Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Σαλαμινα

Στη χώρα της Κατουρημένης Ποδιάς: Εισηγήτρια του Αρείου Πάγου καταψηφίζει την εισήγησή της
Οπως ταιριάζει σε ένα απολυταρχικό καθεστώς. 

Σε ένα καθεστώς που μπλοκάρει με βέτο την κοινή δήλωση της Ε.E. για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα και την Αίγυπτο. 

Σε ένα καθεστώς που ο πρωθυπουργός δεσμεύει τα δικαστήρια να αποφανθούν το 2019(!) ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων.

[Και ύστερα θα έρθουν οι επενδυτές]

 

 

Βρε δικαστές της ξεφτίλας και του διασυρμού...  ως πότε θα σέρνεστε με την κοιλιά στα βρώμικα πατώματα της πολιτικής - επιχειρηματικής - μιντιακής - τραπεζικής μαφίας;

Ή μήπως νομίζετε πως τ' αφεντικά σας, θα σας σώσουν απ' την αντίδραση του οργισμένου πλήθους, που κάποια στιγμή θα κάνει ένα κλικ στο μυαλό του, και δεν θα γλυτώσει κανείς απ' όλους εσάς τους διαπλεκόμενους;;;

Θα έρθει η στιγμή, που θα παρακαλάτε να σας σκοτώσει αυτό το πλήθος, για να γλυτώσετε τα βασανιστήρια... και δεν θα εισακούεστε...

 

Στον καθρέπτη σας, δεν βλέπετε τα πρόσωπά σας;

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 
του ©Διονύση Γουσέτη στην Καθημερινή
 


Σ​​τις 30/6 ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους επενδυτές να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα. 

Για να έρθουν όμως οι επενδυτές, το πρώτο πράγμα που απαιτούν είναι η ασφάλεια των χρημάτων που επενδύουν, από κάθε αυθαιρεσία. 


Η απόδοση μιας δικαιοσύνης ευρωπαϊκού επιπέδου είναι η κυριότερη προϋπόθεση.  


Η δική μας όμως Δικαιοσύνη είναι αυτή που (όπως αποκάλυψε το περιοδικό Athens Review of Books – ARB) αποφαίνεται με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ότι ο Αρτ. Σώρρας είναι κάτοχος 600 δισ. που θα τα χαρίσει στους Ελληνες. 


Είναι αυτή που άσκησε δίωξη σε διοικητή ταμείου που τόλμησε να αμφισβητήσει αυτή την απόφαση. 

Είναι αυτή που Εφετείο της αποφαίνεται ότι ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς έχει ηλικία τουλάχιστον 111 ετών, ότι είναι ιδρυτικό μέλος του ΚΚΕ που όμως δεν ασπάζεται τις αρχές του και ότι δικαιούται 22.000 από το ARB επειδή ένας επιστολογράφος τον απεκάλεσε «γκαουλάιτερ του σταλινισμού».  


Και προφανώς αυτή η ποινή σημαίνει στέρηση της ελευθερίας έκφρασης, δηλαδή κλείσιμο του περιοδικού. 
Ενδεχομένως δε και περαιτέρω υποβάθμιση της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ελευθερίας του Τύπου (σήμερα βρίσκεται στην 88η θέση, κάτω από την 69η Μογγολία και την 76η Αλβανία).


Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι οι εφέτες πλανήθηκαν για την ηλικία και τις πεποιθήσεις του ΥΠΕΞ, δεν ισχύει το ίδιο για τους αρεοπαγίτες: κορυφαίοι επιστήμονες και ο καθηγητής Απόστολος Γεωργιάδης τους επεσήμαναν τις ασυναρτησίες του Εφετείου. 

Η εισηγήτρια του Αρείου Πάγου τις επεσήμανε και αυτή. 

Στη 14σέλιδη εισήγησή της επεσήμανε τρεις λόγους για να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση, αν και ένας μόνο ήταν αρκετός. 

Ομως, η ποιότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης υπερίσχυσε: η εισήγηση όχι μόνο δεν έπεισε τους αρεοπαγίτες συναδέλφους της εισηγήτριας, αλλά δεν έπεισε ούτε… την ίδια! 

Καταψήφισε την εισήγησή της και έτσι ο Αρειος Πάγος επικύρωσε ομόφωνα την εφετειακή απόφαση και την ηλικία του ΥΠΕΞ. 

Οπως ταιριάζει σε ένα απολυταρχικό καθεστώς. 

Σε ένα καθεστώς που μπλοκάρει με βέτο την κοινή δήλωση της Ε.E. για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα και την Αίγυπτο. 

Σε ένα καθεστώς που ο πρωθυπουργός δεσμεύει τα δικαστήρια να αποφανθούν το 2019(!) ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων.

 Και ύστερα θα έρθουν οι επενδυτές. 

Θα σπεύσουν, σίγουροι ότι τα λεφτά τους προστατεύονται πλήρως από την αδέκαστη και ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη. (δικές μου οι υπογραμμίσεις)

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 6:56 pm


Ποιός είπαμε πως επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάρει συγχαρίκια για τον γάμο του;;; Όχι τίποτ' άλλο, αλλά για να μην ξεχνιόμαστε βρε παιδάκι μουουουουουου! Γειά σου ρε ... Πάκη με την ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΟΥ!

Δεν τον μπορώ μωρέ, τόσον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ... τόση ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ... τόση ΠΟΥΣΤΙΑ!


Πολιτικός, επιχειρηματικός, καλλιτεχνικός κόσμος, ένα απέραντο πορνείο διαστροφής και κοκαϊνομάνιας, να μας επιβάλει την ανωμαλία του.


ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΡΟΥΒΑΣ - ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ... ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: ΓΙΝΕ ΠΟΥΣΤΗΣ... ΓΙΝΕ ΚΟΚΑΪΝΟΜΑΝΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ...!


ΡΕ, ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΣΑΣ... άλλωστε το γουστάρετε... έτσι δεν είναι;;;


Καλλιόπη Σουφλή
Όταν ο Λαζόπουλος βρέθηκε στο κότερο με τα Ναρκωτικά και τα πέρασε για… Σοκολατάκια!

Harris Kodopoulos: 
 
 
Ετσι για μην ξεχνάμε… Πρωτοσέλιδα κάποιων εντύπων την εποχή που ήταν και αυτός (ο …Λάκης) στο κότερο…. με τα ναρκωτικά που τα
πέρασε για… σοκολατάκια…!!!
 
Κάποια (Αυριανή) σήμερα στηρίζουν…. Λάκη και Σύριζα…

-Απογευματινή: Ταξίδια» με κόκα – έκσταση. Στο φως η σαπίλα της κοσμικής Αθήνας.
-Αυριανή: «Μήτσοι» και Ρουβάδες στο κότερο της κοκαΐνης.
-Καρφί: Όλα στη φόρα για το κότερο. Λαζόπουλος, Ρουβάς, Ψινάκης.
-Η Χώρα: Ποιός κάρφωσε το κότερο με την κόκα. Βούιξε η Μύκονος από την υπόθεση Λυμπέρη.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 6:15 pm


ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Ολόκληρη η ομιλία του Μακαρίου στον ΟΗΕ το '74


 ΜΑΚΑΡΙΟΣ:"Θα ήτο δι' ημάς ευπρόσδεκτος οιαδήποτε επέμβασις, η οποία θα μας εγλύτωνε από την μισητήν χούνταν και το ανδρείκελόν της εις Κύπρον, Ν. Σαμψών. Ο κ. Ετζεβίτ, έχασεν μίαν μοναδικήν ευκαιρίαν. Εάν είχε πραγματοποιήσει ένα ειρηνευτικόν εγχείρημα, όπως το είχε δηλώσει... θα ηδύνατο να διεκδικήση τον τίτλον του σωτήρος της Κύπρου".

 Από αυτό το κατάπτυστο για κάθε ελληνική συνείδηση κείμενο, φαίνεται καθαρά η πολιτική αλητεία και το μέγεθος του μίσους του Μακαρίου για κάθε τι ελληνικό! 
Αλλά και μετά την τραγωδία ακόμη, η ηγετική του ομάδα έμεινε αμετανόητη.Μακάριε, αν υπάρχει ΚΟΛΑΣΗ, εύχομαι να καίγεσαι αιώνια σ' αυτήν...

Ερινύες σου, οι χιλιαδες νεκροί Κύπριοι και Ελλαδήτες, οι χιλιάδες αγνοούμενοι και... οι εν ζωή γνωρίζοντες την ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΟΥ.


Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

Διαβάζοντας με προσοχή το εκπληκτικό αυτό κείμενο, τα συμπεράσματα εξάγονται αβίαστα, με την τρομερή "λογική" της προδοσίας και της παρακρούσεως:

α) Ο Μακάριος μπροστά σε 132 Έθνη καταγγέλλει ότι η Ελλάς οργάνωσε με Έλληνες αξιωματικούς το πραξικόπημα. Αληθές! Αλλά διακηρύσσει αμέσως, ότι η Ελλάς παρεβίασε "κραυγαλέως" την ανεξαρτησία της Κύπρου και έτσι δικαιολογεί με το Διεθνές Δίκαιο την τουρκική εισβολή σύμφωνα με τη Ζυρίχη.

β) Κατηγορεί την Ελλάδα για κάθε είδους υποκρισία και ξεχνά ότι ο ίδιος αποκαλύπτει υποκρισία προς τις κατάπτυστες σκοπιμότητές του, εφ' όσον ισχυρίζεται ότι αυτός απέβλεπε μόνο στις συνομιλίες με τους Τούρκους και όχι στην Ένωση.

γ) Κατηγορεί τους "Ενωτικούς" ως τρομοκράτες και την ΕΟΚΑ ως επιδιώκουσα την Ένωση σαν να επρόκειτο για έγκλημα.

δ) Θεωρεί τον εκ Τουρκίας κίνδυνο μικρότερο από τον... εξ' Ελλάδος! (Τί άλλο θα έπρεπε να περιμένουν οι Τούρκοι;)

ε) Διακηρύσσει ότι η Κύπρος υπέστη εισβολή από την Ελλάδα!

Αυτά τα απίστευτα είπε ο Μακάριος στον ΟΗΕ στις 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974, 24 ώρες πριν από την τουρκική εισβολή επί του πατρίου εδάφους μας! 
Την εκάλεσε... 
Την εδικαίωσε προκαταβολικώς. 
 
Οι Τούρκοι ενώ αμέσως μετά το πραξικόπημα εδήλωσαν ότι πρόκειται για εσωτερική υπόθεση των Ελληνοκυπρίων, τελικώς επενέβησαν κατόπιν της παρακάτω προσκλήσεως του ανατραπέντος Αρχιεπισκόπου, η οποία ευρίσκεται κατεχωρημένη στα πρακτικά του Συμβουλίου Ασφαλείας στις σελίδες 7 έως 21 της ημερομηνίας εκφωνήσεως.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ '74
ΠΩΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΤΗΝ 19η ΙΟΥΛΙΟΥ 1974!

 
 
"Επιθυμώ κατ' αρχήν να εκφράσω τας θερμοτέρας ευχαριστίας μου προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας διά το ζωηρόν εδιαφέρον το οποίον έχουν επιδείξει διά την κρίσιμον κατάστασιν η οποία εδημιουργήθη εις Κύπρον μετά το πραξικόπημα το οποίον ωργανώθη υπό του στρατιωτικού καθεστώτος της Ελλάδος και επραγματοποιήθη υπό των Ελλήνων αξιωματικών των υπηρετούντων ως και διοικούντων την Κυπριακήν Εθνικήν Φρουράν. 
 
 
Είμαι ιδιαιτέρως ευγνώμων διότι το Συμβούλιον Ασφαλείας είχε συμφωνήσει να αναβάλη την συνεδρίαν του μέχρι της εδώ αφίξεώς μου διά να μου δώση την ευκαιρία να ομιλήσω προς αυτό επί των προσφάτων δραματικών γεγονότων εις Κύπρον."


ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ
"Ότι συμβαίνει εις Κύπρον από της παρελθούσης Δευτέρας αποτελεί μίαν πραγματικήν τραγωδίαν. Το στρατιωτικόν καθεστώς της Ελλάδος έχει κραυγαλέως παραβιάσει την ανεξαρτησίαν της Κύπρου. 
 
Χωρίς ίχνος σεβασμού προς τα δημοκρατικά δικαιώματα του κυπριακού λαού, χωρίς ίχνος σεβασμού προς την ανεξαρτησίαν και την κυριαρχίαν της Κυπριακής Δημοκρατίας, η ελληνική χούντα έχει επεκτείνει την δικτατορίαν της εις Κύπρον. Είναι βεβαίως γεγονός ότι από τινός χρόνου ο σκοπός των καθίστατο φανερός. 
 
 
Ο κυπριακός λαός είχε επί μακρόν χρόνον το αίσθημα ότι η ελληνική χούντα ωργάνωνε πραξικόπημα και αυτό το αίσθημα κατέστη εντονώτερον κατά την διάρκειαν των τελευταίων εβδομάδων, ότε η τρομοκρατική οργάνωσις ΕΟΚΑ Β', κατευθυνόμενη εξ' Αθηνών, επανήρχισε τας βιαιοπραγίας. 
 
 
Εγνώριζον από μακρού χρόνου ότι η παράνομος οργάνωσις είχε τας ρίζας και ετροφοδοτείτο εξ' Αθηνών. Ήμην ενήμερος ότι οι Έλληνες αξιωματικοί οι οποίοι επανδρώνουν και διοικούν την Εθνική Φρουρά εστρατολόγουν μέλη διά την οργάνωσιν και υπεστήριζον αυτήν κατά διαφόρους τρόπους μέχρι του σημείου να φθάση η οργάνωσις μέχρι των αποθηκών οπλισμού της Εθνικής Φρουράς.

 
Εις τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, οι Έλληνες αξιωματικοί διεξήγαγον ανοικτήν προπαγάνδαν υπέρ αυτής της παρανόμου οργανώσεως και μετέτρεψαν την Εθνικήν Φρουράν από όργανον του κράτους εις μέσον ανατρεπτικόν. Οσάκις, κατά καιρούς παρηπονούμην προς τας Αθήνας περί της αναρμόστου διαγωγής των Ελλήνων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, η απάντησις ήτο ότι εάν είχον συγκεκριμένας αποδείξεις, όσοι θα ευρίσκοντο ένοχοι θα ανακαλούντο. 
 
 
Εξ' όλης αυτής της στάσεώς των, εσχημάτισα την αλάνθαστον εντύπωσην ότι η συνήθης απάντησίς των ήτο μία προσποίησις αθωότητος. 
 
Προ ολίγων ημερών στοιχεία περιήλθον εις χείρας της κυπριακής αστυνομίας αποδεικνύοντα σαφώς ότι η ΕΟΚΑ Β' ήτο εν εξάρτημα του καθεστώτος των Αθηνών.

Χρηματικά ποσά διετίθεντο εξ' Αθηνών διά την διατήρησιν της οργανώσεως ταύτης και εδίδοντο ωσαύτως εις αυτήν λεπτομερείς οδηγίαι αναφορικώς με τας ενεργείας της."


ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!
"Τότε έκρινα αναγκαίον να απευθύνω μίαν επιστολήν προς των πρόεδρον του ελληνικού καθεστώτος Στρατηγόν Γκιζίκην, ζητών παρ' αυτού να δώση διαταγάς διά την κατάπαυσιν της βίας και αιματοχυσίας υπό της ΕΟΚΑ Β' και διά την διάλυσιν αυτής. 
 
 
Παρεκάλεσα ωσαύτως τούτον να ανακαλέση τους υπηρετούντας εις την Εθνικήν Φρουράν Έλληνας αξιωματικούς, προσθέτων ότι σκοπός μου ήτο η μείωσις της αριθμητικής δυνάμεως της Δυνάμεως ταύτης και η μετατροπή της εις όργανον του Κυπριακού Κράτους. 
 
 
Ανέμενον απάντησιν. Είχον την εντύπωσιν ότι το καθεστώς των Αθηνών δεν ηυνόει την μείωσιν της Δυνάμεως ταύτης και πολύ ολιγώτερον την αποχώρησιν των Ελλήνων αξιωματικών.

 
Ο Έλλην Πρέσβυς εν Κύπρω με επεσκεύθη, εντολή της κυβερνήσεώς του, διά να μου εξηγήση ότι η μείωσις εις την αριθμητικήν δύναμιν της Εθνικής Φρουράς ή η αποχώρησις των Ελλήνων αξιωματικών θα εξησθένει την άμυναν της Κύπρου εν περιπτώσει κινδύνου εκ Τουρκίας. Τούτο απετέλει ισχυρισμόν, ο οποίος ακόμη και άν ενεφανίζετο ως λογικός, δεν ήτο πειστικός καθ' ότι εγνώριζον ότι όπισθεν του ισχυρισμού τούτου εκρύπτντο άλλα συμφέροντα. 
 
 
Απήντησα ότι, όπως εξελίχθησαν τα πράγματα, θεωρώ τον κίνδυνον εκ της Τουρκίας μικρότερον παρά τον κίδυνον εκ μέρους των και απεδείχθη ότι οι φόβοι μου εδικαιώθησαν.

 
Το Σάββατον, 13 Ιουλίου, συνεκροτήθη εις τας Αθήνας, υπό την προεδρίαν του Στρατηγού Γκιζίκη, συνδιάσκεψις, η οποία διήρκεσεν επί πολλάς ώρας. Εις ταύτην παρέστησαν ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρέσβυς της Ελλάδος εν Κύπρω, ο Διοικητής της Εθνικής Φρουράς και άλλοι επίσημοι, διά να συζητήσουν το περιεχόμενον της επιστολής μου. 
 
 
Ως εδηλώθη εις σχετικόν ανακοινωθέν, εκδοθέν κατά το τέλος της συσκέψεως, η σύσκεψις θα επαναλαμβάνετο την Δευτέραν 15 Ιουλίου. Η αναφορά εις το ανακοινωθέν εις δευτέραν σύσκεψιν ήτο απατηλή. Διότι, ενώ την Δευτέραν ανέμενον απάντησιν εις την επιστολήν μου, η απάντησις ήλθε και αυτή ήτο το πραξικόπημα.

Κατά την ημέραν εκείνην, επέστρεφον από την θερινήν μου κατοικίαν εις Τρόοδος, όπου διήλθον το γοήκ εντ και κατά την 8ην πρωϊνήν ευρισκόμην εις το γραφείον μου εις το προεδρικόν μέγαρον. 
 
 
Μετά ημίσειαν ώραν, υπεδεχόμην εις την αίθουσαν υποδοχής ομάδα παιδιών και κορασίων, μελών της Ελληνορθοδόξου Νεολαίας του Καΐρου, τα οποία ήλθον εις Κύπρον ως φιλοξενούμενά μου επί τινάς ημέρας. Μόλις είχα χαιρετήσει αυτά, ότε ηκούσθησαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. 
 
 
Εντός δευτερολέπτων οι πυροβολισμοί κατέστησαν συχνότεροι και εν μέλος της προεδρικής φρουράς με επληροφόρησεν ότι τεθωρακισμένα αυτοκίνητα και τανκς διήλθον το περιτοίχιμα και ευρίσκοντο εντός του πραυλίου του προεδρικού μεγάρου, το οποίο εσείετο από βλήματα όλμων. 
 
 
Η κατάστασις κατέστη συντόμως κρίσιμος. Προσεπάθησα να συνδεθώ τηλεφωνικώς με το ΡΙΚ διά να μεταδώσω ειδικήν από ραδιοφώνου ανακοίνωσιν ότι το προεδρικόν μέγαρον υφίστατο επίθεσιν, αλλ' αντελήφθην ότι αι τηλεφωνικαί γραμμαί απεκόπησαν. 
 
Ο σφοδρός βομβαρδισμός εμεγάλωνεν ακόμη περισσότερον. Πως εσώθη η ζωή μου φαίνεται ως θαύμα της θείας προνοίας. 
 
 
Όταν ακολούθως, ευρέθην εις την περιοχήν της Πάφου, απηυθύνθην προς τον λαόν της Κύπρου εκ τινός επιτοπίου ραδιοσταθμού, πληροφορήσας τούτον ότι ζω και ότι θα αγωνισθώ μετ' αυτού κατά της δικτατορίας την οποίαν προσεπάθει να επιβάλη το ελληνικόν καθεστώς."


ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ!
"Δεν σκοπώ να καταναλώσω τον χρόνον των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας με την προσωπικήν μου περιπέτειαν. 
 
Απλώς επιθυμώ να προσθέσω ότι κατά την δευτέραν ημέραν της ενόπλου επιθέσεως τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα και τανκς εκινούντο προς την Πάφον, ενώ ταυτοχρόνως μικρόν πολεμικόν σκάφος της Εθνικής Φρουράς ήρχισε να βομβαρδίζη την Μητρόπολιν Πάφου, όπου διέμενον. 
 
 
Υπό τας περιστάσεις ταύτας, εύρον φρόνιμον να εγκαταλείψω την Κύπρον παρά να πέσω εις χείρας της ελληνικής χούντας.

 
Είμαι ευγνώμων προς την βρεττανικήν κυβέρνησιν, η οποία διέθεσεν εν ελικόπτερον διά να με παραλάβη εκ Πάφου, να με μεταφέρη εις τας βρεττανικάς βάσεις και εκείθεν δι' αεροπλάνου εις Μάλταν και Λονδίνον. 
 
 
Είμαι επίσης ευγνώμων προς τον ειδικόν αντιπρόσωπον του Γενικού Γραμματέως του ΟΗΕ και τον Διοικητήν της Ειρηνευτικής Δυνάμεως εν Κύπρω διά το ενδιαφέρον το οποίον επέδειξαν διά την ασφάλειάν μου. 
 
 
Η παρουσία μου εις την αίθουσαν τούτην του Συμβουλίου Ασφαλείας κατέστη δυνατή χάρις εις την παρασχεθείσαν προς εμέ βοήθειαν της βρεττανικής κυβερνήσεως και των αντιπροσώπων του Γενικού Γραμματέως Δρος Βάλντχαϊμ, των οποίων το ζωηρόν ενδιαφέρον δι' εμέ και διά την κρίσιμον κατάστασιν που εδημιουργήθη εν Κύπρω, συγκινεί πάσαν χορδήν της καρδίας μου.

Δεν γνωρίζω εισέτι όλας τας λεπτομερείας της κυπριακής κρίσεως, της προκληθείσης υπό του Ελληνικού στρατιωτικού καθεστώτος. Φοβούμαι ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μέγας και ότι αι υλικαί καταστροφαί είναι βαρείαι. Ότι οπωσδήποτε αποτελεί το άμεσον ενδιαφέρον μας, επί του παρόντος, είναι ο τερματισμός της τραγωδίας. 
 
 
Όταν έφθασα εις το Λονδίνον, επληροφορήθην το περιεχόμενον ομιλίας του αντιπροσώπου της ελληνικής χούντας εις τα Ηνωμένα Έθνη. 
 
 
Εξεπλάγην διά τον τρόπον με τον οποίον καταβάλλουν προσπαθείας να εξαπατήσουν την διεθνή κοινήν γνώμην. Χωρίς ερύθημα, η ελληνική χούντα καταβάλει προσπαθείας να απλοποιήση την κατάστασιν, ισχυριζομένη ότι δεν ενέχεται εις την ένοπλον επίθεσιν και ότι αι εξελίξεις των τελευταίων ολίγων ημερών αποτελούν εσωτερικόν θέμα των Ελληνοκυπρίων."


ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΞΩΘΕΝ

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αποδέχονται τους ισχυρισμούς του ελληνικού στρατιωτικού καθεστώτος. 
 
 
Το πραξικόπημα δεν συνέβη υπό τοιαύτας περιστάσεις, ώστε να θεωρείται εσωτερικόν ζήτημα των Ελληνοκυπρίων. Αποτελεί καθαρώς εισβολή έξωθεν, κατά κατάφωρον παραβίασιν της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Κύπρου. 
 
 
Το αποκαλούμενον πραξικόπημα ήτο έργον των Ελλήνων αξιωματικών που στελεχώνουν και διοικούν την Εθνικήν Φρουράν. 
 
 
Πρέπει επίσης να τονίσω το γεγονός ότι το ελληνικόν στρατιωτικόν απόσπασμα (ΕΛΔΥΚ) αποτελούμενον εξ 950 αξιωματικών και οπλιτών και σταθμεύον εν Κύπρω δυνάμει της Συνθήκης Συμμαχίας, διεδραμάτισε πρωταγωνιστικόν ρόλον εις την επιδρομικήν ταύτην υπόθεσιν εναντίον της Κύπρου. 
 
 
Η κατάληψις του αεροδρομίου έξωθεν της πρωτευούσης διεξήχθη υπό αξιωματικών και ανδρών της ΕΛΔΥΚ που ήσαν εστρατοπεδευμένοι πλησίον του αερολιμένος. Είναι αρκετόν να δηλώσω επ' αυτού του σημείου ότι μερικαί φωτογραφίαι εμφανιζόμεναι εις τον διεθνή τύπον δεικνύουν τεθωρακισμένα και τανκς ανήκοντα εις το ελληνικό απόσπασμα το ευρισκόμενον εις Κύπρον. 
 
 
Εξ' άλλου, οι Έλληνες αξιωματικοί οι υπηρετούντες εις την Εθνικήν Φρουράν διηύθυνον αυτάς τας επιχειρήσεις, αυτοί εστρατολόγησαν πολλά μέλη της τρομοκρατικής οργανώσεως ΕΟΚΑ Β', την οποίαν εξώπλισαν με όπλα της Εθνικής Φρουράς. Εάν οι Έλληνες αξιωματικοί οι υπηρετούντες εις την Εθνικήν Φρουράν δεν ήσαν αναμεμιγμένοι, πώς δικαιολογείται το γεγονός ότι μεταξύ των θυμάτων εις τας μάχας περιελαμβάνοντο Έλληνες αξιωματικοί, των οποίων τα λείψανα μετεφέρθησαν εις Ελλάδα, διά να ταφούν εκεί; 
 
 
Εάν οι Έλληνες αξιωματικοί δεν διεξήγαγον το πραξικόπημα, πώς δικαιολογείται το γεγονός των νυκτερινών πτήσεων ελληνικών αεροπλάνων μεταφερόντων εις Κύπρον προσωπικόν με πολιτικάς ενδυμασίας και αγόντων πίσω εις Ελλάδα νεκρούς και τραυματίας. 
 
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πραξικόπημα ωργανώθη υπό της ελληνικής χούντας και διεξήχθη υπό Ελλήνων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και υπό αξιωματικών και ανδρών της ελληνικής δυνάμεως η οποία σταθμεύει εις Κύπρον και ως τοιούτο μετεδόθη υπό του τύπου εις όλην την υφήλιον.
 
 
Το πραξικόπημα εστοίχισε πολλήν αιματοχυσίαν και αφήρεσε πολλάς ζωάς. 
 
 
Αντιμετωπίσθη δι' αποφασιστικής αντιστάσεως των νομίμων δυνάμεων ασφαλείας και του ελληνικού λαού της Κύπρου. Δεν δύναμαι μετά βεβαιότητος να είπω ότι η αντίστασις και η αντίδρασις του ελληνικού πληθυσμού της Κύπρου εναντίων των συνωμοτών θα τερατισθή μέχρι της αποκατατάσεως της ελευθερίας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του.
 
 
 Ο Κυπριακός λαός ουδέποτε θα υποκύψη εις την δικτατορίαν, παρ' όλον ότι προς στιγμήν η κτηνώδης βία των τεθωρακισμένων και των τανκς δυνατόν να επικρατήση.

Μετά το πραξικόπημα οι πράκτορες του ελληνικού καθεστώτος εν Κύπρω διόρισαν ένα καλώς γνωστόν κακούργον, τον Νίκον Σαμψών ως πρόεδρον, ο οποίος ακολούθως διώρισεν ως υπουργούς γνωστά στελέχη και υποστηρικτάς της τρομοκρατικής οργανώσεως ΕΟΚΑ Β'."
 
 


ΜΙΛΑ ΠΕΡΙ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
"Δυνατόν να υποστηριχθή ότι ότι συνέβη εν Κύπρω είναι μία επανάστασις και ότι μία κυβέρνησις εγκαθιδρύθη επαναστατικώ δικαίω. Αυτή δεν είναι η περίπτωσις. Δεν έγινεν επανάστασις εις Κύπρον, η οποία θα ηδύνατο να θεωρηθή ως μία εσωτερική υπόθεσις. 
 
 
Ήτο μία εισβολή, η οποία παρεβίασε την ανεξαρτησίαν και κυριαρχίαν της Δημοκρατίας. Και η εισβολή συνεχίζεται εφ' όσον υπάρχουν Έλληνες αξιωματικοί εις Κύπρον. 
 
 
Τα αποτελέσματα της εισβολής θα είναι καταλυτικά διά την Κύπρον, εάν δεν υπάρξη επάνοδος εις την συνταγματικήν ομαλότητα και εάν αι δημοκρατικαί ελευθερίαι δεν αποκατασταθούν. 
 
 
Διά να παραπλανήση την διεθνή κοινήν γνώμην, το στρατιωτικόν καθεστώς της Ελλάδος ανεκοίνωσε χθες την σταδιακήν αντικατάστασιν των Ελλήνων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι η αντικατάστασίς των αλλά η αποχώρησίς των. 
 
Η χειρονομία της ανακλήσεως έχει την έννοιαν της παραδοχής ότι οι Έλληνες αξιωματικοί οι υπηρετούντες τώρα εις την Εθνικήν Φρουράν, ήσαν εκείνοι οι οποίοι διεξήγαγον το πραξικόπημα. Αυτοί οι αξιωματικοί, οπωσδήποτε, δεν ενήργησαν εξ' ιδίας πρωτοβουλίας αλλά κατόπιν οδηγιών εξ' Αθηνών. 
 
Ούτω η Εθνική Φρουρά θα παραμείνη πάντοτε εν όργανον εις χείρας του στρατιωτικού καθεστώτος και είμαι βέβαιος ότι τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας αντιλαμβάνονται αυτό το παιγνίδι."


ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ
"Δυνατόν να λεχθεί ότι ήτο η κυπριακή κυβέρνησις η οποία προσεκάλεσε τους Έλλαηνας αξιωματικούς, διά να επανδρώσουν την Εθνικήν Φρουράν. Λυπούμαι να είπω ότι ήτο σφάλμα μου να δώσω εις αυτούς τόσην εμπιστοσύνην. 
 
 
Κατεχράσθησαν αυτήν την εμπιστοσύνην και αντί να βηθήσουν εις την προστασίαν της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητος της νήσου, αυτοί οι ίδιοι κατέστησαν επιδρομείς. 
 
 
Είμαι υποχρεωμένος να είπω ότι η πολιτική του στρατιωτικού καθεστώτος εν Ελλάδι έναντι της Κύπρου και ιδιαιτέρως έναντι των Ελλήνων της Κύπρου υπήρξεν ανειλικρινής. Επιθυμώ να τονίσω ότι ήτο διπλοπρόσωπος πολιτική. 
 
Επί τινά χρόνον διεξήγοντο συνομιλίαι μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου προς εξεύρεσιν ειρηνικής λύσεως του Κυπριακού προβλήματος, το οποίον πολλάκις απησχόλησε το Συμβούλιον Ασφαλείας και την Γενικήν Συνέλευσιν των Ηνωμένων Εθνών. 
 
 
Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέως και δύο Συνταγματολόγοι εξ Ελλάδος και Τουρκίας παρηκολούθουν τας συνομιλίας. 
 
 
Το Συμβούλιον Ασφαλείας επανειλημμένως διά του έτους ανενέωσε την θητεία της ειρηνευτικής δυνάμεως εν Κύπρω εκφράζον εκάστην φοράν την ελπίδα διά μίαν σύντομον λύσιν του προβλήματος. 
 
 
Δεν δύναται να λεχθή ότι η μέχρι τούδε πρόοδος των συνομιλιών υπήρξεν ικανοποιητική. Αλλά πώς ηδύνατο να υπάρξη πρόοδος εις τας συνομιλίας, όταν η πολιτική περί Κύπρου του καθεστώτος των Αθηνών ήτο διπλοπρόσωπος; 
 
Είχε συμφωνηθή υφ' όλων των ενδιαφερομένων μερών ότι αι συνομιλίαι διεξήγοντο με βάσιν την ανεξαρτησίαν.
 
 
 Το καθεστώς των Αθηνών επίσης συνεφώνησε εις αυτό και πολλάκις ο Έλλην Υπουργός Εξωτερικών εδήλωσεν ότι η θέσις της Ελλάδος επί του θέματος ήτο σαφής. Εάν ούτως είχον τα πράγματα, πώς το στρατιωτικόν καθεστώς της Ελλάδος ίδρυσε και υπεστήριξε την τρομοκρατικήν οργάνωσιν της ΕΟΚΑ Β', της οποίας σκοπός εδηλώθη ότι ήτο η Ένωσις της Κύπρου μετά της Ελλάδος και της οποίας τα μέλη απεκάλουν εαυτούς "ενωτικούς"; 
 
 
Εντός των στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς, οι Έλληνες αξιωματικοί συνεχώς με κατηγορούν ότι αν και η ένωσις ήτο εφικτή, η πραγματοποίησίς της υπενομεύετο υπ' εμού. 
 
Όταν τους επενθυμίζετο ότι η Ελλάς είχε καταστήσει την θέσιν της καθαρήν επ' αυτού και ότι αυτή υπεστήριζεν την ανεξαρτησίαν η απάντησίς των ήτο ότι δεν έπρεπε να δίδεται προσοχή εις τους λόγους των διπλωματών. 
 
 
Υπό τοιαύτας συνθήκας πώς ήτο δυνατόν διά τας συνομιλίας να καταλήξουν εις θετικόν αποτέλεσμα; Η διπλοπρόσωπος πολιτική του ελληνικού καθεστώτος ήτο εν των βασικών εμποδίων εις την πρόοδον των συνομιλιών. Υπό τας περιστάσεις αίτινες έχουν δημιουργηθή εις Κύπρον δεν δύναμαι να προΐδω την προοπτικήν συνομιλιών. 
 
Θα έλεγον μάλλον ότι ουδεμία τοιαύτην προοπτική υπάρχει. Συμφωνία, εις την οποίαν θα κατέληγον αι συνομιλίαι θα εστερείτο αξίας διότι δεν υπάρχει εκλεγμένη ηγεσία να επιληφθή του θέματος. 
 
 
Το πραξικόπημα του στρατιωτικού καθεστώτος της Ελλάδος συνιστά ανάσχεσιν της προόδου των συνομιλιών προς λύσιν. Επί πλέον θα είναι μία συνεχής πηγή ανωμαλίας εις Κύπρον αι συνέπειαι της οποίας θα είναι βαρείαι και θα έχουν προεκτάσεις εάν η κατάστασις επιτραπή να συνεχισθή επί βραχύ διάστημα. 
 
 Ποιώ έκκλησιν εις τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να πράξουν ότι δύνανται διά να θέσουν τέρμα εις την ανώμαλον κατάστασιν, η οποία εδημιουργήθη διά του πραξικοπήματος των Αθηνών. 
 
Καλώ το Συμβούλιον Ασφαλείας να χρησιμοποιήση όλους τους τρόπους και τα εις την διάθεσίν του μέσα, ώστε η συνταγματική τάξις εν Κύπρω και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Κύπρου να αποκατασταθούν άνευ καθυστερήσεως."


ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
"Καθώς έχω ήδη δηλώσει, τα γεγονότα εις Κύπρον δεν αποτελούν εσωτερικήν υπόθεσιν των Ελλήνων της Κύπρου, οι Τούρκοι της Κύπρου επηρεάζονται επίσης. 
 
 
Το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας είναι μία εισβολή και εκ των συνεπειών της θα υποφέρει όλος ο λαός της Κύπρου, αμφότεροι Έλληνες και Τούρκοι. 
 
 
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μία ειρηνευτικήν δύναμην σταθμεύουσαν εις Κύπρον. 
 
 
Δεν είναι δυνατόν ο ρόλος αυτής της ειρηνευτικής δυνάμεως να είναι αποτελεσματικός υπό συνθήκας στρατιωτικού πραξικοπήματος. 
 
Το Συμβούλιον Ασφαλείας πρέπει να καλέση το στρατιωτικόν καθεστώς της Ελλάδος να ανακαλέση εκ Κύπρου τους Έλληνας αξιωματικούς τους υπηρετούντας εις την Εθνικήν Φρουράν και να θέση τέρμα εις την ειβολήν αυτού εις Κύπρον. 
 
Πιστεύω ότι με τα όσα εξέθεσα ενώπιόν σας, σας έδωσα μίαν εικόνα της καταστάσεως. Δεν έχω αμφιβολίαν ότι μία κατάλληλος απόφασις του Συμβουλίου Ασφαλείας θα θέση τέρμα εις την εισβολήν και θα αποκαταστήση την παραβιασθείσαν ανεξαρτησίαν της Κύπρου και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Κύπρου."
Από αυτό το κατάπτυστο για κάθε ελληνική συνείδηση κείμενο, φαίνεται καθαρά η πολιτική αλητεία και το μέγεθος του μίσους του Μακαρίου για κάθε τι ελληνικό! Αλλά και μετά την τραγωδία ακόμη, η ηγετική του ομάδα έμεινε αμετανόητη. 
 
 
Στις 2 Ιουνίου 1976, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "The Guardian" του Λονδίνου, επιστολή του συμβούλου τύπου στο Λονδίνο της Κυπριακής Αρμοστίας Γ. Λανίτη, σε απάντηση επιστολών Άγγλων, σχετικώς με την επέμβαση στην Κύπρο, στην οποία τονίζονται τα εξής: 
 
"Θα ήτο δι' ημάς ευπρόσδεκτος οιαδήποτε επέμβασις, η οποία θα μας εγλύτωνε από την μισητήν χούνταν και το ανδρείκελόν της εις Κύπρον, Ν. Σαμψών. Ο κ. Ετζεβίτ, έχασεν μίαν μοναδικήν ευκαιρίαν. Εάν είχε πραγματοποιήσει ένα ειρηνευτικόν εγχείρημα, όπως το είχε δηλώσει... θα ηδύνατο να διεκδικήση τον τίτλον του σωτήρος της Κύπρου".
____________________________________
Σε μια εποχή παγκόσμιας εξαπάτησης, η μαρτυρία της αλήθειας είναι ενέργεια επαναστατική (George Orwell) 
 Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 5:38 pm


ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ! Ποιοι υπουργοί συγκρούστηκαν – Ποιοι προβιβάστηκαν – Για ποιους χτυπά η καμπάναΣύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε όλους έμεινε μετά το τέλος του υπουργικού η γεύση του ανασχηματισμού ο οποίος τοποθετείται μετά την ΔΕΘ. 


Όποιους και να ανασχηματίσει, σκ@τά θα βγουν, σκ@τά θα μπουν...

Όσο αυτός ο πολιτικός βόθρος βρίσκεται στην εξουσία, η Ελλάδα και ο λαός, θα ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.


Καλλιόπη Σουφλή


ypourgiko-sumboulio-kubernisi-tsipra


Εκνευρισμός και φαγωμάρα επικρατεί στην κυβέρνηση όπως φαίνεται από τα όσα έγιναν χθες στο υπουργικό συμβούλιο. 

Ένα υπουργικό από το οποίο δεν υπήρξε ούτε ένα τηλεοπτικό πλάνο, ούτε εισήγηση του πρωθυπουργού όπως είχαμε συνηθίσει τις προηγούμενες φορές. 

Την εικόνα που επικράτησε περιγράφει σήμερα η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε όλους έμεινε μετά το τέλος του υπουργικού η γεύση του ανασχηματισμού ο οποίος τοποθετείται μετά την ΔΕΘ. 

Κι αυτό, γιατί όλοι αισθάνθηκαν ότι περνούσαν από αξιολόγηση ενώ ταυτόχρονα πολλοί είδαν φλόγες να βγαίνουν από τις καρέκλες δυο κορυφαίων υπουργών.


Του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά. 


Η αλήθεια είναι, σύμφωνα πάντα με τα ΝΕΑ, ότι αιτία γι” αυτή την σύγκρουση είναι τα νομοσχέδια για την ψηφιακή πολιτική για την συγκρότηση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας που σύμφωνα με πληροφορίες δεν βλέπει και με τόσο καλό μάτι το υπουργείο Οικονομικών.


 

Επίσης, ο πρωθυπουργός έκρουσε κώδωνα σε ορισμένους υπουργούς, ζητώντας τους να επισπεύσουν το έργο τους και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου από την οποία το Μέγαρο Μαξίμου περίμενε πιο προσεκτικούς χειρισμούς σε ορισμένα ζητήματα.


 

Θετικό κλίμα υπάρχει για μια άλλη κυρία της κυβέρνησης, την Εφη Αχτσιόγλου, το οποίο φάνηκε και από την επίσκεψη Τσίπρα. 

Στην λίστα με τις… θετικές σκέψεις οι κύριοι, Χαρίτσης, Φάμελλος και Σαντορινιός.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 5:11 pm


ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ! Πως ο Τόμσεν παγίδευσε την κυβέρνηση – Τι θα γίνει με την έξοδο στις αγορές
Στην Ουάσιγκτον είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα της Αθήνας όπου θα συνεδριάσει  το εκτελεστικό συμβούλιο  του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον Πολ Τόμσεν να έχει βάλει τα δύο πόδια της κυβέρνησης σε ένα παπούτσι.

Όταν η απόλυτα υποταγμένη και εβραιοκινούμενη συγκυβέρνηση, αποδέχεται το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΕΟΣ, το αποτέλεσμα είναι δεδομένο κι ας το παίζουν οι μπολσεβίκοι... "μωρές παρθένες".


Καλλιόπη Σουφλή


imf


Στην Ουάσιγκτον είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα της Αθήνας όπου θα συνεδριάσει  το εκτελεστικό συμβούλιο  του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον Πολ Τόμσεν να έχει βάλει τα δύο πόδια της κυβέρνησης σε ένα παπούτσι. Ο λόγος είναι ότι κάτω από τη μύτη του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Τόμσεν προσέθεσε στο τεχνικό Μνημόνιο ένα πολύ αυστηρό όριο για την ονομαστικό ύψος του χρέους το οποίο εμφανίζεται να παραδέχεται και η ελληνική πλευρά. 

Η παγίδα του Τόμσεν χάθηκε στη μετάφραση αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι τη σημασία στη λεπτομέρεια καθώς η κυβέρνηση είναι για μια ακόμη φορά εκτεθειμένη.


Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι παρά τη αναμενόμενη ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού ότι το ελληνικό χρέος είναι  μη βιώσιμο και τη ρήτρα του «πλαφόν χρέους» δεν θα δημιουργήσουν σοβαρά εμπόδια στην έκδοση του νέου ομολόγου. Κι αυτό διότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές για επιπλέον δανεικά. Θα βγει για να αναδιαρθρώσει το ομόλογο Σαμαρά έκδοσης του 2014 5ετούς διάρκειας με ένα καινούργιο ομόλογο επίσης πενταετούς διάρκειας το οποίο θα λήγει το 2022.


Το πλαφόν χρέους ουσιαστικά δημιουργεί εμπόδια στην Ελλάδα στο να βγει στις αγορές για να δανειστεί «φρέσκα κεφάλαια».


Το οικονομικό επιτελείο με τους συμβούλους του, θα παρακολουθούν στενά και σήμερα αλλά και τα επόμενα 24ωρα τη διακύμανση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου –χθες ξεπέρασε κάποια στιγμή το 5,3%- προκειμένου να εκτιμήσουν το κατά πόσο θα επιχειρηθεί το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών για το 5ετές ομόλογο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Αν εκτιμηθεί ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί επιτόκιο αισθητά χαμηλότερο του αντίστοιχου του 2014, η έκδοση θα αναβληθεί.


Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Δημοσίου είναι η Rothschild και αν ο στόχος της εξόδου στεφθεί με επιτυχία η αμοιβή της θα φτάσει ως και τα τα 3,2 εκατ. ευρώ. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters η Αθήνα προσέλαβε ήδη και αναδόχους για την έκδοση κάτι που σημαίνει ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία. Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε την έκδοση στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.


Ακόμη κατά τη συνεδρίαση θα υπάρξει «κατ’αρχήν έγκριση» της νέας δανειακής σύμβασης, ύψους 1,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 


Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει αργά το βράδυ,ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στην συνεδρίαση δεν αναμένονται εκπλήξεις και θα πρόκειται για μια τυπική διαδικασία .Η νέα δανειακή σύμβαση διάρκειας 13 μηνών αναμένεται να εγκριθεί ομόφωνα, καθώς οι 24 Εκτελεστικοί Διευθυντές δεν διατύπωσαν αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 4:58 pm


Όλο το παρασκήνιο για την έξοδο στις αγορές


  


Ο βασικότερος φόβος εδράζεται στο ενδεχόμενο το ΔΝΤ να χαρακτηρίσει σήμερα «μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος, προκαλώντας αμηχανία και εμπλοκή στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Ο δεύτερος αφορά στο επιτόκιο δανεισμού που θα πετύχει η χώρα και έχει κυρίως πολιτική σημασία και ελάχιστα οικονομική.

Και... "γ@μώ την παραπληροφόρηση"!
Ρε σεις, βραβείο θέλετε...
ΜΕ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ...ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ  ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΙ;;;;Καλλιόπη Σουφλή

ΥΓ. Όχι τέτοιο γλύψιμο στην συγκυβέρνηση των απατεώνων... 
Βρωμάει το σάλιο σας, ρεεεεεεεε...!Όλο το παρασκήνιο για την έξοδο στις αγορές


 του Μιχάλη Παπανίδη
 

Με αξιοσημείωτη ψυχραιμία υπολογίζει όλες τις παραμέτρους η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασίσει τον χρόνο κατά τον οποίο θα «βγει στις αγορές», εκδίδοντας το 5ετές ομόλογο των τεσσάρων δισ. ευρώ.Η σχετική αδιαφορία της κοινής γνώμης βοήθησε την κυβέρνηση να μην βιαστεί και να μην υποκύψει σε πολύ ισχυρές πιέσεις για άμεση έξοδο στις αγορές 

Απαλλαγμένη από όλα τα πιεστικά «άγχη» των τελευταίων 2,5 ετών και διανύοντας την πιο ανέφελη περίοδο της διακυβέρνησής της, δεν έχει λόγο να παρασυρθεί, να πιεστεί και τέλος να οδηγηθεί σε ένα πολιτικό κυρίως λάθος, το οποίο θα έχει και οικονομικές προεκτάσεις.
Ο Τύπος διέσπειρε επαρκώς το θέμα, αλλά η κοινωνία έδειξε να μην το θέτει σε προτεραιότητα. Να μην την απασχολεί όσο θα ήθελαν στο Μαξίμου και συνεπώς να μην επενδύει, ούτε καν σε επίπεδο προσδοκιών και κλίματος.

Μόνο κάποιες «κλειστές ομάδες» ειδικών, αλλά και διαχειριστών του συστήματος αντιλαμβάνονται τη σημασία του βήματος αυτού και προσδοκούν ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση του κλίματος.

Η σχετική αδιαφορία της κοινής γνώμης βοήθησε την κυβέρνηση να μη βιαστεί και να μην υποκύψει σε πολύ ισχυρές πιέσεις για άμεση έξοδο στις αγορές. Ουδείς γνωρίζει ετούτη την ώρα εάν έπραξε το σωστό. Εξάλλου, αυτά τα ζητήματα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.Ποιες τράπεζες ανέλαβαν το εγχείρημα 

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Αθήνα φέρεται να ανέθεσε σε έξι τράπεζες του εξωτερικού να διοργανώσουν την επιστροφή στις αγορές με έκδοση ομολόγων.

Σύμφωνα με την αναφορά, η Ελλάδα έχει επιλέξει τις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC.

Η πηγή ανέφερε πως η έκδοση ενδέχεται να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, αλλά ακόμη τίποτε δεν είναι βέβαιο, καθώς η κυβέρνηση περιμένει την έγκριση των πιστωτών.Σε τι εξυπηρετούσε η αναβολή
Τι ήταν, όμως, εκείνο που βάρυνε περισσότερο στην απόφαση να αναβληθεί το εγχείρημα;
Ο βασικότερος φόβος εδράζεται στο ενδεχόμενο το ΔΝΤ να χαρακτηρίσει σήμερα «μη βιώσιμο» το ελληνικό χρέος, προκαλώντας αμηχανία και εμπλοκή στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Ο δεύτερος αφορά στο επιτόκιο δανεισμού που θα πετύχει η χώρα και έχει κυρίως πολιτική σημασία και ελάχιστα οικονομική.
Το κυβερνητικό αφήγημα έχει όμως στηθεί και «ζυμώνεται» εσωτερικά. Η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τον τόνο. Η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου πολλαπλασίασε την ένταση του αφηγήματος και η κομματική διάχυση θα γίνει την Παρασκευή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δυνατότητα της χώρας να επιστρέψει στις αγορές θεωρείται δεδομένη και η συζήτηση επικεντρώνεται στο πότε πρέπει να γίνει το… βήμα.

Σε κάθε περίπτωση το σκηνικό διαμορφώθηκε την περασμένη Κυριακή στις κλειστές συσκέψεις στο Μαξίμου. Οι διαρροές των προηγούμενων ημερών έπρεπε τώρα να «μαζευτούν» και να αρχίσουν να τίθενται ερωτήματα και διλήμματα.


Είναι σαφές ότι την Κυριακή επικράτησαν άλλες φωνές, οι οποίες υποστήριζαν ότι θα ήταν προτιμότερο να ξεκαθαρίσει το Ταμείο τη στάση του προκειμένου να αποφευχθούν οι εκπλήξεις. 

Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΝΤ για την Ελλάδα σχετικά με την υπογραφή του νέου μνημονίου να μην καταλήξει σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου, σε συγκεκριμένη απόφαση και το θέμα να μετατεθεί για το φθινόπωρο.
Το βασικό επιχείρημα σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι ότι δεν θα υπάρχουν νέα δεδομένα από την πλευρά των ευρωπαϊκών θεσμών σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους. Επιβεβαίωση αυτού του σεναρίου θα σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει αρνητική δημοσιότητα, καθώς μαζί με την αναβολή της απόφασης για το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα αναβληθεί και η δημοσίευση νέας έκθεσης για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Το θέμα θα μετατεθεί χρονικά για μετά τις γερμανικές εκλογές, οπότε -σύμφωνα πάντοτε με το συγκεκριμένο σενάριο- θα υπάρχει πλέον και το έδαφος στους κόλπους των ευρωπαϊκών θεσμών για περισσότερη αποσαφήνιση όσον αφορά στο θέμα του χρέους. Αυτή καθαυτή η υπογραφή του μνημονίου με το ΔΝΤ δεν σηματοδοτεί άλλωστε κάτι σημαντικό για την Ελλάδα σε αυτήν τη φάση, δεδομένου ότι και τα δανειακά κεφάλαια που διακυβεύονται δεν προορίζονται για άμεση κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών.

Παράλληλα, στην κλειστή σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών, με τη συμμετοχή και του συμβούλου του τραπεζικού οίκου Rothschild, συζητήθηκε το ενδεχόμενο μια νέα αρνητική έκθεση ενός οργανισμού όπως το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος να εκληφθεί ως αιφνίδια αλλαγή των συνθηκών σε χρονικό σημείο πολύ κοντινό με αυτό της έκδοσης του ελληνικού ομολόγου και να προκαλέσει προβλήματα όσον αφορά στην καταβολή των κεφαλαίων.
Δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος και το ενδεχόμενο αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s.

Στην κυβέρνηση «ποντάρουν» αρκετά στο ενδεχόμενο μιας αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον Standard & Poor’s, έκθεση του οποίου αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή.Στο... μικροσκόπιο η επερχόμενη έκδοση ομολόγου
 
Βήμα προς μια επιτυχημένη έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης θα αποτελέσει η επερχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, χωρίς ωστόσο να φέρει εντυπωσιακή αλλαγή, όπως επισημαίνει τηλεγράφημα του Reuters από τις Βρυξέλλες, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Η διαδικασία, επισημαίνουν οι κοινοτικοί αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, θα απαιτήσει μια σειρά από επιτυχημένες ομολογιακές εκδόσεις και τη δημιουργία ενός σημαντικού «μαξιλαριού» ρευστότητας.
Πρώτο μέλημα της Αθήνας πρέπει να είναι να μην αφήσει καμία υπόνοια ότι θα υπαναχωρήσει στις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Αυτό θα καθιστούσε μεγαλύτερη την αστάθεια, ειδικά καθώς η χώρα παρακολουθείται στενά από τις αγορές. Σημαντικό θα είναι, επίσης, το ποιοι θα αγοράσουν τα ελληνικά ομόλογα.

Για να θεωρηθεί επιτυχημένη μια νέα έκδοση θα πρέπει να προσελκύσει κυρίως ξένα κεφάλαια, με μικρή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών, σημείωσε ένας αξιωματούχος.

Όμως, ακόμη και στην περίπτωση που η έκδοση ομολόγων ολοκληρωθεί με επιτυχία από πλευράς επενδυτικού ενδιαφέροντος και αποδόσεων, αξιωματούχοι συστήνουν προσοχή: η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να χαλαρώσει, επειδή μέρος των χρημάτων που θα αντληθεί πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν σημαντικά «μαξιλάρια» ρευστότητας.

Η Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει στην άκρη 9 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκεςΗ Κομισιόν έχει διαμηνύσει ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει στην άκρη 9 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες για τους πρώτους 10 μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος.
Μέρος των χρημάτων αναμένεται να προέλθει από εξοικονόμηση πόρων και νέα δάνεια από το υφιστάμενο πρόγραμμα. Μέρος όμως της ρευστότητας θα προέλθει από πόρους που θα αντληθούν από τις αγορές, σημείωσαν δύο αξιωματούχοι.

Για να επιτύχει τον στόχο για το «μαξιλάρι» ρευστότητας και να ανακτήσει πλήρως την εμπιστοσύνη των επενδυτών, η Ελλάδα πρέπει να βγει στις αγορές περισσότερο από μία φορά έως τον Αύγουστο του 2018 και με εκδόσεις διαφορετικών και μεγαλύτερων ωριμάνσεων ομολόγων, τόνισαν οι αξιωματούχοι.Η εκδοχή του Bloomberg
 
Την αναβολή της πολυαναμενόμενης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων αυτήν την εβδομάδα επιχειρεί να εξηγήσει το Bloomberg.

Επικαλούμενο τρεις ανώνυμες πηγές, το πρακτορείο σημειώνει ότι η καθυστέρηση οφείλεται εν μέρει στο ανώτατο όριο για το ελληνικό χρέος που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο διεθνής οργανισμός, ο οποίος αναμένεται να συζητήσει σήμερα μια νέα πιστωτική γραμμή προς την Ελλάδα, έχει ορίσει ανώτατο επίπεδο χρέους που μπορεί να διακρατά η χώρα.


Το λεγόμενο «ταβάνι» στο χρέος περιλαμβάνεται σε μια σειρά εγγράφων που συμφωνήθηκαν μεταξύ των ελληνικών Αρχών και του ΔΝΤ και τα οποία ετοιμάστηκαν εν όψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης πρόθεσης και της περιγραφής των παραμέτρων του προγράμματος στήριξης και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα.


Το ανώτατο όριο είναι τέτοιο, επισημαίνουν οι αξιωματούχοι, που η χώρα δεν μπορεί να εκδώσει άλλο χρέος μέχρι να δει πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά και την πληρωμή 4 δις σε ομόλογα της ΕΚΤ. Η πληρωμή αυτή κατά τεκμήριο πρέπει να υλοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Ένας από τους αξιωματούχους, ωστόσο, δήλωσε πως ακόμη και αφού αποπληρώσει η Ελλάδα την ΕΚΤ, το συνολικό της χρέος θα παραμείνει πολύ υψηλό για να μπορέσει να εκδώσει νέα ομόλογα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Οι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις συζητήσεις αναμένουν το ζήτημα να αντιμετωπιστεί γρήγορα και η Ελλάδα να ανακτήσει σύντομα την πρόσβαση στις αγορές.

Ένας άλλος τρόπος θα ήταν η Ελλάδα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές χωρίς να αυξήσει άμεσα το χρέος της, χρησιμοποιώντας αντ' αυτού εργαλεία όπως τα swaps, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν το προφίλ των λήξεων χωρίς να αυξήσουν το συνολικό φορτίο.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 4:34 pm


BofA, Citigroup, Credit Suisse προειδοποιούν: Πλησιάζει η επικίνδυνη στιγμή και…. QE 3 το 2018

Όπως επισήμανε η Credit Suisse και όπως επιβεβαιώνει η Citi, σε περίπου 12 μήνες, ο κόσμος πρόκειται να σημειώσει την πρώτη περίοδο μαζικής συρρίκνωσης του ισοζυγίου των κεντρικών τραπεζών, καθώς η ροή ήδη συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η μεγάλη αλλαγή στους ισολογισμούς των κεντρικών τραπεζών θα σημειωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2018. 


Η πιο επικίνδυνη στιγμή πλησιάζει.
Πρόσφατα η Bank of America Merrill Lynch ανέφερε ότι οι  κεντρικές τράπεζες έχουν προσφέρει ρευστό ρεκόρ ύψους 15,1 τρισεκ. δολαρίων από την έναρξη της κρίσης, αλλά μόνο το 2017 - μια εποχή που η παγκόσμια οικονομία υποτίθεται ότι βελτιώνεται - πρόσθεσαν 1,5 τρισεκ. δολάρια που αποτελεί επίσης ρεκόρ


Κατά την Bank of America οι κεντρικές τράπεζες χορηγούσαν στο παγκόσμιο σύστημα 3,1 τρισεκ. δολάρια σε ετήσια βάση. 


«Οι κεντρικές τράπεζες στο σύνολό τους: αγόρασαν  350 δισ δολάρια τον Απρίλιο, 300 δισ το Μάιο, 100 δισ τον Ιούνιο.
Οι 5 μεγάλες κεντρικές τράπεζες αγοράζουν λιγότερα περιουσιακά στοιχεία αλλά δεν πωλούν ακόμα.
H ΕΚΤ ήρεμα μείωσε τις αγορές από 80 σε 60 δισεκ. τον περασμένο Δεκέμβριο του 2016 (έστω και αν ο Mario Draghi έκανε μεγάλες προσπάθειες για να περιγράψει τη σταδιακή μείωση ως non event).


Αυτή η ήρεμη επιβράδυνση των αγορών της ΕΚΤ είναι πιο εμφανής από ότι στον ισολογισμό της Bank of Japan, του οποίου οι μέσες αγορές μειώθηκαν απότομα τους τελευταίους μήνες από μέσο όρο των 80 δισεκ. γιεν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο:


Πράγματι, είναι ασφαλές να πούμε ότι το θέμα της μείωσης της ροής ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες, είναι το πιο φλέγον θέμα διεθνώς.


Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse σε ανάλυση της τονίζει ότι "σε ετήσια βάση, ο συνολικός ισολογισμός των 4 μεγάλων κεντρικών τραπεζών πρόκειται να συνεχίσει να επεκτείνεται έως το 2018, αν και ο ρυθμός επέκτασης θα επιβραδύνεται.


Οι εκτιμήσεις μας, είναι ότι η ΕΚΤ, η Fed και η BoJ σχεδιάζουν ένα QE 3 για το 2018, όταν θα ξεκινήσει η συρρίκνωση του ισολογισμού της FED.
Η μεγάλη αλλαγή στους ισολογισμούς των κεντρικών τραπεζών θα σημειωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2018.


Η Citigroup, σε ανάλυση της εξετάζει επίσης την στιγμή που θα σταματήσουν να αυξάνονται οι ισολογισμοί των κεντρικών τραπεζών.


Η Citigroup αναμένει ότι οι αγορές καθαρών περιουσιακών στοιχείων των δυτικών οικονομιών θα μειωθούν σχεδόν στο μηδέν κατά τους επόμενους 12-18 μήνες, καθώς η Fed μειώνει τον ισολογισμό της όπως και η ΕΚΤ, η BoJ και η Riksbank 


Θα υπάρξει QE 3 ή QE 4 το 2018;
 

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη, η Citi έχει πραγματοποιήσει μια εμπειρική ανάλυση από διάφορα επεισόδια «επιβράδυνσης του QE της ποσοτικής χαλάρωσης» στο παρελθόν για να διαπιστώσει ότι «οι αγορές περιουσιακών στοιχείων έχουν συνολικά απορροφήσει αυτές τις αλλαγές αρκετά καλά, αλλά με σημαντικές διακυμάνσεις»


Παρόλο που προηγουμένως δεν υπήρξε παγκόσμιος μηχανισμός ποσοτικής χαλάρωσης, υπήρξαν προσωρινές επιβραδύνσεις των συνολικών αγορών καθαρών περιουσιακών στοιχείων και μειώσεις του μεγέθους του ισολογισμού για συγκεκριμένες οικονομίες. 


Από αυτά τα επεισόδια ίσως μπορεί να προεξοφληθεί ως προς το τι μπορούμε να περιμένουμε, καθώς η τόνωση της κεντρικής τράπεζας μέσω της επέκτασης του ισολογισμού μειώνεται.


Για το σκοπό αυτό, εξετάζει ορισμένα σχετικά προηγούμενα από τις μειώσεις του ισολογισμού των κεντρικών τραπεζών και τις αποκλίσεις των αγορών καθαρών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων των συνολικών αγορών καθαρών περιουσιακών στοιχείων των συνολικών κεντρικών τραπεζών (το 2009-10, 2011, 2013/14 και από τα μέσα του 2016) , Οι μειώσεις των ισολογισμών της ΕΚΤ το 2006 και το 2013-14, αντίστοιχα, τα απογοητευτικά επεισόδια αγοράς για το BoE (2010, 2012) και τη Fed (2009, 2011, 2014)


Οι προειδοποιήσεις ...


Ακόμη, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν αντιδρούσαν με συνέπεια ή ομοιόμορφα στο τέλος ή την αντιστροφή των αγορών καθαρών περιουσιακών στοιχείων από τις κεντρικές τράπεζες ούτε μπορούμε να αποδώσουμε τις εξελίξεις στην αγορά περιουσιακών στοιχείων.


Με βάση την αγορά υποχώρησε μετά το τέλος του QE2 και QE3 στις ΗΠΑ, αλλά αυξήθηκε μετά QE1 το 2009.


Λοιπόν, όπως επισήμανε η Credit Suisse και όπως επιβεβαιώνει η Citi, σε περίπου 12 μήνες, ο κόσμος πρόκειται να σημειώσει την πρώτη περίοδο μαζικής συρρίκνωσης του ισοζυγίου των κεντρικών τραπεζών, καθώς η ροή ήδη συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς.


Ως εκ τούτου, το μόνο ερώτημα είναι πότε θα αρχίσει τελικά η αγορά να αποτιμά αυτή την συρρίκνωση;
Για τη Citi και την Bank of America  αλλά 3-4 μήνες:
Δεν νομίζουμε ότι αυτό είναι "μεγάλη κορυφή" στις μετοχές.
Η απληστία είναι πιο δύσκολη από το φόβο.


Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η "μεγάλη κορυφή" στις μετοχές θα έχει συνέχεια.

Η αγορά ταύρων που ξεκίνησε με το S&P 500 από τις 666 τελειώνει πριν από το 6666 στο Nasdaq ... το καλοκαίρι 2017 = σημαντικό σημείο καμπής στο εμπόριο ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών ... πιθανότατα θα οδηγήσει σε "Humpty -Dump "μεγάλη πτώση στην αγορά το φθινόπωρο, κατά την άποψή μας.


 Η πιο επικίνδυνη στιγμή για τις αγορές θα είναι όταν οι ρυθμοί αύξησης συνδυάζονται σε τρεις ή τέσσερις μήνες με ένα σημείο καμπής στα εταιρικά κέρδη. 

Προς το παρόν, θα χρησιμοποιήσουμε τους επόμενους δύο μήνες για να αποτιμήσουμε την αστάθεια και  θα μειώσουμε αργά την έκθεση στα ομόλογα.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2018 πρέπει να ξεκινήσει η έξοδος από τις αγορές των επενδυτών 


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 4:19 pm


υπάρχουν εκείνοι που φοβάσαι μην...

 ... τους χάσεις...αυτοί που αξίζει να έχεις δίπλα σου...

Αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που  φοβάσαι μην ξανάρθουν... οι  τοξικοί...ΚαλλιόπηΔημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 4:13 pm


Γυναίκα, είσαι όμορφη στα μάτια που σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι.
Γυναίκα, είσαι όμορφη στα μάτια που σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι. 
Εκεί θα την μετρήσεις την αγάπη, στις ατέλειές σου. 
Γιατί στα μάτια που σε αγαπάνε, είσαι ασύγκριτη και ξεχωριστή. 
Γι’ αυτό που είσαι. 
Γυμνή κι απέριττη από τα φτιασιδώματα που δε σου ταιριάζουν.

Μείνε διάφανη και φωτεινή... αληθινή...
Και μην χαλαλίζεσαι για κείνους που δεν θα εκτιμήσουν την αληθινή βιολογική σου ταυτότητα...


Καλλιόπη  


Της Γεωργίας Ανδριώτου.Γυναίκα, είσαι το θαύμα της ζωής. 

Πολλοί οι ρόλοι που σε θέλουν να κρατάς του κόσμου τις καρδιές. 

Σύντροφος και μάνα, θηλυκό και ερωμένη.  

Χαρίζεις τα κομμάτια σου σ’ εκείνους που αγαπάς. 


Τα σκορπάς απλόχερα ένα-ένα για να δώσεις νόημα στην ύπαρξή σου. 

Γιατί γι’ αυτό γεννήθηκες. 

Υπάρχεις για να δίνεις ζωή και για να κάνεις αυτήν τη ζωή πιο όμορφη με τη μυρωδιά σου, με το χάδι σου, με τη φροντίδα και με την αγάπη σου.


Η αγκαλιά σου το λιμάνι που θα βρει το καταφύγιό του το παιδικό το κλάμα και του άντρα η μοναξιά. 

Το βλέμμα σου γεμάτο ζεστασιά, χαϊδεύει των άλλων τις ζωές και γίνεται το στήριγμα στις δύσκολες τις ώρες. 

Τα λόγια σου γεμάτα δύναμη, είναι το φανάρι που δείχνει το δρόμο όταν το μονοπάτι τους σκοτεινιάζει και φοβίζει.


Λένε πως είσαι δυνατή, γιατί τα βράδια της θλίψης σου χάνονται το πρωί μέσα στο χαμόγελο που σκουπίζει το δάκρυ σου. 

Γιατί η ψυχή σου δεν το βάζει κάτω, αλλά παλεύει να κρατηθεί όρθια μέσα στην περηφάνια της μοναξιάς σου.  

Γελάς, κλαις, απογοητεύεσαι και ελπίζεις ξανά. 
Μετράς μέσα στα χρόνια σου έγνοιες, έρωτες, λάθη και όνειρα. 
Στιγμές που χάθηκαν και στιγμές που χαράχτηκαν. 
Άλλες φορές διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν κι άλλες πάλι αφήνεσαι μέσα στο παράπονο της ζωής που σου χρωστά.


Μεγαλώνεις και ίσως αυτός ο χρόνος που περνά, αφήνοντας πάνω σου τα σημάδια του, να είναι που σε πληγώνει. 
Συνειδητοποιείς ότι έχεις κουραστεί να τον σκορπίζεις πάντα και παντού και θέλεις να προλάβεις να γευτείς τη λαχτάρα της δικής σου της ζωής. 
Την τραβάς άτσαλα από τα μαλλιά κάποιες φορές, χωρίς να καταφέρνεις να της δώσεις την ανάσα που θα την κρατήσει ζωντανή. 
Τζούρες παίρνεις μόνο που κρατάνε τόσο λίγο.


Γυναίκα, έχεις πλαστεί για να ξεχωρίζεις κι είναι φορές που αφήνεσαι να σε παραπλανούν οι σειρήνες των ανθρώπων που σε θέλουν σε καλούπι. 
Είσαι η μήτρα που γεννά τον κόσμο κι όμως επιτρέπεις να αμφισβητούν το πόσο υπέροχη είσαι. Παλεύεις να αποκτήσεις το τέλειο κορμί για να συγκριθείς μάταια με τη χαμένη σου τη νιότη. Κρύβεις τις ρυτίδες σου στις καμουφλαρισμένες φωτογραφίες, για να φανείς πιο όμορφη στα μάτια των άλλων. 
Η ματαιοδοξία σου, όμως, δεν μπορεί να τον νικήσει τον χρόνο, όσο και να θες.


Γυναίκα, είσαι όμορφη στα μάτια που σε αγαπούν γι’ αυτό που είσαι. 
Εκεί θα την μετρήσεις την αγάπη, στις ατέλειές σου. 
Γιατί στα μάτια που σε αγαπάνε, είσαι ασύγκριτη και ξεχωριστή. 
Γι’ αυτό που είσαι. 
Γυμνή κι απέριττη από τα φτιασιδώματα που δε σου ταιριάζουν.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 4:05 pm


βιολογική ταυτότητα... (4 βίντεο)


Ας μιλήσουμε για ΑΝΔΡΕΣ... όχι γι αρσενικά, γιατί παραξεφτιλίστηκε το πράγμα...

Για ΑΝΔΡΕΣ, θα μιλήσουμε... αυτό το σπάνιο είδος που κυκλοφορεί στις μέρες μας...
Για κείνους, που δεν ξεχνούν τον ρόλο τους...
Για κείνους, που ξέρουν να φλερτάρουν όμορφα μια γυναίκα... να την κάνουν να νοιώσει ξεχωριστή...


Για κείνους που ξέρουν πως να διεκδικήσουν μια γυναίκα, με ψυχή... να κοπιάσουν για να την κατακτήσουν... να της προσφέρουν σιγουριά... να διώξουν τους φόβους της... να την στηρίξουν... και να 'ναι περήφανοι γι αυτήν...

Για κείνους που δεν σκορπίζονται σέρνοντας τους κοιλιακούς και τα κορμιά τους από δω κι από κει... έτσι για να στουμπώσουν το "εγώ τους", που το 'καναν πανοπλία σ' ένα ανύπαρκτο κενό παντελόνι...

Μιλάμε για κείνους τους λίγους... τους αυθεντικούς ΑΝΔΡΕΣ... τους σοβαρούς... αυτούς που και το χιούμορ τους είναι ξεχωριστό... αριστοκρατικό...

Μιλάμε γι αυτούς, που ο λόγος τους έχει μπέσα... γι αυτούς, που με τα μάτια τους υπογράφουν συμβόλαιο ζωής και τιμής... γι αυτούς με το διαπεραστικό βλέμμα που τιμά την γυναίκα... δεν την ευτελίζει...γι αυτούς που τους ξεχωρίζεις μέσα στην πλέμπα...


Αυτούς που κράτησαν την ταυτότητά τους...
Την βιολογική ταυτότητα του ΑΝΔΡΑ...Καλησπέρα


Καλλιόπη

τα βίντεο εδώ...  εδώ... εδώ...  κι εδώ...Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 3:48 pm


κι ανάσα παίρνει η ψυχή... (3 βίντεο)


Κι εκεί που λες πως σάπισαν οι λέξεις, κάτι αλλάζει κι ανάσα παίρνει η ψυχή...


Οι γέφυρες με το παρελθόν, γκρεμίστηκαν... η πόρτα στο χθες, έκλεισε αθόρυβα...μα για πάντα...


 


Ξανάρχισε να νοιώθει η καρδιά... κι ο νους, άρχισε ξανά τα ταξείδια στην ομορφιά που υπάρχει τριγύρω και δεν έβλεπαν τα μάτια ...Κι ο έρωτας τρυφερός κι ευλύγιστος, παραδομένος στην ομορφιά... στις λεπτεπίλεπτες ζωγραφιές των ονείρων... 
Καληνύχτα

Καλλιόπη
τα βίντεο εδώ... εδώ... κι εδώ...


Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 2:29 am


κάποιοι άνθρωποι, γκρεμίζουν με...

 ... τον χαρακτήρα τους, όσα έκτισαν με το... μυαλό τους...Καλλιόπη


Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 2:21 am


Πολυλίμνιο: Πολυ…μυστικές βουτιές στους καταρράκτες

Βουτάμε σε γαλαζοπράσινα νερά βγαλμένα από την Γαλάζια Λίμνη, ακολουθούμε σκιερά μονοπάτια που διασχίζουν παραμυθένια φαράγγια και ανακαλύπτουμε ένα από τα μέχρι πρότινος καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Πελοποννήσου.

  Κείμενο - φωτογραφίες: Ηρώ Κουνάδη

 

Το χωριό Χαραυγή είναι κρυμμένο από τον κεντρικό δρόμο, πίσω από ένα άλλο χωριό, που λέγεται Καζάρμα. Και στα δύο έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου πολύ κοντά στη μέση του πουθενά. Για την ακρίβεια, είσαι σχεδόν στη μέση του δρόμου Καλαμάτας-Πύλου. 


Αυτό όμως το έχεις ξεχάσει προ πολλού, από την στιγμή που άφησες τον κεντρικό δρόμο από τα μάτια σου και αφοσιώθηκες στο να μη χάσεις καμία από τις μισοσβησμένες, πολυκαιρισμένες ταμπέλες που δείχνουν την κατεύθυνση προς το Πολυλίμνιο.

Δεκαοχτώ στροφές και είκοσι έξτρα εκατοστά χώμα στο παρμπρίζ αργότερα, αφήνεις το αυτοκίνητο και ακολουθείς το μονοπάτι που κατηφορίζει απότομα προς την καρδιά του φαραγγιού. 


Κάπως έτσι πρέπει να φαντάζονταν τον δρόμο προς τα παραδεισένια τοπία τους εκείνοι οι ζωγράφοι της Αναγέννησης.
 

Πολυλιμνίου… κατάβασις
…Και ανάβασις, σε πολλά σημεία –γιατί τίποτα ωραίο δεν είναι και ξεκούραστο. Το χωμάτινο μονοπάτι κατηφορίζει μέχρι ένα σημείο, και μετά αρχίζει να ελίσσεται ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση, κάτω από απολαυστική σκιά (την οποία θα πανηγυρίσετε δεόντως μετά το πρώτο δεκάλεπτο πεζοπορίας υπό τον ανελέητο μεσσηνιακό ήλιο) και πάνω από ξύλινα γεφυράκια που καθρεφτίζονται στα νερά των ρυακιών.

Για soundtrack σε όλη την διαδρομή έχετε το κελάρυσμα του νερού, και για πυξίδες τις ξύλινες ταμπέλες που σας ενημερώνουν κάθε λίγα μέτρα για το όνομα της λίμνης που ακολουθεί στα δεξιά ή τα αριστερά του δρόμου σας. Επιλέγετε διαδρομή ανάλογα με τα ονόματα που σας αρέσουν περισσότερο.

Οι λίμνες είναι συνολικά δεκαπέντε, αλλά μην ξεκινήσετε με σκοπό να τις εξερευνήσετε όλες, δεν θα τα καταφέρετε: κάποιες είναι κρυμμένες πίσω από διαδρομές που απαιτούν ορειβατικά παπούτσια και στοιχειώδεις τουλάχιστον γνώσεις του αθλήματος, ενώ σε κάποιες άλλες η πρόσβαση αποκλείεται όταν τα νερά του ποταμού φουσκώνουν.

Μια από τις ωραιότερες, και ταυτόχρονα ευκολότερες διαδρομές, είναι εκείνη προς την λίμνη Κάδη, με τον φαντασμαγορικό, είκοσι μέτρων καταρράκτη που πέφτει με ορμή στα γαλαζοπράσινα νερά της και τα επιβλητικά βράχια γύρω της να προκαλούν τους τολμηρότερους εξ ημών για βουτιά από (πολύ) ψηλά. Αν ακολουθήσετε τις ταμπέλες που δείχνουν προς αυτήν, θα συναντήσετε, μετά από δέκα-δεκαπέντε λεπτά πεζοπορίας στο καταπράσινο φαράγγι, πρώτα την λίμνη του Ιταλού.

Βαθυπράσινα νερά, κλαδιά δέντρων που αγγίζουν σχεδόν την επιφάνειά τους, και μίνι καταρρακτάκια που καταλήγουν ήσυχα σε τρεις από τις τέσσερις πλευρές της συνθέτουν την μαγική εικόνα της λίμνης του Ιταλού, που θυμίζει μικρή φυσική πισίνα, λαξευμένη στα βραχάκια που την περιβάλλουν. Η βουτιά στα παγωμένα, βαθιά νερά της είναι αναζωογονητική –ειδικά αν έχετε περπατήσει την διαδρομή με 40 βαθμούς υπό σκιάν– ενώ στην μοναδική άκρη της που δεν βρέχεται από καταρράκτη, αμέσως κάτω από την επιφάνεια του νερού, ένα λείο βραχάκι, λαξευμένο σαν πολυθρόνα, προσφέρεται για άραγμα και χάζι στους καταρράκτες. 


Δύο άτομα χωρούν μετά βίας στο φυσικό κάθισμά του, οπότε αν δεν πετύχετε τη λίμνη άδεια είτε εξοπλίζεστε με υπομονή και αράζετε στα βραχάκια εκτός νερού, είτε συνεχίζετε την ανάβαση. 


Καδούλα ή Κάδη; Ποια (λίμνη) είναι η ομορφότερη; 

 
Μετά τη λίμνη του Ιταλού, το μονοπάτι σχεδόν εξαφανίζεται, δίνοντας τη θέση του σε απότομα βράχια, μεγάλες πέτρες μέσα στο νερό, και σιδερένια στηρίγματα στρατηγικά τοποθετημένα για τους επίδοξους αναβάτες. Μην πτοηθείτε, όμως: ελάχιστα λεπτά αργότερα θα βρίσκεστε στην όχθη της Καδούλας, της μικρής παραμυθένιας λίμνης που πήρε το όνομά της από το σχήμα της (το οποίο θυμίζει καρδούλα) και θα ακούτε τον καταρράκτη να πέφτει με ορμή στην Κάδη, λίγα μέτρα πιο πάνω.

Αυτή η τελευταία, είναι κατά την ταπεινή μας άποψη η ωραιότερη λίμνη της συγκεκριμένης διαδρομής, αν όχι και ολόκληρου του Πολυλίμνιου. Κατά πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος από τις άλλες δύο (η επιφάνειά της αγγίζει τα 300 τετραγωνικά μέτρα) με υπέροχα, βαθυπράσινα νερά να καθρεφτίζουν την ειδυλλιακή βλάστηση που την περιβάλλει και επιβλητικά βράχια να υψώνονται γύρω της μέχρι το σημείο που μοιάζουν ότι θα αγγίξουν τον ουρανό, δεν είναι να απορεί κανείς που συγκεντρώνει τον περισσότερο κόσμο στις λαξευμένες θαρρείς στον βράχο όχθες της.

Οι λάτρεις της περιπέτειας βουτούν, όπως είπαμε, από τα ψηλότερα βράχια κατ’ ευθείαν στα παγωμένα νερά της, αν και για όσους προτιμούν την ασφαλή οδό υπάρχει και μια «ομαλή» είσοδος στη μια της άκρη, με ρηχά –πλην εξίσου παγωμένα– νερά, που βαθαίνουν σταδιακά μέχρι να βρεθείτε, χωρίς να το καταλάβετε, στο κέντρο της λίμνης. Προσοχή μόνο στους βουτηχτές που απειλούν να προσγειωθούν στο κεφάλι σας: κοιτάτε και λίγο προς τα πάνω εκεί που κολυμπάτε. Για μοναδική αίσθηση φυσικού Jacuzzi, πλησιάστε στο σημείο όπου καταλήγει ο καταρράκτης και δοκιμάστε να δείτε πόση ώρα θα αντέξετε κάτω από το παγωμένο νερό.

Άλλες λίμνες δεν υπάρχουν;
Όρεξη (και λογικές θερμοκρασίες) να ‘χετε, να εξερευνείτε! Μια λιγότερο δημοφιλής διαδρομή-διακλάδωση στο σημείο όπου συναντάτε τις πρώτες πινακίδες για τη λίμνη Κάδη καταλήγει στις λίμνες του Πανάγου και της Σταθούλας, που πήραν τα ονόματά τους από τον Πανάγο Γραμματικόπουλο και την Σταθούλα Θεριού, οι οποίοι πνίγηκαν στα νερά τους –ο πρώτος προσπαθώντας να την διασχίσει και μην έχοντας υπολογίσει τα ορμητικά νερά της και η δεύτερη το 1770, μαζί με τα δύο παιδιά της, κυνηγημένη από τις ορδές του Ιμπραήμ. Παρά τις τραγικές ιστορίες τους, και οι δύο λίμνες είναι πανέμορφες, με ανοιχτόχρωμα, γαλαζοπράσινα νερά και σαφώς λιγότερο κόσμο από εκείνες της διαδρομής που καταλήγει στην Κάδη.

Πανέμορφη είναι επίσης και η Μαύρη Λίμνα, πολύ κοντά σε ένα από τα δύο parking (το πού θα παρκάρετε εξαρτάται από την διαδρομή που θα ακολουθήσετε για να φτάσετε στο Πολυλίμνιο, όπως φαίνεται σε αυτόν τον χάρτη) με τον μικρό καταρράκτη της να κάνει «σκαλοπατάκι» και να καταλήγει απαλά στην βαθυπράσινη επιφάνειά της. Μην την μπερδέψετε με την Μαυρόλιμνα, η ανάβαση στην οποία απαιτεί να σκαρφαλώσετε το απότομο μονοπάτι πάνω από τον καταρράκτη στη λίμνη Κάδη –ορειβατικά παπούτσια και μια σχετική εξοικείωση με το άθλημα κρίνονται απαραίτητα.

Γενικά, οι διαδρομές στο φαράγγι που εκτείνεται σε τρία περίπου χιλιόμετρα είναι πολλές, όλες εξίσου ενδιαφέρουσες, και διαφορετικές ανάλογα με την εποχή και τις προτιμήσεις σας: άλλη θα ακολουθήσετε αν θέλετε βουτιές και… σκιοθεραπεία στην όχθη της λίμνης, άλλη αν ενδιαφέρεστε απλώς για την χαρά του trekking και άλλη αν θέλετε να εξασκήσετε τις ικανότητές σας στην αναρρίχηση βράχων. Εξοπλιστείτε με αθλητικά παπούτσια, πάρτε μαζί σας πολύ νερό και μια-δυο πετσέτες και… στείλτε μας φωτογραφίες όταν γυρίσετε.

Πού θα βολτάρουμε εκεί κοντά;

Μπορεί το ειδυλλιακό τοπίο και η παραμυθένια ατμόσφαιρα του Πολυλίμνιου να το κάνουν να μοιάζει σα να βρίσκεται στη μέση του πουθενά, στην πραγματικότητα όμως είναι στην καρδιά μιας πολύ ενδιαφέρουσας περιοχής, όπου το μόνο βέβαιο είναι ότι αποκλείεται να βαρεθείτε. Υπολογίστε ότι η Καλαμάτα απέχει από εδώ 31 χιλιόμετρα, η Πύλος 21 χιλιόμετρα, η Χώρα με το ενδιαφέρον αρχαιολογικό μουσείο της (στο οποίο φιλοξενούνται τα ευρήματα των ανασκαφών από το Παλάτι του Νέστορα) 18 χιλιόμετρα, το κάστρο της Μεθώνης 32 χιλιόμετρα και η Κυπαρισσία περί τα 45 χιλιόμετρα.Μία παράκαμψη που αξίζει οπωσδήποτε να κάνετε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και αν κινηθείτε, είναι αυτή που θα σας φέρει στην αρχαία Μεσσήνη, τον ωραιότερο ίσως αρχαιολογικό χώρο (ας μας επιτραπεί η μικρή δόση υπερβολής) που επισκεφθήκατε ποτέ. Με την αρκαδική της πύλη, που μοιάζει χτισμένη από Κύκλωπες, το καλοδιατηρημένο αρχαίο θέατρο, το πολύχρωμο μωσαϊκό –τόσο αναγνωρίσιμο από τις φωτογραφίες της που κυκλοφορούν ευρέως– στο Εκκλησιαστήριο, το Ασκληπιείο και το απόκοσμο στάδιο η μερική αναστήλωση του οποίου το κάνει ακόμη πιο υποβλητικό, η Αρχαία Μεσσήνη αποπνέει την μυστηριακή εκείνη ατμόσφαιρα που την κάνει γοητευτική ακόμη και για τους λιγότερο αρχαιολάτρεις εξ ημών. Για να αποφύγετε τον ανελέητο ήλιο, ελάτε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα –ο αρχαιολογικός χώρος είναι ανοιχτός από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 20.00 το βράδυ και το εισιτήριο κοστίζει 4€. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Και πού θα φάμε;

- Στον Καταρράκτη, στη Χαραυγή: Πριν ακόμα προλάβετε να ξελαχανιάσετε από την ανάβαση της επιστροφής από το Πολυλίμνιο, θα δείτε το όμορφο μπαλκονάκι του, στην είσοδο του χωριού Χαραυγή. Πιάστε τραπεζάκι στη σκιά και ετοιμαστείτε να απολαύσετε εξαίσια μαγειρευτά (το κοτόπουλο με τις πατάτες στο φούρνο ήταν το δικό μας hit), μυρωδάτη χωριάτικη σε γαβάθα-γίγας και ντόπια, καλοψημένα κρεατικά στη σχάρα, με φόντο το φαντασμαγορικό ηλιοβασίλεμα πίσω από το φαράγγι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-20€ το άτομο.

- Στο Σπιτικό, στη Γιάλοβα (περί τα 10 λεπτά μακριά από την Πύλο): Τα μαμαδίσια μαγειρευτά τιμούν το όνομά του (δοκιμάστε οπωσδήποτε τον μουσακά, το κοκκινιστό μοσχαράκι και το γιουβέτσι) ενώ η ποικιλία των ορεκτικών «παίζει» σε δύο γήπεδα, ελληνικό και κυπριακό. Για τους αμετανόητους κρεατοφάγους, ωραιότατη είναι και η σχάρα. Οι τιμές κυμαίνονται στα 15-17€ το άτομο, με εξαιρετικό χύμα κρασί.

- Στον Καγκελάριο, στην Κορώνη: Πιάστε τραπεζάκι στη σκιά του Δημαρχείου, και γεμίστε το τραπέζι με πιατάκια… της παρέας, που μοσχομυρίζουν αλμύρα: φρεσκότατα θαλασσινά και νόστιμοι ψαρομεζέδες, εναλλάσσονται στο μενού ανάλογα με την ψαριά της ημέρας. Εννοείται πως θα τα συνοδεύσετε όλα με μυρωδάτο ούζο. Υπολογίστε περί τα 15-20€ το άτομο, αναλόγως παραγγελίας.

- Στη Νέδα, στα Πλατάνια: Αν ο δρόμος σας φέρει από τους καταρράκτες της Νέδας, πιάστε τραπεζάκι στο μπαλκόνι, με το φαράγγι να απλώνεται στα πόδια σας, και παραγγείλτε... ό,τι έβγαλε η κουζίνα. Το λεμονάτο χοιρινό στο φούρνο με τις εξίσου λεμονάτες πατάτες μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ποικιλία συνήθως δεν είναι μεγάλη, αλλά ό,τι πάρετε θα είναι προσεγμένο στη λεπτομέρεια, και οι τιμές είναι ασυναγώνιστες: στα 10€ το άτομο.

Εδώ θα μείνουμε
Επιλογές διαμονής σε απόσταση περπατήματος από το Πολυλίμνιο δεν υπάρχουν. Έχετε, λοιπόν, να διαλέξετε για βάση σας ανάμεσα στην Καλαμάτα, την Μεθώνη, την Πύλο και τις περιοχές γύρω τους. Μερικές από τις επιλογές που ξεχωρίσαμε είναι οι εξής:

Finiki Plaza, στη Μεθώνη: Όμορφα, περιποιημένα, μεγάλα δωμάτια, μπαλκονάκια με θέα στη θάλασσα, και μια από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής –οι Λάμπες– σε απόσταση μόλις μερικών βημάτων. Τα δωμάτια διαθέτουν, επίσης, πλήρως εξοπλισμένο κουζινάκι και δορυφορική τηλεόραση. Οι τιμές είναι ασυναγώνιστες, στα 50€ το δίκλινο δωμάτιο, ενώ κρατήσεις πραγματοποιούνται και μέσω του Booking από εδώ.

Hotel Fotini, στην Καλαμάτα: Στιλάτα δωμάτια με εντυπωσιακές παροχές (ξεχωριστό καθιστικό, κουζινάκι, δορυφορική τηλεόραση και μπαλκονάκια με θέα στον Ταΰγετο και τη θάλασσα) στην περιοχή Βέργα, στο τέλος της Ναυαρίνου. Οι τιμές ξεκινούν από 70€ το δίκλινο. Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ.

Theoxenia Hotel Apartments, στους Χράνους: Κουκλίστικα, φωτεινά δωμάτια, βαμμένα σε παλ χρώματα, παροχές που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, και μια όμορφη πισίνα για να χαλαρώνετε γυρνώντας από τις βόλτες. Και όλα αυτά σε τιμές που ξεκινούν από 35€ για το δίκλινο δωμάτιο. Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ.

Colonides Beach Hotel, στα Βουνάρια: Τέσσερα μόνο χιλιόμετρα από την Κορώνη, διαθέτει μεγάλα, φωτεινά δωμάτια με μπαλκόνια που αγναντεύουν από ψηλά τη θάλασσα και πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες. Η πισίνα και ο καταπράσινος κήπος ενδείκνυνται για καφεδάκι ή ποτό –πάντα με υπέροχη θέα στο γαλάζιο του κόλπου της Καλαμάτας– ενώ οι τιμές είναι εξαιρετικές: από 54€ το δίκλινο, αν κάνετε κράτηση μέσω του Booking.

Ξενοδοχείο Σίας, στον Άγιο Αυγουστίνο: Ίσως η πλησιέστερη στο Πολυλίμνιο επιλογή διαμονής, προσφέρει λιτά αλλά περιποιημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που αγναντεύουν τον καταπράσινο κήπο του. Οι τιμές ξεκινούν από 39€ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Κρατήσεις και μέσω του Booking, από εδώ.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 2:16 am


Δεν χάθηκε εκείνη, εκείνος την έχασε.

Κι ύστερα, έφτασε στα αφτιά της εκείνη η κουβέντα που πυρπόλησε το”είναι” της κι εκτίναξε το θυμό που μέσα της σιγόβραζε ακόμη. 
Εκείνο το ψεύτικο ”αγάπη μου”, το τόσο υποκριτικό και γλοιώδες. 
Ως εδω! 
Φτάνει! 
Όχι άλλα ψέματα!

Γράφει η Δώρα ΣαμαράΈνας ξάστερος ουρανός κι ένα φεγγάρι μεθυσμένο, κρεμασμένο σε μια βραδιά καλοκαιρινή. Βραδιά, που ο έρωτας σκουντάει την καρδιά και της λέει :”ξύπνα”! Εκείνη βαδίζει μοναχή σε έναν δρόμο άδειο(έτσι τον βλέπει, έτσι τον θαρρεί πως είναι απόψε), με ένα χαμόγελο νέας, βρεφικής ευτυχίας, που μόλις γεννήθηκε από τα σκέλια της ψυχής της.Κατηφορίζει το στενό δρομάκι, σιγοτραγουδώντας έναν χαρούμενο σκοπό, ανιχνεύοντας στην τσάντα της, για να βρει τα κλειδιά της. Ένα λεπτό! Ένα λεπτό που η αναζήτηση τη σταματήσε εκεί, στη μέση εκείνου του δρόμου. Ένα λεπτό κι η συνωμοσία επικυρώθηκε! Ζωή, τι παιχνίδια παίζεις με τις Μοίρες;


Ένα λεπτό. Από δίπλα της περνάει μια σκιά. Η αύρα της την αγγίζει κι αφηρημένα τα βλέμματα ενώνονται. Για μια στιγμή! Για μία μόνο, καταραμένη στιγμή μέσα στο χρόνο. Και το βλέμμα αλλάζει μορφή, αλλάζει χρώμα και ήχο. Λες κι έχυσε επίτηδες ο καλλιτέχνης όλο το μαύρο χρώμα πάνω στο δικό της κόκκινο και το γέμισε λεκέδες. Σαν να τρόμαξε η μουσική μέσα στο μυαλό της κι άρχισε να φαλτσάρει ο ρυθμός, έγινε παράτονος ο ήχος.


Τόσοι μήνες απουσίας και κάηκαν όλοι πάνω σε εκείνο το λεπτό της ώρας! Γιατί, αν είχε διαλέξει άλλο δρόμο απόψε να διαβεί, αν ήδη κρατούσε τα κλειδιά στο χέρι, αν δεν είχε σπαταλήσει χρόνο ερωτοτροπώντας με τα άστρα, αν, αν, αν! Αν όλα αυτά έτρεχαν το χρόνο λίγο πιο κάτω, τούτη η ιστορία θα είχε γραφτεί με άλλο σενάριο.


Μια βιαστική ”καλησπέρα” κλειδώνει μέσα της όλα τα παράπονα, που την πόρτα χτυπάνε και φωνάζουν :”ανοίξτε”! Τα τόσα ”γιατί”, που την έπνιγαν καιρό, δένουν ξανά μια νέα θηλιά κι ετοιμάζονται.


Τραβάει το βλέμμα της μακρυά, την εικόνα του άλλο να κοιτά δεν αντέχει. Πρέπει να συνεχίσει και το ξέρει. Πρέπει απλά να τολμήσει δύο-τρία βήματα πέρα από εκείνον και θα είναι και πάλι ασφαλής. Ξεκινά! Βήμα πρώτο – μία χαρά! Δεύτερο βήμα κι ο αέρας καθαρίζει, γεμίζουν τα πνευμόνια οξυγόνο ξανά. Τρίτο βήμα κι ένα χέρι το δικό της αρπάζει και την σταματά. Πίσω την τραβά. Πίσω στο μηδεν. Πίσω στο ”πλάι του”, πίσω στο ”δίπλα του”, πίσω στο ”κοντά του”.


Προσπαθεί να τραβήξει το χέρι της, μα δεν μπορεί! Εκείνο δεν υπακούει στις εντολές του μυαλού της. Ίσως γιατί, τα κύτταρα έχουνε μνήμη. Ίσως γιατί, θυμούνται ακόμη το άγγιγμα το δικό του και το αναγνωρίζουν ως άγγιγμα αγαπημένο. Ίσως γιατί, το έχουν ξεχωρίσει ανάμεσα σε όλα τα άλλα. 


Δεν το φοβούνται, δεν το θεωρούν απειλή. Αχ, ψυχή μου, και να’ξερες! Να ‘ξερες μόνο σε πόσο επικίνδυνα μονοπάτια πίσω σε τραβά!


Και μετά, το χέρι αφήνεται και γίνεται δύο χέρια, που τυλίγονται τρυφερά ολόκληρα γύρω της και την εγκλωβίζουν. Την φυλακίζουν μέσα σε μία αγκαλιά που καίει σαν σίδερο πυρωμένο.


Το δέρμα του αγγίζει το δικό της κι εκείνη χάνεται. Η ανάσα του ζει και πεθαίνει πάνω στο λαιμό της κι εκείνη παραλύει. 

Ο ήχος της φωνής, μιας φωνής άλλωτε λατρεμένης, ψιθυρίζει στο αφτί της πόσο πολύ τον πόνεσε η δική της απουσία. 

Ψέμα! 

Κι ύστερα, έφτασε στα αφτιά της εκείνη η κουβέντα που πυρπόλησε το”είναι” της κι εκτίναξε το θυμό που μέσα της σιγόβραζε ακόμη. Εκείνο το ψεύτικο ”αγάπη μου”, το τόσο υποκριτικό και γλοιώδες. Ως εδω! Φτάνει! Όχι άλλα ψέματα!


Δεν είχε πια το δικαίωμα στο λόγο! Δεν είχε το δικαίωμα για τούτο το αγκάλιασμα. Δεν είχε το δικαίωμα να της πουλάει άλλα λόγια τρυφερά. ”Αγάπη του”δεν ήταν πια. Δεν ήταν καν δική του! Ίσως, τελικά, να μην ήτανε ποτέ. Ιεροσυλία να σκοτώνεις λέξεις ιερές!


Δεν χάθηκε εκείνη. Εκείνος την έχασε. 

Και δεν την αναζήτησε ποτέ. 

Κι αν τώρα θαρρεί πως την βρήκε πάλι, λάθος. 

Λάθος του που δεν κατάλαβε πως τούτη ήταν απλώς μιαν αντανάκλαση πάνω στο καταραμένο τούτο λεπτό του χρόνου! 
Ένα λεπτό, που τώρα πάει, ξοδεύτηκε! 
Κι ο χρόνος κύλησε παρακάτω. 
Το ίδιο κι εκείνη. 
Με πλάτη γυρισμένη, μπήκε στο αμάξι της και χάθηκε. 
Σαν μια απλή, στιγμιαία αντανάκλαση!
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 2:04 am


ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΑΛΗΤΗΣ, ΕΠΙΒΗΤΩΡ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ, «ΚΟΥΦΟΣ» ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!..

Για να γνωρίζουμε, ποιός πρόδωσε ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!

Γιατί ο λαός, αγνοεί την ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

* ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΑΞΙΖΕΙ*

Ήρθε η ώρα ...του Καραμανλή

Οι γενιές τού μέλλοντος θα "ξεχάσουν" την προδοσία τού Εφιάλτη.
Ιστορικός αντίστοιχος όρος θα γίνει το όνομα "Καραμανλής"...
...Ο όρος, ο οποίος θα περιγράφει τον κορυφαίο προδότη τής ελληνικής ιστορίας.
Όταν ονομάζεις "Εθνάρχη" έναν τέτοιον άνθρωπο, δεν πρέπει να διαμαρτύρεσαι για Εμφύλιους και Μνημόνια.


Έχει σκεφτεί κάποιος ποια θα μπορούσε να είναι η πιο απαξιωτική βρισιά στη σύγχρονη ελληνική γλώσσα;

 ...Η βρισιά με τη μεγαλύτερη απαξιωτική δύναμη - και η οποία δεν πρόκειται να ξεπεραστεί ποτέ - είναι μία και μοναδική ..."ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΣ". Με αυτόν τον όρο ο Έλληνας σε απαξιώνει απολύτως. Δεν σου δίνει ούτε το ελαφρυντικό τού πάθους ή της αδυναμίας ή ακόμα και της αφέλειας ...Πάθος για κάποιον, ο οποίος ενεργεί εξαιτίας μιας ανθρώπινης αδυναμίας και αφέλειας για κάποιον που παρασύρθηκε και έσφαλε. Η λέξη "Φτωχομπινές" σε απογυμνώνει από κάθε δικαιολογία.

Στην πραγματικότητα σε χαρακτηρίζει ως εκ του πονηρού ανώμαλο. Είναι μια σύνθετη λέξη, η οποία "παράγεται" από δύο πολύ δυνατές λέξεις. Τη λέξη "μπινές", η οποία είναι ένα τουρκικό "δάνειο" - όπως θα έλεγε ο Μπαμπινιώτης - και περιγράφει αυτόν, που οι αρχαίοι περιέγραφαν ως Κίναιδο ή αρσενοκοίτη ...Αυτόν, που, ενώ δεν είναι ομοφυλόφιλος, "στήνεται" και φέρεται σαν ομοφυλόφιλος, για να εξυπηρετήσει άλλους, οι οποίοι είναι αυθεντικά "παθιασμένοι". Το δεύτερο συνθετικό είναι η λέξη "φτωχός", η οποία αποκαλύπτει το "γιατί" το κάνει αυτό. Είναι αυτός, ο οποίος "μεταμορφώνεται" σε άντρα ή γυναίκα, ανάλογα με τις διαθέσεις και τα γούστα που έχει κάθε φορά ο ανώμαλος "εργοδότης" του.

"Φτωχομπινές", δηλαδή, είναι το απώτατο όριο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος και μάλιστα ο άνδρας ...Πιο "κάτω" δεν έχει για τον άνθρωπο. Ακόμα και η εκπόρνευση των γυναικών είναι "πταίσμα" μπροστά σ' αυτήν την ανδρική κατάντια. Είναι "πταίσμα", γιατί ως πράξη δεν βγαίνει από τα όρια του "φυσιολογικού" για να βυθιστεί στην "ανωμαλία". Ακόμα και η κτηνοβασία είναι πιο "ελαφριά", γιατί το "θύμα" είναι το ζώο, ενώ εδώ μιλάμε για αυτοθυματοποίηση και αυτοκτηνοποίηση του ανθρώπου. Φτωχομπινές είναι αυτός ο οποίος αυτοθυματοποιείται, παραχωρώντας το σώμα του σε άνδρες - εφόσον δεν είναι ομοφυλόφιλος - , για να βγάλει κανένα φράγκο. Είναι αυτός, ο οποίος γίνεται αρσενοκοίτης, για να βγάλει κανένα φράγκο από ανώμαλους ...Από ανώμαλους, οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν ένα ανθρώπινο ον σε "πτυελοδοχείο" ή "αποχωρητήριο" της ανωμαλίας τους.

Γιατί μπαίνουμε στη διαδικασία να εξηγήσουμε "βρισιές"; Γιατί "τσαλαβουτάμε" μέσα στις "κόπρανα" του υποκόσμου και του κοινωνικού "βόθρου"; Γιατί καθόμαστε και γράφουμε τέτοιου είδους ωμές αναλύσεις και δεν "βαδίζουμε" στον ασφαλή "δρόμο" των "αποστειρωμένων" κειμένων τής πολιτικής ορθότητας, "διανθισμένων" με ψευδοεπιστημονικούς όρους; ... θα σκέφτεται ο αναγνώστης ...Γιατί απλούστατα δεν θα είναι αποτελεσματικός ο λόγος μας ...Γιατί δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε την "ένταση" που θέλουμε σ' αυτά που περιγράφουμε ...Γιατί θα τα εμφανίσουμε "επίπεδα", ενώ αυτά είναι "ανάγλυφα" ...Γιατί θα εμφανιστούν ακίνδυνες "γραμμές" εκεί όπου υπάρχουν επικίνδυνοι "γκρεμοί". Γιατί ο "βόθρος" είναι που μας κυβερνάει εδώ και μισό αιώνα και αν δεν εξηγήσουμε τα συμβαίνοντα με όρους "βόθρου", δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουμε την ουσία των πραγμάτων. Στον κόσμο τής υποκρισίας και της politically correct Νέας Τάξης φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε τις λέξεις, λες κι αυτές είναι "βρόμικες" και όχι αυτά που κάνουν οι άνθρωποι.

Επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε "καθαρά" "υποκατάστατα" και χάνουμε την ουσία των προβλημάτων ...Χάνουμε την ουσία, χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος. Νομίζουμε ότι "λερωνόμαστε" από τις λέξεις, ενώ οι λέξεις δεν "λερώνουν" κανέναν ...Δεν "λερωνόταν" ο Χριστός, όταν μιλούσε για πόρνες και εκπορνεύσεις. Χωρίς το "σοκάρισμα" των πραγματικών λέξεων, οι οποίες περιγράφουν πραγματικά σοκαριστικές καταστάσεις, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβουμε ούτε τις εντάσεις ούτε τη βιαιότητα των εκβιασμών, οι οποίοι πραγματοποιούνται, προκειμένου κάποιοι να ελέγχουν τις ηγεσίες μας ...

Απλά πράγματα: Όταν έχεις μπροστά σου έναν ανώμαλο, αυτή η ιδιότητά του κυριαρχεί στη συμπεριφορά σου απέναντί του. Ακόμα και τον πιο διεφθαρμένο άνθρωπο τον σέβεσαι στοιχειωδώς, γιατί παραμένει άνθρωπος ...Τον ανώμαλο δεν τον σέβεσαι απολύτως καθόλου ...Δεν του αναγνωρίζεις τίποτε και σε καμία περίπτωση, γιατί προσβάλει την ίδια την έννοια του ανθρώπου 


...Δεν του "αναγνωρίζεις" καμία από την "επιτυχία" του, γιατί αμφισβητείς τον τρόπο που "επιτυγχάνει". Ακόμα κι αν είσαι ένας άστεγος, σιχαίνεσαι και υποτιμάς ακόμα και τον πιο "πετυχημένο" ανώμαλο, γιατί απλούστατα δεν έχεις φτάσει στην ...κατάντια του. Μπορεί να είσαι φτωχός, αλλά δεν είσαι "τελειωμένος", όπως ένας ανώμαλος, που, ακόμα κι αν είναι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας, τον αντιμετωπίζεις σαν ένα κομμάτι "χαλασμένο" κρέας...


 ...Τον βρίζεις, τον φτύνεις και τον εκβιάζεις σαν το τελευταίο "σκουπίδι" τού δρόμου, γιατί απλούστατα καί το θέλεις ο ίδιος καί σου το επιτρέπει αυτός ...Γιατί από την πλευρά σου τον σιχαίνεσαι και θέλεις να του το δείξεις και από την πλευρά του τρέμει στην ιδέα ότι θα τον αποκαλύψεις στον κόσμο και ως εκ τούτου αποδέχεται τα πάντα. Ο ανώμαλος δεν αντιδρά ποτέ, γιατί έχει επίγνωση της αθλιότητάς του ...Ειδικά όταν είναι πολιτικός. Ξέρεις - όπως ξέρει και ο ίδιος - ότι βρίσκεται εκεί όπου βρίσκεται, επειδή απλά βολεύει κάποιους να έχουν κάποιον να τους κάνει τα "θελήματα", μέσω εκβιασμού. Ακόμα και ο τελευταίος κλητήρας μιας πρεσβείας μπορεί να ταπεινώσει με τον πιο σκαιό τρόπο έναν ανώμαλο, ακόμα κι αν εμφανίζεται με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.. Ολόκληροι Πρωθυπουργοί μπαίνουν μέσα στις πρεσβείες και γελάνε μαζί τους και οι κλητήρες των φωτοτυπιών. Γελάμε όταν το βλέπουμε να συμβαίνει με τις ηγεσίες των υποσαχάριων "Μπανανιών", αλλά κλείνουμε τα μάτια μας όταν αυτό αφορά τους δικούς μας πολιτικούς.


Καμία ιεραρχία και κανένα πρωτόκολλο δεν λειτουργεί σε μια τέτοια περίπτωση.. Ο ανώμαλος είναι πάντα ανώμαλος και αντιμετωπίζεται ως τέτοιος όποια ιδιότητα κι αν φέρει. Γι' αυτόν τον λόγο αποτελεί πάγια επιδίωξη των "Μεγάλων Δυνάμεων" να τοποθετούν σε ηγετικές θέσεις τέτοιου είδους ανθρώπους στις ελεγχόμενες από τους ίδιους "Μπανανίες". Σε τέτοιες "άρρωστες" καταστάσεις έχουν εμπλακεί οι ηγεσίες μας και αυτές πρέπει να εξηγήσουμε, για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε και τη σημερινή μας κατάντια ως κράτος. Μόνον με όρους υποκόσμου μπορούμε να εξηγήσουμε τα συμβαίνοντα στην πολιτική ζωή τής πατρίδας μας, γιατί ο υπόκοσμος μας κυβερνά. Δεν λέμε κάτι περίπλοκο. Μόνον αν γνωρίζεις πόσο "βρόμικοι" - ως άνθρωποι - είναι αυτοί που μας κυβερνάνε, μπορείς να καταλάβεις και τον λόγο που καταντήσαμε σ' αυτήν την κατάσταση.


Δεν υπάρχει μυστήριο σε όλα αυτά που ζούμε σήμερα και είναι τραγικά. Η σημερινή κατάντια της Ελλάδας οφείλεται στο γεγονός ότι αφήσαμε τον "βόθρο" να κατακλύσει τις "δεξαμενές" πόσιμου ύδατος. Αφήσαμε τον "βόθρο" να ανέβει στην κοινωνική ιεραρχία και να μας κυβερνά. "Κλείνοντας" τα μάτια στην αθλιότητα, δεν την διώχναμε - όπως νομίζαμε - , αλλά την αφήναμε να επιβιώνει, να ισχυροποιείται και να μας "καταβάλει". Υποκρινόμενοι ότι δεν την βλέπουμε, την αφήναμε να μας προδίδει ως λαό και να μας ξεπουλάει ως κράτος. 


Εξωραΐζοντας τη χυδαιότητα, φτάσαμε σε σημείο να την ανεχόμαστε, γιατί εφευρίσκαμε "φιλικές" λέξεις που την περιέγραφαν. Ως εκ τούτου την αφήσαμε να μπει στα "σαλόνια" της Δημοκρατίας και να μας κυβερνήσει. Της εμπιστευτήκαμε τους κόπους των γενιών. Της εμπιστευτήκαμε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας. Της εμπιστευτήκαμε την Κύπρο. Όλα αυτά γύρισαν εναντίον μας, γιατί ο "στρουθοκαμηλισμός" δεν βοήθησε ποτέ κανέναν μέσα σε έναν επικίνδυνο κόσμο, όπου ο "σκυμμένος" έχει το κεφάλι του χωμένο μέσα στο χώμα.


Κάποιοι ξένοι έκαναν κατάχρηση της λειτουργίας τής Δημοκρατίας και μπόρεσαν και επέβαλαν στην "κορυφή" της κοινωνικής ιεραρχίας πραγματικούς ανώμαλους ανθρώπους. Εκμεταλλεύτηκαν τα χαρακτηριστικά τής Δημοκρατίας και την "άλωσαν", μετατρέποντας σε υποχείριά τους αυτούς τους ανθρώπους. Εκμεταλλευόμενοι τις ανοικτές "πόρτες" τής Δημοκρατίας και τα μέσα τής προπαγάνδας, "έσπρωξαν" ανώμαλους ανθρώπους στην κορυφή τού συστήματος. Αυτό είναι το πρόβλημα και σε αυτό το σημείο υπάρχουν οι ευθύνες τού λαού. Η Δημοκρατία έχει μια συγκεκριμένη "παθογένεια" και είναι υποχρεωμένοι αυτοί που την "χρησιμοποιούν" να τη σέβονται. 


Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά τού "μέσου" που χρησιμοποιείς και εμπιστεύεσαι πάνω του τη ζωή σου. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να χρησιμοποιείς αεροπλάνο και να έχεις την απαίτηση να το σταματάς στον αέρα για ν' ανέβεις και να κατέβεις. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να χρησιμοποιείς πλοίο και να θέλεις να "σκάβεις" στα αμπάρια του. Σε κάθε περίπτωση θα την πληρώσεις, γιατί θα καταστρέψεις το "μέσο" επιβίωσής σου και μαζί μ' αυτό θα καταστραφείς κι εσύ.
Η Δημοκρατία είναι ένα τέτοιο "ιδιόμορφο" σύστημα, το οποίο δεν είναι φυσικό. Είναι ανθρώπινο δημιούργημα και ως εκ τούτου έχει τη δική του παθογένεια ...Μια παθογένεια, την οποία τη γνώριζαν καλύτερα από τον καθένα οι εφευρέτες της και άρα οι αρχαίοι Έλληνες. Αν, για παράδειγμα, μπορούσαμε να κάνουμε ένα "θαύμα" και να "αναστήσουμε" έναν από τους μεγάλους πολιτικούς άνδρες τής αρχαίας Αθήνας, για να του ζητήσουμε να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τη σημερινή αθλιότητα, τι θα μας έλεγε; Δεν θα μας έλεγε ότι πέσαμε θύματα προδοσίας από την πλευρά των ηγετών μας; ...Από εκεί θα ξεκινούσε. Είναι προφανές ότι έχουμε πέσει θύματα προδοσίας. Το θέμα είναι ποιος και πότε μας πρόδωσε. Τι θα μας έλεγε λοιπόν ο αρχαίος μας πρόγονος;


Δεν θα μας παρακινούσε να βρούμε τους προδότες; ..."Χαϊβάνια της αφέλειας ψάξτε τους προδότες ", θα μας φώναζε ..."Χαϊβάνια του βαρβαρικού "politically correct" ψάξτε τους προδότες ανάμεσα στους ανώμαλους που σας κυβερνάνε, γιατί αυτοί είναι οι διεφθαρμένοι που εκβιάζονται και προδίδουν ΠΑΝΤΑ" ..."Από τη στιγμή που στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας και προόδου δεν χρησιμοποιείτε "φίλτρα" προσώπων...", θα μας έλεγε, ..."ψάξτε να βρείτε τον προδότη εκεί όπου οι αρχαίοι έβαζαν "φίλτρα"". Πού ψάχνεις δηλαδή; ...Εκεί όπου οι αρχαίοι είχαν απαγορεύσεις, τις οποίες οι νεώτεροι - λόγω άγνοιας ή "πολιτισμού" - τις κατήργησαν ...Εκεί όπου η προδοσία ή η διαφθορά "ανοίγει" τις "κερκόπορτες" της Δημοκρατίας ...Εκεί όπου η προδοσία ή η διαφθορά είναι δεδομένη για κάποιους.


Για τους αρχαίους Έλληνες μερικά πράγματα ήταν τόσο δεδομένα, που δεν κάθονταν ούτε να τα συζητήσουν. Δεν κάθονταν καν να αναζητήσουν κάποιες εξαιρέσεις, για να επιβεβαιώσουν κανόνες. Θεωρούσαν όλους τούς σεξουαλικά "μη φυσιολογικούς" ανθρώπους ακατάλληλους για δημόσια αξιώματα. Γιατί; ...Όχι για λόγους ρατσιστικούς ...Όχι επειδή πίστευαν ότι δεν είχαν ικανότητες ή εξυπνάδα ...Τους θεωρούσαν ακατάλληλους, γιατί γνώριζαν ότι τα πάθη τυφλώνουν τους ανθρώπους και αυτοί οι "μη φυσιολογικοί" άνθρωποι είχαν και έχουν πάθη ...Πάθη μάλιστα πολυδάπανα και όποιος έχει ακριβά πάθη είναι θέμα χρόνου να εκδηλώσει "τάση" προς τη διαφθορά. Όποιος "καίγεται", είναι θέμα χρόνου να απλώσει τα "χέρια" του προς το "μέσο" που "δροσίζει" και στην προκειμένη περίπτωση στο δημόσιο χρήμα. Θεωρούσαν δηλαδή δεδομένο ότι οι εξουσιαστές, οι οποίοι ήταν σεξουαλικά ανώμαλοι, θα διαφθείρονταν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα "βίτσια" τους."Βίτσια" τζάμπα δεν υπάρχουν και ένας "άρρωστος" άνθρωπος θα κάνει τα πάντα για να τα εξασφαλίσει. Πόσο μάλλον ένας οριακά "άρρωστος" άνθρωπος, όπως είναι ο "φτωχομπινές", ο οποίος, προκειμένου να "κονομήσει", παραχωρεί τον εαυτό του για να "παίξουν" οι ανώμαλοι. Έχει ένας τέτοιος άνθρωπος κανέναν ενδοιασμό μπροστά στην προδοσία; Αυτός, ο οποίος για λίγα χρήματα προδίδει τον ίδιο του τον εαυτό, έχει πρόβλημα να προδώσει και όλους τους άλλους; Αυτός, ο οποίος μετατρέπει τον εαυτό του σε "αποχωρητήριο" ανωμάλων, έχει πρόβλημα αν υποφέρει από φτώχεια ένας λαός; Αυτό το απλό πράγμα "έλεγαν" με τους νόμους τους οι αρχαίοι Έλληνες και αυτό είναι που αγνοούν οι σύγχρονοι. Καλό είναι, για τη Δημοκρατία και την κοινωνία, κοντά σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τα πάθη του, να μην βρίσκονται ούτε δημόσια χρήματα ούτε εξουσίες πάνω σε "κλειδιά" από "κερκόπορτες".


Επιπλέον, όλοι αυτοί οι "άρρωστοι" άνθρωποι εκτός από δυνάμει προδότες ή κλέφτες είναι και εύκολα εκβιάσιμοι. Ακόμα και όταν είναι αρκετά πλούσιοι για να διαφθαρούν ή να κλέψουν, είναι εξίσου επικίνδυνοι, γιατί είναι εκβιάσιμοι. Γνωρίζοντας ότι η επαφή τους με την εξουσία "απειλείται" από τις αποκαλύψεις, είναι βέβαιο ότι εκβιάζονται από όποιον γνωρίζει την ιδιομορφία τους και τους απειλεί με αποκάλυψη, η οποία θα τους καταστρέψει. Οι κοινωνίες έχουν ένστικτα και αυτά τα ένστικτα ερεθίζονται από τους ανώμαλους. Οι δημοκρατικές κοινωνίες ψηφίζουν τους ηγέτες τους και όταν ερεθίζονται από αυτούς απλά δεν τους ψηφίζουν. Βλέπουμε λοιπόν πως οι αρχαίοι μας πρόγονοι, γνωρίζοντας τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, το οποίο είχαν εφεύρει οι ίδιοι, "έκλειναν" όσες περισσότερες "κερκόπορτες" μπορούσαν πριν καν επιχειρήσει κάποιος να τις ανοίξει. Μπορεί η Δημοκρατία τους να προδίδονταν από φιλόδοξους, δημαγωγούς ή μισαλλόδοξους ηγέτες, αλλά όχι από ανώμαλους. Αυτό, δηλαδή, το οποίο δεν έχουμε καταφέρει εμείς.


Είναι δυνατόν μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον, το οποίο επιβουλεύεται την ελευθερία σου, να έχεις ως ηγέτη έναν ανώμαλο; ...Πραγματικά ανώμαλο ...Ανώμαλο, τον οποίο μπορεί να τον εκβιάσει με απόλυτη καταστροφή ο τελευταίος πρέσβης τής τελευταίας χώρας τού κόσμου. 

Σε αυτό το σημείο την πάτησαν οι σύγχρονοι Έλληνες. Όταν οι αρχαίοι Έλληνες απαγόρευαν δια ροπάλου στους κοινούς ομοφυλόφιλους να καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα και να ασκούν εξουσία, αντιλαμβανόμαστε πώς περίπου αντιμετώπιζαν τους πραγματικούς ανώμαλους. 


Αν δηλαδή σκότωναν όποιον ομοφυλόφιλο απέκρυπτε την ιδιαιτερότητά του, προκειμένου να καταλάβει ένα δημόσιο αξίωμα, εύκολα αντιλαμβανόμαστε τι θα έκαναν απέναντι σε έναν πραγματικό ανώμαλο, τον οποίο δεν σέβονταν σε καμία περίπτωση ...Απέναντι σε έναν ανώμαλο, ο οποίος παραχωρούσε τον εαυτό του στους ανώμαλους, για να διασκεδάζουν. Κομμάτια θα έκαναν ένα "παιχνίδι" ανωμάλων, αν τολμούσε και έβγαινε στον δημόσιο βίο, διεκδικώντας δημόσιο αξίωμα.


Ο ανώμαλος απ' το Κιουπκιόι.


Αυτά, τα οποία αγνοούσαν οι Έλληνες, όπως θα δούμε, τα γνώριζαν οι ξένοι ιμπεριαλιστές. Γι' αυτόν τον λόγο, επεμβαίνοντας στην πολιτική ζωή τής χώρας, "πριμοδοτούσαν" μόνιμα ανώμαλους. Τους συνέφερε να έχουν οι Έλληνες φτωχομπινέδες "Εθνάρχες", τους οποίους οι ίδιοι θα τους εκβίαζαν. Η περίπτωση του "Εθνάρχη" Καραμανλή είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική τής αθλιότητας και του παρασκηνίου, η οποία χαρακτηρίζει τη μεταπολεμική πολιτική ζωή τής χώρας. Το σύνολο της αθλιότητας, της φτώχειας και της δυστυχίας στην οποία έχει καθηλωθεί μεταπολεμικά η χώρα, οφείλεται σε αυτόν τον άθλιο. Ό,τι μας έχει "πληγώσει" και ό,τι μας έχει "αδικήσει" ως Έλληνες και ως πολίτες, φέρει την "υπογραφή" του. Ο γέρος Καραμανλής υπήρξε ένας από τους πιο μεγάλους αλήτες τής σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ...Κανονικός αλήτης τού δρόμου και όχι απλά της πολιτικής ...Ένας αλήτης, ο οποίος ξάπλωνε εκεί όπου ένας απλός άνθρωπος σιχαίνεται να πατήσει ...Ένας φτωχός και αδίστακτος επαρχιώτης έτοιμος για όλα ..."Φτωχομπινές" με όλη τη σημασία τής λέξεως. Τη φωτογραφία του στο λήμμα τής λέξης "φτωχομπινές" θα έπρεπε να την έχουν όλα τα εικονογραφημένα ελληνικά λεξικά. Εμφανίστηκε ως "περσόνα" στην προπολεμική Αθήνα και αναζητούσε βολέματα και πόστα, "πηδώντας" ανώμαλους πλούσιους μεγαλοαστούς.

Παρίστανε τον δικηγόρο, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ανεπάγγελτος ...ενώ στην πραγματικότητα ήταν "ενοικιαζόμενος" εραστής ...Ένας "Βαλιανάτος" της εποχής, ο οποίος προσπαθούσε να "διεισδύσει" στα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας, "τρυπώνοντας" από τις "τουαλέτες" και τις "κρεβατοκάμαρές" της. Στο Κιουπκιόι τον μετρούσαν για σκληρό άνδρα ...και στην Αθήνα ήταν ο "αγαπητικός" τού πλούσιου Ευταξία και ποιος ξέρει πόσων άλλων πλούσιων μεγαλοαστών τής Πρωτεύουσας. 


Αυτός ο λαμπρός "δονητής" τής κοσμικής Αθήνας τού μεσοπολέμου "έλαμψε" δια της απουσίας του στα χρόνια των γενναίων και των ανδρών. Αυτός, ο οποίος πάντα παρίστανε τον "ευπατρίδη", που "δάκρυζε" για τα εθνικά θέματα, ήταν στην πραγματικότητα μόνον "Ευταξίδης". "Κουφός", κυριολεκτικά και μεταφορικά, εφόσον ποτέ δεν "άκουσε" τα κελεύσματα της πατρίδας.


Αστράτευτος την ώρα του μεγάλου πολέμου κατά του φασιστικού Άξονα. Άφαντος την ώρα που οι Έλληνες έδιναν τη μεγάλη μάχη τής Αντίστασης. Επανεμφανίστηκε στη δημόσια ζωή λίγο πριν τη σίγουρη αποχώρηση των Ναζί και προκειμένου να πάρει μέρος στη "λεία" τής απελευθέρωσης. Τον συνέλαβε ο ΕΛΑΣ για δωσιλογισμό την ώρα τού μεγάλου αγώνα για την απελευθέρωση. 


Τον συνέλαβαν οι Εγγλέζοι για δωσιλογισμό μετά την απελευθέρωση της πατρίδας. 


Διαπραγματεύτηκε μ' αυτούς - άγνωστο αρχικά με ποιες πολιτικές "υποθήκες" - το "ξέπλυμα" των αμαρτιών του. Το '45 - και άρα αμέσως μετά την απελευθέρωση - ο άεργος και ανεπάγγελτος φτωχομπινές πήγε στην Αγγλία για δύο μήνες για να "βελτιώσει τα αγγλικά" του. Στη συνέχεια - και "παρακολουθώντας" τον - καταλάβαμε τι έκανε στην Αγγλία και τι είδους "υποθήκες" έβαλε. Δεν εξηγείται διαφορετικά το να έχει συλληφθεί το '44 από τους Άγγλους για δωσιλογισμό και το '46 να είναι υπουργός της δικής τους Κυβέρνησης.

Από τον Μέρτεν μάθαμε ότι στα χρόνια τής γερμανικής Κατοχής ήταν συνεργάτης των ΝΑΖΙ. Υπήρχαν φωτογραφίες του με τον Μέρτεν, οι οποίες "μαρτυρούσαν" τη μεταξύ τους συνεργασία. Στη συνέχεια τον "έφτυνε" ο Μέρτεν από τη Γερμανία και αυτός στην Αθήνα σήκωνε "ομπρέλα", για να μας δείξει ότι "βρέχει". Ο Μέρτεν τον εξευτέλιζε στη Γερμανία και αυτός έκανε "μηνύσεις" σε ελληνικά - και άρα αναρμόδια - δικαστήρια την εποχή που ήταν μάλιστα Πρωθυπουργός ...Υπήρχαν φωτογραφίες, που πολλά χρόνια μετά θα μαθαίναμε τι θα μας κόστιζαν ως λαό, και τις οποίες εξαφάνισαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Στην περίφημη λαϊκή ρήση των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων: "Ένας πούστης, μια πουτάνα κι ένας Αμερικάνος κυβερνάνε την Ελλάδα" ...και, για να παραφράσουμε τον Χατζηδάκη, ο Καραμανλής δεν ήταν ούτε Αμερικανός ούτε πουτάνα.

Σε γενικές γραμμές αυτός ο άνθρωπος ήταν μόνον "βιτρίνα" ...Δειλός μέχρι θανάτου και κομπλεξικός στον ίδιο βαθμό ..."Βιτρίνα" ήταν τόσο ο γάμος του με την όμορφη Αμαλία όσο και η περίφημη "εικόνα" τού σκληρού ηγέτη ...Όλα εκ του ασφαλούς και όλα μια "παράσταση" "σκηνοθετημένη" και χρηματοδοτούμενη από τις γνωστές πρεσβείες ...Μια "παράσταση", η οποία είχε ως στόχο να τον παρουσιάσει ως περίπου macho άνδρα, ο οποίος ήταν και "πατριώτης" ...Μια "παράσταση" απέναντι σε ανθρώπους, οι οποίοι επ' "αμοιβή" δέχονταν να παριστάνουν τους κομπάρσους ...Ο "σκληρός" "άντρας" είπε το περίφημο "σκάσε Αμαλία" τη στιγμή που το δύσκολο για την περίπτωσή του ήταν να πει το "σκάσε Ευταξία" ...Ο "σκληρός" "άντρας", ο οποίος πετούσε "τασάκια" στους συνεργάτες του, δεν πέταξε ούτε "γόπα" αντίστασης στους Γερμανούς.

Φώναζε σε μια μεγαλοαστή, η οποία για λόγους συμφέροντος ήταν συμβιβασμένη μέσα σε έναν "λευκό" γάμο ή σε άβουλους συνεργάτες τύπου "Μπάρμπι-τσίωτη", που ο ίδιος τους βόλευε και θα τον ευγνωμονούσαν ακόμα κι αν τους πυροβολούσε ...Ο πολύ οξύθυμος "άντρας", που κατά πιθανότητα ήταν μια "υστέρω", μονίμως στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης. Όλα ψεύτικα, τόσο στη ζωή όσο και στον θάνατο. Όλα μια πολυτελής "βιτρίνα", στηριγμένη σε ψέματα και παρανομίες. 


Ακόμα και στο θάνατο ψεύτικη "παράσταση" μεγαλοπρέπειας δίνει. Ακόμα και το οικόπεδο στο Ψυχικό, στο οποίο βρίσκεται το δήθεν ίδρυμά του - και τον έχουν θαμμένο μόνο του - είναι σκανδαλωδώς αποκτηθέν ..."Γείτονας" της Γιάννας με κλεμμένο οικόπεδο. Μέγα σκάνδαλο είχε ξεσπάσει την εποχή που το "καβάντσωσε" παράνομα και τζάμπα για την τελευταία του "παράσταση".
Το "γιουσουφάκι" της γερμανικής Πρεσβείας.


Από τη στιγμή που ένας γνωστός ανώμαλος - και με φάκελο "δωσίλογου" - επιλέγεται να κάνει πολιτική καριέρα υψηλού επιπέδου, ευνόητο είναι ότι θα μπαίναμε σε εθνικές περιπέτειες εξαιτίας του ...Ευνόητο είναι ότι θα πρέπει να ήταν ο καλύτερος "πελάτης" των πρεσβειών και των μυστικών υπηρεσιών ...Ευνόητο είναι ότι επιλέχθηκε ακριβώς γι' αυτά του τα "προσόντα". Ειδικά οι γερμανικές υπηρεσίες, εξαιτίας των μαρτυριών και των στοιχείων τού Μέρτεν, πρέπει στην κυριολεξία να τον είχαν κάνει "γιουσουφάκι" τους. Ό,τι του ζητούσαν - ακόμα και την μεγαλύτερη προδοσία για τη χώρα - τους το έκανε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ό,τι οι Γερμανοί - και όσοι βρίσκονταν πίσω απ' αυτούς - ήθελαν να "ρυθμίσουν" εις βάρος τής Ελλάδας, αυτόν χρησιμοποιούσαν για να το φέρουν εις πέρας.

Από την αρχή τής καριέρας του όλα ήταν ένας "ύμνος" τής αξιοκρατίας και της δημοκρατίας. Από τις βρόμικες αλλά "κορυφαίες" κρεβατοκάμαρες της Αθήνας κατευθείαν σε "κορυφαία" θέση στην πολιτική σκηνή ..."Μην με κάνετε εμένα Υπουργό, κάντε τον Καραμανλή" είπε ο Ευταξίας και έτσι ξεκίνησε η καριέρα τού "γίγαντα". Στη συνέχεια - εντελώς "αξιοκρατικά" και "δημοκρατικά" - τον πήρε η Γερμανίδα βασίλισσα Φρειδερίκη τού Ανοβέρου και τον έκανε Πρωθυπουργό χωρίς λόγο και αιτία - εκτός βέβαια από τους λόγους και τις αιτίες που γνώριζαν στις πρεσβείες και κυρίως στη γερμανική - ...Μια Γερμανίδα, η οποία υποτιμούσε και απεχθανόταν τους "ιθαγενείς", προφανώς έκρινε ότι ένας ανώμαλος θα ήταν ιδανικός για να παριστάνει τον Πρωθυπουργό τους.Ο άνθρωπος, που εκβίαζαν οι Γερμανοί από την εποχή τής Κατοχής, δεν ήταν μόνον "πατριώτης", αλλά και βαθύτατα "δημοκράτης" ..."Τίμησε", όμως, τη Δημοκρατία με το παραπάνω: Αυτός ήταν ο εμπνευστής τού "τριφασικού" εκλογικού συστήματος, το οποίο μετέτρεπε τον δεύτερο σε πρώτο. 


Επίσης, έδειξε μεγάλη κοινωνική "ευαισθησία": Αφού ήταν ο πρώτος που έδωσε δικαίωμα ψήφου και στα δένδρα. Με αυτόν τον τρόπο τίμησε και το φυτικό βασίλειο. Αυτό το βασίλειο πολύ τον "αγάπησε' και τον ψήφισε, να γίνει και εκλεγμένος Πρωθυπουργός. Αυτός ήταν απόλυτος ηγέτης τόσο της πανίδας όσο και της χλωρίδας τής πατρίδας μας.

 

Αυτόν "εμπιστεύτηκαν" οι Έλληνες σαν "ηγέτη" στο μεγαλύτερο διάστημα της μεταπολεμικής τους ιστορίας. Απ' αυτόν τον "ηγέτη" περίμεναν λύσεις στα προβλήματά τους. Προβλήματα, τα οποία από τον πόλεμο και μετά είχαν ένα όνομα: "Γερμανία" ...Τη Γερμανία, η οποία μας είχε καταστρέψει - και άρα ήταν η "πηγή" όλων των προβλημάτων - και τη Γερμανία, η οποία έπρεπε να μας αποζημιώσει - και άρα υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν η "πηγή" όλων των λύσεων—. 

Η Γερμανία, όμως, δεν ήταν ποτέ "λύση" για τους Έλληνες, γιατί οι Γερμανοί είχαν στα χέρια τους το "χαρτί" τού Καραμανλή. Οι Έλληνες περίμεναν από τον Καραμανλή τού Μέρτεν να τους "φέρει" χρήματα μετά την καταστροφή από τους Γερμανούς και αυτός "χόρευε" τον χορό τής "κοιλιάς" στις πρεσβείες τους. Όχι μόνον δεν διεκδίκησε τις πολεμικές αποζημιώσεις των Γερμανών, αλλά τους "χάρισε" ακόμα και τα προπολεμικά τους χρέη, προκειμένου ν' αναπτυχθούν.


...Από τους πρώτους στην Ευρώπη έσπευσε η Ελλάδα να "κουρέψει" τα γερμανικά χρέη ...Τα περίφημα γερμανικά χρέη, τα οποία "φέσωσαν" ολόκληρη την Ευρώπη. Όχι μόνον δεν διεκδίκησε τα χρήματα που χρωστούσαν οι Γερμανοί - λόγω των καταστροφών τού πολέμου και των αναγκαστικών δανείων - αλλά τους χάρισε και τα αναγνωρισμένα χρέη, τα οποία είχαν απέναντι στην Ελλάδα πριν από τον πόλεμο. Η Γερμανία, απαλλαγμένη από τα χρέη της, "εκτοξεύτηκε" στην ανάπτυξη και η Ελλάδα, έχοντας υποστεί μια πρωτοφανούς εντάσεως καταστροφή, "μαράζωσε" ακόμα πιο πολύ. Το αποτέλεσμα ήταν το γνωστό: Η "νικήτρια" Ελλάδα παρέμεινε μέσα στις λάσπες με τα κάρα και η Γερμανία "έχτιζε" ξανά τη βιομηχανία της.


Με τις "ευχές" τού Καραμανλή στείλαμε στη Γερμανία και τον "ανθό" τής νεότητας της χώρας, για να την ξαναχτίσει από την αρχή ...Τον εξειδικευμένο σε τέχνες "ανθό", γιατί οι Γερμανοί ήθελαν να πάρουν και την "τεχνογνωσία" μας. Ξυλουργοί, μηχανουργοί, μηχανικοί, επιπλοποιοί, γουνοποιοί, όλοι "ευπρόσδεκτοι" στο γερμανικό "Νταχάου", το οποίο "απελευθερώνει" δια της εργασίας. Δεν θα τάιζαν άσχετους Έλληνες, που θα τους μάθαιναν από τις δικές τους τέχνες. Οι Έλληνες θα πήγαιναν εκεί "μάχιμοι" να στελεχώσουν την παραγωγική "μηχανή" τής Γερμανίας και όχι να εκπαιδευτούν απ' αυτήν. Μέσα σε λίγα χρόνια οι ηττημένοι Γερμανοί με Mercedes ξανά ...και οι "ήρωες" με τα γαϊδούρια. Ο Καζαντζίδης "έκλαιγε" στον Σταθμό τού Μονάχου, αλλά δυστυχώς δεν ήξερε ποιος τον είχε στείλει εκεί, ώστε να ενημερώσει και τους υπόλοιπους.


Μετά από έναν καταστροφικό πόλεμο και έναν τρομερό Εμφύλιο, ο οποίος αποψίλωσε στην κυριολεξία τον ελληνικό πληθυσμό, ήρθε αυτό το ύπουλο "χτύπημα" από τον Καραμανλή και τον αποτελείωσε. Στέρησε πολύτιμες "ανάσες" στη χώρα, προκειμένου αυτή να μπορέσει να σταθεί γρήγορα στα "πόδια" της. Της στέρησε άπειρους οικονομικούς πόρους για ν' αναπτυχθεί και ταυτόχρονα της αφαίρεσε ένα πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο θα μπορούσε να στηρίξει μια εθνική προσπάθεια εκβιομηχάνισης μέσα σε έναν κόσμο, ο οποίος μετά την καταστροφή των πολέμων "διψούσε" για προϊόντα. Αυτό το δυναμικό το πήραν οι Γερμανοί και το έβαλαν να δουλεύει στις δικές τους "φάμπρικες", οι οποίες στήνονταν από την αρχή, εφόσον οι "χουβαρντάδες" χάριζαν χρέη.


Επιβεβαιώθηκε η "προφητεία" των Ναζί ...Η ναζιστική "προφητεία", η οποία "έλεγε" ότι η ηττημένη Γερμανία κατά τη μεταπολεμική περίοδο θα χρηματοδοτούνταν αδρά, προκειμένου ν' αναπτυχθεί εις βάρος των θυμάτων της ...Ότι αυτά τα θύματα όχι μόνον δεν θα αποζημιώνονταν απ' αυτήν, αλλά αντίθετα θα πήγαιναν σαν "σκλάβοι" τής "αμνησίας" για να την "ξαναχτίσουν" με τα ίδια τους τα χέρια. Πώς να μην είναι οι Γερμανοί σίγουροι για την "αμνησία" των λαών, όταν μαζί με τους Αμερικανούς έλεγχαν τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήταν πρώην δωσίλογοι των Ναζί; Πώς να μην είναι σίγουροι για τον δικό τους Καραμανλή;


Η Γερμανία γνώριζε εξ' αρχής το μεταπολεμικό "σενάριο" και έπαιζε εκ του ασφαλούς. "Έβλεπε" με το αμερικανικό "λυχνάρι" εκεί όπου οι άλλοι "προχωρούσαν" στο "σκοτάδι". Αυτό συνέβαινε για έναν πολύ απλό λόγο. Οι Γερμανοί ήταν οι "μπράβοι" τής αμερικανικής πολιτικής στην Ευρώπη ...Αυτοί, οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν από τους Αμερικανούς για να ισοπεδώσουν την Ευρώπη και να την μετατρέψουν σε αμερικανική "λεία". Αυτή η Γερμανία, η οποία δεν είναι καν ένα πραγματικό κράτος, είναι η Πέμπτη Φάλαγγα των Αμερικανών στην Ευρώπη. Χάρη στη Γερμανία εδώ και έναν αιώνα οι Αμερικανοί έχουν "ρημάξει" την Ευρώπη και η Γερμανία την Ελλάδα.Αυτά δεν τα λέμε εμείς, επειδή είμαστε κακοήθεις και συνωμοσιολόγοι ...Αυτά τα λένε αυτοί, οι οποίοι εκ των πραγμάτων μπορούν, λόγω επαγγελματικής εμπλοκής, να τα ομολογήσουν ...Αυτά τα λένε αυτοί, οι οποίοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί η "ηθικολόγα" γερμανική δημοσιογραφία ...Αυτά τα λέει στο βιβλίο του "Αγορασμένοι Δημοσιογράφοι" ο πρώην αρχισυντάκτης τής Frankfurter Allgemeine Zeitung, Ούντο Ούλφκοτε: ..."Τα δύο τρίτα των δημοσιογράφων στη Γερμανία είναι εξαγοράσιμοι" ..."Οι πεμπτοφαλαγγίτες των ΗΠΑ" ..."Το παραμύθι τής Μέρκελ -  Έτσι ψεύδεται η καγκελαρία στον λαό" ..."Πώς λαδώθηκα από εταιρεία πετρελαιοειδών" ..."Δημοσιογραφικά ταξίδια και φοροαπάτες" ..."Πώς πληρώνονται οι βίλες στην Τοσκάνη" ..."Πίσω από την FAZ υπάρχει ένα διεφθαρμένο κεφάλι" και ..."Αγόρασε κι εσύ έναν δημοσιογράφο, μπορείς!"...


Αυτοί είναι κάποιοι χαρακτηριστικοί τίτλοι από κεφάλαια του βιβλίου, που δείχνουν τη σαπίλα τού σημερινού δημοσιογραφικού κατεστημένου στη Γερμανία ...των ανθρώπων που μας κουνούν το δάχτυλο και απαξιώνουν καθημερινά τη χώρα μας με πληρωμένα "ρεπορτάζ". Τέτοιοι είναι προφανώς και οι δημοσιογράφοι τής γερμανικής "ναυαρχίδας" τής προπαγάνδας. Τέτοιοι είναι και οι δημοσιογράφοι τής Bild ...Εργαλεία προπαγάνδας, που πληρώνονται από τους τραπεζίτες, για να γράφουν αυτά που τους επιβάλουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί.


Με αυτούς τους "ηθικούς" και "ενάρετους" ανθρώπους βάδισε η Γερμανία προς το "θαύμα" της. Με αυτούς τους "καλούς" ανθρώπους σκόρπισε την "καλοσύνη" της στην Ευρώπη. 

Έχοντας την "άνωθεν" προστασία, το "σενάριο" ήταν λίγο-πολύ γνωστό: Η Γερμανία θα προστατευόταν από τη μήνη των λαών και θα συνέχιζε το αντιευρωπαϊκό "παιχνίδι", για να μην έχουν "φθορά" οι Αμερικανοί. Η Γερμανία θα προστατευόταν στην εποχή τής "συγνώμης" μέχρι να ανασυγκροτηθεί και όταν θα το κατάφερνε, θα επιτίθονταν ξανά στην Ευρώπη με τους Σόιμπλε, οι οποίοι από τότε προετοιμάζονταν. Οι Αμερικανοί "κρατούσαν" τους λαούς στις αντιδράσεις τους και οι Γερμανοί απλά "έστηναν" την κατάσταση...

..."Έστηναν" την κατάσταση, ώστε αργά - αλλά σταθερά - να οδηγηθούμε στη σημερινή "Ενωμένη Γερμανική Ευρώπη" αμερικανικής "ιδιοκτησίας" ..."Έστηναν" την κατάσταση, ώστε να οδηγηθούμε στη σημερινή Ευρώπη των χρεών και όχι των λαών. Έστηναν την κατάσταση μέχρι να "αμολήσουν" και πάλι τις Μέρκελ και τους Σόιμπλε να "ματώσουν" ξανά τους αφελείς. Οι Αμερικανοί απλά θα περίμεναν, ώστε σε κάποια στιγμή να απολαύσουν τη "λεία", την οποία θα τους έφερνε ο αιμοβόρος τευτονικός "σκύλος" τους. Γι' αυτόν τον λόγο το σύνολο των σκληρών και αντιλαϊκών χειρισμών, που ευνοούσαν την αμερικανική πολιτική στην Ευρώπη, τη δρομολογούσαν οι Γερμανοί. Ως εκ τούτου, μετά το τέλος τού πολέμου αυτή η πολύτιμη Γερμανία θα έπρεπε να ενισχυθεί με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους και κυρίως απ' αυτούς, οι οποίοι ήταν απολύτως ελεγχόμενοι από τους Αμερικανούς, όπως οι Έλληνες.

Αρκούσε όμως η βοήθεια του Καραμανλή προς τους Γερμανούς μόνο με την άρνησή του να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις; Αρκούσε στους Γερμανούς ιμπεριαλιστές μόνο αυτή η "εξυπηρέτηση" του "Ευταξίδη" για την εξουσία που του έδωσαν; "Δεν πήραμε τις αποζημιώσεις των Γερμανών...", θα έλεγε κάποιος, "...αλλά τουλάχιστον ήμασταν ελεύθεροι ...Ελεύθεροι να προοδεύσουμε ...Ελεύθεροι ν' αναπτυχθούμε και να ευημερήσουμε ...Σε "ευλογημένο" τόπο ζούμε ...Ό,τι και να κάνεις σ' αυτόν τον τόπο, θα σε ταΐσει ...Εύκολο ήταν να προοδεύσουν οι κατά κανόνα εργατικοί Έλληνες ...Να βγάλουν τα χρήματα που είχαν ανάγκη" ...Αμ δε !! ...Σιγά μην μας αφήνανε να δουλεύουμε για να προοδεύσουμε. Είχαν το "γιουσουφάκι" στην εξουσία και θα μας άφηναν ήσυχους; Είχαν τον δικό τους Καραμανλή να κανονίζει τα πάντα. Είχαν τις φωτογραφίες τού δωσίλογου Καραμανλή και θα τις άφηναν, χωρίς να τις "ξεζουμίσουν" μέχρι τέλους. Είχαν την "επιλογή" τής Γερμανίδας Φρειδερίκης πάντα πρόθυμη να τους εξυπηρετήσει.

Γιατί να απολαμβάνουν μόνοι τους οι Έλληνες τα καλά της πατρίδας τους; Γιατί οι "κατώτεροι" Έλληνες να σταθούν στην ίδια "αφετηρία" ανάπτυξης με τους "ανώτερους" Γερμανούς; Ο Καραμανλής δεν θα έβαζε μόνον τους Έλληνες μετανάστες να δουλεύουν για τους Γερμανούς, αλλά θα έβαζε και τους φτωχούς Έλληνες της Ελλάδας. Θα δούλευαν γι' αυτούς για τουλάχιστον σαράντα χρόνια. Πώς θα γινόταν αυτό; ...Ο ανώμαλος των Αθηνών όχι μόνον δεν πήρε χρήματα από αυτά που όφειλαν οι Γερμανοί στους Έλληνες προπολεμικά ...όχι μόνον δεν διεκδίκησε το αναγκαστικό δάνειο, το οποίο ήταν απολύτως διαφορετικό από τις υπόλοιπες διεκδικήσεις και ήταν άμεσα απαιτητό ...όχι μόνον δεν διεκδίκησε τις αποζημιώσεις για μια Ελλάδα, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς, ...αλλά έδωσε κι αυτά που οι Έλληνες δεν όφειλαν. Μιλάμε για πολλαπλή καταστροφή, η οποία στην κυριολεξία "βούλιαξε" την Ελλάδα.

Όχι μόνον δεν πήραμε φράγκο από τους Γερμανούς, αλλά τους δώσαμε και χρήματα ...Χρήματα, τα οποία δεν τα είχαμε εκείνη τη στιγμή, αλλά θα ήταν "υποθήκες" αυτών, τα οποία με τον κόπο μας θα βγάζαμε στις επόμενες δεκαετίες ...Άπειρα χρήματα, τα οποία κανένας δεν "θυμάται", γιατί η "θύμησή" τους θα κλονίσει τα "θεμέλια" της Μεταπολίτευσης.

Από την αρχή τής δεκαετίας τού '60 μέχρι σήμερα σχεδόν ο ελληνικός λαός δουλεύει για τη Γερμανία. Ένα μικρό μέρος τού πλούτου που παράγει η Ελλάδα συντηρεί τον ελληνικό λαό και το υπόλοιπο πηγαίνει στη Γερμανία. Χωρίς καμία υπερβολή η Ελλάδα πρέπει να ήταν από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες τού γερμανικού "θαύματος". Τώρα, δηλαδή, που οι Γερμανοί αναγνώστες τής Bild νομίζουν λανθασμένα πως είναι χρηματοδότες τής "άπληστης" Ελλάδας, πρέπει να θυμηθούμε ποιοι ήταν στην πραγματικότητα οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες τής Γερμανίας ...Η Ελλάδα ήταν αυτή που χρηματοδότησε αδρά το γερμανικό "θαύμα". Η Ελλάδα όχι μόνον δεν ζήτησε αυτά που της όφειλε η Γερμανία, αλλά, προδομένη από τον Καραμανλή, έδωσε στη Γερμανία και επιπλέον χρήματα.


Αυτός ο απίστευτος προδότης, ο οποίος δεν ζήτησε από τους Γερμανούς τα τεράστια χρέη τους απέναντι στην Ελλάδα, ήταν εκείνος ο οποίος το '62 "αναγνώρισε" - παρανόμως και αδίκως - όλα τα προπολεμικά δάνεια στους ξένους "ομολογιούχους"; ..."Ομολογιούχους" τρόπος τού λέγειν, εφόσον εκείνοι ήταν σαν τον σημερινό γαμπρό τού Κλίντον ...Οι ίδιοι "γύπες" με τους σημερινούς τοκογλύφους, οι οποίοι έπαιρναν τζάμπα τα "σκουπίδια" των επενδυτών και τα οποία έτσι κι αλλιώς τα είχαν "ξεγραμμένα" ..."Σκουπίδια", τα οποία, για παράδειγμα, δεν άφηναν το ελληνικό κράτος να "μαζέψει", αλλά τα μάζευαν οι ίδιοι. Προφανώς γνώριζαν πράγματα, τα οποία δεν τα γνώριζαν όλοι οι υπόλοιποι και γι' αυτό αγόραζαν "σκουπίδια", τα οποία η Ελλάδα για "ανεξήγητους" λόγους θα τους τα έκανε "χρυσάφι".


Ποιος ξέρει με τι ανταμοιβές και τι εκβιασμούς δέχθηκε ο Καραμανλής να εξυπηρετήσει τους τοκογλύφους εκείνης της εποχής. Έβαλε την Ελλάδα, η οποία καταστράφηκε από τους Γερμανούς στον πόλεμο - για να υπερασπιστεί τη Δύση - να πληρώσει ομόλογα "ξεχασμένα", τη στιγμή που η ίδια δεν είχε απαιτήσει καν την αποζημίωσή της από τους Γερμανούς ή την "ανταμοιβή" της από τους Συμμάχους. Η Ελλάδα τού '60 - και άρα οι δικές μας οι γενιές - , εξαιτίας τού Καραμανλή, θα πλήρωναν ομόλογα, τα οποία στην κυριολεξία είχαν παραγραφεί ...Ομόλογα, τα οποία ξεκινούσαν από το 1881 και τελείωναν το 1931. Ομόλογα, τα οποία μετά από Δύο Παγκόσμιους Πολέμους και έναν τρομερό Εμφύλιο δεν έπρεπε καν να υπάρχουν στα ιστορικά αρχεία, πληρώθηκαν στο ακέραιο ...Ομόλογα, τα οποία κανένα άλλο κράτος δεν θα αναγνώριζε.


Αυτά τα ομόλογα ο Καραμανλής δεν θέλησε καν να τα βάλει στο "παζάρι" κάποιων συμψηφισμών ...Μας έβαλε να τα πληρώσουμε στο ακέραιο. Γιατί; ...Γιατί ο δωσίλογος φτωχομπινές των Αθηνών εκβιαζόταν από τους Γερμανούς. Ποιος θα σταματούσε τον διαβόητο και εκβιαζόμενο δωσίλογο ανώμαλο; ...Ο "γέρος" της Δημοκρατίας; ...Ο παιδεραστής Παπανδρέου, ο οποίος μας οδήγησε στον Εμφύλιο υπό τις εντολές τους; ...Ο άθλιος σύμβουλος του Τσολάκογλου και - μαζί με τους συμμορίτες των "φιλελευθέρων" ιδρυτών των ταγμάτων ασφαλείας - δωσίλογος των Ναζί; ...Μήπως ο Μητσοτάκης; ...Αυτοί ήταν οι ηγέτες τής Ελλάδας εκείνη την εποχή ...Αυτοί ήταν που αναγνώρισαν τα "σκουπίδια" των προπολεμικών "ομολογιούχων".


Μιλάμε για απίστευτα ποσά σε σχέση με τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους. Μιλάμε για δισεκατομμύρια δραχμές σε μια εποχή που ο Έλληνας εργαζόμενος πληρωνόταν με τρεις κι εξήντα. Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς το συνολικό ονομαστικό κεφάλαιο ανερχόταν σε 56.239.518 λίρες ...Ποσό τεράστιο. Με την προσθήκη των κεφαλαιοποιημένων τόκων τότε, το τελικό ποσό έφτανε τις 62.072.114 αγγλικές λίρες ή 173.801.919 δολάρια ή 5.214.057.576 δραχμές. Το ονομαστικό κεφάλαιο αναγνωριζόταν στο ακέραιο και η εξυπηρέτησή του άρχιζε αναδρομικά από το 1963. Στο τέλος τής προσφοράς προσκομίστηκαν για αναγνώριση ομολογίες, οι οποίες αντιπροσώπευαν το 96% τού ονομαστικού κεφαλαίου ...Κατά "σύμπτωση", οι περισσότεροι από εκείνους τους "ομολογιούχους", οι οποίοι θα έπαιρναν αναπάντεχα τα χρήματά τους, ήταν Γερμανοί...


...Γερμανοί, από εκείνους, οι οποίοι μας "έδωσαν" τους Πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες ...Γερμανοί, οι οποίοι εκβίαζαν την Ελλάδα από την εποχή τού Τρικούπη ...Γερμανοί, από εκείνους, οι οποίοι οδήγησαν την Ελλάδα στον "ατυχή" πόλεμο ...Γερμανοί, οι οποίοι είχαν στα χέρια τους τα στοιχεία εκβιασμού τού ανώμαλου Καραμανλή και είχαν μετατρέψει τις παράνομες και παράλογες οικονομικές απαιτήσεις τους σε διακρατική υπόθεση ...Γερμανοί, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν οι ίδιοι που, ως Ναζί βιομήχανοι, στήριξαν τον Χίτλερ ...Γερμανοί, από εκείνους, οι οποίοι έδωσαν εντολή στον Καραμανλή να οργανώσει το "σκλαβοπάζαρο" των Ελλήνων και να τους στείλει τον "αφρό" τής ελληνικής παραγωγής.


Εκείνα τα χρήματα εκείνων των εγκληματιών Γερμανών, που, αν τολμούσε η Γερμανία μετά τον πόλεμο να τα διεκδικήσει, θα έτρωγε "κλωτσιές" από τον τελευταίο Έλληνα, τα αναγνώρισε ως δια μαγείας ο "εθνάρχης". Η φωτογραφία τού δωσίλογου Καραμανλή με τον Ναζί Μέρτεν πρέπει να είναι η πιο ακριβή φωτογραφία τής ανθρώπινης ιστορίας. Με την παράνομη αποπληρωμή εκείνων των παράνομων ομολόγων συνδέονται οι τρεις κυρίαρχες οικογένειες της Μεταπολίτευσης. Με εκείνα τα παράνομα ομόλογα κατόρθωσαν οι ιμπεριαλιστές και έλεγξαν την ελληνική ηγεσία για πάνω από μισό αιώνα.

Οι δήθεν "αντίπαλοι", οι οποίοι "δούλευαν" τους Έλληνες της Μεταπολίτευσης, ήταν συνένοχοι στο μεγαλύτερο έγκλημα μετά τον Εμφύλιο ...Στο έγκλημα της οικονομικής εξαθλίωσης και υποδούλωσης της χώρας στους δανειστές της. Αυτή η εξαθλίωση και η υποδούλωση θα έβρισκε την "έκφρασή" της στη Χούντα ...Στη Χούντα, την οποία επέβαλαν εκείνοι, οι οποίοι υποδούλωσαν με "δάνεια" τον λαό ...Στη Χούντα, την οποία έστησαν απλά για να δουλεύει ο λαός, χωρίς να έχει το δικαίωμα να εκφράζει απαιτήσεις ...Στη Χούντα, η οποία θα διατηρούσε τα "μονοπώλια", προκειμένου να ξεπληρωθούν τα παράνομα χρέη. Πολύ δηλαδή πριν οι Συνταγματάρχες αποφασίσουν να επιβάλουν τη Χούντα, υπήρχε μια άλλη Χούντα, πολύ χειρότερη, η οποία μας υποδούλωσε για πολύ περισσότερα χρόνια και απλά, για να συγκρατήσει την αντίδραση του λαού, έβαλε μπροστά του τους Συνταγματάρχες.


Οι πραγματικοί φασίστες, δηλαδή, ήταν εκείνοι, οι οποίοι υποδούλωσαν τον λαό στους δανειστές. Εκείνοι ήταν οι προδότες τής Δημοκρατίας και του κράτους ...Πραγματικοί προδότες ...Προδότες, οι οποίοι εκβιάζονταν από τα "αφεντικά" μέρα και νύχτα. Γι' αυτόν τον λόγο επιμένουμε από την αρχή να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στις "ιδιαιτερότητές" τους. Μόνον αν γνωρίζει κάποιος το μέγεθος αυτών των ιδιαιτεροτήτων, μπορεί να καταλάβει και τις ακραίες συμπεριφορές που λάμβαναν χώρα πίσω από τις "πόρτες" ...Πίσω από τις "βιτρίνες" των διεθνών επαφών.


Ποιος θα "διαπραγματευόταν" για τα ελληνικά συμφέροντα; ...Οι "αντράκλες", οι οποίοι παρίσταναν τους "ηγέτες"; ...Οι "ηγέτες", τους οποίους στέλναμε σε εθνικές "αποστολές" και μαζί τους γελούσαν ακόμα και οι καθαρίστριες του Λευκού Οίκου; Οι Έλληνες "καμάρωναν" τον Καραμανλή και την Αμαλία δίπλα στον Κένεντυ και την Τζάκυ και όλοι μακριά από τις κάμερες τον αντιμετώπιζαν ως έναν ανώμαλο υπάλληλο με γάμο "βιτρίνα" ...Ένα "τίποτε", που το είχαν διορίσει στην τριτοκοσμική αποικία τους. Όλα μια "παράσταση" για την πλέμπα. "Γοητευμένοι" δήλωναν δημοσίως για τον Έλληνα ηγέτη. "Γοητευμένοι" για όσο διάστημα φόρτωνε τον λαό με χρέη. Γοητευμένοι από όλη τη "συμμορία".


Αυτούς όλους, μετά τη "χρέωση" του ελληνικού λαού με παράνομα και απεχθή χρέη, τους απέσυραν οι ιμπεριαλιστές, προκειμένου να τους προστατεύσουν από τη φθορά τής Χούντας που μας ετοίμαζαν. Αφού τους έβαλαν από κοινού να μας "δέσουν" για ολόκληρες δεκαετίες σε "δεσμά" τεράστιων "χρεών", μας βύθισαν στη Χούντα, προκειμένου να μην αντιδρούμε. Όταν θα άρχιζαν να φαίνονται οι συνέπειες των χρεών που μας φόρτωσαν, οι εγκληματίες θα βρίσκονταν εκτός Ελλάδας και άρα μακριά από την πολιτική φθορά που αυτά θα συνεπάγονταν ...Καραμανλής, Παπανδρέου και Μητσοτάκης τότε "αγόρασαν" την κυριαρχία τους στη Μεταπολίτευση.

Ο Καραμανλής, για λόγους ευνόητους, ήταν ο πρώτος που την "κοπάνησε". Ο πιο γνωστός φτωχομπινές τής Αθήνας πήγε στο Παρίσι για dolce vita. Ο γιος τού φτωχού δημοδιδάσκαλου από την επαρχία, χωρίς να έχει εργαστεί ούτε μία ώρα εκτός πολιτικής, έγινε μεγιστάνας. Ο άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε μισό στρέμμα καπνοχώραφου στις Σέρρες, βρέθηκε με τη μισή Φιλοθέη υπό την ιδιοκτησία του. Μαζί του πλούτισαν μυστηριωδώς και όλα τα άεργα αδέρφια του. Γι' αυτόν τον λόγο την "κοπάνησε" ...Την "κοπάνησε" για να σβήσει τα "ίχνη" του μέχρι να ξαναγυρίσει "λουσμένος" στις "κολυμπήθρες" των μυστικών υπηρεσιών ...Την "κοπάνησε" μάλιστα με ψεύτικο διαβατήριο, που ακόμα και σήμερα ένας αδαής δεν μπορεί να εξηγήσει τον λόγο τής επιλογής του ...Τι ρόλο και έναντι ποιου μπορούσε να παίξει ρόλο ένα ψεύτικο διαβατήριο κάποιου, ο οποίος υπήρξε αληθινός Πρωθυπουργός;

Ποιος τον "καταδίωκε"; ...Επιλογή τού γερμανικού Παλατιού ήταν ...Συνέταιρος στις παρανομίες με τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου ήταν ...Εκλεκτός των δυτικών μυστικών υπηρεσιών. Ποιος μπορεί να τον καταδίωκε και να μην τον αναγνώριζε από τη "φρυδάτη" φάτσα του και να "μπερδευόταν" με το πλαστό διαβατήριο; Άρα; ...Άρα, όλα αυτά ήταν μια "παράσταση" για μελλοντική "χρήση ...Να δώσουν στον κωλομπαρά μια "πινελιά" αντίστασης ή μάχης κατά της αρχής ...Να του δώσουν κάποια αγωνιστικά "ένσημα", προκειμένου να τον εμφανίζουν σαν "διωκόμενο" ή "κινδυνεύοντα" σε κάποια φάση τής ζωής του.


 
Μιλάμε δηλαδή για τις πάγιες γελοιότητες, οι οποίες σχεδιάζονται σε υπόγεια μυστικών υπηρεσιών, προκειμένου να "κατασκευαστούν" "ηγέτες". Μιλάμε για "παραμύθια", τα οποία θα τα "πουλούσαν" στη συνέχεια στους αγράμματους. Έντεκα χρόνια έζησε εις υγείαν τού κορόιδου στο Παρίσι. Με τι πόρους ζούσε εκεί την πλούσια ζωή του για πάνω από μια δεκαετία ένας άεργος που στην ζωή του υπήρξε μόνο μισθοσυντήρητος πολιτικός; Με τι πόρους έκανε τα "ψωνιστήρια" του στην πόλη τού φωτός; Εκείνον τον περίφημο - κοίτα να δεις σύμπτωση - Μυκονιάτη "μπάτλερ" Θόδωρο ποιος τον πλήρωνε και τι συμπεριλαμβανόταν στα καθήκοντά του; Προφανώς "ροκάνιζε" στο Παρίσι τη "λεία", παίζοντας γκολφ με τα "μπαστούνια" των "αγαπητικών" και των άλλων.


Μεταπολίτευση ...και δεύτερος "γύρος" προδοσίας.

Ο Καραμανλής κάθισε στο Παρίσι μέχρι τότε που θα έπρεπε να τον ξαναχρησιμοποιήσουν τα "αφεντικά". Αυτοί τον "θυμήθηκαν" και όχι ο λαός, επειδή του "έλειψε". Αυτοί τον "θυμήθηκαν", όταν έφτασε η "ώρα" να "πέσει" η δική τους Χούντα και απλά τον "φόρτωσαν" στον λαό, ο οποίος αναγκάστηκε να τον υποδεχθεί σαν "ήρωα". Αυτό δεν το λέμε εμείς ...


Αυτό το λέει ένας αυτόπτης μάρτυρας ...Ένας αξιόπιστος μάρτυρας, εφόσον - θεωρητικά τουλάχιστον - βρίσκεται στην "απέναντι" πλευρά ...Ο "κομμουνιστής" Θεοδωράκης το λέει. Αυτός ο "διωκόμενος" κομμουνιστής κλήθηκε στην Ουάσινγκτον να πει την άποψή του για τη "λύση"-Καραμανλή. Αυτός, δηλαδή, συνάντησε εκείνους, οι οποίοι "θυμήθηκαν" τον Καραμανλή πολύ πριν αποδώσουν αυτήν τη "μνήμη" στον λαό. Αυτός συνάντησε εκείνους, οι οποίοι έβαλαν στον "κρόταφο" του λαού τον εκβιασμό "Καραμανλής ή τανκς" ...Όλη η Δημοκρατία στον καραμανλικό "καμπινέ" τής εποχής.


Τα πάντα "στημένα" χρόνια πριν τα δει ο λαός να εξελίσσονται. Όλη η οικογένεια Καραμανλή γνώριζε το "κόλπο" πολύ πριν αυτό εξελιχθεί. Ποια είναι η απόδειξη; ...Τα ονόματά των γόνων τους: 


Σε ποια ελληνική οικογένεια ο αδερφός δίνει το όνομα του αδερφού του στο παιδί του; Από πού προέκυψαν τα ονόματα των ανιψιών "Κωνσταντίνων"; Ο Κωστάκης είναι γεννηθείς τού '56. Γιατί τον ονόμασαν Κωνσταντίνο; Επειδή ο θείος έγινε Πρωθυπουργός; Πέντε Πρωθυπουργοί τον χρόνο γίνονταν εκείνη την εποχή στην Ελλάδα. Δοτός Πρωθυπουργός ήταν άλλωστε, που δεν είχε νικήσει στις εκλογές. Γνώριζαν από το '56 ότι ο "θείος" θα έμενε άγαμος και "άκληρος" ...παρέα με τον Θόδωρο; ...49 χρονών ήταν τότε ο "μυστήριος" θείος. Γνώριζαν μήπως από το 1956 ότι θα γινόταν "εθνάρχης" και προσπαθούσαν να "καπαρώσουν" τη συνέχεια της "δυναστείας"; Από πότε η ονοματολογία των ελληνικών οικογενειών είχε μπει σε τέτοιους "δρόμους"; Το ίδιο συνέβαινε και με τον ξάδερφό του, ο οποίος "τρύπωσε" κι αυτός στη Βουλή στις τελευταίες εκλογές. Άρα, κάτι γνώριζαν όλοι αυτοί και "επένδυαν" στα ονόματα εκείνα, τα οποία αποκάλυπταν "συγγένειες" και "συνέχειες".


Αυτό, το οποίο γνώριζαν όλοι αυτοί, το μάθαμε εμείς στη συνέχεια ...Μια τραγική συνέχεια, η οποία είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους, εφόσον μας αφορά πλέον ως γενιά: Γύρισε ο Καραμανλής με το "χρίσμα" των ξένων μυστικών υπηρεσιών και μαζί του γύρισε και ολόκληρη η "συμμορία" ...Η "συμμορία" τής αναγνώρισης των παράνομων ομολόγων ...Η "συμμορία", η οποία ευεργέτησε τη Γερμανία ...Η "συμμορία", η οποία πήρε από τον φτωχό ελληνικό λαό άπειρα χρήματα και "ευεργέτησε" τους πρώην βασανιστές του ...Η "συμμορία", η οποία οργάνωσε το μεγαλύτερο σκλαβοπάζαρο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ...Οι μεγαλύτεροι Ευρωπαίοι χρηματοδότες και υποστηρικτές τού γερμανικού "θαύματος" ...Οι εκλεκτοί των Γερμανών τοκογλύφων ...Οι Παπανδρέου και οι Μητσοτάκηδες ...

Οι συνένοχοι. Με χρήματα του ελληνικού λαού "αγόρασαν" την "επιτυχία" τους στη Μεταπολίτευση ...Να θυμίσουμε ότι μιλάμε για 62.072.114 αγγλικές λίρες ή 173.801.919 δολάρια ή 5.214.057.576 δραχμές ...

Τόσο μας κόστισε η "κυριαρχία" τού Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.

Όπως αντιλαμβανόμαστε, όλα ήταν "στημένα" μεταξύ συνενόχων. Ο ίδιος ο Καραμανλής γιγάντωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου στα χρόνια τής προδοτικής Μεταπολίτευσης. Αυτόν "διόρισαν" οι ξένοι σαν "Εθνάρχη" και αυτός μόνος του "αναγνώρισε" σαν προνομιακό "αντίπαλό" του τον μεθύστακα Ανδρέα. Ο ίδιος, "μόνος" του, είχε την "έμπνευση" να "μεταγράψει" τον αποτυχημένο "φιλελεύθερο" Μητσοτάκη στη ΝΔ και να του παραδώσει το κόμμα τής Δεξιάς. Απλώθηκε η "συμμορία" σε όλο το πολιτικό "σκηνικό" και ήταν έτοιμη να μονοπωλήσει τα πάντα. Μιλάμε για τίτλο επιθεώρησης: ..."Ο κωλομπαράς, ο μεθύστακας και ο κλέφτης". Από τη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία, άρχισαν να "χτίζουν" και πάλι χρέος ...Χρέος, το οποίο θα μας έριχνε ξανά στα "δίχτυα" των Γερμανών και των τοκογλύφων.


Όλα τα έκαναν εκ του ασφαλούς, γιατί το περιβάλλον ήταν "στεγανοποιημένο" και δεν κινδύνευαν από την υποτιθέμενη δημοκρατική λειτουργία. Ακόμα και στις μεταξύ τους "κόντρες" και "βρισιές" διατηρούσαν τα "πνευματικά δικαιώματα". Μόνον μεταξύ τους "αναγνώριζαν" το δικαίωμα να "αλληλοβρίζονται". Μόνον μεταξύ τους αντάλλασσαν κατηγορίες περί συνεργασίας με τον ξένο παράγοντα. Ο λαός αλληλομισούνταν στα "μπλε" και στα "πράσινα" καφενεία και η "συμμορία" απολάμβανε τη φιλία της και το μονοπώλιο της εξουσίας ...Εχθροί στα "μπαλκόνια", κολλητοί στα "σαλόνια" ..."Αλλαξοκωλιές" τα λένε αυτά στον "βιότοπο" των μπινέδων και άρα και του Καραμανλή. Έβαζαν τον κόσμο να μαλώνει στα καφενεία και στους χώρους εργασίας και αυτοί αντάλλαζαν θέσεις εξουσίας μεταξύ τους ...Πρωθυπουργός ο ένας, Πρόεδρος ο άλλος ...Πρόεδρος ο ένας, αρχηγός κόμματος ο άλλος. Τίποτε - και για κανέναν άλλον πέρα απ' αυτούς - δεν περίσσευε σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Ένας Παναγούλης πήγε κάπου να μπει "σφήνα" και ..."σφήνωσε" κάπου στη Βουλιαγμένης.


Όμως, προδότες χωρίς "προσωπικό" στην εποχή τής Δημοκρατίας δεν γίνεται. Στη Μεταπολίτευση δεν υπήρχε η "καμαρίλα" τού Παλατιού, ώστε ένας Καραμανλής ή ένας Παπανδρέου να αρκούν, για να κάνουν οι ιμπεριαλιστές τη δουλειά τους. Στη Μεταπολίτευση δεν υπήρχε το "δουλοστάσιο" τού Παλατιού, για να στελεχώνει τον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να ασκείται η επιθυμητή πολιτική. Στα χρόνια τής "δημοκρατίας" έπρεπε να υπάρξει μια μεγαλύτερη "δεξαμενή" προσώπων, για να μπορεί να στελεχώσει τον μηχανισμό εκείνον, τον οποίο αναγκαστικά η δημοκρατική "Αλλαγή" θα τον "άνοιγε" σε ένα πολύ μεγαλύτερο "κοινό". Έπρεπε λοιπόν να βρεθεί μια "δεξαμενή" προσώπων με ελεγχόμενα χαρακτηριστικά ...και βεβαίως εκβιάσιμα. Τι καλύτερο από τους δωσίλογους της Κατοχής και τα παιδιά τους;


Θα έχεις Καραμανλή στην εξουσία και δεν θα βρεθεί "λύση"; Αυτός ήταν ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στα "μουλωχτά" κατέστρεψε όλο το αρχειακό υλικό, το οποίο είχε συγκεντρώσει το ελληνικό κράτος μέσα από μαρτυρίες θυμάτων ή ανακρίσεις εγκληματιών. Όλα καταστράφηκαν, και γι' αυτό οι "Χριστοφοράκοι" βγήκαν "καθαροί" να μας κυβερνήσουν μέχρι την εποχή τής Μέρκελ ..."Καταστράφηκαν" - θεωρητικά - τα στοιχεία ...Καταστράφηκαν για εμάς τους απλούς πολίτες ...Για κάποιους άλλους, απλά, γέμισαν τα δικά τους ράφια. Πάνω στον Καραμανλή, ο οποίος είχε πλέον υπό τον απόλυτο έλεγχό του τις κατάλληλες πληροφορίες, "σχεδιάστηκε" όλο το σύστημα των "τζακιών" τής μεταπολεμικής Ελλάδας ...Πάνω στον "ευεργέτη" και βεβαίως εκβιαστή όλων των "τζακιών" τής οικογενειοκρατίας.


Όμως, μονοπώλια δεν δίνονται ποτέ χωρίς "αντιπαροχές" και αυτό το γνώριζε ο Καραμανλής και η "συμμορία" του. Η "αντιπαροχή" για τα "τζάκια" τής Μεταπολίτευσης ξεκινούσε από την Κύπρο. 


Ο Καραμανλής είναι εξ' ολοκλήρου ο προδότης τής Κύπρου ...Εξ' ολοκλήρου και σε όλες τις "φάσεις" που απαιτούσε αυτό το μέγα έγκλημα για έρθει εις πέρας. 


Αυτός, ως Πρωθυπουργός πριν από τη Χούντα, αναγνώρισε την Τουρκία - πράγμα αδιανόητο για τη Μεγαλόνησο εκείνης της εποχής - σαν ισότιμη με την Ελλάδα εγγυήτρια δύναμη με δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο. Ο ίδιος ήταν Πρωθυπουργός μετά τη Χούντα και άρα την εποχή που η Ελλάδα έπρεπε να διαχειριστεί την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο ίδιος δηλαδή ήταν Πρωθυπουργός των "λαθών", όταν οι Τούρκοι έκαναν χρήση τού δικαιώματος που ο ίδιος "λανθασμένα" τούς είχε παραχωρήσει. Ο ίδιος ήταν Πρωθυπουργός όταν ξαφνικά η Κύπρος "μετακινήθηκε" και έγινε ...πολύ "μακριά" για την Ελλάδα.


Αφού παρέδωσε τη Μεγαλόνησο, ήταν θέμα χρόνου να παραδώσει και την Ελλάδα. Αυτός ήταν που το 1981 μας έβαλε στην ΕΟΚ, "πετώντας" μας απροετοίμαστους στη "θάλασσα" ..."για να μάθουμε "κολύμπι"", όπως μας έλεγε με την ευφράδεια του σαλιάρη ...Αυτός, ο οποίος εν γνώση του δεν μας πέταξε στη "θάλασσα", αλλά σε μια "πισίνα" με "καρχαρίες", όπου το κολύμπι δεν βοηθάει κανέναν. Και πάλι εντολές εκτελούσε από τα ίδια κέντρα που τον εκβίαζαν. Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχει δρομολογηθεί, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το γερμανικό "όραμα" του Χίτλερ. Το έχει περιγράψει άλλωστε με ιδιαίτερα αναλυτικό τρόπο και ο Ναζί "προφήτης" στον οποίον αναφερθήκαμε ...Η σίγουρη "αγορά", για να πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες τού γερμανικού "θαύματος". Όλοι οι "οραματιστές" τής "Ενωμένης" γερμανικής Ευρώπης ήταν παλιοί Ναζί. Αυτοί οι Ναζί, από τη στιγμή που ήθελαν το "κορόιδο" μέσα στην ΕΟΚ, θα μπορούσαν να το έχουν. Δεν έπαψαν ποτέ να ελέγχουν τον διάσημο μπινέ τής Αθήνας. Η φωτογραφία τού Μέρτεν και ποιος ξέρει τι άλλο εξακολουθούσαν να έχουν ισχύ.


Σε αυτόν τον αρχικό εκβιασμό μπορούσαν τώρα να προσθέσουν κι όλα τα παράνομα ομόλογα, τα οποία αυτός ο προδότης αναγνώρισε και πλήρωσε ...Τα παράνομα ομόλογα, τα οποία στην πληρωμή τους συνυπέγραψαν και οι προοδευτικοί "αντίπαλοί" του. Άρα, μέσα στον αρχικό εκβιασμό τού Καραμανλή, είχαν προστεθεί πλέον και οι "επίγονοι" των μεγάλων πολιτικών οικογενειών τής Μεταπολίτευσης ...Οι Παπανδρέου και οι Μητσοτάκηδες. Όλοι "ευεργέτες" τού κράτους τής Siemens και καταστροφείς τής Ελλάδας. Με αυτούς έγινε το "παιχνίδι", το οποίο μας έβαλε στο "σφαγείο" τής ΕΟΚ. 


Έχοντας ο Καραμανλής γνώση τής αντίδρασης που θα προκαλούσε η είσοδός μας σε μια Ένωση "θηρίων", και προκειμένου να μην υπάρχουν "αναταράξεις" και ανατροπές, έδωσε τα "δικαιώματα" της αντιευρωπαϊκής ρητορείας σε έναν από τους συνεταίρους του...


Ο Παπανδρέου ανέλαβε το "δούλεμα" της "αντιεοκικής" ρητορείας: ..."ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο", φώναζε ο μεθύστακας μοιχός στα μπαλκόνια ..."Έξω από την ΕΟΚ" φώναζε ο γιος τού παιδεραστή κλπ.. Μιλάμε για "δούλεμα". Τι θα πει "δούλεμα"; ...Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο διεφθαρμένος που μας "έβαλε" στην ΕΟΚ και Πρωθυπουργός ο διεφθαρμένος που διαχειρίστηκε τα "πακέτα" τής ΕΟΚ. Μέχρι να καταλάβει ο κόσμος τι γινόταν, άρχισαν τα "τζάκια" της Μεταπολίτευσης και του δικομματισμού να "ροκανίζουν" τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ...Η συμμορία, η οποία εκβιαζόταν και ελεγχόταν από τη γερμανική και την αμερικανική Πρεσβεία έπαιζε το "θέατρό" της τέλεια.


Στα σαράντα χρόνια τής Μεταπολίτευσης μόνον στο "κενό" τής περιόδου-Σημίτη υπάρχει "απουσία" τής ναζιστικής συμμορίας στην ηγεσία τής χώρας ...Ένα κενό, βέβαια, το οποίο το "πλήρωσε" επάξια ο αδερφός τού πράκτορα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Σημίτης. Μόνον για εκείνο το μικρό διάστημα δεν ασκούσε την εξουσία κάποιος από τους τρεις συνωμότες. Γιατί υπήρχε αυτό το κενό; ...Γιατί απλούστατα δεν είχαν φτάσει σε σημείο "ωριμότητας" οι γόνοι ...Αυτοί προετοιμάζονταν ...Όλοι οι "γόνοι" ταυτόχρονα ...Ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης και η Ντορούλα ...Όλοι "ωρίμαζαν" στο "θερμοκήπιο" τής σημιτικής διαφθοράς ...Όλοι προετοιμάζονταν για τον επόμενο γύρο τής προδοσίας.


Η "σκυτάλη" θα άλλαζε χέρια και αυτοί, οι οποίοι μπορούσαν να "βλέπουν", μπορούσαν να καταλάβουν ότι τα Μνημόνια και οι εθνικές καταστροφές "έρχονταν" με μεγάλη "φόρα".


Ο εθνικός ανιψιός.

Εκεί που έλεγες ότι "τελείωσες" επιτέλους με τους βρομιάρηδες των αποχωρητηρίων και των πρεσβειών, καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν ίσχυε. Εκεί που ήσουν έτοιμος να κατηγορήσεις την προηγούμενη γενιά για αφέλεια, καταλαβαίνεις ότι και η δική σου γενιά πιάστηκε κορόιδο. Τον Κωνσταντίνο τον διαδέχθηκε ο απόλυτα όμοιός του Κωστάκης ..."Τάλε κουάλε", που λέει κι ο λαός. Ο ανιψιός που πήρε το όνομα του θείου του ...Ο συμμαθητής τής Λιάνας, η οποία - άγνωστο το γιατί - βγήκε και στα κανάλια και "απείλησε" ολόκληρο τον κόσμο σε περίπτωση που κάποιοι θα "αποκάλυπταν" το μεγάλο "μυστικό" τού "Βούδα" τής Ραφήνας.


Τι ακριβώς ήταν εκείνο το μυστικό, το οποίο τρόμαζε τη γνωστή ανώμαλη των Βορείων "Προλεταριακών" Προαστίων; ...Μήπως ο Κώστας Καραμανλής ήταν απολύτως όμοιος με τον θείο του; ...Μήπως και δικές του "βρομιές" διασκέδαζαν τις τοπικές πρεσβείες; ...Μήπως κι αυτόν τον είχαν για τις κλωτσιές οι "φωτοτυπάδες" τών πρεσβειών; Ποιο ήταν εκείνο το "μυστικό" σε θέματα προσωπικής ζωής, το οποίο, αν αποκαλυπτόταν, θα εξόργιζε την "κομμουνίστρια" Λιάνα, η οποία υπήρξε και "προστατευόμενη" του θείου Καραμανλή; - Κανονική "προστατευόμενη", εφόσον ούτε ο θείος ενδιαφερόταν για γυναίκες ούτε η "προστατευόμενη" για άνδρες - . Ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος τού Βιλδιρίδη στο πολιτικό "θρίλερ" τού κώλου;. Τα περίφημα wikileaks σε ποιον πολιτικό αρχηγό αναφέρονταν, όταν μιλούσαν για "αδερφή" εκβιαζόμενη; Τι σύμπτωση, όμως, να έχει και ο ανιψιός - ως εξ' απορρήτων του - έναν άλλο "Θόδωρο";


Να υποθέσουμε λοιπόν ότι έχουμε να κάνουμε με ομοειδή περίπτωση; Σε μια τέτοια περίπτωση μιλάμε κανονικά για "σχολή"-Καραμανλή. Μιλάμε για ανθρώπους βρόμικους σαν "βόθρους" με ζωές "βιτρίνα" ...Ζωές απόλυτα προστατευμένες από τα ΜΜΕ, τα οποία τους παρουσιάζουν σαν "Εθνάρχες" ή απλώς φανατικούς "Πατριώτες". Δεν εξηγείται διαφορετικά η μόνιμη προστασία που απολαμβάνουν οι Καραμανλήδες ...Το σίγουρο "χαρτί" όλων των πρεσβειών είναι ...Το σίγουρο "χαρτί" κυρίως τής γερμανικής πρεσβείας. Όπως χρησιμοποίησαν τον θείο Καραμανλή, έτσι χρησιμοποίησαν και τον ανιψιό...


...Αναγκαστικά. Ούτε καν "φακέλους" άλλαξαν για τον εκβιασμό. "Κωνσταντίνος Καραμανλής" έγραφε ο φάκελος στην αμερικανική και τη γερμανική πρεσβεία και έτσι και παρέμεινε. Γιατί θα έπρεπε άλλωστε να υπάρχει παραπάνω προβληματισμός και μέριμνα για την περίπτωσή του; Ο Κωστάκης ήταν ένας άχρηστος άνθρωπος, ο οποίος έκανε καριέρα ως "εθνικός" ανιψιός. Ήταν κι αυτός άεργος και ανεπάγγελτος της "γύρας", που παρίστανε τον δικηγόρο. Σταυροπόδι στις ταβέρνες περίμενε να τον επιλέξουν οι Γερμανίδες "βασίλισσες" της εποχής τής Μεταπολίτευσης. Αν για τον οποιονδήποτε λόγο μπορούσαν αυτοί να "κάψουν" τον θείο, "έκαιγαν" και τον ανιψιό. Άρα; Άρα οι Γερμανοί, με την ίδια πάλι φωτογραφία τού Μέρτεν και με τα ίδια παράνομα ομόλογα του '62, θα έλεγχαν και τον ανιψιό.


Η κατάρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πολλές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα, λες και πρόκειται για "φάρσα" ...Λες και κάποιος από "ψηλά" θέλει να κάνει "πλάκα" στους Έλληνες, μέχρι αυτοί να μάθουν το "μάθημά" τους. Στην πραγματικότητα βέβαια δεν είναι "πλάκα" ...Απλά επαναλαμβάνονται - με την ίδια πιστότητα - "κόλπα", τα οποία αποδεδειγμένα είχαν "επιτυχία". Οι ίδιοι άνθρωποι χρησιμοποιούν όμοιους ανθρώπους για να κάνουν τη δουλειά τους απέναντι σε έναν λαό, ο οποίος διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά.


Όταν, για παράδειγμα, γνωρίζουν οι ξένοι τη λατρεία και τον θαυμασμό των Ελλήνων για τους αρχαίους προγόνους τους, ευνόητο είναι ότι αυτό μπορούν να το μετατρέψουν σε "μειονέκτημα", το οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν. Εξαιτίας αυτής της λατρείας οι Έλληνες εύκολα θα παρασυρθούν σε "έξοδα" - ακόμα και δυσβάστακτα γι' αυτούς - , προκειμένου να επιδείξουν και βέβαια να διαφημίσουν την "ομοιότητά" τους με τους προγόνους τους. Εξαιτίας τής ίδιας λατρείας εύκολα οι Έλληνες θα "σωπάσουν" από ντροπή, όταν απέναντί τους θα έχουν "συκοφάντες". Ένας άνθρωπος υπερήφανος "σωπαίνει", ακόμα κι αν έχει δίκιο, όταν ένας προβοκάτορας κάνει "σαματά" εις βάρος του. Όταν αυτός ο προβοκάτορας είναι ένας έμπειρος Προτεστάντης, όπως οι Γερμανοί, οι οποίοι έχουν μάθει εύκολα να δείχνουν "μάγισσες" που πρέπει να "καούν", τότε τα πράγματα είναι εξόχως επικίνδυνα.


Όταν αυτά τα γνωρίζουν οι ιμπεριαλιστές και ελέγχουν τις ηγεσίες, οι οποίες παίρνουν τις αποφάσεις για τον λαό αυτόν, ευνόητα είναι μερικά πράγματα. Ευνόητο είναι ότι θα επαναλαμβάνονται με απόλυτη πιστότητα τα ίδια πάντα "πετυχημένα" κόλπα. Ένα τέτοιο κόλπο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε εις βάρος των Ελλήνων, ήταν το κόλπο των Ολυμπιακών Αγώνων. Γιατί μιλάμε για "κόλπο"; ...Γιατί το "πλιάτσικο", το οποίο έγινε το 2004 και μας οδήγησε στα Μνημόνια και την Τρόικα, δεν ήταν πρωτοφανές για την Ελλάδα. Το να μας "βάλουν" στο "δούλεμα" της επανάληψης των "μεγαλείων" των αρχαίων προγόνων μας δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές ως εγχείρημα. Το ίδιο είχαν επαναλάβει και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.


Και τότε η φτωχή Ελλάδα είχε αναλάβει να φέρει εις πέρας - πάλι με δανεικά - την πιο ακριβή αθλητική οργάνωση, η οποία είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή δρομολογηθεί στον κόσμο ...Ποιος το έκανε αυτό; ...Η χρεοκοπημένη Ελλάδα τού Τρικούπη ...Η Ελλάδα, η οποία χρεοκόπησε για 31,4 εκατομμύρια και την οποία χρεοκοπία της δεν την δέχονταν οι Γερμανοί ομολογιούχοι, γιατί την θεωρούσαν δόλια. Οι ίδιοι όμως Γερμανοί τον ίδιο καιρό - και παρ' όλο που γνώριζαν ότι η Ελλάδα είχε πρακτικά χρεοκοπήσει - της δάνεισαν ξανά χρήματα, για να κάνει τους αγώνες ...Υπάρχει δόλος σε αυτήν την περίπτωση ή ...αφέλεια; Αφού της δάνεισαν ξανά οι ίδιοι αυτοί Γερμανοί, προκάλεσαν τον ατυχή πόλεμο του 1897. Γερμανοί ήταν όλοι οι στρατιωτικοί σύμβουλοι της Υψηλής Πύλης και ως εκ τούτου δεν ήταν δύσκολο να το επιτύχουν ...Της δάνεισαν ξανά, για να καλύψει τα έξοδα του πολέμου και της ξαναδάνεισαν, για να αποζημιώσει την Τουρκία ...Υπάρχει δόλος σε αυτό;Μέσα σε λίγα χρόνια, δηλαδή, οι "αδικημένοι" από τον δόλο τής χρεωκοπημένης Ελλάδας δανειστές, της ξαναδάνεισαν απίστευτα ποσά ...Ποσά παράνομα και παράλογα. Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι δεν μπορούσαν να εισπράξουν κάποια 30 εκατομμύρια δάνειο, δάνεισαν τα πενταπλάσια, χωρίς να έχουν εισπράξει τίποτε. Στην Ελλάδα, που επί Τρικούπη είχε χρεοκοπήσει για 31,4 εκατομμύρια φράγκα, εκχωρήθηκε εγγυημένο δάνειο 151,3 εκατ. φράγκων από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Η χώρα, δηλαδή, η οποία αποδεδειγμένα δεν μπορούσε να πληρώσει 31,4 εκατομμύρια το 1893, θα έπρεπε λίγα χρόνια μετά να αποπληρώσει 151,3 εκατομμύρια, ευρισκόμενη σε πολύ χειρότερη κατάσταση, εφόσον είχαν μεσολαβήσει τα τεράστια έξοδα των Ολυμπιακών Αγώνων και οι καταστροφές τού Ατυχούς Πολέμου τού 1897 ...Πενταπλασίασαν το χρέος μιας κατεστραμμένης χώρας οι "αγνοί" δανειστές της.Το δάνειο λήφθηκε, προκειμένου να καταβληθούν: 

α) στην Οθωμανική Αυτοκρατορία οι αποζημιώσεις, τις οποίες υποχρεώθηκε να καταβάλει η Ελλάδα στην Τουρκία, συνολικού ύψους 93,9 εκατ. φράγκων, 

β) το υφιστάμενο κρατικό χρέος ύψους 31,4 εκατ. φράγκων, 

γ) το έλλειμμα του ελληνικού δημοσίου (Ολυμπιακοί Αγώνες και έξοδα πολέμου) για το έτος 1897 ύψους 22,5 εκατ. φράγκων και 

δ) οι δαπάνες έκδοσης του δανείου (προμήθειες τραπεζών μεσιτικά, χαρτόσημα) ύψους 3,5 εκατ. φράγκων ...


Το αποτέλεσμα; ...Η Ελλάδα βρέθηκε υπό την αυστηρή επιτήρηση της Τρόικας εκείνης της εποχής ...Υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου ...Του σκληρού ελέγχου, τον οποίον ασκούσαν οι Γερμανοί κυρίως ...Οι σκληροί Γερμανοί.

Εκείνα τα "δανεικά" ήταν αυτά, τα οποία είχαν φέρει τους Γερμανούς "ομολογιούχους" και πάλι στην "πόρτα" μας να απαιτούν να μετατραπεί η πατρίδα μας σε αποικία, προκειμένου δήθεν να ξεπληρωθούν. Το τραγικό είναι ότι στο "πλευρό" των Γερμανών βρίσκονταν τόσο το Παλάτι των Γερμανών - που οι "ένοικοί" του παρίσταναν τους βασιλείς των Ελλήνων και βέβαια και οι "παρατρεχάμενοί" τους - όσο και τα ΜΜΕ της εποχής ...Οι Πρετεντέρηδες και οι Τσίμες τής εποχής και πάλι ανησυχούσαν για τα χρήματα των δανειστών.

Οι ομοιότητες βέβαια δεν σταματάνε εδώ. Και τότε, οι Γερμανοί κυρίως, είχαν εξαπολύσει παγκόσμια εκστρατεία δυσφήμησης της Ελλάδας. Τα δημοσιεύματα των διεθνών μέσων της εποχής, που ελάχιστα διέφεραν από τη σημερινή Bild, ήταν συκοφαντικά και δυσφημιστικά για την Ελλάδα, προκειμένου να εκβιάσουν την Ελλάδα και να αναγκάσουν τους Έλληνες - από ντροπή - να υποταχθούν στους σχεδιασμούς τους. Εκείνα τα παράνομα ομόλογα των εγκλημάτων τού 1896 ήταν αυτά, τα οποία κάποιοι ανάγκασαν το ελληνικό κράτος πολλές δεκαετίες μετά να τα αναγνωρίσει. Να αναγνωρίσει εκ νέου δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις, χωρίς και πάλι να εξετάσει τη νομιμότητά τους. Εκείνα τα παράλογα ομόλογα ήταν που αναγνωρίστηκαν το '62 από τον προδότη Καραμανλή.

Ούτε καν τα έβαλε σε έναν συμψηφισμό με τις υποχρεώσεις που είχαν οι Γερμανοί λόγω του πολέμου απέναντι στην Ελλάδα. Να αναλάβει, για παράδειγμα, να πληρώσει η Γερμανία τους υπόλοιπους ομολογιούχους για λογαριασμό της Ελλάδας, εφόσον είχε εκεί "υπόλοιπο" η ίδια. Το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων, το οποίο αναγνώρισε το '62 ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος, αφορούσε εκείνα "δάνεια", τα οποία είχαν σχέση με τη συνωμοσία που περιλάμβανε μέσα της και τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 ...Των Αγώνων, που μας "φόρτωσαν" εκ του πονηρού οι τοκογλύφοι, προκειμένου να μας "φορτώσουν" και τα αντίστοιχα χρέη ...Χρέη, τα οποία θα υποδούλωναν τον ελληνικό λαό για πολλές δεκαετίες. Μετά από εκείνους τους Αγώνες η Ελλάδα είχε μπει υπό την επιτήρηση του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου ...Μια επιτήρηση, η οποία γινόταν από τους κακόβουλους Γερμανούς, οι οποίοι είχαν πρώτα φροντίσει να δυσφημίσουν τους Έλληνες στα πέρατα της Γης.

Τους παρουσίαζαν σαν "τεμπέληδες" και "κλέφτες" και περιφέρονταν στην Ελλάδα σαν ιδιοκτήτες της. Γιατί; ...Για να μην τους συμπαραστέκεται κανείς. Όλες αυτές τις "μαγκιές" τις έκανε η "φοβερή" και "τρομερή" γερμανική αυτοκρατορία εναντίον ενός κράτους, το οποίο εκείνη τη στιγμή δεν είχε πληθυσμό πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ψυχές. Πάνω σε έναν τόσο μικρό και φτωχό πληθυσμό, "αποψιλωμένο" από τους πολέμους, και ο οποίος στην πλειοψηφία του ασχολούνταν με την γεωργοκτηνοτροφία, φόρτωσαν οι "αφελείς" και "άδολοι" Γερμανοί "επενδυτές" χρέος 150 εκατ. φράγκα. Μέχρι και με πόλεμο την είχε απειλήσει η "αυτοκρατορία" την Ελλάδα, αν δεν υποτασσόταν ...Έναν πόλεμο, τον οποίο βέβαια δεν γλίτωσαν οι Έλληνες, εφόσον οι γενναίοι στρατηλάτες έβαλαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία να κάνει τη "βρόμικη" δουλειά. Το αποτέλεσμα εκείνου του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου ήταν η απευθείας είσπραξη των προσόδων τού ελληνικού κράτους προς ικανοποίηση των πιστωτών.

Ο αναγνώστης πιθανότατα να υποψιάζεται εδώ πολλές ομοιότητες με πρόσφατα γεγονότα. Υπήρχε μια "κλιμάκωση", η οποία μας σε εμάς τους σύγχρονους Έλληνες είναι γνωστή ...Η "ψωροκώσταινα" και πάλι σε κάποια στιγμή έγινε "αγαπητή" παγκοσμίως. Ξαφνικά δέχθηκε μια "επίθεση" αγάπης και θαυμασμού από τους μετέπειτα δανειστές της. Πρώτα "ύμνοι" για την Ελλάδα και το αρχαίο "μεγαλείο" της, που συνοδεύονταν με εύκολα δάνεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ...Μετά βρισιές, απειλές και συκοφαντίες και τέλος Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος με τους Γερμανούς επικεφαλής. Θυμίζει τίποτε όλο αυτό στον αναγνώστη; Αν αλλάξουμε τις χρονολογίες, θα "βοηθούσαμε" μήπως τη μνήμη του;


Η Ελλάδα το 2004 οργάνωσε - υπό τις "ιαχές" και τον "θαυμασμό" των τοκογλύφων - τους μέχρι πρόσφατα πιο ακριβούς αγώνες στην ιστορία. Κι όμως, παρ' όλο που γνωρίζουν όλοι ότι έγινε "όργιο" σκανδάλων, κανένας και ποτέ δεν αφέθηκε να ερευνήσει τα οικονομικά εκείνων των Αγώνων. Ο ανιψιός Καραμανλής "σφράγισε" νομικά την υπόθεση και δεν επέτρεψε κανέναν έλεγχο. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε στο 2008 και στην πραγματικότητα να χρεοκοπήσουμε ...Να μας χρεοκοπήσουν - συγκεκριμένα - αυτοί, οι οποίοι μας έβαλαν σε ένα αναγκαστικό Μνημόνιο. Γιατί μας έβαλαν; ...Γιατί έκριναν ότι το δημόσιο χρέος τής χώρας δεν ήταν βιώσιμο. Είχε πιάσει το 110% του ΑΕΠ ...και άρα - κατά τη γνώμη τους - δεν μπορούσε η Ελλάδα να το ξεπληρώσει.


Όμως, την Ελλάδα δεν την κυβερνούσε ο Τρικούπης, για να δηλώσει πτώχευση και να δούμε τι από αυτό το ποσό θα πληρώναμε τελικά, ώστε να γίνει βιώσιμο ...Την Ελλάδα την κυβερνούσαν προδότες. Τι έκαναν; ...Αυτό, το οποίο έκαναν και το 1896: Λειτουργώντας ως "μπρόκερ" των δανειστών, οι οποίοι πληρώνονται με προμήθειες, δανείστηκαν ακόμα μεγαλύτερα ποσά. Οι "αγνοί" δανειστές δάνεισαν στη χρεοκοπημένη Ελλάδα ακόμα μεγαλύτερα ποσά. 


Σκέφτηκαν να μας "διευκολύνουν". Αφού δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε 250 δις χρέος, μάλλον θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε ευκολότερα, αν αυτό γινόταν 500 δις. Το χρέος από το 110%, που είχαν κρίνει πως δεν ήταν βιώσιμο, το έφτασαν σήμερα στο 180% ...και οι ίδιοι κρίνουν πως είναι πλέον βιώσιμο ...Βιώσιμο, όσο ήταν και το δάνειο τού 1896. Την επιτήρηση του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου αυτήν την φορά θα την ασκούσε και πάλι ένα όργανο υπό γερμανική καθοδήγηση με το όνομα ...Τρόικα.

Και πάλι χίμηξαν - όπως και την πρώτη φορά - στους δημοσίους υπαλλήλους, για την περικοπή των εξόδων ...Χίμηξαν στο στράτευμα, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα διόδια, στις υποδομές κλπ.. Και πάλι η ηγεσία και τα ΜΜΕ ήταν στο πλευρό των δανειστών και όχι στο πλευρό τού λαού ...Οι Πρετεντέρηδες και οι Τσίμες πάλι στα "κάγκελα" για τα δίκια των δανειστών. Μάλιστα, για να μας "θυμίσουν" τι παθαίνει κάποιος όταν δεν είναι υπάκουος στους "καλούς" δανειστές, η Μέρκελ, τις ημέρες που έπρεπε η ελληνική Βουλή να ψηφίσει το Μνημόνιο, πήγε στην Τουρκία και η Τουρκία άρχισε να προκαλεί και να απειλεί με πρωτοφανή ένταση ...


Η Τουρκία τού ισλαμοφασίστα Ερντογάν, που γνωρίζουν πλέον όλοι ποιοι χρηματοδοτούν τον δήθεν "τζιχαντισμό" ...Η Τουρκία του Νταβούτογλου, ο οποίος κατά "σύμπτωση" είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής τής Άγκυρας.

Όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία. Αρκεί κάποιος να γυρίσει πίσω στον χρόνο και να δει τους πρωταγωνιστές τής συνωμοσίας. Ποιοι ήταν αυτοί, οι οποίοι διεκδίκησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τού 2004; ...Οι ίδιοι, οι οποίοι διορίζουν τους "ηγέτες" που μας κυβερνάνε ...Ο γιος τής Φρειδερίκης τού Ανόβερου και όλοι οι δωσίλογοι τύπου Αγγελοπουλαίων, Μητσοτάκηδων κλπ. ...Τα παιδιά των Γερμανών βασιλέων, οι οποίοι κάποτε έβαλαν τους Γερμανούς τοκογλύφους στη χώρα. Ποιοι πήραν την απόφαση να μας "δώσουν" τους Ολυμπιακούς Αγώνες; ...Οι ναζιστές τύπου Σάμαραγκ ...Όλος ο "αθάνατος" υπόκοσμος, ο οποίος κατά καιρούς πιάνεται στα "πράσα" να διαφθείρεται και να παίζει παιχνίδια εις βάρος των λαών.


Από τη στιγμή που γνωρίζουμε ποιοι "διεκδίκησαν" και ποιοι έδωσαν τους αγώνες, ευνόητο είναι να γνωρίζουμε και ποιοι επωφελήθηκαν πραγματικά απ' αυτούς. Ποιοι επωφελήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Οι κακομοίρηδες οι Έλληνες, οι οποίοι τους χρυσοπλήρωσαν; ...Όχι βέβαια ...Επωφελήθηκαν αυτοί, οι οποίοι τα "άρπαξαν" ...Το κράτος τής Siemens συγκεκριμένα ...Οι Γερμανοί "δανειστές", οι οποίοι αγόραζαν ομόλογα, για να πληρωθεί η Siemens τη "σαβούρα" της ...Πραγματική και άχρηστη "σαβούρα", η οποία δεν άφησε τίποτε ως κέρδος στον λαό που την πλήρωσε ...Έναν δεύτερο "προϋπολογισμό" αγώνων πληρώσαμε για την "ασφάλεια" των Αγώνων, η οποία στην πραγματικότητα απειλούνταν μόνον από τους δανειστές μας.


Μέχρι και τον φουκαρά τον Σόντερς σκότωσαν, προκειμένου να πείσουν τους Έλληνες ότι έπρεπε να ξοδέψουν άπειρα χρήματα σε εξοπλισμό ασφαλείας, ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν για τα σκουπίδια. Σκότωσαν τον Σόντερς, για να "πείσουν" και τους ξένους πως δεν θα είναι και τόσο ασφαλείς στην Αθήνα των "τεμπέληδων" και των "δολοφόνων" ...εκτός κι αν η Ελλάδα έκανε το "καθήκον" της και ξόδευε για την ασφάλεια των καλεσμένων της ...Βέβαια, ούτε αυτό είναι πρωτότυπο, γιατί το 1902 - και προκειμένου να μην αντιδρούμε στην επιτήρηση - οι Γερμανοί, για να μας δυσφημίσουν και να μας παρουσιάσουν σαν τεμπέληδες και φονιάδες όπως βόλευε την προπαγάνδα τους, σκότωσαν - μόνοι τους, όπως αποδείχθηκε - δύο Γερμανούς ναύτες στο πλοίο Λωρελάυ, το οποίο είχε καταπλεύσει στον Πειραιά.


Κατάλαβε ο αναγνώστης τι θα πει απόλυτη επανάληψη των "επιτυχημένων" συνωμοσιών; Έγινε ποτέ έλεγχος εκείνων των παράνομων δανείων, τα οποία εξασφάλιζαν τις παράνομες προμήθειες των Χριστοφοράκων; Έγινε ποτέ έλεγχος της τεχνητής αύξησης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, προκειμένου οι κρατικές παραγγελίες να έχουν μεγέθη "υπερδύναμης"; ...Όχι βέβαια. Γιατί; 


...Γιατί την εξουσία στην Ελλάδα την είχαν και πάλι άνθρωποι, οι οποίοι υπηρετούσαν τους δανειστές και όχι τους Έλληνες ...Γιατί την εξουσία, η οποία θα έπρεπε να κάνει τους ελέγχους, την είχε και πάλι ένας Καραμανλής ...Γιατί ο ανιψιός τού αλητάμπουρα έκανε ό,τι ακριβώς έκανε κι ο θείος του: Αναγνώρισε σαν "νόμιμα" όλα τα χρέη τού ελληνικού κράτους, άσχετα αν αυτά έγιναν με προφανώς παράνομο τρόπο από τους Γερμανούς. Νομοθέτησε, μάλιστα, για να μην μπορούν οι Έλληνες - ακόμα κι αν το ήθελαν - να ερευνήσουν την υπόθεση. Οι ίδιοι "εμπνευστές" τής νομικής "θωράκισης" του Ολοκαυτώματος ήταν αυτοί, οι οποίοι εμπνεύστηκαν και τη νομική "θωράκιση" του οικονομικού ολοκαυτώματος των Ελλήνων ...

Το μεγαλύτερο "πλιάτσικο" της Μεταπολίτευσης έγινε και πάλι με υπογραφή ενός Καραμανλή.

Ο θείος, σαν "σβήστρα", έσβησε μόνος του όλα τα εγκλήματα των δωσίλογων της Κατοχής και ο ανιψιός - επίσης μόνος του - "έσβησε" όλα τα εγκλήματα των κλεφτών τής Μεταπολίτευσης, οι οποίοι ήταν στην ουσία τα παιδιά των παλιών δωσίλογων. Ο θείος αναγνώρισε σαν νόμιμες όλες τις παράνομες υποχρεώσεις τού ελληνικού λαού, οι οποίες τον βύθισαν για δεκαετίες στη φτώχεια και την απόγνωση και ο ανιψιός επίσης αναγνώρισε σαν νόμιμες όλες τις παράνομες υποχρεώσεις τού ελληνικού λαού, οι οποίες θα τον βυθίσουν τις επόμενες δεκαετίες επίσης στη φτώχεια και την απόγνωση. Εξαιτίας τού θείου έγιναν οι πρώτοι μεγιστάνες τής μεταπολεμικής Ελλάδας και εξαιτίας τού ανιψιού κονόμησαν ακόμα πιο πολλά και τα παιδιά τους.

Οι σημερινοί Αγγελοπουλαίοι, οι Λάτσηδες και τα άλλα τα "παιδιά", που "φτιάχτηκαν" από τη λεηλασία τής Μεταπολίτευσης, είναι τα παιδιά των Αγγελοπουλαίων και των Λάτσηδων, οι οποίοι "φτιάχτηκαν" από τη λεηλασία τής Κατοχής. Εδώ μιλάμε για ένα καθαρό έγκλημα. Με καθαρά εγκληματολογικά δεδομένα θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα γερμανικό κατά συρροή έγκλημα. Γιατί; ...Γιατί υπάρχει το χαρακτηριστικό εκείνο, το οποίο αναζητά κάποιος σε ένα κατά συρροή έγκλημα ...Υπάρχει το "μοτίβο" ...Το motive, που λένε οι Αγγλοσάξονες εγκληματολόγοι ...Υπάρχει δηλαδή ένα κοινό μοτίβο, το οποίο "αποκαλύπτει" τον εγκληματία, εφόσον αυτός ακολουθεί μια συγκεκριμένη τακτική απέναντι στα θύματά του.

...Απλά πράγματα είναι. Κάποιοι ήθελαν να κατακτήσουν την Ελλάδα χωρίς στρατιωτικά μέσα και το κατάφερναν, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική της αδυναμία ...Μια αδυναμία, την οποία, ακόμα κι όταν δεν υπήρχε, την δημιουργούσαν οι ίδιοι με πρόσθετες ανάγκες, είτε αυτοί ήταν "ατυχείς" πόλεμοι είτε πανάκριβα "μεγαλεία". Η Ελλάδα παρέμενε πάντα μια "Μπανανία", γιατί απλούστατα όλα αυτά λειτουργούσαν εις βάρος της. Μπορούσαν να την υποδουλώνουν εξαιτίας των χρεών που οι ίδιοι τής δημιουργούσαν. Από τα πρώτα δάνεια τής Επανάστασης μέχρι τα δάνεια για τα Ολυμπιακά της "μεγαλεία" ο στόχος ήταν πάντα ένας και μοναδικός: ...Να υποδουλωθεί η Ελλάδα στους δανειστές της ...Να "φορτωθεί" ο ελληνικός λαός χρέη δυσβάστακτα σε βαθμό που - όπως μας εξήγησε ο νομομαθής Κυριάκος Μητσοτάκης - να αποποιείται τα κυριαρχικά της δικαιώματα ...Να μην παίρνει ποτέ "ανάσα" και για κανέναν λόγο.

Αυτήν την "ανάσα" τη διεκδίκησε η Ελλάδα μετά τη συμμετοχή της στη νίκη των συμμάχων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά την "απελευθέρωσή" της από τους Ναζί και μέσα σε μια ισοπεδωμένη Ευρώπη, η οποία μπορούσε να προσφέρει στην Ελλάδα ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, κάποιοι ήταν αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν να συμβεί. Ήταν αδιανόητο για κάποιους να αφήσουν την Ελλάδα ν' αναπτυχθεί επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Αφού πρώτα την έβαλαν να αυτοκαταστραφεί σε έναν τεχνητό Εμφύλιο πόλεμο, στη συνέχεια την βύθισαν στα χρέη. Γι' αυτόν τον λόγο "θυμήθηκαν" τα "ξεχασμένα" δάνεια. Θα δημιουργούσαν - μέσω αυτών - ένα "χάντικαπ", προκειμένου να προκαλέσουν στην Ελλάδα τεχνητή "υστέρηση".

Για λόγους, οι οποίοι δεν είναι του παρόντος, οι "μεγάλοι" θέλουν την Ελλάδα να την έχουν πάντα σε έναν "νάρθηκα" ανάπτυξης. Δεν θέλουν ποτέ να την αφήνουν ελεύθερη ν' ανταγωνίζεται ο ελληνικός λαός τούς υπόλοιπους λαούς σε συνθήκες ελεύθερου ανταγωνισμού. Γνωρίζουν ότι η παιδεία των Ελλήνων λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής "ισχύος" και αυτό είναι πηγή προβλημάτων, εφόσον επηρεάζει και τους υπόλοιπους λαούς. Οι Έλληνες μετατρέπουν την παιδεία τους σε υπεροχή και αυτό είναι προφανές ότι ενοχλεί τα αφεντικά των λαών. Η τεχνητή δημιουργία χρεών σε αυτήν την υπεροχή - που δίνει στους Έλληνες η παιδεία τους - στοχεύει.

Με τα χρέη αυτόν τον κίνδυνο τον περιόριζαν στο ελάχιστο. Έβαζαν τους Έλληνες σε ένα "βήμα" πίσω από τους υπόλοιπους. Όταν οι άλλοι λαοί θα "έχτιζαν" τις πατρίδες τους μετά τον πόλεμο, οι Έλληνες θα συνέχιζαν να καταστρέφουν τη δική τους με τον Εμφύλιο. Όταν οι άλλοι λαοί θα "προόδευαν", υψώνοντας τον πήχη τής ποιότητας ζωής τους, οι Έλληνες θα παρέμεναν φτωχοί, συγκεντρώνοντας χρήματα, για να πληρώσουν τα τεχνητά τους χρέη. Όταν στο τέλος οι Έλληνες θα προσπαθούσαν να ζήσουν σαν τους υπόλοιπους λαούς, θα έβγαιναν και θα τους κατηγορούσαν σαν "κλέφτες" και "παράσιτα". Με αυτόν τον τρόπο θα περιόριζαν την ελευθερία τής Ελλάδας και θα εξακολουθούσαν να την ελέγχουν. Σε αυτό τους βοήθησε ο αλήτης από το Κιουπκόι.

Άραγε, πότε τελείωναν οι υποχρεώσεις τού ελληνικού κράτους απέναντι στο έγκλημα του 1962; Αν οι παράνομες πληρωμές τού καραμανλοπαπανδρεϊκού "κυκλώματος" του '60 τελείωναν το 2008, τότε φυσικό είναι τα φυσικά παιδιά αυτού του "κυκλώματος" να μας βάλουν σε νέα Μνημόνια, εξαιτίας νέων δανείων, για να εξυπηρετηθούν οι ίδιες πολιτικές και άρα τα ίδια συμφέροντα. Απλά πράγματα: Όταν τα "αφεντικά" σου είναι τοκογλύφοι, πληρωμές θα ζητάνε ακόμα κι όταν δεν έχεις να τους πληρώσεις. Πληρωμές θα ζητάνε μέχρι να σε αναγκάσουν να δώσεις "αντιπαροχή" χωράφια, δρόμους, λιμάνια ή αεροδρόμια ...Πάλι οι Γερμανοί "ομολογιούχοι" να περιφέρονται στην Ελλάδα σαν πελάτες με "λίστες" στα χέρια για "ψώνια".

Από τη στιγμή που το κύκλωμα, το οποίο κυβερνά μονοπωλιακά την Ελλάδα, είναι εκβιάσιμο από τοκογλύφους, ευνόητο είναι ότι θα σε "πηγαίνει" από δάνειο σε δάνειο. Μόλις ολοκλήρωνες τις προηγούμενες πληρωμές, θα ξεκινούσαν οι καινούργιες. Το κύκλωμα πάντα θα τους εξυπηρετούσε. Τα "ομόλογα" των τοκογλύφων ήταν αυτά, τα οποία έκαναν Πρωθυπουργούς τούς Καραμανλήδες, τους Παπανδρέου και τους Μητσοτάκηδες ...και ανάλογα "ομόλογα" θα έκαναν Πρωθυπουργούς και τα παιδιά τους.

Αν δεν ήταν εκβιάσιμος ο Κωστάκης, γιατί να "καθαρίσει" μόνος του όλη τη βρομιά τής Μεταπολίτευσης; Γιατί να πάρει την ευθύνη μόνος του; Ο Κωστάκης ήταν αυτός, ο οποίος έκανε τη "λάντσα" τής Μεταπολίτευσης, όπως ο θειος του έκανε τη "λάντσα" τής Κατοχής. Ο Πρωθυπουργός τής κρεβατοκάμαρας και του golf έκανε τη "λάντσα" τής Κατοχής και ο ανιψιός Πρωθυπουργός τής τυρόπιτας και του playstation ήταν υπεύθυνος για τη "λάντσα" τής Μεταπολίτευσης ...Υπεύθυνος για όλες τις φάσεις τού εγκλήματος. Λέμε για όλες τις φάσεις, γιατί αυτές, ως σύνολο, τον αποκαλύπτουν. Σε όποια εγκληματική φάση κι αν επενέβαινε "πυροσβεστικά", θα σταματούσε την "πυρκαγιά" τής αθλιότητας και δεν θα φτάναμε στα Μνημόνια. Ο ελληνικός λαός είναι νοικοκύρης και έτσι κι αλλιώς δεν είχε πολλά δάνεια, όπως συμβαίνει με τους δυτικούς λαούς. "Φορτώθηκε" όμως χρέη, τα οποία δεν τον αφορούσαν και καταστράφηκε.


Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η απόλυτη ευθύνη τού προδότη τής Ραφήνας. Όπου και να επενέβαινε, σήμερα δεν θα είχαμε πρόβλημα. Ακόμα κι αν ήταν βλάκας και δεν τα καταλάβαινε όλα, θα μας έσωσε αν καταλάβαινε έστω κι ένα ...Αν καταλάβαινε και τιμωρούσε μόνον τους εγκληματίες τού χρηματιστηρίου ...Αν καταλάβαινε και τιμωρούσε μόνον τους εγκληματίες των Ολυμπιακών Αγώνων ...Αν καταλάβαινε και τιμωρούσε μόνον τις προμήθειες των Χριστοφοράκων ...Αν καταλάβαινε και τιμωρούσε μόνον τα swaps του Σημίτη ...Κάτι από όλα αυτά να καταλάβαινε τέλος πάντων. Είναι δυνατόν να μην καταλάβαινε τίποτε; Γιατί τότε νομοθετούσε με τρόπο τέτοιο, που να θωρακίζει τους εγκληματίες από τυχόν διώξεις; Γιατί ανοιγόκλεινε τη Βουλή πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα των εγκληματιών;


Περί αυτού πρόκειται ...Συμμετείχε απολύτως στα εγκλήματα ...Κληρονόμησε χωρίς καμία αντίδραση όλα τα swaps και τα δάνεια τού Σημίτη ...Δεν έλεγξε κανένα σκάνδαλο από τα άπειρα που είχαν σχέση με τις προμήθειες του δημοσίου ...Απάλλαξε από κάθε ευθύνη τούς εγκληματίες τού χρηματιστηρίου ..."Άνοιξε" και "έκλεισε" τη Βουλή ακριβώς όσο απαιτούνταν, για να κλείσουν με "παραγραφές" όλες εκείνες οι υποθέσεις, οι οποίες απειλούσαν την "ομερτά". Όμως, το χειρότερο ήταν ότι με νόμο - παγκόσμιας πρωτοτυπίας - εξασφάλισε την ατιμωρησία για το μεγάλο φαγοπότι των Ολυμπιακών Αγώνων. Η μεγαλύτερη δηλαδή κλοπή στην ιστορία τής χώρας "θωρακίστηκε" με νόμο από τον κοιλιόδουλο κηφήνα. Με νόμο τού ελληνικού κράτους μπορεί η Γιάννα να μας φυσάει τον καπνό από τα Cohiba στο πρόσωπό μας.


Όμως, όπως και στην περίπτωση του θείου του, δεν έφτανε μόνον αυτό. Δεν αρκέστηκαν σ' αυτά που δεν πήραμε από κάποιους, όπως συνέβη με γερμανικά χρέη που "κούρεψε" ο κουφός ...Ήθελαν να μας πάρουν κι απ' αυτά που δεν είχαμε ακόμη αποκτήσει. Όπως μας έβαλε ο θείος του να δουλεύουμε για σαράντα χρόνια για τους Γερμανούς, έτσι θα μας έβαζε και ο ανιψιός να κάνουμε. Όπως μας έβαλε ο θείος να πληρώσουμε με δανεικά και στο ακέραιο τοκογλύφους, οι οποίοι αγόραζαν "σκουπίδια", έτσι έκανε και ο ανιψιός. 


Πήρε δανεικά και "υποθήκευσε" το μέλλον των επόμενων γενιών. Πήρε δημόσια χρήματα που δεν υπήρχαν και πλήρωσε στο ακέραιο τους τοκογλύφους. Αυτός στην πραγματικότητα μας έβαλε στο Μνημόνιο. Αυτός μας έβαλε στο μνημόνιο, εφόσον πήρε χρήματα, για να τα δώσει στους τοκογλύφους και αυτά τα πρόσθεσε στο δημόσιο χρέος. Αυτός μας έβαλε στο Μνημόνιο, προκειμένου να δανειστούμε ακόμα περισσότερα χρήματα από τους ευρωπαϊκούς λαούς, για να πληρώσουμε στο ακέραιο τα "σκουπίδια" των ίδιων τοκογλύφων ...Αυτός, σε συνεργασία με την υπόλοιπη συμμορία των Παπανδρεομητσοτάκηδων, που, ως συνήθως, "σαλαμοποιεί" το έγκλημα, για να κρύβει τις ευθύνες της.


Τα γνωστά κόλπα των συμμοριτών, όπου σε "στημένες" φασαρίες ο ένας δείχνει τον άλλο, για να μπερδεύεται ο κόσμος και να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Να απειλείται με "διχασμό" ή με "μακελειό" ο λαός κάθε φορά που πάει να ξεκινήσει μια έρευνα για την απόδοση ευθυνών. Ποτέ και κανείς δεν αφήνεται να ερευνήσει τίποτε για το "καλό" τού λαού. Εμφυλιοπολεμικό διχασμό "βλέπει" το ΒΗΜΑ των παλιών δωσίλογων, κάθε φορά που κάποιος πολιτικός μιλάει για έλεγχο των χρεών ..."Μονοιασμένοι" είμαστε μόνον όταν αναγνωρίζουμε στο ακέραιο τις "λείες" των διαπλεκομένων και τα χρέη μας στους δανειστές. Αυτό είναι το κόλπο και αυτό γίνεται πάντα ...Οι προδότες "μοιράζονται" τα κέρδη τής προδοσίας και, για να αντέξουν τη λαϊκή αμφισβήτηση, μοιράζονται και τα "κόστη".


Όπως ο θείος "ξεκίνησε" το έγκλημα της πληρωμής των "ληγμένων" ομολόγων, για να τα ολοκληρώσει ο Παπανδρέου με την "συνδρομή" Μητσοτάκη, έτσι έγινε και με το Μνημόνιο. Ο Καραμανλής το "ξεκίνησε" και ο Παπανδρέου το ολοκλήρωσε με "συνδρομή" Μητσοτάκη. Τα κόμματα της συμμορίας, που μονοπώλησαν την εξουσία στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, βύθισαν την Ελλάδα σε μια απίστευτη κρίση. Μιλάμε για έγκλημα, το οποίο εύκολα το καταλαβαίνει κάποιος, βλέποντας στον παραπάνω πίνακα το πού "κατάντησε" η Ελλάδα μέσα στα τελευταία έξι χρόνια διακυβέρνησης των κομμάτων των συνενόχων ...Των συνενόχων, που, απ' όποια θέση κι αν βρίσκονται, ψηφίζουν "ναι σε όλα".

Το σημερινό έγκλημα του Μνημονίου ήταν ένα ακόμα έγκλημα εις βάρος τής Ελλάδας από τη σπείρα των δωσίλογων. Αυτό το ξεκίνησε ο ανιψιός τού φτωχομπινέ Εθνάρχη, δίνοντας δημόσιο χρήμα, για να σωθούν οι τράπεζες των τοκογλύφων. Δεν έφτανε δηλαδή που μας διέλυσε, "φορτώνοντας" το εξωτερικό χρέος με όλες τις "εισαγόμενες" απάτες τής Μεταπολίτευσης, πήρε και δημόσιο χρήμα, για να γλιτώσει τους τοκογλύφους. Πόσο δημόσιο χρήμα; ...Όσο ήταν απαραίτητο για να "βουλιάξει" και τις επόμενες γενιές Ελλήνων στη φτώχεια και την αθλιότητα.


Στα χρόνια τής τοκογλυφικής "χολέρας" και των δισεκατομμυρίων ευρώ - τα οποία έγιναν "στραγάλια" - , για να καταλάβει κάποιος τα μεγέθη, αρκεί να πούμε το εξής: Τα δισεκατομμύρια που έδωσε ο Κωστάκης και τα οποία ήταν πραγματικά χρήματα από το υστέρημα του λαού - εφόσον ανάγκαζε τα ασφαλιστικά ταμεία να αγοράζουν κρατικά ομόλογα - ήταν πάνω από είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ. Τι σημαίνει αυτός ο αριθμός, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια τον γνώριζαν μόνον οι αστροφυσικοί; ...Περίπου δυόμισι δισεκατομμύρια δολάρια κόστισε στους Αμερικανούς το πιο ισχυρό και σύγχρονο αεροπλανοφόρο τους με το όνομα George H. W. Bush ...Κάτι παραπάνω από δύο δις ευρώ, δηλαδή. Ο Καραμανλής έδωσε κρατικό χρήμα, για να σωθούν οι τοκογλύφοι, 23 δις ευρώ ...Δηλαδή έδωσε στους τοκογλύφους, χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν, 11 τέτοια αεροπλανοφόρα.


Τι ήταν αυτά τα χρήματα; ...Η "προκαταβολή" για τα δάνεια των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι μας κατέστρεψαν ...Τα ομόλογα-"σκουπίδια" αυτών, οι οποίοι εν γνώση τους - και υπό την προτροπή τους - χρηματοδότησαν το πιο ακριβό πάρτι στην ελληνική ιστορία. 


Όπως ο θείος του, έτσι κι αυτός, όχι μόνον δεν διεκδίκησε ποτέ τα αναγκαστικά δάνεια των Γερμανών, αλλά τους φόρτωσε και με ελληνικό χρήμα ...Με "φρέσκο" ελληνικό χρήμα ...Με πολύ χρήμα, όπως είχε κάνει και ο θείος του ...Με πάρα πολύ χρήμα, το οποίο επιτρέπει στους Γερμανούς να μας "βρίζουν" μέσω της Bild και να μας θεωρούν διεφθαρμένους, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι αποκλειστικά Made in Germany. Μετά, όπως ήταν φυσικό, μας πήρε η "κατηφόρα" των Μνημονίων.


...Συνέταιροι σε όλα ...Γύρω από τον "πυρήνα" Καραμανλή συνδεδεμένοι γύρω του οι Παπανδρέου και οι Μητσοτάκηδες. Γι' αυτόν τον λόγο κανένας δεν πειράζει τον κηφήνα τής Ραφήνας. Όλοι "χρωστάνε" στην οικογένεια τού "Ευταξίδη". Όλοι έχουν λόγο να τρέξουν και να υποβάλουν τα "σέβη" τους στις εκδηλώσεις τού ιδρύματός του. Γι' αυτόν τον λόγο τον βοηθούν και βέβαια τον "προστατεύουν" από κάθε κριτική. Για να του δώσουν "πατριωτικό" προφίλ, του επέτρεψαν να προβάλει ένα δήθεν "βέτο" σε μια τζάμπα γι' αυτούς υπόθεση ..."Δωράκι" στον υπάλληλο ..."Δωράκι", όμως, το οποίο κόστισε στον ελληνικό λαό άπειρα δισεκατομμύρια. Μετά την πιο ακριβή φωτογραφία στην ιστορία, που προστάτευε τον θείο, είδαμε και το πιο ακριβό "βέτο", που προστάτευε τον ανιψιό.


Γιατί είχε ανάγκη αυτό το "βέτο"; ...Γιατί απλούστατα έπρεπε να του δοθούν κάποια πατριωτικά "ένσημα" για να επιβιώσει πολιτικά μετά την καταστροφή που προκάλεσε με την αυθαίρετη και εγκληματική αύξηση του δημόσιου χρέους. Έπρεπε να διασωθεί το χρυσοφόρο "όνομα" και αυτό γίνεται εύκολα με "ψευδοηρωϊκές" τζάμπα μαγκιές. Γι' αυτόν τον λόγο οι δανειστές και "ιδιοκτήτες" τής Ελλάδας τού έδωσαν και το επιπλέον "άλλοθι" της δολοφονικής επίθεσης. Ψεύτικη πέρα για πέρα ήταν εκείνη η επίθεση ...Καθαρή προπαγάνδα. Επίθεση, μάλιστα, η οποία εκδηλώθηκε από μυστική υπηρεσία μεγάλης χώρας και "απέτυχε", χωρίς να ακολουθήσει καμία στη συνέχεια, μόνον στην περίπτωση Καραμανλή συνέβη παγκοσμίως ...Μας "δουλεύουν" κανονικά. Όταν κάνουν αυτές οι υπηρεσίες δολοφονικές επιθέσεις, σε βρίσκουν μέσα σε "σακούλα" και όχι σε διαφορετική ταβέρνα.


Όσο πραγματική ήταν η "ανάγκη" για το ψεύτικο διαβατήριο του αληταρά θείου, άλλο τόσο πραγματική ήταν και η "απόπειρα" δολοφονίας τού κοιλιόδουλου ανιψιού. Όπως δεν είχε κανένας λόγο να σκοτώσει τον θείο, ο οποίος ήταν το "γιουσουφάκι" όλων των "υπηρεσιών", έτσι δεν είχε λόγο κανένας να σκοτώσει και τον ανιψιό. Γιατί να τον σκοτώσουν, και μάλιστα οι Δυτικοί; ...Εξαιτίας των επαφών του με τον υπάλληλό τους Πούτιν; ...Ολόκληρο κράτος τους έδωσε στο "πιάτο" ...Θα τους πείραζε η διπλωματία με τον Πούτιν, την οποία μπορούσαν να την ακυρώσουν ανά πάσα στιγμή; Άρα; ...Άρα, η απόπειρα είναι ένα από τα "κόλπα" των μυστικών υπηρεσιών, για να δικαιολογούν μακριές "απουσίες" και ένοχες "σιωπές".


Η μόνη πραγματική διαφορά με το παρελθόν είναι ότι τώρα δεν γίνονται "μετακινήσεις". Τώρα δεν έχει νόημα να φύγουν οι Κωστάκηδες, οι Γιωργάκηδες και οι Ντορούλες στο εξωτερικό. Δεν έχει νόημα να "φυγαδεύουν" στο εξωτερικό τους προδότες, γιατί ο κόσμος έχει γίνει πολύ μικρός. Λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ασφαλές να φυγαδεύονται οι προδότες εκτός Ελλάδας και εκτός αυτού είναι και "αποκαλυπτική" μια τέτοια φυγάδευση, εφόσον υπογραμμίζει ενοχές και ανασφάλειες. Τώρα έχει αλλάξει η τακτική ...Τους "παρκάρουν" στα "ορεινά" τής Βουλής, εξασφαλίζοντάς τους τη βουλευτική ασυλία και την προστασία τού νόμου περί ευθύνης υπουργών.Σε άλλες εποχές, δηλαδή, ο Κωστάκης θα ήταν σε κάποιο "ταβερνείο" στο Παρίσι, για να "περιμένει" να τον γυρίσουν σαν εθνικό "κεφάλαιο", ενώ τώρα τον αφήνουν στα "ορεινά" τής Βουλής να κάνει το ίδιο. Γι' αυτόν τον λόγο τού αναγνωρίζουν το δικαίωμα της σιωπής. Τώρα ο "εθνικός" ανιψιός - και φίλος τής Κανέλλη - στα "μουλωχτά" πηγαίνει στις ορκωμοσίες τής Βουλής, για να μην προκαλεί τον κόσμο ...Να μην προκαλεί, μέχρι να ξεχαστεί και να εμφανιστεί και πάλι σαν "αναμάρτητος" ...Σαν άφθαρτο "κεφάλαιο" του ελληνισμού και της πατρίδας. Τι περιμένει; ...Να τον σώσει ο εκλεκτός των Αμερικανών Τσίπρας.


Όπως τον θείο του τον έσωσαν οι Συνταγματάρχες τής CIA, έτσι κι αυτός περιμένει να τον σώσουν οι "αριστεροί" τής CIA και του Τέξας ..."Αριστεροί" με χουντικές ρίζες, όπως ο Τσίπρας ...και οι παπανδρεϊκές "δάφνες", όπως ο Βαρουφάκης. Όπως τον θείο τον έσωσαν κάποτε οι "ασύρματοι" του Γλέζου, οι οποίοι επιτάχυναν την πορεία προς τη Χούντα, έτσι και σήμερα τον ανιψιό τον βολεύουν οι "λεονταρισμοί" τού "κάλπικου" σταλινικού "ήρωα".


Πόσο μας κόστισε η γερμανική συμμορία τής Φρειδερίκης τού Ανόβερου;

Όσο κι αν μας φαίνεται παράξενο, τη μεγαλύτερη ζημιά στη σύγχρονη Ελλάδα δεν την έκανε κάποιος ανθέλληνας Γερμανός στρατηγός ...Δεν ήταν καν άνδρας ...Μια γυναίκα ήταν αυτή, η οποία μεθόδευσε την καταστροφή μας ...Μια Γερμανίδα άλωσε την Ελλάδα για λογαριασμό τής Γερμανίας. Όλοι μαζί οι στρατηγοί τής Γερμανίας δεν έκαναν το κακό που έκανε αυτή η γυναίκα στην Ελλάδα. Ακόμα και οι ζημιές τής Κατοχής ήταν ασήμαντες μπροστά στις ζημιές που αυτή η γυναίκα θα πρόσθετε στον ελληνισμό. Ακόμα και το σημερινό Μνημόνιο σ' αυτήν το "οφείλουμε".Αυτή η σκληρή και άπληστη Πρωσίδα επέλεξε τον ανώμαλο, για να ενισχύσει τη Γερμανία εις βάρος τού ελληνισμού. Αυτή μισούσε τον ελληνικό λαό, επειδή αυτός αντιστάθηκε στον γερμανικό ναζισμό, αλλά και επειδή αντιστάθηκε στην παλινόρθωση της βασιλείας στην Ελλάδα. 


Γι' αυτόν τον λόγο τον τιμώρησε. Τον τιμώρησε για το δημοκρατικό του πάθος, αλλά και για το αντιγερμανικό του μένος. Γι' αυτόν τον λόγο υπήρξε το πιο μισητό πρόσωπο μιας ολόκληρης εποχής στην Ελλάδα. Αυτό το μισητό για τους Έλληνες πρόσωπο βρήκε τρόπο να τους τιμωρήσει ...Επέλεξε έναν ανώμαλο για να κυβερνήσει την Ελλάδα ...Επέλεξε έναν ανώμαλο, για να μπορεί να τον εκβιάζει ανά πάσα στιγμή.


 Ακόμα και το δήθεν "φλερτ" της με τον Καραμανλή ήταν "κατασκευασμένο" από τους μηχανισμούς προπαγάνδας και να διαδοθεί μόνο και μόνο για ρίξει "στάχτη" στα μάτια της πλέμπας, η οποία θέλει τους ηγέτες της "επιβήτορες" ξένων βασιλισσών ...Ειδικά τους αυτοδημιούργητους "χωριάτες", οι οποίοι ενσάρκωναν το "όνειρο" του κάθε πικραμένου. Με την άδεια βέβαια της βασίλισσας με τα "χοντροπόδαρα" - σύμφωνα με την εκδότρια της Καθημερινής Ελένη Βλάχου - σκορπίστηκε αυτή η "ροζ" προπαγάνδα. Εύκολο ήταν γι' αυτήν, εφόσον μπροστά στο κέρδος δεν λογάριαζε τίποτε. Έτσι κι αλλιώς δεν την ενδιέφερε τι γνώμη είχαν γι' αυτήν οι "ιθαγενείς", τους οποίους μισούσε θανάσιμα...


...Δεν την ενδιέφερε ακόμα και στο προσωπικό επίπεδο ως γυναίκα, αν σκεφτεί κάποιος ότι ο άνδρας της Παύλος ήταν ταυτόχρονα και θείος της, εφόσον ήταν πρώτος ξάδερφος της μητέρας της. Μιλάμε για "άρρωστες" καταστάσεις αιμομιξίας και όχι μόνον. Δεκαέξι χρόνια μεγαλύτερός της ήταν ο άντρας θείος της. Αν δεν έβρισκε μόνη της εραστή, θα έπρεπε να πληρώσει αυτός για να της βρει. Έτσι κι αλλιώς οι Γερμανοί το σεξ δεν το έχουν και πολύ δύσκολο. Δεν αποκλείεται δηλαδή το ενδεχόμενο, από περιέργεια, να ήθελε η βασίλισσα να δει τις "υπηρεσίες" που απολάμβανε ο Ευταξίας ...Έτερον εκάτερον. ...Πέντε στο τάλιρο έβρισκε σαν κι αυτόν στην Πλατεία Κουμουνδούρου. Ούτε καν που υπολόγιζε λοιπόν τις "ροζ" φήμες. Αναγκαστικά, όμως, έπρεπε να γίνει αυτό, προκειμένου να ενισχυθεί το macho προφίλ τού Καραμανλή, γιατί σε άλλη περίπτωση θα υπήρχε πρόβλημα. 


Οι Έλληνες εκείνης της εποχής ήταν πολύ αγροίκοι για να δεχθούν έναν "ντιγκιντάγκα" για ηγέτη. Πόσο μάλλον κάποιον, τον οποίο το "σενάριο" τον ήθελε σκληρό δεξιό, που έπαιρνε σκληρές αποφάσεις. Σκληρός δεξιός με ζαρτιέρες μόνον σε γερμανικό μιούζικαλ είχε θέση ..."Κουδούνια" θα του φορούσαν στην επαρχία, αν μαθευόταν η αλήθεια.

Αυτόν τον "Βαλιανάτο", τον οποίο τον γνώριζε όλη η κοσμική Αθήνα και βέβαια και το Παλάτι, με το που ανέλαβε την εξουσία, η Φρειδερίκη τον έβαλε κατ' ευθείαν να διαχειριστεί όλες τις γερμανικές "εκκρεμότητες" ...Όλες τις εκκρεμότητες, είτε αυτές αφορούσαν τις κρατικές γερμανικές υποθέσεις είτε τις δικές της ιδιωτικές υποθέσεις ...Για Γερμανίδα μιλάμε, και οι Γερμανοί τίποτε δεν κάνουν αφιλοκερδώς. Εξυπηρέτησε την πατρίδα της, αλλά δεν το έκανε με το "αζημίωτο". Ίλιγγος θα πιάσει κάποιον, αν προσπαθήσει να καταλάβει πόσο περίπου μας κόστισε αυτή η Γερμανίδα και η συμμορία της. Η γυναίκα ήταν "περίπτωση". Ήταν αποφασισμένη να "αρμέξει" την Ελλάδα και δεν θα σταματούσε μέχρι να φτάσει στο "αίμα". Νιώθοντας ότι δεν θα μακροημερεύσει στην Ελλάδα, το μόνο της μέλημα ήταν το πόσα θα μπορέσει να αρπάξει από τους μισητούς Έλληνες.


 
Έχοντας μάλλον ενημερωθεί από τους Αμερικανούς ότι η αγγλοκίνητη "βασιλεία" της ήταν πλέον περιττή και είχε ημερομηνία λήξης, φρόντισε να αρπάξει ό,τι μπορούσε περισσότερο ...Μέχρι και για "εξαγωγικό" εμπόριο βρεφών είχε κατηγορηθεί μέσα από τις "φιλανθρωπικές" οργανώσεις της.  Αυτό πρέπει να ήταν το καθημερινό της αντικείμενο ...Η εμμονή της να αρπάζει από τους Έλληνες ό,τι μπορούσε. Τους Ναζί τους είχαμε διώξει και οι Ναζί είχαν τη "βασίλισσα" να φτιάχνει "συμμορία" μέσα στο Παλάτι ...Η γνήσια ναζίστρια "βασίλισσα", εφόσον ήταν γνωστό ότι εκβιαζόταν από τους Άγγλους για μια φωτογραφία της με τη ναζιστική στολή. Αυτή η ναζίστρια ήταν εκείνη που δημιούργησε τη συμμορία τού ανώμαλου, τον οποίο επέλεξε κατόπιν υποδείξεως της γερμανικής πρεσβείας ...Τη συμμορία, την οποία συνέθεσαν με τον Παπανδρέου και τον Μητσοτάκη και τους οποίους οι Ναζί Γερμανοί γνώριζαν από την Κατοχή, εφόσον όλοι τους ήταν συνεργάτες τους.


Θα ξεκινήσουμε απ' αυτά που μας κόστισαν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν θα ξεκινήσουμε από αυτά που μας χρωστούσαν και ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ. Θα ξεκινήσουμε από αυτά που μας ΠΗΡΑΝ, ενώ δεν τους χρωστούσαμε. Θα δούμε πώς μας παγίδευσαν, προκειμένου να "δώσουμε", ενώ δεν οφείλαμε τίποτε. Με το που αντιλήφθηκαν οι Γερμανοί ότι "αλώθηκε" η ηγεσία τής Ελλάδας μέσω της δικής τους βασίλισσας, άρχισαν τις μηχανορραφίες. Τότε η κακόβουλη και ανήθικη πατρίδα τού Σόιμπλε και της Μέρκελ "σκέφτηκε" να επαναφέρει στο "τραπέζι" χαμένες υποθέσεις.


Μετά από δύο γερμανικής εμπνεύσεως Παγκόσμιους Πολέμους, οι οποίοι ισοπέδωσαν την Ευρώπη και την Ελλάδα, οι Γερμανοί "θυμήθηκαν" τα χρήματα που είχαν δώσει κάποτε. Αυτοί, οι οποίοι "ξεχνούσαν" τα χρήματα που χρωστούσαν από τα πρόσφατα εγκλήματά τους, "θυμήθηκαν" χρήματα που είχαν δοθεί πέντε δεκαετίες πριν. Γιατί να μη το επιχειρούσε η γερμανική πλευρά; Ο ανώμαλος, ο οποίος παρίστανε τον macho Πρωθυπουργό, θα μπορούσε να αναγνωρίσει και να υπογράψει τα πάντα. Για πλάκα τον είχε η σκληρή εγγονή τού Αυτοκράτορα της Πρωσίας ..."Πλάκα", η οποία γινόταν ακόμα πιο διασκεδαστική με τη φωτογραφία τού Μέρτεν και τις ιστορίες με τα βρόμικα σεντόνια τού Ευταξία.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που γνωρίζουμε ...Ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος - χωρίς να θέσει ως βασική προϋπόθεση της "υπογραφής" του την απομάκρυνση του Διεθνούς Οικονομικού ελέγχου - δέχθηκε το παράνομο "κούρεμα" των γερμανικών δανείων, ήταν ίδιος που αναγνώρισε τα de facto παραγεγραμμένα γερμανικά δάνεια. Ο άνθρωπος, ο οποίος αρνιόταν να απαιτήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις ή τουλάχιστον το αναγκαστικό δάνειο - το οποίο αναγνώριζε και εξυπηρετούσε μέχρι και ο Χίτλερ - , ήταν ο ίδιος, ο οποίος υπέγραψε την πληρωμή στο ακέραιο όλων των νέων παράλογων γερμανικών απαιτήσεων.


Μιλάμε για "de facto" παραγεγραμμένα δάνεια, γιατί αυτός είναι ο απόλυτος ορισμός τού όρου "εκ των πραγμάτων". Ακόμα κι αν κατά τον νόμο "de jure" υπήρχαν χρέη, αυτά τα χρέη η πραγματικότητα της κατάστασης τα "διέγραφε" μόνη της. Ακόμα και τα ζώα όταν, έρχονται μπροστά σε μια "πραγματικότητα" που τα σώζει ή τα εξυπηρετεί, "υποχωρούν" μπροστά στα ένστικτα να προστατεύσουν τη "λεία" τους ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο δεν έκαναν τα κτήνη τού ιμπεριαλισμού ...Ούτε για ζώα, δηλαδή, δεν λογαριάζονται οι "πολιτισμένοι" ιμπεριαλιστές.


Γιατί το λέμε αυτό; ...Γιατί τα χρέη τής Ελλάδας ήταν απέναντι στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Η χώρα, η οποία έδωσε το αίμα της, την ψυχή της, τα πλούτη της και την εσωτερική της "ομόνοια", για να "νικήσει" η Πρώτη, να "απελευθερωθεί" η Δεύτερη και να "νικηθεί" η Τρίτη, εννοείται ότι δεν χρωστούσε τίποτε σε κανέναν απ' αυτούς ...Η χώρα, η οποία πρωταγωνίστησε στον αγώνα που οδήγησε στην κορυφή τού κόσμου τους παλιούς δανειστές της, εννοείται ότι δεν τους χρωστούσε τίποτε. Δεν τους χρωστούσε τίποτε, όχι επειδή το έλεγε ένα ανθρωπινός και άρα αμφισβητήσιμος νόμος, αλλά επειδή το επέβαλε μια νομοτελειακή πραγματικότητα ...Κι όμως ...Ο Καραμανλής πήγε και αναγνώρισε χρέη. Αυτήν την "υπογραφή" τη μοιράστηκε με τον Παπανδρέου και τον Μητσοτάκη.


Αυτή η "υπογραφή" ήταν το "αμάρτημα", το οποίο θα τους ένωνε μεταξύ τους για πάντα ως "συμμορία" ...Αυτήν η "υπογραφή" τούς έδωσε την απόλυτη κυριαρχία στην πολιτική σκηνή τής Μεταπολίτευση ...Μια "υπογραφή", η οποία - να θυμίσουμε—- μας κόστισε 62.072.114 αγγλικές λίρες ή 173.801.919 δολάρια ή 5.214.057.576 δραχμές ...Μια "υπογραφή", η οποία ήταν το "δώρο" τής Γερμανίδας Φρειδερίκης στην πατρίδα της για το μεταπολεμικό γερμανικό "θαύμα". Για να καταλάβει ο αναγνώστης πού πήγαιναν τα χρήματα από τα σπίρτα, το αλάτι, τις τράπουλες ή το οινόπνευμα, τα οποία επί δεκαετίες πλήρωναν οι φτωχοί Έλληνες, αλλά δεν γνώριζαν γιατί. Αυτή η υπογραφή θα διατηρούσε τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, ο οποίος υπήρχε στην Ελλάδα από το 1898, για άλλα δεκαέξι χρόνια. Οι αποτυχημένοι γερμανικοί παγκόσμιοι πόλεμοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλο, αλλά η γερμανική εισπρακτική "μηχανή" δούλευε συνεχώς στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.


Αφού βρήκαν τον "παπά" από το Κιουπκιόι, είπαν να "θάψουν" όλα τα θέματα ταυτόχρονα ...Είπαμε ...με Γερμανίδα είχαμε να κάνουμε ...Τίποτε δωρεάν. Τακτοποιούσε τα γερμανικά θέματα αλλά τακτοποιούσε και τα δικά της θέματα. Την ώρα λοιπόν που ο Καραμανλής "αναγνώριζε" τα παράνομα ομόλογα των Γερμανών, η Φρειδερίκη πάντρευε την κόρη της. Η γερμανική "ακρίδα" θα έπεφτε με τα "μούτρα" στα δημόσια ταμεία. Την ώρα που ο ελληνικός λαός υπέφερε από τη φτώχεια και σκορπιζόταν στα τέσσερα σημεία τού ορίζοντα, οι Γερμανοί έκλεβαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Όλα τα μέλη τής συμμορίας τα έβαλε η Γερμανίδα να "προικίσουν" τα παιδιά της και όχι μόνον. Καραμανλής, Παπανδρέου - πατέρας και γιος - και Μητσοτάκης. "υπέγραψαν" όλοι τζάμπα παροχές στη γερμανίδα Μέγαιρα.


Η "φάμπρικα" της προικοδότησης ξεκίνησε και πάλι από τον Καραμανλή. Αρκούσε μια "πίεση" στον Καραμανλή και ο φτωχός ελληνικός λαός "προίκισε" τη Σοφία. Καμία σημασία δεν είχε αν ο λαός αντιδρούσε σε αυτήν την παρανομία. Σημασία έχει ότι ο Καραμανλής έβαλε στα έξοδα του κρατικού προϋπολογισμού την τεράστια προίκα της. 9.000.000 δραχμές ήταν αυτήν η προίκα ...Ποσό αμύθητο εκείνη την εποχή ...Ποσό, το οποίο θα μπορούσε να "σώσει" την Παιδεία, όπως φώναζαν οι πολίτες ...Ποσό, το οποίο ήταν μάλλον ψευδές και απέκρυπτε την αλήθεια, εφόσον, σύμφωνα με βρετανικές πηγές τής εποχής, για εκείνη την "προίκα" βγήκαν από τα δημόσια ταμεία πάνω από 200 χιλιάδες χρυσές λίρες.


Σαν να μην έφτανε αυτή η πλούσια προίκα, η Γερμανίδα ήθελε να κάνει περίλαμπρο γάμο τζάμπα. Δεν ήθελαν μόνον προίκα στα κλεφτά, αλλά και "λάμψη" στα φανερά. Δεν ήθελαν να τους πούνε "γύφτους" οι υπόλοιποι "γαλαζοαίματοι", αλλά δεν ήθελαν να πληρώσουν κιόλας. 32 εν ενεργεία βασιλιάδες και πρίγκιπες και 109 εστεμμένοι ή πρίγκιπες έκπτωτοι ήταν μεταξύ των επίσημων καλεσμένων, που είδαν τη Σοφία να λάμπει μέσα στο νυφικό-"δαντελένιο όνειρο", όπως το χαρακτήρισε η τζαμπατζού μητέρα της βασίλισσα Φρειδερίκη.


...Η απόλυτη γερμανική λογική ...Όταν τους κερνάς, είσαι "ωραίος", ενώ, όταν έρχεται η σειρά τους να κεράσουν, θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να χειρίζονται την περιουσία τους κατά βούληση και άρα ν' αρνηθούν. Με τα χρήματα του φτωχού ελληνικού λαού έκαναν τους πλούσιους "χουβαρντάδες" ..."Ο γάμος τού αιώνα", όπως είχε χαρακτηριστεί, κόστισε 2.800.000 δραχμές ...Κόστισε σχεδόν τρία εκατομμύρια δραχμές την εποχή που στην Ελλάδα ο κάτοχος του ενός εκατομμυρίου δραχμών θεωρούνταν βαθύπλουτος "εκατομμυριούχος" ...Η γερμανική "ακρίδα" σε όλο της το μεγαλείο.


Μετά τον "χουβαρντά" Καραμανλή σειρά είχε ο γέρος Παπανδρέου σε νέα "προικοδότηση". Δεν θα γλίτωνε την "αγγαρεία" ο παιδεραστής, την ώρα που ο φτωχομπινές είχε επιτελέσει το "καθήκον" του. Τζάμπα δεν δίνονται προνόμια και μονοπώλια εξουσίας. Στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Γέρου έγινε το πραξικόπημα της Χούντας και βέβαια η "ανατροπή" τού Παλατιού - και βέβαια και της Φρειδερίκης—. Όπως μπορεί κάποιος εκ των υστέρων να καταλάβει, όλα ήταν "στημένα" ..."Νύχτα" έφυγε ο διάδοχος και η μητέρα του, αλλά όχι μόνον με τα πανωφόρια τους. Φήμες εκείνης της εποχής ήθελαν να έχουν μετακινηθεί το προηγούμενο διάστημα τεράστια ποσά, προκειμένου οι "γαλαζοαίματοι" Πρώσοι να εξασφαλίσουν τη ζωή που "δικαιούνταν" στο εξωτερικό ...Φήμες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν εμμέσως μέσα στον χρόνο, εφόσον δεν έπαψαν για μισό σχεδόν αιώνα να ζουν σαν μεγιστάνες, χωρίς να εργάζονται.


...Απλή λογική χρειάζεται. Αν για την "προίκα" μιας πριγκίπισσας δόθηκαν 200,000 χιλιάδες χρυσές λίρες, πόσα θα δίνονταν για "προίκα" ενός βασιλιά; Πόσα θα δίνονταν για "συνταξιοδότηση" της δόλιας και μισητής βασιλομήτορος; Πόσα θα δίνονταν για έναν ολόκληρο "θρόνο"; Τα δεκαπλάσια δεν θα ήταν μια "λογική" απαίτηση; Τουλάχιστον, δηλαδή, με 2.000.000 χρυσές λίρες Αγγλίας "έφυγε" ο Κωνσταντίνος και η Πρωσίδα μάνα του. Η κυβέρνηση-Παπανδρέου φρόντισε να υπάρχουν αυτά τα χρήματα "εκτός" Ελλάδας, προκειμένου να "αποζημιωθεί" η γερμανική "σπείρα". Από τότε μέχρι τώρα ζουν ως μεγιστάνες εις υγείαν τού κορόιδου ...Του φτωχού κορόιδου, που είναι "γενναιόδωρο" απέναντι στους δυνάστες του ...Του φτωχού κορόιδου, που καθόταν θυμωμένο επί δεκαετίες σε "πράσινα" και "μπλε" καφενεία, γιατί τον "δούλευαν" οι πονηροί ...Του φτωχού κορόιδου, που ακόμα ενεργοποιείται, όταν κάποιοι κάνουν "αριστερά" και "δεξιά" καλέσματα.Ακολούθησε ο Μητσοτάκης. Ούτε αυτός θα γλίτωνε. Όποιο μέλος τής αρχικής συμμορίας γινόταν Πρωθυπουργός, θα "πλήρωνε" στη βασιλική "μαφία". Όταν θα είχε κι αυτός "υπογραφή" Πρωθυπουργού, θα κατέθετε κι αυτός τον "οβολό" του στο γερμανικό "τέρας". Η Φρειδερίκη είχε και γι' αυτόν έναν φάκελο ίσα με το κεφάλι του ...Έναν φάκελο, τον οποίο φρόντισε να τον κληροδοτήσει στον γιο της. Αφού δεν υπήρξε Πρωθυπουργός και δεν συμμετείχε στις αρχικές υπογραφές για την "προικοδότηση" των βασιλικών γόνων, θα έπαιρνε τη σειρά του όταν θα το κατάφερνε. Όπως και έγινε. "Περίμεναν" οι γαλαζοαίματες "ακρίδες" να πρωθυπουργοποιηθεί και το τελευταίο μέρος τής αρχικής συμμορίας. Μόλις έγινε Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, "έλυσαν" τα θέματα της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας...


...Του έδωσε ό,τι τον βόλευε, προκειμένου να μεθοδευτεί νομικά ένα νέο πλιάτσικο. Του εξασφάλισε επίσης και την "οικοσκευή" του. Νύχτα χωρίς φεγγάρι έφυγαν από την Ελλάδα τα κοντέινερ της βασιλικής ακίνητης περιουσίας. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς πήρε μαζί του. Μιλάμε για αντικείμενα τεράστιας ιστορικής αξίας για τον ελληνικό λαό. Μιλάμε για πανάκριβα δώρα, τα οποία είχαν δοθεί στους Μονάρχες ως δώρα στην ελληνική ηγεσία και άρα ανήκαν στον λαό και όχι σε αυτούς που θεωρητικά αποδίδονταν. Μιλάμε για ανεκτίμητης αξίας κλασικές και βυζαντινές αρχαιότητες. Νύχτα φυγαδεύτηκαν όλα αυτά, χωρίς να ελεγχθούν από καμία κρατική υπηρεσία.Τέλος, ήρθε και η σειρά τού Ανδρέα. Ακολούθησε τον Μητσοτάκη παρ' όλο που είχε προηγηθεί στην πρωθυπουργοποίησή του, γιατί αυτό επέβαλε το "σενάριο". Με τις μεθοδεύσεις τής κυβέρνησης-Μητσοτάκη έδωσαν νομικά ερείσματα στον Τέως και αυτός, μετά από μια "παρανομία" τού Ανδρέα, θα προσέφευγε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δικαιωμάτων τού Ανθρώπου. O Μητσοτάκης, δηλαδή, "νομοθέτησε" εσκεμμένα μια αθλιότητα, την οποία ο "συνέταιρος" Παπανδρέου, επειδή ήταν πολύ "σοσιαλιστής" και πολύ "επαναστάτης", "κατήργησε", για να δώσει την "πάσα" στον Κωνσταντίνο να πάει στα Διεθνή Δικαστήρια.


Έδωσε πολύ "σκληρή" μάχη εκεί, για να δικαιωθεί ο Τέως. Την προσφυγή του υπέγραφε η Rosalyn Higgins, η οποία στη συνέχεια έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου τής Χάγης. Κατά "σύμπτωση" αυτή είναι μια Εβραία, που για δικούς της λόγους - και ενώ έκανε μεγάλη καριέρα - απέκρυπτε το πραγματικό της όνομα, που ήταν Κοέν και χρησιμοποιούσε αυτό του άνδρα της ...Ομοεθνής των τοκογλύφων, των "Αγορών" και των Οίκων αξιολόγησης, οι οποίοι πάντα αγαπούσαν - και βεβαίως "χρωστούσαν" - στον γερμανικό Οίκο των Γλύξμπουργκ. Το αποτέλεσμα; ...Άλλη μια μεγάλη δωρεά των φτωχών στους Γερμανούς. Πόσο ήταν η "λυπητερή" για τους Έλληνες πολίτες; ...Άλλα 13,7 εκατομμύρια ευρώ "τσίμπησε" ο Κοκός ...Είχαν και παιδιά να αποκαταστήσουν οι Πρώσοι, και τα "έτοιμα" ξοδεύονται εύκολα.


Ο "κύκλος" είχε κλείσει. Η πρώτη γενιά των εξουσιαστών είχε πληρώσει τα "χρέη" της. Όλα τα μέλη τής συμμορίας τής Φρειδερίκης είχαν πρωθυπουργοποιηθεί και είχαν πληρώσει - με χρήματα των κορόιδων - τα χρέη τους στο αφεντικό τους. Είναι να κλαίει κάποιος με τα χάλια μας, αν καθίσει και υπολογίσει πόσο αυτή η συνομωσία τής Φρειδερίκης κόστισε στον ελληνικό λαό. Να κλαίει όχι για τα χρήματα που δεν πήραμε ποτέ από τους Γερμανούς - γι' αυτά που μας κατέστρεψαν - , αλλά για τα χρήματα που τους δώσαμε αφού μας κατέστρεψαν ...Για τα χρήματα που τους δίναμε συνέχεια εις βάρος των γενιών που θα έρχονταν και θα ήταν κι αυτές φτωχές, για να γίνει το γερμανικό "θαύμα". Αυτά πρέπει να βλέπουν οι Γερμανοί αναγνώστες της Bild, για να "θυμούνται" ποιος είναι "άπληστος" και ποιος έχει βοηθήσει ποιον.


Όμως, ούτε με αυτά τα άπειρα χρήματα είχαμε "τελειώσει". Είχαμε ξεμπλέξει απλά με τη γερμανική βασιλική οικογένεια και όχι με το ίδιο το κτήνος τού Ρήνου. Αυτό δεν θα μας άφηνε σε ησυχία μέχρι να μας αποτελειώσει. Μετά ήρθαν στην εξουσία οι γόνοι τής αρχικής συμμορίας ...Οι Κωστάκηδες, οι Γιωργάκηδες και οι Ντορούλες. Η μόνη διαφορά με τους γονείς τους ήταν ότι αυτοί απλά δεν "χρωστούσαν" στη βασιλική οικογένεια. Ο "φάκελός" τους είχε περάσει σε άλλα "χέρια". Δεν χρωστούσαν στους "άνακτες", αλλά δεν έπαυαν να είναι εκβιαζόμενοι από τα ίδια αφεντικά ...Την ίδια Γερμανία, η οποία παρέμενε - ελέω Αμερικανών - η κάτοχος ολόκληρου του "φακέλου" τού εκβιασμού των ανωμάλων. Απλά, τα αφεντικά θα ήταν στο Βερολίνο και όχι σε κάποιο ελληνικό Παλάτι ...


Ξανά ο ίδιος κύκλος ...Μόλις θα ξεμπερδεύαμε μετά από έναν ακριβώς αιώνα από τα έξοδα των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, θα μας έδιναν νέους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να πορευτούμε στον επόμενο αιώνα ...Νέα "μέθη", νέες "τύψεις" και νέες "καρπαζιές". Πάλι οι Έλληνες ένδοξοι απόγονοι των ένδοξων προγόνων τους ...μέχρι να πάρουν τα δάνεια, για να κάνουν παραγγελίες στη ναζιστική Siemens. Μετά θα άρχιζαν τα βρισίδια και οι συκοφαντίες. Μετά θα γινόμασταν και πάλι οι τεμπέληδες, οι άχρηστοι και τα παράσιτα.

Από εκείνους τους Αγώνες και μετά μας πήρε η "κατηφόρα" των γόνων ...Νέα "χρέη" τής νέας γενιάς ηγετών ...Κωστάκης, Γιωργάκης, Ντορούλα και το κακό συναπάντημα ...Όλοι οι άνθρωποι της Siemens. Όμως, η βασική "αρχή" τής συμμορίας ήταν πάντα η ίδια: Δημιουργούμε χρέη απέναντι στη Γερμανία, αλλά δεν απαιτούμε την αποπληρωμή των δικών της. Η συμμορία ακόμα και στην νέα εκδοχή της δεν έκανε ποτέ καμία κίνηση για να διεκδικήσει το αναγκαστικό δάνειο της Κατοχής και βέβαια τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ποιος θα τα διεκδικούσε; Ο Υπουργός Εξωτερικών τού Κωστάκη, ο οποίος ήταν κολλητός τού Μητσοτάκη και ήταν ο αρχιδωσίλογος της Κοζάνης; ...Ο θείος τού Παπακωνσταντίνου, που μας έβαλε στο Μνημόνιο;

 
Με ποιον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γινόταν αυτή η διεκδίκηση; Με τον γελοίο Παπούλια, που όλη του η ζωή και η οικογένειά του είναι ταυτισμένη με τα γερμανικά συμφέροντα; Με τον ανήλικο αντιστασιακό και τον μεσήλικα αντιχουντικό "ήρωα" των φοιτητικών αγώνων; Η Ελλάδα είχε μπει ήδη σε μια "παγίδα" θανάτου. Με αυτά και τα άλλα φτάσαμε στη νέα "λυπητερή". Συνολικά έχουμε: 23 + 140 + 70 δις = 233 δις ...διαπιστωμένα μέχρι τώρα ...Χρέη, τα οποία δημιουργήθηκαν απλά, για να ξεπληρωθούν στο ακέραιο "σκουπίδια" των τοκογλύφων.


 Παραπάνω από το 60% αυτού του χρέους ήταν "σκουπίδια" των τοκογλύφων ..."Σκουπίδια", τα οποία η Ελλάδα μπορούσε - χωρίς να χρεωθεί πιστωτικό "γεγονός" - να περισυλλέξει από τη δευτερογενή αγορά στο 30 % της ονομαστικής τους αξίας ...Μια ενέργεια, την οποία ο Καραμανλής απέφυγε να κάνει κατόπιν εντολής τής Γερμανίας και του Τρισέ ...Μια ενέργεια, την οποία ούτε ο Γιωργάκης δεν έκανε ...Χρυσοφόρα "σκουπίδια" μόνον οι Γερμανοί και οι Εβραίοι έχουν το δικαίωμα να συλλέγουν. Με τους πιο ήπιους υπολογισμούς, θα γλίτωνε, επί του ποσού των 233 δις, ένα ποσό τουλάχιστον 60 δις ευρώ ...Μόνον, δηλαδή, εξαιτίας αυτού του δόλιου χειρισμού, Κωστάκης και Γιωργάκης μας κόστισαν 60 δις ευρώ ...Τουλάχιστον 60 δις μας κόστισε ο κοιλιόδουλος των χασαποταβερνών και ο "δρομέας" με τα κολάν.


...Η συμμορία και πάλι στον γνωστό της ρόλο. Πώς πλήρωσε αυτά τα "σκουπίδια" που μας φόρτωσαν οι τοκογλύφοι και οι Γερμανοί, χωρίς ποτέ να ελεγχθεί η νομιμότητά τους; ...Με δανεισμό τού ελληνικού κράτους ...Με ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία θα "βουλιάξουν" στη φτώχεια όλες τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Οι φτωχοί Έλληνες, οι οποίοι προίκιζαν Γερμανούς "πρίγκιπες", θα συνέχιζαν να κάνουν τα ίδια. Από ποιους δανείστηκαν, για να πληρώσουν τα "σκουπίδια"; ...Απ' αυτούς που μας "βοηθάνε" εδώ και έναν αιώνα ...Από τους Γερμανούς κυρίως. Η Ελλάδα, δηλαδή, ξεπλήρωσε σε "χρυσάφι" τα "σκουπίδια" των τοκογλύφων, για να γίνει στο τέλος "αποικία" χρέους τής Γερμανίας ...Ο απόλυτος θρίαμβος των ΝΑΖΙ αφεντικών των Καραμανλήδων.


Αυτό, το οποίο δεν κατάφεραν να κάνουν με τα τανκς, το καταφέρνουν και πάλι με τον ίδιο τρόπο. Με έναν δικό τους Πρέσβη, μια δική τους πουτάνα και έναν δικό μας πούστη. Πάντα - και σε όλες τις συνθήκες - αυτός είναι ο κανόνας που ισχύει ...και ο νοών νοείτω. Τα "ενυπόθηκα" χρέη, δηλαδή, τα οποία η Γερμανία εμφανίζει σαν δείγμα "αλληλεγγύης" και δήθεν "βάρος" τής Ελλάδας στον Γερμανό πολίτη, είναι στην πραγματικότητα το ακριβώς αντίθετο. Αυτά τα χρέη ήταν το "δώρο" τής συμμορίας προς τη Γερμανία ..."Δώρο", γιατί οι Γερμανοί  με αυτόν τον φτηνό τρόπο "μπαίνουν" ως επικυρίαρχοι στην πατρίδα μας. Με χρέη, τα οποία δημιούργησαν μόνοι τους, με διαφθορές, εκβιασμούς και απειλές και μας ανάγκασαν να νομιμοποιήσουμε, μας υποτάσσουν ...Τα ίδια κόλπα, τα οποία έκαναν και την πρώτη φορά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Ό,τι ακριβώς έκαναν το 1897. Με αυτά τα χρέη η Γερμανία θα μεταχειρίζεται την Ελλάδα σαν αποικία της. Επιχειρούν σήμερα να κάνουν αυτό, το οποίο πέτυχαν στο παρελθόν να κάνουν με τον γερμανικής έμπνευσης Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο ...Τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, τον οποίο είχαμε στην Ελλάδα για 81 χρόνια ...Από το 1897 μέχρι το 1978. Αυτή η επιτροπή, με τον τίτλο Δ.Ο.Ε, δεν διαφέρει σε τίποτε από τη γνωστή "Τρόικα" ή τους "Θεσμούς" τού Τσίπρα. Τα παλιά σπίρτα, αλάτια και οινοπνεύματα θα γίνουν σήμερα διόδια εθνικών οδών, ΕΝΦΙΑ, φόροι αεροδρομίων κλπ.. Όπως είπε και ο Σόιμπλε: οι Έλληνες δεν θα μπορέσουν να "ξεφορτωθούν" τους Γερμανούς για όσο διάστημα υπάρχει το χρέος.


Η Ελλάδα θα είναι ελεύθερη να αποφασίζει μόνη της την πολιτική που θα ακολουθήσει, όταν αποπληρώσει το 70% ενός "καλπάζοντος" χρέους ...δηλαδή ΠΟΤΕ ...Ούτε καν σε 81 χρόνια. Κατάλαβε ο αναγνώστης για πόσο μεγάλη υποκρισία και "δούλεμα" μιλάμε; Την ίδια ώρα που οι ηττημένοι Γερμανοί υποτίθεται έπεφταν στα "γόνατα", για να "κουρέψει" η Ελλάδα το χρέος τους ή να μην απαιτήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, οι ίδιοι άνθρωποι, ως "Τροϊκανοί" τού Δ.Ο.Ε., "βασάνιζαν" τους Έλληνες μέσα στην Ελλάδα. Την ώρα που ο Καραμανλής υπέγραφε στην Ευρώπη το γερμανικό "κούρεμα", σε κτίριο της οδού Στησιχόρου - πίσω ακριβώς από το Παλάτι των Γερμανών βασιλέων - Γερμανοί "Τόμσεν" του Δ.Ο.Ε. εξακολουθούσαν και "μάζευαν" τα χρήματα των φτωχών Ελλήνων από το Μονοπώλιο.

Τώρα μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσο μεγάλο κακό έκανε η μισητή απ' όλους τους Έλληνες Φρειδερίκη. Μπορεί να καταλάβει πόσο προδοτική ήταν εκείνη η συμμορία των ανώμαλων για την Ελλάδα. Για πάνω από μισό αιώνα η Γερμανία - χάρη στη Φρειδερίκη - ελέγχει απόλυτα την Ελλάδα, εξαιτίας των επιλογών της. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος πώς θα μπορούσε να ήταν η Ελλάδα, αν είχε μια πραγματικά πατριωτική ηγεσία, η οποία δεν εκβιαζόταν από τους Γερμανούς. Πώς θα ήταν η Ελλάδα, αν δεν πλήρωνε τα παράνομα χρέη, τα οποία μας οδήγησαν στη Χούντα; Πώς θα ήταν η Ελλάδα, αν πήγαιναν οι Έλληνες ηγέτες στην οδό Στησιχόρου και έδιωχναν με τις κλωτσιές τα απομεινάρια των Ναζί και τους υποκριτές συμμάχους, οι οποίοι μας πίεζαν - για ανθρωπιστικούς λόγους - να υπογράψουμε το γερμανικό "κούρεμα"; Πώς θα ήταν η Ελλάδα, αν δεν έπεφτε στην "παγίδα" των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που "έσωσε" μόνον τη Γερμανία και κανέναν άλλον; 


...Αν δηλαδή δεν είχε φορτωθεί τα 30 δις του πιο ακριβού ολιγοήμερου "πάρτι" στον κόσμο; ...


Δυστυχώς, όμως, η Ελλάδα ήταν προδομένη απ' όλους. Οι ηγέτες της δεν ήταν πατριώτες 


..."Γιουσουφάκια" των αμερικανογερμανικών μυστικών υπηρεσιών ήταν. Ενώ πήραν τις αποζημιώσεις από την Ιταλία και τη Βουλγαρία, τη Γερμανία δεν τολμούσαν να την ενοχλήσουν. Δεν την ενόχλησαν ούτε μετά την ενοποίησή της, όπως προβλεπόταν από τις Διεθνείς Συνθήκες ...Όπως προβλεπόταν από αυτούς, οι οποίοι είχαν υπογράψει τις συμφωνίες και δεσμεύονταν απ' αυτές 


...Δεσμεύονταν αυστηρά, όπως πάντα τονίζει ο Σόιμπλε για τη "βαρύτητα" που έχουν οι διακρατικές συμφωνίες και οι υπογραφές των ηγετών. Η έννοια όμως της "υποχρέωσης" είναι για τη Γερμανία - όπως φαίνεται - μια έννοια περίπλοκη, η οποία εξαρτάται από την ταυτότητα αυτού που αφορά...


...Όταν αυτές οι υποχρεώσεις των υπογραφών αφορούν τη Γερμανία, δικαιολογούν λίγη "τρελίτσα" 


...Η υποκρισία τής βαρβαρότητας σε όλο της το μεγαλείο. 4.500.000 χρυσές λίρες Αγγλίας ήταν το αναγκαστικό δάνειο, το οποίο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, μεταφράζεται σε σημερινά 54 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους. Σύμφωνα με πόρισμα του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο παραμένει απόρρητο, παρά το γεγονός ότι μέρος του διέρρευσε στον Τύπο, το συνολικό ποσό των ελληνικών απαιτήσεων απέναντι στη Γερμανία φτάνει στα 162 δισ. Ευρώ ...επίσης χωρίς τους νόμιμους τόκους. 


Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων έπρεπε να έχει αρχίσει να καταβάλλεται από την ώρα που οι "βαριοπούλες" πελεκούσαν το Τείχος τού Βερολίνου ...ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟΙ θα ήταν όλοι οι προϋπολογισμοί τής Ελλάδας από το 1990 και μετά.


Πώς όμως θα είναι τέτοιοι, όταν την εξουσία στην Ελλάδα την έχουν οι αρχικές επιλογές τής μισητής Πρωσίδας; Πώς όμως θα ήταν τέτοιοι, όταν την κυβερνούσαν οι  Καραμανλήδες, οι Μητσοτάκηδες και οι Παπανδρέου; Πώς θα είναι η Ελλάδα ένα πλούσιο κράτος-πρότυπο, όταν έχει ηγεσίες που τις "δουλεύουν" μέχρι και οι κλητήρες στις Πρεσβείες;


 Ξανά στην ίδια "κόλαση" ο λαός ...Ένας λαός, ο οποίος έχει υποταχθεί απολύτως στους ανώμαλους. 


Ξανά οι Έλληνες στα "σκλαβοπάζαρα" της Γερμανίας. Ξανά, εξαιτίας κάποιου νέου Κωνσταντίνου Καραμανλή, "αφρός" από το ανθρώπινο δυναμικό τής ελληνικής κοινωνίας "μετακινείται" για την επιβίωσή του στη Γερμανία.


Στην εποχή τής ανασυγκρότησης της Ευρώπης και της βιομηχανικής παραγωγής στέλναμε στη Γερμανία πολύτιμους τεχνίτες όλων των ειδών. Στη μεταβιομηχανική εποχή τής Νέας Τάξης οι τεχνίτες δεν έχουν αξία, αλλά έχουν αξία οι επιστήμονες. Τώρα αυτοί έχουν σειρά