1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το 1ο γυμνάσιο Ιεράπετρας (VIDEO)

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το 1ο γυμνάσιο Ιεράπετρας (VIDEO)
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το 1ο γυμνάσιο Ιεράπετρας

 

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το 1ο γυμνάσιο Ιεράπετρας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας με τη συνεργασία των Σαματειρών για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.
Περιλαμβάνει μουσική συναυλία, θεατρική παράσταση, χορευτική παράσταση από μαθητές του 1ου γυμνασίου.
Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο στην κεντρική πλατεία Ιεράπετρας.

 

VIDEO: Θ. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2014 | 6:02 pm


Συλλογή Τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας

Συλλογή Τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ιεράπετρας
Από τον ΓΑΣ

Με απώτερο στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Ιεράπετρας την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ιεράπετρας στα πλαίσια του καθιερωμένου εσωτερικού πρωταθλήματος στίβου, προχωράει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ .

Όπως αναφέρουν «Στις 21 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π μ μαζί με τους αγώνες στίβου συμμετέχουμε σε έναν αγώνα προσφοράς και ανθρωπιάς, συμβάλλοντας ο κάθε ένας με τις δικές του δυνάμεις, να στολιστεί το δέντρο της ελπίδας ώστε αυτά τα Χριστούγεννα να μην χαθεί κανένα παιδικό χαμόγελο.
Συγκεντρώνουμε τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και παιχνίδια καθημερινά από την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου ως την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου ήμερα διεξαγωγής των αγώνων, στο κλειστό του παραλιακού σταδίου Ιεράπετρας από τις 17:00- 19:00 σε συνεννόηση με τους προπονητές του συλλόγου Φιλανδαράκη Νίκο, Μιχελάκη Κατερίνα, Λιοντάκη Χριστίνα και Χειλιώτη Ιουλία ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 6979319347.

Ας βοηθήσουμε όλοι μας, βάζοντας ο κάθε ένας ένα μικρό λιθαράκι στο δέντρο του εθελοντισμού αυτές τις γιορτές!»

Δημοσιεύθηκε στις 20 December 2014 | 1:01 pm


Συνελήφθη στην Ιεράπετρα με καπνό χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης

Συνελήφθη στην Ιεράπετρα με καπνό χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης
Συνελήφθη, 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας στην Ιεράπετρας

 

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για Παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης πώλησης καπνού, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στον 33χρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία καπνού, η οποία δεν έφερε την ειδική ταινία φορολόγησης, βάρους 235 γραμμαρίων.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 December 2014 | 11:20 am


Ημερίδα Σχολικού Εντύπου στην Ιεράπετρα

Ημερίδα Σχολικού Εντύπου στην Ιεράπετρα
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» σε συνεργασία με το Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης»
O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» σε συνεργασία με το Σύλλογο Νεανικής Δημοσιογραφίας «Τύπος και Ουσία – Λευτέρης Δασκαλάκης» διοργανώνει το Σάββατο 20/12/2015 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας ημερίδα με θέμα το Σχολικό (μαθητικό) Έντυπο της περιοχής και την ανάδειξή του.
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στα σχολεία σημαντικές έντυπες εκδόσεις (εφημερίδες, περιοδικά και ειδικές εκδόσεις), η απήχηση των οποίων περιορίζεται στα όρια της σχολικής κοινότητας. Στην εκδήλωση θα γίνει σύντομη παρουσίαση των εντύπων αυτών καθώς επίσης, ιστορικό υλικό για το μαθητικό νεανικό έντυπο στην Κρήτη κατά τον προηγούμενο αιώνα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 7:33 pm


Επαναπροσδιορίζονται τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας

Επαναπροσδιορίζονται τα κριτήρια ένταξης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας
Αποφάσεις της Επιτροπής Διαχείρισης του Παντοπωλείου
Αρκετά θέματα συζητήθηκαν στη χθεσινή υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Εμμ. Φραγκούλη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ιεράπετρας.
Το πιο σοβαρό θέμα ήταν ο επαναπροσδιορισμός των κριτηρίων ένταξης των δικαιούχων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης ανέφερε σχετικά: «Υπάρχουν όροι με βάση τους οποίους γίνεται κάποιος δικαιούχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Για να αποκτήσει κανείς την κάρτα θα πρέπει να πληροί τους όρους αυτούς, ενώ παράλληλα γίνεται -με διακριτικότητα πάντα- μια κοινωνική έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν περαιτέρω κάποια στοιχεία, όπως είναι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που είναι και από τα πιο βασικά. Τα εισοδηματικά δεν αποδεικνύουν πάντοτε και την πραγματική οικονομική κατάσταση μιας οικογένειας. Κάποιοι μπορεί να έχουν μικρό εισόδημα, αλλά και κάποια ακίνητα από τα οποία όμως δεν εισπράττουν, ενώ καλούνται να πληρώσουν μεγάλη φορολογία γι' αυτά. Άλλοι μένουν σε σπίτι που δηλώνεται φορολογικά από συγγενικό πρόσωπο, συνήθως τους γονείς. Κάποιοι φοροδιαφεύγουν και δε δηλώνουν όλα τους τα εισοδήματα. Τέτοιες περιπτώσεις δε μπορούμε, ούτε έχουμε και τα μέσα να τα ελέγξουμε.
Ο κόσμος όμως που γνωρίζει τον τρόπο ζωής κάποιων από αυτούς, διαμαρτύρεται και θέτει ερωτήματα πώς γίνεται συγκεκριμένοι άνθρωποι να είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Λόγος γίνεται και για τους αλλοδαπούς που εξυπηρετούνται και επίσης δε μπορεί να ελεγχθεί η πραγματική οικονομική τους κατάσταση.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 6:08 pm


Κλειστό τμήμα της οδού Κοθρή κατά την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων

Κλειστό τμήμα της οδού Κοθρή κατά την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων
Κλειστό τμήμα της οδού Κοθρή κατά την περίοδο των εορταστικών εκδηλώσεων
Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο δήμος Ιεράπετρας στο κέντρο της πόλης, τμήμα της οδού Μιχαήλ Κοθρή από το ύψος της Aστυνομίας μέχρι και τη συμβολή με την οδό Γιαννακού θα πεζοδρομηθεί μέχρι και το τέλος της εορταστικής περιόδου για την ομαλότερη διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, τα διερχόμενα οχήματα από Μιχαήλ Κόρακα θα κατευθύνονται είτε προς τη δημοκρατίας είτε προς το παραλιακό πάρκινγκ και το λιμάνι. Διευκρινίζουμε ότι η έξοδος των σταθμευμένων οχημάτων από το πάρκινγκ θα γίνεται είτε από το λιμάνι είτε από την πάροδο της αστυνομίας με κατεύθυνση προς το δημαρχείο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 5:37 pm


Οι «Πολίτες εν Δράσει» για την παραχώρηση ακινήτου στο ΚΤΕΛ

Οι «Πολίτες εν Δράσει» για την παραχώρηση ακινήτου στο ΚΤΕΛ
Οι «Πολίτες εν Δράσει» για την παραχώρηση ακινήτου στο ΚΤΕΛ

Ο κ. Μιχάλης Μαχαιράς, επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες εν δράσει», μετέφερε τις παρακάτω θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση δημοτικού ακινήτου στο ΚΤΕΛ:
«Το ερώτημα είναι εάν πραγματικά μπορεί νόμιμα να παραχωρηθεί η χρήση του συγκεκριμένου οικοπέδου. Για την παραχώρηση χρήσης το μοναδικό άρθρο του σχετικού κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων είναι το 185, όπου προϋπόθεση μπαίνει ότι για την παραχώρηση σε οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο, θα πρέπει αποκλειστικά και μόνο η δραστηριότητα να είναι κοινωφελής. Αυτό σε καμία σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετείται για τα ΚΤΕΛ, γιατί υπάρχει το κερδοσκοπικό στοιχείο. Είναι νομικός όρος δηλαδή ο κοινωφελής χαρακτήρας και τα κριτήρια του συγκεκριμένου όρου δεν ικανοποιούνται για την λειτουργία της ΚΤΕΛ Α.Ε. Επιπλέον η λειτουργία των ΚΤΕΛ διέπεται από νομοθεσία σύμφωνα με την οποία δίνεται η αποκλειστικότητα για τα τακτικά δρομολόγια μέχρι το 2019. Σε πολλές περιπτώσεις ήδη έχει προσβληθεί αυτή η αποκλειστικότητα και έχουν χάσει τα ΚΤΕΛ σε ανάλογες δικαστικές διαμάχες. Που σημαίνει ότι εάν ένας ιδιώτης μετά το 2019 θέλει να κάνει τακτικά δρομολόγια και ανακαλύπτει ότι υπάρχουν όροι ανταγωνισμού δυσμενείς για την επιχειρηματική του δραστηριότητα γιατί έχει έναν ανταγωνιστή που πληρώνει για τρία στρέμματα μέσα στην Ιεράπετρα μόλις 6.000 ευρώ ετησίως και προσβάλει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πάρουμε στην τωρινή συνεδρίαση, φαντάζεστε τι επιπλοκές και σε τι περιπέτεια θα μπουν και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και το ΚΤΕΛ; Και το ΚΤΕΛ θα υποστεί τεράστια ζημιά σε μια τέτοιου είδους νομική εμπλοκή. Θα είναι προς το συμφέρον όλων να είναι εντελώς ξεκαθαρισμένο το νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο γίνεται η παραχώρηση και σε καμία περίπτωση δεν είναι ξεκαθαρισμένο. Έχει ακυρωθεί παραχώρηση χρήσης σε κοινωνικούς συνεταιρισμούς. Υπάρχει πληθώρα τέτοιων αποφάσεων.
Όσον αφορά το συγκεκριμένο ακίνητο αντικειμενική αξία του μισθίου είναι περίπου 670.000 ευρώ, δηλαδή το αντικειμενικό μίσθωμα ξεπερνά τις 23.000 ευρώ το χρόνο.
Όλα αυτά είναι στοιχεία που συνηγορούν στο ότι μπορεί να προσβληθεί η όποια ενδεχόμενη θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απόψε.
Δεν υπάρχει καμία εχθρότητα ως προς τους ανθρώπους του ΚΤΕΛ. Πραγματικά η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν θα ήταν θετικές για τον τόπο μας, αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε να εμπλακούμε και το δημοτικό συμβούλιο και το ΚΤΕΛ σε μεγάλες περιπέτειες. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να πάρουμε την απόφαση. Η κοινή λογική και η στοιχειώδης γνώση των θεμάτων υποδεικνύει ότι θα ακυρωθεί στον έλεγχο νομιμότητας η όποια θετική απόφαση απόψε και σε κάθε περίπτωση για να ήμασταν σε θέση να συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να υπάρχει εμπεριστατωμένη εισήγηση από το νομικό σύμβουλο του δήμου. Εκτίθεται θεωρώ το δημοτικό συμβούλιο εάν προχωρήσει σε μια θετική απόφαση απόψε.»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαχαιράς στο γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δεν έδωσε κάποια εξήγηση για το ότι επιλέχθηκε η παραχώρηση του οικοπέδου και όχι η εκμίσθωση.

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 4:31 pm


Πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις για τα παιδιά στην Ιεράπετρα

Πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις για τα παιδιά στην Ιεράπετρα
Με πολύ κέφι και καλή διάθεση τα μέλη του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας δέχτηκαν την επίσκεψη των μικρών φίλων τους στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που ετοίμασαν στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος…
Με πολύ κέφι και καλή διάθεση τα μέλη του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπετρας δέχτηκαν την επίσκεψη των μικρών φίλων τους στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που ετοίμασαν στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του Δήμου.
Πολλά παιχνίδια και εκπλήξεις περίμεναν τα παιδιά που συμμετείχαν.
Το επιδαπέδιο φιδάκι κέρδισε τις εντυπώσεις. Το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι μετατράπηκε σε ένα μεγάλο επιδαπέδιο φιδάκι με πιόνια τα ίδια τα παιδιά. Το κάθε ένα πετούσε το τεράστιο ζάρι και αναλόγως τον αριθμό που έφερνε προχωρούσε τα τετράγωνα το ένα μετά το άλλο. Μεγάλη η χαρά όταν έφτανε στο τετράγωνο με τη σκάλα που σε ανέβαζε ψηλότερα προς την κορυφή και απογοήτευση όταν έφτανε στο κεφάλι του φιδιού που το πήγαινε πίσω αρκετά τετράγωνα...
Ο νικητής του παιχνιδιού κέρδιζε ένα ζαχαρωτό σπιτάκι, φτιαγμένο καλαίσθητα και με πολλή φαντασία αλλά και με πολλές γλυκές εκπλήξεις στο εσωτερικό του.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 1:52 pm


Ξεκινούν νέα τμήματα στη Μουσική Σχολή του δήμου Ιεράπετρας

 Ξεκινούν νέα τμήματα στη Μουσική Σχολή του δήμου Ιεράπετρας
Ξεκινούν νέα τμήματα στη Μουσική Σχολή του δήμου Ιεράπετρας

Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων καθηγητών και δασκάλων μουσικής, η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ του Δήμου μας αρχίζει την λειτουργία της από τις αρχές του νέου χρόνου, συνεχίζοντας την προσφορά υπηρεσιών μουσικής εκπαίδευσης στα παιδιά του Δήμου μας, όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Φέτος θα λειτουργήσουν και τμήματα εισαγωγής στη μουσική ( μουσική προπαιδεία), τα οποία θα είναι ολιγομελή και θα στοχεύουν στην εισαγωγή μικρών παιδιών στη μουσική μέσω του παιγνιδιού, του τραγουδιού και του θεάτρου. Στα εν λόγω τμήματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και νήπια ηλικίας από τριών (3) έως και οκτώ (8) ετών)

Τα δίδακτρα έχουν καθοριστεί στα 35€ ανά μήνα και περιλαμβάνουν διδασκαλία οργάνου και θεωρητική εκπαίδευση. (Τα αδέλφια πληρώνουν αναλογικά λιγότερα ( 2ο παιδί 27€,3ο παιδί 17€, 4ο δωρεάν)

Για τα τμήματα εισαγωγής στη μουσική μέσω παιγνιδιού, τραγουδιού, θεατρικού παιγνιδιού τα δίδακτρα έχουν καθοριστεί στα 10 € ανά παιδί, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα παιδιά της πόλης να ανιχνεύσουν ενδεχόμενο ταλέντο τους , αλλά και να ταξιδέψουν, παίζοντας, στον υπέροχο κόσμο της μουσικής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα 2842090010-11 από τις 14:00 έως τις 20:00

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 12:04 pm


Ξεκινούν τα μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Ιεράπετρας

Ξεκινούν τα μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Ιεράπετρας
Ξεκινούν τα μαθήματα στο Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Ιεράπετρας

Μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων Καθηγητών και Δασκάλων εικαστικών τεχνών, το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου μας ανοίγει τις πόρτες του από τις αρχές του νέου χρόνου.
Έτσι θα καταστεί δυνατή η συνέχιση της προσφοράς υπηρεσιών εικαστικής εκπαίδευσης σε παιδιά αλλά και σε μεγάλους, δίνοντας έτσι την δυνατότητα να μυηθούν τον όμορφο κόσμο των εικαστικών τεχνών αλλά και να απασχοληθούν δημιουργικά.
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος θα είναι ολιγομελή και ευέλικτα, με αντιστοίχιση στην ηλικία και δυνατότητα στην διάρκεια της χρονιάς εναλλαγής αντικειμένου.
Στη διάρκεια της χρονιάς θα διεξαχθούν επίσης και σεμινάρια (σεμιναριακά μαθήματα) τα οποία θα ανακοινωθούν.
Τα δίδακτρα έχουν καθοριστεί στα 40€ για το πρώτο παιδί 20 € για το δεύτερο 10 € για το τρίτο και δωρεάν για το τέταρτο

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα 2842090010 –11 από τις 14:00 έως τις 20:00

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ

Τα παρακάτω τμήματα θα λειτουργήσουν ανάλογα με τη συμμετοχή:
- Τμήμα γλυπτικής

- Τμήμα Αγγειοπλαστικής
- Ζωγραφική για ηλικία 6-9 ετών
- Ζωγραφική για ηλικία 9-12 ετών
- Ζωγραφική για ηλικία 12-15 ετών
- Ζωγραφική για εφήβους και νέους
- Ζωγραφική για ενήλικες
- Τμήμα Εικαστικών κατασκευών

- Τμήμα Αγιογραφίας
- Τμήμα ψηφιδωτού
- Τμήμα κοσμήματος
- Τμήμα ζωγραφικής στο γυαλί
- Τμήμα Φαγιούμ

Διδάσκουν:

. Γιαλούση Σοφία Απόφοιτος Ανωτάτης Σχόλης Καλών Τεχνών Αθηνών

Αντρέας Στυλιανουδάκης Απόφοιτος Ανωτάτης Σχόλης Καλών Τεχνών
Θεσσαλονίκης

Νταντή Γιάννα
Αγιογράφος

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 11:55 am


«Συνεχίζει τις χαριστικές αποφάσεις η δημοτική αρχή»

«Συνεχίζει τις χαριστικές αποφάσεις η δημοτική αρχή»
Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Δήμου Ιεράπετρας

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 17 Οκτωβρίου 2014 η δημοτική αρχή έφερε για ψήφιση το θέμα, «Έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ των έργων «Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα συνολικής ισχύος 1500KW, στις περιοχές «Ακρεβάτους» (500 KW), Στενάκους (500 KW), Τ.Κ. Βαϊνιάς και «Καμένο Μιτάτο» (500 KW), Τ.Κ. Σταυροχωρίου Δήμου Ιεράπετρας, της εταιρείας ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΑΚΗ- ΚΑΖΑΝΗ Ο.Ε.».
Κατά τη συζήτηση του θέματος αναδείχθηκε ότι δεν υπήρξε ο εύλογος χρόνος για να μελετηθεί αναλυτικά μια τόσο μεγάλη μελέτη, που και ελλιπής ήταν, αλλά και δεν ήταν η τελική που κατατέθηκε στην Περιφέρεια για έγκριση, ενώ τονίσαμε την σοβαρότητα που απαιτείται για τέτοια έργα, μιας και η λειτουργία τους μπορεί να βλάψει το περιβάλλον ανεπανόρθωτα.
Δεν εκφράστηκε κανένας σύμβουλος αντίθετος με το έργο, αλλά αναδείξαμε την ανάγκη να δοθεί μία αναβολή στο θέμα, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να το μελετήσομε περισσότερο, να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και να το ψηφίσομε σε επόμενη συνεδρίαση.
Παρόλο την προχειρότητα και την βιασύνη που παρουσιάστηκε αυτό το θέμα, η δημοτική αρχή προχώρησε στην ψήφιση του, όπου και έγινε τελικά δεκτό με πληοψηφία, μόλις μίας ψήφου και θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε, ότι μέλος της εταιρίας που κατέθεσε την συγκεκριμένη ΜΠΕ, ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό της δημοτικής αρχής.
Αμέσως μετά την ψήφιση αυτή, δεκάδες συμπολίτες μας έχουν ξεσηκωθεί και με αίτημα τους από τις 18/11/2014 προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ζητούν να συζητηθεί ξανά το θέμα και να ενημερωθούν όπως θα έπρεπε εξ αρχής να είχε γίνει, κάτι που ακόμα όμως δεν έχει ικανοποιηθεί όπως προβλέπεται άλλωστε και από τον κανονισμό.
Στην τελευταία συνεδρίαση στις 15/12/2014 υπήρξαν και άλλα παράδοξα που και μας προβληματίζουν και μας στεναχωρούν.
Κατά πληοψηφία ψηφίστηκε το θέμα, «Απευθείας εκμίσθωση, μετά από άγονες δημοπρασίες, του δημοτικού ακινήτου επί των οδών Κόρακα & Νικ. Φωκά», και με το μίσθωμα να ανέρχεται στις 37.000 ευρώ το χρόνο.
Επίσης το θέμα, «Παραχώρηση χρήσης των τηλεπικοινωνιακών εγκαταστάσεων του Δήμου στη θέση Περιστεράς», που έχει να κάνει με ένα αίτημα της DIGEA και αφορά ένα χώρο λιγότερο από 500 μέτρα με μίσθιο 4.000 ευρώ το χρόνο, καθώς και την υποχρέωση να δώσει σήμα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, ψηφίστηκε ομόφωνα.
Μεγάλη ένταση όμως προκλήθηκε με το θέμα, «Παραχώρηση χώρου δημοτικού ακινήτου για στέγαση του ΚΤΕΛ Ιεράπετρας» και αφορά ακίνητο 3 στρεμμάτων, που δίπλα του ακριβώς υπάρχει και λειτουργεί νηπιαγωγείο και με μίσθιο μόλις 6.000 ευρώ το χρόνο δηλαδή 500 ευρώ το μήνα.
Δεν μπορούμε να πιστέψομε ότι, ο χώρος στάθμευσης, που βρίσκεται δίπλα στα ΕΛΤΑ παραχωρήθηκε για 37.000 ευρώ, τα ελάχιστα τετραγωνικά στον Περιστερά παραχωρήθηκαν για 4.000 ευρώ καθώς και την υποχρέωση να δοθεί σήμα σε όλα το τοπικά διαμερίσματα και για το φιλέτο οικόπεδο των τριών στρεμμάτων, να παραχωρηθεί αφού ψηφίστηκε με πληοψηφία, στο αστείο ποσό των 6.000 ευρώ;
Πιστεύομε ότι με τέτοιες αποφάσεις δεν προστατεύομε ως οφείλομε, το συμφέρον του δήμου μας και των δημοτών μας και αν όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με την υλοποίηση των προσωπικών προεκλογικών υποσχέσεων του κ. Καλατζάκη, τότε τι άλλο να υποθέσομε;
Συμμετέχομε στο δημοτικό συμβούλιο με διάθεση εποικοδομητική, με προτάσεις και στηρίζομε το ότι καλό για τον πολίτη γίνεται και προγραμματίζεται, αλλά ταυτόχρονα ελέγχοντας την δημοτική αρχή και είμαστε έτοιμοι ακόμα και να συγκρουστούμε για ό,τι παράδοξο κατά την γνώμη μας συμβεί.
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 11:25 am


Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας
Την Δευτέρα

Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00, που θα πραγματοποιηθεί στη μικρή αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο του Δημαρχείου (δίπλα από το Γραφείο του κ. Δημάρχου) με θέματα:
1. Απόφαση για τις περιοχές που θα ενταχθούν στη δακοκτονία το έτος 2015. Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής
2. Βλάβες επί του πεζόδρομου Γιάννη Ρίτσου. Μιχάλης Παπαδάκης

Η Πρόεδρος

Ευπραξία Κοκολάκη–Περακάκη

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 11:12 am


Έναρξη διεκπεραίωσης διαδικασιών ΕΛΓΑ μέσω ΚΕΠ

   Έναρξη διεκπεραίωσης διαδικασιών ΕΛΓΑ μέσω ΚΕΠ
Έναρξη διεκπεραίωσης διαδικασιών ΕΛΓΑ μέσω ΚΕΠ

Από το ΚΕΠ του Δήμου Ιεράπετρας γίνεται γνωστό ότι είναι πλέον διαθέσιμη για χορήγηση από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ( ΚΕΠ) η υπηρεσία " ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΥΠΕΡ ΕΛΓΑ"

Εκτός από την προαναφερόμενη υπηρεσία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ και για τις εξής βεβαιώσεις αρμοδιότητας ΕΛΓΑ:

α) Βεβαίωση Καταβολής Ασφαλιστικής Εισφοράς

β) Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας

γ)Βεβαίωση Καταβολής Αποζημιώσεων ΕΛΓΑ και Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων για Φορολογική Χρήση

δ) Αναλυτική Κατάσταση Καταβολής Αποζημιώσεων Φυτικής Παραγωγής και Ζωικού Κεφαλαίου ΕΛΓΑ

ε) Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής ΕΛΓΑ

Για τη διεκπεραίωση των ανωτέρω εκτυπώσεων μέσω ΚΕΠ οι ενδιαφερόμενοι επιδεικνύουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο). Σε περίπτωση κατά την οποία προσέρχεται εκπρόσωπος του δικαιούχου απαιτείται επίδειξη εξουσιοδότησης με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής.
- έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο ΑΦΜ του δικαιούχου

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2014 | 11:03 am


Εκδηλώσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής για την Εορτή των Χριστουγέννων

Εκδηλώσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής για την Εορτή των Χριστουγέννων
στην Ιεράπετρα

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πόλεως Σητείας όπου η Χορωδία της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΚΡΗΤΗΣ» θα αποδώσει Χριστουγεννιάτικους ύμνους απο τις Ακολουθίες του Δωδεκαημέρου.

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΚΡΗΤΗΣ» στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Η Χορωδία των Ιεροψαλτών Ιεράπετρας, υπό τη διεύθυνση του Διευθυντή της Σχολής και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Ιωάννου Αρώνη, θα αποδώσει επίκαιρους ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Προσκαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί να παρακολουθήσουν την παραπάνω εκδήλωση για την υποδοχή της μεγάλης εορτής της Γέννησης του Θεανθρώπου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 9:11 pm


Τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου

Τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου
Τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και καθολική συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των τοπικών Αρχόντων και πλήθους πιστών εορτάσθηκαν το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας τα σεπτά ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου.


Το εσπέρας της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους ο εορτάζων Σεβ. Ποιμενάρχης μας και έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καψά Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης και πλειάδα Εφημερίων από τις επαρχίες Σητείας και Ιεράπετρας.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ευχαρίστησε από καρδίας τους παριστάμενους Κληρικούς και λαϊκούς που προσήλθαν στον πανηγυρικό Εσπερινό για να συμπροσευχηθούν και να τιμήσουν την εορτή του Αγίου Ευγενίου και των τεσσάρων συμμαρτύρων του. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους δύο καλλικέλαδους χορούς των Ιεροψαλτών και των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» από την Ιεράπετρα και από τη Σητεία με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Ιω. Αρώνη και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Αλεξάκη αντίστοιχα, που λάμπρυναν ακόμα περισσότερο την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού. Επίσης, ευχαρίστησε τον παρόντα Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη και τους Αντιδημάρχους κ. Εμμ. Φραγκούλη, κ. Εμμ. Λουτσέτη και κ. Α. Πανταζή και υπογράμμισε την ανάγκη συνεχούς αγώνα κατά το πρότυπο των τιμωμένων αγίων για την πνευματική αύξηση και τελείωση όλων μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στους χαλεπούς και δυσχειμέρους καιρούς που ζούμε.


Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο παρακείμενο Κέντρο Κοινωνικής και Πολιτιστικής Μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 13/12, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής, κατά την οποία χοροστάτησε ο άγων τα σεπτά ονομαστήριά του Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία έλαβαν μέρος πλειάδα Κληρικών, μεταξύ των οποίων ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, οι Πανοσιώτατοι Ηγούμενοι της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι Ηρακλείου Αρχιμ. Αρσένιος Σαλούστρος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Η΄ Περιφερείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αιδεσιμ. Πρωτ. Γεώργιος Λαμπράκης, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Πανοσιολ. Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης και Νήφων Βασιλάκης, Υπογραμματεύς και Κωδικογράφος αντίστοιχα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδάκης, πρώην Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, ο οποίος προσφώνησε κατάλληλα τον εορτάζοντα Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ευγένιο. Με λόγο απλό και μεστό αναφέρθηκε στη χορεία των πέντε τιμωμένων μαρτύρων Ευγενίου Ευστρατίου, Αυξεντίου, Μαρδαρίου και Ορέστου αλλά και στη θέση του Επισκόπου στην εκκλησιολογία. 


Όπως επεσήμανε η εορτή του Επισκόπου είναι εορτή ολόκληρης της τοπικής Εκκλησίας, διότι «όπου ο Επίσκοπος εκεί και η Εκκλησία». Ο Επίσκοπος ενσαρκώνει την Εκκλησία, της οποίας είναι κεφαλή, κέντρο και ορατό σημείο ενότητας και αναφοράς, ως και τύπος Θεού. Είναι εικόνα Χριστού και «προκαθήμενος εις τύπον Θεού», γι᾿ αυτό «ὅπου ἄν φανῇ ὁ ἐπίσκοπος ἐκεῖ καί τό πλῆθος ἔστω, ὥσπερ ἄν ἦ Ἰησοῦς Χριστός, ἐκεῖ καί ἡ Καθολική Ἐκκλησία». Κατά την προτροπή του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου «πάντες τῷ ἐπισκόπῳ ἀκολουθεῖτε», «μηδείς χωρίς τοῦ ἐπισκόπου τι πρασσέτω τῶν ἀνηκόντων εἰς τήν ἐκκλησίαν», αφού «ὁ ἐπίσκοπος ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ ἐστί καί ἡ Ἐκκλησία ἐν τῷ ἐπισκόπῳ καί ὅσοι μετά τοῦ ἐπισκόπου οὐκ εἰσιν, οὐδέ ἐν τῇ Ἐκκλησίᾳ εἰσιν», Χωρίς τον Επίσκοπο και την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, η οποία τελείται από αυτόν και τους πρεσβυτέρους κατόπιν εντολής του, «εκκλησία ου καλείται».


Τέλος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Κύριλλος διερμήνευσε τα αισθήματα υϊικής αφοσίωσης και σεβασμού σύσσωμου του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως προς το σεπτό πρόσωπο του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Ευγενίου, υπογραμμίζοντας ότι για είκοσι ολόκληρα χρόνια ποιμαίνει θεοφιλώς τη λαχούσα σε αυτόν Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας παραμένοντας σταθερός φύλακας και προασπιστής των ιερών αληθειών, ποιμένας των λογικών προβάτων, κοινός πατέρας όλων και απηύθυνε εόρτιες ευχές και προσρρήσεις για μακροημέρευση και συνέχιση της πολύκαρπης και καλλίκαρπης αρχιερατικής διακονίας του στη θεόσωστη αυτή εκκλησιαστική επαρχία ώστε να καθοδηγεί το ποίμνιό του «εις νομάς σωτηρίους».


Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Ευγένιος αντιφώνησε κατάλληλα και ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντες Κληρικούς και τον περιεστώτα λαό για τη συμμετοχή τους στην εορτή της μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Ευγενίου, του οποίου φέρει το όνομα, και των τεσσάρων συμμαρτύρων του, καθώς και τους παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τους οποίους ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία προς το κοινό καλό και την ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας.


Στη συνέχεια απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Αιδεσιμώτατο Εφημέριο της Ενορίας Κεντρίου π. Γεώργιο Κανάρη, επί 41 και πλέον έτη Πρεσβύτερο της τοπικής Εκκλησίας, ο οποίος εργάζεται με ένθεο ζήλο για την πνευματική προαγωγή των Ενοριτών του, σημειώνοντας ότι στο πρόσωπό του απονέμεται τιμή σε όλους τους παλαιούς κληρικούς για την αφιέρωσή τους και την πολυετή προσφορά τους στον Αμπελώνα του Κυρίου. Επίσης αναφέρθηκε στο ελπιδοφόρο γεγονός ότι, παρότι διανύουμε περίοδο γενικευμένης κρίσης και ηθικής κατάπτωσης και παρακμής, υπάρχει συνέχεια στους αληθινούς εργάτες του Ευαγγελίου, αφού κατά τον τελευταίο χρόνο τρεις νέοι εισήλθαν στις τάξεις του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και επικαλέσθηκε τις πρεσβείες του Αγίου Ευγενίου και των αγίων συμμαρτύρων του για επιστηριγμό, προστασία και φωτισμό όλων από τον Τριαδικό Θεό.
Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου Κέντρου Κοινωνικής και Πολιτιστικής Μέριμνας, όπου ο Σεβ. κ. Ευγένιος δέχθηκε τις ευχές Κλήρου, τοπικών αρχόντων και λαού.
Μεταξύ του πλήθους των πιστών που παρέστησαν στην Άρχιερατική Θεία Λειτουργία ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Νικόλαος Μιχαλάκης, ο Διοικητής της Ν.Π.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιω. Παπαδάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, προϊστάμενοι δημοσίων υπηρεσιών, ιεροψάλτες, μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων κ.α.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 9:06 pm


Πορείες του Ορειβατικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Πορείες του Ορειβατικού Συλλόγου Ιεράπετρας
Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός», θα πραγματοποιήσει τις εξής πορείες
Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός», θα πραγματοποιήσει τις εξής πορείες:
- Λουτρά Αφροδίτης- Οροπέδιο Ομαλού-Λουτρά Αφροδίτης: ώρες πορείας 4, πορεία εύκολη, σε βατό χωματόδρομο, επιστροφή στα Λουτρά από τον ίδιο δρόμο, αρχηγός Δημ. Θεοδωρίδης, τηλ. 6972-278.787
- Λουτρά Αφροδίτης-Οροπέδιο Ομαλού-Κάτω Σύμη: ώρες πορείας 6, πορεία μέτριας δυσκολίας, σε βατό χωματόδρομο και μονοπάτι, κατάληξη στην Κάτω Σύμη από μονοπάτι, αρχηγός: Ανδρέας Αληφέρης, τηλ. 6948-843.319.
Αναχώρηση στις 8.30 π.μ. ακριβώς από την Πλατεία Ελευθερίας, Εθνική Τράπεζα. Μετά το τέλος της πορείας θα καταλήξουμε στην Κάτω Σύμη για φαγητό.
Παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν στην εύκολη πορεία.
Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους 7 €. Τα παιδιά δεν πληρώνουν.

Απαραίτητος εξοπλισμός για την άνετη και ασφαλή πεζοπορία: μποτάκια πεζοπορίας, αντιανεμικό ή αδιάβροχο (καλό είναι να έχουμε μαζί μας και μια αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση βροχής), νερό, μπαστούνι πεζοπορίας (προαιρετικά), ατομικό φαρμακείο και σφυρίχτρα, κατάλληλη τροφή (π.χ. ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μπισκότα κλπ.).

Όροι συμμετοχής στις πεζοπορίες
Οι συμμετέχοντες στις πορείες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.
Ο αρχηγός της κάθε πορείας δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και να προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα με απρόβλεπτους παράγοντες (καιρικές συνθήκες, δυσκολία διαδρομής) και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, αφορούν το συνολικό χρόνο της πορείας και δεν περιλαμβάνουν τις απαραίτητες στάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 8:50 pm


Παραχώρηση δημοτικού ακινήτου για τη στέγαση του ΚΤΕΛ Ιεράπετρας

Παραχώρηση δημοτικού ακινήτου για τη στέγαση του ΚΤΕΛ Ιεράπετρας
Εκτενώς συζητήθηκε η παραχώρηση χώρου δημοτικού ακινήτου για στέγαση του ΚΤΕΛ Ιεράπετρας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Εκτενώς συζητήθηκε η παραχώρηση χώρου δημοτικού ακινήτου για στέγαση του ΚΤΕΛ Ιεράπετρας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ι. Τζιρβελάκης είπε ότι «το ΚΤΕΛ έχει εκφράσει την επιθυμία μεταστέγασης προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες πιστοποίησης των υποδομών του και ο χώρος, στον οποίο στεγάζεται τώρα, δεν είναι ο καταλληλότερος. Ο Δήμος έχει στη διάθεσή του ένα ακίνητο, το οποίο βάσει της νομοθεσίας μπορεί να παραχωρήσει αντί μισθώματος προς το ΚΤΕΛ. Το μίσθωμα, που προτείνεται για την παραχώρηση για 19 χρόνια, είναι 6.000,00 ευρώ ετησίως. Με το πέρας αυτών οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου. Τα σχέδια του κτιρίου και των εγκαταστάσεων θα έρθουν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου θα είναι υπό την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Δημοτικού Συμβουλίου».
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Ηρακλείου Λασιθίου κ. Εμμ. Βασιλάκης. Όπως είπε, «η δαπάνη και οι εγκαταστάσεις θα γίνουν με ευρωπαϊκές προδιαγραφές δεδομένου ότι θα γίνει στο πλαίσιο της πιστοποίησης, όπως αντίστοιχα έγινε σε Άγιο Νικόλαο και Σητεία. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σταθμό αντάξιο του Δήμου και των αναγκών του, όπως και των επιβατών. Η δύναμη εξυπηρέτησης ανέρχεται περίπου στις 700.000 επιβάτες ετησίως. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι με τα δεδομένα αυτά το ενδιαφέρον μας είναι μεγάλο».
Η παραχώρηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 16 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 1 λευκό.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 7:51 pm


Παραχώρηση στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας της διερευνητικής γεώτρησης στην περιοχή Πολιανα

Παραχώρηση στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας της διερευνητικής γεώτρησης στην περιοχή Πολιανα
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αποφασίστηκε η παραχώρηση στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας της διερευνητικής γεώτρησης στην περιοχή Πολιανα της Τ.Κ. Μύθων και των τριών ανενεργών γεωτρήσεων στον ποταμό Μύρτου ιδιοκτησίας του Δήμου…
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αποφασίστηκε η παραχώρηση στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας της διερευνητικής γεώτρησης στην περιοχή Πολιανα της Τ.Κ. Μύθων και των τριών ανενεργών γεωτρήσεων στον ποταμό Μύρτου ιδιοκτησίας του Δήμου Ιεράπετρας, που δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ύδρευση λόγω ποιότητας νερού.
Ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης -και εισηγητής του θέματος- εξήγησε ότι «για να γίνει η παραχώρηση θα πρέπει να επωμιστεί ο ΤΟΕΒ το κόστος διεύρυνσης, τις σωληνώσεις, την ηλεκτροδότηση και λειτουργία της γεώτρησης με την απαραίτητα προϋπόθεση επίβλεψης του όλου έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την αυτοδίκαιη ανάκληση της παραχώρησης χωρίς καμία απαίτηση του ΤΟΕΒ οποτεδήποτε ο Δήμος τη χρειαστεί». Σημειωτέον ότι η άδεια χρήσης νερού θα εκδοθεί από το Δήμο. Για τις τρεις ανενεργές γεωτρήσεις, ο ΤΟΕΒ να επωμιστεί την εγκατάσταση του απαιτούμενου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού με την προϋπόθεση επίβλεψής του έργου από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και τη λειτουργία τους με δαπάνες του ΤΟΕΒ για την ικανοποίηση αρδευτικών αναγκών της περιοχής Βάτος της Τ.Κ. Γδοχίων. Η παραχώρηση ανακαλείται αυτοδίκαια, όταν ο Δήμος τις χρειαστεί, χωρίς καμία απαίτηση του Οργανισμού.
Εξετάζοντας το όλο θέμα δημιουργήθηκαν αρκετοί προβληματισμοί πάνω από όλα, όμως εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον της περιοχής.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 6:48 pm


Πρόσληψη υδρονομέων χειμερινής περιόδου στην Ιεράπετρα

Πρόσληψη υδρονομέων χειμερινής περιόδου στην Ιεράπετρα
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα η πρόσληψη υδρονομέων χειμερινής περιόδου
Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα η πρόσληψη υδρονομέων χειμερινής περιόδου. Στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος κ. Χαρ. Κορνάρος ανέφερε ότι θα προσληφθούν 4 υδρονομείς, 2 στον Άγιο Ιωάννη, 1 στο Κάτω Χωριό και 1 στην Ανατολή για τη χειμερινή περίοδο, από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο.
Η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη κ. Μαρία Σακκαδάκη- Μπαχλιτζανάκη σημείωσε ότι «το θέμα των υδρονομέων είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Καθυστερήσαμε να το κινήσουμε, καθώς σε 15 ημέρες λήγει η θητεία των τωρινών. Από 1η Ιανουαρίου δε θα έχουμε υδρονομείς μέχρι να γίνουν οι νέες προσλήψεις και δεν ξέρουμε πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες γιατί, εάν συνεχιστούν οι καιρικές συνθήκες με το να μην έχουμε βροχοπτώσεις, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα γιατί εκτός από τα θερμοκήπια θα έχουμε και τις εξωτερικές καλλιέργειες. Ελπίζω να τρέξουμε τις διαδικασίες και οι νέοι υδρονομείς να αναλάβουν το συντομότερο δυνατό».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 5:49 pm


Το νέο Δ.Σ. της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας

Το νέο Δ.Σ. της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας
Πρόεδρος η Γεωργία Μετινίδου-Μαρκοπουλου  

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 3 Δεκεμβρίου, το νέο Δ.Σ. της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Πρόεδρος Γεωργία Μετινίδου- Μαρκοπούλου,
Αντιπρόεδρος Πέπη Μεντζάκη- Χαροκοπάκη,
Γραμματέας Πόπη Δερμιτζάκη- Λιναρδάκη,
Α΄ Ταμίας Λένα Φωνιαδάκη -Καπνιστού,
Β΄ Ταμίας και αναπληρωτής Γραμματέας Χρύσα Λουτριανάκη- Σταυρακάκη,
Δημοσίων Σχέσεων Κρυσταλλία Πλακαντωνάκη- Διακάκη,
Έφορος Βιβλιοθήκης Φωφώ Γαρεφαλάκη- Απιδιανάκη,
Αναπληρωματικό μέλος- συντονίστρια καλοκαιρινών εκδηλώσεων βιβλιοθήκης Όλγα Γεωργουλοπούλου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2014 | 4:12 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: