1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Βαρθολομιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Βαρθολομιο και εμείς θα το προσθέσουμε.

Να τερματιστεί τώρα η σφαγή στη Γάζα - Sat, 26 Jul 2014 10:05:56 +0300

 Η σφαγή αμάχων παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται αμείωτη. Τα θύματα ξεπερνούν είδη τους 800 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των τραυματιών είναι απροσδιόριστος. Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δολοφονούν αδιακρίτως γυναίκες, γέρους, παιδιά, βομβαρδίζουν νοσοκομεία και σχολεία, ακόμα και αυτά που λειτουργούν κάτω από την ευθύνη του ΟΗΕ. Έχει καταπατηθεί κάθε έννοια διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου. Η επιχείρηση του Ισραηλινού στρατού αποτελεί επιχείρηση εθνοκάθαρσης και αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ σιωπούν και ουσιαστικά κάνουν πλάτες στους φονιάδες, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την υποκρισία τους. Για μια ακόμα φορά ανταλλάσουν πρόθυμα το αίμα των λαών με τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Η ελληνική κυβέρνηση άφωνη και άβουλη, συντάσσεται με τους σφαγείς παιδιών και αμάχων. Άλλωστε τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ έδειξαν εδώ και καιρό τις προθέσεις της.
Η σφαγή πρέπει να σταματήσει. Να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις επιχειρήσεις των Ισραηλινών και την αδιαφορία και συνενοχή των κυβερνώντων. Να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση της χώρας μας και τους διεθνείς οργανισμούς :
Να καλέσουν την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες
Αλέκος Τζανετάκος - Sat, 26 Jul 2014 10:00:13 +0300

 Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Ποιός αλήθεια απο εμάς, δεν θυμάται τον καλοκάγαθο, ανεπρόκοπο και «αχαΐρευτο γιό» του ελληνικού κινημματογράφου, που έτρωγε αλλεπάλληλες καρπαζιές για να ανακληθεί στην τάξη και μας γοήτευε με το απαράμιλλο σκέρτσο και το νταπεραμέντο του; Τον θρυλικό Αλέκο Τζανετάκο, που κατέστησε με το υποκριτικό του τάλαντο την καρπαζιά χάπενινγκ !!! υπήρξε σπουδαίος δευτεραγωνιστής της χρυσής εποχής του κινηματογράφου μας, στηρίζοντας δυναμικά όλους τους πρωταγωνιστές δίπλα του – με κυριώτερους τους Κώστα Βουτσά και Διονύση Παπαγιαννόπουλο – αλλά πάραυτα για πάντα θα μένει στην καρδιά μας, ένας μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής κωμωδίας. Νευρώδης, γλυκά γραφικός με τα παρδαλά πουκάμισά του, σαν τεντιμπόης της εποχής και τα μεγάλα του γουρλωτά μάτια – ιδίως μέσα απο τις ταινίες της Φίνος Φιλμ - αλλά και με ευφυείς και ενορατικές ατάκες που εξιτάριζαν το κοινό, έγραψε ιστορία στο θέατρο και τον κινηματογράφο, αυτός ο μοναδικός για το στύλ και την ιδιοσυγκρασία του καλλιτέχνης. Παράλληλα τώρα με την μακρά διαδρομή που διήνυσε στο θέατρο, κωμωδία, πρόζα και τον κινηματογράφο, ο Αλέκος Τζανετάκος έγραψε και πάρα πολλά σενάρια ιδίως για βιοντεοταινίες, αφότου αποσύρθηκε απο την ενεργό καλλιτεχνική δραστηριότητα, ενώ υπήρξε στα πρώτα χρόνια της ζωής του και πρωταθλητής μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτων αγώνων ταχύτητας. Είχε λάβει δέκα κύπελλα σε αντίστοιχους αγώνες και ευπρόσωπη ακόμα υπήρξε η παρουσία του και σε αγώνες σκοποβολής.

Ο Αλέκος Τζανετάκος είδε το φως της ζωής το 1937 στην Αθήνα και είχε ακόμα τρείς αδελφές, τις
Οι παράλληλες δράσεις του 2ου Port Festival - Fri, 25 Jul 2014 19:42:40 +0300

 Μια εναλλακτική γιορτή τέχνης, πολιτισμού, εθελοντικών πρωτοβουλιών και κοινωνικής αλληλεγγύης

Πενήντα επτά μουσικοί, 15 εθελοντικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεκάδες καλλιτέχνες κάθε λογής και εθελοντές συμμετέχουν και οργανώνουν το 2ο Port Festival, που ξεκινά την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το βράδυ στο αλσύλλιο στο Κατάκολο.

Όπως και στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις, σημαντικό ρόλο στη φυσιογνωμία του Port Festival διαδραματίζουν οι φορείς εθελοντισμού, οι σύλλογοι και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που φιλοξενούνται στο χώρο του αλσυλλίου Κατακόλου και οι οποίοι ενημερώνουν για τη δράση τους, αναπτύσσουν καλλιτεχνικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες και οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις πλάι από την κεντρική μουσική σκηνή. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι εξής ομάδες:

-Επιτροπή Εθελοντών Port Festival: Συγκεντρώνουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης και τα διανέμουν μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας σε σχολεία του νομού. Επίσης, καλούν τους πολίτες και ειδικότερα τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που θα στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
-Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας Αρχέλων: Παρουσιάζει το έργο της οργάνωσης στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.
-Ορειβατική Αναρριχητική Λέσχη Πύργου: Ενημερώνει για το έργο της, για το άθλημα της αναρρίχησης, αλλά και για την τέχνη των εναέριων ακροβατικών με πανιά.
-Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους: Λειτουργεί εργαστήριο κινουμένου σχεδίου (stop motion) για
Καταγγελία από το ΙΝ.ΚΑ Ελλάδας - Fri, 25 Jul 2014 19:39:22 +0300

 Το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, με αφορμή το επίδικο ζήτημα που ανέκυψε από την εγγραφή υποθήκης στο Υποθηκοφυλακείο Βάμου Χανίων, παρά την προηγούμενη απαγόρευση !!! καταδιωκτικών μέτρων γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

Οι νομικοί εκπρόσωποι του δανειολήπτη μέλους του ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, κοινοποίησαν, με τον πανηγυρικό νομικό τύπο της εξώδικης δήλωσης - γνωστοποίησης, την προσωρινή ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ του αρμοδίου Δικαστηρίου στον νόμιμο εκπρόσωπο της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας ALPHA BANK στο Ρέθυμνο.
Παρόλα αυτά η δικηγόρος της ίδιας τράπεζας προσήγαγε την ανασταλείσα, κατά την εκτελεστική της δύναμη, διαταγή πληρωμής, ενώπιον της Υποθηκοφύλακος Βάμου Χανίων, η οποία, χωρίς να διενεργήσει κατά τον κρίσιμο χρόνο, τον προσήκοντα έλεγχο νομιμότητας, ώστε με αμάχητη βεβαιότητα να είχε διαπιστωθεί ότι η εν λόγω διαταγή πληρωμής είχε απωλέσει, την εκτελεστική της δύναμη, εκτέλεσε τα κελεύσματα της τραπεζικής ανομίας και, ενέγραψε κατά παράβαση του υπηρεσιακού της καθήκοντος, προσημείωση υποθήκης εις βάρος του εν λόγω δανειολήπτη μέλους μας, αρνούμενη ακολούθως πεισματικά μέχρι και σήμερα, να εφαρμόσει την αρχή της νομιμότητας και να αναλάβει την υπηρεσιακή ευθύνη των ποινικώς, αστικώς και πειθαρχικώς καταλογιστέων ενεργειών της, ανακαλώντας την παράνομη πράξη της.
Η άμισθη υποθηκοφύλακας Βάμου Χανίων ενέγραψε προσημείωση υποθήκης εις βάρος ακινήτου του μέλους μας Παναγιώτη Ζυμβραγουδάκη, σε εκτέλεση Διαταγής Πληρωμής, παρότι η εκτελεστική δύναμη αυτής της Διαταγής Πληρωμής είχε ήδη ανασταλεί με προσωρινή Διαταγή του Προέδρου Πρωτοδικών Ρεθύμνου.
Πληροφορούμε όλους τους εμπλεκομένους, στην επίσπευση διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης, Υποθηκοφύλακες και Συμβολαιογράφους, ότι στην Ελληνική επικράτεια εφαρμόζεται το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας και ότι, η συνεχής και αδιάλειπτη λειτουργία των πολιτειακών θεσμών της χώρας, είναι παρούσα και ενεργή και, δεν υποκαθίσταται από την ασύγγνωστη υπηρεσιακή αμέλεια δημοσίων λειτουργών, ούτε από την αυθαιρεσία της τραπεζικής ανομίας και δεν κάμπτεται ούτε από την επιρροή που ασκούν οι συστημικές τράπεζες στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.
Γνωστοποιούμε επίσης, σε κάθε αρμόδιο Συμβολαιογράφο και Υποθηκοφύλακα που μπορεί, είτε από βαρειά αμέλεια είτε από ενσυνείδητη
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα (δύο αστυνομικοί και δύο ιδιώτες) για αδικήματα σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου - Fri, 25 Jul 2014 19:37:17 +0300

 Οι αστυνομικοί με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν χθες (24.072014), δύο αστυνομικοί (49χρονος Αρχιφύλακας και 25χρονος Αστυφύλακας), οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 36 ετών, για αδικήματα σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν.
Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την σχηματισθείσα ποινική δικογραφία, κατηγορούνται - κατά περίπτωση - για παράνομη βία, απρόκλητη σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απλή συνέργεια και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά καθώς και για παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι προχθές (23.07.2014), οι δύο αστυνομικοί μετέβησαν με περιπολικό όχημα, μαζί με τον 36χρονο ιδιώτη, στην επιχείρηση του 46χρονου επιχειρηματία, στην περιοχή «Λάκα» Αναβύσσου, όπου εργαζόταν ο 30χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, από το έτος 2010, διαμένοντας σε πρόχειρο κατάλυμα, που του είχε παραχωρήσει ο επιχειρηματίας.
Ο 49χρονος Αρχιφύλακας επιδεικνύοντας προσβλητική και καταναγκαστική συμπεριφορά σε βάρος του αλλοδαπού, του άσκησε σωματική βία και προκάλεσε φθορές σε αντικείμενα του, παρουσία του 25χρονου Αστυφύλακα και του 36χρονου ιδιώτη.
Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει ο Αρχιφύλακας, όταν πριν δύο εβδομάδες περίπου,
ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ - Fri, 25 Jul 2014 19:35:06 +0300

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Τη Τρίτη 29-7-2014 και από ώρα 08.30 έως 14.30 στο Λεβεντοχώρι πλησίον κτήμα Κανδρή, Δανίδη και παραθαλάσσιας περιοχής τμηματικά του Δήμου Πύργου.
2. Την Τετάρτη 30-7-2014 και από ώρα 08.30 έως 14.30 στην αγροτική περιοχή Πλατάνου, διασταύρωση Πλατάνου από Ε.Ο προς Φλόκα,στο Δ.Δ. Φλόκα μετά των αγροτικών περιοχών και προς το φράγμα, επίσης και στο αντλιοστάσιο ΓΟΕΒ Β1 Φλόκα, φράγμα Φλόκα, αγροτική περιοχή Κάτω Στρεφίου και Αλφειούσας πλησίον φράγματος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν
ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΤΑΦΟΥΣ" ΜΑΣ!!! - Thu, 24 Jul 2014 18:56:04 +0300

 Μόνο θλίψη μπορεί να νιώσει όποιος κατοικεί στον Δήμο Πύργου αυτή την εποχή, με την μάστιγα των σκουπιδιών και παρακολουθεί τις δηλώσεις των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Απύθμενο θράσος στα λόγια τους, σαν να μην έχουν την παραμικρή ευθύνη για την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία των πολιτών που τους εμπιστεύτηκαν και τους εξέλεξαν.
"Έχω την λύση", δηλώνει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Πύργου. Και γιατί δεν την εφαρμόζατε τόσα χρόνια που ήσασταν Δήμαρχος, κύριε;
"Αλήθειες και ψέματα Νο 2" απαντά ο νυν Δήμαρχος, που σε 40 ημέρες μας αποχαιρετά, και επί Δημαρχείας του ο Πύργος και τα περίχωρα έζησαν μία από τα ίδια στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Που είναι το δικό σας έργο, κύριε;
Δηλώσεις, δηλώσεις, δηλώσεις. Από κερδισμένους και χαμένους.
Και έπεσαν όλοι μαζί πάνω στην παραχώρηση της έκτασης από τη Μητρόπολη Ηλείας για να την καπηλευτούν και να την χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν.
Φυσικά έχει και η Πολιτεία την ευθύνη της. Και , αν θέλετε, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
Που είναι όμως οι ισχυροί "άρχοντες" του τόπου, βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχοι, και άλλοι, που θα μπουν μπροστάρηδες, χωρίς να υπολογίσουν τυχόν πολιτικό κόστος, και θα αποδείξουν πως νοιάζονται γι αυτόν τον τόπο και να
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 2ο Port Festival - Thu, 24 Jul 2014 16:46:52 +0300

 Με κυρίαρχη τη μουσική, αλλά και διάθεση προσφοράς σε αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη

Λίγες μέρες έχουν απομείνει για τη διεξαγωγή του 2ου Port Festival που θα πραγματοποιηθεί στις 29, 30 και 31 Ιουλίου, στο άλσος του Κατακόλου. Οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει πυρετωδώς τις προετοιμασίες για το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ. Αυτές τις μέρες εθελοντές και υπάλληλοι του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου ενώνουν τις δυνάμεις τους και «στήνουν» την κεντρική μουσική σκηνή, καθώς και τα περίπτερα που θα φιλοξενήσουν ομάδες και συλλόγους για την μεγάλη μουσική γιορτή του λιμανιού.
Το 2ο Port Festival, νεανικό, καινοτόμο, δυναμικό, ανεξάντλητο σε ιδέες και πρωτοβουλίες, περιμένει τους φίλους του σε ένα πλούσιο μουσικό ταξίδι και παράλληλες εκδηλώσεις. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει καλλιτεχνικές κι άλλες δραστηριότητες που θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 7:30 το απόγευμα, θα συνεχίζεται στις 9μ.μ. με συναυλίες τοπικών κι όχι μόνο συγκροτημάτων και θα ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με τον Εισβολέα (Τρίτη 29/07), τους Bandamadara (Τετάρτη 30/07) και τον Μιχάλη Τζουγανάκη (Πέμπτη 31/07).

Λίγα λόγια για το χαρακτήρα του Port Festival
Το Port Festival δεν είναι ένα συνηθισμένο μουσικό φεστιβάλ. Είναι μια πρωτοβουλία «των πολιτών για τους πολίτες». Το Port Festival προέκυψε από τη συνεργασία μιας μικρής ομάδας ανήσυχων νέων με το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου και το Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο του δήμου Πύργου. Ξεκίνησε το 2012, στο αλσύλλιο Κατακόλου, ως διήμερο και υπό τον τίτλο «Zero Port Festival», υποδηλώνοντας έτσι τον πειραματικό του χαρακτήρα. Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου, την επόμενη χρονιά είχε συνολική διάρκεια πέντε ημερών, το δε μουσικό κομμάτι είχε διάρκεια τριών ημερών, και εμπλουτίστηκε με πολλές εκδηλώσεις, όπως: θέατρο, cinema, φωτογραφία, graffiti, Dj set, εικαστικά εργαστήρια, ακροβατικά, αναρρίχηση, camping και περιβαλλοντικές & καλλιτεχνικές δράσεις από ομάδες και συλλόγους.
Το Port Festival αποσκοπεί στην ανάδειξη των δραστηριοτήτων των πολιτών-εθελοντών και στην ενίσχυση κοινωνικών δράσεων αλληλεγγύης που υποστηρίζουν ευπαθείς ομάδες. Για αυτό το λόγο η είσοδος είναι δωρεάν. Αντί εισιτηρίου, οι θεατές καλούνται να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας. Μέχρι στιγμής, το φεστιβάλ έχει ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πύργου (2012 & 2013), το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Πύργου (2013) και το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου (2014). Επίσης, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και τη διεύρυνση του δικτύου εθελοντών για περαιτέρω δράσεις
ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ - Thu, 24 Jul 2014 16:30:53 +0300

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Το Σάββατο 26-7-2014 και από ώρα 08.30 έως 12.30 στο Στρέφι, Σμίλα, Ηράκλεια, Χελιδόνι, Νεράιδα, Κρυονέρι μετά των αγροτικών περιοχών αυτών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και Παλαιοβαρβάσαινα, Κυλινδρόμυλοι Ασημακόπουλου, Καρούτες, Ξυραντήρια Μπακοβασίλη ή Λαμπαδάριου, Αλμυρίκη, Λατζόι, οικισμός Αγ. Γεώργιος Λατζοίου, οικισμός Γραμματικού, Λάνθι, Ιερά Μονή Κρεμαστής, Αρβανίτη, Χαριά, οικισμός Μαυρομάτη, οικισμός Ροζέικα, Μαγούλα, Καράτουλα μετά των αγροτικών περιοχών αυτών του Δήμου Πύργου.
2. Την Κυριακή 27-7-2014 και από ώρα 08.30 έως 10.30 στην Σαλμώνη, περιοχή σταθμού ΟΣΕ Σαλμώνης μετά των αγροτικών περιοχών του Δήμου Πύργου, περιοχή Κάτω Στρεφίου, περιοχή Πανήγυρης Στρεφίου, βενζινάδικα Μπουροπούλου, Αντλιοστάσιο Β-2 Στρεφίου μετά των αγροτικών περιοχών Στρεφίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
3. Την ίδια ημερομηνία 27-7-2014 και από ώρα 10.30 έως 12.30 στην περιοχή Συνεργείου Σπάτουλα, περιοχή διασταύρωσης
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με καταρροϊκό πυρετό - Thu, 24 Jul 2014 16:41:31 +0300

 «Με αφορμή τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού σε πλήθος περιοχών στη χώρα μας, να συγκροτηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού».

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Μαρία Κανελλοπούλου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς και Θανάσης Πετράκος, καθώς απαιτείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός σε εθνική κλίμακα για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού ώστε να αποφευχθεί ένα ακόμη τεράστιο πλήγμα στον κτηνοτροφικό τομέα στην πατρίδα μας.
Στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «Το πρώτο κρούσμα στην Ηλεία έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά κρούσματα που σημειώθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου και φανερώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιζωοτία καταρροϊκού πυρετού, η οποία θα πλήξει καίρια τη ζωική παραγωγή, κυρίως των προβάτων. Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και του ΥΠΑΑΤ καταδεικνύουν ότι δεν έχει αποτιμήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος για την Οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή.»
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν το αρμόδιο Υπουργείο να καταρτίσει άμεσα ολοκληρωμένο σχέδιο επέμβασης (κάτι που όφειλε ήδη να έχει κάνει) όπου θα περιλαμβάνει: α) Τη συγκρότηση συνεργείων ψεκασμού που θα υλοποιούν κάθε μέρα την εφαρμογή του προγράμματος


Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: