709
Η Τζένιφερ Ανιστον και η Ρις Γουίδερσπουν θα πρωταγωνιστήσουν σε μια από τις νέες σειρές της Apple TV | Apple

Η Apple θέλει να πάρει τη θέση του Netflix

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 18:20
Η Τζένιφερ Ανιστον και η Ρις Γουίδερσπουν θα πρωταγωνιστήσουν σε μια από τις νέες σειρές της Apple TV
|Apple

Η Apple θέλει να πάρει τη θέση του Netflix

Protagon Team Protagon Team 26 Μαρτίου 2019, 18:20

Η Apple παρουσίασε τα φιλόδοξα σχέδιά της για μεγαλύτερη διείσδυση στο πεδίο του τηλεοπτικού θεάματος. Η αμερικανική εταιρεία σε εκδήλωση στην έδρα της στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμίσει την υπηρεσία Apple TV με τη δημιουργία τόσο δικού της πρωτογενούς τηλεοπτικού περιεχομένου όσο και παρέχοντας τη δυνατότητα συνδρομής σε υπηρεσίες streaming άλλων τηλεοπτικών δικτύων και παρόχων τηλεοπτικού προγράμματος όπως το ΗΒΟ και το Hulu.

Η Apple θα επενδύσει σε πρώτη φάση ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην αναβαθμισμένη υπηρεσία streaming θέλοντας, σύμφωνα με τα στελέχη της, να είναι σύντομα σε θέση να ανταγωνιστεί ευθέως το Netflix που κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος σε αυτόν τον δυναμικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα. Ειδικοί της αγοράς υποστηρίζουν ότι αυτή η κίνηση της Apple σχετίζεται με την προσπάθεια της να περιορίσει την εξάρτηση της από τα κινητά τηλέφωνα, τους υπολογιστές και τα διάφορα gadgets της τα οποία μετά από ένα πολυετές ράλι παρουσιάζουν εσχάτως αξιοσημείωτη κάμψη στις πωλήσεις _ κάμψη που αναμένεται να συνεχιστεί κυρίως λόγω της επέλασης που πραγματοποιούν στην αγορά οι κινεζικές εταιρείες κατασκευής smartphones.

O επικεφαλής της Apple Τζιμ Κουκ παρουσίασε μαζί με την Οπρα Γουίνφρι ένα μέρος της τελετής για την νέα streaming υπηρεσία
Η νέα υπηρεσία

Ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ οργάνωσε μια τελετή που θα ζήλευε και ο Στιβ Τζομπς ο οποίος είχε αναγάγει τις παρουσιάσεις των νέων προϊόντων της Apple σε γεγονότα που δεν θύμιζαν εκδηλώσεις για προϊόντα τεχνολογίας αλλά τελετές παρόμοιες με εκείνες της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας.

Κορυφαία ονόματα του κινηματογράφου και της τηλεόρασης που θα συνεργαστούν με την Apple TV συμμετείχαν στην τελετή. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τζ. Τζ. Εϊμπραχαμ, η Οπρα Γουίνφρι, η Τζένιφερ Ανιστον, η Ρις Γούιδερσπουν, ο Στιβ Καρέλ ήταν ορισμένοι από αυτούς που έκαναν την εμφάνιση τους για να ανακοινώσουν την συνεργασία τους με την Apple TV.

Η Οπρα Γουίνφρι ανακοίνωσε ότι θα κάνει την παραγωγή κάποιων ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν στην νέα υπηρεσία ενώ επίσης θα παρουσιάζει μια εκπομπή λογοτεχνίας. «Φανταστείτε να βλέπουν ζωντανά μια συζήτηση ανάμεσα σε μένα και ένα συγγραφέα οι κάτοχοι κάθε συσκευής Apple που υπάρχει στον κόσμο. Θα δημιουργήσουμε την μεγαλύτερη λέσχη βιβλίου παγκοσμίως» ανέφερε η διάσημη παρουσιάστρια στην τελετή.

Οι Καρέλ, Ανιστον και Γουίδερσπουν θα πρωταγωνιστήσουν στην δραματική σειρά «The Morning Show». Οι Σπίλμπεργκ και Εϊμπραχαμ θα υπογράψουν κάποιες νέες σειρές ενώ κατέστη σαφές ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον η Apple δεν θα επενδύσει σε υπερπαραγωγές τύπου Game of Thrones αλλά σε «οικογενειακές» κωμικές και δραματικές σειρές.

Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι λονδρέζικοι Times, με περίπου 1,5 δισεκατομμύρια συσκευές που φέρουν την υπογραφή της Apple (κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες, υπολογιστές, ρολόγια, συσκευές αναπαραγωγής ήχου, τηλεοράσεις κ.α) στα χέρια των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο η εταιρεία θέλει να στρέψει την προσοχή της από την παραγωγή νέων συσκευών στην παραγωγή  περιεχομένου που θα εμφανίζεται σε αυτές. Για αυτό τον σκοπό, εκτός από την παροχή ψυχαγωγικού περιεχομένου (ταινίες, σειρές κλπ) η Apple θα προσφέρει μια εφαρμογή καθαρά ειδησεογραφικού περιεχομένου όπου οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση σε εφημερίδες όπως η Wall Street Journal και οι Los Angeles Times αλλά και περίπου 300 περιοδικά όπως η Vogue και το Sports Illustrated.

Στο περιθώριο της παρουσίασης της αναβαθμισμένης Apple TV και σε μια προσπάθεια να διευρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο το περιεχόμενο της, η Apple ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους πελάτες της νέες εφαρμογές και υπηρεσίες στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών αλλά και στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Εγινε επίσης γνωστό ότι θα υπάρχει μεγάλη ευελιξία στην χρήση των νέων υπηρεσιών και στην ουσία ο πελάτης θα δημιουργεί μόνος του το μπουκέτο που επιθυμεί να έχει στην διάθεση του. Για παράδειγμα, θα υπάρχει ξεχωριστή κοστολόγηση για κάθε τηλεοπτικό προϊόν ή κανάλι που θα επιθυμεί να βλέπει κάποιος.

O μέγας Στίβεν Σπίλμπεργκ κατά την παρουσίαση των νέων (τηλεοπτικών προϊόντων) της Apple στο αμφιθέατρο «Στιβ Τζομπς» στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας

Τα στελέχη της Apple δηλώνουν ιδιαίτερα αισιόδοξα και δηλώνουν ότι η νέα Apple TV μπορεί όχι απλά να ανταγωνιστεί το Netflix αλλά να το… καταστρέψει. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι στην τελετή δεν έγινε γνωστό πότε θα ξεκινήσουν οι νέες υπηρεσίες και εφαρμογές, ούτε το πόσο θα κοστίζουν, κάνει πολλούς να διατηρούν επιφυλακτική στάση για το κατά πόσο τελικά το νέο εγχείρημα της Apple θα στεφθεί από επιτυχία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...