1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ευρυτανίας   »   Μεγαλο Χωριο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Μεγαλο Χωριο και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 12:41 am


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε την περιοχή των Αγράφων. Αναλυτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις του Μακαριωτάτου, του νέου Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή και άλλων παραγόντων στο φύλλο της Τετάρτης.

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 11:12 pm


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2014 | 12:14 am


ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η 20ΣΕΛΙΔΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2014 | 12:06 am


ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣΔήμαρχος Αγράφων και με τη βούλα είναι πλέον ο Θοδωρής Μπαμπαλής μετά την καθολική απόρριψη της ένστασης που είχε καταθέσει στο Διοικητικό Δικαστήριο Λαμίας ο Χρήστος Δημητρόπουλος, ζητώντας στην ουσία την ακύρωση των εκλογών και την επανάληψη με την συμμετοχή και του δικού του Συνδυασμού. Το Δικαστήριο με την υπ. αριθμ. 175/2014 απόφασή του απέρριψε την ένσταση που δεν είχε καμία τύχη από την ημέρα της υποβολής της. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΜΑΣ ΦΥΛΛΟ  

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2014 | 2:33 pm


ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ


ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2014 | 1:55 pm


Χωρίς εφημερίδες σήμερα - Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δεν θα κυκλοφορήσουν σήμερα, Τετάρτη, οι εφημερίδες και μεταξύ αυτών Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής Τύπου «Άργος» και «Ευρώπη».
Η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας διεκδικεί με την προειδοποιητική απεργία, από τις 6.00 το απόγευμα της Τρίτης έως τις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης, την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2014 | 4:35 pm


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΟΥΡΝΑΣ Η Φουρνά Μπροστά

Ο Σύλλογος Γυναικών Φουρνάς σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς διοργάνωσε ημερίδα με θέμα "Η Φουρνά Προχωρά Μπροστά".
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 στο Ξενώνα Φουρνά, ενώ αρκετοί ήταν οι συμμετέχοντες που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα συζητήθηκαν.
Από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες κατατέθηκαν ιδέες, θέσεις και προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση της Φουρνάς, οι οποίες συζητήθηκαν και καταγράφηκαν.

Επίσης, τα θέματα συζήτησης που αναπτύχθηκαν ήταν γύρω από το φυσικό περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, τον εθελοντισμό, τον αγροτουρισμό, το θρησκευτικό τουρισμό, ο οποίος είναι πλούσιος στη Φουρνά και φυσικά τους Συλλόγους και τον ρόλο τους στην τοπική κοινωνία.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2014 | 12:54 pm


ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

*Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα στον πολυπαθή Δήμο Αγράφων. Δεν ξέρω πότε ακριβώς, όμως το πολύ σε 10 μέρες θα δρομολογηθούν πράξεις που θα κάνουν αίσθηση.
Η κατάσταση στο Δήμο όπως όλοι γνωρίζουν έχει φτάσει στο απροχώρητο, όμως αυτά που αναμένεται να συμβούν, θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα που θα κάνουν αρκετούς να τρέχουν και να μην φτάνουν. Όπως μου είπε μάλιστα καλός φίλος, πρόκειται για μια σοβαρότατη εξέλιξη που θα ταρακουνήσει συθέμελα τον Δήμο. Υπομονή και τα αυτιά σας τεντωμένα αδέλφια…

*Όσον αφορά τώρα για την περιβόητη και πολυαναμενόμενη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου της Λαμίας, σας πληροφορώ ότι είναι έτοιμη, καθαρογράφεται και στις επόμενες μέρες θα γνωστοποιηθεί εις κάθε ενδιαφερόμενο. Επειδή λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι και οι πολλαπλώς κοπτόμενοι είναι αρκετοί, συνιστώ ψυχραιμία γιατί η απόφαση αυτή θα σκορπίσει χαρά αλλά και λύπη σε αρκετούς…

*Και ενώ άπαντες στον Δήμο Αγράφων, αναμένουν την μεγάλη απόφαση, τα σκουπίδια έχουν την τιμητική τους, οι κάτοικοι της Τσούκας δοκιμάζονται με το νερό και οι υπόλοιποι δημότες συνεχίζουν να αντλούν νερό στα σπίτια τους από υδραγωγεία και δεξαμενές που δεν έχουν καθαριστεί τα τελευταία χρόνια. Το θέμα αυτό, το ξαναγράψαμε είναι μείζον, είναι θέμα υγείας και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολύ σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και άλλων χωριών του Δήμου Αγράφων, ούτε μια απλή χλωρίωση και παρακολούθηση του νερού από αρμόδιους του Δήμου δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Σύμφωνα με ασφαλείς χωριών οι οποίοι θα ζητήσουν την παρέμβαση του Εισαγγελέα τόσο για τα σκουπίδια όσο και για τον καθαρισμό των πηγών που έχουν να καθαριστούν και να χλωριοθούν αρκετό καιρό. Το κακό έχει παραγίνει και όπως αναφέρουν κάτοικοι μεγάλου χωριού του πρώην Δήμου Φραγκίστας με ιστορική πηγή και υδραγωγείο, τις επόμενες μέρες για το τεράστιο αυτό θέμα θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις που θα κάνουν αίσθηση.

*Αίσθηση όμως αδέλφια προκάλεσε και η ιστορική απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου και για να είμαι πιο σαφής, του αντ΄ αυτού, να ορίσει Αντιδήμαρχο Οικονομικών στη θέση της παραιτηθείσης Φεγγούλη, τον  πρώην Αντιδήμαρχο και μετέπειτα ανεξαρτητοποιημένο Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Φούκα. Ομιλώ περί αισθήσεως γιατί άπαντες γνωρίζουν, τις μάχες του κ. Φούκα κατά της πολιτικής Τάτση, κατά των δράσεων της Δημοτικής Αρχής και φυσικά την δυναμική αντιπολίτευση που άσκησε, μετά την αποχώρησή του το πρώτο διάστημα από την Αντιδημαρχία. Βέβαια στην πολιτική όλα επιτρέπονται, όπως και οι ιστορικές επιστροφές στη βάση ή στο «μαντρί», όπως έλεγε ένας μεγάλος γαλάζιος πολιτικός ανήρ, όμως όταν αυτές γίνονται σε λάθος χρόνο, πολλάκις αποδεικνύονται επιεικώς, άστοχες. Βέβαια ο Νίκος επέστρεψε για να στηρίξει την απερχόμενη Δημοτική αρχή, για να ολοκληρώσει το έργο της. Δεν θα διαφωνήσω με το σκεπτικό του, καθότι στον τομέα αυτό έχει αποδείξει ότι είχε και έχει δυνατότητες. Όμως θεωρώ ότι η αποδοχή του διορισμού του για 50 μέρες, σε μια εποχή που η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να πάρει καμία απόφαση εκτός των εκτάκτων περιπτώσεων, θα την χαρακτήριζα, απλά  εκτός χρόνου. Ο χρόνος θα δείξει…

*Να σας παρουσιάσω τώρα αδέλφια γιατί ο απερχόμενος Δήμαρχος ή καλύτερα για την αλήθεια, ο αντ΄ αυτού, όρισε άλλο Αντιδήμαρχο στη θέση της Φεγγούλη. Λοιπόν αναφέρει η απόφαση: «Ανακαλούμε τη Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κα. Φεγγούλη Βασιλική του Ευαγγέλου από τη θέση της Αντιδημάρχου Αγράφων και την απαλλάσσουμε από την άσκηση των καθ’ ύλην αρμοδιοτήτων της, πριν τη λήξη της θητείας της, διότι πλέον δεν αποτελεί μέλος της πλειοψηφίας και δεν υφίσταται αρμονική συνεργασία με το Δήμαρχο (τον οποίο κατά Νόμο οφείλει να επικουρεί στο έργο του), με αποτέλεσμα να ενεργεί επιπλέον καθ’ υπέρβαση αρμοδιοτήτων και με τη συμπεριφορά της να δημιουργεί προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Δήμο και στις επιλογές της Διοίκησης». Λοιπόν αδέλφια ο αντ΄ αυτού, γιατί ο Δήμαρχος πληροφορήθηκε αργότερα για το θέμα, ανακάλεσε την πρώην αναπληρώτρια Δήμαρχο, λόγω μη αρμονικής συνεργασίας μαζί της και διότι με την συμπεριφορά της δημιούργησε προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Δήμο και στις επιλογές της Διοίκησης. Το θέμα είναι για γέλια και για κλάματα και εξηγούμε γιατί. Τώρα ανακάλυψαν οι ειδικοί παρά των Δημάρχω, ότι δεν υπήρχε αρμονική συνεργασία τον τελευταίο χρόνο της Φεγγούλη με τον Δήμαρχο; Αφού δεν υπήρχε, γιατί δεν την ανακάλεσε νωρίτερα; Έπρεπε να αντιδράσει όπως αντέδρασε η κ. Φεγγούλη στο θέμα της παραβίασης του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων από το Προεδρείο και να τα βροντήξει για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν πλέον να περνάνε στο Δ.Σ. ότι θέλουν;  Πως όμως ήταν δυνατό να συμβιβαστεί η Φεγγούλη με τέτοιου είδους τακτικές τη στιγμή που από καιρού ήταν ουσιαστικά εκτός ομάδας; Τώρα όσον αφορά για τα αναφερόμενα ότι η συμπεριφορά αυτή της Φεγγούλη, δημιούργησε προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Δήμο και στις επιλογές της Διοίκησης, είναι να γελάει κανείς καθότι γνωρίζουν πλέον και τα μικρά παιδιά στον Δήμο Αγράφων, πως τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες στο Δήμο, δεν τις δημιούργησε η Φεγγούλη αλλά οι ίδιοι οι κρατούντες με κάποιους απ΄ αυτούς να παίρνουν την μερίδα του λέοντος…

*Ορθή και σοφή η πρόταση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, να μελετήσουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού οι πολίτες, το πραγματικά σπουδαίο βιβλίο που φέρει τίτλο: «Εάν οι Δήμαρχοι Κυβερνούσαν τον Κόσμο» (If Mayors Ruled the world)- Benjamin R. Barber. Συμφωνούμαι ότι το συγκεκριμένο πόνημα αναδεικνύει την ανεξαρτησία, τις δυνατότητες και την σύγχρονη δυναμική της τοπικής αυτοδιοίκησης και για το λόγο αυτό καλόν είναι ο αγαπητός Περιφερειάρχης να το δωρίσει και σε κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους που δεν έχουν σχέση με την αυτοδιοίκηση, ξέρει ο απερχόμενος Δήμαρχος Καρπενησίου για ποιους λέω…

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2014 | 12:51 pm


Το ετήσιο “αντάμωμα” του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας επί τη λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους

Με επιτυχία και την συμμετοχή πάνω από 100 στελεχών του χώρου της δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά η υπαίθρια ετήσια συνάντηση – συνεστίαση που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας στη λήξη κάθε δικαστικού έτους και έλαβε χώρα στο εξοχικό κέντρο «Η Χελιδώνα» στο Παλαιό Μικρό Χωριό, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία των δικαστικοί λειτουργοί που υπηρέτησαν κατά το παρελθόν στα Δικαστήρια της Ευρυτανίας, μετά των οικογενειών – συνοδών των.

Ειδικότερα συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ένας (1) Αρεοπαγίτης, δύο (2) Πρόεδροι Εφετών, τέσσερεις (4) Εφέτες Πολιτικών Δικαστηρίων και δύο (2) Εφέτες Διοικητικών Δικαστηρίων, δύο (2) Πρόεδροι Πρωτοδικών μεταξύ των οποίων η Μαρία – Λουϊζα Τσουμέτη Πρόεδρος του Δικαστηρίου μας από το νέο Δικαστικό έτος, τρείς (3) Πρόεδροι Διοικητικών Δικαστηρίων, ο Εισαγγελέας μας Ιωάννης Νικολιάς, τρείς (3) Πρωτοδίκες Πολιτικών Δικαστηρίων, τέσσερεις (4)  Πρωτοδίκες Διοικητικών Δικαστηρίων και δύο (2) Ειρηνοδίκες.
Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας Βασίλειος Γκαρίλας, ευχόμενος καλό καλοκαίρι και καλή διασκέδαση σε όλους.
Τα πλούσια εδέσματα, η άψογη περιποίηση του προσωπικού του Κέντρου «Χελιδώνα», ο καλός καιρός, ο ίσκιος του αιωνόβιου πλατάνου δίπλα στις βρύσες του παλαιού Μικρού Χωριού και η ζωντανή δημοτική μουσική, δημιούργησαν μια ωραία και διασκεδαστική ατμόσφαιρα, ο δε χορός και το τραγούδι κράτησε μέχρι αργά τις μεγάλες απογευματινές ώρες.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2014 | 12:50 pm


ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2014 18 Ιουλίου - 31 Αυγούστου εκδηλώσεις - γιορτές - μουσική και χορός σε όλον το Δήμο Καρπενησίου -28 Ιουλίου ο Γιώργος Τσαλίκης στο Καρπενήσι

28 Ιουλίου ο Γιώργος Τσαλίκης στο Καρπενήσι 

Για περισσότερο από 1 μήνα και συγκεκριμένα από τις 18 Ιουλίου έως στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν για ακόμη μια χρονιά οι Γιορτές Δάσους στο Δήμο Καρπενησίου. 
Φεστιβάλ Εν Όρεσι, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των φετινών Γιορτών Δάσους. 
Αν και το επίσημο πρόγραμμα των Γιορτών αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως από το Δήμο Καρπενησίου την επόμενη εβδομάδα, σήμερα σας έχουμε μερικές από τις συναυλίες που θα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν. 
Στις 28 Ιουλίου ο Γιώργος Τσαλίκης θα δώσει μια μεγάλη συναυλία στην πλατεία Καρπενησίου. Στον ίδιο χώρο την 1η Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των κυριών Λένα Αλκαίου, Πένυ Ξενάκη και Μαρία Κανελλοπούλου. 
Στις 10 Αυγούστου και υπό το φως της Πανσέληνου στις Κορυσχάδες η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου υπόσχονται να μας ταξιδέψουν με τις μουσικές τους επιτυχίες, ενώ στις 26 Αυγούστου στην πλατεία του Προφήτη Ηλία θα τραγουδήσουν μεγάλες επιτυχίες ο Δημήτρης Μπάσης και η Νάντια Μπουλέ. 
Το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Καρπενήσι το τριήμερο 16-17-18 Ιουλίου. 
Το τριήμερο 16-17-18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί φέτος το φεστιβάλ Εν Όρεσι. Αν και τα περισσότερο ονόματα που θα απολαύσουμε στο φεστιβάλ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από το Δήμο Καρπενησίου, αυτά που έχουν κλείσει μέχρι σήμερα και είπαν το ναι είναι ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης και οι: Active Member, Razastarr, Rodney P. & DJ Skitz, Νικήτας Κλιντ & Fleck, Βαβυλώνα, Ταφ Λάθος, Noova Groova, Ground Zero, Στιχοπλοκες, Normatraxx Sessions. 
Οι διοργανωτές των γιορτών μας δήλωσαν πως φέτος κατάφεραν να ρίξουν το κόστος των εκδηλώσεων, ενώ σχεδόν σε όλα τα χωριά θα γίνουν εκδηλώσεις. 
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το Δήμο Καρπενησίου. 

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2014 | 3:22 pm


Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ... Ο Νίκος Φούκας Αντιδήμαρχος στη θέση της Βάσως Φεγγούλη που παραιτήθηκε

Ποτέ μη λες ποτέ στην πολιτική και δη στα συμβαίνοντα κατά καιρούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό μας διδάσκει εμπράκτως, η απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου Αγράφων Δημητρίου Τάτση, να ορίσει Αντιδήμαρχο Οικονομικών, για το εναπομείναν χρονικό διάστημα, δηλ, μέχρι 31 Αυγούστου 2014,
τον μέχρι πρότινος “αντιρρησία” Δ.Σ. Νίκο Φούκα, που διετέλεσε Αντιδήμαρχος και τα δυο πρώτα χρόνια της Δημαρχίας Τάτση. Ως γνωστόν ο κ. Φούκας ήταν ένας από εκείνους τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης που διαφοροποιήθηκε πολλές φορές από την πολιτική του Δημάρχου φτάνοντας μέχρι του σημείου να ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα βασικά στελέχη της ανεξάρτητης ομάδας που έκανε σκληρή αντιπολίτευση στον ίδιο τον Δήμαρχο καθώς και στην Δημοτική Αρχή. Όπως θα θυμούνται οι περισσότεροι, στην έναρξη της περασμένης προεκλογικής περιόδου, ο κ. Φούκας διαχώρισε την θέση του από την ομάδα Τάτση, στηρίζοντας άλλη επιλογή, ενώ στο τέλος βρέθηκε υποψήφιος με άλλο Συνδυασμό. Όπως προαναφέραμε όμως στην πολιτική ποτέ δεν λες ποτέ και μάλιστα στην Τοπική Αυτοδιοίκησης. Έτσι ο άλλοτε “αντιρρησίας” και σκληρός κριτής του Τάτση, κάνοντας την δική του υπέρβαση, αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου και ανέλαβε την Αντιδημαρχία επί των Οικονομικών για τις εναπομείνασες 50 περίπου ημέρες, όπου και λήγει η  θητεία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Η σχετική απόφαση ορισμού του κ. Φούκα και τα όσα προβλέπονται από τον Νόμο έχει ως εξής:

Ο Δήμαρχος Αγράφων
αφού έλαβε υπόψη
• τα άρθρα 59 και 282 παρ 16 του Ν.3852/10, όπως ισχύουν
• Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ε.Σ.Υ.Ε. (αποφ. 11247 - ΦΕΚ 3465/28.12.2012 τεύχος Β’) για τον Δήμο Αγράφων, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 6.976 κατοίκους.
• Το γεγονός ότι ο Δήμος Αγράφων έχει Πέντε (5) Δημοτικές Ενότητες.
• Την 16/2013 Απόφαση Δημάρχου Αγράφων
• Την 40/2013 Απόφαση Δημάρχου Αγράφων
• Την 83/2014 Απόφαση Δημάρχου Αγράφων
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
1. Συμπληρωματικά της 16/2013 η οποία και τροποποιήθηκε με την 83/2014 και την 40/2013 Απόφαση Δημάρχου Περί ορισμού Αντιδημάρχων. Ορίζει Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγράφων, με θητεία εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι την λήξη της θητείας 31/08/2014, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας Νικόλαο Φούκα στον οποίο παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες

• Κατάρτιση και παρακολούθηση του Προϋπολογισμού και των απολογισμών του Δήμου
• Εκμετάλλευση εθνικών και ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων
• Αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας με σχεδιασμό και αναπτυξιακό προσανατολισμό
• Εφαρμογή πολιτικών για την κοινωνική φροντίδα της βρεφικής, παιδικής και τρίτης ηλικίας
• Εφαρμογή πολιτικών για την μέριμνα υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων
• Μέριμνα για την στήριξη των αστέγων και οικονομικά αδυνάτων και πολυτέκνων δημοτών
• Προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης
• Να υπογράφει όλα τα έγγραφα, αποφάσεις, δικαιολογητικά και πράξεις σχετικά με την οικονομική υπηρεσία.

Οι παρακάτω αρμοδιότητες μεταβιβάζονται καθ’ ύλην όπως και στους υπόλοιπους Αντιδημάρχους.
• Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στα όρια του Δήμου
• Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στα όρια του Δήμου
• Υπογράφει, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια του Δήμου
• Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
• Την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών στα όρια του Δήμου
• Την τέλεση πολιτικών γάμων στα όρια του Δήμου
2. Ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν μπορεί να εκλεγεί μέλος του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Η ανάκληση αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου.
3. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Φούκα Νικόλαο που απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί η Αντιδήμαρχος κα. Κοφίνη Αναστασία.

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2014 | 1:04 pm


Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης από την πλατεία έως τον ΟΤΕ - Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο του Καρπενησίου

Με τη τρίτη φάση εργασιών συνεχίζεται το έργο της ανάπλασης του Κέντρου του Καρπενησίου. Μετά την πλακόστρωση του τμήματος από τη Νομαρχία έως τον ΟΤΕ και την πλακόστρωση της Ζηνοπούλου, τώρα σειρά έχει το τμήμα από την Πλατεία έως τον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου οι εργασίες ξεκινάνε την Παρασκευή το πρωί και αυτό σημαίνει την αλλαγή εκ νέου των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της πόλης.
Η Ζηνοπούλου μένει ως έχει -
Η Αθ. Καρπενησιώτη  κάθοδος
Ο κεντρικός δρόμος του Καρπενησίου μένει όπως είναι και τα οχήματα που έρχονται από Ξηριά θα έχουν πορεία έως την πλατεία και στη διασταύρωση (Central) θα στρίβουν με καθοδική πορεία στην Αθ. Καρπενησιώτη.
Το τμήμα από την πλατεία έως τον ΟΤΕ κλείνει, καθώς θα ξεκινήσουν οι εργασίας ανάπλασης, όπως επίσης κλειστό για όλο αυτό το διάστημα θα παραμείνει και το παρκινγκ στα παλιά ΚΤΕΛ.
Τα οχήματα που έρχονται από την οδό Αποδήμων Ευρυτάνων (κτίριο πρώην Νομαρχίας) θα έχουν κατεύθυνση προς τον ΟΤΕ ώστε να μπορούν να έχουν διεξόδους προς τα δικαστήρια και προς την Σπ. Τσιτσάρα (η κάθοδος στην Αγία Τριάδα).
Η ανάδειξη του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδας
Ταυτοχρόνως με τις εργασίες στο τρίτο τμήμα θα γίνουν εργασίες και για την ανάδειξη του Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδας σε συνεργασία με την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων . Ήδη γίνονται εργασίες μέσα στο Ναό, όπου αρχαιολόγοι λαμβάνουν τα μέτρα τους.
Οι εργασίες υπολογίζονται να ολοκληρωθούν έως το 15Αύγουστο για να δοθεί και ο δρόμος στην κυκλοφορία και να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες της πόλης, όπου το διάστημα εκείνο είναι πάρα πολλοί.
Μετά το Δεκαπενταύγουστο και την εορτή της Παναγίας της Προυσιώτισσας υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης και της οδού Αθ. Καρπενησιώτη, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη.

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2014 | 11:55 am


TO ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΣΤΕΣΑ ΑΓΡΑΦΩΝ


Aποτελεί έναν από τους μικρότερους οικισμούς της Ευρυτανίας (των Αγράφων στην κυριολεξία) η Κουστέσα ο οποίος ανήκει κάποτε στην κοινότητα των Μεγάλων Βραγγιανών και σήμερα στόν Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων αλλά σε ορισμένα πράγματα μοιάζει να διατηρεί μια διαρκή ανεξαρτησία και πηγαίο κοινοτισμό πράγματα τα οποία σαφώς και πηγάζουν από την αγάπη των Κουστεσιωτών προς την μικρή πατρίδα τους.
Αγάπη η οποία δεν εξαντλείται στις θεωρητικές αοριστίες ή τις πρακτικές υπερβολές που συνηθίζεται να προβάλλουν οι περισσότεροι από τους απανταχού συμπατριωτών μέσω των Συλλόγων ή ως ιδιώτες, αλλά εκφράζεται με πολλά, μεγάλα και ωραία έργα σε όλο τον οικισμό.
Είχα πάει και άλλες φορές στην Κουστέσα, χειμώνα καιρό και φθινόπωρο και είχα διαφορετικές εντυπώσεις με κυρίαρχη αυτή της ερημίας και για τούτο δέχθηκα με ευχαρίστηση την πρόταση από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουστέσας Βραγγιανών Ευρυτανίας, την Αριστέα Ιωάννου - Αντωνίου να παραβρεθώ φέτος στην εορτή του Αγίου Παύλου και στο πανηγύρι που θα ακολουθούσε. Ήθελα πολύ να δω καλοκαίρι αυτό τον οικισμό που θεωρούσα άδειο, γεμάτο από κόσμο όπως μου είπε πως θα είναι και με χαρά διαπίστωσα πως είχε δίκιο. ‘Ολα σχεδόν τα σπίτια του οικισμού ήταν ανοιχτά και γεμάτα κόσμο που είχε έρθει για το πανηγύρι και σε μεγάλο ποσοστό ήταν νέοι και νέες, πράγμα σπάνιο για την εποχή σε όλα τα χωριά.

Πριν προσεγγίσουμε αυτό το φαινόμενο όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και πρώτα  - πρώτα να δώσουμε μια απάντηση σε όσους ρωτήσουν, γιατί μια εκκλησία σε μια ευρυτανική γωνιά να είναι αφιερωμένη στον ’Αγιο Παύλο; Τούτο σας πληροφορούμε πως οφείλεται στον δάσκαλο Θεοδόσιο Π. Τσιλιαμάνη, από την Κόνιτσα που πρωτοδιορίστηκε στην Κουστέσα το 1964 και σαν είδε πως αυτός ο μικρός οικισμός των Βραγγιανών στερούνταν εκκλησίας και οι άνθρωποι παιδεύονταν χειμώνα – καλοκαίρι να πηγαίνουν να εκκλησιαστούν στα γειτονικά χωριά, ιεραποστολικά ανέλαβε να φτιάξει και αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια μαζί με τους λιγοστούς κατοίκους της Κουστέσας να φτιάξουν εκκλησία δίπλα από το σχολείο και έκαναν την πρώτη λειτουργία στις 17 Δεκεμβρίου 1967.
Η ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Παύλου υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στην ιστορία του μικρού οικισμού και όπως αποδείχθηκε αυτή αποτέλεσε το επίκεντρο όχι μόνο της λατρείας αλλά και της μικρής αγροτοκτηνοτροφικής κοινωνίας των πρώτων μετά την τραγική δεκαετία του ΄40. Σήμερα η σημασία της εκκλησίας του Αγίου Παύλου έχει μεγαλώσει και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους και γι’ αυτό όλοι προσπαθούν να είναι στην Κουστέσα την ημέρα που εορτάζει ο μεγάλος άγιός τους και να πανηγυρίσουν όλοι οι συγχωριανοί κατόπιν μαζί με τους επισκέπτες της Κουστέσας στην πλατεία μπροστά από το σχολείο.

Για την προετοιμασία της μεγάλης εορτής, από τις πόλεις της Βοιωτίας που ζουν οι περισσότεροι Κουστεσιώτες, ανεβαίνουν στον οικισμό νωρίτερα ορισμένοι κάτοικοι για να ανοίξουν πρώτα τα σπίτια που θα υποδεχτούν τον κόσμο, να συμμαζέψουν τα νερά, να καθαρίσουν τα μονοπάτια και τους δρόμους και να περιποιηθούν την εκκλησία αλλά και την μικρή πλατεία όπυ στήνεται το πανηγύρι μετά τη θεία λειτουργία. Φυσικά στην κίνηση αυτή πρωτοστάτησε η πρόεδρος Αριστέα Ιωάννου  -  Αντωνίου και σημαντική βοήθεια πρόσφεραν οι μόνιμοι κάτοικοι, ιδιαίτερα ο Τάσος Στούμπος που σαν τεχνίτης τα χέρια του πιάνουν όλες τις δουλειές και είναι ο άνθρωπος που κρατάει τα κλειδιά όλων των σπιτιών το χειμώνα και τα προσέχει.
Έτσι την παραμονή της εορτής που άρχισε να φτάνει ο πολύς κόσμος όλα ήταν στη θέση τους και η εκκλησία που έγινε ο εσπερινός και η αρτοκλασία από τον παπα ... Κουτσουπιά, έλαμπε. Ανήμερα της εορτής στη λειτουργία συμμετείχε και ο παπα Ηλίας... και η αρτοκλασία έγινε στο προαύλιο κάτω από τα δροσερά πλατάνια που φύτευε σαν είχε τελειώσει η κατασκευή της εκκλησίας, το 1967 ο Ηλίας Αντωνίου. Ακολούθησε κέρασμα λουκούμι και τσίπουρο και σύντομα άρχισε να στρώνεται το πανηγύρι στην πλατεία την οποία, για το φόβο του καιρού, έχουν φροντίσει να την σκεπάσουν με μόνιμη τέντα που μαζεύουν το χειμώνα. Για τα χρειαζούμενα του πανηγυριού είχαν φροντίσει από την προηγουμένη μέλη του Συλλόγου, είχαν ψήσει και μοιράσει το κρέας, είχαν γεμίσει τα ψυγεία ποτά και αναψυκτικά ενώ άλλοι είχαν αναλάβει το σερβίρισμα και την περιοποίηση των πανηγυριστών που εκτός από τους Κουστεσιώτες είχαν έρθει και πολλοί από τα διπλανά χωριά, τα Μεγάλα Βραγγιανά, το Τροβάτο, τα Πετρίλια και το Τρίδεντρο ακόμη.
Όλα λειτούργησαν άψογα και ο καιρός δεν έκανε καμιά λαχτάρα όλο το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Η ορχήστρα, Σταύρος Τσιάκαλος, βιολί, Γιώργος Μαυρατζάς, κλαρίνο, Στυλιανός Βαγγελάκος, τραγούδι, Ρούλα Τουραλιά, τραγούδι, Βασίλης Καλαμπόκας, κιθάρα και Χρήστος Λέκκος, κρουστά, ικανοποίησε όλους τους πανηγυριστές και χόρεψαν τραγούδια της αρεσκείας, πολλά από τα οποία λόγω και της γειτονίας της Κουστέσας με τα Πετρίλια ήταν αργιθεάτικα. Στο τέλος, για το καλό και να πάρει όλο το κορμί των χορευτών γεύση από το πανηγύρι, χόρεψαν και το πιπέρι...

 Σημειώνουμε πως το πανηγύρι του Αγίου Παύλου δεν είναι η μόνη πρωτοβουλία του Συλλόγου για αντάμωμα των Κουστεσιωτών αλλά κάθε χρόνο, τον Αύγουστο που όλοι βρίσκονται σε διακοπές διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία πάντα και το μεγάλο αντάμωμα που φέτος θα γίνει στις 2 Αυγούστου. Ο Σύλλογος επίσης πρωτοστατεί και για τα απαραίτητα έργα του οικισμού, όπως διανοίξεις και συντήρηση δρόμων μέχρι και κατασκευή γεφυριών ή άλλων απαραίτητων δράσεων. Για όλα αυτά, ο Σύλλογος στηρίζεται στα μέλη του και η αγάπη προς τον τόπο τους, δυναμώνει την προσφορά τους.

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2014 | 11:50 pm


ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ 1ης ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ.Τ. ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του Γυμνασίου Λ.Τ. Κερασοχωρίου ανέλαβαν Ερευνητική Εργασία (project)  η οποία σχετίζεται με τις Εικαστικές Τέχνες από την εποχή της Αναγέννησης έως το Μανιερισμό κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Συγκεκριμένως, ο τίτλος είναι «Αναφορά σε ζωγράφους:
Από την Αναγέννηση στο Greco». Μελέτησαν το εικαστικό έργο  του Μιχαήλ Αγγέλου, του Leonardo Da Vinci, του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και άλλων σπουδαίων ζωγράφων της Αναγέννησης και του Μανιερισμού. Υπεύθυνη Καθηγήτρια ήταν η Λογοθέτη Σοφία, κλάδου ΠΕ08- Καλλιτεχνικών Μαθημάτων.  Έγινε συλλογή και επεξεργασία δεδομένων μέσω internet και σχετικής βιβλιογραφίας από την εξαιρετική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Λ.Τ. Κερασοχωρίου. Πραγματοποιήθηκαν προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ καθώς και performances, διάλογοι, κρίσεις και διαρκείς εικαστικοί πειραματισμοί. Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες (φωτογραφίες και βιντεάκια) των μαθητών θα αναρτηθούν ψηφιακά στον ιστότοπο του Σχολείου. O μέσος όρος βαθμολογίας των μαθητών της Α΄ Λυκείου ήταν «άριστα».
Η συνεχής και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ του διευθυντή κου. Κοροκίδα Βασίλειου, υπεύθυνης καθηγήτριας και μαθητών οδήγησε σε ένα θαυμάσιο εικαστικό αποτέλεσμα προωθημένης τεχνικής. Φιλοτεχνήθηκαν τοιχογραφίες μεγάλων διαστάσεων (πιστά αντίγραφα σπουδαίων έργων ζωγραφικής του Μιχαήλ Αγγέλου και του El Greco) εντός του σχολικού κτιρίου. Η σχολική Επιτροπή του Δήμου Αγράφων μας χορήγησε άμεσα τα υλικά που χρειάστηκαν για την περάτωση του έργου. Υπήρξε δε θερμή ανταπόκριση μαθητών και άλλων τάξεων του Γυμνασίου Λ.Τ Κερασοχωρίου (β΄ και γ΄ Γυμνασίου και Β΄ και Γ΄ Λυκείου). Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν οι: Μάκκα Δέσποινα, Λάππα Κατερίνα, Παπαϊώάννου Ελένη, Μάκκα Αλεξάνδρα, Μακρή Έλενα, Γκαρίλα Αλίκη, Κουρκουβή Μαρία, Κολοκύθας Νεκτάριος, Τσέτσου Χρυσοβαλάντω, Μπίρου Μαρία, Μάκκας Παναγιώτης, Λάμπρου Αλέξανδρος, Γκαλιμάνης Θωμάς, Γκαλιμάνης Θύμιος, Σκλαπάνη Μαρία, Ντάλλας Γιώργος, Κουτσιούμπας Παύλος, Κουρκουβής Χρήστος, Μπέσσα Ειρήνη, Σβερώνη Ιωάννα.
Η ενεργής συμμετοχή, οι εύστοχες παρατηρήσεις και ο ενθουσιασμός όλων μας βοήθησαν να φέρουμε εις πέρας αυτό το δύσκολο και ιδιόμορφο εγχείρημα. Ο σύμβουλος φιλολόγων του Νομού Ευρυτανίας κος. Δημογεροντάκης Βασίλειος μας συνεχάρη για το έργο μας.
    Σοφία Α. Λογοθέτη

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2014 | 11:36 pm


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Τα αποτελέσματα ΕΠΑΛ Καρπενησίου - Ο Μάριος - Εμμανουήλ Γαλάνης ο πρώτος των πρώτων με 1843,5 μόρια

Γαλάνης Μάριος Εμμανουήλ
Κολόκα Φωτεινή
Κουρκούτα Γεωργία
Καλάλουε Νουρ - Φώτης
Τσουκαλά Αικατερίνη
Οι μαθητές που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες Στη δημοσιότητα δόθηκαν την περασμένη Τετάρτη 2 Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).
Στο Καρπενήσι είκοσι εφτά (27) μαθητές ρίχτηκαν στο στίβο των Πανελλαδικών, ενώ σε γενικά επίπεδα οι αποδόσεις τους ήταν πολύ καλές.
Πρώτος των πρώτων μαθητών που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία είναι ο Μάριος - Εμμανουήλ Γαλάνης, ο οποίος στην ειδικότητά του συγκέντρωσε συνολικά 1843,5 μόρια.
Εδώ να σημειωθεί πως τα Επαγγελματικά Λύκεια έχουν άλλο τρόπο βαθμολόγησης σε σχέση με τα Γενικά Λύκεια, και το άριστο είναι τα 2.000 μόρια.
Συνολικά στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου υπάρχουν πέντε (5) ειδικότητες, οι οποίες είναι Πληροφορικής, Σχεδιαστών Δομικών Έργων, Βοηθών Νοσηλευτικής, Βοηθών Βρεφοκόμων, Οικονομίας & Διοίκησης.
Στην πρώτη Ειδικότητα της Πληροφορικής τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Γαλάνης Μάριος Εμμανουήλ 1843,5
Οικονόμου Δημήτριος 1203,5
Στην δεύτερη Ειδικότητα Σχεδιαστών Δομικών Έργων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Κολόκα Φωτεινή 1816,5
Καλάλουε Νουρ - Φώτης 1658
Ντάλλας Νικόλαος 1439,5
Καραγκούνης Νικόλαος 1410,5
Φούκας Απόστολος 1339,5
Παναγιωτόπουλος Σταύρος 1269,5
Φούκα Μαρία 1103
Σερμεντζέλης Σταύρος 1067,5
Στην τρίτη Ειδικότητα Βοηθών Νοσηλευτικής τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Κουρκούτα Γεωργία 1685
Τσουκαλά Αικατερίνη 1607,5
Μάκκας Ιάσονας 1566,5
Κουτσούμπα Ευαγγελία 1520,5
Λαθύρη Κωνσταντίνα 1459
Καββαδία Βασιλική 1182,5
Ρούσση Μαρία 961
Κατσίνη Μαρία 480,5
Στην τέταρτη Ειδικότητα Βοηθών Βρεφοκόμων τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Γρηγορίου Λαμπρινή  960,5
Στην πέμπτη Ειδικότητα Οικονομίας & Διοίκησης τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Κοντοπάνος Νικόλαος 1210,5
Σκεπετάρης Δημήτριος 1172,5
Τσιουγκρή Φρειδερίκη 797,5
Γραβιάς Γεώργιος 767
Καντζιου Ευαγγελία 525,5
Σκουτέρης Ευάγγελος 423
Όπως και για τους απόφοιτους των Γενικών Λυκείων έτσι και για τους απόφοιτους του ΕΠΑΛ ως τη Δευτέρα 14/7 όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://exams.it.minedu.gov.gr

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΠΑ.Λ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Παρά τις ιδιαίτερες δυσκολίες της φετινής σχολικής χρονιάς και ποικίλες συγκυριακές  αντιξοότητες, στις Πανελλήνιες Εξετάσεις  ομάδας Α’ συμμετείχε όπως κάθε χρόνο με ολιγομελή μαθητική αντιπροσωπία και το Επαγγελματικό Λύκειο Φραγκίστας, γνωστό για τον πολύλειτουργικό ρόλο του στις τοπικές κοινωνίες του ορεινού Δήμου Αγράφων ως το μοναδικό στο είδος του, και τις διακρίσεις των μαθητών του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και σε διάφορα σχολικά προγράμματα το τελευταίων ετών. Λόγω επιπρόσθετων προσωπικών και οικογενειακών ατυχιών, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εκπαιδευτικών του σχολείου, στον τερματισμό του εξεταστικού μαραθωνίου έφτασαν μόλις δύο παιδιά από τα οποία η μαθήτρια Στεφανία Κων. Κακαβίτσα, με ανοιχτά τα φτερά της για Αμερική, μιας και η οικογένεια της έχει ήδη παλιννοστήσει εκεί, διατηρεί κάποιες πιθανότητες επιτυχίας με παράλληλες προοπτικές για σπουδές στο εξωτερικό.

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2014 | 11:25 pm


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2014 | 11:24 pm


Τα παιδιά τραγούδησαν για τα παιδιά Μια συγκινητική συναυλία για το Χαμόγελο του Παιδιού

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου η μουσική εκδήλωση «τα Παιδιά τραγουδούν για τα Παιδιά» από μαθητές μουσικής.
Στην εκδήλωση αυτή έδωσαν το παρών ο γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Καμμιλάτος Χρήστος, καθώς και η κυρία Σταθοπούλου Πηνελόπη, βοηθός του Προέδρου του οργανισμού κυρίου Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου.

Παράλληλα, με την παρουσία τους μας τίμησαν το ζεύγος Καλλιάνη, Φίλιππος και Μαίρη, εθελοντές του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με δραστηριοποίηση στην Ευρυτανία καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Πιο συγκεκριμένα:
Η κα. Κανέλλου Έλενα από το ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Καρπενήσι», η κα Πετροπούλου Λίτσα πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Ευρυτανίας, η κα. Τριανταφύλλου Μαρία πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής και άλλα πολλά μέλη του συλλόγου, ο κ. Σκλαπάνης Ταξιάρχης δημοτικός σύμβουλος, ο ιερεύς Γεώργιος Χρυσαφογιώργος του ιερού ναού  Ευρυτάνων Αγίων και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες του τόπου.
Στην εκδήλωση τραγούδησε αφιλοκερδώς ο Ευρυτάνας μουσικός και τραγουδιστής κ. Μαλάτος Χρυσόστομος , που παρά το δύσκολο πρόγραμμά του κατόρθωσε να συμμετέχει στην εκδήλωση. Στην εκδήλωση, επίσης αφιλοκερδώς συμμετείχαν οι μουσικοί, κ. Καραγιάννης Κωνσταντίνος ντραμς,  κ. Τσόγκας Ιωάννης στο μπάσο καθώς και οι κυρίες Μαρία Βάγγια  και  Βασιλική Νεφέλη Παπαδοπούλου που υποστήριξαν το μουσικό πρόγραμμα με την φωνή τους.
Καθοριστική υποστήριξη στη διοργάνωση της εκδήλωσης προσέφεραν οι κυρίες Πλουμίδη Ειρήνη, Δασκαλάκη Αντωνία, Αντιγόνη Παπαγεωργίου και Βασιλική Λάππα, που ανέλαβαν την εξυπηρέτηση του κοινού στην είσοδο χώρου.
Η μουσική παράσταση υποστηριζόμενη από μαθητές μουσικής των δασκάλων Συγγούνη Ιωάννη, Δημητρίου Καβατζόπουλου και Πουλοπούλου Γεωργίας , έκανε αναφορά στην ελληνική και ξένη ροκ, μικρό αφιέρωμα σε ελληνική μουσική και έκλεισε αυλαία με τον κύριον Μαλάτο και τους υπόλοιπους συντελεστές με ένα μήνυμα αγάπης , το τραγούδι του Κώστα Τουρνά «Άνθρωπε αγάπα»και μας ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα αποδοθούν από τους ίδιους τους μαθητές σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του μήνα Ιουλίου.«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέλοντας να ευχαριστήσει τα παιδιά που συμμετείχαν, τους παρέδωσε επαίνους καθώς και αναμνηστικά βραχιολάκια.

Υπεύθυνη εκδήλωσης
Κοκκίνη Κατερίνα


Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2014 | 8:43 pm


Το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων

Με αφιέρωμα στην Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια σε υψόμετρο 1150 μέτρων. Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον, τα χορευτικά των Συλλόγων  παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ έγινε και αναπαράσταση εθίμων της ζωής των Σαρακατσαναίων.

Με επιτυχία σημείωσε το 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, που πραγματοποιήθηκε στα Περτουλιώτικα λιβάδια το τριήμερο 27, 28 & 29 Ιουνίου 2014, όπου και συμμετείχαν Σαρακατσαναίοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από το εξωτερικό.
Το φετινό αντάμωμα στο Περτούλι Τρικάλων έφερε το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Άλλωστε, τι είναι το Αντάμωμα; είναι ο θησαυρός της Παράδοσης που εποπτεύει τη ζωή μας, μας θυμίζει ποιοι είμαστε και μας εμποδίζει να ξεχάσουμε αλλά και να τα χάσουμε...
Ο αριθμός των επισκεπτών του ανταμώματος ξεπέρασε κάθε προσδοκούμενο.
Με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και αναπαράσταση του Καραβανιού... Κάτω από τα έλατα, στα καταπράσινα λιβάδια του Περτουλίου στήθηκαν και φέτος τα κονάκια και η σαρακατσάνικη στάνη δημιουργώντας έτσι το κατάλληλο σκηνικό όπου αναβίωσαν τα ήθη και έθιμα της σαρακατσάνικης παράδοσης.
Χιλιάδες επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αναπαραστάσεις από τη νομαδική ζωή των Σαρακατσάνων, παραδοσιακούς χορούς και αθλήματα, αφηγήσεις περιστατικών από την ιστορία τους και την καθημερινή τους ζωή και τον χορό των γερόντων, που τον σέρνει ο μεγαλύτερος των γερόντων. Οι Σαρακατσάνοι, περήφανοι για την καταγωγή τους και πιστοί στα έθιμά τους, τηρούν το αντάμωμα κάθε χρόνο και θυμούνται τα ήθη και έθιμα της φυλής τους.
Η κύρια εκδήλωση του προγράμματος του Ανταμώματος, με τη συμμετοχής πολλών επίσημων προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, και άρχισε με τον καθιερωμένο Αγιασμό.
Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Μουτσιάνας κάλεσε, τους Έλληνες να ξαναβρούν το δυναµισµό τους και την πίστη τους, αντλώντας δυνάµεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης.
Εδώ να σημειωθεί πως η σκέψη των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας είναι το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων του χρόνου να πραγματοποιηθεί στα Άγραφα, όπου εκεί ξεκαλοκαίριαζαν οι Σαρακατσαναίοι.

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2014 | 8:38 pm


"ΕΦΥΓΕ" ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ - ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΥΠΑΣ

Πρόωρα και αιφνίδια , σε ηλικία 54 χρονών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Χούπας Πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ευρυτανίας, προδομένος από την καρδιά του στον Σταυρό της Λαμίας. Ο Κώστας, πατέρας δυο παιδιών, υπήρξε ένας σπουδαίος Ευρυτάνας με μεγάλη προσφορά στην γενέτειρα και ένας πραγματικός λεβέντης στη ζωή του. Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει το απόγευμα, στον Σταυρό Λαμίας.
Η ΕΠΣΝ Ευρυτανίας της οποίας ήταν ενεργό μέλος εξέδωσε την παρακάτω Συλλυπητήρια επιστολή: "Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας και τα μέλη του Δ.Σ εκφράζουμε τη βαθιά συντριβή μας για την απροσδόκητη απώλεια του φίλου και συνεργάτη μας Χούπα Κωνσταντίνου. Θερμά συλληπητήρια στο οικογενειακό και συγγενικό του περιβάλλον. Η θύμησή του θα είναι πάντα κοντά μας". ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ - ΑΘΑΝΑΤΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2014 | 3:28 pm


ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

*Υπομονή ολίγων ημερών αδέλφια για το θέμα της ένστασης του Δημητρόπουλου. Η απόφαση από το Διοικητικό Δικαστήριο Λαμίας αναμένεται στις επόμενες μέρες και έτσι θα δοθεί τέλος σε ένα θέμα σοβαρό που απασχολεί αρκετούς στον Δήμο Αγράφων.
Την περασμένη Πέμπτη στη Λαμία εκδικάστηκε η περιβόητη ένσταση και όπως όλα δείχνουν η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα. Άντε να τελειώνουμε αδέλφια γιατί στο Δήμο Αγράφων τα προβλήματα είναι τεράστια και κάθε καθυστέρηση θα είναι σε βάρος μας.

*Το λέω αυτό γιατί, όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Δήμος βρίσκεται σε μερική παράλυση αν όχι και καθολική. Σκουπίδια παντού, νεκροταφεία σε αθλία κατάσταση, δρόμοι κλειστοί, εικόνες απογοήτευσης και απόγνωσης. Την ίδια ώρα που δεν μπορεί να δώσει λύση η Δημοτική αρχή στο θέμα ύδρευσης της Τσούκας, στο μείζον ζήτημα του καθαρισμού των δεξαμενών πόσιμου νερού στα περισσότερα χωριά, κάποιοι ξοδεύουν χρήμα για να ακυρώσουν τις εκλογές, προκειμένου να ξαναγίνουν όπως λένε, για να εκλεγούν αυτοί για να σώσουν τον τόπο. Μα αυτοί δεν ήταν μέχρι τώρα στην διοίκηση του Δήμου;  Ποιος έφερε τον πολυπαθή Δήμο Αγράφων σε αυτή την κατάντια; Ποιος ευθύνεται που δεν έχουν καθαριστεί τα υδραγωγεία των χωριών με κίνδυνο την υγεία των κατοίκων; Υπάρχουν υπαίτιοι και δεν είναι άλλοι από εκείνους που είχαν στα χέρια τους το τιμόνι του Δήμου όλο αυτό το διάστημα. Όταν κάποιος οδηγός πέσει πάνω σε μια μάντρα, δεν του φταίει η μάντρα που ήταν εκεί αλλά ο ίδιος που έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Έτσι και στον Δήμο Αγράφων, για τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και μας έφτασαν στον πάτο, υπεύθυνοι είναι οι κρατούντες και κανένας άλλος. Αυτοί κυβέρναγαν τον Δήμο, αυτοί τον τελείωσαν. Ποιος φρόντισε φίλες και φίλοι από αυτούς που υπέγραψαν την ένσταση και είναι ακόμη στην διοίκηση του Δήμου, να βρεθούν τα λιγοστά χρήματα που απαιτούνται για να μαζεύονται τα σκουπίδια σε τακτά χρονικά διαστήματα από τα χωριά; Δυστυχώς κανένας από αυτούς που τώρα τρέχουν για να «δικαιωθούν». Όλοι τους ήταν αδιάφοροι για τον τόπο και τους κατοίκους και επ΄ αυτού δεν υπάρχει αμφιβολία. Τα λέω αυτά, γιατί κάποιοι Αγραφιώτες δεν έχουν πειστεί για το ποιος έφτασε τον Δήμο σε αυτή την κατάσταση. Εδώ μιλάνε τα έργα του καθενός και δεν χρειάζεται ειδικός για να μας πει τι έφταιξε.

*Πάντως αδέλφια αν έγιναν πραγματικά τα όσα πληροφορήθηκα ότι έγιναν κατά την ακροαματική διαδικασία της συζήτησης της ένστασης στο Διοικητικό Δικαστήριο στη Λαμία, μπορώ να πω ότι η υπόθεση δεν θα έχει πολύ δρόμο. Τώρα όσον αφορά τα περί των «δεδικασμένων», προς το παρόν ουδέν σχόλιον…     

*Φοβάμαι πως στα Άγραφα έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου και η κίνηση των 120 κατοίκων της Τσούκας θα έχει συνέχεια, καθότι πολύ σύντομα και άλλοι κάτοικοι χωριών θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο αυτό του μη καθαρισμού των δεξαμενών  του πόσιμου νερού, καταγγέλλοντας τη Δημοτική αρχή για πλήρη αδιαφορία στο μείζον αυτό θέμα.

*Είναι γεγονός ότι εκεί που συμμετέχουν νέοι άνθρωποι, υπάρχουν τις περισσότερες φορές και θετικά αποτελέσματα. Κάπως έτσι έχει γίνει και με τους λιγοστούς αλλά δυναμικούς νέους της Ανατ. Φραγκίστας που αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν μέσα από τον Σύλλογό τους για να προσφέρουν ποικιλοτρόπως στην πατρώα γη τους. Στις εξετάσεις που έδωσαν μέχρι τώρα τα πήγαν περίφημα και επειδή ξέρω καλά ότι με ότι καταπιάνονται τα καταφέρνουν θεωρώ σίγουρο ότι έχουν να δώσουν πάρα πολλά στο ιστορικό χωριό τους. Μπράβο τους και καλή συνέχεια στο έργο τους. 

*Μπράβο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Καρπενησίου και στην διοικήτρια κα Ελένη Τσεκούρα, για την ξεχωριστή τιμή προς τους Ευρυτάνες Αμερικής με την απόφαση που πήραν να δώσουν το όνομα της Ενώσεως Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ  στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Πρόκειται για μια έμπρακτη αναγνώριση στην διαχρονική προσφορά των Ευρυτάνων της Αμερικής στα αδέλφια τους στην γενέθλια γη.

* Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και κυρίως στον μαέστρο Γιώργο Ξενάκη για την άψογη διοργάνωση του 18ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ και του 12ου Διεθνούς Διαγωνισμού Χορωδιών που έγιναν από τις 26 έως και τις 29 Ιουνίου 2014 στο Καρπενήσι και υποστηρίχτηκαν από τον Δήμο Καρπενησίου. Τόσο ο σπουδαίος αυτός μουσικός όσο και ο Δήμος έχουν καταλάβει πολύ ότι τέτοιου υψηλού επιπέδου πολιτιστικά γεγονότα, η κοινωνία μας τα έχει ανάγκη και πάντα τα χειροκροτεί. 
* Αρίστευσαν και αυτή τη χρονιά τα Ευρυτανόπουλα. Με βάσει τις βαθμολογίες που ανακοινώθηκαν προχτές, πολλά από τα παιδιά μας θα μπουν και φέτος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, κάνοντας τους δασκάλους και τους γονείς τους περήφανους για την επιτυχία τους. Καλές σπουδές Ευρυτανόπουλα και καλή δύναμη στην φοιτητική σας πορεία.

*Όπως τα ευρυτανόπουλα συνεχίζουν την παράδοση των επιτυχιών, έτσι και η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ, συνεχίζει να βραβεύει τους μαθητές που αριστεύουν και πετυχαίνουν στα Σχολεία τους στην Ευρυτανία. Πιστή λοιπόν με το ραντεβού της με την επιβράβευση των καλυτέρων, η Ένωση και φέτος θα βραβεύσει πολλά ευρυτανόπουλα στηρίζοντας εμπράκτως τον καλό τους αγώνα αλλά και την επιτυχία τους. 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2014 | 4:41 pm


Ο Κώστας Μπακογιάννης στην Κρήτη για το γάμου του εξαδέλφου του Πιέρ


Χαρές και γλέντια είχαμε το περασμένο Σάββατο στο Μητσοτακαίικο γραφικό Λουτρό των Σφακίων, λόγω του γάμου του εγγονού, του Κων/νου Μητσοτάκη, Πιερ Γκουρνέν, ο οποίος είναι γιός της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του Πασκάλ Γκουρνέν.
Η γαμήλια τελετή έλαβε χώρα στο εκκλησάκι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου παρουσία σύσσωμης της οικογένειας Μητσοτάκη, και 300 εκλεκτών καλεσμένων. Μετά το Μυστήριο, τα κουφέτα και τα ρύζια, στο μικρό και γραφικό παραλιακό χωριό των Σφακίων, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με μπόλικο ρακί και κρητικές λιχουδιές που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Στο μυστήριο παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της οικογένεια Μητσοτάκη και μεταξύ αυτών ο πολύ αγαπητός αξάδερφος του γαμπρού Κώστας Μπακογιάννη (φωτο), νέος περιφερειάρχης Στερεάς, η μητέρα του Ντόρα καθώς και κάτοικοι του Λουτρού.
Εντυπωσιακή, με ένα κομψό νυφικό και πάνω σε ένα καραβάκι με τον ήχο της Κρητικής λύρας να την συνοδεύει, έφτασε στο Λουτρό η γυναίκα πλέον του εγγονού του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Πιερ Γκουρντέν που παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της στο γραφικό χωριό των Σφακίων.
Η νύφη επέλεξε αυτόν τον ρομαντικό τρόπο να φτάσει στην «αγκαλιά» του καλού της, ο οποίος μαζί με τους φίλους του την περίμενε στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου έγινε η γαμήλια τελετή.
Σε κάθε της βήμα, οπως γράφει το flashnews.gr, άσπρα λουλούδια στόλιζαν τη διαδρομή προς τον άντρα που επέλεξε να γίνει σύντροφος της ζωής της.
Λίγα λόγια για τον γαμπρό
Ο Πιέρ Γκουρνέν, είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά της κόρης του επιτίμου Προέδρου της ΝΔ, της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του Πασκάλ Γκουρντέν ο οποίος μεγάλωσε στην Γαλλία και διαπρέπει στο εξωτερικό.
Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστηµών του Παρισιού Sciences Po, από όπου έχουν αποφοιτήσει γνωστοί πολιτικοί και πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας, ενώ έχει εργαστεί σε µία από τις µεγαλύτερες εταιρείες στρατηγικών συµβούλων του Παρισιού, την Giacometti Peron Associés ως στέλεχος.
Το 2007 εντάχθηκε στο στενό κοµµατικό επιτελείο του Νικολά Σαρκοζί, αναλαμβάνοντας προεκλογικά τη συγγραφή αρκετών από τους λόγους και τις οµιλίες του τότε υποψηφίου της Κεντροδεξιάς για τα Ηλύσια Πεδία.
Ο εγγονός του επίτιμου πρόεδρου της ΝΔ επισκέπτεται συχνά την Αθήνα, όχι µόνο γιατί του αρέσουν τα καφέ της Πλατείας Κολωνακίου, αλλά και τα νησιά των Κυκλάδων, όπως και η Κρήτη το καλοκαίρι.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, όταν βρίσκει χρόνο για ταξίδια στην Ελλάδα, συναντά τον θείο του, υπουργό ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο δίνει και συµβουλές πολιτικής στρατηγικής.
http://www.star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2014 | 4:40 pm


Στον Εισαγγελέα οι κάτοικοι της Τσούκας για το νερό

Υπόμνημα - Διαμαρτυρία προς το Δήμο Αγράφων απέστειλαν οι κάτοικοι του χωριού Τσούκα, για να τονίσουν ακόμα μια φορά το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το νερό και το συνυπογράφουν παραπάνω από 120 άτομα.  Παρά τις όποιες ενέργειες έχουν κάνει έως τώρα και παρά το γεγονός ότι όλοι σχεδόν η δημοτική αρχή  γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο χωριό με την ύδρευση, μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχει δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα.
Ως γνωστόν το χωριό Τσούκα προμηθεύεται νερό με τεχνική βοήθεια (αντλιοστάσιο) και όχι με φυσική ροή, παρά το γεγονός πως το χωριό βρίσκεται δίπλα από τη λίμνη Κρεμαστών και από ποτάμια. Το αντλιοστάσιο έχει υποστεί κάποιες βλάβες οι οποίες λόγω των όσων συμβαίνουν στο Δήμο Αγράφων, δεν μπορούν να αντικατασταθούν, λόγω των κακών οικονομικών του Δήμου.
Παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες κάνει ο τεχνικός που έχει αναλάβει το έργο και είναι απλήρωτος εδώ και δυο χρόνια, με το παραμικρό τρέχει να διορθώσει ότι διορθώνεται, αλλά χωρίς να μπορεί να προσφέρει περισσότερα, καθώς τα "χέρια του είναι δεμένα" και τα ανταλλακτικά κοστίζουν.
Έτσι οι κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι αγανάκτησαν στην κυριολεξία να μένουν κάθε λίγο και λιγάκι χωρίς νερό μέσα στο κατακαλόκαιρο, αποφάσισαν συλλογικά ως οικισμός να διαμαρτυρηθούν επίσημα και σε εντονότερο βαθμό, καθόσον η κατάσταση με την ύδρευσή μας βαίνει από στο κακό στο χειρότερο. Πιστεύουν πως ως Δημοτική Αρχή ήλθε ο καιρός να αναλάβει τις υποχρεώσεις της στο θέμα αυτό καθώς και τις ευθύνες που της αναλογούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο υπόμνημά τους.
Σε επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους του χωριού, μας είπαν πως στις 16 Ιουνίου 2014 το υπόμνημα κατατέθηκε στο Δήμο από τον κ. Δ.Ν και πήρε αριθμ πρωτ. 6065/19-06-2014. Από εκείνη την ημέρα μέχρι και τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο Δήμος Αγράφων όχι μόνο δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια για τη διόρθωση του προβλήματος, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει επισήμως στους κατοίκους.
Μετά τη "σιωπή" του Δήμου, οι κάτοικοι γνωστοποίησαν το υπόμνημα τους στην Εισαγγελία Ευρυτανίας και περιμένουν πλέον από τη δικαιοσύνη να βρουν το δίκιο τους και να έχουν επιτέλους νερό στα σπίτια τους, χωρίς προβλήματα. 
Το υπόμνημα των κατοίκων έχει ως εξής:ΠΡΟΣ
ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ-
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ
Των κατοίκων του Οικισμού Τσούκας Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκατούνας Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας

Εμείς που υπογράφουμε παρακάτω υποβάλλουμε ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ προς τον Δήμο Αγράφων στον οποίο υπαγόμαστε, καθόσον από πλευράς υδρεύσεως του Οικισμού όπου διαμένουμε ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΤΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ. Διαβιούν μόνιμα στον Οικισμό μας εκατό (100) άνθρωποι διαφόρων ηλικιών από νήπια μέχρι υπερήλικες.
Συγκεκριμένα η ύδρευσή μας γίνεται τμηματικά και όχι καθημερινά, όπως θα έπρεπε για μια περιοχή της Ελλάδος, όπου αφθονούν τα νερά και ειδικότερα στην περιοχή μας. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι παραμελήσατε το δίκτυο ύδρευσης παρά τις έντονες και επανειλημμένες διαμαρτυρίες μας που μέχρι σήμερα ήταν προφορικές και ατομικές από το καθένα από εμάς. Αυτήν την στιγμή υπολειτουργούν δύο (2) αντλίες νερού ύδρευσης και ευρισκόμαστε στην αρχή του Καλοκαιριού. Κάνουμε μπάνιο και υδρευόμαστε με θολό νερό αμφίβολης ποιότητας και επικίνδυνο για την υγεία μας. Η κατάσταση θυμίζει Αφρικανική Ήπειρο.
Ήδη με το παρόν ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ συλλογικά ως Οικισμός να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ επίσημα και σε εντονότερο βαθμό, καθόσον η κατάσταση με την ύδρευσή μας βαίνει από στο κακό στο χειρότερο. Πιστεύουμε πως ως Δημοτική Αρχή ήλθε ο καιρός να αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας στο θέμα αυτό καθώς και τις ευθύνες που σας αναλογούν.
Προς τούτο και με την ρητή επιφύλαξη κάθε άλλου νομίμου δικαιώματός μας ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ όπως ΑΜΕΣΑ αποκαταστήσετε την ύδρευση του Οικισμού μας, όπως άλλωστε έχετε εκ του νόμου την υποχρέωση και την ευθύνη. Διαφορετικά ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι εάν παρέλθει χρονικό διάστημα πέραν του τριημέρου από της παραλαβής του παρόντος, θα προσφύγουμε με μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Τσούκα 16 Ιουνίου 2014

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2014 | 9:06 pm


Το πανηγύρι στην Αν. Φραγκίστα

 Με τις δέουσες τιμές γιορτάστηκαν στην Ανατ. Φραγκίστα οι Πολιούχοι του χωριού 12 Απόστολοι. Η γιορτή ξεκίνησε το πρωί με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβαν μέρος 5 ιερείς, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αμβροσίου, από την Ιερά Μητρόπολη Αιτ/νιας και συνεχίστηκε με την λιτάνευση της ιερής εικόνας και με ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι στον αύλιο χώρο του Ναού.
Άψογοι διοργανωτές και βασικοί συντελεστές της επιτυχίας του πανηγυριού στην Ανατ. Φραγκίστα ήταν η Πρόεδρος Ράνια Λάμπρου και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Νέων του χωριού καθώς και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Γιάννης Λάμπρου.
Μετά από πολλά χρόνια έγινε ημερήσιο πανηγύρι στο χωριό και με τόση επιτυχία το βραδινό γιορτάσι. Αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά του Συλλόγου αλλά και στο Εκκλ. Συμβούλιο που στήριξε αυτή την προσπάθεια. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2014 | 4:23 pm


Συνάντηση Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση


Την περασμένη Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο κ. Μπακογιάννης έθεσε το ζήτημα του αυτοδιοίκητου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας (Παράρτημα ΑΜΕΑ), τονίζοντας στον Υπουργό την επιτακτική ανάγκη της επαναφοράς του ιδρύματος στο πρότερο καθεστώς που εξασφάλιζε τη διοικητική και οικονομική του ανεξαρτησία.
Ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές στον Υπουργό ότι η αλλαγή στο διοικητικό καθεστώς του Κέντρου αποτελεί μονόδρομο για την εύρυθμη λειτουργία του, δεδομένου ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι, οι φιλοξενούμενοι αλλά και η περιουσία του.
Ο Υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το εν λόγω ζήτημα και δεσμεύτηκε να το εξετάσει επισταμένως, προκειμένου να δοθεί μία οριστική λύση.   

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2014 | 2:50 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: