1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας   »   Γαστουνη    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Γαστουνη και εμείς θα το προσθέσουμε.

Ανακοίνωση εκδήλωσης του ΚΚΕ

 Εκδήλωση τιμής και μνήμης του αγώνα ενάντια στο φασισμό, το Γερμανό κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες τους διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ την Τρίτη 23 Σεπτέμβρη στις 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κούβελου στον Πύργο.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι «8 Σεπτέμβρη 1944-1914: 70 χρόνια απ' την ήττα του φασισμού και την απελευθέρωση της πόλης μας από τον ΕΑΜ - ΕΛΑΣ».

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Χρήστος Γιάνναρος, μέλος της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ.
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γεώργιος Πικέας, αετόπουλο του ΕΛΑΣ που πήρε μέρος στην

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2014 | 2:16 pm


Έκθεση ζωγραφικής την Κυριακή στην Αμαλιάδα

 Για έβδομη χρονιά το Συνεργείο Δημιουργικής Φαντασίας και Εικαστικής Έρευνας «Σχεδία» πραγματοποιεί έκθεση ζωγραφικής από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, στην πλατεία Ανεμομύλου. Η έκθεση, η οποία έχει τίτλο «Συνεργείου Έργα: αναλύσεις, ανασυνθέσεις ... πραγματικότητας», παρουσιάζει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κατασκευών των παιδικών τμημάτων και ενηλίκων του Συνεργείου. Τα εγκαίνια

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2014 | 2:02 pm


Συνάντηση - Συζήτηση στο Δημαρχείο Ήλιδας με θέμα "Η μέθοδος της ανακύκλωσης"

 Η σημαντικότητα της μεθόδου της ανακύκλωσης στην διαχείριση των απορριμμάτων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε την Δευτέρα (22/9/2014), ο Δήμαρχος Ήλιδας κ.Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, με την Βουλευτή Ηλείας και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κα Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, την καθηγήτρια του Ε.Μ.Π. που συντονίζει σχετικά προγράμματα κα Μαρία Λουϊζίδου και μηχανικούς.
Με πρωτοβουλία της κας Αυγερινοπούλου, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ενημερώθηκε από την κα Λουϊζίδου για μεθόδους και προγράμματα ανακύκλωσης. Η κα Λουϊζίδου είπε ότι είναι σημαντικό να δοθεί βαρύτητα σε αυτά, καλώντας τον Δήμο Ήλιδας να αναπτύξει τις δικές του πρωτοβουλίες.
Ο Δήμαρχος Ήλιδας τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων μέσα από την σωστή ανακύκλωση. Ο Δήμος Ήλιδας συμμετέχει ήδη σε πρόγραμμα ανακύκλωσης, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.
Ο κ. Χριστοδουλόπουλος εξέφρασε την επιθυμία της νέας Δημοτικής Αρχής να δώσει βαρύτητα στην ανακύκλωση, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται την υποστήριξη προγραμμάτων, ώστε να υπάρξουν όλα εκείνα τα εφόδια και η οργάνωση που θα αποδώσουν καρπούς. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Ήλιδας στοχεύει να ξεκινήσει «εκστρατεία» ενημέρωσης στους πολίτες του Δήμου, για να γίνει κατανοητή η μέθοδος αυτή διαχείρισης των ανακυκλούμενων υλικών.
Παράλληλα, ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία της επίσκεψης την κα Αυγερινοπούλου, ενώ θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία με την κα Λουϊζίδου, για την προώθηση εποικοδομητικών προτάσεων για την μέθοδο της ανακύκλωσης.
«Θα έχουμε συνεργασία με την κα Λουϊζίδου για όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που συζητήσαμε, για να κάνουμε

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2014 | 1:57 pm


Ημερίδα πληροφόρησης - δικτύωσης στον Πύργο Ηλείας, στο πλαίσιο του έργου RE.HERB, 30 Σεπτεμβρίου 2014

 Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιείται στον Πύργο Ηλείας, ημερίδα πληροφόρησης - δικτύωσης του έργου RE.HERB «Recording, documentation, promotion and distribution of the aromatic and therapeutic herbs, plants and plant products» – «Καταγραφή, τεκμηρίωση, προώθηση και διανομή των αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων, φυτών και φυτικών παραγώγων», με θέμα «Αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών».

Σκοπός της ημερίδας είναι, να παρουσιαστούν όλα τα αποτελέσματα από την καταγραφή και τεκμηρίωση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, σε κάθε περιοχή μαζί, με συγκεκριμένα αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί για τους δικαιούχους (ιστοσελίδα, συμβουλευτικές υπηρεσίες) καθώς και το ενημερωτικό υλικό. Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε αγρότες και παραγωγούς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που είναι κοινά στον τομέα τους (τις πρακτικές, την εξωστρέφεια, τη συνεργασία, την προώθηση, τα κανάλια διανομής, κλπ), την επίτευξη της αξιοπιστίας, τον τρόπο, την καλύτερη επικοινωνία, την αλληλεπίδραση καθώς και την αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού, τη ζήτηση για τα προϊόντα αυτά, δημιουργώντας ή ενισχύοντας τη συγκεκριμένη αγορά. Θα γίνει ανταλλαγή απόψεων εμπειριών και πρακτικών μέσω παρουσιάσεων και ομιλιών από ειδικούς εμπειρογνώμονες (καθηγητές, ειδικοί επιστήμονες, βοτανολόγοι, γεωπόνοι κλπ).

Η υλοποίηση της Ημερίδας πληροφόρησης - δικτύωσης, ανήκει στο Πακέτο Εργασίας 5, Δράση 5.1 "Δραστηριότητες δικτύωσης" του έργου RE.HERB.
Το έργο RE.HERB "Recording, documentation, promotion and distribution of the aromatic and therapeutic herbs, plants and plant products" – «Καταγραφή,
τεκμηρίωση, προώθηση και διανομή των αρωματικών και θεραπευτικών βοτάνων, φυτών και φυτικών παραγώγων», με κωδικό έργου I1.11.06, υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Ιταλίας.
Στόχος του έργου είναι η καταγραφή, τεκμηρίωση και ανάδειξη των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και δένδρων που ενδημούν στην περιοχή της δυτικής Ελλάδας και της νότιας Ιταλίας. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με τη συστηματική και επιστημονική καταγραφή και τεκμηρίωση ιστορικών, λαογραφικών στοιχείων, παραδοσιακών χρήσεων, φαρμακευτικών ιδιοτήτων, μεθόδων παραγωγής, συντήρησης, καθώς και διανομής των προϊόντων αυτών. Επιπρόσθετα το έργο περιλαμβάνει τη διενέργεια έρευνας για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των καταγεγραμμένων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και δένδρων με στόχο τον εμπλουτισμό της παροχής έγκυρων συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους παραγωγούς, τους διανομείς και τους καταναλωτές, όπως για παράδειγμα η δυνατότητα διεθνούς κατοχύρωσης των παραδοσιακών αγαθών της περιοχής με σημαντικά οφέλη για την εθνική οικονομία.
Στο έργο συμμετέχουν 4 εταίροι από την Ελλάδα και την Ιταλία. Επικεφαλής

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2014 | 1:49 pm


Ιερή Αγρυπνία σήμερα στην Μονή Αγίου Γεωργίου Λαμπετίου

 Σήμερα Τρίτη 23η Σεπτεμβρίου ἔ.ἔ και ώρα 8:30 βραδυνή, παραμονή της εορτής της Υπεραγίας Θεοτόκου «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ» θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία εις την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λαμπετίου, ένθα φυλάσσεται η θαυματουργός εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Εις την Ιεράν Αγρυπνίαν θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.
Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί, όπως προσέλθουν να

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2014 | 8:44 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Πέμπτη 25-9-2014 και από ώρα 08.30 έως 15.00 στην Ζαχάρω και συγκεκριμένα στην περιοχή Γ' ΜΟΜΑ και Μολύβια του Δήμου Ζαχάρως.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που
αναφέρεται πιο πάνω. Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
O ΔΕΔΔΗΕ είναι η 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 6:08 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: