Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    »    Ειδήσεις & Νέα

Το Ποντίκι

Ανοδικά η Wall Street

 

Με ανοδικές τάσεις έκλεισε το Χρηματιστήριο της Wall Street.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 25.914,10 μονάδες, αυξημένος κατά 65,23 μονάδες ή +0,25%.

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κατέγραψε άνοδο 25,95 μονάδων (+0,34%) και έκλεισε στις 7.714,48 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 2.832,94 μονάδες, με κέρδη 10,46 μονάδων ή +0,37%.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:00 am


Τόκιο 2020: Παραιτείται ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

 

Ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (JOC), Τσουνεκάζου Τακέντα, είναι έτοιμος να ανακοινώσει την παραίτησή του, μετά τις καταγγελίες περί διαφθοράς, για τα γεγονότα σχετικά με την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Kyodo η ανακοίνωση θα μπορούσε να γίνει αύριο (19/3), με την ευκαιρία της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:47 pm


Υπέρ συγκρότησης προοδευτικού μετώπου Παπαδημούλης, Δανέλλης, Ραγκούσης

 

Την ανάγκη συγκρότησης ενός προοδευτικού μετώπου που θα μπορεί να εκφραστεί αυτή την περίοδο μέχρι τις ευρωεκλογές αλλά ουσιαστικά αυτός ο χρόνος να αποτελέσει τη βάση για περαιτέρω επεξεργασίες ζήτησαν από τη Λαμία ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας για αυτό το εγχείρημα το οποίο όπως είπαν «έπρεπε να έχει ξεκινήσει προ πολλού».

Οι τρεις ομιλητές προσκεκλημένοι σε εκδήλωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών Λαμίας προσπάθησαν να σκιαγραφήσουν την ανάγκη διεύρυνσης του δημοκρατικού μετώπου ενώ παράλληλα έδωσαν απαντήσεις και στα σύγχρονα ερωτήματα τα οποία κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο γι' αυτό το συγκεκριμένο θέμα και ιδιαίτερα στις σχέσεις των κομματικών σχηματισμών. Μάλιστα συνέδεσαν τις συγκεκριμένες εξελίξεις με εκείνες που κυριάρχησαν και κυριαρχούν στην Ευρώπη υποστηρίζοντας ότι τα θέματα αυτά θα έπρεπε να ήταν κορυφαία στην ατζέντα των πολιτικών δυνάμεων.

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στα «δύο δηλητήρια που παράγονται. Τις ανισότητες αλλά και την ακροδεξιά». Στάθηκε στις κριτικές που ασκούνται το τελευταίο διάστημα ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη «να θεμελιωθεί σε στέρεα βάση ένα προοδευτικό μέτωπο στην μεταμνημονιακή πορεία της χώρας» τονίζοντας παράλληλα ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά δεν ξεπεράσαμε την κρίση».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε την ανάγκη «να εδραιωθεί και να επεκταθεί το κοινωνικό κράτος» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες «που έχουν ληφθεί αλλά και λαμβάνονται αυτή την περίοδο» ενώ παράλληλα σημείωσε την ανάγκη «να απομακρυνθούν οι παθογένειες τις οποίες, όπως είπε, επέβαλλαν τα πολιτικά τζάκια».

Ο κ. Παπαδημούλης απέρριψε την πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει το ριζοσπαστισμό του μετέχοντας σε ένα προοδευτικό μέτωπο τονίζοντας παράλληλα πως «εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε κόμμα της αριστεράς, δεν θέλουμε και δεν μας ενδιαφέρει να καταπιούμε τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις».

Έκανε συγκεκριμένες αναφορές για το πως τελικά εξελίχτηκε μέσα στο ευρωκοινοβούλιο το προοδευτικό μέτωπο όπου δεν εξαφανίστηκαν πολιτικές δυνάμεις αλλά αντίθετα αναδείχτηκαν πολιτικές. Έκανε αναφορά στον τρόπο με τον οποίο εξειδικεύεται αυτή η πρόταση του προοδευτικού μετώπου που έχει ξεκινήσει από την Ευρώπη αρχικά, και επεκτάθηκε στο μεσογειακό νότο.

Απέρριψε τις αιτιάσεις για απορρόφηση του ΚΙΝΑΛ έτσι όπως αυτές προσδιορίζονται στον πολιτικό διάλογο τονίζοντας ότι «η στρατηγική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετάβλητη όπως και στην Ευρώπη και στη χώρα μας» και υπενθύμισε ότι «υπάρχει άλλωστε απλή αναλογική».

Μάλιστα καταλόγισε και ευθύνες στους επικριτές του προοδευτικού μετώπου τους οποίους κατηγόρησε ευθέως για «αντί ΣΥΡΙΖΑ μένος την ώρα που καταπίνουν αμάσητα τις ακροδεξιές εκφάνσεις της Νέας Δημοκρατίας» όπως είπε για να συμπληρώσει ότι «ο Μητσοτάκης τα ακροδεξιά στελέχη τα έχει βάλει στη μαρκίζα» κάνοντας ονομαστική αναφορά στον 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη. Ο κ. Παπαδημούλης κλείνοντας την ομιλία του κατέθεσε την βεβαιότητα ότι «θα διαψευστούν οι προβλέψεις των γκάλοπ που παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αρκετές μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία» τονίζοντας ότι «οι ευρωεκλογές είναι μια κρίσιμη μάχη» και ζήτησε από τα στελέχη «να αποφύγουν την παγίδα της χαλαρής ψήφου και της ανοχής» και όπως μάλιστα είπε να «είναι αυτό το πρώτο βήμα για αυτή την προοδευτική συμμαχία».

Μιλώντας για το πολιτικό διακύβευα αυτής της περιόδου ο Σπύρος Δανέλλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην υφιστάμενη διάκριση μεταξύ δεξιάς και αριστεράς μεταξύ προόδου και συντήρησης και όπως χαρακτηριστικά είπε «η διαφορά αφορά και τις άξιες οι οποίες θα πρέπει να υπηρετούνται.

Ο κ. Σπύρος Δανέλλης επεσήμανε ως «λάθη αλλά και εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ» την στάση του όταν ήταν στην αντιπολίτευση αλλά και κυρίως στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας ωστόσο έσπευσε να σημειώσει πως «όλα αυτά δεν μπορούν να εξισωθούν με τις ευθύνες δεκαετιών των κομμάτων που πέρασαν από την εξουσία» αλλά και ούτε μπορούν να δικαιολογήσουν την εμμονική όπως τη χαρακτήρισε επιλογή του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού για «την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανέλυσε ιδιαίτερα ο κ. Δανέλλης όλα εκείνα τα θέματα τα οποία έχουν σχέση με την ανασφάλεια, την άγνοια και την έλλειψη δημοκρατίας αλλά και τις οικονομικές επιλογές τις οποίες έχει κάνει αλλά και κάνει Ευρωπαϊκή Ένωση και προέβλεψε ότι «αυτές οι επιλογές δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στους λαούς της Ευρώπης που επεκτείνεται πέρα από τα γνωστά κοινωνικά στρώματα και σε νέα» ενώ υποστήριξε ότι «όλες αυτές οι εκφάνσεις κρύβουν ακροδεξιό λαϊκισμό».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υπογράμμισε πως «χρειάζεται επιθετική στρατηγική από τις προοδευτικές δυνάμεις έτσι ώστε να μπορέσουν να απαντήσουν με μια προοδευτική ατζέντα τόσο στην ακροδεξιά που παρουσιάζεται με κουστούμι είτε στη λαϊκιστική ακροδεξιά αλλά συγχρόνως να μπορέσουν να απαντήσουν και στις πραγματικές ανάγκες των ευρωπαίων πολιτών» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε την «αλλαγή στρατηγικής από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ» κάνοντας συγχρόνως επίθεση στη Φώφη Γεννηματά «για τις επιλογές της να προσδιορίσει στρατηγικά ως πολιτικό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε πως «ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ήταν γαλουχημένος από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου» υποστηρίζοντας πως «ο Ανδρέας Παπανδρέου τοποθετούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην αριστερά πάντα, και όχι στη σοσιαλδημοκρατία».

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε με νόημα ότι «διαχρονικά στρατηγικός αντίπαλός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν η δεξιά και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει τώρα η κυρία Γεννηματά» και προσδιόρισε «ως υπεύθυνο της δεξιάς στροφής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Ευάγγελο Βενιζέλο» σημειώνοντας συγχρόνως πως «από εκείνη την αφετηρία και μετά τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ ως στρατηγικός αντίπαλός του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

Ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει τη σχέση της χώρας με την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές πολιτικές χωρίς να υπάρχει καμία αμφιβολία σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό προφίλ του» ενώ παράλληλα τόνισε με νόημα ότι «έχουν ευρωπαϊκό χαρακτήρα και οι ασκούμενες πολιτικές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όπως συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι Πρέσπες, ο κατώτατος μισθός».

Ο Γιάννης Ραγκούσης θεώρησε σαν αφετηρία ανταπόκρισης αυτών που παραμένουν στο ΚΙΝΑΛ το προσκλητήριο από την πλευρά του πρωθυπουργού του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ραγκούσης ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και προς τη Νέα Δημοκρατία αλλά και προς το ΚΙΝΑΛ τονίζοντας πως «δεν σχεδιάζεται μια κυβέρνηση ενός άλλου κόμματος» αλλά όπως υπογράμμισε με έμφαση «σχεδιάζεται να πάρουν την εξουσία τα παράσιτα της οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής από μια χειραφετημένη κυβέρνηση» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη χρήση του ονόματος αλλά και των συμβόλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τονίζοντας πως «αυτά δεν παίζουν κανένα ρόλο. Ρόλο παίζει η ουσία της πολιτικής που ασκείται» . Έσπευσε μάλιστα να υπενθυμίσει πως «το χειρότερο ποσοστό 4.5% που έχει πάρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το έχει πάρει με το όνομα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και με σύμβολο τον ήλιο».

Τέλος ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πως «από το 2011 και μετά έχει κάνει μια καθοριστική στροφή και έχει μετατραπεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε ένα χειραγωγημένο κόμμα» όπως είπε τονίζοντας ότι «πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια να πειστούν όσοι έχουν παραμείνει ακόμη σ' αυτό το χώρο ότι η ηγεσία τους ετοιμάζεται να τους προδώσει και πως θα ζήσουν πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις».

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:30 pm


Ινδονησία: Σχεδόν 80 νεκροί από τις πλημμύρες - 43 αγνοούμενοι

 

Σε σχεδόν 80 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο στην ανατολική επαρχία Παπούα της Ινδονησίας έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα οι αρχές, με τον Ινδονήσιο πρόεδρο Τζόκο Ουιντοντό να ζητεί την άμεση απομάκρυνση θυμάτων από τις κατεστραμμένες κοινότητες.

Ο προηγούμενος απολογισμός που έδωσαν την Κυριακή οι τοπικές αρχές έκανε λόγο για 58 νεκρούς, με τους διασώστες να εντοπίζουν περισσότερα θύματα παλεύοντας να καθαρίσουν λάσπες, πέτρες και ξεριζωμένα δέντρα από δρόμους στην περιοχή κοντά στην πρωτεύουσα της επαρχίας Τζαγιαπούρα.

Με 43 ανθρώπους ακόμη να αγνοούνται ο Ουιντοντό κάλεσε τους διασώστες να εντείνουν τις προσπάθειές του.

«Το πιο σημαντικό είναι ο χειρισμός της εκκένωσης», τόνισε με ανακοίνωσή του.

Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν και διαμένουν σε σκηνές, σχολεία και δημόσια κτίρια.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:12 pm


«France Football»: Αυτός είναι ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου - Το top50 και σε τι θέση είναι ο Ρεχάγκελ

 

Το γαλλικό περιοδικό που δίνει και τη «Χρυσή Μπάλα», έφτιαξε τη λίστα με τους 50 καλύτερους τεχνικούς της ιστορίας. Δείτε την κατάταξη, στην κορυφή της οποίας βρίσκεται ο θρυλικός Ολλανδός.

Συνηθίζει το «France Football» να φτιάχνει τις λίστες του. Το γαλλικό περιοδικό που προσφέρει και τη «Χρυσή Μπάλα» στον καλύτερο παίκτη του κόσμου, αποφάσισε αυτή τη φορά να τοποθετήσει σε κατάταξη τους 50 πιο σημαντικούς προπονητές στην ιστορία του παιχνιδιού. Με κριτήρια τους τίτλους και το πόσο επηρέασαν την εξέλιξη του παιχνιδιού, τοποθέτησαν στην κορυφή τον θρυλικό Ρίνους Μίχελς, τον άνθρωπο που απογείωσε το «Total Football» και σάρωσε με τον Αγιαξ και την Εθνική Ολλανδίας.

Στη 2η θέση τον Αλεξ Φέργκιουσον. Δείτε όλη τη λίστα και τις θέσεις που έχουν οι προπονητές της εποχής μας, με τον Οτο Ρεχάγκελ να βρίσκεται 46ος. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Πηγή: gazzetta

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:51 pm


Βούτσης: Μνημείο υπέρ των Ελλήνων μαρτύρων του Άουσβιτς εγκαινιάζει η Βουλή τον Μάιο

 

Στις 2 Μαΐου, η Βουλή των Ελλήνων θα εγκαινιάσει στο Άουσβιτς μόνιμο μνημειακό χώρο προς τιμήν των Ελλήνων που μαρτύρησαν στο διαβόητο αυτό στρατόπεδο, ενώ σε λίγες εβδομάδες πρόκειται και να εγκρίνει και το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις-επανορθώσεις «σε όλα τα επίπεδα».

Τα παραπάνω ανέφερε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εγκαινιάζοντας την έκθεση «Χαράγματα Μνήμης 1941- 1944, από την συλλογή του Χρ. Μοσχανδρέου» που λειτουργεί στην Βίλα Ζωγράφου υπό την αιγίδα του δήμου Ζωγράφου.

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε πως στις 2 Μαΐου, στο Άουσβιτς Μπιλκενάου, η Βουλή θα εκπροσωπηθεί στην πορεία που γίνεται κάθε χρόνο στον χώρο, και η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα. «Θα συμμετέχουν 15 χιλιάδες άνθρωποι από 57 διαφορετικές χώρες προκειμένου να διατηρήσουμε ζωντανή την υπόθεση αυτού του εγκλήματος για όλη την ανθρωπότητα. Και θα εγκαινιάσουμε την πρώτη φορά το μνημείο που θα υπάρχει εκεί, ένα ολόκληρο μπλοκ, δύο αίθουσες του Μουσείου για τα θύματα των Ελλήνων στο Άουσβιτς. Περάσανε 70 χρόνια για να κάνουμε αυτό που έχουνε κάνει όλες οι άλλες χώρες που είχανε και λιγότερα θύματα» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης ανέφερε πως «σε πολύ λίγες εβδομάδες» η Βουλή θα εγκρίνει το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις- επανορθώσεις «σε όλα τα επίπεδα» και θα χαραχθεί η στρατηγική της διακοινοβουλευτικής- διακρατικής και νομικής διεκπεραίωσης της υπόθεσης αυτής. «Είναι ηθικό, ιστορικό και πολιτικό καθήκον όλων μας, αυτή η διεκδίκηση να βρει τις ράγες της με τον πιο επίσημο, διαφανή και διεθνή δρόμο τις επόμενες εβδομάδες στην ελληνική Βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης «Χαράγματα Μνήμης 1941- 1944, από την συλλογή του Χρ. Μοσχανδρέου», ο κ. Βούτσης τόνισε πως η Βουλή έχει επιλέξει να είναι παρούσα «όπου υπάρχουν οι ελάχιστες καταγεγραμμένες ευαισθησίες για να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις». Η συμβολή της σ’ αυτές δεν είναι επετειακή, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, αλλά «εγγράφεται στις σημερινές ανάγκες, στις σημερινές αντιπαραθέσεις όπου γης, όπου αναφύονται ξανά, δυστυχώς, και βλαστάνουν, εστίες ρατσιστικές, ξενοφοβικές, φιλοφασιστικές, εστίες βίας, καταδυνάστευσης, αναθεωρητικές της ίδιας της ιστορίας». Αναφερόμενος δε, στα έργα της έκθεσης, τόνισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να τα φέρουμε στην επιφάνεια, να τα μοιραστούμε, να πούμε σε όλους ότι αυτά που γίνονται σε χώρες ολόκληρες, που συνιστούν μια αναδίπλωση σε τέτοιες ιδέες και στη βία που αυτές προκαλούν, δεν πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται. Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα, είναι πάντα παρών, και είναι στο χέρι μας να μην σφραγίσει εξελίξεις, να μην μπορεί να μπει στα μυαλά τω παιδιών, να μην μπορεί να οπλίσει χέρια για να ασκηθεί βία».

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Βουλή των Ελλήνων και τον δήμο Ζωγράφου και αφορά τη συλλογή του Ζωγραφιώτη Χρήστου Μοσχανδρέου με σπάνια εικαστικά και εκδοτικά τεκμήρια, που αποτυπώνουν την περίοδο της Κατοχής, της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη και ο συλλέκτης Χρήστος Μοσχανδρέου. Παραβρέθηκαν υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, ο γ.γ. της Βουλής, Κωνσταντίνος Αθανασίου και αρκετοί δημότες του δήμου Ζωγράφου.

Η έκθεση θα λειτουργήσει στην Βίλα Ζωγράφου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2019, με ελεύθερη είσοδο.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:47 pm


Καιρός: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις την Τρίτη

 

Νεφώσεις στο Ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την Κρήτη αναμένονται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τόσο έως το πρωί, όσο και προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά από 7 έως 21, στα νότια ηπειρωτικά από 9 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 19, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 11 έως 20, και στην Κρήτη από 11 έως 19.

Οι άνεμοι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τόσο έως το πρωί, όσο και προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3, και τοπικά στα δυτικά έως το πρωί βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τόσο έως το πρωί, όσο και προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:40 pm


Τσακαλώτος τρολάρει Σημίτη: Υπάρχουν και καλά νέα...

 

Με μια εξαιρετικά αιχμηρή ανάρτηση στο Twitter, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάσε την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη Θεσσαλονίκη, όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εφαρμόζει πολιτικές όχι για όλους τους Έλληνες αλλά για τη δημιουργία ενός στρώματος οπαδών της. Είναι μια δημαγωγική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση χωρίς αρχές που ανάλογα με την περίσταση αλλάζει και τη θεματολογία της», προσθέτοντας ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη ένα κυβερνητικό κόμμα που να μοιράζει χρήματα σε όποιον του αρέσει. Η χώρα έχει ανάγκη από δημιουργία. Η δημιουργικότητα δεν ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσακαλώτος έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές κ επιδόματα. Εξ ου κ άφησε τη χώρα το 2004 -εκτός από καλά θωρακισμένη για οιαδήποτε μελλοντική κρίση- χωρίς πολιτική για το παιδί κ τη στέγαση με την παιδική φτώχεια, την εποχή των παχιών αγελάδων να είναι αδικαιολόγητα ψηλά. Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τον κ. Σημίτη. Παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως ο Τony Blair, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση».

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:01 pm


Attica Bank: Αναβλήθηκε η εκλογή νέου προέδρου για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ

 

Ανακάλεσε το αίτημά του για σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Attica Bank με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, επιφυλασσόμενος να επανέλθει όποτε το κρίνει σκόπιμο ο βασικός μέτοχός της, ΕΦΚΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνέχεια ομόφωνα αποφάσισε να αναβάλει και την εκλογή νέου προέδρου για την επόμενη συνεδρίασή του.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:01 pm


Από το Χόλιγουντ στη Λέσβο - Στο πλευρό των προσφύγων η Κέιτι Χολμς

 

Να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις σκληρές συνθήκες επιβίωσης των προσφύγων στη Λέσβο αλλά και να προσφέρει με τον τρόπο της επιχείρησε η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Χολμς.

Η πρώην σύζυγος του Τομ Κρουζ μάλιστα, πήρε μαζί της και την κόρη της, Σούρι, στην προσπάθεια της να μεταδώσει μήνυμα αλληλεγγύης από το νησί. Στόχος της επίσης είναι να προσφέρει εθελοντική εργασία σε δομές προσφύγων, μέσω της οργάνωσης Artolution.

Αναλυτικά, η 40χρονη Αμερικανίδα βρέθηκε -συνοδεία στελεχών της οργάνωσης και χωρίς την κόρη της- σε δομή προσφύγων έξω από το ΚΥΤ της Μόριας, ενώ εξέφρασε την επιθυμία της να συναντηθεί με προσφυγόπουλα, γυναίκες και λοιπές ευάλωτες ομάδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Κέιτι Χολμς σχεδιάζει να γυρίσει ένα ολιγόλεπτο φιλμ όπου θα συνομιλεί με γυναίκες πρόσφυγες, αναδεικνύοντας την δύσκολη καθημερινότητάς τους.

Η επίσκεψη της ηθοποιού στο πρότυπο κέντρο φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφτεί με την 13χρονη κόρη της Σούρι, καθώς στο χώρο φιλοξενούνται περισσότερα από 700 παιδιά και λειτουργούν οργανωμένες δομές εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:00 pm


Άφαντη η λίστα του μαύρου χρήματος

 

Άλλο οι διακηρύξεις, άλλο οι πράξεις: ευρωπαϊκές χώρες αποτρέπουν τη «μαύρη λίστα» νομιμοποίησης παράνομων εσόδων που υποτίθεται ότι οι ίδιες είχαν ζητήσει στο παρελθόν. Το ζήτημα απασχόλησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ζήτημα συζητήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έκδηλη η απογοήτευση της Κομισιόν, η οποία όμως απέφυγε να κατονομάσει τους «απρόθυμους», ελπίζοντας προφανώς σε καλύτερη συνεργασία στο άμεσο μέλλον. Η αρμόδια Επίτροπος Βιέρα Γιούροβα δηλώνει χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να εκφράσω τη βαθιά λύπη μου για το γεγονός ότι το Συμβούλιο απέρριψε αυτή τη λίστα. Εάν είμαστε εξοπλισμένοι με μία τέτοια λίστα, θα μπορούσαμε να αρχίσουμε αμέσως τη μάχη για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος. Γνωρίζετε ότι αυτό ήταν κορυφαία προτεραιότητα για την επιτροπή Γιούνκερ και για μένα προσωπικά, ενώ είχαμε πάντα ισχυρή στήριξη από το Ευρωκοινοβούλιο σε αυτό το ζήτημα».

Τι ακριβώς είχε συμβεί; Σε μία προσπάθεια να καταπολεμήσουν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και να θωρακίσουν το τραπεζικό τους σύστημα τα κράτη-μέλη και η Κομισιόν είχαν συμφωνήσει στη κατάρτιση μίας μαύρης λίστας τρίτων χωρών, οι οποίες δεν εφαρμόζουν τη «δέουσα επιμέλεια» σε χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Συνολικά 23 χώρες είχαν περιληφθεί στη λίστα- μεταξύ αυτών οι Μπαχάμες, ο Παναμάς, η Σαουδική Αραβία και οι Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι. Την τελευταία στιγμή κάποιες κυβερνήσεις προέβαλαν αντιρρήσεις, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη λίστα είναι ευάλωτη σε νομικές προσφυγές και πρέπει να ξανασυζητηθεί.

«Αναξιόπιστη» η κριτική στη λίστα

Άλλοι προβάλλουν αντιρρήσεις ως προς τη διαδικασία για την κατάρτιση της λίστας, αν και αυτή είχε συμφωνηθεί εξ΄αρχής. Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια επέμεινε όσο λίγοι στη θέσπιση της αναγκαίας νομοθεσίας, υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι απλώς προσχηματικά. «Είχαμε συμφωνήσει από κοινού συγκεκριμένη μεθοδολογία», επισημαίνει ο Γερμανός ευρωβουλευτής. «Επί μήνες κανείς δεν εκφράζει αντιρρήσεις ως προς αυτό. Μόλις γνωστοποιείται η λίστα αρχίζουν αντιδράσεις από τον Παναμά, από τις αμερικανικές αρχές, από τη Σαουδική Αραβία, οπότε ξαφνικά αρχίζει η κριτική ως προς τη μεθοδολογία. Πρόκειται για αναξιόπιστη κριτική. Μέχρι σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί την αξιολόγηση της Κομισιόν επί της ουσίας».

Η κριτική δεν προέρχεται μόνο από τους Πράσινους και την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Μιλώντας στην Ολομέλεια ο ευρωβουλευτής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών Μάρκους Φέρμπερ αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες ή ακόμη και παρεμβάσεις που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της λίστας με αντικειμενικά κριτήρια. «Πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες ακούμε το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να περιλάβουμε στη λίστα το τάδε κράτος, που είναι σημαντικός μας σύμμαχος» λέει ο Μάρκους Φέρμπερ. «Αλλά αν δεχτούμε αυτή τη λογική, η λίστα θα απωλέσει την αξιοπιστία της. Γιατί αυτό θα σήμαινε ότι όλοι μπορούν να βγουν από τη λίστα, αρκεί να κάνουν καλές δημόσιες σχέσεις».

«Μαύρο χρήμα» στην αγορά ακινήτων;

Ποια είναι τα κράτη-μέλη που εκφράζουν αντιρρήσεις; Σε αυτό το ερώτημα δεν έχει δοθεί απάντηση. Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο η εκπρόσωπος της ρουμανικής προεδρίας δηλώνει απλώς ότι «το Συμβούλιο δεν έχει θέση για την ένταξη συγκεκριμένων χωρών στη λίστα». Από την πλευρά της η Κομισιόν δηλώνει πρόθυμη να ολοκληρώσει την προσπάθεια για τη σύνταξη της λίστας μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου, κάτι που φαίνεται απίθανο. Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα η αδράνεια θα έχει συνέπειες και στα ίδια τα κράτη-μέλη, προειδοποιεί ο Γερμανός ευρωβουλευτής του Κόμματος της Αριστεράς Μάρτιν Σίρντεβαν- φέρνοντας ως παράδειγμα την εκτόξευση των ενοικίων στο Βερολίνο και άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Όπως επισημαίνει «μόνο στη γερμανική αγορά ακινήτων εισρέουν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος, το αποδεικνύουν πολλές έρευνες. Έτσι ξεπλένεται βρώμικο χρήμα με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων, άρα και των ενοικίων. Τελικά οι ενοικιαστές είναι εκείνοι που πληρώνουν τον λογαριασμό για την πολιτική αδράνεια του Συμβουλίου. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι η απόρριψη της λίστας ισοδυναμεί με σκάνδαλο».

Πηγή: DW

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:49 pm


Ακέφαλα τα στούντιο της Warner λόγω ερωτικού σκανδάλου (Photo)

 
Ο διευθύνων σύμβουλος των στούντιο της Warner Bros. Κέβιν Τσουτζιχάρα, ο οποίος εδώ και εβδομάδες βρίσκεται αντιμέτωπος με όργιο φημών σχετικά με τη φερόμενη ερωτική σχέση του με νεαρή Βρετανίδα ηθοποιό, την οποία βοήθησε να πάρει ρόλους, θα παραιτηθεί των καθηκόντων του, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος WarnerMedia (πρώην Time Warner).
 
«Θα είναι προς το συμφέρον της WarnerMedia, της Warner Bros., των εργαζομένων μας και των εταίρων μας ο Κέβιν να απομακρυνθεί των καθηκόντων του προέδρου και γενικού διευθυντή της Warner Bros» σημειώνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο γενικός διευθυντής του ομίλιου Τζον Στάνκεϊ.
 
«Ο Κέβιν αναγνωρίζει ότι τα σφάλματά του δεν συνάδουν με τις προσδοκίες της κοινωνίας, σχετικά με τη διοίκηση, κι ότι θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στην ικανότητά του να αναπτυχθεί» συνεχίζει το δελτίο τύπου, χωρίς, εντούτοις, να αναφέρει συγκεκριμένα το σκάνδαλο με τη φερόμενη ερωτική σχέση του με την ηθοποιό Σάρλοτ Κερκ.
Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πρόσφατα ότι ο Κέβιν Τσουτζιχάρα, ηλικίας 54 ετών, και η Σάρλοτ Κερκ, ηλικίας 26 ετών, είχαν συνάψει ερωτικό δεσμό το 2013. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο CEO της Warner είχε επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να προωθήσει την καριέρα της ηθοποιού και να τη βοηθήσει να κερδίσει ρόλους.
 
Χωρίς, ωστόσο, κι ιδιαίτερη επιτυχία, αφού η 26χρονη εμφανίστηκε μόλις σε δύο ταινίες παραγωγής της Warner Bros, στο How to be single (2016) και "Ocean's 8" (2018), και στις δύο περιπτώσεις σε μικρούς ρόλους. Οι δικηγόροι του Τσουτζιχάρα διέψευσαν επίσημα την όποια παρέμβασή του για την επιλογή του κάστινγκ σε αυτές τις ταινίες.
 
Η Warner έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση, ενώ δεν έχει ανακοινώσει το όνομα του αντικαταστάτη του Κέβιν Τσουτζιχάρα.
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:45 pm


«Ελάτε να πιούμε τσάι και να προσευχηθούμε για το Brexit», λέει η αγγλικανική εκκλησία

 

Αντιμέτωπη με τη χαοτική κατάσταση που έχουν δημιουργήσει στη Βρετανία οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit, η Αγγλικανική Εκκλησία κάλεσε τους πιστούς να πάρουν το τσάι τους και να προσευχηθούν το Σαββατοκύριακο της 30ής Μαρτίου, την επομένη της προκαθορισμένης εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωτοβουλία αυτή, που στηρίζεται από τους αρχιεπισκόπους του Καντέρμπουρι και του Γιορκ, έχει ως στόχο "να μαζευτούμε και να συζητήσουμε πίνοντας τσάι και να προσευχηθούμε για τη χώρα μας και το μέλλον μας", ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η Αγγλικανική Εκκλησία φρόντισε πάντως να υπενθυμίσει στους συμμετέχοντας ότι θα πρέπει να σέβονται "τις διαφορετικές απόψεις", καθώς η χώρα, τρία χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, παραμένει διχασμένη στο θέμα αυτό.

Η Εκκλησία πρότεινε ορισμένα θέματα προς συζήτηση: "Τι συνέπειες θα έχει το Brexit στις οικογενειακές ή φιλικές σχέσεις σας;" ή ακόμη "Ποια είναι τα τρία βασικά κοινά σημεία στα οποία μπορούμε να βασιστούμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον ως κοινότητα και ως έθνος;"

Μεταξύ άλλων, παρουσίασε και μια "προσευχή για το έθνος" με την οποία οι πιστοί μπορούν να ζητήσουν από τον Θεό "την ένωση του έθνους και την καθοδήγηση των ηγετών". Μια άλλη προσευχή ζητά από τον Θεό "να σώσει την κοινοβουλευτική δημοκρατία" ενώ μια τρίτη απευθύνεται στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε "να μπορέσουν να κυβερνήσουν με σοφία και διορατικότητα".

Η Αγγλικανική Εκκλησία αριθμεί περίπου 25 εκατομμύρια πιστούς στην Αγγλία και την Ουαλία.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:44 pm


Η Γερμανία μειώνει κι άλλο τις δαπάνες για το ΝΑΤΟ - Οργή από τις ΗΠΑ

 

Τους στόχους που αφορούν τις αμυντικές δαπάνες και την αναπτυξιακή βοήθεια θα «χάσει» η γερμανική κυβέρνηση, γεγονός το οποίο προκαλεί ήδη αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο προϋπολογισμού μέχρι το 2023, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί την Τετάρτη από το υπουργικό συμβούλιο και έχει ήδη στην κατοχή του το περιοδικό «Der Spiegel», το υπουργείο 'Αμυνας θα έχει το 2020 στην διάθεσή του 45,1 δισεκατομμύρια ευρώ, περίπου 2,2 δισεκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι, αλλά δύο δισεκατομμύρια λιγότερα από όσα είχε ζητήσει η αρμόδια υπουργός Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επικαλούμενη και τις υποχρεώσεις της χώρας έναντι του ΝΑΤΟ. «Για το 2020 οι αμυντικές δαπάνες θα ανέλθουν στο 1,37% του ΑΕΠ», επισημαίνεται στο κείμενο, όταν το ΝΑΤΟ απαιτεί ποσοστό 2% και το Βερολίνο είχε δεσμευθεί για 1,50%. Επιπλέον, σύμφωνα με το προσχέδιο, το 2023 οι αμυντικές δαπάνες θα περιοριστούν περαιτέρω, στο 1,25%.

Στις πληροφορίες έσπευσε να αντιδράσει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βερολίνο Ρίτσαρντ Γκρενέλ, δηλώνοντας ότι με αυτόν τον σχεδιασμό η Γερμανία απομακρύνεται από τον στόχο του ΝΑΤΟ. «Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν συμφωνήσει σαφώς μέχρι το 2024 να έχουν επιτύχει τον στόχο του 2% και όχι να έχουν απομακρυνθεί από αυτόν. Το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει την ήδη απαράδεκτη συνεισφορά της στην Συμμαχία αποτελεί ανησυχητικό μήνυμα της Γερμανίας προς τους 28 συμμάχους της στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο κ. Γκρενέλ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Μειωμένες θα είναι, σύμφωνα με το Spiegel και οι δαπάνες της Γερμανίας για την αναπτυξιακή βοήθεια στο εξωτερικό. Για το 2020 σχεδιάζεται μεν αύξηση κατά 1,4 δισεκατομμύριο στα 10,25 δισεκατομμύρια συνολικά, αλλά από τα επόμενα χρόνια η δαπάνη περιορίζεται στα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η Γερμανία θα μείνει κάτω από τον στόχο του ΟΗΕ για αναπτυξιακή βοήθεια στο 0,7% του ΑΕΠ. «Μπορούμε έτσι να μιλήσουμε για παραβίαση της δέσμευσης», δήλωσε στο Spiegel εκπρόσωπος της Μη-Κυβερνητικής Οργάνωσης «One», καθώς στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης αναφέρεται η πρόθεση για αποτροπή της μείωσης των δαπανών που διατίθενται για αναπτυξιακή βοήθεια. Η «One» μαζί με άλλες έξι Οργανώσεις εξέδωσαν νωρίτερα σήμερα κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν ότι «ασχέτως του πόσο υψηλά είναι τα φορολογικά έσοδα, δεν επαρκούν προφανώς ποτέ προκειμένου να τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας προς εκείνους οι οποίοι πλήττονται από βαριά φτώχεια».

Από το υπουργείο Οικονομικών πάντως οι περικοπές αιτιολογούνται με την επίκληση της προοπτικής επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης. Για το επόμενο έτος αναμένονται έσοδα 362,5 δισεκατομμυρίων ευρώ - 1,7% πάνω από αυτά του 2019, αλλά θα αυξηθούν οι πόροι που θα διατεθούν για την ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, για ψηφιακές υποδομές και για την έρευνα. Βασική προτεραιότητα για τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς παραμένει ωστόσο, σύμφωνα με το Spiegel, η διατήρηση του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού που παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΑΠΕ

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:30 pm


Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παίρνει θέση για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ – Τι λέει για την επόμενη μέρα

 

Σχεδόν 24 ώρες μετά τα θλιβερά επεισόδια που αμαύρωσαν το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, η «πράσινη» ΠΑΕ πήρε θέση απευθυνόμενη στους «υγειώς σκεπτόμενους φιλάθλους» ενώ δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει -δίχως να παρεκκλίνει- το πλάνο του καλοκαιριού.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η διοίκηση του Παναθηναϊκού και σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, από τον τεχνικό διευθυντή και το προπονητικό επιτελείο έως τους ποδοσφαιριστές, θέλουν να διαβεβαιώσουν τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού ότι η υλοποίηση του πλάνου, που ξεκίνησε το καλοκαίρι για την αγωνιστική ανάταση της ομάδας, θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα, με πλήρη επίγνωση ότι μπορεί να επηρεάσει μόνο όσα συμβαίνουν εντός αγωνιστικού χώρου, υπόσχεται στην πλατιά μάζα των υγειώς σκεπτόμενων φιλάθλων του Παναθηναϊκού, γιατί αυτοί είναι οι μόνοι που μας ενδιαφέρουν, πως άπαντες στην ομάδα θα δώσουν το μέγιστο της ενέργειας προκειμένου να επιστρέψει ο σύλλογος στη θέση που αρμόζει στην ιστορία του.

Τα όσα διαχρονικά θλιβερά βιώσαμε, με τις όποιες αγωνιστικές συνέπειες έχουν και ζημιώνουν τις προσπάθειές μας, δεν θα επηρεάσουν ούτε κατ' ελάχιστον την προσπάθειά μας. Επιθυμία όλων είναι να κλείσει η σεζόν με τέτοιο τρόπο που θα αντανακλά την αγωνιστική εικόνα μας από την αρχή της περιόδου έως και σήμερα».

 

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:28 pm


Δύο νεκροί και δεκάδες στα νοσοκομεία στην Ουγκάντα μετά από κατανάλωση εμπλουτισμένων δημητριακών του ΟΗΕ

 
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 νοσηλεύονται στην περιοχή Καραμότζα, στη βορειοανατολική Ουγκάντα, αφού κατανάλωσαν εμπλουτισμένα δημητριακά που τους είχε χορηγήσει το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (PAM), όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση της χώρας.
 
Σύμφωνα με τον Μούσα Εκουέρου, τον υπουργό Πρόληψης Καταστροφών, η κατάσταση των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία είναι σοβαρή. "Εργαζόμαστε με το PAM για να καθορίσουμε την αιτία", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί άνθρωποι που ασθένησαν έχουν ήδη αναρρώσει και πήραν εξιτήριο.
 
Χωρίς να επιβεβαιώσει τους θανάτους, το PAM ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι διέκοψε τη διανομή αυτών των δημητριακών σε όλη τη χώρα επειδή "δεκάδες άνθρωποι ασθένησαν και εισήχθησαν σε κέντρα υγείας" στην Καραμότζα. "Εξ αρχής, το PAM αντιμετωπίσε το γεγονός ως κατεπείγον", πρόσθεσε.
 
Τα πρώτα κρούσματα αναφέρθηκαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Οι ασθενείς παρουσίασαν υψηλό πυρετό και διανοητική σύγχυση. Τα εμπλουτισμένα δημητριακά δίνονται κυρίως σε έγκυες γυναίκες ή σε μητέρες που θηλάζουν για να προληφθεί ο υποσιτισμός και η καθυστέρηση της ανάπτυξης του βρέφους.
 
Μιλώντας στο BBC, εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Προγράμματος Επισιτισμού δήλωσε ότι αν και ακόμα δεν μπορεί να εξηγηθεί τι συμβαίνει, τα συμπτώματα των ανθρώπων που ασθένησαν μοιάζουν πολύ με αυτά τροφικής δηλητηρίασης.
Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:21 pm


Επίδειξη ανωτερότητας στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Άρη

 

Κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Άρης απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας, Απόλλωνα Σμύρνης, τον οποίο και σκόρπισε με 5-0. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Σάββα Παντελίδη αγκαλιάζει το εισιτήριο για την έξοδο στο Europa League ενώ πλησίασε και στους 3 βαθμούς από την 4η θέση που βρίσκεται ο Ατρόμητος.

Καταιγιστικοί από νωρίς οι γηπεδούχοι, ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Ντιγκινί, ο οποίος έσυρε το χορό των γκολ από την άσπρη βούλα, ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι.

Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, παρά το ασφυκτικό φλερτ των «κιτρινόμαυρων» για περισσότερα τέρματα. Η αποτελεσματικότητα ήρθε στην επανάληψη με τον Τόνσο να σκοράρει για το 2-0 και λίγο αργότερα τον Ντιγκινί να πετυχαίνει το 2ο προσωπικό του τέρμα και τρίτο της ομάδας του.

Οι Θεσσαλονικείς δεν σταμάτησαν εκεί και στη συνέχεια είδαν τον Χαμζα Γιουνές να χρίζεται σκόρερ ενώ λίγο πριν το φινάλε στη λίστα των σκόρερ προστέθηκε μέχρι και ο Φετφατζίδης!

Με την άνετη επικράτηση ο Άρης έφτασε τους 40 βαθμούς στο φινάλε της 25ης αγωνιστικής και με τη διαφαινόμενη αφαίρεση βαθμών από τον Παναθηναϊκό λόγω των επεισοδίων στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αύξησαν τη διαφορά από την έκτη θέση.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:16 pm


Πως «στρατολογούσε» μέσω ίντερνετ νεαρές κοπέλες το «ροζ» κύκλωμα - Χειροπέδες σε 14 άτομα στην Αττική

 

Κύκλωμα που εκμεταλλευόταν αλλοδαπές και Ελληνίδες, μέσω «γραφείου ερωτικών ραντεβού», εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και αρχηγικό μέλος της που είναι Έλληνας, καθώς και μία επιπλέον αλλοδαπή, που κατηγορείται για άλλα αδικήματα.

Σημειώνεται, ότι συγκατηγορούμενοι των συλληφθέντων είναι επιπλέον 11 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, από την προανάκριση προέκυψε ότι το τελευταίο τρίμηνο οι δράστες είχαν προβεί στην κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον 45 γυναικών, μεταξύ των οποίων και μίας ανήλικης, στην οποία παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Τα μέλη του κυκλώματος στρατολογούσαν τόσο αλλοδαπές γυναίκες, που αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις οποίες μετέφεραν στη χώρα μας, όσο και Ελληνίδες. Στη συνέχεια, οι δράστες εγκαθιστούσαν τις γυναίκες σε διάφορα σπίτια στην Αθήνα και τις εξανάγκαζαν να πραγματοποιούν ραντεβού με «πελάτες», που οι ίδιοι κανόνιζαν για λογαριασμό τους.

Μάλιστα, για να βρίσκει πελάτες το κύκλωμα είχε δημιουργήσει «γραφείο» ερωτικών ραντεβού που λειτουργούσε μέσω του διαδικτύου, ενώ μέλη του μετέφεραν τις γυναίκες σε ξενοδοχεία και οικίες της Αττικής.

Όσον αφορά τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων, κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικών συνδέσεων που χειρίζονταν τουλάχιστον τέσσερα μέλη της οργάνωσης, σε προκαθορισμένες βάρδιες, ενώ πραγματοποιούνταν σε ξενοδοχεία και οικίες στην Αττική. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων το παρακρατούσαν τα μέλη της οργάνωσης και τα μοίραζαν μεταξύ τους αναλόγως με τον ρόλο που κατείχαν.

Επίσης, το κύκλωμα φωτογράφιζε γυμνές και έκανε λήψεις με βίντεο των εκδιδομένων γυναικών, σε πολυτελή οικία, στα νότια προάστια. Στη συνέχεια, διέθετε το υλικό, κυρίως μέσω ιστοσελίδας που λειτουργούσε, ώστε να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Στην κατοχή μελών της οργάνωσης, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 4.390 ευρώ, 7 Ι.Χ. αυτοκίνητα, μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 22 ηλεκτρονικές συσκευές, μεταλλική σιδερογροθιά, καθώς και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των ερευνών και να ενημερωθούν Αρχές άλλων χωρών για τον εντοπισμό και άλλων τυχόν εμπλεκομένων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:07 pm


Πέθανε ο κιθαρίστας Μπέρνι Τορμέ - Απαρηγόρητος ο Όζι Όσμπορν (Photo)

 

Βαρύ πένθος στον κόσμο της μουσικής, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας από τους πλέον ταλαντούχους κιθαρίστες των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Ιρλανδός Μπέρνι Τορμέ πέθανε την Κυριακή, σε ηλικία 66 ετών, λόγω επιπλοκών από πνευμονία.

Ο Τορμέ είχε γίνει παγκόσμια γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν συνεργάστηκε με το συγκρότητα του Όζι Όσμπορν.

Ο Τορμέ πριν τον Όζι είχε συνεργαστεί με τον Ίαν Γκίλαν, τον τραγουδιστή των Deep Purple, ενώ ακολούθησε μια μακρά καριέρα στο στούντιο και με συνεργασίες.

Αποχαιρετόντας τον φίλο και συνεργάτη του, ο Όζι Όσμπορν δήλωσε ότι «είναι μια θλιβερή μέρα, χάσαμε άλλον ένα μεγάλο μουσικό. Ο Μπέρνι ήταν μια ευγενική ψυχή με χρυσή καρδιά και θα μας λείψει πολύ».

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:03 pm


Βαλκανική άνοιξη προ των πυλών; - Τι συμβαίνει στην περιοχή μας

 

Εδώ και μήνες οι πολίτες στη Σερβία διαδηλώνουν μαζικά κατά του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Το Σάββατο διαδηλωτές εισέβαλαν στην κρατική τηλεόραση και περικύκλωσαν το προεδρικό μέγαρο. Τι συμβαίνει στα Βαλκάνια;

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την κρατική τηλεόραση να καταλάβει το μότο της: Δικαίωμά σας, να γνωρίζετε να πάντα‘». Αυτό φώναζε το Σάββατο με μεγάφωνο ο διαδηλωτής Μπόσκο Ομπράντοβιτς. Ο ίδιος μαζί με πολιτικούς της σερβικής αντιπολίτευσης και περίπου πενήντα διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο της σερβικής κρατικής τηλεόρασης στο κέντρο του Βελιγραδίου, ενώ έξω ήταν ήδη συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πολίτες. Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο λίγο αργότερα, εξαναγκάζοντας τους διαδηλωτές να βγουν από το κτίριο. Αν και υπήρξαν τραυματισμοί η κατάσταση δεν κλιμακώθηκε. Σε κάθε περίπτωση αυτή η κίνηση των διαδηλωτών ήταν κυρίως συμβολική. Το καθιερωμένο βραδινό δελτίο ειδήσεων στις 19.30 με τις παραδοσιακά υψηλά νούμερα τηλεθέασης εδώ και μήνες δεν αναφέρει τίποτα για μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε σχεδόν 90 πόλεις. Από τον Δεκέμβριο οι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους ζητώντας ελεύθερες εκλογές, κράτος δικαίου και ελευθερία της έκφρασης.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε θέση άμυνας

«Δεν φοβάμαι. Μπορεί μόνο να χάσω τη ζωή μου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τη Σερβία, αυτό είναι το πιο σημαντικό» δήλωσε από την πλευρά του σε μελοδραματικό τόνο ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο ισχυρότερος άνδρας της Σερβίας. Ο ίδιος αποκαλεί τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης «κακοποιούς» και «φασίστες», που θέλουν να πάρουν την εξουσία με τη βία. Πάντως την Κυριακή οι διαδηλώσεις μεταφέρθηκαν από το μέγαρο της ραδιοτηλεόρασης στο προεδρικό μέγαρο με μουσική, φωνές, σφυρίχτρες και συνθήματα κατά του Βούτσιτς. Οι αρχικά φιλειρηνικές διαμαρτυρίες εξελίχθηκαν σύντομα σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία.

«Όπως βλέπει κανείς η κατάσταση συνεχώς μεταβάλλεται» ανέφερε στη DW o Mπόρκο Στεφανόβιτς, πολιτικός από την αριστερή αντιπολίτευση, συμπληρώνοντας: «Ας ελπίσουμε ότι στην κυβέρνηση έχει απομείνει λίγη λογική ώστε να εκπληρώσει τα αιτήματά μας». Αν και πολλοί διαδηλωτές αρνούνται να υποστηρίξουν συγκεκριμένο τμήμα της αντιπολίτευσης, εντούτοις ήδη έχει αρχίσει να αναδεικνύεται μια ομάδα πολιτών και πολιτικών ως ηγέτιδα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Το όνομα αυτής: «Ένωση για τη Σερβία». Πρόκειται για ένα κράμα διαδηλωτών αστικών καταβολών, εθνικιστών μέχρι και αριστερών πολιτικών.

Η μεγαλύτερη πολιτική κρίση των τελευταίων επτά ετών

Σε κάθε περίπτωση για τον Βούτσιτς πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων επτά χρόνων που βρίσκεται στην εξουσία. Οι κατηγορίες εναντίον του είναι πολλές: νεποτισμός, διασυνδέσεις με εγκληματικούς κύκλους, πελατειακές σχέσεις. Ένας στους δέκα Σέρβους είναι μέλος του κόμματός του σε μία χώρα επτά εκατομμυρίων πολιτών. Η εγγραφή μελών στο Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα θεωρείται εισιτήριο για την εύρεση μιας θέσης εργασίας. Στα χρόνια της διακυβέρνησης Βούτσιτς ο πολιτικός ανταγωνισμός εκμηδενίστηκε, ενώ ως βασικό εργαλείο χρησιμοποίησε τη χειραγώγηση των ΜΜΕ. Με εξαίρεση κάποια ιδιωτικά κανάλια τα κρατικά μέσα δεν κάνουν τίποτα άλλο από τα εξωραΐζουν την κατάσταση, να επαινούν τον Βούτσιτς και να ασκούν κριτική στην αντιπολίτευση.

«Είναι πλέον φανερό ότι ο Βούτσιτς είναι αναστατωμένος, επειδή οι διαδηλώσεις διαρκούν τόσο πολύ» ανέφερε στη DW ο πολιτικός επιστήμονας Μπόμπαν Στογιάνοβιτς, υπογραμμίζοντας ότι ο Σέρβος πρόεδρος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την προβολή εικόνων αστυνομικής βίας. Κάτι τέτοιο θα έφερνε τους διαδηλωτές σε θέση θύματος και η κατάσταση θα εκτραχυνόταν. Ωστόσο ο ίδιος εκτιμά ότι εάν η αντιπολίτευση συνεχίσει να ασκεί πίεση, τα πρόσφατα γεγονότα μπορεί να οδηγήσουν σε εκλογές και ίσως σε ανεξάρτητα ΜΜΕ. Στο μεταξύ διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Σέρβους διαδηλωτές διοργανώθηκαν και στο Βερολίνο, ενώ την ίδια ώρα παρόμοια είναι η εικόνα που μεταδίδεται και από άλλες χώρες των Βαλκανίων: τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία. Αναλυτές κάνουν ήδη λόγο για την απαρχή μίας βαλκανικής άνοιξης.

Πηγή: DW

Has video: 
Exclude from popular: 
0

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:57 pmΦιλικοί ιστότοποι: