1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Γαστουνη    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Γαστουνη και εμείς θα το προσθέσουμε.

Η μακρά νύκτα της πολιτικής μας αναγέννησης ...

 Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Είναι έκδηλη σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής η οργίλη αντίσταση της σύνολης πολιτικής μας τάξης, απέναντι στο καθολικό αίτημα της μεταρρύθμισης.Τι και αν πέρασαν τέσσερα κιόλας χρόνια αφότου μπήκαμε στο φοβερό σπυράλ θανάτου της χρεοκοπίας, οι αρρωστημένες νοοτροπίες του κομματικού μας συστήματος και οι θανατηφόρες παθογένειες του ρουσφετολογικού κράτους επιμένουν να κανοναρχούν την πολιτική μας ζωή και να οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον τόπο στον όλεθρο. Ήδη απο την πρώτη στιγμή της εισόδου μας στο μνημόνιο, οπότε και κατέστη σαφής η αδήριτη ανάγκη ριζοτομικής ανασυγκρότησης του κράτους, η πολιτική μας τάξη απέκρουσε σθεναρά τις μεταρρυθμίσεις. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει και αλλοιώς και να απαρνηθεί την φύση της !!! Πως θα μπορούσε ο κάθε βουλευτής μας να κλείσει το πελατειακό μαγαζάκι του και να μιλήσει στους πολίτες για αλλαγή νοοτροπίας για την σωτηρία του τόπου; Πως θα μπορούσαν ακόμα οι υπουργοί μας, να αναθέτουν την διοίκηση σε άξια και προβεβλημένα στελέχη του μάνατζμεντ και όχι σε υποστηρικτές τους, αποτυχημένους υποψηφίους του κομματικού συστήματος; Και τέλος πώς θα μπρούσαν να απαρνηθούν την οικεία τους για χρόνια συμπεριφορά, να διασπαθίζουν τον δημόσιο χρήμα, προκειμένου να επιβιώσουν ρουσφετολογικά στην πολιτική αρένα;

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των στρεβλών νοοτροπιών, ήταν να μην γίνει καμιά αληθινή μεταρρύθμιση, που θα έδινε ανάσα στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας και να αναλωθεί το όλο εγχείρημα του εκσυγχρονισμού των θνησιγενών δομών μας, σε μικρές ψευτοδιαρθρωτικές αλλαγές, που αναπαρήγαν τις δοκιμασμένες πονηρές συνταγές του κομματικού συστήματος, με άλλο προσωπείο. Μάλιστα πονηρά το πολιτικό μας προσωπικό, έριξε το «ανάθεμα» της μεταρρύθμισης στο κακό μνημόνιο και την απάνθρωπη τρόικα !!! Το αποτέλεσμα ; Οι πολίτες μίσησαν κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης, διότι έβλεπαν το εισόδημά τους δραματικά να μειώνεται, τις συντάξεις τους να κουρεύονται και τους φόρους να αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο και ταύτισαν την παραγωγική ανασυγκρότηση του κράτους, με την οικονομική τους ισοπέδωση. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είχαν δεί τίποτα μα τίποτα στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων. Τα πεδία της υγείας, της δικαιοσύνης, των πανεπιστημίων, της δημόσιας διοίκησης και άλλοι νευραλγικοί τομείς της δημόσιας ζωής, έμειναν άθικτοι, να συνεχίζουν την κατηφορική πορεία της κατάρρευσης. Υλοποιήθηκε δηλαδή στην τραγική περίπτωση της πατρίδας μας το αίτημα της μεταρρύθμισης και η δημοσιονομιοκή μας εξυγίανση, με την εύκολη και καταστροφική λογική των οριζόντιων μέτρων. Σαν ένας οδοντίατρος να βγάζει δόντια χωρίς αναισθησία !!! Δοθέντος ότι το πολιτικό μας σύστημα ήταν ανήμπορο και απρόθυμο – διότι αυτό θα σήμαινε απεμπόληση των προνομίων του – να εφαρμόσει ένα εμπνευσμένο, ρηξικέλευθο και αποτελεσματικό σχέδιο, παραγωγικής ανασυγκρότησης της εθνικής μας οικονομίας, οδηγήθηκε στην εύκολη και ανέξοδη λύση της μείωσης του εργατικού κόστους. Αλλά αναπότρεπτα αυτή η στρεβλή λογική δεν οδήγησε στην αύξηση της παραγωγικότητας και της δημιουργίας κοινωνικού πλούτου, αλλά στην κάθετη

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:24 pm


ΣΥΡΙΖΑ: «Η συγκυβέρνηση απαλλάσσει από φόρους και πρόστιμα Τράπεζες και μεγαλοεπιχειρηματίες, τη στιγμή που εξοντώνει και υπερφορολογεί τους πολίτες»

 Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν τριάντα τέσσερις (34) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη με θέμα την επιχειρούμενη απαλλαγή της Τράπεζας Πειραιώς από φόρους και τέλη μεταβίβασης των ακινήτων της Αγροτικής Τράπεζας.

Για άλλη μια φορά διαπιστώνεται η ευνοϊκή μεταχείριση των τραπεζών από την συγκυβέρνηση με σκοπό να απαλλαχθούν από τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν ότι στην περίπτωση της «εξαφάνισης» της Αγροτικής Τράπεζας, «χαρίσθηκαν» περιουσιακά στοιχεία πάνω από 1 δις ευρώ στην τράπεζα Πειραιώς με ένα προκλητικά χαμηλό αντάλλαγμα 95 εκ. ευρώ, ενώ η τρέχουσα αξία της περιουσίας της Αγροτικής υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε το 1,5 δις ευρώ. Στη συνέχεια, με βάση την οριστική αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Αγροτικής, η Πειραιώς εισέπραξε αυξημένη προικοδότηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 7,47 δις ευρώ περίπου για τα υγιή στοιχεία που της μεταβιβάστηκαν.
Σε μια περίοδο που οι πολίτες υπερφορολογούνται ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται, παρατηρούνται μια σειρά από απαλλαγές ή παραλείψεις απόδοσης φόρων και προστίμων σε τράπεζες και μεγαλοεπιχειρηματίες.
Η περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς που απαλλάσσεται από φόρους και τέλη αποδεικνύει την παράλογη οικονομική

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:20 pm


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα

 Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις σε Ηλεία, Αχαΐα, Ακαρνανία και Αιτωλία
Ελέχθησαν 1.631 άτομα και συνελήφθησαν 58 δράστες
Βεβαιώθηκαν 396 τροχονομικές παραβάσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, και των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο (από 20-11-2014 έως 21-11-2014), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας Ηλείας και Αιτωλίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας.
Ειδικότερα, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αχαΐα, με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (594) άτομα και (302) οχήματα.
Προσήχθησαν: (104) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν: (16) άτομα, από τα οποία:
· (3) ημεδαποί για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών,
· (11) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
· (1) ημεδαπός για παράβαση του Νόμου περί όπλων,
· (1) αλλοδαπός για παράβαση υγειονομικών διατάξεων.

Βεβαιώθηκαν:
· (108) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
· (23) παραβάσεις Νόμων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, όπλων, ναρκωτικών, επαιτείας και αλλοδαπών).
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ακαρνανίας, με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέχθησαν: (484) άτομα και (408) οχήματα.
Προσήχθησαν: (48) άτομα στις αστυνομικές

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:16 pm


Δραστηριότητες του ΠΑΜΕ ΗΛΕΙΑΣ

 Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας πραγματοποίησε εξόρμηση-περιοδεία στα έργα επέκτασης του λιμανιού στο Κατάκολο την Παρασκευή 21-11-14 στις 12.00 και το Σάββατο 22-11-14 στο εργοτάξιο επέκτασης του LIDL στον Πύργο και στα έργα κατασκευής του 1ου Λυκείου Πύργου στις 11.00 και 12.00 αντίστοιχα με επικεφαλής τον Αγγελο Μπούζη , Πρόεδρο του Συνδικάτου και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Στην Αμαλιάδα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ με επικεφαλείς τους Νατάσσα Παναγιωτάρα , Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας και μέλους της Γραμματείας και Αγγελο Κολόσακα μέλους της Γραμματείας επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του Μουσείου (παλιές φυλακές) στην Αμαλιάδα το Σάββατο 22-11-14 στις 10.00 και τα έργα στο Διοικητήριο στις 12.00.
Επίσης αντιπροσωπεία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας με

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:11 pm


Εξιχνιάστηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση παραβίασης βάσης δεδομένων με νομικό περιεχόμενο, σε ιστοχώρο του διαδικτύου

 Συνελήφθησαν δύο 36χρονοι ημεδαποί στην πόλη της Πάτρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας, σε εμπορική κλίμακα κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση
Συγκεκριμένα, είχαν «σπάσει» τους κωδικούς πρόσβασης στην παραπάνω βάση δεδομένων και μέσω δικής τους ιστοσελίδας παρείχαν έναντι αμοιβής, την πρόσβαση στη βάση σε άλλους χρήστες του διαδικτύου

Από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής αστυνομίας, εξιχνιάστηκε υπόθεση σχετικά με παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, από άτομα που διενεργούσαν τις πράξεις αυτές σε εμπορική κλίμακα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.
Ειδικότερα για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στην Πάτρα, δύο ημεδαποί 36 ετών, οι οποίοι είχαν παραβιάσει - «σπάσει» τους κωδικούς σε βάση δεδομένων με νομικό περιεχόμενο που ανήκει σε μεγάλη εταιρεία, και η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και των Επικοινωνιών.
Στη συνέχεια, μέσω δικής τους ιστοσελίδας παρείχαν έναντι αμοιβής, την πρόσβαση στη βάση σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.
Πιο αναλυτικά, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική καταγγελία – μήνυση, που κατέθεσε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος της παραπάνω εταιρείας.
Στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν άμεσα διαδικτυακή έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας, μαζί με τα καταγγελλόμενα, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Από την ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν οι δύο

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:08 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: