1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αναβάλλεται το παιχνίδι της Αναγέννησης με την Κηφισιά

Αναβάλλεται το παιχνίδι της Αναγέννησης με την Κηφισιά
Λόγω κακοκαιρίας
Με τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ωστόσο λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο πέλαγος και του απαγορευτικού του απόπλου των πλοίων, οδήγησαν στην απόφαση για την αναβολή αρκετών αγώνων, μεταξύ των οποίων και η αναμέτρηση της Αναγέννησης με την Κηφισιά στην Ιεράπετρα.

 

Συγκεκριμένα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση κάνοντας γνωστές τις αναμετρήσεις, που αναβάλλονται.

Αναλυτικά:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και τον μη απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Κατηγορίας αναβάλλονται οι παρακάτω αγώνες για τον 4ο όμιλο, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την 1/2/2015.

Ιωνικός-Γιούχτας
Κυανούς Αστήρ Βάρης-Κισσαμικός
Τριγλία Ραφήνας ΑΟ-Ηρόδοτος
Αναγέννηση Ιεράπετρας-Κηφισιάς ΑΕ
ΑΟ Νέας Ιωνίας-ΠΑΟ Κρουσσώνος

Οι παραπάνω αγώνες θα οριστούν προσεχώς με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ" Εθνικής Κατηγορίας.

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 4:42 pm


Το Βρεφονηπιακό Σταθμό Μακρύ Γιαλού επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Το Βρεφονηπιακό Σταθμό Μακρύ Γιαλού επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας
Και η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Επίσκεψη στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Μακρύ Γιαλού πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Στην επίσκκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, καθώς επίσης και η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τη λειτουργία του σταθμού, τις ανάγκες του και τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Ένα από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν είναι αυτό του αύλειου χώρου του σταθμού προκειμένου να μπορέσει να διαμορφωθεί κατάλληλα για δραστηριότητες. Παράλληλα έγινε αναφορά στη συντήρηση του κτιρίου του πρώην δημοτικού σχολείου Μακρύ Γιαλού, όπου και στεγάζεται ο Βρεφονηπιακός σταθμός σήμερα και στις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη «η ασφαλής λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι η βασική προτεραιότητά μας. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να καλύπτουμε άμεσα τις ανάγκες όλων των βρεφονηπιακών σταθμών. Κατά τη σημερινή μας επίσκεψη συζητήσαμε και ενημερωθήκαμε από τους εργαζομένους για τις ανάγκες του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Μακρύ Γιαλό, την αποκατάσταση των οποίων θα προγραμματίσουμε άμεσα, προκειμένου να συμβάλουμε στην καλή λειτουργία του».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ιεράπετρας « Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Ιεράπετρας υποστηρίζει καθημερινά την λειτουργία επτά Βρεφονηπιακών Σταθμών. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Μακρύ Γιαλού είναι ένας σχετικά νέος σταθμός. Εξυπηρετεί καθημερινά της ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Μακρύ Γιαλού, φιλοξενώντας αρκετά νήπια και βρέφη. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην ασφαλή λειτουργία του και να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας του, όπως άλλωστε και σε όλους τους Βρεφονηπιακούς. υποστηρίζοντας παράλληλα το καθημερινό παιδαγωγικό έργο που επιτελούν.

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 10:47 am


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας
Συνεδριάζει τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας με θέματα:
• Ορισμός επιτροπής διαγωνισμού για την εκτέλεση της πράξης Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων Δήμου Ιεράπετρας.
• Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου Ιεράπετρας και των Νομικών Δημοτικών Προσώπων για το 2015.
• Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας (οικονομικής προσφοράς) για την εκτέλεση του έργου Ανάπτυξη και διάχυση πολιτιστικού περιεχομένου μέσω δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου στο Δήμο Ιεράπετρας.
• Έκθεση εκτέλεσης προϋπολογισμού 4ου τριμήνου 2014.
• Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
• Χορήγηση πάγιας προκαταβολής στους προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και στον πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας.
• Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου Ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεση λυμάτων οικισμού Αγ. Στεφάνου.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 8:37 pm


Τροποποίηση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Τροποποίηση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της Ιεράπετρας ήταν και συζητήθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος 2015 με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ. Εμμ. Φραγκούλη.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της Ιεράπετρας ήταν και συζητήθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος 2015 με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ. Εμμ. Φραγκούλη.
Ο κ. Φραγκούλης είπε ότι τον περασμένο Αύγουστο έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ο προϋπολογισμός σημειώνοντας παράλληλα πως σχεδόν στη μέση μιας χρονιάς προσπαθεί μια δημοτική αρχή να κάνει τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά. Με συνέπεια ο προϋπολογισμός να γίνεται κατά προσέγγιση. «Τώρα στο στάδιο που βρισκόμαστε ερχόμαστε να τον τροποποιήσουμε και να τον φέρουμε στα πραγματικά μεγέθη του, καταγράφοντας τα έσοδα, τα ανείσπρακτα έσοδα, τις υποχρεώσεις του δήμου και τα υπόλοιπα από τα έργα του τεχνικού προγράμματος που συνεχίζονται.»
Ακολούθησαν παρατηρήσεις και επισημάνσεις από τους δημοτικούς συμβούλους Μ. Μαχαιρά, Μ. Κοτσυφάκη, Μ. Γερακιανάκη, για κωδικούς στους οποίους καταγράφονται μειώσεις σε ποσά ή σε άλλους για τους οποίους δεν προβλέπονται κάποια ποσά ενώ οι ανάγκες υπάρχουν.
Διευκρινίσεις δόθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, τον αντιδήμαρχο και την προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Μαρία Φρατζεσκάκη.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:56 pm


Αναγγελία θυελλωδών ανέμων στην περιοχή της Ιεράπετρας

Αναγγελία θυελλωδών ανέμων στην περιοχή της Ιεράπετρας
Αναγγελία θυελλωδών ανέμων στην περιοχή της Ιεράπετρας

Από την Ε.Μ.Υ. εκδόθηκε το από 30-01-2015 Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων και ισχύει από την 30-01-2015  1600 UTC. Αναφέρει  ότι στο Νοτιοανατολικό Κρητικό Ιεράπετρα από 30-01-2015 2200 UTC τουλάχιστον και μέχρι 31-01-2015 0400 UTC  θα πνέουν   άνεμοι Δυτικοί  Νοτιοδυτικοί  εντάσεως   7 Η 8 BF.

Τα μέλη των συλλόγων ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων, των ναυταθλητικών ομίλων καθώς και οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής παρακαλούνται όπως αναστείλουν τις δραστηριότητες τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και μέχρι βελτιώσεως των καιρικών συνθηκών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:51 pm


Μια όμορφη γιορτή στο ΚΑΠΗ Ιεράπετρας

Μια όμορφη γιορτή στο ΚΑΠΗ Ιεράπετρας
Μια όμορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιεράπετρας με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Μια όμορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιεράπετρας με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Τα μέλη γέμισαν ασφυκτικά το χώρο που στεγάζεται το ΚΑΠΗ και όλοι μαζί, με καλή διάθεση και πολύ κέφι, πέρασαν ένα όμορφο και ευχάριστο πρωινό.
Την δική τους ξεχωριστή παρουσία είχαν τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ που τραγούδησαν υπό την διεύθυνση της κ. Λένας Φραγκούλη αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο και καλωσορίζοντας το νέο και έκλεισαν το μουσικό τους πρόγραμμα με ένα πανέμορφο τραγούδι που αφορά όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα την τρίτη ηλικία, εφηβεία όπως τη χαρακτήρισε η κ. Φραγκούλη, με τίτλο «να μείνουμε πάντα παιδιά».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:23 pm


Προβληματισμός στο δήμο Ιεράπετρας για τα απορρίμματα

Προβληματισμός στο δήμο Ιεράπετρας για τα απορρίμματα
Και τη σχεδιαζόμενη μονάδα κομποστοποίησης
Στο πρόσφατο ταξίδι του στη Γερμανία, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για θέματα διαχείρισης αστικών και οργανικών αποβλήτων, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Εκείνο που διαπιστώσαμε είναι πως η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ και νέα συστήματα και τεχνικές εφαρμόζονται. Και πως η δημιουργία ενεργειακών πάρκων στηρίζει τη λειτουργία μονάδων, όπως αυτές που επισκεφθήκαμε, με στόχο να υπάρχει ανταποδοτικότητα.
Στην Ιεράπετρα υπάρχουν αρκετά θέματα που πρέπει να επιλυθούν σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Αρκετά ερωτήματα τίθενται με τη μονάδα κομποστοποίησης. Η προσπάθεια για την υλοποίησή της έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια για να γίνει κάποια στιγμή. Το θέμα είναι ακόμη στις αρχές του και δεν προβλέπεται κανένα ενεργειακό πάρκο. Απλά η παραγωγή κομπόστ, το οποίο δεν έχει κανένα οικονομικό ενδιαφέρον και στη Γερμανία το δίνουν δωρεάν στους αγρότες μαζί με το υγρό λίπασμα, το οποίο παράγεται.
Θα πρέπει λοιπόν να προβληματιστούμε για το εάν και κατά πόσο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Για το σκοπό αυτό θα καλέσω τους μελετητές που έχουν αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης να μας ενημερώσουν για τη μονάδα κομποστοποίησης.
«Θεωρώ πως θα έπρεπε ο νομός να κοιτάξει να συνεννοηθεί και να λύσει μόνος του το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ότι πρέπει να αλλάξει ο περιφερικός σχεδιασμός, να ενημερωθεί ο κόσμος για την ανακύκλωση, να διασφαλιστούν τα μέσα. Από 'κεί και πέρα δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι λειτουργούν μονάδες καύσης και αυτό δεν πρέπει να τρομάζει γιατί είναι αλήθεια πως υπάρχουν κάποια απορρίμματα που δεν ανακυκλώνονται όπως ιατρικά απόβλητα, βερνίκια κλπ. Θα έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα το συζητήσουμε διεξοδικά για το τί θέλουμε για τον τόπο μας», κατέληξε ο Δήμαρχος.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 6:12 pm


Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ιεράπετρας

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ιεράπετρας
Θα συνεδριάσει την Δευτέρα
Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιεράπετρας, με θέματα:
• Αίτηση Αικατερίνης Κοκκινάκη για τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (Επιχείρηση λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών) στο Κάτω Χωριό.
• Αίτηση Φωτεινής Τζεβελεκάκη για τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (Επιχείρηση αναψυχής-παραδοσιακό καφενείο) στη Γρα Λυγιά.
• Αίτηση Ιωάννη Ζερβάκη για τη χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (Παντοπωλείο- πρατήριο άρτου) στη Γρα Λυγιά.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 4:30 pm


Ενημέρωση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας

Ενημέρωση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας
Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης  

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 9.30 το πρωί θα συνεδριάσουν τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιεράπετρας, με θέματα:
- Ενημέρωση για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
- Επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων ένταξης των δικαιούχων.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 3:33 pm


Το ΚΕΘΕΑ αναζητά χώρο στην Ιεράπετρα

Το ΚΕΘΕΑ αναζητά χώρο στην Ιεράπετρα
Μέλη του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη επισκέφθηκαν χθες στο γραφείο του τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόσιο Καλαντζάκη. Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν σε συνεργασία με τον Δήμο να αναζητηθεί ένας χώρος όπου το…
Μέλη του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη επισκέφθηκαν χθες στο γραφείο του τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόσιο Καλαντζάκη. Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν σε συνεργασία με τον Δήμο να αναζητηθεί ένας χώρος όπου το ΚΕΘΕΑ θα δημιουργήσει υποδομές που θα στεγάζουν τις υπηρεσίες του.
Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ στο Νομό Λασιθίου κ. Γ. Τρικοίλης, «οι ανάγκες καθιστούν αναγκαία και χρήσιμη μια τέτοια δομή στην Ιεράπετρα. Αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια αίτημα των εξυπηρετούμενων ο οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης δυσκολεύονται να έρθουν στον Άγιο Νικόλαο. Πιστεύουμε ότι με την λειτουργία μελλοντικά των δομών μας στην Ιεράπετρα θα εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι της Σητείας και αυτό είναι σημαντικό. Έχουμε στα σχέδιά μας τη σκέψη να προχωρήσουμε και στην ανάπτυξη μονάδων πρόληψης και αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμο και απαραίτητο.»
Ο Δήμαρχος από πλευράς του ανέφερε ότι θα στηρίζουν τέτοιες δομές που στόχο έχουν να βοηθήσουν συμπολίτες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα από εξαρτήσεις.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 2:37 pm


Εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής διαχείρισης οχημάτων στο δήμο Ιεράπετρας

Εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής διαχείρισης οχημάτων στο δήμο Ιεράπετρας
Διαγωνισμός για το έργο

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας προκηρύσσει δημόσιο πρόχειρο διαγωνισμό σε ευρώ με σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη προσφορά, για την εκτέλεση της πράξης «Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων» Δήμου Ιεράπετρας.
Η υπηρεσία αφορά την εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής διαχείρισης οχημάτων συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 61.500 € με ΦΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 18/2/2015 ημέρα Τετάρτη στο Δημοτικό Κατάστημα από την αρμόδια επιτροπή. Ώρα έναρξης παραλαβής των προσφορών ορίζεται η 09:30 και ώρα λήξης παραλαβής των προσφορών η 10.00

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 1:05 pm


Κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Ιεράπετρας

Κανονισμός λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Ιεράπετρας
Στη συνεδρίαση της αθλητικής Επιτροπής

Συνεδρίαση της Αθλητικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετρας θα γίνει την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17.00μ.μ στο κλειστό γυμναστήριο Μάρκος Φωνιαδάκης με τα εξής θέματα:
1.Διεξαγωγή Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δημοσιογράφων το έτος 2016 .
2. Κανονισμός λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Ιεράπετρας.
3. Γενικές ερωτήσεις.
4. Απαντήσεις σε αιτήσεις πολιτών και συλλόγων.

Ο Πρόεδρος

Πέτρος Μαστοράκης

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 12:18 pm


Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στο Δήμο Ιεράπετρας

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις στο Δήμο Ιεράπετρας
Από 12 έως 23 Φεβρουαρίου

Ο δήμος Ιεράπετρας υποδέχεται και φέτος τις Απόκριες με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων. Σε συνεργασία με συλλόγους και ομάδες από την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου προετοιμάζονται διάφορες εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στους ρυθμούς της αποκριάς.

Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στις 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί το έθιμο της φουνάρας σε πλατείες και διάφορα σημεία της πόλης της Ιεράπετρας. Με την υποστήριξη διαφόρων συλλόγων και ομάδων και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, με πολύ κέφι και αποκριάτικη διάθεση θα ανάψουμε τις φουνάρες στις διάφορες πλατείες της πόλης μας, θα τσικνίσουμε, θα χορέψουμε και θα διασκεδάσουμε .

Και καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το 1ο παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου περιμένει τους μικρούς μας φίλους να λάβουν μέρος, για να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Το κυνήγι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος στο δήμο μας με πρωτοβουλία της ομάδας «τα παπάκια» και τη συμβολή του σώματος Προσκόπων Ιεράπετρας υπό την αιγίδα της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Ιεράπετρας.

Μία μέρα αργότερα την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου το 26ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού Ιεράπετρας θα ανοίξει τις πύλες του. Γρίφοι, δοκιμασίες και πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους συμμετέχοντες σε μια διοργάνωση που εξελίσσεται σε σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στον δήμο μας. Την οργάνωση του 26ου κυνηγιού έχει η ομάδα «τα παπάκια», καθώς είναι η ομάδα που κέρδισε το κυνήγι την περασμένη χρονιά. Για πληροφορίες και συμμετοχές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη σελίδα της ομάδας διοργάνωσης Κυνήγι Θησαυρού Ιεράπετρας.

Στο πνεύμα της αποκριάς θα μας βάλει και το μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ που διοργανώνει η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α και η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Ιεράπετρας στην κεντρική πλατεία την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου το απόγευμα. Μουσική, χορός, κλόουν, παιχνίδια και αποκριάτικα δρώμενα θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις κορυφώνονται με το Γεραπετρίτικο Καρναβάλι 2015 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στη οδό Κοθρή στο κέντρο της πόλης. Η ευρηματικότητα, η έμπνευση και η δημιουργία αποκτούν μορφή και τρόπο έκφρασης μέσα από τις συμμετοχές των συλλόγων και των ομάδων που θα λάβουν και φέτος μέρος στο καρναβάλι της Ιεράπετρας συμβάλλοντας στην προσπάθεια για αναβάθμιση του θεσμού. Το Καρναβάλι διοργανώνεται με την πολύτιμη συμβολή και υποστήριξη του νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας και μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες, σχολεία, σύλλογοι, φορείς και σωματεία, αφού πρώτα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Ιεράπετρας ή στον νέο Πολιτιστικό Σύλλογο

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις από πολιτιστικούς συλλόγους τοπικών κοινοτήτων του δήμου μας.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 9:51 am


Παράκληση του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Ιεράπετρας για φαρμακευτικό υλικό

Παράκληση του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Ιεράπετρας για φαρμακευτικό υλικό
Το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας απευθύνει έκκληση για ενίσχυση με κάθε είδους φάρμακα και άλλα υγειονομικά υλικά.
Το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας απευθύνει έκκληση για ενίσχυση με κάθε είδους φάρμακα και άλλα υγειονομικά υλικά.
Καθώς οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες ζητά από τους πολίτες να ανταποκριθούν και σε αυτό το κάλεσμα προσφοράς.
Ο Πρόεδρος του ΠΤΕΕΣ Ιεράπετρας κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος περιγράφοντας τον τρόπο λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείο αναφέρει: «Πάντα χρησιμοποιώντας τη λέξη "δυστυχώς" το Κοινωνικό Ιατρείο έχει επιφορτιστεί με πάρα πολλή δουλειά. Είναι πολύς ο κόσμος που προσφεύγει για να λύσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει στο Κοινωνικό Ιατρείο. Δυστυχώς ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος αντιμετώπισης των ανασφάλιστων ασθενών. Επίσης θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν και οι ανάγκες για παροχή υπηρεσιών υγείας και προς τους αλλοδαπούς που ζουν στην περιοχή μας. Ωστόσο υπολογίζεται ότι το 60% με 70% των εξυπηρετούμενων από το Ιατρείο είναι Έλληνες ανασφάλιστοι ασθενείς.
Όσοι συμπολίτες επιθυμούν να δώσουν φάρμακα, μπορούν να τα προσκομίσουν καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) από 11 π.μ. έως 1 μ.μ. στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου ΠΤΕΕΣ Ιεράπετρας, Λοχαγού Παγωμένου 47, τηλέφωνο 28420-25.466.
Δεκτά γίνονται όλα τα σκευάσματα, αρκεί να μην έχουν λήξει.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2015 | 7:11 pm


Κατσίγαροι καταλήγουν στο Φράγμα των Μπραμιανών

Κατσίγαροι καταλήγουν στο Φράγμα των Μπραμιανών
Το Φράγμα του Μπραμιανών εμπλουτίστηκε με νερό αλλά ένα ακόμη πρόβλημα προέκυψε πρόσφατα, καθώς ποσότητες κατσίγαρου καταλήγουν στη λεκάνη του φράγματος!
Το Φράγμα του Μπραμιανών εμπλουτίστηκε με νερό αλλά ένα ακόμη πρόβλημα προέκυψε πρόσφατα, καθώς ποσότητες κατσίγαρου καταλήγουν στη λεκάνη του φράγματος!
Κινητοποιήθηκαν αρμόδιες και εμπλεκόμενες αρχές μετά και από έγγραφη καταγγελία για τον κατσίγαρο στη λεκάνη και την έντονη δυσοσμία στην περιοχή.
Χθες μετέβησαν επί τόπου και προχώρησαν σε αυτοψία υπηρεσιακοί παράγοντες. Μεταξύ αυτών και ο αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το πρόβλημα προέκυψε από διαρροή σε δεξαμενή, στην οποία τοποθετούνται απόβλητα ελαιουργείου ή ελαιουργείων. Πιθανολογείται ότι λόγω των βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών ο κατσίγαρος που τοποθετούνταν εκεί αραιώθηκε εξ αιτίας του βρόχινου νερού με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η διαρροή, υπογείως.
Το θέμα έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα της Αστυνομίας, να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες και να γίνουν οι ενέργειες που προβλέπονται.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2015 | 6:00 pm


Επισκέφτηκε τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Επισκέφτηκε  τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού ο δήμαρχος Ιεράπετρας
Επισκέφτηκε  τα σχολεία της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Τα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού επισκέφτηκε την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, από τον πρόεδρο τον Σχολικών Επιτροπών, κ. Ηλία Νταραρά, από τον εργοδηγό και  εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων και βέβαια να γίνει συζήτηση με τους διευθυντές με απώτερο στόχο την  όσο το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη της καθημερινότητας των σχολείων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Μακρύ Γιαλού, στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά, στο Νηπιαγωγείο Μακρύ Γιαλού, στο Νηπιαγωγείο Κουτσουρά, στο Γυμνάσιο Κουτσουρά και στο Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού.  Κατά την επίσκεψη ο δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Ιεράπετρας τον κ. Ηλία Νταραρά για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας και παράλληλα ενημερώθηκε από τους διευθυντές για τις ανάγκες που υπάρχουν και χρήζουν άμεσης διεκπεραίωσης.

Θέματα που έχουν να κάνουν με τους αύλειους χώρους, τις περιφράξεις, τους αθλητικούς χώρους των σχολείων, τις συντηρήσεις, καθώς και θέματα ασφάλειας ήταν αυτά που συζητήθηκαν και προγραμματίστηκαν, για να διεκπεραιωθούν  από την υπηρεσία του δήμου. Όπως αναφέρθηκε ήδη έχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις. Σημαντική για την ασφάλεια των παιδιών είναι η περίφραξη στο Δημοτικό Σχολείο Μακρύ Γιαλού,  η οποία προγραμματίστηκε από την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή και είναι σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις που γίνονται για προμήθεια εποπτικών μέσων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο πλαίσιο πάντα του δυνατού.

Όπως ανέφερε ο κ. Νταραράς «Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας μέριμνά μας ήταν η καταγραφή των προβλημάτων όλων των σχολείων και βέβαια ο προγραμματισμός για την επίλυσή τους. Μέχρι σήμερα έχουμε ήδη επιλύσει αρκετά, όμως υπάρχουν σοβαρά κτιριακά προβλήματα τα οποία προγραμματίζουμε, για να αποκατασταθούν το επόμενο διάστημα μετά και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Καλαντζάκης « Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα για τη νέα δημοτική αρχή. Φιλοξενούν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά και επιτελούν ένα σημαντικό έργο, γι' αυτό και είναι υποχρέωσή μας να τα στηρίζουμε. Οι σχολικές επιτροπές του δήμου ενημερώνονται και υποστηρίζουν καθημερινά όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες, ωστόσο σήμερα πραγματοποιήσαμε και μια κατ' ιδίαν επίσκεψη στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, για να δούμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να συζητήσουμε με τους διευθυντές και στο πλαίσιο πάντα της καλής και εποικοδομητικής συνεργασίας. Καταγράψαμε τις ανάγκες, είδαμε τα προβλήματα, ενημερωθήκαμε από τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς και βέβαια συζητήσαμε και προγραμματίσαμε παρεμβάσεις με στόχο μας πάντα την ασφαλή λειτουργιά όλων των σχολείων του δήμου μας».

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2015 | 4:39 pm


Ευχαριστίες της Ελένης Βλάσση

Ευχαριστίες της Ελένης Βλάσση
Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν, αλλά και αυτούς που δεν με στήριξαν στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου
Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι με στήριξαν, αλλά και αυτούς που δεν με στήριξαν στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου. Ευχαριστώ ολόψυχα όλους εσάς, που με εμπιστευτήκατε και με τιμήσατε με την ψήφο σας. Η δυναμική που μου δώσατε και αύξησα το ποσοστό μου κατά 120% με τιμά, αλλά πάνω απ' όλα μου δημιουργεί αίσθημα ευθύνης.
Η επόμενη μέρα με βρίσκει και πάλι στις επάλξεις. Θα είμαι πάντα εδώ κοντά σας, μαζί σας, για να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις και με οποιοδήποτε τρόπο μπορώ στον αγώνα για το Λασίθι μας, στον αγώνα για το καλό της Ελλάδας.
ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΣΣΗ
Πολιτευτής της Ν.Δ. στο Νομό Λασιθίου

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2015 | 3:51 pm


Αιτήσεις για προέγκριση ίδρυσης καταστημάτων

Αιτήσεις για προέγκριση ίδρυσης καταστημάτων
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και ώρα 12.30 μ.μ στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου (παραπλεύρως γραφείου Δημάρχου), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87):
Θέμα 1ο: Αίτηση Αικατερίνης Κοκκινάκη για χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Επιχείρηση Λιανικής Διάθεσης τροφίμων και ποτών» στην ΤΚ Κάτω Χωριού Ιεράπετρας.
Εισηγητής: Τσικαλουδάκη Θεονύμφη

Θέμα 2ο: Αίτηση Φωτεινής Τζεβελεκάκη για χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Επιχείρηση Αναψυχής-Παραδοσιακό Καφενείο» στην περιοχή Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας.
Εισηγητής: Τσικαλουδάκη Θεονύμφη

Θέμα 2ο: Αίτηση Ιωάννη Ζερβάκη για χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Επιχείρηση Λιανικής Διάθεσης τροφίμων και ποτών (παντοπωλείο- πρατήριο άρτου)» στην περιοχή Γρα-Λυγιάς Ιεράπετρας.
Εισηγητής: Τσικαλουδάκη Θεονύμφη

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2015 | 11:25 am


Η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ιεράπετρας συνεδριάζει τη Δευτέρα

Η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ιεράπετρας συνεδριάζει τη Δευτέρα
Τα θέματα της συνεδρίασης

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετρας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87):

1ο Θέμα :Ορισμός επιτροπής διαγωνισμού για την εκτέλεση της πράξης Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων Δήμου Ιεράπετρας.

2ο θέμα: ΄Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου Ιεράπετρας και των Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας, ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για το 2015

3ο θέμα :΄Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας (οικονομικής προσφοράς)για την εκτέλεση του έργου Ανάπτυξη και διάχυση Πολιτιστικού περιεχομένου μέσω δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου στο Δήμο Ιεράπετρας

4ο Θέμα: Τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης προϋπολογισμού 4ου τριμήνου 2014 .

5o Θέμα: Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.

6ο Θέμα: Χορήγηση πάγιας προκαταβολής στους προέδρους Τ. Κοινοτήτων
και τον πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας

7ο Θέμα Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου .Ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων ,εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεση λυμάτων οικισμού Αγ. Στεφάνου Δήμου Ιεράπετρας(1ο υποέργο)

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2015 | 11:15 am


Είχε διαρρήξει 13 οχήματα στην Ιεράπετρα

Είχε διαρρήξει 13 οχήματα στην Ιεράπετρα
Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Εξιχνιάστηκαν, χθες στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, δεκατρείς υποθέσεις διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν σε οχήματα στην Ιεράπετρα.

Σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού υπηκόου Ρουμανίας, για τη τέλεση των εν λόγω διαρρήξεων και συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, ο 28χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 21.01.2015 έως και 27.01.2015, είχε διαπράξει δεκατρείς διαρρήξεις οχημάτων στην Ιεράπετρα.

Η προανάκριση διενεργείται από τo Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ο συλληφθείς με τις σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2015 | 11:02 am

Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: