1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Σαλαμινα

Ω ρε π@#$τη μου... κοίτα να δεις πως δένουν όλα!!!!!!!!!!!!! TRAGIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 
2015

EKTAKTO: Φοβερές καταγγελίες από το Euro2day, τι συμβαίνει στην Τράπεζα Πειραιώς παραμονές των εκλογών;Και πλήρωνε εσύ τον ΕΝΦΙΑ, το ΕΕΤΗΔΕ, το τέλος επιτηδεύματος, τις τακτικές-έκτακτες εισφορές κι όλα τα χαράτσια … Βλέπε να σου κόβουν το μισθό και τη σύνταξη … Ψάχνε να βρεις δουλειά για τα παιδιά σου στα πέρατα της οικουμένης …

«Αποκαλύπτουμε τι πραγματικά έχει … συμφωνηθεί.

Υπεραποδόσεις χωρίς κίνδυνο για την ΚΚR και χωρίς δεσμεύσεις για πρόσθετη χρηματοδότηση! Τα SPV των… χιλίων ευρώ και τα νησιά Κάιμαν. Εγείρονται θέματα απιστίας, παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού, ενδεχομένως και του ΔΣ της Πειραιώς!

Σύμφωνα με συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr, τα οποία έχουν διασταυρωθεί και επαληθεύονται από πολλές διαφορετικές και αξιόπιστες πηγές, η συναλλαγή του κ. Άνθιμου Θωμόπουλου με την KKR προβλέπει ότι η δεύτερη θα φτιάξει τέσσερις εταιρείες-οχήματα (SPV) με κεφάλαιο 1.000 ευρώ κάθε μία, με έδρα για φορολογικούς λόγους την Ιρλανδία και με μετόχους κυρίως εταιρείες με έδρα τα Cayman Islands(!). Σε αυτές τις εταιρείες, θα μεταβιβασθεί το σχετικό χαρτοφυλάκιο της Τράπεζας Πειραιώς με χρηματοδότηση μέσω ομολογιών και διατήρηση του κινδύνου από την ίδια την Τράπεζα Πειραιώς(!).

Όμως το εντυπωσιακότερο στοιχείο της συναλλαγής, το οποίο παραπέμπει άμεσα στο αδίκημα της απιστίας απέναντι στους μετόχους της τράπεζας, η πλειοψηφία της οποίας, σημειωτέον, ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή στους Έλληνες φορολογούμενους, είναι ότι η KKR θα εισπράξει κατά τη διάρκεια της συμφωνίας που προβλέπεται να είναι πενταετής ως «αμοιβές διαχείρισης» το ποσό των 84 εκατ. ευρώ, δηλαδή διπλάσιο της αρχικής «επένδυσής» της, ενώ και τα 42 εκατ. ευρώ πρόκειται να της επιστραφούν κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων αποπληρωμών! Δηλαδή, εν ολίγοις, έναντι της «επένδυσης» των 42 εκατ. ευρώ, η KKR όχι μόνο δεν αναλαμβάνει κανέναν κίνδυνο, αλλά δέχεται… γενναιόδωρα τη μεταβίβαση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Πειραιώς με εξασφαλισμένη απόδοση 300%!»

Το πλήρες άρθρο με τα λινκς τεκμηρίωσης (με μπλε) βρίσκεται στο http://greeklignite.blogspot.gr/2015/01/ektakto-euro2day.htmlκαι στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite!

Τα πιο πάνω είναι χαρακτηριστικά αποσπάσματα. Όλο το άρθρο στο http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1293334/skandalodes-to-deal-peiraios-me-kkr.html.

Δεν υιοθετούμε τις καταγγελίες, αφού «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφίν μύθον ακούσεις» και δεν είδαμε την άποψη των καταγγελομένων. Περιμένουμε όμως την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Δικαιοσύνης, για να μάθουμε τι συμβαίνει σε μια τράπεζα που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με τα λεφτά των φορολογουμένων. Όπως περιμένουμε πάντα να μάθουμε τι είχε συμβεί και στην Proton Bank, τη θυμάται κανείς;

https://olympia.gr/2015/01/14/ektakto-%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf-euro2day-%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2/

Φρύνη

υ.γ Θυμόσαστε μήπως, ποιά είναι η KKR ;
Είναι η εβραϊκή εταιρεία, που αγόρασε
και την Singular Logic.ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ! Η Τράπεζα Πειραιώς πούλησε τα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων πελατών της στην ΚΚR


http://antipliroforisi.blogspot.gr/2014/12/r.html* Το ξεχάσατε, πουλάκια μου;


George Soros, John Paulson και Daniel Loeb οι νέοι μέτοχοι της Τράπεζας ΠειραιώςΟ/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Το Paulson hedge funds πραξικοπηματικά προσπαθεί ν...":

 Συγκέντρωσε 1,5 δισ. ευρώ πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, καθώς εκτός από αρκετούς μεγάλους Ελληνες επιχειρηματίες συμμετείχαν και κάποια από τα ισχυρότερα επενδυτικά σχήματα του κόσμου

 

― Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Ισχυρά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Ντάνιελ Λομπ του Third Point, Τζέιμς Ντίναν του York Capital και το επενδυτικό fund του Αμπού Ντάμπι, το Capital, έδωσαν το «παρών» στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Η τράπεζα συγκέντρωσε περίπου 1,5 δισ. ευρώ πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Από το 1,5 δισ. ευρώ, περίπου το 1,1 προήλθε από το εξωτερικό, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μιχάλη Σάλλα και την υπόλοιπη διοίκηση της τράπεζας, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα γενικότερα και τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Στην αύξηση κεφαλαίου συμμετείχαν και αρκετοί μεγάλοι Ελληνες επιχειρηματίες, όπως και ιδιώτες, αλλά το ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήταν εντυπωσιακό ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.
 
 Οι ξένοι επενδυτές βρίσκουν πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορία ανάπτυξης της Πειραιώς διότι τους προκαλεί να πάρουν το στοίχημα να ακολουθήσουν στα επόμενα βήματα το success story της τράπεζας.
Αλλωστε δεν είναι και λίγο μια τράπεζα που πριν από 21 χρόνια ήταν ζημιογόνος, είχε μόλις 200 εργαζομένους και κατατασσόταν 24η στην ελληνική τραπεζική αγορά, με ενεργητικό που αντιστοιχούσε σε μόλις 25 εκατ. ευρώ, σήμερα να έχει γίνει η μεγαλύτερη της χώρας. Μια τελείως διαφορετική τράπεζα, που διαθέτει ενεργητικό 104 δισ. ευρώ, παρουσία σε εννέα χώρες, 24.000 εργαζομένους και περίπου 1.700 καταστήματα. Η διοίκηση της Πειραιώς κέρδισε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών γιατί απέδειξε έμπρακτα ότι αποδίδει στις αρνητικές συγκυρίες και τις δύσκολες καταστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τώρα τα μεγέθη της σχεδόν διπλασιάστηκαν. Από μια τράπεζα με 55 δισ. ευρώ ενεργητικό σε έναν μόλις χρόνο, με αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις, δημιουργήθηκε μια τράπεζα με 104 δισ. ευρώ.
Στην αύξηση της Πειραιώς συμμετείχαν τα funds του Τζορτζ Σόρος και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς ο διεθνής επενδυτής τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει τα ιδιωτικά κεφάλαια που διαχειριζόταν και πλέον ασχολείται μόνον με επενδύσεις των προσωπικών του κεφαλαίων. Ο διάσημος επενδυτής που γεννήθηκε στη Βουδαπέστη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τον έμαθε όλη η υφήλιος όταν στοιχημάτισε εναντίον της αγγλικής λίρας κερδίζοντας 1 δισ. δολάρια. Και ο Σόρος δεν έχει χάσει ακόμη το άγγιγμα του Μίδα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία του, η Soros Fund Management, κέρδισε πρόσφατα 1 δισ. δολάρια ποντάροντας στην υποτίμηση του γεν. Από τότε που πήρε το στοίχημα ο Σόρος, το ιαπωνικό νόμισμα υποτιμήθηκε 17% έναντι του δολαρίου.
Προκαλούν δέος
Ενας άλλος διάσημος επενδυτής που συμμετείχε στην αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς είναι ο Νεοϋορκέζος Τζον Πόλσον, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας hedge fund, ο οποίος αναγνωρίστηκε στο στερέωμα των γκουρού των επενδύσεων όταν το 2007 σόρταρε (πούλαγε δηλαδή χωρίς να κατέχει) ενυπόθηκα στεγαστικά στις ΗΠΑ. Τα λεγόμενα subprimes έσκασαν το 2008 παρασύροντας τη Lehman Brothers και πυροδοτώντας τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση. Ο Πόλσον κέρδισε το στοίχημα και έβγαλε 3,7 δισ. δολάρια. Το 2010 έγινε ο hedge fund manager που έβγαλε τα περισσότερα κέρδη σε μια χρονιά στην ιστορία του κλάδου: το ρεκόρ του, κάτι λιγότερο από 5 δισ. δολάρια, παραμένει ακόμη το κορυφαίο. Τα δύο τελευταία χρόνια πήρε θέση στο στοίχημα του χρυσού, αυτή τη φορά όμως οι αποδόσεις των funds του απογοήτευσαν. Ωστόσο το όνομά του και οι επενδυτικές του επιλογές εξακολουθούν να προκαλούν δέος στη Wall Street.
Ψήφο εμπιστοσύνης στην Πειραιώς με τη συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου έδωσε και ο Τζέιμς Ντίναν, ιδρυτής του York Capital. Ο Ντίναν, απόφοιτος του Χάρβαρντ και παλιά καραβάνα στον κόσμο των επενδύσεων, έχει αποδείξει πολλές φορές τις ικανότητές του. Το πιο εντυπωσιακό comeback το έκανε αφού έχασε όλα του τα χρήματα τη «Μαύρη Δευτέρα» που βύθισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 1987. Το 1991 ίδρυσε τη York Capital, που σήμερα διαχειρίζεται 14 δισ. δολάρια. Για τον Ντάνιελ Λομπ, ιδρυτή του hedge fund Third Point, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Γνωστός και πολυσυζητημένος στην Ελλάδα, καθώς κέρδισε 500 εκατ. από τα ελληνικά ομόλογα, ενδιαφέρθηκε για τον ΟΠΑΠ, ενώ τελευταία έκανε μια επένδυση στην Kavala Oil.
Βαριά ονόματαΠαρούσα και η «Rolls Royce των επενδύσεων»
«Παρόν» στην αύξηση και ένα άλλο βαρύ επενδυτικό όνομα, η θεωρούμενη «Rolls Royce των επενδύσεων». Ο λόγος για την Capital World Investor, θυγατρική του Capital Group, που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στον κόσμο. Η Capital -πρόκειται για μακροπρόθεσμο επενδυτή- είχε εγκαταλείψει το ελληνικό χρηματιστήριο όταν εκδηλώθηκε η κρίση χρέους. Ανάλογης βαρύτητας και το κρατικό fund του Αμπού Ντάμπι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρατικό fund, με κεφάλαια που υπολογίζονται μεταξύ 400 και 875 δισ. δολαρίων. Επενδύει στις ΗΠΑ και δευτερευόντως στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, στην κρίση του 2008 είχε διασώσει τη Citibank με μια «ένεση» 7,5 δισ. δολαρίων, ενώ μεταξύ των συμμετοχών του είναι και ποσοστό στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 5:34 pm


Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΔΙΝΕΙ 75.000 € ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤι άλλο έμεινε να δούμε σε αυτή την χώρα που οι τραπεζίτες πλέον προκαλούν τον Ελληνικό λαό και ένα πολιτικό προσωπικό μαριονέτα που τους υπηρετεί.


Με απόφαση της διοικητού της Εθνικής τραπέζης κυρίας Λούκας Κατσέλη και με αφορμή του εορτασμού των 175 ετών λειτουργίας της εν λόγω τράπεζα προκηρύσσει διαγωνισμό για την προμήθεια 15 πινάκων ζωγραφικής με αξία 5000 € έκαστος.

Δείτε και το σχετικό δελτίο
Η Εθνική Τράπεζα, με την ευκαιρία του εορτασμού των 175 χρόνων από την ίδρυσή της, προκηρύσσει, με στόχο τη στήριξη, την ενθάρρυνση, την ανάδειξη και την προβολή νέων καλλιτεχνών, καλλιτεχνικό διαγωνισμό για τη δημιουργία εικαστικών έργων. 
Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, η Εθνική Τράπεζα αποφάσισε να προβεί στην εν λόγω δράση για να υποστηρίξει τη νέα γενιά των Ελλήνων καλλιτεχνών, συνεχίζοντας τη μακρά της παράδοση στη στήριξη του πολιτισμού και των τεχνών. 
Θέλοντας να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική δημιουργία, και αναγνωρίζοντας την συνεισφορά της τέχνης στην πρόοδο και την ανάπτυξη, η Εθνική Τράπεζα θα επιλέξει για αγορά έως 15 έργα από τους συμμετέχοντες δημιουργούς, για εμπλουτισμό της καλλιτεχνικής συλλογής της, τα οποία και θα εκθέσει σε χώρο της Τράπεζας.
Αντικείμενο του διαγωνισμού
Τα έργα που θα δημιουργηθούν πρέπει να είναι επίτοιχα, λόγω της ανάρτησής τους σε χώρους εργασίας και κοινού της Τράπεζας, και μπορούν να καλύπτουν όλα τα μέσα έκφρασης – ζωγραφική, χαρακτική, φωτογραφία, κατασκευές, ψηφιακή τεχνολογία, video, ή γλυπτά.
Τα έργα δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν σε διάσταση τα 2.00μ.
Συμμετοχή στο διαγωνισμό
Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε καλλιτέχνης, απόφοιτος Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ή με αποδεδειγμένη καλλιτεχνική δραστηριότητα, και ηλικία έως 40 ετών.
Τρόπος υποβολής των έργων και προθεσμία.
Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, κάθε καλλιτέχνης καλείται να συμπληρώσει το δελτίο συμμετοχής που έχει αναρτηθεί.


Θα πρέπει παράλληλα να επισυνάψει, φωτογραφία ή φωτογραφίες του έργου του σε ψηφιακή μορφή σε αρχείο jpeg 300 dpi., το οποίο παρακαλείται να ονομάσει με το επίθετό του στα ελληνικά, καθώς και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. 
Καταληκτική προθεσμία υποβολής των  παραπάνω στοιχείων (δελτίων συμμετοχής, φωτογραφιών, βιογραφικών σημειωμάτων) ορίζεται η Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14.00
 
Κριτική επιτροπή
Η επιτροπή θα συγκροτηθεί με απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.
Απόφαση κριτικής επιτροπής
Η επιτροπή θα επιλέξει έως 15 έργα προς αγορά στην τιμή των 5.000 € το καθένα πλέον ΦΠΑ. 
Η Εθνική Τράπεζα θα οργανώσει έκθεση των επιλεγέντων έργων σε χώρο της, προκειμένου να γνωστοποιήσει τα νέα της αποκτήματα που θα εμπλουτίσουν την καλλιτεχνική της συλλογή. 
Η επιτροπή θα ενημερώσει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με επιστολή τον καλλιτέχνη του οποίου το έργο έχει επιλεγεί.
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αλέξανδρος Τσακίρης τηλ.  210- 3341838
ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΗ:
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 4:43 pm


ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ Μακάρι... μακάρι να δούμε όλα αυτά τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ που ακόμα ορίζουν τις τύχες της Ελλάδας... Κατσέλη, Πρωτόππαπα, Παπουτσή κλπ, να μας τους φέρνουν... ΤΕΣΣΕΡΙΣ!

Καλλιόπη Σουφλή

 
Στην Κολομβία των Βαλκανίων και στην χώρα που οι μαφιόζοι τραπεζίτες και οι μιζαδόροι πολιτικοί ελέγχουν την οικονομία της χώρας φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε τα καρτέλ των υπόδικων μαφιόζων να δαγκώνουν ο ένας το άλλον.
 
Προ ολίγων ημερών το Ελληνικό χρηματιστήριο διοργάνωσε εκδήλωση στην Νέα Υόρκη παρουσία του υπουργού ανάπτυξης κυρίου Σταθάκη όπου παρουσιαστήκανε οι προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας. 
 
Μια εκ των εταιρειών που ακολούθησε την κουστωδία του αριστερού υπουργού των funds ήταν και η εθνική πανγαία μια εταιρεία που στήθηκε από το μηδέν με κτήρια της Εθνικής τράπεζας που σε μια νύχτα η κυβέρνηση Σαμαρά την έδωσε 14 ακίνητα του Ελληνικού δημοσίου και ο ιδιοκτήτης της Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων έχει διεθνή ένταλμα σύλληψης για απάτες στην Νέα Γουϊνέα. 
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας είναι ο πρώην εργατοπατέρας της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κύριος πρωτόπαππας.
 
Στην παρουσίαση που έγινε της εν λόγω εταιρείας προς αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων ήταν και τα οικονομικά μεγέθη της αλλά και οι μεγάλοι πελάτες της όπως αυτού της carrefour μαρινόπουλος. 
 
Προφανώς οι κύριοι της Εθνικής Πανγαίας δεν πήρανε χαμπάρι πως η εν λόγω εταιρεία μπήκε στο άρθρο 99 και ετοιμάζεται να βαρέσει κανόνι και προς αυτούς. 
 
 
Να υποθέσουμε πως οι αμερικανοί επενδυτές δεν θα διαβάζουν Ελληνικό τύπο για να μάθουν πως το κανόνι της εν λόγω αλυσίδας τροφίμων θα επηρεάσει τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Πανγαίας και πως θα επενδύσουν στην Ελλάδα των κολομβιανών καρτέλ και μαφιόζων μιζαδόρων πολιτικών.
 
Δείτε και το σχετικό απόσπασμα από την παρουσίαση που έκανε η εν λόγω εταιρεία προς τους ΑμερικανούςΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 4:31 pm


ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;
 
 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
 
Ποιά "δικαιοσύνη";;;;
Τουλάχιστον οι πόρνες, έχουν στην πλειοψηφία τους καθαρές ψυχές...
Η "δικαιοσύνη", δεν έχει καν ψυχή... την έχει πουλήσει στον διάολο...
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Όταν ο λαός, συνειδητοποιήσει πως το πρόβλημα της τραγωδίας που ζει λέγεται "δικαιοσύνη", τότε θα πάψει να συγκεντρώνεται στο Σύνταγμα και θα ... τινάξει στον αέρα τα μπουρδέλα της, για να επέλθουν η ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ; 
 
ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ; 
 
ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ; 
 
ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 5,5 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ; 
 
 
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ;
 
 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 4:17 pm


Το Paulson hedge funds πραξικοπηματικά προσπαθεί να υφαρπάξει την Πειραιώς - Θέτει θέμα Σάλλα, τέλος ο Παπαδόπουλος


 Πρώτη φορά ένα hedge funds προσπαθεί να ελέγξει μια τράπεζα με τόσο εξώφθαλμο τρόπο... και προφανώς το ΤΧΣ και οι εποπτικές αρχές πρέπει να παρέμβουν ώστε να προφυλάξουν την Πειραιώς που βρίσκεται στο στόχαστρο του Paulson.Και τις καταθέσεις των πελατών της, βεβαίως βεβαίως...

Ρε θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και δεν θα υπάρχει ούτε σάλιο...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Προσωπικά, δεν έχω ούτε ένα ευρώ κατάθεση... ποτέ δεν είχα καταθέσεις...


Οι συστηματικές απειλές του Paulson εξυπηρετούν αλλότρια σχέδια και δεν διασφαλίζουν την επένδυση του 
 
Με πραξικοπηματικό τρόπο το hedge fund Paulson προσπαθεί να υφαρπάξει την τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα, θέτοντας θέμα Σάλλα και μπλοκάροντας την επιλογή Παπαδόπουλου για νέο CEO στην Πειραιώς. 

 
Πρώτη φορά ένα hedge funds προσπαθεί να ελέγξει μια τράπεζα με τόσο εξώφθαλμο τρόπο... και προφανώς το ΤΧΣ και οι εποπτικές αρχές πρέπει να παρέμβουν ώστε να προφυλάξουν την Πειραιώς που βρίσκεται στο στόχαστρο του Paulson.
 


Σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο άλωσης της Πειραιώς από τον Paulson ο οποίος ζητάει να αποχωρήσει ο Σάλλας ο πρόεδρος του ομίλου, ζητάει να επιβάλλει δικό του διοικητικό συμβούλιο και νέο διευθύνοντα σύμβουλο και το κυριότερο σχεδιάζει ακόμη και με επιθετικούς τρόπους να ελέγξει την Πειραιώς κατά τρόπο που ζημιώνει την τράπεζα.
 

Το bankingnews.gr έγκαιρα είχε αναφέρει ότι ο Paulson που ελέγχει το 9,1% της Πειραιώς και μαζί με φίλα προσκείμενους μετόχους πλησιάζει το 20% με 22% - και όχι το 30% που αναφέρεται – μπλόκαρε τις διαδικασίες για CEO της Πειραιώς και αποτελεί τροχοπέδη.
 

Πλέον ο Χ. Παπαδόπουλος που προτάθηκε από την Egon Zehnder τον σύμβουλο που είχε αναλάβει να βρει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Πειραιώς – έχει απορριφθεί.
 

Με βάση πηγή ο Παπαδόπουλος είχε απορριφθεί και από τον SSM με το αιτιολογικό ότι δεν επέδειξε διοικητικές ικανότητες όσο ήταν στην Standard Chartered.
Ο Παπαδόπουλος ήταν υπεύθυνος για την Μέση Ανατολή και Πακιστάν στην Standard Chartered πριν απολυθεί. 

 
Όπως έχουμε αναφέρει διεξοδικά, ο Paulson, απορρίπτει την εισήγηση για τον Παπαδόπουλο και αργά χθες το βράδυ, 28 Ιουνίου, μπλόκαρε τις διαδικασίες και δεν θα διεξαχθεί σήμερα διοικητικό συμβούλιο στην Πειραιώς.
 

H διαδικασία νέου CEO στην Πειραιώς ξεκινάει εκ του μηδενός και πλέον η Egon Zehnder, που είναι ο σύμβουλος που έχει αναλάβει να βρει τον νέο CEO της Πειραιώς θα ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία... 

Με βάση τελευταίες πληροφορίες βασικό στέλεχος μεγάλης συστημικής τράπεζας από την Alpha bank... φέρεται να είναι υποψήφιος για τη θέση του CEO της Πειραιώς...ενώ αναφέρεται ότι θα μπορούσε να αναλάβει και ο Απόστολος Ταμβακάκης μια πιο θεσμική θέση.
 

Πάντως αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Paulson δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στην Πειραιώς, ναρκοθετεί τις διαδικασίες και το κυριότερο λειτουργεί ως τροχοπέδη στην πορεία αναδιάρθρωσης και ανάκαμψης της Πειραιώς.
 

Είναι προφανές ότι εξυπηρετεί αλλότρια σχέδια, στόχος είναι να υφαρπάξει την Πειραιώς και το ερώτημα είναι μπορεί ένα hedge fund να ελέγξει μια τράπεζα;
 

Ο Paulson προσπαθεί να ελέγχει την Πειραιώς για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα στοιχεία ενεργητικού και τα NPLs ώστε να επιτύχει σημαντικά κέρδη...
 

Επίσης ο Alexander Blades ο εκπρόσωπος του Paulson στο Διοικητικό Συμβούλιο που ουσιαστικά μπλοκάρει τις διαδικασίες θέλει να επαναφέρει για CEO τον Άνθιμο Θωμόπουλο.
Για τον Paulson ο νέος CEO πρέπει να έχει την έγκριση του αλλά σε μια πολυμετοχική τράπεζα θα πρέπει να κατανοήσει ότι η πλειοψηφία λαμβάνει τις αποφάσεις.
 

Προφανώς ελέγχοντας έμμεσα ή άμεσα το 20% με 22% της Πειραιώς μπορεί να διαδραματίζει ενεργό ρόλο αλλά η συνολική στάση του μόνο ζημία προκαλεί στην Πειραιώς, απαξιώνοντας την επένδυση του. 

Ταυτόχρονα περίπου το 50% με 60% των μετόχων συμπεριλαμβανομένου και του ΤΧΣ στηρίζουν την διοίκηση Σάλλα και το ερωτήμα είναι μπορεί ο Paulson να προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά;

 
Όχι δεν μπορεί να προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά κυρίως γιατί hegde funds δεν θα λάβει την έγκριση να ελέγχει τράπεζα ούτε από τις αμερικανικές ούτε από τις ευρωπαικές αρχές ανταγωνισμού. 


Οι δραματικές εξελίξεις στην Πειραιώς κυρίως πρέπει να ενεργοποιήσουν την ΕΚΤ που εποπτεύει την Πειραιώς και τον SSM ώστε να μπλοκάρουν τα αλλότρια σχέδια Paulson. 


Οι τράπεζες είναι πολυμετοχικές και οι ιδιώτες μέτοχοι έχουν ενεργό ρόλο αλλά είναι αδιανόητες οι κινήσεις Paulson.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 4:08 pm


Επικίνδυνο σχέδιο δανειστών…στις τράπεζες – Πως συνδέονται η διοικητική κρίση στο ΤΧΣ με τις δραματικές εξελίξεις στην ΠειραιώςΈνα ευρύτερο σχέδιο ελέγχου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.
 
Με βάση πληροφορίες οι δανειστές προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως τις ελληνικές τράπεζες και επειδή διαπιστώνουν ότι μέσω των αξιολογήσεων στις διοικήσεις έλεγχος δεν μπορεί να υπάρξει….έχουν στοχοποιήσει την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΤΧΣ βρίσκεται υπό καθεστώς αξιολόγησης από μια αρμόδια επιτροπή.
 
Μέχρι πρότινος θεωρείτο ότι όλα τα μέλη του ΤΧΣ που απαρτίζουν γενικό συμβούλιο και εκτελεστική επιτροπή θα παραμείνουν αλλά η βόμβα που έσκασε αποτελεί έκπληξη.
 
Η Επιτροπή Αξιολόγησης ζητάει την αντικατάσταση όλης της διοίκησης.
 
Για τον Γ. Μιχελή τον πρόεδρο του ΤΧΣ υπήρχαν κάποιες ενδείξεις ότι λόγω συσχέτισης με τον ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα εμπλοκής με την υπόθεση Θωμόπουλου θα αντικαθίσταντο.
 
Ωστόσο το γεγονός ότι η Επιτροπή θέλει να αντικαταστήσει όλη την Εκτελεστική Επιτροπή δηλαδή Ξενόφο CEO, Kουτσό αναπληρωτή CEO και Γάγαλη δείχνει ότι υπάρχει ευρύτερο σχέδιο.
 
Οι δανειστές θέλουν μέσω του ΤΧΣ να ορίσουν μια διοίκηση που θα ελέγχουν πλήρως και με αυτό τον τρόπο να ελέγξουν όλο το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδος.
 
Ταυτόχρονα οι δραματικές εξελίξεις στην Πειραιώς επίσης δείχνουν ότι στόχος είναι να ελεγχθεί και η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδος.
 
Η επιλογή Παπαδόπουλου για CEO απορρίφθηκε από τον SSM με τον αιτιολογικό ότι δεν είχε επαρκείς διοικητικές ικανότητες.
 
Ταυτόχρονα ο Paulson που φέρεται να ελέγχει έως το 20% με 22% της Πειραιώς έχει μπλοκάρει όλες τις διαδικασίες και ουσιαστικά ζητάει να απομακρυνθεί ο Μιχάλης Σάλλας εξέλιξη σίγουρα αρνητική για το μέλλον της Πειραιώς αν ευοδωθεί το σχέδιο αυτό.
 
Είναι προφανές ότι λόγω της πίεσης του Paulson ενός hedge funds αλλά και του γεγονότος ότι ο SSM απέρριψε τον Παπαδόπουλο επιχειρείται να τοποθετηθεί ένας manager στην Πειραιώς που να εξυπηρετεί και τα σχέδια των δανειστών.
 
Οι δραματικές εξελίξεις στην Πειραιώς με την διοικητική κρίση και τον ανοικτό πόλεμο Paulson με Σάλλα αποκαλύπτουν ένα ευρύτερο σχέδιο ελέγχου του ελληνικού banking.
 
Με προκάλυμμα την διαφάνεια και την εταιρική διακυβέρνηση υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η ελληνικότητα των ελληνικών τραπεζών και να καταστούν πιόνια των δανειστών μέσω του ΤΧΣ…

Η Stuart ζητάει 3 εκτελεστικά μέλη στο ΔΣ των τραπεζών….πρόβλημα για την Alpha bank

Η Spenser Stuart που έχει αξιολογήσει τις διοικήσεις των τραπεζών με εντολή του ΤΧΣ, ζητάει τα εκτελεστικά μέλη των τραπεζών να είναι 3.
 
Στην Alpha bank είναι 4 μέλη εκτελεστικά και εδώ εγείρεται το εξής ζήτημα.
 
Ο  Ματζούνης είναι ο CEO και εκτελεστικός
 
Ο Φιλάρετος είναι εκτελεστικός
 
Ο Θεοδωρίδης είναι εκτελεστικός
 
Ο Αρώνης είναι εκτελεστικός.
 
Άρα υπάρχουν 4 μέλη στο διοικητικό συμβούλιο που είναι εκτελεστικά ενώ υπάρχει και 5ος υποψήφιος που θέλει να αναβαθμιστεί ως εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ ο Ψάλτης ο CFO.
 
Τι θα γίνει;
 
Υπάρχει μια ιδιαιτερότητα.
Μαντζούνης και Φιλάρετος χωρίς αμφιβολία στελέχη μεγάλης εμπειρίας και ικανοτήτων…είναι συγγενείς και αυτό δεν αρέσει στον αξιολογητή.
Κωστόπουλος, Μαντζούνης και Φιλάρετος είναι συγγενείς.
 
Ο Μαντζούνης είναι ξάδερφος του Κωστόπουλου και ο Φιλάρετος ανιψιός.
 
 
Ποιες είναι οι επιλογές;
 
1)Να υποχωρήσει ο Θεοδωρίδης σενάριο που δεν το βλέπουμε πιθανό.
 
2)Να υποχωρήσει ο Φιλάρετος ο οποίος θα είναι μελλοντικά ο νέος CEO.
 
3)Ο Μαντζούνης δύσκολα θα αποφασίσει να αποχωρήσει από CEO ενώ ο Αρώνης είναι εκτός οικογενείας Κωστόπουλου άρα έχει…ένα τυχερό πλεονέκτημα με βάση την αξιολόγηση.
 
Στην Alpha bank έχουμε ένα σενάριο αλλά δεν είναι της παρούσης να παρουσιάσουμε.

Πέτρος Λεωτσάκος

Δημοσιογράφος
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:50 pm


ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ! Πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια – Το 2018 η συζήτηση για το χρέοςΗ ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά, ότι η συζήτηση για το χρέος δεν πρόκειται να ανοίξει το φθινόπωρο, αλλά μόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018». 
Και βέβαια η κυβέρνηση των πουλημένων το γνωρίζει..

ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;;;

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ;;;;

Καλλιόπη Σουφλήntaiselmploum


Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα ΄που έστειλε από τις Βρυξέλλες στην Ελλάδα ενώ έριξε και μια βόμβα. «Η προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας και η σταθερότητα στην εφαρμογή της. 

Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά, ότι η συζήτηση για το χρέος δεν πρόκειται να ανοίξει το φθινόπωρο, αλλά μόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018». 

Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα που απέστειλε προς την κυβέρνηση Τσίπρα ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στη Χάγη.


Ο κ. Ντάισεμπλουμ τόνισε με κάθε τρόπο ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, αν δεν υπάρχουν πολιτικοί τριγμοί και φυσικά αν δεν υπάρξουν νέες εκλογές.


Ερωτηθείς για την πιθανότητα μείωσης του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% στο 2% κάτι που ζήτησε εμμέσως πλην σαφών και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι η συμφωνία προβλέπει πλεονάσματα 3,5% για τουλάχιστον δέκα χρόνια και μετά ενδεχομένως να υπάρξει σταδιακή μείωση τους στο 2,5%.


«Κάποιοι λένε ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξες οι εκτιμήσεις ή ότι είναι αδύνατον να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι. Αν το πρόγραμμα όμως τηρηθεί απόλυτα,τότε το 2018 θα έχουμε νέες συζητήσεις και το Eurogroup θα είναι ανοιχτό και για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Θα έλεγα στον φίλο μου Γιάννη Στουρνάρα να μην ανοίξουμε μια επικοινωνία που έχει ήδη κλείσει».


Αναφορικά με την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ο πρόεδρος του Eurogroup πέταξε την μπάλα στην Ουάσινγκτον, λέγοντας ότι το Ταμείο όχι απλώς βρισκόταν στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, αλλά συνέβαλλε και σε αυτές. 

Και τελικά η κυρία Λαγκάρντ συμφώνησε στα συμπεράσματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυρία Λαγκάρντ μπορεί πλέον να ζητήσει από το ΔΣ του Ταμείου τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.


Αναφορικά με την πιθανότητα περαιτέρω ενοποίησης της ευρωζώνης κάτι που ζητεί επιτακτικά ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο κ. Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε διαμετρικά αντίθετος από την Κομισιόν, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να παραμείνουμε προς το παρόν σε ό,τι έχουμε επιτύχει στην ευρωζώνη και να αξιοποιήσουμε τα υπάρχοντα εργαλεία.


Μιλώντας για την περίοδο του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ο κ. Ντάισλεμπλουμ χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Νάιτζελ Φάρατζ και άλλων αντιευρωπαίων πολιτικών, λέγοντας ότι λένε συνειδητά ψέμματα στους λαούς τους και ότι δεν είναι καθόλου ειλικρινείς με τις αποφάσεις είτε της ευρωζώνης είτε της ΕΕ. 

Ωστόσο δήλωσε ότι ποτέ δεν δέχτηκε την πιθανότητα Grexit, καθώς θα ήταν η χειρότερη απόφαση και για την ευρωζώνη και για την Ελλάδα.


Αναφερόμενος στην περίοδο του ελληνικού δημοψηφίσματος, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι το καλοκαίρι του 2015 η ελληνική οικονομία εκείνη την περίοδο επιδεινώθηκε δραματικά, όλοι οι οικονομικοί δείκτες έπεσαν καθώς η κυβέρνηση έφερε για δημοψήφισμα μια συμφωνία η οποία ουσιαστικά δεν υπήρχε καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν.


Ερωτηθείς από το protothema.gr για τα capital controls, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε ότι οικεφαλαιακοί έλεγχοι ήταν μια απόφαση που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση έπειτα από συμφωνία με την Κομισιόν -καθώς τα capilal controls παραβιάζουν το δίκαιο της ΕΕ- και με την σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Αν με ρώτατε πότε θα αρθούν, δεν μπορώ να σας πω, δεν είναι απόφαση του Eurogroup» τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:38 pm


Σοκ και δέος για χιλιάδες συνταξιούχους: Από 810 ευρώ πήραν 420
Στα ΑΤΜ η πρώτη ψυχρολουσία από το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου


Αυτά που πετσόκοψαν είναι χρήματα που για δεκαετίες παρακρατούνταν από τους μισθούς των υπαλλήλων...
Χρήματα, ποτισμένα με ιδρώτα...

ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΝΝΗΣΑΝ, ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
Ένας από εσάς να ήταν παιδί μου, θα τον είχα σφάξει, για τα δεινά που προκαλεί στον λαό.

ΟΤΑΝ Η ΟΡΓΗ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ.

Καλλιόπη Σουφλή

Σοκ και δέος για χιλιάδες συνταξιούχους: Από 810 ευρώ πήραν 420


Θύματα 150.000 συνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ - Η κυβέρνηση κατάφερε μάλιστα να κόψει το επίδομα στο 40% των δικαιούχων αν και ο αρχικός στόχος του Μνημονίου ήταν 20%

Σοκ και δέος περίμενε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους μέχρι πρότινος του ΕΚΑΣ, που απο το απόγευμα της Τρίτης επισκέπτονται ΑΤΜ σε όλη τη χώρα προκειμένου να δουν αν τους έχει πιστωθεί η σύνταξη του Ιουλίου. Κι αυτό γιατί σε εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και του ασφαλιστικού που συνεταξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος καθώς αντί για τα 810 ευρώ που έπαιρναν μέχρι πρότινος ξαφνικά είδαν στο χέρι τους τα μισά, δηλαδή 420 ευρώ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το κατόρθωμα, η κυβέρνηση αποδείχθηκε μνημονιακότερη του Μνημονίου όσον αφορά το «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ καθώς κατάφερε τελικά να κόψει το επίδομα όχι στο 20% των δικαιούχων όπως προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού αλλά στο 40%!

Ο λογαριασμός του τρόμου για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Πρώτα θύματα είναι οι περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που μετά τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ βάσει του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου - υποχώρησε στα 664 ευρώ μηνιαίες μεικτές συντάξιμες αποδοχές - είδαν τις συντάξεις τους κομμένες στο μισό!

Οι συνταξιούχοι της εν λόγω κατηγορίας μέχρι πρότινος εισέπρατταν 810 ευρώ (580 ευρώ κύρια σύνταξη και 230 ευρώ ΕΚΑΣ). Με την εφαρμογή του νόμου Κατρουγκαλου από σήμερα αρχικά «εξαφανίστηκαν» τα 230 ευρώ του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων. Άρα κανονικά θα έπρεπε να εισπραξουν 580 ευρώ.

Επειδή όμως τους είχε καταβληθεί το ΕΚΑΣ του Ιουνίου σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Εργασίας το ποσό αυτό των 230 ευρώ που πήραν τον περασμένο μήνα θα πρέπει να καταβληθεί σε δύο δόσεις, με τις συντάξεις του Ιουλίου και του Αυγούστου. Έτσι για τον Ιούλιο τους έκοψαν άλλα 160 ευρώ, που σημαίνει ότι στο χέρι πήραν τελικα 420 ευρώ, ενώ άλλα 70 ευρώ θα αφαιρεθούν τον Αύγουστο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τον επόμενο μήνα η σύνταξή τους θα είναι τελικά 510 ευρώ.


Έκοψαν το ΕΚΑΣ στο 40% των δικαιούχων ενώ το Μνημόνιο έλεγε 20%

Εξίσου σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας τελικά έκοψε το ΕΚΑΣ σε διπλάσιο αριθμό δικαούχων από αυτόν που προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.

Ενώ, δηλαδή, το 2015 η κυβέρνηση υπέγραψε για κατάργηση του ΕΚΑΣ στο 20% των δικαιούχων, ο τελικός αριθμός των 150.000 συνταξιούχων που χάνουν το επίδομα ισοδυναμεί με το 40% των περίπου 380.000 δικαιούχων που το εισπράττουν.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό αποδίδοντας το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στο γεγονός ότι από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι σήμερα οι τελικοί ποσοτικοποιημένοι στόχοι αποδείχθηκαν ανώτεροι της αρχικής εκτίμησης.


Έρχεται η ψυχρολουσία από τη μείωση των επικουρικών

Σε ένα μήνα θα ακολουθήσει η «ψυχρολουσία» της περικοπής των επικουρικών για 250.000 δικαιούχους με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω.

Από τη σύνταξη του Αυγούστου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μειωμένες επικουρικές για τους δικαιούχους με εισόδημα άνω των 1300 ευρώ το μήνα. Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης.

Σημειώνεται ότι σήμερα δεν θα πιστωθούν οι επικουρικές συντάξεις γιατί αποφασίστηκε η καταβολή τους να γίνεται την 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα -και όχι προκαταβολικά στα τέλη του προηγούμενου.

Την αλλαγή αποφάσισαν η διοίκηση του ΕΤΕΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρηματοδοτικό κενό που υπήρχε λόγω της προκαταβολής των συντάξεων και της είσπραξης των εισφορών από τους εργοδότες στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ο ετεροχρονισμός αυτός υποχρέωνε το Ταμείο να ρευστοποιεί μερίδια από το Κοινό Κεφάλαιο γράφοντας ζημίες. Μετά την αλλαγή της ημερομηνίας των πληρωμών, οι επικουρικές συντάξεις του Ιουλίου θα καταβληθούν στις 4 Ιουλίου και όχι στα τέλη Ιουνίου.


Μειώνονται και τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου

Μια δυσάρεστη έκπληξη, που αναμένεται να «επιδεινωθεί» τον Σεπτέμβριο, αναμένει τις 284.000 συνταξιούχους που θα λάβουν μειωμένο από 11% έως και 63% το μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Η πλειοψηφία των  284.000 δικαιούχων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων θα δει τα μερίσματα μειωμένα κατά 44%, που σημαίνει ότι οι αποδοχές θα μειωθούν  από 66 έως 88 ευρώ το μήνα. 


Η ακραία μείωση της τάξης του 63% αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, έναν μικρό αριθμό δικαιούχων που δεν ξεπερνούν τα 200 άτομα, κυρίως δικηγόροι που λάμβαναν μέρισμα κοντά στα 500 ευρώ τον μήνα. Στο εξής σε αυτές τις περιπτώσεις το μέρισμα θα υποχωρήσει στα 185 ευρώ (μείωση κατά 315 ευρώ τον μήνα). Το Σεπτέμβριο η επιδείνωση να είναι εντονότερη καθώς θα παρακρατηθούν αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2016, τα ποσά που καταβλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΜΤΠΥ, το έλλειμμά του για το τρέχον έτος εκτιμάται σε 286 εκατομμύρια ευρώ. Για τον λόγο αυτό, ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος ορίζει νέο τρόπο υπολογισμού του μηνιαίου μερίσματος για όλους τους μερισματούχους του ΜΤΠΥ.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:31 pm


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Ξεπέρασαν τους 40 – 239 τραυματίες


 

tourkia1


Αυξήθηκε κι άλλο ο αριθμός των νεκρών λόγω της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολη. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης, οι νεκροί έφτασαν στους 41 εκ των οποίων οι 10 είναι πολίτες ξένων χωρών και οι 3 έχουν διπλή υπηκοότητα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των 37 από τους 41 νεκρούς. Επισημαίνεται ότι στους 41 πρέπει να προστεθούν και 3 βομβιστές αυτοκτονίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τους συνολικά 239 τραυματίες, οι 109 νοσηλεύτηκαν και έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:29 pm


Πόσο παλιά είναι η ψυχή σου; Πόσο περιπλανήθηκε;
Οι άνθρωποι που έχουν παλιές ψυχές τείνουν να είναι μερικά από τα πιο ισορροπημένα όντα σε ολόκληρο τον κόσμο.

 


Είναι ικανοί να βλέπουν τα πράγματα έτσι όπως ακριβώς είναι και έχουν ένα μεγάλο επίπεδο ωριμότητας που μοιάζει λες και τα έχουν κάνει όλα στο παρελθόν.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι μετενσαρκώθηκαν μέσα σε μια άλλη ζωή, μόνο για να συνεχίσουν τις δουλειές τους που δεν έχουν ολοκληρωθεί και οτιδήποτε άλλο έχουν βιώσει στο παρελθόν. Όποια και να ναι η περίπτωση, δηλαδή είτε μετενσάρκωση ή η επιθυμία να κατανοήσετε πολύ καλά τον κόσμο γύρω σας, υπάρχει μια πιθανότητα να είστε και εσείς μία από αυτές τις παλιές ψυχές.

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μιας παλιάς ψυχής με τα οποία μπορείτε να συγκρίνετε τον εαυτό σας και να δείτε αν έχετε περιπλανηθεί στην γη πολύ περισσότερο από όσο πιστεύατε!

Απίστευτη διαίσθηση

Έχετε τα καλύτερα ένστικτα σχετικά με τον κόσμο γύρω σας. Είστε τόσο εναρμονισμένοι με το τι είναι σωστό που σας είναι δύσκολο να κάνετε κάτι που είναι λάθος. Οι παλιές ψυχές μπορούν να καταλαβαίνουν τα σήματα του προσώπου, τις εκφράσεις, και συναισθάνονται σχεδόν τον καθένα. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να κρατούν κρυφά τα συναισθήματά τους από εσάς και ξέρετε τι πρέπει να πείτε ή να κάνετε για αυτούς.

Συνειδητοί

Οι παλιές ψυχές είναι μερικά από τα πιο συνειδητά όντα στον κόσμο. Κρατούν τον εαυτό τους ανοιχτό σε κάθε πιθανότητα στο σύμπαν, έχοντας ολοκληρωτική γνώση του τι συμβαίνει. Ακόμα και αν ο κόσμος παραμείνει χαοτικός  , οι παλιές ψυχές ακούνε τις φωνές της γης και είναι ικανές να αισθάνονται τα ωμά αισθήματα των ανθρώπων και να αποδέχονται τα πράγματα που ποτέ δεν θα καταφέρουν να τα αλλάξουν.

Γνωρίζουν πώς να ελκύουν άλλους

Οι παλιές ψυχές έχουν μια πολύ βαθιά κατανόηση του νόμου της έλξης όσον αφορά τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων. Αυτό σας κάνει να παίρνετε τα πράγματα που θέλετε πολύ ευκολότερα από τη στιγμή που οι άνθρωποι τραβιούνται τόσο πολύ από αυτά για λόγους για τους οποίους δεν είναι σίγουροι. Είτε έτσι, είτε αλλιώς τους δίνετε την ευκαιρία να δουν ποιοι είστε και αν είναι κολλημένοι, τότε σίγουρα το παιχνίδι έχει λήξει. Συνήθως, εκπλήσσεστε με το πόσο εύκολο είναι να ελκύετε άλλους ανθρώπους με την παρουσία σας.

Ο χρόνος δεν έχει σημασία για εσάς

Ο χρόνος είναι άσχετος για τις παλιές ψυχές, απλά επειδή έχουν περάσει ήδη πολύ χρόνο σε περασμένες ζωές, ώστε να μην έχει σημασία πια για αυτές. Ξέρετε ότι έχετε πολύ περισσότερο χρόνο για να κάνετε τα πράγματα που θέλετε, να πηγαίνετε με τους δικούς σας ρυθμούς και να φτάνετε στους στόχους  σας με τον δικό σας τρόπο. Ο χρόνος δεν έχει καμία σχέση με την ατζέντα σας. Είστε τόσο ρευστοί όσο το νερό που πίνετε.

Μπορείτε να χειριστείτε την μετατόπιση

Παρόλο που στις παλιές ψυχές δεν αρέσει ιδιαίτερα να μετατοπίζονται ή να κάνουν πράγματα με απαράδεκτο τρόπο, ακόμα το χειρίζονται αποτελεσματικά και με χάρη. Καταλαβαίνουν ότι δεν χρειάζεται πάντα να είναι εμπλέκονται, αλλά προτιμούν  ανθρώπους και πράγματα με τα οποία είναι εξοικειωμένες. Μερικές φορές μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι έχετε γεννηθεί στον λάθος πολιτισμό, οικογένεια ή σώμα. Οι παλιές ψυχές είναι σε σύγκρουση με τις καινούργιες ζωές τους επειδή μερικές φορές απλά η αίσθησή τους για τον κόσμο έχει μετατοπιστεί.

Ανάκληση στην μνήμη προηγούμενων ζωών

Υπάρχουν στιγμές που βρίσκετε τον εαυτό σας να ονειροπολεί με κάτι που μοιάζει να είναι η ζωή κάποιου άλλου. Οι παλιές ψυχές δεν μπορούν να βοηθήσουν αλλά νιώθουν ότι συνεχώς ανακαλούν στην μνήμη τους περασμένες εμπειρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημειώνουν κάποιους ανθρώπους που είδαν, μέρη στα οποία βρίσκονταν ή ακόμα θυμούνται πού πέθαναν πριν την παρούσα ύπαρξη.

Μπορούν να ανεχτούν πολύ πόνο

Μιας και οι παλιές ψυχές έχουν βιώσει στο παρελθόν πολλές αντιξοότητες της ζωής, απόγνωση, θλίψη και άλλα απαίσια συναισθήματα, δεν τα εμποδίζουν όπως έκαναν κάποτε. 

Παρόλο που μπορεί να νιώθετε μία από τις χειρότερες θλίψεις, ακόμα δεν μπορείτε να βοηθήσετε εκτός από το να συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την κατάσταση, από το να το αφήσετε να περάσει ώστε να κάνετε τον εαυτό σας να χαρεί για ακόμα μια φορά.


Είχατε αναγκαστεί να αφήσετε πολλούς άλλους να φύγουν στο παρελθόν και δε θέλετε να ξαναζήσετε την εμπειρία.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:19 pm


ένα κλειδί... μια ταυτότητα... (8 βιντεο, 2 λίστες, 2 ταινίες και η ματιά της ζωής και της ψυχής...)

 Ανάμεσα στα μύρια της μέρας μας, ελάτε να χωρέσουμε μια "καλημέρα"... 

Μια τόση δα λεξούλα, μπας και τραβήξουμε τις κουρτίνες τα παράθυρα της ψυχής και μπει φως... μπας και ξεκλειδώσει μια πόρτα, απ' αυτές που πίσω τους κλειστήκαμε, απογοητευμένοι απ' της ζωής τις ανηφόρες και τα σκαμπανεβάσματα...

Να δώσουμε βρε παιδί μου μια ταυτότητα... ένα κλειδί... μ' ένα χαμόγελο... μ' ένα άγγιγμα... μ' ένα φιλί...μ' ένα βλέμμα...  με μια ανάσα...

Μια "καλημέρα", για να ρίξουμε λίγο φως στον ορίζοντα... σπόρος ν' ανθίσει...Καλημέρα

Καλλιόπη

εδώ... εδώ... εδώ... εδώ...

εδώ... εδώ... εδώ... εδώ...
μουσικές λίστες... εδώ... εδώ... 
και οι ταινίες... εδώ... εδώ...
 ...και η ματιά της ζωής και της ψυχής... εδώ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:12 pm


το χειροκρότημα, το παίρνουν πάντα οι πρωταγωνιστές... (7 βιντεο, 3 λίστες, 2 ταινίες και η ματιά της ζωής και της ψυχής... )


Ξέρεις πως μοιάζει η συνήθεια; Μ' ένα φθαρμένο ρούχο, που όλο το μπαλώνουμε μα η φθορά του είναι τόσο εμφανής...

Ξέρεις πως μοιάζει ο φόβος; Μ' ένα πουλί που διστάζει να πετάξει... με βάρκα βγαλμένη στη στεριά και  σαπίζει... με δένδρο που φυλλοροεί...

Μάθαμε να ορίζουμε τον εαυτό μας, μέσα σε πλαίσια... κι αν στη ζωή μας έλθει κάτι διαφορετικό, όσο όμορφο κι αν είναι, τρέμουμε στην ιδέα της αλλαγής...

Είν' οι φόβοι μας, που διστάζουμε να σπρώξουμε τη βάρκα και πάλι στη θάλασσα... είν' οι φόβοι που τα μάτια μας διστάζουν να κοιτάξουν ψηλά σε καθαρούς ουρανούς... είν' η συνήθεια που μας κάνει να συμβιβαζόμαστε με το νερό της λίμνης... με τη γλίτσα στις όχθες της...

Ηθοποιοί σε ρόλους κομπάρσου.... κι ας μας θέλει η ζωή μας, πρωταγωνιστές...
Μόνο που το χειροκρότημα, το παίρνουν πάντα οι πρωταγωνιστές..Καληνύχτα

Καλλιόπη

εδώ... εδώ... εδώ... εδώ...

εδώ... εδώ... εδώ...
...μουσικές λίστες... εδώ... εδώ... εδώ...

... οι ταινίες... εδώ... εδώ...

 ...και η ματιά της ζωής και της ψυχής... εδώ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 4:42 am


μικρές αλήθειες για... ... κυρίους...αλλά και για κυρίες...

Καλλιόπη
Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 4:32 am


κάτι τέτοια βλέπεις και λες... .... έτσι είναι η σκυλίσια ζωή...;;;
Αχ και να ΄μουν σκύλος...

Καλλιόπη


Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 4:17 am


Οι ωραιότερες παραλίες της Ζακύνθου 
Ναι, εντάξει, είναι και το Ναυάγιο. Αλλά είναι και εννιά ακόμη μαγικές παραλίες με τιρκουάζ νερά και απαλή σαν πούδρα άμμο που κάνουν τη Ζάκυνθο ονειρική.

Οι ωραιότερες παραλίες της Ζακύνθου

της Ηρώς Κουνάδη

Το απέραντο τιρκουάζ του Ιονίου. 

Οι χρυσαφένιες αμμουδιές που απλώνονται χιλιόμετρα ολόκληρα. 


Τα μικρά, εξωτικά, ακατοίκητα νησάκια. 

Τα φιόρδ με τις απόκοσμα γαλάζιες τους σπηλιές. 

Κι αν όλα αυτά δε φτάνουν για να σας πείσουν ότι στη Ζάκυνθο συγκεντρώνονται μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, οι φωτογραφίες που ακολουθούν σίγουρα θα το κάνουν.

Το Ναυάγιο…


…που ναι, είναι η πιο φωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας. Δικαίως. Γιατί έχει τα πιο εξωπραγματικά τιρκουάζ νερά. Όχι της Ελλάδας. Του πλανήτη.

Ο Γέρακας…


…με την απέραντη, χρυσαφένια αμμουδιά, και τις χελωνο-φωλιές από τις οποίες ξεμυτίζουν οι μικρές Caretta Caretta. Η παραλία «κλείνει» στις 19.00 για να τις αφήσει στην ησυχία τους.

Το Πόρτο Βρώμη…


 

… με τα τιρκουάζ νερά που ελίσσονται ανάμεσα σε ψηλά βράχια, για να καταλήξουν σε μια μικρή παραλία με ψιλό, λευκό βοτσαλάκι. Τις θαλάσσιες σπηλιές γύρω της μπορείτε να τις εξερευνήσετε με κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο, που θα νοικιάσετε εκεί. Περισσότερα εδώ.

Το Μαραθονήσι…


 

…που έχει λευκή σχεδόν αμμουδιά, εξωτικά τιρκουάζ, διάφανα νερά και την αίσθηση του… Ροβινσώνα, καθώς πρόκειται για ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι στον κόλπο του Λαγανά. Εδώ θα φτάσετε είτε με βαρκάκι από το Κερί, είτε νοικιάζοντας το δικό σας μικρό εξωλέμβιο, το οποίο οδηγείτε μόνοι σας, από τον Λαγανά (περί τα 30€ για μερικές ώρες). Περισσότερα εδώ.

Ο Λιμνιώνας…


 

… ένας κολπίσκος τόσο κλειστός που θυμίζει φιόρδ, με βαθυπράσινα νερά στα οποία βουτάμε από τα βράχια. Οι σπηλιές στο άνοιγμα του κόλπου προσφέρονται για υποθαλάσσιες εξερευνήσεις.

Οι Αλυκές…


 

… η αγαπημένη των windsurfers παραλία του νησιού είναι μια μεγάλη αμμουδιά με υπέροχα, τιρκουάζ νερά και αμέτρητες ευκαιρίες για beach και water sports, αν βαριέστε την ξαπλώστρα. Η φυσική συνέχειά της, το Αμμούδι, έχει την ίδια χρυσαφένια άμμο, με περισσότερη ησυχία.

Τα Ξύγκια…


 

…το νερό των οποίων –εκτός από φαντασμαγορικά τιρκουάζ– είναι και ιαματικό, χάρη στις πηγές που αναβλύζουν στις σπηλιές ακριβώς δίπλα στην παραλία.

Ο Μαραθιάς…


 

… με τα κατάλευκα βότσαλα, τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά και τα θεόρατα βράχια που τον προστατεύουν από τους ανέμους.

Η Δάφνη…


…με τη χρυσαφένια της αμμουδιά, τα ανοιχτογάλαζα νερά, το καταπράσινο νησάκι που αγναντεύει απέναντι, και τα ταβερνάκια της που μοιάζουν βγαλμένα από ελληνική ταινία του ’60.

Το Πόρτο Ζόρο…


…με τα απόκοσμα βράχια του, πίσω από τα οποία ανατέλλει ο ήλιος, και τα κεφάτα beach bars που εξασφαλίζουν ολοήμερη ατμόσφαιρα πάρτι.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 4:10 am


8 ταινίες που μας έκαναν πραγματικά να γελάσουμε
Οι καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών που θα σας κάνουν εγγυημένα να γελάσετε με την ψυχή σας.


Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα, αξέχαστες θα μου μεινουν οι ταινίες με τον Λουί Ντε Φυνές, τον Τζέρρυ Λούις, τον Ντην Μάρτιν και οι κομμεντί, εκεί, στα τέλη της δεκαετίας του '60, που  έβλεπα στα θερινά τα σινεμά... πάντα καθυστερημένες μερικά χρόνια, να φτάσουν στις ελληνικές κινηματογραφικές οθόνες...

Κάποτε, υπήρχε το γέλιο... τόσο πολύτιμο σήμερα που πύκνωσαν τα σύννεφα του κόσμου μας...

Καλλιόπη

8 ταινίες που μας έκαναν πραγματικά να γελάσουμε

Γκαγκ από τα ‘60s και κάφρικες ταινίες των ‘80s. Μοντέρνες κωμωδίες καταστάσεων και κλασικές φάρσες που άφησαν εποχή. 
 
Γκάφες και έξυπνο χιούμορ, θανατερές ατάκες και επιτυχημένες σάτιρες. 
 
Αυτά είναι τα συστατικά που μας προκαλούν πηγαίο γέλιο, και οι παρακάτω ταινίες τα έχουν όλα και μας αποζημιώνουν για όλες εκείνες τις αποτυχημένες κωμωδίες που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς και μας υποσχέθηκαν ξεκάρδισμα, αλλά μείναμε… με την υπόσχεση.

 
Zoolander (2001)  (εδώ)

Ο Μπεν Στίλερ είναι ένα ηλίθιο μοντέλο σε υπαρξιακή κρίση, μέχρι που έρχεται ο Γουίλ Φέρελ να του δώσει νέο νόημα στη ζωή, κάνοντάς τον διεθνή δολοφόνο. 
 
Δύο από τους καλύτερους κωμικούς της γενιάς τους, μαζί με άλλους σταρ όπως τους Ουίλσον και Μπάουι, και δεκάδες δολοφονικές ατάκες, μας κάνουν μία από τις κλασικότερες «κάφρικες» κωμωδίες μετά την αλλαγή του μιλένιουμ.

 
 
Μια απίθανη… απίθανη πτήση (1980) (εδώ)

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς όταν είναι ερωτευμένος, αλλά το άλλο του μισό – που τυγχάνει αεροσυνοδός – θέλει να χωρίσουν; Φυσικά, όταν πρόκειται για μία από τις κλασικότερες κωμωδίες καταστάσεων, πάνω από τα σύννεφα, σε μια πτήση όπου όλα κυλούν ανεξέλεγκτα. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Χέιζ και Τζούλι Χάγκερτι, αλλά η καθαρή απόλαυση της ταινίας είναι ο Λέσλι Νίλσεν.

 
Ο ροζ πάνθηρας (1963) (εδώ)

Ο Πίτερ Σέλερς είναι ο γκαφατζής Κλουζό, που προσπαθεί να συλλάβει τον Φαντομά, ένα ληστή κοσμημάτων που δρα κάτω από τη μύτη του. Ο επόμενος στόχος του είναι ο «Ροζ Πάνθηρας», ένας πολύτιμος λίθος που βρίσκεται στην Ελβετία, και ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μπλέικ Έντουαρτς στέλνει τον ήρωά του σε ένα ευρωπαϊκό οδοιπορικό υποδειγματικής γκάφας που φέρνει δάκρυα στα μάτια.

 
Clerks (1994) (εδώ)

«Τόσο αστεία που θα σε κάνει να ουρλιάξεις» έγραφε το περιοδικό Rolling Stone στην κριτική του για την ταινία του Kevin Smith, ένα διαμαντάκι που εξιστορεί μια ημέρα από τις ζωές δύο όχι και τόσο βαρετών υπαλλήλων: Ο Dante και ο Randal δεν σταματούν να πειράζουν τους πελάτες τους, να συζητούν για ταινίες και να παίζουν χόκεϊ στην οροφή του καταστήματος – απολαυστικές οι ερμηνείες των Biran O’Halloran και Jeff Anderson.

 
Life of Brian (1979) (εδώ)

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι βρετανοί μετρ του χιούμορ από αυτή τη λίστα: Οι Monty Python, στην ταινία με τον επικό ελληνικό τίτλο «Ένας προφήτης… μα τι προφήτης» δίνουν ρέστα στο έξυπνο χιούμορ και τις ξεκαρδιστικές σουρεαλιστικές στιγμές, ίσως παραπάνω και από το «Holy Grail». Για όσους δεν το έχουν δει ακόμη, πρόκειται για την αιρετικά αστεία ιστορία ενός ανθρώπου που ήταν… σχεδόν ο Ιησούς, και ζούσε στην Ιουδαία, όπου ο λαός τον μπέρδευε συνεχώς με κάποιον άλλο «γνωστό» μας.

 
Τα μυαλά που κουβαλάς (2015) (εδώ)
 
Η Πιξάρ έχει τον τρόπο της σε κάθε της δημιούργημα να μας κάνει να κλαίμε από τα γέλια και τη συγκίνηση μαζί. Στην πιο πρόσφατη animation ταινία της, όμως, κατάφερε κάτι παραπάνω: Να μας ξυπνήσει όλα τα συναισθήματα στο έπακρο με την ευφυή ιδέα, να τα κάνει… πρωταγωνιστές. Η Χαρά, ο Θυμός, η Θλίψη, η Αηδία και ο Φόβος παλεύουν να συνυπάρξουν στο μυαλό ενός μικρού κοριτσιού και το αποτέλεσμα είναι απλώς υπέροχο. Κερασάκι στην τούρτα, τα ξεκαρδιστικά closing gags με τη γάτα, που απογειώνουν το γέλιο.

 
Bridesmaids (2011) (εδώ)

Η γυναικεία απάντηση στο Hangover είναι οι «Φιλενάδες», μια ιστορία ανταγωνισμού μεταξύ δύο γυναικών για το ποια είναι η καλύτερη φίλη της νύφης, που καταλήγει σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις, ρεζιλέματα, άβολες στιγμές και, πάνω από όλα, σουρεάλ περιπέτειες με την έκπληξη της ταινίας, την Melissa McCarthy, που εξελίχθηκε σε θηλυκό Γαλυφιανάκη.

 
Το πάρτι (1968) (εδώ)

Ο Πίτερ Σέλερς είναι ο άρχοντας του ξεκαρδιστικού γκαγκ, και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στο «Πάρτι», μία δεξίωση στην οποία εισβάλλει κατά λάθος ένας ινδός ηθοποιός, και την κάνει άνω-κάτω. Ακολουθούν πτώσεις από σκάλες, ελέφαντες στην πισίνα και άλλα αστεία σκηνικά, που δεν χρειάζονται καν ιδιαίτερη πλοκή για να κρατήσουν το ενδιαφέρον.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:50 am


Στην κραυγή απελπισίας μιας άνεργης ΜΑΝΑΣ, θα αδιαφορήσεις;;;;

Υπάρχουν φορές που η αδυναμία μου να προσφέρω κάτι ουσιαστικό σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν, με γεμίζει οργή και λύπη.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δυνατότητές μου, είναι ελάχιστες... δεν μπορώ όμως να αδιαφορήσω.

Σας κάνω όλους κοινωνούς στην κραυγή απελπισίας αυτής της άνεργης ΜΑΝΑΣ.

Η αλληλεγγύη, μας αφυπνίζει και μας ενώνει ως ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Καλλιόπη Σουφλή 
Κυρίες και Κύριοι,

Πάλι θα ενοχλήσω την σελίδα σας, γιατί όπου φτωχός κι η μοίρα του, που έλεγαν και οι παλιοί.

Στις 28 Φεβρουαρίου, μας έβγαλε το κανάλι MEGA, ας είναι καλά.
Ζούσαμε την απόλυτη φτώχεια, όχι ότι τώρα δεν την περνάμε...


Χειμώνας, άνεργη με το παιδί μου να καίγεται στον πυρετό κι εγώ, χωρίς ένα ευρώ να παρακαλάω τα φαρμακεία για τα απαραίτητα φάρμακα.

Στο σπίτι, χωρίς ρεύμα και την γιατρό του παιδιού να με συμβουλεύει να παίρνω καθημερινά κορτιζόνη, και να την πετάω μετά το 24ωρο. Χωρίς ψυγείο.

Το παιδί μου, με άπνοιες πάνω από δεκατέσσερα δευτερόλεπτα
Δεν συζητώ για την δική μου την σίτιση... δεν υπήρχε.
Σε ένα γκαζάκι, που έτρεμα μην αδειάσει η μπουκάλα, έκανα λίγο ρύζι στο παιδί, μια μπανάνα, ένα μήλο, ένα μπισκότο ότι μπορούσα τέλος πάντων κι ότι έπρεπε να κάνω σαν μάνα, το έπρατα.

Σημειωτέον, ότι το κοριτσάκι μου, έχει πρόβλημα στην ενδοκολπική επικοινωνία.
Τελευταίες εξετάσεις στο Ωνάσειο, τον Μάρτιο, με ότι μας πρόσφεραν όλοι οι συνάνθρωποι και τους ευχριστώ, η κατάσταση, ήταν τρομακτική.

Δεν μ' ενδιέφερε για μένα. Το μωρό μου ήθελα να 'ναι καλά.
Όπως καταλαβαίνετε, ναι μεν δουλειές δενυπάρχουν, αλλά και με ένα παιδί με αυτές τις ασθένειες, ποιός θα το φρόντιζε, να πάω για ένα μεροκάματο;

Περνούσα μέρες άϋπνη πάνω στο προσκεφάλι της και μόλις μέτραγα ως το δέκα και δεν έπαιρνε αναπνοή, την κούναγα ή την γυρνούσα.

Ένα βράδυ, κόπηκε παραπάνω... την κουνησα, την σήκωσα και δυστυχώς τίπτα.
Έβαλα τις φωνές και τότε συνήλθε. Δεν ήταν σίγουρα από τις φωνές.

Μεγαλώνουν οι άπνοιες, οι οποίες σταματούν και τις λειτουργίες της καρδιάς.

Ειλικρινά, τρέμω τον χειμώνα που θα 'ρθει.

Να μην σας κουράζω, πέρασα και περνάω πολλά.
Κάποια κυρία από το ίντερνετ, όταν μας έβαλαν την ανάρτηση, με πήρε και μου ζήτησε να μου χρίσει ένα τριάρι, να της δώσω το παιδί μου.

Λες και ήταν ένα κομμάτι κρεας.
Δεν ντράπηκε λίγο. Πήρε με απόκρυψη. Αν έπαιρνε με νούμερο, θα την ταςχτοποιούσα κατάλληλα.

Δεν είμαι ζητιάνα. Έζησα κι εγώ κάποτε καλά, κι όταν έκανα κι εγώ κάποτε φιλανθρωπίες, τα άφηνα κι έφευγα. Το καλό, το είχα κάνει... καταλαβαίνετε...
Ότι ανάγκη και να είχα, έλεγα "δεν θέλω τίποτα" από κάποιους, που μου μαύριζαν την ψυχή για ένα κιλό ρύζι και για το παιδί μου, τους άντεχα να ρωτάνε, για να δώσουν ένα κιλό ρύζι μέχρι δεκάτης τετάρτης γενεάς.

Να μην σας κουράζω φίλοι μου, φτάσαμε Ιούνιο, και έρχεται ο πατέρας της Ευτυχίας μου, που δεν την ξέρει και με τραβάει στα δικαστήρια, για να πάρει την κηδεμονία και την επιμέλεια από ένα παιδί που δεν το γνώρισε ποτέ και εγώ, εκτός την φτώχεια μου και τις ασθένειες, να διεκδικώ δικαστικά την επιμέλεια και την κηδεμονία του παιδιού μου, με δικηγόρους να ζητούν δικαίως χρήματα.

Το παιδί μου στα χέρια του, θα πεθάνει.
Είναι δυνατόν να χάσω το παιδί μου λόγω φτώχειας;
Πέστε μου, κύριοι.

Πήγα πριν λίγες μέρες στον ιερέα της γειτονιάς, να εξομολογηθώ, να κλάψω και να ζητήσω την βοήθεια της εκκλησίας, και ξέρετε τι απάντησαν, όταν μέσα σ' όλα, ζήτησα λίγο λάδι;
"Δεν έχουμε για τα καντήλια, σ' εσένα θα δώσουμε;"

Κι απάντησα: "Καλλίτερα τα καντήλια του Θεού... θα δω τι θα κάνω".

Είμαι ειλικρινά, σε αδιέξοδο.
Χωρίς λεφτά, κινδυνεύω να χάσω το παιδί μου.

Ξέρετε τι μου κάνει περισσότερο εντύπωση σε όλα αυτά που τράβηξα και τραβάω;
Τα ΜΜΕ, όταν δεν υπακούεις να πεις αυτά που θέλουν, τότε σε θάβουν.

Εμένα, κυρίες και κύριοι, η καλύβα μου είναι καμένη και θα σηκώσω το πρόσωπό μου στον Θεό, θέλουν δεν θέλουν.

Ζητώ προσωπικά, την συμπαράσταση ολων σας.
29 Ιουλίου, ειναι το δικαστήριο.
Λεφτά δεν έχω,έχω όμως θέληση, μαζί μ' εσάς, να με στηρίξετε.

Αγαπάω το παιδί μου και πρέπει να είναι στην αγκαλιά μου.
Εάν ακούσετε κάτι άλλο στο δικαστήριο, να με φτύσετε δημοσίως.

Το χάνω, λόγω φτώχειας.
ΒΟΗΘΕΙΑ.


Ευχαριστώ

Βασιλική Κλαδιά
Οσοι έχουν τη δυνατότητα και τη διάθεση μπορούν στον παρακάτω λογαριασμό της ALPHA Bank να βοηθήσουν:

IBAN
GR 100 14034 3034300 21011 49010
Δικαιούχοι: Κλαδιά Βασιλική, Κλαδιά Αβάπτιστο


Στο τηλέφωνο 6948 384869 μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ.Κλαδιά για να τη βοηθήσετε τις δύσκολες αυτές στιγμές για την ίδια και το παιδί της.

 
Μας έχει ανάγκη όλους…Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:44 am


Ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται Σκωτία ….


 
From HEIL GAP

Γιατί ;;;;;

Προφανώς σύμφωνα με την κοινή λογική το ΗΒ δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει ένα δεύτερο δημοψήφισμα στην Σκωτία ….


"Υπήρξε ένα νόμιμο, δίκαιο και αποφασιστικό δημοψήφισμα πριν από δύο χρόνια," δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κάμερον. "Οι λόγοι για τη Σκωτία είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι τόσο ισχυροί σήμερα όπως ήταν πριν από 18 μήνες. Αυτό που όλοι πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρώσουμε στο να πάρουμε την καλύτερη διαπραγμάτευση για τη Σκωτία και τη Βρετανία σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα η Σκωτία είναι ένα άλλο διχαστικό δημοψήφισμα ».

Όπως αναφέρει το Reuters, σύμφωνα με δημοσκόπηση από την εταιρία δημοσκοπήσεων Survation … το 44,7% των ανθρώπων σκέφτονται ότι η Σκωτία δεν θα πρέπει να διεξάγει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, σε σύγκριση με 41,9% που υπέρ μιας νέας ψηφοφορίας.Όσο για την frau Μερκελ ….
 
Χμ, κάτι μου λέει ότι σύντομα η Γερμανία θα γευτεί την απάντηση των Άγγλων … και χάνοντας την  μεγάλη επιρροή της … που έχει κερδίσει με το εμπόριο όπλων … στη Μέση Ανατολή.

Κατά τα αλλά … Η ΕΕ δεν θα δεχθεί ως μέλος της μια ανεξάρτητη Σκωτία …
Προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ η Σκωτία θα πρέπει να έχει ένα δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ ή μικρότερο (προφανώς) … η Σκωτία, τώρα που το πετρέλαιο έχει κατακόρυφη πτώση τιμών … χμ, έχει έλλειμμα προϋπολογισμού από 8 έως 10% του ΑΕΠ.
Με αυτό το έλλειμμα του προϋπολογισμού, λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, (ακόμη και εάν μαγειρευτούν τα στοιχεία σε ένα έλλειμμα bonus ) θα απαιτηθούν τεράστιες δημοσιονομικές θυσίες από τις Βρυξέλλες … και για ένα μικρό έθνος … (ανεξαρτήτως της ιστορίας του) … που θέλει να κάνει δημοψηφίσματα για να εισέρθει ως ένα ανεξάρτητο κράτος στην ΕΕ … πάντα θα υπάρχει για τους ψηφοφόρους και την έκβαση του δημοψηφίσματος …. και το προηγούμενο μιας άλλης μικρής χώρας της πατρίδας μας …. το «πώς ακριβώς το κατόρθωσαν οι Έλληνες» και έγιναν ένα δωρεάν γεύμα στο τραπέζι των Γερμανών …

HEIL GAP (or mind the GAP)

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:38 am


«ΓΕΡΜΑΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΥΠΕΡΚΡΑΤΟΥΣ», ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΒΡΕΤΑΝΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


 Σπασμωδική αντίδραση πανικού στο Brexit


4900
Γερμανο-Γαλλικό Σχέδιο Ευρωπαϊκου Υπερκράτους θα παρουσιασθεί σήμερα το απόγευμα, υπό μορφήν τελεσιγράφου, από τον Γερμανό υπουργό των Εξωτερικών Στάϊνμάγιερ, σε σύνοδο της ομάδας κρατών του Βίζεγκραντ, που αποτελείται από την Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και την Σλοβακία.Αυτή είναι η δραστική γερμανο-γαλλική αντίδραση στο βρετανικό δημοψήφισμα υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, κατά πληροφορίες βρεταννικών εφημερίδων, που επισημαίνει και σχολιάζει το αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο ZeroHedge, το οποίο αναφέρει:


«Οι υπουργοί των Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γαλλίας αναμένεται να παρουσιάσουν, κατά τελεσιγραφικό, όπως περιγράφεται, τρόπο, ένα σχέδιο για την ουσιαστική κατάργηση των κρατών που συμμετέχουν στην ΕΕ. Οπως γράφει η εφημερίδα Νταίηλυ Εξπρές, η συγκλονιστικά προβλέψιμη τελική λύση στην υπαρξιακή κρίση της ΕΕ που πυροδότησε το Brexit, είναι ένα από μακρού έτοιμο σχέδιο να μορφοποιήσουν της χώρες της ηπείρου σ’ ένα γιγάντιο υπερκράτος.


Οι ριζοσπαστικές προτάσεις σημαίνουν ότι οι χώρες της ΕΕ θα χάσουν το δικαίωμα να έχουν δικά τους στρατό, ποινικό δίκαιο, φορολογικό σύστημα ή κεντρική τράπεζα και όλες αυτές οι εξουσίες θα μεταφερθούν στις Βρυξέλλες. Κατά την Νταίηλυ Εξπρές το εννεασέλιδο σχέδιο έχει εξαγριώσει ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες.


Τα σχέδια για τη δημιουργία μιας σφιχτότερης Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης χαρακτηρίζονται απόπειρα δημιουργίας «Ευρωπαϊκού Υπερκράτους» γράφει και η Νταίηλυ Μαίηλ.


Ο Γερμανός υπουργός των Εξωτερικών Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και ο Γάλλος συνάδελφός του Ζαν-Μαρκ Εϋρώ παρουσίασαν σήμερα μια πρόταση στενώτερης ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, βασιζόμενης σε τρεις κρίσιμες περιοχές –εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, μεταναστευτική κρίση και οικονομική συνεργασία.


Αλλά τα σχέδια χαρακτηρίσθηκαν «τελεσίγραφο» στην Πολωνία, με το επιχείρημα ότι συνεπάγονται την υποχρέωση των χωρών-μελών να μεταφέρουν στην ΕΕ τις ένοπλες δυνάμεις τους, την οικονομική τους διαχείριση και τους συνοριακούς ελέγχους τους.


Επίμαχο είναι επίσης ότι τά κράτη μέλη θα χάσουν όποιον ελάχιστο έλεγχο διατηρούν επί των συνόρων τους, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας να επιτρέπουν την είσοδο και να διαχειρίζονται την γεωγραφική κατανομή προσφύγων.


Η Νταίηλυ Εξπρές αναφέρει ότι η πραξικοπηματική απόπειρα πυροδότησε μανία και πανικό στην Πολωνία -παραδοσιακή σύμμαχο της Βρετανίας στον αγώνα κατά της ομοσπονδιοποίησης- μετά την διαρροή του σχεδίου στο πολωνικό ειδησεογραφικό κανάλι TVP INFO.


Το δημόσιο δίκτυο ανέφερε ότι η πρόταση-βόμβα θα παρουσιαστεί στη σύνοδο της ομάδας Βίζεγκραντ από τον κ. Στάϊνμάγιερ, στη διάρκεια της ημέρας. Αποσπάσματα της εννεασέλιδης έκθεσης δημοσιεύθηκαν σήμερα, ενώ γινόταν η συνάντηση στο Βερολίνο των ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας για την “Κρίση του Brexit”.

Στην εισαγωγή της έκθεσης οι δύο υπουργοί (Γερμανός και Γάλλος) έγραψαν.
«Οι χώρες μας συνδέονται με κοινή μοίρα και κοινές αξίες, που ωθούν σε ολοένα στενώτερη ένότητα μεταξύ των πολιτών μας. Κατά συνέπειαν θα αγωνιστούμε για μια πολιτική ένωση στην Ευρώπη και καλούμε τους επόμενους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια».


Αντιδρώντας στο πραξικόπημα, ο Πολωνός υπουργός των Εξωτερικών εξερράγη. «Φυσικά και δεν είναι καλή η προτεινόμενη λύση. Επειδή πολλά έχουν αλλάξει από τότε που επινοήθηκε η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.


Η διάθεση των ευρωπαϊκών κοινωνιών είναι διαφορετική. Η Ευρώπη και οι ψηφοφόροι μας δεν θέλουν να παραδώσουν την ΄Ενωση στα χέρια των τεχνοκρατών.

Γι’ αυτό θέλω να το συζητήσουμε, εάν αυτή είναι πράγματι μια καλή συνταγή, ακριβώς σήμερα, στον απόηχο του Brexit.»


Yπάρχει σήμερα ένα βαθύ ρήγμα στην καρδιά της Ευρώπης για το πως πρέπει να προχωρήσουν σ’ αυτό το σχέδιο, υπό το φως του βρεταννικού δημοψηφίσματος υπέρ της απόσχισης.


Ορισμένες προσωπικότητες προειδοποιούν εναντίον της απόπειρας εξαναγκασμού σε παραπέρα πολιτική συγχώνευση, επισημαίνοντας ότι εάν επέμεναν να το κάνουν εναντίον της θελήσεως των ευρωπαϊκών λαών, θα πυροδοτούσαν περαιτέρω ένταση του ευρωσκεπτικισμού.


Απόδοση Μιχ. ΣτυλιανούΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:33 am


Ἀνακοινώσεις ἑβραίων γιὰ τὸ Brexit
Μωρέ να δείτε πως το λέει εκείνος ο... αμετανόητος...
Α... θυμήθηκα..
"ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ"!

Καλλιόπη Σουφλή


 Ἀνακοινώσεις ἑβραίων γιὰ τὸ Brexit2

Τὸ Συμβούλιο τῶν Ἀντιπροσώπων τῶν Ἑβραίων τῆς Βρεταννίας (The Board of Deputies of British Jews – BOD) σημειώνει σχετικὰ μὲ τὴν ἀπόφαση τοῦ βρεταννικοῦ λαοῦ νὰ ψηφήσῃ ὑπὲρ τῆς ἀποχωρήσεως ἀπὸ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση, κατόπιν μιᾶς μακρᾶς περιόδου ἀντιπαραθέσεως καὶ διαλόγου:

«Τὸ Συμβούλιο τῶν Βρεταννῶν Ἀντιπροσώπων (BOD), παρ΄ ὅλο ποὺ δὲν πῆρε θέση στὸ δημοψήφισμα σχετικὰ μὲ τὴν παραμονὴ ἢ μὴ τῆς χώρας στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση, ἔχει μιὰ μακρὰ ἱστορία δεσμεύσεως μὲ τοὺς εὐρωπαϊκοὺς θεσμούς, ἐνῶ παρεῖχε καὶ τὸν χῶρο γιὰ τὸν πρόσφατο δημόσιο διάλογο ποὺ πραγματοποιήθη, πρὸ κειμένου νὰ συζητήσῃ τὸ ζήτημα αὐτό.


Ἡ ἀποχώρησις τῆς Μεγάλης Βρεταννίας ἀπὸ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση θὰ μεταβάλλη ἀναμφισβήτητα καὶ τὴν φύση τῆς σχέσεως τοῦ ὀργανισμοῦ μας μὲ τὴν Ἕνωση. Θὰ συνεχίσουμε ὡστόσο νὰ ἐργαζόμεθα μὲ συναδέλφους καὶ ὀργανισμοὺς σὲ ὁλόκληρη τὴν Εὐρώπη, στὸ πλαίσιο τοῦ εὑρυτέρου προγράμματος ὑπερασπίσεως τῶν διεθνῶν θεμάτων, ποὺ ἀφοροῦν στοὺς Ἑβραίους.

Θὰ διατηρήσουμε καὶ τοὺς ἰσχυροτάτους δεσμοὺς φιλίας καὶ ὑποστηρίξεως μὲ τὶς ἑβραϊκὲς κοινότητες ὁλοκλήρου τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως.

Ὁ Richard Verber, πρῶτος Ἀντιπρόεδρος, ἀνέφερε: «Ἡ ἐκστρατεία γιὰ τὸ δημοψήφισμα ὑπῆρξε κατὰ διαστήματα διχαστικὴ καὶ τραυματική. Ἐλπίζουμε ὡστόσο πὼς ἡ χώρα θὰ βγῆ ἡνωμένη, θὰ ἀντιμετωπίση τὰ αἴτια τῆς ἀπογοητεύσεως καὶ θὰ παραμείνη ἀφοσιωμένη στὸ νὰ ἀποτελῇ ἕνα συνεκτικὸ καὶ θετικὸ μέρος γιὰ ὅλα τὰ τμήματα τῆς κοινωνίας μας.

Τὸ Συμβούλιο τῶν Ἀντιπροσώπων θὰ παρακολουθῆ στενὰ τὶς ἐξελίξεις κατὰ τὶς προσεχεῖς ἑβδομάδες καὶ μῆνες, καθὼς καὶ τυχὸν ἐπιπτώσεις ποὺ αὐτὲς θὰ ἔχουν γιὰ τὴν κοινότητά μας».
Ἀνακοινώσεις ἑβραίων γιὰ τὸ Brexit1

Ὁ Πρόεδρος τῆς Κοινότητος, Jonathan Arkush ἐνημέρωσε διεθνεὶς ἑβραϊκοὺς ὀργανισμούς.

Σχετικὰ μὲ τὴν ἀπόφαση τοῦ πρωθυπουργοῦ τῆς Μεγάλης Βρεταννίας κ. Ντέιβιντ Κάμερον νὰ παραιτηθῇ, μετὰ τὸ ἀποτέλεσμα τοῦ δημοψηφίσματος, ὁ γενικὸς διευθυντὴς τοῦ BOD κ. Γκίλιαν Μερὸν σὲ δήλωσή του ἐτόνισε μεταξὺ ἄλλων:
«Ἐκφράζουμε τὴν ἀπὸ καρδιᾶς εὐγνωμοσύνη μας πρὸς τὸν πρωθυπουργὸ κ. Κάμερον γιὰ ὅσα προσέφερε στὴν χώρα, καθὼς καὶ γιὰ τὴν φιλία του πρὸς τὴν Ἑβραϊκὴ Κοινότητα. Ἡ παρακαταθήκη ποὺ ἀφήνει εἶναι πὼς θέλησε νὰ δόσῃ τὸν λόγο στὸν Βρεταννικὸ λαὸ γιὰ μία τόσο σημαντικὴ ἀπόφαση, ἐπιλέγοντας μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ νὰ μὴν ἀποφύγῃ τὶς δύσκολες καταστάσεις…».
Ὁ Πρόεδρος τοῦ Εὐρωπαϊκοὺ Ἑβραϊκοῦ Συνεδρίου (EJC) κ. Μοσὲ Κάντορ κάλεσε τοὺς Εὐρωπαίους ἡγέτες νὰ ἐνώσουν τὶς δυνάμεις τους, πρὸ κειμένου νὰ ἀποφευχθῇ κλιμάκωσις στὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση, μετὰ τὴν βρεταννικὴ ψῆφο ὑπὲρ τοῦ  Brexit.
«Ἐλπίζουμε ὅτι αὐτὸ δὲν θὰ λειτουργήση ὡς κινητήριος δύναμις γιὰ τὴν ἄνοδο τῶν ὑπερεθνικιστῶν καὶ τῶν ἐξτρεμιστῶν στην εὐρωπαϊκὴ ἤπειρο καὶ καλοῦμε τοὺς Εὐρωπαίους ἠγέτες νὰ μὴν ἐπιτρέψουν στὰ ἐξτερεμιστικὰ κόμματα νὰ χρησιμοποιήσουν τὶς παροῦσες ἐξελίξεις γιὰ περαιτέρω διαχωρισμό, μῖσος καὶ ῥατσισμό»,
ἀνέφερε ὁ Μ. Κάντορ.

Πηγές: Board of Deputies of British Jews – EJC

Ἀνακοινώσεις ἑβραίων γιὰ τὸ Brexit2


Πανορμίτης Σπανὸς


ἐπιμέλεια κειμένου Φιλονόη


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 2:59 am


Έχασε την εμπιστοσύνη των Εργατικών ο Κόρμπιν
Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής εις βάρος του

Έχασε την εμπιστοσύνη των Εργατικών ο Κόρμπιν


Στους 172 οι βουλευτές που είπαν «όχι» στον επικεφαλής των Εργατικών - Ζητούν την απομάκρυνσή του από την ηγεσία του κόμματος - «Δεν παραιτούμαι» επιμένει εκείνος

Δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, όπως ήταν αναμενόμενο, με τους βουλευτές του κόμματός του να του γυρίζουν την πλάτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, 172 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής, 40 την καταψήφισαν, τέσσερις ήταν απόντες και 13 δεν ψήφισαν.

Μέχρι εχθές ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος συγκέντρωνε επιστολές παραίτησης από τους βουλευτές του που εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο την απογοήτευσή τους στο πρόσωπό του μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο οδήγησε στο Brexit.

Οι βουλευτές των Εργατικών επιρρίπτουν ευθύνες στον Κόρμπιν για την «χλιαρή» στάση του κατά τη διάρκεια της καμπάνιας των υποστηρικτών της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι «αντάρτες», λοιπόν, σήμερα απέσυραν την υποστήριξη τους προς το πρόσωπό του, πιέζοντάς τον να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, παρότι η πρόταση μομφής δεν θα τον οδηγήσει αυτόματα στην… έξοδο.

Άλλωστε, ο ηγέτης των Εργατικών τονίζει τις τελευταίες ημέρες πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, προκαλώντας τους βουλευτές να συγκεντρώσουν 51 υπογραφές που θα ενεργοποιούσαν τον μηχανισμό καθαίρεσής του.

Ο ίδιος ο Κόρμπιν σε ανακοίνωσή του μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα εναντίον του δήλωσε: «Εξελέγην ηγέτης του κόμματός μας δημοκρατικά για ένα νέο είδος πολιτικής από το 60% των μελών και υποστηρικτών των Εργατικών και δεν θα τους προδώσω με το να παραιτηθώ. Η σημερινή ψήφος των βουλευτών δεν έχει συνταγματική νομιμότητα».

Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωσή του τόνισε πως έπειτα από το δημοψήφισμα «η χώρα μας αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Ο κίνδυνος για την οικονομία και για το βιοτικό επίπεδο αυξάνονται. Ο κόσμος είναι διχασμένος. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδιοργάνωση. Οι υπουργοί ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν σχέδιο εξόδου αλλά είναι αποφασισμένοι να κάνουν τους πολίτες να πληρώσουν με ένα νέο γύρο περικοπών και φορολογικών αυξήσεων».

Στη συνέχεια, ο Κόρμπιν εξήγησε πως το κόμμα πρέπει να φέρει κοντά τους ανθρώπους, «να πιέσουμε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, να αντισταθούμε στην λιτότητα και να σχεδιάσουμε μία διαδρομή για να προστατευθούν οι εργασίες και τα εισοδήματα. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να μείνουμε μαζί».

Επιπλέον, πρόσθεσε πως από τότε που εξελέγη ηγέτης του κόμματος πριν εννέα μήνες, «αντιμετωπίσαμε την κυβέρνηση και τις επιθέσεις της στο βιοτικό επίπεδο».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής των Εργατικών ανέφερε: «Είμαστε δημοκρατικό κόμμα, με ένα ξεκάθαρο καταστατικό. Ο κόσμος μας χρειάζεται τα μέλη του Εργατικού Κόμματος, τους συνδικαλιστές και τους βουλευτές να ενωθούν υπό την ηγεσία μου σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας». 
Αμέσως μετά την πρόταση μομφής, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα «SavingLabour.com» («Σώστε τους Εργατικούς»), μέσω της οποίας καλούνται όσοι επιθυμούν την αποχώρηση του Κόρμπιν να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

«Αν συμφωνείτε ότι ήρθε η στιγμή ο Τζέρεμι Κόρμπιν να κάνει στην άκρη για το καλό της χώρας, προσθέστε το όνομά σας για να στείλετε email στον βουλευτή (της περιφέρειάς σας) και να εκφράσετε τη στήριξή σας», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

«Η υπερψήφιση της πρότασης μομφής σημαίνει ότι ο Κόρμπιν πρέπει να φύγει», τόνισε ο βουλευτής Νιλ Κόιλ μιλώντας στην Mirror.

Ο Κόιλ χαρακτήρισε τον επικεφαλής των Εργατικών άνθρωπο που δεν έχει ενέργεια και ικανότητα να ηγηθεί του κόμματος, ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητο να υπάρξει ένας αρχηγός που να μπορεί να ενώσει το κόμμα για τις γενικές εκλογές όταν αυτές προκηρυχθούν. Όλα αυτά, ενώ ακόμα περισσότεροι σκιώδεις υπουργοί δηλώνουν την παραίτησή τους.  

Καταρρέουν δημοσκοπικά οι Εργατικοί

Την ώρα που το κόμμα φυλλορροεί και ο Κόρμπιν μετράει τις πληγές του, δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι οι ψηφοφόροι θα γυρίσουν την πλάτη τους στους Εργατικούς.

Σύμφωνα με εσωτερική δημοσκόπηση του κόμματος από το YouGov, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 και 26 Ιουνίου, ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους των Εργατικών είναι πιθανό να μην υποστηρίξει το κόμμα μετά το δημοψήφισμα που οδήγησε στο Brexit.

Αναλυτικότερα, το 27% των ψηφοφόρων των τελευταίων γενικών εκλογών δήλωσε πως είναι λιγότερο πιθανό να στηρίξει το κόμμα μετά το δημοψήφισμα, ενώ μόλις 11% των ψηφοφόρων εξέφρασε πρόθεση να ψηφίσει τους Εργατικούς έπειτα από την ολοκλήρωση της καμπάνιας για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 2:48 am


Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη με 28 νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες
Τρεις καμικάζι ανατινάχθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη με 28 νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες


Σε κρίσιμη κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες των εκρήξεων  - Άγνωστη ακόμα η ταυτότητα, αλλά και τα κίνητρα των δραστών

Είκοσι οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και εξήντα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα έξι βαριά, κατά τις επιθέσεις τριών βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ είχε δηλώσει ότι σκοτώθηκαν δέκα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 20, ενώ οι αξιωματούχοι και τα τοπικά ΜΜΕ μιλούσαν για δύο βομβιστές. Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, πριν από λίγο μετέδωσε την πληροφορία περί 60 τραυματιών.

Εικόνα μετά την έκρηξη στον χώρο αφίξεων εξωτερικούΠρος το παρόν επικρατεί σύγχυση σχετικά με τις συνθήκες τις επίθεσης και τον αριθμό των εκρήξεων. Αν και αρχικά γινόταν λόγος για δύο εκρήξεις, τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια τώρα κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις, μία στις αφίξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έγιναν οι εκρήξεις.


Για ενδεχόμενο ενέργειας της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» κάνει λόγο αρθρογράφος της Χουριέτ

Για ενδεχόμενο ενέργειας της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» κάνει λόγο ο αρθρογράφος της εφημερίδας Χουριέτ Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αναφερόμενος στην επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Το άρθρο του Σελβί που πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Ο Σελβί γράφει ότι οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή. Ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, ο ένας σκοτώθηκε όταν έθεσε σε λειτουργία το μηχανισμό των εκρηκτικών που είχε πάνω του και ο ένας συνελήφθη. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, επτά ήταν οι δράστες που οργάνωσαν την επίθεση, πράγμα που σημαίνει ότι η αστυνομία καταζητεί τέσσερις.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο δράστης που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά είχε κάνει είσοδο στο αεροδρόμιο το απόγευμα, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με τις κάμερες ασφαλείας. Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι αρχικά οι υποψίες οδηγούσαν στο ΡΚΚ, αλλά όσο προχωρά η ώρα ενισχύεται το ενδεχόμενο να είναι ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Τα όσα αναφέρει ο αρθρογράφος πάντως έρχονται σε αντίθεση με τη δήλωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης περί τριών επιχειρήσεων αυτοκτονίας.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών πέραν των επίσημων.

Στις υπό εξέλιξη συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στα τηλεοπτικά κανάλια γύρω από την οργάνωση που πραγματοποίησε την επίθεση, ως συνήθως, ακούγεται το Ισλαμικό Κράτος και το ΡΚΚ.

Δεκάδες τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες, ωστόσο οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες. Ειδικότερα, το πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για πάνω από 60 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ η επίσημη ενημέρωση αφορά 20 περίπου άτομα που τραυματίστηκαν (μερικά από αυτά σοβαρά)

Μετά από επικοινωνία του protothema.gr με το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, δεν υπάρχουν αναφορές για κανέναν Έλληνα ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, είπε πως υπάρχουν κάποια δεδομένα σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση στην οποία ανήκει ο δράστης, αλλά προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρα».

Άλλη μία πληροφορία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης είναι ότι, ένας από τους δράστες άνοιξε πυρ με Καλάσνικωφ πριν πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Μάλιστα, τα διεθνή πρακτορεία δημοσιεύουν και μια φωτογραφία που δείχνει το συγκεκριμένο όπλο πεσμένο στο πάτωμα της εισόδου του αεροδρομίου, μετά την επίθεση.
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται τραυματίες να κείτονται στο έδαφος εκτός κι εντός του αεροδρομίου.

Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες

Το τηλεοπτικό κανάλι NTV της Τουρκίας μετέδωσε ότι τέσσερις ένοπλοι άνδρες εθεάθησαν να φεύγουν τρέχοντας από το αεροδρόμιο μετά από τις εκρήξεις.

Όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο έχουν ακυρωθεί, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα. Αναφορικά με τις πτήσεις προς Ελλάδα, η πτήση της Aegean από την Κων/λη απογειώθηκε κανονικά, ενώ η πτήση της Turkish Airlines προς το Ελ. Βενιζέλος με προγραμματισμένη ώρα άφιξης τη 1.30 ακυρώθηκε.Τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες
Σκηνές πανικού έξω από το αεροδρόμιο Ατατούρκ
 

 βίντεο εδώ... εδώ... εδώ ...Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 2:12 am


Ολομέλεια Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (2007): "ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ"! Συμβούλιο της Επικρατείας (2016) "Συνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων" ΤΑ ΑΙΔΙΟΠΑΝΑ - ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ -, ΕΧΟΥΝ " ΠΕΙΣΕΙ ", ΤΟ " ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ " ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ..ΤΑ ΑΙΔΙΟΠΑΝΑ - ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ -,
ΕΧΟΥΝ " ΠΕΙΣΕΙ ", ΤΟ " ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΟ " ΤΟΥΣ, ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ - ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ - ΕΙΧΑ - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ, ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΟΥ - ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΕΔ [ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ] ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟ ΕΦ΄ ΑΠΑΞ. ΑΥΤΑ ΤΟ 2007.


ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΕΝ ΕΤΕΙ 2016 ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΑΞΑΝ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

ΡΕ ΚΟΤΤΕΣ ... ΜΑΣΩΝΟΠΟΔΑΤΕΣ, ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ, ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ; 
ΚΟΥΝΙΑ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΣΑΣ. 

ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ.


* ΑΕΔ: αμετάκλητα αντισυνταγματικό το πλαφόν στο εφάπαξ ΑΕΔ: αμετάκλητα αντισυνταγματικό το πλαφόν στο εφ΄ απαξΟριστικό τέλος στον κίνδυνο περικοπής του εφάπαξ έβαλε αργά χθες βράδυ το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) δημοσιεύοντας επίσημα την απόφαση, που κρίνει αμετάκλητα αντισυνταγματικό και ανίσχυρο τον νόμο Σιούφα (Ν 2084/1992) που θέσπισε «πλαφόν» στο σχετικό βοήθημα.
 

Η απόφαση - σταθμός του ΑΕΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διακρίσεις και το εφάπαξ πρέπει να είναι ανάλογο των ετών υπηρεσίας και των αποδοχών καθενός (με βάση τις οποίες γίνονται και οι εισφορές) ενώ δέχεται ότι οι εργοδοτικές εισφορές αποτελούν τμήμα του μισθού των εργαζομένων. 

 Αποτελεί δε καθοριστικής σημασίας παραδοχή για τους ασφαλισμένους η θέση του ΑΕΔ ότι για να έχει καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα το εφάπαξ, αρκεί να συμμετέχει στη δημιουργία του ασφαλιστικού κεφαλαίου και ο εργοδότης, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή μπορεί να είναι η συμμετοχή του.

Η αντισυνταγματικότητα του νόμου Σιούφα που έβαζε πλαφόν στο εφάπαξ τραπεζών, ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.) διατάσσει την επιστροφή σε δύο συνταξιούχους ποσών που αγγίζουν περίπου τα 90.000 ευρώ κατά την αποχώρησή τους προ 7ετίας περίπου, όταν τους καταβλήθηκε ποσό γύρω στα 60.000 ευρώ. 


Το ΑΕΔ με ψήφους 8-5 ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, αφού αρνήθηκε να αποσυνδέσει την έννοια του εφάπαξ από την εργασία και επιτρέπει την άμεση επιστροφή μεγάλων ποσών σε όλους τους δικαιούχους. 

Παράλληλα, «λυτρώνει» περίπου 90.000 τραπεζικούς συνταξιούχους του διαστήματος 1993 - 2003 που είχαν ήδη εισπράξει την τελευταία διετία αυξημένα εφάπαξ (λίγο μικρότερα από τα κανονικά) και τα οποία θα υποχρεώνονταν να επιστρέψουν, εάν υιοθετείτο η κυβερνητική θέση. Αντίθετα, ίσως να μπορέσουν τώρα να διεκδικήσουν και τις διαφορές που έχουν απομείνει (μετά τις συμβιβαστικές προτάσεις των τραπεζών).


Πηγή: Ημερησία, 17.4.2007
h**p://epixeirisi.gr/%CE%9D%CE%95%CE%91/2408/?s=2fUbXLuMCa8p


υ.γ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ : Οι αποφάσεις του Α.Ε.Δ ( Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ) - ελλείψει εσκεμμένα, Συνταγματικού Δικαστηρίου - είναι Aμετάκλητες και Aμεσα Eκτελεστές.


* 2016
ΣτΕ: Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξΣυνταγματική κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τη μείωση του εφάπαξ δεν παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις περι ισότητας και αναλογικότητας ούτε οι διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση.

Αυτό αποφάσισε σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίπτοντας την αίτηση συνταξιούχου εκπαιδευτικού κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, με την οποία της χορηγήθηκε μειωμένο εφάπαξ με βάση τις νομοθετικές περικοπές που έγιναν μετά την συνταξιοδότηση της και ενώ περίμενε για δυο χρόνια την καταβολή του εφάπαξ.

h**p://www.thetoc.gr/koinwnia/article/ste-suntagmatiki-i-perikopi-tou-efapaks


Γ@ΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙ΄ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ...

Αντιπολίτευση του Πολίτη

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 1:45 am


Προσεγγίζοντας το σημείο μηδέν και την μεγάλη έκρηξη

 Έκρηξη, θα κάνουν οι ΕΛΛΗΝΕΣ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ.
Οι ραγιάδες, θα παραμείνουν στα τέσσερα.

Καλλιόπη Σουφλή


 
Οι υπεκφυγές κερδίζουν βραχυπρόθεσμα και η ουσία στο φινάλε. 

Οσα κόλπα και αν ανακαλύψει ή... επαναλανσάρει η κυβέρνηση για να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», θα φθαρούν, θα εξαντληθούν, θα αχρηστευτούν. 

Ολοι θα υποχρεωθούν να κοιτάξουν κατάματα την αλήθεια.


Στην ελληνική πραγματικότητα υπάρχουν αυξημένες υποχρεώσεις των πολιτών προς ένα παραλυμένο και υπολειτουργούν κράτος, που είναι έρμαιο των ξένων δυνάμεων και των πιστωτών, και απαιτεί πολλά για να δώσει τίποτα. 


Το χειροπιαστό και το μετρήσιμο στην καθημερινότητα των Ελλήνων είναι η εξασφαλισμένη φτωχοποίηση, την οποία θα υποστούν κατά την απέλπιδα προσπάθειά τους να λειτουργούν ως φορολογούμενοι, με βάση το γράμμα των νόμων.

Γι' αυτό χρησιμοποιείται συχνά η ρίψη προπετασμάτων καπνού - είτε αυτά βαφτίζονται «αναθεώρηση του συντάγματος» είτε «εκλογικός νόμος» και άλλα ηχηρά παρόμοια. Ο,τι και αν γίνει με τα προαναφερθέντα, το γεγονός του ραντεβού με την Εφορία δεν αλλάζει.

Οπως ήδη γράψαμε, αρχίζει τώρα «το μαρτύριο με την αυξημένη παρακράτηση. Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν αυτή την εβδομάδα περικοπές στις αποδοχές τους [...] 


Τα απανωτά χτυπήματα της Εφορίας θα ξεκινήσουν στα μέσα και τα τέλη της εβδομάδας, όταν μισθωτοί και συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν πρώτη φορά το ύψος της περικοπής στον μισθό και τη σύνταξή τους, εξαιτίας της αύξησης στην παρακράτηση του φόρου εισοδήματος και της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης».

Αυτές οι αλλαγές ψηφίστηκαν τον Μάιο και ενεργοποιούνται τώρα. 


Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί απαιτούν το υστέρημα των πολιτών εδώ και τώρα, και οι υποσχέσεις περί... ελαφρύνσεων αναφέρονται γενικώς και αορίστως στο μέλλον.

Κι όλα αυτά εν όψει έναρξης της πιο «χλομής» και μελαγχολικής, για τους Ελληνες, θερινής περιόδου των τελευταίων ετών. 


Ακόμα και αυτοί, οι λίγοι, που θα κατορθώσουν να ξεκλέψουν από την κρίση λίγες ημέρες για διακοπές θα έχουν το νου τους στη φοροκαταιγίδα, που κλιμακώνεται χωρίς διακοπή από το 2010.

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Πηγή "Δημοκρατία"
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 1:21 am


Η Άγκυρα διαψεύδει τη συγνώμη του Ερντογάν στον Πούτιν
Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην επιστολή του υποστήριξε την Τρίτη η Άγκυρα, διαψεύδοντας τη ρωσική πλευρά.

«Η επιστολή του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς το Ρώσο ομόλογό του, στην οποία ζητεί την αποκατάσταση των ‘‘παραδοσιακών φιλικών σχέσεων’’, δεν περιλαμβάνει λέξεις ‘‘συγγνώμης’’ για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού το Νοέμβριο του 2015» ισχυρίστηκε την Τρίτη προεδρική πηγή σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

«Στην επιστολή που απεστάλη τη Δευτέρα, ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ρώσου πιλότου, του οποίου πολεμικό αεροπλάνο είχε καταρριφθεί εξαιτίας ‘‘παραβίασης (τουρκικού) εναέριου χώρου’’, ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η πηγή διευκρίνισε ότι η θλίψη που εκφράζονται στην επιστολή δεν απευθύνεται στο ρωσικό κράτος, αλλά στην οικογένεια του πιλότου που σκοτώθηκε, και δεν γίνεται καμία αναφορά σε αποζημίωση όπως αξιώνει η Μόσχα.

«Η θέση της Τουρκίας για τη Συρία, την Ουκρανία και την Κριμαία θα παραμείνει αμετάβλητη» ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Παρ' όλα αυτά, από τούδε και στο εξής θα είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε άμεσα με τη Ρωσία για αυτά τα ζητήματα και να συμμετάσχουμε στις εξελίξεις» τόνισε.

Η πηγή πρόσθεσε «ότι οι πρόσφατες εξελίξεις θα συμβάλουν στην άρση τυχόν περιορισμών που έχουν ως στόχο την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας. Η Άγκυρα θα παρακολουθεί επίσης τις ρωσικές κυρώσεις για τα γεωργικά προϊόντα, πρόσθεσε.

Πάντως, η τουρκική δικαιοσύνη προχώρησε στη δίωξη του τούρκου δράστη Αλπαρσλάν Τσελίκ, που φέρεται να σκότωσε τον πιλότο όπως γνωστοποίησε τη Δευτέρα αξιωματούχος.


Πηγή Skai


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 1:13 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: