1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Βαρθολομιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Βαρθολομιο και εμείς θα το προσθέσουμε.

Πανηγυρική έναρξη της Camera Zizanio

 Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια η Camera Zizanio έχει τη δική της τελετή έναρξης (μια μέρα πριν την επίσημη) με την τιμητική προβολή των ταινιών που έχουν κάνει τα παιδιά από την Ηλεία.

Έτσι λοιπόν την Παρασκευή 28/11 το βράδυ στις 7μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Πύργο​υ​
θα γίνει η προβολή της φ​ε​τινής παραγωγής που είναι αρκετά μεγάλη.
Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες:
· Η αλεπού και τα σταφύλια, 5ο Νηπιαγωγείο Πύργου, 22 sec
· Απαντούμε με μουσική... με συναισθήματα και στην τεχνητή τους κρίση με ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, 3ο Γυμνάσιο Πύργου, 5.47''
· Η δύναμη του χορού, 7. 11''
· Σε μια στιγμή, 4ο Γενικό Λύκειο Πύργου, 5.09''
· Σε κάθε κατσαρόλα ταιριάζει μόνο ένα καπάκι, 4ο Γυμνάσιο Πύργου, 3.57''
· Ξύπνα με, Γκελντής

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 10:53 pm


Ένα παιδί θαύμα στην Camera Zizanio!

 Η Camera Zizanio κάθε χρόνο προβάλλει εκατοντάδες ταινίες δημιουργημένες απο παιδιά στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Φέτος, η 14η Camera Zizanio, έχει έναν πολύ ιδιαιτερο προσκεκλημένο: τον 6χρονο Tobby Little (όνομα και πράμα!) από τη Βρετανία. Και ανακοινώνει με χαρά ότι θα προβάλλει στο διαγωνιστικό της πρόγραμμα τη δεύτερη ταινία του μικρού δημιουργού την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε ο ίδιος. Και στην οποία πρωταγωνιστεί κιόλας.
Ο Toby Little (Τοβίας Μικρούτσικος στα ελληνικά) θα βρίσκεται στον Πύργο την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου για να παρουσιάσει την ταινία του "Μια προϊστορική συνέντευξη" αλλά και τις άλλες δραστηριότητες του.
Από την ηλικία των 5 ετών έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια να έρθει σε επικοινωνία με παιδιά από όλες τις χώρες του πλανήτη, στέλνοντας χειρόγραφες επιστολές, με προοπτική τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Για να προωθήσει αυτό το σχέδιό του έχει δημιουργήσει, με τη βοήθεια της μητέρας του, έναν δικτυακό τόπο με τίτλο «Γράφοντας στον κόσμο» στη διεύθυνση http://www.writingtotheworld.com/
Κι επειδή ανάμεσα στα ενδιαφέροντα του Tobby Little είναι και η αρχαιολογία ανυπομονεί να επισκεφτεί και την Αρχαία Ολυμπία.
Για τους βιαστικούς η ταινία "Μια προϊστορική συνέντευξη" είναι διαθέσιμη και στο youtube http://youtu.be/pR13uqSuzTg

* H φετινή Ευρωπαϊκη Συνάντηση Νεανικής Δημιουργίας Camera Zizanio, που επιμελείται ο

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 10:48 pm


Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις σε Αχαΐα, Ακαρνανία , Ηλεία και Αιτωλία

 Ελέχθησαν 1.420 άτομα και συνελήφθησαν 97 δράστες
Βεβαιώθηκαν 311 τροχονομικές παραβάσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο (25 και 26-11-2014), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας ,Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Ειδικότερα, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αχαΐα, με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (444) άτομα και (308) οχήματα.
Προσήχθησαν: (136) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν: (47) άτομα, από τα οποία:
· (37) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
· (2) ημεδαποί για υγειονομικές διατάξεις,
· (2) ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
· (5) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
· (1) ημεδαπός για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.

Βεβαιώθηκαν:
· (110) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
· (47) παραβάσεις νόμων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αλλοδαπών.
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 10:45 pm


Με την βοήθεια δύο πλωτών γερανών συνεχίζονται οι εργασίες στο λιμάνι Κατακόλου

 Συνεχίζονται οι εργασίες της εταιρείας «Κάστωρ»με την κατασκευή σήμερα και του τμήματος κατά μήκος της παραλίας της χερσαίας λιμενικής ζώνης Κατακόλου θέτοντας σε λειτουργία δυο πλωτούς της γερανούς . Ο ένας κατά μήκος της επέκτασης στην λεγόμενη 'σπίθα' , κατά 150 μέτρα από τον υφιστάμενο μόλο και ο δεύτερος ,μπροστά την παραλία όπου κατασκευάζεται παράλληλα το κρηπίδωμα επιπλέον 8 μέτρων από τον υφιστάμενο δρόμο.

Ήδη ρίχτηκαν ογκόλιθοι και ειδικού τύπου χωματουργικά υλικά για την επίστρωση στην επιφάνεια της θάλασσας του «μπαστουνιού» που θα χρησιμεύει ως εσωτερικός κυματοθραύστης γα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων . Η ολοκλήρωση των εργασιών αυτών θα ανάψει έπειτα το «πράσινο φως» για την συνέχιση και δημοπράτηση των έτοιμων προγραμματικών σχεδίων σε ότι αφορά στην κατασκευή και τρίτης προβλήτας –εκεί όπου βρίσκεται η σημερινή μαρίνα με την μετατόπιση αυτής όπως προβλέπεται από το προγραμματικό σχέδιο- ώστε στο προσεχές μέλλον να ελλιμενίζονται στο Κατάκολο, τρίτης γενιάς κρουαζιερόπλοια

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 10:40 pm


Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τους ασφαλισμένους ΟΑΕΕ και λοιπών Ταμείων Κύριας Ασφάλισης Αυτοαπασχολούμενων

 Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων:

«Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις»

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
Είναι βέβαιο ότι η ουσιαστική και πλήρης αντιμετώπιση των προβλημάτων των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη ριζική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη κατέθεσε Πρόταση Νόμου με ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την προστασία των οφειλετών, οι οποίες συνιστούν μια άμεση, αναγκαία και μη επιδεχόμενη αναβολή παρέμβαση, για την ανάσχεση της καταστρεπτικής πορείας της οικονομίας και της κοινωνίας και αποτελούν ένα πρώτο δείγμα γραφής της δέσμευσης για την κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων στο σκληρότερο πυρήνα τους, δηλαδή, την εσωτερική υποτίμηση, την φτωχοποίηση, την άλωση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, την εξαθλίωση και την καταρράκωση του ηθικού των πολιτών.
Με την Πρόταση Νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, προτείνει:
Α) Τη ρύθμιση του συνολικού ποσού της οφειλής μέχρι και σε 84 μηνιαίες δόσεις, ενώ το ετήσιο σύνολο των καταβολών δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη, όπως αυτό βεβαιώθηκε το προηγούμενο της υπαγωγής στην ρύθμιση οικονομικό έτος. Σε περίπτωση υπέρβασης του 20%, οι δόσεις επεκτείνονται αναλογικά μέχρι την εξάλειψη της υπέρβασης. Τα ποσά που υπάγονται στην παραπάνω ρύθμιση προσαυξάνονται με 0,5% μηνιαίως, χωρίς οποιαδήποτε άλλη προσαύξηση, επιβάρυνση ή ποινή. Σε κάθε περίπτωση τα ήδη βεβαιωμένα πρόστιμα και προσαυξήσεις δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 30% του αρχικώς οφειλόμενου κεφαλαίου.
Β) Την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κάθε μορφής που έχουν ασκηθεί ή απειλούνται κατά του οφειλέτη από τις ισχύουσες διατάξεις, από τον χρόνο υποβολής της αίτησης ρύθμισης μέχρι την ολοκλήρωση της ρύθμισης, υπό τον όρο καταβολής των δόσεων και των τρεχουσών δόσεων προς την εφορία και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Σε περίπτωση αποδεδειγμένου μηδενικού εισοδήματος κατά τους τελευταίους 12 μήνες μέχρι την δημοσίευση του παρόντος, αναστέλλονται το σύνολο των εισπρακτικών μέτρων και διώξεων κατά του οφειλέτη για περίοδο 12 μηνών μετά την πάροδο των οποίων υπάγεται στην ρύθμιση.
Γ) Την κατάργηση του χαρακτηρισμού του ποινικού αδικήματος της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 11:08 am


Σε λυόμενες αίθουσες που όταν βρέχει γεμίζουν με νερά, μαθαίνουν γράμματα οι μαθητές του Γυμνασίου Σιμόπουλου!

 Ο Δήμαρχος Ήλιδας συμφωνεί να μεταφερθούν αλλού

Την μεταφορά τους σε κτίριο, ώστε να σταματήσουν να κάνουν μάθημα στις λυόμενες αίθουσες , ζήτησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Σιμόπουλου , από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρίστο Χριστοδουλόπουλο.
Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του σχολείου τους κα Άννα Κοκκίνου, επανέλαβαν ότι αυτό που θέλουν είναι να πάψουν να φοιτούν στις λυόμενες αίθουσες, αφού είναι ανθυγιεινές και τις μέρες βροχόπτωσης, γεμίζουν με νερά .
Ο Δήμαρχος Ήλιδας, είπε ότι δεν είναι δυνατό να συνεχίσουν να φοιτούν σε λυόμενες αίθουσες και ο ίδιος, όπως και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας συμφωνεί να μεταφερθούν αλλού.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε ότι στο πρώην Δημαρχείο Πηνείας απαιτούνται 12 αίθουσες, ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν μόνον 7, παρότι τα αιτήματα από το 2009 προς τις συναρμόδιες αρχές, αναφέρονταν στην ανάγκη διαμόρφωσης 12-13 αιθουσών διδασκαλίας για την συστέγαση του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Και να γίνονταν σήμερα δεκτό αυτό το αίτημα, και δρομολογούσαν το έργο, τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας, το πρόβλημα δεν θα λύνονταν άμεσα, μιας και από την έγκριση μέχρι την υλοποίηση του έργου χρειάζονται 2-3 χρόνια.
Άλλη λύση, ανέφερε, είναι η μεταφορά του σχολείου σε υπάρχον κτίριο στην Εφύρα, ωστόσο, όπως διεμήνυσαν οι μαθητές, η τοπική κοινωνία του Σιμόπουλου δεν δέχεται αυτή τη λύση, αν και η συντριπτική πλειοψηφία των ίδιων των μαθητών το δέχονται, ώστε να πάψουν να φοιτούν στα λυόμενα.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας εξήγησε ότι άλλο κτίριο στο Σιμόπουλο δεν υπάρχει και το επόμενο διάστημα, ο ίδιος και οι

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2014 | 7:12 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: