1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Γαστουνη    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Γαστουνη και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Γαστουνη

Συντηρήσεις αντιπλημμυρικών έργων και προσθήκη επιπλέον δικαιούχων στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο

 Μελέτες, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων συνολικού ύψους πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας, περιλαμβάνει η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Πάτρα.

Στην πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου σημειώνεται η 17η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).
Στη συνεδρίαση θα τεθούν τα θέματα της έγκρισης τροποποίησης – συμπλήρωσης του καταλόγου των δικαιούχων ΟΤΑ Α΄ βαθμού της Π.Ε. Ηλείας στα Υποπρογράμματα του εγκεκριμένου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία», όπως και η αξιοποίηση του υπολοίπου Τραπεζικού Λογαριασμού του έργου «Europe Direct Δυτικής Ελλάδας» από τη λειτουργία τω'ν προηγούμενων χρόνων και η κατανομή του υπολοίπου του Τραπεζικού Λογαριασμού για χρηματοδότηση ειδικού προγράμματος με τίτλο «Η Δυτική Ελλάδα στην Ευρώπη».
Επιπλέον, μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβάνεται η έγκριση πρότασης τροποποίησης του τεχνικού δελτίου του έργου: «Συντήρηση-αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας Π.Δ.Ε. ετών 2015-2016», αντίστοιχα έργων

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 9:59 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Δευτέρα 05/10/2015 και από ώρα 08.30 έως 11.00 στις περιοχές του Δήμου ΄Ηλιδας: Αμπελόκαμπος, Σαβάλια, Ροβιάτα, παραλία Ροβιάτας, παραλία Σαβαλίων, Παλαιοχώρι, Μπούκα Παλαιοχωρίου, πεδίο βολής Κόροιβος.
2. Την Δευτέρα 05/10/2015 και από ώρα 12.00 έως 15.00 στα χωριά του Δήμου Πηνειού Ρουπάκι, Αγία Μαύρα.
3. Την Δευτέρα 05/10/2015 και από ώρα 12.00 έως 15.00 στα χωριά του Δήμου Ηλιδας Σώστι , Αυγείο, Καλύβια, Άγιος Δημήτριος , Φράγμα Πηνειού, Κέντρο, Αγιος Ηλίας, Καλαθάς, Κολοκυθάς.
4. Την Δευτέρα 05/10/2015 και από ώρα 12.00 έως 15.00 στα χωριά του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης Μέλισσα, Πηγάδι.
5. Tην Τρίτη 06/10/2015 και από ώρα 08.30 έως 10.00 στην πόλη της Ζαχάρως και συγκεκριμένα στην περιοχή του Κέντρου Υγείας , ΜΟΜΑ Β του Δήμου Ζαχάρως.
6. Την ίδια ημερομηνία 06/10/2015 και από ώρα 09.00 έως 11.00 στην περιοχή διασταύρωσης Ανηλίου εκατέρωθεν της Ε.Ο. Πύργου- Κυπαρισσίας του Δήμου Ζαχάρως .
7. Την ίδια ημερομηνία 06/10/2015 και από ώρα 11.30 έως 15.00 στους Ταξιάρχες και συγκεκριμένα στη περιοχή βενζινάδικου Κουτρου, Ε.Ο. Πύργου- Κυπαρισσίας του Δήμου Ζαχάρως.
8. Την ίδια ημερομηνία 06/10/2015 και από ώρα 13.00 έως 14.30 στην Ανδρίτσαινας και συγκεκριμένα στα χωριά, Στόμιο, Περιβόλια, Παλιά Φιγαλεία, Δραγώγι, οικισμός Πλατιά, οικισμός Καστρούγγενα, επικούριος Απόλλωνας του Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων.
9. Την Τετάρτη 07/10/2015 και από ώρα 09.00 ως 14.00 στο δυτικό τμήμα του χωριό Δάφνης

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 9:57 am


Με επιτυχία άρχισαν τα εκπαιδευτικά μαθήματα σκάκι από Σκακιστικό Καλαβρύτων

 "Το σκάκι αντανακλά το μεγαλείο της ανθρώπινης σκέψης" Βολταίρος.

Παρουσία του Προέδρου Δρ Ν. Χ. Ραζή, Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου-των Επιτροπών Δημοσίων Σχέσεων/Εκδηλώσεων του ΣΕΠΟΚΕ (Θεοδόση Παναγόπουλου-Κυριακής Γεωργιάδου-Βασιλικής Πριονά-Σταυρούλας Γαντζούδη) και με μεγάλη συμμετοχή (από Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων παρακολουθούν 32 Μαθητές), άρχισαν Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, τα ουσιαστικά/συστηματικά Μαθήματα/Σεμινάρια ζατρικίου, από τον συνεργάτη του Σκακιστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου Καλαβρύτων-Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) Νικόλαο Νικολακόπουλο, γνωστό σκακιστή και Δάσκαλο σκάκι. Υπενθυμίζεται ότι το Μαθήματα θα επιτελούνται (από Φρτς Μπλέικερ-Νικόλαο Νικολακόπουλο-Νικόλαο Ραζή) κάθε Τετάρτη-Πέμπτη-Σάββατο, για Μαθητές Δημοτικού Σχολείου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων και για Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και Α' Ομάδας ΣΕΠΟΚΕ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Καλαβρύτων. Αξίζει το κόπο να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ο Ν. Νικολακόπουλος δήλωσε δημόσια και πολλάκις, ότι παρέμεινε εντυπωσιασμένος από το υψηλό σκακιστικό επίπεδο, αλλά και από την μεγάλη συμμετοχή παιδιών/αθλητών,

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 9:53 am


Θα ηχήσουν δοκιμαστικά σειρήνες συναγερμού στη Δυτική Ελλάδα

 H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι την Τρίτη 6-10-2015, θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού στις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο δοκιμαστικής ενεργοποίησης τους.
Γι αυτό το λόγω οι πολίτες δεν

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 9:45 am


Η Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα, μετα τις εκλογές

 Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Η επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα και πάλι στην πρωθυπουργία της Ελλάδος, οδήγησε σε αναστοχασμό την Ευρώπη, σε ότι αφορά την στάση της απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και σε ότι αφορά την διεξοδικότερη αποτίμηση του ελληνικού πολιτικού πεδίου. Ο έλληνας πρωθυπουργός κατόρθωσε να διατηρήσει το πολιτικό του κεφάλαιο, εκμεταλλευόμενος αφενός μεν τις έκδηλες αδυναμίες του κεντρικού πολιτικού του αντιπάλου της «Νέας Δημοκρατίας», αλλά και προβάλλοντας τον εαυτόν του ως «θύμα της ευρωπαϊκής πολιτικής». Η κεντρική δομή της προεκλογικής του καμπάνιας είχε στον πυρήνα της, την θυματοποίσή του «victimization», ότι δηλαδή αποτέλεσε το «τραγικό θύμα» των ευρωπαϊκών γερακιών, ότι για επτά ολόκληρους μήνες προέταξε αντίσταση απέναντι στις απάνθρωπες ευρωπαϊκές πιέσεις και ότι τελικά υπέκυψε στους καταναγκασμούς της πραγματικότητας, αφού δεν μπορούσε να κατανικήσει το πανίσχυρο «ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο» και το «παντοδύναμο πολιτικό διευθυντήριο των Βρυξελλών». Και κατά αυτό τον τρόπο συμβιβάστηκε με ένα ειδεχθές μνημόνιο για την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να αποτραπεί η ιταμή αξίωση του «ανθέλληνα» Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε για την αποπομπή της Ελλάδος απο την Ευρώπη. Δηλαδή ο έλληνας πρωθυπουργός ως μια νέα «Ιφιγένεια εν Βρυξέλλαις», θυσιάστηκε για την σωτηρία της χώρας. Η εκλογική αυτή μεθόδευση του Αλέξη Τσίπρα απέδωσε τα μάλλα και ο ελληνικός λαός τον επιδοκίμασε πολιτικά, παρά το θανατηφόρο κλείσμο των τραπεζών, τα «capital controls» και τις υπόλοιπες παρενέργειες, που ανατίναξαν στον αέρα, ότι ακόμα είχε απομείνει στο δύσμοιρο πεδίο της οικονομίας.

Όλα αυτά δεν θα πρέπει να μας εκπλήσουν σε μια περίοδο, που αρχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση των πολιτικών μας πραγμάτων η νεοφανής «συναισθηματική πολιτική» ήτοι «emotional politics». Στους Έλληνες μάλιστα έναν φύσει συναισθηματικό λαό – με μακραίωνους αγώνες, αίματα και αλγεινές ιστορικές μνήμες - διαφαίνεται ότι η συνταγή της «θυματοποίησης» των υποψηφίων και η καταγγελία των ξένων, ως «κακών δαιμόνων», που προσπαθούν να χειραγωγήσουν το πολιτικό πεδίο της χώρας, είναι πολύ επωφελής !!! Θα λέγαμε η καλύτερη δυνατή... Με αυτή την έννοια ο πολιτικός που θα κατορθώσει στο κατάλληλο momentum να προσδώσει στον εαυτόν του το στίγμα του «μάρτυρα» και του «ήρωα», απέναντι στους «κακούς» και

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 9:29 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Πέμπτη 01/10/2015 και από ώρα 08.30 έως 12.30 στις περιοχές του Δήμου ΄Ηλιδας: Αγιος Δημήτριος, Κέντρο, Αγιος Ηλίας, Καλαθάς, Κολοκυθά και στην περιοχή Μέλισσα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2015 | 9:19 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: