HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πέστο ρίγανης

Η ταπεινή πλην πληθωρική ρίγανη, είναι φτηνή, υπάρχει σε αφθονία σε ολόκληρη την Ελλάδα και είναι εξαιρετικά χρήσιμη όχι μόνο γιατί δίνει...

Η ταπεινή πλην πληθωρική ρίγανη, είναι φτηνή, υπάρχει σε αφθονία σε ολόκληρη την Ελλάδα και είναι εξαιρετικά χρήσιμη όχι μόνο γιατί δίνει τη δική της γευστική πινελιά στα πιάτα μας, αλλά και γιατί μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια κάθε νοικοκυράς. Δείτε τρεις καταπληκτικές συνταγές για πέστο ρίγανης και θα ενθουσιαστείτε.

Πέστο ρίγανης με φέτα
Υλικά
1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί. Το καταναλώνουμε άμεσα ή το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.

Πέστο ρίγανης με λεμόνι
Υλικά
1/4 του φλιτζανιού του καφέ ελαιόλαδο
2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτάλι της σούπας καρύδια
1 1/2 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
Ξύσμα από μισό λεμόνι
λίγη τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
1φλιτζάνι μαϊντανό
1 ελαφρά γεμάτο φλιτζάνι φρέσκα φύλλα ρίγανης
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Το πέστο μας είναι έτοιμο!

Πέστο ρίγανης με φυστίκια Αιγίνης
Υλικά
3/4 φλιτζάνι ωμά φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 φιλέτο γαύρου ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι φύλλα ρίγανης, χοντροκομμένα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
3/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλατι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 C°. Απλώνουμε τα φιστίκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και το πέστο μας είναι έτοιμο!
από: tastyday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.