1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Βαρθολομιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Βαρθολομιο και εμείς θα το προσθέσουμε.

Συνεδρίασε ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας

 Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 28/04/2015 και ώρα 12:00μ.μ. το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας στα γραφεία του Συνδέσμου, στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πηνειού.

Ο Φορέας κατά την συνεδρίαση του αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:
1. Όσον αφορά την εξέλιξη και την πορεία υλοποίησης της «ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΥΤΥ», για άλλη μία φορά επαναβεβαιώθηκε ομόφωνα η θέση του ΦΟΔΣΑ πως η υλοποίηση του εργοστασίου είναι η οριστική λύση του ζητήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο Νομό Ηλείας.
2. Όσον αφορά την υλοποίηση της ενδιάμεσης διαχείρισης μέχρι την ολοκλήρωση του έργου «ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΥΤΥ» ομόφωνα λήφθηκε η απόφαση για την υλοποίηση μιας κινητής μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης ΦΟΔΣΑ Ν. Ηλείας. Πρόκειται για μια κινητή μονάδα που θα παραλαμβάνει σύμμεικτο υλικό (δηλαδή το υλικό του πράσινου κάδου) αφού προηγηθεί διαλογή στην πηγή και από αυτή τη διαδικασία θα

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 5:45 pm


Πάνω από 2,3 εκατ. ευρώ για φωτεινή σηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 Φωτεινή σηματοδότηση σε 19 επικίνδυνους κόμβους σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Βούναργο και Ανδραβίδα, αλλά και συντήρηση των υπαρχόντων σε Δήμους τόσο σε Αχαΐα όσο και σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, περιλαμβάνει το εν εξελίξει σημαντικό έργο που εκτελείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο την άρση της επικινδυνότητας και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.320.000 ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες, ενώ κάποια αναμένεται άμεσα η παράδοσή τους.
«Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την οδική ασφάλεια, προσπαθώντας με κάθε τρόπο και μέσο, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ελάχιστων οικονομικών πόρων, να θωρακίσει την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών σε ολόκληρο το δίκτυό της, εθνικό και επαρχιακό, αλλά μέσα στις πόλεις» σημειώνει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Και συνέχισε ο κ. Κατσιφάρας: «Ιδίως στα συγκεκριμένα σημεία, στα οποία τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες βάσει στατιστικών στοιχείων, αλλά και αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα και είναι καθαρά πλέον θέμα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι να υπάρχει μια ασφαλέστερη διαχείριση της κυκλοφορίας».
«Ουσιαστικά παραδίδουμε σε λειτουργία ένα πολύ σημαντικό ολοκληρωμένο έργο, το οποίο έρχεται να επιλύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, αυτό της οδικής ασφάλειας στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να συντηρούμε και το υπάρχον δίκτυο», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας.

Τα σημεία που τοποθετήθηκαν φανάρια
Συγκεκριμένα:
1. Εγκατάσταση Φωτεινής Σηματοδότησης με προϋπολογισμό 90.000 ευρώ έγινε στους κόμβους: Αρχ. Ιεροθέου-Μεσολογγίου και Αρχ. Ιεροθέου – Παναχαϊκού στο Δήμο Πατρέων. Το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία από 27-8-2014.
2. Εγκατάσταση Φωτεινής Σηματοδότησης με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ έγινε στον κόμβο Π.Ε.Ο. Αθηνών–Πατρών

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 5:42 pm


Δημήτρης Μπαξεβανάκης: Ξανά για τα σκουπίδια

 Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα των απορριμμάτων με αφορμή την επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου, η οποία δεν έφτασε ποτέ σ' εμάς. Γιατί άραγε;

Όλοι γνωρίζουν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησαν για την προσωρινή ανακούφιση των πολιτών του Δήμου Πύργου και η κυβέρνηση, παρόλο που δεν είναι δική της ευθύνη, ανταποκρίθηκε.
Τονίζουμε ξανά για όσους παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν: Η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην αυτοδιοίκηση. Η ανικανότητα, για να χρησιμοποιήσουμε μια επιεική έκφραση, των (τωρινών και προηγούμενων) αιρετών της αυτοδιοίκησης και του πολιτικού προσωπικού του πάλαι ποτέ δικομματισμού, να διαχειριστούν το φλέγον ζήτημα, είναι υποκριτικό και ανήθικο να μεταβιβάζεται στη νέα

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 5:39 pm


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Πέμπτη 30-04-12015 από 08.30 έως 14.30 τμηματικά στην Ώλενα εντός οικισμού του Δήμου Πύργου.
2. Την ίδια ημερομηνία 30-04-2015 και από ώρα 09.00 έως 11.30 στην Κάμενα γύρω από τον Ι. Ν. ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας.
3. Την ίδια ημερομηνία 30-04-2015 και από ώρα 12.30 ως 13.00 στη περιοχή Επιταλίου γύρω από το εκκλησάκι ΑΓ. Παρασκευής του Δήμου Πύργου

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 5:37 pm


Η ομιλία του Φώτη Περσιμιτζή στο ιδρυτικό συνέδριο της ΤΕΛΕΙΑΣ 25- 26 Απριλίου στη Στυλίδα

 Αγαπητέ Πρόεδρε, φίλες και φίλοι,

Για όσους δεν με γνωρίζουν ονομάζομαι Φώτης Περσιμιτζής και ασκώ το επάγγελμα του Δικηγόρου στην Αθήνα. Στις εκλογές του Ιανουαρίου ήμουν υποψήφιος στον Νομό Ηλείας απ'όπου και κατάγομαι. Η απόφαση να εκτεθώ στου συμπολίτες μου και να συμμετάσχω στις εκλογές δεν ήταν εύκολη ωστόσο, αφού δεν είχα καμία προηγούμενη εμπειρία. Από την άλλη όμως δεν μπορούσα να μένω απαθής παρακολουθώντας την τελματώδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.
Άλλωστε ποιος θα μπορούσε να μένει απαθής όταν στο πολιτικό σκηνικό οι μόνες λέξεις που κυριαρχούν είναι η διαφθορά, η διαπλοκή, η αναξιοκρατία, η ιδιοτέλεια, η ανισονομία και ο νεποτισμός.
Όσο για τις πράξεις των επί χρόνια κυβερνώντων, αυτές έχουν μείνει στη μνήμη μας σαν ένα τρομερό φως που φωτίζει τα θλιβερά εκθέματα του ρυπαρού μουσείου της ντροπής της πολιτικής.
Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα του μέλλοντος φαντάζει ως κάτι το ζοφερό και τραγικό συνάμα και τα περιθώρια για την προσδοκώμενη βελτίωση μοιάζουν πιο στενά από ποτέ. Εμείς σαν μέλη της ΤΕΛΕΙΑΣ μπορούμε να συνδράμουμε θετικά σε κάθε ενέργεια εάν χρησιμοποιήσουμε ως Λυδία Λίθο για τις πράξεις μας και τις λέξεις μας τις αρχές που περιλαμβάνονται στην Διακήρυξη Αρχών Πολιτικού Περιεχομένου του κόμματος μας.
Φίλες και φίλοι όπως είχα ενημερώσει με επιστολή μου τον Πρόεδρο δεν θέλησα σε αυτό το ιδρυτικό μας συνέδριο να διεκδικήσω μια από τις αιρετές θέσεις του κόμματος, ούτε και επιθυμούσα να οριστώ σε κάποια οργανική θέση. Είμαι όμως παρών ως ex ufficio μέλος της Κεντρικής Επιτροπής για να δώσω τον αγώνα που μου αναλογεί και θα ήθελα εν συντομία να σας παρουσιάσω κάποιες πολιτικές θέσεις που θα ήθελα να στηρίξω.
Πρόσφατα ο διάσημος Ιταλός φιλόσοφος, σημειολόγος και συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο αναφερόμενος στο φαινόμενο της μαζικής μετανάστευσης, που κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια επισήμανε. «Ο δυτικός πολιτισμός (...) αντιμετωπίζει μία κολοσσιαία διαδικασία μετανάστευσης, όπως συνέβη πριν από αιώνες στον ρωμαϊκό πολιτισμό».
Η αλήθεια είναι πως το φαινόμενο είναι όντως τεράστιο όμως η Ευρώπη δεν είναι η ρωμαϊκή αυτοκρατορία και η

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 5:30 pm


Εικόνες αποκάλυψης στο Νεπάλ

 Θάνατο, καταστροφή και απόγνωση έχει αφήσει πίσω του ο φοβερός σεισμός στο Νεπάλ.

Όπως αναφέρει το CNN, ο αριθμός των νεκρών ξεπερνάει τους 3.400 και συνεχώς αυξάνεται.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 11:37 am


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: