1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χανιών   »   Χανιά    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Γερμανικός εκβιασμός για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Γερμανικός εκβιασμός για τα περιφερειακά αεροδρόμια
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ο.Σ.Υ.Π.Α.

Για γερμανικό εκβιασμό αναφορικά με την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στον όμιλο Fraport – Κοπελούζου έκανε λόγο χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος.
Σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατήγγειλε μάλιστα ότι στόχος είναι «να κάνουν την Ελλάδα φέουδο του τουρισμού», υποστηρίζοντας ότι «πίσω από αυτό βρίσκεται η Lufthansa, η Τui και γερμανικοί επιχειρηματικοί κύκλοι που αγοράζουν ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα».
Μιλώντας σε υψηλούς τόνους, ο κ. Αλεβιζόπουλος επεσήμανε για πολλοστή φορά ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας σχετίζονται με ζητήματα επιβίωσης, ανάπτυξης, αλλά και με τη γεωπολιτική. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στις αντιδράσεις που έχουν εκφράσει παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορείς της Περιφέρειας, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά στον περιφερειάρχη Κρήτης, στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, αλλά και στους δημάρχους και φορείς του Νομού μας.

 

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ «ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ»
Ο κ. Αλεβιζόπουλος υποστήριξε ότι οι Γερμανοί θέλουν να περάσει στα χέρια τους ο έλεγχος του τουριστικού πακέτου στην Ελλάδα συνολικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα φέρνουν 15 – 20 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες, βάζοντας ως προϋπόθεση ότι το οικονομικό πακέτο θα μένει στη Γερμανία και όχι στην Ελλάδα». Σύμφωνα με τον ίδιο, «γκετοποιείται η βαριά βιομηχανία του τουρισμού στη χώρα μας και οδηγούνται σε αποχώρηση οι εταιρείες χαμηλού κόστους», σε βάρος των οπερέιτορς, των ξενοδόχων και των καταστηματαρχών που ασχολούνται με τον τουρισμό.

ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Ο πρόεδρος της Ο.Σ.Υ.Π.Α. κατήγγειλε εκ νέου ως ασύμφορη για την Ελλάδα τη συμφωνία με τον όμιλο Fraport, υποστηρίζοντας ότι το αρχικό αντίτιμο του 1,2 δισ. ευρώ πηγαίνει «σε ένα καλάθι χωρίς πάτο για το χρέος της χώρας» και προσθέτοντας ότι τα 330 εκατομμύρια ευρώ που η Fraport καλείται να βάλει για ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια αντιστοιχούν πρακτικά στα έξοδα βαριάς συντήρησης των αεροδρομίων «τα οποία ήδη καλύπτονται».
Επιπλέον ο κ. Αλεβιζόπουλος έκανε λόγο για παράβαση των ευρωπαϊκών οδηγιών, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία καταργεί πρακτικά την ανταποδοτικότητα των αερολιμενικών τελών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αύξηση του ειδικού τέλους, την οποία προσδιόρισε «σχεδόν κατά 100%».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"
Στη διάρκεια της συνέντευξή Τύπου ο κ. Αλεβιζόπουλος έκανε εκτεταμένη αναφορά στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, καταγγέλλοντας ως «αποικιοκρατική» τη σύμβαση που το αφορά. Παράλληλα υποστήριξε πως «το 2001 προβλεπόταν ότι, αν το "Βενιζέλος" δεν φτάσει τους στόχους της επιβίωσης, θα το επιδοτεί το κράτος με 45 εκατομμύρια ECU τότε, ενώ η επιδότησή του είχε ξεκινήσει ήδη από το 1995. Μέχρι σήμερα έχει φύγει σχεδόν 1 δισ. κατά παράβαση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Ο πρόεδρος της Ο.Σ.Υ.Π.Α. σημείωσε ότι η σύμβαση του "Βενιζέλος" στέρησε την ανάπτυξη από τα περιφερειακά αεροδρόμια και κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει το 1 δισ. πίσω καθώς «ο κανονισμός της Ε.Ε. προβλέπει επιδότηση για αεροδρόμια μέχρι 4 εκατομμύρια επιβάτες, άρα όχι για το "Ελ. Βενιζέλος" που έχει 12». Συμπλήρωσε δε ότι η επιδότηση αυτή αφορά υποδομές και διερωτήθηκε αν «έχει ελεγχθεί ποτέ αν έγιναν υποδομές ύψους 1 δισ. στο αεροδρόμιο αυτό».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Καταλήγοντας, ο κ. Αλεβιζόπουλος δήλωσε πως ως Ο.Σ.Υ.Π.Α. «δηλώνουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε πρόταση αναβάθμισης της Υ.Π.Α. και σε σχέδιο για πραγματική ανάπτυξη σε συνεργασία με την κυβέρνηση». Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόταση αυτή μιλά για 2.000 θέσεις εργασίας στα αεροδρόμια, ενώ προβλέπει και αντισταθμιστικά οφέλη για τους Δήμους στους οποίους λειτουργούν αεροδρόμια, τα οποία θα προέρχονται από μέρος της εμπορικής δραστηριότητας που θα αναπτύσσεται στους χώρους των αερολιμένων.
Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του κ. Αλεβιζόπουλου είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.youtube.com/watch?v=y3ScZYjg3AA

2Αυξημένη επιβατική κίνηση στο "Δασκαλογιάννης" τον Φεβρουάριο
Δημοφιλής προορισμός για Ελληνες και ξένους επισκέπτες αποδείχθηκαν τα Χανιά και για τον μήνα Φεβρουάριo, όπως φαίνεται από την αύξηση κατά 86,9% των αφίξεων εσωτερικού στο αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης".
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, τον Φεβρουάριο του 2015 αφίχθησαν μέσω 204 πτήσεων εσωτερικού 27.720 άτομα, ενώ αναχώρησαν 27.224.
Μέσω της γραμμής Χανιά – Αθήνα, Αθήνα – Χανιά αφίχθησαν με 156 πτήσεις (84 Aegean και 72 Ryanair) 22.221 άτομα αναχώρησαν 22.010.
Μέσω της γραμμής Θεσσαλονίκη – Χανιά, Χανιά – Θεσσαλονίκη αφίχθησαν με 46 πτήσεις (17 Aegean και 29 Ryanair) 5.435 άτομα, ενώ αναχώρησαν 5.171.
Επίσης μέσω μίας πτήσης από / προς Καβάλα (Minoan air) στο αεροδρόμιο Χανίων έφτασαν 43 άτομα, ενώ μέσω μίας πτήσης που έγινε από/προς Καλαμάτα (Sky Express) έφθασαν 30 άτομα.
Τον Φεβρουάριο του 2014 είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 125 πτήσεις μέσω των οποίων είχαν αφιχθεί στο αεροδρόμιο Χανίων 14.834 άτομα και αναχωρήσει 14.487.
Η αύξηση που καταγράφεται φέτος τον Φεβρουάριο σε σχέση με πέρυσι στον αριθμό των αφιχθέντων ξεπερνά το 86,9%.

ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Αύξηση κατά 21,7% και στις αφίξεις εξωτερικού παρατηρήθηκε για τον μήνα Φεβρουάριο στο αεροδρόμιο Χανίων.
Συγκεκριμένα, μέσω 16 πτήσεων από/προς Γερμανία (Aegean) αφίχθησαν 247 άτομα και αναχώρησαν 229, ενώ μέσω 13 πτήσεων από/προς Κύπρο (Ryanair) αφίχθησαν 1.822 άτομα και αναχώρησαν 1.927. Συνολικά στα Χανιά τον Φεβρουάριο έφτασαν μέσω πτήσεων εξωτερικού 3.573 άτομα.
Τον Φεβρουάριο του 2014 είχαν φτάσει μέσω του αεροδρομίου Χανίων 1.496 άτομα και αναχώρησαν 1.547, δηλαδή συνολικά 3.043 άτομα.

Ελ. Φ.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2015 | 12:55 pm


Αποκατάσταση Επισκευή Κατοικίας Οικογένειας Θεοδωράκη

Αποκατάσταση Επισκευή Κατοικίας Οικογένειας Θεοδωράκη
Υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης

 

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 4/3/2015, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας η 1η συμπληρωματική σύμβαση κατασκευής του έργου "Ανάπλαση – Αποκατάσταση Επισκευή Κατοικίας Οικογένειας Θεοδωράκη", που βρίσκεται στον Γαλατά, της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 69.344,90 ευρώ (με Φ.Π.Α.), ενώ η εν λόγω σύμβαση αφορά συμπληρωματικές εργασίες, όπως καθαιρέσεις, σκυροδετήσεις και χρωματισμούς.

Ο Δήμαρχος Χανίων σε δήλωση του επισημαίνει ότι η αποκατάσταση και επισκευή της πατρικής οικίας του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στον Γαλατά βρίσκεται στην πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, γι' αυτό και έχουν επιταχυνθεί οι σχετικές διαδικασίες.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2015 | 6:07 pm


Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον πρώην Ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Ν. Χρυσόγελο

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον πρώην Ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Ν. Χρυσόγελο
Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον πρώην Ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Ν. Χρυσόγελο

Συνάντηση με τον πρώην Ευρωβουλευτή των Πρασίνων - Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, Νίκο Χρυσόγελο, είχε την Τρίτη 3/3/2015 ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δημήτρη Φραγκάκη, και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου έγινε ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές στο σχεδιασμό αυτών.

Παράλληλα, εξετάστηκε η προσέγγιση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων, ώστε αυτές να καταστούν αποδοτικές και βιώσιμες, καθώς και οι ευκαιρίες ανταλλαγής απόψεων, ενσωμάτωσης καλών πρακτικών και συνεργασίας, μέσω δικτύων και προγραμμάτων με φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και οι δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας με το Δήμο Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2015 | 5:40 pm


Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο

Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο
Συμμετοχή του Δήμου Χανίων στην τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην πιο σημαντική τουριστική διοργάνωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τη διεθνή έκθεση τουρισμού ΙΤΒ 2015, που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 8 Μαρτίου 2015 στο Βερολίνο.
Τον Δήμο Χανίων, ο οποίος συμμετέχει στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, εκπροσωπεί το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου και ειδική συνεργάτης του Δημάρχου, Τάσου Βάμβουκα, σε θέματα Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη.
Στόχος της παρουσίας του Δήμου στην εν λόγω έκθεση είναι η στρατηγική προσέγγιση και η επαφή με tour operators και άλλους τουριστικούς φορείς, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας και να προωθηθεί το τουριστικό προϊόν των Χανίων ως ο ιδανικότερος προορισμός.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2015 | 5:12 pm


Κρατούμενος των φυλακών Χανίων πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο

Κρατούμενος των φυλακών Χανίων πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο
Είχε τραυματιστεί βαρύτατα ύστερα από συμπλοκή με συγκρατούμενό του

Την τελευταία του πνοή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων, άφησε σήμερα το πρωί, 42χρονος αλλοδαπός κρατούμενος στο κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1» στα Χανιά.

Ο 42χρονος είχε τραυματιστεί χθες, ύστερα από συμπλοκή με συγκρατούμενό του, μέσα στις φυλακές και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαρύ τραύμα στην κοιλιακή χώρα.

Παρά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση και τις προσπάθειες των γιατρών, το θύμα της επίθεσης δεν τα κατάφερε.

Όπως ανέφερε ο γιατρός του νοσοκομείου Γιώργος Αρχοντάκης, ο 42χρονος είχε τραυματιστεί βαριά στο συκώτι από αιχμηρό αντικείμενο, παρουσίασε διαταραχές πήξεως και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Ως δράστης της επίθεσης, φέρεται αλλοδαπός κρατούμενος στην ίδια φυλακή ο οποίος και συνελήφθη ενώ το επεισόδιο αποδίδεται σε προσωπικές διαφορές.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2015 | 1:47 pm


Στις αποθήκες του νοσοκομείου Χανίων σκονίζεται η δωρεά των AXEΠA

Στις αποθήκες του νοσοκομείου Χανίων σκονίζεται η δωρεά των AXEΠA
Τρεις μήνες εχουν περάσει από τότε που ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός και η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση της Αμερικής ΑΧΕΠΑ παρέδωσαν στο νοσοκομείο Χανίων υγειονομικό υλικό αξίας 800.000 δολαρίων προκειμένου να…

Τρεις μήνες εχουν περάσει από τότε που ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός και η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση της Αμερικής ΑΧΕΠΑ παρέδωσαν στο νοσοκομείο Χανίων υγειονομικό υλικό αξίας 800.000 δολαρίων προκειμένου να διανεμηθεί στις δομές υγείας.

 

Την ίδια ώρα οι ελλείψεις στα Κέντρα υγείας και τα ιδρύματα είναι μεγάλες, αλλά το υγειονομικό υλικό σκονίζεται στις αποθήκες του Νοσοκομείου Χανίων...

Μαρίνα Γιακουμάκη-neatv.gr

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2015 | 1:40 pm


Νέος κανονισμός καθαριότητας από τον Δήμο Χανίων

Νέος κανονισμός καθαριότητας από τον Δήμο Χανίων
Ενημέρωση για τον νέο κανονισμό καθαριότητας αλλά και το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων έγινε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.  

Ο κανονισμός καθαριότητας θα συζητηθεί τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ήδη έχει συζητηθεί στις είκοσι έξι Δημοτικές και τοπικές κοινότητες, στη διακομματική επιτροπή καθαριότητας, στην επιτροπή ποιότητας ζωής και στην εκτελεστική επιτροπή του Δήμου.

 

«Στόχος του κανονισμού είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η εξασφάλιση της υγείας των δημοτών και των επισκεπτών, η μείωση των ογκωδών και των απορριμάτων στην πηγή, η εξοικονόμηση εργατοωρών. Το βασικό μέλημα μας είναι η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους πολίτες. Αν δεν υπάρξει συνεργασία δεν θα μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο κανονισμός» δήλωσε ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την καθαριότητα κ. Μιχάλης Κοτζαμιχάλης.

Ο κανονισμός θα προβλέπει και πρόστιμα για τους παρανομούντες με τον κ. Κοτζαμιχάλη να υποστηρίζει πως «δεν είναι στις βλέψεις μας να βάλουμε πρόστιμα αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε. Θα υπάρχει κωδικός εσόδων που εκεί θα μπαίνουν τα χρήματα των προστίμων για την αγορά απορριματοφόρων, κάδων κ.α Για να ενημερωθεί ο Δημότης για τον κανονισμό θα μπει φυλλάδιο στο λογαριασμό του νερού, θα υπάρξει διαφημιστική καμπάνια και θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις.»

Στην Επιτροπή παρουσιάσθηκε και το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου για την Ανάπτυξη, το οποίο όπως ανάφερε ο αντιδήμαρχος κ. Νεκτάριος Αλεξανδράκης αποτελεί «μείζον εργαλείο προγραμματισμού, ελέγχου προς την πορεία της τοπικής ανάπτυξης προώθηση της τοπικής ανάπτυξης».

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Την εφαρμογή των νόμων που αφορούν την παλιά πόλη, το πρόβλημα με τα ετοιμόρροπα αλλά και τη σημασία της προστασίας της παραμονής των κατοίκων έβαλε ο Σύλλογος Κατοίκων της Παλιάς Πόλης στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Ο Εμπορικός Σύλλογος κατέθεσε μια σειρά από αιτήματα του που αφορούν το εμπόριο, ενώ ο πολιτιστικός σύλλογος Περβολιών ζήτησε την ανάδειξη των πηγών του Αναβάλλοντα, την προστασία της περιοχής των Μπουτσουναριών, την αξιοποίηση της περιουσίας των χειμαδιών που έχει ο Δήμος Χανίων στην περιοχή.

Το «Κύτταρο» Χαλέπας επανέλαβε τη θέση του για δημιουργία αθλητικού χώρου πίσω από το 10ο Δ.Σ. Χανίων στη Χαλέπα, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μαρίνας ζήτησε τη στήριξη για την εύρεση χώρου στέγασης του λαογραφικού μουσείου του.
Τέλος το ζήτημα δημιουργίας ποδηλατόδρομων επανέφερε ο Σύλλογος «Ποδηλάτρεις».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2015 | 12:48 pm


Έχασε τη μάχη ο 42χρονος Γεωργιανός μετά τη συμπλοκή στη φυλακή

Έχασε τη μάχη ο 42χρονος Γεωργιανός μετά τη συμπλοκή στη φυλακή
Έχασε τη μάχη για ζωή ο 42χρονος Γεωργιανός που τραυματίσθηκε σοβαρά σε συμπλοκή με συγκρατούμενο του χθες το πρωί στην φυλακή της Αγιάς.
Όπως ανέφερε ο γιατρός του Νοσοκομείο Χανίων Γιώργος Αρχοντάκης, ο βαρύτατα τραυματισμένος άνδρας από αυτοσχέδιο μαχαίρι, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στις δέκα το πρωί. Σύμφωνα με τον κ. Αρχοντάκη, ο 42χρονος είχε τραυματιστεί βαριά στο συκώτι, παρουσίασε διαταραχές πήξεως και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2015 | 12:12 pm


Καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα

Καταδυτικό πάρκο στον Αποκόρωνα
Την πρόθεση του Δήμου Αποκορώνου να χωροθετήσει καταδυτικό πάρκο στον κόλπο του Αλμυρού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δρεπάνου, όπου υπάρχει το παγκοσμίου φήμης σπήλαιο των Ελεφάντων, έκανε γνωστή στον…
Την πρόθεση του Δήμου Αποκορώνου να χωροθετήσει καταδυτικό πάρκο στον κόλπο του Αλμυρού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δρεπάνου, όπου υπάρχει το παγκοσμίου φήμης σπήλαιο των Ελεφάντων, έκανε γνωστή στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
Ο κ. Κουκιανάκης τόνισε ότι ο Δήμος ήδη έχει αναθέσει σχετική μελέτη, ενώ επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (Γ.Ε.Ν.) έχει δώσει την έγκρισή του για να ποντιστεί στην περιοχή κάποιο παροπλισμένο πλοίο.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έκανε χθες ο κ. Κουκιανάκης στον περιφερειάρχη Κρήτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Αρνανουτάκη στο Δημαρχείο Αποκορώνου, του επέδωσε σχετική επιστολή ζητώντας από την Περιφέρεια τη συνδρομή της για την ανεύρεση πόρων που θα χρηματοδοτήσουν το εγχείρημα.
Στην επιστολή υπογραμμίζεται σχετικά ότι στη νέα Προγραμματική Περίοδο δίνεται η δυνατότητα να ενταχθούν δράσεις που συνδυάζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό και στοχεύουν στην ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη.
Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει στην επιστολή ο δήμαρχος Αποκορώνου «στον κόλπο του Αλμυρού, εντός των ορίων του Δήμου μας, υπάρχουν αξιόλογες θαλάσσιες περιοχές και σημεία με μεγάλο καταδυτικό ενδιαφέρον».
«Συγκεκριμένα στην περιοχή Δρέπανο, υπάρχει το παγκοσμίου φήμης σπήλαιο των Ελεφάντων με προϊστορικά απολιθώματα γεμάτο από σταλακτίτες και σταλαγμίτες που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων δυτών. Ο Δήμος μας κατέχει σημαντικό αριθμό σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων που μπορούν να τροφοδοτήσουν με επισκέπτες αυτό το εγχείρημα και τις λιμενικές υποδομές που μπορούν να το υποστηρίξουν (λιμένες Γεωργιούπολης, Καλυβών και Αλμυρίδας)», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή ο κ. Κουκιανάκης και καταλήγοντας ζητά από τον Αρναουτάκη να συνδράμει στην εύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και να εξεταστεί το ενδεχόμενο ένταξης του έργου στο Σ.Ε.Σ. 2014 – 2020.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι ο κ. Κουκιανάκης, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους, έκανε γνωστό ότι ήδη το Γ.Ε.Ν. έχει δώσει την έγκρισή του για την παραχώρηση παροπλισμένου πλοίου μήκους 17 μ. και πλάτους 7 μ. που βρίσκεται δεμένο στον Ναύσταθμο, ώστε να ποντιστεί στην περιοχή και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του καταδυτικού πάρκου.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 2:05 pm


Δανειολήπτρια Χανιώτισσα έσωσε όλη της την περιουσία

Δανειολήπτρια Χανιώτισσα έσωσε όλη της την περιουσία
Ολη της την περιουσία μέχρι το 2021 έσωσε πολύτεκνη μητέρα, με προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Χανίων.
Η συγκεκριμένη Χανιώτισσα είναι πρώην νοσοκομειακός υπάλληλος, σήμερα συνταξιούχος , με 67% αναπηρία.
Η εν λόγω καταναλώτρια είναι χρεωμένη σε τέσσερις Τράπεζες, με συνολικό ποσό χρέωσης 82.908,57 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το Ειρηνοδικείο των Χανίων, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ των διαδίκων, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή με την οποία, μεταξύ άλλων:
•Απαγορεύει στους πιστωτές μέχρι τις 2 -04-2021, την λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου εναντίον της.
•Απαγορεύει τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της.
•Ρυθμίζει τις μηνιαίες καταβολές των δόσεων, όλων των δανείων που αναγράφονται στην αίτηση υποχρεώνοντας την αιτούσα, να καταβάλλει το ποσό των 250 ευρώ, συμμέτρως διανεμόμενο.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 1:40 pm


Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η δίκη για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η δίκη για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη
Με την κατάθεση φίλης της ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η τέταρτη ημέρα της δίκης για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη.
Με την κατάθεση φίλης της ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η τέταρτη ημέρα της δίκης για τον θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη. Η μάρτυρας ανέφερε πως η Στέλλα δεν έπινε αλλα γνώριζε ότι το έσκαγε από το σπίτι της.

Ακολούθησε η κατάθεση ενός γιατρου ειδικευόμενου που είχε υπηρεσία την Μεγάλη Παρασκευη και το Μεγάλο Σάββατο τον Απρίλιο του 2011.
Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 1:17 pm


Μαζεύοντας άγριο σταμναγκάθι…

Μαζεύοντας άγριο σταμναγκάθι…
Μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία
Το να μαζεύεις άγριο σταμναγκάθι από τις βραχώδεις παραλίες του Ακρωτηρίου δεν το λες και... εύκολη δουλειά. Ο Γιώργος Κοζωνάκης το κάνει όμως εδώ και 30 χρόνια και είναι κάτι που το γνωρίζει καλά.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα βάλει τα άρβυλά του, θα πάρει τα σαρακάκια του, την πετσέτα, τη τσάντα του και θα κάνει μία βόλτα στις απόκρημνες ακτές του Ακρωτηρίου αναζητώντας άγριο σταμναγκάθι για την οικογένεια και τους φίλους του.
Σε μία τέτοια εξόρμηση τον ακολουθούμε. Προορισμός τα "Σεϊτάν Λιμάνια" κάτω από τη Σκλόκα. Ενα μικρός κολπίσκος, που τα τελευταία χρόνια έχει ανακαλυφθεί από τους παραθεριστές, καθώς τα καλοκαίρια συνωστίζονται σ' αυτή την παραλία.
Η κάθοδος προς το λιμανάκι γίνεται με τα πόδια. Από το σημείο που αφήσαμε το αυτοκίνητο μία κατηφόρα περίπου 400 μέτρων σε κάποια σημεία αρκετά επικίνδυνη.
Οταν πια φτάνουμε, αρχίζουμε να ανεβαίνουμε αυτή τη φορά προς το φαράγγι που σχηματίζεται και χάνεται προς τη Σκλόκα.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΚΡΟΒΑΤΗ
«Το καλύτερο σταμναγκάθι το συναντάμε κυρίως κοντά στη θάλασσα σε απόκρημνα εδάφη. Δεν βγαίνει βέβαια παντού. Το βρίσκω στον Αποκόρωνα, στη Νότια Κρήτη, εδώ στο Ακρωτήρι», μας λέει ο κ. Κοζωνάκης. Με ικανότητες που θα ζήλευε... ακροβάτης σκαρφαλώνει στην πλαγιά, ανάμεσα σε κοφτερές πέτρες.
Ξέρει τα σημεία, που μια χούφτα χώμα αρκεί για να βγει σταμναγκάθι. Με το "κατσουνάκι" του κόβει προσεκτικά το πολύτιμο χόρτο που καταλήγει στην τσάντα του. Το ίδιο κάνει και πιο ψηλά και ακόμα ψηλότερα, σε σημεία που ο φωτογραφικός μας φακός τον φτάνει μόνο με... ζουμ. Ξανά κάτω στον "πάτο" του φαραγγιού και έπειτα αναζήτηση νέου σημείου, που ο κατεχάρης "σταμναγκαθοκυνηγός" θα σκαρφαλώσει και πάλι αναζητώντας το χόρτο.

ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΦΥΤΟ
Επιμένει στη χρήση του μικρού μαχαιριού – "κατσουνάκι" που δεν πληγώνει το φυτό. «Είχα βρει πέρυσι μία παρέα που είχαν σκεπάρνια και έβγαζαν τα σταμναγκάθια σκάβοντάς τα. «Μην το κάνετε αυτό, γιατί έτσι ξεπατώνετε τις ρίζες του φυτού» τους είπα και η απάντησή τους ήταν «και εσένα τι σε νοιάζει;». Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έτσι δεν θα ξαναβγεί για πολύ καιρό σταμναγκάθι στο συγκεκριμένο σημείο;» είναι τα λόγια του.
Και πράγματι ένας άνθρωπος που σέβεται τη φύση δεν ξεριζώνει τις ρίζες και αφού πάρει το σταμναγκάθι τρίβει τις "τσίτες" του, ώστε τα σπόρια του να πέσουν στη γη και από εκεί να προκύψουν νέα φυτά.
Οταν μετά από ώρα ολοκληρώνουμε το μάζεμα μίας τσάντας καταλήγουμε πάλι δίπλα στη θάλασσα, σε ένα σημείο που σχηματίζονται "γούβες" στα βράχια με θαλασσινό νερό. Εκεί θα πλύνουμε μερικά σταμναγκάθια και θα τα φάμε ωμά. «Η γεύση του άγριου σταμναγκαθιού δεν συγκρίνεται. Το βλέπετε είναι πικρή και ιδιαίτερη» σημειώνει. Είτε σαλάτα είτε μαγειρεμένο με κρέας (φρικασέ) αποτελεί από τους καλύτερους μεζέδες.
«Από τα μέσα Φλεβάρη μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή» μας λέει ο κ. Κοζωνάκης.
Το μάζεμα του σταμναγκαθιού αποτελεί ένα "χόμπι" που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο ειδικά σε απόκρημνες περιοχές όπως αυτές στ' Ακρωτήρι. Γι' αυτό και είναι καλό οι περισσότεροι να μην τολμούν εξορμήσεις σε τέτοιες περιοχές, αν δεν είναι καλοί γνώστες του ανάγλυφού του, αν δεν είναι μαθημένοι σε περπάτημα και σκαρφάλωμα και αν δεν έχουν πάρει τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 4:04 pm


Προς δημοπράτηση ο Βιολογικός Γεωργιούπολης

Προς δημοπράτηση ο Βιολογικός Γεωργιούπολης
Στις 10 Μαρτίου αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής του εργοστασίου του βιολογικού της Γεωργιούπολης.
Στις 10 Μαρτίου αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής του εργοστασίου του βιολογικού της Γεωργιούπολης. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής των αποχετευτικών δικτύων του βιολογικού που θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2016. Σύμφωνα δε με το χρονοδιάγραμμα το σύνολο του έργου προυπολογισμού 18,5 εκατ. ευρώ θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2017.
Τις εργασίες που εκτελούνται επιθεώρησε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκη.

Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 1:13 pm


Συνελήφθη, 42χρονη για οφειλές Δημοσίου

Συνελήφθη, 42χρονη  για οφειλές Δημοσίου
Στα Χανιά

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στα Χανιά, 42χρονη ημεδαπή, για οφειλές δημοσίου.

Ειδικότερα, στα Χανιά, συνελήφθη η 42χρονη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 183.522,92 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα  οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2015 | 6:33 pm


Σύσκεψη για τα αδέσποτα ζώα

Σύσκεψη για τα αδέσποτα ζώα
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται στην πόλη

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται στην πόλη και στο Νομό Χανίων από την παρουσία αδέσποτων ζώων συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, παρουσία του Υποδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Ιωάννη Μανούσακα, του Προϊστάμενου ΓΑΑ (Γραφείου Αστυνόμευσης Ασφάλειας), Αστ. Υποδ/ντή Γεωργίου Σρατιδάκη, εκπρόσωπων των Δήμων Χανίων, Κισσάμου, Αποκορώνου, Σφακίων και Καντάνου-Σελίνου, εκπροσώπων Φιλοζωικών Συλλόγων της πόλης, υπηρεσιακών παραγόντων των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς και εκπροσώπου των ιδιωτών κτηνιάτρων.

Αν και γενικότερα οι Δήμοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, με τα λιγοστά οικονομικά μέσα που διαθέτουν και με τον περιορισμό που υφίστανται από τη νομοθεσία, το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο Νομό εντείνεται όλο και περισσότερο, με κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού ο αριθμός των καταγγελιών και παραπόνων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων ζώων προς τους πολίτες αυξάνεται συνεχώς, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, και σε περιοχές όπου έχουν δημιουργηθεί αγέλες, όπως π.χ. στην περιοχή του Νοσοκομείου, των Δικαστηρίων ή του Παλαιού Λιμανιού.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η αντιμετώπιση της δεξαμενής τροφοδότησης που αποτελούν τα δεσποζόμενα ζώα που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, η νομοθεσία που γενικότερα περιορίζει τις δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος από τους Δήμους, και η λειτουργία των ανεπίσημων κυνοτροφείων στην πόλη, τα οποία μεν επιτελούν κοινωνικό έργο το οποίο θα έπρεπε να έχει αναλάβει η Πολιτεία, προσελκύουν όμως αντιδράσεις από τους πολίτες, διότι είναι δύσκολο να πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται ώστε να λειτουργούν χωρίς να ενοχλούν τις γειτονιές.

Αφού συμφωνήθηκε ότι είναι η απαραίτητη η εύρεση ρεαλιστικής λύσης στο πρόβλημα αυτό, προτάθηκε, μέσω της διαδημοτικής συνεργασίας, η δημιουργία Δια-δημοτικού Κτηνιατρείου που θα λειτουργεί σε εθελοντική βάση, με την συνεισφορά κτηνιάτρων που θα στειρώνουν τα αδέσποτα ζώα και θα παρακολουθούν την υγεία τους, όπως και η εύρεση χώρου προσωρινής φιλοξενίας των ζώων αυτών μετά τη στείρωσή τους.

Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη ευαισθητοποίησης, μέσω ημερίδων και ενημερωτικών προγραμμάτων, όσον αφορά στη γενικότερη συμπεριφορά μας ως πολίτες απέναντι σ'αυτά τα ζώα, αλλά και ειδικότερα στην ευθύνη που φέρουμε όλοι όταν υιοθετούμε ένα ζώο κι έπειτα το εγκαταλείπουμε – φαινόμενο που παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι το πρόβλημα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, αφενός διότι αποτελεί εστία κινδύνου για την δημόσια υγεία, και αφετέρου διότι πλήττεται η εικόνα του Νομού ως ασφαλής προορισμός, γεγονός που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις εν όψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου η οποία θα προσελκύσει ξένους επισκέπτες.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 1:46 pm


Κρατούνται στην Αίγυπτο αλιευτικά από τα Χανιά

Κρατούνται στην Αίγυπτο αλιευτικά από τα Χανιά
Μπλοκαρισμένα σε λιμάνι της Αιγύπτου βρίσκονται δύο αλιευτικά από τα Χανιά!
Μπλοκαρισμένα σε λιμάνι της Αιγύπτου βρίσκονται δύο αλιευτικά από τα Χανιά! Η υπόθεση έχει απασχολήσει το Υπουργείο Εξωτερικών και τις ελληνικές προξενικές Αρχές που ενεργοποιήθηκαν ώστε τα πληρώματα των δύο σκαφών να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα όχι όμως και τα πλοία που παραμένουν στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με πληροφορίες των "Χ.Ν.", το ένα σκάφος προέρχεται από την Κίσαμο και το δεύτερο από τα Χανιά. Είναι άγνωστοι ακόμα οι λόγοι που πριν από μια εβδομάδα περίπου τα δύο αλιευτικά οδηγήθηκαν από τις αιγυπτιακές Αρχές σε λιμάνι κοντά στην Αλεξάνδρεια και αν αυτό έχει να κάνει με παραβίαση των χωρικών υδάτων. Πάντως την περίπτωση παρακολούθησαν από κοντά οι ελληνικές προξενικές Αρχές και το Υπουργείο Εξωτερικών, που μετά την απελευθέρωση των πληρωμάτων, εργάζονται για να επιστραφούν πίσω και τα σκάφη. Για το συμβάν είναι ενήμερη και η Περιφέρεια Κρήτης σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και Αλιευτικοί Σύλλογοι του νησιού. Σημειώνεται ότι η κατάσταση στα νότια παράλια της Κρήτης είναι ιδιαίτερα έκρυθμη τα τελευταία χρόνια, ειδικά μάλιστα μετά την αναζωπύρωση των συγκρούσεων στη Λιβύη, αλλά και την

Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 1:27 pm


Προσφορά ειδών για τη βοήθεια συνανθρώπων μας

Προσφορά ειδών για τη βοήθεια συνανθρώπων μας
Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων ανακοινώνεται ότι αναφορικά με τη χορήγηση ειδών ένδυσης, καθώς και την προσφορά ενδυμάτων, ειδών ιματισμού, παιχνιδιών, προκειμένου να βοηθηθούν συνάνθρωποι μας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμΕΑ και Ισότητας (Ισόγειο Δημαρχείου - Γραφείο Διαμεσολάβησης).

Τα προς διάθεση είδη θα πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση.

Εκ μέρους του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμΕΑ και Ισότητας, Μανώλη Φραγκάκη, εκφράζονται ευχαριστίες προς όλους όσους ενισχύουν την προσπάθεια στήριξης συνανθρώπων μας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας & Ισότητας: 28213 – 41689.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 12:53 pm


Ένταξη δικαιούχων στο κοινωνικό τιμολόγιο

Ένταξη δικαιούχων στο κοινωνικό τιμολόγιο
Tης Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων ανακοινώνεται ότι για την ένταξη δικαιούχων στο κοινωνικό τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται έως και τις 20 Μαρτίου 2015 (Δευτέρα έως και Παρασκευή 09.00 - 13.00) στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμΕΑ και Ισότητας ( Ισόγειο Δημαρχείου - Γραφείο Διαμεσολάβησης ).

Οι αιτούντες θα μπορούν να ενταχθούν, αφού προσκομίσουν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω:

- Κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου

- Βιβλιάριο Πρόνοιας σε ισχύ

- Απόφαση αναπηρίας ΚΕΠΑ πάνω από 67%

- Υπερήλικες πάνω από 65 χρονών με χαμηλό εκκαθαριστικό (<7.200)

- Συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Χανίων

Οι αιτούντες θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους και ένα λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Χ..

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 28213 – 41689.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 12:33 pm


Δανειολήπτρια έσωσε την περιουσία της

Δανειολήπτρια έσωσε την περιουσία της
με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων  

Τη διαγραφή χρεών, δανειολήπτριας σε δυο τράπεζες , σε ποσοστό 62 % και διάσωση όλων των περιουσιακών στοιχείων της αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων με την υπαρ 59/2015 ,απόφαση του.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η υπόθεση αφορά ιδιωτική υπάλληλο, έγγαμη, ευρισκόμενη σε διάσταση, μητέρα ενός ανηλίκου τέκνου η οποία έχει οφειλές σε δύο Τράπεζες, συνολικού ποσού χρέωσης 196.423, ευρώ. Το εισόδημα της είναι ο μηνιαίος μισθός της. που ανέρχεται στο ποσό των 657,35 ευρώ ενώ δεν λαμβάνει διατροφή για το ανήλικο παιδί της από τον σύζυγο.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αναφέρει ότι εκδόθηκε η υπ' αρ. 59/2015 ,απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, σύμφωνα με την οποία: το δικαστήριο έκρινε ότι η καταναλώτρια ,πληρεί τις προϋποθέσεις ένταξης στις διατάξεις του ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) αποφασίζοντας τα εξής:

α) ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσας, με μηνιαίες καταβολές προς τις πιστώτριες της ,επί μία πενταετία για όλο το χρέος ποσού, 200 ευρώ δηλ.60 δόσεις επί 200=12.000 ευρώ.

β) εξαίρει, της εκποίησης το δικαίωμα το δικαίωμα πλήρους και αποκλειστικής κυριότητας της αιτούσας επικαρπίας ,επί μιας διώροφης οικίας (μαιζονέτα) συνολικής επιφάνειας 221,26 τ.μ που βρίσκεται στο Κολυμβάρι

γ)χορηγεί (περίοδο χάριτος) πενταετία

δ) επιβάλλει, στην αιτούσα την υποχρέωση, να καταβάλει για την διάσωση της κατοικίας της συμμέτρως και προς τις δύο πιστώτριες Τράπεζες , μηνιαίες καταβολές 263 ευρώ, επί μία εικοσαετία (240 μήνες)

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 12:05 pm


Μετεγκατάσταση της ΒΙΟ.ΧΥΜ.

Μετεγκατάσταση της ΒΙΟ.ΧΥΜ.
Απαντήσεις της Διεύθυνσης σε καταγγελίες για ηχορύπανση και οσμές
Μετεγκατάσταση της ΒΙΟ.ΧΥΜ. - Απαντήσεις της Διεύθυνσης σε καταγγελίες για ηχορύπανση και οσμές Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις της ΒΙΟ.ΧΥΜ. από την πόλη των Χανίων και να μεταστεγαστούν στην περιοχή της Αγιάς σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής της ΒΙΟ.ΧΥΜ. Γιώργος Σκουλάς απαντώντας σε καταγγελίες περιοίκων που έγιναν στα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ και που κάνουν λόγο για οσμές και θόρυβο προερχόμενα από το εργοστάσιο, ανέφερε ότι μετά τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν στο εργοστάσιο δεν υφίσταται πλέον τέτοιο πρόβλημα.

Επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΧΥΜ. και θέσαμε στον κ. Σκουλά το ζήτημα με τις οχλήσεις που καταγγέλλουν οι περίοικοι.
«Εχουν γίνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο εργοστάσιο και σε τέτοιον βαθμό που δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Σε ό,τι αφορά τον θόρυβο είμαστε μέσα στα επιτρεπτά όρια», σημείωσε σχετικά και πρόσθεσε ότι η ηχορρύπανση που προκαλεί ένα διερχόμενο αυτοκίνητο είναι πολύ μεγαλύτερη απ' τον θόρυβο που προκαλούν τα μηχανήματα της επιχείρησης.

«Και δεν μιλάμε για τα μηχανήματα που είναι στον εσωτερικό χώρο, που όλα έχουν μονωθεί και έχουν απομονωθεί τα κομμάτια της παραγωγής, αλλά μιλάμε για τις εξωτερικού τύπου μηχανές για τις οποίες, με τη μελέτη που κάναμε, δημιουργήθηκαν "παγίδες", δηλαδή τεχνικές που κατευθύνουν τον ήχο ψηλά», εξήγησε ο κ. Σκουλάς και συμπλήρωσε ότι με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να ενοχλείται από τον θόρυβο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των οσμών, ο κ. Σκουλάς τόνισε ότι ουσιαστικά το εργοστάσιο δεν έχει απόβλητα. «Τα μόνα απόβλητα που έχει είναι τα λεγόμενα θερμικά απόβλητα που είναι ζεστό νερό, το οποίο προέρχεται από τη συμπύκνωση του χυμού των πορτοκαλιών, δηλαδή το νερό που περιέχει το φρούτο και οδηγείται στην αποχέτευση», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η όποια οσμή αναδύεται απ' αυτή τη διαδικασία είναι η οσμή του αιθερίου ελαίου, που κάθε άλλο παρά δυσάρεστη είναι».

«Στον τομέα των καυσίμων, πέρα από την ηλεκτρική ενέργεια, παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε το μαζούτ, που βέβαια υπήρχε καμινάδα με φίλτρα, τα οποία είχαν ελεγχθεί από το τμήμα βιομηχανίας και τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Ωστόσο, πέρυσι προχωρήσαμε στην αλλαγή όλου του καυστήρα και περάσαμε στο βιοκαύσιμο, το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και οι εκπομπές αερίων που έχει είναι κατά πολύ χαμηλότερες απ' αυτές που ορίζει ο νόμος, ενώ ο καπνός που βγάζει δεν έχει καμία σχέση με το μαζούτ», επεσήμανε ο κ. Σκουλάς.

Παράλληλα, ο κ. Σκουλάς έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού της εταιρείας τα επόμενα 2 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2017, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου πρόκειται να μεταφερθούν σε ιδιόκτητο χώρο στην Αγιά, ο οποίος, όπως υπογράμμισε «είναι σχεδόν έτοιμος, αφού υπάρχουν ήδη οι κτηριακές εγκαταστάσεις και πλέον γίνονται κάποιες μικρές παρεμβάσεις».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2015 | 2:33 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: