1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χανιών   »   Χανιά    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Γιατρός απαίτησε από 25χρονη σε κώμα να παραστεί σε Επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας

Γιατρός απαίτησε από 25χρονη σε κώμα να παραστεί σε Επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας
Κάθε όριο απανθρωπιάς ξεπέρασε ένας γιατρός της επιτροπής του ΚΕΠΑ του ΙΚΑ που συνεδρίαζε την Τετάρτη στα Χανιά απέναντι στον πατέρα μιας 25χρονης καρκινοπαθούς από τη Βουλγαρία που νοσηλεύεται σε…

Κάθε όριο απανθρωπιάς ξεπέρασε ένας γιατρός της επιτροπής του ΚΕΠΑ του ΙΚΑ που συνεδρίαζε την Τετάρτη στα Χανιά απέναντι στον πατέρα μιας 25χρονης καρκινοπαθούς από τη Βουλγαρία που νοσηλεύεται σε κώμα στο ΠΑΓΝΗ.

 

Ο γιατρός δεν δέχτηκε καν να εξετάσει τον φάκελο της ασθενούς και μάλιστα ειρωνεύτηκε τον πατέρα της λέγοντας ότι «αφού η 25χρονη δεν είναι παρούσα, δεν είναι ούτε και αυτός».

Από πλευράς της Διοίκησης του ΙΚΑ πάντως υπήρξε άμεση αντίδραση και αύριο Επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας θα μεταβεί στο ΠΑΓΝΗ για να εξετάσει την κοπέλα ενώ κινήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για την τιμωρία του γιατρού.

Βαρδής Καλογεράκης-neatv.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 1:26 pm


Με τη χρήση βίας αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και τρία ρολόγια, από 71χρονη

Με τη χρήση βίας αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και τρία ρολόγια, από 71χρονη
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο αγνώστων ατόμων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων ατόμων οι οποίοι με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό και τρία ρολόγια, από 71χρονη ημεδαπή.
Ειδικότερα, σήμερα  τα ξημερώματα, σε περιοχή της νήσου Γαύδου, άγνωστα άτομα εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας 71χρονης ημεδαπής και με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τρία ρολόγια, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαύδου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2015 | 4:46 pm


Προβλήματα δίχως τέλος στο χώρο της Υγείας

Προβλήματα δίχως τέλος στο χώρο της Υγείας
Στο νοσοκομείο Χανίων

«Στον "αέρα" βρίσκονται οι δεδουλευμένες εφημερίες του 2015, των γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων, αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν εγκριθεί τα απαραίτητα κονδύλια, ενώ διογκώνονται οι ελλείψεις τόσο σε προσωπικό, αναλώσιμα, φάρμακα και άλλα είδη που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του Νοσοκομείου».

 

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν για μία ακόμα φορά χθες, στην Eκτακτη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Χανίων που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο "Κωστής Νικηφοράκης" στο Νοσοκομείο.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ενωσης γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων κ. Ανδρέας Λιοδάκης τόνισε ότι «παρά την κατά γενική ομολογία και τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, δεν έχουμε δει ακόμα στην πράξη λύση αυτών των προβλημάτων στον χώρο της υγείας, με αποτέλεσμα να αυξάνουν καθημερινά οι ανάγκες, αφού εξακολουθεί η υποχρηματοδότηση του Nοσοκομείου. Αξίζει να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 101 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού καθώς και 236 θέσεις σε μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό».
Ο κ. Λιοδάκης υπογράμμισε ακόμα ότι η μη πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ζητάμε από την κυβέρνηση οι εφημερίες που πραγματοποιήσαμε μέσα στο 2015 να εγκριθούν. Να σταματήσουμε επιτέλους να εφημερεύουμε και να εργαζόμαστε εθελοντικά, αλλά και κανένας εργαζόμενος σε αυτή τη χώρα να κάνει απλήρωτη εθελοντική εργασία.
Αναφορικά με τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων και αποθεματικών των Ταμείων ο κ. Λιοδάκης υπογράμμισε ότι «αν προχωρήσει η πράξη αυτή, θα διογκώσει ακόμα περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση στο Νοσοκομείο, την οποία βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, με τις ελλείψεις σε αναλώσιμα, φάρμακα, υλικά στις Κλινικές και στα Επείγοντα. Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν πρακτικές των τελευταίων κυβερνήσεων και γι' αυτό άλλωστε χαρακτηρίζονταν και μνημονιακές. Ας μη ξεχνάμε ότι και τα δύο κόμματα, που τώρα βρίσκονται στην κυβέρνηση, είχαν καταδικάσει τέτοιες πρακτικές, όπως τα χρήματα των Νοσοκομείων που είχαν δεσμευτεί με τη συμφωνία του psi πριν τρία χρόνια. Με ανάλογο τρόπο δεσμεύονται τώρα τα αποθεματικά με σκοπό να πληρώνονται οι δανειστές και να συνεχίζουμε να βιώνουμε το μαρτύριο της σταγόνας μέσα από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, τις ληστρικές για τον λαό, ενώ δεν ξέρουμε αυτή η κατάσταση πότε θα σταματήσει».
Ο κ. Λιοδάκης πρόσθεσε ακόμα «επαναλαμβάνω πως καταδικάζουμε απερίφραστα την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, η οποία εκλέχθηκε από τον ελληνικό λαό όχι για να δεσμεύσει τον κόπο και τον ιδρώτα του, αλλά εκλέχθηκε ως μία κυβέρνηση σωτηρίας, για να μπορέσει να πάρει έστω και λίγα μέτρα, όπως μας διαβεβαίωναν προεκλογικά, για την ανακούφιση του ελληνικού λαού και των εργαζομένων».
«Ζητάμε από την κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο που διαβεβαιώνει τους πιστωτές και τις αγορές, ότι όπως οι πληρωμές και οι δόσεις των δανείων θα συνεχιστούν κανονικά με τον ίδιο τρόπο θα έπρεπε πρώτα απ' όλα να διαβεβαιώσει τους εργαζομένους, όπως και εμάς στον χώρο της Υγείας, ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα πληρώνονται οι τακτικές και νόμιμες αποδοχές μας», κατέληξε ο κ. Λιοδάκης.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2015 | 2:49 pm


Αγροτικά θέματα σε σύσκεψη με τον υφυπουργό Π. Σγουρίδη

Αγροτικά θέματα σε σύσκεψη με τον υφυπουργό Π. Σγουρίδη
Στην Π.Ε. Χανίων  

Η υποστελέχωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ν. Χανίων, η δραματική μείωση των πιστώσεων για τη δακοκτονία και ο κίνδυνος αποκλεισμού των κτηνοτρόφων λόγω της άδειας χρήσης γης που απαιτείται να λάβουν από το Δασαρχείο είναι μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σγουρίδη σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Π.Ε. Χανίων.

 

Στη σύσκεψη συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, αυτοδιοικητικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

Από τα στελέχη των υπηρεσιών τονίστηκε, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα της "ελληνοποίησης" ελαιολάδου λόγω της απουσίας επαρκών ελέγχων και την έλλειψη διασύνδεσης των ελαιουργείων με τα τελωνεία αλλά και το αντίστοιχο πρόβλημα που υπάρχει με τα αρωματικά και φαρμακευτικά βότανα.

Επίσης, επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα, λόγω έλλειψης επιστημονικού προσωπικού, της καταπολέμησης του καταρροϊκού και του μελιταίου πυρετού που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στην απόδοση επιδοτήσεων.
Προβλήματα που ενισχύονται από την απουσία Κτηματολογίου και Δασολογίου, όπως και το σύνθετο ιδιοκτησιακό καθεστώς που ισχύει στην Κρήτη, με συνέπεια να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για την παροχή των βεβαιώσεων χρήσης γης από το Δασαρχείο που ζητάει η νέα ΚΑΠ ώστε οι κτηνοτρόφοι να πάρουν την ενίσχυση που δικαιούνται.

Η σύσκεψη βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και αναμένεται να τοποθετηθούν οι παραγωγικοί φορείς.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2015 | 1:34 pm


Αναβιώνει και φέτος το έθιμο της ευλογίας των προβάτων

Αναβιώνει και φέτος το έθιμο της ευλογίας των προβάτων
Στο χωριό Ασή – Γωνιά των Χανίων

Το μοναδικό έθιμο της ευλογίας των προβάτων αναβιώνει και φέτος, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, στην ορεινή κοινότητα της Ασή Γωνιάς στην Κρήτη. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, θεωρούν προστάτη τους τον 'Αγιο και την ημέρα της γιορτής συγκεντρώνονται με τα κοπάδια τους στην εκκλησία του χωριού που βρίσκεται στην πλατεία.

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό, καθώς χιλιάδες πρόβατα στολισμένα με λέρια (κουδούνια) οδηγούνται με σειρά στο εκκλησάκι... Μαντρώνονται και περιμένουν τον ιερέα να τα ευλογήσει...Οι κτηνοτρόφοι, τα αρμέγουν και μοιράζουν το γάλα σε κατοίκους αλλά και επισκέπτες.

Το κατέβασμα των κοπαδιών από τα μαντριά τους, όσο μακριά και αν είναι αυτά, αποτελεί παράδοση και τα πρόβατα που συγκεντρώνονται υπολογίζονται στις 30.000. Σύμφωνα με τους κατοίκους της Αση - Γωνιάς, το έθιμο αναβιώνει από τότε που υπάρχει το χωριό τους και μάλιστα οι ίδιοι θεωρούν αδιανόητο, οι κτηνοτρόφοι να μην κατεβάσουν τα πρόβατά τους για να ευλογηθούν. Για κάποιους, το άρμεγμα των προβάτων συμβολίζει την αλληλεγγύη που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, γι' αυτό άλλωστε και το γάλα διανέμεται σε όλους. Λέγεται δε, ότι συμβολίζει και το τάμα που έχουν οι κάτοικοι στον Αη-Γιώργη, ως προσδοκία και προσμονή προστασίας από κάθε κακό. Μάλιστα, οι παλαιότεροι διηγούνται ιστορίες για κτηνοτρόφους που δεν κατέβασαν τα πρόβατα τους για να ευλογηθούν και όπως λένε γνώρισαν την οργή του Αγίου.

Την ημέρα της γιορτής, η ορεινή κοινότητα της Κρήτης γίνεται πόλος έλξης των επισκεπτών που καταφθάνουν με κάθε μέσο ακόμα και με οργανωμένες εκδρομές

Οι ντόπιοι με παραδοσιακές ενδυμασίες προσφέρουν κρητικά παξιμάδια, ενώ στην περιοχή στήνονται παραδοσιακά γλέντια.

'Oπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης «η γιορτή φέτος αναβαθμίζεται, καθώς, εκτός από την ευλογία των προβάτων, θα γίνει και η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους του χωριού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γάλα που θα προσφερθεί από τους κτηνοτρόφους υπολογίζεται στον έναν τόνο. Μάλιστα ο δήμος φρόντισε να προσφέρεται σε πλαστικά μπουκάλια του 1,5 λ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2015 | 12:44 pm


Δήλωση Δημάρχου Χανίων για την δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων

Δήλωση Δημάρχου Χανίων για την δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων
Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προωθείται από πλευράς της κυβέρνησης, για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων
Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που προωθείται από πλευράς της κυβέρνησης, για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων:
"H προώθηση από την πλευρά της κυβέρνησης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος ανατρέπει ουσιαστικά κάθε προγραμματισμό έργων και παρεμβάσεων, θέτει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και επίσης θέτει εν αμφιβόλω την εμπιστοσύνη της αγοράς προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πρόκειται για μια πράξη, που τόσο πολιτικά όσο και θεσμικά, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά σε σχέση με το κατά πόσο η κεντρική εξουσία αντιλαμβάνεται το σημαντικό ρόλο, που διαδραματίζουν οι Δήμοι στην κίνηση της οικονομίας και στην καθημερινότητα του πολίτη.
Στηρίζουμε την κυβέρνηση και τις προσπάθειές της για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης όμως, η δέσμευση των χρημάτων των Δήμων δημιουργεί τεράστια αδιέξοδα και ανησυχία για το μέλλον.
Διερωτήθηκαν οι εμπνευστές αυτής της ιδέας, πώς οι Δήμοι θα μπορέσουν να αγοράσουν καύσιμα για τα απορριμματοφόρα, πώς θα λειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές, αφού δεν θα υπάρχουν χρήματα για τα αναλώσιμα ή ακόμα πώς θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί σε περίπτωση δέσμευσης αυτών των διαθεσίμων;
Η ανεξαρτησία του θεσμού πλήττεται βάναυσα, με αυτή την πράξη παραβιάζεται η συνταγματική έννοια της αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.
Ας μην ξεχνάμε ότι η αυτοδιοίκηση έχει συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη του "εθνικού στόχου", δεδομένου ότι οι Ο.Τ.Α., σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο σχέδιο προϋπολογισμού, θα προσφέρουν 863 εκ. ευρώ για δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος το 2015, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.
Πρέπει το ταχύτερο δυνατό να λήξει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, διότι ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα και κάθε ώρα που περνά είναι εις βάρος της χώρας, εφ' όσον παραμένει εκκρεμής η εξεύρεση χρηματοδότησης από τους δανειστές".

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2015 | 7:20 pm


Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Για τη βεβήλωση της εισόδου της Μητρόπολης Χανίων
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 16ης Απριλίου 2015 με την υπ΄ αριθμ. 277 ομόφωνη Απόφαση του εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για τη βεβήλωση της εισόδου της Μητρόπολης Χανίων:

"Με αφορμή το γεγονός της απαράδεκτης βεβήλωσης της Εισόδου της Μητρόπολης Χανίων - γράφοντας με σπρέι στην πόρτα του Ναού – το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων καταδικάζει αυτή την ασεβή ενέργεια και μάλιστα τις Άγιες Μέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Θεωρώντας ως απαράβατα ανθρώπινα δικαιώματα την ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της ανεξιθρησκίας, πάγια αρχή του Δημοτικού μας Συμβουλίου είναι ο σεβασμός των θρησκευτικών πεποιθήσεων των πολιτών. Επιπλέον είμαστε ενάντιοι σε οποιονδήποτε ασεβεί και μ' αυτόν τον τρόπο πάνω στα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία και στους χώρους λατρείας του Δήμου μας".

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2015 | 6:35 pm


«Ανοίγει» o δρόμος για αξιοποίηση των νερών του φράγματος Βαλσαμιώτη

«Ανοίγει» o δρόμος για αξιοποίηση των νερών του φράγματος Βαλσαμιώτη
Στις επόμενες 2-3 ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες του προσωρινού αγωγού που ανοίγουν τον δρόμο για την αξιοποίηση των νερών του φράγματος Βαλσαμιώτη από τους ΤΟΕΒ Βαρυπέτρου, Βατόλακκου, Φουρνέ, Αλικιανού μέχρι…
Στις επόμενες 2-3 ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες του προσωρινού αγωγού που ανοίγουν τον δρόμο για την αξιοποίηση των νερών του φράγματος Βαλσαμιώτη από τους ΤΟΕΒ Βαρυπέτρου, Βατόλακκου, Φουρνέ, Αλικιανού μέχρι και την περιοχή του Πατελαρίου.

Στο μεταξύ, το φράγμα έχει γεμίσει από νερό καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική σε ό,τι αφορά τις βροχοπτώσεις.

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στην Π.Ε. Χανίων με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκη, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης τονίστηκε επίσης ότι η μελέτη για τον μόνιμο αγωγό για την αξιοποίηση του νερού του φράγματος έχει ήδη ολοκληρωθεί και υπάρχει η υπόσχεση του περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2015 | 3:01 pm


Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες των Χανίων

Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες των Χανίων
Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος των Χανίων με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, όπως κατήγγειλε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού κατά…

Άλυτα παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος των Χανίων με αποτέλεσμα να έχει φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, όπως κατήγγειλε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στο Εργατικό κέντρο, κάνοντας λόγο για «υποσχέσεις δίχως αντίκρυσμα» από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Μάλιστα αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων κάλεσαν σε συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά ενώ όπως γνωστοποίησαν, διοργανώνουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος των Χανίων διεκδικεί:
-Επαναφορά του κονδυλίου για την δακοκτονία στα επίπεδα του 2009
-ΕΛΓΑ, κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο.
– Μα μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα,οι περικοπές της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που είναι συνέχεια των προηγούμενων και οδηγούν σε παραπέρα μείωση ενισχύσεων σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το 2013.
– Να μην ισχύσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 13% και η προκαταβολή φόρου 27,5% για το 2015. Να μην φορολογηθούν οι ενισχύσεις. Όχι στα λογιστικά βιβλία σε φτωχούς αγρότες...

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων κ. Τσουρουνάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως « τα προβλήματα παραμένουν και από ό,τι φαίνεται θα συνεχιστούν στο μέλλον».

Ο αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας κ. Κατσαρός κάλεσε σε συμμετοχή όλο τον αγροτικό κόσμο στην κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς και τόνισε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου κ. Σταυριανουδάκης τόνισε πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι κτηνοτρόφοι να μείνουν χωρίς επιδοτήσεις καθώς όπως είπε, το 80% του κτηνοτροφικού κόσμου δεν θα προλάβει τα στενά χρονικά όρια για τις ενεργοποιήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ με τα νέα δικαιολογητικά έως τις 24 Απριλίου. Υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις, διαφορετικά «οι αποφάσεις που ισχύουν μέχρι τώρα θα εξοντώσουν τους κτηνοτρόφους».

«Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανένα, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να αδικηθούμε με τέτοιο σκληρό τρόπο» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων, επισημαίνοντας πως οι κτηνοτρόφοι των Χανίων έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα τους, κατηγορώντας για «εμπαιγμό» το αρμόδιο Υπουργείο.

ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ
Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2015 | 2:49 pm


Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών
Σ.Τ.Ο. Δήμου Χανίων

Το "Μνημόνιο Ενεργειών Πρόληψης – Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών", που έχει συνταχθεί από το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων παρουσιάστηκε επικαιροποιημένο σήμερα, Τρίτη 21/4/2015, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Χανίων με θέμα: "Λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών Δήμου Χανίων 2015".

Στο Μνημόνιο ενσωματώνονται οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τους πολίτες αναφορικά με το τι πρέπει να προσέχουμε για να αποτρέψουμε μία φωτιά και πώς πρέπει να ενεργήσουμε μόλις την αντιληφθούμε, καλώντας τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Π.Υ., 199. Επίσης περιλαμβάνει οδηγίες για τις πρακτικές που πρέπει να εφαρμόσουμε αν το σπίτι μας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος και γενικότερα χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για την πρόληψη των πυρκαγιών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., Μανώλης Κεμεσίδης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι χάρη στη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων αντιμετωπίστηκαν άμεσα και επιτυχώς οι συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων της χειμερινής περιόδου, πρακτική που θα συνεχιστεί και κατά το καλοκαίρι. "Η πρόληψη είναι η καλύτερη τακτική", πρόσθεσε ο κ. Κεμεσίδης, καλώντας τους δημότες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες μόλις αντιληφθούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, της V Μεραρχίας Κρητών, του Λιμεναρχείου Χανίων, της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., του Ε.Κ.Α.Β. Χανίων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2015 | 2:40 pm


Επίσκεψη Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων

Επίσκεψη Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων
Την Πέμπτη

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτης Σγουρίδης, θα επισκεφτεί τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 09.30 πμ, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, κι έπειτα θα συναντήσει υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2015 | 1:13 pm


Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων

Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων
Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων

Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 09.00 στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Χανίων, θα συγκληθεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων με θέμα συζήτησης: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την Αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2015».

Επίσης θα συζητηθούν θέματα αντιμετώπισης κινδύνων από την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2015 | 12:02 pm


Τέλος Σεπτεμβρίου η ολοκλήρωση των εργασιών στον νέο πενταώροφο δημοτικό χώρο στάθμευσης στα Χανιά

Τέλος Σεπτεμβρίου η ολοκλήρωση των εργασιών στον νέο πενταώροφο δημοτικό χώρο στάθμευσης στα Χανιά
Τέλος Σεπτεμβρίου η ολοκλήρωση των εργασιών στον νέο πενταώροφο δημοτικό χώρο στάθμευσης στα Χανιά

Ανάσα στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κέντρο των Χανίων λόγω και της έλλειψης επαρκών θέσεων στάθμευσης, αναμένεται να δώσει ο νέος πενταόροφος δημοτικός σταθμός στάθμευσης αυτοκινήτων που βρίσκεται στην οδό Περίδου στο κέντρο της πόλης .

Το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Κύδων» που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του χώρου, Γιώργος Πουλιδάκης ,υπέγραψε με τον ανάδοχο της κοινοπραξίας που αναλαμβάνει το έργο τη σύμβαση για τη συνέχιση της εκτέλεσης του.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 1.160.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της ΚΥΔΩΝ ΑΕ, το δε έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί,όπως ορίζεται στη σύμβαση, έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Το συνολικό έργο περιλαμβάνει την ανέγερση πέντε υπέργειων ορόφων συνολικού εμβαδού 7.500 τετραγωνικών μέτρων,που θα αυξήσουν κατά 145% τις υπάρχουσες θέσεις.

Συνολικά θα υπάρχουν 330 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων 180 νέες, που θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αποσυμφόρηση της πόλης των Χανίων.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής και της ΚΥΔΩΝ Α.Ε. αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία οι εμπλοκές, που είχαν προκύψει στην εκτέλεση του έργου. «Το εν λόγω έργο θα ολοκληρωθεί, όπως έχει σχεδιαστεί, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες στάθμευσης και συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης » επεσήμανε σε δήλωση του ο κ. Βάμβουκας, διευκρινίζοντας ότι για να μετριαστούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη λειτουργία του πάρκινγκ, θα πραγματοποιηθεί άμεσα φύτευση του αύλειου χώρου, καθώς και άλλες παρεμβάσεις.

Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση του έργου εξέφρασε από την πλευρά του και ο Πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ Α.Ε., Αντιδήμαρχος Χανίων, Γεώργιος Πουλιδάκης, επισημαίνοντας ότι με την επέκταση του πάρκινγκ της Περίδου θα δοθεί «ανάσα» στο κέντρο της πόλης.

Η ανέγερση του νέου σταθμού στάθμευσης ξεκίνησε πρό διετίας, ωστόσο οι εργασίες διακόπηκαν υστερα από προσφυγή ιδιωτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας που αφορούσε την άδεια εκτέλεσης του.

Η προσφυγή απορρίφθηκε, ωστόσο προέκυψε νέο πρόβλημα όταν ο πρώτος ανάδοχος του έργου δήλωσε αδυναμία ολοκλήρωσης του. Κλήθηκε ο δεύτερος ανάδοχος που σήμερα υπέγραψε τη σύμβαση για τη συνέχιση των εργασιών.-

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2015 | 8:52 pm


Επάρκεια νερού για το φετινό καλοκαίρι στα Χανιά

 Επάρκεια νερού για το φετινό καλοκαίρι στα Χανιά
Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα

Επάρκεια στα υδατικά αποθέματα για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της αντιπεριφέρειας και είχε ως βασικό θέμα την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης.

«Οι βροχοπτώσεις του χειμώνα σε συνδυασμό με την λειτουργία του φράγματος Βαλσαμιώτη μας έχουν εξασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες νερού για το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο δεν θα πρέπει να υπάρχει σπατάλη καθώς δεν γνωρίζουμε τι συνθήκες θα επικρατήσουν τα επόμενα χρόνια», δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.

Κατά τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και υπηρεσιακοί παράγοντες της αντιπεριφέρειας αναλύθηκαν τα δεδομένα που υπάρχουν σε ότι αφορά τις ποσότητες των υδάτων στα Χανιά ενώ τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της διαχείρισης των νερών από το φράγμα Βαλσαμιώτη. Όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνδέσεις επιφανειακού αγωγού που τοποθετήθηκε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης μέσω του οποίου θα υπάρχει δυνατότητα να διοχετεύονται περίπου 400.000 κυβικά μέτρα νερού τον μήνα σε περιοχές του κάμπου των Χανίων, όπως η Αγια, ο Αλικιακός, το Βαρύπετρο, ο Βατόλακος και το Πατελάρι.

Παράλληλα, η περιφέρεια Κρήτης θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή και υπόγειου αγωγού μέσω του οποίου θα διοχετεύεται το νερό του φράγματος Βαλσαμιώτη.

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2015 | 1:38 pm


“Μαϊμούδες”… εφοριακοί στα Χανιά

“Μαϊμούδες”… εφοριακοί στα Χανιά
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Κρούσματα εξαπάτησης Χανιωτών επιχειρηματιών από δήθεν κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. καταγγέλλουν ο Σύλλογος Εφοριακών Χανίων – Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Λογιστών Χανίων εφιστώντας την προσοχή στον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο. Μάλιστα κάνουν λόγο για κύκλωμα απατεώνων που δρα σε όλη την Κρήτη, αλλά κυρίως στα Χανιά, εδώ και έναν χρόνο, εκφοβίζοντας επιχειρηματίες που έχουν χρέη και με στόχο τον χρηματισμό των επιτηδείων.

 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Εφοριακών υπαλλήλων Χανίων – Ρεθύμνου Ιωάννα Μπαχουντάκη «έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες για περιπτώσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών και βρισκόμαστε σε συνενόηση με τον πρόεδρο των Λογιστών προκειμένου να ενημερώσουμε τον κόσμο γι' αυτό το θέμα. Και είναι παραπάνω από 1 – 2 τα κρούσματα... Ειδικά στα Χανιά, έχουμε τα περισσότερα κρούσματα απ' όλη την Κρήτη. Διότι έχουν συμβεί σε όλο το νησί, αλλά κυρίως στα Χανιά».

Η κα Μπαχουντάκη επεσήμανε πως οι επιτήδειοι δρουν εδώ και έναν χρόνο στην τοπική κοινωνία. «Είναι αρκετό το χρονικό διάστημα που έχουν πέσει αυτά τα περιστατικά στην αντίληψή μας, δηλαδή παραπάνω από έναν χρόνο. Είχαμε υποψίες, τώρα όμως επιβεβαιώθηκαν με καταγγελίες. Πηγαίνουν σε επιχειρηματίες που έχουν κάποιες οφειλές ή υποψία οφειλών και τους λένε ότι θα "τακτοποιήσουν" τις υποθέσεις τους, πως θα τους "βοηθήσουν" γιατί έχουν "τα μέσα στις Εφορίες". Δεν ξέρουμε τι ποσά ζητούν διότι προς το παρόν η υπόθεση βρίσκεται στη φάση της διερεύνησης», ανέφερε.

Ηδη σε εγρήγορση για την ενημέρωση του κοινού βρίσκονται η Εφορία Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εφοριακών Χανίων – Ρεθύμνου και τον Σύλλογο Λογιστών Χανίων, προκειμένου να τους προστατεύσουν από την απάτη. «Οι επιχειρηματίες δεν θα πρέπει να απευθύνονται σε όποιον δηλώνει πως μπορεί να διεκπεραιώσει τις φορολογικές του υποθέσεις. Πρέπει να ζητούν πιστοποίηση εάν αυτοί που εμφανίζονται ως κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε. είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου ή του Δικηγορικού Συλλόγου» ανέφερε η κα Μπαχουντάκη.

 

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

2FOTOΑπό την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων Κώστας Σταυρουλάκης τόνισε ότι «στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κλιμάκιο του Σ.Δ.Ο.Ε., αλλά για απατεώνες, οι οποίοι στοχεύουν να εκφοβίσουν τον επιχειρηματία, να τον αναγκάσουν να προβεί σε χρηματισμό τους -έστω και με μικροποσά- και έπειτα φεύγουν χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Στόχος τους είναι να πιέσουν ψυχολογικά τους επιχειρηματίες και κάποιοι υποκύπτουν. Για παράδειγμα τους λένε «για να μη βρεις κανέναν μπελά, δώσε μας χρήματα». Ετσι εξαναγκάζουν επιχειρηματίες να προβούν σε χρηματισμό, οδηγώντας τους ουσιαστικά σε παράνομη ενέργεια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Λογιστών «θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι όταν έρχεται στις επιχειρήσεις τους ένα κλιμάκιο που υποστηρίζει ότι είναι του Σ.Δ.Ο.Ε., θα πρέπει να ζητά, πριν ξεκινήσει ο έλεγχος, την ειδική ταυτότητα του ελεγκτή και την εντολή ελέγχου που υπάρχει για την επιχείρησή τους. Χωρίς αυτά απαγορεύεται να γίνει έλεγχος».

ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι τοπικές επιχειρήσεις, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών ανέφερε χαρακτηριστικά «μπορεί να βλέπουμε μαγαζιά έξω να δουλεύουν, αλλά στο 80% των περιπτώσεων, έχουν οφειλές σε ΤΕΒΕ, Ι.Κ.Α., Εφορία κ.λπ. Οσο δεν τους ενοχλούν (για άμεση πληρωμή) καταφέρνουν και πληρώνουν τοις μετρητοίς τις τρέχουσες συναλλαγές και τους υπαλλήλους...». Πάντως όπως επεσήμανε ο κ. Σταυρουλάκης οι υπέρογκοι τόκοι, οι προσαυξήσεις και οι πρόσθετοι φόροι, που εδώ και χρόνια έχουν συσσωρευθεί ως χρέη σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, πλέον ρυθμίζονται – διαγράφονται με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, που τέθηκε σε ηλεκτρονική εφαρμογή από την περασμένη Παρασκευή 17 Απριλίου.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, η νέα ρύθμιση αφορά στις αλλαγές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση με στόχο την αποπληρωμή χρεών με ευνοϊκότερους όρους από προγενέστερες ρυθμίσεις, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική ανακούφιση σε μεγάλο αριθμό οφειλετών. Η παρούσα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά που οφείλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία έως 3.000 ευρώ, να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Δίνει επίσης τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εφόσον ενταχθούν στη ρύθμιση, να παραμείνουν βιώσιμες.

Η ρύθμιση κινείται σε πιο δίκαιο και ευέλικτο πλαίσιο και ως προς τον αριθμό των δόσεων, που ανέρχονται σε 100 χωρίς προϋποθέσεις και ως προς το ελάχιστο ποσό καταβολής δόσης, που ανέρχεται στα 20 ευρώ. Οι οφειλές ρυθμίζονται εφάπαξ ή από 2 έως 100 δόσεις.

Οι οφειλέτες ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων της ρύθμισης έχουν απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη του ν. 2523/1997, πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης του ν. 4174/2013 που έχουν συμβεβαιωθεί με την κύρια οφειλή, καθώς και από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, που τις επιβαρύνουν. Οι οφειλέτες, εφόσον το επιθυμούν, δύνανται να καταβάλουν ως προκαταβολή ποσό της επιλογής τους, μεγαλύτερο των 200 ευρώ, προκειμένου να έχουν ισόποση μείωση από το κεφάλαιο, τις προσαυξήσεις και τους τόκους του προγράμματος ρύθμισης που θα επιλέξουν. Προκειμένου να ισχύσει αυτή η μερική διαγραφή, θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά οι 10 πρώτες δόσεις της ρύθμισης ή όλες εφόσον η ρύθμιση είναι μικρότερη των δέκα δόσεων.

Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων ορίζεται η 27η Απριλίου 2015, σε περίπτωση σύναψης ρύθμισης με ποσό προκαταβολής.Η 26η Μαΐου σε περίπτωση σύναψης ρύθμισης μόνο με δόσεις.

Ρυθμιζόμενες οφειλές: Εως 5.000 ευρώ δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Ανω των 5.000 ευρώ επιβαρύνονται με τόκο 3% ετησίως.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Εφόσον υπάρξει ρύθμιση με προκαταβολή (μερική εξόφληση) η προκαταβολή καταβάλλεται εντός τριών ημερών από την αίτηση και η πρώτη δόση έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.Οι υπόλοιπες δόσεις καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2015 | 12:50 pm


Μπήκαν στο σπίτι του και τον έδειραν

Μπήκαν στο σπίτι του και τον έδειραν
Στα Χανιά
Ξυλοδαρμό από 2-3 άτομα μέσα στο σπίτι του στην Νέα Χώρα κατήγγειλε στην Αστυνομία ένας 39χρονος Χανιώτης. Το περιστατικό, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνέβη στις τέσσερις τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πολυκατοικία που διέμενε ο 39χρονος στην Νέα Χώρα. Όπως κατήγγειλε ο 39χρονος, 2-3 άτομα, χτύπησαν την πόρτα του και αφού μπήκαν μέσα του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Ο 39χρονος μετέβη στο Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στην συνέχεια τις πρωινές ώρες κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας των Χανίων Χανιώτικα Νεα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 1:03 pm


Κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα ενώ έκανε δουλειές

Κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα ενώ έκανε δουλειές
Κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα ενώ έκανε δουλειές

Έκανε δουλειές στην ταράτσα του σπιτιού του και ... κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα... Ο λόγος για έναν άνδρα στην περιοχή Καλαμάκι στα Χανιά που σύμφωνα με πηγές ενώ εκτελούσε εργασίες χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής με 1 όχημα και 3 άνδρες. Οι διασώστες σε συνεργασία με τους πυροσβέστες κατέβασαν τον άνθρωπο από την ταράτσα ενώ είχε τις αισθήσεις του. Όπως αναφέρει το cretalive.gr ο ανδρας υπέστη εγκαύματα στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 12:41 pm


Έκλεψε από το σπίτι 74χρονης ηλεκτρικές συσκευές

Έκλεψε από το σπίτι 74χρονης ηλεκτρικές συσκευές
Συνελήφθη, 33χρονος αλλοδαπός για κλοπή, στα Χανιά

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στο Δήμο Κισσάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Τυνησίας κατηγορούμενος για κλοπή.

Ο 33χρονος κατά το χρόνο που είχε αφαιρέσει από οικία ιδιοκτησίας 74χρονης ημεδαπής, ηλεκτρικές συσκευές (συσκευή αναπαραγωγής D.V.D., αποκωδικοποιητή).

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Η προανάκριση, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 11:41 am


Είχαν αφαιρέσει χαλκό από μηχανισμό ανεμογεννήτριας

Είχαν αφαιρέσει χαλκό από μηχανισμό ανεμογεννήτριας
Συνελήφθησαν, δύο ημεδαποί για κλοπή, στα Χανιά

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στο Δήμο Πλατανιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουσούρων, δύο ημεδαποί ηλικίας 37 και 38 ετών κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν οι 37χρονος και 38χρονος από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, κατά το χρόνο που μετέφεραν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξαρτήματα και τμήματα που περιείχαν χαλκό βάρους 300 κιλών, συνολικής χρηματικής αξίας 1.000 ευρώ, τα οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, από μηχανισμό ανεμογεννήτριας ιδιοκτησίας 76χρονου ημεδαπού.

Τα υλικά και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μουσούρων ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 11:35 am


Συνελήφθη 27χρονος για οπλοκατοχή

Συνελήφθη 27χρονος για οπλοκατοχή
Στα Χανιά

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, 27χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 27χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετικό όπλο, περίστροφο και γεμιστήρας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2015 | 5:18 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: