1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας   »   Νεοχωρι Αρτας    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Νεοχωρι Αρτας και εμείς θα το προσθέσουμε.

Σε τέσσερις εκθέσεις ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Άρτας –Φιλιππιάδας «Η Ένωση»

MANTARINIA_AKTINIDIAΕντατικοί ρυθμοί για το ακτινίδιο - θέλουν το χρόνο τους τα μανταρίνια

Ν. Γκίζας: «…Ακονίζονται τα μαχαίρια για την συγκομιδή των προϊόντων»

Στη Φιλανδική πρωτεύουσα θα προβληθούν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα μέσω του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας - Φιλιππιάδας από αύριο 23 έως την Κυριακή 26 Οκτωβρίου, στα πλαίσια έκθεσης προβολής αγροτικών προϊόντων και θα ακολουθήσουν ακόμη τρεις εκθέσεις σε Σουηδία, Δανία και Ουγγαρία.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 4:45 pm


Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ-Α

YDATOPYRGOSΕπίλυση του προβλήματος υδροδότησης της Στρογγυλής

Την πρώτη του συνεδρίαση, πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Άρτας,  παρουσία του Προέδρου της, Δημάρχου Αρταίων κ. Χρ. Τσιρογιάννη, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για  θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ και μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αποφασίστηκε:

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 4:43 pm


«ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»

HPEIROS_ANATROPHS_SHMAΝα αλλάξει η λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής

Για «υπέρβαση αρμοδιοτήτων από την Περιφερειακή Αρχή, έλλειψη επαρκούς και έγκαιρης ενημέρωσης των μελών της επιτροπής, πρακτικές της Περιφερειακής Αρχής που δημιουργούν εμπόδια στην απρόσκοπτη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής» κάνουν λόγο σε επιστολή που κατέθεσαν στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου με θέμα «Ζητήματα Λειτουργίας και αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου» προκειμένου να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Γεροβασίλη Όλγα, Τσίκαρης Βασίλειος, Μπασιούκας Κώστας, Πάϊκας Σπύρος, Γιολδάσης Βασίλειος, Ταπραντζή Τζένη, Γκούντας Κωνσταντίνος, Κωνής Δημήτριος, Πάνης Χαράλαμπος, Πάντος Παναγιώτης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 4:42 pm


Ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΚΑ

«ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ» ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Οργισμένη ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΆΡΤΑΣ, στην οποία επιτίθεται στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ότι «πρωτοστατεί» σε διασπορά «φημών» πως υπάρχει «κακοδιαχείριση» στο ΕΚΑ.

Στην ανακοίνωση της Διοίκησης του ΕΚΑ αναφέρονται τα εξής: ««Η δράση του Εργατικού Κέντρου Άρτας (ΕΚΑ) που έχει αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς και που ζωντανεύει καθημερινά με νέες παρεμβάσεις όπως η ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων, από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που έγιναν τον Φλεβάρη του 2014 μέχρι και σήμερα, φαίνεται ότι δεν ενοχλεί μόνο κυβέρνηση και εργοδοσία.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 4:34 pm


Ομάδα Πρωτοβουλίας Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Άρτας

KOINONIKO_IATREIO_FARMAKEIO_KITSANTA_2014_10os_2Αναζήτηση χώρου κατάλληλου για στέγαση του Κ.Ι.Φ.

Κάλεσμα σε οποιονδήποτε συμπολίτη μας έχει τη δυνατότητα παραχώρησης χώρου κατάλληλου για στέγαση του Κ.Ι.Φ., απευθύνει ηΟμάδα Πρωτοβουλίας Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Άρτας, μετά την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσει χώρο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 4:25 pm


Για 3η συνεχόμενη χρονιά τα «Κοτόπουλα Άρτας» στη MeatDays 2014

KOTOPOYLA_ARTAS_MeatDays_20141-2-3 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας συμμετέχει στην 3η διοργάνωση της έκθεσης “Meat Days 2014” που θα πραγματοποιηθεί στις 1-2-3 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα.

Η συμμετοχή στην έκθεση γίνεται στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο ΑΠΣ Άρτας για τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και των προϊόντων του. Ειδικά η φετινή συμμετοχή θα έχει «άρωμα οικολογίας». Στο περίπτερο του Συνεταιρισμού (Α10-Β09) ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για το “Πράσινο Κοτόπουλο”, το καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει με στόχο τη χρήση τεχνικών και τεχνολογιών φιλικότερων στο περιβάλλον.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 4:24 pm


Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της κοίτης του Αράχθου

ARAXTHOS_KOITH_2014_10osΒ. Ψαθάς: «Προστασία του ιστορικού γεφυριού και των παρόχθιων εκτάσεων»

Ολοκληρώθηκε πριν την προβλεπόμενη προθεσμία, το έργο «Αποκατάσταση κοίτης Αράχθου», με μελέτη που συνέταξε και επέβλεψε την υλοποίησή της η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας Το έργο αφορούσε απαραίτητες εργασίες, που εκτελέστηκαν όταν διακόπηκε η ροή του νερού του Αράχθου μετά από ειδοποίηση της ΔΕΗ  στο χρονικό διάστημα από 08.10.2014 έως 20.10.2014, για την αποκατάσταση κοίτης Αράχθου σε τέσσερα σημεία κατάντη της γέφυρας, ήτοι:

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 4:23 pm


Ιωάννης Συκουτρής

SYKOYRTHS_IOANNHSΓράφει ο Αυγερινός Ανδρέου

Ο Ιωάννης Συκουτρής διάβηκε σαν αστραποβολίδα από την φιλολογική επιστήμη, την ακαδημαϊκή έδρα και την ελληνική κοινωνία και έσβησε γρήγορα. Η πορεία του στην πνευματική και ακαδημαϊκή ζωή της Αθήνας ήταν έντονη, ξεχωριστή, πολλές φορές δε άγγιζε στοιχεία μεταφυσικά, αφού οι νέοι που πλημμύριζαν τις αίθουσες που δίδασκε, εξέφραζαν στο πρόσωπο του αληθινή αγάπη που άγγιζε τα όρια της λατρείας. Ας μας βρουν οι επικριτές του έστω έναν άλλο πανεπιστημιακό δάσκαλο που να έχει πετύχει τον ερχομό ξένων σπουδαστών και κυρίως Γερμανών, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά του. Αυτό μόνο ο Συκουτρής το πέτυχε.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 4:17 pm


Καμιά ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΕΕΣ Άρτας για προσφορές

SYSSITIOΣτο κενό το κάλεσμα του ΕΕΣ Άρτας για προσφορά τροφίμων

Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση ούτε από πολίτες, ούτε από φορείς ή επιχειρήσεις

Ανησυχητική είναι η αύξηση των ατόμων που προσέρχονται πλέον στον Ερυθρό Σταυρό της Άρτας, αναζητώντας ένα πιάτο φαγητό καθότι οι περισσότεροι αναφέρουν ότι έχουν να φάνε δυο ή και παραπάνω ημέρες.

Το Τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού διαπιστώνει αύξηση στις εν λόγω περιπτώσεις και την ίδια στιγμή, έχοντας εξαντλήσει τα οποία αποθέματα υπήρχαν σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, αναγκάστηκε προσφάτως σε νέα ανακοίνωση έκκλησης για βοήθεια προς τους πολίτες της Άρτας, ώστε να μπορέσει να παρασχεθεί τροφή σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 6:10 pm


Η Άρτα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ

AGIA_KARA_OSIOY_DABID_2014_10os_3Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο λαός της Άρτας υποδέχθηκε την Παρασκευή το απόγευμα την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, την οποία μετέφεραν στην πόλη ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης μετά πατέρων της Μονής.

Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε στην πλατεία Μονοπωλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος και στη συνέχεια σε πομπή κατευθύνθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση του Αγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 6:00 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: