1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Βαρθολομιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Βαρθολομιο και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Βαρθολομιο

Πάνω από πέντε τόνους φρούτων διένειμε σε φορείς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με το «Σπίτι του Μπορούμε», στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης της τοπικής κοινωνίας εν μέσω κρίσης, διάνειμε πάνω από πέντε τόνους φρούτων (5.200 κιλά) και συγκεκριμένα μπανάνες, σε φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας που ανταποκρίθηκαν σε σχετική πρόσκληση.

«Στηρίζουμε την τοπική κοινωνία, τις οικογένειες, τους συμπολίτες μας. Είναι υποχρέωση μας να το κάνουμε και θα συνεχίσουμε πάντοτε σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τους Δήμους και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο και η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στους συμπολίτες μας, τα οποία προσπαθούμε να ελαφρύνουμε όσο το δυνατόν μπορούμε» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.
Για τη διανομή η Περιφέρεια συνεργάστηκε με την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Σπίτι του Μπορούμε», η οποία έχει δημιουργηθεί με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα και τα φρούτα (μπανανές) είναι δωρεά εταιρείας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2016 | 4:08 pm


1ο ΔΕΛΤΙΟ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Π.Ε.) ΗΛΕΙΑΣ

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας, στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος των γεωργικών προειδοποιήσεων ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας της βαμβακοκαλλιέργειας της Χώρας για την καλλιεργητική περίοδο 2016, έχει εγκαταστήσει από τις 6 Ιουνίου 2016 φερομονικές παγίδες, για την παρακολούθηση της βιολογικής και πληθυσμιακής εξέλιξης του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού καθώς και άλλων επιβλαβών οργανισμών της καλλιέργειας του βαμβακιού.


1. Στόχος
Στόχος του Προγράμματος είναι η ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών για την αποτελεσματική φυτοπροστασία σε πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο. Η ενημέρωση αφορά το χρονικό διάστημα μέχρι την εμφάνιση των πρώτων χτενιών και την οργάνωση της αυτοάμυνας των βαμβακοφυτειών.
Οι βαμβακοπαραγωγοί θα πρέπει να παρακολουθούν τα βαμβακοχώραφά τους κάθε 3-4 μέρες.
2. Διαπιστώσεις
2.1 Οι σπορές των βαμβακοκαλλιεργειών ξεκίνησαν τις πρώτες μέρες του Μαΐου.
Οι βαμβακοκαλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο των 6 έως 8 πραγματικών φύλλων, στα 20-25 εκ. περίπου.
2.2 Σε κάποιες καλλιέργειες παρατηρήθηκαν κενά μεταξύ των φυτών των γραμμών από σηψιρριζίες, λόγω των συνθηκών που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα (βροχοπτώσεις, υψηλή εδαφική υγρασία, σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες).
2.3 Στις φερομονικές παγίδες που αναρτήθηκαν, διαπιστώθηκε η πτήση πεταλούδων του πράσινου και του ρόδινου σκουληκιού. Επίσης διαπιστώθηκε η δραστηριότητα των ωφέλιμων εντόμων.
3. Συστάσεις – καλλιεργητικές πρακτικές

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2016 | 3:59 pm


H Τ.E. Hλείας ΚΚΕ Ηλείας για το ΤΑΙΠΕΔ

 Όπως σε ολόκληρη την Ελλάδα έτσι και στον νομό μας είναι μακρά η λίστα με περιοχές «φιλέτα» που έχουν μπει στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ. Χιλιάδες στρέμματα και περιοχές κυρίως παραθαλάσσιες από όλο το νομό είναι για πούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θέτει ως προτεραιότητα εφαρμογής του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων την άμεση ιδιωτικοποίηση όλων των λιμανιών της χώρας και αυτά της κρουαζιέρας.
Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Κατακόλου, δεν αποτελεί καινούργια εξέλιξη, έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια. Στην ουσία «τρέχει» επίσημα από το 2008, όταν στην ΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε την Κοινή Λιμενική Πολιτική και την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών. Το λιμάνι του Κατακόλου αποτελεί ένα «φιλέτο», γύρω από το οποίο διεξάγεται οξύτατος ανταγωνισμός μονοπωλιακών ομίλων ντόπιων και ξένων.
Την ίδια ώρα οι τοπικοί δήμαρχοι χαιρετίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες ή στην καλύτερη περίπτωση δεν λένε τίποτα. Σκορπίζοντας παράλληλα φρούδες ελπίδες για δήθεν ανάπτυξη στην περιοχή, δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης κλπ. Κρύβουν βεβαίως ότι η ανάπτυξη θα είναι για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν, με βάση και τα όσα προσφάτως ψηφίστηκαν στη Βουλή, θα δουλεύουν με μισθούς πείνας και μηδαμινά ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Για ποια ανάπτυξη λοιπόν, μιλούν οι καλοθελητές;
Τι δείχνει άλλωστε, η πείρα από τις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, στις μεταφορές, στις τηλεπικοινωνίες και σε άλλους κλάδους; Η ανεργία συνεχίζει να "σπάει κόκαλα". Η περίφημη καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει δουλειές "για ένα κομμάτι ψωμί", για δουλειά "ήλιο με ήλιο", ξήλωμα εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή είναι η ανταγωνιστικότητα και η περιβόητη ανάπτυξη στο πλαίσιο αυτού του συστήματος. Κέρδη για τα μονοπώλια - φτώχεια για το λαό!

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2016 | 3:55 pm


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα στην Ηλεία

 Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης ( www.civilprotection.gr  ), για σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Ηλεία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους του νομού, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2016 | 11:03 am


Η Κατακόλου η στρωμένη με… σκουπίδια

 Πότε θα κλείσει η πληγή των σκουπιδιών που βασανίζει τους κατοίκους του δήμου Πύργου; Πότε τα βουνά της μόλυνσης θα απομακρυνθούν, για να ανασάνουμε και πάλι;
Το IliaPress παρουσιάζει φωτορεπορτάζ - οδοιπορικό στην Κατακόλου ακολουθώντας τη διαδρομή από Κατάκολο προς Πύργο.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2016 | 11:18 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: