1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χανιών   »   Χανιά    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Aνάδειξη εργολάβων δολωματικών ψεκασμών

Aνάδειξη εργολάβων δολωματικών ψεκασμών
Aνάδειξη εργολάβων δολωματικών ψεκασμών

Εν όψει της έναρξης περιόδου δακοκτονίας έτους 2015 και σε συνέχεια προηγούμενου δελτίου τύπου, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται ότι:

Η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων για την ανάδειξη εργολάβων δολωματικών ψεκασμών με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, έληξε στις 6/7/2015 ενώ το άνοιγμα των φακέλων θα πραγματοποιηθεί στις 10/7/2015. Παγίδες έχουν αναρτηθεί στο σύνολο των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων της Περιφερειακής Ενότητας, που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται την επίσπευση των διαδικασιών και την έναρξη των δολωματικών ψεκασμών, αυτοί δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν άμεσα. Όμως, όπως είναι γνωστό, ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός είναι καθοριστικός και αν καθυστερήσει η επιτυχία του προγράμματος δακοκτονίας δεν είναι εξασφαλισμένη. Για τον λόγο αυτό καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των περιοχών που βρίσκονται μέχρι και σε απόσταση περί τα έξι (6) χιλιόμετρα από την θάλασσα όπως προχωρήσουν σε δολωματικούς ψεκασμούς ει δυνατόν σε συλλογικό επίπεδο μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, εφόσον ο ελαιόκαρπος στα κτήματά τους είναι επιδεκτικός προσβολής. Υπενθυμίζουμε ότι ο ελαιοκάρπος είναι επιδεκτικός προσβολής με την έναρξη πήξης (ξυλοποίησης) του πυρήνα (κουκούτσι).

Σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν εγκεκριμένα σκευάσματα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της ετικέτας. Οι ψεκασμοί θα πρέπει να γίνονται τις πρωινές ώρες, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν (θερμοκρασία μέχρι 28οC, χωρίς άνεμο και βροχή), να τηρούνται οι αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές και να ενημερώνονται οι περίοικοι.

Αν παραστεί ανάγκη η ενημέρωση θα συνεχιστεί με επόμενα δελτία τύπου.
Τηλ. επικοινωνίας 2821346541-43-23, 2822022005

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 12:58 pm


25χρονος έκλεψε αντικείμενα από επιβάτες πλοίου

25χρονος έκλεψε αντικείμενα από επιβάτες πλοίου
Συνελήφθη στα Χανιά

Στη σύλληψη ενός 25χρονου για κλοπή, προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.
Συγκεκριμένα, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Χανίων, ανευρέθησαν στις αποσκευές του ανωτέρω, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ένας αναπτήρας, ένας φορτιστής, ένα tablet, δύο ζευγάρια γυαλιά ηλίου και τρία γυάλινα μπουκαλάκια που περιείχαν συνολικά πενήντα πέντε δισκία ηρεμιστικών χαπιών, τα οποία κατασχέθηκαν και στη συνέχεια αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
Επίσης, κατόπιν σωματικού ελέγχου, στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 7, 5εκ. καθώς και το ποσό των εκατόν ογδόντα ευρώ.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθη ακόμη ένας 20χρονος, ο οποίος όπως προέκυψε, συμμετείχε στις ανωτέρω έκνομες πράξεις και πρόκειται να προσαχθεί, μαζί με τον 27χρονο, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2015 | 12:07 pm


Παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών

Παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών
Παράταση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών

Παρατείνεται και στο Δήμο Χανίων, η προθεσμία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών, μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 15/07/2015, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Στις οφειλές προς το Δήμο Χανίων, οι οποίες υπάγονται στη σχετική ρύθμιση, εντάσσονται και οι οφειλές που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών.

Οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό, από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.

Ειδικά στις περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής των κυρίως οφειλών, προβλέπεται πλήρης (100%) απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής.

Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 1 του Ν. 4321/2015 πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

Το ελάχιστο δε ποσό της μηνιαίας δόσης της ρύθμισης, δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στην Οικονομική Υπηρεσία, ως επίσης και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:

Για βεβαιωμένες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μέχρι 26/05/2015.

α) Εφάπαξ με απαλλαγή 100% από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής
β) Από 2-5 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 90%
γ)Από 6-10 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 80%
δ) Από 11-20 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 75%
ε) Από 21-30 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 70%
στ) Από 31-40 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 65%
ζ) Από 41-50 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 60%
η) Από 51-60 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 55%
θ)Από 61-70 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 50%
ι) Από 71-80 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 45%
ια)Από 81-90 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 40%
ιβ)Από 91-100 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή 30%

Στη ρύθμιση υπάγεται το σύνολο των οφειλών, που θα έχουν βεβαιωθεί μέχρι 26/5/2015, ημερομηνία λήξης του διακανονισμού, προς ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και οφειλές από εισφορά σε χρήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα εσόδων του Δήμου ΧΑΝΙΩΝ (τηλ.28213-41756).

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 11:37 am


Το Κρητικό κρασί στη Νέα Υόρκη και στην Βοστώνη

Το Κρητικό κρασί στη Νέα Υόρκη και στην Βοστώνη
Το Κρητικό κρασί στη Νέα Υόρκη και στην Βοστώνη

Το Κρητικό κρασί στη Νέα Υόρκη και στην Βοστώνη «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ: ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ»

 

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης - Wines of Crete ταξίδεψε μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκειμένου να παρουσιάσει δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για το κρητικό κρασί με τίτλο «Η ιστορία σε ένα ποτήρι: οι κρητικές ποικιλίες».

Τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη, απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού, οινοδημοσιογράφους και bloggers γαστρονομίας και κρασιού. Σκοπός των σεμιναρίων ήταν η γνωριμία των παρευρισκομένων με τις κρητικές ποικιλίες και τα κρασιά που φτιάχνονται με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ. Κατά τη διάρκεια της γευστικής δοκιμής, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα κρασιά της Κρήτης και μεγάλη προθυμία να δοκιμάσουν ποικιλιές που δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ ξανά.

Η αποστολή του Wines of Crete ανέλυσε την προσφορά της Δικτύωσης και τα βήματα που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια από τους κρήτες οινοποιούς. Στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη ιστορία του κρητικού αμπελώνα και την επήρειά της στην οινική κουλτούρα της Κρήτης και στη σύγχρονη οινοποιία του νησιού. Οι ομιλητές στα σεμινάρια ήταν επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού και αποτελούνταν από τους Kamal Kouiri, Wine Director στο εστιατόριο Molyvos στη Νέα Υόρκη, Robin Kelley O'Connor, εκπαιδευτής κρασιού CWS, CWE, David Ransom, δημοσιογράφος οίνου ενώ την αποστολή των Κρητικών Οινοποιείων (Wines of Crete) αποτελούσαν οι Στυλιανού Γιάννης, οινοποιός, Αστυρακάκη Στέλλα, project manager Δικτύου Οινοποιών και Αλέξανδρος Σικιαρίδης, συνεργάτης Οινοποιείου Στραταριδάκη και marketing specialist. Το Wines of Crete πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις σε αγορές του εξωτερικού προωθώντας το κρητικό κρασί και την κρητική γαστρονομία σαν αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας. Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών πόρων.

Περισσότερες φωτογραφίες για τα σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο www.fb.com/winesofcrete

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 4:00 pm


“Όχι στην λιτότητα” από την Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Χώρας

“Όχι στην λιτότητα” από την Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Χώρας
"Όχι στην λιτότητα, στον εκβιασμό και στον φόβο" λέει η Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Νέας Χώρας.
Αναλυτικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της: «Οι δανειστές της χώρας αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τον «έντιμο» αγώνα υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας, εγκλωβίζοντας την ελληνική κυβέρνηση σε μια πρόταση συμφωνίας η οποία ισοδυναμούσε με την άνευ όρων παράδοση τόσο αυτής όσο και της κοινωνίας στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της καταστροφής. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψει το ερώτημα, ως όφειλε, στον κυρίαρχο λαό. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έναν πρωτοφανές σε εύρος και εκδικητική μανία αγώνα που δίνουν οι δυνάμεις του χθες για να κρατήσουν την κοινωνία αλυσοδέσμια στις επιλογές των δανειστών και των εγχώριων τοποτηρητών τους. Μετά την αδυναμία να αποτραπεί η κύρωση του δημοψηφίσματος, οι μάσκες έπεσαν και τα πραγματικά αφεντικά βγήκαν στο προσκήνιο. Με μια πρωτοφανή κίνηση οικονομικού στραγγαλισμού και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το υποτιθέμενο ουδέτερο όργανο που οφείλει να εξασφαλίζει τη ρευστότητα στα τραπεζικά συστήματα των κρατών μελών, οι τραπεζίτες της χώρας έκλεισαν τα καταστήματά τους για να στρέψουν τους πολίτες εναντίον όσων διακήρυσσαν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, εκτός εκείνου της λιτότητας, της αναξιοπρέπειας και της υποταγής. Και τα πτωχευμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έγνεψαν καταφατικά το κεφάλι και άρχισαν μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης και κατατρομοκράτησης του λαού. Αποτελεί, πράγματι, την επιτομή του θράσους να οικτίρουν την κυβέρνηση διότι αρνήθηκε να πληρώσει το ΔΝΤ, να την μέμφονται διότι αρνείται να υπογράψει πρόταση χωρίς ρύθμιση του μη βιώσιμου χρέους, εκείνοι που έχουν εξαντλήσει κάθε χαριστική ρύθμιση και διακανονισμό με τις τράπεζες για τα άνομα δάνειά τους με αντάλλαγμα άλλοτε τη σιωπή, άλλοτε την παραπληροφόρηση και άλλοτε την τρομοκρατία του κόσμου.
Η Ανοικτή Συνέλευση Νέας Χώρας ζητά από τους πολίτες να πάρουν για μια ακόμη φορά τις τύχες στα χέρια τους.
-Να ψηφίσουν ΟΧΙ την Κυριακή ώστε να κρατήσουν όρθια την ελπίδα και την προοπτική για μια καλύτερη κοινωνία.
-Να ψηφίσουν ΟΧΙ για να δώσουν σαφές μήνυμα στην Ευρώπη ότι υπάρχουν λαοί που δεν εκβιάζονται, που δεν προπηλακίζονται, που δεν εξαπατώνται.
-Να ψηφίσουν ΟΧΙ διότι οι υποτιθέμενοι αμύντορες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, συνιστούν στην πράξη θιασώτες μιας φονταμενταλιστικής ολιγαρχίας που στέλνει γενιές στην ανασφάλεια, την ανεργία, τα συσσίτια και την αυτοεξόντωση.
-Να ψηφίσουν ΟΧΙ ώστε την επόμενη ημέρα η κυβέρνηση να προστατέψει την κοινωνία από όσους εποφθαλμιούν την υποδούλωσή της και να εφαρμόσει την νομιμότητα σ' εκείνους που έχουν διασωθεί με χρήματα του ελληνικού λαού όχι για να συνεχίσουν να τον καταδυναστεύουν, αλλά για να τον υπηρετούν».
Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:02 pm


Αύξηση αφίξεων στα Χανιά

Αύξηση αφίξεων στα Χανιά
ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Ανοδο των αφίξεων στις εσωτερικές γραμμές και σταθερότητα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις απ' το εξωτερικό καταγράφει για τον μήνα Ιούνιο το αεροδρόμιο Χανίων με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Υ.Π.Α.
Τα στοιχεία αφορούν τις πτήσεις από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που γίνονται προς τα Χανιά, αλλά και τις πτήσεις τσάρτερ και τα δρομολόγια εταιρειών από το εξωτερικό.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Κατά 25,25% αυξήθηκε η εσωτερική κίνηση προς τα Χανιά με τις πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2015, σε αντίθεση με τον Ιούνιο του 2014. Η Aegean Airlines πραγματοποίησε 112 πτήσεις από την Αθήνα και 21 από τη Θεσσαλονίκη μεταφέροντας αντίστοιχα 17.073 και 2.822 επιβάτες. Η Ryanair πραγματοποίησε 89 πτήσεις από Αθήνα και 29 από Θεσσαλονίκη μεταφέροντας αντίστοιχα 14.426 και 4.525 επιβάτες.

ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΙ
Πρώτη σε αφίξεις ήταν η Νορβηγία με 149 αφίξεις αεροπλάνων και 29.941 επισκέπτες, δεύτερη η Σουηδία με 140 αεροσκάφη με 28.188 άτομα και ακολούθησε η Δανία με 119 αεροσκάφη και 20.810 άτομα τελευταία Σκανδιναβική χώρα ήταν η Φινλανδία με 50 αφίξεις και 9.843 άτομα.
Από την Πολωνία έφτασαν 64 αεροσκάφη με 11.707 επιβάτες, από την Αυστρία έγιναν 24 πτήσεις και αφίχθησαν 2.850 άτομα, το Βέλγιο 33 πτήσεις με 5.270 άτομα, απ' τη Μ. Βρετανία 97 πτήσεις και 16.424 άτομα, τη Γερμανία 77 πτήσεις με 10.668 επισκέπτες, την Ιρλανδία 13 πτήσεις με 2.344, την Ιταλία 50 πτήσεις με 8.716 τουρίστες.

Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 2:00 pm


Γιατί ψηφίζω ΝΑΙ την Κυριακή

Γιατί ψηφίζω ΝΑΙ την Κυριακή
Δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκη
Όταν τίθενται κρίσιμα ερωτήματα για το μέλλον του τόπου μας, κανείς δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από τη ΣΙΩΠΗ.
Ψηφίζω ΝΑΙ την Κυριακή γιατί:
• Η χώρα μας είναι μικρή για να αντέξει κλυδωνισμούς και πειράματα μόνη της, μέσα στην παγκοσμιοποιημένη καπιταλιστική κοινωνία.
• Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις αντιθέσεις της, είναι βαθιά δημοκρατική, και η μόνη ομπρέλα που μπορεί να μας προστατέψει από τις καταιγίδες του φασισμού.
• Αντιτάσσομαι στην εμφυλιοπολεμική διάθεση που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν , γιατί ο λαός μας ξέρει καλά τι σημαίνει πόνος εμφυλίου.
• Η χώρα μας παλεύει τα τελευταία 50 χρόνια για να κτισθεί ένα κοινό Ευρωπαϊκό σπίτι.
• Προτιμώ να κτίζω, ή έστω να αναπαλαιώνω ένα σπίτι, παρά να γκρεμίζω αυτό που υπάρχει, να παίρνω την πόρτα του, να την στήνω «στη μέση ενός λιβαδιού» και να ανακοινώνω ότι εδώ κάποτε θα κτίσω σπίτι.
• Πιστεύω ότι όλες οι κυβερνήσεις , παρά τα πολλαπλά λάθη τους , έβαζαν ένα λιθαράκι να κτισθεί η νέα Ελλάδα με νοσοκομεία-δρόμους-λιμάνια-αεροδρόμια-κοινωνικές δομές, και δεν θέλω να υπάρξει κυβέρνηση που να γκρεμίσει ότι έκτισαν οι προηγούμενες , για να πει ότι έκανε κάτι.
• Θέλω να συνεχισθεί η Τουριστική ανάπτυξη στο Νομό μας, μέσα σε ηρεμία και ομαλότητα.
• Δεν θέλω να βλέπω «ουρές» ηλικιωμένων έξω από τις τράπεζες να περιμένουν να πάρουν μέρος από τα 400€ της σύνταξής τους.
• Μόνο σε ειρηνικές συνθήκες δημιουργείς, γιατί μόνο τότε προσεγγίζεις τον ΘΕΟ δημιουργό.

Απόστολος Βουλγαράκης
Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 6:13 pm


Κλειστό για το κοινό το γραφείο προσωπικού του Δήμου Χανίων

Κλειστό για το κοινό το γραφείο προσωπικού του Δήμου Χανίων
Λόγω της προετοιμασίας της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το γραφείο προσωπικού του Δήμου Χανίων θα παραμείνει κλειστό για το κοινό
Λόγω της προετοιμασίας της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, το γραφείο προσωπικού του Δήμου Χανίων θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, την Πέμπτη και την Παρασκευή 2 & 3/7/2015.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 6:04 pm


Είχαν… αδυναμία στα κοσμήματα

Είχαν… αδυναμία στα κοσμήματα
Συνελήφθησαν, στις 30.06.2015 στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δύο ημεδαπές ηλικίας 48 και 52 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.
Ειδικότερα, στις 29.06.2015 το πρωί, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ότι δύο άγνωστες γυναίκες, εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας 63χρονης ημεδαπής, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 500 ευρώ.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη κλοπή είχε διαπραχθεί από την 48χρονη και την 52χρονη.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο ημεδαπές, σε περιοχή του Δήμου Χανίων, ενώ από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ημεδαπές την 27.06.2015 είχαν εισέλθει σε οικία ιδιοκτησίας 54χρονης ημεδαπής σε περιοχή του Δήμου Χανίων, αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας 4.500 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 4:49 pm


Επικίνδυνες παιδικές χαρές σε περιοχές των Χανίων

Επικίνδυνες παιδικές χαρές σε περιοχές των Χανίων
Στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον όλων μας, μα δεν μπορούμε να αγνοούμε και τα προβλήματα της καθημερινότητας που επισημαίνουν οι αναγνώστες των Χανιώτικων Νέων.
Στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον όλων μας, μα δεν μπορούμε να αγνοούμε και τα προβλήματα της καθημερινότητας που επισημαίνουν οι αναγνώστες των Χανιώτικων Νέων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι καταγγελίες για επικίνδυνες και ξεχασμένες παιδικές χαρές που υπάρχουν σε περιοχές των Χανίων.

Μια από αυτές στο Αρώνι, όπου κάτοικοι ζητούν να αναβαθμιστεί η παιδική χαρά στην οποία παίζουν τα μικρά παιδιά της περιοχής.

"Ξεχασμένη" και η παιδική χαρά στην Κάτω Σούδα και τον Άγιο Νεκτάριο, με μεγάλες φθορές στις εγκαταστάσεις της, όπου μάλιστα κάτοικοι καταγγέλλουν ότι συναντάς περισσότερα αδέσποτα σκυλιά παρά παιδιά που παίζουν.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 1:40 pm


Το κρουαζιερόπλοιο Thomson Majesty στo Λιμάνι της Σούδας με 1.474 επιβάτες

Το κρουαζιερόπλοιο Thomson Majesty στo Λιμάνι της Σούδας με 1.474 επιβάτες
Στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα το κρουαζιερόπλοιο Thomson Majesty της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιεροπλοίων Thomson Cruises.  

Στο Λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε σήμερα το κρουαζιερόπλοιο Thomson Majesty της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιεροπλοίων Thomson Cruises.. Το πλοίο στο οποίο επιβαίνουν 1.474 επιβάτες και 571 άτομα πλήρωμα κατέφθασε στη Σούδα στις 8:00 προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις 17:00 με προορισμό την Καλαμάτα.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 5:27 pm


Αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ

Αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 5.000 ευρώ
Συνελήφθησαν, δύο γυναίκες κατηγορούμενες για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δύο ημεδαπές ηλικίας 48 και 52 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ότι δύο άγνωστες γυναίκες, εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας 63χρονης ημεδαπής, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά και αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 500 ευρώ.

Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη κλοπή είχε διαπραχθεί από την 48χρονη και την 52χρονη.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο ημεδαπές, σε περιοχή του Δήμου Χανίων, ενώ από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ημεδαπές την 27.06.2015 είχαν εισέλθει σε οικία ιδιοκτησίας 54χρονης ημεδαπής σε περιοχή του Δήμου Χανίων, αφαιρώντας κοσμήματα συνολικής αξίας 4.500 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 2:59 pm


Ομαλά εξελίσσεται η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων από τα υποκαταστήματα τραπεζών

Ομαλά εξελίσσεται η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων από τα υποκαταστήματα τραπεζών
Στα Χανιά Â 

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται από το πρωί, σε 15 υποκαταστήματα τραπεζών στα Χανιά, η διαδικασία καταβολής των συντάξεων.

Μέσα στα τραπεζικά καταστήματα επικρατεί τάξη, ενώ εκτός από την Τράπεζα Πειραιώς που εξυπηρετεί όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το αρχικό γράμμα στο επίθετο τους, και οι άλλες τράπεζες εξυπηρετούν συνταξιούχους που εμφανίστηκαν στα γκισέ μη γνωρίζοντας ότι η καταβολή των συντάξεων γινόταν με αλφαβητική σειρά.

Ωστόσο, από νωρίς το πρωί, έξω από τα τραπεζικά καταστήματα είχαν σχηματιστεί ουρές συνταξιούχων που ήθελαν να εξασφαλίσουν αριθμό προτεραιότητας για την ανάληψη του ποσού της σύνταξής τους.

Έξω από όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η ΕΛΑΣ έχει εντείνει τις περιπολίες σε όλη την πόλη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 2:12 pm


Ενημερωμένοι για την κρίση

Ενημερωμένοι για την κρίση
Iκανοποιημένοι από τη φιλοξενία οι ξένοι επισκέπτες
Ενημερωμένοι για την κρίση – ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία οι ξένοι επισκέπτες Ενημερωμένοι για την κατάσταση στην Ελλάδα και τα πρόσφατα γεγονότα εμφανίζονται οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες με τους οποίους συνομιλήσαμε. Πάντως η πλειονότητα δηλώνει ότι περνά καλά και ότι δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, αφού δεν υπάρχει γι' αυτούς όριο στις αναλήψεις, ενώ έχουν πιστωτικές κάρτες και χρήματα μαζί τους.

«Δεν είδα κάτι άσχημο»
«Δεν έχω παρατηρήσει κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το αρνητικό. Εχουμε ακούσει για τα οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν είδαμε κάτι άσχημο», λέει ο Μάρκους από τη Σουηδία, που έρχεται στην Ελλάδα για τρίτη χρονιά.

«Περνάω καλά»
«Εχω έρθει άλλες 5 φορές στα Χανιά και ξέρω την πόλη. Δεν έχω δει κάτι άσχημο. Στην πατρίδα μου διάβαζα στις εφημερίδες ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν κάποια προβλήματα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω δει κάτι αρνητικό, περνάω πολύ καλά», λέει ο Γκάιρ από τη Νορβηγία.

«Ο κόσμος είναι πολύ ευγενικός»
«Εχουμε ξαναέρθει στα Χανιά και μας αρέσει πάρα πολύ. Αυτό που παρατηρήσαμε ήταν οι ουρές στα ATM, αλλά μετά το πρόβλημα λύθηκε. Γενικά είμαστε ευχαριστημένοι, ο κόσμος είναι πολύ ευγενικός και περνάμε πολύ ωραία στις διακοπές μας».

«Εχουμε μετρητά»
«Κατ' αρχάς ο καιρός είναι υπέροχος, πολύ καλύτερος από τη Δανία (γέλια). Προφανώς με ρωτάτε για την οικονομία. Εχουμε μετρητά, έχουμε πιστωτικές, αλλά απ' ό,τι διαβάζω και στον δικό μας Τύπο το πρόβλημα δεν είναι για τους τουρίστες όσο για σας τους Ελληνες που μπορείτε να βγάλετε μόλις 60 ευρώ», είναι η άποψη του Κρις, που μαζί με την οικογένεια του, βρίσκεται στα Χανιά.

«Το πρωί τα ATM ήταν κλειστά»
«Το πρωί της Δευτέρας τα ATM ήταν κλειστά, μετά μπορέσαμε και πήραμε χρήματα. Αυτό ήταν το μοναδικό που είδα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ενόχλησε. Οι Ελληνες είναι ωραίοι τύποι, ευχάριστοι», είναι τα λόγια του Μάρκο, που μαζί με την οικογένειά του από την Ολλανδία, βρίσκεται στα Χανιά.

«Μας είπαν να έχουμε μετρητά μαζί μας»
«Είμαστε από τη Σουηδία και έχουμε έρθει αρκετές φορές στη χώρα σας. Δεν μπορώ να πω ότι μας ανησυχεί κάτι. Ολα μας φαίνονται πολύ κανονικά. Μας είπαν ότι καλό θα ήταν να έχουμε μετρητά μαζί μας όταν φεύγουμε από την πατρίδα μας. Τίποτα περισσότερο», είναι τα λόγια του Αντρέας και της Κόριν από τη Σουηδία.

«Το πρόβλημα δεν είναι για μας»
«Δεν είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ενωση και δεν ξέρω τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτή. Εμείς έχουμε το δικό μας νόμισμα την κορώνα και εξαρτάται από εμάς η οικονομική πολιτική. Θα μείνω για τρεις εβδομάδες για τις διακοπές μου και δεν βλέπω κάτι άσχημο να συμβαίνει. Το πρόβλημα είναι περισσότερο για τους Ελληνες όχι για μας τους τουρίστες», αναφέρει ο Στούρλα Σεπστα από τη Νορβηγία.

«Δεν χρειάστηκε να πάω στην τράπεζα»
«Ερχομαι για 12η φορά στα Χανιά. Για την οικονομική κατάσταση δεν ξέρω κάτι το ιδιαίτερο. Εμείς έχουμε πιστωτικές και χρήματα σε μετρητά, επομένως δεν χρειάστηκε να πάω σε τράπεζα», λέει ο Γιαν από τη Νορβηγία.

«Περνάμε καλά»
«Ερχόμαστε για πρώτη φορά και η γενική μας άποψη είναι καλή. Δεν παρατήρησα κάτι το άσχημο η αρνητικό. Γενικά η Ελλάδα είναι μια χώρα που μας αρέσει πολύ και περνάμε καλά» τονίζει ο Αξελ.

«Θα πούμε στους φίλους μας να έρθουν»
«Ερχόμαστε για πρώτη φορά και μένουμε στην Αγία Μαρίνα. Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα. Οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί, η θάλασσα μοναδική, το φαγητό εξαιρετικό. Δεν φοβόμαστε κάτι, τι να φοβηθούμε; Εμείς θα πούμε στους φίλους μας να έρθουν στην Κρήτη» είναι τα λόγια του Μίσα και της συζύγου του που έρχονται από τη Σερβία.

«Ομορφο μέρος»
«Το μέρος είναι πολύ όμορφο και μας αρέσει και η παλιά πόλη. Για τα οικονομικά... ναι χρειάστηκε να πάμε 2 – 3 φορές στο ATM για να πάρουμε χρήματα, αλλά αυτό δεν είναι και κάτι πολύ σοβαρό. Τώρα ετοιμαζόμαστε να γυρίσουμε πίσω», μας λένε η Ζακλίν και η Μέγκαν από τον Καναδά.

«Ξέραμε ότι υπάρχει πρόβλημα»
«Αυτό που είδα ήταν ότι το πρωί κάποια ATM δεν είχαν χρήματα, αλλά στη συνέχεια είχαν... δεν μπορώ να πω ότι κάτι με ενόχλησε. Αυτό που ήξερα ερχόμενη εδώ είναι ότι πιθανόν να υπήρχε πρόβλημα με τις τράπεζες και θα ήταν καλό να έχουμε χρήματα ή τις πιστωτικές μας», λέει η Ζόζεφιν με τις φίλες της από τη Δανία που δηλώνει φίλος των Χανίων.

«Παρατηρήσαμε τις ουρές στα ΑΤΜ και στα βενζινάδικα»
«Ολα φαίνονται κανονικά για μας. Δεν χρειάστηκε να πάμε σε κάποια τράπεζα που από ό,τι μαθαίνω είναι κλειστές. Παρατηρήσαμε ότι αρκετοί άνθρωποι είναι στα ATM και στα βενζινάδικα. Αλλά αυτό μάλλον αφορά περισσότερο εσάς και όχι εμάς», λένε ο Κρίστιαν και η Μπάρμπαρα από την Ολλανδία.

Μάκης Καρτσωνάκης - Γιώργος Κώνστας
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 1:44 pm


Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για το δημοψήφισμα της Κυριακής
Ο Δήμαρχος Χανίων καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, των ενώσεων προσώπων, των επιστημονικών
Ο Δήμαρχος Χανίων καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, των ενώσεων προσώπων, των επιστημονικών, επαγγελματικών ή συνδικαλιστικών οργανώσεων και κάθε άλλης οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Χανίων την Τετάρτη 01/07/2015 και ώρα 14.30, για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων υπαίθριας προβολής για τη δημόσια υποστήριξη του «ναι» και του «όχι» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την 5η Ιουλίου 2015.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 5:43 pm


Συνελήφθη 45χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη 45χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (29.06.2015) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, 45χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Συνελήφθη, χθες (29.06.2015) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, 45χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες (29.06.2015) το πρωί, αφού εντοπίστηκε ο 45χρονος, πραγματοποιήθηκε έρευνα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στην οικία του .

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς μέσα σε γλάστρες ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως 1,80 μέτρο.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 3:00 pm


Τροχαίο με τραυματισμό 30χρονου στρατιωτικού στην οδό Γογονή

Τροχαίο με τραυματισμό 30χρονου στρατιωτικού στην οδό Γογονή
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό οδηγού δικύκλου σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 7.30 επί της οδού Αναγνώστου Γογονή
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό οδηγού δικύκλου σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 7.30 επί της οδού Αναγνώστου Γογονή, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, από πάροδο της προαναφερόμενης οδού, εξήλθε Ι.Χ. όχημα παραβιάζοντας την ρυθμιστική πινακίδα του Κ.Ο.Κ για υποχρεωτική διακοπή πορείας. Άμεση υπήρξε η προσέλευση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τριαντάχρονο στρατιωτικό στο Νοσοκομείομ ενώ η Τροχαία Χανίων ενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

Xανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 2:19 pm


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δηλητηριάσεις ζώων στο λιμανάκι Αγ. Κυριακής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δηλητηριάσεις ζώων στο λιμανάκι Αγ. Κυριακής
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δηλητηριάσεις ζώων στο λιμανάκι της Αγ. Κυριακής στην Χαλέπα, διοργανώνουν οι φιλοζωικοί σύλλογοι των Χανίων.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δηλητηριάσεις ζώων στο λιμανάκι της Αγ. Κυριακής στην Χαλέπα, διοργανώνουν οι φιλοζωικοί σύλλογοι των Χανίων.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο λιμανάκι της Αγ. Κυριακής.

Να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη περιοχή συνεχώς βρίσκονται νεκρά αδέσποτα από φόλες.

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 1:12 pm


Μικρότερες οι ουρές σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ στα Χανιά

Μικρότερες οι ουρές σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ στα Χανιά
Ομαλοποιείται σταδιακά και η αγορά καυσίμων

Προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα των ημερών εξελίσσεται σταδιακά η οικονομική ζωή και στα Χανιά.

Μετά τις μεγάλες ουρές πολιτών έξω από τα ΑΤΜ τραπεζών, η εικόνα είναι πλέον διαφορετική καθώς λειτουργούν όλα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και οι πολίτες παίρνουν χρήματα με βάση το πλαφόν που ορίστηκε. Σε λειτουργία βρίσκονται και τα ΑΤΜ που έχουν τοποθετηθεί εκτός τραπεζικών καταστημάτων.

Ομαλά εξελίσσεται και η κίνηση στα σούπερ μάρκετ της πόλης καθώς οι καταναλωτές μετά το μεγάλο κύμα αγορών του Σαββάτου, κυρίως τροφίμων, επέστρεψαν στις αγοραστικές συνήθειες της καθημερινότητας ενώ στα περισσότερα σούπερ μάρκετ υπάρχει επάρκεια αγαθών.

Μειωμένη είναι από το πρωί και η κίνηση στα πρατήρια καυσίμων όπου τις δύο προηγούμενες ημέρες υπήρξαν μεγάλες ουρές καθώς σε πολλά πρατήρια εξαντλήθηκαν τα αποθέματα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου πρατηριούχων Χανίων, Βαγγέλης Κώτσος, η τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα ομαλοποιείται σταδιακά.

Ο ίδιος σχολιάζοντας το φαινόμενο των προηγουμένων ημερών το απέδωσε στον πανικό των καταναλωτών και στην αγωνία τους ότι δεν θα βρουν καύσιμα.

Όσον αφορά τις ελλείψεις που υπήρξαν σε πρατήρια καυσίμων με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός από αυτά να είναι κλειστά δήλωσε: «Το πρόβλημα δεν οφειλόταν στην έλλειψη αποθεμάτων αλλά στην αδυναμία πολλών πρατηριούχων για συναλλαγές με τις εταιρείες καυσίμων μέσω των τραπεζών. Το θέμα λύθηκε και από το πρωί έχει αρχίσει σταδιακά η τροφοδοσία της αγοράς. Εκτιμώ ότι μέχρι το βράδυ το 75% των πρατηρίων θα έχει καύσιμα ενώ από αύριο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως».

Θέλοντας μάλιστα να περιγράψει την εικόνα της αγοράς καυσίμων είπε χαρακτηριστικά: «Στο δικό μου πρατήριο μέσα σε πέντε ώρες το πρωί της Δευτέρας διέθεσα καύσιμα που υπό άλλες συνθήκες θα διέθετα σε δύο ημέρες».

Για την τουριστική κίνηση στα Χανιά δεν υπάρχουν αναφορές για ακύρωση κρατήσεων από την αγορά του εξωτερικού ούτε και για προβλήματα αλλοδαπών στις συναλλαγές τους.

Ωστόσο οι τουριστικοί φορείς και ξενοδόχοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον εγχώριο τουρισμό, δεδομένου ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κυρίως, είναι οι μήνες που οι Έλληνες επιλέγουν για τις διακοπές τους με τα Χανιά τα τελευταία χρόνια να βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Ελλήνων τουριστών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 12:10 pm


Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό ατόμου που τραυμάτισε 63χρονο

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό ατόμου που τραυμάτισε 63χρονο
Στα Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου ατόμου, το οποίο χθες το βράδυ, σε περιοχή των Χανίων, εισήλθε σε κατάστημα, ιδιοκτησίας 63χρονου ημεδαπού, με σκοπό να αφαιρέσει χρήματα.
Ο δράστης είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, και αφού έγινε αντιληπτός από τον 63χρονο ιδιοκτήτη (ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά), στην συνέχεια, με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι) και ξύλινου ρόπαλου τραυμάτισε τον 63χρονο και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανιών.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 3:15 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: