Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Γαστουνη    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Γαστουνη και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Γαστουνη

Έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων του Πύργου

 Γράφει ο πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας

«Τα Κατηχητικά Σχολεία είναι τα Κάστρα του Χριστού
και οι Πύργοι που ασφαλίζονται οι παιδικές αγνές ψυχές!».

Την παρελθούσα Κυριακή του Σπορέως, η οποία σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του νέου Ιεραποστολικού και Κατηχητικού έτους, όπου σύμπασα η Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τα στελέχη της, με ανανεωμένες πλέον τις δυνάμεις, ξεκινούν την εκ νέου σπορά του λόγου του Θεού, αποσκοπώντας στην κατά Χριστόν πρόοδο και προκοπή του περιούσιου λαού του Θεού, έγινε η έναρξη των μαθημάτων στα Κατηχητικά Σχολεία του Πύργου, τα οποία σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε...
Τα Κατηχητικά Σχολεία, αποτελούν μία πνευματική όαση για τις νεανικές ψυχές, ενώ είναι ιδιαίτερη ευλογία από

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 9:22 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

3. Την Τρίτη 17-10-2017 και από ώρα 12.00 έως 12.30 στην Σκαφιδιά και συγκεκριμένα περιοχή φρέαρ Αγγελόπουλου, περιοχή Καλαικέικων πλησίον κεντρικής εισόδου ξενοδοχείου ALDEMAR, Καλακέϊκα μετά των αγροτικών περιοχών αυτών του Δήμου Πύργου.
4. Την ίδια ημερομηνία (17-10-2017) και από ώρα 08.30 έως 12.30 στην αγροτική περιοχή Σκαφιδιάς και συγκεκριμένα περιοχή αρδευτικού Ζορμπά του Δήμου Πύργου.
5. Την ίδια ημερομηνία (17-10-2017) και από ώρα 13.00 έως 15.00 στην Σκαφιδιά και συγκεκριμένα περιοχή κατασκηνώσεων, περιοχή παραλίας Σκαφιδιάς του Δήμου Πύργου.
6. Την Τετάρτη 18-10-2017 και από ώρα 08:30 έως 10:00 στις

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 9:05 am


Τιμώμενη Περιφέρεια η ΠΔΕ στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας

 Στην Έκθεση Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας από 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως τιμώμενη περιφέρεια με δικό της περίπτερο.
Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος «η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των επώνυμων συσκευασμένων Μελισσοκομικών προϊόντων της περιοχής μας, αλλά και συνέχεια των δράσεων προβολής των ποιοτικών τοπικών προϊόντων που έχει ξεκινήσει η Περιφερειακή Αρχή εδώ και πολλά χρόνια».
Για το σκοπό αυτό καλεί όσους μελισσοκόμους/μελισσοκομικούς

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 9:02 am


Περιφερειακή Πρωτοβουλία για τον Πολιτισμό και τη Δημιουργικότητα

 Πρόταση για ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ευρωπαϊκό δίκτυο

Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχεδιάζει, συμμετέχει και υλοποιεί - Μια νέα πρόκληση, μια νέα ευκαιρία

Πρόταση για να ενταχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο σημαντικό ευρωπαϊκό δίκτυο «Περιφερειακή Πρωτοβουλία για τον Πολιτισμό και την Δημιουργικότητα - RICC» κατατέθηκε , κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, από τους συντονιστές του δικτύου στις Βρυξέλλες .
Να σημειωθεί πως στο δίκτυο δεν περιλαμβάνεται καμιά ελληνική Περιφέρεια, ενώ από πλευράς Ευρώπης μετέχουν 27 Περιφέρειες , έχοντας τον συντονισμό δύο ιταλικές περιφέρειες και μια ισπανική.
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι για το ρόλο των Περιφερειών, των πόλεων και άλλων εμπλεκομένων στην ενθάρρυνση του δυναμικού των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών για την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 8:55 am


Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας

kinhth-astyn-monadaΗ Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (16-10-2017 έως 22-10-2017), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

· Την Δευτέρα 16-10-2017 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
· Την Τρίτη 17-10-2017 και κατά τις ώρες 7:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
· Την Τέταρτη 18-10-2017 και κατά τις ώρες 07:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού - Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 11:17 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr