1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσσαλονίκης   »   Λαγκαδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Σάββας Αναστασιάδης «Τι βουλευτές αλήθεια έχει ανάγκη η χώρα ;»(video)

Όλα  τα σχόλια και  οι εικόνες  είναι για μία ακόμη φορά υπέρ του Σάββα Αναστασιάδη.

Κι όμως υπάρχει ένας βουλευτής που ο κόσμος θέλει να ακούει και να βλέπει!

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 11:34 pm


Χρήστος Καλκίτσας: υποψήφιος βουλευτής Β Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ

Με έντονα τα σημάδια της αναγκης του τόπου και του λαού μας, αποφάσισα με αίσθημα απόλυτης ευθύνης να συμμετάσχω σ’ αυτές τις εκλογες .
Αυτές τις εκλογες που θα αναδείξουν κατά πόσο η πατρίδα μας θα καταφέρει να συνεχίσει να αναπνέει και ο λαός να έχει ελπίδα.
Αποφάσισα το χαμόγελο κι όχι την θλίψη.
Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο για την εμπιστοσύνη του και την ευκαιρία που μου χάρισαν ώστε να ενώσω κι εγώ τη φωνή μου για μια πατρίδα γεμάτη από Έλληνες της Ευρώπης .
Χρήστος Καλκίτσας
Επιχειρηματίας

Συνέντευξη  εφ’ όλης της ύλης στην Εγνατία Τηλεόραση και στην εκπομπή Εδώ Μακεδονία ΕΔΩ

 


Με την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή


Με τον πρώην βουλευτή Καβάλας και νυν υποψήφιο βουλευτή Δημήτρη Παπουτσή


Με το Δήμαρχο  - Νεάπολης - Συκεών Σίμο ΔανιηλίδηΜε τον π βουλευτή Κώστα Διαμαντή


Με τον καθηγητή Πανεπιστημίου και Πρ. ιδρύματος Παναγίας Σουμελά κύριο Τανιμανίδη 


 Με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Θ., κ. Στέλιο Αγγελούδη Με την Συλβάνα Καρασαβίδου, πολιτευτή με το ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 11:25 pm


Το 96% των Ελλήνων επιλέγουν τον Μπλε Κάδο

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών (96%) πιστεύει ότι είναι σημαντική η ανακύκλωση ενώ το 73% τη θέτει σαν καθημερινή προτεραιότητά του, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 11:19 pm


Στη «Zootechnia» χτυπά η καρδιά της κτηνοτροφίας

Όλες οι νέες επενδυτικές προτάσεις για παραγωγικά ζώα και οι τελευταίες εξελίξεις στην εκµηχάνιση και τις υπηρεσίες της κτηνοτροφίας αλλά και σηµαντικές έρευνες που αναδεικνύουν την δυναµική του κλάδου, θα βρεθούν στο επίκεντρο της 9ης διεθνούς έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία «Zootechnia» που ανοίγει τις πύλες στις 29 Ιανουαρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 11:16 pm


Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα, προβλέπουν Αμερικανοί μετεωρολόγοι

Καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπει η αμερικανική ιστοσελίδα καιρού Accuweather.com για τη χρονική περίοδο από τις 24 ως και τις 30 Ιανουαρίου. Μάλιστα, προβλέπονται περισσότερα χιόνια από αυτά του Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου, με ορισμένες περιοχές της χώρας να κινδυνεύουν να θαφτούν από το χιόνι.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 11:15 pm


Το φθηνό κρέας, τα χαρούμενα ζώα και τα αντιβιοτικά

Στην Ελλάδα της κρίσης, το φθηνό, κυρίως χοιρινό, κρέας από “έκτακτη” απόλαυση έχει αναχθεί σε βασική διατροφική επιλογή, η οποία δείχνει πολλά για το δρόμο που έχουμε πάρει ως κοινωνία τόσο στο σκέλος της παραγωγής όσο και της κατανάλωσης. Τα σουβλατζίδικα και τα ψητοπωλεία -συχνά γεμάτα- που ξεφυτρώνουν σε κάθε γωνιά πόλεων και χωριών μαρτυρούν του λόγου το αληθές.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 11:12 pm


Χρυσός από λυματολάσπη και πόσιμο νερό από ανθρώπινα κόπρανα

Πολύτιμα μέταλλα και σπάνιες γαίες δεν περιέχονται μόνο στις ηλεκτρονικές και ηλεκτρονικές συσκευές που σε σημαντικό ποσοστό καταλήγουν στις χωματερές της δυτικής Αφρικής.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 11:11 pm


ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΗΜΑ

Γράφει ο Βαλέριος Τεντζεράκης

Λίγο λοιπόν πριν το τέλος του μεγάλου θρίλερ της προεκλογικής περιόδου ας δούμε που έχουμε φτάσει. Έχουμε φτάσει να μιλάμε μόνο για τρόμο, σύγχυση, και για όλα τα άλλα εκτός των σημαντικών.

Η λεηλασία λοιπόν των πολλών προς χάριν των λίγων της συγκυβέρνησης, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Αλλά κάτι το σημαντικό το οποίο πέρασε στα «ψιλά»: Η ανθρωπιστική κατά τον ΣΥΡΙΖΑ κρίση. Αυτό είναι το μέγιστο κατά την γνώμη μου. Αυτό λοιπόν νομίζω ότι είναι το σημαντικό για το αύριο της κυβέρνησης, όποια και αν είναι αυτή. Κάποιοι παρασυρόμενοι από το χρέος ξεχνάνε τα πάντα. Η γνωστή ευημερία των αριθμών. Ο άνθρωπος ενάντια στους αριθμούς.

Καταντάει τραγικό να μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα όταν ο λαός εξαντλήθηκε, όταν η ανεργία καλπάζει και όταν οι νέοι φεύγουν στα ξένα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 10:46 pm


Το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Β' Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 10:34 pm


Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

«Στις εκλογές αποφασίζουμε για τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της πατρίδας μας και την παραμονή της εντός των ευρωπαϊκών θεσμών ή αναλαμβάνουμε το ρίσκο ενός “ατυχήματος” που θα την καταστήσει απομονωμένη και αρχίζουμε να τυπώνουμε… λεφτά που δεν υπάρχουν, λέγοντας ο Θεός βοηθός. Αυτή είναι η απόφαση ευθύνης που θα κληθούμε να πάρουμε με την ψήφο μας στις 25 Ιανουαρίου» δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στις δυο συγκεντρώσεις και πολιτικές ομιλίες που πραγματοποίησε απόψε στη Χαλκηδόνα και το Ωραιόκαστρο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 10:30 pm


Κατερίνας Μάρκου : «Αλλαγή χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα»

«Να αλλάξουμε τη χώρα χωρίς να τη γκρεμίσουμε» είναι το μήνυμα που στέλνει η υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι» στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου. Η πρώην βουλευτής επαναλαμβάνει την πεποίθησή της πως το «Ποτάμι» θα είναι ο καταλύτης και ο ρυθμιστής της επόμενης ημέρας αφού θα αναγκάσει «τους δυο μονομάχους: το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν για το χρέος». Μιλά επίσης για το κοινοβουλευτικό της έργο τα τελευταία δυόμιση χρόνια, τα προβλήματα της Περιφέρειάς της και εξηγεί γιατί ζητά εκ νέου τη στήριξη των συμπολιτών της.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 10:28 pm


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

«Η Ελλάδα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα και  να κλείσει την συμφωνία χωρίς περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά με θεσμικές κινήσεις που θα εκσυγχρονίζουν το κράτος και θα εξασφαλίζουν τη δόση των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου από 1η Μαρτίου να μην αντιμετωπίσουμε ως χώρα ταμειακό πρόβλημα και να πατήσουμε επιτέλους γερά στα πόδια μας».

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 10:27 pm


Π. Δαϊκούδης: Μονόδρομος η παραμονή μας στο ευρώ

«Πρέπει να μείνουμε στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης και του ευρώ, επειδή να γυρίσουμε στην περιπέτεια της δραχμής, τότε θα είναι μια καταστροφική εξέλιξη για τη χώρα», δήλωσε ο υπ. βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Δαϊκούδης, μιλώντας στον ALPHAFM96,5.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2015 | 12:00 am


Κατερίνα Μάρκου: «Το κράτος να στηρίξει πραγματικά τους αγρότες»

            «Το κράτος πρέπει να στηρίξει τους αγρότες και να μην τους αντιμετωπίζει ως κλέφτες» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι» στη Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάρκου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA«Πρωινή Ενημέρωσh» και το δημοσιογράφο, Σπύρο Χαριτάτο.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2015 | 12:00 am


Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ»

Τέσσερις συγκεντρώσεις και πολιτικές ομιλίες στο Πανόραμα, τη Θέρμη, τον Άγιο Αθανάσιο και τα Κουφάλια, πραγματοποίησε σήμερα (Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015) ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου,  συνεχίζοντας την προεκλογική του δραστηριότητα και την καθημερινή επαφή με τους πολίτες.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2015 | 12:00 am


Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»

Με συγκεντρώσεις και πολιτικές ομιλίες στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Λαγκαδά συνέχισε σήμερα (Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015) το προεκλογικό του πρόγραμμα ο  Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2015 | 12:00 am


Κατερίνα Μάρκου: «Μπορώ να βλέπω τους πολίτες κατάματα»

Για τα προβλήματα της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης αλλά και τους λόγους για τους οποίους ζητά από τους πολίτες να την εμπιστευτούν για ακόμα μια φορά με την ψήφο τους μιλά στο thestival.gr η υποψήφια βουλευτής με το «Ποτάμι» Κατερίνα Μάρκου. Η πρώην βουλευτής επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά πως το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη την επομένη των εκλογών θα βρεθεί στην τρίτη θέση και θα είναι καταλύτης και ρυθμιστής ώστε η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν και μιλά για τη σχέση της με την Εκκλησία.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2015 | 12:00 am


Παναγιώτης Δαϊκούδης: Ρεαλισμός απέναντι στην ουτοπία

Oπολίτης δεν μπορεί να πιστέψει τις ουτοπικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ο υπ. βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Δαϊκούδης, μιλώντας στον Κώστα Βαραγιάννη και τον FOCUSFM103,6. Αναφέρει ότι αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία με ρεαλισμό, ανέλαβε να κυβερνήσει τη χώρα και κατάφερε να φτάσει κοντά στον στόχο της εξόδου από τα μνημόνια.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2015 | 12:00 am


«Ευκαιρία αλλαγής το Ποτάμι», Κατερίνα Μάρκου, συνέντευξη στην ιστοσελίδα VORIA.GR

Στους λόγους για τους οποίους οι πολίτες της Β’ Θεσσαλονίκης πρέπει να στηρίξουν το «Ποτάμι» αναφέρθηκε η υποψήφια βουλευτής του κόμματος Κατερίνα Μάρκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα VORIA.GR. Η πρώην βουλευτής μιλά για τα προβλήματα της περιοχής της, την απόφασή της να στηρίξει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και το ρόλο που θα διαδραματίσει την επομένη των εκλογών το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

«Η χώρα πρέπει να φτιάξει την παραγωγή της, να φροντίσει τα παιδιά της, να βρει δουλειά στους νέους της, να εξασφαλίσει αξιοπρεπή ζωή για την τρίτη ηλικία» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μάρκου.

Παρατίθεται η συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή με το «Ποτάμι» Κατερίνας Μάρκου όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα VORIA.GR.

Μετά την ανεξαρτητοποίησή σας από τη ΔΗΜΑΡ, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν κυρίως η απόφασή σας να υπερψηφίσετε τον προϋπολογισμό και ακολούθως, μάλλον ως συνέχεια, τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Γιατί επιλέξατε να στηρίξετε την κυβερνητική πλειοψηφία, παρότι όλα έδειχναν ότι οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές;

Γιατί θέλω να υπηρετώ το πνεύμα του Συντάγματος που οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει και που ζητά συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου και εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια. Γιατί η χώρα μου να μην μπορεί να γίνει μια χώρα όπου βουλευτές και κόμματα σέβονται τους κανόνες του κράτους; Ύστερα, σας επισημαίνω την προσοχή, δεν στήριξα την κυβερνητική πλειοψηφία, στήριξα τη σταθερότητα και την ολοκλήρωση μιας διαπραγμάτευσης όπου θα φαινόταν και τελικά εάν η κυβέρνηση τι πραγματικά επιδίωκε. Πράγματι οι εκλογές ήταν βέβαιες όπως ίσως και το αποτέλεσμα. Άρα, υποθέτω, μου αναγνωρίζετε ειλικρίνεια και ευθύτητα σε αυτά που λέω. Δεν έχω μάθει από την παιδεία μου να πηγαίνω με τον συρμό ή και με τον ‘νικητή’. Έχω μάθει να πηγαίνω με τις αξίες μου.

Γιατί με το Ποτάμι; Τι διαφορετικό κομίζει στην πολιτική ζωή της χώρας;

Κοιτάξτε, είναι μια ευκαιρία αλλαγής. Βρήκα εδώ αναπνοές ελευθερίας. Υπάρχει ένα κλίμα δημιουργικό και ελευθεριακό. Υπάρχουν άνθρωποι με αγωνία για τον τόπο, που πραγματικά επιθυμούν την προοδευτική αλλαγή. Οι αναφορές στην αξιοκρατία, στις ίσες ευκαιρίες, στις αλλαγές για αποδοτικότερους θεσμούς, καλύτερα σχολεία για τα παιδιά μας, ταχύτερη και καλύτερη δικαιοσύνη, ποιοτική περίθαλψη, ανταγωνιστικά Πανεπιστήμια, βρίσκονται όλα εδώ. Το καλύτερο όμως είναι ότι ο κόσμος στο Ποτάμι είναι ανοικτός σε όλες τις πολιτικά φιλικές τάσεις που βρίσκονται και εκτός Ποταμιού. Γι αυτό πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον. Γι αυτό πιστεύω ότι οι σκεπτόμενοι πολίτες θα μας βοηθήσουν, θα πάρουν το Ποτάμι στα χέρια τους.


Πώς είναι πολιτικά δυνατό να συστεγάζονται στο ίδιο κόμμα στελέχη με θέσεις που χαρακτηρίζονται οικονομικά φιλελεύθερες με στελέχη που προέρχονται από την Αριστερά; Δεν είναι περίεργη αυτή η ιδεολογική συνύπαρξη, μήπως τελικά θολώνει το πολιτικό μήνυμα που στέλνει το Ποτάμι στους πολίτες;

Καθόλου. Όλα τα πολιτικά στελέχη ενώνονται από έναν πολιτικό φιλελευθερισμό που είναι η βάση της δυτικής δημοκρατίας. Φυσικά αποδεχόμαστε ότι τον πλούτο τον φτιάχνει η ρυθμισμένη σωστά αγορά. Το ίδιο αποδεχόμαστε επίσης ότι η κοινωνία πρέπει να εξισορροπεί τα ζωώδη ένστικτα των αγορών. Το Ποτάμι μπορεί να μην είναι (κεντρο)δεξιό ούτε καθαρά (κεντρο)αριστερό. Είναι όμως Πολιτικό και προοδευτικό.

Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι διεκδικεί την τρίτη θέση για να διασφαλίσει ότι η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη. Ποια θα είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα του κόμματός σας, σε περίπτωση που συμμετάσχετε σε έναν μελλοντικό κυβερνητικό συνασπισμό;

Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι. Αυτό είναι το πρώτο. Και εννοώ στο τραπέζι και με τον...δεύτερο των εκλογών. Γιατί όχι; Το πρόβλημα της χώρας είναι υπαρξιακό. Το έχετε ξεχάσει αυτό; Νομίζετε ότι τα χειρότερα πέρασαν; Η χώρα πρέπει να φτιάξει την παραγωγή της, να φροντίσει τα παιδιά της, να βρει δουλειά στους νέους της, να εξασφαλίσει αξιοπρεπή ζωή για την Τρίτη ηλικία. Μερικοί ακόμη νομίζουν ότι λεφτά υπάρχουν και ότι κάποιος τρίτος έχει υποχρέωση να μας σώσει. Ε, καιρός να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας!

Γιατί να σας ψηφίσουν οι πολίτες στη Β' Θεσσαλονίκης;

Γιατί έχω σταθεί δίπλα τους. Ναι, μπορώ να το πω αυτό. Γιατί έκανα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα για τον τόπο των γονέων μου, για τον τόπο που μεγάλωσα. Και δεν είπα ψέματα, δεν ‘λαΐκισα΄, δεν δημαγώγησα, και κυρίως δεν φοβήθηκα να δυσαρεστήσω και μερικούς φίλους και φίλες όταν έπρεπε να πω όχι. Το μόνο που υπόσχομαι είναι ότι θα κάνω ότι μπορώ με όσες δυνάμεις έχω.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2015 | 12:00 am


Ανακοίνωση - καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Λαγκαδά του ΚΚΕ

Η ΚΟ Λαγκαδά του ΚΚΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη και απάνθρωπη ενέργεια της διοίκησης του Δήμου, που προχώρησε στην κατάσχεση λογαριασμών αγροτών για χρέη προς το Δήμο. Παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων, ο Δήμος Λαγκαδά προχώρησε στην κατάσχεση της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης και άφησε μέσα στις γιορτές και στο καταχείμωνο, χωρίς ευρώ, πάνω από 300 αγρότες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2015 | 12:00 am

Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: