1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θέατρου Ιεράπετρας

Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 5ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θέατρου Ιεράπετρας
Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των Προφεστιβαλικών Εκδηλώσεων 5ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 17 έως το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στην Ιεράπετρα.

Παρασκευή 9/10

- Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του  Ν. Καζαντζάκη ώρα: 18:30

 

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

- «Το όνειρο σε δυο τροχούς»: ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους στους δρόμους της πόλης μας, για να μεταφέρουμε το μήνυμα του Φεστιβάλ . ελεύθερη συμμετοχή, ώρα εκκίνησης:   11:00

- «Του έρωτα παιχνίδια»: μουσικο-χορευτική βραδιά αφιερωμένη στον έρωτα, πλαισιωμένη με αφήγηση από τον κόσμο του παραμυθιού και του ονείρου. Θα ακολουθήσει χορός τάνγκο. Είστε όλοι καλεσμένοι! Αφήγηση: Καλλιόπη Κλώντζα, Μουσική: Άρτεμης Χαραλαμπάκη ώρα:21:00 Χορός : Σύλλογος Τάνγκο Ιεράπετρας

 

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

- «Ο μικρός σκίουρος και ο αετός του ανέμου» : μουσικο- αφηγηματική διαδραστική παράσταση για παιδιά. Λαϊκά παραμύθια από την Λατινική Αμερική που μας μιλούν για την αγάπη και τη σύνδεση των ανθρώπων με τη φύση. Αφήγηση: Καλλιόπη Κλώντζα, αφηγήτρια ιστοριών της προφορικής παράδοσης-εκπαιδεύτρια ενηλίκων Μουσική: Άρτεμης Χαραλαμπάκη, μουσικός- παιδαγωγός. ώρα:11:00

- «Με καρφιά και με σφυριά οργανάκια μαγικά!» : εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων για παιδιά 8-13 ετών. Παρέα με τα πινέλα, τα καρφιά, τα σφυριά, αλλά και πολλή φαντασία, θα κατασκευάσουμε μαζί το μουσικό όργανο »Σείστρο». Υπεύθυνη εργαστηρίου: Κατερίνα Μπέση, Μουσικοπαιδαγωγός ώρα:11:30

- «Κάτι …παίζει!!!» : Happening με μαγικά ταχυδακτυλουργικά κόλπα από τον  Δημήτρη Κρανίτσα ώρα:19:00

 

Δευτέρα 12/10  (προβολή)

- Αναφορά στη χορογράφο της συναδέλφωσης των λαών, Μαρία Χόρς ώρα 18:30

 

Τρίτη 13/10   (προβολή)

- Αναφορά στο ζωγράφο, σκηνογράφο ενδυματολόγο, Γιάννη Μετζικόφ ώρα 18:30

 

Τετάρτη 14/10 (προβολή)

- Αναφορά στο σπίτι του Ηθοποιού   ώρα 18:30

 

Πέμπτη 15/10  (προβολή)

- Αναφορά στο Νίκο Ξυλούρη   ώρα 18:30

 

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

- «Παρατα..μπουμ-μπουμ-μπουμ» . Παράτα με κρουστά στους δρόμους της πόλης από την ομάδα «Κρούοντας τα δέρματα». Μην ψάξετε να μας βρείτε, θα σας βρούμε εμείς!!!

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας με ελεύθερη είσοδο.

Η οργανωτική επιτροπή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 8:37 pm


Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων Δήμου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων Δήμου Ιεράπετρας
Η Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα εξής θέματα
Η Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα εξής θέματα:
- Τρέχουσες εξελίξεις στον Πρωτογενή Τομέα
- Νέα μέτρα για τους αγρότες
- Μέτρα που αφορούν τους αλιείς
- Προβλήματα κτηνοτρόφων
- Θέματα μελισσοκόμων
- Θέματα λαϊκών αγορών.
Τα θέματα θα εισηγηθούν οι κ. Α. Παπαδοπετράκης, Χ. Τζαράκης, Ι. Μπρόκος, Μαυρουπλάκης.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Εμμ. Βρυγιωνάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 8:11 pm


Με Παθολόγο και Ορθοπεδικό ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Με Παθολόγο και Ορθοπεδικό ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις
Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας του Δήμου κ. Αντώνη Πετρά. Συναντήθηκαν με τον εκτελούντα χρέη Διοικητή κ. Γ. Πετράκη, ιατρό καθώς και με τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων κ. Αντώνη Τσικαλουδάκη και εργαζόμενους στο νοσοκομείο.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού, ωστόσο όμως υπήρξε και μια θετική εξέλιξη το τελευταίο διάστημα που δεν ήταν άλλη από τον διορισμό ενός γιατρού Παθολόγου ο οποίος μάλιστα έχει αναλάβει καθήκοντα δίνοντας μια ανάσα στην λειτουργία της πολύπαθης Παθολογικής. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν αφού και πάλι κάποιες ημέρες θα παραμένει κλειστή. Μέχρι τουλάχιστον να έρθει και ένας επιπλέον Παθολόγος, κάτι που αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 7:16 pm


Εργασίες συντήρησης σε Σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας

Εργασίες συντήρησης σε Σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας
Από την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Θέματα που έχουν να κάνουν με την διευκόλυνση του εκπαιδευτικού έργου στα σχολεία, την δημιουργία καλύτερων συνθηκών στις σχολικές μονάδες για την εξυπηρέτηση των μαθητών, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας.
Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η έγκριση και η ανάληψη δαπάνης για αντικατάσταση ντεπόζιτου νερού ύδρευσης στο Δημοτικό Σχολείο Φέρμων, καμένων λαμπτήρων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Ιεράπετρας, εγκατάσταση συστήματος συναγερμού στο 3ο Δημοτικό Ιεράπετρας, για ηλεκτρολογικό και υδραυλικό υλικό στο 3ο Δημοτικό Ιεράπετρας, επισκευή τουαλέτας στο δημοτικό σχολείο Μαλών, επισκευής φλοτέρ στο 1ο Δημοτικό Ιεράπετρας και πατώματος στο 4ο Δημοτικό Ιεράπετρας.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 6:22 pm


Mικροί καλλιεργητές όσοι παίρνουν άμεσες ενισχύσεις ως 1.250 ευρώ

Mικροί καλλιεργητές όσοι παίρνουν άμεσες ενισχύσεις ως 1.250 ευρώ
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ η αίτησης απένταξης από το καθεστώς υποβάλλεται μέχρι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ η αίτησης απένταξης από το καθεστώς υποβάλλεται μέχρι την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο όσοι μπουν στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών εξαιρούνται από τις κυρώσεις της πολλαπλής συμμόρφωσης και τις δεσμεύσεις της πράσινης ενίσχυσης, ωστόσο σε περίπτωση που τα επόμενα χρόνια η αξία των δικαιωμάτων τους αυξηθεί, δεν μπορούν να λάβουν πάνω από 1.250 ευρώ, εκτός αν απενταχθούν.
Όσοι δικαιούχοι θέλουν να απενταχθούν, μπορούν από φέτος μόλις τους κοινοποιηθεί ότι εντάσσονται στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών, να συμπληρώσουν μία αίτηση, ωστόσο μετά δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο καθεστώς για τα επόμενα χρόνια.
Τέλος, σημειώνεται ότι όσοι συμμετάσχουν στο Μέτρο ανάπτυξης μικρών εκμεταλλεύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που προβλέπει πριμ έως 15.000 σε κατόχους μικρού κλήρου, δεν μπορούν να εισαχθούν στο εν λόγω καθεστώς, σύμφωνα με την εγκύκλιο.
1. Προϋποθέσεις ένταξης στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το έτος 2015
Σύμφωνα με το άρθρο 61 του Καν. (ΕΕ) 1307/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και το άρθρο 32 της υπ' αριθμ. 104/7056/2015 ΥΑ (ΦΕΚ 147/Β), όπως τροποποιημένη ισχύει, θεσπίζεται το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών για την προγραμματική περίοδο 2015-2019.
1.2 Ένταξη στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το 2015
Σύμφωνα με το άρθρο 32 της υπ' αριθμ. 104/7056/2015 ΥΑ, η ένταξη του γεωργού στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών γίνεται το έτος 2015 και ισχύει για όλη την προγραμματική περίοδο 2015-2019.
Για λόγους απλούστευσης του καθεστώτος, εντάσσονται αυτόματα στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών όλοι οι γεωργοί, οι οποίοι πληρούν τον ορισμό του μικρού καλλιεργητή, όπως περιγράφεται στο σημείο 1.1 της παρούσας.
1.3 Απένταξη από το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών
Ο γεωργός, ο οποίος έχει ενταχθεί αυτόματα στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών, έχει κάθε έτος ενίσχυσης την δυνατότητα απένταξης από το καθεστώς, αρχής γενομένης από το έτος 2015.
Η απένταξη θεωρείται οριστική, δεν είναι δηλαδή δυνατό να ενταχθεί ξανά στο καθεστώς των μικροκαλλιεργητών σε επόμενο έτος.
2.1 Ενημέρωση γεωργών του κατ' εκτίμηση ποσού για το ύψος των δικαιούμενων άμεσων ενισχύσεων το 2015
Αρχές Οκτωβρίου 2015 οι γεωργοί λαμβάνουν, με κάθε πρόσφορο μέσο, ενημέρωση για τον κατ' εκτίμηση υπολογισμό των άμεσων ενισχύσεων, που δικαιούνται το 2015.
• Όσοι γεωργοί εκτιμάται ότι δικαιούνται να λάβουν ποσό μικρότερο ή ίσο των 1.250 ευρώ εντάσσονται αυτόματα στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών και έχουν δικαίωμα απένταξης ήδη από το 2015.
• Όσοι γεωργοί εκτιμάται ότι δικαιούνται να λάβουν ποσό μεγαλύτερο των 1.250 ευρώ δεν εντάσσονται στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών.
2.3. Αίτηση απένταξης από το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών για το έτος 2015
1. Οι γεωργοί, που εντάσσονται αυτόματα στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το 2015, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την απένταξη τους το 2015.
2. Σε περίπτωση μη υποβολής αιτήματος απένταξης, ο γεωργός παραμένει ενταγμένος στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών και έχει την δυνατότητα να απενταχθεί σε επόμενο έτος αιτήσεων, αρχής γινομένης από το 2016.
3. Για την απένταξη από το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών οι γεωργοί υποβάλλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση μέσω ειδικά διαμορφωμένης διαδικτυακής εφαρμογής.

3.1. Υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης απένταξης
1. Η αίτηση απένταξης από το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το έτος 2015 (στο εξής "αίτηση απένταξης") υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω σχετικής διαδικτυακής εφαρμογής στην ιστοσελίδα https://osdeypovoli.dikaiomata.gr/bpe
2. Υπόδειγμά της αίτησης απένταξης περιλαμβάνεται στο παράρτημα Ι της παρούσας εγκυκλίου.
3. Η αίτηση απένταξης υποβάλλεται στη σχετική διαδικτυακή εφαρμογή είτε από τον ίδιο τον γεωργό (αίτηση οnline ) είτε μέσω ενός πιστοποιημένου φορέα υποδοχής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης (Φορέας Α' βαθμού ή Β' βαθμού) της επιλογής του, ο οποίος έχει πιστοποιηθεί για την γεωγραφική περιοχή στην οποία ανήκει η έδρα της γεωργικής του εκμετάλλευσης.
4. Προκειμένου να υποβληθεί η αίτησης απένταξης στην εν λόγω διαδικτυακή εφαρμογή είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση προσωπικού λογαριασμού. Οι χρήστες, για τους οποίους έχει ήδη ενεργοποιηθεί λογαριασμός Υποβολής ΕΑΕ2015 ή ΜΔΒΕ 2015, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ίδιο κωδικό.

ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 5:19 pm


Προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων του 2015

Προκαταβολή των άμεσων ενισχύσεων του 2015
Σε εφαρμογή τέθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου ο εκτελεστικός κανονισμός που επιτρέπει στα κράτη- μέλη να χορηγήσουν έως 70% της προκαταβολής των άμεσων ενισχύσεων του 2015 και το 85% όσον…
Σε εφαρμογή τέθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου ο εκτελεστικός κανονισμός που επιτρέπει στα κράτη- μέλη να χορηγήσουν έως 70% της προκαταβολής των άμεσων ενισχύσεων του 2015 και το 85% όσον αφορά τις ενισχύσεις εξισωτικής, γεωργοπεριβαλλοντικών και δασοκομίας, πριν την ολοκλήρωση των επιτόπιων ελέγχων. Βέβαια, η χώρα μας είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση, αναζητώντας εν τω μεταξύ τρόπους να πληρώσει το 45-50% ως προκαταβολή μέχρι τις 27 Νοεμβρίου στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Κάθε χώρα πρέπει να εξασφαλίσει ότι δε θα δοθούν προκαταβολές που ξεπερνούν το ποσό που θα διαπιστωθεί μετά τους ελέγχους.
Όπως αναφέρεται στον Εκτελεστικό Κανονισμό (Ε.Ε.) 2015/1748 της Επιτροπής της 30ής Σεπτεμβρίου, πριν δοθεί οποιοδήποτε ποσό θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί από κάθε χώρα ότι δεν θα γίνουν προκαταβολές που θα ξεπερνούν το τελικό ποσό που θα διαπιστωθεί μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, η αρχή της καταβολής άμεσων ενισχύσεων, μόνον αφού ολοκληρωθούν όλοι οι διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της διαβεβαίωσης που επιτυγχάνεται από το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου.
Ωστόσο λόγω των σοβαρών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι είναι αναγκαίο ως έκτακτο μέτρο για το έτος υποβολής αιτήσεων 2015, να προβλεφθεί παρέκκλιση από το άρθρο 75 παράγραφος 2 πρώτο εδάφιο του κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 1306/2013, ώστε να επιτρέπεται να καταβληθούν προκαταβολές για άμεσες ενισχύσεις μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων, όπως αναφέρεται στα άρθρα 28 και 29 του εκτελεστικού κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 809/2014 της Επιτροπής (4). Εν τούτοις είναι επιτακτική ανάγκη η εν λόγω παρέκκλιση να μην παρεμποδίσει τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση και την απαίτηση επαρκούς επιπέδου αξιοπιστίας.
Ως εκ τούτου, τα κράτη μέλη που κάνουν χρήση αυτής της παρέκκλισης οφείλουν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι αποφεύγονται οι καθ' υπέρβαση πληρωμές και ότι ανακτώνται πράγματι και ταχέως τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. Επιπλέον, η χρήση της εν λόγω παρέκκλισης θα πρέπει να καλύπτεται από τη διαχειριστική δήλωση που αναφέρεται στο άρθρο 7 παράγραφος 3 στοιχείο β) του κανονισμού (Ε.Ε.) αριθ. 1306/2013 για το οικονομικό έτος 2016.
ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 4:10 pm


Η αύξηση της προκαταβολής φόρου

Η αύξηση της προκαταβολής φόρου
Τι αναφέρει η εγκύκλιος Σαββαΐδου

Αναλυτικές πληροφορίες για την αύξηση της προκαταβολής φόρου για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες παρέχει με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου. Με αυτήν δίνονται οδηγίες στις φορολογικές υπηρεσίες για την εφαρμογή μέτρων που ψηφίστηκαν με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής στη φορολογία εισοδήματος. Στην εγκύκλιο, διευκρινίζεται επίσης ότι από το 2016 δεν θα ισχύσει η έκπτωση 2% επί του φόρου στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του.
Διπλασιάζεται η προκαταβολή φόρου για 620.000 αγρότες και μάλιστα αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014. Σύμφωνα με το μνημόνιο επανέρχεται στο 55% ο συντελεστής προκαταβολής φόρου από 27,5% που είχε μειωθεί πρόσφατα από την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Με την απότομη επαναφορά του συντελεστή στο 55% χιλιάδες αγρότες θα παραλάβουν νέα τροποποιημένα εκκαθαριστικά με τα οποία θα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους. Όσοι αγρότες δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις φορολογικές τους δηλώσεις θα λάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα με χρέωση προκαταβολής φόρου 55% αντί 27,5%.
Ειδικότερα η εγκύκλιος προβλέπει τα ακόλουθα:
1. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου είναι 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2014 έως και 31.12.2014 και αυξάνεται σε 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 έως και 31.12.2015. Για τα κέρδη που προκύπτουν στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2016 και εφεξής ο συντελεστής προκαταβολής φόρου αυξάνεται στο 100%.

2. Καταργείται η έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων έως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων ΟΠΑΠ για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά.

3. Καταργείται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά η έκπτωση 2% που προβλέπονταν κατά την εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου φόρου, (με βάση την εμπρόθεσμη αρχική ή τροποποιητική δήλωση φόρου εισοδήματος του υπόχρεου φυσικού προσώπου) μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης.

4. Για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στο φορολογικό έτος 2014 από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος υπολογίζεται με συντελεστή 55% (από 27,5%).

Διευκρινίζεται ότι για όσες δηλώσεις φυσικών προσώπων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (55%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από τον φορολογούμενο. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση και θα εκδοθεί νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που θα γίνει για λογαριασμό κάθε Δ.Ο.Υ.

Για τις περιπτώσεις αυτές, εάν η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία της νέας εκκαθάρισης.

Εάν όμως η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία που η δήλωση θα έπρεπε να υποβληθεί. Στις περιπτώσεις αυτές, για την επιβολή των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχικής και της νέας εκκαθάρισης.

5. Για τις επιχειρήσεις η προκαταβολή φόρου αυξάνεται στο 100% για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη τα οποία αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.

Διατάξεις υπήρξαν για να ισχύσει το ποσοστό 100% της προκαταβολής φόρου και για τα κέρδη που αποκτούν τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες των περιπτώσεων β' (προσωπικές εταιρείες), γ' (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου στα οποία περιλαμβάνονται και τα κάθε είδους σωματεία και ιδρύματα), ε' (κοινωνίες αστικού δικαίου, αστικές κερδοσκοπικές ή μη κερδοσκοπικές εταιρείες, συμμετοχικές ή αφανείς εφόσον ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα) και στ' μόνο για τις κοινοπραξίες των προσωπικών εταιρειών του άρθρου 45.

Ειδικά, για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που αναφέρονται στην παράγραφο 2 του άρθρου 71 (ήτοι, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες των περ.β', γ', ε' και στ' μόνο για τις κοινοπραξίες των προσωπικών εταιρειών του άρθρου 45) το ποσοστό της προκαταβολής ορίζεται σε πενήντα πέντε τοις εκατό (55%) για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως και την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, σε εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.

Για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 και μετά το ποσοστό της προκαταβολής που βεβαιώνεται μετά την σταδιακή αύξηση είναι 100%.

6. Δόσεις φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις: τροποποιείται ο χρόνος καταβολής και ο αριθμός των δόσεων του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων με φορολογικό έτος που αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2014 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Συγκεκριμένα, ορίζεται ότι η καταβολή του φόρου γίνεται σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 21η Αυγούστου 2015 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015.

7. Τέλος ο προληπτικός φόρος του 26%: Σταματούν να μην εκπίπτουν δαπάνες που καταβάλλονται προς φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που είναι φορολογικός κάτοικος σε κράτος μη συνεργάσιμο, ή που υπόκειται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς.

ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 11:27 am


Απαγορεύεται η κυκλοφορία προς τις Μαλλες

Απαγορεύεται η κυκλοφορία προς τις Μαλλες
Λογω έργων 

    Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου ανακοινώνεται ότι λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής τοίχου αντιστήριξης οδοστρώματος επί της Επαρχιακής οδού «Καλό Χωριό – Μάλλες» πέντε (5) χιλιόμετρα μετά τον οικισμό της Ανατολής με κατεύθυνση προς Μάλλες  ,  το χρονικό διάστημα από 5Οκτωβρίου 2015 μέχρι και 5 Δεκεμβρίου 2015 , θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

• Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του τμήματος της Επαρχιακής Οδού Ν.19 από Ανατολή έως Μάλλες . 
• Η κίνηση όλων των οχημάτων θα εξυπηρετείται με παράκαμψη μέσω των επαρχιακών οδών : 
o Ε.Ο. Ν.23 Ανατολή – Καλογέροι – Γρα Λυγιά .
o Ε.Ο. Ν.20 Γρα Λυγιά – Μύρτος .
o Ε.Ο. Ν.22 Μύρτος – Μύθοι – Μάλλες .

Οι χρήστες των παραπάνω Οδικών Δικτύων , παρακαλούνται να  είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με μικρές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με την κάθετη και οριζόντια σήμανση που θα τοποθετηθεί στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 10:21 am


Αγώνας βόλεϊ για τη συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες

Αγώνας βόλεϊ για τη συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες
Στην Ιεράπετρα

Οι Πρόσκοποι Ιεράπετρας παρακολουθούμε με ανησυχία και ενδιαφέρον την κλιμακούμενη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων μηνών, λόγω της διόγκωσης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος, που βιώνει η χώρα μας. Πιστοί στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλάι αυτών των ευάλωτων πληθυσμών και να βοηθήσουμε την προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή.

Με σύνθημα « Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ», σας καλούμε να παρεβρεθείτε στον ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΕΪ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3/10/2015 και ώρα 18:30 στο Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο.


Eλάτε να αποδείξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως η πόλη μας παραμένει πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Αντί εισιτηρίου:

• Κονσέρβες (εκτός χοιρινό)
• Ξηρά τροφή (φρυγανιές, κριτσίνια, κρουασάν κ.α.)
• Γάλα εβαπορέ
• Βρεφικά γάλατα
• Είδη προσωπικής υγιεινής (πάνες για μωρά, μωρομάντιλα, σερβιέτες, σαπούνια κ.α.)
• Πετσέτες
• Αδιάβροχα για μεγάλους και παιδιά
• Υπνόσακους
• Καπέλα για μεγάλους και παιδιά
• Γάζες
• Αντισηπτικά ( Betadine κ.α.)
• Αντιπυρετικά-Αναλγητικά (Depon χάπια, παιδικό σιρόπι κ.α)
• Αντιισταμινικά χάπια (Aerius, Xozal)
• Αλοιφές (Fucidine, Bactroban)
• Σύριγγες 5 & 10ml
• Λευκοπλάστ – Γάντια
Στην είσοδο θα υπάρχει κουμπαράς , τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά αδιάβροχων για παιδιά και ενήλικες.
Ακόμα και η μικρότερη προσφορά είναι πολύτιμη.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 1:15 pm


Τα θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Τα θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου
Συνεδριάζει την Τετάρτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα:
- Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2015 Δήμου Ιεράπετρας. Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης.
- Έγκριση διενέργειας προμηθειών και εκτέλεσης υπηρεσιών 2015 (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Τροποποίηση Ο.Ε.Υ. Δήμου Ιεράπετρας (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Κανονισμός λειτουργίας κοιμητηρίων Δήμου Ιεράπετρας (Εισηγητής: Αργ. Πανταζής)
- Κατανομή πιστώσεων για επισκευή και συντήρηση σχολείων (Εισηγητής: Ηλίας Νταραράς)
- Εκμίσθωση του διαμερίσματος, ιδιοκτησίας του Δήμου, επί της οδού Μιχ. Βόδα 56 στην Αθήνα (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Καταβολή αποζημίωσης χρήσης στο Δήμο, από την εταιρία «DIGEA-Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.», για χρήση ακινήτου στη θέση Περιστεράς (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015, του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας» (Εισηγητής: Αντ. Πετράς)
- Απευθείας ανάθεση, μετά από άγονους διαγωνισμούς, της προμήθειας «Συντήρηση-αποκατάσταση οδών Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού (προμήθεια υλικών 2014)» (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Απευθείας ανάθεση, μετά από άγονους διαγωνισμούς, της προμήθειας σκυροδέματος C12/15 του έργου «Αγροτική οδοποιία 2014 Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού)» (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την προμήθεια υλικών (θραυστό υλικό λατομείου 3Α, άμμος ορυκτή λατομείου (θραύση), χαλίκι λατομείου, του έργου «Αγροτική οδοποιία 2014 Δ.Ε. Ιεράπετρας» (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Τροποποίηση της με αρ. 258/2014 απόφασης Δ.Σ., που αφορά στη συγκρότηση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων (Εισηγητής: Π. Μαστοράκης)
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή δικτύων ηλεκτροφωτισμού και αποκατάσταση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ανατολής» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση κεντρικών δρόμων πόλης Ιεράπετρας και κατασκευή ποδηλατόδρομου» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Έγκριση 1ου ΑΠΕ (Τελικού Τακτοποιητικού) του έργου «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Μακρυλιάς» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Ιεράπετρας στο ΟΤΓ239 (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Τροποποίηση της με αρ. 36/2003 απόφασης Δ.Σ., που αφορά στον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στο Δίκτυο Κοινωνικής Πολιτικής Αυτοδιοικήσεων Κρήτης («ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Κρήτης») (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Σητείας, για την εκπόνηση της Μελέτης «Σύνταξη φακέλου εξαίρεσης από οριοθέτηση μικρών υδατορεμάτων περιοχής πολεοδομικής Μελέτης Μακρύ Γιαλού, Κουτσουρά, Ανάληψης» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Έκφραση άποψης για τη Μελέτη «Ν.Ο.Α.Κ. Ν. Λασιθίου Τμήμα Ιεράπετρα-Φέρμα» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Έγκριση Μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Μικρές επεμβάσεις στους οικισμούς Μεταξοχωρίου και Χριστού» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Έγκριση Μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Ιεράπετρας» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Έγκριση Έκθεσης Επιτροπής Εκτίμησης για τη μετατροπή υποχρέωσης εισφοράς γης σε χρήμα ιδιοκτησίας της εταιρίας ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ Α.Ε. (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Λειτουργία παιδικών χαρών στο Δήμο Ιεράπετρας (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Αίτηση διαγραφής τελών άρδευσης (Εισηγητής: Χαρ. Κορνάρος)
- Παραχώρηση χρήσης χώρου στο Κοινοτικό κατάστημα Παχείας Άμμου, στο Σύλλογο Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Λασιθίου, για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεών του (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
Σχετική πρόσκληση απεύθυνε ο Πρόεδρος Ιωάννης Τζιρβελάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 12:55 pm


Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων Δήμου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων Δήμου Ιεράπετρας
Την Τρίτη

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα:
1. Τρέχουσες εξελίξεις στον Πρωτογενή Τομέα.
2. Νέα μέτρα για τους αγρότες. Εισηγητής κ. Α. Παπαδοπετράκης
3. Μέτρα που αφορούν τους αλιείς. Εισηγητής κ. Χ. Τζαράκης
4. Προβλήματα κτηνοτρόφων. Εισηγητής κ. Ι. Μπρόκος
5. Θέματα μελισσοκόμων. Εισηγητής κ. Μαυρουπλάκης
6. Θέματα λαϊκών αγορών. Εισηγητής κ. Μ. Σαμπροβαλάκης
Σχετική πρόσκληση απεύθυνε ο πρόεδρος Εμμ. Βρυγιωνάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 12:10 pm


Η Ιεράπετρα υιοθετεί το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι

Η Ιεράπετρα υιοθετεί το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι
Προσκλητήριο των Προσκόπων για τον αγώνα βόλεϊ
«Οι Πρόσκοποι Ιεράπετρας παρακολουθούμε με ανησυχία και ενδιαφέρον την κλιμακούμενη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων μηνών, λόγω της διόγκωσης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος, που βιώνει η χώρα μας. Πιστοί στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλάι αυτών των ευάλωτων πληθυσμών και να βοηθήσουμε την προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σώμα Προσκόπων Ιεράπετρας καλώντας τον κόσμο να παρευρεθεί στον αγώνα βόλεϊ που θα γίνει μεταξύ των προσκόπων και των Σαμαρειτών Ιεράπετρας.
Με σύνθημα «Η Ιεράπετρα υιοθετεί το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι», θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στο Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο.
«Ελάτε να αποδείξουμε Όλοι μαζί πως η πόλη μας παραμένει πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Οι συμμετέχοντες αντί εισιτηρίου, μπορούν να προσφέρουν: Κονσέρβες (εκτός χοιρινό), Ξηρά τροφή (φρυγανιές, κριτσίνια, κρουασάν κ.α.), Γάλα εβαπορέ, Βρεφικά γάλατα, Είδη προσωπικής υγιεινής (πάνες για μωρά, μωρομάντιλα, σερβιέτες, σαπούνια κ.α.), Πετσέτες, Αδιάβροχα για μεγάλους και παιδιά, Υπνόσακους, Καπέλα για μεγάλους και παιδιά, Γάζες, Αντισηπτικά (Betadine κ.α.), Αντιπυρετικά-Αναλγητικά (Depon χάπια, παιδικό σιρόπι κ.α), Αντιισταμινικά χάπια (Aerius, Xozal), Αλοιφές (Fucidine, Bactroban), Σύριγγες 5 & 10ml, Λευκοπλάστ – Γάντια.
Στην είσοδο θα υπάρχει κουμπαράς, τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά αδιάβροχων για παιδιά και ενήλικες.
Ακόμα και η μικρότερη προσφορά είναι πολύτιμη.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2015 | 8:19 pm


Τη δημιουργία ΧΥΤΑ θα επιδιώξει η Ιεράπετρα

Τη δημιουργία ΧΥΤΑ θα επιδιώξει η Ιεράπετρα
Μια πρόταση του αρμόδιου Αντιδημάρχου
O αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής επισήμανε πως στο νέο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε επίπεδο χώρας που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι θα μπορούν οι δήμοι να αποφασίζουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους. Είναι μια θέση που μας βρίσκει σύμφωνους και είναι μάλιστα μια πρόταση που είχαμε εκφράσει και κατά τη συμμετοχή μας στο πανευρωπαϊκό συνέδριο ανακύκλωσης στα νησιά. Πλέον με το νέο νόμο προβλέπεται η δυνατότητα διαχείρισης των απορριμμάτων από τους δήμους που σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις όσον αφορά στον περιφερειακό σχεδιασμό Κρήτης.
Οι περιφερειακοί σχεδιασμοί δεν προβλέπεται να καταργηθούν όμως υπάρχει δυνατότητα να συμπληρωθούν ή να επικαιροποιηθούν όπου υπάρχει αναγκαιότητα. Εμείς από πλευράς μας δεν θέλουμε την κατάργηση του περιφερειακού σχεδιασμού του νησιού, υπάρχουν όμως, κάποια πράγματα που θεωρώ ότι θα πρέπει να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες που έχει η Ιεράπετρα.
Συνθήκες που επηρεάζονται από την ύπαρξη των φυτικών υπολειμμάτων και την πληθώρα των τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες και επομένως την αύξηση της ποσότητας των απορριμμάτων.
Και βεβαίως το πιο σημαντικό ίσως από όλα, το μεγάλο κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο Δήμος Ιεράπετρας και κατ΄ επέκταση οι δημότες προκειμένου να μεταφέρονται τα απορρίμματα στον Άγιο Νικόλαο.
Το ενδεχόμενο να διεκδικήσουμε έναν ΧΥΤΑ στην Ιεράπετρα είναι μια πρότασή μου, που θα θέσω στην εκτελεστική επιτροπή σε πρώτη φάση και από εκεί και μετά θα δούμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις μας.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2015 | 7:14 pm


Προσοχή λογω των δυνατών ανέμων

Προσοχή λογω των δυνατών ανέμων
Στην περιοχη της Ιεραπετρας 

 

Από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας  και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ Πανταζή εφιστάται η προσοχή των πολιτών λόγω των βορείων ανέμων που προβλέπονται  στην περιοχή της Ιεράπετρας για το Σαββατοκύριακο και του ορατού  κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ακόμα παρέλθει, οπότε απαιτείται οι πολίτες να  εξακολουθούν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί ακόμα και ο παραμικρός κίνδυνος πυρκαγιάς. Παρά τις βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν σε αρκετά σημεία ξερά χόρτα γεγονός που σε συνδυασμό με την επικράτηση ανέμων, σε περιπτώσεις απροσεξίας, δύναται να δημιουργήσει προβλήματα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, όπως διαβεβαιώνει, είναι πάντα σε ετοιμότητα προκειμένου να παρεμβαίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά, ωστόσο η πρόληψη και η αυτοπροστασία από τους δημότες κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2015 | 7:05 pm


Προσέφεραν σχολικές τσάντες στα πρωτάκια

Προσέφεραν σχολικές τσάντες στα πρωτάκια
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ιεράπετρας και φέτος διέθεσε δωρεάν σχολική τσάντα σε πρωτάκια τέκνα οικογενειών - μελών του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ιεράπετρας και φέτος διέθεσε δωρεάν σχολική τσάντα σε πρωτάκια τέκνα οικογενειών - μελών του Συλλόγου.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Προσφέρθηκε κέρασμα σε γονείς και παιδιά. Ακολούθως αναφέρθηκαν εν συντομία τα προβλήματα που απασχολούν τους πολύτεκνους.
Δόθηκαν οι τσάντες στα πρωτάκια και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν όλοι στην παραλία της πόλης για την αναμνηστική φωτογραφία.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2015 | 6:01 pm


Εκδρομή Ιστού -Οικολογικής Ομάδας Ιεράπετρας

Εκδρομή Ιστού -Οικολογικής Ομάδας Ιεράπετρας
Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης ΙΣΤΌΣ και η Oικολογική Oμάδα διοργανώνουν ημερήσια εκδρομή με ξενάγηση στους παρακάτω αρχαιολογικούς χώρους
Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης ΙΣΤΌΣ και η Oικολογική Oμάδα διοργανώνουν ημερήσια εκδρομή με ξενάγηση στους παρακάτω αρχαιολογικούς χώρους:
1. Αζοριά και Αρχαία Ελιά στο Καββούσι
2. Γουρνιά στην Παχιά Άμμο.
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.
Η ξενάγηση θα γίνει από την αρχαιολόγο MelissaEaby υπό την αιγίδα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου.
Συνιστούμε στους συμμετέχοντες να φορούν παπούτσια αθλητικά ή πεζοπορίας, να κρατάνε νερό και κάτι φαγώσιμο για το πικ νικ που θα ακολουθήσει.
Δηλώσεις συμμετοχής στις ιστοσελίδες του Ιστού και της οικολογικής ομάδες στο F.B
Στο τηλέφωνο 6980957103 Χρήστος Μαζωνάκης ή στα γραφεία του Ιστού Νικ. Φωκά 38 Πέμπτη και Παρασκευή 1και 2 Οκτωβρίου από 18.00 μέχρι 20.00 και Σάββατο 3 Οκτωβρίου από 11.00 μέχρι 14.00.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 10.00 το πρωί της Κυριακής 4 Οκτωβρίου από τα γραφεία του Ιστού.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η μετάβαση θα γίνει με Ι.Χ.
Σύλλογος Αλληλεγγύης Ιστός και Οικολογική Ομάδα Ιεράπετρας.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2015 | 5:39 pm


Εκδρομή στην Θρυπτή

Εκδρομή στην Θρυπτή
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου θα περπατήσουμε στη Θρυπτή. Θα ξεκινήσουμε από τη διασταύρωση της Αγίας Άννας, θα προχωρήσουμε προς το Μαστόρου Ποταμό, πάνω από το Φαράγγι του Χα
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου θα περπατήσουμε στη Θρυπτή. Θα ξεκινήσουμε από τη διασταύρωση της Αγίας Άννας, θα προχωρήσουμε προς το Μαστόρου Ποταμό, πάνω από το Φαράγγι του Χα, θα περάσουμε από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας και, αφού διασχίσουμε το πευκοδάσος της περιοχής, θα καταλήξουμε στον οικισμό της Θρυπτής. Θα επιστρέψουμε από την ίδια διαδρομή. Ολόκληρη η διαδρομή γίνεται σε χωματόδρομο και εύκολο μονοπάτι και είναι ιδανική για αρχάριους.
Ώρες Πορείας 3,Βαθμός Δυσκολίας 1, Αρχηγοί: Γιώργος Ζυγάκης, 6974953481 και Δημήτρης Θεοδωρίδης 6972278787.Αναχώρηση 9 π.μ. ακριβώς από την Πλατεία Ελευθερίας Εθνική Τράπεζα
Δεκτή η συμμετοχή παιδιών. Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους 5 €. Τα παιδιά δεν πληρώνουν. Μετά το τέλος της πορείας, θα καταλήξουμε στη Θρυπτή, όπου και γευματίσουμε, γι' αυτό να κρατάτε τα απαραίτητα εφόδια.
Απαραίτητος εξοπλισμός για την ασφαλή και άνετη πεζοπορία: μποτάκια πεζοπορίας, καπέλο και αντηλιακή κρέμα, αντιανεμικό (αδιάβροχο και διαπνέον) ή αδιάβροχο, κατάλληλη τροφή π.χ. φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, μπισκότα κλπ. και νερό, ατομικό φαρμακείο και σφυρίχτρα, μπαστούνι πεζοπορίας προαιρετικά.

Όροι συμμετοχής
Οι συμμετέχοντες στις πορείες αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά τους.
Ο αρχηγός της κάθε πορείας δικαιούται να κάνει επιλογή των συμμετεχόντων για λόγους ομαδικής ή ατομικής ασφάλειας και να προσαρμόσει το πρόγραμμα ανάλογα με απρόβλεπτους παράγοντες (καιρικές συνθήκες, δυσκολία διαδρομής) και τις δυνατότητες των συμμετεχόντων.
Οι ώρες πορείας είναι ενδεικτικές, αναφέρονται σε μέσο ορειβατικό περπάτημα, αφορούν το συνολικό χρόνο της πορείας και δεν περιλαμβάνουν τις απαραίτητες στάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2015 | 4:02 pm


Συνεδριάζει η Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας

Συνεδριάζει η Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας
Την Τρίτη

Η Επιτροπή Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα. Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Εμμ. Βρυγιωνάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2015 | 12:59 pm


Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου στον Δήμο Ιεράπετρας

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη  Λασιθίου στον Δήμο Ιεράπετρας
Κοινός μας στόχος, ο πολίτης και οι ανάγκες του, δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης για θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Ιεράπετρας και της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ιεράπετρας παρουσία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κας Πελαγίας Πετράκη, των Αντιδημάρχων, κ. Ε. Φραγκούλη, κ.Α. Πανταζή, κ. Χ. Κορνάρου, κ. Μ. Λουτσέτη, κ. Α. Παπαδοπετράκη της Προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κας. Χ. Χατζημαρκάκη των Περιφερειακών Συμβούλων, κ. Ι. Γουλιδάκη και κ. Ν. Δασκαλάκη και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου, κ. Καμαράτου.
Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε την Αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του, όπου και διεξήχθη μια πολύωρη συζήτηση αναφορικά με ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ιεράπετρας και έχουν να κάνουν με τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό και τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι Αντιδήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν συγκεκριμένα θέματα τα οποία και συζητήθηκαν, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, θέματα πολιτικής προστασίας, τεχνικά θέματα με επίκεντρο τα αντιπλημμυρικά έργα, εγγειοβελτιωτικά, θέματα που αφορούν το οδικό δίκτυο με επίκεντρο την παράκαμψη της Γρα Λυγιάς αλλά και το επαρχιακό δίκτυο στην ενδοχώρα του Δήμου Ιεράπετρας. Αναλυτικά συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα ρέματα, τους βιολογικούς καθαρισμούς, τη λειτουργία δομών, όπως το Γηροκομείο, έργα αντιστήριξης και δίκτυα άρδευσης και βέβαια έργα που η υλοποίησή τους είχε διακοπεί και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει.

Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης με αφορμή την πραγματοποίηση της εν λόγω συνάντησης « Κοινή συνισταμένη για να πετύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, που θα αποβεί προς όφελος του Δήμου Ιεράπετρας στο σύνολό του, είναι ο διάλογος και η εποικοδομητική συνεργασία. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώξαμε τη σημερινή συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουμε για την εξέλιξη έργων και παρεμβάσεων που εμπίπτουν και στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Οι φωνές και οι προσπάθειές μας πρέπει να είναι ενωτικές για να διεκδικούμε όσα έχει ανάγκη ο τόπος μας. Μέσα από την καλή συνεργασία και την κοινή διεκδίκηση είμαι βέβαιος ότι μπορούμε σίγουρα να πετύχουμε πολύ περισσότερα στον αγώνα μας για την υλοποίηση των έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας.

Από την πλευρά μου ευχαριστώ θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, κα. Πελαγία Πετράκη για την επίσκεψή της στον Δήμο μας. Πεποίθησή μου είναι ότι με κοινό βηματισμό και αγαστή συνεργασία μπορούμε να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε όλα όσα έχει ανάγκη ο Νομός Λασιθίου και ο Δήμος Ιεράπετρας, άλλωστε κοινός μας στόχος είναι ο πολίτης και οι ανάγκες του».

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2015 | 9:51 am


Πρέπει να προχωρήσουν σημαντικά έργα στην περιοχή της Ιεράπετρας

Πρέπει να προχωρήσουν σημαντικά έργα στην περιοχή της Ιεράπετρας
Κοινή στόχευση Δήμου και Π. Ε. Λασιθίου
Πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν το Δήμο Ιεράπετρας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Πελαγίας Πετράκης στο γραφείο του Δημάρχου κ. Θεοδόση Καλαντζάκη.
Στην πολύωρη συζήτηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χάρης Κορνάρος, Μάνος Λουτσέτης, Αργύρης Πανταζής, Ανδρέας Παπαδοπετράκης, Μανώλης Φραγκούλης, η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Γουλιδάκης και Νίκος Δασκαλάκης. Από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου παρέστη ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημ. Καμαράτος.
Κατά τη συνάντηση ετέθησαν ζητήματα που είχαν να κάνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων και πώς μέσα από την επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού σε μελλοντικό χρόνο θα ήταν εφικτό να γίνουν παρεμβάσεις και να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για το θέμα αυτό. Ακόμη, θέματα πολιτικής προστασίας που έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό και τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, τις κλαδοκοπές και τον καθαρισμό ρεμάτων εν όψει των χειμερινών βροχοπτώσεων.
«Η συνεργασία μας με το Δήμο Ιεράπετρας είναι πολύ καλή και κοινός στόχος είναι η υλοποίηση έργων στην περιοχή με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της. Συζητήσαμε και για θέματα που έχουν να κάνουν με την γραφειοκρατία που υπάρχει, την έλλειψη προσωπικού, την ανάγκη να ομαλοποιηθεί το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Πιστεύουμε ότι έγινε μια χρήσιμη συζήτηση, θα υπάρξουν και μελλοντικές συναντήσεις ώστε από κοινού να μπορέσουμε να παράξουμε έργο για τον τόπο», σημείωσε η κ. Πετράκη.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2015 | 7:20 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιεραπετρα

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: