Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Πρόκριση μέσω ρουλέτας για Αμβρακικό κόντρα στην Πάργα (Vid). Μετά από ένα 3ωρο ματς, η Βόνιτσα νίκησε 3-5 στα πέναλτι την Πάργα στο Μεσοπόταμο (κ.α. και παρ. 1-1) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.




Διεξήχθη την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:30 στο γήπεδο Μεσοποτάμου ο αγώνας της Α φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας 2019-2020 ανάμεσα στον γηπεδούχο Απόλλωνα Πάργας και τον φιλοξενούμενο ΠΑΣ Αμβρακικό Βόνιτσας με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου στα πέναλτι (3-5).
Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου έως το 12΄και οι δυο ομάδες βρέθηκαν κοντά στο γκολ από φάουλ αλλά με τους τερματοφύλακες Ζέρη για Απόλλωνα και Τρανουλίδη για Αμβρακικό να κρατάνε το σκορ σε 0-0. Στο 31΄ο Απόλλωνας προσπάθησε να βρει δίχτυα με τον Σιδέρη μετά από πάσα του Μηλιώνη αλλά με το Τρανουλίδη να κρατάει την εστία του Αμβρακικού ανέπαφη. Στο 32΄παλι ο Απόλλωνας  με τον Σιδέρη και με πάσα του Φούτζουλα βρέθηκε μπροστά από την εστία του Αμβρακικού αλλά και εκεί ο Τρανουλίδης είπε «ΟΧΙ» ενώ στο 34΄ένα καλό σουτ του Φούτζουλα  προσπάθησε να απειλήσει την εστία,  με τον Τρανουλίδη να έχει κατεβάσει τα ρολά από την εστία των φιλοξενούμενων κρατώντας το 0-0 όπου ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δυο ομάδες δεν είχαν καλές ευκαιρίες και το ματς παίχτηκε σε δυνατές κόντρες και πολλά φάουλ έως το 85΄οπου οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε κερδισμένο κόρνερ,  με εκτελεστή τον Σπανό Σ. να κάνει μια ωραία εκτέλεση και τον Χριστοδούλου να βρίσκει δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στον Αμβρακικό με σκορ 0-1. Στο 96΄ ο διαιτητής  δείχνει την άσπρη βούλα υπέρ του Απόλλωνα Πάργας για χέρι με τον Παππά να εκτελεί και να νικάει το Τρανουλίδη για το 1-1, οδηγώντας το ματς στην παράταση.
Η παράταση ξεκίνησε με τον Αμβρακικό να προσπαθεί να βρει δίχτυα στο 2΄μετά από ένα λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα αλλά με τον Ζέρη να προλαβαίνει και να κρατάει το σκορ σε 1-1. Στο 25΄της παράτασης ο Μηλιώνης έκανε ένα σουτ αλλά με την μπάλα να καταλήγει άουτ ενώ πριν την λήξη οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για χέρι μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα και τις δυο ομάδες μετά από 120΄να οδεύουν στα πέναλτι για το εισιτήριο στην επόμενη φάση του Κυπέλου.
Πρώτος στην άσπρη βούλα βρέθηκε ο Ιωάννου για τον Αμβρακικό όπου νίκησε το Ζέρη ενώ για τον Απόλλωνα ο Διαμαντόπουλος. Κατά την εκτέλεση ο Τρανουλίδης απέκρουσε αλλά με τον βοηθό να σηκώνει την σημαία και τον διαιτητή να σφυρίζει επανάληψη του πέναλτι,  με τον αγωνιστικό χώρο να παίρνει φωτιά τόσο εντός και εκτός εφόσον υπήρξαν διαμαρτυρίες για την απόφαση αυτή και με τον διαιτητή να οδεύει προς τα αποδυτήρια ενώ και εκεί υπήρξαν κάποιες μικροεντάσεις με τους ψυχραιμότερους να ηρεμούν τα πνεύματα. Η συνέχεια της  διεξαγωγής των πέναλτι έγινε με την παρουσία της αστυνομίας.
Τα πέναλτι για τον Απόλλωνα Πάργας εκτέλεσαν οι Διαμαντόπουλος όπου ευστόχησε στην επανάληψη (1 στα 1), ο Πάκος όπου δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από την απόκρουση του Τρανουλίδη (1 στα 2), ο Φουτζούλας όπου έκανε το 2 στα 3, και ο Μηλιώνης που έκανε το 3-4.  Για την ομάδα του ΠΑΣ Αμβρακικού Βόνιτσας την εκτέλεση των πέναλτι ανέλαβαν οι Ιωάννου για το 1 στα 1, ο Σπανός Σ. για το 2 στα 2, ο Λιότσος για το 3 στα 3, ο Ντόντης για το 4 στα 4 και ο Χριστοδούλου για το 5 στα 5 και με τελικό σκορ 3-5 ο Αμβρακικός πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου σε έναν αγώνα όπου η διάρκεια του κράτησε 3 ώρες και 15 λεπτά.
Διαιτητής: Σπυράκος Α.
Βοηθοί: Φραγκούλης Κ. – Παππάς Δ.
Απόλλων Πάργας (Βέρμπης): Ζέρης, Κοτσιας, Τσουμάνης (Bojang 86΄), Γόγολος, Γεωργίου, Πάκος, Κυζιρόγλου (Παππάς  Δ. 65΄), Διαμαντόπουλος, Σιδέρης (Παππάς Ε. 75΄), Μηλιώνης, Φούτζουλας.
ΠΑΣ Αμβρακικός Βόνιτσας (Κονιδάρης): Τρανουλίδης, Θεωδορίδης, Γεωργαλής (Σπανός Θρ. 84΄), Χριστοδούλου Γ., Ιωάννου Σαρτζής, Λιότσος, Νταλάρδας, Ντόντης, Πατρίκιος (Προδρομίτης 88΄), Χαϊδάκης (Χριστοδούλου Σπ. 66΄), Πόποτας (Σπανός Στρ. 90΄).

Δείτε ΕΔΩ φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα.


google page rank