464
Η ταινία για τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen έκανε τα εναπομείναντα μέλη της μπάντα πλουσιότερα και από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β' | CreativeProtagon

Οι Queen έγιναν πλουσιότεροι από την… Queen

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 19:30
Η ταινία για τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen έκανε τα εναπομείναντα μέλη της μπάντα πλουσιότερα και από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'
|CreativeProtagon

Οι Queen έγιναν πλουσιότεροι από την… Queen

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2019, 19:30

Είναι ομολογουμένως ένα πρώτης τάξης λογοπαίγνιο, που έχει ενθουσιάσει πολλά δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου: «Οι Queen είναι πλουσιότεροι από την Queen». Πώς όμως κατάφερε ένα θρυλικό συγκρότημα να… εκθρονίσει την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’; Η απάντηση βρίσκεται στη δύναμη του σινεμά, που αποδεικνύεται ισχυρότερη και από αυτήν της μοναρχίας. Η τεράστια εισπρακτική επιτυχία της ταινίας «Bohemian Rhapsody» που παρουσιάζει ένα νευραλγικό κομμάτι από την εντυπωσιακή πορεία των Queen στην κορυφή με επικεφαλής τον αξέχαστο Φρέντι Μέρκιουρι οδήγησε τα τρία εναπομείναντα μέλη του γκρουπ να έχουν περισσότερα χρήματα από την Ελισάβετ Β’.

Οπως εξηγεί και δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, ο κιθαρίστας Μπράιαν Μέι, ο ντράμερ Ρότζερ Τέιλορ και ο μπασίστας Τζον Ντίκον, σύμφωνα με τη Rich List των Sunday Times, έχουν πλέον, συνολική περιουσία 445 εκατομυρίων στερλίνων (521 εκατομμύρια ευρώ), που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην εισπρακτική επιτυχία της ταινίας του 2018. Οσο για την… φτωχούλα Ελισάβετ, έρχεται πλέον δεύτερη, με την προσωπική της περιουσία να ανέρχεται σε 370 εκατομμύρια στερλίνες (433 εκατομμύρια ευρώ).

Υπολογίζεται ότι το κάθε μέλος των Queen είδε τον λογαριασμό του να μεγαλώνει κατά 25 εκατομμύρια στερλίνες (29 εκατομμύρια ευρώ) ύστερα από το εντυπωσιακό ποσό των 896,4 εκατομμυρίων δολαρίων που συγκέντρωσε διεθνώς η ταινία.

Η ταινία άλλωστε, επανέφερε στο προσκήνιο την αξεπέραστη μουσική των Queen, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση τόσο στο streaming, όσο και στις πωλήσεις παλιότερων άλμπουμ με τις αναρίθμητες επιτυχίες τους.

Ο ηθοποιός Ράμι Μάλεκ ανάμεσα στον κιθαρίστα Μπράιαν Μέι (αριστερά) και τον ντράμερ Ρότζερ Τέιλορ των θρυλικών Queen (EPA/MIKE NELSON)

Η πορεία της ταινίας προς τα Οσκαρ 2019 με τον Ράμι Μάλεκ να κερδίζει το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ενσάρκωση του Φρέντι Μέρκιουρι, είχε οδηγήσει τους φαν να ακούνε ξανά και ξανά τις επιτυχίες του γκρουπ. Αλλωστε, το ομώνυμο τραγούδι της ταινίας «Bohemian Rhapsody» ανακηρύχθηκε πρόσφατα ως το τραγούδι με τις περισσότερες διαδικτυακές ακροάσεις (μέσω streaming) για τον εικοστό αιώνα. Φυσικά, και στον εικοστό πρώτο που διανύουμε, δεν τα πάει καθόλου άσχημα.

Οι δημιουργοί της ταινίας, συνεργάστηκαν πολύ στενά με τους εναπομείναντες Queen, οι οποίοι είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο πώς θα αποδιδόταν στη μεγάλη οθόνη η πορεία τους προς την κορυφή. Και αυτό, είχε ως συνέπεια, να θησαυρίσουν από τις εισπράξεις, καθώς η οικονομική συμφωνία είχε ως εξής: 50% στο κινηματογραφικό στούντιο (20th Century Fox) και 50% στη μουσική τριανδρία Μέι-Τέιλορ-Ντίκον.

Το ιταλικό δημοσίευμα διευκρινίζει πως στη συγκεκριμένη λίστα των Times του Λονδίνου, δεν συνυπολογίζεται η τεράστια ακίνητη περιουσία της Ελισάβετ Β’, ούτε η ανυπολόγιστης αξίας συλλογή σχεδίων του Λεονάρντο ντα Βίντσι, που θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο. Αν έμπαιναν και αυτά στο άθροισμα, τότε ναι, η βασίλισσα θα ξαναέπαιρνε το στέμμα από τους Queen.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...