413
Ο Λέο Τσάο ως «Nymphia Wind» λάμπει από κιτρινίλα – είναι ο τρόπος του για να δηλώνει την ταυτότητα των Ασιατών ως αξιοσέβαστη παγκοσμίως | Facebook

Πανηγύρια στην Ταϊβάν για πρωτιά σε «ντραγκ» ριάλιτι

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 21:15
Ο Λέο Τσάο ως «Nymphia Wind» λάμπει από κιτρινίλα – είναι ο τρόπος του για να δηλώνει την ταυτότητα των Ασιατών ως αξιοσέβαστη παγκοσμίως
|Facebook

Πανηγύρια στην Ταϊβάν για πρωτιά σε «ντραγκ» ριάλιτι

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2024, 21:15

Η Ταϊβάν, χώρα μη αναγνωρισμένη ως κράτος καν από τις ΗΠΑ, οι οποίες, ωστόσο, την υπερασπίζονται από την «κινεζική απειλή», έστησε «εθνικό εορτασμό» επειδή «την έκανε υπερήφανη» η βράβευση μιας «ντραγκ κουίν» σε αμερικανικό ριάλιτι. Μάλιστα η «ντραγκ κουίν» απέσπασε «επαίνους και συγχαρητήρια και από την πρόεδρο του νησιού» για τη νίκη της στο ριάλιτι «RuPaul’s Drag Race».

Το ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian (αλλά και άλλων διεθνών media, που έσπευσαν) ήταν πληρέστατο. O κατά κόσμον Λέο Τσάο, σχεδιαστής 28 Μαΐων, πρώτευσε στον σχετικό διαγωνισμό με την περσόνα «Nymphia Wind».

Για την Ταϊβάν, ρε γαμώτο!

Μόλις ανακοινώθηκε η νίκη του Λέο Τσάο, οι ταϊβανέζοι θαυμαστές του «άρχισαν να ουρλιάζουν κουνώντας τις μπανάνες που είναι τα σύμβολα της ασιατικής και ταϊβανέζικης ταυτότητας της περσόνας ‘‘Nymphia Wind’’». Ο ίδιος ο σχεδιαστής πανηγύρισε την πρωτιά του με την αφιέρωση: «Ταϊβάν, αυτό είναι για σένα!»

Ακριβώς αυτή η φράση του προκάλεσε τις ευχαριστίες της προέδρου Τσάι Ινγκ-βεν: «Συγχαρητήρια, ‘‘Nymphia Wind’’, που τα κατάφερες τόσο καλά στη δύσκολη μορφή τέχνης του ‘‘ντραγκ’’, και που είσαι ο πρώτος Ταϊβανέζος που ανέβηκε στη σκηνή και κέρδισε στο ‘‘RuPaul’s Drag Race’’» είπε η πρόεδρος της «Δημοκρατίας της Κίνας».

Η περσόνα «Nymphia Wind» στα κίτρινα και μια άλλη περσόνα στα πράσινα προετοιμάζονται για «ντραγκ σόου» (REUTERS/Ann Wang)
Εμπνευση βρήκε στο Λονδίνο

Η Τσάι και το κυβερνών κόμμα της ενίσχυσαν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ταϊβάν, αφού το 2019 νομιμοποίησαν τον γάμο ομοφυλοφίλων και πρωτοτύπησαν σε ολόκληρη την Ασία. Επίσης τροποποίησαν καταλλήλως το οικογενειακό δίκαιο, ώστε τα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων να δύνανται να υιοθετήσουν παιδιά.

Ο Λέο Τσάο, που μεγάλωσε στην Ταϊβάν και στο Χονγκ Κονγκ, είπε ότι με την υποστήριξη της μητέρας του, η οποία ταξίδεψε και στη Νέα Υόρκη για το τελευταίο επεισόδιο του ριάλιτι, ανέπτυξε «πάθος για τη μόδα και το ‘‘ντραγκ’’ στυλ κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Λονδίνο».

Το κίτρινο θα το σέβεστε!

Από πλευράς της η Corriere della Sera έγραψε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με «ένα αστέρι από την Ταϊβάν» που πάντα μεταμφιέζεται φορώντας κίτρινα ενδύματα, με σκοπό «να τονίσει τον ασιατισμό του». Ο ίδιος ο Λέο Τσάο συνηθίζει να δηλώνει απλώς: «Το δέρμα μου είναι κίτρινο!» Και συνήθως συμπληρώνει τα λόγια του με τη φράση: «Ελπίζω ότι το κίτρινο που με υπερηφάνεια φορώ να συμβάλει στο να εκτιμήσει ο κόσμος όλος περισσότερο εμάς τους Ασιάτες».

Οι Ιταλοί έδωσαν και την έξτρα πληροφορία ότι το «wind» της περσόνας «Nymphia Wind» στα αγγλικά σημαίνει «άνεμος» μεν, όμως στα κινεζικά σημαίνει «τρέλα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...