1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Ανδραβιδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Ανδραβιδα και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ανδραβιδα

"Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο Πύργου: ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ-ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ

 Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 ήταν προγραμματισμένες δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Στην πρώτη συνεδρίαση ήταν να κουβεντιαστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016 και άλλα 16 θέματα και στην δεύτερη συνεδρίαση ο Προϋπολογισμός για την επόμενη χρονιά. Από την πρώτη στιγμή σαν παράταξη ζητήσαμε από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα του Προϋπολογισμού να συζητηθεί άλλη μέρα που θα είναι καθορισμένη η ώρα έναρξης του Συμβουλίου για να μπορούν οι συμπολίτες μας ένα τόσο σημαντικό ζήτημα να το παρακολουθήσουν. Ιδιαίτερα αυτή την φορά που σύμφωνα με την εισήγηση που είχαμε πάρει, ΟΧΙ μόνο δεν προβλέπονταν μειώσεις στα δημοτικά τέλη παρά την δύσκολη περίοδο που περνάνε οι συμπολίτες μας, αλλά αυξήσεις της τάξεως του 20%.

Όταν τέλειωσε η πρώτη συνεδρίαση, μετά από 5 ώρες, γύρω στις 10:00 μ.μ., στην αίθουσα του Συμβουλίου δεν βρισκόταν κανένας συμπολίτης μας, 1-2 πρόεδροι διαμερισμάτων, 16 δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και 8 της μειοψηφίας. Ζητήσαμε πάλι να μην γίνει εκείνη την στιγμή το Συμβούλιο αλλά να μεταφερθεί για την επόμενη μέρα. Η Δημοτική Αρχή συνέχιζε να το αρνιόταν, ήρθαμε σε συνεννόηση με τους άλλους συμβούλους της μειοψηφίας και αποχωρήσαμε για να μην υπάρχει απαρτία για την συνεδρίαση. Η Δημοτική Αρχή τότε άρχισε έναν αγώνα δρόμου για να φέρει κάποιους από τους συμβούλους της πίσω για να ψηφίσει εν κρυπτό από το λαό του Πύργου τα καινούρια χαράτσια που του ετοιμάζουν. Σημειώνουμε ότι η κανονική ώρα έναρξης της συγκεκριμένης συνεδρίασης οριζόταν για τις 7:00μ.μ..
Σε καιρούς που εκατοντάδες συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα να ανταποκριθούν στα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ και έχουμε καθημερινές διακοπές ρεύματος, την ώρα που η πόλη του Πύργου και το κάθε χωριό είναι μια απέραντη χωματερή είναι προκλητικό ο Δήμος Πύργου να αυξάνει κατά 20% τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.
Η λογική της Δημοτικής Αρχής ήταν ξεκάθαρη μέσα από τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και των αντιδημάρχων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Αποδέχονται την κλιμακούμενη μείωση της χρηματοδότησης του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό με ταυτόχρονη αύξηση των ανταποδοτικών τελών. Αυτή άλλωστε ήταν η οδηγία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Ιούλιο προς όλους τους Δήμους και η Δημοτική Αρχή την ακολουθεί κατά γράμμα. Για αυτό στο Τεχνικό Πρόγραμμα δεν προτείνεται κανένα έργο υποδομής που θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών αλλά μόνο τρελά όνειρα του Δημάρχου, όπως τα αποκάλεσε, τα οποία τον μόνο ρόλο που έχουν είναι να ανεβάζουν λίγο τον προϋπολογισμό των έργων χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι από αυτά τίποτα δεν θα γίνει. Άλλωστε και η απάντηση τους σε ερώτηση μας στο Δημοτικό

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 6:42 pm


Ανακοίνωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

 Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δ.Σ. του συνδικάτου οικοδόμων που εκλέχτηκε στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση εξέλεξε το καινούργιο προεδρείο που αποτελείται από τους εξής:
Πρόεδρος επανεκλέχτηκε ο Αγγελος Μπούζης, Γενικός Γραμματέας ο Χαράλαμπος Τζίμης, Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ηλιόπουλο, Ταμίας ο Χαράλαμπος Κακαράκης, Οργανωτικός Γραμματέας ο Δημήτρης Σέττας, έφορος ο Ντέγιαν Μίνιτς καθώς και οι αναπληρωτές τους.
Το Δ.Σ. απευθύνει θερμό αγωνιστικό ταξικό χαιρετισμό στους οικοδόμους που σε πολύ δύσκολες συνθήκες ανέχειας, εκτεταμένης φτώχειας, εξαθλίωσης σε πάμπολλες περιπτώσεις, με ένα κλάδο κυριολεκτικά διαλυμένο από την τεράστια ανεργία και την άγρια αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που υπηρετούν την πολιτική της ΕΕ-Πλουτοκρατίας, σήκωσαν το ανάστημά τους, αντιστάθηκαν στους εκβιασμούς και τις απειλές των εργατοπατέρων του Ε.Κ Πύργου και άλλων πολιτικών, συνδικαλιστικών και εργοδοτικών παραγόντων και αποφασιστικά με την ψήφο τους στήριξαν το συνδικάτο τους, μπροστάρη στους ταξικούς αγώνες που γίνονται και θα γίνουν για την ανατροπή αυτής της κατάστασης «για να βρουν τα όνειρα εκδίκηση». Δεν είναι τυχαίο ότι η ξεπουλημένη ηγεσία του ΕΚ Πύργου την επόμενη από την απεργία στην οποία δεν είχαν καν την ευθιξία να απεργήσουν παρακολουθούσαν τις εκλογές λες οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι σαν αυτούς που κάνουν τις εκλογές χωρίς να το γνωρίζει κανένας κα ψηφίζουν μέχρι και τα δέντρα. Για να δούμε θα έχει τουλαχιστον την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί ο Γραμματέας του ΕΚ Πύργου ο οποίος καλούσε σε απεργία και ο ίδιος ήταν απεργοσπάστης.
Το Δ.Σ. καλεί τον κλάδο μαζί με όλη την

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 6:38 pm


Κάμερα ΖΙΖΑΝΙΟ_Οι... στιγμές της Τελετής Έναρξης

 *Την τελετή έναρξης παρουσίασαν η Γεσθημανή Ρουμπάνη, «παλιό» Ζιζάνιο, αρχιτέκτονας πλέον, που ήρθε από την Νέα Ορλεάνη όπου ζει πλέον, αποκλειστικά για να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ. Μαζί της ήταν ο Iñaki Lamúa και η Marina Muñoz Fortuny από τη Βαρκελώνη. Δυο νέοι που ήρθαν πολύ μικροί στο Φεστιβάλ, αγάπησαν τον Πύργο και την Ελλάδα και δεδομένου πως έμαθαν πλέον καλά τα ελληνικά, το φεστιβάλ τους τίμησε φέτος και παρουσίασαν μέρος της τελετής. Το κοινό καταχειροκρότησε το εισαγωγικό βίντεο του Iñaki και της Marina. Οι παρουσιαστές της φετινής διοργάνωσης δεν θα μπορούσαν παρά να κάνουμε ειδική αναφορά στην Δήμητρα Ακριώτου, που επί σειρά ετών κρατά με επιτυχία αυτόν τον ρόλο, αλλά φέτος τα νέα της «καθήκοντα» ως μανούλα, την κράτησαν μακριά μας.
* Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η απόδοση από την Λίνα Λύγκα- στο βιολί- και τον Στάθη Παπαδιαμαντόπουλο –στο πιάνο- του «Requiem for a dream»
*Ακολούθησαν τρέιλερ από τα ντοκιμαντέρ - παρουσίαση κριτικής επιτροπής kids and docks και χαιρετισμός από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Λευτέρη Χαρωνίτη.
*Προβολή τρέιλερ ταινιών μυθοπλασίας και animation και παρουσίαση κριτικής επιτροπής ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.
* Αναφορά στα βραβεία του Φεστιβάλ και ειδική παρουσίαση του Βραβείου Ανθρωπίνων Αξιών που από φέτος θεσπίζει η Βουλή των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των συντελεστών του Φεστιβάλ, την υψηλή ποιότητα και το διεθνές του κύρος
* Ομιλία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Δημήτρη Σπύρου.
* Ξεχωριστή αναφορά και παρουσίαση από τα παιδιά της αποστολής του ελληνογερμανικού εργαστηρίου «Ο κόσμος αλλάζει. Εμείς;/World is changing. What about us?» Πρόκειται για το εργαστήριο παραγωγής ντοκιμαντέρ που σχεδίασαν και υλοποιούν η οργάνωση YOUNG DOGS (Γερμανία) και το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ (Ελλάδα). Τα παιδιά της ελληνικής εξαμελούς ομάδας από τον Πύργο, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί τα προηγούμενα χρόνια στα εργαστήρια της Camera Zizanio, τον περασμένο Οκτώβριο ταξίδεψαν στο Ντόρτμουντ όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του εργαστηρίου και το οποίο ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία τριών ντοκιμαντέρ. Η δεύτερη φάση πραγματοποιείται στον Πύργο, με τη συμμετοχή των παιδιών από το Ντόρτμουντ και τη δημιουργία νέων ντοκιμαντέρ. Παράλληλα έγινε αναφορά σε όλα τα ταξίδια της Camera Zizanio ενώ για αυτήν μίλησε ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Νίκος Θεοδοσίου. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των κινηματογραφικών εργαστηρίων.
* Ομιλία από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και Πρόεδρο του Φεστιβάλ, Γιώργο Γεωργιόπουλο.
* Η τελετή έναρξης ολοκληρώθηκε με τραγούδια από την χορωδία του 2ου Δημοτικού

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 6:31 pm


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές

εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:
1. Την Τετάρτη 02-12-2015 και από ώρα 08.30 έως 10.00 στην περιοχή πλησίον γηπέδου Κολυρίου, περιοχή ξυλουργείου ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, βιοτεχνία ΠΕΤΡΟΓΙΑΝΝΗ με τη γύρω περιοχή, περιοχή ελαιοτριβείου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Βαρβάσαινας, κεραίες PANAFON Κολυρίου, Παλιοβαρβάσαινα, οικισμός Αγίου Γεωργίου Παλαιοβαρβάσαινας του Δήμου Πύργου.
2. Την ίδια ημερομηνία 02-12-2015 και από ώρα 10.30 έως 12.30 στη Σαλμώνη και συγκεκριμένα στις περιοχές φρέαρ ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΟΥ, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΑΘΟΚΛΗ, και στη περιοχή σιδηροδρομικού σταθμού Αλφειού Σαλμώνης καθώς και μετά των αγροτικών περιοχών αυτών του Δήμου Πύργου.
3. Την ίδια ημερομηνία 02-12-2015 και από ώρα 11.00 έως 15.00 στη Βαρβάσαινα γύρω από περιοχή ελαιοτριβείου ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ καθώς και στη γύρω περιοχή του Δήμου Πύργου.
4. Την Πέμπτη 03-12-2015 και από ώρα 09.00 έως 15.00 στη Καλίδονα και περιοχή βιοτεχνίας ΣΚΑΛΤΣΑ με τη γύρω περιοχή και Φ/Β ΜΑΥΡΟΕΙΔΗ ΘΕΟΦΑΝΗ Μίνθη του Δήμου Ζαχάρως.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 6:29 pm


Συγγραφείς στα σχολεία

 Ο Μάνος Κοντολέων και ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος επισκέπτονται σχολεία στον Πύργο, την Αμαλιάδα, και άλλες περιοχές και συζητούν με μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη λογοτεχνία και για τα πράγματα του καιρού μας.

Ο Μάνος Κοντολέων
Πύργος, 6ο Δημοτικό Σχολείο, 4/12, 10:00-12:00

Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλοςμε αφορμή το καινούριο βιβλίο του «Ο κουρσάρος της Πρώτης» συζητά με τους μαθητές των σχολείων

Καλλίκωμο,ΔημοτικόΣχολείο, 30/11, 08:30-10:00
Επιτάλιο, ΔημοτικόΣχολείο, 30/11, 11:00-12:00
Αμαλιάδα, 4ο ΔημοτικόΣχολείο, 1/12, 08:30-10:00
Αμαλιάδα,6ο Δημοτικό

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2015 | 6:24 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: