1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσσαλονίκης   »   Λαγκαδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Μακεδονομάχου Σταύρου Μπαρέτη

Την μνήμη του Μακεδονομάχου Σταύρου Μπαρέτη τίμησε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου η γενέτειρά του, το Κολχικό, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή τον εορτασμό για τα 102 χρόνια από την ενσωμάτωση της Σάμου με την Ελλάδα από τον Σύλλογο Φίλων Σαμίων Θεσσαλονίκης «Ο Πυθαγόρας» και τον Λαογραφικό Όμιλο Κολχικού «Η Βαλάχτσια», σε συνεργασία με τον Δήμο Λαγκαδά και την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2014 | 7:36 pm


Συγκέντρωση τροφίμων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σοχού «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων

Συγκέντρωση τροφίμων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σοχού «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»

Συγκέντρωση τροφίμων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σοχού «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2014 | 7:29 pm


Ειδική αποστολή στην Ουκρανία

(Στα χρόνια της δουλείας, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ)

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ

Οι Άγιοι είναι οι πνευματικοί μας οδοδείκτες. Τον δρόμο του Θεού, αυτοί μας τον δείχνουν. Και μας τον δείχνουν όχι βεβαίως ακαδημαϊκά, αλλά μέσα από την πνευματική τους εμπειρία. Με τις διδαχές τους και προπάντων με την ίδια τους την ζωή.
Οι Άγιοι, δηλαδή οι Άνθρωποι του Θεού, είναι οι δάσκαλοί μας και οι βοηθοί μας στον αγώνα για την κάθαρση, τον φωτισμό και την θέωση. Οι αγώνες τους οι πνευματικοί και οι διδασκαλίες τους έχουν ισχύ διαχρονική και ο λόγος τους είναι πάντοτε σύγχρονος, ακέραιος και ασφαλής.

Είναι θαυμαστό, το πόσο επίκαιροι αναδεικνύονται κάθε φορά, που καλούνται να δώσουν απαντήσεις σε προβλήματα είτε προσωπικά είτε γενικά της ζωής της Εκκλησίας μας. 

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2014 | 7:22 pm


Η γιορτή της Κατερίνας Μάρκου με κρασί και λουκάνικα!

Η γιορτή της Κατερίνας Μάρκου με κρασί και λουκάνικα!

Πήγαν και πολλοί νεοδημοκράτες

ΚΟΚΚΙΝΟ κρασί, λουκάνικα Λαγκαδά και αρκετούς νεοδημοκράτες έκρυβε η συνάντηση που πραγματοποίησε η Κατερίνα Μάρκου την Τρίτη το βράδυ.

Με αφορμήτην ονοματική εορτή της, η ανεξάρτητη βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης διοργάνωσε μια χαλαρή βραδιά για φίλους, ψηφοφόρους, αλλά και δημότες, η οποία έκρυβε και ειδήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2014 | 7:16 pm


Περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ - Εκδήλωση και στο Λαγκαδά

Ως κάλεσμα στην κοινωνία, χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τη σειρά περιφερειακών συσκέψεων που το κόμμα θα οργανώσει το επόμενο διάστημα σε όλη την επικράτεια, με στόχο την εξειδίκευση του προγράμματός του για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Οι περιφερειακές συσκέψεις θα εξειδικεύσουν για την κάθε περιοχή το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ από τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2014 | 7:06 pm


ΛΑΓΚΑΔΑΣ “Τρύπα” 3,1 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ύδρευσης

“Τρύπα” 3,1 εκατομμυρίων ευρώ βρέθηκε στα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά μετά την έρευνα που διενήργησε λογιστής με εντολή της σημερινής διοίκησης της επιχείρησης. Χθες ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα, ζητώντας να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί μία σειρά από οικονομικά αδικήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2014 | 7:03 pm


Ανατροπή στον δήμο Καισαριανής – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τον δήμο από το ΚΚΕ

Ανατροπή έβγαλαν οι κάλπες στις επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο Καισαριανής. Νέος δήμαρχος  εκλέχτηκε σήμερα με 51,5% ο Ηλίας Σταμέλος που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ, έναντι 48,5% του Γιώργου Κοντόσταυλου που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σταμέλος εκλέχτηκε με διαφορά 260ψήφων περίπου.

Ηλίας-Σταμέλος

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2014 | 6:58 pm


Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από αύριο Τρίτη 2 Δεκεμβρίου

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες την Τρίτη και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία την Τετάρτη θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2014 | 6:54 pm


Συνάντηση του "Ενεργού Δημότη" στην Όσσα

Μέσα σε μια πολύ ζεστή, φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα έγινε την Κυριακή το μεσημέρι στο ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ στην Όσσα, η πρώτη συνάντηση στελεχών και φίλων του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ του ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2014 | 5:53 pm


Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για το ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Δελτίο τύπου – 26 Νοεμβρίου 2014
Ερώτηση της Κατερίνας Μάρκου για το ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Στο ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και τους κινδύνους που αυτή ενέχει για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον στην περιοχή του Λαγκαδά, ιδίως στην Άσσηρο, επανήλθε με νέα ερώτηση η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Εσωτερικών και Μακεδονίας & Θράκης.

Η κ. Μάρκου έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με το θέμα, καταθέτοντας απλές και επίκαιρες ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ είχε επισκεφθεί το χώρο του ΧΥΤΑ το περσινό καλοκαίρι, όπου διαπίστωσε το μέγεθος του προβλήματος από κοντά.
Συγκεκριμένα, η κ. Μάρκου αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη – αυτοψία στον ΧΥΤΑ από την Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου στις 17/11/2014, όπου διαπιστώθηκαν έντονη οσμή βιοαερίου στην περιοχή, διαρροή διασταλαζόντων στο χέιμαρρο Μπογδάνα και μέσω αυτού στην Κορώνεια, εναπόθεση νέων απορριμμάτων παρά την υπέρβαση του όγκου εναπόθεσης κατά 55,4%, χωρίς όμως να υπάρχει δυνατότητα πλήρους ταφής ,με αποτέλεσμα χιλιάδες πουλιά να μεταφέρουν μολυσμένα απορρίμματα στους γύρω οικισμούς αλλά και αδυναμία λειτουργίας των υπό κατασκευή κυψελών 3 και 4 λόγω και των συνεχών βροχοπτώσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2014 | 12:00 am


Καινούργια Δημοσιογραφική πύλη με δωρεάν διαφημίσεις και αγγελίες στο Λαγκαδά

Διαβάστε το σημείωμα:

Σχετικά με το Lagadas.com
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Το avatar του χρήστη Christos TeriakisΜε χαρά σας καλωσορίζω στο Lagadas.com. 17 σχεδόν χρόνια έχουν περάσει από τον Φεβρουάριο του 1998 όταν κατοχύρωσα την ονομασία Lagadas.com, έχοντας κατά νού να δημιουργήσω μιά ιστοσελίδα για τη πόλη του Λαγκαδά (και τα κοντινά χωριά). Δυστυχώς όμως επαγγελματικές υποχρεώσεις με κράτησαν μακρυά από την επίτευξη αυτού του στόχου, αν και έκανα 2 δειλές προσπάθειες το 2001 και το 2006. Τότε όμως τα πράγματα ήταν αλλιώς, λίγοι ήταν αυτοί που έδιναν σημασία στο διαδίκτυο.

Τώρα όμως, ελπίζω επιτέλους να πραγματοποιηθεί το όνειρο μου. Ισως βέβαια να αναρωτηθείτε τι το σπουδαίο υπάρχει σαυτή τη σελίδα που χρειάζεται χρόνος για να στηθεί. Εχετε δίκαιο, αλλά βλέπετε μόνο ένα μέρος της. Θα ακολουθήσουν και πολλά άλλα. 

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 12:42 am


Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου λόγω συμμετοχής του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρει:

Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 12:14 am


Άρθρο των Σάββα Αναστασιάδη,, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Κώστα Τσιάρα στο ΒΗΜΑ

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Η αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας μεταβάλλει ραγδαία τα γεωπολιτικά δεδομένα. Δημιουργεί νέους κινδύνους, αλλά και ευκαιρίες. Καθιστά σε κάθε περίπτωση αναγκαιότητα το συλλογικό επαναπροσδιορισμό και τη δυναμική μετεξέλιξη του διεθνούς ρόλου του ΝΑΤΟ.

Οι μεταβολές που συντελούνται στην περιοχή μας είναι:

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 12:13 am


Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τους πρώην εργαζόμενους της ΑΓΝΟ ζητά ο Αναστασιάδης

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, αναφέροντας πως «έχουν γίνει αντίστοιχες προσπάθειες ένταξης που αφορούσαν σε απολυμένους»

Picture 0 for Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τους πρώην εργαζόμενους της ΑΓΝΟ ζητά ο Αναστασιάδης

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 12:09 am


ΑΤΕΙ Νεανικός νεοτερισμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις πρωτοποριακές εφαρμογές για έξυπνες φορητές συσκευές (smartphones και ταμπλέτες) που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας δημιούργησαν ομάδες φοιτητών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ που συμμετέχουν στον διαγωνισμό “Έξυπνη πόλη - φοιτητικός διαγωνισμός καινοτομίας”.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 12:00 am


Πρωτοβουλία της Διοίκησης για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Καλινδοίων

Την συνέχιση των ανασκαφών στο Καλαμωτό της Δημοτικής Ενότητας Καλινδοίων ζητά η Διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά, με έγγραφό της στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη. Στο ίδιο έγγραφο ζητείται κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Γενική Γραμματέα και Πρόεδρο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιχορήγησης νέων εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 12:00 am


Την επιστροφή του αρχαιολογικού ευρήματος του Λέοντα ζητά με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαγκαδά σε συνεδρίασή του στις 4 Νοεμβρίου 2014, ενέκρινε με ομόφωνη απόφασή του την υποβολή αιτήματος για την επιστροφή του αρχαιολογικού ευρήματος του μαρμάρινου Λέοντα στο Δήμο μας, με σκοπό την έκθεσή του σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, ανάλογο της ιστορικής και συναισθηματικής του αξίας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2014 | 12:00 am


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ για το ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ

Υστερα από επίσκεψη στις 17-11-2014 της Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου, αποτελούμενη από 2 καθ’ ύλην αρμόδιους Αντιδημάρχους του Δήμου Λαγκαδά, 2 εκπροσώπους του Συλλόγου Προστασίας Περ/ντος Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά, 3  εκπροσώπους του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ασσήρου, στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, διαπιστώθηκαν τα εξής:
               
1) Εντονη οσμή βιοαερίου  όχι μόνο στο χώρο του ΧΥΤΑ αλλά και στη γύρω περιοχή της Ασσήρου καθ’ όλο το 24ωρο, χωρίς να λειτουργεί κανένας πυρσός, δημιουργώντας εκρηκτικό περιβάλλον.
 
2) Εντονα χρωματισμένα αφρίζοντα διασταλάζοντα υγρά οδεύουν κατ’ ευθείαν σε παρακείμενο ρέμα και από εκεί στον ποταμό Μπογδάνα με μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της λεκάνης του Λαγκαδά. Υπολογίσαμε περίπου 25 κυβικά μέτρα την ώρα διασταλάζοντα διαφεύγουν ελεύθερα στον αποδέκτη.
 
3) Παρά το γεγονός ότι ,υπάρχει παράβαση του όγκου εναπόθεσης απορριμμάτων κατά 55,4% (σύμφωνα με τις κρατικές Υπηρεσίες) εν τούτοις εξακολουθούν να εναποθέτουν απορρίμματα, έστω και με μεγάλη δυσκολία και καθυστέρηση των απορριμματοφόρων, λόγω του ύψους των ήδη κορεσμένων κυψελών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα πλήρους ταφής, με αποτέλεσμα χιλιάδες πουλιά να μεταφέρουν μολυσμένα απορρίμματα στους γύρω οικισμούς.4) Η κατάσταση περιήλθε σε τέλμα, μη αναστρέψιμη και λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι υπό κατασκευή  3 και  4 κυψέλες, όπου η κατασκευή τους αστόχησε π.χ. στη μία κυψέλη οι βροχοπτώσεις παρέσυραν την ειδική επίχωση και αποκαλύφθηκαν οι στεγανωτικές μεμβράνες, λόγω του απότομου πρανούς (Γιατί ?). Η άλλη κυψέλη βρίσκεται ακόμα στο στάδιο εκσκαφής με νερά και βράχους και άγνωστο πότε θα κατασκευασθεί.
 
5) Παρά το γεγονός, ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες ύστερα από ελέγχους διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων και επέβαλαν αρκετά πρόστιμα σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο 2013 και 2014, Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ δεν υπάρχει καμία επούλωση των παρανομιών και συμμόρφωση από τον ΦΟΔΣΑ. Το περιβαλλοντικό έγκλημα στην περιοχή είναι κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.   
 
6) Παραβιάζεται η Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, οι περιβαλλοντικοί όροι, οι ΚΥΑ και γενικά το έργο συνολικάαστόχησε, γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος. 
 
7) Ο ΧΥΤΑ σήμερα λειτουργεί παράνομα σε όλα τα επίπεδα χωρίς άδειες (δεν μπορούν να ανανεωθούν  με τα σημερινά δεδομένα-παραβίαση ορίων κλπ- παρά μόνο με πραξικοπηματικό τρόπο και όποιος Υπουργός η μη, υπογράψει τέτοιες άδειες θα φέρει ακέραια τη ευθύνη).
8) Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου Λαγκαδά, είναι έντονα εξοργισμένοι, γιατί ενώ πληρώνουν στους Δήμους στο ακέραιο, για την συγκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων τους ,αντιμετωπίζουν έντονα πρόβλημα επιβίωσης.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Σήμερα οι Δήμοι, δηλ. οι πολίτες πληρώνουν στο ακέραιο το κόστος για τη συλλογή, τη  χρονοβόρα και κοστοβόρα μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων σε ένα έργο που γενικά αστόχησε(το κάθε απορριμματοφόρο διανύει για κάθε δρομολόγιο 90 χλμ. περίπου με ότι σημαίνει αυτό για τους Δήμους),καθώς και τη μετακύλησε των προστίμων που σίγουρα θα πληρώσουν πάλι οι πολίτες. Και όλα αυτά συμβαίνουν στο βωμό των πελατειακών σχέσεων Κεντρικής εξουσίας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κρατικοδίαιτου επιχειρείν.
 
Είναι καιρός οι νεοεκλεγμένοι Δήμαρχοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και σε λίγες μέρες που θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ να αποτινάξουν τις όποιες κομματικές τους παρωπίδες ώστε να εκλέξουν σωστούς ανθρώπους, και να δείξουν έμπρακτα ,ότι ,υπάρχει Κράτος και Θεσμοί που εφαρμόζοντας τη Συνταγματική επιταγή, φροντίζουν για το κοινό καλό και τη ζωή των ανθρώπων.
 
ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ
Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Περ/ντος
Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2014 | 12:00 am


Απεβίωσε ο προϊστάμενος του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά

Βαθιά θλίψη προκάλεσε ο ξαφνικός χαμός του Λάμπρου Μυτάκη προϊστάμενου του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά τόσο στον δικηγορικό κόσμο του Λαγκαδά όσο και στους συναδέλφους του.

Απεβίωσε ο προϊστάμενος του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2014 | 12:00 am


Συνέντευξη της Κατερίνας Μάρκου στην εκπομπή “Εδώ Μακεδονία”

«Δεν θα ψηφίσω πρόσωπο του κομματικού σωλήνα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας»τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Εγνατία TV «Εδώ Μακεδονία» και τους δημοσιογράφους, Αντώνη Οραήλογλου και Χρήστο Νικολαϊδη.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 12:00 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: