Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδίστρια Αναστασία Μουτσάτσου

«Πόσο γαϊδούρια γινόμαστε οι άνθρωποι μέρα με τη μέρα και πώς συνηθίσαμε το πρόσωπο του τέρατος, αφήνοντας τη ζωή μας στα χέρια ανθρώπων που δεν κρύβουν τις προθέσεις τους».

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 11:05 pm


Το Σιν Φέιν εξέπληξε τους πάντες, ακόμη και τον «εαυτό του»

Δέκα χρόνια μετά το σαρωτικό ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η πολιτική ωρολογιακή βόμβα εξερράγη – και εκείνοι που την τοποθέτησαν στην ιρλανδική πολιτική σκηνή είχαν μια ορισμένη εμπειρία και από πραγματικές βόμβες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 11:05 pm


Υποβολείο

Τι θέλει άραγε να πει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μ’ αυτή την πρόσφατη ανακοίνωσή της l (που την τουίταρε κιόλας) l ότι «πρώτα η επιμόρφωση των δασκάλων και καθηγητών, και μετά η αξιολόγησή τους»;

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 10:41 pm


Συρία: Οι δυνάμεις του Ασαντ ανακατέλαβαν τα περίχωρα του Χαλεπίου

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την Κυριακή τα περίχωρα της μητρόπολης του Χαλεπίου, συνεχίζοντας την προέλασή τους εναντίον του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών και ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 10:30 pm


Λάβαρο του Ζάεφ πριν από την κάλπη, η σημαία του ΝΑΤΟ

Η σημαία του ΝΑΤΟ αναρτήθηκε ήδη στο προαύλιο του κυβερνητικού κτιρίου στα Σκόπια, μολονότι απομένει να κυρωθεί το πρωτόκολλο εισδοχής από το Κοινοβούλιο της Ισπανίας, ώστε να έχει και τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών-μελών της Συμμαχίας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 10:30 pm


Γαλλία - υπόθεση Γκριβό: Μια υπουργός υποψήφια για τη δημαρχία του Παρισιού

Το κόμμα του προέδρου Μακρόν και οι κεντρώοι σύμμαχοί του βρήκαν σήμερα στο πρόσωπο της υπουργού Υγείας Ανιές Μπουζέν τη διάδοχο του Μπενζαμέν Γκριβό, του υποψηφίου για τη θέση του δημάρχου του Παρισιού, που βγήκε εκτός κούρσας μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 10:25 pm


Το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» φυτεύει δένδρα στη μνήμη των 4.100 Ιταλών αιχμαλώτων στο ναυάγιο του «Oria»

Το συμβολικό μήνυμα της δενδροφύτευσης είναι πως η ευεργετική σκιά ενός πυκνού φυλλώματος αφορά τις μελλοντικές γενιές και όχι τους ανθρώπους που βάζουν τον σπόρο στο χώμα. Η ίδια η μνήμη μοιάζει και αυτή με δένδρο, χρειάζεται συνεχή φροντίδα και επαγρύπνηση για να μας χαρίσει τον ίσκιο της.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:40 pm


Τουλάχιστον 40 Αμερικανοί επιβάτες του Diamond Princess έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό

Τουλάχιστον 40 Αμερικανοί προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, έγινε σήμερα γνωστό από τις αμερικανικές αρχές.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:35 pm


Φοροδοξίες: Γνωρίζετε ότι...

Η 29η Φεβρουαρίου 2020 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική καταχώριση των δεδομένων της κατάστασης όσων υποχρεούνται για υποβολή ετήσιας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (ΔΠΚ) και δήλωσης οικονομικών συμφερόντων (ΔΟΣ) έτους 2020 (ελεγχόμενη περίοδος 1.1.2019 έως 31.12.2019).

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:30 pm


Οταν οι αξίες ζωής μάχονται τη θηριωδία

Μια συγκινητική ιστορία αληθινού θάρρους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:15 pm


Τουλάχιστον αυτοσυγκράτηση

Κανένα από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα δεν έχει ορίζοντα μιας τετραετίας. Ούτε τα ελληνοτουρκικά ούτε το προσφυγικό είναι προβλήματα που μπορούν να διευθετηθούν ως διά μαγείας, μόνο με τη βούληση του κόμματος που κυβερνά. 

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:04 pm


Χρήσιμο εργαλείο αλλά και φάκα

Προσπαθώ να μπω στα παπούτσια των πολιτικών και να καταλάβω την εξάρτησή τους από την έκθεση στα μέσα ενημέρωσης. Μοιάζει πολύ με άλλες εξαρτήσεις. Ξέρουν ότι μπορεί να τους κάνει ζημιά, αλλά αδυνατούν να πουν «όχι» σε ακόμη ένα αίτημα για μια δήλωση ή συνέντευξη. 

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:04 pm


Η κρίση της «Δύσης» και ο πολίτης

Στη διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου αυτές τις ημέρες θέμα συζητήσεων ήταν η μειωμένη επιρροή της «Δύσης» και πώς αλλάζουν οι κοινωνίες των «δυτικών» χωρών. Το δεύτερο ζήτημα είναι «κλειδί» για το πρώτο: οι εσωτερικές ζυμώσεις κρίνουν τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες συμπεριφέρονται στις μεταξύ τους σχέσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:04 pm


Απόκρυφες συγγένειες

Το άκρως ενδιαφέρον στη σημερινή συγκυρία είναι ότι για πρώτη φορά η χώρα κυβερνάται από έναν αδιαμφισβητήτως φιλελεύθερο πολιτικό ηγέτη. Διότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από άποψη νοητικής διαμορφώσεως κατ’ εξοχήν φιλελεύθερος πολιτικός. Οχι απλώς διότι η ιδεολογική αναφορά του είναι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά διότι εμφορείται από πηγαία διάθεση ανατροπής παλαιοτέρων συμβάσεων, πρακτικών και αντιλήψεων.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:04 pm


Η δημοκρατία απαιτεί ανταρσίες

Μοιάζει νόμος φυσικός, ιδίωμα της φύσης του ανθρώπου: όσο λιγότερα ξέρει ο άνθρωπος τόσο περισσότερες βεβαιότητες να έχει. Ισως είναι από τα συμπτώματα που ο Φρόιντ χαρακτήρισε «μεταστροφή της ενόρμησης στο αντίθετό της» (Verkehrung ins Gegenteil) – κάποιος ειδήμων θα μπορούσε να μας το φωτίσει.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:03 pm


Old taxi drivers dont fade away

Το είχε ανακοινώσει ο ίδιος προ δεκαπενθημέρου ότι αποσύρεται τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η ανακοίνωση είχε αντίκτυπο στην κοινή γνώμη, διότι ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο πρόεδρος των ταξιτζήδων, εκτός από αιώνιος και αμετακίνητος ήταν επίσης χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της «Ελλαδάρας» που χρεοκόπησε.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:03 pm


Απ’ τη «Βαβυλωνία» στην ανέκφραστη δημοτική

Την κωμωδία του Βυζάντιου «Βαβυλωνία» την είχα δει στην παράσταση του Κουν. Θυμάμαι ακόμη τη διανομή, τον Λαζάνη, τον Καρακατσάνη, τον φίλο Ηλία Λογοθέτη στον ρόλο του Επτανήσιου αστυνόμου. Ακόμη κι όσους ξεχνώ τους θυμάμαι ως χαρακτήρες επί σκηνής, τον Σοφολογιότατο, τον Κρητικό, τον Αρβανίτη.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:03 pm


Μεταναστευτικό πάνω από το κεφάλι μου

Το 2015 ο δεύτερος όροφος της πολυκατοικίας όπου διαμένω στην Αθήνα νοικιάστηκε από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Praxis, για να στεγάσει πρόσφυγες. Επί της ουσίας έχω μια μικρή δομή φιλοξενίας πάνω από το κεφάλι μου ή –όπως θα έλεγε και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης– έχω τους μετανάστες σπίτι μου κι ας μην ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:03 pm


Mάχη Βορρά - Νότου για τον νέο επταετή προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Εντονος σκεπτικισμός επικρατεί στις Βρυξέλλες λίγες μέρες πριν από την άτυπη σύνοδο της 20ής Φεβρουαρίου για τη δυνατότητα εξεύρεσης συμβιβασμού σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), τον κοινοτικό προϋπολογισμό της επόμενης επταετίας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:03 pm


Το ξεκαθάρισμα των ΜΚΟ

Γράφαμε το περασμένο Σάββατο για την αδιαφάνεια των κριτηρίων σύμφωνα με τα οποία θα επιτευχθεί ο νέος εθνικός μας στόχος, δηλαδή το «ξεκαθάρισμα των ΜΚΟ» (Καθημερινή 8.2.2020). Ουδείς έχει εξηγήσει πώς θα «ξεκαθαριστούν» αυτές. 

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2020 | 9:03 pmΦιλικοί ιστότοποι: