1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χανιών   »   Χανιά    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κίνδυνος κατάρρευσης στη δημοτική αγορά Χανίων

Κίνδυνος κατάρρευσης στη δημοτική αγορά Χανίων
ΣΤΗ ΒΟΡEΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ  

Να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών στη βόρεια πλευρά της Δημοτικής Αγοράς, που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 12ης Οκτωβρίου του 2013, ζητά από τον Δήμο Χανίων με σχετικό έγγραφό της η Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Κρήτης, τονίζοντας ότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης. Παράλληλα, ζητά από τον Δήμο να υποβάλει προς έγκριση στην Υπηρεσία τη σχετική μελέτη για το έργο. Σύμφωνα με το πόρισμα ελέγχου, που πραγματοποιήθηκε από Ειδική Επιτροπή στο κτήριο της Δημοτικής Αγοράς διαπιστώθηκαν κατόπιν μακροσκοπικής παρατήρησης τα εξής:

 

Στη μακρά υπερυψωμένη κεραία (άξονας Β-Ν) και στο εσωτερικό του κτηρίου βλάβες λόγω του σεισμού στις 12/10/2013: Α. αρκετές ρωγμές μικρού κατα κύριο λόγο εύρους στην τοιχοποιία και στις δύο πλευρές του φωταγωγού. Β. Διαμπερές ρωγμές, ορατές και εξωτερικά στην ανατολική και δυτική πλευρά του νοτίου σκέλους της κεραίας Γ. Κατακόρυφη ρωγμή στην Ν.Α γωνία της κεραίας. Γενικά, στο περίβλημα του κτηρίου εντοπίστηκαν κατά τόπους φθορές όπως απολέπιση του χρώματος, αποκολλήσεις κονιαμάτων και θραύση λίθινων στοιχείων. Ειδικότερα στην εγκάρσια χαμηλή κεραία (στεγασμένη με κεραμοσκεπή επί πλακών από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι οποίες δημιουργούν μικρό πρόβολο) παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα στο ανατολικό σκέλος: α) Διάβρωση του σκυροδέματος, με κατά περιοχές αποκόλληση και αποκάλυψη των οξειδωμένων οπλισμών των πλακών οπλισμένου σκυροδέματος. Β) Αποκόλληση κεραμιδιών και έκθεση των πλακών οπλισμένου σκυροδέματος στις περιβαλλοντικές δράσεις, που επιτείνει τη διάβρωση τους. Γ) Διάβρωση λίθινων στοιχείων και αποκόλληση τμημάτων τους. Ιδιαίτερα στη βόρεια όψη του κτηρίου, όπως επισημαίνεται στο πόρισμα, εντοπίστηκαν έντονες φθορές στα λιθοσώματα των λαμπάδων και του τόξου του θυρώματος, καθώς και των γείσων της αετωματικής απόληξης του κτηρίου. Οι φθορές οφείλονται κυρίως στην οξείδωση των μεταλλικών συνδέσμων και των στηρίξεων της δίφυλλης μεταλλικής θύρας και του σταθερού μεταλλικού διαφράγματος που φράσσει το άνοιγμα πάνω απ' αυτήν. Διαπιστώθηκαν επίσης φθορές στη μάζα της τοιχοποιίας με θραύση λιθοσωμάτων και αποκολλήσεις μεγάλων τμημάτων.

Συμπερασματικά, σύμφωνα με το πόρισμα ελέγχου, το κτήριο εμφανίζει ετοιμορροπίες κυρίως στη βόρεια όψη με κίνδυνο α) κατάρρευσης της μεταλλικής θύρας και του διαφράγματος άνωθεν της και γ) πτώσης σαθρών τμημάτων λίθινων στοιχείων της όψης. Επιπλέον, ετοιμορροπίες εντοπίζονται στα διαβρωμένα στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα, ιδίως στο ανατολικό σκέλος της εγκάρσιας χαμηλής κεραίας του κτηρίου. Το πρόβλημα απασχολεί έντονα και τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Τραχαλάκης «το Μνημείο δεν έτυχε ποτέ της ανάλογης προσοχής. Τα τελευταία είκοσι χρόνια η Αγορά έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. Πρέπει άμεσα ο Δήμος να κάνει τουλάχιστον μία επισκευή στην οροφή του κτηρίου και στα επιχρίσματα γύρω από το κτήριο όπου είναι αναγκαίο». Ερωτηθείς σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μ. Κεμεσίδης γνωστοποίησε πως το επόμενο διάστημα ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην αποκατάσταση του Μνημείου με τοποθέτηση υποστηλωμάτων τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που ήρθε αίτημα από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Εργων είμαστε υποχρεωμένοι να το εκτελέσουμε. Υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί πάνω από 20.000 ευρώ».

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 3:13 pm


Οβίδα βρέθηκε ανάμεσα σε απορρίμματα στα Χανιά

Οβίδα βρέθηκε ανάμεσα σε απορρίμματα στα Χανιά
Οβίδα βρέθηκε ανάμεσα σε απορρίμματα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους, σήμερα το πρωί, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο μηχανικής διαλογής και κομποστοποίησης απορριμμάτων στα Χανιά όταν ανάμεσα στα απορρίμματα εντόπισαν και μια οβίδα.

Η οβίδα εντοπίστηκε στη διαδικασία διαλογής των απορριμμάτων η οποία σταμάτησε και άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Στο σημείο έφτασε η αστυνομία και πυροτεχνουργός που παρέλαβε την οβίδα η οποία ήταν τοποθετημένη μέσα σε έναν σάκο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για εκπαιδευτική ρουκέτα. Άγνωστο παραμένει πώς βρέθηκε μεταξύ των απορριμμάτων, ενώ όπως εκτιμάται είχε τοποθετηθεί μέσα σε κάδο ανακύκλωσης.

Για την υπόθεση διατάχθηκε σχετική έρευνα.

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 1:10 pm


Τελευταίο αντίο στο ζευγάρι των φωτογράφων

Τελευταίο αντίο στο ζευγάρι των φωτογράφων
ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ
Τελευταίο αντίο πριν από λίγο για την Φωτεινή Κοκοτσάκη και τον Κωνσταντίνο Μπουρμπάκη, το ζευγάρι των φωτογράφων που έχασε τη ζωή του στο τραγικό ατύχημα στον ΒΟΑΚ την περασμένη Δευτέρα. Εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι του ζευγαριού και της οικογένειας βρέθηκαν στο Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης όπου εψάλει η νεκρώσιμη ακολουθία και στη συνέχεια τους συνόδευσαν στην τελευταία τους κατοικία στο κοιμητήριο του Αγ. Λουκά.
Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 12:48 pm


Aπονομή τιμητικού επαίνου στην κυρία που έσωσε τα δύο βρέφη στο ναυάγιο στα Χανιά

Aπονομή τιμητικού επαίνου στην κυρία που έσωσε τα δύο βρέφη στο ναυάγιο στα Χανιά
Aπονομή τιμητικού επαίνου στην κυρία που έσωσε τα δύο βρέφη στο ναυάγιο στα Χανιά

Από την Αντιπεριφέρεια Χανίων ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στις 10:30 πμ, στην αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας, θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικού επαίνου στην κυρία Doaa al-Zamel (Ντοά Αλ Ζαμέλ) για την αυταπάρνηση και τον αλτρουισμό που επέδειξε κατά το ναυάγιο της 10-09-2014, σώζοντας δύο βρέφη.

Επίσης, αργότερα στις 11:00 πμ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα διανεμηθούν τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των Cine-μαθημάτων ως κοινωνικό εισιτήριο, στις κοινωνικές δομές της πόλης των Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 2:20 pm


Κοινωνικό αθλητισμό προωθούν στα Χανιά

Κοινωνικό αθλητισμό προωθούν στα Χανιά
Κοινωνικό αθλητισμό προωθούν στα Χανιά

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στο πλαίσιο των έντονων προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η κοινωνικοοικονομική κρίση στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας και παράλληλα με τις πρωτοποριακές δράσεις αρωγής που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης / Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φροντιστήριο κ.τ.λ.) πρόκειται να προβεί στην υλοποίηση ανάλογων δράσεων.
Ως εκ τούτου προτείνει μια καινοτόμο δράση, αυτή του Κοινωνικού Αθλητισμού. Πρόκειται για την υποστήριξη των παιδιών απόρων οικογενειών που επιθυμούν την εκμάθηση ενός αθλήματος, αλλά οι οικογένειες δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να καλύψουν την επιθυμία τους αυτή. Η υποστήριξή μας αφορά στην Δωρεάν συμμετοχή των παιδιών σε Ακαδημίες εκμάθησης διαφόρων αθλημάτων (Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμβησης, Καράτε, Στίβου, Τένις).

Για την υλοποίηση του παραπάνω εγχειρήματος ζήτησε την αρωγή των Ενώσεων και Αθλητικών Σωματείων της Π.Ε. Χανίων για τα αθλήματα του Μπάσκετ, Βόλεϊ, Κολύμβησης, Καράτε, Στίβου, Τένις και του Ποδοσφαίρου (τα οποία προσκλήθηκαν με την αριθμ. 5925/23.10.2014 επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Κου Απόστολου Βουλγαράκη, είτε ηλεκτρονικά είτε τηλεφωνικά).

Υπενθυμίζουμε στα παραπάνω Αθλητικά Σωματεία ότι η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 1:58 pm


Δύο θανατηφόρα τροχαία μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη

Δύο θανατηφόρα τροχαία μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΧΑΝΙΩΝ  

Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός δύο τροχαίων δυστυχημάτων που συνέβησαν χθες στο οδικό δίκτυο της Κρήτης.
Την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο άφησαν χθες το μεσημέρι δύο Χανιώτες γονείς έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Ηρακλείου – Χανίων στο ύψος του Φόδελε. Στο αυτοκίνητο επέβαινε το 11χρονο κοριτσάκι τους, το οποίο σώθηκε και νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.).
Νεκροί είναι ο 43χρονος Κωνσταντίνος Μπουρμπάκης και η 40χρονη σύζυγός του Φωτεινή Κοκοτσάκη που διατηρούσαν στα Χανιά επαγγελματικό στούντιο για βιντεοσκοπήσεις και φωτογραφίσεις. Συγκλονισμένοι οι φίλοι τους άφηναν συλλυπητήρια σημειώματα στο προσωπικό τους προφίλ στο Facebook.
Και οι δύο στο παρελθόν είχαν εργαστεί στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό "Κρήτη 1" ως κάμεραμαν ο 43χρονος και ως παρουσιάστρια ειδήσεων η 40χρονη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη χθες στις 12 το μεσημέρι στο 114ο χιλιόμετρο του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης στο ύψος του Φόδελε.
Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν το ζευγάρι από τα Χανιά με το κοριτσάκι τους, ερχόταν με κατεύθυνση από Χανιά και κινούνταν προς Σητεία.
Ολα συνέβησαν έπειτα από πλαγιομετωπική σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο που κινούνταν στο αντίθετο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επί τόπου το ζευγάρι, δηλαδή ο 43χρονος Χανιώτης και η 40χρονη Χανιώτισσα σύζυγος. Από τη σφοδρή σύγκρουση εγκλωβίστηκε στα συντρίμμια του αυτοκινήτου το 11χρονο κοριτσάκι τους, το οποίο, έχοντας τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε από άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ. Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο ελαφρά τραυματισμένο στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. όπου και νοσηλευόταν μέχρι χθες βράδυ.
Σοβαρά τραυματίσθηκε επίσης ο 23χρονος οδηγός ρεθυμνιώτικης καταγωγής του άλλου εμπλεκόμενου οχήματος, ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης στο ΠΑ.Γ.Ν.Η. όπου και νοσηλευόταν μέχρι χθες το βράδυ. Προανάκριση διενεργεί το κλιμάκιο Τροχαίας του Β.Ο.Α.Κ.

 

 

ΝΕΚΡΗ 22ΧΡΟΝΗ
ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΥΡΓΟ

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Φόδελε, θανάσιμα τραυματίστηκε μια 22χρονη συνοδηγός έπειτα από εκτροπή δικύκλου που σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου στη Μεσαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, νεκρή ανασύρθηκε η συνοδηγός του δικύκλου όταν η οδηγός έχασε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες τον έλεγχο του δικύκλου και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο. Στο σημείο έφθασε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ που ανέσυρε νεκρή την 22χρονη συνοδηγό και μετέφερε τραυματισμένη την οδηγό στο Νοσοκομείο.
Πηγή: Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 1:59 pm


Έκτακτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου Thomson Majesty στη Σούδα

Έκτακτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου Thomson Majesty στη Σούδα
ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ  

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε εκτάκτως το κρουαζιερόπλοιο Thomson Majesty της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων Thomson Cruises λόγω αδυναμίας του να προσεγγίσει στην Μονεμβασιά, όπου ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν εκεί. Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 1.591 επιβάτες και 580 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε στη Σούδα στις 7:00 προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 19:00 με προορισμό το Κατάκολο (Αρχαία Ολυμπία).

 

Σημειώνεται ότι η διαχειρίστρια εταιρεία Thomson Cruises ανήκει στην Thomson Holidays (μέλος TUI Holidays) που είναι από τους κορυφαίους tour operators διεθνώς με σημαντική παρουσία και στην Κρήτη.
Με την επιβεβαίωση του έκτακτου κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου, όλες οι υπηρεσίες του Λιμένα Σούδας ανταποκρίθηκαν άμεσα για την εξυπηρέτηση του κρουαζιερόπλοιου και των επιβατών του. Η έκτακτη αυτή προσέγγιση επιβεβαιώνει την ασφάλεια ναυσιπλοΐας που μπορεί να προσφέρει το Λιμάνι της Σούδας, αλλά και την ετοιμότητα των υπηρεσιών του στο να υποδεχθεί εκτάκτως και χωρίς πρόβλημα το κρουαζιερόπλοιο, προσφέροντας ομαλή συνέχεια στην κρουαζιέρα του.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 1:31 pm


Προς μετακίνηση το μνημείο αεροπόρων

Προς μετακίνηση το μνημείο αεροπόρων
ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ
Στη μετακίνηση του μνημείου των Αεροπόρων στην αρχή της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου σκέφτεται να προχωρήσει ο Δήμος Χανίων.
Η διάβρωση στο τμήμα της ακτής του Κουμ Καπί έχει προχωρήσει αρκετά και πλέον θεωρείται ότι το άγαλμα θα πρέπει να μετακινηθεί καθώς υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να καταρρεύσει. Ήδη ο Δήμος αναζητά νέο σημείο για την επανατοποθέτηση του, ενώ πρώτα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Να σημειωθεί ότι το μνημείο εγκαινιάσθηκε τον Μάϊο του 2010 στα πλαίσια της 89ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 1:09 pm


Έλεγχος των μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων

Έλεγχος των μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων
Έλεγχος των μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι για τον έλεγχο των μεταχειρισμένων αγροτικών μηχανημάτων, προκειμένου να εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας, προβλέπεται η εξουσιοδότηση συνεργείων επισκευής αγροτικών μηχανημάτων από την υπηρεσία μας, τα οποία στη συνέχεια θα μπορούν να εκδίδουν τη σχετική βεβαίωση καλής λειτουργίας.

Για τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα συνεργείο επισκευής αγροτικών μηχανημάτων προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής, Όαση Αγιάς, τηλ. 2821346516. Αρμόδια υπάλληλος: Γεωργατζή Ελευθερία.

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 12:40 pm


Είχε 100 γραμμάρια κάνναβη στο αυτοκίνητο του

Είχε 100 γραμμάρια κάνναβη στο αυτοκίνητο του
Στα Χανιά

Συνελήφθη, τη Δευτέρα το απόγευμα στα Χανιά από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, 33χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων διενήργησαν έλεγχο στον 33χρονο, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 100 γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 10:48 am


Λειτουργία Γραφείου Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Χανίων

Λειτουργία Γραφείου Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Χανίων
Στο ισόγειο του Δημαρχείου Χανίων

 

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η λειτουργία Γραφείου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων, στο Ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Μυλωνογιάννη και Υψηλαντών γωνία).

Υπεύθυνη Κοινωνικού Παντοπωλείου: κα. Ελευθερία Τζεϊράνη. Ωράριο κοινού από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 – 13.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας 28213 – 41766. E-mail : [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2014 | 4:28 pm


Βραδιά οινογευσίας σπιτικών κρασιών

Βραδιά οινογευσίας σπιτικών κρασιών
ΣΕ ΠΑΝΕΘΗΜΟ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
Βραδιά οινογευσίας σπιτικών κρασιών, η λεγόμενη χωρική οινοποίηση, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου σε Πανέθημο και Κρύα Βρύση του Δήμου Πλατανιά.
Τέσσερις πιστοποιημένοι οινογεύστες, σε αίθουσα του χωριού Πανέθημος, ανέλαβαν να αξιολογήσουν 74 δείγματα σπιτικών κρασιών, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο παλιό ελαιουργείο στην Κρύα Βρύση, όπου εκεί ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του άτυπου αυτού διαγωνισμού, ενώ παράλληλα συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους τρόπους βελτίωσης της χωρικής οινοποίησης. Η βραδιά περιελάμβανε ακόμα εκλεκτούς μεζέδες, μουσική καθώς και προβολή παλιών φωτογραφιών από Κρύα Βρύση και Πανέθημο.
«Η συμμετοχή είναι αρκετά ικανοποιητική, αφού δεχτήκαμε 74 δείγματα σπιτικών κρασιών τόσο από Πανέθημο, Κρύσα Βρύση, αλλά και από τα γύρω χωριά. Ο άτυπος αυτός διαγωνισμός πραγματοποιείται για πρώτη φορά στον Νομό μας». Αυτό τόνισε, μιλώντας στα "Χ.Ν.", ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πανεθήμου – Κρύας Βρύσης Σπύρος Καρπαδάκης. Μετά και την ολοκλήρωση της οινογευσίας, μιλώντας στα "Χ.Ν.", ένας από τους οινογεύστες, ο χημικός οινολόγος Ρομπέρτο Αλεξιάδης, τόνισε ότι «αυτό που διαπιστώσαμε σε γενικές γραμμές είναι ότι η ποιότητα όλων των κρασιών είναι αρκετή καλή, αν αναλογιστούμε ότι τα κρασιά αυτά είναι σπιτικά, η λεγόμενη χωρική οινοποίηση, που τα τεχνολογικά μέσα είναι περιορισμένα, ενώ και οι άνθρωποι που τα παράγουν είναι ερασιτέχνες. Αρα κάτω από αυτές τις συνθήκες το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Θα ήθελα να τονίσω ότι ορισμένα από τα κρασιά που δοκιμάσαμε είναι εξαιρετικά και εφάμιλλης ποιότητας με αρκετά τυποποιημένα κρασιά που κυκλοφορούν στο εμπόριο». Από την πλευρά του ο επίσης οινογεύστης της βραδιάς, χημικός βιομηχανίας Ηλίας Καψωμένος, σημείωσε ότι «πιστεύω ότι πρέπει να εγκαταληφθεί η μυστικοπάθεια που έχουν οι αγρότες και να αρχίσουν να συνεργάζονται. Δηλαδή θα πρέπει να αρχίσουν να συζητάνε μεταξύ τους, να μοιράζονται γνώσεις της χωρικής οινοποίησης. Ετσι θα βελτιωθεί η ποιότητα των κρασιών που παράγουν για ιδία κατανάλωση, ενώ θα πάψουν να επαναλαμβάνονται λάθη που κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν».
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός – Πολιτιστικός Φορέας "Τα Ομορφα Χωριά Μας" και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πανεθήμου – Κρύας Βρύσης.

Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2014 | 2:01 pm


Καθολισθήσεις στον δρόμο Αλικιανός – Σούγια

Καθολισθήσεις στον δρόμο Αλικιανός – Σούγια
Με προβλήματα εξαιτίας των συνεχών κατολισθήσεων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αλικιανού-Σούγιας. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων καλεί τους οδηγούς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή…

Με προβλήματα εξαιτίας των συνεχών κατολισθήσεων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αλικιανού-Σούγιας. Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων καλεί τους οδηγούς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή ειδικά στο τμήμα του δρόμου που βρίσκεται στη θέση «Καλό νερό».

Μιλώντας στα «Χ.Ν.» ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας στην Π.Ε. Χανίων Τάσος Κουρουπάκης σημείωσε «έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τα επικίνδυνα σημεία έχουν επισημανθεί με κώνους, ενώ στο σημείο βρίσκεται και περιπολικό του Α.Τ. Αλικιανού. Καλούμε τους οδηγούς να οδηγούν συνετά και με μικρή ταχύτητα σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο αλλά ειδικά στο δρόμο προς Σούγια».

Στο μεταξύ, η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών προκάλεσε ζημιές στον εθνικό δρυμό της Σαμαριάς ο οποίος έκλεισε για τη φετινή περίοδο.

Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2014 | 12:53 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Χανιά εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Κυκλοφορίας του Δήμου Χανίων ανακοινώνεται ότι κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, θα ισχύσουν οι παρακάτω ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων σε οδούς της πόλης των Χανίων:

α)Απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση κάθε οχήματος στις οδούς ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - Χ.ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ- ΧΑΛΗΔΩΝ και ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ μέχρι τη διασταύρωση με την οδό ΚΥΔΩΝΙΑΣ, από τις ώρες 08.00 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2014.

β)Απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση κάθε οχήματος 1) στην οδό ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και στη διασταύρωση της με την οδό ΤΣΟΝΤΟΥ ΒΑΡΔΑ μέχρι την ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ 2) στην οδό ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στο τμήμα αυτής που ανήκει στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ και 3) Επί της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ από τις ώρες 10.00 μέχρι πέρατος της παρέλασης.

γ)Απαγορεύεται η κυκλοφορία και στάθμευση κάθε οχήματος στην οδό ΠΛΟΥΜΙΔΑΚΗ κατά την 27-10-2014 και από ώρα 08.00 μέχρι πέρατος καταθέσεων στεφάνων στο μνημείο και κατά την 28-10-2014 από ώρα 08.00 μέχρι πέρατος της παρέλασης. Η απαγόρευση ισχύει και για τον πέριξ του Μνημείου χώρο.

δ) Των παραπάνω απαγορεύσεων εξαιρούνται τα οχήματα των Επισήμων ως και αυτά που μεταφέρουν προσωπικό, που παίρνει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ.

ε) Η αστική συγκοινωνία ΝΕΑΣ ΧΩΡΑΣ- ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ κατά την ημέρα της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 θα εκτελείται από τις ώρες 08.00 μέχρι πέρατος της παρέλασης δια των οδών ΣΕΛΙΝΟΥ- ΚΥΔΩΝΙΑΣ - ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ -ΗΓ. ΓΑΒΡΙΗΛ - Κ.ΜΑΝΟΥ –ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΛΕΝΤΑΡΙΑΝΑ και επιστροφή δια των οδών ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΓΙΑΜΠΟΥΔΑΚΗ-ΝΕΑΡΧΟΥ-ΣΟΛΩΜΟΥ- Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ - Κ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ 1866- ΣΚΑΛΙΔΗ- ΣΕΛΙΝΟΥ - ΝΕΑ ΧΩΡΑ.

ζ) Η Αστική συγκοινωνία ΧΑΝΙΩΝ-ΣΟΥΔΑΣ θα εκτελείται κατά την ίδια ημέρα και ώρες δια των οδών ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ, με αφετηρία το ύψος της γεφυροπλάστιγγας ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΣΟΥΔΑ και επιστροφή δια των οδών ΛΕΩΦ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΝΕΑΡΧΟΥ -ΣΟΛΩΜΟΥ - Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ - Κ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ - ΚΥΔΩΝΙΑΣ - ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ.

η) Η Αστική συγκοινωνία ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ (με αφετηρία το ύψος της γεφυροπλάστιγγας ) - ΗΓ. ΓΑΒΡΙΗΛ και επιστροφή δια των οδών Κ.ΜΑΛΛΙΝΟΥ - ΝΕΑΡΧΟΥ - ΣΟΛΩΜΟΥ -Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ - Κ.ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ - ΚΥΔΩΝΙΑΣ – ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ. .

θ) Η Υπεραστική συγκοινωνία ΧΑΝΙΩΝ - ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ θα εκτελείται κατά την ίδια ημέρα και ώρες δια των οδών ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ με αφετηρία την Τράπεζα Χανίων.

ι) Η αστική συγκοινωνία ΧΑΛΕΠΑΣ θα εκτελείται κατά την ίδια ημέρα και ώρες με αφετηρία την Τράπεζα Χανίων - ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ, κ.λ.π.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2014 | 11:01 am


Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης
Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, θα έχει σήμερα, Δευτέρα 27/10/2014, στις 12.00, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο γραφείο του Περιφερειάρχη στο Ηράκλειο.

Πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της πρώτης συνάντησης του κ. Βάμβουκα, ως νεοεκλεγέντος Δημάρχου Χανίων με τον κ. Αρναουτάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα τεθούν ζητήματα, που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου και την ταχύτερη προώθηση εκκρεμών έργων.

Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2014 | 10:52 am


Αλλάζει όψη το λιμάνι της Σούδας μέσω έργων υποδομών

Αλλάζει όψη το λιμάνι της Σούδας μέσω έργων υποδομών
Αλλάζει όψη το λιμάνι της Σούδας μέσω έργων υποδομών

Αλλάζει όψη το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά με την ολοκλήρωση δύο έργων που αφορούν κυρίως την ανακατασκευή των ασφαλτικών οδοστρωμάτων στο επιβατικό αλλά και το εμπορικό τμήμα του λιμανιού.

Τα έργα έχουν ενταχθεί από το Λιμενικό Ταμείο Χανίων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2013 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Κώστας Μπροκαλάκης, «αναβαθμίζουν σημαντικά τις λιμενικές υποδομές και την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού».

Το πρώτο έργο, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, αφορά την ανακατασκευή του οδοστρώματος στο επιβατικό κομμάτι του λιμανιού.

Συγκεκριμένα, αφορά την αντικατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων του επιβατικού λιμένα, τα οποία είχαν κατασκευαστεί πριν το 1985 και τα τελευταία χρόνια είχαν υποστεί σημαντικές φθορές. Έγινε απόξεση (φρεζάρισμα) του παλαιού φθαρμένου ασφαλτικού σε ένα μεγάλο μέρος του επιβατικού λιμένα και στη συνέχεια ακολούθησε κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συνολικής επιφάνειας περίπου 6.400 τετραγωνικών μέτρων.

Το δεύτερο έργο αφορά την ανακατασκευή οδοστρωμάτων και επισκευή ανωδομών στο εμπορικό κομμάτι του λιμανιού.

Στο έργο αυτό, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το τέλος Νοεμβρίου, εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής των υφιστάμενων στρώσεων οδοστρωσίας του εμπορικού λιμανιού Σούδας με κατασκευή νέας στρώσης βάσης. Θα ακολουθήσει κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο τμήμα του λιμανιού που μέχρι σήμερα ήταν διαμορφωμένο με υπόβαση και βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Παράλληλα, θα γίνει αποκατάσταση φθορών στις ανωδομές των κρηπιδωμάτων του σημείου που προσδένουν τα κρουαζιερόπλοια, όπου έχουν αποκαλυφθεί οι ράβδοι οπλισμού στην επιφάνεια της οπλισμένης πλάκας του καναλιού των παροχών, ενώ τμήμα της ανωδομής που έχει υποστεί σημαντική φθορά θα καθαιρεθεί και θα ανακατασκευαστεί με σκυρόδεμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπροκαλάκη «και τα δύο έργα είναι πολύ σημαντικά και απαραίτητα για την ασφάλεια των επιβατών και των οχημάτων, αλλά κυρίως για την αναβάθμιση της εικόνας του λιμανιού της Σούδας που είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τουριστική ανάπτυξη των Χανίων καθώς από αυτόν διακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες τόσο της ακτοπλοΐας όσο και της κρουαζιέρας».

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για την επιλογή του εργολάβου που θα αναλάβει το έργο για την τοποθέτηση στο λιμάνι συστημάτων ασφαλείας και ελέγχου με βάση τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Σούδας θα εγκατασταθεί ένα πλήρες δίκτυο ασφαλείας με προδιαγραφές από τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων «ISPS».

Στο δίκτυο αυτό συμπεριλαμβάνονται: Λογισμικό διαχείρισης συστήματος ελέγχου πρόσβασης εισερχομένων επιβατών και οχημάτων, 2 φορητά τερματικά ελέγχου επιβατών,

12 δικτυακές σταθερές κάμερες εξωτερικού χώρου, 2 δικτυακές κινούμενες κάμερες, 2 πανοραμικές κάμερες ,2 εξωτερικές θερμικές κάμερες και 18 ιστοί στήριξης καμερών.

Ακόμα ψηφιακό υβριδικό καταγραφικό σύστημα 16 καναλιών Video, οπτικό σύστημα ανακοινώσεων με 2 οθόνες προβολής 42 ιντσών, καθώς και σύστημα φωνητικών ειδοποιήσεων και συναγερμού.

Στο λιμάνι θα εγκατασταθούν 5 φυλάκια και ένας οικίσκος ενώ προβλέπεται η προμήθεια 400 μεταφερόμενων φρακτών 2 μέτρων, 4 μεταλλικών θυρών και 6 μεταφερόμενων θυρών.

Ακόμα προβλέπονται ηλεκτρικές μπάρες ελέγχου πρόσβασης, μαγνητική πύλη ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, φορητός ανιχνευτής μεταλλικών αντικειμένων και σύστημα ελέγχου ασυνόδευτων δεμάτων.

Στο λιμάνι θα αναπτυχτεί επίσης σύστημα παρακολούθησης με ραντάρ , σύστημα εσωτερικών επικοινωνιών, δίκτυο wi -fi και σύστημα συναγερμού.

Προβλέπεται ακόμα η προμήθεια δορυφορικού τηλεφώνου εκτάκτων αναγκών ενώ θα εγκατασταθούν 10 προβολείς με ηλιακό συλλέκτη και ένα μεταφερόμενο σύστημα φωτισμού.

Όλες οι πληροφορίες θα μεταφέρονται στο κέντρο ελέγχου του λιμανιού με την βοήθεια δικτύου 4 ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 1:35 pm


Συνελήφθη, 32χρονος για πλαστογραφία στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων

Συνελήφθη, 32χρονος για πλαστογραφία στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων
Επιχείρησε, να ταξιδέψει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, για Δανία

Συνελήφθη χθες (25.10.2014) το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων, 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Λιβάνου, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα σε γενόμενο αστυνομικός έλεγχο, επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, αρχών Σουηδίας, προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα, με προορισμό την Δανία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:20 pm


Συνελήφθησαν, 8 άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν, 8 άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια
Κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.435 €

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, ένας ημεδαπός, ηλικίας 46 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επτά ημεδαποί ηλικίας από 48 έως 83 ετών, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, διενεργήθηκε έλεγχος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στο κατάστημα του 46χρονου, όπου κατελήφθησαν τα παραπάνω άτομα να διενεργούν το παράνομο και τυχερό χαρτοπαίγνιο «ΠΟΚΑ» στην Αμερικανική παραλλαγή του «TEXAS HOLDEM POKER», με χρήματα.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

• Το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων τριάντα πέντε (1.435) ευρώ, προερχόμενο από τη διενέργεια των παράνομων τυχερών παιγνίων,
• 2 τράπουλες, αποτελούμενες από 52 φύλλα και
• Βιβλίο με χειρόγραφες σημειώσεις όπου αναγράφονταν, τα τυχερά παίγνια και τα διακινούμενα χρηματικά ποσά από τους παίκτες.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:10 pm


"Τυχερός" ο οδηγός

Όταν ανατράπησε το αμάξι που οδηγούσε

Άγιο είχε ο οδηγός ενός οχήματος που για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους έχασε τον έλεγχο και εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα το όχημα να ανατραπεί, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να τραυματιστεί σοβαρά.
Το περιστατικό σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, συνέβη στις 9.05 το βράδυ του Σαββάτου στα Κεραμειά, στον δρόμο προς Παναγιά. Στο σημείο μετέβησαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με επτά άνδρες για τον απεγκλωβισμό του οδηγού, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πηγή: haniotika-nea.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 10:57 am


Ξενάγηση μαθητών στο Δημαρχείο Χανίων

Ξενάγηση μαθητών στο Δημαρχείο Χανίων
Ενημέρωση για τη λειτουργία και την οργάνωση του Δήμου από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

Τον Δήμο Χανίων επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 24/10/2014, το πρωί, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου της πόλης μας.

Τους μαθητές υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, και ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα παιδείας, Μανώλης Αδοντάκης. Ο κ. Βάμβουκας ενημέρωσε τα παιδιά για τη λειτουργία του Δήμου, τα καθήκοντα της δημοτικής αρχής, καθώς και για τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των οργάνων και των Υπηρεσιών του Δήμου, καθώς επίσης έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τομείς, όπως το περιβάλλον και την παιδεία.

Από πλευράς Δήμου προσφέρθηκαν στους μαθητές και την εκπαιδευτικό τους εκδόσεις του Δήμου Χανίων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:45 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: