Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Βαρθολομιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Βαρθολομιο και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Βαρθολομιο

Ανακοίνωση από τον Δήμο Ήλιδας για τους δασικούς χάρτες

 Την Παρασκευή 20/01/2017 με πρωτοβουλία του Δήμου Ήλιδας πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο ειδική συνάντηση με θέμα την ανάρτηση του δασικού χάρτη στην Ηλεία, με κεντρικό ομιλητή τον Προϊστάμενο του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Δασών Ν. Ηλείας κ. Άρη Μίχο.
Καλεσμένα προς ενημέρωση ήταν τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Παράρτημα Ηλείας (Τοπογράφους, Πολιτικούς κ.λπ.), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Δασολόγους κ.λπ.), ενώ συμμετείχαν και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Από την πλευρά του Δήμου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας κ. Λυκούργος Πολυχρονόπουλος.
Στην συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων που σχετίζονται με τον Δασικό Χάρτη, των διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθηθούν για τη υποβολή ενστάσεων και των συνεπειών της κύρωσης του δασικού χάρτη για την κοινωνία. Υπήρξε αναλυτικός διάλογος με τους παριστάμενους και δόθηκαν απαντήσεις και διευκρινήσεις, ενώ από την συζήτηση αναδείχθηκαν και πολλά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την πολιτεία.
Ο Δήμος Ήλιδας ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κύριο Μίχο και τον

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 10:03 am


Γιάννης Αργυρόπουλος: «Ανοίξτε το Στάδιο στους νέους μας»

 O επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Δημοτικό Στάδιο Πύργου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
1. Χαιρετίζουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ανοίξουν ξανά οι εξωτερικές πόρτες του συγκροτήματος του Δημοτικού Σταδίου. Ο κ. Λιατσής έπραξε το αυτονόητο. Να μπορούν δηλαδή οι γονείς να αποβιβάζουν και να επιβιβάζουν με ασφάλεια στα αυτοκίνητα τους τα παιδιά τους, που αθλούνται στους χώρους του Σταδίου και του Κλειστού Γυμναστηρίου. Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη θετική εξέλιξη, συμβάλλαμε κι εμείς με την ανάδειξη του συγκεκριμένου προβλήματος και την επισήμανση του κινδύνου για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και τραυματισμών από την άναρχη κατάσταση που επικρατούσε επί της λεωφόρου Πατρών.
2. Όσον αφορά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναστείλει τη λειτουργία του Σταδίου, μετά το επείγον έγγραφο της Επιτροπής Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. για επικινδυνότητα των κερκίδων και των χώρων κάτω από αυτές, μας προκαλεί απορίες και ερωτηματικά ο χρόνος υλοποίησης της. Πρόκειται για τακτικό ή για έκτακτο έλεγχο; Ποιος προκάλεσε αυτό τον έλεγχο; Τα προβλήματα με τις κερκίδες και τους χώρους κάτω απ' αυτές είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους ή αυτό συνέβη τώρα για πρώτη φορά; Μήπως έγινε για να προκαλέσει σύγχυση στους συμπολίτες μας και να επιρρίψει αλλού τις δικές της μεγάλες ευθύνες; Αναμένουμε ακριβείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις.
3. Ό,τι και να ισχύει πάντως εμείς καλούμε τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 10:00 am


Ευχαριστήριο μήνυμα του Υποστράτηγου Ιωάννη ΣΕΙΝΤΗ

 Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και πάνω απ'όλα με ήρεμη την συνείδησή μου, απέρχομαι του Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από απόφαση υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Αποχωρώντας από το Σώμα, μετά από 35 χρόνια αισθάνομαι επιτακτική την ανάγκη να επικοινωνήσω με τους Αστυνομικούς, τους Ειδικούς Φρουρούς και το Πολιτικό Προσωπικό, ώστε να τους εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την καλή συνεργασία και επικοινωνία που είχαμε τα τρία χρόνια παραμονής μου στην θέση του Δ/ντού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Την προσωπική μου Υπηρεσιακή διαδρομή, επέλεξα να την διανύσω εβρισκόμενος πάντοτε στην πρώτη γραμμή σαν απλός στρατιώτης, εκτελώντας το καθήκον μου στο ακέραιο, δίπλα στον πολίτη, αποσκοπώντας πάντοτε στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:57 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες
Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Τη Τετάρτη 25-01-2017 και από ώρα 08.30 έως 10.30 στις περιοχές Γουλισά, ΤΕΛ ΕΠΑΛ Αμαλιάδας του Δήμου ΄Ηλιδας.
2. Την ίδια ημερομηνία (25-01-2017) και από ώρα 10.00 έως 12.00 στο Ρουπάκι, Αγία Μαύρα του Δήμου Πηνειού.
3. Την ίδια ημερομηνία (25-01-2017) και από ώρα 11.00 έως 14.30 στο Σώστι, Αυγείο, Καλύβια, Παλαιό και Νέο Μουσείο, Αρχαία Ηλιδα, Αγιος Δημήτριος, Κολοκυθά, Κέντρο, Φράγμα Πηνειού, Μέλισσα του Δήμου ΄Ηλιδας.
4. Την Πέμπτη 26-1-2017 και από ώρα 08.30 έως 10.00 στο Λεβεντοχώρι, παραλία Λεβεντοχωρίου, αντλιοστάσιο ΓΟΕΒ Λεβεντοχωρίου μετά των αγροτικών περιοχών αυτών του Δήμου Πύργου.
5. Την ίδια ημερομηνία (26-01-2017) και από ώρα 8.30 έως 14.30 στο Κορακοχώρι, παραλία Κορακοχωρίου, κτήμα ΜΕΡΚΟΥΡΗ, περιοχή ΜΑΝΤΖΑΚΟΥΡΑ, θερμοκήπια ΛΑΒΔΑ μετά των αγροτικών περιοχών αυτών του Δήμου Πύργου.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:48 am


Μεταφορά της Ιερής Εικόνας του Πολιούχου Πύργου Αγίου Χαραλάμπους

 Γράφει ο πρεσβ. Νικολάος Κατσηδήμας

Με περισσή ευλάβεια και Ιερή κατάνυξη έγινε το απόγευμα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου ε.έ, η μεταφορά της σεπτής και θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, του προστάτου και Πολιούχου της Πόλεως του Πύργου, όπως είθισται κατά παράδοσιν πολλών δεκαετιών, εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των Θρησκευτικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προς τιμήν του, οι οποίες θα κορυφωθούν συν Θεώ και με τις πρεσβείες του Αγίου Χαραλάμπους, το διήμερο Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ε.έ με τον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, καθώς επίσης με την Λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων αυτού.

Η μεταφορά της Ιερής Εικόνας από το Ιστορικό του Παρεκκλήσιο, έγινε υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Πόλεως και της ευρύτερης περιοχής του Πύργου, κάτω υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», συνοδευόμενη από τιμητικό Στρατιωτικό άγημα της ΣΕΤΤΗΛ ενώ ακολούθησε πλήθος ευλαβών Χριστιανών της Πόλης του Πύργου, οι οποίοι με ιδιαίτερη προσήλωση, ευλάβεια και σεβασμό τιμούν τον Άγιο και προστάτη τους, Ιερομάρτυρα

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:26 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr