1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ένα διαφορετικό πρωινό για τα μέλη του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας

Ένα διαφορετικό πρωινό για τα μέλη του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας
Γιόρτασαν χθες την Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Ένα ευχάριστο πρωινό πέρασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας τιμώντας μέσα από ποικίλες δράσεις την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Οκτωβρίου. Κεράσματα, αφήγηση ιστοριών και λαϊκών παραμυθιών, χοροί και τραγούδια εποχής από τη χορωδία του ΚΑΠΗ ήταν μερικά από τα δρώμενα.
Προσφέρθηκαν καφές και κεράσματα στους παρευρισκόμενους, ακολούθησε η αφήγηση ιστοριών και λαϊκών παραμυθιών από την εκπαιδεύτρια εναλλακτικών μορφών άσκησης Καλλιόπη Κλώντζα και η γιορτή έκλεισε με βαλς και τραγούδια εποχής, διάφορες ασκήσεις αναπνοής, συγκέντρωσης, χαλάρωσης, ενδυνάμωσης.
Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη με αφορμή την γιορτή για την τρίτη ηλικία δήλωσε: «Οι άνθρωποι αυτοί έχουν όρεξη για ζωή και ως Δήμος, ως ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. θα είμαστε δίπλα τους να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη. Παράλληλα μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιούνται όλο το χρόνο, θα επιδιώξουμε να είμαστε κοντά τους ποικιλοτρόπως με εκδρομές, και διοργάνωση γιορτών.
Επιπλέον με δράσεις ιατρικού περιεχομένου, όπως αυτή που θα πραγματοποιήσει το Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας, με δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο (OCT και βυθοσκόπηση), προκειμένου να διαπιστωθεί η υγεία της ωχράς κηλίδας του ματιού. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 9 π.μ.- 2 μ.μ. στο χώρο του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας, στην οδό Νικ. Φωκά 43. Οι εξετάσεις θα γίνονται μετά από ραντεβού, που θα κλείνεται στο χώρο του ΚΑΠΗ, τις εργάσιμες μέρες και ώρες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σε επόμενη ημερομηνία προγραμματίζεται επίσκεψη από γιατρό Ουρολόγο σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2014 | 6:27 pm


Οι άδειες λαϊκών αγορών στο δήμο Ιεράπετρας

Οι άδειες λαϊκών αγορών στο δήμο Ιεράπετρας
Με την υπ' αριθμόν 228/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας καλούνται οι κάτοχοι επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών
Με την υπ' αριθμόν 228/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας καλούνται οι κάτοχοι επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Ιεράπετρας να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών τους στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιεράπετρας, από 1 έως και 31 Οκτωβρίου 2014.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2014 | 4:24 pm


Αγώνες στην Ιεράπετρα για παιδιά Ε΄ και Στ΄ τάξης του δημοτικού

Αγώνες στην Ιεράπετρα για παιδιά Ε΄ και Στ΄ τάξης του δημοτικού
Αγώνες στην Ιεράπετρα για παιδιά Ε΄ και Στ΄ τάξης του δημοτικού

Ο Δήμος Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου - Λασιθίου κ. Αθανάσιο Κατσαγκόλη, τον Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Εκπ/κής Περιφέρειας Π.Ε. Λασιθίου, κ. Ιωάννη Γρηγοράκη, την Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου, τον Περιφερειακό Υπεύθυνο του Προγράμματος Kids' Athletics και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Λασιθίου, οργανώνουν την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 έως 13:30, σχολικούς αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο Ιεράπετρας «Πέτρος Βουζουνεράκης», στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης Πανελλήνιας ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και του προγράμματος Kids' Athletics, που είναι ενταγμένα στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου»
Στους παραπάνω αγώνες θα συμμετάσχουν περίπου 400 παιδιά των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των δημοτικών σχολείων 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Ιεράπετρας.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2014 | 3:29 pm


Πεζοπορία του Ορειβατικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Πεζοπορία του Ορειβατικού Συλλόγου Ιεράπετρας
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥΡΛΩΤΗΣ – ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΟΝΟΚΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/10/2014
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας, σας καλεί να περπατήσουμε στο φαράγγι της Τουρλωτής, μέχρι το οροπέδιο Μονοκαρά.
Η πορεία θα γίνει κατά μήκος της κοίτης του φαραγγιού και περιλαμβάνει 6 μικρά ανεβάσματα, μικρής σχετικά δυσκολίας.
Ώρες πορείας: 4 Βαθμός Δυσκολίας: 2 (Πορεία μέτριας δυσκολίας)
Αρχηγός: Ζυγάκης Νίκος Τηλ. 6972-262.117
Αναχώρηση: 8:30 π.μ. από την Πλατεία Ελευθερίας (Εθνική Τράπεζα).
Συμμετοχή παιδιών: Όχι
Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους: 5€.
Βασικός εξοπλισμός (για την άνετη και ευκολότερη πεζοπορία): Μποτάκια πεζοπορίας. Αντιανεμικό ή αδιάβροχο και κατάλληλα για την εποχή ρούχα. Νερό. Μπαστούνι πεζοπορίας (προαιρετικά). Κατάλληλη τροφή.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2014 | 2:46 pm


Ευνοϊκή απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας για 55χρονο αγρότη

Ευνοϊκή απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας για 55χρονο αγρότη
Ευνοϊκή απόφαση από το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας για 55χρονο αγρότη

Με μηδενικές καταβολές έσωσε όλα του τα περιουσιακά στοιχεία δανειολήπτης αγρότης στο επάγγελμα , από την Ιεράπετρα χρεωμένος σε μία Τράπεζα, συνολικού ύψους χρέωσης 105.891,18 ευρώ. O 55χρονος αγρότης, έγγαμος, πατέρας δύο ενηλίκων τέκνων , υπερχρεωμένος, με μηνιαίο εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας 100,00 ευρώ ), αλλά με χρέος 105.891,18 ευρώ, σε μία Τράπεζα, έσωσε όλα του τα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να πληρώνει δόσεις Το εν λόγω δικαστήριο, με την με ημερ 11-09-2014 απόφασή του, στα πλαίσια της Προσωρινής Διαταγής, δεν ορίζει δόσεις ,για τον αγρότη δανειολήπτη, για χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι23-09-2016 δηλ για δύο έτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2014 | 2:34 pm


Στήριξη της Υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαμαντόπουλου στη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στήριξη της Υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαμαντόπουλου στη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Με αφορμή την υποψηφιότητα του ιατρού Ανδρέα Μαμαντόπουλου στη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στη χθεσινή συνεδρίασή του προέβη στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος στήριξης. Παράλληλα, με πρόταση του δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννη Τζιρβελάκη προτάθηκε στους δημοτικούς συμβούλους η εγγραφή τους ως μέλη στο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να στηρίξουν την εν λόγω υποψηφιότητα, ενώ παράλληλα ο δήμαρχος απεύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να στηρίξει έμπρακτα τη υποψηφιότητα του σημαντικού αυτού για την κοινωνία μας ανθρώπου.
Όπως αναφέρει το ψήφισμα :
«Το δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας ενημερώθηκε για την απόφαση του γιατρού μας, Ανδρέα Μαμαντόπουλου να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Ο κ. Μαμαντόπουλος υπήρξε για όλο το Λασίθι πιστός προστάτης της υγείας του λαού μας. Ακούραστος προσέφερε από το πόστο του διευθυντή, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όχι μόνο σαν χειρουργός αλλά καλύπτοντας και όλα τα κενά από την έλλειψη ειδικοτήτων (ενδοσκόπος, λαπαροσκόπος, γυναικολόγος, παθολογικά περιστατικά κλπ)
Πέρα όμως από τα ιατρικά του καθήκοντα, επί δεκαετίες αφιερώθηκε στον εθελοντισμό και τον ανθρωπισμό. Η κοινωνία μας και κυρίως οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας δέχθηκαν πλουσιοπάροχα την προσφορά του σε όλους τους τομείς. Επί χρόνια τον παρακολουθούμε να είναι παρών, από τις φυσικές καταστροφές μέχρι και εκστρατείες κατά διαφόρων νοσημάτων που ο ίδιος οργανώνει, όπως και στη φιλοξενία και φροντίδα ναυαγών προσφύγων που τακτικά εγκαταλείπονται στο τόπο μας. Η συμμετοχή του σαν Ερυθροσταυρίτης σε δύσκολες αποστολές εντός και εκτός της Ελλάδας εκπροσωπώντας τον τόπο μας έκανε την Ιεράπετρα περήφανη. Τελευταίο του έργο είναι η ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου που στον ένα χρόνο της λειτουργίας του εξυπηρετούσε πάνω από 2000 ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
Η εκλογή του στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα τον στερήσει από τον τόπο μας. Όμως στο πολύ δύσκολο έργο που αποφάσισε να επιτελέσει, εμείς σαν Δημοτική Αρχή, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα του εκφράζουμε την υποστήριξη μας και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συμπαρασταθούμε στον αγώνα του.
Η ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον κύριο Μαμαντόπουλο θα αποτελέσει για την Ιεράπετρα ιδιαίτερη τιμή»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – 01.10.2014
Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2014 | 1:20 pm


Νέο Νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας»

Νέο Νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας»
Νέο Νομικό πρόσωπο με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας»

Με τη με αριθμό 60/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η συγχώνευση κατά τις διατάξεις του άρθρου 103 του Ν. 3852/2010 των Σχολικών Επιτροπών Ν.Π.Δ.Δ. της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας και η σύσταση Ενιαίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας».
Σύμφωνα με την παρ. 3 της ως άνω απόφασης:
Το νέο Νομικό Πρόσωπο θα διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από δεκατρία (11) μέλη, ως εξής:
– Έξι – 6 – Δημοτικούς Συμβούλους, εκ των οποίων τουλάχιστον δύο ορίζονται από τη μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου
– Δύο -2- Διευθυντές, εκ των πέντε αρχαιοτέρων, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
– Έναν – 1- εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων και στην περίπτωση που δεν υπάρχει Ένωση Γονέων, έναν εκπρόσωπο των υφιστάμενων Συλλόγων Γονέων, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

– Δύο -2- δημότες ή κατοίκους με εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης
Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου».
Επίσης, σύμφωνα με τη με αριθμό 8440/24-2-2011 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, «Κατά τις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών, όταν συζητούνται θέματα τα οποία αφορούν συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καλείται ο οικείος διευθυντής σχολικής μονάδας, ο οποίος συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας αποφασίζει (Νο 61/2011) κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση του στις 24 Νοεμβρίου 2011 να ορίσει τα μέλη του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας».
Με την απόφαση 204/24-9-2014 του Δημοτικού Συμβουλίου το Δ.Σ του ΝΠΔΔ συγκροτείται από τους/τις κ.κ. :
1. Νταραράς Ηλίας, Πρόεδρος ΔΣ – δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
2. Λουτσέτης Εμμανουήλ, Αντιπρόεδρος Δ.Σ – δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
3. Σουραβλής Χριστόφορος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
4. Μαστοράκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
5. Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
6. Σουργιαδάκη Αικατερίνη, δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας
7. Ψαρουδάκης Μιχαήλ, Δ/ντής Δημοτικού Σχολείου Κεντριού
8. Φουκαράκης Χαρίλαος, Δ/ντής 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιεράπετρας
9. Καββουσανάκη Μαρία, Εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων
10. Μακρυγιαννάκης Βασίλειος, δημότης
11. Τσαγκαράκης Νικόλαος, δημότης
(τα αναπληρωματικά μέλη αναγράφονται αναλυτικά στην απόφαση 204/24-9-2014 του Δημοτικού Συμβουλίου)
Κατά τις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών, όταν συζητούνται θέματα τα οποία αφορούν συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καλείται ο οικείος διευθυντής σχολικής μονάδας, ο οποίος συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου.
Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2014 | 12:21 pm


Στήριξη από το Δήμαρχο Ιεράπετρας στον αγώνα των εργαζομένων

Στήριξη από το Δήμαρχο Ιεράπετρας στον αγώνα των εργαζομένων
Σε κατάληψη του Δημαρχείου Ιεράπετρας προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στο Δήμο στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για την αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου…

Σε κατάληψη του Δημαρχείου Ιεράπετρας προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στο Δήμο στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για την αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Τον αγώνα των εργαζομένων στήριξε και η δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης δήλωσε: «Οι υπάλληλοι στους Δήμους έχουν πολλά προβλήματα. Εκτός από τους μισθούς που τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί κατά πολύ, οι αρμοδιότητές τους αυξάνονται προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες για να παραχθεί δημοτικό έργο και να αντιμετωπιστούν προβλήματα καθημερινότητας.
Θεωρώ ότι έχουν δίκιο, στηρίζουμε και προσωπικά και οι συνεργάτες μου τον αγώνα τους και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιωθούν και τα οικονομικά και οι συνθήκες εργασίας τους. Στηρίζουμε την κατάληψη και πιστεύω ότι εάν δεν δοθεί αγώνας προβλήματα δεν λύνονται.
Ως προς την αξιολόγηση είμαι κατά αυτής και αναφέρομαι συγκεκριμένα στο Δήμο Ιεράπετρας. Οι εργαζόμενοι είναι ικανοί και άξιοι, κανένας υπάλληλος δεν περισσεύει και χρειάζονται όλοι. Με αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε από κοινού για να φέρουμε εις πέρας ένα τεχνικό πρόγραμμα αναπτυξιακό που έχει ανάγκη η Ιεράπετρα για την επόμενη πενταετία.»
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 8:28 pm


Πρώτη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Δήμου Ιεράπετρας

Πρώτη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Δήμου Ιεράπετρας
Συνεδρίασε χθες η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας υπό την προεδρία του κ. Ηλία Νταραρά, δημοτικού σύμβουλου.
Συνεδρίασε χθες η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας υπό την προεδρία του κ. Ηλία Νταραρά, δημοτικού σύμβουλου.
Η συνεδρίαση είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα και ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ των μελών που την απαρτίζουν. Παράλληλα τέθηκαν και μια σειρά ζητημάτων για θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
Ο κ. Νταραράς δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ότι ορίστηκαν οι αρμοδιότητες του προέδρου και του γραμματέα της σχολικής επιτροπής σε σχέση με την οικονομική διαχείριση σε ότι αφορά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας. Θα ζητηθεί από τους διευθυντές των σχολείων να καταγράψουν τα θέματα που τους απασχολούν και να τα θέσουν προς την επιτροπή προκειμένου στη συνέχεια να εξεταστούν και να αναζητηθούν τρόποι επίλυσης των όποιων ειδικότερων ζητημάτων προκύπτουν με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια των παιδιών.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 7:53 pm


Κατάληψη του Δημαρχείου Ιεράπετρας

Κατάληψη του Δημαρχείου Ιεράπετρας
Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την αξιολόγηση
Σε κατάληψη του Δημαρχείου Ιεράπετρας προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στο Δήμο στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για την αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο στις 10 το πρωί και η κατάληψη διήρκησε ως τη 1 το μεσημέρι.
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ έχει ορίσει την 30ή Σεπτεμβρίου ως «Ημέρα Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και με αφορμή αυτό προχωρήσαμε σε κινητοποιήσεις, όπως και οι άλλοι συνάδελφοι στην υπόλοιπη Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Νομού Λασιθίου κ. Ανδρέας Φραγκούλης. Πρόσθεσε ότι «οι Δήμοι δοκιμάζονται από οικονομικό στραγγαλισμό, έχουν περιέλθει στην ευθύνη τους πολλές αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, ο αριθμός των εργαζομένων μειώνεται λόγω απολύσεων, συνταξιοδοτήσεων κλπ. Προσλήψεις δεν γίνονται ενώ υπηρεσίες καταργούνται και οι κοινωνικές δομές δεν στηρίζονται όπως θα έπρεπε. Οι εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και γενικότερα τα μέτρα που λαμβάνονται σε κεντρικό επίπεδο επηρεάζουν και τους εργαζόμενους στους Δήμους. Μειώσεις μισθών, απολύσεις, αξιολόγηση που είναι και αυτή μια δεξαμενή για μελλοντικές απολύσεις, είναι μερικά από αυτά. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντιληφθούν τι πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα από τα μέτρα που σχεδιάζονται και να αντιδράσουν ανάλογα. Πιστεύουμε ότι μέσα από τις κινητοποιήσεις και τον κοινό αγώνα θα μπορέσουμε να πετύχουμε», επεσήμανε ο κ. Φραγκούλης.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 6:42 pm


Το πρόγραμμα διαχείρισης της Χρυσής

Το πρόγραμμα διαχείρισης της Χρυσής
Σε μια ευρεία και ανοιχτή συνάντηση παρουσιάστηκε η Έκθεση Προόδου του ερευνητικού προγράμματος «Επικαιροποίηση Σχεδίου Διαχείρισης Νήσου Χρυσής- ΕΠΜ».  

Σε μια ευρεία και ανοιχτή συνάντηση παρουσιάστηκε η Έκθεση Προόδου του ερευνητικού προγράμματος «Επικαιροποίηση Σχεδίου Διαχείρισης Νήσου Χρυσής- ΕΠΜ». Την παρουσίαση, που αφορούσε την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για το νησί, πραγματοποίησε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.
Εκ μέρους του ΜΦΙ επισημάνθηκε ότι μετά από διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων θα προκύψει η τελική πρόταση. Ως ιδιαιτέρως χρήσιμη και αναγκαία κρίνεται η σύσταση ενός διαχειριστικού φορέα, που θα λειτουργήσει με στόχο τη διατήρηση του νησιού σε ένα επίπεδο, που θα διασφαλίζει την ορθολογική του αξιοποίηση με έμφαση στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του παράλληλα με την παρουσία του ανθρώπινου παράγοντα. Η Ειδική Περιβαλλοντική μελέτη θα καταλήγει σε ένα σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης της νήσου, όπως σημειώθηκε.
Τονίστηκε ότι πλέον υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να υπάρξει καλύτερη διαχείριση και εκείνο που χρειάζεται είναι βούληση από την τοπική κοινωνία και τις αρχές, να παρέμβουν ουσιαστικά στο νησί, να αναδειχθούν οι ομορφιές του παράλληλα με την προστασία του, να παραμείνει όμορφο, λειτουργικό, βιολογικά σημαντικό για τις επόμενες δεκαετίες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στήην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 5:09 pm


Εγγραφές στη Μουσική Σχολή του Δήμου Ιεράπετρας

Εγγραφές στη Μουσική Σχολή του Δήμου Ιεράπετρας
Εγγραφές στη Μουσική Σχολή του Δήμου Ιεράπετρας

Μαθήματα διαφόρων μουσικών οργάνων, τραγουδιού και θεωρητικών προσφέρει και φέτος η Μουσική Σχολή του δήμου Ιεράπετρας. Πιστή στις υποχρεώσεις της για πάνω από 25 χρόνια δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μουσική και το τραγούδι, παρακολουθώντας μαθήματα από έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτικούς.

Για τη φετινή χρονιά διδάσκονται τα μουσικά όργανα πιάνο, κιθάρα, αρμόνιο, ακορντεόν, λύρα, λαούτο και μαντολίνο, καθώς επίσης προσφέρονται και μαθήματα τραγουδιού. Για όλα τα όργανα η σχολή παρέχει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο χώρο της Μουσικής Σχολής στην οδό Αναγνωστάκη 8 από τις 14:00 έως τις 20:30 στην αρμόδια υπάλληλο κα. Γεωργία Αϊβαλιώτη τηλέφωνο επικοινωνίας, 2842090014.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 4:32 pm


Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος στο χώρο του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας

Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος στο χώρο του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας
Δωρεάν οφθαλμολογικός έλεγχος στο χώρο του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας

 

Το Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση προς τα μέλη του Κ.Α.Π. Η. Ιεράπετρας, η οποία περιλαμβάνει δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο (OCT και βυθοσκόπηση), προκειμένου να διαπιστωθεί η υγεία της ωχράς κηλίδας του ματιού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και ώρα 9.00-14.00 στον χώρο του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας, στην οδό Νικ. Φωκά 43.
Οι εξετάσεις θα γίνονται μετά από ραντεβού που θα κλείνεται στον χώρο του ΚΑΠΗ, τις εργάσιμες μέρες και ώρες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας,
Πληροφορίες: Σταυρούλα Κιουρανάκη και Χρυσούλα Χαλκιαδάκη
Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας
Δ/νση Ομηρείας 8, 4ος όροφος
Τηλέφωνο 2842340342

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 11:57 am


Ανανέωση αδειών πωλητών λαϊκών αγορών στο Δήμο Ιεράπετρας

Ανανέωση αδειών πωλητών λαϊκών αγορών στο Δήμο Ιεράπετρας
Ανανέωση αδειών πωλητών λαϊκών αγορών στο Δήμο Ιεράπετρας

Με την υπ' αριθμόν 228/2014 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας, καλούνται οι κάτοχοι επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δήμου Ιεράπετρας, να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανανέωση των αδειών τους στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του δήμου Ιεράπετρας, από 1 Οκτωβρίου 2014 έως και 31 Οκτωβρίου 2014.
Από το Δήμο Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 10:42 am


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θρυπτή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Θρυπτή
Ανακοίνωση των Συλλόγων και Φορέων

Η Ολομέλεια των Συλλόγων και Φορέων του Ορεινού όγκο Θρυπτής συνεδρίασε την 29-9-2014 και ώρα 19,00 στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αϊ Γιάννη στο Κουτσουνάρι για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

Α. Συζητήθηκαν οι μέχρι τώρα εξελίξεις σχετικά με την πρόταση διαχειριστικής μελέτης για τον Ορεινό όγκο της Θρυπτής.
· Τονίστηκε η θετική στάση της δημοτικής αρχής ενώ επίκειται και ενημέρωση την πέμπτη 2/10 των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (7.30 μμ στην αίθουσα Μαρία Λιουδάκη) .
· Επίσης αποφασίστηκε να γίνει επαφή με την εισαγγελία Λασιθίου ώστε να είναι παρούσα στην προσεχή σύσκεψη που θα γίνει με παρουσία του δήμου και με τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την βόσκηση.
Β. Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της παράνομης βόσκησης και τονίστηκε η επαναλαμβανόμενη κίνηση συγκεκριμένου κτηνοτρόφου να αφήνει ανεπιτήρητα τα ζώα του μέσα στις περιουσίες μας στους οικισμούς Σταυρό,και Θρυπτή, καταστρέφοντας όλη τη φυτική παραγωγή. (εφέτος εκτός των κοπαδιών του άφησε ελεύθερους και χοίρους).
Αποφασίστηκε:
· Η διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή 12/10/14 στις 11.00 πμ στην κεντρική πλατεία της Θρυπτής.
· Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης θα γίνει νέα συνάντηση των Συλλόγων την Δευτέρα 5/10 στην Ιεράπετρα στις 7μμ ( αίθουσα Μαρία Λιουδάκη)
· Για το θέμα αυτό θα πρέπει όλοι οι Σύλλογοι να κινητοποιήσουν τα μέλη και τους κατοίκους πού βλάπτονται, και να δώσουν το παρόν στην παραπάνω συγκέντρωση για τον σκοπό αυτό θα αναρτηθούν πανό στις εισόδους της πόλης και των χωριών, ανακοίνωση στα καφενεία κ.λ.π. Προτάθηκε επίσης και έγινε αποδεκτό να καλεσθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις, ο Δήμος, η Εισαγγελέας Λασιθίου, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα ΜΜΕ στην συγκέντρωση της 12/10/2014 στη Θρυπτή.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 9:26 am


Κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεραπετρας

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεραπετρας
Την Τετάρτη
Σας προσκαλούμε στις 01 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο ισόγειο του κτιρίου «Μελίνα Μερκούρη» επί της οδού Δημοκρατίας, για να συζητήσουμε το παρακάτω θέμα: Επιμερισμός ποσοστών αξιολόγησης του προσωπικού του Δήμου.

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, επειδή μέχρι σήμερα έχει παρέλθει άπρακτη η προθεσμία έκδοσης της απόφασης επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης του προσωπικού του Δήμου και εν όψει των περαιτέρω ενεργειών που προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις εκ μέρους του Δήμου.

Ο Πρόεδρος ​ Ιωάννης Τζιρβελάκης

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 9:10 am


Κλειστή η οδός Καζαντζάκη στην Ιεράπετρα

Κλειστή η οδός Καζαντζάκη στην Ιεράπετρα
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι λόγω των εργασιών, που θα γίνουν στη διασταύρωση της οδού Λακέρδα με την οδό Νικ. Καζαντζάκη
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι λόγω των εργασιών, που θα γίνουν στη διασταύρωση της οδού Λακέρδα με την οδό Νικ. Καζαντζάκη στα πλαίσια των έργων ανάπλασης που εκτελούνται στη περιοχή, η οδός Νικ. Καζαντζάκη θα είναι κλειστή από την Τετάρτη 1 έως και τη Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και για όλο το 24ωρο. Το κλείσιμο της οδού θα γίνει από την οδό Κονδυλάκη έως την οδό Κοκκίνη.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2014 | 9:42 pm


Συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας
Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στη 1 μ.μ. με θέματα:
Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στη 1 μ.μ. με θέματα:
- Συγκρότηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας σε σώμα- Εξουσιοδότηση μέλους να ασκεί την οικονομική διαχείριση
- Εξέταση αίτησης της εταιρίας Ευριπίδης Ν.Ε.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αντώνιος Πετράς.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2014 | 8:59 pm


Θα παραχωρηθούν τα κτίρια των σφαγείων στην Πυροσβεστική Ιεράπετρας

Θα παραχωρηθούν τα κτίρια των σφαγείων στην Πυροσβεστική Ιεράπετρας
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας αναζητά κτίριο για τη στέγασή της. Η λύση που προτάθηκε και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο  

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας αναζητά κτίριο για τη στέγασή της. Η λύση που προτάθηκε και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από συνεργασία με τη δημοτική αρχή και το Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, ήταν η παραχώρηση των παλαιών σφαγείων λόγω της θέσεώς τους, αλλά και της εγγύτητάς τους με την πόλη.
Ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας κ. Δ. Καλιοντζής συναντήθηκε το προηγούμενο διάστημα με το Δήμαρχο, εξετάστηκε το θέμα και κατετέθη η πρόταση για την αξιοποίηση των σφαγείων. Το θέμα ήρθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, που με ομόφωνη απόφασή του έδωσε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου τελικά να μεταστεγαστεί η Πυροσβεστική.
Ο Δήμος θα μπει σε μια διαδικασία σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία, την νομική και την οικονομική για να εξετάσει τον τρόπο παραχώρησης του συγκεκριμένου κτιρίου και του οικοπέδου. Το θέμα, αφού γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, θα ξαναέρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να κατατεθεί τεκμηριωμένη πρόταση, να ψηφιστεί ο τρόπος παραχώρησης, τα τετραγωνικά μέτρα που θα διατεθούν. Το σώμα θα ενημερωθεί σε επόμενη συνεδρίαση για τις περαιτέρω λεπτομέρειες.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2014 | 7:13 pm


Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων

Οι εργαζόμενοι στους δήμους αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων
Με καταλήψεις δημαρχείων σήμερα, Τρίτη, συνέχισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αξιολόγηση και για τους ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ Νομού Λασιθίου κ. Ανδρέας Φραγκούλης δήλωσε σχετικά ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων πάνω στα οποία θα πρέπει να σκύψουν η πολιτεία και η κυβέρνηση προκειμένου να τα αντιμετωπίσουν.
Ως Σύλλογος συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με στόχο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς την πολιτεία ότι η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
«Πέρα από την αξιολόγηση, ελέγχους μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, κάθε δήμος έχει τα δικά του ιδιαίτερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ιεράπετρα, τη Σητεία, το Οροπέδιο. Ειδικότερα σε ότι αφορά στην Ιεράπετρα συναντηθήκαμε πρόσφατα με τον Δήμαρχο κ. Θ. Καλαντζάκη με τον οποίο μιλήσαμε για τα προβλήματα των εργαζομένων. Ο ίδιος εξέφρασε την στήριξή του και μας είπε ότι είναι δίπλα στους εργαζόμενους. Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε σε τόσο συχνή επαφή με τους εργαζόμενους στη Σητεία και το Οροπέδιο. Θα επιδιώξουμε ως Δ.Σ. να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε αυτό και να αναζητήσουμε τρόπους για μια πιο στενή και ουσιαστική συνεργασία με τους εργαζόμενους μέλη του Συλλόγου μας», μας είπε ο κ. Φραγκούλης.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2014 | 6:08 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: