Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Κυκλάδων   »   Τηνος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πάνω από το Λιβάδι της ΤήνουM5 : Καλλονή - Αετοφωλιά - Καλλονή


Από τον καλοσυντηρημένο οικισμό της Καλλονής, ξεκινάει μια διαδρομή που διέρχεται από τα χωριά της περιοχής. Το πρώτο σκέλος, διέρχεται διαδοχικά από τον Κάτω Καρκάδο, τον Πάνω Καρκάδο και το Κάτω Κλείσμα.

Από εκεί, ένα βατό μονοπάτι που προσφέρει πανοραμική θέα προς τον μεγαλύτερο κάμπο της Τήνου (μεταξύ Κώμης και Κολυμπήθρας) οδηγεί στην Αετοφωλιά. Από την Αετοφωλιά, παλιό μονοπάτι οδηγεί πίσω στην Καλλονή. Εναλλακτικά, μπορείτε να περπατήσετε από την Αετοφωλιά προς την Αγία Υπακοή, σημείο με εξαιρετική θέα, και από εκεί πίσω στην Καλλονή.

Σημεία εκκίνησης: Καλλονή, Κάτω Κλείσμα, Αετοφωλιά
Σύνδεση με άλλα μονοπάτια: Μ4Β


Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 9:23 pm


Κάλεσμα βοήθειας από τον Σύλλογο Ποταμιάς ΤήνουΠεριστεριώνας & Κτιστός Φούρνος Ποταμιάς Τηνου

Ο Σύλλογος της Ποταμιάς Τηνου έχει ξεκινήσει ήδη τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των δύο κτηρίων με ιδίους πόρους. Ωστόσο για την πολυδάπανη ολοκλήρωση των εργων, καθοριστικό ρόλο θα παίξει ακόμη και η ελάχιστη οικονομική ενίσχυση από τους απανταχού Ποταμιανούς και τους φίλους του χωριού μας.

Ακολουθεί ο αριθμός λογαριασμού του Συλλόγου μας (alpha bank) και το αντίστοιχο IBAN, για όσους πιστεύουν στις προσπάθειές μας και μπορούν να βοηθήσουν.

AP.ΛOΓ.346 002101 166442
IBAN GR36 0140 3460 3460 0210 1166 442

Θα μας βοηθήσετε πολύ αν κοινοποιήσετε την δημοσίευση στο προσωπικό σας λογαριασμό!!!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας!

-----------------------
Κάποιες επιπλέον πληροφορίες

Κύριο μέλημα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας είναι η ανάδειξη και η διατήρηση του Περιστεριώνα και του κτιστού φούρνου της Ποταμιάς ως στοιχεία τοπικού πολιτισμού. Επιπλέον, τα κτήρια αυτά θα αποτελέσουν χώρο συνάντησης των ανθρώπων και των επισκεπτών του χωριού, αλλά και τόπο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αναβίωσης τοπικών εθίμων.

Τα δύο όμορα κτήρια, ο Περιστεριώνας & ο Κτιστός Φούρνος, βρίσκονται στο κέντρο του χωριού της Ποταμιάς και αποτελούσαν, για παρά πολλά χρόνια, σημείο αναφοράς του χωριού, καθώς εξυπηρετούσαν βασικές ανάγκες των κατοίκων. Οι άνθρωποι του χωριού έψηναν στον φούρνο το ψωμί και τα φαγητά τους με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο.

Τα δύο κτήρια πέρασαν στην κυριότητα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ποταμιάς στις 28/04/2016, μετά την ευγενική δωρεά των κληρονόμων της Ευφροσύνης Χαρικιοπούλου (Καρότσενα). Ο Σύλλογος του Χωριού μας τους ευχαριστεί θερμά. Ευχαριστεί, επίσης, και όσους κατά καιρούς συνεισέφεραν στην παραπάνω διαδικασία (προηγούμενα ΔΣ του Συλλόγου, ανθρώπους του χωριού)!

Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμιάς

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 8:13 pm


"Ενωμένοι για το νησί μας": Χαιρετίζουμε την απόφαση του ΣτΕ
Το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή του απόφαση, δικαίωσε το Δήμο Τήνου και φυσικά το σύνολο του Τηνιακού Λαού κρίνοντας το Νόμο 4521/ 2018 ως συνταγματικό.

Ως δημοτική παράταξη χαιρετίζουμε την απόφαση του Δικαστηρίου, που ουσιαστικά δικαιώνει πλήρως τον πολυετή αγώνα των Τηνιακών όσον αφορά το καθεστώς διοικήσεώς του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, όπως αυτό ορίζεται απο τη Διαθήκη των Κτητόρων του.

Για τη δημοτική παράταξη
"Ενωμένοι για το νησί μας"

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κροντηράς Παναγιώτης
Αρμάος Παντελεήμων
Βέρσαλης Δημήτρης
Γκίζης Νικόλαος
Δενεκαρία Μαρία
Ζαλώνης Ιωάννης
Κελαδίτης Αλέξανδρος
Ξενόπουλος Αντώνης

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 8:02 pm


Διάλεξη από το Σωματείο "Οι Φίλοι της Τήνου"Το Σωματείο ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ διοργανώνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, διάλεξη με την κυρία Μαρία Ευθυμίου, Αναπλ. Καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ. Το θέμα που θα αναπτύξει είναι «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα 4.000 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού με ώρα έναρξης 19.45 και είσοδο ελεύθερη. Το σωματείο ευχαριστεί πολύ το HOTEL OCEANIS για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

Η Μαρία Ευθυμίου, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια και διδάσκει Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία στο τμήμα Ιστορίας και αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από επταετίας, διδάσκει κύκλους Ιστορίας σε Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Κέντρα Απεξάρτησης και φυλακές της χώρας. Μέχρι σήμερα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει τις ομιλίες της και στις διαλέξεις της δημιουργείται το αδιαχώρητο. Στις διαδικτυακές πλατφόρμες οι θεατές ξεπερνούν τις 30.000. Η βραβευμένη, για την εξαίρετη πανεπιστημιακή της διδασκαλία, καθηγήτρια θα παρουσιάσει με το δικό της μοναδικό τρόπο, τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού τα τελευταία 4.000 χρόνια.

Μερικά από τα σχόλια από τις online παρουσιάσεις της

- Αληθινή δασκάλα ! Γεννά τον έρωτα για την Ιστορία και την ελληνική γλώσσα
- Ένας υπέροχος, ένας μοναδικός άνθρωπος! Μια ανυπέρβλητη ψυχή με πάθος για την ιστορία, με πάθος για το καλό και την προσφορά στην κοινωνία. Δικαίως την λατρεύει ο κόσμος.
- Ο τρόπος έκφρασης και μετάδοσης είναι συγκινητικός.
- Δεν την γνώριζα. Ο τρόπος που αφηγείται πραγματικά μαγεύει.


Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 6:21 pm


Νέα διακοπή υδροδότησης -ελέω ΔΕΔΔΗΕ- στην ΤήνοΟ Αντιδήμαρχος Ύδρευσης του Δήμου Τήνου, σας γνωρίζει ότι λόγω των παρατεταμένων διακοπών ρεύματος από την ΔΕΔΔΗΕ   θα γίνει διακοπή υδροδότησης από τις 22:00 το βράδυ μέχρι της 06:00 το πρωί. 

Ο Δήμος Τήνου με σχετικό του έγγραφο, έχει γνωστοποιήσει στην ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις διακοπές αυτές στις μονάδες αφαλάτωσης, προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που κρίνονται απαραίτητα. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 5:36 pm


3η Χρονιά ΕυρυΤήνια στην ΤήνοH Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, O Δήμος Καρπενησίου και το Τμήμα Τήνου Διεθνούς Συμβουλίου Χορού Cid Unesco, το 2019 για 2η συνεχόμενη χρονιά αγκάλιασαν τα ΕυρυΤήνια dance art week, που πραγματοποιήθηκαν από τις 17 έως τις 25 Αυγούστου, στις Κορυσχάδες, στο Προυσό και στο Καρπενήσι και εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτές Δάσους 2019» του Δήμου Καρπενησίου. Θέμα τους «Η Γυναίκα… από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».

Το όνομα «ΕυρυΤήνια» γεννήθηκε από την ένωση δύο τόπων: της Ευρυτανίας και της Τήνου. Πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν το 2017 στο νησί της Τήνου. Από το 2018 άρχισαν να πραγματοποιούνται και στους δύο τόπους. Η σύλληψη, οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση των ΕυρυΤηνίων είναι της Ευρυτάνισσας Γεωργία Ράπτη. Τα ΕυρυΤήνια οραματίζονται μέσα από τις δράσεις- εκδηλώσεις τους την ένωση των δύο τόπων.Η σύζευξη αυτή σταδιακά χτίζει πολιτιστικές γέφυρες μεταξύ Ευρυτανίας και Τήνου, μέσα από την ανταλλαγή καλλιτεχνικού πληθυσμού, την πολιτισμική και πολιτιστική τουριστική τους τόνωση. Στηρίζει επιπλέον την εξωστρέφεια των χωριών και την μετακίνηση ντόπιων και επισκεπτών σε αυτά, με τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που συνδυάζουν τη φύση, τις τέχνες και τις επιστήμες.

Το πρόγραμμα των ΕυρυΤηνίων ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 25/8 στο Μουσείο Βουνού στο Καρπενήσι, ανανεώνοντας το ραντεβού του το 2020. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη σε όλες τις δράσεις του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προβολή της ταινίας στη τοπική κοινότητα Προυσού έγινε στα πλαίσια συνεργασίας των ΕυρυΤηνίων και του Tinos section Cid, με το πρόγραμμα «Μαθήματα Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης» που υλοποιείται από το Νεανικό πλάνο υπό την Αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.Παρακάτω παρατίθεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕυρυΤήνια dance art week 2019:

1. ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ:
«Η ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙ»
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων | Ώρα 20:00
Από την Έβελυν Φωσκόλου, φωτογράφο και το Φαέθωνα Γρυπάρη, γλύπτη και εικαστικό.
Χορός: μέλη της ομάδας GE.VI.V


2. ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ “ΣΑΝΑ-Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ” | Τ.Κ. Προυσού | Ώρα 21:00

3. ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
“Οι Γυναικείες μητρικές θεότητες της αρχαιότητας μεταμορφώνονται στα ποικίλα
ονόματα της Θεοτόκου στη βυζαντινή τέχνη”
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων | Ώρα: 20.30
Διονύσιος Μουρελάτος: Ομιλητής | Στυλιανός Κοντακιώτης με μικρό φωνητικό σύνολο:
Ύμνοι
Χορός: μέλη της ομάδας GE.VI.V


4. ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«ΧΟΡΕΥΜΑ ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ»
Τ.Κ. Προυσού (Εκκίνηση: Αλλαντοποιείο Στρεμμένου) | Ώρα: 19.00
Συναυλία με τους Nadi Raj και Nilton de America με τη συνοδεία χορού και αφήγησης.
Χορός: μέλη της ομάδας GE.VI.V Bungiit: Spandonidis Andonis & Georgia5. ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ»
Μουσείο Βουνού | Ώρα 11:00
Αλέκος Φλωράκης (Δρ. Eθνολόγος-Λαογράφος, Ποιητής): Ομιλητής
Αναστασία Φλωράκη(Φιλόλογος/ αφηγήτρια παραμυθιών): Αφήγηση παραμυθιού
παραδοσιακού παραμυθιού «Το κρεμεζί Μαργαριτάρι»

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 3:17 pm


Ο Δήμος Τήνου για την απόφαση του ΣτΕ για το Π.Ι.Ι.Ε.ΤήνουΣήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε και ανακοίνωσε στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου 4 αποφάσεις που αφορούν το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου. Πρόκειται για τις αποφάσεις επί των τεσσάρων προσφυγών που στρεφόντουσαν κατά της εκλογής των μελών της Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και ουσιαστικά ζητούσαν την ακύρωση του πρόσφατου νόμου του 2018, που επανέφερε το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. στην κανονικότητα, υπό την εποπτεία του κράτους.

Οι προσφεύγοντες ήταν: α) Ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’, β) Τέσσερις επίτροποι της ΔΕ του ΠΙΙΕΤ, γ) Η Εκκλησία της Ελλάδος & δ) ο ιερέας Πέτρος Μεταλληνός κλπ κάτοικοι εξωτερικού.

Την κανονικότητα και το διττό χαρακτήρα του ΠΙΙΕΤ, ως ευαγούς καθιδρύματος με εκκλησιαστικό χαρακτήρα, υποστήριξε ο Δήμος Τήνου, με δική του παρέμβαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι τέσσερις αποφάσεις του ΣτΕ αποτελούν κόλαφο για τη Μητρόπολη Σύρου και για τις εν γένει θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποδεχόμενες πλήρως τις θέσεις του Τηνιακού λαού και του Δήμου Τήνου.

Οι αποφάσεις που βρίσκονται στη γραμματεία του ΣτΕ για δημοσίευση περιέχουν τα εξής σημεία:

1) Ο νόμος του 2018 που επανέφερε το ΠΙΙΕΤ στην κανονικότητα θεωρείται συνταγματικός και δεν θίγεται η θρησκευτική ελευθερία, όπως υποστήριζε ο επιχώριος Μητροπολίτης και η Εκκλησία της Ελλάδος.

2) Το ΠΙΙΕΤ έχει διττό χαρακτήρα, θρησκευτικό και ευαγούς καθιδρύματος. 

3) Αναγνωρίζεται το έννομο συμφέρον του Δήμου Τήνου στα θέματα του Ιδρύματος

4) Το κράτος μπορεί να νομοθετεί για τη διοίκηση του Ιδρύματος, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας και απορρίπτεται ο λόγος ακύρωσης που προέβαλε η Εκκλησία της Ελλάδος, ότι το ΠΙΙΕΤ είναι εκκλησιαστικό ίδρυμα και πρέπει αυτή να ερωτάτε.

5) Η κατάργηση της διπλής ψήφου του Μητροπολίτη-Προέδρου κατά της συγκρότηση της επιτροπής και την εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα, δεν στερεί από τον Μητροπολίτη δικαιώματα, όπως αυτός υποστηρίζει, γιατί η ψηφοφορία των αιρετών μελών της ΔΕ αναφέρεται μόνο στη συγκρότηση της επιτροπής και δεν δίνει στον αντιπρόεδρο και το γραμματέα αρμοδιότητες.

6) Η κατάργηση της θητείας της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ και το διάστημα μέχρι να αναλάβει η νέα επιτροπή σύμφωνα με το νέο νόμο, δεν υφίσταται κενό, καθότι υπάγεται στην αρχή της συνέχειας του κράτους.

Δήμαρχος Τήνου
Ιωάννης Σιώτος

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 2:55 pm


Νέα Διακοσμήτρια στην Τήνο - Δήμητρα ΠαπαδοπούλουΗ Δήμητρα Παπαδοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Interior Designer, χωρίς αυτό να περιορίζει τις επαγγελματικές της διαδρομές… Τα τελευταία 10 χρόνια έχει εδραιώσει την παρουσία της σε Αθήνα και Κύπρο δημιουργώντας ιδιαίτερους - λειτουργικούς χώρους μαζικής εστίασης ,εμπορικών καταστημάτων, κατοικιών , γραφείων και καταλυμάτων.

Αντιμετωπίζει το κάθε project ως γρίφο που πρέπει να επιλύσει με γνώμονα τόσο τον χαρακτήρα του ατόμου για το οποίο δημιουργεί όσο και τον χρήστη που θέλει να συνομιλεί μαζί του. Για την ίδια είναι πολύ σημαντικό να επαναφέρει ή να δημιουργεί μια ιστορία ανάλογα με τον τόπο στον όποιο βρίσκεται το κάθε έργο.

Στην Χώρα της Τήνου επέλεξε να επεκτείνει την δραστηριότητα της γεμάτη έμπνευση από την γραφικότητα και την μοναδικότητα που υπάρχουν άφθονα στο νησί. Επαγγελματικοί χώροι όπως Ο Μεγάλος Καφενές, ιστορικό καφενείο στον Πύργο, το Armonia Concept, ένα concept store στον Πύργο και την Χώρα και το Lalato gift-art shop στον Πάνορμο φέρουν την υπογραφή της.

Στο νέο γραφείο της στην Πλατεία Νικηφόρου Λύτρα στην Χώρα εργάζεται σε αρμονία με την κυκλαδίτικη φύση και υψηλά ποιοτικά κριτήρια ετοιμάζοντας το επόμενο project.


Dimitra Papadopoulou is an Interior Designer who lives and works in Athens, but her professional journey has taken her around the Greek speaking world.

For the past ten years she has been creating unique and functional spaces (retail shops ,offices, residences and hotels) in Athens and Cyprus, where she has become a household name. She considers that every project is a puzzle whose solution relies on the character both of the individual she designs for and of the user who will converse with it.

She believes in the importance of recreating or ever creating a story depending on the location where each She has chosen to expand her activities in Tinos and its Chora, inspired by the abundance of picturesque and unique corners around the island. She has put her signature on professional spaces such as O Megalos Kafenes, a historic cafe at Pyrgos, Armonia Concept, a concept store at Pyrgos and Chora, and Lalato gift-art shop.

In her new offices at Nikiforos Lytras sq. she works on her next project in harmony with nature and using the highest quality standards.

Contact:
Νικηφόρου Λύτρα | Τήνος ,Χώρα |84200|+306972118684
Facebook: @dtalesdesign
Instagram: @dtalesdesign
Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 2:08 pm


Η Έπαρχος Τήνου για την απόφαση του ΣτΕΗ ιστορία δείχνει ότι όταν ένας λαός ενώνεται για έναν καλό αγώνα, οι επιμέρους μάχες είναι νικηφόρες.

Καλωσορίζω την θετική για το Δήμο μας απόφαση του Σ.Τ.Ε., σχετικά με την υπόθεση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Η σκέψη μου πάει και στη δικαίωση του αγώνα του αειμνήστου Δημάρχου μας Σίμου Ορφανού.

Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, ΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ - ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 12:53 pm


Φιλικό και συμμετοχή στο πρωτάθλημα για τους Βετεράνους ΤήνουΤο πρώτο φιλικό της χρονιάς θα δώσουν οι Βετεράνοι της Τήνου το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Οι ''Τηνιακοί'' υποδέχονται τους Επίλεκτους Φίλους σε έναν αγώνα που θα γίνει στο γήπεδο της Στενής στις 17:00.

Ο αγώνας θα αποτελέσει, μία καλή προπόνηση των Βετεράνων της Τήνου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπου αναμένεται να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα Παλαιμάχων που θα διοργανώσει η ΕΠΣ Κυκλάδων.

www.sportcyclades.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 11:51 am


Ξεκίνησαν οι χειροτεχνίες στο Σύλλογο Γυναικών ΤήνουΗ ομάδα χειροτεχνίας του Συλλόγου Γυναικών Τήνου άρχισε τις δραστηριότητες της την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου

Όσες αγαπούν το πλέξιμο με βελόνες, βελονάκι, το παραδοσιακό φιλέ (δίχτυ και κέντημα) ας εφοδιασθούν με όρεξη δημιουργίας και ας έλθουν να μας συναντήσουν κάθε Πέμπτη και ώρα 5.00 - 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του συλλόγου (κάτω από το Γυμνάσιο).

Θα έχουμε επίσης κατασκευές και χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά με την κα Στέλλα Ορφανού για όσες θέλουν να δημιουργήσουν ωραίες και πρωτότυπες κατασκευές

Θα ακολουθήσουν και άλλες δραστηριότητες με την ομάδα που θα σας ενημερώσουν στις επόμενες μέρες

Σας περιμένουμε

ΠΗΓΗ: Antoinette Milan

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 11:42 am


Το Tera Jet στην ΤήνοΑύριο Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το Τera Jet θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο από το λιμάνι της Ραφήνας για την γραμμή της Τήνου. Το πλοίο θα αναχωρήσει από την Ραφήνα στις 7.40 και στην Τήνο θα είναι στις 9.40. Ενώ, για το δρομολόγιο της επιστροφής, από την Τήνο θα αναχωρήσει στις 15.50.

Το Tera Jet θα είναι στη γραμμή αυτή μόνο για αυτές τις ημέρες και τις υπόλοιπες θα πραγματοποιεί κανονικά τα δρομολόγια το Naxos Jet. Να θυμίσουμε ότι το Tera Jet (σε συνδυασμό με τις οικονομικές τιμές που πρόσφερε και τον χρόνο ταξιδιού) είχε βοηθήσει πάρα πολύ στην άνοδο της Τήνου τα τελευταία χρόνια.

To Tera Jet φέτος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο, Πειραιάς - Πάρος - Ίος - Σαντορίνη.


Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 11:04 am


Άγγελος Καραγεωργόπουλος: Επίσκεψη στην Τήνο [20/09 έως 21/09]


Άγγελος Καραγεωργόπουλος
Ωτορινολαρυγγολόγος ενηλίκων & παίδων
Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου
Επιμελητής ΩΡΛ κλινικής Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Συνεργάτης Νοσοκομείου Μητέρα

Επόμενη επίσκεψη: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου και Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου.

Εξετάσεις που διενεργούνται στο ιατρείο

- Κλινική εξέταση, ωτομικροσκόπηση
- Ενδοσκόπηση ρινός, φάρυγγος, λάρυγγος
- Πλήρης έλεγχος ακοής, εμβοών, ιλίγγου

Χειρουργική αντιμετώπιση προβλημάτων ενηλίκων & παίδων στόματος, ρινός, ώτων, φωνητικών χορδών θυρεοειδούς, σιελογόνων αδένων, τραχήλου

Δέχεται με ραντεβού στο ιατρείο


Ιατρείο Αθήνας
Κατεχάκη 1 & Λεωφόρος Μεσογείων
Τηλ. 2106921112

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 10:34 am


Δικαίωση Δήμου και Δημάρχου Τήνου από το ΣτΕΤο ακροατήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή της παρέμβαση του Δήμου Τήνου και του Δημάρχου αναφορικά με τις προσφυγές που έγιναν για την υπόθεση του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας.

Σε λίγο περισσότερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 10:26 am


Τήνος: Πωλείται ψυγείο και self service


Πωλείται ψυγείο και self service σχεδόν καινούργιο. 

Πληροφορίες: 694.9367.686 - 693.6804.383
Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 10:26 am


Σύσκεψη για τις ανασκαφές στο Εξώμβουργο ΤήνουTην Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, στην Αθήνα, με θέμα την έναρξη ερευνητικού προγράμματος, από την Εφορεία Κυκλάδων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με τη συμμετοχή του Δήμου Τήνου, με τίτλο εργασίας: " Βυζαντινή και Λατινοκρατούμενη Τήνος ".

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Προϊστάμενος της Εφορείας, αρχαιολόγος Δημήτρης Αθανασούλης, η αρχαιολόγος Χρυσάνθη Σακελλάκου και η αρχαιολόγος Μαρία Σιγάλα, του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Αναστασία Γιαγκάκη, εκπρόσωπος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και εκ μέρους του Δήμου Τήνου, ο εντεταλμένος στον Πολιτισμό, Μανώλης Σώχος.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η ενεργός συμμετοχή του Δήμου Τήνου στο ερευνητικό πρόγραμμα των δύο φορέων που θα γίνει στην Τήνο, την επόμενη τετραετία και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ανασκαφική έρευνα στο Κάστρο του Ξώμπουργου, στο ναό της Αγ. Αναστασίας στα " Ρέντια " και στις " Παλιόκκλησες ", περιοχής Καλλονής.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 9:57 am


Τήνος - συζητώντας για το αύριο του νησιού μαςΠαρασκευή 27/9 | Έναρξη 19:00

"Άνθρωποι του νησιού" από διαφορετικούς χώρους αναπτύσσουν, συζητούν, προτείνουν ιδέες για την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, την αγροτική ζωή, τις νέες τεχνολογίες, την αρχιτεκτονική, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα του τόπου, με "ανοιχτό ορίζοντα".

 Συντονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Θέμης Ροδαμίτης.

ΧΩΡΑ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Είσοδος ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 9:49 pm


Διακομιδή ασθενούς από την ΤήνοΤην 19 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη, το πλωτό περιπολικό σκάφος ΠΛΣ-609 της Λιμενικής Αρχής Τήνου, κατόπιν διαταγής του Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικού Σώματος, πραγματοποίησε απογευματινές ώρες διακομιδή 85χρονης ασθενούς, η κατάσταση της οποίας έχρηζε άμεσης μεταφοράς από τη νήσο Τήνο στο νοσοκομείο της Σύρου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 7:29 pm


Η Τήνος προσπαθεί για την Μονή ΟυρσουλινώνΤη Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Περί ελιάς ο λόγος»; στο  Πνευματικό Κέντρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αντί εισιτηρίου θα υπάρχει κουμπαράς στον προαύλιο χώρο του Πνευματκού Κέντρου προς ενίσχυση της συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης του ιστορικού μνημείου της Μονής Ουρσουλινών.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως ανάλογη κίνηση είχε γίνει και το καλοκαίρι με τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στη Μονή με διοργανωτές τους Φίλους της Τήνου και το Δήμο Τήνου, τα έσοδα της οποίας πήγαν ακριβώς για τον ίδιο σκοπό.Η ίδια η Τήνος λοιπόν ξεκινά να κάνει κινήσεις για να σωθεί αυτός ο "θησαυρός" που έχει στα χέρια της. Φτάνει όμως μόνο αυτό; Μήπως πρέπει και άλλοι φορείς να βοηθήσουν αυτό το ιστορικό μνημείο; Μήπως η Κυβέρνηση;

Αναμένουμε τις εξελίξεις ... 

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 7:10 pm


Ομορφαίνει εσωτερικά το Κέντρο Υγείας Τήνου


Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ανακαινίσεις του Κέντρου Υγείας Τήνου. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ανακαινισθεί πλήρως, οι τουαλέτες της μονάδας (σχετικές φωτογραφίες στη συνέχεια) καθώς και το πάτωμα. Ενώ, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακαινισθεί και ο χώρος υποδοχής (ρεσεψιόν).

Το συγκεκριμένο έργο με τίτλο «Ανακαίνιση – βελτίωση Κ.Υ. Τήνου», είναι εκτιμώμενης αξίας 60.000,00€ πλέον 14.400,00 € για ΦΠΑ (24%). Ήτοι, 74.400,00€

Το αντικείμενο του έργου όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες μας αναρτήσεις περιλαμβάνει την ανακαίνιση και τη βελτίωση του Κέντρου Υγείας Τήνου και ειδικότερα εργασίες αντικατάστασης δαπέδων, στεγανοποίησης δωμάτων, ανακατασκευής χώρων υγιεινής και ξύλινων κατασκευών.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 6:07 pm


Τήνος: Άμισθη σύμβουλος η Ολυμπία ΟρφανούΜε απόφαση του ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννη Σιώτος αναθέτει στην κυρία Ολυμπία Ορφανού του Σίμου, καθήκοντα άμισθου συμβούλου για την επικουρία του Δημάρχου κατά την άσκηση καθηκόντων του. 

Ειδικότερα, η ανωτέρω σύμβουλος θα παρέχει αμισθί συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα νέας γενιάς και κατ' επέκταση στην οικεία υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου του Δημάρχου. Η ανωτέρω θα ασκεί καθήκοντα συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιαδήποτε μορφής.

Θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει γνώμες προς τον δήμαρχο στα ανωτέρω θέματα και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, Υπουργεία και φορείς για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.

Η θέση αυτή θα έχει διάρκεια μέχρι και το τέλος της θητείας του δημάρχου. 

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 2:33 pm


Έναρξη εγγραφών για τη «Σπονδή Τηνίων»Το χορευτικό εργαστήρι του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου «Σπονδή Τηνίων» ξεκινά τα μαθήματά του στις 9 Οκτωβρίου 2019 και θα γίνονται όπως τα τελευταία χρόνια στο οίκημα της Ιερατικής Σχολής Τήνου, για την παραχώρηση της οποίας ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Τήνου.

Δάσκαλος των παραδοσιακών χορών θα είναι ο κ. Γιάννης Μιχαήλ.

Το χορευτικό του Συλλόγου έχει να παρουσιάσει πλούσια δράση συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, εκθέσεις και φεστιβάλ παραδοσιακών χορών υπό την καθοδήγηση των δασκάλων του κ. Κορίνας Βαρελά και κ. Γιάννη Μιχαήλ. Ενδεικτικά αναφέρουμε την έκθεση ERGO MARATHON EXPO, το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, τα pasta party και τις τελετές λήξεις του TINOS RUNNING EXPERIENCE, την ΤΡΑΤΑ του Δήμου Τήνου, το καρναβάλι του Δήμου Τήνου, την 1 η Εβδομάδα Χορού "ΕυρυΤήνια" κ.α.

Στόχος του χορευτικού εργαστηρίου η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και η παρουσίασή τους εντός και εκτός Τήνου.

Σας περιμένουμε να μάθουμε και να διασκεδάσουμε.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην κ. Πετρίνα Κολλάρου (6979226256).

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 2:26 pm


Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας ΤήνουΜε αφορμή τον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Τέχνες και Ψυχαγωγία. Αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, στις 27 και στις 29 Σεπτεμβρίου, δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά οι δράσεις:

- Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου (ώρα 10:30-11:30), θα πραγματοποιηθεί, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η θεατρική παράσταση «Η μικρή Γοργόνα», εμπνευσμένη από το ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία Απόστολου Ψαρρού.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

- Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (ώρα 10:30-12:00) θα πραγματοποιηθεί, για γενικό κοινό, εργαστήρι και εικαστική εγκατάσταση από τους Ελίνα Νιάρχου και Jeremy Lacombe, με αφορμή τις δύο περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής.

Υπενθυμίζεται ότι στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας παρουσιάζονται, έως τις 14 Οκτωβρίου, δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις. Η έκθεση «Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή», αποτέλεσμα συνεργασίας του ΠΙΟΠ με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, φιλοδοξεί να καταδείξει τη συμβολή των Κυκλάδων στον Μυκηναϊκό πολιτισμό στο Αιγαίο, ενώ η έκθεση «Δημήτριος Φιλιππότης Τήνιος εποίει», που συνδιοργανώνει το ΠΙΟΠ με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (ΕΠΜΑΣ), παρουσιάζει αυθεντικά έργα, προτομές σε μάρμαρο και γύψο και δύο εκμαγεία ταφικών μνημείων του σπουδαίου νεοέλληνα γλύπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00- 18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 2:11 pm


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον Μαμάδο ΤήνουΟλοκληρώθηκαν οι εργασίες, τοποθέτηση - ελαιοχρωματισμός των νέων κάγκελων στην πλατεία του μικρού, αλλά όμορφου οικισμού του Μαμάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για άλλη μία φορά ευχαριστεί τον Δήμο Τήνου την Τεχνική Υπηρεσία, καθως και τους συμπατριώτες μας κ.κ. Σκαλκώτο Γ. Σωτήρη, Σκαρή Α. Εμμανούηλ, για την ανιδιοτελή εργασία τους και προσφορά.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 11:19 am


Σύλλογος Γυναικών Τήνου: Γυναίκα & Art TherapyΗ παρουσίαση: “Γυναίκα & Art Therapy – Κύκλοι Αυτογνωσίας” θα πραγματοποιηθεί στο Σύλλογο Γυναικών Τήνου στις 29/09/2019, 18:00-19:00

Θα δούμε πως το Art Therapy (Εικαστική Θεραπεία) παρέχει στις γυναίκες θεραπευτικές διεξόδους, για ορισμένα βαθιά συναισθήματα και εμπειρίες.  Δημιουργώντας τέχνη γίνεται ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης και άνοιγμα νέων προοπτικών για την αυτο-έκφραση.

Απελευθερώνoτας τη δημιουργικότητα, αυξάνεται η συνειδητοποίηση, μειώνεται το άγχος, αντιμετωπίζονται και επιλύονται συγκρούσεις, προσφέροντας χαλάρωση και ψυχική ευεξία.

Γι’ αυτό το ταξίδι δημιουργικής εξερεύνησης δεν χρειάζεται χάρισμα ή ταλέντο στη ζωγραφική. Αρκεί η πρόθεση επικοινωνίας με τον τρόπο που επικοινωνούσαμε όταν είμαστε παιδιά και ήταν η κάθε ζωγραφιά, ένας τόπος πέρα από τα σύνορα των λέξεων, ένας μοναδικός τρόπος ζωής.

Εικαστική Θεραπεύτρια: Σοφία Κουκουρλή

Είσοδος ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 10:52 am


Τηνος - Ειδήσεις και Νέα

Η Τήνος στην κορυφή της λίστας της «Independent - Airnews

Η Τήνος στην κορυφή της λίστας της «Independent  Airnews

Ένα πανέμορφο ελληνικό νησί φιγουράρει στην κορυφή της λίστας της βρετανικής εφημερίδας «Independent», η οποία προτείνει την Τήνο ως έναν μαγευτικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:26 pm


Ρεμέντζα σε Ραφήνα – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο, με ένα θρυλικό πλοίο (βίντεο) - irafina

Ρεμέντζα σε Ραφήνα – Άνδρο – Τήνο – Μύκονο, με ένα θρυλικό πλοίο (βίντεο)  irafina

Εικόνες από το κοντινό παρελθόν της ακτοπλοΐας του 2013, έρχεται να μας θυμίσει το θρυλικό Ε/Γ-Ο/Γ Πηνελόπη Α, με ένα βίντεο με τα ρεμέντζα στα λιμάνια της ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 11:20 am


Ιndependent: Η Τήνος είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για φθινοπωρινές διακοπές - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ιndependent: Η Τήνος είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για φθινοπωρινές διακοπές  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στην κορυφή της λίστας των προτάσεων του Independent για φθινοπωρινές διακοπές είναι η Τήνος – Ακολουθεί η Τουλούζη στη Γαλλία.

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Τήνος: Σοβαρό τροχαίο –Εγκλωβίστηκαν στο όχημά τους τέσσερα άτομα - Thestival

Τήνος: Σοβαρό τροχαίο –Εγκλωβίστηκαν στο όχημά τους τέσσερα άτομα  Thestival

Ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Τήνο.

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Τουρίστας σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Τήνο και έδωσε «ζωή» σε οκτώ συνανθρώπους μας - Sputnik Greece

Τουρίστας σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Τήνο και έδωσε «ζωή» σε οκτώ συνανθρώπους μας  Sputnik Greece

Ο θάνατος ενός 30χρονου τουρίστα από τις ΗΠΑ, έδωσε... ζωή σε οκτώ συνανθρώπους μας από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Μόναχο της Γερμανίας.

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Σοβαρό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στην Τήνο - News.gr

Σοβαρό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στην Τήνο  News.gr

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής χρειάστηκε σήμερα το πρωί στην Τήνο, για να απεγκλωβιστούν τέσσερα άτομα από Ι.Χ. αυτοκίνητο μετά από τροχαίο. Σύμφωνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Τήνος: Αυτοκίνητο με τέσσερις τουρίστες έπεσε σε γκρεμό - gazzetta.gr

Τήνος: Αυτοκίνητο με τέσσερις τουρίστες έπεσε σε γκρεμό  gazzetta.gr

Plus: Κοινωνία - Το περιστατικό συνέβη στην Τήνο, το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Γάλλοι τουρίστες έπεσε σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Τήνος: Μάχη με τα κύματα για το πλοίο "Super Express" - Ζόρικο... - Newsit

Τήνος: Μάχη με τα κύματα για το πλοίο "Super Express" - Ζόρικο...  Newsit

Το πλοίο πλησιάζει στην Τήνο. Μια κάμερα εστιάζει στο "Super Express" και καταγράφει τις στιγμές που έζησαν οι επιβάτες...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Τήνο - Koini Gnomi

Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Τήνο  Koini Gnomi

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου, από τον κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «ΑΓΑΠΗ-ΣΒ1ΓΕ» Ν.Π. 6616, για ακυβερνησία του σκάφους ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2019 | 10:00 am


Λιάτσος - Καρποντίνη: Βάφτισαν τον γιο τους στην Τήνο - Δεν φαντάζεστε ποιος είναι ο νονός! (photos) - Gossip TV

Λιάτσος - Καρποντίνη: Βάφτισαν τον γιο τους στην Τήνο - Δεν φαντάζεστε ποιος είναι ο νονός! (photos)  Gossip TV

Κι άλλα βαφτίσια στην ελληνική showbiz αφού ο Βασίλης Λιάτσος και η Ελένη Καρποντίνη, βάφτισαν τον δεύτερο γιο τους στην Τήνο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2019 | 10:00 am


Δεν θα πιστεύεις από πού πήρε το όνομά της η Τήνος! - Pronews

Δεν θα πιστεύεις από πού πήρε το όνομά της η Τήνος!  Pronews

Είναι από τα νησιά εκείνα που έχουν ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο τουρισμού. Τόσα χρόνια όλοι πήγαιναν για την Παναγία της Τήνου, πλέον όμως ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Τήνος: Πτώση δέντρου πάνω σε αυτοκίνητο - Cyclades24

Τήνος: Πτώση δέντρου πάνω σε αυτοκίνητο  Cyclades24

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί της Τήνου χθες το βράδυ ξερίζωσαν δέντρο όπου έπεσε πάνω σε ένα σταθμευμένο αμάξι χωρίς ευτυχώς να προκληθεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Αριστερή στην Τήνο με το Aqua Blue | Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης - Arxipelagos.gr

Αριστερή στην Τήνο με το Aqua Blue | Αρχιπέλαγος, Ναυτιλιακή πύλη ενημέρωσης  Arxipelagos.gr

Πριν από λίγες ημέρες ο φακός του Arxipelagos βρέθηκε στη Γέφυρα ενός κλασικού, όμορφου γιαπωνέζικου φέρρυ της δεκαετίας του '70 και κατέγραψε όμορφες ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Ξέρετε πόσους Περιστεριώνες έχει η Τήνος; Μαντέψτε! - Cyclades24

Ξέρετε πόσους Περιστεριώνες έχει η Τήνος; Μαντέψτε!  Cyclades24

Ήταν περίπου πριν 3 χρόνια όταν ξεκίνησε ένα εγχείρημα το οποίο στην αρχή αν και φαινόταν αν όχι ακατόρθωτο, τουλάχιστον πολύ δύσκολο,… Ήταν περίπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Τήνος: Ξυλοκόπησαν Οδηγό Αγροτικού Οχήματος - www.star.gr

Τήνος: Ξυλοκόπησαν Οδηγό Αγροτικού Οχήματος  www.star.gr

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Τήνο. Ανήλικοι στην πλειοψηφία τους τουρίστες ξυλοφόρτωσαν άσχημα οδηγό αγροτικού οχήματος, ο οποίος ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2019 | 10:00 am


Τήνος: Οι Κυκλάδες στην Μυκηναϊκή Εποχή - Ethnos

Τήνος: Οι Κυκλάδες στην Μυκηναϊκή Εποχή  Ethnos

Σπουδαίες, αλλά άγνωστες στο ευρύ κοινό αρχαιότητες, βγαίνουν στο φως για να ανασυνθέσουν τον χώρο των Κυκλάδων κατά την Μυκηναϊκή Εποχή. Η έκθεση ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 10:00 am


Η τρυφερή αγκαλιά Μητσοτάκη στην Τήνο - Το Βήμα Online

Η τρυφερή αγκαλιά Μητσοτάκη στην Τήνο  Το Βήμα Online

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε αντιληπτός από όσους έκαναν μπάνιο κοντά στο ελικοδρόμιο και πολλοί έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι.

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Πώς είναι η Παναγία της Τήνου πίσω από τα τάματα - News.gr

Πώς είναι η Παναγία της Τήνου πίσω από τα τάματα  News.gr

Είναι ένα από τα ιερότερα σύμβολα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Τήνου που φυλάσσεται στο νησί, έχει συνδεθεί άμεσα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


ΤΗΝΟΣ-ΤΩΡΑ: Πιστοί από όλον τον κόσμο προσκυνούν την Μεγαλόχαρη- Συγκλονιστικές στιγμές - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

ΤΗΝΟΣ-ΤΩΡΑ: Πιστοί από όλον τον κόσμο προσκυνούν την Μεγαλόχαρη- Συγκλονιστικές στιγμές  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Αποστολή στην Τήνο: Μαρεβίνα Κουτσοβασίλη. Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης. Στιγμές συγκίνησης στην Τήνο, όπου χιλιάδες πιστοί προσκυνούν την ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Τήνος: Κατάνυξη και προσκύνημα στα γόνατα για τη Μεγαλόχαρη (φωτο) - Voria

Τήνος: Κατάνυξη και προσκύνημα στα γόνατα για τη Μεγαλόχαρη (φωτο)  Voria

Το νησί της Μεγαλόχαρης, αποτέλεσε και φέτος το επίκεντρο των εορτασμών, με χιλιάδες πιστών να συρρέουν στο ιερό νησί των Κυκλάδων.

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Live: Η αρχιερατική θεία λειτουργία στην Τήνο - Newsbomb

Live: Η αρχιερατική θεία λειτουργία στην Τήνο  Newsbomb

Στην Τήνο, όπου γίνεται το μεγαλύτερο προσκύνημα, ο εορτασμός της Παναγίας καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα του 1836 να είναι οκταήμερος και να διαρκεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Τήνος: Ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σήκωσαν την εικόνα της Παναγίας - Πρώτο ΘΕΜΑ

Τήνος: Ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σήκωσαν την εικόνα της Παναγίας  Πρώτο ΘΕΜΑ

Παρέστησαν στη θεία λειτουργία και στην επιμνημόσυνο δέηση που έγινε πάνω στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού, στο σημείο που ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Στην Τήνο ο πρωθυπουργός για τον εορτασμό Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Τα Νέα Οnline

Στην Τήνο ο πρωθυπουργός για τον εορτασμό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  Τα Νέα Οnline

Ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν τις 9 το πρωί, επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Live η Θεία Λειτουργία από την Παναγία της Τήνου - Ethnos

Live η Θεία Λειτουργία από την Παναγία της Τήνου  Ethnos

Παρακολουθείστε live από την Τήνο τη θεία λειτουργία από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Χιλιάδες πιστών, όπως κάθε χρόνο έχουν συγκεντρωθεί στο νησί την ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Στην Τήνο ο Μητσοτάκης, στην Παναγία Σουμελά ο Παυλόπουλος - CNN Greece

Στην Τήνο ο Μητσοτάκης, στην Παναγία Σουμελά ο Παυλόπουλος  CNN Greece

Ειδήσεις - Στην Τήνο και στην Παναγία Σουμελά βρίσκονται σήμερα για τους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Στην Τήνο για τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ethnos

Στην Τήνο για τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  Ethnos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 10:00 am


Κλίμα κατάνυξης στην Τήνο (video) - ert.gr - ΕΡΤ

Κλίμα κατάνυξης στην Τήνο (video) - ert.gr  ΕΡΤ

Σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας η Τήνος "υποδέχεται" τον Δεκαπενταύγουστο, το λεγόμενο και "Πάσχα του Καλοκαιριού", που είναι αφιερωμένος στην Παναγία.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 10:00 am


Ατύχημα - σοκ στην κολυμπήθρα της Τήνου: 28χρονη έπεσε από ύψος πέντε μέτρων - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ατύχημα - σοκ στην κολυμπήθρα της Τήνου: 28χρονη έπεσε από ύψος πέντε μέτρων  Πρώτο ΘΕΜΑ

Όλα συνέβησαν όταν πήγε να καθίσει στην πολυφωτογραφημένη βελούδινη καρέκλα - Τι καταγγέλλει στο protothema.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 10:00 am


Στην Τήνο μεταβαίνει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρώτο ΘΕΜΑ

Στην Τήνο μεταβαίνει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  Πρώτο ΘΕΜΑ

Για να παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 10:00 am


ΤΗΝΟΣ: Γονατιστοί στην Παναγία μας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

ΤΗΝΟΣ: Γονατιστοί στην Παναγία μας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. ΤΗΝΟΣ: Γονατιστοί στην Παναγία μας. ΤΗΝΟΣ – Βαγγέλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 10:00 am


ΤΗΝΟΣ – Πρόγραμμα Πανηγύρεως 15ης Αυγούστου 2019 - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

ΤΗΝΟΣ – Πρόγραμμα Πανηγύρεως 15ης Αυγούστου 2019  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. ΤΗΝΟΣ – Πρόγραμμα Πανηγύρεως 15ης Αυγούστου 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ | Οι ωραιότερες παραλίες της Τήνου - in2life

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ | Οι ωραιότερες παραλίες της Τήνου  in2life

Φημισμένη για ένα σωρό διαφορετικούς λόγους (την Παναγία, τα πανέμορφα χωριά της, τη συγκλονιστική κουζίνα της) η Τήνος έχει και μερικές από τις ωραιότερες ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


Στην Τήνο ταξιδεύουν τα «Φωτεινά μονοπάτια» της ΕΡΤ2 - ΕΡΤ

Στην Τήνο ταξιδεύουν τα «Φωτεινά μονοπάτια» της ΕΡΤ2  ΕΡΤ

Την Kυριακή 11 Αυγούστου 2019, στις 10:30 το πρωί, η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2 «Φωτεινά μονοπάτια», ταξιδεύει στην Τήνο, στο νησί της Κυρίας των ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


Περί… «Τήνος - Parallaxi Mag

Περί… «Τήνος  Parallaxi Mag

Λέξεις- Εικόνες: Κατερίνα Χατζηδάκη. Η σχέση μου με το νησί της Τήνου μετρά χρόνια πολλά. Για την ακρίβεια ξεκινά από τα γεννοφάσκια μου, όταν 42 ημερών ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2019 | 10:00 am


«Omma»: Το νέο μπαρ της Τήνου μαγνητίζει το βλέμμα - Αθηνόραμα

«Omma»: Το νέο μπαρ της Τήνου μαγνητίζει το βλέμμα  Αθηνόραμα

«Όμμα» στα αρχαία Ελληνικά είναι το μάτι, δίνοντας το όνομά του στο νέο τηνιακό bar που μαγνητίζει το βλέμμα με τη συγκλονιστική του θέα. Μέχρι εκεί που ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Τήνος: Εντυπωσιακές εικόνες από την ανακάλυψη μεγάλου αριθμού επιτύμβιων στηλών - In.gr

Τήνος: Εντυπωσιακές εικόνες από την ανακάλυψη μεγάλου αριθμού επιτύμβιων στηλών  In.gr

Σημαντικός αριθμός επιτύμβιων στηλών, πρωτότυπων έργων των Κλασικών χρόνων, με ανάγλυφη διακόσμηση εξαιρετικής τέχνης σε ορισμένες από αυτές, ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Σύρος-Τήνος-Μύκονος Το κρασί της γραμμής - ert.gr - ΕΡΤ

Σύρος-Τήνος-Μύκονος Το κρασί της γραμμής - ert.gr  ΕΡΤ

Ένα από τα πιο γνωστά δρομολόγια από Πειραιά για Κυκλάδες τη δεκαετία του '90 ήταν η γραμμή Σύρος – Τήνος – Μύκονος. Οι τουρίστες ταξίδευαν ώρες για τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2019 | 10:00 am


Τήνος είσαι εσύ; - Ethnos

Τήνος είσαι εσύ;  Ethnos

Είναι τα προσκυνήματα και τα μύρια τάματα στη Μεγαλόχαρη· τα αστραφτερά μάρμαρα στον Πύργο, οι τεράστιοι, στρογγυλεμένοι, γρανιτένιοι βράχοι στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Πέντε καλλιτέχνες εκθέτουν σε ιδιωτική οικία στην Τήνο, Του Νίκου Βατόπουλου - Η Καθημερινή

Πέντε καλλιτέχνες εκθέτουν σε ιδιωτική οικία στην Τήνο, Του Νίκου Βατόπουλου  Η Καθημερινή

Υπήρχε εκείνη η στιγμή που ο ήλιος είχε πάρει να δύει και από την πλαγιά κατρακυλούσαν οι ψαλμωδίες από το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, που γιόρταζε.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Τήνος: Βλάβη στο «Super Express» με 391 επιβάτες | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Τήνος: Βλάβη στο «Super Express» με 391 επιβάτες | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Βλάβη στο υδραυλικό σύστημα του πρυμναίου αριστερού καταπέλτη αποεπιβίβασης επιβατών και οχημάτων παρουσίασε κατά τη διαδικασία απόπλου το ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Μικρή Μασσαλία: Η νέα γαστρονομική έκπληξη της Τήνου - LiFO

Μικρή Μασσαλία: Η νέα γαστρονομική έκπληξη της Τήνου  LiFO

Το μενού επιμελήθηκαν ο executive chef Μιχάλης Τζόβας σε συνεργασία με τον chef Χάρη Μπονάνο και το γευστικό αποτέλεσμα ικανοποιεί και την πιο απαιτητική ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Kαρίκι, βολάκι, ρακιζιά, κατώγια: Τρώγοντας και πίνοντας στην Τήνο, το νησί που όλοι λένε πως «έχει το καλύτερο φαΐ» - LiFO

Kαρίκι, βολάκι, ρακιζιά, κατώγια: Τρώγοντας και πίνοντας στην Τήνο, το νησί που όλοι λένε πως «έχει το καλύτερο φαΐ»  LiFO

Η Τήνος είναι από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Ένας τόπος με φυσικό κάλλος και κρυφές ομορφιές, ο οποίος φημίζεται για την τέχνη, τον πολιτισμό και ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Τήνος: Βόλτα στα πιο όμορφα χωριά της - Reader.gr

Τήνος: Βόλτα στα πιο όμορφα χωριά της  Reader.gr

Εκεί όπου ανακαλύπτεις την αυθεντική γοητεία του νησιού.

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2019 | 10:00 am


Το σπίτι της Τήνου που εντυπωσιάζει τον πλανήτη (pics+video) - E-Radio.gr

Το σπίτι της Τήνου που εντυπωσιάζει τον πλανήτη (pics+video)  E-Radio.gr

Ένα αριστούργημα στο Αιγαίο που συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2019 | 10:00 am


Ημέρες και νύχτες ραδιοφώνου στην Τήνο | Εικαστικά | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Ημέρες και νύχτες ραδιοφώνου στην Τήνο | Εικαστικά | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Πριν από ένα χρόνο στην Τήνο, η Μάγια Τσόκλη έλαβε ένα τηλεφώνημα από μία κάτοικο του χωριού Κουμάρος, που της μετέφερε την επιθυμία ενός Γάλλου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2019 | 10:00 am


Τήνος. Θα σέβεστε… - Protagon

Τήνος. Θα σέβεστε…  Protagon

Με το που τον άκουσα να (θεωρεί ότι) δίνει γραμμή «Φέτος δεν έχει Μύκονο. Πάμε Τήνο!» με τον χαζοχαρούμενο πληθυντικό μιας ντεμοντέ κοσμικο-αγέλης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2019 | 10:00 am


Η Τήνος «υποκλίθηκε» στην Αγία Πελαγία- βίντεο - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η Τήνος «υποκλίθηκε» στην Αγία Πελαγία- βίντεο  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Μεγάλες θρησκευτικές στιγμές βίωσαν οι πιστοί στην Τήνο κατά τη διάρκεια της λιτανείας της Ιεράς εικόνας της Μεγαλόχαρης. Αξιοσημείωτο είναι ότι η λιτανεία της ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2019 | 10:00 am


«Bianco»: Οταν τα τοπικά προϊόντα της Τήνου συναντούν τη σύγχρονη κουζίνα -Σε έναν ειδυλλιακό κολπίσκο - iefimerida

«Bianco»: Οταν τα τοπικά προϊόντα της Τήνου συναντούν τη σύγχρονη κουζίνα -Σε έναν ειδυλλιακό κολπίσκο  iefimerida

Η Τήνος δεν είναι μόνο θρησκευτικός προορισμός, δεν έχει μόνο υπέροχες παραλίες, άγρια και ειδυλλιακά τοπία να προσφέρει στους πολυπληθείς επισκέπτες της, ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2019 | 1:00 pm


Μια ιδιωτική κατοικία στην Τήνο που επιμένει στην τέχνη, Του Νίκου Βατόπουλου - Η Καθημερινή

Μια ιδιωτική κατοικία στην Τήνο που επιμένει στην τέχνη, Του Νίκου Βατόπουλου  Η Καθημερινή

Για δεύτερη χρονιά, φέτος το καλοκαίρι, μια ιδιωτική οικία στην Τήνο ανοίγει για να φιλοξενήσει έκθεση με έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Οι φιλότεχνοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 10:00 am


Η φημισμένη παραλία της Τήνου που έχει κάτι από… Καλιφόρνια - Newsbeast.gr

Η φημισμένη παραλία της Τήνου που έχει κάτι από… Καλιφόρνια  Newsbeast.gr

Είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Τήνου. Διαθέτει μία κοσμοπολίτικη αύρα, αλλά το στοιχείο είναι τόσο όσο χρειάζεται. Ο λόγος για την Κολυμπήθρα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 10:00 am


Mirage: Το σπίτι με την οροφή πισίνα, καμουφλάζ για να χάνεται στο τοπίο της Τήνου - iefimerida

Mirage: Το σπίτι με την οροφή πισίνα, καμουφλάζ για να χάνεται στο τοπίο της Τήνου  iefimerida

Μια «αόρατη όαση». Αυτό περιγράφει πλήρως το σπίτι Mirage, που σχεδίασε για μια γωνιά της Τήνου το αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 2:26 pm


Ενα μικρό ελληνογαλλικό Woodstock στον Κουμάρο της Τήνου! - iefimerida

Ενα μικρό ελληνογαλλικό Woodstock στον Κουμάρο της Τήνου!  iefimerida

Μια αυθεντική εμπειρία που θυμίζει σε παλμό το ιστορικό Woodstock δημιουργείται στην Τήνο από τις 23 Ιουλίου. Είναι το PolyPhoniK όπου πρωταγωνιστής είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 3:02 pm


Η Τήνος όπως δεν την έχουμε ξαναδεί - Athens Voice Online

Η Τήνος όπως δεν την έχουμε ξαναδεί  Athens Voice Online

Προβολή της ταινίας IOM SE UT που γυρίστηκε στο επιβλητικό σκηνικό της Τήνου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:00 am


Συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην Τήνο | Μουσική | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στην Τήνο | Μουσική | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Συναυλία στην ιστορική σχολή Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου θα παραχωρήσει το Σάββατο 27 Ιουλίου η Ελευθερία Αρβανιτάκη. | Ημερήσια Πολιτική και ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:00 am


Κοινωνώ Tinos Art Gathering 2019: Εναρκτήριες δράσεις - CultureNow

Κοινωνώ Tinos Art Gathering 2019: Εναρκτήριες δράσεις  CultureNow

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς δράσης στο νησί της Τήνου το Κοινωνώ εισάγει φέτος το θεματικό κύκλο Τέσσερα (συν ένα) στοιχεία, ο οποίος θα διαρκέσει ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 10:00 am


Cardoon στην Τήνο: εκεί που γεύσεις και μουσικές από όλο τον κόσμο συνδυάζονται αρμονικά - LiFO

Cardoon στην Τήνο: εκεί που γεύσεις και μουσικές από όλο τον κόσμο συνδυάζονται αρμονικά  LiFO

Υπάρχει μια ομορφιά κρυμμένη στην άγρια αγκινάρα που αποκαλύπτεται στο Cardoon Tinos, έναν χώρο που πήρε το όνομά του από το άγριο φυτό και έδωσε μια ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 10:00 am


Καφενείο Τριανταράκι για καφέ, μεζέ, γλυκό ή ποτό στην Τήνο - LiFO

Καφενείο Τριανταράκι για καφέ, μεζέ, γλυκό ή ποτό στην Τήνο  LiFO

Στο καλντερίμι του χωριού Τριαντάρος βρίσκεται ένα ιδιαίτερο στέκι που συνδυάζει την πατίνα του χρόνου με μια πιο σύγχρονη ματιά. LIFO TEAM. 15.7.2019 | 13: ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 10:00 am


Escape Weekends: Tήνος - Monopoli.gr

Escape Weekends: Tήνος  Monopoli.gr

Οδηγός διακοπών για την Τήνο: αξοθέατα, παραλίες, μνημεία, μονοπάτια και προτάσεις για φαγητό, διασκέδαση και διαμονή. - monopoli.gr - προορισμοί.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 10:00 am


Στον Εσπερινό στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα Νέα Οnline

Στον Εσπερινό στην Τήνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης  Τα Νέα Οnline

Την Τήνο επισκέφθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 10:00 am


Μπήκαμε πρώτοι στην ιστορική έκθεση που αποκαλύπτει τον άγνωστο αρχαιολογικό πλούτο της Τήνου [εικόνες] - iefimerida

Μπήκαμε πρώτοι στην ιστορική έκθεση που αποκαλύπτει τον άγνωστο αρχαιολογικό πλούτο της Τήνου [εικόνες]  iefimerida

Aτμοσφαιρικά στημένη, δημιουργώντας πραγματικά την αίσθηση ότι περπατάς στα χωμάτινα μονοπάτια της Μυκηναϊκής Εποχής που ενέπνευσε τον Ομηρο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 3:51 pm


Allotria – Η πίσω πλευρά των πραγμάτων: Ομαδική έκθεση στην Τήνο - CultureNow

Allotria – Η πίσω πλευρά των πραγμάτων: Ομαδική έκθεση στην Τήνο  CultureNow

Η ομαδική εικαστική έκθεση Allotria διοργανώνεται σε μια θαυμάσια εξοχική κατοικία στην Τήνο, A touch of new – Vacation House Ασπάλαθος. AddThis Sharing ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Η Τήνος του Ευριπίδη Αποστολίδη - Athens Voice Online

Η Τήνος του Ευριπίδη Αποστολίδη  Athens Voice Online

Ο διευθυντής του εστιατορίου Μαραθιά, Ευριπίδης Αποστολίδης, γράφει για τη δική του Τήνο.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Τήνος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση - Athens Voice Online

Τήνος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση  Athens Voice Online

Τα καλύτερα σημεία της Τήνου για τις φετινές διακοπές.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου: Έκθεση με θέμα το μυκηναϊκό πολιτισμό στις Κυκλάδες και το Αιγαίο - Το Βήμα Online

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου: Έκθεση με θέμα το μυκηναϊκό πολιτισμό στις Κυκλάδες και το Αιγαίο  Το Βήμα Online

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διοργανώνει, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, την περιοδική έκθεση «Από τον κόσμο του Ομήρου.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


«Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή»: Περιοδική έκθεση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας - Elculture.gr

«Από τον κόσμο του Ομήρου. Τήνος και Κυκλάδες στη Μυκηναϊκή εποχή»: Περιοδική έκθεση στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας  Elculture.gr

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διοργανώνει, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, την περιοδική έκθεση «Από τον κόσμο του Ομήρου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 12:10 pm


Ενας πρώην στάβλος στην Τήνο μεταμορφώθηκε σε ένα ιδιαίτερο σπίτι [εικόνες] - iefimerida

Ενας πρώην στάβλος στην Τήνο μεταμορφώθηκε σε ένα ιδιαίτερο σπίτι [εικόνες]  iefimerida

Η Τήνος, εκτός από ένα νησί με απαράμιλλη ομορφιά, φιλόξενους κατοίκους και γαστρονομικές απολαύσεις, είναι γεμάτη με ιδέες design και αρχιτεκτονικής.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 11:53 am


ΟΜΜΑ: Φαγητό και cocktails στο σημείο με την ωραιότερη θέα της Τήνου - LiFO

ΟΜΜΑ: Φαγητό και cocktails στο σημείο με την ωραιότερη θέα της Τήνου  LiFO

Η αρχιτεκτονική του ΟΜΜΑ, επιμέλεια της 9-Design, είναι εμπνευσμένη από τους περίφημους περιστεριώνες του νησιού.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Φωτιά στην Τήνο - Cyclades24

Φωτιά στην Τήνο  Cyclades24

Σύμφωνα με πληροφορίες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρέθηκαν άμεσα στον χώρο καθώς επίσης κι ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Τήνου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Tutti Blu Living Space: Αξέχαστη διαμονή στην Τήνο - Reader.gr

Tutti Blu Living Space: Αξέχαστη διαμονή στην Τήνο  Reader.gr

Ένας ξενώνας που σε εμπνέει να κάνεις διακοπές στο όμορφο νησί των Κυκλάδων.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


«Bianco»: H γεύση του λευκού... στην Τήνο - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Bianco»: H γεύση του λευκού... στην Τήνο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο διάλογος ανθρώπου και τόπου δεν είναι πουθενά τόσο αποκαλυπτικός όσο στην Τήνο, ένα νησί που συνεχώς ανακαλύπτεται για τις κρυφές και φανερές του ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στην Τήνο - CultureNow

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στην Τήνο  CultureNow

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έρχεται στο μοναδικό χώρο της ιστορικής Σχολής Ουρσουλινών στα Λουτρά της Τήνου με τα τραγούδια της ζωής της, τα τραγούδια της ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Τήνος: Στο «νησί του Αιόλου και της Παναγίας» που συνδυάζει τέχνη και «άγρια» ομορφιά - HuffPost Greece

Τήνος: Στο «νησί του Αιόλου και της Παναγίας» που συνδυάζει τέχνη και «άγρια» ομορφιά  HuffPost Greece

Η Τήνος, έκτασης 195 τ. χλμ., αποτελεί το Κυκλαδίτικό νησί που συνδυάζει τη θρησκεία και την αρχιτεκτονική με την τέχνη και τα εκπληκτικής ομορφιάς μονοπάτια ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Μαρέβα: Εξόρμηση καθαριότητας στις παραλίες της Τήνου - Το Βήμα Online

Μαρέβα: Εξόρμηση καθαριότητας στις παραλίες της Τήνου  Το Βήμα Online

Εθελοντική εργασία, μαζί με την ομάδα του οίκου μόδας που διευθύνει, καθώς και με πολλούς εθελοντές από το νησί, στο οποίο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 10:00 am


Τήνος, Μήλος, Ίος, Αμοργός: Ξεχωριστά νησιά με μοναδικές ευκαιρίες σε ακίνητα - ert.gr - ΕΡΤ

Τήνος, Μήλος, Ίος, Αμοργός: Ξεχωριστά νησιά με μοναδικές ευκαιρίες σε ακίνητα - ert.gr  ΕΡΤ

Η αγορά ακινήτων της Τήνου, της Ιου, της Αμοργού και της Μήλου ήταν το θέμα της εκπομπής «Η Ελλάδα στον κόσμο» στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:00 am


Κερδίστε ένα διήμερο στην Τήνο, το νησί της Παναγιάς - clickatlife

Κερδίστε ένα διήμερο στην Τήνο, το νησί της Παναγιάς  clickatlife

Απολαύστε ένα διήμερο στο νησί της Τήνου και ανακαλύψτε τις ομορφιές του νησιού που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια σταθερά και, όπως θα διαπιστώσετε, ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:00 am


«Bianco», μια γευσιγνωστική πρόκληση για τους επισκέπτες της Τήνου - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

«Bianco», μια γευσιγνωστική πρόκληση για τους επισκέπτες της Τήνου  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Το «Bianco» σας περιμένει ακριβώς δίπλα στη θάλασσα με sunbeds, ομπρέλες και ένα μπαρ με lounge καθίσματα. Η φυσική ομορφιά και το λεπτό γούστο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


Τήνος: Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού για τη σωτηρία βρέφους - CNN Greece

Τήνος: Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού για τη σωτηρία βρέφους  CNN Greece

Ειδήσεις - Ένα θρίλερ, για τη μεταφορά ενός βρέφους 8 μηνών που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σύρου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:00 am


Τήνος:Το καλύτερο μάθημα ever!To μετέφεραν στην αυλή του σχολείου - www.star.gr

Τήνος:Το καλύτερο μάθημα ever!To μετέφεραν στην αυλή του σχολείου  www.star.gr

Το καλοκαίρι πλησίαζε και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου Τήνου δεν κρατιούνταν μέσα στις τάξεις! Γι' αυτό και η διευθύντρια του σχολείου και ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Tο εναλλακτικό «τάμα» στην Τήνο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Tο εναλλακτικό «τάμα» στην Τήνο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ταξίδι στα μονοπάτια, τις τέχνες και τις γεύσεις της ανεξερεύνητης νήσου των Κυκλάδων, ανακαλύπτοντας αξίες που συνθέτουν το σημερινό πρόσωπο της και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Τήνος: Διακοπές υψηλής αισθητικής με θέα το Αιγαίο στο Diles & Rinies Luxury hotel villas - CNN Greece

Τήνος: Διακοπές υψηλής αισθητικής με θέα το Αιγαίο στο Diles & Rinies Luxury hotel villas  CNN Greece

Τα τελευταία χρόνια η τουριστική κίνηση στην Τήνο σημειώνει κατακόρυφη άνοδο με πολλούς Έλληνες και ξένους τουρίστες να την επιλέγουν όχι μόνο ως έναν...

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


Γνωρίζοντας την Τήνο αλλιώς | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Γνωρίζοντας την Τήνο αλλιώς | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις έναν τόπο από το να τον περπατήσεις. Στην περίπτωση της Τήνου, το νέο δίκτυο μονοπατιών της, μήκους 152 ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


5o Tinos Food Paths: Γιορτή Γαστρονομίας και Πολιτισμού στην Τήνο - HuffPost Greece

5o Tinos Food Paths: Γιορτή Γαστρονομίας και Πολιτισμού στην Τήνο  HuffPost Greece

Περισσότεροι από 300 εθελοντές και 100 επιχειρηματίες του νησιού πήραν μέρος στο ξεχωριστό αυτό Γαστρονομικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Πεζοπορία στα μονοπάτια της Τήνου: κάτι σαν μαγεία - LiFO

Πεζοπορία στα μονοπάτια της Τήνου: κάτι σαν μαγεία  LiFO

Τinos Trails: Τα μονοπάτια της Τήνου αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Ο Δημήτρης Χατζής είναι ο τελευταίος σιδεράς της Τήνου - LiFO

Ο Δημήτρης Χατζής είναι ο τελευταίος σιδεράς της Τήνου  LiFO

Τον συναντήσαμε στον Πύργο, την κοιτίδα της μαρμαροτεχνίας, και μας μιλά για την τέχνη του σιδηρουργού που χάνεται στο πέρασμα του χρόνου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:00 am


Τήνος – το μονοπάτι σαν θα πάρεις - Protagon

Τήνος – το μονοπάτι σαν θα πάρεις  Protagon

Γεννήθηκα να λατρεύω και να θαυμάζω. Ολα στο πολύ! Και τα αντίστροφά τους, στο πολύ επίσης! Σε τέτοιους χαρακτήρες, η μόνη αγωνία είναι, μην και πέσει κάτι ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:00 am


Η ξεχωριστή γαστρονομική παράδοση της Τήνου στο «Tinos Food Paths 2019» - LiFO

Η ξεχωριστή γαστρονομική παράδοση της Τήνου στο «Tinos Food Paths 2019»  LiFO

Μια εβδομάδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στα μοναδικά υλικά και πιάτα του νησιού.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Τήνος: Το πλήρες ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας" - Cyclades24

Τήνος: Το πλήρες ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας"  Cyclades24

Το πλήρες ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Δύναμη Δημιουργίας" με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιωάννη Σιώτο.

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:00 am


Τήνος: Η μάχη του πλοίου «Θεολόγος» με τα κύματα - Τα Νέα Οnline

Τήνος: Η μάχη του πλοίου «Θεολόγος» με τα κύματα  Τα Νέα Οnline

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν την Κυριακή δυσκόλεψαν την προσέλευση του πλοίου στο λιμάνι της Τήνου.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Tinos Food Paths 2019 – Μόλις λάβαμε την πρόσκληση! | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Tinos Food Paths 2019 – Μόλις λάβαμε την πρόσκληση! | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Στους μύλους Στα αλώνια Στην Καλλονή Ο μαγικός κύκλος της Ζωής» Πήγα κι ήρθα κάνα δυο φορές στην Τήνο μέσα στο χειμώνα. «Τι ... | Ημερήσια Πολιτική και ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Στον Επιτάφιο της Τήνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Στον Επιτάφιο της Τήνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο επιτάφιος του Αγίου Ελευθερίου - Αγίου Νικολάου να μπαίνει μαζί με τον ιερέα και τα εξαπτέρυγα, στην παραλία «Καλάμια», ενώ ταυτόχρονα, στη βραχονησίδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Αξέχαστο πασχαλινό ταξίδι στην Τήνο - Zougla

Αξέχαστο πασχαλινό ταξίδι στην Τήνο  Zougla

Ιδανικός προορισμός για πασχαλινές διακοπές, η Τήνος συνδυάζει μακρά θρησκευτική παράδοση, βαθιά κατάνυξη και μοναδική ατμόσφαιρα τη Μεγάλη ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 10:00 am


Συζητάμε για το 5ο Tinos Food Paths με τους διοργανωτές του - ΕΡΤ

Συζητάμε για το 5ο Tinos Food Paths με τους διοργανωτές του  ΕΡΤ

Η 5η διοργάνωση του Tinos Food Paths ολοκληρώνει σιγά σιγά τις προετοιμασίες της για να υποδεχθεί στο νησί τους επισκέπτες της γιορτής.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 10:00 am


Σπείρα «ποντικών» κάνει πλιάτσικο σε ναούς της Τήνου - Αρπάζουν εικόνες, τιμαλφή και το σκάνε με σκάφη! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Σπείρα «ποντικών» κάνει πλιάτσικο σε ναούς της Τήνου - Αρπάζουν εικόνες, τιμαλφή και το σκάνε με σκάφη!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι «χρυσοδάκτυλοι» στήνουν τα χτυπήματά τους με αριστοτεχνικό τρόπο - Σε εξέλιξη από το πρωί μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού που αναζητά ύποπτα σκάφη.

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 10:00 am


Τήνος: Η επιπλοκή στην εγκυμοσύνη στοίχισε τη ζωή σε... - Newsit

Τήνος: Η επιπλοκή στην εγκυμοσύνη στοίχισε τη ζωή σε...  Newsit

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το αγγελούδι δεν τα κατάφερε. Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο έχει έδρα το αεροδρόμιο της Σύρου δεν ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Τήνος: Νεκρό ένα νεογνό μετά από επιπλοκή σε εγκυμοσύνη - Voria

Τήνος: Νεκρό ένα νεογνό μετά από επιπλοκή σε εγκυμοσύνη  Voria

Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο έχει έδρα το αεροδρόμιο της Σύρου δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στην Τήνο και να διακομίσει την ταλαιπωρημένη μητέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 9:00 am


Τήνος: Την έκαναν λαχείο και άλλαξαν τη μοίρα τους -... - Newsit

Τήνος: Την έκαναν λαχείο και άλλαξαν τη μοίρα τους -...  Newsit

Πόνταραν στην τύχη τους και έγιναν πλούσιοι. Το λαχείο που αγόρασαν ήταν αυτό που κέρδιζε 1.000.000 ευρώ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 9:00 am


Τήνος: Γενική κωδωνοκρουσία στο ολόλευκο κυκλαδονήσι - Έθνος

Τήνος: Γενική κωδωνοκρουσία στο ολόλευκο κυκλαδονήσι  Έθνος

Ενα από τα τέσσερα μεγάλα πανηγύρια που εορτάζονται στο κυκλαδίτικο νησί είναι και αυτό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με σημαιοστολισμούς, εορταστικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2019 | 9:00 am


Ταξίδι πολυτελείας στην Τήνο: Πώς το νησί των Κυκλάδων έγινε κορυφαίος luxury travel προορισμός - CNN Greece

Ταξίδι πολυτελείας στην Τήνο: Πώς το νησί των Κυκλάδων έγινε κορυφαίος luxury travel προορισμός  CNN Greece

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που απολαμβάνουμε και οργανώνουμε τις διακοπές μας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:00 am


Τήνος: Το πρόσωπο έκπληξη που αγόρασε τη βίλα Φυντανίδη -... - Newsit

Τήνος: Το πρόσωπο έκπληξη που αγόρασε τη βίλα Φυντανίδη -...  Newsit

Η εκπληκτική βίλα έχει πλέον νέα ιδιοκτήτρια. Βρίσκεται στην Καρδιανή Τήνου και εκποιήθηκε με τιμή εκκίνησης τα 1.400.000 ευρώ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Τηνος

Φιλικοί ιστότοποι: