1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Οι διακοπές στην υδροδότηση στο Δήμο Ιεράπετρας

Οι διακοπές στην υδροδότηση στο Δήμο Ιεράπετρας
Ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χάρης Κορνάρος ερωτηθείς για τις διακοπές που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην υδροδότηση στην περιοχή της Ιεράπετρας εξήγησε ότι «οφειλόταν σε τέσσερα σπασίματα
Ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χάρης Κορνάρος ερωτηθείς για τις διακοπές που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην υδροδότηση στην περιοχή της Ιεράπετρας εξήγησε ότι «οφειλόταν σε τέσσερα σπασίματα στον κεντρικό αγωγό που τροφοδοτεί την Ιεράπετρα από τη Σαρακίνα στην περιοχή των Μύθων, που σημαίνει ότι όλο το παραλιακό μέτωπο από το Μύρτος μέχρι τον Περιστερά δεν είχε νερό. Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν άμεσα, όμως χρειάζονται αρκετές ώρες μέχρι το νερό να έρθει στην πόλη καθώς διοχετεύεται αρχικά στις περιοχές από όπου περνά ο αγωγός μέχρι να καταλήξει στις δεξαμενές του υδραγωγείου στον Περιστερά. Επιπλέον ένα ακόμη σπάσιμο σημειώθηκε στον αγωγό από τις δεξαμενές προς την Ιεράπετρα και χάρις τη φιλότιμη προσπάθεια του δημοτικού συνεργείου η ζημιά αποκαταστάθηκε το συντομότερο δυνατό. Τις επόμενες ημέρες δεν σημειώθηκαν σπασίματα. Ωστόσο όμως έχουμε ενδείξεις για ζημιά και πάλι στον αγωγό που φέρνει το νερό από τη Σαρακίνα.
Τα δίκτυα είναι σε πεπαλαιωμένη κατάσταση και έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί από το παρελθόν. Δεν θέλω να ρίχνω ευθύνες, δεν είναι του χαρακτήρα μου.
Από 'κεί και πέρα από πλευράς μας ως υπηρεσία θα δούμε όλα τα δίκτυα από μηδενική βάση, θα κάνουμε ολοκληρωμένες προτάσεις- μελέτες, ώριμα έργα ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να πείσουμε την πολιτεία για την αναγκαιότητα αλλαγής αυτών των δικτύων.
Ειδικότερα για την περιοχή της Σαρακίνας, που οι πηγές της αποτελούν από τους βασικούς τροφοδότες νερού της Ιεράπετρας, στόχος της υπηρεσίας είναι να αποτελέσει μελλοντικά την μοναδική πηγή εμπλουτισμού της Ιεράπετρας με νερό ύδρευσης για τα επόμενα εκατό χρόνια. Υπάρχουν εκείνα τα υδατικά αποθέματα, τα οποία μπορούν να διασφαλίσουν την τροφοδοσία της Ιεράπετρας με καλής ποιότητας νερό. Χωρίς τη χρήση νερού από τη Μαλαύρα ή από το Φράγμα. Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο πρέπει να κατασκευαστεί ένας νέος αγωγός που δε θα έχει τα υφιστάμενα προβλήματα με τα πολλά σπασίματα και θα φέρνει το νερό στην Ιεράπετρα. Αυτή είναι η πρόθεσή μας μέσα από έναν σωστό σχεδιασμό, μια συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ποιοτικό νερό για την Ιεράπετρα για τα επόμενα χρόνια», κατέληξε.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 8:16 pm


Αναζητούνται λύσεις για την άρδευση στα χωριά της Ιεράπετρας

Αναζητούνται λύσεις για την άρδευση στα χωριά της Ιεράπετρας
Και για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων
Αρκετά είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον τομέα της άρδευσης στο Δήμο Ιεράπετρας. Και δυστυχώς εντείνονται λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας. Η αρμόδια υπηρεσία καλείται να βρει εκείνες τις λύσεις που θα εξασφαλίσουν νερό για άρδευση κυρίως στα χωριά.
Ειδικά για τα χωριά έχει προκύψει το θέμα της ορθολογικής διάθεσης του νερού, στο οποίο οι υδρονομείς παίζουν ένα σημαντικό ρόλο. Δε λείπουν όμως τα παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο πολλές φορές λειτουργούν, αλλά και για τη παραβατική συμπεριφορά πολιτών που παίρνουν νερό παράνομα τις ημέρες που δε δικαιούνται.
Ο αντιδήμαρχος κ. Χάρης Κορνάρος δηλώνει ότι «πράγματι το πρόβλημα της άρδευσης εντείνεται πάρα πολύ και έρχεται στην επικαιρότητα όταν δεν υπάρχει νερό. Υπάρχουν προβλήματα με τη διαχείριση του νερού, έχοντα σχέση με τους υδρονομείς, κάποιοι από τους οποίους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δε μπορούμε όμως να τα ρίχνουμε όλα και στους υδρονομείς. Υπάρχουν καταναλωτές με περίεργες νοοτροπίες και συμπεριφορές. Υπάρχουν δηλαδή περιπτώσεις που ο υδρονομέας πήγε να δώσει νερό σε δικαιούχους και συγχρόνως άλλοι τρεις παρανόμως είχαν ανοίξει τα υδρόμετρά τους. Σχετική καταγγελία υπήρξε πρόσφατα.
Στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε άλλες αντίστοιχες που θα προκύψουν και επιβεβαιωθούν, θα επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται από τον αρδευτικό κανονισμό. Η επιβολή προστίμων θα έχει το νόημα μήπως κάποιοι συμμορφωθούν και καταλάβουν ότι πρέπει να μπει μια τάξη διότι το νερό είναι πολύτιμο και χρήσιμο όχι μόνο για να πίνουμε, αλλά και να αρδεύουμε. Και ο καθένας δε μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ότι είναι κράτος εν κράτει. Πιστεύω σταδιακά η νοοτροπία να αλλάξει.
Από την άλλη θα πρέπει να πούμε ότι η σωστή διαχείριση του νερού έχει σχέση και με την υποδομή, την οποία δημιουργεί ένας Δήμος. Στο Δήμο μας χρειάζεται να γίνουν ακόμη αρκετές υποδομές και στην άρδευση. Για παράδειγμα στο Τοπικό Διαμέρισμα Χριστού, μια περιοχή με πολλά νερά, υπάρχουν αρδευτικοί τομείς, που δεν έχουν καν αρδευτικό δίκτυο.
Για όλα αυτά θα επιληφθούμε και θα δούμε με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 7:21 pm


Η Πυροσβεστική εφιστά την προσοχή των πολιτών

Η Πυροσβεστική εφιστά την προσοχή των πολιτών
Κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει ακόμα
Ένα από τα πιο ήπια ως προς την εκδήλωση πυρκαγιών καλοκαίρια ήταν αυτό που πέρασε, καθώς στην Ιεράπετρα δεν εκδηλώθηκε κάποια μεγάλη πυρκαγιά. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκλήθη να αντιμετωπίσει μικρότερα περιστατικά και η έγκαιρη επέμβασή της σε πολλές περιπτώσεις απέτρεψε τα χειρότερα. Οι καιρικές συνθήκες όμως είναι τέτοιες που ο βαθμός επικινδυνότητας εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιάς παραμένει ακόμη πολύ μεγάλος και ευχή όλων είναι η αντιπυρική περίοδος να λήξει χωρίς προβλήματα.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Παναγιώτης Καράμπελας υπενθυμίζει ότι η αντιπυρική περίοδος ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Μετά τις τοπικές βροχές που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες θέλουν ως υπηρεσία να επισημάνουν τους κινδύνους που κρύβουν οι γενικότερες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.
«Ο Σεπτέμβριος είναι ένας πολύ θερμός μήνας έως τώρα και ο καιρός θυμίζει μέρες Αυγούστου. Οι λίγες βροχές που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες δε μας εξασφαλίζουν ότι κάποια πυρκαγιά δε θα λάβει έκταση μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να θεωρεί ο καθένας, επηρεασμένος ακριβώς από την βροχή που σημειώθηκε πριν τρεις μέρες. Η γη είναι διψασμένη από μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας και το νερό έχει ήδη εξατμιστεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ως να είναι Αύγουστος και ίσως ακόμη χειρότερα και ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει πολύ μεγάλος.
Θέλουμε να είμαστε υπηρεσία συμβουλευτικού χαρακτήρα και να τονίσουμε την επικινδυνότητα που υπάρχει και το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Η περιοχή μας είναι ιδιαίτερης μορφολογίας, με πολλούς βοσκότοπους και γνωρίζουμε ότι μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί τον Οκτώβριο, αλλά και το Νοέμβριο. Καλούμε λοιπόν τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανάβουν ακόμη φωτιές στην ύπαιθρο. Ευελπιστούμε η αντιπυρική περίοδος να ολοκληρωθεί χωρίς σοβαρά περιστατικά εκδήλωσης φωτιάς.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 6:24 pm


Ο δρόμος από το Χριστό στο Σελάκανο θα παραμείνει κλειστός

Ο δρόμος από το Χριστό στο Σελάκανο θα παραμείνει κλειστός
Από την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω εργασιών συντήρησης και βελτίωσης του δρόμου Χριστός – Σελάκανο ο δρόμος από το Χριστό στο Σελάκανο θα παραμείνει κλειστός από την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και για ένα ολόκληρο μήνα. Η πρόσβαση στο Σελάκανο για το παραπάνω διάστημα θα γίνεται από τις Μάλλες.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑς

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 2:09 pm


Συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας
Την Τρίτη

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.30 μ.μ στη νέα μικρή αίθουσα συνεδριάσεων, που βρίσκεται δίπλα στο Γραφείο του Δημάρχου, στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου Ιεράπετρας με θέματα:
- Έγκριση τιμολογίων «Χαρτοπλάστ»
- Έγκριση τιμολογίων εργασιών συντήρησης σχολικών κτιρίων
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Παπαδάκης Εμμανουήλ

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 12:53 pm


Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας
Την Τετάρτη

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ισόγειο του κτιρίου «Μελίνα Μερκούρη» επί της οδού Δημοκρατίας. Πίνακας θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
- Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2014
- Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας»
- Απολογισμός ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
- Επικαιροποίηση της με αρ. 5/2014 απόφασης του Δ.Σ.
- Τροποποίηση Κανονισμού Καθαριότητας
- Διοικητική αποβολή του μισθωτή του κυλικείου του 2ου Δημοτικού Σχολείου
- Λήψη απόφασης για δεσμεύσεις του Δήμου, σχετικά με την εκτέλεση χρηματοδοτούμενων έργων, ενταγμένων στο Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013
- Ορισμός μελών Επιτροπής για τη διεξαγωγή δημοπρασιών, μισθώσεων-εκμισθώσεων (Π.Δ.270/1981)
- Ορισμός μελών Επιτροπής παραλαβής έργων αξίας μέχρι 5.869,41 €.
- Ορισμός Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων Αδιαβάτου»
- Ορισμός Επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση Δικτύων Αδιαβάτου»
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Αγίου Ιωάννη, Σχινοκαψάλων και Ορεινού Δ. Ιεράπετρας»
- Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Συντήρηση και επισκευή διδακτηρίου 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας»
- Ορισμός μελών Επιτροπών παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών
- Ορισμός μέλους για τη σύνθεση των Τριμελών Επιτροπών χορήγησης βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές λαϊκών αγορών
- Συγκρότηση Επιτροπών παραλαβής προμηθειών
- Έγκριση διενέργειας προμηθειών και εκτέλεσης υπηρεσιών
- Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας»
- Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας»
- Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας»
- Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας»
- Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας»
Επιτροπή Στήριξης του Τ.Ε.Ι. Ιεράπετρας
- Ορισμός Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και παραγωγικών τάξεων που θα εκπροσωπηθούν
- Ορισμός Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Επιτροπής αξιολόγησης των δικαιολογητικών των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου
- Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης φορολογικών διαφορών.
- Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου στο Σύνδεσμο «Τα Όμορφα Χωριά της Κρήτης»
- Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στη Διαχειριστική Επιτροπή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας- Νεάπολης
- Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΒΙ.ΠΑ. Ιεράπετρας Α.Ε.
- Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας»
- Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο «Δίκτυο Μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδος περιόδου 1940-1945»
- Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Δίκτυο Τουριστικών Δήμων
- Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στις Γενικές Συνελεύσεις μετόχων της Αναπτυξιακής Λασιθίου
- Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ανάπτυξης Σητείας
- Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική συνέλευση του Κέντρου Πρόληψης κατά της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Λασιθίου «ΑΝΑΣΑ ΖΩΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ»
- Ορισμός εκπροσώπων και επιστημονικών συνεργατών του Δήμου στο Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ)
- Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ)
- Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου μας στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κρήτης (ΦΟΔΣΑ Κρήτης).
- Παραχώρηση χρήσης δημοτικού ακινήτου
- Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και σχετικής δαπάνης
- Διαγραφή τελών άρδευσης, λόγω λάθους της Υπηρεσίας
- Πρόσκληση κατάθεσης αιτήσεων ανανέωσης αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Ιωάννης Τζιρβελάκης

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 12:31 pm


Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετρας

Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετρας
Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετρας

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 12 μ. με τα εξής θέματα:
- Εκλογή Αντιπροέδρου
- Άσκηση ή μη εφέσεως κατά αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας
- Έγκριση ή μη της άσκησης αιτήσεως ακυρώσεως και της αιτήσεως αναστολής εκτέλεσης του Δήμου Ιεράπετρας κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά πρωτοκόλλου κατεδάφισης/ άρσης/ απομάκρυνσης κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού/ παραλίας/ θάλασσας
- Άσκηση ή μη ανακοπής και αίτησης αναστολής κατά επιταγής προς εκτέλεση
- Άσκηση ή μη αίτησης ανάκλησης κατά πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου
- Έγκριση πρακτικού τεχνικής προσφοράς για το έργο Πολυκαναλικό Σύστημα Υπηρεσιών Φροντίδας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Νέο Δήμο Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Δήμο Βιάννου
- Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου «Προμήθεια ειδών προστασίας για το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου έτους 2014.
- Εξέταση ενστάσεων κατά της διακήρυξης δημοπρασίας της προμήθειας «Προμήθεια- τοποθέτηση αιθουσών, γραφείων και w.c. ελαφριάς προκατασκευής».
- Καθορισμός νέας ημερομηνίας διαγωνισμού για: την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση δρόμου Ρίζα- Καρύδι», «Μελέτη ωρίμανσης τμήματος έργου ενιαίας ύδρευσης παραλιακής περιοχής Δήμου Ιεράπετρας»
- Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση των έργων: Προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για την συντήρηση δημοτικού φωτισμού, Συντήρηση δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης (προμήθεια υλικών) Δ.Ε. Μ. Γιαλού
- Τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2014
- Έγκριση απόδοσης λογ/σμού δαπανών που πληρώθηκαν από πάγια προκαταβολή προέδρων Κοινοτήτων
- Χορήγηση πάγιας προκαταβολής στον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ιεράπετρας και στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 11:50 am


Κλείνει λόγω εργασιών η οδός Γρ. Αυξεντίου

Κλείνει λόγω εργασιών η οδός Γρ. Αυξεντίου
Ανακοίνωση του Δημου Ιεράπετρας

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των εργασιών που θα γίνουν στη διασταύρωση της οδού Λακέρδα με την οδό Γρ. Αυξεντίου, στα πλαίσια των έργων ανάπλασης που εκτελούνται στη περιοχή, η οδός Γρ. Αυξεντίου θα είναι κλειστή από σήμερα Δεύτερα 22-9 έως και τη Πέμπτη 25-9 και για όλο το 24ωρο. Το κλείσιμο της οδού θα γίνει από το ξεκίνημα της στην πλατεία Πλαστήρα.
Ευχαριστούμε για τη κατανόηση
Δήμος Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 9:30 am


Συνελήφθησαν δυο άτομα στην Ιεραπετρα για οφειλές στο δημοσιο

Συνελήφθησαν δυο άτομα στην Ιεραπετρα για οφειλές στο δημοσιο
Συνελήφθησαν, χθες, το πρωί
Στην Ιεράπετρα συνελήφθησαν ενας 27χρονος και ενας 25χρονος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, που διενεργεί και την προανάκριση, για οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 118.869,11 ευρώ, για τον 27χρονο, καθώς και για τον 25χρονο, οι οφειλές ανέρχονται στο ίδιο ποσό των 118.869,11 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2014 | 11:47 am


Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας

 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Πίνακας θεμάτων:

- Εκλογή Αντιπροέδρου

- Ασκηση ή μη εφέσεως κατά της υπ΄αριθμό 125/2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας (υπόθεση Καλλιόπης Κοζύρη-Μιχαήλ Κοζύρη ΟΕΕ εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ)

- Εγκριση ή μη της άσκησης αιτήσεως ακυρώσεως και της αιτήσεως αναστολής εκτέλεσης του Δήμου Ιεράπετρας κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του υπ΄αρ.13/08-08-2014 πρωτοκόλλου κατεδάφισης/άρσης/απομάκρυνσης κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού/παραλίας/θάλασσας της προισταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας Νομού Λασιθίου.

- Aσκηση ή μη, ανακοπής και αίτησης αναστολής κατά της από 10—9-2014 επιταγής προς εκτέλεση του Γεωργίου Κοκκινάκη

- Ασκηση ή μη αίτησης ανάκλησης κατά της 171/2014 πράξης Ελεγκτικού Συνεδρίου τμήματος VII.

- Εγκριση πρακτικού τεχνικής προσφοράς για το έργο Πολυκαναλικό Σύστημα Υπηρεσιών Φροντίδας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Νέο Δήμο Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Δήμο Βιάννου

- Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου»Προμήθεια ειδών προστασίας για το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου έτους 2014.

- Εξέταση ενστάσεων της ΒΙΜΕΚΑ ΕΜΜ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ και ΣΪΑ ΟΕ και της ΠΡΟΚΑΤ ΑΕ κατά της διακήρυξης δημοπρασίας της προμήθειας «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ W.C. ΕΛΑΦΡΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ».

- Καθορισμός νέας ημερομηνία διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου Βελτίωση δρόμου Ρίζα Καρύδι.

- Καθορισμός νέας ημερομηνίας διαγωνισμού Μελέτη ωρίμανσης τμήματος έργου ενιαίας ύδρευσης παραλιακής περιοχής Δήμου Ιεράπετρας.

- Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου «Προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για την συντήρηση δημοτικού φωτισμού».

- Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου Συντήρηση δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης (προμήθεια υλικών)ΔΕ Μ. Γιαλού

- Τροποποίηση προυπολογισμού έτους 2014.

- Εγκριση απόδοσης λογ/σμού δαπανών που πληρώθηκαν από πάγια προκαταβολή προέδρων Κοινοτήτων

- Χορήγηση πάγιας προκαταβολής στον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ιεράπετρας και στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2014 | 11:33 am


Θ. Καλαντζάκης: «Η Υγεία σε επίπεδο Νομού δεν είναι η καλύτερη»

Θ. Καλαντζάκης: «Η Υγεία σε επίπεδο Νομού δεν είναι η καλύτερη»
Απαντώντας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης στο ερώτημα εάν θα αποδεχτεί την πρόταση που εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου κύριοι Αντώνης Ζερβός και Γιάννης Στεφανάκης
Απαντώντας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης στο ερώτημα εάν θα αποδεχτεί την πρόταση που εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου κύριοι Αντώνης Ζερβός και Γιάννης Στεφανάκης, για μια συνάντηση Δημάρχων σε επίπεδο Νομού ο κ. Καλαντζάκης είπε ότι «τέτοιες συναντήσεις είναι χρήσιμες. Γιατί τα προβλήματα στο Νομό είναι πολλά και έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια, όπως είναι τα απορρίμματα, οι οδικοί άξονες, τα Νοσοκομεία, αλλά και έργα που χρειάζεται ο νομός και πρέπει από κοινού όλοι οι Δήμαρχοι να τα διεκδικήσουν, πέρα από τα ιδιαίτερα προβλήματα που μπορεί να έχει ο κάθε Δήμος. Σε μια τέτοια συνάντηση λοιπόν μπορεί να συμφωνήσουμε. Μπορεί όμως και να διαφωνήσουμε. Τουλάχιστον σε αυτά που θα συμφωνήσουμε να τα διεκδικήσουμε και να τα υλοποιήσουμε σε συνεργασία με τους Βουλευτές του Νομού, την αιρετή Περιφέρεια και τους περιφερειακούς συμβούλους και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.»
Έκανε δε και αναφορά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνοντας ότι παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση του κόσμου.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2014 | 7:02 pm


Ικανοποίηση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ικανοποίηση για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Από το Δήμαρχο κ. Θεοδ. Καλαντζάκη
Μετά την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα υπό τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης δήλωσε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας σε επίπεδο Νομού Λασιθίου δεν είναι η καλύτερη δυνατή. «Κοινή άποψη ήταν ότι χρειάζεται στελέχωση από γιατρούς και λοιπό προσωπικό για να παρέχουν αξιόλογες υπηρεσίες υγείας. Από εκεί και πέρα στη συνάντηση κάθε Δήμαρχος εξέθεσε τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής του.
Στην παρούσα φάση και όσον αφορά στην Ιεράπετρα το θετικό είναι ότι ο Χειρουργός θα έρθει στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, εκεί που επρόκειτο να έρθει από την πρώτη στιγμή. Βεβαίως ο νόμος έδινε το δικαίωμα στο Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού κ. Μακρονικολάκη να τον κρατήσει στον Άγιο Νικόλαο. Όμως τελικά μετά και τις συζητήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα και μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό, ο Χειρουργός θα έρθει στην Ιεράπετρα.»
Σχετικά με τον επικουρικό Χειρουργό της Ιεράπετρας, είπε ότι πιστεύει πως πρέπει να πάει στον Άγιο Νικόλαο για τους επόμενους τρεις μήνες, οπότε ολοκληρώνεται η θητεία του, έτσι ώστε το διάστημα αυτό να ενισχυθεί το εκεί Νοσοκομείο διότι οι δυο υπάρχοντες Χειρουργοί δεν επαρκούν και ο επικουρικός θα προσφέρει σημαντική βοήθεια. Αυτό, μέχρι να καλυφθούν θέσεις, από τις προσλήψεις που θα γίνουν τους προσεχείς μήνες, σε όλα τα Νοσοκομεία.
Τόνισε στη συνέχεια ότι τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν αφού το Νοσοκομείο έχει μεγάλες ελλείψεις στην Παθολογική, στη Γυναικολογική και τις λοιπές κλινικές. «Και για αυτά τα ζητήματα θα διεκδικήσουμε λύσεις. Ο Νομός μας έχει ιδιαιτερότητες και θα πρέπει να λειτουργούν και τα τέσσερα νοσοκομεία και το Κ.Υ στο Οροπέδιο. Είναι θετικό ότι το Υπουργείο βλέπει ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία των Νοσοκομείων. Και η προσπάθειά μας είναι να στελεχωθούν περαιτέρω», επεσήμανε.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2014 | 6:16 pm


Θ. Καλαντζάκης: «Η καλή συνεργασία θα υπάρξει, εφόσον και από την πλευρά του ο κ. Βουλευτής δείξει έμπρακτα ότι θα στηρίξει την προσπάθεια»

Θ. Καλαντζάκης: «Η καλή συνεργασία θα υπάρξει, εφόσον και από την πλευρά του ο κ. Βουλευτής δείξει έμπρακτα ότι θα στηρίξει την προσπάθεια»
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρθηκε στα θέματα που έθεσε προς τον Υφυπουργό Εργασίας και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη επ΄ αφορμής της σύσκεψης για τα Νοσοκομεία
Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αναφέρθηκε στα θέματα που έθεσε προς τον Υφυπουργό Εργασίας και Βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη επ΄ αφορμής της σύσκεψης για τα Νοσοκομεία.
«Με τον κ. Πλακιωτάκη μιλήσαμε για διάφορα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο Ιεράπετρας και έχουν να κάνουν καταρχήν με το νέο Τμήμα ΤΕΙ που θα πρέπει να λειτουργήσει το 2015 στην Ιεράπετρα. Υπάρχουν αντιδράσεις από το Ηράκλειο, όμως δυναμικά θα διεκδικήσουμε τη λειτουργία του. Εξάλλου υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την λειτουργία του από το ακαδημαϊκό έτος 2015- 2016. Στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα συσταθεί μια επιτροπή που θα εργαστεί για τον σκοπό αυτό.
Έγινε ακόμη λόγος για τη στελέχωση του Δήμου με προσωπικό ενώ αναμένεται η προκήρυξη για προσλήψεις συμβασιούχων πανελλαδικά με 5/μηνες συμβάσεις σε διάφορες ειδικότητες.
Άλλα θέματα ήταν οι μελέτες που έχουν προχωρήσει σε ένα στάδιο και πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες, η νήσος Χρυσή, το αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας, ένα έργο το οποίο δημοπρατήθηκε αλλά σταμάτησε στην πορεία και θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία για την υλοποίησή του γιατί το έχει ανάγκη η Ιεράπετρα, για να μην καταστραφούν οι περιουσίες των αλιέων καθώς και για την προστασία του ίδιου του λιμανιού.
Η καλή συνεργασία θα υπάρξει. Εφόσον και από την πλευρά του ο κ. Βουλευτής δείξει έμπρακτα ότι θα στηρίξει την προσπάθεια την δική μου ως Δημάρχου και των συνεργατών μου. Συνεργάζομαι και στηρίζω την προσπάθεια όλων εκείνων που θέλουν να βοηθήσουν την Ιεράπετρα. Γιατί η Ιεράπετρα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, εκτός από τα οικονομικά, προβλήματα που δημιουργούνται από τις υπηρεσίες που ήταν στον Δήμο και έφυγαν από την Ιεράπετρα.
Υπάρχει δε έλλειμμα σε έργα που αφορούν στην ύδρευση, στην άρδευση, το οδικό δίκτυο στο δήμο μας που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Έχουν μείνει πολύ πίσω και πρέπει να καλύψουμε το χαμένο διάστημα και βλέπετε ότι και από την πλευρά μου και από τους συνεργάτες μου και από την κοινωνία έχω μια στήριξη για να μπορώ να προχωρήσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να υλοποιηθούν όλα αυτά που υποσχεθήκαμε στους δημότες», κατέληξε ο Δήμαρχος.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2014 | 5:10 pm


Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

Πίνακας θεμάτων:

- Εκλογή Αντιπροέδρου

- Ασκηση ή μη εφέσεως κατά της υπ΄αριθμό 125/2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας (υπόθεση Καλλιόπης Κοζύρη-Μιχαήλ Κοζύρη ΟΕΕ εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ)

- Εγκριση ή μη της άσκησης αιτήσεως ακυρώσεως και της αιτήσεως αναστολής εκτέλεσης του Δήμου Ιεράπετρας κατά του Ελληνικού Δημοσίου και κατά του υπ΄αρ.13/08-08-2014 πρωτοκόλλου κατεδάφισης/άρσης/απομάκρυνσης κατασκευών και έργων σε χώρους αιγιαλού/παραλίας/θάλασσας της προισταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας Νομού Λασιθίου.

- Aσκηση ή μη, ανακοπής και αίτησης αναστολής κατά της από 10—9-2014 επιταγής προς εκτέλεση του Γεωργίου Κοκκινάκη

- Ασκηση ή μη αίτησης ανάκλησης κατά της 171/2014 πράξης Ελεγκτικού Συνεδρίου τμήματος VII.

- Εγκριση πρακτικού τεχνικής προσφοράς για το έργο Πολυκαναλικό Σύστημα Υπηρεσιών Φροντίδας και Κοινωνικής Πρόνοιας στο Νέο Δήμο Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Δήμο Βιάννου

- Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου»Προμήθεια ειδών προστασίας για το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου έτους 2014.

- Εξέταση ενστάσεων της ΒΙΜΕΚΑ ΕΜΜ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ και ΣΪΑ ΟΕ και της ΠΡΟΚΑΤ ΑΕ κατά της διακήρυξης δημοπρασίας της προμήθειας «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ W.C. ΕΛΑΦΡΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ».

- Καθορισμός νέας ημερομηνία διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου Βελτίωση δρόμου Ρίζα Καρύδι.

- Καθορισμός νέας ημερομηνίας διαγωνισμού Μελέτη ωρίμανσης τμήματος έργου ενιαίας ύδρευσης παραλιακής περιοχής Δήμου Ιεράπετρας.

- Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου «Προμήθεια ηλεκτρολογικών υλικών για την συντήρηση δημοτικού φωτισμού».

- Εγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου Συντήρηση δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης (προμήθεια υλικών)ΔΕ Μ. Γιαλού

- Τροποποίηση προυπολογισμού έτους 2014.

- Εγκριση απόδοσης λογ/σμού δαπανών που πληρώθηκαν από πάγια προκαταβολή προέδρων Κοινοτήτων

- Χορήγηση πάγιας προκαταβολής στον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ιεράπετρας και στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δήμαρχος Ιεράπετρας

Θεοδόσιος Καλαντζάκης

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2014 | 1:46 pm


Βαρύτητα στον Τουρισμό δίνει η νέα Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας

Βαρύτητα στον Τουρισμό δίνει η νέα Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας
Η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μαρία Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη ορίστηκε σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη ως εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού.
Η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μαρία Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη ορίστηκε σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη ως εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες ανάληψης των αρμοδιοτήτων της η κ. Σκυβάλου και η νέα δημοτική αρχή θέλουν να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τον έναν από τους δυο βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας και της περιοχής, τον τουρισμό συνδυάζοντάς τον με τον επίσης βασικό τομέα της αγροτικής παραγωγής.
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ιεράπετρας πρόκειται να διοργανώσει Έκθεση εικαστικών και τοπικών παραδοσιακών προϊόντων την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, μια μέρα νωρίτερα δηλαδή, στην πλατεία Τζαμί στην Κάτω Μερά Ιεράπετρας. Καλούνται τοπικοί Καλλιτέχνες Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Μουσικής, καθώς και παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην έκθεση, να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου στην αρμόδια υπάλληλο του Γραφείου Απασχόλησης και Τουρισμού, κ. Σοφία Φωνιαδάκη στη διεύθυνση Ομηρείας 8, 4ος όροφος, τηλ. 2842340340.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2014 | 8:28 pm


Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Ιεράπετρας από την ξαφνική νεροποντή

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Ιεράπετρας από την ξαφνική νεροποντή
Η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Ιεράπετρα δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή.
Η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Ιεράπετρα δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πόλης και στην ευρύτερη περιοχή.
Η ένταση της βροχής ήταν τέτοια που η απορροή των όμβριων υδάτων δεν ήταν δυνατή και σε πολλά σημεία οι δρόμοι πλημμύρισαν. Το ύψος του νερού σκέπαζε σε κάποιες περιπτώσεις τις ρόδες των σταθμευμένων αυτοκινήτων. Μεγαλύτερο ήταν το πρόβλημα στις οδούς Δημοκρατίας και Ψυλλινάκη, στην περιοχή πίσω από το Νοσοκομείο στην είσοδο της πόλης από Κεντρί.
Με δυσκολία γινόταν η κίνηση των οχημάτων περιφερειακά, ενώ ιδιαίτερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο δρόμο από Βαϊνιά προς Ιεράπετρα.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ –ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2014 | 7:20 pm


Σοβαρό ατύχημα παιδιού στην Ιεράπετρα

Σοβαρό ατύχημα παιδιού στην Ιεράπετρα
Ένα σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα παιδί συνέβη χθες νωρίς το μεσημέρι επί της οδού Λακέρδα στην πόλη της Ιεράπετρας, όπου εκτελούνται έργα πεζοδρόμησης.
Ένα σοβαρό ατύχημα με θύμα ένα παιδί συνέβη χθες νωρίς το μεσημέρι επί της οδού Λακέρδα στην πόλη της Ιεράπετρας, όπου εκτελούνται έργα πεζοδρόμησης.
Στην είσοδό της από την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου το παιδί παραπάτησε σε ανώμαλο τμήμα της οδού όπου γίνονται έργα και έπεσε με το πρόσωπο στο οδόστρωμα. Προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ το παιδί αιμόφυρτο, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Το παιδί είχε χτυπήσει στο στόμα και στην οδοντοστοιχία του, ενώ το υπέβαλαν και σε περαιτέρω εξετάσεις για τυχόν άλλα χτυπήματα.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μάνος Λουτσέτης. Ο κ. Λουτσέτης επισκέφθηκε μαζί με μηχανικό του Δήμου το σημείο όπου έγινε το ατύχημα.
Αυτό πάντως που επισημαίνουν αρκετοί δημότες, είναι ότι ο κίνδυνος πρόκλησης και άλλου ατυχήματος είναι ορατός, δεδομένου ότι, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, αρκετοί κάτοικοι χρησιμοποιούν το δρόμο - περπατώντας - για να πάνε στον προορισμό τους. Σε διάφορα σημεία όμως, υπάρχουν μη ευδιάκριτα σημεία, στα οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να σκοντάψει και να πέσει.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2014 | 6:12 pm


Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην Ιεράπετρα

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην Ιεράπετρα
Ασφαλτοστρώσεις δρόμων στην Ιεράπετρα

Άρχισαν οι εργασίες διάνοιξης και διαμόρφωσης για την υλοποίηση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ». Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και είναι προϋπολογισμού 617.593€. Αφορά τις ασφαλτοστρώσεις του ανατολικού τμήματος της περιφερειακής οδού του σχεδίου πόλης από την επαρχιακή οδό Ιεράπετρας – Παχειάς Άμμου μέχρι την επαρχιακή οδό προς Μακρυλιά, καθώς και των κάθετων σ' αυτήν δρόμων.

Το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Μάνος Λουτσέτης «πρόκειται για ένα έργο που είχε σταματήσει λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις πολλών δρόμων στην περιοχή του νέου σχεδίου πόλης και με την ολοκλήρωσή του πρόκειται να δώσει νέα όψη στην εν λόγω περιοχή και να διευκολύνει τη διέλευση τόσο των πεζών όσο και οχημάτων».

Για την έγκαιρη και ομαλή εκτέλεση του έργου παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες όμορων ακινήτων στις παραπάνω οδούς να απομακρύνουν άμεσα τυχόν εγκαταστάσεις ή αντικείμενα που βρίσκονται τοποθετημένα μέσα στα όρια των ρυμοτομημένων τμημάτων και ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα και καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2014 | 5:09 pm


Από το 1984 το ΚΑΠΗ Ιεράπετρας υποδέχεται καθημερινά δεκάδες πολίτες

Από το 1984 το ΚΑΠΗ Ιεράπετρας υποδέχεται καθημερινά δεκάδες πολίτες
Από το 1984 το ΚΑΠΗ Ιεράπετρας υποδέχεται καθημερινά δεκάδες πολίτες

Με πολλές παροχές και δράσεις το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Ιεράπετρας υποδέχεται καθημερινά τα μέλη του εδώ και πολλά χρόνια ανταποκρινόμενο στο σημαντικό κοινωνικό τους έργο. Με απώτερο στόχο την πρόληψη βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων της τρίτης ηλικίας, ώστε να παραμένουν αυτόνομα, ισότιμα και ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου, αλλά και την προσφορά ψυχαγωγικών δράσεων, το ΚΑΠΗ φιλοξενεί καθημερινά πολλούς συμπολίτες μας και δίνει ένα ευχάριστο τόνο στην καθημερινότητά τους.

Λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 7:30 π.μ έως και τις 15:30 και με τη συμβολή της νοσηλεύτριας και του προσωπικού που σε καθημερινή βάση βρίσκεται στο χώρο του ΚΑΠΗ και τη συνεργασία με εργοθεραπευτή, γιατρό και την ομάδα του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προσφέρει χρήσιμες υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Η φροντίδα και η παροχή οδηγιών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η παροχή ευκαιριών για αναψυχή και ανάπτυξη κοινωνικών επαφών, η ενδυνάμωση και η τόνωση της αυτοπεποίθησης, η ενίσχυση του αισθήματος ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής και η ανάπτυξη ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων μέσα και από την λειτουργία χορωδίας και θεατρικής ομάδας είναι μερικές από της δυνατότητες που προσφέρει στα μέλη του.

Όπως δήλωσε η προτεινόμενη πρόεδρος για την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη «το ΚΑΠΗ είναι μια σημαντική δομή της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του δήμου Ιεράπετρας που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους. Αριθμεί ήδη πάνω από τα 700 μέλη και επιτελεί καθημερινά ένα σημαντικό έργο, αναπτύσσοντας ποικίλες δραστηριότητες. Στόχος μας είναι να στηρίξουμε αυτή τη σημαντική δομή και να καλύψουμε τις καθημερινές λειτουργικές της ανάγκες, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πολίτες να απολαμβάνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου τους». Τέλος όπως επεσήμανε «καθ' όλη τη διάρκεια του έτους γίνονται εγγραφές νέων μελών, καλούμε λοιπόν όποιο πολίτη το επιθυμεί να εγγραφεί ως μέλος και να ενταχθεί στην κοινότητα του ΚΑΠΗ. Οι εγγραφές γίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο χώρο του ΚΑΠΗ».

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2014 | 4:43 pm


Έσωσε τα περιουσιακά της στοιχεία υπερχρεωμένη οικογένεια αγροτών από την Ιεράπετρα

Έσωσε τα περιουσιακά της στοιχεία υπερχρεωμένη οικογένεια αγροτών από την Ιεράπετρα
Έσωσε τα περιουσιακά της στοιχεία υπερχρεωμένη οικογένεια αγροτών από την Ιεράπετρα

Υπερχρεωμένη ,οικογένεια αγροτών, με εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας (7.861,82 ευρώ), με χρέος 247.559,57 ευρώ, σε δύο Τράπεζες έσωσε όλα της τα περιουσιακά στοιχεία με μηδενικές καταβολές σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρα.
Το εν λόγω δικαστήριο, με την με ημερ 11-09-2014 απόφασή του, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, ορίζει την καταβολή «μηδενικών δόσεων», για την οικογένεια των αγροτών, για χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι 23-09-2016 δηλαδή για δύο χρόνια.
Οι δανειολήπτες, ηλικίας 48 ετών ο σύζυγος, 41 ετών η σύζυγος, χωρίς παιδιά, και οι δύο αγρότες, δουλεύουν μαζί σε αγροτεμάχια που ανήκουν σε πλήρη κυριότητα της συζύγου, επί των οποίων υπάρχουν θερμοκήπια 4 στρεμμάτων περίπου. Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης τους, όπως δηλώνουν στην αίτηση τους ανέρχεται στο ποσό των 1000 ευρώ μηνιαίως. Το συνολικό εισόδημα του συζύγου, μέχρι το έτος 2013 ήταν μηδενικό ευρώ και της συζύγου ήταν 7.861,82 ευρώ. Μετά την αφαίρεση των απολύτως αναγκαίων δαπανών διαβίωσης, και λόγω ανεπαρκών εισοδημάτων τους, έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής των δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που απορρέουν από τις πιστωτικές συμβάσεις, με τις Τράπεζες. Ένεκα τούτου απευθύνθηκαν στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , για την ένταξη τους στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη)

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2014 | 2:37 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: