1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Βιογραφικό Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη

Βιογραφικό Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη
Βιογραφικό Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη

Γ εννήθηκε 21 Ιανουαρίου του 1962. Σπούδασε στη σχολή Ηλεκτρονικών στο Ηράκλειο Κρήτης και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνιτών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ). Είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης Hydroponic Farm που εξειδικεύεται στις θερμοκηπιακές, υδροπονικές καλλιέργειες και στο εμπόριο.

Ασχολείται με τα κοινά από το 1981, όπου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Νεότητας Μακρύ Γιαλού. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες που αφορούν την αγροτική διοίκηση και οικονομία και είναι μέλος του «Δικτύου Επιχειρήσεων Παραγωγής Πιστοποιημένων Υδροπονικών Θερμοκηπιακών Προοιόντων Green Club».

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού με το συνδυασμό «Μακρύς Γιαλός: Καλύτερος Δήμος». Κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Μακρύ Γιαλού, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μακρύ Γιαλού, Μέλος του Δ.Σ της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Λασιθίου.

Μέλος του Δ.Σ του ΟΑΣ Σητείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Ιεράπετρα Βλέμμα στο Μέλλον». Κατόπιν διετέλεσε για ένα διάστημα Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας και εν συνεχεία Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας, διεκδικώντας και υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών του.

Από την 1/9/2014 είναι Δήμαρχος Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:17 pm


Συνεχίζεται ο διαγωνισμός λαχανικών

Συνεχίζεται ο διαγωνισμός λαχανικών
Συνεχίζεται ο διαγωνισμός λαχανικών και φρούτων στην Ιεράπετρα

Συνεχίζεται ο διαγωνισμός λαχανικών και φρούτων στην Ιεράπετρα, με τους καλλιεργητές από τη Γρα Λυγιά να επιδεικνύουν υπερήφανα τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στο καφενείο του Μ. Χαραλαμπάκη με κολοκύθι 1,30 εκατοστών, αλλά και με δίδυμο 0,60 εκατοστών.
Μπορούμε να παράγουμε τα πάντα!
ΜΗΝΑΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:46 pm


Η απορρόφηση των παιδιών στους παιδικούς και τα ΚΔΑΠ

Η απορρόφηση των παιδιών στους παιδικούς και τα ΚΔΑΠ
Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του, το νυν Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του, το νυν Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας προχώρησε στην έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ πρώτου βαθμού, για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ.
Το νυν Δ.Σ. θα έχει την ευθύνη των αποφάσεων μέχρι να αναλάβει το νέο, που θα προκύψει το επόμενο διάστημα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής από 1η του Σεπτεμβρίου.
Τα θέματα στο μεταξύ τρέχουν και ειδικά οι αιτήσεις για ένταξη παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.
Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση, αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ για τον αριθμό των παιδιών που θα γίνουν δεκτά μέσω ΕΣΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα χρειάζεται οι γονείς να καταβάλλουν ποσό για τροφεία.
Τα παιδιά που δεν θα γίνουν δεκτά με το πρόγραμμα αυτό, θα γίνουν πάντως δεκτά στις δομές του δήμου – ο στόχος είναι να γίνουν δεκτά όλα – με την καταβολή τροφείων 65 ευρώ.
Ήδη οι γονείς έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους και για τις δυο περιπτώσεις, είτε ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, είτε όχι, έτσι ώστε οι διαδικασίες να κυλήσουν με γρήγορους ρυθμούς.
Για όσα παιδιά δεν επιλεγούν μέσω ΕΣΠΑ, επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. θα εξετάσει τις αιτήσεις για ένταξη με καταβολή τροφείων.
Οι οριστικοί πίνακες μέσω ΕΣΠΑ αναμένονται τη Δευτέρα και περίπου δυο ημέρες μετά οι γονείς θα γνωρίζουν συνολικά εάν τα παιδιά τους εντάχθηκαν σε δομές και σε ποιες.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 7:00 pm


Ευχαριστίες του Δημάρχου Ιεράπετρας στο Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Ευχαριστίες του Δημάρχου Ιεράπετρας στο Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.
Την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη δέχτηκαν κατά τη συνεδρίασή τους τα μέλη του Δ.Σ.  

 

Την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη δέχτηκαν κατά τη συνεδρίασή τους τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια στους τομείς, με τους οποίους ασχολήθηκαν.

«Το έργο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ήταν πολύ μεγάλο, αφορούσε κυρίως τον πολιτισμό, αλλά παράλληλα ήταν και το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Πιστεύω ότι ήταν πρωτοπόρος σε επίπεδο Κρήτης, χωρίς δόση υπερβολής. Κάνοντας κάποιος μια σύγκριση του αριθμού των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας με άλλους μεγάλους Δήμους του νησιού, θα αντιληφθεί τη διαφορά και το έργο που έχει γίνει.

Από την πλευρά μου, όπως έχω δηλώσει, θα παραμείνω ένας ενεργός πολίτης, που θα ενδιαφέρεται για το καλό της Ιεράπετρας και ολόκληρου του Νομού Λασιθίου. Διότι η ανάπτυξη και η πρόοδος δεν έχει όρια», δήλωσε ο κ. Αναστασάκης.

Στη συνέχεια χαιρέτισε το προσωπικό της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. και το ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν αυτά τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-

ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 5:53 pm


Στοχεύουμε στην εξέλιξη των δομών και των υπηρεσιών του δήμου Ιεράπετρας

Στοχεύουμε στην εξέλιξη των δομών και των υπηρεσιών του δήμου Ιεράπετρας
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας παρευρέθηκε και η νέα δημοτική σύμβουλος

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας παρευρέθηκε και η νέα δημοτική σύμβουλος, οικονομολόγος κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, που θα προτείνει ο νέος Δήμαρχος κ. Θεοδ. Καλαντζάκης για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.
Η κ. Χατζημαρκάκη σημείωσε: «Η παρουσία μου στη συνεδρίαση στόχο είχε την ενημέρωση. Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. είναι ένα από τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα του πολίτη. Ως δημοτική αρχή στοχεύουμε στην εξέλιξη των δομών και των υπηρεσιών ώστε να έχει ο Γεραπετρίτης αυτό που του αξίζει όσον αφορά στον πολιτισμό, την παιδεία και την παροχή υπηρεσιών από τις λοιπές δομές που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Οι δομές αυτές είναι αναγκαίες, θα πρέπει να υπάρχουν στην Ιεράπετρα και με αυτό το σκεπτικό θα εργαστούμε με σκοπό και τη βελτίωσή τους».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 5:49 pm


Με τελετή Αγιασμού ξεκίνησε η Νέα Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας

Με τελετή Αγιασμού ξεκίνησε η Νέα Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας
Με τελετή Αγιασμού ξεκίνησε η Νέα Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας

Με τελετή Αγιασμού προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Ευγένιου ξεκίνησε η θητεία της Νέας Δημοτική Αρχής Ιεράπετρας. Ο αγιασμός τελέστηκε στο χώρο του Δημαρχείου το πρωι της Δευτέρας παρουσία του νέου Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του απερχόμενου Δημάρχου, κ. Σήφη Αναστασάκη, εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων, του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του δήμου, διευθυντών, προϊσταμένων, υπαλλήλων του Δήμου, καθώς και πολιτών.

Πολλές ήταν οι ευχές που δέχτηκε η νέα Δημοτική Αρχή για επιτυχημένη, γόνιμη και παραγωγική θητεία στον αυτοδιοικητικό στίβο του Δήμου. Υγεία, καλή επιτυχία και πρόοδο ευχήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ενώ καλή αρχή και πολλές επιτυχίες ευχήθηκαν και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος μετά το πέρας του Αγιασμού «η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το Δήμο Ιεράπετρας. Με αρκετή διάθεση για δουλειά, όραμα και πρόγραμμα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για τη νέα πορεία. Γνωρίζοντας τα προβλήματα και παράλληλα τις ανάγκες ξεκινάμε άμεσα με στοχευμένες παρεμβάσεις και οργανωμένες κινήσεις σε όλους τους τομείς και σε όλες τις υπηρεσίες , για να καλύψουμε τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και να δώσουμε νέο πρόσωπο στην πόλη μας και στα χωριά της».

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 4:04 pm


Αγιασμός στο δημαρχείο Ιεράπετρας

Αγιασμός στο δημαρχείο Ιεράπετρας
Αγιασμός στο δημαρχείο Ιεράπετρας

Με αγιασμό στο Δημαρχείο, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου ξεκίνησε η πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής Ιεράπετρας.
Ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης ευχήθηκε υγεία, καλή δύναμη στους αιρετούς και τους δημοτικούς υπαλλήλους και τόνισε ότι με το διάλογο και τη συνεργασία θα επιλύονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

KALANTZAKIS 2

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 11:52 am


Η εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου

Η εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου
Η εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου

 

Το πρωί της Kυριακής 31 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, κατόπιν αδείας του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και προσκλήσεως του Εφημερίου της Ενορίας Δαφνών Αιδ/του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Λαμπράκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε κατάλληλα το θείο λόγο για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και για την εορτή της αναμνήσεως της καταθέσεως της τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ζώνης, πολιούχου της κωμοπόλεως Δαφνών Ηρακλείου. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ευγένιος προέστη της ιεράς λιτανεύσεως της ιεράς εικόνας και τεμαχίου της Αγίας Ζώνης με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των Ενοριτών.


Στην λαμπρή πανήγυρη της Ενορίας Δαφνών έλαβε μέρος πλειάδα Εφημερίων, καταγομένων από την κωμόπολη, ενώ έψαλε πολυμελής χορός υπό τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Αντώνιο Αλυγιζάκη, Καθηγητή του Τμήματος Μουσικής επιστήμης και τέχνης της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και παρέστη πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 11:25 am


Πυρκαγιά σε πιτσαρία στην Ιεραπετρα

Πυρκαγιά σε πιτσαρία στην Ιεραπετρα
Αντιμετωπίστηκε γρήγορα απο την Πυροσβεστική
Φωτιά σε πιτσαρία στο κέντρο της πόλης της Ιεράπετρας ξέσπασε γύρω στις 8.00 το βράδυ. Η άμεση επεμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα και γρήργορα η φωτιά σβήστηκε. . Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, όπως ανέφερε ο υποδιοικητής κ. Καλιοντζής που βρέθηκε επι τόπου,η φωτιά προκλήθηκε από την καμινάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 9:34 pm


Οι πρώτοι σε βαθμολογία στην Ιεράπετρα

Οι πρώτοι σε βαθμολογία στην Ιεράπετρα
Οι μαθητές που στις πανελλήνιες εξετάσεις συμπλήρωσαν σε τουλάχιστον ένα επιστημονικό πεδίο βαθμολογία άνω των 18.000 μορίων εισήχθησαν στις εξής σχολές
Οι μαθητές που στις πανελλήνιες εξετάσεις συμπλήρωσαν σε τουλάχιστον ένα επιστημονικό πεδίο βαθμολογία άνω των 18.000 μορίων εισήχθησαν στις εξής σχολές:
- Από το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας:
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ Φιλολογίας Θεσσαλονίκης
ΔΡΑΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης
ΜΟΥΤΣΑΚΗ ΜΕΛΙΝΑ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Χημικών Μηχανικών Αθήνα
ΚΥΜΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Μαθηματικών Αθήνα
ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης
ΣΥΜΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλονίκης
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης
ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Υπαξιωματικών Διοικ. Αεροπορίας Σ.Υ.Δ.
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Φαρμακευτικής Πάτρας
- Από το 2ο Λύκειο Ιεράπετρας:
ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ Ιατρικής Θεσσαλονίκης
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Ιατρικής Ηράκλειο
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθήνας
ΤΖΑΒΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Φαρμακευτικής Θεσσαλονίκης
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ Φυσικής Ηράκλειο
ΤΣΕΛΙΟΥ ΖΑΜΠΙΑ Παιδαγωγικό ειδικής αγωγής Βόλος
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ψυχολογίας Αθήνας
ΚΟΡΝΙΩΤΑΚΗ ΜΙΧΑΕΛΑ Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης
ΠΕΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Φαρμακευτικής Αθήνας
ΠΗΓΙΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Χημείας Ηράκλειο
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΥΛΟΣ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας
ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 7:28 pm


Κρήτη προτίμησαν κυρίως οι επιτυχόντες από την Ιεράπετρα

Κρήτη προτίμησαν κυρίως οι επιτυχόντες από την Ιεράπετρα
Η ανακοίνωση χθες των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έδωσε τέλος στην αγωνία δεκάδων μαθητών
Η ανακοίνωση χθες των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έδωσε τέλος στην αγωνία δεκάδων μαθητών.
Από το 1ο Γενικό Λύκειο εισήχθησαν 64 μαθητές που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες για πρώτη φορά και 3 μαθητές παρελθόντων ετών.
Από το 2ο Λύκειο αντίστοιχα 65 μαθητές και 1 μαθητής παρελθόντων ετών.
Οι μαθητές επέλεξαν να ενημερωθούν για τη σχολή στην οποία εισάγονται μέσω του διαδικτύου πληκτρολογώντας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας τα στοιχεία τους. Έτσι φέτος εικόνες του παρελθόντος με παιδιά, αλλά και γονείς, να πλημμυρίζουν με την παρουσία τους τα σχολεία και με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους δεν είδαμε. Η ηρεμία και η πολύ περιορισμένη παρουσία υποψήφιων κυριάρχησαν στα σχολικά συγκροτήματα. Ωστόσο πολλοί καθηγητές ήταν στα σχολεία, κυρίως για να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται. Τα τηλέφωνα πάντως που δέχτηκαν ήταν αρκετά και οι ανταλλαγές ευχών για καλές σπουδές έδιναν και έπαιρναν.
Βλέποντας τα αποτελέσματα, διαπιστώνουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός παιδιών εισάγεται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης. Από το 1ο Λύκειο 20 μαθητές και από το 2ο 30 μαθητές, δηλαδή σχεδόν οι μισοί. Τα κριτήρια για την επιλογή τους αυτή ποικίλουν. Εκτιμάται ότι πολλοί επιλέγουν πλέον να σπουδάσουν εντός νησιού γιατί το κόστος μετακίνησης σε πόλεις εκτός Κρήτης είναι αρκετά υψηλό και επιβαρύνει τον γενικότερο οικογενειακό προϋπολογισμό. Επίσης τα οφέλη του να είναι κανείς κοντά και συνάμα μακριά από το σπίτι του είναι πολλά. Άξιο βεβαίως αναφοράς είναι ότι οι πανεπιστημιακές σχολές, αλλά και τα ΤΕΙ που λειτουργούν στην Κρήτη είναι μεταξύ των καλύτερων πανελλαδικά, στοιχείο πολύ θετικό. Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και η διαμόρφωση των φετινών βάσεων. Παρατηρείται ακόμη μια στροφή προς τα παιδαγωγικά τμήματα, αλλά και τις στρατιωτικές σχολές.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 6:27 pm


Η ΕΑΣ Ιεράπετρας για το ρωσικό εμπάργκο

Η ΕΑΣ Ιεράπετρας για το ρωσικό εμπάργκο
Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθύνεται η ΕΑΣ Ιεράπετρας για το ρωσικό εμπάργκο. Στην επιστολή της αναφέρει:
Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απευθύνεται η ΕΑΣ Ιεράπετρας για το ρωσικό εμπάργκο. Στην επιστολή της αναφέρει:
«Οι συνέπειες από το Ρωσικό Εμπάργκο για τα προϊόντα της περιοχής μας είναι άμεσα ορατές.
Η πτώση των τιμών στα πρώιμα-κηπευτικά και λαχανικά είναι δραστική.
Η πρόσθετη ενίσχυση του τομέα αυτού είναι αναγκαία ώστε να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες για το εισόδημα των παραγωγών και να προληφθούν προβλήματα στην αγορά.
Οι ζημιές και οι συνέπειες από το Ρωσικό Εμπάργκο φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερες από ότι αρχικά είχαν εκτιμηθεί, ιδιαίτερα στην αρνητική επίδραση των τιμών.
Στα έκτακτα μέτρα στήριξης της αγοράς που ήδη έχει ανακοινώσει ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής γεωργίας και αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά στον ήδη κατάλογο πέρα από τις ντομάτες, τα αγγούρια, τα πιπέρια θα πρέπει να προστεθούν και οι μελιτζάνες, μαρούλια, φασόλια, κολοκύθια και λαχανικά.
Να επιταχυνθούν τα προγράμματα/ δράσεις/ καμπάνιες προώθησης προϊόντων σε νέες χώρες οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν εναλλακτικές διεξόδους για τα προϊόντα μας.
Η κλίμακα και η ταχύτητα αυτής της κρίσης, επιβάλλει την στενή παρακολούθηση των περιθωρίων κέρδους στην αλυσίδα των τροφίμων για περιορισμό της κερδοσκοπίας καθώς και την αντιμετώπιση καταχρηστικών και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών για πρόληψη περαιτέρω επιδείνωσης των τιμών.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξασφαλίσει και η Ελληνική κυβέρνηση να επιδιώξει το συντονισμό μεταξύ των κρατών-μελών και να διασφαλίζει ό,τι τα πρόσθετα κονδύλια που θα απελευθερωθούν κατευθύνονται για να αντιμετωπιστεί αναλογικά η κρίση.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να πάρει μέτρα ακόμα και αν χρειαστεί τροποποίηση Κανονισμού και Κανόνων διότι μιλάμε για μια εξαιρετικής περίπτωσης, μη προβλέψιμη κρίση.
Αποτελεί επιτακτική αναγκαιότητα και τεράστια αντίστοιχη κυβερνητική ευθύνη να εξασφαλιστούν οι ανάλογες εύλογες αποζημιώσεις στους πληττόμενους παραγωγούς, οι οποίοι απειλούνται με κατάρρευση, λόγω του ρωσικού εμπάργκο.
Άμεση καταγραφή της ήδη υφισταμένης παραγωγής από τις αρμόδιες υπηρεσίες
Άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων παραγωγών. Αποζημίωση των παραγωγών στην βάση του μοντέλου που ακολουθήθηκε προ τριετίας, για την ζημία στα αγροτικά προϊόντα εξαιτίας του βακτηρίου e-coli.
Οφείλει άμεσα η κυβέρνηση να δεσμευτεί για όλη την αποζημίωση, ακόμη και με εθνικούς πόρους, των πληγέντων παραγώγων και όλων των εμπλεκομένων στον συγκεκριμένο κύκλο εργασιών.
Δημιουργία ομάδας εργασίας με την συμμέτοχη αντιπροσώπων Συνεταιρισμών και Οργανώσεων Παραγωγών για τις συνολικές επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στον κλάδο των πρώιμων κηπευτικών, γατί φοβόμαστε ότι η απώλεια της ρωσικής αγοράς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με υποκατάσταση των προϊόντων μας από άλλους προμηθευτές τρίτων χωρών καθώς και οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν στο επίπεδο της ενδοκοινοτικής, εσωτερικής αγοράς, θα έχουν σοβαρές συνέπειες για την αγροτική μας παραγωγή.
Επιβάλλεται η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει, εδώ και τώρα, σε συμφωνίες-συμμαχίες με τις υπόλοιπες θιγόμενες χώρες του νότου και ιδιαίτερα την Ισπανία με στόχο τη διαμόρφωση κοινοτικών κανονισμών, που να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες αναλογικής ενίσχυσης προϊόντων παραγωγών και τομέων που θίγονται από το εμπάργκο».

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 5:54 pm


Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή στην Ιεράπετρα

 Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή στην Ιεράπετρα
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή στην Ιεράπετρα

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Ιεράπετρας, ανακοινώνεται ότι για να εκτελεστούν κάποιες απαραίτητες τεχνικές εργασίες, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Την Κυριακή 31-08-2014, από τις 07:00 έως τις 11:00:
*Στην Πόλη της Ιεράπετρας
Αν οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, το ηλεκτρικό ρεύμα θα επανέλθει πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που προαναφέρεται.
Για το λόγο αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 12:53 pm


Συνεδρίαση Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» Ιεράπετρας

Συνεδρίαση Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» Ιεράπετρας
Την Παρασκευή

Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» Ιεράπετρας στις 29 Αυγούστου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. (Κτήριο Μελίνα Μερκούρη 2ος όροφος). Θέματα συνεδρίασης:

 

1. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ α' βαθμού, για την υλοποίηση Ευρωπαικών Προγραμμάτων (σχετ. έγγρ. με αριθμ. πρωτ. 5912/21-8-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ).

2. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ α' βαθμού , για την υλοποίηση Ευρωπαικών Προγραμμάτων (σχετ. έγγρ. με αριθμ. πρωτ. 5915/21-8-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ) .

3. Επιτροπές παραλαβής και ορισμός προέδρων τους.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωάννη Λαθουράκης

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 10:49 am


ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.: Προσφορές για «Έντυπα και Υλικά Μηχανογράφησης»

 ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.: Προσφορές για «Έντυπα και Υλικά Μηχανογράφησης»
έως 05.09.14

Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας προτίθεται να προμηθευτεί «Έντυπα και Υλικά Μηχανογράφησης», προϋπολογισθείσας συνολικής δαπάνης 10.228,04€ (8.315,48+1.912,56 ΦΠΑ 23%), με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.

Προσφορές γίνονται δεκτές στα Γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ (Δημοκρατίας 31, κτήριο Μελίνα Μερκούρη, 2ος όροφος) μέχρι και την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 και τις ώρες, από τις 10:00 ως τις 11:00 το πρωί.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 7:18 pm


Ανάπλαση της πλατείας και των δρόμων του Σταυροχωρίου

Ανάπλαση της πλατείας και των δρόμων του Σταυροχωρίου
Θα κατασκευαστεί γέφυρα στην είσοδο του χωριού
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Σταυροχώρι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας προέβη σε επί τόπου αυτοψία των εκτελούμενων έργων. Τον κ. Σήφη Αναστασάκη συνόδευαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μπάμπης Κανάκης και Γιώργος Λιανάκης.
Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης- ΟΠΑΑΧ μετά από πρόταση του Δήμου. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε περίπου 360.000 ευρώ. Με αυτό «θα βελτιωθεί η αισθητική, η εικόνα του χωριού, αλλά και η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών και οι υποδομές που θα δημιουργηθούν θα αναβαθμίσουν τον οικισμό», δήλωσε ο κ. Αναστασάκης.
Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού στη λογική επαναφοράς της στην παραδοσιακή της μορφή με απομάκρυνση άσχετων αισθητικά επεμβάσεων του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος.
Το υφιστάμενο σιντριβάνι στο κέντρο της πλατείας θα απομειωθεί από πρόσφατες προσθήκες και θα επανέλθει στην αρχική του μορφή. Το δάπεδο της πλατείας θα πλακοστρωθεί από πλάκες τοπικής πέτρας και σε κάποια σημεία από κυβολίθους.
Επίσης, θα αναπλασθεί ο δημοτικός χώρος, που βρίσκεται ανατολικά από το ναό της Αγ. Τριάδας. Σήμερα ο χώρος είναι εγκαταλελειμμένος και απλά ένα τμήμα του λειτουργεί σαν «παιδική χαρά».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 7:02 pm


Διαγωνισμός για την "Προμήθεια ειδών προστασίας για το εργατοτεχνικό προσωπικό"

 Διαγωνισμός για την
Από το Δήμο Ιεράπετρας

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ (ΥΑ 11389/ΦΕΚ 185/ΤΒ/23-3-93) σε πρόχειρο διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την οικονομικότερη προσφορά, η «Προμήθεια ειδών προστασίας για το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου έτους 2014» προϋπολογισθείσας συνολικής δαπάνης 18.957,99 € (15.413,00€+3.544,99 € ΦΠΑ 23%).

Προσφορές γίνονται δεκτές στο Δημοτικό Κατάστημα Ιεράπετρας μέχρι και την 08.09.2014 από ώρα 11:00 πμ μέχρι 11:30 π.μ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 6:25 pm


Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για τους επιτυχόντες

Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για τους επιτυχόντες
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Ιεράπετρας για τους επιτυχόντες

Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Ιεράπετρας, γιατί με επίπονη προσπάθεια, κατάφεραν να πετύχουν τον πρώτο μεγάλο στόχο, που ανοίγει το δρόμο για τη ζωή τους ως πολίτες και ενεργά μέλη της κοινωνίας.
Ως τοπική κοινωνία, μας γεμίζει χαρά, ικανοποίηση και περηφάνια η επιτυχία που καταγράφουν τα παιδιά μας.
Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας για το αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς που έκαναν όλα τα σχολικά χρόνια σε αγαστή συνεργασία με τους καθηγητές και τους γονείς που επιφορτίζονται με το μεγάλο βάρος της πνευματικής, ηθικής και υλικής υποστήριξης στον κοπιώδη και μεγάλο αγώνα για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Εύχομαι σε όλους και όλες, η νέα ζωή που ξεκινάτε να είναι η απαρχή για την επίτευξη των στόχων σας.
Θέλω να πω όμως και στα παιδιά μας που δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να πετύχουν το στόχο τους, πως κάθε εμπόδιο στη ζωή τους από δω και πέρα θα αποτελεί αφορμή για μια μεγαλύτερη επιτυχία που ακολουθεί. Αξίζει σε όλους σας ένα μεγάλο μπράβο και σας περιμένει μια δεύτερη προσπάθεια αλλά και πολλές άλλες ευκαιρίες, τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσετε για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Σήφης Αναστασάκης
Δήμαρχος Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 6:14 pm


Προχωρούν οι εργασίες πεζοδρόμησης της οδού Λακέρδα στην Ιεράπετρα

Προχωρούν οι εργασίες πεζοδρόμησης της οδού Λακέρδα στην Ιεράπετρα
Το κέντρο της πόλης αλλάζει όψη
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες επί της οδού Λακέρδα στην Ιεράπετρα. Πλέον η οδός πεζοδρομείται. Για την ακριβή χρήση και λειτουργία της αναμένεται να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει αρκετές παραμέτρους να λάβει υπ' όψιν του, όπως τις εισόδους και εξόδους προς τις κάθετες της Λακέρδα οδούς, την ύπαρξη σχολείου, την πρόσβαση μαθητών και γονέων.
Την περιοχή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης για να ελέγξει την πορεία του έργου. Έγινε και αποδέκτης επισημάνσεων, τις οποίες εξέφρασαν πολίτες, ιδιοκτήτες οικιών ή επιχειρήσεων στη συγκεκριμένη οδό. Το Δήμαρχο ενημέρωσαν για την εξέλιξη του έργου ο επιβλέπων μηχανικός του Δήμου και ο εκπρόσωπος του εργολάβου.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 5:55 pm


Συνεδρίαση Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» Ιεράπετρας

 Συνεδρίαση Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» Ιεράπετρας
Την Παρασκευή
Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α» Ιεράπετρας στις 29 Αυγούστου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. (Κτήριο Μελίνα Μερκούρη 2ος όροφος). Θέματα συνεδρίασης:

1. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ α' βαθμού, για την υλοποίηση Ευρωπαικών Προγραμμάτων (σχετ. έγγρ. με αριθμ. πρωτ. 5912/21-8-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ).

2. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ α' βαθμού , για την υλοποίηση Ευρωπαικών Προγραμμάτων (σχετ. έγγρ. με αριθμ. πρωτ. 5915/21-8-2014 του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ) .

3. Επιτροπές παραλαβής και ορισμός προέδρων τους.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ιωάννη Λαθουράκης

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2014 | 5:36 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: