Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Ανδραβιδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Ανδραβιδα και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ανδραβιδα

Γενική Ιερατική Σύναξις

 Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Γενική Ιερατική Σύναξις όλων των εφημερίων της ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.
Από τις 7 έως τις 10, εις τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου θα τελεστεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Στη συνέχεια και από τις 10 έως τις 12, εντός του ιδίου ναού, θα

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2016 | 5:33 pm


Το θεματικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

 Η ουσιαστική αναβάθμιση των Δήμων και των λειτουργιών τους, αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα του ειδικού θεματικού συνεδρίου, «Αλλαγή του Καλλικράτη – Νέο Μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους», που πραγματοποίησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ( ΚΕΔΕ ) στο Βόλο στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2016.
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου μέσα από τις εισηγήσεις των συνέδρων, αλλά και τις παρεμβάσεις των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρευρέθηκαν, αναπτύχτηκε ένας έντονος προβληματισμός και κατατεθήκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ισχυροποίηση των Δήμων της χώρας.
Στην κατεύθυνση αυτή ουσιαστική υπήρξε και η παρουσία εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδος ( ΠΕΔ ΔΕ ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο της και Δήμαρχο Αγρινίου κο Γ. Παπαναστασίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΕΔ ΔΕ πριν το συνέδριο είχε αποστείλει στην ΚΕΔΕ τις προτάσεις της ( απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κατά πλειοψηφία) για όλα τα θέματα που αφορούν τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ωστόσο όμως ο Πρόεδρος της κος Παπαναστασίου στην ομιλία του κατά την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου προχώρησε σε μια περαιτέρω εξειδίκευση και στόχευση των προτάσεων αυτών, θέτοντας έτσι και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ένωσης για το επόμενο χρονικό διάστημα .

Ειδικότερα ο Κος Παπαναστασιου αφού αναφέρθηκε στην σημερινή δύσκολη συγκυρία και στην αυξημένη παρεμβατικ

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2016 | 5:28 pm


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Παρασκευή 21/10/2016 και από ώρα 09.00 έως 12.00 στον Αγιο Γεώργιο και συγκεκριμένα στην περιοχή Φ/Β σταθμού ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ και στην περιοχή εργοστασίου επεξεργασίας μαρμάρου ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ του Δήμου Πύργου.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που
αναφέρεται πιο πάνω. Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2016 | 5:24 pm


Παρουσία της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού, NOSTOS EXPO 2016, στην Ναύπακτο

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού, NOSTOS EXPO 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Ναύπακτο την περίοδο 14 έως 18 Οκτωβρίου 2016 και στην οποία συμμετείχε, με δικό της Περίπτερο, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου, του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Παναγιώτη Λουκόπουλου, του οποίου ο Δήμος είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης της έκθεσης, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνας Σταρακά, η οποία είχε την ευθύνη για το περίπτερο της Περιφέρειας, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργου Τζιαλλά, καθώς επίσης και εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του ΕΟΤ και τοπικών φορέων.
Στην έκθεση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Π.Δ.Ε. κ Τρύφωνας Φωτόπουλος, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος κ. Φώτιος Τσόλκας, η Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. κα. Φωτεινή Αραμπατζή και εκπρόσωποι

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2016 | 5:21 pm


Γ. Αγγελόπουλος: "Με κοινές προσπάθειες μπορεί να αξιοποιηθεί το τεράστιο δυναμικό της Αδριατικής – Ιονίου"

 «Το δυναμικό της περιοχής της Αδριατικής και του Ιονίου είναι τεράστιο και μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο με κοινές και συντονισμένες προσπάθειες από όλες τις χώρες της περιοχής, με σημαντική συμμετοχή των τοπικών και περιφερειακών αρχών».

Αυτό επεσήμανε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και Βοηθός Περιφερειάρχη, Γιώργος Αγγελόπουλος, στην 1η Συνάντηση των Fora των Επιμελητηρίων, των Πόλεων και των Πανεπιστημίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής- Ιονίου που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία.
«Με την έως τώρα αποκτηθείσα εμπειρία από τις υφιστάμενες μακροπεριφερειακές στρατηγικές, η CPMR, και ιδίως η Διαμεσογειακή Επιτροπή της, προωθεί την μακροπεριφερειακή προσέγγιση στη λεκάνη της Μεσογείου. Η Μεσόγειος είναι μια περιοχή στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά και περιβαλλοντικά» συμπλήρωσε ο κ. Αγγελόπουλος σημειώνοντας πως οι Μακροπεριφερειακές Στρατηγικές αποτελούν μια κατάκτηση και παρ' όλο που η ΕΕ δείχνει διστακτική στην απελευθέρωση πόρων προς τέτοιου είδους πολιτικές, πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση.
«Οφείλουμε να απαγκιστρωθούμε από τη λογική της πανσπερμίας Προγραμμάτων, Διαχειριστικών Αρχών κ.λπ., και να συγκεντρώσουμε τους διαθέσιμους πόρους που θα κατευθυνθούν σε δράσεις που θα μεγιστοποιούν τα αποτελέσματα με ευρύτητα. Εδώ χρειάζεται ευελιξία και ταχύτητα, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί. Είναι σίγουρο ότι η ίδια συνταγή, το ίδιο μοντέλο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους και να έχει επιτυχία. Κάθε περιοχή, σε επίπεδο μακροπεριφέρειας, πρέπει να έχει

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2016 | 5:17 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr