Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Θεσπρωτίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Απάντηση του πρώην Αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Τζώρτζη, στον νυν Αντιδήμαρχο κ. Μητσέλο

Απάντηση του πρώην Αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Τζώρτζη, στον νυν Αντιδήμαρχο κ. Μητσέλο


Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, και υπευθύνου της Δ.Ε. Παραποτάμου, κ. Αλέξανδρου Μητσέλου, με θέμα την τοποθέτηση εξωτερικού φωτισμού LED στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παραποτάμου, διευκρινίζουμε τα εξής:
Ο πρώτος, ως πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας και υπεύθυνος της Δ.Ε. Παραποτάμου από το 2014 έως το 2023 και ο δεύτερος ως πρώην πρόεδρος της Τ.Κ. Παραποτάμου, θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ουδέποτε υπεβλήθη αίτημα για τοποθέτηση φωτισμού στον εξωτερικό χώρο, ούτε από τον διευθυντή του σχολείου, ούτε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Κατά συνέπεια, δεν υπήρξε ποτέ χρόνιο αίτημα, όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε.
Μετά από επικοινωνία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, διαπιστώσαμε ότι το αίτημα αυτό υποβλήθηκε πρόσφατα και στην τρέχουσα δημοτική αρχή.
Παράλληλα, πρέπει να επισημανθεί ότι εδώ και δύο μήνες οι λάμπες στον εξωτερικό χώρο (ξύλινες κολόνες) δεν λειτουργούν, με αποτέλεσμα να επικρατεί σκοτάδι και πως η αλλαγή τους θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη...
Με δεδομένη την άριστη συνεργασία που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια με τον διευθυντή και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, συνεισφέροντας από την πλευρά μας όσα μπορούσαμε και όσα μας ζητήθηκαν, ανάλογα με τις δυνατότητες που είχαμε, είναι ακατανόητο πώς προέκυψε η επιθετική και παραπλανητική ανακοίνωση του αντιδημάρχου.

Με εκτίμηση,
Τζώρτζης Απόστολος
Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ηγουμενίτσας
Τσάτσης Αλέξανδρος
Πρώην Πρόεδρος Τ.Κ. Παραποτάμου

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 8:23 pm


Δικαίωση για Γεωργόπουλο - Επιστρέφει ως Γενικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Δικαίωση για Γεωργόπουλο - Επιστρέφει ως Γενικός Διευθυντής στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας


Με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, ο Ιωάννης Γεωργόπουλος δικαιώνεται στη διαμάχη του με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ), και επιστρέφει στη θέση του γενικού διευθυντή. 
Η υπόθεση αφορά την ανάκληση της τοποθέτησης του κ. Γεωργόπουλου από τη θέση αυτή, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και την προσφυγή του στα δικαστήρια για την αποκατάσταση της θέσης του.
Σύμφωνα με την απόφαση, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του και υποχρεώνει τη ΔΕΥΑΗ να να επαναφέρει τον κ. Γεωργόπουλο στη θέση του γενικού διευθυντή, από την οποία είχε απομακρυνθεί αδικαιολόγητα. 
Η απόφαση αναφέρει ότι η ανάκληση της θέσης δεν στηρίχθηκε σε επαρκή και νόμιμα κριτήρια, ενώ δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες.
Το δικαστήριο επίσης απέρριψε την πρόσθετη παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ, το οποίο υποστήριξε την πλευρά της επιχείρησης, κρίνοντας ότι το σωματείο δεν είχε επαρκές έννομο συμφέρον για να παρέμβει.


Στην περίπτωση που η ΔΕΥΑΗ δεν συμμορφωθεί με την απόφαση, προβλέπεται η επιβολή χρηματικής ποινής ύψους 100 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης στην εφαρμογή της. 
Ο λανθασμένος χειρισμός της υπόθεσης από τη νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, υπό την καθοδήγηση της δημοτικής αρχής και του προέδρου του ΔΣ της επιχείρησης κ. Γεωργίου Καλφόγλου, έφερε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Αντί να βασιστεί σε αντικειμενικά κριτήρια και να εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση στη διοίκηση της ΔΕΥΑΗ, η νέα διοίκηση επέλεξε μια επιθετική στάση, που τελικά της γύρισε μπούμερανγκ.
Η απόφαση να ανακληθεί η τοποθέτηση του κ. Γεωργόπουλου από τη θέση του γενικού διευθυντή, χωρίς σαφή και νόμιμη τεκμηρίωση, φανερώνει την αποτυχία της διοίκησης να σεβαστεί τις νόμιμες διαδικασίες και τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενους, ενώ προκαλεί ερωτήματα για την ικανότητα της νέας διοίκησης να διαχειριστεί με διαφάνεια και επαγγελματισμό ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία μιας δημοτικής επιχείρησης, και κατά επέκταση, των συμφερόντων των δημοτών της Ηγουμενίτσας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 8:03 pm


11,5 εκατομμύρια για Δωδώνη, Νικόπολη, Κασσώπη και Γίτανα!

11,5 εκατομμύρια για Δωδώνη, Νικόπολη, Κασσώπη και Γίτανα!




Με το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ τα έργα στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης και των Γιτάνων.

Η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος προχώρησε στην έκδοση της πρόσκλησης με δικαιούχους τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Υπουργείο Πολιτισμού για την υποβολή των προτάσεων.

Η πρόσκληση έχει τρεις υποδράσεις. Η σημαντικότερη αφορά την αποκατάσταση και ανάδειξη του σταδίου στην Αρχαία Νικόπολη, την συντήρηση και αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης, την δημιουργία διαδρομών εντός του αρχαιολογικού χώρου της Νκόπολης, την συντήρηση, αποκατάσταση κα ανάδειξη του θεάτρων και άλλων μνημείων στην Αρχαία Δωδώνη, την αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στην Κασσώπη και τις εργασίες αποκατάστασης στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων.

Ο συγκεκριμένος τύπος δράσεων αποσκοπεί στη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής, με την ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή πολιτιστικών μνημείων, ώστε να καταστούν επισκέψιμα, συμβάλλοντας στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της κοινωνικότητας των πολιτών.

Για την περιοχή των Αρχαίων Θεάτρων, στρατηγικός στόχος παραμένει η δημιουργία ενός εξειδικευμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού. Προς την επίτευξη αυτού του στόχου προτείνονται δράσεις συμπληρωματικές αυτών της ΟΧΕ αρχαίων θεάτρων, που υλοποιήθηκε και αφορούν στην αποκατάσταση των μνημείων της περιοχής και τη βελτίωση των υποδομών της.

Πηγή piruspost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 7:47 pm


Greece Rally 2024 – Ημέρα 5η με μία απαιτητική διαδρομή 229χλμ

Greece Rally 2024 – Ημέρα 5η με μία απαιτητική διαδρομή 229χλμ




Η συναρπαστική σημερινή διαδρομή κάλυψε 229 χλμ προς την Ηγουμενίτσα και πίσω, περιλαμβάνοντας δύο απαιτητικές ειδικές διαδρομές 100 χλμ που περνούσαν μέσα από γοητευτικές αλλά και ανατριχιαστικές παλιές πόλεις-φαντάσματα

Γρηγορότερος ήταν ο Roberto Barbieri #1, ο οποίος τερμάτισε πρώτος με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που ανέδειξε τις ικανότητές του τόσο στην πλοήγηση όσο και στην ταχύτητα. Κοντά του, ο Anton Tyll #34 εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με έξυπνη οδήγηση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Μπούδρος #61, του οποίου η σταθερή οδήγηση του έδωσε μια θέση το βάθρο.

Καθώς προετοιμαζόμαστε για την 6η ημέρα ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί, με πιο δύσκολο έδαφος και απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες στον ορίζοντα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 7:33 pm


Κτηματολόγιο: 2 μήνες ακόμα περιθώριο για τους ιδιοκτήτες σε Θεσπρωτία

Κτηματολόγιο: 2 μήνες ακόμα περιθώριο για τους ιδιοκτήτες σε Θεσπρωτία


             Καμία νέα παράταση της προθεσμίας δήλωσης των ακινήτων

Περιορισμένο είναι πλέον το χρονικό περιθώριο για τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία, καθώς οι «πόρτες» του Κτηματολογίου, ψηφιακές και φυσικές, σιγά σιγά κλείνουν, με τη σταδιακή εκπνοή του χρόνου υποβολής δήλωσης ακίνητης περιουσίας. Η αμετάκλητη φύση της καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης έχει υπογραμμιστεί αρκετές φορές, τόσο από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διά στόματος του Υφυπουργού Κωνσταντίνου Κυρανάκη όσο και από στελέχη του Κτηματολογίου.

Με κάτι λιγότερο από 2 μήνες να απομένουν, οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην Κέρκυρα και τη Θεσπρωτία μπορούν να προβούν στη δήλωση τους έως τις 30 Νοεμβρίου 2024.
 
Η σημασία της δήλωσης είναι αδιαπραγμάτευτη, καθώς αφενός, οι ιδιοκτήτες θα αποφύγουν μελλοντικές δαπανηρές και χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες και αφετέρου, θα διασφαλίσουν την περιουσία τους έναντι τρίτων και του Ελληνικού Δημοσίου. Μπορεί ο χρόνος, λοιπόν, να κυλά γρήγορα προς την λήξη της προθεσμίας, όμως ο απαιτούμενος χρόνος της δήλωσης είναι σύντομος και η διαδικασία απλή, έχοντας αφήσει πίσω την πολύπλοκη γραφειοκρατία του παρελθόντος.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να προχωρήσουν στη δήλωση τους δια ζώσης, μέσω επίσκεψης σ΄ένα Γραφείο Κτηματογράφησης, αλλά και ηλεκτρονικά, είτε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής δήλωσης, είτε μέσω του Ψηφιακού Χάρτη Κτηματογράφησης https://maps.ktimatologio.gr/.

    Τι είναι ο Ψηφιακός Χάρτης;

Στην ιστοσελίδα ktimatologio.gr, μέσω της εφαρμογής «Ψηφιακός Χάρτης Κτηματογράφησης» maps.ktimatologio.gr, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και επαγγελματίες, έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν το ακίνητο τους, όπως αυτό έχει απογραφεί στα προκαταρκτικά υπόβαθρα του αναδόχου κτηματογράφησης.

   Πώς εντοπίζω και δηλώνω το ακίνητο μου μέσω του maps.ktimatologio.gr;

Επισκεπτόμενος την εφαρμογή maps.ktimatologio.gr, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στους χάρτες, με τον ίδιο τρόπο που θα περιηγούνταν σε μία πλατφόρμα όπως το Google Maps, ώστε να βρει το ακίνητό του, κάνοντας απλά ζουμ. Έχοντας βρει το γεωτεμάχιό του, μπορεί να κάνει κλικ πάνω του και θα εμφανιστούν οι διαθέσιμες πληροφορίες, όπως έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν την περίμετρο, τις συντεταγμένες και την έκταση σε τετραγωνικά μέτρα.

Αν ο χρήστης συμφωνεί με την αναγραφόμενη αποτύπωση ή εμφανίζονται μικρές διαφοροποιήσεις στα όρια, δεν είναι απαραίτητο να έχει στη διάθεση του τοπογραφικό διάγραμμα από μηχανικό ώστε να πραγματοποιήσει την δήλωση του, αποφεύγοντας έτσι επιπλέον έξοδα.

Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο της δήλωσης, ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει ηλεκτρονικά τη διαδικασία, καταθέτοντας ψηφιακά το συμβόλαιο και πληρώνοντας 35 ευρώ με κάρτα ανά δικαίωμα. Για φυσικά πρόσωπα με περισσότερα από δύο δικαιώματα σε αγροτικές περιοχές του ίδιου προκαποδιστριακού Δήμου, δεν προβλέπεται επιπλέον χρέωση.

Τι κάνω αν διαφωνώ με την αποτύπωση του ακινήτου μου;

Στην περίπτωση που τα όρια ενός γεωτεμαχίου, όπως εμφανίζονται στο maps.ktimatologio.gr δεν είναι σωστά, ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει τη λειτουργία σχεδιασμού πολυγώνου, δημιουργώντας το δικό του προσωρινό κτηματολογικό απόσπασμα, σχεδιάζοντας τα πραγματικά όρια του γεωτεμαχίου του στον χάρτη.

Πως δηλώνω το ακίνητο μου σ’ ένα Γραφείο Κτηματογράφησης;

Εννοείται πως ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί ένα Γραφείο Κτηματογράφησης, προκειμένου να πραγματοποιήσει τη δήλωση του διά ζώσης. Το έμπειρο προσωπικό μπορεί να βοηθήσει, δίνοντας αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνοντας τους πολίτες τόσο για τον τρόπο εντοπισμού του ακινήτου όσο και για εξειδικευμένες περιπτώσεις όπου ισχύουν δικαιώματα κτήσης, όπως η χρησικτησία και η κληρονομιά.

Τι κάνω αν δεν έχω τίτλο κτήσης (συμβόλαιο);

Συχνό φαινόμενο αποτελεί σε αγροτικές περιοχές, πολλοί ιδιοκτήτες να μην διαθέτουν συμβόλαια που να πιστοποιούν την ιδιοκτησία τους.

Περίπτωση ιδιοκτησίας με χρησικτησία:

Ο πολίτης πρέπει να καταθέσει δύο έγγραφα με τη δήλωσή του: το έντυπο Ε9 οποιουδήποτε έτους στο οποίο δηλώνει την ιδιοκτησία του και ένα δεύτερο έγγραφο που αποδεικνύει την εικοσαετή κατοχή, όπως ένορκη βεβαίωση μάρτυρα ή άλλο αποδεικτικό έγγραφο (π.χ. προσύμφωνο, υποθήκη).

Περίπτωση μη αποδοχής κληρονομιάς ή ύπαρξης κληρονομητηρίου:

Σε περίπτωση εξ αδιαθέτου διαδοχής προσκομίζονται υποχρεωτικά τα παρακάτω:

● Ληξιαρχική πράξη θανάτου

● Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών

● Πιστοποιητικό περί μη δημοσιεύσεως διαθήκης

● Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης

● Ο τίτλος κτήσης του αποβιώσαντος

Σε περίπτωση διαδοχής εκ διαθήκης προσκομίζονται υποχρεωτικά τα παρακάτω:

● Ληξιαρχική πράξη θανάτου

● Αντίγραφο της δημοσιευμένης διαθήκης ή η απόφαση με την οποία κηρύχθηκε αυτή κυρία, εάν πρόκειται για ιδιόγραφη διαθήκη

● Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης άλλης διαθήκης

● Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης

● Ο τίτλος κτήσης του αποβιώσαντος

Τι κυρώσεις έχω αν δεν δηλώσω το ακίνητό μου;

Είναι πολύ σημαντικό να προβείτε άμεσα στην δήλωση σας, διότι μετά τη λήξη της προθεσμίας, προβλέπονται δαπανηρές νομικές διαδικασίες προκειμένου να καταχωρηθεί ένα ακίνητο στο όνομα του ιδιοκτήτη του. Μια αδήλωτη ακίνητη περιουσία στο Κτηματολόγιο, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, αφού δεν θα είναι εφικτή η πώληση, η γονική παροχή, η δωρεά κ.λπ., δίχως την διεκπεραίωση αυτών των νομικών διαδικασιών.

8. Πώς μπορώ να δω αν με επηρεάζουν οι Δασικοί Χάρτες;

Ο Ψηφιακός Χάρτης δίνει τη δυνατότητα να δείτε τους επικυρωμένους και αναρτημένους Δασικούς Χάρτες. Με τον τρόπο αυτό, κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να δει αν και πόσο επηρεάζεται το ακίνητό του. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία: ενεργοποιείτε το εικονίδιο με τα «επίπεδα» και επιλέγετε να δείτε τους δασικούς χάρτες ή τις περιοχές Natura.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 7:29 pm


Μοναδικές προσφορές από την Elektrostore24.gr

Μοναδικές προσφορές από την Elektrostore24.gr

Σας παρουσιάζουμε εκπληκτικές εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας και οικιακού εξοπλισμού από την Elektrostore24.gr. Βρείτε τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, μικροσυσκευές, κινητά τηλέφωνα, καθώς και πολλά ακόμη με μεγάλες προσφορές.

Επωφεληθείτε από τις μειωμένες τιμές και τις αποκλειστικές προσφορές που ισχύουν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αναβαθμίστε τις συσκευές σας με άριστη ποιότητα και εξαιρετική εξυπηρέτηση. Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε προϊόντα αιχμής σε τιμές που δεν θα βρείτε αλλού!

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 7:20 pm


Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση των Πορισμάτων και Προτάσεων του ΕΠΣ Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου

  Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση των Πορισμάτων και Προτάσεων του ΕΠΣ Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου




Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 13:00 στο Angelika Pallas Hotel Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και δημοσιοποίηση των πορισμάτων της Α΄ Ενότητας και των προτεινόμενων εναλλακτικών σεναρίων χωρικής οργάνωσης της περιοχής μελέτης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) Παραλιακού Μετώπου Ηπείρου.

Η παρουσία όλων μας θεωρείται απαραίτητη.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 7:16 pm


H Περιφέρεια αρωγός στο έργο κατασκευής του δικτύου Φυσικού Αερίου σε πόλεις της Ηπείρου

H Περιφέρεια αρωγός στο έργο κατασκευής του δικτύου Φυσικού Αερίου σε πόλεις της Ηπείρου




Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συνδράμει τα έργα κατασκευής δικτύου φαρικού αερίου σε πόλεις της Ηπείρου, διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τα στελέχη της enaon EDA τα οποία τον επισκέφτηκαν σήμερα και τον ενημέρωσαν για τον σχεδιασμό της Εταιρείας.

Ως βασική αρχή ο Περιφερειάρχης έθεσε την κατά το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση της καθημερινότητας των πολιτών και την εξάντληση κάθε δυνατότητας εναλλακτικής χάραξης διέλευσης των αγωγών ώστε να μη μειωθούν οι επεμβάσεις στο βασικό οδικό δίκτυο.

Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης δήλωσε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Είχαμε μια συζήτηση με την ανάδοχο εταιρεία που έχει την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή. Μας ενημέρωσε ότι έχουν πίστωση, η οποία είναι ικανή και αναγκαία για να τελειώσουν μεγάλα κομμάτια κυρίως στα Γιάννενα και από 10 περίπου χιλιόμετρα στις άλλες τρεις πόλεις της Ηπείρου, Έχουν συζητήσει με όλους τους Δημάρχους, συζητάνε και με εμάς. Είπαμε ότι όλα θα τα κοιτάμε, θα συνεννοηθούμε ώστε να μη γίνονται ζημιές όπου θα περάσουν. Θα γίνουν και οι αναγκαίες αλλαγές της μελέτης για τη διέλευση του αγωγού».

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 7:10 pm


Στο 30ο Διεθνές Φεστιβαλ Αθηνων η μικρού μήκους ταινία «Αχέροντας»

Στο 30ο Διεθνές Φεστιβαλ Αθηνων η μικρού μήκους ταινία «Αχέροντας»



Στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών-Νύχτες Πρεμιέρας επιλέχτηκε η μικρού μήκους ταινία «Αχέροντας» που συγχρηματοδότησε η Περιφέρεια Ηπείρου και υποστήριξε το Εpirus Film Office. Διαγωνίζεται στο τμήμα ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ • ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, που στηρίζει τις προσπάθειες των νέων Ελλήνων Κινηματογραφιστών Ταινιών Μικρού Μήκους της πρόσφατης ελληνικής παραγωγής. Ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διακεκριμένους επαγγελματίες της εγχώριας κινηματογραφικής βιομηχανίας απονέμει τα βραβεία: Χρυσή Αθηνά, Αργυρή Αθηνά, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Ανδρικής και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

Η ταινία σύμφωνα με το πρόσφατά ανακοινωμένο πρόγραμμα του AIFF 30, θα προβληθεί την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις 17:00 στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ.

Συνεχίζει λοιπόν την πορεία της η βραβευμένη ταινία «Αχέροντας» στο DISFF 47 Διεθνες Φεστιβάλ Δράμας , με την «Ειδική Μνεία» ως μια ταινία «…άρτιας κινηματογραφικής εμπειρίας σε όλους τους τομείς» και που «…συγκίνησε, με τη διαχείριση της απώλειας…».

Σημειώνεται ακόμη πως η ταινία έλαβε την «4η» θέση στην ψηφοφορία για το «Βραβείο Κοινού», στο 47ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2024, ενώ σχολιάστηκε ως μια ολοκληρωμένη, αξιόλογη προσέγγιση για την προβολή και ανάδειξη της περιοχής και των μύθων της, αξιοποιώντας τον κινηματογράφο ως μέσο (σενάριο, σκηνοθεσία, φωτογραφία, υποκριτική κλπ.)



Η ταινία με τίτλο «Αχέροντας» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Παπαδοπούλου και σενάριο Μάτας Κούρτη, εκτός από την Περιφέρεια Ηπείρου, χρηματοδοτείται και από το Ελληνικο Κέντρο Κινηματογράφου, έγινε δε με την υποστήριξη του ΕPIRUS FILM OFFICE της Περιφέρειας Ηπείρου. Αποτελεί μία παραγωγή της εταιρείας ΗΟΝΕΥΒΕΕ, σε συμπαραγωγή με την LIBRART PERFORMING ARTS ENSEMBLE και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ



Πρόκειται για την ιστορία ενός ζευγαριού που αποφασίζει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο μέσα στη φύση, και στον ποταμό Αχέροντα. Κατά την παραμονή τους εκεί, προσπαθούν να βρουν νέες ισορροπίες στη σχέση τους που έχει διαταραχτεί από μια σημαντική απώλεια. Το εντυπωσιακό τοπίο, η μυθολογία του, ο επιβλητικός «βαρκάρης» τους επηρεάζουν, και τους ωθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους.

Ο τόπος και ο μύθος που τον περιβάλλει, οι τοποθεσίες (Locations), αποτέλεσαν την έμπνευση του σεναρίου, μιας ιστορίας που συνδέει τον αρχαίο μύθο με το φυσικό περιβάλλον.

Η ξεχωριστή φύση της περιοχής με τα αιωνόβια πλατάνια, το πολυσύνθετο οικοσύστημα και τα κρυστάλλινα νερά αναδείχθηκαν και ανέδειξαν την ιστορία καθώς αποτέλεσαν το σκηνικό για την αφήγησή της. Οι φιλόξενοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των Δήμων Πάργας και Σουλίου και ιδιαίτερα αυτοί της Αμμουδιάς και της Γλυκής όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρισμάτα, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση της ταινίας, αναδεικνύοντας τον film friendly χαρακτήρα της Περιφέρειας.

Πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας που γυρίστηκε στον ποταμό Αχέροντα, στις εκβολές και τις πηγές του, στους οικισμούς Γλυκή (Δημος Σουλίου- Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας), και Αμμουδιά, δάσος στην παραλία Αλωνάκι (Δήμος Παργας- Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας). Βέβαια κατά την διερεύνηση επιλογής τοποθεσιών (scouting - repérage) , εξετάστηκαν και καταγράφηκαν και άλλα σημεία όπως η Πάργα (Δήμος Πάργας - Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας), η περιοχή στον Όρμο του Οδυσσέα, έως την παραλία Αλωνάκι, καθώς και θέσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ( πχ λίμνη Καλοδικίου κλπ) που θα χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό της βάσης δεδομένων του ΕPIRUS FILM OFFICE

Πρωταγωνιστές, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Νίκος), η Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Μαρία) και ο Αργύρης Μπακιρτζής («Βαρκάρης»).


Πρωταγωνιστες: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Αργύρης Μπακιρτζής, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου, Σενάριο: Μάτα Κούρτη, Παραγωγός: Χριστίνα Τσακμακά, Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αθανασόπουλος, Σκηνογράφος: Λουκία Λιμπέρη-Ωραιοπούλου, Ενδυματολόγος: Σπυριδούλα Λιαράτσικα, Ηχητικός Σχεδιασμός: Enes Achmet Kechagia, Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος, Διευθύντρια Παραγωγής: Βίκυ Εδιάρογλου, Οργάνωση Παραγωγής: Μαίρη Τσίτσου, Color Correction: Μαρία Τζωρτζάτου, Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Πέτρος Καλφαμανώλης, Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη-Κινησιολογία : Μαρία Στεφανίδου, Σκριπτ: Κλαούντια Μαρία Δούλου, Α’ Βοηθός Κάμερας: Σπύρος Κοντορουχάς, Ηλεκτρολόγοι: Γιώργος Αθανασόπουλος, Δημήτρης Κόλλιας, Βοηθός Παραγωγής: Πάνος Δέδες, Casting Director: Δημήτρης Ζούρας, Make Up Artist: Μαίρη Ρόκκου



Αργύρης Μπακιρτζής

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 7:08 pm


Foititospito στο ΦΟΥΛ μόνο στη Fylliana

Foititospito στο ΦΟΥΛ μόνο στη Fylliana

Σετ 5ΤΜΧ
Σετ 5ΤΜΧ
699€
Παραγγελία Online
Καναπές TIVOLI
Καναπές TIVOLI
499€
Παραγγελία Online
Καναπές QUATRO
Καναπές QUATRO
469€
Παραγγελία Online
Κρεβάτι AOSTA
Κρεβάτι AOSTA
289€
Παραγγελία Online
Κρεβάτι-Στρώμα
Κρεβάτι-Στρώμα
279€
Παραγγελία Online
Ντουλάπα VARADERO
Ντουλάπα VARADERO
229€
Παραγγελία Online


Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 3:33 pm


ΟΠΕΚΑ: Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου καταβαλλονται τα Επιδόματα Σεπτεμβρίου

ΟΠΕΚΑ: Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου καταβαλλονται τα Επιδόματα Σεπτεμβρίου




Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου καταβαλλονται τα Επιδόματα Σεπτεμβρίου του ΟΠΕΚΑ ύψους 291.535.887 ευρώ σε 1.184.889 δικαιούχους.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ενημερώνουν ότι την Δευτέρα 30/9, θα καταβληθούν τα επιδόματα για τον μήνα Σεπτέμβριο, συνολικού ύψους 291.535.887 ευρώ.

Συγκεκριμένα:
Επίδομα Παιδιού: 521.724 δικαιούχοι – 99.696.480 ευρώ

Επίδομα Στέγασης: 223.559 δικαιούχοι – 27.145.612 ευρώ

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: 183.322 δικαιούχοι – 42.540.014 ευρώ

Αναπηρικά: 190.332 δικαιούχοι – 91.330.392 ευρώ

Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής: 586 δικαιούχοι – 200.279 ευρώ

Επίδομα Ομογενών: 5.427 δικαιούχοι – 191.068 ευρώ

Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982: 14.145 δικαιούχοι -5.325.001 ευρώ

Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων: 19.494 δικαιούχοι – 8.067.276 ευρώ

Έξοδα Κηδείας: 135 δικαιούχοι – 107.402 ευρώ

Επίδομα Γέννησης: 9.756 δικαιούχοι – 12.774.350 ευρώ

Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: 4 δικαιούχοι – 2.100 ευρώ

Κόκκινα Δάνεια: 2.399 δικαιούχοι – 223.069 ευρώ

Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές: 11 δικαιούχοι – 11.000 ευρώ

Πρόγραμμα Γέφυρα: 6 δικαιούχοι – 1.950 ευρώ

Ευάλωτοι οφειλέτες: 179 δικαιούχοι – 18.698 ευρώ

Επίδομα Αναδοχής: 606 δικαιούχοι – 289.032 ευρώ

Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού: 1.328 δικαιούχοι – 1.032.655 ευρώ

Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας: 11.876 δικαιούχοι – 2.579.509 ευρώ

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 1:51 pm


Κέρκυρα: Κατασχέθηκαν 14.339 προϊόντα “μαϊμού” σε καταστήματα της πόλης – Συνελήφθησαν δυο άτομα

Κέρκυρα: Κατασχέθηκαν 14.339 προϊόντα “μαϊμού” σε καταστήματα της πόλης – Συνελήφθησαν δυο άτομα




Συνελήφθησαν, χθες (26.09) το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, σε διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί (67 και 60 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση σε κατάστημα εμπορίας έτοιμων ενδυμάτων και τουριστικών ειδών, στο οποίο υπεύθυνος είναι ο 67χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.709 απομιμητικά τεμάχια ενδυμάτων και προϊόντων διαφόρων εταιρειών.

Στη δεύτερη περίπτωση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7.630 απομιμητικά τεμάχια διαφόρων προϊόντων, σε κατάστημα αθλητικών ειδών, με υπεύθυνο τον 60χρονο, μεταξύ των οποίων, γυαλιά ηλίου, ζώνες, καπέλα, κοσμήματα, τσάντες, πορτοφόλια, μαγιό κ.α..

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ για κάθε επιχείρηση επιβλήθηκε αρμοδίως διοικητικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 1:21 pm


Το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας

Το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας




Σας ενημερώνουμε ότι η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας – του 1ου ΕΠΑΛ Παραμυθιάς περιόδου 2024-2025 αρχίζει την Πέμπτη 26/09/2024 και ώρα 15:00 μέχρι την Πέμπτη 03/10/2024 (έως 15:00 μ.μ.)

Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Μαθητείας
https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/
όπου και έχει αναρτηθεί «Οδηγός Υποψηφίων Μαθητευόμενων» για τη συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και από τους υποψήφιους που πληρούν τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη (υποψήφιοι με δεσμευμένη θέση μαθητείας).

Συνοδευτικά έγγραφα – Δικαιολογητικά Αιτήσεων Συμμετοχής

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για υποβολή αίτησης συμμετοχής είναι τα ακόλουθα:
1. Απολυτήριο ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. ή ΓΕ.Λ.
2. Πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
3. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
4. Αποδεικτικό ΑΜΚΑ
5. Αποδεικτικό ΑΦΜ*
6. Γνωμοδότηση ΚΕΔΑΣΥ (ΚΕΔΔΥ), για τους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
7. Απολυτήριο και πτυχίο του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά (εικόνα ή αρχείο pdf) μαζί με την αίτηση συμμετοχής και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Τάξης Μαθητείας.

Επισημαίνεται ότι, η όποια επικοινωνία αποφοίτων με το σχολείο καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας, δεν αντικαθιστά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Τα τμήματα Μαθητείας που θα λειτουργήσουν στο 1ο ΕΠΑΛ Παραμυθιάς είναι:

• Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων
• Τεχνικός Οχημάτων
• Κομμωτικής Τέχνης
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του σχολείου 2666023780

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Παραμυθιάς
Βακαλόπουλος Χρήστος

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 12:52 pm


Ανοιχτή επιστολή προς τα παιδιά, με αφορμή την επέτειο των 49 Προκρίτων | Γράφει ο Αντώνης Δρίμτζιας

Ανοιχτή επιστολή προς τα παιδιά, με αφορμή την επέτειο των 49 Προκρίτων | Γράφει ο Αντώνης Δρίμτζιας





Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, και όσο πλησιάζει το ετήσιο Μνημόσυνο της εκτέλεσης των 49 Προκρίτων της Πόλης Παραμυθιά από τους ΝΑΖΙ και Μουσουλμάνους στις 29 Σεπτεμβρίου 1943, νιώθω βαθιά μελαγχολία και αναστάτωση. «Αχ!», λέω μέσα μου, «αυτός ο μήνας , αν ήταν δυνατό, να μην ερχόταν ποτέ»!

Εμείς τον λέμε μαύρο Σεπτέμβρη. Είναι ο μήνας που σκότωσαν τον πατέρα μου. Το ίδιο νιώθουν και άλλα παιδιά εκτελεσθέντων, όπως μου είπαν.

Προσπαθώ να το ξεπεράσω αλλά δυστυχώς γιατρειά δεν βρίσκω. Έτσι βιώνω το ίδιο δράμα για χρόνια και φοβάμαι πως θα συνεχιστεί μέχρι να «φύγω».

Διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν και ιστορίες παιδιών που στερήθηκαν την πατρική παρουσία διεγείρουν περισσότερο το συναίσθημα της στέρησης και του πατέρα και επιβαρύνουν συναισθηματικά.

Πρόσφατα άκουσα σε τηλεοπτικό κανάλι την εξομολόγηση του γνωστού χρυσού μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο , ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι του λείπει πιο πολύ, απάντησε με περισσή ειλικρίνεια το εξής : «Ας είχα τον πατέρα μου και ας πούλαγα CD στα Σεπόλια» διευκρινίζοντας ότι τον έχασε σε ηλικία 52 ετών ενώ αυτός ήταν 16 ετών. Και πάλι ο ίδιος είπε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024 όπου κράτησε με περηφάνια την ελληνική σημαία σαν σημαιοφόρος ότι : «Ευχαριστώ τον πατέρα μου που με αξίωσε να κρατήσω την Ελληνική Σημαία». Αλήθεια τι μεγαλείο ψυχής!!

Και εμένα , όπως και τα άλλα παιδιά, αν με ρωτούσαν τα ίδια θα έλεγα. Με τη διαφορά πως εγώ δεν θυμάμαι τον πατέρα μου καθώς ήμουν μικρός όταν τον σκότωσαν και μόνο από τις αφηγήσεις της αδελφής μου Βαρβάρας, 98 ετών σήμερα ακούω για τις αρετές του.

Στο σπίτι μου , στο καθιστικό έχω τη φωτογραφία του και όταν την κοιτάζω μονολογώ ψάχνοντας να βρω ομοιότητες: «Να , του μοιάζω στα μάτια, στο πρόσωπο…»

Κάθε φορά που επικοινωνώ με την αδελφή μου , η πρώτη της κουβέντα είναι «ΑΧ, τι πατέρα είχα εγώ…». Αυτή τον έζησε πιο πολύ.

Παρηγοριέμαι από τα λόγια του παππού μου Δήμου που εδώ και πολλά χρόνια μου είχε πει « Ο Θεός ορφανά έκανε, άμοιρα δεν έκανε» και είχε δίκιο.

Εγώ σήμερα, στην όχι και τόσο ευχάριστη αναδρομή στο παρελθόν και τιμώντας την μνήμη των 49 Προκρίτων αποφάσισα να μιλήσω στους νέους και από καρδιάς να τους πω , όσα ίσως ποτέ δεν άκουσαν, παραθέτοντας παραδείγματα υπαρκτά χωρίς υπερβολές και προσθήκες.

Αγαπητά παιδιά,

Όσοι έχετε ακόμη τους γονείς σας, δείξτε τους όλη σας την αγάπη. Ό,τι φεύγει δεν ξαναγυρνά. Τίποτε να μην σταθεί ικανό να λιγοστέψει την αγάπη σας σε αυτούς. Ούτε πράγμα, ούτε αξίωμα, ούτε εργασία, ούτε πρόσωπο…

Τιμήστε τους με όποιον τρόπο τους ταιριάζει. Σεβαστείτε τους. Και όταν έλθει η ώρα εσείς να τους κλείσετε τα μάτια.

Όσοι πάλι δεν έχετε πια τους γονείς σας , μην παύσετε να επισκέπτεσθε τον τάφο τους κρατώντας στο χέρι κερί , λιβάνι και λάδι. Σας περιμένουν. Και θα σας περιμένουν πάντα. Μέχρι που και εσείς θα βρεθείτε κοντά τους. Στην αιώνια χαρά του Παραδείσου.

Και να θυμάστε πάντα την εντολή του Κυρίου « Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου»

Ένα κερί και μια δέηση περιμένουν πάντα οι γονείς σας. Δέηση για τις ψυχές τους. Έτσι όπως ορίζει η Εκκλησία μας.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1913 ένας Ηπειρώτης νέος που πολέμησε με τον Ελληνικό στρατό για την απελευθέρωση της πόλης , έτρεξε στο τάφο του πατέρα του στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, έσκυψε, φίλησε τον τάφο και με δάκρυα φώναξε «Πατέρα ξύπνα! Πήραμε τα Γιάννενα! Είναι ελεύθερα!»

Δεν είναι μόνο αυτό . Είναι και άλλα πολλά που κοσμούν το ένδοξο παρελθόν. Τέτοια παραδείγματα που τιμούν τη φυλή μας , έχω καταγράψει και θα σας αναφέρω μερικά, σεβόμενος βέβαια και τον πολύτιμο χρόνο σας. Εκτιμώ ότι αξίζει να διαθέσετε λίγο από αυτόν.

Να ξέρετε ότι το πρώτο θρανίο σας είναι τα γόνατα του πατέρα σας και ο πρώτος σας πίνακας τα μάτια του. Θυμηθείτε τη στιγμή που στο νιβορό (αυλή) του σπιτιού, κάτω από τη ροδιά, όταν ήσαστε μικρά, σας κρατούσε στα γόνατα και σας έλεγε ιστοριούλες και εσείς τον κοιτάζατε στα μάτια και του λέγατε «πες κι άλλα». Αυτό είναι το μεγαλείο που στερηθήκαμε εγώ και άλλα παιδιά.

Και τώρα θα σας αναφέρω αυτά που σας υποσχέθηκα. Είναι τόσα πολλά…
Να γιατί απευθύνομαι σε εσάς. Θα σας πω παραδείγματα από τη ιστορία, παιδιών που τιμήσαν τους γονείς τους.

Θυμάστε το περιστατικό με τον Αινεία στην Τροία; Πριν ,λοιπόν παραδοθεί η Τροία στη φωτιά, οι Έλληνες έδωσαν προθεσμία στους Τρώες να φύγουν από την πόλη παίρνοντας μαζί τους ό,τι ο καθένας θεωρούσε σαν το πιο πολύτιμο πράγμα. Τότε οι Έλληνες αντίκρισαν μια σκηνή που τους συγκλόνισε. Είδαν τον νεαρό Αινεία να περνά την πύλη της Τροίας βαστάζοντας στους στιβαρούς του ώμους τους δύο γέροντες γονείς του που ήταν παράλυτοι και δεν μπορούσαν να περπατήσουν Ήταν ό,τι πολυτιμότερο είχε. Έτσι να αξιολογείτε την αγάπη σας και σε τέτοια βαθμό. Σαν τον Αινεία.

Να αγαπάτε τους γονείς σας ειλικρινά και άδολα.

Θυμάστε την ιστορία με τα παιδιά του Διαγόρα από τη Ρόδο;;; Σημειώνω τα ονόματά τους : Δημάγετος, Ακουσίλαος και Δωριέας.

Αυτά τα τρία υπέροχα παιδιά όταν νίκησαν στους Ολυμπιακούς αγώνες , στην Ολυμπία , τίμησαν τον πατέρα τους κατά τρόπο που συγκίνησε όλο τον κόσμο που βρίσκονταν μέσα στο στάδιο. Μόλις η Επιτροπή στεφάνωσε τα τρία παιδιά, αυτά έτρεξαν στην κερκίδα όπου καθόταν ο ασπρομάλλης πατέρας τους και τι έκαναν; Έβγαλαν τα στεφάνια από τα κεφάλια τους και τα φόρεσαν στο κεφάλι του πατέρα τους. Ύστερα τον έπιασαν, τον σήκωσαν πάνω στους ώμους τους και τον περιφέρανε ολόγυρα στο στάδιο. Σκηνή συγκλονιστική. Όλοι οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι. Όλοι ζητωκραύγαζαν. Ένας Σπαρτιάτης , συγκινημένος βαθύτατα, τη στιγμή που περνούσε μπροστά του ο δαφνοστεφανωμένος Διαγόρας πάνω στους ώμους των παιδιών του φώναξε με όλη τη δύναμη της φωνής του : «Διαγόρα πέθανε τώρα!». Ο Διαγόρας δεν άντεξε. Έγειρε στους ώμους των παιδιών του και έκλεισε για πάντα τα μάτια του…

Και να ξέρετε… Κανένα λάθος των γονέων σας δεν πρέπει να σταθεί ικανό να μειώσει το σεβασμό σε αυτούς. Όποια λάθη και αν κάνουν δεν παύουν να είναι γονείς.

Κάποιος ρώτησε μια μάνα « Τι σου στοίχησαν τα παιδιά σου;» Και αυτή αποκρίθηκε :
«Πόνο και προσπάθεια. Κόπο και ανησυχία. Μόχθο και καθημερινή δουλειά από τον πατέρα τους. Υπομονή και ευθύνη. Αγάπη και αγωνία. Οδηγίες και νουθεσίες. Προσευχές και δεήσεις.»

Φουρτούνες υπάρχουν πολλές. Όταν όμως το σκαρί είναι γερό και ο καπετάνιος έμπειρος και ικανός θα οδηγήσει το καράβι με ασφάλεια στο λιμάνι.

Χωρίς να θέλω να εκμεταλλευτώ την υπομονή σας, θα αναφέρω ένα ακόμη παράδειγμα και τελειώνω με αυτό.

Και αν οι γονείς παρεκτρέπονται; Και τότε με σεβασμό. Και τότε και πάντα.. Μπορείτε να κάνετε αυτό που έκανε μια νέα για τον μέθυσο πατέρα της.
Ήταν νύχτα και το χιόνι έπεφτε ασταμάτητα. Ο αέρας ξερίζωνε τα δέντρα. Τα κύματα βουνό στη θάλασσα. Ο πατέρας της γύριζε από το διπλανό νησί με μια βάρκα. Και γύριζε πάντα μεθυσμένος. Η κόρη του αψηφά τον κίνδυνο και με ένα φανάρι στα χέρια κατεβαίνει στη θάλασσα. Σηκώνει ψηλά το φανάρι για να το δει ο πατέρας της και με όλη της τη δύναμη φωνάζει : «Πατέρα έλα από εδώ είναι η στεριά» . Η δυνατή φωνή συνέφερε το μεθυσμένο πατέρα που πάλευε με τα κύματα. Βγήκε σώος. Αλλά η κόρη του δεν ζούσε πια. Την βρήκαν στο δρόμο παγωμένη. Η θυσία της σημάδεψε μια νέα ζωή για τον πατέρα της. Ζωή με εγκράτεια και αρετή.

Παιδιά! Αν χρειαστεί θυσιαστείτε και εσείς για τους γονείς σας. Σαν την ηρωίδα κόρη του μέθυσου πατέρα. Και ο «μισθός» σας πολύς «εν τοις ουρανοίς»

Και μην ξεχνάτε… Κάθε φορά που πηγαίνετε να του δείτε κάτι να κρατάτε στα χέρια σας. Έστω και μια καραμέλα από ένα περίπτερο. Την θέλουν και τη θέλουν πολύ. Για εσάς είναι ένα τίποτε, για αυτούς όμως είναι ένας θησαυρός γιατί την έδωσε το παιδί τους. Κάντε το τώρα για να μην μετανιώσετε πικρά. Τότε θα είναι πολύ αργά για να διορθώσετε το λάθος.

Τελειώνω λέγοντας εκ βάθους καρδίας , να προπέμπετε τους γονείς σας στον άλλο κόσμο. Οι γονείς σας πρεσβύτεροι κατά κανόνα φεύγουν πρώτοι από την πρόσκαιρη τούτη ζωή. Μην αμελήσετε να βρίσκεστε κοντά τους στις στερνές ώρες της ζωής τους. Όπου και αν είστε να σπεύσετε κοντά στου. Και αν ακόμη βρίσκεστε στην άλλη άκρη του κόσμου. Να γίνετε Απόστολοι «συναθροισθέντες» κοντά τους και να «κηδεύσετε το σώμα» τους. Και με όλες τις τιμές. Εσείς να τους κλείσετε τα μάτια. Εσείς τα παιδιά τους.

Και να είστε σίγουροι πως αυτοί από εκεί πάνω που θα είναι θα σας ευλογούν και θα προσεύχονται για εσάς.

Μην ξεχνάτε την ευχή της Εκκλησίας «Ευχαί γονέων στηρίζουσι Οίκους»

Και να ξέρετε ότι στο ταξίδι της ζωής σας δεν θα είστε μόνοι. Στην «πορεία προς Εμμαούς» θα σας συντροφεύει ο Κύριος. «Αυτόν ακούετε»

Πάντα με εκτίμηση πολύ
Αντώνιος Χ. Δρίμτζιας
Γ΄Πάροδος Βελισσαρίου 7, ΤΚ 45221
Ανατολή Ιωαννίνων

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 12:49 pm


ΑΣΕΠ 6Κ/2024: Οι ειδικότητες και τα πτυχία για τις 1.592 μόνιμες θέσεις

ΑΣΕΠ 6Κ/2024: Οι ειδικότητες και τα πτυχία για τις 1.592 μόνιμες θέσεις




Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση έστειλε το ΑΣΕΠ την 6Κ/2024 προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση συνολικά χιλίων πεντακοσίων ενενήντα δύο (1.592) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 28 του ν. 4765/2021.Οι 1.592 θέσεις εργασίας, που κατανέμονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορους φορείς του δημοσίου, έχουν καθοριστεί από τον προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείο Εσωτερικών για τα έτη 2022, 2023 και 2024.

Τα μόρια στους διαγωνισμούς τύπου «Κ» του ΑΣΕΠ υπολογίζονται βάσει του εξής συστήματος: Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών – Βαθμός x 60. Δεύτερος τίτλος σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας και τομέα με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται (μόνο για ΠΕ και ΤΕ) – 100 μόρια. Δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας (επιπέδου) με τον τίτλο σπουδών που απαιτείται σύμφωνα με την προκήρυξη (μόνο για ΔΕ) – 110 μόρια. Διδακτορικό δίπλωμα σε επιστημονικό πεδίο που αναφέρεται ως αποδεκτό στην προκήρυξη σύμφωνα με την ταξινόμηση του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών (μόνο για ΠΕ και ΤΕ) – 400 μόρια. Αυτοτελής Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης που αναφέρεται ως αποδεκτός από την προκήρυξη (μόνο για ΠΕ και ΤΕ) – 180 μόρια. Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) (μόνο για ΠΕ και ΤΕ) – 90 μόρια. Παράλληλα, μοριοδοτείται και η εμπειρία ως εξής:Εμπειρία στο αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης έως και 84 μήνες – 7 μόρια ανά μήνα. Τέλος, στα ακαδημαϊκά κριτήρια, μοριοδοτείται και η γνώση της ξένης γλώσσας και μάλιστα μπορεί να εκτοξεύσει τους υποψηφίους παρέχοντας τους +90 ολόκληρα μόρια. Αναλυτικά: Άριστη γνώση ξένης γλώσσας – 90 μόρια, πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας – 60 μόρια και καλή γνώση ξένης γλώσσας – 40 μόρια.

Τα πτυχία που ζητούνται

ΠΕ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ:
Πτυχίο ή δίπλωμα Δασολογίας ή Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ή Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ή Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού ή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος.

ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ και ΠΕ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗ Σ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ:
Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ακαδημαϊκά ισοδύναμος ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.

ΠΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ:
Πτυχίο ή δίπλωμα Οικονομικών ή Οικονομικών Επιστημών ή Οικονομικής Επιστήμης ή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών) ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης ή Δημοσίων Οικονομικών ή Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης ή Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης ή Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης ή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης ή Δημόσιας Διοίκησης ή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης ή Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής ή Πολιτικής Επιστήμης ή Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων ή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας ή Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής ή Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ ή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών ή Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών ή Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών ή Ναυτιλιακών Σπουδών ή Στατιστικής ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Μαθηματικών εισαγωγική κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Μαθηματικών – Στατιστικής και Αναλογιστικής.

ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΙΔ. ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩ Ν ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ:
Πτυχίο ή δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού ή Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού ή Μηχανολόγου Μηχανικού Βιομηχανίας ή Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού ή Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων.

ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ: Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε Τμήματος Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.

ΤΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ: Πτυχίο ή δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων – Διοίκηση Επιχειρήσεων ή Διεθνούς Εμπορίου ή Διοίκησης Κοινωνικών- Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων ή Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων ή Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή Διοίκησης Επιχειρήσεων – Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας ή Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ή Διοίκησης Παραγωγικών Μονάδων ή Ελεγκτικών και Ασφαλιστικών Εργασιών ή Εμπορίας και Διαφήμισης ή Λογιστικής ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Μεταφορών ή Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων ή Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων ή Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής ή Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ή Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών ή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών – Επιχειρήσεων στις Ανατολικοευρωπαϊκές Χώρες ή Διοίκησης Επιχειρήσεων-Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πτυχίο ή δίπλωμα Κοινωνικής Εργασίας.

ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ:
Πτυχίο ή δίπλωμα Τοπογραφίας ή Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ή Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Τ.Ε. – εισαγωγική κατεύθυνση Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Τ.Ε.

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ:
Πτυχίο ή δίπλωμα Νοσηλευτικής.

ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:
Πτυχίο ή δίπλωμα Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων ή Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Διαχείρισης Πληροφοριών ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων ή Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία ή Βιομηχανικής Πληροφορικής ή Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας ή Πληροφορικής και Επικοινωνιών ή Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ή Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων Η/Υ ή Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων ή Επιχειρησιακής Πληροφορικής ή Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. ή Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων Τ.Ε. ή Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων ή Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Τ.Ε. με κατεύθυνση Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Τ.Ε.

ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ: Οποιοδήποτε δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 Ι.Ε.Κ. ή δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης Ι.Ε.Κ. ή πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή απολυτήριο ή πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 4 ΕΠΑ.Λ. ή πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β΄ κύκλου Σπουδών ή πτυχίο Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εργοδηγών (Ν.Δ. 580/1970) ή απολυτήριος τίτλος: – Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) ή – Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) ή – Γενικού Λυκείου ή – Ενιαίου Λυκείου ή – Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

ΥΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ – ΚΛΗΤΗΡΩΝ: Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου (για όσους έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980) ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής ή Απολυτήριος Τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, του άρθρου 1 του Ν.2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ή απολυτήριος Τίτλος τριταξίου γυμνασίου ή Απολυτήριος Τίτλος Γυμνασίου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής ή Πτυχίο Κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή πτυχίο Κατωτέρας Τεχνικής Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ Β.Δ. 3/1952, Ν.Δ.212/1969, Ν. 4504/1966 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.


ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ
Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ)ΠΕ Αρχαιολόγων Ειδ. Βυζαντινών – Μεταβυζαντινών
ΠΕ Αρχαιολόγων Ειδ. Ιστορικών Τέχνης
ΠΕ Βιβλιοθηκονόμων
ΠΕ Γεωτεχνικών Ειδ. ΠΕ Γεωλόγων
ΠΕ Γεωτεχνικών Ειδ. ΠΕ Γεωπόνων
ΠΕ Γεωτεχνικών Ειδ. ΠΕ Δασολόγων
ΠΕ Γεωτεχνικών Ειδ. ΠΕ Ιχθυολόγων
ΠΕ Γεωτεχνικών Ειδ. ΠΕ Κτηνιάτρων
ΠΕ Γραμματέων
ΠΕ Γραφικών Τεχνών
ΠΕ Δημοσιονομικών
ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών
ΠΕ Διοικητικού Προξενικού
ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού Ειδ. ΠΕ Διοικητικού (Νομικών)
ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού Ειδ. ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού
ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού Ειδ. ΠΕ Οικονομικού
ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού Ειδ. ΠΕ Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού Ειδ. ΠΕ Περιφερειακής Ανάπτυξης
ΠΕ Ειδικών σε Θέματα Ισότητας
ΠΕ Επικοινωνίας, Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων
ΠΕ Εφοριακών
ΠΕ Ιατρών Ειδ. ΠΕ Ιατρών Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας
ΠΕ Ιατρών Ειδ. ΠΕ Ιατρών (Όλες οι ειδικότητες)
ΠΕ Ιατρών Ειδ. ΠΕ Γενικής Ιατρικής
ΠΕ Ιατρών Ειδ. ΠΕ Παιδοψυχιατρικής
ΠΕ Ιατρών Ειδ. ΠΕ Παθολογίας ή Εσωτερικής Παθολογίας
ΠΕ Ιατρών Ειδ. ΠΕ Παιδιατρικής
ΠΕ Ιατρών Ειδ. ΠΕ Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης
ΠΕ Ιατρών Ειδ. ΠΕ Ψυχιατρικής
ΠΕ Ιστορικών
ΠΕ Καλών Τεχνών
ΠΕ Κινηματογράφου
ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών
ΠΕ Κοινωνιολόγων
ΠΕ Μαθηματικών
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Ηλεκτρονικών Μηχανικών
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Μηχανικών Μεταλλείων και Μεταλλουργών Μηχανικών
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών
ΠΕ Μηχανικών Ειδ. ΠΕ Χημικών Μηχανικών
ΠΕ Μουσικολόγων
ΠΕ Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Ειδ. ΠΕ Μουσικολόγων
ΠΕ Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Ειδ. ΠΕ Μουσικών
ΠΕ Παιδαγωγών
ΠΕ Περιβάλλοντος
ΠΕ Πληροφορικής Ειδ. ΠΕ Πληροφορικής (Software)
ΠΕ Πληροφορικής Ειδ. ΠΕ Πληροφορικής (Software-Hardware)
ΠΕ Στατιστικών
ΠΕ Τελωνειακών
ΠΕ Φαρμακευτικής Ειδ. ΠΕ Φαρμακοποιιών
ΠΕ Χημικών
ΠΕ Ψυχολόγων

Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) ΤΕ Γραφικών Τεχνών
ΤΕ Δημοσιονομικών
ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών
ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού Ειδ. ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης
ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού Ειδ. ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας & Πρόνοιας
ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού Ειδ. ΤΕ Διοίκησης Τουρισμού
ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού Ειδ. ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού
ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού Ειδ. ΤΕ Λογιστικού
ΤΕ Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής
ΤΕ Επισκεπτών
ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας
ΤΕ Θερμοθεραπείας
ΤΕ Εφοριακών
ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών
ΤΕ Λογοθεραπείας
ΤΕ Μηχανικών Ειδ. TΕ Αυτοματισμού
ΤΕ Μηχανικών Ειδ. ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
ΤΕ Μηχανικών Ειδ. ΤΕ Ηλεκτρονικών
ΤΕ Μηχανικών Ειδ. ΤΕ Μηχανικών Οχημάτων
ΤΕ Μηχανικών Ειδ. ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών
ΤΕ Μηχανικών Ειδ. ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών
ΤΕ Μηχανικών Ειδ. ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών
ΤΕ Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού
ΤΕ Νοσηλευτικής
ΤΕ Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας
ΤΕ Περιβάλλοντος Ειδ. ΤΕ Μετεωρολόγων
ΤΕ Πληροφορικής Διοίκησης
ΤΕ Πληροφορικής Ειδ. ΤΕ Πληροφορικής (Software ή Hardware)
ΤΕ Πληροφορικής Ελέγχου
ΤΕ Πλοίαρχων Εμπορικού Ναυτικού
ΤΕ Στατιστικών
ΤΕ Τελωνειακών
ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας Ειδ. ΤΕ Γεωπονίας
ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας Ειδ. ΤΕ Δασοπονίας
ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας Ειδ. ΤΕ Ζωικής Παραγωγής
ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας Ειδ. ΤΕ Ιχθυοκομίας- Αλιείας
ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών
ΔΕ Γραφικών Τεχνών
ΔΕ Δασοφυλάκων
ΔΕ Διοικητικής & Λογιστικής Υποστήριξης
ΔΕ Διοικητικού – Γραμματέων – Υποστήριξης Ελέγχου
ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού Ειδ. ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού
ΔΕ Εργατών Ειδ. ΔΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων
ΔΕ Πληροφορικής Ειδ. ΔΕ Πληροφορικής
ΔΕ Πληροφορικής Ειδ. ΔΕ Προσωπικού Η/Υ
ΔΕ Προσωπικού Εστίασης Ειδ. ΔΕ Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
ΔΕ Προσωπικού Εστίασης Ειδ. ΔΕ Μαγείρων
ΔΕ Προσωπικού Πρόνοιας Ειδ. ΔΕ Επιμελητών Κοινωνικής Πρόνοιας
ΔΕ Προσωπικού Πρόνοιας Ειδ. ΔΕ Κοινωνικών Επιμελητών – Φροντιστών Παιδιών
ΔΕ Στατιστικών
ΔΕ Τελωνειακών
ΔΕ Υποστηρικτικού Προσωπικού Ειδ. ΔΕ Γενικών Καθηκόντων
ΔΕ Υποστηρικτικού Προσωπικού Ειδ. ΔΕ Επιμελητών- Κλητήρων
ΔΕ Χειριστών – Εμφανιστών Ακτινολογικών Εργαστηρίων

Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) ΥΕ Επιμελητών – Κλητήρων Ειδ. ΥΕ Επιμελητών
ΥΕ Επιμελητών – Κλητήρων Ειδ. ΥΕ Κλητήρων
ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων
ΥΕ Εργατών Ειδικών Καθηκόντων Ειδ. ΥΕ Πλυντών- Σιδερωτών
ΥΕ Κλάδος Επιμελητών ΥΠΕΞ
ΥΕ Προσωπικού Εστίασης Ειδ. ΥΕ Πλυντών Σκευών Μαγειρείων
ΥΕ Προσωπικού Εστίασης Ειδ. ΥΕ Τραπεζοκόμων
ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας Εσωτερικών Χώρων

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 12:42 pm


Βαριά πρόστιμα στις παραλιακές καφετέριες της Ηγουμενίτσας

Βαριά πρόστιμα στις παραλιακές καφετέριες της Ηγουμενίτσας 


Σοβαρά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε παραλιακές καφετέριες της Ηγουμενίτσας, σε όλο το μήκος από το ύψος του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας μέχρι και το πρώην ΤΕΙ. 
Οι παραβάσεις αφορούν κυρίως την αυθαίρετη τοποθέτηση κατασκευών όπως ξύλινα δάπεδα, ξύλινες περιφράξεις, μεταλλικές κατασκευές και σιδηροδοκοί, οι οποίες τοποθετήθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και θεωρούνται παράνομες σύμφωνα με τη νομοθεσία (Ν. 4495/2017).
Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 1.500 ευρώ και φτάνουν έως και 9.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση και τη φύση των κατασκευών. 
Οι ιδιοκτήτες καλούνται να απομακρύνουν τις αυθαίρετες κατασκευές εντός της προθεσμίας των 30 ημερών, διαφορετικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της βεβαίωσης των προστίμων στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και της επιβολής περαιτέρω κυρώσεων.
Οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν ενδικοφανώς στο αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, εντός 30 ημερών από την παραλαβή της έκθεσης. Η προσφυγή πρέπει να συνοδεύεται από την κατάθεση παραβόλου ύψους 50 ευρώ και απαιτείται η προσκόμιση τεκμηρίωσης για την άρση των παραβάσεων ή την υποβολή αιτήματος νομιμοποίησης, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Ωστόσο, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες από την πλευρά των καταστηματαρχών. 
Σύμφωνα με τους ίδιους, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας, Παναγιώτη Νταή, στις αρχές του καλοκαιριού, τους είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα επιβληθούν πρόστιμα για τις κατασκευές που είχαν τοποθετήσει. "Εγώ σας δίνω τις άδειες, εγώ σας ρίχνω τα πρόστιμα και δεν θα το κάνω", ήταν τα λόγια του δημάρχου, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ιδιοκτητών.
"Εάν μας είχε ενημερώσει ο δήμαρχος ότι πρέπει να απομακρυνθούν οι κατασκευές άμεσα, θα το είχαμε πράξει. Τώρα και το πρόστιμο θα χρεωθούμε και τις εργασίες απομάκρυνσης θα πρέπει να κάνουμε" αναφέρουν οι ιδιοκτήτες των καφετεριών, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους στο thespro.gr.
Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, με τους ιδιοκτήτες να αισθάνονται προδομένοι από τη δημοτική αρχή και προσωπικά από το Δήμαρχο κ. Νταή, τον οποίο κατηγορούν για αθέτηση υποσχέσεων, ενώ προσπαθούν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τόσο οικονομικά όσο και νομικά.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 12:23 pm


Αύριο Σάββατο στην Ηγουμενίτσα η βραδιά γευσιγνωσίας του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας

Αύριο Σάββατο στην Ηγουμενίτσα η βραδιά γευσιγνωσίας του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας




Το ερχόμενο Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στις 21:30, η Ηγουμενίτσα θα φιλοξενήσει μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργειών Θεσπρωτίας, ο Δήμος Φιλιατών, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με την υποστήριξη της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ).
Είναι η τελευταία βραδιά, μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν ήδη σε Φιλιάτες, Σαγιάδα, Κεραμίτσα και Γλυκή.
Στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του καφέ ENVY, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά δείγματα φρέσκων ελληνικών ψαριών, προσεγμένα επιλεγμένα για να τονίσουν την πλούσια γεύση και την υψηλή ποιότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. 
Η βραδιά υπόσχεται να είναι μια γευστική εμπειρία που θα συζητηθεί, προσφέροντας μια γευστική ανακάλυψη των θησαυρών του ελληνικού πελάγους και είστε όλοι καλεσμένοι.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 11:47 am


Κάθε Παρασκευή, φάτε όσο θέλετε στην ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας

Κάθε Παρασκευή, φάτε όσο θέλετε στην ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος" στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας


Ελάτε κάθε Παρασκευή από τις 19:00 έως τις 23:00 και απολαύστε απεριόριστο φαγητό μόνο με 12.00€. 
Στην Ταβέρνα "Ο Ξυλόφουρνος", έχετε τη δυνατότητα να φάτε όσο θέλετε, χωρίς σπατάλη, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον!
Κλείστε το τραπέζι σας τώρα στα τηλέφωνα 2665027690 και 6984632152. 
Είμαστε ανοιχτά καθημερινά από τις 18:00 έως τις 23:00 και τις Κυριακές από το μεσημέρι, για να ζήσετε μοναδικές οικογενειακές στιγμές.

Μενού
- Ορεκτικά:
  - Τζατζίκι
  - Τυροκαυτερή
  - Αγγούροντομάτα
  - Πράσινη σαλάτα
  - Πιπεριές ψητές
  - Κολοκυθάκια τηγανητά
  - Πατάτες τηγανητές

- Κρέατα:
  - Σουβλάκια κοτόπουλο
  - Σουβλάκια χοιρινά
  - Λουκάνικα χωριάτικα
  - Πανσέτα χοιρινή
  - Μπριζολάκι λαιμού
  - Σνίτσελ
  - Φιλέτο κοτόπουλο
  - Παϊδάκι κοτόπουλο
  - Μπιφτέκι από χοιρινό και μοσχάρι
  - Συκώτι μοσχαρίσιο
  - Φτερούγες κοτόπουλου
  - Πιτάκια (ζυμαράκια)

- Άλλα:
  - Ψωμί

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 11:30 am


Δήμοι: Αυστηρότερο το πλαίσιο αυθαίρετης χρήσης δημόσιων χώρων

Δήμοι: Αυστηρότερο το πλαίσιο αυθαίρετης χρήσης δημόσιων χώρων




Τριπλασιάζονται τα πρόστιμα για τους παραβάτες που δεν τηρούν την νομοθεσία σχετικά με την χρήση τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιους χώρους.

Παράλληλα γίνεται πιο αυστηρό το πλέγμα των κυρώσεων για όσους δεν συμμορφώνονται με τα ισχύοντα.

Επισημαίνεται ότι το τέλος που πληρώνουν οι επιχειρήσεις για την χρήση τραπεζοκαθισμάτων δε δημόσιο χώρο είναι διαφορετικό σε κάθε δήμο.

Παράδειγμα:
Αυθαίρετη κατάληψη πεζοδρομίου 5 τ.μ. 

Το σημερινό ετήσιο τέλος είναι 1500 ευρώ και το πρόστιμο άλλα 1500 ευρώ. Με τις νέες ρυθμίσεις το τέλος παραμένει το ίδιο 1500 ευρώ αλλά τριπλασιάζεται το πρόστιμο που είναι πλέον 4.500 ευρώ.

Ο παραβάτης ιδιοκτήτης έχει προθεσμία 7 ημερών να απελευθερώσει τον χώρο αλλιώς θα υπάρξει απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων, εάν επαναλάβει την παράβαση αφαίρεση της άδειας χρήσης του χώρου για 6 μήνες και διπλασιασμός του πρόστιμου ή και σφράγισμα της επιχείρησης από 1 έως 10 ημέρες.

Εάν ο ιδιοκτήτης παραβιάσει την σφράγιση του χώρου, κλείνει οριστικά η επιχείρηση.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 11:19 am


Το πρόγραμμα εορτασμού της με­τα­κο­μι­δής Ι­ε­ρών Λει­ψά­νων του Αγίου Δονάτου του θαυματουργού.

Το πρόγραμμα εορτασμού της με­τα­κο­μι­δής Ι­ε­ρών Λει­ψά­νων του Αγίου Δονάτου του θαυματουργού



Κά­θε χρό­νο η το­πι­κή μας Εκ­κλη­σί­α ε­ορ­τά­ζει την α­νά­μνη­ση της με­τα­κο­μι­δής Ι­ε­ρών Λει­ψά­νων του εν Α­γί­οις Πα­τρός ημών Δο­νά­του Ε­πι­σκό­που Ευ­ροί­ας του Θαυ­μα­τουρ­γού, Πο­λι­ού­χου Πα­ρα­μυ­θί­ας και Προ­στά­του και Ε­φό­ρου της Ι­ε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ώς μας, και την κα­τά­θε­σή τους στον Κα­θε­δρι­κό Ι­ε­ρό Να­ό μας, η ο­ποί­α έ­λα­βε χώ­ρα το α­πό­γευ­μα της 28ης Σε­πτεμ­βρί­ου του έ­τους 2000.

Το ε­σπέ­ρας του Σαβ­βά­του 28 Σε­πτεμ­βρί­ου 2024, και ώ­ρα 7.00 μ.μ, θα τε­λε­σθεί ο κα­θι­ε­ρω­μέ­νος Μέ­γας Αρ­χι­ε­ρα­τι­κός Εσπε­ρι­νός, με­τ’ αρ­το­κλα­σί­ας και Θεί­ου Κη­ρύγ­μα­τος, χο­ρο­στα­τούν­τος του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Ποι­με­νάρ­χου μας, Μη­τρο­πο­λί­του Πα­ρα­μυ­θί­ας, Φι­λια­τών, Γη­ρο­με­ρί­ου και Πάρ­γας κ. Σε­ρα­πί­ω­νος και θα α­κο­λου­θή­σει η λι­τά­νευ­ση της Ι­ε­ράς Ει­κό­νας και των χα­ρι­το­βρύ­των Λει­ψά­νων του Α­γί­ου Δο­νά­του.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 11:19 am


Στη ΜΕΘ 46χρονος μετά το τροχαίο στην Άρτα

Στη ΜΕΘ 46χρονος μετά το τροχαίο στην Άρτα




Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ένας 46χρονος μετά το τροχαίο που σημειώθηκε την Πέμπτη στον επαρχιακό δρόμο Σελλάδων- Άρτας πάνω από την γέφυρα της Ιόνιας.

Το τροχαίο έγινε όταν το ΙΧ που οδηγούσε 44χρονος εξετράπη της πορείας του και στη συνέχεια ανατράπηκε.

Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, ο συνοδηγός όμως έφερε βαρείς τραυματισμούς και χρειάστηκε νοσηλεία στη ΜΕΘ.

Πηγή epiruspost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 11:19 am


ΠΟΥ: Το 11% των εφήβων εμφανίζει σημάδια εθισμού στα social media

ΠΟΥ: Το 11% των εφήβων εμφανίζει σημάδια εθισμού στα social media




Η «προβληματική» χρήση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης αυξάνεται μεταξύ των νέων Ευρωπαίων οι οποίοι κινδυνεύουν επίσης να αναπτύξουν εθισμό στα διαδικτυακά παιχνίδια, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. «Χρειάζεται να αναλάβουμε άμεσα δράση για να βοηθήσουμε τους εφήβους να σταματήσουν τη δυνητικά επιζήμια χρήση των social media, που έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί στην κατάθλιψη, την παρενόχληση, το άγχος και σε μέτριες σχολικές επιδόσεις», σχολίασε ο διευθυντής του τμήματος Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, σε μια ανακοίνωσή του.

Το 2022, το 11% των εφήβων (13% των κοριτσιών και 9% των αγοριών) παρουσίαζαν σημάδια «προβληματικής χρήσης» των social media, ενώ στο παρελθόν το ποσοστό αυτό ήταν 7%, σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν σε δείγμα 280.000 νέων ηλικίας 11, 13 και 15 ετών, από 44 χώρες της Ευρώπης, της κεντρικής Ασίας και του Καναδά. Με άλλα λόγια, οι έφηβοι εμφάνιζαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του εθισμού: αδυναμία να ελέγξουν την υπερβολική χρήση του μέσου, αίσθημα έλλειψης και εγκατάλειψη άλλων δραστηριοτήτων για να επικεντρωθούν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, με αρνητικές συνέπειες στην καθημερινότητά τους.

Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές μεταξύ των Ρουμάνων εφήβων ηλικίας 13-15 ετών, καθώς πλήττει το 28% από αυτούς τους νέους. Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι Ολλανδοί έφηβοι, με ποσοστό μόλις 3%.

Μια άλλη πηγή ανησυχίες είναι το γεγονός ότι το ένα τρίτο των εφήβων παίζει καθημερινά στο διαδίκτυο και το 22% από αυτούς επί τουλάχιστον τέσσερις ώρες, αποκάλυψε ο ΠΟΥ. Από αυτά τα παιδιά, το 12% εμφανίζει «προβληματική συμπεριφορά» απέναντι στα παιχνίδια (16% για τα αγόρια, 7% στα κορίτσια).

«Είναι ουσιαστικής σημασίας να λάβουμε μέτρα για να προστατεύσουμε τους νέους ώστε να μπορούν να περιηγούνται με ασφάλεια στο ψηφιακό περιβάλλον και να είναι σε θέση να κάνουν επιλογές για τις δραστηριότητές τους στο διαδίκτυο, μεγιστοποιώντας τα οφέλη και ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για την ψυχική και κοινωνική ευημερία τους», ανέφερε ένα στέλεχος του ΠΟΥ Ευρώπης, η Νατάσα Αζοπάρντι-Μουσκάτ.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα που έχει η υπεύθυνη χρήση των κοινωνικών μέσων, ιδίως για εκείνους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα. Το 36% των νέων και το 44% των κοριτσιών ηλικίας 15 ετών ανέφεραν ότι είναι σε διαρκή «ψηφιακή» επαφή με τους φίλους τους.

Ο ΠΟΥ συνέστησε στις εθνικές αρχές να βελτιώσουν το ψηφιακό περιβάλλον και τα εκπαιδευτικά μέτρα ώστε οι νέοι να προσεγγίζουν με ασφάλεια τον ψηφιακό κόσμο.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 10:32 am


Τουρνουά μπάσκετ “49 Προκρίτων” από την ΚΑΕ Παραμυθιάς Σάββατο και Κυριακή

Τουρνουά μπάσκετ “49 Προκρίτων”  από την ΚΑΕ Παραμυθιάς  Σάββατο και Κυριακή




Αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του τουρνουά 49 Προκρίτων που διοργανώνεται από την ΚΑΕ Παραμυθιά σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου, στο κλειστό γυμναστήριο “Βασίλης Λώλος” σε ανάμνηση της εκτέλεσης των 49 συμπατριωτών μας.

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν οι Παραμυθιά, ο Ιόνιος και ο Φαίακας.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, 18.00
ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – ΙΟΝΙΟΣ Α.Σ.
.
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, 13.00
ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ – Κ.Ε. ΦΑΙΑΚΑΣ

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 10:02 am


Το διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους 49 Πρόκριτους της Παραμυθιάς

Το διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους 49 Πρόκριτους της Παραμυθιάς


Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 9:28 am


Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε επαρχιακή οδό

Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε επαρχιακή οδό




Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ Πέμπτης (26/9) στην Άρτα. Συγκεκριμένα, Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στην επαρχιακή οδό της Άρτας, από τους Σελλάδες προς την πόλη της Άρτας, πάνω από την γέφυρα της Ιόνιας οδού.

Από το συμβάν υπάρχουν δύο άτομα τραυματισμένα, τα οποία παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο ΓΝ Άρτας.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΛ.ΑΣ ενώ διερευνώνται οι συνθήκες του τροχαίου από την αρμόδια υπηρεσία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 9:24 am


Νομός Θεσπρωτίας - Ειδήσεις και Νέα

Ουκ έστιν τέλος στα ογκώδη.. - EpirusPost.gr

Ουκ έστιν τέλος στα ογκώδη..  EpirusPost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 6:04 pm


Καλά τα μονοπάτια αλλά.. - EpirusPost.gr

Καλά τα μονοπάτια αλλά..  EpirusPost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2024 | 5:19 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσπρωτίας