1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Βαρθολομιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Βαρθολομιο και εμείς θα το προσθέσουμε.

Γαστούνη: Προσπάθησε να σταματήσει καυγά και τον σκότωσαν

 Δύο μαχαιριές "έριξαν" νεκρό 27χρονο Ρομά, από τη Γαστούνη χθες το βράδυ. Το σκηνικό της τραγωδίας εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του τετραπλού φονικού πέρυσι τον Αύγουστο, πίσω από το εργοστάσιο της Ελαΐς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο συγγενικά πρόσωπα του θύματος, πατέρας και γιος, καυγάδιζαν για προσωπικές τους διαφορές και ο 27χρονος προσπάθησε να σταματήσει τον καυγά. Τότε, ο 38χρονος γιος μαχαίρωσε δύο φορές τον νεαρό και χάθηκε μες στο σκοτάδι.
Ο νεαρός Ρομά, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τους γιατρούς.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 11:07 am


Δημήτρης Μπαξεβανάκης: "Δεν πρόκειται για νίκη αλλά τα μνημόνια τελείωσαν!"

 Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που τη συνοδεύει, συνιστούν σημείο καμπής στις σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη. Η Ελλάδα άλλαξε τους όρους της συζήτησης στο Eurogroup. Για πρώτη φορά σε επίσημο κείμενο αναγνωρίζεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, καθώς και η ανάγκη για αντιμετώπισή της. Η μείωση των εξωφρενικών πρωτογενών πλεονασμάτων δίνει ανάσα στην κοινωνία και μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Μπορεί το βήμα που έγινε να είναι μικρό, αλλά είναι το πρώτο στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που πήγαιναν τα πράγματα μέχρι σήμερα.

Η νέα κυβέρνηση βρέθηκε σε παγίδα θανάτου, με ανοιχτή απειλή για διακοπή της παροχής ρευστότητας προς τις τράπεζες στις 28 Φεβρουαρίου. Παγίδα που έστησαν από κοινού Σαμαράς και Σόιμπλε, με στόχο την πολιτική εξόντωση του ελληνικού αριστερού παραδείγματος και τη μετατροπή της νέας κυβέρνησης σε σύντομη αντιμνημονιακή παρένθεση. Γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει. Η κυβέρνηση, έχοντας τη στήριξη του λαού αλλά και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, σε δύο Eurogroup απέρριψε τους εκβιασμούς, απέφυγε τον οικονομικό στραγγαλισμό και φτάσαμε στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

H κυβέρνηση, παρά τις αφόρητες πιέσεις, δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου. Επέμεινε μέχρι τέλους στη βασική προγραμματική θέση της ότι δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι διαφορετικά πράγματα. Δεν πρόκειται για παιχνίδι με τις λέξεις. Πέρα από τον προφανή πολιτικό συμβολισμό που σχετίζεται με την εθνική αξιοπρέπεια, οι διατυπώσεις στα επίσημα κείμενα έχουν βαρύνουσα σημασία τόσο για το παρόν, όσο (κυρίως) για το μέλλον.

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκε καταρχήν, έχει ως θεμέλιο την ατζέντα της κυβέρνησης. Οικοδομείται πάνω στην αντίληψη ότι το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι η διαχρονική φοροδιαφυγή των πλουσίων. Γι' αυτό και κεντρικά σημεία της λίστας είναι η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, η θωράκισή τους απέναντι σε πολιτικές παρεμβάσεις, το κλείσιμο των «παραθύρων» της νομοθεσίας που επιτρέπουν τη φοροαποφυγή, η δημιουργία περιουσιολογίου, η ολοκλήρωση του κτηματολογίου κλπ.

Με τη συμφωνία ενταφιάζεται οριστικά το περίφημο mail Χαρδούβελη. Το πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 8:44 pm


Δήλωση της παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ»

 Είμαστε και θα είμαστε, μέχρι το τέλος της θήτειας μας,σταθεροί στις ΑΡΧΕΣ μας.

Δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα να αναλάβουμε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΘΥΝΗ,αλλά είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να συμμετέχουμε σε ένα σχήμα,το οποίο δεν δείχνει ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ να «σκαλίσει» το παρελθόν και να εξηγήσει σε όλους δημοσίως,πώς χρεοκόπησε ο Δήμος Πύργου και πώς μερικοί ανεπάγγελτοι έγιναν πάμπλουτοι σε σύντομο χρονικό διάστημα,αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΑ,συνεχώς αναζητά μια.... ¨συναίνεση με το αμαρτωλό παρελθόν και γίνεται τροχοπέδη σε όποια δική μας αναζήτησή του και προσωποποίηση των ευθυνών.

Οποιαδήποτε σιωπή στο ζήτημα αυτό εύλογα θα γεννήσει την καχυποψία και πολλά ερωτήματα περί συνενοχής ή συγκάλυψης σε κάθε Δημότη του Πύργου και των χωριών του.
Τι πιο λογικό από το να ψάξουμε να δούμε γιατί φτάσαμε σε αδιέξοδο από συγκεκριμένους αποτυχημένους ή διεφθαρμένους Άρχοντες και από συγκεκριμένες κακές Πολιτικές ;
Οταν λοιπόν διακρίνουμε αυτή την πρόθεση και ο ίδιος επιθυμεί

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 8:35 pm


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Τετάρτη 4-3-2015 και από ώρα 09.00 έως 12.00 στην περιοχή της Ζαχάρως και συγκεκριμένα στην περιοχή εργαστηρίου χυλοπιτών ΓΙΑΝΝΑΡΑ, ΄Ανω Ταξιάρχες, Παναγιές, Λέπρεο, Κολοβέικα, Ρεβελέικα, Αγιος Ηλίας Ζαχάρως, Φασκομηλιά, Ν.Φιγαλεία οικισμός Τριάντα, Κρυονέρι μετά των αγροτικών περιοχών αυτών του Δήμου Ζαχάρως.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 8:33 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: