250
| Intime/Υπουργείο Αμυνας

Ενισχύεται ο Εβρος – Παναγιωτόπουλος: «Παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 09:40
|Intime/Υπουργείο Αμυνας

Ενισχύεται ο Εβρος – Παναγιωτόπουλος: «Παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει αιφνιδιασμός»

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 09:40

Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί, από τα ΜΑΤ και από τμήματα σε όλη τη χώρα, θα μετακινηθούν το προσεχές διάστημα στον Εβρο, για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη.

Η «Καθημερινή» ανέφερε ότι την Πέμπτη θα φτάσουν στον Εβρο 14 διμοιρίες των ΜΑΤ (συνολικά 280 άνδρες) ενώ έχει ζητηθεί η μετακίνηση επιπλέον 125 αστυνομικών, οι οποίοι θα ενισχύσουν τα τοπικά Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.

Στο επίκεντρο των σχεδιασμών, η ενίσχυση των δυνάμεων στις Καστανιές και τις Φέρες, τα δύο σημεία της μεθορίου με την Τουρκία όπου τα σύνορα διέρχονται από την ξηρά. Σε αυτά ακριβώς σημεία -και κυρίως στις Καστανιές- εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη πίεση από την Τουρκία τον Μάρτιο με την απόπειρα μαζικής εισόδου μεταναστών.

Στο ποτάμι βρίσκονται και 100 άνδρες της Frontex, με προγραμματισμένη ημερομηνία αποχώρησης την 6η Ιουλίου, αν και η αποστολή τους μπορεί να παραταθεί όλο το καλοκαίρι.

Σήμερα Τετάρτη θα επισκεφθεί την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ την Τρίτη, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού».

Πρόσθεσε ότι «σκοπός να ενισχυθούν περισσότερο τα φυσικά εμπόδια στον Έβρο».

Στην ενημέρωση που έκανε την Τρίτη ο κ. Παναγιωτόπουλος με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, έγινε γνωστό ότι η κατασκευή, μήκους 26 χιλιομέτρων, προχωρά και βρισκόμαστε στη φάση των προκαταρκτικών εργασιών αποτύπωσης και σήμανσης, τις οποίες έχει αναλάβει ο Στρατός Ξηράς. Την κατασκευή του έργου θα αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...