1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.

“Θα γίνει ΠΑΤΑΓΟΣ, όταν ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ το όνομα του ΤΡΙΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΟΥ των 18χρονων στο ΔΙΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ της Μάνης”

sfixtes-manh

Οι ισχυρισμοί του δικηγόρου του ενός εκ των δύο θυμάτων της διπλής δολοφονίας στη Μάνη: 
Αρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δραστών έχει ζητήσει…
ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Σγούρου, που μαζί με τον φίλο του Γιάννη Κομμάτη, δολοφονήθηκαν από τους δύο 18χρονους στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Κ. Σγούρου, τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διερεύνηση του τραγικού περιστατικού ενισχύουν το σενάριο εμπλοκής και τρίτου προσώπου στη διπλή δολοφονία.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μαργέλης ανέφερε ότι τα στοιχεία που αφορούν τον συνεργό των 18χρονων αναμένεται να αποκαλυφθούν σύντομα, ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, προκαλώντας πάταγο.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα, όμως μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με σαφήνεια για την εμπλοκή και τρίτου προσώπου. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας για τον συνεργό θα προκαλέσει πάταγο», είπε.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των 18χρονων αφορά τόσο την ημέρα που διεπράχθη η διπλή ανθρωποκτονία, όσο και τα 24ωρα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου φίλου του Γιάννη Κομμάτη σε απομονωμένη περιοχή της Μεσσηνίας.


Ο ρόλος

Η εμπλοκή τρίτου προσώπου που υποστήριξε τους 18χρονους Παναγιώτη Μήτσου και Νίκο Μοσχανδρέου ενδέχεται να αφορά είτε την προσπάθεια εξαφάνισης των πτωμάτων, είτε ακόμα και την οργάνωση της δολοφονίας.

Τα στοιχεία που θα αποκαλυφθούν ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα ακόμα και όσον αφορά το κίνητρο των δραστών που υποστηρίζουν ότι είχαν πληρώσει με 800 ευρώ τον Κωνσταντίνο Σγουρό για να τους προμηθεύσει αναβολικά που δεν τους έδωσε ποτέ.

Οι επόμενες μέρες αναμένονται κρίσιμες για την εξέλιξη της υπόθεσης.


 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 3:44 pm


Κολασμένος ΣεπτέμβριοςSΟι μέρες των διακοπών τελείωσαν - ή τελειώνουν - και ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι ένας δύσκολος και κολασμένος μήνας για τους Έλληνες, σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες που ήταν ανέμελοι και χαρωποί.

Τι θα γίνει με την Τρόικα τον Σεπτέμβριο;

Θα έρθει η Τρόικα στην Ελλάδα ή οι συναντήσεις θα γίνουν στο Παρίσι, στις Μπαχάμες και στη Γη του Πυρός;

Θα υπάρξει νέο Μνημόνιο ή θα συνεχίσουμε με το παλιό που το ξέρουμε κιόλας;

Τι όνομα θα έχει το νέο Μνημόνιο για να μην το μπερδεύουμε με το παλιό;

Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ;

Θα υπονομεύσει ο ΕΝΦΙΑ την πορεία της ελληνικής οικονομίας τώρα που σκίζει τους ουρανούς;

Θα κλειδώσει η υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη για την προεδρία της Δημοκρατίας;

Θα μάθουμε επιτέλους σε ποιον ανήκει ο τάφος της Αμφίπολης;

Θα συνεχίσουν οι Έλληνες να πληρώνουν, ώστε να μη αλλάξει το καθεστώς και να μην κινδυνεύσουν οι ολιγάρχες με πτώχευση;

Θα καταφέρει η Ελλάδα να αντέξει αυτόν τον κολασμένο Σεπτέμβριο ή θα καταρρεύσει;

Ειλικρινά, δεν με νοιάζει καθόλου.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 2:12 pm


ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ… και του LNG.


 

 

 

 

 

 

Πως σχετίζεται η Ακτογραμμή της Μακεδονίας- Θράκης με τα Στενά του Βοσπόρου και το LNG;


H πρόσφατη κυβερνητική πρόταση όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για να υπάρξει εναλλακτικός μηχανισμός προμήθειας φυσικού αερίου με τη προμήθεια … υγροποιημένουν (LNG) φυσικού αερίου ουσιαστικά συνιστά συνέχεια της πρότασης του ΥΠΕΚΑ που έγινε στις 21 Αυγούστου 2014.


¨ Την αναγκαιότητα δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού για την προμήθεια ΥΦΑ, για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο ενεργειακής κρίσης, εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία, αναδεικνύει με επιστολή του προς την ΕΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.


Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάτης προτείνει να δημιουργηθεί «Συντονιστικός Μηχανισμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) έκτακτης ανάγκης», υπό την εποπτεία της Ομάδας Συντονισμού για το Φυσικό Αέριο (Gas Coordination Group), με στόχο την κατά προτεραιότητα παράδοση πλεοναζουσών ποσοτήτων ΥΦΑ στις πλέον πληττόμενες αγορές της Ευρώπης, αντί για άλλους προορισμούς.¨


Όμως οι Ρώσοι τον τελευταίο καιρό είναι πολύ ¨ευέξαπτοι¨ και είχαμε άμεση απάντηση στις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού. “Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει. Φυσικό αέριο για να το υγροποιήσει να δούμε που θα βρει.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η Αίγυπτος προσέβλεπε τεράστια άνοδο στη χρήση LNG, και τελικά πέρυσι έφθασε στο σημείο να ζητήσει από τη Ρωσία βοήθεια να καλύψει όλες τις συμφωνίες που είχε υπογράψει και στις οποίες αδυνατούσε να ανταποκριθεί.

Το 80% των τερματικών στην Ευρώπη είναι αυτήν τη στιγμή άδειο γιατί απλώς δεν υπάρχει φυσικό αέριο για να υγροποιηθεί. Και αν βρεθεί από το Κατάρ ή τις ΗΠΑ φυσικό η τιμή του θα είναι διπλάσια ή τριπλάσια για τους καταναλωτές.

Με αυτή την έννοια η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού μάλλον δεν βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και απορούμε γιατί εκτίθεται και εκθέτει και την Ελλάδα απέναντι στους εταίρους της και απέναντι της Ρωσίας. Μάλλον κάτι άλλο κρύβεται από πίσω”! 31 Αυγούστου 2014

Κύριοι ¨μπήκαμε σε βαθειά νερά γρήγορα εν όψει του Ευρωπαϊκού χειμώνα και δεν περιμέναμε τους Ρώσους να μας το πούνε. Η Ελλάδα της εξαθλίωσης σηκώνει τον ΣΤΑΥΡΟ της εδώ και τέσσερα χρόνια ενώ ο Ρώσος έκλεινε ενεργειακά project με τους φίλους του Γερμανούς.

Είναι στιγμές που η φράση ¨είμαστε Έθνος Ανάδελφο¨ μας έχει σημαδέψει … Όλοι για τα συμφέροντα τους τρέχουν και παράλληλα ¨τρέχουν¨ και εμάς.
Το θέμα του LNG το προσεγγίσαμε πριν τρεις μήνες παραθέτοντας τους προβληματισμούς μας πάνω σε ενεργειακά πλάνα που αφορούσαν την συνεχόμενη ακτογραμμή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε συνάφεια με τα Στενά του Βοσπόρου και το LNG. Και επισημάναμε κινδύνους, απλώς τώρα κτυπάνε ¨καμπάνες ¨από πολλές πλευρές.

Γράφαμε λοιπόν στις 7 Ιουνίου του 2014…
¨Εδώ και τώρα¨ πως θα ζεσταθεί τον ερχόμενο χειμώνα η Ευρώπη;
Κύπρος- Αλεξανδρούπολη – Καβάλα- Εγνατία οδός… προσέγγιση σε ένα ενεργειακό σενάριο εξ αιτίας της Ουκρανίας.
Το πώς δένουν αυτά θα το δούμε παρακάτω.

Όμως τα παραπάνω συνδέονται άμεσα με θέματα Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας, Δημόσιας Ασφάλειας, Διαδρόμων Ναυσιπλοΐας, Οικολογία, Αλιεία κα. Επίσης συσχετίζονται με επί μέρους ζητήματα όπως είναι ο σχεδιασμός όδευσης ,υλοποίησης αλλά και επάρκειας των μεταφερόμενων ποσοτήτων ΦΑ από το κοίτασμα της Κασπίας μέσω του γνωστού σε όλους μας ΤΑΡ.

Και το ερώτημα… Πως μπορεί να ζεσταθεί ¨εδώ και τώρα¨ η Ευρώπη τον φετινό χειμώνα αν τα πράγματα ¨ σφίξουν¨ όχι μόνο στο κρύο αλλά και στις υπό κλιμάκωση γεωπολιτικές εξελίξεις της Ανατ. Ουκρανίας ;
ΣΕΝΑΡΙΟ ενεργειακού πλάνου έκτακτης ανάγκης.

Α. Υγροποίηση του αντλούμενου Φ.Α που βρίσκεται στα πλούσια Κυπριακά υποθαλάσσια κοιτάσματα επί πλωτού εργοστασίου ΥΦΑ (Floating Liquefied Natural Gas, FLNG), που θα τοποθετηθεί στο θαλάσσιο χώρο επάνω από αυτά και θα υγροποιείται επί τόπου. Το πλωτό αυτό εργοστάσιο θα το προσεγγίζουν LNG πλοία για να το φορτώσουν και να το μεταφέρουν στις διεθνείς αγορές.

Β. Τοποθέτηση πλωτών δεξαμενών αποθήκευσης του υγροποιημένου αερίου INGS LNG πλησίον της ακτογραμμής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παράλληλα και σε άμεση γειτνίαση με την όδευση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ. Στις πλωτές αυτές δεξαμενές θα δένουν LNG πλοία και θα ξεφορτώνουν.

Γ. Μεταφορά με βυτιοφόρα οχήματα υγροποιημένου αερίου μέσω Εγνατίας οδού, Λιμένος Ηγουμενίτσας και από εκεί μέσω Αδριατικής στους οδικούς άξονες της Ευρώπης. Αλλά και στην αγορά των Βαλκανίων καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς διασυνδετήριοι αγωγοί μεταφοράς.
( Και φυσικά κάτι που προέκυψε εκ των υστέρων και δεν το σημειώσαμε στο κείμενο μας. Πως είναι δυνατόν να περνούν LNG βυτιοφόρα σε απόσταση αναπνοής από τον Τύμβο της Αμφίπολης;)
Μπορεί να στηριχθεί ένα τέτοιο σενάριο για να ζεστάνει στο ¨άψε- σβήσε¨ την Ευρώπη;;

και παράλληλα

Δ. Επαναεριοποίηση μέρους του υγροποιημένου Φ. Α και διοχέτευση του στο δίκτυο της ΔΕΠΑ για κάλυψη αναγκών.
Το πόσο σχετίζονται τα σημερινά γεωπολιτικά δεδομένα αλλά και η τρέχουσα επικαιρότητα με το ανωτέρω σενάριο θα το κρίνεται εσείς αντικειμενικά.
Όμως αν πάμε πίσω πριν ένα χρόνο θα δούμε πόσο τα πράγματα επιταχύνθηκαν και κάποιοι πριν κρυώσουν σχεδίαζαν..
γιατί ήξεραν;
Ένας νέος κόμβος φυσικού αερίου για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το ενδιαφέρον του Κατάρ για τη δημιουργία σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη εκδηλώθηκε κατά την επίσκεψη αποστολής στο Εμιράτο. Η προοπτική να δημιουργηθεί ένα νέο hub, ένας νέος κόμβος φυσικού αερίου για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, πάντοτε αποτελούσε διακαή πόθο ευρύτερων γεωπολιτικών επιλογών.

Ειδικότερα με την εγκατάσταση πλωτού τερματικού αποθήκευσης και αεριοποίησης (Floating Storage and Regasification Unit) στον κόλπο της Καβάλας. Στόχος του έργου σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας αερίου είναι να αποτελέσει μια κυρίως εξαγωγική υποδομή, η οποία και θα υποδέχεται υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα κατευθύνεται προς τις αγορές των Βαλκανίων, οι οποίες είναι και αποκλεισμένες –λόγω γεωγραφίας.

Σήμερα όμως μπορούν να αποκλειστούν ενεργειακά τον ερχόμενο χειμώνα και χώρες της Κεντρ. Ευρώπης λόγω των ανατρεπτικών εξελίξεων.
Για αυτό μάλιστα τον λόγο σημειώνεται και η σημερινή κινητικότητα σε θέματα ενεργειακής τροφοδοσίας τους.

1. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στο διμερές μέρος της επίσκεψης ( που πραγματοποιήθηκε ήδη) Μπάιντεν στην ΚΎΠΡΟ θα συζητηθούν η σύμπραξη των χωρών της ανατολικής Μεσογείου στην ενέργεια, για τροφοδότηση της Ευρώπης με αέριο το συντομότερο δυνατόν . Η ανατολική Μεσόγειος έχει αναδειχθεί σε κρίσιμο χαρτί στην ενεργειακή τράπουλα και η Κύπρος αποτελεί ένα από τα κομμάτια του πάζλ, με βαρύνουσα σημασία.
onpolitika 21 Μαΐου 2014 http://olympia.gr/

2. Δώδεκα ενεργειακά έργα ύψους 7 δισ. ευρώ εντάσσονται στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων (fast track) με απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται
Πλωτός σταθμός αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη- INGS LNG Greece.
Πλωτός σταθμός αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου- Aegean LNG import terminal.
Εγκατάσταση αποθήκευσης στην περιοχή της Καβάλας.
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ άραγε αυτές οι περιοχές που γειτνιάζουν οφθαλμοφανώς με τον άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ;

3. Διαβάζουμε από τον τοπικό τύπο (εφ. ΕΒΔΟΜΗ. Μάκης Λιόλιος) «Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επένδυση της ΔΕΠΑ στη θαλάσσια περιοχή της Καβάλας, όπου προτίθεται να κατασκευάσει έναν πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου με την επωνυμία Aegean LNG και η πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για το σχετικό project αναμένεται πως θα είναι έτοιμη περίπου σε τέσσερις μήνες.( δηλ. κάπου τον φετινό Σεπτέμβριο – Λύσατε λοιπόν τις απορίες σας; )

Βάσει του σχεδιασμού προωθείται η λύση ενός πλωτού LNG που θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εξέδρας στην οποία θα δένουν δύο πλοία, ένα για τη μεταφορά υγροποιημένου αερίου και ένα δεύτερο που θα μετατρέπει το υγροποιημένο LNG σε αέριο για να το διοχετεύει στο δίκτυο της ΔΕΠΑ.

4. Στην περιοχή της Βάσοβα, ανατολικά από τις εγκαταστάσεις της Kavala Oil και σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την ακτή είναι το σημείο που πρότεινε η Δ.Ε.Π.Α. για την εγκατάσταση της πλωτής μονάδας αξιοποίησης του L.N.G. στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Καβάλας,
Πόσο απέχει το συγκεκριμένο αυτό σημείο της Μακεδονικής Ακτογραμμής από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ;

Περίπου πάνω – κάτω 2 χιλιόμετρα!!
Γιατί λοιπόν φοβούνται οι Ευρωπαίοι και βιάζονται;
Ο αγωγός ΤΑΡ θα προλάβει να τους ζεστάνει τον φετινό χειμώνα;
Μάλλον ΟΧΙ.

Kαλόν θα ήταν οι ιθύνοντες πέρα από τις επισημάνσεις που σωστά έθεσαν στα παραπάνω ζητήματα που προέκυψαν από την πρόθεση για εγκατάσταση αυτών των πλωτών δεξαμενών υγροποιημένου αερίου δηλ. εκτός από τα περί απαξίωσης περιβαλλοντικών συνθηκών, τουρισμού και αλιευτικού πλούτου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να σκεφτούν σοβαρά τα ενδεχόμενα της απλής λογικής και γεωπολιτικής των ημερών σε σχέση με τους ¨αγαπητούς¨ εξ ανατολών γείτονες.

Πως σε μία περιοχή που γειτνιάζει άμεσα με τα αμφισβητούμενα υπό των Τούρκων υποθαλάσσια ενεργειακά κοιτάσματα του Μπάμπουρα ( Θάσος) και Λαδοξέρας ( Σαμοθράκη) να τοποθετείς δύο εν δυνάμει ¨πυριτιδαποθήκες ολικής καταστροφής¨ στις ορέξεις δολιοφθορέων και ασύμμετρων απειλών αλλά και να στοχοποιείς τις γειτονικές αστικές περιοχές σε περίπτωση πιθανής εμπλοκής- σύγκρουσης στο Αιγαίο και με ¨απίθανους σαμποτέρ ¨ τύπου ISIS ;;

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνουμε ¨παρανάλωμα πυρός¨ για να ζεσταθούν οι Ευρωπαίοι αν δεν εξασφαλίσουμε συνθήκες ομαλότητας και υψηλές εγγυήσεις, πράγματα που στο παρόν φαίνονται δύσκολα.

Πιστεύουμε ότι σε όλες τις ενέργειες θα πρυτανεύσει η λογική που διασφαλίζει το Συμφέρον της Εθνικής και Δημόσιας Ασφάλειας- Άμυνας μέσα στα οποίο εμπεριέχεται και το Δημόσιο Συμφέρον.

Δεν προλάβαμε να γράψουμε τα παραπάνω και σε λίγες μέρες η κοινή λογική συνέδεσε τον μελλοντικό τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης – INGS LNG Greece με την προμήθεια ενέργειας στην Ουκρανία μέσω των Στενών του Βοσπόρου..

¨ Τρίτη, 10 τοῦ Ἰουνίου 2014: Hurriyet: Οὐκρανικὲς ἑταιρεῖες βρίσκονται σὲ συνομιλίες μὲ τοὺς Τούρκους ὁμολόγους τους γιὰ τὸ πῶς θὰ μεταφέρουν LNG ἀπὸ τὰ τουρκικὰ στενὰ( Βόσπορος) γιὰ νὰ παρακαφθεῖ ἡ Ρωσία. Ὁ Πρέσβης τῆς Οὐκρανίας στὴν Τουρκία, Sergiy Korsunsky, δήλωσε ἀπαντώντας σὲ ἐρωτήσεις τῆς HurriyetreporterIpek Yezdani μετὰ ἀπὸ μιὰ συζήτηση στρογγυλῆς τραπέζης ποὺ διοργανώθηκε στὸ Πανεπιστήμιο Kadir Has τῆς Κωνσταντινούπολης. ¨ Σχεδιάζουμε τὴν διαμετακόμιση καὶ τὴν ἀποθήκευση ἐνέργειας , δυὸ ξεχωριστὰ πράγματα. Αυτό εἶναι ἀκριβῶς ποὺ ζήτησε ἡ ΕΕ ἀπὸ ἐμᾶς, ἔτσι ὥστε νὰ μὴν ὑπάρχουν μονοπώλια.¨

«Θα πρέπει νὰ διαφοροποιήσουμε τὶς πηγὲς φυσικοῦ ἀερίου. Αν κοιτάξετε τὸν χάρτη, ὁ μόνος βιώσιμος τρόπος νὰ τὸ κάνουμε εἶναι μέσω τῆς Μαύρης Θάλασσας. Γι “αὐτὸ καὶ ἡ ἰδέα γιὰ τὴν κατασκευὴ ἑνὸς τερματικοῦ σταθμοῦ ἐνέργειας στὴν Ὀδησσὸ τέθηκε στὴν ἡμερήσια διαταξη».

Εἶναι ἐνδιαφέρον νὰ μᾶς ποῦνε οἱ Οὐκρανοὶ καὶ ἀπὸ ποῦ θὰ ἀγοράζουν ὑγροποιημένο φυσικὸ ἀέριο;

Θὰ τοὺς ἦταν ἄραγε συμφέρουσα ἡ λύση νὰ ἀποταθοῦν σὲ πρατήρια – ἀποθῆκες λίγο ἔξω ἀπὸ τὰ Στενά, κάπου ἐδῶ στὸ Βόρειο Αἰγαῖο;
Σήμερα όμως τα γεωπολιτικά γεγονότα μας ξεπερνούν…

Η Ευρώπη εισάγει το 35%-40% των αναγκών της σε φυσικό αέριο από την Ρωσία, μέσω διαφόρων αγωγών, ενώ σε μερικές περιπτώσεις Κράτη-Μέλη, όπως η Βουλγαρία για παράδειγμα, εξαρτώνται κατά 100% από το ρώσικο φυσικό αέριο.

Στην Ελλάδα, το 60% του φυσικού αερίου που διακινεί η ΔΕΠΑ έρχεται μέσω της Ουκρανίας, ενώ εκτός από την Ελλάδα μέσω Ουκρανίας τροφοδοτείται με φυσικό αέριο σχεδόν η μισή Ευρώπη: Αυστρία, Ουγγαρία, η Τσεχία, Βουλγαρία, Σλοβενία, καθώς και Μαυροβούνιο, Βοσνία, Σερβία, Μολδαβία.

Οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις εισαγωγής LNG στην υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμη και αν επαρκούσαν για την εισαγωγή LNG με προορισμό τα Βαλκάνια, δεν θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό, καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς διασυνδετήριοι αγωγοί μεταφοράς, οι οποίοι θα μπορούσαν να μεταφέρουν αυτές τις ποσότητες στα Βαλκάνια.

Όσο θα κρυώνει ο καιρός τα ενεργειακά πλάνα ¨θα πέφτουν πάνω στο τραπέζι¨ και όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στον ¨ΧΡΗΣΙΜΟ- ΝΕΟ- ΕΛΛΗΝΑ¨!! που βρίσκεται υπο μνημονιακή πίεση και εξαθλίωση για να μην πω τίποτε άλλο.
Το παιχνίδι χοντραίνει άσχημα και απέναντι μας έχουμε σήμερα και τον Ρώσο όπως φάνηκε από τις παραπάνω δηλώσεις του.

Ο Ρώσος βλέπει την Ελλάδα να ανάγεται σε ενεργειακό κόμβο και την Βουλγαρία να υποστέλλεται ενεργειακά εξαρτώμενη από την ΕΕ.
Το θέμα όμως είναι τι θα κάνει ο ¨ νεοθωμανός λύκος που χαίρεται στην αναμπουμπούλα¨;

Είναι έτοιμοι οι Δυτικοί να διασφαλίσουν τους ναυτικούς διαδρόμους του Αιγαίου στα πλοία των εφοπλιστών που θα μεταφέρουν το LNG;
Είναι έτοιμοι οι Ευρωπαίοι να διασφαλίσουν την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα αν τυχόν οι Τούρκοι απαιτήσουν διόδια διέλευσης στο Αιγαίο για το LNG όπως κάνουν για τα Στενά του Βοσπόρου και αυξήσουν την τελική τιμή παράδοσης του;

Ή τα σχέδια αυτά βουλιάξουν ¨μες του Αιγαίου τα νερά¨ και ξεπαγώσουν εκεί στην Ευρώπη;

Ότι και να κάνουν ή πάθουν οι τοκογλύφοι, οι Έλληνες διαχρονικά έχουν ψηθεί από την δύσκολη Θάλασσα του Αιγαίου Αρχιπελάγους.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 2:07 pm


Στη Δανία έχουν δίκτυα και βάζουν αιολικά. Στη "Δανία του Νότου" θα έχουμε ρεύμα το φετινό χειμώνα;
Από Καναδικό ιστότοπο μας έρχεται το όμορφο αυτό γράφημα, που λέει κάτι που δεν το λένε ούτε καν οι ίδιοι οι Δανοί: Denmark Produces One Third of Its Electricity from Wind. Η μαγική λέξη-κλειδί, που αλλάζει όλο το νόημα της πιο πάνω πρότασης, έχει μόλις τρία γράμματα και είναι η λεξούλα "Its". 
 
Η Δανία παράγει ενέργεια από αιολικά, μόνο που δεν είναι "Its", δεν είναι μόνο δική της, είναι του ευρύτερου συστήματος της περιοχής της.

Μας έχει απασχολήσει κι άλλη φορά η Δανία, όταν γράψαμε για ποιο λόγο δεν θα γίνουμε ποτέ η "Δανία του Νότου", που έλεγαν ο Παπανδρέου και τα "πράσινα ανθρωπάκια" του. 
 
Το "μυστικό" του ηλεκτρικού συστήματος της Δανίας είναι ότι έχει ...
πολύ μεγάλης δυναμικότητας διασυνδέσεις των δικτύων υψηλής τάσης με τις μεγάλες υδροηλεκτρικές "μπαταρίες" της Ευρώπης, τη Νορβηγία και τη Σουηδία, καθώς και τη Γερμανία.

Τα δεδομένα για την κατασκευή του διαγράμματος προέρχονται από το Earth Policy Institute, ένα ιδιωτικό Ινστιτούτο στην Ουάσιγκτον DC. Το Ινστιτούτο παραπέμπει στην Energinet.dk, την εταιρεία ηλεκτρισμού της Δανίας, όπου όμως τα πράγματα τα λένε λίγο διαφορετικά: οι διατυπώσεις πάντα έχουν τη σημασία τους. Οι Δανοί λοιπόν, λίγο πιο προσεκτικά, λένε ότι : "2013 was a record-setting year for Danish wind power. Never before has Energinet.dk incorporated so much wind power in the Danish power system as in 2013, and never before did the wind turbines generate what corresponds to more than 50 per cent of the Danes' electricity consumption in one month.
 
Το 2013 ήταν έτος-ρεκόρ για τη Δανέζικη αιολική ενέργεια, ποτέ πριν η Energinet.dk δεν ενσωμάτωσε τόση πολλή αιολική ενέργεια στο Δανέζικο ηλεκτρικό σύστημα όση το 2013 και ποτέ πριν οι ανεμογεννήτριες δεν παρήγαγαν ποσότητα που αντιπροσωπεύει πάνω από 50% της ηλεκτρικής κατανάλωσης των Δανών σε ένα μήνα".

Η παραγωγή των αιολικών ήταν το 2013 11,1 δισ. KWh, η συνολική κατανάλωση (περιλαμβανομένων των απωλειών) ήταν 33,5 δισ. KWh, άρα 11,1/33,5=33,2%; Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά: μπορεί οι ανεμογεννήτριες να παρήγαγαν αυτή την ποσότητα, αλλά το ρεύμα μπήκε στο δίκτυο του ευρύτερου συστήματος της περιοχής, όχι μόνο της Δανίας. 
 
Ας κλείσει η Δανία τις διασυνδέσεις με Νορβηγία-Σουηδία, ας αφήσει ανοιχτή τη διασύνδεση με τη Γερμανία, που έχει επίσης πολλές ανεμογεννήτριες και τότε θα δούμε τι θα παράγει από αιολικά και η Δανία και η Γερμανία. Μήπως τινάξουν το ηλεκτρικό τους σύστημα στον αέρα; Ιδίως αν κλείσουν και οι διασυνδέσεις της Γερμανίας με Πολωνία και Τσεχία;

Το άρθρο έχει και κάποια σχόλια από αναγνώστες, που έχουν ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον, καθώς δεν προέρχονται από Ευρωπαίους, αλλά από Καναδούς, Αμερικανούς, Αυστραλούς:

Σχόλιο 1-ερώτηση: "Aren't those countries all struggling economically? I wonder if high priced every has anything to do with it? I wonder if these quixotic attempts to control the earth's temperature are effective? - Δεν είναι όλες αυτές οι χώρες σε δύσκολη οικονομική κατάσταση; Μήπως έχει σχέση η ακριβή ενέργεια; Αναρωτιέμαι αν αυτές οι ΔονΚιχωτικές προσπάθειες να ελέγξουν τη θερμοκρασία της γης έχουν αποτέλεσμα".

Σχόλιο 1-απάντηση στο πιο πάνω: "Funny that you say that, in Australia despite our caveman type government, people are choosing to put solar on their roofs because our electricity prices are way to high due to over investment in electricity infrastructure. So people are buying solar to get rid of the electricity bills at the same time as doing great things for the environment. Regarding whether our efforts to fight climate change will work, only time will tell and regardless we will be creating far cheaper electricity (once purchase cost covered its free energy, baring in mind much our existing traditional power stations are coming to the end of its working life) it will also clean our existing air and prevent all the breathing issues caused by pollution like we are seeing in China. We are also seeing a move away from traditional fuels such as coal with the Indian government doubling the import tax on coal and putting the extra funds into renewable energies and in Hong Kong they are banning and making the use of coal illegal by 2020 to combat the air pollution.
 
Είναι αστείο που το λες, στην Αυστραλία, παρά την κυβέρνηση μας τύπου σπηλαιανθρώπων, οι άνθρωποι επιλέγουν να βάλουν ηλιακά στις στέγες επειδή οι τιμές του ηλεκτρικού είναι πολύ υψηλές λόγω των επενδύσεων στα δίκτυα. Έτσι οι άνθρωποι αγοράζουν ηλιακά για να απαλλαγούν απ' τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και την ίδια στιγμή κάνουν καλό στο περιβάλλον. 
 
Όσον αφορά το αν οι προσπάθειές μας να πολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή θα αποδώσουν, μόνο ο χρόνος θα το πει κι ανεξάρτητα απ' αυτό θα παράγουμε πολύ πιο φθηνό ηλεκτρισμό (το κόστος αγοράς μια φορά καλύπτεται από τη δωρεά ενέργεια, έχοντας κατά νου ότι τα υπάρχοντα παραδοσιακά εργοστάσια φθάνουν στο τέλος της ζωής τους), επίσης θα καθαρίσουν τον αέρα και θα εμποδίσουν όλα τα αναπνευστικά προβλήματα που προκαλούνται από τη ρύπανση, όπως αυτά που βλέπουμε στην Κίνα. 
 
Βλέπουμε επίσης απομάκρυνση από παραδοσιακά καύσιμα όπως το κάρβουνο, με την Ινδική κυβέρνηση να διπλασιάζει το δασμό εισαγωγής στο κάρβουνο και να βάζει τα χρήματα σε ΑΠΕ και στο Χονγκ Κονγκ εξοστρακίζουν το κάρβουνο και κάνουν τη χρήση του παράνομη έως το 2020 για να καταπολεμήσουν τη ρύπανση του αέρα".

Σχόλιο 2: "This is good to see, but could be difficult to duplicate elsewhere. Denmark has good connections to Norway, and so can access their on-demand hydropower for times when there is high demand and low wind output.- Αυτό είναι καλό να το βλέπεις, αλλά δύσκολο να αναπαραχθεί οπουδήποτε αλλού. Η Δανία έχει καλές διασυνδέσεις με τη Νορβηγία και μπορεί να έχει πρόσβαση στην άμεσης απόκρισης υδροηλεκτρική παραγωγή τους στους χρόνους που υπάρχει υψηλή ζήτηση και χαμηλή αιολική παραγωγή".

Σχόλιο 3: "Sure Germany has been making "massive strides in its drive to ditch nuclear...". But it is largely being replaced with NEW lignite coal plants. Germany will have opened something like 9 or 10 new coal plants between 2011 and 2015. If they are replacing more or less emission-free nuclear plants with a combination of coal and some renewables, their average CO2 output per kWh is going up....-  
 
Σίγουρα η Γερμανία έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη διαδρομή της για να εξαλείψει τα πυρηνικά ...Αλλά έχουν αντικατασταθεί κυρίως με ΝΕΑ λιγνιτικά εργοστάσια. 
 
Η Γερμανία θα έχει ανοίξει κάπου 9 ή 10 νέα εργοστάσια κάρβουνου μεταξύ 2011 και 2015. Εάν αντικαθιστούν περισσότερα ή λιγότερα πυρηνικά εργοστάσια μηδενικών εκπομπών με συνδυασμό κάρβουνου και κάποιων ΑΠΕ, η μέση εκπομπή CO2/KWhθα αυξηθεί...."

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Όταν λοιπόν η Δανία του Βορρά σκοπεύει να παράγει 50% της ηλεκτρικής "της" ενέργειας από αιολικά το 2020, το μεγάλο ερώτημα που πλέον υπάρχει για τη "Δανία του Νότου" είναι αν θα έχει ρεύμα τα βράδια του 2020, όπως είχε επισημάνει η Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020 του ΑΔΜΗΕ. 
 
Στη διάρκεια της μέρας θα βοηθούν τα ηλιακά, αλλά το βράδυ ήλιος δεν υπάρχει και το χειμώνα πρακτικά δεν υπάρχει ούτε τη μέρα. Η Πτολεμαΐδα 5 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να κατασκευάζεται και ο χρόνος τρέχει, Μελίτη 2 δεν πρόκειται να έχουμε μέχρι το 2020, ακόμα κι αν πουλήσουν αύριο το πρωί τη "μικρή" ΔΕΗ
 
Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να προχωρήσει η διασύνδεση δικτύων Νέα Σάντα Θράκης-Maritsa East 1 Βουλγαρίας, για να μπορούμε να πάρουμε ρεύμα απ' τα λιγνιτικά της Βουλγαρίας. Αφού το Ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ικανό να στηρίζει μόνο το λιγνίτη της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, αλλά όχι της Ελλάδας, ας εισάγουμε ρεύμα απ' τη Βουλγαρία. 
 
Μήπως αυτό δεν κάνουμε ήδη, πετώντας λεφτά που δεν έχουμε; Ναι, αν εισάγουμε ρεύμα θα εισάγουμε ταυτόχρονα ανεργία, ναι, θα επιδοτήσουμε την εργασία των Βούλγαρων, ναι, θα εξάγουμε χρήματα που δεν υπάρχουν, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε ρεύμα. Το κόστος του να μην έχουμε ρεύμα θα είναι απείρως μεγαλύτερο ...

Αλλά, επειδή ο χειμώνας του 2014 είναι πιο κοντά και πρέπει να έχουμε ρεύμα, μια που αέριο δύσκολα θα έχουμε, πρέπει τουλάχιστον να έχουμε λιγνίτη. 
 
Γι' αυτό θα επαναλαμβάνουμε διαρκώς τα ερωτήματα που βάλαμε στις 12/8: θα μας πει κανείς αν υπάρχουν αποκαλυμμένα αποθέματα στα λιγνιτωρυχεία, έτοιμα για απόληψη το χειμώνα
 
Θα μας πει κανείς πόσα είναι τα αποθέματα λιγνίτη στις αυλές των ΑΗΣ
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:58 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ AΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΣΕΞ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ.


ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ” ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ-

ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Αν η πληροφορία αυτή είναι τεκμηριωμένη, που δεν έχω λόγο να αμφιβάλω καθώς έχει την υπογραφή του συντάκτη, τότε αφενός μεν ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να παραιτηθεί πάραυτα, αφετέρου,  τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.... δώστε τα στο λαό βρε και θα βρούμε εμείς τον τρόπο να τους στείλουμε.... αδιάβαστους.
 
ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.

Πόπη Σουφλή

sex-rap

Αυτά συμβαίνουν μόνον στα μυθιστορήματα. Αλλά εμείς δεν ερχόμαστε να σας γράψουμε μυθιστόρημα αλλά ρεπορτάζ.


Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας και εκμετάλλευσης αμύθητων αρχαιολογικών θησαυρών που προωθείται σε μεγάλα ονόματα του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος, γιγαντώνεται και δρα ανενόχλητο μέσα στο περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Για τον Σαμαρά, την γνώμη μας την ξέρετε: Τον θεωρούμε εθνικό προδότη, άφιλο και πάνω απ’ όλα έναν αδίστακτο άνθρωπο και πολιτικό. 

Όμως δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι σε θέση να γνωρίζει-και πιθανόν να μην είναι σε θέση να ξέρει-το μέγεθος της διαφθοράς που έχει διπλωθεί σαν δηλητηριώδες φίδι μέσα στο ίδιο του το γραφείο. 

Καλό είναι λοιπόν να το μάθει από εμάς και να
λάβει τα μέτρα του, εάν θέλει έστω και την ύστατη ώρα να λέει ότι είναι “Έλληνας” και έστω και προσχηματικά να πηγαίνει σαν εθνικός γελωτοποιός και να φωτογραφίζεται έξω από τους τάφους της Αμφίπολης. 

Εάν δεν θέλει να μάθει, κακό του κεφαλιού του γιατί θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα όταν όλοι αυτοί που έχει δίπλα του θα πάνε φυλακή.

Σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν το τι συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια στο χώρο των αφανών αλλά οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που κλέβει, αποθηκεύει, αποχαρακτηρίζει και στη συνέχεια πουλά σε γνωστούς αρχαιοκάπηλους του εξωτερικού τεράστιας αξίας αρχαία αντικείμενα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εγκέφαλος της συμμορίας, θεωρείται πρόσωπο που διορίστηκε “Σύμβουλος του πρωθυπουργού”, κατά τους πρώτους μήνες της ανάληψης της πρωθυπουργίας του. 

Πρόκειται για μια αδίστακτη γυναίκα(όπως ομολογούν όσοι την γνωρίζουν)η οποία έχει την δυνατότητα-για άγνωστους λόγους-να κατέχει πολλά μυστικά και να έχει χαρτογραφήσει το σύνολο των Μακεδονικών Τάφων της Βόρειας Ελλάδος. 

Στο κύκλωμα των αρχαιοκάπηλων συμπεριλαμβάνεται επίσης στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού. 

Το πρόσωπο αυτό μάλιστα συμμετείχε πρόσφατα σε παρουσίαση από την Ελληνική Αστυνομία, υποτιθέμενης μεγάλης υπόθεσης με αρχαίο άγαλμα που επρόκειτο να πουληθεί στο εξωτερικό. 

Κρίκοι της αλυσίδας, θεωρούνται επίσης δύο μεγάλα πολιτικά ονόματα, ένας πασίγνωστος δημοσιογράφος, ένας “Μάγος”(μέντιουμ)από τη Βόρεια Ελλάδα, μία αρχαιολόγος πολύ γνωστή και ένας ταβερνιάρης από την περιοχή της Αργολίδος, με μεγάλα ερείσματα σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, γεγονός που του επιτρέπει να συνομιλεί μαζί τους. 

Ο ένας ανώτατος αξιωματικός αποστρατεύτηκε πρόσφατα και φέρεται να ήταν ένας από τους καθημερινούς του συνομιλητές. 

Ο ταβερνιάρης(γνωστός και μη εξαιρετέος)θεωρείται από τις πηγές που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, ο “σκαφτιάς” της υπόθεσης που ηγείται των λαθρανασκαφών στην ευρύτερη περιοχή.

Τα 4.000 αρχαία νομίσματα και το περιδέραιο της Τιμοσένκο

Ένα από τα κλειδιά που κατέχει η “Σύμβουλος του πρωθυπουργού”(το όνομα της οποίας θα αποκαλυφθεί σύντομα και με ντοκουμέντα), ξεκλειδώνει εύκολα πολλές μέρες του χρόνου, τα ανάκτορα και τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας. 

Ως γνωστόν, στην περιοχή αυτή υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους, οι ΑΙΓΕΣ. Εδώ υπάρχουν τα Ανάκτορα, το αρχαίο θέατρο και οι Βασιλικοί Τάφοι. 

Ο Τάφος του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του (χρυσή λάρνακα, υδρία, στεφάνια, ασπίδα κ.λ.π.), που αποτελούν στοιχεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. 

Ο χώρος των Βασιλικών Τάφων με τα στέγαστρά του, είναι ιδιαίτερα επιβλητικός για τον επισκέπτη. 

Το ίδιο και για την “κυρία Σύμβουλο” που εκτός από γνώστης, είναι και επισκέπτρια γι άλλους λόγους που γεννά το ανώμαλο γενετήσιο ένστικτό της: “Συμμετέχει σε σεξ ραπ καταστάσεις. 

Νύχτες πάει εκεί και μαζί με εκλεκτή παρέα δημιουργεί απίστευτα ανώμαλες καταστάσεις για διεστραμμένα μυαλά. 

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. 

Εκτός από την ευνόητη ιεροσυλία στους Μακεδονικούς Τάφους, προφανώς το πρόσωπο αυτό δεν πρέπει να στέκει καλά στα μυαλά του”. Το πρόσωπο αυτό βέβαια είναι κοντά στον πρωθυπουργό. Τα ξέρει όλα αυτά ο κ.Σαμαράς;

Η συγκεκριμένη “τρόικα” του εγκλήματος δεν δίστασε πριν από τρία χρόνια να “ξεκοκαλίσει” το “μυστικό κονδύλι” του 1.300.000 ευρώ που είχε διατεθεί από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για “εθνικούς σκοπούς”, επί υπουργίας Παπουτσή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. 

Τα χρήματα φέρεται να είχαν διατεθεί για “μυστική αποστολή” στο εξωτερικό ως μέρος απόρρητου σχεδίου για την εύρεση μερικών από τα 4.000 αρχαία νομίσματα που έχουν πουληθεί από αρχαιοκάπηλους σε πέντε ηπείρους. 

Ένα πάντως από αυτά τα νομίσματα λέγεται ότι βρίσκεται στο λαιμό της πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Γούλι Τιμοσένκο! 

Το πως έφθασε εκεί καλό είναι να ρωτήσουμε κάποιους πολιτικούς και ειδικά τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Έτσι κύριε Σαμαρά;

Το ρεπορτάζ σίγουρα λοιπόν δεν είναι μυθιστόρημα. Ποτέ δεν είναι μυθιστόρημα. Και βέβαια θα συνεχιστεί αφού οι πρωταγωνιστές είναι όλοι τους γνωστοί. Και πάνω από όλα η αξιαγάπητη ανώμαλη σύμβουλος. Ειδικά σε μια εποχή που τα μυστήρια της Αμφίπολης είναι στην επικαιρότητα…


Σ.Χ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:43 pm


Το πανό εναντίον του Παχτα που κανένα συστημικό ΜΜΕ site δεν έδειξε !Το πανό εναντίον του Παχτα που κανένα συστημικό ΜΜΕ site δεν έδειξε !
Ολα τα ΜΜΕ ανέφεραν την απάντηση του απερχομένου Δημάρχου αλλά κανένα, δεν μας έδειξε τι ήταν αυτό το τόσο «προκλητικό» πανό που «ενόχλησε» τόσο πολύ την παράταξη του Χρ.Πάχτα ώστε να μην παρευρεθεί στην ορκομωσία...


paxtasΒλέπετε κάτι το τόσο προκλητικό ;
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΧΤΑ (που έπαιξε σε όλα τα ΜΜΕ χωρίς όμως αναφορά στο πανο!)

«Η προκλητική ανάρτηση πανό στον χώρο της ορκωμοσίας στην Ιερισσό με περιεχόμενο υβριστικό και προσβλητικό, αποτελεί ενέργεια βαθιά αντιδημοκρατική», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του Χρήστου Πάχτα, ενώ στρέφεται και κατά της νέας δημοτικής αρχής επειδή – όπως καταγγέλλει – «δεν κατάφερε να επιτελέσει τα καθήκοντά της και να διασφαλίσει την ομαλή και απρόσκοπτη διαδικασία της ορκωμοσίας, καθώς και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στην τελετή των εκλεγμένων συμβούλων».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:30 pm


Ο «Μαύρος Άρχοντας» κατουράει και καίει τη Βίβλο ρίχνοντας κατάρες στους Χριστιανούς!Ο «Μαύρος Άρχοντας» κατουράει και καίει τη Βίβλο ρίχνοντας κατάρες στους Χριστιανούς!
Γιατί ένας από δαύτους να μην λέει να κάψει ένα κοράνι μια φορά;…

Στην Αριζόνα των ΗΠΑ, ο 22χρονος Eric Minerault αποφάσισε να εκδικηθεί για τα κακά της μοίρας του και τη ψυχανωμαλία του τον Θεό ουρώντας και καίγοντας τη Βίβλο έξω από χριστιανικό άσυλο αστέγων. 

Στην Αριζόνα, όμως, επειδή δεν παίζουν και προβλέπεται τιμωρία για βεβήλωση ιερών συμβόλων, μετά από
καταγγέλια υπαλλήλου του ασύλου η αστυνομία μετέβη στη περιοχή και εντόπισε τον δράστη.

Ο νεαρός- κόψτε φάτσα, βγάλτε συμπέρασμα!- βρέθηκε κοντά στο σημείο, όπου οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν μια καμμένη και ουρημένη Βίβλο, να φοράει μαυροκόκκινο μανδύα και τη πεντάλφα που χρησιμοποιούν οι σατανιστές στα τελετουργικά τους στο λαιμό του. 

Αμέσως γνωστοποίησε τα στοιχεία του στο πλήρωμα του περιπολικού, αρχικά συστήνοντας τον εαυτό του ως ο «Μαύρος Άρχοντας»… και δήλωσε ότι βρέθηκε εκεί για να καταραστεί τους Χριστιανούς! 

Αν η κατάρα έπιασε δεν γνωρίζουμε…

Και μέσα στη τρέλα και τη ψυχασθένεια του 22χρονου- κάτι περίεργο καπνίζει κιόλας σίγουρα- Πανεπιστημιακός καθηγητής νομικής τάσσεται στο πλευρό του, λέγοντας ότι κατά τη σύλληψη του νεαρού παραβιάστηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματά του…


Ε.Μ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:26 pm


Ποιες ημερομηνίες «παίζουν» για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο
12, 19 και 26 Οκτωβρίου. 
Αυτές οι ημερομηνίες συζητιούνται στο παρασκήνιο ως οι πιθανότερες για την πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, αν τα πράγματα πάνε άσχημα στις πρώτες συζητήσεις με τους εκπροσώπους των πιστωτών. 

Παρόλο που η κυβέρνηση επιδιώκει
εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, επενδύοντας στην υποψηφιότητα του Φ. Κουβέλη, η στάση της Τρόικας θεωρείται καθοριστική για τη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων. 

Γιατί αν οι δανειστές δεν αποδεχθούν το -άτυπο ακόμη- αίτημα της ελληνικής πλευράς να αναβληθούν όλα τα επώδυνα μέτρα (ασφαλιστικό, εργασιακά και απολύσεις στο Δημόσιο) για το 2015 ή και να ματαιωθούν αν αυτό καταστεί εφικτό, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. 

Επίσης, αν δεν ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την απομείωση του χρέους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα έχουν τρόπο να συγκρατήσουν τους βουλευτές τους και να δημιουργήσουμε μια εικόνα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. 

Εξάλλου, το πολιτικό κόστος από τον ΕΝΦΙΑ, όπως όλα δείχνουν, είναι ήδη βαρύ και αν δεν γίνει κάτι για να αλλάξει άμεσα η ατμόσφαιρα, τότε οι δημοσκοπήσεις του φθινοπώρου θα αποτυπώσουν μια κατάσταση αποδρομής για την κυβέρνηση που θα λειτουργήσει διαλυτικά για τα συγκυβερνώντα κόμματα. 

Ετσι, κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν μονόδρομος – είτε το θέλει είτε όχι το Μέγαρο Μαξίμου.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:04 pm


Η έκρηξη είναι προ των πυλών…


 Αν αυτά τα γράφει ο Ιγνατίου, από την εφημερίδα του αρχινταβατζή διαπλεκόμενου εθνικολύ εργολάβου, για να μας τρομάξει, μάλλον έξω έπεσε...

Οι βρεγμένοι την βροχή ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

ΑΛΛΟΙ ΠΡΠΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥΣ....


Πόπη Σουφλή

 

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Οταν οι συζητήσεις και οι διεργασίες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας φτάνουν να διεξάγονται με όρους καφενείου, τότε οι δημοκρατικές διαδικασίες τραυματίζονται. Ας ελπίσουμε όχι ανεπανόρθωτα. 

Η δημοσιοποίηση του ονόματος του Φώτη Κουβέλη ως υποψηφίου για να αντικαταστήσει τον Κάρολο Παπούλια, αν δεν έγινε για να «καεί», ώστε ο εν λόγω πολιτικός «να βγει από το κάδρο», δείχνει την απόγνωση του πολιτικού συστήματος και την υπερπροσπάθειά του να διασωθεί.


Διότι εάν ο κ. Κουβέλης είναι η επιλογή του κατεστημένου, τολμώ να υποστηρίξω ότι η ανακύκλωση προσώπων, που στιγμάτισαν τον τόπο για δεκαετίες, αποτελεί εμπαιγμό του ελληνικού λαού, ο οποίος ακόμα ελπίζει πως ο πολιτικός κόσμος θα πληρώσει για την οικονομική τραγωδία της Ελλάδας.


Ας μην επαναλάβω τα τετριμμένα και τις αβρότητες μεταξύ των πολιτικών, για την «εντιμότητα», τις «ικανότητες», την «καλοσύνη» τους και τον «πατριωτισμό» τους. Διότι, αν πραγματικά αναζητούμε τα παραπάνω, θα πρέπει να ψάξουμε με το φανάρι για να ανακαλύψουμε τους «άσπιλους και αμόλυντους». Το χειρότερο όλων που συμβαίνει είναι ότι πολιτικοί από διαφορετικούς -ακόμα και εχθρικούς- χώρους αναλώνονται σε «κομπλιμέντα» ο ένας για τον άλλον, ξεχνώντας ότι για τη σημερινή κατάσταση της χώρας ευθύνονται μόνο οι ίδιοι. Και επειδή είναι χωμένοι μέσα στις ευθύνες, επιχειρούν να επιλύσουν μια κρίση που δημιούργησαν χωρίς να έχουν τις ικανότητες να το πράξουν.


Πιστεύω πως δεν υπάρχει πολιτικός στην Ελλάδα που να επιθυμεί να κυβερνήσει τη χώρα, αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο. Ούτε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που έθεσε στόχο να εκδιώξει την «κλίκα» του πρωθυπουργού και του Βενιζέλου. Είναι τεράστιο το φορτίο και οι πολιτικοί μας αποδεικνύονται… νάνοι.
Εάν το θέμα ήταν μόνο πολιτικό, θα είχαν σκαρφιστεί ήδη τον τρόπο και θα εξέρχονταν της κρίσης. Επειδή είναι πρώτιστα οικονομικό, δείχνουν τη γύμνια τους. Η συνάντηση των Παρισίων είναι κρίσιμη. Οι κυβερνώντες και οι δανειστές πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αντέχει ο λαός, ότι φτάσαμε στα άκρα μας. Οι πολίτες «δεν μπορούν άλλο». Το μόνο που μας απέμεινε είναι ένα ελάχιστο ίχνος αντοχής… Η «έκρηξη» είναι προ των πυλών…
 

πηγή εφημ. "Έθνος"
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 12:57 pm


(ΒΙΝΤΕΟ) ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ 2011Είναι τόσο απλό εμείς, ο ελληνικός λαός, να τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες...
'Ενα κλικ στο τηλεκοντρόλ, και να σταματήσουμε να αγοράζουμε τις εφημερίδες τους.
ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Πόπη Σουφλή
Ειναι το δελτιο της 1 Ιουλιου 2011, την ημέρα που είχαν περικυκλωσει την Βουλη οι Ελευθεροι Ελληνες πολίτες και για μια στιγμή ράγισε το σύστημα της διαπλοκής και της κατοχικής κυβέρνησης. 

Δείτε τον τρόμο στα μάτια των
υπαλλήλων δημοσιογράφων του MEGA.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 12:46 pm


Αμερικανός γερουσιαστής ξεφτιλίζει ΗΠΑ-ΕΕ: "Είστε πολιτικά γατάκια μπροστά στη ρωσική αρκούδα"
ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ η πολιτική της Ουάσιγκτον στο θέμα της Ουκρανίας, της Συρίας και του Ιράκ, με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα να δέχεται σφοδρή κριτική όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η εξωτερική πολιτική. 

Η πολιτική αυτή, όπως καταγγέλλουν ορισμένοι Αμερικανοί γερουσιαστές, έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ σε στρατηγικές ήττες με τη Ρωσία να κερδίζει συνεχώς έδαφος λόγω της αποφασιστικότητας της.

Χαρακτηριστική είναι η
ομιλία του γερουσιαστή Τέντ Κρούζ από το Τέξας, ο οποίος επέκρινε τον Μπάρακ Ομπάμα και είπε πώς «ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενεργεί χωρίς φόβο, οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην Ευρώπη φοβούνται να κάνουν οτιδήποτε χωρίς να βλέπουμε κάποια δράση και υποστήριξη από την αμερικανική ηγεσία».

«Οφείλω να ομολογήσω πώς ο Ομπάμα είναι απλά ένα μικρό γατάκι σε σύγκριση με τη ρωσική αρκούδα», είπε ο Αμερικανός γερουσιαστής αναφερόμενος στην πολιτική που ασκείται στην Ουκρανία, όπου οι ρωσόφωνοι και η Μόσχα κερδίζουν συνεχώς έδαφος κατατροπώνοντας τους Ουκρανούς και τα σχέδια της Δύσης.

Αυτός προφανώς είναι και ο λόγος που την ίδια στιγμή δύο άλλοι Αμερικανοί γερουσιαστές, οι Robert Menendez και John McCain τάχθηκαν υπερ της αποστολής βοήθειας με τη μορφή εξοπλισμού προς την Ουκρανία, καθώς όπως είπαν, «πλέον υπάρχει ρωσική εισβολή» στη χώρα.

Μέχρι τώρα οι Αμερικανοί πολιτικοί απέφευγαν να αναφερθούν στην κατάσταση ως «εισβολή» και χαρακτήριζαν τις συγκρούσεις ως ρωσική «έφοδο». Μετά τα τελευταία γεγονότα ωστόσο, όπως το χτύπημα στην Αζοφική Θάλασσα και τις προετοιμασίες για επίθεση των ρωσόφωνων στη Μαριούπολη έχουν αλλάξει τακτική και ζητούν από τον Μπάρακ Ομπάμα να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν είναι καθ’ όλου εύκολο και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εξάλλου οι ΗΠΑ έχουν… απλωμένο τραχανά παντού. Στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, στην Άιγυπτο. Μέχρι στιγμής τίποτα δεν τους βγαίνει και το φίδι που οι ίδιοι εξέθρεψαν, οι τζιχαντιστές του ISIL ετοιμάζεται να δαγκώσει τους ίδιους και τους συμμάχους τους.

Άργησαν να προσφέρουν βοήθεια στον Ιράκ και τώρα επιχειρούν να τα «βρούν» με τον Άσσαντ στη Συρία προκειμένου να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές που εξαπλώνονται παντού.

Ο γερουσιαστής Τέντ Κρουζ εξαπέλυσε «βολές» κατά του Αμερικανού Προέδρου και για το ζήτημα αυτό, όπως επίσης και για τους χειρισμούς του απέναντι στο Ισραήλ. Στέκεται στο θέμα της απαγόρευσης πτήσεων προς το Ισραήλ και επισημαίνει, «αν αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας γιατί δεν έγινε το ίδιο και πάνω από την Ουκρανία, το Πακιστάν, την Υεμένη και το Αφγανιστάν;».

«Οι αμερικανοί πολίτες έχουν επανειλημμένα απαντήσει στο ερώτημα της σύγκρισης μεταξύ των Προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ υπερ του πρώτου», κατέληξε στην ομιλία του ο Τέντ Κορουζ και είπε πώς αυτό είναι ενδεικτικό…
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 12:32 pm


Ο άνθρωπος δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ευτυχία και έτσι κυνηγάει τον Εαυτό του...
Φωτογραφία: Είμαστε μια ανθρωπότητα διαχωρισμένη και γι’ αυτό οργισμένη… Όμως κανένας άνθρωπος δεν κρατάει μέσα του οργή, χωρίς αιτία... Και η βασική αιτία του κρατημένου θυμού, που ασυνείδητα γίνεται το αυτοκαταστροφικό συναίσθημα της οργής, είναι η δικαίωση και η αποδοχή... Αν αυτά τα δύο εκλείψουν σαν ανάγκες, τότε ο θυμός θα γίνει ένα υγιές συναίσθημα, που δεν θα θέλει να αποδείξει τίποτα και απλά θα εκφράζεται όταν συντρέχει λόγος... Αν ξέρεις ποιός είσαι εσύ, τότε δεν θα έχεις καμία ανάγκη να το ξέρει και ο άλλος... Ούτε καν ανάγκη να το υπερασπιστείς δεν θα υπάρχει... Αν δεν σου αρέσει κάτι που προσπαθεί να σου επιβάλλει ο άλλος σαν ιδέα, σαν πίστη, σαν άποψη, σαν οτιδήποτε, απλά δεν θα το επιλέγεις, χωρίς να χρειάζεσαι και να δικαιολογείς την μη επιλογή σου... Τι να σε θυμώσει μετά? Καμιά φορά ίσως χρειάζεται να επεξεργαστούμε αυτά που συμβαίνουν μέσα μας, στην επικοινωνία μας με κάποιον άλλον, για να ανακαλύψουμε που υπάρχει ακόμα μέσα μας φόβος και ανάλογα να τον διαχειριστούμε με μεγαλύτερη επιείκεια και αποδοχή... Αν ο άλλος γίνει ιδιαίτερα προσβλητικός και αδιάκριτος, απλά δεν τον κάνεις παρέα, όποιος και να είναι (ακόμα και το παιδί σου)... Το να βάζω τα όρια μου, σημαίνει ότι πρώτος από όλους τα γνωρίζω και δεν τα πηγαινοφέρνω ανάλογα με το ποιόν έχω απέναντί μου... Μόνο να αναρωτηθούμε γιατί πηγαινοφέρνουμε τα όρια μας, αρκεί για να διακρίνουμε τον τεράστιο φόβο μας και την μεγάλη ανασφάλειά μας, μην χάσουμε την αποδοχή… Που να βάλεις μετά όρια? Στην ουσία, ούτε καν τα χρειάζεσαι… Περιορίζεις το απεριόριστο? Όταν βάζεις όρια Αγάπης και σεβασμού μαθαίνεις να ακούς τον Εαυτό σου πρώτα και μετά και τους άλλους... Ίσως το πιο δύσκολο σημείο είναι ο Εαυτός μας και όχι η Αγάπη τελικά… Που σταματούν οι επιλογές και που αρχίζει η βλάβή?  Αυτή η ανάγκη αποδοχής και δικαίωσης κρύβεται πίσω από την κατάσταση φόβου του ανθρώπου, γιατί ο ίδιος δεν ξέρει ποιός είναι και δεν ξέρει ποιό είναι το καλό και το κακό, χωρίς κανόνες... Δεν ξέρει που βλάπτει και που βλάπτεται... Και ενώ προσπαθεί να βάλει όρια στους άλλους, τελικά αυτοπεριορίζεται, γιατί χρειάζεται πάντα να έχει μια δικαιολογία για αυτά τα όρια... Είναι καλό? Είναι κακό? μια μεγάλη αγωνία διακατέχει τον άνθρωπο για τους κανόνες, γιατί έχει διαφόρων ειδών εξαρτήσεις από τους άλλους και πάνω εκεί θέλει να τους υποτάξει, για να νιώσει ασφάλεια... Αν δεν ήταν ανασφαλής, δεν θα υπήρχε καμία αναγκαιότητα να κυριαρχήσει επί των άλλων, με βάση τις απόψεις του, μα ούτε θα μπορούσαν οι άλλοι να κυριαρχήσουν πάνω του, με βάση τις απόψεις τους και να καταλάβουν τον ζωτικό χώρο μέσα του... Αν ορμάμε να αλλάξουμε τους άλλους, είναι ακριβώς για να νιώσουμε ασφαλείς με τις επιλογές μας… Αλλιώς τι να μας ένοιαζε πως είναι ο άλλος? Μας νοιάζει όμως το τι πιστεύει για εμάς, μας φέρνει συναισθηματική ανισορροπία η μη αποδοχή του… Όμως ξέρει ο καθένας ποιο είναι το καλό του άλλου? Όχι… Κι όμως αυτή η πραγματικότητα γύρω μας, αυτό δείχνει τελικά… Ότι ξέρουμε πρώτα το κακό που κάνει ο άλλος (κυρίως μέσα μας), όταν δεν αποδέχεται το καλό του…και εμάς! Εκεί είναι όλη η ουσία... Αυτός ο ζωτικός χώρος μέσα μας και ποιός τον έχει καταλάβει... Γιατί συνήθως «χωράμε» μέσα μας όλους τους άλλους, εκτός από τον Εαυτό μας… η ευτυχία του ανθρώπου είναι ένα απλό θέμα, όταν δεν έχουμε επιλογές για να κυνηγάμε την ευτυχία, εδώ, εκεί, πάνω, κάτω... Είμαι πλέον σίγουρη ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ευτυχία και έτσι κυνηγάει τον Εαυτό του... Ψάχνει να βρει αιτίες δυστυχίας, γιατί έχει επιλογές να το κάνει... Εχει σύντροφο? τρώγεται Δεν έχει σύντροφο? πάλι τρώγεται Έχει παιδιά? τρώγεται Δεν έχει παιδιά? πάλι τρώγεται... Έχει λεφτά? τρώγεται Δεν έχει λεφτά? πάλι τρώγεται Είναι χειμώνας? περιμένει πως και πως το καλοκαίρι Είναι καλοκαίρι? περιμένει πως και πως να έρθει ο χειμώνας Είναι Κυριακή? Περιμένει πως και πώς να έρθει το Σαββάτο… Είναι Σαββάτο? Είναι ήδη στην Δευτέρα… ΄ κι όλα αυτά γιατί κυνηγάει τον Εαυτό του... ζηλεύει, φθονεί, μισεί, θλίβεται, θυμώνει, και μετά ντρέπεται γιατί κυνηγάει τον Εαυτό του... Και μετά, φοβάται χωρίς αυτόν... και βρίσκει υποκατάστατο… το «εγώ», για να κυνηγήσει τους άλλους… ο Εαυτός μας… παρερμηνευμένη έννοια… συμπερασματική πραγματικότητα, που θυμίζει περισσότερο σενάριο, παρά αλήθεια… Όσο και να «φιλοσοφούμε» όμως, όσες νύχτες και να μετρήσουμε άγρυπνοι, όσο υπάρχει το «καλό» και το «κακό» σαν επιλογή, ποτέ δεν θα μάθουμε να αποδεχόμαστε την Μύηση της καρδιάς μας, που σε κάνει να περπατάς με σεβασμό και με ανάλαφρα βήματα, σαν να περπατάς σε βαμβάκι… Καλημέρα <3 <3 <3

Είμαστε μια ανθρωπότητα διαχωρισμένη και γι’ αυτό οργισμένη…
Όμως κανένας άνθρωπος δεν κρατάει μέσα του οργή, χωρίς αιτία...
Και η βασική αιτία του κρατημένου θυμού, που ασυνείδητα γίνεται το αυτοκαταστροφικό συναίσθημα της οργής, είναι η δικαίωση και η αποδοχή...

Αν αυτά τα δύο εκλείψουν σαν ανάγκες, τότε ο θυμός θα γίνει ένα υγιές συναίσθημα, που δεν θα θέλει να αποδείξει τίποτα και απλά θα εκφράζεται όταν συντρέχει λόγος...

Αν ξέρεις ποιός είσαι εσύ, τότε δεν θα έχεις καμία ανάγκη να το ξέρει και ο άλλος...Ούτε καν ανάγκη να το υπερασπιστείς δεν θα υπάρχει...


Αν δεν σου αρέσει κάτι που προσπαθεί να σου επιβάλλει ο άλλος σαν ιδέα, σαν πίστη, σαν άποψη, σαν οτιδήποτε, απλά δεν θα το επιλέγεις, χωρίς να χρειάζεσαι και να δικαιολογείς την μη επιλογή σου... Τι να σε θυμώσει μετά? Καμιά φορά ίσως χρειάζεται να επεξεργαστούμε αυτά που συμβαίνουν μέσα μας, στην επικοινωνία μας με κάποιον άλλον, για να ανακαλύψουμε που υπάρχει ακόμα μέσα μας φόβος και ανάλογα να τον διαχειριστούμε με μεγαλύτερη επιείκεια και αποδοχή...

Αν ο άλλος γίνει ιδιαίτερα προσβλητικός και αδιάκριτος, απλά δεν τον κάνεις παρέα, όποιος και να είναι (ακόμα και το παιδί σου)... Το να βάζω τα όρια μου, σημαίνει ότι πρώτος από όλους τα γνωρίζω και δεν τα πηγαινοφέρνω ανάλογα με το ποιόν έχω απέναντί μου...
Μόνο να αναρωτηθούμε γιατί πηγαινοφέρνουμε τα όρια μας, αρκεί για να διακρίνουμε τον τεράστιο φόβο μας και την μεγάλη ανασφάλειά μας, μην χάσουμε την αποδοχή… Που να βάλεις μετά όρια? Στην ουσία, ούτε καν τα χρειάζεσαι… Περιορίζεις το απεριόριστο?
Όταν βάζεις όρια Αγάπης και σεβασμού μαθαίνεις να ακούς τον Εαυτό σου πρώτα και μετά και τους άλλους... Ίσως το πιο δύσκολο σημείο είναι ο Εαυτός μας και όχι η Αγάπη τελικά…

Που σταματούν οι επιλογές και που αρχίζει η βλάβη? 

Αυτή η ανάγκη αποδοχής και δικαίωσης κρύβεται πίσω από την κατάσταση φόβου του ανθρώπου, γιατί ο ίδιος δεν ξέρει ποιός είναι και δεν ξέρει ποιό είναι το καλό και το κακό, χωρίς κανόνες...

Δεν ξέρει που βλάπτει και που βλάπτεται...

Και ενώ προσπαθεί να βάλει όρια στους άλλους, τελικά αυτοπεριορίζεται, γιατί χρειάζεται πάντα να έχει μια δικαιολογία για αυτά τα όρια...
Είναι καλό? Είναι κακό? μια μεγάλη αγωνία διακατέχει τον άνθρωπο για τους κανόνες, γιατί έχει διαφόρων ειδών εξαρτήσεις από τους άλλους και πάνω εκεί θέλει να τους υποτάξει, για να νιώσει ασφάλεια...

Αν δεν ήταν ανασφαλής, δεν θα υπήρχε καμία αναγκαιότητα να κυριαρχήσει επί των άλλων, με βάση τις απόψεις του, μα ούτε θα μπορούσαν οι άλλοι να κυριαρχήσουν πάνω του, με βάση τις απόψεις τους και να καταλάβουν τον ζωτικό χώρο μέσα του...
Αν ορμάμε να αλλάξουμε τους άλλους, είναι ακριβώς για να νιώσουμε ασφαλείς με τις επιλογές μας… Αλλιώς τι να μας ένοιαζε πως είναι ο άλλος? Μας νοιάζει όμως το τι πιστεύει για εμάς, μας φέρνει συναισθηματική ανισορροπία η μη αποδοχή του…

Όμως ξέρει ο καθένας ποιο είναι το καλό του άλλου? Όχι… 
Κι όμως αυτή η πραγματικότητα γύρω μας, αυτό δείχνει τελικά… Ότι ξέρουμε πρώτα το κακό που κάνει ο άλλος (κυρίως μέσα μας), όταν δεν αποδέχεται το καλό του…και εμάς!

Εκεί είναι όλη η ουσία... Αυτός ο ζωτικός χώρος μέσα μας και ποιός τον έχει καταλάβει...

Γιατί συνήθως «χωράμε» μέσα μας όλους τους άλλους, εκτός από τον Εαυτό μας…

η ευτυχία του ανθρώπου είναι ένα απλό θέμα, όταν δεν έχουμε επιλογές για να κυνηγάμε την ευτυχία, εδώ, εκεί, πάνω, κάτω...

Είμαι πλέον σίγουρη ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ευτυχία και έτσι κυνηγάει τον Εαυτό του... Ψάχνει να βρει αιτίες δυστυχίας, γιατί έχει επιλογές να το κάνει...

Έχει σύντροφο? τρώγεται
Δεν έχει σύντροφο? πάλι τρώγεται
Έχει παιδιά? τρώγεται
Δεν έχει παιδιά? πάλι τρώγεται...
Έχει λεφτά? τρώγεται
Δεν έχει λεφτά? πάλι τρώγεται
Είναι χειμώνας? περιμένει πως και πως το καλοκαίρι
Είναι καλοκαίρι? περιμένει πως και πως να έρθει ο χειμώνας
Είναι Κυριακή? Περιμένει πως και πώς να έρθει το Σαββάτο…
Είναι Σαββάτο? Είναι ήδη στην Δευτέρα…
΄
κι όλα αυτά γιατί κυνηγάει τον Εαυτό του...

ζηλεύει, φθονεί, μισεί, θλίβεται, θυμώνει, και μετά ντρέπεται γιατί κυνηγάει τον Εαυτό του... Και μετά, φοβάται χωρίς αυτόν... και βρίσκει υποκατάστατο… το «εγώ», για να κυνηγήσει τους άλλους…

ο Εαυτός μας… παρερμηνευμένη έννοια… συμπερασματική πραγματικότητα, που θυμίζει περισσότερο σενάριο, παρά αλήθεια…

Όσο και να «φιλοσοφούμε» όμως, όσες νύχτες και να μετρήσουμε άγρυπνοι, όσο υπάρχει το «καλό» και το «κακό» σαν επιλογή, ποτέ δεν θα μάθουμε να αποδεχόμαστε την Μύηση της καρδιάς μας, που σε κάνει να περπατάς με σεβασμό και με ανάλαφρα βήματα, σαν να περπατάς σε βαμβάκι…Βάσω Νικολοπούλου


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 12:04 pm


"Μόνο οι ανόητοι μελαγχολούν το φθινόπωρο... αυτοί που δεν μπορούν να δουν την ομορφιά της ζωής"... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ήρθε... κάποτε μαζί του έφερνε και τη μελαγχολία... συναισθήματα που λες και δραπέτευαν από τα μονοπάτια του μυαλού που δεν φωτίζονται... 

Σκέψεις που γεννούσαν πόνο, αλλά και όμορφες αναμνήσεις.. έτσι όπως είναι οι αναμνήσεις όλων των ανθρώπων, στοίχειωναν μέσα μου και μ' έπιανε μελαγχολία.. πάντα μου έφερενε μελαγχολία το φθινόπωρο... 

Ήταν που άδειαζε τούτος ο τόπος, που μέχρι χθες έσφιζε από ζωή... ήταν που έβλεπα τα χελιδόνια να μαζεύονται πάνω στα καλώδια, έτοιμα για το μεγάλο ταξείδι σε μέρη πιο ζεστά... ήταν που τα δένδρα έμεναν γυμνά απ' τα φύλλα τους... ήταν που από παιδί ένοιωθα μια μοναξιά στου φθινοπώρου τον ερχομό... και το μόνο που λάτρευα ήταν η πρώτη βροχή... η μυρωδιά της βρεγμένης γης που 'χε ξεραθεί από την ανομβρία του καλοκαιριού... κι από παιδί μ' άρεσε να γίνομαι παπί και να χορεύω τον χορό της...το χορό της βροχής...

Ώσπου η ζωή, μ' έμαθε να τ' αγαπώ... να μην μελαγχολώ στον ερχομό του...
"Μόνο οι ανόητοι μελαγχολούν το φθινόπωρο... αυτοί που δεν μπορούν να δουν την ομορφιά της ζωής", έλεγε ένας φίλος καρδιάς... και είχε δίκιο..


Καλημέρα.. καλό μήνα και καλή εβδομάδα... 

Πόπη


 αν κάνετε κλικ εδώ, θ' απολαύσετε την υπέροχη μουσική λίστα του Ernesto Cortazar


Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 11:54 am


πιο τρυφερά, δεν γίνεται... (βιντεο)
Σήμερα σκέφθηκα να σας καληνυχτίσω διαφορετικά... πολύ μελωδικά, πολύ πολύ τρυφερά... πιο τρυφερά, δεν γίνεται...

Είναι το καλοκαίρι που μου έγνεψε ένα "γεια" ... είναι το φθινόπωρο που έμαθα να μην μελαγχολώ, είναι που μαθαίνω να ζω την κάθε μέρα μου, την κάθε στιγμή μου, βλέποντάς τες με μια διαφορετική ματιά....


Καληνύχτα

Πόπη

Υ.Γ. Ααααααααα και ...Καλή εβδομάδα και  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ σε όλους μας.
Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 3:24 am


Το φαράγγι Άαρ στις ΆλπειςΗ Haslital είναι μια από τις μεγαλύτερες κοιλάδες των κεντρικών Άλπεων, στην Ελβετία. Η επίπεδη κοιλάδα χωρίζεται σε δύο τμήματα από εγκάρσιους βραχώδεις σχηματισμούς. Εδώ και 10.000 χρόνια, στο τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων, ο ποταμός Aare διάβρωσε τα πετρώματα και σχημάτισε ένα φαράγγι μήκους 1.400 μέτρων και βάθους 200 μέτρων.
 
Το φαράγγι Aar είναι ανοικτό για το κοινό από το 1889, όταν δημιουργήθηκαν μονοπάτια κατά μήκος του. 
Από τότε αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και προσελκύει πολλούς επισκέπτες που αγαπούν τη φύση. 
Ο καταρράκτης Reichenbach, ένας από τους ψηλότερους καταρράκτες των Άλπεων, είναι πόλος έλξης για τους τουρίστες, αφού αυτή είναι η τοποθεσία που ο θρυλικός Σέρλοκ Χολμς έδωσε θανάσιμο αγώνα με τον καθηγητή Moriarty.
Φωτογραφία .carleS
Φωτογραφία  smoguscragraticus
Φωτογραφία Zairon
Φωτογραφία Zairon
Φωτογραφία Piaseno
Φωτογραφία Zairon
Φωτογραφία  elcastelcom
Φωτογραφία Zairon
Φωτογραφία Zairon
Φωτογραφία  .carleS
Φωτογραφία Zairon
Φωτογραφία ZaironΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 3:11 am


Πως μεταβληθήκαμε από Έλληνες σε νεοέλληνεςΚι όμως, είναι τρομακτικά αισιόδοξο και ελπιδοφόρο, πως ανάμεσα στους "νεοέλληνες", εξακολουθούν να υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ!

Η άλωση της ελληνικής αυτοσυνείδησης, δεν πέρασε σε όλους... κι αυτό λέει πολλά.

Πόπη Σουφλή«Αν ένας λαός βυθιστεί σε μεγάλη πνευματική σύγχυση αποδέχεται πιο εύκολα την ιδεολογία αντικατάστασης, σε αντίθεση με άλλον λαό, στον οποίον η έντονη πίστη και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν έναν απόρθητο προμαχώνα»- (J.P. Μorin Commandant SECTARUS, κεφ. 9: Η Ψυχοπολεμολογία και κεφ. 10: Η χειραγώγηση των λαϊκών μαζών, σ.σ. 201-218)  

«Ο άνθρωπος είναι ψυχο-διασπάσιμος και ο τεχνικός της αποσταθεροποίησηςθα του προσφέρει τα υλικά της ζύμωσης που θα επισπεύσει την σήψη των ιδεολογικών του πεποιθήσεων» - Commandant J.P. Μorin
                                          *******

Της Δάφνης Βαρβιτσιώτη, από το εξαιρετικό βιβλίο «“ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ”- Εξέλιξη ή Χειραγώγηση;» (αποσπάσματα σελ. 85-100)*

Θα σας θυμίσω ότι, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εμείς οι Έλληνες, που προασπισθήκαμε τα σύνορά μας από την επίθεση των δυνάμεων του Άξονα, έστω και αν στο τέλος καμφθήκαμε, ήμασταν οι ήρωες της υφηλίου. Τότε, οι πάντες υποκλίνονταν στις δικές μας αξίες, στα δικά μας ιδανικά, στις δικές μας αρετές. Τότε, ο Ουίνστων Τσώρτσιλ είχε πει: «Τώρα δεν θα λέμε πια ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Και ενώ, ως πολίτες, ήμασταν απίστευτα φτωχοί και η χώρα μας ήταν ρημαγμένη, είχαμε ως πρότυπα τον Ήρωα, τον Φιλόσοφο και τον Άγιο και ήμασταν πλούσιοι σε φιλότιμο, αυτοσεβασμό και υπερηφάνεια, διότι είχαμε αποδείξει ότι ήμασταν άξιοι, γενναίοι και ανδρείοι, δηλαδή αντάξιοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, συνεχιστές της δοξασμένης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και απόγονοι των Ηρώων του 1821. Με άλλα λόγια, τότε είχαμε βαθειά ριζωμένη την αυτοσυνειδησία του Έλληνα....
 Λίγα χρόνια αργότερα, εν καιρώ ειρήνης, αρχίσαμε να ακούμε ότι είμαστε Νεοέλληνες και ότι, ως Νεοέλληνες, είμαστε περιορισμένων αντιλήψεων, ηθικιστές, σεξουαλικά καταπιεσμένοι και καταπιεστικοί, προσκολλημένοι στο παρελθόν, γεμάτοι προλήψεις, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, σωβινιστές, ανάγωγοι, βρώμικοι, καλοπερασάκηδες, τεμπέληδες. 
 
Μας είπαν ότι έπρεπε πλέον να γίνουμε «προοδευτικοί», «ριζοσπαστικοί», «εξελιγμένοι», ότι έπρεπε οπωσδήποτε να αποκτήσουμε «ευρύτητα πνεύματος» και να γίνουμε «επιτέλους» Ευρωπαίοι. 
 
Τότε, βάλαμε νερό στο κρασί των άξιων μας, βάλαμε κατά μέρος τα ιδανικά μας και υποκλιθήκαμε ενώπιον της «ανώτερης» Ευρώπης και των «εξελιγμένων» άξιων της. Έτσι, σχετικοποιήσαμε την ηθική μας, εγκαταλείψαμε το φιλότιμο μας και προσπαθήσαμε να εξευρωπαϊσθούμε και, κυρίως, να πλουτίσουμε.

Η Πρώτη Μεταβολή 

Τότε, υποστήκαμε την πρώτη μεταβολή στην ψυχοσύνθεση και την αυτοσυνειδησία μας.
 
Αλλάζοντας, προκειμένου να μοιάσουμε στο πρότυπό μας, τον Ευρωπαίο, όντως αποκτήσαμε την αυτοσυνειδησία τού Νεοέλληνα. Δηλαδή αποκτήσαμε, άθελά μας, την αυτοσυνειδησία ενός τύπου ανθρώπου με τεράστιο σύμπλεγμα εθνικής και πολιτιστικής κατωτερότητας.

Ως υπό διαμόρφωσιν Ευρωπαίοι, κάναμε προσπάθειες να «κατανοήσουμε» τα μέχρι πρότινος ακατανόητα και αδιανόητα, όπως, π.χ., τούς λόγους για τους οποίους μπορεί να είναι πράξεις αποδεκτές ο βανδαλισμός καταστημάτων ή ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ή το κάψιμο της Σημαίας, ή ότι υπάρχουν και «μαλακά» ναρκωτικά, ή ότι η έκλυση ηθών, δηλαδή ο πανηδονισμός, ο διαστροφικός ερωτισμός, ή η ομοφυλοφιλία, αποτελούν αποδείξεις «προοδευτικότητας», ή ότι τα κίνητρα του Ιούδα μπορεί να ήταν αγαθά κ.ο.κ.. Βέβαια, εξακολουθούσαμε να μην τα κατανοούμε, αλλά αφού μας διαβεβαίωναν ότι αυτά οι Ευρωπαίοι τα καταλαβαίνουν, εμείς σωπαίναμε. Τότε, μας είπαν ότι η γλώσσα μας έπρεπε να «εξελιχθεί» σε ό,τι αφορά στην ορθογραφία και την γραμματική της και, ενθουσιασμένοι, το δεχθήκαμε! Αργότερα, με μεταμεσονύχτια τροπολογία της αφαίρεσαν τα πνεύματα και δύο από τους τρεις τόνους της. Και το δεχθήκαμε! Από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο μας δόθηκαν νέα «εξελιγμένα» πρότυπα ζωής και συμπεριφοράς. Και τα υιοθετήσαμε!

Η Δεύτερη Μεταβολή

Παρ’ όλα ταύτα, η κατάσταση όχι μόνον δεν βελτιώθηκε, αλλά επιδεινώθηκε. Μας πληροφόρησαν ότι, ως λαός, δεν ήμασταν μόνο αγράμματοι, απαίδευτοι, ωχαδελφιστές, οπισθοδρομικοί, απολίτιστοι, σκληροί με τα ζώα, «προγονόπληκτοι», αλλά και «αντιδραστικοί», «δογματικοί», «σκοταδιστές», «θρησκόληπτοι», «μεσαιωνικοί», «φανατικοί», «μισαλλόδοξοι» και, τελευταίως, «εικονολάτρες», «φονταμενταλιστές» και «ταλιμπάν». Παρά το γεγονός ότι βοηθήσαμε με κάθε τρόπο τα πρώτα κύματα λαθρομεταναστών, μας αποκάλεσαν «ρατσιστές», μάς είπαν ότι είμαστε «ξενοφοβικοί» και εθνικιστές και ότι, ως εκ τούτου, είμαστε «εθνο-φυλετιστές», άρα αιρετικοί. Μας κατηγόρησαν και ως «φασίστες», ως «καταπιεστές μειονοτήτων» - εθνικών, θρησκευτικών και σεξουαλικών.

Οι κατηγορίες αυτές μας έστελναν το υποσυνείδητο μήνυμα ότι εξακολουθούσαμε να παραμένουμε Νεοέλληνες, ότι, δηλαδή, δεν είχαμε γίνει ακόμα σωστοί Ευρωπαίοι. Όχι μόνον πιστέψαμε τις κατηγορίες, αλλά - ξεχνώντας την πολύ σοφή λαϊκή ρήση, περί του τι συμβαίνει σε όποιον δεν παινεύει το σπίτι του - αρχίσαμε να αυτοκατηγορούμεθα ως λαός. Συγχρόνως, προσπαθήσαμε να «διευρύνουμε» ακόμα περισσότερο τις αντιλήψεις μας, να «απελευθερωθούμε» ακόμα πιο δραστικά από όσα μάς έλεγαν ότι αποτελούσαν τις «προλήψεις», τις «προκαταλήψεις», τους «δογματισμούς», τους «φανατισμούς» και τις «αγκυλώσεις» μας.

Τότε, γυρίσαμε τελείως πια την πλάτη στον Έλληνα και υιοθετήσαμε έναν νέο τρόπο σκέψης, που κάποιοι μας παρουσίασαν ως ιδέες τουΔιαφωτισμού. Αγνοήσαμε τις προειδοποιήσεις της ορθόδοξης θεολογικής σκέψης, ότι δηλαδή ο Διαφωτισμός απορρίπτει τον Χριστιανισμό και θεοποιεί τον άνθρωπο. 
 
Έτσι, ενστερνισθήκαμε μια σκέψη που γνωρίζαμε ότι απορρίπτει τον ένα εκ των δύο πυλώνων του δυτικού πολιτισμού (αφού ο δυτικός πολιτισμός θεμελιώθηκε αφ’ ενός μεν, επί του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και, αφ’ ετέρου, επί του Χριστιανισμού). 
 
Τότε, ξεχάσαμε τον Ήρωα και, γυρίζοντας την πλάτη μας στον αρχαίο Φιλόσοφο, υποκλιθήκαμε σε ό,τι μας παρουσίασαν ως δυτικο-ευρωπαϊκή διανόηση, αφαιρέσαμε το καντήλι από τον Άγιο, τον βγάλαμε από το εικονοστάσι και τον μεταφέραμε στο σαλόνι, ως διακοσμητικό δείγμα βυζαντινής τέχνης (για να τον ξανα-θυμηθούμε ίσως μόνον ενώπιον ασθένειας ή θανάτου). Και περιμέναμε κάποιος να μας επαινέσει επιτέλους.

Όχι μόνο ουδείς μας επαίνεσε, αλλά οι κατηγορίες πολλαπλασιάσθησαν και εντάθηκαν. Με την διαφορά ότι άρχισαν πλέον να στρέφονται κατά του ιστορικού μας παρελθόντος. Παρα-ιστορικοί άρχισαν να λυμαίνονται τα ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε., διαχέοντας συκοφαντικές, ανιστόρητες ή μονομερείς εκδοχές της Ιστορίας μας. Το Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Στρασβούργο αρνήθηκε να συμπεριλάβει οτιδήποτε ελληνικό. 
 
Επιφανείς καθηγητές επέμεναν ότι προερχόμαστε από τούς ιστορικά ανύπαρκτους Ινδοευρωπαίους, ότι το αλφάβητό μας είναι φοινικικό και ότι είχε δίκιο ο Φλαμεράγιερ, ότι δηλαδή ουδεμία σχέση έχουμε με τους Αρχαίους Έλληνες. Ακόμα και από το εξωτερικό προσκλήθηκαν καθηγητές, προκειμένου να μας πουν ότι ο Φίλιππος ο Β’ ήταν, όπως και όλοι οι  Αρχαίοι Έλληνες, ομοφυλόφιλος.
 
 Άλλοι ανέλαβαν να μας πληροφορήσουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μέθυσος, ομοφυλόφιλος, ιμπεριαλιστής καί – φυσικά - «σφαγέας των λαών». 
 
Επίσημα χείλη μας πληροφόρησαν ότι η Επανάσταση του 1821 έγινε από «κάτι ξυπόλυτους», που δεν εξετίμησαν την ήρεμη και ειρηνική ζωή των Ελλήνων επί Τουρκοκρατίας! 
 
Άλλοι ανέλαβαν να μας πληροφορήσουν ότι το 1821 έγινε από τούς Αλβανούς (!) ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν, κατ’ άλλους μεν,  Αλβανός, κατ’ άλλους δε, δολοφόνος, ότι ο Μακρυγιάννης ήταν τοκογλύφος και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

Η Τρίτη Μεταβολή

Ανυποψίαστοι αποδέκτες των μεθοδεύσεων αποδόμησης που χρησιμοποιεί ο Νέος Διαφωτισμός, έχοντας ήδη διαβρωμένη την αυτο-συνειδησία μας ως Νεοέλληνες, με αποτυχημένη την μετάλλαξή μας σε Ευρωπαίους, με αποσυντονισμένη την Λογική μας και με διαλυμένη την βούλησή μας, ήμασταν πλέον έτοιμοι να αποδεχθούμε αδιαμαρτύρητα οτιδήποτε. 
 
Έτσι, πιστέψαμε ότι «όλες οι θρησκείες είναι ίδιες», ότι «όλοι οι λαοί είναι ίδιοι», ότι «όλοι οι πολιτισμοί είναι ίδιοι», ότι τα σύνορα είναι δήθεν ευρωπαϊκή επινόηση του 19ου αιώνα. 
 
Πιστέψαμε επίσης ότι ουδέποτε υπήρξαμε ενιαίο Έθνος, αλλά ότι πάντα ήμασταν συνονθύλευμα εθνοτικών, φυλετικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, τις όποιες, όμως, οι ίδιοι καταπιέζουμε (!) και ότι, συνεπώς, οφείλουμε να ντρεπόμαστε. Η ντροπή και οι ενοχές άρχισαν να διαβρώνουν εντός μας οποιαδήποτε αυτοσυνειδησία, προς μεγάλη ικανοποίηση των φορέων τού Νέου Διαφωτισμού.

Αρχίσαμε, δηλαδή, να αμφισβητούμε το Ιστορικό μας παρελθόν και, στην συνέχεια, αρχίσαμε να το κατηγορούμε εμείς οι ίδιοι και, τέλος, ο ένας μετά τον άλλο να το απορρίπτουμε. Τότε, ήταν πού έσπασε μέσα μας και ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας της Ιστορίας που μας συνέδεε πνευματικά, συναισθηματικά και συνειδησιακά με το παρελθόν μας και με τα παλαιά πρότυπά μας: τον Ήρωα και τον Φιλόσοφο.

Γνώριζαν ότι, με την βοήθεια του Νέου Διαφωτισμού, είχαμε μεταβληθεί σε έναν τύπο ανθρώπου που, όπως λέει με κρυφή ειρωνεία ο Φουκουγιάμα, «αρκείται στο να παραμένει στο σπίτι του, αυτο-θαυμάζοντας την ευρύτητα του νου του και την έλλειψη φανατισμού του».  

Πράγματι, στο βιβλίο του «Ο Τελευταίος Άνθρωπος στο  Τέλος της Ιστορίας», το 1992, ο Φουκουγιάμα αναφέρεται στον σύγχρονο δυτικοευρωπαΐο ως σε έναν αποδυναμωμένο πλέον άνθρωπο και τον χαρακτηρίζει «άνθρωπο χωρίς σθένος» -εννοώντας, βέβαια «άνθρωπο χωρίς βούληση», αν όχι άνθρωπο εκφυλισμένο και παρηκμασμένο.

* ΚΟ: Το βιβλίο αυτό της Δάφνης Βαρβιτσιώτη, ιστορικού – αρχαιολόγου, είναι ένα συγκλονιστικό, αποκαλυπτικό βιβλίο που κυριολεκτικά «ρούφηξα» κάποιες ήσυχες ημέρες του φετινού Αυγούστου. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους όχι μόνο δεν θέλουν να «χειραγωγούνται», αλλά ενδιαφέρονται να έχουν εφόδια στη μάχη κατά του «νέου πολιτισμού» που μας θέλει ομογενοποιημένους - μαζοποιημένους, με μια συνείδηση προσαρμοσμένη προς τα ζητούμενα της παγκοσμιοποιημένης Νέας Εποχής.

Ο Commandant J. P. Morin, είναι ταγματάρχης της γαλλικής αστυνομίας, από τους πρώτους που ασχολήθηκαν στη Γαλλία και παγκοσμίως με το φαινόμενο των σεκτών και ειδικότερα με την υποδούλωση ανθρώπων στις σέκτες μέσω της διανοητικής χειραγώγησης. Το κλασικό βιβλίο του είναι το «Sectarus. Le violeurde conscience».

  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 2:55 am


Οι Έλληνες θύματα (και όχι θύτες) με το (νέο) νόμο για την ξενοφοβία
Οι πιθανές επιπλοκές που μπορεί να δημιουργήσει το αντιρατσιστικό (που ήδη έχει ξεσηκώσει θύελλα)
 
Μηνύματα μίσους μέσα από το Κοράνι, στέλνουν άμεσα στη φυλακή όσους το διδάσκουν ή το πιστεύουν 

 
Θα ασκηθούν διώξεις σε όλους τους κήρυκες του υπαρκτού μίσους που αλωνίζουν στη Θράκη


 
Γράφει ο Μάνος Ηλιάδης

Σε απρόβλεπτες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσει ο νέος νόμος για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τον οποίο υποχρεούται να ψηφίσει η Βουλή σε εφαρμογή της αποφάσεως – πλαισίου 2008/913 ΔΕΥ του Συμβουλίου της 28ης Νεομβρίου 2008 «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου».
 

Το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν απρόβλεπτες καταστάσεις και προβλήματα δεν είναι καθόλου απίθανο, γιατί
παρόμοιοι νόμοι, περιορισμού δηλαδή βασικών ελευθεριών, όπως η ελευθερία εκφράσεως, είναι κατά την άποψή μας παράλογοι και δεν εκφράζουν την λαϊκή βούληση.

Η αντίδραση των 38 βουλευτών και ο ξεσηκωμός των Μικρασιατικών και ιδίως των Ποντιακών σωματείων και συλλόγων για την μη συμπερίληψη της Γενοκτονίας των Ποντίων, του Μικρασιατικού Ελληνισμού και των Αρμενίων, έσωσε βέβαια, την κατάσταση, σύμφωνα με τις εκ των υστέρων διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά το λυπηρό γεγονός ότι χρειάστηκε τόσος αγώνας για να προστατευθεί το αυτονόητο παραμένει και θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε κάποτε ποιος ήταν πίσω από αυτή την κραυγαλέα εκδήλωση ενδοτισμού έναντι της Τουρκίας.

Η Εκκλησία


Σε ένα άλλο επίπεδο, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, επισήμαναν την ουσία του προβλήματος. Όπως ανέφερε στις 22 Αυγούστου ο μητροπολίτης Πειραιώς στην επιστολή του προς το Μαξίμου: «Διαμαρτυρόμεθα ακόμη εντονότατα, διότι εισάγεται για πρώτη φορά στην έννομη τάξη και το δικαιϊκό μας σύστημα, η ποινικά καταδίωξη ενός συναισθήματος που δεν έχει λάβει αρχή εκτελέσεως, όπως η έννοια του μίσους, η οποία δεν προσδιορίζεται επακριβώς, με μέγιστο κίνδυνο την καταδίωξη της ελευθερίας συνειδήσεως και της ελευθερίας εκφράσεως», ενώ οι μητροπολίτες Αιτωλοακαρνανίας και Κυθήρων επεσήμαναν σε κοινή επιστολή τους ότι «με το υπό ψήφισιν νομοσχέδιο κυριολεκτικά ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, καθώς θα μπορεί να κολάζεται ποινικά όχι μόνο η πράξις αλλά και η έκφρασις της γνώμης».

Το βασικό πρόβλημα του προς ψήφιση νομοσχεδίου είναι πράγματι ο μη ακριβώς προσδιορισμός της έννοιας των προς κολασμό αδικημάτων. Εκτός από την έννοια του μίσους που επισημαίνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, ασαφείς είναι και οι έννοιες του «ρατσισμού» και της ξονοφοβίας», οι οποίες είναι στον τίτλο του προωθούμενου νομοσχεδίου. Μία αναδρομή στους ορισμούς που δίνουν για τον ρατσισμό η Wikipedia, το Λεξικό της Οξφόρδης, το Merriam – Webster Dictionary ή το American Heritage College Dictionary δεν αποκαλύπτει κανέναν κολάσιμο χαρακτηρισμό σε βαθμό που να μην προβλέπεται ήδη από τις νομοθεσίες όλων των χωρών της Ευρώπης.

Η «ξενοφοβία» (ένας όρος που λανσάρισαν οι εμπνευστές των πολυπολιτισμικών κοινωνιών) δεν χρειάζεται επεξήγηση, καθώς η λέξη είναι ελληνική και έχει την ίδια έννοια κατά τη μεταφορά της στην αγγλική («xenophobia»).

Η συμβολή της Ψυχιατρικής σε ένα θέμα καθαρά της δικής της αρμοδιότητας (φοβίες) ξεκαθαρίζει, πάντως καλύτερα τα πράγματα. «Οι φοβίες χαρακτηρίζονται από αδικαιολόγητο και υπερβολικό φόβο χωρίς να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, οι οποίες οδηγούν ένα άτομο στο να αποφεύγει ορισμένες καταστάσεις ή όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτές, να τις βιώνει με πολύ έντονο άγχος».

Η διαφορά

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί εδώ είναι η διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο κεντρικό στοιχείο του ψυχιατρικού ορισμού, που είναι η έλλειψη προσωπικού κινδύνου, ενώ στην περίπτωση της μεγάλης και ανεξέλεγκτης εισόδου ξένων μεταναστών, για παράδειγμα, ή της ομαδικής εισόδου π.χ. των Τσάμηδων στην Ήπειρο ή μερικών δεκάδων χιλιάδων Τούρκων στη Θράκη ή στα ελληνικά νησιά, οι κίνδυνοι είναι προδήλως υπαρκτοί.

Η καταπολέμηση της ξενοφοβίας δεν αναφέρεται, άλλωστε, σε καταστάσεις μεταξύ των διαφόρων λαών της Ευρώπης οι οποίοι πολύ πριν από τη δημιουργία της Ε.Ε. δεν αντιμετωπίζονταν εχθρικά μεταξύ τους.

Ενσωμάτωση στις τοπικές κοινωνίες

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, απόδειξη ότι στην ουσία η ξενοφοβία δεν υπάρχει, αποτελεί το γεγονός ότι στην Ελλάδα ζουν μονίμως ή για μικρά διαστήματα αμέτρητοι ξένοι, πλήρως ενσωματωμένοι στις τοπικές κοινωνίες, όπως Πολωνοί, Άγγλοι, Ρώσοι, Ιταλοί, πολλοί Αλβανοί κ.α., ακόμη δε και Γερμανοί –στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο έχουν κάνει ολόκληρη αποικία- χωρίς κανένας Έλληνας να φοβάται ή να ενοχλείται και, αντιθέτως, να κάνουν συχνά στενή παρέα με κάθε ξένο.
Το πρόβλημα εδώ, όπως και σε ελάσσονα βαθμό σε άλλες χώρες της Ε.Ε., υπάρχει μόνο για τους στη μέγιστη πλειοψηφία τους παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες και τούτο οφείλεται, εκτός του γνωστού πλήθους προβλημάτων που δημιουργούν, στον τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα και δυνατότητες αριθμό τους.

Τα βίαια κηρύγματα στο Κοράνι εναντίον των Χριστιανών και των αλλόθρησκων

Η αναφορά στη δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, που αποτελεί το αντικείμενο του άρθρου 1, παράγραφος (α) «Αδικήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας», καθώς και αυτά των υπόλοιπων παραγράφων, στις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα, ιδίως σε σχέση με τους μουσουλμάνους.
Ο λόγος είναι το ίδιο το Κοράνι, που διαβάζεται σε αμέτρητους «άτυπους χώρους προσευχής», τα αυτοσχέδια τζαμιά δηλαδή, υπάρχουν συγκεκριμένα χωρία (πραγματικά κηρύγματα και υποκίνηση μίσους) που βάλλουν ανοιχτά εναντίον των Ιουδαίων, των Χριστιανών και άλλων αλλόθρησκων, με αποτέλεσμα οι πρώτοι που θα πρέπει να διωχθούν να είναι οι μουσουλμάνοι και ο ιμάμης που θα τους κάνει κήρυγμα με βάση το Κοράνι.

Παραδείγματα του ισλαμικού μίσους, μέσα από το Κοράνι

Μερικά παραδείγματα, για του λόγου το αληθές.
Σούρα (Κεφάλαιο) «ελ-Μάιντε», μέρος 6ο, παράγραφος 51 (στο Κοράνι που διανέμει δωρεάν η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας:

«Ω, σείς που πιστέψατε! Μην κάνετε τους Εβραίους και τους χριστιανούς φίλους και προστάτες σας! Δεν είναι παρά μονάχα μεταξύ τους φίλοι και προστάτες».
Σούρα «ελ-Τέβμπε», μέρος 10, παράγραφος 5:
«Και όταν οι απαγορευμένοι μήνες (σ.σ. Ραμαζάνι) έχουν περάσει, τότε (πολεμάτε και) σκοτώνετε τους ειδωλολάτρες (σ.σ. έτσι πήραν στο κυνήγι τους δυστυχείς Γεζίντι στο Ιράκ, που θεωρούνται ειδωλολάτρες) οπουδήποτε κι αν τους βρείτε συλλάβετέ τους και πολιορκήστε τους και στήστε τους παγίδες με κάθε πολεμικό στρατήγημα».
Από το Κοράνι των εκδόσεων «Δημιουργία», σε μετάφραση του Γεράσιμου Πεντάκη, Σούρα «Τα λάφυρα», παράγραφος 40:
«Πολεμάτε αυτούς (τους ασεβείς) μέχρις ότου δεν θα υπάρχει πλέον πειρασμός, μέχρις ότου δεν θα υπάρχει άλλη θρησκεία εκτός από αυτήν του μόνου Θεού».
Σούρα «Η μετάνοια», παράγραφος 29:
«Πολεμάτε δε επίσης εναντίον των Εβραίων και των χριστιανών, οι οποίοι δεν πρεσβεύουν την πίστη της αλήθειας. Πολεμάτε εναντίον αυτών μέχρις ότου πάντες ανεξαιρέτως αποτίσουν φόρο και ταπεινωθούν».
Στην ίδια Σούρα, παράγραφος 124:
«Ω, πιστοί! Πολεμήστε τους απίστους (τους μη μουσουλμάνους δηλαδή) οι οποίοι έρχονται σε συνάφεια μαζί σας και υποδεχθείτε τους τραχέως»
Αν πάμε στους δικούς μας μουσουλμάνους της Θράκης, η κατάσταση είναι ακόμη πιο προβληματική. Ολόκληρος ο παρακρατικός μηχανισμός που έχουν στήσει εκεί οι Τούρκοι (με την επαίσχυντη ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων), με πρώτους τους παράνομους μουφτήδες τους και προεξάρχοντος του εξτρεμιστή Μέτε, καθυβρίζουν και καλλιεργούν συστηματικά το μίσος εναντίον των Ελλήνων.

Και το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι:
Θα υπάρξει καμιά Ελληνική κυβέρνηση που θα έχει το θάρρος, αν όχι πρωτίστως την αξιοπρέπεια, να ασκήσει τις εκ του νέου νόμου προβλεπόμενες διώξεις σε όλους τους αυτούς κήρυκες του υπαρκτού και όχι του κατά φαντασίαν μίσους; Ή ο νέος νόμος θα ισχύει μόνο για τους Έλληνες, με αποτέλεσμα να γίνουμε πια τελείως ρεζίλι;

Πηγή εφημ. «Κυριακάτικη Δημοκρατία»
 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 2:32 am


Φρίκη: Οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν επίθεση με τον ιό της βουβωνικής πανώληςΤζιχαντιστές... δηλαδή τα πιόνια των εβραίων - σιωνισμού... δηλαδή οι  πατρωναρισμένοι από τις ΗΠΑ...

ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!

Πόπη Σουφλή


Σε περιοχή την οποία εγκατέλειψαν οι Ισλαμιστές βρέθηκε φορητός υπολογιστής με εγχειρίδιο για την κατασκευή φορητών βιολογικών όπλων και συγκεκριμένα για την εξάπλωση της βουβωνικής πανώλης

Τον απόλυτο τρόμο ετοιμάζονται να σκορπίσουν στον πλανήτη οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σε ένα εφιαλτικό σενάριο για την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με
δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού Foreign Policy, σε περιοχή την οποία εγκατέλειψαν οι τζιχαντιστές βρέθηκε φορητός υπολογιστής με χιλιάδες έγγραφα, ένα εκ των οποίων ήταν εγχειρίδιο 19 σελίδων με οδηγίες για την κατασκευή φορητών βιολογικών όπλων και συγκεκριμένα για την εξάπλωση του ιού της βουβωνικής πανώλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το εγχειρίδιο περιέχει λεπτομέρειες για το που μπορεί να βρει κάποιος βακτήρια, πώς να τα καλλιεργήσει σε εργαστήρια και πώς να μολύνει ανθρώπους και κατ' επέκταση ολόκληρους πληθυσμούς.
Η αποκάλυψη αυτή έχει σημάνει συναγερμό στις δυτικές μυστικές υπηρεσίες που προσπαθούν να εξαλείψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας εκτίμησε σήμερα ότι η τρομοκρατία θα εξαπλωθεί σύντομα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα στη Μέση Ανατολή: «Σας ζητώ να μεταφέρετε το μήνυμα αυτό στους ηγέτες σας. Η τρομοκρατία αυτή τη στιγμή είναι μια εχθρική δύναμη που πρέπει να καταπολεμηθεί με σοφία και ταχύτητα», είπε ο βασιλιάς Αμπντάλα, προσθέτοντας: «Και αν παραμεληθεί είμαι σίγουρος ότι ένα μήνα αργότερα θα φτάσει στην Ευρώπη και ένα μήνα μετά στην Αμερική». 

Συναγερμός στο Λονδίνο για πιθανή τρομοκρατική επίθεση

Το Ισλαμικό Κράτος θέτει μια «μεγάλη και βαθιά απειλή» στην ασφάλεια της Βρετανίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή,  εκφράζοντας έντονους φόβους για τρομοκρατική επίθεση από την ισλαμιστική οργάνωση στη  Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Κάμερον η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους είναι ένας «αγώνας γενεών» ενάντια σε μια «δηλητηριώδης ιδεολογία», προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ανταποκριθεί με ηρεμία και με σκοπό σε αυτή την μεγάλη απειλή.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών, Τερέσα Μέι, το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής που συνδέεται με τη Συρία και το Ιράκ, αυξήθηκε από «σημαντικό» σε «σοβαρό».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 2:16 am


Mossad: Προειδοποίηση για επικείμενη δολοφονία του Πάπα.


Σιγά μην δολοφονήσουν το... δικό τους παιδί... αλλά ακόμα και να το κάνουν, θα είναι για να ρίξουν τις ευθύνες αλλού.. κάτι μοχθηρό ετοιμάζουν τα εβραίικα κτήνη.

Πόπη Σουφλή

 
Η ιταλική εφημερίδα ‘Ιλ Τέμπο’ ανέφερε ότι... ο Πάπας Φραγκίσκος, έγινε ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της τρομοκρατικής ομάδας «Ισλαμικό Κράτος». 
 
Η εφημερίδα επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.
 
«Οι ισλαμιστές βλέπουν τον ποντίφικα ως το πιο σημαντικό σύμβολο της χριστιανικής θρησκείας, μιας θρησκείας που την θεωρούν αιρετική», φέρεται να δήλωσε πηγή της Μοσάντ, την οποία επικαλείται το δημοσίευμα.
 
Το ίδρυμα του παπισμού, ήταν πάντοτε ένας ευπρόσδεκτος στόχος για τις τρομοκρατικές οργανώσεις. 
 
Στο παρελθόν, το ‘Ισλαμικό Κράτος’ είχε δηλώσει ότι ένα τέτοιο πλήγμα στον Χριστιανισμό θα μπορούσε να βοηθήσει να αναδημιουργηθεί η Ισλαμική Αυτοκρατορία στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία.
 
Παρά το γεγονός ότι η ιταλική μυστική υπηρεσία δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο για συνωμοσία με επικείμενο στόχο τη δολοφονία του Πάπα, η τρομοκρατική απειλή έχει θέσει σε εγρήγορση τις αρχές σε όλη τη χώρα.
 
Το γραφείο Τύπου του Βατικανού ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή «υπάρχει μια πραγματική αιτία ανησυχίας για την ασφάλεια του Πάπα, αλλά η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. 
 
Οι πληροφορίες σχετικά με το σχεδιασμό ‘ειδικής απόπειρας’ έχουν, επίσης, αξιολογηθεί», όπως σημειώνει το ισραηλινό κανάλι ‘9’.
 
 
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:36 am


Έρχεται η ώρα. Το νοιώθουμε ότι δεν πάει άλλο! ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ !


 ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ...
ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
ΕΠΙΤΙΜΟΣ Α΄ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.Σ.

 
ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ!
 
''Έστ' αν ήλιος την αυτήν οδόν ίη, τήπερ και νυν έρχεται, μήκοτε ομολογήσειν ημέας Ξέρξη. Αλλά θεοίσι τε και ήρωσι επέξιμεν αμυνόμενοι... Συ τε του λοιπού μη επιφαίνεο!'', ήταν η περήφανη απάντηση των Αθηναίων αρχόντων στον απεσταλμένο των Περσών για συνθηκολόγηση το 479 π.Χ., που σημαίνει:  ''Εφόσον ο ήλιος πορεύεται τον ίδιο δρόμο, τον οποίο ακολουθεί και τώρα, εμείς δεν πρόκειται να έλθουμε σε συμβιβασμόμε τον Ξέρξη. Αλλά θα αμυνόμαστε συνεχώς βασιζόμενοι στους ΘΕΟΥΣ και στους ΗΡΩΕΣ μας... Συ δε μη τολμήσεις να ξαναέρθεις!''
 
Πόσο θα θέλαμε και σήμερα οι τωρινοί μας ''άρχοντες'' να μοιάζουν με εκείνους τους παλιούς  Έλληνες! Αυτούς που τότε έδιωξαν κακήν κακώς τους απεσταλμένους και μετά ενωμένοι πολέμησαν και νίκησαν στις Πλαταιές!
 
Δυστυχώς όμως. Οι σημερινοί άρχοντές μας, αφού έδωσαν αμαχητί ''γην και ύδωρ'', διχάζουν το λαό και παραδίδουν τα πάντα στους σύγχρονους βαρβάρους! 
 
Κατάντησαν ραγιάδες ραγιάδων βασιλείς
 
Υπακούουν, σκύβουν και εκτελούν. 
Μαζί κι οι παρατρεχάμενοί τους, κηφήνες, βάτραχοι κι ακρίδες! 
Τι κυνική υποκρισία στ' αλήθεια, να επιμένουν να πιστέψουμε ότι μας ανασταίνουν σκοτώνοντάς μας!
 
Από την άλλη, οι σημερινοί απεσταλμένοι, άρχοντες στη θέση των αρχόντων. Έρχονται και φεύγουν όποτε θέλουν. Διαφεντεύουν, προστάζουν  και μας κουνούν το δάκτυλο απειλητικά!
Κι  οι ραγιάδες συνεχίζουν το έργο τους....
 
Εμπρός λοιπόν!
 
Εμπρός εσείς, γαλαζοπράσινες μαριονέττες της πολιτικής, θεραπαινίδες της νέας ισοπεδωτικής παγκόσμιας τάξης και του δήθεν ευρωπαϊκού ουμανισμού, και σεις οι άλλοι οι ποικιλόχρωμοι εξουσιαστές του αναρχικού εθνομηδενισμού και πάσης μορφής θιασώτες της λαθρολαγνείας. 
 
Κτυπήστε μας κι άλλο
 
Κι όπως λέει ο ποιητής.

Στα ακάθαρτα κυλήστε μαs του βούρκου
και πιο βαθειά.Πατήστε μαs με κάτι
κι από το πόδι πιο σκληρό του Τούρκ
Σ' αυτούς, τους εντολείς σας, υποκύψτε, εμάς βυθίστε!

Κόψτε! Κόψτε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα. Κόψτε τα από όλους, εκτός από τους εαυτούς σας, τους δικούς σας και εκείνους που σας κάνουν τη δουλειά σας!
 
Κλείστε σχολεία, νοσοκομεία, στρατόπεδα, καταστήματα, επιχειρήσεις.
 
Πουλήστε λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά, οργανισμούς, τράπεζες, ορυκτό πλούτο, υδρογονάνθρακες. Εκχωρείστε κάθε δημόσια περιουσία.
 
Αυξήστε κι άλλο το δυσβάσταχτο χρέος και με την επιβολή του φόβου, φορολογείστε μας αφόρητα και φτωχοποιείστε μας απόλυτα. Επιβάλλετε εργασιακό μεσαίωνα.
 
Απαξιώστε ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, εκκλησία, παιδεία, δικαιοσύνη, πολιτισμό.
 
Διαλύστε τον κοινωνικό ιστό, ψηφίστε αυτό το έκτρωμα που ονομάσατε ''αντιρατσιστικό νομοσχέδιο'' και ελληνοποιείστε κάθε λογής έξωθεν επιβαλλόμενους αλλοεθνείς λαθρομετανάστες.
 
Γκρεμίστε τα όλα! Αφανίστε κάθε τι το εθνικό, το ελληνικό, το καλό και αγαθό. Θυσιάστε τα όλα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και του ξένου συμφέροντος. Ώσπου να μας λυπηθεί της αγάπης ο Θεός ......
 
Αλλά μη ξεχνάτε κάτι
Ο λαός είναι εδώ. 
Και για "μούντζα' ο λαός (κατά τον Παλαμά) και για λιβάνι! 
Ο λαός είναι του εκδικητή το γιαταγάνι!  
Έρχεται η ώρα. 
Το νοιώθουμε ότι δεν πάει άλλο!
 
Η λύση μια και μοναδική!
 
Όλοι εμείς, η τεράστια πλειοψηφία των υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων, να απλώσουμε τα χέρια μας και να σχηματίσουμε την μεγάλη λυτρωτική αλυσίδα. 

 Να γείρουμε όμως πρώτα, να ταπεινωθούμε. 

Άρχοντες να γίνουμε της ψυχής και της βούλησής μας, και εξουσιαστές των παθών αυτών που μας οδήγησαν σ' αυτή την τρομερή αλλοτρίωση τα τελευταία 40 χρόνια. 

Και έτσι λυτρωμένοι, ο καθένας από εμάς να γίνει ένας από τους αμέτρητους στύλους του μεγάλου του έργου του ενωτικού, για να στεριώσουμε αυτό το οικοδόμημα που κλυδωνίζεται και παραπαίει, να παλινορθώσουμε την Ελλάδα

Ο καιρός γαρ εγγύς!
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 12:53 am


ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ-ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙΣ ΠΙΑ........


 


Γράφει ο καπετάν Γιάννης
Σαββατόβραδο και αφού θέλησε ο μπαρμπα-Νικόλας να βρεθούμε στη στεριά είπαμε να "σφυρίξουμε" δυο ουζάκια στη βεράντα ενός από το πλήρωμα μου με θέα το θερμαϊκό......

"Σήμερα" μου λέει, "καπετάνιε θα δείς ωραία πράγματα εδώ στη Νέα Κρήνη.

Ο σύλλογος μικρασιατών κάνει εκδήλωση τη μέρα αυτή με  αναπαράσταση της καταστροφής της Σμύρνης...."


Δεν εντυπωσιάστηκα τόσο στο άκουσμα του,καθώς μια τέτοια αναπαράσταση απαιτεί βαπόρια γεμάτα κοσμο στο λιμάνι,βάρκες να βουλιάζουν από τους υπεράριθμους, φωνές κραυγές, έξω σπίτια και μαγαζιά να καίγονται και γενικά ένα "συνωστισμό" κατά το λεχθέν υπό της κάποιας ονόματι Ρεπούση.....


Το αίμα όμως τραβάει και μιάς θα ακουγόταν σμυρνέϊκα τραγούδια πήγα......

Η εκδήλωση λιτή με ομιλίες και μουσική και πρός το τέλος ανοιχτά από τη παραλία άναψαν πυρσοί μέσα σε βάρκες οι οποίες ζήγωναν τη παραλία γεμάτες κόσμο...

Βρακάδες και γυναίκες μαυροφορεμένες κρατωντας μικρά παιδιά αρχισαν να βγαίνουν στη στεριά ενώ από το χώρο της εκδήλωσης ακουγόταν το μοιρολόϊ-τραγούδι "Η ΣΜΥΡΝΗ ΜΑΝΑ'Μ ΚΑΙΓΕΤΑΙ".......

Ταυτόχρονα παρατήρησα οτι εκτός τους "μποχτσάδες" στον ώμο,οι γυναίκες κρατούσαν εικόνες,άλλη της Παναγίας,άλλη του Αη-Γιώργη και άλλη του Χριστού.....

Τότε  και με την ανατριχίλα του ακούσματος αυτού του τραγουδιού στο πετσί μου απομακρύνθηκα λιγο παραπέρα στη παραλία γιατί κάποια δάκρυα θόλωσαν τα μάτια μου.....

Δεν ήταν δάκρυα για το γεγονός της καταστροφής της Σμύρνης και της εκδίωξης αυτού του λαού....

Δεν ήταν δάκρυα για το τότε,αλλά για το τώρα.....

 

Αναλογιζόμενος τη δύναμη αυτών των ανθρώπων,το πόνο που βίωσαν του ξεριζωμού και τη ταλαιπωρία τους ακόμη και μετέπειτα στην Ελλάδα,άρχισα πρώτα να με βρίζω και μετά όλους εμάς που ούτε στο ελάχιστο έχουμε αυτή τη δύναμη τους.....

Δεν έχουμε τα κότσια έναν Βενιζέλο να φτύσουμε αυτόν που ήταν η αρχή και η αιτία του ξεριζωμού μας απο τα ίδια μας τα σπίτια.....

Γίναμε προσφυγες στη ίδια μας τη πατρίδα μωρέ.....

Δεν έχουμε τη δύναμη ν'αποτρέψουμε τη σύγχρονη καταστροφή μας....

Μόνο για λόγια πολλά,για φραπεδιές στις πλατείες,φρου-φρου και αρώματα.....

Οι φόροι ο ένας πάνω στον άλλον,η μιζέρια συνεχίζεται,η ασυδοσία των βρωμιάρηδων πολιτικών ακάθεκτη προχωρά στο σκοπό της και μείς χαχανίζουμε μπροστά στη τηλεόραση βλέποντας τον πρωθυπουργό της καταστροφής να εξαγγέλει ανάπτυξη και τέλος της κρίσης......

Σκατιάδες καταντήσαμε αφου τους πρωτεργάτες της ξεφτίλας αφήνουμε να κυκλοφορούν ανάμεσα μας θυμιάζοντας τους.....

Ηλίθιοι και βολεμένοι κατα τα άλλα ακούμε τον Αρχιεπίσκοπο να συμφωνεί με το αντιρατσιστικό αυτός που ως αντιπρόεδρος της εθνικής τράπεζας αφήνει αυτήν να πλειστηριάζει σπίτια φτωχών συνανθρώπων μας.....Τι ποσοστό μετοχών κ.Ιερώνυμε έχει η εκκλησία της ελλάδος στην εθνική τράπεζα???? 

Μετά παραπονιέται ο παπα-Αντώνης που δεν μπορεί να πληρωσει το ρεύμα της εκκλησίας του.....

Αμ παπά μου εσύ δεν κάνεις παρέα με μασώνους να σε συνδράμουν......

Πόσο κάφροι μωροπίστευτοι καταντήσαμε να ακούμε ένα βλάκα Λοβέρδο να θέλει να σιγήσει τις καμπάνες των εκκλησιών και από την άλλη να λέει "έχουμε συνεργασία κράτος και εκκλησία"???? 

Πόσο βλάκες να μας θεωρήσουν οταν πετά στάχτη στα μάτια ο άθεος Τσίπρας επισκεπτόμενος το Αγιο Ορος ??? 

Πόσο χαμηλά να φτάσουν μερικοί"αγιοι πατέρες" αγιορείτες οταν άλλος προσεύχεται για ένα Σαμαρά και άλλοι υποκλίνονται μπροστά στα ευρώπουλα της Ε Ε ????Πόσο θα ανεχτούμε ακόμη την επέλαση του ισλαμικού στοιχείου τη στιγμή που ακούμε τους τόνους αίματος χριστιανών που χύνεται στη Συρία ??? 

ΑΧ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ, ΠΟΣΟ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ?????........

ΑΧ ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ.....???????
 

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 12:32 am


ΡΩΣΙΑ: Ποιοι έβαλαν πραγματικά τον Πούτιν στην εξουσία;ΣΧΟΛΙΟ: Μολονότι ο συγγραφέας του είναι λίμπεραλ και γράφει διάφορες ανακρίβειες (π.χ. για το ΚΚΡ) γενικά έχει πολλά χρήσιμα ιστορικά στοιχεία και ιδιαίτερα για τη διάκριση μεταξύ Ευρασιατικής και φιλο-Ατλαντικής ελιτ ή αυτό που ο Τ. Φωτόπουλος περιέγραψε ως το εθνικιστικό τμήμα της Ρωσικής ελίτ έναντι του παγκοσμιοποιητικού της τμήματος. (εμφάσεις δικές μας)

Πηγή: The Vineyard of the Saker : A bird’s eye view of the vineyard (13-10-2013).


Οι τελευταίες εντάσεις μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας για τα «πυροτεχνήματα» της Greenpeace στην Αρκτική επιβεβαιώνει μόνο ένα γεγονός το οποίο κανείς πραγματικά δεν προσπαθεί να αρνηθεί πια: 


Οι Δυτικές πολιτικές και οικονομικές ελίτ μισούν απολύτως το Βλαντιμίρ Πούτιν και δείχνουν τον αποτροπιασμό τους για τη συμπεριφορά της Ρωσίας, τόσο στο εσωτερικό της Ρωσίας όσο και στη διεθνή σκηνή. Αυτή η τάση ήταν αρκετά ορατή στα πρόσωπα των Ομπάμα και ο Πούτιν στη σύνοδο κορυφής της G8 στο LoughErne όπου και οι δύο ηγέτες φαινόταν απολύτως αηδιασμένοι ο ένας με τον άλλον. 

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο Πούτιν έκανε κάτι εντελώς ανήκουστο στη ρωσική διπλωματική ιστορία:

είπε δημοσίως ότι ο Κέρι είναι ανέντιμος και τον αποκάλεσε ακόμη και ψεύτη.

Ενώ οι εντάσεις έφτασαν κάποιου είδους κορύφωσης κατά τη διάρκεια του θέματος της Συρίας, τα προβλήματα μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ δεν είναι πραγματικά κάτι καινούργιο. Μια γρήγορη ματιά στο πρόσφατο παρελθόν δείχνει ότι τα δυτική εταιρικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποδυθεί σε μια διαρκή στρατηγική εκστρατεία για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση τυχόν αδυναμιών στη ρωσική «πολιτική πανοπλία» και

στη περιγραφή της Ρωσίας σαν μια πολύ άσχημη, αντιδημοκρατική και αυταρχική χώρα, με άλλα λόγια, μια απειλή για τη Δύση. Επιτρέψτε μου να αναφέρω μερικά επεισόδια της απειλητικής εκστρατείας κατά της Ρωσίας (χωρίς καμία ιδιαίτερη σειρά):


 • Ο Μπερεζόφσκι ως «διωκόμενος» επιχειρηματίας.

 • Η Politkovskaya «δολοφονήθηκε από μπράβους της KGB».

 • Ο Khodorkovskyφυλακίστηκε για την αγάπη του για την «ελευθερία».

 • Η «επιθετικότητα» της Ρωσίας εναντίον της Γεωργίας.

 • Οι πόλεμοι «γενοκτονίας» της Ρωσίας εναντίον των Τσετσένων.

 • Οι «PussyRiot» ως «κρατούμενες συνείδησης».

 • Ο Λιτβινένκο «δολοφονήθηκε από τον Πούτιν».

 • Οι Ρώσοι ομοφυλόφιλοι «διώκονται» και είναι «θύματα κακομεταχείρισης» από το κράτος.

 • Ο Magnitsky και ο επακόλουθος «νόμος Magnitsky».

 • Ο Snowden ως «προδότης που κρύβεται στη Ρωσία».

 • Οι «κλεμμένες εκλογές» για τη Δούμα και τη Προεδρία.

 • Η «Λευκή Επανάσταση» στην πλατεία Bolotnaya.

 • Ο «νέος Ζαχάρωφ» – AlexeiNavalnyi.

 • Η «υποστήριξη στον Άσαντ» από την Ρωσία, τον (χημικό) «Χασάπη της Δαμασκού».

 • Η Ρωσική σταθερή «παρέμβαση» στις ουκρανικές υποθέσεις.

 • Ο «πλήρης έλεγχος» του Κρεμλίνου στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτός ο κατάλογος δεν είναι πλήρης, αλλά επαρκής για τους σκοπούς μας. Επιτρέψτε μου επίσης να προσθέσω αμέσως ότι εδώ δεν είναι ο σκοπός μου σήμερα να καταρρίψω αυτές τις κατηγορίες μία προς μία. Το έχω κάνει σε αυτό το blog πολλές φορές στο παρελθόν, έτσι ώστε όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το ψάξει. Θα δηλώσω μόνο εδώ ένα πολύ σημαντικό πράγμα που δεν μπορώ να αποδείξω, αλλά για το οποίο είμαι απολύτως βέβαιος: 90% ή περισσότερο του ρωσικού κοινού πιστεύει ότι όλα αυτά τα ζητήματα είναι απόλυτως ανοησίες, εντελώς παραφουσκωμένα μη-θέματα. Επιπλέον, οι περισσότεροι Ρώσοι πιστεύουν ότι οι λεγόμενες «δημοκρατικές δυνάμεις» που υποστηρίζουν οι δυτικές ελίτ στη Ρωσία (Iabloko, Parnas, Golos, κ.λπ.) είναι βασικά παράγοντες επιρροής υπέρ της Δύσης που πληρώνονται από τη CIA, τη MI6, τον Soros και εξόριστους εβραϊους ολιγάρχες. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι, εκτός από αυτές τις μικρές φιλελεύθερες / δημοκρατικές ομάδες, κανείς στη Ρωσία δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτές τις κατηγορίες. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα βλέπουν ακριβώς για αυτό που είναι: μια εκστρατεία σπίλωσης.


Με πολλούς τρόπους, η κατάσταση μάλλον θυμίζει πώς ήταν τα πράγματα κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όπου η Δύση χρησιμοποιούσε τις τεράστιες πηγές προπαγάνδας της για να δαιμονοποιήσει τη Σοβιετική Ένωση και να υποστήριξει αντι-σοβιετικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων δυνάμεσων μέσα στην ίδια την ΕΣΣΔ. Θα έλεγα ότι οι προσπάθειες αυτές ήταν, σε γενικές γραμμές, πολύ επιτυχείς και ότι από το 1990 η συντριπτική πλειοψηφία των Σοβιέτ, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων, ήταν μάλλον αηδιασμένοι με τους ηγέτες τους. Επομένως, γιατί τόσο μεγάλη διαφορά με το σήμερα;

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, θα πρέπει να ανατρέξουμε στις διεργασίες που έλαβαν χώρα στη Ρωσία τα τελευταία περίπου 20 χρόνια, διότι μόνο μια ματιά στο τι συνέβη κατά τη διάρκεια των δύο αυτών δεκαετιών, θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στην ρίζα του σημερινού προβλήματος(-ων) μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Πότε εξαφανίστηκε πραγματικά η Σοβιετική Ένωση;


Η επίσημη ημερομηνία του τέλους της Σοβιετικής Ένωσης είναι η 26η Δεκεμβρίου του 1991, η ημέρα της έγκρισης από το Ανώτατο Σοβιέτ της Σοβιετικής Ένωσης (Supreme Soviet of the Soviet Union), της διακήρυξης αριθ. 142-H η οποία αναγνώρισε επίσημα τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, ως κράτος και υποκείμενο του διεθνούς δικαίου. Αλλά αυτό είναι μια πολύ επιφανειακή, τυπική, άποψη για τα πράγματα. Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι παρόλο που η Σοβιετική Ένωση είχε συρρικνωθεί στο μέγεθος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξακολουθούσε να επιβιώνει μέσα σε αυτά τα μικρότερα σύνορα. Σε τελική ανάλυση, οι νόμοι δεν άλλαξαν εν μία νυκτί, και το ίδιο ισχύει για το μεγαλύτερο μέρος της γραφειοκρατίας, και παρόλο που το ίδιο το Κομμουνιστικό Κόμμα είχε απαγορευθεί μετά το πραξικόπημα του Αυγούστου του 1991 το υπόλοιπο του κρατικού μηχανισμού συνέχισε να υπάρχει.


Για τον Γέλτσιν και τους υποστηρικτές του αυτή η πραγματικότητα δημιούργησε μιαπολύ δύσκολη κατάσταση. Αφού απαγόρευσε το ΚΚΣΕ και διάλυσε τη KGB, οι φιλελεύθεροι του Γέλτσιν εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν ένα τρομερό αντίπαλο: το Ανώτατο Σοβιέτ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Supreme Soviet of the Russian Federation), το Κοινοβούλιο της Ρωσικής Σοβιετικής Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (Parliament of the Russian Soviet Federative Socialist Republic), το οποίο εκλεγόταν από το Κογκρέσο των Αντιπροσώπων του Λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Congress of People’s Deputies of the Russian Federation). 


Κανείς δεν είχε καταργήσει αυτό *πολύ* σοβιετικό ίδρυμα το οποίο γρήγορα έγινε το κέντρο όλων σχεδόν των αντι-Γέλτσιν και φιλο-σοβιετικών δυνάμεων στη χώρα. Δεν μπορώ να εμβαθύνω σε όλες τις λεπτομέρειες του εν λόγω νομικού εφιάλτη, αρκεί να πούμε ότι το ίδιο το Ανώτατο Σοβιέτ παρουσιαζόταν ως το «Ρωσικό Κοινοβούλιο» (που δεν είναι ακριβώς αλήθεια) και ότι τα μέλη του διεξήγαγαν μια συστηματική εκστρατεία για να εμποδίσουν τον Γέλτσιν να εφαρμόσει τις «μεταρρυθμίσεις» (εκ των υστέρων, θα μπορούσε κανείς να πει ότι προσπάθησαν να εμποδίσουν τον Γέτσιν να καταστρέψει τη χώρα). 
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η «νέα Ρωσία» και η «παλιά ΕΣΣΔ» πολεμούσαν μεταξύ τους για το μέλλον της χώρας. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Ανώτατο Σοβιέτ ήθελε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία, ενώ ο Γέτσιν και οι φιλελεύθεροι του ήθελαν μια προεδρική δημοκρατία. Οι δύο πλευρές παρουσίαζαν αυτό που φαινόταν να είναι μια έντονη αντίθεση για τους περισσότερους Ρώσους:

1) Ο ρώσος πρόεδρος Γέλτσιν: επίσημα εκπροσωπούσε τη Ρωσία, σε αντιδιαστολή με τη Σοβιετική Ένωση. Ο ίδιος αυτοπαρουσιαζόταν ως αντι-κομμουνιστής και δημοκράτης (ξεχνώντας ότι ο ίδιος υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚΣΕ και ακόμη και μέλος χωρίς δικαίωμα ψήφου στο Politburo!). Ο Γέλτσιν ήταν σαφώς ο αγαπημένος της Δύσης και υποσχέθηκε την ενσωμάτωση της Ρωσίας στο δυτικό κόσμο.


2) Το Ανώτατο Σοβιέτ: με επικεφαλής τον Ruslan Khasbulatov με την υποστήριξη του Αντιπροέδρου της Ρωσίας, Alexander Rutskoi. Το Ανώτατο Σοβιέτ έγινε το σημείο συνάντησης όλων εκείνων που πίστευαν ότι η Σοβιετική Ένωση είχε διαλυθεί παράνομα (που είναι αλήθεια) και ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας του λαού της (το οποίο είναι επίσης αλήθεια). Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, υποστηρικτές του Ανωτάτου Σοβιέτ ήταν αν όχι ορκισμένοι κομμουνιστές, τότε τουλάχιστον σοσιαλιστές και αντι-καπιταλιστές. Ένα μεγάλο μέρος του μάλλον αποδιοργανωμένου ρωσικού εθνικιστικού κινήματος υποστήριξε επίσης το Ανώτατο Σοβιέτ.


Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη τελικά: Ο Γέτσιν συνέτριψε την αντιπολίτευση σε ένα τεράστιο λουτρό αίματος, πολύ χειρότερο από ό, τι έχει αναφερθεί στα δυτικά (ή ακόμα και ρωσικά) μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το γράφω αυτο με μεγάλο βαθμό σιγουριάς, διότι έλαβα προσωπικά τις πληροφορίες από μια πολύ καλή πηγή: Τυχαίνει να βρίσκομουν στη Μόσχα κατά τη διάρκεια εκείνων των τραγικών ημερών και ήμουν σε συνεχή επαφή με ένα συνταγματάρχη μιας μάλλον μυστικοπαθούς μονάδας ειδικών δυνάμεων της KGB που ονομαζόταν “Vympel” (περισσότερα για αυτό παρακάτω), ο οποίος μου είπε ότι η εσωτερική εκτίμηση της KGBγια τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Μόσχα ήταν κοντά στα 3.000 άτομα. 


Μπορώ επίσης προσωπικά να βεβαιώσω ότι οι μάχες διήρκεσαν πολύ περισσότερο από τους ισχυρισμούς της επίσημης αφήγησης: Είδα μια πολύ παρατεταμένη μάχη με πολυβόλα ακριβώς κάτω από το παράθυρό μου, 5 ημέρες αφότου το Ανώτατο Σοβιέτ είχε παραδοθεί. Θέλω να το τονίσω εδώ, διότι πιστεύω ότι αυτό απεικονίζει μια πραγματικότητα που συχνά παραβλέπεται: η λεγόμενη «συνταγματική κρίση του 1993» ήταν στην πραγματικότητα ένας μίνι εμφύλιος πόλεμος για την τύχη της Σοβιετικής Ένωσης και μόνο στο τέλος αυτής της κρίσης η Σοβιετική Ένωση εξαφανίστηκε πραγματικά.

Στις ημέρες που προηγούνται της επίθεσης με τανκς έναντι του Ανωτάτου Σοβιέτ, είχα την ευκαιρία να περάσω πολύ χρόνο με τους υποστηρικτές του προέδρου και του Ανωτάτου Σοβιέτ. Είχα το χρόνο να συμμετάσχω σε μακρές συζητήσεις για να προσπαθήσω να ανακαλύψω τι υποστήριζε η κάθε πλευρά για το αν θα έπρεπε να συμπορευτώ με οποιοδήποτε από τα δυο μέρη. 


Η διαπίστωση στην οποία κατέληξα ήταν μάλλον θλιβερή: και οι δύο πλευρές αποτελούνταν κατά κύριο λόγο από πρώην (ή όχι-πρώην) κομμουνιστές, και οι δύο πλευρές ισχυρίζονταν ότι υπερασπίζονταν τη δημοκρατία και οι δύο πλευρές κατηγορούσε η μια την άλλη ότι είναι φασίστες. Στην πραγματικότητα και οι δύο πλευρές ήταν στην πραγματικότητα πολύ ίδιες. Νομίζω ότι δεν ήμουν ο μόνος που αισθανόταν έτσι εκείνες τις ημέρες και υποψιάζομαι ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στη Ρωσία το αισθάνονταν αυτό βαθιά και κατέληξαν να είναι πραγματικά αηδιασμένοι με όλους τους πολιτικούς που εμπλέκονταν.

Θα ήθελα να μοιραστώ μια πιο προσωπική ιστορία εδώ: αυτές οι τραγικές ημέρες ήταν για μένα προσωπικά αρκετά εκπληκτικές. Ήμουν, ένας νεαρός άνδρας που γεννήθηκε σε μια οικογένεια λυσσαλέων αντι-σοβιετικών Ρώσων εμιγκρέδων, που είχε περάσει πολλά χρόνια αγωνίζομενος κατά του σοβιετικού συστήματος και, ειδικότερα, της KGB. Και όμως, κατά ειρωνεία της τύχης, κατέληξα να περνώ τον περισσότερο χρόνο παρέα με τον συνταγματάρχη μιας μονάδας ειδικών δυνάμεων της KGB (πως γνωριστήκαμε είναι μια μεγάλη ιστορία για άλλη δημοσίευση). 


Ακόμη πιο εκπληκτικό για μένα ήταν το γεγονός ότι παρ’ όλες τις διαφορές μας, είχαμε ακριβώς την ίδια αντίδραση στα γεγονότα που λαμβάναν χώρα μπροστά στα μάτια μας. Και οι δύο αποφάσισαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να συνταχθούμε με οποιοδήποτε από τα μέρη που συμμετείχαν σε αυτή τη σύγκρουση – και οι δύο πλευρές ήταν εξίσου αποκρουστικές για μας. Ήμουν στο διαμέρισμά του, όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα από τα κεντρικά γραφεία της KGB για να εμφανιστεί σε μια τοποθεσία στο κέντρο για να προετοιμάσει μια επίθεση των ειδικών δυνάμεων εναντίον του «Λευκού Οίκου» (αυτό ήταν το παρατσούκλι του δρόμου που βρισκόταν το Ρωσικό κτίριο του Κοινοβουλίου) – αρνήθηκε να υπακούσει, είπε στα αφεντικά του να παν στον διάολο, και έκλεισε το τηλέφωνο. 

Δεν ήταν μόνος του στην εν λόγω απόφαση: ακριβώς όπως και το 1991, ούτε οι ρώσοι αλεξιπτωτιστές, ούτε οι ειδικές δυνάμεις συμφώνησαν να πυροβολήσουν τους δικούς τους ανθρώπους (άλλες, δήθεν «δημοκρατικές» δυνάμεις δεν έδειξαν τέτοιους ενδοιασμούς). Αντί να υπακούσει τις εντολές των αφεντικών του, ο νέος μου φίλος ξόδεψε το χρόνο του για να μου δώσει κάποιες πολύτιμες συμβουλές για το πώς να φυγαδεύσω με ασφάλεια ένα συγγενή μου από τη Μόσχα χωρίς να μας πυροβολήσουν ή να μας συλλάβουν (το να είσαι κάποιος με μητρική γλώσσα τα Ρωσικά και με ξένο διαβατήριο δεν ήταν πολύ ασφαλές πράγμα εκείνες τις ημέρες).

Ήθελα να ξαναπώ εδώ αυτή την ιστορία, γιατί δείχνει κάτι πολύ σημαντικό: το 1993 η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων, ακόμα και εξόριστοι εμιγκρέδες και συνταγματάρχες των ειδικών δυνάμεων της KGB, ήταν βαθιά αηδιασμένοι και απηυδήσμενοι και με τις δύο πλευρές αυτής της κρίσης. Κατά κάποιο τρόπο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι περισσότεροι Ρώσοι περίμεναν μια τρίτη δύναμη να εμφανιστεί στην πολιτική σκηνή.


Από το 1993 έως το 1999 – ένας δημοκρατικός εφιάλτης


Μετά τη συντριβή της αντιπολίτευσης από τους τραμπούκους του Γέλτσιν, οι πύλες του Άδη άνοιξαν πραγματικά για τη Ρωσία: ολόκληρη η χώρα καταλήφθηκε από διάφορες μαφίες και οι τεράστιοι φυσικοί πόροι λεηλατήθηκαν από (κυρίως Εβραϊους) ολιγάρχες. Η λεγόμενη «ιδιωτικοποίηση» της ρωσικής οικονομίας δημιουργήσε τόσο μια νέα τάξη πολυεκατομμυριούχων όσο και πολλές δεκάδες εκατομμύρια πάρα πολύ φτωχών ανθρώπων που κατάφερναν μόλις και μετά βίας να επιβιώνουν. 


Ένα τεράστιο κύμα εγκληματικότητας κατελαβε κάθε πόλη, το σύνολο της υποδομής της χώρας κατέρρευσε και πολλές περιοχές της Ρωσίας άρχισαν ενεργά να σχεδιάζουν την απόσχιση τους από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Η Τσετσενία αφέθηκε να αποσχιστεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία μετά από ένα γκροτέσκο και αιματηρό πόλεμο που είδε το ρωσικό στρατό να δέχεται πισώπλατες μαχαιριές από το Κρεμλίνο. Και κατά την διάρκεια όλων αυτών των πραγματικά κολασμένων χρόνων, οι δυτικές ελίτ έδωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στον Γέλτσιν και τους ολιγάρχες του. 

Η μόνη εξαίρεση σε αυτή την «γιορτή αγάπης» ήταν η πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη που παρείχε η αγγλοσαξωνική σφαίρα στην εξέγερση της Τσετσενίας. Τελικά, αυτό που έπρεπε να συμβεί συνέβη: η χώρα κήρυξε πτώχευση το 1998 με την υποτίμηση του ρουβλίου και τη χρεοκοπία. Αν και ποτέ δεν θα ξέρουμε στα σίγουρα, πιστεύω ακράδαντα ότι το 1999 η Ρωσία ήταν μόλις λίγα βήματα μακριά από το να εξαφανιστεί εντελώς ως χώρα και ως έθνος.

Η κληρονομιά που άφησαν οι φιλελεύθεροι / δημοκράτες


Αφού συνέτριψαν την αντιπολίτευση το 1993, οι Ρώσοι φιλελεύθεροι απέκτησαν την πλήρη ελευθερία να συντάξουν ένα νέο σύνταγμα που θα ταιριάζει απόλυτα με το σκοπό τους, και με τη χαρακτηριστική έλλειψη διορτικότητας που τους χαρακτηριζει υιοθέτησαν ένα νέο Σύνταγμα το οποίο έδωσε τεράστιες εξουσίες στον Πρόεδρο και πραγματικά πολύ λίγα στο νέο Κοινοβούλιο, τη Ρωσική Δούμα. Προχώρησαν τόσο πολύ ώστε κατάργησαν ακόμα και τη θέση του Αντιπροέδρου (δεν ήθελαν άλλο Rutskoi να σαμποτάρει τα σχέδιά τους).


Και παρόλα αυτά, στις προεδρικές εκλογές του 1996, οι φιλελεύθεροι έχασαν σχεδόν τα πάντα. Προς φρίκη τους, ο Κομμουνιστής Υποψήφιος GennadiZuiganov κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στον 1ο γύρο, πράγμα που ανάγκασε τους φιλελεύθερους να κάνουν δύο πράγματα: πρώτον, φυσικά, παραποίησαν τα επίσημα αποτελέσματα και, δεύτερο, έκαναν μια συμμαχία με τον αρκετά δημοφιλή Αρχιστρατηγό, Alexander Lebed. Αυτές οι δύο κινήσεις κατέστησαν δυνατό για αυτούς να δηλώσουν ότι κέρδισαν το 2ο γύρο (αν και στην πραγματικότητα ο Ziuganov κέρδισε). 


Εδώ ξανά, η Δύση υποστήριξε πλήρως τον Γέλτσιν. Και γιατί όχι; Αφού έδωσε την πλήρη υποστήριξη της στον Γέλτσιν για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Ανώτατου Σοβιέτ, γιατί να μην υποστηρίξει επίσης τον Γέλτσιν σε κλεμμένες εκλογές, έτσι δεν είναι; Για μια δεκάρα, για ένα δολάριο. (Ολα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω)

Ο ίδιος ο Γέλτσιν, ωστόσο περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του πίνοντας μέχρι θανάτου και σύντομα έγινε μάλλον σαφές ότι δεν θα διαρκέσει για πολύ. Πανικός κατέλαβε το φιλελεύθερο στρατόπεδο ο οποίος έληξε με την διάπραξη ενός τεράστιου λάθους: επέτρεψαν σε έναν ελάχιστα γνωστό και μάλλον αδιάφορο γραφειοκράτη από την Αγία Πετρούπολη να αντικαταστήσει τον Γέλτσιν ως Αναπληρωτής Πρόεδρος: τον Βλαντιμίρ Πουτιν.


Ο Πούτιν ήταν ένας ήσυχος, χαμηλών τόνων, ικανός γραφειοκράτης του οποίου η κύρια ποιότητα φαίνεται να ήταν η έλλειψη ισχυρής προσωπικότητας, ή έτσι πίστευαν οι φιλελεύθεροι. Και, φίλε, αυτός ήταν ένας μεγάλος λανθασμένος υπολογισμός!


Μόλις διορίστηκε, ο Πούτιν ενήργησε με αστραπιαία ταχύτητα. Εξέπληξε αμέσως τους πάντες με την προσωπική του ανάμειξη στο 2ο πόλεμο της Τσετσενίας. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο Πούτιν έδωσε όλη την ελευθερία στους στρατιωτικούς διοικητές να διεξάγουν τον πόλεμο αυτό, όπως ήθελαν. Ο Πούτιν εξέπληξε όλους και πάλι, όταν έκανε μια πραγματικά ιστορική συμφωνία με τον Ahmad Hadji Καντίροφ για να φέρει την ειρήνη στην Τσετσενία, ακόμη και αν ο τελευταίος ήταν ο ηγέτης της εξέγερσης κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου της Τσετσενίας.


Η δημοφιλία του Πούτιν εκτινάχθηκε στα ύψη και το χρησιμοποίησε άμεσα προς όφελός του.


Σε ένα καταπληκτική «στροφή» της ιστορίας, ο Πούτιν χρησιμοποίησε το Σύνταγμα που αναπτύχθηκε και εγκρίθηκε από τους ρώσους φιλελεύθερους για να εφαρμόζει πολύ γρήγορα μια σειρά από καίριες μεταρρυθμίσεις και να εξαλείψει τη βάση δύναμης των φιλελευθέρων: τους Εβραίους Ολιγάρχες (Berezovksy,KhorodkovskyFridmanGusinsky, κ.λπ.). 


Πέρασε επίσης πολλούς νόμους που προορίζονται να «ενισχύσουν την κάθετη δύναμη/ιεραρχία» που έδωσε στο Ομοσπονδιακό Κέντρο τον άμεσο έλεγχο πάνω στις τοπικές διοικήσεις. Αυτό, με τη σειρά του, όχι μόνο συνέτριψε πολλές από τις τοπικές μαφίες που είχαν καταφέρει να διαφθείρουν και να διεισδύσουν στις τοπικές αρχές, αλλά επίσης σταμάτησε γρήγορα τα διάφορα αποσχιστικά κινήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας. Τέλος, χρησιμοποίησε τους λεγόμενους «διοικητικούς πόρους» για τη δημιουργία του δικού του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» (United Russia) και για να του δώσει την πλήρη υποστήριξη από το κράτος. 

Η ειρωνεία εδώ είναι ότι ο Πούτιν δεν θα είχε ποτέ καταφέρει να πετύχει σε αυτές τις προσπάθειες αν δεν είχαν οι Ρώσοι φιλελεύθεροι δημιουργήσει ένα υπερ-Προεδρικό Σύνταγμα, το οποίο έδωσε στο Πούτιν τα μέσα για να επιτύχει τους στόχους τουΓια να παραφράσουμε τον Λένιν, θα έλεγα ότι οι Ρώσοι φιλελεύθεροι έδωσαν στο Πούτιν το σχοινί για να τους κρεμάσει.
Η Δύση, φυσικά, γρήγορα κατάλαβε τι συνέβαινε, αλλά ήταν πολύ αργά: οι φιλελεύθεροι είχαν χάσει την εξουσία για πάντα (Θεού θέλοντος!) και η χώρα είχε σαφώς αναληφθεί από μια τρίτη, προηγουμένως αθέατη, δύναμη.

Ποιοι έβαλαν πραγματικά τον Πούτιν στην εξουσία;


Αυτή είναι η κρίσιμη ερώτηση. Τυπικά, η επίσημη απάντηση είναι απλή: Το περιβάλλον του Γέλτσιν. Παρόλα αυτά, είναι μάλλον προφανές ότι κάποια άλλη άγνωστη ομάδα ανθρώπων κατάφερε να ξεγελάσει άψογα τους Φιλελεύθερους ώστε να αφήσουν την αλεπού μέσα στο κοτέτσι τους.


Τώρα, θυμηθείτε ότι οι φιλο-σοβιετικές δυνάμεις είχαν ηττηθεί πλήρως το 1993. Έτσι, αυτό δεν ήταν το αποτέλεσμα κάποιων νοσταλγικών ρεβανσιστών που ήθελαν να αναστήσουν την παλιά Σοβιετική Ένωση. Έτσι δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε προς αυτό το στρατόπεδο που, στην πραγματικότητα, έχει ως επί το πλείστον παρέμεινει αντίθετο προς τον Πούτιν μέχρι σήμερα. Ποιος άλλος τότε;


Ήταν στην πραγματικότητα μια συμμαχία δύο δυνάμεων: πρώην στοιχείων της «PGU KGB SSSR» και μια σειράς σημαντικών βιομηχανικών και οικονομικών ηγετών. Ας τα εξετάσουμε στη συνέχεια ένα προς ένα:


Η πρώτη δύναμη ήταν η PGU KGB SSSR: το παράρτημα στο εξωτερικό της Σοβιετικής KGB. Το επίσημο όνομα της ήταν Πρώτη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Κρατικής Ασφάλειας της ΕΣΣΔ (First Chief Directorate of the Committee of State Security of the USSR). Θα μπορούσαμε να πούμε το αντίστοιχο της βρετανικής MI6. Αυτή ήταν πέρα ​​από κάθε αμφιβολία το πιο εκλεκτό μέρος της KGB, αλλά και η πιο αυτόνομη (είχε ακόμη και δική της έδρα στα νότια της Μόσχας). Αν και η PGU ασχολήθηκε με μια σειρά από ζητήματα, ήταν επίσης πολύ στενά συνδεδεμένη με, και ενδιαφερόταν για, τον κόσμο των μεγάλων επιχειρήσεων, στην ΕΣΣΔ και στο εξωτερικό. 


Δεδομένου ότι η PGU δεν είχε τίποτα να κάνει με τις πιο άσχημες δραστηριότητες της KGB όπως η δίωξη των διαφωνούντων (που ήταν ο ρόλος της 5ης Διεύθυνσης) και δεδομένου ότι είχε λίγη σχέση με την εσωτερική ασφάλεια (αυτό ήταν το προνόμιο της 2ης Γενικής Διεύθυνσης), δεν ήταν ψηλά στον κατάλογο των ιδρυμάτων προς μεταρρύθμιση απλά και μόνο επειδή δεν ήταν τόσο μισητή όσο το πιο ορατό μέρος της KGB.

Η δεύτερη δύναμη που έβαλε τον Πούτιν στην εξουσία αποτελούνταν από νέους ανθρώπους που προέρχονταν από βασικά υπουργεία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τα οποία ασχολούνταν με βιομηχανικά και οικονομικά ζητήματα και τους οποίους μισούσαν οι Εβραϊοι ολιγάρχες του Γέλτσιν. Σε αντίθεση με τους ολιγάρχες του Γελτσιν, αυτοί οι νέοι ηγέτες δεν ήθελαν να λεηλατήσουν απλά όλους τους πόρους της Ρωσίας και αργότερα να συνταξιοδοτηθούν στις ΗΠΑ ή το Ισραήλ, αλλά ήθελαν η Ρωσία να γίνει μια ισχυρή οικονομία της αγοράς ενσωματωμένη στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Αργότερα, η πρώτη ομάδα θα μετατραπεί σε αυτό που εγώ αποκαλώ υποστηρικτές της Ευρασιατική Εθνικής Κυριαρχίας (Eurasian Sovereignists), ενώ η δεύτερη θα γίνει αυτό που εγώ αποκαλώ υποστηρικτές της Ατλανικής Ολοκλήρωσης (Atlantic Integrationists) (μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ για μια επεξήγηση αυτών των εννοιών). Θα μπορούσαμε να τους σκεφτούμε ως «οι άνθρωποι του Πούτιν» και «οι άνθρωποι του Μεντβέντεφ».


Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι υπάρχει, φυσικά, και μια τρίτη δύναμη που έδωσε την πλήρη υποστήριξή της στο δίδυμο Πούτιν-Μεντβέντεφ – οι ίδιοι οι Ρώσοι που έχουν, μέχρι στιγμής, πάντα ψήφισει για να τους κρατήσουν στην εξουσία.


Ένα απολύτα εξαιρετικό μοντέλο, αλλά που πλέον έχει υπερβεί της διάρκεια ζωής του


Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του «δίδυμου» δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εξαιρετική: ο Πούτιν θα φροντίζε για τους εθνικιστές, ο Μεντβέντεφ για το πιο φιλελεύθερα προσανατολισμένο τμήμα του λαού. Ο Πούτιν θα είχε την υποστήριξη των «υπουργείων δύναμης» (άμυνα, ασφάλεια, μυστικές υπηρεσίες), ενώ ο Μεντβέντεφ θα είχε τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας. 


Ο Πούτιν θα μπορούσε να τρομάξει τις τοπικές αρχές, για συμμόρφωση με τις εντολές από το ομοσπονδιακό κέντρο, ενώ ο Μεντβέντεφ θα έκανε τις ΗΠΑ και την ΕΕ να αισθάνονται καλά στο Νταβός. Ή, ας το θέσω έτσι: ποιος θα ήταν εναντίον του δίδυμου Πούτιν και Μεντβέντεφ; Οι πιστοί υποστηρικτές της Σοβιετικής Ένωσης, λυσσαλέοι ξενοφοβικοί εθνικιστές, λυσσαλέοι φιλελεύθεροι φιλοαμερικάνοι και η Εβραϊκή διασπορά. Αυτοί πάνω κάτω, και δεν είναι και πολλοί.

Με την ευκαιρία – ποιους βλέπουμε στη σημερινή αντιπολίτευση; Ένα Κομμουνιστικό Κόμμα για όσους νοσταλγούν την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, ένα Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα για τους εθνικιστές, και το αρκετά μικρό κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» του οποίου μοναδικός σκοπός φαίνεται ότι είναι να πάρει ψήφους από τους άλλους δύο και συνεργάζεται με μερικούς από τους λυσσαλέους φιλελεύθερους. Με άλλα λόγια, οι Μεντβέντεφ και Πούτιν έχουν ουσιαστικά εξαλείψει κάθε είδους αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Όπως ανέφερα σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου, υπάρχουν πλέον σαφείς ενδείξεις για σοβαρές εντάσεις μεταξύ των «Ευρασιατιστών» και των «Ατλαντιστών» σε σημείο που ο Πούτιν έχει πλέον δημιουργήσει το δικό του κίνημα (το «Πανρωσικό Λαϊκό Μέτωπο» – All-Russia People’s Front), που δημιουργήθηκε από τον Πούτιν το 2011 (και πάλι, για το ιστορικό μπορείτε να δείτε εδώandεδώ).
Αφού εξέτασαμε τις πολύπλοκες διαδικασίες που οδήγησαν στη δημιουργία της Προεδρίας Πούτιν στη Ρωσία, θα πρέπει να δούμε τι έγινε στις ΗΠΑ κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ καταλαμβάνονται από τους νεοσυντηρητικούς


Σε αντίθεση με τη Σοβιετική Ένωση, η οποία ουσιαστικά εξαφανίστηκε από τον χάρτη του πλανήτη μας, οι ΗΠΑ «κέρδισαν» τον Ψυχρό Πόλεμο (αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα αλήθεια, αλλά έτσι το βλέπουν πολλοί Αμερικανοί) και αφού έγιναν η τελευταία και μόνη πραγματική υπερδύναμη οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αμέσως μια σειρά εξωτερικών πολέμων για να δημιουργήσουν την «πλήρους φάσματος κυριαρχία» τους πάνω στον πλανήτη, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της 9/11, τα οποία μετασχημάτισαν βαθιά την ίδια τη φύση της αμερικάνικης κοινωνίας.


Παρόλα αυτά, η κοινωνία μετά την 9/11 έχει τις ρίζες της σε ένα πολύ πιο μακρινό παρελθόν: τα χρόνια του Ρέιγκαν.


Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ρόναλντ Ρέιγκαν μια ομάδα η οποία αργότερα έγινε γνωστή ως «Νεοσυντηρητικοί» πήραν τη στρατηγική απόφαση να πάρουν τον έλεγχο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, και τα συνδεδεμένα ιδρύματα και δεξαμενές σκέψεις (think tanks). Ενώ στο παρελθόν οι πρώην τροτσκιστές ήταν περισσότερο διατεθειμένοι να υποστηρίξουν το υποτίθεται πιο αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το «νέο και βελτιωμένο GOP» υπό τον Ρέιγκαν πρόσφερε στους Νεοσυντηρητικούς κάποια εξαιρετικά ελκυστικά χαρακτηριστικά:


1) Χρήματα: ο Ρέιγκαν ήταν άνευ όρων υποστηρικτής των μεγάλων επιχειρήσεων και του επιχειρηματικού κόσμου. Το μάντρα του «η κυβέρνηση είναι το πρόβλημα» ταίριαζε απόλυτα με την ιστορική εγγύτητα των Νεοσυντηρητικών με τους αδίστακτους βιομηχάνους(Robber Barons), τα αφεντικά της Mafiaκαι τους μεγάλους τραπεζίτες. Γι ‘αυτούς, απορύθμιση σήμαινε ελευθερία δράσης, κάτι το οποίο ήταν βέβαιο ότι θα έκανε τους κερδοσκόπους και τους μάγκες της Wall Street εξαιρετικά πλούσιους.


2) Βία: Ο Ρέιγκαν επίσης βρισκόταν σταθερά πίσω από το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ και την πολιτική παρέμβασης σε κάθε χώρα του πλανήτη. Αυτή η γοητεία με την ωμή βία και, ας είμαστε ειλικρινείς εδώ, τη τρομοκρατία, ταίριαζε επίσης τέλεια με τη νοοτροπία των Τροτσκιστών-Νεοσυντηρητικών (Trotskyite-Neocon).


3) Έλλειψη νομιμότητας: Ο Ρέιγκαν δεν ενδιαφέροταν καθόλου για το νόμο, είτε πρόκειται για το διεθνές δίκαιο ή το εθνικό δίκαιο. Σίγουρα, εφ’ όσον ο νόμος συμβαίνει να είναι επωφελής για τα συμφέροντα των ΗΠΑ ή του GOP, γινόταν δεκτή με όλες τις τιμές. Αλλά αν δεν ήταν, οι Ρειγκανιστές δεν τον τηρούσαν χωρίς καμία τύψη.


4) Αλαζονεία: επί Ρέιγκαν, ο πατριωτισμός και οι feel-good αυτοκρατορικές βλέψεις έφτασαν σε νέα ύψη. Περισσότερο από ποτέ πριν, οι ΗΠΑ είδαν τον εαυτό τους όχι μόνο ως τον «ηγέτη του ελεύθερου κόσμου» που προστατεύει τον πλανήτη ενάντια στην «Αυτοκρατορία του Κακού», αλλά επίσης και ως μοναδική και ανώτερη από την υπόλοιπη ανθρωπότητα (όπως στο διαφημιστικό της Ford της δεκαετίας του 1980: «είμαστε το νούμερο ένα, πίσω από άλλον κανέναν!»)


5) Συστηματική εξαπάτηση: υπό τον Ρέιγκαν το ψέμμα μετατράπηκε από μια περιστασιακή αν και συνηθισμένη τακτική που χρησιμοποιείται στην πολιτική σε βασική μορφή της δημόσιας επικοινωνίας: Ο Ρέιγκαν, και η κυβέρνησή του, μπορούσαν να πουν ένα πράγμα και στο δευτερόλεπτο να το αρνηθούν. Μπορούσαν να δίνουν υποσχέσεις που ήταν προφανώς αδύνατο να κρατήσουν (Πόλεμος των Άστρων). Θα μπορούσαν πανηγυρικά να δώσουν όρκο και μετά να τον σπάσουν (Iran-Κόντρας). Και, εάν έρχονταν αντιμέτωποι με απόδειξεις για αυτά τα ψέματα, αυτό που είχε να κάνει ο Ρέιηκαν ήταν να πει: «Λοιπόν, όχι, δεν θυμάμαι».


6) Μεσσιανισμός: όχι μόνο είχε ο Ρέιγκαν μια τεράστια βάση υποστήριξης μεταξύ των διαφόρων τρελών θρησκευτικών δογμάτων στις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανομένων όλων στην Ζώνη της Βίβλου – Bible Belt), αλλά προώθησε επίσης ένα παράξενο είδος κοσμικού μεσσιανισμού που το χαρακτήριζε ένα τοξικό μείγμα ξενοφοβίας συνοδευόμενης με ρατσισμό, με μια ναρκισσιστική γοητεία με οτιδήποτε πατριωτικό, δεν έχει σημασία πόσο ηλίθιο, συνοδευόμενο με την αυτο-λατρεία.


Οπότε ας ανακεφαλαιώσουμε:


Χρήματα + βία + παρανομία + αλαζονεία + εξαπάτηση + μεσσιανισμός ισούται με τι;


Δεν μοιάζει όλο αυτό πολύ, πολύ οικείο; Δεν είναι μια τέλεια περιγραφή του Σιωνισμού και του Ισραήλ;


Δεν είναι απορίας άξιο που οι νεοσυντηρητικοί συνέρρεαν σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς σε αυτό το νέο GOP! Το GOPτου Ρέιγκαν ήταν το τέλειο Τρυβλίο Πέτρι (περιβάλλον) για τα Σιωνιστικά βακτήρια να αναπτυχθούν, και αναπτύχθηκαν πραγματικά. Πολύ.


Νομίζω ότι θα ήταν λογικό να πούμε ότι οι ΗΠΑ υποβλήθηκε επί δύο δεκαετίες σε μια μακρά διαδικασία «Σιωνιστοποίησης», η οποία κορυφώθηκε με την μεγάλη επιχείρηση προβοκάτσιας της 9/11 στην οποία οι τύποι τουPNAC (Project for the New American Century) χρησιμοποιήσαν ουσιαστικά την πρόσβασή τους στα κέντρα εξουσίας στις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη KSA(Σαουδική Αραβία) για να πλάσουν ένα νέο εχθρό – την «ισλαμο-φασιστική τρομοκρατία» – που θα δικαιολογούσε όχι μόνο ένα πλανητικό πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας» (το GWOT), αλλά και μια άνευ όρων υποστήριξη προς το Ισραήλ.


Υπήρχαν, επίσης, χαμένοι σε αυτή την εξέλιξη, κυρίως αυτό που αποκαλώ το «παλιό Αγγλοσαξωνικό στρατόπεδο», το οποίο ουσιαστικά έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της εγχώριας πολιτικής του δύναμης και όλη την δύναμη του στην εξωτερική πολιτική: για πρώτη φορά μια νέα πορεία στην εξωτερική πολιτική άρχισε σταδιακά να παίρνει σάρκα και οστά υπό την ηγεσία μιας ομάδας ανθρώπων που στην πορεία του χρόνου αναγνωρίστηκαν ως οι «Πάνω από όλα το Ισραήλ» (Israel Firsters). Για ένα μικρό χρονικό διάστημα οι παληοί Anglos φαίνεται ότι ξαναπήραν τα ηνία της εξουσίας ― υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου ― για να τη χάσουν ξανά αμέσως με την εκλογή του Μπιλ Κλίντον. 


Αλλά το απόγειο της ισχύος των Σιω(νιστών)(Νεο)συντηρητικών (Ziocon) επιτεύχθηκε μόνο υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους, που ουσιαστικά προήδρευσε στη μαζική εκκαθάριση των Anglos από καίριες θέσεις στην κυβέρνηση (ειδικά το Πεντάγωνο και τη CIA). 

Όπως ήταν αναμενόμενο, έχοντας τους ανθρώπους που ο Μπους ο πρεσβύτερος ονομάζε «οι τρελοί στο υπόγειο» πραγματικά στην εξουσία, οι ΗΠΑ ήρθαν στο χείλος μιας παγκόσμιας κατάρρευσης: στο εξωτερικό η τεράστια παγκόσμια συμπάθεια για τις ΗΠΑ μετά τις 911 μετατράπηκε σε ένα τσουνάμι απέχθειας και αγανάκτησης, ενώ εσωτερικά η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τεράστια τραπεζική κρίση που οδήγησε σχεδόν στην επιβολή στρατιωτικού νόμου στις ΗΠΑ.

Ο ερχομός του Μπαράκ Ομπάμα – «Η αλλαγή στην οποία μπορούμε να πιστέψουμε!»


Η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο ήταν πραγματικά ένα βαρυσήμαντο ιστορικό γεγονός. Όχι μόνο επειδή η πλειοψηφία του λευκού πληθυσμού είχε εκλέξει ένα μαύρο άνδρα στο ανώτατο αξίωμα της χώρας (αυτό ήταν στην πραγματικότητα κυρίως μια έκφραση απελπισίας και μια βαθιά δίψα για αλλαγή), αλλά επειδή μετά από μία από τις πιο αποτελεσματικές εκστρατείες δημοσίων σχέσεων στην ιστορία, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών και πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, άνθρωποι στο εξωτερικό, πραγματικά, αληθινά πίστευαν ότι ο Ομπάμα θα κάνει μερικές βαθιές, ουσιαστικές αλλαγές. Η απογοήτευση με τον Ομπάμα ήταν τόσο μεγάλη όσο οι ελπίδες που είχαν εκατομμύρια γιαυτόν. 


Εγώ προσωπικά αισθάνομαι ότι η ιστορία θα θυμάται τον Ομπάμα όχι μόνο ως ένα από τους χειρότερους προέδρους στην ιστορία, αλλά επίσης, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, σαν τη τελευταία ευκαιρία για το «σύστημα» να μεταρρυθμιστεί. 

Αυτή η ευκαιρία χάθηκε. Και ενώ μερικοί, με απόλυτη αηδία, περιγράφουν τον Ομπάμα ως «ελαφριά έκδοση του Μπους», νομίζω ότι η Προεδρία του μπορεί να περιγραφεί καλύτερα ως «μια από τα ίδια, μόνο χειρότερα».

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει κάτι το οποίο, σε απόλυτη έκπληξή μου, πέτυχε η εκλογή του Ομπάμα: την αφαίρεση των (περισσότερων, αλλά όχι όλων) Neocons από (τις περισσότερες, αλλά όχι όλες) βασικές θέσεις εξουσίας και τον επαναπροσανατολισμό των (περισσότερων, αλλά όχι όλων) σημείων της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής σε μια πιο παραδοσιακή «Πάνω από όλα οι ΗΠΑ» γραμμή, συνήθως υποστηριζόμενη από τα «παληά Anglo» συμφέροντα. 


Σίγουρα, οι νεοσυντηρητικοί εξακολουθούν να έχουν σταθερά τον έλεγχο του Κογκρέσου και των αμερικανικών εταιρικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά η εκτελεστική εξουσία είναι, τουλάχιστον προς το παρόν, και πάλι κάτω από Anglo ελέγχο (αυτό είναι, φυσικά, μια γενίκευση: ο Ντικ Τσένι δεν ήταν ούτε εβραϊκός ούτε σιωνιστής, ενώ ο Henry Kissinger δύσκολα μπορεί να περιγραφεί ως «Anglo»). 

Και ακόμα κι αν ο Bibi Netanyahu πήρε περισσότερες επευφημίες στο Κογκρέσο (29) από οποιονδήποτε Πρόεδρο των ΗΠΑ, η επίθεση στο Ιράν που τόσο πολύ ήθελε δεν πραγματοποιήθηκε. Αντ’ αυτού, η Χίλαρι και ο Πετρέους εκδιώχθηκαν, και ήρθαν οι Chuck Hagel και Τζον Κέρι. Αυτό δυσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί «αλλαγή στην οποία μπορούμε να πιστεύουμε», αλλά τουλάχιστον δείχνει ότι το Λικούντ δεν ελέγχει πια τον Λευκό Οίκο.

Φυσικά, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αν μη τι άλλο το σημερινό παιχνίδι που παίζεται μεταξύ του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου για το προϋπολογισμό με τον εγγενή κίνδυνο αδυναμίας πληρωμής των ΗΠΑ δείχνει ότι η σύγκρουση αυτή δεν έχει επιλυθεί.


Το τρέχων πλέγμα πραγματικής δύναμης στις ΗΠΑ και Ρωσία


Έχουμε δείξει ότι υπάρχουν δύο ανεπίσημα μέρη στη Ρωσία που είναι πλήρως προσηλωμένα σε μια θανάσιμη σύγκρουση για την εξουσία, οι «Eurasian Sovereignists» και οι «Atlantic Integrationists». Υπάρχουν επίσης δύο ανεπίσημα μέρη στις ΗΠΑ που είναι πλήρως προσηλωμένα σε μια θανάσιμη σύγκρουση για την εξουσία: οι Neocons και οι «old Anglos ιμπεριαλιστές». Θα έλεγα ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, οι «EurasianSovereignists» και οι «old Anglos» έχουν επικρατήσει επί των εσωτερικών αντιπάλων τους, αλλά ότι οι Ρωσοι «Eurasian Sovereignists» είναι σε πολύ ισχυρότερη θέση απ’ ότι οι αμερικάνοι «old Anglos». Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι γι ‘αυτό:


1) Η Ρωσία έχει ήδη υποστεί οικονομική κατάρρευση και πτώχευση και

2) η πλειοψηφία των Ρώσων υποστηρίζουν πλήρως τον Πρόεδρο Πούτιν και τις «Eurasian Sovereignist» πολιτικές του.

Σε αντίθεση, οι ΗΠΑ είναι στα πρόθυρα μιας οικονομικής κατάρρευσης και η κλίκα του 1%, η οποία κυβερνά τις ΗΠΑ είναι απολύτως μισητή και περιφρονημένη από τους περισσότερους Αμερικανούς.


Μετά την τεράστια και, πραγματικά, σπαρακτική απογοήτευση με τον Ομπάμα, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί πείθονται ότι η αλλαγή της μαριονέτας στο Λευκό Οίκο δεν έχει νόημα και ότι αυτό που χρειάζονται οι ΗΠΑ είναι πραγματικά αλλαγή καθεστώτος.


ΕΣΣΔ και ΗΠΑ – επιστροφή στο μέλλον;


Είναι αρκετά εκπληκτικό για όσους θυμούνται τη Σοβιετική Ένωση στα τέλη του 1980, το πόσο οι ΗΠΑ υπό τον Ομπάμα προσομοιάζουν με την ΕΣΣΔ του Μπρέζνιεφ: εσωτερικά χαρακτηρίζονται από μια γενική αίσθηση αηδίας και αποξένωσης των ανθρώπων που προκλήθηκε από την αδιαμφισβήτητη στασιμότητα ενός συστήματος σάπιο μέχρι το κόκκαλο. Ένα υπερμεγέθες στρατιωτικό και αστυνομικό κράτος με στολές παντού, ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. 


Μια δημόσια μηχανή προπαγάνδας που, όπως και στο 1984 του Όργουελ, συνεχώς υπερηφανεύεται για τις επιτυχίες παντού, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά είναι ψέματα. Εξωτερικά, οι ΗΠΑ είναι απελπιστικά εκτεθειμένες και είτε την μισούν είτε την χλευάζουν στο εξωτερικό. Ακριβώς όπως στις Σοβιετικές ημέρες, οι ηγέτες των ΗΠΑ είναι σαφές ότι φοβούνται τους δικούς τους ανθρώπους, έτσι ώστε να προστατεύουν τον εαυτό τους με ένα τεράστιο και δαπανηρό παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων και προπαγανδιστών που τρομοκρατούνται με τη διαφωνία και οι οποίοι βλέπουν τον κύριο εχθρό στους δικούς τους ανθρώπους.

Προσθέστε σε αυτό και ένα πολιτικό σύστημα το οποίο απέχει πολύ από το να επιλέγει τους καλύτερους από τους πολίτες αποξενώνοντας τους βαθιά και προωθώντας παράλληλα τους πιο ανήθικους και διεφθαρμένους στις θέσεις εξουσίας. Ένα ακμάζων βιομηχανικό συμπλέγμα φυλακών και ένα στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα που η χώρα απλά δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη διατήρηση τους. 


Μια ετοιμόρροπη υποδομή δημοσίων υπηρεσιών σε συνδυασμό με ένα εντελώς δυσλειτουργικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στο οποίο μόνο οι πλούσιοι και καλά δικτυωμένοι μπορούν να λάβουν καλή θεραπεία. Και πάνω απ ‘όλα, ένας μη-θεραπεύσιμος αρτηριοσκληρωτικός δημόσιος λόγος, γεμάτος ιδεολογικά κλισέ εντελώς αποκομμένα από την πραγματικότητα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα λόγια του Πακιστανού πρέσβη της Διάσκεψης του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό στη Γενεύη το 1992, ο οποίος σε ομιλία του μια συνέλευση αυτάρεσκων δυτικών διπλωματών, είπε τα εξής λόγια: «Φαίνεται να πιστεύετε ότι κερδίσατε τον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά έχετε ποτέ εξετάσει το ενδεχόμενο ότι αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι οι εσωτερικές αντιφάσεις του κομμουνισμού «είπαν αντίο» στον κομμουνισμό πριν οι εσωτερικές αντιφάσεις του καπιταλισμού θα μπορούσαν να «πουν αντίο» στον καπιταλισμό;!». 


Περιττό να πούμε ότι αυτά τα προφητικά λόγια έγιναν δεχτά με μια σαστισμένη σιωπή και σύντομα ξεχάστηκαν. 

Αλλά ο άνθρωπος ήταν, πιστεύω, απολύτως σωστός: ο καπιταλισμός έχει φτάσει τώρα σε μια κρίση τόσο βαθιά όσο εκείνη που επηρέασε τη Σοβιετική Ένωση στα τέλη του 1980 και δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να μεταρρυθμιστούν ή αλλιώς να αλλάξουν. Αλλαγή καθεστώτος είναι η μόνη δυνατή έκβαση.

Οι ιστορικές ρίζες της Ρωσοφοβίας των αμερικανικών ελίτ


Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, είναι πραγματικά αρκετά απλό να κατανοήσουμε γιατί η Ρωσία εν γένει, και ειδικότερα ο Πούτιν, προκαλεί μια τέτοια βαθιά έχθρα στη Δυτική πλουτοκρατία: έχοντας πειστεί ότι κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο είναι τώρα αντιμέτωπη με τη διπλή απογοήτευση μιας Ρωσίας που επανακάμπτει ταχέως και μιας δυτικής οικονομικής και πολιτικής παρακμής που μετατρέπεται σε κάτι που μοιάζει με αργή και επώδυνη αγωνία.


Μέσα στην πίκρα και την αγανάκτηση τους, οι ηγέτες της Δύσης παραβλέπουν το γεγονός ότι η Ρωσία δεν ευθύνεται για τα τρέχοντα προβλήματα της Δύσης. Στην πραγματικότητα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο: η βασική επίπτωση της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης όσον αφορά το υπό αμερικάνικη διοίκηση διεθνές οικονομικό σύστημα ήταν να παρατείνει την ύπαρξή του, δημιουργώντας μια νέα ζήτηση για αμερικανικά δολάρια στην Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία (ορισμένοι οικονομολόγοι ― όπως ο Nikolai Starikov― εκτιμούν ότι η κατάρρευση της ΕΣΣΔ έδωσε επιπλέον 10+ χρόνια ζωής στο αμερικάνικο δολάριο).


Στο παρελθόν, η Ρωσία υπήρξε ο ιστορικά νούμερο ένα εχθρός της Βρετανικής Αυτοκρατορίας


Όσο για τους Εβραίους ― έτρεφαν πάντα πολλά παράπονα για την προ-επαναστατική τσαρική Ρωσία. Η Επανάσταση του 1917 έδωσε μεγάλη ελπίδα σε πολλούς Ανατολικο-ευρωπαϊους Εβραίους, αλλά ήταν βραχύβια, καθώς ο Στάλιν νίκησε τον Τρότσκι και το Κομμουνιστικό Κόμμα εκκαθαρίστηκε από πολλά μέλη του που ήταν Εβραίοι. 

Ξανά και ξανά η Ρωσία έχει παίξει ένα τραγικό ρόλο στην ιστορία των Ασκεναζί Εβραίων και αυτό, φυσικά, έχει αφήσει ένα βαθύ σημάδι στην κοσμοθεωρία των νεοσυντηρητικών που είναι όλοι βαθιά Ρωσσόφοβοι, ακόμη και σήμερα. Κάποιος θα μπορούσε να αντιταχθεί ότι πολλοί Εβραίοι είναι βαθιά ευγνώμονες για την απελευθέρωση από τον Σοβιετικό στρατό των Εβραίων από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ή για το γεγονός ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε το Ισραήλ. 

Αλλά και στις δύο περιπτώσεις, η χώρα η οποία πιστώνεται με αυτές τις ενέργειες είναι η Σοβιετική Ένωση και όχι η Ρωσία την οποία οι περισσότεροι Ασκενάζι Εβραίοι εξακολουθεί να συνδέουν κατά κανόνα με αντι-εβραϊκές πολιτικές και αξίες.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο οι αγγλοσαξωνικές όσο και οι εβραϊκές ελίτ στις ΗΠΑ τρέφουν μια σχεδόν ενστικτώδη απέχθεια, και φόβο, για τη Ρωσία, ιδιαίτερα μια Ρωσία που την αντιλαμβάνονται ως αναδυόμενη ή αντι-αμερικανική. Και το γεγονός είναι ότι δεν κάνουν λάθος όσον αφορά αυτή την αντίληψη: η Ρωσία είναι σίγουρα σε ανάδυση, και η συντριπτική πλειοψηφία της ρωσικής κοινής γνώμης είναι σφόδρα αντι-αμερικανική, τουλάχιστον αν με το «Αμερική» ​​αναφερόμαστε στο πολιτισμικό μοντέλο ή το οικονομικό σύστημα.

[...]


Δυτικές ελίτ – ακόμα κολλημένες στον Ψυχρό Πόλεμο


Αν και ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία 20 χρόνια, οι δυτικές ελίτ δεν άλλαξαν. Αντιμέτωπες με μια πολύ απογοητευτική πραγματικότητα προσπαθούν απεγνωσμένα να ξαναξεκινήσουν το Ψυχρό Πόλεμο με την ελπίδα να τον ξανακερδίσουν. Εξ ου και οι ατέλειωτοι κύκλοι εκστρατειών δυσφήμησης της Ρωσίας που ανέφερα στην αρχή αυτού του κειμένου. 

 Προσπαθούν να παρουσιάσουν τη Ρωσίας ως τη νέα Σοβιετική Ένωση, με καταπιεσμένες μειονότητες, φυλακισμένους ή δολοφονημένους αντιφρονούντες, ελάχιστη ή καμία ελευθερία του λόγου, ένα μονολιθικό κράτος, ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ένα πανταχού παρών μηχανισμό ασφαλείας που επιβλέπει τα πάντα. 

Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι άργησαν 20 χρόνια και ότι αυτές οι κατηγορίες δεν κολλάνε πολύ καλά με τη δυτική κοινή γνώμη ενώ έχουν *μηδενική* έλξη στο εσωτερικό της Ρωσίας. 

Στην πραγματικότητα, κάθε προσπάθεια παρέμβασης στο εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Ρωσίας είναι τόσο ανίκανες και αδέξιες που αποτυγχάνουν κάθε φορά. 

Από τις απολύτως μάταιες προσπάθειες της Δύσης να οργανώσει μια «πολύχρωμη» επανάσταση στους δρόμους της Μόσχας έως τις εντελώς αντιπαραγωγικές προσπάθειες να δημιουργήσουν κάποιο είδος κρίσης γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στη Ρωσία – κάθε βήμα από τη δυτική μηχανή προπαγάνδας έχει μόνο ενισχύσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τους «Eurasian Sovereignists» του σε βάρος της φράξιας των «Atlantic Integrationist» στο εσωτερικό του Κρεμλίνου.

Υπήρχε ένας βαθύς και έντονος συμβολισμός στην τελευταία συνεδρίαση των 21 χωρών του APEC στο Μπαλί. Ο Ομπάμα αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του λόγω της κρίσης του προϋπολογισμού των ΗΠΑ, ενώ ο Πούτιν έγινε δεκτός με μια φρικτή μουσικά, αλλά πολιτικά σημαντική εκτέλεση του «Happy birthday to you!» από μια αυθόρμητη χορωδία αποτελούμενη από τους ηγέτες των χωρών του Ειρηνικού. Μπορώ να φανταστώ μόνο την οργή του Λευκού Οίκου όταν είδαν τους συμμάχους «τους» στον Ειρηνικό να κάνουν σερενάτες στο Πούτιν για τα γενέθλιά του!


Birthday singalong greets President Putin at APEC http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2014 | 9:28 pm


Μήπως είναι καιρός να θυμηθούμε τα λόγια του Τ. ΤΖΕΦΕΡΣΟΝ και να αφυπνιστούμε;;;;;;;

Αγαπητή κ.Σουφλή, πρόσφατα σε κάποιο σχόλιό μου σε μιά από τις τελευταίες αναρτήσεις σας, έκλεινα γράφοντας ότι θα χυθεί πολύ αίμα, Θα χυθεί ΠΟΛΥ ελληνικό αίμα, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει - ΙΣΩΣ - την αφορμή να ξυπνήσει ο κοιμισμένος νεοέλληνας. 


Θα ξυπνήσει ΑΠΟΤΟΜΑ!!!! 

Σε όποιον από
τους αναγνώστες σας του έχει συμβεί να έρθει κάποιος κατά την διάρκεια του ήρεμου βαθύ ύπνου του να τον ξυπνήσει απότομα με σκουντήματα θα καταλάβει τι λέω. 
Το συναίσθημα είναι απερίγραπτο!!!

Ε, λοιπόν έτσι θα λειτουργήσουν τα επερχόμενα γεγονότα, ως "σκουντήματα" στον βαθύ ύπνο αυτού εδώ του λαού... 


Καλό θα ήταν να να υπενθυμίζετε τακτικά στους αναγνώστες σας ότι την σφαγή δεν θα την γλυτώσουμε. '

Οτι η Διεθνής και Εγχώρια Πολιτική και Τραπεζική Αλητεία γιά κατά κει μας πάνε. 'Ισως αυτή η τακτική υπενθύμιση διεγείρει κάποιους και τους αφυπνήσει...

Ο Τόμας Τζέφερσον (http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Jefferson) ο 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ και κύριος συντάκτης της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας είχε πει ότι :


 " Ο σημαντικότερος λόγος που ο Λαός διατηρεί το δικαίωμα να κατέχει και να φέρει άρματα (όπλα), ως έσχατη ανάγκη, είναι γιά να προστατευτεί από την επιβολή τυραννίας από τους κυβερνώντες (του)"

[The strongest reason for the People to retain the right to keep and bear arms is, as a last resort, to protect themselves against Tyranny in Government - Thomas Jefferson]

...Και ο νοών νοείτω!!!!


Ιωάννης


Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Οι αγριότητες των Τζιχαντιστών και η Τουρκία …Eνώ ...":

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2014 | 8:48 pm


Η Ελλαδα στο στοχαστρο τον ξενων Μυστικών Υπηρεσιών… Ερχονται καταιγιστικες εξελιξεις στην Χωρα μας


 "Κάποιοι" λένε, πως ως το τέλος του χρόνου, θα μας έχουν.... τελειώσει!!!!!!!!!!!!!!!
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Πόπη Σουφλή

Η Ελλαδα στο στοχαστρο τον ξενων Μυστικών Υπηρεσιών… Ερχονται καταιγιστικες εξελιξεις στην Χωρα μας
Προβληματισμος εχει ξεσπασει στην Ελληνικη Κυβερνηση ,αλλα χωρις να θελουν να το δείξουν, απο τις διεθνείς εξελίξεις, και κυριως απο τις πολεμικες συγκρουσεις στην Συρια, Λιβυη, Ιρακ, οπου η Ελλαδα αρχιζει να αισθανεται περικυκλωμενη απο πολλα θερμα μετωπα ,που μπορουν αμεσα και να μας επηρεάσουν. 

Ομως η Συγκυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, τρεμει κυριολεκτικα,και εχουν χασει τον υπνο τους απο το φλεγον Ουκρανικο προβλημα ,αφου με την αστοχη και σχεδον εχθρικη εξωτερικη πολιτικη μας προς την Ρωσια, καταφεραμε να στοχοποιηθούμε απο την Ρωσια.

Η ΕΥΠ εχει προειδοποιησει την Ελληνικη Κυβερνηση οτι
η Χώρα μας εχει γινει κεντρο απο πολλες ξενες Μυστικες Υπηρεσιες,και δεν μας παρακολουθουν μονο! 
Η Χωρες αυτες ειναι, ΗΠΑ, Μεγαλη Βρετανια, ΙΣΡΑΗΛ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, Αλβανια, Σκοπια, Ιραν, και μετα απο αρκετα χρονια σχεδον απο το 1989-90 οι Μυστικες Υπηρεσιες της Ρωσιας μας εχουν σε στενη παρακολουθήση, με ενα καλο και οργανωμενο σχεδιο, που εχει σαν σκοπο να πληξουν την Συγκυβέρνηση, και να φερουν μια πολιτικη ασταθεια στην χώρα μας, οπου θα φερει αλυσιδωτες αντιδρασεις, και σε δυσμενή θέση και τις χωρες της ΕΕ. 

Ως γνωστόν η Ελλαδα κρεμεται σε μια κλωστη λογω της δυσμενης οικονομικης κρισης που εχει φερει την Χωρα μας στα προθυρα της χρεοκοπιας!

Το σχεδιο τον Ρωσων ειναι απλο,Ελλαδα και Βουλγαρία ειναι αυτην την στιγμη ο πιο αδυναμος οικονομικος κρικος στις Χωρες της ΕΕ, και μια κοινωνικη αναταραχή, αλλα και πολιτικη ασταθεια ,θα κλονίσει και τα γερα οικονομικα θεμελια των Χωρών του βορρα! 

Δεν ειναι τυχαιο οτι το εμπαργκο της Ρωσιας στα αγροτικα προιοντα που προερχονται απο τις Χωρες της ΕΕ, θα επληττε περισσοτερο την Ελλαδα! 

Και πολυ φοβαμαι οτι τα χειροτερα ερχονται,δεν ειναι τυχαιο οτι μεγαλα Ρωσικα τουριστικα γραφεια χρεοκοπούν στην μεση του καλοκαιριου, πλήττοντας τον Ελληνικο τουρισμο! 

Το οργανωμενο σχεδιο τον Ρωσων στην Βουλγαρια θα ελεγα οτι παει πολυ καλα.

Η βουλγαρια ειναι μια χωρα που ιστορικα συνδέεται γεωπολιτικα με την Ρωσια παρα με την Χωρες της Δυσης, η Βουλγαρία ειναι μελος της ΕΕ, αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει οφεληθεί οικονομικα, και οι ρυθμοι της αναπτυξης της ειναι χειροτεροι και απο την Αλβανια. Η Βουλγαρικη κοινωνια βραζει απο την συνεχιζομενη εξαθλίωση,φτωχεια,ανεργια. 

Στο πολιτικο επιπεδο η κυβερνηση ειναι αδυναμη, και μετα απο την ομη παρεμβαση τον Βρυξελων για την ακύρωση του αγωγού South Stream με την Ρωσια, τα κομματα της αντιπολιτευσης συγκρούονται σφόδρα με την κυβερνηση, γιατι εχουν καταλαβει οτι εχουν μπει στη μεση της αντιπαραθεσεις της ΕΕ και ΗΠΑ με την Ρωσια, βαζοντας σε κινδυνο τα εθνικά τους συμφέροντα!

Εδω στην Ελλαδα ο Υπουργος Αμυνας Αβραμοπουλος που ολο τυχαια θα γινει ο νεος επιτροπος της Χωρας μας στης Βρυξελες, αλλα οχι μονο αυτο, συμφωνα με διαφορα δημοσιευματα θελουν τον Αβραμοπουλο να τον προωθουν στην θεση του αντιπροεδρου της ΕΕ, γιατι αραγε? 

Μηπως της καλης και υπακοης διαγωγης που εδειξε η Συγκυβέρνηση στις εντολες τις Γερμανιας! 

Ο Υπουργος Αμυνας Αβραμοπουλος αυτες τις μερες βρισκεται εκτακτος στην Αμερικη, εχοντας συναντησει με τον Αμερικανο Υπουργο Αμυνας. 
Ο λογος αυτης της επισκεψης ειναι ο πανικος της Συγκυβερνησης με την συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανια, που μας εχει φερει σε άμεση αντιπαραθεση με την Ρωσια, και δευτερον, να παρακαλεσουμε σαν επαίτες την Αμερικη να μας παραδώσουν οτι αχρηστο οπλικο τους συστημα τους περισεύει, αφου λεφτα δεν υπαρχουν ουτε για αγορα πυρομαχικων στο Ελληνικο Στρατο!

Εντωμεταξύ η Ρωσια δεν εχει ξεχασει την περιοδο 2004-2009 οπου ήταν πρωθυπουργός ο Καραμανλης! 

Γιατι την περιοδο αυτην οι σχεσεις μας με την Ρωσια ηταν πολυ καλες, με μεγαλες οικονομικες συμφωνιες στον τομεα του τουρισμου,ενεργειας,εξαγωγων,και αγορα οπλικων συστηματων. 

Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι η φιλορωσικη σταση της τοτε Κυβερνησης Καραμανλη, εκνευρισε τοσο πολυ την ΗΠΑ,οπου πρακτορες της CIA παρακολουθούσαν το πρωθυπουργικο γραφειο, και διαφορους Υπουργους! 

Σε διαφορα δημοσιευματα γραφτηκαν οτι η Ρωσια προειδοποιησε την ΕΥΠ, και τον ιδιο τον πρωθυπουργο,οτι υπαρχει σχεδιο δολοφονιας του! 

Μαλιστα πολυ θα θυμομαστε οτι την περιοδο τον εκλογον 2008-9, ο Καραμανλης στις προεκλογικες ομιλιες του να δειλώνει οτι αν κερδισει η ΝΔ θα εφαρμοσει σφιχτη οικονομικη πολιτικη και λιτοτητα, αφηνοντας αφωνους και τους ιδιους τους συνεργατες του στην ΝΔ. 

Ολοι γνωριζουμε οτι σε προεκλογικη περιοδο αν θελεις να κερδισεις τις εκλογες,δεν τολμας να αναφερεις στην Ελλαδα τον ορο λιτότητα! 

Παρα κανεις το αντιθετο τασης στον λαο τα παντα,οπως πχ λεφτα υπαρχουν! Παπανδρεου! Και βγαινεις πρωθυπουργος!

Σιγουρα θα σας είχε παραξενέψει το οτι μας παρακολουθουν χωρες οπως το Ιραν, Αλβανια,Σκοπια! Ας τα παρουμε απο την αρχη. 

Η αλβανια εχει αρχισει δειλα δειλα να μας παρακολουθει μετα τον πολεμο στο Κοσοβο, οταν χαρης το ΝΑΤΟ καταφεραν να κανουν το Κοσσυφοπέδιο ανεξαρτητο κρατος! 

Τοτε τους μπηκε η ιδεα της Μεγαλης Αλβανιας και σε αυτο βοήθησαν η μαχητες του UCK οπου καποια στελεχη τους επανδρωσαν το Αλβανικο Στρατο, και τις μυστικες υπηρεσιες! 

Ξαφνικα η Αλβανια θετει θεμα για την δήθεν περιουσιες τον Τσαμιδον στην Ελλαδα, και εγείρει εδαφικες διεκδικησεις απο την Ελλαδα,απο την Ηπειρο μεχρη και τα Ιονια νησια! Φυσικα για ολα αυτα βοήθησαν τους Αλβανους και εβαλαν το χερακι τους ποιοι αλλοι?! η Τουρκια! 

Η Τουρκια τα τελευταια 10 χρονια Συνεργάζεται με τον Αλβανικό Στρατο ,μαλιστα η Αλβανια εχει παραχωρησει και ναυτικες βασεις στην Τουρκια απεναντι απο την Κερκυρα,και τωρα που σε αυτην την περιοχη βρεθηκε και μεγαλη φλεβα πετρελαιου, η Αλβανια εχει αρχισει να αμφισβητει και τα θαλασσια συνορα μας!

Τα Σκοπια μας παρακολουθούν κυρίως στην Μακεδονια και Θεσσαλονικη, προσπαθώντας να εγειρουν θεμα για δηθεν χαμενα εδαφη που τα εχει προσαρτησει η Ελλαδα, για δηθεν Μακεδονικη μειονοτητα, και προσπαθουν εδω και χρονια να κανουν με αποτυχια καποια προβοκατσια! 

Το Ιραν εχει αρχισει να μας παρακολουθει οταν ξεκινησαμε τα κοινα αεροναυτικα γυμνασια με το Ισραηλ στην Κρητη και Πελοποννησο.

 Ειχαν γραφτει διαφορα δημοσιευματα οτι το Ισραηλ μας ζητησει την βοηθεια μας,γιατι διαθετουμε αντιαεροπορικα ρωσικα ιδια με αυτα του Ιραν,οπως π χ τα Tor M1, και το εδαφος μας ταιριαζει με τις πυρηνικες βασεις που θελουν να χτυπήσουν στο Ιραν.

Η Γερμανια αρχισε να μας παρακολουθεί απο την εποχη της πρωθυπουργιας Σημιτη! Και κυριος τους ένοιαζε να κερδισουν κερδοφορα συμβολαια απο την Ελληνικη Κυβερνηση προς χαριν της Γερμανικης βιομηχανιας πχ siemens, και οταν τους πηραμε χαμπαρι,γερμανοί πράκτορες φυγαδευσαν αρον αρον τον Χριστοφορακο! 

Τωρα η δραση τον Γερμανον πρακτορον ειναι να παρακολουθουν την Ελλαδα γιατι ανησυχουν για κοινωνικη αναταραχη και εξεγερση του Λαου. Και δευτερον παρακολουθούν και τον Συριζα γιατι ανησυχουν οτι μαλλον θα ανεβει στην εξουσια συντομα.

Φυσικα στον Συριζα το γνωριζουν,οπως ξερουν οτι και η ΕΥΠ τους παρακολουθουν,αλλα και η CIA! Δυστυχως η πατριδα μας κινδυνευει και εχει γινει θυμα για τα ξενα συμφεροντα, και η εδω πολιτικη μας ,όπως π χ η Συγκυβερνηση μας προβάλλει την ανασκαφη στην αμφιπολη μπας και ανεβει η δημοσιοτητα του Σαμαρα!


Σπυρος Πριφτης


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2014 | 8:32 pm


800 εκατ. δολάρια έχει ο Ερντογάν στην Ελβετία! Σχόλιο ιστολογίου: Τελικά, οι "φήμες" της τουρκικής αντιπολίτευσης και των τούρκων πολιτών, επιβεβαιώθηκαν από τις γερμανικές μυστικέςυπηρεσίες. 
Ο Ερντογάν έχει βαθιά το χέρι του βαθιά στην τσέπη των τούρκων πολιτών. Και τα 800 εκατ. δολάρια ίσως να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου...
 

Όμως, ενώ η αποκάλυψη στηρίχτηκε σε πληροφορίες των Wikileaks, στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν εδώ και μερικά χρόνια πληροφορίες (πάλι από τα Wikileaks) πως υπάρχουν υπάλληλοι της ΕΥΠ, "δυσαρεστημένοι ΠΑΣΟκοι" όπως αναφέρεται στα Wikileaks, δεν έχει γίνει καμία απολύτως έρευνα για την πιθανή δράση των συγκεκριμένων "δυσαρεστημένων ΠΑΣΟΚων" που ενδεχομένως να έχουν βλάψει την Ελλάδα... 

Σε δικαστήριο που έγινε, ο νομικός παραστάτης της ΕΥΠ, αρνήθηκε την γνησιότητα των όσων αναφέρονται στα Wikileaks. 

Την ίδια στιγμή, ο "πρωτοστάτης" της καταγραφής των άκρως απόρρητων αμερικανικών πληροφοριών αντιμετωπίζεται εχθρικά από τις ΗΠΑ (επειδή, άραγε, δημοσίευσε ψεύδη;), ενώ όσες χώρες εκμεταλλεύτηκαν τις διαρροές των Wikileaks διαπίστωσαν πως ήταν αληθινές. 

Στην Ελλάδα δεν συμβαινει αυτό. Γιατί άραγε;;;;;;

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν πως ο Ερντογάν είναι κλέφτης!
 
Τα Wikileaks αποκάλυψαν τις καταθέσεις του Ερντογάν 


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας-BND, φέρεται να κατέβαλε €30.000.000 για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, στους οποίους αναφέρεται ότι τηρεί περίπου € 800 εκατομμύρια.

Τόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο

πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατούν σιωπή στο θέμα των δραστηριοτήτων των γερμανικών υπηρεσιών πληροφοριών που υπέκλεπτε την Τουρκία από το 1976.

«Η γερμανική υπηρεσία πληφοροριών (BND) υπέκλεπτε την Τουρκία και κανείς δεν λέει μία λέξη. Είναι λόγω των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελβετία;» ρώτησε δημόσια ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος – CHP, Χαλούκ Κοτς, πρόσθεσε τις σκέψεις του στο θέμα: 

«Στα αρχεία του Wikileaks αναφέρεται ότι ο Ερντογάν έχει οκτώ λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες. Ο Kaşif Kazanoğlu ανέφερε το ίδιο στα απομνημονεύματά του. «Μήπως η γερμανική BND το ανακάλυψε και αυτό;»
Ο Kaşif Kazanoğlu ήταν ανώτερος διευθυντής στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MİT), μέχρι που φυλακίσθηκε για διοχέτευση πληροφοριών στον Τύπο, σχετικά με τη δίκη Εργκένεκον. 

Πέθανε κατηγορούμενος στη φυλακή, ενώ η δίκη του εκκρεμεί. Στις επιστολές του προς την Aydinlik Gazete, ο Καζάνογλου ισχυρίσθηκε ότι ο Ερντογάν είχε περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ σε ελβετικές τράπεζες, πληροφορίες για τις οποίες η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών απέκτησε πληρώνοντας συνολικά €30.000.000. 

Παρουσιάζονται μερικά στοιχεία από αυτά που έγραψε ο Kazanoğlu πριν πεθάνει, τα οποία συγκεντώθηκαν και επιμελήθηκαν από τον εκδότη της Aydinlik Gazete, Ergün Gedek. 

«Η Γερμανία κατέβαλε €30 εκατομμύρια για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με τους ελβετικούς λογαριασμούς του Ερντογάν και κάποια άλλα πρόσωπα στην Τουρκία, ως ένα είδος ατού εναντίον του. Η BND έχει ανθρώπους σε αυτές τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο» 

«Η CIA, επίσης, έχει τις ίδιες πληροφορίες. Ωστόσο η CIA λαμβάνει επίσης πληροφορίες από πηγές στην Τουρκία, όπως είναι ο Μπουλέντ Αρίντς και άλλα μέλη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, πέρασε την πληροφορία στον προϊστάμενό του και το Wikileaks το κατέγραψε. Δεν μπορεί ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Τουρκία να ισχυρισθεί κάτι τέτοιο χωρίς να έχει αποδείξεις». 

«Οι Γερμανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, θα μπορούσε να οργανώσει τα 3,5 εκατομμύρια Γερμανούς πολίτες τουρκικής καταγωγής εναντίον των Ηνωμένων Εθνών, όπως αποκάλυψε το Deniz Feneri (Φάρος- όνομα μια τουρκικής ΜΚΟ που λειτουργεί στη Γερμανία), το οποίο θεωρεί ότι είναι η μεγαλύτερη διαφθορά του αιώνα. 

Η Γερμανία πέρασε, επίσης, τις πληροφορίες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, πριν ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου γίνει πρόεδρος του κόμματος. Ο τελευταίος είχε συναντήσεις με αξιωματούχους της BND που τον υποστήριξαν στην προεδρία του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος». 

«Οι διαπραγματεύσεις του Όσλο (της MİT με ηγέτες του PKK) διέρρευσαν από την BND. Έχουν επίσης όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κουρδική τρομοκρατική οργάνωση του PKK".

«Η Γερμανία ήταν επίσης αρκετά ταραγμένη με τον Hakan Fidan που ήταν επικεφαλής της MİT. Για να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με τον Φιντάν, η BND κάλεσε τον πρώην υφυπουργό της MİT, Emre Taner στη Γερμανία πριν φύγει από θέση του και παραδώσει στον Φιντάν». 

The Hellenic Information Team


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2014 | 8:22 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: