1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσσαλονίκης   »   Λαγκαδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Β Θεσσαλονίκης Στόχος τουλάχιστον τέσσερις έδρες

Στη Β' Θεσσαλονίκης, μια παραδοσιακά γαλάζια περιφέρεια όπου η Νέα Δημοκρατία κατήγαγε κατά το παρελθόν νίκες με ευρύτατες διαφορές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις ευρωεκλογές πήρε για πρώτη φορά κεφάλι έστω και με το ισχνό 0,2%, όταν στις εκλογές του 2012 η ΝΔ είχε προβάδισμα 8,5 μονάδων.

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2014 | 11:06 am


Αυστηρές ποινές για μαθητές που καπνίζουν σε σχολικούς χώρους -Ακόμη και αλλαγή σχολείου

«Τάξη» στους σχολικούς χώρους για να εφαρμοστεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν επιτρέπεται το κάπνισμα καθηγητών και μαθητών στους σχολικούς χώρους, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Αυστηρές ποινές για μαθητές που καπνίζουν σε σχολικούς χώρους -Ακόμη και αλλαγή σχολείου [λίστα]

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2014 | 10:59 am


Αμφίπολη: Σενάρια Συνωμοσίας

 Γράφει ο Βαλέριος Τεντζεράκης

Μπορεί να μην θεωρούμε τους εαυτούς μας ειδικούς σε θέματα γεωπολιτικής και ούτε ειδικούς σε αναλύσεις επεκτατισμού αλλά μέσα στον γενικό χαμό ας πούμε και εμείς την γνώμη μας, και οι αναγνώστες ας το κρίνουν. Η ανάλυση βασίζεται σε ότι έχουν πει κάποιοι άλλοι «ειδικοί» και απλά εμείς θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την κύρια ιδέα όλων.

Για το τι υπάρχει στον τύμβο του Καστά στην Αμφίπολη όλοι το γνώριζαν από το 1913. Όλοι ήξεραν αλλά κανένας δεν μιλούσε. Όλοι έσκαβαν και λεηλατούσαν με την ησυχία τους. Γιατί;

Ακόμη και οι άγγλοι στρατιώτες έσκαβαν και να μην ξεχνάμε ότι το λιοντάρι ήταν έτοιμοι να το φυγαδεύσουν αν δεν τους προλάβαινε το Βουλγαρικό πυροβολικό με τις βολές του. Κατά τύχη λοιπόν δεν είναι και το λιοντάρι δίπλα στα μάρμαρα του Παρθενώνα. Τυχαίο;

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2014 | 10:44 am


O πάπυρος του Δερβενίου υποψήφιος για εγγραφή στον κατάλογο της UNESCO

Ο πάπυρος του Δερβενίου, το αρχαιότερο χειρόγραφο βιβλίο στην Ευρώπη και μοναδικός αναγνώσιμος πάπυρος που έχει διασωθεί στον ελλαδικό χώρο θα είναι υποψήφιος για εγγραφή στον Κατάλογο της UNESCO, στην κατηγορία του Μνημείου Τεκμηριωμένης Κληρονομιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2014 | 10:33 am


Γιατί παραμένει παγωμένος ο ΣΜΑ Ευκαρπίας

Για ποιο λόγο έχουν σταματήσει οι εργασίες, πότε αναμένεται να ξεκινήσουν, κατά πόσο κινδυνεύει να χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση - «Το έργο δεν θα γίνει», λένε κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2014 | 10:29 am


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την συμμετοχή στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Λαγκαδά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 76 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»,  συνιστάται  στο Δήμο Λαγκαδά η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2014 | 10:24 am


15 δίμηνες θέσεις στην ΥΚΠΑΑΠ Δήμου Λαγκαδά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Η Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας (Υ.Κ.Π.Α.Α.Π.) του Δήμου Λαγκαδά Έχοντας υπόψη:

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2014 | 10:23 am


3 δίμηνες θέσεις στα Λουτρά Λαγκαδά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθ. ΣΟΧ 3 /2014
για τη πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών

Η Επιχείρηση Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά Μονοπρόσωπη Α.Ε.
Έχοντας υπόψη:

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2014 | 10:21 am


Με σκόνη ανθρακικού ασβεστίου γέμισε ο 39χρονος ενοικιαστής ένα αγροτεμάχιο στο Καβαλάρι

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επιτόπια αυτοψία, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 39χρονου ενοικιαστή αγροτεμαχίου, στην ευρύτερη περιοχή του Καβαλαρίου, με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Δημοσιεύθηκε στις 8 November 2014 | 12:00 am


Συνάντηση του Γ.Καραγιάννη με την Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Λαγκαδά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 5/11/14 προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λαγκαδά με τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, κατόπιν αιτήματος του Γραμματείας της Οργάνωσης.

Συνάντηση του Γ.Καραγιάννη με την Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Λαγκαδά

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Λαγκαδά αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Οργάνωσης Μελών σ. Ξενόπουλο Χρήστο, από τα μέλη της γραμματείας σ. Δαβλάρα Γιώργο και Γκιουλέκα Σάκη και από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Αμπατζά Κώστα, είχε την ευκαιρία πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της συνάντησης γνωριμίας με το νέο Δήμαρχο, να θέσει στο τραπέζι και ζητήματα ουσίας.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των ενδιαφερόντων της Οργάνωσής μας, όπως το θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα και αφορά τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τα ευρήματα που αναμένονται από τους προβλεπόμενους διαχειριστικούς ελέγχους καθώς και περιβαλλοντικά ζητήματα τοπικής και διατοπικής σημασίας (ΧΥΤΑ, Κορώνεια, προστασία των δασών). Επιπλέον υπήρξε αναφορά στο επίμαχο ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών καθώς και στο θέμα της ασφάλειας των κατοίκων, με αιχμή την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση των Α.Τ της περιοχής μας, ενώ θίχτηκε ακροθιγώς και το μεγάλο θέμα  της διέλευσης από τα όρια του δήμου μας του αγωγού φυσικού αερίου Τ.Α.Ρ., με την επισήμανση να βρισκόμαστε σαν τοπική κοινωνία σε ετοιμότητα ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσάρεστοι αιφνιδιασμοί.

Δημοσιεύθηκε στις 7 November 2014 | 12:00 am


Η απάντηση του ΔΣ των Επαγγελματιών Λαγκαδά στην επιστολή παραίτησης της Ελεγκτικής Επιτροπής

ΠΡΟΣ:  ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

Επαγγελματίες Λαγκαδά

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 11:39 pm


Η "ουρά" του κυκλώνα Γκονζάλο σαρώνει την Ελλάδα με καταιγίδες

Στον κυκλώνα Γκονζάλο αποδίδει τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται σε όλη τη χώρα από το βράδυ της Πέμπτης, ο μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές, ο οποίος μίλησε στο news.gr.

Η

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 11:31 pm


ΘΡΙΑΜΒΟΣ Πατούλη στις Εκλογές για την ΚΕΔΕ - Ποιοι εκλέγονται

Απόλυτη επικράτηση και πλειοψηφία του Δημάρχου Αμαρουσίου και επικεφαλής του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», Γιώργου Πατούλη, κατά την ΙΕ' Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με μοναδικό θέμα, την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης, για τη νέα Δημοτική Περίοδο 2014 - 2019, με 251 ψήφους, 16 έδρες και ποσοστό 52%.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ Πατούλη στις Εκλογές για την ΚΕΔΕ - Ποιοι εκλέγονται

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 11:26 pm


1η Γιορτή Τσίπουρου στην Τ.Κ. Χρυσαυγής

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 11:23 pm


27η Οκτωβρίου 1912 – 27η Οκτωβρίου 1944: Περήφανοι σταθμοί ιστορίας για την πόλη του Λαγκαδά

Στους δύσκολους αγώνες της πατρίδας για την ελευθερία, ο Δήμος Λαγκαδά κατέθεσε τις δικές του σελίδες στο μεγάλο βιβλίο ιστορίας της χώρας μας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 11:20 pm


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: 8 δέντρα έπεσαν από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη- Ζημιές σε ΙΧ

Οκτώ δέντρα έπεσαν σε δρόμους στη Θεσσαλονίκη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν τις τελευταίες ώρες την πόλη. Συγκεκριμένα δέντρα έπεσαν στην οδό Αγίων Πάντων, στση δυτική είσοδο της πόλης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βούλγαρη αλλά και στη Θέρμη. Μάλιστα σε μια περίπτωση κατά την πτώση δέντρου σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητο.

thestival.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 11:18 pm


Ανακοίνωση για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Λαγκαδά

Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται προς ενημέρωση των Δημοτών, ότι λόγω εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά στις 27 Οκτωβρίου και της εθνικής επετείου στις 28 Οκτωβρίου, η λαϊκή αγορά που γίνεται κάθε Τρίτη στην πόλη του Λαγκαδά, δεν θα λειτουργήσει αυτή την εβδομάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 11:33 am


Η μεγαλύτερη πλεκτάνη της Ιστορίας που έστησε η Ολυμπιάδα;

Το άγνωστο πρόσωπο- κλειδί που εκτέλεσε το σχέδιο της μητέρας του Αλεξάνδρου

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 11:30 am


ΕΣΥ, ΠΑΠΠΟΥ, ΠΟΛΕΜΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ;

Μιχαήλ Φώτιος
Ιατρός


- Αυτήν την Κυριακή, καλό μου εγγονάκι, τιμούμε την επέτειο του Μακεδονικού Αγώνα. Στις εκκλησιές μας θα γίνουν μνημόσυνα για τους Μακεδονομάχους και θα ψαλούν δοξολογίες. Τα σπίτια και τα δημόσια κτίρια θα σημαιοστολιστούν. Οι δάσκαλοι, στα σχολεία, θα μιλήσουν στα παιδιά για τις θυσίες και τα μαρτύρια των αγωνιστών και οι προτομές των μακεδονομάχων θα στολιστούν με δάφνινα στεφάνια.

- Και γιατί όλα αυτά, παππού; Τόσο σημαντική είναι αυτή η επέτειος;

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 10:57 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: