1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Aφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστημάτων στο δήμο Ιεράπετρας

Aφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστημάτων στο δήμο Ιεράπετρας
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στη 1 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου με τα εξής θέματα:
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στη 1 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου με τα εξής θέματα:
- Ανάκληση άδειας λειτουργίας δύο καταστημάτων
- Οριστική αφαίρεση άδειας λειτουργίας δύο καταστημάτων
- Αιτήσεις για χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος: μαζικής εστίασης στη θέση «Λιμανάκι» Μακρύ Γιαλού, καφέ μπαρ στον Άγ. Στέφανο, σνακ μπαρ και παραδοσιακού καφενείου στο Μύρτος
- Αίτηση για χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης «εμπορίου κηπευτικών» στο Στόμιο.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.
Το ψηφοδέλτιο της Γεωτεχνικής Ενότητας Κρήτης

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 10:06 am


Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στην Ιεράπετρα

Μετά από κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. των δύο Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε., αποφασίστηκε η κοινή συμπόρευση με αγωνιστικές δράσεις.
7.40 ierap ΕΛ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 2

Μετά από κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. των δύο Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε., αποφασίστηκε η κοινή συμπόρευση με αγωνιστικές δράσεις. Το πρώτο βήμα έγινε χθες με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη» σε συνεργασία με την Ε.Λ.Μ.Ε. Λασιθίου, πραγματοποίησαν χθες βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Ηρώων στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Ιεράπετρα.
Η προσέλευση ήταν περιορισμένη, όμως αυτό δεν μας πτοεί, τόνισαν οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Μαρία Λιουδάκη» κ. Άρης Τσίτσος ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτά τα μέτρα του μνημονίου που είναι η κύρια αιτία υποβάθμισης της παιδείας. Εκ μέρους της ΕΛΜΕ Λασιθίου ο κ. Μιχάλης Παπαδάκης είπε ότι την ιστορία την κινούν οι λίγοι, δεν την κινούν οι πολλοί. «Εμείς οι λίγοι θα κάνουμε τους πολλούς να έρθουν. Η ουσία είναι να έχουμε το φρόνημα εκείνο για να παλέψουμε. Οι πολλοί φοβούνται, είναι τρομοκρατημένοι. Αυτό θα πρέπει να σπάσουμε, την τρομοκρατία. Να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα. Τίποτα δεν μας χαρίζεται και όλα κατακτούνται με τους αγώνες.»
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 7:45 pm


Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ στην Ιεράπετρα

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ στην Ιεράπετρα
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Ιεράπετρας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στον κλάδο.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Ιεράπετρας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στον κλάδο. Θέλησαν επίσης με την δράση τους αυτή να υποστηρίξουν την ανάγκη ύπαρξης και παραμονής του υποκαταστήματος στην πόλη καθώς και επαρκούς στελέχωσής του, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται κατά το καλύτερο δυνατό.
Οι συνταξιούχοι συναντήθηκαν με την προϊσταμένη κ. Κατερίνα Μανουσάκη στην οποία παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα με τις θέσεις τους.
Τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι:
-Άμεση στελέχωση του καταστήματος με μόνιμο προσωπικό, αναβάθμιση του με βάση τις ανάγκες του Λαού μας.
-Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι
- Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα
-Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας.
- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ της Ιεράπετρας την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντηθούν με τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και ένα από τα θέματα που θα τεθεί στη συζήτηση είναι τα τέλη που έχουν επιβληθεί στους λογαριασμούς και κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρξουν μειώσεις ή απαλλαγές.
Επίσης την 1η του Νοέμβρη θα γίνει πανελλαδική συνάντηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στο Σύνταγμα, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας τους.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 6:32 pm


Ενημέρωση στην Ιεράπετρα για τους κινδύνους του διαδικτύου (VIDEO)

Ενημέρωση στην Ιεράπετρα για τους κινδύνους του διαδικτύου (VIDEO)
Ενημερωτική ομιλία για τα προβλήματα και τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου σε μαθητές πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το…

Ενημερωτική ομιλία για τα προβλήματα και τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου σε μαθητές πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Γιάννης Σταμέλος. Μίλησαν επίσης η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Φιλίτσα Πεδιαδίτη και ο υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. κ. Βασίλης Ορφανάκης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του σχολείου κ. Θεόδωρος Μανουσάκης.

 


Το περιεχόμενο της ομιλίας είχε να κάνει με τα γενικότερα φαινόμενα που έχουν προκύψει από τη χρήση των κοινωνικών δικτύων, την κρίση της εφηβείας και τους κινδύνους από τη μη ορθή χρήση του διαδικτύου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε λόγω κάποιων εκτάκτων συμβάντων που συμβαίνουν στα σχολεία της περιοχής μας και εστιάστηκε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος είχε να κάνει με τα προβλήματα της εφηβείας γενικά, αλλά και σε σχέση με την οικογένεια, το σχολείο, τις νέες τεχνολογίες, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το κινητό τηλέφωνο, το διαδίκτυο.
Ο δεύτερος άξονας αφορούσε το ασφαλές διαδίκτυο, τους κινδύνους και τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε έτσι ώστε η πλοήγηση να γίνεται με ασφάλεια και προς όφελος των παιδιών.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 5:34 pm


Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας»

Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας»
Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας»

Στην Ιεράπετρα, σήμερα, την 24η Σεπτεμβρίου του έτους 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια, τακτική συνεδρίαση, ύστερα από τη με αριθμό πρωτ.13936/19-09-2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και επιδόθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους, στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας και στους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και στον κ. Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία

Επίσης, στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου Μαρία Φραγκούλη και Σοφία Δαγαλάκη, για την τήρηση των πρακτικών.

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το 20ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με τη με αρ.64/2011 απόφασή του είχε αποφασίσει τη συγχώνευση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 103 του Ν.3852/2010, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία: α) «Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Ιεράπετρας», β) ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας, γ) Μουσική Σχολή Δήμου Ιεράπετρας, δ) «Σερέπετσης Γεώργιος Δημοτική Φιλαρμονική  Ιεράπετρας»  και ε) Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιεράπετρας και  τη σύσταση νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας» και με τον τίτλο: «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ».

Η παραπάνω απόφαση εγκρίθηκε με τη με αρ.412/11.4.2011 όμοια του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ΄Β΄ 1068/31-5-2011.

Σύμφωνα με την παρ. 3 της ως άνω απόφασης:

«Το νέο Νομικό Πρόσωπο θα διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από  δεκαπέντε (15) μέλη  ως εξής:      

- Επτά  (7) Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων οι  δύο (2)  τουλάχιστον ορίζονται από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους

- Έξι (6) δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Ιεράπετρας, που είναι χρήστες των υπηρεσιών του νομικού προσώπου ή που έχουν ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση  ή ειδικές γνώσεις ανάλογα με το σκοπό του νομικού προσώπου,  με τους αναπληρωτές τους .

- Ένας (1)  εκπρόσωπος των τακτικών υπαλλήλων του Ν.Π.  που  ορίζεται  ύστερα από  γενική  συνέλευση των εργαζομένων , με τον αναπληρωτή του

- Ένας (1) εκπρόσωπος  του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας , που ορίζεται από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας ,με τον αναπληρωτή του.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.»

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος πρότεινε ως μέλος και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας» τη δημοτική σύμβουλο κ. Χατζημαρκάκη Χρύσα και την κάλεσε να προτείνει τα υπόλοιπα μέλη, από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Η κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, πρότεινε να μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ.κ. Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία, Νταραράς Ηλίας, Ασπραδάκης Γεώργιος και Σουραβλής Χριστόφορος, με αναπληρωτές τους κ.κ. Πανταζή Αργύριο, Λουτσέτη Εμμανουήλ, Μαστοράκη Πέτρο, Φραγκούλη Εμμανουήλ και Μαστοράκη Γεώργιο.

Από τη γενική συνέλευση των τακτικών υπαλλήλων του Νομικού Προσώπου, αναδείχθηκε εκπρόσωπός τους η κ. Τσουράκη Ελπινίκη αναπληρώτρια την κ. Μυτιληναίου Γεωργία.

Ως δημότες προτάθηκαν από την κ. Χατζημαρκάκη οι κ.κ. Πανταζής Σιμόπουλος, Γεωργαλάκης Εμμανουήλ, ως Αντιπρόεδρος, Καρανδεινού Ελεάνα, Χασάπη Κυριακή, Λαθουράκης Ιωάννης και Περαντώνη Ειρήνη, με αναπληρωτές τους κ.κ. Αγγελάκη Σοφία, Βεζυρινοπούλου Σοφία, Πανταζή Κωνσταντίνο, Μπαχλιτζανάκη Θεονύμφη, Κόλλια Δέσποινα και Προϊστάκη Μαρία.

Επίσης, με τη με αρ. 47/2014 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας ορίστηκε εκπρόσωπός της ο κ. Παπαδάκης Μιχαήλ, με αναπληρωτή του τον κ. Γαϊτανάκη Νικόλαο.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας να προτείνουν από δύο δημοτικούς συμβούλους, ως τακτικά μέλη με τους αναπληρωτές τους.

Προτάθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μυλωνά- Μαμαντοπούλου Ειρήνη και Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, με αναπληρωτές, αντίστοιχα, τους κ.κ. Σουργιαδάκη Αικατερίνη και Λιανάκη Γεώργιο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες εν Δράσει» κ. Μιχαήλ Μαχαιράς, έχοντας επισημάνει προηγουμένως ότι θα μπορούσε να έχει δοθεί η δυνατότητα στις παρατάξεις της μειοψηφίας να εκπροσωπηθούν και μέσω δημοτών, όπως οι κ.κ  Χαράλαμπος Κανάκης και Χριστόφορος Σφακιανάκης, οι οποίοι είχαν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο Νομικό Πρόσωπο κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, δήλωσε ότι δε συμφωνεί για μέρος της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου.

Αυτό, τόνισε, δεν σημαίνει ότι αμφισβητεί, σε οποιονδήποτε βαθμό, τη διάθεση των ανθρώπων που προτάθηκαν, να προσφέρουν και να εργαστούν για το καλό του Νομικού Προσώπου και κατ’ επέκταση του Δήμου.

Η διαφωνία του, κατέληξε, έγκειται στο πώς καταρτίστηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και έγινε η πρόταση της πλειοψηφίας.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μαρία Κοτσιφάκη εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι η παράταξή της δεν εκπροσωπείται ούτε από δημότες μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός τόσο σημαντικού  Νομικού Προσώπου, που έχει να κάνει με υπηρεσίες πρόνοιας και τον πολιτισμό.

Επισήμανε την εμπειρία που αποκόμισε, μέσα από την προσφορά και τον αγώνα της στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου και τόνισε ότι η επιλογή των προσώπων θα έπρεπε να είναι πιο αντικειμενική.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει.

Ακολούθησε ψηφοφορία, κατά την οποία, υπέρ της παραπάνω πρότασης τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ασπραδάκης Γεώργιος, Βλάσση Ελένη, Βρυγιωνάκης Εμμανουήλ, Γερακιανάκης Εμμανουήλ, Ζερβάκης Εμμανουήλ, Κορνάρος Χαράλαμπος, Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, Λιανάκης Γεώργιος, Λουτσέτης Εμμανουήλ, Μαστοράκης Γεώργιος, Μαστοράκης Πέτρος, Νταραράς Ηλίας, Πανταζής Αργύριος, Παπαδοπετράκης Ανδρέας, Πετράς Αντώνιος, Προϊστάκης Γεώργιος, Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία, Σουραβλής Χριστόφορος, Σπυριδάκης Μιχαήλ, Τζιρβελάκης Ιωάννης, Φραγκούλης Εμμανουήλ και Χατζημαρκάκη Χρύσα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Κοτσιφάκη Μαρία, Μαχαιράς Μιχαήλ, Μπαλοθιάρης Κωνσταντίνος, Μυλωνά- Μαμαντοπούλου Ειρήνη και Σουργιαδάκη Αικατερίνη ψήφισαν κατά.

            Τέλος, το Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του:

 1. Την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ.
 2. Τις προτάσεις του κ. Δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων
 3. Τη με αριθμό 64/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ΄Β΄ 1068/31-5-2011
 4. Τη με αρ. 412/11.4.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
 5. Τη με αρ. 47/2014 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας
 6. Το από 17.09.2014 Πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας
 7. Την ψηφοφορία που διεξήχθη
 8. Τις  διατάξεις των άρθρων 65,  67 & 103 του Ν.3852/2010 και του άρθρου 240 του Ν. 3463/2006

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α. Ορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας» (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας), ως εξής:

Τακτικά Μέλη

 1.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

Χατζημαρκάκη Χρύσα, δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας | ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 1. Σκυβάλου-Ρουμελιωτάκη Μαρία , δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας
 2. Νταραράς Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 3. Ασπραδάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 4. Σουραβλής Χριστόφορος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 5. Μυλωνά- Μαμαντοπούλου Ειρήνη, δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας
 6. Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας

Αναπληρωματικά  Μέλη

 1. Πανταζής Αργύριος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 2. Λουτσέτης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 3. Μαστοράκης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 4. Φραγκούλης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 5. Μαστοράκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 6. Σουργιαδάκη Αικατερίνη, δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας
 7. Λιανάκης Γεώργιος, δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας

Τακτικά Μέλη

 1. Πανταζής Σιμόπουλος, δημότης
 2. Γεωργαλάκης Εμμανουήλ,  δημότης | ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
 3. Καρανδεινού Ελεάνα, δημότισσα
 4. Χασάπη Κυριακή,  δημότισσα
 5. Λαθουράκης Ιωάννης,  δημότης
 6. Περαντώνη Ειρήνη, δημότισσα

Αναπληρωματικά  Μέλη

 1. Αγγελάκη Σοφία,  δημότισσα
 2. Βεζυρινοπούλου Σοφία, δημότισσα
 3. Πανταζής Κωνσταντίνος, δημότης
 4. Μπαχλιτζανάκη Θεονύμφη, δημότισσα
 5. Κόλλια- Αντωνάκη  Δέσποινα, δημότισσα
 6. Προϊστάκη  Μαρία, δημότισσα

Τακτικά Μέλη

14    Τσουράκη Ελπινίκη, εκπρόσωπος εργαζομένων

Αναπληρωματικό  Μέλος

14    Μυτιληναίου Γεωργία εκπρόσωπος εργαζομένων

Τακτικά Μέλη

15     Παπαδάκης Μιχαήλ, εκπρόσωπος Δημοτικής Κοινότητας

Αναπληρωματικό  Μέλος

15     Γαϊτανάκης Νικόλαος, εκπρόσωπος Δημοτικής Κοινότητας

Β. Εκλέγει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τη δημοτική σύμβουλο   κ. Χατζημαρκάκη Χρύσα και Αντιπρόεδρο τον κ. Γεωργαλάκη Εμμανουήλ.

Γ. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 206/2014.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:35 pm


Τη Δευτέρα το βράδυ η επετειακή εκδήλωση του δήμου Ιεράπετρας για την 28η Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα το βράδυ η επετειακή εκδήλωση του δήμου Ιεράπετρας για την 28η Οκτωβρίου
Τη Δευτέρα το βράδυ η επετειακή εκδήλωση του δήμου Ιεράπετρας για την 28η Οκτωβρίου

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση του δήμου Ιεράπετρας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, παρουσίαση της μελέτης για την ιστορική και τουριστική ανάδειξη των κατοχικών οχυρώσεων της Ιεράπετρας και επετειακό μουσικό πρόγραμμα. Η ομιλία με θέμα « Οχυρά Κρήτη 1941 – 1945. Η στρατιωτική θέση του Γερμανο-Ιταλικού κατοχικού στρατοπέδου της Ιεράπετρας» και η παρουσίαση της μελέτης θα γίνει από τον κ. Μ. Σπυριδάκη, ψηφιακό χαρτογράφο και περιβαλλοντολόγο και από τους κύριους Λ.Φοινίτση, μηχανικό – ερευνητή για θύματα πολέμου και Β. Λεονταράκη, μηχανικό.

Μετά το πέρας της ομιλίας και της παρουσίασης θα ακολουθήσει επετειακό μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία ιεροψαλτών, καθώς επίσης και από τους καλλιτέχνες Τζένη Φραγκούλη (φωνή), Στέλλα Μαστοράκη (πιάνο), Λένα Φραγκούλη (φωνή) και Μανώλη Μαστοράκη (φωνή).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δήμο Ιεράπετρας και την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:25 pm


Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας»

Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας»
Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας»

 

Στην Ιεράπετρα, σήμερα, την 24η Σεπτεμβρίου του έτους 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια, τακτική συνεδρίαση, ύστερα από τη με αριθμό πρωτ.13936/19-09-2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και επιδόθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους, στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας και στους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και στον κ. Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία….

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το 22ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με τη με αρ. 161/2012 απόφασή του είχε ορίσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας», για την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται σήμερα να ορίσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου για τη νέα δημοτική περίοδο.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος πρότεινε ως μέλος και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας» το  δημοτικό σύμβουλο κ. Πετρά Αντώνιο και τον κάλεσε να προτείνει τα υπόλοιπα μέλη.

Ο κ. Πετράς είπε ότι κατόπιν συνεννόησης που προηγήθηκε με τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας προτείνει να μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία ως Αντιπρόεδρος, Νταραράς Ηλίας, Λουτσέτης Εμμανουήλ, Προϊστάκης Γεώργιος και Μπαλοθιάρης Κωνσταντίνος, με αναπληρωτές τους κ.κ. Χατζημαρκάκη Χρύσα, Πανταζή Αργύριο, Μαστοράκη Πέτρο, Μαστοράκη Γεώργιο, Λιανάκη Γεώργιο και Γερακιανάκη Εμμανουήλ.

Κατόπιν αλληλογραφίας του Δήμου μας με το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ορίζονται ο Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, Πλωτάρχης Λ.Σ. Παπαδάκης Ιωάννης με αναπληρωτή του τον Σημαιοφόρο  Λ.Σ. Χρυσοφάκη Ιωάννη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει.

Ακολούθησε ψηφοφορία, κατά την οποία υπέρ της παραπάνω πρότασης τάχθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός από την κ. Κοτσιφάκη Μαρία, η οποία δήλωσε ότι απέχει από την ψηφοφορία.

            Τέλος, το Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του:

 1. Την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ.
 2. Τις προτάσεις του κ. Δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων
 3. Τη με αριθμό 161/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
 4. Το με αρ.Σχ.2210/αρ.Φακ.8121/16-09-2014 έγγραφο του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας
 5. Την ψηφοφορία που διεξήχθη
 6. Τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν.2738/99, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει
 7. Τις  διατάξεις των άρθρων 65, 67 & 103 του Ν. 3852/2010 και των άρθρων 240 και 244 του Δ.Κ.Κ. (Ν.3463/2006)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α. Ορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας», ως εξής:

Τακτικά Μέλη

 1.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

Πετράς Αντώνιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας,

 1. Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία, δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας
 2. Νταραράς Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 3. Λουτσέτης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 4. Προϊστάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 5. Μπαλοθιάρης Κωνσταντίνος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 6. Παπαδάκης Ιωάννης, Πλωτάρχης Λ.Σ., Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής  Ιεράπετρας

Αναπληρωματικά  Μέλη

 1. Χατζημαρκάκη Χρύσα, δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας,
 2. Πανταζής Αργύριος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 3. Μαστοράκης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 4. Μαστοράκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 5. Λιανάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 6. Γερακιανάκης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 7. Χρυσοφάκης Ιωάννης, Σημαιοφόρος Λ.Σ., αναπληρωτής του Προϊσταμένου της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας

Β. Εκλέγει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Πετρά Αντώνιο και Αντιπρόεδρο την κ. Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία.

Γ. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 208/2014.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:50 pm


Ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας».

Ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας».
Στο Δήμο Ιεράπετρας

Στην Ιεράπετρα, σήμερα, την 24η Σεπτεμβρίου του έτους 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια, τακτική συνεδρίαση, ύστερα από τη με αριθμό πρωτ.13936/19-09-2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και επιδόθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους, στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας και στους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και στον κ. Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία…

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το 21ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με τη με αρ. 92/2011 απόφασή του ενέκρινε τη σύσταση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 103 του Ν.3852/2010, του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία:  «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟΥ  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ».

Η παραπάνω απόφαση ελέγχθηκε για τη νομιμότητά της με τη με αρ. 5967/23-6-2011 όμοια του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1520/27.06.2011.

Σύμφωνα με την παρ.3 της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου: «Το νέο Νομικό Πρόσωπο θα διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από εννέα (9)  μέλη  ως εξής:      

- Τέσσερεις (4) Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων οι  δύο (2)  ορίζονται από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους

- Πέντε (5) δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Ιεράπετρας ,που είναι χρήστες των υπηρεσιών του νομικού προσώπου ή που έχουν ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση  ή ειδικές γνώσεις ανάλογα με το σκοπό του νομικού προσώπου,  με τους αναπληρωτές τους. Σε περίπτωση που η επιχείρηση απασχολεί περισσότερους από είκοσι (20) εργαζόμενους, ένας δημότης αντικαθίσταται από τον εκπρόσωπο των τακτικών υπαλλήλων του Ν.Π.  που  ορίζεται  ύστερα από  γενική  συνέλευση των εργαζομένων, με τον αναπληρωτή του.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.»

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος πρότεινε ως μέλος και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Δήμου Ιεράπετρας» το  δημοτικό σύμβουλο κ. Σπυριδάκη Μιχαήλ και τον κάλεσε να προτείνει τα υπόλοιπα μέλη.

Ο κ. Μιχαήλ Σπυριδάκης, πρότεινε να μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ.κ. Ασπραδάκης Γεώργιος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτές τους κ.κ. Σουραβλή Χριστόφορο και Βρυγιωνάκη Εμμανουήλ.

Ως δημότες, προτάθηκαν από τον κ. Σπυριδάκη οι κ.κ. Μπαλοθιάρης Παναγιώτης, Γεωργαλάκης Εμμανουήλ, Γενειατάκης Γεώργιος, Τζανάκης Στέφανος και Δασκαλάκης Παύλος, με αναπληρωτές τους κ.κ. Χαραλαμπάκη Άρτεμη, Δουλούμη Ιωάννη, Μανουσάκη Γεωργία, Τραχανά Μαρία και Πουλή Γεώργιο.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας να προτείνουν από δύο δημοτικούς συμβούλους, ως τακτικά μέλη με τους αναπληρωτές τους.

Προτάθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μπαλοθιάρης Κωνσταντίνος και Προϊστάκης Γεώργιος, με αναπληρωτές, αντίστοιχα, τους κ.κ. Κουγιουμουτζάκη Γεώργιο και Γερακιανάκη Εμμανουήλ.

Ο κ. Σπυριδάκης πρότεινε ως Αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο κ. Προϊστάκη Γεώργιο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει.

Ακολούθησε ψηφοφορία, κατά την οποία υπέρ της παραπάνω πρότασης τάχθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός από την κ. Κοτσιφάκη Μαρία, η οποία δήλωσε ότι απέχει από την ψηφοφορία.

            Τέλος, το  Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του:

 1. Την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ.
 2. Τις προτάσεις του κ. Δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων
 3. Τη με αριθμό 92/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
 4. Τη με αρ. 5967/23.6.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ΄Β΄ 1520/27-6-2011
 5. Την ψηφοφορία που διεξήχθη
 6. Τις  διατάξεις των άρθρων 65,  67 & 103 του Ν.3852/2010 και του άρθρου 240 του Ν. 3463/2006

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α. Ορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας», ως εξής:

Τακτικά Μέλη

 1.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

Σπυριδάκης Μιχαήλ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας | ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 1. Ασπραδάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 2. Μπαλοθιάρης Κωνσταντίνος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 3. Προϊστάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας | ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αναπληρωματικά  Μέλη

 1. Σουραβλής Χριστόφορος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 2. Βρυγιωνάκης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 3. Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 4. Γερακιανάκης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας

Τακτικά Μέλη

 1. Μπαλοθιάρης Παναγιώτης, δημότης
 2. Γεωργαλάκης Εμμανουήλ, δημότης
 3. Γενειατάκης Γεώργιος, δημότης
 4. Τζανάκης Στέφανος, δημότης
 5. Δασκαλάκης Παύλος, δημότης

Αναπληρωματικά  Μέλη

 1. Χαραλαμπάκη Άρτεμις, δημότισσα
 2. Δουλούμης Ιωάννης, δημότης
 3. Μανουσάκη Γεωργία, δημότισσα
 4. Τραχανά Μαρία, δημότισσα
 5. Πουλής Γεώργιος, δημότης

Β. Εκλέγει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου το δημοτικό σύμβουλο κ. Σπυριδάκη Μιχαήλ και Αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο κ. Προϊστάκη Γεώργιο.

Γ. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 207/2014.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:24 pm


Ενστάσεις για τα έξοδα παράστασης στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Ενστάσεις για τα έξοδα παράστασης στον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α
Συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ο καθορισμός εξόδων παράστασης στην Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας
Συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ο καθορισμός εξόδων παράστασης στην Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας. Μάλιστα στην διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκαν ενστάσεις.
Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών κ. Μανόλης Φραγκούλης διευκρίνισε ότι «το δικαίωμα αυτό δίνεται από το νόμο και το ποσό καθορίζεται με βάση και τον προϋπολογισμό της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. περίπου στα 600 ευρώ για την πρόεδρο και 300 για τον αντιπρόεδρο».
Ο κ. Προϊστάκης επεσήμανε ότι «οι προηγούμενοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι δεν έκαναν χρήση του δικαιώματος αυτού και εργάστηκαν εθελοντικά. Σε δύσκολους καιρούς θα έπρεπε να γίνεται οικονομία και όχι να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός».
Ο κ. Μιχ. Μαχαιράς ανέφερε ότι «στην ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. το ποσό του προϋπολογισμού μειώνεται συνεχώς. Οι δε αρμοδιότητες είναι ίδιες με τις προηγούμενες περιόδους, οπότε δε λάμβαναν κάποιο ποσό οι άνθρωποι που κατείχαν τις θέσεις αυτές. Ακόμη και εάν το προβλέπει ο νόμος είναι και ζήτημα εθελοντισμού και προσφοράς, όταν μάλιστα τους προηγούμενους μήνες έγιναν αυξήσεις σε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς για να μπορέσει η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. να εξοικονομήσει 25.000 ευρώ».
Η κ. Μαρία Κοτσυφάκη τόνισε ότι «Η χρηματοδότηση της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. μειώθηκε κατά πολύ και για να μπορέσει να σταθεί μπήκαν αυξήσεις στα τροφεία, ενώ το κοινωνικό παντοπωλείο εισήλθε στο Δήμο από την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ακριβώς για λόγους οικονομίας. Από πού θα κόψετε τα χρήματα αυτά για να τα λαμβάνει η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος; Ή θα φέρετε πρόταση για αύξηση των τροφείων ή θα επιβαρύνεται αλλιώς τον πολίτη. Εξάλλου όταν λέμε ότι προσφέρουμε στα κοινά για το καλό του τόπου, αυτό εννοούμε, να εργαζόμαστε εθελοντικά.»
Ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών κ. Μανόλης Γερακιανάκης πρόσθεσε πως «μέχρι τώρα οι κατέχοντες τις θέσεις αυτές δε λάμβαναν μισθό και επιπλέον ως παράταξη προεκλογικά είχαμε πει ότι θα καθιερώσουμε ένα λογαριασμό αλληλεγγύης με τα πρώτα χρήματα να είναι το 30% από τις αντιμισθίες. Έχοντας τέτοιες θέσεις δε μπορούμε να ψηφίσουμε μια τέτοια απόφαση».
Η κ. Ελένη Βλάση συμπλήρωσε ότι «ως παράταξη είχαμε πει ότι θα είμαστε εθελοντές σε πολλά πράγματα γιατί αυτή θα πρέπει να είναι η δράση και η στάση των αιρετών -ως εθελοντές και όχι επαγγελματίες πολιτικοί, ειδικά όσοι υπηρετούν στην ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α., που έχει το συγκεκριμένο κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο.»
Η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη επεσήμανε: «Το ποσό δεν επαρκεί για να καλυφθούν τα έξοδα που απαιτούνται κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων μου. Σε κάθε περίπτωση όμως ανεξαρτήτως του εάν το Δημοτικό Συμβούλιο λάβει απόφαση για το εάν θα δοθεί το ποσό, το ενδιαφέρον μου για την εργασία και το ρόλο που έχω αναλάβει θα παραμείνει αμείωτο. Θα είμαι παρούσα όποτε χρειαστεί. Ήταν συνειδητή επιλογή μου να αφήσω την εργασία μου και να αφοσιωθώ στο κοινωνικό κομμάτι του Δήμου και της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α., που γνωρίζω πόσο ανάγκη έχει αυτή τη στιγμή η Ιεράπετρα. Η ώρα που θα πηγαίνω και θα φεύγω από το γραφείο, το οποίο θα είναι πάντα ανοιχτό στους πολίτες, δεν θα αλλάξει, ανεξάρτητα από την απόφαση που θα λάβει το σώμα».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 9:30 pm


Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων στο Δήμο Ιεράπετρας

Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων στο Δήμο Ιεράπετρας
Το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας αποφάσισε την αποδοχή χρηματοδότησης για την Πράξη «Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων Δήμου Ιεράπετρας»
Το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας αποφάσισε την αποδοχή χρηματοδότησης για την Πράξη «Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων Δήμου Ιεράπετρας», τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2014 και έγκριση του Συμφώνου αποδοχής των όρων της απόφασης ένταξης της Πράξης.
Ο αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής σημείωσε ότι «με το σύστημα αυτό, μπορούμε μέσα από το γραφείο να παρακολουθούμε παλιά και καινούρια οχήματα του Δήμου, τις ώρες εισόδου και εξόδου, τα καύσιμα. Γενικότερα βοηθά στον καλό σχεδιασμό της αποκομιδής των απορριμμάτων. Το ποσό είναι 61.500 και προέρχεται από συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στη δε βάση δεδομένων προβλέπεται να υπάρχουν πληροφορίες από τους δημότες και προς τους δημότες και να βελτιώνονται έτσι και το γραφείο κίνησης και η Υπηρεσία Καθαριότητας γενικότερα. Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 8:45 pm


Προμήθεια φορτηγού 4x4 στο δήμο Ιεράπετρας

Προμήθεια φορτηγού 4x4 στο δήμο Ιεράπετρας
Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αποφασίστηκε και η προμήθεια φορτηγού 4x4.
Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αποφασίστηκε και η προμήθεια φορτηγού 4x4. «Στην προσπάθειά μας», είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Αργύρης Πανταζής, «να βρούμε χρήματα ανέτρεξα σε κωδικούς τα προηγούμενα χρόνια. Διαπιστώθηκε πως από το 2011 με κωδικό αποδοχής υπάρχει διαθέσιμο το ποσό των 27.000 για αγορά φορτηγού για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας, τα χρήματα είχαν διατεθεί από το αρμόδιο υπουργείο για την αγορά, που όμως τελικά δεν έγινε. Ο Δήμος κάθε χρόνο λαμβάνει για την πολιτική προστασία περίπου 70.000 με 80.000 ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση για την προμήθεια δε δικαιολογείται, όπως συνέτρεχαν οι συνθήκες τότε, η διαδικασία ως κατεπείγουσα και γίνεται η διαδικασία από την αρχή. Η προμήθεια είχε βγει σε δημοπρασία δυο φόρες, απέβησαν όμως άκαρπες και μετά το θέμα είχε μπει -δυστυχώς κατά την άποψη μου - στο συρτάρι».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 7:33 pm


Με ένταση η συζήτηση για την υδροδότηση της Ιεράπετρας

Με ένταση η συζήτηση για την υδροδότηση της Ιεράπετρας
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας συζητήθηκε και η ανάκληση της απόφασής του για την Έγκριση Γενικού Σχεδίου-Φακέλου έργου ενιαίου υδραγωγείου Ιεράπετρας και μιας προμελέτης που προέβλεπε η απόφαση να…
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας συζητήθηκε και η ανάκληση της απόφασής του για την Έγκριση Γενικού Σχεδίου-Φακέλου έργου ενιαίου υδραγωγείου Ιεράπετρας και μιας προμελέτης που προέβλεπε η απόφαση να υλοποιηθεί.
Το θέμα εισηγήθηκε ο αρμόδιος για την υπηρεσία ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης αντιδήμαρχος κ. Χάρης Κορνάρος. Η τοποθέτησή του πυροδότησε τη συνεδρίαση, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας -που είχαν διατελέσει και αντιδήμαρχοι κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο- εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, που είχε ληφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο φάκελο ήταν δυο έγγραφα. Το ένα αφορούσε αίτημα του Δήμου Ιεράπετρας προς το Δήμο Αγίου Νικολάου να εκπονήσει τη συγκεκριμένη προμελέτη λες και ο Δήμος Αγίου Νικολάου ήταν πιο ειδήμων περί του θέματος. Και το δεύτερο ένα έγγραφο που υποθέτω πολιτικοί προϊστάμενοι ανάγκασαν τη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας να υπογράψει ότι ο Δήμος αδυνατεί να εκπονήσει μια τέτοια προμελέτη» ανέφερε.

Ο επικεφαλής της «Δημιουργικής Συνεργασίας» κ. Γιώργος Προϊστάκης και πρώην αντιδήμαρχος σημείωσε: «Έχετε μια εμπάθεια σε αυτούς που τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια δούλεψαν σε πολύ κακές συνθήκες. Αλλιώς δε δικαιολογείται να είστε ένα μήνα στο Δήμο και να θέλετε να ακυρώσετε κάποια διαδικασία που έχει γίνει και δεν έχετε εξετάσει τα δεδομένα. Η Υπηρεσία του Δήμου και οι υπάλληλοι είναι πολύ καλοί και έχουν κάνει μελέτες σημαντικές, όπως αυτή στο ΕΠΕΡΑΑ, που είναι στο στάδιο της έγκρισης για να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης.
Από 'κεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τους κρίσιμους μήνες έχουμε ένα έλλειμμα σε νερό 2.000 κυβικών τη ημέρα και το πρόβλημα σήμερα λύνεται ανορθόδοξα. Εάν είχαν γίνει σωστές διαδικασίες εδώ και χρόνια, η Ιεράπετρα δε θα είχε πρόβλημα. Η συγκεκριμένη προμελέτη αυτά έρχεται να επιλύσει.

Ο επικεφαλής των Πολιτών εν Δράσει κ. Μιχάλης Μαχαιράς τόνισε: «Έχουμε καθαρό, ποιοτικό νερό και δεν έχουμε καταφέρει να το αξιοποιήσουμε και να το φέρουμε στην πόλη. Πρέπει γίνει σωστά η μελέτη και στο χρόνο που χρειάζεται. Προτείνουμε να αναβληθεί το θέμα και να έρθει με την άποψη της Υπηρεσίας, σε διαφορετική περίπτωση, εάν επιμείνετε, θα το υπερψηφίσουμε με τις ανωτέρω επιφυλάξεις».

Η κ. Μαρία Κοτσυφάκη από τη Λαϊκή Συσπείρωση πρόσθεσε: «Το θέμα του νερού είναι πολύ σοβαρό και δε μας επιτρέπει πολυτέλειες ούτε να λύνουμε ενδοπαραταξιακά προβλήματα. Ξέρουμε τί νερό έρχεται στα σπίτια μας. Και δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη πόλη, σε κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού». Μάλιστα πρότεινε να γίνει ένα μονοθεματικό συμβούλιο.

Η επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Ιεράπετρα» κ. Ελένη Βλασση συμπλήρωσε ότι «από τις βλάβες το καλοκαίρι η Ιεράπετρα έμεινε πολλές φορές χωρίς νερό και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν πολύ μεγάλο. Πρέπει να διασφαλιστεί νερό ύδρευσης για την πόλη και τα χωριά. Το έργο του Αποσελεμη θα επηρεάσει τους υδάτινους πόρους και πρέπει αυτό να ληφθεί υπ' όψιν. Εάν η προμελέτη που προτείνονταν δεν είναι επαρκής να γίνει μια άλλη, αλλά όχι εις βάρος των πολιτών».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 6:12 pm


Τα προβλήματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Ιεράπετρα

Τα προβλήματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Ιεράπετρα
Συνάντηση του δημάρχου με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ

Τα προβλήματα των ΑΜΕΑ και οι ελλείψεις του συλλόγου τους ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Ιεράπετρας, κου. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και της προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου των ΑΜΕΑ.
Συζήτησαν το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης στην πόλη και στις παραλίες αλλά και οι κτιριακές ανάγκες του χώρου που στεγάζει το γραφείο του συλλόγου.

Όπως τονίστηκε το πρόβλημα προσβασιμότητας είναι αρκετά σοβαρό και απαιτεί παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα με τις ανύπαρκτες ή και καταστραμμένες σε πολλές περιπτώσεις ράμπες. Θα πρέπει να τοποθετεί η απαιτούμενη σήμανση και να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των ραμπών, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν επίσης και για την ομαλοποίηση της προσβασιμότητας στις παραλίες.

Παρεμβάσεις απαιτούνται παράλληλα, όπως αναφέρθηκε και στο χώρο που στεγάζει τα γραφεία του συλλόγου ΑΜΕΑ, καθώς υπάρχουν διάφορα κτιριακά προβλήματα. Όπως τόνισε ο δήμαρχος «μέριμνα του δήμου είναι η στήριξη όλων των συλλόγων και στην προκειμένη περίπτωση του συλλόγου ΑΜΕΑ. Τόσο η προσβασιμότητα όσο και τα κτιριακά προβλήματα είναι θέματα που μας απασχολούν και θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις. Ο σύλλογος ΑΜΕΑ αποτελεί μια σημαντική δομή της τοπικής κοινωνίας που καθημερινά εξυπηρετεί 270 και πλέον οικογένειες, για αυτό πρέπει να τον στηρίξουμε, καλύπτοντας τις πολλαπλές ανάγκες του προς όλες τις κατευθύνσεις»

Τέλος στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της έλλειψης ειδικοτήτων, όπως εργοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή και λογοθεραπευτή για την υποστήριξη των μελών του συλλόγου. Όπως αναφέρθηκε για το θέμα αυτό από το δήμαρχο και την Πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α υπάρχει πρόθεση να υπάρξει στήριξη του συλλόγου σε περιπτώσεις που χρειάζεται από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Ιεράπετρας προκειμένου να μπορούν να καλύπτονται οι τρέχουσες ανάγκες του».

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 5:14 pm


Παρέμβαση Γ. Ματαλλιωτάκη στο Συνέδριο των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Παρέμβαση Γ. Ματαλλιωτάκη στο Συνέδριο των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Παρέμβαση Γ. Ματαλλιωτάκη στο Συνέδριο των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Την άποψη ότι η περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να ενταχθεί στο δίκτυο υγιών περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκειμένου να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες της σε συνεργασία με τις υγιείς πόλεις και να γίνουν τα κατάλληλα έργα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές και σύμφωνα με τα κριτήρια του ΠΟΥ εξέφρασε ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας Γιώργος Ματαλλιωτάκης, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), που πραγματοποιείται στην Αθήνα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, την φιλοξενία και οργάνωση του οποίου έχει αναλάβει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων που είναι το Εθνικό Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Π.Ο.Υ,.
Συζητώντας με την συντονίστρια Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου υγιών πόλεων –Προαγωγής Υγείας κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου και τον διευθυντή Πολιτικής Διακυβέρνησης για την υγεία και την ευζωία κ. Άγη Τσουρό ο κ. Ματαλλιωτάκης τόνισε ότι «η περιφέρεια Κρήτης πρέπει να γίνει αρωγός ώστε να γίνουν οι υγιείς πόλεις πρότυπα προς τις άλλες πόλεις»


Και υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης της διατομεακής συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών ώστε η καθεμία διεύθυνση υπηρεσίας της περιφέρειας να γνωρίζει τις κατευθύνσεις της άλλης, για να υπάρχει ένα κοινό πρόγραμμα με στόχο την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Η Υγεία, κατέληξε ο κ. Ματαλλιωτάκης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής των πολιτών και πρέπει να είναι κεντρικό στοιχείο σε κάθε αναπτυξιακό πλάνο.
Σήμερα, το πρόγραμμα «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ. αποτιμά 25 χρόνια λειτουργίας του σε Δήμους από ολόκληρο τον κόσμο.
Στη χώρα μας λειτουργεί Εθνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων από το 1993, αλλά το 2011, έπειτα από μια ριζική αναδιοργάνωση και τη συγχώνευση τριών Δικτύων Δήμων που είχαν ως κύρια θέματα την προαγωγή και την αγωγή Υγείας, δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερα δυναμικό Δίκτυο -το μεγαλύτερο στην Ευρώπη- με 154 Καλλικρατικούς Δήμους μέλη και συνεχώς νέες αιτήσεις.
Το πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ., έχει μια ολιστική προσέγγιση της πόλης και εστιάζει το ενδιαφέρον του στην Υγεία, την Πρόνοια, το φυσικό και αστικό περιβάλλον, την οικονομία και τελικά την διοίκηση της κάθε πόλης, τους παράγοντες που επηρεάζουν την «Υγεία» και την «Ποιότητα Ζωής» .
Καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια να μεταφερθεί αυτή η τεχνογνωσία στους Δήμους μέλη ώστε να υιοθετήσουν αυτό τον δοκιμασμένο τρόπο λειτουργίας, σχεδιασμού και καλών πρακτικών και να εναρμονίσουν την πολιτική τους για την Υγεία, την Πρόνοια και το Περιβάλλον των πόλεων προς όφελος των πολιτών τους, με αυτό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. .

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 5:03 pm


Τοπικό συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας δήμου Ιεράπετρας

Τοπικό συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας δήμου Ιεράπετρας
Τοπικό συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας δήμου Ιεράπετρας

Για το τοπικό συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας δήμου Ιεράπετρας πρόεδρος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Ηλίας Νταραράς και μέλη δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας, του Δικηγορικού Συλλόγου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, του ΤΕΙ και του ΚΕΘΕΑ, ενώ παράλληλα στην επιτροπή συμπεριλήφθηκε και ψυχολόγος από το Κέντρο Ημέρας καθώς και κοινωνιολόγος.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 4:45 pm


Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα
Οι επετειακές για την 28η Οκτωβρίου εκδηλώσεις στο Δήμο Ιεράπετρα περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό των Δημόσιων και Δημοτικών κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ, των Τοπικών Κοινοτήτων από την ανατολή της 27ης Οκτωβρίου μέχρι…
Οι επετειακές για την 28η Οκτωβρίου εκδηλώσεις στο Δήμο Ιεράπετρα περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό των Δημόσιων και Δημοτικών κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ, των Τοπικών Κοινοτήτων από την ανατολή της 27ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγησή τους, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου: Εορτασμός της εθνικής επετείου σε όλες τις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επετειακές εκδηλώσεις και ομιλίες. Στις 11 π.μ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από σχολεία, συλλόγους, εκπροσώπους φορέων, Προσκόπους και Οδηγούς, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ο Εθνικός Ύμνος.
Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» θα διεξαχθεί ομιλία με θέμα «Οχυρά Κρήτη 1941-1945. Η στρατιωτική θέση του Γερμανο-Ιταλικού κατοχικού στρατοπέδου της Ιεράπετρας. Παρουσίαση μελέτης για την ιστορική και τουριστική ανάδειξη των κατοχικών οχυρώσεων της Ιεράπετρας», ομιλητές: Μ. Σπυριδάκης, Ψηφιακός Χαρτογράφος, Περιβαλλοντολόγος, Λ. Φοινίτσης, Μηχανικός Ερευνητής για Θύματα Πολέμου Β. Λεονταράκης Μηχανικός. Θα ακολουθήσει επετειακό μουσικό πρόγραμμα.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου
7.30 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών
8 π.μ. Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων
10 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, παρουσία των αρχών του τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αντιπροσωπειών σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, συλλόγων και σωματείων
10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων, Κατάθεση Στεφάνων από το Δήμαρχο Ιεράπετρας, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, εκπρόσωπο του 3ου Κ.Ε.Π, το Διευθυντή Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, το Λιμενάρχη Ιεράπετρας, το Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος, τον Πρόεδρο Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπρόσωπο Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τήρηση ενός λεπτού σιγής, εθνικός Ύμνος
10.45 π.μ. Παρέλαση στην οδό Μιχαήλ Κοθρή, συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική, οι Μοτοσικλετιστές Τμήματος Τροχαίας, σχολεία, θύματα πολέμου, αθλητικά σωματεία, σύλλογοι, όμιλοι, σχολές, Πρόσκοποι και Οδηγοί
- Στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού:
10 π.μ. Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στον Κουτσουρά παρουσία των αρχών του τόπου, αντιπροσωπειών σχολείων, προσκόπων, συλλόγων και σωματείων
10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο πεσόντων στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά, κατάθεση Στεφάνων, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος
11 π.μ. Παρέλαση των σχολείων της Δ.Ε.
Τελετάρχες ορίζονται στην Ιεράπετρα ο κ. Ηλίας Νταραράς, Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και στη Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού η κ. Κατερίνα Σωφρονά, Δημοτική Υπάλληλος, βοηθοί: οι δημοτικοί Υπάλληλοι Κων/νος Πρωτογεράκης, Λευτέρης Γαλυμιτάκης, Γιώργος Μιχαλακάκης, Νίκος Λιοντάκης, Ιωάννης Κουναλάκης, Γεώργιος Συντυχάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 4:26 pm


Η εναπόθεση απορριμμάτων στη χωματερή Ιεράπετρας

Η εναπόθεση απορριμμάτων στη χωματερή Ιεράπετρας
Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας

 

Η Υπηρεσία Καθαριότητας ενημερώνει τους δημότες και όσους επισκέπτονται το χώρο της πρώην Χωματερής του Δήμου Ιεράπετρας ότι ο χώρος θα παραμένει ανοιχτός από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Υπενθυμίζουμε ότι στο ΧΑΔΑ (πρώην Χωματερή) υπάρχει φύλακας για την ευταξία του χώρου και όσοι κάνουν χρήση του οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις του φύλακα. Η είσοδος του χώρου της πρώην Χωματερής πέραν του ως άνω ωραρίου παραμένει κλειστή. Η εναπόθεση απορριμμάτων στην είσοδο της Χωματερής κατά τις ώρες που δε λειτουργεί επισύρει πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Καθαριότητας. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μεγάλο μέρος του ΧΑΔΑ από την εγκατάσταση του εργολάβου και για τους επόμενους μήνες θα είναι υπό διαμόρφωση.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει διασφαλίσει χώρο για την προσωρινή εναπόθεση φυτικών υπολειμμάτων και μόνο. Οτιδήποτε άλλο αντικείμενο (πλαστικά, ξύλα, στρώματα, κτλ) απαγορεύεται να εναποτεθεί στο συγκεκριμένο χώρο. Για τα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό, γυαλί, χαρτί, νάυλον, κτλ) υπάρχει το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη θέση Περιστεράς, πρώην εργοστάσιο ανακύκλωσης ''Μίνως'' όπου οι δημότες μπορούν να τα μεταφέρουν εκεί ή να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2842110726.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 3:49 pm


Επιτροπή στήριξης του ΤΕΙ Ιεράπετρας

Επιτροπή στήριξης του ΤΕΙ Ιεράπετρας
Επιτροπή στήριξης του ΤΕΙ Ιεράπετρας

Συστάθηκε επιτροπή στήριξης του ΤΕΙ Ιεράπετραςαπό 16 μέλη που θα αποτελείται από το δήμαρχο Ιεράπετρας, το Μητροπολίτη, πανεπιστημιακούς, εκπρόσωπο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ξενοδόχων Ιεράπετρας, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ένωσης Γονέων, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 3:23 pm


Πρόσληψη τριών εικαστικών καλλιτεχνών στην ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας

Πρόσληψη τριών εικαστικών καλλιτεχνών στην ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας
Για χρονικό διάστημα (8) μηνών


Το ΝΠΔΔ «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας» (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας), Τμήμα Πολιτισμού και Παιδείας – Εικαστικό Εργαστήρι, που εδρεύει στην Ιεράπετρα, Δημοκρατίας 31 πρόκειται να προσλάβει τρεις εικαστικούς καλλιτεχνες με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου επί ωρομισθία, για χρονικό διάστημα 8 μηνών.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται την αναλυτική προκήρυξη από τα Γραφεία της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»,Π. Κανουπάκη 1, 1ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας:2842340356, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 2:49 pm


Επιτροπή πρασίνου και παιδικών χαρών Δήμου Ιεράπετρας

Επιτροπή πρασίνου και παιδικών χαρών Δήμου Ιεράπετρας
Επιτροπή πρασίνου και παιδικών χαρών Δήμου Ιεράπετρας

Για την επιτροπή πρασίνου και παιδικών χαρών Δήμου Ιεράπετρας, η οποία αποτελείται από επτά μέλη, πρόεδρος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος και γεωπόνος, κ. Πέτρος Μαστοράκης και μέλη δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωπος της δημοτικής κοινότητας και δημότες.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 2:04 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: