1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Η Φαρμακευτική εταιρεία Merck παραδέχεται την εσκεμμένη εξάπλωση του καρκίνου μέσω εμβολίων! [video]Ναι, ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί μέσω ιών του καρκίνου και προτού να πείτε ότι είναι λάθος διαβάστε εδώ...

Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorterγια την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science κόπηκε από την The Health Century λόγω της
τεράστιας ευθύνη της - η παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχει παραδοσιακά ενιχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Αυτός ο τομέας, αυτός που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους.. καταναλωτές.

Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.

Παρακαλώ προωθήστε αυτό το κλιπ (link) σε όλους τους γνωστούς σας που νομίζουν ότι τα εμβόλια είναι "ασφαλή και αποτελεσματικά."

Αξίζει να το δείτε γιατί λέει αναλυτικά τι μας βάζουν στο σώμα μας με τα εμβόλια οι φαρμακοβιομηχανίες!


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 3:21 pm


Ο Ηλίας Ψινάκης «γουστάρει τρελά Δούρου» [εικόνες]


Καλά κάνει ο κ. ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ και δεν έχει κομματικές παρωπίδες.
Για την ΥΓΕΙΗ ανάπτυξη του Μαραθώνα, έχει χρέος να συνεργαστεί με όλους όσους θα εργαστούν για το συμφέρον του τόπου και το ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
Οι πάντες κρίνονται εκ του έργου τους και των αποτελεσμάτων.

Πόπη Σουφλή

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν έχει κομματικές παρωπίδες και δεν δίστασε από την πρώτη στιγμή να δηλώσει ότι «γουστάρει τρελά» τη Ρένα Δούρου... ειδικά τώρα που είναι περιφερειάρχης και θα μοιράζει τα πακέτα ;). 

Ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα έλεγε πάντα για τη νέα περιφερειάρχη Αττικής, ότι «είναι μάγκας» και ότι «ακόμη και αν για κάποιους μπορεί να φαίνεται οξύμωρη αυτή μας η συνύπαρξη, εκείνο που κατάλαβα είναι ότι αυτή η γυναίκα είναι δυναμική και ντόμπρα και θέλει να βοηθήσει πραγματικά και ουσιαστικά την περιοχή μου».

Τα παραπάνω δεν ήταν λόγια της στιγμής. Όχι μόνο έδωσε το παρών στην τελετή ορκωμοσίας της νέου περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, αλλά ήταν και από τους πρώτους που έσπευσε να ανταλλάξει χειραψία με τη Ρένα Δούρου.

Συνοδευόμενη, μάλιστα, από το λαμπερό χαμόγελό του. Και οι δύο πλευρές ελπίζουν ότι ενδεχόμενη μελλοντική συνεργασία μεταξύ δήμου Μαραθώνα και περιφέρειας Αττικής, θα είναι αγαστή και, αναμφίβολα, θα συνοδευθεί από πολλαπλά θετικά σχόλια.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 2:59 pm


ΕΤΣΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ !!!


Όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ήταν και εξακολουθούν να είναι.
Όχι κρεμάλες τους χρειάζονται, αλλά εδώ, πρέπεδι να εφαρμοστεί η .. Σαρία.
Το ίδιο πρέπει να εφαρμοστεί και στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, που μένει ΞΕΔΙΑΔΡΟΠΑ ΣΙΩΠΗΛΗ για το συνεχιζόμενο ΕΓΚΛΗΜΑ!

Πόπη Σουφλή

Το τρελό φαγοπότι του ΙΣΤΑΜΕ, τα χρέη στο ΙΚΑ και η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ΝΙΚΟΥ ΜΟΣΙΑΛΟΥ !!!

ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ : 
 
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ !!! 

Για σειρά ετών το βαθύ ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε πακτωλό χρημάτων μέσω του ιδρύματος ΙΣΤΑΜΕ (και όχι μόνον) και τώρα κανείς δεν ξέρει τίποτα.
Όλοι σφυρίζουν αδιάφορα και καμία υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν προχωρά ως οφείλει σε εξονυχιστικό έλεγχο.
Η είδηση πέρασε στα ψιλά. 
 
Το ΙΚΑ έστειλε εντολή και δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του Ηλία Μόσιαλου για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργαζομένους του ΙΣΤΑΜΕ ύψους περίπου 170.000 ευρώ, αφού ο κ. Μόσιαλος ήταν μέχρι τον Απρίλιο πρόεδρος του περίφημου Πασοκικού Ιδρύματος! 
 
Δημιουργήθηκε μια αρχική σύγχυση, μετά βγήκε μια ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ που έλεγε – ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο κ. Μόσιαλος δεν έχει καμία ευθύνη και όλα μέλι-γάλα.
Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι διότι αν υπάρχει έστω κι ένας σοβαρός δικαστικός λειτουργός που να τιμά τον όρκο του, σήμερα θα έπρεπε το συγκεκριμένο ίδρυμα να έχει γίνει φύλλο και φτερό από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και από τις διωκτικές αρχές.
Θα έπρεπε οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό πόσα χρήματα πήρε το ΙΣΤΑΜΕ από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, ποιος ήταν ο προϋπολογισμός του, πόσους ανθρώπους απασχολούσε και τι μισθούς έπαιρναν.
Το βασικά ερωτήματα που θα έπρεπε να απασχολούν τους πάντες και που τα αρμόδια υπουργεία θα έπρεπε να απαντήσουν είναι τα ακόλουθα:


 -Από πού έπαιρνε λεφτά το ΙΣΤΑΜΕ και τι ακριβώς προσέφερε στην κοινωνία;

Η απάντηση είναι γνωστή. Το ΙΣΤΑΜΕ λειτουργούσε ως ΜΚΟ και έπαιρνε επιδοτήσεις (αγνώστου συνολικού ποσού) από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών και από τα χρήματα που έδινε το κράτος στα κόμματα για θέματα επιμόρφωσης και έρευνας.


-Τι προσέφερε το ΙΣΤΑΜΕ στην κοινωνία; Τίποτα. Εξέδιδε βιβλία, πραγματοποιούσε άχρηστες διαλέξεις περί της οικονομίας και του σοσιαλισμού και λάμβανε χρήματα για ανύπαρκτες δράσεις στο εξωτερικό.

ΠΛΗΡΗΣ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 
Η ιστορία των αμαρτωλών ιδρυμάτων που έχουν τα κόμματα είναι βαθιά πληγή την οποία αρνείται να ανοίξει το πολιτικό σύστημα για δύο λόγους:
-Διότι τα λεφτά που έρρεαν ήταν πολλά.

-Διότι μέσα από αυτά τα πολιτικά παραμάγαζα βολεύονταν – εργασιακά- οι κομματικοί στρατοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το θολό τοπίο που υπάρχει γύρω από τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ συνδέεται άμεσα με τα οικονομικά του περίφημου ΙΣΤΑΜΕ.

Αλήθεια οι εκθέσεις που υποτίθεται ότι έχει ζητήσει ο κ. Βενιζέλος από ορκωτούς λογιστές για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ που είναι;
Δεν έχουν ολοκληρωθεί;

Γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα;
Τους έχει στείλει ο κ. Βενιζέλος στον εισαγγελέα;
Διαβάζοντας την είδηση για την υποτιθέμενη περιπέτεια του κ. Μόσιαλου διαπιστώνουμε δύο πράγματα:

1. Όσοι ήταν μέλη του Δ.Σ. έχουν παραιτηθεί και όλοι αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη για τα οικονομικά του Ινστιτούτου. Αφού λοιπόν μέσα από αυτό το ίδρυμα μελετών πέρασαν ένας σκασμός λεφτά τώρα κανείς δεν ξέρει τίποτα.

2. Ο άνθρωπος που κίνησε τη διαδικασία για κατά του Μόσιαλου είναι ο διοκητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος ο οποίος είναι και κύριος μέτοχος του ΙΣΤΑΜΕ!!!! 
Απίστευτο! 
Επί της ουσίας ο ένας προσπαθεί αν χρεώσει τον άλλον!

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΓΚΡΟΣΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ
 
Δείτε λοιπόν πως όλοι αυτοί οι κύριοι που υπηρέτησαν στο ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ και γυρνούσαν την Ελλάδα δίνοντας διαλέξεις περί σοσιαλισμού και διαφόρων άλλων θεωριών τώρα εξαφανίζονται ως αθώες περιστερές: Παράλληλα με τον κ. Μόσιαλο είχαν δηλώσει παραίτηση και επτά μέλη του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ (μεταξύ των οποίων και ο αδερφός του ΓΑΠ, Νίκος Παπανδρέου), με αποτέλεσμα το όργανο αυτό να μην έχει νόμιμη σύνθεση.
Ενδιαφέρον όμως έχει και η νομική υπόσταση του ΙΣΤΑΜΕ, το οποίο, σύμφωνα με το Καταστατικό του, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο μέτοχο (σε ποσοστό 90%) τον νυν διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. 
 
Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζονται οι Ι. Σουλαδάκης και Ι. Παπαδάτος.

Από τις 7 Απριλίου 2012 που δήλωσε παραίτηση ο κ. Μόσιαλος προσπάθησε με επανειλημμένες επικοινωνίες του ιδίου αλλά και του δικηγόρου του Ι. Νικολαΐδη να απεμπλακεί από τις τυπικές ευθύνες της διοίκησης του ΙΣΤΑΜΕ. 
 
Το θέμα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν απλό. 
 
Μετά την παραίτηση του προηγούμενου ΔΣ δεν ορίστηκε νέο με τις διαδικασίες που προβλέπει το Καταστατικό του ΙΣΤΑΜΕ, παρότι στο μεταξύ άλλαξαν δύο πρόεδροι: ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος έπειτα από ολιγοήμερη θητεία διαγράφηκε για κάποιους μήνες από το ΠαΣοΚ, και ο σημερινός πρόεδρος Χρ. Δερβένης.

Παρά τις αλλαγές αυτές, υπόλογος για το ΙΣΤΑΜΕ ενώπιον της Εφορίας και του ΙΚΑ παραμένει ο κ. Μόσιαλος, εφόσον οι τρεις μέτοχοι της εταιρείας δεν φρόντισαν να ορίσουν άλλο πρόσωπο.
 
Τον Ιούλιο του 2012 ο κ. Μόσιαλος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που δήλωσαν παραίτηση προώθησαν τις σχετικές επιστολές και στον διευθυντή του ΙΣΤΑΜΕ Ι. Κρίκο, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Σπυρόπουλο και τον γενικό διευθυντή του ΠαΣοΚ Νίκο Σαλλαγιάννη. 
 
Δύο εβδομάδες μετά, μη έχοντας καμία αντίδραση, ο κ. Μόσιαλος επικοινώνησε με τον κ. Σπυρόπουλο και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα οριστεί σύντομα νέο διοικητικό συμβούλιο. Τον Ιανουάριο του 2013 απηύθυνε επιστολή ζητώντας από τον κύριο μέτοχο του ΙΣΤΑΜΕ να τον ενημερώσει αν χρειάζεται κάτι περαιτέρω από το διάστημα της θητείας του, δεδομένου ότι πλέον δεν ανήκε στο ΠαΣοΚ και είχε ιδρύσει την Κίνηση Δυναμική Ελλάδα. Ούτε αυτή τη φορά έλαβε απάντηση.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2014, με αφορμή την κλήση του σε απολογία για την υπόθεση εργαζομένης που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τα δεδουλευμένα της, ο κ. Μόσιαλος έστειλε εξώδικο στον κ. Σπυρόπουλο με τη διπλή ιδιότητά του ως εταίρου του ΙΣΤΑΜΕ και ως διοικητή του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ. Με αυτό διαμαρτύρεται για την αδιαφορία που επιδείχθηκε στην υπόθεση της εργαζομένης αλλά ζητεί και να διευκρινιστεί η θέση του και η οποιαδήποτε σχέση του με τη διοίκηση του ΙΣΤΑΜΕ από τον Απρίλιο του 2012. Ούτε η εξώδικη διαμαρτυρία είχε κάποιο αποτέλεσμα. 
 
Στο μεταξύ όμως ο κ. Μόσιαλος προσκαλείτο είτε ως εκπρόσωπος της Δυναμικής Ελλάδας είτε ως καθηγητής της London School of Econimics σε εκδηλώσεις του ΙΣΤΑΜΕ, στο συμπόσιο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠαΣοΚ (3 Σεπτεμβρίου 2013) αλλά και σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για την Υγεία (12 Δεκεμβρίου 2013). 
 
Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος σε επικοινωνία που είχε μαζί του «Το Βήμα της Κυριακής» σημείωσε ότι δεν γνώριζε τα περί δέσμευσης του λογαριασμού του κ. Μόσιαλου επειδή ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία και προσέθεσε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον κ. Σαλλαγιάννη να τακτοποιηθεί η οφειλή σε 120 δόσεις.

Το ΙΣΤΑΜΕ όπως γράψαμε και παραπάνω έβρισκε κονδύλια μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων και των «ερευνητικών» τους κέντρων. Για παράδειγμα, το 1999 είχε λάβει το ποσό των 58.693, ενώ τρία χρόνια αργότερα το νούμερο τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 155.000 ευρώ. 
 
Το ΙΣΤΑΜΕ έλαβε επιχορήγηση από το υπουργείο Εξωτερικών συνολικά 400.000 ευρώ στο διάστημα 2002-2004, όταν ήταν δηλαδή πρωθυπουργός ο κ. Σημίτης και υπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ
 
Με το ταμείο πλέον να είναι μείον και τον Νίκο Παπανδρέου να αποχωρεί τον Φεβρουάριο του 2012 από το διοικητικό συμβούλιο, η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική. 
 
Το θέμα πήρε νέα διάσταση ύστερα από την αποκάλυψη ότι το ινστιτούτο χρωστά αρκετές χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια για τα γραφεία στην οδό Ακαδημίας 4. 
 
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποσταλεί εξώδικο από τον ιδιοκτήτη του οικήματος, το Ιδρυμα Χαροκόπου. 
 
Επειδή όμως η Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει λεφτά να πληρώσει, ο κ. Βενιζέλος... χρέωσε στο κράτος την οφειλή. 
 
Με ποιον τρόπο; Τα πρώην γραφεία του ΙΣΤΑΜΕ επελέγησαν, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση, να χρησιμοποιηθούν ως χώρος φιλοξενίας για την (εξάμηνη) ελληνική προεδρία, όμως με συμβόλαιο ενός έτους και με δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα χρόνο και με μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ!

Το ινστιτούτο πάντως έχει ήδη αλλάξει κτίρια δύο φορές μέσα σε περίπου έναν χρόνο. Αφού έφυγε από την Ακαδημίας, μεταφέρθηκε προσωρινά στην Ιπποκράτους και μετά νοίκιασαν γραφεία σαφώς μικρότερα επί της οδού Λυκαβηττού στο κέντρο της Αθήνας. Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους που έχουν απομείνει, είναι απλήρωτοι ,όπως άλλωστε και οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ.

ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου, το κράτος χρηματοδότησε το (έχον και την ιδιότητα της ΜΚΟ) ΙΣΤΑΜΕ με 413.399 ευρώ για το πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση της Βουλής της Γεωργίας» (!), με υπογραφή του διευθυντή της τότε νεοσύστατης ΥΔΑΣ, Αλεξ Ρόντου. Οι ελεγκτές ζητούν την επιστροφή χρημάτων που δεν δικαιολογούνται από τα παραστατικά...

Η έκθεση ολοκληρώθηκε μέσα στο 2013, γεγονός που αυτόματα εγείρει ερωτήματα για την αξιοποίησή της από την παρούσα πολιτική ηγεσία, δηλαδή τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς τα ευρήματα τέθηκαν σε γνώση της υφισταμένης του υπηρεσίας

Με «χρυσά» κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών χρηματοδοτήθηκε το ΙΣΤΑΜΕ, που -εκτός από ερευνητικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ- είναι και ΜΚΟ! Το 2002, οπότε και τοποθετήθηκε ο εκλεκτός του Γιώργου Παπανδρέου, Αλεξ Ρόντος, στη θέση του διευθυντή της νεοσύστατης τότε ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας), υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της υπηρεσίας αυτής και του ΙΣΤΑΜΕ, για το πρόγραμμα «Αναδιάρθρωση της Βουλής της Γεωργίας» συνολικού προϋπολογισμού 413.399 ευρώ και συμμετοχή της ΥΔΑΣ κατά 75%. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν 18 μήνες, από τις 30/9/2002 μέχρι τις 30/3/2004, έτος κατά το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλ. Ρόντος ανέλαβε χρέη συμβούλου του τότε προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι.

Εμπιστευτική έκθεση ελέγχου εταιρείας ορκωτών ελεγκτών, που έφερε στο φως η Ελευθεροτυπία αποκάλυψε ότι το ΙΣΤΑΜΕ, με βάση τα παραστατικά που προσκόμισε, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα 340.400 από τα 413.399 ευρώ της χρηματοδότησης του προγράμματος. 
 
Επιπλέον, οι ελεγκτές από την εξέταση των φακέλων δεν μπόρεσαν να διαπιστώσουν αν το πρόγραμμα τελικά ολοκληρώθηκε. Κατέληξαν, ως εκ τούτου, ότι η ΜΚΟ πρέπει να επιστρέψει στην ΥΔΑΣ 199.445 ευρώ!
Για όλα τα παραπάνω, ακόμα και αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Και την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών απειλεί να βάλει στη φυλακή τους φουκαριάρηδες που χρωστούν στην εφορία άλλος 2.000 κι άλλος 3.000 ευρώ, η «Ελίτ Εξουσίας» απολαμβάνει μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα ασυλία.

http://diulistirio.blogspot.gr/


Πηγή
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 2:24 pm


Άγγλοι «ψαράδες της στεριάς» στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με αρχαία αγκίστρια «ψάρεψαν» και αρχαία αντικείμενα από την Αμφίπολι...
ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
 
 Γράφει ο Γιώργος Λεκάκης
 
 
ΜΕΡΟΣ 1ο

Στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1912-1913 ευρέθησαν τμήματα ενός επιτάφιου μνημείου (του 4ου αι. π.Χ.), έκτοτε γνωστού ως «Ο λέων της Αμφιπόλεως», που αρχικώς εκτιμήθηκε ότι στολίζει τάφο ή κενοτάφιο του ναυάρχου Λαομέδοντος. Το μνημείο αναστηλώθηκε - όπως είναι σήμερα - επί νεότευκτου βάθρου, το 1936, και συγκολλήθηκε από τον γλύπτη Α. Παναγιωτάκη.

Στην διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ξένοι στρατιώτες (Άγγλοι, Γερμανοί, Βούλγαροι, Τούρκοι) λεηλάτησαν την περιοχή της Αμφιπόλεως. Οχυρωματικά έργα και αναταράξεις εδαφών από οβίδες, κάθε τόσο έφερναν στην επιφάνεια πολλά αρχαία αντικείμενα, και κυρίως αυτά που άστραφταν, δηλ. τα χρυσά, αφανίζονταν... Έτσι πολλοί μέσα στην τούρλα του πολέμου, έκλεψαν πολλά και τα μετάφεραν στις χώρες τους, τα πούλησαν, και στην καλύτερη των περιπτώσεων ευρέθησαν στα μουσεία των χωρών τους. Και κάποιοι ξαναήλθαν, μέσα στην δεκαετία, για να κλέψουν ό,τι δεν μπόρεσαν και είχαν εντοπίσει, με το πρόσχημα της επιστημονικής μελέτης... 

Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν ο δρ. Έρικ Γκάρντνερ, ο οποίος υπηρετούσε στο Royal Army Medical Corps (R.Α.M.C). H μονάδα του ήταν στην δεξιά κοίτη του Στρυμόνος, και αντιμετωπιζε τον βουλγαρικό στρατό, περίπου 50 χλμ. Α.-ΒΑ. της Θεσσαλονίκης. (Η κοίτη του ποταμού τότε ήταν πολύ διαφορετική απ' ό,τι είναι σήμερα).

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά: Μετά την καταστροφική απόπειρα των Άγγλων ιμπεριαλιστών να κυριεύσουν την Κωνσταντινούπολη, δια μέσου της χερσονήσου Καλλιπόλεως, όσα στρατεύματα απέμειναν επέστρεψαν στην Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 1915. Έτσι εισήλθε η Βρετανία στο πολεμικό θέατρο των Βαλκανίων. Και βρετανικά στρατεύματα αντιμετώπισαν, στην κοιλάδα του Στρυμόνος, τον γερμανικό και τον βουλγαρικό στρατό, οι οποίοι είχαν σπεύσει για να βοηθήσουν τους Τούρκους συμμάχους τους. 
 
Η πρώτη γραμμή των Βρετανών οχυρώθηκε στους... αρχαίους μακεδονικούς τύμβους του 400 π.Χ., που ήταν γι' αυτούς μια πρώτης τάξεως οχυρωματική γραμμή, έτοιμη και ισχυρή! 
 
Σε μια ανταλλαγή πυρών, στην Αμφίπολι, μια οβίδα έσκασε πάνω σε έναν αρχαίο τύμβο, ηλικίας άνω των 2.000 ετών! 
 
Με την πτώση της οβίδας, έσπασε ο τύμβος, και ο Γκάρντνερ μαζί με Βρετανούς αξιωματικούς, βρήκαν μέσα σε αυτόν τα οστά ενός αρχαίου άνδρα, υπολόγισαν του 200 π.Χ., ο οποίος κρατούσε στα χέρια του μπρούτζινα αγκίστρια ψαρέματος. (Αυτά στην σύγχρονη εποχή, διαβαθμίζονται ως αγκίστρια από νο 11 έως 4). 
 
Ήταν αγκαθωτά και το τέλος των κορμών τους ήταν πεπλατυσμένο (σαν άγκιστρα-φτυάρια) με τις κοφτερές γραμμές στο στέλεχος κάτω από τα πεπλατυσμένα άκρα, για να κρατήσουν το θύμα με μεγαλύτερη ασφάλεια. 
 
Αυτή ήταν η σωτηρία τους! Διότι ο βρετανικός στρατός έπασχε έλλειψη πρωτεϊνών, δεδομένου ότι τα αλιευτικά τους σύνεργα είχαν χαθεί κατά την οπισθοχώρησή τους! 
 
Τα αρχαία αγκίστρια μοιράσθηκαν στους αξιωματικούς και με αυτά ψάρεψαν κυπρίνους (κάποιους βάρους έως 7-8 κιλών)!!! Έτσι τα αρχαία μακεδονικά αγκίστρια έσωσαν τον βρετανικό στρατό! Ένα απ' αυτά τα «σωτήρια» αρχαία αγκρίστρια έφθασε στην Αγγλία και λέγεται ότι δωρήθηκε στο Imperial War Museum του South Kensington (στο Λονδίνο) τον τομέα της R.Α.M.C. 
 
Αλλά ο υπεύθυνος του μουσείου, P. Cornish, το 1995, δήλωσε πως δεν το έχει εντοπίσει στην συλλογή του! 
 
Διότι, δικαιολόγησε, το μουσείο μετακόμισε το 1935 και χάθηκαν αρχεία και εκθέματα!.. (Πηγές: L.G.K. Cameron "Rod, pole & perch", εκδ. M. Hopkinson, Λονδίνο, 1928. Και άρθρο του Fr. Buller, με τίτλο "The Macedonian fly", στο "The American Fly Fisher", περ. του Amer. Museum of Fly Fisher, τ. 22.4, 1996).

Και αντί να τιμήσουν και να εκτιμήσουν την σωτηρία τους οι Βρετανοί, από τα αρχαία σύνεργα των Μακεδόνων ψαράδων, επιδόθηκαν σε ένα ακόμη επαίσχυντο έργο: Έκλεψαν και άλλα αντικείμενα απ' αυτούς τους τάφους της Αμφιπόλεως. Και φαίνεται πως ο δρ. Έ. Γκάρντνερ δεν βρήκε μόνον αγκίστρια. Αλλά «ψάρεψε» και άλλα αρχαία αντικείμενα, πολύ πιο πολύτιμα...Αύριο αναλυτική αναφορά στην συλλογή αυτή.
 
 

ΜΕΡΟΣ 2οΚι αυτό γιατί ο βιογράφος του Έ. Γκάρντνερ «εδώρισε» το 1920 - 36 χρόνια πριν αρχίσουν οι επίσημες ανασκαφές στην Αμφίπολι! - στο... Βρετανικό Μουσείο, κάποια αρχαία αντικείμενα από την Αμφίπολι, που κατείχε (πώς; από πού; με ποια νόμιμα παραστατικά άραγε;), γενόμενος ο ίδιος αρχαιοκάπηλος και το Μουσείο κλεπταποδόχος.
Τα ευρήματα αυτά είναι:

➔ ένα χρυσό επιστόμιο (μήκους 6,5 εκατ., πάλι του 6ου αι. π.Χ.), διακεκομμένο με έκτυπη διακόσμηση - αρ. 1918,0415.5.
➔ ένα ασημένιο πλακίδιο (μήκους 6,5 εκατ.), με διακεκομμένη έκτυπη διακόσμηση, επίσης του 6ου αι. π.Χ. - αρ. 1918,0415.6.
➔  ένα ορειχάλκινο δακτυλίδι (επίσης του 6ου π.Χ.), διαμέτρου 2 εκατ. Μια σπείρα το ένα άκρο της οποίας καταλήγει σε ένα ελικοειδές τμήμα, το δε άλλο εχάθη... - αρ. 1918,0415.3.
➔ μια ορειχάλκινη καρφίτσα, του 6ου αι. π.Χ., μήκους 11,5 εκατ., προερχόμενη μάλλον από κάποιο εργαστήρι των Βαλκανίων [1] - αρ. 1918,0415.4.
➔ ένα κεραμικό αγγείο (βάζο) του 6ου αι. π.Χ. ύψους 53,34 εκατ. - αρ. 1918,0415.1
➔ ένα μελαμβαφές κεραμικό κύπελλο (του 6ου αι. π.Χ.), διαμέτρου 12 εκατ. ζωγραφισμένο με τελείες, κάτω από τον ώμο, προερχόμενο όμως από εργαστήρι της Λακωνίας - αρ. 1918,0415.2.
➔ Και ίσως και ένα μαχαίρι (μήκους 18 εκατ.). Είναι σιδερένιο και σώζεται σε δυο κομμάτια - αρ. 1920,1122.2. Το μουσείο σημειώνει ότι ίσως είναι προϊόν της ανασκαφής της British Salonika Force!.. Ποια είναι αυτή; Από πού κι ως πού έκανε ανασκαφές στην Αμφίπολη; Με ποια άδεια;
Ακόμη, από την «ξεπουπουλιασμένη» Αμφίπολι, και πριν φθάσουν σε αυτήν οι αρχαιολόγοι μας, κάποια Hutton επώλησε το 1899 στο Βρετανικό Μουσείο πήλινο ειδώλιο (11,5 εκατ.) του Άττυος να παίζει σύριγγα με πόδια σταυρωτά. Ο Άττυς κάθεται επί βράχου, φορά φρυγικό πίλο, με αιχμηρά κατσαρά και μακρά πτερύγια, και έναν κοντομάνικο χιτώνα, ζωσμένο πάνω από το απόπτυγμα. Ο μανδύας του απλώνεται κάτω από τον βράχο. Πιθανώς φορά και μπότες! Το κεφάλι του έχει βυθισθεί στο στήθος του! Ακουμπά στον βράχο με το αριστερό του πόδι. Εκεί και το ραβδί του βοσκού, με γυριστό τέλος. Φιλοτεχνημένο από κοκκινο-καφέ χονδροπηλό, με μια μεγάλη μίκα. Φέρει διακόσμηση από λευκό επίχρισμα. Ανάγεται στην ελληνιστική περίοδο - αρ. 1899,0201.1.

Φαίνεται πως αυτή η τερακότα... άρεσε πολύ στο Μουσείο, το οποίο «αγόρασε» (!) άλλες δυό, από Έλληνα αυτήν την φορά: Κάποιος Μιχάλης Ρίτσος «επώλησε» το 1907 στο Βρετανικό Μουσείο πήλινο ειδώλιο (17,3 εκατ.) του Άττυος, καθισμένου επί βράχου, με το δεξί του χέρι να κρατά μια σύριγγα, ακριβώς κάτω από το πηγούνι του, και το αριστερό του χέρι να ακουμπά στον μηρό του. 
Φορά έναν φρυγικό πίλο, με αιχμηρά κατσαρά και μακριά πτερύγια, κοντομάνικο χιτώνα και μανδύα. Φτιαγμένο από ανοικτό καστανό πηλό (με μίκα), λευκό επίχρισμα. Έχει τριανταφυλλί χρώμα στο ιμάτιο, και κόκκινο στο δεξί χέρι. Ανάγεται στην ελληνιστική περίοδο - αρ. 1907,1024.1.
Ο ίδιος αναφέρεται ως «πωλητής», το 1909, και ενός άλλου πήλινου ειδωλίου (13 εκατ.), πάλι με τον νεαρό ερωτευμένο Άττυ αναπαυόμενο, να κοιμάται πάνω σε έναν βράχο, και να στηρίζει το κεφάλι του στο αριστερό του χέρι, και τον αριστερό αγκώνα του πάνω σε βράχο, ενώ στο δεξί του χέρι κρατά μια σύριγγα-αυλό του Πανός! Τα μάτια του τα έχει κλειστά. Φορά ρούχο με περίτεχνες και πολύπλοκες πτυχώσεις, και ο μανδύας του κρέμεται. Είναι καμωμένο από χονδρό πηλό, πορτοκαλί (με μίκα) και λευκό επίχρισμα. Ανάγεται κι αυτό στην ελληνιστική περίοδο - αρ. 1909,0411.2. 
 
Σημειώνεται πως η φρυγική λατρεία του Άττυος ήταν ευρύτατα διαδεδομένη στην Αμφίπολι (και σ' όλη την Β. Ελλάδα), όπως είπα, και παρόμοιες τερακότες έχουν βρεθεί πολλές στην περιοχή, με διάφορα θέματα. Παραστάσεις του καθιστού Άττυος είναι πολύ κοινές στην Μακεδονία και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδος. 
 
Η ακριβής χρονολόγηση είναι δύσκολη. Ωστόσο, παρά τον θρησκευτικό συντηρητισμό που ακολούθησε με την επιβολή του χριστιανισμού, ο τύπος αυτός του νεαρού ερωτευμένου, που πέθανε από την αγάπη του για μια θεά, με διάφορες παραλλαγές, είχε μια πολύ μακρά ζωή. Πρόσφατες ανασκαφές στο ΒΔ. τμήμα της Αμφιπόλεως απεκάλυψαν ένα ιερό του Άττυος, με παρόμοια εικόνα. Μαζί βρέθηκαν κέρματα του 2ου και του 1ου αι. π.Χ. - άρα η λατρεία του ήταν ισχυρή και στην ύστερη ελληνιστική περίοδο.

Το επόμενο «απόκτημα» του Βρετανικού Μουσείου, από την Αμφίπολι, ήλθε, το 1920. Και όχι μέσω διακρατικών αρχαιολογικών συμφωνιών, αλλά μέσω Sotheby's (7.12.1920) και Spink & Son Ltd. Αυτή η εταιρεία επώλησε δυο ζευγάρια αρχαίων χρυσών ενωτίων (ύψους 3,7 εκατ., βάρους 4 γραμμ., του 400-350 π.Χ.), ευρεθέντα στην Αμφίπολι! Το κάθε ένα έχει την μορφή ανεστραμμένης πυραμίδας! 
 
Στην κορυφή του μετώπου της πυραμίδας είναι ένα φύλλο ανθέμιου, με σπειροειδή γλυφά φύλλα, και σε κάθε γωνιά ένας σωρός από τέσσερα δημητριακά! Το ανώτερο τμήμα της πυραμίδας είναι διακεκοσμημένο με ένα διάζωμα από σπείρες κατά ζεύγη, και πάνω και κάτω έχει ένα σπιράλ με γλυφές και απλό σύρμα. Κάτω από αυτό, είναι δύο επίπεδα με 4 σφαίρες με κόκκους στα διάκενα και μια κάθετη λωρίδα μεταξύ των ζευγών των σφαιρών. Η βάση έχει σχήμα κώνου είναι κατασκευασμένη από ένα πηνίο από σύρμα. Τερματίζει σε δύο μικρές υδρόγειες σφαίρες που χωρίζονται από τρεις κόκκους. 
 
Το άγκιστρο καταλήγει στο μέτωπο με το κεφάλι ενός φιδιού! Εάν όλο αυτό δεν είναι μια γραπτή απόκρυφη μαρτυρία, τότε τι είναι; - αρ. 1920,1221.5 και 1920,1221.6. Η βασική μορφή αυτών των ενωτίων έχει μια μακρά ιστορία, πιθανότατα από τις αρχές του 6ου π.Χ. αι. και συνεχίζεται έως και την ελληνιστική περίοδο. 
 
Πολλά τέτοια, αλλά απλά χάλκινα, έχουν βρεθεί στους Λουσούς, την Ολυμπία και την Όλυνθο.[2] Ένα ζευγάρι παρόμοια χρυσά σκουλαρίκια από την Αμφίπολη αναφέρθηκε και στην (παράνομη) αγορά της Γενεύης[3]...

Ακόμη, το Μουσείο αυτό έχει περίπου 850 (!) νομίσματα από την Αμφίπολι, ενώ άλλα 9 έχει το Μουσείο Getty, κλπ.[4]
Ανάμεσα στα άλλα ύποπτα ευρήματα από την Αμφίπολι, που έχει το Βρετανικό Μουσείο, είναι και ένα ορθογώνιο πλακίδιο (5,08 Χ 2,54 εκατ.), με άγνωστο κείμενο των γνωστικών, του 2ου-3ου αι. μ.Χ. 
 
Πρόκειται για μια λεπτή πλάκα χρυσού, με δέκα γραμμές-επιγραφή, κείμενο των γνωστικών, η οποία επειδή έχει υποστεί ζημιά σε μερικά μέρη, ίσως κατά την λαθρομεταφορά της, είναι δύσκολο να την διαβάσει κανείς και να δει τι λέει! Αυτήν την αγόρασε το Μουσείο από τον Peter Crosbie το 1867! - αρ. 1867,0807.1. 
 
Αυτό μας αποκαλύπτει και μια άλλη - άγνωστη έως τώρα - πτυχή της ιστορίας της πόλεως, πως έγινε και κρύπτη των κειμένων των κυνηγημένων γνωστικών... 
 
Η Ιστορία της Αμφιπόλεως, δεν έχει γραφεί ακόμη...
 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
[1] βλ. R. Vasic «Συμβολή στις διπλές βελόνες των Βαλκανίων», στην «Εφημερίδα της Προϊστορίας», τ. 57, σελ. 220-257, 1982.
[2] βλ. Sotheby' s, 7.12.1920. Higgins GRJ2, pl. 25f. Hadaczek, σελ. 27-31. Williams και Ogden, 1994.
[3] βλ. Geneva market: Habsburg, Feldman, 14.5.1990, αρ. 266.
[4] Για τα νομίσματα της Αρχαίας Αμφίπολης, βλ. ομώνυμο έργο του Γ. Καφταντζή, 1989. Και Leake "Num. Hell.". Αλλά και το βιβλίο του Αστ. Τσίτσιφου (υπό έκδοσιν).

Πηγή

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 1:31 pm


Δεν έχει ξαναγίνει: Με το άστρο του Δαυίδ στο πέτο ορκίστηκε ο Μπουτάρης!


Αυτό το γλειώδες πολιτικό υποκείμενο, πώς το ψηφίσατε, ωρέ καρντάσια;

Πόπη Σουφλή


Δεν έχει ξαναγίνει: Με το άστρο του Δαυίδ στο πέτο ορκίστηκε ο Μπουτάρης!
Το άστρο του Δαυίδ καρφίτσωσε στο πουκάμισό του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, σε «πεδίο μάχης»
μεταξύ αντιφασιστών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής μετατράπηκε η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Από τη μία πλευρά βρεθήκαν παρατεταγμένα μέλη του ΚΕΕΡΦΑ και από την άλλη υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και αντάλλαξαν συνθήματα και ύβρεις.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 1:00 pm


Δείτε τι περιμένει την Ευρώπη και την Ελλάδα αν δεν απελαθούν οι παράνομοι… (βιντεο)

Δείτε τι περιμένει την Ευρώπη και την Ελλάδα αν δεν απελαθούν οι παράνομοι… 
Το κατωτέρω βίντεο αφιερώνεται στον «εκπρόσωπο» του Αρχιεπισκόπου Αθηνών που είπε το απίθανο, όσον αφορά το κείμενο μας για το τέμενος: «δεν καταλαβαίνω πώς είναι δυνατόν να συνυπογράφω ως Έλληνας κατά των Μουσουλμάνων !!!!!!!!!!!!!!!!!!»

Δείτε στο κατωτέρω βίντεο τι περιμένει την Ευρώπη….
και την, μουσουλμανική αν δεν απελαθούν οι παράνομοι, Ελλάδα.


THIS IS THE MOST FRIGHTENING VIDEO ABOUT SHARIA I HAVE EVER WATCHED.
WE SHOULD ALL «OPEN OUR EYES»!!!
Belgistan ? Sharia Showdown Looms in BrusselsΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 12:43 pm


Το Χρέος

 

multiple-paths

Θέλεις τα αυτιά να σου χαϊδέψω ή προτιμάς τα λόγια να σου κάψουν τη λογική;

Είναι το Χρέος άνθρωπε σου λέω!
Το Χρέος που έχεις σα γονιός, να πεις στο παιδί σου τα πρέποντα και να το αφήσεις να τραβήξει μετά κατά πως νομίζει. 
Το Χρέος που έχεις σαν αγαπητικός να δώσεις το μέρισμα της καρδιάς σου σε μια φλόγα που ίσως είναι να σε κάψει. 
Το Χρέος που έχεις σαν άνθρωπος να περάσεις από το καμίνι που σφυρηλατεί ψυχές και μετά να ανοίξεις τις πόρτες της ψυχής σου στους σταυρωτές σου.

Είναι το Χρέος άνθρωπε για τη ζωή που σου έχει χαριστεί.
Να πάρεις φόρα από τον πάτο για να πιάσεις το αστέρι σου. Ίσως στο δρόμο να πέσεις, αλλά αν το Χρέος το έχεις εκπληρώσει ορθά, τότε έχεις σηκώσει την ανθρωπότητα από τον πάτο μέχρι του σημείου που έπεσες. Βήμα μεγάλο είναι αυτό!

Είναι το Χρέος άνθρωπε για το δρόμο της δημιουργίας. Πριν να γίνεις ατσάλι, πρέπει να σε καψαλίσουν οι φωτιές της κόλασης και να σβήσεις στα νερά της αλήθειας. 


Άλλο δρόμο δεν έχει. 

Ο δρόμος της μαλθακότητας, δεν διαρκεί πολύ. 
Θα βρεις εκεί τον εαυτό σου αν μείνεις πολύ και δεν θα σου αρέσει καθόλου αυτό που θα σου σούρει.Δημήτρης Νομικός συγγραφέαςΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 12:35 pm


εμπιστευθείτε την... (βιντεο)

Ένα καράβι το ταξείδι της ζωής με λιμάνια... άλλοι κατεβαίνουν κι άλλοι ανεβαίνουν και γίνονται νέοι συνταξιδιώτες... συνταξιδιώτες της καρδιάς, της ψυχής, της ζωής μας, για λίγο ή για πολύ...

Κάποιοι διάλεξαν να κατέβουν σε κάποιο λιμάνι και να χαθούν από τη ζωή μας...
Κι εμείς, τους αφήσαμε να φύγουν... είναι κι αυτός ο εγωισμός που μπήκε σαν θολό σύννεφο και δεν μας άφησε να εκφράσουμε συναισθήματα... 

Αχ αυτός ο εγωισμός... άλλοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τον ξεράσουν από μέσα τους, κι άλλοι γατζώθηκαν απ' αυτόν, για να κρύψουν τις ανασφάλειές τους..

Η ζωή είναι τόσο μικρή... μην την αφήσουμε να χαθεί... μην την αφήσουμε στα νύχια του εγωισμού...

Διεκδικείστε αυτούς που λείπουν από τη ζωή σας... προστατέψτε τα συναισθήματά σας κι όχι τον εγωισμό σας... τροφοδοτείστε την ψυχή σας με αγάπη και όχι το "εγώ" σας με τις ανασφάλειές σας.. εκφραστείτε αυθόρμητα και με ειλικρίνεια.. 

Μην αφεθείτε στους ψεύτικους ανεμόμυλους και στους λαβύρινθους του μυαλού...
Μόνο η καρδιά ξέρει τις απαντήσεις...
Εμπιστευθείτε την...

Καλημέρα

Πόπη
Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 12:22 pm


για να μην μου την πάρει η ζωή... (βιντεο)
Από παιδί με μάγευαν η μουσική και τα λόγια των τραγουδιών...ένας κόσμος μαγικός, που με καλούσε να ταξειδέψω μαζί του... μ΄άρεσε να ψάχνω μέσα απ' αυτές να βρω νοήματα κι αλήθειες... όλα αυτά τα τα απλά, που κρύβονταν πίσω από μυστικά και αδιέξοδα της ψυχής... γιατί η αλήθεια, είναι απλή... πολύ απλή... σαν την ψυχή... την παιδική ψυχή... αυτή που χάσαμε μεγαλώνοντας...

Μεγάλωσα... μα εκείνη την ψυχή των παιδικών μου χρόνων, δεν θέλησα ποτέ να την χάσω... την κρατούσα σφιχτά στις χούφτες μου, για να μην μου την πάρει η ζωή...

Καληνύχτα

Πόπη


Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 3:18 am


Που να δείτε πως έχουν αυξηθεί οι αγορές AK-471990 στην Ελλάδα... ενόψει κατασχέσεων και τι θα δουν τα μάτια τους!


 Εμένα, ποιός θα μου κάνει ένα τέτοιο δώρο.... και εκμάθηση της χρήσης του;;;;

Πόπη ΣουφλήΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 2:41 am


Εκει ειναι η αληθεια.

Σκουληκια με μητρες στα κεφάλια και χρυσοποικιλτα άμφια ριγμενα στους ώμους να θησαυρίζουν εις βάρος των πιστών τού Ιησού!!!!


Η κοσμικη εξουσια σε όλη της την ματαιοδοξία να ξεπερνά σε μέγεθος ακόμη και των λαϊκων που γινονται βασιλεις, πρόεδροι κρατων και πρωθυπουργοί.


Αχρηστα ρεμάλια,

παιδοβιαστες στην πλειοψηφία τους και κατά κανόνα κίναιδοι, εγκληματιες ψυχων και σωμάτων που περιφέρουν το σαρκίο τους χωρίς ντροπη ή τυψεις και ειρωνευονται όποιον τολμησει να τους ελέγξει. 

Οι ναοι ειναι οι επιχειρησεις τους και οι πιστοι οι ειλωτες που τους υπηρετούν.

 Με λιμουζινες, ορντινατσες και εξοχικα σπιτια που θα ζηλευαν πολλοι πλουσιοι.

Κλειστε τα αυτια σας στα λογια τους και αγκαλιάστε οσα ειπε ο Χριστος. 


Εκει ειναι η αληθεια.  Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (βιντεο)":


Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 2:37 am


ΛΕΥΚΩΣΙΑ: ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μαζική κοινωνική κινητοποίηση «αντίδρασης και αντίστασης» ενάντια στις εκποιήσεις, πραγματοποίησε την Τετάρτη (27/8) ηΠλατφόρμα «Η κοινωνία αντιδρά και διεκδικεί», η οποία αντιτίθεται στην ψήφιση του νομοσχεδίου για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πάσης φύσεως ακινήτων, όσων αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς τις τράπεζες. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 το απόγευμα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με τη συμμετοχή χιλιάδωνΚυπρίων πολιτών.

ΚΑΝ'ΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Πολιτικοί παρατηρητές από τη Λευκωσία τόνιζαν στην Iskra ότι αν αυτό το μνημονιακό νομ/διο ψηφισθεί τότε χιλιάδες νοικοκυριά στην Κύπρο μπορεί γρήγορα να βρεθούν στο δρόμο χωρίς την πρώτη κατοικίατους, την επαγγελματική τους στέγη ή και την αγροτική τους γη.
Οικονομικοί κύκλοι στην Αθήνα τόνιζαν ότι,μετά από επιμονή της τρόικας, επίκειται και στην Ελλάδα, όπως και στην Κύπρο, ανάλογη ρύθμιση, που θα αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, προστασία που ισχύει μέχρι 31/12/15.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σίγουρα, μετά τη δήμευση των ακινήτων με τον ΕΝΦΙΑ, θα ακολουθήσει και μαζικό ξεσπίτωμα των ελληνικών νοικοκυριών.
Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν την άμεση ανάγκη να ακολουθήσουν οι έλληνες πολίτες το παράδειγμα τωνΚυπρίων και να βγουν μαζικά στο δρόμο ενάντια στον ΕΝΦΙΑ, για την προστασία των ακινήτων τους, ιδιαίτερα της πρώτης κατοικίας τους.
Κάποτε ο ελληνικός λαός έδινε το παράδειγμα στους Κυπρίους με τις κινητοποιήσεις του. Τώρα πρέπει να συμβεί το αντίστροφο.
Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι οργανώσεις που συμμετέχουν στην Πλατφόρμα,είναι ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, Κίνηση Κατά των Εκποιήσεων, ΠΟΑΣ, ΠΟΒΕΚ, ΕΚΑ, Νέα Αγροτική, ΠΟΠ, ΠΟΠΟ, ΠΟΦΕΝ, ΠΣΕΜ, ΕΚΥΣΥ, Κίνηση κατά των Ιδιωτικοποιήσεων, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης και Κίνηση Πολιτισμού.
«Σαν Πλατφόρμα κοινωνικών κινημάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων υπερασπιζόμαστε δυναμικά και μαχητικά την πρώτη κατοικία και την επαγγελματική στέγη των μισθοσυντήρητων, ανέργων, μικρομεσαίων βιοπαλαιστών και αγροτών μας», αναφέρει η σχετική διακήρυξη.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη, η οποία θα αποτελέσει και πρόταση ψηφίσματος, με το ισοπεδωτικόνομοσχέδιο που προτείνει η Κυβέρνηση για εκποίηση περιουσιών, οι Κύπριοι πολίτες απειλούνται για πρώτη φορά μετά το 1974, να χάσουν τα σπίτια, την επαγγελματική στέγη και την καλλιεργήσιμη γη, πληρώνοντας νέο αναίτιο βαρύ τίμημα για την κρίση.
«Είναι τραγικό αυτοί που έχουν χάσει τη δουλειά τους, αυτοί των οποίων έχουν μειωθεί δραστικά τα εισοδήματα, αυτοί που αναγκάζονται να προσφεύγουν στα κοινωνικά παντοπωλεία, να απειλούνται τώρα να μείνουν και άστεγοι», σημείωσε ο κ. Βλάχος, προσθέτοντας ότι «η κρίση είναι αποτέλεσμα της απληστίας με την οποία τα τραπεζικά 'σαΐνια' διαχειρίστηκαν τις καταθέσεις του κόσμου σε ένα παιγνίδι διεθνούς κερδοσκοπίας, ανεξέλεγκτων δανείων που έδιναν στους ημέτερους χωρίς έλεγχο και χωρίςδιασφαλίσεις, αμύθητων μπόνους και απίστευτης κακοδιαχείρισης».
«Αντί μέτρων που να τιμωρούν τους υπαίτιους της κρίσης και να προστατεύουν τους δεκάδες χιλιάδεςπολίτες που έχουν βρεθεί εκτεθειμένοι στις τράπεζες, παρακολουθούμε την προώθηση ενός νέου νόμουπου απειλεί τα σπίτια και την επαγγελματική στέγη της πλατιάς μάζας των συμπατριωτών μας με συνοπτικές διαδικασίες εκποιήσεων. Αυτή η πολιτική είναι κοινωνικά εγκληματική και οικονομικά αδιέξοδη και καταστροφική και δεν μπορεί να συνεισφέρει στην κοινωνική συνοχή και στη πολυδιαφημιζόμενηεπανεκκίνηση της οικονομίας», προστίθεται στη διακήρυξη.
Η Πλατφόρμα καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και όλα τα οργανωμένα σύνολα και τους πολίτες σε μαζική μαχητική κινητοποίηση «για να αντιδράσουμε σε ένα ισοπεδωτικό νομοσχέδιο, να υπερασπιστούμε την οικογενειακή και επαγγελματική μας στέγη και την κοινωνική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας», όπως αναφέρει.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 2:32 am


الصحفي أحمد الزيتونيه ممنوع لأصحاب القلوب الضعيفة احد جرائم الاحتلال الاسرائيلي بغزة خلال العدوان الأخير بتمني مشاركة الفيديو وايصالة لأكبر عدد من الناس لتصل الحقيقة Μόνον θάνατος αξίζει στα σιωνιστικά γουρούνια! Βίντεο ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ!
Δείτε το βίντεο με δική σας ευθύνη... 
Προσωπικά, δεν άντεξα να το δω...

Δεν υπάρχουν λέξεις για να αποδώσουν το μέγεθος της διεστραμμένης ψυχής των Ισραηλιτών (Σιωνιστών) και των δεινών που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι από αυτούς.

Επιβεβαιώνει όμως αυτό που πλέον πολλοί επιθυμούν: Την πλήρη εξαφάνιση από προσώπου γης, αυτού του μορφώματος που λέγονται ΕΒΡΑΙΟΙ!

Πόπη Σουφλή

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 2:05 am


ΠΟΥΤΙΝ: Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ!Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη τύπου ενώπιον δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και Σκοπιανοί- αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στην ελληνικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η δήλωσή του αυτή

προβλήθηκε εκτενώς από τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Συγκρίνοντας την τότε κατάσταση με τη σημερινή της πατρίδας μας: 

"Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Αλέξανδρος ο Μακεδών κατέκτησε την Περσία και συνέχισε. Τώρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν"...Δείτε το βίντεο ...

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 1:31 am


Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (βιντεο)


Δείτε στο τέλος της ανάρτησης, ένα πόλύ σημαντικό βίντοε για την αλήθεια για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.. Ιδρύθηκε το 1948, προκειμένου να προωθήσει την Πανθρησκεία!
Δυστυχώς Αρχιεπίσκοποι και Μητροπολίτες συμμετείχαν και συμμετέχουν σ' αυτό... θέτοντας την Ορθοδοξία σε τεράστιο κίνδυνο...
Μην αναρωτιέστε γιατί ηο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποδέχεται το Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο.
Όλα μέσα στο σχέδιο του Σιωνισμού είναι... και οι ηγέτες της εκκλησίας, τον υπηρετούν και με το παραπάνω...

Πόπη Σουφλή


 


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (Αγγλ. World Council of Churches, συντομογρ. ΠΣΕ) είναι μια οικουμενική χριστιανική οργάνωση, της οποίας σκοπός είναι η προώθηση της χριστιανικής ενότητας. 

Αποτελεί κοινωνία 340 εκκλησιών, από τις οποίες οι 157 είναι μέλη του, και αντιπροσωπεύει πάνω από 550 εκατομμύρια Χριστιανούς, σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ιδρύθηκε τις 23 Αυγούστου 1948, και στα ιδρυτικά μέλη του συμπεριλαμβάνονταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, η Εκκλησία της Ελλάδος και η Εκκλησία της Κύπρου

Σήμερα συγκεντρώνει
τις περισσότερες Ορθόδοξες, και έναν αριθμό Προτεσταντικών εκκλησιών, όπως την Αγγλικανική Εκκλησία, πολλές Λουθηρανικές, Μεθοδικές και Μεταρυθμισμένες, και μερικές Βαπτιστικές και Πεντηκοστιανές εκκλησίες. 

Επίσης συμμετέχουν Παλαιοκαθολικές, καθώς και ένα ευρύ φάσμα ενωμένων και ανεξάρτητων εκκλησιών. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, αν και δεν είναι εκκλησία-μέλος, συνεργάζεται στενά με το ΠΣΕ, στο οποίο αποστέλλει παρατηρητές και εκπροσώπους.

 Από την Ελλάδα, εκτός από την Εκκλησία της Ελλάδος, στο ΠΣΕ συμμετέχει και η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία.

Το ανώτατο διοικητικό σώμα του Συμβουλίου είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία συνέρχεται ανά μερικά χρόνια. Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου είναι από το 2010 ο Όλαβ Φίξε Τβάιτ, από την Εκκλησία της Νορβηγίας η οποία συγκαταλέγεται στις Λουθηρανικές εκκλησίες.

Η θέση της Εκκλησία της Ελλάδος

Πενήντα δύο χρόνια μετά την ίδρυση του, τον Ιούνιο του 2006, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψη Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας στην έδρα του ΠΣΕ στη Γενεύη. Αν και η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΣΕ, ένας μεγάλος αριθμός αρχιερέων, κληρικών και λαϊκών αντιτίθενται δημόσια στην συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Από την άλλη πλευρά, σε όλη τη διάρκεια των δεκαετιών του 1950, 1960 και 1970 εξέχοντες Ορθόδοξοι θεολόγοι και νομικοί όπως ο Σάββας Αγουρίδης, ο Αμίλκας Αλιβιζάτος, ο Βασίλειος Βέλλας, ο Βασίλειος Ιωαννίδης, Ιωάννης Καλογήρου, ο Ιωάννης Καρμίρης, ο Γεράσιμος Κονιδάρης, ο Παναγιώτης Μπρατσιώτης, ο Δημήτρης Μωραΐτης, ο Νίκος Νησιώτης, ο Μάρκος Σιώτης και ο Παναγιώτης Τρεμπέλας αλλά και κληρικοί όπως ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος, ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης και ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος.

Πολλοί από τους κληρικούς και τους θεολόγους που συμμετείχαν στο Π.Σ.Ε. έχουν κατηγορηθεί ως «δυτικίζοντες» ή «αιρετικοί», μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Νησιώτης, ο οποίος έπειτα από σημαντική εισήγησή που παρουσίασε το 1961 ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης στο Νέο Δελχί, έγινε αντικείμενο επίθεσης από υπέρμαχους της παράδοσης και του αφαιρέθηκε το χρίσμα του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Μολαταύτα, ο Νησιώτης συνέχισε το έργο του αναφορικά με τον διάλογο μεταξύ των Εκκλησιών και το 2006 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος —ως κίνηση αποκατάστασής του— ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση υποτροφίας στο όνομα του Νίκου Νησιώτη για νέους θεολόγους στο Οικουμενικό Ινστιτούτο του Μποσέ της Ελβετίας, χρηματοδοτούμενη από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Η πρώτη κρίση ανάμεσα στο Π.Σ.Ε. και στην Εκκλησία της Ελλάδος προέκυψε το 1968,όταν η ολομέλεια του Συμβουλίου σε απόφαση του πήρε θέση κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση τού τότε Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος έκανε λόγο για υπέρβαση του ρόλου των Εκκλησιών. Το πρόβλημα ξεπεράστηκε γρήγορα καθώς ο ίδιος ο Ιερώνυμος Κοτσώνης, όντας καθηγητής Πανεπιστημίου, συμμετείχε στο Συμβούλιο και αναγνώρισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος όφειλε να συμμετέχει στον παγκόσμιο διάλογο των διαφορετικών χριστιανικών εκκλησιών.

Κατά τα επόμενα χρόνια όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες εντάχθηκαν στο ΠΣΕ, ενώ ορισμένες από αυτές αποχώρησαν στην συνέχεια. Ορισμένες άλλες απείλησαν με αποχώρηση, ανάμεσα στις οποίες και η Εκκλησία της Ελλάδος, εκπρόσωποι της οποίας, τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, εξέφραζαν την έντονη αντίθεσή τους προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ θεωρούσε μάλιστα ότι τέτοιου είδους οργανισμοί δεν προσέφεραν στην Εκκλησία, η εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος δόθηκε σε καθηγητές της Θεολογικών Σχολών και σε ιεράρχες που παρακολουθουσάν τα κινήματα διαλόγου και διανόησης παγκόσμια.

Σημαντικό βήμα προσέγγισης κατά την πρόσφατη εικοσαετία υπήρξε το 2005, όταν έπειτα από προσπάθειες του καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Πέτρου Βασιλειάδη η Εκκλησία της Ελλάδος φιλοξένησε την παγκόσμια συνέλευση του τμήματος ιεραποστολής του Π.Σ.Ε. . 

 
Εντούτοις, οι επισκέπτες βρέθηκαν αντιμέτωποι έξω από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα όπου διεξαγόταν η συνέλευση, με μαύρες σημαίες με το σύνθημα «Ορθοδοξία ή θάνατος», ενώ ενημερώθηκαν ότι οι Διαμαρτυρόμενες (Προτεσταντικές) Εκκλησίες θεωρούνται αίρεση από κάποιους Ορθόδοξους κύκλους, και ότι οι διοργανωτές δεν ενημέρωσαν το εκκλησιαστικό σώμα για τη συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 1:15 am


Η σύγκρουση Διογενών - Κρονίων


Οι ανθρωποθυσίες της Κρόνιας λατρείας και η εγκατάστασή της στα (Ιερο)Σόλυμα

Στην αυγή της "επίσημης" καταγεγραμμένης ιστορίας (δηλ. περίπου στην τέταρτη χιλιετία π.Χ.) οι Έλληνες -αφού συνήλθαν από τις καταστροφές που τους προξένησε ο μεγάλος κατακλυσμός (ο οποίος εξαφάνισε στο βυθό του Αιγαίου τον εξελιγμένο πανάρχαιο Ελληνικό πολιτισμό της Αιγηίδος)- εμφανίστηκαν ξανά στο προσκήνιο. 

Διοικητικό και πολιτισμικό κέντρο αναδείχθηκε τότε η Κρήτη, η οποία, στηριζόμενη στην ναυτική της υπεροπλία, επανένωσε μέσω των θαλασσίων οδών τους διεσπαρμένους σε Ευρώπη, Ασία και Β. Αφρική εναπομείναντες Έλληνες, δίνοντας ταυτόχρονα μέσω του εμπορίου την ευκαιρία για πολιτισμική αναγέννηση και των υπολοίπων λαών.
 
Ο ηγέτης της Κρήτης Μίνωας αναγνωρίστηκε πρώτος μεταξύ των Ελλήνων βασιλέων και ηγεμόνων. Παράλληλα ο ίδιος φρόντισε για την επέκταση της εξουσίας του και σε εδάφη μη Ελληνικά, δημιουργώντας νέες αποικίες κοντά στις πληγείσες και αδύναμες πλέον προκατακλυσμιαίες Ελληνικές εστίες της Μικράς Ασίας, της μέσης Ανατολής και της Αιγύπτου, φθάνοντας ακόμα και μέχρι την Ιρλανδία σύμφωνα με Ιρλανδικές παραδόσεις των Δρυΐδων.
 


Παρά την προσπάθεια του Μίνωα να ενδυναμώσει τον Ελληνισμό, από νωρίς εκδηλώθηκε έντονη συνωμοτική αντίδραση και αντίσταση στο έργο του. Αυτή προέρχονταν από τους οπαδούς της παλαιάς Κρόνιας τυραννίας, η οποία είχε ηττηθεί στον πόλεμο του Δία κατά των υιών του Κρόνου Τιτάνων (Τιτανομαχία). 

Οι Κρόνιοι μεταξύ άλλων ευθύνονται και για τον παγκόσμιο-εμφύλιο πόλεμο Αιγαίων και Ατλάντων το 9.500 π.Χ. (η χρονολογία αυτή δίνεται από τον Πλάτωνα στον "Τίμαιο"). 

Ο πόλεμος αυτός είχε λήξει με
την ήττα και καταστροφή της Κρόνιας Ατλαντίδος.

 Αν και είχαν νικηθεί κατά κράτος από τις Διογενείς δυνάμεις, οι λειτουργοί και οπαδοί του Κρόνου συνέχισαν να αντιμάχονται "υπογείως" όσους βίωναν και εξάπλωναν την κοσμοθεωρία που είχε εγκαθιδρύσει ο Ζευς ως οικουμενικός βασιλέας. Η ιδεολογία του Διός κατά την πάροδο των αιώνων εξελίχθηκε, για να καταλήξει σε ότι ονομάζουμε σήμερα Ελληνισμός.
 


Ο Μίνως λοιπόν σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα ήταν ένας ηγέτης που άνηκε στο στρατόπεδο των Διογενών, όπως μαρτυρεί και ο Όμηρος (Οδύσσεια, ραψωδία τ, στοίχος 179): "Πόλη μεγάλη είναι η Κνωσός της Κρήτης, όπου ο Μίνωας, του Δία συνομιλητής, βασίλευε εννέα χρόνια". Άρα ο Μίνως, και λόγω αξιώματος, ήταν ο κυριότερος εχθρός των Κρονίων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνη η περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η εποχή της μεγάλης σύγχυσης, εφ' όσον ο κόσμος είχε προέλθει από μία παγκόσμια καταστροφή. 

Φυσικά στο επίκεντρο του προβλήματος βρίσκονταν η ανθρωπότητα, που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της μετά από περίπου 4 χιλιετίες ημιάγριας κατάστασης. 

Ωστόσο καθ΄ όλη τη μακρά αυτή περίοδο βαρβαρότητας η απαραίτητη σπερματική γνώση (μαγιά) για την παλινόρθωση του πολιτισμού είχε σωθεί από τα ιερατεία του Διός στις βιβλιοθήκες των ναών, όπως ομολογεί στον Τίμαιο του Πλάτωνας ο αιγύπτιος ιερέας Σόγχιτος απευθυνόμενος στον Σόλωνα. 

Οι Κρόνιοι από την άλλη μεριά δεν παρέδωσαν τα όπλα. Προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το χάος που επικράτησε εξαιτίας του κατακλυσμού, ώστε να επιβάλουν δια της πλαγίας οδού (δηλ. μέσω της θρησκείας) την τυραννία τους στους δυστυχείς ανθρώπους. 


Το κυριότερο χαρακτηριστικό της Κρόνιας λατρείας ήταν οι ανθρωποθυσίες, και αυτή είναι μία πληροφορία που την αντλούμε από τον Πλούταρχο. Βεβαίως τα ιερατεία του Διός δεν έμειναν αδρανή. Οι τιμωρίες για τους οπαδούς του Κρόνου ήταν υποδειγματικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι του Λυκάωνος, βασιλιά της Αρκαδίας. 

Ο Παυσανίας στα "Αρκαδικά" του καταγράφει το περιστατικό: "Κατά τη γνώμη μου ο Λυκάων ήταν σύγχρονος με τον βασιλιά των Αθηναίων Κέκροπα, όμως οι δύο τους δεν υπήρξαν εξίσου συνετοί στην αναζήτηση του καλύτερου τρόπου λατρείας: ο Κέκρωψ ονόμασε πρώτος τον Δία ύπατο (ύψιστο θεό) και έκρινε, πως δεν είναι σωστό να θυσιάσει ζωντανή ύπαρξη και πρόσφερε στο βωμό γλυκίσματα του τόπου, που τα ονομάζουν πελάνους ακόμα και τώρα οι Αθηναίοι. 

Ο Λυκάων όμως έφερε πάνω στο βωμό του Λύκαιου Δία ανθρώπινο βρέφος και θυσίασε το βρέφος, για να βρέξει το βωμό με αίμα" (Παυσανίας, Ελλάδος Περιήγησις, "Αρκαδικά",VIII, 2, 3-3.1). 

Μετά την βεβήλωση του βωμού ο Ζευς τιμώρησε τον Λυκάωνα και τον μεταμόρφωσε σε λύκο. Ο Παυσανίας, όπως φαίνεται και από το κείμενο, επιδοκιμάζει τον Διογενή Κέκρωπα τον οποίο αποκαλεί συνετό στην αναζήτηση του σωστότερου τρόπου λατρείας. 


 Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι η αντιπαράθεση Κρονίων και Διογενών συνεχίστηκε με την μορφή σύγκρουσης ιερατείων που πρέσβευαν την μία ή την άλλη κοσμοθεωρία.
 
 

Η ίδρυση των (Ιερο)Σολύμων από Κρόνιους
 
Η άνοδος του Μίνωα στον θρόνο της Κρήτης σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τους οπαδούς του Κρόνου, οι οποίοι συσπειρώθηκαν γύρω από τον Σαρπηδόνα, αδερφό του Μίνωα. 


Ο Ηρόδοτος αναφέρει: "Όταν τα παιδιά της Ευρώπης, ο Σαρπηδών και ο Μίνως, μάλωσαν για την βασιλεία και επικράτησε ο Μίνωας, ο Σαρπηδών έφυγε μαζί με τους συντρόφους του. Οι εξόριστοι έφθασαν στην Μιλυάδα της Ασίας, όπου σήμερα κατοικούν οι Λύκιοι. Τότε λέγονταν Μιλυάδα και οι Μιλύες λέγονταν Σόλυμοι. Βασιλιάς ήταν ο Σαρπηδών..." ("Κλειώ", 173). 

Όπως λεει ο Ηρόδοτος, η εξέγερση των Κρονίων με ηγέτη των Σαρπηδόνα απέτυχε. Ο Μίνωας τους εξόρισε στην Μέση Ανατολή όπου και πήραν το όνομα Σόλυμοι, ίδρυσαν την πόλη Σόλυμα και ανακήρυξαν τον Σαρπηδόνα βασιλιά τους. 


Ότι οι Σόλυμοι, ο λαός του Σαρπηδόνα, ήταν λάτρες του Κρόνου, μας το λέει ο Πλούταρχος: "Πράγματι πληροφορούμαι, ότι οι Σόλυμοι, οι γείτονες των Λυκίων, τιμούσαν ιδιαίτερα τον Κρόνο...." (Πλούταρχος, "Hθικά", "Περί των Εκλελοιπότων Χρηστηρίων", 421D).

Ότι ίδρυσαν εκείνοι την πόλη Σόλυμα το πληροφορούμαστε από τον Ιουδαίο ιστορικό και ραβίνο Ιώσηπο: "....επειδή επί της εποχής του Αβραάμ, του προγόνου μας, η πόλη λέγονταν Σόλυμα. Πολλοί λένε, ότι και ο Όμηρος την αποκαλεί Σόλυμα. 


Την δε προσωνυμία "Ιερο-" οι Εβραίοι έβαλαν αργότερα. Ήταν κατά την εποχή που με τη στρατιά του Ιησού (του Ναυή) κατά των Χαναναίων και του πολέμου, κατά τον οποίο οι Χαναναίοι κράτησαν (την πόλη), που (ο Ιησούς) κατένειμε στους Εβραίους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διώξουν (τους Χαναναίους) από τα Ιεροσόλυμα, μέχρι που την πολιόρκησε ο Δαυίδ...." (Ιώσηπος, "Ιουδαϊκή Αρχαιολογία", Ζ,3,10-25). 

Οι Κρόνιοι με ηγέτη τον Σαρπηδόνα δεν ξέχασαν ποτέ το μίσος για τους Διογενείς. Σύντομα απώλεσαν και κάθε στοιχείο Ελληνικής εθνικής συνείδησης. Η επόμενή τους κίνηση ήταν, να αναζητήσουν συμμάχους ομοϊδεάτες ανάμεσα στα βαρβαρικά φύλα που τους περιτριγύριζαν. Αυτοί βρέθηκαν στο σημιτικό βασίλειο των Ακαδίων, στην Μεσοποταμία, που είχε δημιουργηθεί πάνω στα ερείπια της Μινωικής Σουμερίας. 


Οι Ακάδιοι είχαν δύο κυρίαρχους αρσενικούς θεούς: τον "Ένκυ" και τον "Ενλίλ". Αμφότεροι άνηκαν στο πάνθεον των Αννουνάκι. Ο Ένκυ σύμφωνα με τον σερ Λώρενς Γκάρντνερ είναι ο θεός που οι Εβραίοι ονόμαζαν "Άδον" ή "Κύριο", δηλαδή "ο καλός θεός", ο Ενλίλ ήταν ο θεός Τυφών, που κατάστρεψε τις Ελληνικές πολιτείες των Σοδόμων και των Γομόρρων, και τον γνωρίζουμε ως Γιαχβέ, δηλαδή "ο κακός θεός". Ο τελευταίος, ο Ενλίλ-Γιαχβέ, ταυτιζόταν με τον Σεθ ή Σετ των Αιγυπτίων, δηλαδή τον Τιτάνα Τυφώνα των Ελλήνων. 

Σύμφωνα με τα Διονυσιακά του Νόννου, όταν ο Κρόνος και οι Τιτάνες νικήθηκαν από τους Ολύμπιους , ο Τυφών αντεπαναστάτησε κατά του Διός. Ο πόλεμος θεών και Τιτάνων επαναλήφθηκε σε δεύτερο γύρο. Τελικά οι Έλληνες Ολύμπιοι στέφθηκαν ξανά νικητές. 


Ο Τυφών-Ενλίλ-Γιαχβέ-Σεθ, όπως αντιλαμβανόμαστε ήταν ο διάδοχος του Κρόνου στην ηγεσία των Τιτάνων. 

Στην ουσία όμως Κρόνος και Τυφών ταυτίζονται, γεγονός που θα αποδειχθεί παρακάτω από τα αρχαία κείμενα.

 
Η συμμαχία Κρονίων και σημιτικών φυλών
 


Οι Χαλδαίοι-Ακάδιοι πρέπει να καλοείδαν την συμμαχία με τους Σολυμίτες. 

Είναι η εποχή, που ο μάγος Αβραάμ από την πόλη Ουρ της Μεσοποταμίας περιφέρεται στην περιοχή της Φιλισταίας (Παλαιστίνης) κατασκοπεύοντας τις Μινωικές αποικίες, ενώ η δράση του φθάνει και μέχρι την Αίγυπτο, όπου υπήρχε κρυφό μεν αλλά ισχυρό ιερατείο του Τυφώνος. 

Ο Αβραάμ και οι δικοί του ονομάστηκαν Εβραίοι, λέξη που σημαίνει "περιπλανώμενοι". 

Πράγματι σκοπός της ομάδος αυτής δεν ήταν να στεριώσει κάπου, αλλά να αναγνωρίσει το έδαφος για την εισβολή που θα επακολουθούσε, και γι' αυτό το λόγο έπρεπε να βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση. 

Στα χρόνια που ακολούθησαν η Κρόνια παράταξη ετοιμαζόταν πυρετωδώς για την αντεπίθεσή της. Σκοπός ήταν να καταληφθεί πρώτα η Αίγυπτος και κατόπιν η Παλαιστίνη-Φιλισταία. 


Παράλληλα η επιμειξία Κρονίων Ελλήνων και σημιτικών φυλών δημιούργησε τον πειρατικό λαό των Φοινίκων οι οποίοι, σύμφωνα με τον Πλούταρχο ("Περί Δεισιδαιμονίας" 171Β) ήταν Κρόνιοι. Η ναυτική ικανότητα του λαού αυτού επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την εισβολή στην κυρίως Ελλάδα, πράγμα που το είδαμε να γίνεται πράξη αιώνες μετά, κατά την διάρκεια των Μηδικών πολέμων. 

Η Αίγυπτος λοιπόν δεν ήταν εύκολος στόχος. Η χώρα αυτή την εποχή εκείνη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και σύμμαχος της Μινωικής ομοσπονδίας. 


Αποφασίστηκε λοιπόν να αλωθεί από τα μέσα. Η εβραϊκή βίβλος με γλαφυρές περιγραφές αναφέρει, ότι οι Αιγύπτιοι είχαν αιχμαλωτίσει τους Εβραίους που ζούσαν εντός της επικράτειάς τους, επειδή τους φοβούνταν.
 

Η εξέγερση του ιερέα Οσαρσήφ, δηλαδή του Μωυσή (σύμφωνα με τα "Αιγυπτιακά" του Μανέθωνα), είχε ως σκοπό την επιβολή της Κρόνιας (Τυφών-Σεθ) λατρείας στην Αίγυπτο. 

Οι ταραχές ξέσπασαν, μόλις αποκαλύφθηκε ότι ο Οσαρσήφ ήταν ένας "μεμιασμένος" ιερέας (με την λέξη αυτή να σημαίνει, ότι ο Μωυσής είχε τελέσει ανθρωποθυσία εντός του ναού: βλ. Και Ι.Φουράκη, "η πρώτη σύγκρουση Ελλήνων-Εβραίων", σελ.80). 

Η ανθρωποθυσία έχει ήδη αναφερθεί ότι ήταν χαρακτηριστικό της Κρόνιας λατρείας. Ο φόνος αυτός επιβεβαιώνεται και στο κεφάλαιο β' της " εξόδου", στα χωρία ια-ιε, όπου διαβάζουμε: "Αμέσως εφόνευσεν (ο Μωησής) αυτόν (τον Αιγύπτιο) και τον έχωσε εις την άμμον". 

Τα γεγονότα από εδώ και μετά είναι πολύ-λίγο γνωστά. Οι Αιγύπτιοι οπαδοί του Οσαρσήφ-Μωυσή έχασαν τον πόλεμο και εξορίστηκαν από την Αίγυπτο. Πέρασαν στη χερσόνησο του Σινά και ονομάστηκαν Ισραήλ, δηλαδή: "Ο λαός του θεού" (Ηλ). Όχι όμως οποιουδήποτε θεού, αλλά του Κρόνου, εφ' όσον ξέρουμε, ότι: "Κρόνον τοίνυν οι Φοίνικες Ηλ προσαγορεύουσιν..." (Ερενίου Φίλωνος, "φοινικική ιστορία", απόσπασμα καταχωρημένο στο Δ΄ βιβλίο, κεφάλαιο Ζ΄, του έργου "Ευαγγελική προπαρασκευή" του Ευσέβιου Καισαρείας). 


Η αποτυχία στην Αίγυπτο δεν πτόησε το Κρόνιο ιερατείο. Οι Αιγύπτιοι εξόριστοι (Ισραηλίτες) συμμάχησαν με τους Έλληνες Σόλυμους (Ιουδαίους) και υπό το γενικό όνομα Εβραίοι (έτσι τους ήξεραν οι Κρήτες της Φιλισταίας) ξεκίνησαν το θεάρεστο έργο της γενοκτονίας των Διογενών Ελλήνων: "Δια τούτο τάδε λέγει ο κύριος. Ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και εξολοθρεύσω Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν" (Ιεζεκιήλ, ΚΕ΄, στ΄).

 


Η Κρόνια λατρεία στον Πλούταρχο
 

Ο Πλούταρχος ο Χαιρωνεύς ήταν αρχιερέας του Απόλλωνα στους Δελφούς. Από την θέση του αυτή συχνά καταφέρθηκε κατά της δεισιδαιμονίας και των υπολοίπων της Κρόνιας λατρείας. 

Ο ίδιος θεωρούσε την Κρόνια λατρεία βάρβαρη, ανθελληνική και επικίνδυνη για την ανθρωπότητα. 

Από τον Πλούταρχο γνωρίζουμε, ότι οι Φοίνικες λάτρευαν τον Κρόνο και του πρόσφεραν ανθρωποθυσίες: "Πέρασε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην Καρχηδόνα, επειδή ο Κρόνος δέχεται μεγάλες τιμές..." (Πλούταρχος, "Ηθικά", "Περί του Εμφαινομένου προσώπου τω Κύκλω της Σελήνης", 942C).
 
"Δεν θα ήταν πιο ωφέλιμο για τους Καρχηδόνιους να πάρουν εξ αρχής ως νομοθέτη τον Κριτία ή τον Διαγόρα και να μην πιστεύουν στην ύπαρξη κανενός θείου πνεύματος ή θεού, από το να κάνουν θυσίες σαν και αυτές που πρόσφεραν στον Κρόνο; Δεν θα ήταν αυτά, όπως αναφέρει ο Εμπεδοκλής, μιλώντας για εκείνους που θυσίαζαν ζωντανά πλάσματα: 


"σηκώνει ο πατέρας τον αγαπητό του γιο, που έχει αλλάξει στη μορφή, και κάνοντας προσευχή τον σφάζει, ο ανόητος", αλλά με γνώση και συνείδηση πρόσφεραν οι ίδιοι θυσία τα παιδιά τους, ενώ οι άτεκνοι αγόραζαν από τους φτωχούς παιδιά και τα έσφαζαν σαν αρνιά ή σαν μικρά πουλιά, ενώ η μητέρα στέκονταν πλάι αυστηρή και χωρίς να θρηνεί. 

Αν όμως στέναζε ή δάκρυζε, στερούνταν την τιμή, αλλά και το παιδί της δεν γλίτωνε την θυσία. Μπροστά μάλιστα από το άγαλμα όλη η περιοχή γέμιζε από θορύβους, καθώς άρχιζαν να παίζουν τους αυλούς και να χτυπούν τα τύμπανα, για να μην ακούγεται η βοή των θρήνων. Αν ωστόσο γίνονταν άρχοντές μας οι Τυφώνες ή οι Γίγαντες, διώχνοντας τους θεούς, με ποιες άραγε θυσίες θα ευχαριστούνταν ή ποιες άλλες ιεροτελεστίες θα απαιτούσαν;" (Πλούταρχος, "Ηθικά", "Περί Δεισιδαιμονίας", 171Β -Α).
 
Η περιγραφή της ανθρωποθυσίας των Φοινίκων προς τιμή του Κρόνου, που μας δίνει ο Πλούταρχος, είναι κάτι παραπάνω από ανατριχιαστική. Στην τελευταία πρόταση μάλιστα ταυτίζει την λατρεία του Κρόνου με εκείνη του Τυφώνος. Μάλιστα στο "Περί Ίσιδος και Οσίριδος" (365 Α) ο ίδιος θεωρεί τον Τυφώνα υιό του Κρόνου: "Είναι δε τέκνα ο Τυφών και ο Νέφθυς του Κρόνου".

 
Ο Τυφών κατά τον Πλούταρχο είναι ο γενάρχης των Ιουδαίων: "Ορισμένοι πάλι, που λένε ότι εφτά μέρες κράτησε η φυγή του Τυφώνος πάνω σε γάιδαρο μετά την μάχη και, όταν αυτός σώθηκε, γέννησε τον Ιεροσόλυμο και τον Ιουδαίο, είναι ολοφάνερο με βάση αυτό, ότι ανάμειξαν στο μύθο Ιουδαϊκά στοιχεία" ("Περί Ίσιδος και Οσίριδος", 363C).


 
Ο Τυφών είχε ως σύμβολό του τον γάιδαρο: "Νομίζουν επίσης, ότι ο γάιδαρος, όπως είπαμε, είναι όμοιος με τον Τυφώνα...". 


 Γνωρίζουμε από τον Απίωνα, ότι μέσα στα "Άγια των Αγίων" του ναού του Σολομώντα υπήρχε ένα ομοίωμα του γαϊδάρου, στο οποίο οι ιερείς του Ισραήλ πρόσφεραν θυσίες. Φυσικά ο γάιδαρος αυτός ήταν ο Σεθ ή Σετ (Τυφών). 

Ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος προσπάθησε να διαψεύσει τις καταγγελίες του Απίωνος: 

"Μέσα στον ναό αυτόν ο Απίων είχε το θράσος να υποστηρίζει, ότι οι Ιουδαίοι διατηρούν το κεφάλι ενός γαϊδάρου, ότι λατρεύουν αυτό το ζώο και υποκλίνονται μπροστά του με μεγάλο σεβασμό. Το γεγονός που αναφέρει έχει σχέση με την λεηλασία του ναού από τον Αντίοχο τον Επιφανή, όταν ανακαλύφθηκε ένα κεφάλι φτιαγμένο από χρυσό μεγάλης αξίας. Για το θέμα αυτό ήθελα πρώτα να πω, ότι, ακόμα και αν είχαμε ένα τέτοιο λατρευτικό αντικείμενο, ένας Αιγύπτιος είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να μας κατηγορήσει. Γιατί ο γάιδαρος δεν είναι χειρότερος από τις γάτες, τα τραγιά και τα υπόλοιπα πλάσματα, που στη χώρα του περνιούνται για θεοί" (Ιώσηπος, "Κατ' Απίωνος", λόγος Β', 80-82). 

Επίσης στο ίδιο έργο ο Ιώσηπος απαντά στις κατηγορίες του Απίωνα ότι οι Ιουδαίοι θυσίαζαν Έλληνες και μετά τους έτρωγαν, ορκιζόμενοι αιώνιο μίσος προς τον Ελληνισμό.
 

Στα "Συμποσιακά" του Πλουτάρχου γίνεται δια στόματος Λαμπρία αναφορά σε τιμές που αποδίδουν οι Ιουδαίοι στον γάιδαρο: "Όχι βέβαια, είπε ο Λαμπρίας παίρνοντας τον λόγο, αλλά κρατιούνται οι Ιουδαίοι μακριά από το λαγό λόγω της ομοιότητάς του με το ζώο που τιμούν περισσότερο απ' όλα... πράγματι ο λαγός μοιάζει με γάιδαρο..." (Πλούταρχος "Συμποσιακά", βιβλίο τέταρτο, πρόβλημα Ε, 670 Ε).
 
Αλλά και η μέρα λατρείας του Γιαχβέ, το Σάββατο, ήταν η μέρα αφιερωμένη στον Κρόνο. 


Οι μέρες έπαιρναν το όνομά τους από το όνομα του πλανήτη της πρώτης ώρας τους σύμφωνα με τάξη αντίστροφη αυτής των πλανητών. Για παράδειγμα, εάν η πρώτη ώρα μιας μέρας ήταν η ώρα του Ήλιου, η πρώτη ώρα της δεύτερης μέρας σύμφωνα με τον χωρισμό σε 12 ώρες θα ήταν της Σελήνης κ.ο.κ. 

Στις λατινογενείς ονομασίες ακολουθείται η αρχή αυτή. Έτσι η Κυριακή είναι η "Sun-day", μέρα του Ήλιου. Η δική μας Δευτέρα είναι η μέρα της Σελήνης (Luna): Lunedi και στα Αγγλικά M(o)on-day. Έτσι φθάνουμε στο Σάββατο, την έβδομη ημέρα, που είναι αφιερωμένη στον Κρόνο (Saturnus): στα Αγγλικά "Satur-day". 

Ένα ακόμα αποδεικτικό στοιχείο είναι το πρώτο συνθετικό "Σατ-" στην λατινική ονομασία του Κρόνου, το οποίο είναι πολύ κοντά στην Αιγυπτιακή ονομασία του Τυφώνος, δηλαδή του "Σετ". 

Τέλος και στις σύγχρονες Σατ-ανιστικές τελετές, όπου η μαγεία ασκείται και μέσω της "Σολομωνικής", η ανθρωποθυσία αποτελεί κεντρικό στοιχείο της τελετής.
 
Πηγή: Στέφανος Μυτιληναίος, περιοδικό "Δαυλός". 

από ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ

” …ο δέ Μανεθώς λέγει , ότι αυτός ο Τυφών ( Σήθ ) ωνομάζετο καί Βέβων σημαίνει δέ τό όνομα : δέσμευσιν ( επίσχεσιν , σταμάτημα ) η παρεμπόδισιν , διότι ( κατά τούς ούτω φρονούντας ) η δύναμις τού Τυφώνος εναντιούται είς τά πράγματα , καθ’ όν χρόνον αυτά βαδίζουν φυσιολογικώς τόν δρόμον των καί κατευθύνονται εκεί όπου πρέπει ( = πρός τούς προκαθορισμένους σκοπούςΔιά τούτο καί αφιερούν είς αυτόν από τά ήμερα μέν ζώα τό βλακωδέστατον ,τόν όνον ` “. 
 
( 1 )” Καί αυτοί δέ οί Πυθαγόριοι φαίνεται , ότι τόν Τυφώνα εθεώρουν ώς δύναμιν κατεχομένην υπό κακού δαίμονος. Διότι λέγουν , ότι ο Τυφών είχε γεννηθεί κατά τό άρτιον μέτρον τό 56ον ` “.Μετά τήν πρώτη τιτανομαχία , τήν επικράτηση τού Διός καί τήν κατάλυση τής Κρόνιας λατρείας , έγινε νέα προσπάθεια από τούς οπαδούς της μέ στόχο τήν παλινόρθωσή της . Ηγέτης αυτής τής προσπάθειας ο Τυφών , ο υιός τού Κρόνου κατά τόν Πλούταρχο. 
 
( 2 ) Πληθώρα στοιχείων μάς κληροδότησε η Γραμματεία τών Ελλήνων – γιά τήν προσπάθεια εξάλειψης αυτής τής τυρρανικής λατρείας – μέσα από τά κείμενα γιγάντων τού Ελληνικού πνεύματος όπως ο Αισχύλος , ο Ευρυπίδης , ο Αρριανός , ο Απολλώνιος , ο Φιλόστρατος , ο Αριστοτέλης , ο Πλάτων , ο Καλλίμαχος , ο Ομηρος , ο Ησίοδος , ο Πίνδαρος , ο Στράβων , ο Πλούταρχος, ο Νόννος κ.α. Η ” γέννα τού Ουρανού ” μπορεί να μήν εξοντώθηκε.. 
 
( 3 ) Η Κρόνια λατρεία όμως επιβίωσε..( 4 ) Μπορεί τά γεγονότα τών τιτανομαχιών νά μοιάζουν μέ προϊόντα φαντασίας διότι χάνονται στίς απαρχές τού ανθρωπίνου είδους , τή λατρεία όμως τού Κρόνου ( Saturnus , εξ ού καί Satur-day ) , τή συναντάμε καί στούς ιστορικούς χρόνους.
 
Οι οπαδοί τού παθητικού , τού τιτανικού , τής φθοράς , τής εναντίωσης, τού καταναγκασμού , τών ψυχοσωματικών διαταραχών , τής καταδυνάστευσης , τής ανατροπής , τής αστάθειας , τής διασάλευσης ενάντια στό μέτρο καί τήν αρμονία τού σύμπαντος , τής ΒΙΑΣ καί τής ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑΣ είναι
παρόντες στίς σελίδες τής Ιστορίας.
 
” Πέρασε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στήν Καρχηδόνα , επειδή ο Κρόνος δέχεται μεγάλες τιμές “. ( 5 )
” Κρόνον τοίνυν οι Φοίνικες Ηλ προσαγορεύουσιν “. ( 6 )
” Αλλά μέ γνώση καί συνείδηση προσέφεραν οί ίδιοι ( οι Φοίνικες ) θυσία τά παιδιά τους , ενώ οί άτεκνοι αγόραζαν από τούς φτωχούς παιδιά καί τά
έσφαζαν σάν αρνιά η σάν μικρά πουλιά , ενώ η μητέρα στεκόταν πλάι αυστηρή καί χωρίς νά θρηνεί.

Αν όμως στέναζε η δάκρυζε , στερούνταν τήν τιμή , αλλά καί τό παιδί της
δέν γλύτωνε τη θυσία. Αν ωστόσο γινόταν άρχοντές μας οι Τυφώνες η οί Γίγαντες διώχνοντας τούς θεούς , μέ ποιές άραγε θυσίες θά ευχαριστιώνταν
η ποιές άλλες ιεροτελεστίες θά απαιτούσαν ; ” ( 7 )

Ενδιαφέρον παρουσιάζει καί η πολεμική τού Ιουδαίου Ιώσηπου κατά τού Απίωνος , ο οποίος υποστήριξε ότι μέσα στό ναό του Σολομώντος υπήρχε ένα ομοίωμα γαϊδάρου στόν οποίο προσφέρονταν θυσίες..
” Μέσα στόν ναό αυτόν ο Απίων είχε τό θράσος νά υποστηρίζει , ότι οί Ιουδαίοι διατηρούν τό κεφάλι ενός γαϊδάρου , ότι λατρεύουν αυτό τό ζώο καί
υποκλίνονται μπροστά του μέ μεγάλο σεβασμό.

Τό γεγονός πού αναφέρει έχει σχέση μέ τή λεηλασία τού ναού από τόν Αντίοχο τόν Επιφανή , όταν ανακαλύφθηκε ένα κεφάλι φτιαγμένο από χρυσό μεγάλης αξίας “. ( 8 )

Η απρόσκοπτη καταλήστευση τού παγκόσμιου πλούτου από τίς δυνάμεις
τού μαμωνιτισμού οδηγούν όλο καί περισσότερους στό συμπέρασμα ότι
πλέον , τό ” έπαθλο ” δέν είναι η υπερσυγκέντρωση τού χρυσού , ο οποίος ούτως η άλλως σέ μιά πορεία αιώνων στοιβάζεται στή μεγάλη πυραμίδα
τού χρυσού όνου.

Τό ζητούμενο είναι η πνευματική καί ηθική μας καταστολή σέ τέτοιο βαθμό,
ώστε νά παρακολουθούμε ” υπάκουοι σάν πτώματα ” τό επαίσχυντο ξεσάλωμα τής μεγάλης αποστασίας.
 
Η παραχάραξη , η φαλκίδευση , η αλλοίωση καί έν τέλει η υποδούλωση
τού λογιστικού , τού επιθυμητικού καί τού θυμοειδούς είναι τό ζητούμενο.
Τό Δημιούργημα πού περιέχει ” ουσία Θεού κι ενέργεια ” είναι ο στόχος.
Δέν μάς θέλουν ελεύθερους πολιορκημένους οι καλικάντζαροι.
Ανατριχιάζουν στήν ιδέα τής αντίστασης.

Η εθελοδουλεία είναι τό νέκταρ τους !
“Θά σέ σκοτώσουμε , αφού πρώτα θά σέ κάνουμε νά μάς αγαπήσεις” ( 9 )


1.Πλούταρχος , ” Περί Ισιδος καί Οσίριδος “
2.Nόννος , ” Διονυσικά “
3.Αισχύλος , ” Προμηθεύς δεσμώτης “
4.Πλούταρχος , ” Περί τών εκλελοιπότων χρηστηρίων “
5.Πλούταρχος , ” Ηθικά ” – ” Περί τού Εμφαινομένου προσώ
  που τώ κύκλω τής Σελήνης “
6.Ευσέβιος Καισαρείας , ” Ευαγγελική Προπαρασκευή “
7.Πλούταρχος , ” Περί Δεισιδαιμονίας “
8.Ιώσηπος , ” Κατ’ Απίωνος “
9.Τζ.Οργουελ , ” 1984 “


ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΣΚΟΤΟΣΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. 
«ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΘΗΣΑΝ ΑΙ ΟΚΤΩ ΗΜΕΡΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΤΟΥ ΕΔΟΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΣ» 


ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ 2:21 

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΝΟΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; 
 
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ, ΟΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙ ΚΟΣΜΟΥ 7,2. 
 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥ(Θ)ΟΛΟΓΙΑ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΠΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗN ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΚΘΡΟΝΙΣΟΥΝ. 
 
ΗΤΑΝ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΕΖΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. 
 
ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΖΕΥΣ, Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΙΕΞΗΓΑΓΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΩΣ ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ. 
 
ΚΑΤΑ ΤΟΝ Κ.Σ. ΧΑΣΑΠΗ, ΣΤΙΣ ΙΟΥΔΑΪΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ - SATURDAY (SATURNUS DAY – HMEΡA TOY KΡONOY) ΠΟΥ EINΑΙ Η ΙΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ. (Ο ΑΣΤΗΡ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ).
 
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ "ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ" ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ: 
 
«Ο ΔΙΑΣ ΟΜΩΣ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ, ΟΤΑΝ ΑΝΔΡΩΘΗΚΕ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ, ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ. 
 
ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ ΣΑΝ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΘΕΣΠΙΣΑΝ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ. 
 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΧΩΡΙΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΙΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΑΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΑΡΑÏΣΤΟΡΙΚΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΙΑΣ-ΑΘΗΝΑÏΚΗΣ ΑΙΓΗΙΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ-ΚΡΟΝΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ».
 
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ "ΙΧΩΡ", ΤΕΥΧΟΣ 16. 

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕΧ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ. 
 
ΟΙ ΚΡΟΝΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΜΗΜΝΙΣΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΣ (ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ) ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΔΙΑΣΩΘΕΙΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. 
 
ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ-ΓΙΑΧΒΕΧ, ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΑΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥΣ. 
 
ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΡΟΠΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ. 
 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ, ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜANLY P.
 HALL, ΤΕΚΤΟΝΑ 33ΟΥ ΒΑΘΜΟΥ, ΟΤΙ Ο ΓΕΡΟΣ SANTA CLAUS ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΘΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡOΝΟΣ. (ΤΗΕ SECRET ΤΕΑCHINGS OF ALL AGES, LXXIX). 
 
ΑΣ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΔΙΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ. 

NEO ΕΛΛΗΝ
Πηγή
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 12:30 am


Ο γίγαντας Σταμάτης Σπανουδάκης ξεφτίλησε τη Ρεπούση στο κατάμεστο Ηρώδειο!


Στο Ηρώδειο, μετά από δύο χρόνια, επέστρεψε την Παρασκευή ο Σταμάτης Σπανουδάκης, αν και εκτός Φεστιβάλ Αθηνών, με μια μεγαλειώδη συναυλία με τίτλο «Χαίρε θάλασσα μου», αφιερωμένη, όπως είπε κι ο ίδιος, στην Παναγία.

Σε ένα κατάμεστο θέατρο, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, ο έλληνας μουσικοσυνθέτης ενθουσίασε το κοινό, και δεν παρέλειψε να σχολιάσει με το δικό του τρόπο τα «κακώς κείμενα». Ιδιαίτερα καυστικός ήταν, προλογίζοντας δύο τραγούδια αφιερωμένα στη Σμύρνη, το «Για την Σμύρνη» και το «Μαύρος Καβαλάρης».

Για το πρώτο είπε: «Θέλω να το αφιερώσω στην κ. Ρεπούση, και να
την ευχαριστήσω. Διότι με τις σαχλαμάρες που λέει, μας ένωσε ακόμη περισσότερο». Ενώ, προλογίζοντας το «Μαύρος Καβαλάρης», είπε ότι το τραγούδι έχει γραφτεί για τον Νικόλαο Πλαστήρα, και άφησε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας «Αν θυμάμαι καλά, ο Πλαστήρας δεν είχε τίποτα…κουμπαριές με τούρκους, ήταν εκεί και αντιστάθηκε», προκαλώντας έκπληξη, μιας και είναι γνωστή η φιλία με τον πρώην πρωθυπουργό.

Στα…”χάπενινγκ” της συναυλίας ήταν και η αφιέρωση του Σταμάτη Σπανουδάκη του τραγουδιού “Καλημέρα τι κάνεις”, σε ένα ζευγάρι από τους θεατές, το οποίο ο άντρας έκανε εκείνη τη στιγμή πρόταση γάμου στην κοπέλα!

Στη συναυλία, μαζί με τον Σταμάτη Σπανουδάκη, εμφανίστηκαν οι Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (βιολί), Δημήτρης Γιαννακάκης (πλήκτρα), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσσο), Πάνος Κατσικιώτης (κρουστά) και Στέφανος Λαρεντζάκης (κρουστά), η 14μελής ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο», και ο Σπύρος Λάμπρου με την Παιδική και τη Μικτή Χορωδία του.

Μέρος των καθαρών εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στην Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία». Η «Φιλοθέη η Αθηναία» ιδρύθηκε το 1963 και φιλοξενεί, ανατρέφει και μορφώνει κορίτσια ηλικίας από λίγων μηνών έως 18 ετών, ορφανά ή προερχόμενα από διαλυμένες οικογένειες. Στα 50 χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος εκατοντάδες κορίτσια, που θα είχαν καταλήξει λόγω των κακών οικογενειακών συνθηκών τους στο δρόμο και την κάθε είδους εκμετάλλευση, μεγάλωσαν με ασφάλεια στην Εστία.

Σταμάτης Σπανουδάκης – Θα ρθεις σαν αστραπή (Βίντεο αρχείου)


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 11:22 pm


“ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ, ΔΥΟ ΦΟΝΟΙ”….ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΕΓΚΥΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ!ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΩΘΕΙ  ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ   ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ  ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ  ΕΓΚΥΩΝ  ΚΑΙ  ΕΜΒΡΥΩΝ  ΣΤΗ  ΓΑΖΑ!

ΤΙ ΣΚΑΤΑ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΕΙΝΑΙ   ΑΥΤΟΙ;;;;;;

ΠΟΣΗ  ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ  & ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑ  ΜΠΟΡΕΙ   ΠΙΑ   ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ  Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ   ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ;


ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ  του IDF , όταν τελειώνουν την εκπαίδευσή τους,   ΦΟΡΟΥΝ  μπλουζάκια με δολοφονικά σλόγκαν εναντίον των Παλαιστινίων, τα οποία ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΚΚΥΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

H συγκεκριμένη Ισραηλινή προπαγάνδα  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΣΗΜΕΡΙΝΗ …..    Έχει ξεκινήσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  απο το 2009, όπως βλέπουμε στο άρθρο  της huffington post  απο το Μάιο του 2009,  εδώ:

http://www.huffingtonpost.com/2009/03/20/israeli-army-tshirts-mock_n_177574.html

  Το  ισραηλινό  σλόγκαν ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ  ΜΙΣΟΥΣ  που ΠΡΟΩΘΕΙ  ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ  ΕΓΚΥΩΝ ΚΑΙ ΕΜΒΡΥΩΝ, είναι: ” με μιά τουφεκιά δύο φόνοι”  (1 shot, 2 kills)

Δηλαδή, κάθε τουφεκιά πιάνει τόπο: σκοτώνει δύο ανθρώπους και κάνουν και  οικονομία στις σφαίρες!


“Ω της ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗΣ  και της Χριστοκτονίας των Προφητοκτόνων “

Ιδού τo αίσχος:
στο σκίτσο της μπλούζας βλέπουμε μία  έγκυο παλαιστίνια με μαντήλα, με την κοιλιά της  να βρίσκεται στο στόχαστρο της κάννης του όπλου!!!!
ΜΠΟΡΕΙ  ΑΥΤΗ Η ΚΤΗΝΩΔΙΑ  ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ  “Άμυνα” όπως θέλουν να ισχυρίζονται οι απανταχού Σιωνιστές ;;;

Είναι δυνατόν να θεωρείται “Άμυνα”  η δολοφονική επίθεση στο  αγνότατο, τρυφερό και  ιερό δώρο  που λέγεται ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ;

ΤΙ ΣΚΑΤΑ  ΑΝΘΡΩΠΟΙ  ΕΙΝΑΙ   ΑΥΤΟΙ;;;;;;

ΠΟΣΗ  ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ  & ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΙΑ  ΜΠΟΡΕΙ   ΠΙΑ   ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ  Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ   ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ;


Δυστυχώς, η συγκεκριμένη  “καμπάνια”  των Ισραηλινών από το 2009,  ΕΦΕΡΕ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΦΕΤΟΣ, το 2014, γιατί στις τελευταίες επιθέσεις  του  Ισραήλ στη Γάζα,  ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΥΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ   ΓΥΝΑΙΚΩΝ …:

http://stopwar.org.uk/news/the-reason-why-israel-is-killing-so-many-pregnant-women-in-gaza#.U_kN0KN_BF4


Στη σελίδα της γνωστής  Παλαιστίνιας φωτογράφου SHUKRAN Hamdi Aburahma στο Facebook, υπάρχει μία ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ φωτογραφία που αποδεικνύει ακριβώς αυτό: ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες  ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ  επί τούτου,  τις Έγκυες Παλαιστίνιες, και τα έμβρυά τους…

Η φωτογραφία βρίσκεται ΕΔΩ (μέχρι ο “ομοεθνής” τους ιδιοκτήτης του Facebook να την κατεβάσει):  

https://www.facebook.com/abla.abdelhadi/posts/10154476969850154

(δεν  την δημοσιεύουμε εδώ, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σκληρή εικόνα)


Όσοι είδατε αυτή την εικόνα,  ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ….είναι   ΠΡΟΦΑΝΕΣ  ότι οι έγκυες ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΕΣ και τα έμβρυα,  αποτελούσαν  και αποτελούν ΣΤΟΧΟ των Ισραηλινών,   κατά    ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ….

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ  “Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας” και  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ !!!


Είχε ανέβει και σχετικό βίντεο στο youtube, που έδειχνε όλα τα μπλουζάκια των Ισραηλινών στρατιωτών, με τα ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ συνθήματα ΕΝΑΝΤΙΟΝ των Παλαιστίνιων ΑΜΑΧΩΝ… το βίντεο ήταν εδώ:

http://www.survivalistboards.com/showthread.php?t=64283


Αλλά όπως διαπιστώνετε, το έχουν ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ οι “ομοεθνείς” τους ιδιοκτήτες του  youtube….

Μην τυχόν και τους θίξουν το Σιωνισμό τους…


ΠΗΓΕΣ:

twitter.com/PicsOfPalestine/status/492809704142557185
http://www.addictinginfo.org/2014/08/12/israel-kills-unborn-child-in-pregnant-womans-belly-graphic/
http://www.huffingtonpost.com/2009/03/20/israeli-army-tshirts-mock_n_177574.html
facebook.com/abla.abdelhadi/posts/10154476969850154

ΚΑΙ   ΜΗ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 10:29 pm


Έλληνες ευρωβουλευτές : Πως ψήφισαν, για το εμπάργκο στην Ρωσσία.


 Πότε επιτέλους θα μάθουμε να επιλέγουμε ΕΛΛΗΝΕΣ στο Ευρωκοινοβούλιο;;;;;;
Αλλά θα μου πείτε, εδώ επιλέγουμε ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ στο πρώην Ελληνικό Κοινοβούλιο (νυν Γερμανικό Αποικιοκρατικό Κοινοβούλιο)...


Πόπη Σουφλή

από το ange-ta
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 10:12 pm


Τό "Μαγνητικό Μάτι" τής Νέας Μάκρης καί Πεταλιών, στόν Ευβοϊκό κόλπο .

 
Το μέρος επιλέχθηκε όχι βέβαια με κριτήριο την ωραία θάλασσα... Η βάση στη Νέα Μάκρη είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη όσο το "Μαγνητικό Τούνελ" έχει το ένα άκρο του εκεί. Και για να συμπληρωθεί μια μαγνητική περίοδος, χρειάζονται μερικά εκατομμύρια χρόνια...
 
Ήταν το 1990, όταν σε ένα φίλο και συνεργάτη έφτασε με περίεργο τρόπο ένα δέμα χωρίς ένδειξη αποστολέα. Ο φίλος μας το άνοιξε και βρήκε μέσα ένα βιβλίο. 
Επρόκειτο για το "Έλληνες Πράκτορες της CIA και της KGB (Ντοκουμέντα από το Ανέκδοτο Αρχείο των Χένρυ Τάσκα - Τομ Καραμεσίνη)", ανώνυμου συγγραφέα (ΒΛΕΠΕ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ). 
 
Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, ορισμένες παράγραφοι ήταν μαρκαρισμένες με φωσφοριζέ μαρκαδόρο. 
 
Σημειώνουμε ότι τον καιρό εκείνο επισκεπτόμασταν την Πεντέλη και τη σπηλιά συστηματικά, και ήταν δύσκολο να περάσει εβδομάδα δίχως την πραγματοποίηση δύο τουλάχιστον επισκέψεων μας στο μέρος. Σημειώνουμε, επίσης, ότι το βιβλίο αυτό δεν καταπιανόταν με περίεργα φαινόμενα, ούτε αναφερόταν στην Πεντέλη. 
 
Κατά παράξενο τρόπο, σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την έκδοση του εξαφανίστηκε από τα ράφια των βιβλιοπωλείων και δεν επανεκδόθηκε ποτέ, σε αντίθεση με άλλα συνωμοσιολογικά-αντικατασκοπικά, σούπερ αποκαλυπτικά βιβλία/παραμύθια που κοσμούν τις προθήκες των βιβλιοπωλείων. 
 
Θυμίζουμε, τέλος, ότι ο Χένρυ Τάσκα διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και υπήρξε θύμα «αδιευκρίνιστου αυτοκινητιστικού δυστυχήματος» στην Ιταλία, λίγο αφότου εγκατέλειψε την πρεσβεία της Αθήνας. 
 
Ο Τομ Καραμεσίνης διετέλεσε σταθμάρχης της CIA στην Ελλάδα την περίοδο 1965-1975 (τι περίεργη περίοδος, αλήθεια) και πέθανε στις ΗΠΑ, προσβεβλημένος από αδιευκρίνιστη μορφή καρκίνου την πρώτη εβδομάδα μετά την αποχώρηση του από την υπηρεσία. 
 
Το απόσπασμα που ακολουθεί προέρχεται από το εν λόγω βιβλίο.
 
Ο Τομ Καραμεσίνης, σταθμάρχης της CIA στην Αθήνα, άκουγε με προσοχή όσα του έλεγε ο "ανακριτής" της χθεσινής επιχείρησης. Ήταν γερμένος προς τα πίσω και με τα μάτια καρφωμένα στο ταβάνι του γραφείου του.

"Τελείωσες;", ρώτησε το συνεργάτη του όταν εκείνος ολοκλήρωσε την αναφορά του. "Μην πειράξετε τον αδελφό του. Είναι καλύτερα που δε θα μπορέσει η αστυνομία να τον αναγνωρίσει. Μπελάς κι αυτός!"

Ο σταθμάρχης άναψε ένα ελληνικό τσιγάρο και ρώτησε τον "ανακριτή": "Είχε, λοιπόν, τόση σημασία αυτό το καταραμένο σχεδιάγραμμα;".

"Ναι", απάντησε εκείνος. "Γι' αυτό οι Ρώσοι πληρώνουν δύο εκατομμύρια δολάρια. Είναι ο ακριβότερος χάρτης του κόσμου επειδή συνοδεύεται από την επιστημονική ανάλυση των χρήσεων του. Και από μια γραπτή έκθεση".

"Έκθεση είπες; Τι έκθεση;" ρώτησε ο Τομ.

Τότε ο "ανακριτής" εξήγησε στον Καραμεσίνη το περιεχόμενο αυτής της σπουδαίας έκθεσης που αποτελούσε ταυτόχρονα μια καταπληκτική αποκάλυψη. Η περιοχή της Νέας Μάκρης δεν επιλέχθηκε τυχαία από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ για την εγκατάσταση της περίφημης στρατιωτικής βάσης. Ακριβώς σε αυτό το σημείο, ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο κάνει τη χρησιμότητα της τοποθεσίας μοναδική στον κόσμο.

Πρόκειται για το "Μαγνητικό Μάτι", που βρίσκεται στη θαλάσσια λωρίδα μεταξύ Νέας Μάκρης και Πεταλιών, στον Ευβοϊκό κόλπο και αποτελεί το ένα άκρο ενός "Μαγνητικού Τούνελ" (Magnetic Tunnel).

Η πρώτη κατηγορία των μαγνητικών δραστηριοτήτων της Γης είναι εξωτερική, δηλαδή στην ατμόσφαιρα και στο διάστημα (ζώνες Van Allen), και είναι υπεύθυνη για τις βιολογικές μεταβολές.

Η δεύτερη μαγνητική δραστηριότητα αναπτύσσεται στα έγκατα του πλανήτη. Το πιο καταπληκτικό φαινόμενο της δραστηριότητας αυτής είναι το "Μαγνητικό Τούνελ". Μπορούμε να το φανταστούμε σαν ένα σωλήνα με διάμετρο από μερικές εκατοντάδες μέτρα έως μερικά χιλιόμετρα που ξεκινάει από ένα σημείο της επιφάνειας της Γης και καταλήγει σε κάποιο άλλο σημείο της επιφάνειάς της, συνήθως στην "πίσω πλευρά".
 

Μέσα στο "Μαγνητικό Τούνελ" υπάρχει ένα συνεχώς κινούμενο κύμα με ασύλληπτη ενέργεια.

Στις απολήξεις του "Μαγνητικού Τούνελ" τα μαγνητικά φαινόμενα είναι πολύ έντονα, όπως π.χ. η παλίρροια στο στενό του Ευρίπου, που είναι αποτέλεσμα του "Μαγνητικού Τούνελ" σε συνδυασμό με το μαγνητικό πεδίο της Σελήνης. Η συνεχής μεταφορά ενέργειας από το ένα άκρο στο άλλο και αντίστροφα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετάδοση κάθε είδους ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, που μπορούν να "φορτωθούν" και να "ταξιδέψουν" επάνω στα ήδη ταξιδεύοντα μαγνητικά κύματα από τη μια άκρη του "Μαγνητικού Τούνελ" στην άλλη και αντίστροφα.

Η μία άκρη αυτού του σπάνιου "Μαγνητικού Τούνελ" είναι μέσα στη θάλασσα, μπροστά ακριβώς στη βάση της Νέας Μάκρης. Η άλλη άκρη είναι στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, κάπου κοντά στο Λάγκλεϋ (Έδρα της CIA).

Το μεγάλο πλεονέκτημα γι' αυτή τη σιωπηρή και παντελώς αφανή μετάδοση είναι ότι εξυπηρετούνται πολλοί και σπουδαίοι σκοποί και στόχοι. Επικοινωνίες, παρακολουθήσεις κινήσεων εχθρικού στόλου, απόρρητες πληροφορίες, data κλπ. Χωρίς κανένα απολύτως έξοδο (κεραίες, υπαλλήλους, μηχανήματα κ.α.). Και το εκπληκτικότερο απ' όλα, με "φυσική στεγανή ασφάλεια". Γιατί εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι στο "Μαγνητικό Τούνελ" δεν υπάρχει δυνατότητα να "μπει άλλος" με κανένα φυσικό ή τεχνητό τρόπο.

Έτσι όλα τα υψηλού βαθμού ασφαλείας (Top Secrets) σήματα των υπηρεσιών 'Αμυνας και Πληροφοριών των ΗΠΑ, αφού "συλλέγονται" στη Νέα Μάκρη ταξιδεύουν τζάμπα με απόλυτη ασφάλεια στον παραλήπτη τους, που είναι το Πεντάγωνο και η CIA στη Βιρτζίνια.

Τα "Μαγνητικά Τούνελ" αποκαλύπτονται σχετικά εύκολα. Αν δηλαδή σε ένα τόπο υπάρχει έντονη μαγνητική δραστηριότητα, εκεί βρίσκεται το άκρο κάποιου "Μαγνητικού Τούνελ". Σ' αυτό το άκρο "φορτώνεται" μια απλή κωδικοποιημένη συχνότητα και "ανιχνεύεται" η απόληξη του, δηλαδή το άλλο άκρο του "Μαγνητικού Τούνελ".

Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του υπάρχοντος δικτύου ραντάρ ή και με ιπτάμενα ραντάρ, τα γνωστά Awacks.
Όταν ανακαλυφθεί το "τέλος" του "Μαγνητικού Τούνελ" και τυχαίνει να βρίσκεται σε συμμαχικό έδαφος, είναι εκμεταλλεύσιμο με ένα ραντάρ (δέκτη - λήπτη). Και αν είναι πολύ σημαντικό, με μεγάλη χωρητικότητα και ισχυρή ενέργεια, γίνεται πολύτιμη στρατιωτική βάση τύπου Νέας Μάκρης.

Επομένως το μέρος επιλέχθηκε όχι βέβαια με κριτήριο την ωραία θάλασσα... Η βάση στη Νέα Μάκρη είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη όσο το "Μαγνητικό Τούνελ" έχει το ένα άκρο του εκεί. Και για να συμπληρωθεί μια μαγνητική περίοδος, χρειάζονται μερικά εκατομμύρια χρόνια...

Η Νέα Μάκρη απέχει γύρω στα οκτώ χιλιόμετρα από την Πεντέλη. 
Ο σταθμός ελέγχου Ιονόσφαιρας του Αστεροσκοπείου Πεντέλης, όμως, βρίσκεται πολύ πιο κοντά, γύρω στα δύο χιλιόμετρα από τη σπηλιά και σε άμεση οπτική επαφή με αυτή. 
 
Ναι, σίγουρα τα στοιχεία που συλλέγονται βοηθούν στο να αναλύονται η Ιονόσφαιρα και η Μαγνητόσφαιρα της Γης, όμως μήπως δεν είναι αυτή η μοναδική τους χρησιμότητα;  
 
Μήπως τα στοιχεία αυτά, που αποστέλλονται σε Αμερική και Ευρώπη, τυγχάνουν κάποιας περαιτέρω επεξεργασίας και αποκωδικοποίησης; Γιατί στην Πεντέλη; 
 
Ένας τέτοιος σταθμός θα μπορούσε να είχε δημιουργηθεί οπουδήποτε αλλού. 
 
Μήπως και τα έργα του 1977 και του 1990 μέσα και γύρω από τη σπηλιά σχετίζονταν με την ύπαρξη του υπόγειου ηλεκτρομαγνητικού «ποταμού» και την προσπάθεια μελέτης και χρησιμοποίησης του; 
 
Όταν προσπαθείς να μελετήσεις κάτι που ρέει υπογείως, τι καλύτερο μέρος για να στήσεις τη βάση σου από μια σπηλιά που βρίσκεται στο διάβα της ροής αυτής;
 
 
 
http://www.iranon.gr/Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 9:57 pm


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ


 Ρε σεις της ΕΟΕ, πάτε καλά; 
Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι ο πληροφοριοδότης σας, όταν είναι τοις πάσι γνωστόν, πως η συγκέντρωση των ΜΑΣΣΟΝΩΝ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΩΝ) γίνεται στην Ανάβυσσο και όχι στον Μαραθώνα;;;;;

Κατά τα λοιπά, θα συμφωνήσω, ότι σκοπός τους είναι ο πλήρης αφανισμός της Ελλάδας.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πόπη Σουφλή


Όλοι μας έστω και λίγο ξέρουμε ότι οι μεγάλες αποφάσεις της χώρας, πρώτα πέρνονται σε στοές… Εντύπωση πάντως μας προξενεί το γεγονός ότι όλοι αυτοί μεγάλοι ερευνηταράδες (εκτός ελαχίστων) των ανώνυμων blogs δεν ήξεραν κανένας τους ότι αυτές τις ημέρες έως Κυριακή 31 Αυγούστου στον Μαραθώνα Ατιικής λαμβάνει χώρα το παγκόσμιο συνέδριο τεκτόνων… Εμείς πιστοί στην έρευνα μας και στην πληροφόρησή σας, έχουμε ενημέρωση εκ των έσω…

Έτσι η πηγή μας μας ενημερώνει 27/8 15:12:…Έτσι σήμερα ξεκίνησε άσχημα το παγκόσμιο συνέδριο τεκτόνων. 

Ζητάνε επιτακτικά το τελείωμα της χώρας και επιστροφή σε άλλο νόμισμα. Ζητήσανε να τελειώνει το θέμα Ελλάδα στο δίμηνο διότι εξαιτίας της θα γκρεμιστεί η ένωση της Ευρώπης. 
Έχουμε ανοικτό πόλεμο πλέον. 

Κάποιοι τέκτονες προβάλανε αντίσταση αλλά παραμερίστηκαν και με “οικοιωθελή” τρόπο αποχώρησαν. Θα δείξει μέχρι το τέλος του συνεδρίου ….

…είπανε πρέπει να αποδεχθείτε το ότι θα είστε η Αλβανία της περιοχής και η μεγάλη Αλβανία ο ηγέτης των Βαλκανίων…

…έχει μέλη της τριμερής!!!!! Κακό αυτό πολύ!!!! Ότι νεότερο θα υπάρξει εδώ ενημέρωση!

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ
Πηγή


ΤΩΡΑ! ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Share Button
Όλοι μας έστω και λίγο ξέρουμε ότι οι μεγάλες αποφάσεις της χώρας, πρώτα παίρνονται σε στοές… Εντύπωση πάντως μας προξενεί το γεγονός ότι όλοι αυτοί μεγάλοι ερευνηταράδες (εκτός ελαχίστων) των ανώνυμων blogs δεν ήξεραν κανένας τους ότι αυτές τις ημέρες έως Κυριακή 31 Αυγούστου στον Μαραθώνα Ατιικής λαμβάνει χώρα το παγκόσμιο συνέδριο τεκτόνων… Εμείς πιστοί στην έρευνα μας και στην πληροφόρησή σας, έχουμε ενημέρωση εκ των έσω…

Από την πηγή μας:
Ενημέρωση 27/8 20:58:
Τέλος για σήμερα, τέλος πρώτης ημέρας. Εάν υπάρξει κάτι αρκετά σημαντικό θα το αναρτήσουμε αλλιώς όλη η επικαιρότητα από αύριο που θα επιδιώξουμε να σας μεταφέρουμε και δηλώσεις…!
Ενημέρωση 27/8 20:44:
…συμμετοχή για αυτόν που του αρέσει ο αριθμός 11 πρώην πρωθυπουργός Λ.Π…
Ενημέρωση 27/8 20:20:
…για τον αδελφό (τέκτονα) που ρώτησε τι χρώμα είχαν τα καρτελάκια συμμετοχής μας είναι πορτοκαλί και ασημί…
Ενημέρωση 27/8 19:47:
…μεγάλο ενδιαφέρον η συμμετοχή ενός τέως προέδρου χώρας Γ.Β…
Ενημέρωση 27/8 19:10:
…συμμετοχή Λ.Τ καθηγητής Πανεπιστημίου…
Ενημέρωση 27/8 17:27:
…συντονιστής ένας μεγάλος δημοσιογράφος Α.Π… (ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑ)
Ενημέρωση 27/8 17:09:
…μεταξύ αδελφών (τεκτόνων δλδ) ένταση όχι..δυσαρέσκεια ναί για τις προτάσεις που ειπώθηκαν…
Ενημέρωση 27/8 16:53:
….στο συνέδριο είναι και ο Σάρον Ροκφέλερ…
Ενημέρωση 27/8 16:41:
…δεν είναι τελικά συνέδριο τεκτόνων…κουρτίνα είναι…μοιάζει με σύγκλιση λέσχης και τριμερής!!!!
Ενημέρωση 27/8 16:38:
…το μέλος Έντμοντ Ντε Ρότσιλντ μόλις είπε μου είπαν ότι ζήτησε το πτώμα της Ελλάδος…
Ενημέρωση 27/8 15:12:
…Έτσι σήμερα ξεκίνησε άσχημα το παγκόσμιο συνέδριο τεκτόνων. Ζητάνε επιτακτικά το τελείωμα της χώρας και επιστροφή σε άλλο νόμισμα. Ζητήσανε να τελειώνει το θέμα Ελλάδα στο δίμηνο διότι εξαιτίας της θα γκρεμιστεί η ένωση της Ευρώπης. Έχουμε ανοικτό πόλεμο πλέον. Κάποιοι τέκτονες προβάλανε αντίσταση αλλά παραμερίστηκαν και με “οικοιωθελή” τρόπο αποχώρησαν. Θα δείξει μέχρι το τέλος του συνεδρίου ….
…είπανε πρέπει να αποδεχθείτε το ότι θα είστε η Αλβανία της περιοχής και η μεγάλη Αλβανία ο ηγέτης των Βαλκανίων…
…έχει μέλη της τριμερής!!!!! Κακό αυτό πολύ!!!!
Ότι νεότερο θα υπάρξει εδώ ενημέρωση!πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 9:31 pm


Επιστολή σοκ του δικηγόρου του Κασιδιάρη, που παραιτήθηκε μετά την μη αποφυλάκιση του ΚασιδιάρηΛίγα είναι τα ψωμιά τους, κύριε Αντωνιάδη... οι ΣΤΟΕΣ, θα γκρεμιστούν και θα πλακώσουν τους... οικιστές τους...

Η δικαιοσύνη, θα γίνει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, όταν ελευθερωθεί η Πατρίδα μας και τότε, όλα αυτά τα κτήνη που θέλουν να λέγονται "δικαστές", θα βρεθούν εκεί που πρέπει... και με συνοπτικες διαδικασίες... πολύ συνοπτικές... σχεδόν μονολεκτικές: 
ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΔΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

Πόπη Σουφλή

δικαστες

Παραιτήθηκε αφήνοντας αιχμές σε βάρος της Δικαιοσύνης, από την υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, του Ηλία Κασιδιάρη και των άλλων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο δικηγόρος τους Νίκος Αντωνιάδης.
Με μια επιστολή την οποία κλείνει με τις φράσεις “Καληνύχτα Δικαιοσύνη …Εγώ παραιτούμαι …” ο Νίκος Αντωνιάδης, εξηγεί ότι..

οδηγήθηκε στην παραίτηση μετά την απόρριψη της προσφυγής Κασιδιάρη κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης του (αποφυλάκισης).

Στην επιστολή του ο κ. Αντωνιάδης στρέφεται κατά της Δικαιοσύνης και κατά συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, που όπως αναφέρει «ταυτίζονται εν προκειμένω με τις πολιτικές επιταγές».

«Δεν μπορώ να αντέξω ούτε μία μέρα ακόμη στη φυλακή ανθρώπους για τους οποίους δεν τους αποδίδεται κατηγορία που να δικαιολογεί, όχι προφυλάκιση, αλλά ούτε καν δίωξη, παραπομπή και /πολλώ μάλλον/ δίκη, που στερούνται τους ανθρώπους τους, τους γονείς τους, τις συζύγους τους, τα παιδιά τους (νεογέννητα, δε, στη περίπτωση Παναγιώτη Ηλιόπουλου)», αναφέρει μεταξύ των άλλων ο πρώην συνήγορος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Το πλήρες κείμενο παραίτησης του κ. κ. Αντωνιάδη έχει ως εξής:

«Η Δικαιοσύνη, μετά το πέρας της ανακρίσεως της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, έκανε γενναία βήματα. Βήματα που θα μείνουν στην ιστορία, με τα ονόματα των δικαστών να κοσμούν για πάντα το Θεσμό. «Άσπρισε» το δήθεν «μαύρο» χρήμα της Χρυσής Αυγής με το 1502/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Έδωσε ένα ηχηρότατο ράπισμα στην κακοποίηση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως είχε έως τώρα εφαρμοστεί, στην αντισυνταγματική και απάνθρωπη λογική της συλλογικής ευθύνης, με το εκπληκτικό 1506/2014 βούλευμα αποφυλάκισης του Αρτέμη Ματθαιόπουλου του ιδίου Συμβουλίου. 

Οι ενέργειες του εντολέα μου Νικολάου Μιχαλολιάκου, διαρκούσης της ανακρίσεως, προς τον σκοπό της αποσάθρωσης της σκευωρίας του «πορίσματος Ψαρρά», ευτέλισαν την σκοτεινή πλευρά της Δικαιοσύνης και απέδωσαν έναν αναπάντεχο καρπό, που ούτε οι σκευωροί και οι συνεργοί τους έχουν συνειδητοποιήσει ότι δημιουργήθηκε: 
Την από 30.7.2014 διάταξη της ανακρίτριας κ. Ιωάννας Κλάπα – Χριστοδουλέα, δια της οποίας, το πρώτον, και μετά από ένα έτος προφυλακίσεων, παραδέχθηκε ότι η ιδεολογία δεν ελέγχεται ποινικά, καίτοι το μέγιστο μέρος των κατηγορητηρίων αφορούν αποκλειστικά την ιδεολογία. 

Με αυτά και με αυτά, αναμένω τη δικαίωση από το ίδιο Συμβούλιο και του κ. Χρήστου Παππά, που απαιτεί (στην εσχάτη) την αυτή αντιμετώπιση που η Δικαιοσύνη επιφύλαξε για τον κ. Ματθαιόπουλο (187 – Ιδεολογία).
Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση, τις συγκεκριμένες δύσκολες ώρες, να σας διαβεβαιώσω ότι θα βιώσω τη δικαίωση αυτή ως συνήγορος του κ. Παππά και των υπολοίπων εντολέων μου – βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Και αυτό, διότι σήμερα ενημερώθηκα ότι απορρίφθηκε η προσφυγή του Ηλία Κασιδιάρη. 

Η προσφυγή του κατά του απαράδεκτου εντάλματος προσωρινής κράτησής του για την προσβλητική του νομικού πολιτισμού και της νοημοσύνης των πολιτών αυτής της χώρας (διότι οι πολίτες δεν είναι ηλίθιοι ώστε να μην καταλαβαίνουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης προφυλακίστηκε το 2014 επειδή τους «ξέφυγε» το 2013) «αξιόποινη» πράξη της κατοχής μίας κυνηγετικής καραμπίνας, ενώ ήταν ήδη ελεύθερος για την βασική κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. 

Επίσης, με άλλο βούλευμα, η Δικαιοσύνη δέχθηκε ότι, παρότι για τους βουλευτές που διώχθηκαν το 2014 ΕΠΡΕΠΕ να ζητηθεί η άρση ασυλίας, για τον κ. Μιχαλολιάκο για την Α Υ Τ Η κατηγορία, για την οποία διώχθηκε ΧΩΡΙΣ άρση ασυλίας, η δίωξή του (η χωρίς άρση ασυλίας) και η προφυλάκισή του (η χωρίς ασυλίας), είναι –δήθεν– νόμιμες, συνταγματικές και δημοκρατικές πράξεις. 

Λίγες ώρες μετά την ευτυχία μου για την επιτυχία μου (και ας διαβάζεται εγωϊστικό το «μου») για το βούλευμα για το «μαύρο χρήμα», λίγες ώρες μετά την ευτυχία μου για την επιτυχία μου με την «παγίδευση» της κ. Κλάπα να αποδεχθεί εγγράφως ότι η ιδεολογία δεν ελέγχεται ποινικά, λίγες ώρες μετά την τεράστια ευτυχία μου για την επιτυχία μου για την αποφυλάκιση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, μετά την εκ νέου ταύτιση της Δικαιοσύνης με τις πολιτικές επιταγές (αναρωτιέμαι, δε: οι τελευταίοι Δικαστές έχουν πραγματικά συναίσθηση πού θα τους κατατάξει η Ιστορία…;), βάζω ένα τεράστιο «Χ», και δηλώνω (παραπέμποντας σε μία διάσημη κινηματογραφική φράση προσφάτως αποβιώσαντος χολυγουντιανού ηθοποιού):

Καληνύχτα Δικαιοσύνη …


Δεν μπορώ να αντέξω ούτε μία μέρα ακόμη στη Φυλακή ανθρώπους για τους οποίους δεν τους αποδίδεται κατηγορία που να δικαιολογεί, όχι προφυλάκιση, αλλά ούτε καν δίωξη, παραπομπή και /πολλώ μάλλον/ δίκη, που στερούνται τους ανθρώπους τους [τους γονείς τους, τις συζύγους τους, τα παιδιά τους (νεογέννητα, δε, στη περίπτωση Παναγιώτη Ηλιόπουλου)].

 

Καληνύχτα Δικαιοσύνη …
Εγώ παραιτούμαι …».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 9:11 pm


Ένας ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ διάλογος ανάμεσα σε.... οβριούς! (ΒΙΝΤΕΟ)
-Κοεν, τι γίνεται στα σπίτια των Ελλήνων?

"Ατιμη ράτσα πάλι στα δυσκολα αρχίζουν να μονιάζουν να αγαπιούνται να γίνονται ΕΝΑ να γίνονται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ...... πάλι χάνουμε".-Κοεν, τι γίνεται στα σπίτια των Ελλήνων?

Καταφέραμε να τους κάνουμε δυστυχισμένους μετά από τόση εξαθλίωση?

-Αβουρι, σήμερα ο γειτονάς μου Ελληνας άνεργος με 2 παιδιά είχε μεγάλη παρέα στο σπίτι του και διασκέδαζαν, οι πιο πολλοί άνεργοι και μαζί τους 2-3 κακομοίρηδες λάθρο από την ανατολή....ουζοκατάνυξη το λένε.

Χορεύουν, πίνουν, μιλάνε, γελάνε, τρώνε......


-Τι λες μωρέ κοεν δέχονται και λάθρο δεν τους μισούν?

Και καλά όλα αυτά, τι τρώνε όμως μωρέ
και γλεντάνε κιόλας?


-Ελιές,ντοματούλες λίγο ψωμάκι μερικές φορές οι "πλούσιοι"της παρέας βάζουν και κάνα κρεατικό.....


-Τι λές μωρέ κοεν έχουν και ευκατάστατους στην παρέα?

Καλά δεν τους φθονούν?
-Οχι αβουρι, αλλά μην νομίζεις ότι τρώνε, οι μεζέδες μένουν στο τέλος στα πιάτα,περισσότερο πίνουν χορεύουν μιλάνε και γελάνε και μιλάνε πολύ αβουρι και ακόμα πιο πολύ γελάνε πολύ γελάνε αβουρι πάρα πολύ γελάνε.
- Κοεν δώσε εντολή στους δικούς μας στη βουλή να πάρουν και άλλα μέτρα πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται στην γειτονιά σου.


-Ανώφελο αβουρι,

1ον την εχουν απαξιώση την κυβέρνηση και σιγα σιγα ένας ένας σταματάνε να πληρώνουν και 
2ον αυτή η ουζοκατάνυξη δεν γινεται μόνο στην γειτονια μου αλλά σε όλες τις γειτονιες της Ελλάδας.

Αφού να φανταστείς σε μια άλλη γειτονιά ο Αλί ο φανατικός αρχίζει να γίνεται πιο Έλληνας από τους Έλληνες ξέχασε και τζιχάντ και σαρίες και μόλις πιεί δύο ουζάκια αρχίζει να φιλάει και να αγκαλιάζει όλους τους παρευρισκόμενους και συνεχώς γελάει πολύ γελάει ο Αλί αβουρι.

-Ατιμη ράτσα πάλι στα δυσκολα αρχίζουν να μονιάζουν να αγαπιούνται να γίνονται ΕΝΑ να γίνονται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ...... πάλι χάνουμε.
Ο/Η ΗΛΙΑΣ άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "...."βομβιστές" της Αγάπης (βιντεο)":

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 8:53 pm


ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ


 Οι πολιτικοί τσόγλανοι της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ,γκαβούκογλου,τούρκογλου και
παπανδρεούκογλου,έπρεπε να βρίσκονται σιδεροδέσμιοι,μέχρι να οδηγηθούν στο εκτελεστικό
απόσπασμα.

ΑΡΘΡΟ 134 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.- ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος:
α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητας του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού

Ποινικός Κώδικας - Άρθρο 135

Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας

1. Όποιος δημόσια ή με την διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 τιμωρείται με Κάθειρξη...


2. Όποιος συνωμοτεί με άλλον με σκοπό να εκτελέσουν πράξη από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 ή με συνεννοήσεις με ξένη κυβέρνηση προπαρασκευάζει την εκτέλεση μιας απ` αυτές τις πράξεις, τιμωρείται με Κάθειρξη.
3. Οποιαδήποτε άλλη προπαρασκευαστική ενέργεια με πρόθεση μιας από τις αναφερόμενες στο άρθρο 134 πράξεις τιμωρείται με Φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών.
4. Συνωμοσία υπάρχει όταν δύο ή περισσότεροι συναποφασίσουν να τελέσουν πράξη εσχάτης προδοσίας ή αναλάβουν αμοιβαία υποχρέωση να τελέσουν τέτοια πράξη.

Άρθρο 137Α: Βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

1) Σύνταγμα του 1975/86

Άρθρο 7, παράγραφος 2

Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως νόμος ορίζει.
Βασανιστήρια συνιστούν, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, κάθε μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία ή ψυχικού πόνου ικανού να επιφέρει σοβαρή ψυχική βλάβη.

Άρθρο 137Δ: Γενικές διατάξεις.

Κατάσταση ανάγκης ουδέποτε αποκλείει τον άδικο χαρακτήρα των πράξεων των άρθρων 137Α και 137Β.

Σε περίπτωση που οι πράξεις των άρθρων 137Α και 137Β, τελούνται υπό καθεστώς σφετερισμού της λαϊκής κυριαρχίας, η προθεσμία της παραγραφής αρχίζει μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία.

Ο παθών των πράξεων 137Α και 137Β δικαιούται να απαιτήσει από το δράστη και από το δημόσιο, οι οποίοι ευθύνονται εις ολόκληρον, αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστη και χρηματική ικανοποίηση για ψυχική οδύνη ή ηθική βλάβη

*Οι πολιτικοί τσόγλανοι της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ,γκαβούκογλου,τούρκογλου και
παπανδρεούκογλου,έπρεπε να βρίσκονται σιδεροδέσμιοι,μέχρι να οδηγηθούν στο εκτελεστικό
απόσπασμα.
 

Φρύνη 


Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Η Χούντα Σαμαρά αποθρασύνθηκε: Δέκα χρόνια φυλακή ...":

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 8:35 pm


ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Για ποίο λόγο η τράπεζα της Ελλάδας εκτυπώνει test note σε δραχμές; [photos]
Φεύγουμε από το ευρώ;


Aν δεν είναι η τράπεζα της Ελλάδας από πίσω γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία;

Δείτε τα χαρτονομίσματα των 50 δραχμών ,100 δραχμών ,200 δραχμών,20 δραχμών.Πηγή

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2014 | 8:22 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: