1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Σαλαμινα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Σαλαμινα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Τὰ παιδιά μας εἶναι τὰ μεγαλύτερα θύματα τῶν δασκάλων τους.

Το 37% των δασκάλων ψηφίζει το κόμμα της ΑΝΤΑΡCIA γι’ αυτό και τα γεμάτα ανωμαλίες και σκουπίδια σχολικά βιβλία διδάσκονται στα παιδιά χωρίς αντιρρήσεις. 
   
   Τὰ παιδιά μας εἶναι τὰ μεγαλύτερα θύματα τῶν δασκάλων τους.1
Βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας Α’ Γυμνασίου.

Τα παιδιά καλούνται να αναλύσουν γραμματικά την αφίσα μιας αμερικανικής ταινίας!

Η ταινία αναφέρεται στην απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση ενός αγοριού…και στο τέλος ρωτάει το βιβλίο: Θα πηγαίνατε να δείτε αυτή την ταινία; Γιατί ναι; Γιατί όχι;
Που να βάλουμε τώρα Παπαδιαμάντη και Σεφέρη ας βάλουμε στο βιβλίο αφίσες, συνταγές μαγειρικής, άρθρα από εφημερίδες, διαφημίσεις κλπ.

Σκουπίδια βιβλία…

όλες οι φώτο είναι από το ίδιο «βιβλίο»-περιοδικό ποικίλης ύλης όπως το χαρακτήρισε κάποιος!

Τα ξεφτέρια της Ρεπούση …φυτεύουν στα παιδιά μας αυτά τα σκουπίδια χωρίς την παραμικρή αντίδραση.

Μόνο για τα λεφτά αντιδρούν πλέον μαζικά κι οργανωμένα οι εκπαιδευτικοί. Ποτέ για το περιεχόμενο των ανώμαλων βιβλίων που καλούνται να διδάξουν στις επόμενες γενιές.


Τα παιδιά μαθαίνουν να αλληλοκατηγορούνται για ρατσισμό, αλλά η κατάσχεση από τους τοκογλύφους του φτωχικού σπιτιού ενός πολύτεκνου δεν γίνεται ποτέ αντικείμενο συζήτησης.

Πρέπει να θεωρείται πράξη νόμιμη, φυσιολογική, ηθική και δίκαιη.


Σίγμα

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 11:42 pm


TOP SECRET: ΧΑΚΕΡΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΠΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


μέλη της αντιπροσωπείας του Αντιπροέδρου Μπάιντεν των οποιών υπεκλάπησαν τα αρχεία/φωτο cyberberkut
μέλη της αντιπροσωπείας του Αντιπροέδρου Μπάιντεν των οποιών υπεκλάπησαν τα αρχεία/φωτο cyberberkut
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Οι Ουκρανοί χάκερ Cyber Berkut ισχυρίζονται ότι έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα  Αμερικανού Αξιωματούχου από το περιβάλλον του  Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, στις 20 – 21 Νοεμβρίου.

 «Εμείς, οι CyberBerkut, έχουμε ήδη προειδοποιήσει εναντίον της απαραδέκτου παρέμβασης της Ουάσιγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας. Επιπλέον, επανειλημμένα τονίσαμε την απόρριψη της αντεθνικής πολιτικής του Κιέβου, η οποία έθεσε την Ουκρανία σε αμερικανική εξάρτηση» .

«Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Joseph Biden στο Κίεβο στις 20 και 21 Νοεμβρίου κατορθώσαμε να  αποκτήσουμε πρόσβαση σε εμπιστευτικά αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είχαν αποθηκευτεί στην κινητή συσκευή μέλους της αμερικανικής  αντιπροσωπείας» .(itar/tass 25/11)...

6.1
μέλη της Αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου Μπάιντεν στην Ουκρανία, προιόν υποκλοπής των cyberberkut
 «Σήμερα είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε στους πολίτες της Ουκρανίας, το πραγματικό εκτόπισμα και την κατεύθυνση της αμερικανικής βοήθειας στην «διευθέτηση» της ουκρανικής κρίσης, όπως αποδεικνύουν τα εσωτερικά έγγραφα«.

 Μετά από εξέταση μέρους των  αρχείων έχουμε  την εντύπωση ότι ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον  κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο όγκος της αμερικανικής οικονομικής συνδρομής εκπλήσσει . Δείχνει επίσης στον ύψιστο βαθμό το επίπεδο της υποβάθμισης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Χιλιάδες δολάρια πηγαίνουν σε προσωπικούς λογαριασμούς του στρατιωτικού προσωπικού και χρησιμοποιούνται από ορισμένους υπαλλήλους για    τις προσωπικές τους ανάγκες.

5555
 Η Ναυτική Διοίκηση ικετεύει τα ξένα αφεντικά να χρηματοδοτήσουν τους Ουκρανούς αξιωματικούς κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων οι οποίες καθοδηγούνται από το Πεντάγωνο στο έδαφος της Ουκρανίας. Και τι γίνεται με την εθνική μας υπερηφάνεια;Εκτός αυτού, προς τι το έμβασμα περισσότερων από μισό εκατομμύριο UAH σε ένα λογαριασμό  του LCDR Denis Stupak; 

Εδώ είναι ένα άλλο έγγραφο που αφορά στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή τη φορά η Σχολή Ευελπίδων  Hetman Petro Sagaydachnyi εκλιπαρεί να καλύψουν τις δαπάνες άσκησης για τα γεύματα και άλλα παρεμφερή για τους έντεκα αξιωματικούς και έναν πολίτη. Ζητούν 52.600 UAH.Γιατί η εκχώρηση επιδόματος των αξιωματικών του Ναυτικού ανέρχεται στις 1310 UAH ημερησίως  και το αντίστοιχο επίδομα των αξιωματικών του Πεζικού στις  500 UAH ανά ημέρα;

777777777777771.2.2222222222222222222
 Αυτό το έγγραφο περιέχει τις υπογραφές του Μπαράκ Ομπάμα και του Τζον Κέρι. Οι ΗΠΑ θα παρέχουν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις  ραντάρ αντι-πυροβολικά. Είναι αυτό στο οποίο αναφέρθηκε με υπερηφάνεια ο κ Poroshenko .  Τρία ραντάρ, συνολικής αξίας  353 904 δολλαρίων Από τα αυτά έγγραφα  καταλαβαίνουμε ότι η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια.9999999999999999

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι είναι έτοιμες να παράσχουν στην Ουκρανία μόνο  μη θανατηφόρα εμπορεύματα. Αλλά για κάποιους λόγους στα μέλη της αντιπροσωπείας του Τζόζεφ Μπάιντεν  το έγγραφο είχε παραδοθεί με την ένδειξη «για το Κογκρέσο, τελικό». Μετά την ανάγνωσή του  γίνεται σαφές ότι η χούντα δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ και να τηρήσει την εκεχειρία. 

Είναι έτοιμοι για νέους  σκοτωμούς:400 τουφέκια για τους sniper , 2000 τουφέκια για επίθεση, 720  εκτοξευτές χειροβομβίδων, 200 εκτοξευτές με περισσότερους από 70 000 όλμους, 150 εκτοξευτές πυραύλων γης/αέρα, 420 αντιαρματικούς πυραύλους και ούτω καθεξής. Αυτό είναι το σχέδιο του Ποροσένκο για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στη Νοτιοανατολική Ουκρανία.

2.1
2.2
2.3

Το ποσό των εξόδων είναι φοβερό. Σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια χορηγούνται για το άνοιγμα των «γλωσσικών εργαστηρίων» και την αγορά βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού. Αναμφίβολα, αυτό είναι απαραίτητο για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν αγγλικά για να κατανοούν άμεσα τις διαταγές της Ουάσιγκτον.

 Για κάποιο λόγο, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις Ναυτικές Δυνάμεις της Ουκρανίας. Είναι σαφές ότι λόγω του σχεδόν ανύπαρκτου  Ουκρανικού Ναυτικού, τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του Κιέβου περιλαμβάνουν ανατρεπτικές δραστηριότητες, όχι μόνο στη Νότιο-Ανατολική Ουκρανία, αλλά και στην Κριμαία. Δεν υπάρχει  άλλη εξήγηση. Διαφορετικά, για ποιο λόγο η Ουκρανία χρειάζεται 150 δύτες μάχης; (cyberberkut.org)
μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη βραδυνή τους εξοδο cyber
μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη βραδυνή τους εξοδο
δημοσίευση της cyberberkut
Υπάρχουν γύρω στις 12 σελίδες στα ουκρανικά που πιστοποιούν ότι ο ουκρανικός στρατός γίνεται κλάδος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

dimpenews.com


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 11:07 pm


Ο “ΠΑΠΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ” ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΩΝ 615 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝΠώς συμβάλει στο διακύβευμα της ειρήνης όταν νομιμοποιεί τον αρχιτέκτονα του πολέμου στη Συρία ;

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

 Ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε και κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ και στη συνέχεια περιηγήθηκε στο Μουσείο που διαθέτει εκθέματα που σχετίζονται με την θεμελίωση του τουρκικού κράτους.

Στη συνέχεια μετέβη στο νεόδμητο παλάτι της Προεδρίας που αποκαλείται « Λευκό Παλάτι » και τα πατώματά του είναι καλυμμένα όλα από μάρμαρο...


 

Μάλιστα τούρκοι αρχιτέκτονες είχαν αποστείλει επιστολή στον « πάπα των φτωχών » να μην το επισκεφθεί γιατί αυτό το οικοδόμημα των 615 εκατομυριών δολαρίων αποδεικνύει την αυτοκρατορική τάση του διαμένοντα και αποτελεί πρόκληση ο πακτωλός των χρημάτων που δαπανήθηκε για την ανέγερσή του σε εποχή κρίσης.

Εκεί έγινε η προβλεπόμενη από το πρωτόκολλο υποδοχή από την προεδρία.

Ο πάπας ανέδειξε ως προτεραιότητα αυτής της συνάντησης τον πόλεμο που μένεται στα σύνορα της Τουρκίας.

Έθεσε την Τουρκία προ των ευθυνών της και των επιλογών της τονίζοντας ότι « η Τουρκία έχει μια μεγάλη ευθύνη » αναφερόμενος στις τρομοκρατικές βιαιότητες που διαπράτει το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ.

Οι επιλογές που κάνει η Τουρκία και το παράδειγμά της είναι πολύ σημαντικά και μπορούν να είναι μια υπολογίσιμη βοήθεια ..για τους βιώσιμους δρόμους της ειρήνης » 

“ Ο φανατισμός και ο φονταμενταλισμός οφείλουν να αντιμετωπιστούν από την αλληλεγγύη των πιστών” τόνισε εννοώντας μουσoυλμάνους και χριστιανούς.

O Eρντογάν ανταπάντησε ότι υπάρχει « μια κρατική τρομοκρατία που προέρχεται από τον τύρανο » υπονοώντας τον Άσαντ και επέμεινε ότι η λύση είναι μόνο η στρατιωτική επέμβαση..

Στη συνέχεια καταδίκασε και την τρομοκρατία όπως την χαρακτήρισε του PKK.

Αξιοσημείωτο είναι ότι « η αγιότης του » δεν αναφέρθηκε ούτε στην πρόσφατη αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων των κούρδων για το Κομπάνι που είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από 50 νεκρών από το καθεστώς ούτε στο ότι η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως κι αποδεδειγμένα διακινητής ισλμιστικής τρομοκρατίας και πίσω βάση αυτής στην περιοχή.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι λυπάται για την ταύτιση « ισλάμ και τρομοκρατίας και την αρνητική προκατάληψη κατά των μουσουλμάνων ».

Είπε ότι :υπάρχει μίσος στη Δύση για το ισλάμ και μια αναφορά ισλαμοφοβίας.

Παρατηρείται μη ανοχή απέναντι στον μουσουλμανικό πληθυσμό.

Μίντια πολιτικοί αλλά και άνθρωποι της θρησκείας χαρακτηρίζονται για συμπεριφορά διακρίσεων και ταυτίζουν ουσιαστικά το ισλάμ με την τρομοκρατία.

Παρατηρείται ισχυρίστηκε αύξηση του μίσους και του θυμού κατά του ισλάμ στις δυτικές χώρες.

Υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος….ο πληθυσμός που αισθάνεται ότι έχει απορριφθεί και είναι θύμα διακρίσεων όπως ο μουσουλμανικός γίνεται μια πηγή άντλησης γι αυτές.2 εκατομυρία πρόσφυγες από Συρία ήρθαν στη χώρα μας αλλά υπάρχει σιωπή διεθνώς.

Αποκάλεσε τον Άσαντ δικτάτορα…έκανε ότι αμέτοχο και ότι προσφέρει μόνο αγαθοεργία ζητώντας τα εύσημα από τη διεθνή κοινότητα τη στιγμή που σύμφωνα με δημοσίευμα του le point 30/10/14 χίλιοι τζιχαντιστές μπαίνουν ακόμη μηνιαίως στη Συρία …και φυσικά κυρίως από Τουρκία.

Αυτός είναι ο αρχιτρομοκράτης και δικτάτορας για 17.000.000 κούρδους και πόσους άλλους χριστιανούς,αλεβίτες  και αρμενίους.Ο πάπας Φραγκίσκος πάντως είχε και μια πρωτιά.
Είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέπτεται το Παλάτι του Προέδρου. 
Τώρα πως συνάδει ένα αποστολικό ταξίδι όπως το χαρακτηρίζει η αγία έδρα να νομιμοποιεί την κατάφωρη χλιδή,και την εξωφρενική διασπάθιση χρήματος αυτό είναι άλλο θέμα.

Αν και δεν κατάγγειλε την Τουρκία για το ρόλος της ως διαμετακομιστικού κέντρου των τζιχαντιστών αντιθέτως την ευχαρίστησε για την υποδοχή των προσφύγων από Συρία και Ιράκ και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να την υποστηρίξει στον τομέα αυτό.

Το ταξίδι αυτό του πάπα είναι αποτέλεσμα της πρόσκλησης που του έγινε από τον Ερντογάν,τον πρόεδρο της Επισκοπικής Διάσκεψης Τουρκίας και τον οικουμενικό Πατριάρχη.

Τον Οικουμενικό θα τον συναντήσει στις 30 Νοέμβρη Κυριακή γιορτή του Απ. Ανδρέα έδρα του οποίου θεωρείται η Κωνσταντινούπολη.

Στις 29 Νοέμβρη θα επισκεφθεί το Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία που έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Ο πάπας έφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Άγκυρας Εsemboga και τον υποδέχθηκε ο τούρκος ΥΠ.ΕΞ.

Ο ποντίφηκας συνοδεύεται από 100 άτομα ,καρδινάλιους,συνεργάτες του αλλά και άνδρες του της ασφάλειας.

Σκοπός της επίσκεψης του είναι απευθύνει κάλεσμα για διαθρησκευτικό διάλογο και να υπερασπιστεί την χριστιανική Ανατολή.(France 24,la croix,ktotv)

Πώς συμβάλει στο διακύβευμα της ειρήνης όταν νομιμοποιεί τον αρχιτέκτονα του πολέμου στη Συρία ;

Ο διαθρησκευτικός διάλογος και οι θεσμοί που τoν υπηρετούν πόσο συνέβαλαν ως τώρα στην μείωση των διαθρησκευτικών εντάσεων ώστε να αποτελεί έστω και κατ΄ελάχιστον λύση για αντίστοιχες καταστάσεις;
dimpenews.com

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 10:47 pm


Πως αλλάζει η φυλακή τον άνθρωπο. Ακόμα και τους κλέφτες του ΛΑΟΥ(Το βίντεο με την αποφυλάκιση της κόρης του μιζαδόρου)ΛΑΘΟΣ, Ο ΤΙΤΛΟΣ!

Μήπως να κλάψουμε μαζί με την κυρία που επί χρόνια απολάμβανε την μεγάλη ζωή, με τις μίζες τους πατέρα της; 

Επιστήμων είναι... δεν ήξερε πως έβγαιναν αυτά τα λεφτά;;;

Πως ήταν από το αίμα του ελληνικοού λαού;

Α ρε λαουτζίκο... πως σε ξεγελάνε με την.... "ταπεινότητά τους"!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Πόπη Σουφλή

akis-kori1

BINTEO

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 9:44 pm


ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ: Ο “ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΗΤΑΝ “ΡΟΥΦ” ΤΩΝ ΝΑΖΙ;


Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ “ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ”; 

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΓΚΕΣΤΑΠΟ; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ


Η άγνοια και η ημιμάθεια συνέβαλαν σε μια παραμόρφωση του πολιτικού συστήματος κατά τη μεταπολεμική περίοδο, με αποτέλεσμα να καταστεί αυτό ένα επικίνδυνο μόρφωμα για τη χώρα μας, που αδίστακτα οδήγησε τον λαό μας στην εξαχρείωση και την εξαθλίωση.

nazi3


“Όπως ακριβώς τονίζω στο νέο βιβλίο μου “Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής” (βλ. και το ιστολόγιο aera2012.blogspot.gr), που κυκλοφόρησε, στα τελευταία χρόνια βιώνουμε ένα ιδιότυπο κατοχικό καθεστώς, που αν προχείρως συγκριθεί με την τελευταία ιστορική περίοδο κατά την οποία η χώρα μας τελούσε υπό ξενική κατοχή, μεταξύ 1941 και 1944, θα διαπιστώσουμε πολλές ομοιότητες.

 Ίσως η πιο σημαντική ομοιότητα είναι ότι κυρίαρχοι ήταν τότε, όπως και τώρα, οι Γερμανοί, λιγότερο ή περισσότερο εκλεπτυσμένοι. 

 Το πιο ενδιαφέρον είναι όμως ότι
πέριξ των κατακτητών τότε, όπως και τώρα συμβαίνει, λειτουργούσε ένα εγχώριο πολιτικοοικονομικό σύστημα με ποικίλες προεκτάσεις.

Η κλασική ρήση ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, εδώ έχει μια αξιοπρόσεκτη εφαρμογή. 

Και επειδή η ιστορική αλήθεια είναι ανώτερη από κάθε επιμέρους πολιτική ή άλλη σκοπιμότητα, αξίζει να εμβαθύνουμε σε κάποιες άγνωστες πτυχές που θα έπρεπε να επισημανθούν. 

Δυστυχώς επειδή η σύγχρονη ιστορία, ιδιαίτερα δε η κρίσιμη δεκαετία 1940, έχει μέχρι σήμερα συστηματικά κακοποιηθεί ένθεν κακείθεν, πολλά είναι τα αξιοσημείωτα που έχουν αποκρυβεί ή διαστρεβλωθεί. 

Περισσότερο παρά ποτέ, τώρα είναι η ώρα να τα εντοπίσουμε, να τα μελετήσουμε με υπευθυνότητα, να τα δούμε με ανοιχτή ματιά και οπωσδήποτε ανεπηρέαστα από προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες. 

Η άγνοια και η ημιμάθεια συνέβαλαν σε μια παραμόρφωση του πολιτικού συστήματος κατά τη μεταπολεμική περίοδο, με αποτέλεσμα να καταστεί αυτό ένα επικίνδυνο μόρφωμα για τη χώρα μας, που αδίστακτα οδήγησε τον λαό μας στην εξαχρείωση και την εξαθλίωση.

Οι πολιτικές οικογένειες

Το μέγα ζητούμενο είναι κάποτε να ξαναδούμε υπό άλλη οπτική γωνία την πορεία των πολιτικών οικογενειών που διαχρονικά κυριαρχούν. 

Στην κατοχική περίοδο 1941-44 εμφανίζονται κάποιες τέτοιες οικογένειες, οι επίγονοι των οποίων συνεχίζουν μέχρι σήμερα να διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας. 

Κατά κανόνα πρόκειται για γενάρχες οικογενειών, που – αν και αρχικά συνεργάστηκαν με τον κατακτητή – πρόλαβαν να καλύψουν την όποια επιλήψιμη δραστηριότητά τους.

Ο εγγονός Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται σήμερα ο υπαίτιος της τόσο δραματικής εμπλοκής της χώρας μας στο μνημόνιο. Ίσως ποτέ να μην λογοδοτήσει για τις συγκεκριμένες ευθύνες του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ιστορικά θα βγει ανέγγιχτος. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους άλλους δύο αδελφούς του, εκ των οποίων ο ένας φέρεται να κερδοσκόπησε με τα cds και ο άλλος να ανέλαβε μυστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Όμως ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου, που μεταπολεμικά υπήρξε τρεις φορές πρωθυπουργός, στην αρχή της γερμανικής κατοχής υπήρξε μυστικοσύμβουλος του στρατηγού Τσολάκογλου (βλ. και το προσφάτως εκδοθέν βιβλίο μου «Ιστορία της Κατοχής», Εκδ. Λιβάνη, τόμ. α΄, σελ. 250), αναπτύσσοντας τη θεωρία πώς «να τα έχουμε καλά με τον κατακτητή». Οι ιταλικές εφημερίδες της εποχής είχαν φιλοξενήσει δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου υπέρ της μεσογειακής πολιτικής της φασιστικής Ιταλίας!

Ο πατέρας του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη είχε διορισθεί επί Κατοχής στην επίζηλη θέση του γενικού γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, λόγω της στενής φιλίας του με τον Γεώργιο Μερκούρη, αρχηγό του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδος και συμμετείχε στο άτυπο συμβούλιο των «Πέντε Γιώργηδων», που καθόριζαν κάθε βράδυ την τιμή της χρυσής λίρας στη μαύρη αγορά! 

Βεβαίως ο Γεώργιος Σημίτης εγκαίρως μεταστράφηκε προς την Αριστερά και την άνοιξη του 1944 ανέβηκε στα βουνά, αναλαμβάνοντας γενικός διοικητής Ρούμελης. Κατηγορήθηκε τότε ότι υπήρξε υπαίτιος εξαφάνισης 8.000 λιρών που είχαν στείλει οι Σύμμαχοι (βλ. «Μακεδονία» 13.6.1945).

Ο Θάνος Καραμανλής, εξάδελφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Καταδικάστηκε ως δοσίλογος και μεταπολεμικά προτίμησε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία. Ένας άλλος, ο Δανιήλ Καραμανλής, που έγινε καλόγερος στο Άγιον Όρος καταδικάστηκε ως δοσίλογος και μάλιστα ως βουλγαρόφιλος σε πολυετή φυλάκιση.

Ο παππούς του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που υπέγραψε το μνημόνιο και έτσι μας υποχρέωσε να αποποιηθούμε την εθνική μας κυριαρχία το 2010, είχε δημιουργήσει το περίφημο εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα, χάρις σε μια υπογραφή του Τσολάκογλου.

 Για τον θείο του, τον πολιτικό Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, που υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών στην Κοζάνη, έχει γίνει εκτενής λόγος στο παρελθόν. Ένας στενός συγγενής του τελευταίου, ο Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, την ίδια εποχή καταδικάστηκε ως πράκτορας της Γκεστάπο στη Θεσσαλονίκη.

Ο γενάρχης της οικογένειας Μεϊμαράκη στο Ηράκλειο, ο πολιτικός Βασίλειος Μεϊμαράκης, δεν είχε διστάσει να καταγγείλει με αποτροπιασμό τις «ωμότητες» των συμπατριωτών του κατά των Γερμανών αλεξιπτωτιστών στη Μάχη της Κρήτης, ενώ δήλωνε ότι τασσόταν στο πλευρό της κυβέρνησης Τσολάκογλου («Ελεύθερον Βήμα» 5.6.1941). 

Άλλα μέλη της οικογένειας Μεϊμαράκη διαδραμάτισαν επιλήψιμο ρόλο κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Κρήτη.

Ο παππούς του σημερινού υπουργού Επικρατείας και βουλευτή της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου, βεβαίως και του συνώνυμου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, συνεργάστηκε στην Κατοχή με τους Γερμανούς ως διερμηνέας τους.

Παππούς του σημερινού ευρωβουλευτή της «Δράσης» Θεόδωρου Σκυλακάκη ήταν ο γνωστός απότακτος συνταγματάρχης που στα μέσα της δεκαετίας 1930 ήταν αρχηγός της φασιστικής Οργάνωσης Εθνικού Κυριάρχου Κράτους, στη συνέχεια έγινε υπουργός Εσωτερικών του Ιω. Μεταξά και λίγο πριν από τον πόλεμο συμμετείχε σε συνωμοσία γερμανοφίλων για την ανατροπή του καθεστώτος.

Θα μπορούσαν να αναφερθούν και αρκετά άλλα ονόματα επιγόνων, που ανεξάρτητα από τη σημερινή κομματική τοποθέτησή τους, σεμνύνονται για τις οικογενειακές καταβολές τους σε σχέση με την κατοχική περίοδο 1941-44. Κάποιοι πιο εξειδικευμένοι από τον γράφοντα θα μπορούσαν επιτυχώς να αναπτύξουν το ψυχοκοινωνικό πλαίσιο αυτών των συσχετισμών.

Θα θυμούνται οι αναγνώστες ότι πριν λίγα χρόνια έγινε ένα θορυβώδες γαμήλιο πάρτι στο ιστορικό θωρηκτό μας «Αβέρωφ». 

Η κοινή γνώμη εξερράγη από την έλλειψη σεβασμού στη σύγχρονη ιστορία. 

Ασφαλώς όμως θα ήταν πολύ πιο εξοργισμένη αν γνώριζε ότι ο γαμπρός ήταν εγγονός του Φιλήμονα Πατίτσα, που επί Κατοχής αρθρογραφούσε υπέρ των Γερμανών και ταυτόχρονα ανέλαβε πολιτικά αξιώματα”.

Του Δημοσθένη Κούκουνα

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 8:58 pm


ΟΚ...τέλος τεστ...τον «έδωσαν» οι δικοί του τον αλβανό φονιά με το καλάσνικωφ...τι έχει σειρά τώρα που το «τεστ» έδειξε πως οι Έλληνες "δεν αντιδρούν" ΟΤΙ κι αν τους κάνεις;


γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ωραία...το πρόβλημα λύθηκε...

Τέλος πια με αυτό το αίσχος...το αλβανικό έγκλημα...

Συνελήφθη ο τσαμπουκάς με το καλάσνικωφ...θα χεστούνε πάνω τους τώρα ΟΛΟΙ μα όλοι οι υπόλοιποι...αμ πως...

Επιπλέον, μπορούν να είναι ήσυχοι τώρα οι έντεκα στόχοι του...δηλαδή, αυτοί ήταν μόνον στον Πειραιά, αλλά δεν έχει σημασία...και οι υπόλοιποι το ίδιο ήσυχοι μπορούν να είναι...

Ιδίως, μπορούν πια να είναι εξόχως ήσυχοι τα δύο «ισόβια θύματά» του...κάποιοι που είχαν την ατυχία να τους πετύχουν οι σφαίρες του «ένοπλου τσαμπουκά» σε ευαίσθητα σημεία και ανεχώρησαν προς τόπους χλοερούς, προς τόπους αναψύξεως...

Αλλά δεν πειράζει, θα είναι ήσυχο το πνεύμα τους...και οι δικοί τους, φυσικά...αυτό που το βάζεις;

Λίγο τό’ χεις;

Εξάλλου, ε, όπως και να το κάνεις, έχουν και όλοι αυτοί τις ευθύνες τους.

Που πας ρε φίλε να διασκεδάσεις νυχτιάτικα στην Καμπούλ χωρίς το αλεξίσφαιρο γιλέκο σου;

Τι; Μα δεν ήταν στην Καμπούλ;

Περίεργο...κάτι τέτοιο δεν είπε ένας υπουργός κάποτε;

Αλλά κι αυτόν να μην τον λάβουμε υπ’ όψιν καθώς δεν έχει καμία σημασία τι θα ξεστομίσει ο πισινός - ωχ, να με συμπαθάτε,  το στόμα ήθελα να πω - ενός πολιτικού και ιδίως συμπολιτευόμενου, φαίνεται από μόνο του ως «αυταπόδεικτο» το πράμα.

Είναι μια μαζική παραίσθηση η «(ειρηνική) νυχτερινή Αθήνα»...απλά δεν υπάρχει (κι αυτό με την κυριολεκτική του έννοια, όχι την άλλη, την βλακώδη αργκώ δήθεν νεοελληνική των νέων λεξικών)..ίσως σε κάποιο παράλληλο σύμπαν...

Στην Αθήνα δεν κινδύνευες ποτέ κατά τη διάρκεια μιας λογομαχίας δύο οδηγών για μια θέση πάρκινγκ να βγάλει πιστόλι ο ένας και να τη μπουμπουνήσει στον άλλον, σωστά; 
Άντε δυό μούντζες, πέντ' έξι μαλάκα/φλούφλη/που πήρες το δίπλωμα/άντε ρε/κλπ βαριόμαστε, ξεδίνουμε, τέλος του γνωστού υβρεολογίου, ακόμη και όργανο τάξεως να ήταν δίπλα χασμουριόταν βαριεστημένα και...τέλος...αυτό ήταν...χωρίζανε και πηγαίνανε στη δουλειά τους...

Πλέον συμβαίνει...υπάρχει ο υπαρκτός κίνδυνος το απέναντί σου ρεμάλι να τραβήξει πιστόλι...έτσι, για το τίποτα...

Άρα, είναι ομαδική παραίσθηση...το περιστατικό δεν συνέβη στην Αθήνα – στον Πειραιά, τέλος πάντων, το ίδιο είναι – αλλά σε μια πολεμική πόλη που έχει ξεφύγει παντελώς, όπως η Καμπούλ...

Συνεπώς, θα πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες – και σοβαρές μάλιστα – στα θύματα διότι είχαν βγει εκτός στρατοπέδου (του σπιτιού τους τέλος πάντως) χωρίς τον δέοντα εξοπλισμό...

Το «γιατί δεν φοράς κράνος;» το ξέρετε; το ανέκδοτο με τα ζώα του δάσους...κάτι σε παρωδία πολεμικοειρηνικής ζώνης;...ένα τέτοιο πράγμα...

Άσε που μεταξύ των έντεκα οι τέσσερις ήταν αστυνομικοί!

Αυτό που το βάζεις;
Διπλή η ποινή εκεί!
Κύριε είσαι ένοπλος, σωστά;

Πως και σου ξέφυγε μια τέτοια φάση;

Στον τσακωμό λίγη ώρα πριν γιατί δεν συνέλαβες αυτό το μούτρο;

Που πήγε η εκπαίδευση και η πείρα σου στο «προφάϊλινγκ υπόπτων»;
Πως και πάνω στον πανικό δεν τράβηξε κανείς τους πιστόλι;
Έτσι, να πέσουν μερικές στον αέρα ας πούμε, να τρομάξει, να φύγει ο "πολυβολητής", να σωθούν ζωές...

Εκτός ΑΝ....

ΏΠΑ...νάτο το «μυστηριακό ΑΝ...» που θα μας βγάλει τώρα το παραμυθάκι της ημέρας;....

Άστο όμως...θα πάει μακριά η βαλίτσα...

Άσε να το δει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων που το ανέλαβε...μην αρχίσουμε τις μυθώδεις εικασίες...

Σημασία έχει πως «πάει», «αποσύρθηκε» από την κυκλοφορία αυτό το «αλβανικό μοντέλο ζοχαδομαλακίασης»...

Από την στιγμή που «λάλησε» και «βραχυκύκλωσε» για να μην τυχόν και συμβούν τίποτα έκτακτα γενικευμένα επεισόδια σφαγών αλβανών και χαλάσει η κερδοφορία της εκτεταμένης (στην Ελλάδα) αλβανικής μαφίας, προτίμησαν προφανώς να «τον δώσουν» οι ίδιοι...

Πως; Φαίνεται παράξενο;

Προτιμάμε να πιστεύουμε πως οι δικές μας Αρχές έλυσαν το μυστήριο πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις;

Να σοβαρευτούμε λίγο...

Οι Ελληνικές Αρχές δεν έβγαλαν ούτε καν τη φωτογραφία αυτού του κτήνους έγκαιρα...

Τα φόρτωναν μεταξύ τους ο ένας στον άλλον πολιτικοί, αστυνομία, εισαγγελείς...

Αυτό υποδηλώνει πως για άγνωστους λόγους επικρατούσε ένα «περίεργο χάος» εκεί πάνω στην Κατεχάκη...ένα "περίεργο μούδιασμα"...ένα "τι ήταν αυτό ρε πούστη μου;πάρε την καυτή πατάτα από τα χέρια μου, έτσι; δεν θα τη φάω εγώ αύριο...να τη φας εσύ...ΟΚ, ρίξτε τα στον λειψό νόμο να καλυφτούμε όλοι μας..."
http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/11/blog-post_27.html
Χα...και μέσα σ' αυτό το "κλίμα" έλυσαν την υπόθεση εν ριπή οφθαλμού....τι λέτε ωρε κλεφτόπουλα;

Παρ’ όλα αυτά, κάποια ΜΜΕ και ιστοσελίδες φρόντισαν να βγάλουν προς τα έξω (άλλοι πιο άμεσα κι άλλοι έμμεσα) ότι την πληροφορία για το «που ήταν την επίμαχη βραδιά» ο εγκληματίας την έδωσαν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου όπου διέμενε μια νύχτα πριν.

Με λίγα λόγια, κάποιοι (όχι κατ’ ανάγκην μέσα από την αστυνομία) προκειμένου να «πείσουν» πως με συνδυασμό «εγχώριων πληροφοριών» έγινε ο εντοπισμός και η σύλληψη, δεν δίστασαν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές ουσιωδών πληροφοριοδοτών (αν και στον βαθμό που υπήρξαν και ενεπλάκησαν)...οι οποίοι βεβαίως τώρα ίσως κινδυνεύουν...
(θυμάστε κάτι απειλές κάποιων τρομοκρατών πριν λίγο καιρό εναντίον πολιτών – μαρτύρων;
Ξεχάσανε κάποιοι την «περιβόητη συνεργασία τρομοκρατίας και ποινικού εγκλήματος»;)

Γιατί λοιπόν σε επόμενη φορά να σπεύσουν κάποιοι πολίτες να δώσουν πληροφορίες εφόσον Αστυνομία και Εισαγγελία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ της ταυτότητας των πολιτών κατεβάζοντας ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ τέτοια κατάπτυστα δημοσιεύματα και διώκοντας τους συντάκτες και εκδότες τους;

Θα αναλάβει άραγε κανείς την ευθύνη αυτού του (επιεικώς) «ατοπήματος»;

Πάντως, ευτυχώς που τόλμησαν κάποια ΜΜΕ και έβγαλαν ταχύτατα στον αέρα τη φωτό και άρχισε έτσι να γίνεται «ντόρος» και εξ’ αιτίας αυτού του ντόρου ανησύχησαν – πιθανότατα - τα ίδια τα αλβανικά κυκλώματα και «λογικά, τον έδωσαν» για να «κοπεί με το μαχαίρι ΑΜΕΣΑ» αυτή η ιστορία με τον ανεξέλεγκτο τρελλό...

(δηλαδή, κανείς δεν παρατήρησε πως τις τρεις τελευταίες μέρες ως την σύλληψή του υπήρξαν αλβανικά μαγαζιά που "κατέβασαν ρολλά" για "λίγες ημέρες" όπως έγραφαν στις βιτρίνες τους; 1.000.000 αλβανοί μετανάστες λέτε δεν ανησύχησαν μην και ξεκινήσει κανα προγκρόμ και τους ξεσκίσουν το κέρατο τίποτα μάζες θυμωμένων Ελλήνων;
 Που να ξέρανε πόσο «πολιτισμένοι» είναι οι Έλληνες! Πως δεν «μασάνε» με κάτι τέτοια και δεν αντιδρούν...ότι και να τους κάνεις...ότι...μα ΟΤΙ...μα ΟΤΙ.....Τώρα όμως...ΞΕΡΟΥΝ...ήταν φοβερό «τεστ αντοχής» της Ελληνικής κοινωνίας αυτό το περιστατικό...τι έχει (αιματηρή) συνέχεια – κατά των Ελλήνων - άραγε μετά το «τεστ»;)

Σύντομα πάντως, αυτό το κέρατο της κολάσεως θα τον «φάνε» στην φυλακή οι ίδιοι οι «δικοί του»...

Γιατί; 
Μα πολύ απλά διότι,
πρώτον τέτοια «ανεξέλεγκτα τρελαμένα μαλακιστήρια» που «υπερεκτέθηκαν» δεν είναι χρήσιμα πλέον σε καμία οργανωμένη εγκληματική ομάδα (πουθενά, ούτε εκτός Ελλάδος, καθώς υπάρχει και Ιντερπολ),  

δεύτερον, επειδή γνωρίζοντας τον επικείμενο κίνδυνο κατά της ζωής του (από τους δικούς του) θ’ αρχίσει να «μιλάει» στις Αρχές για να εξασφαλίσει προστασία, και 
τρίτον, είναι τρελή ευκαιρία για τις "Αλβανικές Υπηρεσίες" να «γυρίσουν το παιγνίδι» υπέρ της Αλβανίας, ιδίως εφόσον ξέρουν πόσο μα "πόσο καλά τους βγήκε" την προηγούμενη φορά με το φόνο του σωφρονιστικού φύλακα...

Τι σημαίνει αυτό;

Πολύ απλά, αφού τον "φάνε" (μετά "ιδιαιτέρου ξυλοδαρμού" - να μοιάζει "λυντσάρισμα") επειδή πυροβόλησε (ΚΑΙ) αστυνομικούς, ΑΜΕΣΩΣ θα σπεύσουν οι πάντα πρόθυμοι φιλοουτσεκάδες της εγχώριας αριστεράς να φορτώσουν την «εκτέλεσή» του σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομία ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ...

Και φυσικά, ο όχλος (αυτό το γιγάντιο χρυσόψαρο με την μηδενική μνήμη) αντί να θυμάται τους αλβανούς φονιάδες με τα καλάσνικωφ που μπαίνουν σε μαγαζιά και θερίζουν κόσμο, θα πλημμυρίσει και πάλι την προσωρινή του (και πάντα κυρίαρχη) μνήμη με εικόνες των «φονιάδων μπάτσων» που σκοτώνουν τους καϋμένους αλβανούς κρατουμένους...

Ξανά μανά θ’ αρχίσουν οι άλλοι γυφτοπρόξενοι οι τζιχαντοτσάμηδες στην αλβανία να ηρωοποιούν τους νεκρούς αλβανούς εγκληματίες που «ηρωϊκά έσφαζαν Έλληνες» και από κοντά το αλβανικό καθεστώς θα σπεύσει να χρίσει πάλι ποιός ξέρει ποιόν αλβανό φονιά Ελλήνων ως νέο Αρχηγό της Αλβανικής αστυνομίας ή/και Υπουργό Υπηρεσιών Ασφαλείας...

Όσο για το αλβανικό ωμό έγκλημα στην Ελλάδα, τέλος, αυτό ήταν...λύθηκε με τη σύλληψη - ουπς, συγγνώμη, την «παράδοσή του από τους δικούς του» - αυτού του κτήνους...

Παρεμπιπτόντως, εκείνα τα άλλα τα αλβανικά κτήνη, οι ληστές με τα καλάσνικωφ που έμπαιναν νύχτα σε διαμερίσματα, έκλεβαν και βίαζαν, τι έγινε;

Ζουν ακόμη υποθέτω, εκεί στις Ελληνικές φυλακές, έτσι;

Δεν τους "έφαγε" κανένας "απολίτιστος, βάρβαρος Έλληνας", σωστά;
Σε πόσον καιρό θα είναι άραγε έξω για να ξανακλέψουν και να ΞΑΝΑΒΙΑΣΟΥΝ;

Φυσικά και ΔΕΝ θα πάνε σε σπίτια Πολιτικών...

Όχι γιατί δεν υπάρχει τίποτα να κλέψουν...το αντίθετο...

Όχι γιατί δεν έχουν όμορφες γυναίκες και κόρες να βιάσουν...το αντίθετο...

Απλά γιατί αυτά τα σπίτια φυλάσσονται...αντίθετα από τα σπίτια της φτωχολογιάς...

Και γιατί «δεν έχουν τέτοιες εντολές»...

Αντιθέτως...  Γιώργος Ανεστόπουλος

(σημ.1 περί τις μόλις 2 ώρες μετά την δημοσίευση του παρόντος η εκτίμηση του κειμένου πως θ' αναγκαστεί να μιλήσει προκειμένου να του παράσχουν προστασία της ζωής του οι Ελληνικές Αρχές επιβεβαιώθηκε...για την ακρίβεια είχε ήδη ξεκινήσει η διαδικασία (με κάθε μυστικότητα και χωρίς ανακοινώσεις - και μπράβο τους), όπως φαίνεται, πριν καν γραφεί εδώ...ο "σκληρός ψυχάκιας" μίλησε και ξεκίνησαν οι συλλήψεις κι άλλων εγκληματιών του κύκλου του...

σημ.2...μέσα στις επίσημες διαρροές των ημερών είναι και το ότι κρίσιμη στάθηκε η πληροφορία του εστιάτορα από το μαγαζί του οποίου είχε περάσει νωρίτερα ο μακελάρης...
ΕΡΩΤΗΣΗ προς Αρχές: η νέα γραμμή του Υπουργείου είναι να δίνετε δημόσια ΟΛΟΥΣ όσους σας παράσχουν πληροφορίες για εγκληματικές δραστηριότητες κύριοι;)

σχετικά:

Αλβανοί: ποιός τους λογαριάζει τους Έλληνες; Ένα μάτσο αδερφές είναι...θα τους γ@μ$σ0^με και θα τους κάψουμε όλους...

(Διαπλοκή;) Μόλις έγινε η "στραβή" με τον ψυχάκια αλβανό με το καλάσνικωφ στον Πειραιά, ΑΜΕΣΩΣ (ώρες) μετά την σύλληψή του "κάποιοι έπεισαν" την "σοβαρή τηλεπερσόνα Φουρέϊρα" να παραδεχτεί δημόσια (ενώ πάντα το αρνούνταν) πως είναι ΑΛΒΑΝΙΔΑ.Και δεν νομίζω πως είναι τόσο ηλίθια να επιλέξει μόνη της ένα τέτοιο "κακό timing" γι' αυτό...(Παιγνίδια "Υπηρεσιών");)


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 8:46 pm


Μεγαλώνοντας απότομα Παιδιά, ενός κατώτερου Θεού...Παιδιά, που θα μπορουσε να είναι τα παιδιά μου, τα παιδιά σου, τα παιδιά μας...

Δεν υπάρχουν "παγκόσμιες ημέρες"... νεοταξίτικα ευρήματα είναι, για να αποχαυνώνουν τους λαους,  την ίδια στιγμή που ένας ατέλειωτος αριθμός παιδιών, βιώνει καθημερινά τον απόλυτο εφιάλτη, σε μια κοινωνία που πεθαίνει καθημερινά και δεν το έχει εντιληφθεί ακόμα...

Πόπη Σουφλή


megalonontas-apotoma-
Έντεκα ιστορίες παιδιών που αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν απότομα παρουσιάζονται με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού (20 Νοεμβρίου).

Οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των Κούρδων μαχητών και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι της Συρίας έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), περίπου 13,6 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις ένοπλες συρράξεις στη Συρία και στο Ιράκ και πολλοί δεν έχουν ούτε τροφή, ούτε στέγη, ενώ έχει αρχίσει ο χειμώνας...

Στην αγροτική περιοχή Σουρούτς της επαρχίας Σανλιούρφα στην Τουρκία, ορισμένες οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο σε ακατοίκητα κτήρια και σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ άλλες ζουν με συγγενείς τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να πιάσουν δουλειά προκειμένου να βοηθήσουν τις οικογένειές τους. Συνήθως εργάζονται 7-12 ώρες την ημέρα σε καταστήματα ρούχων, συνεργεία, φούρνους και αγορές τροφίμων, κερδίζοντας περίπου πέντε τουρκικές λίρες την ημέρα (1,7 ευρώ).

Στις 20 Νοεμβρίου συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989.
Ο δωδεκάχρονος Αζίζ Καντίρ φωτογραφίζεται στο συνεργείο επισκευής αγροτικών μηχανημάτων, όπου εργάζεται με τον πατέρα του, στο Σουρούτς. Ο εβδομαδιαίος μισθός του είναι 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) περίπου. Ζούσε με την οικογένειά του στην περιοχή Μιναζάρα, κοντά στο Κομπάνι, και τώρα μένει με συγγενείς στο Σουρούτς. Ο αδερφός του αποφάσισε να φύγει για τον Λίβανο, όπου έχει βρει εργασία.

Ο δωδεκάχρονος Αζίζ Καντίρ φωτογραφίζεται στο συνεργείο επισκευής αγροτικών μηχανημάτων, όπου εργάζεται με τον πατέρα του, στο Σουρούτς. Ο εβδομαδιαίος μισθός του είναι 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) περίπου. 
 Ζούσε με την οικογένειά του στην περιοχή Μιναζάρα, κοντά στο Κομπάνι, και τώρα μένει με συγγενείς στο Σουρούτς. 
Ο αδερφός του αποφάσισε να φύγει για τον Λίβανο, όπου έχει βρει εργασία.
Ο δωδεκάχρονος Μουσταφά Αζίζ εργάζεται σε κουρείο στο Σουρούτς της τουρκικής επαρχίας Σανλιούρφα. Ο Μουσταφά κατέφυγε στην Τουρκία από το Κομπάνι με τους γονείς του και τα δέκα αδέρφια του. Εργάζεται 5 - 8 ώρες την ημέρα στο κουρείο και αμείβεται με περίπου 10 τουρκικές λίρες (3,5 ευρώ) την ημέρα. Ο πατέρας του είχε συνεργείο αυτοκινήτων στο Κομπάνι, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το ξέσπασμα των μαχών με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η οικογένεια του Μουσταφά ελπίζει ότι με την εξομάλυνση της κατάστασης θα μπορέσουν να επιστρέψουν στον τόπο τους και ο ίδιος στο σχολείο.

Ο δωδεκάχρονος Μουσταφά Αζίζ εργάζεται σε κουρείο στο Σουρούτς της τουρκικής επαρχίας Σανλιούρφα. Ο Μουσταφά κατέφυγε στην Τουρκία από το Κομπάνι με τους γονείς του και τα δέκα αδέρφια του. Εργάζεται 5 - 8 ώρες την ημέρα στο κουρείο και αμείβεται με περίπου 10 τουρκικές λίρες (3,5 ευρώ) την ημέρα. Ο πατέρας του είχε συνεργείο αυτοκινήτων στο Κομπάνι, το οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά το ξέσπασμα των μαχών με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. 

Η οικογένεια του Μουσταφά ελπίζει ότι με την εξομάλυνση της κατάστασης θα μπορέσουν να επιστρέψουν στον τόπο τους και ο ίδιος στο σχολείο.
Ο δεκαπεντάχρονος Χάτζι Αλί φωτογραφίζεται στο εργαστήριο υδραυλικών εγκαταστάσεων στο οποίο δουλεύει με τον αδερφό του στο Σουρούτς. Πληρώνεται 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) την εβδομάδα. Αρμοδιότητα των δύο αδερφών είναι να καθαρίζουν το εργαστήριο και να βοηθούν το αφεντικό τους στο κουβάλημα του εξοπλισμού. Ο Χάτζι έχει σταματήσει πια να πηγαίνει στο σχολείο του, το οποίο βρίσκεται στο Κομπάνι.

Ο δεκαπεντάχρονος Χάτζι Αλί φωτογραφίζεται στο εργαστήριο υδραυλικών εγκαταστάσεων στο οποίο δουλεύει με τον αδερφό του στο Σουρούτς. 

Πληρώνεται 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) την εβδομάδα. 

Αρμοδιότητα των δύο αδερφών είναι να καθαρίζουν το εργαστήριο και να βοηθούν το αφεντικό τους στο κουβάλημα του εξοπλισμού. 

Ο Χάτζι έχει σταματήσει πια να πηγαίνει στο σχολείο του, το οποίο βρίσκεται στο Κομπάνι.
Ο δεκαπεντάχρονος Μαχμούντ Ασμά εργάζεται σε αγορά φρούτων και λαχανικών στο Σουρούτς και αμείβεται με 10 τουρκικές λίρες (3,5 ευρώ) την εβδομάδα. Με τα χρήματα αυτά βοηθά την οικογένειά του, η οποία έχει εγκατασταθεί σε τέμενος της περιοχής, καθώς ο πατέρας του είναι άνεργος. Ο Μαχμούντ αναπολεί τις ευχάριστες στιγμές της ζωής του στο Κομπάνι και ονειρεύεται την επιστροφή του στην πατρίδα του.

Ο δεκαπεντάχρονος Μαχμούντ Ασμά εργάζεται σε αγορά φρούτων και λαχανικών στο Σουρούτς και αμείβεται με 10 τουρκικές λίρες (3,5 ευρώ) την εβδομάδα. 

Με τα χρήματα αυτά βοηθά την οικογένειά του, η οποία έχει εγκατασταθεί σε τέμενος της περιοχής, καθώς ο πατέρας του είναι άνεργος. 

Ο Μαχμούντ αναπολεί τις ευχάριστες στιγμές της ζωής του στο Κομπάνι και ονειρεύεται την επιστροφή του στην πατρίδα του.
Ο δεκατριάχρονος Κελάλ Ίσο φωτογραφίζεται στον φούρνο όπου εργάζεται 7 - 12 ώρες την ημέρα, με εβδομαδιαίο μισθό 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) στο Σουρούτς. Ο Κελάλ ζει με την οικογένειά του σε αποθήκη. Ο πατέρας του δούλευε σε οικοδομές αλλά είναι πλέον άνεργος. Αρμοδιότητα του Κελάλ είναι ο καθαρισμός του καταστήματος και η συσκευασία του ψωμιού.

Ο δεκατριάχρονος Κελάλ Ίσο φωτογραφίζεται στον φούρνο όπου εργάζεται 7 - 12 ώρες την ημέρα, με εβδομαδιαίο μισθό 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) στο Σουρούτς. 

Ο Κελάλ ζει με την οικογένειά του σε αποθήκη. 

Ο πατέρας του δούλευε σε οικοδομές αλλά είναι πλέον άνεργος. Αρμοδιότητα του Κελάλ είναι ο καθαρισμός του καταστήματος και η συσκευασία του ψωμιού.
Ο εντεκάχρονος Μπαργκίν Εφέντι φωτογραφίζεται σε συνεργείο του Σουρούτς. Ζει με τη μητέρα του και τα αδέρφια του στην Τουρκία, ενώ ο πατέρας τους εργάζεται στον Λίβανο. Ο Μπαργκίν δεν είχε χρειαστεί να ξαναδουλέψει στη ζωή του και, όπως λέει, δεν του αρέσει, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή, καθώς πρέπει να βοηθήσει την οικογένειά του με τα χρήματα που κερδίζει (1-5 τουρκικές λίρες την ημέρα). Αρμοδιότητά του στο συνεργείο είναι ο καθαρισμός και το σερβίρισμα τσαγιού στο αφεντικό και τους πελάτες του καταστήματος.

Ο εντεκάχρονος Μπαργκίν Εφέντι φωτογραφίζεται σε συνεργείο του Σουρούτς. Ζει με τη μητέρα του και τα αδέρφια του στην Τουρκία, ενώ ο πατέρας τους εργάζεται στον Λίβανο. 

Ο Μπαργκίν δεν είχε χρειαστεί να ξαναδουλέψει στη ζωή του και, όπως λέει, δεν του αρέσει, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή, καθώς πρέπει να βοηθήσει την οικογένειά του με τα χρήματα που κερδίζει (1-5 τουρκικές λίρες την ημέρα). 

Αρμοδιότητά του στο συνεργείο είναι ο καθαρισμός και το σερβίρισμα τσαγιού στο αφεντικό και τους πελάτες του καταστήματος.
Ο εντεκάχρονος Χαμουντέ Καρτού εργάζεται σε κατάστημα ρούχων στο Σουρούτς, όπου πληρώνεται 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) την εβδομάδα. Επρόκειτο να ξεκινήσει την πέμπτη τάξη του δημοτικού στο Κομπάνι, όταν αναγκάστηκε να φύγει με την οικογένειά του για την Τουρκία. Ο πατέρας του, μηχανικός στο επάγγελμα, είναι άνεργος και ο Χαμουντέ με τα αδέρφια του εργάζονται, ώστε να καλύψουν τα έξοδα του ενοικίου του νέου τους σπιτιού στο Σουρούτς.

Ο εντεκάχρονος Χαμουντέ Καρτού εργάζεται σε κατάστημα ρούχων στο Σουρούτς, όπου πληρώνεται 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) την εβδομάδα. 

 Επρόκειτο να ξεκινήσει την πέμπτη τάξη του δημοτικού στο Κομπάνι, όταν αναγκάστηκε να φύγει με την οικογένειά του για την Τουρκία. 

Ο πατέρας του, μηχανικός στο επάγγελμα, είναι άνεργος και ο Χαμουντέ με τα αδέρφια του εργάζονται, ώστε να καλύψουν τα έξοδα του ενοικίου του νέου τους σπιτιού στο Σουρούτς.
Ο δεκατετράχρονος Φερζάντ Χαμπέσι φωτογραφίζεται σε παραδοσιακό εστιατόριο που ειδικεύεται στα λαχματζούν στο Σουρούτς. Ο Φερζάντ πληρώνεται 5 τουρκικές λίρες (1,7 ευρώ) την εβδομάδα. Η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μανάβικο που διατηρούσε στο Κομπάνι, μετά την έναρξη των εχθροπραξιών και τώρα φιλοξενείται από συγγενείς στην Τουρκία. Όνειρο του Φερζάντ είναι να επιστρέψει στο σχολείο του στη Συρία.

Ο δεκατετράχρονος Φερζάντ Χαμπέσι φωτογραφίζεται σε παραδοσιακό εστιατόριο που ειδικεύεται στα λαχματζούν στο Σουρούτς. 

Ο Φερζάντ πληρώνεται 5 τουρκικές λίρες (1,7 ευρώ) την εβδομάδα. 

Η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μανάβικο που διατηρούσε στο Κομπάνι, μετά την έναρξη των εχθροπραξιών και τώρα φιλοξενείται από συγγενείς στην Τουρκία. 

Όνειρο του Φερζάντ είναι να επιστρέψει στο σχολείο του στη Συρία.
Ο δεκατριάχρονος Αζάντ Μοχάμεντ φωτογραφίζεται στο συνεργείο αυτοκινήτων όπου εργάζεται στο Σουρούτς. Οι γονείς του και τα εννιά του αδέρφια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Κομπάνι και να εγκατασταθούν στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουρούτς στην Τουρκία, όπου όμως ο πατέρας τους δεν μπόρεσε να βρει δουλειά. Ο Αζάντ, το μόνο μέλος της οικογένειας που εργάζεται, κερδίζει 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) την ημέρα.

Ο δεκατριάχρονος Αζάντ Μοχάμεντ φωτογραφίζεται στο συνεργείο αυτοκινήτων όπου εργάζεται στο Σουρούτς. 

Οι γονείς του και τα εννιά του αδέρφια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Κομπάνι και να εγκατασταθούν στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουρούτς στην Τουρκία, όπου όμως ο πατέρας τους δεν μπόρεσε να βρει δουλειά. 

Ο Αζάντ, το μόνο μέλος της οικογένειας που εργάζεται, κερδίζει 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) την ημέρα.
Ο δεκατετράχρονος Μάιρ Μουσταφά πλένει πιάτα στην κουζίνα εστιατορίου στο Σουρούτς. Ο Μάιρ εργάζεται 7-12 ώρες την ημέρα στο εστιατόριο, κερδίζοντας 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) την εβδομάδα. Οι βασικές του αρμοδιότητες αφορούν στην καθαριότητα και στο σερβίρισμα. Όνειρό του να πάει στο πανεπιστήμιο, ώστε να γίνει φαρμακοποιός.
Ο δεκατετράχρονος Μάιρ Μουσταφά πλένει πιάτα στην κουζίνα εστιατορίου στο Σουρούτς. Ο Μάιρ εργάζεται 7-12 ώρες την ημέρα στο εστιατόριο, κερδίζοντας 20 τουρκικές λίρες (7 ευρώ) την εβδομάδα. Οι βασικές του αρμοδιότητες αφορούν στην καθαριότητα και στο σερβίρισμα. Όνειρό του να πάει στο πανεπιστήμιο, ώστε να γίνει φαρμακοποιός.
Ο δεκάχρονος πρόσφυγας Μαχμούντ Σεσό φωτογραφίζεται εν ώρα εργασίας, σε λαχαναγορά του Σουρούτς. Αμείβεται με 3-5 τουρκικές λίρες την ημέρα (1 - 1,7 ευρώ). Ο Μαχμούντ και ο αδερφός του εργάζονται για να βοηθήσουν την οικογένειά τους που έχει εγκαταλείψει το Κομπάνι και ζει πια στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουρούτς.
Ο δεκάχρονος πρόσφυγας Μαχμούντ Σεσό φωτογραφίζεται εν ώρα εργασίας, σε λαχαναγορά του Σουρούτς. Αμείβεται με 3-5 τουρκικές λίρες την ημέρα (1 - 1,7 ευρώ). Ο Μαχμούντ και ο αδερφός του εργάζονται για να βοηθήσουν την οικογένειά τους που έχει εγκαταλείψει το Κομπάνι και ζει πια στον προσφυγικό καταυλισμό του Σουρούτς.
____
  Πηγή: naftemporiki.gr


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 8:28 pm


Οι Γερμανοί μετατρέπουν σε βόθρο Πυρηνικών Αποβλήτων την Χαλκιδική #Skouries
Τι σύμπτωση ο Σόρος και οι Ελληνικές Πολιτικές Οικογένειες θα έχουν έτοιμους του χώρους αποθήκευσης και φυσικά με το αζημείωτο. 

Θα σκοτώνουν Ελληνες από την ραδιενέργεια και θα πέφτει το ενοίκιο με τον μήνα από τους φορολογούμενους.

Θα το επιτρέψουμε;
 
Οι Γερμανοί μετατρέπουν σε βόθρο Πυρηνικών Αποβλήτων την Χαλκιδική #Skouries

netakias

Οταν πριν από μερικά χρόνια ο George Soros με την Soros Real Estate Partners, φυσικά με έδρα τα Σκόπια, αγόρασε τα παλαιά ορυχεία στο βουνό Στρατώνι της Πανέμορφης Χαλκιδικής σε μικρή απόσταση από το περιβόλι της Παναγιάς, κάποιοι θα φαντάστηκαν ότι
πρόκειται για «πεταμένα» λεφτά και το τίμημα ήταν ευτελές.

Ομως ο αιμοσταγής Soros, ο σφαγέας «φιλάνθρωπος», με το που απέκτησε τα ορυχεία ξεκίνησε να τσιμεντώνει τις σήραγγες!

Ποιος ο λόγος κάποιος να τσιμεντώνει ένα παλαιό ορυχείο; 

Μα ποιος άλλος, από το να αποθηκεύει επικίνδυνα χημικά και πυρηνικά απόβλητα

Η δουλειά του μέλλοντος!

Η Γερμανία μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα, πήρε την απόφαση να κλείσει όλα τα πυρηνικά εργοστάσια που βρίσκονται στο έδαφος του…4ου Ραιχ και όλη η ραδιενεργή καύσιμη ύλη , πλουτώνιο και ουράνιο, κάπου πρέπει να αποθηκευτεί για τους υπόλοιπους αιώνες!

Τι σύμπτωση ο Σόρος και οι Ελληνικές Πολιτικές Οικογένειες θα έχουν έτοιμους του χώρους αποθήκευσης και φυσικά με το αζημείωτο. 
Θα σκοτώνουν Ελληνες από την ραδιενέργεια και θα πέφτει το ενοίκιο με τον μήνα από τους φορολογούμενους.

Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Θα το επιτρέψουμε;


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 8:18 pm


ΟΠΑΠ: Διώχνουν τον Μελισσανίδη για να γλιτώσουν από τον... ΣΥΡΙΖΑ
Οι ξένοι μεγαλομέτοχοι τον θεωρούν πλέον "βάρος", ενόψει κυβερνητικής αλλαγής. Μάχες βήμα-βήμα για τον έλεγχο της εταιρίας
ΟΠΑΠ: Διώχνουν τον Μελισσανίδη για να γλιτώσουν από τον...  ΣΥΡΙΖΑ


 Σκηνικό μετοχικών και επιχειρηματικών ανατροπών οικοδομείται στον ΟΠΑΠ ώστε να μπορέσουν οι ξένοι μεγαλομέτοχοι να διατηρήσουν το management του οργανισμού και σε ενδεχόμενη ανατροπή του πολιτικού status quo στην Ελλάδα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γίρι Σμετς που κατέχει 66% της μητρικής Emma Delta, έχει –σύμφωνα με πληροφορίες- διαμορφώσει plan B, το οποίο δεν περιλαμβάνει τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Πηγές που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους κάνουν λόγο για
"πόλεμο μετόχων" στους κόλπους του ΟΠΑΠ, με τους Τσέχους να προσπαθούν να περιορίσουν τον ρόλο και την επιρροή της οικογένειας Μελισσανίδη, η οποία εκπροσωπείται στη διοίκηση της εταιρίας από τον Γιώργο Μελισσανίδη.

Οι «μάχες» διεξάγονται προς το παρόν μέσω διοικητικών ενεργειών που αποβλέπουν στον έλεγχο του μηχανισμού της εταιρίας, με ανακατανομές αρμοδιοτήτων, προωθήσεις στελεχών κλπ. 

Οπως λένε οι άνθρωποι που μίλησαν στο sofokleousin.gr, υπάρχει ήδη  έντονη δυσφορία από πλευράς Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος χρησιμοποιεί τις κυβερνητικές διασυνδέσεις του ως μέσο πίεσης προς τους Τσέχους συνεταίρους του.

Σχετικά δημοσιεύματα έχει διαψεύσει στο παρελθόν ο Γίρι Σμετς, με επίσημη ανακοίνωση της Emma Delta. Ωστόσο, για τους γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΟΠΑΠ το "εμφυλιοπολεμικό" κλίμα είναι εμφανείς σε πολλά επίπεδα. 

Πληροφορίες αναφέρουν –μεταξύ άλλων- ότι ο Γίρι Σμετς διαφοροποιείται από τη γραμμή και τη στάση Μελισσανίδη  απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι πρέπει να μέινει μακριά από πολιτικές-κομματικές αντιπαραθέσεις, προκειμένου να διασφαλίσει  τα επενδυτικά του συμφέροντα. 

Η στρατηγική του βασίζεται στις εκτιμήσεις εγχώριων και διεθνών συμβούλων, που λένε ότι ότι ενδεχόμενη κυβερνητική  αλλαγή θα αποτελέσει θρυαλλίδα για την ανατροπή και των μετοχικών και επιχειρηματικών συσχετισμών στον ΟΠΑΠ.

Από αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο προσπαθεί να προστατευθεί - και είναι έτοιμος να "θυσιάσει" ή να απομακρύνει τον συνεταίρο του.

Ο Δημ. Μελισσανίδης, αν και φαίνεται ότι έχει επιτύχει συμφωνία με την αντιπολίτευση για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είναι από τους επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν "αποδοχή" από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 Γιαυτό οι ξένοι εταίροι τον θεωρούν τώρα ως "βάρος" που πρέπει να ξεφορτωθούν.

Ποιά είναι η Emma Delta

Το επενδυτικό fund Εmma Delta είναι ένα ιδιωτικό διεθνές συλλογικό επενδυτικό σχήμα που ιδρύθηκε σύμφωνα με τη νομοθεσία της Κύπρου. Ελέγχοντες μέτοχοι της Emma Delta είναι ο Jiri Smejc και ο Γεώργιος Μελισανίδης.
 
Επενδυτές της Εmma Delta είνα οι:
 
- MEF Holdings Limited (επενδυτικών συμφερόντων Jiri Smejc)
-  Holdings Co (επενδυτικών συμφερόντων Δημητρίου και Γεωργίου Μελισανίδη και μειοψηφική συμμετοχή του ομίλου Gtech).
- Rubidium Holdings (συμφερόντων του  ομίλου KKCG που ελέγχεται από τον Τσέχο Karel Komarek).
- Vitalpeak Ltd (συμφερόντων του ομίλου ICT που ελέγχεται από τον Ρωσο μεγιστάνα Alexander Nesis, μεγαλομέτοχο της Τρ. Πειραιώς  ).
- Helixor Ltd (συμφερόντων του ομίλου J&T)
- Helvason Litd (επενδυτικών συμφερόντων  Χρήστου Κοπελούζου).
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 7:59 pm


Μέχρι το γραφείο του Σημίτη… Θα είναι διεθνώς η μεγαλύτερη δίκη στην υπόθεση διαφθοράς στην Siemens…
Μέχρι το γραφείο του Σημίτη… Θα είναι διεθνώς η μεγαλύτερη δίκη στην υπόθεση διαφθοράς στην Siemens…SIEMENS… «Θα είναι διεθνώς η μεγαλύτερη δίκη στην υπόθεση διαφθοράς στην Siemens. Κι ας είναι σίγουρο εκ των προτέρων ότι δεν θα λογοδοτήσουν και οι 64 κατηγορούμενοι, παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της, με αφορμή τη δίκη που προετοιμάζει η εισαγγελία Αθηνών για τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

 Και η εφημερίδα του Μονάχου επισημαίνει: «Το γεγονός ότι η Siemens χρημάτιζε
δημόσιους υπαλλήλους και επιχειρηματικούς εταίρους σε διεθνές επίπεδο για την ανάθεση έργων είναι γεγονός.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές εισαγγελικές έρευνες και δικαστικές διαδικασίες, ποτέ όμως μια δίκη, στην οποία να καλούνται να λογοδοτήσουν τόσο πολλοί και τόσο γνωστοί κατηγορούμενοι. 

Ανάμεσά τους ο πρώην επικεφαλής της Siemens Χάινριχ φον Πίρερ και ο Χάινς-Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, υπεύθυνος οικονομικών του γερμανικού κολοσσού, οι οποίοι στο κατηγορητήριο φέρουν τους αριθμούς 8 και 9. 

Η εισαγγελία Αθηνών τους επιρρίπτει ότι “έδιναν τις ντιρεκτίβες” για να συγκαλυφθεί η πραγματική πηγή των χρημάτων. 

Μια βαριά κατηγορία, για την οποία όμως δεν υπάρχουν ούτε αποδείξεις, ούτε ενδείξεις στις χιλιάδες σελίδες του κατηγορητηρίου με το οποίο η εισαγγελία παραπέμπει σε δίκη.

Αντίθετα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο περιγράφεται πώς η Siemens κατά την περίοδο 1998–2003 χρημάτισε 14 υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ για να επωφεληθεί από τη συμφωνία με αρ. 8002, συνολικού ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. (…) 

Το μεγαλύτερο ποσό 7,5 εκ. ευρώ φέρεται να έλαβε πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΤΕ. Οι έρευνες τις εισαγγελίας φθάνουν μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο, σημειώνει η εφημερίδα του Μονάχου. Μέσω τράπεζας του Ρότερνταμ σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη φέρεται να έλαβε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο, ο οποίος λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ Σημίτη και του τότε κυβερνώντος κόμματος, τα χρήματα κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Η εισαγγελία όμως εκτιμά ότι το ποσό χρησιμοποιήθηκε για να χρηματιστούν και άλλα στελέχη του ΟΤΕ. Όπως και να έχει όμως η υπόθεση θα πρέπει να ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη. 

Στη δίκη θα κληθούν να λογοδοτήσουν για διαφθορά και δύο ελβετικές τράπεζες ».

 dw.de

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 7:52 pm


Πρόκληση! Οι Τούρκοι ζήτησαν από το ελικόπτερο του Δένδια να μην πετά ...στο Καστελόριζο 
Image

 Η πρόκληση ήταν “λεκτική” αλλά έχει μεγάλη σημασία. Οι Τούρκοι κάλεσαν το πλήρωμα του ελικοπτέρου CHINOOK που μετέφερε τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια στο Καστελόριζο να απομακρυνθεί γιατί “πετάει σε τουρκικό εναέριο χώρο”.

Η πρόκληση έχει την σημασία της και δείχνει ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει την κλιμάκωαη της “παρουσίας” της στο Καστελόριζο. 

Γίνεται δε αυτή η πρόκληση λίγες ώρες  πριν από την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Τουρκία.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου
φυσικά δεν απάντησε στην τουρκική κλήση. 

Την ώρα που ο Δένδιας προσγειωνόταν στο νησί δύο τουρκικά F 16 απογειώθηκαν από την Μπαντίρμα προσέγγισαν την περιοχή αλλά δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό.

Η επίσκεψη Δένδια

Μετά τη Ρόδο, όπου παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Ασκήσεως Μετά Στρατευμάτων «Λεωνίδας ο Ρόδιος», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στο Καστελλόριζο, όπου επισκέφθηκε τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Μεγίστης για να ενημερωθεί σχετικώς με την αποστολή και το έργο της.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό προς τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες που υπηρετούν στη ΔΑΝ Μεγίστης:

«Θέλω να σας πω από την καρδιά μου ότι για εμένα είναι  εξαιρετική τιμή και μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για αυτές τις λίγες ώρες.

Ο στενός συνεργάτης μου, ο Υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος μού περιέγραφε, όπως ερχόμασταν, πώς νιώθει κανείς εδώ, είχε την επίσης την πολύ μεγάλη τιμή να κάνει Πάσχα εδώ στο Καστελόριζο,  μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ελπίζω ότι ίσως κάποτε μου δοθεί και εμένα αυτή η μεγάλη ευκαιρία και η μεγάλη τιμή.

Αυτό το οποίο διαπιστώνω είναι το εξαιρετικά υψηλό ήθος και φρόνημα των φρουρών της πατρίδας μας σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική περιοχή. Είναι σίγουρο ότι γνωρίζετε όλοι το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του Καστελλόριζου για την πατρίδα μας και άρα πόσο σημαντικός είναι ο δικός σας ρόλος, των φυλάκων αυτής της περιοχής για την Ελλάδα.

Και καταλαβαίνω ότι εσείς όλοι εδώ, κάνετε κάτι που είναι περισσότερο από ό,τι κάνουμε όλοι εμείς. Και θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, το αντιλαμβάνονται απολύτως.

Θα ήθελα να πω και κάτι για τους γείτονές μας: Η Ελλάδα έχει την τιμή να έχει σχέση ειρήνης και φιλίας με όλους τους λαούς. Επίσης όμως είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τόσο την εθνική της κυριαρχία όσο και την εθνική της αξιοπρέπεια.

Κι εσείς, εδώ στο Καστελόριζο, είστε η ζώσα απόδειξη αυτής της απόφασης της Πατρίδας.

Σας ευχαριστώ πολύ για το μεγάλο έργο το οποίο επιτελείτε και για το οποίο από καρδιάς σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας επιβιβάστηκε στην Πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» που περιπολεί στην περιοχή και συνομίλησε με τα μέλη του πληρώματος, ενώ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγίστης Γεώργιο Σαμψάκο, εκπροσώπους τοπικών φορέων και κατοίκους του νησιού.

Μετά το πέρας των επαφών του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:

«Είχα τη μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσω την άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρόδο και να επισκεφτώ επίσης το Καστελλόριζο, όπου διαπίστωσα το υψηλό φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν εδώ. Αλλά διαπίστωσα και το υψηλό φρόνημα των ακριτών, των κατοίκων του Καστελλόριζου, των ανθρώπων που ζουν στην τελευταία άκρη της ελληνικής γης.

Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω σαν κατάληξη αυτής της επίσκεψης είναι ότι τόσο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο  κυρίως το ελληνικό κράτος στο σύνολό του,  θα στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους. Τους ανθρώπους  που κρατάνε υψηλά το εθνικό φρόνημα και την ελληνική σημαία  στην άκρη της ελληνικής επικράτειας.

Η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ ολοκληρώθηκε με επισκέψεις στα φυλάκια της Στρογγύλης και της Ρω. Στη νησίδα Ρω τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της γνωστής «Κυράς της Ρω», αμέσως μετά την οποία ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στον τάφο της. 

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός Στρατού Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 7:46 pm


ΤΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ; Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ… (ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ)ΤΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ; Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ… (ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ)
«Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν, ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά»!!  
Mark Twain , Αμερικανός συγγραφέας


Δεκέμβριος 2009
Συμφωνία για πάταξη της διαφθοράς μεταξύ των πολιτικών αρχηγών:

 
α) Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Εθνικός προδότης, διαπλεκόμενος και πολιτικά διεφθαρμένος)
β) Α.ΣΑΜΑΡΑΣ (Εθνικός προδότης, πολιτικά διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος)
γ) Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ( πολιτικά διαπλεκόμενος, ψευτοπατριώτης γιατί τα χρήματα από όπου κι αν προήλθαν ,τα έβγαλε «νύχτα»στο εξωτερικό και δεν τα άφησε σαν «καλός» πατριώτης σε ελληνική τράπεζα)
δ) Α.ΤΣΙΠΡΑΣ (όταν και αν κυβερνήσει θα τον κρίνουμε και μάλιστα πιό αυστηρά από όλους )


Σεπτέμβριος 2012
Δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά, πρωθυπουργού:

 
«Ο πιό συνηθισμένος τρόπος να προστατεύονται οι ένοχοι, είναι να κυνηγηθούν αθώοι»!!!….

Οι δηλώσεις σας έγιναν διαταγή προς όλους, κύριε πρωθυπουργέ , οι αθώοι κυνηγιούνται και οι επίορκοι και οι απατεώνες κόβουν βόλτες και ανταμείβονται!! Αυτή την κοινωνία θα παραδώσετε και αυτόν τον δημόσιο τομέα…ΕΥΓΕ!!!
Γεώργιος Σούρλας,γενικός γραμματέας διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων 2013:
Εντολή Πρωθυπουργού:»ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!!…Νοέμβριος 2013
 
Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ.Καράογλου,σε ημερίδα, χαρακτήρισε την διαφάνεια»οξυγόνο και τιμή της δημοκρατίας, την οποία πρέπει να προασπίσουμε για τους πολίτες».Επίσης είχε τονίσει ότι οι πολιτικοί πρέπει να διδαχθούν από τα λάθη του παρελθόντος ώστε να δημιουργήσουν μία καλύτερη δημόσια διοίκηση προς όφελος των πολιτών.


Το ίδιο έτος 2013, στην ίδια ημερίδα στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε και ο τότε βουλευτής Γ.Ορφανός στην ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ μεταξύ διαφάνειας, κράτους και οικονομίας, τονίζοντας ότι η διασφάλιση της διαφάνειας, αφορά όλους τους πολίτες της χώρας….

Και μετά εμείς ξυπνήσαμε και σας είδαμε σε θέσεις και αξιώματα να συνεχίζετε να μας κοροιδεύετε…Ήθελα να ήξερα δεν ντρέπεστε;;

Ποιά διαφάνεια και ποιά πάταξη διαφθοράς που από τότε που τα δηλώσατε ,μέχρι τώρα, κοντεύει η διαφθορά να καταπιεί ολόκληρο το έθνος;;


Κατρακύλα στην κατρακύλα μας πάτε , από σήψη σε μπόχα!
Και ο κύριος Ορφανός με μία σκανδαλάρα στον ώμο, που στοίχισε στον ελληνικό λαό επί υφυπουργίας του, πολλά εκατομμύρια ευρώ, επιβραβεύτηκε από τον Πρωθυπουργό της κατρακύλας , της υποκρισίας και του ψεύδους.


Αλλά και ο τωρινός υφυπουργός αθλητισμού ο Γ.Ανδριανός, τί έχει πράξει στην υπηρεσία που ηγείται; Έχει τοποθετήσει δια της υπογραφής του διαπλεκόμενους υπαλλήλους σε θέσεις κλειδιά! Άλλη κατρακύλα εκεί!


Τι κι αν έφτιαξε καινούργιο αθλητικό νόμο, κάτι έπρεπε να κάνει κι αυτός, εκλογές έρχονται….μέχρι να ισχύσει….!!!


Με τους υπηρεσιακούς νόμους τί κάνει;; Ακόμα και τους υπαλλήλους με τα πλαστά πτυχία τους τοποθέτησε σε διευθύνσεις.Για τέτοιο μπάχαλο μιλάμε…
Μιλάμε για μεγάλη πολιτική ξεφτίλα και αηδία, αλλά γραμμάτια είναι αυτά, οι ψήφοι να είναι καλά, γιατί χάνονται τώρα και δεν μπα να χαθεί η υπηρεσία….και να βουλιάξει η πατρίδα;


Αίσχη!!…


Και ποιός φταίει ;; Σαφέστατα ο πρωθυπουργός που δεν ενδιαφέρεται και τα επικροτεί και μετά ο «αγαπητός»υφυπουργός Αθλητισμού, που θα φύγει με «ψηλά»το κεφάλι, γιατί με τον αθλητικό νόμο διαγράφεται φαίνεται, ό, τι έχει διαπράξει μέχρι σήμερα !(νομίζει)


Δεν θέλουν, αγαπητοί μου αναγνώστες, να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα διαφθοράς.


Εμένα με έριξαν κάτω, αλλά ξανασηκώθηκα, γιατί όποιος περπατάει ή τρέχει θα πέσει .Ο μόνος που δεν θα πέσει ποτέ, είναι αυτός που σέρνεται.


Ο πλούτος και η εξουσία δεν αλλάζουν τον άνθρωπο, αλλά τον αποκαλύπτουν. 


Τα χρήματα μπορεί να αγοράζουν κρεββάτι, αλλά όχι ύπνο, βιβλία , αλλά όχι μόρφωση, ωραία ρούχα, αλλά όχι φινέτσα, διασκέδαση , αλλά όχι ευτυχία, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!

Προωθούν τους δικούς τους διεφθαρμένους, σχιζοφρενικούς μηχανισμούς της διαπλοκής και του χορού των μαύρων εκατομμυρίων.

Γιατί, για να αξιοποιηθείς σαν υπάλληλος της συγκεκριμένης υπηρεσίας πρέπει ή να συμμορφωθείς ή να σιωπήσεις.


Έχουν ξεσαλώσει υπέρ των διεφθαρμένων.


Ως πότε όμως θα γλυτώνετε ή θα παραμυθιάζετε την κοινωνία;;


Στην δικαιοσύνη όλοι, όχι κάποιοι!


Αφήστε την δικαιοσύνη ήσυχη!!


Όλα για το χρήμα! Έχετε γίνει πολυτάλαντοι πολιτικοί! Με τις πράξεις σας το χάος παραμονεύει.


Σήψη και δυσοσμία αφόρητη, σκοτώνει δημόσιο και κοινωνία.


Στο τέλος του άρθρου, θα διαβάσετε την καταγγελία μου, που από το 2012, διαβιβάστηκε για έλεγχο στο σδόε τέλη Ιουλίου 2014!!

Πολλά τα εκατομμύρια , πολλά τα «μαύρα» και εκτεταμένη η παράνομη νομιμοποίηση εσόδων! Τεράστια υπόθεση, αφού ανάμεσά τους είναι και οι οργανωτικές επιτροπές για τις οποίες 22 οικονομικοί υπόλογοι, δεν χορήγησαν στοιχεία στους ελεγκτές, με την δικαιολογία ότι χάθηκαν οι φάκελλοι… και αυτούς τους υπαλλήλους τους έχει τακτοποιήσει άριστα ,ο υφυπουργός Ανδριανός!


Ποικιλία χαρακτήρων τεράτων, που συνήθως απαντώνται στον κάτω κόσμο…
 

Τους αφιερώνω την Δαντική κόλαση, γιατί μου θυμίζουν την κοιλάδα της κόλασης του Δάντη , όπου κάθε κύκλος της κόλασης αντιστοιχεί σε συγκεκριμένες αμαρτίες βαρύτερες και βαθύτερες και σε αντίστοιχες τιμωρίες που επιβάλλονται.

Ο Δάντης διακρίνει 22 περιπτώσεις καταδικαστικών αμαρτημάτων που επιφέρουν τις χειρότερες ποινές.


Εξαγοράσιμοι πολιτικοί, τύραννοι, όσοι πλήγωσαν αλλήλους, σπάταλοι, πολιτικοί που εξαπατούν, κλέφτες, δολοπλόκοι , προδότες πατρίδας, προδότες φιλίας.
 

Όλα πρόσωπα της συμφοράς, στο αριστούργημα του Δάντη , πολύ επίκαιρο και φανταστείτε σύμπτωση και οι οικονομικοί υπόλογοι της γ.γ.αθλ. 22 είναι!!!

Ο μεγάλος ιταλός ποιητής διατυπώνει μέσα από την τέχνη του, ποιοί αξίζει να πάνε στην κόλαση και πρέπει να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους!
 

Οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι και εύπλαστοι!

Η τιμωρία είναι ο μοναδικός τρόπος συνετισμού και πρέπει να είναι αμείλικτος.
 

Ναί, μπορεί να νομίζετε ότι παλεύω με έναν γορίλα, όμως σας δηλώνω, ότι δεν θα τα παρατήσω εγώ , αλλά ο γορίλας όταν κουραστεί…
 

Να θυμάστε δολοπλόκοι, ότι η κόλαση του Δάντη θα είναι πάντα δίπλα σας!

Και μιά και το θυμήθηκα, τον τελειώσατε τον καταλογισμό υφυπουργέ Ανδριανέ , όπως δηλώσατε προ μηνών στην ανακοίνωσή σας, ότι θα τον φτάνατε μέχρι… τέλους;;
 

Γιατί, όπως έχει πεί και ο αρχαίος έλληνας ποιητής από την Μίλητο Φωκιλίδης: «Ο άνθρωπος άλλα έχει κρυμμένα στο μυαλό του και άλλα λέει»!!!


Θεοδωροβία Πλακά

ΤΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ; Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ1
ΤΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ; Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ2
ΤΙ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟ; Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ3
 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 7:37 pm


14 πρόσωπα παραπέμπονται για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου


Με τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στην Μονή Εφραίμ, από την τέως κοινότητα Γραμματικού νυν Μαραθώνα, και τον Δήμο Λαυρεωτικής,τι θα γίνει; 

Μήπως ο νυν Δήμαρχος του Μαραθώνα, ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ, πρέπει να δει και το θέμα αυτό και να αναζητήσει όλο το ιστορικό;

Στο κάτω κάτω, το σκάνδαλο έσκασε εν όσω δήμαρχος ήταν ο ελεγχόμενος από το ΣΔΟΕ, Σύρος Ζαγάρης και ο τότε ειδικός του σύμβουλος, Κώστας Νησιωτης.

Το σκάνδαλο, είναι τεράστιο.... δεν είναι για... κουκουλωμα....


Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Το υλικό των καταθέσεων του Κώστα Νησιωτη και όχι μόνο στην  Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, υπάρχει στο Αρχείο του ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ... αν χρειαστεί να δει το φως της δημοσιότητας, καθώς όλα τα στοιχεία που είχαν αποκαλύψει τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ζητήθηκαν από τον τότε Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής κ. Μπετενιωτη, από την υπογράφουσα.

14 πρόσωπα παραπέμπονται για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου


 Παναγιώτης Τσιμπούκης

Στο εδώλιο ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης και ακόμα εννέα άτομα - Διαβάστε τι αναφέρεται στο βούλευμα του Αρείου Πάγου

Οριστικά και αμετάκλητα -με βούλευμα του Αρείου Πάγου- παραπέμπονται σε δίκη τα 14 εμπλεκόμενα πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση του Βατοπαιδίου η οποία από το 2008 ταλανίζει το πολιτικό και όχι μόνο σύστημα της χώρας.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με το υπ΄ αριθμ. 1221/2014 βούλευμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μποροδήμος κατά του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τα 14 άτομα. 

Ο κ. Μποροδήμος υποστήριζε ότι
το επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.

Να σημειωθεί ότι της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ (κατά κόσμον Βασίλης Κουτσός),  του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Πελέκη.

Έτσι, αναβιώνει το 2000/2013  βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις τα 14 εμπλεκόμενα άτομα.

Κατόπιν αυτών θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς  Εφετείου Κακουργημάτων (σύμφωνα με το 2000/2013 παραπεμπτικό βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών) ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης.

Με το ίδιο βούλευμα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Ακόμη, θα δικαστούν μαζί  πρώην και νυν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Το παραπεμπτικό βούλευμα στα 14 από τα συνολικά 32 άτομα που ήταν εμπλεκόμενα στη δικογραφία, αποδίδει κατά περίπτωση κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα - φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με το επίμαχο βούλευμα του 2013  οι ενέργειες και οι πράξεις  των 14 έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Αντίθετα, το ίδιο  βούλευμα απάλλαξε τον τέως διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Ιωάννη Αγγέλου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του Βατοπαιδίου έχει  απασχολήσει δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής (2008 και 2010)  και μια προανακριτική (2011).

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 6:26 pm


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι Γυναίκες – Δηλητήριο της ΕΥΠ!ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι Γυναίκες – Δηλητήριο της ΕΥΠ!ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Η σύσκεψη των επιτελών του ΓΕΕΘΑ για άκρως απόρρητα θέματα και για «μαύρες επιχειρήσεις» των ειδικών δυνάμεων, για ανάλυση υψηλά διαβαθμισμένων πληροφοριών και μυστική δράση , δεν πραγματοποιήθηκε στο Πεντάγωνο.

Για λόγους ασφαλείας(!!) επελέγη ένα γυμναστήριο της ΕΥΠ ,εκεί στον ουρανοξύστη της Κατεχάκη. 

Επίλεκτοι αξιωματικοί- ο καθένας έχει αρχείο απορρήτων θεμάτων σχεδόν όσο το εμβαδόν της Εθνικής Βιβλιοθήκης- κι ανάμεσα τους δυο κυρίες.

 Η μία φορούσε Τζην κι η άλλη ένα κομψό συνολάκι….


«Τι δουλειά έχετε σεις εδω ;» παρατήρησε ένας επιτελής ζητώντας ευγενικά να αποχωρήσουν απ τη σύσκεψη οι δυο γυναίκες αφού «πρόκειται για σύσκεψη άκρως απόρρητη»…

Ο κεραυνός ήρθε βέβαια απ τον Αρχηγό ΓΕΣ τον στρατηγό Μανωλά (διοικητή στο Αφγανιστάν και σε άλλες εύφλεκτες περιοχές) που ήταν παρών στη σύσκεψη: 

«Μα, αν δείτε το βιογραφικό των δυο γυναικών –είπε προς όλους- ξεπερνούν σε διαβάθμιση όλους εμάς. 

Σας παρουσιάζω τη Διευθύντρια Κατασκοπείας της ΕΥΠ και τη συνεργάτιδά της είπε ο Αρχηγός ΓΕΣ και το επίλεκτο ακροατήριο «πάγωσε».

Σίγουρα τα θέματα που έχουν χειριστεί οι δύο γυναίκες κάνουν τους «ειδικούς χειριστές» του Πενταγώνου να βλέπουν κι άλλες ταινίες Τζέημς Μποντ….


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 6:04 pm


ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ! Η εκχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στους Γερμανούς, δεν ειναι «παραφροσύνη»…Μετα την αποκάλυψη του Ολυμπια για την εκχώρηση των εθνικης σημασίας περιφερειακών αεροδρομίων στο Γερμανικό κράτος με το πρόσχημα της… αποκρατικοποίησης (!), οι πανικόβλητοι κρατιστές έβγαλαν διθυραμβική ανακοινωση βαπτίζοντας αυτή την παρανοϊκή ενέργεια ως «ευχάριστη έκπληξη»! 

Μιλάμε για γκαιμπελισμό βαριάς μορφής και ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την εθνικη άμυνα.

Ειδικά απο την στιγμή των απανωτών συλλήψεων γερμανων πολιτών που έχουν στρατολογηθεί απο τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και δρούσαν κατασκοπεύοντας τις αεροπορικές εγκαταστάσεις νησιών που τωρα «ιδιωτικοποιούνται» στο γερμανικό κράτος!


Οι συνέπειες ειναι ξεκάθαρες: Ξεπούλημα 14 αεροδρομίων…Την εθνική προδοσία την βαφτίζουν επιτυχία..Να δούμε πως θα γίνεται έρευνα και διάσωση με Γερμανό ιδιοκτήτη…ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Ιδιωτικοποιησαμε» 14 αεροδρόμια στην …ΚΡΑΤΙΚΗ εταιρεια της Γερμανιας! Οχι, δεν ειναι κατοχή.

Απο οικονομικής σκοπιάς η εξελιξη ειναι ανάξια σχολιασμού. Urbi et orbi «αποκρατικοποίηση» σε άλλο κράτος σημαίνει εκχώρηση εθνικης κυριαρχίας.

Εαν το πρόσχημα ειναι το οικονομικό, θα πρεπει κάποιος να δεχθεί πως το γερμανικό κράτος ειναι τα «κορόιδα» που τους φορτώνουν οι έξυπνοι κάτι ζημιογόνο.

Αυτός ο κλαυσιγελος δυστυχώς κατέρρευσε στην περίπτωση του ΟΤΕ όπου Επιορκοι απαξίωσαν δολίως τον οργανισμό που τωρα εκποιούν οι γερμανοι κερδοσκοπωντας ασύστολα.

Το αποτέλεσμα; Εκχωρησαμε τις εθνικές τηλεπικοινωνίες και την αεροπορική ομπρέλα της χώρας σε εναν διαχρονικό σύμμαχο της Τουρκίας, υπεύθυνο για τις μεγαλες γενοκτονίες του Ελληνισμού:

Απο το 1897 όπου αλλαλαζοντες τουρκοι με γερμανούς αξιωματικούς κατέσφαξαν την Θεσσαλία, την γενοκτονια του Πόντου που έγινε με γερμανική καθοδήγηση, τους ναζιστες νεοτουρκους και τον Κεμαλ που κατεσφαξε τον Ελληνισμο της Ιωνιας με Γερμανικά οπλα εώς την γενοκτονια της κατοχής που πρόσφατα η κυρία Λαγκαρντ βάφτισε «σουξέ στόρι, εφάμιλλο του 2013″.

Ίσως η μόνη ειλικρινής δηλωση του ΔΝΤ τις τελευταίες δεκαετίες.
Το κατοχικό μοντέλο έχουν στο μυαλό τους, αυτό υλοποιούν.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 5:54 pm


Ο Αλέξης ξύπνησε τις μαύρες μνήμες του Παπανδρεου. Εχει καταλάβει οτι εαν δεν τον κλείσει μεσα, θα φυγει ο ίδιος με ελικοπτερο;


 Ο Αλέξης, δεν πρόκειται να βάλει κανέναν Παπανδρέου στην φυλακή... 

Το αν θα... προλαβει να φύγει κι ο ίδιος με ελικόπτερο... λίγο χλωμό το βλέπω.... γιατί τότε, ο ελληνικός λαός, θα ξεσπάσει εκτός ορίων την οργή του, γιατί για μια ακόμη φορά, πιάστηκε κορόϊδό, θεωρώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έσωζε την Ελλάδα κι όχι ότι θα την βούλιαζε τελείως.....

Πόπη Σουφλή

 

Θυμάστε τον ΓΑΠ και τους εργατοπατέρες του να διαδηλώνου με life style «απόκληροι της εξουσίας» μόλις πριν λίγα χρόνια …προειδοποιόντας να μη αγγίξουν το ασφαλιστικό . 

Και πήραν την εξουσία, οι εργατοπατέρες λούφαξαν και οι Λοβέρδοι και Κουτρουμάνηδες …το έκαναν γυαλιά καρφιά το σύστημα…

Την συνέχεια την ξέρετε …

Χθες , αλλά όχι μόνο χθες. και σε άλλες απεργίες είδαμε τον Τσίπρα στην πορεία και όχι σε περατζάδα όπως αυτή του ΓΑΠ πριν μερικά χρόνια…

 Και βέβαια με άλλο life style συνδικαλιστές !

Και επειδή τώρα αγγίζει την εξουσία …ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε τα καλά του ΓΑΠ και των εργατοπατέρων του .

http://papatzides.blogspot.gr/2014/11/blog-post_417.html

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 5:46 pm


ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ Σπύρο Ζαγάρη, επειδή η σχέση σου με την ΑΛΗΘΕΙΑ είναι όπως αυτή του διαβόλου με το λιβάνι, και επειδή στη ζωή μου έχω μάθει να σηκώνω το γάντι σε όποιον τολμά να μου το ρίχνει και μάλιστα όταν ο ίδιος έχει χεσμένη τη φωλιά του, σε προκαλώ να δημοσιοποιήσεις την "καταγγελλία μου στο ΣΔΟΕ, η οποία όπως γράφεις, αναφέρεται σε  σκάφος 60 μ."

Επειδή ξέρω πως δεν θα το κάνεις, σε συμβουλευω να καθίσεις στ' αυγά σου, γιατί είσαι στριμωγμένος από το Πόρισμα του πρώην Εισαγγελέα ΕΦΕΤΩΝ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ και στο οποίο σου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σωρεία κακουργημάτων.

Η επί 6 χρόνια, παραμονή του τεράστιου αυτού σκανδάλου, στα συρτάρια της 9ης Ειδικής Τακτικής Ανακρίτριας, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι  δεν υφίσταται η ποινική διωξη εις βάρος σου.

Ας όψεται η.... "δικαιοσύνη"... και .. "οι λόγοι" που ακόμα δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία.

Και δεν είναι μόνον αυτό..

Όλα μου τα δημοσιεύματα, στην  εφημερίδα μου ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, γίνονταν πάντα, βάσει των όσων κατήγγειλαν εναντιον σου, οι ίδιοι οι Δημοτικοί σου Σύμβουλοι, για σωρρεία παρανομιών, κατά την διάρκεια της δημοτικής σου θητειας και όχι μόνο.

Μιλούσα και μιλώ πάντα με στοιχεία και επίσημα έγγραφα.

Γι αυτό και σε συμβουλεύω... ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ... κι αν δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό, στο λέω και ελληνιστί... ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ!

Πόπη ΣουφλήΠαύλος Γερουλάνος και Σπύρος Ζαγάρης  στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο - 2010
«Πρόσφατα το όνομά μου, «έπαιξε» σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Φωτογραφίες μου από παλαιότερες δημόσιες εμφανίσεις αλλά και προσωπικές με την γυναίκα μου σε
διακοπές και την εγγονή μου στην αυλή του σπιτιού μου (από αναρτήσεις στο διαδίκτυο) φιγουράριζαν σε ενημερωτικές και μη εκπομπές, αλλά και σε blogs, με τίτλους σαν κι αυτόν: «3,5 εκατομ. απέκρυψε ο πρώην δήμαρχος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του κωπηλατοδρομίου» ή ακόμα χειρότερα «ζημίωσε τον δήμο 3,5 εκατομ. που βρέθηκαν στον λογαριασμό του» κλπ.
Επίσκεψη- Βηρυτός Δεκ.2009
Η έκφραση «μου ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι», δεν περιγράφει ικανοποιητικά το αρχικό συναίσθημα. Μετά ακολούθησε βροχή τηλεφωνημάτων από φίλους – νά' ναι καλά, που μου δήλωναν την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους, αλλά κι αρκετούς περίεργους- αυτοί πάντα υπάρχουν, που ήθελαν να βεβαιωθούν αν στέκομαι ακόμα όρθιος.
 
Παρά τις αντίθετες απόψεις της οικογένειάς μου (δεν χρωστάμε εξηγήσεις σε κανέναν, όσοι μας ξέρουν δεν πιστεύουν αυτές τις συκοφαντίες, οι άλλοι δεν μας ενδιαφέρουν- ήταν κυρίως η άποψη της γυναίκας μου) εγώ αποφάσισα να διαλέξω για άλλη μια φορά τον ξεκάθαρο δρόμο των γραπτών εξηγήσεων, όπως έκανα πάντα στην «πολιτική» διαδρομή μου, γιατί τα γραπτά μένουν. 
 
Η όλη υπόθεση ελέγχου μου από το Σ Δ Ο Ε, άρχισε πριν μερικά χρόνια μετά από καταγγελία πρώην εκδότριας της περιοχής μας, η οποία με κατήγγειλε ότι διάγω βίο προκλητικά πολυτελή, ότι διαθέτω θαλαμηγό 60μ., ότι ενέχομαι στο «σκάνδαλο» του κωπηλατοδρομίου, ότι κερδοσκοπούσα από τα ταξίδια της φλόγας του μαραθωνίου (!!) και άλλα βδελυρά. 
 
Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο με την εν λόγω «δημοσιογράφο» που έχει καταδικασθεί από πολλούς αιρετούς της περιοχής μας για τα συκοφαντικά της δημοσιεύματα . 
 
SIBERIAN MARATHON - 2010
Είναι γνωστό στους συντοπίτες μου, ότι παρά την ακίνητη περιουσία που κληρονόμησα από τον παππού μου και τον πατέρα μου, δουλεύω από 14 χρονών –απ’ όταν έμεινα υπεύθυνος της οικογένειάς μου, λόγω του ξαφνικού θανάτου του πατέρα μου- αξιοποίησα την κληρονομιά μου, κι εξακολουθούμε η γυναίκα μου κι εγώ να δουλεύουμε σκληρά στις οικογενειακές μας επιχειρήσεις. Ουδέποτε προκαλέσαμε με την συμπεριφορά μας, ούτε και άλλαξε προς το καλύτερο η περιουσιακή μας κατάσταση από την ενασχόλησή μου με τα κοινά. Το αντίθετο έγινε.
 
Με αφορμή λοιπόν τις καταγγελίες της «κυρίας δημοσιογράφου», ελέγχθηκα διεξοδικά για την περίοδο 2004-2011 . ΄Ανοιξαν οι λογαριασμοί μου , και μάλιστα διασταυρώθηκαν με του ιδιώτη που φέρεται ότι εισέπραξε την αποζημίωση του κωπηλατοδρομίου.
 
Κι επειδή «ουδέν κακόν αμιγές καλού» φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν έχω καμιά σχέση με τον εν λόγω ιδιώτη . Επίσης φαίνεται ξεκάθαρα από την αναλυτική κίνηση των λογαριασμών μου (από το 2000 έως σήμερα, πριν δηλαδή και από το ελεγχόμενο διάστημα) ότι ουδέποτε είχα ή έχω τραπεζικό λογαριασμό με καταθέσεις 3,5 εκατομ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς .Το μεγαλύτερο ποσό που υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης αυτών των λογαριασμών ήταν το 2000 σε δρχ. τότε 836.088 δηλ. 2.500 ευρώ περίπου.
(Τα στοιχεία βρίσκονται στα χέρια του εκδότη της εφημερίδας, γιατί δεν μπορώ να κυκλοφορώ με αυτόν τον τεράστιο όγκο χαρτιών, για τον όποιον ενδιαφερόμενο).
 
Οι όποιες «φορολογικές παραβάσεις» τυχόν προέκυψαν από τον εξονυχιστικότατο έλεγχο του ΣΔΟΕ, δεν αφορούν την ανάμειξή μου με τα κοινά και είναι θέμα που θα λυθεί με τον λογιστή και τον δικηγόρο μου. Ήδη εργαζόμαστε για την παροχή εξηγήσεων σε περιπτώσεις που όπως π.χ. έδωσα κάποια φύλλα επιταγών στα ανίψια μου για να τα διευκολύνω στην ανακαίνιση του μαγαζιού τους. 
 
Τα χρήματα που κατατίθεντο για την κάλυψη της επιταγής , θεωρήθηκαν ως αποκρυφθέν εισόδημα. Θα έπρεπε δηλαδή να έχω κάνει σύμβαση δανείου με τα παιδιά της αδελφής μου.
Eιδική τιμητική διάκριση για τον Σπύρο Ζαγάρη και την Μαρία Πολύζου ,από το ίδρυμα George Best Costacos, για την παγκόσμια προβολή του μαραθωνίου και της επετείου των 2500 χρόνων
Τέτοιου είδους παραβάσεις, όμως, δεν αποτελούν φοροδιαφυγή, ούτε απόκρυψη εισοδημάτων, ούτε off shore εταιρίες, ούτε καταθέσεις εκατομμυρίων.
Πώς προκύπτει λοιπόν αυτός ο τεράστιος θόρυβος γύρω από το όνομά μου; Και γιατί; Ή καλύτερα γιατί πάλι τώρα;
 
Γιατί παρασχέθηκε η κάλυψη του «τεκμηρίου της αθωότητας» και η απόκρυψη των στοιχείων ενός παιδεραστή, ενός δολοφόνου, ενός μεγαλεμπόρου ναρκωτικών, δεκάδων φοροφυγάδων κι εμένα όχι μόνο δεν προστατεύτηκε το όνομά μου αλλά βγήκαν και «εισαγγελικού» τύπου σχόλια για την προέλευση των δήθεν αποκρυφθέντων χρημάτων;
 
Αυτά είναι ερωτήματα που θα φροντίσω να απαντηθούν, με όποιο κόστος.
-Ας έρθουμε όμως στο «σκάνδαλο» του κωπηλατοδρομίου, που ταλανίζει την τοπική μας κοινωνία πολλά χρόνια. Στο βαθμό που με αφορά ήταν και παραμένει μια σκευωρία, που κατ’ αρχήν σκόπευε να με εμποδίσει να πάρω μέρος στις δημοτικές εκλογές του 2006, διεκδικώντας την τιμητική θέση του δημάρχου Μαραθώνα.( Αυτή ήταν και η τοποθέτηση της τότε υποστηρίκτριας και μετέπειτα διώκτριας «δημοσιογράφου» με πλήθος δημοσιευμάτων)
Xiamen 2011 - Συνέδριο : «Μαραθώνας και δημοσιότητα»
Η κατηγορία για μένα ήταν ότι το 2004, όταν ήμουν αντιδήμαρχος, καθυστέρησα να πρωτοκολλήσω ένα έγγραφο που αφορούσε δίκη για απαλλοτρίωση στην περιοχή του κωπηλατοδρομίου με συνέπεια να μην παραστεί ο δήμος και να ζημιωθεί. Δεν είναι αλήθεια.
 
 Το έγγραφο, ένα από τα χιλιάδες που έφταναν στο δήμο εκείνη την περίοδο και μάλιστα για υπόθεση που ο Δήμος δεν ήταν διάδικος, προωθήθηκε και πρωτοκολλήθηκε κανονικά και μάλιστα αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου, αφού υπογράφηκε από τριμελή επιτροπή αρμοδίων υπαλλήλων 15 μέρες πριν από τη δίκη.
 
 Όλα αυτά αποδεικνύονται από το ίδιο το έγγραφο, το οποίο φέρει τόσο τις υπογραφές των τριών υπαλλήλων, όσο και την ημέρα και ημερομηνία ανάρτησής του, που ήταν Πέμπτη 8 Απριλίου 2004. 
 
Κάποιοι προκειμένου να με εμπλέξουν επιχείρησαν την παραποίηση της ημερομηνίας ανάρτησης (ώστε να φαίνεται ότι έγινε μετά τη δίκη) από 8 σε 28, με την προσθήκη ενός 2 μπροστά από το 8. Για κακή τύχη των εμπνευστών της σκευωρίας, η ημερομηνία που επέλεξαν δεν είναι Πέμπτη, όπως ολογράφως αναφέρεται στο έγγραφο. 
 
Αυτό και μόνο αρκεί για να αναδείξει την σκευωρία. 
 
Προσθέτω ότι με βάση τα κτηματολογικά διαγράμματα και τους πίνακες της απαλλοτρίωσης που έγιναν το 2000, ο Δήμος Μαραθώνα δεν αναφέρεται ως ιδιοκτήτης της επίδικης έκτασης (ιδιοκτήτες φαίνονται ο ιδιώτης, το Μουσείο Μπενάκη και το ελληνικό δημόσιο). 
 
Στην υπουργική αυτή απόφαση ΦΕΚ του 2001 δεν γίνεται λόγος για δικαίωμα του δήμου Μαραθώνα, ούτε η τότε δημοτική αρχή αντέδρασε. Εγώ δεν ήμουν τότε στον δήμο, αλλά ήταν αντιδήμαρχος αυτός που με κατήγγειλε κατόπιν. 
 
Αφού ο κύριος αυτός –πάνω από 24 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, δημαρχεύων κι αντιδήμαρχος το επίμαχο διάστημα των απαλλοτριώσεων για τα ολυμπιακά έργα, ήξερε την περιουσία του δήμου στο σημείο αυτό, γιατί δεν αντέδρασε και δεν τη διεκδίκησε τότε;
 
Αντίθετα εγώ, σε ανύποπτο χρόνο, όταν ανέλαβα τον Ιανουάριο 2003 αντιδήμαρχος Μαραθώνα, είχα ως πρώτο μέλημα την διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας του δήμου. 
 
Ζήτησα κι έλαβα από το υποθηκοφυλακείο Μαραθώνα αντίγραφο της μερίδας του δήμου και έφερα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να μάθω πού βρίσκονται τα ακίνητα που αναγράφονται στη μερίδα μας. Αξέχαστη μου έμεινε η απάντηση του μετέπειτα καταγγέλτη μου : «τι ψάχνεις, νεκρούς στους πεθαμένους;»
 
Αυτά τα αναφέρω γιατί θέλω να αποδείξω ότι η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και η προστασία της περιουσίας του υπήρξε βασικό και μόνιμο ενδιαφέρον μου.
Στους αγώνες που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών, στην μνήμη του Αντ. Τρίτση, υπό την αιγίδα του Δήμου Παλ. Φαλήρου, ο Σπ. Ζαγάρης κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα δρόμου 100μ.
Με το που φέρνει λοιπόν θέμα στο συμβούλιο την δήθεν συμμετοχή μου στο σκάνδαλο, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος –τη στιγμή που εκδήλωνα την πρόθεσή μου να διεκδικήσω τις επόμενες δημοτικές εκλογές, κουνώντας ένα φάκελο με «όλα τα στοιχεία της απάτης», ζήτησα να λάβω αντίγραφα για να ενημερωθώ. Τότε ως δια μαγείας ο φάκελος εξαφανίσθηκε, οι αριθμοί πρωτοκόλλων άλλαξαν, έγιναν διάφορα μαγικά ( ή μήπως είναι οι συνήθεις πρακτικές;) με φανερή ανάμειξη και ανθρώπων που συμπτωματικά μέχρι πρόσφατα ήταν στο δημοτικό συμβούλιο κι απ’ ότι ξέρω ελέγχονται.
 
Για την υπόθεση του κωπηλατοδρομίου κλήθηκα να καταθέσω, όπως κι όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ουδέποτε κλήθηκα να απολογηθώ, ούτε μου απαγγέλθηκε επίσημα οποιαδήποτε κατηγορία. 
 
Είμαι βέβαιος ότι και η πλειοψηφία των συντοπιτών μου έχει πειστεί για την αθωότητά μου, αφού με εξέλεξαν δήμαρχο, παρά τις συκοφαντίες.

Η υπόθεση όμως αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για να πλήξει την αξιοπιστία μου και να θίξει την προσωπική και πολιτική εικόνα μου. Και βλέπω ότι εξακολουθεί να «πουλάει». Δεν παραβλέπω και το γεγονός ότι και το έδαφος είναι πρόσφορο . Υπάρχει μια γενικότερη απαξίωση της πολιτικής, τα οικονομικά σκάνδαλα σκάνε το ένα μετά το άλλο, οι άνθρωποι είναι πολύ πιεσμένοι από τις ανάγκες της καθημερινότητας κι αγανακτούν με τις ατασθαλίες απ’ όπου κι αν προέρχονται. Το «κακό» λοιπόν πουλάει και τυχαίνει απίστευτης δημοσιότητας.
 
-Η δεύτερη συκοφαντική κατηγορία της πρώην εκδότριας αφορούσε την ύπαρξη 60μ θαλαμηγού. Μάλλον θα έχει πρόβλημα όρασης, αφού έκανε 60μ κότερο τη μόλις έξι (6) μέτρων φουσκωτή βάρκα μου, που ούτε κι αυτήν είχα την περίοδο της καταγγελίας. 
 
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το ερευνήσει κι άκουσα γνωστή δημοσιογράφο να λέει σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι με ανακάλυψαν από την αδήλωτη θαλαμηγό μου(!!!).
 
Θα ήταν για γέλια όλα αυτά, κι άλλα που ειπώθηκαν για έκλυτο και σπάταλο βίο, αν δεν προκαλούσαν τεράστια ψυχική αναστάτωση στην οικογένειά μου.
Με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ στην Αρχαία Ολυμπία για Αφή Ολυμπιακής Φλώγας
Παρά την προσπάθειά μου δεν είχα δυστυχώς την ευκαιρία να τύχει η παροχή εξηγήσεών μου και οι απαντήσεις μου την ίδια εθνική εμβέλεια που είχαν οι αβάσιμες κατηγορίες εναντίον μου.
Αιωρούνται λοιπόν οι συκοφαντίες, μηρυκάζουν οι χαιρέκακοι, κάποιοι έφτασαν να μεταφράσουν την είδηση και να την στείλουν στο εξωτερικό, βεβαιώνοντάς με ότι υποκρύπτεται σκοπιμότητα.
Μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκα με τους λασπολόγους. Θεωρούσα την όλη υπόθεση απλώς εμμονή της πρώην δημοσιογράφου που έχει αυτό χρισθεί «αδέκαστος κριτής» των πάντων. Από δω και πέρα όμως είμαι αποφασισμένος να καταφεύγω στη δικαιοσύνη κάθε φορά που κάποιος επιχειρήσει να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου. Το χρωστώ στην οικογένειά μου που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ.»
 
ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΑΡΗΣ 
 πηγή

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 11:27 pm


Ώρα αποφάσεων, χωρίς ρεύμα, στην "Ελευθεροτυπία"...


 
Το κτίριο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» 
Μια ακόμα γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας στο κτίριο της οδού Μίνωος, προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον της εφημερίδας. 
 
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να...


ελπίζουν στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους από την πλευρά Οικονομόπουλου και την επανέκδοση του φύλλου. 
Κάτι που, αν συμφωνηθεί, θα γίνει υπό το «φως» της γεννήτριας, καθώς η ΔΕΗ προχώρησε στη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτίριο της Μίνωος, δεδομένου ότι διακανονισμοί που συμφωνήθηκαν από τη διοίκηση της εφημερίδας, δεν τηρήθηκαν.

 
Αναλυτικά η επιστολή προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

 
«Αγαπητοί συνάδελφοι,

 
Σας ενημερώνω ότι από τις 10 χθες το πρωί η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα στο κτίριο της Μίνωος και η ηλεκτροδότηση γίνεται με γεννήτρια.
Επειδή αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, χρησιμοποιήθηκε κάθε γνωστός και κάθε μέσο, αλλά, δεδομένου ότι οι παρατάσεις δίδονται και οι διακανονισμοί συμφωνούνται χωρίς όμως να πληρώνονται, ειπώθηκε πως τίποτα άλλο δεν μπορεί να γίνει.
Επίσης, σήμερα Πέμπτη στις 3 μ.μ. έχουμε γενική συνέλευση στο κτίριο της Μίνωος και ζητούμε από τα μέλη του Δ.Σ. αν μπορούν, να παραστούν, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι οριακή.


Σας ευχαριστώ

Ορέστης Σχινάς». 

efsyn.grΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 10:35 pm


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΞΗΣ: ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ "ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ" ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. (βιντεο)ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ .
 
ΤΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.


Ο αρχαιολόγος και εκδότης του περιοδικού "ΙΧΩΡ", Ευάγγελος Μπεξής, σε μία μοναδική και ανατρεπτική του συνέντευξη στο κανάλι ''AΡT TV'', και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη " SPIRO- SPERO" αποκαλύπτει νέα μοναδικά στοιχεία για την υπόθεση της Αμφίπολης και ξεσκεπάζει πρόσωπα και πράγματα στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην λειτουργία της Αρχαιολογικής υπηρεσίας. 

Μία συνέντευξη χείμαρρος και για την Εθνική σημασία του μνημείου σε σχέση με το Μακεδονικό ζήτημα, που τόσο έντεχνα προσπαθούν να υποτιμήσουν και να αποκρύψουν...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 10:23 pm


ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΗ ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ - ΙΔΡΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)


ΚΡΙΜΑ Η ΟΜΟΡΦΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ “ΕΞΑΠΟΔΩ”!

 

Κάποτε, μέχρι και το 1975 περίπου, η Ναύπακτος είχε μόνο τρεις υπηρέτες του υποχθόνιου εωσφόρου. ΤΑ ΠΡΩΤΕΊΑ είχε … το όμορφο κάστρο της Ναυπάκτου, ο Λυγιάς, η Βαρναράχη …. Τώρα δεσπόζει στο παιχνίδι, η ΒΑΡΝΑΡΑΧΗ, ο Λυγιάς, τα παράλια της Φιλοθέης, η Σκάλα, η  …. Μανάγουλη, η Λιμνίστα .. 

 

Στο κόλπο και ρασοφόροι αδίστακτοι και διμούτσουνοι, θεομπαίχτες! Κάτω από τα ράσα και κάτω από το καλιμαύχι  … τρυπώνουν οι ζερζεβούληδες και κάνουν πάρτυ!  Υπηρετούν αυτά τα μίσθαρνα όργανα του ακατανόμαστου, κανονικά τον … βασιλιά τους … Φτάνουν στο σημείο να πουλάνε την Αγία Ζεση σε μεντιουμ, μάγισσες και εμπόρους μαγείας.

 

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΑΛΤΙΜΠΑΓΚΟΙ του εωσφόρου, να είστε βέβαιοι θα πληρωθείτε κατά τα έργα σας! ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ … πως πέθαναν όμοιές σας μάγισσες και πως βγήκε από του κουφάρι η μαύρη ψυχή τους…. στα τελευταία τους…. Υπάρχει καιρός για μετάνοια και αποκοπή από τον … “κουμπάρο” βούλη!

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ο αθώος λαός, υποφέρει από τα καταχθόνια έργα τους, τα βουντού, τα δεσίματά τους και  τις μοβόρες επικλήσεις τους! Διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρώπινης γαλήνης, της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων!

Όπως δε ο διάβολος μπερδεύεται και χώνεται παντού, έτσι και οι μοβόρες αυτές ψυχές, μπερδεύονται με το πιστο πλήρωμα σε κάθε λατρευτική συνάθροιση… Ξέρετε γιατί; Απλά να θολώνουν τα νερά και να παρασύρουν αθώες και αθώους ότι να κι αυτοί είναι … άνθρωποι του ….Θεού!

 

Ωρα να τους καταδείξουμε … φωτογραφίζοντάς τους και θα το κάνουμε. Αλλωστε αργά ή γρήγορα και ο κουμπάρος τους αυτό κάνει, τους ξεμπροστιάζει, αφού τους κυριεύσει. Αυτός το κάνει να τους καταξευτιλίσει και να μην τους χάσει και εμείς τους φωτογραφίζουμε πρώτον να προσέχει ο αθώος λαός και δεύτερον μπας και τους ξυπνήσουμε την κοιμισμένη συνείδησή τους και μετανοήσουν…

 

Δυστυχώς και το αγαπημένο μας μοναστήρι στη Σκάλα στη Ναύπακτο, περιτριγυρίζεται, γεμίζει τακτικά και μολύνεται, από δεκάδες θεομπαίχτες και θεομπαίχτριες!

Δεν μπορεί εσύ, κυρία διμούτσουνη, να εκδίδεσαι “επι χρήμασι”, να σε ξέρει η μισή Ναύπακτος ότι πορνεύεσαι ασύστολα και να … καταγράφεσαι σαν …  χριστιανή μυροφόρα και άνθρωπος των χριστιανικών κύκλων!!!

Δεν μπορεί εσύ, “αδελφή” του ελέους … να μολύνεις τα άγια και όσια… Δεν μπορεί εσύ, σατανοβαπτισμένη ύπουλη μάγισσα, που κάνεις “σατανικά τραπεζάκια”,   “ολονύκτιες σατανικές μαζώξεις” να μοστράρεις στις ιερές τελετές σαν χαμηλοβλεπούσα αγία χριστιανή ψυχή, σαν φίλη του μοναστηριού, σαν εκπρόσωπος χριστιανικής οργάνωσης!

Ευτυχώς οι πιστοί ξύπνησαν και κάνουν τον ΚΡΥΦΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ, χωρίς τυμπανοκρουσίες και προβολή! Αρχίζουμε τον θρησκευτικ΄πο μαχητικό πόλεμο, όχι κατά των ΔΗΛΩΜΕΝΩΝ απίστων, αυτοί δεν μας κάνουν κακό, αυτοί είναι ελεύθεροι να πιστεύουν ότι θέλουν.

Εμείς στρεφόμαστε κατά των ΛΥΚΩΝ ΜΕ ΕΝΔΥΜΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ, των ρουφιανο_δήθεν_χριστιανών, αν μπορούμε να τους βαπτίσουμε έτσι. Ο εξαποδώ και οι υπηρέτες του τι φοβούνται; Το φως το αληθινόν! Φοβούνται την αλήθεια! Φοβούνται την καθαρότητα και την αγνότητα!

Ε, πονηρά καθαρματάκια, εμείς θα σας ρίχνουμε φως!!!! Μπόλικο φως, εκτυφλωτικό φως, να παθαίνετε τσιβούρισμα και σιγανοτριγάνισμα… Το λιβάνι, έστω και δύσκολα το αντέχετε, τις εικόνες και τα ιερά είδη και σκεύη τα μολύνετε, το ΣΤΑΥΡΟ ΟΜΩΣ και το ‘απλετο ΦΩΣ σας τρυπά το διαβολικό σας σαρκίο!

Αντε καλά ανταμώματα…

Ευχαριστούμε τα βορειοηπειρωτάκια φιλαράκια που μας προμήθευσαν το παρακάτω βίντεο κλειδαρότρυπας… Αξίζει να το δείτε… Τάχα οι σατανικοί μάγοι, …. Λύνουν τα μάγια και εξορκίζουν το αφεντικό τους, που χώθηκε μέσα σε μια ταλαίπωρη ψυχή, μέσα στην εκκλησία… Δείτε το και θα τα ματα_ξανα_ειπούμε!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΚΑΡΕΙ 

ΠΗΓΗ:http://nafsnet.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 10:08 pm


Είναι μεγάλη η αδικία Τόνυ!..
     Το blog σκέφτεται πως αν ήταν στην θέση οποιουδήποτε βουλευτή της συγκυβέρνησης του αίσχους θα τα έπαιρνε άσχημα στο κρανίο!

     Πολύ πιθανόν να δήλωνε ανεξαρτητοποίηση, ή ακόμα -και καλύτερα- να προσχωρούσε σε κόμμα της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.

     Διότι δεν μπορείς, κύριε, σε μένα τον βουλευτή σου να μου επιβάλλεις να ψηφίσω τζάμπα για Πρόεδρο Δημοκρατίας,
     (και όχι μόνον τζάμπα, αλλά και με προσωπικό κόστος: Πώς θα περπατήσουμε ξανά στις εκλογικές μας περιφέρειες; Πώς θα αποφύγουμε τα γιαούρτια; τις ''ψιλές'';)
     ..και του αλλουνού που σε βρίζει νυχθημερόν και σε λέει δωσίλογο και προδότη,
     ..να του τάζεις δύο και τρία εκατομμύρια για να

ψηφίσει το ίδιο!

     Δηλαδή εγώ τί είμαι (θα έλεγε το blog ως κυβερνητικός βουλευτής) που σου κάνω τόσα χρόνια το χανουμάκι, ψηφίζω ''ναι σε όλα'' σε ό,τι άθλιο μας φέρνεις σαν νομοσχέδιο στη Βουλή, βγαίνω μετά στα παράθυρα των εργολάβων για να κάνω την νύχτα μέρα, και το άσπρο μαύρο
     ..εισπράττω βρισίδι, ξεφτιλίκι και απειλές,
     ..άσε που τώρα που θα πάρουμε τον π@@λο κινδυνεύω να μην ξαναδώ βουλευτικά έδρανα!

     Την αδικία, κύριε, (θα συνέχιζε το blog) δεν την θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο άνθρωπος.
     Γι αυτό πέφτε τα τρία ''μύρια'' και σε μάς, να μη σου πάρει ο διάολος την κυβέρνηση!
     Τί θα σου στοιχίσει; Τρία, επί εκατόν ογδόντα ψήφους που χρειάζεσαι, μας κάνουν 540 εκατομμυριάκια.
     Μισό δις! Σιγά το ποσόν! Σάμπως εσύ θα το πληρώσεις;

     Ξέρεις εσύ:
     Βάζεις τον ΒεληΓκίκα να το εγγράψει στον προϋπολογισμό στα  ''Γενικά Έξοδα'',
     ..και το χρεώνεις στους χαχόλους που σε κοιτάν από κάτω, και δεν παίρνουν καμιά πέτρα να μας ανοίξουν τα κεφάλια!


     Εις υγείαν του κορόϊδου!
     Του ''κυρίαρχου'' λαού!..Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:53 pm


Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν …πλάτη μας!!!


  Ποιος θα σταματήσει αυτή την προδοσία; 
Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. 

Η οικονομική κρίση έρχεται και παρέρχεται, αλλά το ξεπούλημα όλων θα βαρύνει για πάντα την ιστορία μας και σαν έθνος και σαν λαός, αλλά και σαν άνθρωποι με κάποια αξιοπρέπεια και όχι όπως μας κατήντησαν, επαίτες των σκουπιδιών των διαφόρων «αρχόντων».

Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να είναι ουδέτερος, κανείς δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η ουδετερότητα και η απλή παρατήρηση των γεγονότων από την μεριά αυτών που καθημερινά ληστεύονται, από τις αποφάσεις των κυβερνητικών ραγιάδων-προδοτών, οι οποίοι μάλιστα ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι δεν μπορούν χωρίς αφέντη, αυτούς βοηθάει.


Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!1
Κι όσο τα λαμόγια μας δείχνουν την Μέρκελ, τους Γερμανούς και τον …Τζέγκις Χαν, ως υπαιτίους της «κρίσεως»,  καλά είναι να κοιτάμε κάπου κάπου και …πίσω από την πλάτη μας, για να ξέρουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί ΛΗΣΤΕΣ, που κρύβονται πίσω από τον σκόπιμο αποπροσανατολισμό μας .

Από τον ΛΟΓΙΟ ΕΡΜΗ ..μία πολύ καλή έρευνα:

 Η χώρα στα χέρια κερδοσκοπικών fund με τους ντίλερ υπουργούς να ξεπωλούν τα πάντα!


Σύμφωνα με το bloomberg, η εταιρεία διαχειρίσεως Third Point LLC του Daniel Loeb, του επενδυτή που έχει κερδίσει δισεκατομμύρια απ’ τις τοποθετήσεις του στα ελληνικά ομόλογα, μετά την διαβεβαίωση πέρυσι των Ευρωπαίων ότι δεν θα αφήσουν να καταρρεύσει η Ελλάδα, προχώρησε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στην δημιουργία ενός hedge fund, που επενδύει αποκλειστικά σε Ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

 
Το Ελληνικό fund της Third Point απελευθερώνει κεφάλαια σταδιακά όταν προκύπτουν επενδυτικές ευκαιρίες και με αυτό τον τρόπο η εταιρεία μπορεί και αγοράζει κρατική περιουσία έναντι πινακίου φακής! 


Η Third Point ακολουθεί
τις Oaktree Capital Group LLC και
Fortress Investment Group LLC, που ήδη κυνηγούν ευκαιρίες στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. 


Τα τελευταία θεωρούνται πλέον φθηνά έπειτα από την ολοκληρωτική κατάρρευση της οικονομίας και την ύφεση που κρατά πέντε χρόνια τώρα.

Η εμπλοκή της Third Point στο Ελληνικό Real Estate

Η Third Point έχει επενδύσει έμμεσα στο Ελληνικό real estate ως ο μεγαλύτερος μέτοχος της Dolphin Capital Investors Ltd (DCI)., μια εταιρεία που αυτοπαρουσιάζεται σαν ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης παραθαλλάσιας γής σε Ελλάδα και Κύπρο!

Πίσω από την Dolphin Capital Partners βρίσκονται δύο Κύπριοι Ο Μίλτος Καμπουρίδης και ο Πιέρ Χαραλαμπίδης, έπειτα από χρόνια παρουσίας σε ομίλους όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan, η Hilton International, δούλεψαν μαζί στην Soros Real Estate Partners του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος.

Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!2

Εκτός της πολύχρονης δραστηριοποιήσεως του στον χώρο των επενδύσεων στο real estate, εις εκ των ιδρυτών της Dolphin, ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι γνωστός και στους κοσμικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της Αθήνας.

Πέρυσι παντρεύτηκε την Μαρίνα Βερνίκου, κόρη του Γιώργου Βερνίκου, που είναι φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγέλου Βενιζέλου, από το 1974 και είναι ο άνθρωπος που έβαλε στην πολιτική τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όταν τον ανεκάλυψε σε ηλικία 18 ετών και τον έβαλε στην ΕΦΕΕ. Η κόρη του, Μαρίνα Βερνίκου, έχει παντρευτεί τον Κύπριο επιχειρηματία, Μίλτο Καμπουρίδη, ο οποίος είναι αδερφός της γυναίκας τού Κώστα Μπακογιάννη, γιου της Ντόρας. και του αειμνήστου Παύλου Μπακογιάννη, εγγονού του Κώστα Μητσοτάκη.

Ο αδερφός του Νίκος έχει παντρευτεί την Βαρβάρα Στράτου, κόρη του βιομηχάνου και υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, αειμνήστου, Χριστοφόρου Στράτου, στενού συνεργάτου και προσωπικού φίλου του ιδρυτού της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η Βαρβάρα Βερνίκου-Στράτου είναι γνωστή επιχειρηματίας και διευθύνει την αλυσίδα καταστημάτων, Notos Galleries. Ο δε Γιώργος Βερνίκος, που έγινε για μερικά φεγγάρια υφυπουργός, αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν απεκαλύφθη ότι ήταν μέτοχος στην offshore, της Vernicos Offshore Group SΑ, με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ. (Βλέπε εδώ)

Ο Καμπουρίδης του οποίου η αδελφή Κάλια είναι η σύζυγος του υι­ού της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και νυν δημάρχου Καρπενησίου Κώστα, το 2008-2009 μέσω εταιρείας συμφερόντων του, ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις σε «αμφισβητούμενες» εκτάσεις που είχε αγοράσει από μία μονή του Βόλου, υπόθεση που έμεινε στην ιστορία ως «Βατοπέδι της Μαγνησίας». 


Την ίδια εποχή, κατά την εφημερίδα, ο Ισίδωρος Κούβελος-ως πρόεδρος της επιτροπής διεκδικήσεως των Μεσογειακών Αγώνων- έπαιζε κομβικό ρόλο στο να γίνουν οι Αγώνες στον Βόλο. (Για να αποκτήσετε μία πιο εμπεριστατωμένη εικόνα διαβάστε εδώ)

Το νέο κόλπο γκρόσο είναι πως μέσω της σχέσεώς του με την Axia Ventures ) φέρεται να διαδρα­ματίζει ουσιαστικό ρόλο στα σχέδια εκποιήσεως της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Καμπουρίδης είναι γνωστός επιχειρηματίας του χρηματιστηριακού real estate που συνδέεται συγγενικά με την οικογένεια Μητσοτάκη (είναι αδελφός της συζύγου του Κώστα Μπακογιάννη). Και η σχέση ανεδείχθη στον Τύπο το 2008-2009, όταν διεπιστώθη ότι εταιρεία συμφερόντων του κ. Καμπουρίδη (στην οποία συμμετείχε ο κ. Οικονομόπουλος) ετοίμαζε τουριστικές εγκαταστάσεις (γκολφ κ.λπ.) σε αμφισβητούμενες εκτάσεις που είχε αγοράσει από μια μονή του Βόλου.

Το θέμα συνδυάστηκε με την παρουσία του συζύγου της κυρίας Μπακογιάννη, Ισιδώρου Κούβελου, στην προεδρία της επιτροπής διεκδικήσεως των Μεσογειακών Αγώνων και τον ιδιαίτερο ρόλο του στην επιλογή του Βόλου ως τόπου διεξαγωγής των αγώνων. Η «Ελευθεροτυπία» είχε δημοσιεύσει πολυσέλιδα ρεπορτάζ γι” αυτό που ονομάστηκε Βατοπέδι της Μαγνησίας.

Οι εταιρείες που ανεμίχτησαν στην υπόθεση φέρουν ονομασίες «Golfing Development», «Dolfing Capital 1», «Dolfing Capital 2», «Dolfing Capital 3», «Dolfing Capital 4». Σε όλες συναντάμε τους Καμπουρίδη και Οικονομόπουλο. (Βλεπε εδώ)


Το μακρύ χέρι της Τhird Point llc και στα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας…

Έχετε αναρωτηθεί ποιος κρύβεται πίσω από τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πρίνο και σύντομα στον Θερμαικό κόλπο; Η Energean oil and gas η οποία είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που εκμεταλεύεται 100% τα κοιτάσματα πετρελαίου στον Πρίνο και την Νότια Καβάλα.


Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!3

Και ποιος είναι ο βασικός μέτοχος της Εnergean oil; 

Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!4

Μα φυσικά το hedge fund με την επωνυμία Τhird Point llc του Daniel Loeb, το οποίο ανακοίνωσε στις 14 Μαίου πως θα συμμετάσχει με 60 εκατ. δολάρια στο μετοχικό κεφάλαιο της Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια του Πρίνου.

Όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση ενός προγράμματος τεσσάρων γεωτρήσεων για την τρέχουσα χρονιά με στόχο τον διπλασιασμό της παραγωγής στα 4.000 βαρέλια/ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την έναρξη του σχεδίου αναπτύξεως του Πεδίου Έψιλον το 2014 – ένα κοίτασμα δορυφόρο του Πρίνου εκτιμώμενου μεγέθους 32 εκατομμυρίων βαρελιών – μέσω της τοποθετήσεως μιας μη επανδρωμένης πλατφόρμας συνδεδεμένης με τις υφιστάμενες κύριες εγκαταστάσεις της θυγατρικής της ΚΑΒΑΛΑ OIL.

Επιπλέον, η Energean Oil & Gas σχεδιάζει ένα νέο ερευνητικό πρόγραμμα σε ελεύθερες περιοχές στην Ελλάδα, ενώ συμμετέχει στην διαδικασία του Open Door για τις τρεις ερευνητικές περιοχές στην Δυτική Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Daniel S. Loeb, Διευθύνων Σύμβουλος & Ιδρυτής της Third Point σχολίασε:

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η έναρξη των επενδύσεων του Hellenic Recovery Fund πραγματοποιείται με μια Εταιρεία υψηλών προδιαγραφών και προοπτικών όπως η Energean. Πιστεύουμε ότι το άνοιγμα της ελληνικής αγοράς έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, θα ωφελήσει σημαντικά και ουσιαστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας και ότι η Energean, ως η μοναδική ανάδοχος αδειών παραγωγικών και εκμεταλλεύσεως κοιτασμάτων στην χώρα, κατέχει σημαντικό πλεονέκτημα στην αξιοποίηση αντίστοιχων ευκαιριών. Η συγκεκριμένη εξέλιξη μας κάνει μέρος ενός μοναδικού ελληνικού success story.»
Το who is who του Daniel S. Loeb ιδρυτή της Τhird Point llc…


Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!5

Είναι ένας από τους 400 πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία 1,3 δισ. δολάρια σπούδασε οικονομικά στο Κολούμπια, ενώ η γιαγιά του ήταν η δημιουργός της κούκλας Μπάρμπι και συνιδρύτια της Mattel.

 
Ο 51χρονος Ντάνιελ Λεμπ διατηρεί μετοχές σε κορυφαίες εταιρείες, όπως η Yahoo!, η Virgin Μedia η Sony και η Μorgan Stanley, ενώ τα έσοδα από τις μακροπρόθεσμες θέσεις του στον όμιλο συμπληρωμάτων διατροφής Herbalife του απέφεραν κέρδη 50 εκατ. δολ.!

Καλὸ εἶναι νὰ προσέχουμε καὶ τὸ τὶ συμβαίνει πίσω ἀπὸ τὴν ...πλάτη μας!!!6


Το Third Point συγκροτήθηκε από τον Ντάνιελ Λεμπ το 1995, έχοντας στο παρελθόν εργαστεί στα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια Warburg Pincus και στη Citicorp.


Ο κ. Λεμπ είναι γνωστός στις αγορές με το προσωνύμιο “Mr. Pink” από τον ομώνυμο χαρακτήρα της ταινίας “Reservoir Dogs”, που στο τέλος παίρνει τα διαμάντια και εξαφανίζεται ενώ όλοι οι άλλοι συνεργοί του πεθαίνουν.

Το παρατσούκλι του ο κ. Λεμπ το επιβεβαίωσε και από την διαχείριση της επικερδέστατης επενδύσεως που έκανε πέρυσι στα ελληνικά ομόλογα. Από την διαχείριση αυτή, διαβάζουμε στο «Έθνος της Κυριακής», το Third Point κέρδισε πέρσι 500 εκατ. δολάρια ενώ όλο το 2012 το κερδοσκοπικό fund του κ.Λεμπ είχε απόδοση 25% την ώρα που τα περισσότερα hedge funds δεν δίνουν παραπάνω από 4-5% στους επενδυτές τους.

Φημίζεται για την «χρήση» των ΜΜΕ ως μοχλό πιέσεως στις διοικήσεις των εταιρειών όπου είναι μέτοχος για να επιβάλλει την δική του άποψη.

Επίλογος…

Εύκολα απο τις παραπάνω αποκαλύψεις μας, καταλαβαίνει ο καθένας λοιπόν, πως έχει έρθει η ώρα των τυμβωρύχων να ξεσκίσουν το πτώμα που λέγεται Ελλάδα, καθώς ισχυρά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Ντάνιελ Λομπ, δίνουν το βροντερό «παρών» στο ξεπούλημα των ασημικών που πραγματοποιείται στην Χώρα μας…

Απεδείχτη με τον καλλίτερο τρόπο και για τους πλέον δύσπιστους -ύστερα και από τα τελευταία μέτρα – ότι η λεγόμενη «κρίση» απετέλεσε ένα θαυμάσιο εργαλείο για όλους αυτούς που έχουν τον πλούτο στα χέρια τους, μέσω των πολιτικών τους υπαλλήλων, να οργανώσουν και να εξαπολύσουν μια γενική επίθεση ενάντια σε όλους εμάς που τον παράγουμε.

Απεδείχθη επίσης ότι στόχος τους δεν είναι απλώς η συρρίκνωση κάποιων εργατικών κατακτήσεων, αλλά η καθολική υποταγή μας σε αυτούς και η κατά κράτος επικράτησή τους απέναντί μας.

Καθημερινά επίσης αποδεικνύεται ότι στόχος τους είναι και ή άμβλυνση της έννοιας «πατρίδα» της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ξεπωλούνται με ταχείς ρυθμούς και φυσικά και, εάν ακόμη δεν γίναμε, σε λίγο θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας.

Για να μας τα επιβάλουν όλα αυτά, οι σημερινοί κυβερνητικοί Εφιάλτες έχουν αναλάβει εργολαβικό ρόλο. Σε αυστηρή επίσης επιφυλακή και οι άλλοι από τους εταίρους του δικομματισμού με τους δορυφόρους τους. Δεν παύουν καθημερινά να καταθέτουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις προς τους ανθρώπους του πλούτου, ότι θα είναι οι άξιοι συνεχιστές των προκατόχων τους.

 
Άνθρωποι επικίνδυνοι, χωρίς αξίες και ιδανικά, οσφυοκάμπτες των μεγάλων αφεντικών τους και αδίστακτοι τύραννοι για τον λαό. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει ιερό και όσιο. Ακόμη και αυτή η αξία ενός μνημείου, της ίδιας της Ακροπόλεως, αποτιμάται ανάλογα με τα κέρδη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν από αυτό τα μελλοντικά αφεντικά τους! Η αξία, γι’ αυτούς, είναι έννοια αποκλειστικά συνυφασμένη με το κέρδος, χωρίς περιορισμούς και αναστολές.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξεως κατάφεραν να εξαπολύσουν μια γενικευμένη και καλά σχεδιασμένη επίθεση την κατάλληλη στιγμή, εναντίον όλων των εργαζομένων, οι οποίοι, όπως μέχρι στιγμής τουλάχιστον απεδείχθη ήταν ανοχύρωτοι και ανήμποροι να την αποκρούσουν, την στιγμή που ξεπωλούν σαν ντίλερς τα πάντα στην Ελληνική επικράτεια!

Και ενώ ήδη μας έχουν κλέψει το όνειρο, τώρα κλέβουν ακόμη και αυτή την ίδια μας την ζωή, την στιγμή που για άλλους τα όνειρα καταμεσής της… κρίσεως γίνονται πραγματικότητα και η ζωή τους πιο… παραδεισένια!

Ποιος θα σταματήσει αυτή την προδοσία; 


Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι.

 Η οικονομική κρίση έρχεται και παρέρχεται, αλλά το ξεπούλημα όλων θα βαρύνει για πάντα την ιστορία μας και σαν έθνος και σαν λαός, αλλά και σαν άνθρωποι με κάποια αξιοπρέπεια και όχι όπως μας κατήντησαν, επαίτες των σκουπιδιών των διαφόρων «αρχόντων».

Αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να είναι ουδέτερος, κανείς δεν μπορεί να περιμένει άλλο. 


Η ουδετερότητα και η απλή παρατήρηση των γεγονότων από την μεριά αυτών που καθημερινά ληστεύονται, από τις αποφάσεις των κυβερνητικών ραγιάδων-προδοτών, οι οποίοι μάλιστα ανερυθρίαστα δήλωσαν ότι δεν μπορούν χωρίς αφέντη, αυτούς βοηθάει.

ΛΟΓΙΟΣ ΕΡΜΗΣΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:31 pm


Στην ….υπηρεσία του Προξενείου και οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Αν αυτό δεν λέγεται ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ, πώς λέγεται;;;

Πόπη Σουφλή

βουλη


Έμμεση απόπειρα ομογενοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και ενσωμάτωσης των Πομάκων και των Ρομά στους τουρκογενείς συνιστούν οι παρεμβάσεις στην Ολομέλεια των δύο μειονοτικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αιχάν Καρά Γιουσούφ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ οι οποίοι έκαναν αναφορά σε υποτιθέμενη «μητρική γλώσσα» των μουσουλμάνων της..
περιοχής.
 
Στην πράξη οι δύο βουλευτές μετέφεραν στο ελληνικό κοινοβούλιο τις προσπάθειες του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής να επιβάλλει την τουρκική γλώσσα ως την επίσημη της μειονότητας και έτσι να
ενισχυθούν οι απόπειρες για αναγνώριση της δήθεν «τουρκικής εθνικής ταυτότητας» της μειονότητας.

Κατά την συζήτηση στην Βουλή τροπολογιών του υπουργείου Παιδείας που αφορούν τα μειονοτικά σχολεία ο κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ υποστήριξε πως «Η παιδεία και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στα νηπιαγωγεία θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μειονότητας και να είναι δίγλωσσες, δηλαδή στην μητρική γλώσσα και στην ελληνική. 

Σε κάθε περίπτωση η αναζήτηση εκπαιδευτικών λύσεων πρέπει να γίνει στη βάση της παραδοχής ότι η ορθή εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα παρέχει τη δυνατότητα για την εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας. Είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει αναδιαμόρφωση και επικαιροποίηση των σπουδών, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Η δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων αποτελεί πάγιο αίτημα του Τουρκικού Προξενείου και εκτός του κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, την συγκεκριμένη επιδίωξη υπερασπίστηκε στην Βουλή και ο δεύτερος μουσουλμάνος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν. 

«Εφόσον το νηπιαγωγείο προετοιμάζει τους μαθητές για την ένταξή τους στην εκπαίδευση και η φοίτηση πλέον στο νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική, αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να δημιουργήσει δίγλωσσα νηπιαγωγεία» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Ένα πάγιο αίτημα της μειονότητας και των κατοίκων του Εχίνου». 

Σε άλλο σημείο της ομιλία τους σημείωσε πως «Το κυριότερο, όμως, είναι το ζήτημα της γλωσσικής εκπαίδευσης. Ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης δεν επαρκεί για να αποκτηθεί διδακτική επάρκεια για την τούρκικη γλώσσα. Παρ’ ότι αποτελεί τη μητρική γλώσσα των εκπαιδευτικών τους οποίους αφορά, το βάθος γνώσης που απαιτείται για να μπορούν να τη διδάξουν δεν μπορεί να αποκτηθεί σε ένα έτος ή ακόμα και σε δύο. Άλλωστε και οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων σχολείων με μητρική γλώσσα την ελληνική τη διδάσκονται εντός των παιδαγωγικών τμημάτων κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών σπουδών».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 9:22 pm


Απόσυρση ανάρτησης που αφορά στον κ. Ζωντανό, Πρόεδρο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. (ΔΕΗ)


Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι κάποιες πληροφορίες είναι μη επεξεργασμένες. 
Ο κύριος Ζωντανός ενεπλάκει στο σκάνδαλο του οίκου του Ναύτου από τρίτους (εδώ) ενώ καμία σχέση δεν είχε με αυτό.
Κατόπιν τούτου, η σχετική ανάρτηση, αποσύρεται.

Υ.Γ. Στο διαδίκτυο, κτυπώντας το όνομα του κ. Ζωντανού ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα.
Να υποθέσω πως κι αυτά θα αποσυρθούν;;

 Πόπη Σουφλή.


Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 8:45 pm


ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΑΗΔΩΝΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ


 Ίδια πολιτική συμμορία και ο ΣΥΡΙΖΑ, εμ το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

 Πόπη Σουφλή


 
χα....χα....χα..... Άδωνη... όποιος θέλει να πεινάσει ψηφίζει πασόκ μετά νδ και μετά σύριζα για να συνεχίσει να πεινάει.
Αντε γαμηθείτε αλήτες.
Μην κοιτάτε τις μπούρδες που λένε.

Δείτε πως αρνούνται όλοι τους να άρουν τις ασυλίες τους.


171 ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ. 


ΑΝ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΚΑΙ
ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΞΑΙΡΕΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΤΕ ΑΛΛΟΥ ΑΗΔΩΝΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ


 
Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Σοκαρισμένοι στο City από τις… αρλούμπες των ΣΥΡΙΖ...":

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 7:48 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: