1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από την οδό Λακέρδα

Να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από την οδό Λακέρδα
Ανακοίνωση του Δήμου Ιεράπετρας

Από το Δήμο Ιεράπετρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Παρακαλούνται όσοι έχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα επί της οδού Λακέρδα, στο τμήμα από την πλατεία Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Γρ. Αυξεντίου να τα απομακρύνουν εντός της ημέρας, λόγω της έναρξης των εργασιών πλακόστρωσης της οδού.

Στο παραπάνω τμήμα δεν θα επιτρέπεται επίσης η είσοδος των οχημάτων για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για τις εργασίες.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 5:11 pm


Βιολογικός στους Μεσελέρους και τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων

Βιολογικός στους Μεσελέρους και τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων
Βιολογικός στους Μεσελέρους και τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων

Ένα σημαντικό για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων των Μεσελέρων έργο δημοπρατήθηκε χθες στο Δήμο Ιεράπετρας. Η εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Μεσελέρων Δήμου Ιεράπετρας «είναι ένας από τους έξι βιολογικούς καθαρισμούς που έχει εντάξει ο Δήμος στο ΠΕΠ Κρήτης.
Με το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 183.000 €, προβλέπεται τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων και με το επεξεργασμένο νερό, που θα προκύπτει, θα αρδεύονται γεωργικές εκτάσεις. Θα κατασκευαστεί σηπτική δεξαμενή καθίζησης, δεξαμενή τροφοδοσίας ανακυκλοφορίας, βιολογική επεξεργασία, σύστημα επεξεργασμένης βιομάζας κά.
Αφού έγινε η δημοπράτηση ακολουθεί το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, ο ανάδοχος που θα προκύψει θα κληθεί να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να υπογραφεί έπειτα η σύμβαση. Χρειάζεται μια διαδικασία, σύντομα όμως ένα σημαντικό έργο για το χωριό θα ξεκινήσει», ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:45 pm


Βελτίωση του δρόμου Ιεράπετρας- Καλαμαύκας

Βελτίωση του δρόμου Ιεράπετρας- Καλαμαύκας
Βελτίωση του δρόμου Ιεράπετρας- Καλαμαύκας

 

Για την έγκριση πρακτικών του έργου «Βελτίωση δρόμου Ιεράπετρας- Καλαμαύκας» προϋπολογισμού 300.000 €, θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης επεσήμανε: «Η πίστωση διετέθη από την Περιφέρεια Κρήτης κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Ιεράπετρας. Με το έργο αυτό προβλέπεται να συντηρηθεί και να βελτιωθεί σημαντικά ο δρόμος Ιεράπετρας - Καλαμαύκας. Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν νέες ασφαλτικές εργασίες όπου το ασφαλτικό οδόστρωμα χρειάζεται βελτίωση, θα κατασκευαστούν επενδεδυμένοι τάφροι απορροής των όμβριων υδάτων όπου χρειάζεται. Επίσης σε ορισμένα τμήματα όπου υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος θα γίνουν τοίχοι αντιστήριξης.
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολυσύχναστος, εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων προς χωριά που βρίσκονται δυτικά του Δήμου μας καθώς και των επισκεπτών των περιοχών αυτών. Είναι σημαντικό έργο γιατί θα συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία και την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση προς την Καλαμαύκα».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:31 pm


«Η μέρα του άγριου και του ήμερου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιεράπετρας

«Η μέρα του άγριου και του ήμερου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιεράπετρας
Την Τετάρτη το απόγευμα


Το Future Library, η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α., η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας και η Βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκι» συνεχίζουν την Εκστρατεία Aνάγνωσης και Δημιουργικότητας 2014 στη Γεράπετρα.
Την Τετάρτη 30 Ιουλίου 6-8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η δέκατη εκδήλωση, «Η μέρα του άγριου και του ήμερου». Διαβάζουμε το βιβλίο του Μωρίς Σεντάκ. «Εκεί που κατοικούν τα άγρια τέρατα» με εμψυχώτρια την κ. Ευαγγελία Κώτσιου. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 6 -9 ετών. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα παιδιά και υπάρχουν θέσεις -έως 20, τότε γίνονται δεκτά και αυτά. Συμβολική τιμή συμμετοχής 1 €.
Τηλ. επικοινωνίας 28423-40.386 και 6973-213.781 Γεωργία Μετινίδου- Μαρκοπούλου, email [email protected]
Την καλοκαιρινή εκστρατεία συντονίζει η εκπαιδεύτρια της βιβλιοθήκης κ. Μαρία Κουτσοποδιώτη- Παναγιωτίδη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 3:24 pm


"Τρόμος και αθλιότητα του Γ΄ Ράιχ" από την Θεατρική ομαδα Ιεράπετρας

Την Πέμπτη 31 Ιουλίου

 Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιεράπετρας ανεβάζει το έργο του Μπέρτολτ Μπρέχτ: "Τρόμος και αθλιότητα του Γ Ράιχ".

Το θέμα του έργου είναι η ζωή των ανθρώπων της Γερμανίας την εποχή του Ναζιστικού καθεστώτος. Μέσα απο τις αντιφάσεις και τις συγκρούσεις αποκαλύπτεται η δομή του φασιστικού καθεστώτος αλλά και η επίδραση του στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Παρουσιάζονται 9 απο τις 24 αυτοτελείς σκηνές του έργου που ακροβατώντας ανάμεσα στο σατυρικό , το δραματικό και το κωμικό στοιχείο αφυπνίζουν και ψυχαγωγούν.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 31 Ιουλίου στο παραλιακό σχολικό συγκρότημα (3ο Γυμνάσιο) και ώρα 9.15 μμ - Είσοδος: 5 ευρώ

Παίζουν:
Νίκος Ασπραδάκης , Γιώργος Καλαιτζίδης , Εφη Κασσωτάκη ,Κατερίνα Καλαιτζάκη , Λευτέρης Κανακάρης , Μάνος Καρτσάκης , Λία Λιανάκη , Βίκυ Νικολάκου , Πόπη Παναγιωτάκη , Γιώργος Χαλκίτης

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 2:37 pm


Ένα μουσικό ταξίδι σε ξεχωριστές παιδικές ταινίες από τη χορωδία Ιεράπετρας

Ένα μουσικό ταξίδι σε ξεχωριστές παιδικές ταινίες από τη χορωδία Ιεράπετρας
Ένα μουσικό ταξίδι σε ξεχωριστές παιδικές ταινίες από τη χορωδία Ιεράπετρας

Χακούνα Ματάτα θα πει έξω καρδιά, τί υπέροχη φράση!/ Χακούνα Ματάτα και ξεχνάς τη δράση!/ Τις έγνοιες διώξτε και όπου θέλει ας βγει,/ γίνετε μικροί φιλόσοφοι, Χακούνα Ματάτα!», ήταν οι φράσεις με τις οποίες η υπεύθυνη της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Τζένη Φραγκούλη έδωσε το σήμα για την έναρξης της συναυλίας προδιαθέτοντας το ακροατήριο για το τί επρόκειτο να ακολουθήσει. Οι στίχοι προέρχονται από το παιδικό της Disney «Ο βασιλιάς των λιονταριών» και το ομώνυμο τραγούδι αποδίδουν οι πρωταγωνιστές Τιμόν και Πούμπα.
Ανάλογη ήταν και η συνέχεια της συναυλίας με τίτλο «Χακούνα Ματάτα. Οι Αγαπημένοι μας ήρωες τραγουδούν». Ήταν ένα μουσικό ταξίδι σε ξεχωριστές παιδικές ταινίες που τόσο έχουν αγαπηθεί από τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τραγούδια από τις ταινίες, «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», «Η Παναγία των Παρισίων», «Αλαντίν», «Μαδαγασκάρη, «Ροζ Πάνθηρας», οι «Αριστόγατες», «Toy Story», «Ηρακλής» κά.
Η Παιδική και Νεανική Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας θα ξαναπαρουσιάσει την παιδική παράσταση Χακούνα Ματάτα στις 30 Ιουλίου στη λίμνη του Αγίου Νικολάου στις 8 μ.μ.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 8:43 pm


Ένα νέο μικρότερο και πιο ευέλικτο απορριμματοφόρο στο Δήμο Ιεράπετρας

Ένα νέο μικρότερο και πιο ευέλικτο απορριμματοφόρο στο Δήμο Ιεράπετρας
Ένα νέο μικρότερο και πιο ευέλικτο απορριμματοφόρο στο Δήμο Ιεράπετρας

Ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Ιεράπετρας τύπου πρέσας. Οι διαστάσεις του είναι μικρότερες σε σχέση με αυτές που έχουμε συνηθίσει.
Ο λόγος, όπως εξηγεί ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης, είναι γιατί κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθεί για να γίνεται η αποκομιδή από τους στενούς δρόμους της Κάτω Μεράς, όπου η πρόσβαση μεγαλύτερου οχήματος είναι δύσκολη, καθώς σε αρκετούς, δεν χωρούσε να περάσει λόγω μεγέθους. «Επίσης θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των χωριών, όπου και εκεί τα μικρά σοκάκια δεν ευνοούσαν την κίνηση του μεγάλου απορριμματοφόρου.
Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο με τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας για το προσωπικό, που παραδίδουμε εάν θέλετε στην νέα δημοτική αρχή για να το αξιοποιήσει κατάλληλα σε μια υπηρεσία δύσκολη, όπως αυτή της καθαριότητας. Πλέον το νέο όχημα και μετά την παραλαβή των πινακίδων ξεκινά την λειτουργία του και θα χρησιμοποιείται με στόχο την διατήρηση της πόλης καθαρής όπως και για τα χωριά.
Το κόστος του οχήματος ανέρχεται περίπου στα 92.000 ευρώ και τα χρήματα είναι από ιδίους πόρους και είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου μας», σημείωσε ο Δήμαρχος.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 7:10 pm


Ξυλάγγουρο γίγας. Ο διαγωνισμός συνεχίζεται…

Ξυλάγγουρο γίγας. Ο διαγωνισμός συνεχίζεται…
Ξυλάγγουρο γίγας. Ο διαγωνισμός συνεχίζεται...

 

Και ο διαγωνισμός μεταξύ των θαμώνων αλλά και φίλων στο καφέ Άμμος στην Ιεράπετρα για την παραγωγή του μεγαλύτερου λαχανικού συνεχίζεται...
Αυτή την φορά ο παραγωγός κ. Δημήτρης Πυργιωτάκης παρήγαγε ένα πεπονο - ξυλάγγουρο βάρους άνω των 5 κιλών.
«Ο διαγωνισμός καλά κρατεί», μας είπε ο ιδιοκτήτης του καφέ κ. Α. Γιαννακουδάκης, ο οποίος κρατά στα χέρια του το ασυνήθιστο φρούτο ή λαχανικό.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 6:10 pm


Σφραγίστηκαν καταστήματα στην Ιεράπετρα

Σφραγίστηκαν καταστήματα στην Ιεράπετρα
Σφραγίστηκαν καταστήματα στην Ιεράπετρα

Την προσοχή των καταστηματαρχών εφιστά ο Αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Ζερβάκης και τους καλεί να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την άδεια λειτουργίας και με την τήρηση των υγειονομικών όρων.
«Οι έλεγχοι είναι τακτικοί και τα πρόστιμα αυστηρά. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις κινδυνεύουν και με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους. Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι και οι λειτουργούντες παιδότοπους, καθώς ο νόμος εφαρμόζεται αυστηρά μετά το πρόσφατο περιστατικό με το παιδί που έχασε την ζωή του σε παιδότοπο στην Αθήνα. Tα πράγματα έχουν δυσκολέψει αρκετά. Ήδη μετά από ελέγχους που έγιναν σε παιδότοπους στην πόλη, τρεις σφραγίστηκαν, καθώς δεν πληρούσαν ή δεν τηρούσαν είτε τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία είτε τους όρους της άδειάς τους.
Οι έλεγχοι είναι συνεχείς, αυστηροί και αμείωτοι. Η Αστυνομία σε καθημερινή σχεδόν βάση ελέγχει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και για όσα μαγαζιά δεν έχουν άδεια λειτουργίας, δυστυχώς, σύμφωνα πάντα με όσα προβλέπει η νομοθεσία και αφού ακολουθηθεί η απαιτούμενη διαδικασία, έρχεται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να προχωρήσει ακόμη και στη σφράγισή τους. Καλό θα είναι λοιπόν οι επαγγελματίες της περιοχής να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουν με κλείσιμο.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και για εκείνους που επιθυμούν να ανοίξουν ένα κατάστημα -γιατί ευτυχώς παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Να επισκέπτονται την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να ενημερώνονται για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, να εξετάζουν εάν οι προδιαγραφές του καταστήματος που επιθυμούν να ενοικιάσουν είναι σύμφωνες με το είδος της δραστηριότητας που επιθυμούν να αναπτύξουν.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 5:05 pm


Βραδιά αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο

Βραδιά αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο
Την Τρίτη στην Ιεράπετρα

 

Την Τρίτη 29 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, στο πλαίσιο των Κυρβείων 2014, με πρωτοβουλία της Σχολής Κρητικών Χορών του Δημήτρη Καπαράκη, διοργανώνεται μία βραδιά αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού .

Στην εκδήλωση συμμετέχουν αξιόλογοι Κρητικοί καλλιτέχνες και συγκεκριμένα οι: Μανώλης Αλεξάκης , Γ. Μανωλιούδης –Κ. Κακουδάκης, Αντώνης Μαρτσάκης, Γιώργος και Νίκος Στρατάκης.

Αντί εισιτηρίου οι φίλοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου μπορούν να φέρουν τρόφιμα (λάδι , όσπρια , γάλα εβαπορέ) ή φάρμακα.

Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους της περιοχής να δώσουν το παρόν, να διασκεδάσουν και να πρωταγωνιστήσουν έτσι και στην υλοποίηση του στόχου της αλληλέγγυας αυτής δράσης.

Με τη συμμετοχή σας αυτή, αφενός υποστηρίζετε με τον καλύτερο τρόπο τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του τόπου, αναδεικνύοντας το κοινωνικό σας πρόσωπο, και αφετέρου γίνεστε και εσείς ένας συνδετικός κρίκος, για να υποστηρίξουμε μαζί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο της περιοχής μας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑς

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 3:07 pm


Συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας
Την Παρασκευή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ, «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας» θα συνεδριάσει την Παρασκευή  01.08.2014 και ώρα 13:00, στην αίθουσα τύπου του Δημοτικού καταστήματος (αίθουσα δίπλα από το γραφείο του Δημάρχου Ιεράπετρας).
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Διαχείριση αποβλήτων αλιευτικών και τουριστικών σκαφών.
2.Καθορισμός χερσαίας ζώνης εξομοιούμενης με ζώνη λιμένα.
3. Λύση Προγραμματικής Σύμβασης Πλωτού φράγματος(Δίκτυ) Παχειάς Άμμου.
4. Ενημέρωση και συζήτηση επί εκκρεμών αιτημάτων.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος Γιώργος Αθάνατος

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 1:51 pm


Επαναληπτικός Διαγωνισμός για το έργο :«Βελτίωση δρόμου Άγιος Ιωάννης – Θρυπτή»

 Επαναληπτικός Διαγωνισμός για το έργο :«Βελτίωση δρόμου Άγιος Ιωάννης – Θρυπτή»
Στο Δήμο Ιεράπετρας

Ο Δήμος Ιεράπετρας, προκηρύσσει ανοιχτό (επαναληπτικό) διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Βελτίωση δρόμου Άγιος Ιωάννης – Θρυπτή», με συνολικό προϋπολογισμό 80.000,00 ευρώ με ΦΠΑ 23%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της υπηρεσίας πλατεία Κανουπάκη 1 Ιεράπετρα, μέχρι τις 31.07.2014 . Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β

Πληροφορίες για την Μελέτη δίνονται από την κ. Κασωτάκη Ελένη στο τηλέφωνο 28423 40348 .
Πληροφορίες σχετικά με την διανομή των τευχών δίνονται από τον κ. Δατσέρη Βαλάντη τηλ: 2842340303 ενώ το fax επικοινωνίας είναι το : 28420 26110

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 05.08.2014 , ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν.3669/08.

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 9:59 am


Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος στον Μαύρο Κόλυμπο

Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος στον Μαύρο Κόλυμπο
Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος στον Μαύρο Κόλυμπο

 


Με μεγάλη συμμετοχή του ευσεβούς λαού της περιοχής πανηγύρισε την Κυριακή 27 Ιουλίου, μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στον Μαύρο Κόλυμπο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού του Δήμου Ιεράπετρας.


Το εσπέρας του Σαββάτου 26 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο αθλοφόρο Ιαματικό και Ανάργυρο Άγιο και τα πάμπολα θαύματα που επιτελεί έως τις μέρες μας, καθώς και στην αρετή της ελεημοσύνης που τον χαρακτήριζε όπως μαρτυρεί το όνομα Παντελεήμων, τονίζοντας ότι «τιμή μάρτυρος, μίμησις μάρτυρος».


Στην ακολουθία έλαβαν μέρος Εφημέριοι Ενοριών της ευρύτερης περιοχής και συμμετείχε πλήθος κόσμου, ανάμεσα στον οποίο ήταν ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών α ρχών.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 9:03 pm


Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ενορία Χριστού Ιεράπετρας

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ενορία Χριστού Ιεράπετρας
Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ενορία Χριστού Ιεράπετρας

Με ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε το Σάββατο 26 Ιουλίου η Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στην ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχή πριν την είσοδο του χωριού Χριστός Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 26 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο υπογραμμίζοντας τη θαυμαστή και αξιομίμητη δύναμη της πίστεως της Αγίας Παρθενομάρτυρος Παρασκευής.


Την πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Ιωσήφ Αναστασάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δήμαρχος κ. Νικ. Χριστοφακάκης, ο Πρόεδρος κ. Αιμίλιος Πετσαγγουράκης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Χριστού και πλήθος πιστών της περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 8:54 pm


Το κτίριο «Μελίνα Μερκούρη» στην Ιεράπετρα

Το κτίριο «Μελίνα Μερκούρη» στην Ιεράπετρα
Σύντομα θα φιλοξενηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η επέκταση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» Ιεράπετρας.
Στο ισόγειο του κτιρίου διαμορφώθηκε η αίθουσα πολλαπλής χρήσης δίπλα από τη βιβλιοθήκη. Θα είναι στη διάθεση συλλόγων πολιτιστικών, φορέων, ενεργών πολιτών, για να συνεδριάζουν ή να παρουσιάζουν τις δράσεις τους. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιούνται και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και θα υπάρχουν και θέσεις για το κοινό που θα επιθυμεί να τις παρακολουθήσει.
Στην προσθήκη του τρίτου ορόφου θα λειτουργήσει ως πιστοποιημένος χώρος επιμόρφωσης με στόχο την ενίσχυση της δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων, ειδικότερα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως νέους, γυναίκες και μετανάστες. Επίσης στον ίδιο όροφο προβλέπεται να λειτουργήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για επισκέπτες, κατοίκους και επιχειρηματίες στην περιοχή.
Ακόμη Γραφείο Επιχειρηματικής Ευφυΐας, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό οι αίθουσες και οι τουαλέτες, που κατασκευάστηκαν, διαθέτουν όλες εκείνες τις προδιαγραφές που απαιτούνται, είναι ευρύχωρες, κλιματιζόμενες, προσβάσιμες για τα ΑμεΑ.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 8:24 pm


Ολοκληρώνεται η επέκταση του κτιρίου «Μελίνα Μερκούρη»

Ολοκληρώνεται η επέκταση του κτιρίου «Μελίνα Μερκούρη»
Ολοκληρώνεται η επέκταση του κτιρίου «Μελίνα Μερκούρη»

 

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της βρίσκεται η επέκταση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» Ιεράπετρας.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης (2007-2013) μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η επέκταση γίνεται ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες που καθορίστηκαν από το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης για το αστικό κέντρο του Δήμου Ιεράπετρας.
Ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης επισκέφθηκε τους νέους χώρους στο ισόγειο του κτιρίου και στον τρίτο όροφο προκειμένου να προβεί σε επί τόπου αυτοψία και να επιθεωρήσει την πορεία του έργου.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε το έργο να ολοκληρώνεται. Οι υποδομές θα είναι στη διάθεση των πολιτών του Δήμου Ιεράπετρας σύντομα και θα φιλοξενηθούν δράσεις και υπηρεσίες που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Αναστασάκης.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 7:05 pm


Διαμαρτυρία για το χειρούργο στο νοσοκομείο Ιεράπετρας

Διαμαρτυρία για το χειρούργο στο νοσοκομείο Ιεράπετρας
Σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων

 

Ο χειρουργός που επρόκειτο να έρθει στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας τελικά θα υπηρετεί στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και οι νεοεκλεγέντες. Ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Πετράς εκπροσώπησε το νέο Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, παρόντες ήταν επίσης ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κίνηση Πολιτών» κ. Μανόλης Γερακιανάκης και η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Μαρία Κοτσυφάκη. Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου κ. Αντώνης Τσικαλουδάκης και άλλα μέλη του Δ.Σ.
Το συμπέρασμα της σύσκεψης, αλλά και της προηγηθείσας γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο Νοσοκομείο είναι πως οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε τετράωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα.

«Κάλεσα τις δημοτικές παρατάξεις της νυν και της επόμενης δημοτικής αρχής καθώς και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Νοσοκομείο για να δούμε πώς θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας προκειμένου να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση του Διοικητή των Νοσοκομείων του Νομού κ. Μακρονικολάκη, ο οποίος τοποθέτησε στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έναν χειρουργό, που περιμέναμε εδώ και δυο χρόνια να έρθει στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, για να καλυφθεί το κενό που υπάρχει. Η απόφαση διορισμού του γιατρού ανέγραφε στο ΦΕΚ ότι θα ερχόταν στην Ιεράπετρα. Ο κ. Μακρονικολάκης έδειξε στο παρελθόν, αλλά και τώρα, μια εμπάθεια προς την Ιεράπετρα. Θεωρούμε ότι η στάση του είναι τελείως εχθρική προς εμάς. Έχει σπείρει ανέμους, αλλά, εάν δεν ανακαλέσει την απόφαση, θα θερίσει θύελλες. Είμαστε πάρα πολύ ενοχλημένοι.
Η απόφαση που υπέγραψε έχει να κάνει και με την αξιοπρέπειά μας, διότι δε μπορούμε εδώ και δυο περίπου χρόνια να λέμε στον κόσμο ότι θα έρθει ο χειρουργός, να διορίζεται και τελικά να τοποθετείται αλλού. Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης από τον κ. Διοικητή. Έχω έρθει σε επικοινωνία με τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντ. Γρηγοράκη, ο οποίος γνώριζε το θέμα. Πιστεύω ότι δεν ήταν σύμφωνος με την απόφαση αυτή.
Πιστεύω πως ένα άλλο πρόσωπο στη θέση του κ. Μακρονικολάκη θα δρούσε τελείως διαφορετικά. Η νομοθεσία βεβαίως τον καλύπτει ως Διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού. Έχει όμως και την υποχρέωση να λειτουργούν όλα τα Νοσοκομεία καλά.
Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με το Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Εμείς θέλουμε να λειτουργεί καλά το Νοσοκομείο στον Άγιο Νικόλαο, το ίδιο όμως θέλουμε και για της Ιεράπετρας, που καλύπτει τις ανάγκες μιας πολύ μεγάλης περιοχής.
Η Ιεράπετρα δυστυχώς, όπως ανέφερα και στη σύσκεψη, δεν έχει πολλούς φίλους αυτή τη στιγμή. Και θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να έχουμε ένα μέτωπο αρραγές και συμπαγές προκειμένου να μην υποστούμε χειρότερα», τόνισε ο Δήμαρχος.
Ο κ. Πετράς ανέφερε πως «η νέα δημοτική αρχή, αν και αναλαμβάνει από 1η του Σεπτέμβρη, παρακολουθεί από κοντά τα προβλήματα που δημιουργούνται και στο Νοσοκομείο.
«Η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη. Συμβαίνουν πράγματα που δεν τα περιμέναμε να συμβούν. Δυστυχώς ο Διοικητής σε επίπεδο νομού έχει τραβήξει το σκοινί πάρα πολύ και φαίνεται να περιφρονεί την Ιεράπετρα. Αυτό είναι κάτι που μας ενοχλεί. Εμείς θα είμαστε παρόντες όπου και όποτε χρειαστεί και στο πλευρό των εργαζομένων και στο Νοσοκομείο».
Η κ. Κοτσυφάκη σημείωσε ότι «δε θα πρέπει οι αντιδράσεις να αφορούν το πρόσωπο του κ. Μακρονικολάκη, αφού εκείνος εκτελεί εντολές που προέρχονται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ πρέπει να καταδικάσουμε. Δε μπορεί να έχουμε τρία νοσοκομεία στο Νομό και τα τρία να υπολειτουργούν και να μην μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών».
Ο κ. Γερακιανάκης επεσήμανε ότι «πρέπει να ανακληθεί η απόφαση και θα ασκηθούν πιέσεις γι' αυτό προς τους κ. Μακρονικολάκη και Γρηγοράκη καθώς και στο βουλευτή κ. Πλακιωτάκη, που είχαν ανακοινώσει την έλευση του γιατρού. Διαφορετικά είναι εκτεθειμένοι όλοι στην κοινωνία της Ιεράπετρας».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 6:00 pm


Ικανοποιητική η ποιότητα του νερού ύδρευσης στην Ιεράπετρα

Ικανοποιητική η ποιότητα του νερού ύδρευσης στην Ιεράπετρα
Σε δειγματοληπτικό έλεγχο του νερού ύδρευσης

Σε δειγματοληπτικό έλεγχο του νερού ύδρευσης από διάφορα σημεία στην πόλη της Ιεράπετρας, τη Γρα Λυγιά και το Στόμιο προχώρησε στα μέσα του μήνα ο Δήμος στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων. Τα αποτελέσματα έφτασαν πρόσφατα στην υπηρεσία και είναι ικανοποιητικά, καθώς είναι εντός των προβλεπόμενων ορίων.

Στην Ιεράπετρα δείγματα ελήφθησαν από τις περιοχές στην παιδική χαρά, στο 4ο Δημοτικό, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Αγία Φωτεινή, στο Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων.

Από τις αναλύσεις προκύπτει ότι η ποιότητα του νερού είναι καλή και οι ενδείξεις δεν υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια.

«Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου, σε μια κρίσιμη για την πόλη και τις γύρω περιοχές περίοδο, καθώς εκείνες τις ημέρες είχαμε και τις διακοπές νερού και την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας λόγω των έργων που είναι σε εξέλιξη στο υδραγωγείο. Όπως λέγαμε και τότε, η ποιότητα του νερού δεν επηρεάστηκε λόγω των έργων. Σημειωτέον δε ότι οι ανάγκες εξ αιτίας των επισκεπτών στην περιοχή μας είναι αυξημένες.

Ο έλεγχος γίνεται από πιστοποιημένο εργαστήριο που εδρεύει στην Αθήνα, με το οποίο έχει συνάψει σύμβαση ο Δήμος μετά και από σχετική απόφαση που ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Κατά διαστήματα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν προβλήματα στην ποιότητα του νερού. Το δείγμα είναι στιγμιαίο και πολλές φορές επηρεάζεται και από εξωγενείς ή άλλους παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται πρόβλημα η υπηρεσία παρεμβαίνει για την επίλυσή του», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Ζερβάκης.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-

ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 5:10 pm


Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νερού στο δήμο Ιεράπετρας

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νερού στο δήμο Ιεράπετρας
Ο αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Ζερβάκης κάλεσε τους πολίτες που οφείλουν στο Δήμο  

 

Ο αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Ζερβάκης κάλεσε τους πολίτες που οφείλουν στο Δήμο Ιεράπετρας να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, που ενδεχομένως να μην αφορούν μόνο το νερό, αλλά και σε άλλες, όπως κοινόχρηστους χώρους κλπ.

«Αρκετοί είναι οι συντοπίτες που λόγω της κρίσης δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους με συνέπεια το ποσό που οφείλουν συνεχώς να αυξάνεται. Καλό θα είναι να απευθυνθούν στην υπηρεσία, να ενημερωθούν και να αξιοποιήσουν την ρύθμιση, που λήγει στις 14 Αυγούστου», τόνισε.

Αλλά και παραθέτει για μια ακόμη φορά προς υπενθύμιση τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:

- Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31/12/2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009.

- Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1/1/2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:

α. Εφάπαξ με απαλλαγή 100% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

β. Για οφειλές μέχρι 5.000 € σε 24 δόσεις με απαλλαγή 80% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 €.

γ. Για οφειλές από 5.000,01 € μέχρι 10.000 € σε 48 δόσεις με απαλλαγή 50% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προ­σαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

δ. Για οφειλές από 10.000,01 € μέχρι 20.000 € σε 72 δόσεις με απαλλαγή 30% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προ­σαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

ε. Για οφειλές από 20.000,01 € και πάνω σε 100 δόσεις με απαλλαγή 10% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμι­ση υποβάλλεται στο Δήμο ή στα Γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, το αργότερο μέχρι την 14/8/2014. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση το αίτημα εξετά­ζεται από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η οποία αποφαίνεται μετά από σχετική εισήγηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Καλούνται οι οφειλέτες να φροντίσουν για την υπαγωγή τους στην παραπάνω ευνοϊκή ρύθμιση, η οποία τους απαλλάσσει από σημαντικό μέρος των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και προστίμων. Σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος είναι υποχρεωμένος και θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-

ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 4:02 pm


«Μέρες Μουσικής» στη Βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκι» στην Ιεράπετρα

«Μέρες Μουσικής» στη Βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκι» στην Ιεράπετρα
Το Future Library, η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α., η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας και η Βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκι»  

 

Το Future Library, η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α., η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας και η Βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκι» συνεχίζουν την Εκστρατεία Aνάγνωσης και Δημιουργικότητας 2014 στη Γεράπετρα.

Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 6-8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ένατη εκδήλωση, «Μέρες Μουσικής». Θα γνωρίσουμε διάφορα μουσικά όργανα και θα συνθέσουμε ένα μικρό τραγουδάκι που θα το τραγουδήσουμε και θα το γράψουμε με εμψυχώτρια τη μουσικό κ. Σουζάνα Χαλικιά. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 7-10 ετών. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα παιδιά και υπάρχουν θέσεις -έως 20- τότε γίνονται δεκτά και αυτά. Συμβολική τιμή συμμετοχής 1 €.

Τηλ. επικοινωνίας 28420-28076 -6973213781 Γεωργία Μετινίδου- Μαρκοπούλου, email [email protected]

Την καλοκαιρινή εκστρατεία συντονίζει η εκπαιδεύτρια της βιβλιοθήκης κ. Μαρία Κουτσοποδιώτη- Παναγιωτίδη.

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 3:30 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: