1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Γαστουνη    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Γαστουνη και εμείς θα το προσθέσουμε.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο λιμάνι Κατακόλου

 «Κόμβος ανάπτυξης και για εμάς, η περιοχή...»

Πλούτο για όλη την Πελοπόννησο χαρακτήρισε το λιμάνι Κατακόλου, κατά την επίσκεψη του στην περιοχή, το μεσημέρι της Πέμπτης , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης πραγματοποιώντας σειρά επαφών με φορείς της Ηλείας αποδεχόμενος κάλεσμα τους.
Ο κ. Τατουλης επίσκεψη του στο Κατάκολο συναντήθηκε με την διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δεν παρέλειψε να συγχαρεί για τα νέα καθήκοντα του τον κ Λ. Βαρουξή ,με τον οποίο τον συνδέει προσωπική φιλία.
Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία παρουσία συνεργατών τους , να συζητήσουν για θέματα τουριστικής προώθησης τόσο στο κομμάτι της κρουαζιέρας όσο και στην προσέλκυση επισκεπτών καθόλη την διάρκεια του έτους με στόχο να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό δίκτυο παροχών υπηρεσιών και στις δυο πλευρές της Πελοποννήσου.
« Είμαστε ένα μεγάλο νησί εμείς εδώ στην Πελοπόννησο και έτσι οφείλουμε να το βλέπουμε» ανέφερε οκ Τατουλης και κάλεσε τον πρόεδρο του δημοτικού λιμενικού ταμείου Πύργου να συνεργαστούν για κάθε τι κοινό αφού το όραμα τους έχει την ίδια αφετηρία. Την ανάπτυξη δηλαδή του τουρισμού για ολόκληρη την χώρα καθώς και την εξωστρέφεια που οφείλει να χαρακτηρίζει ένα λιμάνι διεθνών προδιαγραφών, όπως του Κατακόλου.
Οι κύριοι Τατουλης και Βαρουξής, είχαν ακόμη την ευκαιρία συνοδευόμενοι από στενούς τους συνεργάτες και ειδικότερα τον αντιπρόεδρο του Λ.Τ. κ Σάκη Αντωνόπουλο,να επισκεφθουν και την κεντρική προβλήτα- που τη στιγμή εκείνη ήταν ελλιμενισμένα δυο κρουαζιερόπλοια- και συζήτησαν

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 11:09 pm


Απ. Κατσιφάρας: Αναπτυξιακή προοπτική οι υδρογονάνθρακες για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 «Η έρευνα και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φέρνει μια νέα οικονομία στην περιοχή μας, νέες προκλήσεις και μεγάλες ευθύνες. Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να τις αναλάβουμε και να απαντήσουμε σε αυτές προς όφελος των πολιτών, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην εθνική και κατ' επέκταση στην τοπική οικονομία».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του παραρτήματος Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ στην Πάτρα, ο κ. Κατσιφάρας έθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννη Μανιάτη σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τους φορείς σχετικά με τη διαχείριση των υδρογονανθράκων: Ο θεσμικός ρόλος που θα διαδραματίσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως έκφραση των τοπικών κοινωνιών, η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, η προστασία του περιβάλλοντος, κυρίαρχο ζήτημα για όλους και τα ανταποδοτικά οφέλη που θα έχει η τοπική κοινωνία.
«Η διαδικασία εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων προχωρά με γρήγορα βήματα. Είμαστε η Περιφέρεια που σήκωσε το βάρος της θετικής διαβούλευσης και με ισχυρή πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο δώσαμε το «πράσινο φως» με παρατηρήσεις και προτάσεις να μπορέσουμε ως χώρα αλλά και ως Περιφέρεια να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο αυτό της νέας οικονομίας από την εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Από την πλευρά του ο Υπουργός ΠΕΚΑ Ιωάννης Μανιάτης σημείωσε: «Σήμερα βρίσκομαι εδώ για να σηματοδοτήσουμε ότι, μπορούμε να έχουμε αυτό το χαμόγελο και την αισιοδοξία και να αποδείξουμε ότι με τη συμμετοχή και συνεργασία επενδυτών και της κοινωνίας πολιτών, όπως εκφράζεται από τους εκπροσώπους, μπορούμε πλέον να γυρίσουμε σελίδα. Και αυτό πρέπει και θα είναι το στοίχημα της Δυτικής Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια» και συμπλήρωσε: «Το σημαντικότερο είναι πως τα ετήσια έσοδα για την τοπική κοινωνία θα ανέλθουν από 110 έως 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 5:48 pm


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ RAPID ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 Στα πλαίσια των Εκδηλώσεων Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ), Αθλητικό Σωματείο με πλούσια Αγωνιστική-Πολιτιστική και Κοινωνική δραστηριότητα, μετά από ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων (Αρ. Απόφασης 180/2014), διοργανώνει (5-6/12/14), μαζί με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου που τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Αρ. Απόφασης 94124/27-09-2014), με την συνεργασία της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Πελλοπονήσου (ΕΣΣΠ) και την στήριξη του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ), το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RAPID ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.

1. ΤΟΠΟΣ – ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Οι άρτια εξοπλισμένοι χώροι του Καλλιμανοπουλείου Εκκλησιαστικού Διακονικού Κέντρου Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ).
2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΑΡΑΒΟΛΟ: Ελεύθερη και Δωρεάν συμμετοχή. Συμμετοχές γίνονται δεκτές στο email: [email protected] ή στο χώρο των αγώνων. Οριστική επιβεβαίωση συμμετοχών πραγματοποιείται 5/12, ώρα 18.30 με φυσική παρουσία.
Επιτρέπεται η συμμετοχή ατόμων από τον 3ο Γύρο
3. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ: Ελβετικό πέντε (5) Γύρων.
4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12/2014 ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12/201
18.00-18.45: Αφίξεις-Δηλώσεις Συμμετοχής 09.00-09.45: Μουσείο-Τόπος Ολοκαυτώματος
18.46-18.59: Τελετή Έναρξης-Κληρώσεις 10.00-10.45: 3ος Γύρος
19.00-19.45: 1ος Γύρος 11.00-11.45: 4ος Γύρος
20.00-20.45: 2ος Γύρος 12.00-12.45: 5ος Γύρος
21.00: Επίσκεψη στις Εκθέσεις-Δείπνο 13.15: Τελετή Λήξης-Απονομές-Αναχώρηση
5. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΣΗΣ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
α) Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων) β) Σόννεμπορν-Μπέρκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 5:43 pm


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Παρασκευή 31-10-2014 και από ώρα 08.30 έως 10.30 στον οικισμό Κουρούτα του Δήμου Ήλιδας.
2. Την ίδια ημερομηνία 31-10-2014 και από ώρα 11.00 έως 13.00 στο κέντρο της τοπικής κοινότητας Καρδαμά του Δήμου Ήλιδας.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που
αναφέρεται πιο πάνω. Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
O ΔΕΔΔΗΕ είναι η 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:55 am


Συνεδρίαση του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας

 Συνεδρίασαν χθες Τετάρτη 29-10-2014, η Εκτελεστική Επιτροπή (14:30) και το Δ.Σ. (15:30) της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

Στις Συνεδριάσεις, στις οποίες ήταν παρών ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γαβρίλης Λιατσής, έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, και ορίστηκαν εκπρόσωποι από Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία σε διάφορες Επιτροπές.
Έγινε επίσης παρουσίαση 02 προγραμμάτων του INTERREG, του «ICE» και του «CI – ProEffect» τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Το πρώτο (ICE) σχετίζεται με τον Τουρισμό, αφορά σε 4ήμερα τουριστικά προγράμματα και αναφέρεται σε όλους του Συλλόγους και του Φορείς.
Το δεύτερο πρόγραμμα, «CI – ProEffect», σχετίζεται με την Πολιτική Προστασία. Αποτελεί μια κριτική στο Πρόγραμμα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», και αφορά στην καταγραφή και αξιολόγηση όλων των δομών Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Δήμο, και στην καταγραφή των

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:51 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: