1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.

γίνε ουρανός σε μια στιγμή καθώς ο έρωτας θα ταξιδεύει μόνος να σε βρει... (ΒΙΝΤΕΟ) Το ερωτεύθηκα... κι αφέθηκα σ' αυτή την καληνύχτα...

Πόπη

 


 Αν ζυγίζεις το όνειρο με την πραγματικότητα δεν ζεις τίποτα από τα δύο, αν δεν άφησες μέσα στις φλέβες σου να κυλήσει μια νύχτα άγνωρη και ασυνήθιστη δεν θα ξημερώσεις ποτέ σε μια καινούργια μέρα...

αν δεν έχασες τον κόσμο καθώς περπάταγες στο συνηθισμένο σοκάκι και δεν βγήκες έξω από οτιδήποτε γνωστό, ποτέ δεν θα νιώσεις την αίσθηση του ταξιδιού,

αν δεν σου κόπηκε η μιλιά μπροστά στο θαύμα που ποτέ δεν το περίμενες ποτέ δεν θα δεις κανένα θαύμα....Αν ο αιώνας σου είναι συνηθισμένος και βαρετός εσύ είσαι πλασμένος από την ύλη που φτιάχνονται τα όνειρα, των αστεριών παιδί και των ανέμων πνεύμα.

Γίνε κεραυνός και στόχευσε την μέρα σου με ένα σκοπό δώσε στην νύχτα νόημα μέσα από λέξεις μαγικές καθώς ψηλαφείς τον ερχομό της,

γίνε ουρανός σε μια στιγμή καθώς ο έρωτας θα ταξιδεύει μόνος να σε βρει...

άσε την σιωπή να σου μιλήσει για να μάθεις όλα τα μυστικά της φύσης,

δώσε κι άλλο όραμα στην μέρα σου, ντύσε με ποίηση και άρωμα γλυκάνισου το φόρεμά της,

βγάλε την ετικέτα από τον χρόνο, δεν υπάρχει όταν εσύ υπάρχεις,

υποδέξου την αιωνιότητα στην γαλάζια ακτή εκεί που γίνανε κοχύλια τα αστέρια και κύματα αφρισμένα τα φιλιά....Πηγή
Δημοσιεύθηκε στις 1 November 2014 | 1:35 am


Τι είναι τελικά το ΚΚΕ;
 Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι υπάρχει ελπίδα να γίνει το ΚΚΕ το κόμμα που θα εκφράζει τους εργαζόμενους – όπως εκείνο θέλει να λέει. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι μπροστά στην χειρότερη εργατική κρίση που πέρασε ο πληθυσμός της χώρας μετά τον πόλεμο και τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στη σύγχρονή ιστορία της, το Κόμμα έδωσε εξετάσεις και κατατροπώθηκε.

 Και το χειρότερο γι’ αυτό είναι ότι κανείς από τους ανθρώπους του δεν το έχει καταλάβει ακόμη.


 Είναι ευχαριστημένο και –δυστυχώς- συμβιβασμένο με την ανοχή εκείνων που αποκαλεί «πλουτοκρατία» και «κεφάλαιο», και με το γεγονός ότι έχει κερδίσει τη –μερική τους- συμπάθεια ακόμη κι αν γνωρίζει πολύ καλά ότι οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν ως μια συμπαθητική γραφικότητα.Καμία εντύπωση δεν μου έκανε η ανακοίνωση του ΜΑΣ με αφορμή τα γεγονότα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεόδωρο Φορτσάκη, και τη συνεδρίαση της Συγκλήτου την οποία διέκοψαν φοιτητές όταν ενημερώθηκαν πως δεν είχαν την άδεια να παραστούν.

Η ιστορία του πανεπιστημίου –για όσους δεν τη γνωρίζουν ή δεν έχουν ενημερωθεί πλήρως- δεν έχει καμία διαφορά από όλα όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα:...
επιβολή ιδιωτικών υπηρεσιών σεκιούριτι από εργολάβους ελαστικής εργασίας, συνεργεία καθαριότητας με ανθρώπους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, πλήρης απαξίωση των υποδομών και της λειτουργίας των πανεπιστημίων με σκοπό την αντικατάστασή τους από ιδιωτικά, αποψίλωση των διοικητικών υπαλλήλων με αποτέλεσμα την αδυναμία της διοικητικής λειτουργίας τους, ελλιπής σίτιση των φοιτητών, ανοργάνωτες και ανύπαρκτες σε πολλές περιπτώσεις φοιτητικές εστίες, έλλειψη βοηθών καθηγητών και διδακτικού προσωπικού, και πολλά, πολλά ακόμη.

Όλα αυτά είναι «παράνομα». Όπως «παράνομη» είναι για τον πρύτανη Θεόδωρο Φορτσάκη, τα κανάλια και τις εφημερίδες των μεγάλων μιντιακών ομίλων, το ΜΑΣ, το ΚΚΕ και τους ανθρώπους του, η είσοδος των φοιτητών στη συνεδρίαση της συγκλήτου του ΕΚΠΑ.

Η κατηγορία του «τυχοδιωκτισμού» από πλευράς ΚΚΕ δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν, και σίγουρα θα το δούμε και πάλι στο μέλλον.

Τι εξυπηρετεί όμως το Κόμμα και τους ανθρώπους του αυτή η στάση, δύο μέρες πριν τη «μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα αποτελέσει νέο ξεκίνημα πάλης και αγώνων για την οριστική απαλλαγή από τα μνημόνια και την ανασφάλεια;». 
 
Η απάντηση είναι εύκολη. Τίποτα.

Η νεολαία του ΚΚΕ έχει να επιδείξει από το 2012 και μετά πολύ σημαντικά επιτεύγματα εποικοδομητικής παρεμβατικότητας στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Τον Τσίπρα καρτούν, τον ΣΥΡΙΖΑ κλόουν, τα βιντεάκια κατά όσων εκείνων θεωρούνται «απολειφάδια» (κατά τον ίδιο τον γγ του ΚΚΕ) και μερικές ακόμη χαριτωμενιές που αβίαστα βρήκαν φιλόξενη διέξοδο στα «καθεστωτικά» δελτία των 8.

Τι είναι αυτό για το οποίο καμαρώνουν οι νέοι κομμουνιστές και κομμουνίστριες του ΚΚΕ; Φαντάζομαι όχι η πρόσφατη ανακοίνωση του ΜΑΣ. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η υπεράσπιση ενός ανθρώπου του συστήματος που θέλει να δημιουργήσει πανεπιστημιακές δομές καταστολής, αποτελεί μια προσωπικότητα η οποία χαίρει κομμουνιστικής συμπάθειας.

Κι εδώ έρχεται το εξής μεγάλο ερώτημα. Τι είναι τελικά το ΚΚΕ;

Όταν ο Τζίμης Πανούσης αποκαλούσε στην ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια τους επικεφαλής του ΚΚΕ «Γιεχωβάδες» το ίντερνετ έγινε ένα απέραντο μπάχαλο. Οι ίδιοι οι παραγωγοί δεν κατάφεραν να τον μαζέψουν και η εκπομπή τελείωσε με συγγνώμες και κομμουνιστικές συμπάθειες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σε καμία εκτίμηση τον Τζίμη Πανούση. Όμως η παπικού τύπου αντίληψη του αλάνθαστου η οποία περιβάλλει τους ανθρώπους που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο Κόμμα, αλλά και η πρόσχαρη εκτέλεση των «διαταγών» τους από τα κεντρικά και περιφερειακά όργανα, σε αυτόν τον «γιεχωβαδισμό» παραπέμπει.

Είναι όμως αυτό το πράγμα το ΚΚΕ;

Όχι, είναι η απάντηση. Το ΚΚΕ δεν είναι ο ανεπάγγελτος γενικός του γραμματέας που βρέθηκε από πρωτοετής φοιτητής να κολυμπά στα –αφιλόξενα τότε- νερά του κομματικού σωλήνα. Δεν είναι η Λιάνα Κανέλλη και οι φιλοφρονήσεις από φασίστες στις παρουσιάσεις βιβλίων δίπλα στον Τάκη Μπαλτάκο και τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι το μόνιμο κυνήγι αριστερών φαντασμάτων υπό τη διακυβέρνηση ενός φασιστικού συστήματος το οποίο χειροκροτά με πάθος κι ευχαρίστηση τους «κουραμπιέδες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ δεν έχει χάσει απλώς το δρόμο του. Έχει επιλέξει να λοξοδρομήσει. Ο φόβος της απώλειας των ιστορικών του κεκτημένων και η στροφή μιας στρατιάς «παιδιών» του προς τα πλέον σκληρά και αντιλαϊκά κέντρα εξουσίας –με κορωνίδα τα κατορθώματα δεκάδων δημοσιογράφων του που μετατράπηκαν στους πιο πιστούς παπαγάλους τους- ενεργοποίησε τέτοιους μηχανισμούς πολιτικής αυτοάμυνας, που μετέτρεψαν το ίδιο το Κόμμα σε μια αντιπαθητική σέχτα με μοναδικό λόγο ύπαρξης την αντίδραση για τα μάτια του κόσμου.

Όμως επιμένω. Το ΚΚΕ είναι οι άνθρωποί του. Μιλώντας με πολλούς κομμουνιστές και μέλη του κόμματος από τότε που ο ανεπάγγελτος Κουτσούμπας πήρε το δαχτυλίδι από την Αλέκα, εξέφρασα την απορία για το τι ακριβώς είναι αυτός ο άνθρωπος και τι θα σημάνει η εκλογή του από τα όργανα του κόμματος.

Άγνοια. Δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Στην πορεία η απάντηση ήρθε από μόνη της, μέσω της δικής του γλώσσας. Στην εκδήλωση για τα 95 χρόνια του κόμματος χαρακτήρισε όσους έφυγαν από το ΚΚΕ, «απολειφάδια του οπορτουνισμού» κι απέφυγε να δώσει ίχνος οράματος, περιοριζόμενος μόνον σε μια επαναλαμβανόμενη διαπίστωση ότι το ΚΚΕ είναι ακόμη εδώ, παρά τη αντίθεση κάποιων. Σημαντική διαπίστωση, δε λέω, όμως αν φιλτράρεις κάθε λόγο και πράξη του Κόμματος, σε δύο πράγματα καταλήγεις. Ότι όλοι αρκούνται με την ικανοποίηση της απλής παρουσίας «στα πράγματα» και πως ο πραγματικός εχθρός δεν είναι αυτός που κυβερνά, αλλά εκείνος που θέλει να κυβερνήσει.

Θαρρείς ότι μοναδική αποστολή των ανθρώπων του Κόμματος είναι η καταστροφή του αντιπάλου. Κάποτε το ΚΚΕ έδινε όραμα – ή τουλάχιστον αυτό ήθελε να κάνει. Τα τελευταία 20 χρόνια το όραμα μετατράπηκε σε μια αποστολή αποδόμησης των θέσεων άλλων. 
 
Φυσικά, δεν απαντά ποτέ σε καμιά πρακτική ερώτηση για τις δικές του θέσεις γιατί πολύ απλά κανείς δεν το ρωτάει. 
 
Είναι ευχαριστημένο και –δυστυχώς- συμβιβασμένο με την ανοχή εκείνων που αποκαλεί «πλουτοκρατία» και «κεφάλαιο», και με το γεγονός ότι έχει κερδίσει τη –μερική τους- συμπάθεια ακόμη κι αν γνωρίζει πολύ καλά ότι οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν ως μια συμπαθητική γραφικότητα.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι υπάρχει ελπίδα να γίνει το ΚΚΕ το κόμμα που θα εκφράζει τους εργαζόμενους – όπως εκείνο θέλει να λέει. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι μπροστά στην χειρότερη εργατική κρίση που πέρασε ο πληθυσμός της χώρας μετά τον πόλεμο και τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου στη σύγχρονή ιστορία της, το Κόμμα έδωσε εξετάσεις και κατατροπώθηκε. Και το χειρότερο γι’ αυτό είναι ότι κανείς από τους ανθρώπους του δεν το έχει καταλάβει ακόμη.

Από polyfimossΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 November 2014 | 12:56 am


Περιμένοντας το επόμενο ΚΡΑΧΣε αυτό το απρόβλεπτο περιβάλλον, η επίρριψη των ευθυνών στην Ελλάδα ισοδυναμεί με υποτίμηση του ασταθούς και εκρηκτικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί και το οποίο περιμένει μια σπίθα... 


Με πρόκληση στη λογική ισοδυναμούσαν οι ερμηνείες, εντός κι εκτός Ελλάδας, που επιστρατεύτηκαν προ δεκαπενθημέρου για να εξηγήσουν την απότομη πτώση των τιμών των μετοχών στις διεθνείς αγορές και το βραχύβιο ράλι στα επιτόκια των ομολόγων, που ως κοινό παρονομαστή είχαν -για μια ακόμη φορά-τις ελληνικές ευθύνες. 
 
Εν ολίγοις, η αιτία που το τριήμερο 14-16 Οκτωβρίου δοκιμάστηκαν οι αντοχές του διεθνούς συστήματος βρίσκεται στην Ελλάδα, η οποία με την απρόβλεπτη και παρακινδυνευμένη συμπεριφορά της, όταν μιλούσε για διακοπή της χρηματοδότησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο, έθεσε σε κίνδυνο μια ομαλά λειτουργούσα αγορά...

Στον αντίποδα αυτών των επιφανειακών, αν όχι φαιδρών, ερμηνειών, οι αιτίες της αναστάτωσης στο εξωτερικό και του μίνι κραχ στο εσωτερικό πρέπει να αναζητηθούν σε ένα εκρηκτικό μείγμα υπερτιμημένων μετοχών στον μαγικό κόσμο της χρηματο-οικονομίας και παρατεταμένης στασιμότητας στον καταθλιπτικό κόσμο της πραγματικής οικονομίας. 
 
Η Ελλάδα που απείλησε αυτή την εύθραυστη ισορροπία δεν ήταν παρά...
η θρυαλλίδα, όπως ήταν η Lehman Brothers προ εξαετίας. 
 
Το εκρηκτικό υλικό προϋπήρχε και, το χειρότερο, συνεχίζει να συσσωρεύεται, περιμένοντας την επόμενη αφορμή που, με μαθηματική βεβαιότητα, θα προκαλέσει μια κρίση μεγαλύτερη ακόμη κι από του 2008 λόγω των οξύτερων ανισορροπιών που έχουν πια συσσωρευτεί.

Στασιμότητα και ύφεση στην Ευρώπη

Στις 7 Οκτωβρίου το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα χείρω τις προσδοκίες για την πορεία της παγκόσμιας μεγέθυνσης το 2014 στο 3,3% (από 3,7% που είχε προβλέψει τον Απρίλιο). Οι μεγαλύτερες αλλαγές προήλθαν από την Ευρώπη, όπου το δεύτερο τρίμηνο του έτους η οικονομία έμεινε στάσιμη, ωθώντας τον βρετανικό Economist να γράψει στο τελευταίο φύλλο τού Αυγούστου πως «ό,τι ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια ως τραπεζική και δημοσιονομική κρίση πλέον έχει εκφυλιστεί σε κρίση των ρυθμών μεγέθυνσηρ>. Έκτοτε όλα τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μόνο επιδείνωση προδικάζουν. Για παράδειγμα, η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 4%, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατά 6%, ενώ όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα τις ανακοινώσεις της Eurostat για το τρίτο τρίμηνο, καθώς εδώ θα αποτυπωθούν οι οικονομικές συνέπειες από τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Ιδιαίτερη (πολιτική) σημασία έχει πως τη στιγμή που η Ευρώπη ετοιμάζεται να εισέλθει και επίσημα σε ύφεση -όπως τυπικά ορίζεται η μείωση του ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα-, με την επιβαλλόμενη από την Ουάσιγκτον επίδειξη πυγμής απέναντι στη Μόσχα να αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολουθούν μια πορεία αντίθετη. Το μαρτυρά κυρίως η εγκατάλειψη του τρίτου κατά τη σειρά προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Παρότι όταν τα «Επίκαιρα» όδευαν στο τυπογραφείο δεν ήταν ακόμη γνωστή η απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), η απόφαση διακοπής της αγοράς τίτλων, που το τελευταίο διάστημα ανερχόταν σε 15 δις δολάρια μηνιαίως, θεωρείται ειλημμένη.

Θέμα χρόνου θεωρείται από δω και πέρα και η σταδιακή άνοδος των αμερικανικών επιτοκίων, που θα σημάνουν την επιστροφή στην «κανονικότητα» ή σε ένα περιβάλλον «σχεδόν κανονικό», καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης ακόμη και στις ΗΠΑ διατηρούνται στα μισά επίπεδα της δεκαετίας του '90, που και τότε ήταν στα μισά επίπεδα της λεγάμενης «χρυσής εποχής». Προς το παρόν, πάντως, ακόμη κι αυτή η οριακή μεγέθυνση ή η ύφεση συντελείται σε ένα περιβάλλον μηδενικών ή σχεδόν μηδενικών επιτοκίων και πακτωλών ρευστού που προσφέρουν οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του κόσμου.

«Όλο αυτό το φτηνό χρήμα οδηγεί τις ΗΠΑ σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τον χρόνο, όπου κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί πρώτα», γράφει το περιοδικό Der Spiegel σε εκτενές αφιέρωμά του για την παγκόσμια οικονομία με τίτλο «Το σύστημα-ζόμπι» και συνεχίζει: «Η αναμενόμενη οικονομική άνοδος ή το επόμενο κραχ; Ειδικοί, όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Ράμπιν πιστεύουν ότι το εν εξελίξει ράλι στις αγορές είναι στην πραγματικότητα ο προάγγελος του επόμενου κραχ».

Το «φάντασμα» της Ιαπωνίας

Το κενό που θα προκαλέσει η απόσυρση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας από την πλημμυρίδα ρευστότητας θα καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς πλέον ξεκινά επίσημα η Φρανκφούρτη την αγορά καλυμμένων ομολογιών από τις τράπεζες (όπως και από την ιαπωνική που μπαίνει στην ίδια τροχιά). Υπόθεση εβδομάδων θεωρείται επίσης το πρόγραμμα της ΕΚΤ (που σε πρώτη φάση προβλέπει την αγορά τίτλων αξίας 10 δις ευρώ σε μηνιαία βάση) να επεκταθεί σε εταιρικά, ακόμη και κρατικά ομόλογα.

Οι αντιδράσεις απέναντι στο σχέδιο αυτό προέρχονται από τη Γερμανία, που αντιτείνει ότι έτσι θα χαλαρώσει το πρόγραμμα αντεργατικών μεταρρυθμίσεων που είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη. Η Γερμανία, δηλαδή, θέλει την ύφεση γιατί έτσι μπορεί και πιέζει για μειώσεις μισθών και περικοπές κοινωνικών παροχών. Το πρόβλημα, ωστόσο, δημιουργείται όταν ορθώνεται το «φάντασμα» της Ιαπωνίας. Με άλλα λόγια, η ζοφερή προοπτική της οικονομικής στασιμότητας μαζί με αποπληθωρισμό, όπως ακριβώς συμβαίνει στην Ευρώπη, όπου ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 0,4%, όταν ο στόχος για την ΕΚΤ είναι 2%.

Στα υπόψη επίσης και η «γερμανική αποτυχία»: η ύφεση της γερμανικής οικονομίας αποδεικνύει ότι οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις του Σρέντερ, τις οποίες η Γερμανία υποδεικνύει ως μονόδρομο και συνταγή επιτυχίας για την υπόλοιπη Ευρώπη, μπορεί να διέλυσαν το γερμανικό κράτος πρόνοιας και να κατακερμάτισαν την αγορά εργασίας με την εισαγωγή των «μίνι δουλειών», δεν έφεραν, ωστόσο, την ανάπτυξη της οικονομίας. Η οικονομική αποτελεσματικότητα των περίφημων μεταρρυθμίσεων αποδεικνύεται ανύπαρκτη! Μόνο τυχαίες δεν είναι, επομένως, κι οι αντιδράσεις που εμφανίζονται τώρα από Γαλλία και Ιταλία απέναντι στις γερμανικές οδηγίες για μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Ακόμη όμως κι αν προχωρήσουν οι αγορές εταιρικών ή και κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, κανείς δεν εγγυάται ότι η επιπλέον ρευστότητα θα γίνει επενδύσεις, αυτές νέες θέσεις εργασίας κι αυτές με τη σειρά τους αυξημένη κοινωνική ευημερία, που είναι το ζητούμενο και το κριτήριο αξιολόγησης κάθε οικονομικής πολιτικής. 
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πλημμυρίδα πιστωτικού χρήματος πάνω στην οποία κάθεται η παγκόσμια οικονομία θα γνωρίσει νέες δόξες κι οι λόγοι της εγγενούς αστάθειας θα αυξηθούν. 
 
Σε αυτό το απρόβλεπτο περιβάλλον, η επίρριψη των ευθυνών στην Ελλάδα ισοδυναμεί με υποτίμηση του ασταθούς και εκρηκτικού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί και το οποίο περιμένει μια σπίθα... 
 

Πηγή: Λεωνίδας Βατικιώτης - "Επίκαιρα"


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 November 2014 | 12:38 am


Ο Γιώργος Μητσικώστας κάνει τη φάρσα της χρονιάς στο Γιάννη Μπουτάρη (Βίντεο)
Ο Γιώργος Μητσικώστας στο Mhtsi Show στο “Ε” σκάρωσε μια επική φάρσα στο Γιάννη Μπουτάρη. 

Ως Λευτέρης Παπαδόπουλος του τηλεφώνησε και του ζήτησε να φέρει την Πάολα και τη Θέλξη στο… Φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης.

 Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Νταλάρας. 

Ποια ήταν η αντίδραση του Μπουτάρη; 
Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…


http://news247.gr/
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 11:40 pm


σιγά μην σε σώσουν !!!
 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!
Δείτε την απόγνωση ενός γαμπρού.... που δεν ήθελε να... παντρευτεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι σκαρφιστηκε ο ... ανθρωπος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πόπη Σουφλή
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 11:31 pm


Οταν οι Ελληνες ήθελαν να μας κλέψουν το Big Ben -Το βίντεο που τους ενοχλεί ακόμα (BINTEO)Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν στο πλαίσιο της καμπάνιας «Bring 

them back» είχε προβληθεί το βίντεο με την εικονική κλοπή του Μπιγκ Μπεν

 από τον Έλληνα κροίσο Ελγινιάδη, οι Άγγλοι το είχαν υποδεχθεί με την 

μπλαζέ ειρωνεία που τους διακρίνει. 


Φαίνεται πως τώρα, που το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων αναφύεται

 ξανά, το θυμήθηκαν και δείχνουν να ενοχλούνται.


Σε εκείνο το βίντεο, με
πρωταγωνιστές τον Σπύρο Φωκά, τον Νίκο Αλιάγα και την Έλενα Κατρίτση, 

γινόταν ένας παραλληλισμός της κλοπής των Μαρμάρων με την αρπαγή του 

περιώνυμου Μπιγκ Μπεν που κοσμεί το Λονδίνο. 


Δράστης ήταν ο Έλληνας κροίσος Ελγινιάδης, που προέβη σε αυτή την 

πράξη για να σώσει το ρολόι από τη μόλυνση του Λονδίνου. Προφανείς οι 

συσχετισμοί.


Η Telegraph στο άρθρο της αναφέρει πως το εν λόγω βίντεο κάνει... 

θραύση το τελευταίο διάστημα στο YouΤube, καθώς βγήκε στην επιφάνεια 

ξανά το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων. 


Όπως σημειώνει και ο αρθρογράφος: «Το συγκεκριμένο βίντεο είχε 

προβληθεί πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά μετά την έλευση της Αμάλ 

Αλαμουντίν στην Αθήνα άρχισε να αποκτά πάλι θεατές. 


Μέσω της ''ψεύτικης'' είδησης για την κλοπή του Μπιγκ Μπεν, η οργάνωση 

που βρίσκεται πίσω από το βίντεο ήθελε να δείξει την κατάσταση που βιώνει 

-αντιστοίχως- η Ελλάδα με τα Μάρμαρα του Παρθενώνα». WIZ


Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 11:26 pm


H AΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΓΕΓΟΝΟΣ. (BINTEO)
Τα ολογράμματα είναι πλέον γεγονός.
(Project Blue Beam) 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13,14 - 18

14 καὶ πλανᾷ τοὺς κατοικοῦντας ἐπὶ τῆς γῆς διὰ τὰ σημεῖα ἃ ἐδόθη αὐτῷ ποιῆσαι ἐνώπιον τοῦ θηρίου, λέγων τοῖς κατοικοῦσιν ἐπὶ τῆς γῆς ποιῆσαι εἰκόνα τῷ θηρίῳ, ὃς εἶχε τὴν πληγὴν τῆς μαχαίρας καὶ ἔζησε.

 15 καὶ ἐδόθη αὐτῷ πνεῦμα δοῦναι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα καὶ λαλήσῃ ἡ εἰκὼν τοῦ θηρίου καὶ ποιήσῃ, ὅσοι ἐὰν μὴ προσκυνήσωσι τῇ εἰκόνι τοῦ θηρίου, ἵνα ἀποκτανθῶσι. 

16 καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ
τῶν μετώπων αὐτῶν, 

17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. 

18 ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς'
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 11:08 pm


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Μ.ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ.O ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: “ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ!!!” (ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)503

Βεργίνα, οι βασιλικοί τάφοι και άλλες αρχαιότητες.

 Δύο αποσπάσματα από το βιβλίο του καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικου (Εκδοτική Αθηνών 1991).

Μας έμενε ν’ ανοίξουμε την μαρμάρινη σαρκοφάγο. Όσο κι αν η προσδοκία πως εκεί μέσα υπήρχε το πιο πολύτιμο αντικείμενο δημιουργούσε μέσα μου μιαν ακατανίκητη περιέργεια, ένα αίσθημα συνηθισμένο στον αρχαιολόγο, αλλά και επικίνδυνο, το αίσθημα της επιστημονικής ευθύνης μου επέβαλλε την υπομονή. Όταν πια έκρινα πως είμασταν έτοιμοι για την τελευταία αυτή πράξη, κατέβηκα στον τάφο με τους δύο βoηθούς, τον Δημήτρη Μαθιό και τον επιστάτη της ανασκαφής Κώστα Παυλίδη.

Προβλέποντας πως το περιεχόμενο της σαρκοφάγου θα ήταν ιδιαίτερα πολύτιμο και θέλοντας να κρατηθεί μυστικό, για λόγους ασφαλείας, έδωσα εντολή να κλειστεί το άνοιγμα της καμάρας. Ξεπερνώντας τις αναπόφευκτες δυσκολίες που μας δημιουργούσαν τα σκορπισμένα στο δάπεδο οργανικά υλικά, κατορθώσαμε σε λίγο να σηκώσουμε το κάλυμμα. Και τότε είδαμε κάτι που ήταν αδύνατο να φανταστώ, γιατί ποτέ ως τότε δεν είχε βρεθεί τέτοιο οστεοδόχο σκεύος: μια ολόχρυση λάρνακα με ένα επιβλητικό αστέρι στο κάλυμμά της...


Τη βγάλαμε από τη σαρκοφάγο, την αποθέσαμε στο δάπεδο και την ανοίξαμε. Τα μάτια όλων άνοιξαν διάπλατα και η αναπνοή μας είχε κοπεί: ολοκάθαρα τα καμένα οστά, τοποθετημένα σ’ ένα προσεχτικά σχηματισμένο σωρό, κρατώντας ακόμα το χρώμα από την πορφύρα που κάποτε τα τύλιξε· και στη μια γωνία ένα βαρύτιμο χρυσό στεφάνι πιεσμένο τα κάλυπτε.

Κλείσαμε την πολύτιμη λάρνακα, την καλύψαμε προσεχτικά και την αποθέσαμε στην εσωτερική γωνιά του θαλάμου.

Νιώθαμε την ανάγκη να βγούμε στο φως να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα.
Όταν βρέθηκα έξω, απομακρύνθηκα κάπως από τους εργάτες της ανασκαφής, τους επισκέπτες, τους αστυνομικούς και στάθηκα μονάχος για μια στιγμή, να συνέλθω από το απίστευτο θέαμα. Όλα έδειχναν πως είχαμε βρει ένα βασιλικό τάφο· κι αν η χρονολόγηση που δίναμε στα ευρήματα ήταν σωστή, όπως φαινόταν, τότε… Δεν τολμούσα να το συλλογιστώ.

Για πρώτη φορά ένιωσα μια δυνατή ανατριχίλα, κάτι σαν ηλεκτρικό ρεύμα να διαπερνά τη ραχοκοκκαλιά μου. Αν λοιπόν η χρονολογία… και αν αυτά ήταν βασιλικά λείψανα… τότε… είχα κρατήσει στα χέρια μου τα οστά του Φιλίππου;

Ήταν τρομαχτικό, αδύνατο να το αντέξει ο νους μου.

Μαζί με τους συνεργάτες που γνώριζαν το μυστικό κατευθυνθήκαμε στο σπίτι, καλώντας και τον υπεύθυμο Επιμελητή της αρχαιολογικής υπηρεσίας κ. Πάντο για να τον ενημερώσουμε. Σε λίγο ενημέρωνα και την αρμόδια Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Μαίρη Σιγανίδη. Εφτά άνθρωποι μονάχα γνωρίζαμε πως εκεί, μέσα στον τάφο, υπήρχε κοντά στα άλλα θαυμαστά ευρήματα και ένα μοναδικό, πολύτιμο όσο ένας θησαυρός. Πήρα αμέσως την απόφαση: έπρεπε να μεταφερθεί το γρηγορότερο στο Μουσείο Θεσσαλονίκης, χωρίς να το πληροφορηθεί κανείς».
[...]
Την άλλη μέρα συνεχίσαμε την εργασία. Προσπαθούσαμε να μαντέψουμε το περιεχόμενο της σαρκοφάγου. Μόνο το άνοιγμά της θα μας έδινε την απάντηση. Αν και παρουσίαζε περισσότερες δυσκολίες από του θαλάμου, το πραγματοποιούσαμε προσχετικά. Και είδαμε, όχι χωρίς έκπληξη, μια δεύτερη χρυσή λάρνακα, λίγο μικρότερη από την πρώτη και πιο λιτή στη διακόσμηση. Τη βγάλαμε από τη σαρκοφάγο και την αποθέσαμε στο σανίδι όπου πατούσαμε.


Η εμπειρία που είχαμε αποχτήσει από την προηγούμενη μείωνε την ένταση της περιέργειάς μας για το περιεχόμενό της. Ξέραμε πως θα βρίσκαμε τα καμένα οστά ενός δεύτερου νεκρού. 

Με προσοχή και ψυχραιμία την ανοίξαμε. Και τότε δοκιμάσαμε την τελευταία έκπληξη· μια έκπληξη που ξεπερνούσε όλες τις άλλες, θαρρείς και ο τάφος αυτός κλιμάκωνε τα μυστικά του αξιολογικά. 

Αυτό που είδαμε δεν ήταν τα οστά κάποιου νεκρού· ήταν ένα θαυμαστά διακοσμημένο χρυσοπόρφυρο ύφασμα που τα κάλυπτε· και δίπλα σε αυτό, πιεσμένο στην πλευρά της λάρνακας, ένα κομψό γυναικείο διάδημα, (ήταν αδύνατο να διακρίνουμε ή να φαντασθούμε με την πρώτη ματιά πως βρίσκαμε το ωραιότερο κόσμημα του αρχαίου ελληνικού κόσμου).

Η άμεση φωτογράφηση ήταν περισσότερο από αναγκαία, γιατί κανείς δεν μπορούσε να ξέρει αν το εξαίσιο αυτό θέαμα του υφάσματος, θα μπορούσε να το ξαναδεί ανθρώπινο μάτι· κανείς δεν ήξερε την κατάσταση αυτού του υφάσματος.

Με τη μεταφορά και αυτής της λάρνακας στο Μουσείο Θεσσαλονίκης έκλεινε ουσιαστικά η ανασκαφική περίοδος του 1977. Ύστερα από 25 ολόκληρα χρόνια δουλειάς στη Βεργίνα, ένιωθα πως αξιώθηκα να χαρώ ό,τι ποτέ μου δε θα μπορούσα να ονειρευτώ ως αρχαιολόγος.

150

Έφτασα στη Θεσσαλονίκη, ετοίμασα τη νύχτα τις διαφάνειες και σηκώθηκα το πρωί να πάω στο Πανεπιστήμιο για να ανακοινώσω στους δημοσιογράφους τα αποτελέσματα της ανασκαφής.

 Προτού όμως κάνω τη δημόσια αυτή ανακοίνωση θεώρησα χρέος μου να πληροφορήσω τους υπεύθυνους της Πολιτείας: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως. 

Μόνον όταν μπήκα στο αμφιθέατρο του παλαιού κτιρίου, εκεί όπου πρωτοάκουσα πρωτοετής τα πρώτα πανεπιστημιακά μαθήματα, ήρθα ξανά σε επαφή με την πραγματικότητα. 

Και τότε κατάλαβα πως ό,τι είχαμε κάνει στην ερημιά της Βεργίνας δεν αφορούσε μονάχα τους αρχαιολόγους.

Μια επιστημονική ανακάλυψη την είχε κιόλας αγκαλιάσει ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Σήμερα ξέρω πως καμιά ικανοποίηση και καμιά τιμή δεν μπορεί να συγκριθεί με την αγάπη των ανθρώπων που μου είπαν: «Σ’ ευχαριστούμε γι’ αυτό που μας έδωσες. Νά ‘σαι γερός!»


Επιμέλεια: Γιώργος Τσακνιάς
Ακούστε και το παρακάτω ηχητικό ντοκουμέντο:  
Κάντε κλικ στην πηγή..

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 10:38 pm


ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΑΦΑΤ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: “ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΕΑΣ. ΛΙΓΟΙ ΜΗΝΕΣ ΖΩΗΣ”


Ο 60ΧΡΟΝΟΣ ΜΟΣΚΟΒΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ -

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟ


poutin

Την ώρα που ο πανίσχυρος πια Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωνε ότι ήρθε η μεγάλη στιγμή για μια “Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων” με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα πρόθυρα της κατάρρευσης, μία Αμερικανική εφημερίδα γνωστή για τις εξαρτήσεις της από το λόμπι των Αμερικανοεβραίων, δημοσίευε ρεπορτάζ ότι ο Πούτιν “πεθαίνει από καρκίνο του πάγκρεας”! 

Η χρονολογική παράθεση των γεγονότων των τελευταίων 48 ωρών έχει ιδιαίτερη σημασία για να αντιληφθεί κανείς το
μέγεθος της συνωμοσιολογικής ανεπάρκειας των προπαγανδιστικών μηχανισμών των εθνικιστικών κύκλων των Αμερικανών, μερικοί εκ των οποίων θεωρούν την δημοσιογραφία ως κακογυρισμένη ταινία του Hollywood.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ΜΜΕ της Μόσχας δημοσίευαν αναλύσεις με κυρίαρχο τον Ρώσο Πρόεδρο. 

Σε αυτά ο Πούτιν υπογράμμιζε πως “αποδείχθηκε ότι οι ΗΠΑ, ως ηγεμονική δύναμη, δεν κατάφεραν να σηκώσουν το βάρος μιας μονοπολικής παγκόσμιας τάξης. 

Πολύ περισσότερο, αυτό το ασταθές οικοδόμημα έδειξε την αδυναμία του να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά σοβαρές καταστάσεις, όπως περιφερειακές συρράξεις, τρομοκρατία, διακίνηση των ναρκωτικών, θρησκευτικό φανατισμό, σοβινισμό και νεοναζισμό. 

Στην ουσία, ο μονοπολικός κόσμος είναι ένα ανάλογο της δικτατορίας, και σε βάρος των ανθρώπων, και σε βάρος των χωρών», τόνιζε ο Πούτιν. 

Ο ίδιος σημείωνε ακόμη ότι ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πως το υπάρχον σύστημα παγκόσμιας και περιφερειακής ασφάλειας είναι ικανό να προστατεύσει τον κόσμο από καταστροφικά γεγονότα και κατέληγε λέγοντας ότι ήρθε η ώρα για την Νέα Παγκόσμια Τάξη με οικονομικούς και γεωπολιτικούς προσανατολισμούς.

Μετά από λίγες ώρες άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Ρώσου προέδρου με το Κρεμλίνο βέβαια να ξεκαθαρίζει πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», τις τελευταίες μέρες είδαν το φως δημοσιεύματα δυτικών εφημερίδων, που υποστήριζαν ότι, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου πάσχει από καρκίνο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «TASS», που επικαλείται τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαίρει άκρας υγείας. 

«Οι άνθρωποι που κυκλοφορούν αυτές τις φήμες, ψεύδονται. Όλα είναι καλά με τον Ρώσο πρόεδρο», τόνισε ο Πεσκόφ και συμπλήρωσε: «Δαγκώστε τη γλώσσα σας!».

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα, πριν από μερικές μέρες, η «New York Post» είχε εκτενές ρεπορτάζ για τα σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία αντιμετωπίζει ο Ρώσος πρόεδρος. 

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Πούτιν έχει καρκίνο στο πάγκρεας και, μάλιστα, είναι ασθενής τελικού σταδίου. Ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με τη «New York Post» υποβλήθηκε πρόσφατα σε ειδική θεραπεία από έναν Γερμανό γιατρό που είχε γνωρίσει για πρώτη φορά πριν από χρόνια όταν ήταν πράκτορας της KGB στο Βερολίνο. 

Η Ρωσική κυβέρνηση ανταπάντησε μέσω του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος υπογράμμισε πως «όσοι θεωρούν πως ο πρόεδρος ασθενεί, περιμένουν μάταια…».

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

Τον προηγούμενο Αύγουστο δημοσιεύματα για την υγεία του Ρώσου προέδρου, είχαν δει πάλι το φως της δημοσιότητας. Το εξαιρετικά ύποπτο της υπόθεσης είναι ότι μιλούσαν για καρκίνο στο πάγκρεας. Είναι πια γνωστό ότι εάν σε καταλάβει η συγκεκριμένη ασθένεια “τελειώνεις” σε λίγες εβδομάδες. Και αυτό το ξέρουν ιδιαίτερα δύο μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο: Η Μοσάντ και η CIA. 

Οι οποίες από δημοσιογραφικούς κύκλους της Αθήνας, θεωρείται ότι πιθανόν να γνωρίζουν πολλά για τους μυστηριώδεις θανάτους, τριών προσώπων: Του Τάσσου Παπαδόπουλου, του Αραφάτ και του Μακαριστού Χριστοδούλου.

Μετά την φημολογία, απαντήσεις για την υγεία του Ρώσου προέδρου, είχε δώσει ο γενικός γιατρός του Κρεμλίνου. Η δήλωση ότι η υγεία του Πούτιν είναι άριστη, θεωρείται μήνυμα προς εκείνους τους κύκλους της πολιτικής ελίτ που καλλιεργούν αμφιβολίες γύρω από το πρόσωπό του, είχαν σχολιάσει ΜΜΕ της φίλης χώρας. 

Ο γιατρός του προέδρου ανέφερε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «από ιατρική άποψη είναι πολύ νεότερος από την ηλικία του», καθώς και ότι αποδίδει εξαιρετικά στην εργασία του. Ειδικοί θεωρούν ότι δηλώσεις όπως αυτές ήταν απαραίτητες ώστε να διαψευστούν οι ψίθυροι για προβλήματα υγείας του αρχηγού του κράτους.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Itogi, ο αναπληρωτής διευθυντής προεδρικών υποθέσεων, προϊστάμενος της Γενικής Ιατρικής Διεύθυνσης, Σεργκέι Μιρόνοφ, δήλωσε ότι «ο Πούτιν είναι πολύ αθλητικό άτομο. Από ιατρικής άποψης ο Πούτιν είναι πολύ νεότερος από τα χρόνια του. Ο αθλητικός τρόπος ζωής του συμβάλλει στη θαυμάσια ικανότητά του να εργάζεται πολύ». 

Ο Μιρόνοφ ανέφερε ότι κάποια φορά αποφάσισε μαζί με τους συναδέλφους του να υπολογίσουν πόσες ώρες πτήσεων πραγματοποιεί ο Πούτιν σε ορισμένο χρονικό διάστημα και αποδείχθηκε ότι ο χρόνος, στον οποίο ο πρόεδρος βρίσκεται στον αέρα, ξεπερνά όλους του πιλότους. 

Στο αεροπλάνο βρίσκει και το χρόνο να κοιμηθεί λίγο. Επίσης, ο γιατρός αποκάλυψε ότι το κολύμπι έχει σημαντική θέση στη ζωή του αρχηγού του κράτους. 

Αποτελεί για αυτόν ένα τρόπο αποκατάστασης και αγχολυτικό. Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι πολύ επιφυλακτικός με τη χρήση φαρμάκων, ακόμη και αν πρόκειται για τα πιο συνηθισμένα φάρμακα κατά του κρυώματος. 

Προτιμά τους πατροπαράδοτους τρόπους, όπως τσάι με μέλι, το ρωσικό μπάνιο, το μασάζ.

Εκτός αυτού, επεσήμανε πως, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί το τζούντο, το οποίο ως γνωστόν είναι το αγαπημένο άθλημα του προέδρου, δεν είχε ποτέ σοβαρούς τραυματισμούς. 

«Ανέκαθεν –είπε ο Μιρόνοφ- στη χώρα συνηθιζόταν να διογκώνεται το ιατρικό ιστορικό των ηγετών της. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν φήμες για τη σπονδυλική στήλη του Πούτιν. Δεν βλέπω την ανάγκη να μένουν απόρρητες οι πληροφορίες για την υγεία του αρχηγού του κράτους, υπάρχει όμως και η ιατρική δεοντολογία. Αν για παράδειγμα έχω κάνει μια εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη και δεν βλέπω το λόγο αυτό να αποτελεί μυστικό, τότε θα το ανακοινώσω».


Αθληση πάνω από όλα

Ο καθηγητής καρδιολόγος, Αλεξάντρ Σαραντάκ, ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant ότι οι αθλητικές δραστηριότητες και η παραδοσιακή ιατρική βοηθούν σημαντικά τον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Αν στα 60 χρόνια του ένας άνθρωπος διάγει αθλητικό τρόπο ζωής, αυτό είναι πολύ καλό», λέγει. 

Και προσθέτει: «Επικίνδυνος είναι μόνο ο υπερβολικός φόρτος. Αλλιώς, αν ασκείται καθημερινά από μία-μιάμιση ώρα, είναι αρκετά ωφέλιμο. 

Η κατάσταση του καρδιοαγγειακού συστήματος του Προέδρου, πιστεύω ότι είναι πολύ καλή. 
Ας συνεχίσει να αθλείται. 

Τη χρήση χαπιών υπαγορεύουν ορισμένες ενδείξεις, για τις οποίες αυτά είναι χρήσιμα στη θεραπεία. 

Αλλά στην κατάσταση που βρίσκεται, νομίζω ότι του είναι αρκετά τα παραδοσιακά μέσα. 

Οι κινήσεις, το περπάτημά του, δείχνουν ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δεν τον έχω δει από κοντά για να κρίνω. Γενικά όμως, συμφωνώ ότι δείχνει νεότερος από 60 ετών».

Οι δηλώσεις του προϊσταμένου της Ιατρικής Διεύθυνσης δεν εμφανίστηκαν τυχαία. «Το θέμα της υγείας του προέδρου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, ιδιαίτερα για τη χώρα μας, στην οποία οι κύριες πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται από τον πρώτο πολίτη της», σημειώνει ο επικοινωνιολόγος, Αντρέι Ζβέριεφ. 

«Ακούμε σήμερα κάποιες συζητήσεις, ότι όντως, σε κάποιο βαθμό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διάσπαση στις πολιτικές ελίτ. 

Εκπέμπεται ένα συγκεκριμένο σήμα, ότι το κέντρο της λήψης αποφάσεων εξακολουθεί να βρίσκεται στην ομάδα του προέδρου, στο Κρεμλίνο, και κατ’ επέκταση ο πρώτος πολίτης, ο οποίος αποτελεί και τον εγγυητή της λήψης αποφάσεων, βρίσκεται σε άριστη φόρμα και όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία του είναι μόνο φήμες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα».
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 10:29 pm


Επιστολή διαμαρτυρίας των μικροομολογιούχων προς τον Υπουργό Οικονομικών-”Έχουμε υποστεί καταστροφή με την κλοπή των οικονομιών μας”!omologa-dimosiou

Επιστολή διαμαρτυρίας κοινοποίησαν στον Υπουργό Οικονομικών , Γκίκα Χαρδούβελη, οι μικροομολογιούχοι.


Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής:

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙAΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ

Κύριε Υπουργέ,


Σας είναι γνωστό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την υποχρεωτική συμμετοχή των φυσικών προσώπων στο PSI+

Σε παλαιότερες δηλώσεις σας για το θέμα, με την ιδιότητα σας ως οικονομολόγου, είχατε εκφράσει τις επιφυλάξεις σας για την αποτελεσματικότητα της απόφασης σχετικά με τη συμμετοχής μας και τις επιπτώσεις στην αξιοπιστία του Κράτους στην εσωτερική αγορά, καθώς και για πιθανές λύσεις αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος των ομολογιούχων φυσικών προσώπων.

Στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα αποταμίευσης, ο Σύλλογος φυσικών προσώπων ΟΕΔ ζήτησε συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας αναπτύξουμε τις θέσεις μας και να δρομολογηθεί λύση, όπως είχε δεσμευτεί, τόσο ο Πρωθυπουργός στις εξαγγελίες του στο Ζάππειο, όσο και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, σε ομιλία του στη Βουλή μετά το PSI+

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ

γιατί το Υπουργείο Οικονομικών, τόσο επί υπουργίας σας, όσο και επί υπουργίας κου Στουρνάρα, όχι μόνο δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα μας, αλλά δε μας δεχτήκατε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για τη συνάντησή μας.

Οι ομολογιούχου – φυσικά πρόσωπα, 15.000 οικογένειες, 200.000 άτομα στο άμεσο περιβάλλον τους, έχουμε υποστεί καταστροφή με την κλοπή των οικονομιών μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 9:49 pm


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ καθάρματα διοχετεύουν επικίνδυνα τουρκικά προϊοντα κάνοντας εμπάργκο στην Ελληνική αγροτική παραγωγή!

Να μην κόψεις ούτε ένα κιλό (λεμόνι), θα κόψεις όταν τελειώσει το τούρκικο (σ.σ. που έκανε εισαγωγή …).

Στιχομυθία μεγαλέμπορου οπωροκηπευτικών Αθηνών με συνάδελφο και συνεργάτη του πόλης της επαρχίας στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου …

Εμπορος επαρχίας : Τι θα γίνει; υπάρχει λεμόνι στην περιοχή, να κόψω ?
Εμπορος Αθηνών: Να μην κόψεις κιλό, φέραμε λεμόνι από την Τουρκία.
Εμπορος επαρχίας: Μα εδώ υπάρχει πολύ λεμόνι και είχα υποσχεθεί ότι θα κόψουμε την άλλη εβδομάδα
Εμπορος Αθηνών: Να μην κόψεις ούτε ένα κιλό. Λεμόνι θα κόψεις όταν τελειώσει το τούρκικο !!!
Εμπορος επαρχίας: Μα, θα μεγαλώσει και θα είναι άχρηστο.
Εμπορος Αθηνών: Και εμένα τι με νοιάζει ?
Ωτακουστής: μέλος του ΙΝ.ΚΑ. που μας μετέφερε αγανακτισμένος την συνομιλία.

​Η προστατευόμενη από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που κυβέρνησαν επαγγελματική τάξη των μεγαλεμπόρων, αυτή που κατήγγειλε μέχρι και ο Γκαργκάνας, δεν έχει ιερό και όσιο. Ελληνικό προϊόν θα κοπεί όταν τελειώσει το τούρκικο !!!, εάν το ελληνικό αχρηστευτεί δεν νοιάζει τον μεγαλέμπορο που προμηθεύει την αγορά και η αγορά χωρίς να γνωρίζει θα αναγκαστεί να καταναλώσει το τούρκικο λεμόνι και θα αφήσει το ελληνικό να πεταχτεί, να σαπίσει στο χωράφι.

Την ίδια ώρα που το ελληνικό προϊόν αχρηστεύεται (και δεν είναι μόνο το λεμόνι αλλά πολλές δεκάδες είδη προϊόντων), η Τουρκία προκαλεί με πολεμικά μέσα την Ελλάδα συνεχώς και σε διάφορα σημεία της Μεσογείου.

Αυτό είναι το ποιόν του μεγαλέμπορου και αυτό είναι το ποιόν των κυβερνήσεων με τις οποίες υπάρχει αγαστή και αμφίπλευρη συνεργασία. Γιατί οι κυβερνήσεις γνωρίζουν από που προέρχονται τα προϊόντα που εισάγονται.

Εμείς γνωστοποιούμε τον ανωτέρω διάλογο και για την προστασία των Ελλήνων πολιτών και καταναλωτών γνωστοποιούμε ότι:

– ​Τα τούρκικα αγροτικά προϊόντα δεν υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς απαγορεύσεων χρήσης φυτοφαρμάκων και άλλων ουσιών με αυτό της Ε.Ε. .

Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες απαγορευμένα φυτοφάρμακα κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται ελεύθερα στην Τουρκία. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκικής Ενωσης Καταναλωτών Nazim Kaya κατήγγειλε τον Απρίλίο του 2014 ότι είναι άδικο για τους Τούρκους καταναλωτές να καταναλώνουν προϊόντα με δηλητηριώδη χημικά… .

– ​Τόνοι τουρκικών αγροτικών προϊόντων επιστράφηκαν λόγω ανίχνευσης επικίνδυνων χημικών από την Γερμανία, την Ρωσία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Φυσικά οργανωμένη καταγραφή των επιστροφών δεν υπάρχει από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε., η οποία για μία ακόμα φορά χαϊδεύει την Τουρκία.

– ​Μετά τις πληροφορίες αυτές με επιστολή μας προς τον Ε.Φ.Ε.Τ. ζητήσαμε εντατικούς και ελέγχους στα προϊόντα που εισάγονται από την Τουρκία (εξυπακούεται ότι θα πρέπει να γίνονται και στα προϊόντα άλλων χωρών)

– ​Ζητήσαμε από τα αρμόδια υπουργεία πλήρη κατάλογο εισαγωγέων, προϊόντων και ποσοτήτων, καθώς και το που διοχετεύθηκαν στην λιανική αγορά.

– ​Ζητάμε από τον υφυπουργό ανάπτυξης την έκδοση υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική αναγραφή – ενημέρωση του καταναλωτή σχετικά με την χώρα προέλευσης κάθε τροφίμου ή προϊόντος που έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα.

– ​Πλέον όσων θα πράξουμε στην συνέχεια με αποκλειστικό σκοπό την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών, ζητάμε από τους καταναλωτές να ρωτούν την προέλευση των προϊόντων που σκοπεύουν να αγοράσουν και την αποφυγή αγοράς και κατανάλωσης προϊόντων από άλλες χώρες, εάν τα αντίστοιχα παράγονται στην χώρα μας.

​Οσο για τους εισαγωγείς μεγαλέμπορους ζητούμε από την κυβέρνηση ουσιαστικούς και εις βάθος ελέγχους και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου την εκπόνηση ενός ριζοσπαστικού εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης και ενίσχυσης της ελληνικής πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής χωρίς την μεσολάβηση μεσαζόντων.

Μερικές πηγές : http://www.eurasianet.org/node/65211
http://www.todayszaman.com/business_unions-warn-customers-of-unhealthy-produce-in-markets_346489.html
http://www.pan-europe.info/News/PR/081124.html
http://www.greenprophet.com/2012/03/beware-peppers-pears-and-grapes-from-turkey-are-most-toxic-produce-in-europe-study-finds/
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Νέου ΙΝΚΑ κ. Δημήτρη Καραμήτσα τηλ. Επικοινωνίας 6936000836Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 9:29 pm


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Τζαμί στην Αθήνα, σουνίτες ή σιίτες ;Οι Τζιχαντιστές έρχονται στην χώρα σας με κοστούμια και βίζες κανονικά και με το νόμο . Αυτοί είναι οι απεσταλμένοι των σκληροπυρηνικών ομάδων . Μορφώνονται κι εκπαιδεύονται στην Ευρώπη και στην Αμερική και μετά έρχονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που σχεδιάζουν να δράσουν .
Δεν έρχονται τυχαία κακομοίρηδες και πεινασμένοι. 

Έρχονται επί τούτου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Τζαμί στην Αθήνα, σουνίτες ή σιίτες ;

Το τζαμί άνοιξε την όρεξη στους μουσουλμάνους για αλληλομαχαιρώματα. «Να φοβάστε τους Ουχαμπί» που είναι οι φανατικοί Σουνίτες τονίζει στο Hellas force μέλος της Σιιτικής κοινότητας .

Το μεγάλο πρόβλημα λίγο πριν την έναρξη των διαδικασιών για το περιβόητο τζαμί της Αθήνας ,άρχισε να φαίνεται εντονότατα με τις διαμάχες των Σιιτών και Σουνιτών Μουσουλμάνων.

Διαμάχες που

ξεκίνησαν από τις κοινότητές τους στην Ελλάδα αναφορικά με το ποιος τελικά θα διοικεί το τζαμί που αναμένεται να χτιστεί. Πως θα ορίζουν τον χρόνο προσευχής τους και πως θα μοιράζονται το τζαμί στη διάρκεια της μέρας .

Τους άνοιξε η όρεξη με το ένα τζαμί και τώρα προσπαθούν να εδραιωθούν ζητώντας και άλλες διευκολύνσεις.

Οι Σιίτες που είναι μικρότερη κοινότητα στην Ελλάδα ξέρουν ότι την δύναμη την έχουν οι Σουνίτες τους οποίους μάλιστα φοβούνται σε μεγάλο ποσοστό διότι θεωρούν ότι οι φανατικοί που αγγίζουν τον τζιχαντισμό έχουν τις ρίζες τους στους Σουνίτες μουσουλμάνους.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι η αστυνομία έκλεισε πρόσφατα τζαμιά στο κέντρο της Αθήνας που ανήκαν σε Σουνίτες .

Οι Σουνίτες που προσπαθούν να αποφύγουν αυτήν την κατηγορία φανατικών που τρέφονται στους κόλπους τους ζητούν παράλληλα με τους Σιίτες να βρεθούν διαφορετικοί χώροι προσευχής και όχι ένα και μοναδικό τζαμί όπως ετοιμάζονται να κάνουν στην Αθήνα .

«Ποιος θα πρωτοπροσευχηθεί σε αυτό το τζαμί και πως θα κρατήσουμε ειρήνη μεταξύ μας όταν θα πρέπει την ίδια ώρα να απευθύνουμε στον Αλλάχ διαφορετικές προσευχές. Το πρόβλημά μας δεν λύνεται με ένα τζαμί αλλά με δύο και τρία ίσως και τέσσερα . Προσευχόμαστε 5 φορές την ημέρα πως θα πηγαίνουμε στην άκρη της Αθήνας αν ζούμε εκδιαμέτρου αντίθετα;

Ύστερα γιατί πρέπει να χρεωνόμαστε την εγκληματική φυσιογνωμία κάποιων σουνιτών που ήρθαν εδώ με γραβάτα και κοστούμι και μετά μεταλλάσσονται σε σκληροπυρηνικούς Τζιχαντιστές.» αυτή είναι η εξομολόγηση μέλους της κοινότητας των Σιιτών μουσουλμάνων στο hellas force. Σύμφωνα με τον Φ. Αμπτ η κοινωνία της Αθήνας και γενικότερα της Ελλάδας δεν ξέρει που να στρέψει την προσοχή της σωστά . «Τους τζιχαντιστές τους ψάχνετε ανάμεσα σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες , λάθος μεγάλο .

Οι Τζιχαντιστές έρχονται στην χώρα σας με κοστούμια και βίζες κανονικά και με το νόμο . Αυτοί είναι οι απεσταλμένοι των σκληροπυρηνικών ομάδων . Μορφώνονται κι εκπαιδεύονται στην Ευρώπη και στην Αμερική και μετά έρχονται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που σχεδιάζουν να δράσουν .
Δεν έρχονται τυχαία κακομοίρηδες και πεινασμένοι. 

Έρχονται επί τούτου. 

Έκλεισαν πρόσφατα τζαμιά στο κέντρο της Αθήνας ξέρετε γιατί ; 

Γιατί εκεί μέσα γινόταν εκπαίδευση από κάποιους τέτοιους που ήρθαν από το εξωτερικό και άρχισαν δουλειά . 

Να φοβάστε τους «Ουαχαμπί» τους φανατικούς σουνίτες μουσουλμάνους δηλαδή . 

 Αυτούς να φοβάστε . 
Αυτοί είναι οι εντεταλμένοι των εγκληματικών οργανώσεων που κάποτε λέγαμε Ταλιμπάν μετά Αλ Κάιντα και τώρα Τζιχάντ.

Αν δεν γίνει κάτι να καθαρίσει το κακό τώρα θα τους βρούμε μπροστά μας όλοι ,κι εσείς οι Χριστιανοί κι εμείς οι Σιίτες , Θέλουν να σφάζουν τους Χριστιανούς αλλά και τους Σιίτες.»


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 9:07 pm


Ξέφυγε από την αγέλη... Είσαι ΆνθρωποςΌλοι οι άνθρωποι ξέρουν να αγαπούν, αλλά είναι τόσο εγωιστές που αδιαφορούν για τον άλλον και κοιτάνε μόνο την πάρτη τους. Πληγώνουν όχι γιατί δεν ξέρουν να αγαπούν, αλλά γιατί δεν θέλουν να αγαπούν... Όλοι μπορούν να αγαπούν, όλοι ανεξαιρέτως... Η αγάπη μεταξύ μας είναι κάτι εντελώς αυθόρμητο της ανθρώπινης Φύσης, δεν είναι επιτήδευση ούτε πάρε-δώσε... Πάρε-δώσε το κάνει ο εγωισμός... Ακόμα και αν ένα παιδί το μεγάλωναν λιοντάρια, ποτέ δεν θα γινόταν και εκείνο λιοντάρι... Θα εξακολουθούσε να είναι άνθρωπος, που νομίζει πως είναι λιοντάρι... Ας πούμε λοιπόν ότι το παιδί μεγαλώνει σαν "εγώ", αλλά στην ουσία ποτέ δεν είναι ένα "εγώ" μόνο... Και αν το μάθαινες αυτό, ότι δεν είσαι "λιοντάρι", αλλά Άνθρωπος, δεν θα έκανες ανατροπή μέσα σου? Θα πάλευες με πελώρια κύματα, θα περπατούσες σε ερήμους, θα διέσχιζες ωκεανούς και στέπες, για να ξαναβρείς την Φύση σου... Να βρεθείς κοντά στους ανθρώπους, να τους μάθεις και να σε μάθουν... Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα κάνουν όλα αυτά... Βρίσκουν έναν άνθρωπο και τον κάνουν κι αυτόν λιοντάρι και έτσι ζουν απομονωμένοι, αποφεύγοντας τους άλλους ανθρώπους... Ο καθένας διαμορφώνει την μικρή του αγέλη… Και αν ο άλλος άνθρωπος δεν είναι σαν λιοντάρι, τότε γίνονται μοχθηροί και άγριοι, σαν λιοντάρι... Αλλά λιοντάρι δεν είναι... Εθισμένοι στην ιδέα είναι... Η απάντηση "δεν ξέρω να αγαπώ" δεν είναι σωστή... Η σωστή απάντηση είναι "δεν θέλω να αγαπώ", για να είμαστε εντελώς ειλικρινείς.... Όταν χάσεις τον άλλον άνθρωπο όμως, τότε πονάς και λυπάσαι, και τα λιοντάρια δεν λυπούνται καθόλου όταν χάσουν το ταίρι τους και δεν έχουν καθόλου ενοχές ή θυμό γι' αυτό. Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν... Γιατί ο χωρισμός μας πονάει, ενώ κανονικά ένα "εγώ" δεν πρέπει να πονάει... Κάτι δεν πάει καλά με τους ανθρώπους... Ενώ έχουν Καρδιά, συμπεριφέρονται σαν άγρια ζώα... Σαν να μην έχουν αισθήματα, παρά τα ανακαλύπτουν μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά... Εγώ ξέρω ένα... Εκμεταλλεύεσαι κάθε λεπτό που Ζεις σε τούτον τον Κόσμο, για να χαρείς και να κάνεις και τους άλλους ανθρώπους χαρούμενους... Μην λες λόγια που πληγώνουν... Μην κάνεις πράξεις που πληγώνουν... Μην προδίδεις την Φύση σου κάθε λεπτό... Δεν είσαι το κέντρο του Σύμπαντος, το Σύμπαν είναι το κέντρο σου... Ο κάθε άνθρωπος ξέρει να αγαπά, δεν θέλει όμως να αγαπά... Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αγαπά, σαν άνθρωπος, όχι σαν λιοντάρι... Αν το δούμε από απόσταση αυτό, ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι αξία έχουν τα αισθήματα και όχι οι συμπεριφορές...  Ένας άνθρωπος από την Φύση του έχει την δυνατότητα να έχει βαθιά και αληθινά αισθήματα Αγάπης και να συγχωρεί τα λιοντάρια... Τα λιοντάρια όμως δεν μπορούν να το κάνουν αυτό... Δεν είναι η Φύση τους. Ας βρούμε λοιπόν την αληθινή μας Φύση και η καλύτερη ευκαιρία να το κάνεις αυτό είναι να μην ξεσυνερίζεσαι τα «λιοντάρια» και να μην τα μισείς που δεν σε έμαθαν ότι είσαι Άνθρωπος, γιατί ούτε εκείνα δεν ξέρουν τι είναι...              Σε «υιοθέτησαν», σε περιέθαλψαν, τους χρωστάς ευγνωμοσύνη γι’ αυτό, αλλά δεν ανήκεις στην αγέλη… Ξέφυγε από την αγέλη... Είσαι Άνθρωπος Καλημέρα <3 <3 <3

Όλοι οι άνθρωποι ξέρουν να αγαπούν, αλλά είναι τόσο εγωιστές που αδιαφορούν για τον άλλον και κοιτάνε μόνο την πάρτη τους.

Πληγώνουν όχι γιατί δεν ξέρουν να αγαπούν, αλλά γιατί δεν θέλουν να αγαπούν...
Όλοι μπορούν να αγαπούν, όλοι ανεξαιρέτως... Η αγάπη μεταξύ μας είναι κάτι εντελώς αυθόρμητο της ανθρώπινης Φύσης, δεν είναι επιτήδευση ούτε πάρε-δώσε... Πάρε-δώσε το κάνει ο εγωισμός...
Ακόμα και αν ένα παιδί το μεγάλωναν λιοντάρια, ποτέ δεν θα γινόταν και εκείνο λιοντάρι... Θα εξακολουθούσε να είναι άνθρωπος, που νομίζει πως είναι λιοντάρι... 

Ας πούμε λοιπόν ότι το παιδί μεγαλώνει σαν "εγώ", αλλά στην ουσία ποτέ δεν είναι ένα "εγώ" μόνο...
Και αν το μάθαινες αυτό, ότι δεν είσαι "λιοντάρι", αλλά Άνθρωπος, δεν θα έκανες ανατροπή μέσα σου? 

Θα πάλευες με πελώρια κύματα, θα περπατούσες σε ερήμους, θα διέσχιζες ωκεανούς και στέπες, για να ξαναβρείς την Φύση σου... Να βρεθείς κοντά στους ανθρώπους, να τους μάθεις και να σε μάθουν...
Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τα κάνουν όλα αυτά...
Βρίσκουν έναν άνθρωπο και τον κάνουν κι αυτόν λιοντάρι και έτσι ζουν απομονωμένοι, αποφεύγοντας τους άλλους ανθρώπους... Ο καθένας διαμορφώνει την μικρή του αγέλη…
Και αν ο άλλος άνθρωπος δεν είναι σαν λιοντάρι, τότε γίνονται μοχθηροί και άγριοι, σαν λιοντάρι... Αλλά λιοντάρι δεν είναι... Εθισμένοι στην ιδέα είναι...
Η απάντηση "δεν ξέρω να αγαπώ" δεν είναι σωστή... Η σωστή απάντηση είναι "δεν θέλω να αγαπώ", για να είμαστε εντελώς ειλικρινείς.... Όταν χάσεις τον άλλον άνθρωπο όμως, τότε πονάς και λυπάσαι, και τα λιοντάρια δεν λυπούνται καθόλου όταν χάσουν το ταίρι τους και δεν έχουν καθόλου ενοχές ή θυμό γι' αυτό.
Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν... Γιατί ο χωρισμός μας πονάει, ενώ κανονικά ένα "εγώ" δεν πρέπει να πονάει...
Κάτι δεν πάει καλά με τους ανθρώπους...
Ενώ έχουν Καρδιά, συμπεριφέρονται σαν άγρια ζώα... Σαν να μην έχουν αισθήματα, παρά τα ανακαλύπτουν μόνο όταν κάτι δεν πάει καλά...
Εγώ ξέρω ένα... Εκμεταλλεύεσαι κάθε λεπτό που Ζεις σε τούτον τον Κόσμο, για να χαρείς και να κάνεις και τους άλλους ανθρώπους χαρούμενους...
Μην λες λόγια που πληγώνουν...
Μην κάνεις πράξεις που πληγώνουν...
Μην προδίδεις την Φύση σου κάθε λεπτό...
Δεν είσαι το κέντρο του Σύμπαντος, το Σύμπαν είναι το κέντρο σου...
Ο κάθε άνθρωπος ξέρει να αγαπά, δεν θέλει όμως να αγαπά... Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αγαπά, σαν άνθρωπος, όχι σαν λιοντάρι...
Αν το δούμε από απόσταση αυτό, ίσως συνειδητοποιήσουμε ότι αξία έχουν τα αισθήματα και όχι οι συμπεριφορές...
Ένας άνθρωπος από την Φύση του έχει την δυνατότητα να έχει βαθιά και αληθινά αισθήματα Αγάπης και να συγχωρεί τα λιοντάρια... Τα λιοντάρια όμως δεν μπορούν να το κάνουν αυτό... Δεν είναι η Φύση τους.
Ας βρούμε λοιπόν την αληθινή μας Φύση και η καλύτερη ευκαιρία να το κάνεις αυτό είναι να μην ξεσυνερίζεσαι τα «λιοντάρια» και να μην τα μισείς που δεν σε έμαθαν ότι είσαι Άνθρωπος, γιατί ούτε εκείνα δεν ξέρουν τι είναι... Σε «υιοθέτησαν», σε περιέθαλψαν, τους χρωστάς ευγνωμοσύνη γι’ αυτό, αλλά δεν ανήκεις στην αγέλη…

Ξέφυγε από την αγέλη...
Είσαι Άνθρωπος
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 8:58 pm


ίσως γιατί δεν αφήσαμε να μιλήσει η ψυχή... (βιντεο)

Ανάμεσα στο γέλιο και στο δάκρυ η ζωή μας... ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι οι ψυχές μας... κι εμείς ν' ανηφορίζουμε στο δρόμο που χαράζουμε τις ζωές μας...

Ανάμεσα στον ήλιο και στην μπόρα, περιμένοντας να δούμε το ουράνιο τόξο να βγαίνει... ξεχνώντας τις μπόρες, μα... σημάδια αφήνουν στις ψυχές μας... κι ας κάνουμε πως δεν τις βλέπουμε... υπάρχουν, για να μας θυμίζουν πως κάπου πήραμε λάθος δρόμο... ίσως γιατί δεν αφήσαμε να μιλήσει η ψυχή...

Καλησπέρα

Πόπη

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 8:50 pm


Πουλήθηκαν σε δημοπρασία... και το υπουργείο Πολιτισμού κοιμάται όρθιο!Γιώργος Λεκάκης:   Κλείνοντας, προς όλους τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους του υπ. Πολιτισμού που έχουν ταχθεί να φυλάττουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και τον υπάλληλό μου, τον υπουργό Πολιτισμού, ένα έχω να ειπώ: «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!».

Οι καιροί και η Ιστορία καταγράφουν...


Του Γιώργου Λεκάκη
συγγραφέα - λαογράφου

Από το epirus-ellas

Σε επίσημη δημοπρασία δημοπρατήθηκε - τον περασμένο Δεκέμβριο - από τον οίκο Christie's, μια αρχαία μακεδονική ασπίδα, κάποιου επίσημου αξιωματικού του Μακεδόνος βασιλέως Δημήτριου Α΄, η οποία φυσικά επέρασε σε ξένα χέρια, όπως και ένα πανάρχαιο κυκλαδικό ειδώλιο, και ένα πανέμορφο κυκλαδικό μελανόμορφο αγγείο, και ένα αρχαίο χάλκινο κράνος, και ένα ακέφαλο άγαλμα κόρης.

Και το ελληνικό (;) υπουργείο Πολιτισμού (;) δεν πήρε είδηση!
Κι όλα αυτά, παρ' όλο που ο συγκεκριμένος ...


πολυπροβεβλημένος οίκος, διαφήμιζε διαδικτυακώς τα προς δημοπρασίαν αντικείμενά του, πολύ καιρό πριν!
Ούτε η Δίωξις Ηλεκτρονικού Εγκλήματος... αντιλήφθηκε ότι κάποιοι πωλούσαν αρχαία μας παρανόμως μέσω διαδικτύου!...

Όλα αυτά, παρ' όλο που όχι μόνον έχουν παρανόμως εξαχθεί από την χώρα μας, αλλά και ενώ απαγορεύεται διεθνώς η πώλησις αρχαίων αντικειμένων!

Με το σχετικό θέμα της πώλησης αρχαίων αντικειμένων η στήλη και ο γράφων έχουν ασχοληθεί πολύ.
Αλλά η ασθένεια του ύπνου στις καθ' ύλην αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες είναι βαθειά και χρονία.

Ο οίκος, για να κάνει την δουλειά του και να επιτύχει υψηλότερη τιμή, δηλ. κέρδος, έλεγε, ούτε λίγο, ούτε πολύ πως η συγκεκριμένη προς δημοπρασίαν ασπίδα ήταν του ιδίου του Μακεδόνος βασιλέα Δημήτριου Α΄ του Πολιορκητού (337-283 π.Χ.)!

Αυτό βέβαια μπορεί να είναι ένα διαφημιστικό τέχνασμα για τους υποψηφίους αγοραστές του αρχαίου κειμηλίου, οι οποίοι αγοράζοντάς το παρανομούν όσο και ο πωλητής του. Οι ελληνικές υπηρεσίες δεν έκαμαν απολύτως τίποτε για να μη χαθεί αυτή η σπουδαία πολιτιστική μας κληρονομιά!..

Ούτε ασφαλιστικά μέτρα, αλλά εκδήλωσαν κάποιο άλλο ενδιαφέρον, έστω να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την συνεχιζόμενη κλοπή του ελληνικού πλούτου, από τους «πολιτισμένους» ισχυρούς...Μια ασπίδα αξίας 131.000 δολλ.
Κατά τον οίκο Christie's, η χάλκινη ασπίδα κατασκευάσθηκε στην ελληνιστική περίοδο (την χρονολογεί μάλιστα συγκεκριμένα στο β΄ μισό του 3ου αι. π.Χ.) και το χαρακτηριστικό της ήταν ότι σφυρηλατήθηκε από ένα μόνον φύλλο!

Στο κέντρο της εδέσποζε ένα μακεδονικό αστέρι, με 24 ακτίνες, περικυκλωμένο από την επιγραφή: «BA \ S \ Ι \ L \ E \ W \ \ S \ \ D \ HMHTPIOY», που αποδίδεται ως «βασιλέως Δημητρίου».
Προφανώς, λοιπόν, ανήκε σε κάποιον ανώτερο αξιωματικό του Δημητρίου, στον οποίο ο βασιλιάς εδώρισε την ασπίδα.
Βάσει παρόμοιων σχεδίων σε άλλες ασπίδες, αυτές οι ασπίδες χρησιμοποιούνταν από μέλη της στρατιωτικής ελίτ του βασιλέως.

Η μακεδονική ασπίδα αρχικώς είχε εσωτερικά εξαρτήματα, που της επέτρεπαν να φορεθεί με τέτοιον τρόπο, που θα προστάτευε τον ώμο του πολεμιστού, και θα του επέτρεπε να κρατά την σάρισά του (το γνωστό μακρύ μακεδονικό δόρυ) και με τα δύο χέρια!
Περιεβάλετο από 7 ομοκέντρες «καμάρες», η καθεμιά με επίκεντρο από 8άκτινα αστέρια, 3 ομόκεντρες ζώνες κατά μήκος της άκρης (69,8 εκατ. διάμετρο) και ήταν κυρτόμορφη. Η ασπίδα αυτή ανήκε σε ιδιωτική συλλογή... κάποιου... κάπου στο Έσσεν της Βόρειας Γερμανίας, γύρω στο 1920.

Ίσως είναι από τα αρχαιολογικά κειμήλια που έκλεψαν οι Γερμανοί από την χώρα μας, κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τον οποίο μας χρωστάνε ακόμη χρήματα, και σφυρίζουν αδιάφορα... Από το Έσσεν η ασπίδα «κατέβηκε» σε άλλον ιδιοκτήτη στην «πόλη-πλυντήριο» της αρχαιοκαπηλίας, το Μόναχο!
Αρχικώς εκτιμήθηκε σε 20.000 δολλ. λόγω της κακής της καταστάσεως. Αλλά εν τέλει επωλήθη. 131.000 δολλ. τηλεφωνικώς σε Ευρωπαίο συλλέκτη!

Και ένα κυκλαδικό ειδώλιο αξίας 185.000 δολλ.
Επίσης επωλήθη ένα κυκλαδίτικο μαρμάρινο γυναικείο ειδώλιο (ύψους 32,4 εκατ.!), της... Πρωτοκυκλαδικής ΙΙ περιόδου, δηλ. περίπου του 2600-2500 π.Χ. Επάνω του είχε μια σημαντική ποσότητα της χρωστικής του ουσίας, με την οποία ήταν βαμμένο, που αποδεικνύει ότι αυτά τα ειδώλια δεν ήταν λευκά... Ίχνη χρώματος είχαν και τα μαλλιά της γυναικός αυτής, στο πίσω μέρος της κεφαλής της.
Το ειδώλιο αυτό είχε πωληθεί για 22.000 δολλ. στις 25.1.1979 στην Νέα Υόρκη - πώληση πάλι από τον οίκο Κρίστι'ς.

Τώρα εκτιμήθηκε 150.000 δολλ., και εν τέλει επωλήθη 185.000 δολάρια σε έναν Αμερικανό συλλέκτη. Θυμίζω, όπως έχω ξαναγράψει σε αυτήν την στήλη[1], ότι από τα 1.600 γνωστά κυκλαδίτικα ειδώλια, που υπάρχουν εκτεθειμένα επίσημα παγκοσμίως, μόνο τα... 143 έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του επίσημου αρχαιολόγου!

Και κυκλαδικό αγγείο αξίας 245.000 δολλ.
Από τον ίδιο οίκο, επωλήθη τον περασμένο Μαρτίο και ένα τέλειο κυκλαδικό μελανόμορφο αγγείο (κανάτα κρασιού), χρονολογημένο το 600-575 π.Χ., έναντι 245.000 δολλ.! Είναι ζωγραφισμένη με σκηνές από το ζωικό και το φυτικό βασίλειο.

Ήταν, λέει, στην κατοχή κάποιου Ν. Κουτουλάκη στην 10ετία του 1960...
Ποιος είναι αυτός;
Από πού κι ως πού το κατείχε;
Το είχε δηλώσει στην Εφ. Αρχαιοτήτων; Ήταν αυτή σύμφωνη και ενήμερη ότι πωλείται αυτό το μελανόμορφο;
Αναπάντητα ερωτήματα, που πρέπει να κάνει κάποιος ευαίσθητος εισαγγελέας βέβαια, και όχι εγώ...

Και ακέφαλο άγαλμα αξίας 173.000 δολλ.
Από τον ίδιο οίκο, επωλήθη ένα ακέφαλο σε φυσικό μέγεθος ελληνικό μαρμάρινο άγαλμα (ύψους 78,7 εκατ.) κόρης, της ύστερης κλασικής περιόδου, χρονολογημένο περί το 340-330 π.Χ.. Η ευαίσθητη κόρη του εν λόγω αγάλματος κρατά δυο περιστέρια (σώζονται σπασμένα), στον χιτώνα της. Το άγαλμα εκτιμήθηκε σε 80.000 δολλ. κι επωλήθη για 173.000 δολλ. σε έναν Αμερικανό συλλέκτη μέσω τηλεφώνου.

Και αρχαίο κράνος αξίας 185.000 δολλ.
Από τον ίδιο οίκο, επωλήθη και ένα αρχαϊκό κορινθιακό χάλκινο κράνος (ύψους 21,6 εκατ.), χρονολογημένο περίπου στα τέλη του 7ου αι. π.Χ. Επωλήθη - «μόλις» όπως λέει ο οίκος στην ιστοσελίδα του - 22.705 λίρες στο Λονδίνο (Axel Gutmann - πώληση του Κρίστι'ς), στις 28.4.2004, λόγω της καταστάσεώς του. Ωστόσο, τώρα εκτιμήθηκε 50.000 δολλ. Έγινε παρατεταμένη «μάχη», για την απόκτησή του και τελικώς επεκράτησε μια τηλεφωνική προσφορά 185.000 δολλ. από έναν Ρώσο συλλέκτη!

Και νομίσματα
Από τον ίδιο οίκο, σε άλλη δημοπρασία επωλούνταν και αρχαία μακεδονικά νομίσματα, τα οποία επωλήθσαν 280 δολλ., ενώ είχαν εκτιμηθεί 200 δολλ.! Ήταν μακεδονικό τετράδραχμο (158-149 π.Χ.), που εικόνιζε στον εμπροσθότυπο την θεά Άρτεμη την Ταυροπόλο στο κέντρο ασπίδος, περικυκλωμένη από διάφορες συνθέσεις με το μακεδονικό αστέρι, και στον οπισθότυπο είχε ένα, αυλό ή δοξάρι, με κουδούνια (όπως τα νυν δοξάρια της λύρας με τα γερακοκούδουνα) - εάν είναι δοξάρι είναι άλλη μια απόδειξις ότι οι αρχαίοι Έλληνες το εγνώριζαν όπως πρώτος περιγράφει ο Ηράκλειτος[2] - και έγραφε «ΔΚ Μακεδόνων Πρώτης». Και όλο αυτό, περικυκλωμένο από στεφάνι αμπέλου.


Σκέψη...
Αλήθεια, οι οίκοι αυτοί που τόσο εύκολα κοστολογούν κάθε αρχαίο ελληνικό αντικείμενο, κρίνοντας βέβαια από το μέγεθός του και όχι από την συναισθηματική-ιστορική αξία του, έχουν πει στους... συναδέλφους τους, των Οίκων Αξιολόγησης, πόσο πρέπει να κοστολογήσουν όλον τον πολιτιστικό πλούτο που έχει η Ελλάς, πριν την βαθμολογήσουν, κατατάξουν, κρίνουν, διασύρουν;
Η Ιταλία σκέφτεται να κάνει μήνυση στους Οίκους αυτούς, διότι δεν έχουν προσμετρήσει στην αξία της χώρας, την αξία των μνημείων της...

Οι Έλληνες πολιτικοί κυβερνώντες - χείριστοι χειριστές της καταστάσεως - τι σκέπτονται να κάνουν;

Κλείνοντας, προς όλους τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους του υπ. Πολιτισμού που έχουν ταχθεί να φυλάττουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, καθώς και τον υπάλληλό μου, τον υπουργό Πολιτισμού, ένα έχω να ειπώ: «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!».

Οι καιροί και η Ιστορία καταγράφουν... Γιώργος Λεκάκης
xronos.gr


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 12:10 am


Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ - "ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΡΑ"! Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Πώς φτάσαμε ένα βήμα πριν τον πόλεμο με την Τουρκία»


 Αχ αυτό το... "εκ βάθους", βρε Μητσάρα... το είδαν οι τούρκοι και σε σκιάχτηκαν.... γι αυτό και δεν μας την έπεσαν ως τώρα.... 
Το άλλο, με τον Τοτό, το ξέρεις;;

Πόπη Σουφλή

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για την 16μηνη θητεία του στο ΥΠΕΘΑ προχώρησε πριν λίγο σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το αμυντικό ρεπορτάζ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Από τα πολλά και ενδιαφέροντα που είπε ξεχώρισε το επεισόδιο που τότε είχε αποκαλύψει το defencenet.gr με την διείσδυση τουρκικού UAV στην Κάλυμνο τον περασμένο χειμώνα αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχαμε φτάσει κοντά σε μια πολύ θερμή ελληνοτουρκική κρίση, ενώ υπάρχουν και πηγές που αναφέρονται σε διείσδυση ελικοπτέρου με ειδικές δυνάμεις...

Το επεισόδιο είχε γίνει τη νύκτα της 10ης προς 11η Φεβρουαρίου και μάλιστα είχε απογειωθεί ζεύγος αεροσκαφών F-16 Block 52+ από την 115 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να αναγνωρίσει το τότε άγνωστο ίχνος που εντοπίστηκε από το εθνικό σύστημα Αεράμυνας ενώ στη συνέχεια αποδείχθηκε πως ήταν τουρκικό UAV.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της θητείας του στο υπουργείο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε κτυπούσε το τηλέφωνό του τη νύκτα από το κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ αναγκάζοντας τον να πάρει ο ίδιος τηλέφωνο τον Τούρκο υπουργό Άμυνας ξυπνώντας τον μάλιστα για του αναφέρει το σοβαρό συμβάν λέγοντάς του να δώσει εντολή για απομάκρυνση του UAV αλλιώς θα η κατάσταση θα επιδεινωνόταν ραγδαία.

"Μου είπε ότι δεν ήξερε τίποτα" είπε ο υπουργός. "Του απάντησα ότι θα πρέπει να έχει ανοικτό το τηλέφωνό του όπως εγώ. Αλλά αν ήθελαν σύγκρουση θα την είχαν . Μια σύγκρουση που θα πήγαινε τις δύο χώρεςς πίσω 50 χρόνια. Δεν θα είμασταν όμως εμείς αυτοί που θα προκαλούσαμε την σύρραξη. Αλλά είμασταν έτοιμοι για όλα".

Ο Δ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στην αντικατάσταση της πυραυλακάτου "Καβαλούδης"στη δύναμη της UNIFIL και αντικατάστασή της από μια φρεγάτα όπως και την αποστολή ενός υποβρυχίου και πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το S-113 "Πρωτεύς" για την άσκηση Active Endeavour.

Όπως είπε ο υπουργός η συμφωνία για την φρεγάτα είχε υπογραφεί πολύ πριν οι Τούρκοι στείλουν το ερευνητικό τους σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς η UNIFIL είχε ζητήσει την παροχή μιας φρεγάτας και όχι της ΤΠΚ που διατηρούσε μέχρι σήμερατο ΠΝ και δεν έχει να κάνει με την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Πρέπει να εκπέμπουμε σοβαρότητα και ψυχραιμία γιατι εάν επικρατήσει το άγχος και η αβεβαιότητα μπορεί να δημιουργήσουμε μια τρύπα την οποία θα εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και γενικότερα με τη στάση της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε πως οι Τούρκοι την παρούσα περίοδο δεν μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς έχουν ήδη ανοικτά τρία άλλα μέτωπα: Αυτά είναι οι Κουρδοι, η Συρία και η ISIS είπε.

Ερμηνεύοντας τις τουρκικές κινησεις ο υπουργός είπε πως όλα αυτά τα κάνουν για να σύρουν την Κύπρο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στην κρίση στη Μέση Ανατολή λέγοντας πως η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να μην διαθέσει τις βάσεις στο Καστέλι και στην Σούδα για επιχειρήσεις αμερικανικών UAV πάνω από την περιοχή.

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προσέγγισε με διαφορετική φιλοσοφία τις δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΑ αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά αναφορικά με τις δυνατότητες της ΠΑ.

Πιο ειδικά ο Α/ΓΕΑ μιλώντας σε εκδήλωση είπε πως «Έχουμε επιχειρησιακές ικανότητες να κάνουμε μεγάλη ζημιά έχουμε στρατηγικά πλεονεκτήματα που μας δίνουν τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες τέτοιες που όποιος τολμήσει θα σπάσει τα μούτρα του»

Ο Δ. Αβραμόπουλος είπε πως η ουσία είναι αυτή αλλά το μήνυμα που μπορεί να περάσει στην άλλη πλευρά ίσως δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 11:56 pm


ΕΞΑΛΛΟΣ ιερέας στη Κρήτη καλεί σε εξομολόγηση όσους ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου! (βιντεο)


ΠΑΠΠΑΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτόν να κάνουμε Αρχιεπίσκοπο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Να ξορκίσει όλα τα καθίκια που μας κυβερνούν...

Πόπη Σουφλή


krti

Τα πήρε στο “κρανίο” ένας ιερέας στην Κρήτη με την υποδοχή που επιφύλαξαν πριν λίγες μέρες στον Γιώργο Παπανδρέου κάποιοι πιστοί οπαδοί του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, και  άρχισε να καλεί σε εξομολόγηση όσους ήταν παρόντες στην υποδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, όπως διαβάζουμε στο sibylla.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι
ο ιερέας ήταν μέλος τοπικής του Πασοκ στην Κρήτη μεχρι πριν απο λίγα χρόνια και έτσι γνωρίζει αρκετούς απο τους θερμούς υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου και αρχισε να επικοινωνεί με έναν έναν ξεχωριστά και να τους καλεί να έρθουν να τους εξομολογήσει.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 11:41 pm


ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
 “ΕΙΣΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ. ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ. ΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΑΜΕ”!

 
 
Το διαβάζω και κλαίω με λυγμούς... τραντάζεται όλο το κορμί μου  από το κλάμα...
Πώς λέμε: "Και κλάμα η κυρία βρε παιδάκι μουουουουουου"!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ρε, άντ' απο κει που θα μας δουλέψετε κιόλας... έχετε τακιμιάσει με τους πολιτικούς, έχετε οργιάσει στο κρεββάτι της διαπλοκής, και μας το παίζετε παρθένες..
ΟΥΣΤ!

Πόπη Σουφλή

samaras-venizelos-xardouvelis2

«Η Εκτελεστική Εξουσία, η Κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι μείζον θεσμικό ζήτημα. Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία». 

Τα λόγια αυτά ανήκουν στην
πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου η οποία κατήγγελλε «προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης του θεσμού της Δικαιοσύνης και του θεσμικού ρόλου των δικαστικών λειτουργών» μιλώντας στην Πανδικαστική Συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι δικαστικές Ενώσεις . 

Η κ. Θάνου στέλνοντας μήνυμα προς της Κυβέρνηση είπε πως :«Με την μη εφαρμογή τους (δικαστικών αποφάσεων) η κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης μετατρέπει τον εαυτό της σε κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς στον πολίτη και εάν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει εντούτοις το κράτος κατά τρόπο αυθαίρετο και παράνομο αρνείται την εφαρμογή της» και συμπλήρωσε «Η κυβέρνηση υποχρεούται, με βάση τις συνταγματικές αρχές και τις αρχές του κράτους δικαίου, να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις…Επιβάλλεται να εφαρμόσει άμεσα στο σύνολο της τις δικαστικές αποφάσεις » .

Στο στόχαστρο της κ. Θάνου μπήκε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης
Κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών για «αλαζονική λογική» καθώς και ότι κινείται «εκτός των πλαισίων του Κράτους Δικαίου» με αφορμή τις δηλώσεις του ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν την δημοσιονομική πολιτική και όχι οι δικαστές αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι επιχειρεί να στρέψει τους πολίτες σε βάρος των δικαστών παραπληροφορώντας τους σχετικά με το ποσό που πρέπει να δοθεί στους δικαστές μετά την απόφαση του μισθοδικείου.
«Εμείς οι δικαστές δεν είμαστε αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών, όπως επιμένει να θέλει να μας εμφανίζει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Είμαστε μαζί με τους Έλληνες πολίτες» είπε η πρόεδρος της Ένωσης υπενθυμίζοντας ότι και στους δικαστές επιβλήθηκαν τα ίδια μνημονιακά μέτρα με μειώσεις μισθών που άγγιξαν το 60%.

Η κ. Θάνου προσπάθησε να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχονται οι δικαστές ότι είναι από τους ελάχιστους κλάδους που οι περικοπές στους μισθούς τους κρίθηκαν αντισυνταγματικές λέγοντας ότι η πλειοψηφία του Μισθοδικείου που έλαβε την εν λόγω απόφαση δεν αποτελείται από δικαστές. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά: χαρακτηριστικά «Εμείς οι δικαστές εκδίδουμε αποφάσεις στην διαδικασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μειώνονται οι δόσεις στις τράπεζες.
Εμείς οι δικαστές με αποφάσεις μας από τον α βαθμό έως τον Άρειο Πάγο κηρύξαμε αντισυνταγματικό το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Εμείς οι δικαστές αναστέλλουμε τις αποφάσεις της Διοίκησης για απολύσεις των συμβασιούχων
Εμείς οι δικαστές κηρύξαμε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των μισθών των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας».

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καυτηρίασε τις «συνεχείς τροποποιήσεις των νόμων, η πολυνομία και οι αιφνιδιαστικές, αποσπασματικές και συχνά φωτογραφικές τροπολογίες σε άσχετα με το θέμα τους νομοσχέδια…» που οδηγούν όπως είπε σε δυσλειτουργία στη Δικαιοσύνης. Παράλληλα, έκανε λόγο για αδιαφορία της εκάστοτε κυβέρνησης για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, πρόεδρος Εφετών, Ειρήνη Γιανναδάκη αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έρθει κάποιος να κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που το κράτος δεν εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις αποδίδοντας ευθύνη στην κυβέρνηση για το ότι έχουν «μπλοκάρει» τα δικαστήρια. 

Μάλιστα, τόνισε η κυρία Γιανναδάκη, ότι στα Διοικητικά Δικαστήρια εκκρεμούν σήμερα 368.000 υποθέσεις εκ των οποίων οι 85.520 είναι φορολογικές.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής πρότεινε να νομοθετηθεί κοινό όργανο δικαστών και δικηγόρων, το οποίο θα προωθεί τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 11:26 pm


Η Πρόσκληση Πούτιν στον πρόεδρο Αναστασιάδη ηχηρό «ράπισμα» στην ΆγκυραΕΚΤΑΚΤΟ


prosklisi-poutin-ston-proedro-anastasiadi-gia-episkepsi-sti-moscha

Γράφουμε και τονίζουμε στο Pentapostagma.gr, για τον ενεργό ρόλο που έχει ήδη αναλάβει η ρωσική ομοσπονδία, στο ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων και των υδρογονανθράκων.  Στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, μπορεί η Κύπρος να αποτελεί μια μικρή κουκίδα , αλλά είναι σε τέτοιο σημείο που κανένας μα κανένας δεν μπορεί να την αγνοήσει. 

Άλλωστε το μαρτυρά και η μακρόχρονη ιστορία του Νησιού. Έτσι και η Ρωσία η οποία έχει κάνει σαφείς  τις προθέσεις της, από καιρό με δηλώσεις αλλά και πράξεις.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έχει
προσκαλέσει τον πρόεδρο Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα. Την πρόσκληση διαβίβασε σήμερα ο πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Stanislav Osadchiy, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρει σε ανακοίνωση το γραφείο του πρόεδρου της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού τύπου,  η Μόσχα θέλει αυτή η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, για αυτό και έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες.
Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας επίσκεψης του προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία θα γίνει τις επόμενες ημέρες μέσω της διπλωματικής οδού.

Μετά τη συνάντηση και ερωτηθείς πως αντιμετωπίζει η Ρωσία την ένταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Osadchiy είπε ότι με τον πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν διάφορα θέματα, καθώς και τα συμβάντα σε αυτή την περιοχή και γενικά τις διμερείς σχέσεις. Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη συνάντησή τους ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μεσόγειο, καταλήγει το κυπριακό δημοσίευμα.

Οι ρώσοι από την φύση τους δεν λένε πολλά, αλλά όταν έχουν αποφασίσει να πράξουν , το πράττουν χωρίς καμία περιστροφή. Έχουμε γράψει στο  Pentapostagma.gr, ότι σύμφωνα με την νέα ρωσική πολιτική η Κύπρος «συμπεριλαμβάνεται» στα γεωστρατηγικά σχέδια του Κρεμλίνου στην ανατολική Μεσόγειο.

Τα σχεδιαζόμενα οικονομικά και ενεργειακά σχέδια για την ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια και πρόκειται να σηματοδοτήσουν την  αλλαγή του status quo, σε ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Από την πιθανή δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους μέχρι την παράκαμψη του Σουέζ, θα αλλάξει  ο χάρτης της ευρύτερης περιοχής με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η Αίγυπτος, η Κύπρος,  το Ισραήλ, βρίσκονται στο μέσον αυτού του οικονομικού  και ενεργειακού «κυκλώνα». 

 Η πρόσκληση του Κύπριου Πρόεδρου στην Μόσχα αποτελεί ένα ηχηρό «ράπισμα» στην Άγκυρα, η οποία με τις έως τώρα πράξεις της, επιτάχυνε ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες και τους μηχανισμούς, οι οποίοι είναι εναντίον της. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 10:47 pm


Σε συναγερμό το ΝΑΤΟ από ρωσική επίδειξη δύναμης στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο – Εμπλοκή ρωσικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών

russian_fighter_jet_sukhoi_30mk
ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Μπορεί εδώ στην πατρίδα μας να ασχολούμαστε και ορθώς πράττουμε με τις τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο, αλλά την ίδια στιγμή η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη, μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, βαίνει διαρκώς κλιμακούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες του Pentapostagma.gr.

Μάλιστα είχαμε εμπλοκή, μετά από πολύ καιρό τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών και ρωσικών στα τουρκικά παράλια , σε ένα σαφέστατο μήνυμα του Κρεμλίνου στον Ερντογάν, για τα τεκταινόμενα στην Κύπρο. Άλλωστε όλα οι δηλώσεις επίσημες και ανεπίσημες της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας για την Κύπρο «εκπέμπουν» θετικότατα μηνύματα. 

Συγκεκριμένα τα νατοϊκά ραντάρ σε Πολωνία και Γερμανία , ανίχνευσαν εντελώς αιφνιδιαστικά, τέσσερις ομάδες ρωσικών  μαχητικών αεροσκαφών, να εκτελούν πτήση στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, την Βόρεια Θάλασσα,  τον Ατλαντικό Ωκεανό, και την Μαύρη Θάλασσα στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2014. 

Αυτές οι ευμεγέθεις ρωσικές αεροπορικές παρουσίες,  αντιπροσωπεύουν ένα ασυνήθιστο
μεγάλο επίπεδο στρατιωτικής  δραστηριότητας πάνω τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ(atlanticcouncil.org).

Συγκεκριμένα  στις  3 π.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης στις 29 Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν  και παρακολούθησαν  οκτώ ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, που πετούσαν σε σχηματισμό πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα.

Αμέσως σμήνος με μαχητικά F-16 της  Νορβηγικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε στην περιοχή , αναγνώρισε και αναχαίτισε το ρωσικό σμήνος σύμφωνα με το ΝΑΤΟ. Στα ρωσικά αεροσκάφη υπήρχαν και τέσσερα βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας Tu-95 bear, καθώς και τέσσερα   αεροσκάφη εναέριου εφοδιασμού Il-78.

Ο σχηματισμός αφού πέταξε πάνω από την ηπειρωτική Ρωσία στην συνέχεια κατευθύνθηκε  πάνω από τη θάλασσα της Νορβηγίας στον διεθνή εναέριο χώρο. Έξι ρωσικά αεροσκάφη στην συνέχεια πήραν πορεία προς τα βόρεια-ανατολικά και την  Ρωσία, ενώ δύο βομβαρδιστικά Tu-95 συνέχισαν την πορεία τους νοτιο-δυτικά, παράλληλα με τις  νορβηγικές ακτές.

Τα ρωσικά  βομβαρδιστικά Tu-95 συνέχισαν πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, ενώ την ίδια στιγμή βρετανικά αεροσκάφη  Typhoon, τα παρακολουθούσαν από κοντά. Τα ρωσικά αεροσκάφη πέταξαν  πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό στα δυτικά της Πορτογαλίας, όπου αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από  μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας. Τα ρωσικά αεροσκάφη στην συνέχεια κατευθύνθηκαν βόρεια-ανατολικά, προς τα δυτικά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΑΤΟ , τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν είχαν  υποβάλει σχέδια πτήσης ή διατήρηση επαφής μέσω ασυρμάτου με τις πολιτικές αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, και δεν χρησιμοποιούσαν τους αναμεταδότες επί του σκάφους. Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο δυνητικό κίνδυνο για την πολιτική αεροπορία, όπως είναι ο πολιτικός έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας , με κίνδυνο να πραγματοποιηθεί κάποιο ατύχημα, αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Επίσης το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη να  πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στο διεθνή εναέριο χώρο, συμπεριλαμβανομένων δύο βομβαρδιστικών Tu-95 συνοδευόμενα από δύο μαχητικά Su-27 Flanker.

Μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας  αναχαίτισαν τα ρωσικά αεροσκάφη , ενώ το   ΝΑΤΟ συνέχιζε  να τα παρακολουθεί στον διεθνή εναέριο χώρο. Έως τις 16:00 CET το ρωσικό σμήνος  ήταν ακόμα στον αέρα, στην ίδια περιοχή. Δηλαδή είχαμε σαφή αποστολή «μηνύματος» στην Τουρκία.

Επίσης το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν ρωσικό σμήνος να πετά  πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, στο διεθνή εναέριο χώρο, αποτελούμενο από δύο υποστρατηγικά αεροσκάφη  MiG-31 Foxhound, δύο Su-34 Fullback, ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 Flanker και δύο Su-24. Αμέσως πορτογαλικά μαχητικά F-16 , τα οποία περιπολούσαν στην εν λόγω περιοχή , πέταξαν και πραγματοποίησαν αναγνώριση .

Κατά το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, τα ραντάρ του ΝΑΤΟ ανίχνευσαν επίσης επτά ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, να  πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Το αεροσκάφη εντοπίστηκαν περίπου στις 2:30 μ.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης στις 28 Οκτωβρίου, και αποτελούνταν από δύο μαχητικά MiG-31 Foxhound, δύο μαχητικά πολλαπλών αποστολών Su-34 Fullback, ένα Su-27 Flanker και δύο μαχητικά  Su-24 .

Τα ρωσικά αεροσκάφη πετούσαν στον Κόλπο της Φινλανδίας και αναχαιτίστηκαν από γερμανικά μαχητικά Typhoon, που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή της βαλτικής θάλασσας  . Τα ρωσικά μαχητικά συνέχισαν την  πορεία τους προς το  Καλίνινγκραντ. Τα ρωσικά αεροσκάφη είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης με τις αρχές ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας, χρησιμοποιούσαν τους  αναμεταδότες τους , αλλά δεν διατηρούσαν επαφή  μέσω ασυρμάτου με τον πολιτικό έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις..

Το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 παρακολουθήσεις ρωσικών αεροσκαφών το 2014 μέχρι σήμερα, οι οποίες σημειωτών  είναι περίπου τρεις φορές περισσότερες από ό, τι διεξήχθησαν το 2013.

Όπως  λοιπόν γίνεται κατανοητό η Ρωσία «δείχνει» τα δόντια της στο ΝΑΤΟ, με μία πρωτοφανή επίδειξη δύναμης, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η Ρωσία δύναται να πραγματοποιεί  πολεμικές αποστολές, σε πολλά διαφορετικά σημεία της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Σύμφωνα με την στρατιωτική ορολογία είχαμε πτήσεις ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών σε σχηματισμό COMAO, δηλαδή συνδυασμένες πτήσεις αεροσκαφών που περιλάμβαναν διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών, σε μια πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα επίδειξη δύναμης της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

Επισημαίνουμε στο Pentapostagma.gr., εδώ και καιρό με σειρά άρθρων μας, ότι η ρωσική πολεμική βιομηχανία «πίσω» από τα Ουράλια όρη, εργάζεται πυρετωδώς και μέσα στο 2014 έχει παραδώσει πάνω 100 μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει ….

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 10:09 pm


Καμπανάκι υγείας: «Πιο επικίνδυνη στην Ελλάδα πλέον η φυματίωση»


 Τι είπε ο ... "τσεκουράτος";;; Ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, θα μπουν στην Ελλάδα, περίπου 250.000 λαθρο μετανάστες...   

Τι είπαμε ότι  μας κάνουν κάθε μέρα; ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ!
Τι άλλο μας έχουν κάνει; ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΓΕΙΑΣ!

Το "καμπανάκι" τι στο διάλο μας το κτυπάνε και δεν το κτυπάμε εμείς σ' αυτούς που μας έφεραν σ' αυτή τη θέση;

Πόπη Σουφλή


Καμπανάκι υγείας: «Πιο επικίνδυνη στην Ελλάδα πλέον η φυματίωση»
Ωρολογιακή βόμβα αποτελεί για τη δημόσια υγεία της χώρας μας η πολυανθεκτική φυματίωση. Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου λειτουργεί ειδική Μονάδα για την αντιμετώπιση της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου, καταγράφονται κάθε χρόνο περίπου 50 κρούσματα πολυανθεκτικής φυματίωσης, αριθμός που χαρακτηρίζεται μεγάλος από τους ειδικούς σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περιστατικά των περασμένων δεκαετιών.

«Η ασθένεια βρίσκεται στην Ελλάδα με ένα πολύ πιο επικίνδυνο, πρόσωπο σε σχέση με παλαιότερα: την
ανθεκτική, την πολυανθεκτική και την εκτεταμένα ανθεκτική φυματίωση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, κ. Μιχάλης Τουμπής, την Πέμπτη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το 23ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Μέγαρο της Αθήνας, στις 5-8 Νοεμβρίου.

«Είναι πολλά τα περιστατικά. Αυτές οι μορφές της φυματίωσης δύσκολα θεραπεύονται, αφενός διότι το μυκοβακτηρίδιο που τις προκαλεί έχει αναπτύξει αντοχή στα περισσότερα από τα διαθέσιμα φάρμακα, αφετέρου επειδή απουσιάζουν από την Ελλάδα οι εξειδικευμένες υποδομές για την αντιμετώπισή τους» δήλωσε ο κ. Τουμπής και σημείωσε ότι σε όλη τη χώρα υπάρχει μόνο μία μονάδα αντιμετώπισης της πολυανθεκτικής φυματίωσης, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», με 7 κλίνες σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Η συγκεκριμένη μονάδα διαχειρίζεται περί τα 50 περιστατικά ετησίως, ενώ η νοσηλεία και γενικότερα η φροντίδα αυτών των ασθενών κοστίζει από 10 έως 20 φορές περισσότερο από την αντιμετώπιση της κοινής φυματίωσης. «Αν κάποιος έχει πολυανθεκτική φυματίωση, δεν το γνωρίζει ή το γνωρίζει και κυκλοφορεί ελεύθερα, χωρίς νοσηλευτική φροντίδα, είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του υγειονομικού συστήματος της χώρας», τόνισε ο κ. Τουμπής, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σωστή ενημέρωση των πολιτών.


Σε έξαρση καρκίνος του πνεύμονα και ΧΑΠ στους καπνιστές

Μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στο κάπνισμα, σύμφωνα με τους Έλληνες πνευμονολόγους. Η συχνότητα του καπνίσματος παραμένει υψηλή, καθώς αφορά το 38% – 40% του γενικού πληθυσμού. «Τα χρόνια της κρίσης το κάπνισμα δεν αυξήθηκε, ούτε όμως μειώθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι. Βέβαια, ο κόσμος είναι περισσότερο ενήμερος και ευαισθητοποιημένος, αλλά τα ποσοστά διακοπής του καπνίσματος δεν είναι ικανοποιητικά. Αυτό μπορεί να αποδοθεί στην κρίση που βιώνουμε. Κάποιος που κατακλύζεται από προβλήματα βιοπορισμού δύσκολα μπαίνει σε διαδικασία διακοπής του καπνίσματος», ανέφερε ο κ. Τουμπής.


Αύξηση καταγράφεται σε δύο νόσους των καπνιστών, τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Παλαιότερα, η ΧΑΠ θεωρούνταν η νόσος των 60ρηδων καπνιστών. Σήμερα, όμως κάνει την εμφάνισή της από την ηλικία των 40 ετών. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η μείωση της συχνότητας εμφάνισης της ΧΑΠ αναμένεται να έλθει με τη μείωση του καπνίσματος.

Ό,τι ισχύει για τη ΧΑΠ ισχύει και για τον καρκίνο του πνεύμονα: η μείωση της εμφάνισης νέων περιστατικών θα επέλθει με τη μείωση της συχνότητας του καπνίσματος. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι 8 στους 10 που πάσχουν από καρκίνο στον πνεύμονα υπήρξαν καπνιστές.

Σήμερα, το ποσοστό των νοσηλευόμενων ασθενών συνεχώς αυξάνεται και παρά την πληθώρα των διαγνωστικών και θεραπευτικών μέσων που διαθέτει η επιστημονική κοινότητα, μικρός αριθμός ασθενών καταφέρνει να ζήσει πέντε χρόνια.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:58 pm


Όταν οι επικίνδυνα (εθνικά) ακατάλληλοι αναβαθμίζονται…
Σχόλιο:  ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥΣ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ; Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΥΓΡΟ ΛΟΝΔΙΝΟ; ΟΥΣΤ ΒΡΕ!!!Της  πτώσης, προηγείται η... αναβάθμιση...
Το .. γέλιο όμως, έρχεται μετά...
Γι αυτούς που αδικήθηκαν, γι αυτούς που διώχθηκαν με βρώμικους τρόπους, έρχεται η μέρα των μεγάλων γέλιων.. για τον πολύ κ. Μπ΄΄ικα, απλά ο κρότος της πτώσης θα είναι πολύ δυνατός...

Πόπη  Σουφλή

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ζώντας στην Ελλάδα του μνημονίου, βιώνοντας σε καθημερινή βάση τον πολιτικό παραλογισμό, αλλά και -κυρίως- παρακολουθώντας ενέργειες ανθρώπων του «κρατικού μηχανισμού» τα τελευταία τραγικά για την χώρα, μνημονιακά χρόνια, διαπιστώνουμε και ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε, πως είναι δυνατόν να μην συνεχίζεται ο κατήφορος, τη στιγμή που επιβραβεύονται (ή και λησμονούνται) εκείνοι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνήργησαν στην διεθνή απαξίωση της χώρας αλλά και, πρωτίστως, στην δημιουργία προβλημάτων στην Εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας.

Μία τέτοια περίπτωση, κρατικού υπαλλήλου (με εκ των εξελίξεων αποδεδειγμένες ισχυρές πολιτικές πλάτες), αποτελεί και ο

πρώην διοικητής της ΕΥΠ, και νυν πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κ. Κ. Μπίκας.

Είναι ο άνθρωπος που ως διοικητής της ΕΥΠ, επί κυβέρνησης ΓΑΠ συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να στερήσει την χώρα από ένα «υπερόπλο» συλλογής πληροφοριών (σύστημα GIS), είναι εκείνος δηλαδή που ζημίωσε με τις αποφάσεις του οικονομικά αλλά και εθνικά την χώρα, με την μη χρησιμοποίηση ενός απαραίτητου ηλεκτρονικού πληροφοριακού δορυφορικού γεωγραφικού συστήματος επιτήρησης των συνόρων, χρηματοδοτούμενου μάλιστα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποτέλεσμα η χώρα να είναι γυμνή τόσο στην συνεχώς αυξανόμενη και ανεξέλεγκτη ροή εισόδου λαθρομεταναστών (και άλλων ύποπτων στοιχείων), όσο και στην επίσης ανεξέλεγκτη λαθραία εισαγωγή εμπορικών αγαθών (και όχι μόνο), με αποτέλεσμα την πολλαπλή ζημία της χώρας τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Εθνικής ασφάλειας.

Είναι ο άνθρωπος που ως διοικητής της ΕΥΠ επέτρεψε (για λόγους που ποτέ δεν διευκρίνισε) την δημόσια διαπόμπευση στελεχών αλλά και το χειρότερο πληροφοριοδοτών - συνεργατών της ΕΥΠ (όπως για το σύστημα GIS επί του οποίου υπήρξε τελεσίδικη και ομόφωνη αθωωτική απόφαση από την πλευρά της Δικαιοσύνης) μέσω ενός κυκεώνα εσωτερικών υποθέσεων - διώξεων της τόσο ευαίσθητης αυτής κρατικής υπηρεσίας και που «παρέδωσε" άκριτα στο ακροατήριο ολόκληρες υποθέσεις της υπηρεσίας δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησής τους από πράκτορες ξένων (και δη εχθρικά διακείμενων προς την Ελλάδα) χωρών, αλλά και που πρωταγωνίστησε στη δημιουργία ενός αρνητικού διχαστικού κλίματος στο εσωτερικό της πλέον ευαίσθητης κρατικής υπηρεσίας, του οποίου την κορύφωση διαπιστώσαμε στο πρόσφατο Συνέδριο του ανώτατου Συνδικαλιστικού της φορέα…

Είναι ο άνθρωπος που «συνδιαχειρίστηκε» τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ο ίδιος ομολόγησε κατά την κατάθεσή του στη Βουλή λέγοντας ότι συμβούλευσε τον τότε πρωθυπουργό στο πως να χειριστεί την υπόθεση και είναι ο ίδιος άνθρωπος για τον οποίο διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του σε Δικαστήριο καθότι δεν παρουσιάστηκε σε κλήτευση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να καταθέσει σχετικά σε σημαντική υπόθεση…

Είναι ο άνθρωπος που ενώ ήταν εκλεκτός της «παρέας Παπανδρέου», παραδόξως επανερχόμενος στο Διπλωματικό Σώμα τοποθετήθηκε από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ως πρέσβης μας στο Λονδίνο μη έχοντας υπηρετήσει κατά το παρελθόν, ως επικεφαλής, σε κάποια άλλη μικρότερης σημασίας πρεσβεία μας στο εξωτερικό, δημιουργώντας έτσι ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στο εσωτερικό ( και όχι μόνο) του ΥΠΕΞ...

Τώρα, οι δικές μας -πολύ αξιόπιστες- πληροφορίες, μας αναφέρουν πως ετοιμάζεται και η περαιτέρω αναβάθμιση του κ. Μπίκα και συγκεκριμένα η μετακίνησή του από το Λονδίνο στο… Βερολίνο της κυρίας Μέρκελ, δηλαδή στην πρωτεύουσα όπου διενεργούνται ευαίσθητες επαφές και λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για όλη την Ευρώπη και, φυσικά για την Ελλάδα.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πως είναι δυνατόν η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να πιστεύει την κριτική ικανότητα, αλλά και την ικανότητα διαχείρισης ευαίσθητων Εθνικά θεμάτων στον κ. Μπίκα, τη στιγμή που το παρελθόν του (σωρεία λαθών σε εκτιμήσεις, διαχείριση και υλοποίηση – εκτέλεση κρίσιμων θεμάτων) δεν συνάδει με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης, δηλαδή του πρέσβη της Ελλάδας στην Γερμανία.

Δεν αμφισβητούμε πως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να υποπίπτει σε λάθη. Φυσικά δεν αμφισβητούμε το δικαίωμα στην δεύτερη ευκαιρία για τον οποιοδήποτε…


Όμως, δεν πρέπει να προβληματίσει τους αρμοδίους, η επανάληψη λαθών που δημιούργησαν ή επέτρεψαν να δημιουργηθούν λαβές, κενά ή ανώμαλες καταστάσεις, οι οποίες στάθηκαν αφορμή για την δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων, εξέθεσαν επικίνδυνα ανθρώπους (κάποιοι μάλιστα πέθαναν σε φυλακές του εξωτερικού) ή δημιούργησαν αστάθεια (ή και ζημίες) σε θέματα ύψιστου Εθνικού ενδιαφέροντος, τα οποία έτυχαν της διαχείρισης του συγκεκριμένου κρατικού υπαλλήλου;

Με την ευκαιρία, θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και ανυπομονησία την απάντηση της κυβέρνησης στην επίκαιρη και πολύ καλή Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκου Νικολόπουλου για το ποιος ευθύνεται και για το ποιος θα πληρώσει τα "σπασμένα" για την μεγάλη οικονομική ζημία και όχι μόνο που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τις παράνομες αποφάσεις του κ. Μπίκα (σύμφωνα και με την Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών) αλλά και μετά το απαλλακτικό Βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τους κατηγορούμενους από τον κ. Μπίκα για την υπόθεση του δορυφορικού γεωγραφικού συστήματος (GIS) της ΕΥΠ.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 7:41 pm


Αγγελοπούλου: O Κόκκαλης πήρε το Καραϊσκάκης για μια μπουκιά ψωμί! Με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τον ξαφνικό έρωτας της πλουτοκρατίας με τον κ. Τσίπρα κυκλοφορεί το ΒΗΜΑ της Κυριακής.
 
 Το ρεπορτάζ που υπογράφει ο εξαίρετος δημοσιογράφος Παύλος Παπαδόπουλος, βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό καθώς καταδεικνύει το πόσο εύθραυστο είναι το σύστημα λίγους μήνες πριν την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 
 

Στο ρεπορτάζ ο συντάκτης του ΒΗΜΑτος αναφέρεται σε εξομολογήσεις της κ. Αγγελοπούλου, οι οποίες....
θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό, όπως οτι

"ο Κόκκαλης πήρε το Καραισκάκη για μια μπουκιά ψωμί". 
 
 Επισημαίνει ότι το Καραισκάκη έγινε χάρη στο 2004 και στην συνέχεια πέρασε στον έλεγχο του Κόκκαλη σχεδόν τζάμπα. 
 Η κα Αγγελοπούλου χαρακτηρίζει τον Βενιζέλο ως "τον πιο φαύλο πολιτικό που έχει γνωρίσει"! 
Το ρεπορτάζ αναμένεται να προκαλέσει πάταγο...  Διαβάστε το 


Πηγή

To απαγορευμένο ρεπορτάζ για την σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πλουτοκρατία

Από τον Παύλο Παπαδόπουλο
 
«Στην αρχή δεν μου άρεσε ο Τσίπρας γιατί μου έδινε την εντύπωση ότι ήταν θρασύς. Αργότερα κατάλαβα ότι σε ορισμένα πράγματα που λέει έχει δίκιο, ότι εκφράζει μια νέα γενιά που απορρίπτει τους αποτυχημένους πολιτικούς της τελευταίας δεκαετίας και ότι δικαιούται να έχει την ευκαιρία του» φέρεται να έχει πει η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου σε ιδιωτική συζήτησή της που έγινε στο εστιατόριο «Μύλος» του Hilton πριν από τις ευρωεκλογές και αρκετό καιρό προτού δημοσιοποιήσει την.... επιδοκιμασία της για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του. Με αυτές τις απόψεις η 59χρονη κυρία Αγγελοπούλου έχει κατορθώσει να «σοκάρει» πολλούς βαθύπλουτους φίλους της, κάτι που απολαμβάνει ιδιαίτερα.

«Τα λέτε αυτά στους συνομιλητές σας;» τη ρώτησε κάποιος από τους συνδαιτυμόνες. «Τα λέω αυτά σε ορισμένες πλούσιες και πέφτουν από την καρέκλα» απάντησε εκείνη γελώντας.

Ας υπενθυμίσουμε ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου «εισέβαλε» στον δημόσιο βίο πριν από 25 χρόνια ως μια μαχητική δικηγόρος της «γαλάζιας» παράταξης, που εξελέγη δημοτική σύμβουλος Αθηνών το 1986 με τον συνδυασμό του Μιλτιάδη Εβερτ και βουλευτής Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας τον Νοέμβριο του 1989 επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το 1990 παντρεύτηκε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, υιό του ιδρυτή της Χαλυβουργικής Παναγιώτη Αγγελόπουλου, ο οποίος κληρονόμησε τις επιχειρήσεις και τις τοποθετήσεις της οικογένειας εκτός ελληνικών συνόρων, στη ναυτιλία, στη χαλυβουργία, στο real estate και στον τραπεζικό τομέα. Η Γιάννα και ο Θόδωρος απέκτησαν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη, και έζησαν τη δεκαετία του '90 στο Kensington του Λονδίνου, σε μια εντυπωσιακή έπαυλη, τη μεγαλύτερη στην περιοχή μετά το γειτονικό Kensington Palace όπου διέμενε η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο υιός Παναγιώτης είναι υπότροφος του Πανεπιστημίου του Σικάγου στα οικονομικά, υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει παρευρεθεί σε ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα σε πλατείες και λέγεται ότι αρθρογραφεί με ψευδώνυμο, μάλλον στην «Εφημερίδα των Συντακτών», υπέρ αριστερών θέσεων.

Η «Κόκκινη Γιάννα» και τα πετρέλαια του Αιγαίου
 
Η κυρία Αγγελοπούλου, μια γυναίκα που αγαπά τον πλούτο και δεν έχει καμία αναστολή να τον επιδεικνύει, ασφαλώς είναι ταυτισμένη με την πλουτοκρατία και, όπως ήταν αναμενόμενο, η ξαφνική «σοσιαλιστική στροφή» της έχει προκαλέσει κάθε λογής ειρωνικά σχόλια. Ολοι προσπαθούν να αποκαλύψουν την «κρυφή ατζέντα της Γιάννας» και τα συμφέροντα που επιχειρεί να εξυπηρετήσει μέσα από τον πολιτικό εναγκαλισμό της με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι φερόμενοι ως γνώστες των υποθέσεων των ισχυρών υπογραμμίζουν ότι η κυρία Αγγελοπούλου και ο σύζυγός της έχουν απολέσει μεγάλο μέρος των επενδύσεών τους στην ελβετική τράπεζα UBS. 
 
Είναι γνωστό πως υπήρξαν οι μεγαλύτεροι ιδιώτες μέτοχοι, αφού κατείχαν το 5% ενός παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού οργανισμού που κόντεψε να καταρρεύσει μετά την κρίση του 2008, με αποτέλεσμα να υποστούν, όπως όλοι οι μέτοχοι, ένα οδυνηρό «κούρεμα» (κάποιοι το τοποθετούν στο 90%). 
 
Το πλήγμα αυτό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη κάμψη των ναύλων, εντάσσει την οικογένεια Αγγελοπούλου σε εκείνες που προσπαθούν να αποσιωπήσουν ότι έχουν χάσει πολλά δισεκατομμύρια ευρώ - αποδεικνύοντας ότι ο πλουτισμός είναι εύκολος μόνο σε καιρούς ευμάρειας.

Είναι λογικό λοιπόν - όπως λένε οι καλοθελητές... - το πολύκροτο ζεύγος να στρέφεται στο εγχώριο πολιτικό μέλλον, έστω κι αν αυτό ενδέχεται να είναι «αριστερό». 
 
Επιχειρηματικές πηγές αναφέρουν μάλιστα ότι η οικογένεια Αγγελοπούλου έχει επενδύσει κεφάλαια από παλαιότερες πωλήσεις πλοίων για να αγοράσει υπερσύγχρονες πλωτές πλατφόρμες έρευνας και άντλησης πετρελαίου, οι οποίες αυτή την εποχή «οσφραίνονται» υδρογονάνθρακες στους πυθμένες του Ατλαντικού κοντά στις ακτές της Βραζιλίας και της Τανζανίας. 
 
Ενδεχομένως θα μπορούσαν να «επαναπατριστούν» στο Αιγαίο και στο Ιόνιο προκειμένου να συμβάλουν στην υλοποίηση του ενεργειακού οράματος μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. Παράλληλα οι διεθνείς διασυνδέσεις της Γιάννας θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμες για τον κ. Τσίπρα σε πεδία που αποτελούν «τρίγωνα των Βερμούδων» για την Αριστερά, όπως είναι οι σχέσεις με τις αγορές, με τους Αμερικανούς και με το παγκόσμιο λόμπι της ενέργειας.

Ο Βενιζέλος, ο Κόκκαλης και «μια μπουκιά ψωμί»...
 
Ανθρωποι που γνωρίζουν την κυρία Αγγελοπούλου διαψεύδουν όλα τα παραπάνω. Οπως συχνά υπογραμμίζει η ίδια η πρώην πρόεδρος του «Αθήνα 2004», η επιχειρηματική δραστηριοποίηση στην Ελλάδα δεν την αφορά το 2014 περισσότερο απ' όσο την ενδιέφερε (τόσο εκείνη όσο και τον σύζυγό της) το 2004 και το 1994. «Η Γιάννα είναι η βαθύπλουτη κυρία που μισούν θανάσιμα όλες οι άλλες βαθύπλουτες κυρίες, αλλά και οι σύζυγοί τους, όπως επίσης όλοι οι πολιτικοί» υπενθυμίζουν οι φίλοι της.

Ο Ευ. Βενιζέλος μάλλον τους επιβεβαιώνει. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, που διακρίνεται από οξεία δυσανεξία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις η Γιάννα έκανε το «coming out» της ως «Κόκκινη Γιάννα» (με συνέντευξή της στον Στέφανο Κασιμάτη για την «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής), έσπευσε να υπονοήσει με άρθρο του στα «ΝΕΑ» της περασμένης Τετάρτης ότι η Γιάννα ανήκει στους «πάμπλουτους χομπίστες και λαθρέμπορους επιρροής». Οι γνωρίζοντες στοιχηματίζουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μάλλον είχε πληροφορηθεί πως η Γιάννα στις ιδιωτικές συζητήσεις της φέρεται να του αποδίδει υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς.

- «Ο Βενιζέλος έχει διακινδυνεύσει τα πάντα για να κρατήσει την Ελλάδα όρθια» προκάλεσε την κυρία Αγγελοπούλου ένας καλεσμένος της εκείνη τη βραδιά στο Hilton.

- «Ο Βενιζέλος είναι ένας από τους πιο φαύλους πολιτικούς που έχουν περάσει από τον τόπο» ήταν η απάντηση της Γιάννας.

Με τέτοιες απαντήσεις και το ανάλογο ύφος δεν απορεί κανείς γιατί η Γιάννα είναι ένας μαγνήτης αντιπάθειας. Οι φίλοι της λένε πως έλκει τον φθόνο γιατί είναι επίμονη, σκληρή, ευφυής και πείσμων, χαρακτηριστικά που δεν «επιτρέπονται» σε μια γυναίκα. 
 
Πώς τολμά να αναλαμβάνει μεγάλες πρωτοβουλίες και να φέρεται σαν αφεντικό ενώ θα μπορούσε να υπηρετεί με ευκολία τον ρόλο της αμίλητης και ανώδυνης «γυναίκας-τρόπαιο»; Γιατί συνεχώς καγχάζει όταν μιλάει για άλλες πλούσιες κυρίες, τις οποίες θεωρεί αστείες και ανόητες; 
 
Και γιατί είναι πάντοτε έτοιμη να συγκρουστεί με τους ισχυρούς; «Ο Κόκκαλης με υποδεχόταν με υποκλίσεις το 2000 γιατί ήξερε ότι χωρίς εμένα δεν θα προχωρούσε η ανακατασκευή του Καραϊσκάκη που τελικά το πήρε πιο φτηνά απ' όσο κοστίζει μια μπουκιά ψωμί» είπε κάποια στιγμή βουτώντας μια μπουκιά ψωμί σε ένα λευκό μπολ με ελαιόλαδο.

Η Προεδρία και το μονόπετρο
Είναι αρκετά όλα αυτά για να την κάνουν «αντισυστημική;». Η Γιάννα μπροστά στον καθρέφτη της βλέπει μια πατριώτισσα από την Κρήτη που προκαλεί τον συντηρητισμό, τον μικροαστισμό και τον μισογυνισμό της ελληνικής κοινωνίας. Εχει όμως επίγνωση της εικόνας της. «Δεν θα παραστήσω την απλή, γιατί δεν είμαι» έχει πει καπνίζοντας ένα από τα αγαπημένα πούρα της. «Δεν θα βγάλω το διαμαντένιο μονόπετρο που μου χάρισε ο Θόδωρος για να βγω και να μιλήσω στον απλό κόσμο. Ξέρω όμως τις δυσκολίες που περνάει».

Η Γιάννα ταυτίζεται με μια φιλοσοφία ζωής στοχευμένης στην πραγματοποίηση στόχων. Πολλοί όμως επιλέγουν να βλέπουν μια γυναίκα με μεγάλη ανάγκη επιβεβαίωσης και με φιλοδοξία αυτοπροβολής μέσα από φαραωνικά σχέδια. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την έκρηξη σπατάλης το 2004. Ακόμη και οι μετριοπαθείς επιμένουν ότι ο χαρακτήρας της είναι τραχύς και η πηγαία υπεροψία της μάλλον αδικεί τις αρετές της. Ασφαλώς, η Γιάννα γνωρίζει να ελίσσεται και να γίνεται αγαπητή, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, και πολλοί λένε ότι δεν θα αργήσει να κερδίσει και τον κ. Τσίπρα, ο οποίος μάλλον απολαμβάνει την όψιμη αποδοχή του από τους «πρωταγωνιστές του κατεστημένου» (που ως πέρυσι δεν του έδιναν σημασία...).

Γνωρίζει άλλωστε ότι η αποδοχή τους λειτουργεί ως εγγύηση που εξασθενίζει τους φόβους της συντηρητικής πλειοψηφίας απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ασαφές αν ο Αλέξης και η Γιάννα έχουν συναντηθεί μυστικά. Κανένας δεν το επιβεβαιώνει, αν και κάποιοι το υπονοούν.

Εξίσου ασαφής παραμένει η «ατζέντα της Γιάννας». Η ίδια θεωρεί ότι είναι αδύνατο να εξασφαλίσει 180 ψήφους στη Βουλή για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ αποκλείει και την ίδρυση κόμματος. Η ανανέωση του οικογενειακού πλούτου μέσω διασυνδέσεων με το «ΠαΣοΚ του Μέλλοντός μας» (δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ...), ακόμη κι αν είναι μέσα στις επιδιώξεις της, μοιάζει «ταπεινός στόχος» για τα δεδομένα της. Εκτός βεβαίως κι αν τα χρήματα που κατέχει δεν είναι τόσο πολλά όσο φαίνονται. Ισως η σκληρή αλήθεια είναι ότι η «Κόκκινη Γιάννα» παραμένει εγκλωβισμένη σε μια μόνιμη αναζήτηση ενός νέου στόχου ικανού να την εμπνεύσει προκειμένου να ξεπεράσει τα κλέη του παρελθόντος. Οι Αγώνες του 2004 όμως ήταν τόσο μεγάλη υπόθεση ώστε είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει κάτι ανάλογο με την ίδια στον πρώτο ρόλο.
Δ. Δασκαλόπουλος, Λ. Λαζόπουλος, Δ. Γιαννακόπουλος
 
Οι «προφήτες» του ΣΥΡΙΖΑ
 
 
«Οχι, δεν υποστηρίζω την επιστροφή στη δραχμή» διαβεβαίωνε το 2013 ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος έναν φίλο του που μόλις είχε ακούσει την... αδιανόητη φήμη ότι ο πρόεδρος του ΣΕΒ (2006-2014) εκφράζεται ιδιωτικώς υπέρ του εθνικού νομίσματος. Μπορεί ο κ. Δασκαλόπουλος να μην είναι «δραχμικός». 
 
Η υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ όμως ήταν δεδομένη. Ο βαθύπλουτος κληρονόμος της Δέλτα που πούλησε τη Vivartia στον Α. Βγενόπουλο στα υψηλά της αγοράς, κερδίζοντας πάνω από 500 εκατ. ευρώ, τα οποία επενδύει κυρίως στη μοντέρνα τέχνη (μέσω του οργανισμού ΝΕΟΝ που έχει ιδρύσει), θεωρεί εαυτόν... φιλόσοφο. 
 
Δεν είναι μόνο η αναφορά στον αριστερό διανοητή και φιλόσοφο Κορνήλιο Καστοριάδη και στη σύλληψη για την «πραγματική ιστορία», δηλαδή στη «δημιουργική δραστηριότητα των ανθρώπων», που έκανε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πολεμικό Μουσείο σε εκδήλωση για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» με καλεσμένο τον κ. Τσίπρα. Είναι και η εκφρασμένη θέση του στις ιδιωτικές συζητήσεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που καλύπτει το κενό που άφησε το ΠαΣοΚ.

Ενα άλλο τμήμα της «δημιουργικής δραστηριότητας» του κ. Δασκαλόπουλου είναι ότι έσπευσε να συγχαρεί με επιστολή του τον κ. Τσίπρα πριν από 15 μήνες επειδή προώθησε τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε «ενιαίο κόμμα». Οι γνώστες πάντως υπενθυμίζουν ότι ο κ. Δασκαλόπουλος, προτού ανακαλύψει τον κ. Τσίπρα, προσπάθησε να συμβάλει στην πολιτική διαφώτιση του Γ. Παπανδρέου
 
 Ασφαλής πηγή διαβεβαιώνει πως υπήρξε εξ απορρήτων συνομιλητής και υποστηρικτής της ιδέας του πρώην πρωθυπουργού περί διενέργειας δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο, αρκετούς μήνες προτού αυτή εκδηλωθεί...

Ο Λάκης Λαζόπουλος υποστηρίζει τον κ. Τσίπρα ήδη από το 2012, και σε αυτό το πεδίο συμπλέει με τον κ. Δ. Κοντομηνά, ιδιοκτήτη του Alpha, με τον οποίο συνεργάζεται. 
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τιμά τις εκπομπές και τις θεατρικές παραστάσεις του Λάκη, ενώ διατηρούν επικοινωνία. 
 
Στον διάσημο κωμικό προσάπτουν πολλοί μια μόνιμη ανάγκη να βρίσκεται κοντά στους επερχομένους, αλλά η αλήθεια είναι ότι μετά την εποχή της Δήμητρας Λιάνη, με την οποία υπήρξαν στενοί φίλοι (ήταν ένας από τους πρώτους που διάβασαν και διόρθωσαν το χειρόγραφο του βιβλίου της «10 χρόνια και 54 μέρες» το 1995...), ο Λάκης απομακρύνθηκε από όλες τις κυβερνήσεις. Αντιπαθούσε το στυλ του Κώστα Σημίτη ενώ τις παραμονές των εκλογών του 2004 είπε στην τηλεόραση, ως «Μήτσος», ότι «ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν μικρές διαφορές και είναι και οι δύο άχρηστοι».  
 
Δέκα χρόνια μετά αποκαλεί το Ποτάμι «Πλοκάμι» και τον κ. Στ. Θεοδωράκη«λουστράκο της εξουσίας» που επιχορηγείται από τα συμφέροντα για να εξαπατήσει τους πολίτες και να αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τελευταίος «ισχυρός» που σαν άλλος Απόστολος Παύλος είδε το πολιτικό φως το αληθινό στον δρόμο για... την Κουμουνδούρου είναι ο Δ. Γιαννακόπουλος, υιός και κληρονόμος του φαρμακοβιομηχάνου και ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ Παύλου Γιαννακόπουλου
 Ο υιός Γιαννακόπουλος έχει τη φήμη ενός επιχειρηματία αγανακτισμένου με το Μνημόνιο, το οποίο ερμηνεύει ως μια πράξη προδοσίας και απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Οι απόψεις του αυτές καθώς και η παραδοσιακή φιλία του ιδίου και της οικογενείας του με τον πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου (και διαχρονικού νομικού συμβούλου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός) Τάκη Μπαλτάκο έκαναν πολλούς να διαδίδουν ότι ενδεχομένως υποστηρίζει τη Χρυσή Αυγή. 
Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αισθάνθηκε πως οφείλει να αποσαφηνίσει μέσω κύκλων του ότι δεν ταυτίζεται ιδεολογικά με τον κ. Μπαλτάκο και ότι «η μοναδική λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Ορισμένοι εκτιμούν ότι η «ανατοποθέτηση» της οικογένειας Γιαννακόπουλου σχετίζεται με μια επανεκτίμηση των μεσοπρόθεσμων επιχειρηματικών συμφερόντων της, κάτι το οποίο μιμούνται ουκ ολίγοι επιχειρηματίες.


πηγήΔημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 6:31 pm


¨νενίκηκα σε¨ Τσαουσέσκου.


Οι  υπερφίαλοι  ηγέτες γίνονται ¨μεγάλοι¨ από τα μεγάλα σπίτια που κτίζουν  για να φωλιάσουν την ματαιοδοξία τους.
Τσαουσέσκου-Ερντογάν βίοι παράλληλοι μεγαλομανίας;

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, το νέο, γιγαντιαίο και άκρως αμφιλεγόμενο προεδρικό παλάτι του, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας .

Αν και  η δεξίωση η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί το βράδυ ματαιώθηκε εξαιτίας του δυστυχήματος σε ανθρακωρυχείο στη νότια Τουρκία, ο Ερντογάν υποδέχθηκε τους πρώτους του προσκεκλημένους στο τεράστιο «λευκό παλάτι» του, το οποίο οι επικριτές του έχουν βαπτίσει ειρωνικά «Λευκό Οίκο» Άγκυρας. http://kourdistoportocali.com/
Την ίδια στιγμή στην Ρουμανία το αντίστοιχο Προεδρικό μέγαρο του Τσαουσέσκου  πωλείται…


¨Πωλητήριο στην πρώην κατοικία των Τσαουσέσκου, το υπερπολυτελές Palatul Primaverii (Spring Palace) στα περίχωρα του Βουκουρεστίου, έβαλε η κυβέρνηση της Ρουμανίας, η οποία αδυνατεί να το συντηρήσει.
Το παλάτι χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 60, υπό τις οδηγίες του Νικολάι Τσαουσέσκου και την προσωπική φροντίδα της συζύγου του, Έλενα.

Το παλάτι του πρώην δικτάτορα πέρασε στον έλεγχο του κράτους με την πτώση του καθεστώτος το 1989, όταν οι πολίτες εισέβαλαν στο κτίσμα για να διαπιστώσουν την πολυτέλεια μέσα στην οποία ζούσε το ζεύγος Τσαουσέσκου. 

Ο Νικολάι και η Ελένα Τσαουσέσκου συνελήφθησαν από την αστυνομία, παραδόθηκαν στο στρατό, πέρασαν από Στρατοδικείο με πλήθος κατηγοριών (από παράνομο πλουτισμό μέχρι γενοκτονία), καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων του 1989. 

Η "δίκη" και η εκτέλεσή τους μαγνητοσκοπήθηκαν και έκαναν το γύρο του κόσμου. Λίγες μέρες αργότερα, παρουσιάστηκαν και στην Κρατική Τηλεόραση, πράγμα που επισφράγισε το τέλος του καθεστώτος του.http://www.news.gr/ 19/04/2014

Ο Τσαουσέσκου όμως  πήρε το μήνυμα της άνωθεν καταδίκης του  και το χλεύασε…

¨ Ο Όσιος πατέρας Αρσένιος Μπόκα ήταν  ένας από τους πιο γνωστούς πνευματικούς πατέρες της Ρουμανίας  των τελευταίων 50 χρόνων.
 Ο άγιος βίος του τον έκανε ανεπιθύμητο για το κομμουνιστικό καθεστώς το οποίο τον έδιωξε από το μοναστήρι και  ήταν υπό συνεχή παρακολούθηση . Παρ όλα αυτά τον π.Αρσένιο τον αναζητούσαν χιλιάδες άνθρωποι.
 Κάποια στιγμή από περιέργεια και ο δικτάτορας της Ρουμανίας Νικολάε Τσαουσέσκου ενδιαφέρθηκε για μια συνάντηση με τον μεγάλο πνευματικό, σύμφωνα με την εφημερίδα Jurnalul Naţional.

 Στις αρχές της δεκαετίας του '80 τον πήγαν στον Τσαουσέσκου,ο οποίος τον ρώτησε:
«Εϊ παπά ,άκουσα ότι προλέγεις το μέλλον των ανθρώπων. Για μένα τι ξέρεις;» διηγείται η ανηψιά του π.Αρσενίου,Ζωή Ντειάν.
 Η απάντηση όμως χάλασε την διάθεση του κομμουνιστή ηγέτη:«Θα σας σκοτώσουν και τους δύο σε μια μεγάλη γιορτή(σ.σ.εκτελέστηκαν στις 25 Δεκεμβρίου 1989)
Αυτοί βέβαια δεν τον πίστεψαν και ζήτησαν από την φρουρά να τον πάρουν από μπροστά του και να μην τον ξαναδεί ποτέ, είπε η Ζωή Ντειάν.
Ο γέροντας Αρσένιος Μπόκα εκοιμήθη στις 28 Νοεμβρίου 1989.
http://proskynitis.blogspot.gr/

Ο  Σουλτάνος όμως είναι ¨άτυχος¨ γιατί δεν πήρε κανένα πνευματικό  μήνυμα  από πουθενά και κινδυνεύει  μπροστά  στην μεγαλοπρέπεια αυτού του προεδρικού παλατιού στην Άγκυρα   να πει την φράση ¨νενίκηκα σε Τσαουσέσκου¨ στα μεγαλεία και τα δωμάτια.  
Και τότε θα βγουν αληθινά τα ρήματα ενός Έλληνα στάρετς, του Γέροντος Παισίου.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 6:02 pm


Γαμώ τον στρατό σας και τις παρελάσεις, γαμώ το Έθνος, τη Σημαία, τα σύνορα, την θρησκεία σας, γαμώ την Πατρίδα σας....Χτύπησες φλέβα, αγαπητέ Γιώργο Ανεστόπουλε.... και να 'ξερες τι φλέβα....

Πόπη Σουφλή


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος


Αφού η αναρχοαριστερά μισεί κι εχθρεύεται ΚΑΘΕ ΤΙ γύρω από «Έθνος – Θεό – Σημαία – Σύνορα» τι θα κάνει άραγε όταν θα διοικήσει την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια;
(αναρωτιέται κανείς...θα μπορούσαν άραγε να υπάρξουν «υπάλληλοι» να λογοκρίνουν την παραπάνω – σαφώς «ενοχλητική» - σάτιρα στον τίτλο την ίδια στιγμή που ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ξεδιάντροπα να ξεστομίζονται τα παραπάνω αίσχη δια στόματος αναρχοαριστεράς ελεύθερα και καθημερινά; Κι όμως υπάρχουν: υπομονή, στο τέλος του κειμένου θα τους δείτε)
28η Οκτωβρίου 2014.
Άλλη μια «υποτιμημένη επαίτειος».

Σιγά σιγά την πάνε για εξαφάνιση κι αυτή. 
Τι τις θέλουμε τις τιμητικές επαιτείους των πολέμων;

Υπάρχει μήπως περίπτωση να ξαναπολεμήσει αυτή η χώρα ώστε αυτές οι επαίτειοι ν' ανεβάζουν το πολεμικό ηθικό;
Όχι βέβαια.

Οι εχθροί της τελείωσαν. Τους έφαγε η μαρμάγκα της ιστορίας.
Οι φίλοι και σύμμαχοί μας ανέλαβαν την προστασία μας πλέον.

Πως το έλεγε ο Κεμάλ Ατατούρκ, τότε σε κείνη την συνέντευξή του σε Ελληνική εφημερίδα λίγο μετά την συνάντησή του με τον Βενιζέλο;

«Να πείτε στους Έλληνες φίλους μας πως δεν κινδυνεύουν από κανέναν πλέον. 50,000 Τουρκικές Λόγχες προστατεύουν τα σύνορά σας κυρία μου»
, είπε με «ύφος» στην Ελληνίδα δημοσιογράφο.

Μάλλον του άρεσε, την καλόβλεπε ως ένα ακόμη υποψήφιο γιουσουφάκι για το χαρέμι ανήλικων κορασίδων του. Και είπε να την εντυπωσιάσει. Ή μήπως "όχι μόνον";
Έτσι και σήμερα.

Κάποιοι (κυρίως η αναρχοαριστερά, αλλά δυστυχώς όχι μόνον) δεν θεωρούν ότι κινδυνεύει η χώρα από κανέναν, συνεπώς δεν χρειάζεται ούτε Στρατός, ούτε Δυνάμεις Ασφαλείας.

«Τι να κάνουμε;» είπε πρόσφατα Βουλευτής τους. «Εμείς δεν πιστεύουμε σε εθνικά σύνορα»....


Και φροντίζουν να το κάνουν σαφές κάθε ώρα και κάθε στιγμή.
Δεν πιστεύουν σε Θεό, σε Σημαία, σε Σύνορα, σε Στρατό, σε Έθνος και άλλα τέτοια... «φασιστικά μαργαριτάρια»...

Μεγάλο δρόμο βεβαίως για την ... «κατάργηση» όλων αυτών – ωθούμενοι από την πίεση της αναρχοαριστεράς – τον έκαναν ήδη οι κυβερνητικές μνημονιακές δυνάμεις της Κεντροδεξιάς και λοιπών συνοδοιπόρων τους...

Άλλωστε, κυρίαρχοί της τα τελευταία χρόνια είναι τα «ξαδέρφια» των αναρχοαριστερών διεθνιστών οι νεοφιλελεύθεροι λάτρεις της παγκοσμιοποίησης «απολιτίκ/άχρωμοι Πολίτες του Κόσμου» (μοτο τους: «υπάρχει μόνον Οικονομία και Κέρδος ηλίθιε, τίποτε άλλο) και δη εξίσου εχθροί των παραπάνω «Εθνικών Συμβόλων» όπως και τα αναρχοαριστερά τους ξαδέρφια.

Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο στάθηκε το νέο «αντεθνικό παραλήρημα», ενός κάποιου άγνωστου αναρχοαριστερού δήθεν καλιτέχνη ονόματι ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ

«Γ@μw την 28η Οκτωβρίου και την Ελληνική σημαία!!»
ήταν οι δικές του κορώνες...
 «Θαυμάστε τον» στο παρακάτω βίντεο...


Είπα, με αφορμή αυτό το «δείγμα» να ψάξω στο διαδίκτυο και γι’ άλλα τέτοια «αντεθνικά παραληρήματα» αφιονισμένων εκπροσώπων της αναρχοαριστεράς...

Αποδείχτηκε πολύ κακή ιδέα...
Είναι τόσο πολλά, που σε πνίγει η ανησυχία...τα δηλητηριώδη μανιτάρια έχουν την φονική ιδιότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτατα αν τύχει και βρουν σάπιο έδαφος.

Κι απ’ αυτό άλλο τίποτα στην Ελλάδα τέτοιες μέρες θανάτου που βιώνει η φτωχολογιά της...

Δεν μπορείς βεβαίως να μην αναρωτηθείς – για πολλοστή φορά:

Καλά, όταν θα γεμίσει – ΚΑΙ εξ’ αιτίας τους – εδώ μέσα από αλβανοουτσεκάδες και φανατικούς ισλαμιστές και αναπόφευκτα (νομοτελειακά σύμφωνα με την μαρξιστική τους ορολογία) αυτά τα «πρωτόγονα μεσαιωνικά άσκεπτα ισλαμικά cyborg» ξεσηκωθούν «όπως θα διαταχθούν» ενάντια στον «ξενιστή» τους, δηλαδή τους Έλληνες, όλοι αυτοί που σήμερα εχθρεύονται την Εθνική Άμυνα, την Εθνική Ασφάλεια, τα Σύνορα, την Σημαία και οτιδήποτε συμβάλλει στην αμυντική θωράκιση αυτού του τόπου, τι θα κάνουν;

Απλά «θα την κάνουν» θα πει κανείς...άλλωστε είναι και «κονομημένοι» οι περισσότεροι από δαύτους....ανήκουν στους «βολεμένους» του καθεστώτος...η φτωχολογιά είναι από την «άλλη μεριά»...

Από το τεράστιο πλήθος των «αντεθνικών μαργαριταριών» τους διάλεξα ένα μόνον από το διαδίκτυο...
Ένα τραγούδι ενός «άξιου εκπρόσωπου» αυτών των «διωκτών Έθνους και Στρατού».

Διαβάστε πρώτα τους στίχους, δείτε το πως επιτίθεται στην καρδιά της Εθνικής Άμυνας (και ευθέως ακόμη και κατά της Παναγίας και του Χριστού) και κατόπιν ακούστε – αν αντέχετε – και την αηδιαστική – δήθεν υψηλής καλιτεχνικής αξίας – μουσική/τραγουδιστική του άποψη/απόδοση.
Η υβρεοπομπή - 2003       
   
  
Στίχοι – Μουσική – τραγούδι:   

Φοίβος Δεληβοριάς

Ανήκω κι εγώ στη σωρεία των ανθρώπων
Που βλέπουν το στρατό σαν κάτι άχρηστο εντελώς

Μα ωστόσο διδάχτηκα και επηρεάστηκα
Απ’ το τάγμα το ανέστιο των υβριστών. Λέω
Υπάρχει μία σκοτεινή κοιτίδα στο Έθνος
Που δύναται λεοντόκαρδα ν’ αντιπαρατεθεί

Στους έξωθεν κίνδυνους
Σε Φράγκους κι Αγαρηνούς

Και αυτή είναι η Ελληνική υβρεοποιία.
Φαντάσου μια στιγμή μιαν ολονύχτια παρέλαση
Να σχίζει όλη την Εγνατία οδό

Και αντί για ονόματα
Διαιρέσεις σε σώματα

Να ’ναι συντεταγμένη με αυτό τον τρόπο:
Τα μουνιά καπέλα, οι πάρε τ’ αρχίδια μου
Οι την Παναχαϊκή μου και τα χεζοβολιά

Να ακολουθούν τα παινεμένα μουνόπανα
Του κώλου τα εννιάμερα κι οι γάμησέ τα
Ακόμα πιο μπροστά να είναι οι μαλακοκάβληδες
Οι φτωχομπινέδες κι οι πουτάνας γιοι

Με τύμπανα πιο κει οι ηρωικοί κλαπαρχίδηδες
Τα κωλοτρυπίδια κι οι κλασομπανιέρες.
Τα μαλακιστήρια να βαράνε τις σάλπιγγες
Και τα μυγοχέσματα να δίνουν εντολές

Να ρυθμίζουν με σφυρίχτρα το εν δυο οι μικροτσούτσουνοι
Το πόδι να βαράνε οι το στανιό μου μέσα
Να υπάρχει ένα μεσαίο μέρος με ύβρεις κοινότοπες
Οι άντε και γαμήσου οι παλιοπούστη και λοιπά

Και αντί για ιερατείο να προπορεύονται οι βλάσφημοι
(μετάφραση: αντί για τους Ορθόδοξους Ιερείς να προπορεύονται Άθεοι και Σατανιστές)

Που αυτά που λεν’ δεν είναι για να τ’ αναφέρω.
Τέλος μπροστά μπροστά κι εν είδει παραστάτη

Αγκαλιά η πουτάνα και το γαμώ τα παιδιά
(μετάφραση: σύμφωνα με το παραπάνω περί Πομπής Ιερέων εννοεί Εικόνα Οδηγό της Πομπής  "Η Παναγία και ο Χριστός")

Και μελαγχολικός κρατώντας τίμιο λάβαρο
Ν’ ανοίγει την πομπή ο εθνικός μαλάκας.
Νατάσα Μποφίλιου - Φοίβος Δεληβοριάς (οι γνήσιοι εκπρόσωποι της "μελοποιημένης εθνοκάθαρσης των Ελλήνων - από τους Έλληνες")

Απόψε που σου γράφω μπαίνω στον μήνα τον ένατο
Στο θάλαμο το ημίφως μου σκεπάζει την ψυχή

Σε θέλω, σε σκέφτομαι κι απλώς ονειρεύομαι
Σε σένα να τελειώνει αυτός ο κάτω κόσμος.
Εγώ που δε βρίζω, που αυτοπεριορίζομαι
Που ψάχνω μες τη γλώσσα μιαν αρχαία πηγή

Δυο χρόνια απ’ το χρόνο μου αφήνω τον κόσμο μου
Και ζω στο πίσω μέρος της δημιουργίας
Πληγές, βωμολοχίες κι αλλήλοταπεινώσεις
Κάτω απ’ τη μπότα ενός επινοημένου διοικητή

Κι εγώ ο αόρατος στη βάση του δόρατος
να κλαίω και να γελάω με την πομπή της ύβρης.Πολλά, πάρα πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν γι’ αυτή την στάση της αναρχοαριστεράς...
Δεν έχει νόημα...

Όσο τους διαβάζεις και βλέπεις το σκοτεινό πολεμικό μέλλον να’ ρχεται σαν θηρίο πάνω σου, λες, δεν μπορεί ή «αγορασμένοι» είναι ή σχιζοφρενείς και δεν βλέπουν το οφθαλμοφανές: ο πόλεμος είναι μέσα στο πετσί του ανθρώπου, οπότε ηλίθιε προετοιμάσου έγκαιρα γιατί ο απέναντι, όταν θα σου επιτεθεί, δεν είναι μαλάκας να σου δώσει τον χρόνο να προετοιμαστείς τελευταία στιγμή...

Αναρωτιέσαι μόνον:

Μ’ αυτές τις εχθρικές αντιλήψεις απέναντι στην Εθνική Άμυνα/Ασφάλεια πως θα διοικήσουν αυτά τα δύο κρίσιμα πεδία της Ελληνικής Πολιτείας όταν «αναλάβουν»;

Και κάτι ακόμη:

Το ΕΣΡ των μνημονιακών κυβερνήσεων φρόντισε να απαγορεύσει την δημόσια προβολή του παρακάτω βίντεο ενώ πάντα επέτρεπε και εξακολουθεί να επιτρέπει οτιδήποτε «αναρχοαριστερό αντεθνικό/αντιστρατιωτικό» σαν τα παραπάνω...

Απολαύστε λοιπόν το «απαγορευμένο».... «Πες τα κι εσύ βρε Θοδωρή» από το «Οι Ιππείς της Πύλου»....

(Ναι κι όμως!Σήμερα, εν έτι 2014 υπάρχουν "απαγορευμένα"...όχι όμως κάτι "αναρχοαριστερό αντεθνικό")
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 5:27 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: