1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Γαστουνη    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Γαστουνη και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Γαστουνη

Δωρεάν προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος σε Ανδραβίδα, Λεχαινά, Αιτωλικό και Πάτρα

 Η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο στο πλαίσιο προστασίας και προαγωγής της υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας.

Οι έλεγχοι γίνονται, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και τους Δήμους Μεσολογγίου, Ανδραβίδας - Κυλλήνης, τον Σύλλογο Ειρήνης και Φιλίας και την Πολιτιστική Δράση Δημοτικής Ενότητας Βραχνεΐκων, στις παρακάτω περιοχές:
Δευτέρα 30 Μαΐου
9 π.μ. – 1 μ.μ. Στο χώρο του ΚΑΠΗ Ανδραβίδας.
Τρίτη 31 Μαΐου
9 π.μ. – 1 μ.μ. Στο χώρο του ΚΑΠΗ

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2016 | 9:24 am


ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – Νίκος Διαμαντόπουλος: «Για τα απορρίμματα, υπάρχουν ακόμη, αναπάντητα ερωτήματα»

 Ανεξαρτήτως του δρόμου που έχει πάρει το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία, υπάρχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα και πιστεύουμε πως καλό είναι να απαντηθούν, έστω και για ιστορικούς λόγους. Αλλά πρωτίστως για να μην φαίνεται πως μπορεί να παίζονται ή να έχουν παιχτεί, επί τόσον καιρό, διάφορα παιχνίδια στις πλάτες των πολιτών και μάλιστα με διακύβευμα την ίδια την υγεία τους. Να δούμε εάν όντως -και κατά πόσον- υπήρξε αδιέξοδο, όσον αφορά τις εικόνες που παρουσιάζουν περιοχές της Ηλείας με τους κατοίκους να πνίγονται απ' τα σκουπίδια, βιώνοντας τραγικές καταστάσεις. Εμείς προσπαθήσαμε να αναδείξουμε κάποιες αναντιστοιχίες, μέσα από θεσμικές κινήσεις, όταν και εκεί που έπρεπε - και σήμερα, θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια ορισμένες απορίες. Είναι ερωτήματα που θεωρούμε πως δεν έχουν απαντηθεί, τουλάχιστον επαρκώς.
Προτού εκφράσουμε λοιπόν και δημόσια ορισμένες απορίες, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως, εμείς έχουμε ψηφίσει υπέρ στο θέμα της Μηχανικής Διαλογής και συγκεκριμένα σε εκείνο που έχει χαρακτηριστεί ως ενδιάμεση λύση, αν και δεν έχουμε ψηφίσει αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως προσωρινή ενδιάμεση. Η στάση μας, όσον αφορά το πρώτο και βασικό θέμα, έχει να κάνει, όπως εξηγήσαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, με την ευθύνη που έχει μια Δημοτική Αρχή να διαχειριστεί το ζήτημα και να επιλύσει το πρόβλημα. Έχουμε ψηφίσει λοιπόν θετικά, σ' αυτό που χαρακτηρίζεται ως μηχανική διαλογή (ανακύκλωση, κομποστοποίηση κ.τ.λ.), αποδίδοντας την ευθύνη για τέτοια ζητήματα, στην -όποια- δημοτική αρχή που ασφαλώς έχει στα χέρια της περισσότερα δεδομένα και στοιχεία, προκειμένου να βρει την καλύτερη δυνατή λύση. Επίσης, πιστεύουμε ότι η δεματοποίηση δεν μπορεί να είναι μια λύση σε μόνιμη βάση.
Ας εκφράσουμε τώρα λοιπόν, ορισμένες από τις απορίες μας:
1ον). Γιατί ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβριήλ Λιατσής δεν γνωστοποίησε ποτέ, την ώρα που ο Δήμος του πνίγεται στο σκουπίδι, τα επίσημα έγγραφα που πιστοποιούν τους λόγους μη λειτουργίας του δεματοποιητή του Πύργου; Το ερώτημα αυτό προκύπτει και πλέον μάλιστα, πολλαπλασιαστικά: Διαθέτει άραγε;
2ον). Γιατί ο Δήμαρχος Ήλιδας και Πρόεδρος Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηλείας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δεν έχει φροντίσει ακόμη και σήμερα, να ενημερωθεί επισήμως για την μη λειτουργία του δεματοποιητή Πύργου; Σε αναφορές μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, έχει απαντήσει ότι δεν γνωρίζει. Εάν δεν έχει φροντίσει ο

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2016 | 9:23 am


Α.Ο. ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Πανηλειακή Κίνηση «Πυρσός» βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επίτευξη συμφωνίας με δύο ακόμα ποδοσφαιριστές, τους Φώτη Παναγόπουλο και Δημήτρη Χατζηστάμου.
Ο πρώτος, γεννημένος στις 2 Ιουνίου του 1986 (30 ετών), έχει φορέσει και στο παρελθόν τη φανέλα του Πανηλειακού, ενώ μεταξύ άλλων έχει αγωνιστεί και σε ΠΑΟ Βάρδας, Νίκη Τραγανού, και ΑΟ Κυπαρισσίας με την οποία τη σεζόν 2014-15 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Α' Μεσσηνίας με 26 τέρματα.
Ο Χατζηστάμου, 19 ετών ( 30-7-1996), ξεκίνησε

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2016 | 9:21 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Τη Δευτέρα 30-05-2016 και από ώρα 08.30 έως 10.30 στη Κεραμυδιά, Δαφνιώτισσα, Κρυονέρι του Δήμου ΄Ηλιδας.
2. Την Τρίτη 31-05-2016 και από ώρα 08.30 έως 10.30 στα Δουνέικα, Αγία Μαρίνα, Αγία Παρασκευή, Ασφαλακτός, Αγιος Δημήτριος, Κατάρα του Δήμου ΄Ηλιδας.
3. Την ίδια ημερομηνία 31-05-2016 και από ώρα 11.00 έως 12.00 στον Καρδαμά, Κουρούτα, Πετρούλες, Αγγινάρα Κουρούτας, Τρία Γεφύρια του Δήμου ΄Ηλιδας.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που
αναφέρεται πιο πάνω. Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2016 | 9:19 am


Καμιά νομιμοποίηση

 Του Χρήστου Γιάνναρου*
Είναι κρίσιμο οι εργαζόμενοι, ο λαός να μην νομιμοποιήσουν με τη στάση τους τη νέα αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το πολυνομοσχέδιο που έφερε αυτό το Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση και που σωστά έχει χαρακτηριστεί έκτρωμα δεν είναι το τέλος, όπως δεν ήταν το τέλος το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ηδη, ο πρόεδρος της Βουλής προετοιμάζει για ένα καυτό καλοκαίρι παραγωγής αντιλαϊκών νομοσχεδίων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με μπαράζ νομοθετημάτων εντείνει την επίθεση ενάντια στο λαό προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, που, με κάθε τρόπο, εκφράζουν την ικανοποίησή τους γι' αυτό το εγχείρημα, βάζοντας στο τραπέζι και νέες απαιτήσεις.

Σε αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Είτε ο λαός θα παραδοθεί άνευ όρων σε μια ανελέητη επίθεση διαρκείας είτε θα διαλέξει το δρόμο της οργανωμένης αντίστασης και πάλης όχι απλώς ενάντια στο ένα ή άλλο νομοσχέδιο, αλλά στη συνολική στρατηγική που τα γεννά. Τη στρατηγική, δηλαδή, που έχει ως στόχο την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι κρίσιμο, σε αυτές τις συνθήκες, ο λαός όχι μόνο να μην παραδοθεί, αλλά, αντίθετα, να οξύνει την αντιπαράθεσή του. Να διεκδικήσει την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, παλιών και νέων, των φόρων, την ανάκτηση απωλειών, όλων όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια, να

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2016 | 9:15 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: