Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Σαλαμινα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει επεισόδιο μεγαλύτερης κλίμακας από αυτό των Ιμίων στο Αιγαίο!


Θεωρώ ότι θα έχουμε το προσεχές διάστημα δύσκολες ώρες και μέρες σε σχέση με τον γείτονά μας, χωρίς να αποκλείω και θερμά επεισόδια.

Αυτή τη φορά (η Τουρκία) βαδίζει βάση σχεδίου. Αυτήν την στιγμή η Τουρκία διεκδικεί χώρο, ζωτικό χώρο στο Αιγαίο και απειλεί στην Θράκη με αυτονόμηση, δηλαδή, η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία που ξέραμε, η οποία θα μπορούσε να υποχωρήσει, δεχόμενη πιέσεις από τις ΗΠΑ.
 
 
 
Αλλά η κυβέρνηση των μπολσεβίκων του εβραιόσπορου Τσίπρα και του πλαστογράφου Καμμένου, παίζουν τις... κουμπάρες... 
Και με μια ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, έρμαιο των πολιτικών, για την διατήρηση της θέσης τους, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα...
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης: Ο Ερντογάν οικοδομεί μια νέα κατάσταση στην Τουρκία, η οποία αποβλέπει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης δύναμης στην περιοχή, που να είναι διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και όχι του Κεμαλικού κράτους. 
 
Αυτήν την στιγμή η Τουρκία του Ερντογάν διεκδικεί επιρροή τόσο στην Μέση Ανατολή, όσο και επέκτασή της στον Ελλαδικό χώρο. 
 
Επέκταση και επιρροή στην Θράκη, αύξηση των πιέσεων για αυτονόμηση του χώρου της Θράκης, σε θέματα όχι μόνο της Θρησκείας, αλλά και της πολιτικής και βεβαίως αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ενδυνάμωση της αμφισβήτησης. 
 
Θεωρώ ότι θα έχουμε το προσεχές διάστημα δύσκολες ώρες και μέρες σε σχέση με τον γείτονά μας, χωρίς να αποκλείω και θερμά επεισόδια.

Αυτή τη φορά (η Τουρκία) βαδίζει βάση σχεδίου. Αυτήν την στιγμή η Τουρκία διεκδικεί χώρο, ζωτικό χώρο στο Αιγαίο και απειλεί στην Θράκη με αυτονόμηση, δηλαδή, η Τουρκία δεν είναι η Τουρκία που ξέραμε, η οποία θα μπορούσε να υποχωρήσει, δεχόμενη πιέσεις από τις ΗΠΑ.

Εγώ θεωρώ ότι πέραν την εσωτερική κατανάλωση όπου οικοδομεί ένα μεγάλο, ας το πούμε φασιστικό πρότυπο, με την έννοια ότι η μάζα χειροκροτεί και ακολουθεί τυφλά τον ηγέτη, έχει και το σχέδιο της ηγεμόνευσης στην περιοχή, δηλαδή της άσκησης επιρροής ως ηγεμόνα. Που σημαίνει δεν θα κατακτήσει απαραιτήτως εδάφη, (με ίδιο τρόπο) όπως επιχειρεί να κάνει τώρα τον Ιράκ, αλλά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της συρρίκνωσης της ανεξαρτησίας των κρατών και της προσαρμογής τους….

Η Τουρκία θα επιχειρήσει να γκριζάρει και άλλες περιοχές, γι’ αυτό πρέπει η χώρα να είναι έτοιμη μόνη και με τας συμμάχους, διότι αυτήν την στιγμή έχουμε μια συμμαχία με την Αίγυπτο, την Κύπρο και το Ισραήλ, ή οποία μπορεί να επεκταθεί από ενεργειακή συμμαχία (και) σε αμυντική συμφωνία - αμυντική συμμαχία, ως να μην είμεθα μόνοι και να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προβοκάτσια επεισοδίου στο Αιγαίο, που να οδηγήσει σε μεγαλύτερα Ίμια από τα προηγούμενα…

Απόσπασμα από την εκπομπή LIVE U με την Πόπη Τσαπανίδου STAR 21.10.2016

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 10:51 pm


[email protected] ενωμένες ποτέ νικημένες
Της πουτ@νας στις ΗΠΑ. 

Image result for της πουτάνας images
 
Η «βασίλισσα» της ποπ. Η Μαντόνα. Υπεσχέθη πεολειχίες. Ενδεχομένως και αιδοιολειχίες (διότι αυτά τα κουμάσια είναι και μπαϊσέξουαλ).

Τη γνώμη μου για τους βασιλιάδες και για την ποπ την ξέρετε.

Τη γνώμη μου για τις πουτ@νες θα σας την πω τώρα: τις σέβομαι. Εννοείται τις φτωχές, του πεζοδρομίου και του φτηνού πορνείου. 
 

Τις υπόλοιπες και κυρίως τις καθεστωτικές «πουτ@νες», τις σιχαίνομαι. 
 
Αν εσείς δεν τις σιχαίνεστε, θα σας πάρω με το μέρος μου. Θα σας δείξω πώς είναι αυτή η «θεά» του σεξ που δίνει υποσχέσεις.

Άνευ μακιγιάζ και φωτοσόπ. 
 
Όποιος έχει ακόμη διάθεση για σεξ, να το ψάξει σε ψυχίατρο.

Και μετά το σοκ πάρτε και κάτι να χαλαρώσετε.

Ιδού πως αντιμετωπίζουν οι καθεστωτικές πουτ@νες τη δήλωση της βασίλισσας-my ass.Χαλαρά. Με υφάκι ανάλαφρο, σχεδόν παιχνιδιάρικο. Βλέπετε η «βασίλισσα» προμοτάρει τη Χίλαρυ, την εκλεκτή των καθεστωτικών πορνείων.

Αν βέβαια την ίδια δήλωση είχε κάνει η γυναίκα του Τραμπ, σύσσωμο το πουταν@ριό της δημοσιογραφίας, συνεπικουρούμενο από γυναικείες οργανώσεις, φεμινιστικά κινήματα και άλλες τέτοιες πουτ@νιές, ασφαλώς θα πυροβολούσε το κακό αυτό θηλυκό που θα υποβίβαζε τον ρόλο της γυναίκας για να διαφημίσει τον σεξιστή άντρα της.

Γενικώς οι υπέρμαχοι της γυναικείας χειραφέτησης που μας γανώνουν τ’ άντερα για τη θέση της γυναίκας κτλ κτλ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να καταπιούν τις πουτ@νιές της κάθε πολιτικώς ορθής θηλυκιάς σταρ.

Τι τα θέλετε; Κι αν ήθελαν να κρυφτούν … η χαρά δεν τις αφήνει!

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 10:33 pm


Όλες οι ομιλίες από την εκδήλωση ενάντια στο ισλαμικό τέμενος στον Βοτανικό- (Βίντεο-Εικόνες)

Δηλαδή, όλα τα άλλα κόμματα, θέλουν το ΤΖΑΜΙ και την μετατροπή της περιοχής και όλης της Αττικής, σε πυριτιδαποθήκη1

Αυτό καταδεικνύει η παντελής απουσία τους.Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Κύριοι της Χ.Α. Ξεκαθαρίστε την θέση σας, με κάποιους από τους καταληψίες  της ΣΤΕΓΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ των Κινημάτων του Ντάλιου, που άλλους σκοπούς έχουν....
Τα στοιχεία που έχουν παρατεθεί από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και άλλα blogs, είναι πολύ σοβαρά, για να κάνετε πως δεν τα βλέπετε.Εκατοντάδες Έλληνες συγκεντρώθηκαν σήμερα στον Βοτανικό για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην σχεδιαζόμενη ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην περιοχή. Οι Έλληνες κάτοικοι του Βοτανικού και των γύρω περιοχών έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τα κόμματα του "συνταγματικού τόξου" που ψηφίζουν νόμους για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό.

Οι βουλευτές του κόμματος που έλαβαν τον λόγο στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας Γεώργιος Γερμενής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Ιωάννης Λαγός, δήλωσαν ότι  «η Χρυσή Αυγή στέκεται σθεναρά και εμπράκτως στο πλευρό των αντιστεκόμενων Ελλήνων»

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων Βοτανικού και ο εκπρόσωπος των κατοίκων Κολωνού ευχαρίστησαν τον Λαϊκό Σύνδεσμο για την στήριξή του, τονίζοντας πως θα κάνουν το παν για να μην ανεγερθεί τέμενος στην σκιά της Ακρόπολης.

Οι ομιλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και των εκπροσώπων κατοίκων


https://youtu.be/qHflMYfFolUhttps://youtu.be/XADYzATV5pshttps://youtu.be/LvIW_KVoyAY

Τελευταίος τον λόγο πήρε ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος έδωσε και το σύνθημα του Αγώνα: Ποτέ και πουθενά τζαμί στην Αθήνα!

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή στην ομιλία του στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Βοτανικού ενάντια στην ανέγερση ισλαμικού τεμένους εξέφρασε την έμπρακτη συμπαράστασή του στον Αγώνα τους.

Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιστέκεται στην ισλαμοποίηση της Πατρίδας μας, την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα κόμματα ψήφισαν για την ανέγερση του ισλαμικού τεμένους.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής σημείωσε πως η ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην σκιά της Ακρόπολης είναι προσβολή για την Ελληνική Ιστορία και τον Πολιτισμό.
Το σχεδιαζόμενο τζαμί δεν είναι απλά ο ναός μια άλλης θρησκείας, αλλά το σύμβολο της σκλαβιάς 400 χρόνων στον οθωμανικό ζυγό.

Ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου έκλεισε την ομιλία του με την φράση που χρησιμοποίησε και στις 4 Αυγούστου στην Βουλή: Ποτέ και πουθενά τζαμί στην Αθήνα!https://youtu.be/BdxL8-n0cYA

Η εκδήλωση έκλεισε με άπαντες τους συγκεντρωμένους να ψάλλουν σε στάση προσοχής τον Εθνικό Ύμνο.Εικόνες από την συγκέντρωση..


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 10:05 pm


ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ VIRAL ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Γίνονται αυτά τά πράματα???τούς μπροστινούς ρέ μεγάλε???ρέ εδώ είναι ελλάντα γιουνανιστάν πώς τό λέμε νά δείς αυτό στό αμέρικα…ααα ναί greek mafia fraudsters…τουτέστιν τούς μπροστινούς τούς προσέχουν ρέ μεγάλε δέν τούς παραπέμπουν…τί δέν καταλαβαίνεις ρέ μεγάλε???

 

Ρέ εδώ η κυβέρνηση μέχρι καί τό άρθρο 86 καλά ντέ καί Α ψήφισε γιά νά μήν παραπέμπονται όσα μέλη της νομοθετούν ότιδήποτε οποιαδήποτε παπάρα καί παπαριά….έχει κανείς ακόμα τήν εντύπωση όχι άν έχει νά μάς τήν πεί δημόσια έτσι νά μάς φύγει καί μάς τούς υπόλοιπους η περιέργεια όδι δέν θά προστάτευε τούς μπροστινούς της τούς αποκαλούμενους στήν νεοελληνικοβαρβαρικήν καί επιχειρηματίες η businessmen στήν καθ’ημών καλιαρντήν καί μέ τόν αφρό αυτής τήν τραπεζοκατάσταση καί τούς εν τώ κλειστώ κύκλο άμεσους διαπλοκής μπροστινούς της…βέέέβαια πράματα κι θάματα… 

 

αυτοί πού όλα τά σφάζουν όλα τά μαχαιρώνουν βρίσκουν συνεργασίες καί πρόθυμους επενδυτές μέ προτεραιότητα τήν εν ελλάδι ατομική καί ενίοτε εταιρική τους χασούρα αδιαφορόντας γιά τόν απολογισμό τών ενεργειών τους στούς μετόχους τών διαχειριζομένων εταιρειών τους καί αναμιγνυόμενοι μέ τήν ελληνική επιχειρηματική τάξη/greek business order ένα πράμα νά ούμε κάτι σάν τόν πολιτογραφημένο στόν καναδά ινδό τόν επωνομαζόμενο καί γουάτσα…πώς λέμε ένα θαύμα θά μάς σώσει εεε κάπως έτσι τέλος πάντων συμβαίνει μέ τόν εν λόγω κύριο ρέ καραγκιόζζζζζηηηηηηη

 

Ρέ ο βγενό πού χού τά εκατομμύρια καί τά δισεκατομμύρια από τά εμιράτα τά είχε γιά λουκούμια αλλά στό πολύ μιλητό νά ούμε γιατί μόλις σοβάρεψαν τά πράματα καί έπρεπε ν’ανοίξουν τά χαρτια στό τραπέζι βρέθηκε μέ μήν πούμε πού δέν λέγεται καί καθωσπρεπικά πού !!!


Καί άντε ρέ μεγάλε νά ούμε διά τής είς άτοπον απαγωγής ότι ότι η τωρινή καλά ρέ μπαστουνόβλαχε τί γελάς εσύ ρέ παπάρα νά ούμε….κουβέντα είπαμε κάνουμε δέν θά γίνει καί πολύ απαραίτητα έτσι… 

 

 η σημερινή κυβέρνηση αρχίζει νά σκίζει τίς παλιότερες συμφωνίες καί κάνει ένα νόμο όπου σ’ένα μόνο άρθρο του καταργεί τούς πάντες καί τά πάντα καί ζητάει τίς διώξεις τών τραπεζιτών καί τών τού συναφιού της…

 

πού θά τά κάνει όλα φτά ρέ μεγάλε όταν τά δικαστήρια τά ελληνικά λέμε ρέ καραγκιόζηηηη αθώωσαν τούς πάντες καί τά πάντα ολα πού χού γιά τούς παραπεμτομένους γιά τήν υπόθεση τού χρηματιστηρίου πέρυσι μετά τόσα χρόνια πχ καί γιατί δέν ξαναγίνει τό ίδιο όταν γίνεται συνέχεια έτσι κάπως???

Καί πότε ο εισαγγελέας είχε στοιχεία όπως μάς έλεγε ο κινέζος νά πάμε στόν εισαγγελέα καί τ’αξοιοποίησε…σωστώςςςςςςςςςς???????

η απάντησις είναι γνωστή εκ τών προταίρων…ποτέ τών ποτών…

Βέβαια τώρα θά πείτε ότι υπάρχει καί η χάγη…μμμ τώρα δέσαμεεεεε μέχρι καί στήν κατοικία τού γουάτσα έχει φτάσει η υφαλοκρηπίδα…μήπως νά τό επιλύαμε τό θέμα μέ διαπραγματεύσεις??? γιατί γιά παραπομπή δέν πολυκάθεται….καί χωρίς νά μπερδευόμαστε μέ τό άρθρο 86α….

Καί τώρα κερίες καί κύριοι καί αγαπητά μου παιΔΙΑ,η παράστασή μας σκέψεις γιά παραπομπή τών εν εν ελλάδι τραπεζιτών ενώπιον δικαστηρίου έχει γίνει απαγορευτικό viral στό διαδίκτυο.

Σχόλιο Αναγνώστη


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 9:38 pm


Σχέδιο απαξίωσης τύπου Σαμαρά, σχεδιάζουν οι ευρωπαίοι για τον Τσίπρα – Εξευτελιστικά τα σχέδια για το μη βιώσιμο χρέος Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαίοι θα χρησιμοποιήσουν τον Τσίπρα μέχρι να κάνει όλη την βρώμικη δουλειά....
 
Όμως προσεχώς η βρώμικη δουλειά τελειώνει και θα αποδειχθεί ότι τον χρησιμοποίησαν και δεν τον έχουν ανάγκη 

Η λεμονόκουπα, φτάνει στο τέλος της... λέτε γι αυτό να φώναξαν τον Κύπριο offshorάκια, για να τους πει πως να επενδύσουν τα αργύρια της Προδοσίας;;

Καλλιόπη Σουφλή


Η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές θα πρέπει να αναμένεται προς το τέλος της 4ης αξιολόγησης δηλαδή προς το τέλος του 2017 εάν υπάρχει τότε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης….
 

Ένα καλοσχεδιασμένο πλάνο απαξίωσης του Τσίπρα του έλληνα πρωθυπουργού κατά τα πρότυπα Σαμαρά του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος έχουν μελετήσει και έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν οι ευρωπαίοι ειδικά η γερμανική ελίτ αλλά και οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών.

 
Πρωτίστως όπως και στην περίπτωση Σαμαρά, στο τέλος η Γερμανία και η Merkel η Καγκελάριος είχαν απαιτήσει να υλοποιήσει όλες τις παραμέτρους του δεύτερου μνημονίου χωρίς να του δώσουν ούτε χρέος ούτε κάποιο πολιτικό bonus που θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει προς το τέλος του 2014 για να αντιμετωπίσει τον ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα.
Το τι επακολούθησε είναι γνωστό.
Όμως φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται το σχέδιο απαξίωσης Σαμαρά και στον Τσίπρα.
Ποιες είναι οι αποδείξεις και ενδείξεις;
 


1)Το άδειασμα από τους Γερμανούς πολιτικούς της Ελλάδος και του Τσίπρα.
Ο γερμανικός τύπος αποκαλεί τον έλληνα πρωθυπουργό προβληματικό και επαίτη.
Οι γερμανοί πολιτικοί τύπου Schulz ο οποίος άδειασε ωμά τον Τσίπρα όταν δήλωσε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν θα αναλάβει καμία πρωτοβουλία για το χρέος.
 


2)Έχει καλλιεργηθεί λανθασμένα ότι η παρουσία Obama στην Ελλάδα έχει ένα σκοπό να επιλυθεί το χρέος.
Λάθος.

Ο Obama βρίσκεται στο τέλος της θητείας του οπότε ότι λέει δεν δεσμεύει κανένα.
Όμως ο Obama έρχεται στην Ελλάδα για ενεργειακά ζητήματα και σε μικρότερο βαθμό για το Κυπριακό και σε πολύ δεύτερο επίπεδο για το χρέος.

 


3)Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Schaeuble ξεκάθαρα έχει δηλώσει όχι μια αλλά αλλεπάλληλες φορές ότι η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και όχι ελάφρυνση του χρέους.
 


4)Πρόσφατα ο Benoit Coere της ΕΚΤ και εκ των βασικών στελεχών όταν ρωτήθηκε εάν προτείθενται οι δανειστές της Ελλάδος να μετατρέψουν τα κυμαινόμενα επιτόκια σε σταθερά η απάντηση ήταν ξεκάθαρη… δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο…

 

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαίοι θα χρησιμοποιήσουν τον Τσίπρα μέχρι να κάνει όλη την βρώμικη δουλειά....
Όμως προσεχώς η βρώμικη δουλειά τελειώνει και θα αποδειχθεί ότι τον χρησιμοποίησαν και δεν τον έχουν ανάγκη

Κατά την διάρκεια των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων από το 2012 έως και σήμερα της Ελλάδος στο ζήτημα του χρέους… κάθε φορά η ελληνική πλευρά έκανε ένα βήμα πίσω αλλά το χρέος αυξανόταν έχοντας φθάσει στα 328 δισεκ. 


Η μόνη βιώσιμη λύση για το χρέος είναι ένα haircut 30% με 50%.
Όλες οι άλλες λύσεις είναι ημίμετρα.
 


Το ακόμη χειρότερο όμως όλων είναι ότι τα μέτρα που έχουν εξετάσει οι ευρωπαίοι για το χρέος της Ελλάδος ήταν τραγικά.
 


Π.χ. επιμήκυνση 4 ή 5 χρόνια ή μια μείωση επιτοκίων δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή πρόταση, είναι μια γελοία πρόταση και η αδύναμη Ελλάδα, που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί δέχεται τα πάντα χωρίς να αξιολογεί τι είναι και τι δεν είναι βιώσιμο.Ο ρόλος της ΕΚΤ

Η ΕΚΤ θα συντάξει έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ανεξαρτήτως από του ΔΝΤ είπε ο Draghi της ΕΚΤ.Όμως αυτό δεν είναι κάτι νέο το έχει πει και στο παρελθόν προσδιορίζοντας τον χρόνο ολοκλήρωσης της έκθεσης βιωσιμότητας περί τον Δεκέμβριο του 2016. Υπάρχει κανείς σώφρων άνθρωπος που πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα δημοσιεύσει αρνητική έκθεση βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος και η έκθεση βιωσιμότητας της ΕΚΤ για την Ελλάδα θα είναι θετική; Την Ελλάδα την έχουν αδειάσει στο ζήτημα του χρέους…
Την Ελλάδα την έχουν αδειάσει στο ζήτημα της ποσοτικής χαλάρωσης
Την Ελλάδα την έχουν αδειάσει μέχρι και οι οίκοι αξιολόγησης με αποκορύφωμα την Moody’s που δημοσίευσε πρόσφατα έκθεση κόλαφο.


 

Η ΕΚΤ κατέχει ήδη 25 δισεκ. ελληνικό χρέος από το 2012 οπότε η ένταξη των ελληνικών ομολόγων σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης δεν αποτελεί και βασική προτεραιότητα.
 


Όπως έχει τονιστεί η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές θα πρέπει να αναμένεται προς το τέλος της 4ης αξιολόγησης δηλαδή προς το τέλος του 2017 εάν υπάρχει τότε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης….


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 9:17 pm


ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Από τα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ – Καταργείται το κυβερνητικό συμβούλιο της Δευτέρας
Ανασχηματισμός της... ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!


Καλλιόπη Σουφλή


Tsipras_KE


Από τον κομματικό μηχανισμό και τα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως ξεκινάει ο πρώτος ανασχηματισμός του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πρόταση που αναμένεται να υπερψηφιστεί από την Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Πολιτική Γραμματεία θα απαρτίζεται πλέον από 29 μέλη και θα σπάσει σε δύο μικρότερα όργανα:


-Το Πολιτικό Συμβούλιο (11 μέλη + 2) και
- το Εκτελεστικό Συμβούλιο (14 + 2).


Σύμφωνα επίσης με πηγές, καταργείται το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο της Δευτέρας, καθώς πλέον τον στρατηγικό αυτο ρόλο αυτό θα αναλάβει το Πολιτικό Συμβούλιο, που θα εκπροσωπείται τόσο από  υπουργούς όσο και από κομματικά στελέχη. Θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα για τα έκτακτα και τρέχοντα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, ενώ θα καθορίζεται και η επικοινωνιακή γραμμή.


Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει για πιο κομματικά και οργανωτικά ζητήματα ζητήματα, σχεδόν μία φορά το μήνα.


Επίσης, επειδή οι γυναίκες υπουργοί δεν θα έχουν έντονη παρουσία στη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου, αναμένεται να έχουν έντονη παρουσία στο Εκτελεστικό, ώστε συνολικά να επιτευχθεί ο στόχος της ποσόστωσης του 30%, που ισχύει για όλα τα όργανα  του κόμματος.


Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.


Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός πρότεινε τους:


Ολγα Γεροβασίλη, Ράνια Σβίγγου, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γιάνης Μπαλάφας, Νίκος Παππάς, Νίκος Φίλης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αριστείδης Μπαλτάς.


Ωστόσο, από την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, απουσιάζει το όνομα του υπουργού Ενέργειας  Πάνου Σκουρλέτη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και «δεξί χέρι» του Αλέξη Τσίπρα, την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ «κάλπαζε» προς την εξουσία.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 8:43 pm


Ο Τσίπρας τώρα λέει το αυτονόητο: Θα σεβαστούμε την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες
 

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικά θέματα την εκλογή γραμματέα της Κ.Ε. και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας.

 

 

Λέει το ... αυτονόητο, μετά από τους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ στους δικαστές του ΣτΕ και μιλάει για διαπλοκή ο διαπλεκόμενος...

 

Καλλιόπη Σουφλή
Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικά θέματα την εκλογή γραμματέα της Κ.Ε. και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας.


Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην ΚΕ λέγοντας «να τελειώνουμε με τις αυτονομήσεις και την έλλειψη συντονισμού».


Τόνισε επίσης: «Είμαστε σε μια περίοδο δύσκολη γεμάτη προκλήσεις με μια σειρά ανοικτά μέτωπα για την κοινωνία τους εργαζόμενους, τη νεολαία και την Αριστερά και απαιτείται μια σειρά από μάχες που η έκβασή τους θα κρίνει την πορεία της χώρας τον 21ο αιώνα και τη θέση της Αριστεράς στο πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές τις μεγάλες μάχες πρέπει να βγούμε νικητές».


Για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε: «Το μέτωπο για τις άδειες αφορά την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Υλοποιήσαμε τη δέσμευση να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στην προσπάθειά μας να προχωρήσουμε στον διαγωνισμό είχαμε απέναντί μας και τους καναλάρχες και τη ΝΔ. Ο Κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να μποϊκοτάρει τη συγκρότηση ΕΣΡ. 


Στόχος του να μη γίνει κανένας διαγωνισμός. Λένε συνειδητά ψέματα ότι για τους όρους του διαγωνισμού αποφάσισε μόνος του ο κ. Παππάς, ενώ την απόφαση έλαβε η Βουλή των Ελλήνων. 

Το πραγματικό διακύβευμα είναι αν επιτέλους σε αυτόν τον τόπο θα αποφασίζει η Βουλή και η εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα οργανωμένα συμφέροντα. Τα συμφέροντα τόσα χρόνια έκαναν αεροπειρατεία. 

Οποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να σωπάσουμε. Δεν θα σωπάσουμε, έχουμε άποψη. Θα λέμε την αλήθεια και αυτό δεν είναι παρέμβαση.
 


Γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα αθλιότητας μια ανώνυμη μαρτυρία που έγινε πριν 2 χρόνια εμφανίστηκε ως δήθεν παρούσα παρακρατική ενέργεια. Δεν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική ζωή, αυτή είναι ιερή».


Πρόσθεσε ότι «το καθεστώς της μη αδειοδότησης είναι αντισυνταγματικό και ο νόμος που φέραμε που έχει εκτιμηθεί από την κοινή γνώμη είναι η απάντηση στην αντισυνταγματικότητα».


«Δεν θα σωπάσω!» είπε ο πρωθυπουργός για τις άδειες και κάλυψε τον Νίκο Παππά: «Δεν είναι μάχη ενός υπουργού». 

 Επίσης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως τις απειλές να τις «εκτοξεύει στο κόμμα του και όχι στην αριστερά. Δεν θα μας τρομάξει το παιδί της Siemens και της διαπλοκής». «Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Δεν θα υποχωρήσουμε. Παράσημο κι όχι πληγή η σύγκρουση με τη διαπλοκή».


Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος: «Δεν δικαιούμαστε να επιτρέψουμε τα χάραξη προσωπικών στρατηγικών» και μίλησε ξανά για μιντιακό πραξικόπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 8:37 pm


Η αδιάφθορη κυβέρνηση: Αρτέμης Αρτεμίου, ο Κύπριος των off shore και των Panama Papers που μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου
Ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, που θεωρείται ένας από τους έμπειρους νομικούς σε ζητήματα offshore εταιριών και το όνομά του περιλαμβάνεται στα περίφημα PANAMA PAPERS, είναι ο άνθρωπος που «μπαινοβγαίνει» με άνεση στο Μαξίμου και φέρεται να έχει στενές σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Αυτή η κυβέρνηση, συνεργάζεται με όλα τα... "μπουμπούκια".

Παίρνει συμβουλές, πως θα... αποθηκεύσει καλύτερα τα ... λύτρα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Αυτή ήταν όμως ανέκαθεν η .. ΑΡΙΣΤΕΡΑ του ... ΚΚΕ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Κατά «σατανική» σύμπτωση, πριν από δυο εβδομάδες, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ο Αρτέμης Αρτεμίου βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαπλοκή.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, πήρε στα χέρια του ένα μικρό χαρτάκι και διάβασε το όνομα της κυπριακής εταιρίας Atlas Cyprus International Trust, που -όπως είπε- είναι η εταιρία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής».
Εκείνη λοιπόν την ημέρα βρέθηκα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μαζί με δεκάδες δημοσιογράφους και τεχνικούς της ιδιωτικής τηλεόρασης που διαδήλωναν κατά του «μαύρου» που η κυβέρνηση επιχειρεί να ρίξει σε κανάλια. 


Τότε είδα τον κύριο Αρτεμίου να βγαίνει από την πλαϊνή είσοδο του Μαξίμου. Πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Αρτέμη Αρτεμίου είχα συγκεντρώσει ήδη εδώ και αρκετό καιρό και η παρουσία του στο Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, όπου συζητείτο το θέμα της διαπλοκής στη Βουλή, γεννά πολλά ερωτήματα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχέσεις του Αρτέμη Αρτεμίου με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι στενές και μάλιστα ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια εντός και εκτός Ελλάδας.


 «Εξπέρ» σε υπεράκτιες και στέλεχος του ΑΚΕΛ


Ο Αρτέμης Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία και ειδικεύεται στη διαχείριση υπεράκτιων εταιριών. Στο επίσημο site του γραφείου του διαβάζουμε για την πολύχρονη εμπειρία του σε ζητήματα τραπεζικής, φορολογικών θεμάτων αλλά και ακίνητης περιουσίας (real estate).


Ο ίδιος φέρεται να διαχειρίζεται offshore εταιρίες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τα British Virgin Island κ.λπ. Σε πολλές από αυτές τις εταιρίες, αν και τις διαχειρίζεται ο ίδιος, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι και άλλα πρόσωπα.


Ο Αρτέμης Αρτεμίου υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016). Το όνομα του Αρτεμίου, όμως, εμφανίζεται και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών του νησιού.
diadromes-artemi-artemiou-1

Ο Αρτέμης Αρτεμίου και η APLaw στη λίστα των PANAMA PAPERS!


Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει σήμερα ότι το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, εμπλέκεται και στα περίφημα PANAMA PAPERS, η δημοσιοποίηση των οποίων, την περασμένη άνοιξη, είχε προκαλέσει παγκόσμια πολιτική αναταραχή. Ωστόσο, στην Ελλάδα οι λίστες που περιλαμβάνονται στα περίφημα αρχεία του Παναμά δεν έχουν ερευνηθεί διεξοδικά και δεν έχουν αξιοποιηθεί επαρκώς, εκτός από το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου.

artemis-artemiou-1300


Τα στοιχεία των ελληνικών και κυπριακών εταιριών που βρίσκονται στα PANAMA PAPERS έχουν δημοσιοποιηθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists) και στις λίστες της περίοπτη θέση καταλαμβάνουν οι offshore εταιρίες τις οποίες διαχειρίζεται ο Αρτέμης Αρτεμίου μαζί με το συνεταίρο του Λάμπρο Πιερί από την Κύπρο. Ορισμένες εταιρίες έχουν έδρα τα British Virgin Islands, ενώ η διασύνδεσή τους είναι ιδιαιτέρως δαιδαλώδης. 


Ενας από τους βασικούς «βραχίονες» είναι η εταιρία APLaw Services Limited συμφερόντων του κ. Αρτεμίου που επίσης εμφανίζεται στα PANAMA PAPERS.


Η έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Αρτεμίου με εταιρίες στην Κύπρο και οι στενές σχέσεις που, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, διατηρεί με το Μαξίμου προκαλούν εύλογα ερωτήματα για το εύρος της συνεργασίας τους.


Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρέθηκε η κυπριακή εταιρία, η οποία από το φθινόπωρο του 2014 μετέχει στη μετοχική σύνθεση της εφημερίδας «Αυγή» με ποσοστό 2,93% και μερίδιο που αγγίζει τα 100 χιλιάδες ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η «Αυγή» έχουν αρνηθεί κατ’ επανάληψη να αποκαλύψουν ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτή την κυπριακή εταιρία, αν και ο νόμος προβλέπει ότι οι εταιρίες που μετέχουν με ποσοστό πάνω από 1% σε ΜΜΕ πρέπει να ονοματίζουν τους μετόχους.


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει στη Βουλή, πριν από δυο εβδομάδες, ότι η εταιρία αυτή ονομάζεται Atlas Cyprus International Trust και πως δεν πρόκειται για offshore. 

 Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει τότε ότι η εταιρία αυτή ανήκει, μαζί με άλλες εταιρίες, σε ένα γκρουπ εταιριών με γενικό τίτλο ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΗ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για την ονομασία της μητρικής εταιρίας, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού καταπίστευμα είναι η νομική ορολογία που χρησιμοποιείται από το κυπριακό Δίκαιο για συγκεκριμένου είδους εταιρίες.


Η υπόθεση του Χριστόφια


Στην κατάθεσή του ο Μιλτιάδης Νεοφύτου, πρώην συνεργάτης του πρώην Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, κατονομάζει τον Αρτέμη Αρτεμίου ως τον άνθρωπο που βρισκόταν πίσω από offshore που χρηματοδοτούσε το ΑΚΕΛ.


Η υπόθεση της πιθανής χρηματοδότησης του ΑΚΕΛ από άγνωστους χρηματοδότες, μέσω offshore εταιριών που διαχειρίζονται από την Κύπρο, ήρθε στην επιφάνεια κυρίως μετά τις καταγγελίες του μεγαλοεργολάβου, πρώην προέδρου της κυπριακής ομάδας Ομόνοια και πρώην στενού συνεργάτη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, Μιλτιάδη Νεοφύτου. Ο Νεοφύτου κατέθεσε αγωγή κατά του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την αποπληρωμή ενός δανείου ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, που παραχωρήθηκε στην Ομόνοια από τη ρωσική τράπεζα RCB και για το οποίο ο Νεοφύτου κατηγορεί τον Χριστόφια ότι είχε μεσολαβήσει για να εκταμιευτεί.


Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Μιλτιάδη Νεοφύτου, ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου τού όφειλε τεράστια ποσά από τις εργασίες ανακαίνισης που έκανε στο σπίτι του Χριστόφια στην περιοχή Κελλάκι, από τα γραφεία που άνοιξε για το ΑΚΕΛ στη Λευκωσία και από τη διοργάνωση τουλάχιστον 5 μεγάλων προεκλογικών συγκεντρώσεων πριν εκλεγεί πρόεδρος της χώρας. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ο τέως πρόεδρος της Κύπρου τού είχε ζητήσει επίσης η Ομόνοια να κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του «για να πετύχει την επανεκλογή του στις εκλογές του 2013». 


 Οπως υποστήριξε ο Νεοφύτου στην κατάθεσή του, όταν είπε στον Δημήτρη Χριστόφια πως «τα οικονομικά της Ομόνοιας βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση και χρειάζονταν άμεσα εκατομμύρια ευρώ», εκείνος τον διαβεβαίωσε πως θα πλήρωνε όλα τα έξοδα. Ο Νεοφύτου υποστηρίζει πως όταν άρχισε η πολιτική κατάρρευση του Χριστόφια, εκείνος σταμάτησε να πληρώνει τα χρήματα που χρωστούσε στον Νεοφύτου, ο οποίος σήμερα διεκδικεί περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ.


Στο έγγραφο, που παρουσιάζει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, που προέρχεται από την κατάθεση του Μιλτιάδη Νεοφύτου, πρώην συνεργάτη του τέως προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια (την οποία έδωσε τον Σεπτέμβριο του 2016), κατονομάζεται εταιρία του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου ως έχουσα τη διεύθυνση της offshore εταιρίας New Winner Investments Limited, η οποία -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Νεοφύτου- ήταν μια από τις offshore που χρηματοδοτούσαν το ΑΚΕΛ πριν το κόμμα κατακτήσει την εξουσία. Ασφαλώς η δικαστική υπόθεση εξελίσσεται και αναμένονται απαντήσεις στη Δικαιοσύνη από όλους τους εμπλεκομένους.

Η κατάθεση του Μιλτιάδη Νεοφύτου

«Κάθε φορά που γινόταν κάποια πληρωμή από την εταιρία αυτή, κατόπιν εντολών του εναγομένου, μου τηλεφωνούσε ο Βενιζέλος Ζαννέτος, ανώτατο στέλεχος του ΑΚΕΛ και υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος, και μου έλεγε, για παράδειγμα, “σου βάλαμε €250.000”. 

Ο κ. Ζαννέτος μού επιβεβαίωσε προσωπικά ότι η εταιρία αυτή ανήκει κι ελέγχεται από το ΑΚΕΛ. Παρουσιάζω ως τεκμήριο 37 τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη εκ μέρους μου στον έφορο Εταιριών σχετικά με την εταιρία New Winner Investments Limited. 

Οπως φαίνεται, μέτοχοι της εταιρίας -προφανώς ονομαστικοί- παρουσιάζονται οι Χαράλαμπος Αγρότης και Μάριος Ευθυμίου. Ο Χαράλαμπος Αγρότης, ο οποίος εξ όσων γνωρίζω, απεβίωσε πολύ πρόσφατα, ήταν καλαδελφός του πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη, ενώ ο κ. Ευθυμίου εργάζεται στο Λαϊκό Καφεκοπτείο. 

Διευθύντρια και γραμματέας της εταιρίας είναι η εταιρία APLaw Services Limited, συμφερόντων του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστού κι από την ανάμιξή του στα διοικητικά της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου. 

Οταν γίνονταν οι συναλλαγές που περιέγραψα, διευθυντές ήσαν οι σημερινοί μέτοχοι. Παρατηρώ ότι παλαιότερα είχε διατελέσει διευθυντής της εταιρίας και ο τότε βουλευτής Αγις Αγαπίου (εξελέγη το 2001)».


Πηγή eleutherostypos.gr
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 8:21 pm


από 'να τίποτα γεννιέται ο Παράδεισος... (4 βίντεο, 1 λίστα, 1 ταινία και... η ματιά της ζωής και της ψυχής...)Ὥσπου τέλος ἔνιωσα
κι ἂς πᾶ᾿ νὰ μ᾿ ἔλεγαν τρελὸ
πῶς ἀπό ῾να τίποτα γίνεται ὁ Παράδεισος.

Οδυσσέας Ελύτης

Το κάναμε κι αυτό... σκύψαμε το κεφάλι, κλειδαμπαρώσαμε την καρδιά... κλείσαμε πόρτες και παράθυρα, μην τυχόν και πονέσουμε...


Πήραμε αγκαλιά τ' αμέτρητα "γιατί", τα "αν" τα "ίσως", και σεργιανάμε στ' άδεια δωμάτια...
Πώς ν' αντέξει μάτια μου η ψυχή τόσο φορτίο;

Ξέρω... θα μου πεις πως κυκλοφορούν τόσοι ψεύτικοι άνθρωποι... τόσοι κενοί... τόσοι υποκριτές... πώς να τους ξεχωρίσεις απ' τους αληθινούς...

Πώς την περιπλέξαμε έτσι τη ζωή μας... κι είναι τόσο απλή...


Σαν γείρει ο ήλιος και στον ουρανό κρεμάσει το φεγγάρι, βγες στην αυλή κι άσε το βραδυνό αεράκι να χορέψει στους δικούς του ρυθμούς... στους βραδυνούς ρυθμούς της ζωής...

Στις σιωπές του χρόνου, βρες πάλι προσδοκίες, όνειρα και αναμονές... για το καινούργιο που θα 'ρθει...

Κι όπως λέει κι ο Ελύτης, "από 'να τίποτα γεννιέται ο Παράδεισος" ...και ξεκινά από τα μέσα μας...Καληνύχτα και... Καλή Κυριακή...


Καλλιόπη

 ... τα τραγούδια...εδώ... εδώ... εδώ... εδώ...
... η λίστα... εδώ...
... η ταινία... εδώ ...
... και η ματιά της ζωής και της ψυχής... εδώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 4:27 am


.. στο αδιέξοδο...

 

 ... αλλάζεις δρόμο...

Καλλιόπη


Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 4:24 am


υπάρχει κι η τρίτη... ... υ...  πανδρεμένη, που ψάχνει για... καβάντζα...


Καλλιόπη


Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 4:11 am


23 μαγικές φωτογραφίες από τα Βαλκάνια
Ζούμε σε μια απίστευτη γειτονιά, και δεν θα κουραστούμε ποτέ να το λέμε. Αυτή τη φορά έχουμε και τις φωτογραφίες για να το αποδείξουμε.


23 μαγικές φωτογραφίες από τα Βαλκάνια

της Ηρώς Κουνάδη

Ξέρετε πόσο μαγική είναι η ευρύτερη γεωγραφική μας γειτονιά; Ο περισσότερος κόσμος δεν το ξέρει.

 

Κι αυτό είναι από μια άποψη καλό, γιατί αφήνει περισσότερο χώρο, λιγότερους τουρίστες, καλύτερες τιμές και πιο πολλές αφορμές για γνωριμίες σε εμάς τους υπόλοιπους που αποφασίζουμε να ξεκολλήσουμε για λίγο από την ταξιδιωτική πεπατημένη της Δυτικής Ευρώπης, και να εκδράμουμε στο άγνωστο –και κουκουλωμένο από ένα σωρό στερεότυπα και προκαταλήψεις– τοπίο των Βαλκανίων. Για να ανακαλύψουμε μέρη μαγικά, σαν αυτά που ακολουθούν.

Μια πόλη «τόσο κατηφορική, που η στέγη ενός σπιτιού είναι η αυλή του άλλου», όπως έγραψε κάποτε ο υποψήφιος για Νόμπελ συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ που γεννήθηκε εδώ.Αργυρόκαστρο, είναι το όνομά της. Βρίσκεται στην Αλβανία, ελάχιστα χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα.Μια γέφυρα που μοιάζει φτιαγμένη από νεράιδες.Βρίσκεται στο Μόσταρ της Βοσνίας, γκρεμίστηκε στον κροατο-βοσνιακό πόλεμο του 1993, και ξαναχτίστηκε στο σημερινό της μεγαλείο.Μια πόλη που με την πρώτη ματιά μοιάζει τόσο γνωστή, που είσαι έτοιμος να πιστέψεις στη θεωρία για τις προηγούμενες ζωές.…Αλλά μετά αναγνωρίζεις στο λιμάνι της το King’s Landing του Game of Thrones. Γνωστό στη δική μας πλευρά του Westeros και ως Ντουμπρόβνικ, της Κροατίας.Το πιο πολυφωτογραφημένο νησάκι-μέσα-σε-λίμνη στον πλανήτη.Να σας συστήσουμε το Bled, της Σλοβενίας.Όχι, αυτό που ακολουθεί δεν είναι Photoshop. Είναι η βαλκανική εκδοχή της Γαλάζιας Λίμνης……Λέγεται Plitvice, όπως και ο ομώνυμος εθνικός δρυμός……Και βρίσκεται στην Κροατία
.Μιλώντας για Γαλάζιες Λίμνες, έχει και η Αλβανία την δικιά της.Λέγεται Syri i kaltër, που σημαίνει Μπλε Μάτι, και βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού (το οποίο θα βρείτε στους χάρτες ως Butrint).Το νοτιότερο φιορδ της Ευρώπης……που καταλήγει στην υπεροχότητα της παλιάς πόλης του Κότορ, στο Μαυροβούνιο.Μια βουνοπλαγιά που μοιάζει να ξεπήδησε από εξπρεσιονιστικό πίνακα ζωγραφικής, στη Golija της Σερβίας.Οι πολύχρωμες στέγες του Zemun, που κάποτε ήταν το τελευταίο σύνορο της Αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, ακριβώς απέναντι από το Βελιγράδι, που ήταν το τελευταίο σύνορο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.Τα βουκολικά τοπία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.


Φωτό: Zahariz.com

Μια μικρή πόλη κτισμένη πάνω στους καταρράκτες. Κυρίες και κύριοι, το Jajce της κεντρικής Βοσνίας.


Φωτό: Zahariz.com

…Κι ένα χωριουδάκι, στο νότο της Βοσνίας.


Φωτό: Zahariz.com

Ένα νησάκι «δεμένο» στη στεριά του Μαυροβουνίου: Το Sveti Stefan.Το μοναστήρι Cherepish, στις όχθες του ποταμού Iskur στη Βουλγαρία.Η Οχρίδα της ΠΓΔΜ, στις όχθες της ομώνυμης λίμνης που μοιράζεται με την Αλβανία.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 3:42 am


Υποταγή ή Αλλαγή; Το ερώτημα των ΕλλήνωνΑυτό που πρέπει να κάνουν είναι να δημιουργήσουν στον κόσμο ελπίδα, οποιουδήποτε τύπου ελπίδα αρκεί να είναι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
  Φωτεινή Μαστρογιάννη
 
Παρατηρώντας την ελληνική κοινωνία διαπιστώνουμε ότι έχει πλήρως υποταχθεί σε μία αδιέξοδη κατάσταση και δεν αναζητά πλέον την οποιαδήποτε αλλαγή.

Πολλοί διερωτώνται για το ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της αδράνειας.  
 
Πιθανόν κάποιες απαντήσεις να βρίσκονται στο εξαιρετικό βιβλίο του Eric Hoffer  «The True Believer».
 
Ο Eric Hoffer αναφέρει ότι για τη δημιουργία οποιουδήποτε μαζικού κινήματος αλλαγής είναι απαραίτητο να υπάρχει ενθουσιασμός και ορίζει ως σημαντικό παράγοντα αλλαγής την αφύπνιση του κόσμου.


Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επισήμανσή του ότι στις μέρες μας τα μαζικά κινήματα είναι είτε επαναστατικά είτε εθνικιστικά είτε και τα δύο.

Ακόμα όμως πιο σημαντική είναι η παρακάτω επισήμανσή του η οποία θα ξενίσει πιθανότατα μερικούς.  
 
Ο Hoffer υποστηρίζει ότι τόσο η Γαλλική όσο και η Ρωσική Επανάσταση μετατράπηκαν σε εθνικιστικά κινήματα κάτι που αποδεικνύει ότι στη σύγχρονη εποχή ο εθνικισμός αποτελεί μία διαρκή πηγή ενθουσιασμού και ότι η εθνικιστική θέρμη πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου οι δραστικές αλλαγές που ξεκίνησαν από  επαναστατικό ενθουσιασμό να πραγματοποιηθούν και να ολοκληρωθούν.

Ο Hoffer συνεχίζει να μας εκπλήσσει αναφέροντας ότι η αποτυχία αλλαγής της οικονομίας από το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία οφείλονταν στο γεγονός ότι δεν υπήρχε το αίσθημα της ελπίδας και της έξαρσης και φυσικά ούτε του επαναστατικού ενθουσιασμού και ότι πιθανόν μία ήπια μορφή σωβινισμού να βοηθούσε. 
 
 Υποστηρίζει ότι ο εκμοντερνισμός της Ιαπωνίας, της Τουρκίας (με τον κεμαλισμό) κτλ. οφείλονταν στον εθνικισμό.

Ο Hoffer υποστηρίζει ότι η δυσαρέσκεια από μόνη της δεν μπορεί να είναι φορέας αλλαγής. 
 
Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί δηλαδή ότι η εξαθλίωση και η αβεβαιότητα στη ζωή του ανθρώπου που συνδέεται με αυτή μπορεί να αποτελέσουν παράγοντα αλλαγής, ο Hoffer υποστηρίζει ότι όταν τα άτομα αισθάνονται ότι η ζωή τους είναι αβέβαιη τείνουν να προσκολλώνται σε αυτό που τους είναι οικείο και δημιουργώντας μία σταθερή ρουτίνα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι δαμάζουν το απρόβλεπτο γιατί φοβούνται την αλλαγή.  
 
Ακόμα και οι εξαθλιωμένοι παρουσιάζουν συντηρητισμό ο οποίος μπορεί να είναι τόσο μεγάλος όσο αυτός των προνομιούχων και με το συντηρητισμό και των δύο να συνεχίζεται η κοινωνική τάξη όπως έχει διαμορφωθεί.

Αυτοί που επιζητούν τη μεγάλη αλλαγή πιστεύουν τυφλά σε κάτιείτε αυτό είναι μία ιδεολογία (οι μπολσεβίκοι πίστευαν στον μαρξισμό) είτε σε έναν αλάνθαστο ηγέτη και μία νέα τεχνική (οι Ναζί που πίστευαν στον Χίτλερ και στις νέες τεχνικές του blitzkrieg και της προπαγάνδας).

Εκείνοι, κατά τον Hoffer, που θα μεταμορφώσουν ένα έθνος δεν μπορούν να το κάνουν καλλιεργώντας τη δυσαρέσκεια ή επιδεικνύοντας τη λογική των επιθυμητών αλλαγών ή εξαναγκάζοντας τους ανθρώπους σε ένα νέο τρόπο ζωής (άραγε μήπως  αυτοί οι τρεις λόγοι είναι αυτοί που ακολουθούνται από  κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους στην Ελλάδα του σήμερα;). 
 
Αντίθετα αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να δημιουργήσουν στον κόσμο ελπίδα, οποιουδήποτε τύπου ελπίδα αρκεί να είναι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 3:02 am


ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ; ... και ποιά δικαιοσύνη θα τα δικάσει;
Στερούμαστε και των δυο...


Καλλιόπη Σουφλή 

Αγωγή στη Moody’s από την κυβέρνηση των ΗΠΑ…

Για παραβίαση της νομοθεσίας κατά την αξιολόγηση των τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων και των απαιτήσεων έναντι χορηγούμενων δανείων πριν το 2008, κατηγορεί την εταιρεία Moody’s η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή εις βάρος του οίκου αξιολόγησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Moody’s, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα κινηθεί εναντίον της για παραβίαση της σχετικής ομοσπονδιακής νομοθεσίας.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι αξιολογήσεις του οίκου το διάστημα εκείνο, είχαν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της κρίσης, δίνοντας θετικές αξιολογήσεις σε ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία στη συνέχεια κατέρρευσαν, με συνέπεια το «τσουνάμι» των εξελίξεων που ακολούθησαν τόσο για τη χώρα της Αμερικής, όσο και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, εισαγγελείς από πολλές πολιτείες είναι διατεθειμένοι να υποβάλλουν κατηγορίες και σε πολιτειακό επίπεδο.

Ο οίκος αξιολόγησης έχει κατά το παρελθόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο ρυθμιστικών αρχών και έχει κληθεί να καταθέσει στοιχεία, σχετικά με την αντιμετώπιση των «τοξικών» στεγαστικών δανείων πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 2:55 am


Καληνύχτα Ελλάδα.. Ο ξεπεσμός μιας χώρας που έβγαλε έναν Σεφέρη, έναν Ελύτη…Ο τόπος που έχει βγάλει τους μεγαλύτερους ποιητές, να έχει ξεπέσει στη φτήνια. 

Και δεν χρειάζεται να φτάσεις σε υψηλά επίπεδα, σε Σεφέρη και Ελύτη. 
Είναι που ξεφτίσαμε κι εμείς, σαν άνθρωποι... γινήκαμε ... ανθρωπάκια... γι αυτό και ψηφίζουμε... νάνους...


Καλλιόπη Σουφλή


 


Τo έχω πει πολλές φορές, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Το πόσο σε πνίγει και σε σκάει όλη αυτή η διάχυτη σαχλαμάρα. 


Για μεγάλη σαχλαμάρα μιλάμε. 
 Τεράστια. 
Σε όλα τα επίπεδα. 
Κάθετα και οριζόντια. 

Ο τόπος που έχει βγάλει τους μεγαλύτερους ποιητές, να έχει ξεπέσει στη φτήνια. 

Και δεν χρειάζεται να φτάσεις σε υψηλά επίπεδα, σε Σεφέρη και Ελύτη. 


Που πας να γράψεις Σεφέρης, δηλαδή και μόλις του πατήσεις Σεφέρ… το μηχάνημα από μόνο του σου βγάζει Σεφερλής. 


Χρειάζεται κάτι παραπάνω για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ξεπεσμού;
 Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να μνημονεύσει κανείς τους μεγάλους ποιητές. 
 Ενας Νίκος Γκάτσος φτάνει. 


Από τους νεότερους, ένας Αλκης Αλκαίος. 


Εγινε τις προάλλες η συναυλία στο Ηρώδειο. 


Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ειδικοί λόγοι για να ήμουν παρών, δεν πήγα. 


Και εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι είχα εκατό-μηδέν δίκιο. 


Και δεν είναι μόνο ότι δεν μπορείς να βλέπεις τον καιροσκόπο Μικρούτσικο. 

Πρώτη σειρά ο Κουρουμπλής και ο εργατολόγος ο Μητρόπουλος.


«Τα άγια τοις κυσί». 


Σαν κι αυτούς που κάθε Κυριακή φοράνε τα καλά τους και πηγαίνουνε στην εκκλησία. 


Οταν η καθημερινότητά τους, ολόκληρή τους η ζωή, είναι βουτηγμένη στο ψέμα και στην υποκρισία. 


Ετσι και οι μαϊμού αριστεροί στυλ Κατρούγκαλος και σία. 


Δήθεν ότι έχουν την ευαισθησία να εκτιμήσουν και να τιμήσουν τις καλλιτεχνικές αξίες. 


Ενας Αλκης Αλκαίος, που κανείς πλην των δικών του ανθρώπων και των φίλων του δεν είχε δει και δεν είχε ακούσει. 


Επειδή ο πνευματικός άνθρωπος δεν έχει καμία ανάγκη τον δημόσιο λόγο. 
Μιλάει με το έργο του. 
Και μόνο. 


Στην τηλεόραση βγαίνουν και μιλάνε οι έμποροι και οι πραματευτάδες. 

Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις: Ο Μάνος Χατζιδάκις. 


Με γλώσσα όμως που τσάκιζε κόκαλα. 

Οχι σαχλαμαράκιας σαν τον Σαββόπουλο. 


Με αφορμή, λοιπόν, τον Αλκη Αλκαίο, θυμήθηκα μια κουβέντα ενός εκ των αξιόλογων της εποχής μας. 


Του πολυσχιδούς (γλεντζέ, φιλόλογου, συγγραφέα, τραγουδιστή, συνθέτη, ποιητή, στιχουργού) και μερακλή σε όλα όσα καταπιάνεται Θωμά Κοροβίνη: 


«Ενας άνθρωπος έχει αξία όταν το έργο του είναι μεγαλύτερο από τη φήμη του». 


Τεράστια κουβέντα. Με βαρύτητα μεγατόνων. 


Ποιος ξέρει τι έχει γράψει ο Γκάτσος; 

Ελάχιστοι. 

Κι ας τραγουδάνε όλοι τους στίχους του. 


Ποιος ξέρει τι έχει ζωγραφίσει ο Παρθένης; 


Τον Αλέξανδρο Παρθένη ξέρουνε, το ομορφόπαιδο, που χώρισε με την Κατερίνα Θάνου. 


Κι έτσι φτάνουμε στο σήμερα. 
Στον Γρήγορη Αρναούτογλου. 


Στην εκπομπή του, με καλεσμένη την Αντωνία Καλλιμούκου. Δηλαδή ο Κυριακού πλήρωσε την καρότσα ενός τριαξονικού φορτηγού γεμάτη πεντοχίλιαρα για να πάρει την άδεια, για να κάνει εκπομπή ο Αρναούτογλου; 


Και να φωνάζει σήμερα την Αννα, αύριο τον Τράγκα και μεθαύριο την Εφη Θώδη;


 Ποια είναι η Αντωνία Καλλιμούκου που δικαιούται να έχει δημόσιο λόγο; 


Τι έχει κάνει; Ποιο είναι το έργο της; 


Πέρα από τα του δεσμού της με κάποιον Μισόκαλο, υπάρχει κάτι άλλο; 


Κάπως έτσι, λοιπόν, η μία σαχλαμάρα πέφτει απάνω στην άλλη και κυλάνε.
 


Το ασήμαντο να γίνεται σημαντικό και το τίποτα κάτι. 


Οτι σε καθημερινή βάση διασταυρώνουν τα ξίφη τους η Ραχήλ Μακρή με τη Μαρία Μπεκατώρου. «Και δυο αυγά Τουρκίας». 

Οτι σε ανάλογη σκληρή μάχη επιδίδονται ο τέως μάνατζερ της Τζούλιας και νυν δημοσιογράφος, Μενέλαος Φουρθιώτης, με τον τέως υπουργό Παύλο Χαϊκάλη. 


Οτι ο έκπτωτος περιφερειάρχης Πανίκας Ψωμιάδης είναι άνεργος και ψάχνει για μεροκάματο.


 Και γιατί δεν πάει για κλόουν σε τσίρκο; 


Οτι ο πρωθυπουργός Αλέξης με τον Μακαριότατο Τζερόνιμο θα κάνουν κοινή εμφάνιση στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στον Αγιο Ευστράτιο. 


Οπως έχει πει ο Αλη Πασάς στην κυρά Φροσύνη «ανάγκα και θεοί πείθονται». 

Οτι ο πλέον διάσημος δερματολόγος και βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, διατυμπανίζει από του βήματος της Βουλής «δεν μπήκα στην πολιτική για να πλουτίσω». 


Αν το έλεγε κάποιος σαν επιχείρημα στη φυλή των Μάου Μάου ότι «εγώ δεν ήρθα στην Αφρική για να πλουτίσω», θα τον βάζανε στο καζάνι, θα τον μαγειρεύανε και θα τον τρώγανε για μεσημεριανό. 


Οταν το λες στους Ελληνες, σε ψηφίζουνε και σε βγάζουνε βουλευτή. Αυτά.


Το μεγαλύτερο όπλο του δημοσιογράφου είναι η ατζέντα του
 


Και μιας και μιλάμε για σαχλαμάρες, έπεσε το μάτι μου σε μια ανάρτηση του Κώστα Αρβανίτη. 

Για την αποχώρησή του από το ραδιοσταθμό «Κόκκινο», λόγω της μεταγραφής του στο κανάλι του Ιβάν. Λότζικο. 

Το μεγαλύτερο όπλο του δημοσιογράφου είναι η ατζέντα του. 

Οποιος έχει τη δυνατότητα να μιλάει απευθείας με τον πρωθυπουργό κι όλα τα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας, είναι περιζήτητος.

 Είτε έχει είτε δεν έχει την ιδιότητα του τζουρναλίστα. 

Φεύγοντας, λοιπόν, ο εν λόγω Αρβανίτης από το «Κόκκινο», το κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε μεταξύ άλλων: 

«Κόκκινο για πάντα, κόκκινο παντού, venceremos». 


Καταρχήν, τι μανία είναι αυτή που έχουνε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ με το κόκκινο; 

Ντε και καλά να αποδείξουν ότι είναι αριστεροί; 

Κόκκινο είναι και το χρώμα του Πανηλειακού. 


Εχει καμία σχέση η ομάδα του Πύργου με την Αριστερά, το Κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες; Κι αυτή η σαχλαμάρα με το venceremos πού κολλάει; Δεν έχουνε νικήσει ήδη; 

Δεν κυβερνάνε; Δεν έχουνε γίνει πρωθυπουργοί και υπουργοί; 

Δεν διορίζονται και δεν διορίζουν; 

Δεν κλείσανε τους ολιγάρχες, όπως κοκορευόταν ο Τσίπρας, για τρία μερόνυχτα στα μπουντρούμια; 

Εχουνε πάθει ομαδική άνοια και το έχουνε ξεχάσει;


Οι μουσικοί του δρόμου δίνουν χρώμα στη ζωή των πόλεων
 


Τo αγαπημένο τραγούδι των μουσικών του δρόμου είναι η Μαρίνα του Ρόκο Γκρανάτα. Εύθυμο, μελωδικό και αλέγκρο. Σου τραβάει την προσοχή. Γι” αυτό και αντέχει εδώ και εξήντα τόσα χρόνια. 

Οι μουσικοί του δρόμου δίνουν χρώμα στη ζωή των πόλεων. Εκεί που περπατάς δηλαδή, ν” ακούς ένα βιολί να παίζει. Δυο τσιγγάνους μ” ένα ακορντεόν και μια πασαβιόλα. 

Κάποιες φορές ολόκληρη μπάντα. 

Είτε πρόκειται για νεαρούς από μουσικά σχολεία είτε για ηλικιωμένους ή νέους άνεργους μουσικούς, που παίζουν και τραγουδάνε. 

Τελευταία φορά που πήγα στο Μόναχο, αφορμής δοθείσης, ένας πλανόδιος μουσικός έπαιζε και τραγούδαγε τη Μαρίνα κι έμαθα το εξής εκπληκτικό: 
Για συγκεκριμένα πόστα στις πλατείες της πόλης, ο δήμος κάνει οντισιόν.
 


Ακούει όσους θέλουν να παίξουν, κρίνει τις ικανότητες και το ρεπερτόριό τους κι ανάλογα αποφασίζει, αν θα τους δώσει άδεια ή όχι. Σωστό. Δεν γίνεται σε καθημερινή βάση να γρατζουνάει μια κιθάρα ένας αντιαισθητικός καραγκιόζης.

 Στην Ελλάδα, τι γίνεται; Η τελευταία πατέντα είναι να τους συλλαμβάνουν. Οπως το λέω. 

Να τους μπουζουριάζουνε και να τους τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί για επαιτεία! 

Με βάση έναν νόμο του Μεταξά! 

Επειδή ο κόσμος αφήνει κάποια νομίσματα στο καπέλο που έχουν εναποθέσει μπροστά τους. 

Το φαινόμενο, σύμφωνα με καταγγελία του Δημήτρη Ζερβουδάκη, ευδοκιμεί στον δήμο Θεσσαλονίκης. 

Μιλάμε για βαρβαρότητα. 

Κι από μια αριστερή (υποτίθεται) κυβέρνηση. 

Αυτή είναι η σχέση τους με την καθημερινότητα και τον πολιτισμό. 

Κοινωνίες και πόλεις που ξεπέφτουν και καταρρέουν, ενοχλούνται δήθεν από τους μουσικούς του δρόμου. 

Ντροπή.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 2:12 am


Μετά το μπουρκίνι, σκέφτονται να απαγορεύσουν και τις φάτνες στη Γαλλία
Σύντομα και στην Ελλάδα... σιγά σιγά το πάνε το πράγμα, για να μην ξεσηκωθούν οι λαοί... και ο ιστός της αράχνης, στήνεται αριστοτεχνικά...

Τα χειρότερα, έπονται...

 

Καλλιόπη Σουφλή


meta-mpourkini-skeftonte-apagorefsoun-fatnes-galliaΜετά την αντιπαράθεση για το μπουρκίνι, φέτος το καλοκαίρι, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας θα κληθεί να απαντήσει κατά πόσο είναι νόμιμος ο στολισμός των δημόσιων κτηρίων με χριστουγεννιάτικες φάτνες.Ένας νόμος του 1905 για τη λαϊκότητα του κράτους απαγορεύει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους. 


Πέρσι είχε προκληθεί σάλος με τις φάτνες που αναπαριστούσαν τη γέννηση του Ιησού και είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα δημαρχεία, ωστόσο τα δικαστήρια που εξέτασαν τις υποθέσεις σε κάθε πόλη ξεχωριστά εξέδωσαν διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις.


Σχεδόν δύο μήνες πριν από τα Χριστούγεννα, η ειδική εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογράμμισε ότι ο νόμος του 1905 δεν απαγορεύει τις φάτνες στα δημόσια κτίρια παρά μόνο αν πρόκειται για «ένδειξη αναγνώρισης μιας λατρείας». 


Σύμφωνα με την Ορελί Μπρετονό, οι φάτνες επιτρέπεται να τοποθετηθούν εφόσον αποτελούν τμήμα του εορταστικού στολισμού για τα Χριστούγεννα. 


Δεν πρέπει όμως να συνοδεύονται από καμία «υπόνοια θρησκευτικού προσηλυτισμού» αλλά να διατηρούν «τον χαρακτήρα μιας πολιτισμικής εκδήλωσης».


Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους εντός των επόμενων εβδομάδων, ωστόσο συνήθως δεν παρεκκλίνουν από την πρόταση των εισηγητών.


Στα τέλη Αυγούστου πολλοί δήμοι της νότιας Γαλλίας απαγόρευσαν τα μπουρκίνι, το μαγιό που φορούν ορισμένες μουσουλμάνες, θεωρώντας το θρησκευτικό σύμβολο. Ομως το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε κατόπιν ότι το ένδυμα αυτό δεν μπορεί να απαγορευτεί γιατί δεν προκαλεί προβλήματα στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης.


iefimerida.gr

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 1:40 am


Συμμέτοχος η Εκκλησία στο μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδος «Φωνή βοώντος εν’ τη ερήμω», Αρχιεπίσκοπε ο πόνος και το δράμα του Ελληνικού λαού.
Ο Φαρισαϊσμός σου Ιερώνυμε, ξεπέρασε και των οβριών...

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥ, ΙΕΡΩΝΥΜΕ, ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ...
 

Καλλιόπη Σουφλή

wpid-wp-1476980100622.jpeg

Η Εκκλησία σιωπά χρόνια τώρα εν’ μέσω της κρίσης και σιωπά ενοχλητικά. Η απουσία της από τα προβλήματα και την αγωνία του λαού είναι εκκωφαντική και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρκείται να παρακολουθεί από μακριά τα γεγονότα και η στάση του δεν δικαιολογεί τον ηγετικό του ρόλο.

 


Η Ελλάδα υποφέρει και η Εκκλησία Μακαριώτατε απέχει μίλια από την αλληλεγγύη, την ελπίδα που πρεσβεύει –αφού ο ρόλος της δεν τελειώνει με την φιλανθρωπία- και ο λαός έχει απογοητευτεί.


Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης
-ignomisou.gr


Η αδιαφορία σας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και το μέτρο έχει χαθεί. Οι ηλικιωμένοι που στερούνται λόγω της κρίσης ακόμα και το ψωμί στερούνται με δική σας υπαιτιότητα και την ίαση.


Στην λίμνη Βουλιαγμένης –που σας ανήκει- τους κλείσατε την είσοδο με το απαγορευτικό πανάκριβο εισιτήριο 10€ τις καθημερινές και 11€ Σάββατο-Κυριακή. 

Και τους καταδικάζετε να υποφέρουν. Ποιους; 
Τους φτωχούς και ανήμπορους ηλικιωμένους. 
Ας υποφέρουν από τους πόνους είναι το φάρμακο που τους προσφέρετε αντί για την σημαντική θεραπεία, που θα τους ανακουφίσει.


Πώς κλείνετε τα μάτια στο σκάνδαλο της λίμνης με τις παράνομες δραστηριότητες και κατασκευές σε μία περιοχή προστατευόμενη και ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA; 


Και αλήθεια σε ποιους έχετε εκμισθώσει και με ποιούς όρους την λίμνη Βουλιαγμένης οι οποίοι την έχουν μετατρέψει με τις ευλογίες σας σε κέντρο ασύστολης ασυδοσίας; 


Σε κέντρο που παρελαύνουν πλούσιοι Ρώσοι με αιθέριες υπάρξεις και με τις ευλογίες σας προκαλούν με τις ακρότητες της επίδειξης πλούτου. Τα πάντα στον βωμό του χρήματος παρά το γεγονός ότι η περιουσία σας είναι αμύθητη.Είστε από τους βασικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας στην οποία ανήκει και ο «Αστέρας» Βουλιαγμένης. Τι κάνατε για τους εργαζόμενους που οι Αραβες και Τούρκοι επενδυτές θα πετάξουν στον δρόμο; Απραξία κι εδώ που εντείνει την αβεβαιότητα των εργαζομένων. 


Πριν από ένα χρόνο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του «Αστέρα» ζήτησε να σας δει μέσω του Γραμματέα Θρησκευτικού Τουρισμού της Αρχιεπισκοπής για να σας εκθέσει τα προβλήματα και την αγωνία των εργαζομένων που θα έμεναν άνεργοι. 


Ακόμα περιμένει… Αξίζει αυτή η αντιμετώπιση, η απαξίωση από μέρους ενός πατέρα σε 800 ψυχές-παιδιά του που χρόνια τώρα με το χαμόγελο αγωνιζόντουσαν να κάνουν τον «Αστέρα» συνώνυμο της φιλοξενίας, της ζεστασιάς και τώρα χάνουν το ψωμί τους;
 


Είναι αλήθεια ότι Αραβες και Τούρκοι επενδυτές γλυκοκοιτάζουν και το φιλέτο σας των 80 στρεμμάτων του ορφανοτροφείου που συνορεύει με τον «Αστέρα» και είστε έτοιμοι για το deal; 

Και επειδή οι «άγιες» επενδύσεις ήταν και είναι της μόδας, άντε με το καλό και ίδρυση τμήματος Αραβικών και Τουρκικών επενδύσεων στην Αρχιεπισκοπή, Μακαριώτατε.


«Φωνή βοώντος εν’ τη ερήμω», Αρχιεπίσκοπε ο πόνος και το δράμα του Ελληνικού λαού.

 


Πού είναι η Εκκλησία που φροντίζει για τους αδικημένους, κατατρεγμένους και φτωχούς; Με ίδια κεφάλαια από την αμύθητη περιουσία σας –από εκμισθώσεις ακινήτων, εκτάσεων όπως το Island για παράδειγμα. Αλήθεια με ποιούς διαγωνισμούς παραχωρείτε μέρος της περιουσίας σας;
 


Πού είναι η Εκκλησία που φροντίζει για τους αδικημένους, κατατρεγμένους και φτωχούς; 

Από τις επιχορηγήσεις που λαμβάνετε συχνά για φιλανθρωπείες από το Κράτος καθώς και από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΣΠΑ και από υπουργεία στις ΜΚΟ σας; 

Οι ΜΚΟ σας που καρπώνονται χρήματα και μοιράζουν γεύματα σε φτωχούς και ανήμπορους με προϊόντα που εμείς οι ίδιοι έχουμε πληρώσει και προσφέρει στα σούπερ μάρκετ.


19 μήνες έχουν περάσει από την προσφορά σας – πυροτέχνημα για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας μέσω της Εκκλησιαστικής περιουσίας και από τότε σιωπή. Τόσο από εσάς όσο και από τον Πρωθυπουργό. Αντίθετα τα νέα μέτρα συνθλίβουν ακόμα περισσότερο τον λαό.«Αυτός που έχει δύο χιτώνες δίνει τον έναν», κήρυσσε ο Κύριος κι εσείς δεν δίνετε τίποτα.
Μήπως εν’ οψει της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάζουμε το ΟΧΙ να δώσετε εντολή -συμπαράσταση στον πόνο του λαού μας- να χτυπήσουν όλες οι καμπάνες στην χώρα, όχι χαρμόσυνα αλλά για την αγωνία και την ένδεια που βρίσκεται;
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στον αργό θάνατο του Ελληνικού λαού.
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στον πλήρη εξευτελισμό του.Με την ελπίδα ότι αυτό το ΟΧΙ θα φτάσει στα αυτιά του Μεγαλοδύναμου.Με την ελπίδα ότι αυτό το ΟΧΙ θα κάνει να χτυπήσουν χαρμόσυνα ξανά οι καμπάνες.
 


Εχετε κουραστεί Αρχιεπίσκοπε. 

Μήπως να πάτε στο Αγιο Ορος για ηρεμία και για προσευχή, μπας και αναστηθεί ο Χριστόδουλος…;Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 1:18 am


Υπό επιτήρηση οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες «Η γερμανική μυστική υπηρεσία, που έχει πέσει βαθιά στο βούρκο της παράνομης κατασκοπείας μαζί με τις ΗΠΑ και τη Μ.Βρετανία, λαμβάνει τώρα νέες, εκτεταμένες αρμοδιότητες, οι οποίες εν μέρει είναι αντισυνταγματικές»


Ο νέος νόμος θα επιτρέπει ρητά στην BND να κατασκοπεύει θεσμικά όργανα και κράτη-μέλη της ΕΕ, εφόσον ανακύπτουν κίνδυνοι για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Γερμανίας ή την ικανότητα δράσης της χώρας

Βρε τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει...


Καλλιόπη Σουφλή

 
 


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), όπως και οι άλλες μυστικές υπηρεσίες στη Γερμανία, θα ελέγχονται πλέον πιο αυστηρά. Με τις ψήφους του μεγάλου συνασπισμού η Bundestag επιδιώκει να περάσει σήμερα δυο σχετικά νομοσχέδια.Η υπηρεσία BND έχει δεχθεί δριμεία κριτική το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας εμπλοκής της στο σκάνδαλο υποκλοπών τής αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA, αλλά και λόγων των αμφιλεγόμενων δράσεών της με στόχο υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από κυβερνήσεις φιλικές προς το Βερολίνο.Νέα επιτροπή ελέγχου
 

Για να επιτηρείται πιο αποτελεσματικά η δράση των μυστικών υπηρεσιών πρόκειται να συσταθεί μια ειδική επιτροπή ελέγχου, αποτελούμενη από δύο δικαστές και έναν ομοσπονδιακό εισαγγελέα στο Ομοσπονδιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο της Γερμανίας. Οι ειδκοί θα ενημερώνονται από την καγκελαρία για επίμαχες δράσεις και θα αποφασίζουν για ενδεχόμενες κατασκοπευτικές δραστηριότητες με στόχο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τα κράτη-μέλη της.
Η επιτροπή, που θα συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, θα θεσπίσει για πρώτη φορά και το αξίωμα ενός «μόνιμου πληρεξούσιου» ο οποίος θα πραγματοποιεί «συνεχείς και διαρθρωτικές έρευνες» όσον αφορά την εργασία των μυστικών υπηρεσιών και θα συντονίζει τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.Επιτρέπεται η κατασκοπεία της ΕΕ
 

Πάντως, ο νέος νόμος θα επιτρέπει ρητά στην BND να κατασκοπεύει θεσμικά όργανα και κράτη-μέλη της ΕΕ, εφόσον ανακύπτουν κίνδυνοι για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Γερμανίας ή την ικανότητα δράσης της χώρας, αλλά και σε περίπτωση που απαιτούνται πληροφορίες για «σημαντικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας». 

Η συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, όπως η NSA, θα επιτρέπεται υπό συγκεκριμένους όρους. Στόχος της όποιας συνεργασίας θα πρέπει να είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας, η ενίσχυση του γερμανικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό ή η άντληση πληροφοριών που σχετίζονται με την ασφάλεια γερμανών πολιτών στο εξωτερικό.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα «Η Αριστερά» και οι Πράσινοι άσκησαν ήδη την κριτική τους. 


Το ίδιο και ακτιβιστές που ειδικεύονται σε θέματα διαδικτύου και προστασίας δεδομένων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση ουσιαστικά έρχεται να νομιμοποιήσει αμφιλεγόμενες δράσεις κατασκοπείας. 

Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ζαμπίνε Λόιτχοϊζερ-Σνάρενμπεργκερ δηλώνει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια και ότι ο νέος νόμος δεν πρόκειται να περάσει από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο. 

«Η γερμανική μυστική υπηρεσία, που έχει πέσει βαθιά στο βούρκο της παράνομης κατασκοπείας μαζί με τις ΗΠΑ και τη Μ.Βρετανία, λαμβάνει τώρα νέες, εκτεταμένες αρμοδιότητες, οι οποίες εν μέρει είναι αντισυνταγματικές», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή Skai


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 1:05 am


ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ EMAIL ΑΠΟ ΤΟ WIKILEAKS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Το RT αποκαλύπτει το ρόλο Ομπάμα και Κλίντον Μήπως είχαν προηγηθεί άλλα ταξείδια, πολύ πριν γίνει κυβέρνηση ο Τσίπρας, στην Γερμανία, και είχαν πέσει εκεί οι υπογραφές για το Μνημόνιο;

Κάτι τέτοιο λένε κάποια... "πουλάκια"... τιτιβίζοντας..


Ότι όλα είχαν προσχεδιαστεί πριν γίνει το Εβραιότουρκο, πρωθυπουργός...


Καλλιόπη Σουφλή


obamaclinton


Στις αποκαλύψεις των Wikileaks για το πως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον επιδίωξαν να επηρεάσουν την Ελλάδα να δεχτεί τους σκληρούς όρους λιτότητας το 2015,  αναφέρεται σήμερα το RT επικαλούμενο με τα ηλεκτρονικά μηνύματα του επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον που διέρρευσαν.Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT,  λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Wikileaks δημοσίευσε αλληλογραφία της 10ης Ιουλίου 2015 μεταξύ του επικεφαλής της καμπάνιας της Κλίντον Τζον Ποντέστα και της επικεφαλής προσωπικού του Μπιλ Κλίντον, Τίνα Φλαουρνόι. Στο πρώτο e-mail ο Ποντέστα ρωτά την Φλαουρνόι αν ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.


«Ο Λευκός Οίκος με ρωτά αν ο WJC (Ουίλιαμ Τζέφερσον «Μπιλ» Κλίντον) έχει σχέσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του τηλεφωνήσει και να τον συμβουλεύσει να προχωρήσει σε συμφωνία», γράφει ο Ποντέστα.


Η Φλαουρνόι του απάντησε λέγοντάς του ότι ο Κλίντον θα καλούσε, αλλά ότι «η άμεση ερώτησή του είναι -θα πιέσουμε και την Μέρκελ;».


Στη συνέχεια το RΤ στο δημοσίευμά του σημειώνει ότι «εκείνη την περίοδο η Ελλάδα είχε απορρίψει τα μέτρα που επέβαλε η Ευρώπη και το ΔΝΤ μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η Ελλάδα απειλούνταν με χρεοκοπία και έξοδο από την ΕΕ μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας. 


Τις μέρες που προηγήθηκαν της αλληλογραφίας αυτής, ο Τσίπρας είχε πει στο λαό »λέμε όχι σε τελεσίγραφα, όχι σε εκβιασμούς». Οι Έλληνες έκαναν δημοψήφισμα και απέρριψαν τη συμφωνία στις 5 Ιουλίου».


Τα νέα e-mail που έρχονται στο φως


Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, την ίδια ημέρα εστάλη και ένα ακόμα μήνυμα για την Ελλάδα από τον Αμιτάμπ  Ντεσάι, Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής του Μπιλ Κλίντον, με παραλήπτη τον επικεφαλής προσωπικού του Μπαράκ Ομπάμα Ντένις Μακ Ντόνα.


«Έχουμε έλθει σε στενή επαφή με τους ανθρώπους της Μέρκελ αυτή την εβδομάδα πριν την επίσκεψη του WJC στη Βοσνία και με δεδομένη την επίσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα της Μέρκελ στη Βοσνία -έτσι θα ήταν μια αθώα και εύκολη βοήθεια -αν χρειάζεται μία ώθηση προς την Μέρκελ -να βάλουμε τον WJC να καλέσει την Μέρκελ με σκοπό να ζητήσει καθοδήγηση για τη Βοσνία και μετά τυχαία να τη ρωτήσει για την Ελλάδα στο τέλος», έγραψε ο Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Κλίντον Αμιτάμπ Ντεσάι.


«Θα επικροτούσαμε μια ώθηση προς την Καγκελάριο με τον τρόπο που προτείνετε», απάντησε ο Μακντόνα από το γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα. «Αν όλοι έχετε χρόνο αύριο το πρωί στη Σρεμπρένιτσα, τώρα πιστεύουμε ότι ένα τηλέφωνο Τσίπρα θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο».
Σύμφωνα με το RT, το γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα ανάφερε τα σημεία τα οποία έπρεπε να συζητήσει ο Κλίντον με τον Τσίπρα, υπογραμμίζοντας «τη σημασία παραμονής στο ευρώ τόσο για πολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους».


«Είναι χαρούμενος να το κάνει και είμαστε όλοι ευτυχείς να βοηθήσουμε», απάντησε ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Κλίντον. «Επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους της Μέρκελ πριν την αναχώρηση και ελπίζουμε να επικοινωνήσουμε μαζί της αύριο, και θα επικοινωνήσουμε επίσης αύριο το πρωί με τον Τσίπρα όταν προσγειωθούμε στο Σεράγεβο.


Στις 11 Ιουλίου επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε σε αυξήσεις φόρων και σε περικοπές στον δημόσιο τομέα τονίζοντας σε ομιλία του μετά την επίτευξη της συμφωνίας ότι είναι «εθνικό καθήκον» η παραμονή στην Ευρωζώνη.

Αργότερα, και κατά «περίεργο τρόπο» κατά το RT, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στο ετήσιο συνέδριο «Clinton Global Initiative», τον Σεπτέμβρη του 2015 όπου του πήρε συνέντευξη ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 12:37 am


Μια ιστορία από την Κατοχή. Μια ιστορία σαν παραμύθι…

Κατοχή


Φτωχά τα χρόνια του πόλεμου. Ακόμα πιο φτωχά τα χρόνια της Κατοχής. Φτωχά και δύσκολα. Πείνα, αρρώστιες, θάνατος. Η μυρωδιά του θανάτου καθημερινή. Άνθρωποι πεσμένοι εδώ κι εκεί. Στο δρόμο, στα πεζοδρόμια. Κι ένα καρότσι να μαζεύει τα πτώματα… 
 
Παιδιά σκελετωμένα, παιδια με φουσκωμένες τις κοιλιές από την πείνα, ξυπόλυτα γυρνούν στους δρόμους της Αθήνας για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί. Κάτι που θα ξεγελάσει το στομάχι τους μήπως και σταματήσει να παραπονιέται…
 
Γιατί στο σπίτι τους δεν υπάρχει τίποτα. Όσα από αυτά τα παιδιά έχουν ένα σπίτι…
 
Μανάδες πηγαίνουν στα συσσίτια. Στέκονται στις ουρές με πονεμένο βλέμμα. Μια χαρακιά ανάμεσα στα φρύδια μαρτυρά την πίκρα και την οδύνη που γεύτηκαν. Στα μάτια τους θλίψη. Θλίψη και αγωνία. Όχι για αυτές. Για τα παιδιά τους. Τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά; Πόσες ακόμα στερήσεις θα υποστούν; Ναι, έχουν μάθει να στερούνται. Ποτέ δεν ζήτησαν πλούτη. Ποτέ δεν ζήτησαν κάτι παραπάνω από το αναγκαίο. Πολλά από αυτά ποτέ δεν ζήτησαν τίποτα… Μα πόσο θα αντέξουν ακόμα χωρίς να τρώνε;
 
Γυρίζουν σπίτι φοβισμένες. Κοιτούν συνεχώς πίσω τους, γύρω τους. Ποτέ δεν θα νιώσουν ασφαλείς. Ακόμα κι όταν η χώρα απελευθερωθεί. Πώς θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτή τη φρίκη που τόσα χρόνια ζουν; Πώς αλήθεια μπορεί κανείς να ξεπεράσει τον πόλεμο; Τους ξαφνικούς κρότους από τους βομβαρδισμούς; Τις φωνές, τις εικόνες, τον τρόμο; Κι έπειτα την Κατοχή… Τις στερήσεις, την πείνα, την αγωνία;
 
Αυτή την αγωνία είχε και η Μαρία. Μητέρα τεσσάρων παιδιών. Τεσσάρων μικρών κοριτσιών. Μόνη της. 
Ο άνδρας της χάθηκε ξαφνικά. Κανείς δεν ήξερε πού βρίσκεται, αν ζει… Το μόνο που ήξερε ήταν φήμες. Άλλοι έλεγαν πως σκοτώθηκε, άλλοι πως πήγε στα Τρίκαλα στο πατρικό του σπίτι, άλλοι πως τρελάθηκε και τον έκλεισαν είτε σε φυλακή είτε σε τρελοκομείο. Μα πώς η Μαρία να μάθει την αλήθεια. Ήταν μόνη με τέσσερα παιδιά! 
 
Τέσσερα όμορφα κορίτσια που τα πρόσωπά τους είχαν παραμορφωθεί από την στέρηση. Η Μαρία δεν μπορούσε να τα βλέπει να υποφέρουν. 
 
Μια εβδομάδα τώρα τους έδινε να φάνε το φαγητό της. Το φαγητό που έπαιρνε από το συσσίτιο. Έπαιρνε πέντε φέτες ψωμι. Μια φέτα για κάθε μέλος. Αυτό ήταν το καθημερινό τους φαγητό. Το δικό της μερίδιο το μοίραζε στα τέσσερα και το έδινε στα παιδιά της. Ήταν ό, τι περισσότερο μπορούσε να τους προσφέρει… Εκείνη έμενε νηστική. Εκείνη θα άντεχε, έλεγε… Εκείνη δεν το χρειαζόταν…
Μα δεν άντεξε. Ήταν κι αυτή σκελετωμένη..
 
Κοιμούνταν και οι πέντε μαζί σε ένα παλιό στρώμα. Όλες μαζί κι η μάνα τους τις κρατούσε πάντα στην αγκαλιά της. Και τις τέσσερις! 
 
Ένα πρωινό τα κορίτσια ξύπνησαν. Τους έκανε εντύπωση που η μάνα τους ακόμα κοιμόταν. Την σκούντησαν απαλά. Της μιλούσαν γλυκά. Τίποτα. Ύστερα άρχισαν να φωνάζουν «Ξύπνα, μάνα! Για τον Θεό! Σε παρακαλούμε!». Μα δεν τους έκανε τη χάρη. Ξαπλωμένη στο στρώμα, με την κοιλιά φουσκωμένη…είχε ήδη φύγει.
 
«Την ασπάστηκε ο Θεός, παιδιά μου», τους είπε μια γειτόνισσα… «Κουράστηκε η φουκαριάρα να ‘ναι μόνη. Έκανε πολλά για τα παιδιά της. Τι θ’ απογίνουν τώρα τα ορφανα;», την άκουσαν να λέει αργότερα σε έναν άλλο γείτονα.
 
Τα ορφανά! Έφυγε ο πατέρας… Τώρα έφυγε κι η μάνα… Πράγματι, τι θα έκαναν τώρα;
 
Ντύθηκαν στα μαύρα. Μαύρα τα ρούχα τους, μαύρη κι η ψυχή τους… Πριν πεθάνει η μητέρα τους μπορεί να μην είχαν χρήματα, είχαν όμως η μία την άλλη…
 
Η Νόρα, η μεγάλη, το αποφάσισε! Θα φροντιζε εκείνη τώρα την οικογένεια. Θα προστάτευε τις αδερφές της! Δεν ήθελαν άλλωστε να χωριστούν. Την περίοδο εκείνη όμως κανείς δεν μπορούσε να κάνει αυτό που ήθελε…
 
Κι έτσι χωρίστηκαν… Δόθηκαν όλες για υιοθεσία… Υιοθεσία; Για υπηρέτριες δηλαδή σε κάποιες πλούσιες οικογένειες…
 
Έφτιαξαν η καθεμία από ένα βαλιτσάκι με τα ελάχιστα πράγματα που είχαν και μοιράστηκαν. 
Η Τασία, η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία, πήγε ως υπηρετρια στην πιο πλούσια οικογένεια του Πειραιά. Ήταν μια οικογένεια με τέσσερα επίσης παιδιά, πάνω κάτω στην ηλικία της. Δύο αγόρια και δύο κορίτσια.  
 
Ο «κύριος» της είχε στην ιδιοκτησία του εκτάσεις ολόκληρες, είχε άλογα, άμαξες, υπηρέτες…κι ένα πολύ μεγάλο σπίτι. 
 
Για καλή της τύχη οι άνθρωποι αυτοί ήταν πολύ φιλόξενοι. Της παραχώρησαν ένα δωμάτιο και της έδωσαν ένα μπαούλο για να βάλει μέσα τα πράγματά της. Δύο ρούχα όλα κι όλα και ένα φυλαχτό, που της είχε κάποτε δώσει η μάνα της.
 
Συνήθισε γρήγορα στην οικογένεια. Είχε πάει, βέβαια, ως υπηρέτρια, όμως ελάχιστα βοηθούσε στις δουλειές! Κλεισμένη στο δωμάτιό της, κάθε φορά που την φώναζαν για να κάνει κάτι, εκείνη απαντούσε πως δεν μπορεί γιατί συγυρίζει το μπαούλο της! Εκείνοι γελούσαν με τη δικαιολογία της, όμως την άφηναν στην… ησυχία της!
 
Η Τασία μέσα σε λίγα χρόνια μεγάλωσε κι έγινε μια όμορφη δεσποινίδα! Ο Αντώνης, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ήταν ο πρώτος που την πρόσεξε. Την αγάπησε, χωρίς να έχουν ανταλλάξει πολλές κουβέντες. Κι εκείνη όμως ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Πώς να μην ήταν άλλωστε; Ο Αντώνης ήταν ψηλός, μελαχρινός και πολύ όμορφος. Κι είχε ένα βλέμμα επιβλητικό. Λεβεντόπαιδο τον φώναζαν όλοι.
 
Ο Αντώνης αποφάσισε πως η Τασία θα είναι η γυναίκα της ζωής του. Δεν τον ένοιαζε αν είναι ορφανή, αν είναι φτωχή… Τι αξία έχουν αυτά;
 
Όλα ξεκίνησαν με ένα βλέμμα… Ύστερα, η Τασία εβρισκε λουλούδια έξω από την πόρτα της. Ήξερε βέβαια από ποιον ήταν!  Κάποτε βρήκε ένα γράμμα… Δεν ήξερε όμως καλά να διαβάζει. Μα σε ποιον να το πήγαινε; Όποιος της το διάβαζε θα μάθαινε για τον έρωτά της. Έτσι, το κράτησε χωρίς να το διαβάσει! Σκεφτόταν με τη φαντασία της τι μπορεί να έγραφε… και ήταν όλα τόσο γλυκά!
 
Τελικά, ο Αντώνης ανακοίνωσε στους γονείς του ότι σκοπεύει να παντρευτεί την Τασία. Ο πατέρας του, ένας άνθρωπος γλυκός κι ευγενικός, δεν είχε αντίρρηση. Χάρηκε μάλιστα γιατί το συμπαθούσε αυτό το κορίτσι! Η μητέρα του όμως δεν μπορούσε να το δεχτεί! Ο γιος της, το λεβεντόπαιδο, θα παντρευόταν μια ορφανή υπηρέτρια; Κι όμως, μετά από πολλες συζητήσεις και τσακωμούς, κι αφού ο κυρ Ηλίας το είχε δεχτεί, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς!
 
Ο γάμος τους έγινε σύντομα. Απέκτησαν μαζι τέσσερις κόρες! Δημιούργησαν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Και ήταν κι οι δύο ευτυχισμένοι μέχρι το τέλος!
 
Η Τασία διηγήθηκε την ιστορία της στα παιδιά της κι αυτά στα εγγόνια τους κι έτσι έφτασε και στα δικά μου τα αφτιά!
 
Μια ιστορία από την Κατοχή. Μια ιστορία σαν παραμύθι…
 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 12:18 am


ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΑΥΤΟΙ θα μας ενημερώνουν από την ΕΡΤ...


Είναι μια... ωραία ατμόσφαιρα, που έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος, που βρωμάει πολιτική διαπλοκή και αποδεικνύει πως η από ανέκαθεν άριστες σχέσεις της Καρμανλικής δεξιάς με την αριστερά, δεν σταμάτησαν ποτέ.

Να τους χαίρεστε μπρε...Καλλιόπη Σουφλή 
 
Έγιναν γνωστά τα ονόματα νέων δημοσιογράφων που προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ για τον τομέα της ενημέρωσης...
  Οπως διαβάζουμε, η αρχή αναμένεται να γίνει με μια μικτή παραγωγή κάθε απόγευμα από τις 18:30 έως τις 20:00. 
 
 
Η επταμελής σύνθεση της ομάδας αποτελείται από τους Μανώλη Κοττάκη, Γιώργο Καπόπουλο, Σεραφείμ Κοτρώτσο, Πηνελόπη Γαβρά, Αναστασία Γιάμαλη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Δημήτρη Τρίμη.


Η σύνθεση έχει ενδ
ιαφέρον και πολιτικό καθώς ο Μ. Κοττάκης συνδέεται ευθέως με την καραμανλική πτέρυγα, ο Σ. Κοτρώτσος, πρώην στενός συνεργάτης της Γ. Αγγελοπούλου, είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Π. Γαβρά διετέλεσε διευθύντρια στο γραφείο Τύπου της ΝΔ όσο ήταν πρόεδρος του κόμματος ο Β. Μεϊμαράκης, η Α. Γιάμαλη είναι δημοσιογράφος της Αυγής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ν. Παναγιωτόπουλος έχει και αυτός στενές σχέσεις με το καραμανλικό περιβάλλον...
Ο MediakosΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 11:57 pm


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Παρίσι με τους ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, αλλά τα συστημικά κανάλι, ΜΙΛΙΑ! (βιντεο)

Παρακαλω, για οσους ακομα δυσπιστουν για το τι γινεται με την λαθρο εισβολη μωαμεθανων στις Ευρωπαικες χωρες, να ανοιξουν το ακολουθο λινκ για να δουν τι γινεται στο Παρισι και πως η κατασταση εχει φτασει εκτος ελεγχου.Τα συστημικα καναλια ΜΙΛΙΑ γι' αυτα τα γεγονοτα που θα παρακολουθησετε σ'αυτο το μικρο βιντεο.

Δειτε το πριν το βγαλουν απο το youtube.Θανος Κ. 

 


https://youtu.be/UD7UA1d-WnA


Ο/Η Leporello Gatosάφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "«ΤΙΓΚΑ» ΣΤΑ… Π Ο Λ Υ Β Ο Λ Α!!!!!!!!":Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 11:20 pm


Η ΕΥΠ και η EurActiv του Ρουμπάτη, παρακολουθούν τους πάντες, πλήν των... Τούρκων;;;; Γιατί παρακολουθεί την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού; Ποιός ο ρόλος του Παναγιώτη Νικολούδη; Γιατί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, χαρακτηρίζεται ... "παράσιτο της δημοσιογραφίας;" Οι νέες αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του Μ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, σοκάρουν.


Τελικά, τι ρόλο παίζει  EurActiv στην Τουρκική ... "φιλία" με την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου;
Ποιός είναι ο ουσιαστικός "θεσμικός" της ρόλος;

Και η λέξη "θεσμικός", θα είχε παραληφθεί, αν δεν επρόκειτο για την εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΜΠΑΤΗ, την οποία, αν δεν με απατά η μνήμη μου,  "απεμπόλησε", όταν έγινε ... γνωστή η σχέση του μαζί της.


Είναι μήπως δουλειά της EurActiv,  η παρακολούθηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μ. Vestager  και το ταξείδι της στην ... Αμερική;
Το γνωρίζει αυτό, η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, ή μήπως κάποιος πρέπει να την ενημερώσει; Ή μήπως ήταν εντολή της EurActiv, η εντολή παρακολούθησης του Πατριάρχη, του Γκιουλέν και λοιπών πολιτικών και κοινωνικών προσώπων;


Και αυτή τη φορά, οι καταγγελίες του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, είναι πολύ σοβαρές και άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, ενώ συμπίπτει με την ... οθωμανίαση και την φιλοτουρκική πολιτική, που ακολουθεί η συγκυβέρνηση των Μπολσεβίκων ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ...


Για να καταλάβουμε κι εμείς και οι αναγνώστες...
Η  EurActiv του Ρουμπάτη, ασκεί κατασκοπεία για λογαριασμό των ... Τούρκων;;;;

Η ΕΥΠ, του ...Ρουμπάτη, παρακολουθεί τους πάντες, πλην των... Τούρκων;;;;


Πληρώνεται δε για τις... υπηρεσίες της, από τους Τούρκους, τους Γάλλους, τους Άγγλους και τους... Κογκολέζους; Ή μήπως οι τελευταίοι δεν πληρώνουν;; 


Ξέρω... θα μου πείτε πως το ερώτημα, είναι πολύ βαρύ, αλλά, στηρίζεται στα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που παραθέτει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ.


Ποιός είναι ο ρόλος του Παναγιώτη Νικολούδη, του πρώην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρ. προέδρου της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες & της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης;


Γιατί ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, αποκαλεί "Παράσιτο της δημοσιογραφίας", τον ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ και αναφέρεται σε ... στενές σχέσεις με τον Παναγιώτη Νικολούδη.


Τελικά τι ρόλο έχουν διαδραματίσει όλοι αυτοί;
ΥΠΕΡ  Ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;


Γιατί από τα όσα καταγγέλει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, για ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, μας φαίνονται...


Ίσως όμως και να πέφτουμε έξω...


Τα συμπεράσματα δικά σας, μετά την ανάγνωση των νέων αποκαλύψεων του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ. Καλλιόπη Σουφλή

Πηγή  ΑΝΤΙ300

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 3:49 am


Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, στην εκπομπή "ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ" με τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΗΣΗ. Αποκαλύψεις για την ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ, τους ΡΟΜΑ, και το νέο κόμμα του...μνημονιακού Βελόπουλου (βιντεο)Μια συνέντευξη ποταμός , έξω από τα δόντια... της Καλλιόπης Σουφλή στον Γιάννη Παπαζήση και την Στέλλα Ταμπάκη, του ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ,  για την ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ, τις ΜΚΟ του κόμματος "ΛΕΥΚΟ", για την "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ", τους ΡΟΜΑ και τα χαμένα εκατομμύρια των επιδοτήσεων της Ε.Ε., το Κ.Ι.Σ.  και για το νέο κόμμα του μνημονιακού Κυριάκου Βελόπουλου.Μια συνέντευξη, που θα συζητηθεί...
Πηγή και εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 5:03 pm


Η Δούρου, απειλεί με αγωγή, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αν δεν ανακαλέσουν... Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ... ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ. 

 Με φώναξε σήμερα το πρωί, ένας γείτονας... βγήκα έξω...
"Αυτό, ήταν πεταμένο στο δρόμο... έξω από την πόρτα σου"... μου είπε και μου έδωσε έναν φάκελο που στις άκρες του είχε... δυο κομμάτια σιλοτέιπ...


Τον ευχαρίστησα, πήρα τον φάκελλο και μπήκα στο σπίτι μου, να τον διαβάσω με την ... ησυχία μου...


"Μπουγιουρντί"... εξώδικη πρόσκληση, το λένε... από τον δικηγόρο της Ρένας Δούρου... της περιφερειάρχησσας, καλέ... αμαν πια... είναι δυνατόν να μην την γνωρίζετε την ... κυρία;;;... με το οποίο, στην ουσία με απειλεί με αγωγή, αν
δεν ανακαλέσω το σχόλιό μου από αυτή  (http://attikanea.blogspot.gr/2016/09/blog-post_749.html)  την ανάρτηση.

Φέρει ημερομηνία επίδοσης, 23/9/16! 

 Κι όμως είδε ο δικαστικός επιμελητής, πως η πόρτα αυτή, είναι κλεισμένη με αλυσσίδα... και πως υπάρχει δεύτερη πόρτα εισόδου... με γραμματοκιβώτιο... αλλά ο δικαστικός επιμελητής, επέλεξε προφανώς, να πιάσει με... σιλοτέιπ τον φάκελλο... στην κλειστή πόρτα...
Γιατί άραγε;;;;; 
Ν' αφήσω την φαντασία μου να... τρέξει;;;;;

Γράφει λοιπόν που λέτε, ο δικηγόρος της περιφερειάρχησας, τα εξής:

"μεταξύ άλλων αναληθών και καταφρονητικών για την εντολέα μου, και περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δουρου, αναφέρεστε σε αυτήν και με την φράση "Το ... κορίτσι, ξέρει που τα δίνει... δίπλα στον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν μαθήτευσε; Δηλαδή, τι περιμένατε;"

Η εν λόγω ανάρτησή σας, έχει γίνει δημόσια, ήτοι ενώπιον τρίτων στους οποίους έχετε διαδώσει εν γνώσει σας ψευδή ισχυρισμό για μένα και συγκεκριμέα, ότι "μαθήτευσα", δίπλα στον Άκη Τσοχαζόπουλο.

Για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου, πρόκειται να ζητήσω δικαστική προστασία, στρεφόμενη εναντίον σας με αγωγή, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, για την χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε".


Έχει και συνέχεια, το... "μπουγιουρντί":

"Ήδη με την απόφαση 1959/2015, που έλαβε ευρύτατη δημοσιότηα στον τύπο και τα ΜΜΕ, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, υποχρέωσε εναγόμενο (πρώην υπουργό) νακαταβάλλει στην εδώ εξωδίκως δηλούσα, κατόπιν αγωγής της, το ποσόν των 60.000 ευρώ, νομιμοτόκως από την  επίδοση της αγωγής, ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης, καθως και ποσό 2.500 ευρώ, για δικαστικά της έξοδα, επειδή ο εναγόμενος δήλωσε ψευδως σε τηλεοπτική εκπομπή, μεταξύ άλλων, ότι η ενάγουσα ήταν σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας και ότι παρεπιδημούσε στην αυλή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ κρίθηκε, ότι ο εν λόγω ισχυρισμός, ήταν  συκοφαντικός. Το  δικαστήριο, δέχθηκε ότι ουδεμία σχέση έχει ή είχε ποτέ η εδώ εξωδίκως δηλούσα, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο εναγόμενος, έχει ήδη καταβάλλει μέρος του ανωτέρω ποσού, που κρίθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ως προσωρινώς εκτελεστό".Και με καλεί ο δικηγόρος της δούρου, εντός δέκα ημερών από την λήψη της παρούσας να αναρτησω νέα ανάρτηση ... και μάλιστα μου υποδεικνύει και το περιεχόμενο...
Ααααα ζητάει ο δικηγόρος, να του κοινοποιήσω και την σχετική εκτύπωση...

Για να δούμε λοιπόν πως... απαιτεί (υποδεικνύει... δηλαδή) η δούρου, δια χειρός του δικηγόρου της, την... οφειλόμενη απάντηση: 


"Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΗΣ.

Η ανάρτησή μου, κατά την οποία ανέφερα ότι η Ρένα Δούρου, δήθεν μαθήτευσε δίπλα στον Τσοχατζόπουλο,  είναι απολύτως ψευδής και την ανακαλώ για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης της θιγόμενης. Η αλήθεια είναι, ότι σύμφωνα με την απόφαση 1959/2015 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αντίστοιχη αναφορά που εγινε από πολιτικό πρόσωπο σε τηλεοπτικό σταθμό, κρίθηκε απολύτως ψευδής και συκοφαντική και προσβλητική για τη προσωπικότητα της θιγόμενης. 

Με την παρούσα ανάρτηση, αναγνωρίζω ότι ουδέποτε η Τένα Δούρου, συμεργάστηκε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, υπό καμία απολύτως εργασιακή ή άλλη ιδιότητα".

Διαφορετικά θα ασκήσω εναντίον σας αγωγή, ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελους Πρωτοδικείου, για την χρηματική ικανοποίηση, λόγω της ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε"Μετά την κοινοποίηση της εξώδικης πρόσκλησης, και πριν γράψω σχετικά, άρχισα να το ψάχνω το θέμα, γιατί αφενός μεν αυτή την εντύπωση είχα για την ρένα δούρου... πως υπήρξε συνεργάτης του τσοχατζόπουλου... αφετέρου όμως, αν η εντύπωσή μου ήταν λανθασμένη, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη, διευκρινίζοντας όμως, ότι το σχόλιό μου, δεν έγινε εν γνώσει μου ότι ήταν ψευδές... αντιθέτως, είχε βάση δημοσιεύματα του τύπου μεγάλων εφημερίδων.

Για να δούμε λοιπόν μαζί, τι είχε γραφτεί κατά το παρελθόν, για την ρένα δούρου και τις σχέσεις της με το τζοχατζοπουλαίικο...Καλλιόπη Σουφλή1. Ρένα Δούρου: όταν δούλευε στο πλευρό της οικογένειας Τσοχατζόπουλου


  http://www.fimes.gr/2012/06/rena-dourou-tsoxatzopoulos/#ixzz4LqEqkNai

Ποια η σχέση που είχε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, την Αρετή Τσοχατζοπούλου και το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων;

Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει η «δημοκρατία». 


Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη… παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Η επαφή της Ρένας Δούρου με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν περιοριζόταν στην «τυχαία», όπως θέλει να την περιγράψει, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο, αλλά φαίνεται ότι είχε διευρυνθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως αυτό του υπουργείου Πολιτισμού.


Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ένα Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1600 και ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2003, όπου στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής – οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”» το όνομα της Ρένας Δούρου φιγουράρει σε περίοπτη θέση με αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και της Μαρίνας Λαλιώτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.


Αν δεν πρόκειται για προνομιακές σχέσεις, είναι απορίας άξιον με ποια αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επελέγησαν, κυρίως οι Ρένα Δούρου και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ώστε να βρίσκονται στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ενός συνεδρίου. Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο τους.


Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η «συνάντηση» της Αρετης Τσοχατζοπούλου και της Ρένας Δούρου μόνο συμπτωματική δεν ήταν στην προετοιμασία του επίμαχου συνεδρίου, που για τη διεξαγωγή του απαιτήθηκε να συγκροτηθεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός και αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα και όχι για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 8 Μαρτίου του 2003, χρονική περίοδο κατά την οποία το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο με την περίφημη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήταν ιδέα του τότε υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.


Στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ο Γ. Λιάνης είχε τοποθετήσει την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου και τη Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.2.  Ρένα Δούρου: «O κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου!»
www.protothema.gr/.../rena-doyroy-o-k-akhs-tsoxatzopoylos-htan-...
 

Τι απαντά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα που την θέλουν να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον πρώην υπουργό 

Έξαλλη δείχνει να είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έπειτα από δημοσιεύματα που τη θέλουν να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Με ένα μακροσκελές άρθρο που αναρτήθηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, η βουλευτής εξαπολύει τα βέλη της σε όσα της καταλογίζει η εφημερίδα «Δημοκρατία», για τα περί συνεργασίας της με τον πρώην υπουργό, κατηγορώντας το φύλλο ότι είχε ως σκοπό του να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «γκεμπελικής έμπνευσης», δυσφημιστικά, υβριστικά, και κίτρινα με «ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες».

Αναφερόμενη εν συνεχεία στη «λάσπη», που δέχτηκε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανέχονται την συκοφάντηση από τα ΜΜΕ « όσων διαφωνούν με αυτά και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εκφράζουν». «Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό», γράφει χαρακτηριστικά.

Με τον τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη», η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ), όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια, ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Σημειώνει δε, ότι η υποψήφια βουλευτής με την Αριστερά, Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε "με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών".

Η κυρία Ρένα Δούρου από την πλευρά της, κλείνοντας το δριμύ κατηγορώ μέσω του καυστικού άρθρου της στην προσωπική της ιστοσελίδα, έστειλε το δικό της μήνυμα στην εφημερίδα σημειώνοντας: «Η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους... λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωσης»


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Ρένας Δούρου:


Λίγα 24ωρα πριν κλείσει και η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία για τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, «αποκαλύψεις» της εφημερίδας «Δημοκρατία» με έφεραν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπάλληλο του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας κι εγώ μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ)! Η πραγματικότητα είναι ότι συνέβαινε το αντίθετο : ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου και όχι εγώ εκείνου!

Όση αλήθεια περιέχει η παραπάνω πρόταση, άλλη τόση περιείχαν και τα δημοσιεύματα της συγκεκριμένης εφημερίδας, η οποία αφιέρωσε τρία συνεχόμενα δημοσιεύματα στο καθημερινό της φύλλο συν μια ολόκληρη σελίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της για την «αποκάλυψη», η οποία όμως ούτε αποκαλυπτικό ούτε τεκμηριωμένο χαρακτήρα έχει: είναι απλά δυσφημιστική, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες. Να πληγεί δηλαδή και μέσω εμού, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, του κατ' εξοχήν αντιπάλου της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές.

Σήμερα λοιπόν, μετά από τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, κι ενώ ήταν συνειδητή η επιλογή μου να μην παίξω σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με την απάντησή μου, θεωρώ ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να δώσω τις δέουσες απαντήσεις – πολλώ δε μάλλον που η εφημερίδα ουδέποτε μπήκε στον κόπο να μου ζητήσει την άποψή μου σε όσα ατεκμηρίωτα μου προσάπτει!

Επί της ουσίας λοιπόν.

1ον) Κατηγορούμαι ότι «απέκρυψα» από το βιογραφικό μου τη συνεργασία μου με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, προφανώς γιατί είχα κάτι να κρύψω, δηλαδή τη... συνεργασία μου με τον τότε υπουργό, κ. Άκη Τσοχατζόπουλο! Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η «αποκάλυψη» «δένει» με τα υπόλοιπα προεκλογικά επιχειρήματα της Ν.Δ. σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήθεν συνεργάζεται με το... βαθύ ΠΑΣΟΚ, κ.ο.κ. Ωστόσο θεωρώ βασική αρχή το να μην συγχέουμε την κομματική προπαγάνδα με τη δημοσιογραφία. Για τον απλούστατο λόγο ότι:
 α) σε ένα βιογραφικό 50 λέξεων, είναι φυσικό να κάνει κανείς επιλογές και προτίμησα, λόγω της υποψηφιότητάς μου, να δώσω έμφαση στις πολιτικές, κινηματικές μου δράσεις και όχι στις επαγγελματικές. 

Έτσι, με την ίδια λογική «απέκρυψα» το γεγονός ότι συνεργάστηκα με διαφημιστικές εταιρίες, από τις πιο σημαντικές του χώρου, «απέκρυψα» τα βραβεία, τις υποτροφίες ή το μεταπτυχιακό μου στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου κι Ιδεολογίας. 

β) Αν πράγματι ήθελα να αποκρύψω τη συμμετοχή μου στο ΙΑΑ, δεν θα είχα ανεβάσει δύο (2) φωτογραφίες από συνεδρίασή του, με δική μου συμμετοχή, στην ιστοσελίδα μου, με δημόσια πρόσβαση για όλους, από όπου τις αλίευσε η εφημερίδα για να στηρίξει το δήθεν αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ.

2ον) Το γεγονός ότι μετείχα ως πολιτική αναλύτρια, και μάλιστα με την ευθύνη εκπόνησης εργασιών, στο ΙΑΑ, που είναι ένα ερευνητικό, επιστημονικό Ινστιτούτο, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ, συνιστά μια μένα τιμή, καθώς σε αυτό μετείχαν πανεπιστημιακοί, καταξιωμένοι επιστήμονες, όλων των πεποιθήσεων, καθηγητές και διπλωμάτες, με στόχο την τεκμηριωμένη ενημέρωση όχι μόνο του υπουργείου αλλά όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Και ας μη θεωρηθεί ότι η συμμετοχή (και οι εργασίες) συνεπαγόταν, όπως άφηναν να εννοηθούν το δημοσιεύματα, υψηλές αμοιβές... Αντιθέτως... Η πληρωμή γινόταν με «μπλοκάκι» (έλαβα μάλιστα και περαίωση για αυτό), σαν να ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας, και πρέπει να παρατηρήσει κανείς εδώ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που επέβαλλε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο...


«Αλίμονο αν αντιμετωπίζουμε τα αυτοδύναμα επιστημονικά ινστιτούτα των ελληνικών υπουργείων ως κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού! Δηλαδή να υποθέσω ότι επί ΝΔ όσοι υπηρέτησαν στο εν λόγω ινστιτούτο ήταν κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού; Μόνο πανικόβλητος νους μπορεί να εφεύρει τέτοιες σχέσεις. Πρόκειται για φθηνές πρακτικές με φθηνά αποτελέσματα που φθηναίνουν τον πολιτικό διάλογο», σημείωνα στη συνέντευξη που έδωσα στην εφημερίδα CityPress, στις 13 Ιουνίου 2012.

3ον) Η εφημερίδα συνέχισε τις «αποκαλύψεις», φέρνοντας στη δημοσιότητα συμμετοχή μου το 2003 σε Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση συνεδρίου, υπό την αιγίδα του τότε υπουργού Πολιτισμού Γ. Λιάνη, με θέμα «Γυναίκα και Αθλητισμός». Στην ίδια επιτροπή, μετείχε και η κόρη του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, Αρετή! Άρα; Βλ. επανάληψη του επιχειρήματος της 1ης παρατήρησης... Στο σημείο αυτό, αν δεν σπιλωνόταν η υπόληψή μου, το θέμα θα ήταν απλά γελοίο, καθώς η εφημερίδα εσκεμμένα παραλείπει να παραθέσει τα ονόματα (όπως αυτά περιλαμβάνονται στο σχετικό ΦΕΚ) και των άλλων κυριών που μετείχαν στην ίδια Επιτροπή, χωρίς, υποθέτω, να έχουν στενές σχέσεις με την οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Ενδεικτικά αναφέρω τις κυρίες: Ειρήνη Παππά, Βούλα Πατουλίδου, Άννα Βερούλη, Σοφία Σακοράφα, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Αγάπη Βαρδινογιάννη, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Γιάννα Δεσποτοπούλου, κ.α... Περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται, νομίζω...

Εν κατακλείδι: πρόκειται για δημοσιεύματα δυσφημιστικά, κατασκευασμένα, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ελπιδοφόρο, αντιμνημονιακό μήνυμά του στην πολιτική σκηνή. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Δεν παύει όμως, τέτοιου είδους κίτρινα δημοσιεύματα να συνιστούν ντροπή για τον δημοσιογραφικό χώρο, να υποβαθμίζουν τον δημοκρατικό διάλογο, να περιφρονούν τους στοιχειώδεις κανόνες του.

Στο σημείο αυτό τίθεται – και κατά τη γνώμη μου αυτό ίσως να είναι και το σημαντικότερο – ένα θέμα που αφορά στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και στο σεβασμό της από τα ΜΜΕ. Διότι είναι διαφορετική η άσκηση, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, κριτικής σε ένα πολιτικό πρόσωπο και διαφορετικός ο ατεκμηρίωτος διασυρμός του, με τρόπο ώστε σήμερα, π.χ. να βρίθουν ένα σωρό ιστοσελίδες ακροδεξιού προσανατολισμού από την... αναπαραγωγή του υβριστικού, δυσφημιστικού, κίτρινου, ατεκμηρίωτου σε βάρος μου δημοσιεύματος της εφημερίδας. Σήμερα, που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν με αδιαμεσολάβητο τρόπο, αναπαράγοντας σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς καμία αίσθηση της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας (π.χ. της ανάγκης διασταύρωσης), το όποιο δημοσίευμα θεωρηθεί ότι είναι α) αρκούντως προκλητικό β) τολμηρό γ) πικάντικο δ) όλα τα προηγούμενα μαζί, η όποια προσωπική (με την έννοια της υπονόμευσης) επίθεση, παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Στην περίπτωσή μου λοιπόν έχει αναπαραχθεί άπειρες φορές το συκοφαντικό δημοσίευμα που με εμφανίζει μέρος του συστήματος, να σιτίζομαι στο περιβάλλον του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, να διαθέτω προβληματική επαγγελματική παρουσία (αλίμονο, πώς είναι δυνατόν να προσελήφθην στη βάση του... βιογραφικού μου;) και, να χρησιμοποιώ διγλωσσία, με τις πράξεις μου να αναιρούν το δημόσιο λόγο μου. Συνιστούν αυτά «κριτική»; Σπίλωση χαρακτήρα, ναι. Κατασυκοφάντηση πολιτικού αντιπάλου, σίγουρα. Καταβαράθρωση των δημοκρατικών αξιών, αναμφισβήτητα.

Και πέραν των ευθυνών εκείνων που βρίσκονται πίσω από τα ΜΜΕ που καταφεύγουν, εν γνώσει των συνεπειών και της άκριτης αναπαραγωγής των ασύστολων ψευδών τους, σε τέτοιες μεθόδους, τίθεται και το ζήτημα της ευθύνης των πολιτών. Γιατί τελικά τι είδους ανθρώπους θέλουμε στα βουλευτικά έδρανα; Εκπροσώπους των κομματικών σωλήνων και των κομματικών μηχανισμών, που δεν έχουν βγει ούτε μία μέρα στην αγορά για μεροκάματο, που δεν έχουν καταθέσει ούτε μία φορά το βιογραφικό τους για πρόσληψη, που δεν έχουν γνωρίσει τι θα πει να στέκεσαι στην ουρά του Ταμείου Ανεργίας; «Ατσαλάκωτα» στελέχη σαν εκείνα που από το πρωί ως το βράδυ «παίζουν» με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι παραγωγικά / ενημερωτικά αλλά επιχειρώντας να διασπείρουν ψεύδη, να σπιλώσουν υπολήψεις, να αναπαραγάγουν ό,τι πιο βορβορώδες μπορούν να σκεφθούν σε βάρος εκείνων που θεωρούν πολιτικούς τους αντιπάλους; Γιατί αυτός είναι και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την πολιτική: όχι ως αντιπαράθεση επιχειρημάτων, κατάθεση προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων, αλλά ως ένα παιχνίδι όπου όλα τα κτυπήματα επιτρέπονται και κυρίως εκείνα κάτω από τη ζώνη. Τα βρώμικα και τα ύπουλα. Με μία προϋπόθεση βέβαια: ότι θα είναι αυτοί που θα τα εκτοξεύουν και ποτέ εκείνοι που θα τα δέχονται... Οι πολίτες δεν μπορούν να μένουν λοιπόν «αθώοι του αίματος», επιτρέποντας ή ανεχόμενοι τη σπίλωση και την κατασυκοφάντηση εκ μέρους ΜΜΕ, όσων διαφωνούν με αυτά και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εκφράζουν. Οι πολίτες έχουν έτσι και αυτοί τις ευθύνες τους σε αυτό το κύμα παραπληροφόρησης που με εμφανίζει πλέον να έχω πατέρα βιομήχανο ή μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή να είμαι τμήμα του συστήματος επειδή εργάστηκα στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων! Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό.

Δεν έχω ψευδαισθήσεις: οι «εγκέφαλοι» της δυσφημιστικής σε βάρος μου επίθεσης, ενήργησαν συνειδητά, καταπατώντας κάθε είδους δημοσιογραφική δεοντολογία, στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων. Η μέθοδος είναι παλιά, γκεμπελικής έμπνευσης και δοκιμασμένη. Έχω ωστόσο να τους στείλω ένα μήνυμα: η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους... λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωσης.

Προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα μου, με τα μέσα που έχω επιλέξει, δηλαδή τον δημοκρατικό διάλογο και την αντιπαράθεση με επιχειρήματα, για όσα πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν σήμερα, στη κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε, στην πολιτική και την κοινωνία. Θα συνεχίσω να θίγω κατεστημένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι θα προκαλώ τη σπασπωδική, συκοφαντική αντίδρασή τους. Αν νομίζουν ότι θα σωπάσω, ματαιοπονούν!


3. Τι κρύβει η Ρένα Δούρου...

http://www.press-gr.com/2012/06/blog-post_6589.html

Από το http://www.dimokratianews.gr.

Ενα από τα «νέα και άφθαρτα» πρόσωπα που προβάλλει, με κάθε αφορμή, ο Αλέξης Τσίπρας -στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία και να γίνει πρωθυπουργός- είναι η Ρένα Δούρου, η οποία εξελέγη μάλιστα στις 6 Μαΐου και βουλευτής Β΄ Αθηνών. Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία και η ίδια για να κατακεραυνώνει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση.

Είναι όμως έτσι; Ή μήπως η νεαρή βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει κάτι -τουλάχιστον από το επίσημο βιογραφικό της- που τη συνδέει με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών; Με το ΠΑΣΟΚ (του 2000-2004) του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη...


Για την ακρίβεια, η κυρία Δούρου -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας»- ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την περίοδο που επικεφαλής του ήταν ο (προφυλακισμένος σήμερα για τις μίζες στον Κορυδαλλό) κ. Τσοχατζόπουλος. 

Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε και όταν πήρε τη σκυτάλη του υπουργείου ο Γιάννος Παπαντωνίου. 

Επικεφαλής στο ινστιτούτο αυτό, για το οποίο έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλά, είχε υπάρξει και ο εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου Δημήτρης Χαλκιώτης, ο οποίος στη συνέχεια ορίστηκε διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Ρόλος αναλύτριας


Η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εμφανίζεται και ως ένα από τα μαχητικότερα στελέχη του κόμματος, είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία (προδήλως συμπτωματικά) ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις «δραστηριότητές» του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες με τις μίζες (όπως τώρα αποκαλύπτεται) εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.


Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου, που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. 

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι -αν και πολιτικό πρόσωπο- έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων». 


Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία («καταγγέλλοντας» μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια), δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;


Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη της η -πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων- βουλευτής.

Οι μελέτες με τις οποίες ασχολούνταν η κυρία Δούρου (όπως και άλλοι) είχαν στόχο -σύμφωνα τουλάχιστον με το αιτιολογικό τους- να βοηθούν τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Αμυνας και το επιτελείο του για τις γεωστρατηγικές αλλαγές και ισορροπίες. 

Οι επιστημονικές γνώσεις που χρειάζονταν ήταν βέβαια σημαντικές, αλλά η κυρία Δούρου τότε βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία και είναι άγνωστο αν διέθετε την απαιτούμενη εμπειρία. 

Υπολογίζεται ότι ήταν 26-27 ετών, δεδομένου ότι στο βιογραφικό της δεν αναφέρει έτος γέννησης. 

Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της το 1997. 

Και όπως αναφέρει, «συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, στην Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες».

Τα τελευταία χρόνια η κυρία Δούρου είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμενη μάλιστα «υπαρχηγός» του κ. Τσίπρα για τα θέματα αυτά. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι τον συνόδευε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (!), όπως και στη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών του G20. 

Σε περίπτωση που κερδίσει μάλιστα τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και σχηματιστεί «κυβέρνηση της Αριστεράς», θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας θα της αναθέσει θώκο, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών είτε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

4. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό

June 14, 2012


 

Την θυμάστε βέβαια την άσπιλη και αμόλυντη πασιονάρια του ΣΥΡΙΖΑ,Ρένα Δούρου,η οποία έγινε γνωστή από τις τηλεοπτικές τις προκλήσεις εις βάρος πολιτικών αντιπάλων ;

Τώρα τελευταία ασπασχόλησε το πολιτικό ρεπορτάζ και για το ότι κρύβει από το βιογραφικό της την συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί Ακη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερες γνώσεις και στον τομέα οργάνωσης εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού.
Πάντα επί ΠΑΣΟΚ εννοείται.

Σας παρακαλούμε να προσέξετε τα ονόματα των ανθρώπων με τα οποία συνεργάστηκε.
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα antinews
Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία». Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη… παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Η επαφή της Ρένας Δούρου με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν περιοριζόταν στην «τυχαία», όπως θέλει να την περιγράψει, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο, αλλά φαίνεται ότι είχε διευρυνθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως αυτό του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ένα Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1600 και ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2003, όπου στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής – οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”» το όνομα της Ρένας Δούρου φιγουράρει σε περίοπτη θέση με αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και της Μαρίνας Λαλιώτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν πρόκειται για προνομιακές σχέσεις, είναι απορίας άξιον με ποια αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επελέγησαν, κυρίως οι Ρένα Δούρου και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ώστε να βρίσκονται στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ενός συνεδρίου.

Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο τους. Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η «συνάντηση» της Αρετης Τσοχατζοπούλου και της Ρένας Δούρου μόνο συμπτωματική δεν ήταν στην προετοιμασία του επίμαχου συνεδρίου, που για τη διεξαγωγή του απαιτήθηκε να συγκροτηθεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός και αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα και όχι για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 8 Μαρτίου του 2003, χρονική περίοδο κατά την οποία το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο με την περίφημη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήταν ιδέα του τότε υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.

Στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ο Γ. Λιάνης είχε τοποθετήσει την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου και τη Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.
Αξια προφανώς η κυρία Ρένα Δούρου που εκπροσωπεί τη “νέα πολιτική δύναμη” που θα σώσει τη χώρα.

Φανταζόμαστε ότι πέρα από την ομάδα του Ακη Τσοχατζόπουλου που πλέον δίνει τη μάχη για την “πρόοδο” της χώρας από το μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ, τον παραπάνω ισχυρισμό θα επιβεβαιώνουν και ένα σωρό πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πλέον στηρίζουν τους ακροαριστερούς κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την κυρία Λούκα Κατσέλη του “λεφτά υπάρχουν” έως τον αγωνιστή της ΓΕΝΟΠ κύριο Φωτόπουλο…
Posted in Αριστερή αλητεία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ | 1 Comment »

πηγή4.  ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Η ΟΞΥΖΕΝέ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΜΕΝΗ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ...ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ, ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!!!

Δούρου εάν δεν είχες καμία σχέση με τις λαμογιές του Άκη και των άλλων διεφθαρμένων Σοσια-ληστών του ΠΑΣΟΚ που μας πήγαν πίσω 1500 χρόνια, γιατί αποκρύπτεις από το βιογραφικό σου την πρώην θέση σου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του Υπουργείου Αμύνης επί Άκη; Καθαρός ουρανός φοβάται τις αστραπές;
 
Συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου η Ρένα Δούρου!!!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία».


Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη» η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Άκη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη». 


 Ήταν δηλαδή συνεργάτης αυτών που μας πήγαν 1500 χρόνια πίσω και τολμάει να λέει πως η Χρυσή Αυγή θα μας πάει 500 χρόνια πίσω!!!!

«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.


«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Όπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα.


Και καταλήγει: «Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο; Άλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων βουλευτής».


ΠΗΓΗ : Newsbomb 
http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/06/500.html

 5. Τί προηγήθηκε της κλωτσοπατινάδας στον ΑΝΤ1


 https://national-pride.org/2012/06/07/%CF%84%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84/

Ας δούμε πως κλιμακώθηκε το όλο επεισόδιο με τις ακριβείς διατύπωσεις και των τριών εμπλεκομένων πλευρών (Κασιδιάρη, Κανέλλη, Δούρου).

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Στη Χρυσή Αυγή μιλάς για τους χωροφύλακες του 1910; Άσε, εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε παίξει ξύλο με τους χωροφύλακες
ΚΑΝΕΛΗ: Με γερμανοτσολιάδες δε θα μιλήσω εγώ το 2012ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και λέει για αφοπλισμό των ΜΑΤ. Μη λες για χωροφύλακες σε μένα.
ΚΑΝΕΛΗ: Ούτε εσύ σε μένα για ΚΝΑΤ. Δεν υπερασπίστηκες τη Δημοκρατία

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πάει κόντρα σε αυτό το σύστημα εξουσίας. Όταν ρώτησαν την Παπαρήγα αν συνεργάζεται με την Αστυνομία, αντί να τους καταγγείλει για προβοκάτορες έλεγε άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Συνεργαστήκατε; Να δούμε τα πλάνα

ΚΑΝΕΛΗ: Είσαι καλά μωρέ; Δεν ασχολούμαι με φασισταριά και πουσταριά

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν ασχολείσαι με φασισταριά παλιοκουμμούνι

ΔΟΥΡΟΥ: Πήρατε αναβολή;

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πήρα λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Ποιο είναι το πρόβλημά σου που πήρα αναβολή; Με τους παλιορουφιάνους; Που είναι μια ρουφιάνα από το κόμμα σου και μας σύρει στα δικαστήρια; Κυρία Δούρου, αναφερθήκατε σε ένα θέμα προσωπικό

ΔΟΥΡΟΥ: Πέρα από την κρίση της οικονομίας έχει κρίση Δημοκρατίας. Ξέρετε ποια είναι η κρίση της Δημοκρατίας; Είναι να έχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο άνθρωποι που θα πάνε τη χώρα 500 χρόνια πίσω

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Άντε βρε νούμερο (και πέταξε το ποτήρι με το νερό) που θα πάμε 500 χρόνια πίσω τη χώρα. Αεί στο διάολο

ΚΑΝΕΛΗ: Σήκω φύγε από ‘δω

…Και σηκώνεται όρθια και τον κτυπάει στο κεφάλι ενώ αυτός ήταν καθισμένος με ένα φάκελο ή μια εφημερίδα που κρατούσε! Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 πηγή

 


6. «ΜΙΣΟΣ και ΜΕΝΟΣ» ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ...ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...!!!

«ΕΠΙΔΡΟΜΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘ.Α. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ...ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...!!!

Τις υποβόσκουσες έριδες και τον φατριασμό στην ομάδα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην επιφάνεια η παρουσίαση του αμυντικού προγράμματος του Τσιπρο-αριστερού κόμματος, την περασμένη εβδομάδα. 
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι η φατρία των αποστράτων κονταροχτυπιέται με τους εμπειρογνώμονες ακαδημαϊκής προελεύσεως για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στην επιδρομή που σχεδιάζουν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Ομως και οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούνται από πρόσωπα που στη μεγάλη πλειονότητά τους ευεργετήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του οποίου είτε βρίσκονταν σε σημαντικές θέσεις είτε εξασφάλιζαν συνεργασίες εισπράττοντας αμοιβές για μελέτες που δεν αξιοποιήθηκαν πουθενά και που ήταν, ως επί το πλείστον, άχρηστες ή έστω περιττές για το στρατιωτικό σύστημα. 
********
Το γεγονός αυτό τις φέρνει σε αντίθεση με τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, με το βασικό δηλαδή 4% που αντιμετωπίζει με καχυποψία όλους όσοι ασχολούνται με την άμυνα. 
********
Αρκετά έξυπνα κράτησε τον εαυτό της έξω από την αντιπαράθεση αυτή η Ρένα Δούρου, η οποία επικεντρώθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (και τώρα στην Περιφέρεια Αττικής), προσπαθώντας να αφήσει να ξεχαστεί η συμμετοχή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του Ακη Τσοχατζόπουλου, έναν οργανισμό που παρήγαγε κατά κόρον μελέτες και αναλύσεις, τις οποίες τα Γενικά Επιτελεία χαρακτήριζαν «αέρα κοπανιστό».
********
Τον τόνο της αντιπαραθέσεως έθεσε προχθές η «Εφημερίδα των Συντακτών», με μια πρωτοφανή προσωπική επίθεση στον έναν από τους εμπειρογνώμονες που παρουσίαζαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθηγητή Κώστα Γρίβα, στο βιογραφικό του οποίου θα βρεθούν επίσης σχέσεις με εργασίες του ΙΑΑ.
******** 
Ομως, οι κατηγορίες που εξαπολύονται εναντίον του δεν έχουν να κάνουν με αυτό. 
Οι πατριωτικές θέσεις που είχε εκφράσει κατά το παρελθόν ανασύρθηκαν για να χαρακτηριστεί «ακροδεξιός» με «αντιμεταναστευτικές θέσεις».
********
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα μόνο επεισόδιο της εσωτερικής διαμάχης, μια και σε πρώτη φάση είχε διαφανεί ότι στην κούρσα προηγούνται οι ακαδημαϊκοί. 
********
Αυτό τουλάχιστον ήταν το συμπέρασμα όσων παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άκουσαν θεωρητικές και ανεδαφικές απεραντολογίες, τη στιγμή κατά την οποία διάφοροι απόστρατοι που κινούνται στον πολιτικό αυτό χώρο παρέμεναν επιδεικτικά έξω από την αίθουσα. 
Μοναδική εξαίρεση ο Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος, από ό,τι φάνηκε, είχε συνταχθεί με την πλευρά των ακαδημαϊκών και γι’ αυτό είχε τον πρώτο λόγο στην παρουσίαση.
********
Οσο για τον πολιτικό πυρήνα, εκεί τα πράγματα είναι απλά. 
********
Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι θέλουν να βγάλουν το μένος τους κατά του στρατεύματος με διαλυτικές κινήσεις τις οποίες επενδύουν με συνθηματολογία του τύπου «δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος». 
ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ως εκ τούτου, ο πυρήνας αυτός και όσοι μετέχουν σε αυτόν δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν ούτε τη θεωρητική προσέγγιση των ακαδημαϊκών ούτε την πρακτική των αποστράτων.
 ********
 Η στάση του Τσίπρα
           ----------
Ομως, ως όντα του «κομματικού σωλήνα», έχουν πολύ μεγαλύτερη επιδεξιότητα από όλους τους άλλους, που τους αφήνουν να ελπίζουν, κερδίζοντας χρόνο και κυρίως εξασφαλίζοντας την κομματική νομιμοφροσύνη και των δύο· που προφανώς δεν έχουν σκοπό να τους «αξιοποιήσουν» ούτε στο ελάχιστο.
********
Στην ίδια γραμμή κινείται και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποφεύγει προσεκτικά να εμφανισθεί σε οτιδήποτε έχει σχέση με την άμυνα. 
Και όταν βρίσκεται στην ανάγκη να απαντήσει σε κάποιους από τους υποστηρικτές του κόμματός του για τα θέματα αυτά, υπεκφεύγει με αοριστολογίες κατά τη συνήθη πρακτική της Αριστεράς.
       ---------------------
Ευθύμιος Πέτρου
Δημοκρατια


7. Η κ.Δούρου κάτι κρύβει...νοιώθει ένοχη; κι εμείς βιώνουμε την απόλυτη παράνοια..
... που χτύπησε, σαν κεραυνός, αυτήν τη χώρα!
Φάγανε;;; Ποιοι φάγανε;;; Πότε φάγανε;;;
Θα σας σώσουμε! Πώς θα μας σώσετε;;; Ξέρουμε εμείς!!! Έχουμε τον τρόπο! Ποιον τρόπο;;; Διάφορους!!!
Εμείς πρέπει να κυβερήσουμε!
Όχι... εμείς πρέπει να Κυβερήσουμε!!!
Όχι εσείς.... δεν ξέρετε τί σας γίνεται... εμείς πρέπει να κυβερνήσουμε....

Και η αχρεία... ανέντιμη... σάπια και αισχρή κολοκυθιά παίζεται, από τις 6 Μαΐου, στις δικές μας πλάτες!
Άγριο εμπόριο ελπίδας, σε μια ζωοπανήγυρη διπόδων... που τέτοια δεν έχει ξαναματαδεί τούτος ο τόπος!!!

Διαβάστε λοιπόν το πιο κάτω...

--------------------------------------
----------------------------------
dourou.jpgΈτσι είναι οι Έλληνες πολιτικοί:

 Αυτοί που έχουν λαδώσει το αντεράκι τους στα μουλωχτά, είναι οι πρώτοι που φωνάζουν και ζητούν ευθύνες για το πού πήγαν τα λεφτά.
Το Ρενάκι θα μας πει ότι επί Άκη και Γιάννου προσλήφθηκε αξιοκρατικά και λόγω "προσόντων" στο Ινστιτούτο για να αναλύει μάλιστα την πολιτική της Τουρκίας... ετοιμάζει και "κρεμάλες" ή ειδικά δικαστήρια για αυτούς που συμμετείχαν στο φαγοπότι... για τους άλλους όμως... και όχι για την πάρτη της]

Με τίτλο
«Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο
«Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) ,όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία, που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».

«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο.
Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του.
Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι ,αν και είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτήν την πτυχή τής επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:

«Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο; Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα, που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη - για σειρά άλλων θεμάτων - βουλευτής».8.  «Δημοκρατία»: Η Δούρου δούλευε σε Ινστιτούτο του Άμυνας επί Άκη και Γιάννου


Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».
«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. 

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:

«Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;

 Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων βουλευτής».
από: iefimerida.gr

Για να δούμε όμως, πως ακριβώς εξελίχθηκε η κόντρα Ντινόπουλου με τη δούρου, στα δικαστήρια, για το ίδιο επίμαχο ζήτημα που ενόχλησε την ... ενάγουσα το σχόλιό μου, και στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ καθώς... διαφορετικά τα τοποθετεί η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που δεν μιλάει για καταδίκη... αντιθέτως...


Καλλιόπη Σουφλή


1.  Συζητήθηκε η αγωγή Δούρου κατά Ντινόπουλου για δηλώσεις περί συνεργασίας της με Άκη

 Συνάντηση στα δικαστήρια

Δεν επήλθε συμβιβασμός καθώς η κυρία Δούρου ζήτησε από τον πρώην υπουργό να της ζητήσει συγγνώμη, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε - Η περιφερειάρχης Αττικής ζητεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ - Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του

Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Και αυτό διότι, ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου συζητήθηκε σήμερα η αγωγή που είχε καταθέσει η κυρία Δούρου σε βάρος του πρώην υπουργού, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (η αρχική αξίωση ανέρχονταν στις 260.000 ευρώ) για τη συκοφαντική δυσφήμιση, που όπως υποστηρίζει, υπέστη από τις δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σχετικά με την απασχόλησή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και ενώ στο «τιμόνι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκονταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ειδικότερα, η αγωγή της κυρίας Δούρου κατατέθηκε μετά της δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια διετέλεσε σύμβουλος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου. Ως γνωστόν ο τελευταίος πριν από περίπου δυο χρόνια καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όπως δε είχε τονίσει, τότε, η κυρία Δούρου σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αγωγή της, θα διαθέσει το ποσό στις δομές αλληλεγγύης της περιφέρειας.

Ο πρώην υπουργός τής ΝΔ είχε προβεί στις παραπάνω αναφορές τον Μάρτιο του 2014, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για την περιφέρεια, και ενώ μιλούσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Ντινόπουλος, σύμφωνα και με την αγωγή, εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και σε «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, στον «αέρα» της εκπομπής είχε παρενέβη η κυρία Δούρου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του πρώην υπουργού αλλά «εργαζόμενη με μπλοκάκι στο ΤΕΒΕ στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων».

Σήμερα, με την εκφώνηση της υπόθεσης ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κάλεσε τις δυο πλευρές να συμβιβαστούν, ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν απέφερε καρπούς, παρά το γεγονός ότι οι αντίδικοι εμφανίστηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο αυτό. Στη συνέχεια, όμως, η κυρία Δούρου τόνισε πως ο κ. Ντινόπουλος θα πρέπει να της και ζητήσει συγγνώμη. Κάτι, που ο πρώην υπουργός δεν αποδέχθηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει στην συζήτηση της αγωγής.

Από την πλευρά της ενάγουσας, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 περίπου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Η Ρένα δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά» είπε στην κατάθεσή του ο κ. Παπαγιαννίδης.

Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;
Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.
Ο κ. Παπαγιαννίδης αποσαφήνισε πάντως στο δικαστήριο πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε πως η Δούρου έπαιρνε μίζες» πλην, όμως, «όπως το έθεσε άφησε στον τηλεθεατή την αίσθηση ότι έχει σχέση με τα εξοπλιστικά».Ντοκουμέντα
Από την πλευρά του, ο κ. Σπυρίδων Χρυσοφώτης, δικηγόρος και μάρτυρας του πρώην υπουργού, αφού τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο, κατέθεσε πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κυρία Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη».

Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;
Μάρτυρας: Δε γνωρίζω, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα στην ομήγυρη που κατ' εμε δεν έχει καμία σχέση με την κυρία Δούρου, δεν είναι εκείνη.

Ακόμη, στην κατάθεσή του ο μάρτυρας επανέλαβε πως η υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο και πως «αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που στο πλαίσιο άσκησης των πολιτικών του καθηκόντων, τον αποκάλεσαν από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφει Μνημόνια...».Δούρου: Έστειλα βιογραφικό
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε την κυρία Δούρου να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη» είπε η κυρία Δούρου. «Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα» προσέθεσε.

Κληθείς από τον πρόεδρο να τοποθετηθεί, ο κ. Ντινόπουλος αναφέρθηκε σε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» που όπως είπε υπάρχει, και το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» συμπλήρωσε ο κ. Ντινόπουλος.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του.

 πηγή  http://www.protothema.gr/politics/article/464847/suzitithike-i-agogi-dourou-kata-dinopoulou-gia-diloseis-peri-sunergasias-tis-me-aki/
2.  Το παρασκήνιο της δίκης Δούρου-Ντινόπουλου (BINTEO)

Ρένα Δούρου και Αργύρης Ντινόπουλος
 

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση Ρένας Δούρου- Αργύρη Ντινόπουλου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου το πρωί, συζητήθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει η περιφερειάρχης Αττικής κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, για συκοφαντική δυσφήμιση.


Η περιφερειάρχης Αττικής ζητά αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (αν και η αρχική απαίτηση ήτσν 360.000 ευρώ) από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, θεωρώντας ότι υπέστη ηθική βλάβη από τους ισχυρισμούς του σε τηλεοπτική εκπομπή. σύμφωνα με τους οποίους, υπήρξε σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το ποσό αυτό, όπως είχε πει η ίδια, θα διατεθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας.


Η προσπάθεια συμβιβασμού του προέδρου


Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κ. Σκουτέρης επιχείρησε αρχικώς να μην εκδικασθεί η υπόθεση και τα δύο μέρη να φτάσουν σε συμβιβασμό. Κάλεσε τους αντιδίκους Ρ. Δούρου και Α. Ντινόπουλο ενώπιόν του και τους είπε: «Εχω την γνώμη αυτές οι υποθέσεις δεν πρέπει να φτάνουν στα δικαστήρια και ότι άλλες δουλειές έπρεπε να κάνετε και οι δύο. Ελάτε μια μέρα να δείτε τι υποθέσεις με φτωχά παιδιά συζητούνται στα δικαστήρια».


Δούρου: Θέλω μια «συγνώμη» - Ντινόπουλος: Δεν ζητώ


Η ενάγουσα δήλωσε ότι ήρθε ενώπιον του δικαστηρίου όχι επειδή ήθελε να βγάλει δελτίο τύπου, ούτε επειδή ήθελε να κάνει δηλώσεις στα κανάλια, αλλά επειδή εθίγη η προσωπικότητά της από τους ισχυρισμούς του εναγομένου καθώς την διασυνέδεσε εμμέσως με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου. '


«Εγώ θέλω μια συγνώμη, όπως είχα ζητήσει από την πρώτη στιγμή, για να την πάω στην μάνα μου» είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει την ηθική ζημία που υπέστη.
Από την πλευρά του ο Α. Ντινόπουλος αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη υποστηρίζοντας ότι η Ρ. Δούρου θέλει να τον ισοπεδώσει ηθικά και πολιτικά.
Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος του δικαστηρίου προχώρησε στην εκδίκαση της αγωγής.


Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Μάρτυρας της Ρένας Δούρου ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, Κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, αλλά δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος» είπε, εκτιμώντας ότι τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά». Σημείωσε επίσης ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ παραδέχθηκε πως η Ρ. Δούρου δεν μετείχε στο πάρτι των εξοπλισμών, αλλά «άφησε στον τηλεθεατή την αχλή ότι είχε σχέση με το σύστημα των μιζών.

Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;

Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης του Α. Ντινόπουλου ήταν ο δικηγόρος Σπυρίδων Χρυσοφώτης ο οποίος κατέθεσε ότι ο πρώην υπουργός είπε μια ή δύο φορές εκ παραδρομής ίσως, ότι η Ρ. Δούρου ήταν σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλο, εν συνεχεία ωστόσο, επανέλαβε πολλές φορές ότι ήταν απλώς σύμβουλος στο υπουργείο Αμυνας.

Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;

Μάρτυρας: Δε γνωρίζω. Αν «γκουγκλάρει» κάποιος, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα που παλαμοκροτεί αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι η ίδια, δεν της μοιάζει.
Υπάρχει άλλη μια στην οποία εμφανίζεται η κα Δούρου σε κάποια σύσκεψη, όπου δίπλα της είναι ο Βαγγέλης Χωραφάς, πρώην διευθυντής του ΕΠΥΕΘΑ. Αν ισχύει αυτό, ξέρω καλά τι σημαίνει, καθώς υπηρέτησε στο ΕΠΥΕΘΑ κατά την θητεία μου. Αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές, καθώς πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι αποκαλούσαν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφουν Μνημόνια».


Ο διάλογος-έκπληξη προέδρου και μάρτυρα


Στο σημείο αυτό, η εισηγήτρια δικαστικός ρώτησε τον μάρτυρα για ποιο λόγο ο κ. Ντινόπουλος υποστήριξε ότι είναι σύμβουλος του κ. Τσοχατζόπουλου. Ο μάρτυρας υπεράσπισης είπε πως δεν γνωρίζει και εξιστόρησε μια προσωπική του υπόθεση:


Μάρτυρας: Κι εγώ όταν συνεργάστηκα με δήμαρχο, δεν είχε θέση να με προσλάβει στο δήμο. Βρήκε λοιπόν έναν άλλο τρόπο, καθόλα νόμιμο: Με προσέλαβε σε εταιρεία που υπάγεται στο δήμο απ΄όπου πληρωνόμουν και παράλληλα είχα ρόλο συμβούλου του.


Εισηγήτρια δικαστικός: Γιατί αναφέρατε αυτό το παράδειγμα; Υπονοείτε ότι και η κα Δούρου μπορεί να είχε τέτοιου είδους σχέση;


Μάρτυρας: Οχι, δεν είπα κάτι τέτοιο, απάντησα απλώς σε ερώτηση που μου κάνατε, τι υπέθεσα ότι μπορεί να είχε στο νου του


Πρόεδρος: Συγνώμη κύριε μάρτυρα, μπορείτε να μου πείτε ποιος ήταν αυτός ο δήμαρχος που έκανε αυτή την διαδικασία;


Μάρτυρας: Ηταν νόμιμη...


Πρόεδρος: Παράνομη ήταν


Μάρτυρας: Γιατί ήταν παράνομη;


Πρόεδρος: Ξέρω εγώ γιατί ήταν, πείτε μου εσείς το όνομα και αφήστε


Ο μάρτυρας ανέφερε δύο δήμους, έναν νησιωτικό και έναν ηπειρωτικό όπου είχε προσληφθεί με την εν λόγω διαδικασία.


Πρόεδρος: Τώρα είστε εκεί;


Μάρτυρας: Οχι, παλιότερα


Πρόεδρος: Ας όψεται, τι να γίνει, αφού δεν είστε τώρα... ας όψεται...


Οι καταθέσεις Δούρου-Ντινόπουλου


Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε την κυρία Δούρου να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.


Δούρου: «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη. Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα»


Ο Α. Ντινόπουλος στην απολογία του επικαλέστηκε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» το οποίο η συνήγορός του προσκόμισε στο δικαστήριο με «κυκλωμένα» τα πρόσωπα της Ρ. Δούρου και έναν ακόμη άνδρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά Ντινόπουλου, στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» είπε ο κ. Ντινόπουλος.


Πρόεδρος: Ξέρετε ποιος είναι ο κ. Χωραφάς στη φωτογραφία; Μπορείτε να μας τον δείξετε; Γιατί δεν ξέρουμε.


Ντινόπουλος: ...


Πρόεδρος: Κυρία Δούρου μπορείτε να μας πείτε ποιοι απεικονίζονται στην φωτογραφία; Πού είναι ο κ. Χωραφάς;


Δούρου: Δεν είναι ο κ. Χωραφάς. Είναι καθηγητές πανεπιστημίου και συνεργάτες


Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σήμερα επίσης, στην ίδια αίθουσα, επρόκειτο να εκδικαστούν και άλλες ηχηρές υποθέσεις όπως του Αλέξη Τσίπρα κατά της Bild, (πήρε αναβολή) της Μαργαρίτας Παπανδρέου για δημοσίευμα περί συμμετοχής της στη λίστα Λαγκάρντ (ματαιώθηκε).

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ 

- ΠΗΓΗ: iefimerida.grhttps://youtu.be/PK6juqLnQUAΚαι η απάντησή μου στην ρένα δούρου:
 Κατ' αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάποιες... "λεπτομέρειες"...


1. Ζήτησα τηλεφωνικά από τον δικηγόρο σου, ρένα δούρου, να μου στείλει αντίγραφο της δικαστικής απόφασης που επικαλείται.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;


2.  ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ... ΘΙΓΟΜΕΝΗ.

ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ Ή ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ "ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ".

3. Η αλήθεια είναι πως αγνοούσα παντελώς την εν λόγω δίκη και κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να γνωρίζω είτε τους ισχυρισμούς του πολιτικού προσώπου, είτε την αγωγή της ... θιγόμενης, είτε ακόμα και την απόφαση του δικαστηρίου.Άκου, ρένα δούρου, ή μάλλον διάβασε προσεκτικά την απάντησή μου...


ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.


ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΕΧΕΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ... ΚΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.
ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Σ' ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ... ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.


ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΤΕ...Το αν ήσουν ή δεν ήσουν έμμεσος συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, είναι το λιγότερο... μπροστά στην  πολιτική που ακολουθεί το κόμμα σου και εσύ ως περιφερειάρχης.


Αφού λοιπόν θεωρείς πως σου έθιξα το... ήθος σου, με το σχόλιό μου, να το αποσύρω... αν και έχουν γραφτεί και προηγηθεί, τόσα για το θέμα αυτό σε πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων, που ελάχιστη έως μηδαμινή αξία έχει το δικό μου σχόλιο.


Το να μπορείς να ζητήσεις συγνώμη, αν έχεις βλάψει κάποιον άθελά σου, είναι ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ.


Κι εγώ, έχω μάθει να ζητώ συγνώμη... δεν το θεωρώ ντροπή.


Αναρωτιέμαι  όμως βρε δούρου, σ' αυτές τις εφημερίδες, έστειλες εξώδικα;
Τις απείλησες με αγωγές;
Θα αποτολμήσω να διατυπώσω την άποψή μου... κι αν είμαι λάθος, διόρθωσέ με.


ΟΧΙ... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΣ ΜΕ ΑΓΩΓΗ.
ΟΧΙ! ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ... ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.


Όσο για τον ντινόπουλο, που τα ίδια είπε κι αυτός, σε τηλεοπτική εκπομπή, όπως διάβασα στα blogs που προαναφέρω, η απόφαση του δικαστηρίου (αν υπάρχει, κι αυτό το γράφω, γιατί ο δικηγόρος σου, δεν μου έστειλε την απόφαση) είναι πρωτόδικη...άσε να τελεσιδικήσει το πράγμα... 


Ξέρεις, ρένα δούρου, πιστεύω πως το ΗΘΟΣ των ανθρώπων, δεν ξεπληρώνεται ούτε με δις, ούτε με τρις ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ αποζημίωση από αγωγές.


ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ... ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ.

Έτσι μου έμαθε Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, που σήμερα κλείνει 26 χρόνια από την μέρα που έφυγε.


ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΟΙΟ "ΗΘΟΣ", ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ;ΑΥΤΟ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝ, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕΣ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕΣ, ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΡΟΦΗ 180ο ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΡΓΟ;;;;

ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΗ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ.


 ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ, ΚΟΚΟΝΑ ΜΟΥ ΤΟΤΕ...

ΝΕΏΤΕΡΑ πλάνα απο την συγκέντρωση στο Γραμματικό της 27.6.2014 με τη Ρένα Δούρου

ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
«Δεν θέλουμε ο τόπος μας να γίνει σκουπιδότοπος. Δεν θέλουμε πουθενά να υπάρχουν σκουπιδότοποι», λένε οι κάτοικοι του Γραμματικού, πράγμα που επανέλαβαν και στην ανοικτή διαβούλευση, που κάλεσε η «Δύναμη Ζωής» το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. 
«Διεκδικούμε να διακοπούν άμεσα τα σχέδια της κυβέρνησης για λειτουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή μας», είπαν οι κάτοικοι στην νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, αφού «μπορούν να εφαρμοστούν οικολογικές δράσεις για την αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων». «Η Φυλή δεν είναι λύση. Είναι ντροπή» τόνισαν για μια ακόμη φορά ενώνοντας τα χέρια με τους αγωνιζόμενους κατοίκους στην άλλη άκρη του λεκανοπεδίου.


ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Τα πρώτα πλάνα απο την σημερινή συγκέντρωση στο Γραμματικό 27.6.2014.

 πηγή

 ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ... ΕΣΥ  ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ... (είδες τι κάνουν τα ψηφαλάκια;;;)


Ρ. Δούρου: Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα έγκλημα διαρκείας!

 Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGES

Την παρουσίαση της πρότασης για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον για μια βιώσιμη, δίκαιη και οικονομικά συμφέρουσα λύση έκανε στο Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων η Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης με τη «Δύναμη Ζωής»


Πρώτη προτεραιότητα η αναθεώρηση του σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων.Τέλος στα σύμμεικτα απορρίμματα.Τέλος στον εφιάλτη της ΟΕΔΑ Φυλής, τόνισε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου και σημείωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σ'ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε: 

Αυτό της βιώσιμης & δίκαιης,οικονομικά & οικολογικά διαχείρισης απορριμμάτων». Το στοίχημα θα κερδηθεί μόνο αν ηττηθεί η νοοτροπία και η πολιτική του κ Σγουρού, αν ηττηθεί το σύστημα της διαπλοκής που εκπροσωπεί» πρόσθεσε. Στην εκδήλωση παρενέβη και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής που σημείωσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε την δημιουργία εστιών περιβαλλοντικού χάους όπως αυτή της Φυλής» (παρακάτω διαβάστε βασικά σημεία).

Ολόκληρη η ομιλία της Ρένας Δούρου:


Φίλες και φίλοι,

Να σας καλωσορίσω στη σημερινή μας παρουσίαση. 

Την παρουσίαση της πρότασής μας για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, βιώσιμο και δίκαιο οικονομικά και οικολογικά.

Ο λόγος περί απορριμμάτων λοιπόν.

Κι εδώ οφείλουμε να μιλήσουμε για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ένα έγκλημα μακράς διαρκείας. 

Οι φράσεις αυτές χαρακτηρίζουν εύγλωττα, πιστεύω, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία 30 χρόνια. 

Μεγέθυνση με ένα κλικ.

Και μάλιστα το έγκλημα αυτό έχει και όνομα. Ονομάζεται «Φυλή». Την πιο χειροπιαστή απόδειξη του ανθρώπινου, κοινωνικού, οικολογικού εγκλήματος που διαπράττεται στη βάση ενός, ευθύς εξαρχής στρεβλού μοντέλου. 

Ενός μοντέλου, αυτό του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), το οποίο, περιφρονώντας τις επικρίσεις της κοινωνίας των πολιτών, προωθεί, όχι απλά μια ξεπερασμένη όσο και επικίνδυνη προσέγγιση στη διαχείριση των απορριμμάτων. 
Αλλά ένα συνειδητά λάθος σχέδιο, στη βάση κρίσιμων παραδοχών, που έρχονται σε αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία που πλέον έχει γίνει, με το νόμο 4042 του 2012, εθνική νομοθεσία. 

Παραδοχών όπως : α) την ύπαρξη τεράστιου όγκου σύμμεικτων προς επεξεργασία απορριμμάτων, που λειτουργούν ως δικαιολογία και προϋπόθεση για τη δημιουργία φαραωνικών εγκαταστάσεων στην Αττική, και ειδική στη Δυτική Αττική. Και β) την ανάγκη εμπλοκής ιδιωτών επενδυτών. 

Συγκεκριμένα, το σχέδιο αυτό έρχεται από μακριά και με την πρόθυμη βοήθεια του απερχόμενου Περιφερειάρχη στοχεύει να δεσμεύσει τα πράγματα για τα υπόλοιπα 30 χρόνια. Αποκλείοντας δηλαδή κάθε διαφορετική προσέγγιση που θα στηρίζεται στη διαλογή στην πηγή, με ήπιες μεθόδους, στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, μέσα σε ένα αποκεντρωμένο, δημόσιο, φιλικό προς τον πολίτη και το περιβάλλον πλαίσιο.

Ωστόσο αυτό που αποκλείει ο σημερινός ΠΕΣΔΑ, που δεν προβλέπει καμία διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης, δεν είναι απλά «μία», διαφορετική άποψη. Ο ΠΕΣΔΑ αποκλείει τη νομιμότητα.

Αυτήν ακριβώς που εκφράζεται από τον 4042/12, που ενσωματώνει την Κοινοτική οδηγία 2008/98.

Αποκλείει δηλαδή την πλήρη αλλαγή του πλαισίου διαχείρισης των απορριμμάτων, επιβάλλοντας νέο σχεδιασμό, δίνοντας έμφαση στην πυραμίδα, η οποία στηρίζεται στην Πρόληψη – την Προετοιμασία για Επανάχρηση – την Ανακύκλωση – άλλου είδους ανάκτηση – την ασφαλή τελική διάθεση. Στόχος: η μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς κάτοχος ειδικού διδακτορικού για να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή και εθνική πλέον νομοθεσία κινούνται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κινείται σήμερα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, εκ του νόμου επικεφαλής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο οποίος επιχειρεί να δεσμεύσει το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων σε μια αδιέξοδη, οικονομικά επώδυνη για τους πολίτες και οικολογικά καταστροφική, πολιτική.

 
Φίλες και φίλοι,

Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι για κάποιους χρυσοφόρα ευκαιρία.

Για κάποιους άλλους, πολύ περισσότερους, όπως τους κατοίκους της Φυλής, είναι κατάρα θανάτου.

 
Για την πλειοψηφία των κατοίκων της Αττικής έρχεται στο προσκήνιο μόνο όταν κλείνει η Φυλή και σωρεύονται τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια.

 
Όμως για έναν άνθρωπο, το πρόβλημα των απορριμμάτων αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία οικοδόμησης πελατειακών σχέσεων με αιρετούς και εργολαβικά συμφέροντα προκειμένου να διαιωνίσει την πολιτική του παρουσία, την κυριαρχία και τον έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής.

 
Πρόκειται για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, που φέρει ακέραιη μια τριπλή ευθύνη: εκείνη της αποδοχής, της μη αξιολόγησης και της μη αναθεώρησης, ως όφειλε σεβόμενος τη νομιμότητα να πράξει, του ΠΕΣΔΑ.

Και επαναλαμβάνω «ως όφειλε σεβόμενος τη νομιμότητα να πράξει».

 
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, ο οποίος συντάχθηκε – ας μην το ξεχνάμε ποτέ παρακαλώ – με όλες τις μνημονιακές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, υποστηρίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ότι «υλοποιεί το ΠΕΣΔΑ, που είναι νόμος του κράτους» σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, που αποφασίστηκε το 2003 και επικαιροποιήθηκε το 2006. Και άρα, ισχυρίζεται, ότι δεν έχει ευθύνη επί της ουσίας.

Ωστόσο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης οφείλει να απαντήσει:

 
Τι τον εμπόδισε μέχρι σήμερα να κινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του σχεδιασμού ως επικεφαλής της Περιφέρειας και ως πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ; Και τούτο γιατί δεν μπορούσε να αγνοεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας, ότι ο ΠΕΣΔΑ αμφισβητείται ριζικά, ότι έχει αποτύχει και ότι θα έπρεπε να είχε προ πολλού αναθεωρηθεί.

 
Ο ίδιος αγνόησε συνειδητά τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

 
Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Φυλής, τις κινητοποιήσεις της Κερατέας, τις αντιδράσεις των πολιτών του Γραμματικού.

Για ποιο λόγο;

Μα γιατί στηρίζει πλήρως και συνειδητά τον σχεδιασμό του 2003 – 2006.

 
Και αυτό δεν είναι μια εκτίμηση που κάνουμε εμείς, από κάποιο αντιπολιτευτικό μένος.

 
Αυτή η εκτίμηση προκύπτει από το γεγονός, ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, εκτελώντας τις μνημονιακές εντολές της κυβέρνησης, προχωρά το σχέδιο των τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων, με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) – μια επιλογή δηλαδή που ήδη αμφισβητείται στην ΕΕ -, με εγγύηση του Δημοσίου  για μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων.

 
Και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας: οι πολίτες δεν ερωτώνται, δεν ενημερώνονται.

 
Ουδείς, λόγου χάρη, από τους υπέρμαχους των 4 φαραωνικών αυτών εγκαταστάσεων, δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει το εξής παράδοξο.

 
Το πώς εξηγείται, σε περίοδο πρωτόγνωρης για τη χώρα μας οικονομικής κρίσης, όταν η κατανάλωση πέφτει κατακόρυφα,  τα απορρίμματα στην Αττική να παραμένουν στα προ επταετίας επίπεδα…

 
Αν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, τότε θα μιλάμε για τεράστια κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή.

 
Γιατί θα είναι ένας σχεδιασμός που θα κινείται σε αντίθετη προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία, κατεύθυνση, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο.

 
Και τούτο έγινε σαφές στην άκρως αποκαλύπτική περίπτωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού – έργου επικίνδυνου για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον - για το οποίο οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος παραπέμπουν τον απερχόμενο Περιφερειάρχο και την ανάδοχο εταιρία στον εισαγγελέα για παράνομη χωροθέτηση. 

Οι επιθεωρητές επιβεβαίωσαν ότι ο ΧΥΤΑ παραβιάζει την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και τα κριτήρια χωροθέτησης καθώς κατασκευάζεται πάνω σε ρέμα ενώ εγκυμονεί κινδύνους για τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από σχετική απόφαση- κόλαφο για την Περιφέρεια, της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είχε επισημάνει προβληματική χωροθέτηση με κίνδυνο ρύπανσης των υδάτων. Οι εξελίξεις αυτές εκθέτουν την Περιφέρεια Αττικής και το ΥΠΕΚΑ καθώς επί χρόνια επέδειξαν αδιαφορία στις καταγγελίες των πολιτών για σειρά παρανομιών, για ύπαρξη ρεμάτων, για υψηλό υδροφόρο ορίζοντα, κ.α.

 
Η περίπτωση Γραμματικού είναι ενδεικτική: συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της απερχόμενης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής: άσκηση πολιτικής εν κρυπτώ, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων.

 
Φίλες και φίλοι,

 
Στην τεκμηριωμένη κριτική που ασκούμε όχι μόνο εμείς αλλά κινήσεις πολιτών, επιστήμονες, φορείς, ακούμε να επαναλαμβάνεται μονότονα από την πλευρά του απερχόμενου Περιφερειάρχη ότι θα χαθεί χρόνος, ότι θα χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια, ότι δεν υπάρχει ρεαλιστικό αντισχέδιο, κοκ.

 
Πρόκειται για χοντροκομμένα ψέματα.

Και μάλιστα συνειδητά.

 
Γιατί όλα αυτά θα συμβούν ακριβώς αν δεν υπάρξει ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, όπως υποστηρίζει η «Δύναμη Ζωής», στο πλαίσιο μιας νέας διαχείρισης που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν θα επιβαρύνει τον δημότη μέσα από αύξηση των δημοτικών τελών, που θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια αν ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί για τις 4 Μονάδες Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων. Θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, θα διατηρεί τον δημόσιο έλεγχο στη λειτουργία του συστήματος και θα είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς στοχεύει στη διαφύλαξη και όχι την εκχώρηση των φυσικών πόρων και τη διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου.

 
Το δικό μας σχέδιο είναι ολιστικό, αφορά δηλαδή την εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης, που αναγνωρίζουν ρόλο και λόγο στις τοπικές κοινωνίες.

 
Και αυτή είναι μια σημαντική πτυχή.

Με την έννοια ότι το πρόγραμμά μας επιδέχεται βελτιώσεων ύστερα από παρέμβαση κοινωνικών φορέων, πολιτών, τεχνοκρατών, επιστημόνων, στο πλαίσιο μιας διαδραστικής σχέσης.

 
Δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια.

 
Επιζητούμε τη βελτίωση του προγράμμάτός με ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες.

 
Δεν επιβάλλουμε στις κοινωνίες. Ούτε αποκρύπτουμε, όπως κάνει ο απερχόμενος περιφερειάρχης μέσω του ΠΕΣΔΑ, κρίσιμα δεδομένα.

 
Γνωρίζουμε όμως τι πρέπει να απορρίψουμε για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, παράγοντας πλούτου για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.

 
Το μοντέλο διαχείρισης που προτείνουμε διαθέτει παραγωγικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και οικολογικό χαρακτήρα. Στηρίζεται στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και τους πόρους κάθε περιοχής, προωθεί τη συνέργια και την ισορροπία μεταξύ των τριών τομέων παραγωγής και επιτρέπει τη διανομή της παραγόμενης αξίας στο σύνολο του πληθυσμού.

 
Το σχέδιο της «Δύναμης Ζωής» προτάσσει δύο αρχές: την αρχή της πρόληψης και την αρχή της ελαχιστοποίησης της παραγωγής αποβλήτων προς επεξεργασία και τελική διάθεση.

 
Φίλες και φίλοι, 

Όταν η «Δύναμη Ζωής» αναλάβει τη Διοίκηση της Περιφέρειας θα γίνει μία νέα αρχή στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Και τούτο με την όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινωνική στήριξη και με τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στα σύμμεικτα απορρίμματα.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στον εφιάλτη της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στο σχέδιο για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με τα ΣΔΙΤ.

Δεσμευόμαστε έτσι:

 • Να μην εγκατασταθούν στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής νέες μονάδες επεξεργασίας (βιοξήρανσης, δεύτερου ΕΜΑΚ, κομποστοποίησης προδιαλεγμένου υλικού και αεριοποίησης).
 • Να εκπονηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και κλίμακα μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που θα πηγαίνουν για ταφή για όσο διάστημα λειτουργεί η εγκατάσταση σαν χώρος τελικής διάθεσης.
 • Να γίνει μεταφορά της μονάδας καύσης των νοσοκομειακών εκτός αστικού ιστού.
 • Να υπάρξει ένταξη της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής και της ευρύτερης περιοχής σε άμεσο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αξιολόγησης –αποκατάστασης.
 • Να γίνει ο ΠΕΣΔΑ, από κατάλογος έργων, εργαλείο δουλειάς, με σχεδιασμό, παρακολούθηση, αξιολόγηση των επιδόσεων, διορθωτικές, αν χρειαστεί, παρεμβάσεις.

Οι πρώτες μας ενέργειες θα είναι:

 • Η ανάπτυξη Βάσης δεδομένων
 • Η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και η δημιουργία διασυνδεδεμένης βάσης δεδομένων για την παραγωγή –διαχείριση αποβλήτων για όλους τους ΟΤΑ –τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια.
 • Το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής αξιολόγησης- αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής της ΟΕΔΑ Φυλή
 • Το πρόγραμμα εξεύρεσης νέων χώρων για τη δημιουργία υποδομών διαδημοτικού –περιφερειακού χαρακτήρα.
 • Η πρόσκληση προς τους ΟΤΑ για Κατάρτιση Τοπικών σχεδίων διαχείρισης και την οργανική ένταξη των τοπικών δράσεων, αρμοδιότητας των ΟΤΑ, στο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης.

Φίλες και φίλοι,

Η «Δύναμη Ζωής» διεκδικεί από την κυβέρνηση:

1. Την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την οργάνωση και λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  του ΕΔΣΝΑ με στόχο:

 • τη προαγωγή της διαφάνειας και της ευρείας συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων,
 • τον κοινωνικό έλεγχο της λειτουργίας των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων,
 • την υποχρέωση εκπόνησης τοπικών σχεδίων διαχείρισης και την οργανική ένταξη των τοπικών δράσεων, αρμοδιότητας των ΟΤΑ, στα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης.

 1. Την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, με πρόβλεψη αναλογικής χρηματοδότησης για:

 • αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις διαχείρισης,  
 • δράσεις σε επίπεδο κατοικίας, γειτονιάς και δήμου

 1. Την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου για:  

 • τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, ιδιαίτερα αυτά που διαχειρίζονται δημόσιους πόρους, για την ανάπτυξη και ανατροφοδότηση δράσεων διαλογής στη πηγή, ανακύκλωσης και ανάκτησης.
 • την λειτουργία και τον έλεγχο λειτουργίας των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών

Φίλες και φίλοι

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε.

Αυτό της βιώσιμης και δίκαιης, οικονομικά και οικολογικά, διαχείρισης των απορριμμάτων,

Για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, πλεονέκτημα, τόσο για τις κοινωνίες όσο και για τους δήμους.

Και το στοίχημα αυτό θα κερδηθεί μόνο αν ηττηθεί η νοοτροπία και η πολιτική του απερχόμενου Περιφερειάρχη.

Αν ηττηθεί το σύστημα της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων, που αυτός εκπροσωπεί.

Η «Δύναμη Ζωής» με τη στήριξη ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κοινωνικού μετώπου, μπορεί να κάνει πραγματικότητα αυτό το στοίχημα ζωής για την Αττική.

Αρχίζουμε σήμερα τον αγώνα για το αύριο

Για ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων

Μικρής κλίμακας, με έμφαση στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση,

Καθώς και στην ανάπτυξη και την απασχόληση,

Με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον

Με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο, 

Για να αποκτήσει η Αττική ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην υπηρεσία των πολιτών της,

Με αξιοπρέπεια

Με αλληλεγγύη,

Με ανθρωπιά.

 

Ν. Χουντής: Θέμα διάσωσης της Αττικής η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων

«…Σας βεβαιώνω, Δεν υπάρχει χωροθέτηση ΧΥΤΑ που να έγινε την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα που να μην είναι προβληματική». 

Σε αυτό το συμπέρασμα, φτάνει και η Έκθεση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επισκέφτηκε την Ελλάδα, μετά από Αναφορές πολιτών…..

Σε άλλο σημείο η Έκθεση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι εφαρμόζεται αυτό που όλοι μας ξέρουμε εδώ και δεκαετίες  «αδιαφανής προσέγγιση από τις κρατικές αρχές,  λήψεις αποφάσεων  κεκλεισμένων των θυρών,  Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων copy- paste, αφήνοντας το κοινό απληροφόρητο…»
  

Η Επιτροπή Αναφορών ζητάει  για το Γραμματικό τον επανέλεγχο του ΧΥΤΑ και των συνοδευτικών του έργων, από μηδενική βάση, μέσω της αναθεώρησης της άδειας κατασκευής του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εξαιρετικά σημαντικής κοινοτικής Οδηγίας 2008/1/ΕΚ της λεγόμενης  IPPC.

Η Έκθεση αναφέρεται και στην δραματική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα στη Φυλή, και τονίζει ότι «η κατάσταση του περιβάλλοντος στη Φυλή είναι ένα μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες 3 γενιές» .

Τι κάνουμε όμως σήμερα; Αντί να διορθώσουμε την Φυλή, ετοιμαζόμαστε να δημιουργήσουμε μια νέα Φυλή στο Γραμματικό,  αφού, όπως βεβαιώνουν οι πλέον αρμόδιες υπηρεσίες, ο ΧΥΤΑ Γραμματικού κατασκευάζεται πάνω σε ρέματα, που έχουν αποκρυφτεί στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, πράγμα που θα οδηγήσει σε σοβαρότατη ρύπανση.  Έφτασαν, μάλιστα  να σχεδιάσουν έναν ολόκληρο ΧΥΤΑ χωρίς να γίνει  1 γεώτρηση…»

«…Ποιους εξυπηρετεί η υπάρχουσα κατάσταση;  Τα ίδια συμφέροντα, τα ίδια κατεστημένα, που κολλημένα σε πολιτικά εκτροφεία, για δεκαετίες απομυζούσαν και απομυζούν το χρήμα του ευρωπαίου και του έλληνα φορολογούμενου. 

Είναι φανερό ότι τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει, τόσο η Περιφέρεια όσο και το Υπουργείο, αποτελούν απόρροια σωρείας λαθών  δεκαετιών στον σχεδιασμό της διαχείρισης απορριμμάτων. Αντί να βαδίζουμε προς   τις πιο πρακτικές των προηγμένων περιβαλλοντικά χωρών,  που σέβονται τον πολίτη, που θεωρούν τα σκουπίδια όχι απόβλητα αλλά πόρο που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, εμείς συνεχίζουμε εδώ και δεκαετίες να είμαστε στις τελευταίες χώρες στη διαχείριση των απορριμμάτων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, είμαστε λίγο μπροστά από την Ρουμανία, ως προς την ανακύκλωση. Θάβουμε το 80% των απορριμμάτων μας, αντί να ανακυκλώνουμε όπως κάνουν οι προηγμένες χώρες.

Αντί να προωθήσουμε την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων που θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής και την ανακύκλωση Προωθούμε: την υγειονομική ταφή (ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ).

Τι προωθεί αντί για τα παραπάνω το Υπουργείο και η Περιφέρεια σήμερα; Προωθεί τα ΣΔΙΤ των μεγάλων εργοστασίων. Γιατί θέλουν 3 υπερδιαστασιολογημένα εργοστάσια στην Αττική, όταν υπάρχει νομική υποχρέωση σταδιακής μείωσης των απορριμμάτων; Γιατί προτιμάνε τη μηχανική ανακύκλωση αντί της ανακύκλωσης στην πηγή, που κοστίζει λιγότερο και βάζει τον πολίτη ενεργά να συμμετέχει στη διαδικασία;  Γιατί θεωρούν ανίκανο τον έλληνα πολίτη; Η απάντηση είναι μία: μεγάλοι τζίροι-μεγάλα κέρδη. Και ενώ έχουν γονατίσει ήδη τον έλληνα πολίτη με δεκάδες δυσβάσταχτους φόρους, ετοιμάζουν νέα χαράτσια για να ταΐσουν τις ιδιωτικές εταιρίες που θα αναλάβουν τη διαχείριση των εργοστασίων και των χώρων ταφής, με κόστος όχι μόνο για τον πολίτη αλλά και για το περιβάλλον.

Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Δε πρέπει να αφήσουμε την Αττική γη  να ρυπαίνεται από τα απόβλητα των ΧΥΤΑ. Δε μπορούμε να ανεχθούμε να συνεχίζεται αυτό το έγκλημα που γίνεται στη Φυλή και να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν νέοι χώροι «περιβαλλοντικού χάους, ανθρώπινου  πόνου και αρρώστιας», και σε άλλες περιοχές της Αττικής».
 πηγή


Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGES


ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΙΩΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΔΑΜΑΣΚΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ... ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.


Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGES
Η ΚΑΥΤΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ, ΠΡΟΣ ΔΟΥΡΟΥ - ΛΑΤΣΗ


GREECE - Waste Management // Ο απόλυτος ευτελισμός - εξευτελισμός της έννοιας της κυκλικής οικονομίας. // Συνημμένο το πλήρες έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Λονδίνο   06-09-2016

Φίλες και Φίλοι, ( ΑΝ και εδώ το 99% της λίστας αποδεκτών μου με μισείτε ΟΛΟΙ ΣΑΣ )
Συνημμένο το πλήρες έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διευκρινίζει ότι από την Ε.Ε.  δίνεται προτεραιότητα στην χρηματοδότηση έργων και νέων εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων όταν τηρούνται πλήρως οι στόχοι της ιεράρχησης των αποβλήτων, δεν παρεμποδίζεται η χωριστή συλλογή και δεν υπάρχει κίνδυνος πλεονάζουσας δυναμικότητας.


Δεν είναι επιλέξιμη η κατασκευή νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής -ΧΥΤ (ακόμη και υπολειμμάτων-ΧΥΤΥ πολλώ δε μάλλον σύμμεικτων-ΧΥΤΑ), παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ θα χορηγείται χρηματοδότηση για νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας υπολειμματικών αποβλήτων (όπως η αποτέφρωση ή η μηχανική βιολογική επεξεργασία),μόνο σε περιορισμένες και καλώς αιτιολογημένες προτάσεις.


Συνεπώς, θα πρέπει να δίνονται κίνητρα και να εφαρμόζονται πολιτικές για να μετατοπιστεί το βάρος της διαχείρισης αποβλήτων σε ανώτερα ιεραρχικά στάδια: κατά σειρά προτεραιότητας πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, αξιοποίηση. 

Σήμερα στην Ελλάδα σε ποια Περιφέρεια με το ΠΕΣΔΑ -εγκεκριμένο ή υπό διαμόρφωση- και σε ποιό Δήμο με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων,   δίνεται προτεραιότητα στα ανώτερα και ποιοτικότερα στάδια διαχείρισης αποβλήτων ??
Ποια Περιφέρεια ή ποιός Δήμος προωθεί ουσιαστικά με μέτρα, κίνητρα/αντικίνητρα και σχεδιασμό εγκαταστάσεων την πρόληψη την επαναχρησιμοποίηση και την διαλογή στην πηγή??  Να εξετάσουμε την Περιφέρεια Αττικής και να δούμε τι γίνεται εκεί ?? Θα ηταν ΕΝΑ καλό CaseStudy !!!!! 

Στην ουσία όλοι ζητούν χρηματοδότηση για την κατασκευή μεγάλων ΧΩΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ (ΧΥΤ) γιατί αναμένουν μεγάλους όγκους αποβλήτων (είτε σύμμεικτων είτε υπολειμμάτων διαλογής), ακόμη μεγαλύτερους από αυτούς που ομολογούν στις μελέτες τους,  καθώς οι πραγματικές επιδώσεις των μονάδων διαλογής συμμείκτων ή των ΚΔΑΥ (που υποτίθεται ότι παραλαμβάνουν μπλε κάδο με προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα) θα είναι πολύ μικρότερες από τις προσδοκώμενες (δηλαδή κατά κοινή ομολογία ανάκτηση του 30-35% % των ιδεατά ανακυκλώσιμων ή των ζυμώσιμων) και υγειονομική ταφή των υπολοίπων ως υπόλειμμα. Γι αυτό οι εργολάβοι-κατασκευαστές των μεγάλων μονάδων μηχανικής διαλογής των συμμείκτων γελάνε και χαίρονται με αυτούς τους σχεδιασμούς: Γιατί και θα πληρωθούν την κατασκευή των εργοστασίων διαλογής συμμείκτων ή προδιαλεγμένωνμπλε κάδου και θα πληρωθούν τη λειτουργία των εργοστασίων διαλογής (με εξασφαλισμένη τιμή ανά τόνο διαλογής-τονοδιαλογή) και ακολούθως θα κατασκευάζουν και θα λειτουργούν μεγάλους ΧΥΤ και μονάδεςκομποστοποίησης που θα παράγουν ακατάλληλο κομπόστ (CompostLikeOutput-CLO ....osic ;όρος) που πάλι θάβεται ή χρησιμοποιείται ως υλικό επιχωμάτωσης-κάλυψης των σκουπιδιών στους ΧΥΤ και θα πληρώνονται ανά τόνο υπολείμματος που θάβουν. 

Και όταν αναφέρουμε μεγάλους όγκους αποβλήτων εννοούμε ότι μεγάλο ποσοστό της συνολικά παραγόμενης ποσότητας αποβλήτων αναμένουν/σχεδιάζουν ότι θα οδηγηθούν αναγκαστικά στη χείριστη περιβαλλοντικά λύση της υγειονομικής ταφής, καθώς δεν αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και δεν προωθούνται οι μελέτες οι σχεδιασμοί, η ευαισθητοποίηση του κοινού, τα κίνητρα, τα μέτρα, οι εξοπλισμοί και οι εγκαταστάσεις που θα περιορίσουν τον παραγόμενο όγκο σκουπιδιών, ή θα εκτρέψουν απορριπτόμενα υλικά (ως σκουπίδια) για επαναχρησιμοποίηση ή θα εκτρέψουν σημαντικό ποσοστό αποβλήτων προς ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλα, ξύλα κ.α.) ή προς κομοστοποίηση (οργανικά υλικά, υπολείμματα τροφής-αποφάγια και φυτικά υπολείμματα-κλαδέματα), ώστε η εναπομείνασα ποσότητα που δεν επιδέχεται ανακύκλωση ή άλλη αξιοποίηση να είναι το ελάχιστο δυνατό κλάσμα της συνολικά παραγόμενης. 
Ακόμη όμως και για αυτό το ελάχιστο υπολειμματικό κλάσμα που προκύπτει με την εξάντληση της προσπάθειας σε προηγούμενα ανώτερα στάδια διαχείρισης η λύση της υγειονομικής ταφής είναι η χείριστη και προκρίνονται άλλες όπως η Μηχανική Βιολογική Επεξεργασία (ΜΒΑ) και η αποτέφρωση που είναι ανεκτές για περιορισμένη εφαρμογή και για τις οι οποίες σε κάθε περίπτωση απαιτείται ειδική αιτιολόγηση.

Ο απόλυτος ευτελισμός -εξευτελισμός της έννοιας της κυκλικής οικονομίας.

Πληρώνουμε κάποιους για να ''χαϊδεύουν'' και να ''χτενίζουν'' ένα αξιοποιήσιμο απόβλητο με περιεχόμενη αξία γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στο τέλος το μεγαλύτερο ποσοστό του θα το θάψουμε! Γιατί από κακής ποιότητας πρώτη ύλη δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε καλό-ποιοτικό τελικό προϊόν! Από σάπιο κρέας με πολύ λίπος δεν γίνεται να φτιάξουμε λαχταριστό και υγιεινό φιλέ μινιόν!  Από ρυπασμένα σύμμεικτα σκουπίδια δεν μπορεί η καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία διαλογής (με μαγνητικούς, βαρυτικούς, και εξελιγμένους οπτικούς διαχωριστές) στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο διαλογής να εξάγει/διαχωρίσει  ποιοτικά ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλα, πλαστικό χαρτί, γυαλί). Είναι διαπιστωμένο και μετρημένο στην πράξη από τους εργολάβους τέτοιων εργοστασίων διαλογής ότι η οικονομικά βιώσιμη διαλογή σε εργοστάσια συμμείκτων πιάνει ταβάνι στο 30-35% των εισερχομένων. Δηλαδή από αυτό το ποσοστό και πάνω η σχέση: αξία παραγόμενου προϊόντος/κόστος κόστος παραγωγής είναι <1 -="" span=""> κάτω του κόστους παραγωγής, μάλλον το προορίζει για ενεργειακή αξιοποίηση-καύση παρά για ανακύκλωση. Και εάν ζυμώνουμε τα διαχωρισμένα από σύμμεικτα οργανικά για να παράξουμεεδαφοβελτιωτικό υλικό-κομπόστ, τότε αυτό είναι επιμολυσμένο/δηλητηριασμένο από τα ταυπόλοιπασυνδιατεθιμένα απόβλητα και τόσο κακής ποιότητας που είναι ακατάλληλο για αξιοποίηση στις καλλιέργειες και κατευθύνεται μόνο για ταφή σε ΧΥΤΑ ή σε κάποιες περιπτώσεις για αποκατάσταση εξοφλημένων λατομείων ή την κατασκευή αναχωμάτων ή την ανάπλαση απογυμνωμένων εδαφικά περιοχών. Σε απλά Ελληνικά ρίχνουμε λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και επιβαρύνουμε το περιβάλλον! Εάν αυτή η διαχείριση μετρηθεί/αποτιμηθεί αποκλειστικά οικονομικά και παραβλέψουμε το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος θα ήταν προτιμότερο να θάψουμε εξαρχής αυτά τα σκουπίδια, αντί να τα περιφέρουμε σε εργοστάσια υποτιθέμενης διαλογής (συγκρίνοντας το οικονομικό κόστος  και μόνο των σημερινών αποτελεσμάτων μηχανικής διαλογής με αυτό της ταφής).  
Άρα είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση και να πάμε από την αρχή ...όχι με την όπισθεν του φορτηγού μεταφοράς προς ανατροπή των σκουπιδιών σε ένα ΧΑΔΑ ή ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ,όπως ..σοφά...προβλέπει το ΤΣΔ της Τρίπολης!!!
αλλά με συνείδηση και ευθύνη και την απόλυτη πεποίθηση και αδιαμφισβήτητη επιστημονική αλήθεια ότι το σκουπίδι ή δεν το παράγεις (πρόληψη) ή όταν το παράγεις η ορθή/ασφαλής περιβαλλοντικά και οικονομική διαχείριση είναι να το διαχωρίσεις σωστά και ανά είδος, αμέσως με την παραγωγή του (διαλογή στην πηγή). 
Οι μονάδες διαλογής ή αξιοποίησης αποβλήτων (ΚΔΑΥ και μονάδες ζύμωσης-κομποστοποίησης οργανικών) είναι πράγματι παραγωγικές όταν είναι προσανατολισμένες σε διακριτούς τύπους άρα και ρεύματα  προδιαλεγμένων αποβλήτων (χαρτί, πλαστικό, γυαλί μέταλλο κλπ διαλεγμένων στην πηγή από τον παραγωγό-πολίτη), δηλαδή όταν υποδέχονται καλής ποιότητας προδιαλεγμένα  υλικά και κάνουν τελική διαλογή (ξεσκαρτάρισμα) σε αυτά τα ποιοτικά υλικά, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν ψηλά ποσοστά ανάκτησης (άνω του 80% ανακυκλώσιμο κλάσμα και <20 span=""> 
Οποιαδήποτε άλλη επιλογή από την μετατόπιση του βάρους της διαχείρισης των σκουπιδιών στα αρχικά-ανώτερα στάδια κουβαλάει νερό στο μύλο των εργολάβων των σκουπιδιών και βλάπτει το περιβάλλον και την τσέπη μας.


Με Τιμή

Κυριάκος Γκίκας


ΥΓ – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακόμα ΔΕΝ έχει δείξει ενδιαφέρον για την περίφημη Μονάδα ανακύκλωσης στο Ζευγολατιό Κορινθίας με το μηδενικό υπόλειμμα??????
Να πάω να μαζέψω Ραδίκια στο ΧΑΔΑ Λουτρακίου – Κορινθίας ή στο ΧΑΔΑ  Άγιος Βλάσης – Τρίπολης ? ή  να κρατηθεί μυστικό η Πατέντα ανακύκλωσης της εν λόγω εταιρίας και μας την πάρουν οι Κουτόφραγκοι και μείνουμε άνεργοι ????
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ

ΠΡΟΣ
 •  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ   ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ    ΒΟΥΡΝΑΖΟΥ 4 & ΤΣΟΧΑ - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑΣΥΖΕΥΞΙΣ Τ.Κ. : 11521   ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
 • ·        Εισαγγελία Περιβάλλοντος
 • ·        Περιφέρεια Αττικής
 • ·        ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ πηγή


Κι αυτό...δες ρένα δούρου... γιατί σε καταγγέλουν, ρένα;;;;Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το Γραμματικό – Κάτοικοι άρπαξαν τα μικρόφωνα και κατήγγειλαν την Ρένα Δούρου (φωτο)

Πηγή

Και γαμώ το φελέκι μου μέσα, τους το είχα γράψει προεκλογικά των Γραμματικιωτών και των Μαραθωνητών, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ...

ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΝ... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!

Μέχρι κι αυτός, ο πολυαγαπημένος μου φίλος, ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, πίστεψε πως... θα τηρήσεις τον λόγο σου... πως έχεις πολιτικό ήθος.... και λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων σου, διαπίστωσε πόσο τους ... ξεγέλασες... ή να το πω αλλιώς;;;

 Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGESΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΟΙΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ;


 Γ. Σγουρός / Ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ / Ρ. Δούρου

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΣΜΕΥΟΣΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ;;; (εδώ)

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ;; (εδώ)  και εδώ

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ... 

ΕΔΩ, ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ... ΗΘΟΣ ΣΟΥ, ρένα δούρου;ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ, ΒΡΕ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΟΙΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ; 
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ;


 Αναρωτιέμαι, βρε δούρου, ποιό ήθος σου έθιξα;


 Αναρωτιέμαι, βρε ρένα δούρου, ποιό ήθος, σου έθιξα;;;


H Ρένα Δούρου και η αμαρτωλή Siemens

 Oath ceremony of the new Regional Authority of Attica on August 27, 2014 / Τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής Αττικής στήν Δροσόπολη Ανω Λιοσίων στις 27 Αυγούστου 2014

Τρία χρόνια μετά την επαίσχυντη και ζημιογόνα κατά περίπου 2 δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο εξωδικαστική συμφωνία συμβιβασμού της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τη Siemens, η οποία, εκτός των άλλων, λειτούργησε και ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον εξαγνισμό της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ανοίγει εκ νέου τις πόρτες του Δημοσίου στην αμαρτωλή πολυεθνική. 

Οι Γερμανοί συμμετείχαν σε διαγωνισμό και με προσφορά περίπου 3,5 εκατ. ευρώ έβαλαν και πάλι το δάχτυλο στο μέλι του κρατικού κορβανά… Και όλα αυτά τη χρονική περίοδο κατά την οποία η Επιτροπή της Βουλής προχωρά στην αναψηλάφηση του σκανδάλου και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει «άκυρο» τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.


Με απόφασή της, στις 8 Ιουνίου 2015, η Περιφέρεια Αττικής έσπευσε να κατοχυρώσει σύμβαση υπέρ της γερμανικής εταιρείας για το έργο «Συντήρηση Εξοπλισμού Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας και λειτουργίας Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας». Η Siemens των μαύρων ταμείων, της μίζας και των γνωστών υποθέσεων διαφθοράς με την εμπλοκή «γαλαζοπράσινων» πολιτικών αξιωματούχων βρήκε τον τρόπο να ξαναρχίσει τις μπίζνες με το ελληνικό δημόσιο. Αυτήν τη φορά με τη βούλα της αυτοπροσδιοριζόμενης ως αριστερής ηγεσίας στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας.


Η απόφαση της ηγεσίας της Περιφέρειας να δώσει το έργο της συντήρησης του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ) στη Siemens δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, αφού, πριν από την ανάληψη των καθηκόντων της, η παράταξη της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής» είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή: δηλαδή, από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού.

η συνέχεια, εδώΌλα αυτά, ρένα δούρου, που είναι ένα μικρό οδοιπορικό στην πολιτική σου, δεν θίγουν το ήθος σου;

Θιχτηκες από ένα σχόλιό μου, που στο κάτω κάτω της γραφής,  είχε γίνει φέιγ βολάν από τις εφημερίδες, χρόνια πριν κάνω εγώ μια μικρή νύξη;

Μετά απ' όλο αυτό το δημοσιογραφικό οδοιπορικό, ρένα δούρου, σου ζητώ ταπεινά συγνώμη, που έθιξα το.. ήθος σου...


Πώς το απετόλμησα εγώ, μια πληβεία... μια εξαθλιωμένη ΕΛΛΗΝΙΔΑ, να το κάνω αυτό, σε μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ, ΑΜΕΜΠΤΟΥ ΗΘΙΚΗΣ;


ΑΝΑΚΑΛΩ...  ΑΝΑΚΑΛΩ.... ΑΝΑΚΑΛΩ (πώς λέει ο παππάς και επαναλαμβάνει ο νονός/η νονά, στα βαπτίσια...  ΑΠΑΤΕΞΑΜΗΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ, ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ) ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ.Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1.  Μια ερώτηση μόνο, βρε ρένα μου... κι αν θες την απαντάς:
ΔΕΝ  ΗΞΕΡΕΣ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ, ΤΙ ΣΟΪ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΥΦΛΗ, πριν μου στείλεις το εξώδικο;;;;

 
Υ.Γ.2. Έφαγα πολλές ώρες για να σου απαντήσω ρένα δούρου...


Κι αυτή τη μέρα, την είχα φυλαγμένη ΜΟΝΟΝ για τον ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ... που σαν σήμερα, έφυγε από τη ζωή, πριν από είκοσι έξι χρόνια...

Όσο ζω, δεν θα ξεχάσω ποτέ, πως μου την λέρωσε το εξώδικό σου, που ένας περαστικός βρήκε ΣΗΜΕΡΑ, πεταμένο έξω από την αυλόπορτά μου (που είναι κλειστή με αλυσσίδα και δεν την ανοίγω ποτέ, γιατί υπάρχει άλλη πόρτα εισόδου και εξόδου με γραμματοκ&io