1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Ανδραβιδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ανδραβιδα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Μεγάλη αποκάλυψη για το μεγάλο παραμύθι του δρόμου Πάτρα - Πύργος

 Κορόιδευαν επί χρόνια τους Ηλείους και τους Αχαιούς με τη δημοπράτηση του έργου!
Το PATRASTIMES.GR φέρνει στο φως έγγραφο που αποκαλύπτει πως δεν μπορούσε να γίνει Δημοπράτηση!
Το PatrasTimes.gr αποκαλύπτει σήμερα πως επί χρόνια - μέχρι και πριν από λίγα εικοσιτετράωρα – αυτοί που σήμερα χύνουν μαύρο δάκρυ για την αναβολή στη Δημοπράτηση της Πατρών – Κορίνθου - κορόιδευαν τους πολίτες της Αχαΐας και της Ηλείας αλλά και το πανελλήνιο, υποσχόμενοι τη δημοπράτηση του έργου ενώ γνώριζαν πως δεν υπάρχει κωδικός και όταν αυτός δημιουργήθηκε δεν είχε μισό ευρώ στο ταμείο.
Επίσης φέρνει στο φως έγγραφο από το οποίο αποκαλύπτεται ότι υπήρχε ρήτρα απαγόρευσης ανοίγματος προσφορών, εάν διανοείτο κάποιος να προκηρύξει το έργο στα τέλη Μάρτη ...και όχι μόνο.
Μετά την αποκάλυψη του patrastimes.gr καλούνται όλοι όσοι

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2015 | 11:10 pm


Επιστολή της Επιτροπής Αγώνα για έναν Πύργο χωρίς σκουπίδια ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το δράμα που βιώνουμε 50.000 πολίτες του Δήμου Πύργου, από την απαράδεκτη και εγκληματική αδιαφορία των αιρετών αρχών ως προς τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.
Είναι μεγάλη ανάγκη να παρέμβετε άμεσα στο ακραίο και άηθες πρόβλημα που διάγει ο Πύργος, εγκαταλελειμμένος επί έξι μήνες μέσα σε χιλιάδες τόνους σκουπιδιών, που αφήνονται στους δρόμους συσσωρευμένοι σε προχωρημένη σήψη, με χιλιάδες τρωκτικά και έντομα και τις καταρρακτώδεις βροχές των δύο τελευταίων μηνών να καθιστούν επικίνδυνη τη διαβίωσή μας, και να παραπέμπουν σε αλγεινές εικόνες τριτοκοσμικών χωρών.
Η πόλη του Πύργου και των δημοτικών κοινοτήτων της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αποκομιδής των απορριμμάτων, καθόσον δεν υπάρχει νόμιμος χώρος εναπόθεσής τους μετά τη λήξη της παρατεταμένης άδειας λειτουργίας του χώρου στον οποίο δεματοποιούνταν και συνεχίζουν να κείνται εκτεθειμένα λίγα μέτρα από την εθνική οδό Πύργου –Κυπαρισσίας (Ποτόκι).
Το πρόβλημα εμφανίζεται διαρκώς από το 2009 και μετά, με εξάρσεις και υφέσεις κατά περίπτωση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εξευρεθεί τρόπος για την οριστική επίλυσή του. Ιδίως κατά την τελευταία διετία το πρόβλημα εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση και έχουμε διανύσει πολύμηνες περιόδους χωρίς να συντελείται αποκομιδή των απορριμμάτων.
Κατά την τελευταία εμφάνισή του το πρόβλημα αυτό εκδηλώθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 και έκτοτε συνεχίζει με αμείωτη ένταση μέχρι σήμερα, με εξαίρεση κάποια, μικρής διάρκειας, διαστήματα αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ άλλων Νομών με υπερβολικό κόστος που βαρύνει τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του Δήμου Πύργου!
Η αδυναμία εξεύρεσης λύσης οδήγησε τόσο την προηγούμενη όσο και την παρούσα δημοτική αρχή στη μεταφορά των απορριμμάτων ακόμα και σε χώρο που απείχε λίγες δεκάδες μέτρα από το Νοσοκομείο του Πύργου, με προφανείς κινδύνους για την υγεία των νοσηλευομένων και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά και όσων ζουν και κινούνται στην περιοχή.
Σήμερα το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει άλυτο και τεράστιες ποσότητες

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2015 | 10:34 am


Απ. Κατσιφάρας: Πανστρατιά για να γίνει το σύνολο της Ολυμπίας Οδού επιτέλους πραγματικότητα

 Κάλεσμα σε όλους τους βουλευτές, τους Δημάρχους, Περιφερειακούς Συμβούλους, φορείς και πολίτες ώστε να «δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να διεκδικήσουμε σθεναρά την υλοποίηση της Πατρών – Πύργου», απηύθηνε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο.

Το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε να «επαναβεβαιωθεί η απόφαση που ελήφθη στις 15 Μαρτίου και όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί από προηγούμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και κηρύσσει πανστρατιά ώστε μαζί με υπόλοιπες αρχές και φορείς να επιδιώξει άμεσα την επανεκκίνηση του έργου προκειμένου σύντομα με χρονοδιαγράμματα να υλοποιηθεί το έργο στο σύνολό του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού».
Ο κ. Κατσιφάρας δήλωσε πως τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν συναντήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με κόμματα, υπουργεία, πολιτικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να προσδιορίσει με σαφήνεια τα νέα χρονοδιαγράμματα που τίθενται, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.
«Βρισκόμαστε και πάλι στις επάλξεις. Θέλουμε να γίνει πραγματικότητα αυτός ο αυτοκινητόδρομος, προκειμένου οι πολίτες μας να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε φορά που κινούνται σε αυτό το δρόμο. Ξεκινάμε πλέον μια εκστρατεία επανεκκίνησης του έργου στο σύνολο του τεχνικού και φυσικού αντικειμένου και θέλουμε να συστρατευτείτε όλοι μαζί μας. Τίποτα δεν έχει χαριστεί στην κοινωνία. Όλα γίνονται μετά από διεκδίκηση» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για έναν

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2015 | 10:30 am


Συνεργασία για τα σκουπίδια είχε ο Δήμαρχος Ήλιδας με τον Δήμαρχο Ζακύνθου

 Η ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, μέχρι την υλοποίηση έργου για την οριστική λύση, ήταν το αντικείμενο της συνεργασίας που είχαν την Δευτέρα το πρωί (30/03/2015), ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του ΦoΔΣΑ Ν. Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Παύλο Κολοκουτσά, στο Δημαρχείο Ζακύνθου.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Υδάτινων Πόρων του Δήμου Ήλιδας κ. Χρήστο Παπαγεωργίου, είχαν εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Κολοκουτσά και τους συνεργάτες του, ενώ στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΦoΔΣΑ Ζακύνθου και του Δικτύου ΦoΔΣΑ Ελλάδας κ. Θεόδωρος Κάρδαρης, καθώς και ο Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ζακύνθου.
Ο Δήμος Ζακύνθου, «προχωρά» την ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης, αφού ήδη έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις και την σχετική χρηματοδότηση.
Με αφορμή την υλοποίηση του έργου αυτού, ο κ. Χριστοδουλόπουλος επισκέφθηκε την Ζάκυνθο, όπου εκτός από την ενημέρωση που είχε, έλαβε και την σχετική μελέτη του έργου.
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Κολοκουτσά, τους συνεργάτες του και τον πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Ζακύνθου και του Δικτύου ΦοΔΣΑ Ελλάδας, για να μπορέσουμε να επισπεύσουμε την διαδικασία και στο Ν.Ηλείας για να λύσουμε το μεγάλο

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2015 | 10:06 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Τετάρτη 01-04-2015 και από ώρα 09.00 έως 15.00 στην περιοχή του Δήμου Πηνειού Καθολική, Γηροκομείο Γαστούνης, Νησιά Γαστούνης.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2015 | 10:01 am


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: