Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Σαλαμινα

κείνο το γέλιο που έχει μια γεύση σαν το παλιό καλό κρασί...(3 βίντεο)
Αν κάτι λείπει απ' τις ζωές μας, είναι το γέλιο... δεν υπάρχει αγορά να τ' αγοράσεις... κι αν κάποιες φορές το βρεις, πανάκριβο είναι... 


Σήμερα, σκέφθηκα αντί για την μουσική καληνύχτα μας, ν' αλλάξω ρεπερτόριο... 
Να ... "σας βάλω για ύπνο" με γέλιο...
Από κείνο το γέλιο που έχει μια γεύση σαν το παλιό καλό κρασί...Καλό βράδυ... κι η εβδομάδα που έρχεται ας είναι τουλάχιστον ήρεμη...Καληνύχτα


Καλλιόπη

 

τα βίντεο εδώ... εδώ...  κι εδώ...


Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2017 | 2:03 am


αυτοί που σε πλήγωσαν...


... θα έρθει η μέρα που θα πληγωθούν...
Κι ίσως τότε, καταλάβουν τι σημαίνει να... πληγώνεις...


Καλλιόπη


Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2017 | 1:53 am


Ρίξε τη ζαριά σου και ότι προκύψει. Ο χαμένος μαθαίνει καλύτερα από τον κερδισμένο.

Τελικά όμως μήπως γεννηθήκαμε για να κάνουμε λάθη ώστε να μάθουμε το σωστό. 

Στη ζωή μας πρέπει να ρισκάρουμε όσο και αν φοβόμαστε την αποτυχία. 

Να ρίχνουμε τη ζαριά μας και ότι προκύψει γιατί ο χαμένος μαθαίνει καλύτερα από τον κερδισμένο. Κάθε λάθος έρχεται για να μας δείξει πώς να προχωρήσουμε παρακάτω. 

Τουλάχιστον ας μάθουμε από τα λάθη μας και ας μην επιμείνουμε στα ίδια.
Η ζωή μας, από τη μέρα που αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι γίνεται στον κόσμο, είναι γεμάτη λάθη. 

Κάθε μέρα που ξυπνάμε κάνουμε λάθη χωρίς να τα συνειδητοποιούμε. Τελικά όμως μαθαίνουμε από τα λάθη μας ή παραμένουμε στα ίδια;Ο άνθρωπος δεν είναι πιόνι σε ένα παιχνίδι σκάκι. Αν ήμασταν πιόνι, θα υπήρχε κάποιος που θα μας έδειχνε τις κινήσεις ώστε να κερδίσουμε τον «αντίπαλο» για να επιβιώσουμε στη ζωή. Είμαστε όντα με λάθη, πάθη και αδυναμίες. 

Ξεχωρίζουμε από τα υπόλοιπα όντα στον πλανήτη καθώς έχουμε συνείδηση και λογική. Η συνείδηση μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε τι κάνουμε λάθος. Η λογική από την άλλη μας δείχνει το σωστό δρόμο, αλλά πόσες φορές την παραμερίζουμε για να ακολουθήσουμε το δρόμο της καρδιάς;


Ένας τομέας της ζωή μας που κάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη είναι το ερωτικό κομμάτι. «Κάνει λάθη για να μάθει της καρδιάς μου το γραμμένο» τραγούδησε ο Παντελίδης. Συχνά ερωτευόμαστε τα «λάθος» και «ακατάλληλα» άτομα για να είμαστε μαζί. Ακόμα και αν ξέρεις πως αυτός/η που ερωτεύτηκες και επιθυμείς να είσαι μαζί του δεν σου ταιριάζει, εσύ θα επιμείνεις να το δοκιμάσεις. 

Δε σε επηρεάζει ούτε η λογική που φωνάζει «όχι» ούτε και η γνώμη των άλλων. 

Με τα «μάτια» του έρωτα όλα μοιάζουν ιδανικά και εσύ θες να το παλέψεις να είστε μαζί και να το ζήσεις. 

Δε σε νοιάζει αν είναι λάθος ή αν θα πέσεις κάποια στιγμή στα πατώματα. 
Δεν το σκέφτεσαι καν. 
Και στην τελική ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει αν δε δοκιμάσεις. 

Καμία αρχή δε γνωρίζει το τέλος.


Ένα λάθος που συχνά κάνουν οι περισσότεροι νέοι και το κουβαλούν μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι η σχολή που θα επιλέξουν να σπουδάσουν. Είναι μικρό το ποσοστό που επιλέγει 100% τη σχολή που επιθυμεί. 

Συχνά, επηρεάζονται από τις απόψεις των γύρω τους για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον χωρίς να σκεφτούν αν τους αρέσει πραγματικά η σχολή. 

Επίσης, η επιλογή σχολής μπορεί να προέλθει από πείσμα ενάντια στην άποψη των γονιών τους. 

Όμως η επιλογή του επαγγέλματος είναι κάτι μόνιμο και όχι προσωρινό. Αν κάνουμε λοιπόν λάθος είναι δύσκολο να αλλάξουμε την κατάσταση, αλλά η ζωή δεν ξέρεις πως τα φέρνει. Γιατί αν θέλουμε κάτι πολύ, θα το καταφέρουμε.


Κάθε μέρα ένα άτομο όσο και αν δεν το παραδέχεται πέφτει σε λάθη. 

Τα λάθη μπορεί να προέρχονται μέσα από αδυναμίες και πάθη που επηρεάζουν τον καθένα ξεχωριστά. 

Τελικά όμως μήπως γεννηθήκαμε για να κάνουμε λάθη ώστε να μάθουμε το σωστό. 

Στη ζωή μας πρέπει να ρισκάρουμε όσο και αν φοβόμαστε την αποτυχία. 

Να ρίχνουμε τη ζαριά μας και ότι προκύψει γιατί ο χαμένος μαθαίνει καλύτερα από τον κερδισμένο. Κάθε λάθος έρχεται για να μας δείξει πώς να προχωρήσουμε παρακάτω. 

Τουλάχιστον ας μάθουμε από τα λάθη μας και ας μην επιμείνουμε στα ίδια.Γράφει η Βασιλική Κόντε
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2017 | 1:44 am


ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ! Τι σημαίνει για την Ελλάδα ο καταποντισμός του γερμανικού συνασπισμού


 Tο γεγονός ότι στην νέα κυβέρνηση Μέρκελ ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους θα είναι οι Φιλελεύθεροι, λειτουργεί αρνητικά για την Ελλάδα, καθώς προεκλογικά, είχαν εκφραστεί με σκληρότητα για τους Ελληνες, προτάσσοντας μάλιστα το Grexit, ενώ είχαν τοποθετηθεί αρνητικά σε ένα κουρέμα του ελληνικού χρέους, που με τόση προσδοκία αξίωνε και προσδοκούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις γερμανικές εκλογές.Tsipras_Merkel

Ανεβάζει το βαθμό πολιτικής δυσκολίας στο ελληνικό πρόβλημα το εκλογικό αποτέλεσμα στην Γερμανία.
Η εκλογική αναμέτρηση έδειξε ότι η Ανγκελα Μέρκελ απώλεσε σημαντικό ποσοστό των ψήφων ενώ αντίθετα το ακροδεξιό κόμμα του AfD ενσίχυσε τα ποσοστά του και αναχδείχθηκε τρίτο κόμα στην Γερμανική Βουλή, για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια. 

Με δεδομένη και την άρνηση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς να συμμετέχουν στον συνασπισμό της Μέρκελ, όλα δείχνουν πως η πολιτική κατάσταση στη Γερμανία θα αργήσει να ξεκαθαρίσει προκειμένου να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.


Πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη για την Ελλάδα που ανέμενε γρήγορο ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου στη Γερμανία για να τρέξει εξίσου γρήγορα και η αξιολόγηση η οποία έχει μείνει στη μέση. 

Την ίδια ώρα οι Ελληνες με δεδομένη την ευνοική τοποθέτηση του Μάρτιν Σουλτς στο ελληνικό πρόβλημα, φαίνεται να απώλεσαν έναν σύμμαχο που ως κυβερνητικός εταίρος θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στη Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας.


Επιπλέον, το γεγονός ότι στην νέα κυβέρνηση Μέρκελ ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους θα είναι οι Φιλελεύθεροι, λειτουργεί αρνητικά για την Ελλάδα, καθώς προεκλογικά, είχαν εκφραστεί με σκληρότητα για τους Ελληνες, προτάσσοντας μάλιστα το Grexit, ενώ είχαν τοποθετηθεί αρνητικά σε ένα κουρέμα του ελληνικού χρέους, που με τόση προσδοκία αξίωνε και προσδοκούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις γερμανικές εκλογές.


Εξάλλου, τώρα οι γερμανοί Φιλελεύθεροι είναι εκείνοι που ζητούν από την κυβέρνηση Μέρκελ το υπουργείο Οικονομικών, ενα αίτημα που αν γίνει αποδεκτό, θα σημάνει την έξοδο του Βολφγκανγκ Σόιμπλε από το υπουργείο. Ισως τότε επιβεβαιωθει ο… χρησμός του, ότι οι Ελληνες πιθανά να τον αναπολήσουν κάποτε, και ότι θα πρέπει να του στήσουμε άγαλμα γα τα όσα έκανε για μας.


Είναι γνωστό αλλωστε ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, είχαν επιχειρηματολογήσει στην Γερμανική Βουλή για την οικονομική βοήθεια που θα έπρεπε να στείλουν στην Ελλάδα, κόντρα στους σκληροπυρηνικούς Φιλελεύθερους που από τότε ζητούσαν Grexit και ασκούσαν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μέρκελ για την διαχείρηση της ελληνικής κρίσης.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2017 | 1:39 am


Γονεῖς, ἐπιστρέψτε στούς ἀντίχριστους τά σκουπίδια, πού μοιράζουν στά Ἑλληνόπουλα - Υπόδειγμα επιστολής γονέα για επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών
 ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!

ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ.


Καλλιόπη Σουφλή
Γονείς επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας τους Φακέλους Μαθητή του μαθήματος των Θρησκευτικών 

- Υπόδειγμα επιστολής γονέα για επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών
***
ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80
ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ / ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ
ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
________________________________________________ (Ονοματεπώνυμο)
______________________________________________ (Διεύθυνση κατοικίας)
Κηδεμόνα/ γονέα του/της μαθητ
 ______________________________________
που φοιτά στην _____τάξη του Σχολείου
 ____________________________________
Κύριοι,
Είμαι ορθόδοξος χριστιανός όπως και το παιδί μου, τα στοιχεία του οποίου αναγράφω παραπάνω.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, άρθρο 16 παρ.2, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου και το νόμο 1566/1985, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να παρέχει παιδεία σύμφωνη με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ελλήνων πολιτών και ειδικά για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς μαθητές να φροντίζει ώστε, όπως επί λέξει ορίζεται "Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία, να εμπνέονται από αγάπη προς τον άνθρωπο, τη ζωή και τη φύση και να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης. Η ελευθερία της θρησκευτικής τους συνείδησης είναι απαραβίαστη."
Παρά την ύπαρξη αυτής της Ελληνικής και Διεθνούς Νομοθεσίας και πλήθους σχετικών αποφάσεων Ανωτάτων Δικαστηρίων, το παιδί μου που φοιτά στο παραπάνω σχολείο έλαβε το έντυπο υλικό ( βιβλίο ) για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, που φέρει την ονομασία «Φάκελος Μαθητή».
Αφού μελέτησα το υλικό αυτό το οποίο είδε και το παιδί μου, σας δηλώνω ότι :
ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
τον άνω «Φάκελο Μαθητή» του μαθήματος των Θρησκευτικών, που φέρει τη μορφή σχολικού βιβλίου, για τους παρακάτω νομίμους και αληθινούς λόγους :
1. Ο άνω «Φάκελος Μαθητή» περιέχει υλικό από διδασκαλίες πολλών θρησκειών, και επιφέρει σύγχυση στη Ορθόδοξη θρησκευτική διαπαιδαγώγηση του παιδιού μου, την οποία επιθυμώ να του παρέχεται.
2. Ο αντιπαιδαγωγικός τρόπος που παρουσιάζεται το άνω υλικό επιφέρει παιδαγωγική και γνωσιολογική σύγχυση στο παιδί, διότι δεν εμβαθύνει και δεν εμπνέει προς την Ορθόδοξη πίστη του κατά τη διάρκεια της φοίτησής του. Επιπλέον δεν παρέχει στο παιδί μου ούτε τα στοιχειώδη που χρειάζεται να γνωρίζει για την πίστη του ένας Ορθόδοξος Χριστιανός.
3. Ο «Φάκελος Μαθητή» παρουσιάζει μονόπλευρα άλλες θρησκείες ή θρησκευτικές ομάδες, αποκρύπτοντας επιμελημένα διδασκαλίες τους που περιέχουν φανατισμό, ρατσισμό και μίσος. Επομένως δεν είναι αληθής.
4. Σε κάθε περίπτωση δεν ανέχομαι την άνιση μεταχείρισή μου ως ορθοδόξου χριστιανού σε σχέση με άλλες θρησκευτικές κοινότητες στην Ελλάδα όπως των Μουσουλμάνων, Καθολικών και Ιουδαίων Ελλήνων Πολιτών που έχουν την ευχέρεια βάσει του άρθ. 68 του Ν. 4235/2014 και του άρθ. 55 Ν. 4386/2016 να επιλέγουν τα διδακτικά τους εγχειρίδια για την κατηχητική –ομολογιακή διδασκαλία της θρησκείας τους στα Ελληνικά Δημόσια Σχολεία ενώ εγώ, που ανήκω στην θρησκευτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, να μην έχω τέτοια επιλογή για ομολογιακό μάθημα θρησκευτικών. Η άδικη αυτή μεταχείρισή μου καταφανώς αντίκειται στην Συνταγματική Αρχή της Ισότητας και της Ανεξιθρησκείας, που εσείς παραβιάζετε. Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου ρητά ορίζει ότι κάθε κράτος οφείλει να παρέχει στους μαθητές του Παιδεία σύμφωνη με τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές τους πεποιθήσεις των γονέων τους, και βάση αυτής ασκώ την παρούσα Δήλωση .
Για τους λόγους αυτούς και με τη με την ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου,
ΑΙΤΟΥΜΑΙ
το τέκνο που ασκώ την κηδεμονία να διδάσκεται για το τρέχον σχολικό έτος και στο εξής το μάθημα των Θρησκευτικών όπως το Σύνταγμα, οι Διεθνείς Συνθήκες και ο νόμος ορίζει, δηλαδή με ορθόδοξη ομολογιακή κατεύθυνση, μέσα από τα προϋφιστάμενα σχολικά εγχειρίδια του Μαθήματος των Θρησκευτικών, δηλαδή αυτά του σχολικού έτους 2016-2017. Σε καμία περίπτωση δεν συναινώ να αποτελέσει ο Φάκελος Μαθητή μέσο αξιολόγησης του παιδιού μου.
Ο / Η κηδεμόνας
Σημείωση : Η Πρωτότυπη δήλωση μαζί με τον φάκελο του μαθητή όπως ονομάζει το Υπουργείο το βιβλίο των Θρησκευτικών, που μοίρασε, αποστέλλεται στο Υπουργείο ή στον κ. Διευθυντή/τρια της Σχολικής Μονάδας, που φοιτά το τέκνο, ο οποίος/η και είναι υποχρεωμένος/η να το παραλάβει σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την διάταξη του άρθ 4 του Ν. 2690/1999 -ΦΕΚ Α' 45 και να τα διαβιβάσει στο Υπουργείο Παιδείας.
Σχόλιο ἱστολογίου:
Στεῖλτε τους στὰ μοῦτρα ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ τὰ νεοταξικὰ σκουπίδια τους. Μόνο ἀπὸ μαζικὲς ἀντιδράσεις ἐνοχλοῦνται οἱ ἀντίχριστοι καὶ οἱ θρασύδειλοι ἐντολοδότες τους. Στερῆστε τους ἐπὶ τέλους τὴν ἱκανοποίησι τοῦ καθημερινοῦ μαγαρίσματος τῆς Ὀρθόδοξης Πατρίδας μας!

«Θεόδωρος Κολοκοτρώνη
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2017 | 1:27 am


Οικογένεια Τσίπρα. Οι... "αριστερούληδες" επί Χούντας. Η Χούντα, τα στρατοδικεία και η... αξιοπερίεργη εύνοια της χουντικής κυβέρνησης. Image result for τσιπρασ πατερασ του φωτογραφιεσ


 Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την ιστορία της οικογένειας Τσίπρα. 

Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας μας προέκυψε ως “εκλεκτός του Αλαβάνου” και κανένας δεν ασχολήθηκε περαιτέρω. 


Τώρα όμως που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι απορίας άξιο πως καταφέρνει να κρατάει την οικογένειά του, την καταγωγή του και τις ρίζες του τόσο μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Έτσι βέβαια, κανένας δεν μπορεί να ξέρει εάν όσα λέγονται και ακούγονται έχουν κάποια βάση. Σήμερα λοιπόν θα βάλω κι εγώ το “λιθαράκι” μου στον “μύθο” της οικογένειας Τσίπρα...

(κάντε κλικ με τον κένσορα πάνω στις εικόνες για να μεγαλώσουν και  να διαβάσετε τα κείμενα)

Είναι γνωστό ότι ο Παύλος Τσίπρας (πατέρας του Αλέξη) ήταν εργολάβος/μηχανικός όπως και ο αδελφός του Παύλου, Ηρακλής. Το “Τσίπρας” δεν είναι και πολύ διαδεδομένο επώνυμο οπότε ένα βιβλίο που διάβαζα με έβαλε σε σκέψεις... Σύμφωνα λοιπόν με τον Γιάννη Χαλκιαδάκη, δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας “Ρεθεμνιώτικα Νέα” και πολιτευτή της ΕΚ, κατά την διάρκεια της χούντας γνώρισε έναν Τσίπρα εργολάβο/μηχανικό από την Άρτα ο οποίος είχε αναλάβει ένα έργο στην Κρήτη.

Σύμφωνα πάντα με τον Γ. Χαλκιαδάκη, ο Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης δημοκράτης και “δέκα φορές πιο ανένδοτος από τους άλλους” στην αντιδικτατορική οργάνωση “ΔΕΚΑ”. Η οργάνωση αυτή όμως προδόθηκε πριν προλάβει να δράσει και -πάντα σύμφωνα με τον Γ. Χαλκιαδάκη- Δούρειος Ίππος των Απριλιανών στην οργάνωση από την αρχή της σύστασής της, ήταν ο Τσίπρας. Όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο Γ. Χαλκιαδάκης στον συγγραφέα του βιβλίου Αντώνη Σανουδάκη, στοιχεία και αρχεία για την προδοσία της ομάδας δεν υπάρχουν αλλά “με τους επαγωγικούς λογικούς συλλογισμούς” δεν μπορεί έναν συλληφθέντα για τον αντιδικτατορικό του αγώνα να τον τοποθετεί σύμβουλο ο Ασλανίδης του αθλητισμού.

(Σημείωση: σύμφωνα μάλιστα με την ίδια την οικογένειά του έγινε υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού και ακούγεται ότι παρακολούθησε τον μεγαλύτερο αγώνα της ομάδας το 1971 με τον Ερυθρό Αστέρα στην εξέδρα μαζί με τους “επισήμους” της εποχής.) Επειδή λοιπόν όλα αυτά μου κίνησαν το ενδιαφέρον, ένας φίλος με ενημέρωσε ότι στα πρακτικά του στρατοδικείου Χανίων όπου δικάστηκε η συγκεκριμένη ομάδα “ΔΕΚΑ”, ο Τσίπρας -κατηγορούμενος και αυτός- αναφέρεται ως... Τσίπρας Ηρακλής του Δημητρίου και της Αλεξάνδρας, εγεννήθη εις Αθαμάνιον Άρτης, μηχανικός εργολάβος δημοσίων έργων, ετών 36 (το 1968). Δυστυχώς η “μυστικοπάθεια” της οικογενείας Τσίπρα δεν μου επιτρέπει να διασταυρώσω τα στοιχεία καθώς και το εάν όντως πρόκειται για τον θείο του Αλέξη Τσίπρα και αδελφό του πατέρα του. Πραγματικά πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος έχει περάσει στρατοδικείο, δικαστεί και καταδικαστεί στην αρχή της επταετίας κι όμως στην συνέχεια απολαμβάνει μία ιδιαίτερα αξιοπερίεργη εύνοια εκ μέρους της χουντικής κυβέρνησης.

ΥΓ : Μπορεί, στην σημερινή εποχή, να έχει επικρατήσει η άποψη ότι δεν υπάρχει “οικογενειακή ευθύνη” (βολεύει πολλούς από τους πολιτικούς μας άλλωστε!) αλλά εδώ στην Κρήτη συνεχίζουμε να ρωτάμε πάντα... “ποιανού είσαι εσύ;” για να μάθουμε... “από που κρατάει η σκούφια του”!


 
Πηγή


Απάντηση της οικογένειας του Ηρακλή Τσίπρα. 

 

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. 

 Απάντηση της οικογένειας του Ηρακλή Τσίπρα στον Καρατζαφέρη - Media

 

"Ο Γ. Καρατζαφέρης σε ομιλία του στη Βουλή στις 08/02/2010 και απευθυνόμενος στον Α. Τσίπρα είχε πει πως «συγγενής δικός σας είχε διοριστεί από τον Παπαδόπουλο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού». 

Φωτογράφιζε έτσι τον δικό μας πατέρα και σύζυγο Ηρακλή Τσίπρα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα για ευνόητους λόγους να τον κατονομάσει ευθέως, αφού γνωρίζει καλά πως ό,τι είπε το έβγαλε από το κεφάλι του. 

Δε μας προξενεί έκπληξη αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πετάει λάσπη με τόση ευκολία. 

Επειδή όμως δεν είναι η πρώτη φορά από τότε που ο Α. Τσίπρας βρέθηκε στο κέντρο της πολιτικής σκηνής που ακούγεται ή γράφεται κάποιο παρόμοιο υπονοούμενο για τον θείο του, επειδή ίσως κάποιοι υιοθετούν αβίαστα τους υποβαλλόμενους αυτοματισμούς του Καρατζαφέρη του τύπου «παράγοντας του Παναθηναϊκού τον καιρό του Γουέμπλεϊ... άρα χουντικός», επειδή ο Α. Τσίπρας ούτε ευθύνεται σε κάθε περίπτωση για τον θείο του ούτε είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει για κείνον, τέλος, επειδή οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη μνήμη του δικού μας ανθρώπου που καλά γνωρίσαμε, θέλουμε πολύ σύντομα να σημειώσουμε τα εξής:

Ο Ηρακλής Τσίπρας είχε ένα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο. 

Ταυτόχρονα ήταν ένας άνθρωπος που κέρδιζε την εκτίμηση πολύ κόσμου που τον γνώριζε και είχε ικανότητες που τον ξεχώριζαν. Τα στοιχεία αυτά καθώς και το ότι ενίσχυε οικονομικά τον Παναθηναϊκό από το περίσσευμά του, τον έφεραν στο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ‘60. 

Μετά το ’69 που εγκαταστάθηκε ξανά στην Αθήνα έγινε υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος (όχι «γενικός αρχηγός»). 

Η θέση αυτή δεν ήταν μια κρατική θέση ούτε προϋπέθετε τον διορισμό από το απριλιανό καθεστώς, όπως για παράδειγμα η θέση των δημάρχων. 

Άλλωστε στην περίπτωση που θα ήταν τέτοια, δηλαδή μια «διορισμένη» θέση, ο Η. Τσίπρας θα ήταν μάλλον ο μόνος που δε θα επιλεγόταν με βάση τη μέχρι τότε πολιτική του διαδρομή.

Επονίτης στα παιδικά του χρόνια, κάπου ανάμεσα στην ΕΔΑ και την Ένωση Κέντρου αργότερα, με προβλήματα στη δουλειά του λόγω των πολιτικών του φρονημάτων, ο Η. Τσίπρας καταζητείται το ’68 στο Ηράκλειο από τη χούντα για την υπόθεση της Δημοκρατικής Αντίστασης Κρήτης και κρύβεται για λίγους μήνες, ενώ συλλαμβάνονται και κρατούνται αντί γι’ αυτόν η γυναίκα του, ο αδερφός του (πατέρας του Α. Τσίπρα) και άλλοι συγγενείς. Τελικά παραδίδεται στην Ασφάλεια και καταδικάζεται σε φυλάκιση με αναστολή από Στρατοδικείο στα Χανιά στη δίκη των Φ. Ιωαννίδη, Δ. Σκουλά και άλλων 29 συνολικά κατηγορουμένων. 

 Μετά απ’ αυτό αδρανοποιήθηκε πολιτικά όπως και άλλοι την περίοδο εκείνη. 

Δεν απαρνήθηκε όμως τις ιδέες του, και τον Νοέμβρη του ’73 ανήκε σ’ όσους έτρεξαν να ενισχύσουν όπως μπορούσαν τους εξεγερμένους φοιτητές του Πολυτεχνείου. Αμέσως μετά τη μεταπολίτευση έγινε ενεργό μέλος και ένθερμος υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ, με πλούσια δράση στη γενέτειρά του Άρτα (Αθαμάνιο). 

Η ενασχόλησή του με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού υπήρξε πάντοτε ανιδιοτελής. Σταμάτησε όταν ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έγινε ΠΑΕ.


Έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα από μια δημοκρατική, αριστερή σκοπιά το αν ο Η.Τσίπρας έπρεπε να επιδιώξει ή να αποδεχτεί τη θέση του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος μιας ομάδας της Α’ Εθνικής σε συνθήκες δικτατορίας, ζήτημα όμως που δεν αφορά διόλου τον Καρατζαφέρη και την παράταξή του και όχι μόνο. 

Όπως επίσης η υπεράσπιση της μνήμης του εδώ από τη χυδαία προσβολή του Καρατζαφέρη δε σημαίνει ότι συμφωνούμε με οτιδήποτε έκανε ή υποστήριζε ο Η.Τσίπρας στη ζωή του. 

Να λες όμως ότι ο Η.Τσίπρας, που πολύ καλά γνωρίσαμε κι εμείς και πολλοί άλλοι που έχουν να πουν γι’ αυτόν, ο αριστερός δημοκράτης, φανατικός πολέμιος της δεξιάς και γενικά σεμνός και τίμιος άνθρωπος με αρχές, ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη χούντα ή ότι διορίστηκε από τον Παπαδόπουλο στον Παναθηναϊκό, αυτό έχει τόση αλήθεια όση και η θέση ότι το ΛΑΟΣ δεν έχει καμιά σχέση με την ακροδεξιά, με τους νοσταλγούς του Παπαδόπουλου και πολλούς που όντως διορίστηκαν ή ευνοήθηκαν από τη χούντα.

Η οικογένεια του Ηρακλή Τσίπρα, η σύζυγος και τα παιδιά."

http://topontiki.gr/article/29818

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 1/68 ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ.


- Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ 2ΕΤΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ.
- ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ, ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ 3ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟΝ 1ΜΗΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ


ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΕΛΙΚΩΣ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ, ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΙΜΕΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΡΑΣΕ ΩΣ ΒΑΛΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ. (ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ). 


Η "ΑΜΟΙΒΗ" ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. 


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ...

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΘΕΝΤΕΣ ΤΟΤΕ, Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΕΛΗΘΗΚΕ. 

ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ:  "...μετάνιωσα γι αυτό (ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ) ...και από τότε λέγω οτι αυτό που έγινε στην Ελλάδα ητο αναγκαίο". (ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ).  


ΙΣΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΑΝ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΙΓΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. 


ΜΠΟΡΕΙ..., ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΜΕ ΔΡΑΣΗ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ.


Ο ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://isxys.blogspot.com/2012/11/blog-post_7562.html

ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ:
http://isxys.blogspot.com/2012/11/blog-post_1436.html
http://isxys.blogspot.com/2012/07/blog-post_7146.html
http://isxys.blogspot.com/2012/06/blog-post_5307.htmlhttps://youtu.be/P2tlqyFnLHM

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2017 | 12:51 am


ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ! «Ένιωσα την πίσσα κολλημένη πάνω μου» (photo)

Περιγράφει λεπτομερώς τι είδε στην θάλασσα και γιατί μπήκε, παρά το γεγονός ότι οι θαμώνες της παραλίας, όπως ο Γιάννης Λειβαδάς, που μίλησε αποκλειστικά στο «Θέμα», την συμβούλευσαν να μην μπει λόγω της ρύπανσης.

 «Είδα ότι το νερό είχε κάποια μαυρίλα πάνω-πάνω και μπήκα στην αρχή μέχρι τα γόνατα, ε και μετά βούτηξα, αυτό. Όταν βγήκα από το νερό, αυτό που ένιωσα ήταν η κολλημένη πίσσα πάνω μου.»  είπε η 38χρονη γυναίκα.
Την ΜΑΛΑΚΙΑ που έχεις κολλημένη στον εγκέφαλό σου, ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ... ΒΟΥΡΛΟ;;;

Δυστυχώς, ψηφίζεις...
Tragik!


Καλλιόπη Σουφλή
Με τον δικό της τρόπο καυτηριάζει την περιβαλλοντική ρύπανση στη θάλασσα του Σαρωνικού από την πετρελαιοκηλίδα μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» η γυναίκα που έγινε διάσημη μέσα από μία φωτογραφία επικαιρότητας και η οποία μίλησε αποκλειστικά στο Πρώτο Θέμα.
Μια 38χρονη γυναίκα, η Δέσποινα Δρογγίτη, είναι η κυρία που την Τετάρτη το απόγευμα, έγινε το πρόσωπο της ημέρας αφού κολύμπησε στη μολυσμένη θάλασσα του Μπάτη, στο Παλαιό Φάληρο και βγήκε στην κυριολεξία μαύρη.


Την στιγμή που η Δέσποινα Δρογγίτη βγήκε από την θάλασσα καλυμμένη με πετρέλαιο, τυχαία περνούσε από το σημείο ο φωτορεπόρτερ Max Gyselinck και αμέσως τράβηξε την φωτογραφία – σοκ.


Ο επαγγελματίας φωτορεπόρτερ αμέσως κατάλαβε την σημασία της εικόνας και την δημοσιοποίησε στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου δεν άργησε να γίνει viral.
Η Δέσποινα, με καταγωγή από την Ζάκυνθο, περιγράφει την εμπειρία της στο «Θέμα» και εξηγεί με λεπτομέρειες τι την ώθησε να μπει στην θάλασσα αλλά και τι έγινε αφού βγήκε.


Ξαφνιασμένη με το ενδιαφέρον μας για εκείνη μας εξήγησε ότι δεν γνώριζε για την φωτογραφία-σοκ που έγινε viral στα social media και πως την ενημέρωσαν λουόμενοι της παραλίας για την δημοσιοποίησή της.


Όσο για την ρύπανση στην θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού, σε ερώτηση μας για το αν ήταν ενημερωμένη, υπογράμμισε πως είχε μία σχετική πληροφόρηση, έχοντας δει εικόνες από την τηλεόραση τις προηγούμενες μέρες.

«Είχα ενημερωθεί για την ρύπανση, είχα δει τις εικόνες από την τηλεόραση που προσπαθούσαν να μαζέψουν αυτό που υπήρχε στην θάλασσα, την μόλυνση, το πετρέλαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Στο σημείο αυτό, έρχομαι όλο το καλοκαίρι, είπα να έρθω να δω πως είναι η κατάσταση. Αν ήταν η εικόνα που έδειχναν στην τηλεόραση, δεν θα έμπαινα» εξηγεί η ίδια, μοιράζοντας μαζί μας την σκέψη που έκανε, λίγο πριν βουτήξει στην θάλασσα, την Τετάρτη το μεσημέρι.


ImageHandler


Περιγράφει λεπτομερώς τι είδε στην θάλασσα και γιατί μπήκε, παρά το γεγονός ότι οι θαμώνες της παραλίας, όπως ο Γιάννης Λειβαδάς, που μίλησε αποκλειστικά στο «Θέμα», την συμβούλευσαν να μην μπει λόγω της ρύπανσης.


«Είδα ότι το νερό είχε κάποια μαυρίλα πάνω-πάνω και μπήκα στην αρχή μέχρι τα γόνατα, ε και μετά βούτηξα, αυτό» μας είπε η 38χρονη γυναίκα.


«Αν και δεν ξέρω από αυτά, είδα ότι δεν ήταν σαν αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση και ότι υπήρχε πετρέλαιο μόνο λίγο πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας, έτσι θεώρησα ότι ήταν καθαρισμένη και επέλεξα να μπω» είπε.


Ωστόσο, δεν περίμενε ότι με την βουτιά που έκανε η πίσσα που βρισκόταν στο νερό και δεν είχε απομακρυνθεί θα κολλούσε πάνω της, ώστε να χρειαστεί να την απομακρύνει με ελαιόλαδο.


«Όταν βγήκα από το νερό, αυτό που ένιωσα ήταν η κολλημένη πίσσα πάνω μου. Πήγα στο σπίτι και προσπάθησα με λάδι να καθαρίσω την πίσσα, δυσκολεύτηκα πολύ, δεν φοβήθηκα όμως, όχι» υπογράμμισε η 38χρονη.


Ξεκαθαρίζει σε όλους πως δεν γνώριζε την δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν άφοβα να κάνουν μπάνιο στην περιοχή.


«Δεν γνωρίζω τι είπαν από το υπουργείο και ο κ. Κουρουμπλής, αλλά μετά από την εμπειρία που είχα και ας άκουγα αυτή την δήλωση, δεν θα έμπαινα στη θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Θέμα.


Μάλιστα τόνισε ότι η θάλασσα καθημερινά δείχνει καλύτερη, αλλά ο βυθός πλέον έχει πρόβλημα αφού η πίσσα έχει πάει κάτω. «Η θάλασσα ήταν καλύτερη από την Τετάρτη, αλλά μου είπαν ότι η πίσσα κατέβηκε στο βυθό και για αυτό δεν φαίνεται στην επιφάνεια πολύ μαυρίλα» είπε.


Τέλος, μας ανέφερε ότι η ίδια αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας στα πόδια και τα θαλασσινά μπάνια της κάνουν καλό. «Έχω ένα θέμα υγείας και η θάλασσα με έχει βοηθήσει πολύ. Ιούλιο και Αύγουστο ερχόμουν εδώ, οπότε θα συνεχίσω μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου γιατί με βοηθάει πολύ».Πηγή:protothema


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2017 | 12:27 am


Διαζευγμένος Πατέρας στην Ελλάδα! - Κάτι λιγότερο από το Τίποτα!

Μητριαρχική κοινωνία...

Μήπως τελικά εμείς οι γυναίκες το παρακάναμε και τρώμε τις σάρκες μας; Τα ίδια μας τα παιδιά;


Καλλιόπη Σουφλή

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2017 | 12:18 am


ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ! Ή ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ Ή ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ…


ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ: ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΡΩΗΝ ΕΥΠΟΡΟΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΗΝΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ!!! 


Όποιος νομίζει πως επειδή έχει χρήματα θα γλυτώσει, είναι βαθιά νυχτωμένος.
Η Ελλάδα γκρεμίζεται δεκαετίες τώρα, από το δικό μας χέρι, την ώρα της κάλπης.
ΣΑΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΨΗΦΙΖΑΜΕ
ΣΑΠΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΘΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ.
ΜΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ: ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Καλλιόπη ΣουφλήΓράφει ο Γιώργος Χατζιδάκης

Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί… 

Και πήραν τις δουλειές των χτιστών και των εργατών της γης…
Κι εγώ, που δεν ήμουν τίποτα από τα δύο, είπα: Καλά είναι Γίνονται και οι δουλειές φθηνότερα. 


Και μετά άρχισαν να κλέβουν τα σπίτια στα χωριά… 
Αλλά εγώ, που δεν έχω σπίτι σε χωριό, είπα δεν πειράζει. 
Τι κι αν μας μισούν, κι αν δεν συνυπογράφουν ΑΟΖ.
Τι κι αν έδωσαν τον Αυλώνα ΜΑΣ στον προαιώνιο εχθρό για να ελλιμενίζει το Στόλο του στα νώτα… μας και να μας χτυπήσει πισώπλατα; 
Ας είμαστε ανοιχτόμυαλοι… 


Κι αυτά το ΟΥΚ και το Λιμενικό, όλοι Φασίστες είναι. Μα συνθήματα ήταν αυτά στην παρέλαση; Εκθέτουν τη χώρα διεθνώς! Πώς; Οι Αλβανοί γράφουν στα σχολικά τους βιβλία για Τσαμουριά και Μεγάλη (Φυσική) Αλβανία; Σιγά μην πέσουμε στο επίπεδό τους! Εμείς είμαστε Ελευθεριακοί!

Μετά ήρθαν οι Μαύροι… 

Και άρχισαν πουλώντας CDs και DVDs πειρατικά, καταστρέφοντας τα μαγαζιά… 
Κι εγώ, που δεν είχα videoclub ή δισκοπωλείο, είπα: Δεν πειράζει… 
Αγόραζα και κανένα πειρατικό που και που…
Κι έκανα και το μάγκα στην παρέα παζαρεύοντας (άσχετα που τα μισά δεν «παίζανε»)… 
Και φέρανε πρέζα με AIDS και εξαπλασιάστηκαν τα κρούσματα στους εξαρτημένους… 
Αλλά εγώ, που εξαρτώμαι μόνο από τα λεφτά, είπα και τι έγινε… 
Βγαίνουν από τη μέση τα πρεζόνια… 


Αργότερα ήρθαν οι Κινέζοι… 


Και έφεραν ρούχα φτηνά και παράνομα και ρήμαξαν τις βιοτεχνίες και τα μαγαζιά… 
Κι εγώ, που φοράω μόνο ξένα επώνυμα, είπα άσε τη φτωχολογιά να ντυθεί φτηνά… 
Και τι με νοιάζει που η Ιταλική Μαφία είναι από πίσω ή μπας κι έχω φυτείες βαμβάκι και θα χάσω έσοδα; 


Κάπου τότε ήρθαν οι Ρουμάνοι… 


Κλέφτες με ακροβατική δεινότητα που έμπαιναν και στα πιο ψηλά σπίτια…
Αλλά αγόρασα συναγερμούς και πόρτες ασφαλείας και χρηματοκιβώτιο…
Και είπα: Άσε τους χαζούς να ανησυχούν… 
Και θαύμαζα πώς σκαρφαλώνανε τόσο ψηλά κάθε που έκλεβαν γνωστό μου… 


Μαζί ήρθαν και οι Ανατολικιές… 


Και οι νέες κι όμορφες έγιναν πουτ….ες και οι γριές γηροκομούσαν… 
Και γαμ…….με, εγώ κι οι φίλοι μου, μου…..ά που δεν βλέπαμε ούτε στα όνειρά μας…. 
Και οι συνταξιούχοι χήροι παντρεύτηκαν με δέλεαρ τη σύνταξή τους…. 
Και οι αναλογιστικές μελέτες των ταμείων τινάχτηκαν στον αέρα…. 
Αλλά είπα: Ας είναι καλά η ιδιωτική ασφάλεια, δεν έχω ν’ανησυχώ… 
Κι αντί να υπάρχουν οργανωμένα και νόμιμα γηροκομεία, όπου οι γέροι θα ζούσαν παρέα με επιστημονική φροντίδα οι φίλοι μου τους άφησαν απομονωμένους με γηροκόμες που τους κλέβουν… 
Και είπα: Καλύτερα, ας μείνουν στα σπίτια τους… 


Ήρθαν όμως και οι Γεωργιανοί κι οι Ρώσοι… 


Ανήλεοι εγκληματίες, για τους οποίους η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμιά αξία… 
Και πρώτα πήραν τον έλεγχο της νύχτας και την προστασία… 
Και οι φυλακές έγιναν το φέουδό τους και τα Καλάσνικωφ καθημερινότητα… 
Αλλά εμένα τι με νοιάζει; Μήπως έχω νυχτομάγαζο; Ας φροντίσει η Αστυνομία, τζάμπα (δεν) πληρώνω φόρους;;; 


Και οι Πολωνές και οι Ουκρανές… 


Γίναν καθαρίστριες και υπηρέτριες και ξέμαθα να βάζω πλυντήριο και να σιδερώνω… 
Και η γυναίκα μου κάνει μανικιούρ κάθε εβδομάδα, οπότε γιατί να τα χαλάει; 
Ούτως ή άλλως άμα δεν της έχω «γυναίκα» να καθαρίζει, κουράζεται και τσαντίζεται… 
Ενώ τώρα είναι ξεκούραστη από το άραγμα όλη μέρα στον καναπέ… 
Πώς πληρώνω; Εννοείται μαύρα, τρελός είμαι να μου βάλουν τεκμήριο; 


Και η Ελλάδα έγινε ένα απέραντο Εργοτάξιο…. 

Κι αντί να ανακαινιστούν τα παλιά, ωραία κτήρια, χτίζονταν ολοένα καινούρια… 

Και η Αθήνα απλώθηκε σα ροχάλα στο πρόσωπο της Αττικής… 
Και τινάχτηκε στον αέρα κάθε αστικός προγραμματισμός… 
Και χρειάστηκαν νέες γραμμές ΜΜΜ και ηλεκτροδότησης και υδροδότησης και αποχέτευσης και ΟΤΕ…
Αλλά έχουμε μεγαλύτερα σπίτια και επιτέλους γίναμε «Όπως Αμερική»… 
Και κονομήσανε χοντρά οι εργολάβοι που χρησιμοποιούσαν ανασφάλιστο προσωπικό και φοροδιέφευγαν… 


Αρκετά αργότερα έφτασαν οι ΑφγανοΠακιστανοΜπαγκλαντεσιανοί… 


Καιρός ήταν γιατί οι Αλβανοί είχαν ακριβύνει πολύ… 
Άσε που σήκωναν κεφάλι και αγόραζαν και ακίνητα και γίνονταν κι εργολάβοι… 
Και τα σχολεία είχαν γεμίσει Ανατολικάκια (αλλά εγώ το δικό μου σε ιδιωτικό…) 
Αυτοί μας έφεραν Ελονοσία (που είχε εκριζωθεί το 1973) και Ηπατίτιδες… 
Αλλά εγώ καίω ΚΑΤΟΛ όλη μέρα και βάζω ΑΟΥΤΑΝ και δε κινδυνεύω… 
Κι εμβολιάστηκα (πάντα Δημοσία Δαπάνη – τζάμπα εισφοροδιαφεύγω…)
Αυτοί κοιτάνε τις γυναίκες μας σαν πουτ…..ες, γιατί δε φοράνε χιτζάμπ… 

Και κλέβουν τσάντες στο δρόμο και μέσα από τ’ αυτοκίνητα… 
Και χτυπάνε αλύπητα ηλικιωμένους και γυναίκες και κλέβουν τα κοσμήματα σκίζοντάς τους τα αυτιά και τα μούτρα…
Κι είπα στη γυναίκα μου: Δε θα φοράς κοσμήματα και αντί για τσάντα θα φορά κατάσαρκα τα χρήματα και καλύτερα να κινούμαστε μόνο με πλαστικό χρήμα. Τι πειράζει που έτσι θα παρακολουθείται κάθε αγορά μας; Είμαστε όμως ασφαλέστεροι…. 


Μετά ήρθαν κι αυτοί από το Μαγκρέμπ… 


Και η Αραβική «Άνοιξη» γέμισε με τους καρπούς της την Ελλάδα (ας είναι καλά οι Τούρκοι δουλέμποροι που έβγαλαν πάνω από 20 ΔΙΣ ευρώ από όσους μας ξερνάνε) 
Κι αυτοί είναι χειρότεροι από όλους τους άλλους, γιατί είναι και φανατικοί Μουσουλμάνοι και απαίτησαν και Τζαμί στην Αθήνα, 200 χρόνια μετά που ξεφορτωθήκαμε το βδέλυγμα… 
Αλλά εγώ, που δεν έχω πατήσει στην εκκλησία 25 χρόνια τώρα, είπα: Τι διαόλο; Φτιάξτε τους ένα Τζαμί να προσεύχονται στο θεό τους που ζητάει τη σφαγή των αλλόθρησκων… Εμείς ας είμαστε ανοικτόμυαλοι!!! 


Και οι Γύφτοι όλης της Ευρώπης μαζεύτηκαν εδώ… 
Διωγμένοι από τις οργανωμένες χώρες, που αναγνωρίζουν τη γάγγραινα και την κόβουν…
Και πήραν τον έλεγχο των χωματερών και έστησαν παράνομα παζάρια… 
Και κλέβουν ζώα και ρήμαξαν τα μέταλλα και τα καλώδια της ΔΕΗ… 
Και το ρεύμα κόβεται στα χωριά κάθε που κλέβουν μετασχηματιστές… 

Και ο ΟΣΕ καταστρέφεται από τα ρήμαγμα και οι ΟΤΑ το ίδιο… 
Αλλά εμένα το μόνο που με πείραξε είναι που δεν είχαμε φώτα στο Λυκαβηττό όταν έκλεψαν κι από εκεί τα καλώδια για το χαλκό… 

Εξάλλου δεν είναι πολιτικά ορθό να καταφέρομαι ενάντια στους Γύφτους, δείτε τι ωραίοι που είναι στις ταινίες και στην Ισπανία (άσχετο που εκεί η Χωροφυλακή ελέγχει κάθε εβδομάδα τους καταυλισμούς τους)… 
Α, ναι: Και κατέλαβαν οικόπεδα και γη ιδιωτών και κρατική και την έκαναν καταυλισμούς και παράνομα χυτήρια. 

Και πληρώνει αποζημιώσεις το Κράτος και η αναπνοή μας γίνεται βαριά από τα ιχνοστοιχεία που γεμίζουν την ατμόσφαιρα, αλλά «άνθρωποι είναι κι αυτοί, πρέπει να ζήσουν»… 
Άλλωστε βαριέμαι να πάω στην ανακύκλωση ή να φωνάξω το Δήμο. Οι Γύφτοι είναι πάντα εκεί για να πάρουν όποια παλιά συσκευή παρατήσω εκεί που δεν πρέπει… 


Μ΄αυτά και μ’ αυτά το Κέντρο έγινε ακατοίκητο… 
Και πήρα τη γυναίκα και τα παιδιά και πήγα στα Βόρεια Προάστια… 
Εδώ είναι καλύτερα, άσε τους φτωχομπινέδες να τα βρούνε με το συρφετό… 
Κι αυτοί στον Άγιο Παντελεήμονα που φωνάζουν είναι Φασίστες… 
Εγώ, γνήσιο τέκνο της Γενιάς του Πολυτεχνείου, δεν μπορώ να ακούω τις παραφωνίες τους: Ζήτω η Παγκοσμιοποίηση και η Ανεκτική Κοινωνία!!! 

Πώς είπατε; 20πλάσια πιθανότητα να εγκληματεί ο Αλλοδαπός; Μα φταίει η κοινωνία μας που δεν τους δίνει όσα ζητάνε! Και πρέπει να πάρουνε και Άσυλο, είναι όλοι Πολιτικοί Πρόσφυγες. Άσχετο που οι εταίροι μας σε αυτή την περίπτωση θα κλείσουν τα σύνορα… 

Και που ρήμαξαν τα μαγαζιά του Κέντρου, τι πειράζει; 
Εγώ μπαίνω στην Τζιπούρα (σιγά μην έπαιρνα station-wagon να με λένε οικογενειάρχη – SUV που δείχνει ότι είμαι περιπετειώδης, άσχετο που το έβαλα μια φορά στην άμμο και φώναζα την ΕΛΠΑ να με βγάλει…), χώνομαι στο παράνομο – το ξέρω, διαβάζω εφημερίδες – MALL, ψωνίζω όσα αντέχει η κάρτα και φεύγω ασφαλής. 

Πώς είπατε; Τα ξενοίκιαστα ανήκουν στα Ταμεία και θα μείνουμε χωρίς συντάξεις; Καλά να πάθετε, είπαμε έχω ιδιωτική!!! 


Μόνο που να… τώρα τελευταία άρχισα να φοβάμαι πολύ… 
Είναι που μπαίνουν σε σπίτια Προαστίων και όχι μόνο κλέβουν αλλά και βιάζουν και χτυπάνε και σκοτώνουν. Κι ένας φίλος που τον έκλεψαν είπε απλά: Ήταν η σειρά μου… 
Κι ένα σαν κι εμένα τον έσφαξαν λέει για μια κωλοκάμερα… 
Και στο ναό-Βασιλόπουλο μπήκαν μέρα-μεσημέρι με Καλάσνικωφ… 

Και οι φυλακές τιγκάρισαν και δε χωράνε άλλους… 
Και κάθε μήνα η Αστυνομία συλλαμβάνει 15-20.000, αλλά δεν έχουν πού να τους βάλουν και τους αφήνουν ελεύθερους και αυτοί ξαναεγκληματούν (να, ο Πακιστανός που έσφαξε για την κάμερα είχε αφεθεί με «αποσυμφόρηση» – και τι όρος είναι αυτός, λες και οι φυλακές είναι λεωφόρος…)

Κι ούτε στην Εθνική κυκλοφορείς πια ήρεμος γιατί τρέχουν με κλεμμένα αυτοκίνητα οι λαθροδιακινητές και γίνονται πολύνεκρα όταν τους κυνηγούν. Άσε που πυροβολούν ενάντια στην Αστυνομία και μπορεί να με πάρει καμμιά αδέσποτη… 
Και γύρισαν τα παιδιά μου δαρμένα και κλεμμένα από κάτι Αλβανάκια 2ης γενιάς… 

Φαίνεται τελικά δεν ενσωματώνονται (όπως γνωρίζουν οι εταίροι μας εδώ και δεκαετίες) και το περίφημο «χωνευτήρι» αποδείχτηκε ΜΥΘΟΣ σαν τη μπύρα, μόνο που δεν καταπίνεται… 

Και με την κρίση δεν έχω πια χρήματα για security και patrol, άσε που κι αυτοί αλλοδαπούς χρησιμοποιούν (βάλαμε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα)… 

Είμαι κι αγύμναστος, γαμώτο. Και μου έμεινε ξενοίκιαστο και το πατρικό στην Πλ. Βικτωρίας (ποιος πάει να μείνει μέσα στους Μαύρους…) κι έχει κι έξοδα και εισφορές… 

Κι ο Στρατός; Τι κάνει ο Στρατός; Ξέχασα που εγώ έκανα μειωμένη σε θέση γραφείου (είχα σοβαρότερα πράγματα να κάνω…) και ζητάω να επέμβει να μας σώσει, γιατί μας τρώνε ζωντανούς… 

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ: ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΠΡΩΗΝ ΕΥΠΟΡΟΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ, ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΗΝΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΟΥ ΧΑΣΑΠΗ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ!!! 


Γιώργος Χατζιδάκης (εμπνευσμένο από ένα ποίημα του Μπ.Μπρεχτ)Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2017 | 12:14 am


Οι εθνικιστές συνοδοιπόροι του ΚΚΕ και της Κόκκινης Φυλής

 Εκτός από την κοινή σιωπή για τον «Trans Adriatic Pipeline» σε όλα τα χωριά από όπου περνάει, η Χρυσή Αυγή, και ο κ. Μιχαλολιάκος συμφωνούν και συνοδοιπορούν με την ΑΝΤΙ-ΦΑ, τον κομουνιστή κ. Γιώργο Μαργαρίτη, τον αξιότιμο κύριο Δημήτρη Ψαρά, το Ιντιμέντια, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τη «Βικιπαίντια», την ΚΚΕ ΕΠΕ, ότι στις 11.30 π,μ της 15ης Σεπτεμβρίου 1944, εξαπολύθηκε «από όλες τις πλευρές», επίθεση των ελασιτών κατά του υψώματος του Αη-Λιά στον Μελιγαλά, και ότι εντός ολίγων λεπτών η άμυνα κατέρρευσε.

Πρόκειται για ταύτιση 101%. Αμάν, βρε Χατζάρα... λες και δεν γνωρίζεις, πως η διοικητικήδομή της Χρυσής Αυγής, είναι απολύτως ταυτόσημη με αυτή των Κου-μουνιών... 
ΑΠΟΛΥΤΩΣ!
Καλά σου γράφει ένας σχολιαστής: "
Εδώ δεν τους ενοχλεί που το κόμμα τους φέρει το όνομα ενός μασονικού τάγματος, οι δωδεκαθεϊστές θα τους ενοχλούσαν;"

 
Καλλιόπη Σουφλή


Οι ιουδαίοι Νέο-Τοίρκοι , όπως και οι Κουκουέδες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ  και οι θαυμαστές του πουστοΘανάση ώμνυον στην Πατρίδα, το Έθνος και την Ελευθερία. Θα μπορούσαν να ορκίζονται και στον ....Χριστό.


Όσο και αν σας φαίνεται «απίστευτο», η Χρυσή Αυγή, και ο κ. Μιχαλολιάκος συμφωνούν με την ΑΝΤΙ-ΦΑ, τον κομουνιστή κ. Γιώργο Μαργαρίτη, τον αξιότιμο κύριο Δημήτρη Ψαρά, το Ιντιμέντια, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τη «Βικιπαίντια», την ΚΚΕ ΕΠΕ, και άλλους τέτοιους, σε μερικά βασικά πράγματα στα οποία συνοδοιπορούν. 


Εκτός από την κοινή σιωπή για τον «Trans Adriatic Pipeline» σε όλα τα χωριά από όπου περνάει, η Χρυσή Αυγή, και ο κ. Μιχαλολιάκος συμφωνούν και συνοδοιπορούν με την ΑΝΤΙ-ΦΑ, τον κομουνιστή κ. Γιώργο Μαργαρίτη, τον αξιότιμο κύριο Δημήτρη Ψαρά, το Ιντιμέντια, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τη «Βικιπαίντια», την ΚΚΕ ΕΠΕ, ότι στις 11.30 π,μ της 15ης Σεπτεμβρίου 1944, εξαπολύθηκε «από όλες τις πλευρές», επίθεση των ελασιτών κατά του υψώματος του Αη-Λιά στον Μελιγαλά, και ότι εντός ολίγων λεπτών η άμυνα κατέρρευσε.

Πρόκειται για ταύτιση 101%.


Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τον ρουφιάνο «άγιο Μακρυγιάννη», και με τον πράκτορα Πολυζωίδη.

Η απάντηση και η εξήγηση για την ταύτιση των συνοδοιπόρων θα ήταν πολύ διαφωτιστική.

Κατά τον αυτό τρόπο ,«αριστεροί» και «δεξιοί» κατηγορούν την Χούντα για το έγκλημα στην Κύπρο, αλλά κανείς τους ποτέ δεν θέλησε να αποκαλύψει τα «σήματα»,τις αναφορές, του ΝΑΤΟ , των Αμερικανών και των Άγγλων, για το πότε απέπλευσε από την Μερσίνη και πότε επέστρεψε, η αποβατική «αρμάδα» των Τούρκων, με τους αριθμούς των πλοίων, για να ξέρουμε 43 χρόνια μετά, με πόσα πλοία μεταφερθηκε ο Αττίλας, και με πόσα …. «δρομολόγια». Μούγκα εις την Στρούγκα. 


Σπύρος Χατζάρας

ΥΓ. Περιμένω και κανέναν οικολόγο της Χρυσής Αυγής ,μπας και διαμαρτυρηθεί για την ρύπανση των χωραφιών και την όχληση των κορμοράνων από τον Trans Adriatic Pipeline»,
(Δια-ανδριατικό αγωγό). Αλλά πού;


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 11:57 pm


Μυνητήρια αναφορά κατά Μουζάλα ετοιμάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου για την κατάσταση στο hot-spot


Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου κάνει λόγο για παντελή έλλειψη της Πολιτείας και τονίζει την ανάγκη αποτελεσματικών λύσεων, «πριν θρηνήσουμε θύματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.Ρε... ΠΟΙΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ;
Έχετε το θράσος να μιλάτε για... "προσφυγικό", όταν είναι τοις πάσι γνωστόν πως πρόκειται για ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΗ;

Έχετε το θράσος να μιλάτε για... "προσφυγικό", όταν ο ίδιος ο ΟΗΕ, κάνει λόγο σε έκθεσή του, πως πρόκειται για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, κατά 97% και μόνον το 3% είναι... "πρόσφυγες";

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΡΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΣΚΟΙ, όταν κάνετε λόγο για τις... "άθλιες συνθήκες των προσφύγων" και ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΟΙ... "ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΚΩΛΟΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ.

ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Όσο για την ... μήνυση κατά της... Μουζαλίας, γνωρίζετε πολύ καλά, πως θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων, λογω του νόμου περί μη ευθύνης υπουργών.

Αυτό που κάνετε, το κάνετε για να λέτε "πως... κάτι κάνατε...".
Στην ουσία, συντάσσεστε με την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ... ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ... ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. 

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ.

ΑΗ ΣΙΧΤΙΡ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!

ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ!


Καλλιόπη Σουφλή


Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αναμένεται να καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου, ενώ παράλληλα θα ζητήσει από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους αρμόδιους, και να θέσει προ των ευθυνών τους εκπροσώπους της Πολιτείας, σχετικά με το Μεταναστευτικό που πλήττει το νησί μας.

Με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου κάνει λόγο για παντελή έλλειψη της Πολιτείας και τονίζει την ανάγκη αποτελεσματικών λύσεων, «πριν θρηνήσουμε θύματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου αναφέρει:

«Mε αφορμή την απίστευτα αυξανόμενη ροή των προσφύγων στο νησί μας και κυρίως τα συχνά επεισόδια. τις βιαιοπραγίες, τις εξεγέρσεις αλλά και τους εμπρησμούς ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου, για μια ακόμα φορά, καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό θέμα , επισημαίνει την παντελή απουσία της οργανωμένης Πολιτείας στο Προσφυγικό -Μεταναστευτικό και για πολλοστή φορά καλεί τη συντεταγμένη πολιτεία, τις Αρχές και τους αρμόδιος φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο μέτρο που της αναλογούν δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του προσφυγικού/μεταναστευτικού πριν θρηνήσουμε θύματα.


Γνωρίζει η Πολιτεία και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Προσφυγικό ότι πάνω από 3.500 πρόσφυγες βρίσκονται στη πόλη, η πλειονότητα των οποίων διαμένει σήμερα στο κέντρο κράτησης ζώντας κάτω από άθλιες , ανθυγιεινές συνθήκες ανεπίτρεπτες για χώρα της Ε.Ε.

Μιλάμε για ένα κέντρο δυναμικότητας 600 ατόμων που σήμερα φιλοξενεί περισσότερες από 2.500 ψυχές και οικογένειες με μικρά παιδιά στοιβάζονται με σκουπίδια, ακαθαρσίες και κάδους απορριμμάτων.

Με δεδομένη τη ραγδαία αύξηση των προσφυγικών ροών, αλλά και του γεγονότος ότι η υπάρχουσα δομή της Σάμου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον μέγιστο αριθμό φιλοξενούμενων, απαιτείται άμεση λήψη μέτρων ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση βίας. Βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και η δημιουργία νέας δομής δεν έχει να προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην αποσυμφόρηση της πόλης αλλά θεωρούμε ότι θα μεγιστοποιήσει το πρόβλημα.

Είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποσυμφόρηση της πόλης προς όφελος τόσο των αιτούντων άσυλο, όσο και των συμπολιτών μας.

Επειδή γνωρίζουμε ότι και η υπομονή των προσφύγων από τη μακροχρόνια παραμονή τους στο νησί αρχίζει να εξαντλείται.

Επειδή ήδη το «κλίμα» στο Κέντρο κράτησης είναι ήδη τεταμένο και σε καθημερινή βάση δημιουργούνται επεισόδια , συρράξεις η περαιτέρω δε παραμονή παραβατικών στοιχείων εγκυμονεί πλείστους όσους κινδύνους για την ασφάλεια και την ειρηνική διαβίωση των κατοίκων της πόλης.

Επειδή θεωρούμε ότι ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής φέρει τεράστια ευθύνη αφού παραβιάζει κατάφωρα τις διατάξεις του Ν 4375/2016 ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου προτίθεται να καταθέσει άμεσα μηνυτήρια αναφορά κατ΄αυτού και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος.

Πέρα όμως από αυτό επειδή η ανεξέλεγκτη δράση ορισμένων μεταναστών φρονούμε ότι θα πυροδοτήσει ακραίες καταστάσεις γι’ αυτό εν όψει της ολοένα επιδεινούμενης κατάστασης στο νησί μας καλούμε την Κυρία Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σάμου να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους αρμόδιους , να θέσει προ των ευθυνών τους εκπροσώπους της Πολιτείας προκειμένου άμεσα να εξευρεθούν λύσεις ούτως ώστε να απεμπλακεί όχι μόνο η κοινωνία από τη μέγγενη του προσφυγικού αλλά να δρομολογηθούν μέτρα, δράσεις και πολιτικές ικανές να ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα και να δώσουν «νόημα» και «αξία» σε αυτό που επαγγέλλεται και πρεσβεύει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δηλαδή προστασία και βοήθεια στους πρόσφυγες όλου του κόσμου».

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 11:44 pm


Προς κυβέρνηση «Τζαμάικα» στη Γερμανία: Ναι σε συζήτηση για συμμετοχή στο συνασπισμό από Πράσινους και Φιλελεύθερους

O σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού CDU-FDP-Πρασίνων θα έχει ως συνέπεια να λειανθούν οι ακραίες θέσεις των Φιλελευθέρων για την Ελλάδα, αφού οι Πράσινοι θα αποτελέσουν αντίβαρο στις απαιτήσεις τους για σκλήρυνση της στάσης απέναντι στην Ελλάδα, που φτάνουν μέχρι το Grexit. 

Επειδή ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ, ψεύδονται, η ενημέρωση που έχω από την Γερμανία είναι, πως η κατάσταση, βράζει.
Η επόμενη μέρα, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Για την Ελλάδα, θα είναι ακόμα χειρότερη.
ΤΩΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Καλλιόπη Σουφλή

Προς κυβέρνηση «Τζαμάικα» στη Γερμανία: Ναι σε συζήτηση για συμμετοχή στο συνασπισμό από Πράσινους και Φιλελεύθερους

Με τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, μετά τη βαριά του ήττα καθώς το SPD κατέγραψε το μικρότερο ποσοσό του στην Ιστορία, να ξεκόβει το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, δηλώνοντας ότι θα ηγηθεί της αντιπολίτευσης, το σενάριο που προκρίνεται στη Γερμανία για το σχηματισμό κυβέρνησης είναι αυτό της... Τζαμάικα. 


Ο περίφημος συνασπισμός Τζαμάικα, ο οποίος είναι και ο πιο πιθανός, μιας και οι έδρες που φαίνεται να βγάζουν Φιλελεύθεροι και Πράσινοι δεν τους αρκούν για να κάνουν βιώσιμη κυβέρνηση από μόνοι τους με την Ανγκελα Μέρκελ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας συνασπισμός μεταξύ του CDU της Ανγκελα Μέρκελ με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους. 


 Λίντερ: Είμαστε έτοιμοι


Ηδη, ο αρχηγός των Φιλελευθέρων Δημοκρατών  Κρίστιαν Λίντερ τόνισε ότι το κόμμα του θα αναλάβει την μεγάλη ευθύνη που του έδωσαν οι ψηφοφόροι και πως θα συνεχίσει την πορεία ανανέωσης που ξεκίνησε μετά τις εκλογές του 2013. Δήλωσε ανοικτός σε συνομιλίες με τους συντηρητικούς της Αγγελα Μέρκελ. «Αλλά χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας», προειδοποίησε.


«Αυτή η περασμένη θητεία της βουλής ήταν η τελευταία χωρίς τους Φιλελεύθερους στην Μπούντεσταγκ. Το FDP πάντα είχε και εξακολουθεί να έχει μια θέση στο κέντρο της κοινωνίας μας. Το φιλελεύθερο πνεύμα είναι το σαφέστερο αντίπαλο δέος στην ακροδεξιά. Η επιστροφή μας είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα. Μια νέα αρχή αποδείχτηκε εφικτή μετά από μια προηγούμενη αποτυχία. Η νέα μας ευκαιρία συνοδεύεται από μια μεγάλη ευθύνη – την οποία είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε», τόνισε.


Πράσινοι: Θα αναζητήσουμε κοινό έδαφος για συμμετοχή στο συνασπισμό


Στο ίδιο κλίμα και οι Πράσινοι. 
«Είναι αυτονόητο ότι θα αποδεχθούμε την πρόσκληση για διαβουλεύσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Τζεμ Εζντεμίρ. «Το θέμα είναι να αναλάβουμε ευθύνες για τη χώρα μας», είπε βάζοντας, ωστόσο, όρους: «Θέλουμε να κυβερνήσουμε για να φέρουμε αλλαγές. Αλλά χωρίς μέτρα για την προστασία του κλίματος δεν μπορώ να υπογράψω καμιά συμφωνία για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού» τόνισε. Και ανέφερε ως πρόσθετες προϋποθέσεις μια ισχυρή φωνή για τη δικαιοσύνη και μάχη κατά του ρατσισμού.


«Δεν θα είμαστε εύκολοι εταίροι», πρόσθεσε η συνυποψήφιά του, Κάτριν Γκέρινγκ Έκαρντ. Και αναφερόμενη στις πιθανές διαπραγματεύσεις προειδοποίησε: «θα είναι δύσκολες οι συνομιλίες.»
Ο πρωθυπουργός της Βάδης Βυρτεμβέργης, Βίνφριντ Κρέτσμαν, που ηγείται στη Στουτγάρδη μιας πρασινό-μαυρης (Πράσινοι-CDU) κυβέρνησης εμφανίστηκε ανοικτός στην προοπτική έναρξης συνομιλιών. Αν προτείνει κάτι τέτοιο η καγκελάριος Μέρκελ, είπε, τότε οι Πράσινοι «θα τις διεξάγουν με πάσα σοβαρότητα».


Συγκρατημένος ως προς τις προοπτικές επιτυχίες ενός συνασπισμού «Τζαμάικα» εμφανίστηκε, ωστόσο, ο υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου Σλέσβιχ Χόλσταϊν, Ρόμπερτ Χάμπεγκ. «Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι στο τέλος αυτό θα λειτουργήσει», είπε.


Αντικρουόμενες φωνές στα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης


Αισιόδοξη από την άλλη πλευρά στο στρατόπεδο των Χρτιστιανοδημοκρατών εμφανίστηκε η Ανεγκρέτ Κραμπ Κάρενμπάουερ -μια από τις λίγες πολιτικούς της κεντροδεξιάς που έχει εμπειρία συνασπισμού «Τζαμάικα» αφού ηγήθηκε στο παρελθόν μιας τέτοιας συμμαχίας στο Ζάαρλαντ.
«Ξέρω ότι είναι μεγάλη πρόκληση και για τη σταθερότητα των εταίρων», είπε, «αλλά είναι εφικτό». 

Πρόσθεσε δε ότι οι ψηφοφόροι ανέθεσαν στα κόμματα μια αποστολή. «Ψήφισαν ώστε να κυβερνήσει κάποιος τη χώρα και να μη λένε όλοι ότι προτιμούν να είναι στην αντιπολίτευση», τόνισε.


Τις δυσκολίες του εγχειρήματος επεσήμανε και ένα από τα κορυφαία στελέχη των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, που εγείρουν τις περισσότερες ενστάσεις σε μια τέτοια προοπτική, ο Γιόαχιμ Χέρμαν. «Δεν θα είναι εύκολο», επεσήμανε.


Μια αποτυχία για συνασπισμό Τζαμάικα θα ανοίξει το δρόμο για νέες εκλογές


Σημειωτέον ότι αν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ CDU, FDP και Πρασίνων δεν οδηγήσουν στο σχηματισμό τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού τότε λογικά θα πρέπει να προκηρυχθούν νέες εκλογές, κάτι το οποίο θα είναι πρωτόγνωρο στην Γερμανία και αποκλείεται  μέχρι τώρα από όλους.


Τι θα γίνει με την Ελλάδα;


O σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού CDU-FDP-Πρασίνων θα έχει ως συνέπεια να λειανθούν οι ακραίες θέσεις των Φιλελευθέρων για την Ελλάδα, αφού οι Πράσινοι θα αποτελέσουν αντίβαρο στις απαιτήσεις τους για σκλήρυνση της στάσης απέναντι στην Ελλάδα, που φτάνουν μέχρι το Grexit. 

Στο θέμα αυτό η κ. Μέρκελ θα βρει συμμάχους και απέναντι στο αδελφό CSU, το οποίο μετά τις εκλογικές του απώλειες μπορεί επίσης να σκληρύνει ακόμα πιο πολύ τη στάση του γενικά προς τις χώρες του νότου σε θέματα οικονομικά.

 Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 11:27 pm


Ελληνίδα ... μαμά... εικόνες, για γέλια και για... ΚΛΑΜΑΤΑ, για τους..."άντρες"


Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά...
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...
Και πού να δείτε τις άλλες εικόνες...

Μαμάδες και... γιαγιάδες εν δράσει...
Και οι κανακάρηδές μας, "μαμάκηδες".

Κι όσο για τα ... εγγόνια μας... tragik!


Καλλιόπη Σουφλή...................
Πηγή φωτογραφιών διαδίκτυο

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 11:02 pm


Η μαλθακοποίηση των αγοριών.

Στο σχολείο υπήρχε αντιπαλότητα και ανταγωνισμός, μπορεί να είχε και νταήδες, αλλά μαθαίναμε να τους αντιμετωπίζουμε. 
 Όμως παρά τις σκανδαλιές και το θράσος που υπήρχε μεταξύ μας, διαπνεόμασταν από ένα σεβασμό και φρόνιμο ήθος, για να χρησιμοποιήσω λόγια του Κολοκοτρώνη περί φρονίμου ελευθερίας, προς τους μεγαλύτερους, τους δασκάλους, τα όργανα της τάξης και τους γονείς μας. 

Τα σύγχρονα αγόρια διακρίνονται για την μαλθακότητα και την ηττοπάθειά τους. 


Γεννήματα υπερπροστατευτικών γονέων που έχουν αναθρέψει μία γενιά άβουλων ανθρώπων που δεν λερώθηκαν ποτέ, δεν χτύπησαν ποτέ, δεν τσακώθηκαν και γενικώς έπαψαν να ζουν πριν προλάβουν να γεράσουν.


"Μοντέρνοι γονείς"... μαλθακά και αντράκια παιδιά...

Πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αναθρέψαμε μαμόθρεφτους γιούς, αντί ν' αναθρέψουμε ΑΝΔΡΕΣ.

Και για να το πούμε πιο ωμά, ΕΥΝΟΥΧΙΣΑΜΕ Τ' ΑΓΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ άντρες.

Εμείς, ως Μητέρες, φέρουμε την μεγαλύτερη ευθύνη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως  οι Πατεράδες,  είναι ανεύθυνοι.

Καιρός ως γονείς, ΜΑΖΙ να γυρίσουμε σελίδα, πριν να είναι πολύ αργά. 


Καλλιόπη Σουφλή
Ίσως να ανήκω στη τελευταία γενιά αγοριών όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια στην αλάνα, την βρομιά, την αντιπαλότητα και το βουνό.


Δεν υπήρχε μέρα που να μην επιστρέφω στο σπίτι βρόμικος και με εκδορές σε όλο το σώμα μου. Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ξεκινούσαμε από το πρωί τις δραστηριότητες και τελειώναμε αργά το βράδυ, ακούραστοι και ανεξάντλητοι από ενέργεια.Παίζαμε ποδόσφαιρο, ποδήλατο, καλαθοσφαίριση, κρυφτό, κυνηγητό και κάναμε κάθε λογής παιδικές μπαγαποντιές και αταξίες.

Αρπάζαμε μούρα και δαμάσκηνα από τις αυλές, επισκευάζαμε μόνοι μας τα ποδήλατά μας, φτιάχναμε ξίφη από σανίδες και δόρατα από χοντρά κλαδιά και παλεύαμε μεταξύ μας.

Στο σχολείο υπήρχε αντιπαλότητα και ανταγωνισμός, μπορεί να είχε και νταήδες, αλλά μαθαίναμε να τους αντιμετωπίζουμε.

Γενικά δεν ήμασταν τόσο ευαίσθητα παιδιά, ούτε παίρναμε βαριά ο,τι μας έκαναν, το ξεπερνούσαμε γρήγορα.

Σήμερα θα μας χαρακτήριζαν αγροίκους και απολίτιστους.

Όμως παρά τις σκανδαλιές και το θράσος που υπήρχε μεταξύ μας, διαπνεόμασταν από ένα σεβασμό και φρόνιμο ήθος, για να χρησιμοποιήσω λόγια του Κολοκοτρώνη περί φρονίμου ελευθερίας, προς τους μεγαλύτερους, τους δασκάλους, τα όργανα της τάξης και τους γονείς μας. 

Δεν θέλω να εξιδανικεύσω εκείνη την εποχή και τη γενιά μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα.Τα σύγχρονα αγόρια διακρίνονται για την μαλθακότητα και την ηττοπάθειά τους. 

Γεννήματα υπερπροστατευτικών γονέων που έχουν αναθρέψει μία γενιά άβουλων ανθρώπων που δεν λερώθηκαν ποτέ, δεν χτύπησαν ποτέ, δεν τσακώθηκαν και γενικώς έπαψαν να ζουν πριν προλάβουν να γεράσουν. 

Μία ολόκληρη γενιά γαλουχημένη μονάχα με τις θηλυκές αρετές, όπως η φροντίδα, η ευαισθησία και η λεπτότητα, ενώ απέβαλε και στιγμάτισε τις ανδρικές αρετές, το θάρρος, την ακεραιότητα, την σκληραγωγία και την τιμή. 

Όλα αυτά για να γίνουν πιο πολιτισμένα και ευγενικά τα παιδιά. 

Παραδόξως έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. 


Τα παιδιά έγιναν πιο ακοινώνητα, αφού δεν επιτρέπεται η έντονη αλληλεπίδραση για να μην έλθουν σε ρήξη, για να μην λερωθούν γιατί πλέον «έχουμε εκσυγχρονιστεί» με συνέπεια να γεμίσουν το κενό και την απουσία των εξωτερικών δράσεων με βιντεοπαιχνίδια και κάθε λογής δώρα που κατέστησαν τα παιδιά αποβλακωμένα και κακομαθημένα. 

Χωρίς κανένα σεβασμό απέναντι στους γονείς, τους δασκάλους, την έννομη τάξη, τους μεγαλυτέρους, αφού μεγάλωσαν με την νοοτροπία ότι δεν είναι καλό να τα τιμωρείς όταν αυθαδιάζουν, οι δάσκαλοι δεν μπορούν και δεν τολμούν να τα πειθαρχήσουν γιατί οι γονείς δεν θέλουν να πληγωθούν και να καταπιεστούν τα καμάρια τους, ενώ οι ίδιοι οι γονείς δεν τα τιμωρούν γιατί προτιμούν τον διάλογο.

Σήμερα θεωρείται κατακριτέο να υποστηρίζεις ότι δεν είναι κακό να παίζει το παιδί με όπλα, να φτιάχνει ξίφος από κλαδί, να παίζει στο ύπαιθρο και να χτυπήσει, παρουσιάζεται ως λάθος να θεωρούμε ότι οφείλει να αντιδρά όταν προσβάλλεται και παρενοχλείται.

Είναι επίσης απαράδεκτο να το τιμωρήσεις και αναχρονιστικό να το μεγαλώσεις με πειθαρχία.

Δεν θα ξεχάσω την τραγελαφική δήλωση του Καναδού πρωθυπουργού που είχε πει «αν εξοντώσεις τους αντιπάλους σου, αυτοί νικούν».

Σήμερα επιβραβεύονται τα θύματα, όχι οι αγωνιζόμενοι. 

Δεν χαίρουν σεβασμού οι θαρραλέοι που αντιμετώπισαν τους θύτες και τους δυνάστες τους. 

Αυτό είναι το πρότυπο που επιλέξαμε να δώσουμε στα παιδιά μας: αποδέξου τον ρόλο του θύματος και θα κερδίσεις. 

Η ηττοπάθεια έχει ποτίσει τις δυτικές κοινωνίες και γαλουχούνται ολόκληρες γενιές άβουλων και μουδιασμένων ανθρώπων που έχουν ασπαστεί τον φεμινισμό και την κουλτούρα του θύματος.Ο πυρήνας αυτού του προτύπου είναι η αφελής αντίληψη του προοδευτικού ότι ο άνθρωπος είναι κατά βάση καλός.

Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι φύσει καλός και ανιδιοτελής.
Είναι κτητικός, άπληστος και ιδιοτελής.
Ελάχιστοι θα θυσίαζαν το συμφέρον τους για να υπερασπιστούν το καλό και το δίκαιο.
Γι’ αυτό όσοι το κάνουν θεωρούνται ξεχωριστοί και αξιέπαινοι και τους αποδίδουμε φόρο τιμής.


Αν οι περισσότεροι άνθρωποι έπρατταν το ίδιο, δηλαδή έθεταν το δίκαιο πάνω από το συμφέρον τους, τότε δεν θα θεωρείτο κάτι ξεχωριστό και αξιέπαινο, αφού θα το έκαναν οι περισσότεροι.
Όμως αυτό δεν ισχύει.

Είναι λοιπόν προτιμότερο να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για τον κόσμο όπως πραγματικά είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι.

Προσωπικά προτιμώ την συνολική άσκηση των αρετών, τόσο την συντροφικότητα, την συμπόνοια, την ευγένεια και την καλοσύνη, όσο την ανδροπρέπεια, το θάρρος, τη μαχιμότητα και την σκληραγωγία.


Να αφήσουμε τα παιδιά να λερωθούν, να χτυπήσουν, να τσακωθούν και μετά να τα βρουν. Αυτή είναι η ανθρώπινη κοινωνία, δεν χρειάζεται και δεν γίνεται να αγαπιόμαστε συνέχεια, ούτε πρέπει να δημιουργήσουμε μία γενιά λοβοτομημένων και νεκροζώντανων ανθρώπων για να σταματήσουμε τις διαμάχες.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 10:11 pm


ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- Σε αργία 107 τελωνειακοί για λαθρεμπόριο καυσίμων
Καταλυτικό ρόλο, φαίνεται ότι έπαιξε και μια ατζέντα, που βρέθηκε και κατασχέθηκε στα χέρια οδηγού βυτιοφόρου. Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ, η Εισαγγελία θεωρεί την καυτή ατζέντα αποδεικτικό στοιχείο, καθώς δείχνει που, πως και με ποιους υπαλλήλους, γινόταν η δουλειά.


vitio1


Σε υποχρεωτική αργία τέθηκε μαζικά, εδώ και 10 μέρες σχεδόν το 5% του κλάδου των τελωνειακών υπαλλήλων του υπουργείου οικονομικών, μετά από εισαγγελική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για ζημιά που υπέστη το κράτος
ή το ενδεχόμενο συνεργασίας, σε διαπιστωμένη λαθρεμπορία καυσίμων, την οποία δεν απέτρεψαν στο πλαίσιο εκτέλεσης των ελεγκτικών καθηκόντων τους.Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος 107 τελωνειακοί, ειδοποιήθηκαν από την προηγούμενη Πέμπτη να εγκαταλείψουν τα πόστα τους μέχρι να τελειώσει η δίκη τους που έχει προσδιοριστεί για τον Νοέμβριο.


Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με παλαιότερη υπόθεση που αποκαλύφθηκε, ωστόσο η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά, έσπευσε λίγο προτού επέλθει παραγραφή των αδικημάτων να απαγγείλει κατηγορίες και στους τελωνειακούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν απέτρεψαν τις παράνομες ενέργειες.


Καταλυτικό ρόλο, φαίνεται ότι έπαιξε και μια ατζέντα, που βρέθηκε και κατασχέθηκε στα χέρια οδηγού βυτιοφόρου. 

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ, η Εισαγγελία θεωρεί την καυτή ατζέντα αποδεικτικό στοιχείο, καθώς δείχνει που, πως και με ποιους υπαλλήλους, γινόταν η δουλειά.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 10:01 pm


Το Al Jazzera μπήκε στο γυμναστήριο των «Αντιφασιστών» στην Αθήνα
 https://2.bp.blogspot.com/-besK6M8_6VI/WcVhLzOdpWI/AAAAAAAAjgQ/qzKy9Lk4tK07Ie9_aByNHzQutoptSmpYQCLcBGAs/s1600/01.jpg

Εκτός από μισθούς, εξτραδάκια κι έντυπες οδηγίες χρήσης …οι «αυθόρμητοι» επαναστάτες του Σιωνισμού και των τοκογλύφων που μας προστατεύουν από τους «ντελιβεράδες» της Χρυσής Αυγής …έχουν εξασφαλισμένο χώρο και για να γυμνάζονται …ώστε να κάνουν «επανάσταση» …ακόμα πιο «αυθόρμητα»Εσείς κι εγώ δεν ξέραμε ότι υπήρχε τέτοια καλή οργάνωση πίσω από τους «αυθόρμητους», αλλά το Al Jazeera από το Κατάρ …το ήξερε.


Πηγή: iefimerida.gr
Βλέπετε αυτή η «δημοκρατία» των τοκογλύφων που αρπάζουν τα σπίτια των φτωχών …έχει τους δικούς της μισθοφόρους …που θα φροντίσουν να επιτεθούν σε όσους απειλήσουν τα συμφέροντα των Τραπεζών.
Το σλόγκαν τους:
«Στο Muay Thai υπάρχει μεγάλος σεβασμός για τον αντίπαλο. Δεν είναι δυνατόν να σέβεσαι έναν φασίστα».
Δεν είναι φυσικά η Χ.Α. που θα απειλήσει το σύστημα …αλλά η Χ.Α. έχει δημιουργήσει μία «ταυτότητα» …και όποιος τολμήσει να μιλήσει για Rothschild και Σιωνισμό …βαφτίζεται «Χρυσαυγίτης» χωρίς να είναι …άρα άχρηστος κι αναλώσιμος τενεκές για τον μέσο τηλεθεατή… 

Και «Χρυσαυγίτης» είναι λέξη -κωδικός που θα προσελκύσει επάνω του τους «αντιφασίστες» της Μοσάντ. 

Έτσι, δεν θα χρειάζεται καν να απολογηθούν …μιας και το θύμα …«ήταν», «έμοιαζε» ή μιλούσε …σαν Χρυσαυγίτης …άρα δεν θα φταίνε όσοι του επιτέθηκαν απρόκλητα.antizitro
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 9:55 pm


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ- Οι Anonymous «χτύπησαν» στην ΕλλάδαΣυναγερμός στις Αρχές – Οι Anonymous Greece επέστρεψαν πιο απειλητικοί από ποτέ
– «Σύντομα θα σας δώσουμε τα κλειδιά στο χέρι» διαμηνύουν στην ελληνική κυβέρνηση
 – «Έριξαν» την σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
– Αιχμές για τον ΕΟΠΥΥ και τη θεραπεία της μικρής Νεφέλης – Απειλές και για την Τράπεζα της Ελλάδος


Επειδή όμως εγώ, είμαι πολύ κακό παιδί, έχω την αίσθηση πως... απλά σηκώνουν το καπάκι της χύτρας που βράζει...
ΑΝ ΔΕΝ ΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ... "ΑΝΩΝΥΜΟ".
Το "ρίξιμο" της ηλεκτρονικής σελίδας των πλειστηριασμών, ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...
ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ.


Καλλιόπη Σουφλή

21762248_722315131303165_1696727753486359258_n-768x512


Οι Anonymous χτύπησαν την Ελλάδα και πάλι. Οι χάκερς, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν γίνει ο εφιάλτης διάφορων κυβερνήσεων, πήρε θέση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αλλά και την μικρή Νεφέλη. 


Μάλιστα, οι Anonymous Greece φρόντισαν να «ρίξουν» την σελίδα που γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Η σελίδα εδώ και σχεδόν μία μέρα δεν λειτουργεί.


anonymous
Ωστόσο, οι Anonymous Greece δεν έμειναν σε αυτό…

Έστειλαν ένα πολύ σκληρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ενώ επέστρεψαν με νέες απειλές πριν από λίγη ώρα, αυτή τη φορά προς την Τράπεζα Ελλάδος.

«Υπολογίσατε χωρίς τον ξενοδόχο. Σύντομα θα σας δώσουμε τα «κλειδιά στο χέρι»», καταλήγει το μήνυμα που έστειλε προς την κυβέρνηση μέσω της σελίδας της στο Facebook οι Anonymous Greece.


21950075_721914724676539_1547895620952404532_o


Λίγη ώρα, αργότερα«κατέβασαν» την ιστοσελίδα όπου «έτρεχε» το σύστημα Ηλεκτρονικής Δημοσίευσης Πλειστηριασμών, κάνοντας το γνωστό μέσω της σελίδας τους.


Στο μήνυμα προς την κυβέρνηση οι Anonymous Greece καταφέρονται κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και προειδοποιούν:

«Αρπακτικά νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να το κάνετε; Αν νομίζετε πως ναι, είστε πολύ γελασμένοι, σύντομα θα πάρετε την απάντηση από τους Anonymous Greece για να δείτε τη δύναμη των Ελλήνων!».


Αναφέρονται επίσης στην άρνηση του ΕΟΠΥΥ να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό.


Λίγες ώρες αργότερα, οι Anonymous Greece επέστρεψαν και πάλι με νέες απειλές.

»Κανένα σπίτι δεν θα αγγίξετε! Greek Government, be ready. Έρχονται πολλά!» έγραψαν στο Facebook.


anonymous2 anonymous


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 9:22 pm


Οι Εβραίοι της Ευρώπης ζητάνε την απομόνωση του AfD στη Γερμανία


Εκφράζουν την ανησυχία τους για το ποσοστό που έλαβε
«Ελπίζουμε ότι τα κεντρώα κόμματα στη Μπούντεσταγκ θα διασφαλίσουν ώστε το AfD να μην εκπροσωπείται στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο

Η καλλίτερη διαφήμιση και προώθηση, είναι η... ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!
Το γνωρίζουν καλά τα οβριά το παιχνίδι της προπαγάνδας...

Άλλωστε, ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!
Ρόλους δίνουν στο καθένα.

Γι αυτό, μην πείθεστε περί των... οβριοανησυχιών... ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ...


Καλλιόπη  Σουφλή

Οι Εβραίοι της Ευρώπης ζητάνε την απομόνωση του AfD στη ΓερμανίαΤο Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για την επίδοση του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις βουλευτικές εκλογές, ενώ κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα της Μπούντεσταγκ να μην σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μαζί του.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το AfD συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων και καταφέρνει να εισέλθει για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο ως το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα. Η ακροδεξιά δεν εκπροσωπείται στη Μπούντεσταγκ από τη δεκαετία του 1950.


«Ελπίζουμε ότι τα κεντρώα κόμματα στη Μπούντεσταγκ θα διασφαλίσουν ώστε το AfD να μην εκπροσωπείται στον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο.«Κάποιες από τις απόψεις που έχει εκφράσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας εμπεριέχουν ανησυχητικά ποσοστά μισαλλοδοξίας που δεν έχει παρουσιαστεί στη Γερμανία για πολλές δεκαετίες και που φυσικά ανησυχούν πολύ τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους Εβραίους», επισημαίνει. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- ReutersΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 9:14 pm


Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί του AfD - «Θα κυνηγήσουμε τη Μέρκελ» η πρώτη δήλωση
Ταραχή στην Ευρώπη από την είσοδο των ακροδεξιών στη γερμανική Βουλή - «Θα πάρουμε τη χώρα μας πίσω» υποστηρίζουν - Συγχαρητήρια από τη Λεπέν


Ποιοι είναι οι ακροδεξιοί του AfD - «Θα κυνηγήσουμε τη Μέρκελ» η πρώτη δήλωση


 Τίνα Μανδηλαρά


Το εθνικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD, που φαίνεται να συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων, δεσμεύεται «να αλλάξει τη χώρα», σύμφωνα με τη δήλωση της εκπροσώπου του μετά το πρώτο exit poll. 


Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ο ένας εκ των προέδρων του εθνικιστικού κόμματος δεσμεύθηκε σήμερα «να αλλάξει αυτή τη χώρα». 
«Θα αλλάξουμε αυτή τη χώρα (…) Μόνο ο ιδεαλισμός (των μελών και των υποστηρικτών μας) μας έφερε εδώ και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό. Και αγαπητοί φίλοι, τώρα που είμαστε προφανώς η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη (…) η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί. Θα τους κυνηγήσουμε. Και θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ (…) και θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τους πολίτες μας».

Ήδη πριν από την ανακοίνωση του πρώτου exit poll, το στρατόπεδο των ακροδεξιών είχε ξεκινήσει τους πανηγυρισμούς, με τον Αλεξάντερ Γκάουλαντ να εξηγεί ότι οι ψηφοφόροι έχουν κουραστεί με τα κόμματα του κατεστημένου.
Βασικό αίτημα στο μανιφέστο του ξενοφοβικού κόμματος να απαγορευτούν όλα τα ισλαμικά τεμένη και οι μιναρέδες, να σταματήσουν οι προσευχές των μουεζίνηδων και να απαγορευτεί η μπούρκα. 
Το AfD ζητά ακόμη να αλλάξει η στάση έναντι των εγκλημάτων που διέπραξαν οι Ναζί κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στο μεταξύ διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τα γραφεία του κόμματος στην Αλεξάντερπλατς του Βερολίνου.
Η συμπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Αλεξάντρα Βάιντελ είπε στις δηλώσεις της ότι το κόμμα της ήρθε στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας για να παραμείνει και θα παραμείνει. 

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε είπε στα συγκεντρωμένα στελέχη του κόμματος
H πρώην συμπρόεδρος του AfD Φράουκε Πέτρι χρησιμοποίησε μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι για να σχολιάσει στο Twitter την ιστορική νίκη του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές.
«”Πρώτα σε αγνοούν, μετά γελούν εις βάρος σου, μετά σε πολεμούν και μετά κερδίζεις”- Γκάντι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ #Btw17#AfD», έγραψε η Πέτρι στο Twitter.
 
Ποιοι είναι και τι πιστεύουν...
 
Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD σημείωσε τρομακτική άνοδο και μπαίνει δυναμικά στην πολιτική ζωή της Γερμανίας. 


Αυτό είναι που καταμαρτυρούν στη Μέρκελ ακόμα και συνοδοιπόροι της στο ίδιο της το κόμμα, κατακρίνοντάς την ως υπέρ το δέον ανεκτική: «Μέρκελ, Η μητέρα του AfD» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος κεντρικού κειμένου του φιλοκυβερνητικού «Spiegel» που καθιστούσε ξεκάθαρα υπεύθυνη για την είσοδο των ακροδεξιών στη Βουλή τη Γερμανίδα Καγκελάριο: 

«Η Ανγκελα Μέρκελ αξίζει να καταψηφιστεί. Φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι θα μπουν στη γερμανική Βουλή οι ναζί. Εάν κάποια στιγμή δε γίνει απολογισμός για την καγκελάριο και τη θητεία της, ένα πράγμα θα καταγραφεί στα μείον της: η Ανγκελα Μέρκελ είναι η μητέρα του AfD. Και μόνο γι’ αυτό αξίζει να καταψηφιστεί», έγραφε με καμία διάθεση συμβιβασμού το «Spiegel».
Θύμιζε μάλιστα στους αναγνώστες του ότι ανάμεσα στα μέλη του κόμματος του AfD υπάρχουν αρκετοί αναθεωρητές της Ιστορίας και αρνητές του Ολοκαυτώματος: Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βίλχελμ φον Γκότεμπεργκ επικαλέστηκε επικροτώντας την ακροδεξιά πολιτική τη φράση ενός Ιταλού νεοφασίστα πως «σε όλο και περισσότερες χώρες η εβραϊκή αλήθεια για το Ολοκαύτωμα τίθεται υπό νομική προστασία (...)». 


Είναι, επίσης, ευρέως διαδεδομένες οι απόψεις του ηγέτη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία Αλεξάντερ Γκάουλαντ πως «έχουμε δικαίωμα να είμαστε περήφανοι για τις επιδόσεις των Γερμανών στρατιωτών κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους». 

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε επίσης δίκιο όταν πρόσφατα έλεγε πως «στο εγγύς μέλλον στο βήμα του γερμανικού κοινοβουλίου θα ανεβαίνουν αληθινοί ναζί. 

Το σκληρό αυτό κείμενο, που μιλάει ξεκάθαρα για την «κόπρο» των ακροδεξιών ναζί» και κρούει τον κώδωνα του νεοναζιστικού κινδύνου, θέτει μάλλον τους Γερμανούς προ των ευθυνών τους ώστε να μη στραφούν σε ακραίες λύσεις και λογικές προτρέποντάς τους να πάνε να ψηφίσουν. 
Αλίς Βάιντελ: Η λεσβία ηγέτης του ακροδεξιού AfD
Κανείς δεν περίμενε ότι το περιπετειώδες συνέδριο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) θα αναδείκνυε ως κεντρικό πρόσωπο για την ηγεσία -εκτός από τον σκληροπυρηνικό Αλεξάντερ Γκάουλαντ- την Αλίς Βάιντελ. 


Μια οικονομολόγο και τραπεζικό που έχει τη βάση της στην Ελβετία -άρα δεν αποδίδει φόρους στο γερμανικό κράτος- και μεγαλώνει δύο παιδιά μαζί με τη λεσβία σύντροφό της, ενώ έχει στενούς δεσμούς με την Κίνα - μιλάει μάλιστα και τη γλώσσα. 

Καμία σχέση δηλαδή το καταφανώς φιλελεύθερο προφίλ της ευειδούς τραπεζικού με τις ακραίες θέσεις του κόμματος και τη μηδενική ανοχή προς τους ξένους και τις ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις. 


Οι φίλοι μάλιστα της Αλίκης από τα εφηβικά χρόνια του σχολείου κάνουν λόγο για μια «πανέξυπνη και ευρηματική Αλίκη όπως αυτή των παραμυθιών» και αδυνατούν να αντιληφθούν τη στροφή της προς ακροδεξιές θέσεις, αποδίδοντάς την στην ακραία πολιτική φιλοδοξία. 

Ωστόσο η πραγματικότητα αποκαλύπτει μια ευρωσκεπτικίστρια που ανέκαθεν ήταν κατά του ενιαίου νομίσματος και έδειχνε εμμονή με την απομάκρυνση της Γερμανίας από το άρμα της Ευρώπης. 

Είναι μάλιστα τέτοια η απέχθειά της έναντι της Ανγκελα Μέρκελ που την έκανε να συμμαχήσει ακόμα και με τους αντιδραστικούς του AfD ως τη μοναδική λύση στον αυστηρό της μονόδρομο- η ίδια έχει ανακηρύξει τους μουσουλμάνους σε Νο 1 εχθρούς της, κυρίως λόγω της στάσης που δείχνουν απέναντι στις γυναίκες, «τις οποίες αντιμετωπίζουν ως αντικείμενο αναγκάζοντάς τες να κρύβουν το σώμα τους κάτω από μαντίλες». 

Είναι προφανές πως το Μεταναστευτικό έχει δώσει πόντους στο ακραίο αυτό κόμμα της Γερμανίας και το συμπαθητικό προφίλ της Βάιντελ καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη την παρουσία του στη γερμανική πολιτική σκηνή. 

Αλίς Βάιντελ

Μια οικονομολόγος και τραπεζικός που έχει τη βάση της στην Ελβετία -άρα δεν αποδίδει φόρους στο γερμανικό κράτος- και μεγαλώνει δύο παιδιά μαζί με τη λεσβία σύντροφό της, ενώ έχει στενούς δεσμούς με την Κίνα - μιλάει μάλιστα και τη γλώσσα.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 9:02 pm


Το… Λονδίνο εκθέτει τον πρωθυπουργό. Όμηρος στον Καμμένο και στον Κουρουμπλή ο Τσίπρας. Ο κ. Καμένος έχει εθνικές και εκκλησιαστικές ευαισθησίες που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τις ξεπεράσει και ο κ. Κουρουμπλής έχει πέρασμα στους παλιούς παπαντρεϊκούς και μαζεύει ψήφους. Ψήφους που θα φανούν απαραίτητες αύριο-μεθαύριο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει σε υπολογίσιμα εκλογικά ποσοστά ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Γιατί βρε παιδιά, σε ποιόν δεν είναι όμηρος ο Τουρκοεβραίος Αλέξης;
Το θέμα, δεν είναι σε πόσους είναι όμηρος ο Τσίπρας...
Το θέμα είναι ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ 2.000.000 ΡΑΓΙΑΔΩΝ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Τι έχει ο Καμμένος; Εθνικές και εκκλησιαστικές ευαισθησίες;
Ρε, τι πίνετε και μας δίνετε κι εμάς, να... ευθυμήσουμε;;;
Καμένος και Κουρουμπλής μπορούν να απουσιάζουν στο Λονδίνο χωρίς να λογοδοτούν και χωρίς να ελέγχονται από τον πρωθυπουργό…
 
 
Το Λονδίνο ως τόπος προορισμού, δημιουργεί προβλήματα στο κυβερνητικό σχήμα. Είτε το επισκέπτεται ο κ. Καμένος για να ψωνίσει και να …ξεσκάσει στο καζίνο είτε το επισκέπτεται ο κ. Κουρουμπλής την ώρα που γεμίζει μαζούτ ο Σαρωνικός. 

Για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας το πράγμα διαφέρει.


Υποθέτω ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον συμπεριλαμβάνουν στο περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς άσχετα με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως εξελίχτηκε, συμπεριλαμβάνεται στην Αριστερά. 

Αφού λοιπόν ο κ. Καμένος δεν σχετίζεται με τα περί ηθικού πλεονεκτήματος οι μη πολιτικές δραστηριότητες του στο Λονδίνο τον αφορούν προσωπικά και τον εκθέτουν προσωπικά στην κριτική του Τύπου και της αντιπολίτευσης.


Στην βάση του ΣΥΡΙΖΑ, που ενδεχομένως διατηρεί κάποια αριστερά αντανακλαστικά, βρίσκεται έτσι κι αλλιώς εκτεθειμένος. 

Πέραν τούτου πρόκειται για κυβερνητικό εταίρο που δεν μπορεί να τον κουνήσει ο πρωθυπουργός διότι κινδυνεύει να πάει περίπατο η δεδηλωμένη και να ξηλωθεί το πουλόβερ την κυβερνητικής εξουσίας. 

Με λίγα λόγια ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ και έχει απέναντί του, τα χέρια του δεμένα. 
Μήπως όμως απέναντί στον κ. Κουρουμπλή τα έχει λυτά;


Ενας υπουργός δηλώνει ότι σκέφτεται να θέσει στην διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του. 

Το κάνει αυτό προφανώς διότι αισθάνεται εκτεθειμένος με τους χειρισμούς του στο θέμα της ρύπανσης από το «Αγία Ζώνη». 


Στην συνέχεια παίρνει πίσω την πρόθεση παραίτησης και επιχειρεί να βγει από πάνω κάνοντας μια ολέθρια γκάφα με επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. 

Τους προτρέπει να κάνουν μπάνιο στις περιοχές που κινδυνεύουν με μόλυνση! 

Τον υπουργό διαψεύδουν αμέσως επιστήμονές και συνάδελφοί του στην κυβέρνηση. 

Αυτός είναι αναγκαίος και ικανός λόγος για να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός.


Κι όμως! Ο κ. Κουρουμπλής παραμένει στην θέση του ευρισκόμενος ολοένα σε δυσχερέστερη θέση να αποκρούσει τις επιθέσεις που του γίνονται από τους πολιτικούς του αντιπάλους.  

Απορεί λοιπόν κανείς. Πως ο πρωθυπουργός που έχει γίνει …μάστορας στους επικοινωνιακούς χειρισμούς δεν αποπέμπει ακαριαία τον υπουργό Ναυτιλίας και δεν μπαίνει ο ίδιος μπροστά στην επιχείρηση απορρύπανσης; 

Η απάντηση είναι πως βρίσκεται σε πολιτική ομηρία από τον υπουργό του. 

Παραπέμπω σχετικά σε ρεπορτάζ του parapolitika.gr πριν από λίγες μέρες.


Ο κ. Τσίπρας έχει ως κυβερνητικό εταίρο ένα κόμμα, τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» κι έχει ένα κόμμα μέσα στο κόμμα του, τους από το ΠΑΣΟΚ προερχόμενους. 

Αυτό το κόμμα έχει μεγαλύτερη σημασία τώρα από αυτή που του έδινε ο πρωθυπουργός όταν προσχωρούσε στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τώρα που τα εκλογικά ποσοστά καθιζάνουν και η λεγόμενη Κεντροαριστερά επιχειρεί να αναδιοργανωθεί δεν είναι ώρα να κακοκαρδίσει τους παλιούς παπαντρεϊκούς που με τόσο κόπο προσπαθεί να προσεταιριστεί. 

Ο κ. Κουρουμπλής που έχει χρόνια εξασκηθεί στην μικροπολιτική τα ξέρει αυτά τα κόλπα προτού τα μάθουν τόσο καλά ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του.


Η αποπομπή του κ. Κουρουμπλή θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τονωθεί το πρωθυπουργικό profile και να εκτονωθούν οι αντιδράσεις για την ρύπανση στον Σαρωνικό. 
Ο πρωθυπουργός δεν την αξιοποίησε διότι τελεί υπό ομηρεία. 


Ο κ. Καμένος έχει εθνικές και εκκλησιαστικές ευαισθησίες που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τις ξεπεράσει και ο κ. Κουρουμπλής έχει πέρασμα στους παλιούς παπαντρεϊκούς και μαζεύει ψήφους. Ψήφους που θα φανούν απαραίτητες αύριο-μεθαύριο ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει σε υπολογίσιμα εκλογικά ποσοστά ως αξιωματική αντιπολίτευση.


Κάπως έτσι, Καμένος και Κουρουμπλής μπορούν να απουσιάζουν στο Λονδίνο χωρίς να λογοδοτούν και χωρίς να ελέγχονται από τον πρωθυπουργό…

Τραγούδι: «το κορόϊδο» Μάρκος Βαμβακάρης
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 8:43 pm


Αποτελέσματα γερμανικές εκλογές: Πολιτικός σεισμός από τα ποσοστά των ακροδεξιών
Τα αποτελέσματα σύμφωνα πάντα με τα exit polls είναι ιστορικά χαμηλά για Μέρκελ και Σουλτς, ενώ οι ακροδεξιοί με ποσοστό 13,5% είναι η μεγάλη έκπληξη, καθώς για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια ακροδεξιό κόμμα εισέρχεται στη Γερμανική Βουλή. Αποτελέσματα γερμανικές εκλογές: Πολιτικός σεισμός από τα ποσοστά των ακροδεξιών
Η μεγάλη στιγμή για τη Γερμανία και την Ευρώπη έφτασε, καθώς περίπου 62 εκατομμύρια Γερμανοί καλούνται να εκλέξουν τον επόμενο καγκελάριο της χώρας και το 19ο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο τους. 


Δύο είναι οι μεγάλοι αντίπαλοι, Άνγκελα Μέρκελ και Μάρτιν Σουλτς, αλλά η προσέλευση του κόσμου θα κρίνει τη σύνθεση του νέου κοινοβουλίου, αλλά και τις ισορροπίες όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση εκλογικού αποτελέσματος που μετέδωσε πριν από λίγο το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) λαμβάνει 32,5%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) 20 %, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD)13,5 %, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 10,5%, οι Πράσινοι 9,5% και η Αριςτερα 9%.


Τα αποτελέσματα σύμφωνα πάντα με τα exit polls είναι ιστορικά χαμηλά για Μέρκελ και Σουλτς, ενώ οι ακροδεξιοί με ποσοστό 13,5% είναι η μεγάλη έκπληξη, καθώς για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια ακροδεξιό κόμμα εισέρχεται στη Γερμανική Βουλή. 

Όλες οι εξελίξεις για τις γερμανικές εκλογές

Οι δηλώσεις της Μέρκελ για το αποτέλεσμα

Θα ήλπιζα για καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έχουμε πίσω μας μια πολύ ιδιαίτερη κοινοβουλευτική περίοδο και πετύχαμε τον στρατηγικό μας στόχο. 


Θα είμαστε επικεφαλής της επόμενης κυβερνησης, δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. 


Η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε ήδη στην επιτυχία της Εναλλακτικής για την Γερμανία, τονίζοντας ότι αυτούς τους. ψηφοφόρους πρέπει να τους ξανακερδίσουμε, δινοντας καλές λύσεις στα προβλήματα.

Οι πρώτες διαδηλώσεις κατά των ακροδεξιών στη Γερμανία

Η πρώτη αντίδραση της Άνγκελα Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε μιλώντας προς τους υποστηρικτές των χριστιανικών ενώσεων CDU/CSU στο Βερολίνο ότι «ήλπιζε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Η Φράουκε Πέτρι και το δηλητηριώδες tweet

Η συμπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Φράουκε Πέτρι χρησιμοποίησε μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι για να σχολιάσει στο Twitter την ιστορική νίκη του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές.

«”Πρώτα σε αγνοούν, μετά γελούν εις βάρος σου, μετά σε πολεμούν και μετά κερδίζεις”- Γκάντι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ #Btw17#AfD», έγραψε η Πέτρι στο Twitter.
Στο μεταξύ διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τα γραφεία του κόμματος στην Αλεξάντερπλατς του Βερολίνου.
(πηγή: Welt)

Τι θα γίνει τώρα με τη μελλοντική κυβέρνηση της Γερμανίας

Εάν πράγματι αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνέχισης του μεγάλου συνασπισμού, μεταξύ CDU/CSU και SPD, θα πρέπει από αύριο να διερευνηθούν οι δυνατότητες για τον σχηματισμό συνασπισμού "Τζαμάικα", μεταξύ CDU/CSU, Φιλελεύθερων (FDP) και Πρασίνων.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα αποτελούν πολιτικό σεισμό για την Γερμανία, καθώς, όπως έγινε γνωστό, περίπου 1,5 εκατομμύριο ψήφοι της AfD προέρχεται από ανθρώπους που δεν είχαν ψηφίσει την προηγούμενη φορά, ένα εκατομμύριο από πρώην ψηφοφόρους της CDU/CSU και περίπου 500.000 από τα άλλα κόμματα. Οι δε Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) σημείωσαν το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα της ιστορίας τους, με 38%.

Ο Μάρτιν Σουλτς για την εκλογική του ήττα

Οι πρώτες δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς

Επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται το κόμμα του να συνδράμει σε κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ άφησε να εννοηθεί πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί παρά τις δηλώσεις της αντιπροέδρου του κόμματος, η οποία νωρίτερα σημείωσε πως ο κ. Σουλτς μετά από αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του. 

Σουλτς: Οδυνηρή η εκλογική επιτυχία του ακροδεξιού AFD

"Τσακίστηκαν τα ποσοστά της Μέρκελ στο προπύργιο της

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής της, καταγράφοντας το χαμηλότερο πόσοστό της από το 1949.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο προπύργιο τους τη Βαυαρία οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του Χορστ Ζέχοφερ συγκεντρώνουν το 38,5%, την ώρα που στις εκλογές του 2013 είχαν συγκεντρώσει το 49,3%.
(πηγή: Suddeutsche Zeitung)

Η πρώτη αντίδραση του συμπροέδρου του εθνικιστικού κόμματος

Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, συμπρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), δεσμεύθηκε σήμερα «να αλλάξει αυτή τη χώρα» μετά την ιστορική νίκη που κατέγραψε το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, συγκεντρώνει το 13,5%.
«Θα αλλάξουμε αυτή τη χώρα (…) Μόνο ο ιδεαλισμός (των μελών και των υποστηρικτών μας) μας έφερε εδώ και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό. Και αγαπητοί φίλοι, τώρα που είμαστε προφανώς η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη (…) η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί. Θα τους κυνηγήσουμε. Και θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ (…) και θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τους πολίτες μας».

Πανηγυρίζουν οι ακροδεξιοί στη Γερμανία

Τα καταφέραμε. Είμαστε στην Βουλή και θα αλλάξουμε την Γερμανία, δήλωσε ο κεντρικός υποψήφιος της Εναλλακτικής για την Γερμανία Αλεξάντερ Γκάουλαντ, εν μέσω πανηγυρισμών από το αρχηγείο του κόμματος. Σύμφωνα με την πρώτη πρόγνωση αποτελέσματος, η AfD είναι το τρίτο κόμμα με 13,5%

Η διαφορά των κομμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές

Ο Μάρτιν Σουλτς εκτός ηγεσίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος

Η αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μανουέλα Σβέζιχ δήλωσε μετά το σημερινό ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα παραμείνει στην ηγεσία του.

Η πρώτη αντίδραση του εθνικιστικού κόμματος

Το εθνικιστικό κόμμα AfD, που φαίνεται να συγκεντρώνει το 13,5% των ψήφων, δεσμεύεται "να αλλάξει τη χώρα".

Εκπρόσωπος του Μάρτιν Σουλτς

Μίλησε για μεγάλη ήττα που αποκλείει κάθε συζήτηση για κυβερνητικό συνασπισμό. 

To πρωτοφανές από τα exit polls

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια ένα ακροδεξιό κόμμα εισέρχεται στη Γερμανική Βουλή. 

Πολιτικός σεισμός στη Γερμανία από τα αποτελέσματα των exit polls

Σύμφωνα με την πρόγνωση εκλογικού αποτελέσματος που μετέδωσε πριν από λίγο το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU/Μέρκελ) λαμβάνει 32,5%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD/Σουλτς) 20 %, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD/ακροδεξιοί)13,5 %, οι Φιλελεύθεροι (FDP) 10,5%, οι Πράσινοι 9,5% και η Αριςτερα 9%.

Τα ποσοστά των exit polls

Tα exit polls της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 8:21 pm


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ; Πρόβλεψη Deutsche Bank: Αυτές τις χώρες θα χτυπήσει η οικονομική κρίση  


Σημειώνοντας πως ο λαϊκισμός έχει «εκτοξευτεί σε όλο τον πλανήτη» με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, την ψήφο υπέρ του Brexit και την αντικαθεστωτική ψήφο στη Γαλλία, η Deutsche Bank προβλέπει ότι θα λαϊκίστικα πολιτικά κόμματα θα συνεχίσουν να συνιστούν απειλή για τα καθιερωμένα πολιτικά κόμματα.Και ποιός είπαμε πως τα λέει αυτά;
Η Deutsche Bank;
Η ΠΙΟ ΒΡΩΜΕΡΗ, Η ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
Αυτή που οι Γερμανοί, πρέπει ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

Όσο για τα... "καθιερωμένα κόμματα", αυτά, σύντομα θα δουν την ανυπαρξία τους, καθώς αυτά οδήγησαν τους λαούς στην καταστροφή. 

Τα πράγματα, είναι απλά... Οι γερμανοφασίστες ιμπεριαλιστές της Deutsche Bank, μας προετοιμάζουν για τον επόμενο Παγκόσμιο Πόλεμο, εν όψει χρηματοπιστωτικής κατάρριψης.


Καλλιόπη ΣουφλήΤις προβλέψεις τους για το ποια χώρα θα υποστεί την επόμενη οικονομική κρίση κάνουν οι Γερμανοί αναλυτές της Deutsche Bank.Σύμφωνα με νέα έρευνα της Deutsche Bank, στην οποία αναζητούν πιθανές αιτίες για την επόμενη χρηματοπιστωτική ανατάραξη, οι αναλυτές προειδοποιούν για «σειρά τμημάτων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που δείχνουν να βρίσκονται σε ακραία επίπεδα» και βλέπουν ελάττωση της ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και πιθανές κρίσεις σε Κίνα και Ιταλία.


«Αυτό περιλαμβάνει τις αποτιμήσεις σε πολλά περιουσιακά στοιχεία, το απίστευτα μοναδικό μέγεθος των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών, τα επίπεδα χρέους, τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια, ακόμη και το επίπεδο πιθανών καθοριστικών αλλαγών που μπορεί να φέρει η στήριξη στο λαϊκισμό σε όλο τον πλανήτη. Αν υπάρξει κάποια κρίση σύντομα (μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια), θα είναι δύσκολο να κοιτάξουμε αυτές τις μεταβλητές και να πούμε ότι δεν υπήρχε τρόπος να τις εντοπίσουμε», τονίζεται στο κείμενο.


Αν και οι στρατηγικοί αναλυτές σημείωσαν πως η λίστα τους για πιθανές αιτίες της επόμενης χρηματοπιστωτικής ανατάραξης «μόνο πρόβλεψη δεν είναι για το ότι θα συμβούν», η λίστα έχει σχεδιαστεί για να δείξει ποια είναι τα σημεία πίεσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ποια από αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν παγκόσμια χρηματοοικονομικά και οικονομικά προβλήματα.
Ελάττωση της τόνωσης των κεντρικών τραπεζών


Οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες ξεκινούν αυτή τη στιγμή μια διαδικασία που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει -έχει χαρακτηριστεί «Great Unwind» και «ένα ταξίδι στο άγνωστο».


Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ιστορία δείχνει πως θα υπάρξουν ουσιαστικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα δεδομένων των υψηλών επιπέδων των τιμών των περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως.


«Ακόμα κι αν η μείωση καθυστερήσει, καθώς είτε οι κεντρικές τράπεζες θα διστάσουν είτε η οικονομία θα αποδυναμωθεί απροσδόκητα, και πάλι θα έχουμε μείνει με μια άνευ προηγούμενου παγκόσμια κατάσταση, μια κατάσταση που από τη φύση της καθιστά τα οικονομικά ασταθή», αναφέρεται στην έκθεση.Χωρίς πυρομαχικά;


Οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχει ο κίνδυνος κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις να βρεθούν χωρίς «πολεμοφόδια» για την αντιμετώπιση μιας ύφεσης, σε περίπτωση που συμβεί.


«Θα μπορούσε η επόμενη ύφεση να είναι μία κατά την οποία οι φορείς χάραξης πολιτικής είναι οι πιο ανίσχυροι απ’ ότι έχουν υπάρξει εδώ και 45 χρόνια ή απλά θα ακολουθήσουν ακόμη πιο ακραίες τακτικές και θα καταφύγουν σε πλήρη δημιουργία χρήματος για να πληρώσουν για την κατασπατάληση;» ρωτούν οι στρατηγικοί αναλυτές, προειδοποιώντας ότι βρισκόμαστε σε «σταυροδρόμι» και η επόμενη πτώση θα σηματοδοτηθεί από ακραία γεγονότα.


Περισσότερο QE αν απογοητεύσει ο πληθωρισμός;


Μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης πριν από δέκα χρόνια, ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός έχει σταθεί πονοκέφαλος για τις κεντρικές τράπεζες, πράγμα «σχετικά απίστευτο» δεδομένης της τόνωσης τραπεζών και κυβερνήσεων, σχολιάζουν οι αναλυτές.
«Αν και δεν είναι το βασικό μας σενάριο, δεδομένου του πρόσφατου πληθωρισμού και των δημοσιονομικών προκλήσεων του Τραμπ, δεν είναι εφικτό οι αγορές να αιφνιδιαστούν από μια επιστροφή σε περισσότερο QE», επισημαίνουν και προειδοποιούν για την κίνδυνο αρνητικών επιτοκίων ξανά, αλλά και των επιπτώσεών τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Ιταλία: μια κρίση που περιμένει να συμβεί


Στρέφοντας το βλέμμα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank προειδοποίησαν για περισσότερη πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα από την Ιταλία.
«Μια χώρα που πλησιάζει σε εκλογές και με υψηλή στήριξη στα λαϊκίστικα κόμμα, με μια οικονομία και κακές επιδόσεις εδώ και γενιές, ένα συγκριτικά τεράστιο βάρος χρέους και ένα εύθραυστο τραπεζικό σύστημα που συνεχίζει να έρχεται αναγκαστικά αντιμέτωπο με κληρονομιά τοξικών δανείων, καλύπτει διάφορες δικές μας προϋποθέσεις για μια πιθανή, επόμενη χρηματοπιστωτική κρίση», τονίζει η έκθεση.


Μια κινεζική κρίση;


Παραδεχόμενοι ότι η οικονομία της Κίνας έχει μέχρι στιγμής αποφύγει την ανώμαλη προσγείωση που προέβλεπαν πολλοί οικονομολόγοι, η Deutsche Bank προειδοποίησε ότι η ασιατική χώρα εξακολουθεί να χρειάζεται μετατόπιση της οικονομίας «από τη μεταποίηση στις υπηρεσίες και από τις επενδύσεις στην κατανάλωση».


Πρόκειται για μια διαδικασία που σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα «χρειάζεται να πραγματοποιηθεί σε ένα πλαίσιο που παράλληλα θα αναχαιτίζει τη ραγδαία ανάπτυξη της πίστωσης, κατά την άποψή μας».


«Ακόμη ανεβασμένες» οι παγκόσμιες ανισορροπίες


Οι στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν πως το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πολύ πιο επιρρεπές σε κρίσεις, εξαιτίας των «τεράστιων διασυνοριακών ροών» και των παγκόσμιων ανισορροπιών στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών.


Αυτές οι ανισορροπίες που απορρέουν από το εμπόριο, τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, σημαίνουν πως κάποιες χώρες έχουν πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών και άλλες έλλειμμα.


«Αν ένας επενδυτής σε μια χώρα πιστεύει πως η χώρα Α είναι καλό μέρος για να επενδύσει, είναι πιθανό και άλλοι επενδυτές σε άλλες χώρες να μοιράζονται αυτή την άποψη. Επομένως τέτοιες ροές συχνά ταξιδεύουν προς την ίδια κατεύθυνση. Το αντίστροφο αυτού είναι επίσης αληθές», τονίζουν οι ειδικοί, προειδοποιώντας πως «αν το αίσθημα αλλάξει στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι ροές μπορούν να αντιστραφούν με το πάτημα ενός κουμπιού και το τρέχον τοπίο παγκοσμίως το κάνει αυτό πολύ πιο πιθανό».


Άνοδος του λαϊκισμού

Σημειώνοντας πως ο λαϊκισμός έχει «εκτοξευτεί σε όλο τον πλανήτη» με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, την ψήφο υπέρ του Brexit και την αντικαθεστωτική ψήφο στη Γαλλία, η Deutsche Bank προβλέπει ότι θα λαϊκίστικα πολιτικά κόμματα θα συνεχίσουν να συνιστούν απειλή για τα καθιερωμένα πολιτικά κόμματα.


Επισημαίνουν πως, αν και οι συνέπειες της πρόσφατης ανόδου του λαϊκισμού δεν έχουν ακόμη αποσταθεροποιήσει τις χρηματοοικονομικές αγορές, το επίπεδο της αβεβαιότητας σίγουρα θα παραμείνει υψηλό καθώς τα κόμματα αυτά αποτελούν πραγματική απειλή σε μεγάλες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις.Υπερβολικές αποτιμήσεις θα «υποκύψουν στη βαρύτητα»


Η γερμανική τράπεζα σημειώνει ότι «είμαστε σε μια περίοδο πολύ υψηλών τιμών στα παγκόσμια περιουσιακά στοιχεία -πιθανώς τις πιο ανεβασμένες συνολικά στην ιστορία».
Οι αναλυτές παραδέχονται πως δεν υπάρχουν προφανή «σημεία πυροδότησης» για διόρθωση στις υπερβολικά υψηλές αποτιμήσεις, ωστόσο υπογραμμίζουν ότι αν οι τιμές παραμείνουν σε τόσο υψηλά επίπεδα «υπάρχει μόνιμος κίνδυνος για απότομη διόρθωση που θα αποσταθεροποιούσε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την παγκόσμια οικονομία».


Μια Ιαπωνία σε… μόνιμο λήθαργο


Παρά τις προσπάθειες της ιαπωνικής κυβέρνησης να τονώσει την οικονομία και τον πληθωρισμό, η ασιατική χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει οικονομικό και δημογραφικό πρόβλημα.


Ο λόγος για τον οποίο η Ιαπωνία απειλείται από πιθανή κρίση δεν είναι ένας: μεγάλα ελλείμματα προϋπολογισμού, τεράστιο QE, η υψηλότερη αναλογία δημόσιου χρέους στον ανεπτυγμένο κόσμο, γήρανση του πληθυσμού, συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό, πεισματικά χαμηλός πληθωρισμός.
Παρότι η χώρα προσφέρει κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης, στην πραγματικότητα συνεχίζει να σημειώνει αργή πρόοδο, προειδοποιούν οι στρατηγικοί αναλυτές.


Brexit


Η διαδικασία της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ περιλαμβάνεται στη λίστα της Deutsche Bank, αν και η έκθεση παρατηρεί πως οι διαπραγματεύσεις για τυχόν μελλοντική σχέση είναι σε πρώιμο στάδιο.


«Τελικά προσδοκία μας είναι πως ένας συμβιβασμός θα επιτευχθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα θεσπίσουν μια νέα σχέση.

Ωστόσο σε αυτό τον αβέβαιο κόσμο η ψήφος υπέρ της αποχώρησης τον Ιούνιο του 2016 αυξάνει μια πιθανή κρίση, αν οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν εντελώς», αναφέρουν οι αναλυτές, δίνοντας το «ακραίο παράδειγμα» του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν κανείς στην πραγματικότητα δεν περίμενε πόλεμο, εβδομάδες και μήνες πριν έρθει».


(Έλλειψη σε) ρευστότητα


Τέλος, οι στρατηγικοί αναλυτές της γερμανικής τράπεζας αναφέρουν την υποχώρηση της ρευστότητας στην αγορά ως πιθανό σημείο πυροδότησης μιας κρίσης, στο πλαίσιο της οποίας οι εισροές σε funds ομολόγων αναδυόμενων αγορών και ανεπτυγμένων αγορών θα αντιστρέφονταν δραματικά.


«Το σταθερό εισόδημα φαίνεται το πιο ευάλωτο, καθώς είναι η αγορά που έχει δει συνδυασμό μεγάλων εισροών, τεράστιας ανάπτυξης και μειωμένης δραστηριότητας στην αγορά», επισημαίνεται στην έκθεση.


Οι αναλυτές τονίζουν πως, αν και αυτό δεν συνιστά αυτομάτως ανησυχία, σε περίπτωση που αυτή η αντιστροφή συμβεί την ίδια στιγμή που οι κεντρικές τράπεζες θα μειώνουν τις αγορές ομολόγων, αυτό θα οδηγήσει σε απότομη διόρθωση τιμών και θα πυροδοτούσε ή θα επιδείνωνε μια κρίση.ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 8:05 pm


ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ "ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ε.Π.Ε." ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ

Θα αναδειχθεί με εντελώς "διαφανείς" και "δημοκρατικές" διαδικασίες ο διαχειριστής του κτηρίου που στεγάζει την εταιρία.
Οι εκλογές στην Γερμανία, είναι ΑΚΥΡΕΣ.
Όπως ΑΚΥΡΕΣ είναι ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ Ε.Ε.
Όπως ΑΚΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ!
Καλλιόπη ΣουφλήΤο σιωνιστικό κράτος που δεν είναι κράτος αλλά εταιρία άθλια και διευθαρμένη έχει σήμερα εκλογές.

Θα αναδειχθεί με εντελώς "διαφανείς" και "δημοκρατικές" διαδικασίες ο διαχειριστής του κτηρίου που στεγάζει την εταιρία.


Βλέπετε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας που διοικεί την εταιρία "Γερμανία Ε.Π.Ε." είναι μόνιμος και εκλεγμένος από το σιωνιστικό λόμπυ των τοκογλύφων τραπεζιτών
Μαντέψτε τώρα ποιος θα είναι υπουργός Οικονομικών....

Μνημόνια άκυρα και επικυριαρχία πάνω στον ελληνικό λαό, μιας χώρας-εταιρίας που οι ίδιοι οι ηγέτες της ομολογούν ότι είναι ακόμη υπό την κηδεμονία των νικητών του πολέμου (Αμερικής-Αγγλίας), ελληνόφωνοι δωσίλογοι κυβερνήτες και διεθνής απάτη του χρέους, είναι το ντεκόρ των "εκλογών" στην Γερμανία...ΟΠΟΙΟΙ ΤΡΕΦΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ...
 


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 7:58 pm


οι σωστοί άνδρες...
 ... διεκδικούν...

Οι υπόλοιποι, υποκύπτουν στις... "διαθέσιμες" και παραμένουν απλοί θεατές της ζωής, χωρίς να την ζουν...σαν ένα θέατρο που δεν άνοιξε τις κουρτίνες...


Καλλιόπη

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2017 | 7:51 pm


Προαναγγελία θυέλλης!

 Ο «σπόρος», η πρώτη τοπική διαταραχή της νέας Ελληνικής Θύελλας που θα σαρώσει τον πλανήτη, ήδη ξεκίνησε.
Σημασία έχει να πιστεύεις στην ... Πατρίδα.
Σημασία έχει, να πιστεύεις στο ... ΜΑΖΙ των ΕΛΛΗΝΩΝ!
Σημασία έχει, να πιστεύεις στο... όνειρο... 
Σημασία έχει, να είσαι... καθαρή ψυχή.


Καλλιόπη Σουφλή


ίναι διαπιστωμένο πλειστάκις πως το Σύμπαν διαθέτει ιδιάζον χιούμορ.
Αλλά, ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Επειδή πράγματι (στη ζωή μου εκτός Διαδικτύου) δεν κάθομαι, κι επειδή -εκτός από μένα- δεν κάθονται καί κάποια άλλα άτομα, κάποια απ’ αυτές τις μέρες βρεθήκαμε μαζί μιά παρέα, κάτι καλά παιδιά. (Καί κορίτσια. Lol!!!) Σε τραπέζι, ως είθισται τοις Έλλησιν. Με εδέσματα καί κρασί.
Λοιπόν, εκεί βάλαμε τις βάσεις γιά Το Όνειρο.


Δεν θέλω να πω περισσότερα, διότι δεν είναι σωστό να παίρνω από μόνος μου την αρχηγία καί να τραβάω μπρός, χωρίς να έχει συμφωνηθεί κάτι τέτοιο. Όπως δεν είναι ωραίο να λες (εμμέσως πλην σαφώς) σε κάθε ενδιαφερόμενον ότι έκανες ήδη από μόνος σου πράγματα πίσω απ’ την πλάτη του (αδιάφορο αν είναι καλά ή άσχημα).


Καί, το χειρότερο, να τον αφήσεις να εννοήσει ότι του «έκλεισες τις πόρτες». (Αν εσύ έγινες από μόνος σου αρχηγός, τότε ο άλλος τί ενδιαφέρον έχει να σ’ ακούσει; )
Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους τόσες μέρες έκανα την πάπια.


Πάντως, θ’ ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση τις προσεχείς μέρες. (Πολύ θα ήθελα το προσεχές Σάββατο, με την ευκαιρία της φθινοπωρινής ισημερίας. Αλλά καποιανών τα πληκτρολόγια θα πάρουν φωτιά, καί δυστυχώς δεν θα είμαι εκεί κοντά με ψυκτικό υγρό, να τους βοηθήσω! Με την ησυχία τους, λοιπόν.)


Τα λίγα μισόλογα που λέω εδώ, τα λέω γιά μεταφυσικούς λόγους.
Ήδη το αιθερικό πεδίο «κλείδωσε»!


Ο «σπόρος», η πρώτη τοπική διαταραχή της νέας Ελληνικής Θύελλας που θα σαρώσει τον πλανήτη, ήδη ξεκίνησε.


Εκείνο που θα πω (διότι δεν το είπα ακόμη), είναι πως σχηματίζονται τρείς ομάδες. Η μία στο φυσικό πεδίο, καί οι δύο στο αιθερικό. Πώς; ως εξής:

  • Η παρέα που βρεθήκαμε, είναι η ομάδα του φυσικού πεδίου. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη ομάδα έχει το αντίστοιχό της στο αιθερικό πεδίο.
  • Παράλληλα, υπάρχει στο αιθερικό πεδίο ένα δεύτερο «νοητικό σχήμα», πολύ συγκεκριμένο, το οποίο καλεί γιά την υλοποίησή του στο φυσικό πεδίο. (Ακόμη δεν έχει βρεί τη φυσική «εικόνα» του.)
  •  
Ακολουθούν δυό λόγια γιά την καθεμία.


Η φυσική ομάδα (εννοείται πως) δεν ήταν πλήρης, αλλά τα μέλη που θα προστεθούν -μέχρι κάποιον ευκόλως διαχειρίσιμο αριθμό- είναι ήδη γνωστά. Αν θέλετε, τη βλέπετε ως αρχηγική ομάδα – αλλά ακριβέστερα πρέπει να τη δήτε ως τον χρονικά πρώτο «κρύσταλλο» του υπό σχηματισμόν Ελληνικού «κρυσταλλικού πλέγματος». (Εργοδότη, σκασμός! Πολλά είπες.)


Ήδη καταλαβαίνετε πως δεν μιλάμε γιά κόμμα, σύλλογο, «σπίθες», «πυρήνες», «κόβες», «πρωτοβουλίες της βάσης», …ΜΚΟ (Θεός φυλάξοι!!!), ή ο,τιδήποτε παρόμοιο. Σιγά μη βάλουμε το μέλλον της Ελλάδας ενέχυρο σε στημένο παπατζηλίκι κακοποιών! Σιγά μην παίξουμε με τους δικούς τους κανόνες, στο δικό τους παιχνίδι καί στο δικό τους γήπεδο!


Εδώ οι ίδιοι οι συστημικοί (εξουσιαστές κι «αντιεξουσιαστές») τα κάνουν θάλασσα στο καταδικό τους παιχνίδι! Λέτε να πάμε κι εμείς οι ανίδεοι να βουτήξουμε -ξυπνητοί καί με ορθάνοιχτα μάτια- στον βόθρο;
(…Κι αλήθεια, οι τόσες -κομματικού χαρακτήρα- ομάδες κι ομαδούλες που κόπτονται «γιά τη σωτηρία της Ελλάδας», γιατί δεν συνενώνονται σε μία, να μπουν στη Βουλή με τα τσαρούχια καί μετά να τ’ αλλάξουν όλα τα στραβά; Τί περιμένουν τόσα χρόνια, αφού διακηρύσσουν παντού ειλικρίνεια προθέσεων; Έ;


Περιμένουν, άρα γε, ή απλά έχουν εντολή να διαλύσουν διά του πολυκερματισμού ό,τι απέμεινε από τον πατριωτικό χώρο; Δεν σας λέει κάτι το ότι ο ευρύς πληθυσμός των Ελλήνων -έστω κι από ένστικτο- δεν τις ακολουθεί; )

Επίσης, πιστεύω να έγινε αντιληπτό ότι αμέσως μετά έρχεται η σειρά σας!


Εννοείται πως ΔΕΝ θα τραβήξουμε μπροστά καμιά εικοσαριά («γραφικά», «βαρεμένα», ή όπως αλλοιώς θες πές τα) άτομα, να καθαρίσουν τα σκατά, κι όλοι οι υπόλοιποι θα κάθεστε σε μιά κερκίδα καί θα κοιτάτε τρώγοντας τσίπς. 
Δεν γίνονται έτσι αυτές οι δουλειές.
Ή θα συμμετάσχετε, ή Ελλάδα του μέλλοντος δεν θα δήτε ποτέ σας!


Το «νοητικό σχήμα», τώρα, το pattern που λέγαμε, δεν είναι άλλο, παρά αυτό της Αργούς καί των Αργοναυτών.


Γνωρίζετε άριστα πως όντως έδρασε υπέρ της Ελλάδας λίγο πριν την είσοδο στον «μεγάλο μήνα» του Κριού, άσχετο αν τα μισόλογα του Απολλωνίου του Ροδίου καί του (ψευδ-)Ορφέα δεν μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες. (Έχουμε μιά «εξωτική» αντίληψη γιά την Αργοναυτική Εκστρατεία, σαν αφήγηση γιά παιδάκια -με τέρατα κτλ-, αλλά μας διαφεύγει το ουσιαστικό κομμάτι. Το οποίο πρέπει να σπάσουμε το κεφάλι μας, μπας καί το συμπεράνουμε.)Λοιπόν, σας έχω νέα: Αργώ καί Αργοναύτες ξαναϋπήρξαν καί δεύτερη φορά!
Κατά την είσοδο στον «μεγάλο μήνα» των Ιχθύων.


Μόνο που τώρα πιά δεν ήταν ακριβώς έτσι.
Ο Ιάσων μεν ξαναλεγόταν …Ιάσων (Γιεχοσούα), αλλά οι κωπηλάτες ήταν 12.


Ο στόχος ήταν πιά …η χρυσόμαλλη θρησκεία!
Η δε Αργώ δεν ονομάστηκε πάλι Αργώ, αλλά «Ναύς τηc Εκκληcίαc»! (Γιά την Αργώ πρόκειται, όμως.)

Νά ‘τηνε:Τρέμω με τον πιθανό παραλληλισμό (που θα δημιουργηθεί στα μυαλά αρκετών) της Παναγίας με τη μοναδική γυναίκα που βρισκόταν στην ορίτζιναλ Αργώ!


Καί δεν εννοώ την -μηδέποτε επιβιβασθείσα- Αταλάντη. (Ή «Ατλάντη». Άκου όνομα!… Πάντως, η απεικόνιση της Νηός της Εκκλησίας έχει ακόμη καναδυό αξιοσημείωτες παραλλαγές. Άν ενδιαφέρεστε, στα ψαχτήρια.) Αλλά, ‘ντάξ’. Το γενικό σχήμα το πιάνετε, πιστεύω.


Οπότε, στην είσοδο του «μεγάλου μήνα» του Υδροχόου… συμπληρώστε εσείς το υπόλοιπο!


Κι εδώ ερχόμαστε στο Συμπαντικό χιούμορ.
Αφ’ ενός, μας αλλάζει τα πάντα – έστω κι ελαφρά.


Εκεί, λοιπόν, που το ψιλο-ξέραμε το pattern, που κάπως ξέραμε ποιά είναι τα εμπόδια καί πώς θα τα ξεπεράσουμε, τσούπ! έρχεται το Σύμπαν καί τ’ αλλάζει. Αλλάζει τις συνθήκες. Σα να παίζεις ηλεκτρονικό παιχνίδι, κι εκεί που το ξέρεις (πίστες, κίνηση εχθρών, κτλ), σου έρχεται νέα έκδοση καί σε κάνει να χάνεις! (Αφού στηρίζεσαι σε παλιές γνώσεις, καλές μόνο γιά την προηγούμενη έκδοση.)


Ποιός είναι ο Αιήτης σήμερα;
Ποιό το χρυσόμαλλο δέρας;
Ποιός ο δράκος που το φυλάει;
Ποιά η Αργώ;
Ποιά η Κολχίδα;
Πώς θα φτάσουμε στην Κολχίδα;
Πού βρίσκεται η σημερινή «Κολχίδα»;…
Κι αλήθεια, τί ακριβώς κυνηγάμε σήμερα;
Μιά προβιά με χρυσόσκονη, ή τίποτ’ άλλο;…


Μία ακόμη σημαντική ερώτηση, ίσως η σημαντικώτερη όλων:
Ποιό είναι το πλήρωμα του πλοίου σήμερα;
Καί, σε τελευταία ανάλυση (μιά που ξαναζούμε), ποιοί είμαστε εμείς;


Εδώ είναι που μας κάνει χοντρή πλάκα το Σύμπαν, διότι τότε γιά το ταξίδι ξεκίνησε μιά ομάδα πριγκήπων στο άνθος της ηλικίας τους, ανάμεσα 20 καί 30 ετών. Καί -περιζήτητοι!- εργένηδες όλοι. (Μόνον ο Ηρακλής είχε ξεπεράσει τα 40, καί μόνον ο Λαέρτης ήταν παντρεμένος.)


Αλλά σήμερα, το ταξίδι πάμε να το ξεκινήσουμε κάποια άτομα όχι πρίγκηπες, σε οικονομικά μαύρα χάλια άπαντες, με παντρειές καί διαζύγια -καί παιδιά καί σκυλιά- στο παρελθόν μας (αντί του μέλλοντός μας), καί …στο άνθος της …σιτεμένης ηλικίας μας! Που οσονούπω θ’ αρχίσουμε να κάνουμε παρέα …με γιατρούς! (Άλλος γιά τη μέση του, άλλος γιά χοληστερίνη, κτλ κτλ.) Καρα-lol!!!
(Καί μαζί με το Σύμπαν, κάνει πλάκα καί το …φάν κλάμπ των θαυμαστριών μου!!! Έλεος, ρέ γυναίκες! Λυπηθήτε μας! Lol!!!)


Εν πάσει περιπτώσει, ο γράφων ποτέ δεν έκανε πίσω σε κάτι τέτοιες προκλήσεις.
Κι ελπίζω καί αρκετοί-ές ανάμεσά σας.
Λοιπόν, μπορεί να μην ξέρουμε ούτε ποιοί είμαστε, ούτε πού πάμε, ούτε τί γυρεύουμε, αλλά το pattern είναι περισσότερο από ευδιάκριτο – κι η Αργώ μας περιμένει!


Κάτι τελευταίο:
Δεν στεναχωριέμαστε. Δεν μας νοιάζει.
Στο κάτω-κάτω, τί είχαμε, τί θα χάσουμε; (Τον …ΕΝΦΙΑ, μη χέσω; )

 
Αυτοί ακριβώς που είμαστε σήμερα, αυτοί ακριβώς θα ξεκινήσουμε πάλι τα πάντα.
Καί με την Αργώ, καί με τους «Ελληνικούς κρυστάλλους».


Γιά την Ελλάδα ρέ γαμώτο!!!

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2017 | 5:24 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr