1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Βαρθολομιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Βαρθολομιο και εμείς θα το προσθέσουμε.

Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΕΠ & ΕΒΠ για το σχολικό έτος 2014-2015

 Σύμφωνα με την υπ' αρ137068/Γ6/01-9-2014 Πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δ/νση Ειδικής Αγωγής ανακοινώνεται ότι όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι των ειδικοτήτων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και ως αναπληρωτές Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που προβλέπονται από το νόμο για τη στελέχωση των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ και κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για μόνιμο διορισμό σε ΣΜΕΑΕ, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από 02/9/2014 μέχρι 05/9/2014 μόνο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν.

Αιτήσεις υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τον υποψήφιο ή με συστημένη επιστολή με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι και την Παρασκευή, 05/9/2014 ή μέσω τρίτου προσώπου μόνο με εξουσιοδότηση. Στην περίπτωση αυτή ο εξουσιοδοτούμενος προσκομίζει και την αστυνομική του ταυτότητα.

Η σχετική πρόσκληση καθώς και υποδείγματα αιτήσεων βρίσκονται αναρτημένα στην

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:00 pm


Δήλωση αντιδημάρχου Πύργου Γεωργίου Ανδριόλα

 "Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου.

Η συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης αυτού που πραγματικά αναλαμβάνουμε, δεν μου επιτρέπει να αποπροσανατολιστώ ούτε στιγμή από την καθαρή εντολή του Δημάρχου να εργαστούμε ώστε ο Δήμος να φύγει μπροστά.
Έχουμε καθήκον να ενημερώσουμε αναλυτικά τους συμπολίτες μας για όλα τα ζητήματα – οικονομικά, απορρίμματα και όχι μόνο – που αφορούν τον δήμο μας. Χρειαζόμαστε όλους τους δημότες να είναι ενημερωμένοι ώστε να μας συμπαρασταθούν σε αυτή την προσπάθεια.
Οι πολίτες έχουν κουραστεί από λόγια, και σχεδιασμούς. Τα

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 8:36 pm


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Πέμπτη 4-9-2014 και από ώρα 09.00 έως 10.00 στην Πόλη της Κυλλήνης και στο λιμάνι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
O ΔΕΔΔΗΕ είναι η 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 8:31 pm


Μειώσεις στα δημοτικά τέλη ζητά από τα νέα Δημοτικά Συμβούλια, το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας

 Οι νέες Δημοτικές Αρχές των Δήμων του Νομού Ηλείας , ανέλαβαν από 1η Σεπτέμβριου .

Εμείς , ως διοίκηση του Ινστιτούτου Καταναλωτών Νομού Ηλείας , ευχόμαστε σε όλους τους Δημάρχους της Ηλείας πολλή δύναμη , αγώνα και καλό έργο , για την σωστή εξυπηρέτηση κάθε δημότη.
Στους νέους αλλά και στους «παλιούς» Δημοτικούς Συμβούλους ευχόμαστε καλή θητεία.
Τονίζουμε και τους θυμίζουμε δε ότι, η συμμέτοχη τους στα Δημοτικά Συμβούλια είναι η ιερή αποστολή τους για την ανάδειξη των προβλημάτων των δημοτών .
Εμείς τους προτείνουμε για τα έτη 2014 -2019 χαμηλή οικονομική επιβάρυνση στους δημότες , με γενναίες μειώσεις στα δημοτικά τέλη .
Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι δημότες των Δήμων του Νομού μας βρίσκονται οικονομικά , ψυχολογικά και κοινωνικά εξαντλημένοι ,από την γενικότερη μνημονιακή πολιτική, από την ύφεση ,από την ανεργία, από την μείωση μισθών και συντάξεων, από το κλείσιμο των επιχειρήσεων.
Ζητάμε από τα Δ.Σ να στηριχτεί ο "άπορος πολίτης", ο Άνεργος και να μη του στερείται η προσβασιμότητα στα βασικά αγαθά της χρήσης ,νερού και ρεύματος.
Θέλουμε ,από τις νέες δημοτικές αρχές του νομού μας, ευαίσθητη και αυξημένη κοινωνική πολιτική, μέσα από τις υπάρχουσες δημοτικές δομές ,αλλά και αύξηση του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης , για την στήριξη ,των αδύναμων δημοτών ,αλλά και των νοικοκυριών, που στις μέρες μας οικονομικά και κοινωνικά

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 8:27 pm


Πύργος - Περιπέτεια για τουρίστες σε τουριστικό λεωφορείο

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες τουριστικού λεωφορείου σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά τις τρεις, έξω από τον Πύργο, στα φανάρια Αγίου Γεωργίου.
Το λεωφορείο βρισκόταν καθοδόν στην Εθνική Οδό, προς Αρχαία Ολυμπία, όταν ξαφνικά πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το πίσω μέρος του.
Στην Ε.Ο. επικράτησε πανικός. Διερχόμενοι οδηγοί, βλέποντας τους λευκούς καπνούς, προσπαθούσαν να κάνουν τον οδηγό να σταματήσει, αναβοσβήνοντάς του τα φώτα. Αυτός, όμως, προφανώς δεν τους αντιλήφθηκε και συνέχισε την πορεία του. Αμέσως, οι οδηγοί, κάλεσαν την Αστυνομία και ενημέρωσαν ότι πιθανόν να έχει εκδηλωθεί φωτιά σε λεωφορείο.
Η αστυνομία ειδοποίησε την Πυροσβεστική και αμέσως στην Πυροσβεστική υπήρξε κινητοποίηση. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε στην είσοδο του Πύργου. Πυροσβεστικό όχημα έσπευσε στο σημείο. Εκεί, οι πυροσβέστες διαπίστωσαν πως δεν υπήρξε φωτιά. Και οι καπνοί

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 4:09 pm


Φώτης Αλεξόπουλος : "Η Κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα οριστικό τέλος στην ασυδοσία και τον τυχοδιωκτισμό"

 Μεγάλη πληγή τείνει να αποδειχτεί για την εσωτερική οικονομική αγορά της χώρας , η « κακή» επιχειρηματική δραστηριότητα αλλοδαπών εταιρειών που λειτουργούν στον τομέα του Ελληνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια .

Τα παραδείγματα ολοένα και αυξάνονται κάθε χρόνο με ανησυχητικούς ρυθμούς και κατά γενική ομολογία των επιχειρηματιών της τουριστικής αγοράς , σύντομα θα βρίσκονται στην διάθεση του κάθε «απατεώνα» , που με το «παραμικρό» , μπορεί να «βαρέσει κανόνι» στην αγορά και απλώς να «εξαφανιστεί».
Πάμπολλα παραδείγματα έχουν δημοσιευτεί στα πρωτοσέλιδα μεγάλων αθηναϊκών και ευρωπαϊκών εφημερίδων .
Ας θυμηθούμε μερικά πρωτοσέλιδα :
Π.χ Α) Ρώσικο τουριστικό πρακτορείο «βάρεσε κανόνι» .
Β) Αγγλικό Τουριστικό Πρακτορείο «βάρεσε φαλιμέντο».
Γ) Παράτησαν τους «Τουρίστες στο Ξενοδοχείο».
Αναλύοντας όμως , αυτό το ελάχιστο δείγμα από τις εκατοντάδες περιπτώσεις που κάθε χρόνο λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας , είναι κατανοητό ότι : Η Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να βάλει ένα τέλος , στον «εισαγόμενο» επιχειρηματικό Τυχοδιωκτισμό .
Η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει το φαινόμενο του Επιχειρηματικού «Άρπα Κόλλα» ,ειδικά στο ευαίσθητο κομμάτι της βαριάς «βιομηχανίας» μας, που λέγεται τουρισμός .
Άμεσο σοβαρό ζήτημα προκύπτει για την ορθή λειτουργία της τουριστικής οικονομίας και η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα , να δημιουργήσει δίχτυ ασφαλείας για την μελλοντική εκτόνωση του τυχοδιωκτισμού, ένας τυχοδιωκτισμός, που κατά γενική ομολογία επηρεάζει κατά μεγάλο ποσοστό το κατά κεφαλήν εισόδημα.
Εδώ και τώρα να εφαρμοστεί κοινή υπουργική απόφαση : Ότι κατά την είσοδο με οποιοδήποτε τρόπο εταιρείας με έδρα

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 5:56 pm


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Τετάρτη 3/9/2014 και από ώρα 08.00 έως 10.00 στην Κεντρική Πλατεία Κρεστένων στην Οδό Αγ. Γεωργίου και Δημαρχείο Κρεστένων του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
2. Την ίδια ημερομηνία 3/9/2014 και από ώρα 08.30 έως 10.00 γύρω από την οικεία Αλεξόπουλου Χαράλαμπου στην Επαρχιακή Οδό Ζαχάρως-Λουτρών Καϊάφα του Δήμου Ζαχάρως.
3. Την ίδια ημερομηνία 3/9/2014 και από ώρα 10.00 έως 11.00 στην αγροτική Περιοχή Νεοχωρίου Ζαχάρως γύρω από Φρέαρ Τσουράνη Μαρία του Δήμου Ζαχάρως.
4. Την ίδια ημερομηνία 3/9/2014 και από ώρα 10.00 έως 11.00 τμήμα Κακόβατου και αγροτικής Περιοχής Σχίνων του Δήμου Ζαχάρως.
5. Την ίδια ημερομηνία και από ώρα 10.30 έως 11.30 στην Οδό Πανταζοπούλου, Κανάρη και Ελληνική Αστυνομία Κρεστένων του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
6. Την ίδια ημερομηνία 3/9/2014 και από ώρα 09.00 έως 10.00 στα χωριά Κάμπος, Βελανίδι, Ρουπακιά του Δήμου Ήλιδας.
7. Την ίδια ημερομηνία 3/9/2014 και από ώρα 09.00 έως 12.30 στον οικισμό Σούλι του Δήμου Ήλιδας.
8. Την ίδια ημερομηνία 3/9/2014 και από ώρα 13.00 έως 14.00 στον οικισμό Πυρί Εφύρας του Δήμου Ήλιδας.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 5:51 pm


Απ. Κατσιφάρας: Άρση ανισοτήτων και αναπτυξιακά έργα, οι προτεραιότητές μας για τη νέα πενταετία

 «Η άρση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και τα αναπτυξιακά έργα και κυρίως, στον πρωτογενή τομέα, είναι προτεραιότητές μας για την νέα θητεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχοντας μια πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή. Έτσι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με επίκεντρο πάντα τον πολίτη».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε σήμερα, Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2014, με την ευκαιρία της εκ νέου ανάληψης των καθηκόντων του και για τη νέα θητεία στο «τιμόνι» της Περιφέρειας.
Από το πρωί ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας βρέθηκε στον Πύργο όπου είχε σειρά συσκέψεων στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κατά τη διάρκεια των οποίων συζήτησε με όλους τους Γενικούς Διευθυντές της Περιφέρειας, τους Διευθυντές της Π.Ε. Ηλείας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, μαζί με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο, ζητώντας από όλους τη στενή συνεργασία τους προς όφελος των πολιτών.
«Παραμένει προτεραιότητα για εμάς η ολοκλήρωση των έργων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα που έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως είναι οι λιμενικές υποδομές στο Κατάκολο, η βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλωνας, η σύνδεση της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου με την Κυλλήνη, η παράκαμψη της Κεραμιδιάς κ.α. Όλα αυτά είναι έργα στα οποία δεν επιτρέπεται καμία αστοχία» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε: «Επιπλέον, πρέπει να προετοιμάσουμε μια νέα γενιά έργων που θα υπηρετούν στον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό, μια δέσμευσή μας προεκλογική, έργα τα οποία θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020».
Παράλληλα, ο Απ. Κατσιφάρας συμπλήρωσε πως «θα πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά και σε συνεργασία πάντοτε με τους φορείς, τ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 5:27 pm


ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Π.Ε.) ΗΛΕΙΑΣ

 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας, ενημερώνει τους βαμβακοπαραγωγούς της Π.Ε. Ηλείας για τις απαραίτητες ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασία της βαμβακοκαλλιέργειας.

1. Στόχοι
1.1 Η ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών κατόπιν επιτόπιων ελέγχων και δειγματοληψιών, για την αποτελεσματική φυτοπροστασία σε πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο.
1.2 Η ενημέρωση αφορά το χρονικό διάστημα μετά την καρπόδεση του 50% των ανθέων και την οργάνωση της αυτοάμυνας των βαμβακοφυτειών.

2. Διαπιστώσεις
2.1 Οι πρώιμες βαμβακοκαλλιέργειες βρίσκονται στην ολοκλήρωση της καρπόδεσής τους, και οι πιο όψιμες καλλιέργειες προσεγγίζουν το 50% της καρπόδεσης.
2.2 Οι συλλήψεις των φερομονικών παγίδων στις 20/8/14 έδειξαν μεγάλη αύξηση των πληθυσμών του ρόδινου σκουληκιού, που πάντα παρατηρούνταν συλλήψεις, αλλά και του πράσινου που οι συλλήψεις του διατηρούνταν σε χαμηλά επίπεδα. Στον τελευταίο έλεγχο στις 27/8/14 οι πληθυσμοί μειώθηκαν. Η γενεά του Αυγούστου βρίσκεται σε εξέλιξη.
2.3 Στους δύο τελευταίους επιτόπιους ελέγχους (20ης & 27ης Αυγούστου), από τις δειγματοληψίες που διενήργησαν γεωπόνοι της Υπηρεσίας, δεν διαπιστώθηκε η παρουσία προνυμφών, παρόλο που οι συλλήψεις είναι αυξημένες. Πιθανόν αυτό να οφείλεται στο ότι πραγματοποιήθηκαν ψεκασμοί το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι στους τελευταίους ελέγχους έχει διαπιστωθεί μεγάλη μείωση των ωφέλιμων εντόμων.
2.4 Η εικόνα που παρουσιάζουν οι βαμβακοκαλλιέργειες, είναι ικανοποιητική. Στις θέσεις παρατήρησης η προσβολή είναι μηδενική. Προσοχή χρειάζονται τα ανώτερα καρποφόρα όργανα που είναι δεκτικά σε προσβολή και κυρίως των πιο όψιμων καλλιεργειών. Οι πιο πρώιμες βαμβακοκαλλιέργειες των οποίων τα καρύδια ωριμάζουν γίνονται και πιο ανθεκτικές στην προσβολή. Αλλά η κάθε περίπτωση

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 5:15 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: