1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.

άκουσε τη φωνή της ύπαρξής σου... (3 βιντεο)
Έχασες την αλήθεια σου... κομμάτιασες τα όνειρά σου... συμβιβάστηκες... φίμωσες την ψυχή σου... τσαλαπάτιστες τις ελπίδες σου... έσπασες τα φτερά σου... ζεις στο "δήθεν" και στο "πρέπει"...

Ζεις;
Όχι... νέκρωσες... 

Γιατί η ζωή βρίσκεται σε μια φωνή... την φωνή που από τα βάθη της ύπαρξής σου, σου φωνάζει:
"Θέλω πίσω την ανάσα μου... θέλω ν' αγαπήσω... θέλω να ζήσω ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Άκουσε αυτή τη φωνή... τη φωνή της ύπαρξής σου...


Καλό ξημέρωμα εν ειρήνη...

Πόπη


Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2015 | 2:44 am


Έτοιμα όλα για την Τελική ΠαράδοσηΗ Γερμανία αποφάσισε τη νέα Συμφωνία "Αποικίας  Ελλάδας"- Η Γαλλία σε ρόλο φερέφωνου και η Ελλάδα έτοιμη να υπογράψει τα πάντα 
 
Για μια πιθανή λαϊκή έκρηξη που μπορεί να συμβεί λόγω της διαιώνισης της οικονομικής κατάστασης του ελληνικού λαού και εξαιτίας των νέων όρων της Συμφωνία που έρχεται, το σύστημα έχει ήδη βάλει μπροστά τους πολιτικούς πυροσβεστήρες ακόμα μία φορά. 

 

 
Ενώ το Μαξίμου και ο κ. Τσίπρας "αντιμάχονται" αν η Συμφωνία που έρχεται θα έχει δύο φάσεις ή θα είναι μία και μοναδική, την απάντηση την δίνουν Ολάντ και Μέρκελ που δεν είναι άλλη από αυτή που ξεκαθάρισε στην ομιλία του στον ΣΕΒ ο πρωθυπουργός και αυτό που δήλωσε στην ΚΟ του Σύριζα, πριν μιλήσουν τα δύο μεγάλα αφεντικά δημοσίως.
 
Αρχικώς μέχρι τέλος του μήνα θα επέλθει μία μίνι συμφωνία ρευστότητας για να κυλήσει οι μέρες μέχρι τα τέλη Ιουνίου όπου θα εκπνεύσει ο χρόνος της παράτασης του 2ου Μνημονίου που συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Μετά ακριβώς έρχεται η νέα έκπληξη. ..
 
Το χείριστο σενάριο για τον ελληνικό λαό θα είναι αν η Γερμανία αποφασίσει να επισπεύσει την Συμφωνία Αποικία ένα μήνα νωρίτερα και ο κ. Τσίπρας να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά ως μεγάλη νίκη της κυβέρνησής του. 

Τσίπρας και δανειστές ήδη τα έχουν "βρει"
 
Ελληνική κυβέρνηση και δανειστές θέλουν το ίδιο ακριβώς πράγμα: Μακροχρόνια λύση με απαραίτητο πακέτο βοήθειας. Αυτό δήλωσε ο κ. Ολαντ στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με την κ. Μέρκελ στην Ρίγα, αλλά το ίδιο ακριβώς επιθυμεί και ο κ. Τσίπρας αφού προηγήθηκε η δήλωσή του για μακροχρόνια λύση στην οικονομική πολιτική της Ελλάδας στην ομιλία του στον ΣΕΒ που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, με ένα επενδυτικό πακέτο.
 
Επικοινωνιακά για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θέλει να βαπτίσει το νέο μνημόνιο (εφόσον το όποιο πακέτο και να δοθεί θα έχει όρους όπως και το μνημόνιο) ως επενδυτικό πακέτο. Όπως ακριβώς έκανε και με την Τρόικα που από κατοχικές δυνάμεις τις ανέβασε ιεραρχικά στην συνείδηση του λαού ως Θεσμούς. Οι Θεσμοί δεν καταργούνται, μένουν ως θεμέλιο στην νέα πολιτική κατάσταση αποικιοκρατίας της χώρας. 
 
Έτσι, η Ελλάδα μπαίνει στην τελική ευθεία με την πολιτική λύση που θα δοθεί στην Σύνοδο Κορυφής αφήνοντας το 1/3 των απαιτήσεων των δανειστών μετέωρο για την τελική Συμφωνία που θα έρθει από τα τέλη Ιουνίου και μετά. 
 
Ανησυχητική είναι η φράση του Γάλλου προέδρου για το τι θα περιμένει τον ελληνικό λαό μέσα στον καλοκαίρι: "Πρέπει να επιταχύνουμε, διότι η ημερομηνία του τέλους Μαΐου πλησιάζει γρήγορα. Η Ελλάδα έχει και ανάγκη χρηματοδότησης, η οποία δεν μπορεί πλέον να περιμένει. Πρέπει να βρεθούν πόροι. Θα έχουμε την ευκαιρία, όπως το κάνουμε συχνά, να μιλήσουμε με τον κ. Τσίπρα και στην Ρίγα και εκεί θα μιλήσουμε με μια φωνή". Αυτή η μία φωνή μνημονιακών δανειστών με μια κυβέρνηση που αυτοχαρακτηρίζεται ως "αντιμνημονιακή" στρώνει το χαλί για τη μόνιμη κυριαρχία των δανειστών-εταίρων στην αποικία Ελλάδα.
 
Ο κ. Ολάντ, ο οποίος μίλησε ως φερέφωνο της κ. Μέρκελ, δήλωσε το τρομακτικό σενάριο που ο κ. Τσίπρας γνωρίζει εξ αρχής και "παίζει" τον αντιδραστικό όλους αυτούς τους μήνες: 
 
"Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά θέλουμε και να βρούμε μια μακροπρόθεσμη λύση ώστε να μην έχουμε πάντα αυτή την ανασφάλεια. 
 
Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων - Ελλάδας και ΕΕ - αυτό είναι το πνεύμα το οποίο μας οδηγεί και σίγουρα θα μας οδηγήσει και τις επόμενες ημέρες. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε ως το τέλος Μαϊου να βρίσκονται λύσεις στο τραπέζι".
 
Ξαφνικά η αντιμνημονιακή κυβέρνηση που ήθελε να αλλάξει την πολιτική όλης της Ευρώπης έρχεται και συμφωνεί τουλάχιστον με τη Γερμανία και τη Γαλλία οι οποίες δεν αλλάζουν την δική τους πολιτική στην Ευρώπη αλλά ενσωματώνουν την Ελλάδα για το τελικό τους σχέδιο της Πολιτικής Ενωμένης Ευρώπης.

Η ΝΔ ως συμπολίτευση
 
Είναι η πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της Ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, που αντιπολίτευση η οποία ιδεολογικά είναι κάθετα αντίθετη με την κυβέρνηση ανακοινώνει ότι σταματά την αντιπολιτευτική της δράση μέχρι να υπογραφεί η τελική Συμφωνία με τους εταίρους και να έρθει στην Βουλή για ψήφιση. Μάλιστα το ΝΑΙ ή το ΌΧΙ δεν θα το αποφασίσουν δημοκρατικά βάση βουλευτών αλλά συζητιέται να αποφασιστεί βάση αυτού που θέλει ο πρόεδρος της Ν.Δ.
 
"Η ΝΔ, ως η κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας, είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας, για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης και τρόικας. Η ΝΔ θα στηρίζει πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη ενισχύουν την παραγωγικότητα, τις θέσεις εργασίας που σήμερα απειλούνται από την ανεύθυνη και ασυνάρτητη πολιτική της κυβέρνησης”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.
 
Οι θέσεις εργασίας, η παραγωγικότητα και η ανάπτυξη είναι τα τρία θέματα που έθιξε ο κ. Τσίπρας στον ΣΕΒ και με αφορμή αυτά τα καυτά θέματα απαιτεί ευρωπαϊκό επενδυτικό πακέτο από τους εταίρους, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα. Είναι σίγουρο ότι η ΝΔ ως "η κατ' εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη" θα ψηφίσει μια τέτοια Συμφωνία. 
 
Δεν παίρνει θέση καν για τον ενιαίο ΦΠΑ στο 20% που απαιτούν οι δανειστές, για την αύξηση του ΦΠΑ σε νερό, φάρμακα και ενέργεια αλλά ούτε καν για την ελληνική εξωτερική πολιτική που αυτή την περίοδο κοιμάται όταν Αλβανοί, μουσουλμάνοι της Θράκης και Σκοπιανοί εγείρουν  εθνικά θέματα. 

Ο παλιός Σύριζα ως ανάχωμα
 
Εφόσον πλέον δεν υπάρχει αντιπολίτευση με ισχυρό κομματικό ρεύμα στον ελληνικό λαό να παίξει τον ρόλο του αναχώματος για αυτά που έρχονται με τις Συμφωνίες "αριστερών", "πατριωτών", "φιλελευθέρων" και "σοσιαλδημοκρατών" με άρμα την κυβέρνηση, στήνεται ένα νέος πολιτικός χώρος μέσα στον Σύριζα με πρωτοστάτες τον κ. Λαφαζάνη με την αριστερή πλατφόρμα  και τον κ, Μηλιό με το "Κόκκινο Δίκτυο". Μάλιστα  στη πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσε το "Κόκκινο Δίκτυο" το μέλος της ΠΓ του Σύριζα κ. Νταβανέλος δήλωσε ξεκάθαρα: "Σύντομα θα γίνει σαφές ότι οι δανειστές θέλουν το τρίτο μνημόνιο και θα επιδιώξουν να το κάνουν συντρίβοντας πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.  
 
Επίσης δήλωσε ότι «οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν», όπως και το πρόγραμμα της ΔΕΘ".
 
Οι γνωρίζοντες είναι αυτοί που στελεχώνουν τον Σύριζα και είναι σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα κάνει αυτά ακριβώς που θέλουν οι δανειστές-εταίροι, εναρμονίζοντας την κομματική τους γραμμή σε άκρως μνημονιακή.
 
Για μια πιθανή λαϊκή έκρηξη που μπορεί να συμβεί λόγω της διαιώνισης της οικονομικής κατάστασης του ελληνικού λαού και εξαιτίας των νέων όρων της Συμφωνία που έρχεται, το σύστημα έχει ήδη βάλει μπροστά τους πολιτικούς πυροσβεστήρες ακόμα μία φορά. Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2015 | 2:05 am


Η σημαία των προγόνων σαςΌταν αποφασίσετε ότι έχετε σκοπό να κάνετε ρήξη με τους εχθρούς μας και όχι με τον λαό σας τότε καλέστε μας να κατέβουμε στον δρόμο. 
 
Έως τότε η σβάστικα από την Ακρόπολη δεν κατέβηκε ποτέ. Απλά έβαλε πολλά αστεράκια, πολλά χρωματάκια, πολλά ψεματάκια για να μπορεί να κρύβεται ο ναζισμός της ακόμη και κόντρα στον ελληνικό ήλιο.- 

"Η πεινά έρχεται και φεύγει, η αξιοπρέπεια όταν φύγει δεν γυρνά ποτέ"

Του Γιάννη Λαζάρου 
 
Ευτυχώς η αξιοπρέπεια των συνειδητοποιημένων Ελλήνων δεν ήταν ποτέ ταυτόσημη με αυτή των δήθεν αριστερών. 
 
Μετά την χθεσινή σουργελιάδα με τις χαριτομενιές του πρωθυπουργεύοντος πλάι-πλάι στο αφεντικό Μέρκελ,  η αξιοπρέπεια των λίγων έμεινε ψηλά καθώς την ίδια στιγμή όσοι έδωσαν την αξιοπρέπειά τους μέσω ψήφου να την διαχειριστεί ο Αλέξης και η παρέα του, την είδαν να γίνεται κιλότα της Γερμανίδας καγκελαρίου. 
Τίγκα αξιοπρέπεια. 
 
Άντε τώρα να ξαναφορέσεις την αξιοπρέπεια στο κούτελο, αφού την βγάλει καταϊδρωμένη η Άγκελα από το στενό της παντελόνι!
 
Ακούμε για Σύνοδο Κορυφής και το μόνο που βλέπουμε είναι "και στην κορφή κανέλα". Ακούμε για συνολική πολιτική αλλαγή της Ε.Ε με το όραμα του Σύριζα και αυτό
που εισπράττουμε είναι μία κατ' ιδίαν συνάντηση της Μέρκελ με τον Τσίπρα. 
 
Ένα κακέκτυπο του δεξιοτάτου Σαμαρά ο οποίος και χριστιανοδημοκράτης είναι και ποτέ δεν έκρυψε ότι θέλει να προσκυνά με 500 υπογεγραμμένα μνημόνια, όπως έκανε άλλοτε ο κομματικός του  πατέρας Κωνσταντίνος Καραμανλής. 
 
Πού είναι εκείνη η αλλαγή στις διπλωματικές σχέσεις για το "κοινό μας σπίτι, την κοινή μας πατρίδα Ευρώπη"; Πού είναι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη σε αυτές τις συνευρέσεις; Πουθενά δεν είναι, γιατί ποτέ δεν ήταν πουθενά. Όπως είδαμε χθες τον Τσίπρα να κάθεται στο καναπεδάκι με την Μέρκελ και τον Ολαντ να κρατά φανάρι, έτσι ακριβώς γίνεται με όλα τα υπόλοιπα κακομοίρικα κράτη-μέλη που απαρτίζουν την Ε.Ε. 
 
Έτσι κάθεται και ο Λετονός, ο Ιταλός, ο Πορτογάλος, ο Ιρλανδός κοκ. "Βαράνε" προσοχή στην Γερμανία και πάντα με την Γαλλία να παίζει το ρόλο του "καλού μπάτσου". Από το 1948 και την πρώτη Ένωση Άνθρακα και Χάλυβα που συνέστησαν Γερμανία και Γαλλία τίποτε δεν άλλαξε. 
 
Θέλει να μάς πείσει τώρα το μειράκιον Αλέξης ότι την κοντά 70 χρόνια επιχείρηση Ε.Ε θα έρθει να την αλλάξει με ιδέες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, ο οποίος εντελώς τυχαία συμβαίνει να είναι ο Γαλλικός, δηλαδή του φερέφωνου της Γερμανίας. 
 
Ο κύριος Τσίπρας θέλει να αλλάξει ξανά την Ε.Ε, η οποία άλλαξε δημοκρατικά και με την απίστευτη ενίσχυση του προέδρου του Σύριζα  όταν έβαλε μέσω ψήφων ως Υπερπρωθυπουργό της Ε.Ε  τον Γιούνκερ.  Έναν από τους πιο ακραίους δεξιούς (του ίδιου κόμματος με τον Σαμαρά) και τον πιο ακραίο φεντεραλιστή της μαφιόζικης Ε.Ε. 
 
Τι άλλη αλλαγή να κάνει ο κύριος Τσίπρας; 
Τώρα αν αυτός θεωρεί δημοκρατικό να κάθεται στο ίδιο καναπεδάκι με τη Μέρκελ και τον Ολάντ γράφοντας στα μαλακόσολα παπουτσάκια του τους υπόλοιπους εταίρους, αποδεικνύει ότι γουστάρει τρελά τη Μέρκελ και την απόλυτη εξουσία της Γερμανίας στο παιχνίδι. 
 
Πολύ απλά θα μπορούσε να της γυρίσει την πλάτη ζητώντας ανοιχτή συζήτηση από όλους τους αρχηγούς κρατών-μελών της Ε.Ε. Τι είναι αυτά τα σούξου μούξου μανταλάκια με τον πρώην εχθρό σου; 
 
Δηλαδή τι άλλαξε στην γραμμή της πολιτικής του Σύριζα και από εκεί που βλέπαμε μπροστάρη τον κ. Τσίπρα σε διαδηλώσεις εναντίον της επίσκεψης της Καγκελαρίου στην Αθήνα, τώρα πηγαίνει και την βλέπει στα κρυφά πίνοντας τσάι; 
 
Η Μέρκελ δεν άλλαξε πολιτική, όπως δεν αλλάζει πολιτική κανένα ισχυρό κράτος όσοι αιώνες κι αν περάσουν. Η Μέρκελ ίδια πολιτική με τον προκάτοχό της Χίτλερ είχε και αυτός με τον Κάιζερ. Το θέμα είναι πώς αλλάζει αυτή η ριμάδα η πολιτική γραμμή στην Ελλάδα; Πώς μπορεί να γλύφεις εκεί που πριν έφτυνες; Πολύ απλά μπορείς διότι είσαι εκ θέσεως, φύσεως και καταστάσεων αναξιοπρεπής. 
 
Πάρτε για παράδειγμα την Αγγλία για να καταλάβετε τι σημαίνει έχω ισχυρή πολιτική γραμμή αιώνων κι ας γκρεμιστεί το σύμπαν. 
 
Ο Κάμερον δεν θα καθίσει στον καναπέ παρέα με την Μέρκελ και τον Ολαντ για να τα πούμε περί μεταναστευτικού και αλλαγής Συνθηκών στην Ε.Ε. 
 
Ούτε καν με τον Γιούνκερ. Ο Κάμερον θα ανέβει στο βήμα και θα μιλήσει σε όλους τους εταίρους του ίσος προς ίσο. Και στους 27. 
Κι αν γουστάρουν να μην κάνουν αυτά που η χώρα του επιθυμεί, τους λέει ένα πολύ ωραίο "Bye bye, baby" κι ας τρώνε κάρβουνο οι Άγγλοι για να επιβιώσουν. Το έχουν ξανακάνει και μια χαρά η αξιοπρέπειά τους στέκεται ψηλά. 
 
Έχει πέσει πείνα δεκαετιών στην Αγγλία που αν την περνούσαν οι Έλληνες θα είχαν μεταναστεύσει για τον πλανήτη Άρη. "Η πεινά έρχεται και φεύγει, η αξιοπρέπεια όταν φύγει δεν γυρνά ποτέ", έλεγε κάποιος που πείνασε πολύ.
 
Μέσα σε όλη αυτή την ξεφτιλισμένη υποτακτική κατάσταση που ζούμε ως λαός με εκπρόσωπο της πλήρους αναξιοπρέπειας τον Τσίπρα, μάς καλεί ο Μανώλης Γλέζος να κατεβούμε στον δρόμο ενάντια στην Ε.Ε "που θέλει να πιει το αίμα μας". Μάς καλεί "να σταθούμε στο πλάι του Σύριζα" κατεβαίνοντας στον δρόμο. 
 
Αποφασίστε με ποιον τελικά είστε για να ξέρουμε κατά πού θα ρίξουμε το γιαούρτι. 
 
Με την Ε.Ε του Γιούνκερ που φανατικά υποστήριξε ο Τσίπρας ως πρόεδρό της; 
 
Με την Ε.Ε που εκπροσωπείται από την Γερμανία και που με αυτή συνομιλεί τηλεφωνικά μέρα παρά μέρα ο Τσίπρας για να πούνε τα δικά τους; 
 
Με την Ε.Ε που υποστηρίζει τους ναζίστες Ουκρανούς; 
 
Με την Ε.Ε που μάς ξεφτιλίζει ως λαό επί μια 6ετία αποκαλώντας μας "λαμόγια, τεμπέληδες, δανειοζήτουλες"; 
 
Με την Ε.Ε που επίσημα χαρακτηρίζει τα εθνικά μας σύνορα ως σύνορά της; 
 
Όταν αποφασίσετε ότι έχετε σκοπό να κάνετε ρήξη με τους εχθρούς μας και όχι με τον λαό σας τότε καλέστε μας να κατέβουμε στον δρόμο. 
 
Έως τότε η σβάστικα από την Ακρόπολη δεν κατέβηκε ποτέ. Απλά έβαλε πολλά αστεράκια, πολλά χρωματάκια, πολλά ψεματάκια για να μπορεί να κρύβεται ο ναζισμός της ακόμη και κόντρα στον ελληνικό ήλιο.- 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2015 | 1:35 am


ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ… ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ… (2 βιντεο)


  Θεώρησα υποχρεωσή μου, να συμπληρώσω την ανάρτηση και με το δευτερο βίντεο, γιατί οι αποκαλύψεις του Αγιορείτη Ηγούμενου κ. Μεθοδίου, είναι συγκλονιστικές.

Πόπη Σουφλή


ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ... ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ...«ΛΥΚΟΙ» ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ;;;
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ……


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2015 | 12:50 am


Λιτότητα ή θάνατος


 

ΕΙΚΟΝΑ-Ελλάδα,-Γερμανία,-χρεοκοπία-ή-μνημόνιο

Κατά το γερμανικό τελεσίγραφο, ο πρωθυπουργός έχει δύο επιλογές: είτε θα παραμείνει ανένδοτος οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία, είτε θα πρέπει να κάνει μία πανηγυρική «κυβίστηση», έστω την τελευταία στιγμή, υπογράφοντας ένα νέο μνημόνιο.

Τυχόν υιοθέτηση της δραχμής δεν θα αποτελούσε ασφαλώς το τέλος του κόσμου για την Ελλάδα – θα είχε όμως αναμφίβολα το αποτέλεσμα, κάτω από τις σημερινές συνθήκες (υποχρεώσεις του PSI, άδεια κρατικά ταμεία, ερασιτεχνική κυβέρνηση κοκ.), να οδηγηθεί σε ακραία φτώχεια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, για ένα χρονικό διάστημα που δύσκολα μπορεί να προκαθορισθεί. 

Προφανώς δε η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε, ενώ κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν
θα είχε την «τύχη» της ………….
………..Αργεντινής, καταφέρνοντας τουλάχιστον να αθετήσει ένα μεγάλο μέρος του χρέους της, χωρίς να λεηλατηθεί – αφού ελάχιστοι γνωρίζουν τι ακριβώς έχει υπογραφεί με το PSI, με τα μνημόνια, με τις τιτλοποιήσεις των τραπεζών ή με το ELA, οπότε τι είδους εγγυήσεις έχουν δοθεί τόσο όσον αφορά το δημόσιο χρέος, όσο και το ιδιωτικό.

Από την άλλη πλευρά φαίνεται πως η Γερμανία κάνει τα πάντα, για να δημιουργήσει ένα «παράδειγμα προς αποφυγή» στην Ευρωζώνη (άρθρο), καθώς επίσης για να ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση – ενώ ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος μας και ο πρωθυπουργός μάλλον δεν συνειδητοποιεί τις υπόγειες παγίδες της καγκελαρίου, καθώς επίσης του υπουργού οικονομικών της.

Ειδικότερα, εάν η Γερμανία δεν επιβάλλει έναν άνευ όρων συμβιβασμό στην κυβέρνηση έως τα τέλη Μαΐου, του τύπου «λιτότητα, ή θάνατος», τότε είναι αποφασισμένη να υποχρεώσει τη χώρα μας στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία – σε συνεργασία με την κεντρική της τράπεζα, κρίνοντας από τις προειδοποιήσεις της σχετικά με την ανησυχία που προκαλούν τα οικονομικά της χώρας μας.

Η ανησυχία της όμως οφείλεται στα μέτρα, τα οποία η ίδια η Γερμανία έχει επιβάλλει στην Ελλάδα, καταστρέφοντας ολοσχερώς την οικονομία της (ανάλυση) – ενώ το κεντρικό όργανο του αυτοκρατορικού γερμανικού σαδισμού της λιτότητας, η εφημερίδα της Φρανκφούρτης FAZ, ανακοίνωσε το γερμανικό τελεσίγραφο.

Σύμφωνα με το τελεσίγραφο, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με τη συνήθη δόση «τύπου Orwell», τοποθετούνται δύο μόνο «ριζοσπαστικές» επιλογές στον Έλληνα πρωθυπουργό: είτε θα παραμείνει ανένδοτος οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία, είτε θα πρέπει να κάνει μία πανηγυρική κυβίστηση, έστω την τελευταία στιγμή, υπογράφοντας ένα νέο μνημόνιο, το οποίο προφανώς θα κατοχυρώνει όλα τα υπόλοιπα.

Κατά την εφημερίδα, ένας μέσος δρόμος ή ένας έντιμος συμβιβασμός έχει πλέον γίνει σχεδόν αδύνατος – ενώ το κλειστό ιδεολογικό παρανοϊκό σύστημα, το οποίο οι διαμορφωτές της γερμανικής κοινής γνώμης έχουν τελειοποιήσει κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, δεν επιτρέπει καμία παρερμηνεία.

Τέλος, πάντοτε κατά την εφημερίδα και σε ελεύθερη απόδοση, η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι καθόλου πρόθυμη να προβεί σε κάποιον συμβιβασμό με την Ελλάδα, όσον αφορά τη λιτότητα και τα μνημόνια – θεωρώντας πως η εφαρμογή των δεσμεύσεων της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς να προστεθούν άλλες, αποτελεί ήδη μία μεγάλη παραχώρηση της! «Φάε λιτότητα ή πέθανε», μεταφράζουν ορισμένοι έντιμοι Γερμανοί τη στάση της κυβέρνησης τους – θεωρώντας την εγκληματική.

Η λιτότητα και η γερμανική ηγεμονία

Όλοι πλέον γνωρίζουν πως, όσον αφορά την κρίση, το θέμα δεν είναι η καλύτερη ή η πιο σωστή οικονομική πολιτική – αλλά η επιβολή των στενόμυαλων εθνικιστικών συμφερόντων, ειδικά της γερμανικής ηγεμονικής δύναμης. Η επιμονή στην πολιτική λιτότητας, καθώς επίσης η ασυμβίβαστη στάση του Βερολίνου απέναντι στην Αθήνα, έχουν πια γεωπολιτικά κίνητρα –  επειδή η Ελλάδα προκάλεσε ανοιχτά τη γερμανική ηγεμονία.

Αναλυτικότερα, η επιβολή της πολιτικής λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη σταθεροποίησε την οικονομική ηγεμονία της Γερμανίας, η οποία τρέφεται από την κρίση αυξάνοντας την οικονομική της ισχύ, για ένα βραχυπρόθεσμο διάστημα  – ενώ μεσοπρόθεσμα αύξησε την κοινωνική, πολιτική και οικονομική αστάθεια της Ευρώπης, ενισχύοντας τις φυγόκεντρες δυνάμεις που θα μπορούσαν να την διαλύσουν (ανάλυση).

Εν τούτοις, η πρωσική κυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να υποχωρήσει όσον αφορά τη λιτότητα, πολύ περισσότερο απέναντι στην Ελλάδα, επειδή κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αυτόματα τεράστιους πολιτικούς κλυδωνισμούς – οι οποίοι θα είχαν σαν αποτέλεσμα τη διάβρωση της γερμανικής ηγεμονίας.

Εάν λοιπόν η Ελλάδα κατάφερνε να επιτύχει σοβαρές παραχωρήσεις, οι οποίες θα επιβεβαίωναν την αποτυχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας με τη γερμανική σφραγίδα στην Ευρώπη, τότε θα ακολουθούσαν πολλές άλλες χώρες – καθώς επίσης πολιτικά κόμματα, τα οποία θα προσπαθούσαν να μιμηθούν το παράδειγμα της χώρας μας.

Ακριβώς για το λόγο αυτό, η επιβολή της αδιάλλακτης στάσης της γερμανικής κυβέρνησης μπορεί να της εξασφαλίσει την άνευ όρων υποταγή της πολιτικής ελίτ των άλλων χωρών της Ευρωζώνης – ειδικά αυτών του ευρωπαϊκού νότου που εφαρμόζουν πιστά την πολιτική λιτότητας και οι οποίες είναι εναντίον τυχόν συμβιβασμών με την Ελλάδα, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Στα πλαίσια αυτά, η Ελλάδα ευρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κλειστό μέτωπο νεοφιλελεύθερων «συνενόχων», υπό την ηγεσία της Γερμανίας – όπου οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας λειτουργούν ως «οικονομικοί συνεργάτες» (προδότες) του Βερολίνου, αφού αποδέχονται τις συνεχιζόμενες περικοπές στις χώρες τους, προς όφελος της γερμανικής ισχύος.

Επομένως, δεν εργάζονται για το συμφέρον των χωρών τους, αλλά για τη Γερμανία – η οποία θέλει να εμποδίσει την άνοδο «αντιδραστικών» παρατάξεων στις επόμενες εκλογές, διευκολύνοντας την παραμονή των συγκεκριμένων κομμάτων στην εξουσία («το ένα χέρι πλένει το άλλο» και τα δύο το – γερμανικό – πρόσωπο).

Ως εκ τούτου, είτε θα συμφωνήσει άνευ όρων η Ελλάδα στην απόφαση που θα της δοθεί (take it or leave it), είτε θα οδηγηθεί στην ολοκληρωτική κατάρρευση και στη χρεοκοπία – χωρίς καμία άλλη εναλλακτική δυνατότητα.

Η άλλη όψη του νομίσματος

Από την άλλη πλευρά είναι φανερό ότι, η επαπειλούμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, με την ενδεχόμενη έξοδο της από την Ευρωζώνη, θα μπορούσε να έχει τεράστια μειονεκτήματα για τη Γερμανία και την Ευρώπη.

Ειδικότερα, κανένας δεν γνωρίζει εάν θα ήταν δυνατόν να «απαλυνθούν» τα αποτελέσματα μίας τέτοιας δραματικής εξέλιξης – ενώ θα μπορούσαν να παρασυρθούν στη δίνη και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως ηΙταλία, η οποία ευρίσκεται σε μία απελπιστικά άσχημη οικονομική κατάσταση.

Η ίδια η Γερμανία δε κινδυνεύει να χάσει τα απίστευτα μεγάλα προνόμια που της προσφέρει η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη, στον τομέα των εξαγωγών – καθώς επίσης να υποστεί μεγάλες χρηματοοικονομικές ζημίες, από τυχόν μαζικές αθετήσεις πληρωμών, αφού είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της ΕΕ (Target II κλπ.).

Η Γερμανία διακινδυνεύει επιπλέον τα γεωπολιτικά της οφέλη, τα οποία προκύπτουν από την μονομερή ηγεμονία της στην ΕΕ – πόσο μάλλον εάν η Ελλάδα αναγκασθεί να αλλάξει γεωπολιτική κατεύθυνση, συνεργαζόμενη με τις BRICS.

Κάτι τέτοιο θα ήταν για τη Γερμανία, για την Κομισιόν και για τις Η.Π.Α. συνώνυμο με μία τεράστια καταστροφή – η οποία θα μπορούσε να συνοδευθεί ακόμη και από μία στρατιωτική κλιμάκωση, με άγνωστα επακόλουθα

Επομένως, η Γερμανία δεν είναι ίσως σε τόσο καλή διαπραγματευτική θέση, όσο φαίνεται εξωτερικά – ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει θαύματα, εάν συνεργάζονταν όλα τα πολιτικά κόμματα μεταξύ τους, με έναν και μοναδικό στόχο:

Τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους, την οποία θα μπορούσε ίσως να αποδεχθεί η Γερμανία, εάν η Ελλάδα συμφωνούσε με τις μεταρρυθμίσεις – χωρίς τις ιδιωτικοποιήσεις φυσικά και αφήνοντας για το μέλλον την «ελάφρυνση» της ελληνικής κοινωνίας, η οποία θα ήταν κατά πολύ ευκολότερη, εάν το χρέος ήταν χαμηλότερο.


ΣυγγραφέαςΙάκωβος Ιωάννου, για το Analyst.gr

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2015 | 12:05 am


Πάνος Καμμένος σε Νούλαντ: Το Κυπριακό θα λυθεί με την απελευθέρωση των κατεχομένων από τα τουρκικά στρατεύματα


Οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά, όσο λυγίζουν τη μέση οι ΤσιπροΚαμμένοι στα αφεντικά.

Πόπη Σουφλή


Να παρέμβουν οι ΗΠΑ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε επισπευτεί η επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Θεσμούς, ζήτησε από την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, ο Πάνος Καμμένος, επιβεβαιώνοντας πως οι διαπραγματεύσεις πάνε αρκετά καλά – Τι είπε για το θέμα της Ρωσίας.


Παράλληλα στη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Άμυνας με την Αμερικανίδα αξιωματούχο στο State Department, τέθηκαν επί τάπητος οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και η οικονομική κρίση στη χώρα μας. 

Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε επίσης την κα Νούλαντ για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα μετά και τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα της Λετονίας, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ενώ όσον αφορά στο Κυπριακό, κατέστησε σαφές πως προϋπόθεση για τη λύση του αποτελεί «η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από την περιοχή».


«Συναντήθηκα με την Υφυπουργό, την κα Νούλαντ, με την οποία είχα μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τις διμερείς σχέσεις, το ΝΑΤΟ, αλλά και την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Την ενημέρωσα για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες του Πρωθυπουργού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και της ζήτησα για ακόμη μια φορά οι ΗΠΑ να παρέμβουν προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η λύση στις διαδικασίες των συνομιλιών που πάνε αρκετά καλά, όπως με ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός», τόνισε αρχικά ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, συμπληρώνοντας:

 «Συζητήσαμε τα θέματα που έχουν να κάνουν με το ΝΑΤΟ και τις τελευταίες εξελίξεις με την ανάπτυξη του ISIS και της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική και στα Βαλκάνια, την ιδιαίτερη σημασία που έχει η Ελλάδα και συμφωνήσαμε στην κοινή δράση της Ελλάδας, των ΗΠΑ, αλλά και του ΝΑΤΟ μαζί με τις χώρες οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Συμφωνήσαμε να προετοιμάσουμε την επόμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες.

Μιλήσαμε επίσης για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο Κυπριακό και επανέλαβα τη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς, ότι αποτελεί προϋπόθεση η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από την περιοχή.

Διευκρινίστηκε το θέμα της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ελλάδα σε σχέση με τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και με τα μέσα τα οποία χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, για τη συνεργασία με το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αίγυπτο, αλλά και τις moderate χώρες της Μέσης Ανατολής.

Θέλω να πω ότι διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων, θα βοηθήσουν για μια ακόμη φορά, όπως έκανε και ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα με δημόσιες δηλώσεις του. Είναι σημαντικό ότι πλέον η Συμμαχία αντιλαμβάνεται ότι το θέμα του ISIS διευρύνεται και ότι απαιτείται η σταθεροποίηση της Ελλάδας με οποιοδήποτε μέσο. Αυτό πιστεύω ότι θα βοηθήσει ώστε να έχουμε γρήγορα ευχάριστες εξελίξεις».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε:
«Σας έθεσε το θέμα της εσωτερικής τρομοκρατίας η κα Νούλαντ;»

Καμμένος: Όχι, δεν τέθηκε θέμα εσωτερικής τρομοκρατίας. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι το θέμα της εσωτερικής τρομοκρατίας αντιμετωπίζεται επιτυχώς στην Ελλάδα και με κοινή δράση. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Κύριε Υπουργέ, μήπως τέθηκε θέμα Ρωσίας, κυρώσεων, συμπλεύσεως της Ελλάδας με τους υπόλοιπους συμμάχους;»

Καμμένος: Συζητήσαμε το θέμα της Ρωσίας, όπως επίσης και τις διαδικασίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις συζητήσεις στο Μινσκ. Εκφράσαμε και εμείς την άποψη ότι θα πρέπει, για το καλό όλων, να προχωρήσει ο διάλογος που υπάρχει σε μία συμφωνία προς όφελος όλων.

Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρο ότι οι σχέσεις που έχει με όλα τα κράτη είναι διαφανείς και δημόσιες.

Στα ενεργειακά θέματα υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των ΗΠΑ, το οποίο θα είναι και μία πολύ σοβαρή προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 11:45 pm


Οι BRICS -υπό την Κίνα- ποδοπατούν αμείλικτα τις ΗΠΑ και κατακτούν τη Νότια Αμερική!
brics_world
 Ξεκίνησε τον Απρίλιο με μια «έξαψη» συμφωνιών μεταξύ της Αργεντινής και της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Προέδρου Κριστίνα Κίρχνερ στη Μόσχα.


Και συνεχίζεται με έκρηξη επενδύσεων 53 δισ. δολαρίων, καθώς ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang επισκέπτεται τη Βραζιλία κατά την πρώτη στάση μιας ακόμη Νοτιοαμερικανικής εμπορικής επίθεσης -που ολοκληρώθηκε με μια γλυκιά αλληγορία: Ο Li σε ένα… made in China βαγόνι του μετρό, που θα περνά σε μια νέα γραμμή του μετρό στο Ρίο ντε Τζανέιρο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Πού είναι οι ΗΠΑ σε όλα αυτά; Πουθενά. Σιγά-σιγά αλλά αμείλικτα, τα μέλη των BRICS, η Κίνα – και σε μικρότερο βαθμό, η Ρωσία – αναδιαρθρώνουν το εμπόριο και τις υποδομές σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Αμέτρητες κινεζικές εμπορικές αποστολές πλέουν σε αυτές τις ακτές ασταμάτητα, όπως έκαναν οι ΗΠΑ μεταξύ του Α και του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Σε μια σημαντική συνάντηση τον Ιανουάριο με τους λατινοαμερικανούς ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου, ο Πρόεδρος Xi Jinping υποσχέθηκε να
διοχετεύσει 250 δισεκατομμύρια δολάρια για έργα υποδομής μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Κορυφαία έργα υποδομής στη Λατινική Αμερική όλα χρηματοδοτούνται από την κινεζική πρωτεύουσα – εκτός από το λιμάνι Mariel στην Κούβα, του οποίου η χρηματοδότηση προέρχεται από την BNDES της Βραζιλίας και του οποίου η λειτουργία θα διοικείται από το διαχειριστή λιμανιών PSA International Pte Ltd. (Σιγκαπούρη). 

Η κατασκευή της διώρυγας στη Νικαράγουα – μεγαλύτερη, ευρύτερη και βαθύτερη από ό,τι του Παναμά – που ξεκίνησε πέρυσι από μια εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2019. Η Αργεντινή από την πλευρά της, έκλεισε μια κινεζική συμφωνία 4.7 δισ. δολαρίων για την κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών φραγμάτων στην Παταγονία.

Μεταξύ των 35 συμφωνιών που έκλεισαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Li στη Βραζιλία, υπήρχε χρηματοδότηση αξίας $ 7 δισ. για την μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras της Βραζιλίας. 22 βραζιλιάνικα Embraer εμπορικά αεροσκάφη πρόκειται να πωληθούν στην Tianjin Airlines για 1.3 δισ. δολάρια. Και μια σειρά από συμφωνίες που αφορούν τον κορυφαίο παραγωγό σιδηρομεταλλεύματος Vale. 

Οι κινεζικές επενδύσεις θα μπορούσαν να πάνε κατά κάποιο τρόπο στην αναμόρφωση του άθλιου οδικού δικτύου της Βραζιλίας, των σιδηροδρόμων και των λιμένων. Τα αεροδρόμια βρίσκονται σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση λόγω των αναβαθμίσεων πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου το περασμένο έτος.
li_keqiang_dilma_russeff
Το αστέρι της όλης παράστασης είναι αναμφίβολα ο προτεινόμενος 30 δισ. δολαρίων, 3.500 χλμ. μήκους, μέγα-σιδηρόδρομος Ατλαντικού-Ειρηνικού, που πρόκειται να τρέξει από το βραζιλιάνικο λιμάνι του Σάντος ως το περουβιανό λιμάνι του Ειρηνικού της Ilo, μέσω του Αμαζονίου. Από άποψη διοικητικής μέριμνας, αυτό είναι ένα must για τη Βραζιλία, προσφέροντάς της μια πύλη στον Ειρηνικό. Οι νικητές θα είναι αναπόφευκτα οι παραγωγοί βασικών προϊόντων – από σιδηρομετάλλευμα μέχρι σπόρους σόγιας – με εξαγωγές προς Ασία, κυρίως στην Κίνα.

Ο σιδηρόδρομος Ατλαντικού-Ειρηνικού μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο έργο – που αφορά τα πάντα, από θέματα περιβάλλοντος και δικαιώματα γης, σε κρίσιμη, προτίμηση για τις κινεζικές επιχειρήσεις κάθε φορά που οι κινεζικές τράπεζες σκόπιμα επεκτείνουν τις γραμμές πίστωσης. Αλλά αυτή τη φορά, έχει δρομολογηθεί. Οι συνήθεις ύποπτοι – τι άλλο – ανησυχούν.

Παρακολουθήστε τη γεωπολιτική

Η επίσημη πολιτική της Βραζιλίας, από τα χρόνια του Λούλα, ήταν να προσελκύσει κορυφαία κινεζική επένδυση. Η Κίνα είναι κορυφαίος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας από το 2009. Ήταν οι ΗΠΑ. Η τάση αυτή ξεκίνησε με την παραγωγή τροφίμων, τώρα προχωρά στις επενδύσεις σε λιμάνια και τους σιδηροδρόμους και το επόμενο στάδιο θα είναι η μεταφορά τεχνολογίας. Η Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS και η -υπό κινεζική ηγεσία- Τράπεζα Υποδομών Επενδύσεων (AIIB), της οποίας η Βραζιλία αποτελεί βασικό ιδρυτικό μέλος, σίγουρα θα είναι μέρος της εικόνας.


Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η μαζική αλληλεπίδραση συναλλαγής/εμπορίου των BRICS, τέμνεται με μία αρκετά περίπλοκη πολιτική διαδικασία. Οι τρεις κορυφαίες Νοτιοαμερικανικές δυνάμεις – Βραζιλία, Αργεντινή και Βενεζουέλα, οι οποίες, επίσης, τυχαίνει να είναι μέλη της Mercosur – ήλθαν αντιμέτωπες με συνεχόμενες προσπάθειες «αποσταθεροποίησης» από τους συνήθεις υπόπτους, οι οποίοι καταγγέλλουν συστηματικά την εξωτερική πολιτική των Προέδρων Ντίλμα Ρούσεφ, Κριστίνα Κίρχνερ και Nicolas Maduro και λαχταρούν τις παλιές καλές ημέρες της εξαρτημένης σχέσης με την Ουάσιγκτον.
kirchner_putin_heirapsia
Με διαφορετικούς βαθμούς πολυπλοκότητας – και εσωτερικές διαμάχες – η Μπραζίλια, το Μπουένος Άιρες και το Καράκας αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα συνωμοσίες έναντι των θεσμικών τους ηγετών. Οι συνήθεις ύποπτοι, δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσουν να υποκριθούν την σχεδόν ολική διπλωματική τους απόσταση από τις τρεις κορυφαίες Νοτιοαμερικανικές χώρες.

Η Βενεζουέλα, υπό αμερικανικών κυρώσεων, θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ – κάτι που δεν μπορεί καν να χαρακτηριστεί ως κακόγουστο αστείο. Η Kirchner βρέθηκε υπό αμείλικτη διπλωματική επίθεση – για να μην αναφέρουμε τα αμερικανικά ληστρικά αμοιβαία κεφάλαια που στοχεύουν την Αργεντινή. Και με τη Μπραζίλια, οι σχέσεις έχουν σχεδόν παγώσει από το Σεπτέμβριο του 2013, όταν η Ρούσεφ ακύρωσε μια επίσκεψη στην Ουάσιγκτον ως απάντηση στην κατασκοπεία της NSA στην Petrobras και την ίδια προσωπικά.

Και αυτό μας οδηγεί σε ένα κρίσιμο ζήτημα γεωστρατηγικής – μέχρι σήμερα άλυτο.
Η κατασκοπεία της NSA μπορεί να έχει διαρρεύσει ευαίσθητες πληροφορίες σκόπιμα, για να αποσταθεροποιήσει την ατζέντα της βραζιλιάνικης ανάπτυξης – η οποία περιλαμβάνει, στην περίπτωση της Petrobras, την εξερεύνηση των μεγαλύτερων κοιτασμάτων πετρελαίου που έχουν βρεθεί μέχρι τώρα στον 21ο αιώνα.
petrobras
Αυτό που εκτυλίσσεται είναι τόσο ζωτικής σημασίας, γιατί η Βραζιλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Αμερική (μετά τις ΗΠΑ). Είναι η μεγαλύτερη εμπορική και οικονομική δύναμη της Λατινικής Αμερικής. Φιλοξενεί την πρώην δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα ανάπτυξης στον κόσμο, τη BNDES, που τώρα ξεπεράστηκε από την τράπεζα BRICS. Και φιλοξενεί επίσης τη μεγαλύτερη εταιρεία στη Λατινική Αμερική, την Petrobras, επίσης, έναν από τους κορυφαίους γίγαντες της παγκόσμιας ενέργειας.

Η σκληρή πίεση κατά της Petrobras προέρχεται κυρίως από τους μετόχους στις ΗΠΑ – που ενεργούν σαν γύπες, με στόχο να ματώσουν την εταιρεία και να κερδίσουν από αυτό, σε συμμαχία με τους λομπίστες που απεχθάνονται το καθεστώς της Petrobras, ως προτεραιότητα εξερεύνησης των κοιτασμάτων.

Με λίγα λόγια, η Βραζιλία είναι το τελευταίο μεγάλο κυριαρχικό σύνορο κόντρα στην απεριόριστη ηγεμονική κυριαρχία στην Αμερική. Η αυτοκρατορία του χάους έπρεπε να ενοχληθεί.
Η συνεχώς εξελισσόμενη στρατηγική συνεργασία των εθνών BRICS αντιμετωπίστηκε από τους κύκλους της Ουάσιγκτον όχι μόνο με δυσπιστία, αλλά και φόβο. Είναι σχεδόν αδύνατο για την Ουάσινγκτον να κάνει πραγματική ζημιά στην Κίνα – αλλά πολύ πιο «εύκολο», συγκριτικά, στην περίπτωση της Βραζιλίας, ή της Ρωσίας. Ακόμα κι αν η οργή της Ουάσιγκτον στοχεύει κατά κύριο λόγο την Κίνα – η οποία τόλμησε να κάνει συμφωνίες επί συμφωνιών στην πρώην «πίσω αυλή της Αμερικής».

Για άλλη μια φορά, η κινεζική στρατηγική – όσο και η ρωσική – είναι να μείνουν ψύχραιμες και να φέρουν ένα προφίλ «win-win». Ο Xi Jinping συναντήθηκε με τον Maduro τον Ιανουάριο να κάνει – τι άλλο – συμφωνίες. Συναντήθηκε με Κριστίνα Κίρχνερ, τον Φεβρουάριο για να κάνει το ίδιο – την ώρα που οι κερδοσκόποι ήταν έτοιμοι να εξαπολύσουν άλλη μια επίθεση εναντίον του πέσο της Αργεντινής. Τώρα υπάρχει η επίσκεψη του Λι στη Νότια Αμερική.

Περιττό να πω, το εμπόριο μεταξύ Νότιας Αμερικής και Κίνας συνεχίζει να ανθήζει. Η Αργεντινή εξάγει τρόφιμα και σόγια. Η Βραζιλία το ίδιο, συν πετρέλαιο, ορυκτά και ξυλεία. Η Κολομβία πουλάει πετρέλαιο και ορυκτά. Το Περού και η Χιλή, χαλκό και σίδηρο. Η Βενεζουέλα πουλάει πετρέλαιο. Η Βολιβία, μέταλλα. Η Κίνα εξάγει κυρίως, κατασκευασμένα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
brics
Μια καθοριστική εξέλιξη για να παρακολουθήσουμε στο άμεσο μέλλον είναι το έργο Transul, το οποίο προτάθηκε για πρώτη φορά σε ένα συνέδριο BRICS πέρυσι στο Ρίο. 

Καταλήγει σε μια στρατηγική συμμαχία Βραζιλίας-Κίνας, που συνδέει τη βραζιλιάνικη βιομηχανική ανάπτυξη μερικής ανάθεσης μετάλλων με την Κίνα. 

Καθώς οι Κινέζοι αυξάνουν τη ζήτηση – χτίζουν όχι λιγότερες από 30 μεγαλουπόλεις μέχρι το 2030 – που θα σχετίζονται με βραζιλιάνικες, ή σινο-βραζιλιάνικες εταιρείες. Το Πεκίνο έδωσε επιτέλους την έγκρισή του.

Έτσι, η μακροχρόνια Μεγάλη Εικόνα παραμένει αδυσώπητη. Τα έθνη των BRICS και της Νότιας Αμερικής – που συγκλίνουν στην UNASUR (Ένωση Νοτιοαμερικανικών Εθνών) – ποντάρουν σε μια πολυπολική παγκόσμια τάξη και μια ηπειρωτική διαδικασία ανεξαρτησίας.

Είναι εύκολο να δούμε πώς αυτό, είναι μίλια μακριά από ένα δόγμα Μονρόε.


Pepe Escobar, ανταποκριτής των Asia Times/Hong Kong, αναλυτής του RT.
Μετάφραση-απόδοση: Ι.Γκορ. αποκλειστικά για το Hellasforce

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 11:34 pm


Το κόλπο Ντράγκι με τα Ελληνικά ABS


 Αυτό το άρθρο δεν θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν πολλά. Κρύβουν πάρα πολλά τα γατάκια. Προστατεύουν τους προηγούμενους. Για το λόγο αυτό λέω ότι όλοι είναι μια χαρούμενη “αγαθοεργής” παρέα του “κοινωφελούς ταμείου”.


 
Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Δύο χρεοκοπίες είναι οι καταγεγραμμένες επίσημα μέχρι τώρα επι μνημονίων.
 
Η τρίτη χρεοκοπία θα είναι η χειρότερη, γιατί θα καταπέσουν οι εγγυήσεις των τρίς ευρώ.

Η οργάνωση της χρεοκοπίας μετονομάστηκε σε “διαπραγμάτευση”

Συνεχίζεται η διαρκής απαρρόφηση ευρώ απο την αγορά ενώ μιλούν για “νίκη”

Στην Ελλάδα οι “αρουραίοι” πάντα είχαν καλή σχέση με τη πολιτική, τα ΜΜΕ και τις Τράπεζες. Δυστυχώς για αυτούς τα Μνημόνια καi η παράδοση της ΕΘνικής Κυριαρχίας θα μείνουν στίγμα στην Ελληνική ιστορία και θα είναι γραμμένη πάντα πάνω στη ταυτότητά τους. 

Μια Βόμβα Μεγατόνων και τα Γελάκια των Ηλιθίων

1: Τα ΑΒS των 140 δις ευρώ εγγυήσεων (καταρχήν αυτά)
Τα ΑΒS είναι καλυμμένα ομόλογα. 

Η ΕΚΤ έχει
πάρει μέσω ΕLA κάπου 140 δις ευρώ σε εγγυήσεις απο τις 4 Ελληνικές συστημικές Τράπεζες. 

Ποιός συμφώνησε να είναι μόνο τέσσερις; 
Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. 

Σε περίπτωση χρεοκοπίας αυτές οι εγγυήσεις θα καταπέσουν και η ΕΚΤ θα μεταπουλήσει αυτές σε άλλους στη δευτερογενή αγορά και αυτοί μέσα απο το Αγγλικό Δίκαιο που στο τέλος θα επιβληθεί απο τα διεθνή δικαστήρια θα έλθουν να τα πάρουν.

Oι εγγυήσεις που δίνουν οι τράπεζες είναι ακίνητη περιουσία απο κόκκινα δάνεια και δικά τους περιουσιακά στοιχεία (π.χ. αγροτική γή, ακίνητα, εκκλησιαστική περιουσία, περιουσία των Ταμείων κλπ, για βαπόρια που φτειάχνονται στη Κίνα δεν έχω ακούσει κάτι), που αποδέχεται η ΕΚΤ ως ευκόλως “αφομοιώσιμα”. 

Τα 140 δις ευρώ αφορούν την Ελλάδα. Σκεφτείτε σε τρίς ευρώ τί παίζει για ολόκληρο το Νότο. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγατόνων που μπορεί να διαλύσει την ευρωζώνη.

 Ο παγκόσμιος πόλεμος για τον οποίο μιλάει ο διεθνής μεγαλοεπενδυτής είναι μόνο χρήσιμο ως “θεωρία συμπαράστασης στα φρούτα των Αθηνών”.

Αυτό το άρθρο δεν θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν πολλά. Κρύβουν πάρα πολλά τα γατάκια. Προστατεύουν τους προηγούμενους. Για το λόγο αυτό λέω ότι όλοι είναι μια χαρούμενη “αγαθοεργής” παρέα του “κοινωφελούς ταμείου”.

2: Xαριτωμενιές απο τη μείωση του χρέους. Σε ομαδική παράκρουση όλοι και όλα.
Χαρούμενοι είναι όλοι στην Ελλάδα για τη μείωση του χρέους της απο τα 324 δις ευρώ στα 313 δις ευρώ με τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ. Κανείς δεν ανησύχησε για το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν θα έχουν  εγγυήσεις για τις καταθέσεις που υπάρχουν έστω και στο ελάχιστο.

3: H Ελληνική Χρεοκοπία και η Ρευστότητα στην ευρωζώνη (Πρόγραμμα QE)
Η αύξηση της ρευστότητας στην ευρωζώνη απο την αγορά ομολόγων αξίας 1 τρις ευρώ μέσα σε δύο χρόνια θα ενισχυθεί απο μια Ελληνική χρεοκοπία με την πτώση του ευρώ κάτω απο το 1 USD. H αύξηση της ρευστότητας έγινε με σκοπό την υποτίμηση τoυ ευρώ και την επακόλουθη αύξηση του επιτοκίου στις τράπεζες της ευρωζώνης, στο 2%. Το πιάσατε το υπονoούμενο;

Γιατί δεν κάνουν στην άκρη; Θα πέσει πολύ ξύλο.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 11:20 pm


Με αφορμή το Τζαμί-Αυτοί είναι οι εντεταλμένοι Τζιχαντιστές στην Αθήνα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΞΑΝΑ για να είστε προετοιμασμένοι για τους κινδύνους που θα προκύψουν στην Αθήνα στο κοντινό μέλλον…


Η κυβέρνηση να ακυρώσει την ανέγεση του τζαμιού.... εκτός αν ο σκοπός της είναι η σφαγή του ελληνικού λαού από τους τζιχαντιστές...

Στην περίπτωση αυτή, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.

Πόπη Σουφλή


σουνίτες ή σιίτες – Αναγκαία Αναδημοσίευση – 


Με την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα να παίρνει «σάρκα και οστά», μετά και την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου πριν μερικές ημέρες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ας δούμε ποιος είναι ο μεγάλος κίνδυνος που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας…

Το HELLASFORCE είχε ενημερώσει αποκλειστικά για το ζήτημα, μέσα από μαρτυρία μέλους της Σιιτικής κοινότητας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΞΑΝΑ για να είστε προετοιμασμένοι για τους κινδύνους που θα προκύψουν στην Αθήνα στο κοντινό μέλλον…

Το μεγάλο πρόβλημα λίγο πριν την έναρξη των διαδικασιών για το περιβόητο τζαμί της Αθήνας ,άρχισε να φαίνεται εντονότατα με
τις διαμάχες των Σιιτών και Σουνιτών Μουσουλμάνων.

Διαμάχες που ξεκίνησαν από τις κοινότητές τους στην Ελλάδα αναφορικά με το ποιος τελικά θα διοικεί το τζαμί που αναμένεται να χτιστεί. 


Πως θα ορίζουν τον χρόνο προσευχής τους και πως θα μοιράζονται το τζαμί στη διάρκεια της μέρας… 

Τους άνοιξε η όρεξη με το ένα τζαμί και τώρα προσπαθούν να εδραιωθούν ζητώντας και άλλες διευκολύνσεις.

Οι Σιίτες που είναι μικρότερη κοινότητα στην Ελλάδα ξέρουν ότι την δύναμη την έχουν οι Σουνίτες τους οποίους μάλιστα φοβούνται σε μεγάλο ποσοστό διότι θεωρούν ότι οι φανατικοί που αγγίζουν τον τζιχαντισμό έχουν τις ρίζες τους στους Σουνίτες μουσουλμάνους. 

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι η αστυνομία έκλεισε πρόσφατα τζαμιά στο κέντρο της Αθήνας που ανήκαν σε Σουνίτες .

Οι Σουνίτες που προσπαθούν να αποφύγουν αυτήν την κατηγορία φανατικών που τρέφονται στους κόλπους τους ζητούν παράλληλα με τους Σιίτες να βρεθούν διαφορετικοί χώροι προσευχής και όχι ένα και μοναδικό τζαμί όπως ετοιμάζονται να κάνουν στην Αθήνα…

«Ποιος θα πρωτοπροσευχηθεί σε αυτό το τζαμί και πως θα κρατήσουμε ειρήνη μεταξύ μας όταν θα πρέπει την ίδια ώρα να απευθύνουμε στον Αλλάχ διαφορετικές προσευχές. Το πρόβλημά μας δεν λύνεται με ένα τζαμί αλλά με δύο και τρία ίσως και τέσσερα . 

Προσευχόμαστε 5 φορές την ημέρα πως θα πηγαίνουμε στην άκρη της Αθήνας ΑΝ ζούμε εκδιαμέτρου αντίθετα;

Ύστερα γιατί πρέπει να χρεωνόμαστε την εγκληματική φυσιογνωμία κάποιων σουνιτών που ήρθαν εδώ με γραβάτα και κοστούμι και μετά μεταλλάσσονται σε σκληροπυρηνικούς Τζιχαντιστές.» αυτή είναι η εξομολόγηση μέλους της κοινότητας των Σιιτών μουσουλμάνων στο hellas force. 

Σύμφωνα με τον Φ. Αμπτ η κοινωνία της Αθήνας και γενικότερα της Ελλάδας δεν ξέρει που να στρέψει την προσοχή της σωστά . 

«Τους τζιχαντιστές τους ψάχνετε ανάμεσα σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες , λάθος μεγάλο .

Οι Τζιχαντιστές έρχονται στην χώρα σας με κοστούμια και βίζες κανονικά και με το νόμο . Αυτοί είναι οι απεσταλμένοι των σκληροπυρηνικών ομάδων . 

Μορφώνονται κι εκπαιδεύονται στην Ευρώπη και στην Αμερική και μετά έρχονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που σχεδιάζουν να δράσουν .

Δεν έρχονται τυχαία κακομοίρηδες και πεινασμένοι. Έρχονται επί τούτου. Έκλεισαν πρόσφατα τζαμιά στο κέντρο της Αθήνας ξέρετε γιατί ; Γιατί εκεί μέσα γινόταν εκπαίδευση από κάποιους τέτοιους που ήρθαν από το εξωτερικό και άρχισαν δουλειά . 

Να φοβάστε τους «Ουαχαμπί» τους φανατικούς σουνίτες μουσουλμάνους δηλαδή . Αυτούς να φοβάστε . Αυτοί είναι οι εντεταλμένοι των εγκληματικών οργανώσεων που κάποτε λέγαμε Ταλιμπάν μετά Αλ Κάιντα και τώρα Τζιχάντ.

Αν δεν γίνει κάτι να καθαρίσει το κακό τώρα θα τους βρούμε μπροστά μας όλοι ,κι εσείς οι Χριστιανοί κι εμείς οι Σιίτες , Θέλουν να σφάζουν τους Χριστιανούς αλλά και τους Σιίτες.»Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 10:49 pm


«Πάγωσαν» τα χαμόγελα: Το ΔΝΤ απαιτεί Τρόικα ξανά – Το Βερολίνο σκληραίνει Μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, θα τους είχε στείλει όλους στο διάολο, θα προχωρούσε σε μη αναγνώριση χρέους, θα έβγαινε από την Ευρωζώνη... και ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, θα υπεραμυνόταν της Πατρίδας του και του λαού του.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

Πόπη Σουφλή
«Πάγωσαν» τα χαμόγελα: Το ΔΝΤ απαιτεί Τρόικα ξανά – Το Βερολίνο σκληραίνει
«Σβήνουν» τα χαμόγελα στην Αθήνα, καθώς, μετά τις αλλεπάλληλες επαφές του πρωθυπουργού στη Ρίγα, τα χαμόγελα και τα καλά λόγια ήλθαν σκληρές δηλώσεις που δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση εξακολουθεί να είναι στον αέρα.

Λαγκάρντ: Θέλω Τρόικα ξανά

Μετά τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου πως δεν θα υπάρξει συμφωνία εάν η Ελλάδα δεν συμφωνήσει και με το ΔΝΤ, το οποίο τηρεί εξαιρετικά σκληρή στάση τις τελευταίες εβδομάδες, έρχονται νέες αποκαλύψεις για το Ταμείο.

Σύμφωνα με
τα όσα μετέδωσε το Mega, η Ανγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε την Κριστίν Λαγκάρντ πως δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς το Ταμείο, ωστόσο, η επικεφαλής του ΔΝΤ κράτησε ακόμη πιο σκληρή στάση.

Το Ταμείο φαίνεται πως επιθυμεί και πιέζει να επανέλθει ο κλασικός τρόπος επιθεώρησης του προγράμματος κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και τους υπόλοιπους Θεσμούς.

Μάλιστα, η κα Λαγκάρντ φέρεται να έχει δηλώσει ότι «Θέλω να έχω ξανά πρόσβαση στους υπουργούς».

Το Βερολίνο σκληραίνει και μιλάει για χρεοκοπία

Την ίδια ώρα, Γερμανός αξιωματούχος στάζει χολή για την ελληνική κυβέρνηση και κυρίως τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Οπως μετέδωσε το Mega, Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες επιρρίπτοντας ευθύνες στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Είμαστε απαισιόδοξοι γιατί δεν κινείται τίποτα. Κάθε τρεις ημέρες ο Βαρουφάκης παρουσιάζει νέες ιδέες» σχολίασε ο εν λόγω αξιωματούχος για να προσθέσει «Η χρεοκοπία είναι στο χέρι της Ελλάδας εμείς δεν εκβιαζόμαστε».

«Είναι βέβαια στο χέρι της Ελλάδας να μην χρεοκοπήσει. Αν είναι όμως να γίνει, ας γίνει. Εμείς πάντως δεν εκβιαζόμαστε. Και αυτό δεν το λέει ο Σόιμπλε, αλλά το έχει πει ήδη τον περασμένο Ιανουάριο ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Σίγκμαρ Γκάμπριελ. Αυτή είναι η σημαντικότερη δήλωση που έχει γίνει ποτέ για το θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η Κομισιόν δεν παίζει τον κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις σημειώνοντας ότι το Eurogroup θα είναι εκείνο που θα λάβει τις αποφάσεις στέλνοντας μήνυμα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πληροφορίες, άλλωστε αναφέρουν ότι ο λόγος για τον οποίο η καγκελάριος δεν ήθελε τον πρόεδρο της Κομισιόν στη συνάντηση με τον Τσίπρα ήταν γιατί θεωρεί ότι ο κ. Γιούνκερ είναι διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις και έχει πιο «μαλακή» στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι και το μεσημέρι Γερμανοί αξιωματούχοι σχολίαζαν με πολύ σκληρό τρόπο τα όσα δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης περί καταγραφής του Eurogroup της Ρίγα.

«Πλέον υπάρχει απόλυτη ρήξη εμπιστοσύνης. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στη Γερμανία θα του είχε ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη» σημείωσε χαρακτηριστικά ένας αξιωματούχος.

Τηλεφώνημα Τσίπρα σε Λιου: Ζητά παρέμβαση των ΗΠΑ στο ΔΝΤ

O Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, είχε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ζητώντας την παρέμβαση του στο θέμα ΔΝΤ.

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ ανέφερε στον Ελληνα πρωθυπουργό πως οι εξελίξεις των διαπραγματεύσεων παρακολουθούνται στενά, ενώ η χώρα του στηρίζει ενεργά τα μέλη που εμπλέκονται.
Παράλληλα, όμως, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας πως αυτό θα είναι επιζήμιο για την Ελλάδα, ενώ θα προκαλέσει κύμα αβεβαιότητας στην Ευρώπη.

Κυβέρνηση: Αν επικρατήσει η σκληρή γραμμή θα είναι δύσκολα τα πράγματα

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση εκφράζει ανησυχία για το ενδεχόμενο να επικρατήσει η σκληρή γραμμή των δανειστών.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως πρέπει να υπάρχει από όλους αντίληψη της κατάστασης σημειώνοντας ότι η σκληρότερη γραμμή δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις.
«Θέλουμε ρεαλισμό, πρέπει να υπάρχει πλήρης συναίσθηση του πως έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η αμοιβαία επωφελής συμφωνία» σημείωναν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Αυστηρά μηνύματα και από τα τεχνικά κλιμάκια

Η σκληρή στάση των δανειστών, πάντως, διαφαίνεται και από τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών στο πλαίσιο του Brussels Group ιδιαίτερα κατά τις διαπραγματεύσεις στον ΦΠΑ.

Αλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι πίσω από τις αυστηρές απαιτήσεις για τους συντελεστές ΦΠΑ κρύβεται η επιδίωξη να ανοίξουν όλα τα «καυτά» θέματα της ελληνικής ατζέντας.

Παράλληλα, αξιωματούχοι που έχουν ενημερωθεί για τη θέση του ΔΝΤ εκτιμούν ότι η αντιπαράθεση με την Αθήνα σχετίζεται σχεδόν αποκλειστικά με το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά.

Οι υπολογισμοί του ΔΝΤ δείχνουν πως οι δαπάνες για τις συντάξεις έχουν αυξηθεί από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο και τώρα αντιστοιχούν στο 10% του ΑΕΠ, το οποίο τα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν ότι δεν είναι βιώσιμο.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 10:28 pm


Αθωώθηκε η Πόπη Σουφλή, που... επέμεινε στην ανάδειξη του σκανδάλου του κωπηλατοδρομίου

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Λίγες ώρες πριν, περνούσα το κατώφλι του Κτιρίου 7 της Ευελπίδων του Τριμελούς Δικαστηρίου, με την βεβαιότητα πως η δικαιοσύνη, θα με έκρινε "ένοχη", επειδή τόλμησα να τα βάλω μαζί της για την πολύχρονη καθυστέρηση απονομής Δικαιοσύνης στο τεράστιο Σκάνδαλο του Κωπηλατοδρομίου, επτά χρόνια μετά την άσκηση Ποινικής Δίωξης εναντίον των πρωταγωνιστών της υπόθεσης. 

Πήγαινα στη μάχη, χωρίς καν δικηγόρο, καθώς αδυνατούσα να καταβάλω ακόμα και τα παράβολα της δίκης, με τρία μόνο όπλα:

1. Την πίστη μου πως είχα πράξει το καθήκον που μου επέβαλε η συνείδησή μου ως ενεργού πολίτη και δημοσιογράφου, αποφασισμένη να δώσω την μάχη μου με εντιμότητα. 

2. Το κύρος των μαρτύρων υπεράσπισής μου, και.

3. Τις ευχές, τις προσευχές  και την συμπαράσταση που γνωστοί φίλοι  αλλά και άγνωστοι μου είχαν εκφράσει ο καθένας με τον δικό του τρόπο.Γνώριζα πως είχα να αντιμετωπίσω αφενος μεν την επιφύλαξη των δικαστών, καθώς με την μηνυτήρια αναφορά μου, στηλίτευα την πολύχρονη καθυστέρηση των ανακριτικών αρχών, (μετά την άσκηση Ποινικής Δίωξης του Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη εναντίον πέντε προσώπων..) άρα ενός μέλους της δικαιοσύνης  και αφετέρου, έναν μάρτυρα κατηγορίας με πλούσιο ποινικό μητρώο και εκ των ποινικά διωκώμενων για κακούργημα, στο σκάνδαλο του Κωπηλατοδρομίου, τον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα Σπύρο Ζαγάρη.


Μάρτυρες υπεράσπισής μου, δυο ΑΝΘΡΩΠΟΙ που γνωρίζουν τον αγώνα μου για την ανάδειξη του συγκεκριμένου σκανδάλου: Την ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και τον συνάδελφο Δημοσιογράφο ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ, που με τα ρεπορτάζ του στην ΖΟΥΓΚΛΑ, είχε δώσει μεγαλυτερη διασταση στο σκάνδαλο.

Το δικαστήριο, δέχθηκε μόνο την εξέταση ενός εκ των μαρτύρων υπεράσπισης.


Η κατάθεση της ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, υπήρξε καταλυτική... το ίδιο και η συμπαράστασή της, καθώς η δικηγόρος ΛΙΑΝΑ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ, ανέλαβε την τελευταία στιγμή, την υπεράσπισή μου.

Η προσωπική μου απολογία, η  κατάθεση της ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, και η και η αγόρευση της συνηγόρου μου κ. Καστρινάκη, σύμφωνα με όσους φίλους παρακολούθησαν την δίκη, μετέτρεψε την αρχική αρνητική στάση της Έδρας, σε θετική, με τον Εισαγγελέα να ζητά την Αθώωσή μου και την Πρόεδρο και την  Έδρα, να επικυρώνει την ετυμηγορία του Εισαγγελέα.

Η Δικαιοσύνη, ακόμα και στους σκοτεινούς καιρούς που ζούμε, υφίσταται και υπάρχουν ακόμα Δικαστές που υπηρετούν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Οφείλω  δημόσια να τους ευχαριστήσω, έστω και για το αυτονόητο... την απονομή δηλαδή του ΔΙΚΑΙΟΥ, όπως επίσης, να ευχαριστήσω την δικηγόρο μου κυρία ΛΙΑΝΑ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ, την ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και τον ΣΩΤΗΡΗ Σκουλούδη, αλλά και τους αγαπημένους φίλους που βρέθηκαν σήμερα στο πλευρό μου, αλλά και όλους εκείνους που με τον δικό τους τρόπο ο καθένας, "βρέθηκαν" δίπλα μου.

Μένει τώρα να ανοίξει ο φάκελος του σκανδάλου του Κωπηλατοδρομίου από τον 9ο Ειδικό Τακτικό Ανακριτή, έστω και μετά από επτά χρόνια από την έκδοση Πορίσματος και άσκησης Ποινικών Διώξεων από τον Εισαγγελέα ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ και οι ένοχοι να οδηγηθούν στην φυλακή.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Δημοσιογράφου ΣΩΤΗΡΗ ΣΚΟΥΛΟΥΔΗ, από τη σημερινή δίκη.

 

Αθωώθηκε η Πόπη Σουφλή, που... επέμεινε στην ανάδειξη του σκανδάλου του κωπηλατοδρομίου

 Αθωώθηκε η Πόπη Σουφλή, που... επέμεινε στην ανάδειξη του σκανδάλου του κωπηλατοδρομίου

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

 Αθωώθηκε πανηγυρικά η δημοσιογράφος Πόπη Σουφλή, που ήταν κατηγορούμενη επειδή... τόλμησε να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά προς τον αρμόδιο ανακριτή που χειριζόταν την υπόθεση του σκανδάλου-μαμούθ του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου, που λιμνάζει ακόμα, δέκα χρόνια σχεδόν μετά, στα συρτάρια του. 

Η κατηγορία ήταν «ψευδής καταμήνυση».

Κατά την ακροαματική διαδικασία προέκυψε το προφανές, δηλαδή ότι η δημοσιογράφος

δεν είχε δόλο όταν υπέβαλλε τη μηνυτήρια αναφορά αλλά είχε μοναδικό σκοπό να εκφράσει την αγωνία της (αλλά και να ασκήσει με τον τρόπο αυτό την εύλογη δημοσιογραφική πίεση, απέναντι στον θεσμό που κωλυσιεργεί για άγνωστους λόγους) για τη σκανδαλώδη καθυστέρηση της έρευνας, η οποία, σημειωτέον, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και οι επιτήδειοι συνεχίζουν τα κατέχουν τα 8,5 εκατομμύρια που τους κατέβαλλε το δημόσιο από το 2004 για... απαλλοτρίωση μιας περιουσίας, της οποίας η κυριότητα αμφισβητείται.

Η Πόπη Σουφλή, δικαιωμένη και ανακουφισμένη που η ελληνική δικαιοσύνη σε αυτή την περίπτωση συνήγαγε το προφανές, δήλωσε στο zougla.gr ότι αναμένει πλέον να δει και την υπόθεση του κωπηλατοδρομίου να παίρνει το δρόμο των δικαστικών αιθουσών... 

Διαβάστε το χρονικό της δίωξης:Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» και όλες τις λεπτομέρειες του σκανδάλου:
 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 9:43 pm


Σκάνδαλο Κωπηλατοδρομίου: Λιμνάζει στα συρτάρια η υπόθεση, διώκεται η δημοσιογράφος! ( 2 ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

 Στα συρτάρια των ανακριτών λιμνάζει το μέγα σκάνδαλο του κωπηλατοδρομίου Μαραθώνα, που είχε αναδείξει το zougla.gr και αφορά σε εξαπάτηση κατά του δημοσίου, το οποίο ζημιώθηκε περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια ευρώ, που κατέληξαν σε επιτήδειους και συνεργάτες τους που προσπορίστηκαν στην κατοχή τους την Ολυμπιακή έκταση και εν συνεχεία έλαβαν, ουσιαστικά από το πουθενά, την αποζημίωση-μαμούθ, για την απαλλοτρίωση της περιοχής.

Κι ενώ πολίτες διώκονται καθημερινά για απάτες ύψους... 500 ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους είναι σχεδόν άδεια, η ελληνική δικαιοσύνη μετά από 10 σχεδόν χρόνια, όχι μόνο δεν έχει απαιτήσει την περιουσία του πίσω, οδηγώντας τους επιτήδειους ενώπιον της, αλλά... διώκει τη δημοσιογράφο, της τοπικής εφημερίδας των βορειοανατολικών προαστίων «Αττικά Νέα», Πόπη Σουφλή, που είχε καταγγείλει την υπόθεση!

Δείτε όλο το χρονικό της υπόθεσης και το ρεπορτάζ της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος»:

Το θέμα ξεκινάει από το 1.22.00' έως 1.50.00΄
Σημαντική παρέμβαση και του εισαγγελέα ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ στην εκπομπή "ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ", το 2012.
Η δημοσιογράφος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, μετά την...
εύλογη αναμονή πέντε ετών απραξίας από την ελληνική δικαιοσύνη, για απάτη-μαμούθ εις βάρος του δημοσίου...Υπόμνημα-επεξήγηση για τους λόγους που η Πόπη Σουφλή κατέθεσε μήνυση.
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, ζητάει από το 2006 την ταχεία έρευνα για την υπόθεση. Εις μάτην... 

Προφανώς η ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με σημαντικότερα πράγματα από την απάτη-μαμούθ εις βάρος του δημοσίου.
Η ελληνική δικαιοσύνη τελικά... ανταποκρίνεται στον «ρόλο» της: ενώ η υπόθεση του σκανδάλου παραμένει σε κάποια συρτάρια, διώκεται η δημοσιογράφος για την... επιμονή της κι επειδή τόλμησε να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες...
Στο αρχείο οι καταγγελίες για καθυστέρηση... 10ετίας της έρευνας, στο εδώλιο η δημοσιογράφος...
Στις 22/5/2015 δικάζεται η Πόπη Σουφλή για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία. 

Οι ένοχοι του σκανδάλου και οι συνεργάτες τους ζουν κάπου πλουσιοπάροχα, με τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ που απλόχερα τους χάρισε το ελληνικό δημόσιο...

Η Πόπη Σουφλή δήλωσε τα εξής στο zougla.gr:«Θεωρώ πως η ποινική μου δίωξη, εκτός από άδικη, είναι και προκλητική.. και εξηγούμαι τι εννοώ:

Είναι αδιανόητο και προκλητικό, επτά χρόνια μετά το Πόρισμα του τότε Εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, το 2008, με το οποίο ασκείται ποινική δίωξη για κακουργήματα σε πέντε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και στον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα Σπύρο Ζαγάρη, να μην έχουν ακόμα κληθεί σε κύρια ανάκριση τα πρόσωπα αυτά, και να εγκαλούμαι εγώ, επειδή ως ενεργός και φορολογούμενος πολίτης και ως δημοσιογράφος, ζητώ με την μηνυτήρια αναφορά μου, να ερευνηθεί, γιατί υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να καταστεί σαφές, ότι όλοι είμαστε υπόλογοι στην κοινωνία, πολύ δε περισσότερο οι ίδιοι οι θεσμοί, που καθημερινά απαξιώνονται.

Η Δικαιοσύνη, όπως και η Εκκλησία, είναι οι τελευταίοι πυλώνες στους οποίους ακουμπά ο ελληνικός λαός… και αυτή η επιστοσύνη, γκρεμίζεται μέρα με την μέρα, απ’ όσα ακούμε και διαβάζουμε, αλλά και από τις δηλώσει των ίδιων των πρώην κορυφαίων δικαστών, όπως ήταν ο αείμνηστος εισαγγελέας Σωτήρης Μπάγιας, όπως και οι πρώην Αρεοπαγήτες κ.κ. Παπανικολάου και Νικόπουλος, που έχουν οι ίδιοι δηλώσει δημόσια σε συνεντεύξεις τους, πως η Δικαιοσύνη νοσεί βαριά.

Στη μηνυτήρια αναφορά μου, εξέφρασα αγωνία και πόνο για όσα περνά ο ελληνικός λαός και αυτοί που έχουν συμβάλει στην τραγωδία που ζει σήμερα, διαπιστώνουν πως οι ένοχοι δεν τιμωρούνται… κι αυτό, γιατί κάθε παράνομη πράξη που έχει οικονομικό ή ηθικό υπόβαθρο, συνέβαλλε σ’ ότι σήμερα ως λαός ζούμε.

Δεν γνωρίζω πως λειτουργεί η Δικαιοσύνη… δεν γνωρίζω τους χρόνους που θέλει μια υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο…

Στο πρόσωπο του 9ου Ειδικού Τακτικού ανακριτή, δεν βλέπω το πρόσωπο του ίδιου του ανακριτή, αλλά της Δικαιοσύνης, που οφείλει να αποδίδει σύντομα το δίκαιο.

Λυπάμαι που ο εισαγγελέας που με παραπέμπει (αλήθεια, ακόμα δεν έχω αντιληφθεί τον ουσιαστικό λόγο της παραπομπής μου), υποδεικνύει ως μάρτυρα κατηγορίας μου, έναν από τους κατηγορουμένους και ποινικά διωκόμενους για κακούργημα, στο σκάνδαλο του Κωπηλατοδρομίου, τον πρώην δήμαρχο Μαραθώνα, Σπύρο Ζαγάρη, όπως προκύπτει και από το Πόρισμα του Εισαγγελέα κ. Γρήγορη Πεπόνη.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, που το ΣΔΟΕ πρόσφατα αποκάλυψε πως βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, 3.4 εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα… Και αυτόν τον… «άνθρωπο», η δικαιοσύνη τον φέρνει ως μάρτυρα κατηγορίας μου.. δηλαδή, ως μάρτυρα υπεράσπισής της…

Αυτό, νομίζω πως από μόνο του, λέει πολλά και ο καθείς, ας εξάγει τα συμπεράσματά του.

Και οι κρίνοντες, κρίνονται… ουδείς στο απυρόβλητο…

Και η Δικαιοσύνη κρίνεται καθημερινά, όπως κρινόμαστε κι εμείς ως δημοσιογράφοι, ως άνθρωποι, για τις πράξεις και τις παραλήψεις μας. Και όλοι κρινόμαστε από την υπέρτατη Δύναμη, που είναι ο Θεός.

Η δίκη της Παρασκευής, και το αποτέλεσμά της, θα κρίνει πολλά… για τους κρίνοντες…

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης, εγώ θα έχω ως αφετηρία του αγώνα μου για ενημέρωση και αντίσταση, το διαχρονικό ποίημα του Αζίζ Νεσίν… « ΣΩΠΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ» και ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΠΑΙΝΩ»...


Πηγή


Διασύρουν τον Μαραθώνα, τα 3,4 εκατ. ευρώ του Σπύρου Ζαγάρη. ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ! Ανηφορικός ο δρόμος του Ψινάκη στα σκάνδαλα που θα συναντήσει μπροστά του.


  Εκτός του Σκανδάλου του Κωπηλατοδρομίου, επιτακτική ανάγκη είναι, να ανοίξει ο φάκελος του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, του βιβλίου που εξεδόθη από τον Σπύρο Ζαγάρη και προλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλης (ποιός του έβαλε να πατήσει αυτή την πεπονόφλουδα, στο βιβλίο ενός ποινικά διωκώμενου) με χρήματα της Δημοτικής Επιχείρησης Μαραθώνα (ΔΕΑΔΗΜ) και θα αποτελέσει σκάνδαλο μεγατόνων όταν ανοίξει, καθώς και οι σχέσεις του εν λόγω με την Κίνα και όχι μόνο.


Γράφει η Πόπη Σουφλή

ΔΙΑΦΘΟΡΑ! Η αιτία που σήμερα η Ελλαδα βρίσκεται στη μέγγενη των Μνημονίων και ο ελληνικός λαός ζει την μεγαλυτερη τραγωδία του, ενώ καθημερινά ο αριθμός των αυτόχειρων και των ανθρώπων που οδηγούνται στην καταστροφή και στην εξαθλίωση, μεγαλώνει δραματικά.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ! Και ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει την πρωτιά στα λαμόγια που ... "εκ του ασφαλούς" λεηλατούσαν για δεκαετίες τον μόχθο του φορολογούμενου έλληνα και παντελόνιαζαν εκατομμύρια σε δραχμές ή  σε ευρώ...

Ο Δήμος του Μαραθώνα, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, καθώς δεν είχε την τυχη να διοικείται (στην πλειοψηφία) από πρόσωπα που θα υπηρετούσαν τον λαό του με σύναιση.

Τα προσωπικά συμφέροντα ήταν υπεράνω των συμφερόντων των πολιτών.

Τα σκάνδαλα της δημαρχιακής θητειας του Σπύρου Ζαγάρη, αλλά και του Ιορδάνη Λουίζου, φαίνεται πως αρχίζουν σιγά σιγά να βλέπουν το φως της ευτύτερης δημοσιότητας, καθως αφενός μεν το ΣΔΟΕ βρήκε στους λογαριασμούς τους ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, αφετέρου, υπάρχει σωρεία δημοσιευμάτων στην εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, που  δημοσίευε τα σκάνδαλα, και τα δημοσιεύματα αυτά, όπως και πολλά ντοκουμέντα εγγράφων, είναι στη διάθεση των Οικονομικών Εισαγγελέων.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως έσκασε σαν κανόνι η είδηση πως στους λογαριασμούς του πρώην δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Ζαγάρη, οι έρευνες του ΣΔΟΕ, έβγαλαν λαβράκι, ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Για τους παροικούντες όμως και γνωρίζοντες, μόνο κανόνι δεν ήταν..
Αντιθέτως γνώριζαν πως ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί το ποσόν... γιατί η εμπλοκή του σε παράνομες πράξεις, ήταν γνωστή.

Τα τηλεοπτικά και δημοσιογραφικά ΜΜΕ, πήραν φωτιά και συνάδελφοι από πολλά ΜΜΕ, γνωρίζοντας πως χρόνια τώρα μεσα από την εφημερίδα μου ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, είχα αποκαλύψει δεκάδες σκάνδαλα της θητείας του Σπύρου Ζαγάρη, επικοινώνησαν μαζί μου, προκειμένου να πληροφορηθούν από  έγκυρη πηγή.... "τι γίνεται στον Μαραθώνα".

Το βίντεο που ακολουθεί, περιλαμβάνει το 1/% των όσων κατήγγειλα επώνυμα πάντα, στον συνάδελφο δημοσιογράφο Σπύρο Λάμπρου.
Τα υπόλοιπα, λιαν συντόμως, καθώς το σκάνδαλο του Κωπηλατοδρομίου, μόλις άνοιξε.... και έχει μέλλον...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, η υπόθεση του σκανδάλου των 3,4 εκατομ. ευρώ, βρίσκεται στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων και έχει φύγει από την αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ.

Κάποιες επισημάνσεις και ερωτήματα επί του βίντεο που ακολουθεί!

1. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, το ποσόν των αδικαιολογήτων καταθέσεων, είναι 3,4 εκατομ. ευρώ... όχι 100 ή 500 χιλιάδες, αλλά συγκεκριμένα 3,4 εκατομμύρια.
Ο τέως δήμαρχος, ισχυρίζεται πως μόνο 7 ευρώ έχει ο λογαριαμσός του... Και η τεράστια διαφορά;2. Το όνομά του, περιλαμβάνεται στο επίσημο έγγραφο της 9ης Ειδικής Τακτικής Ανακρίτριας, και βάσει του Πορίσματος του πρώην Εφέτη Εισαγγελέα ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ, ο οποίος χειρίστηκε το Σκάνδαλο του Κωπηλατοδρομίου, έχουν ασκηθεί από το 2008, ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ 5 ΑΤΟΜΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΖΑΓΑΡΗ.

Γιατί αρνείται ο ίδιος, στο βίντεο που ακολουθεί, την
εμπλοκή του;
3. Η γλώσσα του σώματος, για όποιον γνωρίζει και παρατηρεί τις λεπτομέρειες (και ο καμεραμαν φαίνεται πως.... την γνωρίζει), εστιάζεται στα χέρια του Σπύρου Ζαγάρη... 
Και η γλώσσα του σώματος, είναι ενδεικτικό σημάδι ενοχής.

 

4. "Το ΣΔΟΕ, έχει θεωρήσει ως έσοδα, κάποια δάνεια που έχω πάρει", δήλωσε στην κάμερα, ο Σπύρος Ζαγάρης.
Ωπα.. μεγάλε... 3,4 εκατομμύρια ευρώ (μείον τα 7ευρώ), σημαίνει πως έχεις τόσο μεγάλες επιχειρήσεις, που έχεις αντίστοιχη δανειοληπτική ικανότητα εκατομμυρίων..

5. Ούτε πέντε, ούτε δέκα, αλλά 110 ΑΚΙΝΗΤΑ έχει όπως ισχυρίζεται απο τους γονείς του, ο Σπυρος Ζαγάρης. 
Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και με τον τρόπο απόκτησής τους; Μήπως έχουν αποκτηθεί με.... δικαστικές αποφάσεις;;;;;;;;;;;;;;;;6. "Το ΣΔΟΕ, έβγαλε το συμπέρασμα, πως δεν έχω καμία σχέση με το Κωπηλατοδρόμιο", δηλώνει στην κάμερα, ο Σπύρος Ζαγάρης, σε μια προσπάθεια να πείσει για την αθωότητά του.
Δηλαδη, το ΣΔΟΕ, αμφισβητησε το ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΕΠΟΝΗ;;;
Μέχρι και οι γάτες μου, και τα σκυλιά μου, γελάνε από τις απαντήσεις του.

7. Στο βίντεο που ακολουθεί, εκ παραδρομής στο μοντάζ του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, γράφτηκε πως ήμουν συνεργάτης του Σπύρου Ζαγάρη.
Ουδέποτε υπήρξα συνεργάτης του και όλοι γνωρίζουν, πως ουδέποτε υπήρξα συνεργάτης της όποιας τοπικής εξουσίας.

Ήμουν πάντοτε από θέσεις Αρχών, Αξιών και δεοντολογίας, απέναντι από την εξουσία σε κάθε τι αρνητικό που ζημιωνε τον τόπο μου, αλλά και συμπαραστάτης σε ότι θετικό έπραττε.

8. Η Δημαρχία Σπύρου Ζαγάρη, θα είναι ένα ακόμα αγκάθι στις προσπάθειες του νυν Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη για την κάθαρση που ευαγγελίζεται...

Ο δρόμος του, θα είναι πολύ ανηφορικός. Απελπιστικά ανηφορικός και δύσκολος.

Και κάτι τελευταίο: Εκτός του Σκανδάλου του Κωπηλατοδρομίου, επιτακτική ανάγκη είναι, να ανοίξει ο φάκελος του ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, του βιβλίου που εξεδόθη από τον Σπύρο Ζαγάρη και προλογίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλης (ποιός του έβαλε να πατήσει αυτή την πεπονόφλουδα, στο βιβλίο ενός ποινικά διωκώμενου) με χρήματα της Δημοτικής Επιχείρησης Μαραθώνα (ΔΕΑΔΗΜ) και θα αποτελέσει σκάνδαλο μεγατόνων όταν ανοίξει, καθώς και οι σχέσεις του εν λόγω με την Κίνα και όχι μόνο.

Δυστυχώς και με αποδείξεις, βάσει και των δημοσιευμάτων της εφηερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αλλά και των δημοτικών συμβουλίων που έγιναν επί  θητείας του, ο Σπύρος Ζαγάρης, έχει εμπλακεί σε πολλά σκάνδαλα...
 

Όλη η δημαρχιακή και όχι μόνο θητεία του, είναι πλήρης εμπλοκής με σκάνδαλα...

Δείτε το βίντεο..πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 5:50 pm


Η συμφωνία έρχεται 5 ή 8/6 αλλά προσοχή «η Γερμανία φαίνεται να σχεδιάζει πιστωτικό γεγονός για να εξοντώσει τον ΣΥΡΙΖΑ»


Το αν θα εξοντωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ουδόλως ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό... 

Σημασία έχει πως, όσοι εμπιστεύθηκαν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία γίνονται συναυτουργοι του νέου εγκληματος της Εθνικής Προδοσιας και της λεηλασίας του ελληνικού λαού.

Πόπη Σουφλή


Η συμφωνία έρχεται 5 ή 8/6 αλλά προσοχή «η Γερμανία φαίνεται να σχεδιάζει πιστωτικό γεγονός για να εξοντώσει τον ΣΥΡΙΖΑ» 
Το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς όρους δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.
 
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όσο πλησιάζουμε στην ημιτελή συμφωνία (ή νέα παράταση της συμφωνίας για 3 με 4 μήνες) που θα υπάρξει 100000% μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ κορυφώνονται οι απειλές, οι μπλόφες, κορυφώνεται η αγωνία και εξαντλούν τα περιθώρια σκληρότητας οι εμπλεκόμενες πλευρές στον βωμό του τελικού στόχου.....της συμφωνίας.
 

Πολλοί υποστήριξαν ότι
η δήλωση Schaeuble του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την χρεοκοπία της Ελλάδος ήταν ένα από τα τελευταία τροχιοδεικτικά απειλών προς την Ελλάδα για να συμφωνήσει και να υπαναχωρήσει αποδεχόμενη όλες τις μεταρρυθμίσεις.

Συμφωνία θα υπάρξει και θα είναι συμφωνία δύο σταδίων η ημιτελής συμφωνία θα επιτευχθεί μεταξύ 5 με 8 Ιουνίου και η τελική συμφωνία θα καθυστερήσει καθώς θα απαιτηθούν πολλές εβδομάδες.
 

Στην ημιτελή συμφωνία η Ελλάδα υποχρεωτικά θα εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις για να πάρει χρηματοδότηση ώστε να αποπληρώσει 1,5 δισεκ. στο ΔΝΤ και 7 δισεκ. στην ΕΚΤ στο διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου του 2015.

Συμφωνία θα υπάρξει η Ελλάδα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει την ολοκλήρωση της κωλοτούμπας, έχει εγκλωβιστεί δεν έχει εναλλακτικό σενάριο πέραν της συμφωνίας.
 

Όμως ορισμένες πηγές και ειδικά οι Αμερικανοί που παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις ανησυχούν ότι η Γερμανία στηριζόμενη σε ορισμένες παραμέτρους έχει φέρει στο τραπέζι το πιστωτικό γεγονός ώστε να αποδεκατίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Η Γερμανία στηρίζεται
1)Στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ που έχει ρίξει 60 ομόλογα σε αρνητικές αποδόσεις
2)Στο γεγονός ότι ανακάμπτει η ευρωπαϊκή οικονομία ειδικά οι χώρες που είχαν πληγεί από την κρίση.
3)Στην μεγάλη πτώση του Podemos στην Ισπανία απόρροια κυρίως των δραματικών ελληνικών εξελίξεων αλλά και όλων των κινημάτων – αμφισβητιών στην Ευρώπη
4)Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει χάσει κάθε διαπραγματευτική ισχύ


Οι παράμετροι αυτοί έχουν φέρει στο προσκήνιο ένα σχέδιο το οποίο είναι σίγουρα καταστροφικό για την Ελλάδα και ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.


Με βάση το σχέδιο αυτό «η Γερμανία θα τηρήσει μέχρι τέλους την σκληρότατη γραμμή της και θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πιστωτικό γεγονός δηλαδή σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία εντός ευρώ.


Σύμφωνα με τους Γερμανούς θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το σοκ του πιστωτικού γεγονότος που θα οδηγήσει και σε capital controls στις τράπεζες, θα πανικοβληθεί και θα συρθεί γονυπετής να υπογράψει μια συμφωνία δραματικά χειρότερη από αυτή που εξετάζεται αυτή την περίοδο.


Στόχος της κίνησης αυτής είναι να υπάρξει πιστωτικό γεγονός που θα σοκάρει την ελληνική κοινωνία.
Στόχος είναι να βάλουν την ελληνική κοινωνία να εναντιωθεί στην κυβέρνηση η οποία τυγχάνει ακόμη ισχυρής λαϊκής αποδοχής.


Η Γερμανία θέλει να προκαλέσει λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να υπάρξει πιστωτικό γεγονός.


Εν συνεχεία η Γερμανία έχει εκτιμήσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανικοβλημένη θα συρθεί σε συμφωνία μια συμφωνία που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα ξεκινήσει η ραγδαία αποδυνάμωση η ραγδαία πολιτική φθορά.


Σε επόμενο στάδιο η Γερμανία θα ήθελε ακόμη και αλλαγή κυβέρνησης, θα ήθελε να έρθουν στην εξουσία δυνάμεις που είναι καθαρά μνημονιακές».


Το σχέδιο αυτό που αποτελεί βασική ανησυχία των αμερικανών εκμυστηρεύθηκε κορυφαίος αμερικανός παράγοντας και αποδεικνύει ότι αν το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί η Γερμανία δεν θέλει μόνο να επιβάλλει μια μνημονιακή πολιτική αλλά θέλει να εξοντώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα στις επόμενες 6-12 ημέρες θα αποκαλυφθεί αν το σχέδιο αυτό των Γερμανών μπορεί να υλοποιηθεί.


Αν υπάρξει συμφωνία το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ θα καθυστερήσει, θα έρθει μέσω της εφαρμογής μνημονιακών μέτρων.


Αν δεν υπάρξει συμφωνία όμως θα είναι 100% βέβαιο ότι αν υπάρξει στάση πληρωμών στόχος θα είναι η πολιτική εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι η Γερμανία κινεί τα νήματα.

Προειδοποίηση

Το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς όρους δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.
 

Το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει σχεδιαστεί από την Γερμανία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολλές επιλογές.
Υπάρχει η κακή λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ και η χείριστη λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως παγιδευτεί και έχει μόνο μια διαφυγή την ΣΥΜΦΩΝΙΑ.


Η άποψη του bankingnews.gr

Η άποψη μας είναι ότι είτε μέσω παράτασης για 3 ή 4 μήνες της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης έως τα τέλη Σεπτεμβρίου είτε με μια ημιτελή συμφωνία θα αποτραπούν τα χειρότερα.
Η Ελλάδα θα συμφωνήσει και θα αποτραπεί ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών.
Για το χρηματιστήριο όλα αυτά μεταφράζονται σε άνοδο.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 5:10 pm


Αστυνομικοί εκτέλεσαν «νονό» με συμβόλαιο θανάτου - Όλο το ρεπορτάζ.
Μια εντυπωσιακή, πρωτοφανής ιστορία στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά αποκαλύπτεται πολλά χρόνια αργότερα.

Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός από τους μεγαλύτερους «νονούς» της νύχτας τον Αύγουστο του 1991 που αποδόθηκε αρχικά, με ασαφή στοιχεία, στο «συνδικάτο του εγκλήματος» φέρεται να έχει διαπραχθεί από αστυνομικούς.

Νέες μαρτυρίες νυν και πρώην στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. αναδεικνύουν ότι δράστες της δολοφονίας ήσαν τελικώς

ένστολοι που υπηρετούσαν κυρίως στα ΕΚΑΜ και έστησαν δύο φορές ενέδρα θανάτου στον εν λόγω ποινικό.

Η πράξη τους ήταν επί πολλά χρόνια κοινό μυστικό στις τάξεις πολλών ενστόλων. Κίνητρο των δραστών ήταν οι στενές σχέσεις τους με επιχειρηματίες που εξέφραζαν την οργή τους επειδή εκβιάζονταν από τον «νονό».
Οι επιχειρηματίες ζήτησαν «εκκαθαριστική» επιχείρηση εναντίον του την οποία εκτέλεσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.


Η υπόθεση αποκαλύπτει τις «ομιχλώδεις σχέσεις» αστυνομικών με τον κόσμο της νύχτας αλλά και το άγνωστο παρασκήνιο στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, καθ' ότι και άλλες φορές είχαν υπάρξει υπόνοιες για εμπλοκή ενστόλων στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις μεταξύ ποινικών.
Στην περίπτωση αυτή φέρεται να είναι πραγματικότητα.

«Ολλανδός» στο στόχαστρο

 
Η αποκάλυψη αφορά τη δολοφονία του 35χρονου ποινικού Θεόδωρου Καλλιμώρου το μεσημέρι της 2ας Αυγούστου 1991 στη Σαρωνίδα. Είχε το παρατσούκλι «Ολλανδός» επειδή είχε συλληφθεί και φυλακισθεί για υπόθεση ναρκωτικών στη βορειοευρωπαϊκή χώρα.

Το θύμα είχε πάει σε καφενείο της πλατείας Σαρωνίδας όπου είχε ραντεβού με ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου της Αθήνας. Τον πλησίασε ένας άντρας που περιγράφεται σχετικά ψηλός και τον πυροβόλησε εξ επαφής δύο φορές στο κεφάλι με πιστόλι των 45 χλστ. Ο 35χρονος εξέπνευσε ακαριαία.

Οπως περιγράφεται στη δικογραφία της υπόθεσης, ο δράστης επέβαινε μαζί με δύο άλλους συνεργούς του σε ένα μαύρο αυτοκίνητο Φίατ Φιορίνο το οποίο εξαφανίστηκε προς την πλευρά της Αγίας Μαρίνας. Το ενδιαφέρον είναι ότι στο καφενείο έξω από το οποίο έγινε η εκτέλεση του «Ολλανδού» ήταν αστυφύλακας με πολιτικά. Αυτός κατέθεσε ότι «προσπάθησε να καταδιώξει τον δολοφόνο αλλά εκείνος τον απείλησε με το όπλο και έτσι ακινητοποιήθηκε».

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Θ. Καλλιμώρο είχε ξεκινήσει στις 18 Απριλίου του ίδιου χρόνου, όταν «άγνωστοι» του είχαν στήσει ενέδρα και τον πυροβόλησαν στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής την ώρα που πήγαινε σε ένα νυχτερινό κέντρο. Οι δράστες τον είχαν πυροβολήσει και τότε με 45άρι όπλο και εκείνος ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς με ένα 9άρι. Μαζί του τότε στο ΙΧ ήταν ένας άλλος μπράβος που κατηγορήθηκε για παράνομη οπλοφορία. Ο ίδιος απασχόλησε προσφάτως την επικαιρότητα αφού φέρεται ως δράστης ξυλοδαρμού αθλητικού παράγοντα.

Ο Καλλιμώρος συνήλθε γρήγορα από τα τραύματά του, όμως φαίνεται ότι όσοι σχεδίαζαν τη δολοφονία του δεν είχαν πει ακόμη την «τελευταία λέξη» τους.

Στον κόσμο της νύχτας


Εκείνη την περίοδο ο Θ. Καλλιμώρος μαζί με άλλους ποινικούς, όπως ο Δημήτρης Μανιαβός, ο Αλέκος Κοσμόπουλος κ.ά., κυριαρχούσαν στον κόσμο της νύχτας. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του είχαν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια. Πρώτον, ότι δράστες ήταν άλλοι «νονοί» και η δολοφονία του σχετιζόταν με «βεντέτα» κακοποιών που πουλούσαν προστασία την περίοδο 1988-1992 σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας. Πολλοί θεώρησαν την «εκτέλεσή» του συνέχεια των δολοφονιών των «μπράβων» Θεοχάρη Ντουρζιώτη, Γρηγόρη Σιώμη, Δ. Μανιαβού κ.ά. που είχαν επιδοθεί σε φονικό ανταγωνισμό επικυριαρχίας.

Την περίοδο 1994-1996 άρχισε να αποκαλύπτεται η δράση του επονομαζόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», το οποίο με πρωταγωνιστές τους δολοφονηθέντες Βασίλη Καλτσά, Θέμη Καλαποθαράκο, Γιώργο Φραγκογιάννη, Βασίλη Σούφλα, Σωτήρη Κούση κ.ά. ευθυνόταν για σωρεία εγκληματικών ενεργειών σε βάρος ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων, ιδιοκτήτη σχολής οδηγών, καταστηματάρχη με ψιλικά, δασοφύλακα, εμπόρων ναρκωτικών κ.ά. Πρόκειται για μια υπόθεση που περιέργως ποτέ δεν έφθασε στο ακροατήριο.

Στην αρχική φάση της διερεύνησης της δράσης του, στο «συνδικάτο του εγκλήματος» είχε αποδοθεί και η δολοφονία του Θ. Καλλιμώρου. Η «σύνδεση» αυτή είχε γίνει τον Μάιο του 1996 με δύο ασαφείς μαρτυρίες περιφερειακών μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ήθελε να αναλάβει τα «σκήπτρα» στον χώρο της νύχτας και τη διάδοχη κατάσταση. Από κανένα άλλο εύρημα όμως στον τόπο του εγκλήματος, όπως και από άλλη κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, δεν συνδέθηκε η δολοφονία της Σαρωνίδας με την εν λόγω συμμορία.

«Φάκελος Καλλιμώρου»
Πώς βγήκαν στο φως τα μυστικά


Το τελευταίο διάστημα και ενώ πλησιάζει ο χρόνος παραγραφής του αδικήματος - στα 25 χρόνια - υπάρχουν πλέον σαφείς μαρτυρίες πρώην και νυν στελεχών των διωκτικών αρχών που γνωρίζουν τα «μυστικά» του «φακέλου Καλλιμώρου».

Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που, όπως έλεγε, «υπέφερε από την πίεση από τον Καλλιμώρο» είχε στο προσωπικό ασφαλείας του δύο αστυνομικούς των ΕΚΑΜ για ένα «δεύτερο μεροκάματο». Αυτοί ειδοποιήθηκαν από τον επιχειρηματία για την «εξοντωτική, επιθετική συμπεριφορά του 35χρονου» και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν να σταματήσει. Ο Θ. Καλλιμώρος όμως φέρεται να μην αποδέχθηκε τις σχετικές συστάσεις και να συνέχισε την ίδια συμπεριφορά. Τότε τα στελέχη των ΕΚΑΜ φέρεται να ήλθαν σε επαφή με συναδέλφους τους, τους οποίους ενημέρωσαν για την ανεξέλεγκτη δράση Καλλιμώρου, τα απαξιωτικά σχόλια για τους αστυνομικούς, αλλά και την αδυναμία των «επίσημων» αστυνομικών υπηρεσιών να τον περιορίσουν. Στον σχετικό κύκλο επαφών συμμετείχαν και οι επιχειρηματίες με φρουρούς αστυνομικούς αλλά και ένα στέλεχος των ΕΚΑΜ, το όνομα του οποίου είχε αναφερθεί και σε άλλη υπόθεση εγκληματικών επιθέσεων.

Ετσι ένας κύκλος τεσσάρων-πέντε αστυνομικών αποφάσισε να «λύσει το θέμα Καλλιμώρου» με ανταποδοτική δολοφονική επίθεση. Αρχισε η παρακολούθησή του και οι ένστολοι φέρεται να έστησαν τις δύο ενέδρες στο κέντρο της Αθήνας και στη Σαρωνίδα με δύο καλά οργανωμένες επιθέσεις και με φροντίδα για «αλληλοκάλυψη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι περισσότεροι που σχετίζονται με την υπόθεση έχουν πλέον αποστρατευθεί, ενώ ένας εξ αυτών παραμένει στο πλευρό άλλου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων. Οπως προκύπτει από μαρτυρίες, κανείς εξ αυτών δεν φέρεται να ενεργοποιήθηκε σε άλλη παρόμοια επίθεση. Οι πληροφορίες για τη δολοφονία της Σαρωνίδας τέθηκαν υπόψη αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε δεύτερη φάση, χωρίς ωστόσο καμία συνέχεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των 30 δολοφονικών επιθέσεων στο πλαίσιο «εμφυλίου» μεταξύ «νονών» της νύχτας παραμένουν ανεξιχνίαστες, με την ΕΛ.ΑΣ. να μένει τις περισσότερες φορές θεατής γνωρίζοντας ότι η «αυτοκάθαρση» στον ποινικό χώρο ίσως είναι πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε έρευνά της.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 4:08 pm


ΣΥΡΙΖΑ: 150 στελέχη ζητούν ρήξη και στάση πληρωμών [ονόματα]ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

Πόπη Σουφλή

ΣΥΡΙΖΑ: 150 στελέχη ζητούν ρήξη και στάση πληρωμών [ονόματα]

Στάση πληρωμών στους δανειστές, διαγραφή του κρατικού χρέους, κατάργηση των μνημονίων και εφαρμογή όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων ζητούν 150 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην εκστρατεία που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Κομμουνιστικής Τάσης.

Η συγκεκριμένη επιστολή, όπως ανακοινώθηκε, θα κατατεθεί με τη μορφή ψηφίσματος στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου 23-24/5 από τους εκπροσώπους της Τάσης, ενώ η εκστρατεία συλλογής υπογραφών θα συνεχιστεί μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης.
Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Κομμουνιστικής Τάσης αναφέρει:


Να εφαρμοστεί τώρα η αληθινή λαϊκή εντολή!

Η εντολή του λαού στις 25 Γενάρη δεν ήταν να κλειστεί ένας συμβιβασμός με τους εκβιαστές- δανειστές, ούτε να «στεγνώσουν» τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτουςγια να τους καταβάλλονται κανονικά οι δόσεις, την ώρα που εκείνοι δημιουργούν συνθήκεςχρηματοδοτικής ασφυξίας.
 

Η λαϊκή εντολή ήταν να καταργηθεί η λιτότητα και ταΜνημόνια και να τεθούν οι ανάγκεςτου λαού πάνω από την εξυπηρέτηση του χρέους.

Η κυβέρνηση πρέπει να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή.


Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα :
•Να γίνει στάση πληρωμών στους εκβιαστές – δανειστές
. Να διαγραφεί το ληστρικό -όπως αποκαλύπτεται περίτρανα και από το Λογιστικό έλεγχο που διεξάγει η Βουλή -κρατικό χρέος.


•Να καταργηθούν μέσα από το συντομότερο δυνατό δρόμοτα Μνημόνια και οιεφαρμοστικοί τους νόμοι, με αξιοποίηση και του σχετικού σχεδίου νόμου πουκατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ, που πρέπει να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές τουΣΥΡΙΖΑ.


•Να ματαιωθεί κάθε σχέδιο για υπογραφή νέου Μνημονίουκαι αν έρθει στη Βουλή, να καταψηφιστεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


•Να εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για να χρηματοδοτηθούν, να συμπληρωθούν με τα αναγκαία ριζοσπαστικά μέτρα σε βάρος του μεγάλου κεφαλαίου και του πλούτου.


1.Ορέστης ∆ούλος Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
2.Σταμάτης Καραγιαννόπουλος Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
3.Ηλίας Κυρούσης Μέλος Κ.Σ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
4.Βαγγέλης Γαβριηλίδης Μέλος Κ.Σ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
5.Αναστασία Μπαλάρη Μέλος Ν.Ε Αχαΐας
6.Τάσος Γεωργιτσόπουλος Μέλος Ν.Ε Αχαΐας
7.Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης Μέλος Ν.Ε Αχαΐας
8.Ηλίας Σάκουλας Μέλος Ν.Ε Κορινθίας
9.Γιάννα Κοντογιαννοπούλου Μέλος Ν.Ε Μεσσηνίας
10.Κώστας Μπούρας Μέλος Ν.Ε Μεσσηνίας
 

11.Ελένη Ανδριοπούλου Μέλος Ν.Ε Κέρκυρας
12.Σπύρος Γουδέβενος Συντονιστής ΟΜ ΑγίαςΣοφίας Πάτρας
13.Γιώργος Αποστολόπουλος Υπευθ. οργανωτικού ΟΜ Αν.∆ιαμερίσματος Πάτρας
14.Στέλλα Μπουχαγκιάρ Μέλος Σ.Ε ΟΜ Καλυβίων- Σαρωνικού
15.Βαγγέλης Κωνσταντίνου Μέλος Σ.Ε ΟΜ Τανάγρας
16.Παντελής Ζέρβας Μέλος Σ.Ε ΟΜ Ερμιονίδος
17.Βασίλης Μακρίδης ΟΜ Νίκαιας

18.Σταμάτης Χαραλαμπίδης ΟΜ Νίκαιας
19.Νίκος Στάμου OM Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας-Ρέντη
20.Αποστόλης ∆ημητράτος ΟΜ Νέας Σμύρνης
 

21.Αντώνης Καμπάνης ΟΜ Νέας Σμύρνης
22.Παρασκευή Τούντα ΟΜ Νέας Σμύρνης
23.Κονταράτος Μιχάλης ΟΜ Νέας Σμύρνης
24.Μάριος Καλομενόπουλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης
25.Σιδηρόπουλος Αβραάμ ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης
26.Κυρούσης Παύλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σμύρνης
27.Γερασιμίνα Τσιντή ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης
28.Ελένη ∆αγρέ ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης
29.∆ημήτρης Κουμαρέλας ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης
30.Γεράσιμος Μακρής ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης
 

31.Αλέξιος Μητσόπουλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης
32.Ιωάννης Καβάκας ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης
33.Μαριάννα Σπηλιωτάκη ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης
34.Απόστολος ∆αγρές ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης
35.Πάτροκλος Ψάλτης ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΒορειοανατολικώνΠροαστίων
36.Κωνσταντίνος Αυγέρος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βορειοανατολικών Προαστίων
37.Κατερίνα Καλαμπόγια ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βορειοανατολικών Προαστίων
38.Μελπομένη Αργυρίου ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βορειοανατολικών Προαστίων
39.Σωτήρης Αθανασόπουλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βορειοανατολικών Προαστίων
40.Στέλιος Τζανέλλης ΟΜ Αγίας Παρασκευής
 

41.Αλέξανδρος Μαυρογέννης ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
42.Άννα ∆ημητράτου ΟΜ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
43.Μιχάλης Στεφανουδάκης ΟΜ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας
44.Αμαλία Γιακουμίδου ΟΜ Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
45.Γιώργος Κουνουγέρης ΟΜ Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
46.Σταυρούλα Καμινιώτη ΟΜ Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
47.Ελένη Παπανικολάου ΟΜ Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
48.Μαρία ∆ούλου ΟΜ Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
49.Γιάννης Κουραντής ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑΝ. Ιωνίας
50.Κίμων ∆έλιος ΟΜ Χολαργού –Παπάγου
 

51.Γεράσιμος Λάκκας ΟΜ Χολαργού – Παπάγου
52.Λεωνή Ψάλτη ΟΜ Χολαργού –Παπάγου
53.Χαράλαμπος Καλαμπόγιας ΟΜ Χολαργού - Παπάγου
54.Μαριάννα ∆ετζώρτζη ΟΜ Καλλιθέας
55.Γιώργος Αρναούτογλου ΟΜ Καλλιθέας
56.Γιάννης Αυγέρος ΟΜ Καλλιθέας
57.Κωνσταντίνα Βασιλάκη ΟΜ Καλλιθέας
58.Σοφία Παπακωνσταντίνου ΟΜ Καλλιθέας
59.Λίτσα Σολδάτου ΟΜ Καλλιθέας

60.Χριστίνα Μπονέλλη ΟΜ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
 

61.Χρήστος Αρναούτογλου ΟΜ Γλυφάδας
62.Χριστίνα Αρναούτογλου ΟΜ Γλυφάδας
63.∆ιονύσης Αρναούτογλου ΟΜ Γλυφάδας
64.Ιάκωβος Γωγάκης ΟΜ Γλυφάδας
65.Γιώργος Κασαπίδης ΟΜ Κυψέλης
66.Μιχάλης ∆ημητρουλάκης ΟΜ Ζωγράφου
67.Χάρης Φωτόπουλος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου
68.Ελένη Παπαγεωργίου ΟΜ Ζωγράφου
69.Αντώνιος Αντωνιάδης Ο.Μ. Νέου Κόσμου
70.Γιώργος Κολλιάς ΟΜ Πατησίων
 

71.Νάσος Θεοδωρίδης Ο.Μ. Αμπελοκήπων
72.Στέλιος Βαλαβανίδης ΟΜ Περιστερίου
73.Γιάννης Πρωτοψάλτης ΟΜ Περιστερίου
74.Αλέξανδρος Ταγαρούλιας ΟΜ Κερατσινίου – ∆ραπετσώνας
75.Μαριος Αυγουστάτος ΟΜ Κορυδαλλού
76.Αντώνης Μαυρομάτης OM Φυλής
77.Κώστας Ιωάννου Ο.Μ Καλυβιών– Σαρωνικού
78.Νίνα Χρήστου ΟΜ ΝεολαίαςΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης
79.Στέλλα Χρήστου ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης
80.Αλέξανδρος Χούτος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας - Γλυκών Νερών
 

81.Ζέτα Καραγιάννη ΟΜ ∆ημοσιογράφων
82.Γεωργίου Θωμάς ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ∆ικηγόρων
83.Παναγιώτης Κολοβός ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ∆ικηγόρων
84.Αγγελική Σωτηροπούλου ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ∆ικηγόρων
85.Χάρης Μασαούτης ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ∆ικηγόρων
86.Τζίνα Παλαιολόγου ΟΜ ∆ικηγόρων
87.∆ημήτρης Μόσχοβος ΟΜ ∆ικηγόρων Αθήνας
88.Αλεξάνδρα Πολυχρόνη ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ∆ικηγόρων
89.Γιάννης Σχίζας ΟΜ Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ)
90.Νίκος Κολοβός ΟΜ Εργαζομένων ∆ΕΗ ΑΘΗΝΑΣ
 

91.Γιάννης ∆ήμου ΟΜ ΕΚΑΒ Αθήνας
92.Μαριάννα Καββάκα ΟΜ ∆ικαστικών ΥπαλλήλωνΑθήνας
93.Γιάννης Νικολάκης ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Υπόλοιπου ΦΜΣ
94.Γιώργος Σάρλης ΟΜ ∆ικηγόρων Θεσσαλονίκης
95.Χάρης Παπαδόπουλος ΟΜ Κέντρου Θεσσαλονίκης
96.Ηλίας Κέντρος ΟΜ Αγίας Σοφίας Πάτρας
97.∆ιονύσης Βούρτσης ΟΜ Κεντρικό ∆ιαμέρισμα 1 Πάτρας
98.Παναγιώτης Ασημακόπουλος ΟΜ ∆αβλανίου και Αγίας Σοφίας Πάτρας
99.Γιάννης Καλλίτσης ΟΜ Νοτίου ∆ιαμερίσματος Πάτρας
100.Μαρία Καραγεωργοπούλου ΟΜ Κεντρικό ∆ιαμέρισμα 1 Πάτρας
 

101.Πανταζής Τσάτρας ΟΜ Νοτίου ∆ιαμερίσματος Πάτρας
102.Ελεζόγλου Γιώργος ΟΜ Ρίου Πάτρας

103.Μιράντα Γεωργίου ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας
104.Παναγιώτης Μεταξάς ΟΜ Νοτίου ∆ιαμερίσματος Πάτρας
105.Φωτεινή Πιλίου ΟΜ Κεντρικό∆ιαμέρισμα 2 Πάτρας
106.Ευάγγελος Μαντάς ΟΜ Τραπεζοϋπαλλήλων Πάτρας
107.Γιώργος Βαγενάς ΟΜ ΕΒΕ Πάτρας
108.Αλκιβιάδης Αθανασάκης ΟΜ Αρκτικού∆ιαμερίσματος Πάτρας
109.Περικλής Γεραλής ΟΜ Ανατολικού ∆ιαμερίσματος Πάτρας
110.Βαγγέλης Πολίτης ΟΜ Ανατολικού ∆ιαμερίσματος Πάτρας
 

111.Γεωργία Μαντά Ευθυμίου ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας
112.Άγγελος Τσιντώνης ΟΜ Αγίας Σοφίας Πάτρας
113.Γιώργος Γιαννούσης ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας
114.Γιάννης Παπαχατζάκης ΟΜ Ανατολικών Συνοικιών Ηρακλείου Κρήτης
115.Σπηλιωτάκη Ελένη ΟΜ Ηρακλείου Κρήτης
116.Θάλεια Τριγώνη ΟΜ Ηρακλείου Κρήτης
117.Καλίνικος Νικολακόπουλος ΟΜ ∆υτικών Συνοικιών Ιωαννίνων
118.Αντώνης Σκαμνάκης ΟΜ Χανίων
119.Νόρα Περδίου ΟΜ Καλαμάτας
120.Γιώργος Μανίκας ΟΜ Λαμίας
 

121.Γιάννης Γκατζίκος ΟΜ Παλαμά – Καρδίτσα
122.Ευαγγελία Μητσιογιάννη ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
123.Αλέκος Ηλιόπουλος ΟΜ Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας
124.Μιχάλης Χατζής ΟΜ Μεσολογγίου
125.Ηρακλής Μοναχόπουλος ΟΜ Τανάγρας
126.Πέτρος ∆ημάκης ΟΜ Λοκρών - Μαρτίνου
127.Χρήστος Ρήγας ΟΜ Χαλκίδας
128.Αλέξης Λιοσάτος ΟΜ Εορδαίας
129.Ιωσήφ Σπάρταλης ΟΜ Ρόδου
130.Άγγελος Ηρακλείδης ΟΜ Ρόδου
 

131.Σπύρος Στογιάννης ΟΜ Ρόδου
132.Άγγελος Σταμούλης ΟΜ Ρόδου
133.Ελένη Χάστα ΟΜ Ρόδου
134.Νίκος Σταματάκος ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
135.Σπύρος Σαβανής ΟΜ ∆υτικού τομέα Κέρκυρας
136.Πάνος Κοντός ΟΜ Νάξου
137.Σταύρος Ασημομύτης ΟΜ Μυκόνου
138.Γρηγόρης Μαρτούλας ΟΜ Τήνου
139.Νικόλαος Αποστραγγής ΟΜ Άγρας-Χυδήρων – Λέσβος
140.Ελευθέριος ∆εληγιάννης ΟΜ Μύρινας Λήμνου
 

141.Γιώργος Μπουργκάνης ΟΜ Κεντρικών Τζουμέρκων
142.Γιαννης Κουτσοδόντης ΟΜ Χίου
143.Ευαγγελία Μαρολιά ΟΜ Ράχες Ικαρίας
144.Ξύδης Ιωάννης ΟΜ Κύπρου
145.Γιώργος ∆ιακογεωργίου ΟΜ Λονδίνου
146.Αντρέας Φιλής ΟΜ Λονδίνου

147.Μαρία Μπακάλη ΟΜ Λονδίνου
148.Αλέξανδρος Γαλανός ΟΜ Λονδίνου
149.Θέτη Χρυσανθάκη ΟΜ Λονδίνου
150.Γιώργος Πρωτοπαπάς ΟΜ Βερολίνου


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 3:44 pm


Διέρρευσε έγγραφο που «δείχνει» συμφωνία και έκτακτο EurogroupΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Μαστίγιο και καρρώτο... έτσι σε υποτάσσουν εγχώριοι και ξένοι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ και ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ.

Η Αριστερή κυβέρνηση αποδεικνύεται το ίδιο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ με τις προηγούμενες.

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ! ΞΥΠΝΑ!

Πόπη Σουφλή

Φωτογραφία: Zucchi Enzo / EU Council
Φωτογραφία: Zucchi Enzo / EU Council

Οι εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα είναι ραγδαίες. Αυτό προκύπτει μετά και τη διαρροή εσωτερικού εγγράφου της διάσκεψης των προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο έγγραφο (διαρροή από εσωτερικό email στην Κομισιόν) αναφέρεται η πρόθεση να κληθούν σε
ακρόαση την ερχόμενη Πέμπτη από τη διάσκεψη των προέδρων ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Και στο βάθος έκτακτο Eurogroup

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως στο ίδιο εσωτερικό έγγραφο οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων προειδοποιούν οργανωτικά για πιθανή σύγκληση έκτακτου Eurogroup την ίδια ημέρα.

Ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει η Κομισιόν

Μπορεί η Κομισιόν να μη σχολιάζει τη διαρροή, ωστόσο αν κοιτάξει κανείς τις ημερομηνίες, μέχρι τότε -και πάντα εκτός απροόπτου- θα έχει ολοκληρωθεί το Brussels Group και θα έχει υπάρξει μία αρχική συμφωνία.

Νέα πρόταση: Παράταση του προγράμματος και εκταμίευση 4 δισ. ευρώ

Εξάλλου η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της αναφέρει πως το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα μπορεί να επεκταθεί ως το φθινόπωρο.

Για να γίνει πράξη το σχέδιο που αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα, θα πρέπει η Ελλάδα να δεχθεί να κάνει -έστω και μερικώς- κάποιες μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το σχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του μήνα, έτσι ώστε να μπορεί το Eurogroup να λάβει μια απόφαση στις αρχές Ιουνίου. Στη συνέχεια, με ηρεμία, θα μπορούσαν να δοθούν 4 δισεκατομμύρια ευρώ προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, οι άλλες χώρες φοβούνται πως ο Τσίπρας ναι μεν θα δεχθεί τις μεταρρυθμίσεις, αλλά μπορεί παράλληλα να πάει σε δημοψήφισμα, επομένως «σε αυτή την περίπτωση η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά από το να επεκτείνει το πρόγραμμα. Δεν μπορεί να κλείσει τη στρόφιγγα λίγο πριν από την ψηφοφορία».

Ζητώντας, όμως, από την Ελλάδα να δεσμευτεί με εσωτερικό έγγραφο προς την Κομισιόν ότι θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στον ΦΠΑ και αλλού, ύψους 5 δισ. ευρώ, ενώ οι μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό και την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας θα μεταφερθούν το φθινόπωρο.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 3:14 pm


Μην Κοιτάς Χαμηλά, Δεν Χρειάζεται να Ντρέπεσαι

Η στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι η ντροπή είναι το βασικό μας πρόβλημα στη ζωή, είναι συγχρόνως αποκαλυπτική και ανακουφιστική. Ξαφνικά καταλαβαίνουμε τι μας έφταιγε τόσα χρόνια. 

Καταλαβαίνουμε ότι ζούμε και αναπνέουμε νιώθοντας ντροπή για τον εαυτό μας. Ότι φερόμαστε αλαζονικά, απόμακρα και επιθετικά επειδή ντρεπόμαστε. Ότι στις σχέσεις μας, αντί να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε, ντροπιάζουμε και ντροπιαζόμαστε. 

Φέρνει μια θλίψη αυτή η διαπίστωση, αλλά παράλληλα προσφέρει μια ευκαιρία. Την ευκαιρία να ξαναγράψουμε την ιστορία της ζωής μας. 

ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗΣ 


Πριν περάσουμε στη «θεραπεία», επιτρέψτε μου να σας θυμίσω πόσο διαβρωτικό πράγμα είναι η ντροπή...

Καταρχάς, μας παγιδεύει σε συναισθήματα αναξιότητας και απέχθειας για τον εαυτό μας και μας εμποδίζει να πραγματώσουμε πλήρως το δυναμικό μας. Καταστρέφει τις σχέσεις μας με τους άλλους, μας κάνει επιθετικούς και δυστυχισμένους και, στο τέλος, καταφέρνει να μας «αρρωστήσει». 

Πράγματι, λειτουργεί σαν τραύμα μέσα μας το οποίο μας κάνει ευάλωτους σε αυτό που ονομάζουμε ψυχοπαθολογία[1]. 

Πολύ γρήγορα θα σας πω ότι η ντροπή, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σχετίζεται με την υπερδιέγερση και τις τάσεις φυγής[2], την αίσθηση κατωτερότητας[3], τα προβλήματα στην αυτοεκτίμηση[4], την αποσύνδεση από τον εαυτό[5] και τα καταθλιπτικά συμπτώματα[6]. 

Επίσης, είναι από τις βασικές πηγές της αποξένωσης, της μοναξιάς, των ψυχαναγκασμών, των εξαρτήσεων, της τελειομανίας, του εγωκεντρισμού και της αφόρητης αίσθησης κενού[7]. 

Και, τέλος, αν η ντροπή φτάσει να γίνει απόγνωση και απελπισία μπορεί να οδηγήσει στο «είναι ντροπή να ζω», με ό,τι τραγικές συνέπειες φαντάζεστε ότι έχει αυτό…[8] 


Αν σας έπεσαν βαριά όλα αυτά, σημειώστε ότι σπανίως κάποιος που κουβαλάει ντροπή βιώνει όλα τα «συμπτώματα» μαζεμένα. 

Σίγουρα όμως βιώνει προσωπική δυσφορία και διαπροσωπικά προβλήματα[9] και, σίγουρα, κάποια στιγμή φτάνει να νιώθει φορέας μιας μη αυθεντικής ύπαρξης, μιας ύπαρξης που δεν του ανήκει. 

Η ανάγκη επιστροφής στον εαυτό είναι εκείνη που συνήθως κάνει επιτακτική τη «θεραπεία» ή, ρεαλιστικότερα, την απόκτηση καλύτερης σχέσης με την ντροπή. 

ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ 


Το πρώτο βήμα είναι να σπάσουμε το φαύλο κύκλο. Να καταλάβουμε ότι οι άμυνες που χρησιμοποιούμε για να προστατευτούμε από την ντροπή, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από την ίδια την ντροπή και οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ντροπή. 

Όσο και να κρυβόμαστε πίσω από το θυμό ή την απόσυρση, πάντοτε προκύπτει κάτι που δεν είχαμε προβλέψει και πάντοτε ξαναπέφτουμε στην ντροπή επιβαρυμένοι κιόλας με την ντροπή ότι πέσαμε. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι όσο περισσότερο της αντιστεκόμαστε τόσο εκείνη βαθαίνει και επιμένει. 

Μόνο αν αποκτήσουμε επίγνωση και ονομάσουμε την ντροπή θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε δύναμη επάνω της και να ελευθερωθούμε[10]. Αλλά για να βρούμε μια γλωσσική δίοδο προς την ντροπή[11], θα πρέπει να εντοπίσουμε τις συμπεριφορές αποφυγής που χρησιμοποιούμε εναντίον της, πράγμα δύσκολο γιατί η ντροπή μεταμφιέζεται και κρύβεται στα πιο απίθανα μέρη. 


Χρειάζεται να ψάξουμε προσεκτικά πίσω από άλλα συναισθήματα – σίγουρα πίσω από το θυμό, αλλά και πίσω από φαινομενικά άσχετα συναισθήματα, όπως η θλίψη ή ο φόβος. Χρειάζεται να έχουμε τις κεραίες τεντωμένες για όλες τις φορές που εκλογικεύουμε την ντροπή, τη φορτώνουμε στους άλλους ή βαυκαλιζόμαστε ότι νιώθουμε κάτι άλλο στη θέση της. 

Ο στόχος είναι να ανασύρουμε την ντροπή από τα σκοτάδια όπου κρύβεται – να υπερβούμε την ντροπή που νιώθουμε επειδή ντρεπόμαστε και να τη φέρουμε στο φως όπου δεν μπορεί να επιβιώσει. 

ΚΑΚΩΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ Το κλειδί στη διαδικασία είναι να μην αντιδρούμε σπασμωδικά στα τσιμπήματα της ντροπής, αλλά να τα αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία. 


Να μένουμε με αυτό που νιώθουμε αντί ψυχαναγκαστικά να το σκάμε, έχοντας πίστη ότι μπορούμε να το αντέξουμε, παρά τη δυσφορία. Όσο περισσότερο μένουμε με την ντροπή και της αφήνουμε χώρο να υπάρξει, τόσο περισσότερο μπορούμε να την αναγνωρίσουμε γι αυτό που είναι – ένα δικό μας κομμάτι και τίποτα παραπάνω. 

Όσο περισσότερο την αποδεχόμαστε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη της χωρίς να την αντιμετωπίζουμε σαν την καυτή πατάτα που πρέπει οπωσδήποτε να ξεφορτωθούμε, τόσο εκείνη ησυχάζει.

Και αρχίζει δειλά δειλά να μας δείχνει τι κρύβει. Μας επιτρέπει να πάμε κάτω από το θυμό που κυρίως την καλύπτει και να βρούμε τα κρυμμένα και ξεχασμένα συναισθήματα του πόνου, της λύπης, της αδυναμίας, αλλά και του φόβου ότι κανείς δεν μας αγαπά ούτε πρόκειται να μας αγαπήσει. 


Δεν ξέρω αν συμφωνείτε με την άποψη ότι όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας, αλλά στο θέμα της ντροπής είναι μια καλή και χρήσιμη μεταφορά. 

Η ιδέα είναι ότι, πίσω από τη μάσκα ωριμότητας που φοράμε, κρύβουμε ένα ντροπιασμένο παιδί. 

Παριστάνουμε τους μεγάλους, αλλά στην πραγματικότητα δεν νιώθουμε αληθινοί ενήλικες – έχουμε παραμείνει ένα πληγωμένο και φοβισμένο παιδί που κανείς δεν βρέθηκε να το συντρέξει. 

Για όσους έχουν μάτια να δουν, η «ανωριμότητα» των αντιδράσεών μας είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της ντροπής μας. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να αισθανθούμε συμπάθεια γι? αυτό το παιδί. Αν μπορούμε να το αγκαλιάσουμε και να το παρηγορήσουμε. 

Να το καθησυχάσουμε ότι κανένας δεν πρόκειται να το μαλώσει. Να το διαβεβαιώσουμε ότι, επιτέλους, κάποιος το αγαπάει. 


Δίνοντας φωνή στο ντροπιασμένο παιδί μέσα μας ή, τέλος πάντων, επικοινωνώντας με εκείνο το μέρος μέσα μας που ντροπιάστηκε, είναι σαν να ενσωματώνουμε τα κομμάτια του εαυτού μας που δεν μας ανήκουν, εκείνα που διαχωρίστηκαν λόγω της ντροπής. 

Και σημειώστε ότι κάποια από αυτά τα κομμάτια είναι εξαιρετικά άβολα. Είναι τα «λάθη» και οι ατέλειές μας, οι εσφαλμένες επιλογές μας, οι αδυναμίες και ανάγκες μας, ακόμα και η διαπίστωση ότι κάποιοι άνθρωποι δεν μας αντιλαμβάνονται με θετικό τρόπο. 

Είναι η αποκαθήλωση που φέρνει η αναγνώριση ότι είμαστε απλώς άνθρωποι. Η ανακουφιστική, αλλά συγχρόνως απογοητευτική διαπίστωση ότι δεν είμαστε ούτε τόσο απαίσιοι όσο νιώθουμε όταν ντροπιάζουμε τον εαυτό μας, αλλά ούτε τόσο υπέροχοι όσο θα θέλαμε.[12] 

Είναι πλήγμα για τον εγωισμό μας, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ελευθερωθούμε από την ντροπή πέρα από το να αποδεχτούμε τον εαυτό μας ολόκληρο, με τα ελαττώματά του αλλά και με τα καλά του. 


Τονίζω τα καλά, γιατί αν είμαστε εθισμένοι στην ντροπή η αποδοχή των θετικών μας χαρακτηριστικών μπορεί να αποδειχτεί ακόμα πιο δύσκολη από εκείνη των αρνητικών. 

Αν έχουμε συνηθίσει να ερμηνεύουμε τα πάντα υπό το πρίσμα της ντροπής, η αποκατάσταση της επαφής με ό,τι καλό έχουμε δεν θα γίνει αυτόματα. 

Θα πάρουν χρόνο όλα αυτά και το βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί να κλάψουμε. Για εκείνα που ανακαλύπτουμε, αλλά και για εκείνα που στερηθήκαμε. Το πένθος δεν αφορά μόνο τις ταλαιπωρίες που έχουμε περάσει λόγω της ντροπής, αλλά και όσα δεν τολμήσαμε να ζήσουμε εξαιτίας της. 

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΕΣ Ο τελικός στόχος της «θεραπείας» είναι να αμφισβητήσουμε τη διαστρεβλωμένη εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας όσο και αν η συνήθεια μας εμποδίζει. 


Πρέπει να διαλύσουμε το μύθο ότι είμαστε ανάξιοι να αγαπηθούμε, ότι μετράμε λιγότερο από τους άλλους και ότι αξίζουμε την περιφρόνηση. 

Πρέπει να αμφισβητήσουμε την πεποίθηση ότι είμαστε ελαττωματικοί και να καταλάβουμε ότι είμαστε άνθρωποι, ούτε καλύτεροι ούτε χειρότεροι από τους άλλους, αλλά μοναδικοί και αρκετά καλοί όπως ακριβώς είμαστε[13]. 

Χρειάζεται να εξετάσουμε τη σχέση αντιπαλότητας που έχουμε με τον εαυτό μας. Πιστεύουμε ότι οι άλλοι μας απεχθάνονται, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς απεχθανόμαστε τον εαυτό μας πολύ περισσότερο από ότι θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε άλλος[14]. 


Το αρνητικό μοντέλο που έχουμε δημιουργήσει για τον εαυτό μας πρέπει να αμφισβητηθεί, επανεξεταστεί και αναδημιουργηθεί[15]. 

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που αισθανόμαστε δεν είναι πάντα αυτό που συμβαίνει, αλλά νοηματοδοτείται μέσα από το πρίσμα της ντροπής. Το ότι νιώθουμε τιποτένιοι, δηλαδή, δεν σημαίνει ότι είμαστε κιόλας. 

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε μια χαρά άνθρωποι που κάποτε ντροπιάστηκαν και εσωτερίκευσαν σε κάθε κύτταρό τους αυτή την ντροπή. Είναι ψέματα ότι δεν αξίζουμε και ότι δεν είμαστε αγαπητοί και μην με ρωτήσετε που το ξέρω. Το ξέρω. 

Η μετακίνηση από το «είμαι ένας άνθρωπος χωρίς αξία» στο «αποδέχομαι και εκτιμώ τον εαυτό μου», δεν είναι εύκολη. Το κομμάτι μέσα μας που εκτελεί χρέη εσωτερικού κριτή είναι πολύ εξουσιαστικό και θα κάνει τα πάντα για να μην σηκώσουμε κεφάλι. 


Αγωνιά και έχει ειλικρινή πρόθεση να μας προστατέψει όπως κάνει χρόνια τώρα, αλλά το θέμα είναι ότι δεν το έχουμε ανάγκη πια. Πρέπει να του εξηγήσουμε ότι δεν κινδυνεύουμε πλέον κι ότι μπορεί να ηρεμήσει. 

Έτσι, όταν μας πιάνει αυτό που μας πιάνει και αρχίζουμε τα «πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό» και «τα κατέστρεψες όλα», πατάμε φρένο και αντιτείνουμε «είχες τις καλύτερες προθέσεις» και «έκανες το καλύτερο που μπορούσες».

Το ζητούμενο είναι να αντισταθούμε στον πειρασμό να γίνουμε επικριτικοί και επιθετικοί προς τον εαυτό μας και να αποκριθούμε με φροντίδα και ενσυναίσθηση αντί να αποδίδουμε οτιδήποτε συμβαίνει στην υποτιθέμενη «αναξιότητά» μας. Αλλά πάντα χωρίς βιασύνες. 


Αν κουβαλούμε χρόνια ντροπή θα βρεθούμε πολλές φορές να αναρωτιόμαστε ποιοι είμαστε αν δεν είμαστε κάποιοι για τους οποίους πρέπει να ντρεπόμαστε. Θα μας πάρει λίγο καιρό να συνηθίσουμε να είμαστε και να ζούμε ως άνθρωποι με αξία. 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ; 


Είπαμε ότι, αν έχουμε ζήσει καιρό στο σκοτάδι, το φως αρχικά μπορεί να φαίνεται λάθος. Όταν όμως συνηθίσουμε τίποτα δεν είναι το ίδιο. 

Για πρώτη φορά, ζούμε στο τώρα χωρίς να αναμασάμε διαρκώς το παρελθόν ή να ανησυχούμε μονίμως για το μέλλον… 

Η ενέργεια που χρησιμοποιούσαμε για να καλύπτουμε την ντροπή έχει απελευθερωθεί και μας έχει δώσει μια ώθηση τρομερή. 

Είμαστε ορεξάτοι και γεμάτοι περιέργεια, έχουμε κίνητρα και κυρίως βούληση να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα. Νιώθουμε επιτέλους ελεύθεροι να ζήσουμε με αυτοσεβασμό, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια[16]. Να εκφράσουμε τον εαυτό μας σε συμφωνία με αυτά που αισθανόμαστε. Τολμούμε να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να πούμε τη γνώμη μας, να νιώσουμε ευτυχία, να εμφανιστούμε γυμνοί. 

Κι ακόμα να κάνουμε λάθη και να λέμε βλακείες. Να είμαστε ευάλωτοι και να κλαίμε όταν κάποιος μας στενοχωρεί. Να παίζουμε και να τεμπελιάζουμε χωρίς να νιώθουμε τεμπέληδες. Για πρώτη φορά, μπορούμε μέχρι και να γελάσουμε με τον εαυτό μας[17]. 


Έχουμε ξεμπλοκάρει πια. Είμαστε αυθεντικοί. Δεν είμαστε αφελείς – ξέρουμε ότι ένα ποσοστό ντροπής είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης συνθήκης…[18] 

Ξέρουμε ότι βιώνουμε ντροπή επειδή ο εαυτός μας είναι κοινωνικός[19], ότι αν δεν υπήρχε το βλέμμα των άλλων δεν θα είχαμε κανένα λόγο να ντρεπόμαστε. 

Αλλά συνειδητοποιούμε πλέον ότι οι αξίες και τα στάνταρτ με τα οποία κρίναμε ότι έχουμε ντροπιαστεί είναι κοινωνικά προσδιορισμένα, ότι αξιολογούσαμε και καταδικάζαμε τον εαυτό μας με βάση τα κριτήρια άλλων. 

Εξακολουθούμε να υπολογίζουμε τις αντιλήψεις και ερμηνείες των άλλων γιατί, στο κάτω κάτω, δεν θέλουμε να απομονωθούμε, αλλά πάντα έχουμε στο μυαλό μας ότι οι άλλοι μπορούν μόνο να μας πουν πώς μας βλέπουν, δεν μπορούν να μας πουν ποιοι είμαστε. 


Σε ό,τι μας αφορά έχουμε αποδομήσει την έννοια της ντροπής. Έχουμε ανακατασκευάσει το νόημα των εμπειριών μας και έχουμε επινοήσει έναν νέο τρόπο να υπάρχουμε. Αντικαταστήσαμε την παλαιά πεποίθηση ότι είμαστε θεμελιωδώς ελαττωματικοί ως άνθρωποι, με ένα «νέο» αφήγημα που λέει ότι είμαστε θεμελιωδώς ατελείς όπως όλοι οι άνθρωποι. 

Η ανθρώπινη επαφή δεν βιώνεται ως απειλητική πλέον… Δεν ανησυχούμε ότι οι άνθρωποι θα μας χρησιμοποιήσουν ούτε νιώθουμε την ανάγκη να τους χρησιμοποιήσουμε. 


Έχουμε πραγματική περιέργεια για εκείνους. Μπορούμε να τους σεβαστούμε, να έχουμε κατανόηση και να δείξουμε ενσυναίσθηση όπως το κάνουμε και για μας. Έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε μόνο με τον εαυτό μας, είμαστε ανοιχτοί να συναντήσουμε τους άλλους και, κυρίως, να δώσουμε και να λάβουμε αγάπη. 

Δεν ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι έχουμε ανάγκες και δεν ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε την ανάγκη μας για τους άλλους. Μπορούμε να κοιτάξουμε κάποιον στα μάτια και να του πούμε ότι μας λείπει, ότι τον αγαπάμε ή ότι μας πλήγωσε. Η διαφορά από παλιά είναι ότι δεν φθονούμε ούτε νιώθουμε μνησικακία. 


Καταλαβαίνουμε ότι οι άλλοι αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα και τη δική τους ντροπή. Ότι δεν είναι ούτε τόσο τυχεροί ούτε τόσο τρομακτικοί όσο φανταζόμαστε. 

Εξάλλου, κάνουμε ορθότερες επιλογές τώρα. Προτιμούμε να σχετιζόμαστε με εκείνους που μας αντιμετωπίζουν με σεβασμό χωρίς να μας κρίνουν. Που αναγνωρίζουν και εκτιμούν την αξία μας. 

Προφανώς και εξακολουθούμε να έχουμε συγκρούσεις… …αλλά δεν τιμωρούμε και δεν εξευτελίζουμε τους ανθρώπους ακόμα και αν νιώσουμε ότι μας προδίδουν. 


Θυμώνουμε, στενοχωριόμαστε, μειώνεται η εμπιστοσύνη μας ή τους αποκλείουμε από τη ζωή μας, αλλά δεν έχουμε την ανάγκη να τους ταπεινώνουμε. 

Φροντίζουμε να μην πέσουν οι σχέσεις μας σε ένα φαύλο κύκλο ντροπής. Αν εμφανιστεί η ντροπή και μας παρεκκλίνει από την πορεία μας, προσπαθούμε να το επικοινωνήσουμε. 

Έχουμε το κουράγιο να πούμε «έχω αμφιβολίες αν είμαι αυτό που χρειάζεσαι και φοβάμαι ότι θα με αφήσεις γι? αυτό τα κάνω αυτά». Από την άλλη, αν αισθανθούμε ότι δεχόμαστε επίθεση από την ντροπή του άλλου, αντί να αντεπιτεθούμε με τη δική μας ντροπή, του λέμε «μην ξεφορτώνεσαι την αναξιότητα που αισθάνεσαι επάνω μου». 


Εντάξει, δεν το λέμε ακριβώς έτσι γιατί ακούγεται αλλόκοτο, αλλά καταλάβατε τι θέλω να πω. 

Σε κάθε περίπτωση, είτε εκφράσουμε μεταμέλεια είτε βάλουμε ένα όριο στον άλλο, αναγνωρίζουμε αυτό που αισθανόμαστε, εξετάζουμε τι απαιτεί η κατάσταση και αναλόγως ενεργούμε χωρίς να μετατρέπουμε την ντροπή σε καταστροφική ή αυτοκαταστροφική δράση. 

Δεν έχουμε πια ανάγκη να ντροπιάζουμε και να ντροπιαζόμαστε. Η ντροπή που νιώθουμε τώρα είναι τοπική και προσωρινή… …δεν είναι εκείνη η διάχυτη και άχρονη ντροπή που μας παρέλυε στο παρελθόν[20]. 

Όταν εμφανίζεται καταλαβαίνουμε ότι ο σύνδεσμος με τους άλλους έχει διαρραγεί κι ότι χρειάζεται να διερευνήσουμε τη σχέση με τον εαυτό μας και τον κόσμο[21]. 

Μας κρατάει προσγειωμένους και μας βοηθά να καταλάβουμε ότι έχουμε περιορισμούς. Μας υπενθυμίζει ότι δεν είμαστε παντοδύναμοι, ότι δεν τα ξέρουμε όλα, ότι χρειαζόμαστε βοήθεια κι ότι έχουμε ανάγκη τους άλλους[22]. 


Είναι μια «καλή» ντροπή που μας προειδοποιεί επιπλέον για τις προσβολές στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια[23] και μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε και να μεγαλώσουμε. 

Αν την παρακούσουμε κινδυνεύουμε να γίνουμε ξετσίπωτοι ή ξεδιάντροποι, όχι με την τρέχουσα ηθική σημασία, αλλά με την έννοια ότι δεν τιμούμε τον εαυτό μας και τους άλλους. 

Αν την ακούσουμε όμως, έχουμε τη δυνατότητα να ενδυναμωθούμε και να ενδυναμώσουμε. 

Είναι το σημείο που η ντροπή από διαλυτική δύναμη μετατρέπεται σε δύναμη αλλαγής. 

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ Η απώλεια κάποιου που ήταν σημαντικός προκαλεί ντροπή. Κι ακόμα μεγαλύτερη ντροπή προκαλούν οι προσπάθειες που κάνουμε για να μην τον χάσουμε. 

Ένα κόλπο που χρησιμοποιούμε για να διαχειριστούμε την απώλεια είναι να θεωρήσουμε ότι ήταν όλο φταίξιμο δικό μας[24]. 

Και τότε, προσπαθώντας να διορθώσουμε τα «λάθη» μας και να ακυρώσουμε την απόρριψη ή την αίσθηση ότι αποτύχαμε και δεν είμαστε αρκετά καλοί, επιδιδόμαστε σε συμπεριφορές που αργότερα τις αντιλαμβανόμαστε ως ντροπιαστικές ή ακόμα και εξευτελιστικές. 


Αν, λοιπόν, αισθάνεστε ντροπή… 

Επειδή δείξατε ότι έχετε ανάγκες, φανερώσατε τις «αδυναμίες» σας και επιδοθήκατε σε συμπεριφορές τις οποίες τώρα αναλογίζεστε και κοκκινίζετε… 

Επειδή αφήσατε να παραβιάσουν τα όρια σας και δεν κάνατε σχεδόν τίποτα για να προστατέψετε τον εαυτό σας… 

Επειδή θέλετε ακόμα κάποιον παρόλο που εκείνος σας απέρριψε, δεν σας φέρθηκε καλά ή σας προκάλεσε πολύ πόνο… 

Επειδή φερθήκατε χωρίς σεβασμό και χωρίς αυτοσεβασμό ή συναινέσατε σε συμπεριφορές και διευθετήσεις αντίθετες με τον ηθικό σας κώδικα… 

Επειδή αισθάνεστε ότι δεν σας αγάπησαν, δεν σας νοιάστηκαν, δεν σας σεβάστηκαν και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη σας. 


Αν πράγματι αισθάνεστε ντροπή για όλα αυτά, αντιλαμβάνομαι ότι το έχετε πάρει όλο επάνω σας και θα ήθελα να σας πω δύο πράγματα: 

Πρώτον, το παρελθόν δεν αλλάζει. 

Είναι μεγάλος ο πειρασμός να χρησιμοποιήσετε την ντροπή ως γέφυρα στην απώλεια, αλλά το μόνο που καταφέρνετε έτσι είναι να νιώθετε ακόμα μεγαλύτερη ντροπή και να βαθαίνετε ακόμα περισσότερο το πλήγμα στην αυτοεκτίμησή σας. 

Ξέρω ότι φοβάστε να αποδεχτείτε το τέλος, ότι θέλετε να αποδείξετε την αξία σας και να ανακτήσετε την υπερηφάνεια σας, αλλά μένοντας κολλημένοι στην ντροπή απλώς παρατείνετε το αναπόφευκτο. 

Θα σας έλεγα να απεξαρτηθείτε από την πηγή του πόνου και της ντροπής, να συμφιλιωθείτε με ό,τι έγινε, να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να πάρετε τα μαθήματα που πρέπει να πάρετε, να πενθήσετε ό,τι πρέπει να πενθήσετε και να δείτε τι θα κάνετε από εδώ και πέρα.

Δεύτερον, θυμηθείτε ότι είστε άνθρωποι και ότι αυτό είναι εντάξει. 


Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να τα κάνει θάλασσα, να εμπιστεύεται άκριτα και βιαστικά, να κάνει ατυχείς επιλογές, να θέλει απεγνωσμένα να αγαπήσει και να αγαπηθεί, ακόμα και να λειτουργεί εναντίον σας μερικές φορές. 

Μην αυτομαστιγώνεστε, μην αυτοτιμωρείστε για τις «αδυναμίες» σας και, κυρίως, αποσυνδέστε την αίσθηση της αξίας σας από ό,τι συνέβη. 
Γιατί, μπροστά σε μια πύρρειο νίκη, χίλιες φορές μια καθαρή «ήττα».
Βιβή Φατούρου, Ψυχολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 3:00 pm


εκεί που η αξόδευτη αγάπη ξαποσταίνει.... (βιντεο)
 Κάθε μέρα και μια νέα παράσταση στο θέατρο της ζωής, κι εσύ πρωταγονιστής στη σκηνή της ζωής, ν' αλλάζεις ρόλους σε μια αυλαία που ανοιγοκλίνει...

Κανένας απ' αυτούς τους ρόλους δεν σου ταιριάζουν... δεν συναντούν την ψυχή σου... παίζεις θέατρο... έτσι σε θέλει η ζωή... σανίδι θεάτρου, κι εσύ παλιάτσος... ν' αλλάζεις ρόλους και ρούχα... ρούχα που πάνω σου μοιαζουν με ρούχα παλιάτσου...

Πώς να μείνεις αθώος και γενναίος σ΄ ένα στίβο που με σαρκοβόρα έχεις να παλαίψεις;;;

Κατέφερες να κρατήσεις την ψυχή σου καθάρια, μα το κρύβεις, γιατί η ζωή παλιάτσο σε θέλει...

Χαμηλώνεις το βλέμμα, για να μην δουν στα μάτια σου την τόλμη της αθωότητας... τη γενναιότητα των ιδανικών σου... καιροφυλακτούν τα κτήνη να σε ξεσκίσουν... 

Στο τέλος της παράστασης, θα βγάλεις από πάνω σου τους ρόλους ... τη πανοπλία του πολεμιστή και θα μείνεις γυμνός στα μάτια του Θεού... είναι  ο μόνος που ξέρει την ψυχή σου... αυτή που κλείδωσες στη θέα των όρνεων... των σαρκοβόρων...

Στο καθάριο βλέμμα αποτυπώνεται η ψυχή σου, μα τα χαμηλώνεις, για να μην τα δουν... 

Γίνεσαι ποτάμι που κυλάει... σιωπηλή δύναμη... αγάπη αξόδευτη στον στάσιμο βάλτο, σ' ενα κόσμο που ξεσκίζει σάρκες... 

Στην πρώτη ακτίνα του ήλιου φοράς τη μάσκα του δυνατού, ως το βράδυ που θα τη βγάλεις και θα ξαποστάσεις κάπου την ψυχή σου...

Ως την ώρα της ευχής και της προσευχής... ως την ώρα της  αγάπης, σιωπηλός θα παραμένεις εκεί, που η αξόδευτη ξαποσταίνει...


Να έχουμε μια  γαλήνια μέρα...

Πόπη


αρκεί ένα κλικ εδώ  
και η μουσική θα σε παρασύρει σε κάποιες εποχές ίσως όχι τόσο μακρινές, αλλά τόσο αγαπημένες για όσους τις ζήσαμε στα χρόνια της ανέμελης νιότης...


Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 2:45 pm


κάποιο αγριολούλουδο θα βλαστήσει... (5 βιντεο)
Στις χαραγματιές του χρόνου, καποιες ήρεμες νύχτες σαν κι αυτή που ο αέρας δεν ματώνει, αφήνεσαι στο ταξείδι του χρόνου... στο ανέφικτο του κόσμου.. σ' αυτά που άφησες να χαθούν... σ' ότι αγάπησες.. στις άσκοπες ανάσες που ξόδεψες... στην καθημερινότητα που πεζά βάδισες... σε  χνάρια που ποτέ δεν έγιναν δικά σου... σ' ευκαιρίες που άφησες να γλυστρίσουν απ'  τα χέρια σου...

Στο ανέφικτο του κόσμου, αναζητάς ότι έχασες... ότι μέσα σου χαράχτηκε βαθιά... ότι άφησε τα σημάδια του στην ψυχή σου... ό,τι σε νύχτες μοναχικές φώναξες "ψυχή μου", μα άκουσες μόνο τον αντίλαλο της φωνής σου...

Στις χαραγματιές του χρόνου που σε πονάνε, ρίξε χώμα.... κάποιο αγριολούλουδο θα βλαστήσει...

Καλό ξημέρωμα

Πόπη


Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 8:05 am


Παγκόσμιο Συνέδριο για το κλίμα στην Ελλάδα με τη χορηγία της ντόπιας ελίτ | Ατζέντα 21 

Είναι δυστυχώς μια λυπηρή διαπίστωση, ότι ενόσω οι Έλληνες έχουν γονατίσει από τη λιτότητα κι έχουν χάσει το μυαλό τους από την τρομοκρατία του “τι θα γίνει με το χρέος, μισθούς κλπ”, κάποιοι συνεχίζουν απτόητοι τόσο τα εγκλήματα τους ενάντια στον λαό και στήνουν και συνέδρια για την καλύτερη επιβολή της Ατζέντας 21 και προάσπιση των συμφερόντων τους..


Παγκόσμιο Συνέδριο για το κλίμα στην Ελλάδα με τη χορηγία της ντόπιας ελίτ | Ατζέντα 21Παγκόσμιο Συνέδριο για την Παγκόσμια Υπερθέρμανση του Πλανήτη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 24 – 27 Μαΐου 2015. Με την ευγενική χορηγία του ομίλου Μυτιληναίου!

Ποιος διοργανώνει το εν λόγω Συνέδριο;

Βασικός διοργανωτής είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ):
Στιγμιότυπο 2015-05-19, 7.38.42 μ.μ.
Κι όλο αυτό δεν είναι ούτε λίγο ούτε πολύ, από την Ατζέντα 21 και τον τρόπο που λειτουργεί: Στήνει ΜΚΟ που, παρότι δεν είναι κρατικές είναι κάτω από κρατική ομπρέλα, βουτάει κονδύλια από προγράμματα και κλείνει συμφωνίες με επιχειρήσεις. Αυτό είναι το κόλπο διαπλοκής που λέγεται Ατζέντα 21 - “βιώσιμη (αειφόρος) ανάπτυξη”!!!

Και μερικά από τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο:
 • “Βιο-οικονομία & Βιομηχανική Συμβίωση: προσεγγίσεις για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης”
 • “Making Europe stronger in energy and innovations through a more active science-policy dialogue”, Prof. Peter Lund, Chair Energy Programme European Academies Science Advisory Council (EASAC).
 • “Energy Technologies for minimum carbon footprint”, Prof. Shozo Kaneko, Professor of the Endowed Research Unit : Advanced Energy Conversion Engineering, Institute of Industrial Science, the University of Tokyo, Deputy Director, Collaborative Research Center for Energy Engineering.
 • “Transport sector adaptation actions and prospects”, Prof. George A. Giannopoulos, Professor Emeritus Aristotle University of Thessaloniki, Director of the Hellenic Institute of Transport, Centre for Research and Technology Hellas.
 • “First-Mover Advantages of the European Union’s Climate Change Mitigation Strategy”, Prof. Pantelis Kapros, E3MLab, National Technical University Athens.
 • “Reduce CO2 emissions by using the UN FoRFITS tool”, Konstantinos Alexopoulos, Secretary Rail Secretariat Transport Trends and Economics Secretariat UNITED NATIONS Economic Commission for Europe.
 • Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ
Να πως το συνέδριο από τα "ενεργειακά" σάιτ
Να πως το συνέδριο από τα “ενεργειακά” σάιτ

Τώρα όλοι αυτοί μαζί συμφωνούν σε ένα πράμα: ότι ο πλανήτης υπερ-θερμαίνεται κι έχουμε κλιματική αλλαγή. Χωρίς αυτά τα συμπεράσματα δεν μπορούν να πουλήσουν τα νέα ενεργειακά τους προϊόντα, δεν μπορούν να κάνουν τις αλλαγές στις συγκοινωνίες -να φτάσουν ακόμα και στο κοντινό μέλλον της κατάργησης όλων των οδηγών πάσης φύσεως οχημάτων- να “προτείνουν” νέους πράσινους φόρους, να κλείσουν συμφωνίες και να δουλέψουν οι λομπίστες τους. Για την Ατζέντα 21 και για αυτά τα συμφέροντα ΠΡΈΠΕΙ να έχουμε κλιματική αλλαγή πάση θυσία!

Κι αυτή η ‘θυσία’ γίνεται. Γίνεται ψεκάζοντας όλη μέρα τον πλανήτη -κι εδώ πια τα βλέπουμε κάθε μέρα- και με την υψηλή τεχνολογία που υπάρχει στη διάθεση των γκλομπαλιστών, το κλίμα χειραγωγείται με αποτέλεσμα να έχουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα παγκοσμίως.
Η άλλη θυσία είναι η χρηματική επένδυση που γίνεται στην μεγάλη αυτή παγκόσμια κλιματική προπαγάνδα το λεγόμενο climategate.

Εδώ η παγκόσμια ελίτ είναι μοιρασμένη, με αυτούς που ακόμα πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν βιομηχανίες και να βγάζουν κέρδη, και τους άλλους που θέλουν απο-ανάπτυξη και επενδύσεις σε ‘καινοτόμες ιδέες’, ΑΠΕ, νέες τεχνολογίες ρομποτικής και πληροφορικής που θα καταργήσουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας -ΑΚΌΜΑ- μεγαλώνοντας τη μακρά λίστα της παγκόσμιας ανεργίας και πείνας.

Μοιρασμένη, αλλά όχι χαμένη. Και οι δυο τάσεις είναι κερδισμένες. Η πρώτη ζητάει μεταρρυθμίσεις και μείωση μισθών εκβιάζοντας ότι μόνο έτσι μπορούν να είναι ‘βιώσιμες’, η άλλη ζητάει το ίδιο για να μπορέσει να δημιουργήσει νέες επιχειρήσεις, με λίγο εργατικό δυναμικό, για να είναι επίσης βιώσιμες. Με λίγα λόγια, τα πάντα όλα για την ελίτ!

Κι έτσι ψεκάζουμε το κλίμα, το κλίμα που ανεξάρτητοι από την καθοδηγούμενη προπαγάνδα επιστήμονες δηλώνουν ότι ολοένα και παγώνει, ότι η υπερθέρμανση έχει σταματήσει εδώ και 18 χρόνια  και ότι το CO2 δεν παίζει κανένα ρόλο στη θερμοκρασία του πλανήτη. Αλλά αυτοί δεν ακούγονται τόσο, πρέπει να τους ψάξεις να τους βρεις, γιατί ο ΟΗΕ, κάτω από του οποίου της ευλογίες γίνονται οι ψεκασμοί, θέλει να περάσει την Α21 του και ο Ρόκφελερ πληρώνει αδρά για να τα καταφέρει. Δεν ακούγονται γιατί Ρώσοι, Αμερικάνοι, Νορβηγοί και Καναδοί, κάνουν ότι μπορούν τεχνολογικά για να λιώσουν οι πάγοι και να πάρουν τον πλούτο του Βορρά.

Γιατί ο Μυτιληναίος;

Ο όμιλος του Μυτιληναίου “βγήκε αλώβητος από την κρίση“! Ο Μυτιληναίος, εκτός από το ότι φαίνεται μιλάει με το Θεό και τον φωτίζει να κάνει ‘σωστές’ επιχειρηματικές κινήσεις, έχει και λόγους να ενδιαφέρεται για το κλίμα:
 • Με την ΜΕΤΚΑ του, αναλαμβάνει την εκτέλεση μεγάλων έργων EPC για την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – πάσης φύσεως ενέργειας.
 • Η Protergia του, διαθέτει θερμικές μονάδες με καύσιμο Φυσικό Aέριο, αλλά και μονάδες ΑΠΕ.
 • Η M&M Gas του, παρέχει ανάπτυξη εναλλακτικών επιλογών για προμήθειες φυσικού αερίου.
 • Και η Αλουμίνιον της Ελλάδος παράγει διάφορα μέταλλα και κύρια αλουμίνιο, το οποίο εξάγει και στο εξωτερικό.
Και παρότι ο Όμιλος είναι βαθιά μέσα στο θέμα της ενέργειας, για την Αλουμίνιον της Ελλάδος έκανε προσφυγή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατάφερε να ακυρώσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία είχε κριθεί ως κρατική ενίσχυση η τιμολόγηση ρεύματος από τη ΔΕΗ προς την ΑτΕ κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2007 – Μαρτίου 2008. Την σχετική προσφυγή είχε κάνει η ΔΕΗ. Τώρα ο ‘πατριώτης’ ζητάει να του επιστραφεί το ποσό των €17,4 εκ. αλλά και οι τόκοι, σύνολο €21,3 εκ., και να υπολογιστεί ανάλογα στις οικονομικές καταστάσεις και τα αποτελέσματα του Ομίλου.

Δεν μπορώ παρά να ξανακάνω τον περίεργο συνειρμό: Αλουμίνιο – ψεκασμοί. Ψεκασμοί που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλουμινίου. Μυτηλιναίος – Αλουμίνιο. Χειραγώγηση καιρού – ψεκασμοί – κλιματική αλλαγή – Αλουμίνιο. Αλουμίνιο – Χορηγός για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη.

Μπορώ να συνεχίζω μέχρι αύριο… Αλλά όλο μαζί, τελικά καταλήγει στην Ατζέντα 21 και τις περίεργες μπίζνες της!


Πηγήhttp://nea.allnewz.gr/?p=12515

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2015 | 11:40 pm


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ “ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ” ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΣΗvarou


Η προκλητική στάση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ απειλεί να καταστρέψει την Ευρώπη, αναφέρει νέα ανάλυση των New York Times, η οποία επισημαίνει ότι ο έλληνας υπουργός ταιριάζει στην ελληνική τραγωδία.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει, αναφέρει η αρθρογράφος Suzy Hansen.
“Δεν πρόκειται να ταπεινώσω τον εαυτό μου και δεν πρόκειται να εκτεθώ σε κίνδυνο από την άποψη των αρχών και από την άποψη της λογικής μου”, είχε πει στις αρχές Μαΐου.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είχε μόλις
επιστρέψει στην Αθήνα από μια περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στη διάρκεια της οποίας ο ίδιος προειδοποίησε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι αντιμετωπίζουν μια συνολική κρίση.

Αν δεν δανείζουν χρήματα σε προβληματικές χώρα σύντομα, η Ελλάδα θα μπορούσε να καταλήξει σε αναγκαστική φυγή από την ευρωζώνη.

Και όμως η Ελλάδα δεν έχει αποδεχθεί πολλούς από τους όρους που ζητούσαν οι δανειστές ως αντάλλαγμα.
Ακουγόταν θυμωμένος.
“Θα είμαι καταδικασμένος αν θα δεχθώ άλλη μια δέσμη οικονομικών πολιτικών που διαιωνίζουν την ίδια την κρίση.
“Προτιμώ να παραιτηθώ, είπε, αντί να προωθήσω τον ελληνικό λαό βαθύτερα στην οικονομική απόγνωση”..

Δεν είναι καλό για την Ευρώπη, και αυτό δεν είναι καλό και για την Ελλάδα, είχε πει.
Ο Βαρουφάκης είναι υπουργός Οικονομικών για τέσσερις μόνο μήνες, αλλά η ιστορία για το πώς η Ελλάδα έχει προκαλέσει αναταραχή στην Ευρώπη, είναι αποτέλεσμα πρακτικών και πολιτικών πολλών ετών.

Από όταν η Ελλάδα προσχώρησε στη νομισματική ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2001, η μικρή αυτή χώρα των 10.000.000 κατοίκων πλημμυρίστηκε από χρήματα.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, οι Έλληνες ηγέτες μιας αρτηριοσκληρωτικής και διεφθαρμένης οικονομίας, δανείστηκαν δισεκατομμύρια από αλόγιστες ευρωπαϊκές τράπεζες και στη συνέχεια είπαν ψέματα στην ΕΕ σχετικά με συσσωρευμένα χρέη της χώρας.

Όταν η οικονομική κρίση ξέσπασε στην Ελλάδα το 2009 και το 2010, η χώρα είχε κατ ‘εκτίμηση 430 δισ. δολάρια σε χρέος, ένα συγκλονιστικό ποσοστό που έθετε σε κίνδυνο την οικονομική υγεία της ίδιας της χώρας αλλά και των γειτόνων τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμφώνησαν να διασώσουν την υπό βύθιση οικονομία.

Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση υποσχέθηκε στην τρόικα ότι θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες με την περικοπή των συντάξεων και των μισθών, και θα αυξήσει τους φόρους.
Όμως οι περικοπές των δημοσίων δαπανών οδήγησαν σε μια ανθρωπιστική κρίση.
Σχεδόν το 25% του πληθυσμού της χώρας είναι άνεργοι.

Το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά ένα τέταρτο, ενώ οι αυτοκτονίες και οι άστεγοι έχουν αυξηθεί.
Μετά από διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις μετά την κρίση, τα δύο κυρίαρχα πολιτικά κόμματα – ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία – απέτυχαν να μεταρρυθμίσουν την ελληνική οικονομία ή να προστατεύσουν την κοινωνία.

Τον Ιανουάριο, περισσότερο από το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ, μια συλλογή από τα μεγαλύτερα αριστερά κόμματα της χώρας, ο οποίος δεσμεύτηκε να βάλει τέλος στη λιτότητα.

Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαν ένα είδος δημοκρατικής επανάστασης.
Νίκη του, όμως, απειλείται από μια δυσοίωνη εξέλιξη για την ευρωζώνη: Η άνοδος της «ριζοσπαστικής» αριστεράς στην περιοχή φόβισε τους συντηρητικούς και κεντρώους Ευρωπαίους ηγέτες, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν την οργή του εκλογικού τους σώματος λόγω της μείωσης του βιοτικού επιπέδου.

Και ενώ τα περισσότερα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού του, Αλέξη Τσίπρα, θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σχεδόν το ένα τρίτο του κόμματος φαίνεται διατεθειμένο να εγκαταλείψει το ευρώ για να αποφύγει την περισσότερη λιτότητα.
Είναι ένα αποτέλεσμα πιο πιθανό από ποτέ, και οι συνέπειές του είναι τρομακτικές και άγνωστες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε ένα σχέδιο στα σκαριά από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά η νομισματική ένωση, η ευρωζώνη, έχει ζωή μόλις 16 ετών.

Δεν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί αν μια χώρα επρόκειτο να την εγκαταλείψει.
Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καταστροφή, ειδικά για την ίδια την Ελλάδα, η οποία θα πρέπει να επιστρέψει στο παλιό της νόμισμα, μια δραχμή με πολύ μειωμένη αξία.

Οι τράπεζες θα μπορούσε να κλείσουν, οι επιχειρήσεις να καταρρεύσουν, το πετρέλαιο και άλλα είδη προϊόντων να είναι αδύνατον να εισαχθούν.

Η αβεβαιότητα και μόνο Θα τρομάξει τις ξένες επενδύσεις.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, εν τω μεταξύ, οι αγορές θα παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις κάθε φορά που άσχημα νέα έρχονται από την Ελλάδα.
Ακόμη και αν η ευρωζώνη, ως σύνολο, είναι τώρα έτοιμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως πιστεύουν ορισμένοι εμπειρογνώμονες, δεν θα αποφύγει την ανάγκη να απορροφήσει τις ζημίες.

Η συμβολική και ηθική αποτυχία μιας ένωσης μπορεί να εντείνει τις εθνοτικές συγκρούσεις ενώ οι επιπτώσεις στην ευημερία για όλους τους ευρωπαίους πολίτες θα είναι ανυπολόγιστες.

Αν το “Grexit” περάσει, θα μπορούσε η Ισπανία να είναι η επόμενη χώρα που θα φύγει; Θα μπορούσε η Ιταλία;

Χωρίς τον Παρθενώνα, χωρίς το La Sagrada Familia, χωρίς το Κολοσσαίο, τι θα είναι μια ευρωπαϊκή «ένωση»;

Οι ανησυχίες αυτές θόλωσαν το θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, και από τον Φεβρουάριο το κόμμα αντιμετωπίζει το πρόβλημα να πετύχει μια νέα συμφωνία με την Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε στους ψηφοφόρους του μια σειρά από φαινομενικά αδύνατες παροχές, που ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τις πολιτικές πραγματικότητες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η λιτότητα θα τελειώσει, η επόμενη δόση του δεύτερου πακέτου διάσωσης δεν θα εκταμιευτεί.
Πάνω απ ‘όλα, η αξιοπρέπεια θα πρέπει να αποκατασταθεί, έλεγαν τα στελέχη του.
Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι θα παραμείνει στο ευρώ.
Μερικοί αναλυτές αστιεύτηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ελπίζει κατ ‘ουσίαν ότι το 1 συν 2 θα μπορούσε να ισούται με 4.

Για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό το φαινομενικά αδύνατο αποτέλεσμα, ο Τσίπρας αποφάσισε να αποστείλει τον εριστικό οικονομολόγο που ονομάζεται Γιάννης Βαρουφάκης.

Ήταν μια εντυπωσιακή επιλογή.

Ο Βαρουφάκης δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε τραπεζίτης με κατάρτιση.
Υπήρξε ένας από τους πιο ηχηρούς επικριτές της ελληνικής κυβέρνησης και του πακέτου διάσωσης.

Φανταστείτε αν ο Πρόεδρος Barack Obama, αντί να πάρει τον Timothy Geithner για υπουργό Οικονομικών του εν μέσω της οικονομικής κρίσης, να διόριζε έναν προοδευτικό ακαδημαϊκό οικονομολόγο, όπως ο Paul Krugman ή π Joseph Stiglitz, μόνο και μόνο επειδή θα ήταν πιο νευρικός και πιο αστείος.

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της πολιτική θητείας του, ο Βαρουφάκης βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαπραγμάτευσης που θα μπορούσε να καθορίσει το μέλλον ολόκληρης της ηπείρου.
Καμία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και το αυταρχικό κέντρο της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Την ίδια ώρα, ο Βαρουφάκης προσπαθεί να κρατήσει τις αρχές του.

Όμως τα ιδανικά αυτά κινδυνεύουν να φέρουν στην Ελλάδα περισσότερες δυσκολίες, αλλά ο Βαρουφάκης έχει χτίσει την ακαδημαϊκή καριέρα του σε μια συγκεκριμένη οικονομική και ηθική διαχείριση της κρίσης, καταλήγει η αρθρογράφος.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είπε ότι είναι τρομοκρατημένος με τη δημοσιονομική ασφυξία που επιβάλλουν οι εταίροι

Τρομοκρατημένος με τη δημοσιονομική ασφυξία που επιβάλλουν οι εταίροι είπε πως είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να καταλήξει σε μια συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας μέχρι τις αρχές Ιουνίου.
Την ίδια ώρα, όμως, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ΔΝΤ δεν θα θέλει την εμπλοκή του μετά τον Ιούνιο.

Μεταξύ άλλων, όμως, προσερχόμενος στον ΕΒΕΑ ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στην αποκάλυψη των New York Times ότι κατέγραφε τις συνομιλίες στη συνάντηση Eurogroup στη Ρίγα.
«Ο σεβασμός της εμπιστευτικότητας με τους εταίρους είναι υποδειγματικός», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Με τη δήλωση αυτή φαίνεται ότι ο υπουργός παραδέχεται, εμμέσως, ότι ηχογραφούσε τις συνομιλίες στο Eurogroup. Ωστόσο, δείχνει ότι δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε «off the record» ότι κατέγραφε τις συνομιλίες στο Eurogroup, αλλά όπως τονίζουν οι NYT δε μπορεί να τις δημοσιοποιήσει για λόγους εμπιστευτικότητας.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2015 | 11:33 pm


Η συμφωνία έρχεται 5 ή 8/6 αλλά προσοχή «η Γερμανία φαίνεται να σχεδιάζει πιστωτικό γεγονός για να εξοντώσει τον ΣΥΡΙΖΑ»


 Και το θέατρο, καλά κρατεί... οι θεατές (ελληικός λαός), πληρως αποχαυνωμένοι και χωρις κριτική σκέψη, αδυνατούν να αντιληφθούν τι παιζεται μπροστά στα ματια τους...

Πόπη Σουφλή

Το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς όρους δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.
 
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όσο πλησιάζουμε στην ημιτελή συμφωνία που θα υπάρξει μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ κορυφώνονται οι απειλές, οι μπλόφες, κορυφώνεται η αγωνία και εξαντλούν τα περιθώρια σκληρότητας οι εμπλεκόμενες πλευρές στον βωμό του τελικού στόχου.
 

Πολλοί υποστήριξαν ότι
η δήλωση Schaeuble του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την χρεοκοπία της Ελλάδος ήταν ένα από τα τελευταία τροχιοδεικτικά απειλών προς την Ελλάδα για να συμφωνήσει και να υπαναχωρήσει αποδεχόμενη όλες τις μεταρρυθμίσεις.
 

Συμφωνία θα υπάρξει και θα είναι συμφωνία δύο σταδίων η ημιτελής συμφωνία θα επιτευχθεί μεταξύ 5 με 8 Ιουνίου και η τελική συμφωνία θα καθυστερήσει καθώς θα απαιτηθούν πολλές εβδομάδες.
Στην ημιτελή συμφωνία η Ελλάδα υποχρεωτικά θα εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις για να πάρει χρηματοδότηση ώστε να αποπληρώσει 1,5 δισεκ. στο ΔΝΤ και 7 δισεκ. στην ΕΚΤ στο διάστημα Ιουλίου και Αυγούστου του 2015.


Συμφωνία θα υπάρξει η Ελλάδα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει την ολοκλήρωση της κωλοτούμπας, έχει εγκλωβιστεί δεν έχει εναλλακτικό σενάριο πέραν της συμφωνίας.
Όμως ορισμένες πηγές και ειδικά οι Αμερικανοί που παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις ανησυχούν ότι η Γερμανία στηριζόμενη σε ορισμένες παραμέτρους έχει φέρει στο τραπέζι το πιστωτικό γεγονός ώστε να αποδεκατίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Η Γερμανία στηρίζεται :
 

1)Στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ που έχει ρίξει 60 ομόλογα σε αρνητικές αποδόσεις
 

2)Στο γεγονός ότι ανακάμπτει η ευρωπαϊκή οικονομία ειδικά οι χώρες που είχαν πληγεί από την κρίση.
 

3)Στην μεγάλη πτώση του Podemos στην Ισπανία απόρροια κυρίως των δραματικών ελληνικών εξελίξεων αλλά και όλων των κινημάτων – αμφισβητιών στην Ευρώπη
 

4)Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει χάσει κάθε διαπραγματευτική ισχύ
 

Οι παράμετροι αυτοί έχουν φέρει στο προσκήνιο ένα σχέδιο το οποίο είναι σίγουρα καταστροφικό για την Ελλάδα και ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση το σχέδιο αυτό «η Γερμανία θα τηρήσει μέχρι τέλους την σκληρότατη γραμμή της και θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί σε πιστωτικό γεγονός δηλαδή σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία εντός ευρώ.


Σύμφωνα με τους Γερμανούς θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το σοκ του πιστωτικού γεγονότος που θα οδηγήσει και σε capital controls στις τράπεζες, θα πανικοβληθεί και θα συρθεί γονυπετής να υπογράψει μια συμφωνία δραματικά χειρότερη από αυτή που εξετάζεται αυτή την περίοδο.


Στόχος της κίνησης αυτής είναι να υπάρξει πιστωτικό γεγονός που θα σοκάρει την ελληνική κοινωνία.


Στόχος είναι να βάλουν την ελληνική κοινωνία να εναντιωθεί στην κυβέρνηση η οποία τυγχάνει ακόμη ισχυρής λαϊκής αποδοχής.


Η Γερμανία θέλει να προκαλέσει λαϊκή οργή κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να υπάρξει πιστωτικό γεγονός.


Εν συνεχεία η Γερμανία έχει εκτιμήσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανικοβλημένη θα συρθεί σε συμφωνία μια συμφωνία που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα ξεκινήσει η ραγδαία αποδυνάμωση η ραγδαία πολιτική φθορά.


Σε επόμενο στάδιο η Γερμανία θα ήθελε ακόμη και αλλαγή κυβέρνησης, θα ήθελε να έρθουν στην εξουσία δυνάμεις που είναι καθαρά μνημονιακές».


Το σχέδιο αυτό που αποτελεί βασική ανησυχία των αμερικανών εκμυστηρεύθηκε κορυφαίος αμερικανός παράγοντας και αποδεικνύει ότι αν το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί η Γερμανία δεν θέλει μόνο να επιβάλλει μια μνημονιακή πολιτική αλλά θέλει να εξοντώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.


Μέσα στις επόμενες 6-12 ημέρες θα αποκαλυφθεί αν το σχέδιο αυτό των Γερμανών μπορεί να υλοποιηθεί.


Αν υπάρξει συμφωνία το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ θα καθυστερήσει, θα έρθει μέσω της εφαρμογής μνημονιακών μέτρων.
Αν δεν υπάρξει συμφωνία όμως θα είναι 100% βέβαιο ότι αν υπάρξει στάση πληρωμών στόχος θα είναι η πολιτική εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να σταλεί ένα καθαρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι η Γερμανία κινεί τα νήματα.

Προειδοποίηση

Το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικούς όρους δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.

 

Το σχέδιο εξόντωσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει σχεδιαστεί από την Γερμανία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολλές επιλογές.
Υπάρχει η κακή λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ και η χείριστη λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως παγιδευτεί.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2015 | 11:16 pm


Δήλωση σοκ από Βαρουφάκη: Δεν θέλει να φορολογήσει την ελίτ!Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν άκουσα τη συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη χτες βράδυ στον Ενικό. Ο λόγος; Μου προκαλεί αηδία! 

Όμως πριν πέσω γα ύπνο  -λες και μια αόρατη δύναμη με έσπρωξε να το κάνω- άνοιξα μόνο 5 λεπτά την τηλεόραση και άκουσα μόνο αυτό που ίσως έπρεπε να ακούσω


Ο Χατζηνικολάου τον ρωτούσε για τη φορολόγηση των πλουσίων
«Σε πειράζει να τα πάρω από τους
“έχοντες”»; ρώτησε ο Βαρουφάκης τον Χατζηνικολάου
«Μαζί σου», απαντάει εκείνος, «μαζί σου»! Τον ρωτάει όμως μετά: «Για τις 500 οικογένειες»;
Να η απάντηση:

Συζητείται εντός της κυβέρνησης, λέει, αλλά ο ίδιος έχει αντιρρήσεις. Θέλει να τα πάρει από τους “έχοντες” κάποιο υψηλό εισόδημα, αλλά όχι από το ταβάνι των εχόντων. Αφού ξεπουπούλιασαν μεσαία και χαμηλά και ανύπαρκτα εισοδήματα, τώρα απλά θέλουν αίμα από το εισόδημα των 50.000 – 150.000 ευρώ. Καμία αντίρρηση, αλλά αυτοί δεν είναι το πρόβλημα -το ουσιαστικό πρόβλημα.

Το πρόβλημα ήταν κι εξακολουθεί να παραμένει οι 500 οικογένειες, όχι μόνο γιατί φοροδιαφεύγουν, αλλά γιατί κυβερνούν την Ελλάδα. Είναι οι οικογένειες της απόλυτης διαπλοκής που αποφασίζουν πότε θα μπούμε στα μνημόνια, τι εργασιακά θα έχουμε, πότε θα πάρουμε σύνταξη, αν υπάρχει κλιματική αλλαγή -ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΏ!!! θα ακολουθήσει ξεχωριστό άρθρο γι’ αυτό!- αν θα φάμε μεταλλαγμένα ή όχι, τι αυτοκίνητα θα κυκλοφορήσουμε, ποιοι κλάδοι θα καταργηθούν, κι ακόμα -ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΏ!!!- μπαίνουν και στο κρεββάτι μας και μετρούν πόσα παιδιά θα κάνουμε ή όχι!

Γιατί οι 500 αυτοί Ελληνάρες, εκτός από τους νόμους που φτιάχνουν και ρυθμίζουν τις φοροαπαλλαγές τους κλπ φτιάχνουν και τους υπόλοιπους νόμους που αποφασίζουν για όλους εμάς, όσο κι αν ακούγεται περίεργο (για κάποιους, ευτυχώς όχι)

Γιατί οι 500 αυτοί Ελληνάρες, είναι μέρος τους διεθνούς κλαμπ που ονομάζεται Παγκόσμια Ελίτ και αποφασίζουν συντονισμένα για τα κοινά τους γκλομπαλιστικά συμφέροντα

Γιατί οι 500 αυτοί Ελληνάρες, είναι επίσης από τις πιο πλούσιες ελίτ της Ευρώπης μιας χώρα που είναι η φτωχότερη της

Και δεν θέλει να τους αγγίξει αυτούς ο αριστερός Βαρουφάκης που έχει παντρευτεί κόρη ολιγάρχη, δεν θέλει να αγγίξει ομίλους κι εφοπλιστάδες και βιομηχάνους και οφσορατζήδες, μονάχα κανένα γκόλντεν μπόι ή κανένα μικρό επιχειρηματία, άντε κανένα μεγαλογιατρό, δικηγόρο, δημοσιογράφο, άντε και κανένα μέντιουμ!

Μη μου την ελίτ τάραττε βρε! Και η κυβέρνηση, που τον επέλεξε συνειδητά και όχι τυχαία, 5 μήνες τώρα, στραγγίζει ταμεία και αποθεματικά, αφήνει τις καταθέσεις να διαρρέουν και κάνει τάχα διαπραγματεύσεις.

Και θέλουν να βάλουν το ψευτοδίλημμα στον λαό, για το αν θα έχουμε γ’ μνημόνιο με ‘αριστερό’ λατινοαμερικάνικο πρόσωπο ή θα βγούμε σε εθνικό νόμισμα παράλληλο ή μη, όπου οι 500 Ελληνάρες, αλλά και οι άλλοι των 150.000 ευρώ θα γίνουν ΑΚΌΜΑ ΠΙΟ ζάπλουτοι εν μια νυκτί!!! 

Πέντε μήνες και μόνο ένα ψίχουλο του Μπόμπολα είδαμε για στάχτη στα μάτια!

Θέλουν να βάλουν και τον Ελληνικό λαό να αποφασίσει αν επιθυμεί μέτρα ή grexit, δηλαδή να αποφασίσει αν θέλει το σκατό από το στόμα ή το αγγούρι από τον κώλο! Να δώσει τη συγκατάθεση του και να τον δέσουν για τον αιώνα τον άπαντα στο στράγγισμα με την υπογραφή του!

Γιατί η… άλλη λύση, η τρίτη λύση που συνέχεια με ρωτούν ΠΟΙΆ είναι, είναι αυτή που λύνει τα προβλήματα, αλλά κόβει την εξουσία της ελίτ που κυβερνάει χρόνια τώρα τούτον εδώ τον τόπο.
Να γιατί ο λαός πρέπει να πει ΌΧΙ στη διενέργεια δημοψηφίσματος που ΑΠΟΚΛΕΊΕΙ ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ ΛΎΣΗ!

Βαρουφάκη, σε ρώτησα πολλές φορές από δω μέσα, ποιος είσαι και τι δουλειά κάνεις. Να λοιπόν η απάντηση: Αλήτης και τσιράκι της ντόπιας και ξένης ελίτ!

Την αφύπνιση μου μέσα… σε άκουσα για 1 λεπτό χτες -το πιο ουσιαστικό- και συγχύστηκα! Φτου!

Πηγή http://nea.allnewz.gr/?p=12487

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2015 | 11:09 pm


ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ…(βιντεο)


Κινέζικο λιμάνι, ο Πειραιάς...
Πόσοι γνωρίζουν πως η καρδιά τους Σιωνισμού, κτυπάει στον κινέζικο... δράκο;;;;

Πόπη Σουφλή


This October The World Will Change

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ..

Αυτό τον Οκτώβριο αναμένεται η αρχή του τέλους για το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα του κόσμου. Δύο φορές κάθε δεκαετία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεδριάζει για να συζητήσει τα Σχέδια για τα Ειδικά Δικαιώματα (SDR) των νομισμάτων του. 

Σήμερα η φαρέτρα του αποτελείται από το δολάριο, το γεν Ιαπωνίας, τη Λίρα Αγγλίας και το ευρώ… 

Και αν η Κίνα, που έχει τον τρόπο της, μέσα σε λίγους μήνες από τώρα, μπορούμε κάλλιστα να δούμε και
το δικό της γουάν να παίρνει τη θέση του ανάμεσα στα μεγαλύτερα νομίσματα του κόσμου.

This October The World Will Change1

Οι Αμερικάνοι, που απειλούνται, έχουν ξεκινήσει ήδη την προπαγάνδα περί μη ετοιμότητας της Κίνας γι’ αυτή την εξέλιξη, ωστόσο αναμένεται για μια ακόμα φορά η πραγματικότητα να τους διαψεύσει. Ο ισχυρός άνδρας της Κίνας, Hu Jintao, αναφέρει ήδη ότι το δολάριο είναι ένα προϊόν του παρελθόντος. 

Η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού στον κόσμο και παράλληλα τον μεγαλύτερο εισαγωγέα.

Η Κίνα … σε όλους τους τομείς … προετοιμάζεται για κάτι μεγάλο στην αγορά συναλλάγματος. Και μια λεπτομέρεια που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι Κινέζοι, ισχυροί σύμμαχοι των Ρώσων, έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια και για την Ελλάδα. (Η Ελλάδα, Ο «Στρατηγικός ΟΛΠ», η Ρωσία και η Συμμαχία Κίνας-Γερμανίας)
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2015 | 10:40 pm


Σαν αρχαία τραγωδία!
Η Ελλάδα ποτέ δεν απελευθερώθηκε!
Ιδρύθηκε από τους τοκογλύφους,
για να αποτελέσει το απόλυτο "πειραματόζωο"
της εποχής των εθνικών κρατών.
...Το "μέτρο" των αντοχών όλων των κρατών.
...Το "κλειδί" όλων των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
...Από τη σημερινή θυσία της περιμένουν να σωθούν οι ΗΠΑ.
Στις περιπτώσεις βιασμών η βασική τεχνική υπεράσπισης των βιαστών είναι πολύ συγκεκριμένη: Όταν δεν μπορείς να αμφισβητήσεις τη λογική των στοιχείων, τα οποία αποδεικνύουν έναν αναμφισβήτητο βιασμό, πηγαίνεις και αμφισβητείς την ηθική τού θύματος ...Πηγαίνεις στο "ναι μεν, αλλά" ...Πηγαίνεις στη λογική τής συνυπευθυνότητας ...Ναι μεν υπήρξε θύμα βιασμού, αλλά έφταιγε κι αυτό ...Ναι μεν βιάστηκε, αλλά τα "ήθελε" κι αυτή. Αν κατορθώσεις και "θεμελιώσεις" έστω και ένα "ψήγμα" δικαίου στον θύτη, έχεις κερδίσει στην ουσία τη "δίκη", εφόσον αντιστρέφονται οι όροι τής ίδιας της δίκης. Το αντικείμενο της δίκης παύει να είναι η κτηνωδία τού θύτη, η οποία είναι δεδομένη, αμετάβλητη και ακέραιη, και αντικείμενο γίνεται η ηθική τού θύματος ...Η ηθική του θύματος, η οποία δεν είναι δεδομένη, δεν είναι αμετάβλητη και το ποσοστό της είναι "μαχητό".

Αυτό είναι το ζητούμενο. Από μια υπόθεση κτηνωδίας τού θύτη, ο οποίος δεν σεβάστηκε μια ανθρώπινη ύπαρξη και τη βίασε, πηγαίνεις σε μια υπόθεση σύγκρουσης μεταξύ δύο μερών, έστω και όχι ισοδύναμων. Το διακύβευμα της δίκης παύει να είναι το "πόσο" τής τιμωρίας τού κτήνους, αλλά του "πόσο" τα "ήθελε" η "ανήθικη". Από εκεί και πέρα αρχίζει ο εξευτελισμός τού θύματος και χάνεται ο έλεγχος. Από εκεί και πέρα πατάς "γκάζι" όσο αντέχει η τσέπη τού θύτη και βέβαια όσο αντέχει η ανηθικότητα του δικηγόρου υπεράσπισης. Από τη στιγμή λοιπόν που αποφασίζεται ότι τα "ήθελε" και η ίδια, μένει στην πραγματικότητα να δούμε το πόσο αυτή τα "ήθελε". Μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί ότι όχι απλά δεν είναι θύμα, αλλά είναι η κύρια και αποκλειστική υπεύθυνη του βιασμού ...Ο μοναδικός υπεύθυνος ...Μια "αμαρτωλή", σκέτη "σατανάς".
Στις σκοτεινές ιστορικές περιόδους αυτού του κόσμου τα περισσότερα θύματα βιασμών από ισχυρούς σπάνια - αν όχι ποτέ - κατήγγειλαν τους βιασμούς τους. Γιατί; ...Γιατί όχι μόνον δεν υπήρχε περίπτωση να βρουν το δίκιο τους, αλλά κινδύνευαν να εξευτελιστούν δημοσίως και να στιγματιστούν δια παντώς. Κινδύνευαν, γιατί οι ισχυροί, εξασφαλίζοντας πάντα έμπειρους υπερασπιστές και γνωρίζοντας τη λογική των μαζών - οι οποίες πολλές φορές υποβοηθούταν με χαρτζιλίκια - , μπορούσαν να εξευτελίσουν στην κυριολεξία το θύμα ...Να το εμφανίσουν σαν ένα αδίστακτο ανθρωποειδές, που χρησιμοποιούσε την ομορφιά του, το κορμί του και τη σεξουαλικότητά του, για να αποκομίσει κέρδος ...Ένα "κτήνος", το οποίο το εμφάνιζαν σαν ένα άπληστο όν και το οποίο μπροστά στο κέρδος δεν δίσταζε να βάλει σε "πειρασμό" τους "νοικοκύρηδες", απειλώντας την οικογενειακή τους "γαλήνη".
Ο προτεσταντικός κόσμος έχει δώσει απείρου κάλλους τέτοιες "ανατροπές". Μπορεί Παρθενώνες να μην έστησε ποτέ, αλλά "έστησε" άπειρες σκευωρίες. Τη Δημοκρατία δεν την "εφεύρε", αλλά εφεύρε το "λιντσάρισμα". Ποιος ξέρει πόσες φουκαριάρες κατέληξαν από πραγματικά θύματα βιασμών σε κάποια "πυρά" σαν "μάγισσες" με την "επιστημονική" γνωμάτευση του όχλου ..."Μάγισσες", οι οποίες είχαν βάλει σαν στόχο την "αρετή" και την "ηθική" ακεραιότητα των προυχόντων τής κοινωνίας. Με έναν καλό "δικηγόρο", λίγο "ηθικό" βλέμμα - απ' αυτά που διαθέτουν άφθονα οι Προτεστάντες - και μερικούς "κλακαδόρους", οι οποίοι "κατευθύνουν" το κοινό στις κρίσιμες φάσεις τής ακροαματικής διαδικασίας και όλα μπορούν να ανατραπούν ...Ένας "θλιμμένος" οικογενειάρχης, ο οποίος ένιωσε "αδύναμος" όταν είδε τον "πειρασμό" και τον "σατανά" και έκανε το λάθος ...Το ανθρώπινο λάθος. Γι' αυτόν θα αποφασίσει ένα κοινό, το οποίο μπορεί να χάσει τη δουλειά του, αν αυτός ο "οικογενειάρχης" πάει φυλακή και καταστραφεί ...Ένα κοινό, το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να "εγκληματήσει", αναπαράγοντας ό,τι συμφέρει το αφεντικό που πληρώνει και το οποίο σίγουρα δεν θα "ξεχάσει" μια τόσο μεγάλη "εξυπηρέτηση".
Από την άλλη πλευρά το θύμα-"πειρασμός" ...Σίγουρα πειρασμός, γιατί πιο πολλές πιθανότητες υπάρχει να βιαστεί μια όμορφη γυναίκα παρά η "κουτσή", η μέτρια και η άσχημη της γειτονιάς. Όταν αποφασίζει κάποιος να παρανομήσει, το κάνει με το μέγιστο κέρδος και αυτό, όσο κι αν φαίνεται ρατσιστικό, δεν είναι τέτοιο. Συνήθως αυτή, η οποία θα βιαστεί, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει ...Ό,τι καλύτερο σε όλους τους τομείς ...Αυτή, η οποία έχει μια προσωπικότητα, η οποία "έλκει" τη προσοχή των ανδρών ...Αυτή, η οποία απειλεί παγιωμένα συμφέροντα και γυναικείες "ιεραρχίες" στη γειτονιά ...Αυτή, η οποία "ταράζει" τις γυναίκες τής γειτονιάς, γιατί βλέπουν τα "αρσενικά" τους σε κάθε εμφάνισή της να χάνουν ανεξέλεγκτα τα "σάλια" τους ...Αυτή, η οποία "ταράζει" τους άνδρες τής γειτονιάς, γιατί έχει απορρίψει όλων τις "κρούσεις", είτε άμεσες είτε έμμεσες. Έχουν δηλαδή όλοι τούς λόγους τους να πάρουν το μέρος τού βιαστή, ακόμα κι αν γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι το δίκιο ...Οι γυναίκες, για να "ξεφορτωθούν" ένα διαρκές πρόβλημα που τις αγχώνει και οι άνδρες, για να "τιμωρήσουν" τον "πειρασμό", ο οποίος δεν ενέδωσε στις ορέξεις τους, ακόμα κι όταν οι ίδιοι πήραν τη μεγάλη απόφαση να "αμαρτήσουν".
Από τη στιγμή που δεν μπορούν να την έχουν οι ίδιοι, να μην την έχει κανένας ...τουλάχιστον να μην βασανίζονται από τη ζήλια, τον φθόνο και τον ανεκπλήρωτο πόθο. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καλύτερη άμυνα απέναντι στον πειρασμό είναι η απόλυτη εξάλειψή του. Όλοι, δηλαδή, θέλουν να "τιμωρηθεί" το θύμα ...Να τιμωρηθεί μέχρις ολοκληρωτικής "εξαλείψεως" ...Να τιμωρηθεί, όχι επειδή έκανε κάτι, αλλά επειδή είναι αυτό που είναι ...Να τιμωρηθεί, γιατί "τόλμησε" και είναι διαφορετικό ...Να τιμωρηθεί, γιατί δεν περιορίσθηκε στον μέσο όρο ...Να τιμωρηθεί, γιατί είναι όμορφο ή έξυπνο παραπάνω απ' όσο αντέχει η κοινωνία, χωρίς να προκαλείται ή να προσβάλλεται ...Να τιμωρηθεί, γιατί δεν πήρε σε χαζομάρα την περίσσια ομορφιά, ώστε να πιάσει τον μέσο όρο ...Να τιμωρηθεί, γιατί δεν πήρε σε ασχήμια την περίσσια εξυπνάδα, ώστε και πάλι να πιάσει τον "σωτήριο" μέσο όρο. Όλοι βλέπουν τον θύτη σαν "ευκαιρία", που τους "διευκολύνει" στις επιδιώξεις τους ...Μια "ευκαιρία", η οποία θα πάρει πάνω της την "αμαρτία", που θα τους "ανακουφίζει" στην καθημερινότητά τους ...Που θα τους απαλλάξει από το "βάρος" μιας ενοχλητικής παρουσίας, η οποία τους προβληματίζει και μπορεί να τους προσβάλει και μόνον που υπάρχει.
Σε αυτά τα χαμηλά ένστικτα των ουραγών τής ανθρώπινης κοινωνίας έχουν μια εξειδίκευση οι Προτεστάντες. Έχοντας υπάρξει και οι ίδιοι ως οι παρίες τής χριστιανικής κοινωνίας, γνωρίζουν πώς να χειρίζονται τέτοιου είδους ένστικτα ...Μία "σπίθα" δικαίου να εξασφαλίσουν, και την κάνουν "πυρκαγιά". Πολύ τους "φτουράει" να δείχνουν με το "δάκτυλο" στους φτωχούς κάποιους προκλητικούς "ενόχους", οι οποίοι πρέπει να "καούν". Πολύ τους "φτουράει" να εκφράζουν τα "δίκια" των όχλων τού ταπεινού μέσου όρου, οι οποίοι "διψάνε" για αίμα και πόνο ...Τα "δίκια" των ασημαντοτήτων, που περιμένουν να δουν κάποιον "ξεχωριστό" να "καίγεται" στην "πυρά", θεωρώντας τους εαυτούς τους "ευλογημένους" με τη "θεάρεστη" και "ηθική" ασημαντότητά τους ...Τα "δίκια" των αγραμμάτων, οι οποίοι θεωρούν "επίτευγμα" της ζωής τους να έχουν λάβει μέρος στη "λήψη" - έστω και δια βοής - μιας τέτοιας απόφασης ...Τα "μεγαλεία" των ανύπαρκτων, οι οποίοι θεωρούν σαν τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής τους την παρουσία τους σε ένα τέτοιο "ιστορικό" γεγονός.
Το άδικο σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι τόσο απειλητικό για την κοινωνική λειτουργία, όπως οι πλειοψηφίες των όχλων την αντιλαμβάνονται. Δεν είναι ένα άδικο, το οποίο "ενθαρρύνει" την ανομία ή την αναρχία, όπως είναι για παράδειγμα η ατιμωρησία ενός δολοφόνου, ενός κλέφτη ή ενός απατεώνα. Σε αυτές τις συμβατικές περιπτώσεις επιθυμείς την παραδειγματική τιμωρία τού εγκληματία, γιατί απλούστατα το έγκλημά του μπορεί να απειλήσει και εσένα τον ίδιο.
Στην περίπτωση ενός βιασμού - όλων των τύπων - τα όρια των καταστάσεων δεν είναι τόσο ευδιάκριτα ...Ιδιαίτερα όταν το θύμα είναι ένα πρόσωπο, το οποίο ακόμα και άθελά του "προκαλεί" την κοινωνία ...Όταν είναι ένα πρόσωπο, το οποίο ξεφεύγει πολύ από τον μέσο όρο και το οποίο πολλοί το φθονούν και το ζηλεύουν για κάποια χαρακτηριστικά του. Ο "βιασμός" σε αυτήν την περίπτωση δεν αφορά αυτούς, οι οποίοι "θωρακίζονται" μέσα σ' αυτό που λέμε "μέσο" όρο. Δεν θα βρεθούν όλοι αυτοί τού "μέσου" όρου στη θέση ούτε της κινηματογραφικής Μαλένα ούτε του Γαλιλαίου, ώστε να νιώσουν ότι απειλούνται από την μη απονομή δικαιοσύνης. Δεν τους αφορά αυτή η δικαιοσύνη.
Ο βιασμός σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να εκληφθεί από τον όχλο ότι λειτουργεί "τιμωρητικά" για κάποιον, ο οποίος ήταν "διαβολικά" ξεχωριστός και "προκαλούσε" με την παρουσία του την κοινωνία. Ως εκ τούτου αυτός ο όχλος τείνει να κατανοεί περισσότερο το "δίκιο" τού θύτη και όχι του θύματος. Κατανοεί το δίκιο αυτού, ο οποίος είναι πιο κοντά στα δικά του "μέτρα" και όχι το δίκιο κάποιου, του οποίου τα "μέτρα" είναι πολύ "υψηλά" και δεν τον αφορούν. Ο βιασμός σε μια τέτοια περίπτωση εκλαμβάνεται σαν "άμυνα" του αδύνατου μπροστά σε κάτι "διαβολικό", στο οποίο δεν μπορούσε ν' αντισταθεί. Ο άνθρωπος τού "μέσου" όρου, δηλαδή, φοβάται μήπως, εξαιτίας τής αδυναμίας του, βρεθεί στη θέση τού βιαστή και όχι στη θέση του βιασθέντως. Τα πάντα, δηλαδή, λειτουργούν ανάποδα σε σχέση με το κοινό έγκλημα.
Ως εκ τούτου ο βιασμός είναι δυνατόν να εκληφθεί από μερίδα της κοινωνίας σαν η "άνωθεν" επιβεβλημένη τιμωρία γι' αυτόν που τον υπέστη και έχει "διδακτικό" νόημα για όλους όσους θα θελήσουν στο μέλλον να προβάλουν τα ταλέντα τους, με αποτέλεσμα να "ανησυχούν" και να "ταράζουν" την κοινωνία. Κάποιοι σε μια τέτοια περίπτωση θα αρχίσουν να "κρύβουν" τις ιδέες τους και κάποιες άλλες τα γόνατα ή τους ώμους τους. Σε αυτήν την περίπτωση ο βιαστής γίνεται σχεδόν "τιμωρός", ο οποίος εκτελεί ένα "ανώτερο" θέλημα, προκειμένου να απαλλάξει ολόκληρη την κοινωνία από ένα "πρόβλημα". Είναι σχεδόν συμπαθής για κάποιους ανθρώπους, άσχετα αν αυτό δεν θα το δηλώσουν ποτέ ...Άλλωστε οι βιαστές τα "κακά" κορίτσια - που τα "θέλουν" - βιάζουν και όχι τα "καλά", που είναι και "σεμνά".


Η Παγκόσμια "Δίκη" τής Ελλάδας.


Γιατί αναφερόμαστε σε αυτού του είδους τα παραδείγματα σε ένα καθαρά πολιτικό κείμενο; ...Για να έχει ο αναγνώστης ένα "μοτίβο" ολοκληρωμένης στρατηγικής σε θέματα συμπεριφορών, ώστε να μπορεί να τις "ερμηνεύει" όταν αυτές εκδηλώνονται, όπως κι αν αυτές κάθε φορά "καλύπτονται" ...Να μπορεί να καταλαβαίνει αυτά που ακούει και τα οποία ποτέ δεν περιγράφουν την αλήθεια ...Να γνωρίζει πώς είναι δομημένη η επιχειρηματολογία των εγκληματιών ...Να γνωρίζει πώς δομείται και πού στοχεύει μια τέτοιου είδους συμπεριφορά. Αν, δηλαδή, έχει γνώση μιας κατάστασης, όπου υπάρχουν ρόλοι με συγκεκριμένες συμπεριφορές, δεν υπάρχει περίπτωση να "μπερδευτεί" ό,τι κι αν ακούσει. Τα κράτη, εξαιτίας των ανθρώπων που τα κυβερνούν και των λαών που εκφράζουν, συμπεριφέρονται στις μεταξύ τους σχέσεις σαν άνθρωποι. Γνωρίζοντας τις ανθρώπινες συμπεριφορές, μπορείς να αναλύσεις λειτουργίες, οι οποίες ονομάζονται πολιτικές και εκ πρώτης όψεως είναι ακατανόητες.
Σήμερα, για παράδειγμα, η Ελλάδα ζει μια ανάλογη κατάσταση. Είναι μια "γυναίκα", η οποία, επειδή "διαφέρει", πληρώνει τη "διαφορετικότητά" της. Βολεύει αυτούς, οι οποίοι την εκμεταλλεύονται, να τη "χτυπάνε" στη "διαφορετικότητά" της και να εξασφαλίζουν εύκολα τη "συμμαχία" των τρίτων. Καθημερινά "δικάζεται" και καταδικάζεται ...Αδίκως. Μια Ελλάδα, η οποία αποδεικνύεται ότι "βιάστηκε" ως κράτος και παρ' όλα αυτά δεν μπορεί να βρει το δίκιο της. Γιατί; ...Γιατί οι βιαστές της εκμεταλλεύονται τα χαρακτηριστικά τού θύματος και τα χαρακτηριστικά τού παγκόσμιου "ακροατηρίου" και παίζουν παιχνίδια εις βάρος της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιδράσει με τον ιδανικό τρόπο, γιατί δεν έχει πραγματική "εικόνα" τής κατάστασης, η οποία εξελίσσεται εις βάρος της. Δεν έχει αυτό, το οποίο είπαμε πιο πάνω ...ένα "μοτίβο", για να μπορέσει να ερμηνεύσει τις συμπεριφορές τού περίγυρού της ...Δεν έχει ένα "μοτίβο", για να μπορεί με τη συμπεριφορά της να "προλάβει" μεθοδεύσεις που θέλουν τον χρόνο τους και απαιτούν μια συγκεκριμένη σειρά για τη δρομολόγησή τους.
Το αποτέλεσμα αυτής της άγνοιας είναι τρομερό. Η Ελλάδα δικάζεται από τους ίδιους τους βιαστές της και οι ίδιοι είναι εκείνοι, οι οποίοι έχουν αναλάβει αυθαίρετα τη θέση τού παγκόσμιου κατηγόρου της. Αυτοί έχουν αναλάβει να πείσουν το παγκόσμιο κοινό ότι της "άξιζε" της Ελλάδας αυτό που "έπαθε", γιατί ήταν "ανήθικη" και "τεμπέλα". Ναι μεν αυτοί την βίασαν, αλλά κι αυτήν το "άξιζε". Γι' αυτόν τον λόγο, ακόμα κι όταν μιλάνε για λανθασμένες οικονομικές "συνταγές", οι οποίες την οδηγούν στον "θάνατο", δεν αλλάζουν ποτέ την επωδό, που είναι μία και μοναδική ...Ήταν "τεμπέλα", ήταν "διεφθαρμένη" και κατά συνέπεια - για Προτεστάντες μιλάμε - το "άξιζε" αυτό που έπαθε ...Ένα είδος "θείας τιμωρίας", δοσμένο από τους πιστούς "τιμωρούς" τού Θεού. Γιατί "θεία" τιμωρία για ένα χαρακτηριστικό, το οποίο αφορά πολλούς στον κόσμο; Τεμπέληδες και διεφθαρμένοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όλοι οι λαοί εξίσου. Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να ανέβει στην "πυρά" γι' αυτό το χαρακτηριστικό της; ...Γιατί απλούστατα είναι η Ελλάδα ...Όλοι "δικαιολογούνται" να ζουν ως τεμπέληδες, αλλά ΟΧΙ η Ελλάδα.
Η Ελλάδα είναι πολύ προικισμένη από τον Θεό, ώστε να της δικαιολογήσουν ανθρώπινες αδυναμίες και μια εύκολη μοίρα ...Έχει πάρει πάρα πολλά, για να αφεθεί να "λιάζεται" ανέμελη σε μια από τις πιο ζηλευτές γωνιές τού Πλανήτη. Καί "τυχερός" καί "λουφατζής" δεν θα το άντεχαν πολλοί. Θέλουν να τη βάλουν να "πληρώσει" την "ιδιαιτερότητά" της. Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι "καταφρονημένοι" αυτού του κόσμου. Μιλάμε για έναν εφιάλτη, όπου το θύμα βρίσκεται στο απόλυτο έλεος των βασανιστών του ...Στο έλεος ανθρώπων, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνω των νόμων και του δικαίου ...Αυτούς, που περιγράψαμε πιο πάνω ...Τους "τσομπάνηδες" των ασήμαντων και των ανύπαρκτων ...Τους Προτεστάντες, που τους "φτουράει" να δείχνουν "μάγους" και "αμαρτωλούς", κρύβοντας τις δικές τους πομπές πίσω από ψευδοηθικές "κορώνες". Οι τεχνικές και οι συμπεριφορές δεν αλλάζουν. Ζούμε στην "εποχή" τής Προτεσταντικής Κυριαρχίας ...Στην εποχή όπου αυτοί είναι οι ισχυροί, που κάνουν ό,τι θέλουν και απαιτούν να "αρπάζουν" τη νομιμότητα, ακόμα κι όταν αυτή δεν τους ανήκει.
Γι' αυτόν τον λόγο βλέπουμε αμερικανικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν τις γερμανικές λογικές των βιαστών. Ομόδοξοι συνέταιροι είναι και ως εκ τούτου αλληλοϋπερασπίζονται ...Ειδικά όταν τα εγκλήματα του ενός εξυπηρετούν τα κοινά τους συμφέροντα. Περί αυτού πρόκειται. Καθημερινά γίνεται πλέον όλο και πιο φανερό ότι η Ελλάδα δεν είναι όπως την παρουσίαζαν οι Προτεστάντες τις πρώτες ημέρες εκδήλωσης της οικονομικής κρίσης. Οι Έλληνες δεν τα "έφαγαν" από τους υπολοίπους. Τα δάνεια, που τους έδωσαν, δεν τα πήραν οι ίδιοι, για να τα καταναλώσουν εις υγείαν των κορόιδων δανειστών ...Δεν τα είδαν καν αυτά τα χρήματα. Τα δάνεια δεν ήταν για να τους "σώσουν", αλλά για να τους "χαντακώσουν", εφόσον τους "χρέωναν" χρήματα, τα οποία προορίζονταν για να σώσουν τις μεγάλες προτεσταντικές τράπεζες, οι οποίες ήταν αυτές που κυρίως δάνειζαν στην Ελλάδα τής διαφθοράς. Τα δάνεια, που τους έδωσαν, είναι αυτά, τα οποία δίνουν οι οικονομικοί "δολοφόνοι", προκειμένου να αρπάξουν τις πατρίδες των λαών. Ο ελληνικός λαός σε όλα αυτά δεν είχε συμμετοχή και βεβαίως κανένα κέρδος.
Και τι έγινε που αποκαλύπτονται όλα αυτά; ...Τίποτε απολύτως. Γιατί; ...Γιατί το δίκιο δεν ενδιαφέρει κανέναν. Όλους τους ενδιαφέρει το "θέαμα" ...Τους ενδιαφέρει το "δράμα" που περνάει ο τραγικός ήρωας μπροστά τους και τους κάνει να αισθάνονται για πρώτη φορά στη ζωή τους "προνομιούχοι", που δεν υποφέρουν τα ανάλογα. Τους ενδιαφέρει το "θρίλερ" που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους και τους κάνει να αισθάνονται ότι ζούνε ιστορικές στιγμές. Ως εκ τούτου, το ανηλεές "σφυροκόπημα" της Ελλάδας συνεχίζεται ...Ναι μεν, αλλά. Ο κόσμος θέλει να δει διάσημο "αίμα" και αυτό το ξέρουν οι Προτεστάντες. Το δίκιο δεν ενδιαφέρει κανέναν. Όλους τους ενδιαφέρει να δουν "βασανισμό". Όλους τους ενδιαφέρει να κερδίσουν σε διασημότητα, εξαιτίας τού διάσημου θύματος.
Βγαίνουν διεφθαρμένα σκουπίδια τύπου Σόιμπλε, Νταϊζελμπλουμ ή Γιούγκερ και "μαλώνουν" δημοσίως την Ελλάδα και τα μάτια τους είναι πλημμυρισμένα από μια πρωτοφανή ηδονή. Δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό, το οποίο μάθαινες στα παιδικά σου χρόνια να βλέπεις με δέος και να λατρεύεις ως το ιδανικό, να το εξευτελίζεις και να το διατάζεις, νιώθοντας "σούπερ"-πετυχημένος. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό ...Η Ελλάδα, εξαιτίας αυτών την ηλιθιοτήτων, δεν τυγχάνει καμίας συμπαράστασης και λεηλατείται χωρίς καμία αντίσταση. Χιλιάδες αυτοκτονίες και μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, η οποία αρχίζει καθημερινά και θυμίζει συνέπειες πολέμου.


Γιατί οι λαοί, ενώ ενδιαφέρονται για τα πάντα
που αφορούν την Ελλάδα, την αφήνουν αβοήθητη;


Η Ελλάδα αποτελεί αναμφισβήτητα ένα παγκόσμιο "σύμβολο" για την ανθρωπότητα. Όμως, παρ' όλα αυτά αφήνεται αβοήθητη να κακοποιείται από τους λαούς... Από όλους τους λαούς, οι οποίοι έχουν δει καλό από τον ελληνισμό και τα επιτεύγματά του. Τι συμβαίνει άραγε; Είναι αυτό μια εκδήλωση αχαριστίας από την πλευρά των λαών και των απλών ανθρώπων; ...Όχι βέβαια ...Δεν είναι θέμα αχαριστίας ...Είναι ένα φυσικό φαινόμενο ...Ερμηνεύσιμη ανθρώπινη συμπεριφορά είναι ...Η Ελλάδα σήμερα "πληρώνει" τη διασημότητά της ...Πληρώνει την ομορφιά τής ιστορίας της ...Πληρώνει τους προγόνους της ...Πληρώνει το κόστος τού Celebrity, που ακόμα και το δράμα του ενδιαφέρει τους πάντες ...Πληρώνει ένα κόστος, το οποίο δεν θα το πλήρωναν ποτέ κράτη όπως η Ολλανδία, η Εσθονία, η Λιθουανία κλπ..
Αυτό δεν το λέμε εμείς, επειδή είμαστε Έλληνες. Αρκεί μια μικρή περιήγηση στο ίντερνετ και θα το καταλάβει κάποιος. Διαβάζουμε στο ίντερνετ για έναν γνωστό σχολιαστή-δημοσιολόγο Jean d’Eau, ο οποίος στην ιστοσελίδα Henrymakow.com μάς αποκαλύπτει μια συζήτηση που είχε με ένα "υψηλόβαθμο μέλος τής Εβραϊκής Μασονίας στη Βουδαπέστη" και η οποία είχε σχέση μ' αυτά που αφορούν την Ελλάδα. Στην ερώτηση του δημοσιολόγου ΓΙΑΤΙ επιλέχθηκε η Ελλάδα να "χτυπιέται" με αυτόν τον άσχημο τρόπο, ο Εβραίος Μασόνος είναι απόλυτα σαφής ..."Η Ελλάδα επιλέχθηκε, επειδή συμβολίζει την Ευρώπη (κανείς στην Ευρώπη δεν νοιάζεται για χώρες όπως η Ουγγαρία ή η Εσθονία) και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να καταστραφεί, γιατί ήταν εξαιρετικά ευάλωτη καί οικονομικά καί κοινωνικά".
Είναι "βολική" δηλαδή η Ελλάδα και γι' αυτό έχει επιλεγεί να χτυπηθεί. Είναι "βολική", γιατί είναι "ιδιαίτερη" περίπτωση ...Είναι μια celebrity ανάμεσα στα κράτη και όλοι ενδιαφέρονται να δουν την κακοποίηση ενός διάσημου. Αυτή λοιπόν η διάσημη για την προσφορά της στην ανθρωπότητα Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση, όπου έχει ανάγκη τη συμπαράσταση της ανθρωπότητας, είναι μόνη της. Κανένας δεν δείχνει τη θέληση να μπει "μπροστά", για να την προστατεύσει. Αυτό δεν είναι παράξενο ...Έχει την εξήγησή του ...Είναι άλλη μια "τάση" τού ανθρώπινου είδους ..."Διψάει" ο άνθρωπος για νέα και ειδήσεις, που αφορούν τους διάσημους και τους όμορφους αυτού του κόσμου.
Όμως, αυτό, το οποίο κάνει πραγματικά "άρρωστη" αυτήν την "τάση" του, είναι ότι "διψάει" κυρίως να μάθει κάτι "κακό" γι' αυτούς, τους οποίους θεωρεί ότι "γεννήθηκαν" ευνοημένοι ...Να μάθει κάτι "κακό" γι' αυτούς, που θεωρεί πως όλα στη ζωή τους πηγαίνουν καλά και χωρίς κόπο. Ίσως να το θεωρεί σαν ένα λογικό αντιστάθμισμα, το οποίο διατηρεί την "ισορροπία" τού κόσμου μας. Ίσως να το θεωρεί σαν μια άτυπη αποκατάσταση της δικαιοσύνης γι' αυτούς, που όλα τους πηγαίνουν καλά ...Αυτή είναι μια "άρρωστη" συνήθεια του ανθρώπου, που δεν αλλάζει ποτέ μέσα στο χρόνο ...Μια συνήθεια, που μας αφορά όλους μας ...Λατρεύουμε και μισούμε ταυτόχρονα τα είδωλά μας. Νιώθουμε μια άρρωστη ηδονή, όταν αυτά "καταρρέουν" ή απλά δοκιμάζονται. Γιατί; ...Γιατί αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε κι εμείς "τυχεροί".
Νιώθουμε μια ευχαρίστηση όταν για παράδειγμα ένας διάσημος γόης - και άρα αξιοζήλευτος για τους κοινούς άντρες και άπιαστο όνειρο για τις κοινές γυναίκες - , όπως ο Ροκ Χάτσον, αποκαλύπτεται πως ήταν μια κοινή "αδερφή", που όλη του τη ζωή την έζησε κρυπτόμενος και εκβιαζόμενος. Νιώθουμε μια περίεργη ευχαρίστηση όταν ένας "σούπερ" πετυχημένος άνθρωπος, όπως ο Στιβ Τζομπ, "χτυπιέται" από μια μεγάλη αρρώστια, μετατρέποντας την υγεία τού κοινού ανθρώπου σε "σούπερ" κεφάλαιο, το οποίο κάποιοι δεν κατέχουν, όσα χρήματα κι αν διαθέτουν. Είμαστε έτοιμοι ακόμα και να ειρωνευτούμε τον σούπερ Σουμάχερ τού σχεδόν ρομποτικού προγραμματισμού, ο οποίος έδειξε την απερισκεψία του να κάνει σκι στα "απάτητα", τη στιγμή που ο κοινός άνθρωπος είχε τη "σωφροσύνη" να μην κουνηθεί από τον ασφαλή καναπέ του.
Δισεκατομμύρια άνθρωποι έβλεπαν με μανία τα ρεπορτάζ που αφορούσαν τον θάνατο της Νταϊάνα. Τρέχουμε να πάρουμε τις εφημερίδες, όταν γίνεται ένα δυστύχημα που αφορά κάποιον πλούσιο, διάσημο ή όμορφο ...Να γίνουμε μάρτυρες σε αυτήν την περίεργη απόδοση δικαιοσύνης γι' αυτούς, οι οποίοι πήραν πολλά στη ζωή και ως εκ τούτου έπρεπε να πληρώσουν και ακριβά.
Αν αυτά αφορούν τους κοινούς ανθρώπους, οι οποίοι απλά ξεχώρισαν, αντιλαμβανόμαστε ότι η "αρρώστια" αυτή γίνεται "παροξυσμός" όταν έχουμε να κάνουμε με πραγματικά "Ανώτερα" ...Όταν αυτά αφορούν τα Θεία και η "αρρώστια" μπορεί να γίνει εύκολα "ύβρις" ή "βλασφημία". Αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει μ' αυτούς οι οποίοι διεκδικούν τα απόλυτα και θέλουμε να δοκιμάζονται επίσης και από τα απόλυτα εμπόδια. Θεωρούμε σίγουρο ότι κάποιοι, ακόμα και από τους πιο μεγάλους οπαδούς τού Χριστού, θα ήθελαν να Τον συλλάβουν οι Ρωμαίοι ...Θα ήθελαν να Τον δουν να ανεβαίνει στον σταυρό. Γιατί; ...Για να δουν τι θα συμβεί ...Για να δουν ποιο είναι ο "μέταλλό" Του ...Αν είναι Θεός, να το αποδείξει και να μην αφεθεί να γεράσει εν ειρήνη, αφήνοντας τους πάντες - και για πάντα - στην αμφιβολία. Ο "εκλεκτός" πρέπει να βασανιστεί, για να βάλει ο κοινός τη λατρεία.
Η διάσημη Ελλάδα - η οποία στο επίπεδο των λαών πάντα "κυνηγούσε" τα απόλυτα - δυστυχώς, έχει μπει στα ανθρωποκτόνα "γρανάζια" αυτής της λογικής. Δοκιμάζεται στα όρια και όλοι μαζεύονται για το θέαμα και όχι για να την προστατεύσουν. Αυτήν τη στιγμή βαδίζει τον δύσκολο "Γολγοθά" της και κανείς δεν δείχνει να θέλει να την προστατεύσει ...Ακόμα κι αυτοί, οι οποίοι την γνωρίζουν αιώνες και την αγαπούν και τη σέβονται. Λαοί, όπως οι Σέρβοι, οι Ιταλοί, οι Τούρκοι, οι οποίοι έζησαν δεκάδες αιώνες δίπλα στους Έλληνες και τους γνωρίζουν, δεν αντιδρούν. Δεν παίρνουν θέση υπέρ τους.
Δεν είδαμε διαδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας στο Βελιγράδι, όπως έκαναν οι Έλληνες στον πόλεμο της Σερβίας. Διαδηλώσεις όχι τόσο για το οικονομικό θέμα, όσο για την προσπάθεια απαξίωσης και "δαιμονοποίησης" του ελληνικού λαού. Δεν είδαμε διαδηλώσεις στη Ρώμη ή την Κωνσταντινούπολη για τον ίδιο λόγο από κέντρα, τα οποία επί αιώνες πρέσβευαν τον ελληνισμό παγκοσμίως. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως όλοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται ...Ενδιαφέρονται !!, απλά είναι άνθρωποι ...Νιώθουν τον πόνο της, αλλά περιμένουν ...Περιμένουν να δουν κι αυτοί ...Περιμένουν να δουν αν θα επιβεβαιωθεί αυτό, το οποίο γνώριζαν από πάντα ...Αν θα βρει τη δύναμη - η διάσημη για τη δύναμή της Ελλάδα - ν' αντιδράσει ...Αν μέχρι την τελευταία στιγμή δώσει τη μάχη τής ζωής της ...Αν "σκοτεινιάσει" ο ουρανός από τον θυμό της, όπως σκοτεινιάζει πάντα ο Ουρανός, όταν οι Θεοί ανεβαίνουν στον σταυρό τους.
Όταν δεν σου συμπαραστέκονται οι "κοντινοί", οι οποίοι σε γνωρίζουν και σε σέβονται, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις από τους πιο "μακρινούς". Οι Προτεστάντες αυτό το γνωρίζουν και το εκμεταλλεύονται. Η Ελλάδα πληρώνει την ιδιαιτερότητά της, η οποία την κάνει ξεχωριστή και προκλητική για την αμόρφωτη κοινωνική "στάθμη" των χριστιανικών κοινωνιών ...Για την κοινωνική εκείνη μερίδα, η οποία αποτελεί τους αναγνώστες των διαφόρων Bild. Η Ελλάδα είναι το "τέκνο" τού πιο διάσημου πολιτισμού, που γέννησε ποτέ ο κόσμος πριν τον χριστιανισμό. Έχει επιλεγεί γι' αυτά τα χαρακτηριστικά της. Εδώ και αιώνες είναι το "ταμπού" τού χριστιανισμού ...Ένα "ταμπού", το οποίο πρέπει να τυγχάνει ειδικής αντιμετώπισης, γιατί μπορεί να ανατρέψει τα "ήθη" των χριστιανικών κοινωνιών και να αναβιώσει άλλες εποχές.
Η Ελλάδα γι' αυτούς ήταν πάντα "ύποπτη" ...Ήταν και εξακολουθεί να είναι η περίπου "αμαρτωλή" γυνή των αρχαίων χρόνων ...Η κοινωνία τού Καλιγούλα και των οργίων ...Η "ακόλαστη", που, ακόμα και στη φτώχεια της με λίγο "ούζο" μπορεί να σε "μεθύσει" και να σε παρασύρει στην "ακολασία" ...Η "αμαρτωλή", που, είτε την θαυμάζεις είτε την μισείς, το βέβαιο είναι ότι δεν σε αφήνει αδιάφορο ...Η "αμαρτωλή", που όλοι έχουν τους λόγους τους να πάρουν μια "πέτρα" για να συμμετάσχουν στον λιθοβολισμό της...
...Όλοι έχουν λόγους να το κάνουν αυτό, έστω κι αν είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Η Ελλάδα "κολάζει" τον χριστιανικό κόσμο. Βάζει σε "πειρασμό" τα "αρσενικά" των χριστιανών ...Παραμένει μέσα στους αιώνες η "αμαρτωλή", η οποία "θαμπώνει" την "ομορφιά" των δικών τους "θηλυκών" ...Απλά πράγματα ...Τους αρχαίους Έλληνες ζηλεύουν, μιμούνται και φθονούν "εξ απαλών ονύχων" όλοι οι φιλόδοξοι άνδρες τού χριστιανισμού και όχι τους Καρλομάγνους, τους Ναπολέοντες, τους Λουδοβίκους ή τους Ροβιεσπιέρους ...Η αρχαία Ελλάδα είναι αυτή, η οποία "θαμπώνει" με την ομορφιά της και τα επιτεύγματα της Δύσης ...Η Ελλάδα έχει το "χρυσάφι", το οποίο μετατρέπει σε fo bijoux την "Αναγέννηση", την "εκπολιτιστική" αποικιοκρατία ή τη βιομηχανική επανάσταση.
Εδώ προκύπτει κι ένα άλλο θέμα. Εξηγήσαμε τον λόγο που φέρονται οι βιαστές της με τον τρόπο που φέρονται. Η Ελλάδα, όμως, γιατί δεν αντιδρά; Γιατί έχει αυτήν την παθητική στάση; Γιατί περιμένει από άλλους να τη "σώσουν"; ...Γιατί απλούστατα έχει αναπτύξει μια συμπεριφορά πολύ γνωστή στους ψυχολόγους αυτού του κόσμου: ...Τη συμπεριφορά των γόνων των διασήμων ...Τη συμπεριφορά των παιδιών, τα οποία ζουν στη "σκιά" των διάσημων γονιών τους ...Μια συμπεριφορά, η οποία συνήθως είναι παθητική και στα όρια αυτοκαταστροφική ...Μια συμπεριφορά, η οποία χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και την εξάρτηση σε έξωθεν κολακείες ...Τη συμπεριφορά, η οποία αναζητά την επιβεβαίωση των ξένων ...Τη συμπεριφορά της ενοχής, που, προκειμένου να διατηρήσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, ανέχεται τα πάντα ...Ακόμα και τη λεηλασία. Γιατί; ...Γιατί φοβάται γι' αυτά που θα πουν οι ξένοι ...Γιατί φοβάται μήπως "αμαυρώσει" τη φήμη των προγόνων της ...Γιατί φοβάται μήπως η αμφισβήτηση οδηγήσει σε απώλεια του "κεφαλαίου" της. Γι' αυτόν τον λόγο δεν τους αρχίζει όλους στις "κλωτσιές", για να τους στείλει στο διάολο.
Όσο κι αν αυτό που θα πούμε φαντάζει παράξενο, είναι η αλήθεια: Τη σύγχρονη Ελλάδα την έχουν "καταστρέψει" άθελά τους οι αρχαίοι Έλληνες. Είναι πολύ μεγάλο "βάρος" η κληρονομιά τους, για να την "αντέξει" ένας μικρός πληθυσμιακά λαός. Οι αρχαίοι Έλληνες υπήρξαν ό,τι πιο τρομερό έχει γεννήσει το ανθρώπινο είδος. Δεν υπάρχει λαός στον κόσμο, που να μπορεί να αντέξει το "φορτίο" τους, χωρίς να κινδυνεύσει με "θάνατο". Για όσο διάστημα ο ελληνισμός ήταν "απλωμένος" μέσα σε αυτοκρατορίες, "άντεχε" το φορτίο των αρχαίων Ελλήνων, γιατί "απλωνόταν" και λειτουργούσε σαν "φλοτέρ", το οποίο επέπλεε πάνω σε διαφορετικούς λαούς και ξένες κοινωνίες. Οι ξένοι αναγνώριζαν την αξία των Ελλήνων και οι Έλληνες μοχθούσαν να τους επιβεβαιώσουν και τις περισσότερες φορές το κατάφερναν.
Εύκολο ήταν αυτό, από τη στιγμή που οι κοινότητες των Ελλήνων έκαναν τους "κύκλους" τους με διαφορετικές συχνότητες ...Κοινότητες, οι οποίες πάντα "κινούνταν" - μέσα στις κοινωνίες όπου φιλοξενούνταν - από το αστικό επίπεδο και πάνω ...Από το επίπεδο του μορφωμένου και "πάνω". Όταν θα παρήκμαζε η μία κοινότητα, θα ήκμαζε η άλλη και πάντα θα διατηρούνταν το ελληνικό όνομα "ψηλά". Όμως, από τη στιγμή που ο ελληνισμός συρρικνώθηκε και περιορίστηκε σε ένα εθνικό κράτος, ήταν θέμα χρόνου να "κλονιστεί". Ήταν πολύ μεγάλη η "κληρονομιά" τής παγκόσμιας "ακτινοβολίας", για να την αντέξει ένας μικρός λαός, ο οποίος έπρεπε να στελεχώσει ένα μικρό κράτος σε όλα του τα επίπεδα ...Από το επίπεδο του εργάτη και του αγρότη μέχρι αυτό του αστού και του κεφαλαιοκράτη. Από τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία "προσγειώθηκε" και μπήκε "δίπλα" στις υπόλοιπες κοινωνίες, για να τις ανταγωνιστεί στα ίδια πεδία και με το μειονέκτημα του μεγέθους, ήταν θέμα χρόνου η δυσλειτουργία. Δεν μπορούσε να διατηρεί τα χαρακτηριστικά υπεροχής υπό αυτές τις συνθήκες.
Δεν μπορεί ένα κράτος των δέκα εκατομμυρίων να φέρει αυτό το τεράστιο "βάρος", χωρίς να κινδυνεύει να "σπάσει". Δεν μπορεί τη δύναμη του παγκόσμιου ελληνισμού να τη φέρει ένα μικρό κράτος, χωρίς να έχει πρόβλημα. Σε έναν κόσμο, όπου τεράστιοι λαοί ανταγωνίζονται μεταξύ τους με όλα τα μέσα, δεν μπορεί ένας τόσο μικρός λαός να ξεφύγει από τη "σκιά" των προγόνων του. Ακόμα κι αν είχε τις δυνατότητες, δεν θα αφηνόταν. Θα τον "μάτωναν" οι ισχυροί, ακόμα κι αν το σκεφτόταν να "ξεχωρίσει". Αυτό, δηλαδή, το οποίο βλέπουμε να συμβαίνει τους τελευταίους αιώνες τής "απελευθέρωσης" ήταν απολύτως αναμενόμενο. Αναγκαστικά αυτός ο λαός θα αλλάξει χαρακτηριστικά και θα περιοριστεί στην προγονολατρεία, εγκαταλείποντας κάθε προσπάθεια να λειτουργήσει φυσιολογικά ...Θα αρκείται στις κολακείες των ξένων για το ένδοξο παρελθόν του ...Θα γίνει δειλός, προκειμένου να μην χάσει τα λίγα που του αναγνωρίζουν οι "κηδεμόνες" του.
Αυτό γίνεται απολύτως κατανοητό με ένα περίπου ομοειδές παράδειγμα. Ο παγκόσμιος Σιωνισμός σήμερα, που κυριαρχεί στον Πλανήτη, το καταφέρνει, γιατί έχει τεράστια αστική διασπορά σε όλα τα ισχυρά κράτη. Βάζει το "μυαλό" και δανείζεται τους "μυς" των ισχυρών λαών, για να παραμένει ισχυρός και ακμαίος, ώστε να μπορεί να ασκεί πολιτική δύναμης ...Δύναμης παγκοσμίου βεληνεκούς, παρ' όλο που οι Εβραίοι ως μέγεθος είναι περίπου ίσοι με τους Έλληνες. Τι θα γίνει όμως αν ως δια μαγείας οι εβραïκές κοινότητες "ξηλωθούν" και οι πάντες περιοριστούν στο κράτος τού Ισραήλ; ...Αν όλοι αυτοί, οι οποίοι σήμερα παριστάνουν τα μεγαλοστελέχη των διεθνών τραπεζών, των διεθνών ΜΜΕ ή των πολυεθνικών επιστρέψουν στο Ισραήλ και γίνουν εργάτες ή αγρότες για να επιβιώσουν;
Αυτό, δηλαδή, το οποίο έπαθε ο ελληνισμός στα χρόνια τής Μικρασιατικής Καταστροφής, των Βαλκανικών Πολέμων και της εκδίωξης των Ελλήνων τής Αιγύπτου. Μέσα σε λίγα χρόνια ο Σιωνισμός, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, θα γίνει "μουσειακό" είδος. Μέσα σε λίγα χρόνια οι Εβραίοι και το Ισραήλ θα περιοριστούν στις δυνατότητες που θα έχουν σχέση μόνον με το μέγεθός τους και τίποτε άλλο. Θα γίνουν ένας κοινός λαός με ένα κοινό κράτος και ελάχιστες δυνατότητες να επηρεάσουν τον περίγυρό τους ...πόσο μάλλον την παγκόσμια κοινωνία. Αυτό έπαθε ο ελληνισμός με τα διαρκή "ξηλώματά" του, που όλα - όπως θα δούμε - φέρουν συγκεκριμένες "υπογραφές" στη δρομολόγησή τους.


Το "πλαίσιο" της "σύγκρουσης"
και η αποδόμηση των ρόλων.


Αφορμή γι' αυτό το κείμενο ήταν η δημοσίευση ενός άρθρου στην Wall Street Journal ...Ενός άρθρου τού Στέφεν Φίλντερ, το οποίο αναφέρεται στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία ...Ένα άρθρο σε ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης, το οποίο είχε ως στόχο να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για τα όσα αφορούν την Ελλάδα ...Όσα αφορούν την Ελλάδα και τη σύγκρουσή της με τους δανειστές και κυρίως με τη Γερμανία. Εκ των δεδομένων μια "ενημέρωση", η οποία δεν μπορεί να είναι αντικειμενική, εφόσον δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών. Εντελώς "συμπτωματικά", οι όποιοι αυτόκλητοι υπερασπιστές τής γερμανικής θηριωδίας εμφανίζονται, ανήκουν - επίσης "συμπτωματικά" - στο ίδιο θρησκευτικό δόγμα και βέβαια στο ίδιο μπλοκ συμφερόντων. "Αμερόληπτοι" δήθεν κριτές, που, επειδή δεν τους αφορούν οι διενέξεις, έχουν "αντικειμενική" ματιά.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Τα γερμανικά συμφέροντα είναι διαφορετικά από τα αμερικανικά; Τα συμφέροντα της Γερμανίας τού Σόιμπλε έχουν σχέση με τα συμφέροντα των τοκογλύφων τής Νέας Υόρκης; Πόσο αντικειμενική "ματιά" μπορεί να εκφράσει η αγγλοσαξονική Wall Street Journal; Πόσο αμερόληπτη μπορεί να είναι μια "εκφραστής" τής πιο σκληρής κερδοσκοπικής "μηχανής" τού Πλανήτη, όπως είναι η Wall Street; Τι άλλο μπορεί να είναι αυτή η εφημερίδα πέρα απ' αυτό που περιγράφει το όνομά της; ...Είναι η εφημερίδα τής Wall Street ...Η εφημερίδα των τοκογλύφων ...Η εφημερίδα αυτών, που, εξαιτίας της πίεσης και του εκβιασμού των Γερμανών, πληρώθηκαν στο ακέραιο τα ομόλογα της Ελλάδας, τα οποία οι ίδιοι χρεοκόπησαν, πετώντας τη "μπάλα" τού προβλήματος στις "πλάτες" των υπολοίπων Ευρωπαίων. Αυτοί έχουν λόγο να κατηγορούν τους Έλληνες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να έρθουν σε σύγκρουση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Θα δούμε πρώτα πώς ενημερώθηκε το παγκόσμιο κοινό και μετά θα ερμηνεύσουμε αυτά τα οποία έχουν γραφεί. Τι μας λέει λοιπόν το "ενημερωτικό" άρθρο τής Wall Street Journal; «Από τη μία πλευρά, οι Γερμανοί βλέπουν τους εαυτούς τους ως δημιουργούς του μεταπολεμικού οικονομικού θαύματος, που βασίστηκε στη σκληρή δουλειά, την αυτοθυσία και την αυτοπεποίθηση και όταν αυτό άρχισε να ξεθωριάζει τη δεκαετία του ΄90, έκαναν σκληρές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες επιβραβεύονται σήμερα. Στον αντίποδα, μέσα από την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους, βλέπουν την Ελλάδα ως τη χώρα που διάλεξε τον αντίθετο δρόμο από αυτούς, μια σπάταλη, υπερχρεωμένη και ανεύθυνη χώρα».
Στη συνέχεια, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες βλέπουν τους εαυτούς τους ως θύματα ξένων επεμβάσεων. Όπως αναφέρει ο Κέβιν Φέδερστοουν, καθηγητής Ελληνικών Σπουδών στο London School of Economics, “υπάρχει μια διαρκής ιστορία ενός αισθήματος θυματοποίησης, από τις απαρχές του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα”».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αυτή η αίσθηση των Ελλήνων ως θυμάτων ξένων επεμβάσεων, στη σημερινή οικονομική κρίση, εκφράζεται με την πεποίθηση ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν προκλήθηκαν από τον υπερβολικό δανεισμό, αλλά από τους όρους του μνημονίου, που επιβλήθηκε, ώστε να αποπληρωθούν πλήρως οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες. Κατά την άποψη τού κ. Φέδερστοουν, “η αφήγηση αυτή χειραγωγείται από την κυβέρνηση του αριστερού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα”».
Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, το οποίο καθημερινά απειλεί ν' αποκαλύψει την προτεσταντική απληστία και δολιότητα, προσπαθεί η συμμορία να κρύψει όσο το δυνατόν τα "ίχνη" της ...Προσπαθεί να προκαλέσει "σύγχυση", ώστε να "τακτοποιήσει" τα πράγματα κατά το συμφέρον των εργοδοτών της. Αυτή η εφημερίδα μεταφέρει στο παγκόσμιο κοινό ένα άψογο τεχνικά κείμενο ...Ένα κείμενο, το οποίο δεν είναι ένα απλό δημοσιογραφικό κείμενο ...Ένα κείμενο ειδικού "στόχου" και "χειρουργικής" ακρίβειας, το οποίο είναι προφανές ότι ανήκει στις "εργασίες" μυστικών υπηρεσιών και "υπογράφεται" από "επιστήμονες" ...Ένα κείμενο στο οποίο είναι επιλεγμένη η κάθε λέξη ...Επιλεγμένη να "στοχεύει" κάπου συγκεκριμένα ...Επιλεγμένη η κάθε μία να στοχεύει σε ξεχωριστό στόχο, ώστε να μην αφήνονται ούτε κενά κι ούτε να δημιουργείται ανώφελη και προκλητική "υπερσυγκέντρωση" σε κάποιο σημείο. "Δημιουργοί θαύματος". "Σκληρή δουλειά". "Αυτοθυσία". "Αυτοπεποίθηση". "Σκληρές μεταρρυθμίσεις" και τέλος "Επιβράβευση". Αυτός είναι ο "δρόμος" ...Ο σωστός δρόμος των "ενάρετων" της θυσίας ...Ο "δρόμος" των Γερμανών. Πάντα όμως, όταν υπάρχει ο σωστός δρόμος, υπάρχει και ο λάθος δρόμος των "αμαρτωλών" ...Ο δρόμος των "σπάταλων" και άρα της "υπερχρέωσης" ...Ο δρόμος τής "ανευθυνότητας" ...Ο δρόμος των Ελλήνων ...Των Ελλήνων, οι οποίοι πρέπει να παραδειγματιστούν και άρα και να διδαχθούν από την γερμανική "επιτυχία" της "ηθικής".
Αυτό, όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε, είναι ένα κείμενο "συνηγόρου" υπεράσπισης ενός βιαστή. Τι μας λέει αυτή η "αγνή" και "αμερόληπτη" εφημερίδα; ...Αυτό, το οποίο κάνει κατ' αρχήν, είναι να θεμελιώσει μια "κατάσταση", η οποία δεν είναι και τόσο "καθαρή". Θεωρεί ότι υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Δεν υπάρχει, δηλαδή, μια μόνιμη θηριωδία τής Γερμανίας απέναντι σε έναν αδύναμο, όπως η Ελλάδα ...Υπάρχει μια σύγκρουση γενικά ...Σύγκρουση "ισότιμων" και άρα σύγκρουση μεταξύ παραγόντων, οι οποίοι έχουν τα δίκια και τα άδικά τους. Αυτό με τι μοιάζει; ...Με μια "εξίσωση". Αυτό, δηλαδή, το οποίο προσπαθεί να πετύχει ο συνήγορος ...Την "ισοπαλία" επιδιώκει. Απέναντι στο καλό υπάρχει και το κακό. Απέναντι στο ηθικό υπάρχει και το ανήθικο. Ο άνθρωπος είναι αδύναμος και άρα μπορεί να του συγχωρεθεί η αδυναμία ...Η αδυναμία και όχι η ανηθικότητα. Αδύναμος είναι ο "νοικοκύρης". Ανήθικη είναι η "πόρνη".
Πώς ξεκινάει ένας "συνήγορος" την αγόρευσή του; ...Με την περιγραφή τού "νοικοκύρη" ...Φτιάχνοντας το "προφίλ" τού νοικοκύρη: Καλός "οικογενειάρχης", γείτονας ή εργοδότης. Σκληρά εργαζόμενος κλπ.. Πάντα έτσι ξεκινάνε οι συνήγοροι. Γιατί; ...Γιατί ξεκινάς με το θετικό πρόσημο, ώστε ο ακροατής να περιμένει κατόπιν να δει το αρνητικό. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να προκαταβάλεις τον ακροατή, ώστε να περιμένει το αρνητικό πρόσημο στο δεύτερο πρόσωπο της υπόθεσης. Προετοιμάζεται για το αρνητικό που θα ακολουθήσει, γιατί αυτό επιβάλει η λογική τής μαθηματικής εξίσωσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα-στόχο το "μηδέν" της συνευθύνης και της συνυπευθυνότητας. Ξεκινάς δηλαδή με τον "καλό" νοικοκύρη και είσαι έτοιμος να ακούσεις στη συνέχεια πόσο πόρνη ήταν αυτή, η οποία τον παρέσυρε. Αν είσαι υπερασπιστής τού θύματος, ξεκινάς αντίθετα. Ξεκινάς να περιγράφεις πόσο καλή ήταν η γυναίκα που βιάστηκε, ώστε το αρνητικό πρόσημο να πάει στο κτήνος που τη βίασε.
Είναι δηλαδή λογικό να ξεκινάει το κείμενο από το δίκιο της Γερμανίας. Πάντα ξεκινάει απ' αυτό, που το "φρέσκο" μυαλό θα αποθηκεύσει πιο γρήγορα και χωρίς ενστάσεις, ώστε να βλέπει εχθρικά το δίκιο του επόμενου. Οι Γερμανοί λοιπόν, σύμφωνα με τον "Καθηγητή", έχουν το δίκιο τους με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ οι Έλληνες είναι "ύποπτοι" - και όχι μόνον - , εφόσον μάλλον διακατέχονται από μια προκατάληψη απέναντι στους ξένους. Υποσκάπτει δηλαδή όχι μόνον την ηθική τους, αλλά και τη δυνατότητά αντίληψής τους. Δεν είναι δηλαδή μόνον ανήθικοι, αλλά μπορεί και να μην καταλαβαίνουν καν τι συμβαίνει ...Να μην είναι θύματα πραγματικού βιασμού, αλλά τρελοί τού κατά φαντασίαν βιασμού ...Να νομίζουν ότι πήγαν να τους βιάσουν, ενώ οι άλλοι απλά άπλωναν το χέρι για να τους "βοηθήσουν" ...Οι νοικοκύρηδες, δηλαδή, και οι "τρελοί".
Το άρθρο στη συνέχεια καταλήγει εκεί όπου ήθελε από την αρχή να καταλήξει ...Στην ισομερή κατανομή των ευθυνών. Βρήκε δηλαδή "δίκιο" στους βιαστές και τους έβαλε "δίπλα" στα θύματά τους ..."Εν μέρει" δίκιο έχουν καί οι δύο εξίσου. Πρέπει καί οι δύο "να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν". Πώς τελειώνει το δημοσίευμα; «Οι λαϊκές αφηγήσεις καί των δύο πλευρών είναι, συνεπώς, στην καλύτερη περίπτωση μόνο εν μέρει αληθινές ή αγνοούν παράγοντες που τις αντισταθμίζουν. Οι αφηγήσεις αυτές εμποδίζουν τη λύση των προβλημάτων, επειδή, όταν γίνονται πιστευτές διακαώς, απαλλάσσουν την κάθε πλευρά από την ανάληψη της ευθύνης που της αναλογεί". Και, για να μην ξεχνιόμαστε, βάζουμε στους "κατώτερους" και κάποιες πονηρές και ωφελιμιστικές σκέψεις. Η βιασμένη, δηλαδή, να εμφανιστεί και λίγο σαν πόρνη. Μπορεί δηλαδή οι Έλληνες να κάθισαν να "βιαστούν" για λόγους κέρδους. Οι Έλληνες «έβλεπαν την Ευρώπη ως φορέα προόδου, μοντερνισμού και καλύτερης διακυβέρνησης, αλλά τώρα αυτή η ιδεαλιστική άποψη έχει αντικατασταθεί από μια ωφελιμιστική (άποψη). Οι Έλληνες δεν αγαπούν πια την Ευρώπη, φοβούνται τι θα συνέβαινε εάν εγκαταλείψουν το ευρώ». Σχεδόν, δηλαδή, "εκμεταλλεύονται" τους Γερμανούς και αναγκαστικά θα υποστούν και τον όποιο βιασμό τους απ' αυτούς.


Η "ανατομία" τού δημοσιεύματος.


Είναι, όμως, έτσι όπως τα λέει ο "καθηγητής"; Είναι αλήθεια ότι η Γερμανία ήταν η "δημιουργός" τού μεταπολεμικού "θαύματος", το οποίο στηρίχτηκε στη σκληρή δουλειά, στην αυτοθυσία και στην αυτοπεποίθηση; ...Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο. Το γερμανικό "θαύμα" θα γινόταν ακόμα κι αν η Γερμανία κατοικούνταν από γαϊδούρια. Καμία ειδική ικανότητα, καμία σκληρή εργασία και καμία αυτοθυσία των Γερμανών δεν αποτελεί εξήγηση για το "θαύμα" της. Σ' ό,τι αφορά την αυτοπεποίθηση είναι προφανές ότι τη βάζει εκ του πονηρού, ώστε να "σκεπάσει" την προκλητική γερμανική αλαζονεία με έναν πιο συμβατό όρο. Η αλήθεια σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Τα "θαύματα" της ανάπτυξης επιτυγχάνονται μέσω των κεφαλαίων τεχνογνωσίας και βεβαίως των επενδύσεων. Η ανάπτυξη της Γερμανίας είναι ίσως ο μεγαλύτερος "μύθος" της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας ...Πιο ψεύτικος κι απ' το τέρας τού Λοχ Νες.
Η ανάπτυξη της Γερμανίας υπήρξε ο ορισμός της έννοιας του αθέμιτου ανταγωνισμού. Να ξεκινήσουμε κατ' αρχήν από την τεχνογνωσία, πάνω στην οποία "θεμελιώθηκε" αυτό το "θαύμα". Η τεχνογνωσία εκείνη ήταν προϊόν, το οποίο αποκτήθηκε από τη Γερμανία με αθέμιτο τρόπο, εφόσον ήταν προϊόν εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Η τεχνογνωσία εταιρειών, όπως η Farben, η οποία αποκτήθηκε από εγκληματικά πειράματα εις βάρος ανθρώπων, αναγνωρίστηκε σαν ιδιοκτησία στους εγκληματίες και δεν αποδόθηκε στην ανθρωπότητα ως ελάχιστη αποζημίωση για το πόνο που της προκάλεσαν οι Ναζί και οι εταιρείες τους. Η τεχνογνωσία εταιρειών όπως η Siemens, η BMW ή η Mercedes, που αναπτύχθηκε με τη βοήθεια σκλάβων, αποδόθηκε στους Ναζί δουλεμπόρους και όχι στους λαούς νικητές τού ναζισμού, μέλη των οποίων ήταν εκείνοι οι σκλάβοι.
Η τεχνογνωσία, δηλαδή, η οποία έπρεπε να μοιραστεί σε ολόκληρη την ανθρωπότητα - εξαιτίας των εγκλημάτων πάνω στα οποία αναπτύχθηκε - , αναγνωρίστηκε σαν ιδιοκτησία στους Γερμανούς. Εταιρείες, οι οποίες έπρεπε να βάλουν "λουκέτο" και να περάσουν στην ιστορία ως παραδείγματα ανθρώπινης θηριωδίας, επιβίωσαν ...και μαζί τους και οι ιδιοκτήτες τους. Εταιρείες καθαρά ναζιστικές και από ιδρύσεώς τους εγκληματικές "ξεπλύθηκαν" από την αμερικανική προπαγάνδα και εμφανίστηκαν σαν "ηθικές" και "ενάρετες". Το αποτέλεσμα ήταν αυτό, το οποίο είδαμε στα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον πόλεμο. Αντί οι Γερμανοί μετά την ήττα τους να περάσουν στις τελευταίες "θέσεις" τής ευρωπαϊκής "σειράς", μπήκαν πάλι "μπροστά". Αντί να καταδικαστούν να βόσκουν αγελάδες κοντά στον Ρήνο, αφέθηκαν να ξαναστήσουν τη βιομηχανία τους ...Τη βιομηχανία εκείνη, η οποία λίγες ημέρες πριν ήταν το μεγαλύτερο ανθρώπινο κολαστήριο στην ανθρώπινη ιστορία ...Την βιομηχανία εκείνη, που η ίδια είχε δημιουργήσει τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης σαν "πάρκινκ" των δούλων της.
Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης ήταν "μηχανισμοί" τού ναζιστικού καθεστώτος ..."Εργατικές Κατοικίες" ήταν, όπως αντιλαμβάνονταν τους "εργάτες" και τις "κατοικίες" τους η Mercedes, η Farben και η Siemens ..."Πρότυπα" κοινωνιών ήταν, όπως αντιλαμβάνονταν τις κοινωνίες των "κατωτέρων" οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών ...Αυτοί, οι οποίοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για τα εγκλήματά τους και σήμερα κοσμούν τις κοσμικές στήλες των γερμανικών περιοδικών life style ...Αυτοί, οι οποίοι δολοφονούσαν τους ανθρώπους με τον τόνο και γνωρίζοντας το "σενάριο" φυγάδευαν τα χρήματά τους για την επόμενη "ημέρα" στις αμερικανικές τράπεζες της Wall Street. Αρκούσε όμως αυτό; ...Όχι βέβαια. Η ανάπτυξη απαιτεί και χρήμα ...Πολύ χρήμα ...Τέτοιο - πολύ - χρήμα δόθηκε κατ' εξαίρεση στη Γερμανία.
Σε αυτό το σημείο αποκαλύπτεται η ανάγκη τής δημιουργίας τού "μύθου" τού γερμανικού "θαύματος". Η ανάπτυξη της Γερμανίας παρουσιάζεται εκ του πονηρού σαν "θαύμα", για να μην αποκαλύπτεται η μεγαλύτερη συνωμοσία όλων των εποχών ...Να μην αποκαλύπτεται ο δόλος, ο οποίος κρυβόταν πίσω από την αναπτυξιακή της "έκρηξη" ...Να μην αποκαλύπτεται η πραγματική σκοπιμότητα, η οποία υπήρχε πίσω από αυτήν την αθέμιτη ανάπτυξη ...Μια ανάπτυξη, η οποία είχε ως στόχο να ισχυροποιηθεί ταχύτατα η Γερμανία, ώστε σε κάποια στιγμή να μπορέσει να επιτεθεί ξανά στην Ευρώπη.
Για να μην φαίνεται λοιπόν ότι η ηττημένη Γερμανία όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε για τα εγκλήματά της, αλλά αντίθετα ευνοήθηκε από τους Αμερικανούς, "εφεύραν" τον "μύθο" τής ασυγκράτητης γερμανικής δημιουργικότητας, οργάνωσης και προκοπής. Γιατί ήταν αυτό επιθυμητό; ...Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα καταλάβαιναν όλοι ότι οι ΗΠΑ και η Γερμανία ήταν συνένοχοι στο μεγάλο έγκλημα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί θα καταλάβαιναν όλοι ότι η Γερμανία τού Χίτλερ ήταν ο "μπράβος" των ΗΠΑ, ο οποίος πληρώθηκε, για να κάνει "γυαλιά-καρφιά" την Ευρώπη και τους λαούς της.
  Ο πρόεδρος των Αμερικανών Τραπεζιτών Μπους - πατέρας και παππούς των τελευταίων Αμερικανών Προέδρων - ήταν αυτός, ο οποίος μαζί με τους Σιωνιστές Ροκφέλερ και Ρότσιλντ χρηματοδοτούσαν τον Χίτλερ για να καταστρέψει την Ευρώπη και βέβαια για να κάνει το "Ολοκαύτωμα". Για να μην φαίνεται λοιπόν ότι υπάρχει κάποια ύποπτη σχέση μεταξύ τους, ανέπτυξαν το "παραμύθι" της γερμανικής αποτελεσματικότητας και εργατικότητας ...Αυτό είναι ψευδές, πέρα για πέρα.
Από τη στιγμή που οι διάφοροι Thyssen δεν τιμωρήθηκαν ως εγκληματίες πολέμου και αφέθηκαν να "επανεπενδύσουν" τα χρήματα που είχαν φυγαδεύσει στις ΗΠΑ στις εγκαταστάσεις τους στη Γερμανία - οι οποίες δεν τους αφαιρέθηκαν - , ήταν θέμα χρόνου η ανάπτυξή τους. Την ώρα που τα θύματα στην Ελλάδα, τη Σερβία ή την Ιταλία έθαβαν τους νεκρούς τους και προσπαθούσαν να "συμμαζέψουν" τα συντρίμμια των ζωών τους, αυτοί έκαναν "πρόβες" hi life της μεταπολεμικής ζωής. Απαλλαγμένη η Γερμανία από το βάρος των χρεών της και των υποχρεώσεών της, ήταν θέμα χρόνου να μπει "μπροστά" στην κούρσα τής ανάπτυξης. Απαλλαγμένοι οι εγκληματίες βιομήχανοι από κάθε κατηγορία και με τις "ευχές" των ΗΠΑ, ήταν θέμα χρόνου να αναπτυχθούν σε μια αγορά απολύτως "στημένη" ...Ούτε καν στην αγορά έδωσαν μάχη οι Γερμανοί ...Έτοιμους πελάτες τούς εξασφάλιζαν οι Αμερικανοί. Με απειλές, εκβιασμούς και δωροδοκίες ανάγκαζαν τα κράτη να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα, με "άλλοθι" την έμμεση αποζημίωση.
"Μα...", θα πει κάποιος, "...ακόμα κι έτσι και πάλι δεν πρέπει να αγνοήσουμε τη γερμανική "ποιότητα" και υπεροχή των προϊόντων τους. Δεν είναι αυτό κάτι, το οποίο χαρακτηρίζει τους δημιουργούς τους;" ...Όχι βέβαια. Η απόδειξη αυτού του οποίου λέμε βρίσκεται αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γερμανία ...Η απόδειξη βρίσκεται στη χερσόνησο της Κορέας ...Στη μισή χερσόνησο συγκεκριμένα ...Στη χερσόνησο της Samsung και της Hyundai. Σε ακόμα λιγότερο χρόνο και με πολύ λιγότερες υποδομές συντελέστηκε και εκεί ένα "θαύμα", το οποίο όμως κανείς δεν το αναγνωρίζει ως "θαύμα", γιατί απλούστατα ακριβώς "δίπλα" παραμονεύει η διάψευσή του. Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει για "θαύμα" τού κορεατικού λαού, όταν η μισή χερσόνησος κατασκευάζει τα νέα Samsung galaxy S6 και η άλλη μισή, χάρη στον "φωτισμένο" Κιμ, θεωρεί επιτυχία να κόβει τα νύχια της στην ίδια ευθεία.
Τι αποδεικνύει αυτό; ...Ότι καμία "έκρηξη" ανάπτυξης δεν γίνεται εξαιτίας κάποιων "&