Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καβάλας: “Η εργοδοσία της ΒΦΛ απειλεί τους εργαζομένους για να πάνε στον αγιασμό”

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Καβάλας, αναφέρει πως η εργοδοσία των Λιπασμάτων απειλεί τους εργαζόμενους, και τους πιέζει να πάνε στον αγιασμό των εγκαταστάσεων το Σάββατο (28/09).

 

 

Η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει τα εξής:

“Δεν αφήνουν ερωτηματικά το πλήθος των αναφορών που έφτασε στο σωματείο μας για πρακτικές εξαναγκασμού εκ μέρους της εργοδοσίας της ΒΦΛ απέναντι στους εργαζόμενους, να βρίσκονται το Σάββατο 28/9 στον Αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί μέσα στις εγκαταστάσεις.

 

Έφτασαν στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, να απειλούν εργαζόμενους, να απαιτούν να βρίσκονται στο χώρο εκτός ωραρίου και χωρίς να «χτυπήσουν» κάρτα (άρα ουσιαστικά να βρίσκονται στο εργοστάσιο για πάνω από 8 ώρες). Ασκήθηκε πίεση σε εργαζόμενους που έχουν ρεπό το Σάββατο να παρευρίσκονται υποχρεωτικά στον χώρο για τον Αγιασμό.

 

Θέλουμε να θυμίσουμε στην εργοδοσία της ΒΦΛ (γνωστή για τις πρακτικές τρομοκρατίας και μαζικών απολύσεων) ότι –όπως είναι δικαίωμα της να υποδέχεται όποιον θέλει- είναι και δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου το τι θα κάνει στο ρεπό του και στον ελεύθερο χρόνο του. 

 

Είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να επιλέξει το αν θέλει να συμμετάσχει στη μια ή στην άλλη εκδήλωση. Δεν μπορεί κανείς να το επιβάλλει με το ζόρι, πόσο μάλλον με απειλές και «παρουσιολόγια».

 

Τα προβλήματα μέσα και έξω από το εργοστάσιο για εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής είναι πολλά. Από εργατικά ατυχήματα και με θανατηφόρο το 2022, που συγκαλύπτονται, την κατάσταση συντήρησης των εγκαταστάσεων, την εντατικοποίηση, μέχρι τα ερωτήματα που γεννιούνται για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Υπάρχουν και όρια!

 

Μην περάσει ούτε σκέψη για εκβιασμούς και «επιπτώσεις» σε εργαζόμενους.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 10:16 pm


Μπάσκετ: Αρχίζει το ταξίδι της εφηβικής ομάδας της Αγίας Βαρβάρας στο “Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική”

Η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας θα συμμετάσχει στο “Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική” που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

 

Είναι η πρώτη φορά που ομάδα της Περιφέρειας ΑΜΘ διεκδικεί μία θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

 

 

Σχετική ανακοίνωση από την “Santa” αναφέρει τα εξής:

“Ξεκινάει το ταξίδι της εφηβικής μας ομάδας για το Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης!!! 

 

Είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα σε ομάδα της Περιφέρειας μας να διεκδικήσει μία θέση στην τελική φάση του πρωταθλήματος που συμμετέχουν ελληνικές και ξένες ομάδες , οι μικτές Βορρά και Νότου και η Εθνική Παίδων. Η ομάδα μας θα εκπροσωπήσει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και θα διεκδικήσει μία θέση στην τελική σειρά!!!

 

Στο ΔΑΚ Σταυρούπολης, την Κυριακή 29/9 και ώρα 18.30 η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΚΑΣ Χαλκιδικής, ΚΑΟΧ Ευρώπη 87.  

 

 Ο αγώνας είναι νοκ άουτ και ο νικητής θα μπει σε όμιλο με τους νικητές των ζευγαριών 

 Λέω Μεσολογγίου-Καστοριά

 Πιερικός Αρχέλαος-Νεος Κεραυνός

 

Με το νικητή του ομίλου να μπαίνει στην ημιτελική φάση με τους νικητές ΕΚΑΣΘ 1 και ΕΚΑΣΘ 2. KAOX BC - Καλαθοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Χαλκιδικής.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 9:42 pm


Δήμος Ξάνθης: Παρουσίαση των νέων ταϊστρών και ποτιστρών για τα αδέσποτα ζώα

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, ο Δήμος Ξάνθης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων, θα έχει εκδήλωση παρουσίασης των νέων ταϊστρών και ποτιστρών που θα τοποθετηθούν για τη φροντίδα των αδέσποτων σκύλων της Ξάνθης.

 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ζώων, σας προσκαλεί την Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2024, στις 10:30 π.μ., στην εκδήλωση παρουσίασης των νέων ταϊστρών και ποτιστρών που θα τοποθετηθούν για τη φροντίδα των αδέσποτων σκύλων της πόλης μας. Με αυτή την πρωτοβουλία, ο Δήμος Ξάνθης επιδιώκει να εξασφαλίσει τη σίτιση και την παροχή νερού στα αδέσποτα ζώα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Ξάνθης, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τη σημασία της προστασίας και της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, προάγοντας έτσι την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς σε θέματα φιλοζωίας. 

 

Παράλληλα, η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό, ενθαρρύνοντας όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν την παρουσίαση και να ενημερωθούν για αυτή τη σημαντική δράση.

 

Η παρουσία σας θα τιμήσει την προσπάθειά μας, για μια πόλη που μεριμνά για την ευζωία των ζώων και ενισχύει τις αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς το περιβάλλον.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 9:04 pm


ΟΠΕΚΑ: Τη Δευτέρα η καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων

Την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, θα καταβληθούν τα κοινωνικά επιδόματα για τον μήνα Σεπτέμβριο, συνολικού ύψους 291.535.887 ευρώ, από τον ΟΠΕΚΑ, σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

 

Συγκεκριμένα:

 

* Επίδομα Παιδιού: 521.724 δικαιούχοι – 99.696.480 ευρώ

 

* Επίδομα Στέγασης: 223.559 δικαιούχοι – 27.145.612 ευρώ

 

* Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: 183.322 δικαιούχοι – 42.540.014 ευρώ

 

* Αναπηρικά: 190.332 δικαιούχοι – 91.330.392 ευρώ

 

* Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής: 586 δικαιούχοι – 200.279 ευρώ

 

* Επίδομα Ομογενών: 5.427 δικαιούχοι – 191.068 ευρώ

 

* Επίδομα Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ν. 1296/1982: 14.145 δικαιούχοι -5.325.001 ευρώ

 

* Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υπερηλίκων: 19.494 δικαιούχοι – 8.067.276 ευρώ

 

* Έξοδα Κηδείας: 135 δικαιούχοι – 107.402 ευρώ

 

* Επίδομα Γέννησης: 9.756 δικαιούχοι – 12.774.350 ευρώ

 

* Επίδομα Ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: 4 δικαιούχοι – 2.100 ευρώ

 

* Κόκκινα Δάνεια: 2.399 δικαιούχοι – 223.069 ευρώ

 

* Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές: 11 δικαιούχοι – 11.000 ευρώ

 

* Πρόγραμμα Γέφυρα: 6 δικαιούχοι – 1.950 ευρώ

 

* Ευάλωτοι οφειλέτες: 179 δικαιούχοι – 18.698 ευρώ

 

* Επίδομα Αναδοχής: 606 δικαιούχοι – 289.032 ευρώ

 

* Πρόγραμμα Προσωπικού βοηθού: 1.328 δικαιούχοι – 1.032.655 ευρώ

 

* Επίδομα Αλληλεγγύης για την Ελληνική μειονότητα Αλβανίας: 11.876 δικαιούχοι – 2.579.509 ευρώ.

 

Σύνολο δικαιούχων 1.184.889.

 

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα επιδόματα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 8:35 pm


Περιφέρεια ΑΜΘ: Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συσκέψεων «Γεώργιος Παυλίδης» του κτιρίου ΠΕ Ροδόπης, έγινε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της ΠΑΜΘ αναφέρει τα εξής:

“Παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συσκέψεων «Γεώργιος Παυλίδης» του κτιρίου ΠΕ Ροδόπης, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών.

 

Η σύγκληση του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. έγινε μετά από πρόσκληση της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας ΑΜΘ, προκειμένου να συζητηθούν οι δράσεις πρόληψης και η προετοιμασία – ετοιμότητα των εμπλεκομένων φορέων στην διαχείριση έκτακτων περιστατικών.

 

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Τοψίδης καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στο Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π., για την άψογη συνεργασία τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

 

Επίσης ο κ. Τοψπίδης επισήμανε την ανάγκη συντονισμού και συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων για την καλύτερη διαχείριση όλων των έκτακτων γεγονότων, όπως είναι και οι σεισμοί, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο πιο καλή προετοιμασία έχουμε στα έκτακτα φαινόμενα τόσο καλύτερα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε».

 

Ακολούθως, επισημάνθηκε ότι «Το φαινόμενο του σεισμού δεν είναι σύνηθες στην Περιφέρεια μας, όμως είναι ένα ύπουλο φαινόμενο που δεν σε προειδοποιεί, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες του» από τον Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών και Έργων κ. Κωνσταντίνο Βενετίδη.

 

Στην συνέχεια ο κ. Περιφερειάρχης έδωσε τον λόγο, στον κ. Βασίλη Μάργαρη, διευθυντή ερευνών ΙΤΣΑΚ και την κ. Ασημίνα Κούρου αν. προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Ο.Α.Σ.Π, οι οποίοι ενημέρωσαν τους παριστάμενους για την γενική εκτίμηση σεισμικών κινήσεων και σεισμικής επικινδυνότητας στον ελληνικό χώρο και τον αντισεισμικό σχεδιασμό και υπήρξε και ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή και τις προοπτικές που μπορεί να έχει η ΠΑΜΘ για την καλύτερη διαχείριση των κινδύνων, αλλά και στον ρόλο και τις δράσεις του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

 

Στη συνεδρίαση του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. συμμετείχαν ο Αν. Περιφερειάρχη κ. Νίκος Ευκαρπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Υποδομών και Έργων ο κ. Βενετίδης, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα και Ροδόπης κ. Εμμανουήλ Ταπατζάς, στελέχη των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΑΜΘ, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομίας, του Δ΄ Σώματος Στρατού και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

 

Ο ρόλος του Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π. να σημειώσουμε ότι είναι να κατευθύνει σε περιφερειακό επίπεδο το έργο των Τοπικών Επιχειρησιακών Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) για την αντιμετώπιση των καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, αλλά και όλου του κύκλου διαχείρισης καταστροφών.

 

Επίσης συντονίζει, τον κατάλογο αρμοδιοτήτων και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Περιφερειακού Π.Δ.Ε.Α., παρακολουθώντας τις φάσεις υλοποίησης του. Τέλος σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και άμεσης ειδοποίησης των πολιτών και συνάπτει με άλλα περιφερειακά όργανα μνημόνια συνεργασίας για αμοιβαία συνδρομή ανθρώπινου δυναμικού, υλικού και μέσων πολιτικής προστασίας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 7:59 pm


Καβάλα: Χαμός για τα ευρωπαϊκά τρόπαια του Ολυμπιακού - Βίντεο & φωτογραφίες

Την περιοδεία των ευρωπαϊκών τροπαίων του Conference League και του Youth League συνεχίζει ο Ολυμπιακός. Τα δύο τρόπαια ήρθαν και στην Καβάλα, την Παρασκευή (27/09).

 

Η εκδήλωση έγινε στην παραλία της Καβάλας. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο, με τους φίλους του Ολυμπιακού να δημιουργούν “εκρηκτική” ατμόσφαιρα.

 

Η πρωτοβουλία της ΠΑΕ Ολυμπιακός άρχισε τον Ιούνιο, με τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά τρόπαια που κατέκτησε ελληνικός σύλλογος, να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, για να τα δουν οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 7:16 pm


Καβάλα: Ο Κανίογλου δημιούργησε έναν “μαγικό” κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου στο 4ο Δημοτικό - Φωτογραφίες

Ο ζωγράφος Γιάννης Κανίογλου, μαζί με μαθητές του 4ου Δημοτικού σχολείου Καβάλας, ζωγράφισαν έναν κοραλλιογενή ύφαλο στο μπαλκόνι του σχολείου, δίνοντας χρώμα στο σημείο.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Στον μαγικό κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2024 τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, με οδηγό τον ζωγράφο, Γιάννη Κανίογλου!

 

Ο γνωστός καλλιτέχνης, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Χριστόδουλου Μιχαλάκη, της Εντεταλμένης Συμβούλου Σχολικών Μονάδων, Ανθής Χατζηφραντζή και της Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου, Μαρίας Παπαλεξίου, μύησε στην τέχνη της ζωγραφικής τους μικρούς μαθητές και αφού δημιούργησε έναν πολύχρωμο βυθό στο μπαλκόνι του εν λόγω σχολείου, "έδωσε" ζωή, με τη βοήθεια τους, σε ψάρια, αστερίες και μέδουσες, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τα πινέλα του!

 

Από σήμερα, οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, θα αντικρίζουν μόνο χρώματα και υπέροχες εικόνες!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 5:36 pm


Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Μάγκι Σμιθ - Πρωταγωνίστρια του Χάρι Πότερ και του Downton Abbey

Την τελευταία της πνοή άφησε η Βρετανίδα ηθοποιός Μάγκι Σμιθ, σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά της.

 

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της Μάγκι Σμιθ. Έφυγε ειρηνικά από τη ζωή στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου. Ήταν μαζί με τους φίλους και την οικογένειά της στο τέλος. Αφήνει πίσω δύο γιους και πέντε αγαπημένα εγγόνια που είναι συντετριμμένα από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και γιαγιάς τους», τόνισε σε ανακοίνωσή της η οικογένειά της.

 

«Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη ευγένειά τους κατά τις τελευταίες ημέρες της. Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά σας μηνύματα και την υποστήριξή σας και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή αυτή τη στιγμή», καταλήγει η ανακοίνωση της οικογένειας.

 

 

Η διαδρομή της Μάγκι Σμιθ

 

Η μακρά καριέρα της Μάγκι Σμιθ, που μέτρησε περίπου 60 χρόνια, την έχει καταστήσει ως μια από τις σημαντικότερες ηθοποιούς της Βρετανίας.

 

Η Σμιθ είχε βραβευτεί για τις ερμηνείες της τόσο στο θέατρο, όσο και τον κινηματογράφο.

 

Ήταν κάτοχος δυο βραβείων Όσκαρ (ενός Α’ Γυναικείου Ρόλου κι ενός Β' Γυναικείου Ρόλου), ενός Βραβείου Τόνυ, επτά Βραβείων BAFTA, δυο Βραβείων Έμμυ, δυο Χρυσών Σφαίρων, δυο Βραβείων Σωματείου Ηθοποιών κι ενός Βραβείου Λόρενς Ολίβιε.

 

Οι σημαντικότερες ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει είναι οι: Οθέλλος (Othello, 1965), Η Δεύτερη Νιότη της Τζιν Μπρόντι (The Prime of Miss Jean Brodie, 1969), Ταξίδια με τη Θεία μου (Travels With My Aunt, 1972), Καλιφόρνια Οτέλ (California Suite, 1978), Η Σύγκρουση των Τιτάνων (Clash of the Titans, 1981), Δωμάτιο με θέα (Room with a View, 1985) κι Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ (Gosford Park, 2001), οι οποίες έχουν μείνει κλασικές και έχουν λάβει ευνοϊκές κριτικές.

 

Τα τελευταία χρόνια είχε συμμετάσχει και ταινίες που σημείωσαν παγκόσμια εμπορική επιτυχία, όπως οι: Κάπτεν Χουκ (Hook, 1991), Τρελές Αδελφές (Sister Act, 1992) και στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ όπου έμεινε μνημειώδης ο ρόλος της ως καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ.

 

Εμφανίστηκε επίσης στη δραματική σειρά εποχής Downton Abbey στο ρόλο της Βασιλομήτορος Κοντέσας του Γκράντθαμ, Βάιολετ Κρόλεϊ για τον οποίο τιμήθηκε με Βραβείο Έμμυ. Η ηθοποιός είχε επίσης τιμηθεί από τη Βασίλισσα της Αγγλίας με τον ανώτερο τίτλο τιμής της Βρετανίας, Ντέιμ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 5:05 pm


Η παραολυμπιονίκης του Ταεκβοντό, Χριστίνα Γκέντζου, βραβεύτηκε από τον δήμαρχο Καβάλας - Φωτογραφίες

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης βράβευσε το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, την παραολυμπιονίκη του Ταεκβοντό, Χριστίνα Γκέντζου, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι.

 

 

Αναλυτικά ο Δήμος Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Κώστα Χατζηαναστασίου, βράβευσε το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου 2024 την παραολυμπιονίκη του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, Χριστίνα Γκέντζου, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Paralympic Games Paris 2024!

 

Η νεαρή αθλήτρια από τη Θεσσαλονίκη, μετά τη συμμετοχή της στην εκδήλωση για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο "Αλεξάνδρα Δήμογλου", μπροστά σε δεκάδες μαθητές σχολείων της Καβάλας, επισκέφθηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο Καβάλας, συνοδευόμενη από την προπονήτρια της, Ευαγγελία Βαγγέλογλου και τον προπονητή του ΑΣ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ Καβάλας, Χάρη Παλτόγλου. 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της με τον κ. Μουριάδη, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσπάθεια που κατέβαλε για να φτάσει στη συγκεκριμένη διάκριση και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι παραολυμπιονίκη αγώνες στη γαλλική πρωτεύουσα, τονίζοντας πως έμεινε εντυπωσιασμένη τόσο από τις εγκαταστάσεις, όσο και από τη σημαντική Ελλήνων φιλάθλων στις κερκίδες του Grand Palais του Παρισιού. 

 

Ο Δήμαρχος Καβάλας συνεχάρη τη Χριστίνα Γκέντζου για την τεράστια επιτυχία της και σημείωσε πως με την επιμονή της και τη σκληρή προπόνηση απέδειξε ότι τίποτα στον αθλητισμό δεν είναι ακατόρθωτο.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 4:33 pm


Α’ ΕΠΣ Καβάλας: Αρχίζει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο - Το πρόγραμμα

Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Καβάλας, αρχίζει το Σάββατο (28/09). 

 

Το Σάββατο θα γίνουν τρεις αγώνες, ενώ την Κυριακή τέσσερις.

 

 

1η αγωνιστική - Πρόγραμμα 

 

 

Σάββατο (28/09)

16:30 Βύρωνας Καβάλας - ΑΣ Παγγαίο

16:30 Ορφέας Ελευθερούπολης - Ηρακλής Καβάλας

16:30 Βυζάντιο Κοκκινοχώματος - Μ.Α. Ορφανίου

 

 

Κυριακή (29/09)

13:00 Αναγέννηση Λιμεναρίων - ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα

15:30 Δόξα Θεολόγου - ΑΕΚ Καβάλας

16:30 Βρασίδας Ν. Περάμου - Αετός Οφρυνίου

16:30 Άρης Πρίνου - Μακεδονικός Αγιάσματος

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 3:58 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Και οι άλλοι … - Πρωϊνή

Και οι άλλοι …  Πρωϊνή

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2024 | 7:24 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας