Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Σαλαμινα

Δημήτρη Καμμένε, ΑΥΤΟΣ, θα είναι ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΟΥ...

Όσο ζούσε, τις πιο πολλές φορές, "σκοτωνομασταν", για τον τρόπο γραφής των σχολίων του.
Πάντα όμως, του αναγνώριζα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ... 
Ίσως γιατί γνώριζα που βρίσκονταν τα... ίχνη του...

Δεν πέρασε και ούτε θα ξαναπεράσει σχολιαστής με τις γνώσεις και τον χαρακτηριστικό τρόπο γραφής του...
Ήταν και θα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, για κείνους που... άγγιξε με ανθρωπιά και ντομπροσύνη η ψυχή του... γι αυτούς που εκτίμησαν τον αγώνα και τη προσφορά του στην Πατρίδα.

Θα ειναι όμως Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ, για κείνους που ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Και πρώτ' απ' όλα, για τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΜΕΝΟ... τον βουλευτή των ΑΝΕΛ...(τι ειρωνεία ρε Καμμένε, να είσαι και καμμένος και ΜΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.. και κυρίως ΜΗ ΕΛΛΗΝ!)

Κι επειδή ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ, τον έκλαψα πολύ όταν έφυγε και του  κράτησα πρώτο στασίδι στην ψυχή μου, γιατί τέτοιες ΨΥΧΕΣ, αν  είχε περίσσευμα η Ελλάδα και η Ορθοδοξία, δεν θα μπορούσατε εσείς, οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ να υπογράψετε την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, σαν μνημόσυνο στη ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ, σου υπενθυμίζω τα ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ... 
Κι εύχομαι να είναι Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΟΥ... ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΣΑ...

Για την ΜΝΗΜΗ του ΑΡΧΑΓΓΕΛΛΟΥ, Δημήτρη Καμμένε.Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Κρίμα που δεν έμαθες, Δημήτρη Καμμένε, και δεν θα μάθεις ποτέ, τι σημαίνει ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!

Αυτή, την έχουν μέσα στην ψυχή τους... όσοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, που έχουν την κάσα τους ανοιχτή στην πλάτη, και τους αρκεί ένα παξιμάδι και τρεις ελιές, για τον ΙΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.... όπως ο ΜΙΧΑΗΛ... ο Αρχάγγελος Ohne Gnade...INTEGRITY, σημαίνει ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ


Posted by olympiada στο Μαρτίου 11, 2015
 

Ἀρχάγγελος…Ohne Gnade said
Μαρτίου 11, 2015 στις 9:49 μμ


"Ἄκουσα…»προσεκτικά» τἠν παρέμβαση…

Σάν νά σέ βλέπω…μπροστά μου…Χειροκροτάνε παραπάνω…

«Λογικό»…

Ἐγώ πάλι λέω ὅτι δέν δικαιούσαι νά ἐπικαλεῖσαι τήν ἱστορία…

Πολιτικάντικο τερτίπι τό βρίσκω καί γιά νεόκοπος…καλά τά πᾶς…Θυμάσαι, σοὔχω μιλήσει καί κατ’ ίδίαν, καί δημόσια γιά ἕνα…θηλυκό ἀλέγκρο, «δύστροπο», μέ χούγια καί «παραξενιές»…

Ἀλαφροίσκιωτο καί ἄπιαστο σάν ἀερικό…

Σάν…νεράϊδα…

…Ἀκεραιότητα, τὄνομα της.Ἔχεις ἀπωλέσει τίς ὅποιες λίγες πιθανότητες εἴχες καί ἔχουμε ὅλοι μας, ἐκεῖ πού…»μετράει», ἐκεῖ πού θά μᾶς κρίνουν οἱ περιστάσεις, νά τήν…κατακτήσεις.Δέν γίνεται νά συγκυβερνάω καί ἄρα νά συντάσσομαι ἐν πλήρει συνειδήσει(καί ἐδῶ αὐτό ἀκριβῶς είναι τό καθ-ὁριστικό στοιχεῖο τῆς ὑπόθεσης) μέ ἐθνοαποδομητές καί εθνομηδενιστές τύπου Χριστοδουλοπούλου – Χριστόπουλου – Κουράκη – Σπυροπούλου καί ἄλλων, καί νά ἐπικαλούμαι τήν ἱστορία τούτου τοῦ δύσμοιρου Τόπου…Δέν γίνεται νά συγκυβερνάω καί ἄρα νά συντάσσομαι ἐν πλήρει συνειδήσει μέ τούς λακέδες πρακτόρων ἀλλοδαπῶν σχεδιασμῶν ὅπως οἱ ἀφοί Παπανδρέου γιά τούς ὁποίους…κάποτε «ἀφιέρωνα» πλῆθος ἄρθρων νά ἀναδείξω τόν προδοτιοκό τους ρόλο, τύπου Βαρουφάκη,
καί νά ἐπικαλούμαι τήν ἱστορία τῆς Πατρίδας…Δέν γίνεται νά ἔχω ἀφιερώσει δεκάδες ἄρθρα καί συζήτήσεις (κυρίως μέ τόν Ἀρχάγγελο) γιά νά ἀναδείξω (ουμε) τόν ὕπουλο ρόλο EFSF στά θεμέλια τῆς Πατρίδας καί τήν φτωχοποίηση τοῦ Λαού της, καί μόλις…ἐκλεγῶ νά σπεύδω νά τήν ἀλυσσοδένω γιά 32 χρόνια μέ φληναφήματα πού, πέραν ὄλων τῶν «ὑπολοίπων», ἀποκαλύπτουν Ἀναγνώριση τοῦ μέχρι χτές…Ἐπαχθούς καί Ἐπονείδιστου Χρέους, μέ τήν…παντιέρα τῆς Καταγγελλίας τοῦ ὁποίου ἀπευθύνθηκα στό ἐκλογικό σῶμα καί ἀμέσως μετά τήν ἐκλογική…ἐπιτυχία «ΞΕΧΑΣΑ», καί νά ἐπικαλούμαι τήν ἱστορία…Δέν γίνεται νά μήν ἀποκαλύπτω στόν κόσμο πού μέ…ΠΙΣΤΕΨΕ τήν ὑπουλη κάι προδοτική πρόταση Βαρουφάκη γιά SWAPS πού οὐσιαστικά ἀποτελούν τό τελειωτικό χτύπημα στήν Πατρίδα καί νά ἐπικαλούμαι τήν ἱστορία της…

Δέν είναι…τίμιο…

Δέν είν’ ἀντρίκιο…

Δέν είν’…Ἑλληνικό…Τό χειρότερο, ἔχεις ἀπωλέσει τό δικαίωμα νά κοιτᾶς τό παιδί σου στά μάτια, γιατί βαθειά μέσα σου ξέρεις ὅτι ἔχεις…ὑποπέσει στόν χειρότρο συμβιβασμό…

Στήν χειρότερη…ἀπάτη…

Ἔχεις διαπράξει τήν χειρότερη…πλάνη…

Σάν τήν…φώκια, μοιρολογᾶς τόν πεθαμένο πρίν τόν…φᾶς…

«Θέλεις νά είσαι ἀνάμεσα στούς ὑποψήφιους μέ τούς ΑΝ.ΕΛ. στίς ἐπερχόμενες ἐκλογές καί νά. …ἐπανεκλεγεῖς», θά μοῦ…ἀντιτεινεις…

«Δέν σέ..παίρνει γιά…συγκρούσεις»…

Σέ…καταλαβαίνω, καί…

…σέ λυπάμαι.

Ἄντε καλό βράδυ."
(h..p://olympia.gr/2015/03/11/η-ομιλία-του-δημήτρη-καμμένου-που-προσ/comment-page-1/#comment-2171187)

(Το παραπάνω σχόλιο του Αρχαγγέλου θα ακολουθεί πάντα τον αποδέκτη του).Βιωτή και διδαχές από μετερίζι που λίγοι μπορούν να...κατα-νοήσουν και ακόμη λιγότεροι να...αντέξουν, Έλληνας και κυρίως Χριστιανός Ορθόδοξος έως τέλους.

Στῶμεν καλῶς.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 


Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Να λοιπόν ποιός θέλει να κόψει το χαρτζηλίκι των π...":


Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 4:48 pm


Οι κινήσεις της Λεπέν που θα κάνουν τον «περίπατο» του Μακρόν… ντέρμπι!
Η κυρία Λεπέν ξεκινά με μια βάση, για το δεύτερο γύρο, άνω του 40% και αν υπάρχει ένας επιπλέον αστάθμητος παράγων, όπως ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάποιο μεγάλο ολίσθημα του Μακρόν, δεν θα πρέπει κανένας να απορήσει εάν η εκλογή της 7ης Μαΐου εξελιχθεί σε ντέρμπι.


lepen


Μπορεί η πρώτη ανάγνωση  των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, να διαβάστηκε από τους αναλυτές ως «περίπατος» του Μακρόν στο δεύτερο γύρο, ωστόσο όσο περνάνε τα 24ωρα αρχίζουν να επικρατούν δεύτερες σκέψεις.Το πέρασμα της κυρίας Λεπέν στο δεύτερο γύρο έχει πολλές αναγνώσεις και για τη Γαλλία αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης. Μπορεί ο κύριος Φιγιόν αμέσως μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου να έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους του να υποστηρίξουν τον Μακρόν, ωστόσο στο δικομματισμό του δεύτερου γύρου η Λεπέν θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της δεξιάς. 


 Έτσι είναι αμφίβολο αν το σύνολο του σχεδόν 20% των ψηφοφόρων του Φιγιόν ακολουθήσει την προτροπή του και δεν επιλέξει την κυρία Λεπέν, που ήδη αποποιήθηκε την προεδρία του κόμματος της και εμφανίζεται πλέον ως ανεξάρτητη.


Μάλιστα, στην προσπάθεια της να προβληθεί και ως ανεξάρτητη επισκέφθηκε την αγορά… Φορώντας λευκά, σαν τους χασάπηδες, η Λεπέν συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους χαιρέτησε όλους, έναν προς έναν ακόμη και αυτούς που τους δείχνει με το δάκτυλο ως τους χειρότερους εχθρούς.


Την ίδια ώρα αμφίβολο είναι και τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι του Μελανσόν που προέρχονται από τις αγροτικές και τις εργατικές περιοχές που πλήττονται από ανεργία και λιτότητα, οι οποίοι είναι δεδομένα στο μπλοκ του αντιευρωπαϊσμού.


Σύμφωνα με τους αναλυτές μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του Μελανσόν, θα στραφεί προς τη Λεπέν, όχι γιατί συμφωνεί μαζί της ιδεολογικά, αλλά για να στηρίξει το αντιευρωπαϊκό μπλοκ.


Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κυρία Λεπέν ξεκινά με μια βάση, για το δεύτερο γύρο, άνω του 40% και αν υπάρχει ένας επιπλέον αστάθμητος παράγων, όπως ένα τρομοκρατικό χτύπημα ή κάποιο μεγάλο ολίσθημα του Μακρόν, δεν θα πρέπει κανένας να απορήσει εάν η εκλογή της 7ης Μαΐου εξελιχθεί σε ντέρμπι.


Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η εκλογή του δευτέρου γύρου στη Γαλλία δεν θα «παιχθεί» πάνω σε ιδεολογικά πρόσημα, αλλά με όρους ταξικούς, καθώς η ανεργία, η λιτότητα, τα ρατσιστικά σύνδρομα και το μεταναστευτικό είναι έντονα στη γαλλική κοινωνία, ιδιαίτερα των μικρών πόλεων που έχουν χτυπηθεί από την αποβιομηχάνιση, αλλά και των αγροτικών περιοχών που για τα δεινά τους θεωρούν υπεύθυνες τις Βρυξέλλες.


Έτσι ο κύριος Μακρόν που θεωρείται ο εκπρόσωπος της μεγαλοαστικής τάξης των Βρυξελλών και του τραπεζικού συστήματος έχοντας και την υποστήριξη της Γερμανίας δεν είναι απίθανο να βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων.


Π.Ζ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 4:13 pm


Αποκάλυψη: «Υβριδικό» Μνημόνιο με το ΔΝΤ εξετάζουν για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι, χωρίς νέο δάνειο και με αυξημένη εποπτεία
Προκειμένου να υπερασπιστεί τα λάθη και τις αστοχίες του Ταμείου στις προβλέψεις του για το ελληνικό πρόγραμμα η Ρουμάνα οικονομολόγος μάλλον θα πετάξει στην… εξέδρα την μπάλα μετά τον δρόμο που της άνοιξε ο συνάδελφός της Πόουλ Τόμσεν.
Αφορμή στάθηκε το υπερπλεόνασμα του 2016, το οποίο σύμφωνα με την Eurostat ανήλθε σε 7,2 δισ. ευρώ ή στο 4,2% του ΑΕΠ προβληματίζοντας έτσι τους δανειστές

Συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με ένα συμπληρωματικό Μνημόνιο που θα εκπνέει τον Αύγουστο του 2018 χωρίς όμως κεφάλαια στήριξης προς την Ελλάδα, είναι η μεσοβέζικη λύση που εξετάζουν Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, πρόκειται για μία λύση η οποία ικανοποιεί όλες τις πλευρές, προεξάρχοντος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος από πολύ νωρίς είχε διαμηνύσει στην Αθήνα ότι χωρίς ΔΝΤ δεν πρόκειται να υπάρξει συνέχεια στην χρηματοδότηση.

Από την άλλη, το σενάριο αυτό βγάζει από την δύσκολη θέση και την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρτ από την στιγμή που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα μετάσχει χρηματοδοτικά στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης αλλά με ένα πιο αναβαθμισμένο ρόλο από αυτόν του τεχνικού Συμβούλου που έχει τώρα.


Το ΔΝΤ θα παραμείνει παρατηρητής του ελληνικού προγράμματος, πολύ πιο αυστηρός όμως, ενώ η συμφωνία που θα επισυνάψει με την ελληνική πλευρά θα προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις σε σχέση με αυτά που θα προβλέπει το ευρωπαϊκό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας.

Το μοντέλο αυτής της επιτροπείας έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν από το Ταμείο και όχι πολύ μακριά από εδώ στη γειτονική Κύπρο όπου οι σκληροί τεχνοκράτες του ΔΝΤ επόπτευαν το κυπριακό Μνημόνιο χωρίς την προβλεπόμενη εκταμίευση των δόσεων που συνήθως έπονται της αξιολόγησης.

Το θέμα για ένα τρίτο «υβριδικό μνημόνιο» με το ΔΝΤ απαρτιζόμενο από την ειδική διεθνή οικονομική επιτήρηση χωρίς το ακριβό χρήμα του Ταμείου συζητήθηκε στις εργασίες της εαρινής συνόδου που έλαβαν χώρα στην Ουάσιγκτον από τις οποίες η ελληνική πλευρά έφυγε ικανοποιημένη.

Εκεί συζητήθηκε και η πρόωρη εξόφληση των δανείων που χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ ύψους 14 δις. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) με τα λεφτά που έχουν περισσέψει από την δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Κίνηση η οποία βρίσκει η οποία ικανοποιεί με το παραπάνω το ΔΝΤ.

Αφορμή για το «υβριδικό μνημόνιο» με το ΔΝΤ στάθηκε το υπερπλεόνασμα του 2016, το οποίο σύμφωνα με την Eurostat ανήλθε σε 7,2 δισ. ευρώ ή στο 4,2% του ΑΕΠ προβληματίζοντας έτσι τους δανειστές.

Οι τελευταίοι αναχώρησαν από την αμερικανική πρωτεύουσα σκεπτόμενοι το εξής: για να μπορούν οι Έλληνες να επιτυγχάνουν τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, θα «έχουν και λεφτά».

Αρα, δεν έχουν ανάγκη από μεγάλη αναδιάρθρωση στο χρέος τους από τη στιγμή που μπορούν από μόνοι τους να πληρώνουν τους τόκους των δανείων που έλαβαν (5,9 δισ. σε ετήσια βάση).
Στη βάση αυτή θα κινηθεί η επιχειρηματολογία της εκπροσώπου του ΔΝΤ Ντέλιας Βελκουλέσκου στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που θα έχει με την ελληνική πλευρά για το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελλάδα.


Προκειμένου να υπερασπιστεί τα λάθη και τις αστοχίες του Ταμείου στις προβλέψεις του για το ελληνικό πρόγραμμα η Ρουμάνα οικονομολόγος μάλλον θα πετάξει στην… εξέδρα την μπάλα μετά τον δρόμο που της άνοιξε ο συνάδελφός της Πόουλ Τόμσεν.


«Οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό είναι μόνο μία προκαταβολή», δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος.


Ενα μήνυμα το οποίο ήταν αρκετά ξεκάθαρο στην ευθεία στην οποία έχουν εισέλθει οι δύο πλευρές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τη σύναψη τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement - SLA).


Μηχανισμός παρακολούθησης


Ενα δεύτερο πλην εξίσου σημαντικό θέμα που θα αποσαφηνιστεί σε αυτόν τον γύρο των επαφών με τους θεσμούς -με την ενέργεια και τις αποκρατικοποιήσεις (Ταμείο Περιουσίας) να ανοίγουν την αυλαία των συναντήσεων- είναι ο μηχανισμός παρακολούθησης της πορείας της οικονομίας ώστε να προβαίνει στις απαραίτητες διορθώσεις.


Μάλλον το ΔΝΤ θα πάρει τη σκυτάλη από την Eurostat και, εφόσον όλα κυλήσουν έτσι όπως έχουν σχεδιασθεί -και με την προβλεπόμενη πολιτική σταθερότητα-, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα έχουν κλείσει τα πάντα, ενώ ενδέχεται η Αθήνα να έχει και θετική εξέλιξη για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) τον Ιούλιο.Μ. Χριστοδούλου


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 4:07 pm


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – Η διακήρυξη που θυροκόλλησαν 95 διανοούμενοι στη Deutsche Bank
Στις θέσεις διατυπώνεται ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της αυστηρής πολιτικής της λιτότητας της γερμανικής κυβέρνησης η οποία παράγει φτώχεια και κρίσεις όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

«H δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο… Η πολιτική προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών», αναφέρει επίσης χαρακτηριστικά μια από τις θέσεις.


 Οι... "έλληνες" διανοούμενοι, ΣΙΩΠΟΥΝ!... αριστερίζοντες, γαρ...

Καλλιόπη Σουφλή

DB teaser 2


Πεντακόσια χρόνια μετά τη θυροκόλληση των θέσεων του Λούθηρου κατά του παπισμού (το 1517 στον καθεδρικό ναό της Βιρτεμβέργης), θυροκολλήθηκαν την Κυριακή στην Deutsche Bank, αυτή τη φορά -αλλά στην ίδια πόλη- oι 95 θέσεις για την οικονομική μεταρρύθμιση.
Ο συμβολισμός και της επίσημης παρουσίασής τους πάλι στη Βιρτεμβέργη είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.


Τις θέσεις συνέταξαν, με πρωτοβουλία του Γερμανού διανοουμένου και πολιτικού Αντρέ Μπρι, επίσης 95 επικριτές του νεοφιλελεύθερου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού από το χώρο της επιστήμης, της οικονομίας, της θεολογίας και της τέχνης και ζητούν με αυτές να τεθεί υπό δημοκρατικό έλεγχο. 


Σύνθημά τους: «Οι τράπεζες να γίνουν άροτρα. Μαζί κατά της κυριαρχίας του αγορών», το οποίο παραπέμπει στο ανάλογο σύνθημα του κινήματος ειρήνης και την προφητεία του Ησαΐα («…καὶ συγκόψουσι τὰς μαχαίρας αὐτῶν εἰς ἄροτρα… / …τα ξίφη τους θα τα σφυρηλατήσουν σε άροτρα…»).


«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι χρειαζόμαστε ξανά μια μεταρρύθμιση. Αυτή τη φορά όχι κατά της κατάχρησης εξουσίας από την καθολική εκκλησία, αλλά κατά της κατάχρησής της από τη χρηματοπιστωτική οικονομία. 
Οι μεγάλες τράπεζες καθορίζουν το τι θα γίνει στον κόσμο. 
Η πολιτική προσαρμόζεται σε αυτές και αυτό γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορο. 
Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», είπε κατά την παρουσίασή τους ο Γκρέγκορ Γκίζι, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ένας εκ των συντακτών των θέσεων. 


Ένας άλλος, ο ευαγγελιστής θεολόγος Ούλριχ Ντούχροφ, από τους επιφανέστερους επικριτές της παγκοσμιοποίησης στη Γερμανία, διαβλέπει στον «αχαλίνωτο, παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό τον μεγαλύτερο καταστροφέα του ανθρώπου και της φύσης, την ατμομηχανή της ιμπεριαλιστικής καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, την οποία πρέπει επειγόντως να κατανικήσουμε».


Στις θέσεις διατυπώνεται ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της αυστηρής πολιτικής της λιτότητας της γερμανικής κυβέρνησης η οποία παράγει φτώχεια και κρίσεις όχι μόνο σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. «H δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο… Η πολιτική προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών», αναφέρει επίσης χαρακτηριστικά μια από τις θέσεις.


Σύμφωνα με τον καθηγητή του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου Φρίντερ-Ότο Βολφ, βετεράνο του πράσινου κινήματος και προέδρου της Ανθρωπιστικής Ένωσης της Γερμανίας «εάν καταστεί σαφές -τόσο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία όσο και στις άλλες ευρωπαϊκές εκλογές-, ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, τότε αυτό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα».


Μεταξύ των συντακτών περιλαμβάνονται επίσης οι προτεστάντες ιερωμένοι Ρουτ και Χανς Μίσελβιτς, οι οποίοι ίδρυσαν αντικαθεστωτική οργάνωση για την ειρήνη στην πρώην Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας Μπόντο Ράμελοφ, ο Όιγκεν Ντρέβερμαν, πρώην καθολικός θεολόγος και νυν διάσημος ψυχολόγος, ο Ρούντολφ Χίκελ, ένας από τους γνωστότερους οικονομολόγους της Γερμανίας, ο Ούβε-Κάρστεν Χάιε, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Κρίστοφ Μπουτερβέγκε ερευνητής φτώχειας και υποψήφιος πρόεδρος της Γερμανίας, ο Πέτερ Βαλ, ιδρυτικό μέλος της Attac και ο Ζαν Τσιγκλέρ, ο σφοδρός Ελβετός επικριτής της παγκοσμιοποίησης.


Μεταξύ πολλών άλλων, στις 95 θέσεις (έχουν αναρτηθεί στα γερμανικά στην ιστοσελίδα www.perestroika.de) αναφέρονται και τα εξής :


«Οι 8 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο κατέχουν όσα κατέχουν 3,8 δισ. άνθρωποι, δηλαδή το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού. Η αντιστροφή της κατάστασης, η μεταρρύθμιση είναι αναγκαία». (Θέση 1)


«Αν πριν από 500 χρόνια τα συγχωροχάρτια ήταν η έκφραση μιας μεγάλης κρίσης, σήμερα αυτή εκφράζεται με την υποταγή της πολιτικής στην οικονομία. Δημοκρατία ή χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός, αυτό είναι το ερώτημα σήμερα». (Θέση 2)


«Η αυστηρή πολιτική της λιτότητας η οποία έχει επιβληθεί από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, την Άγγελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει οδηγήσει στο να λάβει δραματικές διαστάσεις η ανεργία των νέων και η φτώχεια στον νότο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». (Θέση 3)


«Ο Πάπας Φραγκίσκος το διατυπώνει σωστά: «Οπως η εντολή «Ου φονεύσεις» θέτει ένα όριο για να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, έτσι πρέπει και σήμερα να πούμε «όχι» σε μια οικονομία η οποία προκαλεί ανισότητες, διότι αυτή η οικονομία σκοτώνει». (Θέση 7)


«Το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι εκτός ελέγχου και -εκτός από τις καταστρεπτικές συνέπειες του κραχ για το ίδιο- οδηγεί την πραγματική οικονομία, το περιβάλλον, την ανάπτυξη στο νότο και την ειρήνη στο γκρεμό». (Θέση 8)


«Πολλές χώρες του νότου απειλούνται από την παγίδα το χρέους και την πτώχευση». (Θέση 11)


«Οι φτωχοί πληρώνουν τον πλουτισμό των ευπόρων. Η κρίση επιδεινώνει τα κοινωνικά προβλήματα». (Θέση 12)


«Ο κοινωνικός και δημοκρατικός καπιταλισμός της μεταπολεμικής εποχής θυσιάστηκε στο βωμό των αγορών». (Θέση 21)


«Η παγκοσμιοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών οδήγησε στη διάβρωση της δημοκρατίας». (Θέση 22)


«Ο λαός πληρώνει το τίμημα της αυστηρής λιτότητας στις χώρες της Ευρώπης οι οποίες περνάνε κρίση». (Θέση 29)


«Η κινητήρια δύναμη της καταστρεπτικής κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής της αυστηρής λιτότητας είναι εδώ και καιρό οι συντηρητικές κυβερνήσεις και ιδίως η καγκελάριος και ο υπουργός οικονομικών Σόιμπλε» οι οποίοι περιφέρουν την υπαγόρευση αυτή ως μάντρα. (Θέση 31)
«Πρέπει να μπει ένα τέλος στην επιβληθείσα εντός της ΕΕ από την Άγγελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αυστηρή πολιτική λιτότητας». (Θέση 83)


«Αντί αυτής η ΕΕ, χρειάζεται μια ευρεία επενδυτική πολιτική για τη μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και για βιώσιμα συστήματα στέγασης, μεταφορών, εκπαίδευσης και πολιτισμού, υγείας και περίθαλψης». (Θέση 84)


«Το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα το οποίο είναι καταστρεπτικό για πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να αναστραφεί προς την κατεύθυνση των εσωτερικών επενδύσεων. Παράλληλα, το γερμανικό εμπορικό πλεόνασμα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων». (Θέση 85)


«Η περαιτέρω άνοδος της λαϊκιστικής Δεξιάς μπορεί να σταματήσει με μιαν άλλη οικονομική, κοινωνική πολιτική και πολιτική ειρήνης». (Θέση 86)


«Ήδη η κρίση του 1929 απετέλεσε ένα από τα αίτια για την άνοδο του φασισμού». (Θέση 89)


«Δεν πρόκειται για τίποτα λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από την υπεροχή της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το απαραβίαστο της αξιοπρέπειας κάθε ανθρώπου μέσω της αλληλέγγυας δράσης κατά των χρηματαγορών». (Θέση 93)


«Μόνο με την πίεση της κοινωνίας και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών θα καταστεί δυνατόν να ξεπεραστεί το μπλοκάρισμα του πολιτικής και κοινωνικού συστήματος».


«Αυτές είναι οι θέσεις μας για έναν διαφορετικό κόσμο και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτε σε αυτές!», καταλήγει το κείμενο.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:52 pm


Πρόστιμο 60.000 ευρώ για κάθε πρόσφυγα που διώχνει η Ελλάδα Παράλληλα, το έγγραφο αυτό κάνει λόγο για ανώτατο όριο κατανομής τον αριθμό των 200.000 προσφύγων. Σε "κρίσιμες περιστάσεις", όταν προσεγγίζεται το όριο αυτό, οι αρχηγοί των κρατών μελών θα αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Τότε, Μαλτομασσονάρες, πάρτε πίσω το 1.000.000 λαθροτζιχάντια, που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα, ελέω φασιστερών υποκειμένων της συγκυβέρνησης και ανοχής μαλακισμένου ελληνικού λαού... (τα στοιχεία είναι επίσημα από το ΟΗΕ, και αφορούν το χρονικό διάστημα από Φεβρουάριο 2015 έως Ιούλιο 2015).


Καλλιόπη Σουφλή

Xώρες, οι οποίες αρνούνται να δεχτούν περισσότερους αιτούντες άσυλο και οι οποίοι προέρχονται από άλλα -ήδη επιβαρυμένα- κράτη μέλη θα κληθούν να πληρώσουν 60.000 για τον καθένα εξ αυτών εντός μιας πενταετίας, προβλέπει πρόταση της ευρωπαϊκής προεδρίας της Μάλτας.Αντιθέτως, χώρες οι οποίες δέχονται πρόσφυγες θα αποζημιώνονται με το αντίστοιχο ποσό για το διάστημα αυτό. Το σχετικό έγγραφο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο και μεταδίδει την είδηση.


Μια τέτοιου είδους αποζημίωση θα λαμβάνουν όμως οι χώρες μέλη εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι πράγματι μια χώρα έχει επιβαρυνθεί σημαντικά. Εν τούτοις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, θα μπορούσε να σταματήσει την πρωτοβουλία αυτή, όπως αναφέρει το dpa.


Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, όσες χώρες αρνούνται να δεχτούν αιτούντες άσυλο θα μπορούν εναλλακτικά να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος με συνοριοφύλακες ή ειδικούς στην παροχή ασύλου.


Παράλληλα, το έγγραφο αυτό κάνει λόγο για ανώτατο όριο κατανομής τον αριθμό των 200.000 προσφύγων. Σε "κρίσιμες περιστάσεις", όταν προσεγγίζεται το όριο αυτό, οι αρχηγοί των κρατών μελών θα αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:25 pm


Άντε Να Σας Δω Όλους Τώρα, Ειδικά Εσάς Με Τα Τσιφτετέλια Και Τα Γιαννάκια Της ΕΥΠ -ΠΡΟΔΟΤΕΣΤη μια, τσιφτετελιάζονται με τους τουρκαλάδες και τους νεοταξίτες... και όταν βρυχάται το τούρκικο ασκέρι, το παίζουν "νταήδες", τα... παλληκάρια  της φακής...


Καλλιόπη Σουφλή


Πηγή  ΑΝΤΙ300

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:17 pm


Ιερός πόλεμος για τη ΡοτόνταΩς γνωστόν η Ροτόντα λειτούργησε ως Ρωμαϊκός χώρος, στη συνέχεια ως χριστιανικός χώρος, αργότερα ως τζαμί και στη συνέχεια εγκαταλελειμμένος και ερειπωμένος, περιήλθε βήμα – βήμα στα χέρια της αρχαιολογίας και της επιστήμης, προκειμένου να ξαναβρεί τη λαμπρότητά του και να αποτελέσει μουσειακό – μνημειακό χώρο σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ελληνικού κράτους και του ΚΑΣ. 


Ποιά είπαμε πως είναι η λαϊκή ρήση, για το... "... μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα";;;
Αη γειά σας... αυτή...Καλλιόπη Σουφλή


Ιερός πόλεμος για τη Ροτόντα


 Σε κατάσταση «εμφυλιακής» σύγκρουσης βρίσκονται για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης με τον Μητροπολίτη Άνθιμο, αυτή τη φορά για την τιμή του ιστορικού αρχαιολογικού χώρου της Ροτόντα στο κέντρο της πόλης.

Αφορμή ή έναυσμα για τη νέα αυτή σύγκρουση το «παλαιόν εγκαίνιον», που εναπόθεσε μονίμως επί της Αγίας Τράπεζας του μνημείου ο Μητροπολίτης. 

Πρόκειται για ένα αιματοβαμμένο ύφασμα που βρέθηκε στον ναό του Αγίου Γεωργίου το 1953.Στη Ροτόντα, ο οποίος είναι ένας αμιγώς αρχαιολογικός χώρος που υπόκειται στο υπουργείο Πολιτισμού και λειτουργεί βάσει των αποφάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), τελείται κάθε Παρασκευή η Θεία Λειτουργία.Ως γνωστόν η Ροτόντα λειτούργησε ως Ρωμαϊκός χώρος, στη συνέχεια ως χριστιανικός χώρος, αργότερα ως τζαμί και στη συνέχεια εγκαταλελειμμένος και ερειπωμένος, περιήλθε βήμα – βήμα στα χέρια της αρχαιολογίας και της επιστήμης, προκειμένου να ξαναβρεί τη λαμπρότητά του και να αποτελέσει μουσειακό – μνημειακό χώρο σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ελληνικού κράτους και του ΚΑΣ. 


Έκτοτε και μετά την αναστήλωσή του το μνημείο αποτελεί επίκεντρο έριδων με βασικό υποκινητή την Εκκλησία η οποία φιλοδοξεί να επαναλειτουργήσει τη Ροτόντα ως εκκλησία.Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρότεινε να σταματήσουν να πραγματοποιούνται κάθε είδους εκδηλώσεις στον χώρο και η Ροτόντα να παραμείνει ανοιχτή μόνο για τους επισκέπτες, ώστε να αποφευχθούν αψιμαχίες που θα έβλαπταν τον μνημειακό χώρο.


O Γιάννης Μπουτάρης υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, ώστε να σταματήσουν κάθε είδους εκδηλώσεις στον χώρο«Την περασμένη Παρασκευή μάθαμε ότι θα γίνει ενός είδους κατάληψη του χώρου στη Ροτόντα με πρόφαση τη χτεσινή εορτή του Αγίου Γεωργίου. 

Είχαμε άμεσα επικοινωνία με το ΥΠΠΟ, διότι αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αποτελεί κατάφορη παραβίαση της συμφωνίας που έχει γίνει και της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 

Εξέδωσε ανακοίνωση η Εφορεία αρχαιοτήτων στην οποία ανέφερε ότι κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τοποθέτηση του Εγκαινίου για αυτή την Κυριακή και τόνιζε ότι με το τέλος της λειτουργίας θα πρέπει αυτό να απομακρυνθεί» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Με πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, ώστε να σταματήσουν κάθε είδους εκδηλώσεις στον χώρο, είτε πολιτιστικού είτε εκκλησιαστικού χαρακτήρα κι αυτό διότι υπάρχει ο φόβος να επαναληφθούν δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος.


«Δεν μπορούμε να παίζουμε με τέτοιες ιστορίες. Έχουμε κακό παρελθόν. Πρέπει να ζητήσουμε από το ΚΑΣ πλήρη αναθεώρηση της απόφασης: Να μη γίνεται καμία χρήση. Να επιτρέπεται μόνο η επίσκεψη στο μνημείο, διότι και οι κοσμικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, έχουν πολύ λίγο κόσμο μέσα, δεν χωράνε περισσότερα από 300» τόνισε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε σχετικά με την χρήση του χώρου για την τέλεση Θείας λειτουργίας μία φορά τον μήνα: 

«Η απόφαση του ΚΑΣ αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν στοιχεία εκκλησιαστικής αντίληψης γενικώς. Και όχι μόνο υπάρχουν, υπάρχει πακτωμένη Αγία Τράπεζα αλλά και Σταυρός. Αυτό είναι παραβίαση της απόφασης του ΚΑΣ. Η Ροτόντα δεν ήταν ποτέ εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η εκκλησία βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Επίσης, ποιος μου λέει ότι αύριο μεθαύριο δεν θα σηκωθούν οι Μουσουλμάνοι, λόγω του μιναρέ που υπάρχει και θα πουν κι εμείς θέλουμε».


Βλαζάκη: Διαχειριστής του μνημείου της Ροτόντας είναι το Υπουργείο Πολιτισμού
 

«Διαχειριστής του μνημείου της Ροτόντας είναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Το μνημείο είναι επισκέψιμο με εισιτήριο, πλην φυσικά των 12 ημερών τον χρόνο, οπότε και τελούνται λειτουργίες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γενική Γραμματέας του υπουργείου, Μαρία Βλαζάκη, με αφορμή την τοποθέτηση, χθες, του αρχαίου Εγκαινίου στη Ροτόντα από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο.«Όπως με διαβεβαίωσε ο έφορος αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης κ. Κανονίδης, το Εγκαίνιο δεν βρίσκεται μετά τη χθεσινή λειτουργία σε εμφανές σημείο επί της Αγίας Τράπεζας εντός του μνημείου», πρόσθεσε η κ. Βλαζάκη.


Αντίδραση από την κοινότητα "Φίλοι της Ροτόντας"

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κοινότητα "Φίλοι της Ροτόντας" επισημαίνει ότι η τοποθέτηση του παλαιού Εγκαινίου του ναού μονίμως στη Ροτόντα «αντίκειται τόσο στον Αρχαιολογικό νόμο, καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και στις υπουργικές αποφάσεις για τη χρήση της Ροτόντας, οι οποίες επιτρέπουν μεν τη διενέργεια δώδεκα ιερών ακολουθιών το χρόνο, αλλά απαγορεύουν οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή ή εγκατάσταση εξοπλισμού και διασφαλίζουν την παράλληλη κοσμική πολιτιστική χρήση του μνημείου».Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 
Πληροφορίες από thestival, ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:02 pm


Ιαπωνία: «Μόνο 10 λεπτά έχουν στη διάθεση τους οι πολίτες αν επιτεθεί η Βόρεια Κορέα – Οι συναγερμοί μπορούν να ηχήσουν μόνο τέσσερα ή πέντε λεπτά πριν από την άφιξη ενός πυραύλου»
Οι ιαπωνικές αρχές παραδέχθηκαν ότι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 10 λεπτά για να προετοιμαστούν για μία πυραυλική επίθεση από τη Βόρεια Κορέα.Η αποκάλυψη αυτή έρχεται την στιγμή που το ενδιαφέρον των πολιτών για τον ιστότοπο πολιτικής προστασίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα με τα views να έχουν εφταπλασιαστεί από τον Μάρτη φτάνοντας τα 2,6 εκατομμύρια αυτό το μήνα.


Σύμφωνα με τoυς Japan Times, οι περιφερειακοί σύμβουλοι διαχείρισης καταστροφών σε συνάντησή τους στο Τόκιο την περασμένη εβδομάδα απηύθυναν έκκληση για ένα εθνικό σύστημα ασκήσεων και για αλλαγές στο νόμο ώστε να μπορούν να διατάξουν με μεγαλύτερη ευκολία εκκενώσεις περιοχών.


Ωστόσο,ο δήμαρχος της Οσάκα που έχει 8,8 εκατομμύρια πολίτες δήλωσε: «Ένας πύραυλος μπορεί να μην ανιχνευθεί αμέσως μόλις εκτοξευθεί … και αυτό μπορεί να πάρει αρκετά λεπτά». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «οι προειδοποιήσεις και οι συναγερμοί μπορούν να ηχήσουν μόνο τέσσερα ή πέντε λεπτά πριν από την άφιξη ενός πυραύλου» .


Στην περίπτωση πάντως μίας επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα, οι Ιάπωνες έχουν λάβει συμβουλές να αναζητήσουν καταφύγιο είτε σε υπόγειους χώρους είτε σε κτίρια που έχουν κατασκευαστεί από ισχυρό σκυρόδεμα. Για όσους δεν το καταφέρουν συνίσταται να πέσουν στο έδαφος ή να μπουν κάτω από τραπέζια. Όσον αφορά στους μαθητές, τους έχει ζητηθεί να κρυφτούν κάτω από τα θρανία τους.


Υπενθυμίζουμε ότι η ένταση στην περιοχή είναι ιδιαίτερα έντονη μετά τις αποκαλύψεις ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να προετοιμαστεί για μία έκτη πυρηνική δοκιμή παρά τις διεθνείς προειδοποιήσεις.


Η Νίκι Χέιλι η πρέσβης της Ουάσινγκτον στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για αντίποινα ενάντια της Βόρειας Κορέας στην περίπτωση που εκτοξεύσει διηπειρωτικό πύραυλο ή επιτεθεί σε βάση των ΗΠΑ.


Από την άλλη, η ταχεία πρόοδος που έχει σημειώσει η Βόρεια Κορέα στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων έχει καταστήσει την Ιαπωνία εξαιρετικά ευάλωτη. 

Στη χώρα ζουν περίπου 54.000 Αμερικανοί στρατιώτες κάτι που σημαίνει ότι αποτελεί στόχο της Βόρειας Κορέας στην περίπτωση που ξεκινήσει σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 2:46 pm


75 ΣΕΛΙΔΕΣ ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΚΟΛΑΣΗ! – Διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν στο Μαξίμου τα κείμενα της συμφωνίας


Από την πλευρά της η Αθήνα ετοιμάζει εφαρμοστικούς νόμους που αναμένεται να έρθουν ως τις 16/5 προς ψήφιση στη Βουλή.Και θα τους ψηφίσουν τα αριστερο-"πατριωτικά" οπισθογεμή υποκείμενα, όλους... να είστε βέβαιοι...

Κι ο λαός... απλός θεατής της ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.


Καλλιόπη Σουφλή


Papers_Symfonia


Τρία κείμενα έχουν φτάσει τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα, που περιλαμβάνουν τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης.Τα τρία αυτά κείμενα που θα αποτελέσουν τη βάση της συμφωνίας -όταν αυτή κλειδώσει- έχει στα χέρια της η κυβέρνηση.


Στις 75 σελίδες τους περιγράφονται οι εκκρεμότητες που απομένουν για υλοποίηση από την ελληνική πλευρά, τα δημοσιονομικά από το 2018 και μετά, αλλά κι ένα κείμενο με θέματα που σχετίζονται με τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα που θα είναι δεσμευτικό αν και όποτε το ΔΝΤ πει ΝΑΙ σε πλήρη συμμετοχή.


Από την πλευρά της η Αθήνα ετοιμάζει εφαρμοστικούς νόμους που αναμένεται να έρθουν ως τις 16/5 προς ψήφιση στη Βουλή.


Πάντως το σημερινό πρώτο ραντεβού με τους Θεσμούς, αναμένεται να είναι ευρωπαϊκή υπόθεση, καθώς η Ντέλια Βελκουλέσκου θα έρθει αργά το απόγευμα και θα ξεκινήσει με συμμετοχή στις συναντήσεις από την Τετάρτη.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 2:37 pm


«Παραλήρημα» από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας: Το Αγαθονήσι είναι δικό μας!

Με δηλώσεις που αποτελούν ευθεία αμφισβήτηση των εδαφικών και γεωγραφικών κεκτημένων της Ελλάδας στο Αιγαίο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, απειλεί την Ελλάδα ότι το καθεστώς Ερντογάν «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα την ελληνική κυριαρχία» στο Αγαθονήσι, που είναι το βορειότερο άκρο των Δωδεκανήσων.

 

 

 

 

Αν όμως υπήρχε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, δεν θα τολμούσε να μιλήσει ο τουρκόγυφτος... ούτε να απαιτεί ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ.


Με την κυβέρνηση των αριστερών πισωγλέντηδων όμως... αποθρασύνονται τα τουρκόσπορα...

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

«Παραλήρημα» από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας: Το Αγαθονήσι είναι δικό μας!

Τραβούν επικίνδυνα το σχοινί οι γείτονες, επιμένοντας να θεωρούν το Αιγαίο δικό τους βιλαέτι – 


Εξέδωσαν NOTAM την ώρα της τραγωδίας με τους πρόσφυγες στο Αιγαίο - Αμφισβητούν ανοικτά τη Συνθήκη των Παρισίων και συνεχίζουν το παιχνίδι των ψευτοτσαμπουκάδων για εσωτερική κατανάλωσηΜε δηλώσεις που αποτελούν ευθεία αμφισβήτηση των εδαφικών και γεωγραφικών κεκτημένων της Ελλάδας στο Αιγαίο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, απειλεί την Ελλάδα ότι το καθεστώς Ερντογάν «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα την ελληνική κυριαρχία» στο Αγαθονήσι, που είναι το βορειότερο άκρο των Δωδεκανήσων.


FIKRI ISIK
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ


Τι σημαίνει πρακτικά αυτό: Οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνικότητα ενός νησιού με μόνιμο πληθυσμό 200 κατοίκους και επιχειρούν ξανά να στήσουν σκηνικό θερμού επεισοδίου, στο πρότυπο των όσων είχαν συμβεί στα Ίμια το 1996.


Μάλιστα, σε ένα «κρεσέντο» άγνοιας και μίσους, ο ανιστόρητος Τούρκος υπουργός Άμυνας γράφει στα... παλαιότερα των υποδημάτων του τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947, διά της οποίας παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», οι δηλώσεις του κ. Ισίκ μόνο τυχαίες δεν είναι, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξής του στην κεμαλικών αποχρώσεων εφημερίδα «Sozcu».


Επί της ουσίας, δηλαδή, ο Τούρκος υπουργός ήθελε, με τις δηλώσεις του, να χαϊδέψει τα αυτιά των πολιτικών αντιπάλων του κ. Ερντογάν, αποδεικνύοντας ότι και οι Ισλαμιστές δεν πρόκειται να «χαλαρώσουν» την ανθελληνική συνταγή της αμφισβήτησης και τα πρόκλησης.


Μάλιστα, ο κ. Ισίκ επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, με την «κατηγορία» ότι εκείνος επισκέφτηκε το Αγαθονήσι την ημέρα του Πάσχα. «Ο Έλληνας υπουργός κάνει επίδειξη απευθυνόμενος στο εσωτερικό ελληνικό ακροατήριο. Δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος σε αυτό το ελληνικό σόου, αλλά παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά.

Απαράδεκτη συμπεριφορά και μια προκλητική NOTAM

Ωστόσο, η προκλητικότητα των Τούρκων δεν έμεινε μόνο στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της γείτονος.
Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση, ως προς τις διαθέσεις τής απέναντι πλευράς, προκαλεί η κίνηση της Τουρκίας να εκδώσει NOTAM, με την οποία αμφισβητεί την ελληνική αρμοδιότητα για έρευνα και διάσωση εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, την ώρα που οι ελληνικές δυνάμεις έδιναν αγώνα για να αντιμετωπίσουν ναυάγιο με δεκάδες νεκρούς πρόσφυγες στο βόρειο Αιγαίο.
Σύμφωνα, πάντα, με το Έθνος, οι Τούρκοι έσπευσαν κατά την πάγια πρακτική τους να αμφισβητήσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις διάσωσης.


«Οι επιχειρήσεις εμπίπτουν στην τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης και θα πρέπει να συντονίζονται από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές», σημείωσε η Άγκυρα, απαντώντας σε προηγούμενη ελληνική NOTAM.


Η αναλγησία των Τούρκων και ο απαράδεκτος τρόπος, με τον οποίο αντιλαμβάνονται εδώ και κάμποσο καιρό τους κανόνες σε επίπεδο ελληνοτουρκικών σχέσεων, δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα, με φόντο το Αρχιπέλαγος.


Το Newsbomb.gr, με αλλεπάλληλα και εκτενή δημοσιεύματά του, έχει στηλιτεύσει εδώ και καιρό το βρώμικο παιχνίδι της πρόκλησης της Άγκυρας, που δεν λέει να κοπάσει ακόμη και μετά το τουρκικό δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, που ανέδειξε σε νέο «Σουλτάνο» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 2:26 pm


«Τάπα» Κίνας σε Ν.Τραμπ δείχνει γενικευμένη σύρραξη – 230.000 Αμερικανοί εγκαταλείπουν την Νότια Κορέα -Πωλούνται πυρηνικά καταφύγια στην Ιαπωνία – Σύσσωμη η γερουσία εκλήθη σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου
O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα όλοι Αμερικανοί πολίτες από τη Νότια Κορέα ως μέρος μιας τεράστιας άσκησης με την κωδική ονομασία » Courageous Channel» (βίντεο παρακάτω) σύμφωνα με «διαρροές» στρατιωτικών πηγών των ΗΠΑ τη στιγμή που Ιαπωνία και ΗΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κοινές ασκήσεις-προσομοίωση πλήγματος εναντίον της Β.Κορέας.Το μόνο αισιόδοξο στην υπόθεση είναι το «ΟΧΙ» της Κίνας στις ΗΠΑ καθώς σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ ο Σι Τζινπίνγκ δεν συνέστησε απλά αυτοσυγκράτηση στον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά του ζήτησε να «αποφύγει να προβεί σε ενέργειες που μπορεί να οξύνουν την κατάσταση» στην Κορεάτικη Χερσόνησο.


Η επιχείρηση θα λάβει χώρα τον Ιούνιο και θα προετοιμάσει την ασφαλή έξοδο περίπου 230.000 Αμερικανών σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης η οποία μετά από αυτό θα πρέπει να θεωρείται απόλυτα δεδομένη.


Αν η Πιονγιάνγκ επιτεθεί, τότε δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες και στρατιωτικοί γύρω και μέσα από την πρωτεύουσα Σεούλ θα βρεθούν μπροστά στα θανατηφόρα πυρά καθώς η Σεούλ απέχει μόλις 56,3 χιλιόμετρα από 15.000 στοιχεία πυροβολικού, διαφόρων διαμετρημάτων!


Το μεγάλο δίλημμα για τις ΗΠΑ είναι να εγγυηθούν για την ασφάλεια των Αμερικανών μόλις ξεκινήσουν οι εχθροπραξίες.


Έχει υπολογιστεί από τις ΗΠΑ ότι η Βόρεια Κορέα έχει την ικανότητα να ρίξει 500.000 βολές πυροβολικού κατά την πρώτη ώρα της σύρραξης!
Παρόμοιες προετοιμασίες όμως γίνονται και στην Ιαπωνία.


Το Τόκιο έχει πει στους τοπικούς κυβερνήτες να προχωρήσουν σε ασκήσεις εκκενώσεων μεγάλων περιοχών ενώ έχουν αυξηθεί δραματικά οι πωλήσεις πυρηνικών καταφυγίων.


Οι πωλήσεις πυρηνικών καταφυγίων και φίλτρων καθαρισμού αέρα για ραδιενεργά σωματίδια έχουν επίσης αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες μετά τις πυραυλικές δοκιμές του Κιμ Γιονγκ Ουν.


Το καταφύγιο που κατασκευάζει η εταιρία Oribe Seiki Seisakusho με έδρα το Kobe είναι ένα ενισχυμένο αεροστεγές υπόγειο με φίλτρο καθαρισμού αέρα το οποίο μπλοκάρει τη ραδιενέργεια και τα δηλητηριώδη αέρια!


Αυτά τα φίλτρα κοστίζουν £4,390 ενώ τα καταφύγια £170,000 για να χτιστούν. Μπορούν να προστατεύσουν 13 ανθρώπους.


Ο Oribe είπε:

«Χρειάζεται χρόνο και χρήμα για να χτίσεις ένα καταφύγιο. Αλλά όλοι ακούμε όλα αυτά, και την ατμόσφαιρα που είναι πολεμική. Έρχονται και μας ζητούν εκτιμήσεις».


Το δωμάτιο είναι σχεδιασμένο ώστε να αντέχει μια έκρηξη επιπέδου Χιροσίμα.
Μια άλλη εταιρεία, η Earth Shift, έχει δει αύξηση στη ζήτηση υπόγειων καταφυγίων είπε ο Akira Shiga,
Για την ακρίβεια έχουν δεκαπλασιαστεί!


Έρχονται αιτήσεις από ολόκληρη την Ιαπωνία!
Ταυτόχρονα είχαμε επικοινωνία των προέδρων ΗΠΑ-Κίνας.


Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, επέκρινε την «συνεχή επιθετικότητα» της Βόρειας Κορέας και δήλωσε πως οι ενέργειες της Πιονγιάνγκ προκαλούν αποσταθεροποίηση στην περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για την «επείγουσα φύση της απειλής» και δεσμεύτηκαν να βελτιώσουν τον συντονισμό των προσπαθειών τους για την καταπολέμησή της.


Ωστόσο, σύμφωνα με ένα κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Σι Τζινπίνγκ δεν περιορίστηκε απλώς στο να συμφωνήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του σχετικά με την ανάγκη κοινής στρατηγικής, αλλά συνέστησε και αυτοσυγκράτηση στον Ντόναλντ Τραμπ, ζητώντας του να «αποφύγει να προβεί σε ενέργειες που μπορεί να οξύνουν την κατάσταση» στην Κορεάτικη Χερσόνησο.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τραμπ έχει εκφράσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα την πρόθεσή του να «λύσει το πρόβλημα» της Βόρειας Κορέας με ή χωρίς τη βοήθεια της Κίνας.


Στο πλέον όμως πολεμικό σημάδι όπως έχει ήδη ενημερώσει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ από το πρωί, σύσσωμη η γερουσία εκλήθη σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου για την Βόρεια Κορέα


Οι ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης κάλεσαν σύσσωμη την γερουσία να παρευρεθεί την Τετάρτη στον Λευκό Οίκο σε μια ενημέρωση για την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα, ανέφεραν σήμερα ανώτερα βοηθητικά στελέχη της Γερουσίας.


Και οι 100 γερουσιαστές έχουν κληθεί για να παραστούν στην ενημέρωση της αμερικανικής προεδρίας από τον υπουργό Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, τον υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις, τον διευθυντή των εθνικών υπηρεσιών πληροφοριών (DNI), Νταν Κόουτς και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Τζο Ντάνφορντ.


Ενώ τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη μεταβαίνουν τακτικά στο Καπιτώλιο για να ενημερώσουν τα μέλη του Κογκρέσου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας, αλλά δεν είναι σύνηθες όλα τα μέλη της Γερουσίας να καλούνται σε μια τέτοια ενημέρωση στον Λευκό Οίκο.
Η ενημέρωση των γερουσιαστών θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 (τοπική ώρα), 22:00 (ώρα Ελλάδας).


Τα στελέχη τόνισαν πως συνεργάζονται με τον Λευκό Οίκο για να οργανώσουν μια παρόμοια ενημέρωση για τα μέλη της Βουλής Αντιπροσώπων.


Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους προσερχόμενος σε γεύμα με πρεσβευτές κρατών – μελών του Σ.Α ξεκαθάρισε:
«Το Συμβούλιο πρέπει να προετοιμαστεί να επιβάλει πρόσθετες και ισχυρότερες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα προγράμματά της, για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων»


Παράλληλα, ο Τραμπ έκανε λόγο για ένα «μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα» αναφερόμενος στην Βόρειο Κορέα:


«Αυτή είναι μια αληθινή απειλή για τον κόσμο, είτε θέλουμε να μιλάμε για αυτήν είτε όχι. Η Βόρεια Κορέα είναι μεγάλο παγκόσμιο πρόβλημα και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε επιτέλους», συμπλήρωσε.


Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και με τη Μέρκελ για τη Βόρεια Κορέα!


O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ συζήτησαν την «επείγουσα πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας» που θέτει η Βόρεια Κορέα σε μια τηλεφωνική τους συνδιάλεξη νωρίτερα την Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.


Σε μια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας επισημαίνεται ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τα θέματα της Συρίας και της Υεμένης και την ανάγκη για την ειρηνική επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία.


Φωτογραφία του χρήστη U.S. 7th Fleet.
Φωτογραφία του χρήστη U.S. 7th Fleet.
Φωτογραφία του χρήστη U.S. 7th Fleet. 


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 2:16 pm


σίδερο και παλιά δαντέλλα ...

...άρωμα απ' τα παλιά...ΚαλλιόπηΔημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 2:11 pm


Κι όμως, ξημέρωσε η μέρα που δεν τον αγαπούσε πια..

 Μερικές φορές πρέπει να κλείνεις κάποιες πόρτες στη ζωή σου, όχι από υπερηφάνεια, αδιαφορία, ή μίσος. Επειδή πολύ απλά, δεν οδηγούν πουθενά.  Γράφει η Ειρήνη ΤσικρίκαΉταν άλλη μια από αυτές τις ημέρες. 
Μία από αυτές τις ημέρες, όταν τα αστέρια δεν λάμπουν επειδή ο ουρανός είναι καλυμμένος από το παχύ νέφος της πόλης.
 


Μία από αυτές τις ημέρες, όταν τα παιδιά δεν παίζουν στο πάρκο. 


Μία από αυτές τις ημέρες, όταν οι έφηβοι μένουν σε εσωτερικούς χώρους και ανατινάζονται με το στερεοφωνικό τους στο υψηλότερο ντεσιμπέλ, ακούγοντας  με νόημα μουσική που τη νιώθουν σαν ένα πικρό χαστούκι στο πρόσωπό τους. 


Ήταν απλά μία από εκείνες τις ημέρες, όταν τα τριζόνια παράξενα ακούγονταν και αυτά ανάμεσα στα φαντάσματα της νύχτας, ενισχύοντας περαιτέρω την τυχαία κατήφεια της. 


Ήταν, άλλωστε, ακριβώς μια άλλη ημέρα που έθαβε το κεφάλι της στα χέρια της καθώς θυμόταν τα γεγονότα της ημέρας.

Θα μπορούσε να δει ένα εκατομμύριο συναισθήματα στα βαθιά καστανά μάτια του. 
Ο πόνος, ο φόβος, η αγάπη, η θλίψη, αλλά πάνω απ ‘όλα, η λύπη. 
Λυπόταν για ό, τι είχε κάνει. 
Τύψεις για το πώς είχε αφήσει να ξεφύγει από τον έλεγχο και την ενοχή, για τον τρόπο με τον οποίο τον άφηνε ακόμη και τώρα να σπάει την καρδιά της.


Όμως τώρα εκείνη το πήρε απόφαση. 
Όλα είχαν τελειώσει και εδώ που τα λέμε, για καλύτερο κιόλας, παρόλο που εκείνος δεν είχε την ίδια άποψη. 
Θα την αποκτούσε με τον έναν τρόπο, ή τον άλλον. 
Έπρεπε, θέλοντας και μη.


Μερικές φορές πρέπει να κλείνεις κάποιες πόρτες στη ζωή σου, όχι από υπερηφάνεια, αδιαφορία, ή μίσος. Επειδή πολύ απλά, δεν οδηγούν πουθενά. 


Είναι αδικία να αφήνεις την καρδιά σου να ραγίζει, απλά και μόνο για να κρατάς ολόκληρη και ακέραια την καρδιά του άλλου. 


Δεν γινόταν να είναι ευτυχισμένη, εφόσον κρατιόταν σε ένα πράγμα που διαρκώς την έκανε δυστυχισμένη.  


Και στο κάτω-κάτω, πειράζει που πλέον τα θέλω της κάθε φορά που τα κοιτά δεν ψιθυρίζουν το όνομά σου; 


Εσύ φταις άλλωστε, και για αυτή τη συνέπεια.


Η δική της ημέρα ήρθε. 
Ναι. 
Ήρθε εκείνη η μέρα που συνειδητοποίησε πως το να γυρίσει σελίδα, είναι το πιο ωραίο συναίσθημα στον κόσμο. 

Κατάλαβε ότι υπάρχει ένα ολόκληρο βιβλίο να εξερευνήσει και όχι να μένει προσκολλημένη συνεχώς σε μια και μόνο του σελίδα. 

Αυτό είναι δική σου δουλειά, εδώ και καιρό.

Έχω να σου πω ένα συμπέρασμά μου. 
Ξέρεις, όταν τον παρατραβάς ξεχειλώνει και μετά όσο και να τον ράβεις, δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος με πρώτα. 

Για τον έρωτα μιλώ. 

Αυτό τον φτερωτό έρωτα που όταν σε τρυπάει με το βέλος του, νιώθεις ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. 

Δεν είναι έτσι όμως. 

Άπαξ και τον τσαλακώσεις πολύ δεν φοριέται με τίποτα ξανά ο έρωτας. 
Και ύστερα, με τι κουράγιο να τον ντύσεις ξανά με αγάπη;


Εκείνη το ήξερε καλά αυτό και όταν ήρθε η στιγμή παρέδωσε τα όπλα. 

Δεν ηττήθηκε, αν αυτό υποθέτεις. 
Ίσα-ίσα. 
Κατέβαλλε όλες τις προσπάθειες για να σώσει, ότι απέμεινε για να σωθεί, και προχώρησε.


Έπρεπε να στεγνώσει πρώτα εντελώς την ψυχή της μέχρι να μάθει να φεύγει. 
Έπρεπε να μάθει. 


Να μάθει να στροβιλίζεται στην ίδια σχέση, συνεχώς, να λιώνει, να επαναπροσδιορίζεται, και μετά να φεύγει.

Έπρεπε απλά να μάθει όταν χρειάζεται, να φεύγει.


Εσύ δεν το έχεις μάθει ακόμη όμως. 
Εσύ είσαι αυτός που ηττείσαι ξανά και ξανά.

Δε το βλέπεις ότι ο έρωτάς σας πια ανήκει σε ένα ναυάγιο; Τι περιμένεις λοιπόν; Ρύθμισε το ρολόι σου καλά και ξεκίνα την αντίστροφη μέτρηση. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο στις μέρες μας να ξέρεις. Κάνατε τα πάντα για να το αποφύγετε, όμως όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν. 


Και για εσάς είχαν τελειώσει εδώ και καιρό και το μόνο που καταφέρατε ήταν να μετατρέψετε αυτό που είχατε, σε κάτι άσχημο και επίπονο. 


Εδώ λοιπόν, ρίχνω όλες τις ευθύνες σε εσένα. 
Ο επιμένων, δε νικά πάντα. 
Ποιος είσαι εσύ για να σταματήσεις την θάλασσα; 
Για να ηρεμήσεις τις φουρτούνες; Ούτε Θεός στον έρωτα δεν περιορίζει το κύμα.

Και αν πήρες ένα μήνυμα από αυτό που ζήσατε, τότε αυτό είναι το εξής. 

Άφησε τα πράγματα και τα συναισθήματα που έρχονται στη ζωή σου, να αναπνέουν δίπλα σου. 
Ίσως και να έχουν κάτι να σου πουν. 
Και εκείνη σου έλεγε. Συνεχώς. 
Όταν όμως θεωρείς κάποιον δεδομένο πώς να δώσεις σημασία; 

Ώσπου ήρθε και η στιγμή που εκείνη, δεν μπορούσε να ανασάνει άλλο.
Οπότε, ευχήσου της να έχει μια όμορφη ζωή, γιατί νομίζω κουράστηκε να είναι μέρος της δικής σου.

Ύστερα από όλα αυτά θα αναρωτιέσαι, μα γίνεται να ξε-αγαπάς κάποιον; 
Όχι, σου απαντάω, απλώς έρχεται μια μέρα που αρχίζεις ν’ αγαπάς τον εαυτό σου.


Και για εκείνη ήρθε αυτή η μέρα. 
Μια ολόκληρη μέρα που δεν σ’ αγάπησε καθόλου, λοιπόν.
Μια καινούργια μέρα.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 2:06 pm


ανεξαρτησία... γένους θηλυκού... (2 βίντεο)


Ανεξαρτησία...
Γένους θηλυκού... εσωτερική γυναικεία υπόθεση...

Μια γυναίκα που σέβεται την ύπαρξή της,  τους όρους, τους βάζει στον εαυτό της... όχι στους άντρες...


Απαραίτητη προϋπόθεση, για να μπορεί να δημιουργεί ωριμότερες σχέσεις...


 

Καλησπέρα


Καλλιόπη
τα βίντεο εδώ... κι εδώ...Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 1:57 pm


τους δρόμους, που έψαχναν και σαν παιδιά... (2 βίντεο)


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που λες και δεν τους άγγιξε ο χρόνος... λες και τους απάλλαξε απ' τα ρολόγια και τους δείχτες...  λες και περιπλανιούνται σε μια ατέλειωτη νεότητα... ακόμα κι όταν ασπρίζουν τα μαλλιά τους, ακόμα κι όταν χάνει τη δροσιά το πρόσωπο τους...


Η ψυχή τους, καθρεπτίζεται στα μάτια... ψυχή παιδιού, έτοιμη πάντα για ... σκανδαλιές και γι αγάπη...αγάπη δυνατή...


Είναι αυτοί, που πάντα θα ψάχνουν για τους δικούς τους γήινους ονειρικούς δρόμους... εκείνους τους δρόμους, που έψαχναν και σαν παιδιά...


Καλό βράδυ... καλό ξημέρωμα...


Καλλιόπη
τα βίντεο εδώ... κι εδώ...


Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 1:44 am


Πλεόνασμα φεύγει, Μνημόνιο έρχεται! Το χειρότερο είναι ότι, αντί να δούμε φως στο τούνελ, ακούσαμε δημόσια τον Τόμσεν και την παρέα του να λένε ότι έδωσαν από την πρώτη στιγμή το λάθος φάρμακο στην Ελλάδα, αλλά δεν σκοπεύουν να το αλλάξουν (αν δεν πεθάνει πρώτα ο ασθενής ή πάει σε άλλον γιατρό, θα προσθέταμε εμείς).

Την Τρίτη, λοιπόν, απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, οι θεσμοί επιστρέφουν όχι για να μοιράσουν το πλεόνασμα στον λαό (όπως θα περίμεναν κάποιοι), αλλά για να φέρουν το νέο Μνημόνιο προς ψήφιση.


Μπορεί να πήγε η ελληνική κυβέρνηση στην Ουάσινγκτον έχοντας στην τσέπη της ένα πλεόνασμα-ρεκόρ (ασχέτως του πώς αυτό επετεύχθη ), αλλά το βέβαιο είναι ότι η αποστολή μας γυρίζει τρέχοντας για να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο με τους πιστωτές. Και ενώ το πλεόνασμα δεν έφτασε ούτε στους πολίτες ούτε στις αγορές, ώστε να ξεκινήσει η επιδιωκόμενη ανάπτυξη, τα μέτρα που έρχονται θα φτάσουν σε όλους. 
Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία θα διαπιστώσουμε προσεχώς και το ερώτημα είναι εάν θα πάρουμε κατιτίς από αυτό το αλισβερίσι με τους δανειστές ή όχι.Η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει και αποδείξει ότι στις περιβόητες «διαπραγματεύσεις» αυτός που κερδίζει είναι ο ισχυρός ή αυτός που είναι αποφασισμένος για όλα. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ισχυρή - όσο για το «αποφασισμένη», ας το αφήσουμε καλύτερα, διότι το μόνο για το οποίο δείχνει ότι δεν διαπραγματεύεται είναι η παραμονή της με κάθε τρόπο και κόστος στην εξουσία.Παρότι το ζητούμενο της διαπραγμάτευσης ήταν να πάρουμε κάτι για το χρέος, για την ώρα εκείνο που φαίνεται σίγουρο είναι ότι τους δώσαμε τα μέτρα που ήθελαν, τους ακούσαμε να λένε ότι δεν ξεμπερδεύουμε ούτε σε δέκα τέρμινα μαζί τους και πως δεν θα ξεμπλέξουμε με τίποτα από την περιπέτεια στην οποία μας έβαλε σαν χθες ο Γιώργος Παπανδρέου.Το χειρότερο είναι ότι, αντί να δούμε φως στο τούνελ, ακούσαμε δημόσια τον Τόμσεν και την παρέα του να λένε ότι έδωσαν από την πρώτη στιγμή το λάθος φάρμακο στην Ελλάδα, αλλά δεν σκοπεύουν να το αλλάξουν (αν δεν πεθάνει πρώτα ο ασθενής ή πάει σε άλλον γιατρό, θα προσθέταμε εμείς).
 
Την Τρίτη, λοιπόν, απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, οι θεσμοί επιστρέφουν όχι για να μοιράσουν το πλεόνασμα στον λαό (όπως θα περίμεναν κάποιοι), αλλά για να φέρουν το νέο Μνημόνιο προς ψήφιση.
 
Αυτά για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, κύριοι της κυβέρνησης... Οσο για τους εταίρους, δεν φαίνεται ότι καταλαβαίνουν ούτε το μήνυμα της Γαλλίας. 
Και αυτό το προσαρμόζουν στη
 στενόμυαλη προτεσταντική τακτική τους.
Πηγή "Δημοκρατία"


 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 1:19 am


Ἐποχές πολιτικῆς ...ὀμορφιᾶς,ἀπό κάθε ἄποψιν !


Ἐμεῖς, δείξαμε πρῶτοι τόν δρόμον,παρακαλῶ...


 Ἐδῶ πού τά λέμε,πάντα διεκδικούσαμε τά πρωτεῖα,γενικῶς... !


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 12:42 am


Οι Ρώσοι μέσω του Ι.Σαββίδη πήραν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 231,9 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ - ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ
 
Στα χέρια των Ρώσων βρίσκεται πλέον ο ΟΛΘ, έναντι 231,9 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του σχήματος της Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), όπου συμμετέχει και ο Ιβάν Σαββίδης.
 
Σημαντικά βελτιωμένη προσφορά (μεγαλύτερη του 10% διαφορά από τον δεύτερο) υπέβαλε η ένωση των εταιρειών "Deutsche Invest Equity Partners GmbH", "Belterra Investments Ltd." του ομίλου Ιβάν Σαββίδη και "Terminal Link SAS" του γαλλικού ομίλου CMA CGM, για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.
 
 
Αυτό σημαίνει ότι παίρνει τον έλεγχο του ΟΛΘ. 
 
 
Το Ταμείο κάνει λόγο για "εξέλιξη – ορόσημο για το ΤΑΙΠΕΔ, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ελληνικού δημοσίου και την Βόρεια Ελλάδα" και σημειώνει:
"Η βελτιωτική δεσμευτική προσφορά προβλέπει την καταβολή τιμήματος ύψους Ευρώ Διακοσίων Τριάντα Ενός Εκατομμυρίων Εννιακοσίων Είκοσι Έξι Χιλιάδων (€231.926.000), για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΘ Α.Ε. Κατά την αξιολόγηση της βελτιωτικής οικονομικής προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπόψη καθεμία από τις αποτιμήσεις, τις οποίες εκπόνησαν δύο (2) διαφορετικοί αποτιμητές για τον ΟΛΘ Α.Ε. και ανακήρυξε την ανωτέρω ένωση ως πλειοδότη.
 
Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε €1,1 δισ. και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανωτέρω προσφορά των €231.926.000, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους €180 εκατ. την επόμενη επταετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε.), αναμενόμενου συνολικού ύψους πλέον των €170 εκατ. Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις μέχρι την λήξη της παραχώρησης το 2051.
 
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας συνολικά.
 
Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί τις προσεχείς εβδομάδες στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί μετά από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
 
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και την ικανοποίηση ορισμένων περαιτέρω προϋποθέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών.
 
Η Morgan Stanley και η Τράπεζα Πειραιώς ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, οι Freshfields Bruckhaus Deringer LLP και Αλεξίου – Κοσμόπουλος Εταιρεία Δικηγόρων ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι, οι Hamburg Port Consulting (HPC) και Marnet ενήργησαν ως τεχνικοί σύμβουλοι, για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.
 
 
Ποια είναι η CMA, που μετέχει στην κοινοπραξία για τον ΟΛΘ - Οι δραστηριότητες του Ομίλου


Ο γαλλικός όμιλος της CMA-CGM είναι ο τρίτος παγκοσμίως σε δυναμική και είναι συμφερόντων της οικογενείας Σαντέ. Μαζί με τις θυγατρικές του, μεταφέρει πάνω από  18 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στην διαχείριση Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων-terminals μέσω των θυγατρικών, CMA Terminals και Τerminal Link.
 
Το 2016, η CMA-CGM αγόρασε την εκ Σιγκαπούρης ναυτιλιακή εταιρεία NOL, που μεταφέρει containers για  2,4 δισ. δολάρια, ενισχύοντας σημαντικά την θέση του Ομίλου στην παγκόσμια αγορά και ανέβηκε στην πρώτη θέση στις εμπορικές γραμμές του Ειρηνικού.
 
Με την απόκτηση της ασιατικής NOL, ο όμιλος CMA-CGM έχει στόλο από 536 πλοία, εξυπηρετεί τα 420 από τα 521 εμπορικά λιμάνια  του κόσμου  με περισσότερες από 200 γραμμές. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αγγίζει τα 22 δισ. δολάρια.
 
Η CMA CGM είναι ένα από τα τέσσερα μέλη της Συμμαχίας των τεσσάρων μεγάλων ναυτιλιακών στη μεταφορά containers, της OCEAN Alliance, που ενεργοποιείται μέσα στο 2017. Μέλη της OCEAN Alliance είναι η Cosco, η Evergreen και η Orient Overseas.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 12:33 am


Το λιγνιταέριο, νέα ενεργειακή λύση;


 

Γράφει ο Νίκος ΣτεφανήςMετά το δημοσίευμα μου «Λιγνίτης-κατέρρευσε το δόγμα το «των γεμάτων αυλών» προχώρησα ένα βήμα πιο μπροστά και δημοσίευσα ΠΡΟΤΑΣΗ βασισμένη στην θεωρητική επεξεργασία του αείμνηστου Κ.Λεφα «Αν όχι το λιγνιταέριο τι;


Oι παλαιότερες γενιές έχτισαν το θαύμα της ΔΕΗ με τον λιγνίτη, καθιστώντας την χώρα μας ενεργειακά αυτάρκη στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής. Σήμερα καλούνται οι δικές μας και οι επερχόμενες γενιές να δώσουμε νέες λύσεις ενεργειακής αυτάρκειας!!!


Αν όχι το λιγνιταέριο τι; 
Πως και που θα ανοίξουμε νέα λιγνιτικά πεδία με σκάμματα ανοιχτής εξορύξεως μετατρέποντας την περιοχή σε σεληνιακό τοπίο; 

Η μόνη περιβαλλοντική επίπτωση του λιγνιταερίου είναι μία πιθανή αλλά και μικρή καθίζηση εδάφους, το οποίο κατά τα άλλα παραμένει ανέπαφο μετά την εκμετάλλευση!!! 

Πως μπορεί να συγκριθεί η μέθοδος της επιτόπου αεριοποιήσεως των λιγνιτών με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο επιφανειακής ή έστω υπόγειας εξορύξεως!!!»


Η υπόθεση έχει πολύ βάθος. Της αξίζει επομένως  ένα συνέδριο !Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 12:25 am


Κόρη Θανόντος Στρατιωτικού συγκινεί: "Μας παίρνετε ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ και μας δίνετε πίσω σημαίες..." Αφιερωμένο στο μακρύ κατάλογο όσων "καραβανάδων" πλήρωσαν με την ζωή τους τα τραγικά λάθη και παραλείψεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
Ο μπαμπάς μου ήταν στρατιωτικός.

Έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι, κάποιες φορές ακόμα και ολόκληρες εβδομάδες λόγω ασκήσεων, κάποιες φορές ακόμα κι ολόκληρους μήνες σε 
ειρηνευτικές αποστολές, για να έχω εγώ ένα καλύτερο μέλλον...
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ
Λόγω της δουλειάς του μείναμε σε πολλά μέρη κι εγώ κάθε 2, 3, ή 4 χρόνια άλλαζα σχολείο, παρέες, φίλους. Όπου κι αν πήγαινα ήμουν "η καινούρια"...
 

Κάποιοι στην γειτονιά με ερωτούσαν από που είμαι κι εγώ δεν ήξερα τι να τους απαντήσω. 
Γιατί πραγματικά δεν ήξερα.
 
 Αλλού γεννήθηκα, αλλού μεγάλωσα, αλλού πήγα σχολείο, αλλού πέρασα την εφηβεία μου...
 
Γιατί ήμουν η κόρη του "καραβανά", του "στρατόκαυλου", του "μιλιταριστή"...
 
 
Αυτός ο " καραβανάς" είχε χρεωμένες κάποιες ψυχές. Δίπλα σε μένα.

 
Εγώ ήμουν το παιδί του, αυτοί ήταν οι στρατιώτες του, παιδιά κι αυτά που οι γονείς τους του εμπιστεύτηκαν να τα εκπαιδεύσει και να τα παραδώσει όπως τα πήρε.
Αρτιμελή. 
 
Και το έκανε, πολλές φορές παραμερίζοντας ακόμα και μένα, το ίδιο του το παιδί. 

Δεχόταν αγόγγυστα τις μειώσεις στις αποδοχές του, την εκμετάλλευση της δουλειάς του από τυχάρπαστους πολιτικάντηδες μιας χρήσεως, τις προσβολές διαφόρων δήθεν "προοδευτικών". 
 
 
Ήξερε ότι τα μέσα είναι παμπάλαια, αλλά προσπαθούσε να τα συντηρεί... 

"Αυτά μπορεί η πατρίδα, με αυτά θα πορευτούμε...
Τι να κάνουμε ;;;".
Έτσι έλεγε...
 
 
Σήμερα μπήκε ένας ακόμα μπαμπάς μέσα σε ένα ελικόπτερο, το οποίο ήταν 40 και ετών και πέταξε για πάντα..... 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ
Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα... 
 
Αφιερωμένο στο μακρύ κατάλογο όσων "καραβανάδων" πλήρωσαν με την ζωή τους τα τραγικά λάθη και παραλείψεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.
 
Μας παίρνετε ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ και μας δίνετε πίσω σημαίες... 
 
 
Λυπάμαι, αλλά δεν είναι το ίδιο!

Καλό  π α ρ ά δ ε ι σ ο !!!
 
 

[Πηγή: http://www.enoplos.com/2017/04/blog-post_926.html/Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 12:12 am


ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ (και ενοχλητικότατο!) 'ΒΙΝΤΕΟ' ! Η Αποκάλυψη πρώην καθηγητού Πανεπιστημίου (και μετέπειτα κληρικού!) που Ε-ξα-φά-νι-σαν τα ΜΜΕ !Από τις ελάχιστες έγκριτες και έντιμες μορφές του ΠΑΣΟΚ.


Καλλιόπη Σουφλή


Σχετική εικόνα


Αναφερόμαστε στον πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Κωνσταντίνο Μπέη. Είναι ήδη 84 ετών. Γιός Εισαγγελέως. 


Έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο το 1966. 
Μεταπτυχιακό έκανε στο Μόναχο. Έγκριτος νομικός. 
Υπήρξε και υπηρεσιακός υπουργός (1996)  Δημοσίας Τάξεως. 
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας και Γενικός Γραμματέας της Βουλής! Πολύτεκνος με 4 παιδιά.
Του περιβάλλοντος του Ανδρέα Παπανδρέου...
Το 2005 έγινε και  κ λ η ρ ι κ ό ς...


ΠΑΡΤΕ ...ΑΝΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΟ-ΒΕ-ΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ 'ΑΕΡΑ', ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ,  ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ!

ΑΝΟΙΞΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΝ ΗΧΟ, ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΑ...https://youtu.be/LLSetvkNVZg


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 11:57 pm


Ελιγμός Μαρίν Λεπέν: Κατεβαίνει ως ανεξάρτητη υποψήφια στο β΄γύρο των γαλλικών εκλογών


ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

 
 
Αιφνιδιαστικά η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε ότι αποσύρεται προσωρινά από την ηγεσία του κόμματός της. 
 
Ετσι θα μπορέσει και αυτή να κατέβει στον β΄γύρο των γαλλικών εκλογών ως ανεξάρτητη υποψήφια.
 
Η πολιτικός, πέρασε στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, εξασφαλίζοντας το 21,30% στον α' γύρο πίσω από τον Εμάνουελ Μακρόν, που πήρε το 24,01%.
 
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αιφνιδιαστική απόφαση της  πολιτικού ελήφθη προκειμένου να εμφανιστεί ως ανεξάρτητη υποψήφια ενόψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στης 7 Μαΐου και να προσελκύσει μεγαλύτερο μερίδιο ψηφοφόρων κυρίως από την δεξιά.
 
“Από απόψε δεν είμαι πλέον πρόεδρος του Εθνικού μετώπου. Είμαι υποψήφια πρόεδρος είπε η Λεπέν. Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση.  
 
Η Μ.Λεπέν μάλιστα, επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Μακρόν, αποκαλώντας τον «υστερικό, ακραίο Ευρωπαίο» και αδύναμο απέναντι στους φανατικούς ισλαμιστές
 
Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 11:47 pm


ΕΥΠ και ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, τροφοδοτούν με ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, την εφημερίδα "Documento" του Κώστα Βαξεβάνη ΜΕΡΟΣ Α


Σε ένα ευνομούμενο κράτος, θα είχαν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Παγου κ.κ. Βασιλική Θάνου και Ξένη Δημητρίου, ενώ θα είχε συλληφθεί και ο Κώστας Βαξεβάνης. 

Δυστυχώς όμως η Ελλάδα,  ούτε καν το επίπεδο διαφθοράς της Ζιμπάμπουε δεν έχει... είναι ακόμα πιο πάτος... 

Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ ΤΙΝΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ.

Καλλιόπη Σουφλή
Πηγή ΑΝΤΙ300

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 11:38 pm


Στη Βουλή δικογραφία κατά του Αλέξη Τσίπρα για εσχάτη προδοσία


Στον πρωθυπουργό, με τη σχετική μήνυση, αποδίδονται βαριά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως εσχάτη προδοσία και ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα, παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, αποστέρηση δικαιωμάτων των πολιτών. 
Εδώ πήγαν για θάψιμο άλλες... αυτή θα προχωρήσει;
Μην γινόμαστε αστείοι... 
Έχουμε ΚΥΝΟβουλευτική ΧΟΥΝΤΑ ΑΚΡΑΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ.

Η Βουλή, άλλο θέλει κι όχι δικογραφίες.

ΕΝΑΝ ΙΚΑΡΟ ΜΕ... ΟΡΧΕΙΣ... ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!


Καλλιόπη Σουφλή

 Επιλεκτική ενημέρωση για τις δικογραφίες… των άλλων πραγματοποιεί η Βουλή λειτουργώντας ως υποκατάστημα του Μεγάρου Μαξίμου.


Σήμερα διαβιβάστηκαν και αναγγέλθηκαν στην Ολομέλεια τέσσερις δικογραφίες, μια κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μια κατά του σημερινού υπουργικού συμβουλίου και δύο κατά του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα. 

Ωστόσο, οι αρμόδιες υπηρεσίες όχι μόνο δεν διαβίβασαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικό ενημερωτικό σημείωμα για το περιεχόμενο των υποθέσεων αλλά αρνήθηκαν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία κρατώντας τους φακέλους στα κλειδωμένα συρτάρια.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα διαβιβάστηκε από τον Αρειο Πάγο άλλη δικογραφία κατά των Γιώργου Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδου για υποθέσεις χρηματοδότησης ΜΚΟ κατά την περίοδο που βρίσκονταν στο υπουργείο εξωτερικών. 

Για τον συγκεκριμένο φάκελο οι συνεργάτες του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση επέδειξαν ακαριαία αντανακλαστικά μοιράζοντας αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα με το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία κατά του πρωθυπουργού σχετίζεται με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και μεταξύ άλλων του αποδίδονται τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, παραβίαση εθνικής κυριαρχίας κ.α.

Όπως μάλιστα έγραψε το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής η εν λόγω δικογραφία είχε διαβιβαστεί από τον Αρειο Πάγο προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή νωρίτερα από άλλες που αφορούν στελέχη της αντιπολίτευσης, οι οποίες όμως έφθασαν πιο γρήγορα στην Βουλή. 

Στον πρωθυπουργό, με τη σχετική μήνυση, αποδίδονται βαριά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως εσχάτη προδοσία και ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα, παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, αποστέρηση δικαιωμάτων των πολιτών. 

Οι κατηγορίες σχετίζονται με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. 
Αποδίδεται δε, στον πρωθυπουργό ότι ενεργεί με δόλο κατά του εθνικού συμφέροντος καταργώντας την επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους και τα πορίσματά τηςΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 10:59 pm


Νεώτερη ενημέρωση: Πως οι τράπεζες προβαίνουν σε υπεξαίρεση με δόλο κατά των Ελλήνων. (Αυτο το βίντεο, ακούστε το με πολλή προσοχή) (βίντεο)


Αγαπητοι αναγνώστες,

Δεδομένης της μεγάλης ανταπόκρισης που είχε η εκπομπή με τον Σπύρο Παγιάτη, ζητήθηκε από πολλούς αναγνώστες, αφενός μεν η επανάλειψη της ανάρτησης και αφετέρου δίδεται στην δημοσιότητα το νέο τηλέφωνο του κ. Παγιάτη, με το οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε.

Το τηλέφωνο του κ. Παγιάτη είναι: 6949-2859-27 


Καλλιόπη ΣουφλήΕίναι τιμή μου, που με τον ΣΠΥΡΟ ΠΑΓΙΑΤΗ, έναν από τους ελάχιστους αληθινους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, συμπορευτήκαμε και συνεχίζουμε να συμπορευόμαστε στον δύσκολο αγώνα αφύπνισης των Ελλήνων.

Ακούστε προσεκτικά τα όσα λέει για τα δάνεια των δανειοληπτών και τον τρόπο που μπορείτε να σωθείτε από τους τοκογλύφους τραπεζήτες.

Ακούστε πολύ προσεκτικά ποιοί πουλάνε ψεύτικες ελπίδες για σωτηρία των δανειοληπτών.


Καλλιόπη Σουφλή


Δείτε το βίντεο...

https://youtu.be/j7lHSsBILeYΔημοσιεύθηκε στις 23 April 2017 | 6:00 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr