307
|

Θεοχάρης: Φίλοι Βρετανοί μην βιάζεστε να μας έρθετε

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 17:04

Θεοχάρης: Φίλοι Βρετανοί μην βιάζεστε να μας έρθετε

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 17:04

«Φρένο» στα σχέδια των Βρετανών να περάσουν τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα, έβαλε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΙΤV.

«Πιστεύω ότι η τρέχουσα ιατρική κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο διαφέρει πολύ από αυτή της Ελλάδας», σημείωσε ευγενικά  ο κ. Θεοχάρης, «επομένως δεν νομίζω ότι είναι πιθανό η χώρα αυτή να βρεθεί στη [λεγόμενη]  “λευκή λίστα”».

Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι τα τέλη Μαΐου αναμένεται να δημοσιευθεί η «λευκή λίστα» της Ελλάδας με τις χώρες από τις οποίες θα μπορούν να έρχονται τουρίστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ITV (εδώ), στο πρώτο κύμα τουριστών από το εξωτερικό περιλαμβάνονται οι χώρες των Βαλκανίων, της Βαλτικής, η Γερμανία, το Ισραήλ και η Κύπρος, ενώ κατά πληροφορίες ελληνικών μέσων σε αυτές αναμένεται να προστεθούν Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Σλοβακία και Τσεχία.

Σε εκτενές δημοσίευμά της η Daily Mail αφού αναφέρεται στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου στις 15 Ιουνίου και την έναρξη λίγο αργότερα απευθείας πτήσεων από το εξωτερικό προς τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, επισημαίνει ότι η είσοδος θα επιτρέπεται σε τουρίστες μόνο από εγκεκριμένες χώρες – «ένας περιορισμός που ενδέχεται να αποκλείσει τους Βρετανούς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Παραθέτει μάλιστα τη δήλωση Θεοχάρη ότι οι Γερμανοί θα είναι πιθανότατα μεταξύ των πρώτων επισκεπτών, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι  στη Γερμανία καταγράφηκαν 8.147 θάνατοι από τον κορωνοϊό, ενώ στη Βρετανία 35.704.

Σύμφωνα πάντα με την Daily Mail, η πλήρης «λευκή λίστα» της Ελλάδας θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου.

Καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρεται στον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το lockdown επιβλήθηκε «σχετικά νωρίς» όταν στη χώρα είχαν καταγραφεί «μόνο 624 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις».

«Ωστόσο», σημειώνεται, «τα μέτρα έχουν κλείσει μια τουριστική βιομηχανία που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας – η οποία συνεχίζει να ανακάμπτει από την κρίση χρέους του 2010».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...