1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Βαρθολομιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Βαρθολομιο και εμείς θα το προσθέσουμε.

Δημήτρης Δεσύλλας: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ¨ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"

 Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, στις 16/10/14, συζητήθηκε η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» για το ξεπούλημα - πακέτο 21 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μέσω του ΤΑΪΠΕΔ, ανάμεσά τους και των αεροδρομίων ΑΚΤΙΟΥ και ΑΡΑΞΟΥ καθώς και για την αποστρατιωτικοποίηση των τριών αεροδρομίων της Περιφέρειας (Ακτίου, Αράξου, Ανδραβίδας) που είχαν χρησιμοποιηθεί για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Λιβύη, σε βάρος των λαών της περιοχής και της ειρήνης.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημ. Δεσύλλας τόνισε στην τοποθέτησή του, ότι οι τρεις (3) πολυεθνικοί όμιλοι που πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, Ελλάκτωρ (Μπόμπολας) - Vinci, Όμιλος Κοπελούζου - Fraport και METKA του Μυτιληναίου - αργεντίνικη CASA, ετοιμάζονται για 30χρονο «τριπλό μεγάλο φαγοπότι», που περιλαμβάνει συγκεκριμένα: α) Τα έσοδα των περιφερειακών αεροδρομίων 130 εκατ. ευρώ το χρόνο, β) εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ως «προίκα» από το νέο ΕΣΠΑ (2014 - 2020) και γ) μεγάλες εισπράξεις από το χαράτσι που θα επιβληθεί σε κάθε πτήση σε κάθε επιβάτη (14,5 ευρώ το άτομο στην πρώτη 5ετία και 20 ευρώ το άτομο στα υπόλοιπα 25 χρόνια).
Ο Δημ. Δεσύλλας υπογράμμισε ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα χάσει 250 εκατ. ευρώ το χρόνο από τη χρήση των περιφερειακών αεροδρομίων, όπως αποκάλυψε στις 13/10/14 ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην Υ.Π.Α. Βασίλης Αλεβιζόπουλος. Επίσης, το γεγονός ότι όλα τα έσοδα από το ξεπούλημα των 21 αεροδρομίων θα πάνε στους τοκογλύφους δανειστές για το χρέος (Νόμος 3986/2011).
Οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά στην απάντησή τους τόνισαν ότι είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων με τη συγκεκριμένη μορφή που προωθείται (μέσω ΤΑΪΠΕΔ), γιατί θα

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 5:24 pm


Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει επιχείρηση "σκούπα" της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λαϊκή αγορά της Ν. Μανωλάδας

 Σύμφωνα με πληροφορίες μεταναστών που ήταν παρόντες, την Κυριακή 19/10/2014 το πρωί έλαβε χώρα συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στον κεντρικό δρόμο της Ν. Μανωλάδας κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς. Έξι (6) τουλάχιστον περιπολικά και συμβατικά υπηρεσιακά αυτοκίνητα βρίσκονταν εκεί και αστυνομικοί διενεργούσαν ελέγχους κατοχής νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στην Ελλάδα σε μετανάστες/εργάτες γης που έτυχε να ψωνίζουν ή να περνούν από εκεί γύρω.

Έγιναν 8 συλλήψεις μεταναστών/εργατών κατά πάσα πιθανότητα υπηκόων Μπαγκλαντές, καθώς και κάποιων Ρομά που προσπαθούσαν να πουλήσουν διάφορα προϊόντα από πάγκους εκτός της λαϊκής αγοράς δίχως να διαθέτουν σχετικές άδειες!
Ήταν μια συντονισμένη επιχείρηση δυνάμεων της αστυνομίας από τα τμήματα Βάρδας, Λεχαινών και Κάτω Αχαΐας!

Το Σάββατο 19/10 αργά το απόγευμα, κλιμάκιο της "Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας" μαζί με μέλος του συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ που δραστηριοποιείται στην περιοχή επισκέφθηκαν το λεγόμενο "μπαγκλαντέζικο παζάρι" και ενημέρωσαν διεξοδικά όλους τους παρευρισκόμενους για τον κίνδυνο σύλληψης που διατρέχουν ειδικά αυτή την περίοδο από την εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε με την κωδική ονομασία MOS MAIORUM. Πρόκειται για μια αλάνα στο τέρμα του δρόμου που κάθε Κυριακή γίνεται μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές αγορές στο νομό Ηλείας. Κάθε απόγευμα εκεί, κάνουν τη "βόλτα" τους και συναντιούνται εκατοντάδες αλλοδαποί εργάτες γης που διαμένουν και εργάζονται στην περιοχή.
Δεν γνωρίζουμε αν σημερινή, μικρής ομολογουμένως εμβέλειας, αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της πανευρωπαϊκής επιχείρηση "Τα ήθη των προγόνων μας", ή αποτελεί δράση ρουτίνας, ενδεχομένως και στο πλαίσιο του "Ξένιου Δία".
Από τις μέχρι στιγμής επαφές που είχαμε με συλληφθέντες μέσω κινητού, ένας εξ αυτών έχει μεταφερθεί

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 5:11 pm


ΣΥΡΙΖΑ: "Η μνημονιακή συγκυβέρνηση υποβαθμίζει συνεχώς τη δημόσια υγεία στο Νομό Ηλείας"

 Επίσκεψη πραγματοποίησαν την Παρασκευή 17/10/14 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη, με τον υπεύθυνο του τμήματος Υγείας Π. Μυλωνόπουλο και τα μέλη της Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ Νίκο Παπαβασιλείου και Κυριάκο Μπίστα, στο Κέντρο Υγείας Αρχ. Ολυμπίας και στο ΠΕΔΥ Πύργου.

Στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας συζήτησαν τα προβλήματα με την Διευθύντρια κ. Β. Καπόμπαση και το ιατρικό προσωπικό. Από την πλευρά της διοίκησης, εκφράστηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό :
· οι Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες Υγείας προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής είναι υποβαθμισμένες και σε πολλές περιοχές ανύπαρκτες .
· Τα περιφερειακά ιατρεία των Δ.Δ Βασιλάκι, Κούμανι, Μουζάκι, Γουμέρου, Χελιδόνι, Κρυονέρι δεν έχουν γιατρό με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των κατοίκων της περιοχής και ειδικά των συνταξιούχων που έχουν αποκλειστεί από το δικαίωμα της συνταγογράφησης και της Πρωτοβάθμιας παροχής Υγείας .
· Με δεδομένες τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας ( μόνο 2 γενικοί ιατροί, μία νοσηλεύτρια το πρωί και ανύπαρκτο διοικητικό προσωπικό, εξαιτίας των αποσπάσεων που έχουν γίνει προς το νοσοκομείο του Πύργου ) το ιατρικό προσωπικό αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την αυξημένη προσέλευση των ασφαλισμένων – συνταξιούχων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει.
· Οι εφημερίες του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας εκτελούνται - προς το παρόν- όλες τις ημέρες του μήνα, αρκετές φορές όμως οι εφημερεύοντες ιατροί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, επειδή τυχαίνει να εφημερεύουν μόνοι τους χωρίς το απαραίτητο βοηθητικό προσωπικό.

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Π.Ε.Δ.Υ έγινε ουσιαστική συζήτηση με τον Διευθυντή κ. Στασινόπουλο Β. και

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 4:58 pm


Γέμισε η Ώλενα γέλια, χαρά και παιχνίδια από την 18η παιχνιδοθήκη της Πολιτείας Ήλιδας Ολυμπίας

 Συνεχίζοντας την προσπάθεια για δημιουργία παιχνιδοθηκών σε όσο το δυνατόν περισσότερα ορεινά, πυρόπληκτα ή δυσπρόσιτα χωριά του Νομού Ηλείας ο Όμιλος Ηλείων για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» επισκέφθηκε την Ώλενα

Με αγωνία αλλά και χαρά περίμεναν τα παιδιά μαζί με τα μέλη του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ωλένης στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου.
"Στην Ώλενα είναι η 18η παιχνιδοθήκη που δημιουργεί ο Όμιλος", είπε η πρόεδρος της Πολιτείας Ήλιδας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη. Και συνέχισε: «Φέραμε σήμερα στα παιδιά παιχνίδια, βιβλία, επιτραπέζια, παιδικά video. Θέλουμε τα παιδιά να έχουν ως τόπο αναφοράς τους την παιχνιδοθήκη και εκεί έχοντας τη «γωνιά τους» -ανάλογα με την ηλικία τους, αλλά και το φύλο τους – να συγκεντρώνονται και είτε να παίζουν εκεί είτε να δανείζονται παιχνίδια και βιβλία, Είμαστε κοντά στα παιδιά για ό,τι χρειαστούν. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία παιχνιδιών LEGO για τη γενναιόδωρη προσφορά της αλλά και τον κάθε συμπολίτη μας που βοήθησε σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τα παιδιά μας να χαρίζουν ένα παιχνίδι τους σε κάποιο άλλο παιδί".
Η κα Αγγελική Δημητρακάκη πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 4:55 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: