1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ξεκίνησε η κατεδάφιση αυθαίρετων στη Χρυσή

Ξεκίνησε η κατεδάφιση αυθαίρετων στη Χρυσή
Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που θύμιζαν καλοκαίρι, ξεκίνησε τελικά εχθές η επιχείρηση - σκούπα στη νήσο Χρυσή.
Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, που θύμιζαν καλοκαίρι, ξεκίνησε τελικά εχθές η επιχείρηση - σκούπα στη νήσο Χρυσή.
«Είναι μια μέρα που περιμέναμε προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση κατεδάφισης των αυθαίρετων παραπηγμάτων στο νησί προκειμένου να καθαριστεί, να αναβαθμιστεί και να έρθει σε μια τέτοια μορφή που της επιβάλλει ο ρόλος και το μοναδικό περιβάλλον φυσικού κάλλους που αντιπροσωπεύει», ανέφερε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου κ. Εμμ. Συλλιγάρδος.
Στην προσπάθεια συμμετείχαν η Διεύθυνση Δασών, το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, η Αστυνομία, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η οποία και έχει αναλάβει την κατεδάφιση και έχει μισθώσει εργολάβο, που ήταν παρών.
«Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει μερικές ημέρες διότι απαιτείται κάποιος χρόνος για τις εργασίες που προβλέπονται να γίνουν, ενώ ρόλο θα παίξουν και οι καιρικές συνθήκες, που τουλάχιστον εχθές ήταν ιδιαιτέρως ευνοϊκές.
«Θα κατεδαφιστούν δέκα παραπήγματα, για τα οποία υπάρχουν αντίστοιχες αποφάσεις κατεδάφισης, για 10 αυθαίρετες κατασκευές δηλαδή, τις οποίες έχουν υπογράψει δυο προηγούμενοι Γραμματείς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 6:03 pm


Αγελάδα στη…θάλασσα στην περιοχή του Μύρτους Ιεράπετρας

Αγελάδα στη…θάλασσα στην περιοχή του Μύρτους Ιεράπετρας
Μια... αγελάδα, εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Μύρτου, κινητοποιώντας το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Μια... αγελάδα, εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Μύρτου, κινητοποιώντας το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής. Το Λιμενικό μετέφερε το βαρύ ζώο στην ξηρά και δημοτικό συνεργείο ανέλαβε την ταφή του.
Tο γεγονός προκαλεί προβληματισμό καθώς δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τότε που είχε εντοπιστεί μια ακόμη αγελάδα σε παραλία της Ιεράπετρας.
Ε.Λ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 4:08 pm


Μπαζώθηκε το σιντριβάνι στην Ιεράπετρα

Μπαζώθηκε το σιντριβάνι στην Ιεράπετρα
Πληγή για την αισθητική εικόνα της Ιεράπετρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει το σιντριβάνι στην πλατεία δίπλα από το Δημαρχείο.
Πληγή για την αισθητική εικόνα της Ιεράπετρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση, στην οποία είχε περιέλθει το σιντριβάνι στην πλατεία δίπλα από το Δημαρχείο. Χθες το πρωί ο Δήμος προχώρησε σε εργασίες αποκατάστασης του χώρου μπαζώνοντας το με χώμα.
Στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι να γίνει μια ελαφρά φύτευση για την καλυτέρευση της εικόνας του χώρου. Κάποια άλλη παρέμβαση δεν αναμένεται, τουλάχιστον προς το παρόν, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη πλατεία σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη θα υποστεί κάποιες διαφοροποιήσεις.
«Εκείνο που μας ενδιέφερε είναι να βελτιώσουμε την υφιστάμενη εικόνα και να καθαρίσουμε έναν χώρο που αποτελούσε εστία μόλυνσης, προστατεύοντας παράλληλα τους συμπολίτες από τυχόν ατύχημα. Μελλοντικά με βάση και την κυκλοφοριακή μελέτη θα εξετάσουμε πως θα διαμορφωθεί η πλατεία γενικότερα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Μάνος Λουτσέτης.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 3:11 pm


Η εναπόθεση απορριμμάτων στη χωματερή Ιεράπετρας

Η εναπόθεση απορριμμάτων στη χωματερή Ιεράπετρας
Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας

Η Υπηρεσία Καθαριότητας ενημερώνει τους δημότες και όσους επισκέπτονται το χώρο της πρώην Χωματερής του Δήμου Ιεράπετρας ότι ο χώρος θα παραμένει ανοιχτός από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Υπενθυμίζουμε ότι στο ΧΑΔΑ (πρώην Χωματερή) υπάρχει φύλακας για την ευταξία του χώρου και όσοι κάνουν χρήση του οφείλουν να υπακούουν στις υποδείξεις του φύλακα. Η είσοδος του χώρου της πρώην Χωματερής πέραν του ως άνω ωραρίου παραμένει κλειστή. Η εναπόθεση απορριμμάτων στην είσοδο της Χωματερής κατά τις ώρες που δε λειτουργεί επισύρει πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Καθαριότητας. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μεγάλο μέρος του ΧΑΔΑ από την εγκατάσταση του εργολάβου και για τους επόμενους μήνες θα είναι υπό διαμόρφωση.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει διασφαλίσει χώρο για την προσωρινή εναπόθεση φυτικών υπολειμμάτων και μόνο. Οτιδήποτε άλλο αντικείμενο (πλαστικά, ξύλα, στρώματα, κτλ) απαγορεύεται να εναποτεθεί στο συγκεκριμένο χώρο. Για τα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό, γυαλί, χαρτί, νάυλον, κτλ) υπάρχει το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στη θέση Περιστεράς, πρώην εργοστάσιο ανακύκλωσης ''Μίνως'' όπου οι δημότες μπορούν να τα μεταφέρουν εκεί ή να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2842110726.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 2:50 pm


Ειδική άδεια από την Υπηρεσία Καθαριότητας Ιεράπετρας για την αφισοκόλληση

Ειδική άδεια από την Υπηρεσία Καθαριότητας Ιεράπετρας για την αφισοκόλληση
Υπό νέο καθεστώς η αφισοκόλληση στην Ιεράπετρα

Η αφισοκόλληση στους μη ενδεικνυόμενους χώρους και τα συναφή προβλήματα που προκύπτουν λόγω αυτής είναι ένα από τα πρώτα αντικείμενα που απασχόλησαν και απασχολούν την Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Ιεράπετρας. Μετά το μεγάλο πρόβλημα αισθητικής ρύπανσης που δημιουργείται λόγω της ανεξέλεγκτης τοποθέτησης αφισών και πανό, η υπηρεσία προχώρησε στην εφαρμογή ειδικού καθεστώτος με στόχο να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση

Αναλυτικότερα, για την τοποθέτηση πανό και αφισών σε μη ενδεικνυόμενους χώρους στο εξής θα απαιτείται ειδική άδεια από τη Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία θα δίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου που θα αναγράφει τις διαστάσεις, την ποσότητα, τα σημεία και το χρονικό διάστημα τοποθέτησής τους. Η υποχρέωση, το κόστος της απομάκρυνσης και γενικότερα η αποκατάσταση των σημείων τοποθέτησης στην πρότερη κατάσταση θα βαρύνει τους ενδιαφερομένους. Σε όλα τα πανό και τις αφίσες θα τοποθετείται διακριτικό αυτοκόλλητο με τον αριθμό της ειδικής άδειας. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η παραπάνω διαδικασία η Υπηρεσία Καθαριότητα θα έχει κάθε δικαίωμα βάσει άρθρου 37 του Κανονισμού Καθαριότητας να απομακρύνει κάθε είδους διαφημιστικό υλικό και να επιβάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο ύψους από 150 έως και 1500 ευρώ.

Όπως επισήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής « στόχος μας είναι να παρέμβουμε για να ομορφύνουμε την πόλη μας. Η αισθητική ρύπανση που δημιουργείται από την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση αφισών δημιουργεί αρνητική εικόνα για την Ιεράπετρα και παράλληλα αρνητικές εντυπώσεις στους εκατοντάδες επισκέπτες της. Σίγουρα με στοχευμένες και οργανωμένες παρεμβάσεις από όλους μας, καλό προγραμματισμό και εποικοδομητική συνεργασία μπορούμε να βελτιώσουμε τη σημερινή κατάσταση και να κρατήσουμε την πόλη μας καθαρή. Αυτός είναι και ο απώτερος στόχος μας γι' αυτό ως υπηρεσία προβήκαμε στην λήψη της παραπάνω απόφαση για ειδική άδεια όσον αφορά την τοποθέτηση πανό και αφισών στα μη ενδεικνυόμενα σημεία»

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 2:37 pm


Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην Καλαμαύκα

Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση στην Καλαμαύκα
Διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας

Συνεχίζουμε τις ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις που οργανώνει η οργάνωση μελών Ιεράπετρας του ΣΥΡΙΖΑ. Την Δευτέρα 27/10/2014 και ώρα 20.00 στη βιβλιοθήκη της Καλαμαύκας.
Σκοπός των συνελεύσεων είναι να παρουσιαστεί στο λαό της περιοχής το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να τεθεί σε διαβούλευση. Επίσης θα συζητηθούν και τα τοπικά προβλήματα .
Εισηγητής θα είναι ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης. Καλούμε το λαό της περιοχής να συμμετέχει στο διάλογο αυτό γιατί οι παρατηρήσεις και οι απόψεις τους θα είναι πολύτιμες για μας.

Συντονιστική Γραμματεία Ο.Μ. Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 9:10 pm


Χρειάζονται φτιάξιμο τα παγκάκια της πλατείας Ελευθερίας στην Ιεράπετρας

Χρειάζονται φτιάξιμο τα παγκάκια της πλατείας Ελευθερίας στην Ιεράπετρας
Εργασίες καλλωπισμού πραγματοποιήθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Ιεράπετρα, όμως σε κακή κατάσταση έχουν περιέλθει τα παγκάκια της πλατείας.
Εργασίες καλλωπισμού πραγματοποιήθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Ιεράπετρα, όμως σε κακή κατάσταση έχουν περιέλθει τα παγκάκια της πλατείας. Αρκετά έχουν υποστεί φθορές από το πέρασμα των χρόνων και ακόμη και τμήματα σοβά έχουν φύγει, φαίνονται τα σίδερα ενώ κάποια άλλα παρουσιάζουν πρόβλημα ως προς τη σταθερότητα, στις ξύλινες τάβλες των καθισμάτων. «Ευελπιστούμε η νέα δημοτική αρχή, αν και γνωρίζουμε πως έχει αναλάβει λίγο καιρό τώρα, με αφορμή και τον καθαρισμό να δει και το θέμα με τα παγκάκια και να προχωρήσει στις άμεσες παρεμβάσεις ώστε και η πλατεία να ομορφύνει και τα παγκάκια να είναι περισσότερο ασφαλή και να αποφύγουμε και τυχόν ατύχημα», σημείωσαν οι πολίτες.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 9:00 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με το Δήμαρχο Κορίνθου

Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με το Δήμαρχο Κορίνθου
Στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας συμμετέχει η θεατρική ομάδα Κορίνθου την οποία συνόδευσε ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος χθες το πρωί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ.…
Στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας συμμετέχει η θεατρική ομάδα Κορίνθου την οποία συνόδευσε ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος χθες το πρωί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κ. Μ. Γεωργαλάκης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το θέατρο και γενικότερα τον πολιτισμό και ζητήματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση.
«Ανταλλάξαμε πληροφορίες και απόψεις για την τοπική αυτοδιοίκηση, έγινε ενημέρωση για τα θέματα που μας απασχολούν ως κοινωνία, το Νοσοκομείο, το ΤΕΙ, την αγροτική παραγωγή, τα έργα υποδομής, τις αστικές αναπλάσεις, τον τουρισμό και άλλα. Θα είναι χαρά να συναντηθούμε ξανά του χρόνου και να τα πούμε για τους Δήμους και την ανάπτυξή τους προς όφελος των δημοτών μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας προσφέροντας στον κ. Πνευματικό ένα αναμνηστικό δώρο.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 8:15 pm


Δεν αρκεί το προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς στην Ιεράπετρα

Δεν αρκεί το προσωπικό για τους παιδικούς σταθμούς στην Ιεράπετρα
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας συζητήθηκαν οι αιτήσεις διαγραφής και απαλλαγής τροφείων για παιδιά των παιδικών σταθμών καθώς και οι εγγραφές παιδιών στους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του…
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Δήμου Ιεράπετρας συζητήθηκαν οι αιτήσεις διαγραφής και απαλλαγής τροφείων για παιδιά των παιδικών σταθμών καθώς και οι εγγραφές παιδιών στους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά και η λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της έλλειψης προσωπικού.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν και εργαζόμενοι στους σταθμούς, που εξέθεσαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθούν λύσεις.
Όπως επεσήμαναν, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, υπερβαίνοντας πολλές φορές εαυτόν, όμως η κατάσταση θα χειροτερέψει, εάν εργαζόμενοι για παράδειγμα ζητήσουν να πάρουν τις άδειές τους και δεν υπάρχει προσωπικό να τους αντικαταστήσει.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 7:34 pm


Εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας στην Ιεράπετρα

Εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας στην Ιεράπετρα
Εργασίες καλλωπισμού πραγματοποιήθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Ιεράπετρα. Εργαζόμενοι στο Δήμο απομάκρυναν τα ξερά χόρτα του περιβάλλοντος χώρου, όπου βρίσκεται το άγαλμα ηρώων.
Εργασίες καλλωπισμού πραγματοποιήθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Ιεράπετρα. Εργαζόμενοι στο Δήμο απομάκρυναν τα ξερά χόρτα του περιβάλλοντος χώρου, όπου βρίσκεται το άγαλμα ηρώων. Ακολούθησαν εργασίες καθαρισμού του και απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο.
Παράλληλα έγιναν και οι απαραίτητες προεργασίες για τον ελαιοχρωματισμό, που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες εν όψει και της προετοιμασίας για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Πολίτες και καταστηματάρχες είδαν την κίνηση ως θετικά.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 6:02 pm


Πρόσληψη τριών εικαστικών καλλιτεχνών στην ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας

Πρόσληψη τριών εικαστικών καλλιτεχνών στην ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας
Για χρονικό διάστημα (8) μηνών

Το ΝΠΔΔ «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας» (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας), Τμήμα Πολιτισμού και Παιδείας – Εικαστικό Εργαστήρι, που εδρεύει στην Ιεράπετρα, Δημοκρατίας 31 πρόκειται να προσλάβει τρεις εικαστικούς καλλιτεχνες με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου επί ωρομισθία, για χρονικό διάστημα 8 μηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται την αναλυτική προκήρυξη από τα Γραφεία της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»,Π. Κανουπάκη 1, 1ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας:2842340356, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 5:49 pm


Ιδιαίτερες παραστάσεις στο 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας

Ιδιαίτερες παραστάσεις στο 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας
Ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες είναι οι θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας  

Ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες είναι οι θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Θεάτρου Ιεράπετρας. Η αίθουσα γεμίζει καθημερινά και οι πολλοί θεατές έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις αξιόλογες παραστάσεις.
Η επίσημη έναρξη έγινε το περασμένο Σάββατο με τη «Μήδεια» του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ), που συμμετείχε εκτός διαγωνισμού και αντικατέστησε την ομάδα του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα που για ευνόητους λόγους δε μπόρεσε τελικά να λάβει μέρος.
Τη δεύτερη μέρα παρουσιάστηκε «Η αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας».
Το Φεστιβάλ θεάτρου συνεχίστηκε χθες με την παράσταση «Άντε Γεια... το καφενείο η Ελλάς» του Νίκου Σκεπετζή από τη Θεατρική Σκηνή «Τέχνες Γιαμπουδάκη» Άδελε, ενώ σήμερα θα ανέβει το έργο «Κωμωδία, τραγωδία μονόπρακτη Νίκος Καζαντζάκης» από τη Θεατρική Ομάδα «Αντίβαρο» Ρεθύμνου.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 5:00 pm


Διαδοχικές συνεδριάσεις απόψε του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Διαδοχικές συνεδριάσεις απόψε του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας
Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα.
Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα.
Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 6 και έχει σαν θέμα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 01/01/2013-31/12/2013 του Δήμου Ιεράπετρας.
Θα ακολουθήσει στις 7 μ.μ. δεύτερη συνεδρίαση με θέματα:
- Εκλογή δύο δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας, για τη συμμετοχή τους στη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όταν αυτή επιλαμβάνεται θεμάτων, ως συλλογικό πειθαρχικό όργανο.
- Επαναπροκήρυξη θέσης ΙΔΟΧ, λόγω παραίτησης επιτυχόντα.
- Ανάκληση της με αρ.141/2014 απόφασης Δ.Σ., σχετικά με την ακύρωση συμβολαίου αγοραπωλησίας ακινήτου στην Τ.Κ. Παχείας Άμμου
- Προμήθεια φορτηγού 4Χ4 (Πολιτική Προστασία 2011)
- Επιχορήγηση Συλλόγου Φίλων Μουσικής
- Έγκριση 3ου (Τελικού-Τακτοποιητικού) ΑΠΕ του έργου «Ανέγερση και Κατασκευή Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Κεντρί Δ. Ιεράπετρας»
- Χορήγηση παράτασης περαίωσης των εργασιών του έργου «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δήμου Ιεράπετρας»
- Χορήγηση παράτασης του χρόνου περαίωσης της προμήθειας «Προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος χλωρίωσης σε δεξαμενές ύδρευσης»
- Αποδοχή χρηματοδότησης για την Πράξη «Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων Δήμου Ιεράπετρας», τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2014 και έγκριση του Συμφώνου αποδοχής των όρων της απόφασης ένταξης της Πράξης.
- Ανάκληση της με αρ.350/2013 απόφασης Δ.Σ. (Έγκριση Γενικού Σχεδίου-Φακέλου έργου ενιαίου υδραγωγείου Ιεράπετρας.)
- Έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ των έργων «Μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα συνολικής ισχύος 1500KW, στις περιοχές «Ακρεβάτους» (500 KW), Στενάκους (500 KW) Τ.Κ. Βαϊνιάς και «Καμένο Μιτάτο» (500 KW) Τ.Κ. Σταυροχωρίου Δήμου Ιεράπετρας, της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΑΚΗ- ΚΑΖΑΝΗ Ο.Ε.»
- Καθορισμός εξόδων παράστασης στην Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας»
- Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Συνεργασία».
- Τροποποίηση της με αρ.158/2012 απόφασης Δ.Σ., που αφορά στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή δρόμου Χριστός προς Σελάκανο»
- Ορισμός μελών στην τριμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων.
- Ορισμός μελών στην πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς
- Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου για τη συγκρότηση της Ειδικής Επιτροπής για τη χορήγηση Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Ιεράπετρας.
- Ορισμός Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Επιτροπής αξιολόγησης των δικαιολογητικών των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου
- Χορήγηση βοηθημάτων σε άπορους συνδημότες μας
- - Συγκρότηση Επιτροπών: Παραλαβής προμηθειών, Στήριξης του ΤΕΙ Ιεράπετρας, της Επιτροπής Τουρισμού, του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων, της Επιτροπής Αγροτικών θεμάτων, της Επιτροπής Πρασίνου και Παιδικών Χαρών, της Επιτροπής Υπερκαταναλώσεων και Διαρροών Ύδρευσης, της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, Επιτροπής ανάδειξης αρχαίας Ιεράπετρας.
- Διαγραφή τελών άρδευσης

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 2:06 pm


Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα του ΙΚΑ Ιεράπετρας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα του ΙΚΑ Ιεράπετρας
την Πέμπτη 23/10/14 στις 11:00 απαιτώντας:

Το ΔΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιεράπετρας καλεί όλα του τα μέλη και το Λαό της Ιεράπετρας να δώσουν μαζικό παρόν-απάντηση στην συγκυβέρνηση και την ΕΕ με παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ την Πέμπτη 23/10/14 στις 11:00 . Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

 

Συνάδελφοι/ισσες, εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες
Εμείς οι συνταξιούχοι, οι κτίστες της μεταπολεμικής Ελλάδας, οι αιμοδότες του ασφαλιστικού μας συστήματος, μαζί και οι οικογένειές μας, βιώνουμε, με τον πιο βάναυσο τρόπο, τις αντιλαϊκές επιλογές που εφαρμόζει συγκυβέρνηση - ΕΕ στην Ασφάλιση και στην Υγεία.
Μετά τη λεηλασία που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τις απανωτές μειώσεις στις επικουρικές (και βέβαια και στις κύριες), μετά από τη διατύπωση ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ εγγυάται τις συντάξεις μας, μετά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μετά και τις μειώσεις στις επικουρικές, γίνεται φανερό ότι οι συντάξεις μας, τα δικά μας λεφτά, τείνουν να εξανεμηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και οι συντάξεις μας να γίνουν (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και του κεφαλαίου), προνοιακά επιδόματα φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συνταξιούχους. Η τωρινή αντιασφαλιστική επίθεση θα προκαλέσει νέες συνέπειες στο πλέγμα προστασίας, στους τόπους δουλειάς, στην πρωτοβάθμια υγεία, πρόνοια και περίθαλψη. Η κυβέρνηση δε σταματά να τσακίζει δικαιώματα από τους εργαζόμενους και να χαρίζει νέα κέρδη στο κεφάλαιο. Ως καλοί υπηρέτες του κεφαλαίου και κατά προτροπή των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απαλλάσσουν τους εργοδότες από τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις συντάξεις στα όρια του ξεροκόμματου, δίνουν το «φιλέτο» της ασφάλισης και της υγείας στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της ιδιωτικής ασφάλισης και Υγείας.
Εμείς οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, τα παιδιά μας, οι νέοι και οι νέες της Ιεράπετρας δεν γλιτώνουμε από αυτή την λαίλαπα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει την αδιαφορία του κράτους για εμάς είναι η κατάσταση στο τοπικό κατάστημα ΙΚΑ. Η κατάσταση είναι εκρηκτική αφού οι ελάχιστοι υπάλληλοι που έχουν απομείνει δεν μπορούν να εξυπηρετούν και τα χωρίζει άβυσσος από τις ανάγκες μας. Μοιραία προκύπτουν ρητορικά ερωτήματα που κάθε συνταξιούχος και εργαζόμενος οφείλει να απαντήσει με τον αγώνα και την πάλη του: Μήπως αυτή η κατάσταση των τραγικών ελλείψεων δεν αποδυναμώνει τον ελεγκτικό μηχανισμό για την μαύρη εργασία που σαρώνει, τις εισφορές που δεν πληρώνονται; Αυτή η κατάσταση συμβάλει ή δεν συμβάλει στην μείωση του οικογενειακού εισοδήματος μέσω των συνεχών μετακινήσεων στον Άγιο Νικόλαο για να πάρουμε από γυαλιά μέχρι φάρμακα; Έχει ή δεν έχει σχέση αυτή η τραγική κατάσταση με τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις νοσοκομείων, με τις ελλείψεις γενικότερα στην Υγεία των Ιεραπετριτών και γενικότερα των Λασιθιωτών;
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι και αυτός ο μικρός κρίκος στην αντιλαϊκά αλυσίδα εξυπηρετεί την γενικότερη βαρβαρότητα που μας έχουν σπρώξει.Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δε θα έχουμε στον ήλιο μοίρα αν δεν βάλουμε ισχυρά εμπόδια στις ανατροπές που ετοιμάζουν, αν δεν παλέψουμε για αυτά που ματώσαμε όλη μας τη ζωή.


Το ΔΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιεράπετρας καλεί όλα του τα μέλη και το Λαό της Ιεράπετρας να δώσουν μαζικό παρόν-απάντηση στην συγκυβέρνηση και την ΕΕ με παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό κατάστημα του ΙΚΑ την Πέμπτη 23/10/14 στις 11:00 απαιτώντας:
-Άμεση στελέχωση του καταστήματος με μόνιμο προσωπικό, αναβάθμιση του με βάση τις ανάγκες του Λαού μας.
-Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι
- Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα
-Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας, Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης
Με κορύφωση του αγώνα μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοεμβρίου στην αθήνα με το ΠΑΜΕ.


Το ΔΣ του συλλόγου Συνταξιούχων Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 11:43 am


Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετρας

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετρας
Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ιεράπετρας

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συγκαλείται σήμερα Τρίτη και ώρα 1 μ.μ.
Θα την απασχολήσουν τα παρακάτω θέματα:
- Ασκηση ή μη αναστολής εκτέλεσης της υπ' αριθμό 365/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λασιθίου
- Απευθείας ανάθεση προμήθειας ανταλλακτικών οχημάτων Δήμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
- Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών επισκευής οχημάτων Δήμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
- Mετάθεση της ημερομηνίας της δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου «πολιτική προστασία 2014» (μίσθωση χωματουργικών μηχανημάτων).
- Επανάληψη διαγωνισμού του έργου Βελτίωση δρόμου Αη Γιάννη - Θρυπτή.
- ΄Ασκηση ή μη προσφυγής ενώπιον της επιτροπής άρθρου 152 του Ν. 3463 ΔΚΚ
- Κατάπτωση υπέρ του Δήμου Ιεράπετρας του με αριθμό 9466/24-8-2009 γραμματίου συστάσεως παρακαταθήκης του ΤΠΚΔ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 10:55 am


Ενημερωτική Ομιλία για Θέματα Πλαστικής Χειρουργικής από τον Δρ. Ιωάννη Λύρα

Ενημερωτική Ομιλία για Θέματα Πλαστικής Χειρουργικής από τον Δρ. Ιωάννη Λύρα
Στην Ιεράπετρα

Ενημερωτική ομιλία για ενδιαφέροντα θέματα πλαστικής χειρουργικής θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ιεράπετρας τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον διευθυντή πλαστικό χειρουργό δρ. Ιωάννη Λύρα, Επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας στον Πειραιά, ειδικό στην πλαστική χειρουργική του προσώπου και του σώματος, το απόγευμα της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου στις 18:30 στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη». Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι

1. Αιτίες, πρόληψη και αποκατάσταση της γήρανσης του δέρματος,

2. Επανορθωτική και αισθητική χειρουργική από τροχαία και άλλα ατυχήματα και

3. Σπίλοι δέρματος

Η ομιλία διοργανώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου να παρέχει ενημέρωση για σημαντικά θέματα της καθημερινότητας, όπως η υγεία. Απώτερος στόχος είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν την υγεία και επηρεάζουν την καθημερινότητα, με στόχο πάντα την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2014 | 9:36 am


Εκδρομή του Συλλόγου Πολυτέκνων Ιεράπετρας

Εκδρομή του Συλλόγου Πολυτέκνων Ιεράπετρας
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ιεράπετρας μαζί με τους Συλλόγους Πολυτέκνων Αγίου Νικολάου και Σητείας, διοργανώνουν στις 2-11-2014, ημέρα Κυριακή, εορτή των Αγίων προστατών των πολυτέκνων, μονοήμερη εκδρομή.
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ιεράπετρας μαζί με τους Συλλόγους Πολυτέκνων Αγίου Νικολάου και Σητείας, διοργανώνουν στις 2-11-2014, ημέρα Κυριακή, εορτή των Αγίων προστατών των πολυτέκνων, μονοήμερη εκδρομή.
Θα εκκλησιαστούμε όλοι μαζί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Αγ. Νικολάου και θα ακολουθήσει αρτοκλασία. Θα επισκεφθούμε στη συνέχεια το σπήλαιο της Μιλάτου και το Ενυδρείο Κρήτης.
Κατόπιν για γεύμα και διασκέδαση θα μεταβούμε όλοι μαζί στην παραδοσιακή ταβέρνα «Αετός» κοντά στον Αγ. Γεώργιο Σεληνάρι. Προσκύνημα στον Αγ. Γεώργιο και επιστροφή στην Ιεράπετρα.
Τιμή κατ' άτομο € 25. Πληροφορίες: 28420-25.752 ώρες γραφείου, 6932-748.296 κ. Κορνάρο, 6946-095.979 κ. Φεργαδάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 8:53 pm


Προσπάθεια αναγέννησης του σκακιού στην Ιεράπετρα

Προσπάθεια αναγέννησης του σκακιού στην Ιεράπετρα
Με αισιοδοξία ξεκινά η προσπάθεια αναγέννησης του Σκακιού στην Ιεράπετρα.
Με αισιοδοξία ξεκινά η προσπάθεια αναγέννησης του Σκακιού στην Ιεράπετρα.
Άνθρωποι που αγαπούν το πνευματικό αυτό παιχνίδι και έχουν συμβάλει διαχρονικά στην ανάπτυξή του, μαζί με νεώτερους εκπαιδευτές, συνεργάζονται με το Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και πραγματοποιούν μαθήματα σκακιού στο χώρο του σχολείου κάθε Κυριακή πρωί.
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε άσπρο τετράγωνο, γιατί μέχρι τώρα και για πολύ καιρό πριν, βρισκόμασταν στο μαύρο», έκανε τον παραλληλισμό ο κ. Γιώργος Σετάκης, ο οποίος μας μίλησε για το παρελθόν αλλά και την νέα προσπάθεια που επιχειρείται: «Πλέον μπαίνουμε σε έναν διαφορετικό δρόμο και πιστεύουμε ότι σύντομα το σκακιστικό τμήμα θα μπορέσει να λειτουργήσει ξανά σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ και την πρόεδρο κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, στην οποία μεταφέραμε το θέμα και συζητάμε σε νέα βάση για την επαναλειτουργία του. Θυμίζουμε ότι τη δεκαετία του '90 πάνω από 2000 παιδιά ασχολήθηκαν με το σκάκι, με παράλληλες δράσεις και διοργάνωση τουρνουά.
Επανερχόμαστε στο σήμερα και αυτό που θέλουμε να μεταφέρουμε και να ενημερώσουμε είναι ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων του Δήμου Ιεράπετρας και την Διεύθυνση του 2ου Δημοτικού, ενέταξαν το σκάκι στις δράσεις τους.
Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει με προπονητή τον κ. Γιώργο Κασαπάκη. Η προσέλευση των παιδιών και των γονέων που θέλησαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα την πρώτη ημέρα έναρξης έφτασε τα 60 άτομα.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 6:11 pm


Προμήθεια γραφικής ύλης από την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας

Προμήθεια γραφικής ύλης από την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας
Με απευθείας ανάθεση

 

Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας προτίθεται να προμηθευτεί «Γραφική Ύλη και Λοιπά υλικά γραφείου», προϋπολογισθείσας συνολικής δαπάνης 4.999,89€ (4.064,95€+934,94€ ΦΠΑ 23%), με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή.

Προσφορές γίνονται δεκτές στα Γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ (Δημοκρατίας 31, κτήριο Μελίνα Μερκούρη, 2ος όροφος) μέχρι και την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και τις ώρες, από τις 10:00 ως τις 11:00 το πρωί.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 4:31 pm


Ένα εντυπωσιακό μαύρο μανιτάρι

Ένα εντυπωσιακό μαύρο μανιτάρι
Ένα από τα πιο σπάνια μανιτάρια είναι τα μαύρα, όπως αυτό που φωτογράφισε ο φακός του φίλου μου Χ. Αντωνογιαννάκη σε ορεινή περιοχή.
Ένα από τα πιο σπάνια μανιτάρια είναι τα μαύρα, όπως αυτό που φωτογράφισε ο φακός του φίλου μου Χ. Αντωνογιαννάκη σε ορεινή περιοχή.
Το ερώτημα όμως που μας βασανίζει είναι: Σε ποιά μέρη της Κρήτης φυτρώνουν;...
ΜΗΝΑΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 3:32 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: