370
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κώστας Ζουράρις, οι δύο «διαρροές» του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Μεϊκόπουλος – Ζουράρις: γιατί δεν ψήφισαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 12:35
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κώστας Ζουράρις, οι δύο «διαρροές» του ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/CreativeProtagon

Μεϊκόπουλος – Ζουράρις: γιατί δεν ψήφισαν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2020, 12:35

Μια… επιδημία βλαβών στο αυτοκίνητο έπληξε την ψηφοφορία στη Βουλή για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Διότι δεν ήταν μόνο ο Νίκος Μανωλάκος, βουλευτής Α’ Πειραιώς της ΝΔ, που μπήκε καθυστερημένος στην αίθουσα της Ολομέλειας και πρόλαβε οριακά να ψηφίσει. Ηταν και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος μάλιστα καταγράφηκε στους απόντες από τη διαδικασία, αφού είχε ολοκληρωθεί η ανάγνωση των ονομάτων των βουλευτών.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να βρεθεί εγκαίρως στη Βουλή για την ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 10.40 π.μ. και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 π.μ.

Και καθώς δεν είχε στείλει σχετική επιστολή για πρόθεση ψήφου, όπως έκαναν τέσσερις άλλοι συνάδελφοί του που απουσίαζαν (Τρύφων Αλεξιάδης, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Σαμαράς και Κωνσταντίνα Αδάμου), ενεγράφη στους (αδικαιολογήτως) απόντες.

«Το αυτοκίνητό μου “έμεινε” στη Συγγρού, πήγα τρέχοντας στη Βουλή με τα πόδια. Εφτασα στη Βουλή ένα λεπτό μετά το τέλος της δεύτερης ανάγνωσης. Πήγα στο προεδρείο της Βουλής μαζί με την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Ολγα Γεροβασίλη, και δήλωσα πρόθεση ψήφου. Είναι απόφαση του προεδρείου αν θα προσμετρηθεί» εξήγησε ο κ. Μεϊκόπουλος στο enikos.gr.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έχει μόλις μπει στην αίθουσα της Ολομέλειας και φαίνεται να δίνει -απογοητευμένος- εξηγήσεις στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Εντελώς διαφορετική ήταν η περίπτωση του Κώστα Ζουράρι, επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφηκε ως η δεύτερη «αδικαιολόγητη» απουσία.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κινήθηκε εκτός γραμμής. Σύμφωνα με το makthes.gr, μόλις πριν από μία εβδομάδα είχε επαναφέρει την πρόταση που είχε κάνει το 2015 σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη και στην ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, νυν αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης!

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ζουράρις ανέφερε πως «η μεν Αγγελική Κοτταρίδη θεωρείται διεθνώς ως η λαμπροτέρα ερευνήτρια της μεγαλαλεξανδρινής και ελληνιστικής περιόδου, αναδεικνύουσα τις ελληνιστικές πόλεις έως και εντός της Σαουδικής Αραβίας και με παγκόσμιο κύρος την ελληνική επιστημοσύνη της. Η δε Βούλα Πατουλίδου, για την οποία δεν γκρεμίσαμε τα τείχη, τότε, όρθωσε την ιδρυτική “Ολύμπου μαρμαρόεσσαν αίγλαν” για τον κτητορικό λαό μας. Η επιλογή εκ μέρους μας ανάμεσα στις δύο αυτές ηγεμονίδες του ελληνικού πολιτισμού, θα μειώσει επιτέλους και την ανούσια αρρενοπληξία του κομματικού μας συστήματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...