1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Ανδραβιδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ανδραβιδα και εμείς θα το προσθέσουμε.

"Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: "Για την Στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αφορά στην υποτιθέμενη αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού "

 Την Δευτέρα 27 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η Α' φάση της μελέτης για την διαμόρφωση της στρατηγικής της περιφέρειας για την αντιμετώπιση υποτίθεται, του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Η έκθεση που εγκρίθηκε περιλαμβάνει άξονες παρεμβάσεων και μιά σειρά δράσεις, ενταγμένες στους στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής "Ευρωπαϊκή Ένωση 2020".

Της στρατηγικής δηλαδή, με την οποία προωθούνται όλες οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν την φτώχεια όπως διατυμπανίζουν, αλλά αντίθετα, διευρύνουν τη φτώχεια για την εργατική τάξη, τους μικρους και μεσαίους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Επί της ουσίας, αυτή η ιστορία θυμίζει αυτό που λέει ο λαός μας : «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι". Κέρδη και προνόμια για το κεφάλαιο, ψίχουλα για τα λαϊκά στρώματα που θα φτωχοποιούνται ως αποτέλεσμα των κερδών του κεφαλαίου.

Γι'αυτό και στην έκθεση γίνεται λόγος για την επίτευξη μέσα από αυτές τις δράσεις της λεγόμενης "κοινωνικής συνοχής". Της αποδοχής δηλαδή εκ μέρους των εργαζομένων της εκμετάλλευσης, της αύξησης της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Χαρακτηριστικό του αδιεξόδου τέτοιου είδους αποσπασματικών παρεμβάσεων που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, είναι ο ίδιος ο στόχος που μπαίνει πανελλαδικά, για περιορισμό της φτώχειας κατα 450000 άτομα ως το 2020. Δηλαδή από τα 3,9 εκ. άτομα που κινδυνεύουν από την φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό το 2013 να περιοριστούμε στα 3,5 εκ.το 2020!

Φορείς υλοποίησης των δράσεων της συγκεκριμένης στρατηγικής, μπορούν να είναι εκτός των άλλων ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. Έτσι με αυτόν τον τρόπο ανοίγει διάπλατα, στα πλαίσια και της σημερινής πολιτικής υποχρηματοδότησης και μαρασμού κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που είναι βασική κατεύθυνση της Ε.Ε. - Ελληνικών κυβερνήσεων - κεφαλαίου, ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση και

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 12:03 pm


Καλλιτεχνικά εργαστήρια 3ου Port Festival

 Δηλώστε συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Το 3ο Port Festival έχει εντάξει στις παράλληλες δράσεις του, όπως κάθε χρονιά, καλλιτεχνικά εργαστήρια που απευθύνονται στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του. Φέτος τα εργαστήρια αυτά έχουν αυξηθεί κατά πολύ σε αριθμό και είναι εννέα. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή, όπου είναι απαραίτητο, μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διεξαγωγής του φεστιβάλ -1, 2 και 3 Αυγούστου- λοιπόν, θα έχετε τη δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά στα ακόλουθα εργαστήρια (παρέχονται περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας με τον υπεύθυνο του κάθε εργαστηρίου).

Τετραήμερο Εργαστήρι «Port News»
Ομάδα εθελοντών του Port καταγράφει τις δραστηριότητες του φεστιβάλ, παίρνει συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες, εκφράζει ιδέες, απόψεις και ανησυχίες μέσα από βίντεο, φωτογραφίες και κείμενα τα οποία θα αναρτώνται στην κατηγορία Νέα της επίσημης ιστοσελίδας: www.portfestival.gr. Συντονισμός: Ηρώ Ρήγα και Κων/νος Σπηλιόπουλος.

Τριήμερο Εργαστήρι κινουμένου σχεδίου
Περνώντας μια βόλτα από το περίπτερο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους θα συναντήσετε μέλη των ομάδων Mythos Project και Zizanimation18+ τα οποία θα καθοδηγούν τα μικρά (αλλά και μεγάλα) παιδάκια ώστε να δημιουργήσουν κινούμενα σχέδια με την τεχνική stop motion.

Εργαστήρι ζωγραφικής σε γυαλί
Είσαι υπέρμαχος της ανακύκλωσης; Σου αρέσει η ζωγραφική; Μήπως έχεις έμπνευση και πολλή όρεξη; Κι εμείς το ίδιο! Γι' αυτό οι εθελόντριες του φεστιβάλ Έφη Ραδαίου, Λία Ποζάντζη και Σοφία Συρογιάννη προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στο εργαστήρι ζωγραφικής σε γυαλί. Γυάλινα βάζα περιμένουν τη βοήθειά σας για να αλλάξουν όψη και να γεμίσουν χρώματα. Παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και εσείς που νιώθετε παιδιά είστε ευπρόσδεκτοι την Κυριακή 2 Αυγούστου, στις 7:30 το απόγευμα. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο: 6983027852.

«Κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού» από το «Ονειροδρόμιο»
Και φέτος το Εργαστήρι Θεάτρου Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» δίνει το παρόν

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 11:57 am


Ολοκληρωμένη Στρατηγική για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 Δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού προς ενίσχυση της πρόνοιας για τους συμπολίτες μας περιλαμβάνει η στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επόμενη πενταετία, όπως συζητήθηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία παρουσιάστηκε η Α' φάση της μελέτης για την καταγραφή αναγκών της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας βιώνουν, με οδυνηρό τρόπο, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, που έχει χτυπήσει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα μεγάλα αστικά της Περιφέρειας, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας σε τμήματα του πληθυσμού. Παράλληλα, η κατάρρευση των κοινωνικών υποδομών (πρόνοια, υγεία), λόγω της υποχρηματοδότησης σε συνδυασμό με την πολύχρονη αποδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης, απειλεί κοινωνικά κεκτημένα και υποσκάπτει τις προσπάθειες αναπτυξιακής επανεκκίνησης στις αγροτικές/ημιαστικές περιοχές» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σημειώνοντας πως «οφείλουμε να στηρίξουμε το όραμά μας για μια Δυτική Ελλάδα της αειφορίας και εξωστρέφειας, με θέσεις απασχόλησης, κοινωνικό προσανατολισμό, να παλέψουμε για ένα κοινωνικό κράτος της καθολικότητας, της αναδιανομής του εισοδήματος, της ποιότητας των υπηρεσιών του, της λειτουργικότητας των κοινωνικών δομών του και της μη εμπορευματοποίησης των δημόσιων αγαθών του. Οφείλουμε για όλα αυτά να διεκδικήσουμε την πλήρη εκχώρηση από το κράτος εργαλείων περιφερειακής αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής».
Κατά την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας επεσήμανε τις επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας στην κοινωνία της Ελλάδας, αλλά και στον καθένα συμπολίτη χωριστά, σημειώνοντας πως άμεσα «οφείλουμε να διεκδικήσουμε την ενεργοποίηση πλέγματος παρεμβάσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας» και ειδικότερα:
• Να διεκδικήσουμε την άμεση έναρξη της ροής χρηματοδότησης όλων των εκτελούμενων έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
• Να διασφαλίσουμε την ολοκλήρωση των μεγάλων εκτελούμενων στρατηγικών αναπτυξιακών έργων στην Δυτική

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 11:53 am


Ενέργειες των βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ για το στεγαστικό πρόβλημα του Γυμνασίου Σιμόπουλου

 Απαντήσεις έδωσαν τα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομίας και Εσωτερικών στην Ερώτηση των τριών (3) βουλευτών Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το στεγαστικό πρόβλημα του Γυμνασίου Σιμόπουλου.

Όπως είναι γνωστό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σιμόπουλου στεγαζόταν σε λυόμενα έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό του 2008, τα οποία σήμερα κρίνονται από την εκπαιδευτική κοινότητα ακατάλληλα για διδασκαλία και για την ασφάλεια και υγεία των μαθητών. Μέχρι σήμερα επίσης δεν έχει κτιστεί καινούργιο κτίριο, για το οποίο είχε αγοραστεί οικόπεδο δίπλα στο παλιό σχολείο. Ο Δήμος Ήλιδας είχε αποφασίσει να δώσει ως προσωρινή λύση τη μετατροπή του κτιρίου του παλιού Δημαρχείου Πηνείας σε σχολείο, με κονδύλια του ΕΣΠΑ, με σκοπό να συστεγάσει Γυμνάσιο και Λύκειο, κάτι για το οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα είχε προειδοποιήσει ότι ήταν ανέφικτο λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του κτιρίου, προκρίνοντας ως προσωρινή λύση τη μετακίνηση του Γυμνασίου στο άδειο νεόδμητο κτίριο του κατηργημένου Γυμνασίου Εφύρας. Ωστόσο, η Δημοτική αρχή απέρριψε τη λύση αυτή, με αποτέλεσμα να καταφέρει να στεγάσει στο πρώην Δημαρχείο Πηνείας μόνον το Λύκειο, καθώς αποδείχθηκε ότι δε χωρούσαν και τα δυο σχολεία εκεί.
Στην απάντησή του, το Υπουργείο Οικονομίας, μέσω της εταιρίας του «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ), δηλώνει αρμόδιο μόνο κατά το σκέλος της παροχής των λυόμενων αιθουσών αμέσως μετά το σεισμό, για τις οποίες βεβαιώνει για τις κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές που είχαν, όταν στεγάστηκαν αρχικά τα σχολεία σε αυτές.
Το Υπουργείο Παιδείας, τα οποίο δηλώνει αρμόδιο μόνον κατά το σκέλος της έγκρισης του κτιριολογικού προγράμματος μετατροπής του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου το 2011 και μιας μικρής τροποποίησής του το 2014. Τονίζει επίσης ότι υπολόγισε 70 μαθητές για καθένα από τα δυο σχολεία και ενέκρινε τη συστέγαση στο κτίριο και των δυο σχολείων. Διευκρινίζει επίσης ότι δεν του έχει υποβληθεί αίτημα αναθεώρησης του κτιριολογικού προγράμματος για τη στέγαση μόνον του Λυκείου, κάτι που η πραγματικότητα δυστυχώς επιβεβαίωσε.
Το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά διαβιβάζοντας στη Βουλή σχετικό έγγραφο του Δήμου ¨Ήλιδας, με συνημμένα έγγραφα της

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 11:50 am


Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Απανταχού Δουκιωτών "Ο Άγιος Νικόλαος"

 Ο σύλλογος Απανταχού Δουκιωτών «Ο Άγιος Νικόλαος» διοργανώνει πολιτιστική εκδήλωση με τίτλο:

"Η ιστορία της Ηλείας μέσα από τα μνημεία της".

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:30 στην πλατεία του χωριού Δούκα με θέμα την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Ηλείας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα από τη συντονίστρια της εκδήλωσης και ταμία του συλλόγου κα. Γερασιμοπούλου Κωνσταντίνα και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από την πρόεδρο του συλλόγου κα. Κανελλοπούλου Γεωργία, καθώς και από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 11:31 am


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: