1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας   »   Νεοχωρι ΑρταςΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Νεοχωρι Αρτας και εμείς θα το προσθέσουμε.

Πάσχα στο χωριό αλλά… οικονομικά - Fri, 18 Apr 2014 13:51:34 +0300

pasxaΑυξημένη η κίνηση στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας

Τα ζύγισαν τα πράγματα όπως φαίνεται οι ετεροδημότες και αποφάσισαν να κάνουν Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα. Από προχθές Μ. Πέμπτη τα λεωφορεία στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας καταφθάνουν γεμάτα κόσμο απ’ όλα τα σημεία της Ελλάδας, αλλά κυρίως από την Αθήνα, με Αρτινούς που αποφάσισαν να περάσουν το Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα, όταν τα τρία τελευταία χρόνια και με μεγαλύτερη έμφαση τα δυο προηγούμενα τόσο στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όσο και του Πάσχα, οι οικονομικές δυσκολίες τους κράτησαν μακριά. Θυμίζουμε ότι στην σχετική καταγραφή της μετακίνησης ετεροδημοτών στο νομό για τις γιορτές, τα συμπεράσματα ήταν αποκαρδιωτικά το προηγούμενο διάστημα και καθόλου τυχαίες οι αναφορές από δημάρχους κυρίως ορεινών περιοχών ότι «Κάναμε μόνοι μας γιορτές, δεν ήρθε κόσμος».
"Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου" - Fri, 18 Apr 2014 13:47:13 +0300

KAXRIMANHS ALEKOSSSΟι υποψήφιοι Σύμβουλοι των Π.E. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας

Η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Αλέξανδρο Καχριμάνη ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτιά της για τις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας και σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Όπως και τα ψηφοδέλτια των άλλων δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Άρτας που έχουν ήδη ανακοινωθεί, συγκροτούνται από στελέχη που έχουν ήδη μακρά διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση, στελέχη της νυν Περιφερειακής Αρχής, αλλά και νέα που διακρίνονται στον επαγγελματικό - επιχειρηματικό χώρο, έχοντας αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Όλοι συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια για την ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»
Σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την Θήρα στον Αμβρακικό - Fri, 18 Apr 2014 13:48:49 +0300

syskepsh_thra_apokentromenh_2014_4osΤα αποτελέσματα από την εφαρμογή της ρυθμιστικής απόφασης του πρώην αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ με την οποία επιτρεπόταν το κυνήγι κατά την τρέχουσα περίοδο σε συγκεκριμένες και οριοθετημένες περιοχές του Αμβρακικού και υπό προϋποθέσεις εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυς Ευταξά.
ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 - Fri, 18 Apr 2014 13:37:36 +0300

gkoyntas_kostas_me_gerobasilh

 

Κώστας Γκούντας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» και υποψήφια Περιφερειάρχη την Όλγα Γεροβασίλη

Γεννήθηκε στην ΑΡΤΑ το 1968. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο ΑΡΤΑΣ. Σπούδασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου UMF IASI και αποφοίτησε το 1994.

Από το 1995 εργάστηκε ως ΙΑΤΡΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ  στο Γ.Σ.Ν ΞΑΝΘΗΣ   –στο Γ.Ν.Ν ΑΡΤΑΣ –στο  Π.Ι  ΓΡΑΙΚΙΚΟΥ (ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ)- και στο Κ.Υ  ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ.
Προστασία των μελισσών από τη χρήση γεωργικών Φαρμάκων - Fri, 18 Apr 2014 13:43:41 +0300

Με απόφαση του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας απαγορεύονται οι ψεκασμοί με φυτοπροστατευτικά προϊόντα που έχουν στην ετικέτα τους σήμανση επικινδυνότητας για τις  μέλισσες κατά την διάρκεια της ανθοφορίας σε όλα τα οπωροφόρα δένδρα και ειδικά στα εσπεριδοειδή, από 16 Απριλίου έως 20 Μαΐου, ενώ σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
Κρατικές προμήθειες και τα όρια της υποκρισίας! - Fri, 18 Apr 2014 14:02:23 +0300

mardas dhmhtrhsΤου Δημήτρη Μάρδα

Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Στη «Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας το 2000», οι ηγέτες της ΕΕ έθεσαν τα θεμέλια της ηλεκτρονικής Ευρωπής. Σύμφωνα με το μεγαλεπίβολο αυτό πρόγραμμα οι Δημόσιες υπηρεσίες των κρατών-μελών όφειλαν έως το 2008 να ηλεκτρονικοποιηθούν πλήρως. Η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε στο απώτερο μέλλον...
Ήτανε (νάτανε!) μια Πασχαλιά… - Fri, 18 Apr 2014 14:00:30 +0300

kambhsellhs giorgos 2013 1osΤου Γιώργου Καμβυσέλλη

Μετρούσαμε τις μέρες… Να κλείσουν τα σχολειά, να τελειώσει η Σαρακοστή, να ξημερώσει, «Βάγια-Βάγια του Βαγιώ τρώμε ψάρια και κολιό…» και ν’ απομένει μια βδομάδα ‘κόμη.   Η εβδομάδα η Μεγάλη, με τις εκκλησιές γεμάτες πιστούς και ύμνους για το Θείο Δράμα.

Μου εξηγούσανε, άκουγα και στο κατηχητικό, σφηνώνανε όλα στο μυαλό μου, τα ανασκάλευα, τα ζούσα και φανταζόμουνα το Χριστό μας σαν έναν Αγωνιστή, έναν ειρηνικό Επαναστάτη, που ‘χε για λάβαρο ολόκληρη τη Χριστιανοσύνη, την ανθρωπότητα, θαρρώ, ενάντια στο κακό και την αμαρτία. Κι εμείς, οι μικροί αθρώποι που φοβόμασταν μη χάσουμε πλούτη και μεγαλεία, τον κυνηγούσαμε να τον σκοτώσουμε.

Το έβρισκα άδικο, φριχτό.
Γιώργου Χ. Παπασωτηρίου-«Το ματωμένο θέρος του 1882» - Fri, 18 Apr 2014 13:39:27 +0300

afisa_papasothrioy_arta_2014_4os

Γράφει ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Κομπότι, την Τρίτη 22 Απριλίου, στις 20.30 μ.μ. στο χώρο του Δημαρχείου. Η δεύτερη παρουσίαση θα γίνει στην Άρτα, την Πέμπτη 24 Απριλίου, στην Πνευματική Στέγη «Σκουφάς» στις 20.30 μ.μ

Ο Κωνσταντίνος Καραπάνος (1840-1914) υπήρξε γόνος επιφανούς οικογένειας από την Αιτωλοακαρνανία. Γεννήθηκε στην Άρτα, η οποία τελούσε υπό οθωμανική κατοχή, το 1840. Σπούδασε στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα και νομική στη Αθήνα. Ο πατέρας του ήταν επιστάτης (κεχαγιάς) των κτημάτων, τα οποία αγόρασε το 1859 ο Μουσταφά Ναϊλί πασάς.
Παραδοσιακοί κρεοπώλες κόντρα στα σουπερ μάρκετ - Thu, 17 Apr 2014 18:11:23 +0300

arniaΚ. Αντωνίου: «Που ακούστηκε σφάγιο

με 3,99 το κιλό»;

«Οι καταναλωτές να κοιτάζουν τις σφραγίδες», λέει ο Β. Ψαθάς

Μέρες εορτών και με αφορμή το έθιμο του παραδοσιακού οβελία έχει ξεσπάσει ένας «πόλεμος» γύρω από την τιμή των αμνοεριφίων και κυρίως εκείνη των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων πώλησης τροφίμων.
ΞΕΝΙΑ: Tο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του - Thu, 17 Apr 2014 16:35:10 +0300

fakitsas_nikos_2014_newwwwΓράφει ο Αρχιτέκτονας – Μηχανικός Νίκος Φακίτσας

Μια ηλιόλουστη ημέρα του Απρίλη, εκεί που,

«όλα του Απρίλη τα λουλούδια θα βγουν εκεί που θα τους πω,

με χίλια γράμματα να γράψουν στη χλόη απάνω σ’ αγαπώ»,

ανέβηκα την οδό Μακρυγιάννη που οδηγεί στο κάστρο της πόλης,

περνώντας μπροστά απ’ την προτομή με την επιγραφή,

«συνάχτηκαν απ’ ολούθε οι Αρτινοί, και γύρευαν να με βάλουν κεφαλή τους,

να τους πάω να πάμεν εις τ’ ορδι»,


Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: