1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Ανδραβιδα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ανδραβιδα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Οι δρόμοι του Πύργου...λιώνουν από τη βροχή

 Έχουμε δεχθεί καταγγελίες από δεκάδες αγανακτισμένους οδηγούς τις τελευταίες μέρες για την κατάσταση της οδοποιίας στον Πύργο.
Όπως μας λένε( και έχουμε διαπιστώσει και ιδίοις όμμασι) μια δυνατή νεροποντή είναι ικανή να καταστρέψει μεγάλα κομμάτια των δρόμων.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις που μας περιέγραψαν για την οδό Ερυθρού Σταυρού που για έκτη; έβδομη; (έχουν μπερδευτεί στο μέτρημα πια οι οδηγοί και οι διερχόμενοι) έχει υποστεί καθίζηση στα

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2015 | 3:22 pm


Φώτης Αλεξόπουλος : Επιτακτική η ανάγκη της ίδρυσης δικτύων κατά της Βίας στα Σχολεία από τους Δήμους

 Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού , η αλλιώς Bullying όπως έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό τα τελευταία χρόνια.

Η πρωτοφανή έξαρση της σχολικής βίας στην χώρα μας , σχετίζεται σύμφωνα με τους ειδικούς στην οικονομική κρίση και συμφωνούν όλοι, ότι κάτι πρέπει να γίνει ΕΔΩ και τώρα .
Έχουμε διαπιστώσει πλέον όλοι μας ότι σχολικός εκφοβισμός δεν είναι ένα απλό πείραγμα η ένα αστείο μεταξύ δυο μαθητών ή μαθητριών, όπως γινόταν παλιά .
Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα πιο σύνθετο φαινόμενο και αυτό που τον ξεχωρίζει από το πείραγμα και τον τσακωμό, είναι η ένταση του, η διάρκεια του, η ανισορροπία δύναμης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών και η συναισθηματική επίδραση που έχει πάνω στα παιδιά.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2015 | 3:07 pm


Νεκρός 57χρονος στον Αμπελόκαμπο από ηλεκτροπληξία

 Νεκρός έπεσε περίπου στις δύο το μεσημέρι ένας 57χρονος αγρότης από τον Αμπελόκαμπο που κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν σε θερμοκήπιο που διατηρούσε, όταν ήρθε σε επαφή με ηλεκτρική σόμπα που είχε μέσα σε αυτό. Όταν άγγιξε τη σόμπα, το ηλεκτρικό ρεύμα τον διαπέρασε και ο αγρότης έπεσε νεκρός.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2015 | 3:04 pm


Έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

 Για τη χρήση του διαδικτύου από μαθητές, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε έρευνα αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου από μαθητές, στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.
Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 524 μαθητών ηλικίας 10-14 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.*

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2015 | 2:53 pm


Οκτώ αιώνες απο την υπογραφή της «magna karta», απο τον Ιωάννη τον Ακτήμονα

 Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Πέρασαν οκτώ αιώνες από την πρώτη επίσημο διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν ο άγγλος βασιλιάς Ιωάννης ο Ακτήμονας, υφιστάμενος την μεγάλη πίεση των ευγενών, του κλήρου και της τάξης των αγροτών και των εμπόρων, αναγκάστηκε να παραχωρήσει δικαιώματα, υπογράφοντας στις 17 Ιουνίου του 1215 την περίφημη «Magna Karta» στο Ρουνιμέντε του Ουίνδσορ, το κείμενο δηλαδή που του είχε προταθεί από τις υπο εξέγερση πιο πάνω κοινωνικές τάξεις. Ο πρώτος αυτός συνταγματικός χάρτης ήταν γραμμένος στα λατινικά και για αυτό έφερε το όνομα «Magna Karta» (δηλαδή Μεγάλος Χάρτης). Είχε προηγηθεί κατά το έτος 1213 υπόσχεση του βασιλιά Ιωάννη, να προχωρήσει στην παραχώρηση αρκετών εν μέσω φεουδαρχίας κοινωνικών δικαιωμάτων και να καταστήσει την μοναρχία του στο μέτρο του δυνατού, πιο κοινωνικά ελεύθερη και ανεκτική στις προβαλλόμενες τότε δειλά δειλά δημοκρατικές ελευθερίες. Ο Ιωάννης ο Ακτήμονας όμως όπως χαρακτηριστικά ονομάζονταν, δεν τήρησε το λόγο του και έτσι το Πάσχα του 1215 μια ομάδα βαρόνων συμμάχησε, προκειμένου να του ασκήσει πίεση, για να εγκαταλείψει τις αυθαιρεσίες του.Κεντρικός πυρήνας της «Μαγκνα Κάρτα» ήταν ο σεβασμός της προσωπικής ελευθερίας του ανθρώπου. Που πρακτικά απαγόρευε την φυλάκιση, τιμωρία ή εξορία του, χωρίς προηγουμένως να έχει εκδοθεί αντίστοιχη απόφαση δικαστηρίου, η ανειλημμένη υποχρέωση του βασιλιά Ιωάννη, να μην προβαίνει στην επιβολή φόρων, χωρίς την επήνευση του Μεγάλου Συμβουλίου, αλλά και στην περαιτέρω ακόμα αναγνώριση του Μεγάλου Συμβουλίου σε ότι αφορά τις μείζονες πολιτικές αποφάσεις, που προοδευτικά θα εξελιχθεί στην σημερινή Βουλή της Αγγλίας. Σε πρώτη φάση η Μάγκνα Κάρτα αποτέλεσε ένα πολιτικό συμβιβασμό, για την αντιστάθμιση των δικαιωμάτων του βασιλιά και των φεουδαρχών, με την πάροδο του χρόνου όμως, οι κοινωνικές και πολιτικές προνομίες που περιελάβανε,

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2015 | 2:46 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: