1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσσαλονίκης   »   Λαγκαδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ωκοδόμησαν στιλπνάς περί το Μόναχον επαύλεις

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός

Ο μεγάλος αγωνιστής και ανεπανάληπτος γνώμονας του Γένους μας, ο στρατηγός Μακρυγιάννης, γράφει στα απομνημονεύματά του:

’Τους κατάτρεξαν οι Ευρωπαίοι τους δυστυχείς Έλληνες. Εις τις πρώτες χρονιές εφοδίαζαν τα κάστρα των Τούρκων, τους κατάτρεχαν και τους κατατρέχουν ολοένα, διά να μην υπάρξουν. Η Αγγλία τους θέλει να τους κάμει Άγγλους με την δικαιοσύνη την αγγλική, καθώς οι Μαλτέζοι ξυπόλυτους και νηστικούς, οι Γάλλοι Γάλλους, οι Ρούσοι Ρούσους, κι ο Μέτερνικ της Αούστριας Αουστριακούς –κι όποιος τους φάγει από τους τέσσερους’’

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2015 | 10:05 pm


"Να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι οφειλές στους Δήμους"

Επιστολή στην αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απέστειλε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην οποία προτείνεται, να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων, που προωθεί η Κυβέρνηση και οι έως την 31η Δεκεμβρίου 2014 ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους.

Να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι οφειλές στους Δήμους

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2015 | 9:58 pm


"Μπλόκο" στην επαναπρόσληψη Δημοσίων Υπαλλήλων!

Δεν θα δεχθεί η Γερμανική Κυβέρνηση τις Ελληνικές πρωτοβουλίες για ρύθμιση των "κόκκινων δανείων" και επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων, που πολλάκις έχει ανακοινώσει, ήδη, ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, διασαφήνισε στο σημερινό κυβερνητικό briefing, στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του Υπουργικού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, κληθείς να σχολιάσει, εάν η Γερμανία τις θεωρεί μονομερείς ενέργειες, όπως μετέδωσε, απόψε, το mega.
«Όχι δεν θα δεχθούμε κάτι τέτοιο», είπε και πρόσθεσε, ότι «η Ελλάδα δεσμεύτηκε να μην κάνει τίποτα χωρίς να υπάρχει συνεργασία και συμφωνία των τριών θεσμών. Αυτό αποφασίστηκε την Παρασκευή».

Μπλόκο στην επαναπρόσληψη Δημοσίων Υπαλλήλων!

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2015 | 9:57 pm


Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Λαγκαδά: Νέα Προγράμματα Παρακολούθησης

Το Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Λαγκαδά υλοποιεί προγράμματα στο πλαίσιο του έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας ΑΠ 8», το οποίο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2015 | 9:50 pm


Προκήρυξη του Δήμου Λαγκαδά για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010 “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα “Καλλικράτης” (ΦΕΚ 87 Α'/7-6-2000) περί λειτουργίας του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2015 | 9:46 pm


Σκουπίδια: Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι…

Γιατί δεν είναι παράλογη η αντίδραση των πολιτών σε κάθε έργο διαχείρισης των σκουπιδιών. Γιατί ξεσηκώνεται κάθε τόσο και μια περιοχή της Θεσσαλονίκης. Γράφει ο Τάσος Τασιούλας

Αποτέλεσμα εικόνας για χυτα

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2015 | 9:35 pm


Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Συνεδρίαση για το ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Φεβρουαρίου στον Δήμο Λαγκαδά για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Νωρίς το πρωί, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου προειδοποιητικού αποκλεισμού του ΧΥΤΑ, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κ.Μ. Μιχάλη Γεράνη με την συμμετοχή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του Προέδρου της ΠΕΔΚΜ Λάζαρου Κυρίζογλου, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για την διακοπή κινητοποιήσεων του Δήμου Λαγκαδά, κατοίκων και φορέων της περιοχής μας στην Μαυροράχη. Κάτι το οποίο έγινε, καθώς από το πρωί βρισκόταν στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2015 | 9:15 pm


Ημερίδες Ενημέρωσης για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020

Ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει σειρά ενημερωτικών ημερίδων με θέμα τη νέα ΚΑΠ 2014-2020.

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2015 | 9:14 pm


ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΟ 1940, του Χρήστου Φυλάκη

“…δεν μπορώ να περιγράψω τόση ζωντάνια χαράς, να ρίχνουν κομφετί, σερπαντίνες, γέλια τραγούδια, ήτανε από τις ομορφότερες μέρες του χρόνου…..”

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Χρήστο Φυλάκη για το απόσπασμα που μας χάρισε, γνωρίζοντάς μας τον Λαγκαδά μιας άλλης εποχής.

Ακολουθεί το απόσπασμα “Αναμνήσεις από τα Καρναβάλια του Λαγκαδά το 1940”, από το βιβλίο “Αναμνήσεις από τον Λαγκαδά”  του Χρήστου Φυλάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2015 | 12:00 am


ΤΟ ΤΡΙΣ ΕΞ ΑΜΑΡΤΕΙΝ

Γράφει ο Βαλέριος Τεντζεράκης

Είμαστε λοιπόν στην μέση περίπου της διαπραγμάτευσης με του εταίρους μας και καλό θα ήταν να δούμε την άκαμπτη στάση της Γερμανίας σε όλα αυτά και γιατί το τρις εξ’ αμαρτείν, φέρνει πάντα βάσανα.

Η Γερμανία έκανε το πρώτο λάθος της με τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά με τις επόμενες συνθήκες. Να μην ξεχνάμε ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις ήταν τεράστιες. Φυσικά και κουρεύτηκαν από τον πρώτο χρόνο.

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2015 | 10:07 am


Ο ΟΡΚΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΒΑΤΑΣ

Γράφει ο Βαλέριος Τεντζεράκης

 Πολλά γράφτηκαν αυτές τις μέρες για γραβάτες και όρκους, θρησκευτικούς αλλά και πολιτικούς.

Ναι, ζούμε τον όρκο της γραβάτας.

Ορκίστηκαν λοιπόν, και όλοι είδαν για πρώτη φορά μια κυβέρνηση της αριστεράς στην Ελλάδα. Κάποιοι ανατρίχιασαν κάποιοι πανηγύρισαν και εμείς απλά κοιτάμε. Το πάλε ποτέ ζιβάγκο για όσους θυμούνται παλιές εποχές, έγινε πουκάμισο χωρίς γραβάτα. Από την άλλη ο χαμένος των εκλογών η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει απτόητη να πνίγεται από τον κόμπο της γραβάτας η οποία την έστειλε στην αντιπολίτευση. Ο ελληνικός λαός αποφάνθηκε ή αν θέλετε αποφάσισε πως οι γραβάτες και οι θρησκευτικοί όρκοι όπως και ο πολιτικός φόβος ελάχιστα τον αγγίζουν. Το ατημέλητο ενδυματολογικό στυλ επί παραδείγματι, του κ «Γιάνη»Βαρουφάκη με το χέρι στη τσέπη του, άρεσε περισσότερο από την διαπραγμάτευση του υπουργού του κ Σαμαρά που διαπραγματεύονταν με το χέρι του στην τσέπη μας. Φορούσε γραβάτα θα μου πείτε.

Από την άλλη οι μεγάλες προσδοκίες.

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2015 | 9:50 am


Από τα μεγαλύτερα ποσοστά ηλικιωμένων έχει η Ελλάδα

Μεταξύ των πιο γερασμένων χωρών συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία με αφορμή το 13ο Συνέδριο Γεροντολογίας & Γηριατρικής, που πραγματοποιείται 26-28 Φεβρουαρίου 2015, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 11:54 pm


ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ-ΤΣΑΡΟΥΧΑ: «ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑΘ»

Την πεποίθησή της ότι το ΥΜΑΘ θα παραμείνει ένα ισχυρό και ακλόνητο εργαλείο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για τη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Γιώργο Ορφανό.  

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 11:43 pm


Κουδουνοφόροι Σοχού 2015

Στο Σοχό οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν φέτος με την έναρξη του Τριωδίου

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 11:40 pm


Τα τελικά αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο στην Α' και Β΄ Θεσσαλονίκης

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Μέχρι τώρα έχουν δημοσιευτεί τα αποτελέσματα των συνδυασμών για Α και Β Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για την σταυροδοσία και την ανακήρυξη των βουλευτών.

Τα τελικά αποτελέσματα από το Πρωτοδικείο στην Α' και Β΄ Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 11:36 pm


οι εκλογές της ευτυχίας.

Γράφει ο Βαλέριος Τεντζεράκης

 Να λοιπόν που οι εκλογές ήρθαν και τελείωσαν. Πως τελείωσαν όμως; Με απέραντη ευτυχία πλην ενός. (κόμματος)

Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή:

Ο ΣΥΡΙΖΑ πανευτυχής που έκοψε πρώτος το νήμα λοιπόν.

Η ΝΔ πανευτυχής (πλην κάποιων) γιατί κράτησε την δύναμη της παρόλα τα σκληρά μέτρα που πήρε σαν κυβέρνηση. Θυμάστε τι έπαθε το ΠΑΣΟΚ το 2012;

Η Χρυσή Αυγή πανευτυχής και αυτή γιατί είναι τρίτο κόμμα.

Στο Ποτάμι όλοι πανευτυχείς, γιατί με τα μισόλογα και με κάποιες ασάφειες κατέληξε τέταρτο κόμμα.

Στο ΚΚΕ όλοι ευτυχείς που πήραν μια μονάδα παραπάνω. Κρατάει γερά το κόμμα σύντροφοι!!

Οι ΑΝΕΛ όλοι πανευτυχείς που μπήκαν στην βουλή και στην κυβέρνηση.

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 9:56 am


Παραπολιτικά της αριστεράς

Γράφει ο Βαλέριος Τεντζεράκης

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ο κ Άδωνης Γεωργιάδης κατόπιν ωρίμου σκέψεως που λένε δεν θα μεταναστεύσει. Κάποιος άλλος μας είχε απειλήσει ότι θα αυτοκτονήσει αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αποδεικνύονται ανακόλουθοι οι πολιτικοί;

 

Λοιπόν από έρευνα αγοράς ανακαλύψαμε ότι υπάρχει πλήρης επάρκεια από χαρτί υγείας στα σούπερ μάρκετ, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες. Αντίθετα είδαμε μια κάποια έλλειψη σε χαρτομάντιλα. Τυχαίο; Εκείνο το τραγούδι που λέει: Βροχή και δάκρυα μέσα στη νύχτα (ή μέσα στην ήττα) έγιναν ένα….

Κουστούμια χωρίς γραβάτες, ατημέλητοι και με στιλιστικές ατέλειες η νέα κυβέρνηση. Μα καλά η κ Κουντουρά δεν τα βλέπει; Τι περιμένει για να κάνει κάποια πολιτική δήλωση; Δεν είναι μόνο ο τουρισμός κυρία μου!

Ο κ Θεοδωράκης ζώστηκε τα φυσεκλίκια της επανάστασης. Σταύρος ο Βάρβαρος. Κατηγορεί τους ΑΝΕΛ και όποιον προλάβει ότι είναι ακροδεξιοί, καμένοι, ψεκασμένοι, κλπ. Μάλλον κάποιος να τον ενημερώσει ότι δεν είναι ο Πρωταγωνιστής πια. Οι εκπομπές καλές ή κακές πέρασαν όπως και η δημοσιογραφική υπερβολή. Και το κυριότερο δεν είμαστε όλοι ψεκασμένοι σε αυτόν τον τόπο.

Αλλά ο Βαγγέλης!!! Τι τακτ!!! Ο παλιός (δεξιός) είναι αλλιώς. Λουλούδια αντί κριτικής. Είσαι τεράστιος Βαγγέλη. Δύο στέμματα μουστάκι ο Βαγγέλης, αλλά απέδειξε ότι είναι άνθρωπος των λεπτών τρόπων. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης!!!! Όχι σαν μερικούς-μερικούς που δεν περίμεναν να έρθει ο αντικαταστάτης!!!

Ένας άλλος Βαγγέλης τώρα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο εικονομάχος. Κατεβάζει εικόνες, βρίζει προς μία κατεύθυνση μουντζώνει, κάνει τέλος πάντων ότι και όσο μπορεί να αποδείξει ότι ο Γιώργος φταίει για όλα. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ φταίει πουθενά Βαγγέλη; Δύσκολα, μόνο ο φραξιονιστής Γιώργος φταίει. Απεταξάμενος Βαγγέλη μου!!!

Αλήθεια που είναι ο ΓΑΠ; Είναι σε κάποιο νησί; Άβυσσος η ψυχή του πολιτικού. (Στις μέρες μας)

Πληροφορία που ελέγχεται: ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταφέρει να πληρώσει ότι έχει υποσχεθεί θα βάλει φόρο στο σεξ. Το είπα σε έναν παππού και μου απάντησε: Δεν με νοιάζει. Εγώ ούτως ή άλλως μόνο πάγιο θα πληρώνω.

Αλλά αυτή η αγάπη του Ομπάμα; Μην κουράζεσαι Αλέξη θα ασπρίσουν τα μαλλιά σου όπως τα δικά μου. Ο σύμμαχος είναι πάντα σύμμαχος, και ας ασχολείται με τρίχες!!

«Όπου πατώ το πόδι μου, και ρίχνω την ματιά μου, μεγάλος ντόρος γίνεται γύρω από το όνομά μου…». Λαϊκό τραγούδι με πολλούς αποδέκτες. Μπορεί να είναι για τον κ Αβραμόπουλο; Ναι, γιατί όχι. Θα μπορούσε να είναι για τον κ Κώστα Καραμανλή; Ναι ή μάλλον ναι.
Συμβολισμοί, μισόλογα, και διεργασίες… ναι, και λουλούδια!!!!

 

To παραπάνω κείμενο είναι προϊόν επινόησης με σκοπό την σάτιρα. Καταναλώστε το υπεύθυνα.
 

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 9:50 am


Η Οργάνωση Μελών Λαγκαδά ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Η Οργάνωση Μελών Λαγκαδά ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη μεγάλη νίκη του κόμματος στις εκλογές τις 25ης Γενάρη,νίκη που ανοίγει νέους ορίζοντες για τον λαό και τη χώρα μας, νέα εποχή για τους εργαζομένους, για τους συνταξιούχους,τους αγρότες και τους μικρομεσαίους, για τους νέους και τις νέες.

Η Οργάνωση Μελών Λαγκαδά ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2015 | 11:38 pm


Σάββας Αναστασιάδης «Τι βουλευτές αλήθεια έχει ανάγκη η χώρα ;»(video)

Όλα  τα σχόλια και  οι εικόνες  είναι για μία ακόμη φορά υπέρ του Σάββα Αναστασιάδη.

Κι όμως υπάρχει ένας βουλευτής που ο κόσμος θέλει να ακούει και να βλέπει!

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2015 | 11:34 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: