1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Ανδραβιδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ανδραβιδα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Πού πήγαν τα "Περήφανα Γηρατειά";

 Κυρία Διονυσία ετών 91: "Κακό που πάθαμε. Δεν μας λυπάται κανένας..."

Κύριος Αλέξης ετών 92: "Άγριο κυνηγητό από αυτή την κυβέρνηση. Σκέφτονται: Γέροι είναι, ας τους αφήσουμε να πεθάνουν..."

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η λαβωμένη της υγεία είναι ολοφάνερη στο γερασμένο πρόσωπό της.

Το βοηθητικό πι που στηρίζεται για να περπατήσει, τρέμει στα λιγοστά βήματα που πασχίζει να κάνει.
Η κυρία Διονυσία στα 91της χρόνια ζει με τον σύζυγό της στη μαρτυρική Μάκιστο Ζαχάρως.
Η σύνταξή της υποτυπώδης. Μόλις 260 ευρώ! Το κόστος των φαρμάκων που χρειάζεται για να ζήσει ίσως και να την ξεπερνούν.
"Κι όμως, αυτή η γερόντισσα έχει κληθεί να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, χαράτσι χωρίς

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 8:52 am


Διαπιστευτήρια πατριωτισμού

 Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Η βαθιά οικονομική κρίση που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, χτύπησε πολυδύναμα, τον κεντρικό πυρήνα της πολιτισμικής ταυτότητας των ελλήνων πολιτών. Έτσι ανεδύθηκαν στον κοινωνικό ορίζοντα τα ταπεινά μας ένστικτα και δημιουργήθηκε ζωτικός χώρος, για να αναπτυχθούν στο έπακρο ο λαϊκισμός και άλλες αποφύσεις της κοινωνικής συμπεριφοράς. Φυσικά και δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη απο αυτή την ηθική κατάπτωση και η πολιτική μας σκηνή. Η οποία συχνά πυκνά δείχνει υψηλά δείγματα «πρωταθλητισμού» στο σπόρ !!! αλλά και την οδυνηρή της άπωση, απο τον παιδευτικό της χαρακτήρα, που θεωρητικά έχει στο οικοδόμημα της δημοκρατίας. Είναι άπειρα τα παραδείγματα που οι πολιτικοί μας ταγοί, με τις αγοραίες και ακραία λαϊκίστικες συμπεριφορές τους, υποβιβάζουν την κομματική διαπάλη στο έσχατο επίπεδο της αγοράς, ενώ πρωτοστατούν σε συμπεριφορές πολιτικού ανηθικισμού. Συναλλαγές, διάσπάθηση δημοσίου χρήματος, εκμαυλισμός, διαπλοκή και χειραγώγηση του εκλογικού σώματος με την αρωγή της εξουσίας, είναι χαρακτηριστικά συμπτώματα του πολιτικού μας εκπεσμού και της ηθικής καταβαράθρωσης της πολιτικής μας ζωής.

Δυστυχώς η κρίση οδήγησε στην ηθική βαρβαρότητα την ελληνική κοινωνία και στην βαθμιαία εκτράχυνση των κοινωνικών και πολιτικών της ηθών. Η ηθικά δηλητηριώδης λαίλαπα του λαϊκισμού, κανοναρχεί την πολιτική μας ζωή και μολύνει κάθε υγιές κύτταρο και κάθε ελπιδοφόρα αναγεννητική πολιτική προσπάθεια. Και βεβαίως το πιο πρόσφορο πεδίο της εκδήλωσης του πολιτικού λαϊκισμού, αποτελεί η ιδέα του πατριωτισμού. Στο ηθικό κύρος της ιερής αυτής ιδέας, που σφυρηλάτησε την ηθική ενότητα του ελληνισμού στην αχανή λεωφόρο του χρόνου, βρίσκουν το κατάλληλο υπέδαφος οι πατριδοκάπηλοι και οι λογής λογής πραματευτάδες του πολιτικού μας πεδίου, για να παίξουν τα ανίερα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια, να διχάσουν τους έλληνες και να υπονομεύσουν επικίνδυνα την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Μόλις τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οπότε και μπήκαμε στο θανατηφόρο σπυράλ του δυσώνυμου μνημονίου, επανήλθαν απο το χρονοντούλαπο της ιστορίας, επαχθείς όροι και επονείδιστοι πολιτικοί χαρακτηρισμοί. Προδότης, ρίψασπις, «κουίσγλινγκ», άπατρης, δοσίλογος, είναι επίθετα που έχουν πολιτογραφηθεί πλέον σε καθημερινό επίπεδο στην πολιτική ορολογία και ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια γνήσιου και δημιουργικού διαλόγου, για τον απεγκλωβισμό της χώρας απο τα πνιγηρά πλοκάμια της χρεοκοπίας. Και αναζοπυρώθηκαν αίφνης στην ελληνική κοινωνία αλγεινές ιστορικές μνήμες, απο την αρχαία Ελλάδα του Αλκιβιάδη, τον εμφύλιο σπαραγμό του 1823-24 μεταξύ των Φιλικών και των Κοτζαμπάσηδων, τον αλήστου μνήμης διχασμό μεταξύ των Βενιζελικών και

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2014 | 2:27 pm


Με μια πρωτοφανή συμμέτοχη χιλιάδες φίλοι του αλόγου δίνουν ραντεβού στο ιππικό κέντρο Ανδραβίδας.

 Με το μήνυμα ''ραντεβού στην Ανδραβίδα ΄΄ και με φωτογραφίες καβάλα στα άλογα τους φίλοι του αλόγου από όλη την Ελλάδα ανεβάζουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .
Πρωτόγνωρο μοιάζει αυτό που θα συμβεί στην Ανδραβίδα, ήδη έχουν καταφθάσει ιππείς με τα άλογο τους στο ιππικό κέντρο ενώ η πληρότητα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια του κάμπου φτάνει ίσως και το 100%.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των ημερών στην Ανδραβίδα
Το Σάββατο το πρωί απο 9.30 θα εξεταστούν τα αλόγα από την Ελλανόδικο επιτροπή η όποια αποτελείται από καθηγητές της κτηνιατρικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. ενώ το απόγευμα στις 19.30 το ''πυρακτωμένο'' άλογο του συλλόγου '' κένταυροι'' Ανδραβίδας θα ''βάλει

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2014 | 10:10 am


Αιτήσεις για πρόγραμμα αλιείας, μέχρι 31 Οκτωβρίου στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι εκδόθηκε Υπουργική Απόφαση–Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ) 2007-2013, ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων», με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλιείας.
Με την Υπουργική Απόφαση αριθμ. 1240/14-08-2014 (ΑΔΑ: ΩΙ4ΠΒ-ΤΩΟ), Δ΄ Προγραμματική Περίοδος ΕΠΑΛ 2007-2013 ΑΞΟΝΑΣ 1: «Μέτρα για την προσαρμογή του αλιευτικού στόλου», ΜΕΤΡΟ 1.3: «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων» δύνανται να υπαχθούν για χρηματοδότηση οι εξής Δράσεις:
 Δράση 1: Βελτίωση της ασφάλειας επί του σκάφους.
 Δράση 2: Βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
 Δράση 3: Βελτίωση της υγιεινής των προϊόντων.
 Δράση 4: Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων.
 Δράση 5: Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας.
 Δράση 6: Βελτίωση της επιλεκτικότητας.
 Δράση 7: Αντικατάσταση κινητήρα.
 Δράση 8: Αντικατάσταση αλιευτικών εργαλείων.
 Δράση 9: Άλλες επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών
Δικαιούχοι των οικονομικών ενισχύσεων του Μέτρου 1.3 μπορούν να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασκούν επαγγελματικώς την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους συμπεριλαμβανομένων των σκαφών παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας.
Επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
1. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες Αλιείας μέχρι 31/10/2014
2. Στο πλαίσιο της ανωτέρω πρόσκλησης χορηγείται δημόσια ενίσχυση για εργασίες

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2014 | 10:03 am


Ανακοίνωση από τον Δήμο Ήλιδας για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου

 Όπως είναι γνωστό, για τη χρήση Κοινοχρήστου Χώρου απαιτείται "Άδεια χρήσης Κοινοχρήστου χώρου", σε ισχύ.

Η άδεια χορηγείται μετά από την υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Ήλιδας και αφορά την περίοδο 1/1-31/12 του έτους χρήσης.
Στην αίτηση αναγράφονται:
1. Το ονοματεπώνυμο σας ή η επωνυμία, ο Α.Φ.Μ., το είδος και η διεύθυνση της ασκούμενης επιχείρησης και
2. Η θέση, η έκταση και το είδος του αιτούμενου προς χρήση χώρου και η χρονική διάρκεια για την οποία αιτείται η παραχώρηση της χρήσης αυτού.
Προϋπόθεση για τη χορήγηση οποιασδήποτε μορφής αδειών είναι η μη ύπαρξη βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών, με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και διακανονισμού καταβολής αυτών, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία.
Τα μέτρα του κοινοχρήστου χώρου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και παραχωρούνται απ το Δήμο, αναφέρονται στην άδεια λειτουργίας του καταστήματος.
Το αναλογούν τέλος για την χορήγηση της ανωτέρω άδειας χρήσης, καταβάλλεται

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2014 | 9:56 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: