Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης

Προ ημερών μίλησε για «σφιχτό συντονισμό» και διεμήνυσε ότι θα απαιτήσει από τους υπουργούς του διαφάνεια, λογοδοσία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Προανήγγειλε «προγραμματισμένες» συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου μία φορά τον μήνα, καθορισμένη νομοθετική διαδικασία και τοποθέτηση εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών σε τομείς που κρίνει ότι απαιτείται εξειδικευμένη γνώση.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 9:59 am


Φώφη Γεννηματά στην «K»: Επιστροφή στη λογική και στο ΚΙΝΑΛ

 Το ΚΙΝΑΛ αποτελεί δύναμη σταθερότητας και «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσει τη χώρα να μπει σε περιπέτειες» τονίζει η κ. Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη προς την «Κ», δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 7:50 am


Αρθρο του Κώστα Σημίτη: Το διεθνές δίκαιο είναι πυξίδα μας

Το άρθρο μου στην «Κ» της 9ης Ιουνίου για τα προβλήματα που προκύπτουν σε σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνη, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Ελλάδος προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Αλλες επιπόλαιες και εμπαθείς. Αλλες σοβαρές και εμπεριστατωμένες όπως το άρθρο του καθηγητή Α. Συρίγου στην «Κ» της 15-16ης Ιουνίου. Συμφωνώ με την άποψη του κ. Συρίγου ότι «η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων πρέπει να γίνει βάσει του διεθνούς δικαίου με σύνεση, προσοχή, αλλά και τις σωστές διεθνείς συμμαχίες». 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 7:25 am


Τσίπρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα έγινε φάρος της ενότητας των βαλκανικών λαών

Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από την Φλώρινα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τον κατηγόρησε ότι υποκρίνεται και προσπαθεί να κρύψει το πραγματικό του σχέδιο, «που είναι να γυρίσει την Ελλάδα πίσω στις μαύρες μέρες των Μνημονίων». 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 11:56 pm


Κ. Μητσοτάκης: «Ναι» σε ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών

«Nαι» σε ντιμπέιτ, αλλά με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον «KΡHTH TV». «Δεν είμαστε μια Προεδρική Δημοκρατία στην οποία δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει Πρόεδρος. Είμαστε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και ο σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες προϋποθέτει ένα ντιμπέιτ με όλους τους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 11:35 pm


Απέσυρε την υποψηφιότητά της η Τώνια Μοροπούλου

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΝΔ, η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Τώνια Μοροπούλου γνωστοποίει την απόφασή της να μην είναι υποψήφια μετά τις αποκαλύψεις για τη σύνταξη άγαμης θυγατέρος που λάμβανε.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 11:15 pm


Ζητείται µηχανή

Τα χαρτοφυλάκια της επόµενης κυβέρνησης ζυγίζουν ήδη τόνους. Μπορεί να απεφεύχθη µια πολύµηνη παράταση της προεκλογικής διολίσθησης. Εχει όµως συσσωρευθεί πολλή εύφλεκτη πολιτική ύλη, τόσο από στρατηγικές αποτυχίες της τετραετίας όσο και από τον ίλιγγο των παροχών του τελευταίου εξαµήνου. 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:06 pm


Ανεμοι του πολέμου

Λένε πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, ενίοτε όμως μπορεί να μοιάζει με πραγματική τραγωδία. Στις ΗΠΑ εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες ένα σκληρό παιχνίδι εξουσίας γύρω από το Ιράν. Ο κίνδυνος να παρασύρουν ορισμένοι στοχοπροσηλωμένοι «ιέρακες» τον πρόεδρο Τραμπ σε έναν πόλεμο με το Ιράν είναι ορατός. 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:06 pm


Αυτοδυναμία ή αυτοχειρία

Η θέσπιση της απλής αναλογικής στις εθνικές εκλογές θα εκθέσει τη χώρα σε περισσότερους κινδύνους, εισάγοντας μόνιμο στοιχείο αστάθειας στην πολιτική και, συνεπώς, στην οικονομία και την κοινωνία. Μόνοι κερδισμένοι από την επαναφορά του συστήματος αυτού θα είναι μικρές ομάδες ακραίων στοιχείων και οι ισχυροί που θα κινούν τα νήματα της πολιτικής.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:06 pm


Για θεσμικές μεταρρυθμίσεις ούτε λέξη

Οποιο κόμμα κι αν κερδίσει τις εκλογές, στις 7 Ιουλίου, η ζωή μας, των πολλών, δεν θα αλλάξει σε τίποτα. Ούτε στα δημόσια, ούτε στα ιδιωτικά η παραμικρή αλλαγή. Ο πνιγμός της στέρησης ίδιος, η οδύνη για την αδικία απαράλλαχτη, η αναξιοκρατία αδιατάραχτη.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:06 pm


Η πολλή οικειότητα τον έβλαψε

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας –όχι μόνον ο σημερινός, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, αλλά ο εκάστοτε– δεν δίνει συνεντεύξεις επειδή απλώς του το ζήτησαν και συμβαίνει να είναι πολύ καλόβολος άνθρωπος ώστε να χαλάσει χατίρι. 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:05 pm


Η νέα μεταπολίτευση

Η πρώτη μεταπολίτευση αποχωρεί από το προσκήνιο αφήνοντας την ελληνική κοινωνία να παλεύει για την επιβίωσή της. Κινδύνευσε να χάσει τη σοβαρότερη κατάκτησή της, την ευρωπαϊκή ένταξη, και προσγειώθηκε άγαρμπα σε μια δίνη από λογαριασμούς που δεν βγαίνουν.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:05 pm


Η δευτερογενής κρίση στη ΔΕΗ

Λίγοι θυμούνται ότι ο χορός των κρατικών χρεοκοπιών δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα. Οι τίτλοι των διεθνών μέσων ενημέρωσης τον δύσκολο Δεκέμβριο του 2009 ήταν χαρακτηριστικοί: «Μπορεί η Ελλάδα να γίνει το επόμενο Ντουμπάι;» (Time, 9.12.2009).

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:05 pm


Τα όρια του ανώτατου άρχοντα

Μιας καταδολίευσης του Συντάγματος μύριες έπονται. Ενθεν κακείθεν. Τώρα η συζήτηση αναγκαστικά φτάνει στις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ξεκινώντας από το αν ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος έχει τη συνταγματική υποχρέωση να υπογράψει ή να αφήσει για αργότερα το Προεδρικό Διάταγμα για την αντικατάσταση της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:05 pm


Επικίνδυνο το κλίμα βέβαιης νίκης

Μπορεί ο Κυρ. Μητσοτάκης να χαρακτήρισε «πρώτο ημίχρονο» τις ευρωεκλογές, αλλά το κλίμα που επικράτησε, μετά την ευρεία νίκη της Ν.Δ. με 9,3 ποσοστιαίες μονάδες, είναι μιας ολοκληρωμένης νίκης. Σαν οι ευρωεκλογές να ήταν εθνικές εκλογές και νέος πρωθυπουργός της χώρας είναι πλέον ο αρχηγός της Ν.Δ. 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:04 pm


Ο αφηγητής και ακροατής Φράνκο Τζεφιρέλι

Συνδιαμόρφωσε ο Φράνκο Τζεφιρέλι την εποχή του; Συνέβαλε με την αισθητική των κινηματογραφικών και θεατρικών - οπερατικών παραγωγών του σε μια διαφορετική ανάγνωση, για παράδειγμα, του Σαίξπηρ («Ρωμαίος και Ιουλιέτα», 1968) ή σε μια περισσότερο «γήινη» αποτύπωση του Ιησού («Ιησούς από τη Ναζαρέτ», 1977) ή όχι; 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:04 pm


«Μην αφήσεις μια κρίση να πάει χαμένη»

Η οικονομία ακόμη στα χαμηλά, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις σε μια διαρκή κρίση με υφέσεις και εξάρσεις, το καλοκαίρι θερμό και απρόβλεπτο, οι προσφυγικές ροές σε λανθάνουσα αύξηση μετά νέες διολισθήσεις στη βία... Πόσο έτοιμοι είμαστε να αποτρέψουμε «ατυχήματα», «θεομηνίες», εκατόμβες, ερείπια και ημέρες δακρύων;

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:04 pm


Αυστηρώς ακατάλληλο για ενηλίκους

Δεν πρόκειται περί λάθους στον τίτλο. Με λίγη υπομονή πιθανότατα θα συμφωνήσετε μαζί μου. Δύο συνεχόμενα ατυχήματα (κάταγμα στον αγκώνα και κάταγμα στο ισχίο) με υποχρέωσαν να περάσω κάμποσες ημέρες σε κλινική και πολύ περισσότερες μέρες στο σπίτι μου σχεδόν ακίνητος. 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:03 pm


Πρόσωπα της εβδομάδας

Βασίλης Βασιλικός: Σύμβολα και συμβάσεις. Παναγιώτης Πικραμμένος: Μετά τους Ρασπούτιν.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:03 pm


Το Κονκλάβιο (23/06/19)

Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί αν δεν συμφωνηθούν όλα. Το ζήσαμε στο πετσί μας με τα ατέλειωτα μεταμεσονύκτια Eurogroup για την Ελλάδα, ειδικά το πρώτο εξάμηνο της «πρώτης φοράς Αριστερά». Τότε που Ευρωπαίοι και ο Γιάνης –με ένα ν– έπαιζε το παιχνίδι του δειλού (chicken game) με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους Ευρωπαίους. 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 9:02 pmΦιλικοί ιστότοποι: