1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χανιών   »   Χανιά    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επαφές Δημάρχου Χανίων στην Αθήνα για σημαντικά ζητήματα του Δήμου

Επαφές Δημάρχου Χανίων στην Αθήνα για σημαντικά ζητήματα του Δήμου
Επαφές Δημάρχου Χανίων στην Αθήνα για σημαντικά ζητήματα του Δήμου

Την παρέμβασή του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργου Σταθάκη, προκειμένου να μπουν σε τροχιά υλοποίησης σημαντικές παρεμβάσεις (οδικό δίκτυο, σχολεία, κ.α.), που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Χανίων, καλύπτοντας ελλείψεις του παρελθόντος, ζήτησε ο Δήμαρχος, κ. Τάσος Βάμβουκας, κατά τη συνάντηση, που είχε σήμερα, Πέμπτη 26/3/2015, με τον κ. Σταθάκη στο Υπουργείο.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, τέθηκε το ζήτημα της αναπαλαίωσης του εμβληματικού και ιστορικής σημασίας κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς, το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι ήδη έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια Κρήτης αίτημα και σχετικό τεχνικό δελτίο, προκειμένου να εγκριθεί χρηματοδότηση και να προχωρήσει η αποκατάσταση των εκτεταμένων φθορών και να αρθεί η ετοιμορροπία του κτηρίου. "Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η συνολική παρέμβαση στη Δημοτική Αγορά για την οποία υπάρχει, ώριμη μελέτη", τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βάμβουκας.

Παράλληλα, πολύ ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκε και η κατασκευή δέκα (10) νέων σχολικών κτηρίων, Α' βάθιας και Β' βάθιας εκπαίδευσης, μέσω ΣΔΙΤ, καθώς, όπως επεσήμανε ο κ. Βαμβουκας, ελλείψεις του παρελθόντος και καθυστερήσεις των προηγούμενων δεκαετιών στέρησαν από τα Χανιά σημαντικά κονδύλια σε αντίθεση με τους άλλους Νομούς της Κρήτης. "Η κατασκευή μέσω Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα θα εξασφαλίσει ταχύτητα, ποιότητα και σωστή συντήρηση", τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε ότι "έχει ήδη υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο και την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ, στο οποίο καταγράφονται οι ανάγκες και η ενδεικτική κοστολόγησή τους".

Για πρώτη φορά τέθηκε εκ μέρους του Δήμου Χανίων το σημαντικό ζήτημα της κατασκευής Περιφερειακής οδού εντός των ορίων του Δήμου, που θα ενώνει τις περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Βαμβακόπουλου, Ελευθερίου Βενιζέλου και Σούδας, καθώς, όπως τονίστηκε, πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον Δήμο Χανίων, που θα αποσυμφορήσει σημαντικά την πόλη. Το εν λόγω έργο διαθέτει οριστική εγκεκριμένη μελέτη, το κόστος κατασκευής μαζί με το κόστος των απαλλοτριώσεων υπολογίζονται σε 20 εκ. Ευρώ, ενώ έχει υποβληθεί σχετική τεχνική μελέτη από τον ο.Α.Κ.
Επίσης έγινε αναφορά στο οδικό έργο σύνδεσης του ΒΙΟΠΑ με το επιχειρηματικό πάρκο Χανίων, τη σημαντική αυτή παρέμβαση στο περιαστικό τμήμα του Δήμου, που εφόσον υλοποιηθεί, θα διευκολύνει την πρόσβαση προς τη Δ. Ε. Κεραμιών από και προς την πόλη των Χανίων, τη Σούδα και τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, καθώς επίσης θα αλλάξει την εικόνα και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Η διευκόλυνση των διαδικασιών χωροθέτησης για τη δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στα όρια του Δήμου ήταν ένα ακόμη από τα θέματα της συνάντησης με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Στο τραπέζι τέθηκε από τον κ. Βάμβουκα η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται σημαντικά μνημεία της πόλης των Χανίων, τα οποία έχουν κηρυχτεί ετοιμόρροπα, όπως το Ρολόι του Δημοτικού Κήπου, το παλιό Δημαρχείο στο Συντριβάνι και τα Νεώρια.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, ο κ. Σταθάκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αρτιότητα των προτάσεων από πλευράς Δήμου, τις οποίες χαρακτήρισε συγκροτημένες και ενδιαφέρουσες, δεσμευόμενος ότι αυτές θα εξεταστούν άμεσα από τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου.

Σημειώνεται ότι συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Παναγιώτη Βασιλείου, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν εκκρεμή θέματα, που αφορούν τον Δήμο Χανίων, όπως η επιδοτούμενη αγορά, ύψους 500.000 ευρώ, του νεοκλασικού κτιρίου επί της οδού Τζανακάκη για την μετεγκατάσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Τέλος, στη σειρά επαφών, που είχαν σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. Εμπορίου, Αντώνη Παπαδεράκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του, όπως οι λαϊκές αγορές, το υπαίθριο εμπόριο, και ζητήματα προστασίας καταναλωτή.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2015 | 7:22 pm


Τρεις νεαροί επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 43χρονο

Τρεις νεαροί επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 43χρονο
Συνελήφθησαν στα Χανιά

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στα Χανιά, τρεις ημεδαποί ηλικίας 24, 26 και 28 ετών οι οποίοι χθες το βράδυ, επιτέθηκαν απρόκλητα και τραυμάτισαν 43χρονο ημεδαπό στα Χανιά.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για την αναζήτηση και ταυτοποίηση των δραστών, εντοπίστηκαν οι 24χρονος, 26χρονος, 28χρονος και συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος του 43χρονου.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2015 | 4:20 pm


«Ψηφιακές υπηρεσίες πληροφοριών κυκλοφορίας μητροπολιτικών δήμων Κρήτης»

«Ψηφιακές υπηρεσίες πληροφοριών κυκλοφορίας μητροπολιτικών δήμων Κρήτης»
Από τον Δήμο Χανίων
Υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 24/3/2015, από τον Αντιδήμαρχο Χανίων, αρμόδιο σε θέματα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Προγραμματισμού, Γιάννη Μαράκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακές υπηρεσίες πληροφοριών κυκλοφορίας μητροπολιτικών δήμων Κρήτης».

Το εν λόγω έργο είχε υποβάλλει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση" ο Δήμος Χανίων από τον Οκτώβριο του 2010, ο οποίος και το διαχειρίζεται, με συν-δικαιούχους τους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης: Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Αγ. Νικολάου.

Στόχος του έργου, με προϋπολογισμό 352.803,36€ € (και για τους τέσσερις Δήμους) είναι η ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών πληροφόρησης σε «πραγματικό χρόνο» των πολιτών και των επισκεπτών των τεσσάρων Δήμων αναφορικά με την κυκλοφορία.

Ειδικότερα, η ενημέρωση των πολιτών και των χρηστών του οδικού δικτύου για την κατάσταση της κυκλοφορίας, τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, διάφορα συμβάντα, που αφορούν την κυκλοφορία, όπως π.χ έργα, κλείσιμο δρόμων, κ.α. θα παρέχεται μέσω πολλαπλών καναλιών επικοινωνίας, όπως:
• μεγάλες φωτεινές πινακίδες VMS-Variable Message Signs) στις εισόδους των πόλεων (4 για Χανιά, 4 για Ηράκλειο, 3 για Ρέθυμνο, 3 για Άγιο Νικόλαο),
• τηλεφωνικά κέντρα (IVR),
• SMS,
• ειδικά σχεδιασμένη δικτυακή πύλη.

Μάλιστα, θα δημιουργηθούν και αναλυτικοί ψηφιακοί οδικοί χάρτες των τεσσάρων Δήμων, με τη βοήθεια των οποίων θα παρέχονται στους πολίτες υπηρεσίες ανεύρεσης οδών αλλά και σημείων ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι πριν από την υπογραφή της σύμβασης υπήρξε συνάντηση στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και εκπροσώπων των υπολοίπων Μητροπολιτικών Δήμων της Κρήτης, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν και εξετάστηκαν οι τεχνικές παράμετροι του έργου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2015 | 6:29 pm


Έσπασε τη τζαμαριά και προσπάθησε να κλέψει

Έσπασε τη τζαμαριά και προσπάθησε να κλέψει
Σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στο Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, ο 30χρονος συνελήφθη κατά το χρόνο που έσπασε είσοδο (τζαμαρία) επιχείρησης ιδιοκτησίας 50χρονης ημεδαπής και προσπάθησε ανεπιτυχώς να εισέλθει σε αυτήν με σκοπό την κλοπή.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2015 | 3:15 pm


Την Παρασκευή απολογείται στον ανακριτή ο 50χρονος που άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών

 Την Παρασκευή απολογείται στον ανακριτή ο 50χρονος που άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών
Στα Χανιά

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι έλαβε ο 50χρονος κτηνοτρόφος, που χθες το πρωί στις Βρύσσες Χανίων άνοιξε πυρ εναντίον 4 αστυνομικών, τραυματίζοντας σοβαρά έναν 34χρονο αστυνομικό και ελαφρότερα έναν ακόμα 32χρονο συνάδελφό του.

Ο εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα, του απήγγειλε κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών, αλλά και άλλες κατηγορίες όπως οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ο Γιάννης Ντερμανάκης, αφού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους δύο αστυνομικούς, υποστήριξε ότι, «ο πελάτης του πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και στο έδαφος, όχι με σκοπό να τραυματίσει ή να σκοτώσει, αλλά απλά να εκφοβίσει τους αστυνομικούς».

Ο 34χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε στο κεφάλι, νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Χανίων ενώ ο 32χρονος συνάδελφος του με τραύμα στο πόδι στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης. Την επίθεση εναντίον των αστυνομικών καταδίκασε με σημερινή του ανακοίνωση ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2015 | 1:50 pm


Αναβολή στη δίκη του ανήλικου για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

Αναβολή στη δίκη του ανήλικου για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη
Το δεύτερο μέρος της υπόθεσης θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα στο Ρέθυμνο, με τη δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων του ενός από τους δύο βασικούς κατηγορουμένους.
Το δεύτερο μέρος της υπόθεσης θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα στο Ρέθυμνο, με τη δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων του ενός από τους δύο βασικούς κατηγορουμένους.

Ο ανήλικος τότε γνωστός της 16χρονης (21 ετών σήμερα) θα δικαζόταν από Δικαστήριο Ανηλίκων με την κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση και βιασμό κατά συναυτουργία, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για το Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει η Ηρακλειώτικη ιστοσελίδα cretalive.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2015 | 1:32 pm


Στον Εισαγγελέα o δράστης – στην εντατική ο αστυνομικός

Στον Εισαγγελέα o δράστης – στην εντατική ο αστυνομικός
ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑ
Σε κρίσιμη αλλά « σταθερή κατάσταση» σύμφωνα με τους γιατρούς νοσηλεύεται την Εντατική του Νοσοκομείου Χανίων ο 34χρονος αστυνομικός των ΤΑΕ Βρυσσών, ο οποίος τις πρωινές ώρες της Δευτέρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι, όταν, 50χρονος οδηγός, άνοιξε πυρ με καραμπίνα έπειτα από έλεγχο που επιχείρησαν να κάνουν στο όχημα που οδηγούσε στις Βρύσσες Αποκορώνου.
Όπως ανέφερε ο νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης, « σήμερα έγινε αξονική στον 34χρονο αστυνομικό και πρόκειται να τον κρατήσουμε σε κατάσταση ύπνωσης για ακομη 1-2 ημέρες, έπειτα θα εκτιμηθεί πάλι η κατάσταση του». Υπενθυμίζεται ότι σε κεντρική περιοχή του εγκεφάλου του 34χρονου παραμένουν δύο σκάγια.
Εντωμεταξύ στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν λίγο ο 50χρονος οδηγός που πυροβόλησε τους αστυνομικούς, προκειμένου να απολογηθεί. O 50χρονος, αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών.

Ανάστατοι είναι οι αστυνομικοί των Χανίων για τον τραυματισμό των συναδέλφων τους ενώ με ανακοίνωση του και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων καταδικάζει την επίθεση κατά των Αστυνομικών Υπαλλήλων που έγινε χθες κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2015 | 12:54 pm


Επισκέφτηκαν το Ναύσταθμο της Κρήτης

Επισκέφτηκαν το Ναύσταθμο της Κρήτης
Επισκέφτηκαν το Ναύσταθμο της Κρήτης

Τις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Κρήτης και το Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής στη Σούδα επισκέφθηκαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος και ο πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα Edgard Antonio Casciano καθώς την παρούσα περίοδο η Βραζιλία έχει τη διοίκηση της διεθνούς ναυτικής δύναμης UNIFIL που δρα στο Λίβανο για την απαγόρευση διακίνησης παράνομου εξοπλισμού προς τη χώρα.

Ο Βραζιλιάνος πρέσβης ενημερώθηκε για τις δυνατότητες ελλιμενισμού και υποστήριξης πολεμικών πλοίων της Βραζιλίας, καθώς και για την παροχή εκπαίδευσης των πληρωμάτων τους στις εκεί εγκαταστάσεις.

Η Βραζιλία συμμετέχει στη UNIFIL με μία φρεγάτα.

Τους συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2015 | 7:32 pm


Μαθητές σε ρόλο ερευνητών

Μαθητές σε ρόλο ερευνητών
ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Δεκαέξι σχολικές ομάδες, από τρία Δημοτικά και δεκατρία Γυμνάσια του Ν. Χανίων, με 173 μαθητές, μαζί με 33 δασκάλους και καθηγητές, συμμετείχαν προχθές στην εκδήλωση με τίτλο "Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά 2015", που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΕ.Λ. Ακρωτηρίου.
Οι μικροί ερευνητές πραγματοποίησαν πενήντα εννέα διαφορετικά πειράματα (Φυσικής – Χημείας – Βιολογίας) εντυπωσιάζοντας το πλήθος κόσμου που βρέθηκε στη γιορτή.
Ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων Δημήτρης Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στα "Χ.Ν.", τόνισε ότι «φέτος είχαμε μία εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με πέρυσι (10 σχολεία – 93 μαθητές) που συμμετείχαν στη γιορτή για τις φυσικές επιστήμες», ενώ υπογράμμισε ακόμα ότι «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα μαθητών στα σχολεία που να ασχολούνται με τις φυσικές επιστήμες. Επίσης δίνουμε τη δυνατότητα τόσο από πλευράς Ε.Κ.Φ.Ε. όσο και από τη μεριά των εκπαιδευτικών να βοηθήσουμε τα παιδιά για να ανακαλύψουν όχι μόνο τις δεξιότητές τους, αλλά μέσα από τα πειράματα που πραγματοποιούν τους δίνεται η δυνατότητα να μάθουν να συνεργάζονται, να αποκτούν αυτοπεποίθηση καθώς επίσης να γνωρίζουν περισσότερα πράγματα για τις φυσικές επιστήμες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες και με την καθημερινή μας ζωή».
Το ενδιαφέρον για τις φυσικές επιστήμες όλο και αυξάνεται, με αποτέλεσμα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης «το Ε.Κ.Φ.Ε. έχει κλείσει όλες τις ημερομηνίες για μέχρι το τέλος του χρόνου για τα μαθήματα που πραγματοποιούμε σε μαθητές».
Α
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Μητρόπολης πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον φυσικό καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Θεόδωρο Τομαρά με θέμα "Από το απειροστά μικρό στο άπειρα μεγάλο". Σε μία εκλαϊκευμένη για το κοινό διάλεξη δόθηκαν παραστατικά οι έννοιες των διαστάσεων και των σωματιδίων που απαρτίζουν το σύμπαν. Σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Τομαράς τόνισε ότι «σκοπός της επιστήμης είναι να μας διδάξει σε θεμελιώδες επίπεδο το από πού ερχόμαστε και πού πάμε καθώς και ότι στην πορεία αυτή γίνονται τεχνολογικές ανακαλύψεις και βελτιώσεις. Εφαρμόζουμε, λοιπόν, το τι ανακαλύπτουμε επιστημονικά, τα οποία μοιάζουν να είναι εντελώς θεωρητικά ή και αδιάφορα τον καιρό που γίνονται, αλλά εξελίσσονται έτσι τα πράγματα που να έχουν και αυτά σημαντική χρησιμότητα».
Στη συνέχεια έγινε απονομή αναμνηστικών επαίνων σε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση, πρώτα και κύρια στους μικρούς "επιστήμονες" μαθητές, στους υπεύθυνους καθηγητές τους και τέλος στους εθελοντές καθηγητές που θα στηρίξουν τις διοργανώσεις. Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών, ενώ δεν έλειψαν και κάπια εντυπωσιακά πειράματα από το προσωπικό του Ε.Κ.Φ.Ε.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές των Γυμνασίων 1ου, 2ου, 6ου, 7ου και Μουσικού Χανίων, 2ου Ελ. Βενιζέλου, Βάμου, Βρυσών, Βουκολιών, N. Κυδωνίας, Αλικιανού, Κουνουπιδιανών, Θεοδωρόπουλου, αλλά και των Δημοτικών 10ου, Αγροκηπίου, Τσικαλαριών. Το "Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά 2015" διοργανώθηκε από το Ε.Κ.Φ.Ε. Χανίων και τις Διευθύνσεις Β/βάθμιας και Α/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2015 | 3:33 pm


Απολογισμός πεπραγμένων του δημάρχου Χανίων

Απολογισμός πεπραγμένων του δημάρχου Χανίων
Απολογισμός πεπραγμένων του δημάρχου Χανίων

“Επιδιώκουμε ένα Δήμο εξωστρεφή, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τόσο της εποχής όσο και της καθημερινότητας, αντί για ένα Δήμο βιτρίνα. Δεν μας ενδιαφέρει η τακτική του εντυπωσιασμού, μας ενδιαφέρει να γίνει η δουλειά. Εργαζόμαστε μεθοδικά και αποτελεσματικά. Όσοι προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας σύρουν στο δικό τους ρυθμό, δεν θα τα καταφέρουν”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 23/3/2015, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου και τον προγραμματισμό δράσεων της δημοτικής αρχής το ερχόμενο διάστημα.

“Βασική μας επιδίωξη από την πρώτη μέρα ήταν να δημιουργήσουμε πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους Δήμους της Κρήτης, διαγράφοντας έτσι τις στείρες προκαταλήψεις και τον απομονωτισμό του παρελθόντος, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη συνεργασία έχουμε μόνο να ωφεληθούμε”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, προχωρώντας στην ανάλυση των αξόνων, στους οποίους δίνει έμφαση η δημοτική αρχή.

 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

“Σύντομα θα παραθέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων, την πραγματική αποτύπωση των οικονομικών του Δήμου την 1η Σεπτεμβρίου του 2014. Η πραγματικότητα απέχει πολύ από την ωραιοποιημένη εικόνα, που μας παρουσίαζε η προηγούμενη Δημοτική αρχή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

 • ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

-Κατάρτιση 5ετούς Επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου, το οποίο για πρώτη φορά με τόση επιμονή συνδιαμορφώνεται μέσα από διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης.

-Νέος κανονισμός λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου μετά από διαβούλευση με τις παρατάξεις και ευρεία συναίνεση.

-Νέος κανονισμός καθαριότητας, μετά από ευρεία διαβούλευση, για πρώτη φορά στον Μητροπολιτικό Δήμο Χανίων.

-Εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη.  

 • ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ

      -Καταγραφή ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

-Τακτοποίηση υπερβάσεων δόμησης, που έχουν τα περισσότερα δημοτικά κτίρια, με τρόπο γρήγορο, διαφανή και αποτελεσματικό, με έμφαση στη σχολική στέγη και στους αθλητικούς χώρους.

-Αξιοποίηση Δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση υπηρεσιών.

-Καταγραφή στόλου οχημάτων, σωστή οργάνωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου, ιδιαίτερα της οικονομικής υπηρεσίας, δίνοντας έμφαση στη σωστή οργάνωση των εσόδων του Δήμου.
-Επαναλειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης Δημότη.

-Δημιουργία νέας υπηρεσίας ελέγχου, με αρμοδιότητες: στάθμευση, τραπεζοκαθίσματα, καθαριότητα, λαϊκές αγορές, παραλίες.

 • ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΕΡΓΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

-Πάρκινγκ Περίδου. “Με κόπο και συντονισμένες προσπάθειες, πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα, καταφέραμε το έργο να μπει σε φάση επανεκκίνησης”.

-Εξασφάλιση 460.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία στη Δ.Ε. Θερίσου.

-Πρόταση στο πράσινο ταμείο για επιδοτούμενη αγορά διατηρητέου κτιρίου 500.000 ευρώ, για τη δημιουργία νέας δημοτικής βιβλιοθήκης.

-Ανάπλαση πεζοδρομίων, με χρηματοδότηση 200.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο.

- Πρόταση για την κατασκευή μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) νέων σχολικών κτιρίων.

-Ειδικό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα αποκατάστασης και επανένταξης αστέγων, με 15 ωφελούμενους, μέσω του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Ειδικό κονδύλι για την προφύλαξη δημοτών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης, προγραμματισμός για δημιουργία μόνιμων υποδομών φροντίδας αστέγων, εξασφάλιση κονδυλίων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, για την ανακούφιση πλημμυροπαθών συμπολιτών μας.

-Αναδιοργάνωση τρόπου λειτουργίας Κοινωνικού Παντοπωλείου.

-Ένταξη ΚΑΜ στην πολιτιστική ζωή των Χανίων.
-Εξασφάλιση συνέχισης λειτουργίας ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

      -Παρεμβάσεις καθαρισμού σε περιοχές, όπως Αγία Κυριακή, Άγιος Ονούφριος, παράδρομος Εθνικής οδού στη θέση Χάντακας (Νέα Κυδωνία), κ.α. Απομάκρυνση δεκάδων εγκαταλειμμένων οχημάτων, προσπάθεια αντιμετώπισης αφισορύπανσης.

      -Ανάληψη εργολαβίας καθαρισμού των παραλιών, σε όλη τη διάρκεια τους τουριστικής περιόδου, για πρώτη φορά στο Δήμο μας.

      -Δράσεις καθαρισμού & δενδροφυτεύσεων, σε συνεργασία με εθελοντές του Δήμου και άλλους συμπολίτες μας.

-Ίδρυση Δημοτικού κτηνιατρείου, για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

 • ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

-Πρωτοβουλία χωροθέτησης νέου δικαστικού Μεγάρου, στο οικόπεδο του παλιού Ψυχιατρείου.

-Διασφάλιση αγοράς χώρου εναπόθεσης απορριμάτων στην περιοχή Κορακιά, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. (Κατασκευή έργου, προϋπολογισμού περίπου 10 εκ. ευρώ).

-Στήριξη έργου ΔΕΔΙΣΑ & εκσυγχρονισμού της, ως αυτόνομου φορέα..

-Έργο Παλιού Τελωνείου, προσπάθειες ολοκλήρωσης στο τρέχον έτος.

“Βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου είναι ο Τουρισμός. Η στρατηγική επιλογή μας είναι η βελτίωση των υποδομών και οι στοχευμένες ενέργειες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στο Δήμο μας όλο το χρόνο. Αναφέρουμε ενδεικτικά, την πρόθεσή μας για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στα όρια του Δήμου”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας παράλληλα ότι αναζητούνται πηγές χρηματοδότησης για την ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράςκαι αυτό βρίσκεται στην ατζέντα των θεμάτων, που θα συζητήσουμε την ερχόμενη Πέμπτη στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με τον Υπουργό, κ. Σταθάκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

“Έχουμε ανοίξει το θέμα του κυκλοφοριακού και συντασσόμαστε απόλυτα με τους συμπολίτες μας, ότι είναι θέμα πρωτίστης προτεραιότητας”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ότι “σχετικά με τον ποδηλατόδρομο, που έχουμε εξαγγείλει και θα συνδέει τον Κλαδισσό με το πάρκο των Αγίων Αποστόλων, σας ενημερώνω ότι βρίσκεται σε φάση τεχνικής επεξεργασίας και εξέτασης των νομικών του παραμέτρων”.

“Αναφορικά με το έργο πνοής του κόμβου Μουρνιών θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων, που αφορούσαν τη διόρθωση των πινάκων πράξης εφαρμογής και των πινάκων απαλλοτρίωσης, ξεπερνώντας έτσι δυσκολίες ετών, που κρατούσαν καθηλωμένη την προοπτική εκτέλεσης του έργου”, παρατήρησε ο Δήμαρχος Χανίων, ενώ σε ό,τι αφορά την ανάπλαση του χώρου της πισίνας του Ξενία, όπως γνωστοποίησε ο κ. Βάμβουκας, αναζητούνται πηγές χρηματοδότησης.

“Για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην τουριστική περίοδο που ξεκινάει, στόχος μας είναι το λιμάνι να έχει πολύ καλύτερη όψη, σε συνδυασμό και με τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει το Λιμενικό Ταμείο”, παρατήρησε ο κ. Βάμβουκας, ενώ αναφορά έκανε και στην επιτάχυνση της κατασκευής του μουσείου Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά, το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο την καλοκαιρινή περίοδο, οπότε και θα γιορτάσουμε στην πόλη μας τα 90 χρόνια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

Ο Δήμαρχος Χανίων, αναγνωρίζοντας την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου, γνωστοποίησε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία βελτίωσης της κατάστασης με προτεραιότητα στις λακκούβες. Παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν άμεσα στο οδόστρωμα της οδού Νεάρχου, καθώς θα αποκατασταθούν οι ζημιές στον Ενετικό λιμένα από το Λιμενικό Ταμείο, στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας και εν συνεχεία, στα υπόλοιπα τμήματα του οδικού δικτύου σε όλες τις ενότητες του Δήμου μας.

“Οι βάσεις, που μπαίνουν τώρα, είναι αυτές που θα επιτρέψουν στο Δήμο να λειτουργήσει σωστά, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας αλλά και μακροπρόθεσμα. Είμαι βέβαιος ότι βάζουμε τις βάσεις για τα Χανιά του αύριο, για να ξεπεράσουμε ελλείψεις του παρελθόντος και να αξιοποιήσουμε μαζί με τους δημότες μας τα πολλά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει ο τόπος μας. Έχουμε την φιλοδοξία αυτή να είναι η σημαντική παρακαταθήκη, που θα αφήσουμε στο Δήμο μαςκατέληξε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Χανίων.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2015 | 2:40 pm


Αντιπολεμικό διήμερο στις 27 και 28 Μαρτίου στα Χανιά

Αντιπολεμικό διήμερο στις 27 και 28 Μαρτίου στα Χανιά
Η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει για 14η φορά το Αντιπολεμικό διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας,…
Η Ενωτική Πρωτοβουλία φοιτητών πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει για 14η φορά το Αντιπολεμικό διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, στα Χανιά.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 27 Μάρτη

18:00 – Συζήτηση με θέμα: "Η νεολαία μπροστά στην ανεργία και την επισφαλή εργασία. Ποιά θα είναι η απάντηση της γενιάς μας;"

Ομιλητές:
Δημήτρης Βογιατζίδης – εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, μέλος της πρωτοβουλίας attack στην ανεργία και την επισφάλεια
Κώστας Πετούσης – εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα
Τσίτσος Τάκης – δικηγόρος, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

21:00 – Συναυλία

fejot
Run for the Random
Snap
NIGHTSTALKER
Σάββατο 28 Μάρτη

18:00 – Συζήτηση με θέμα: "Διαγραφή του χρέους: Ο άλλος δρόμος πέραν της διαπραγμάτευσης"

Ομιλητές:
Βατικιώτης Λεωνίδας – οικονομολόγος, δημοσιογράφος
Σαραφιανός Δημήτρης- δικηγόρος, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Τουλιάτος Χρήστος – οικονομολόγος, εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα

21:30 – Συναυλία

Pit
Ταφ Λάθος
WEDDING SINGERS

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες και νέα για το φεστιβάλ στο
enotiki.gr
Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2015 | 2:28 pm


Κρίσιμη η κατάσταση του 32χρονου αστυνομικού

Κρίσιμη η κατάσταση του 32χρονου αστυνομικού
Σύμφωνα με τους γιατρούς
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Χανίων ο 32χρονος αστυνομικός των ΤΑΕ Βρυσσών, ο οποίος τις πρωινές ώρες της Δευτέρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, 50χρονος οδηγός, άνοιξε πυρ με καραμπίνα έπειτα από έλεγχο που επιχείρησαν να κάνουν στο όχημα που οδηγούσε στις Βρύσσες Αποκορώνου.

Οι δύο αστυνομικοί των ΤΑΕ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, ο ένας με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και ο δεύτερος με τραύματα στα πόδια, ο οποίος στην συνέχεια διακομίστηκε στο Ναυτικό νοσοκομείο Κρήτης.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν ως «πολύ σοβαρή» την κατάσταση υγείας του 32χρονου αστυνομικού ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Όπως ανέφερε ο νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης που χειρούργησε τον 32χρονο, « είχε ενδο-εγγεφαλικό αιμάτωμα το οποίο αφαιρέθηκε αλλά έχει ακόμη δύο σκάγια μέσα στο κέντρο του εγκεφάλου. Παραμένει στην Εντατική».
Για τον δεύτερο αστυνομικό ο κ. Αρχοντάκης επεσήμανε ότι « δεν έχει τίποτα σοβαρό και μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης».

Ο 50χρονος δράστης, συνελήφθη, σύμφωνα με τις Αρχές.

Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2015 | 12:50 pm


Στα χέρια των Αρχών ο δράστης της ένοπλης επίθεσης κατά δύο αστυνομικών

Στα χέρια των Αρχών ο δράστης της ένοπλης επίθεσης κατά δύο αστυνομικών
Στα Χανιά

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο δράστης της αιματηρής επίθεσης εναντίον δύο αστυνομικών το πρωί της Δευτέρας στα Χανιά. Πρόκειται για έναν κτηνοτρόφο 50 ετών που σύμφωνα με πληροφορίες έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις διωκτικές αρχές.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή των Βρυσών όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο.

Αυτός, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, προσπάθησε να διαφύγει με το όχημά του και στη συνέχεια έβγαλε όπλο, πιθανότατα καραμπίνα, πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από το υπηρεσιακό τους όχημα και στη συνέχεια έγινε άφαντος.

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι και παρελήφθησαν από ασθενοφόρο ΕΚΑΒ το οποίο τους μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων. Περισσότερο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του αστυνομικού που φέρει τραύματα από σκάγια στο κεφάλι.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2015 | 12:20 pm


Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με όπλο κατά τη διάρκεια ελέγχου

Αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με όπλο κατά τη διάρκεια ελέγχου
Στα Χανιά

Αιματηρό επεισόδιο σε βάρος δύο αστυνομικών σημειώθηκε σήμερα στα Χανιά.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί στην περιοχή των Βρυσών όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από οδηγό αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο. Αυτός, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, έβγαλε όπλο πιθανότατα καραμπίνα πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών και στη συνέχεια έγινε άφαντος. Οι δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας στο πόδι και ο άλλος στο κεφάλι και παρελήφθησαν από ασθενοφόρο ΕΚΑΒ το οποίο τους μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων. Περισσότερο σοβαρή είναι η κατάσταση του αστυνομικού που φέρει τραύματα από σκάγια στο κεφάλι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή στις διωκτικές αρχές.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2015 | 11:00 am


Αισιοδοξία Σταθάκη για τα αποτελέσματα των συνομιλιών με εταίρους και δανειστές

Αισιοδοξία Σταθάκη για τα αποτελέσματα των συνομιλιών με εταίρους και δανειστές
Από τα Χανιά

Αισιόδοξος για την πορεία και το αποτέλεσμα των συνομιλιών με τους εταίρους μας εμφανίστηκε από τα Χανιά ο Υπουργός Οικονομίας Υποδομών και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης.

Στο περιθώριο της τελετής του ετήσιου πολιτικού μνημοσύνου για τον Ελευθέριο και τον Σοφοκλή Βενιζέλο, ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Νομίζω ότι προχθές έγινε ένα πολύ μεγάλο θετικό βήμα το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Πιστεύω ότι πλέον η πεποίθηση της κυβέρνησης, ότι μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο και να υπάρξει ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με τους εταίρους με τρόπο ασφαλή και ταυτόχρονα να επιτρέψει πλήρως την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον πολύ κοντά στην υλοποίηση της».

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2015 | 6:48 pm


Τελέστηκε το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου

 Τελέστηκε το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου
Στα Χανιά

Η διαχρονικότητα του έργου και των λόγων του Ελευθερίου Βενιζέλου, το όραμα του για την Ευρώπη και η προσωπικότητα του Εθνάρχη, αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά κατά το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, που τελέστηκε στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης, την Βουλή των Ελλήνων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάγια Βαγιωνάκη, τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ ενώ τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι κομμάτων και το σύνολο των τοπικών αρχών και φορέων.

Η τελετή περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Γύρω από τον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλων βρισκόταν Κρητικοί και κρητικοπούλες με παραδοσιακές στολές .

Σε δήλωση του ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε τον Ελευθέριο και Σοφοκλή Βενιζέλο μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον Ελευθέριο Βενιζέλο επεσήμανε ότι, «έκανε μεγάλες και βαθιές τομές εκσυγχρονισμού στη χώρα μας».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο άνθρωπο των μεταρρυθμίσεων και οραματιστή με ευρωπαϊκό όραμα, ενώ συνδέοντας το τότε με το σήμερα είπε χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου άλλαξε σελίδα. Βαδίζομε στα βήματα που ο Ελευθέριος Βενιζέλος οραματίστηκε. Σε μια Ευρώπη που πρέπει πράγματι να αλλάξομε. Και αυτή η κυβέρνηση μπαίνει μπροστά σε αυτή την Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη αλλά και να απαρτίζεται από έθνη. Και μείς να τιμούμε την ιστορία μας, τη γλώσσα μας που δώσαμε σε όλο τον κόσμο και τα ιδανικά μας».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου και την προσωπικότητα του Εθνάρχη . «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ένας μεγάλος οραματιστής. Αυτά που έλεγε τότε είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος καθόρισε την πορεία της χώρας μέχρι και σήμερα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ Λαμπρινός.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2015 | 6:35 pm


Την πληρωνε μέσω τράπεζας και στη συνέχεια της ζητούσε μέρος των χρηματων πίσω

Την πληρωνε μέσω τράπεζας και στη συνέχεια της ζητούσε μέρος των χρηματων πίσω
Θα δικαστεί στα Χανιά

Με την κατηγορία της εκβίασης κατ' εξακολούθηση και με τη διαδικασία του αυτόφωρου θα δικαστεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου, στα Χανιά, εργολάβος καθαριότητας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, μετά από καταγγελία εργαζόμενης ότι ενώ της κατέβαλε τα δεδουλευμένα μέσω τράπεζας στη συνέχεια της ζήτησε να του επιστρέψει κάποιο χρηματικό ποσό.
Η εργαζόμενη κατήγγειλε τον εργολάβο στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων. Τα χρήματα που της ζητήθηκε να επιστρέψει προσημειώθηκαν και ο εργολάβος κλήθηκε στην αστυνομία για να δώσει εξηγήσεις.
Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, κλήθηκε να παρουσιαστεί σήμερα στο αυτόφωρο, ωστόσο οι συνήγοροί του ζήτησαν να αναβληθεί η διαδικασία ώστε να κληθούν ως μάρτυρες υπεράσπισης τέσσερις εργαζόμενοι στην εταιρεία του κατηγορούμενου.
Στο πλευρό της καταγγέλλουσας βρέθηκε χθες στο δικαστήριο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιώργος Μανωλικάκης, ο οποίος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αφού αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της καταγγελίας, επισήμανε ότι θα περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης.
Ωστόσο, από την πλευρά της υπεράσπισης τονίστηκε ότι δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός για την επιστροφή χρημάτων και ότι το επίμαχο ποσό που επιστράφηκε ήταν χρήματα που είχαν δοθεί έναντι, για την εξυπηρέτηση της καταγγέλλουσας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2015 | 12:22 pm


Ο Υφυπουργός Επικρατείας στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου

Ο Υφυπουργός Επικρατείας στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου
Στα Χανιά

Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, θα συμμετάσχει στις διήμερες εκδηλώσεις στην μνήμη των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου.
Το βράδυ θα παραστεί στην Απονομή Βραβείων του ΙΓ΄ Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δοκιμίου για τον Ελευθέριο Βενιζέλο στην Χαλέπα Χανίων και αύριο Κυριακή στο πολιτικό μνημόσυνο Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, στους Τάφους των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2015 | 11:43 am


Κάτοικοι απέτρεψαν το κλάδεμα του ιστορικού Πλάτανου στην πλατεία Σπλάντζιας

Κάτοικοι απέτρεψαν το κλάδεμα του ιστορικού Πλάτανου στην πλατεία Σπλάντζιας
Κάτοικοι και επαγγελματίες της Σπλάντζιας απέτρεψαν το κλάδεμα του ιστορικού Πλάτανου της πλατείας σήμερα το πρωί.
Κάτοικοι και επαγγελματίες της Σπλάντζιας απέτρεψαν το κλάδεμα του ιστορικού Πλάτανου της πλατείας σήμερα το πρωί.
Οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν στο συνεργείο της υπηρεσίας πρασίνου να προχωρήσει στο προγραμματισμένο κλάδεμα του δέντρου δηλώνοντας έντονα την ανησυχία τους ότι αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον Πλάτανο.
Κάτοικοι και επαγγελματίες της Σπλάντζιας απέτρεψαν το κλάδεμα του ιστορικού Πλάτανου της πλατείας σήμερα το πρωί. Οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν στο συνεργείο της υπηρεσίας πρασίνου να προχωρήσει στο προγραμματισμένο κλάδεμα του δέντρου δηλώνοντας έντονα την ανησυχία τους ότι αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον Πλάτανο.
Από τη μεριά της υπηρεσίας πρασίνου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Κοτζαμιχάλης είπε στα «Χ.Ν.» ότι το κλάδεμα θα αφορούσε αποκλειστικά τα ξερά κλαδιά του δέντρου που κινδυνεύουν να πέσουν και σε κανένα σημείο δεν θα αλλοιώνονταν η φυσιογνωμία του δέντρου.
Τελικά το συνεργείο αποχώρησε από την πλατεία.

Read more: http://www.haniotika-nea.gr/katiki-apetrepsan-to-kladema-tou-istorikou-platanou-stin-platia-splantzias/#ixzz3UvBXZgjN
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Follow us: @HaniotikaNea on Twitter | haniotika.nea on Facebook

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2015 | 1:15 pm


Άνεργη μητέρα έσωσε την περιουσία της

Άνεργη μητέρα έσωσε την περιουσία της
με απόφαση Ειρηνοδικείου Χανίων  

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την υπ.αρ. 90/2015 απόφασή του, ¨επικύρωσε " στην υπό κρίση αίτηση, σχέδιο διευθέτησης των οφειλών άνεργης δανειολήπτριας ,όπως αυτό υποβλήθηκε από την ίδια , με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας "μηδενικό". Η υπόθεση αφορά άνεργη δανειολήπτρια, διαζευγμένη, ηλικίας 65 ετών, μητέρα, ενός τέκνου με αναπηρία 67%, η οποία είχε οφειλές σε τέσσερις Τράπεζες, συνολικού ποσού χρέωσης 64.686,52 ευρώ.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας η εν λόγω δανειολήπτρια είναι μέλος της, και η οποία ΄Ενωση ,ανέλαβε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις Τράπεζες ως εξουσιοδοτημένος Φορέας μεσολάβησης σύμφωνα με το ν.3869/2010 το δικαστήριο των Χανίων , δεν προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών της δανειολήπτριας, καθώς υπήρξε αποδοχή του σχεδίου από τις τρεις πιστώτριες Τράπεζες , ως αυτό είχε κατατεθεί, με την υποβληθείσα αίτηση.

Το Δικαστήριο των Χανίων,επικύρωσε το σχέδιο, όπως αυτό είχε με την αίτηση της δανειολήπτριας, πού σύμφωνα με τον ν.3869/2010, αποκτά ισχύ δικαστικού συμβιβασμού και απεφάνθη ότι η υπό κρίση αίτηση για ρύθμιση και απαλλαγή από τις οφειλές θεωρείται ανακληθείσα.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2015 | 12:46 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: