1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο Δήμος Ιεράπετρας στην 3η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση»

Ο Δήμος Ιεράπετρας στην 3η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση»
Ο Δήμος Ιεράπετρας στην 3η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση»

Ο Δήμος Ιεράπετρας, η Επιτροπή Τουρισμού και το Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης ανακοινώνουν ότι πρόκειται να συμμετάσχουν στην 3η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση» που θα πραγματοποιηθεί 1 έως 4 Μαϊου 2015 στο στάδιο Ειρήνης & Φιλίας.

Με την πρόθεση φέτος η Ιεράπετρα να συμμετέχει ενωμένη, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες που ασχολούνται με τους τομείς  της παραγωγής, μεταποίησης και  εμπορίας κρητικών προϊόντων,  του τουρισμού και των υπηρεσιών και επιθυμούν να συμμετέχουν στο περίπτερο του δήμου να το δηλώσουν μέχρι και την Τρίτη 10 Μαρτίου στο τηλέφωνο 2842340385 ή στο email: [email protected]

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων

Ανδρέας Παπαδοπετράκης

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2015 | 10:04 am


Το Σπίτι του Μεγάλου Ναπολέοντα στην Ιεράπετρα

Το Σπίτι του Μεγάλου Ναπολέοντα στην Ιεράπετρα
Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας από την πρόεδρο κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη προτάθηκε η αξιοποίηση του Σπιτιού του Μεγάλου Ναπολέοντα και επιτέλους να ανοίξει τις πόρτες του…
Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας από την πρόεδρο κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη προτάθηκε η αξιοποίηση του Σπιτιού του Μεγάλου Ναπολέοντα και επιτέλους να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό με τη μορφή, θα μπορούσε να πει κανείς, μουσείου. «Έχουμε κάποιες σκέψεις, είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε πως το καλοκαίρι το Σπίτι του Ναπολέοντα θα είναι ανοιχτό», συμπλήρωσε η κ. Ρουμελιωτάκη
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 8:17 pm


Δράσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ιεράπετρα

Δράσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ιεράπετρα
Σημαντικά θέματα για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου της Ιεράπετρας καθώς και δράσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών
Σημαντικά θέματα για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου της Ιεράπετρας καθώς και δράσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών και θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή ετέθησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας.
Η Πρόεδρος κ. Μαρία Ρουμελωτάκη δήλωσε ότι «αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης ενός χάρτη με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης καθώς και των τοπικών διαμερισμάτων και χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη έτσι ώστε να διευκολύνεται η παραμονή του, αλλά και να αναζητήσει μέσα από το χάρτη προορισμούς που πιθανόν τον ενδιαφέρουν να επισκεφθεί».
Ένα άλλο θέμα ήταν η συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις. Η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για τη συμμετοχή στην έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές του Μαΐου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Η Επιτροπή «τρέχει» και τη δημιουργία ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή του Δήμου.
Το θετικό είναι ότι το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν αρκετοί εθελοντές που κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους και δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής για τη δημιουργία της ιστοσελίδας και τον εμπλουτισμό της με το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 7:22 pm


Τα άτομα με αναπηρίες θα μπορούν να κολυμπήσουν στην Ιεράπετρα

Τα άτομα με αναπηρίες θα μπορούν να κολυμπήσουν στην Ιεράπετρα
Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για την Κάτω Παραλία
Μια σημαντική απόφαση, που αφορά την πρόσβαση των ΑμεΑ στην παραλία και στη θάλασσα της Ιεράπετρας έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα «Έγκριση διενέργειας προμήθειας πρόσβασης ΑμεΑ στις περιαστικές ακτές της Ιεράπετρας και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης των δυο υποέργων της προμήθειας» συμπεριελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας ως κατεπείγον και η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Το έργο περιλαμβάνει τρία υποέργα, αγορά της συγκεκριμένης συσκευής 36.900 ευρώ, προμήθειες διαδρόμων, ντους, σκιάστρων, αποδυτηρίων, παράκτια και πλωτή σήμανση 26.445 ευρώ και προμήθεια, η οποία έχει εκτελεστεί, σε τουαλέτα και δυο πλωτά αμαξίδια 9.605 ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο και θα πρέπει μέχρι 30 Ιουνίου να έχει γίνει η ολοκλήρωση του έργου και η αποπληρωμή του. Θα γίνει με απ' ευθείας ανάθεση επειδή υπάρχει στην Ελλάδα ένας μόνο προμηθευτής».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:11 pm


Εσπερίδα με θέμα προτάσεις και προοπτικές σύγχρονης επιχειρηματικότητας

Εσπερίδα με θέμα προτάσεις και προοπτικές σύγχρονης επιχειρηματικότητας
Στην Ιεράπετρα

Ο Δήμος Ιεράπετρας και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», στο πλαίσιο της δράσης: Δημοσιότητα – Ευαισθητοποίηση» του προγράμματος «Στηρίζουμε την Εργασία και την Ανάπτυξη», διοργανώνουν την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 εσπερίδα με θέμα «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας. Επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων του προγράμματος, προτάσεις και προοπτικές σύγχρονης επιχειρηματικότητας»

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 18:00 και ομιλητές θα είναι ο κ. Μανώλης Κ. Τσαντάκη, Διαχειριστής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», ο κ. Γιώργος Σισαμάκης, Οικονομολόγος, ο κ. Μανώλης Δ. Τσαντάκης, Στέλεχος της Εταιρείας Αναπτυξιακών Μελετών, η κα. Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Βαγγέλης Δρίμτζιας, Πρόεδρος του DKG GROUP και ο κ. Χάρης Ροδιτάκης, πρώην στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην Εσπερίδα θα παρουσιαστούν προγράμματα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας του ΠΕΠ Κρήτης 2014 – 2020, επιτυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα γίνει αναφορά στις προϋποθέσεις επιτυχίας μια κοινωνικής επιχείρησης, καθώς και στην μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, στον αγροτουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και επίσης στις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις δημιουργίας επιχειρήσεων.

Τέλος θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών δύο υφιστάμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων της περιοχής της Ιεράπετρας, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» και του Αγροτικού Οικοτεχνικού Συνεταιρισμού Χειροτεχνών «Χειρο-ποίηση».

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 5:11 pm


Συνεδρίαση της επιτροπής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δήμου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της επιτροπής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων δήμου Ιεράπετρας
Την Πέμπτη
Η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του κ. Π. Μαστοράκη την Πέμπτη 5 Μαρτίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα:
1. Κανονισμός Λειτουργίας Πεζόδρομου (οδός Λακέρδα).
2. Κανονισμός παραχώρησης θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ.
3.Δημιουργία θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ στον Δήμο Ιεράπετρας
4.Δημιουργία θέσεων Δικύκλων -Μοτοποδηλάτων στον Δήμο Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 4:16 pm


Ανησυχούν για το μέλλον του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ιεράπετρας

Ανησυχούν για το μέλλον του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ιεράπετρας
Ανησυχούν για το μέλλον του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ιεράπετρας

Ανησυχούν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ιεράπετρας για το μέλλον του Υποκαταστήματος και συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη μεταφέροντας τον προβληματισμό τους.
«Στο άκουσμα και μόνο οτι ενδεχομένως το ΙΚΑ Ιεράπετρας θα κλείσει, αντιδρούμε. Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε την παραμονή του Υποκαταστήματος στην Ιεράπετρα που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμο και θα διεκδικήσουμε την παραμονή του σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς. Θα έχουμε επαφή και με τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Κ. Δερμιτζάκη για το θέμα. Αρκετές υπηρεσίες έχουν φύγει από την Ιεράπετρα. Εμείς θα διεκδικήσουμε και την επιστροφή υπηρεσιών που έφυγαν. Στόχος μας η εξυπηρέτηση των δημοτών» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 11:58 am


Ομάδες για άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ

Ομάδες για άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ
Στο Γ.Ν. Ιεράπετρας

 

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λασιθίου διοργανώνει ομάδες για άτομα που είναι εξαρτημένα από το αλκοόλ και επιθυμούν να αναρρώσουν στο Γ.Ν. Ιεράπετρας κάθε Τρίτη 12 μ.- 2 μ.μ. Τις ομάδες συντονίζει ψυχολόγος της Κ.Μ.Ψ.Υ. Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου στον χώρο του Ιατρείου Προληπτικής Ιατρικής (sars) στο Γ.Ν. Ιεράπετρας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθύνεστε στην Κ.Μ.Ψ.Υ., τηλ. 28410-25.905 καθημερινά 8 π.μ.- 4 μ.μ., mail [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 11:35 am


Τον συνέλαβαν στην Ιεράπετρα με μισό κιλό καπνό

Τον συνέλαβαν στην Ιεράπετρα με μισό κιλό καπνό
Χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας, 50χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης πώλησης καπνού, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στον 50χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες καπνού οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολόγησης, συνολικού βάρους ένα κιλό και τριακόσια πενήντα γραμμάρια και επιπλέον μια συσκευασία καπνού σε φύλλα βάρους 90 γραμμαρίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 10:55 am


Κάλεσμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Κάλεσμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Εκδήλωση στην Ιεράπετρα

Το Σάββατο 7 Μαρτίου η Ιεράπετρα ενισχύει το έργο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας.
Το Κοινωνικό Ιατρείο!
Το Κοινωνικό Φαρμακείο!
Τη προστασία των δασών μας!
Την πρόληψη και αντιμετώπιση καταστροφών στον τόπο μας!
Την υποστήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων!
Τις εκστρατείες πρόληψης νοσημάτων στην περιοχή μας!
Την προαγωγή του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης!
Την ανάπτυξη του υγιούς εθελοντισμού.

Διασκεδάζοντας με τον Νίκο Ζωιδάκη, η Ιεράπετρα θα αποδείξει για άλλη μια φορά, ότι δεν αποδέχεται παθητικά τις επιβολές και επιβουλές των καιρών. Περήφανα στηρίζει τις δράσεις ανθρωπιάς του τοπικού Ερυθρού Σταυρού.
Όλοι μαζί κλείνουμε έγκαιρα τραπέζι.
Το Σάββατο, 7 Μαρτίου, στο Απόλλων Παλλάς με το μουσικό συγκρότημα του Νίκου Ζωιδάκη

Τιμή εισόδου: 20 ευρώ
Έναρξη: Για την κοπή της Βασιλόπιττας 8.30 μμ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 10:20 am


Παραχώρηση δημοτικού χώρου στους πολύτεκνους Ιεράπετρας

Παραχώρηση δημοτικού χώρου στους πολύτεκνους Ιεράπετρας
Στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στο Σύλλογο Πολυτέκνων Ιεράπετρας, για τις ανάγκες του για φύλαξη και συντήρηση προϊόντων που διατίθενται για τα μέλη του.
Στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας αποφασίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση χρήσης δημοτικού χώρου στο Σύλλογο Πολυτέκνων Ιεράπετρας, για τις ανάγκες του για φύλαξη και συντήρηση προϊόντων που διατίθενται για τα μέλη του. Τα έξοδα για τη διαμόρφωση του χώρου θα επιβαρύνουν το σύλλογο. Ο αντιδήμαρχος Αργύρης Πανταζής είπε ότι είναι ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου το οποίο επιλύεται με παραχώρηση χώρου στην ΑΓΡΕΞ. Μετά από προσπάθειες καθαρισμού και τακτοποίησης που έγιναν στο κτίριο προέκυψε χώρος περίπου 70 τ.μ. για να γίνει από το σύλλογο μια αποθήκη με τα έξοδα διαμόρφωσης να γίνονται από το σύλλογο.
Ο κ. Γ. Προϊστάκης έθεσε το ερώτημα εάν θα προβλέπεται ένα χρονοδιάγραμμα παραχώρησης δεδομένου ότι ενδεχομένως μελλοντικά η ΑΓΡΕΞ θα χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς και ίσως ο σύλλογος χρειαστεί να μετακινηθεί σε άλλο χώρο. Αναλόγως και με κάποιες επιμέρους επισημάνσεις, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής παρατάξεων κ. Κοτσυφάκη, κ. Γερακιανάκης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κουγιουμουτζάκης ο οποίος μάλιστα πρότεινε εναλλακτικά χώρο στις εργατικές κατοικίες.
Ο Δήμαρχος είπε ότι οι χώροι στις εργατικές κατοικίες χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να διαμορφωθούν και να αξιοποιηθούν και θα γίνει κάτι τέτοιο μελλοντικά ώστε να διατεθεί για ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Πρόσθεσε πως οποιαδήποτε στιγμή ο δήμος χρειαστεί το χώρο στην ΑΓΡΕΞ θα προβλέπεται η απομάκρυνση του συλλόγου και με τη στήριξη και πάλι του δήμου θα αναζητηθεί νέος χώρος. Ο δήμος θέλει να βοηθήσει και άλλους συλλόγους με τους οποίους υπάρχουν επαφές και αναζητούνται οι καλύτερες δυνατές λύσεις στο βαθμό που ο δήμος μπορεί να βοηθήσει, σημείωσε.
Η παραχώρηση εγκρίθηκε ομόφωνα.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 8:11 pm


Ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης για την αγορά ακινήτων του Δήμου Ιεράπετρας

Ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης για την αγορά ακινήτων του Δήμου Ιεράπετρας
Κατά τη συνεδρίαση έγινε ο ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης για την αγορά, εκμίσθωση, μίσθωση και εκποίηση ακινήτων και κινητών του Δήμου.
Κατά τη συνεδρίαση έγινε ο ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης για την αγορά, εκμίσθωση, μίσθωση και εκποίηση ακινήτων και κινητών του Δήμου. Τα μέλη, όπως εξήγησε ο πρόεδρος κ. Τζιρβελάκης, ορίζονται μετά από κλήρωση που γίνεται από την αρμόδια υπηρεσία. Από τη διαδικασία αυτή ως τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ασπραδάκης πρόεδρος, Μαστοράκης Γιώργος μέλος, με αναπληρωματικά μέλη τον Αργύρη Πανταζή, αναπληρωτή προέδρου και Νταραρά Ηλία, αναπληρωματικό μέλος. Ο υπάλληλος που σύμφωνα με το νόμο προβλέπεται για να συγκροτηθεί η επιτροπή, ορίζεται με απόφαση Δημάρχου. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Επίσης έγινε η συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών, εργασιών, υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και η συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, για το έτος 2015.
Επόμενο θέμα στη συνεδρίαση ήταν η έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Ανάπλαση κεντρικών δρόμων πόλης Ιεράπετρας και κατασκευή ποδηλατόδρομου».
Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Μάνος Λουτσέτης είπε ότι το θέμα έρχεται εξ αναβολής και πάλι πρότεινε αναβολή της συζήτησης καθώς η Περιφέρεια λόγω φόρτου εργασίας από ότι ενημερώθηκαν δεν προχώρησε στην προέγκριση του ΑΠΕ. Το θέμα αναβλήθηκε ομόφωνα.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 7:02 pm


Δεν εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη στην Ιεράπετρα

Δεν εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη στην Ιεράπετρα
Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας δεν εκλέχθηκε τελικά Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.
Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας δεν εκλέχθηκε τελικά Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.
Εισηγητικά ο πρόεδρος κ. Ι. Τζιρβελάκης αναφέρθηκε στη διαδικασία επιλογής και στη σημασία που έχει η ανάληψη της θέσης αυτής. Πρόσθεσε ότι για να εκλεγεί κάποιος θα πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων του σώματος, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση 18 ψήφους υπέρ του.
Πέντε πολίτες εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Επρόκειτο για τους Πετρούλα Κορνιλάκη, Κουρκούτη Σπυρίδωνα, Κυφωνίδη Νίκο, Σφακιανάκη Θεόδωρο, Τσαμάνδουρα Καλλιόπη, από τους οποίους κανένας δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 6:10 pm


Συζήτησαν για τα σχολεία της Ιεράπετρας

Συζήτησαν για τα σχολεία της Ιεράπετρας
Ο δήμαρχος και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκι» δέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Σκοπός της συνάντησης στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας, κ. Ηλίας Νταραράς, ήταν η συζήτηση για θέματα που αφορούν τις εκπαιδευτικές μονάδες, καθώς και για τα υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Άρης Τσιτσος, η αντιπρόεδρος, κ. Αλίκη Καραμπατζάκη, ο γραμματέας, κ. Κων/νος Αγγελούσης και η ταμίας, κα. Μαρία Γερακιανάκη, αφού έκαναν μια γενική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικές μονάδες στο δήμο της Ιεράπετρας, παρέδωσαν στο δήμαρχο υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται στις ανάγκες συντήρησης των σχολικών κτιρίων, στην αναγκαιότητα λύσης του κτηριακού, όσον αφορά το ιδρυθέν 6ο δημοτικό, στην ανάγκη τοποθέτησης σχολικών φυλάκων, καθώς και στις αναγκαίες διαμορφώσεις που πρέπει να γίνουν σε σχολικές μονάδες για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, κ. Καλαντζάκης πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να συμβάλει στην όσο το δυνατόν αμεσότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στις εκπαιδευτικές μονάδες του δήμου Ιεράπετρας. Υπάρχει καθημερινή συνεργασία μεταξύ του προέδρου της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Νταραρά με τους διευθυντές και τους συλλόγους των σχολείων και πρωταρχικός στόχος είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες για την καλή λειτουργία όλων των σχολείων. Η προσπάθεια, όπως τόνισε, πρέπει να είναι καθημερινή και βέβαια στην κατεύθυνση αυτή η υποστήριξη των σχολείων από το κράτος με πόρους και εκπαιδευτικό προσωπικό κρίνεται σίγουρα απαραίτητη και ιδιαίτερα σημαντική.
Από το Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 5:40 pm


Ζητείται επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Ζητείται επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας
Το θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ηλίας Νταραράς.
Το θέμα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ηλίας Νταραράς.
Όπως ανέφερε, υπάρχουν συμπολίτες που εργάζονταν στο Δήμο Ιεράπετρας ως δημοτικοί αστυνομικοί, όπως αντίστοιχα και σε άλλους δήμους.
«Οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι στην κυριολεξία «στον αέρα». Έχουν μοιραστεί στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αυτή η περίοδος είναι μεταβατική σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σχετικά με το τι προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει και πώς αλλά και πού θα αξιοποιήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς. Καθημερινά οι εξελίξεις τρέχουν γύρω από αυτό το θέμα. Εάν θέλουμε ως δημοτική αρχή την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας που υπήρχε παλιά στους δήμους και που λειτουργούσε ως ένας ελεγκτικός μηχανισμός που κατά γενική ομολογία προσέφερε έργο και στους δημότες και στο δήμο θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε ένα ψήφισμα προς το Υπουργείο Εσωτερικών μεταφέροντας τις θέσεις μας, να πιέσουμε και από πλευράς μας έτσι ώστε να επανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία», πρότεινε ο κ. Νταραράς.
Υπέρ της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας τάχθηκαν και σύμβουλοι της μειοψηφίας που επεσήμαναν και εκείνοι από πλευράς τους τη χρησιμότητα της. Αποφασίστηκε σε συνεργασία με τις παρατάξεις η σύνταξη σχετικού ψηφίσματος προκειμένου να σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 5:13 pm


Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο θέμα της εσπερίδας που διοργάνωσε η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η ασφαλής πλοήγηση στο  διαδίκτυο θέμα της εσπερίδας που διοργάνωσε η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Tου δήμου Ιεράπετρας

Χρήσιμες πληροφορίες για το χρήσιμο εργαλείο της καθημερινότητας όλων μας, το διαδίκτυο αναφέρθηκαν στην εσπερίδα που διοργάνωσε η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο, κ. Α. Κατσαγκόλη, το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ιεράπετρας, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Θέμα της εσπερίδας ήταν η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο για παιδιά και εφήβους και κεντρικοί ομιλητές ήταν ο κ. Βασίλης Ορφανάκης από το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και ο κ. Κώστας Φραγκάκης από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου.

Κατά τη διάρκεια εσπερίδας έγινε αναφορά στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην εποχή του διαδικτύου και στην ανάγκη προσαρμογής που γεννάται προκειμένου να απολαμβάνουμε τα οφέλη του διαδικτύου αφενός και να προφυλασσόμαστε και παράλληλα να προφυλάσσουμε από τους κινδύνους του διαδικτύου αφετέρου.

Η εποχή της τεχνολογίας καθιστά τα παιδιά «ψηφιακούς γηγενείς» και τους ενήλικες «ψηφιακούς μετανάστες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ορφανάκης, καθιστώντας αναγκαία την προσαρμογή όλων μας στα νέα δεδομένα. Το διαδίκτυο είναι ένα αγαθό για όλους! Έχει μπει για τα καλά στα σπίτια μας, ανέφερε ο κ. Φραγκάκης, γι' αυτό θα πρέπει να μάθουμε το σωστό χειρισμό του. Είναι ένα περιβάλλον που προσφέρει ενημέρωση, εκπαίδευση, ψυχαγωγία και επικοινωνία και ένας συναρπαστικός κόσμος που ασκεί ιδιαίτερη έλξη στα παιδιά γι' αυτό απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από τη λανθασμένη χρήση του.

Χρήσιμες συμβουλές και βασικές πληροφορίες δόθηκαν στους γονείς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν στην εσπερίδα με απώτερο στόχο την ενημέρωση για σωστή καθοδήγηση των παιδιών, ενώ με ιδιαίτερη έμφαση τονίστηκαν τα επικίνδυνα φαινόμενα που αναπτύσσονται μέσω διαδικτύου, όπως η αποξένωση, η αποπλάνηση, τα βίαια παιχνίδια, ο εθισμός, ο εκφοβισμός, ο ηλεκτρονικός τζόγος, η παραπληροφόρηση, η υποκλοπές προσωπικών στοιχείων κ. α

Όπως ανέφερε ο κ. Νταραράς, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας « Βασικός σκοπός της εσπερίδας ήταν η ενημέρωση για τους κινδύνους που προκύπτουν από τη λανθασμένη χρήση του διαδικτύου και τις αρνητικές συνέπειες που αυτό έχει στους ανήλικους χρήστες του. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Κατσαγκόλη, τους κυρίους Ορφανάκη και Φραγκάκη, καθώς και την ένωση Γονέων Ιεράπετρας για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εσπερίδας. Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθούν και άλλες ενημερωτικές ημερίδες και εσπερίδες για βασικά θέματα της καθημερινότητας που αφορούν τους νέους και την εκπαίδευση, καθώς η ενημέρωση και η πρόληψη είναι βασικά στοιχεία για μια υγιή και ασφαλή καθημερινότητα».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 4:59 pm


Συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ιεράπετρας
Την Τετάρτη
Την Τετάρτη 4 Μαρτίου στη 1.30 μ.μ. θα συνεδριάσει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δήμου Ιεράπετρας. Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι η παραχώρηση χρήσης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του παραλιακού σχολικού συγκροτήματος.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π. Ηλίας Νταραράς.

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 4:39 pm


«Η αναστήλωση των εικόνων υπομιμνήσκει στον σύγχρονο άνθρωπο την ανάγκη αναστήλωσης της δικής του εικόνος»

«Η αναστήλωση των εικόνων υπομιμνήσκει στον σύγχρονο άνθρωπο την ανάγκη αναστήλωσης της δικής του εικόνος»
Ομιλία Κυριακής της Ορθοδοξίας

Με την παρουσία σύσσωμου του ιερού Κλήρου και πλήθους πιστών της ευρύτερης περιοχής ξεκίνησαν την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 1 Μαρτίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας οι καθιερωμένες ομιλίες της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Προηγήθηκε η ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος και τέθηκε σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο της Αγίας ενδόξου θεοστέπτου Βασιλίσσης και Ισαποστόλου Ελένης, το οποίο κόμισαν από την Ιερά και ιστορική Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας οι Πατέρες της Μονής προς ενίσχυση και αγιασμό των παρευρισκομένων πιστών.

Ο Σεβ. κ. Ευγένιος προλόγισε κατάλληλα για το θέμα της ομιλίας «Ο λειτουργικός χαρακτήρας των Ιερών Εικόνων», σημειώνοντας ότι είναι πάντοτε επίκαιρο και διαχρονικό, καθώς και στις μέρες μας υπάρχει ο φονταμενταλισμός και οι ανεικονικές αντιλήψεις. Όπως είπε, με τη χάρη του Θεού μας δίνεται και φέτος η δυνατότητα, εν μέσω παγίδων και πολλών δυσκολιών, να λάβουμε τη Χάρη και τον αγιασμό από γνήσιους Ποιμένες του Χριστού, όπως είναι ο πολυτάλαντος, πολυγραφότατος, βαθυστόχαστος Θεολόγος, υμνογράφος, ποιητής, αγιογράφος, ιστορικός, δοκιμιογράφος Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και επί σειρά ετών Προϊστάμενος του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος πόλεως Αγίου Νικολάου π. Ευάγγελος Παχυγιαννάκης
Ο πατήρ Ευάγγελος, αφού ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο για την τιμή της ανάθεσης αυτής της ομιλίας κατά την εορτή της Ορθοδοξίας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
«…ο λειτουργικός χαρακτήρας των εικόνων συνάγεται ασφαλώς από τον τόπον τοποθετήσεώς τους, δηλαδή τον ναό, και σκοπός της εικονογραφίας των ναών είναι έναςˑ να διακονήσει την Εκκλησία ως τέχνη λειτουργική. Ένας κατάγραφος ναός είναι ένα ανοιχτό βιβλίο, που διδάσκει στους πιστούς την πίστη, το δόγμα, το ήθος, την ιστορία της Εκκλησίας και που μπορεί να το διαβάσει ο καθένας στη γλώσσα του. Η εικόνα μιλάει τη γλώσσα του ασόφου και αγραμμάτου, όπως και τη γλώσσα του σοφού και πεπαιδευμένου. 


» Οι εικόνες, δηλαδή, είναι το μέσο επικοινωνίας για όλους τους ανθρώπους και δεν απαιτείται ειδική παιδεία του πιστού για να εκπληρώσουν την επικοινωνιακή - παιδευτική λειτουργία τους. Και μόνη η θέα και  ευλαβής προσκύνησή τους είναι αρκετά για να γίνουν κατανοητές οι αλήθειες του ευαγγελίου και της ζωής της Εκκλησίας. Για τον λόγο αυτό οι εικόνες χαρακτηρίζονται ως ‘βιβλία των αγραμμάτων’’.
»Οι ιερές εικόνες συνδέονται πάντοτε με την προσευχή και αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής των πιστών. Είναι λειτουργικά συνδεδεμένες μαζί τουςˑ είναι ένα σιωπηλό εποπτικό κήρυγμα, που αισθητοποιείται μέσα στον λειτουργικό χώρο του ναού, όπου με την ποικιλόμορφη θεία Λατρεία διδάσκεται, μυσταγωγείται και υψώνεται ολόκληρη η ψυχοσωματική ύπαρξη του ανθρώπου σε σφαίρες εκπάγλου πνευματικής ομορφιάς.


»Ο θρίαμβος των εικόνων κατανοείται ως θρίαμβος της Ορθοδοξίας από την άποψη ότι, η επικράτηση των εικόνων συνιστά διατράνωση της σαρκώσεως του Θεού Λόγου και της δυνατότητος της κατά χάριν θεώσεως του ανθρώπου. Το βαθύτερο νόημα των εικόνων και της αισθητικής μορφής τους έγκειται στο ότι μας οδηγούν από τη σάρκωση του Λόγου στη θέωση του ανθρώπου και τη μεταμορφωτική προοπτική ολοκλήρου της Κτίσεως. Γίνονται λειτουργικοί αγωγοί, μέσω του λειτουργικού σώματος της Εκκλησίας προς την αιωνιότητα και διαπορθμευτές των εσχάτων, που γεφυρώνουν την Στρατευόμενη με την Θριαμβεύουσα Εκκλησία, καθότι δονούνται από μυστικούς παλμούς πνευματικής και εσχατολογικής ωραιότητος.
»Είναι προφανές ότι, ο σεβασμός και η αγάπη που τρέφει ο ορθόδοξος ευλαβής λαός μας προς τις ιερές εικόνες τις καθιστά αδιάσπαστα μυσταγωγικά εξαρτήματα της πνευματικής του ζωής και ζωντανά υπομνήματα της νοεράς προσευχήςˑ τις φέρει για φυλακτό επάνω του, τις  έχει για προστασία στο εικονοστάσι του σπιτιού του, στο εργαστήριό του, στο θερμοκήπιο, στο αυτοκίνητο, στο πλοίο, στο δωμάτιο των παιδιών του κι όταν θα έρθει στον ναό να εκκλησιαστεί ή να κοινωνήσει, πρώτα θα περάσει να προσκυνήσει την εικόνα, να πει τον πόνο του, να καταθέσει τα αιτήματά του, να πάρει την ευλογία του εικονιζομένου προσώπου κι ύστερα θα προχωρήσει «μετά φόβου Θεοῦ» να κοινωνήσει των αχράντων μυστηρίων. Έτσι ολοκληρώνεται ο λειτουργικός κύκλος της εικόνος, που μυσταγωγεί τους πιστούς στη λειτουργική και προσευχητική τους ζωή, και λειτουργεί πάντοτε ως φυλακτήριο, καταφυγή, προστασία κι ελπίδα.
»Οι πρόγονοί μας, στον αλήστου μνήμης εκείνον ξεριζωμό, φεύγοντας από τις παμπόθητες πατρογονικές τους εστίες, τις εικόνες πήραν μαζί τους για συντροφιά και ελπίδα και δεν διαψεύστηκανˑ  λειτούργησαν ως προέκταση της νέας ζωής τους στη νέα πατρίδα και ρίζωσαν και κάρπισαν και μεγαλούργησαν με τη χάρη των εικονιζομένων Αγίων, του Σωτήρος Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου.
» Ξεχωριστά τούτη η Μητροπολιτική περιφέρεια, ο τόπος που μας φιλοξενεί σήμερα, έχει αρκετές περίπυστες εικόνες, θαυματουργές να προσφέρει στη μνήμη μας και στη ζωή μας, που η ευλάβεια των προγόνων μας άφησε ως ιερά κειμήλια και παρακαταθήκη ορθοδόξου πίστεως και βιώματος. Ποιος δεν προσκύνησε με ρίγος την εικόνα της Οδηγήτριας, της Αμόλυντης και της Σταυρώσεως στην Παναγία των Λιθινών, ποιος δεν έκλαψε μπροστά στην εικόνα της Φανερωμένης, ποιος δεν προσευχήθηκε στην Ελεούσα, στην Παναγία του Βρυωμένου, στην Καρυδιανή, στο Άξιον Εστί, στον Τίμιο Πρόδρομο και την Δεξιοκρατούσα του Καψά, ποιος δεν καυχάται για την Παναγία την Αμίαντον και ποιος δεν κατέθεσε τον θαυμασμό του στην ποικιλόμορφη, ανεπανάληπτη σύνθεση της εικόνος «Μέγας εἶ, Κύριε» του Τοπλού;
»Όλες αυτές οι εικόνες και αναρίθμητες άλλες λειτουργούν μέσα μας ως αξίες ζωής και μορφοποιούν στα έγκατα της υπάρξεώς μας την εικόνα του Θεανθρώπου,  μεταμορφώνοντας τις αισθήσεις μας, στο να έχομε ανοιχτά τα αισθητήρια των καρδιών μας στην αίσθηση ενός καινούργιου κόσμου, αφού η προοπτική κατά χάριν θεώσεως του ανθρώπου επεκτείνεται σε ολόκληρο το κτιστό σύμπαν,  και η πραγματικότητα του «καινοῦ ἀνθρώπου» οδηγεί στην πραγματικότητα τῆς «καινῆς κτίσεως» (Β΄ Κορ. 5.17).
»Η Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στα καταλυτικά εικονοκλαστικά ρεύματα των καιρών μας έρχεται και πάλι, όπως αιώνες τώρα, προβάλλοντας με λαμπρότητα την αναστήλωση των εικόνων να υπομνήσει στον σύγχρονο άνθρωπο την αναστήλωση της δικής του εικόνος. Η υπόμνηση ότι η ορθόδοξος εικόνα διασώζει την οντολογική αλήθεια του Θεανθρώπου, παρέχει τη μοναδική ελπίδα στον άνθρωπο να βρει τον προορισμό τουˑ να πάρει μια γεύση του ουρανού, της χαράς, της αναστάσεως και της αφθαρσίας, περνώντας μέσα από τα αισθητά στοιχεία της εικόνος στο υπεραισθητό κάλλος του αφθάρτου και αιωνίου Θεού».
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον π. Ευάγγελο για τη διδακτική ομιλία του σχετικά με τη θεολογία της εικόνας και τον τρόπο που αυτή μυσταγωγεί τους πιστούς, σημειώνοντας την αναφορά του στις περίπτυστες εικόνες της Μητροπολιτικής περιφέρειας, που μαρτυρούν τη μεγάλη ευσέβεια των Πατέρων μας και την πλούσια κληρονομιά που μας κατέλιπαν. Τέλος, ανακοίνωσε την ομιλία της επόμενης Κυριακής 8/3, Β΄ των Νηστειών, με θέμα «Μηνύματα από τη ζωή και τη διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά», η οποία θα γίνει από τον Πανοσιολ. Αρχιμ., π. Πρόδρομο Ξενάκη, Υπογραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, μετά το πέρας του Αρχιερατικού Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεραπέτρας, όπου θα τεθεί σε προσκύνηση των πιστών τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 3:30 pm


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε την Α´ Κυριακή των Νηστειών, 1 Μαρτίου, η εορτή της Ορθοδοξίας και η αναστήλωση των ιερών εικόνων σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ι. Μητροπόλεώς μας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, προέστη στη λιτάνευση των ιερών εικόνων και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής δασκάλας Άννης Μαυροκουκουλάκη. Ο Σεβ. κ. Ευγένιος, αντί κηρύγματος ανέγνωσε τον Κατηχητήριο Λόγο της Α.Θ.Π., του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή και διάβασε το απόσπασμα από το Συνοδικό της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου.
Παρέστη πλήθος πιστών, πολλοί από τους οποίους μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων. Επίσης παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης, Ν. Χριστοφακάκης και Μ. Μυγιάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 3:10 pm


Μεγάλα ποσά οφείλει σε εργολάβους ο Δήμος Ιεράπετρας

Μεγάλα ποσά οφείλει σε εργολάβους ο Δήμος Ιεράπετρας
Και καλείται τώρα και με δικαστική απόφαση να πληρώσει
Σε ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, όπως άλλωστε το χαρακτήρισε και ο ίδιος, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ξεκίνησαν να καταφθάνουν στο δήμο τετελεσμένες αποφάσεις από τα δικαστήρια για τις υποθέσεις εργολάβων που διεκδικούν χρήματα για εργασίες που έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια. Τα ποσά που καλείται να πληρώσει ο δήμος είναι αρκετά μεγάλα και σύμφωνα με ενημέρωση από την Οικονομική Υπηρεσία υπολογίζεται ότι θα υπερβούν τις 250.000 ευρώ, όταν η ΣΑΤΑ του δήμου είναι 400.000 ευρώ.
«Αυτό σημαίνει ότι ως νέα δημοτική αρχή καλούμαστε πάνω από τα μισά διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν από τη ΣΑΤΑ να τα διαθέσουμε για να πληρώσουμε ανθρώπους που έχουν εργαστεί στο δήμο και έχουν τελεσιδικίσει οι αποφάσεις και θα πρέπει να πάρουν τα χρήματά τους γιατί αλλιώς θα ξεκινήσουν οι κατασχέσεις στο δήμο. Πρόσφατα από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε μια απόφαση για να πληρωθούν 88.000 ευρώ.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2015 | 2:36 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: