1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Ανδραβιδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ανδραβιδα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Ελπιδοφόρα σύμπνοια στα εθνικά μας θέματα

 Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Μέσα στην κατήφεια και την αποτελμάτωση του ανήλιαγου κομματικού μας τοπίου, αχνοφέγγει μια εξέλιξη, που καλλιεργεί προσδοκίες για το μεγάλο ζητούμενο της εθνικής συνεννόησης στα μείζονα πολιτικά ζητήματα του τόπου. Τον τελευταίο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας, δείχνει μια σχετική ωριμότητα και διάθεση συνεννόησης με τον Αντώνη Σαμαρά, στα καίρια πολιτικά διακυβεύματα της χώρας και η εξέλιξη αυτή μας δημιουργεί την βάσιμη αισιοδοξία, ότι σιγά σιγά θα σπάσουν οι σκληρές διαχωριστικές γραμμές, ιδίως απο το πεδίο της αριστεράς και θα επιτευχθούν οι αναγκαίες συναινέσεις, για να απεγκλωβιστεί η Ελλάδα απο τα ιστορικά της αδιέξοδα και να ξαναβρεί το δρόμο της προόδου και της ευημερίας. Άλλωστε σήμερα που έχουμε πολλές μεταλλαγές στο δύσβατο πολιτικό μας πεδίο και κανείς δεν γνωρίζει ποιά θα είναι η «νόρμα» διακυβέρνησης της χώρας τον επόμενο καιρό, ας μας διδάσκει η οδυνηρή εμπειρία των Ιμίων, όταν ο νεότευκτος τότε στα πρωθυπουργικά έδρανα Κώστας Σημίτης, εκλήθη παντελώς άπειρος και απροετοίμαστος να διαχεροστεί μια εθνική τραγωδία... Τα παθήματα τουλάχιστον για τα εθνικά μας θέματα, ας μας γίνουν μαθήματα...

Αφορμή για τούτες τις σκέψεις, η τελευταία θετική απόκριση του αρχηγού της αντιπολίτευσης απέναντι στις προκλήσεις των εθνικών μας θεμάτων και η εκδήλωση μιας σαφώς συναινετικούς πολιτικής συμπεριφοράς απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, μακριά απο τις διχοστασίες του πρόσφατου χθές, αλλά και τις ακραίες κι συγκρουσιακές φωνές πολλών κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Σ΄ αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας και μπροστά σε ένα ευδιάπλαστο διπλωματικό και πολιτικοστρατιωτικό περιβάλλον για την Ελλάδα, εκδηλώνει «εθνική συμπεριφορά» αποφεύγοντας την στείρα ρητορεία του χθές και την κριτική για το «φαίνεσται». Επίκειται έτσι τούτες τις μέρες η επίσκεψή του στην Λευκωσία, όπου θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, αλλά και τους άλλους ηγέτες των κυπριακών κομμάτων, για την κρίση στην κυπριακή ΑΟΖ. Στο ίδιο μήκος κύμματος ακόμα, ζήτησε να συναντήσει τον ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο και να ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στα εξωτερικά μας θέματα, μετά μάλιστα την επίσκεψη του Ευάγ. Βενιζέλου στην Τουρκία και προτού να λάβει χώρα η σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος-Τουρκίας στην Αθήνα, στις 6 Δεκεμβρίου.

Όλα τούτα σηματοδοτούν εμφανώς μια αλλαγή πλεύσης των πολιτικών μας πραγμάτων και μια ωρίμανση στο ανελαστικό πολλές φορές πολιτικό μας πεδίο, πρός το μεγάλο ζητούμενο της πολιτικής συναίνεσης. Αυτή δηλαδή που θα βγάλει τον τόπο απο τα ιστορικά του αδιέξοδα. Ότι λοιπόν δεν κατορθώσαμε να επιτύχουμε στην εθνική μας οικονομία, που η στείρα κομματική αντιπαράθεση δημιούργησε τόσα και τόσα προβλήματα, φαίνεται πως δειλά δειλά κατακτούμε στα εθνικά μας θέματα. Εξάλλου θα ήταν και πολιτικά επικίνδυνο για το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα, να καλλιεργήσει προσδοκίες χωρίς αντίκρυσμα, στον ευαίσθητο χώρο των εθνικών μας θεμάτων. Η σύνεση εδώ πρυτάνευσε. Παρότι λοιπόν φαινομενικά το κυρίαρχο πολιτικό μας ζήτημα τώρα, είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στην πραγματικότητα αυτό που κυριαρχεί αδιόρατα, είναι οι δυναμικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένα πεδίο πυρίκαυστο γεωστρατηγικά, που τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που αναπτύσσονται απο τους σπουδαίους ενεργειακούς του πόρους, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια πολιτικών ελιγμών και ανά πάσα

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2014 | 9:13 am


Πότε θα χαλάσουν όλoι οι υπολογιστές στον κόσμο

 Το τέλος των υπολογιστών όπως τους ξέραμε πλησιάζει. Οπως αναφέρουν οι ειδικοί, σε μερικά χρόνια, τα λειτουργικά συστήματα δε θα είναι σε θέση να επεξεργαστούν τις νέες ημερομηνίες, προκαλώντας εξωφρενικά παράδοξα.
Όταν το ρολόι χτυπήσει 14 λεπτά και επτά δευτερόλεπτα μετά τις τρεις το πρωί της Τρίτης 19 του Γενάρη του 2038, ένα σημαντικό bug αναμένεται να δημιουργήσει πανζουρλισμό στο διαδίκτυο.
Κάθε υπολογιστής, πρόγραμμα, server ή γκάτζετ που τρέχει 32bit σύστημα θα μπλοκάρει σε περίπτωση που δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα από τις εταιρείες και οι συσκευές δεν έχουν αναβαθμιστεί έγκαιρα.
Αυτό είναι γνωστό ως το Πρόβλημα του έτους 2038 (ή Υ2038) και είναι μια θεωρία που πρόσφατα αποδείχτηκε όταν το τραγούδι του Psy Gangnam Style ξεπέρασε τα δύο δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.
Το Υ2038 πλήττει ειδικά το λογισμικό χρησιμοποιώντας ένα σύστημα ακέραιων 32-bit. Πρόκειται για ένα παρόμοιο πρόβλημα που αντιμετώπισαν κατά το έτος 2000, όταν ο ιός της χιλιετίας, επίσης γνωστός ως το Y2K, έκανε ορισμένους υπολογιστές να μην μπορούν να διακρίνουν μεταξύ των ετών 1900 και 2000.
Τα συστήματα 32-bit χρησιμοποιούν τέσσερα ψηφία, που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν 4GB μνήμης με μία κίνηση. Συγκριτικά, ένα σύστημα 16-bit χρησιμοποιεί 2 ψηφία και τα 64-bit χρησιμοποιούν οκτώ.
Αυτά τα συστήματα αποθήκευσης και εκτέλεσης διαδικασιών χρησιμοποιούν δυαδικά ψηφία, και συμβολίζονται ως 0 ή 1 - και ο συνολικός αριθμός των ψηφίων που αντιπροσωπεύει ένα σύστημα 32-bit μπορεί να είναι 4294967295.
Αλλά επειδή οι μισές τιμές είναι αρνητικές και οι μισοί είναι θετικές, δεν κυμαίνονται από το 0 έως το 4.294.967.295. Αντίθετα, οι συνολικοί αριθμοί κυμαίνονται από -2,147,483,648 έως 2147483647, καθιστώντας έτσι το ανώτερο όριο του συστήματος το 2147483647.
Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περιορισμένος χώρος αποθήκευσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση όλων των ψηφίων 0 και 1.
Το YouTube βασίζεται επίσης σε ένα σύστημα 32-bit και όταν το βίντεο Gangnam Style του Psy έφθασε και ξεπέρασε αυτό το ανώτατο όριο ο μετρητής κυριολεκτικά κράσαρε.
Για να λυθεί το πρόβλημα, το Google ενημερώθηκε σε σύστημα 64 bit, το οποίο μπορεί να χειριστεί 9.223.372.036.854.775.807 ψηφία.
Η τυποποιημένη μορφή τεσσάρων byte ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου 1970, στις 12:00:00 π.μ. Ετσι όταν το ρολόι δείξει 3:14:07 την Τρίτη, 19 του Ιανουαρίου του 2038, θα έχουν περάσει συνολικά 2.147.483.647 δευτερόλεπτα από την 1η Ιανουαρίου του 1970.
Τότε οι υπολογιστές δεν θα είναι σε θέση να διακρίνουν μεταξύ της πραγματικής ώρας και της ημερομηνίας,

Δημοσιεύθηκε στις 20 December 2014 | 11:20 pm


«ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΝΑΒΙΩΣΗ»

 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΡΥΩΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΦΛΟΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΨΥΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ»

Τα όνειρα τελικά δεν έχουν ηλικία και ως εκ τούτου είναι αθάνατα. Μόνο έκπληξη προκαλεί το γεγονός της αναζωογόνησης παλιών ονείρων με την ίδια ακριβώς δύναμη και νεανικότητα που είχαν στο παρελθόν. Συνέβη και σε μένα προσφάτως μέσα από τυχαία και ίσως μυστήρια γεγονότα.
Πριν λίγες εβδομάδες ο αγαπητός φίλος Νίκος Κονδύλης, λυκειάρχης, με κάλεσε να συμμετάσχω σε μια προγραμματισμένη συζήτηση μεταξύ ατόμων τα οποία τύγχανε να γνωρίζω ήδη όπως ο Θουκυδίδης Κοσμόπουλος και ο Γιάννος Παπαϊωάννου. Άτομα όλοι με κοινωνική ευαισθησία και ανησυχίες για τα προβλήματα του τόπου μας, με ενημέρωσαν ότι βρίσκονται υπό την σκέψη της ίδρυσης ενός συλλόγου που θα ήταν το μέσο για να μπορούν να έχουν φωνή, να έρχονται σε επαφή με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, να προτείνουν, να διαφωνούν ή απλά να διεκδικούν τα αυτονόητα από την πολιτεία.
Η ιδέα αρχικά δεν με βρήκε ιδιαίτερα θετικό μιας και η μακρόχρονη ασχολία μου με τα κοινά με έχει διδάξει ότι τέτοιοι σύλλογοι, χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, καταλήγουν να λειτουργούν με ατομικά και κομματικά κριτήρια και ότι είναι πραγματικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να κρατήσουν έναν καθαρό και ουδέτερο χαρακτήρα.
Μέσα από έναν τέτοιον, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέα, θα μπορούσε με μεγάλη επιτυχία να δομηθεί και να πάρει σάρκα και οστά το Πάρκο των Ολυμπιονικών, ιδέα που είχα συλλάβει την εποχή που ασχολούμουν με τα κοινά του τόπου. Παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση ξεκίνησα να τους εξηγώ το όραμά μου αυτό που σκοπό είχε να φέρει στο προσκήνιο την Σύγχρονη Παγκόσμια Ολυμπία.
Με κάλεσμα στις 203 χώρες που λαμβάνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κάθε τέσσερα χρόνια αναζωπυρώνουν τα αρχαία ολυμπιακά ιδεώδη, θα προσπαθήσουμε να θεμελιώσουμε μια νέα εποχή!
Στις χώρες – μέλη θα παραχωρηθεί χώρος, δύο στρεμμάτων δωρεάν από τον φορέα, εντός εκτάσεως δύο χιλιάδων στρεμμάτων περίπου του Ολυμπιακού Πάρκου ώστε κάθε χώρα να έχει το δικό της περίπτερο, εντός του οποίου θα προβλέπονται προθήκες για την τοποθέτηση πλακετών με τα ονόματα των χρυσών ολυμπιονικών αλλά και άλλοι χώροι που θα εκθέτονται αναμνηστικά αντικείμενα σημαντικών στιγμών από το πέρασμα τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και έργα τέχνης και ό,τι αφορά τον πολιτισμό τους.
Προβλέπονται σε γενικές γραμμές οι έξης ιδέες: λεωφόρος της δόξας των ολυμπιονικών, μήκους ενός χιλιομέτρου, που θα εκθέτονται τα αγάλματα των χρυσών ολυμπιονικών της κάθε χώρας που έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την ιστορία της, τα αγάλματα θα τοποθετούνται επάνω στο βάθρο

Δημοσιεύθηκε στις 20 December 2014 | 11:14 pm


Horse Surfing: ένα νέο εντυπωσιακό άθλημα στη Ναύπακτο

 Ένα μοναδικό θέαμα για πρώτη φόρα στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στην Ναύπακτο από την Ιππική ομάδα Dimitriou Horses Nafpaktos!

Για τη διεκπεραίωση αυτής της προσπάθειας αξίζει να σημειωθεί πως χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και πολύτιμος χρόνος.

H συνεργασία αλόγου και ιππέα ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι

Δημοσιεύθηκε στις 20 December 2014 | 11:10 pm


Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

 Στάλθηκε πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Μεσσαλά, για την Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου η οποία θα διεξαχθεί στις 22-12- 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο, για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το δήμο.

2. Λήψη απόφασης έγκρισης της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του δήμου οικ. έτους 2014 κατόπιν της αριθ.226/14 απόφασης της Ο.Ε.
3. Έγκριση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του δήμου Γ΄ τριμήνου 2014, που υπέβαλε η Ο.Ε με την 203/14 απόφασή της.

4. Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την υποβολή πρότασης, από την εταιρεία με την επωνυμία «ΠΛΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» που αφορά στην διαχείριση των αποθηκευμένων απορριμμάτων στη θέση «Ποτόκι» του Δήμου Πύργου.

5. Λήψη απόφασης έγκρισης δημιουργίας προσωρινού χώρου στάθμευσης στον αύλειο χώρο του Β΄ Λυκείου Πύργου κατά την χρονική περίοδο 22-12-2014 έως 8-1-2015, κατόπιν της υπ' αριθ. 100/14 απόφασης της Ε.Π.Ζ.
6. Λήψη απόφασης για τον καθορισμό πέντε (5) θέσεων στάθμευσης επί της οδού Μπιζανίου, προς εξυπηρέτηση της στάθμευσης οχημάτων Εισαγγελικών Λειτουργών, κατόπιν της υπ' αριθ. 107/14 θετικής απόφασης - εισήγησης της Ε.Π.Ζ.
7. Λήψη απόφασης επί των κάτωθι αιτήσεων δημοτών που εισηγείται η Ε.Π.Ζ.:
a. Εξέταση αιτήσεως του κ. Αντωνόπουλου Νικολάου με την οποία ζητείται η μετακίνηση φωτιστικού ιστού, έμπροσθεν κατ/τος του που βρίσκεται στην Δ.Κ Πύργου, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου 34 [Η Ε.Π.Ζ με την αριθ. 101/14 απόφασή της εισηγείται θετικά]
b. Εξέταση αιτήσεως του κ. Τζίφα Θεοδώρου, με την οποία ζητείται η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων στη διαδημοτική οδό των Τ.Κ. Βροχίτσας - Ελαιώνα [Η Ε.Π.Ζ. με την αριθ. 102/14 απόφασή της εισηγείται θετικά]
c. Εξέτασης αιτήσεως της κα Κόττα Ελένης, με την οποία ζητείται η απαγόρευση στάθμευσης έξωθεν της οικίας της, επί της ανωνύμου δημοτικής οδού της Τ.Κ. Επιταλίου [Η Ε.Π.Ζ. με την υπ' αριθ.103/14 απόφασή της εισηγείται θετικά].
d. Εξέταση αιτήσεως του κ. Χορηγά Ιωάννη, με την οποία ζητείται η παραχώρηση θέσης στάθμευσης

Δημοσιεύθηκε στις 20 December 2014 | 11:05 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: