1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Να δούμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Ποιοι είναι αυτοί που θα μας κυβερνάνε. Ποιοι είναι αυτοί που ψηφίσαμε. 

Μια πρώτη κουβέντα. Πρόκειται για άσχετους. 

Καμμία εμπειρία οι συριζαίοι στον πρωταθλητισμό της εξουσίας. Μέχρι πριν τρία χρόνια ούτε οι ίδιοι είχαν ποτέ φανταστεί ότι ο κοσμάκης θα τους έστηνε στη σέντρα.

Είναι γεγονός. Ο σύριζας είναι στην κυβέρνηση. Κι έχει τον πρώτο λόγο. Με στελέχη που όλοι τους προέρχονται από κόμματα και νεολαίες αριστερής τάσης, κομουνιστικής, εναλλακτικής, αχτιβιστικής, περιθωρειακής.

Ποια είναι η προϊστορία του Σύριζα, που σε 25 χρόνια από μία απάτη,
μια μπλόφα, ένα πονηρό κατασκεύασμα του ΚΚΕ εξελίχθηκε σε μία λέσχη διανοούμενων, πολιτικοποιημένων με προηγούμενα χιλιόμετρα κομματικής δράσης και οι οποίοι όλοι είχαν αποδεχθεί τις ιδιαιτερότητες των συντρόφων τους; 

Γιατί, όμως, το ΚΚΕ έστησε τον Συνασπισμό στον οποίο στεγάστηκαν στη συνέχεια άτομα στην πραγματικότητα χομπύστες αριστεροί κάθε ράτσας κι όχι αυριανοί πολιτικοί καριέρας; Με εξαίρεση, βέβαια, τα επώνυμα στελέχη του ΚΚΕ που τελικά γύρισαν την πλάτη στο κόμμα τους (Δραγασάκης, Ανδρουλάκης, Λαφαζάνης, Αλαβάνος, Δαμανάκη κ.α.).


27-01-15eda

Από το 1951 που ιδρύθηκε η ΕΔΑ και μέσω αυτής έπαιζε μπάλλα το παράνομο ΚΚΕ, η αριστερά εφάρμοζε και συνεχίζει μέχρι σήμερα να εφαρμόζει το κόλπο των συμμαχιών. 

Να συνεργάζεται μ' άλλα κόμματα, με εξωκομματικές προσωπικότητες, προοδευτικούς, κυρίως στις δημαρχιακές εκλογές. 
Για να παρουσιάζεται η εικόνα ότι διευρύνεται η πολιτική επιρροή της ΕΔΑ.

Όπως το ΠΑΣΟΚ “κρύφθηκε” στις ευρωεκλογές πίσω από την “Ελιά” έτσι και το ΚΚΕ για να πάρει περισσότερους ψήφους απ' όσους μπορούσε στις εκλογές Ιουνίου το 1989 κατεβαίνει μ' άλλους ψευτοαριστερούς με το σχήμα Συνασπισμός. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η πορεία του Σύριζα.

Τρίτο κόμμα ο ΣΥΝ με 855.944 ψήφους, 13,1% και 28 έδρες. Πρώτο κόμμα η ΝΔ, όμως μόνον 145 βουλευτές (44, 3%) και πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Ξενοφών Ζολώτας με συγκυβέρνηση ΝΔ και ΚΚΕ. 

Αυτό κόστισε στον Συνασπισμό, που στις εκλογές Σεπτεμβρίου 1989, πάλι στην 3η θέση, αφού δεν υπάρχει άλλη σοβαρή κομματική δύναμη (4ο κόμμα οι Οικολόγοι με 0,5%), αλλά με 734.552 ψήφους, 10,97% και 21 έδρες.

Νεά πτώση του Συνασπισμού στις εκλογές του Απριλίου 1990, πάλι στην 3η θέση με 667, 059 ψήφους, 10,28% και 19 έδρες.

27-01-15aristera
Ποια είναι η συνέχεια; Το ΚΚΕ που στηρίζει την ύπαρξή του στην κομματική πειθαρχία, στην αφοσίωση στο ένα κόμμα του λαού, στο αλάθητο του κόμματος, αποφασίζει να διαλύσει τον Συνασπισμό διότι δεν ελέγχει τους παίκτες στους οποίους έδωσε φανέλλα. Οι κομουνιστές δεν επιστρέφουν στο ΚΚΕ και συνεχίζουν στο “κατασκεύασμα” του Περισσού, τον Συνασπισμό.

• ΕΚΛΟΓΕΣ Οκτώβριος 1993. Τέταρτο κόμμα το ΚΚΕ (πίσω από την ΠΟΛΑΝ του Αντώνη Σαμαρά) με 313.001, 4,54% και 9 έδρες. Ο Συνασπισμός με πρόεδρο το εμβληματικό πρόσωπο του ΚΚΕ Μαρία Δαμανάκη 202.887 ψήφους, 2,94%, μένει εκτός βουλής.

• ΕΚΛΟΓΕΣ Σεπτέμβριος 1996. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ, 380.167 ψήφους, 5,6% με 11 έδρες. Ο Συνασπισμός με πρόεδρο τον κεντροαριστερό σοσιαλιστή Νίκο Κωνσταντόπουλο (διαγραφέντα από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου) 347.051, 5,12% και 10 έδρες, μπροστά από το 5ο κόμμα του Τσοβόλα (4,49%).


• ΕΚΛΟΓΕΣ Απρίλιος 2000. Τρίτο πάλι το ΚΚΕ, 379.454, 5,52% και 11 έδρες. Ο Συνασπισμός 219.880, 3,20% και 6 έδρες.


• ΕΚΛΟΓΕΣ Μάρτιος 2004. Ίδια γεύση. Τρίτο το ΚΚΕ, 436.706, 5,9% και 12 έδρες. Ακολουθεί ο Συνασπισμός 245.637, 3,26% και 6 έδρες.


• ΕΚΛΟΓΕΣ Σεπτέμβριος 2007. Τρίτο το ΚΚΕ 583.750, 8,15%, 22 έδρες. Ο Σύριζα με πρόεδρο τον Αλαβάνο, 4ο κόμμα, 361.101, 5,04% και 14 έδρες.


Η ΕΠΟΜΕΝΗ φάση του Συνασπισμού ή, Σύριζα είναι η παραίτηση από την αρχηγία του Αλαβάνου, για λόγους υγείας, και απ' αυτόν η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Εκείνη τη στιγμή σύμφωνα με τα γκάλοπ ο Σύριζα με Τσίπρα ζυγίζει 18,5%, ποσοστό που όλο και ξεθυμαίνει στη συνέχεια. Να, τι έγινε στις επόμενες εκλογές.

• ΕΚΛΟΓΕΣ Οκτώβριος 2009. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ 7,54%, τέταρτο κόμμα το Λαός 5,63% και πέμπτο ο Σύριζα με Τσίπρα 4,6%, 325.665 ψήφους και 13 έδρες.

Άρα; Ο Σύριζας, όπως ο Συνασπισμός, είναι ένα “κόμμα” εκτός εξουσίας, στην πραγματικότητα ένα καφενείο συνιστωσών με άτομα που ξοδεύονται σε ιδεολογικές αντιπαραθέσεις σύμφωνα με τα κιτάπια του Μαρξ και του Λένιν. Χρειάστηκε να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, να βιώσει την τρόικα, να αποδεχθεί το μνημόνιο για να βάλει ο κόσμος στο παιχνίδι του δικομματισμού τον κλαμπίστικο Σύριζα.

• ΕΚΛΟΓΕΣ Μάιος 2012
ΝΔ 1.192.054, 18,85% και 108 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 1.061.265, 16,78% και 52 έδρες


• ΕΚΛΟΓΕΣ Ιούνιος 2012
ΝΔ 1.825.637, 29,66% και 129 έδρες
ΣΥΡΙΖΑ 1.655.086, 26,89% και 71 έδρες

Συμπέρασμα; Δεν είναι ο Σύριζα που με το 4-5% έπεισε τον λαό, αλλά ο λαός είναι εκείνος που αποφάσισε να παίξει με τον Σύριζα.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 3:57 am


ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ, ΣΟΥΛΤΣπηγή: Fosphotos

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κι όμως κανείς δεν το σχολίασε. Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να πεί δύο κουβέντες στον κύριο Μάρτιν που έκανε παρατήρηση στον Τσίπρα γιατί είχε το θράσος να κάνει κυβέρνηση με τον Καμμένο και όχι με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Αν αυτό δεν λέγεται παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. 

Αλήθεια, όμως όλα τα άλλα καλά τα έκανε η κυβέρνηση; Συμφωνεί ο Σουλτς με την τοποθέτηση του Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών; Αν όχι, γιατί δεν το λέει; Προς τι η συστολή;

Τι λέει ο αξιοσέβαστος πρόεδρος του ε
υρωπαικού κοινοβουλίου για την υπουργοποίηση της Κουντουρά; 

Της πάει ο Τουρισμός ή έπρεπε να της δώσουμε κάτι πιο λάιτ; 

Το υφυπουργείο Πρόνοιας για παράδειγμα. Ή μήπως θεωρεί ότι έπρεπε πάση θυσία να μπεί στην κυβέρνηση ο Γιώργος Αμυράς;

Είπαμε να έχουν οι δανειστές λόγο στο στρατόπεδο των μνημονιακών, δικοί τους άνθρωποι είναι, πώς να το κάνουμε, όχι όμως και να δίνουν κατευθύνσεις στο αντίπαλο στρατόπεδο. 
Ούτε στα πρώτα χρόνια της Επανάστασης του 1821 με το αγγλικό και το ρωσικό κόμμα δεν συνέβαιναν αυτά.

Τότε τουλάχιστον οι πολιτικοί το έλεγαν καθαρά. Φρονούσαν ότι μόνο με την παρέμβαση των μεγάλων δυνάμεων θα μπορούσε η Ελλάδα να γίνει ανεξάρτητο κράτος. Και έδιναν στο κόμμα τους το όνομα μιας προστάτιδας δύναμης. Αν κάναμε σήμερα το ίδιο, θα είχαμε το γερμανικό, το γαλλικό, το ρωσικό και το κόμμα του Σούλτς.

Πώς θα το ξεπεράσει αυτό ο Σταύρος στις άλλες εκλογές. Ο Καμένος και όχι μόνο θα τον περιμένει στη γωνία!Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 3:47 am


Άρθρο κόλαφος από ΗΠΑ: "Γερμανία θυμήσου το 1953 όταν και η Ελλάδα σου έσβησε τα χρέη"! Η φωτογραφία είναι από εκείνη την συμφωνία του Λονδίνου το 1953, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την "διευκόλυνση" των Γερμανών. Η προδοσία, ξεκίνησε από παλιά... και φέρει την υπογραφή: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!
Όταν συγχωρείς τους δολοφόνους του λαού σου, ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ!

Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Έτσι δημιουργούνται οι... "ΕΘΝΑΡΧΕΣ"...
Από τις μεγάλες ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ!


Image

Η σύγκρουση ΗΠΑ-Γερμανίας για τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης της Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα, αποτυπώνεται με ένταση σε δημοσίευμα της WASHINGTON POST, με τίτλο Για την ελληνική κρίση η Γερμανία να μάθει από το δικό της οικονομικό παρελθόν”.

Ο συντάκτης του άρθρου Harold Meyerson, συγκρίνει την

νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του Αντενάουερ στην Γερμανία υποστηρίζοντας ότι και οι δύο κλήθηκαν να διαχειριστούν την κακοδιαχειριση των χωρών τους.

Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει αυτό που χρόνια τώρα όλος…ο πλανήτης λεει σε Μέρκελ και Σόϊμπλε: η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να θυμάται πάντα ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της οφείλονται στην μεγαλόψυχη απόφαση των αντιπάλων της στον Β΄Παγκόσμιο ,να διαγράψουν το 50% των χρεών της! Τελεία και παύλα λοιπόν με την εμμονή της δημοσιονομικής “ορθοδοξίας” η οποία έχει τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη.

Το άρθρο γίνεται ακόμη σκληρότερο στην συνέχεια αναφέροντας ότι η εμμονή της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή:

“ Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ενώ η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 26% και η κατανάλωση κατά 40%. Το χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, ενώ τα κεφάλαια από τα δάνεια που παραχώρησαν η Γερμανία και τα άλλα κράτη στην Ελλάδα δόθηκαν είτε για την κάλυψη των επιτοκίων είτε για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Μόλις το 11% εξ αυτών δόθηκε πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση”.

Κλείνοντας το άρθρο ο συντάκτης υπενθυμίζει την συμφωνία του Λονδίνου το 1953 όπου 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία της εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επιπλέον συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές.

Θα ακούσουν άραγε οι Γερμανοί;

Η φωτογραφία είναι από εκείνη την συμφωνία του Λονδίνου το 1953, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την "διευκόλυνση" των Γερμανών.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 3:05 am


Ίσως ο κ. Πάνος ήταν σωστός τελικά...From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 2:36 am


ΟΗΕ κατὰ …ἀντισημιτισμοῦ!


Ο ΟΗΕ, που δεν βλέπει τα εκατοντάδες χιλιάδες εγκλήματα των μισθοφόροων του Ισραήλ στην Συρία, που δεν κατηγόρησε ποτέ την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για την χρηματοδότηση των αποκεφαλιστών της ISIS,πραγματοποίησε ειδική σύνοδο κατά του …αντισημιτισμού!!! ΟΗΕ κατὰ ...ἀντισημιτισμοῦ!3


Οι Σαουδάραβες αποκεφαλιστές έσπευσαν να στηρίξουν φυσικά τον …«δίκαιο» αγώνα των Σιωνιστών…

Kαι ποιος πήρε τον λόγο στο «σπουδαίο» αυτό συνέδριο; 

Ο γνωστός μας Bernard Levy, ο προάγγελος κάθε αιματοχυσίας στις χώρες που
δεν υποτάσσονται στους τοκογλύφους. 


ΟΗΕ κατὰ ...ἀντισημιτισμοῦ!9 

Ὁ …πανταχοῦ παρὼν Bernard-Henri Lévy.

 

 ΟΗΕ κατὰ ...ἀντισημιτισμοῦ!4


Ο ΟΗΕ κτίστηκε σε οικόπεδο που προσέφεραν οι Rockefeller, οι οποίοι φυσικά είναι επίσης …βιτρίνα των Rothschild, των οποίων το επίθετο ακούστηκε μία και μοναδική φορά στην Βουλή από τον Καρατζαφέρη,  και αμέσως μετά έμεινε ο Καρατζαφέρης χωρίς …βουλευτές!!!

ΟΗΕ κατὰ ...ἀντισημιτισμοῦ!5
Και του «έβγαλαν» και τις off shore στην δημοσιότητα…

Τις offshore τις ξέχασαν γρήγορα όμως, γιατί σκέφτηκαν ότι μόνο αυτός μπορεί να κλέψει τις σκόρπιες ψήφους της Χρυσής Αυγής και να ψηφίσει και μνημόνια όποτε του ζητηθεί!


Οι ΑΝΕΛ με την ανακοινωμένη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα πάρουν ψήφους από την Χρυσή Αυγή.

  Κανένας και τίποτα δεν πάει χαμένο στην ελληνόφωνη …αποικία των τοκογλύφων.ΟΗΕ κατὰ ...ἀντισημιτισμοῦ!2 ΟΗΕ κατὰ ...ἀντισημιτισμοῦ!1 ΟΗΕ κατὰ ...ἀντισημιτισμοῦ!6 ΟΗΕ κατὰ ...ἀντισημιτισμοῦ!7 ΟΗΕ κατὰ ...ἀντισημιτισμοῦ!8
Σίγμα

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 2:02 am


Δέν ἔχουν ἀρκετούς πράκτορες στήν κυβέρνηση;Δέν ἔχουν ἀρκετούς πράκτορες στήν κυβέρνηση; 

Ευθεία στήριξη των παιδόφιλων σιωνιστών στο «ποτάμι» των πρακτόρων…
Γι’αυτό και η επίθεση στον Τσίπρα για την επιλογή Καμμένου. 
 Δεν έχουν αρκετούς πράκτορες στην κυβέρνηση. 
 Το Ποτάμι εκτός…

Οι Soro-Οικολόγοι δεν εξελέγησαν…
…και η Σιών …ανησυχεί.Σίγμα

Κον Μπεντίτ: Αν ήμουν Ελληνας θα ψήφιζα Ποτάμι

Την προτίμησή του στο «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη έδειξε ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, μιλώντας στον
γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ο Κον Μπεντίτ, ηγετική φυσιογνωμία του Μάη του ’68 και επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, κλήθηκε να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως αν ήταν Έλληνας θα ψήφιζε Ποτάμι. «Αν ήμουν Έλληνας, θα ψήφιζα Ποτάμι, γιατί είναι φιλελεύθεροι της Αριστεράς», σημείωσε και πρόσθεσε με χιούμορ: «συμμετέχουν στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, παρότι θα ήθελα να συμμετέχουν στους Πρασίνους».

«Είναι το κόμμα που έχει ανάγκη ο Τσίπρας, ώστε να αποκτήσει πλειοψηφία» κατέληξε.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 1:39 am


Συναγερμος…ραγδαιες εξελιξεις…κρισιμες ωρες για την Ελλαδα…


krisimes-ores-gia-tin-ellada-620x412

Οι επόμενες ώρες και μέρες για την Ελλάδα μας είναι κρίσιμες. 

Η ρήξη με την ΕΕ και τους τοκογλύφους της ΕΚΤ είναι δεδομένη. 

Στους εκβιαστές τύπου Σόιμπλε, Σουλτς και Ντάϊσελμπλουμ πρέπει να τους πει η ελληνική κυβέρνηση να κάνουν…
μπλουμ! 

Δεν πάει άλλο. 

Οι προδότες Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος και το τσιράκι τους ο Παπαδήμος σταύρωσαν τον ελληνικό λαό τα τελευταία 5 χρόνια. 

Οι οικονομικοί δολοφόνοι της Ευρώπης θέλουν να αρμέξουν εντελώς τους Έλληνες, να εξαθλιώσουν ολοκληρωτικά τον λαό, να προκαλέσουν μεγαλύτερη γενοκτονία. 

Η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα δείχνει να τηρεί τις…
 δεσμεύσεις της. 

Να κρατήσει γερά αντιστάσεις και να μην υποκύψει ούτε στιγμή στις αθλιότητες των ΕΧΘΡΩΝ της χώρας. Αν υποκύψει, θα είναι και αυτή υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό.

Να πει λοιπόν αυτό το ΟΧΙ που περιμένουμε όλοι. Να πορευθούμε μόνοι μας. Να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να γίνει στάση πληρωμών προς τους δανειστές.

Οι εχθροί μας της ΕΕ θα προβούν σε δόλιες ενέργειες και ενδεχομένως να κάνουν προβοκάτσια κατά της χώρας μας, με μοχλό τον Ερντογάν.


Ο Τσίπρας οφείλει να ζητήσει τη συνεργασία-βοήθεια του Πούτιν της Ρωσίας. Να γίνει άμεσα αυτό και να ανοίξει όλο το Αιγαίο στον Ρωσικό στόλο.


Οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε σαν γροθιά για να αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες προκλήσεις-επιθέσεις που θα δεχτούμε.


Προέχει η σύμπνοια και η συνεργασία με τη Ρωσία!
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 1:25 am


Το αφανές Μνημόνιο του 2003 για τη μοιρασιά των μεταλλείων της Χαλκιδικής: μια άγνωστη πτυχή του σκανδάλου


  

Τότε που δρούσε η συμμορία Σημίτη... αυτή που πληρώνουμε και σήμερα...
ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ!

Πόπη Σουφλή

B11XmnjIUAEcNm- 

Η σκανδαλώδης σύμβαση μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός, την οποία η νέα κυβέρνηση προεκλογικά δεσμεύτηκε να καταργήσει είναι αποκλειστικό δημιούργημα του πρώην Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και πρώην Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα

Μπορεί στις εκλογές του Μαΐου 2014 οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη να τον έδιωξαν από το τιμόνι του Δήμου τους, κλείνοντας ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου, όμως μας έμεινε κληρονομιά το “έργο” του, η σύμβαση κυρωμένη με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων ώστε να μην μπορεί ποτέ κανείς να την προσβάλει.

Διαβάστε εδώ μια άγνωστη πτυχή του σκανδάλου Μεταλλεία Κασσάνδρας / Χρήστος Πάχτας / Ελληνικός Χρυσός / ΑΚΤΩΡ. Διαβάστε πώς η σύμβαση είναι φτιαγμένη για να προστατεύει τα συμφέροντα των “επενδυτών” και όχι του Ελληνικού Δημοσίου. Πώς ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας παρέδωσε τη Χαλκιδική σε επαγγελματίες διεθνείς κερδοσκόπους που καμμία σχέση δεν είχαν με “επενδυτές”. Σε εταιρείες ανύπαρκτες που απέκτησαν υπόσταση μόνο και μόνο επειδή ο Πάχτας τους ΧΑΡΙΣΕ τον πλούτο της Χαλκιδικής…

Η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να ασχοληθεί σοβαρά με τον πρωην Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας…

Ο Υφυπουργός εξαπατά τη Βουλή των Ελλήνων

Στα τέλη του 2003, ο τότε Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χρήστος Πάχτας αναζητούσε εναγωνίως νέο επενδυτή για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, προκειμένου να μην υποστεί την οργή των απολυμένων κι απλήρωτων μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής. Μετά την ακυρωτική για τη μεταλλουργία χρυσού Ολυμπιάδας απόφαση του ΣτΕ (613/2002), η ιδιοκτήτρια των μεταλλείων ΤVX HELLAS είχε κηρύξει πτώχευση αφήνοντας χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους και προμηθευτές. “Κήρυξε πτώχευση” σημαίνει ότι η Καναδική μητρική εταιρεία TVX GOLD άφησε την Ελληνική θυγατρική της να πτωχεύσει και ο Υφυπουργός κ. Πάχτας της χάρισε όλα τα χρέη μεταβιβάζοντάς τα στον Έλληνα φορολογούμενο (ενώ θα έπρεπε να τα διεκδικήσει από τη μητρική που ήταν οικονομική εγγυήτρια της σύμβασης με το Δημόσιο).

Στις 8 Iανουαρίου 2004, ο Πάχτας παρουσιάζει στη Βουλή των Ελλήνων τα αποτελέσματα των προσπαθειών του: την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, το “Νέο Επενδυτικό Σχήμα” που θα αγόραζε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Η σύμβαση μεταβίβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας είχε συνυπογραφεί στις 12/12/2003 και η κύρωση της με νόμο από τη Βουλή ήταν όρος απαράβατος που έθεσαν οι επενδυτές για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης. Στην προσπάθειά του να πείσει για την αξιοπιστία των επενδυτών που έφερνε στη Χαλκιδική, ο κ.Πάχτας έδωσε ρεσιτάλ ψεύδους:
«Μεταβιβάζουμε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στο Νέο Επενδυτικό Σχήμα, με Έλληνες και ξένους επενδυτές. Στο πλειοψηφικό πακέτο του 51% έχουμε δύο ενότητες. Την EUROPEAN GOLDFIELDS με 30%. Πρόκειται για χρηματοδοτικό σχήμα με διεθνείς τράπεζες όπως η ROTHSCHILD, η DEUTSCHE BANK, η DUNDEE BANK, η ROYAL BANK OF CANADA και άλλα ιδρύματα. Υπάρχει και μια δεύτερη ενότητα από τη GLOBAL MINERAL RESOURCES με ποσοστό 21% που είναι ιδιωτική εταιρεία που ειδικεύεται στη μεταλλευτική. Το Ελληνικό σχήμα αποτελείται από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες με επικεφαλής τις ΑΚΤΩΡ, ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ και ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ. Ο μεταλλειολόγος Δημήτρης Κούτρας συμμετέχει με δικά του ιδιωτικά κεφάλαια. Στο σχήμα συμμετέχει η τοπική κοινωνία με 9% που δίνεται δωρεάν από τους επενδυτές στη Νομαρχία Χαλκιδικής και τους τρεις Δήμους Σταγείρων-Ακάνθου, Αρναίας και Παναγίας».
Το μόνο αληθινό μέσα σε όλα αυτά ήταν η συμμετοχή στο «σχήμα» του κ. Κούτρα και της ΑΚΤΩΡ. Όλα τα άλλα ήταν ψεύδη που όμως έδειχναν ότι ο κ. Πάχτας γνώριζε πράγματα που δεν αποκάλυπτε στη Βουλή. Οι Ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, πλην της ΑΚΤΩΡ, αρνήθηκαν να συμμετέχουν. Η ΕUROPEAN GOLDFIELDS (EG) και η GLOBAL MINERAL RESOURCES (GMR) μέχρι εκείνη τη στιγμή δε φαινόταν πουθενά. Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στην οποία ο κ. Πάχτας ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου μεταβίβασε στις 12/12/2003 τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, είχε σαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΥΣ μετόχους δύο ανθρώπους: τον κ. Δημήτρη Κούτρα, Πρόεδρο της ΑΚΤΩΡ με 5.999 μετοχές και τον κ. Γεώργιο Σωσσίδη, επίσης στέλεχος της ΑΚΤΩΡ, με 1 (μία) μετοχή. Συνολικό εταιρικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ.

katastatiko
Η τοπική κοινωνία δεν συμμετείχε διότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Πάχτα στη Βουλή ότι “υπάρχουν σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του Νομαρχιακού και των Δημοτικών Συμβουλίων”, καμία τέτοια απόφαση δεν είχε ληφθεί.

Η ΑΚΤΩΡ συμμετείχε αρχικά στο «σχήμα» μέσω της 100% θυγατρικής της «Ελληνικά Μεταλλεία Ανώνυμη Εταιρεία Μεταλλείων και Βιομηχανίας Ορυκτών». Η επωνυμία είναι παραπλανητική. Η εταιρεία αυτή ονομαζόταν «Μαντινειακή Αναπτυξιακή και Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεία» και προφανώς δεν είχε καμία σχέση με μεταλλεία και βιομηχανία ορυκτών. Στις 11/12/2003, μία μέρα πριν την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας, με Γενική Συνέλευση των μετόχων η εταιρεία άλλαξε επωνυμία και σκοπό… Σύμφωνα με τον ισολογισμό της χρήσης 2003 (εδώ), «η εταιρεία δεν έχει ελεγχθεί φορολογικά και δεν απασχολεί προσωπικό». Στις θέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και του μέλους του Δ.Σ εμφανίζονται πάλι οι κύριοι Κούτρας και Σωσσίδης.

Το “μνημόνιο” και οι εταίροι του

Το σκοτεινό παρασκήνιο της μεταβίβασης μαθαίνουμε μέσα από ανακοίνωση της European Goldfields προς τους μετόχους της με ημερομηνία 23/12/2003 (εδώ. Το έγγραφο είναι διαθέσιμο και από τη βάση δεδομένων www.sedar.com). Της υπογραφής της σύμβασης είχε προηγηθεί η υπογραφή ενός αφανούς «Μνημονίου» (Memorandum of Understanding), μεταξύ του κ. Δημήτρη Κούτρα, της ΑΚΤΩΡ, της ΕG, της GMR και πιθανόν και άλλων, με στόχο την απόκτηση των πλούσιων Μεταλλείων Κασσάνδρας.
mou

Το μνημόνιο όριζε ότι η τελική διανομή της «πίτας» των Μεταλλείων Κασσάνδρας θα γινόταν ΜΕΤΑ και με ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ τη δημοσίευση του νόμου που θα κύρωνε τη σύμβαση.  

Αν η σύμβαση περνούσε από τη Βουλή, οι «Έλληνες εταίροι» που είχαν τον έλεγχο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ θα πωλούσαν στις EG και GMR ποσοστά 30% και 21% αντιστοίχως. Το «μάτι» των ξένων εταίρων μέσα στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ήταν ο Christopher David Grannell, οικονομικός διευθυντής της EUROPEAN GOLDFIELDS που συμμετείχε στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (ΦΕΚ 13117 Tεύχος ΑΕ-ΕΠΕ, 11.12.2003)

Το “νέο επενδυτικό σχήμα”, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, συστάθηκε με τις προφορικές διαβουλεύσεις που διενήργησε ο ίδιος ο Χρήστος Πάχτας το 2003. Στην αγωνιώδη του προσπάθεια να βρει αγοραστή για τα μεταλλεία, ο κ. Πάχτας βρήκε τον διαβόητο Ρουμάνο επιχειρηματία και διεθνή απατεώνα Frank Τimis.  

To πλούσιο βιογραφικό αυτού του κυρίου ξεκινά με δυο καταδίκες για ναρκωτικά στην Αυστραλία και έρευνα για σχέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα στη Ρουμανία (πηγή). Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου τον καταδίκασε για εξαπάτηση επενδυτών για την απάτη με τα πετρέλαια της Θάσου. 

Το Χρηματιστήριο του Τορόντο τον ανακήρυξε “ακατάλληλο” να κατέχει θέση διοίκησης ή υψηλό ποσοστό μετοχών σε οποιαδήποτε εισηγμένη εταιρεία (πηγή). Και το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας αρνήθηκε να εγκρίνει συγχώνευση εταιρειών για να μην αποκτήσει ο Timis μεγάλη δύναμη στη νέα εταιρεία (πηγή).

Και οι δυο εταιρείες EG και GMR, ελέγχονταν από τον Frank Timis. H EG δεν ήταν βέβαια “διεθνές χρηματοδοτικό σχήμα” αλλά μια μικρή κι ασήμαντη εταιρεία μεταλλευτικής έρευνας χωρίς κανένα παραγωγικό μεταλλείο, από αυτές που χαρακτηρίζονται «junior» και “υψηλού ρίσκου”. To 2004 ήταν εισηγμένη στo Toronto Venture Exchange, τη χρηματιστηριακή αγορά εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης. 

Μέσα στη Βουλή ο κ. Πάχτας έφτασε να ισχυριστεί ότι αυτή η εταιρειούλα της πλάκας “έχει ως πρόεδρο τον πρόεδρο της Τράπεζας «ROTHCHILD» της Αυστραλίας”! (τα πολύ ενδιαφέροντα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής της 8-1-2004 εδώ). Όπως θα δούμε στη συνέχεια, μετά την απόκτηση των Μεταλλείων Κασσάνδρας η EG απέκτησε διεθνή υπόσταση και έφτασε στις αρχές του 2012 να πουληθεί στην ELDORADO GOLD για $ 2.5 δις

Η GMR ήταν, σύμφωνα με διάφορες πηγές, μια εταιρεία χωρίς καμμία δραστηριότητα που τη χρησιμοποιούσε σαν ενδιάμεση ο Timis για τις απάτες του. Στο δελτίο τύπου της EG, η GMR αναφέρεται ως “μια εταιρεία που ελέγχεται από τον Frank Timis” ενώ, σύμφωνα με τους ισολογισμούς της EG για το 2004 (εδώ), ήταν θυγατρική της EG κατά 100%. Σύμφωνα με τον ίδιο ισολογισμό,η fair value των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησε στη διάρκεια οτυ 2004 η EG στην Ελλάδα, δηλαδή το 65% των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ήταν $ 195 εκατ.

Αναζητώντας επενδυτές για να διαχειριστούν το μέλλον της Χαλκιδικής, ο κ. Πάχτας πραγματικά έξυσε τον πάτο του βαρελιού…

Σύμβαση μεταβίβασης “κατά παραγγελίαν” των επενδυτών

Ο Timis και οι “Έλληνες εταίροι” ήθελαν εγγυήσεις για να δεχθούν τη συμφωνία που τους πρότεινε ο απελπισμένος Υφυπουργός. Η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή ήταν απαράβατος όρος που έθεσε η παρεούλα αυτή που ήθελε – και το κατάφερε – να ιδιοποιηθεί τον πλούτο των μεταλλείων της Χαλκιδικής. Ο άνθρωπός τους στην κυβέρνηση, ο Χρήστος Πάχτας, έσπευσε να ικανοποιήσει την απαίτηση και ο δρόμος άνοιξε με τον κυρωτικό νόμο 3220/2004.
Από την ίδια ανακοίνωση της ΕG μαθαίνουμε και τις άλλες απαιτήσεις των “επενδυτών»:
mou terms

Οι απαιτήσεις αυτές “εκ θαύματος” εμφανίζονται να ικανοποιούνται σε ειδικές ρυθμίσεις της σύμβασης μεταβίβασης και του Ν 3220/2004 (εντός εισαγωγικών το κείμενο της σύμβασης και του νόμου):

1. Τα μεταλλεία έπρεπε να είναι ελεύθερα βαρών και απαιτήσεων από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη τους και άλλα μέρη.

Το πρόβλημα το έλυσε ο Πάχτας μέσω του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού του Δημοσίου με την TVX Hellas και την TVX Gold. Μέσω αυτού εξαγόρασε το ενεργητικό της TVX Hellas για λογαριασμό του Δημοσίου και σε αντάλλαγμα χάρισε στην TVX τα χρέη της προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και απαγόρευσε σε όλους τους πιστωτές της να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. 

Παράλληλα απάλλαξε την TVX από τις ποινικές ευθύνες τους και τις υποχρεώσεις καταβολής αποζημιώσεων για “διαπιστωθείσες ή μη” ζημίες του περιβάλλοντος της Β. Χαλκιδικής ύψους €308 εκατ. Ο καταφανώς παράνομος Εξωδικαστικός Συμβιβασμός κυρώθηκε επίσης με το Νόμο 3220/2004.
«Ο εξωδικαστικός αυτός συμβιβασμός συνιστά αμοιβαία, πλήρη και ολοσχερή ικανοποίηση των αξιώσεων τόσο του Ελληνικού Δημοσίου όσο και της TVX HELLAS και TVX GOLD για κάθε δικαίωμα ή απαίτησή τους έναντι αλλήλων, καθώς και αμοιβαία, ανεπιφύλακτη και πλήρη απαλλαγή από κάθε εγγύηση ή εγγυητική δήλωσή τους, ευθύνη ή υποχρέωση τους απορρέουσα για οποιοδήποτε λόγο ή αιτία από την κατά τα άνω καταγγελθείσα Σύμβαση. Ωσαύτως, δια της παρούσης το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει με το νόμο που θα κυρώσει την Σύμβαση αυτή, να άρει τις συνέπειες για την TVX HELLAS και τα μέλη των Διοικητικών της Συμβουλίων αντίστοιχα από κάθε διοικητική ή/και ποινική ευθύνη τους ή υποχρέωσή τους για τυχόν παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος εν γένει ή απορρέουσα από τον Μεταλλευτικό Κώδικα, τον Κ.Μ.Λ.Ε., τις Κ.Υ.Α. περιβαλλοντικών όρων, τις εγκρίσεις τεχνικών μελετών και τις λοιπές εν γένει διοικητικές πράξεις, εγκρίσεις ή άδειες, καθώς και για τυχόν ποινικές τους ευθύνες από παραβάσεις της ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.»
2. Έπρεπε να έχουν εξασφαλιστεί όλες οι άδειες και εγκρίσεις για την απόκτηση των Ελληνικών Μεταλλείων:
«Περαιτέρω με τα προπεριγραφόμενα μεταβιβαζόμενα στοιχεία εκχωρούνται, παραχωρούνται και μεταβιβάζονται από το Ελληνικό Δημόσιο στην Αγοράστρια και ισχύουν στο όνομα και για λογαριασμό της και όλες οι υφιστάμενες διοικητικές και λοιπές άδειες και εγκρίσεις, που δεν έχουν ακυρωθεί ή ανασταλεί με δικαστική απόφαση, όπως περιλαμβάνονται στο παράρτημα IV της παρούσας, που αφορούν εν γένει ή συνδέονται εμμέσως ή αμέσως με τη λειτουργία των μεταλλείων Κασσάνδρας και των επί μέρους τμημάτων αυτής».
3. Έπρεπε να έχει εξασφαλιστεί αμνηστία «σε σχέση με ορισμένα θέματα»:
«Για βλάβες του περιβάλλοντος ή ζημίες τρίτων, οι οποίες επήλθαν ή τα γενεσιουργά αίτια των οποίων ανάγονται σε χρόνο πριν από τη δημοσίευση του νόμου που κυρώνει την παρούσα Σύμβαση, η Αγοράστρια δεν φέρει οποιαδήποτε ευθύνη».
Με τον πρωτοφανή όρο περί «γενεσιουργών αιτίων», η Αγοράστρια ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ παίρνει αμνηστία και για μελλοντικές καταστροφές, αφού σε μια τόσο παλιά μεταλλευτική περιοχή όπως η ΒΑ Χαλκιδική, σχεδόν κάθε ζημία μπορεί εύκολα να αποδοθεί στην TVX ή στην Α.Ε.Ε.Χ.Π.&Λ. ή ακόμα και στο Φίλιππο Β”. Οι συνέπειες από την πονηρή διατύπωση της σύμβασης δεν αίρονται με τους περιβαλλοντικούς όρους που θέσπισε η ΚΥΑ 201745/2011, αφού ο νόμος κατισχύει της υπουργικής απόφασης.

Η σημαντικότερη βέβαια όλων των παραχωρήσεων προς την Αγοράστρια ήταν η δυνατότητα αναστροφής της σύμβασης, ώστε σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά να εγκαταλείψει τα μεταλλεία με το αζημίωτο:
«Άρθρο 4 Η μη εκπλήρωση από οποιοδήποτε συμβαλλόμενο μέρος των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει με την παρούσα σύμβαση συνιστά λόγο καταγγελίας αυτής. Η καταγγελία γίνεται με κοινοποίηση σχετικού εγγράφου και συνεπάγεται λύση της σύμβασης και αναστροφή της μεταβίβασης σύμφωνα με τους όρους της παρούσας. Στο πλαίσιο αυτό η Αγοράστρια υποχρεούται να επιστρέψει το σύνολο των στοιχείων που περιγράφονται στο άρθρο 1 της παρούσας στο Ελληνικό Δημόσιο και αντίστοιχα αυτό υποχρεούται να επιστρέψει άμεσα στην Αγοράστρια το καταβληθέν τίμημα των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (11.000.000 ευρώ) άτοκα χωρίς να αποκλείεται και η καταβολή εύλογης αποζημίωσης στο συμβαλλόμενο μέρος που δεν ευθύνεται για την καταγγελία”.
Δικαίωμα χρήσης του άρθρου 4 και αναστροφής της μεταβίβασης έχουν και τα δυο συμβαλλόμενα μέρη. Ωστόσο το άρθρο 4 δεν αντιμετωπίζει ΙΣΟΤΙΜΑ την Αγοράστρια και το Ελληνικό Δημόσιο. Ο κ.Πάχτας, κατά παραγγελίαν των “επενδυτών”, φρόντισε να δέσει χεροπόδαρα το Δημόσιο, προβλέποντας ως λόγο καταγγελίας της σύμβασης και οποιαδήποτε πράξη του ή δικαστική απόφαση θεωρήσει η Αγοράστρια ως βλαπτική για τα συμφέροντά της.
«Λόγους καταγγελίας με τις ίδιες ως άνω συνέπειες συνιστούν επίσης: α) η μονομερής εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου ουσιώδης βλαπτική για την Αγοράστρια μεταβολή των όρων της σύμβασης και του καθεστώτος των αδειών και εγκρίσεων του επενδυτικού σχεδίου με τη θέσπιση νομοθετικών ή/και κανονιστικών ρυθμίσεων καθώς και με τη λήψη άλλων πάσης φύσεως διοικητικών μέτρων, και β) η διακοπή των εργασιών υλοποίησης του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου, ή της παραγωγικής του λειτουργίας, κατόπιν δικαστικής απόφασης που έχει σχέση με το ανωτέρω καθεστώς.»
Πρέπει να τονίσουμε ότι ακόμα και με αυτούς τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς για την Αγοράστρια εταιρεία όρους, το άρθρο 4 μπορεί ακόμα να λειτουργήσει προς όφελος του Δημοσίου. Εφ’όσον αποδειχθεί ότι ο υπαίτιος της αναστροφής της μεταβίβασης είναι η εταιρεία, το Δημόσιο θα μπορεί να διεκδικήσει  και να πετύχει την πληρωμή αποζημιώσεων. Όπως σύντομα θα παρουσιάσει τεκμηριωμένα το «Παρατηρητήριο», σήμερα βρισκόμαστε ακριβώς μπροστά σε μια τέτοια περίπτωση όπου το Δημόσιο μπορεί να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης, με υπαιτιότητα της εταιρείας.

Ο ρόλος του Χρήστου Πάχτα στη “λεόντειο σύμβαση” (*) των μεταλλείων

Ο παντοδύναμος τότε Υφυπουργός Eθνικής Οικονομίας είχε ρόλο κλειδί σε όλη αυτή την ιστορία. Η σύμβαση αυτή είναι το αποτέλεσμα των δικών του προσωπικών διαπραγματεύσεων με τους “επενδυτές”της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, φανερούς και αφανείς.

Ο κ. Πάχτας γνώριζε το μνημόνιο μεταξύ των ιδιωτικών εταιρειών, αφού ουσιαστικά ήταν δικό του δημιούργημα. Η απόδειξη είναι ότι αναφέρθηκε σε αυτό μέσα στη Βουλή κατονομάζοντας τις αφανείς μέχρι τότε εταιρείες EG και GMR και μάλιστα με τα ποσοστά που θα αποκτούσαν ΜΕΤΑ την κύρωση της σύμβασης με νόμο. Η σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας μεταξύ ιδιωτών και ιδιωτικών εταιρειών ασφαλώς δεν είναι παράνομη, ωστόσο η ανάμιξη του τότε Υφυπουργού θέτει σοβαρότατα ηθικά και πολιτικά ζητήματα.

Ο κ. Πάχτας εξαπάτησε τη Βουλή σχετικά με την ταυτότητα και το ποιόν των επενδυτών και την έβαλε να νομοθετήσει κατά των συμφερόντων του Δημοσίου και υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων των «εταίρων» του μνημονίου.

Ο κ. Πάχτας μεταβίβασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ με μια σύμβαση φτιαγμένη για να προστατεύει τα συμφέροντα των «επενδυτών» και όχι του Δημοσίου και με μηδενικό οικονομικό όφελος για το Δημόσιο, αφού τα 11 εκατομμύρια ευρώ του υποτιθέμενου «τιμήματος» διατέθηκαν για την πληρωμή των εργαζομένων.

Χάρισε τον μεγαλύτερο ορυκτό πλούτο της Ελλάδας χωρίς να εξασφαλίσει μερίδιο του Δημοσίου στα έσοδα από την εκμετάλλευσή του, που τα καρπώνονται κατά 100% οι “επενδυτές”.

Άφησε τη Χαλκιδική απροστάτευτη περιβαλλοντικά, αμνηστεύοντας όχι μόνο την απερχόμενη TVX αλλά και τους νέους “επενδυτές” προκαταβολικά για ζημίες του περιβάλλοντος που θα συμβούν στο μέλλον.

Δεν προέβλεψε καμμία ρήτρα καλής εκτέλεσης της σύμβασης, καμμία δικλείδα προστασίας των συμφερόντων του Δημοσίου.

Άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από την εταιρεία σε περίπτωση οποιασδήποτε ενέργειας του Δημοσίου ή δικαστικής απόφασης που η εταιρεία θα θεωρούσε ότι θίγει τα συμφέροντά της.

Φρόντισε τέλος αυτή η αποικιοκρατική σύμβαση να κυρωθεί με νόμο από τη Βουλή, ώστε ποτέ κανείς να μην μπορεί να την προσβάλει.

«Πέντε πάνω, πέντε κάτω, λίγο είναι το πρόβλημα για μένα», δήλωσε ο πρώην Υφυπουργός στο ντοκυμαντέρ «Ο Θησαυρός της Κασσάνδρας» του Γ. Αυγερόπουλου σε ερώτηση σχετικά με το χαμηλό τίμημα της μεταβίβασης για το οποίο η Ελλάδα καταδικάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όμως ο κ. Πάχτας γνώριζε τι θα επακολουθούσε. Γνώριζε ότι οι «Ελληνες εταίροι» θα μεταβίβαζαν τον έλεγχο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ σε εφαρμογή του αφανούς μνημονίου, και τους έδωσε τη δυνατότητα να το πράξουν, κερδίζοντας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο κ. Πάχτας τώρα διαμαρτύρεται που τον ονομάζουν «διαπλεκόμενο» και έχει το θράσος να ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο δικαστικής λειτουργού που με απόφασή της έκρινε ότι δικαίως του αποδίδεται αυτός ο χαρακτηρισμός. Αν τα ανωτέρω δεν είναι ο ορισμός της διαπλοκής, τότε τι είναι;

To Μεγάλο Φαγοπότι

Ο κυρωτικός νόμος 3220/2004 δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 28-1-2004 και αμέσως μετά ξεκίνησε η μοιρασιά της «λείας».

Κατά τους μήνες που ακολούθησαν η EG πλήρωσε συνολικά $349 εκατ. για να αποκτήσει το 95% της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, δηλαδή το 95% των Μεταλλείων Κασσάνδρας που ο Πάχτας είχε χαρίσει χωρίς να πάει ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία. Μέρος αυτού του ποσού καταβλήθηκε σε μετρητά και για το υπόλοιπο έγινε ανταλλαγή μετοχών με τους Έλληνες εταίρους, οι οποίοι μπήκαν και στη διοίκηση της EG.
 • Στις 9-2-2004, οι «Έλληνες εταίροι» Μπόμπολας-Κούτρας πουλάνε 30% της Eλληνικός Χρυσός στην EG για 18 εκατ. ευρώ και άλλο 21% στην GMR για άλλα 18 εκατ. ευρώ. Καθαρό και άκοπο κέρδος 18+18-11=25 εκατ. ευρώ. Το 51% ήταν πλέον στα χέρια των ξένων εταίρων και ο στόχος του μνημονίου είχε επιτευχθεί, αλλά το φαγοπότι συνεχίστηκε.
 • Το Νοέμβριο του 2004, η EG εξαγοράζει το 21% της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που κατείχε η GMR για $100 εκατ. (!) και το 14% από τον κ. Κούτρα για $66,25 εκατ. Ο κ. Κούτρας παίρνει θέση στο Δ.Σ. της EG που κατέχει πλέον το 65% και τον απόλυτο έλεγχο των Μεταλλείων Κασσάνδρας.
 • Toν Ιούλιο του 2007, η EG εξαγοράζει επιπλέον ποσοστό 30% της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ από την ΑΚΤΩΡ και ανεβάζει έτσι το μερίδιό της στο 95%. Η αξία του 30% ορίζεται στα $178 εκατ. το οποίο πληρώνεται μέσω ανταλλαγής μετοχών του ΑΚΤΩΡΑ με το 19,9% των μετοχών της EG και $8,4 εκατ. σε μετρητά.
- Χάρη στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, η ΕUROPEAN GOLDFIELDS έγινε μεγάλη εταιρεία. Eνώ το 2003 δεν ήταν εισηγμένη σε κανένα σοβαρό Χρηματιστήριο, μόλις πήρε το πρώτο 30% των Μεταλλείων Κασσάνδρας έγινε δεκτή στο AIM (Alternative Investment Market) του Λονδίνου, την αγορά για τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης. Η τιμή της μετοχής στο Toronto Venture Exchange τριπλασιάστηκε από το Νοέμβριο 2003 ως το Μάρτιο 2004, από τα CAD$1.80 σε πάνω από CAD$3 (πηγή). To 2005, όταν πλέον ήταν κάτοχος του 65% των Μεταλλείων Κασσάνδρας, η εταιρεία μετακινήθηκε από το Venture Exchange στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Τορόντο. Και στις αρχές του 2012, όταν απορροφήθηκε από την ELDORADO GOLD με ανταλλαγή μετοχών, η αξία της EUROPEAN GOLDFIELDS εκτιμήθηκε στα $2,5 δις. Είχε μεσολαβήσει η υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από τον Γ. Παπακωνσταντίνου που είναι ένα σκάνδαλο από μόνη της.

- Η GLOBAL MINERAL RESOURCES, επίσης εταιρεία του Timis, που δήθεν ήταν “ειδικευμένη στη μεταλλευτική”, μπήκε στα Μεταλλεία Κασσάνδρας βάζοντας 18 εκατ. ευρώ και βγήκε 9 μήνες αργότερα με $100 εκατ. δηλαδή με καθαρό κέρδος € 59 εκατ.

- O Frank Timis, ο κ. Κανένας, ένας επαγγελματίας αεριτζής, ένας πασίγνωστος διεθνής απατεώνας που τον έφερε στην Ελλάδα ο Πάχτας σα “μεγάλο επενδυτή” έβγαλε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάνοντας χρηματιστηριακά παιχνίδια με τα λάφυρα της απάτης, τον τόπο μας. Όπως ο ίδιος λέει (με μια δόση υπερβολής) «υπό την προεδρία του η EG πήγε από τις 50p στις 500p» (εδώ). Μέχρι τον Απρίλιο του 2006 ο κ. Κανένας είχε πουλήσει όλες του τις μετοχές στην EG με λεία μισή λίρα περίπου ανά μετοχή επί του 30% του συνόλου ήτοι 25 εκατ. λίρες αγγλίας.

- Όλα τα ανωτέρω ποσά ωχριούν μπροστά στις αστρονομικές υπεραξίες που έχουν αποκομίσει από το 2003 μέχρι σήμερα οι αρχικοί μέτοχοι της Eλληνικός Χρυσός, ΑΚΤΩΡ και Δημήτρης Κούτρας.

Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της…
_________________
* «Στον γνωστό αισώπειο μύθο της μοιρασιάς ανάμεσα στο λιοντάρι και το γαϊδούρι οφείλει το όνομά της η λεόντειος εταιρεία που, κατά το Αστικό Δίκαιο, αποτελεί σύμβαση μεταξύ δύο συνεταίρων, όπου ο ένας έχει δικαίωμα στα κέρδη και ο άλλος μόνο στις ζημιές. Πολύ παλιά ιστορία, που καταγράφεται και στα Βασιλικά, την πληρέστερη συλλογή της βυζαντινής νομοθεσίας (9ος-10ος αιώνας), ως λεοντεία ή λεωνίνα, «τουτέστι θηριώδης και αρπακτική» για τον ένα μόνο εκ των συμβαλλομένων…»
Ελευθεροτυπία, 3.4.2002
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 12:54 am


Διέρρευσε ο σοκαριστικός διάλογος Ντάϊσελμπλουμ - Βαρουφάκηbaroufakis-nteiselmploum

 Διέρρευσε πριν λίγο, ο σοκαριστικός διάλογος Ντάϊσελμπλουμ - Βαρουφάκη και προκαλεί σεισμό μεγατόνων  σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Θα υπάρξει άραγε παρεμβαση του
πρωθυπουργού;


Πόπη Σουφλή


 https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/p240x240/10947179_10204934598758112_7478031687631783992_n.jpg?oh=1d9345ac30bc46a7134d8a5d0ca07c64&oe=555F930A&__gda__=1433145333_687bc108128fe2d96dcffda329bf39d1

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 12:23 am


H Nάντια αποκεφάλισε το ΤΑΙΠΕΔva66

Τις παραιτήσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ζήτησε πριν από λίγο η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
 

Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις που ζήτησε και είχε με
τους κ.κ. Πασχάλη Μπουχώρη (Διευθύνων Σϋμβουλος) και καθηγητή Εμμανουήλ Κονδύλη (πρόεδρος) στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών επί της οδού Νίκης η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ το ανακοίνωσε αρμοδίως στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ποιο θα είναι το διάδοχο σχήμα διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων του Ταμείου.

Οι δύο άνδρες θα παραδώσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ίδια την κα Βαλαβάνη στις αρχές της εβδομάδας που έρχεται.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 12:14 am


Καρέ καρέ η χειραψία-λαβή του Ντάισελμπλουμ που πάγωσε τον Βαρουφάκη -Τι του ψιθύρισε έξαλλος στο αυτί (ΒΙΝΤΕΟ)


varouf_djisee708a


Ηταν η πιο επεισοδιακή λήξη συνέντευξης τύπου, μια στιγμή που παραμένει αινιγματική και που θα αποτελέσει μέρος της ιστορίας που γράφεται αυτές τις μέρες, όταν αποκαλυφθεί τι ακριβώς ψιθύρισε έξαλλος ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί του χαμογελαστού Γιάνη Βαρουφάκη ενώ του έσφιγγε το χέρι, γερμένος μπροστά, με ένταση, πριν τραβήξει με δύναμη το χέρι του και φύγει σχεδόν τρέχοντας.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη «δεν θα συνεργαστούμε με αυτή τη σαθρά δομημένη επιτροπή, την Τρόικα». 

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, έδειχνε να μην πιστεύει αυτό που άκουγε από την μεταφράστρια στα αυτιά του. 

Καρφωμένος, ανέκφραστος αρχικά, μέχρι που
ανασήκωσε τα φρύδια και έκανε μια κίνηση του κεφαλιού που μεταφράζεται περίπου σε «έτσι λοιπόν!».

Πέταξε τα ακουστικά, σηκώθηκε, άπλωσε το χέρι στον Γιάνη Βαρουφάκη που είχε το γνωστό μειδίαμα που υπό καμία συνθήκη δεν χάνει. 

Ομως δεν έμεινε εκεί. 

Κρατώντας σφικτά το χέρι του υπουργού Οικονομικών, έκανε μερικά βήματα μπροστά και πλάι, έσκυψε στο ύψος του αυτιού του και για δευτερόλεπτα του μιλούσε με ένταση.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης φάνηκε να κάνει μια απόπειρα να μιλήσει αλλά ο Ντάισελμπλουμ συνέχισε με ένταση. Είναι η στιγμή που ο Βαρουφάκης μοιάζει στο βίντεο να λέει ένα από «ουάου». 

Στη Ολλανδός απομακρύνθηκε με μεγάλα βήματα κι ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης παρέμεινε στη θέση του, σε απόσταση από τον Ντάισελμπλουμ που έφευγε άρον άρον από την αίθουσα.

Τι είπε ο ισχυρός άντρας του Eurogroup στον νέο υπουργό Οικονομικών. Ολοι θέλουν να μάθουν τι του είπε στο αυτί, και το σίγουρο είναι πως θα υπάρξει διαρροή σύντομα από κάθε πλευρά.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο από το 9.00varouf_djiss1

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 11:39 pm


Οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «απαιτούν» πολλά και διάφορα σε δηλώσεις τους στο BBC
 Διαφαίνεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι «τελάληδες» της Άγκυρας είχαν λάβει «πολλές  προεκλογικές υποσχέσεις», οι οποίες εάν δεν υλοποιηθούν στο ακέραιο , είμαστε απολύτως σίγουροι ότι θα οδηγήσουν σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή.  
        
 Όταν ξυπνήσουν οι έλληνες, η Θράκη, δεν θα είναι ελληνική... και σ' αυτό θα έχουν συμβάλει οι ΣΥΡΙΖΑίοι τούρκοι βουλευτές της...
Τόσο "απλά"!

Πόπη Σουφλή

trt
Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης TRT, ένας επιπλέον  παράγοντας, εκτός της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, που οδήγησε τον κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι η προσέγγιση του στις μειονότητες. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε δύο βουλευτές στη Ροδόπη με έντονη «τουρκική παρουσία» και έναν βουλευτή στην Ξάνθη, γράφουν περιχαρείς οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Προφανώς εννοούν ότι τώρα θα επιτύχουν το σύνολο των αιτημάτων τους σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη  περιοχή της Θράκης μας.

Μεταξύ των αιτημάτων τους τα οποία αναμένουν να υλοποιηθούν άμεσα , είναι,
εκτός από την βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας των μειονοτικών περιοχών, και η  δίγλωσση εκπαίδευση και πριν το δημοτικό σχολείο, καθώς και η επίλυση του προβλήματος των Μουφτήδων.

Αναμένουν δηλαδή οι μουσουλμάνοι την εκπαίδευση στην τουρκική γλώσσα των νέων της περιοχής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. 

Επίσης αναμένουν την επίλυση του θέματος του διορισμού δικού τους Μουφτή , ο οποίος θα ελέγχεται άμεσα  από την Άγκυρα, εγείροντας θέματα τα οποία θα του υπαγορεύει η Άγκυρα. 

Το πρόβλημα δεν είναι όμως μόνο σε αυτές τις «δράσεις» στην περιοχή της Κομοτηνής και της Ξάνθης, αλλά μια πιθανή μη υλοποίηση τους, η ακόμα μια καθυστέρηση. 

Πιθανόν κάτι τέτοιο θα ωθούσε την μειονότητα σε μια μαζική αντίδραση, εναντίον του ελληνικού κράτους. 

Πάντως διαφαίνεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι «τελάληδες» της Άγκυρας είχαν λάβει «πολλές  προεκλογικές υποσχέσεις», οι οποίες εάν δεν υλοποιηθούν στο ακέραιο , είμαστε απολύτως σίγουροι ότι θα οδηγήσουν σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή.  
         
Ο Μουσταφά Μουσταφά ο οποίος εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 1996 από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, δηλώνει πως πίσω από την επιλογή που έκαναν τα μέλη της «Τουρκικής Μειονότητας», όπως αναφέρει το άρθρο , ψηφίζοντας αριστερά, κρύβεται το γεγονός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έφεραν λογικές και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της μειονότητας και φυσικά η οικονομική κρίση. Υπενθυμίζουμε στο pentapostagma.gr, ότι η οικονομική κρίση έχει κτυπήσει το σύνολο των ελλήνων κατοίκων αυτής της χώρας και όχι μόνο τους μουσουλμάνους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει μια αλληλεγγύη με αρχές στάση σε ότι αφορά τα μειονοτικά προβλήματα» υπογραμμίζει ο Μ. Μουσταφά.

Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ επίσης βουλευτής Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως το αίτημα αυτό είχε διατυπωθεί και σε προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς όμως να παρθεί κάποιο αποτέλεσμα και εξηγεί ως εξής την μειονοτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ:

«Βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσεγγίζουμε με περισσότερη διαύγεια και πιο θετικά σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στα αιτήματα της μειονότητας, αναφορικά με την εθνική ταυτότητα και την εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα».

«Απαιτούμε μια σύγχρονη δίγλωσση εκπαίδευση, που θα άρει τα όποια εμπόδια και θα μετατρέψει σε πλεονέκτημα την διγλωσσία και σύγχρονους δασκάλους και καθηγητές που θα υλοποιούν το νέο εκπαιδευτικό σύστημα» τονίζει από την πλευρά του ο  Μουσταφά.

Εμείς λοιπόν οι υπόλοιποι έλληνες «απαιτούμε», την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης που παράνομα έκλεισε πριν 30 τουλάχιστον χρόνια,  

απαιτούμε, την δυνατότητα εκλογής Πατριάρχη από την Ελλάδα με την συμμετοχή έλληνα υπηκόου  και όχι Τούρκου υπηκόου όπως ισχύει σήμερα, απαιτούμε, να δοθεί δυνατότητα λειτουργίας της μονής της Παναγίας της Σουμελά στον Πόντο,  

απαιτούμε την δυνατότητα επιστροφής των ελλήνων στα νησιά Ίμβρο και Τένεδο με δυνατότητα λειτουργίας σχολείων,  

απαιτούμε την αναγνώριση της σφαγής των Ποντίων , αλλά και των υπόλοιπων ελλήνων στην Σμύρνη και στις άλλες πόλεις,  

απαιτούμε  να μην κατεδαφιστεί πουληθεί, ή εκποιηθεί με οποιοδήποτε  τρόπο καμία ελληνική εκκλησία στην Μικρά Ασία, όπως γίνεται κατά καιρούς,  

απαιτούμε να ισχύσει το ίδιο και  στην κατεχόμενη στην Κύπρο, τέλος  

απαιτούμε από όλους τους «μειονοτικούς αξιωματούχους» να σέβονται τους νόμους του ελληνικού κράτους, ειδικά  στα διάφορα πανηγύρια και συνάξεις σας, όπου πολλοί βρίσκουν  την ευκαιρία να χύσουν αρκετό  δηλητήριο για την πατρίδα μας . 

Αυτά για αρχή και βλέπουμε……


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 11:16 pm


Σε πανικό ο Σόιμπλε: «Δεν επιτρέπουμε να μας εκβιάζουν»

 Φυσικά και δεν επιτρέπουν να τους εκβιάζουμε... αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο του σκατόψυχου σακάτη και της σιωνιστικής αιμοσταγούς αφεντικίνας του.

Πόπη Σουφλή

Μόνο ο Σόϊμπλε, η Μέρκελ και οι ελεγχόμενοι από αυτούς παριστάνουν το λιοντάρι απέναντι στην Ελλάδα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Όλοι οι άλλοι είναι επιφυλακτικοί. Προφανώς βλέπουν κάποιο πρόβλημα με τον εθνικισμό του Δ΄ Ράιχ.

«Οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται», επανέλαβε ο Γερμανός υπoυργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε εκδήλωση εκπροσώπων του ασφαλιστικού κλάδου στο Βερολίνο, αναφερόμενος στην Ελλάδα και στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


Πρόσθεσε δε ότι «δεν δεχόμαστε εκβιαστικές πιέσεις», αλλά όλα αυτά που επαναλαμβάνει τελευταία, μάλλον δείχνουν

πανικό της γερμανικής κυβέρνησης, παρά δείχνουν κάποια ισχύ από εκείνη που εξέπεμπε παλαιότερα. Πρώτη φορά ο άλλοτε σιωπηλός Σόϊμπλε εμφανίζεται τόσο ανοιχτά να απειλεί την Αθήνα και να κινδυνολογεί.

Είναι φανερό ότι η διεθνής οικονομική ελίτ, με την τελευταία κίνηση Ντράγκι, ουσιαστικά έστειλε μήνυμα στο Βερολίνο, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί νεογερμανικό εθνικισμό και μεγαλοϊδεατισμό, εφόσον αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της διεθνούς ελίτ.


Η διεθνής οικονομική ελίτ, έχει αναθέσει στο Βερολίνο το ρόλο του χωροφύλακα της ΕΕ, αλλά μόνο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της και όχι για την ανάπτυξη του γερμανικού εθνικισμού. Η γερμανική εμμονή στη λιτότητα που προκάλεσε αποπληθωρισμό, βλάπτει ευθέως τα συμφέροντα της διεθνούς οικονομικής ελίτ.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου πήρε το μήνυμα και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ακόμα ως παράδειγμα της γερμανικής ηγεμονίας. Να δούμε όμως τι άποψη έχει επ’ αυτού και η διεθνής οικονομικής ελίτ.
Εκεί θα παιχτεί η επιτυχία ή η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.Πέτρος Χασάπης 


Σχόλιο ιστολογίου: Μα, πως εκβιάζει η Ελλάδα την Γερμανία και την Ευρώπη; Αυτοί δεν δήλωναν πως είναι πανέτοιμοι ακόμη και για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; 

Και, επίσης, γιατί να επιτρέπει η Ελλάδα στον Σόιμπλε να συνεχίσει την εκβιάζει; 

Πέντε χρόνια δεν του ήταν αρκετά; Και, τελικά, ποιός είπε στον κ. Σόιμπλε ότι οι Έλληνες επιτρέπουν τον εκβιασμό που γίνεται εκ μέρους του; 

Ας ψάξει τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Παπανδρέου και τις παρέες τους, για να διαμαρτυρηθεί για... "εκβιασμό" ο Σόιμπλε. 

Ξέρουμε πως θα μας επιτεθούν, αλλά η ελληνική αξιοπρέπεια που ανατάσσεται, θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα χτυπήματά τους, που τελικά θα εκθέσουν τους σκοπούς, τις (προ)διαθέσεις και το σχέδιο των υπανθρώπων του ευρω-ιερατείου...Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 10:48 pm


Υποκλοπές εμφανίζουν σύμβουλο του Τσίπρα τον πρόεδρο των… Ιλουμινάτι!


 


Τη σύνδεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ με άτομα που διατηρούν στενές σχέσεις με κύκλους της ρωσικής πρωτεύουσας οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν φερόντουσαν ως σύμβουλοι του ιδίου του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιχειρεί δημοσίευμα του γνωστού αμερικανικού μέσου Radio Free Europe / Radio Liberty (RFE/RL).

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο ηλεκτρονική αλληλογραφία που έχει υποκλαπεί τους προηγούμενους μήνες – υποτίθεται αποό Ρώσους χάκερς… – εμπλέκουν τα άτομα αυτά στην προσπάθεια προώθησης του «ευρασιατισμού» (εξηγείται στο άρθρο), με κομβικό πρόσωπο Ρώσο διπλωμάτη που υπηρέτησε επί μακρόν στην Αθήνα. Το δημοσίευμα εμφανίζει τον… πιο «πεφωτισμένο» (Ιλουμινάτο) από όλους (τον έκαναν πρόεδρο και μάλιστα ισόβιο!), τον Έλληνα Νίκο Λάο, να είναι σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ!

Αν είναι ή δεν είναι ΔΕΝ μπορούμε να το πούμε, ούτε υιοθετούμε το βαρύτατο αυτό δημοσίευμα (υπήρξε ίδιο από τους Financial Times που έτυχε διάψευσης από το ΥΠΕΞ), το οποίο εάν είναι συκοφαντικό δεν αρκεί η πολιτική καταδίκη με διαψεύσεις αλλά οι θιγόμενοι θα πρέπει να κινηθούν και νομικά εναντίον του μέσου, παρότι τελούσαν σε γνώση μας οι κινήσεις που φέρονταν να είχαν αναφερόμενοι στο άρθρο, σε όλες τις διαστρωματώσεις του ελληνικού πολιτικού φάσματος. Το «κατά δήλωση» βέβαια στην Ελλάδα μεσουρανεί, μαζί με το «ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;»…

Ας δούμε λοιπόν το άρθρο που κατά τα φαινόμενα όλοι στην Αθήνα θεωρούν ότι δεν υπήρξε ποτέ και παριστάνουν τους αδιάφορους και τους «υπεράνω».
Ούτε εμείς τα υιοθετούμε, σαφέστατα, όμως σε άλλη χώρα θα είχε προκληθεί σάλος παρόμοιος με τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τα έγγραφα της NSA (μάλλον δεν «πουλάνε» τα της άλλης πλευράς!) ως συνήθως και σε ευρύτερο σχολιασμό θα προχωρήσουμε σε άλλη ανάρτηση:

 Οι αναλυτές των ευρωπαϊκών πραγμάτων κατανόησαν αμέσως πως η νέα, αριστερή, κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, μπορεί να καταστρέψει την εύθραυστη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη ως προς την καταδίκη της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.

Όμως, μέσω διαρροών έγιναν γνωστές οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον συνδεδεμένο με το Κρεμλίνο ιδεολογικό πατέρα της γεωπολιτικής θεωρίας του Ευρωασιατικού χώρου, Αλεξάντερ Ντούγκιν και τον Ρώσο ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγιεφ, ο οποίος, πιστεύεται, πως χρηματοδοτεί τους ρωσόφωνους αυτονομιστές στην Ουκρανία.

Ο Άντον Σεκοφτσόφ, μελετητής της ακροδεξιάς κίνησης στην Ευρώπη, αναφέρει ότι η ρωσική συμπάθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ξεπερνά την όποια συμπάθεια για την Ελλάδα. «Τα φιλορωσικά αισθήματα είναι διαδεδομένα στην Ελλάδα. Όμως η πολιτική αυτών των δύο κόμματων, είναι φανερά και ανοικτά υπέρ της Ρωσίας. Και το γεγονός πως η πρώτη επαφή του νέου πρωθυπουργού Τσίπρα ήταν με τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, σημαίνει, προφανώς, πως θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ακόμα στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία», αναφέρει ο Σεκοφτσόφ.

Τον Δεκέμβριο του 2014 μια ομάδα Ρώσων χάκερς, με την ονομασία Σαλτάι Μπολτάι, δημοσιοποίησε μέρος της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που υπέκλεψε από τον Γκεόργκι Γκάβρις, στενό φίλο και συνεργάτη του Ντούγκιν. Πολλά από τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα αφορούσαν τις προσπάθειες του Ντούγκιν και του Μαλοφέγιεφ να δημιουργήσουν μια δική τους ομάδα Ευρωπαίων πολιτικών και διανοουμένων που θα στηρίζουν τη Ρωσία.

Πολλές δεκάδες από τα μηνύματα αυτά αφορούν συζητήσεις μεταξύ του Γκάβρις και ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μηνύματα αποκαλύπτουν την πολύ στενή συνεργασία όσον αφορά τη στρατηγική επίτευξης του στόχου. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έστελναν υπομνήματα με τις κομματικές τους θέσεις στους Ντούγκιν και Γκάβρις, ζητώντας τους σχόλια και προτάσεις.

Ο Γκάβρις έζησε στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, μέχρι το 2013, περίπου. Στα σχεδόν πέντε χρόνια που ήταν στην Ελλάδα, ως εντολοδόχος του Ντούγκιν, αναζήτησε επαφές με πολιτικούς και δημόσιους παράγοντες στην Ελλάδα, ώστε να προωθήσει τις ρωσικές θέσεις, έναντι του «ατλαντισμού».

Ένας από τους ανθρώπους με τον οποίο είχε επαφές ήταν ο Νικόλαος Λάος, ένας Έλληνας διανοούμενος και σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διατηρεί επιχειρηματικές σχέσεις με τη Ρωσία, όντας συνεταίρος στη ρωσική εταιρεία ασφαλείας R-Tekno.


Σε ένα από τα μηνύματα που διέρρευσαν ο Λάος γράφει στον Ντούγκιν: «Γνωρίζω πολύ καλά πως ενεργεί ο εχθρός και, υπό τη αιγίδα σας, μπορώ να χτυπήσω σκληρά και αποτελεσματικά».

Ένα άλλο μήνυμα αναφέρει τον Πάνο Καμμένο, ηγέτη των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και νυν υπουργό Άμυνας της Ελλάδας. Το μήνυμα, με ημερομηνία 25 Οκτωβρίου 2014, γραμμένο από τον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο, σύμβουλο σε θέματα στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στο Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Σπουδών, το οποίο έχει ιδρύσει ο Καμμένος, μαζί με τον φίλο του καθηγητή του πανεπιστημίου Θράκης Φίλιππο Τσαλίδη.

«Ο Πάνος εμφανίστηκε πριν έναν μήνα περίπου, γεμάτος ενθουσιασμό, ζητώντας τακτική συνεργασία. Κατόπιν πήγε στη Μόσχα για προσωπικούς λόγους, όπως μας είπε (για τον γάμο ενός φίλου) και κατόπιν εξαφανίστηκε από προσώπου Γης με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τον λόγο της εξαφάνισής του», έλεγε το μήνυμα.

Έναν μήνα μετά το μήνυμα αυτό, το ινστιτούτο του Καμμένου υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με το Ρωσικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών, το οποίο όμως αποτελούσε όργανο της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, μέχρι το 2009, όταν και υπήχθη απευθείας στη δικαιοδοσία του Ρώσου προέδρου. Ο διευθυντής του, Λεονίντ Ρεσετνίκοφ, είναι απόστρατός αντιστράτηγος της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR). 

Ο Ντούγκιν συνδέεται επίσης με τον νέο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Τον Απρίλιο του 2013 ο Κοτζιάς, καθηγητής τότε του πανεπιστημίου Πειραιώς, κάλεσε τον Ντούγκιν να δώσει διάλεξη επί του ευρωασιατικού οράματος στη διεθνή πολιτική. Κατά τη διάλεξη ο Ντούγκιν είχε πει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να ενταχθεί στην υπό τη Ρωσία Ευρωασιατική Ένωση, αλλά να διαδραματίσει ρόλο στην αναδημιουργία της αρχιτεκτονικής της Ευρώπης, σχηματίζοντας έναν ανατολικό πόλο της ευρωπαϊκής ταυτότητας, εντός της ΕΕ, μαζί με την Σερβία και άλλες χώρες.Ο Ντούγκιν έχει εμπλακεί σε παρόμοιες δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη, εδώ και χρόνια. Εδώ και 20 χρόνια έχει δεσμούς με ακροδεξιούς στη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Βρετανία. Οι κινήσεις του Ντούγκιν δεν απέδωσαν καρπούς μέχρι που ένωσε τις δυνάμεις του με τον δισεκατομμυριούχο Μαλοφέγιεφ, έναν συντηρητικό, ορθόδοξο, Ρώσο εθνικιστή. Στις 20 Φεβρουαρίου 2014 ο Ντούγκιν πρότεινε στον Μαλοφέγιεφ, με υπόμνημά του, ονόματα πιθανών εταίρων στη δυτική Ευρώπη.

Ο Ντούγκιν ενθάρρυνε τον Μαλοφέγιεφ να αναπτύξει σχέσεις με τα άτομα αυτά ώστε να δημιουργήσει μια φιλορωσική ελίτ πολιτικών που θα υποστηρίζουν τη ρωσική γραμμή. Στα τέλη Μαΐου 2014 ο Μαλοφέγιεφ δέχτηκε εκπροσώπους από διάφορα κόμματα, του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβανομένου, σε μια μυστική σύσκεψη στη Βιέννη.

Στη συνάντηση αυτή, αναφέρει ο Σεκοφτσόφ, οι Ντούγκιν και Μαλοφέγιεφ, συναντήθηκαν με εκπροσώπους του αυστριακού «Κόμματος της Ελευθερίας», του βουλγαρικού «ATAKA», του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου», προσπαθώντας να προωθήσουν τη ρωσική εξωτερική πολιτική.

Δε υπάρχουν καθαρές αναφορές που να αποδεικνύουν πως ο Ντούγκιν ή ο Μαλοφέγιεφ χρηματοδότησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα. 

Ωστόσο, υπάρχουν μηνύματα, σχεδόν μυστικιστικού χαρακτήρα, μεταξύ Ελλήνων και ανθρώπων του Ντούγκιν. 

Ο Λάος και ο Γκάβρις, ιδιαίτερα, φέρονται να μιλούσαν συχνά για φημολογούμενους μασόνους εντός του ελληνικού πολιτικού φάσματος, οι οποίοι παρουσιάζονταν ως οι μεγαλύτεροι εχθροί της ρωσικής γραμμής. 

Ο Λάος όμως είναι ο επικεφαλής των Ιλουμινάτι. 

ΠΗΓΗ: http://www.rferl.org/content/greek-syriza-deep-ties-russian-eurasianist-dugin/26818523.html


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 10:16 pm


Το «κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν» στην ελληνική πολιτική σκηνή


 


Στο πολυκομματικό φάσμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, κυριαρχεί ένας αόρατος αλλά χαρτογραφημένος «κομματικός» σχηματισμός, ο οποίος αποτελεί τον μακροβιότερο που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος! Γεννήθηκε πριν ακόμη απελευθερωθεί η χώρα από τους Οθωμανούς. Πρόκειται για το διαχρονικά ισχυρό «Ρωσικό Κόμμα», του οποίου πρώτος ηγέτης ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-αμυντικός αναλυτής


Σύγχρονα μέλη του είναι όσοι πιστεύουν στην μεσσιανική ισχύ του «ξανθού γένους», ευθυγραμμίζουν απόλυτα την κοινή θρησκευτική κληρονομιά (σ.σ. οι Ρώσοι ορθόδοξοι είναι παλαιοημερολογίτες) με την αναγκαιότητα μιας μόνιμης συμμαχίας με την Μόσχα (σ.σ. την αποκαλούμενη και Τρίτη Ρώμη από τους Πανσλαβιστές) και ευελπιστούν ότι πλησιάζει η ώρα (ο καιρός γαρ εγγύς…) για να συντριβεί η Τουρκία από τα ρωσικά όπλα, τα οποία στη συνέχεια θα μας παραδώσουν την Κωνσταντινούπολη… στο πιάτο, βάσει κάποιου μυστικού γεωπολιτικού συμβολαίου.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ανατροφοδότησε τη δυναμική του «ρωσικού κόμματος», καθώς η τοποθέτηση του καθηγητού Νίκου Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών, γνωστού για θέσεις που τάσσονται υπέρ της στενότερης συνεργασίας με την Ρωσία (σ.σ. ο Κοτζιάς μελέτησε και τη θεωρία του Ευρασιανισμού του Αλεξάντερ Ντάγκιν), σε συνδυασμό με την εκπεφρασμένη στάση των ΑΝΕΛ υπέρ μιας νέας γεωπολιτικής στροφής προς την Ρωσία, δίνουν από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα τον παλμό μιας πολιτικής που θα μπορούσε να επιφέρει και άλλα προβλήματα πιθανόν ακόμη πιο σημαντικά στον ζωτικής σημασίας τομέα της εξωτερικής πολιτικής...Στην πατρίδα μας, ιστοσελίδες και blogs, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, αναπαράγουν την εικόνα του κραταιού Σλάβου ηγεμόνα Βλαδίμηρου Πούτιν, ο οποίος στις μέρες μας έχει καταφέρει να μετονομάσει το ρωσικό σε «Κόμμα του Πούτιν», συγκροτώντας τον ισχυρότερο μηχανισμό στην Ελλάδα, με τους περισσότερους οπαδούς οι οποίοι διαστρωματώνονται σε όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς δεξιάς και αριστεράς….

Αν ήδη έχετε αναρωτηθεί πόθεν προκύπτουν τα παραπάνω συμπεράσματα, σας ενημερώνουμε ότι εκτός της Ιστορίας – που βρίθει παραδειγμάτων άκρατης ρωσοφιλίας (τσαρικής, σοβιετικής, μετασοβιετικής) – υπάρχουν και τα αποτελέσματα μιας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας δημοσκόπησης, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα» (τεύχος 25/08-31/08/2012) με την επιμέλεια του Παντελή Ζήλου.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του τότε καθηγητή Νίκου Κοτζιά και σημερινού επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και της εταιρείας Kapa Research, το 78,9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι εκείνος που κινεί τα νήματα στη Ρωσία, το 74% πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει τη χώρα μας στην οικονομική κρίση που διέρχεται και το 85% βλέπει θετικά την συνεργασία στην ενέργεια με την Μόσχα.

Επίσης, το 86,3% των Ελλήνων πιστεύει ότι η Ρωσία αποτελεί ανερχόμενη δύναμη, το 64,7% πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει θετικά υπέρ της χώρας μας σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής (Κυπριακό, Σκόπια). Το 51,2% πιστεύει ότι η χώρα μας θα πρέπει να ακολουθήσει μια πολιτική περισσότερο φιλορωσική, έναντι του φιλοαμερικανικού προσανατολισμού της (18,4%) καθώς ένα 30,4% δεν πήρε θέση.

Ωστόσο, ασχέτως απαντήσεων, η πλειοψηφία εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει μια πολιτική περισσότερο «φιλελληνική», αντί να ακολουθεί κάποια υπερδύναμη και αυτό έχει τη σημασία του. 

Συμπερασματικά, τα συντριπτικά ποσοστά δείχνουν τη δύναμη του «Κόμματος του Πούτιν», προς το οποίο (βάσει των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων) στρέφονται οι Έλληνες και ζητούν σύναψη στενότερων σχέσεων με την Ρωσία. Δηλαδή για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται, ότι στη γεωπολιτική συνείδηση των Ελλήνων, λειτουργούν αρχετυπικά μεσσιανικά πρότυπα της Τουρκοκρατίας, καθώς το συναίσθημα θριαμβεύει της λογικής.

Αυτή η μάζα ανόμοιων κομματικά πολιτών, στρατευμένων στην ιδέα του προστάτη «ξανθού πατερούλη», αγνοεί τον πανσλαβισμό και τα δεινά που επέφερε μέσω του βουλγαρικού και του σερβικού εθνικισμού, την υφαρπαγή των βυζαντινών συμβόλων και την πολιτική υποβάθμισης του πατριαρχείου Κων/πολης μέσω της θεωρίας της Τρίτης Ρώμης, ξεχνά ότι η Σοβιετική Ρωσία συνέχισε την πολιτική καθόδου στις θερμές θάλασσες, υποκινώντας τον Εμφύλιο Πόλεμο.

Αλλά κι αν ακόμη «διαχωρίσουμε» τη σοβιετική, από τη Ρωσία του Πούτιν, ας μην ξεχνούμε ότι οι Ρώσοι πώλησαν τα αντιαρματικά Kornet-E στους Τούρκους (ενώ είχαν δώσει… τον λόγο τους ότι δεν θα το πράξουν), για να μπορούν να προσβάλλουν αποτελεσματικά τα Leopard 2HEL του ΕΣ και τους εφοδίασαν με το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.

Επίσης, τα Σκόπια έχουν αναγνωριστεί ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελεί δικαιολογία η μη φιλική ελληνική στάση απέναντι στη Ρωσία, αφού πέραν του ότι μόνο εχθρική δεν είναι, τουλάχιστον συγκριτικά με τα άλλα κράτη-μέλη είτε του ΝΑΤΟ είτε της ΕΕ, θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν προϋπόθεση της οποιαδήποτε «στρατηγικής συνεργασίας» με τη Μόσχα, είναι η αποχώρηση από τους Δυτικούς θεσμούς συνεργασίας και ασφάλειας και η άνευ όρων, «θρησκευτικού» τύπου προσήλωση στις απόψεις του Κρεμλίνου. Επίσης, θα πρέπει να πληροφορηθούμε ποια μορφή θα λάβει ακριβώς οποιαδήποτε επιβουλή εναντίον των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αξιολογώντας στη συνέχεια την αξιοπιστία της.

Τα πράγματα ωστόσο καθίστανται πολύ πιο σοβαρά σε επίπεδο γεωστρατηγικής εάν δούμε την μεγάλη εικόνα των σεισμικών αλλαγών που συμβαίνουν στην θερμαινόμενη Ανατολή (ανατολική Ευρώπη, ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή). Η χώρα μας κατάφερε να ισορροπήσει μέσω των συμμαχιών που ανέπτυξε με Ισραήλ, Αίγυπτο και αναθερμαίνοντας τη σχέση με τις ΗΠΑ, την πίεση που συνεχίζει να της ασκεί η νέο-οθωμανική Τουρκία.

Μάλιστα, σε μια κρίσιμη περίοδο, κατόρθωσε να αναβαθμιστεί σε πόλο σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή. Η κυβερνητική αλλαγή έχει αρχίσει να δημιουργεί κραδασμούς και δημιουργεί πια εύλογες απορίες αναφορικά με το αν η Αθήνα σχεδιάζει όντως μια γεωπολιτική στροφή έχοντας ως στόχο να έλθει εγγύτερα με την Μόσχα.

Θα μιλήσουμε χωρίς περιστροφές: Ρωσία, Γερμανία και Τουρκία ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες συμφερόντων, ευαρεστούνται από τις νέες δηλώσεις της συγκυβέρνησης της ριζοσπαστικής αριστεράς με τους ΑΝΕΛ. Στριμωγμένοι στο γεωπολιτικό καναβάτσο οι Ρώσοι θα υπερθεματίσουν και θα υποστηρίξουν οποιαδήποτε μορφής διαφοροποίηση που θα εκδηλωθεί στο μαλακό υπογάστριο της Rimland (γεωγραφικό σύμπλοκο Ελλάδας-Τουρκίας), λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Η Μόσχα έχει επιλέξει να καταστήσει την Τουρκία ενεργειακό κόμβο, προκειμένου να αντισταθμίσει μελλοντικά την απώλεια του ουκρανικού χώρου (σ.σ. ως διαδρόμου μεταφοράς ενεργειακών αγαθών). Ήδη η Άγκυρα διαφωνεί πλέον σε ζωτικά στρατηγικά ζητήματα με τους Αγγλοσάξονες. Οι δύο αναθεωρητικές δυνάμεις δεν θα είχαν αντιρρήσεις να γίνουν μάρτυρες της μετάπτωσης της Ελλάδας σε κράτος αστάθειας, καταναλωτή ισχύος, καθώς ενδεχόμενη αναβάθμιση του ελλαδικού χώρου σε ενεργειακό κόμβο, απλά ακυρώνει ή εξασθενεί σημαντικά τα δικά τους σχέδια.

Ο τρίτος εταίρος, η Γερμανία, αγωνίζεται να μη διακοπεί η προνομιακή για το Βερολίνο εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, ενώ μια συν τω χρόνω ενεργειακή ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, είναι σαφές ότι θα ψαλίδιζε τους ευρύτερους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς της, καθώς θα αναδείκνυε την Αθήνα σε κόμβο-ρυθμιστή της ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ, μειώνοντας ακόμη περισσότερο τη ρωσική παράμετρο.

Συνεπώς, η άνοδος της ριζοσπαστικής αριστεράς στην εξουσία προσφέρει «ευκαιρίες» για Μόσχα, Άγκυρα, Βερολίνο, και πιθανώς να μεγεθύνει την τρύπα στο μαλακό υπογάστριο της Rimland με πολύ σοβαρές επιπτώσεις. Δηλαδή ενώ διανύαμε μια δυναμική περίοδο γεωστρατηγικής αναβάθμισης, φαίνεται ότι φλερτάρουμε όχι απλά με τη διακοπή της αλλά με την αντιστροφή της!!!

Αυτό βέβαια, ουδόλως ενδιαφέρει το χριστεπώνυμο και μη πλήθος του κόμματος του Πούτιν, το οποίο πιστεύει πως η Ρωσία (η Τρίτη Ρώμη) θα προστρέξει την Ελλάδα συμμαχώντας μαζί της κατά των δαιμόνιων Αγγλοσαξόνων. Μόνο που για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρωτίστως η Μόσχα να σωθεί πρώτα η ίδια και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τρίτους… (σ.σ. ακόμη αναμένουν οι Κύπριοι τα 5 δις του Πούτιν).

Όλα αυτά ας μας κάνουν να σκεφθούμε, ότι πουθενά στον κόσμο δεν κατοικοεδρεύει κάποιο άδολο ξανθό γένος, που θα προστρέξει με κάποιο ουράνιο σάλπισμα τον αγωνιζόμενο Ελληνισμό. Η Επανάσταση του 1821 συνέβη μετά την καταστροφική και ολέθρια εμπειρία των Ορλωφικών (1770), όταν οι «αδελφοί Ρώσοι» εγκατέλειψαν τους δυστυχείς Έλληνες στα στίφη των Τουρκαλβανών, αφού διαπίστωσαν ότι δεν τους ήταν πλέον χρήσιμοι.

Η τραυματική εμπειρία των όσων συνέβησαν τότε δεν σβήστηκε ποτέ από τη μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (σ.σ. για την εκδίωξη των Τουρκαλβανών, ο Σουλτάνος επέτρεψε τη συγκρότηση μικτών αποσπασμάτων Οθωμανών και Ελλήνων επαναστατών). 

Ούτε Αγγλοσάξονας, ούτε Ρώσος, ούτε Κινέζος, ή… εξωγήινος θα βοηθήσει, παρά μόνον αν υπάρχει ταύτιση συμφερόντων και όχι μέσω της αόριστης επίκλησης κάποιου δικαίου, κληρονομιάς ή ό,τι άλλου. Ας αντιληφθούμε άπαντες ότι ως ένα από τα αρχαιότερα έθνη της γης, έχουμε δυνάμεις κοιμισμένες ή νωθρές, χωρίς ανάγκη μεσσιανικής εναπόθεσης ελπίδων σε κάποιον αλλογενή.
Ο ρεαλισμός που οφείλουμε να έχουμε στο μείζον ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής, ακριβώς λόγω της εν πολλοίς τραυματικής ιστορικής μνήμης, αποτελεί τον ικανότερο διδάσκαλο. Αρκετά «παιδαγωγηθήκαμε» από παιδαριώδη λάθη του παρελθόντος. 

«Καί μήν ἔχοντας πιό κάτου ἄλλο σκαλί νά κατρακυλήσης πιό βαθειά στοῦ Κακοῦ τήν σκάλα, γιά τἀνέβασμα ξανά πού σέ καλεῖ, θά αἰστανθῆς νά σοῦ φυτρώσουν, ὤ χαρά! τά φτερά, τά φτερά τά πρωτινά σου τά μεγάλα!
(Κωστής Παλαμάς, Ὁ Δωδεκάλογος τοῦ Γύφτου, Η’ 139)
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 9:44 pm


«Λοιπόν έχουμε πόλεμο»;


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός  

Η ιστορική αυτή φράση του Μεταξά προς τον Ιταλό Πρεσβευτή Γκράτσι το 1940 είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Όχι, γιατί είμαστε στα πρόθυρα πολέμου με κάποια ξένη χώρα, δόξα τω Θεώ, αλλά γιατί το εγχώριο κατεστημένο, οι ολιγάρχες δηλαδή, αντιδρά σφοδρά και από την πρώτη στιγμή σε αυτά που διαισθάνεται ότι θα ακολουθήσουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν νομίζουμε ότι έχει ξαναγίνει αυτό που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή να ζητούν κάποιοι τον λόγο από την, ή να κρίνουν μια, κυβέρνηση η οποία έχει ζωή μόλις ολίγων ημερών στην εξουσία.  Και μάλιστα μια κυβέρνηση που προέρχεται κυρίως από ένα κόμμα, που αναλαμβάνει για πρώτη φορά τα ηνία της χώρας!

Τα προβλήματα της κυβέρνησης πολλά και διάφορα…

Αρχίζουν από το «μέγα» θέμα που βασανίζει τους κ.κ. Βενιζέλο και Παπανδρέου ως προς το ποιος θα πάρει το καλύτερο γραφείο στην Βουλή… Ακολουθεί κατά βήμα η απαίτηση του κ. Σαμαρά για να έχει δύο γραφεία και αυτός στην Βουλή, ένα ως πρώην πρωθυπουργός και ένα ως αρχηγός της ΝΔ!!! Προφανώς οι κύριοι αυτοί είχαν λύσει όλα τα άλλα προβλήματα όταν συγκυβερνούσαν ή κυβερνούσαν την χώρα, οπότε δεν τους απασχολούν τα τρέχοντα θέματα που βασανίζουν όλους εμάς τους άλλους όμως.

Αλλά γιατί να μην αντιδρά έτσι το εγχώριο κατεστημένο όταν παίρνει θάρρος ή βλέπει συμμάχους από την συμπεριφορά Ευρωπαίων θεσμικών αξιωματούχων;  Μια συμπεριφορά η οποία είναι το λιγότερο απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη!  Και αναφερόμαστε στον κ. Σούλτς, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στα όσα ακολούθησαν την επίσκεψη του και τις συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Τσίπρα.  Γιατί μετά τον κ. Τσίπρα συναντήθηκε με τους κκ Σαμαρά, Βενιζέλο και Θεοδωράκη.

Ο κ. Σούλτς κατά την επίσκεψη του στον αρχηγό του κόμματος ΠΟΤΑΜΙ, δηλαδή στον κύριο Θεοδωράκη, δήλωσε ότι «Για μένα θα ήταν προτιμότερο ο κ. Τσίπρας να είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και όχι με το κόμμα ΑΝΕΛ, πράγμα το οποίο έπραξε. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τα πράγματα όπως διαμορφώθηκαν»!!!

Που ακούστηκε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να δηλώνει σε επίσημη επίσκεψη του σε μια ξένη χώρα, μέλος της ΕΕ, ποια κόμματα θα επιθυμούσε να συγκυβερνούσαν μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, που λέει ο λόγος, έτσι όπως κατάντησαν την Ελλάδα τα «υπάκουα παιδιά» που την κυβερνούσαν; Στην Ουκρανία νομίζει ότι ήλθε; Πάλι καλά που δεν ζήτησε ο κ. Σούλτς να συγκυβερνά την χώρα και το κόμμα «ΠΗΓΑΣΟΣ», «ΔΟΛ», λέμε τώρα, αν υπήρχαν κόμματα με τέτοια ονόματα…  Και ας μην πούμε στον εν λόγω κύριο τι κάνει ο Ελληνικός λαός για την προτίμηση του αυτή…

Εκτός και αν ο Γερμανός (ας μην το ξεχνάμε αυτό) αυτός πολιτικός δεν έκανε  τις συγκεκριμένες δηλώσεις ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά με το «καπέλο» του Αρχηγού των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο… 


Οπότε έτσι εξηγείται και η …αγάπη του προς τον κ. Βενιζέλο και η δήλωση του ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Σαμαράς «υπηρέτησαν τα ελληνικά συμφέροντα και την πατρίδα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»!!!  Λέτε κύριε Σουλτς να μην το γνωρίζουμε αυτό;  

Για αυτό άλλωστε οι Έλληνες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητους Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, το Κόμμα των Κεντρώων.  Και οποία δικαίωση για τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο να τους δίνει τα εύσημα ένας Γερμανός πολιτικός!!! 

Τέλος θα επισημάνουμε στον κ. Σούλτς ότι ο ρόλος του δεν είναι να ενημερώνει τα άλλα κόμματα για τις θέσεις της κυβέρνησης και ειδικά του κ. Τσίπρα.  Αυτό το κάνουν οι πολιτικοί μας από μόνοι τους…. Δεν έχουν ανάγκη έναν Γερμανό υπήκοο για τον ρόλο του ταχυδρόμου… Εκτός και αν «κάρφωνε» σε αυτούς τον κ. Τσίπρα!!!

Αυτά βλέπουν μετά τα δικά μας τα παιδιά, τα εγχώρια μπουμπούκια, και ρίχνουν το χρηματιστήριο, ειδικά τις μετοχές των Τραπεζών, φέρνουν την καταστροφή με τις συντάξεις του κοσμάκη και δημοσιεύουν στα Ελληνικά ΜΜΕ αλλά και σε κάποια ξένα, ότι άλλο μαύρο και άραχνο μπορεί να φανταστεί κανένας. Καλύτερη απόδειξη για τον πανικό που τους διακατέχει δεν μπορεί να υπάρξει…  Έφυγαν δυστυχώς από την εξουσία τα «φιλαράκια τα καλά» και ήρθαν οι «άλλοι».  Και άμα δεν προλάβουν να τους …στρώσουν, να τους διαφθείρει η εξουσία ή οι ίδιοι, τι θα γίνει;   


Θα «πληρώσουν» τελικά τον λογαριασμό αυτοί που πρέπει, δηλαδή οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες, αυτοί που «ανθράκευσαν» στους λογαριασμούς τους σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού κλεμμένα, μίζες, επιχειρηματικά δάνεια που δεν αποπληρώθηκαν, αλλά ούτε και χρησιμοποιήθηκαν για τις επιχειρήσεις τους, τα κέρδη τους από την δημόσια περιουσία που απέκτησαν αντί πινακίου φακής;

Α, δεν πάμε καλά σε αυτό τον τόπο, θα λένε όλοι τους.  Στρωμένη δουλειά εδώ και δεκαετίες ολόκληρες, όχι λίγα χρόνια, και θα τους χαλάσει την μανέστρα κάποιος Τσίπρας και η παρέα του ΣΥΡΙΖΑ; Άντε και ο «ηλίθιος» Ελληνικός λαός που τους ψήφισε; Όλα και όλα.  Κάπως θα πρέπει να αντιδράσουν και αυτοί… Είπαμε, δείγματα έχουμε πάρει ήδη με το Χρηματιστήριο και τα δημοσιεύματα, τις αναλύσεις των «ειδικών» κλπ.  Δόξα τω Θεώ λεφτά έχουν, και πολλά, και τα έβγαλαν και ακούραστα, οπότε οι λογικοί άνθρωποι αυτής της χώρας ξέρουν τι θα επακολουθήσει.


Η τοποθέτηση του κ. Νικολούδη της Αρχής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος στην θέση του Υπουργού Επικρατείας κατά της Διαφθοράς είναι μια ένδειξη για το τι έρχεται.  Για όσους έχουν μνήμη ή κρατούν καλά αρχεία, όταν ήταν ακόμη στην Ανεξάρτητη Αρχή ο κύριος Νικολούδης είχε πει την μεγαλύτερη αλήθεια που θα μπορούσε να πει κανείς στην Ελλάδα για την διαφθορά.  Ότι δηλαδή «Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ. 


Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ -εφημερίδα ή κανάλι- ή είχε μισθώσει ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή»!!!!

Με λίγα λόγια έλεγε ότι οι ολιγάρχες κάνουν ότι γουστάρουν, ανεβάζουν και κατεβάζουν με τα ΜΜΕ τους κυβερνήσεις, και οι πολιτικοί προσπαθούν να επιβιώσουν και αυτοί, να βγάλουν το ψωμάκι τους ακολουθώντας τις εντολές τους… Και να μην ξεχάσουμε και κάτι άλλο σημαντικό που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τις αντιδράσεις εναντίον της κυβέρνησης που θα πηγάζουν χωρίς να φαίνεται από τους «τραπεζίτες».  


Ο κύριος Νικολούδης είχε μιλήσει στην Βουλή και είχε αναλύσει στους βουλευτές και τον τρόπο που λειτουργούσαν οι τράπεζες που χορηγούσαν «κόκκινα» δάνεια… Ιστορία μου, αμαρτία μου, λάθος μου μεγάλο(;;;)…. που λέει και το λαϊκόν άσμα!!! Γνωρίζει δηλαδή ο κύριος υπουργός όσο κανένας άλλος και τι γινόταν και πως γινόταν η δουλειά.  Δεν έβαλε δηλαδή ο κ. Τσίπρας έναν άσχετο στην θέση αυτή…

Αν δε ο κύριος Τσίπρας αρχίζει να εφαρμόζει είτε τα 22 μέτρα φωτιά όπως τα διαβάσαμε σήμερα στο ereportaz.gr είτε αρχίσει επιτέλους από τις δικαστικές αρχές η διερεύνηση των καταγγελιών του ΓΓ Διαφάνειας κ. Σούρλα, όπως έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη ο νέος υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής, για τα «παστωμένα» περίπου 10 δις ευρώ στο εξωτερικό από τα κόκκινα δάνεια, ή για το λαθρεμπόριο/νοθεία καυσίμων και όλα τα άλλα, τότε δεν θα δούμε απλά εκφοβιστικές ενέργειες από πλευράς των θιγομένων ολιγαρχών με πτώση του Χρηματιστηρίου, δημοσιεύματα κλπ, αλλά ένα πραγματικό «πόλεμο».  Πόλεμο για την επιβίωση τους…  


Και ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να είναι έτοιμος από τώρα για να τους πει και αυτός με την σειρά του όπως έκανε κάποιος άλλος το 1940: «Λοιπόν έχουμε πόλεμο»… 
 
 Έτσι, ή θα καθαρίσει επιτέλους κάποιος την Κόπρο του Αυγεία σε αυτή τη χώρα και οι Έλληνες θα ζήσουν και πάλι ελεύθεροι ή θα πνιγεί η Ελλάδα μας και εμείς μαζί της στον βόθρο της διαφθοράς, της σήψης και των μνημονίων.
Άλλη επιλογή δεν υπάρχει!

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 9:15 pm


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συνάντηση – μυστήριο του Ολλανδού πρεσβευτή με τον υπόδικο Γεωργίου! ΠΡΟΣΟΧΗ.


 Μήπως η κυβέρνηση, πρέπει να στείλει τον Γεωργίου άμεσα σε Ειδικό Δικαστήριο, μαζί με τους συγκατηγορουμένους του, ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου, και να ορίσει επίσης άμεσα νέο Πρόεδρο και νέο Διοικητικό Συμβούλιο (ή να επαναφέρει το παλιο, με την ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ  ως  ΠΡΟΕΔΡΟ και τον ΝΙΚΟ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ως ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ);;;;;

Πόπη Σουφλή


Δεν είναι πλάκα! 

 Στη 1.30 περίπου, ο πρεσβευτής της Ολλανδίας είχε έκτακτη συνάντηση με τον Γεωργίου στο κτίριο της ΕΛΣΤΑΤ!

Την ώρα εκείνη γινόταν σταση εργασίας των υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ για τις αυθαιρεσίες του Γεωργίου.
Κάπως έτσι τον πήραν μυρωδιά,από τη γιαλιστερή Μερσεντές…


Δηλαδή, όταν ο Νταϊσελμπλουμ έβλεπε Τσίπρα και Δραγασάκη – Βαρουφάκη, ο ολλανδός πρέσβευτής έβλεπε Γεωργίου!

Μην ξεχνάμε, στην αρχή της βδομάδας ο Γεωργίου ήταν στις Βρυξέλλες για υπηρεσιακούς λόγους και θα έχει κουβεντιάσει περίπου τα πάντα…

Μήπως στην κυβέρνηση θα πρέπει να ετοιμάζονται για εκπλήξεις ;Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 8:49 pm


Το τελευταίο «αντίο» στον Ντέμη Ρούσσο – Περνάει τις πύλες της Αθανασίας [εικόνες]
roussos708_1
Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου βρέθηκαν το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, για το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο.

Λίγο πριν από τις το 12 έφτασαν στο νεκροταφείο, συντετριμμένοι από τον αδόκητο θάνατό του, η σύζυγός του Αν-Μαρί, η κόρη του Εμιλι, ο γιος του Κύριλλος, τα εγγόνια του, καθώς και ο αδερφός του, Κώστας Ρούσσος. 

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και οι απλοί θαυμαστές του, ακόμα και από το εξωτερικό, που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον σπουδαίο ερμηνευτή. ..

demis1Η σύζυγος του Ντέμη Ρούσσου, Αν-Μαρίdemis2_0Συγκινημένος ο αδερφός του, Κώστας Ρούσσος
demis3newH κόρη του, Έμιλι
Στο Α” Νεκροταφείο βρέθηκαν, επίσης, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Νίκος Αλιάγας, ο Πασχάλης με τη σύζυγο του Αλίκη Αρβανιτίδη, η Μαρίζα Κωχ, ο Πασχάλης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Ηλίας Ψηνάκης. Στεφάνια έστειλαν η Νάνα Μούσχουρη, ο στενός φίλος του Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, η επόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλοι.
ÁÈÇÍÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÍÔÅÌÇ ÑÏÕÓÓÏÕ (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)
ÁÈÇÍÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÍÔÅÌÇ ÑÏÕÓÓÏÕ (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)
ÁÈÇÍÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÍÔÅÌÇ ÑÏÕÓÓÏÕ (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)Η Μαρίζα Κωχ με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι
2235485Ο Γιώργος Χατζηνάσιο
ÁÈÇÍÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÍÔÅÌÇ ÑÏÕÓÓÏÕ (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)Ο Πασχάλης με τη σύζυγό του Αλίκη Αρβανιτίδη
ÁÈÇÍÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÍÔÅÌÇ ÑÏÕÓÓÏÕ (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)
Ο Λάκης Παπαδόπουλος
ÁÈÇÍÁ - ÊÇÄÅÉÁ ÍÔÅÌÇ ÑÏÕÓÓÏÕ (EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)
Ο Νίκος Αλιάγας

Υπενθυμίζεται ότι ο σπουδαίος καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής, σε ηλικία 68 ετών, έπειτα από μακρόχρονη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Υγεία».

«Ο θρύλος της διεθνούς μουσικής δεν είναι πια μαζί μας. Ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε σε ηλικία 68 χρονών. Με βαθιά λύπη σας ενημερώνουμε ότι η τελετή για τον αποχαιρετισμό του αγαπημένου μας καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Α” Νεκροταφείο Αθηνών. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αγάπη και τα μηνύματα συμπαράστασης αυτές τις δύσκολες ώρες», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας του Ντέμη Ρούσσου για τη νεκρώσιμη ακολουθία.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:01 pm


Επίκειται "ιερός εκφοβισμός" όσων υπέγραψαν το κείμενο προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμο ;


Ας το σκεφθεί πολύ καλά ο Άνθιμος, αν τολμήσει να χρησιμοποιήσει την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Θα αποτελέσει μια ακόμη απόδειξη του ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ!

Πόπη Σουφλή

Θέμα της ανάρτησης: Το χρονικό μιας επιστολής διαμαρτυρίας
Όπως φαίνεται στην Επιστολή των 1052 πιστών πρός τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο , εξουσιοδοτήθηκαν 5 πρόσωπα για να την παραδώσουν. 
 
Την επιστολή παρέλαβε ο Πρωτοσύγκελος π. Στέφανος Τόλιος, ο οποίος παρότι γνωρίζει το πρόβλημα από πρώτο χέρι, αρκέστηκε σε μια τυπική γραφειοκρατική αντιμετώπιση. 
 
Σφράγισε το έγγραφο, ζήτησε κατά την τάξιν τις υπογραφές των κομιστών και περιορίστηκε στο να δώσει τον απαραίτητο αριθμό πρωτοκόλλου.

Μάλλον είναι συχνό φαινόμενο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να παραδίδεται επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Παναγιώτατο, που να συνοδεύεται από 1052!!!!!! υπογραφές. 
 
Δεν μπήκε στον κόπο ούτε να συζητήσει το θέμα με τους κομιστάς, ούτε να ενημερώσει επιτόπου τον Παναγιώτατο, έστω τηλεφωνικά εάν όντως απουσίαζε, παρά μόνον άφησε τους ανθρώπους να φύγουν άπρακτοι. Έτσι χάθηκε το τεκμήριο του προσωπικού, αυθόρμητου, πατρικού και ποιμαντικού ενδιαφέροντος από τη μεριά του πατρός Στεφάνου και το θέμα έτυχε μιας άλλης, εντελώς ύποπτης διαχειρίσεως.
Την επόμενη μέρα και πάλι ο Πρωτοσύγκελος, κάλεσε τηλεφωνικά και ζήτησε ραντεβού με έναν εκ των πέντε κομιστών του εγγράφου, στο γραφείο του στη Μητρόπολη την Τετάρτη στις 12:30μμ. 
 
Η κίνησις αυτή ήταν αναμενόμενη και η άποψις μας ομόφωνη εξ’ υπαρχής. Δεν θα αποδεχόμασταν ποτέ οιανδήποτε προφορική απάντηση στο σοβαρότατο γραπτό και επίσημο αίτημα μας. Ο δρόμος είναι ένας, διευθέτηση του ενοριακού προβλήματος και γραπτή επίσημη απάντηση από τον ίδιο τον Παναγιώτατο. 
 
Η εκ των υστέρων πρόσκληση πέντε προσώπων εκ των 1052 σε συνάντηση, όχι με τον Παναγιώτατο αλλά με τον Πρωτοσύγγελο, αποκάλυπτε την επιχειρούμενη υποβάθμιση του όλου ζητήματος. Εκτιμήθηκε λανθασμένα το αγωνιστικό μας φρόνημα και η αποφασιστικότητά μας για οριστική λύση του προβλήματος.

Έτσι την Τετάρτη 28/1/2015 το πρωί απεστάλλη και παρεδόθη στον Πρωτοσύγκελο πατέρα Στέφανο Τόλιο με ταχυμεταφορική εταιρεία, η κάτωθι υπογεγραμμένη επιστολή από τους πέντε κομιστάς του πρώτου εγγράφου:

Θεσσαλονίκη 27-1-15
Πανοσιολογιώτατε πάτερ Στέφανε,
σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή σε απάντηση της πρόσκλησης που απευθύνατε με  τηλεφώνημά σας στον κ. (ΧΧΧΧΧΧΧΧ), ως ενός εκ των κομιστών της από 19-1-15 με αρ. πρωτ. 56/26-1-2015 επιστολής προς τον Παναγιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, να προσέλθει στο γραφείο σας στη Μητρόπολη για να συζητήσετε σχετικά με το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής.
Σας ζητούμε συγνώμη, πάτερ, που δεν θα ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή σας, καθόσον ουδείς εξ ημών που παραδώσαμε την εν λόγω επιστολή έχει την εξουσιοδότηση να συνομιλεί και να δέχεται εξηγήσεις εξ ονόματος των 1052 αδελφών μας που την προσυπέγραψαν. Η μόνη εξουσιοδότηση που είχαμε ήταν να σας την παραδώσουμε. Φρονούμε ότι η επιστολή μας είναι σαφέστατη και δεν μένει τίποτα άλλο παρά να περιμένουμε εκ μέρους του Παναγιωτάτου Επισκόπου μας κ.κ. Ανθίμου τα εξής:
α. Τη σαφή καταδίκη των αιρέσεων του Παπισμού, του Οικουμενισμού και του Μονοφυσιτισμού.
β. Τη θεραπεία της ακαταστασίας που ταλανίζει την ενορία του Προφήτη Ηλία Άνω   Πόλεως και την άρση των απαγορεύσεων που καθιστούν αδύνατη την άσκηση του ιερατικού, κηρυκτικού,  πνευματικού και κατηχητικού έργου του  Πατρός Νικολάου Μανώλη.
γ. Την ηθική μας αποκατάσταση από την άδικη κατηγορία  του οπαδισμού.
Επίσης, σεβαστέ πάτερ Στέφανε, σας  ενημερώνουμε ότι η από 19-1-15 επιστολή μας, από σεβασμό προς τους 1052 αδελφούς μας, οι οποίοι την προσυπέγραψαν ζητώντας την αποκατάσταση του  π. Νικολάου και τη δημόσια ορθόδοξη τοποθέτηση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη μας προς δόξαν της Ορθοδοξίας μας και  ιδιαιτέρως της φιλτάτης τοπικής μας Εκκλησίας, έχει δοθεί στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου.
Αν, παρόλα αυτά, φρονείτε ότι δυνάμεθα ως πρόσωπα να βοηθήσουμε στην επίλυση των ως άνω προβλημάτων, παρακαλούμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να μας ενημερώνετε εγγράφως και συγκεκριμένα.
Μετά βαθυτάτου σεβασμού ασπαζόμενοι την δεξιά σας
Σώρος Ιωάννης                                                   Τσιβγούλης Απόστολος
Αντωνίου Δημήτριος                                                Τσίτσαρης Γεώργιος
Παραδείσης Ιωάννης                                            
Η επιστολή επιδόθηκε πριν από τις 11 το πρωΐ και ο Πρωτοσύγκελος επανήλθε εκ νέου με τηλεφώνημα, στο ίδιο πρόσωπο, κυριολεκτικά "εκτός εαυτού". Ο κατήφορος του τηλεφωνήματος αυτού ολοκληρώθηκε με “συμβουλευτικές” απειλές πνευματικής φύσεως του τύπου: “Κοιτάξτε πως να σώσετε την ψυχή σας…” προς τον “τυχερό” αδερφό μας, που αντιμετώπισε με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία τον αγανακτισμένο πατέρα Στέφανο.
Παραδίδουμε στη δημοσιότητα την εξέλιξη αυτή, η οποία μας βάζει σε σοβαρές υποψίες οτι θα επικοινωνήσουν προσωπικά με άτομα που τα θεωρούν “του χεριού τους” ή που μπορούν ενδεχομένως να επηρεάσουν την "υπογραφή" τους με οποιονδήποτε τρόπο.
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη οφείλουμε να σταθμίσουμε προσεκτικά τα γογονότα και να λάβουμε αποφασιστική και ξεκάθαρη θέση: 
Το Ιστολόγιο Κατάνυξις είναι σε 24ωρη επιφυλακή και επαγρύπνηση. Είμαστε στη διάθεση σας για να δημοσιοποιήσουμε άμεσα ενδεχόμενη περίπτωση "ιεράς τρομοκράτησης" εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, έστω και ενός εκ των αδερφών μας που ομολογούν με την υπογραφή τους.
Ο δίκαιος αυτός αγώνας, έχει συγκινήσει πολλούς σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο. Ηλεκτρονικά μηνύματα υποστήριξης, προστίθενται καθημερινά στις 1052 υπογραφές, από κάθε γωνιά της Ελλάδος και ολοκλήρου της Υφηλίου. 
“Βομβαρδίστε” κι εσείς το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο με τα στοιχεία σας:  ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, (ΤΗΛΕΦΩΝΟ προαιρετικά)
“Στώμεν καλώς”
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 6:46 pm


Υπεγράφη το ΠΔ για την ΕΥΠ


Σχόλιο: ΜΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΠΕΡΙ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;;;
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΥΠΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΜΟΥ...Υπεγράφη πριν από λίγο το Προεδρικό Διάταγμα για την... τύχη της ΕΥΠ. Σύμφωνα με αυτό, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπάγεται πλέον στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, χωρίς να
διευκρινίζεται όμως αν την ευθύνη της θα έχει ο
υπερυπουργός, Νίκος Βούτσης, ή εάν θα ελέγχεται από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Η αλήθεια είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση το Προεδρικό Διάταγμα αποκτά καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς και στο παρελθόν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπαγόταν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, που τώρα "μπαίνει" στο Εσωτερικών.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 6:22 pm


SYRIZAoathBreakers


 Ευτυχώς, δεν είναι όλοι προβληματικοί στην αντίληψη.
Υπάρχουν κι αυτοί που βλέπουν καθαρά ποιός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ... ποιός είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Ας φυλάξουν οι εθελοτυφλούντες το κείμενο αυτό, και πολύ σύντομα θα δουν δυστυχώς την επιβεβαίωση των γραφομένων... κι αν κάτι τους εμποδίσει να δουν ότι εξαπατήθηκαν, θα είναι μόνο το άμετρο "εγώ" τους.

Πόπη Σουφλή

ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη
GiorgosHatzidakis @ facebook
HatzidakisGiorg @ twitter

Νωπό είναι ακόμη το μελάνι από τις υπογραφές υπουργοποίησης της αποφράδας ημέρας και ήδη μια υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει τον όρκο της κατά αισχρό τρόπο και συμπεριφέρεται φασιστικά ενάντια στη λαϊκή βούληση και το ισχύον Σύνταγμα!!!

Ο λόγος για την απεχθέστατη μούμια, τη λαθρολάγνα, μισέλληνα, οικογενειοκράτη Χριστοδουλοπούλου που ήδη υποσχέθηκε ιθαγένεια σε όλους τους «μετανάστες» (εννοεί τους λαθροεισβολείς, μετανάστες δε ζήτησε ποτέ επίσημα η Ελλάδα) 2ης γενιάς, είτε γεννήθηκαν είτε εισέβαλαν από μικρή ηλικία (ξαφνικά διευρύνει και την έννοια 2ης γενιάς που αναφέρεται σε όσους γεννήθηκαν και μόνο!!!). 
 
Δεν προλάβαμε καν να διακωμωδήσουμε το τσίρκο που «από μοίρα κακιά» ανέλαβε τα ηνία της κακορίζικης χώρας μας και τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια που είχαμε εκθέσει γίνονται εφιαλτική πραγματικότητα:  ΣΥΡΙΖΑ: ΕΝΑ ΡΟΖΟΥΛΙ ΚΚΕ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΒΑΦΤΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ http://t.co/plWLCYEgWI


Επειδή και ο εθνοκτόνος Ραγκούσης είχε πράξει ανάλογα, το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις μεθοδεύσεις βίαιης αρπαγής της Εθνικής Κυριαρχίας, τελεσίδικα και αμετάκλητα! 
 
Άρα η μούμια είναι και επίορκος αφού δηλώνει ευθαρσώς ότι θα καταλύσει το Σύνταγμα
 
Ήδη μας έχουν υποχρεώσει να ανεχόμαστε σχεδόν 1.000.000 εχθρούς του Έθνους και της Φυλής να ψηφίζουν, αλλοιώνοντας τα εκλογικά αποτελέσματα (δείτε ανάλυση στο ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ. ΑΚΟΜΗ Ή ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ στο http://t.co/uowqBPnyp2 ). 
 
Άλλωστε αυτό είναι και το βραχυχρόνιο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ: θα συγκυβερνήσει με τον εγκεφαλοΚαμμένογια λίγους μήνες, μέχρι να εντάξει τους 18άρηδες(που χάρη στην αριστερή πλύση εγκεφάλου που υφίστανται «σχολιώθεν» και «παιδιώθεν» θα ψηφίζουν μαζικά) και τους λαθροέποικους. 
 
Κατόπιν θα δηλώσει ότι είναι αδύνατη η συγκυβέρνηση με τους φασίστες (ο Τσιπραλέξης έχει μεγάλη εμπειρία στις προδοσίες εταίρων του – ο Κουβέλης ακόμη κάπου κλαίει τη χαμένη παρθενιά του, αγκαλιά με τον Αλαβάνο ενώ το παπαδαριό ζητάει άφεση), θα προκηρύξει εκλογές και θα τις κερδίσει χάρη στην απύθμενη βλακεία του Έλληνα ψηφοφόρου και τις αμέτρητες ψήφους των εισβολέων.  
 
Ακριβώς όπως είχαμε προβλέψει στο Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ Ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ http://t.co/P4PUxXXy71


Την ίδια ώρα κάνουν κουρέλι τις επιθυμίες του Ελληνικού λαού για μείωση του αδηφάγου κράτους (που κατέστησε τη χώρα μας διεθνή παρία), για εξάλειψη του εγκληματικού πανεπιστημιακού ασύλου (που κατέστησε τα ΑΕΙ μας άντρα λαθρεμπόρων, τρομοκρατών κι εγκληματιών), για εθνική κυριαρχία (ήδη τα χτηναλβανά δηλώνουν ότι θα διαπραγματευτούν «εκ νέου» για την ΑΟΖ, σίγουροι για τις παραχωρήσεις που ο ψοφοδεής ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει) και για εθνοκάθαρση...

Αντ΄αυτού, ως άλλοι κονκισταδόρες ρίχνουν χάντρες και καθρεπτάκια στους αφελείς ιθαγενείς που σύντομα θα εξαφανίσουν τα στίφη των εισβολέων. Χάντρες και καθρεπτάκια όπως η ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των φόρων, το κλείσιμο καταστημάτων τις Κυριακές κ.ο.κ. «Θέλει Αρετήν και Τόλμη η Ελευθερία» συνέλληνές μου, αλλά εσάς ούτε για Τολμηρούς ούτε για Ενάρετους σας κόβω τελικά....

1 σχόλιο:Konstantinos Theodoropoulos Κεφάλαιο Ποινικού Κώδικα '' ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ'' άρθρο 134 παράγραφος 2: '' Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος ... 

α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας Η ΜΕ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (σσ άρα και υπουργοί και ψηφίζοντες βουλευτές) να καταλύσει Η ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ... το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ...

''Επειδή λαός που αποτελεί το εκλογικό σώμα είναι ΜΟΝΟ οι Έλληνες πολίτες και Έλληνες πολίτες μπορεί κατά την νομολογία του ΣτΕ να είναι άνευ άλλου τινός μόνο τα παιδιά Ελλήνων πολιτών και επειδή κατά την ίδια δημοσιευμένη νομολογία το γεγονός και μόνο της φοίτησης σε Ελληνικό σχολείο ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ συνταγματικώς να επιβεβαιωθεί ο ιδιαίτερος δεσμός του αλλοδαπού με την Ελλάδα, ώστε να πολιτογραφηθεί, ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ υπάρχει επιπλέον γνώση και δόλος και συνεπώς ΠΛΗΡΟΥΤΑΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ του προπεριγραφόμενου εγκλήματος. 

ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ Η ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟ και επιπλέον να δεσμευθεί ότι θα ανακαλέσει ως αντισυνταγματική ΚΑΘΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ. 

Δεν κατάλαβα, εδώ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και κάθε άλλος αντεθνικός αλήτης βγαίνει ως αντιπολίτευση και υπόσχεται αναδρομική κατάργηση νόμων και διεθνών συμφωνιών ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ;;;;;;!!!!!! 

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ! 

ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 5:38 pm


Ο εκλεκτός κύριος Ποτάμης… Λύσσαξε ο κύριος τίποτας! Άλλα τού είχε τάξει το μεγάλο αφεντικό… Και η μάσκα γελοία....αλλά η μουτσούνα που κρύβεται από πίσω, φρικιαστική!..

 

Το θέμα, δεν είναι ο.. "εκλεκτός κύριος Ποτάμης"... Το μείζον θέμα, είναι οι σαβούρες που τον ψήφισαν...
 
Πόπη Σουφλή


Λύσσαξε ο κύριος τίποτας!
Άλλα τού είχε τάξει το μεγάλο αφεντικό.


Σου λέει, » Πού θα ξαναβρώ ευκαιρία, εγώ, ο πλήρως αστοιχείωτος, οδυσλεξικός, ο κοπανιστός αέρας, ομπαρούφας, ο αδυνατών να ολοκληρώσω μία δομημένη πρόταση που έχω κάνει »στυλ»  την έκφραση σκέψεων(!) μονολεκτικά,


     ..πού θα βρώ ευκαιρία να τρουπώσω, να φάω τ” άντερά μου,
     ..αν όχι τώρα, που εμφανίζομαι ως ημιαπολιτίκ διανόηση(!!), προοδευτική(!!!)φράξια συνασπισμένων φελών, τώρα που έκλεψα στην τούρλα του… 

χαμού ένα 6,05% από διάφορους απελπισμένους πασόκους και παραπλανημένους αφελο-ηλίθιους,

 ..όντας Ο ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ του συστήματος γενικά, και του εθνικού εργολάβου-νταβατζή ειδικά,
..όντας ο φερετζές της ακροδεξιάς πρώην συγκυβέρνησης,

..όντας η σερβιέτα που κρύβει όχι τον μηνιαίο, αλλά τον αέναο »κύκλο» της αρπαγής του πλούτου του λαού και της χώραςΕ; Πού θα ξαναβρώ εγώ τέτοια ευκαιρία

Κι ορμάει ακάθεκτος ο κύριος Ποτάμης, κι ανοίγει το στόμα του, και αναβλύζει όλη η μπόχα του συστήματος..ανάμικτη με χολή που έμεινε απ΄ έξω απ” τα »πράγματα»,

..που τον πήραν είδηση, που τον είχαν πάρει είδηση, αλλά τον πήγαιναν λάου-λάου μέχρι την τελική σφαλιάρα,..που τώρα ξέρει πως »ξυπνήσαν οι σκλάβοι Σταυράκηηηη»,

..και πως σε λίγο καιρό θα ξαναγυρίσει στην λάτζα που άφησε μισοτελειωμένη στο μαγαζί του, όταν τον επιστράτευσαν ευσπευσμένως σε μιά νύχτα, να περισώσει και να καλύψει το πατατράκ της »Ελιάς»,

 ..θα ξαναγυρίσει να βάζει αλάτσι στους ντολμάδες και να παίρνει συνέντευξη στους τετζερέδες και στα τηγάνια: »-Πώς πάει  »-Τζζζζζ..»


Και η μάσκα γελοία....αλλά η μουτσούνα που κρύβεται από πίσω, φρικιαστική!..

     Υ.Γ    Τυχαία είναι »εκλεκτός» του κυρίου Σούλτς και όλου του συστήματος;
              Για την αξία του και το πρόγραμμά του;
              Το ότι έμεινε εκτός της νέας κυβέρνησης αποτελεί μία ακόμη νίκη του λαού.
              Είπαμε: επαγρύπνηση, και δυναμική προάσπιση των κεκτημένων!

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 5:10 pm


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ενέδρα τουρκικών μαχητικών στο ελικόπτερο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου στα Ιμια (upd)
"ΕΦΑΓΑΝ ΞΥΛΟ" ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΓΕΡΑΚΙΑ" ΤΗΣ 115 Π.Μ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ME THN "ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ"
 
Ως λαός, φτάσαμε να επικροτούμε τ αυτονόητα και την απόδοση τιμών σ' αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την Πατρίδα.
 
Πόπη Σουφλή
Απίστευτη επιθετική κίνηση που έλαβε ακαριαία της κατάλληλης απάντησης από ελληνικής πλευράς σημειώθηκε πριν λίγο πάνω από τα Ίμια.

Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιούσε ρίψη στεφάνου από ελικόπτερο στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, τιμώντας τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την Πατρίδα στην κρίση των Ιμίων, τουρκικά μαχητικά F-16, επιχείρησαν να
πετάξουν επάνω από το νησί και να πραγματοποιήσουν εικονικό βομβαρδισμό στήνοντας ένα είδος ενέδρας στο ελικόπτερο του Ελληνα υπουργού!

Αμέσως εγκλωβίστηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί εγκαίρως από την 115 ΠΜ της Κρήτης!

Δεν υπήρξε εμπλοκή αφού τα ελληνικά μαχητικά είχαν προλάβει και έλαβαν θέση γύρω από τα Ιμια, ενώ "σηκώθηκαν" και άλλα ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη, αλλά οι Τούρκοι αποχώρησαν "με την ουρά στα σκέλια", αφού τα ελληνικά μαχητικά είχαν αντιληφθεί την τουρκική κίνηση και είχαν λάβει θέσεις γύρω από τα Ιμια.

Στην ουσία ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος οδήγησε σε παγίδα σήμερα τους Τούρκους. Γνώριζε ότι θα επιχειρούσαν τους συνήθεις "τσαμπουκάδες" και έιχε σε ετοιμότητα τα F-16 της Κρήτης αποφασιμένος να "καταρρίψει" εικονικά τα τουρκικά μαχητικά, κάνοντας έτσι δήλωση εθνικής κυριαρχίας σε μια καθαρά ελληνική περιοχή μετά από 19 ολοκληρα χρόνια.

Καμμιά ελληνική κυβέρνηση τόσα χρόνια δεν τολμούσε να δηλώσει την κυριαρχία της σε ένα μέρος που αποτελεί ελληνική επικράτεια και φρόντισε να "γκριζάρει" - για να μην ξεχνάμε - η κυβέρνηση Σημίτη.

"Γνωστό για τις θέσεις κατά της Τουρκίας'' χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα  Sabah τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο φτιάχνοντας κλίμα για την σημερινή ενέργεια.

Ο υπουργός συνοδευόταν στα Ιμια από τον Αρχηγό Γ.Ε.Ν Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Είναι η πρώτη φορά που Αρχηγός Γενικού Επιτελείου πάει στα Ιμια και καταθέτει στεφάνι και μπράβο του...
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 4:40 pm


H νέα Κυβέρνηση να αποσύρει την προσφυγή υπέρ της Ελληνικός Χρυσός


 Στην περίπτωση που το Δικαστήριο για κάποιο τυπικό λόγο «δικαιώσει» το Ελληνικό Δημόσιο, θα πρέπει να δοθεί μια ικανοποιητική εξήγηση στους πολίτες αυτής της χώρας γιατί 25 εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τη φτώχεια τους, δίνονται στους Καναδούς και το Μπόμπολα.

ed vs comm 

Στις 28/1 εκδικάστηκε στο Λουξεμβούργο η προσφυγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έκρινε ότι η μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ το 2003 συνιστούσε παράνομη κρατική ενίσχυση και υποχρέωνε την Ελλάδα να ανακτήσει από την εταιρεία το ποσό των 15,34 εκατομμυρίων ευρώ.

Kατά της απόφασης αυτής προσέφυγε η κυβέρνηση Παπανδρέου ζητώντας να ΜΗΝ της επιστραφεί το ποσό, με το εκπληκτικό επιχείρημα ότι 
«το Κράτος πρέπει να έχει συνέχεια».
Ήταν Απρίλιος του 2011 και η χώρα ήταν ήδη βαθιά μέσα στα μνημόνια.

Τα λεφτά πληρώθηκαν τελικά, αν και χρειάστηκε να συρθεί η χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απροθυμία της να εφαρμόσει την απόφαση της Κομισιόν. 

Όταν πληρώθηκε και η τελευταία δόση, το 2013, το ποσό με τους τόκους είχε φτάσει στα 21,6 εκατομμύρια ευρώ. 

Όμως η αίτηση ακύρωσης της απόφασης δεν αποσύρθηκε και προχθες το Κράτος μας έστειλε υπαλλήλους του στο Λουξεμβούργο για υποστηρίξουν ότι κακώς τα πήρε τα λεφτά και ότι θα πρέπει να τα δώσει πίσω στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!

Στην (απίθανη) περίπτωση που το Δημόσιο «κερδίσει» την υπόθεση, το ποσό θα πρέπει να πληρωθεί με τους τόκους από το Δεκέμβριο του 2003 και μέχρι να βγει η απόφαση μπορεί να έχει φτάσει τα  24 ή 25 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι το τίμημα της μεταβίβασης των Μεταλλείων Κασσάνδρας ήταν το εξευτελιστικό ποσό των 11 εκατ. ευρώ, που δεν το εισέπραξε καν το Δημόσιο αλλά δόθηκε απευθείας στην προηγούμενη ιδιοκτήτρια TVX για να πληρώσει τους απλήρωτους απολυμένους εργάτες. 

Οι Ελληνικές αρχές υποστήριξαν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι το 2003 η αξία των Μεταλλείων ήταν αρνητική. 

Όμως αμέσως μετά την κύρωση της σύμβασης μεταβίβασης από τη Βουλή, η Καναδική εταιρεία European Goldfields κατέβαλε συνολικά 184 εκατ. ευρώ, για να αγοράσει το 65% των Μεταλλείων που υποτίθεται ότι είχαν αρνητική αξία… 

Έκθεση της εταιρείας συμβούλων Behre Dolbear που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο 2004 εκτίμησε την αξία τους σε 411 εκατ. ευρώ. Οι Καναδοί και ο Μπόμπολας ήξεραν πολύ καλά τι αγόρασαν και άδραξαν την ευκαιρία που τους πρόσφερε ο τότε Υφυπουργός Χρήστος Πάχτας, δίνοντάς τους τον μεταλλευτικό πλούτο της Χαλκιδικής δωρεάν και με μια σύμβαση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. 
Περισσότερα για τον κ. Πάχτα και τη σύμβαση μεταβίβασης στην επόμενη ανάρτηση.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν βουτηγμένες στη διαπλοκή και συνεπέστατες στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρείας και στην καταλήστευση του Ελληνικού λαού. Τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει.

Θεωρούμε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει άμεσα να αποσύρει αυτή την παράλογη προσφυγή που στρέφεται κατά των συμφερόντων του Δημοσίου. 

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί θα πράξουν το σωστό και θα δώσουν τη σχετική εντολή προς το Νομικό Συμβούλο του Κράτους πριν από την έκδοση της απόφασης. 

Μια τέτοια κίνηση θα συμβάλλει στην αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, θα είναι άλλωστε σύμφωνη με τη διακηρυγμένη προεκλογικά πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρωθεί συνολικά αυτή η σύμβαση και αυτή η επένδυση της καταστροφής.

Διαφορετικά, και στην περίπτωση που το Δικαστήριο για κάποιο τυπικό λόγο «δικαιώσει» το Ελληνικό Δημόσιο, θα πρέπει να δοθεί μια ικανοποιητική εξήγηση στους πολίτες αυτής της χώρας γιατί 25 εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τη φτώχεια τους, δίνονται στους Καναδούς και το Μπόμπολα.
Η εικόνα είναι από τη δημοσίευση της προσφυγής της Ελλάδας κατά της Κομισιόν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 4:09 pm


«Είναι ώρα η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ» γράφει η Telegraph και προβλέπει «μαύρες» μέρες"Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ και κάτι πρέπει να αλλάξει. 
Το πρόβλημα είναι, πως ο δρόμος Τσίπρα αναπόφευκτα θα οδηγήσει κάποια στιγμή την καταστροφή".


Μακάρι να είναι κινδυνολογία... αλλά αυτοί που έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά, ξέρουν πως αυτή θα είναι η πορεία..
ΕΙΔΟΜΕΝ, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΘΟΥΝ.

Πόπη Σουφλή
ellada_eyro
 
Η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης θα κλιμακωθεί, καμιά πλευρά δεν θα κάνει πίσω, η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών.
 
Αυτό υποστηρίζει άρθρο της Telegraph, το οποίο καλεί την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ, να κηρύξει χρεοκοπία και να προχωρήσει παρακάτω.
 
Όπως λέει ο αρθρογράφος Allister Heath, «τα γράφω αυτά με βαριά καρδιά γιατί οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις για τον μέσο Έλληνα θα είναι
καταστροφικές, ωστόσο δεν υπάρχει άλλη πρακτική λύση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα εννοεί αυτά που λέει περί αλλαγής και απλώς δεν θα ξεπληρώσει τα χρέη της χώρας, ούτε θα τιμήσει τις διεθνείς συμφωνίες. 
Και η Γερμανία όμως δεν προτίθεται να αποδεχτεί διαγραφή χρέους. 

Δημοσκόπηση στη Γερμανία έδειξε ότι το 43% των Γερμανών δεν επιθυμούν διαπραγμάτευση για διαγραφή χρέους ή μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους.

Τη μη αποδοχή της διαγραφής επισήμανε και ο Γιούνκερ. Καμιά πλευρά δεν φαίνεται ότι θα κάνει πίσω κι αυτό θα κάνει τη στάση πληρωμών σχεδόν αναπόφευκτη.

Σχεδόν το 77% του χρέους ανήκει σε επίσημα όργανα και εθνικές κυβερνήσεις, σύμφωνα με το Open Europe, και μικρότερο ποσοστό σε ιδιώτες, άρα μια μαζική στάση πληρωμών δεν θα είναι καταστροφική για τον ιδιωτικό τομέα. Οποιοσδήποτε με λίγη κοινή λογική το βλέπει αυτό, λέει ο Heath, και γι” αυτό πουλά όσο περισσότερο ελληνικό χρέος (δηλ. ομόλογα) μπορεί.

Τον Αλέξη Τσίπρα, το άρθρο τον περιγράφει ως »παραληρηματικό σοσιαλιστή» που δεν θέλει να ιδιωτικοποιήσει δημόσια περιουσία και που ηγείται ενός κόμματος που δεν αποδέχεται την οικονομική πραγματικότητα. 

Ωστόσο, συνεχίζει, παρά το ότι το πλαίσιο της πολιτικής του είναι τελείως λάθος, κάποια από τα συμπεράσματά του είναι σωστά. 

Οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ και κάτι πρέπει να αλλάξει. 
Το πρόβλημα, λέει, είναι πως ο δρόμος Τσίπρα αναπόφευκτα θα οδηγήσει κάποια στιγμή την καταστροφή.

Όσο για το ευρώ, πολλοί μεσοαστοί Έλληνες θα συνεχίσουν να το υποστηρίζουν γιατί το κοινό νόμισμα τους χάρισε μια «χρυσή» περίοδο ευμάρειας. Και πολλοί από αυτούς ήταν έτοιμοι να αντέξουν μια καταστροφική ύφεση, παρά κάτι χειρότερο (όπως το Grexit).

Είναι πολύ πιθανό ένα νέο νόμισμα που θα υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδειχθεί καταστροφή. Η νέα δραχμή δεν θα είναι αξιόπιστη. Η αξία της θα ισοπεδωθεί, ο πληθωρισμός θα επιστρέψει και θα ακολουθήσει οικονομική αποδιάρθρωση και πολύς πόνος, αναφέρει η Telegraph.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 3:43 pm

Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: