1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Βαρθολομιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Βαρθολομιο και εμείς θα το προσθέσουμε.

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ: Επανέναρξη λειτουργίας του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχ. Ολυμπία

 Ερώτηση κατέθεσαν προς τους κ.κ. Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Αυλωνίτου Ελένη, Διακάκη Μαρία, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Πετράκος Αθανάσιος και Πάντζας Γεώργιος ώστε να δοθεί πλήρης ενημέρωση εκ μέρους της Πολιτείας για το πότε θα επαναλειτουργήσει, το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία. Επίσης για το εάν έχει συναφθεί σχετική προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) για την προώθηση και υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση – Συντήρηση Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία» και για το τι πραγματικά συνέβη με την χορηγία που είχε λάβει η ΕΟΕ από την εταιρεία Coca Cola για την αποκατάσταση ζημιών στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι σύμφωνα με από 19-9-2014 έγγραφο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) το οποίο επισυνάπτεται στην απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σχετικής με το θέμα προηγούμενης ερώτησής τους, η ΕΟΕ σημειώνει ότι είχε λάβει από την εταιρεία Coca Cola σημαντική χορηγία για την αποκατάσταση ζημιών στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ στην Αρχαία Ολυμπία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και στο κτίριο που στεγάζεται το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Οι εργασίες στις εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκαν, το δε υπόλοιπο της χορηγίας που προοριζόταν για τις εργασίες στο Μουσείο ήταν κατατεθειμένα σε λογαριασμό της ΕΟΕ στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως επιβάλλει σχετική νομοθεσία.
Η ΕΟΕ στο παραπάνω έγγραφο αναφέρει ότι τον Μάρτιο του 2012, μαζί με τα υπόλοιπα διαθέσιμα της ΕΟΕ, υπέστησαν τις οδυνηρές συνέπειες του «κουρέματος» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Αποτέλεσμα αυτού σε συνδυασμό με τον δραματικά μειωμένο προϋπολογισμό της είναι η αδυναμία πραγματοποίησης των εργασιών που απαιτούνται προκειμένου το Μουσείο να επαναλειτουργήσει. Επίσης σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει λάβει απόφαση για ένταξη του έργου «Αποκατάσταση – Συντήρηση Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία» προϋπολογισμού 344.400 ευρώ στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και ότι από το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την ΕΟΕ προετοιμάζεται προγραμματική σύμβαση για την προώθηση και υλοποίηση του έργου. Επίσης, αναφέρεται ότι όταν οριστικοποιηθεί το κείμενο της σύμβασης θα υποβληθεί στην ολομέλεια της ΕΟΕ για έγκριση και υπογραφή..
Με την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 10:02 am


Πύργος Ηλείας : Στα σκουπίδια η προτομή του Θανάση Κανελλόπουλου εδώ και χρόνια!

 Σταύρο Δήμα... δες που έχουν στον Πύργο τον φίλο σου το Θανάση

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του πολιτικού Αθανάσιου Κανελλόπουλου
Σιωπή στη Νέα Δημοκρατία της Ηλείας. Ο Θανάσης Κανελλόπουλος δεν ήταν

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 9:52 am


Ενδιαφέρουσα Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον Πύργο

 Η Επιστημονική και Ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων διοργανώνει μια Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση έκπληξη για τα παιδιά της πόλης του Πύργου Ηλείας .Μια εκδήλωση προσφορά σε όλα τα παιδιά της πόλης.

Η Εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου χωριού που διαμορφώνει ο Δήμος Πύργου στο Πάρκο του ΣΠΚ.
Πρόκειται για μια διαδραστική περιπέτεια για παιδιά «@γαπουλίνια Χριστούγεννα» με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αναστασία Ευσταθίου
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 9:48 am


Οι φίλοι του Κόροιβου Αμαλιάδας διοργανώνουν εκδρομή στην Πάτρα για να ενισχύσουν την ομάδα τους

 Ανακοίνωση: ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ Σάββατο 27/12 2014 17:00! Οι φίλοι του Κόροιβου διοργανώνουν εξόρμηση/εκδρομή γι αυτό το σημαντικό παιχνίδι της ομάδας μας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Έχουν εξασφαλιστεί μετά από τηλ. επικοινωνία των "φίλων" εισιτήρια των 7,00 ευρώ για τους ενήλικες και των 5,00 ευρώ για τα παιδιά. Το συνολικό κόστος της εκδρομής (μετάβαση/επιστροφή με λεωφορείο + εισιτήριο αγώνα) έχει υπολογιστεί στα 11,00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και 13,00 για τους ενήλικες!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι κρατήσεις θα γίνονται αποκλειστικά στα βιβλιοπωλεία α) ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΟΣ, Γρηγόρης Κακολύρης (οδός φιλικής εταιρίας), β) ΒΙΒΛΙΟΠΑΙΔΕΙΑ, Διονύσης Πυλλαρινός (25ης Μαρτίου) καθώς επίσης και στο καφέ La Strada, Λευτέρης Σαμαράς (πλατεία

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 9:42 am


Πρόσκληση για κατάθεση Δελτίου Απογραφής σε στρατεύσιμους γεννηθέντες το 1997

 Όπως ανακοινώνεται από τη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας, καλούνται οι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 1997 (κλάση 2018) και διαμένουν στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας -ανεξάρτητα από την εγγραφή τους ή όχι σε Μητρώο Αρρένων Δήμων αυτών των Περιφερειακών Ενοτήτων- να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής, από 2 Ιανουαρίου 2015 έως 31 Μαρτίου 2015.

Η κατάθεση των Δελτίων Απογραφής μπορεί

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 9:37 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: