1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Ανδραβιδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ανδραβιδα και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Παρασκευή 31-10-2014 και από ώρα 08.30 έως 10.30 στον οικισμό Κουρούτα του Δήμου Ήλιδας.
2. Την ίδια ημερομηνία 31-10-2014 και από ώρα 11.00 έως 13.00 στο κέντρο της τοπικής κοινότητας Καρδαμά του Δήμου Ήλιδας.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που
αναφέρεται πιο πάνω. Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
O ΔΕΔΔΗΕ είναι η 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:55 am


Συνεδρίαση του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας

 Συνεδρίασαν χθες Τετάρτη 29-10-2014, η Εκτελεστική Επιτροπή (14:30) και το Δ.Σ. (15:30) της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

Στις Συνεδριάσεις, στις οποίες ήταν παρών ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γαβρίλης Λιατσής, έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, και ορίστηκαν εκπρόσωποι από Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία σε διάφορες Επιτροπές.
Έγινε επίσης παρουσίαση 02 προγραμμάτων του INTERREG, του «ICE» και του «CI – ProEffect» τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Το πρώτο (ICE) σχετίζεται με τον Τουρισμό, αφορά σε 4ήμερα τουριστικά προγράμματα και αναφέρεται σε όλους του Συλλόγους και του Φορείς.
Το δεύτερο πρόγραμμα, «CI – ProEffect», σχετίζεται με την Πολιτική Προστασία. Αποτελεί μια κριτική στο Πρόγραμμα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», και αφορά στην καταγραφή και αξιολόγηση όλων των δομών Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Δήμο, και στην καταγραφή των

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:51 am


Ρε μάγκα κάτι γίνεται...

 Του Βασίλη Στεργίου*

Μάλλον δεν το έχεις ακούσει πουθενά στα ΜΜΕ γιατί καμία εφημερίδα δεν το έγραψε, κανένα κανάλι δεν το είπε. Τουλάχιστον τα μεγάλα, ούτε τσιμουδιά. Μάλλον δεν το έχεις ακούσει στο σχολείο σου, γιατί ο Σύλλογος των καθηγητών σου αποφάσισε να μη συμμετέχει . Ή ίσως και κάτι να πήρε το αυτί σου για εκείνη τη μέρα. Έτσι στα πεταχτά από κάτι τύπους στο δρόμο που μοίραζαν ανακοινώσεις ή από μια αφίσα που έτυχε να δεις, αλλά είπες δε βαριέσαι μια απ τα ίδια θα ναι. Καμιά πενηνταριά νοματαίοι να φωνάζουν για τα δικαιώματά μας και άλλα τέτοια και να μη τους ακούει κανείς εδώ στον Πύργο. Και ποιο το νόημα; Κάτι γίνεται όμως... Σάββατο 1η Νοέμβρη Σύνταγμα στις 12.00. Και δε θα είναι μια απ τα ίδια. Πάνω από 900 σωματεία, εργατικά κέντρα, σύλλογοι από όλους τους κλάδους, νεολαία, φοιτητές. Εκεί θα χτυπάει η καρδιά όλων όσοι έχουν προβλήματα σήμερα. Από τους άνεργους και απλήρωτους εργάτες, από τους μικρομαγαζάτορες που κλείνουν από τα χρέη, από τους αγρότες που δε βγάζουν ούτε αυτά που έδωσαν, μέχρι φοιτητές και μαθητές για τα δικά τους προβλήματα.
Εσύ τι θα κάνεις εκείνη τη μέρα; Αν είσαι μαθητής που βλέπεις τα προβλήματα που έχει το σχολείο σήμερα, αν είσαι άνεργος που μόλις τελείωσες το σχολείο ή τις σπουδές σους και κυνηγάς καμιά δουλειά ή κανένα voucher εκείνη είναι η μέρα να κάνουμε την αρχή. Να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε αυτούς που μας τσακίζουν τα όνειρα, που μας τσαλακώνουν το μέλλον. Απέναντι σε αυτούς που σε θέλουν να μαθαίνεις λίγα σήμερα για να σε πληρώνουν λίγα αύριο. Απέναντι σε αυτούς που σε καταδικάζουν στην ανεργία.
Εμείς στο ΤΕΙ του Πύργου κάναμε ένα βήμα. Κουβεντιάσαμε τα προβλήματά μας και πήραμε την απόφαση ότι 1η Νοέμβρη θα ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με όλους όσους περνάν τα ίδια σε κάθε χώρο. Εκείνη τη μέρα δε θα πάμε για καφέ, δε θα κοιμηθούμε ως τις 12. Θα πάμε Αθήνα. Ήδη οι λίστες με τους συμμετέχοντες γεμίζουν, ήδη τα λεωφορεία έχουν κλειστεί. Το ίδιο και το ΤΕΙ Αμαλιάδας.
Τι γίνεται λοιπόν το Σάββατο στην Αθήνα; Το ΠΑΜΕ πήρε την πρωτοβουλία πριν δυο μήνες να καλέσει τα σωματεία όλων των κλάδων όλης της Ελλάδας σε ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1η Νοέμβρη. Από εκείνη τη μέρα εκατοντάδες σωματεία μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν γενικές συνελεύσεις, να κουβεντιάσουν τα προβλήματά τους,

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:49 am


Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό ευπάθειας ασφαλείας στο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-3

 Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με τον εντοπισμό μίας σοβαρής ευπάθειας στην ασφάλεια χρήσης του πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης SSL-3, η οποία ονομάστηκε Poodle (Padding Oracle On Downloaded Legacy Encryption).

Ειδικότερα, το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-3 χρησιμοποιείται ευρέως για την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ ενός περιηγητή (browser) και ενός διακομιστή (server). Αν και το πρωτόκολλο SSL 3.0 είναι περίπου δεκαπέντε (15) ετών, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης (browsers) και ως εφεδρικό (backup) στους διακομιστές, εάν τα σύγχρονα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης αποτύχουν να συνδεθούν.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω ευπάθεια επιτρέπει σε έναν κακόβουλο χρήστη (cracker) να πραγματοποιήσει επιθέσεις, οι οποίες ονομάζονται ως "man-in-the-middle" και να παρακάμψει την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ ενός περιηγητή (browser) και ενός διακομιστή (server) συλλέγοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και τα cookies των συνδέσεων. Με τα στοιχεία αυτά, στη συνέχεια (ο κακόβουλος χρήστης) μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους διαδικτυακούς λογαριασμούς των χρηστών.
Επιπροσθέτως, το σημαντικότερο πρόβλημα που προκύπτει από την ευπάθεια Poodle είναι ότι εξαναγκάζει την υποβάθμιση (downgrade) σε SSL 3.0, καθιστώντας ευάλωτο ακόμα και ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ανώτερη μέθοδο κρυπτογράφησης, όπως το πρωτόκολλο TLS (Transport Layer Security).
Σημειώνεται ότι οι συνθήκες στις οποίες μπορεί κάποιος κακόβουλος χρήστης (cracker) να εκμεταλλευτεί την ανωτέρω ευπάθεια με σχετική ευκολία είναι στα δημόσια δίκτυα (όπως τα public WiFi).
Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας, για την αποφυγή προσβολής από την παραπάνω ευπάθεια:
· Εάν ο περιηγητής (browser) τους το υποστηρίζει, να απενεργοποιήσουν το πρωτόκολλο SSL 3.0 ή να

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:30 am


Η ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ για τη ρύθμιση των 72-1ΟΟ δόσεων : "Η ρύθμιση βοηθάει τα πράματα, αλλά η πλειοψηφία οφείλει πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες ευρω"

 «Η ρύθμιση αν και ήρθε με πολύ πολυ καθυστέρηση, βελτιώνει τα πραματα σε σχέση με το 2013 αλλά έχει αρκετές παγίδες και αρκετές παθογένειες» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη και συνέχισε : «Η ρύθμιση κατ' αρχάς αφορά χρέη μέχρι 1η Οκτωβρίου 2014. Το τραγελαφικό είναι ότι για μικρότερες οφειλές ισχύουν πολλές δόσεις και λιγότερες δόσεις για την συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών που έχουν οφειλή πάνω απο 15.000 ευρώ.

Μειώνει την εισφορά αλληλεγγύης η οποία όμως τείνει να γίνει μόνιμη το 2015 και 2016.»
Η βουλευτής Μαγνησίας ανέφερε την πρόταση των

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 7:15 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: