1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Ανδραβιδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Ανδραβιδα και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ανδραβιδα

Νέοι Δικαιούχοι στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα πυρόπληκτα της Ηλείας

 Πυρόπληκτες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας που μέχρι στιγμής δεν είχαν μέχρι στιγμής ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία», ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συμπληρωθούν στους δικαιούχους ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα τροποποίησης και συμπλήρωσης του καταλόγου στα Υποπρογράμματα του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ), ενώ εγκρίθηκαν και κριτήρια Αξιολόγησης και Επιλογής, το Δελτίο Ελέγχου Εκπλήρωσης Κριτηρίων (ΔΕΕΚ) και η Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έργων – παρεμβάσεων του Υποπρογράμματος 1 «Υποδομές Αποκατάστασης Πυρόπληκτων Περιοχών» του ΕΑΠ.
«Με αυτές τις παρεμβάσεις δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερες περιοχές που είχαν υποστεί ζημιές κατά τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, να ενταχθούν και αυτοί ως δικαιούχοι στο πρόγραμμα παρεμβάσεων και αποκατάστασης, ενώ πλέον με το Δελτίο Ελέγχου για το αν πληρούν τα κριτήρια, οι ίδιοι οι Δήμαρχοι θα μπορούν να αξιολογήσουν αν το έργο που προτείνουν είναι στα επιλέξιμα ή όχι και αναλόγως να κάνουν τις αναγκαίες τροποποιήσεις» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος κατά την εισήγησή του.
Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε πως θα μπορέσουν να ενταχθούν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, επιπλέον έργα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου του 2007.
«Αυτό που παραμένει προτεραιότητά μας είναι η ολοκληρωμένη παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές να γίνει η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων συγκράτησης του πληθυσμού μέσα από δράσεις βελτίωσης της ελκυστικότητας της περιοχής και στήριξης-ανάπτυξης της χωρικής ανταγωνιστικότητας, αλλά και για οικονομική ανασυγκρότηση και ενεργοποίηση

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 9:26 am


ΝΤΡΟΠΗ! Μαζική εξόντωση αδέσποτων και οικόσιτων ζών στην Αμαλιάδα

 Συντονισμένη επίθεση εξόντωσης ζώων λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε πόσα σημεία έχουν διασκορπιστεί φόλες, σκόνες ή ποντικοφάρμακα. Τα 4 μέχρι στιγμής περιστατικά έχουν συμβεί εντός 24 ωρών.
Περιστατικό 1: 6-10-2015 και ώρα 16:30 ειδοποιηθήκαμε για δηλητηριασμένο σκυλάκι στο δάσος Μαραθιάς. Το πτώμα του σκύλου εντοπίστηκε και έγινε καταγγελία στο ΑΤ Αμαλιάδος. Ερευνήθηκε ο χώρος για δηλητηριασμένα δολώματα.
Περιστατικό 2: 6-10-2015 και ώρα 18:00 δεχθήκαμε κλήση για αδέσποτο που σπαρτατούσε στο χωριό Άγιος Ιωάννης (μεταξύ Χάβαρι & Αμαλιάδας). Δύο ζώα δηλητηριάστηκαν, ένα οικόσιτο και ένα αδέσποτο. Το οικόσιτο μεταφέρθηκε από τους ιδιοκτήτες του σε κτηνίατρο και χαροπαλεύει. Το αδέσποτο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο από την κυρία που το βρήκε και αυτό χαροπαλεύει επίσης. Είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν τα ζώα. Η κυρία που βρήκε το αδέσποτο σε κατάσταση απόλυτου πανικού έβλεπε το ζώο να κάνει σπαρακτικούς εμετούς και να παλεύει για τη ζωή του.
Περιστατικό 3: Στις 5-10-2015 συνέβη το γνωστό περιστατικό που δημοσιεύσαμε τη Δευτέρα για τον άμεσο θάνατο οικόσιτου ζώου μέσα στην Αμαλιάδα , στην οδό Ουλώφ Παλμε κάτω από τις γραμμές απέναντι από το club Secret (Τρίτη πάροδος Μοσχόβου). Το ζώο πέθανε σε 1 λεπτό από τη στιγμή που εισέπνευσε το ισχυρό δηλητήριο.
Περιστατικό 4: Στις 6-10-2015 και ώρα 21:45 μας ειδοποίησαν για άλλες 2 δηλητηριάσεις ζώων στα Σαβάλια. Οι δηλητηριάσεις έγιναν σήμερα το πρωί. Πρόκειται για ένα οικόσιτο και ένα αδέσποτο ζώο. Το ένα ζώο πέθανε. Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο αυτόπτης μάρτυρας θα προβεί σε καταγγελία αύριο το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα.
Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για μαζική εξόντωση δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.
Παρακαλούμε τηρείστε αυτά τα μέτρα ασφαλείας. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Ο σκύλος που εισέπνευσε το δηλητήριο μέσα στην

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 9:20 am


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση μεγάλου αριθμού εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και καταστηματαρχών στην Ελληνική επικράτεια

 Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο (2) ημεδαπών για απάτες κατά συναυτουργία, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση

Οι δράστες έπειθαν επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων, να εκδώσουν προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες διαδικτυακών συναλλαγών και με απατηλό τρόπο αποσπούσαν τους κωδικούς τους, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά

Εξιχνιάστηκαν συνολικά δώδεκα (12) περιπτώσεις, ενώ το συνολικό ποσό της απάτης με τον παραπάνω τρόπο δράσης, διερευνάται, καθώς είναι εκατοντάδες τα περιστατικά ανά περίπτωση

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση μεγάλου αριθμού εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και καταστηματαρχών, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 43 και 53 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτες κατά συναυτουργία, κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.

Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες από κοινού και για μεγάλο χρονικό διάστημα (από Απρίλιο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2014), προέβησαν σε μεγάλο αριθμό εξαπατήσεων σε βάρος επιχειρηματιών και ιδιοκτητών διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων, καθώς τους έπειθαν με απατηλό τρόπο να εκδώσουν προπληρωμένες κάρτες διαδικτυακών αγορών και αποσπούσαν τους κωδικούς τους, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 9:16 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Παρασκευή 09/10/2015 και από ώρα 10.00 έως 14.30 στις ευρύτερες περιοχές του Βουνάργου, Ξυλοκέρα, Αλποχωρίου τμηματικά , στο Βούναργο εντός Δ.Δ. και στην αγροτική περιοχή αυτού από θέση Καταράχι έως Ι.Μ. Φραγκοπηδήματος, Αναμεταδώτες ΕΡΤ, κεραίες ραδιοφωνικού σταθμών στην περιοχή Βλάχικα, Ξυλοκέρα εντός Δ.Δ. και στις αγροτικές περιοχές ΦΡΕΑΤΑ, Πετρόπουλου, Πανουτσόπουλου, Τσουκαλά, Δημητρόπουλου και κοινοτικό αντλιοστάσιο , στο Αλποχώρι εντός Δ.Δ. και στις αγροτικές περιοχές Ανάληψης, κοιν. Αντλιοστάσιο, περιοχή Κατάρας και σφαγεία αγροτικού συνεταιρισμού Ηλείας του Δήμου Πύργου.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 9:13 am


Προαπαιτούμενα...

 Του Χρήστου Γιάνναρου*

Η επιβολή μιας νέας φουρνιάς σκληρών αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στα σκαριά. Είναι όλα εκείνα τα - λεγόμενα - προαπαιτούμενα που συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν στη Βουλή, τον Αύγουστο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Είναι όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που θα χτυπήσουν το λαϊκό εισόδημα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τα νέα ζευγάρια, τους αυτοαπασχολούμενους. Ο κατάλογος με αυτά τα προαπαιτούμενα που καθημερινά βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι μακρύς. Ερχεται να προστεθεί σ' εκείνα που είχαν ψηφιστεί τον περασμένο Ιούλη από την ίδια κυβέρνηση, αλλά και σε όσα έχουν επιβληθεί τα προηγούμενα χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Το έργο έχει ξαναπαιχτεί. Τα τελευταία χρόνια, διαρκώς ξεφυτρώνει μία ακόμα μεγάλη ή μικρή λίστα προαπαιτούμενων μέτρων... Πρόκειται για μέτρα σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής, για να μπορεί να χρηματοδοτηθεί η χώρα από τα άλλα καπιταλιστικά κράτη της ΕΕ, αλλά και αναδιαρθρώσεις στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Μέτρα, δηλαδή, που τσακίζουν το λαό για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων του κεφαλαίου.
Τα προαπαιτούμενα εμπεριέχονται στη συμφωνία της συγκυβέρνησης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM. Ουσιαστικά εξειδικεύεται - προσδιορίζεται το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, σε συνδυασμό με την εκταμίευση των δόσεων της συμφωνημένης χρηματοδότησης. Ταυτόχρονα, αυτή η λίστα ενισχύεται και με άλλα μέτρα, που κρίνονται κατά τη διάρκεια της «αξιολόγησης» της πορείας της ελληνικής οικονομίας ως απαραίτητα.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαβεβαιώνει ότι με ταχύτητα και αποφασιστικότητα θα προχωρήσει

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 9:09 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: