1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Γαστουνη    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Γαστουνη και εμείς θα το προσθέσουμε.

Δήμαρχε του Πύργου Γαβρίλη Λιατσή ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ

 Ο Πύργος έκανε Χριστούγεννα με σκουπίδια, ας μην κάνει και Πάσχα!

Η χειρότερη πληγή για τους πολίτες του Δήμου Πύργου δεν είναι τα σκουπίδια. Είναι ότι τους έτυχε ένας Δήμαρχος σαν κι εσένα Γαβρίλη Λιατσή. Άβουλος, διστακτικός, ανασφαλής, αναποφάσιστος, ανώφελος, δειλός, μικρός, λαοπλάνος και ανίκανος να διαχειριστεί καυτά προβλήματα μιας πόλης και δη πρωτεύουσας Νομού.
Σε διαφορετική περίπτωση, λύση για τα σκουπίδια θα είχε εξευρεθεί.
Ποτέ στην ιστορία του Πύργου δεν είχε γίνει παρέλαση και εορτασμός για την επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, εν μέσω χιλιάδων τόνων σκουπιδιών!!!
Η δυσοσμία των σκουπιδιών σκέπασε το άρωμα του λιβανιού στη μνήμη των πεσόντων αγωνιστών για την ελευθερία του Πύργου...
Και αυτό είναι ΝΤΡΟΠΗ Δήμαρχε του Πύργου Γαβρίλη Λιατσή.
ΝΤΡΟΠΗ για σένα που δεν σέβεσαι ούτε την ένδοξη

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2015 | 2:53 pm


Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πύργο

 Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, η μαθητιώσα νεολαία του Πύργου και διμοιρίες πεζικού και αεροπορίας παρέλασαν και φέτος στην πόλη του Πύργου, τιμώντας την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης ευλόγησε μαθητές και στρατιωτικούς.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2015 | 4:18 pm


Συνεχίζονται τα έργα στο λιμάνι Κατακόλου

 Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε ,ειδικά με την επικράτηση ακραίων καιρικών φαινομένων στη διάρκεια του φετινού Χειμώνα, η κατασκευάστρια εταιρεία των λιμενικών έργων στο Κατάκολο έχει ήδη ολοκληρώσει μεγάλο μέρος της επέκτασης του παραλιακού κρηπιδώματος και της κατασκευής εσωτερικού κυματοθραύστη στη σημερινή μαρίνα. Υπολείπεται παράλληλα και η κατασκευή νησίδας στην μεσαία προβλήτα , έργο που έχει δρομολογηθεί να γίνει αμέσως μετά το κρηπίδωμα οπότε θα μετατοπιστούν οι εργασίες χωρίς να επηρεάζουν τις προσεγγίσεις πλοίων.
Το έργο σήμερα έχει εν πολλοίς, διαμορφωμένη εικόνα .
Έχει ριχθεί η τσιμεντένια βάση της κατά οχτώ μέτρων επέκτασης (του παραλιακού δρόμου) και αναμένεται στο τέλος Μαρτίου να έχει διαμορφωθεί στο σύνολο της.
Απομένει το δυσκολότερο τμήμα της υφιστάμενης εργολαβίας που είναι η επέκταση του προσήμενου μώλου -η οποία από τον περασμένο Ιανουάριο και μέχρι σήμερα, αρχές Μαρτίου- υπέστη εκτεταμένες απώλειες υλικού κατά την διαμόρφωση του έργου από έντονο κυματισμό εντάσεως ως και 11 μποφόρ.
Η επικράτηση θυελλωδών ανέμων του φετινού Χειμώνα ήταν ο αστάθμητος παράγοντας που επηρέασε την πρόοδο των εργασιών στο συγκεκριμένο κομμάτι της κατά 150 μέτρα επέκτασης της «σπίθας» . Κατά δήλωση μηχανικού και εργοδηγού της «Κάστωρ» αυτή ήταν η μόνη αστοχία του έργου εξαιτίας της κακοκαιρίας .
Κατά δήλωση τόσο του εργοδηγού κ Βλάσση Μπότσου όσο και του πολιτικού μηχανικού κ. Αντώνη Δασκαλή, το έργο θα έχει παραδοθεί άρτιο πολύ πριν τη λήξη των συμβατικών τους υποχρεώσεων.
Έτσι όπως είχαν δεσμευτεί εξάλλου και στην έναρξη του έργου. Πάντως κύκλοι της εταιρείας

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2015 | 8:24 pm


Καλές ειδήσεις για το λιμάνι τού Κατακόλου

 Στις προγραμματισμένες για το 2015 αφίξεις προστέθηκαν και νέες που ανεβάζουν τον αριθμό των αναμενόμενων κρουαζιερόπλοιων στο 265, ενώ βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολουθούν κι άλλες νέες αφίξεις!!!

Υπολογίζεται ότι τελικά θα υπάρξει μια αύξηση περίπου 8% στις προσεγγίσεις έναντι τού 2014, ενώ ο αριθμός των επιβατών θα αυξηθεί πάνω από 10%!!!
Και όλα αυτά, τη στιγμή που πανελλαδικά (μηδέ και τού Πειραιά εξαιρουμένου) όλα τα λιμάνια παρουσιάζουν πτωτική τάση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το γειτονικό λιμάνι της Πάτρας (για το οποίο έχουν δαπανηθεί και δαπανώνται άπειρα χρήματα) όπου το 2008 είχε 240.000 περίπου αφίξεις επιβατών, το 2014 δεν άγγιξαν τις 35.000...

Κάνοντας αναδρομή στο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι ενώ στη δεκαετία τού 60 το μεγαλύτερο πλοίο που κατέπλεε στο Κατάκολο ήταν το «ANKARA» με περίπου 300 επιβάτες, σήμερα προσεγγίζουν τα πλέον ονομαστά μεγαθήρια της παγκόσμιας τουριστικής ναυτιλίας!!!
Τα ενθαρρυντικά βέβαια μηνύματα, δεν επαναπαύουν το Δ.Σ. τού Δ.Λ.Τ.Π. ως φορέα διαχείρισης τού λιμανιού, αντίθετα αυξάνουν τον προβληματισμό και τις υποχρεώσεις του!!!
Στα πλαίσια αυτά, βρίσκεται σε αέναη επαφή με τους αρμόδιους φορείς ( Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμους κ.λπ.) και αναζητά μαζί τους την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και την υλοποίηση των σχεδίων που αφορούν στην , σε ύψιστο βαθμό , βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τόσον προς τα πλοία όσο κυρίως προς τους επιβάτες.
Συνεχής επίσης είναι η επικοινωνία με τις ναυτιλιακές – τουριστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και μαζί τους αναζητούνται και διερευνώνται οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι εξυπηρέτησης.

Το Κατάκολο ως «θαλάσσια πύλη» της Αρχαίας Ολυμπίας, είναι παγκοσμίως γνωστό και ως εκ τούτου

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2015 | 8:21 pm


26 Μαρτίου 1993: Η μέρα που γκρεμίστηκε ο Πύργος!

(Πρώτη δημοσίευση 26 Μαρτίου 2013)

Είκοσι  χρόνια από τους καταστρεπτικούς σεισμούς

Πατήστε εδώ για το αποκλειστικό βίντεο

 Το IliaPress με ένα βίντεο – ντοκουμέντο, από το προσωπικό αρχείο του δημοσιογράφου Πάνου Δημητρακόπουλου, παρουσιάζει σήμερα μερικές εικόνες από γκρεμισμένα σπίτια του

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2013 | 7:36 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: