1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χανιών   »   Χανιά    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Διεθνές Workshop για τις σπάνιες καρδιαγγειακές παθήσεις στα Χανιά

Διεθνές Workshop για τις σπάνιες καρδιαγγειακές παθήσεις στα Χανιά
Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Workshop για τις Σπάνιες Καρδιαγγειακές Παθήσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που έλαβε χώρα στα Χανιά, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, από τις 22-24 Μαΐου.
Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Workshop για τις Σπάνιες Καρδιαγγειακές Παθήσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που έλαβε χώρα στα Χανιά, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, από τις 22-24 Μαΐου.
Αποτέλεσε ένα συνέδριο που συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον των Καρδιολόγων και γιατρών άλλων ειδικοτήτων από την Κρήτη και όλη την χώρα, τόσο για τη θεματολογία του όσο και για το υψηλό επίπεδο των ομιλητών ιατρών -εγνωσμένου κύρους- από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Τα επιστημονικά συμπεράσματα που αναδείχτηκαν, αναμφισβήτητα αποτελούν πηγή ιδιαίτερα σημαντικής επιστημονικής γνώσης στον τομέα των σπάνιων καρδιαγγειακών παθήσεων, που συμβάλλουν δυσμενώς στην καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνητότητα. Αυτός ήταν και ο κύριος στόχος του Διεθνούς Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και του Ιατρικού συλλόγου της πόλης: να παρουσιαστούν οι τρέχουσες εξελίξεις στη διάγνωση και τη θεραπεία των σπάνιων καρδιαγγειακών διαταραχών και να προωθηθεί στην Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Κοινότητα η ιδέα να συμπεριλάβει τον επιστημονικό αυτό τομέα στο πρόγραμμα κατάρτισης για νέους καρδιολόγους.
Πριν την έναρξη του συνεδρίου, το πρωί της 22ης Μαΐου, ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας και το μέλος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, Καρδιολόγος κ. Αναστασάκης, περιέγραψαν τους στόχους του workshop στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ ο Δήμαρχος Χανίων κ. Βάμβουκας καλωσόρισε στην πόλη του τους συντελεστές του συνεδρίου ευχόμενος καλή επιτυχία.
Παράλληλα με το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου και στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΚΕ σε όλη την Ελλάδα για τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας εκπαιδεύτηκαν 30 υπάλληλοι υπηρεσιών του Δήμου, της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ στην καρδιακή αναζωογόνηση, στην παροχή δηλαδή των Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες που έχουν υποστεί έμφραγμα.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες για τους πολίτες, για τους παράγοντες κινδύνου και την πρόληψη από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Ο έλεγχος της πίεσης, η παρακολούθηση του ζαχάρου και της χοληστερίνης, η διακοπή του καπνίσματος, είναι ευεργετικά και δρουν προληπτικά, ενώ καθοριστικός είναι ο παράγοντας της κληρονομικότητας.
Τέλος οι πολίτες ενημερώθηκαν, με ομιλία του Προέδρου της ΕΚΕ κ. Στέφανου Φούσα, για το πώς μπορούν να αποφύγουν το οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου όπως και για το πώς μπορούν να το αντιμετωπίσουν όταν προκληθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 1:02 pm


Νεκρή τουρίστρια στα Σφακιά από πτώση βράχου

Νεκρή τουρίστρια στα Σφακιά από πτώση βράχου
Τραγικό θάνατο βρήκε χθες μια 36χρονη Γερμανίδα τουρίστρια όταν βράχος που αποκολλήθηκε από βουνό πάνω από από την παραλία "Γλυκά νερά' στα Σφακιά έπεσε πάνω στην ξαπλωμένη γυναίκα με αποτέλεσμα…
Τραγικό θάνατο βρήκε χθες μια 36χρονη Γερμανίδα τουρίστρια όταν βράχος που αποκολλήθηκε από βουνό πάνω από από την παραλία "Γλυκά νερά' στα Σφακιά έπεσε πάνω στην ξαπλωμένη γυναίκα με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Έκκληση στην Πολιτεία για την ιατρική κάλυψη της απομακρυσμένης περιοχής των Σφακίων κάνει ο δήμαρχος Γ. Ζερβός, τονίζοντας ότι για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού δεν υπήρχε γιατρός
Όπως ανέφερε στα Χανιώτικα νέα ο κ. Ζερβός, «η παραθερίστρια βρισκόταν στην παραλία Γλυκά νερά μεταξύ Χώρας Σφακίων και Λουτρού, η οποία δεν είναι προσβάσιμη οδικώς παρά μόνο δια θαλάσσης και από ένα δύσβατο μονοπάτι. Η γυναίκα ήταν ξαπλωμένη στην άκρη της παραλίας μαζί με τον σύντροφο της. Από πάνω υπάρχει ένα πρανές και απότομο έδαφος σε μεγάλο ύψος. Για άγνωστο λόγω αποκολλήθηκε βράχος διαστάσεων 50 x 50, εκατ και παρότι το ζευγάρι βρίσκονταν κάτω από ένα δέντρο,η φορά της πέτρας ήταν τέτοια που έσπασε ένα χοντρό κλαδί του δέντρου και βρήκε την γυναίκα στην βουβωνική χώρα και την τραυμάτισε θανατηφόρα. Μετά από παρέλευση μισής ώρας, η γυναίκα εξέπνευσε σύμφωνα με τους μάρτυρες».

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 12:31 pm


Το Ποτάμι δεν κάνει παζάρια με το παλιό

Το Ποτάμι δεν κάνει παζάρια με το παλιό
Δηλώσεις Στ. Θεοδωράκη από τα Χανιά

Την αντίθεσή του στο παλιό σύστημα που συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα εξέφρασε από την Κρήτη όπου βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ερωτώμενος από Χανιώτες δημοσιογράφους, για το ενδεχόμενο το Ποτάμι να κατέβει στις εκλογές σε συνεργασία με άλλα κόμματα, δήλωσε:

Κατανοώ την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να πακετάρει όλους μαζί τους αντιπάλους του. Όμως το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να συγκρουσθεί με το παλιό και όχι για να το αγκαλιάσει. Η χώρα για να πάει μπροστά χρειάζεται μεγάλες αλλαγές και όχι μεγάλα παζάρια και μεγάλους συνεταιρισμούς. Το Ποτάμι δεν θα γίνει σανίδα σωτηρίας για όσους έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Ο κομματισμός, το πελατειακό κράτος, η αναξιοκρατία, τα «ντιλ» με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες, η πολιτική δηλαδή που συνεχίζει και σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μέσα στους δικούς μας στόχους. Οπότε ας ανησυχούν. Στις εκλογές θα κατέβουμε μόνοι μας, ενισχυμένοι με όλους αυτούς που καθημερινά απογοητεύονται από μια πολιτική που μόνο προοδευτική δεν είναι.

Στο ερώτημα αν το Ποτάμι επιμένει ότι θα ψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει ο κ. Τσίπρας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

Το Ποτάμι δεν έχει συνιστώσες και ως εκ τούτου δεν έχω τα προβλήματα που έχει ο κ. Τσίπρας. Η δική μας απόφαση είναι ομόφωνη. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Θα ψηφίσουμε μια συμφωνία που θα μας κρατήσει στην Ευρώπη και αμέσως μετά θα δώσουμε τη μάχη για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Βέβαια εδώ είναι το μεγάλο κενό καθότι οι ακροδεξιοί και οι ακροαριστεροί που συστεγάζονται σήμερα στην κυβέρνηση δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις προς όφελος των πολλών. Το γεγονός αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον και οι φιλοευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αρχίσει να νιώθουν μια αφόρητη μοναξιά. Ελπίζω μόνο στο τέλος της ημέρας να μην γίνουν οι κομπάρσοι σε ένα έργο καταστροφής που θα συνυπογράφουν ιδεοληπτικοί αναχρoνιστές και γραφικοί ψεκασμένοι.

Για το σκηνικό ρήξης που δημιουργούν στελέχη της συγκυβέρνησης και στελέχη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε:

Όσοι ζητούν ρήξη, στάση πληρωμών, πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή είναι επικίνδυνοι. Αυτά τα 4 είναι αλληλένδετα. Είναι το ντόμινο που θα διαλύσει την κοινωνία. Δεν ξέρω αν υπηρετούν σκοπιμότητες ή είναι αφελείς, το γεγονός όμως δεν αλλάζει: παίζουν με τη φωτιά και πρέπει να απομονωθούν.

Στο Καστέλι όπου βρέθηκε το μεσημέρι ο επικεφαλής του Ποταμιού-μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Κισσάμου- μιλώντας σε δημοσιογράφους επανέλαβε ότι «το Ποτάμι θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με όλους τους απογοητευμένους από τη σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι σε συνεργασία με άλλα κόμματα» προσθέτοντας:

Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει το Ποτάμι αν η σύγκρουση στις εκλογές είναι ανάμεσα σε φιλοευρωπαϊκές με τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις είπε:

Η ευθύνη του παλιού συστήματος για την κατάσταση της χώρας είναι τεράστια. Το ότι κάθε μέρα μιλάμε για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δε σημαίνει ότι ξεχνάμε την ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τα χάλια μας έχουν και την υπογραφή των προηγούμενων Πρωθυπουργών. Το Ποτάμι λοιπόν, ως νέο κίνημα της χώρας δεν έχει σκοπό να συνεργαστεί με το παλιό. Είτε στη μορφή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε στη μορφή των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ερωτώμενος εκ νέου για το κατά πόσο το Ποτάμι θα στηρίξει μια συμφωνία απάντησε ότι θα το πράξει επεσημαίνοντας ότι:

Την επόμενη μέρα μιας συμφωνίας, αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα βγάλει πέρα; Μπορεί να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος; Εδώ πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει την ικανότητα να συνεχίσει μια ευρωπαϊκή πορεία. Πιστεύω ότι κάθε μέρα θα έχουμε πισωγυρίσματα. Εδώ είναι μια μεγάλη ευθύνη λοιπόν των φιλοευρωπαϊστών του ΣΥΡΙΖΑ -όσοι είναι και αν αντέχουν- να συγκρουστούν και με τους λαϊκιστές και με τους γραφικούς και με τους ψεκασμένους και με τους ιδεοληπτικούς και να βοηθήσουν τη χώρα, σ' ένα πλατύτερο μέτωπο για την ευρωπαϊκή ανασύνταξη και για την ανάπτυξη.

Σε ερώτηση τέλος για το αν είναι αρκετοί οι φιλοευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ -με τους ΑΝΕΛ ή χωρίς αυτούς- για να παραμείνουν στην εξουσία, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

Πολλά απ' αυτά που λέει σήμερα το Ποτάμι είναι αυτά που έλεγε και χθες και πριν από τις εκλογές και είναι αυτά που δειλά ψελλίζει σήμερα το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω τις θέσεις μας για το χρέος, για τα πλεονάσματα, όλα αυτά είναι πράγματα που το Ποτάμι έθεσε στην πολιτική σκηνή και τα αναπαράγει τώρα ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το χρέος του κ. Τσίπρα είναι να ελέγξει τις διάφορες ομαδούλες, τις διάφορες συνιστώσες στο κόμμα του. Και νομίζω ότι ένας ηγέτης κρίνεται κυρίως από αυτό. Δηλαδή, τι τάξη μπορεί να επιβάλλει στο κόμμα του και αμέσως μετά πώς αποτελεσματικά θα προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές στην κοινωνία.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 8:10 pm


Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον γ.γ Υπουργείου Προστασίας του πολίτη

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον γ.γ Υπουργείου Προστασίας του πολίτη
Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον γ.γ Υπουργείου Προστασίας του πολίτη

Τις προτάσεις του για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην πόλη των Χανίων και άλλα θέματα των οποίων η αντιμετώπιση είναι επείγουσα λόγω τουριστικής περιόδου, κατέθεσε για μια ακόμη φορά σε συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο το Σάββατο το απόγευμα με τον γ.γ του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.
Ειδικότερα, στη συνάντηση στην οποία το παρών έδωσαν ο αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ως επίσης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος κ. Κων/νος Μαχαιρίνας, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση του κυκλοφοριακού με αναφορές για διαρκή επιτήρηση της απαγόρευσης στάθμευσης σε κεντρικές οδούς αλλά και γενικότερα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Χανίων.
Οι καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων, διασταυρώσεων με σηματοδότες, χώρων ελεγχόμενης στάθμευσης, ως επίσης, η επιτήρηση των πάρκων, των δημόσιων τουαλετών, η διασφάλιση τήρησης ωραρίου και λοιπών κανόνων λειτουργίας των λαϊκών αγορών αλλά και το θέμα της ηχορύπανσης, ήταν μερικά ακόμη από τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων: «Είναι ανάγκη να υπάρξει αυστηρότητα στο θέμα της αστυνόμευσης. για να έχουμε αποτελέσματα. Πρέπει όλοι μας να εργαστούμε συστηματικά και επίμονα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που παρουσιάζει η πόλη μας στα ζητήματα τήρησης της τάξης και βέβαια να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας από όλους» ενώ στη συνέχεια τόνισε και το άριστο επίπεδο συνεργασίας με την τοπική Αστυνομία .
Παράλληλα ο Δήμαρχος Χανίων αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη Δημοτική Αστυνομία ζήτησε εκ νέου, μεγαλύτερη ένταση των προσπαθειών της ΕΛ.ΑΣ για τήρηση της τάξης, ενώ η πρόσφατη επιστολή του για το συγκεκριμένο θέμα στον κο Αναγνωστάκη, έγινε αντικείμενο συζήτησης με τον τον γ.γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναγνωρίζει την ανάγκη.
Από την πλευρά του ο γ.γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κος Αναγνωστάκης δήλωσε: «Θα είμαστε δίπλα σας, θα είμαστε αρωγοί».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Ταξίαρχος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Γεωργακάκης και ο αντιδήμαρχος, Πρασίνου και καθαριότητας- Μιχάλης Κοτζαμιχάλης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:08 pm


Η καλή φυσική κατάσταση επηρεάζει θετικά τις επιδόσεις των μαθητών

Η καλή φυσική κατάσταση επηρεάζει θετικά τις επιδόσεις των μαθητών
Τονίστηκε σε εκδήλωση στα Χανια

Η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να επηρεάσει θετικά την επίδοση των μαθητών στα μαθήματά τους, όπως προκύπτει από τα δεδομένα που υπάρχουν και προέρχονται από την εφαρμογή σχετικών προγραμμάτων σε πολλά Ευρωπαϊκά σχολεία.

Αυτό μεταξύ άλλων επισημάνθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που οργάνωσε το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά ο Οργανισμός Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου και είχε ως θέμα: «Το παιχνίδι της φυσικής κατάστασης και της υγείας».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Τάσος Μαραγκουδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο μοντέλο εκπαίδευσης που έχουν εφαρμοστεί σε πολλά σχολεία της Ευρώπης.

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε «έχει αποδειχτεί ότι τα κλασσικά θρανία εγκλωβίζουν το σώμα των μαθητών. Υπάρχουν μέθοδοι που έχουν εφαρμοστεί σε αρκετά πειραματικά σχολεία σε ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν βελτιώσει σημαντικά την απόδοση των παιδιών στα μαθήματά τους. Αξίζει να αναφέρω, ότι στη Γαλλία σε πειραματικά σχολεία οι μαθητές δεν κάθονται ακριβώς σε θρανία, αλλά σε τύπου θρανία, όπου από κάτω υπάρχει ένα στατικό ποδήλατο. Έτσι, καθ' όλη τη διάρκεια των μαθημάτων, τα παιδιά μπορούν και κινούν τα πόδια τους και αυτό έχει δείξει ότι μπορούν να συγκεντρώνονται καλύτερα, ενώ παράλληλα και να ασκούνται».

Στην εκδήλωση, προβλήθηκε και ένα βίντεο το οποίο δημιούργησε ο Κένεθ Κούπερ (τεστ Κούπερ), το οποίο χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Ουσιαστικά, είναι ένα παιχνίδι με βαθμονομικό πίνακα, στο οποίο ο ενδιαφερόμενος συγκεντρώνει βαθμούς ανάλογα με τη δραστηριότητα, την κίνηση ή το άθλημα που κάνει κάθε ημέρα. Οι βαθμοί που θα συγκεντρώσει στο τέλος της εβδομάδας, του δείχνουν το πόσο καλά διατηρεί την υγεία του.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2015 | 2:10 pm


Επίσκεψη Σ. Βούλτεψη στον Δήμαρχο Χανίων

Επίσκεψη Σ. Βούλτεψη στον Δήμαρχο Χανίων
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, είχε σήμερα, Πέμπτη η Βουλευτής της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη, στο πλαίσιο επίσκεψης, που πραγματοποιεί στην πόλη μας.
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, είχε σήμερα, Πέμπτη η Βουλευτής της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη, στο πλαίσιο επίσκεψης, που πραγματοποιεί στην πόλη μας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν ο πρώην Βουλευτής, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Γεώργιος Κουκλάκης, και ο δημοτικός σύμβουλος, Γεώργιος Σχοινοπλοκάκης, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
"Είναι χρήσιμο να ανταλλάσσονται απόψεις και βέβαια περιμένουμε να τελειώσει η εκκρεμότητα, που υπάρχει στη χώρα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ως Ο.Τ.Α. περαιτέρω στον σχεδιασμό μας, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικότερα τις δυσκολίες, που έχουμε αυτή τη στιγμή", τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις του με την ολοκλήρωση της συνάντησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 6:58 pm


Εθιμοτυπική επίσκεψη Πρέσβειρας Σουηδίας στον Δήμο Χανίων

Εθιμοτυπική επίσκεψη Πρέσβειρας Σουηδίας στον Δήμο Χανίων
Η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Πρεσβείας της Σουηδίας στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της εθιμοτυπικής επίσκεψης
Η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Πρεσβείας της Σουηδίας στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της εθιμοτυπικής επίσκεψης, που πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, η Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα, Charlotte Wrangberg.
Παράλληλα, μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας και σε άλλους τομείς, όπως αυτόν την ενέργειας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Πρόξενος, Παρασχάκη Συρματένια. Από πλευράς Δήμου Χανίων προσφέρθηκαν στην Πρέσβειρα εκδόσεις του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 6:13 pm


Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για κλοπή

Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για κλοπή
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου, κατηγορούμενος για κλοπή.
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, σήμερα (21.05.2015) τα ξημερώματα, ο 22χρονος εισήλθε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 69χρονης ημεδαπής, αφαιρώντας διάφορα προσωπικά αντικείμενα (γυαλιά, ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης, τηλεχειριστήριο συναγερμού), αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.
Στην κατοχή του βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 3:01 pm


Κοινή διαχείριση για το Ελαφονήσι

Κοινή διαχείριση για το Ελαφονήσι
Συμφώνησαν οι δύο δήμαρχοι σε συνάντησή τους
Την κοινή οικονομική διαχείριση της περιοχής του Ελαφονησίου βάζουν μπροστά οι Δήμοι Κισάμου και Καντάνου – Σελίνου. Στόχος των δύο δημάρχων -που συναντήθηκαν χθες στο Λαφονήσι- είναι μέχρι του χρόνου να έχουν συστήσει από κοινού μία Διαδημοτική Επιχείρηση, η οποία θα αναλάβει την περιοχή.
Για φέτος η απόφαση των δύο Δήμων είναι από τις καντίνες που διατηρούν στην περιοχή να μη σερβίρονται ήδη εστιατορίου και να εφαρμοστεί επακριβώς η νομοθεσία αναφορικά με την ανάπτυξη των ομπρελοκαθισμάτων.
«Είχαμε μία συνάντηση με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου κ. Περράκη για να καθορίσουμε τον τρόπο συνεργασίας. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα έχει προχωρήσει μία κοινοπραξία που θα διαχειρίζεται το Λαφονήσι και από τους δύο Δήμους» είπε στα "Χ.Ν." ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θοδωρής Σταθάκης. Αναφορικά με τη φετινή τουριστική σεζόν ο κ. Σταθάκης είπε πως οι καντίνες θα παρέχουν τα προϊόντα που επιβάλλει η νομοθεσία και όχι φαγητά και είδη ταβέρνας. «Αυτό θα βοηθήσει, ώστε να μην υπάρξει υπερσυσσώρευση κόσμου στην παραλία του Λαφονησίου, να απομακρύνεται κάποια στιγμή, ώστε να γευματίσει στα καταστήματα της περιοχής συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξή της. Για τα ομπρελοκαθίσματα θα βάλουμε αυτά που προβλέπονται από τον κανονισμό. Ευελπιστούμε ότι θα έρθει γρήγορα η έγκριση από το ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση της παραλίας, ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου Αντώνης Περράκης έκανε λόγο για καλή συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων. «Συζητήσαμε να εξετάσουμε όλα τα δεδομένα, ώστε να συστήσουμε από κοινού μια εταιρεία για την οικονομική διαχείριση της περιοχής και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το προχωρήσουμε. Για την τουριστική σεζόν που διανύουμε θα ακολουθήσουμε κοινή τιμολογιακή πολιτική και θα σερβίρουμε ό,τι προβλέπει η νομοθεσία», είπε ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου.

Δ.Σ. ΚΙΣΑΜΟΥ
Τη διαχείριση του Λαφονησίου στη "Μονομετοχική" του Δήμου αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ. Κισάμου στη συνεδρίασή του προχθές το βράδυ. «Μετά τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που μειώνει την επιβάρυνση για κάθε Δημοτική Επιχείρηση από το 30% στο 10% αποφασίσαμε να διαχειριστούμε το Λαφονήσι και να μη δοθεί με διαγωνισμό σε ιδιώτη» είπε ο δήμαρχος Κισάμου Γ. Σταθάκης. Παράλληλα, ο δήμαρχος σημείωσε πως την ίδια ώρα που ένας ιδιώτης πληρώνει μια φορά για τη διαχείριση μιας παραλίας, μία Δημοτική Επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να δίνει στο δημόσιο το 10% των ακαθάριστων εσόδων, το 26% των κανονικών εσόδων, τα οποία στη συνέχεια και θα φορολογηθούν κάνοντας πολύ δύσκολη την επιβίωσή της.
Σύμφωνος με τη διαχείριση της περιοχής από τη "Μονομετοχική" εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ ο δημ. σύμβουλος Κώστας Κουκουράκης τόνισε πως για να υπάρξει νέα Κ.Υ.Α. που να μειώνει την επιβάρυνση στις Δημοτικές Επιχειρήσεις από το 30% στο 10% έγινε, γιατί οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων πείστηκαν για το δίκαιο των αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης.
Ενταση προκλήθηκε στο Δ.Σ. όταν πρώην δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος άφησε ξεκάθαρες αιχμές σε βάρος της Δημοτικής Αρχής για την καθαριότητα στην περιοχή του Λαφονησίου. Η λεκτική αντιπαράθεση με εκατέρωθεν ειρωνικά σχόλια και "μπηχτές" προκάλεσε ένταση, που έλαβε τέλος με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 2:19 pm


Στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω άγχους τρεις μαθητές που έδιναν πανελλήνιες

Στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω άγχους τρεις μαθητές που έδιναν πανελλήνιες
Με συμπτώματα που υποδηλώνουν στρες και έντονο άγχος (κοιλιακό άλγος, εμετούς, διάρροιες) μεταφέρθηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο Χανίων τρεις μαθητές κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων στα Χανιά.
Με συμπτώματα που υποδηλώνουν στρες και έντονο άγχος (κοιλιακό άλγος, εμετούς, διάρροιες) μεταφέρθηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο Χανίων τρεις μαθητές κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων στα Χανιά.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μαν. Μαραγκάκης, δήλωσε ενήμερος για το θέμα και συμβούλευσε τους υποψηφίους «να παραμένουν ψύχραιμοι όσο μπορούν».

Παράλληλα εξήγησε πως «σε περίπτωση που πριν ή κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων προκύψει ασθένεια ενός μαθητή, υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ότι ο μαθητής αφού μεταφερθεί στο Νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας και βεβαιωθεί το πρόβλημα υγείας και αντιμετωπιστεί, μπορεί στην συνέχεια να συμμετέχει στις επαναληπτικές πανελλήνιες εξετάσεις, εφόσον το επιθυμεί».

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 1:52 pm


Αύξηση κονδυλίων για την δακοκτονία στον Νομό Χανίων

Αύξηση κονδυλίων για την δακοκτονία στον Νομό Χανίων
Αύξηση των κονδυλίων για την δακοκτονία στον Νομό Χανίων αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, έπειτα από συνάντησή του με τους βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη και…
Αύξηση των κονδυλίων για την δακοκτονία στον Νομό Χανίων αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, έπειτα από συνάντησή του με τους βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη και Βάλια Βαγιωνάκη και σε συνεννόηση με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Πολάκη για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «στην συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει από το νέο καθεστώς επιδοτήσεων και την χρηματοδότηση για την δακοκτονία.
Ο κ. Αποστόλου δεσμεύτηκε να επισκευτεί τα Χανιά τον Ιούνιο για να έρθει σε άμεση επαφή με τους φορείς των αγροτών προκειμένου να εξεταστούν από κοινού επωφελείς λύσεις τόσο για την κτηνοτροφία όσο και για την ελαιοκαλλιέργεια και την Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.)».
Ακόμα στην ανακοίνωση τονίζεται:
«Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα Δακοκτονίας για το έτος 2015 και αφού έλαβε υπ' όψιν του την άποψη των Βουλευτών για την άνιση κατανομή των κονδυλίων, αποφασίστηκε η επιπλέον χρηματοδότηση του Νομού Χανίων με 300.000 ευρώ, τα οποία και άμεσα θα εκταμιευτούν. Συγκεκριμένα, 200.000 τον Μάιο και 100.000 τον Ιούνιο. Με την αναπροσαρμογή αυτή το ποσόν που θα διατεθεί για την Δακοκτονία στα Χανιά, ανέρχεται σε 1.971,185 Ευρώ, έναντι του ποσού των 1.323.712 που δαπανήθηκε το 2014.
Οι βουλευτές, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας, δήλωσαν ικανοποιημένοι από την έκβαση της συνάντησης με τον Αναπληρωτή Υπουργό».

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 1:27 pm


Έκλεψε διάφορα αντικείμενα από αυτοκίνητο

Έκλεψε διάφορα αντικείμενα από αυτοκίνητο
Σύλληψη 28χρονου αλλοδαπού για κλοπή
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, 28χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου, κατηγορούμενος για κλοπή.
Ειδικότερα, ο 22χρονος εισήλθε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 69χρονης ημεδαπής, αφαιρώντας διάφορα προσωπικά αντικείμενα (γυαλιά, ηλεκτρονική συσκευή αποθήκευσης, τηλεχειριστήριο συναγερμού), αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.
Στην κατοχή του βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 12:15 pm


Συνελήφθη επιχειρηματίας γιατί προσπάθησε να επανασυνδέσει το ρεύμα στην επιχείρησή του που είχε κοπεί λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ

Συνελήφθη επιχειρηματίας γιατί προσπάθησε να επανασυνδέσει το ρεύμα στην επιχείρησή του που είχε κοπεί λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ
Στα Χανιά

Την κατηγορία της παράνομης επανασύνδεσης ρεύματος αντιμετωπίζει επιχειρηματίας στα Χανιά που πέρασε σήμερα το κατώφλι του Αστυνομικού Μεγάρου της πόλης.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη το πρωί ενώ προσπαθούσε να συνδέσει το ρεύμα που του είχαν κόψει συνεργεία της ΔΕΗ για οφειλές προς την επιχείρηση, που σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2015 | 8:03 pm


Εργασίες καθαρισμού παράδρομου της Εθνικής Οδού

Εργασίες καθαρισμού παράδρομου της Εθνικής Οδού
Από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων
Συνεργεία των Διευθύνσεων Καθαριότητας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 20/5/2015, εργασίες καθαρισμού παράδρομου της εθνικής οδού, στο ύψος του Δαράτσου, που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.
Για την αποκομιδή των απορριμάτων και των μπαζών χρησιμοποιήθηκαν έξι φορτηγά, καθώς και τρία σκαπτικά μηχανήματα.
Από τον Δήμο Χανίων επισημαίνεται ότι στόχος όλων στο εξής θα πρέπει να είναι η διατήρηση της καθαριότητας στην περιοχή και ο σεβασμός του δημόσιου χώρου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2015 | 5:42 pm


Εθιμοτυπική επίσκεψη Δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς Κύπρου στο Δήμαρχο Χανίων

Εθιμοτυπική επίσκεψη Δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς Κύπρου στο Δήμαρχο Χανίων
Εθιμοτυπική επίσκεψη Δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς Κύπρου στο Δήμαρχο Χανίων

 

Τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 20/5/2015, ο Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς της Κύπρου, Άγγελος Γεωργίου, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και πρώην Δήμαρχος Νέας Κυδωνίας, Μανώλης Σταματάκης και η νομική σύμβουλος του Δήμου Χανίων, Έλβη Στασσίνου, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν τους δύο Δήμους.
Ο πρώην Δήμος Νέας Κυδωνίας, που εντάχθηκε στον "Καλλικρατικό" Δήμο Χανίων, είχε υπογράψει πρωτόκολλο αδελφοποίησης με το Δήμο Πόλης Χρυσοχούς της Κύπρου στις 14/09/2010, βάσει της απόφασης 16/25-01-2010 του πρώην Δήμου Νέας Κυδωνίας και της από 01/02/2010 απόφασης του Δ.Σ του Δήμου πόλης Χρυσοχούς.
Από πλευράς Δήμου Χανίων προσφέρθηκαν στον κ. Γεωργίου εκδόσεις του Δήμου, ενώ ο κ. Γεωργίου προσέφερε στο Δήμαρχο Χανίων τιμητική πλακέτα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2015 | 2:45 pm


Γεννητούρια στον Δημοτικό Κήπο Χανίων

Γεννητούρια στον Δημοτικό Κήπο Χανίων
Γεννητούρια στο Δημοτικό Κήπο Χανίων, καθώς ένας αρσενικός Κρητικός αίγαγρος ήλθε στη ζωή.

Γεννητούρια στο Δημοτικό Κήπο Χανίων, καθώς ένας αρσενικός Κρητικός αίγαγρος ήλθε στη ζωή. Το μικρό ζώο που ακόμα καλά -καλά δεν στέκεται στα πόδια του δέχθηκε τις φροντίδες των υπαλλήλων του Δήμου και είναι πολύ καλά στην υγεία του.
Ήδη η παρουσία του μαγνήτισε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων επισκεπτών, όπως αναφέρουν τα "Xανιώτικα Νέα".

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2015 | 2:28 pm


Εντείνονται οι τροχονομικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ

Εντείνονται οι τροχονομικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ
Στα Χανιά

Εντείνονται οι προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας στα Χανιά -εν όψει και της τουριστικής περιόδου- προκειμένου να περιοριστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Ηδη υλοποιείται σχέδιο δράσης με επίκεντρο την πόλη των Χανίων καθώς και τους τουριστικούς δήμους.

Τα αναγκαία μέτρα αστυνόμευσης για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού στην πόλη της Κισσάμου συζήτησαν σήμερα ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης με τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων Ταξίαρχο Μανώλη Γεωργακάκη και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της περιοχής Γιάννη Γεωργαλή κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Κίσσαμο.

Με δεδομένες τις διαμαρτυρίες κατοίκων και επιχειρηματιών για το θέμα του κυκλοφοριακού και της ηχορύπανσης που προκαλείται κυρίως από τα δίκυκλα, ο δήμαρχος Κισσάμου ζήτησε να υπάρξει ενίσχυση των μέτρων από πλευράς αστυνομίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην πόλη της Κισσάμου και τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ, ιδιαίτερα, σε ότι αφορά την παράνομη στάθμευση αλλά και την οδήγηση μοτοσυκλετών χωρίς εξατμίσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, από αύριο Τετάρτη και σε καθημερινή βάση, κλιμάκιο της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. θα διενεργεί εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και της παράνομης στάθμευσης, ειδικά στον κεντρικό οδικό άξονα της πόλης, καθώς και για την υλοποίηση δράσεων συμμόρφωσης των μοτοσυκλετών με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται ήδη στην πόλη των Χανίων όπου έχει ενταθεί η δίκυκλη αστυνόμευση ενώ καθημερινή -πρωί και απόγευμα- είναι πλέον και η παρουσία του γερανού της τροχαίας.

Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στην παράνομη στάθμευση, κυρίως στο κέντρο της πόλης, καθώς και στη στάθμευση σε θέσεις αναπήρων, ράμπες και σε σημεία που εμποδίζουν την ορατότητα των οδηγών.

Αυξημένα μέτρα τροχαίας λαμβάνονται και στην περιοχή του δήμου Πλατανιά κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι έλεγχοι αυτοί επικεντρώνονται στον κεντρικό δρόμο του Πλατανιά που παρουσιάζει και το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο.

Εκτός από την αστική τροχαία αστυνόμευση, γίνονται σε καθημερινή βάση έλεγχοι τόσο στο εθνικό όσο και το επαρχιακό οδικό δίκτυο όπου πραγματοποιούνται και αλκοτέστ.

Ήδη, στα Χανιά έχει φθάσει ένα νέο όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποιεί η τροχαία ενώ πολλά σημεία του βόρειου οδικού άξονα στα Χανιά ελέγχονται και από σταθερές μονάδες ραντάρ, η βάση των οποίων βρίσκεται στην Επισκοπή Ρεθύμνου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2015 | 7:45 pm


Εργασίες Εξωραϊσμού στο Λιμανάκι της Αγίας Κυριακής

Εργασίες Εξωραϊσμού στο Λιμανάκι της Αγίας Κυριακής
Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 19/5/2015, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων οι εργασίες εξωραϊσμού στο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προχώρησε σε εργασίες θωράκισης και ενίσχυσης του…
Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τρίτη 19/5/2015, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων οι εργασίες εξωραϊσμού στο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής. Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προχώρησε σε εργασίες θωράκισης και ενίσχυσης του λιμενοβραχίονα, σε βαφές και συντηρήσεις στα παγκάκια και τα φωτιστικά, ενώ απομακρύνθηκαν ογκώδη υλικά από τον θαλάσσιο χώρο στην είσοδο του λιμένα. Επίσης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της παραλίας δίπλα στο λιμανάκι της Αγίας Κυριακής.
«Προσπαθούμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα να αποκαταστήσουμε όλες τις περιοχές, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Σήμερα ολοκληρώσαμε τις εργασίες εξωραϊσμού του λιμένα της Αγ. Κυριακής, το οποίο είχε πληγεί από την κακοκαιρία, προκειμένου να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και σε άλλες περιοχές του Δήμου», δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Φανδριδάκης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2015 | 6:12 pm


Επιθεώρηση των έργων στο Παλιό Τελωνείο από τον Δήμαρχο Χανίων

Επιθεώρηση των έργων στο Παλιό Τελωνείο από τον Δήμαρχο Χανίων
Επιθεώρηση στο υπό εκτέλεση έργο της αποκατάστασης και διαρρύθμισης του Κτιρίου του Παλιού Τελωνείου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων καθώς και στο έργο της κατασκευής του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου,…
Επιθεώρηση στο υπό εκτέλεση έργο της αποκατάστασης και διαρρύθμισης του Κτιρίου του Παλιού Τελωνείου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων καθώς και στο έργο της κατασκευής του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, στον χώρο του Παλιού Νοσοκομείου, πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 19/5/2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, και η Διευθύντρια της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης, Μαρία Κασσωτάκη, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μανώλη Κεμεσίδη, και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.
"Έχουμε τη συμβατική υποχρέωση να ολοκληρώσουμε τα συγκεκριμένα έργα μέχρι το τέλος του παρόντος έτους", τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, διευκρινίζοντας ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τη δημοτική αρχή, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου τα έργα να ολοκληρωθούν εντός προθεσμιών. "Σε διαφορετική περίπτωση τα ποσά, που θα πρέπει να επιστρέψει ο Δήμος Χανίων για τη μη ολοκλήρωση των σημαντικών αυτών έργων θα είναι πολύ μεγάλα", πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας.
"Κατά τακτά χρονικά διαστήματα η Διαχειριστική Αρχή συνεργάζεται με τους Δήμους της Κρήτης για να παρακολουθούμε την πορεία των έργων, που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου", επεσήμανε από την πλευρά της η κα. Κασσωτάκη, αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του προγράμματος κατά το τρέχον έτος, γεγονός που οδηγεί στην επίσπευση των εργασιών και των διαδικασιών.
Σημειώνεται ότι προηγήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία της κας. Κασσωτάκη, του Δημάρχου Χανίων, Αντιδημάρχων, του Γ.Γ. του Δήμου Χανίων, Δημήτρη Φραγκάκη, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η πορεία των έργων, που χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2015 | 5:55 pm


Παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικάνικη Βάση της Σούδας από τις Επιτροπές Ειρήνης

Παγκρήτια κινητοποίηση στην αμερικάνικη Βάση της Σούδας από τις Επιτροπές Ειρήνης
Παγκρήτια κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας.
Αυτό ανακοίνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, καλεί τη χανιώτικη κοινωνία, τη νεολαία, το μαχόμενο εργατικό – λαϊκό κίνημα σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδίκηση.
Η Επιτροπή σημειώνει ότι συμμετέχει «την Κυριακή 24 Μάη στην Παγκρήτια κινητοποίηση στην Αμερικανονατοϊκή Βάση της Σούδας, με προσυγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11 π.μ.».

Απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πάρει:
Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Κρήτης
Φοιτητικός Σύλλογος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
Φοιτητικός Σύλλογος Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης
Φοιτητικός Σύλλογος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Κρήτης
Φοιτητικός Σύλλογος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνείου Κρήτης
Φοιτητικός Σύλλογος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης
Φοιτητικός Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης
Σπουδαστικός Σύλλογος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ΤΕΙ Κρήτης
Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων
Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2015 | 2:33 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: