1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Τρελό!! Είστε σίγουροι πως το ΟΧΙ θα είναι ΟΧΙ;;; (ΒΙΝΤΕΟ)Θα πρότεινα στους αναγνώστες, ν΄' ακούσουν όλο το βίντεο.
Λέγονται πολύ σημαντικά πράγματα και τίθενται καυτά ερωτηματα.

Καλλιόπη Σουφλή

Διότι ΟΧΙ και μνημόνιο δεν πάνε μαζί…

Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ερευνητής παπατζής! Όπως και να έχει εμείς σας το παρουσιάζουμε χωρίς να πάρουμε θέση!! !!

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, απλώς δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε. 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως
η συγκεκριμένη άποψη διαμορφώθηκε, όχι τώρα, ούτε πριν το δημοψήφισμα……ούτε καν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων………….αλλά ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ.

Δεν δηλώνουμε  υποστηρικτές του βίντεο, αλλά ούτε και επικριτές. 

Σίγουρα όμως μου είναι δύσκολο να κλείσω τα αυτιά μου στα όσα λέγονται, κυρίως μεταξύ του 06:56 και 07:20 λεπτού. 

Μέσα σε μόλις 24 δευτερόλεπτα λέγονται πράγματα που γίνανε και τα ζούμε ήδη στις μέρες μας.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 5:05 pm


Επιστολή Πρ. Παυλόπουλου σε Tusk: Το ΌΧΙ στο δημοψήφισμα δεν είναι εντολή για έξοδο από το ευρώΠαυλόπουλε, την "ποδίτσα σου" και ΣΚΑΣΜΟΣ!

Όταν όλες εσείς οι πολιτικές πουτάνες, της ηγεσίας των κομμάτων, δεν δίνετε στην δημοσιότητα τι  συζητήσατε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (εξαιρουμένου του Μιχαλολιάκου), ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ.

ΣΚΑΣΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ!

Ο ΡΟΛΟΣ ΣΟΥ, ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΒΡΩΜΕΡΟΣ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Μην ερμηνεύεις το ΟΧΙ της πλειοψηφίας του ελληνικου λαού, κατά το δοκούν της ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ.

Υ.Γ.2. Το κοινό ανακοινωθέν των ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ, να το βάλετε εκεί που ξερετε.


Οι Έλληνες ζητούν μια οικονομικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη συμφωνία 
 
Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, απέστειλε σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με την οποία τον ενημερώνει σχετικά με το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.
 
Στην επιστολή παραθέτει το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών, πλην του κ. Κουτσούμπα (ΚΚΕ) και του κ. Μιχαλολιάκου (Χρυσή Αυγή), στο οποίο ζητούν λύση σε πέντε άξονες.

Ο κ. Παυλόπουλος τονίζει πως το «Όχι» των Ελλήνων στο δημοψήφισμα δεν είναι εντολή για ρήξη με την Ευρώπη, αλλά ζητούν μια οικονομικά βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη συμφωνία.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,
 
Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι μετά από απαίτηση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα, κάλεσα σε συμβούλιο χθες (6/7) τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, από το οποίο προέκυψε κοινό ανακοινωθέν, με την έγκριση όλων πλην του ΚΚΕ το οποίο αναφέρει πως:
 
«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
 
Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.
 
Αναλυτικά, κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
- Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
- Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
- Iσχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
- Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

- Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.

Οι πολιτικοί ηγέτες υπογράμμισαν επίσης ότι η αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, αποτελεί άμεση προτεραιότητα.
 
Η προαναφερθείσα συναινετική απόφαση των περισσότερων ελληνικών κοινοβουλευτικών κομμάτων αποτελεί μια καθοριστική ευκαιρία για όλους τους εταίρους της ευρωζώνης να καταλήξουν σε οικονομικά και πολιτικά βιώσιμη συμφωνία.

Αναμένω,
Με εκτίμηση
Embedded image permalink

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 4:53 pm


Δήλωση σοκ από τον Oettinger: Η Ελλάδα πρέπει να προετοιμάζεται να εκδώσει IOUs για να πληρώνει μισθούς


 Το θέμα είναι ότι η δημόσια ζωή στην Ελλάδα είναι σε κίνδυνο. Φάρμακα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ακόμη και τα τρόφιμα είναι λιγοστά.ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!

ΑΥΗΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.

ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ!
ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΩΛΟΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!

Καλλιόπη Σουφλή


H Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ...χωρίς να έχει καθόλου ευρώ....
 
Σε δήλωση σοκ προέβη ο Γερμανός Επίτροπος Guenther Oettinger για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει κατά πάσα πιθανότητα η ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει την έκδοση IOUs για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και να εξοφλήσει τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της.
 
Σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα ήταν λάθος να παραμείνει

στην ΕΕ. 
 
«Μια αφερέγγυα χώρα που εισάγει ένα παράλληλο νόμισμα δεν ταιριάζει στη ζώνη του ευρώ» ανέφερε ο επίτροπος, Guenther Oettinger σε συνέντευξη του. 


«Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση κατά την οποία η Ελλάδα είναι μέλος της ζώνης του ευρώ, αλλά δεν έχει σχεδόν καθόλου ευρώ αυτή τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Ο Oettinger είπε ότι δεν είχε νόημα να πραγματοποιήσουν νέες συνομιλίες με την Ελλάδα εάν η Αθήνα συνέχισε να απορρίπτει  τις μεταρρυθμίσεις.


Επίσης σημείωσε ότι τα κεφάλαια της ΕΕ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της Ελλάδος.


Ο ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι αυτή είναι μια πραγματική ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών καθώς οι τελευταίοι εμφανίζονται πλέον πιο ευέλικτοι.


Μιλώντας στην Deutschlandfunk ο επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Günther  Oettinger, τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι θα ωφελήσει το κούρεμα του ελληνικού χρέους και τόνισε ότι μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπάρχουν δύο καλές εξελίξεις - ο νέος υπουργός Οικονομικών και μια άνευ προηγουμένου ενότητα των ελληνικών κομμάτων. 


"Η νέα ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών διαφέρει από την προηγούμενη. Ο Ευκ. Τσακαλώτος δεν έχει την ίδια στάση με τον Γιάννη Βαρουφάκη. Επιπλέον, η συμμετοχή του ήδη στις διαπραγματεύσεις του δίνει προβάδισμα γιατί γνωρίζει τα στοιχεία και τις αξιώσεις των δανειστών οι οποίοι εμφανίζονται πλέον ιδιαίτερα ευέλικτοι" υπογραμμίζει.
"Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδα θα έρθει σήμερα στις Βρυξέλλες με νέες προτάσεις  για μεταρρυθμιστικές. Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη διαπραγματευτική προσέγγιση από σήμερα ως και την Παρασκευή απ ότι υπήρχε πριν από μία εβδομάδα."  


Ο Oettinger τάχθηκε κατά του κουρέματος του ελληνικού χρέους  σε αυτή τη χρονική στιγμή λέγοντας ότι "δεν θα ωφελήσει σε τίποτα" εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει πρώτα σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως αυτού του φορολογικού της συστήματος.


Έντονη ήταν η αναφορά του και στο γεγονός ότι  οι έλληνες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κίνδυνο καθώς παρατηρούνται ελλείψεις σε φάρμακα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο  ακόμη και σε τρόφιμα. Συνεπώς, είναι απαραίτητη μια ανθρωπιστική βοήθεια.


"Το θέμα είναι ότι η δημόσια ζωή στην Ελλάδα είναι σε κίνδυνο. Φάρμακα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ακόμη και τα τρόφιμα είναι λιγοστά. Γι 'αυτό πιστεύουμε ότι η  ελληνική κυβέρνηση έρχεται σήμερα με τις ανάλογες προτάσεις για να πετύχει μια πολύτιμη συμφωνία στις Βρυξέλλες. Από την πλευρά μας θα απελευθερώσουμε τα απαραίτητα κονδύλια για να παρέχουμε στο λαό ανθρωπιστική βοήθεια για να προλάβουμε τα χειρότερα. 


Αναφερόμενος στο ρόλο της ΕΚΤ, υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα είναι  συνετή, διάφανη και ισορροπημένη.


"Και θα διατηρήσει αυτή της τη στάση  όσο είναι σίγουρη ότι υπάρχει πραγματική ελπίδα για συμφωνία στην ευρωζώνη, με όλα τα κράτη μέλη και την Ελλάδα" υποστήριξε.
Ερωτηθείς για τις οικονομικές επιπτώσεις της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Günther  Oettinger, τόνισε ότι το ευρώ αντιστέκεται στις πιέσεις και οι αγορές έχουν αντιδράσει ομαλά μέχρι στιγμής αν και ο κίνδυνος είναι πάντα ορατός.


"Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, είμαστε εταίροι της Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Αλλά δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα για τις αγορές" υποστήριξε.


Ο ευρωπαίος Επίτροπος μίλησε και για την πορεία άλλων κρατών της ΕΕ όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία που πέρασαν παρόμοιες οικονομικές κρίσεις και βρίσκονται σήμερα σε πορεία ανάκαμψης αλλά και την Ιταλία που έχει ανατρέψει σημαντικά την αρνητική εικόνα που παρουσίαζε πέρυσι.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 4:18 pm


Βαρύ το κλίμα στο Eurogroup για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία έρχεται το Grexit - Schaeuble: Οι έλληνες θέλουν το ευρώ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ!
ΚΥΡΙΩΣ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΡΟΔΟΣΕ ΤΟ ΟΧΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΣΕ "ΝΑΙ".

ΑΛΗΤΕΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ Β ΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΞΥΠΝΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!

Καλλιόπη Σουφλή


Το κλίμα στο Eurogroup είναι πολύ βαρύ για την Ελλάδα - Οι μισοί υπουργοί Οικονομικών μίλησαν για Grexit 
 
(upd7)To κλίμα για την Ελλάδα είναι πολύ βαρύ, ευθέως οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών μιλούν για Grexit αν η Ελλάδα δεν παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρυθμίσεων.
Η στάση της Ελλάδος σήμερα στο έκτακτο Eurogroup θα έχει ιστορική σημασία.

 Το Eurogroup θα κάνει ότι είναι δυνατό ώστε να διασώσει το ευρώ ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup Dijsselbloem κατά την προσέλευση του στην κρίσιμη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα εξετάσουν τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ωστόσο το κλίμα δεν είναι καλό για την Ελλάδα, κυρίως από

τη Γερμανία και χώρες που συσπειρώνονται γύρω από το Βερολίνο, όπως η Εσθονία και η Λιθουανία.

Ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση αν μπορεί να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble. 


Χρειαζόμαστε αξιόπιστη συμφωνία ανέφερε Dijsselbloem τονίζοντας ότι θα ακούσουμε τις ελληνικές προτάσεις και θα πάμε βήμα βήμα. 


Από την πλευρά του ο Moscovici (Ευρωπαίος Επίτροπος) δήλωσε ότι το διακύβευμα σήμερα είναι αν μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ τόνισε ότι θα είναι συλλογική αποτυχία ένα Grexit.

 
Στην Ελλάδα η ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το ερώτημα είναι αν οι ευρωπαίοι δείξουν μεγαλοθυμία και τερματίσουν την κρίση με μια πολιτική συμφωνία ή σκόπιμα θα χρονοτριβούν για να εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερη την ελληνική οικονομία, εντείνοντας την ανθρωπιστική κρίση.
Τα σενάρια που υπάρχουν είναι τρία. 

 
1)Το Eurogroup να ζητήσει 13 δισεκ νέα μέτρα χωρίς να προσφέρει τίποτε άλλο, πέραν της χρηματοδότησης.
Το χρέος ακόμη και αν εξεταστεί δεν θα ληφθεί καμία απόφαση.


2)Αν προκύψει μεγάλο χάσμα, τότε το Eurogroup θα εξετάσει το plan B που περιλαμβάνει μέτρα για την χρεοκοπία της Ελλάδος, έκδοση IOUs.
Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα μπαίνει στον προθάλαμο της εξόδου από το ευρώ. 


3)Να δείξει μεγαλοθυμία η ΕΕ και να δώσει πολιτική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Η Ελλάδα ζήτησε 7 δισ. ευρώ ως βοήθεια μέσα σε 48 ώρες ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

 
Το ποσό των 7 δισ. ευρώ ως βοήθεια μέσα σε 48 ώρες προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου, ζήτησε η Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο ANSA.
 

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου, αυτό θα αποτελεί ένα δάνειο - γέφυρα, προκειμένου να δοθεί χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των Ευρωπαίων.
 

Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια επείγουσα κατάσταση, δηλαδή, την κάλυψη των δανειακών της υποχρεώσεων ώστε να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Το αίτημα για το «δάνειο - γέφυρα» θα διατυπώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

15:10 - 
Gramegna (ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου): Το Grexit θα εξαρτηθεί από την στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση

14:50 -
ANSA: Η Ελλάδα ζήτησε 7 δισ. ευρώ ως βοήθεια μέσα σε 48 ώρες ώστε να καλύψει τις υποχρεώσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

14:34 - Scicluna (Υπ. Οικ. Μάλτας): Είναι ώρα να προετοιμαζόμαστε για ένα προσεκτικά σχεδιασμένο Grexit

14:20 - Kazimir (ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας): Η Ελλάδα είναι από την άλλη πλευρά του λόφου

14:16 -
Stubb (ΥΠΟΙΚ Φινλανδίας): Δεν ψάχνουμε συμφωνία - γέφυρα για την χρηματοδότηση της Ελλάδας

14:15 -
Dombrovskis: Χωρίς αξιόπιστο πρόγραμμα... η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν μπορεί να αποκλειστεί

14:10 - Reirs (ΥΠΟΙΚ Λετονίας): Αν κάποιος δεν προσφέρει τίποτα στο σύστημα, το σύστημα δεν πλήττεται όταν αυτός φεύγει

14:09 - Schaeuble: Ρωτήστε τους Έλληνες αν μπορούν να παραμείνουν στο ευρώ

13:55 - Χωρίς δηλώσεις ο Mario Draghi, της ΕΚΤ, στο Eurogroup

13:50 - Overtveldt (Βέλγος ΥΠΟΙΚ): Εξαιρετικά επείγουσα η κατάσταση στην Ελλάδα - Σε ελεύθερη πτώση η οικονομία της και το τραπεζικό της σύστημα

13:45 - Moscovici: Χαιρετίζει την αλλαγή στο ΥΠΟΙΚ, ο κ. Τσακαλώτος είναι άνδρας που γνωρίζει τις ευθύνες του

13:43 - Dijsselbloem: Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διασώσουμε το ευρώ

13:35 - Προσέλευση στο Eurogroup. Τσακαλώς έλληνας ΥΠΟΙΚ, Sapin Γάλλος ΥΠΟΙΚ χωρίς δηλώσεις

Schaeuble: Αναμένω με ενθουσιασμό τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

 
Με... «ενθουσιασμό» δήλωσε ότι αναμένει τις τελευταίες ελληνικές προτάσεις ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, W. Schaeuble, προσερχόμενος στο Eurogroup που ξεκινά σε λίγη ώρα.
Ο Schaeuble ξεκαθάρισε ότι η επιλογή της διαγραφής χρέους δεν είναι πιθανή.
 

Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη ο Γερμανός Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: Ρωτήστε την ελληνική κυβέρνηση.

Gramegna (ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου): Το Grexit θα εξαρτηθεί από την στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση

 
«Το Grexit θα εξαρτηθεί από την στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε προσερχόμενος στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Pierre Gramegna.
Υποστήριξε πως οι αποφάσεις για την ρευστότητα της Ελλάδας, επείγει, καθώς η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.


Παράλληλα, τόνισε ότι το Λουξεμβούργο, το οποίο έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ακούσει όλες τις πλευρές, επαναλαμβάνοντας ότι όλες οι προτάσεις, όπως και οι προτάσεις για το χρέος, πρέπει να ακουστούν.
Πρέπει να καταλάβουμε πως η ελληνική κυβέρνηση θα λύσει την αντίφαση του να λέει όχι στις προτάσεις, ενώ θέλει να μείνει στο ευρώ.
Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, όμως πρέπει να υπάρξουν νέες προτάσεις, τόνισε ο Gramegna.

Scicluna (Υπ. Οικ. Μάλτας): Είναι ώρα να προετοιμαζόμαστε για ένα προσεκτικά σχεδιασμένο Grexit

 
Είναι ώρα να προετοιμαζόμαστε για ένα προσεκτικά σχεδιασμένο Grexit, δήλωσε ο E. Scicluna, υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup, υπενθυμίζοντας ότι έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη των εταίρων για την Ελλάδα. 


Είναι δύσκολο όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη να συζητηθεί το ζήτημα του χρέους, πρόσθεσε ο Scicluna, αναγνωρίζοντας ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να συζητηθεί, όταν όμως υπάρξει η σωστή βάση.


«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει κάποια πρόταση από την Αθήνα.
Το Εurogroup να λάβει υπόψιν την επιλογή του Grexit και την παραμονή στο ευρώ.
Eιναι 50-50 το πως θα διαχειριστουμε καλα καθε επιλογή», ανέφερε.

Kazimir (ΥΠΟΙΚ Σλοβακίας): Η Ελλάδα είναι από την άλλη πλευρά του λόφου

 
Την θέση ότι έχει σπάσει η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων με την Ελλάδα διατύπωσε ο Peter Kazimir, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα είναι στην απέναντι πλευρά του λόφου.
Στις δηλώσεις του ο Kazimir υποστήριξε πως για την Σλοβακία είναι κόκκινη γραμμή η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο να βρεθεί συμφωνία σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση η παράταση των διαπραγματεύσεων θα είναι σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης συνολικά.


Πρέπει τις επόμενες ώρες να αποφασίσουμε…» είπε ο Kazimir, αναφέροντας πως αν και σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αυτό επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα.
«Μια βιώσιμη συμφωνία είναι πιθανή μόνο σε υψηλότατο πολιτικό επίπεδο» είπε ο ΥΠΟΙΚ της Σλοβακίας.

Dombrovskis: Χωρίς αξιόπιστο πρόγραμμα... η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν μπορεί να αποκλειστεί

 
Χωρίς αξιόπιστο πρόγραμμα... η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν μπορεί να αποκλειστεί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, V. Dombrovskis, προσερχόμενος για το σημερινό Eurogroup.
Σύμφωνα με τον Dombrovskis, «δεν μπορεί να αποκλειστεί το Grexit, αν και δεν αποτελεί στόχο.
Εργαζόμαστε για την επίτευξη συμφωνίας. 


Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο και συνολικό πακέτο για την ελληνική οικονομία. Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, πρόσθεσε.
Ο Dombrovskis αναγνώρισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει άμεσες και τεράστιες προκλήσεις, καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Moscovici: Συλλογική αποτυχία το Grexit

 
Το διακύβευμα σήμερα είναι αν μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα εγκαίρως, δήλωσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, P. Moscovici προσερχόμενος για το σημερινό Eurogroup, ξεκαθαρίζοντας ότι ένα Grexit θα ήταν μια συλλογική αποτυχία.
Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.


Περιμένουμε νέες, αξιόπιστες προτάσεις από την Ελλάδα, ανέφερε ο Moscovici, ο οποίος επισήμανε ότι σήμερα δεν θα συζητηθούν τρόποι διαχείρισης του χρέους. 


Ο Moscovici χαιρέτησε επίσης την κοινή δήλωση των πολιτικών αρχηγών της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας ότι οι 18 χώρες περιμένουν νέες, αξιόπιστες προτάσεις από την Ελλάδα και τον νέο Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο.
Η μπάλα τώρα είναι στο ελληνικό γήπεδο.
Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει την σταθερότητα.

Dijsselbloem: Πρόθυμο το Eurogroup να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ

 
Την θέση ότι το Eurogroup περιμένει να ακούσει τις νέες ελληνικές προτάσεις προκειμένου να καθορίσει τη στάση του διατύπωσε ο πρόεδρος του Eurogroup J. Dijsselbloem προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.


«Θα ακούσουμε τις ελληνικές προτάσεις και θα πορευτούμε βήμα βήμα.
Το θέμα δεν είναι στα πρόσωπα αλλά που βρισκόμαστε πολιτικά.
Οι παλιές προτάσεις απορρίφθηκαν από τον ελληνικό λαό.
Άρα περιμένουμε νέες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση.


Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα που βρισκόμαστε πολιτικά ύστερα από το Όχι στο δημοψήφισμα» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Όπως είπε ο Dijsselbloem, το Eurogroup είναι πρόθυμο και έτοιμο να κάνει οτιδήποτε για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, υπογραμμίζοντας πως όποιο νέο πακέτο προτάσεων υποβληθεί, θα πρέπει να είναι αξιόπιστο.

SZ: Η Ελλάδα πάει στο Eurogroup με την πρόταση που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα – Μικρές οι διαφορές

 
Η πρόταση της Ελλάδας στο σημερινό Eurogroup δεν θα διαφέρει σημαντικά από την πρόταση που απέρριψαν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.


Η πρόταση της Ελλάδας στο Eurogroup προβλέπει διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, ΦΠΑ 13% στην εστίαση και μικρές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, σύμφωνα με την SZ.
Οι δανειστές έχουν ζητήσει αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%. 


Η Suddeutsche Zeitung υπογραμμίζει το γεγονός ότι στα νησιά που φιλοξενούν κυρίως ξένους τουρίστες, όπως η Σαντορίνη, η Κως, η Κέρκυρα και η Σάμος ψήφισαν «Όχι» με μεγάλη πλειοψηφία.
Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο ΦΠΑ και οι συντάξεις αποτελούσαν τις «κόκκινες γραμμές» της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.


Η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει εξαιρέσεις στην αύξηση του ΦΠΑ και καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες, η Ελλάδα δεν φαίνεται διατεθειμένη να αυξήσει τις περικοπές στα επίπεδα που επιθυμούν οι δανειστές.


Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα προτείνει περικοπές 200 εκατ. ευρώ ενώ οι δανειστές 400 εκατ. ευρώ.
Το θέμα αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος απείλησε μάλιστα με παραίτηση.
Όσον αφορά το ΕΚΑΣ οι δανειστές ζητούν την κατάργησή του έως τα τέλη του 2019.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος δεν έκρυψε το τρακ ενόψει της σκληρής διαπραγμάτευσης στο σημερινό Eurogroup.
«Στην τελική η Ελλάδα βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.


Η SZ αναφέρει ότι οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα – με εξαίρεση τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα – έδωσαν το «πράσινο φως» στον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με βάση την πρόταση Juncker.
Παράλληλα, τόνισαν στο κοινό ανακοινωθέν, ότι η ευθύνη της διαπραγμάτευσης βαραίνει την κυβέρνηση.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα ξεκινά ο νέος «αγώνας δρόμου» για την κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

 
Λόγω της οριακής ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος αλλά και του ίδιου του κράτους που θα πρέπει την επόμενη Δευτέρα να πληρώσει μισθούς στο Δημόσιο δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.


Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος στο σημερινό Eurogroup προσέρχεται με τη νέα του ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών όλα αυτά είναι γνωστά αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα δίπλα στον πρώην τσάρο της πλατείας Συντάγματος Γιάνη Βαρουφάκη έζησε εκ του σύνεγγυς τον «πυρετό» των διαβουλεύσεων με τους εταίρους.


Στη σημερινή πρώτη του συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις δύο σήμερα το μεσημέρι με τους 18 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο κ. Τσακαλώτος θα αναπτύξει το κείμενο των ελληνικών θέσεων για τη συμφωνία με περισσότερη ευκρίνεια και λιγότερη δόση «δημιουργικής ασάφειας».
Κεντρικό σημείο αυτού του κειμένου που θα κομίσει ο Έλληνας υπουργός θα είναι η πρόταση για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους (317 δισ. ευρώ) υποβοηθούμενη από την πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία κρίνει απαραίτητη την αναδιάρθρωσή του, για να τελεσφορήσει το όποιο νέο πρόγραμμα.


«Ψηλά» στο ίδιο κείμενο βρίσκονται και οι μεταρρυθμίσεις που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και θα ξεκινούν από την φορολογική διοίκηση, τα μέτρα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, μέχρι την αγορά εργασίας, το χονδρικό εμπόριο, τις κατασκευές, τον τραπεζικό τομέα, τα κλειστά επαγγέλματα και την καλύτερη εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες.
Εκτός από μεταρρυθμίσεις η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει και μέτρα που φθάνουν τα 8 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 - 2016. 


Είναι αυτά που θα ανοίξουν την «στρόφιγγα» της χρηματοδότησης για να μπορέσει η χώρα να πάρει το νέο «πακέτο» βοήθειας από το μηχανισμό στήριξης.
Η Αθήνα - σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση - χρειάζεται 30 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες έως το 2017.
Μόνο για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, η χώρα αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό 12,335 δισ. ευρώ, ενώ σε 7,191 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ανάγκες για το 2016 και σε 9,619 δισ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο.


Μετά την αθέτηση πληρωμής της δόσης του Ιουνίου προς το ΔΝΤ, ύψους 1,530 δισ. ευρώ, η χώρα έχει μπροστά της την αποπληρωμή ποσού περίπου 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 13 του μηνός, ακολουθεί στις 20 Ιουλίου το πρώτο «ακούρευτο» ομόλογο αξίας 3,45 δισ. ευρώ που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ στις 20 Αυγούστου ακολουθεί αντίστοιχο ομόλογο ύψους 3,1 δισ. ευρώ.

Συνεχής Ενημέρωση...

10:26 - Weber (ΕΛΚ): Η πρόταση που έγινε στην Ελλάδα ήταν δίκαιη – Η Κυριακή δεν ήταν καλή μέρα για την Ευρώπη

10:12 - Οργή Juncker κατά Αλέξη Τσίπρα

 
Είναι απαράδεκτο η ελληνική κυβέρνηση να μας αποκαλεί τρομοκράτες, τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Jean Claude Juncker, μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.


Ο κ. Juncker εμφανώς εκνευρισμένος από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διενεργήσει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, δήλωσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να εξηγήσει στους εταίρους τι ακριβώς σημαίνει το «Όχι» που είπε ο ελληνικός λαός. 


Ο ελληνικός λαός ψήφισε ΟΧΙ πάνω σε ένα κείμενο που δεν βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ο Juncker. 


Ωστόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι τάσσεται κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέροντας ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ του Grexit.
Θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit. Είμαι κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τόνισε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Κανείς δεν μπορεί να θέλει να πετάξει την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη. Χρειάζεται να κατανοήσουμε τι σημαίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν σαρωτικά όχι, αλλά σε ένα κείμενο το οποίο δεν υφίσταται».


«Η ελληνική αντιπροσωπεία εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Αυτό ήταν πολύ σοβαρό σφάλμα.
Τώρα, πρέπει να επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις.


Θα ήταν υπεραπλουστευμένο να πει κανείς ότι σήμερα θα βρεθεί λύση», τόνισε ο Juncker. 


Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.
Ρόλος της είναι να επιδιώκει συμβιβασμούς.
Τώρα είναι η στιγμή να καθίσουν όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένες προτάσεις ζητούν από την Ελλάδα Μerkel, Hollande
 

Μήνυμα πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, αλλά και πως πρέπει να παρουσιάσει σοβαρές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης απέστειλαν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande και η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι.

Εγώ και η Καγκελάριος Merkel σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού, διεμήνυσε ο Fr. Hollande, για να εξηγήσει ωστόσο πως η Σύνοδος Κορυφής της Τρίτης θα καθορίσει τη θέση της Ευρώπης έναντι των ελληνικών προτάσεων.


Η πρόταση της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτή, δεσμεύθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, ζητώντας ταυτόχρονα από την Ελλάδα να καταθέσει αξιόπιστες και σοβαρές προτάσεις.


Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς η Ευρώπη είναι δημοκρατία, σημείωσε.
Από την πλευρά της, η Angela Merkel υποστήριξε ότι αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να διαχειριστούμε αυτήν την απόφαση.


«Πρέπει να δούμε πώς το βλέπουν οι άλλες 18 χώρες της Ευρωζώνης το αποτέλεσμα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αποσαφήνισε ότι «η πόρτα των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, σε αυτό το πνεύμα γίνεται και η σύνοδος».


«Ο χρόνος πιέζει. Θέλουμε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς στο τραπέζι» κατέληξε η Καγκελάριος.

Μάριος Χριστοδούλου
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 4:04 pm


Όταν ένας άνδρας αγαπάει μια γυναίκα…


 

anapnoes.gr : 147 Όταν ένας άνδρας αγαπάει μια γυναίκα...
«…Πάντα εσύ τ’ αστεράκι και πάντα εγώ το σκοτεινό πλεούμενο
Πάντα εσύ το λιμάνι κι εγώ το φανάρι το δεξιά
Το βρεμένο μουράγιο και η λάμψη επάνω στα κουπιά
Ψηλά στο σπίτι με τις κληματίδες
Τα δετά τριαντάφυλλα, το νερό που κρυώνει
Πάντα εσύ το πέτρινο άγαλμα και πάντα εγώ η σκιά που μεγαλώνει
Το γερτό παντζούρι εσύ, ο αέρας που το ανοίγει εγώ
Επειδή σ’ αγαπώ και σ’ αγαπώ
Πάντα εσύ το νόμισμα κι εγώ η λατρεία που το εξαργυρώνει…»
 
Σύμφωνα με έναν Γάλλο συγγραφέα υπάρχει ένα αδιάψευστο στοιχείο με το οποίο αναγνωρίζεις ότι αγαπάς κάποιον ερωτικά, κι αυτό είναι όταν το πρόσωπό του σου προκαλεί μεγαλύτερη επιθυμία από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. 
 
Και επειδή όμως εσύ βρίσκεσαι στην αρχή της σχέσης σου και έχεις τις αμφιβολίες σου για το τι νιώθει ο νέος σου σύντροφος, εμείς φωτίζουμε κάποιες πράξεις του που δηλώνουν ξεκάθαρα ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου. 
 
Απλά να θυμάσαι ότι οι άντρες δύσκολα από τη φύση τους θα πούνε: «Είμαι ερωτευμένος μαζί σου».

Ένας ερωτευμένος άντρας κάνει υπομονή
 
Ένας ερωτευμένος άντρας κάνει υπομονή… σε όλα! Πάνω από όλα έχει την ικανότητα να σε φλερτάρει για πολύ πολύ καιρό. 
Ακόμη και αν ο ίδιος ακολουθήσει μία στρατηγική για να σε αποπλανήσει, ο ίδιος θα πέσει στη δική του παγίδα. Και πράγματι, θα σε ερωτευθεί.
 
Ένας ερωτευμένος άντρας γίνεται ιππότης
Ένας ερωτευμένος άντρας μοιάζει πραγματικά με ιππότη. 
Νιώθει την ανάγκη να σε βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστείς. 
 
Πάντα θα βρίσκει τρόπους να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη όπως να έρθει να σε πάρει από την εργασία σου, να σου ετοιμάσει πρωινό, να σε περιποιηθεί και να σε σκεπάζει το βράδυ για να μην κρυώσεις. 
 
Με άλλα λόγια, θα κάνει τα πάντα για να σου αποδείξει ότι είναι αναντικατάστατος εκφράζοντας την τρυφερότητά του με κάθε δυνατό τρόπο. 
Ένας φύλακας άγγελος είναι στο πλευρό σου. 
Δεν νομίζω να τον διώξεις ποτέ…
 
Ένας ερωτευμένος άντρας νιώθει την ανάγκη να σε κάνει ευτυχισμένη
Ένας άντρας ερωτευμένος επιθυμεί να σε κάνει χαρούμενη. 
 
Θα σε συνοδεύσει στο θέατρο για να παρακολουθήσεις ένα έργο που έχεις επιλέξει, ενώ θα αφήσει το παιχνίδι ποδοσφαίρου ή κάποια συνάντηση με τους φίλους του προκειμένου να δει εσένα. 
Και όλα αυτά γιατί; 
Γιατί πολύ απλά είσαι η προτεραιότητα στη ζωή του. 
Επιπλέον, αυτός ο άντρας θα σε ενημερώνει για οτιδήποτε του συμβαίνει στη ζωή του χωρίς απαραίτητα να σε αφορούν όλες οι πληροφορίες άμεσα. 
Και αυτό γιατί θέλει να έχεις γνώση κάθε μικρής και μεγάλης λεπτομέρειας της ζωής του.
 
Ένας ερωτευμένος άντρας έχει μάτια μόνο για εσένα
Ο έρωτας είναι αλήθεια πως μας κάνει τυφλούς. 
Κατά τη διάρκεια της φάσης του έντονου πάθους, ένας ερωτευμένος άντρας κοιτάζει μόνο εσένα. Απόλαυσέ το, διότι δεν θα διαρκέσει πολύ.
 Παράλληλα, αυτός ο άντρας δεν είναι επικριτικός. 
Σε αγαπάει όπως είσαι και δεν είναι φειδωλός στα κομπλιμέντα του. 
Μάλιστα, είναι και λίγο ζηλιάρης, γιατί είσαι γι’ αυτόν η πιο όμορφη, η πιο ελκυστική και η πιο γοητευτική γυναίκα.
 
Ένας ερωτευμένος άντρας δεν θα σ’ αφήσει ποτέ
Λένε πως οι έρωτες έρχονται και παρέρχονται…και πως κάποια στιγμή όλα τελειώνουν. Αν όμως είσαι η μία και μοναδική αγάπη γι’ αυτόν θα κάνει τα πάντα για να σε κρατήσει στη ζωή του. 
Οποιοδήποτε εμπόδιο και αν ορθώνεται στη σχέση σας, θα έχει πάντοτε τη δύναμη να το αντιμετωπίζει για να είναι δίπλα σου. 
Πού ξέρεις; Μπορεί να ήρθε η στιγμή που θα ζήσεις τον έναν και μοναδικό έρωτα. 
Δεν έχεις παρά να το απολαύσεις, ενώ ο χρόνος πρόκειται να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σου.
 
Όπως λένε μερικοί άντρες…
Ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος μαζί της όταν δεν είσαι μαζί της. 
Γιατί σου λείπει, δεν μπορείς να συγκεντρωθείς και το μόνο που κάνεις είναι να τη σκέφτεσαι.
…Πουθενά δεν πάω, μ’ ακούς
Ή κανείς ή κι οι δύο μαζί, μ’ ακούς
Το λουλούδι αυτό της καταιγίδας και, μ’ ακούς
Της αγάπης
Μια για πάντα το κόψαμε
Και δε γίνεται ν’ ανθίσει αλλιώς, μ’ ακούς
Σ’ άλλη γη, σ’ άλλο αστέρι, μ’ ακούς
Δεν υπάρχει το χώμα, δεν υπάρχει ο αέρας
Που αγγίξαμε, ο ίδιος, μ’ ακούς
Και κανείς κηπουρός δεν ευτύχησε σ’ άλλους καιρούς
Από τόσον χειμώνα κι από τόσους βοριάδες, μ’ ακούς
Να τινάξει λουλούδι, μόνο εμείς, μ’ ακούς
Μες στη μέση της θάλασσας
Από μόνο το θέλημα της αγάπης, μ’ ακούς
Ανεβάσαμε ολόκληρο νησί, μ’ ακούς
Με σπηλιές και με κάβους κι ανθισμένους γκρεμούς
Άκου, άκου
Ποιος μιλεί στα νερά και ποιος κλαίει -ακούς;
Ποιος γυρεύει τον άλλο, ποιος φωνάζει -ακούς;
Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς
Σ’ αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς…
 
 Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 3:40 pm


η ηχώ σου, είναι η ζωή σου... (19 βιντεο και λίστα)Η ηχώ σου, είναι η ζωή σου... οι πράξεις σου, στη ζωή σου αντανακλούν... 
Είσαι οτι πράττεις κι ότι σκέπτεσαι...
Αν θες σεβασμό, σεβάσου πρώτα εσένα.. σεβάσου τους άλλους κι ο σεβασμός σ' εσένα θα επιστρέψει...

Αν θες αγάπη, αγάπησε πρωτα εσένα... βάλε αγάπη στην ψυχή σου, κι αγάπη θα πάρεις...

Η ζωή σου επιστρέφει ότι εσύ της δίνεις... είναι ο καθρέπτης σου... ειναι η ηχώ σου...


Να έχουμε μια όμορφη μέρα.... τη μέρα μας, εμείς την φτιάχνουμε...

Καλλιόπη
 για περισσότερο κόκκινο, εδώ
Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 3:29 pm


γιατί ο έρωτας κι η αγάπη θέλουν θάρρος...θέλουν ψυχή... όπως και το ζεϊμπέκικο... (17 βιντεο και λίστα)

Μέρωσαν όλα τριγυρω... ησύχασε η φύση... που και που την ησυχία της νύχτας σπάνε κάποια γαβγίσματα... κάποιο αυτοκίνητο...

Την ώρα τούτη για τους ξενύχτηδες είναι η ώρα η δικιά τους... η ωρα που ένα ποτήρι κρασί κι ένα τσιγάρο στο χέρι, μια ζεϊμπεκιά, είναι συντροφιά στη μοναξιά τους...

Αγκαλιά τους το σκοτάδι... το τραγούδι...
Πενιά κι αναστεναγμος... ξυπνουν ντέρτια κι αναμνήσεις... σκέψεις...

Ειναι οι ώρες που μερεύει κι η ψυχή... τότε που πέφτουν οι μάσκες... τότε που άλλους ρυθμούς διαλέγει η καρδιά...

Η ώρα που βγαίνει σεργιάνι κι ο έρωτας ο κρυφός... αυτός που δεν μολογιέται... γιατί έρωτας σημαίνει δόσιμο... πληγές... μοίρασμα...σημάδια.... φόβος...

Βράδια που δυσκολα μολογιέτ' ο έρωτας... μα κι αν τον 'μολογήσεις, στο σκοτάδι θα μείνει... το "γιατί", δεν μοιράζεται... κι οτι δεν μοιράζεται, είναι καταδικασμένο να πεθάνει...

Τα βράδια είναι που κάποιοι  διαλέγουν να σβησουν το φεγγάρι.. να το σπάσουν σε κομμάτια, γιατί ο έρωτας κι η αγάπη θέλουν θάρρος.... θέλουν ψυχή... όπως και το ζεϊμπέκικο.... κι είναι ελάχιστοι αυτοι που έχουν ψυχή...είναι ελάχιστοι αυτοί που ... "πεθαίνουν" στο ζεϊμπέκικο...


Καλό ξημέρωμα... τη ζωή, σεργιανήστε τη στο φως...

Καλλιόπη
για περισσότερα σεργιάνια, εδώΔημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 4:16 am


Εγω πάντως τους προειδοποίησα και αμαρτίαν ουκ έχω.

Φρύνη


Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Αλέξη ή θα τιμήσεις το ΟΧΙ που σου δώσαμε ή θα έχε...":

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 3:54 am


Το μέλλον μιας αυταπάτης

 
Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που δεν τρέφουν αυταπάτες... εκείνοι που έχουν το θάρρος να βλέπουν την αλήθεια κατάματα...
Ευτυχώς που υπάρχουν...

Καλλιόπη Σουφλή

Ο σύντροφος Τσιπρανδρέου δεν κέρδισε απλώς μια εκλογική νικη. Κέρδισε έναν πολιτικό θρίαμβο.
Στον επόμενο τόνο, η ώρα των ελάχιστων εναπομειναντων Ελλήνων θα είναι 00:00 ακριβώς.

Αλλά η πραγματικότητα έχει μικρή σημασία εντός του βασιλείου της Αυταπάτης.
Η πολυπολιτισμική μάζα των υπερηφανων "Ναι και Οχι" ψηφοφορων, μπορεί κι όλας να κάμει σχέδια για το αύριο, όπως και τα πρεζόνια στις κοινότητες απεξάρτησης.
 
Με λένε Έλληνα και είμαι καλά.
 
Ποτέ άλλοτε μια μαζική αυταπάτη δεν είχε τόσο λαμπρό μέλλον...Στο αφήγημα: "Συνέβη στον Κολωνό", διηγούμαι την χαριτωμένη ιστορία της Γιώτας, μιας νεαρής και όμορφης κοπέλας, που ξεγέλασε καμιά εκατοστή συνταξιούχους και τους έφαγε τα λεφτά των λογαριασμών της; ΔΕΗ.

Αλλά μετά που μαθεύτηκε ότι η Γιώτα την έκαμε για Βραζιλία μεριά, τα εξαπατημένα θύματα τριγυρνούσαν θλιμένα έξω από το κλειστο μαγαζακι της και τη νοσταλγούσαν.
Αν επέστρεφε, θα τους τα ξαναέτρωγε μια χαρά.

Οι καλύτερες απάτες είναι αυτές που αφήνουν τα θύματα τους ευχαριστημενα. Ώστε να εξαπατηθούν και την επόμενη φορά...  
Ναι και Οχι;
Απλως, η τιμητικη του κλαρινου...

Σάββατο και Κυριακή οι σταθμοί της ΕΡΤ έπαιζαν αβέρτα δημοτικά. Έφτασα να θυμάμαι τον παλιό καλό καιρό της χούντας. Μόνο τα στρατιωτικά εμβατήρια τους έλειπαν.
Όσο για τους συριζαίους, αυτοί κυκλοφορούσαν με το Οχι του Μεταξά βιδωμένο στον εγκέφαλο τους.

Ποτέ μου δεν περίμενα ότι θα ξανάκουγα σε διαρκή ροή προγράμματος, νταούλια, κλαρίνα και ζουρνάδες, διανθισμένα με λίγα νησιώτικα. Να επαιζαν τουλαχιστον τα καγκελια, θα ελεγα οτι διαθετουν και χιουμορ [δημοτικο ειναι κι αυτό...]

Εχω την εντυπωση ότι η συντριπτικη πλειοψηφία των νεοελλήνων ψήφισαν κατά του Χίτλερ. Κι αυτοί που ψήφισαν Ναι, ίσως να φαντασιώνονταν ότι ψηφισαν κατα του Σταλιν.
Και στις δυο περιπτωσεις φυσικα, αυτοι οι ιδιοι θα πληρωσουν τον θριαμβο της Τασιας και των αλλων παιδιων.

Ήδη η κ. Βαλαβανη ετοιμαζεται να βανει χερι στις θυριδες των τραπεζων.,,Χωρις σχολιο

Μετά την παραίτηση Σαμαρά [επιτέλους!] κάποιοι λέγουν ότι ηρθε το τελος της μεταπολιτευσης.
Λάθος!

Μετά τον θρίαμβο της ροζ συμμορίας, ήρθε απλώς το τέλος του εμφυλίου πολέμου. Με νικητές εκείνους που ως τωρα νομίζαμε ότι ησαν οι ηττημένοι.
Αν ο συντροφος Μανωλης Γλεζος μπορουσε να παρει τα ποδια του, πιστευω οτι θα επρεπε να παει και να εναποθεσει στεφανι στον ανδριαντα του Αρη Βελουχιωτη. Κρίμα που δεν ζει και ο καπετάν Γιώτης.
Δεν πρόκαμε...

Εξόν όμως από τον κ. Σαμαρα, στραπατσαριστηκε και ολοκληρη η συντηρητικη παραταξη. Από τον κ. Κ. Καραμανλη [τον μπούρδα] ισαμε τα παιδια του βρυκολακα [λέγε με Μητσοτακη]
Η ετερόκλητη συμμαχία των νεοφιλελευθερων τύπου Ντόρας, με τους κεντροδεξιους λελεδες τυπου Αρη και της λαϊκης δεξιάς τυπου Πολυδωρα, φαντάζεται τωρα οτι αλλαζοντας τον αρχηγο της, θα παρουσιαστει παρθενα, μπροστα στο αμηχανο ποιμνιον.

Προφανως δυσκολευονται να κατανοησουν οτι το προβλημα δεν ηταν μοναχα ο κ. Σαμαρας, αλλα οι αντιφασεις της γαλαζοπρασινης συμμοριας, που πολιτευθηκε περίπου σαν κακέκτυπο του Ανδρεοπαπανδρεϊκου ΠΑΣΟΚ

Πρωταθλητης στο κρατικισμο, στους διορισμους και στις μιζες, δεν ειναι [ακομα] η ροζ συμμορια αλλα οι κυβερνησεις του κ. Κ. Καραμανλή [του μικρου] Πως να προκοψει λοιπον μια συμμορια, που δεν εχει καν κατασταλαξει στον τροπο που θα τα παιρνει απο το ποπολο.

Φανταζομαι οτι, αν οι νεοδημοκρατες ησαν αληθινοι πολιτικοι και οχι απλοι πλιατσικολογοι, δεν θα επρεπε να διωξιυν μονο τον αρχηγο τους αλλα να σπασουν κι αυτο το σαπιο αποστημα που ονομαζεται Νεα Δημοκρατια, σε τρια κομματια...

Στους νεοφιλελευθερους, στους κεντροδεξιους και στους συντηρητικους δεξιους.
Ειναι που ειναι χαμενοι απο χερι, τουλαχιστον να εχουν να λεγουν οτι υπηρετουν και καποιαν ιδεολογια...    

Το μελλον μιας αυταπατης...


Εξον απο τον τσιπρουλινο, μεγαλος κερδισμενος της ολης κωμωδιας ειναι και ο κ. Σταυρος Θεοδωρακης.

Αυτη τη στιγμη απεναντι στον νεο Παπανδρεου και στους λιμασμενους νεοπασοκους του συριζα, αντιτασσεται η ακεφαλη ΝουΔου και το ανεκδοτο της Φωφης. Δεν χωραει αμφιβολια, οτι ο Σταυρος θα εκμεταλλευτει το κενο αντι-εξουσιας, για να εκτιναχτει ισως και στη δευτερη θεση.

Συλλογιστειτε τωρα την καταντια ενος λαου, που ψηφιζει για πρωτους τους συμμοριτες των μηλλιοσταθακηδων και για δευτερους τους αχυρανθρωπους του Μπομπολα.
Tragik!


Η αυταπάτη των ελληνοφωνων μαζων, οτι θα βγουν απο τη σκλαβια των ευρωσιωνιστικων διευθυντηριων και θα επαναφερουν τις παλιες ωραιες εποχες του "Τσοβολα δωστα ολα", εχει λαμπρο μελλον.

Δεν μετραει διολου το γεγονος οτι ολοι αυτοι οι φουκαραδες που δωρισαν ρωμαϊκο θριαμβο στον συντροφο Τσιπρα, μεθαυριο θα συνωστιζονται στις ουρες, ειτε για να πλερωσουν τον ΕΝΦΙΑ, ειτε για να λαβουν ενα 20ευρο απο τα ΑΤΜ.

Εκεινο που μετραει ειναι η φαντασιωση ενος νεου ηρωϊκου Όχι στις "σιδηροφρακτες στρατιες" της Βερμαχτ!

Παντα η φαντασιωση ηταν πιο ισχυρη απο την πραγματικοτητα.
Άλλωστε απεδείχθη οτι οι ουρες [πασης φυσεως] ειναι μια καλη ευκαιρια για φλερτ. Με δεδομενο οτι πολλοι και πολλες συντομα δεν θα διαθετουν να πληρωνουν για ιντερνετ, οι ουρες θα αντικαταστησουν το φεησμπουκ και θα ειμαστε ολοι/ες πολυ ικανοποιημενοι....Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 3:15 am


Αλέξη ή θα τιμήσεις το ΟΧΙ που σου δώσαμε ή θα έχεις την τύχη των Σαμαροβενιζέλων!


Η τύχη του Τσίπρα και της λοιπής πολιτικής συμμορίας, ουδόλως μας ενδιαφέρει.. αυτό που προεχει είναι, η τύχη της Ελλάδας και του  Ελληνικού λαού.

Καλλιόπη Σουφλή

yanis

Ακατανόητες κινήσεις ήττας είχαμε σήμερα από τον πρωθυπουργό ο οποίος συμπεριφέρεται λες κι έχασε το δημοψήφισμα.


Κινείται για συμφωνία ζητώντας βοήθεια από τους αρχηγούς που προσπαθούσαν λυσσαλέα να τον ανατρέψουν, και καρατομεί τον Βαρουφάκη ως Ιφιγένεια μόνο και μόνο επειδή δεν τον γούσταραν οι Γερμανοί σκορπώντας την απογοήτευση στους οπαδούς του.

Λέει με λίγα λόγια ότι δεν του δώσαμε εντολή ρήξης αλλά εντολή ενός νέου μνημονίου.

Αν ισχύσει αυτό και φέρει μνημόνιο με
οποιαδήποτε άλλη ονομασία τότε είναι βαθιά νυχτωμένος.

Εμείς όλοι που είπαμε το λεβέντικο ΟΧΙ χτες το εννοούσαμε και δεν είμαστε κομματόσκυλα, ας μην έχει αυταπάτες και να ξέρει πως θα τον γκρεμοτσακίσουμε και αυτόν όπως τους άλλους.

Ας του το πει κάποιος παρακαλώ!

MELISSOCOSMOS


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 2:05 am


Όπου τη βρείτε ΜΠΟΥΓΕΛΩΣΤΕ την ή ΦΤΥΣΤΕ τη, στη ΜΟΥΡΗ! Μπορείτε και…να την πετάξετε στη θάλασσα να κάνει μπάνιο να…ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ!!fenareti-fotoooo

Μία απαράδεκτη δήλωση έκανε η υποψήφια ευρωβουλευτής Φαιναρέτη Ρωμανού ύστερα από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων…


Η κυρία Ρωμανού έγραψε : Με αυτό το άθλιο αποτέλεσμα, είναι σαφές ότι ψήφισαν μόνο οι χαμηλού επιπέδου, δηλαδή οι φτωχοί! ντρέπομαι για αυτή τη χώρα. 

Οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες απο τον κόσμο τη στιγμή που δημοσίευσε το συγκεκριμένο tweet.


Finaretiiiii

medicalland.gr

ΣΧΟΛΙΟ makeleio.gr: Φυσικά η παραπάνω είδηση δεν είναι πραγματική αλλά είναι το “Τρολ της ημέρας”, αφού αυτό το πρόσωπο στην πραγματικότητα…δεν υπαρχει.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κάποιοι “βολεμένοι” δεν…ασπάζονται την παραπάνω άποψη.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 1:30 am


Μνημόνιο σοκ 13 δισ ζητάει η ΕΕ για να εξετάσει χρέος – Η συμφωνία γέφυρα 3 ετών με δάνειο 30 δισ – Η ρήξη, χρεοκοπία 8/7 Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιλογή, θα αποδεχθεί μια κακή συμφωνία για να αποφύγει την χρεοκοπία εντός ευρώ και τα δραματικά συνεπακόλουθα της χρεοκοπίας που ορίζονται στο PLAN B. 
 
Η ΕΕ εξετάζει το σενάριο του δανείου γέφυρα...γιατί δεν υπάρχει χρόνος για νέο πρόγραμμα
 
Σκληρή γραμμή, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον πήχη των μέτρων θα ακολουθήσει το Eurogroup, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένης της επιδείνωσης της κατάστασης της εθνικής οικονομίας ζητούν 13 δισ μέτρα έναντι 9-9,5 δισεκ. που ήταν η πρόταση Juncker που απέρριψε η ελληνική κοινωνία με το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
 
Το παράδοξο είναι ότι

η ελληνική κοινωνία είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο Juncker και το Eurogroup σηκώνει τον πήχη των απαιτήσεων στα 13 δισεκ. ευρώ δηλαδή ακόμη σκληρότερο μνημόνιο. 

Η ελληνική κυβέρνηση προέβη σε ορισμένες κινήσεις πυροσβεστικού τύπου. 


Παραίτησε τον Βαρουφάκη από το ΥΠΟΙΚ, τοποθέτησε τον Τσακαλώτο νέο υπουργό Οικονομικών και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών όπου συμφωνήθηκαν ορισμένοι άξονες στρατηγικής και γενικώς οι δηλώσεις…ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί ρήξη, είναι κινήσεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα θα επιδιώξει την συμφωνία αρκεί να υπάρχει η παράμετρος του χρέους. 


Πρακτικά αν Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής ζητήσουν πολύ σκληρό μνημόνιο η Ελλάδα θα το αποδεχθεί – το δημοψήφισμα πετάγεται στο καλάθι των αχρήστων, στον πολιτικό σκουπιδοτενεκέ του πολιτικού συστήματος της Ευρώπης  - αλλά ζητάει ρητή δέσμευση ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 


Τα πιο επικίνδυνα σημεία της νέας διαπραγμάτευσης είναι

 
1)Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής θέλουν συμφωνία με την Ελλάδα;
Μπορεί να υπάρξει συμφωνία ή νέο δάνειο γέφυρα;

 
2)Πως θα αντιδράσει η Ελλάδα στις απαιτήσεις του Eurogroup που ζητάει επαναξιολόγηση των δεδομένων από μηδενική βάση και θα ζητήσει και αυτοψία της Τρόικα στην Ελλάδα; 

 
3)Merkel Γερμανία και Hollande Γαλλία ανέφεραν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία άμεσα για νέο πακέτο βοήθειας. 

 
4)Αν δεν υπάρξει συμφωνία….οι αναφορές ότι ετοιμάζονται για το plan B δηλαδή για ρήξη είναι απειλές τρομοκράτησης ενόψει διαπραγματεύσεων ή όντως ισχύουν οι πληροφορίες;


Το PLAN A
Το βασικό σχέδιο το plan A που χρειάζεται εβδομάδες για να συμφωνηθεί περιλαμβάνει ως βάση πρόγραμμα - δάνειο γέφυρα. 


1)Νέα μέτρα λιτότητας 13 δισεκ. ευρώ, θα είναι ένα πολύ σκληρό μνημόνιο πολύ δυσμενέστερο της πρότασης Juncker που ανερχόταν στα 9,5 δισεκ και σχεδόν διπλάσιο από τα 7,9 δισεκ. της ελληνικής πρότασης. 


2)Το νέο δάνειο η νέα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα φθάνει τα 50 ή 52 δισεκ. ευρώ και θα έχει διάρκεια 3 ετών ή με την μορφή δανείου γέφυρα 30 δισεκ.
Το νέο μνημόνιο θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2018.


3)Η Τρόικα θα πραγματοποιεί επιτόπιους ελέγχους στην Ελλάδα κάθε 2 ή 3 μήνες. 


4)Θα περιλαμβάνεται στο πακέτο χρηματοδότησης και μέριμνα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περίπου 8 ίσως και 10 δισεκ. ευρώ. 


5)Εξετάζεται βραχυχρόνια οι κυβερνήσεις να εγγυηθούν τα collaterals των ελληνικών τραπεζών με μια φόρμουλα ώστε η ΕΚΤ να χορηγήσει ELA 8 με 10 δισεκ. 


6)Θα υπάρχει και ρήτρα χρέους αλλά όχι συγκεκριμένη πρόταση – συμφωνία αλλά δέσμευση μεταξύ Ελλάδος και δανειστών ότι θα εξετάσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η Ελλάδα ζητάει haircuts 30% στο χρέος.

Το PLAN B
Αν και από αυτό το Eurogroup δεν προκύψει συμφωνία αλλά ρήξη τότε η ΕΚΤ στις 8 Ιουλίου θα αυξήσει περαιτέρω τα haircuts  - ήδη αυξήθηκαν 10-18% στις 6 Ιουλίου – και με αυτό τον τρόπο χρεοκοπεί οριστικά το τραπεζικό σύστημα. 


To Plan B που θα ενεργοποιηθεί αν υπάρξει ρήξη - περιλαμβάνει σύμφωνα με χρηματοδότηση κεφάλαιο 30-35 δισεκ. που θα δοθεί στην Ελλάδα χωρίς να επιστραφεί το κεφάλαιο αυτό και το οποίο θα βοηθήσει την Ελλάδα να υιοθετήσει ένα διπλό νόμισμα, με σταθερή συναλλαγματική ιστορία με το ευρώ. 


Το σενάριο αυτό είναι δραματικό αλλά είναι το PLAN B θα εξεταστεί μόνο αν αποτύχει οριστικά το PLAN A.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιλογή, θα αποδεχθεί μια κακή συμφωνία για να αποφύγει την χρεοκοπία εντός ευρώ και τα δραματικά συνεπακόλουθα της χρεοκοπίας που ορίζονται στο PLAN B.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 12:45 am


ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
ΜΟΛΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑΖΙΣΜΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΠΕΥΔΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕΙ  ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!  Απόλυτη δικαίωση αισθανόμαστε όταν το πρωί της Κυριακής γράφαμε: 
 
"ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ!
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ, ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΩΣΠΟΥ ΜΕΤΕΘΕΣΕ ΤΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΑ 8 ΔΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!"

Η σκέψη που κάναμε είναι απλή και καταλυτική: Αφού εκλέχτηκε για να πει ΟΧΙ στους τοκογλύφους, γιατί χρειαζόταν το δημοψήφισμα; 
 
Αυτή ήταν η εντολή του λαού! 
 
Όταν ζητάς για δεύτερη φορά την ετυμηγορία του λαού είναι σαν να μην σου άρεσε η πρώτη εντολή που σου έδωσε! 

Άρα ήθελε να πεί ναι στους τοκογλύφους αλλά και με την συναίνεση του λαού! Γιαυτό ενέδωσε και στο κλείσιμο των τραπεζών! 
 
Ο λαός όμως δεν τρομοκρατήθηκε, γιατί ο λαός δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει παρά μόνο τα δεσμά του ευρώ και των άθλιων συμφωνιών Σέγκεν και Λισσαβώνας με τα οποία η ευρωσυμμορία με την βοήθεια των εδώ δωσιλόγων της τον έχει αλυσοδέσει! 

Ήδη έχει αναφερθεί και ο Θ. Παπανικολάου (ως Φιλύποπτος) στο άρθρο του που αναδημοσιεύουμε και θα το δούμε και εμείς εκτενώς για το πώς ο Τσίπρας προδίδει το τρομερό  ΟΧΙ του λαού, πηγαίνοντας σε σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς τους μανιακούς του ΝΑΙ!  

Η ειδησεογραφία δικαιώνει τον τίτλο που μιλάει για προδοσία του ΟΧΙ  καθώς αναφέρει, ότι στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο Τσίπρας παρουσίασε ως βάση συζήτησης την πρόταση Γιούνκερ(!!!)
ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! 

Αναφέρει επίσης ότι στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών συζητείται να συνταχθεί κείμενο επιστολής το οποίο θα υπογράφουν όλοι (πλην του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα) όπου θα διαβεβαιώνουν πως η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Η πλαστογράφηση δηλαδή της λαϊκής ετυμηγορίας σε όλον τον αναιδή δωσιλογικό θρίαμβό της!!!
Ο ΛΑΟΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΣΕ ΘΕΛΗΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΥΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!  

ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ;ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Ή ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΟΒΑΡΑΘΡΟ; 

Θα επανέλθουμε...

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 12:02 am


ΔΕΙΤΕ: Αυτή είναι η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης! Ποια είναι τα σημεία "κλειδιά";
Έχοντας στις βαλίτσες του το «Όχι» του δημοψηφίσματος αλλά και τη στήριξη των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, ο Αλ. Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την κρισιμότερη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Με τις τράπεζες κλειστές και με επιβολή capital controls, η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται μεταξύ «σφύρας και άκμονος», αλλά έχοντας στη φαρέτρα της δύο νέα πολύ ισχυρά όπλα.

Στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι πρόκειται για συνομιλίες σε μια νέα βάση και ξεκαθαρίζουν πως και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου που επικαλείται η ΕΡΤ, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει νέα πρόταση η οποία θα περιλαμβάνει ορισμένα «σημεία κλειδιά».

Αναλυτικά:

Να παραμείνει η έκπτωση 30% στο ΦΠΑ στα νησιά

Να μην ισχύσει στο 100% η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις

Αντικατάσταση του ΕΚΑΣ στο τέλος του 2019

Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων εντός του 2015

Κατάργηση φόρου υπέρ τρίτων μέχρι το τέλος του 2019

Έρχεται σε πρώτο πλάνο το ζήτημα του χρέους.

Αυτές και άλλες προτάσεις θα παρουσιαστούν πρώτα στο Eurogroup από τον νέο υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο, αλλά και από τον Αλ. Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 11:21 pm


“ΣΤΗΜΕΝΟ το παιχνίδι του δημοψηφίσματος! Δεν είναι μόνο πολιτικοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, είναι και πολιτικοί ΠΡΟΔΟΤΕΣ της πατρίδας!!!”Τωρα αρχιζει ο πραγματικος ΠΟΛΕΜΟΣ μ”αυτα τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!!…και νομιζω ότι είναι ΚΑΘΗΚΟΝ ολων των ΕΛΛΗΝΩΝ πλεον να τους ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ μέχρι να παγώσει η κόλαση!!!!!!…….και να τους στείλουμε ΕΚΕΙ!!!!….

Γιατί εκεί ΑΝΗΚΟΥΝ!!!”

dimopsifisma

“Aπ τα συμφραζόμενα του ”κατάπτυστου” κοινού ανακοινωθέντος ένα και μόνον συμπέρασμα βγαίνει!!!!!!!……το παιχνίδι του δημοψηφίσματος ήταν ”στημένο” κι”αυτο προκύπτει απ”αυτά που ανακοίνωσαν κατόπιν όλα τα λαμογια του ”αντισυνταγματικου” τόξου!!!!!……ότι η εντολη του Ελληνικου λαού ηταν ”δήθεν” ρητή και κατηγορηματικη να υπαρξει συμφωνια!!!!!!…….


Αν ο λαος κυριοι Τσιπροκαμμενοι ηθελε αυτό θα ψήφιζε ”ναι”!!!…..

Ψήφισε όμως ”οχι” αρα ψήφισε την ρηξη με τους τοκογλύφους!!!!……..

Ερμηνευουν δηλ. το όχι ως ναι!!! 

Ναι σε όλα παλι!!!!!!……

Ετούτοι εδώ δεν είναι μονον ψεύτες!!!! δεν είναι μόνον πολιτικοί απατεώνες!!! 

Δεν είναι μονον πολιτικοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!!!!!……….είναι αποδεδειγμένα πλέον οργανα των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ!!!…..και ΜΙΣΟΥΝ τους ΕΛΛΗΝΕΣ τοσο οσο χρειαστηκε να το καταλάβουμε σε μια μόλις ημέρα μετα απ”όλα αυτά που μας αναγκασαν να ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ!!!!……….

Τωρα αρχιζει ο πραγματικος ΠΟΛΕΜΟΣ μ”αυτα τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!!!…και νομιζω ότι είναι ΚΑΘΗΚΟΝ ολων των ΕΛΛΗΝΩΝ πλεον να τους ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ μέχρι να παγώσει η κόλαση!!!!!!…….και να τους στείλουμε ΕΚΕΙ!!!!….

Γιατί εκεί ΑΝΗΚΟΥΝ!!!”


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 11:13 pm


Βόμβα από την ΕΚΤ: "Δεν δίνει παραπάνω λεφτά και κόβει τα εχέγγυα των ελληνικών τραπεζών" Βόμβα από την ΕΚΤ:

 Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν τράβηκε την πρίζα για τις ελληνικές τράπεζες και όπως ήταν αναμενόμενο δεν τις βοήθησε κιόλας, καθώς
μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποφασίστηκε πως παραμένει αμετάβλητος ο έκτακτος μηχανισμός ρευστότητας ELA στα 88,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με την απόφαση της η ΕΚΤ δείχνει πως ο Μάριο Ντράγκι είναι αποφασισμένος να δώσει χρόνο στους πολιτικούς της ευρωζώνης να λάβουν αποφάσεις για μία πιθανή επίτευξη συμφωνίας.

Ωστόσο, η ΕΚΤ αποφάσισε να αυξήσει το κούρεμα στις εγγυήσεις των τραπεζών, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην άντληση ρευστότητας, λόγω των εξελίξεων που υπάρχουν, μετά τη συντριπτική νίκη του ΟΧΙ στο χθεσινό δημοψήφισμα.  


Αυτό το γεγονός δεν επιδεινώνει τρομερά την κατάσταση, αλλά δείχνει πως όσο απομακρύνεται το σενάριο μίας συμφωνίας, τόσο η ΕΚΤ θα σκληραίνει τη στάση της


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 10:12 pm


Η δημοκρατία στα μανταλάκια των πολιτικών πορνείων


 «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» λοιπόν! Αυτό μας είπαν και πάλι οι «ηγέτες»! Και επιπλέον, χωρίς να ενημερώσουν καν τον λαό για τις αποφάσεις τους!
Αυτή είναι η δική τους δημοκρατία.


 Κι εσύ λαέ, και πάλι προδομένε, μην μιλάς…
Δεν δικαιούσαι να μιλάς, γιατί εσύ τους δίνεις τη δύναμη και την ασφάλεια να σε προδίδουν.
Εσύ δεν πρέπει να ξέρεις τι συζητάνε για εσένα, χωρίς εσένα… Γιατί εσύ δεν ξέρεις. Αυτοί ξέρουν… Σκάσε, σκύψε και πλήρωνε…
Δεν γεύτηκες ακόμη το πραγματικό μέγεθος της "φροντίδας" που σου ετοίμασαν οι... σωτήρες σου...


 Φώναζαν οι διάφοροι «γραφικοί» για τους κινδύνους χειραγώγησης του ό,ποιου αποτελέσματος, από το πολιτικό σύστημα που δεν έχει εισπράξει κανένα από τα μηνύματα αγωνίας της χώρας και εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται την χώρα ως χώρο, ως ιδιοκτησία του, την οποία μπορεί να διαχειρίζεται χωρίς να απολογείται, ακόμη και όταν –όπως συμβαίνει πάντα- αποτύχουν οι πολιτικοί σχεδιασμοί, οι πολιτικές κινήσεις και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.
Τιμή μας κάποιων να θεωρούμαστε γραφικοί, όταν φωνάζαμε πως είτε ΟΧΙ είτε ΝΑΙ ψηφίσει ο λαός, ίδιο θα είναι το αποτέλεσμα και ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ!

Τιμή μας να θεωρούμαστε γραφικοί, όταν ουρλιάζαμε για ΑΠΟΧΗ!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ!
ΑΜΕΣΑ!

Κρατικό μυστικό η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών… 

 
Γράφει ο Κώστας Καννελάκης

Έγινε το Δημοψήφισμα, ο λαός μίλησε, βγήκε το αποτέλεσμα και όλοι επιβιβαστήκαμε στο τρενάκι του τρόμου. Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός (και νικητής του Δημοψηφίσματος) με πνεύμα πολιτικής ωριμότητας κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία συνάντηση ενημέρωσης και συνεννόησης… μίας ανεξάρτητης και κυρίαρχης κυβέρνησης που δέχτηκε την «παραίτηση» του υπουργού Οικονομικών επειδή δεν τον ήθελαν πλέον οι Ευρωπαίοι στη θέση του υπουργού.

Και όταν τελείωσε αυτή η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, πριν κοπάσουν οι ιαχές της νίκης της Δημοκρατίας, άρχισε να πέφτει η ομίχλη των πολιτικών στα μάτια των πολιτών, «για πρώτη φορά αριστερά»!


Καμία απολύτως

δήλωση για το τι συζητήθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, παρά μόνο μία γενικόλογη κενού ουσιαστικού περιεχομένου κυβερνητική ανακοίνωση. 

Σύμφωνα μάλιστα με τις δηλώσεις του αρχηγού του «Ποταμιού», υπήρξε κοινή συμφωνία των αρχηγών όλων των μετεχόντων πολιτικών κομμάτων, να μην δημοσιοποιήσουν το περιεχόμενο της πολύωρης συζήτησής τους και «να το κρατήσουν απόρρητο και μακριά από την δημοσιότητα έως ότου λήξει η κρίση»!!!

Κάπου εδώ έπεσαν οι μάσκες, σκόνταψε και η Δημοκρατία, ενώ οι πολίτες απέμειναν με ανοιχτό το στόμα…!
 • Γιατί δεν ανακοινώνεται στον «κυρίαρχο λαό» τι αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί, δηλαδή οι –σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας- υπάλληλοί του;
 • Πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ο «νικητής λαός» πως θα διαχειριστούν οι πολιτικοί αρχηγοί και δη η κυβέρνηση το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος;
 • Ποιος και πως μετέφρασε το δημοψηφικό αποτέλεσμα ως «λευκή επιταγή» που θα διαχειριστεί η πολιτική νομενκλατούρα, κοινή συναινέσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την παρέα του;
Δυστυχώς, πριν περάσουν καν 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν οι Κασσάνδρες που ωρύονταν προεκλογικά, αλλά οι κραυγές τους ήταν σαν «φωνές στην έρημο» του φανατισμού, της έντασης και της… πολλάκις επαναλαμβανόμενης απώλειας πολιτικού ορίζοντα των ψηφοφόρων αυτής της χώρας… 

Φώναζαν οι διάφοροι «γραφικοί» για τους κινδύνους χειραγώγησης του ό,ποιου αποτελέσματος, από το πολιτικό σύστημα που δεν έχει εισπράξει κανένα από τα μηνύματα αγωνίας της χώρας και εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται την χώρα ως χώρο, ως ιδιοκτησία του, την οποία μπορεί να διαχειρίζεται χωρίς να απολογείται, ακόμη και όταν –όπως συμβαίνει πάντα- αποτύχουν οι πολιτικοί σχεδιασμοί, οι πολιτικές κινήσεις και το αποτέλεσμα είναι καταστροφικό.
«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» λοιπόν! Αυτό μας είπαν και πάλι οι «ηγέτες»! Και επιπλέον, χωρίς να ενημερώσουν καν τον λαό για τις αποφάσεις τους!

Αυτή είναι η δική τους δημοκρατία. Η κανονική Δημοκρατία έχει μεταναστεύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όταν διαπίστωσε πως κανείς δεν ενδιαφέρεται γι αυτήν σε αυτή την χώρα.
Και τώρα που πουλήσαν την πραμάτεια τους, την δημοκρατία τους, την κατεβάζουν από τα μανταλάκια και την βάζουνε στο σκονισμένο μπαούλο στα υπόγεια των πολιτικών τους χαμαιτυπείων, μέχρι να ξανάρθει η στιγμή που θα την... διαλαλήσουν...

Μετά από ανάπαυλα ολίγων ωρών, φυσικά, θα αρχίσουν και πάλι να διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι πολιτικές παρατάξεις, για να προσφέρουν το γνωστό αηδιαστικό θέαμα στο κοινό τους…
Φανατισμός έως και διχόνοια… Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη. Ενίοτε γεννά και «ηγέτες» που ωρύονται στα μπαλκόνια για τον λαό, ενώ στα κλειστά γραφεία παραδίδουν ό,τι ανήκει στο λαό.

Κι εσύ λαέ, και πάλι προδομένε, μην μιλάς…
Δεν δικαιούσαι να μιλάς, γιατί εσύ τους δίνεις τη δύναμη και την ασφάλεια να σε προδίδουν.
Εσύ δεν πρέπει να ξέρεις τι συζητάνε για εσένα, χωρίς εσένα… Γιατί εσύ δεν ξέρεις. Αυτοί ξέρουν… 


Ξέρουν πολύ καλά πώς να σε ξεπουλήσουν στην πρώτη καλή προσφορά…
 

Μετά από μία ανάσα «δημοκρατίας» ξαναπιάσε το κουπί, και σκάσε… ακόμη και όταν θα σου πούνε ότι είναι πατριωτικό σου καθήκον να δώσεις (εσύ και όχι οι ίδιοι) ακόμη και τη ζωή σου για την πατρίδα (ή την παρτίδα τους;)…

Σκάσε, σκύψε και πλήρωνε…
Δεν γεύτηκες ακόμη το πραγματικό μέγεθος της "φροντίδας" που σου ετοίμασαν οι... σωτήρες σου...Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 9:03 pm


Ο "θρίαμβος" του "ΟΧΙ" και η αλήθεια... Τελικό συμπέρασμα είναι το «ΟΧΙ» που παρουσιάζεται ως «Θρίαμβος» έχει την υποστήριξη μόνο του 1/3 περίπου των Ελλήνων με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για όλους… 

Ανάλυση εκλογικού αποτελέσματος δημοψηφίσματος 

Τι λένε οι αριθμοί… Ποια είναι η ωμή πραγματικότητα πίσω από τους ρωμαϊκούς θριάμβους και τις φιέστες…

Με ενσωματωμένο λοιπόν το 100% των Εκλογικών Τμημάτων στο σύνολο της Επικράτειας έχουμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Ψήφισαν 6.161.140 ψηφοφόροι, δηλαδή το 62,47% των εγγεγραμμένων στους Εκλογικούς Καταλόγους ψηφοφόρων.

Απείχαν 3.787.876 ψηφοφόροι, δηλαδή το 37,53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Βρέθηκαν:
 • 5.803.987 Έγκυρα ψηφοδέλτια δηλαδή το 58,33% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ή το 94,20% επί των ψηφισάντων…
 • 310.812 Άκυρα ψηφοδέλτια, δηλαδή το 3,12% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ή το 5,04% επί των ψηφισάντων και
 • 46.341 Λευκά ψηφοδέλτια, δηλαδή το 0,46% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ή το 0,75% επί των ψηφισάντων.
Το «ΟΧΙ» πήρε 3.558.450 σταυρούς δηλαδή το 35,76% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ή το 61,36% επί των Εγκύρων ψηφοδελτίων, ενώ
Το ΝΑΙ πήρε 2.245.537 σταυρούς δηλαδή το 22,57% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ή το 38,69% επί των ψηφισάντων.

Το «ΟΧΙ» έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά στον νομό Χανίων (73,77%) , στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Πειραιά (72,51%), στους νομούς Κερκύρας (71,25%), Ηρακλείου (70,82%), Σάμου (70,31%), Αχαΐας (68,44%), Ξάνθης (67,89%), Ευβοίας (67,60%), Βοιωτίας (67,43%) και Ζακύνθου (67,31%).

Το «ΝΑΙ» εμφανίζει τα υψηλότερα ποσοστά σε Λακωνία (48,83%), Καστοριά (47,64%), Α΄ Αθηνών (46,79%), Σέρρες (46,26%), Χίο (46,16%), Γρεβενά (45,69%), Έβρο (45,36%), Ευρυτανία (44,11%), Αρκαδία (43,57%) και Μεσσηνία (43,16%).

Συμπεράσματα: Παρά λοιπόν την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης η Αποχή των ψηφοφόρων από τις χτεσινές κάλπες έφτασε στο ποσοστό-ρεκόρ του 37,53%.
Εάν τώρα συνυπολογίσουμε την Αποχή, τα Άκυρα και τα Λευκά που είναι συνολικά 4.145.029 συμπολίτες μας, αποτελούν το 41,66% επί των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αρκετά περισσότεροι δηλαδή από αυτούς που υποστήριξαν το «ΟΧΙ» ή το «ΝΑΙ»…
Στο «ΟΧΙ» αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής, των ακροδεξιών ευρωσκεπτικιστών των ΑΝΕΛ, της συντριπτικής πλειοψηφίας των «Τουρκόφρονων» Μουσουλμάνων της Ελλάδας κατόπιν της υποδείξεως - ωμής παρέμβασης του Τουρκικού Προξενείου, των προερχόμενων από το παλαιό - λούμπεν ΠΑΣΟΚ που τώρα αποτελούν τη δική τους συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ και των γνωστών «δραχμολάγνων» μελών της πανίσχυρης Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι ηλίου φαεινότερο ότι ακολουθεί τη δική της προσωπική πολιτική ατζέντα και μάλλον είναι και από τους μεγάλους ηττημένους του Δημοψηφίσματος, μετά τη μεγάλη «Νίκη» του Αλέξη Τσίπρα που πήρε προσωπικά επάνω του όλο τον προεκλογικό αγώνα…

Πύρρειος λοιπόν η Νίκη την οποία απεύχετο και μάλλον προσπάθησε, σε κάποια φάση, να αποφύγει ο Πρωθυπουργός καθόσον τώρα είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει την αδιαλλαξία των δανειστών αλλά κυρίως το αποδυναμωμένο πλέον εσωτερικό μέτωπο των σταλινικών απολιθωμάτων!!!
Εξ΄ ου και η υπαγόρευση των δανειστών (κυρίως) αλλά και των εσωκομματικών «φωνών της λογικής και του ρεαλισμού», της αποπομπής Βαρουφάκη και πολλών άλλων αι οποίαι έπονται…

Τελικό συμπέρασμα είναι το «ΟΧΙ» που παρουσιάζεται ως «Θρίαμβος» έχει την υποστήριξη μόνο του 1/3 περίπου των Ελλήνων με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για όλους… 

Ο Πρωθυπουργός, δείχνοντας για μια ακόμη φορά τα πολιτικά του αντανακλαστικά φαίνεται να πήρε το μήνυμα συγκαλώντας για πρώτη φορά Συμβούλιο Αρχηγών έπειτα από πρόταση όπως λένε του Γάλλου προέδρου Φ. Ολάντ ώστε να φανεί προς τα έξω ότι πλέον είμαστε ενωμένοι αλλά και προς το εσωτερικό του Κόμματός του ότι πλέον δεν τους έχει ανάγκη και καλά θα κάνουν κάποιοι να κάτσουν στα «αυγά» τους για να μην χάσουν τα όποια κυβερνητικά, βουλευτικά ή κρατικά προνόμια διαθέτουν…
Φαύλος ο ΚρηςΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 8:09 pm


Plan A – Δάνειο έως 50 δισ, νέα μέτρα 13 δισ, χρέος, εγγύηση στα ελληνικά collaterals και 8 δισ για τις τράπεζες – Σοκ το Plan B


 Όταν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ έγραφαν οπως είτε ψηφίσει ο ελληνικός λαός ΟΧΙ, είτε ΝΑΙ, πρόκειται για τεράστια παγίδα, δέχθηκαν έναν αήθη πόλεμο από κάποιους θερμοκέφαλους...το ίδιο κι όσοι τόλμησαν να εκφράσουν την ίδια άποψη περί παγίδας...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΝΕΑ ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΙ (πλην Μιχαλολιακου - Κουτσούμπα), ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΙ ΠΩΣ ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ!

Καημένοι μου Συνέλληνες, του ΟΧΙ και του ΝΑΙ, δυστυχώς πέσατε στην παγίδα που σας έστησε η  συμμορία των ΤσιπροΚαμμένων.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ας προετοιμαστουμε για τα χειρότερα....


Με βάση πληροφορίες υπάρχουν δύο σχέδια στο τραπέζι που επεξεργάζονται οι ευρωπαίοι.
 
Οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, μετά το ηχηρό δημοψήφισμα που επικράτησε το ΟΧΙ, με την παραίτηση Βαρουφάκη, την σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και βεβαίως τις αλλαγές που επίκεινται στο κυβερνητικό σχήμα έχουν ως στόχο να κατευνάσουν τους δανειστές που είναι εξοργισμένοι με την Ελλάδα.
Με βάση πληροφορίες υπάρχουν δύο σχέδια στο τραπέζι που επεξεργάζονται οι ευρωπαίοι.

Το PLAN A

Το βασικό σχέδιο το plan A περιλαμβάνει:..1)Νέα μέτρα λιτότητας 13 δισεκ. ευρώ, θα είναι ένα πολύ σκληρό μνημόνιο πολύ δυσμενέστερο της πρότασης Juncker που ανερχόταν στα 9,5 δισεκ.


2)Το νέο δάνειο η νέα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα φθάνει τα 50 ή 52 δισεκ. ευρώ και θα έχει διάρκεια 3 ετών.
Το νέο μνημόνιο θα έχει διάρκεια έως το καλοκαίρι του 2018. 


3)Θα περιλαμβάνεται στο πακέτο χρηματοδότησης και μέριμνα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περίπου 8 ίσως και 10 δισεκ. ευρώ. 


4)Εξετάζεται βραχυχρόνια οι κυβερνήσεις να εγγυηθούν τα collaterals των ελληνικών τραπεζών με μια φόρμουλα ώστε η ΕΚΤ να χορηγήσει ELA 8 με 10 δισεκ.
 

Το απόθεμα εγγυήσεων είναι 18 δισεκ. και αν αυξηθεί το εύρος των collaterals θα μπορούσαν να εσνωματωθούν στο απόθεμα εγγυήσεων επιπλέον 20-30 δισεκ. ευρώ.
Η ΕΚΤ έχει χρηματοδοτήσει τις ελληνικές τράπεζες με 125 δισεκ. 88,6 δισεκ. ELA και 36 δισεκ άμση χρηματοδότηση. 


5)Θα υπάρχει και ρήτρα χρέους αλλά όχι συγκεκριμένη πρόταση – συμφωνία αλλά δέσμευση μεταξύ Ελλάδος και δανειστών ότι θα εξετάσουν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Το PLAN B

To Plan B που θα ενεργοποιηθεί αν υπάρξει ρήξη - περιλαμβάνει σύμφωνα με πηγές ένα κεφάλαιο 30-35 δισεκ. που θα δοθεί στην Ελλάδα χωρίς να επιστραφεί και το οποίο θα βοηθήσει την Ελλάδα να υιοθετήσει ένα διπλό νόμισμα, με σταθερή συναλλαγματική ιστορία με το ευρώ.
 

Το σενάριο αυτό είναι δραματικό αλλά είναι το PLAN B θα εξεταστεί μόνο αν αποτύχει οριστικά το PLAN A.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει επιλογή, θα αποδεχθεί μια κακή συμφωνία για να αποφύγει την χρεοκοπία εντός ευρώ και τα δραματικά συνεπακόλουθα της χρεοκοπίας που ορίζονται στο PLAN B.

H ψευδαίσθηση του κόσμου

Η ψευδαίσθηση του κόσμου, που είναι αλήθεια είχε βρεθεί σε αδιέξοδο καθώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις οδήγησαν στην εξαθλίωση τους μισούς έλληνες, είναι ότι με το ΟΧΙ, οι ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν. 


Στο Eurogroup που συνεδριάζει αύριο στις 2 το μεσημέρι νομίζουν πολλοί ότι οι υπουργοί Οικονομικών – που δεν θα δουν τον Βαρουφάκη – γιατί παραιτήθηκε…θα μας περιμένουν με ανοικτές αγκάλες ή κατά το πιο εκλεπτυσμένο θα μας έχουν έτοιμη πρόταση…ήπιας μορφής.
Όχι αυτό είναι λάθος. 


Ο Schaeuble έχει μια πολύ καθαρή θέση. 


Η κατάσταση της οικονομίας έχει δραματικά επιδεινωθεί, όπερ σημαίνει ότι η νέα συμφωνία Ελλάδος – δανειστών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε νέα βάση…μηδενική βάση. 


Επειδή η κατάσταση έχει επιδεινωθεί η πρόταση Juncker δεν ισχύει. 


Ο λογαριασμός των μέτρων θα αυξηθεί από τα 9,5 δισεκ. του Juncker στα 13 δισεκ. που αναμένεται να φθάσει τα 13 δισεκ. 


Η Ελλάδα θα υπογράψει ένα πολύ σκληρό μνημόνιο.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 7:44 pm


Αυτή είναι η κοινή ανακοίνωση των πέντε πολιτικών αρχηγών
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 
 
 
 
ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΘΑ ΣΧΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΥΤΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΌ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΙΣΤΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΙ!
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ.1. Πανηγύριζαν οι οπαδοί του ΟΧΙ, εχθές το βράδυ, μετά την δημοσιοποίηση της νίκης και της αντιστασης του 61.31%
 
Με μαύρες πλερέζες οι οπαδοι του ΝΑΙ.
 
Σήμερα, μπορουν να πανηγυρίζουν οι δεύτεροι.
 
Οι πρώτοι, να βρουν στασίδι στις εκκλησιές και να εξομολογηθουν που δεν αντελήφθησαν την παγίδα. 
 
Υ.Γ.2. "Γάτα" (;;;;;) ο Μιχαλολιάκος που δεν πήγε στη σύσκεψη των πολιτικών θρασιμιών...

Αυτή είναι η κοινή ανακοίνωση των πέντε πολιτικών αρχηγών

Κοινό ανακοινωθέν υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι 4 πολιτικοί αρχηγοί, πλην ΚΚΕ, μετά την σχεδόν 7ωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο
γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ήταν εκείνος που ζήτησε να μπουν οι υπογραφές των πολιτικών αρχηγών κάτω από το κοινό ανακοινωθέν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ύστερα από αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος συνεκάλεσε σήμερα, 6η Ιουλίου 2015 και ώρα 10:00, σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, υπό την Προεδρία του.

Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος:
 • Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας,
 • Ο μεταβατικός Αρχηγός της Ν.Δ., υπό την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης,
 • Ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρος Θεοδωράκης,
 • Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτριος Κουτσούμπας,
 • Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Παναγιώτης Καμμένος και
 • Η Πρόεδρος του «Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος», κα Φώφη Γεννηματά.
Κατά την σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός προέβη σ’ ενημέρωση των Πολιτικών Αρχηγών για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται ν’ αναλάβει άμεσα, μετά το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος.  

Στην συνέχεια οι Πολιτικοί Αρχηγοί διατύπωσαν τις επιμέρους προτάσεις τους.
 

Στο τέλος της σύσκεψης οι Πολιτικοί Αρχηγοί –με την επιφύλαξη της συνολικής διαφωνίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημητρίου Κουτσούμπα, η οποία καταχωρίσθηκε λεπτομερώς στα Πρακτικά της συνεδρίασης- κατέληξαν στην εξής κοινή ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.  Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.


Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
 • Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
 • Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
 • Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
 • Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
 • Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση της ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ.
 • Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να ενημερώσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς, αμέσως μετά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, για τα πρώτα συμπεράσματα που θα εξαχθούν και για την εν γένει πορεία των διαπραγματεύσεων».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 6:56 pm


Αποδέχονται την πρόταση Γιούνκερ οι πολιτικοί αρχηγοί, παρουσιάζεται αύριο στη Σύνοδο – Συνομιλία Τσίπρα – Merkel
Καλά... κι αυτό το 61% που ψήφισε ΟΧΙ, τι γαμώτο ψήφισε, αν όχι ενάντια στα μέτρα όλης της τοκογλυφικής συμμορίας των... "θεσμων";

Δηλαδή, όλη αυτή η συμμορία Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυβέρνησης ΤσιπροΚαμμένων και Πολιτικών Αρχηγών (πλην Μιχαλολιάκου), στηριζουν το 38,69% που είπε ΝΑΙ;

Ρε παιδιά, τόσο υπολόγισαν την πλειοψηφία του ΟΧΙ;;;

Καλλιόπη Σουφλή


sumboulio-politikon-arxigon

(Συνεχής Ενημέρωση) 

Στην αποδοχή της πρότασης του προέδρου της Κομισιόν,… J. C. Juncker συγκλίνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε τη στήριξή τους.

Σημειώνεται βέβαια ότι

μόλις χθες ο ελληνικός λαός απέρριψε με 61% τις προτάσεις των δανειστών.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, A. Merkel, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ναπαρουσιαστούν, αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης στους Ευρωπαίους ηγέτες.


Όπως επιβεβαιώνουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.
 

Συμφώνησαν ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει αύριο Τρίτη στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.
 

O πρωθυπουργός αναζητά τη χρυσή τομή, την ώρα που οι Γερμανοί απαιτούν από την Ελλάδα τη λήψη μέτρων ύψους 13 δισ. ευρώ, για δάνεια έως 50 δισ. ευρώ.
 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος είχαν μπαράζ επαφών ενόψει της  κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου 2015.
 

Το μαραθώνιο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο συνεδριάζει από τις 10 το πρωί, διεκόπη για να συνομιλήσουν με τον Γάλλο πρόεδρο, F. Hollande οι κ.κ. Τσίπρας, Παυλόπουλος.
 

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi και με την Καγκελάριο Merkel. 
 
Επίσης, περί τις 13:25 μετέβη στο προεδρικό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καθώς ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, μετά από αίτημα του δεύτερου.
 

Εντύπωση προκαλεί η μαραθώνια διάρκεια του συμβουλίου, σημάδι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια επί της ουσίας συζήτηση για τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να συνδράμουν στο να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη λύση.


Δεν αποκλείεται να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο δημουργίας μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.


Στο μεταξύ, την παραίτησή του γνωστοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης σήμερα το πρωί, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αντικατάστασή του από πρόσωπο που θα συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, το όνομα του αντικαταστάτη του κ.Βαρουφάκη, θα ανακοινωθεί μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη στο Προεδρικό Μέγαρο.


Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, από το οποίο αναδείχθηκε με 61,31% το «όχι» έναντι του 38,69% του ΝΑΙ, προκάλεσε έντονες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.


Σήμερα πραγματοποιείται συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ έντονες είναι και οι διαβουλεύσεις σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη.


Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, τα κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να «κλείσει» άμεσα η συμφωνία με τους δανειστές.
 

Έκτακτη συνάντηση θα έχουν την Δευτέρα το βράδυ στο Παρίσι, η Angela Merkel και ο Francois Hollande, ενώ την ίδια μέρα, η ΕΚΤ θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφανθεί επί του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Σύνοδος Κορυφής και Eurogroup την Τρίτη, ανακοίνωσε τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 6:37 pm


Παρατείνεται η τραπεζική αργία - Κλειστές για «τουλάχιστον μερικές μέρες ακόμα» οι τράπεζες

 Του Κωστή Πλάντζου
 
(upd)Αργά απόψε αναμένονται οι αποφάσεις για την παράταση της τραπεζικής αργίας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το έως πότε θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες και αν θα αυξηθεί το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ από τα ΑΤΜ και των 120 ευρώ για συνταξιούχους από τα γκισέ.

Λόγω και της καθυστέρησης της συνεδρίασης της ΕΚΤ, τα χρονικά όρια πιέζουν και αν δεν έχει προλάβει να ορκιστεί και ο νέος υπουργός Οικονομικών, στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται και για παράταση της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου με απλή υπουργική απόφαση όπου θα βάλει την τελευταία του υπογραφή ο κύριος Γιάνης Βαρουφάκης. 

Μάλιστα η ΠΝΠ δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Οικονομικών, να τροποποιήσει το όριο αναλήψεων και την ημερομηνία λήξεως της τραπεζικής αργίας.

Οι ...λεπτομέρειες αυτές θα
αποσαφηνιστούν σε ειδική σύσκεψη που ξεκινά στις 6 το απόγευμα στο Γενικό Λογιστήριο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με εκπροσώπους των τραπεζών.

Αν πάντως καταστεί εφικτό από άποψη χρόνου, μπορεί και να συνταχθεί κανονικά νέα Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα ορίζει και ποιες τραπεζικές εργασίες θα διενεργούνται στα υποκαταστήματα των τραπεζών (πχ άνοιγμα θυρίδων).

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες πάντως, η ιδέα της κυρίας Βαλαβάνη για έλεγχο στα μετρητά που φυλάσσονται σε θυρίδες είχε εξεταστεί και απορρίφθηκε πριν την έκδοση της τελευταίας ΠΝΠ στις 30 Ιουνίου.

Reuters: Παράταση της αργίας για λίγες μέρες ακόμα, λένε τραπεζίτες

Κλειστές θα παραμείνουν οι ελληνικές τράπεζες, «τουλάχιστον για μερικές ημέρες ακόμα», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές από το τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται να εκδοθεί απόψε θα προβλέπει κλειστές τράπεζες και για το αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς προς το παρόν να διευκρινίζεται περαιτέρω για πόσες ημέρες ακριβώς.

Παράλληλα σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να αποφασίσει για την διατήρηση ή όχι του ELA στις τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση εξέδωσε ΠΝΠ που προέβλεπε κλειστές τράπεζες μέχρι και σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου, παράλληλα με την επιβολή capital controls 60 ευρώ στις αναλήψεις από ΑΤΜ. 

Έκτοτε λειτουργούν μόνο συγκεκριμένα υποκαταστήματα των συστημικών τραπεζών, προκειμένου να εξυπηρετούν συνταξιούχους και ανέργους που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων αλλά και μερικές ακόμα, συγκεκριμένες συναλλαγές.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 6:15 pm


Οιωνός ή μήνυμα; Κατέβηκε σήμερα μία σημαία απ' τις 19 του Eurogroup στην έδρα της Κομισιόν!


Οιωνός ή μήνυμα; Κατέβηκε σήμερα μία σημαία απ' τις 19 του Eurogroup στην έδρα της Κομισιόν!

Όποιος περνά το πρωί έξω απ' το κτίριο της Κομισιόν διαπιστώνει ότι λείπει μία απ' τις 19 σημαίες που συμβολίζουν τα μέλη του Eurogroup... 


Το γεγονός έχει δημιουργήσει εντύπωση, ειδικά αφότου διαπιστώθηκε μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, όπου επικράτησε το “ΟΧΙ” και τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων ότι η ψήφος του ελληνικού λαού θα κρίνει και το μέλλον της χώρας στην νομισματική ένωση.

Όπως χαρακτηριστικά λέει και ο ανταποκριτής του CNBC “τα σύμβολα στην Ευρώπη παίζουν μεγάλο ρόλο και ο συμβολισμός της απώλειας ίσως να σημαίνει και κάτι”.

Οι ευρωπαϊκές Αρχές πάντως δηλώνουν άγνοια για το θέμα της σημαίας και επισημαίνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα η σημαία σκίστηκε λόγω του ισχυρού ανέμου και της κακοκαιρίας στις Βρυξέλλες.Το σχετικο βίντεο εδώ

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 5:46 pm


Ενημερώθηκαν Τσίπρας - Βαρουφάκης για τον πολιτικό του Ηρακλείου που απέσυρε 1 εκατ. € με κλειστές τις τράπεζες


 Και αυτο το σκάνδαλο, θα καλυφθεί... θα κουκουλωθεί...
Ειπαμε... ΟΛΟΙ είναι μια παρέα...

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Απο τη στιγμή που το blog δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα, και μίλησε για "πολιτικό παράγοντα", χωρίς να διευκρινίζει αν είναι βουλευτης ή αιρετος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Αυγενάκης, γιατί υπέβαλε μήνυση;
Αχ αυτές οι ... μύγες πως μυγιάζονται...
Από το candianews.gr

Στο γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, έφτασε χθες το απόγευμα η αποκάλυψη του Candianews για τον πολιτικό παράγοντα του Ηρακλείου, ο οποίος μετέφερε στο εξωτερικό, με άδεια Στουρνάρα, 1 εκατ. ευρώ, ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές. 


Όλα τα στοιχεία παραδόθηκαν σε συνεργάτες του, ενώ στάλθηκαν και στο προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Αλέξη Τσίπρα. 

Ήδη οι συνεργάτες του πρωθυπουργού
ενημερώθηκαν και για το όνομα του πολιτικού παράγοντα καθώς και για άλλες λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε ήδη ενημερωθεί από την ανάρτηση του Candianews, και ζήτησε ενημέρωση από τις υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ παράλληλα ζήτησε στοιχεία για το αν υπάρχουν και άλλες ανάλογες περιπτώσεις στην Κρήτη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η έρευνα θα αφορά και στην πηγή προέλευσης των χρημάτων.

Όπως γράψαμε χθες, πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου, κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, σήκωσε πριν από λίγα 24ωρα, από μεγάλη τράπεζα της πόλης ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ. 


 Μάλιστα, ακριβώς επειδή η τράπεζα δε λειτουργούσε και δεν μπορούσε να του δώσει τα χρήματα, εκείνος ζήτησε την παρέμβαση από την ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος, για να πετύχει τελικά την απόσυρση των χρημάτων και τη μεταφορά, κατά τη δήλωσή του, σε τράπεζα της Γαλλίας.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 4:54 pm


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Αναμένεται κοινή ανακοίνωση
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Αναμένεται κοινή ανακοίνωση


Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συνεδρίαζε από τις 10:00 το πρωί. 
Όπως μετέδωσε
το MEGA, οι πολιτικοί αρχηγοί συντάσσουν κοινό ανακοινωθέν.  

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 4:43 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: