1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Ανδραβιδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ανδραβιδα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Ανακοίνωση ΑΔΕΔΥ

 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Η Γενική Απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός. Να γίνει καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και εκείνων που τις αποφασίζουν και τις στηρίζουν. Πρέπει να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην πολιτική Κυβέρνησης και Τρόικας, καθώς θα επιχειρήσουν να περάσουν με κάθε τρόπο και νέα αντιδραστικά μέτρα το επόμενο διάστημα. Η κοινή απεργία πρέπει να αποτελέσει για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, μια ευκαιρία για μετατροπή της δικαιολογημένης οργής και αγανάκτησής τους σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κυβέρνησης η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή η επιδίωξη, επιχειρείται να συσκοτιστεί από την κυβερνητική ρητορική περί του «τέλους των Μνημονίων». Όμως, οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και την εμμονή της Κυβέρνησης στη διαιώνιση των πολιτικών της ακραίας λιτότητας.
Η ανεργία, η φτώχεια, η ανθρωπιστική κρίση, η μείωση μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, η συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η φορολογική λεηλασία, η δήμευση της πρώτης κατοικίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ο αυταρχισμός και ο περιορισμός των συλλογικών δικαιωμάτων μας γυρίζουν σε προηγούμενες εποχές. Πρέπει να τους σταματήσουμε.
μείωση εισοδημάτων
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί η πολιτική της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, με την άμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ειδικότερα για τους εργαζόμενους του Δημοσίου, βασικό εργαλείο για την περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους θα αποτελέσει το «νέο μισθολόγιο». Ταυτόχρονα, υλοποιείται η δραστική περιστολή των οικογενειακών εισοδημάτων μέσω της υπερφορολόγησης των ιδιοκτησιών (χαρακτηριστική περίπτωση ο ΕΝΦΙΑ) και η διατήρηση των εισπρακτικών μέτρων για την κατάργηση των οποίων είχαν δεσμευθεί.
χιλιάδες νέες απολύσεις
Βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής αποτελεί η υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης των 6.500 απολύσεων

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 11:29 am


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας στον Δήμαρχο Ήλιδας

 Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας ,συναντήθηκε την Τρίτη το πρωί ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ήλιδας κ. Παντελής Δούλος.
Μεταξύ άλλων, οι γονείς των μαθητών έθεσαν διάφορα ζητήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν να κάνουν με επιδιορθώσεις και συντηρήσεις.
Η επιδιόρθωση του δημόσιου φωτισμού, η μόνωση ταράτσας, ελαιοχρωματισμοί, αλλά και η φύλαξη του σχολείου κατά τις απογευματινές ώρες ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν.
Οι γονείς ζήτησαν και μία προκατασκευασμένη αίθουσα για την διεξαγωγή του

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 11:19 am


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

- Να σταματήσουμε τα νέα εφιαλτικά μέτρα και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν. Τις χιλιάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συνδικάτων, την οριστική διάλυση τη ασφάλισης με τις συντάξεις πείνας και την περίθαλψη ανάλογα με τα ένσημα.
- Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους ίσο με τον βασικό μισθό, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άμεσα μέτρα για την μείωση της ανεργίας. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας (άμεσα 5νθήμερο, 7ωρο), προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες.
- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά, κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Ίση αμοιβή για ίση δουλειά.
- Δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία για όλους.
- Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την απελευθέρωση των αγορών. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την κοινωνία. Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ.
- Δραστική μείωση της άμεσης φορολογίας των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων, με ταυτόχρονη γενναία αύξηση της άμεσης φορολόγησης του κεφαλαίου. Κατάργηση των έμμεσων φόρων.
- Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις, όχι τα δικαιώματά μας. Να διαγράψουμε το χρέος,

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 11:14 am


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 10.30πμ ΣΤΗΝ ΠΛ.ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ
Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση! Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.
Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.
Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους. Η τωρινή, μεγάλη κερδοφορία για τους μεγαλοξενοδόχους στον κλάδο του τουρισμού και η ακόμα πιο μεγάλη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς για τους εργαζόμενους, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς εννοούν την ανάκαμψη. Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας! Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!
Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 11:11 am


Συνελήφθη στη Βάρδα 64χρονη που αναζητούνταν για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο

 Είχε καταδικαστεί σε δύο έτη φυλάκιση

Συνελήφθη, στη Βάρδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, μια ημεδαπή ηλικίας 64 ετών, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, η 64χρονη είχε καταδικαστεί με δύο αποφάσεις του

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 11:05 am


Σε λυόμενες αίθουσες που όταν βρέχει γεμίζουν με νερά, μαθαίνουν γράμματα οι μαθητές του Γυμνασίου Σιμόπουλου!

 Ο Δήμαρχος Ήλιδας συμφωνεί να μεταφερθούν αλλού

Την μεταφορά τους σε κτίριο, ώστε να σταματήσουν να κάνουν μάθημα στις λυόμενες αίθουσες , ζήτησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Σιμόπουλου , από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρίστο Χριστοδουλόπουλο.
Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του σχολείου τους κα Άννα Κοκκίνου, επανέλαβαν ότι αυτό που θέλουν είναι να πάψουν να φοιτούν στις λυόμενες αίθουσες, αφού είναι ανθυγιεινές και τις μέρες βροχόπτωσης, γεμίζουν με νερά .
Ο Δήμαρχος Ήλιδας, είπε ότι δεν είναι δυνατό να συνεχίσουν να φοιτούν σε λυόμενες αίθουσες και ο ίδιος, όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας συμφωνεί να μεταφερθούν αλλού.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε ότι στο πρώην Δημαρχείο Πηνείας απαιτούνται 12 αίθουσες, ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν μόνον 7, παρότι τα αιτήματα από το 2009 προς τις συναρμόδιες αρχές, αναφέρονταν στην ανάγκη διαμόρφωσης 12-13 αιθουσών διδασκαλίας για την συστέγαση του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Και να γίνονταν σήμερα δεκτό αυτό το αίτημα, και δρομολογούσαν το έργο, τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας, το πρόβλημα δεν θα λύνονταν άμεσα, μιας και από την έγκριση μέχρι την υλοποίηση του έργου χρειάζονται 2-3 χρόνια.
Άλλη λύση, ανέφερε, είναι η μεταφορά του σχολείου σε υπάρχον κτίριο στην Εφύρα, ωστόσο, όπως διεμήνυσαν οι μαθητές, η τοπική κοινωνία του Σιμόπουλου δεν δέχεται αυτή τη λύση, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των ίδιων των μαθητών το δέχονται, ώστε να πάψουν να φοιτούν στα λυόμενα.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας εξήγησε ότι άλλο κτίριο στο Σιμόπουλο δεν υπάρχει και το επόμενο διάστημα, ο ίδιος και οι

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2014 | 7:12 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: