1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Την Κυριακή 26 Απριλίου η εθελοντική δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Ιεράπετρας

Την Κυριακή 26 Απριλίου η εθελοντική  δράση Let’s do it Greece στο Δήμο Ιεράπετρας
Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή!

 

Ο δήμος Ιεράπετρας για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου.
Χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη θα καθαρίσουν τις περιοχές τους, περνώντας το μήνυμα της βελτίωσης και της προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Η ενεργή συμμετοχή και η παρουσία όλων είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού αποτελεί αφορμή, για να δείξουμε την όμορφη, καθαρή και δημιουργική πλευρά μας. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή ! Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει !

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 6:30 pm


Πρόγραμμα αιματολογικού ελέγχου σε ευπαθείς ομάδες από το δήμο Ιεράπετρας

Πρόγραμμα αιματολογικού ελέγχου σε ευπαθείς ομάδες από το δήμο Ιεράπετρας
Πρόγραμμα αιματολογικού ελέγχου σε ευπαθείς ομάδες από το δήμο Ιεράπετρας

 

Το Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας, σε συνεργασία με όλα τα μικροβιολογικά εργαστήρια της πόλης μας, οργανώνει πρόγραμμα για πλήρη ετήσιο προληπτικό αιματολογικό έλεγχο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους δημότες της Ιεράπετρας που είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τα στοιχεία της κοινωνικής υπηρεσίας και των κοινωνικών δομών του Δήμου μας.

Οι εξετάσεις θα περιλαμβάνουν έλεγχο της γενικής αίματος, της θυρεοειδοτρόπου ορμόνης TSH, του σακχάρου, της χοληστερίνης & τριγλυκεριδίων, της φεpριτίνης, της ουρίας, της κρεατινίνης, της SGOT, της SGPT, της γενικής ούρων και το κόστος συμμετοχής θα είναι 10€, τη στιγμή που η αξία των εξετάσεων σε τιμές Ε.Ο.Π.Υ.Υ είναι τουλάχιστον πενταπλάσια.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο στα μικροβιολογικά εργαστήρια του κ. Απιδιανάκη Ιωάννη, του κ. Δημουλά Κων/νου - Κανάκη Σοφίας, της κ. Ζερβού Ιφιγένειας, του κ. Κοπανάκη Κων/νου και της κ. Συμνιανάκη Αικατερίνης.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους, να καλούν καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλέφωνο 28423 41307 κ. Κιουρανάκη Σταυρούλα και στο τηλέφωνο 28423 41301 κ. Χαλκιαδάκη Χρυσούλα για περισσότερες πληροφορίες και για το κλείσιμο των ραντεβού.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 5:23 pm


Πορεία από το Καβούσι μέχρι τον οικισμό Λάστρο

Πορεία από το Καβούσι μέχρι τον οικισμό Λάστρο
Την Κυριακή 26/04/2015, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός», θα πραγματοποιήσει πορεία από το Καβούσι μέχρι τον οικισμό Λάστρο, ακολουθώντας τα πολύ παλιά πετρόκτιστα μονοπάτια της περιοχής.  

Την Κυριακή 26/04/2015, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός», θα πραγματοποιήσει πορεία από το Καβούσι μέχρι τον οικισμό Λάστρο, ακολουθώντας τα πολύ παλιά πετρόκτιστα μονοπάτια της περιοχής.
Ώρες πορείας: 4. Πορεία εύκολη (Βαθμός Δυσκολίας: 1)
Αρχηγοί: Άρης Φυρόπουλος Τηλ: 6934586909
Αναχώρηση: 8:30 πμ (ακριβώς) από την Πλατεία Ελευθερίας (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα καταλήξουμε στη Λάστρο για φαγητό.
Συμμετοχή παιδιών: ΝΑΙ
Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους: 5 €

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 2:30 pm


Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ιεράπετρα

 Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ιεράπετρα
Τη Δευτέρα

Από τη ΔEΔΔΗΕ Ιεράπετρας, ανακοινώνεται ότι για να εκτελεστούν κάποιες απαραίτητες τεχνικές εργασίες, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Την Δευτέρα 27-4-2015, από τις 08:00 έως τις 12:00, στις παρακάτω περιοχές: Φέρμα - Αγία Φωτιά - Αχλιά - Γαλήνη - Ορεινό - Θρυπτή - Μαύρος Κόλυμπος - Κουτσουράς

Αν οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα, το ηλεκτρικό ρεύμα θα επανέλθει πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που προαναφέρεται. Για το λόγο αυτό οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 10:30 am


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας

Η  Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας
Η Οικονομική Επιτροπή του Ιεράπετρας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 9 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα με τα εξής θέματα  

Η Οικονομική Επιτροπή του Ιεράπετρας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 9 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα με τα εξής θέματα:
- Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο πευκοδάσος αναψυχής Απηγανιάς στον Κουτσουρά Τ.Κ. Σταυροχωρίου
- Απ' ευθείας ανάθεση προμήθειας ανταλλακτικών και εκτέλεσης εργασιών επισκευής οχημάτων του Δήμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
- Έγκριση πρακτικού οικονομικής αξιολόγησης για Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων του Δήμου
- Συγκρότηση επιτροπών διαγωνισμού για την ασφάλιση και για την εκτέλεση εργασιών επισκευής οχημάτων του Δήμου
- Καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την προμήθεια ειδών καθαριότητας, υγιεινής και ευπρεπισμού και λοιπών ειδών υγιεινής και καθαριότητας του Δήμου και της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.
- Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την Πρόσβαση Α.μεΑ. στις περιαστικές ακτές Ιεράπετρας -2ο Yποέργο - Προμήθεια εξοπλισμού.
- Εξέταση αίτησης Ι. Φωνιαδάκη
- Τροποποίηση προϋπολογισμού- τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2015.
- Έγκριση απόδοσης λογαριασμού για πάγια προκαταβολή προέδρων τοπικών κοινοτήτων.
- Εξέταση ένστασης κατά της Διακήρυξης για την «Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων οικισμού Σχινοκαψάλων
- Καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση των δημοτικών ακινήτων (εξοχικών κέντρων) στη θέση Νεράιδα της Τ.Κ. Καλαμαύκας και στη θέση Δρυγιές της Τ.Κ. Ανατολής
- Τριμηνιαία έκθεση εκτέλεσης προϋπολογισμού 1ου τριμήνου 2015
- Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση της εργασίας «Μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου».
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 9:39 am


Εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιεράπετρας για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ιεράπετρας για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Με μια σειρά δράσεων η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Με μια σειρά δράσεων η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, όπως είπε η Πρόεδρος κ. Γεωργία Μετινίδου- Μαρκοπούλου θα ανταλλάσσονται βιβλία.
Το Σάββατο 25 Απριλίου 6- 8 μ.μ. περιμένουν τα παιδιά, παλιούς και νέους φίλους του συλλόγου να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις, όπως και το διαβασμένο τους βιβλίο και να μπουν στον Μαγικό Κόσμο της Βιβλιοθήκης.
Την Κυριακή 26 Απριλίου στις 10.30 π.μ. δίνουν ραντεβού στη Βιβλιοθήκη. Και στις 11 στην αίθουσα του κινηματογράφου «Σαπφώ» για την προβολή του έργου «Η Κλέφτρα Των Βιβλίων» σε σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ. Η γενική είσοδος κοστίζει 3 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες τα Μορφωτικής Στέγης.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 8:08 pm


Η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Με μια σειρά δράσεων η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που καθιέρωσε η Unesco στις 23 Απριλίου. Την ημερομηνία αυτή έφυγαν από τη ζωή ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ…
Με μια σειρά δράσεων η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, που καθιέρωσε η Unesco στις 23 Απριλίου. Την ημερομηνία αυτή έφυγαν από τη ζωή ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Μιγκέλ Ντε Θερβάντες.
Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά πέρυσι, οι φετινές ξεκίνησαν χθες και συνεχίζονται με στόχο οι πολίτες να έρθουν πιο κοντά στο βιβλίο και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
«Είναι μια ανοιξιάτικη γιορτή, μια γιορτή των λουλουδιών, της χαράς, της αγάπης. Κατ' αρχήν ευχόμαστε και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και ο Άγιος Γεώργιος να προστατεύει την Ιεράπετρα και τους κατοίκους της, αλλά και τα μέλη και τους φίλους της Μορφωτικής Στέγης, της οποίας είναι επίσης προστάτης. Αυτές τις ημέρες λοιπόν διοργανώνουμε εκδηλώσεις για το βιβλίο, οι οποίες ολοκληρώνονται την Κυριακή. Φέτος οι δράσεις μας είναι λίγο πιο λιτές αντιλαμβανόμενοι τις επιπτώσεις της κρίσης, όμως αυτό δε μας κρατά μακριά από τις δραστηριότητές μας και κυρίως δε μας κρατά μακριά από το βιβλίο. Επιλέξαμε λοιπόν να καλέσουμε τον κόσμο να κάνουμε ανταλλαγή βιβλίων και να μας δοθεί η δυνατότητα να βρεθούμε πιο κοντά ως άνθρωποι, αλλά και πιο κοντά στο βιβλίο», ανέφερε η Πρόεδρος κ. Γεωργία Μετινίδου- Μαρκοπούλου.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 7:10 pm


Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Θέλουμε να στηρίξουμε τη χώρα μας, όπου ζούμε και παλεύουμε όλοι μαζί»

Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Θέλουμε να στηρίξουμε τη χώρα μας, όπου ζούμε και παλεύουμε όλοι μαζί»
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη απαντώντας σε ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ για την επόμενη -μετά την Κυβερνητική Πράξη για δέσμευση των διαθεσίμων-
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη απαντώντας σε ερώτηση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ για την επόμενη -μετά την Κυβερνητική Πράξη για δέσμευση των διαθεσίμων- μέρα στην Αυτοδιοίκηση τόνισε ότι «η ανασφάλεια που επικρατεί στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι εάν την επόμενη μέρα που οι δήμοι τα χρειαστούν θα μπορέσουν να τα πάρουν πίσω για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Εμείς θα δώσουμε τα χρήματα, όπως πιστεύω θα κάνουν και όλοι οι Δήμοι και εάν και εφ' όσον τα χρειαζόμαστε, μας δοθούν πίσω, δε θα υπάρξει πρόβλημα. Θέλουμε να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε τη χώρα μας, όπου ζούμε και παλεύουμε όλοι μαζί. Έχουμε ευθύνη και εμείς που είμαστε στην αυτοδιοίκηση και οι κυβερνώντες για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα. Ας ευχηθούμε ο Άγιος Γεώργιος να δώσει φώτιση στους κυβερνώντες και να βοηθήσουν ώστε να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 6:08 pm


Πορεία από το Καβούσι μέχρι τον οικισμό Λάστρο

Πορεία από το Καβούσι μέχρι τον οικισμό Λάστρο
Την Κυριακή 26/04/2015, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός», θα πραγματοποιήσει πορεία από το Καβούσι μέχρι τον οικισμό Λάστρο, ακολουθώντας τα πολύ παλιά πετρόκτιστα μονοπάτια της περιοχής.
Την Κυριακή 26/04/2015, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός», θα πραγματοποιήσει πορεία από το Καβούσι μέχρι τον οικισμό Λάστρο, ακολουθώντας τα πολύ παλιά πετρόκτιστα μονοπάτια της περιοχής.
Ώρες πορείας: 4. Πορεία εύκολη (Βαθμός Δυσκολίας: 1)
Αρχηγοί: Άρης Φυρόπουλος Τηλ: 6934586909
Αναχώρηση: 8:30 πμ (ακριβώς) από την Πλατεία Ελευθερίας (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα καταλήξουμε στη Λάστρο για φαγητό.
Συμμετοχή παιδιών: ΝΑΙ
Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους: 5 €

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 5:22 pm


Στα μονοπάτια και δάση της Θρυπτής

Στα μονοπάτια και δάση της Θρυπτής
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός», την Κυριακή 19/4/2015 πραγματοποίησε μια υπέροχη πορεία στο βουνό της Θρυπτής.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός», την Κυριακή 19/4/2015 πραγματοποίησε μια υπέροχη πορεία στο βουνό της Θρυπτής. Ξεκινήσαμε από την τοποθεσία Μαστόρου Ποταμός, πάνω από το φαράγγι του Χά, προσκυνήσαμε στο πολύ παλιό εκκλησάκι της Αγίας Άννας που χρονολογείται από τα τέλη του 14ου Αιώνα μ.Χ. και γιορτάζει στις 25 Ιουλίου, διασχίσαμε την περιοχή Μακρύ Λιβάδι και καταλήξαμε στον οικισμό της Θρυπτής. Επιστρέψαμε στην εκκίνηση της διαδρομής, ακολουθώντας το τμήμα του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού μεγάλων αποστάσεων Ε4, που διέρχεται από το ιδιαίτερο πευκοδάσος της περιοχής, ευνοημένο από τον γενναιόδωρο σε νερά και χιόνια χειμώνα.
Πλήθος πανέμορφων αγριολούλουδων μας συντρόφευε σε κάθε μας βήμα. Για άλλη μια φορά, θυμηθήκαμε πόσο μοναδική σε ομορφιά και ποικιλία φυτών είναι αυτή η γωνιά της Θρυπτής, αλλά και πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν και να αναδειχθούν οι ομορφιές της.
Από το ΔΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 3:33 pm


Λαμπρή και πάνδημη η πανήγυρη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της Ιεράπετρας

Λαμπρή και πάνδημη η πανήγυρη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της Ιεράπετρας
Λαμπρή και πάνδημη η πανήγυρη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της Ιεράπετρας

Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου η πανήγυρη του ιστορικού Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως της Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Τετάρτης 22/4 τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής με τη συμμετοχή Κληρικών της πόλεως, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και Αρχιεγραμματέως της Ι. Επαρχ. Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο οποίος και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο για τον τιμώμενο Άγιο, ενώ ακολούθησαν οι Χαιρετισμοί του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβε μέρος ο Ιερός Κλήρος της πόλεως.


Στην εμπνευσμένη ομιλία του προς τους πιστούς που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό ο Σεβ. κ. Ευγένιος τόνισε ότι: «Δεν είναι τυχαίο στην εορτή των εορτών και στην πανήγυρη των πανηγύρεων, στο πιο μεγάλο ιστορικό γεγονός, που είναι η Ανάσταση του Χριστού, να γιορτάζουμε και τη μνήμη και ανάμνηση των παθημάτων και αγωνισμάτων του αγίου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Είναι από τους πιο μεγάλους και λαοφιλείς αγίους. Είναι υπόδειγμα αγωνιστή και πρωταθλητή της ζωής. Είναι αυτός που όχι μόνο έκαμε πράξη τη διδασκαλία του Χριστού, αλλά και τον ακολούθησε στο μαρτυρικό δρόμο της θυσίας, της αυτοθυσίας, της μαρτυρικής μέχρι τέλους επίγειας ζωής του. Υπόδειγμα ο Ιησούς Χριστός, ο υπέρ ημών παθών και αναστάς Κύριος και οι μαθητές Του, όλοι οι άγιοι Μάρτυρες κι Ομολογητές, όσοι Τον ακολούθησαν και ευχαρίστως πρόσφεραν και αυτοί το δικό τους αίμα ακολουθούντες τα χνάρια Του, την μέχρι αίματος προσφοράς και θυσίας του εαυτού τους. Έβαλαν σκοπό της ζωής τους να ζήσουν μαζί με τον Χριστό και να αποθάνουν πάλι για Αυτόν: «Εμοί το ζην Χριστός και το αποθανείν κέρδος», κατά τον Απόστολο των Εθνών Παύλο. Όταν βάλουμε τον Χριστό στο νου και στην καρδιά μας και πιστεύσουμε σ’ Αυτόν, τότε ο έσω άνθρωπος, ο «κρυπτός της καρδίας άνθρωπος» (Α΄ Πέτρ 3,4), αναζωγονείται, ανασταίνεται και νεκρώνει ο Χριστός κάθε πάθος και εμπάθεια, κακούς και πονηρούς λογισμούς δαιμονικές προλήψεις και προκαταλήψεις, φοβίες κι ανασφάλειες, γιατί λέει ο άγιος Μάξιμος έσπασε ο Χριστός τις σφραγίδες του τάφου, της εγωπάθειας κι εσωστρέφειας του νεκρωμένου από τις αμαρτίες ανθρώπου. Είναι απαραίτητη αυτή η αναγέννηση. Διαφορετικά ο μη αγωνιζόμενος και αδιάφορος, ο ψυχρός στην πίστη, ζει από τώρα τον πνευματικό και ψυχικό του θάνατο. Το επιβεβαιώνει ο Απ. Παύλος: «ει γαρ κατά σάρκα ζήτε μέλλετε αποθνήσκειν. ει δε πνεύματι τας πράξεις του σώματος θανατούτε, ζήσεσθε» (Ρωμ. 8,13). Αφού ο Χριστός ανέστησε την ανθρώπινη φύση μας μπορεί κάθε ανθρώπινη υπόσταση και φύση να αναστηθεί, να αναγεννηθεί, να αγιοποιηθεί και να ζήσει αιώνια».


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού με τη διδασκαλία των Αγίων Αποστόλων και Διδασκάλων και Μαρτύρων και Ομολογητών προβάλλει το αγωνιστικό φρόνημα, την πνευματική άθληση και καλλιέργεια ως απαραίτητη προϋπόθεση αγιότητας και τελειώσεως του πιστού ανθρώπου. Ο Απόστολος Παύλος ομιλεί για αθλητές και μάρτυρες, για στάδια αγώνων και αθλήματα, για το στεφάνι της νίκης για πνευματική ανύψωση και τελειότητα ζωής και θεώσεως όχι μόνο της ψυχής, αλλά και του σώματος. Αυτό το άγιο Πνεύμα κατοικεί μέσα στα αδιάφθαρτα σώματα, στα άγια Λείψανα των Αγίων, γι’ αυτό συντηρούνται, με τη Χάρη του Θεού και συγχρόνως θαυματουργούν.
Η αδιάκοπη-συνεχής προσπάθεια, η εντατική άθληση και εξάσκηση, η υπακοή και πειθαρχία στο νόμου του Θεού, η ισορροπία των ψυχοσωματικών δυνάμεων και η αρμονική ισόρροπη ανάπτυξη του ανθρώπου με τη Χάρη των αγιασματικών πράξεων της Εκκλησίας χαρίζουν τους αγίους κάθε εποχής. Και η κάθε εποχή έχει τους δικούς της αγίους και η δική μας ακόμα δύο νέους Αγίους, τον άγιο Πορφύριο και τον άγιο Παΐσιο, που κι αυτοί μαρτύρησαν για την αλήθεια του Χριστού, τη βίωσαν πρώτα και τη δίδαξαν κι έσωσαν και παρηγόρησαν αμέτρητες ψυχές. Τα βιβλία τους είναι συμπυκνωμένη σοφία και μαρτύριο και μαρτυρία Χριστού με πολλά παραδείγματα της σύγχρονης ζωής εντυπωσιακά και αποτελεσματικά. Να τα μελετήσουμε και να τα ζήσουμε».


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επικαλέσθηκε την πρεσβεία της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων και ιδιαιτέρως του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Θαυματουργού για τη σκέπη, την προστασία και βοήθεια των κατοίκων της πόλεως, των απανταχού Ιεραπετριτών και της δοκιμαζόμενης πατρίδας μας.


Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής. Στην πομπή έλαβαν μέρος, εκτός από τον Ιερό Κλήρο, οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκατοντάδες Ιεραπετριτών που τίμησαν και φέτος τον πολιούχο και προστάτη τους Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.


Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Εμμ. Φραγκούλης, Α. Πανταζής, Εμμ. Λουτσέτης και Χ. Κορνάρος, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Χρ. Χατζημαρκάκη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου κ.κ. Ιω. Γουλιδάκης και Νικ. Δασκαλάκης, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Σ. Αναστασάκης και Ν. Χριστοφακάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Περάκης, ο Λιμενάρχης Πλωτάρχης κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Διοικητής του 3ου ΚΕΠ Ζήρου Σμήναρχος (ΕΑ) κ. Νικόλαος Μιχαλάκης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας Πυραγός κ. Εμμ. Ροβυθάκης, προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πλήθος πιστών.


Αμέσως μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε καφές και παραδοσιακά εδέσματα στην αίθουσα του πανηγυρίζοντος ναού, όπου παρακάθησαν όλοι οι εκπρόσωποι των Αρχών και πολύς κόσμος.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 3:15 pm


Για τις παρεμβάσεις και τα υπό εκτέλεση έργα ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού τους τοπικούς φορείς

Για τις παρεμβάσεις και τα υπό εκτέλεση έργα ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού τους τοπικούς φορείς
Για τις παρεμβάσεις και τα υπό εκτέλεση έργα ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού τους τοπικούς φορείς

 

Σε θέματα σχετικά με τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μετά από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε επίσης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, κ. Ι. Τζιρβελάκης και σκοπός ήταν η ενημέρωση για βασικά ζητήματα που αφορούν τη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού

Τα υπό εκτέλεση έργα, οι παρεμβάσεις που γίνονται, αλλά και προγραμματίζονται, η λειτουργία των υπηρεσιών στη Δημοτική Ενότητα, αλλά και η λειτουργία των δομών που υπάρχουν στην περιοχή ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος, ενημερώνοντας τους τοπικούς φορείς.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού το τρέχον χρονικό διάστημα συνεχίζεται η υλοποίηση έργων που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως αναπλάσεις, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης αλλά και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια τουριστική περιοχή πρόθεση είναι να καλυφθούν οι ανάγκες της και βέβαια να καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια για να μπορέσουν να μπουν σε τροχιά υλοποίησης έργα που αφορούν βασικές υποδομές, όπως είναι ο βιολογικός και το σχέδιο πόλης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαδοπετράκης στα θέμα των προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν έργα που εκτέλεσε ο πρώην Δήμος Μακρύ Γιαλού προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της παραλιακής ζώνης στο σύνολό της. Όπως ανέφερε πρόκειται για έργα που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του νερού και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και βέβαια έργα που υλοποιήθηκαν για να καλύψουν ανάγκες όλων των Τοπικών Κοινοτήτων και αυτή τη στιγμή μετά και τη διχοτόμηση του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού, αν και είναι έτοιμα παραμένουν ανενεργά. Η ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση είναι μεγάλη, το θέμα όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος έχει απασχολήσει και το Δήμαρχο από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του και αυτό που απαιτείται είναι να βρεθεί άμεσα μια εποικοδομητική λύση, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Παπαδοπετράκης αναφέρθηκε παράλληλα στη λειτουργία των δομών που υπάρχουν στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, καθώς και στην προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλεται για την κάλυψη των αναγκών τις περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση συνεργασίας τόσο με τους συλλόγους όσο και με τους φορείς της περιοχής, προκειμένου αυτή να μην στερηθεί όλα όσα της αξίζουν.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 1:36 pm


Συνεδρίαση της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας
Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία της κ. Χρυσούλας Χατζημαρκάκη την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 13:30. με τα παρακάτω θέματα  

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία της κ. Χρυσούλας Χατζημαρκάκη την Παρασκευή 24 Απριλίου και ώρα 13:30. με τα παρακάτω θέματα:
1) 1η τροποποίηση προϋπολογισμού ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α 2015.
2)Ψήφιση πιστώσεων 1ης τροποποίησης προϋπολογισμού
3) Πραγματοποίηση προμηθειών από το Δήμο Ιεράπετρας για λογαριασμό του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. για το έτος 2016.
4) Έγκριση αποτελεσμάτων προκήρυξης ΣΟΧ 2 /2015 για την πρόσληψη ειδικού παιδαγωγού.
5) Επιτροπές παραλαβής και καθορισμός προέδρων τους

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 12:50 pm


Συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας
Το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει σήμερα στις 2 μ.μ. στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο με τα εξής θέματα  

Το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει σήμερα στις 2 μ.μ. στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο με τα εξής θέματα:
- Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2015
- Ψήφιση πιστώσεων.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Πετράς.

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 12:22 pm


«Μιλώντας στους εφήβους για το σεξ»

«Μιλώντας στους εφήβους για το σεξ»
Εσπερίδα στην Ιεράπετρα

Με γνώμονα την ανάγκη για ενημέρωση των νέων αλλά και των μεγαλυτέρων σε θέματα που αφορούν το γεννητικό σύστημα, τις λειτουργίες του και τις κοινωνικές και ψυχικές επιπτώσεις που προέρχονται από την λάθος στάση στις σχέσεις των δύο φύλων, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Α. Κατσαγκόλης, οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας & Β/θμιας του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Ομάδα Προαγωγής Υγείας, που τελεί υπό την εποπτεία του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Κέντρο Ημέρας Ιεράπετρας και η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ιεράπετρας οργανώνουν εσπερίδα με θέμα: «Μιλώντας στους εφήβους για το σεξ» την Δευτέρα 27/04/2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν η εσπερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της ανάγκης που υπάρχει για να βοηθηθούν οι έφηβοι, ώστε να αναπτύξουν μια υγιή σεξουαλική συμπεριφορά με συνειδητοποίηση του μέτρου και του φυσιολογικού.

Η ανάγκη να είναι ειδικά προετοιμασμένοι οι έφηβοι με πλήρη διαφάνεια της σεξουαλικότητας, με κριτική στάση στις επιρροές που δέχονται (παραφυλικές συμπεριφορές, παραπληροφόρηση, ανταγωνιστικότητα στις σχέσεις των φύλων, κλπ), καθώς επίσης και η ανάγκη για πλήρη ενημέρωση για τα θέματα που σχετίζονται με ανεπιθύμητες καταστάσεις (αθέλητη εγκυμοσύνη, σεξουαλική βία, σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα – AIDS, κλπ) καθιστούν τόσο την οικογένεια όσο και το σχολείο βασικούς παράγοντες που έχουν καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία μιας υγιούς σεξουαλικής συμπεριφοράς των εφήβων.

Στο πλαίσιο αυτό η εν λόγω εσπερίδα είναι μια σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης την οποία καλούμαστε όλοι να παρακολουθήσουμε την Δευτέρα 27/04/2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 11:59 am


Παρέμβαση Σκιαδά για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών

Παρέμβαση Σκιαδά για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών
Παρέμβαση Σκιαδά για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών

 

Με επιστολή του προς την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κα Κατερίνα Σαββαῒδου, ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ζητά την εκκίνηση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών του Ειδικού Καθεστώτος.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Σκιαδάς στην επιστολή του, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση εφέτος δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών και όλες οι Δ.Ο.Υ. της χώρας αδυνατούν να υποδεχθούν τους φακέλους των προβλεπόμενων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους αγρότες.

Όπως τονίζει ο Ά Αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, τα προηγούμενα έτη οι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι υπέβαλλαν μέσω των συνεταιριστικών τους οργανώσεων τις αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ στις οικείες Δ.Ο.Υ. με τα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία από τις αρχές Απριλίου κάθε έτους και στη συνέχεια καταβάλλονταν τα αντίστοιχα ποσά επιστροφής ΦΠΑ στους δικαιούχους, σε πολύ σύντομο χρόνο.

Επίσης, ενημερώνει την Γενική Γραμματέα, όπως έχουν επισημάνει στην ΠΑΣΕΓΕΣ αγρότες – μέλη από ολόκληρη τη χώρα, τους διακατέχει εύλογη ανησυχία τόσον για την χρονική καθυστέρηση έναρξης των προβλεπόμενων διαδικασιών, όσον και για τον τελικό χειρισμό του θέματος από πλευράς Κυβέρνησης.

Καταλήγοντας ο κ. Σκιαδάς αναφέρει πως, δεδομένης αφενός της απoεπένδυσης και υποχρηματοδότησης του αγροτικού τομέα στη χώρα μας και αφ’ ετέρου της αδυναμίας των αγροτών ν’ ανταποκριθούν στα αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα στην παρούσα χρονική περίοδο που ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος, ζητά από την κα Σαββαῒδου να επισπεύσει την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου ούτως ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες στις οικείες Δ.Ο.Υ.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ

Μέλος Ομάδας Διαβούλευσης για την Πρόληψη

& Αντιμετώπιση Προβλημάτων σε Φορολογικά

Καί Τελωνειακά Θέματα

Εκπρόσωπος ΠΑΣΕΓΕΣ

Προς

Κυρία Κατερίνα Σαββαῒδου

Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Καρ. Σερβίας 10,

10184 Αθήνα

Email : [email protected]                                21-4-2015

Κυρία  Γενικέ,

Σχετικά με το θέμα της εκκίνησης και ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών του Ειδικού Καθεστώτος, σας επισημαίνουμε ότι παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση εφέτος δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών και όλες οι Δ.Ο.Υ. της χώρας αδυνατούν να υποδεχθούν τους φακέλους των προβλεπόμενων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους αγρότες.

Τα προηγούμενα έτη οι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι υπέβαλλαν μέσω των συνεταιριστικών τους οργανώσεων τις αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ στις οικείες Δ.Ο.Υ. με τα πρωτότυπα φορολογικά στοιχεία από τις αρχές Απριλίου κάθε έτους και στη συνέχεια καταβάλλονταν τα αντίστοιχα ποσά επιστροφής ΦΠΑ στους δικαιούχους, σε πολύ σύντομο χρόνο.

Σας ενημερώνουμε ότι όπως μας επισημαίνουν αγρότες – μέλη μας από ολόκληρη τη χώρα, τους διακατέχει εύλογη ανησυχία τόσον για την χρονική καθυστέρηση έναρξης των προβλεπόμενων διαδικασιών, όσον και για τον τελικό χειρισμό τού θέματος από πλευράς Κυβέρνησης.

Δεδομένης αφενός της απoεπένδυσης και υποχρηματοδότησης του αγροτικού τομέα στη χώρα μας και αφ’ ετέρου της αδυναμίας των αγροτών ν’ ανταποκριθούν στα αυξημένα καλλιεργητικά έξοδα στην παρούσα χρονική περίοδο που ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος, σας ζητούμε να επισπεύσετε την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου ούτως ώστε άμεσα να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες στις οικείες Δ.Ο.Υ.

                                                        Μετά τιμής

                                           ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ

                                      Α. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΠΑΣΕΓΕΣ

                                                                                                ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 11:28 am


Λήγει η προθεσμία για τις άδειες χρήσης νερού

Λήγει η προθεσμία για τις άδειες χρήσης νερού
Λήγει η προθεσμία για τις άδειες χρήσης νερού

Όλοι οι ιδιοκτήτες και χρήστες σημείων υδροληψίας, από επιφανειακά ή υπόγεια υδατικά συστήματα, οι οποίοι δεν διαθέτουν άδεια χρήσης ύδατος σε ισχύ υποχρεούνται να προβούν σε υποβολή αίτησης, μέχρι την 30η Απριλίου 2015, σύμφωνα την Κ.Υ.Α. αριθμ. οικ. 146896/2014/Φ.Ε.Κ.2878/Β΄/27-10-2014.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, εγγράφονται αυτεπαγγέλτως από τις Διευθύνσεις Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, χωρίς να χρειάζεται ο πολίτης να ακολουθήσει καμία νέα διαδικασία, στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας:

Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας:
1 νέα σημεία υδροληψίας στα οποία χορηγείται άδεια χρήσης νερού μετά την έναρξη ισχύος της απόφασης,
2 σημεία υδροληψίας για τα οποία κατά την έναρξη ισχύος της απόφασης έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες αιτήσεις για χορήγηση ή ανανέωση άδειας χρήσης νερού, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες σχετικές διατάξεις,
3 υφιστάμενα σημεία υδροληψίας, τα οποία αδειοδοτήθηκαν μετά την 20-12-2005, ανεξαρτήτως εάν η άδεια χρήσης νερού είναι σε ισχύ ή όχι και δεν εμπίπτουν στην περίπτωση (β)

Το ίδιο συμβαίνει και σε κάθε μετέπειτα μεταβολή ή διόρθωση των στοιχείων κάθε εγγραφής. Επίσης, με τη νέα διαδικασία, για:

4 υφιστάμενα σημεία υδροληψίας, τα οποία αδειοδοτήθηκαν για πρώτη φορά πριν την 20-12-2005, ανεξαρτήτως εάν η άδεια χρήσης νερού είναι σε ισχύ ή όχι και δεν εμπίπτουν στην περίπτωση (β),
5 όλα εν γένει τα υφιστάμενα σημεία υδροληψίας ενεργά ή ανενεργά που δεν υπάγονται στις ανωτέρω περιπτώσεις.

Η Ένωση Ιεράπετρας αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών και την υποβολή των σχετικών φακέλων, διεκπεραιώνοντας την όλη διαδικασία στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών της Ένωσης Ιεράπετρας, με εμπειρία και άρτια οργάνωση, παρακολουθεί την εξέλιξη κάθε αίτησης και παρεμβαίνει διορθωτικά, όπου χρειάζεται, προλαμβάνοντας πιθανά προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Ένωσης Ιεράπετρας, στους Παπαλάκκους ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2842022248 εσωτερικό 111 και 118.

ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 11:15 am


Όλα έτοιμα για το let’s do it Greece την Κυριακή στο Δήμο Ιεράπετρας

Όλα έτοιμα για το let’s do it Greece την Κυριακή στο Δήμο Ιεράπετρας
Συμμετέχουν Πολιτιστικοί Σύλλογοι και πολίτες

 

Με την ενεργή υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας και αρκετές συμμετοχές Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και άλλων συλλόγων αλλά και πολιτών θα διεξαχθεί η δράση εθελοντικής καθαριότητας Let's do it Greece για πρώτη φορά στο Δήμο Ιεράπετρας την Κυριακή 26 Απριλίου.

Με διάθεση προσφοράς εκατοντάδες εθελοντές θα κινητοποιηθούν τόσο στο δήμο Ιεράπετρας όσο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και του κόσμου, μεταφέροντας το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος και αναδεικνύοντας την αξία του εθελοντισμού.

Στο δήμο Ιεράπετρας με πολλή χαρά και διάθεση προσφοράς συμμετέχουν και υποστηρίζουν τις δράσεις του Let's do it οι Τοπικές Κοινότητες: Αγίου Ιωάννη, Αγίου Στεφάνου, Καβουσίου, Καλαμαύκας, Μακρυλιάς, Μεσελέρων, Μαλών, Μύρτους, Παχειάς Άμμου, Γδοχίων, Ορεινού, Σταυροχωρίου, Σχινοκαψάλων, Χριστού. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μακρυλιάς, Καλογέρων, Ανατολής, Καβουσίου, Σταυρού, Σελάκανου, Γρα Λυγιάς, Μεταξοχωρίου, Πάνω Χωρίου, Ο Σύλλογος Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη και ο Σύλλογος Γυναικών Παχειάς Άμμου. Οι Πρόσκοποι, οι Οδηγοί, η ομάδα v2, η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού, ο Νέος Πολιτιστικός Σύλλογος Ιεράπετρας, ο σύλλογος «Η Κρήτη δίνει ζωή», Ομάδα από τους εργαζομένους του δήμου και βέβαια όσοι πολίτες το επιθυμούν
Τα σημεία στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις έχουν επιλεγεί από τους συμμετέχοντες εθελοντές, ενώ μέσω του χάρτη, ο οποίος θα αναρτηθεί άμεσα στη σελίδα του δήμου στο διαδίκτυο εικονίζονται τα σημεία της δράσης Let's do it για το δήμο Ιεράπετρας και όποιοι μεμονωμένοι πολίτες ή και σύλλογοι επιθυμούν να συμμετάσχουν και δεν έχουν εκδηλώσει μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον τους μπορούν να επιλέξουν ένα από αυτά και να ενταχθούν στις αντίστοιχες ομάδες.

Το όλο εγχείρημα στηρίζεται αμιγώς στην εθελοντική συνεργασία και βέβαια αρωγός στην όλη προσπάθεια είναι ο Δήμος Ιεράπετρας και η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου, η οποία, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής θα παραμείνει ανοικτή την Κυριακή 26 Απριλίου, ημερά υλοποίησης της δράσης, από τις 10:30 π.μ έως και τις 12:00 το μεσημέρι (τηλ. 2842090003) προκειμένου να διανείμει στους συμμετέχοντες σακούλες απορριμμάτων, γάντια και βέβαια ό,τι άλλο χρειαστεί.

Για την ομαλή διεξαγωγή των δράσεων απαιτείται από όλους τους συμμετέχοντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να φροντίσουν για την προσωπική τους ασφάλεια, καθώς και την ασφάλεια των ομάδων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 2842090008 και 2842340312.

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2015 | 9:36 am


Τάξη στις τηλεφωνικές γραμμές θα προσπαθήσει να βάλει ο Δήμος Ιεράπετρας

Τάξη στις τηλεφωνικές γραμμές θα προσπαθήσει να βάλει ο Δήμος Ιεράπετρας
Τάξη στις τηλεφωνικές γραμμές, που ανήκουν στο Δήμο, επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή προγραμματίζοντας μια σειρά κινήσεων.  

Τάξη στις τηλεφωνικές γραμμές, που ανήκουν στο Δήμο, επιχειρεί να βάλει η δημοτική αρχή προγραμματίζοντας μια σειρά κινήσεων. Οι στόχοι είναι πολλαπλοί, η καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων γραμμών, η κατάργηση όσων δε χρησιμοποιούνται, η οικονομία στην πληρωμή των παγίων και βεβαίως η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που θέλουν να επικοινωνήσουν με το δήμο και τις δημοτικές υπηρεσίες.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης ανέφερε ότι «με την προσπάθεια που γίνεται προσανατολιζόμαστε στη δημιουργία ενός πενταψήφιου αριθμού με τον οποίο θα επικοινωνούν οι πολίτες και μέσω αυτού θα κατευθύνονται, πατώντας το ανάλογο πλήκτρο, στην υπηρεσία που επιθυμούν, προκειμένου να θέσουν το ερώτημά τους ή το ζήτημα που τους απασχολεί. Αυτό σημαίνει ότι δε θα χάνεται χρόνος με τον πολίτη να αναζητά πληροφορίες για το πού θα πρέπει να απευθυνθεί».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2015 | 8:18 pm


Επίσκεψη σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ιεράπετρας

Επίσκεψη σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ιεράπετρας
Προσπάθεια για την ανάδειξή τους
Αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ιεράπετρας επισκέφθηκαν την Τετάρτη το πρωί ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης, η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού υπηρεσιακοί παράγοντες και ο μηχανικός, υπάλληλος της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων Κρήτης κ. Μανόλης Κασωτάκης.
Η κ. Σοφιανού δήλωσε: «με τον κ. Κασωτάκη είδαμε εκτενέστερα το κτίριο όπου στεγάζεται η αρχαιολογική συλλογή και να εξετάσουμε τί μπορούμε να κάνουμε με τη βοήθεια του Δήμου ώστε το κτίριο να συντηρηθεί στα σημεία όπου κρίνεται αναγκαίο. Η αρχαιολογική συλλογή της Ιεράπετρας είναι πλούσια και θα πρέπει να αναδειχθεί. Επισκεφθήκαμε ακόμη το Φρούριο Καλέ, το Σπίτι του Ναπολέοντα.
Σύντομα θα ξεκινήσουμε και την ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο στη θέση Βιγλιά, όπου πέρυσι είχε ξεκινήσει η ανασκαφή με εθελοντές και ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ξανά. Η χρηματοδότηση για την ανασκαφική έρευνα προέρχεται από πόρους που διετέθησαν από παλαιότερα από το Δήμο με το ποσό των 50.000 ευρώ. Πιστεύω ότι τα χρήματα είναι αρκετά για να εντοπίσουμε το θέατρο και να προχωρήσουμε σε μια μικρή καταρχήν ανάδειξη. Στη συνέχεια θα έχουμε και τη βοήθεια του "Διαζώματος", εξαρτώνται όμως όλα από το τί θα ανακαλύψουμε κατά την ανασκαφή. Είμαστε σε συνεργασία με το Δήμο, το Δήμαρχο και πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τα μνημεία της Ιεράπετρας».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
]ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2015 | 7:24 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: