1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Βαρθολομιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Βαρθολομιο και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Βαρθολομιο

Τελετή Έναρξης και χαρακτηριστικά του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους και 15η CAMERA ZIZANIO

 Με την επίσημη έναρξη του 18ου Φεστιβάλ και της 15ης Camera Zizanio, στον Πύργο, στο θέατρο Απόλλων, γίνεται η αρχή για ένα μαγικό ταξίδι στον χώρο του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου. Η τελετή πραγματοποιείται το Σάββατο, 28/11, στις 20:00, ενώ οι προβολές θα ξεκινήσουν την Κυριακή 29/11 (11 π.μ.) στο κινηματοθέατρο «Απόλλων», την καρδιά των προβολών του Φεστιβάλ Ολυμπίας στον Πύργο, με τον «Λαβύρινθο» του Βέλγου Douglas Boswell. Το θέμα της ταινίας είναι άκρως επίκαιρο αφού επικεντρώνεται στην σχέση εφήβων και κυβερνοχώρου σε μια εποχή που οι νέοι περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπαίνοντας στο διαδίκτυο και επικοινωνώντας online. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρη Σπύρου, πρόκειται για το καλύτερο θρίλερ που έχει γυριστεί ως σήμερα γι' αυτές τις ηλικίες (+12 ετών). O «Λαβύρινθος» θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης και θα προβληθεί σε δέκα πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το φιλμ θα κυκλοφορήσει και σε κανονική διανομή στην Αθήνα, από το Νεανικό Πλάνο.
Την τελετή έναρξης παρουσιάζουν η Γεσθημανή Ρουμπάνη, «παλιό» Ζιζάνιο, αρχιτέκτονας πλέον, που ήρθε από την Νέα Ορλεάνη όπου ζει πλέον, αποκλειστικά για να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ ενώ ήδη ο Iñaki Lamúa και η Marina Muñoz Fortuny από τη Βαρκελώνη ετοίμασαν τις βαλίτσες τους για τον Πύργο, για να παρουσιάσουν και αυτή μέρος των τελετών έναρξης και λήξης. Ο Iñaki και η Marina ήρθαν πολύ μικροί στο Φεστιβάλ, αγάπησαν τον Πύργο και την Ελλάδα. Και δεδομένου πως έμαθαν πλέον καλά τα ελληνικά, το φεστιβάλ τους τιμά φέτος: Θα παρουσιάσουν μέρος των τελετών!
Σε ό,τι αφορά στο καλλιτεχνικό κομμάτι της τελετής, την οποία επιμελείται σκηνοθετικά ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Σπύρου, ιδιαίτερη νότα θα δώσουν με την συμμετοχή τους οι μαθητές της χορωδίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και οι μαθητές του 4ου Λυκείου Πύργου Λίνα Λύγκα (βιολί), Στάθης Παπαδιαμαντόπουλος (πιάνο) και Κωνσταντίνα Μενύχτα (κιθάρα).

Σημ: για την ταινία «Λαβύρινθος» σας αποστέλλουμε ξεχωριστή ενημέρωση
Η πανηγυρική έναρξη της Camera Zizanio πραγματοποιήθηκε την

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2015 | 11:14 am


«Λαβύρινθος»

 Ένα εφηβικό θρίλερ με θέμα τον κυβερνοχώρο ανοίγει φέτος το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Σε δέκα πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος θα κάνει πρεμιέρα η βέλγικη ταινία «Λαβύρινθος» του Douglas Boswell, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολυμπίας. To θέμα της ταινίας είναι άκρως επίκαιρο αφού επικεντρώνεται στην σχέση εφήβων και κυβερνοχώρου σε μια εποχή που οι νέοι περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπαίνοντας στο διαδίκτυο και επικοινωνώντας online. Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φφεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρη Σπύρου, πρόκειται για το καλύτερο θρίλερ που έχει γυριστεί ως σήμερα γι' αυτές τις ηλικίες (+12 ετών).

Η πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στον Πύργο, στο κινηματοθέατρο "Απόλλων" -"καρδιά" των προβολών του Φεστιβάλ Ολυμπίας -στις 11 το πρωί της Κυριακής 29 Νοεμβρίου. Ο «Λαβύρινθος» θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 10-16 Δεκεμβρίου, θα προβληθεί και στον κινηματογράφο «Αλκυονίδα», στο πλαίσιο των καθιερωμένων προβολών του φεστιβάλ στην Αθήνα.
Το Νεανικό Πλάνο έχει αγοράσει τα δικαιώματα της ταινίας για την Ελλάδα και την Κύπρο..

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Frikke, ένα αγόρι δεκατεσσάρων ετών, λατρεύει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κι έχει αποκτήσει φήμη ειδικού. Μια μέρα, τον περιμένει μια συγκλονιστική έκπληξη: οι πρωταγωνιστές ενός παιχνιδιού δεν είναι εικονικές φιγούρες αλλά πραγματικά παιδιά της γειτονιάς του και αληθινά ζώα! Η ζωή τους έχει κατά μυστηριώδη τρόπο παγιδευτεί στο Λαβύρινθο

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2015 | 11:11 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές

εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Δευτέρα 30-11-2015 και από ώρα 09.00 έως 13.00 τμηματικά στην Ανδρίτσαινα μετά των αγροτικών περιοχών αυτής του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.
2. Την Τρίτη 01-12-2015 και από ώρα 10.00 έως 14.00 τμηματικά στην Ανδρίτσαινας, ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Ανδρίτσαινας και στη γύρω περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2015 | 11:09 am


Η αναβάθμιση του αγροτικού τομέα στην κορυφή των προτεραιοτήτων ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 Η σωστή οργάνωση των Υπηρεσιών αγροτικού τομέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως φορείς εφαρμογής και υλοποίησης δράσεων του Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και η αρμονική συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο (ΕΑΔ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την αναβάθμιση του αγροτικού τομέα, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων, τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων της υπαίθρου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή αγροδιατροφικό τομέα, δίνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης στο έμψυχο αγροτικό, εργατικό και επιστημονικό δυναμικό της περιοχής μας.

Αυτό επισημάνθηκε από τους ομιλητές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και ευκαιρίες που δίνονται για τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους», στο πλαίσιο του ετήσιου διήμερου συνεδρίου Forum Ανάπτυξης 2015.
«Ο Αγροτικός Τομέας αποτελεί τον κυριότερο τομέα ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας, η οποία σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΚΕΠΕ, βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των Περιφερειών της χώρας μας και 9η στην Ευρώπη, όσον αφορά την απασχόληση στον πρωτογενή τομέα με ποσοστό 26,10% επί του ενεργού πληθυσμού. Όμως το ποσοστό αυτό αυξάνει κατά πολύ όταν αναφερόμαστε στο σύνολο του αγροτικού τομέα (παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία) κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας, όπου υπερβαίνει το 80%. Επίσης, η ΠΔΕ βρίσκεται στην κορυφή της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης ως προς την βιοποικιλότητα των παραγόμενων αγροτικών και αγροδιατροφικών προϊόντων» επεσήμανε κατά τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Στις δράσεις που θα διαχειριστεί η Περιφέρειά μας και στις προκλήσεις που παρουσιάζονται μπροστά μας όσον αφορά τον αγροτικό τομέα αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος σημειώνοντας πως «η εφαρμογή του ΠΑΑ 2014-2020 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν αφορά μόνο τις δράσεις που θα διαχειριστεί η Περιφέρειά μας, αλλά και μέτρα και δράσεις, που μέσω της διαχείρισής τους από το ΥΠΑΑΤ, θα δώσουν σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια αναβάθμισης του αγροτικού τομέα της περιοχής μας. Τέτοιες δράσεις αφορούν την κατασκευή μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων, την εφαρμογή προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, τη δημιουργία Ομάδων ή Οργανώσεων Παραγωγών, την ενημέρωση και επαγγελματική κατάρτιση αγροτών, τις ενισχύσεις για την προστασία

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2015 | 10:51 am


Κίνησις Σεβ.Μητροπολίτου Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΥ

 Το Σάββατον 28-11-2015 το πρωΐ ο Σεβ.Μητροπολίτης Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα προστή στο Α΄ Κοιμητήριο Πύργου του Ιερού Μνημοσύνου των αειμνήστων Θεοδώρου Βαρουξή, Ευτυχίας Ψαρρού και Μαρίνας Λιακοπούλου.
Στις 9.30 π.μ. θα λάβει μέρος στην 1η Εκπαιδευτική Ημερίδα Γαστρεντερολογίας, των Ιατρικών Συλλόγων Πύργου - Ολυμπίας και Αμαλιάδος, που θα γίνη στο Ξενοδοχείο ΑΜΑLIAS στην Κουρούτα Αμαλιάδος.
Αύριο Κυριακή το πρωΐ, θα τελέση την θείαν Λειτουργίαν στον Ιερόν Αγ. Κων/νου καί Ελένης Χειμαδιού.
Την Δευτέρα το πρωΐ θα τελέση την θείαν Λειτουργίαν εις τον εορτάζοντα

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 6:10 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: