1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας   »   Νεοχωρι Αρτας    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Νεοχωρι Αρτας και εμείς θα το προσθέσουμε.

Η Άρτα μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στο «κόκκινο» και κινδυνεύουν να πνιγούν από το νερό!

XARTHS PLHMMYRES 2014 NOEMBRIOSΤι δείχνει η προκαταρκτική μελέτη της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων για κάθε περιοχή της χώρας

Σε συναγερμό βρίσκονται οι τοπικές αρχές

Χθες ήταν ο Έβρος, πριν μερικές ημέρες η Κοκκινιά και τα δυτικά προάστια των Αθηνών, αύριο τι; Χάρτης που προκύπτει από την προκαταρκτική μελέτη που έχει κάνει η ειδική γραμματεία Υδάτων για την αξιολόγηση των κινδύνων από πλημμύρες δείχνει ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» και κινδυνεύουν να πνιγούν από το νερό. Σύμφωνα λοιπόν με τον χάρτη που παρουσιάζει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι περιοχές της Ελλάδας που κινδυνεύουν από πλημμύρες είναι οι εξής: Άρτα,   Κομοτηνή, Δράμα, Γιαννιτσά, Καρδίτσα, Μεσολόγγι, Μανωλάδα, Ναύπλιο,   Μεσσήνη.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 7:26 pm


Ακυρώνεται η ένταξη της Παρηγορήτριας στην ΟΥΝΕΣΚΟ;

parhgorhtriaΑποκάλυψη μετά από ερώτηση της Αναστασίας Κατσαντούλα

Επειδή δεσμεύει την γύρω περιοχή, αλλάζει ρότα ο Χρ. Τσιρογιάννης - Η πρώτη αντίδραση από τον «ΣΚΟΥΦΑ»

«Εμείς δεν πετάμε φωτοβολίδες» είπε ο δήμαρχος Αρταίων απαντώντας σε ερώτηση της δημοτικής συμβούλου της ελάσσονος Αναστασίας Κατσαντούλα –στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου- όταν ζήτησε να μάθει ποια είναι η θέση της νέας Δημοτικής Αρχής για την ένταξη της Παρηγορήτισσας στα μνημεία Παγκοσμίου Κληρονομιάς της UNESCO, μια διαδικασία που όπως είπε η κ. Κατσαντούλα έχει ξεκινήσει βάση ομόφωνης απόφαση του προηγουμένου Συμβουλίου και με τη συμμετοχή και των Αρτινών πολιτών από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και επιπλέον ανέφερε ότι αντίστοιχα συμβαίνει με την Πρέβεζα που προχωράει επίσης διαδικασίες για αίτημα ένταξης του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, για το οποίο έχει ήδη δημιουργηθεί σε επίπεδο Υπουργείου συγκρότηση επιτροπής για το αίτημα αυτό.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 7:22 pm


Εκλογές στον Σύλλογο Εφοριακών Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας

Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚ για ΔΣ και Ομοσπονδία

Σε πρώτη δύναμη ανέδειξαν την ΠΑΣΚ οι εφοριακοί στο Σύλλογο Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας. Η ΠΑΣΚ με ποσοστό 33,34% κέρδισε 3 έδρες στο ΔΣ, ενώ για την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, πήρε ποσοστό 49,48% και κέρδισε 2 αντιπροσώπους.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 7:18 pm


Αποτελέσματα Εκλογών για το νέο ΔΣ της Ν.Ε. ΤΕΕ/ΤΗ Ν. Άρτας

Πρώτη δύναμη η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ

Με 3 έδρες η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΤΑΣ, κερδίζει την πλειοψηφία στο ΔΣ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Νοεμβρίου 2014, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στη Ν.Ε. του ΤΕΕ/ΤΗ Ν. Άρτας οι υποψήφιοι που εκλέγονται (κατά σειρά προτίμησης) για το 5μελές Συμβούλιο είναι:

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 7:17 pm


Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και η διαφάνεια

TRIANTAFYLLOPOYLOS GRHGORHS EIHEE 2014Του Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου (*)

Το κίνητρο για αυτές τις λίγες γραμμές μου έδωσε ο υπό ψήφιση νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα προκαλώντας την μήνη του νομικού κόσμου όλης της χώρας. Θεσμικά ως Πρόεδρος της Ένωσης των Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων θα κάνω αυτό που πρέπει και όπως πρέπει… Ήδη το περασμένο Σάββατο το έθεσα σ’ όλους τους τόνους στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης από το βήμα της Συνέλευσης της ΕΙΗΕΕ παρούσης της κυβερνητικής εκπροσώπου. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι θα το συζητήσει με τον πρωθυπουργό…

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 3:44 pm


Τέλλος Άγρας: Ένας θρυλικός Μακεδονομάχος

andreoy aygerinosΓράφει ο Αυγερινός Ανδρέου

Ο Μακεδονικός Αγώνας (1904-1908), προς αποτροπή της τρομοκρατίας των Κομιτατζήδων της Βουλγαρίας και του βίαιου εκσλαβισμού, έγινε κάτω από την πολιτική καθοδήγηση σπουδαίων Ελλήνων (Ίωνος Δραγούμη, Λάμπρου Κορομηλά, Γερμανού Καραβαγγέλη κ.ά.), τα αποτελέσματά του δε ήταν απολύτως ικανοποιητικά και εθνικώς ωφέλιμα. Κράτησαν όρθιο τον ελληνισμό της Μακεδονίας και τον εμψύχωσαν. Εκτός από τον Παύλο Μελά, ο οποίος δίκαια τιμάται για τον μαρτυρικό του θάνατο, πολλοί άλλοι υπήρξαν πρωταγωνιστές του αγώνα αυτού (Κατεχάκης, Γύπαρης, Κων/νος Μαζαράκης-Αινιάν κ.ά.).

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 12:25 pm


Διαγωνισμός του Υπ. Παιδείας για τα Δικαιώματα του Παιδιού

MATHTES VRAVEYSH DIKAIOMATA PAIDIOY 2014 NOEMBRIOSΒραβεύθηκαν τρεις μαθητές από Γυμνάσια της Ηπείρου

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, έγινε η βράβευση των 48 μαθητών από τα Γυμνάσια όλης της χώρας, οι οποίοι διακρίθηκαν στον πανελλήνιο μαθητικό γραπτό διαγωνισμό με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού. Ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι και τρία Ηπειρωτόπουλα, ο Βασίλης Τσεφέλης από το Γυμνάσιο Ελεούσας, ο Αλέξανδρος Δημητρίου από το 5ο Γυμνάσιο Άρτας και η Ιωάννα Αναστασιάδη από το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 12:08 pm


Προσφορά ρουχισμού και σχολικών ειδών από τους "Εθελοντές του Κόσμου"

ETHELONTES KOSMOY HPEIROS 2014 11osΡουχισμός/υποδήματα για παιδιά και ενήλικες, καθώς και σχολικό υλικό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην προσφορά της οργάνωσης "Εθελοντές του Κόσμου" προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου. Συνολικά 168 κουτιά μεταφέρθηκαν από τις εγκαταστάσεις της εθελοντικής οργάνωσης στην Αθήνα και παραδόθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ. Ι. Καραμπίνα. Το προσφερόμενο υλικό θα διατεθεί, μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας, σε ιδρύματα και φορείς της Ηπείρου που έχουν ανάγκες.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2014 | 12:03 pm


Συνεχίζεται ο «ιερός» πόλεμος της Κορωνησίας

DHMOTIKO SYMBOYLIO 2014 11os NIKOLAOY MIXALHS

Το... αιώνιο Σακολέτσι!

Ξανά στις καλένδες για συζήτηση

Για αρκετή ώρα στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση αναπτύχθηκε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στο ζήτημα του ιχθυοτροφείου Σακολέτσι στην Κορωνησία.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει στην αμέσως προηγούμενη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Παύλος Στασινός, κάνοντας τότε λόγο για διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κορωνησίας από μια παράνομη ενοικίαση του εν λόγω Ιχθυοτροφείου από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού.

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2014 | 5:44 pm


«Πάγωσαν» τα Δημοτικά Τέλη

skoyfa

 

Ζήτησαν μείωση η Λ. Κιτσαντά

και οι Στασινός-Παπαϊωάννου

 

Με συμπόρευση Τσιρογιάννη-Παπαλέξη αμετάβλητα για το 2015

Αμετάβλητα θα παραμείνουν για το 2015 τα Δημοτικά Τέλη σύμφωνα με την απόφαση που κατά πλειοψηφία ελήφθη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Το θέμα εισηγήθηκε στο Σώμα ο αρμόδιος επί οικονομικών θεμάτων αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Πατήλας, καλώντας για τον επόμενο χρόνο τους δημοτικούς συμβούλους και της αντιπολίτευση σαν κάνουν την υπέρβασή τους και να ψηφίσουν τα προϋπολογισθέντα δημοτικά τέλη, καθότι δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή η δυνατότητα περαιτέρω μειώσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2014 | 5:19 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: