1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.

τα δάκρυα, είναι η ομορφιά της ζωής... η ομορφιά της ψυχής...ο εξαγνισμός (βιντεο)

«Ο χρόνος σκάβει το πρόσωπό μας, χαράσσοντας σημάδια για τα δάκρυα που δεν αφήσαμε ποτέ να κυλήσουν» –  Natalie  Clifford Barney


Το άκουσες ίσως απο τα πρώτα βήματα της ζωής σου... "είσαι άντρας... κι οι άντρες δεν κλαίνε"...

Κάπως έτσι γίνεται και μ' εμάς τις γυναίκες... ποιες γυναίκες δηλαδή, που ψάχνεις να τις βρεις με το φανάρι του Διογένη... 

Βλέπεις, γίναμε κι εμείς "αντράκια"... χάσαμε την ομορφιά μας... την θηλυκότητά μας...άντρες και γυναίκες χαμένες στις επιταγές της σημερινής κοινωνίας που έχασε κι αυτή τον προσανατολισμό της..

Οι άντρες, δεν κλαίνε... ούτε κι οι γυναίκες πια... κι ας πονάνε... κι ας είναι το κλάμα, λυτρωτικό για τον πόνο... 
Είναι η ανίχνευση της ομορφιάς της ζωής...

Άσε τα δάκρυα να κυλήσουν στο πρόσωπό σου, ότι κι αν είναι αυτό που θα σε κάνει να κλάψεις...
Ένα τραγούδι... ένα χαμόγελο... ένα δειλινό... μια αγάπη που μπήκε στη ζωή σου... μια αγάπη που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ... ένας πόνος που σου σχίζει τα σωθικά... ένας καημός...

Το δάκρυ βρίσκεται παντού... στην ευτυχία και στον πόνο... στη χαρά και στην θλίψη... ακόμα κι εκεί που βλέπεις όλα να καταστρέφονται όλα... που χάνονται όλα... στα μικρά και στα μεγάλα...

Κι αν νοιώσεις την ανάγκη να κλάψεις, κλάψε...
Τα δάκρυα, είναι η ομορφιά της ζωής... η ομορφιά της ψυχής... ο εξαγνισμός....


Καλό ξημέρωμα να έχουμε όλοι μας... και μια όμορφη μέρα...

Πόπη

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 2:50 am


Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε… Η θυσία του ήρωα Κωνσταντίνου Κουκίδη!


 “A Greek carries his flag to the death” (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).
Αυτή όμως, ήταν μια πράξη ΗΡΩΙΣΜΟΥ, εκείνων των ΕΛΛΗΝΩΝ, που αγαπούσαν την Πατρίδα.
Σήμερα, δεν υπάρχει τέτοιος ΕΛΛΗΝΑΣ!
Υπάρχουν νεοέλληνες... που έγιναν ραγιάδες....

Πόπη Σουφλή
 
Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΚΙΔΗ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΩ
 
Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Δεξιά ο Παρθενώνας, αριστερά οι Καρυάτιδες.
 
Από την ελιά τής Αθηνάς οι Γερμανοί αντικρίζουν στο ακραίο σημείο τού βράχου τής Ακρόπολης πού δεσπόζει τής πόλης, την γαλανόλευκη σημαία πού θ’ αντικατασταθεί από τον αγκυλωτό σταυρό.
 
Η εθνική Σημαία με το μεγάλο σταυρό στην μέση λάμπει και τα χρώματά της τονίζουν και...τονίζονται από τον Παρθενώνα που στέκει αγέρωχος και όμορφος όπως πάντα.
Εκεί στην θέση Καλλιθέα, στο ανατολικό σημείο του Ιερού Βράχου ο επικεφαλής του αποσπάσματος ζήτησε από τον εύζωνο που φρουρούσε τη σημαία μας να την κατεβάσει και να την παραδώσει.
 
Ο απλός αυτός φαντάρος, όταν στις 8:45 το πρωί έφθασαν μπροστά του οι κατακτητές της χώρας μας και με το δάκτυλο στην σκανδάλη των πολυβόλων τους, τον διέταξαν να κατεβάσει το Εθνικό μας σύμβολο, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Δεν πρόδωσε την τρικυμία της ψυχής του. Ψυχρός, άτεγκτος και αποφασισμένος.. απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που μόνος του είχε περάσει δίπλα στην σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση.
“ΟΧΙ”!

Αυτό μονάχα πρόφερε και τίποτε άλλο. Μια απλή λέξη, με πόση όμως τεράστια σημασία και αξία. Η Ελληνική μεγαλοσύνη σε όλη την απλή μεγαλοπρέπειά της κλεισμένη μέσα σε δύο συλλαβές! 
 
Ξέρουν απ’ αυτά οι Έλληνες..
 
Ο λοχαγός Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε πολύ προσεκτικά, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ’ ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.
 
Οι Γερμανοί σκύβουν πάνω από το κενό: 60 μέτρα πιο κάτω, κείτεται ο Εύζωνας, νεκρός πάνω στον βράχο, σκεπασμένος με το σάβανο πού διάλεξε.
 
Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής των εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι και ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών για να στείλουν μήνυμα στον Χίτλερ:
«Μάϊν Φύρερ, στις 27 Απριλίου, στις 8 και 10, εισήλθαμε εις τας Αθήνας, επί κεφαλής των πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, και στις 8 και 45, υψώσαμε την σημαία τού Ράϊχ πάνω στην Ακρόπολη και στο Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».
 
Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί
απ’ αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό. 
 
Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: “A Greek carries his flag to the death” (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο).
 
Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, εκεί στα Αναφιώτικα κάτω από τον Ιερό Βράχο, ζούσαν ακόμα αυτόπτες μάρτυρες, που είδαν το παλικάρι να γκρεμοτσακίζεται μπροστά στα μάτια τους τυλιγμένο με την Γαλανόλευκη. 
 
Και κάθε χρόνο, στο μνημόσυνό του στις 27 Απριλίου, άφηναν τα δάκρυά τους να κυλήσουν στη μνήμη του. Ουδείς ενδιαφέρθηκε ποτέ να καταγράψει την μαρτυρία τους.
 
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα του ευζώνου.
Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ’ όνομα αυτού του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας.
 
Μας τον έχουν κρύψει, μας τον έχουν κλέψει.
Κλείστε κι αυτόν τον εθνομάρτυρα στην ψυχή σας κοντά στους άλλους. 
 
Απαιτείστε να γραφτεί τ’ όνομά του στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας.
Ψιθυρίστε το, έστω και βουβά, μέσα σας, κάθε φορά που αντικρίζετε τη σημαία μας.
 
Πείτε στα παιδιά σας ότι αυτή η σημαία, έχει βυζάξει ποταμούς ελληνικού αίματος, για να μπορεί αγέρωχη να κυματίζει την τιμή και την αξιοπρέπειά μας.
Το αφιερώνουμε στους Ευρωπαίους.
 
Και κάτι άλλο:
Το να προσπαθεί κάποιος να εξαλείψει μιαν Ιδέα είναι σαν να προσπαθεί να… συνθλίψει τον αέρα με μια μυγοσκοτώστρα…
 
Κι ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε… πλήρεις ΙΔΕΩΝ…
 
Ειδικά σήμερα, που οι σύγχρονοι εφιάλτες προσπάθησαν ακόμα και να αμφισβητήσουν την θυσία του, όπως οι ναζί πρόγονοι τους, για να στερήσουν από τον αμυνόμενο Έλληνα την ιστορική του ευθύνη. Για να τον κάνουν άβουλο αμνό, πειθήνιο όργανο.
 
Όλα άλλωστε έχουν τον σκοπό τους και η λήθη είναι το μεγαλύτερο όπλο των εξουσιαστών.
Πολύτιμες πληροφορίες έχει το
 
Κάποια άλλα στοιχεία που φαίνεται να συνηγορούν υπέρ τού ανωτέρω ηρωικού γεγονότος και των οποίων γίνεται επίκληση, είναι τα εξής:
 
1. Η δήλωση τού επί κεφαλής τής Διευθύνσεως Ιστορίας Στρατού (Δ.Ι.Σ.), ότι πράγματι εκ των ιστορικών αρχείων, εμφαίνεται ότι «ο φρουρός στρατιώτης τής σημαίας ηυτοκτόνησεν περιβληθείς ταύτην».
 
2. Ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, στα απομνημονεύματά του, αναφέρει ότι: «Ο Έλλην φρουρός τής Ελληνικής σημαίας επί τής Ακροπόλεως, μή θελήσας νά παραστή μάρτυς τού θλιβερού θεάματος τής αναρτήσεως τής εχθρικής σημαίας, ώρμησεν εκ τής Ακροπόλεως κρημνισθείς καί εφονεύθη. Εκάθησα στό γραφείον μου περίλυπος μέχρι θανάτου καί δακρύων…».
 
3. Η εφημερίδα Daily Mail δημοσίευσε στις 9 Ιουνίου 1941, σε δημοσίευμα με τίτλο «A Greek carries his flag to the death» (Ένας Έλληνας φέρει την σημαία του έως τον θάνατο) γράφει: «Ο Κώστας Κουκίδης, Έλληνας στρατιώτης ο οποίος φρουρούσε το εθνικό σύμβολο των Ελλήνων πάνω στην Ακρόπολη, τυλιγμένος με την Γαλανόλευκη, εφόρμησε στο κενό και αυτοκτόνησε (27/4/1941)».
 
4. Ο Νίκολας Χάμοντ (Nicolas Hammond), καθηγητής τού Πανεπιστημίου τού Κέμπριτζ, αξιωματικός Ειδικών Επιχειρήσεων Καΐρου στην Ελλάδα κατά την Κατοχή, γράφει: «Την 27ην Απριλίου 1941, λίγο προτού χαράξει, όλα ήσαν κλειστά. Τότε έμαθα ότι οι Γερμανοί διέταξαν τον φρουρό τής Ακροπόλεως να κατεβάσει το ελληνικό σύμβολο. Πράγματι, εκείνος την υπέστειλε. Τυλίχθηκε με αυτήν και αυτοκτόνησε, πέφτοντας από τον βράχο…».
 
5. Μια αναφορά του λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη στο διήγημά του «Τα άλογα του Κουπύλ», που γράφτηκε τον Οκτώβριο του 1944: «…την κατέβασε, τυλίχθηκε μέσα κι έπεσε χωρίς ηρωισμούς απ’ το βράχο».
 
6. Το Λεύκωμα «Έπεσαν για τη ζωή», του ΚΚΕ: «Τη στιγμή που άλλοι έδιναν γη και ύδωρ στους χιτλερικούς, ο Έλληνας στρατιώτης, πιστός στα πατριωτικά ιδανικά, προτίμησε να αυτοκτονήσει τυλιγμένος με τη γαλανόλευκη, πέφτοντας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, παρά ν’ ανεβάσει στον ιστό τη σβάστικα».
 
7. Σύμφωνα με την ιστορική έρευνα τού αντιστασιακού ερευνητή Κώστα Γ. Κωστοπούλου: «Ο Ήρωας Στρατιώτης, χτυπώντας πάνω στα βράχια, στην διαδρομή τής πτώσεώς του στον γκρεμό από τον βράχο τής Ακροπόλεως, όταν τελικά κατατρακυλώντας, έπεσε στην οδό Θρασύλλου στήν Πλάκα, είχε πολτοποιηθεί και η στολή του ήταν καταξεσκισμένη. Όταν τον περιμάζεψαν δύο-τρεις κάτοικοι τής Πλάκας, δεν βρήκαν τίποτε επάνω του εκτός από ένα τσαλακωμένο ταχυδρομικό δελτάριο στο οποίο έγραφε πολύ κακογραμμένα το όνομα τού παραλήπτη: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ. Αυτά τα στοιχεία είχαν καταθέσει δύο γέροντες (επιζώντες ακόμη) σχετικά με το ανωτέρω περιστατικό».
 
8. Μια προσωπική έρευνα του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Αιγιαλείας» (12 Μαΐου 2006):
«Εγώ και οι φίλοι μου, περίεργοι και αργόσχολοι συνταξιούχοι, αρχίσαμε νά ψάχνουμε στήν Πλάκα μέσα στα παραδοσιακά ταβερνάκια και καφενεία, μήπως βρούμε κάποιο γεροντάκι που να μάς έλεγε κάτι το σχετικό. Όλοι γνώριζαν το περιστατικό, αλλά μάς έλεγαν, «άκουσα… μού είπαν…», δηλαδή αυτά πού γνωρίζαμε κι εμείς. Τελικά, ψάχνοντας καί κάνοντας με υπομονή την έρευνά μας, βρήκαμε μία γριούλα που μάς είπε: «Πηγαίνετε κάτω στού Μακρυγιάννη (μάς είπε περίπου την διεύθυνση), κι εκεί ζει ένας πρώην τσαγκάρης. Αυτός είναι ο γιος τού παγοπώλη ο οποίος μέ τό καροτσάκι του πήρε τον νεκρό στρατιώτη, και τον επήγε στο Α’ Νεκροταφείο καί τόν έθαψε».
 
Τελικά, συναντήσαμε τον γερο-τσαγκάρη. Δυσκολευθήκαμε όμως να τού δώσουμε να καταλάβει το τι θέλαμε να μας πει, διότι ούτε άκουγε, κι ούτε έβλεπε καλά. Στο τέλος, συγκινημένος, μάς είπε: «Εκείνη την ημέρα είχαμε κλεισθεί στα σπίτια μας, όπως κι όλη η Αθήνα. Εγώ τότε ήμουν 16 χρονών. Ακούσαμε στον δρόμο μία γριά που στρίγκλιζε. Πεταχθήκαμε τότε στον δρόμο δύο-τρεις, για να δούμε το τι συμβαίνει, και τότε είδαμε το τραγικό αυτό θέαμα: Ένα χιλιοστραπατσαρισμένο πτώμα ντυμένο στο χακί και μία σημαία γύρω του ματωμένη. Χαρτιά, πορτοφόλι κλπ. δεν βρέθηκαν επάνω του, εκτός από ένα δελτάριο που έγραφε το όνομά του. Τό δελτάριο το κράτησε ένας φίλος τού πατέρα μου. Επειδή ο πατέρας μου κι εγώ μοιράζαμε κολώνες πάγου στα σπίτια, είχαμε ένα καρότσι. Το έβαλαν το παλληκάρι μέσα μαζί με την σημαία, το σκέπασαν με μία κουβέρτα και το πήγαν μαζί με τον φίλο του στο Α΄ Νεκροταφείου και το έθαψαν.

Εκεί βρήκαν έναν παπά και του είπαν τι είχε συμβεί. Αυτός τούς πήγε σε έναν ανοικτό τάφο, τύλιξαν το παλληκάρι με ό,τι είχε μείνει από την σημαία, είπε και δύο-τρία λόγια ο παπάς και το παράχωσαν. Εκείνο όμως που πρέπει να σας τονίσω, αυτό το τραγικό περιστατικό από στόμα σέ στόμα το είχε μάθει όλη η Αθήνα. Ο πατέρας μου φοβήθηκε και δεν με πήρε μαζί του. Εάν πήγαινα κι εγώ, τότε θα σας υπέδειχνα που ακριβώς είναι παραχωμένο το παλληκάρι. Τον πατέρα μου, τον έχασα τον Ιανουάριο τού 1942 στην μεγάλη πείνα.»».
 
9. Από το βιβλίο «Μυστική Ακρόπολη» του Ιωάννη Γιαννόπουλου, παρατίθενται δύο ακόμα μαρτυρίες.
 
Ο Κυριάκος Γιαννακόπουλος, παιδί ακόμη, πουλούσε τσιγάρα στην Πλάκα, γεννημένος πριν ένδεκα χρόνια στο Θησείο. Έτυχε την στιγμή της θυσίας να στρέψει το βλέμμα του προς την Ακρόπολη: 
«Την ώρα ακριβώς που έπεφτε το παιδί με την σημαία τυλιγμένο και κτυπούσε στους βράχους. Έκανα να τρέξω προς τα εκεί και δεν μπορούσα. Ναι προσπάθησα, να πάω και εγώ εκεί… Το παιδί… τρέξανε, χάλασε ο κόσμος, έγινε σεισμός εκείνη την ώρα που είδαν το παιδί, όλος ο κόσμος αναστατώθηκε. Πού να πάω εγώ παιδάκι τότε, να χωθώ, εκεί μέσα στην στοά της Ακροπόλεως, να μαζέψω… να προσφέρω τι; Απλώς πήρα τα πράγματά μου και έφυγα. Σκοτώθηκε εκείνη την ώρα. 
 
Κτύπησε στους βράχους και εκτινάχθηκε. Το θυμάμαι, το βλέπω σαν να το βλέπω τώρα. Αυτό το πράγμα δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τα μάτια μου, μόνο όταν πεθάνω!».
 
Ο Στάθης Αρβανίτης, μικρό παιδί κι αυτός, θυμάται: «Ήμουνα τότε επτά χρονών. Μέναμε ακριβώς κάτω απ’ την Ακρόπολη. Εκείνη την ημέρα στις 27 Απριλίου -μια ημέρα ηλιόλουστη με καθαρότατο ουρανό- ο πατέρας μου είχε απαγορέψει και στον αδελφό μου και στην μητέρα μου να βγούνε απ’ το σπίτι. Εγώ ήμουνα στην ταράτσα και έπαιζα με το αυτοκινητάκι μου. Ξαφνικά βλέπω ένα σώμα, μάλλον πρέπει να ‘τανε τσολιάς, να πέφτει από την Ακρόπολη και να χτυπιέται στους βράχους. Κατέβηκα κάτω και το ανέφερα στον πατέρα μου, ο οποίος μέσα στην σύγχυση την στιγμή που έμπαιναν οι Γερμανοί, κάπως δεν με πίστεψε. Μετά 15 ημέρες έρχεται και μου λέει: «Μικρέ είχες δίκιο. Το είπε το BBC.»».
 
Μετά ήλθαν οι νεογενίτσαροι για να μας πείσουν ότι ο Κωνσταντίνος Κουκίδης “δεν υπήρξε”. Οι κεμαλοναζί των συνωστισμών, της παράδοσης Εθνικής κυριαρχίας.
 
Ίσως να έχουν δίκιο. Δεν “Υπήρξε”. Υπάρχει μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό, σε κάθε Έλληνα που γνωρίζει ότι δεν έχει δικαίωμα γονιδιακής εκμετάλλευσης της καταγωγής του, παρά μόνο χρέος.
 
Ένα κολοσσιαίο χρέος που πρέπει να το φέρουμε εις πέρας επάξια. Το να γεννιέσαι Έλληνας, είναι υποχρέωση. Αλίμονο σε αυτούς που βαυκαλίζονται για την καταγωγή τους χωρίς να γνωρίζουν το χρέος τους. Τον ρόλο τους στην Γη.
 
Το έθεσε άλλωστε άψογα η Λιάνα Κανέλλη πριν λίγες ημέρες:
“Έχουν το θράσος να μιλούν στην Ελλάδα για το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ότι θα βάλουν λέει το μαχαίρι στο κόκκαλο. Που; Στην πατρίδα που υμνεί τα Ιερά Οστά των Ελλήνων που έπεσαν για την Ελευθερία! Τέτοια Ύβρις…”
 
και συμπληρώνει: “Η Ελλάδα όμως είναι η μόνη χώρα που έκανε το κύριο όνομα “Εφιάλτης”, ουσιαστικό. Για να γράφεται με μικρό “ε” και όχι κεφαλαίο, εξασφαλίζοντας του την απαξίωση μέσα στους αιώνες”.
 
"greveniotis"


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 2:05 am


«Εγκληματικό λάθος η καύση των απορριμμάτων»


Τον κώδωνα κινδύνου κρούει ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας


Προειδοποιήσεις για τους κίνδυνους από την ανεξέλεγκτη καύση των σκουπιδιών, που τις τελευταίες ημέρες, επιλέγεται αυθαίρετα από αρκετούς δημότες ως λύση στο πρόβλημα της παρατεταμένης συσσώρευσης τους, απεύθυνε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας, επανερχόμενος για ακόμα μια φορά στην ανάγκη άμεσης και πλήρους αποκομιδής των απορριμμάτων...

Όπως επισημαίνεται, η καύση των πλαστικών τμημάτων των σκουπιδιών, προκαλεί την απελευθέρωση εξαιρετικά τοξικών ουσιών, ιδίως καρκινογόνων διοξινών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικά προβλήματα υγείας τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. «Ακόμη και η καύση των υπολοίπων τμημάτων των απορριμμάτων, όπως το ξύλο, προκαλεί την άθροιση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα τα οποία μπορούν να βλάψουν τις αεροφόρους οδούς ιδίως σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. 
 
Συνεπώς η καύση των απορριμμάτων εντός του Δήμου αποτελεί εγκληματική, ανεύθυνη πρακτική η οποία προξενεί πολύ περισσότερα προβλήματα απ’΄ όσα ενδεχομένως πιστεύουν κάποιοι πολίτες ότι μπορεί να επιλύσει. 
 
Καλούμε συνεπώς όλους τους συμπολίτες μας να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και όχι μόνο να αποφεύγουν τέτοιου είδους πρακτικές αλλά και να αποτρέπουν όσους από τον κοινωνικό τους περίγυρο καταφεύγουν σε αυτές».
Επιπρόσθετα ο Ι.Σ.Π.Ο. τονίζει την ανάγκη να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα, κατά την μερική αποκομιδή των απορριμμάτων, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, στην απομάκρυνση τους από θέσεις κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς ώστε την επόμενη εβδομάδα τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν, όπως τονίζει το ilialive.gr
 
Επίσης τονίζεται ότι είναι αναγκαίο μετά την απομάκρυνση των απορριμμάτων, να ακολουθήσει απολύμανση με χλωριούχα διαλύματα, όχι μόνο της εστίας εναπόθεσής τους αλλά και του προαύλιου τουλάχιστον χώρου των σχολείων. «Ανάλογη απολύμανση πρέπει να ακολουθεί την αποκομιδή από κάθε σημείο της πόλης. Η απολύμανση μόνο με ασβέστη δεν αρκεί. 
 
Ο Ι.Σ.Π.Ο. καλεί τους αρμόδιους να υλοποιήσουν άμεσα τα παραπάνω μέτρα ώστε να διασφαλισθεί η υγεία των παιδιών και των πολιτών, από του κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία των αθροιζόμενων απορριμμάτων πλησίον των σχολείων αλλά και πολλών σημείων της πόλης».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 1:44 am


Πανέμορφα ξωκλήσια στα ελληνικά νησιά!

 perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!

Όμορφα κατάλευκα ξωκλήσια δένουν αρμονικά με το νησιωτικό τοπίο και ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο τον τόπο όπου βρίσκονται. 

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο, αποτελούν ιδανικό προορισμό για περίπατο, κατάνυξη ή την τέλεση κάποιου Μυστηρίου. 

Τοποθετημένα ανάμεσα στα βράχια ή στην κορυφή ενός βουνού ή ακόμα και εκεί που σκάει το κύμα, τα ξωκλήσια προσφέρουν μοναδικές εικόνες στους θεατές, ενώ αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις τα αξιοθέατα του τόπου. 

Δείτε στη συνέχεια μια λίστα με τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας…


1. Σύρος: Άγιος Στέφανος
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!
2. Νάξος: Άγιος Σώζων
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!
3. Λέρος:  Άγιος Ισίδωρος
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!
4. Φολέγανδρος: Παναγία της Κοιμήσεως
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!
5. Χίος: Άγιος Ισίδωρος
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!
6. Σάμος: Παναγία Μακρινή
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!
7. Αμοργός: Παναγία Χαζοβιώτισσα
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!
8. Σκόπελος:  Άγιος Ιωάννης
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!
9. Μήλος: Παναγιά Τουρλιανή
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!
10. Σίφνος: Παναγία Χρυσοπηγή
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!
11. Ιθάκη: Παναγία Σπηλαιώτισσα
perierga.gr - Τα πιο όμορφα νησιωτικά ξωκλήσια της Ελλάδας!Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 1:37 am


Μαγευτικοί οικισμοί που ξεχωρίζουν – Η Μονεμβασιά και το χωριό που βρίσκεται σε κρατήρα
Μαγευτικοί οικισμοί που ξεχωρίζουν (1)
Φωλιασμένοι στις πιο περίεργες γωνιές του πλανήτη, μικροί οικισμοί θυμίζουν εικόνες παραμυθιού λόγω της φυσικής ομορφιάς, που τους περιβάλλει.

Άλλοι χωμένοι μέσα σε κρατήρες, άλλοι κρεμασμένοι σε βράχια και άλλοι πάνω σε πάγους, οι πόλεις του κόσμου παρουσιάζουν την ομορφιά τους μέσα από την απλότητα...

 • Aogashima, θάλασσα Φιλιππίνων
Στη θάλασσα των Φιλιππίνων περίπου 200 γενναίοι κάτοικοι ζουν στο κέντρο ενός κρατήρα ηφαιστείου.
Μαγευτικοί οικισμοί που ξεχωρίζουν (2)
 • Μονεμβασιά, Ελλάδα
Στον οικισμό της πανέμορφης πόλης της Λακωνίας οι κάτοικοι προτιμούν να μένουν μακρυά από τον υπόλοιπο κόσμο.
Μαγευτικοί οικισμοί που ξεχωρίζουν (3)
 • Phugtal Monastery, Ινδία
Ένα από τα πιο απομονωμένα μοναστήρια βρίσκεται στην Βόρεια Ινδία. Χτισμένο πάνω σε βράχους θυμίζει τεράστια φωλιά μέλισσας.
Μαγευτικοί οικισμοί που ξεχωρίζουν (4)
 • Isortoq, Γροιλανδία
Μόνο 64 άνθρωποι βρίσκονται στον συγκεκριμένο οικισμό και ζουν ανάμεσα στο χιόνι και τον πάγο.
Μαγευτικοί οικισμοί που ξεχωρίζουν (5)
 • Huacachina, Περού
Μια όαση δροσιάς ξεπηδά σε ένα από τα πιο ξηρά μέρη του πλανήτη. Η μαγική πόλη του Περού φιλοξενεί 96 κατοίκους, οι οποίοι έχουν μικρές επιχειρήσεις που βασίζονται στην άμμο.
Μαγευτικοί οικισμοί που ξεχωρίζουν (6)
 • Furore, Ιταλία
Κρυμμένο σε ένα φιόρδ το γραφικό χωρίο της Ιταλίας, φημίζεται για τα διακοσμημένα με τοιχογραφίες σπίτια του.
Μαγευτικοί οικισμοί που ξεχωρίζουν (7)
 • Coober Pedy, Αυστραλία
Με την πρώτη ματιά αυτό που βλέπει κανείς είναι σειρά από τεράστιων λόφων. Κι όμως κάτω από τους λόφους κρύβονται σπίτια και εκκλησίες.
Μαγευτικοί οικισμοί που ξεχωρίζουν (8)
Μαγευτικοί οικισμοί που ξεχωρίζουν (9)
Πηγή: iefimerida.gr

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 1:27 am


Μην χαίρεσαι χαχόλε, ελληνάκο Νο2Σε πανικόβαλλαν, ελληνάκο. Ο πανικός είναι η αποθέωση του τρόμου. Κυριευμένος από τον τρόμο έχασες καθετί ανθρώπινο, λογαριάζεις μόνο τον εαυτό σου κατά το σώζων εαυτόν σωθήτω. 
 
Αλλά πώς να σωθείς; Στις έκτακτες καταστάσεις χρειάζονται και έκτακτα μέτρα. 
 
Σε περίπτωση καταστροφής πρέπει να στηρίζεσαι σε ισχυρή προσωπικότητα και σε γερό χέρι, σου είπαν, και περιμένεις την σωτηρία σου από τους ισχυρούς του κόσμου.
....συνέχεια από το προηγούμενο

 
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ,  υπουργός Εργασίας το 1984 στην κυβέρνηση του Ζακ Σαντέρ, διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 1989 ως το 1995,  υπουργός Οικονομικών από τον Ιούλιο του 1989 ως το 2009,  στις 20 Ιανουαρίου του 1995 διαδέχθηκε το Ζακ Σαντέρ στην πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου και στέφθηκε Πρωθυπουργός από το 1995 ως τις πρόωρες εκλογές της 20ης Οκτωβρίου του 2013, που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση της παραίτησης του από την πρωθυπουργία, εξαιτίας εμπλοκής του σε σκάνδαλο κατασκοπείας. 
 
Πρόεδρος του Χριστιανο-Κοινωνικού Κόμματος του Λαού, από το 1990 έως το 1995,  τιμημένος με το Βραβείο "Καρλομάγνος" το 2006,  από τις 10 Σεπτεμβρίου του 2004 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 ημι-μόνιμος Πρόεδρος του Eurogroup, της ομάδας των 12 υπουργών Οικονομικών από τις χώρες που υιοθέτησαν το ευρώ για νόμισμα των χωρών τους, δίνοντάς του το προσωνύμιο ο «κύριος ευρώ».
 
Νικητής του στοιχήματος υπέρ του θετικού αποτελέσματος του κρίσιμου δημοψηφίσματος που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο στις 10 Ιουλίου 2005, στο  οποίο το 56,5% των ψηφοφόρων ενέκριναν το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, με συμμετοχή που έφτασε το 88% και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από 1ης Νοεμβρίου 2014. 
 
Σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό «Spiegel» το 1999 δήλωσε: «Αποφασίζουμε κάτι, το ρίχνουμε στο τραπέζι και περιμένουμε λίγο, να δούμε τι θα συμβεί. Αν δεν γίνει μεγάλη φασαρία και εξέγερση, επειδή οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν τι έγινε, τότε προχωρούμε βήμα-βήμα, μέχρι το σημείο από το οποίο δεν υπάρχει πια επιστροφή»!!!..

Προμελετημένο έγκλημα
 
Ένας πολύ σημαντικός πρωτομάστορας, ανάμεσα σε αυτούς που προετοίμαζαν το έδαφος για την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ο Ρόμπερτ Κούπερ, Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου της Ε.Ε σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικο-Στρατιωτικών Υποθέσεων. Διετέλεσε κύριος σύμβουλος -μεταξύ άλλων διπλωματικών πόστων- της Λαίδης Κάθριν Άστον, της επονομαζόμενης «Υψηλής Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας» και σύμβουλος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων του πρώην Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Ο Κούπερ, ενθουσιασμένος με τον υποχρεωτικό νομισματικό ζουρλομανδύα στην ηπειρωτική Ευρώπη, γράφει στο βιβλίο του, για το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Όργουελ το 2004, «Η διάσπαση των εθνών: Τάξη και χάος στον 21ο αιώνα», ποια μορφή και ποιο σκοπό πρέπει να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα: «Η πιο εκτεταμένη μορφή ιμπεριαλιστικής επέκτασης είναι αυτή της Ε.Ε. Η μεταμοντέρνα ευρωπαϊκή απάντηση σε απειλές συνίσταται στην συνεχή επέκταση του συστήματος μιας συνεργατικής αυτοκρατορίας. Στις επαφές με κράτη παλαιάς μορφής έξω από τα μεταμοντέρνα σύνορα, πρέπει οι Ευρωπαίοι να θυμούνται πιο τραχιές μεθόδους παλαιότερων εποχών, βία, προληπτικές επιθέσεις, εξαπάτηση, ό,τι είναι αναγκαίο και γι αυτούς που είναι παγιδευμένοι στον κόσμο του 19ου αιώνα, τότε που κάθε κράτος υπήρχε αυτόνομα. Στη ζούγκλα πρέπει να εφαρμόζεις το νόμο της ζούγκλας. Την πτώση της Ρώμης δεν την προκάλεσε το καλά οργανωμένο Περσικό Βασίλειο, αλλά οι βάρβαροι. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η νομισματική ολοκλήρωση επετεύχθη με το να αφαιρεθεί η νομισματική πολιτική από τους πολιτικούς και να παραδοθεί σε τεχνοκράτες».

Οι παραπάνω «εγκέφαλοι» της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης απροκάλυπτα παραδέχονται, δηλώνουν και διατυμπανίζουν ότι η Ευρωζώνη είναι ιμπεριαλιστικό κατασκεύασμα που βασίστηκε σε δεδομένα του Μεσαίωνα, μια αυτοκρατορία που συνεχώς επεκτείνεται και αναγκάζει με όλα τα μέσα και με «τραχιές» μεθόδους τα «οπισθοδρομικά» εθνικά κράτη να γονατίζουν. Αυτή είναι η παλιά ιδέα της γεωπολιτικής των αποικιοκρατών, από την οποία προέκυψαν όλοι οι πόλεμοι των τελευταίων αιώνων. Γνώριζαν εξ αρχής ότι το ευρώ δεν θα λειτουργούσε, ώστε αργότερα με το πρόσχημα της κατάστασης κινδύνου να εξαναγκάζουν τις εκλεγμένες κυβερνήσεις να συμφωνήσουν στην επιβολή της ισχύος της γραφειοκρατίας της Ε.Ε και της οικονομικής ολιγαρχίας.

Ο πανικός του ελληνάκου
 
Σε πανικόβαλλαν, ελληνάκο. Ο πανικός είναι η αποθέωση του τρόμου. Κυριευμένος από τον τρόμο έχασες καθετί ανθρώπινο, λογαριάζεις μόνο τον εαυτό σου κατά το σώζων εαυτόν σωθήτω. Αλλά πώς να σωθείς; Στις έκτακτες καταστάσεις χρειάζονται και έκτακτα μέτρα. Σε περίπτωση καταστροφής πρέπει να στηρίζεσαι σε ισχυρή προσωπικότητα και σε γερό χέρι, σου είπαν, και περιμένεις την σωτηρία σου από τους ισχυρούς του κόσμου.

Σε πέταξαν στο πλημμυρισμένο κατάστρωμα του Τιτανικού τους από τις συνέπειες της υπερσυσσώρευσης των κερδών τους, να πνίγεσαι αποστερημένος από όλα τα οικονομικά εργαλεία αντιμετώπισης δημοσιονομικών προβλημάτων, όπως όταν ακόμη είχες στις τσεπούλες το εθνικό νόμισμα της πάλαι ποτέ ανεξάρτητης και κυρίαρχης πατρίδας σου.  Ο χειρισμός της συνείδησης δεν είναι και τόσο εύκολος, αλλά τους διευκόλυνες αφάνταστα με τον τρόμο σου, με την ημιμάθειά σου, με την άγνοιά σου, με την διαστρεβλωμένη κατανόηση της πραγματικότητας.

Φοβισμένος πως εξαιτίας της κρίσης θα χάσεις την δουλειά σου στράφηκες στους υποτιθέμενους επαγγελματίες και γνώστες της δουλειάς τους, στους πολιτικούς, οι οποίοι παρέλειψαν να σου εκμυστηρευτούν ότι όλη η υπόθεση είναι στη διακριτική ευχέρεια των τραπεζιτών και των οικονομολόγων που διαχειρίζονται τα χαρτοφυλάκια των ογδόντα ανθρώπων, των οποίων ο πλούτος το 2014 ήταν ίσος με τον πλούτο των φτωχότερων τρεισήμισυ δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη Γη.

Οι πολιτικοί σου, αν εξυπηρετούσαν τα δικά σου συμφέροντα, θα σε ηρεμούσαν εξηγώντας σου την κοινωνική φύση των κρίσεων, την φύση του καπιταλιστικού συστήματος, που αναπόφευκτα γεννάει τις κρίσεις και θα είχαν ήδη καταστρώσει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Παραδοσιακά τους ειδικούς της αστικής προπαγάνδας τούς βολεύει περισσότερο να σου δώσουν την ψεύτικη ερμηνεία της κατάστασης, που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης αναλαμβάνουν να την κάνουν ξεκάθαρη και παραστατική.

Στην υγεία των Τραστ και Τραπεζών
 
Στην «Κρίση των αποταμιεύσεων και των δανείων» στις ΗΠΑ, η οποία διήρκεσε από το 1986 έως το 1995, οι ίδιοι οι υπεύθυνοι, δηλαδή οι Αμερικανοί βιομήχανοι,  απευθυνόμενοι στο έθνος κάλεσαν όλους τους άλλους να δείξουν εθνική αλληλεγγύη και να δεχτούν να υποβληθούν σε θυσίες: «Πραγματικά, οι πόλεις και οι Πολιτείες, οι μικρές επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, όλοι, θα έχουν λιγότερα από όσα θα ήθελαν, γιατί η υγεία των Ηνωμένων Πολιτειών βασίζεται στην υγεία των Τραστ και των Τραπεζών» και πραγματικά επιδοτήθηκαν για την ριψοκίνδυνη συμπεριφορά τους με την ψήφιση του Νόμου «Ηθικού Κινδύνου», Financial Institutions Reform, Recovery, and Enforcement Act (FIRREA), το 1989, με τον οποίο για πρώτη φορά αλλά όχι και τελευταία, οι Αμερικανοί φορολογούμενοι υποχρεώθηκαν να αποπληρώσουν τα δάνεια της βιομηχανίας και των τραπεζών.

Στο προτεσταντικό, ηθικό και αγγελικό Δ’ Ράιχ προτίμησαν να συνεχίσουν να κρύβουν τον Τραπεζοευρωελέφαντα κάτω από το χαλί, βγάζοντας εσένα ελληνάκο στο κλαρί, και επειδή έσπαγαν πλάκα, σε κατηγόρησαν και «για κάτι που έκανες» ως κλέφτη και «για κάτι που είσαι» ως τεμπέλη. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η αναζήτηση του Ιερού Δισκοπότηρου, του Μεγάλου Μάγιστρου που θα βάφτιζε το κρέας ψάρι.

Η οκταετής θητεία του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έληγε στις 31 Οκτωβρίου του 2011.  Τον Ιανουάριο του 2011, η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit ανέφερε, από πηγές που είχαν σχέση με υψηλόβαθμους φορείς χάραξης πολιτικής στη Γερμανία και τη Γαλλία, ότι είναι «απίθανο» ο Μάριο Ντράγκι να είναι ο διάδοχος του Τρισέ. Τον Φεβρουάριο του 2011, η κατάσταση έγινε ακόμη πιο περίπλοκη όταν η κύριος Γερμανός υποψήφιος, Axel Weber, απέσυρε την υποψηφιότητά του, γιατί διαφώνησε με τις πολιτικές «διάσωσης». 

Στις 13 του Φλεβάρη 2011, ο Wolfgang Munchau, αναπληρωτής συντάκτης των Financial Times, έγραψε ότι ο Μάριο Ντράγκι εγκρίθηκε ως ο καλύτερος υποψήφιος για τη θέση.  Λίγες μέρες αργότερα, ο Economist έγραψε ότι «ο επόμενος πρόεδρος της  δεύτερης σημαντικότερης Κεντρικής Τράπεζας του κόσμου θα πρέπει να είναι ο Μάριο Ντράγκι».  Στις 20 Απριλίου 2011 η Wall Street Journal ανέφερε ότι «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, είναι ανοιχτός προς τον Μάριο Ντράγκι για τη θέση του Προέδρου της ΕΚΤ».  Λίγες μέρες αργότερα, η γερμανική εφημερίδα Bild ενέκρινε τον Μάριο Ντράγκι ανακηρύσσοντας τον «ως τον πιο «Γερμανό» από όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους».  

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκθέσεις σχετικά με τη θέση της Γαλλίας, στις 25 Απριλίου, αναφέρθηκε ότι ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζύ αναγνωρίζει τον Μάριο Ντράγκι ως έναν ολοκληρωμένο και επαρκή υποψήφιο για τη δουλειά.  
 
 
Στις 17 Μαΐου 2011, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στη Συνεδρίαση του Ecofin εξέδωσε σύσταση σχετικά με την υποψηφιότητα του Μάριο Ντράγκι ως Προέδρου της ΕΚΤ.  Είχε εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ίδια την ΕΚΤ και στις 24 Ιουνίου 2011 ο διορισμός του επιβεβαιώθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες.  
 
Έτσι ο «καταλληλότερος» και ο «γερμανικότερος» Ιταλός Οικονομολόγος και Τραπεζίτης κατσικώθηκε στην θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την 1η Νοεμβρίου 2011 και μέχρι την λήξη της θητείας του το 2019. 

Τώρα τι πρέπει, ελληνάκο, να σου μείνει από τον Πρόεδρο, ενός από τους Θεσμούς, εκτός από τα τετριμμένα ότι είναι Παρθένος, μόνο στο ζώδιο, γεννημένος στις 3 Σεπτεμβρίου 1947 στη Ρώμη στην Ιταλία, παντρεμένος, με δύο παιδιά, έτσι για να ταυτίζεσαι; 

(....η συνέχεια στο αυριανό φύλλο)Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 12:32 am


Η αλήθεια πίσω απο το χάοςΤου Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Tώρα κακαρίζουν για το επονείδιστο χρέος και θέλουν Μνημόνιο 3
Υπερήφανη Ελλάδα…

Θα ξεκινήσω απο τη θλιβερή στάση του ΠτΔ που σήμερα υποστήριξε στο Spiegel ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της μέχρι το τελευταίο σέντ, στηρίζοντας με αυτό όσους δεν πιστεύουν στην ύπαρξη επονείδιστου χρέους. 

Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύει στους δανειστές να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε δίκαιο επιθυμούν. 

Συνεπώς αυτό που είπε ο ΠτΔ επίσης στο Spiegel περί παραβίασης του Ευρωπαικού Δικαίου και με το οποίο παρασύρει τη κυβέρνηση σε καταστάσεις χαμηλότερης εντροπίας δεν έχει κανένα νόημα...


Είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση γιατί έξω αυτά δεν περnάνε χωρίς να έχουν ελεγχθεί απο προηγουμένως αν έχουν νομικές “τρύπες”. Διαπιστώνω ότι η Νομική Επιστήμη στην Ελλάδα λειτουργεί εκτός πραγματικότητας. 
Σε ποιό δικαστήριο θα πέρναγαν πλήν της Κωλοπετεινίτσας αυτά που στηρίζει ο ΠτΔ; Πουθενά. Τα λέει για να υπάρχει…

Το επονείδιστο χρέος και το νέο Μνημόνιο που δεν θα ξαναυπάρξει “ποτέ” ήταν απο τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά. 

Με διαδοχικές πτώσεις το ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ένα κάλπικο κόμμα. Δις ευρώ είναι οι φόροι που δεν εισπράττονται απο τους εφοπσλιτές κάθε χρόνο με διάφορες δικαιολογίες και αντί αυτού συνεχώς επιβαρύνεται ο Ελληνικός λαός. 

Με τη μεθοδολογία που ακολούθησε  o Βαρουφάκης με το ένα “φ” και με τις συνεχείς καθυστερήσεις, με τα ασυμβίβαστα προεκλογικά ψευτοδειλήμματα που δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν (ναί στο ευρώ, όχι στα μνημόνια, άνοδο μισθών στα 750 ευρώ και άλλες μπαρούφες γραμμένες στο ποδάρι) η Ελλάδα έφτασε να παρακαλάει σαν ζητιάνα για να επιβιώσει. Έγκλημα είναι ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόγραμμα όταν ανέβηκε στην εξουσία. 

Αποδεικνύεται μάλιστα ότι κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό δημιουργώντας του ψεύτικες ελπίδες διάσωσης μέσα σε μια επιστημονική έλλειψη επάρκειας όλου του οικονομικού της επιτελείου, κάτι που αναγνωνρίστηκε διεθνώς και επιβραβεύτηκε δεόντως. 

Πέραν της μη αναγνωρησιμότητας Βαρουφάκη που βλέπει φαντάσματα, η Ελλάδα θα χάσει τα 7.2 δις ευρώ της επέκτασης της δανειακής συμφωνίας αφού δεν υπάρχει χρόνος να συμφωνήσει και να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους πρίν τη λήξη της. Αυτό στην Ελλάδα λαμβάνεται κακώς σαν αντίσταση της κυβέρνησης ενώ στη πραγματικότητα είναι μια κακότεχνα στημένη διεθνή συμμαχία με στόχο τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την μετέπειτα αφαίμαξή της με μεθόδους που εφαρμόστηκαν στο Περού.

Σκηνικό δυστυχίας πρίν ένα νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία μέσα στο ευρώ και ΙΟΥ (μεταβατική περίοδος);
Πρακτικά δεν έχει σημασία. Αφενός το χρέος είναι μη βιώσιμο σε κάθε περίπτωση, κάτι που δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση είτε γιατί η διανοητική καθυστέρηση ξεκινάει απο τις μικρότερες ηλικίες είτε γιατί δεν θέλει η καυτή πατάτα να σκάσει στα χέρια της. 

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τα δάνεια της και τα σκηνικά που βλέπετε ή ακούτε είναι θεατρικά δρώμενα. 

To παιγνίδι παίζεται στο Αγγλικό Δίκαιο, στα SWAPS που θα στήσουν δήθεν για ανάπτυξη και σε κάθε είδους εγγυήσεις που θα αρπαχτούν απο τους δανειστές σε περίπτωση χρεοκοπίας. 

Να θυμίσω ότι αυτό που έλεγε ο Μανώλης Γλέζος για εσωτερικό δανεισμό έγινε με τη μεταφορά των χρημάτων απο τις περιφέρειες στη ΤτΕ. Ωραία κόλπα, αναπτυξιακά…

Θεωρώ ως πιθανότερο, ότι δεν θα υπάρξει Μνημόνιο 3 αλλά χρεοκοπία με καταρχήν παραμονή μέσα στο ευρώ. 
GREXIT θα υπάρξει αν δεν υπάρχουν ευρώ στα Ταμεία μετά τη κήρυξη της πτώχευσης. 

Όπως ξέρετε, η κυβέρνηση έχει στερέψει τη χώρα απο ευρώ ενώ πρίν τα ΙΟΥ θα χρησιμοποιήσει πλαστικό χρήμα (ήδη το ξεκινάει) για να μειώσει επιπλέον τη ρευστότητα στην αγορά και να συγκεντρώσει όλα τα ευρώ στις τράπεζες της συμφοράς, που επι Καραμανλή του Αμίλητου κοκκίνησαν όσο ποτέ…

Θεωρώ πολύ απίθανο να συμμετέχουν στο θεατρικό των καθυστερήσεων και της “αδιαλλαξίας” της κυβέρνησης όλη η Ευρωζώνη και με αυτά τα δεδομένα να υπάρξει νέο Μνημόνιο 3, αφού πέρασαν τον εσωτερικό δανεισμό χωρίς να ανοίξει μύτη. Θα ήταν επικίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια. 

Θα έπεφτε ακρίδα και δεν ξέρω αν αξίζει το κόπο για κάτι που είναι καταδικασμένο να πεθάνει απο ασφυξία όπως η Ελλάδα, ελλείψει παραγωγής και πολιτικού δυναμικού. 

Αυτός ο θάνατος θα γίνει είτε σήμερα είτε σε μερικά ακόμη χρόνια αφού η χώρα δεν γνωρίζει να παράγει και δεν γίνεται κανένα βήμα απο καμμία κυβέρνηση προς αυτή τη κατεύθυνση.  

Σε μια χώρα ασχέτων και λαμογιών ελπίδα δεν γεννιέται. 
Φόρους δεν πληρώνουν όλοι και οι επενδύσεις γίνονται σε τρίχες και για το θεαθήναι ή για διόδια…

Σήμερα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί φτωχοί της συγγενείς έκανε ότι χειρότερο μπορούσε να αποφασίσει, μια ομάδα “πολιτικής” διευθέτησης της κρίσης. Δυστυχώς, πολιτική διευθέτηση χωρίς τεφτέρι δεν γίνεται. Το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αποτυχία. 

Κάπου διάβασα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τζούφιες… 

Τί άλλο να πώ. 
Ότι και να γίνει, θα βουλιάζετε περισσότερο. Καλή ανάπαυση στις ψυχές σας.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 12:23 am


EKTAKTO: Ξαφνική μεταφορά πυρηνικών κεφαλών από την Ρωσία στην Κριμαία - Xωρίς καμία μυστικότητα - Η Μόσχα ήθελε το ΝΑΤΟ να "βλέπει"ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ: "Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ"

Στην μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στην Κριμαία προχώρησε η Ρωσία ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά της επί του ρωσικού κριμαϊκού εδάφους.


Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει πριν ενάμισυ μήνα ότι η Μόσχα έχει το δικαίωμα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στην ανακτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, προσθέτοντας τότε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει για την ύπαρξη ανάλογων σχεδίων.
 
«Δεν ξέρω εάν υπάρχουν πυρηνικά όπλα εκεί τώρα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν σχέδια, όμως επί της αρχής η Ρωσία μπορεί να το κάνει» ανέφερε ο Μιχαήλ Ουλιανόφσκ, επικεφαλής της υπηρεσίας ελέγχου των όπλων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
 
Φαίνεται πως η Ρωσία ήδη έχει εφαρμόσει και εφαρμόζει το κυριαρχικό της δικαίωμα.
Το ουκρανικό  Συμβούλιο Ασφαλείας ανέφερε ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την περιοχή  Rostov του Don, ρωσική  στρατιωτική  αυτοκινητοπομπή  υψίστης ασφαλείας , κινήθηκε  μεταφέροντας φορτηγά  που είχαν σαφή «ένδειξη» στα ρωσικά,  « πυρηνική απειλή» προς την Κριμαία,όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα gazeta.ru.
 
Σύμφωνα με πάντα με τις ίδιες πηγές πραγματοποιήθηκε μεταφορά ρωσικών πυρηνικών κεφαλών από την περιοχή του Ροστώφ, προς την Χερσόνησο της Κριμαίας, 
 
Η μεταφορά έλαβε χώρα σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στις 23 Απριλίου , όταν στο Γενικό Προξενείο της Ουκρανίας στο Ροστώφ , υπήρξε κλήση από αυτόπτη μάρτυρα (προφανώς επρόκειτο για Ουκρανό πράκτορα).
 
Σύμφωνα με τον καλούντα, από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Ροστόφ,  και με κατεύθυνση την χερσόνησο της Κριμαίας , διήλθαν με συνοδεία πολλών αυτοκινήτων, στρατιωτικά   φορτηγά,  με ένδειξη «πυρηνικός κίνδυνος».
 
Το ουκρανικό  Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας αμέσως ανακοίνωσε ότι πρόκειται σαφώς για μεταφορά μετά από εντολή της  Μόσχας προς την Κριμαία πυρηνικών κεφαλών για τα κινητά συστήματα πυραύλων , Iskander και  Bastion .
 
Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι οι ΗΠΑ δεν διέθεταν πληροφορίες σχετικά με τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας  στην Κριμαία.
 
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη της Μόσχας επουδενί λόγο, είτε έγινε είτε δεν έγινε. 
 
Αυτό όμως που σίγουρα η ρωσική πλευρά ήθελε να "δει" η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ είναι ότι η "μεταφορά" πυρηνικών κεφαλών από ρωσικής πλευράς έγινε «μέρα μεσημέρι», δεν εμπίπτει στους όρους της «ασφαλούς μεταφοράς» και δεν επιθυμούσε να το κρατήσει κρυφό, στέλνοντας ένα ακόμα σαφές μήνυμα στον δυτικό συνασπισμό,ότι η Κριμαία είναι οριστικά ξανά ρωσική, και "δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι'αυτό".


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 11:51 pm


Η πραγματική συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας


Θα καταργούσε το μνημόνιο με ένα νόμο σε ένα άρθρο. Δεν ήθελαν χρήμα αλλά χρόνο, η αριστεία είναι ρετσινιά, ο νόμος και η τάξη ντεμοντέ ιδιοτροπίες, η τρόικα έγινε θεσμοί, οι τρόικανοί έγιναν Brussels και Athens group, το Μνημόνιο 3 θα το λέμε Συμβόλαιο Ανάπτυξης και την καταστροφή εναλλακτική ευημερία.


Γράφει ο Ναπολέων ΛιναρδάτοςΜια συνωμοσία του ψεύδους κυβερνά την Ελλάδα, και από τα πολλά ψέματα που έχει προπαγανδίσει, τα πιο επικίνδυνα είναι αυτά που έχουν πιστέψει οι συνωμότες. Το ταξίδι μακριά από την πραγματικότητα που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 81 φαίνεται ότι φτάνει σε ένα νέο σημείο επώδυνης προσαρμογής.Αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε εξαντλήσει την επαγγελματική του εκπαίδευση στις καταλήψεις, θα μπορούσε πιο εύκολα να διακρίνει το είδος της πολιτικής επιτυχίας του ειδώλου του Ανδρέα Παπανδρέου. 

Γιατί στην ιστορία της ανθρωπότητας υπάρχουν δύο ειδών αριστερών κυβερνήσεων: Αυτές που αποτυγχάνουν λίαν συντόμως και οι άλλες που αποτυγχάνουν σε βάθος χρόνου. ..


Ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι κυβερνήσεις του άνηκαν στην δεύτερη κατηγορία. 

Το 81 η τότε πρώτη-φορά-αριστερά κυβέρνηση είχε τέσσερα μεγάλα πλεονεκτήματα. 

Το χρέος της Ελλάδας ήταν πολύ χαμηλό, έτσι “κατάφερε” σε μια οκταετία να το τριπλασιάσει. 

Οι πετρελαϊκές κρίσεις άνηκαν στον παρελθόν, υπήρχε ένας μεγαλύτερος και παραγωγικότερος ιδιωτικός τομέας και δημογραφικά η Ελλάδα ήταν πολύ νεότερη. 

Και τότε, την δεκαετία του 80, άρχισε να ρέει για πρώτη φορά το τζάμπα χρήμα της ΕΟΚ. 

Δηλαδή, οι συνθήκες για την απόδραση από τους βασικούς κανόνες της οικονομικής πραγματικότητας ήταν ειδυλλιακές.  

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τον κανόνα που λέει ότι “πετυχημένες” αριστερές κυβερνήσεις μπορούν να υπάρξουν μόνο για το χρονικό διάστημα που οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Κλασσικό και πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι η σοσιαλιστική Βενεζουέλα. Όσο η τιμή του πετρελαίου σημείωνε αύξηση, η κυβέρνηση του Τσάβες μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο σοσιαλισμός και ευημερία πάνε μαζί. Η καταστροφή της οικονομίας της Βενεζουέλας είχε ήδη εμφανιστεί πριν αρχίσει να πέφτει η τιμή του πετρελαίου, μετά όμως από την πρόσφατη πτώση της τιμής, οι συνέπειες της σοσιαλιστικής “ανασυγκρότησης” γίνονται ορατές με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς. Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να ξέρει ότι η αριστερή πολιτική μπορεί να ευδοκιμήσει προσωρινά όταν υπάρχει κάποιος άλλος για να πληρώνει τον λογαριασμό. 

Αυτός ο άλλος για παράδειγμα μπορεί να είναι οι μελλοντικές γενιές που αναλαμβάνουν του χρέος που εσύ στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης δημιουργείς σήμερα. 

Ή, αυτός ο άλλος, μπορεί να είναι μια παραγωγική καπιταλιστική χώρα που αγοράζει το πετρέλαιο σου σε υψηλές τιμές. 

Κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι αυτές οι συνθήκες δεν μπορούν να ισχύουν στο διηνεκές. 

Και ο σοσιαλισμός τελειώνει, όπως είχε πει η κυρία της επάρατης δεξιάς, όταν τελειώνουν τα λεφτά των άλλων. Θα καταργούσε το μνημόνιο με ένα νόμο σε ένα άρθρο. 

Δεν ήθελαν χρήμα αλλά χρόνο, η αριστεία είναι ρετσινιά, ο νόμος και η τάξη ντεμοντέ ιδιοτροπίες, η τρόικα έγινε θεσμοί, οι τρόικανοί έγιναν Brussels και Athens group, το Μνημόνιο 3 θα το λέμε Συμβόλαιο Ανάπτυξης και την καταστροφή εναλλακτική ευημερία. 

Για να συντηρηθεί κάθε ψέμα του χθες, ένα καινούργιο πρέπει να δημιουργηθεί σήμερα, και όλα μαζί συνθέτουν την αντεστραμμένη πυραμίδα που στηρίζεται στο πρώτο μεγάλο ψέμα που πιστέψαμε πριν από 34 χρόνια: μπορούμε να καταναλώνουμε όλο και περισσότερα, παράγοντας όλο και λιγότερα. Ο κ. Τσίπρας θα συμπεριφερόταν πολύ διαφορετικά αν μπορούσε να καταλάβει σε πιο σημείο της σοσιαλιστικής τραγωδίας τον έχει στριμώξει η ιστορία. 

Δεν το έχει καταλάβει και γι’ αυτό πιστεύει ότι με τα πολλά και πολλαπλασιαζόμενα ψέματα θα μπορέσει να αποφύγει τις συνέπειες της πραγματικότητας. 

Έτσι γράφονται οι τραγωδίες, το παιδί που μεγάλωσε στον παροξυσμό της δεκαετίας του 80 έρχεται τώρα να αναμετρηθεί με τα τέρατα που το είδωλο του δημιούργησε.  


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 11:41 pm


ΦΟΒΟΣ και ΤΡΟΜΟΣ! "Βόμβα" από την Τράπεζα της Ελλάδας: “Κινδυνεύουν τα..”

 

27.trapeza

Ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όσους δημάρχους, περιφερειάρχες και διοικητές οργανισμών αποφασίσουν ή υποχρεωθούν να εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη μεταφορά των αποθεματικών τους στην Τράπεζα της Ελλάδος λαμβάνει η ίδια η κεντρική τραπεζική Αρχή, αποποιούμενη έτσι τις τυχόν προκύπτουσες ποινικές ευθύνες σε περίπτωση αθέτησης των υπεσχημένων από πλευράς του Δημοσίου!
 

Τα «Π» αποκαλύπτουν έγγραφο της ΤτΕ προς το ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων) με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2015, στο οποίο επισημαίνεται:

«Είναι αυτονόητο ότι ο κίνδυνος που διατρέχουν οι δημόσιοι οργανισμοί που συμμετέχουν στην οικεία ομάδα περιουσίας είναι να υποστούν ζημία από την για οποιονδήποτε λόγο μη προσήκουσα και ιδίως μη έγκαιρη ή μη ολοσχερή εκπλήρωση των υποχρεώσεων του ελληνικού Δημοσίου που απορρέουν από τις ανωτέρω συναλλαγές (σ.σ.: repos)». 

Δηλαδή, εάν κάτι πάει στραβά (σ.σ.: «κούρεμα», περιορισμένη στάση πληρωμών, πιστωτικό γεγονός κ.τ.λ.), η Τράπεζα δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε για το επιτοκιακό κέρδος, ούτε φυσικά για το εύρος των απωλειών που θα υποστούν οι πελάτες της, εν προκειμένω δήμοι, περιφέρειες και οργανισμοί.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 

Πρόκειται για απάντηση της Τραπέζης σε ερωτήματα που έθεσε το ΕΤΑΑ μετά από επιστολή του υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη, προς τους επικεφαλής των Ταμείων για την αξιοποίηση των διαθεσίμων τους. Πολύ προσεκτικά ο κ. Σκουρλέτης στην επιστολή του (17/2/2015) καλεί τους διοικητές να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετατροπής των αποθεμάτων τους σε repos, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας επένδυσης:

•«Οι πράξεις repos έχουν μικρή διάρκεια, έως 15 ημερών, η δε πρόσφατη ετήσια απόδοσή τους ανήλθε στο ποσοστό του 2,26%»,
.«η απόδοση που ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) προτίθεται να προσφέρει ορίζεται ως η μεγαλύτερη μεταξύ της εκάστοτε απόδοσης που προκύπτει από τις δημοπρασίες repos και του εκάστοτε διατραπεζικού Euribor, με επιτόκιο 2%».


Η διοίκηση του ΕΤΑΑ, επειδή κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά, απευθύνθηκε, πέραν του ΟΔΔΗΧ, και στην Τράπεζα της Ελλάδος, θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τη διασφάλιση των επενδύσεών του. Μεταξύ άλλων, έθεσε τα εξής ερωτήματα: 

α) Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο εντός του οποίου θα γίνει η διαδικασία αυτή; 

β) Θα είναι, σε άμεση ζήτηση, επιστρεπτέα τα κεφάλαια που θα καταθέσει το Ταμείο;

γ) Τα ποσά που θα επενδυθούν σε repos θα επιστρέψουν με τη λήξη τους στη διαχείριση του Ταμείου; 

Φυσικά, παρέμειναν αναπάντητα, με αποτέλεσμα το ΕΤΑΑ να μη διαθέσει περίπου 700 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες ρευστότητας της οικονομίας.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Η κεντρική τραπεζική Αρχή απάντησε ευθέως ότι «κάθε συναφής με τη διαχείριση της εν λόγω ομάδας περιουσίας (repos) πράξη διενεργείται αποκλειστικά από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ η αμοιβή της Τράπεζας της Ελλάδος προσδιορίζεται στη σχετική σύμβαση με το Δημόσιο και επιβαρύνει το σύνολο της ομάδας περιουσίας». 

Δηλαδή, οι οργανισμοί της Αυτοδιοίκησης και τα Ταμεία καλούνται, πλέον των άλλων, να «εκχωρήσουν» στην ΤτΕ τη διαχείριση των διαθεσίμων τους και με προμήθεια, παρά το γεγονός ότι σε αυτή τη δεινή συγκυρία τουλάχιστον οι δημόσιοι φορείς μεταξύ τους θα έπρεπε να υποστηρίζονται, για να περιορίζονται όσο το δυνατόν οι απώλειες.

Όμως, όχι μόνο δεν γίνεται αυτό, αλλά η ΤτΕ διευκρινίζει στον επίλογο της επιστολής της: «Είναι σαφές πως η τρέχουσα αξία των μερίδων που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ομάδα περιουσίας (repos) θα ταυτίζεται με την ονομαστική αξία, εφόσον το ελληνικό Δημόσιο εκπληρώνει εγκαίρως, προσηκόντως και στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του».

Καθίσταται σαφές ότι και η Τράπεζα αντιμετωπίζει επιφυλακτικά τις επενδύσεις σε repos αυτήν την εποχή λόγω του κακού παρελθόντος με τα «κουρέματα» στα αποθεματικά των Ταμείων το 2011-2012, πριν και μετά την υπογραφή του PSI του δημοσίου χρέους.


Το «βέτο» του Π. Παυλόπουλου

Το υπουργείο Οικονομικών είχε προωθήσει αρχικώς τροπολογία βάσει της οποίας, «σε περίπτωση μη προσήκουσας, μη έγκαιρης και μη ολοσχερούς εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, τα Ταμεία που έχουν υποστεί ζημιές από τέτοιες επενδύσεις θα μπορούν να προσφεύγουν δικαστικώς και να αξιώνουν αποζημίωση». Επιπλέον, «θα θεσπίζεται η απευθείας αξίωση των φορέων και των Ταμείων κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τυχόν κεφαλαιακές ζημίες που υφίστανται από την επένδυση των κεφαλαίων τους».

Πώς θα αντιδράσει όμως το κράτος αν υπάρξει χρεοκοπία, έστω και εσωτερική, υπό τη μορφή του περιορισμού των συναλλαγών; 

Όπως αναφέρουν νομικοί εκπρόσωποι των Ταμείων και της Αυτοδιοίκησης που αρνούνται να διαθέσουν τα αποθέματά τους, η πτώχευση κράτους δεν προβλέπεται από το ελληνικό Σύνταγμα (παρά μόνο γενικώς στο άρ. 48 για την κατάσταση πολέμου και τις αυξημένες αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας), οπότε το «κούρεμα» των επενδυτικών προϊόντων του Δημοσίου (repos, ομόλογα, έντοκα κ.τ.λ.) θα διέπεται από το Διεθνές Δίκαιο. 
Κάτι που ισοδυναμεί με τον οριστικό κατακερματισμό του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς το «ψαλίδισμα» του εξωτερικού χρέους θα είναι ανάλογο με το εσωτερικό.

Πληροφορίες των «Π» αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για την έκδοση μιας τέτοιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ, όταν είδε πως η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να «απορροφήσει» το ρευστό, έθεσε βέτο για τα αποθεματικά των Ταμείων, τα οποία τελικώς εξαιρέθηκαν. 

Αλλωστε, το 2011 ως βουλευτής της Ν.Δ. ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος είχε αναδείξει με σφοδρότητα τη διαφωνία του για το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων τους καταγγέλλοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου για «ανεύθυνη και εγκληματική πολιτική».
Δείτε τα έγγραφα:
27.eggrafa
27.eggrafa2
27.eggrafa3
27.eggrafa4
27.eggrafa5
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 11:31 pm


ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ Ηλίας Κασιδιάρης στην Ολομέλεια της Βουλής! Άγριο χώσιμο στην κυβέρνηση για τους λαθρομετανάστες! (ΒΙΝΤΕΟ)ilias

Δείτε τι είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης για τη δημοκρατία της Βουλής  αλλά και για τη λαθρομετανάστευση…


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 11:03 pm


Και η Τασία σε σκάνδαλο αλα Κατρούγκαλο!!!


Νεοελληνάκο... εσύ μην δινεις σημασία... εσύ να μένεις σταθερός στον ΤΣΥΡΙΖΑ και στους ΤσιπροΚαμμένους...

Πόπη Σουφλή

Και η Τασία σε σκάνδαλο αλα Κατρούγκαλο!!!
ΜΚΟ (μη κυβερνητική οργάνωση ) σχετική με "την ένταξη των επωφελούμενων σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες υλοποιούμενα από φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης" ανήκει στην ίδια την κυρία Τασία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ.

Οπότε έχει την άνεση να υπογράφει σαν υπουργός κονδύλια στήριξης της δικής της ΜΚΟ και να τσεπώνει τα χρήματα του ΕΣΠΑ και των περιφερειών για να τα διαθέσει (λέμε τώρα)
για τους μετανάστες.

Φαντάσου κούραση να υπογράφεις καθημερινά εμβάσματα που χρηματοδοτούν... την τσέπη σου! Για αυτό γίνεται όλη η ιστορία, δεν έχει σημασία ο αριθμός των μεταναστών που ωφεληθεί, αφού κανείς από αυτούς δεν πρόκειται ποτέ να ωφεληθεί από τη διαδικασία αυτή.
Μην την υποτιμάτε λοιπόν την υπουργό μας, γιατί βάζει τα "γυαλιά" και στον Κατρούγκαλο!

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 10:49 pm


ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…
O Marshall Swing αποκαλύπτει και προειδοποιεί… «Η λύση μου για την επερχόμενη παγκόσμια οικονομική κατάρρευση είναι η μετατροπή όλων των χρημάτων που διαθέτει ο κόσμος και αυτών που μπορεί βρει, σε ασήμι και χρυσό σε οποιαδήποτε στιγμή πριν τον Σεπτέμβριο», αναφέρει αρχικά.

Και συνεχίζει: «Η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα «σκληρά» περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την

κατασκευή της βάσης θεμελίωσης του επερχόμενου παγκόσμιου νομίσματος.

Αυτή θα γίνει μετά την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση του Σεπτεμβρίου και του χάους που θα ακολουθήσει στον πλανήτη, αφού ο κόσμος δεν θα έχει χρήματα, δεν θα μπορεί να κάνει συναλλαγές και θα πεινάει».
Ετοιμαστείτε ΤΩΡΑ!


«Υπάρχουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις που έγιναν σχετικά με το δεύτερο ερχομό Του Ιησού Χριστού. Ο ίδιος είπε ότι θα υπάρξουν σημάδια. 


Ο ίδιος είπε ότι θα υπάρξουν πόλεμοι και φήμες πολέμων, σεισμοί, λιμοί, μεγάλη θλίψη … που ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ ξανά. Και για 2.000 χρόνια το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας ψάχνει να δει πότε θα συμβούν αυτά τα πράγματα.

Με την πάροδο των ετών έχουν υπάρξει διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι προφήτες, οι οποίοι είπαν ότι ερχόταν ένα γεγονός σε αυτή την ημερομηνία ή από την ημερομηνία αυτή. Ωστόσο όλα εκείνα τα προγνωστικά έχουν αποτύχει. Θυμίζουν το παραμύθι με τον βοσκό και τον λύκο, που όταν έρχεται στα αλήθεια ο λύκος δεν πιστεύει πλέον κανένας τον βοσκό.


Αυτό είναι ακριβώς ό, τι ετοιμάζεται να συμβεί.


Το σύστημα βάζει μπροστά άλλα σημαντικά γεγονότα, όπως την εξάπλωση του Έμπολα, την ISIS, τους πολέμους για να αποκρύψει την οικονομική κατάρρευση που θα ακολουθήσει και που θα οδηγήσει στην εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης της Νέας Τάξης Πραγμάτων. 


Όπου δεν θα υπάρχει οικονομική ρευστότητα μέσω μετρητών.. Το χρήμα θα γίνει «πλαστικό» και γι’ αυτό και οι προειδοποιήσεις για ασήμι και χρυσό, που δεν θα χάσουν την αξία τους…

Ετοιμαστείτε τώρα

 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 10:31 pm


Κατηγορούμενος (πλέον) για εγκληματική οργάνωση ο Β. Μαρινάκης


Εκτεθειμένος όμως είναι και ο μητροπολίτης Πειραιώς...

Τι τις θέλετε τις κοσμικές εμφανίσεις, κύριε μητροπολίτα μου;;;

Να τους χαίρεστε τους ..."προστατευόμενούς σας".... επηρεάσετε ψηφοφόρους... μην το ξεχνάτε...

Πόπη Σουφλή

Τελικά η είδηση δεν είναι μόνο είδηση για τον Σκάι

Από gazzetta.gr


Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κλήθηκε από τον ανακριτή να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για την εγκληματική οργάνωση και μέσω του δικηγόρου του ζήτησε και πήρε προθεσμία.


Πλέον έγινε γνωστό και με επίσημο τρόπο, από τις δικαστικές αρχές, ότι

ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι κατηγορούμενος για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Για σήμερα Δευτέρα είχε κληθεί από τον ειδικό ανακριτή κατά της διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, αλλά παρουσιάστηκε ο δικηγόρος του, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία για την απολογία.

Ο δικηγόρος του Βασίλης Δημακόπουλος που εκπροσωπούσε και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Γιάννη Κομπότη, ζήτησε από τον Γιώργο Ανδρέαδη να μην παραστεί ο πελάτης του στην Ευελπίδων, επειδή ήταν πολλά τα ΜΜΕ που τον περίμεναν και θα δημιουργούσαν αρνητική εικόνα για το πρόσωπο του και την δημόσια εικόνα του. Τελικά, κατ' εξαίρεση και για πρώτη φορά στην υπόθεση, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, παρέδωσε στον κ. Δημακόπουλο το κατηγορητήριο.

Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι οι Κουρίδης και Σταθόπουλος πήραν σήμερα προθεσμία για 2 και 3 Ιουνίου, τότε ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού θα πρέπει να απολογηθεί κάπου στις αρχές του Ιουνίου!

Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη φαίνεται να κλείνει το παζλ των κατηγορούμενων της υπόθεσης που φτάνουν τους 27.

Από την στιγμή που ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είναι κατηγορούμενος αξίζει να τονιστούν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει και έχουν ως εξής: 


1) Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.


2) Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.


3) Ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.


4) Ηθική αυτουργία για δωροδοκία-δωροληψία με σκοπό αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις και ο σκοπός επετεύχθη.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 10:01 pm


«Πανικός» στις τράπεζες από νέο κύμα εκροών


99b2e5f804d3de6a4-650

Τεστ αντοχής αποδεικνύονται οι επόμενες ημέρες. 

Ένα άγριο κύμα φυγής καταθέσεων προοιωνίζει η μη επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους για την άρση της αβεβαιότητας.

Οι καταθέσεις έχουν υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το ξέσπασμα της κρίσης, ενώ για πρώτη φορά η ΕΚΤ φέρεται να εξετάζει μέτρα για τον περιορισμό της πρόσβασης των εγχωρίων τραπεζών στη ρευστότητα του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), εντείνοντας έτσι τις πιέσεις για την εξεύρεση, το ταχύτερο, λύσης

Οι πιο κρίσιμες ημέρες είναι οι επόμενες καθώς ποσά της τάξεως του 1,3 – 1,7 δισ. ευρώ αναμένεται να φύγουν από το τραπεζικό σύστημα για πληρωμές υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Την ίδια στιγμή εντείνεται η ανησυχία και για τις κινήσεις στο μέτωπο των καταθέσεων ιδιωτών.

Η νευρικότητα των ιδιωτών καταθετών ήταν εμφανής την περασμένη εβδομάδα λόγω των εξελίξεων στο Eurogroup και της πληθώρας δηλώσεων που σηματοδοτούν ξεκάθαρα τα στενά χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση λύσης στο χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας.

Μετακινήσεις καταθέσεων πραγματοποιούνται και από επιχειρήσεις που έχουν συναλλαγές στο εξωτερικό και οι οποίες δημιουργούν «γραμμές άμυνας» υπό την πίεση των εκτιμήσεων για τον κίνδυνο ενός «ατυχήματος» ή της επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων

Με τις νέες εκροές που σημειώθηκαν, η ρευστότητα των τραπεζών διαμορφώνεται πλέον κοντά στα 130 δισ. ευρώ, δηλαδή σε ιστορικά χαμηλά που αγγίζουν τον δομικό πυρήνα ρευστότητας των τραπεζών.

Ενώ την εβδομάδα αυτή αναμένονται τα επίσημα στοιχεία για τις εκροές Μαρτίου που σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται στα 3 δισ. ευρώ από 7,9 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο, γεγονός είναι ότι από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα οι τράπεζες έχουν χάσει καταθέσεις άνω των 30 δισ. ευρώ έναντι των 40 δισ. ευρώ που είχαν χαθεί το 2012.

Υπό τις συνθήκες αυτές, οι τράπεζες «τρέμουν» πιθανό νέο πανικό εκροών, τη στιγμή μάλιστα που οι πιέσεις για γρήγορη συμφωνία με τους δανειστές εντείνονται και μέσω του ELA.

Για την αντιμετώπιση των μεγάλων πιέσεων στις καταθέσεις η ΕΚΤ αποφάσισε την περασμένη Τετάρτη την αύξηση του ορίου των ελληνικών τραπεζών για την άντληση ρευστότητας μέσω του ELA κατά 1,5 δισ. ευρώ. Ετσι, το όριο ανήλθε στα 75,5 δισ. ευρώ έναντι 74 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, το ενδεχόμενο επανεξέτασης των haircuts με τα οποία χορηγείται ρευστότητα μέσω του ELA σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, μετά το Eurogroup της Παρασκευής.

Σύμφωνα με στελέχη τραπεζών, το haircut θα πλήξει κυρίως τη ρευστότητα που αντλείται από τα ομόλογα των πυλώνων Ι και ΙΙ του νόμου Αλογοσκούφη, δηλαδή assets της τάξεως των 55 – 70 δις. ευρώ.

Στα έντοκα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, που χρησιμοποιούν επίσης για άντληση ρευστότητας οι τράπεζες, οι επιπτώσεις υπολογίζονται οριακές, ενώ δεν μπορεί να προσδιοριστεί η επίπτωση στο σκέλος των δανείων που χρησιμοποιούν επίσης οι τράπεζες ως ενέχυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η ΕΚΤ έχει εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης του haircut στα collaterals σε πάνω από 50%.

Σήμερα εκτιμάται πως το haircut των ενεχύρων των τραπεζών για τον ELA είναι γύρω στο 30%, ποσοστό που εξασφαλίζει ένα μαξιλάρι ρευστότητας 40 δισ. ευρώ.

Βάσει εκτίμησης της Goldman Sachs, σε περίπτωση που το haircut αυξηθεί στο 50%, το απόθεμα ρευστότητας θα μειωθεί από 40 δισ. ευρώ σε 10 δισ. ευρώ.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 9:36 pm


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ


 Μόνο οι νεοέλληνες, έχουν το Σύνδρομο της Στοκχόλμης με την φασιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, που μας οδηγεί στον γκρεμό...

Είναι που αποβλακώνονται μπροστά στις τηλεοράσεις...

Πόπη Σουφλή

Entwurf_gr_n11_AAA

7311ceb2111Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ η Ελλάδα στραγγαλίζεται αργά αλλά σταθερά από τους «εταίρους» της, την ίδια ώρα την έντονη οργή τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει καταντήσει μια ένωση τοκογλύφων και πολιτικών που επιδιώκουν την εξόντωση των ευρωπαϊκών λαών, θα εκδηλώσουν οι Αυστριακοί με ένα παλλαϊκό δημοψήφισμα που διοργανώνουν σαν πρώτο βήμα για την αποχώρηση τους από αυτή την Ένωση...

Flugblatt01

Όπως προβάλλουν οι αφίσες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε ευρεία έκταση σε όλη την Αυστρία, το παλλαϊκό αυτό δημοψήφισμα θα διεξαχθεί από τις 24 Ιουνίου μέχρι στις 1 Ιουλίου. Το κύριο σύνθημα του δημοψηφίσματος είναι «DA GEHEN WIR IN» που σημαίνει «Θα Πάμε Οπωσδήποτε» και δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο την αποφασιστικότητα των διοργανωτών του δημοψηφίσματος να κινητοποιήσουν τον αυστριακό λαό κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το δημοψήφισμα, σύμφωνα με τις αφίσες που έχουν κυκλοφορήσει, θα διεξαχθεί σε όλες τις κοινότητες και τους δήμους της Αυστρίας και θα έχει καθαρά αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από Αυστριακούς πολίτες όλων των τάξεων και είναι αντιπροσωπευτική, ενώ και πολλοί επώνυμοι της δημόσιας ζωής χωρίς κομματικές ταυτότητες στηρίζουν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Να σημειώσουμε ότι οι Αυστριακοί είναι οργισμένοι από τις ακολουθούμενες πολιτικές των τελευταίων ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στο θέμα των μουσουλμάνων που έχουν κατακλύσει ανεξέλεγκτα την χώρα έχουν λάβει έκτακτα μέτρα που συχνά δεν συνάδουνε με τα ευρωπαϊκά δεδομένα κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση ευρωπαϊκών οργάνων.

Το αυτί όμως των Αυστριακών, δεν «ιδρώνει» από τέτοιες αντιδράσεις.

Εμπρός λοιπόν αν και γερμανόφωνη η Αυστρία μπορεί να δώσει το παράδειγμα για να αντιστραφεί αυτή η καταστροφική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή να διαλυθεί αυτό το «τέρας» που κατατρώει τους λαούς της Ευρώπης με πρώτο και καλύτερο τον ελληνικό λαό.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://www.nikosxeiladakis.gr


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 8:20 pm


Κακουργήματα πολλών… «αστέρων» σε Λαϊνόπουλο και άλλους έξι κατηγορούμενους για μίζες εκατομμυρίων


 Είχαν διασυνδέσεις και με πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα, τα μανάρια...

Δεν μας λένε και πόσες μίζες τους έδωσαν και ποιά είναι αυτά τα ... πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα;

Πόπη Σουφλή

Του Πέτρου Κουσουλού

Μίζες τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ για τρεις διαφορετικές συμβάσεις οχημάτων της Mercedes εντόπισαν οι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς κα. Πόπη Παπανδρέου και κ. Αντώνης Ελευθεριάνος κατά τη διάρκεια πολύμηνης προκαταρκτικής εξέτασης. 
 
Για κακούργημα παραπέμπεται ο επί χρόνια αντιπρόσωπος της Mercedes και γνωστός επιχειρηματίας Εμμανουήλ Λαϊνόπουλος, δυο Γερμανοί υπάλληλοι, ένας δικηγόρος που έπαιζε το ρόλο του μεσάζοντα, αλλά και τρεις στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών...
 
Πρόκειται συνολικά για 7 πρόσωπα που κατηγορούνται για δωροδοκία υπαλλήλου στρεφόμενη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, δωροληψία υπαλλήλου τελεσθείσα κατ” επάγγελμα στρεφόμενη εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα τελεσθείσα κατ επάγγελμα και κατ εξακολούθηση.
 
Τα ευρήματα της έρευνας αλλά και τα στοιχεία τα οποία προσκόμισε στη χώρα μας το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης κατόπιν ανάλογου αιτήματος των ελληνικών αρχών, είναι άκρως ενδιαφέροντα. Στο φάκελο της δικογραφίας περιέχονται δεκάδες email στελεχών της εταιρείας «Daimler» τα οποία όχι μόνο παραδέχονται παράνομες πληρωμές αλλά και το εύρος του συστήματος διαπλοκής που είχε στηθεί γύρω απο το χώρο των εξοπλιστικών και των προμηθειών στη χώρα μας.
 
Δουλειές χάρη στις… διασυνδέσεις με πολιτικούς 
 
Σε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στέλεχος της «Daimler» παραδέχεται ότι οι δουλειές γίνονται χάρη στη διατήρηση «καλών διασυνδέσεων» με πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους της χώρας οι οποίοι βοηθούν την εταιρεία στο κλείσιμο πολλών παραγγελιών ιδιαίτερα των ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων.
 
Οι τρεις «ύποπτες» συμβάσεις υπογράφτηκαν κατά την περίοδο της κυβέρνησης Σημίτη απο το 1997 έως το 2000.
 
Πρόκειται για τις υπ αριθμ. 015Α/1997 συνολικού ύψους 96 εκ. ευρώ, 019Α/2000 συνολικού ύψους 30 εκ. ευρώ και 013Α/1998.
 
Από την έρευνα προέκυψε ότι για την πραγματοποίηση των παράνομων πληρωμών ακολουθήθηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, μεταξύ των οποίων η χρήση εταιρικών λογαριασμών, εσωτερικά γνωστών ως «Λογαριασμών Τρίτων» ή TPS’s (Third Party Accounts), εταιρικών «ταμείων μετρητών»
εξωχώριων (offshore) τραπεζικών λογαριασμών, παραπλανητικών τιμολογήσεων καθώς και η χρήση τρίτων διαμεσολαβητών.

Σε ότι αφορά στην προμήθεια, αυτή ήταν 2.000 στρατιωτικά οχήματα Mercedes 290 GD 1 1/4 T, συγκροτημάτων και συλλογών ειδικών εργαλείων συντηρήσεως, με δικαίωμα προαίρεσης για την επιπλέον προμήθεια 2.480 στρατιωτικών οχημάτων για τις ανάγκες του ΓΕΣ (σύμβαση 0151/97). 
 
Επίσης, 224 οχήματα Mercedes 290 GD 1 1/4 T, 111 οχήματα τύπου UNIMOG U1550L/37/4×4, 21 ρυμουλκουμένων βαρέως τύπου με δικαίωμα προαίρεσης για την επιπλέον προμήθεια επιπλέον 111 ρυμουλκούμενων ελαφρού τύπου προς κάλυψη αναγκών σε οχήματα του προγράμματος Β” ΦΑΣΗ ΕΡΜΗΣ (Σύμβαση 19Α/2000).  
 
Ακόμα, προμήθεια 88 λεωφορείων τύπου ΟΗL 1829/63, 46+ 1 θέσεων για τις ανάγκες του ΓΕΣ με δικαίωμα προαίρεσης για 32 επιπλέον λεωφορεία (Σύμβαση 013Α/98)

ereportaz.gr

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 8:08 pm


Μεγαλοεργολάβοι στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ


 Μεγαλοεργολάβοι στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ καθώς ελέγχονται για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ. Ενας από αυτούς απέκρυψε 65 εκατ. ευρώ. Πρόστιμα «μαμούθ».


Τα τριπλότυπα είσπραξης των Δημοσίων Ταμείων που θα κατατεθούν, να βγουν στην δημοσιότητα...

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Άντε να δούμε και τους αιρετούς που ήταν σε λίστες Λαγκάρντ, Δημάρχων κλπ...να πληρώνουν τα εκατομμύρια που απέκρυψαν...

Πόπη Σουφλή

της Κατερίνας Κατή στο The TOC

Μεγαλοεργολάβοι στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ καθώς ελέγχονται για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.
Τα χρηματικό ποσόν, το οποίο είχε κερδίσει μετά από δικαστική αντιδικία του με το δημόσιο, δεν πέρασε ποτέ στην κατασκευαστική του εταιρεία, και σήμερα μόνο γι' αυτό το ποσόν ελέγχεται για φοροδιαφυγή 17 εκατομμυρίων
Πρόσφατα μάλιστα δόθηκαν εντολές για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων εργολάβων με μεγάλες εταιρείες. Μαμούθ, τα πρόστιμα που τους καταλογίζονται.

Aνάμεσά τους είναι κι ένας γνωστός εργολάβος που έχει βγάλει εκατομμύρια και από ανάληψη δημοσίων έργων.

Από την αντιπαραβολή των φορολογικών του δηλώσεων και των τραπεζικών του λογαριασμών προέκυψε απόκρυψη τουλάχιστον... 65 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τον ενδελεχή έλεγχο που έκαναν οι ελεγκτές της αρμόδιας υπηρεσίας αποκαλύφθηκε ακόμα ότι ο εν λόγω μεγαλοεργολάβος είχε «εξαφανίσει» από τους ισολογισμούς της εταιρείας του και 28 εκατομμύρια τα οποία είχε εισπράξει από το ελληνικό δημόσιο.

Τα χρηματικό ποσόν, το οποίο είχε κερδίσει μετά από δικαστική αντιδικία του με το δημόσιο, δεν πέρασε ποτέ στην κατασκευαστική του εταιρεία, και σήμερα μόνο γι' αυτό το ποσόν ελέγχεται για φοροδιαφυγή 17 εκατομμυρίων.

Σε βάρος όμως του «πολυμήχανου» όπως αποδεικνύεται εργολάβου, η εταιρεία του οποίου είχε πάρει από το δημόσιο την εργολαβία για την κατασκευή τμήματος της εθνικής οδού στο νομό Πελοποννήσου,έχει σχηματιστεί και δικογραφία για ένα πολυτελέστατο σκάφος αναψυχής που έχει στην ιδιοκτησία του.

Ελέγχεται και σ' αυτή την περίπτωση
  για φοροδιαφυγή καθώς εμφανίζεται να έχει εκδώσει επαγγελματική άδεια για να κερδίσει τις ανάλογες ελαφρύνσεις .

Γκάζι και για τη «Λίστα Φραντζεσκάκη»

Σήμερα, ο έλεγχος της αποκαλούμενης πλέον «λίστας Φραντζεσκάκη», που καρκινοβατούσε εξαιτίας και της έλλειψης προσωπικού, παίρνει πάλι εμπρός και τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά

Την ίδια ώρα, το αποτέλεσμα των εξονυχιστικών ελέγχων που γίνονται πλέον σε όλες τις λίστες με ονόματα πιθανών μεγαλοφοροφυγάδων, έρχονται να δικαιώσουν την πρώην διευθύντρια ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών,Αικατερίνη Φραντζεσκάκη (παραιτήθηκε το 2012), η οποία όταν η χώρα βρισκόταν στην «καρδιά» του πρώτου μνημονίου είχε καταρτίσει -με αποκλειστικά δική της πρωτοβουλία- την πρώτη λίστα ελέγχου φυσικών προσώπων.

Μαζί με την ομάδα της, λαμβάνοντας τότε στοιχεία για τις αγοραπωλησίες ακινήτων μεταξύ 2003-10, έφτιαξε μία λίστα με τα ΑΦΜ φυσικών προσώπων που είχαν πληρώσει φόρο μεταβίβασης άνω των 20.000 ευρώ. Στο 80% των περιπτώσεων ήταν εργολάβοι, αρχιτέκτονες ή μηχανικοί οι οποίοι παρουσίαζαν τις συναλλαγές –ενίοτε διψήφιο αριθμό μέσα σε ένα χρόνο– ως ιδιωτικές αντί για επαγγελματικές, για να αποφύγουν την επιπλέον φορολογική επιβάρυνση.

Μετά από επεξεργασία η ομάδα είχε καταλήξει σε μία λίστα με περίπου 1.700 άτομα. Η «μερίδα του λέοντος» εξακολουθούσε να ανήκει στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά υπήρχαν οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων δημοσίων υπαλλήλων και πολιτικών...

Μόνο που λίγους μήνες μετά η ομάδα της κ. Φραντζεσκάκη διαλύθηκε και το έργο τους πέρασε σε διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου. Παράλληλα, ξεκίνησε ένα κύμα μεταβιβάσεων ακινήτων από τους... κατά συρροήν αγοραστές, για να αποφύγουν τους επιπλέον φόρους. Ύστερα δε από ενημέρωση της κ. Φραντζεσκάκη στους διευθυντές ΔΟΥ, είχε τότε «παγώσει» και η δυνατότητα μεταβιβάσεων από πρόσωπα ύποπτα φοροδιαφυγής.
Γι' αυτούς τους πολίτες που φοροδιέφευγαν ανεξέλεγκτα για πολλά χρόνια, καταλογίζονται πλέον μεγάλοι φόροι που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν και τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ

Σήμερα, ο έλεγχος της αποκαλούμενης πλέον «λίστας Φραντζεσκάκη», που καρκινοβατούσε εξαιτίας και της έλλειψης προσωπικού, παίρνει πάλι εμπρός και τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά. Μάλιστα όπως η ίδια η κ. Φρανζεσκάκη είχε υποστηρίξει καταθέτοντας αργότερα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, πολλά από τα ονόματα που εμπεριέχονται στις δύο λίστες... ταυτίζονται.

Απ΄ την έρευνα δε που γίνεται τους τελευταίους μήνες και στην λίστα που ενεργοποίησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, με τους λογαριασμούς από 300.000 ευρώ και πάνω όλων των φυσικών προσώπων σε βάθος δεκαετίας, δεν είναι λίγα τα πρόσωπα για τα οποία προκύπτει μεγάλη φοροδιαφυγή που τα στοιχεία τους εμπεριέχονταν και στη λίστα Φραντζεσκάκη.

Γι' αυτούς τους πολίτες που φοροδιέφευγαν ανεξέλεγκτα για πολλά χρόνια, καταλογίζονται πλέον μεγάλοι φόροι που σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν και τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόσφατα, με βάση τα ευρήματα της λίστας της οικονομικής εισαγγελίας καταλογίστηκαν σε πολίτες, με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων να έχουν τη μερίδα του λέοντος, φόροι (με τις προσαυξήσεις) που ξεκινούν από 900.000 ευρώ και φτάνουν τα 2,5 εκατομμύρια.

Πρόκειται για κραυγαλέες περιπτώσεις φοροφυγάδων με χαρακτηριστική την περίπτωση πλαστικού χειρουργού, ο οποίος κλήθηκε να πληρώσει 2, 5 εκατομμύρια καθώς για μια πενταετία είχε δηλώσει συνολικά στην εφορία περίπου 300.000 ευρώ την ώρα που οι τραπεζικοί του λογαριασμοί υπερέβαιναν τα 5 εκατομμύρια.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 7:55 pm


Κείμενο - «φωτιά» από Λεουτσάκο: Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή δεν είναι η συντέλεια του κόσμου«Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ»

Έτσι μπράβο, κύριε Λεουτσάκο... για να ξυπνήσουν κι αυτοί που σας ψήφισαν... και να αντιληφθούν ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ!

Πόπη Σουφλή

Κείμενο - «φωτιά» από Λεουτσάκο: Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή δεν είναι η συντέλεια του κόσμου
«Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή δεν είναι η συντέλεια του κόσμου», αναφέρει σε κείμενο του στον ιστότοπο iskra.gr που απηχεί τις απόψεις Λαφαζάνη, ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της ΠΓ και βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στο ασφυκτικό και εχθρικό πλαίσιο της Ευρωζώνης και εφόσον δεν υλοποιηθούν άμεσες και ριζικές αλλαγές στο χαρακτήρα της Ευρωζώνης – εξέλιξη που δε φαίνεται πραγματοποιήσιμη – τότε όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είναι ανοικτά", αναφέρει ο βουλευτής και συνεχίζει:

"Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή, ενταγμένη στο συνολικό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα, συνιστά επιλογή που δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, όπως διατείνονται οι κυρίαρχοι κύκλοι και την οποία πρέπει να έχει στο οπλοστάσιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και εφ’ όσον χρειαστεί, να είναι έτοιμος να την υλοποιήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει εκβιασμούς και απειλητικά διλήμματα".

Το κείμενο του έχει ως τίτλο το "Μπροστά στη μεγάλη σύγκρουση" και είναι το εξής:


"Τρεις μήνες διαπραγμάτευσης και όλες οι κινήσεις των «θεσμών» δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ δεν έχουν εγκαταλείψει την αρχική τους επιδίωξη, που εκδηλώθηκε από την επομένη των εκλογών και που δεν είναι άλλη από το να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αναδιπλωθεί από τις φιλολαϊκές ριζοσπαστικές προγραμματικές της δεσμεύσεις και να προσαρμοστεί στα μνημονιακά πλαίσια.

Ο χρόνος που «προσέφερε» η ετεροβαρής συμφωνία της 20ης Φλεβάρη δεν δείχνει μέχρι τώρα να οδηγεί σε κανενός είδους επωφελή συμφωνία αλλά στην κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της χώρας και στη χρηματοδοτική ασφυξία έως ότου ολοκληρωθεί ο στραγγαλισμός του «θύματος», αν αυτό δεν παραδοθεί άνευ όρων.

Τόσο η υπό γερμανική κυριαρχία Ε.Ε., σε πλήρη σύμπνοια και συμπόρευση με την ΕΚΤ, όσο και οι ΗΠΑ και το αμερικανοκίνητο ΔΝΤ, θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε οικονομική και κοινωνική διάλυση. Όπλα τους «το μαρτύριο της σταγόνας» της ρευστότητας και η διακοπή της χρηματοδότησης, με την εκταμίευση του οποιουδήποτε ποσού να εξαρτάται από την «ολοκλήρωση της αξιολόγησης» δηλαδή την υλοποίηση των διαβόητων «μεταρρυθμίσεων» μνημονιακού χαρακτήρα στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ. Απροκάλυπτος πλέον στόχος των «θεσμών», που μιλούν στο όνομα των δανειστών, είναι η ακύρωση του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Γενάρη και η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο το δημοσίευμα των Financial Times στις 5 Απριλίου στο οποίο ανώνυμοι υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. νουθετούσαν την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να αποβάλλουν τα ακραία στοιχεία με πρώτη την Αριστερή Πλατφόρμα και να προχωρήσουν σε συνεργασία με την μνημονιακή «Κεντροαριστερά», το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ που πλανάται πάνω από την Ευρώπη και απειλεί τις κυρίαρχες ελίτ πρέπει να εξαφανισθεί και μαζί του να εξαφανισθεί η ελπίδα των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης για απαλλαγή από τον νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό.

Σε αυτή την οριακή συγκυρία, όπου οι εκβιασμοί, εντείνονται, η κυβέρνηση καλείται να μην κάνει βήμα πίσω από τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και να πάρει από τον αντίπαλο την πρωτοβουλία των κινήσεων, για να είναι η ίδια που θα καθορίσει τους όρους της εξελισσόμενης σύγκρουσης στην κορύφωσή της.

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και το «ξεχείλωμα» των διαπραγματεύσεων βοηθάει μόνο την πλευρά των δανειστών, που συνεχίζουν την τακτική της οικονομικής ασφυξίας για να οδηγηθεί η κυβέρνηση, με εξαντλημένα τα ταμειακά αποθεματικά, σε άτακτη υποχώρηση και σε υποταγή. Σε αυτές τις συνθήκες, το πρώτο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να ενεργοποιήσει το πιο ισχυρό της όπλο που είναι η λαϊκή υποστήριξη. Να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας στον ελληνικό λαό και η αλήθεια είναι ότι αμοιβαία επωφελής λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι πρώτα και πάνω απ΄ όλα θέτει τις λαϊκές ανάγκες και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους, τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της Ευρωζώνης και τα συμφέροντα των δανειστών και αυτό αφορά και τους πόρους που θα προέλθουν από τη μεταφορά ταμειακών διαθέσιμων των φορέων του δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Απέναντι στο εκβιαστικό δίλημμα των δανειστών υποταγή ή οικονομικό στραγγαλισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προετοιμάσει τους εργαζόμενους και το λαό για τη μεγάλη ταξική αναμέτρηση με τις εγχώριες και ξένες πολιτικές – οικονομικές ελίτ. Η άμεση επεξεργασία και προβολή εναλλακτικών λύσεων στη χρηματοδότηση της Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ μπορεί να σπάσει το φόβο που καλλιεργείται συστηματικά εδώ και πέντε χρόνια από το εγχώριο και ευρωπαϊκό κατεστημένο και την προπαγάνδα του ότι δήθεν δεν υπάρχει ζωή για τη χώρα στο ενδεχόμενο ρήξης με τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωζώνης, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και στην έξοδο από αυτήν.

Μια τέτοια, όμως, εξέλιξη, την οποία χρησιμοποιούν ως «μπαμπούλα» για να διατηρούν την επικυριαρχία τους συνιστά πρωτίστως απειλή για τους ίδιους και το σαθρό ακραία νεοφιλελεύθερο οικοδόμημά τους, και όχι για τον ελληνικό λαό. 

Αντίθετα, αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στο ασφυκτικό και εχθρικό πλαίσιο της Ευρωζώνης και εφόσον δεν υλοποιηθούν άμεσες και ριζικές αλλαγές στο χαρακτήρα της Ευρωζώνης – εξέλιξη που δε φαίνεται πραγματοποιήσιμη – τότε όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να είναι ανοικτά.

Η συντεταγμένη νομισματική αλλαγή, ενταγμένη στο συνολικό προοδευτικό ανορθωτικό πρόγραμμα, συνιστά επιλογή που δεν είναι η συντέλεια του κόσμου, όπως διατείνονται οι κυρίαρχοι κύκλοι και την οποία πρέπει να έχει στο οπλοστάσιό του ο ΣΥΡΙΖΑ και εφ’ όσον χρειαστεί, να είναι έτοιμος να την υλοποιήσει, προκειμένου να αντιμετωπίσει εκβιασμούς και απειλητικά διλήμματα".

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 7:43 pm


ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ (ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΠΙ!!!)Αφού ήδη το χρέος είναι επαχθές, αφού ήδη έχουμε πληρώσει τα προηγούμενα 6,3 φορές εφάνω, ΤΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ;;

ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ, ΣΑΣ ΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

Πόπη Σουφλή
euro_greece_flags2 
Σας παραθέτω κάποια από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»!!!
Το 70,3% του χρέους αφορά μόνο τόκους .
Αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους!!!
Άλλο στοιχείο σοκ, μέχρι το
1994 το δημόσιο χρέος είχε αποπληρωθεί ήδη 6,3 φορές πάνω από το αρχικό!!!
Ο συνταγματολόγος μάλιστα, Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως η συγκρότηση της Επιτροπής θα βοηθήσει ιδιαίτερα την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.

Η συγκρότηση της «Επιτροπής Αλήθειας» για το δημόσιο χρέος θα ενισχύσει το διαπραγματευτικό οπλοστάσιο της χώρας και θα προσδιορίσει επακριβώς τα όρια της κόκκινης γραμμής!!!


Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο Ελληνικός λαός είχε πληρώσει γι’ αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό κεφάλαιο!!!


Όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο, το χρέος ήταν 300 δισ. κατά την Eurostat και τα 211 δισ. από αυτά, αφορούσαν τόκους. Αυτό και αν είναι επαχθές χρέος ή επονείδιστο ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε!!!


Ο έλεγχος που θα γίνει θα είναι εξονυχιστικός και προς όλες τις κατευθύνσεις!!!
Θα γίνει έλεγχος για το μαγείρεμα του ελλείμματος, από την ΕΛΣΤΑΤ, του έτους 2009 που ξαφνικά ανέβηκε στο 15,4 αλλά και του χρέους που από το 115% του ΑΕΠ το ανέβασαν κάποιοι «φωστήρες» στο 126,8%!!!


Επίσης έχουμε ξαφνικές εκχωρήσεις Ελληνικού χρέους από τράπεζες σε κυβερνήσεις. Κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν αυτές οι εκχωρήσεις?


Όλα θα βγουν στο φως και θα αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι για την εξαθλίωση των Ελλήνων!!Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 7:35 pm


Aποκάλυψη: Η μυστική λίστα με μεταρρυθμίσεις του Αλ. Τσίπρα


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ BILDΑναμενόμενο...
Ο ... "έρωτας" του Αλέξη για την αποπληρωμή του απεχθούς ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, είναι  αντιστρόφος ανάλογος, με το ενδιαφέρον του για την διαβίωση του ελληνικού λαού.

Πόπη Σουφλή

Aποκάλυψη: Η μυστική λίστα με μεταρρυθμίσεις του Αλ. Τσίπρα
Ανατροπές στις διαπραγματεύσεις με μια “μυστική λίστα μεταρρυθμίσεων” της ελληνικής κυβέρνησης που θα κατατεθεί, βλέπει η γερμανική εφημερίδα Bild, με την οποία, όπως λέει, ο Αλέξης Τσίπρας παραιτείται από την εξαγγελθείσα αύξηση του
κατώτατου μισθού και την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο προ μνημονίου καθεστώς.


Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται :

1. Να μην αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

2. Να μην επαναφέρει την εργατική
νομοθεσία και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

3. Να βάλει  “φρένο” στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

4. Να επιβάλει ένα νέο "φόρο πολυτελείας" για όσους κάνουν "λουξ ταξίδια" στα ελληνικά νησιά. (Η λύση αυτή επιλέχθηκε αντί για την οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ). 


5. Να προχωρήσεις τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η Bild επισημαίνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός απορρίπτει τα σενάρια εκλογών και βάζει  πλώρη για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Πάντως αναφέρει πως η “μυστική λίστα Τσίπρα” είχε κρατηθεί κρυφή μέχρι τώρα. 

 "Ο Τσίπρας δεν εναντιώνεται πλέον στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς οι απαιτούμενες πωλήσεις δημόσιας περιουσίας θα βοηθήσουν στην αποπληρωμή του ελληνικού δημόσιου χρέους" σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Από οικονομικής πλευράς, η Ελλάδα είναι πνιγμένη μέχρι το λαιμό, σχολιάζει η εφημερίδα της Γερμανίας καλώντας τους αναγνώστες της να διαβάσουν τη νέα λίστα με τις μεταρρυθμίσεις με την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να αποφύγει έστω και την ύστατη στιγμή την χρεοκοπία.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild» που επικαλείται ελληνικές κυβερνητικές πηγές, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες θα συγκληθεί εκτάκτως το Eurogroup και μέσα στις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, θα υπάρξει μία έκτακτη Σύνοδος Κορυφής προκειμένου να συζητηθούν τα νέα σημεία της λίστας των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα. 

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 7:32 pm


Γιατί ο Τσίπρας «εξόρισε» το «μπλοκ» Βαρουφάκη


Εκτοπίστηκαν άνθρωποι του υπουργού Οικονομικών - Tα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τη διαπραγμάτευση - Στο παιχνίδι Δραγασάκης και Τσακαλώτος


Κύριε Τσίπρα, αν σου παίρνει τρεις μήνες, για να αντιληφθείς τον ρόλο του Βαρουφάκη και του πολιτικου συρφετοπυ που έχει δίπλα του, δεν κάνεις για πρωθυπουργός...

Έπρεπε να αντιληφθείς πως οδηγεί την χώρα στον γκρεμό...
Τα αντανακλαστικά σου ως πρωθυπουργού, ειναι επικίνδυνα αργά...

Εκτός αν η αποδόμησή του, άργησε, προκειμένου να φτάσει η κατάσταση στο ... μη περαιτέρω... και ο νοών νοείτω...

Πόπη Σουφλή
Σε στήριξη, αλλά με ταυτόχρονη ουσιαστική υποβάθμιση του ρόλου του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχθηκε στο Eurogroup της Ρίγας από τους ομολόγους του.

Με κεντρικό στόχο να δοθεί λύση στο παρατεταμένο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων, η κυβέρνηση προχωρά σε συγκρότηση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στην οποία αναβαθμισμένο ρόλο έχει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος αν και τυπικά αυτή τελεί υπό την ευθύνη του κ. Βαρουφάκη. Ωστόσο είναι εμφανές ότι τον κεντρικό ρόλο έχει ο κ. Τσακαλώτος όσο η κυβέρνηση καλλιεργεί την πολιτική λύση.

Όλα αυτά έρχονται μετά την ψυχρολουσία στο Eurogroup της Παρασκευής, κάτι που από ότι φάνηκε δεν περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων για την απομόνωση του Έλληνα υπουργού, ο οποίος δεν πήγε στο δείπνο με τους Ευρωπαίους και στη συνέχεια δήλωσε - μέσω κύκλων - ότι αυτά τα δείπνα με τους ομολόγους του είναι βαρετά. Μάλιστα έγιναν διαρροές προς ξένα μέσα ενημέρωσης για τις βαριές κουβέντες που άκουσε ο κ. Βαρουφάκης στο Eurogroup περί ερασιτέχνη και τζογαδόρου, ενώ εμφανιζόταν ο ίδιος ως το πρόβλημα που δεν προχωράει η συμφωνία.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πια έτοιμος να αναλάβει δράση.

Κεντρικό ρόλο στη διαπραγμάτευση αναλαμβάνει πλέον ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης αντικαθιστώντας τον Νίκο Θεοχαράκη που εκπροσωπεί την πλευρά Βαρουφάκη.

Μάλιστα ο κ. Χουλιαράκης επικοινώνησε χθες Κυριακή με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και σήμερα, Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Brussels Group. Aπό Τετάρτη η διαπραγμάτευση θα μεταφερθεί στις Βρυξέλλες, μέχρι αρχές Μαΐου.

Στον Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, που ανήκει στο περιβάλλον Βαρουφάκη ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, ενώ παραμένει ερωτηματικό ποιος θα είναι ο ρόλος της συμβούλου του κ. Βαρουφάκη, Έλενας Παναρίτη.

Την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης ο οποίος πρόσφατα είχε επεισόδιο με την Έλενα Παναρίτη στο Brussels Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε τουλάχιστον μέχρι πριν λίγες μέρες - ίσως ακόμη και σήμερα - σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο βασικών διαπραγματευτών από την πλευρά της Αθήνας και συγκεκριμένα της Ελενας Παναρίτη, συμβούλου του Γιάννη Βαρουφάκη και του Γιώργου Χουλιαράκη ο οποίος φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναθέτει ειδικό ρόλο συντονιστή για την υποστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στον γ.γ. της κυβέρνησης, Σπύρο Σαγιά, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ξηλώνει όλη την ομάδα διαπραγμάτευσης του Γιάννη Βαρουφάκη..

Το non paper της κυβέρνησης

«Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την παρακολούθηση της πορείας της διαπραγμάτευσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος.

1.
Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη που έχει γίνει στόχος μεθοδευμένων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης κινείται πάντα στο πλαίσιο των συλλογικών αποφάσεων και των επιτελικών οργάνων της κυβέρνησης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα συνεχίσει να εργάζεται για μια βιώσιμη λύση.

2. Συγκροτείται πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη, με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλ. Τσακαλώτο.

3. Για την καλύτερη υπoστήριξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα αποφασίστηκε η δημιουργία ειδικής ομάδας συντονισμού, υπό τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά.

4. Στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου.

5. Τέλος την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 7:20 pm


Η μοναξιά είναι το ορυχείο της δύναμης και της αυτογνωσίας.


Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης [Μάρω Βαμβουνάκη]
Πρέπει από νωρίς να επιλέξουμε το πώς θα ζούμε: Για την ασφάλειά μας ή για την ανάπτυξή μας; 
Ως περιφρουρημένοι και αμυνόμενοι ή ως ελεύθεροι κυνηγοί, ως σπιτόγατοι του καναπέ ή ως ταξιδιώτες; 
Έχει εντελώς διαφορετικές επιλογές καθεμία επιλογή, άλλους κανόνες και όρους, και, πρωτίστως, άλλες συνέπειες. 
Αλλά και την ασφάλειά μας να επιλέξουμε, πάλι δεν είμαστε ασφαλείς. 
Δεν καταδέχεται εγγυήσεις ασφαλείας η ύπαρξη, άλλο τι φτιάχνει και φαντάζεται ο νους μας.
Δεν είναι κακό να ζεις κανείς μόνος, αντιθέτως, όποιος ασκηθεί να αντέξει τη μοναξιά έχει τη δύναμη να αντέξει πάρα πολλά, κι όχι μονάχα να αντέχει αλλά και να απολαμβάνει πάρα πολλά που αλλιώς δεν θα μπορούσε να διακρίνει. 
Η μοναξιά είναι το ορυχείο της δύναμης και της αυτογνωσίας.

Όχι, δεν πιστεύω πως όποιος ερωτεύθηκε αληθινά μπορεί κατόπιν να γίνει ειλικρινά φίλος με όποιον ερωτεύθηκε. Δεν υποφέρεται αυτή η μετάλλαξη. 
 Είτε δεν ερωτεύθηκε αυτό το πρόσωπο ποτέ ως πρόσωπο, μόνο ένα σενάριο σχέσης, μια ιδέα απρόσωπη ερωτεύθηκε, είτε πρόκειται για χαρακτήρα-νεροκολοκύθα, δεν τον συγκλονίζει τίποτα, δεν τον γονατίζει τίποτα, δεν μπορεί να πονά, άρα δεν μπορεί να αγαπήσει.
Μιλάμε για την καθαρότητα της καρδιάς που τείνει, χωρίς να παραβλέπει, να βρίσκει το όντως υπάρχον καλό και όμορφο, την καλή προαίρεση, που ενθαρρύνει και καλλιεργεί το θετικό στην ψυχή του άλλου. Που εμπνέει και βγάζει από ένα γεγονός και από ένα άλλο πρόσωπο τον καλύτερο εαυτό του, τον όντως υπάρχοντα καλύτερο εαυτό.
 
Μάρω Βαμβουνάκη | “Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης” | Εκδόσεις Ψυχογιός
 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 7:09 pm


μην την αφήσεις να πάει χαμένη.. (βιντεο)
Στη ζωή όλα είναι προσωρινά...

Δες τη βροχή... κάποια στιγμή σταματά και βγαίνει και πάλι ο ήλιος...
Δες το σκοτάδι... μετά απ' αυτό, έρχεται το φως...

Η νύχτα, δεν διαρκεί για πάντα...

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα... όλα έρχονται και περνάνε..

Κι αν σήμερα κάτι σ' έχει πληγώσει, θα 'ρθει η στιγμή που οι πληγή θα επουλωθεί...
Χαμογέλα, ακόμα κι όταν πονάς...

Κάθε στιγμή που περνά, είναι και μια νέα αρχή... μια δεύτερη ευκαιρία...
Μην την αφήσεις να πάει χαμένη...

Καλησπέρα

Πόπη

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 7:04 pm


με τις ψυχές των ανθρώπων, ποτέ μην παίξεις... (βιντεο)


Τελικά, κρατάει...χρόνια αυτή η "κολώνια"... Σαν να μην πέρασε μια μέρα...

Είναι χρόνια τώρα, που η «αγάπη» σκάλωσε στα σύρματα και στα καλώδια.. έφυγε από τις ματιές και τ’ αγγίγματα, κι έγινε λέξεις στα πλήκτρα… πουλιέται κι αγοράζεται τόσο εύκολα, σαν μια ανάσα… δημιουργεί όνειρα ανάμεσα σε πρόσωπα που δεν έχουν συναντηθεί ποτέ κι ίσως ποτέ δεν θα συναντηθούν… αλλ’ «αγάπη» θέλει να λογίζεται..


Λέξεις όμορφες για να ηχούν στα …μάτια αλλά σαν λέξεις, κι όχι σαν ήχοι, σαν βλέμμα, σαν άγγιγμα… παιχνίδια που στήνουν ψυχές για να περάσουν την ώρα τους, για να σπάσουν τις μοναξιές τους, για να νοιώσουν ότι «ζουν»… άφοβα, χωρίς κόστος, χωρίς εκείνο το γλυκό χτυποκάρδι που γεννάει ο έρωτας…


Η μοναξιά έχει βρει διέξοδο και νομίζει πως ζει, ανάμεσα σε μπερδεμένα καλώδια και συνδέσεις που χάνονται στο άπειρο.. που δεν θα σχηματοποιηθούν ποτέ σε έρωτες ανθρώπινους, αλλά θα μείνουν για πάντα μυστικοί θαυμαστές του αληθινού, που δεν είχαν το θάρρος να αγγίξουν ποτέ…και θα κρεμούν το Adieu mon ami σε μια οθόνη...

Όχι... η Αγάπη, δεν σκάλωσε... δεν κρύφτηκε στα καλώδια... σ' αυτά κρύφτηκε ο φόβος...
Η Αγάπη βρίσκεται μόνο στο φως και κοιτάζεται πρόσωπο με πρόσωπο με την... Αγάπη... οι ψυχές μοιράζονται το εύθραυστο γιατί εκεί βρίσκεται η Δύναμη της Αγάπης.
Με τις ψυχές των ανθρώπων, ποτέ μην παίξεις... θάρθει η στιγμή, που θα στοιχειώσει μέσα σου το δάκρυ τους... οι σταγόνες από το αίμα τους...
Καληνύχτα
Πόπη

 
Υ.Γ. «Παντα εμεις οι ανθρωποι κανουμε ενα συνηθισμενο λαθος.
Φαινομαστε δυνατοι για να κρυψουμε κατι ευθραυστο μεσα μας».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 2:14 am


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: