1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χανιών   »   Χανιά    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ξενάγηση μαθητών στο Δημαρχείο Χανίων

Ξενάγηση μαθητών στο Δημαρχείο Χανίων
Ενημέρωση για τη λειτουργία και την οργάνωση του Δήμου από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

Τον Δήμο Χανίων επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 24/10/2014, το πρωί, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της πόλης μας.

Τους μαθητές υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, και ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα παιδείας, Μανώλης Αδοντάκης. Ο κ. Βάμβουκας ενημέρωσε τα παιδιά για τη λειτουργία του Δήμου, τα καθήκοντα της δημοτικής αρχής, καθώς και για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των οργάνων και των Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς επίσης έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τομείς, όπως το περιβάλλον και την παιδεία.

Από πλευράς Δήμου προσφέρθηκαν στους μαθητές και την εκπαιδευτικό τους εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:45 pm


Δυο συλλήψεις σε Ηράκλειο και Χανιά για οφειλές

Δυο συλλήψεις σε Ηράκλειο και Χανιά για οφειλές
Συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 44 και 36 ετών, για οφειλές Δημοσίου, σε Ηράκλειο και Χανιά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου από την αστυνομία: «Συνελήφθη, χθες (23.10.2014) το πρωί…
Συνελήφθησαν δύο άτομα ηλικίας 44 και 36 ετών, για οφειλές Δημοσίου, σε Ηράκλειο και Χανιά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου από την αστυνομία: «Συνελήφθη, χθες (23.10.2014) το πρωί στο Ηράκλειο, 44χρονος Ελληνας, για οφειλές δημοσίου.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο, συνελήφθη 44χρονος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα, για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 354.320,50 ευρώ.

Επιπλέον χθες (23.10.2014) το πρωί συνελήφθη 36χρονος Ελληνας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουκολιών, για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 68.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.»
Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:01 pm


Πρόγραμμα εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου στα Χανιά

Πρόγραμμα εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου στα Χανιά
Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 για τη Δευτέρα 27/10/2014 και για την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου, Τρίτη 28/10/2014, στον Δήμο Χανίων διαμορφώνεται, σύμφωνα με…

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 για τη Δευτέρα 27/10/2014 και για την ημέρα εορτασμού της Εθνικής Επετείου, Τρίτη 28/10/2014, στον Δήμο Χανίων διαμορφώνεται, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ως εξής: »

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
11.00: Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης των Χανίων, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους. Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής Εκπ/σης, σπουδαστών Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών. Εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών.
14.00: Ομιλία για την εθνική σημασία της Επετείου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χανίων.

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
8.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
10.45: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνού.
Ομιλία
11.40: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης (ΑΔΦΧ) εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, κ.α. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
12.00: Παρέλαση (στον καθιερωμένο τόπο παρέλασης) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόγραμμα Εορτασμού στη Δ.Ε. Σούδας

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
10:00: Επιμνημόσυνη Δέηση. Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Πεσόντων Τσικαλαριών.

11:00: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου και ομιλία. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Αγίου Νεκταρίου και κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Πρόγραμμα Εορτασμού στη Δ.Ε. Ακρωτηρίου

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
10:00: Δημοτική Κοινότητα Αρωνίου: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο, στον αύλειο χώρο του
Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου
11:00: Δημοτική Κοινότητα Κουνουπιδιανών: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Κουνουπιδιανών

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
10:15: Τοπική Κοινότητα Χωρδακίου: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Χορδακίου
10:15: Τοπική Κοινότητα Μουζουρά: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Μουζουρά
10:15: Τοπική Κοινότητα Στερνών: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Κοιμητηρίου Στερνών

Πρόγραμμα Εορτασμού στη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
10.30: Δοξολογία στον Ι.Ν. Παναγίας Γοργοϋπήκοου. Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοπηγής

Πρόγραμμα Εορτασμού στη Δ.Ε. Θερίσου

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
08.00: Τοπική Κοινότητα Βαμβακοπούλου: Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Βαμβακοπούλου. 09:30: Κατάθεση στεφάνου στη θέση Ψηλορείτης.
09.00: Εκκλησιασμός και δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Αγιάς, με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου.
10.30: Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Περιβολίων. Δέηση. Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο της Πλατείας Μαρτύρων. Έκθεση φωτογραφίας.»
Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:02 pm


Εκτακτο δελτίο για καταιγίδες σε περιοχές των Χανίων

Εκτακτο δελτίο για καταιγίδες σε περιοχές των Χανίων
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 

Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες στα Χανιά και κυρίως στις νότιες περιοχές του νομού και ειδικότερα σε Παλαιόχωρα, Σφακιά και Σούγια, προβλέπεται, σύμφωνα με ενημέρωση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, τις μεσημεριανές ώρες.

Οπως έγινε γνωστό, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας θα στείλει σχετικό σήμα στους Δήμους.

Κλειστός παραμένει σήμερα και αύριο ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς λόγω του έκτακτου δελτίου πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 12:40 pm


Τρέχουν νύχτα για καλό σκοπό, στα Χανιά

Τρέχουν νύχτα για καλό σκοπό, στα Χανιά
Τρέχουν νύχτα για καλό σκοπό

Ο πρώτος λαϊκός αγώνας δρόμου στην Κρήτη που γίνεται νύχτα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στα Χανιά.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, ενώ ο αγώνας στηρίζεται από τον δήμο Χανίων και το τοπικό παράρτημα των ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Αλογδιαννάκη, τα έσοδα που θα προκύψουν θα δοθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Η συμμετοχή είναι 7 ευρώ, ενώ όλα τα έξοδα του αγώνα έχουν καλυφθεί από χορηγούς.

«Ο δήμος βρίσκεται πάντα αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια» επεσήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Μανώλης Αδοντάκης, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβάλει η δημοτική αρχή για την ενίσχυση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Ο εκπρόσωπος των ΑΧΕΠΑ, Κώστας Χριστινάκης, τόνισε ότι η οργάνωση στηρίζει κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την φιλανθρωπία και τον εθελοντισμό, ενώ ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κυδωνίας - Αποκορώνου, Ευστράτιος Χατζηδάκης, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση αυτή.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, από την είσοδο του παλιού λιμανιού Χανίων όπου και θα τερματίσουν οι συμμετέχοντες, καλύπτοντας διαδρομή 7 χιλιομέτρων στο παραλιακό μέτωπο και κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Όλο το μήκος της διαδρομής θα ελέγχεται από εθελοντές και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ούτως ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως κίνδυνος ατυχήματος, ενώ θα υπάρχει και υγειονομική κάλυψη.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 2:39 pm


Αγώνας αλλά όχι για λόγους αυτοπροβολής

Αγώνας αλλά όχι για λόγους αυτοπροβολής
ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Οι «μεμονωμένες κινήσεις» και οι ενέργειες «αυτοπροβολής» δεν ωφελούν στην προσπάθεια «να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων» δηλώνει στα "Χ.Ν." ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Αποστόλης Βουλγαράκης.
Ο κ. Βουλγαράκης, που βρισκόταν στο Νοσοκομείο και στο σπίτι του το τελευταίο δεκαπενθήμερο, μετά από το σπάσιμο του τένοντά του, επέστρεψε στα καθήκοντά του χθες και αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν το αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης", αφήνοντας αιχμές σε βάρος όσων επιδιώκουν ίδια οφέλη από τον αγώνα απέναντι στο ξεπούλημα του αερολιμένα.
«Είχα από την αρχή δηλώσει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να μας πείσει για το κέρδος που θα έχει η κοινωνία των Χανίων από αυτήν την ιδιωτικοποίηση και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, γι' αυτό και είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και όχι από καμία ιδεοληψία», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, συμπληρώνοντας στη συνέχεια πως «στις συναντήσεις και στις ενέργειες που έγιναν τις τελευταίες ημέρες δεν ήμουν παρών, αλλά διά αντιπροσώπου. Θέλω να πω σε όλους τους φορείς ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ο στόχος μας δεν πρέπει να είναι η αυτοπροβολή. Θα πρέπει όλοι οι δήμαρχοι σε Χανιά και Ρέθυμνο, οι δύο Αντιπεριφέρειες, μαζί με το Περιφερειακό Συμβούλιο, να συνεχίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι με μεμονωμένες κινήσεις. Διαφορετικά θα χάσουμε τον στόχο, που στόχος μας είναι να πείσουμε την κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να περάσει στην παραχώρηση του αεροδρομίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαι παρών, θα συμμετέχω σε όλες τις ενέργειες και ελπίζω όλοι οι φορείς ξανά να συναντηθούμε και πάλι. Είχα μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Βάμβουκα, ώστε να γίνουν πάλι κάποιες συναντήσεις χωρίς να αναμίξουμε κόμματα και παρατάξεις και να πείσουμε την κυβέρνηση ότι τα Χανιά θα πρέπει να εξαιρεθούν. Ελπίζω να κάνουν το ίδιο και τα άλλα αεροδρόμια, αν έχουν τους ίδιους λόγους. Εμείς έχουμε έναν λόγο παραπάνω γιατί η κατασκευή του αεροσταθμού με τα 110 εκατ. ευρώ πείθει τον κάθε καλόπιστο και κακόπιστο ότι η ιδιωτικοποίηση δεν έχει να προσφέρει τίποτα».
Στην ερώτησή μας ότι και ο ίδιος παλιότερα ήταν καθησυχαστικός στο θέμα της πώλησης του αεροδρομίου, λέγοντας πως δεν θα τολμήσει καμία κυβέρνηση να το ιδιωτικοποιήση επειδή είναι στρατιωτική βάση, ο κ. Βουλγαράκη απάντησε πως «πίστευα ότι είναι ποικίλοι οι λόγοι που δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί. Πέρα του ότι γίνεται η επέκτασή του, έχουμε και τη βάση της 115 Π.Μ., την Αμερικανική Ευκολία, δυστυχώς, αυτά φαίνεται να παρακάμφθηκαν. Ηταν μια εκτίμηση δική μου. Ομως δεν σταματήσαμε από την πρώτη στιγμή να καλούμε τους φορείς για να ανατρέψουμε αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα εδώ και 5 μήνες είχαμε καταλήξει σε κοινό ψήφισμα όλοι οι τοπικοί φορείς και οι βουλευτές. Και μάλιστα ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, με τη συνεργασία της Νομικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Χανίων και του Δήμου Χανίων, έχει αναλάβει την όλη διαδικασία».

ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ
Αναφορικά με τη συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης των εκδηλώσεων "Cine μαθήματα" (Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, Πνευματικό Κέντρο, Π.Ε. Χανίων) ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε πως «έχουν μαζευτεί αρκετοί τόνοι σε τρόφιμα. Θα συναντηθούμε όλοι οι φορείς που συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση και θα δούμε σε ποια Ιδρύματα του τόπου μας θα τα δώσουμε. Σκέψη μου είναι και θα το προτείνω στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου, όλες οι δράσεις μας να έχουν κοινωνική διάσταση για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα κοινωνικά Ιδρύματα. Παράλληλα ελπίζω ότι σύντομα θα αποφασίσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να φτιάξουμε μια κοινωνική δομή με πόρους από το νέο Σ.Ε.Σ. ώστε να χρηματοδοτούμε κοινωνικές δράσεις».
Τέλος ο κ. Βουλγαράκης, αναφορικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια «το προσωπικό και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χανίων για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Τους ευχαριστώ πολύ για ό,τι έκαναν και ό,τι συνεχίζουν να κάνουν. Σιγά – σιγά επιστρέφω στα καθήκοντά μου, όχι όπως πριν για την ώρα, αλλά τουλάχιστον τα πρωινά θα προσπαθήσω να είμαι στην Π.Ε. Χανίων».
Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 1:31 pm


Υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο στη Σούδα

Υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο στη Σούδα
ΜΕ 446 ΕΠΙΒΑΤΕΣ
Κατέπλευσε σήμερα στο Λιμάνι της Σούδας επίσημα για πρώτη φορά το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seabourn Sojourn της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Seabourn Cruises, που ανήκει με την σειρά της στον όμιλο της Carnival Plc (την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων διεθνώς με πάνω από 100 κρουαζιερόπλοια) εκπροσωπώντας την κατηγορία των μεσαίου μεγέθους υπερπολυτελών κρουαζιερόπλοιων του Ομίλου.
Το πλοίο κατέπλευσε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από το Μποντρούμ της Τουρκίας και θα αναχωρήσει στις 17:00 για το Κατάκολο (Αρχαία Ολυμπία). Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 446 επιβάτες και 341 άτομα πλήρωμα, αναλογία αριθμού πληρώματος ως προς τους επιβάτες από τις κορυφαίες στην βιομηχανία της κρουαζιέρας, που δηλώνει την έμφαση στην πολυτέλεια που προσφέρει η εταιρεία στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων της.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, «το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο μαζί με τα δύο αδελφά του πλοία αποτελεί την πλωτή διαφήμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία, λόγω των σημαντικών βραβείων και διακρίσεων που αποσπούν στην κατηγορία τους κάθε χρόνο. Είναι δε τόσο πετυχημένη η σειρά αυτή των πλοίων, που η εταιρεία διαχείρισης έχει προβεί σε παραγγελία τριών νέων της ίδιας σειράς και αντικατάσταση των δύο μικρότερων σε μέγεθος πλοίων που διαθέτει η εταιρεία. Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει για την διαμονή των επιβατών αποκλειστικά σουίτες όλες εξωτερικές και με μπαλκόνι, χώρους με σύγχρονη αρχιτεκτονική και τεχνολογικές δυνατότητες που θα ζήλευαν mega yachts αλλά και μεγάλου μεγέθους κρουαζιερόπλοια».
Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο επισκέφθηκε εκτάκτως το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 το Λιμάνι της Σούδας, λόγω αδυναμίας του να προσεγγίσει στο Λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο Ρέθυμνο.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων κ. Κώστας Μπροκαλάκης συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου και επέδωσε αναμνηστική πλακέτα μαζί με ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για την πορεία των προγραμματισμών έργων και παρεμβάσεων στη χερσαία ζώνη του Λιμένα της Σούδας. Ο πλοίαρχος με την σειρά του ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή και εξήρε το επίπεδο ασφαλείας που παρέχει το Λιμάνι της Σούδας για τα κρουαζιερόπλοια αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχονται.
Ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν.Χ. με αφορμή τον πρώτο κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου αλλά και της εταιρείας στο Λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στο Λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων νέες εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, σήμερα την 8η κατά σειρά για την φετινή σεζόν, που μας δείχνουν την εμπιστοσύνη και την προτίμησή τους. Η παρουσία τόσο της εταιρείας Seabourn Cruises, όσο και του πλοίου Seabourn Sojourn και μάλιστα 2 φορές μέσα σε πέντε μέρες στο Λιμάνι της Σούδας και στον προορισμό των Χανίων, αποδεικνύει αφενός την δυναμική του λιμένα και του προορισμού μας και αφετέρου την προτίμηση των εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων για έκτακτες προσεγγίσεις σε περίπτωση έκτακτων περιπτώσεων και δυσμενών καιρικών συνθηκών. Θεωρείται δε σημαντική η επιτυχία του Λιμένα της Σούδας να ανταπεξέλθει στην επιθυμία της εταιρείας για την έκτακτη προσέγγιση, που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την ασφάλεια ναυσιπλοΐας που μπορεί να προσφέρει το Λιμάνι της Σούδας, αλλά και την ετοιμότητα των υπηρεσιών του στο να υποδεχθεί εκτάκτως και χωρίς πρόβλημα το κρουαζιερόπλοιο προσφέροντας ομαλή συνέχεια στην κρουαζιέρα του. Ως Λ.Τ.Ν.Χ. συνεχίζουμε την υλοποίηση του προγράμματος βελτιώσεων και παρεμβάσεων που έχουμε ξεκινήσει στο Λιμάνι της Σούδας για να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ανταγωνιζόμενοι άλλους προορισμούς διεθνούς κρουαζιέρας της ευρύτερης περιοχής μας».

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 1:09 pm


Φωτιά σε όχημα

Φωτιά σε όχημα
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Σε βραχυκύκλωμα το πιθανότερο οφείλεται η πυρκαγιά που κατέστρεψε αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης σήμερα το πρωί στην οδό Πλάτωνος (κάθετη στην οδό Δημοκρατίας στο Άνω Κουμ Καπί). Η φωτιά ξέσπασε στις 9 το πρωί και στην περιοχή έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων που απέτρεψε την ολοκληρωτική καταστροφή του οχήματος και την επέκταση της φωτιάς στα διπλανά οχήματα. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος εξετάζονται από το ανακριτικό της πυροσβεστικής.
Γράψτε το σχόλιό σας

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 12:33 pm


Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση αγροτικών ποιοτικών προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος 2014”

Άνοιξε τις πύλες της  η έκθεση αγροτικών ποιοτικών προϊόντων “Αγροτικός Αύγουστος 2014”
Που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων

"Η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά έως και την Κυριακή εδώ στην Αθήνα, φέρνοντας κοντά σας τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας. Η έκθεσή μας αποτελεί γιορτή της Κρητικής γης, ένα φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια μπορεί, έχει τη θέληση και τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο".

Με την επισήμανση αυτή ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, καλωσόρισε όλους όσους παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης Κρητικών Αγροτικών Προϊόντων Ποιότητας, με την επωνυμία "Αγροτικός Αύγουστος 2014", που άνοιξε τις πύλες της χθες, Τετάρτη 22/10/2014, στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

"Οι εκδηλώσεις μας κάθε χρόνο έχουν και ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς, το οποίο αναδεικνύεται με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες. Ο "Αγροτικός Αύγουστος 2014" έχει θέμα: "Η Κρητική χλωρίδα - Υγεία - Διατροφή - Τουρισμός" και στοχεύει στην προώθηση των κρητικών προϊόντων ποιότητας", επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι "η κρητική διατροφή αποτελεί έναν ξεχωριστό τρόπο ζωής, τον οποίο θέλουμε να σας γνωρίσουμε και να σας κάνουμε να αγαπήσετε και να υιοθετήσετε".

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βάμβουκας ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων και ειδικά τον Δήμαρχο, Γεώργιο Καμίνη, για τη συνεργασία και τη συνολική στήριξη της προσπάθειά προώθησης των κρητικών προϊόντων ποιότητας, ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή σ' αυτή τη "γιορτή γευσιγνωσίας", όπως τη χαρακτήρισε.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιάννης Ιωαννίδης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Χανίων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Ευαγγελία Κοντοσταθάκου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, Γιάννης Μαράκης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χανίων, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης Κρητών, Γεώργιος Μαριδάκης, Πρόεδροι πολιτιστικών συλλογών της Αττικής, κ.α.

Ο κύκλος εκδηλώσεων με την επωνυμία ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 και αντικείμενο την προβολή και προώθηση των κρητικών προϊόντων ποιότητας καθώς και του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων.

Η έκθεση θα διαρκέσει στην Αθήνα μέχρι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 11:43 am


Συνεχίζει το πολύτιμο έργο του το παιδιατρικό τμήμα του Κοινωνικού Ιατρείου

Συνεχίζει το πολύτιμο έργο του το παιδιατρικό τμήμα του Κοινωνικού Ιατρείου
Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΜΚΑ «ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΣΑ»
Συνεχίζει με μεγάλη ανταπόκριση τις δραστηριότητές του το Παιδιατρικό τμήμα του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξετάζοντας κάθε Τετάρτη παιδιά, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τη σχετική δαπάνη προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα εμβόλια που προβλέπονται από το Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Μέχρι σήμερα το έργο του Κοινωνικού Ιατρείου είναι γνωστό στο Ρέθυμνο και οι πολίτες έχουν «αγκαλιάσει» τη δράση των εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών προσφέροντας ό,τι μπορεί ο καθένας προκειμένου να συνεχίζει ομαλά τη λειτουργία του και να μπορεί να προσφέρει σε δύσκολες εποχές στους ανασφάλιστους την ανακούφιση, αν μη τι άλλο, των δωρεάν ιατρικών και φαρμακευτικών υπηρεσιών.

Ωστόσο, σοβαρά ήταν τα προβλήματα των εθελοντών σε σχέση με την προμήθεια εμβολίων μέχρι σήμερα καθώς είναι γνωστό πως το κόστος τους είναι υψηλό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να συμπεριλάβουν στις προσφορές τους προς το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης τα ζωτικής σημασίας για το Παιδιατρικό τμήμα εμβόλια. Οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές επιδίδονταν σε αγώνα δρόμου ενώ αρκετές ήταν οι φορές που προμηθεύονταν τα εμβόλια με δική τους δαπάνη.

ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΜΚΑ

Το τοπίο σε ό,τι αφορά τα εμβόλια φαίνεται πως αλλάζει μετά από τη νέα νομοθεσία που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα και προβλέπει πως τα ανασφάλιστα παιδιά που διαθέτουν ΑΜΚΑ μπορούν να συνταγογραφούν και να προμηθεύονται δωρεάν το εμβόλιο που χρειάζονται στο δημόσιο νοσοκομείο και τα κέντρα υγείας της περιοχής τους. Έτσι το έργο των εθελοντών του κοινωνικού ιατρείου δεν περιλαμβάνει πλέον την υποχρέωση για αγορά εμβολίων και ξεκινάει σταδιακά να περιορίζεται στο να εξετάζει τα παιδιά και να πραγματοποιεί τα εμβόλια που έχουν προμηθευτεί με τη νέα νομοθεσία δωρεάν.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη ιατρό του Παιδιατρικού τμήματος του Κοινωνικού ιατρείου στο Ρέθυμνο κ. Όλγα Γραφάκου, τα νέα δεδομένα προσφέρουν μεγάλη ανακούφιση στους εθελοντές του τμήματος ωστόσο οι ίδιοι περιμένουν να δουν αν η εν λόγω ρύθμιση θα είναι μια μόνιμη λύση ώστε να θέσουν σε νέες βάσεις τη λειτουργία και δράση του Παιδιατρικού τμήματος. Παράλληλα, η κ. Γραφάκου επεσήμανε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το κράτος να προχωράει σε τέτοιες ρυθμίσεις που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν πως ο ρόλος του είναι ενεργός ως προς την επίλυση βασικών ζητημάτων όπως οι εμβολιασμοί παιδιών.

Συγκεκριμένα, η κ. Γραφάκου υπογράμμισε: «Το κόστος του ιατρείου ήταν τα εμβόλια και τώρα αυτό που έχει αλλάξει εδώ και λίγους μήνες είναι ότι η πολιτεία κατάλαβε ποιες είναι οι υποχρεώσεις της και έβγαλε ένα νόμο σύμφωνα με τον οποίο και τα ανασφάλιστα παιδιά μπορούν να προμηθεύονται τα εμβόλιά τους μέσω της συνταγογράφησης από γιατρούς των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας. Με αυτόν τον τρόπο όποιο παιδί έχει ΑΜΚΑ το οποίο τα περισσότερα παιδιά που είναι ανασφάλιστα είτε το έχουν γιατί ήταν πριν ασφαλισμένα ή μπορούν να το βγάλουν σε ένα ΚΕΠ. Μπορούνε λοιπόν με τον ΑΜΚΑ μόνο να απευθυνθούν σε ένα νοσοκομείο ή στο κέντρο υγείας της περιοχής τους, να κλείσουν ραντεβού να συνταγογραφηθεί το εμβόλιό που χρειάζονται, να το πάρουν δωρεάν από το φαρμακείο και να το κάνουν.

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά εξισώνεται το ασφαλισμένο παιδί με το ανασφάλιστο τουλάχιστον ως προς τα εμβόλιά του. Αυτή η αλλαγή έχει βοηθήσει και εμάς ώστε να στρέψουμε τις δράσεις μας και να μην καταναλώνουμε τους πόρους του ιατρείου αποκλειστικά σε τόσο μεγάλο βαθμό στα εμβόλια και να προσπαθήσουμε να τροποποιήσουμε τη λειτουργία μας σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Επειδή είμαστε σε αυτό το μεταβατικό στάδιο δεν θέλουμε να αγοράζουμε εμβόλια τα οποία δεν θα χρειαστεί να τα διαθέσουμε».

Μάλιστα, οι γιατροί του Κοινωνικού ιατρείου ενθαρρύνουν τους γονείς να εκμεταλλευτούν τη νέα αυτή δυνατότητα που έχουν και να στραφούν στα νοσοκομεία ή τα κέντρα υγείας της περιοχής τους προκειμένου να συναντογραφίσουν και να προμηθευτούν το εμβόλιο που χρειάζονται και στη συνέχεια να το πραγματοποιήσουν.

ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΧΑΡΤΙΑ

Ωστόσο, πολλά παιδιά συνεχίζουν να εμβολιάζονται αποκλειστικά με τα αποθέματα των εμβολίων που έχει το Κοινωνικό ιατρείο καθώς είναι παιδιά οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν χαρτιά και ως αποτέλεσμα δεν μπορούν να βγάλουν ΑΜΚΑ.

Η κ. Γραφάκου επισημαίνει: «Εμείς δεν έχουμε σταματήσει τη δραστηριότητά μας και την παρακολούθηση των παιδιών συνεχίζουμε να κάνουμε και το παιδιατρικό ιατρείο λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα όμως είμαστε σε μια μεταβατική φάση στην οποία κάνουμε εμβόλια γιατί έχουμε ένα απόθεμα το οποίο χρησιμοποιούμε ακόμα, ενημερώνουμε τους ασθενείς που έρχονται σε εμάς για τα δικαιώματά τους, το τι μπορούν να κάνουν, έχουμε ακόμα παιδιά τα οποία είναι χωρίς έγγραφα και τα οποία δεν μπορούν να καλυφθούν από αυτήν την πρόβλεψη γιατί δεν μπορούν να βγάλουν ΑΜΚΑ και τους οποίους αντιμετωπίζουμε όπως στο παρελθόν και περιμένουμε να δούμε αν αυτή θα είναι μια μόνιμη κατάσταση γιατί αυτή είναι μια απόφαση που δεν ξέρουμε για πόσο θα κρατήσει αν θα είναι μια μόνιμη κατάσταση ή θα είναι κάτι παροδικό.

Προς το παρόν κανένα παιδί στο Ρέθυμνο δεν μένει χωρίς εμβόλια είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο».

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ωστόσο, παρά την έντονη συμμετοχή των εθελοντών στο έργο που επιτελεί το ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης στο Ρέθυμνο τα προβλήματά του δεν αφορούν τόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο τους εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων που θα στελεχώσουν θέσεις όπως η γραμματεία και θα συμβάλλουν με τις επαγγελματικές τους γνώσεις στις εργασίες της υποδομής. Αυτή τη στιγμή οι περίπου τέσσερις με πέντε γιατροί προσφέρουν κάθε Τετάρτη τις υπηρεσίες τους εξετάζοντας περίπου δεκαπέντε παιδιά, αριθμός που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ικανοποιητικός.

Την περσινή χρονιά το παιδιατρικό τμήμα είχε δεχθεί συνολικά 650 επισκέψεις παιδιών ενώ μέχρι στιγμής φαίνεται πως δεν υπάρχουν παιδιά στο Ρέθυμνο που μένουν χωρίς εμβόλιο. Ωστόσο, το ιατρείο πλέον λειτουργεί με ραντεβού κάτι το οποίο αναδεικνύει την ανάγκη για εθελοντές που θα στελεχώσουν τη γραμματεία. Παράλληλα, επειδή το έργο του ιατρείου στηρίζεται καθαρά στους εθελοντές του, οι οποιεσδήποτε βλάβες στις υποδομές του ιατρείου χρειάζονται επιδιόρθωση δεν μπορούν να καλυφθούν εύκολα διότι δεν υπάρχουν αρκετοί που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις εργασίες τους.

«Υπάρχουν πολλοί εθελοντές γιατροί, νοσηλευτές όμως δεν είναι αρκετοί οπότε αυτό που ουσιαστικά χρειαζόμαστε είναι περισσότερους ανθρώπους. Ανθρώπους που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους που θα έρθουν να κρατάνε το τηλέφωνο, να βοηθήσουν στη μηχανοργάνωση, να στελεχώσουν τη γραμματεία του ιατρείου που θα προσφέρουν τη δουλειά τους να μας βάψουν ένα τοίχο που θα χρειαστεί.

Υπάρχουν πάρα πολλές δουλειές στο ιατρείο. Δουλεύει σε καθαρά εθελοντική βάση και υπάρχουν διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, διαρκώς ψάχνουμε πώς θα βελτιώσουμε την εικόνα, πώς θα καλύψουμε τις ανάγκες» ανέφερε η κ. Γραφάκου, που κάλεσε όποιον το επιθυμεί να προσφέρει την εθελοντική του βοήθεια απευθυνόμενος στο ιατρείο.

Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό η εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων και θα αυξηθεί η προσφορά που σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία είναι πολύτιμη για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ - www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 1:59 pm


Εθελοντική αιμοδοσία στο δημαρχείο Χανίων

Εθελοντική αιμοδοσία στο δημαρχείο Χανίων
Εθελοντική αιμοδοσία βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στο δημαρχείο Χανίων. Δεκάδες εργαζόμενοι στους Δήμους συμμετείχαν στο κάλεσμα του σωματείου και του σωματείου εθελοντών αιμοδοτών «Άγιος Ιωάννης» προκειμένου να δώσουν…
Εθελοντική αιμοδοσία βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στο δημαρχείο Χανίων. Δεκάδες εργαζόμενοι στους Δήμους συμμετείχαν στο κάλεσμα του σωματείου και του σωματείου εθελοντών αιμοδοτών «Άγιος Ιωάννης» προκειμένου να δώσουν αίμα.
«Συμμετέχουμε στην εθελοντική αιμοδοσία γιατί πιστεύουμε ότι το αίμα σώζει ζωές και πρέπει να ενισχύσουμε τους συνανθρώπους μας» ανάφερε ο εκπρόσωπος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Στράτος Πουμπλάκης.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 1:45 pm


Ικανοποιητική η προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία

Ικανοποιητική η προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία
Στο Δημαρχείο Χανίων

Με σύνθημα «Εγώ δίνω, εσύ;» ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων και τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία σήμερα, Τετάρτη 22/10/2014, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, Μανώλης Φραγκάκης, αναφερόμενος στη διοργάνωση τη χαρακτήρισε ζωτικής σημασίας, προσθέτοντας ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε, ώστε το αιμοδοτικό κίνημα της χώρας μας να αναπτυχθεί περισσότερο.

"Ως δημοτική αρχή ευχόμαστε τα μηνύματα της εθελοντικής αιμοδοσίας να αγγίξουν όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες", τόνισε ο κ. Φραγκάκης, συγχαίροντας τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων για τη δράση και τις πρωτοβουλίες τους.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Ο Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, χαρακτήρισε ικανοποιητική την προσέλευση του κόσμου και γνωστοποίησε ότι η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου 2014 στο Οικονομικό Επιμελητήριο Χανίων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 12:49 pm


Αντιδικία για το οικόπεδο της ΔΕΥΑΧ

Αντιδικία για το οικόπεδο της ΔΕΥΑΧ
ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
Στα Δικαστήρια για την κυριότητα στο οικόπεδο που σήμερα βρίσκεται το δημοτικό κατάστημα Ελ. Βενιζέλου και φιλοξενεί τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και Τεχνικές Υπηρεσίες βρίσκονται ο Δήμος Χανίων και η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Πρόκειται για μια αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο οικόπεδο που ξεκίνησε πριν από χρόνια όταν άρχισε η κατασκευή του δημοτικού καταστήματος που τότε προοριζόταν για Δημαρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου. Η διαμάχη αυτή κορυφώθηκε αυτές τις ημέρες που η υπόθεση εκδικάσθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χανίων.
Από τη μεριά του Δήμου Χανίων τονίζεται ότι το οικόπεδο ανήκει στον Δήμο, ενώ η μεριά της Εκκλησίας υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί εκκλησιαστική περιουσία.
Από τη Μητρόπολη οι νομικοί εκπρόσωποι και οι μάρτυρες ανέφεραν πως το οικόπεδο άνηκε πάντα στην Εκκλησία και ότι διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας και έγγραφα που αποδεικνύουν την κυριότητά της. Επίσης αναφέρθηκε πως η χρησικτησία που επικαλείται ο Δήμος δεν ισχύει καθώς την περίοδο εκείνη (1870) δεν υπήρχαν κοινότητες στην περιοχή.
Από μεριάς του Δήμου οι δικηγόροι και οι μάρτυρες (αντιδήμαρχος Κεμεσίδης, πρώην κοινοτάρχες της περιοχής) υποστήριξαν πως το οικόπεδο ανήκει στον Δήμο με χρησικτησία από το 1870. Όταν μάλιστα έγινε η απαλλοτρίωση του δρόμου που οδηγεί στο Νοσοκομείο Χανίων τα χρήματα για το συγκεκριμένο κομμάτι τα πήρε ο τότε Δήμος, κάτι που δείχνει ποιος είχε την κυριότητα.
Επίσης αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ότι για να γίνει το δημοτικό κατάστημα υπήρξαν εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Δασαρχείο, τις Εφορείες Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ενώ εγκρίθηκε και κυκλοφοριακή μελέτη, ενώ ο Δήμος είχε κερδίσει και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε κάνει η Εκκλησία τότε. Παράλληλα υπογραμμίσθηκε πως το οικόπεδο και το κτήριο ανήκουν σε όλους τους δημότες και όχι σε κάποιο ιδιώτη, ενώ σημειώθηκε πως ο πρώην Δήμος Ελ. Βενιζέλου είχε δώσει σεβαστά ποσά για την κατασκευή και επιδιόρθωση Ναών στα όρια της επικράτειας του, αλλά και ο Δήμος Χανίων μόλις στις 15 Οκτωβρίου ενέκρινε την ένταξη της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου σε πρόγραμμα ψηφιοποίησης των αρχείων της ύψους 500.000 ευρώ.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο δεν πήρε άμεσα απόφαση για την αντιδικία, κάτι που θα κάνει μέσα στους επόμενους μήνες.
Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 12:39 pm


71χρονος στον Πλατανιά πυροβόλησε 46χρονο αλλοδαπό

71χρονος στον Πλατανιά πυροβόλησε 46χρονο αλλοδαπό
71χρονος στον Πλατανιά πυροβόλησε 46χρονο αλλοδαπό

Συνελήφθη, χθες το βράδυ σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 71χρονος ημεδαπός, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε βάρος 46χρονου αλλοδαπού υπηκόου Βουλγαρίας και παραβάσεις του Ν. περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ο 71χρονος, σε εξωτερικό χώρο της οικίας του, μετά από φραστική αντιπαράθεση, που είχε με τον 46χρονο αλλοδαπό, τον πυροβόλησε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ανωτέρω (46χρονου).

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, συνελήφθη ο 71χρονος, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κυνηγετικά όπλα, μαχαίρι με μήκος λάμας 18 εκ. και 2 κάλυκες.

Επιπλέον από την αυτοψία που διενεργήθηκε στο χώρο του περιστατικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακόμη 3 κάλυκες.

Ο παθόντας μεταφέρθηκε, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου νοσηλεύεται.

Ο 71χρονος, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 12:15 pm


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης θα παραστεί στα Χανιά για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης θα παραστεί στα Χανιά για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης θα παραστεί στα Χανιά για τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη θα εκπροσωπήσει ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, κ. Νικόλαος Καλογερής.

Επίσης, την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, ημέρα του Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, θα παρίσταται ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης στις σχετικές επετειακές εκδηλώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 11:54 am


Η σφαίρα τον έστειλε στο Νοσοκομείο

Η σφαίρα τον έστειλε στο Νοσοκομείο
Η σφαίρα τον έστειλε στο Νοσοκομείο
Με τραύμα από σφαίρα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων ένας 40χρονος το βράδυ της Τρίτης. Ο άνδρας ο οποίος ήταν σε κατάσταση μέθης, πυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα στο Γαβαλομούρι στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά.

Η ζωή του δε φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο ενώ το περιστατικό διερευνάται από την Αστυνομία.

Πηγή: cretalive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 7:55 am


Επίσκεψη στο δήμαρχο Χανίων του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης

Επίσκεψη στο δήμαρχο Χανίων του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης
Θέματα, που αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης στον Δήμο Χανίων, εξετάστηκαν μεταξύ άλλων κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη, που πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα
Θέματα, που αφορούν τον τομέα της εκπαίδευσης στον Δήμο Χανίων, εξετάστηκαν μεταξύ άλλων κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη, που πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, στον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολος Κλινάκης, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα Παιδείας, Μανώλη Αδοντάκη, του Προϊσταμένου Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Ηλία Ποντικάκη και του Προέδρου της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Ευτύχη Κονταξάκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τονίστηκε ότι η παιδεία είναι ένα ζήτημα, που τίθεται σε προτεραιότητα, ενώ ο κ. Κλινάκης ζήτησε τη συμπαράσταση και τη στήριξη του Δήμου Χανίων στα θέματα της εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι η αδειοδότηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου Χανίων, καθώς και τα ζητήματα της σχολικής στέγης βρίσκονται στην παρούσα φάση στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής των Χανίων. "Στόχος των Υπηρεσιών του Δήμου είναι να διευθετηθούν τα νομικά ζητήματα, που έχουν προκύψει, καθώς και να επιλυθούν άμεσα θέματα σχολικής στέγης", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

Τέλος, στην ευαισθησία, που επιδεικνύεται από τη δημοτική αρχή των Χανίων από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων της στα θέματα παιδείας και τη θετική της ανταπόκριση αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης και ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Ηλίας Ποντικάκης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 7:16 pm


Εντατικοποιείται η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων και δικύκλων

Εντατικοποιείται η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων και δικύκλων
Από τους δρόμους των Χανίων
Εντατικοποιείται η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων και δικύκλων από τους δρόμους του Δήμου Χανίων, έπειτα από σχετικές οδηγίες του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Με την εν λόγω πρωτοβουλία γίνεται ένα σημαντικό βήμα τόσο για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και των περιαστικών περιοχών όσο και για την απελευθέρωση χώρων στάθμευσης.

Η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου ή δικύκλου καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προβλέπει συγκεκριμένες προθεσμίες απομάκρυνσής τους. Ήδη σήμερα επικολλήθηκαν οι πρώτες ειδικές αυτοκόλλητες ειδοποιήσεις απομάκρυνσης σε οχήματα και δίκυκλα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου στο τηλέφωνο: 28213 41777.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 6:58 pm


Κοινωνικό Παντοπωλείο στο δήμο Χανίων

Κοινωνικό Παντοπωλείο στο δήμο Χανίων
Από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου θα παραμένει καθημερινά ανοικτό έως και την Παρασκευή 24/10/2014 από τις 09.00 έως τις 13.00
Από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου θα παραμένει καθημερινά ανοικτό έως και την Παρασκευή 24/10/2014 από τις 09.00 έως τις 13.00, προκειμένου να προμηθευτούν πατάτες οι δικαιούχοι.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 6:32 pm


Κέρδος στον ιδιώτη – ζημιά στον επιβάτη από την πώληση του αεροδρομίου Χανίων

Κέρδος στον ιδιώτη – ζημιά στον επιβάτη από την πώληση του αεροδρομίου Χανίων
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

Κερδοφόρα μόνο για τον ιδιώτη επενδυτή θα είναι η πώληση του αεροδρομίου Χανίων καθώς οι επιβάτες θα πληρώνουν "καπέλο" 20 ευρώ την πρώτη πενταετία. Παράλληλα ο επιχειρηματίας, στα χέρια του οποίου θα περάσει το "Δασκαλογιάννης", θα πάρει... δώρο έργα αξίας 110 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το καθαρό ετήσιο κέρδος του υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

 

Αυτά επισημάνθηκαν χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην Αθήνα, μετά τη συνάντησή τους με το Δ.Σ. του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, επαγγελματικοί φορείς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιδρούν στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.
«Κατά διαβολική σύμπτωση το αεροδρόμιο Ηρακλείου εξαιρέθηκε από τον κατάλογο των 14 αεροδρομίων που βαίνουν προς εκποίηση. Με δεδομένο ότι στην Κρήτη θα υπάρχουν τρία αεροδρόμια (Ηρακλείου, Χανίων, Καστελίου), θα δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, που θα ζημιώσουν το αεροδρόμιο Χανίων, αφού η ανάπτυξή του οφείλεται στα χαμηλά τέλη και είναι η πρώτη βάση για τη Ryanair», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Χρήστος Μυλωνάκης.
«Ο επενδυτής που θα έρθει θα παραλάβει και ένα μπόνους 110 εκατ. ευρώ καθώς με πόρους του Ε.Σ.Π.Α. ολοκληρώνεται η επέκταση του αεροδρομίου Χανίων. Ενώ το μέσο ετήσιο καθαρό κέρδος του αεροδρομίου ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ!», κατήγγειλε ο νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Χαρ. Πιτσιγαυδάκης.

 

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


Εν τω μεταξύ, με κεντρικό θέμα την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου "Δασκαλογιάννης" των Χανίων και τον συντονισμό των ενεργειών για την αποτροπή της πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χθες στο γραφείο του δημάρχου Χανίων, παρουσία του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα καθώς και των επικεφαλής και των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης Μαρίας Κοκκινάκη, Αριστείδη Παπαδογιάννη, Νικολάου Παπαντωνάκη, Σεραφείμ Ρίζου και Γιάννη Σαρρή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Χανίων Δημήτρης Φραγκάκης, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων Μάρκος Περάκης ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις νομικές ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν από πλευράς Δήμου για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης.
Στη συνέχεια οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των παρατάξεων κατέθεσαν τις απόψεις τους αναφορικά με τη διοργάνωση παγκρήτιας κινητοποίησης το προσεχές διάστημα, με ευρεία συμμετοχή, προκειμένου να σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα της αντίθεσης της τοπικής κοινωνίας στα επιχειρούμενα σχέδια ιδιωτικοποίησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς το πιθανότερο στις 28 Οκτωβρίου, ενώ λίγες ημέρες μετά σχεδιάζεται να υπάρξει κινητοποίηση και στο αεροδρόμιο Χανίων.

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Την έντονη αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων εκφράζει και το ΠΑΜΕ.
Οπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, «η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Χανίων και άλλων και η διάλυση της Υ.Π.Α., θα έχει αρνητικές συνέπειες:
• Στους εργαζομένους στα αεροδρόμια, αφού θα υπάρξουν διαθεσιμότητες και απολύσεις και παραπέρα τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων σε όλους ανεξαιρέτως. Διάλυση Σ.Σ.Ε., συνεχείς μειώσεις μισθών, ανασφάλιστη εργασία, ωράρια λάστιχα, διευθέτηση του χρόνου εργασίας κ.λπ.
• Στο επιβατικό κοινό, το οποίο θα κληθεί να πληρώσει την αύξηση των τελών των αεροδρομίων που θα επιβάλλουν οι ιδιώτες "επενδυτές". Ο τουρισμός θα γίνει προνόμιο ακόμα πιο λίγων».
Ακόμα τονίζει ότι «το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να απαιτήσει:
• Να μην ιδιωτικοποιηθεί κανένα αεροδρόμιο.
• Να μην εφαρμοστούν οι νόμοι 3913/2011 και 4146/2013 που αφορούν τη διάλυση της Υ.Π.Α., ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και αεροναυτιλίας καθώς και οι κυρώσεις συμφωνίας που έχουν ψηφιστεί για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό (Ε.Ε.Ο.).
• Η Υ.Π.Α. να παραμείνει ενιαία και δημόσια υπηρεσία με όλες τις αρμοδιότητές της για την ίδρυση, την οργάνωση, τη λειτουργία και την εκμετάλλευση των αεροδρομίων, της αεροναυτιλίας και του αεροδρομίου των Σπάτων κ.ά.».

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδικασίες παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων υπογραμμίζουν 16 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Οι βουλευτές, με επικεφαλής τον Γιάννη Ζερδελή, επισημαίνουν ότι η διαδικασία παραχώρησης για 40 χρόνια, με δυνατότητες επέκτασης της σύμβασης για άλλα 10, των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου και τονίζουν ότι «η ιδιωτικοποίηση των αερολιμένων που προωθεί η συγκυβέρνηση δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά παραχώρηση σε ιδιώτες της περιουσίας που έχει δημιουργηθεί με τα χρήματα του λαού, χωρίς κανένα όφελος για το ελληνικό Δημόσιο».
Οι βουλευτές επικαλούνται και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία στους όρους παραχώρησης περιλαμβάνεται και ένα «περιφερειακό σπατόσημο», το οποίο στην ουσία θα χρηματοδοτεί τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των αεροδρομίων.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 1:57 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: