1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Προτείνουν τον Κ. Δερμιτζάκη ως επικεφαλής της ΛΑΕ

Προτείνουν τον Κ. Δερμιτζάκη ως επικεφαλής της ΛΑΕ
Την Tρίτη 1 Σεπτεμβρίου μετά από κάλεσμα της επιτροπής στήριξης της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση στο νέο της γραφείο Κύπρου 5.
Την Tρίτη 1 Σεπτεμβρίου μετά από κάλεσμα της επιτροπής στήριξης της Λαϊκής Ενότητας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση στο νέο της γραφείο Κύπρου 5. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την παραίτηση της κυβέρνησης. Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου σε συνδυασμό και με τα προηγούμενα θα είναι καταστροφική για τις λαϊκές μάζες και την χώρα συνολικά. Για τον λόγο αυτό πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος γύρος αγώνων με στόχο την παρεμπόδιση της εφαρμογής των μνημονίων και την συνολική κατάργηση με ταυτόχρονη αντικατάσταση τους με πολιτικές ανάπτυξης προς όφελος του λαού, μακριά από λογικές ξεπουλήματος που σήμερα επικρατούν. Επίσης τονίστηκε ότι η εφαρμογή τέτοιων πολιτικών αποδείχθηκε αδύνατη εντός της ευρωζώνης και ότι η απεμπλοκή απ' αυτήν θα είναι αναπόφευκτη. Γι' αυτό δεν θα διστάσουμε να ξεκινήσουμε έναν γόνιμο διάλογο στην ελληνική κοινωνία για τα οφέλη αλλά και τις πιθανές δυσκολίες του περάσματος σε ένα εθνικό νόμισμα, που θα μας δίνει την δυνατότητα άσκησης νομισματικής πολιτικής με κοινωνικό πρόσημο. Μακριά από τις κραυγές και την τρομολαγνεία που καλλιεργείται σήμερα για να φοβηθεί ο λαός και να εγκλωβιστεί στην υποστήριξη των μνημονίων και το δήθεν μονόδρομο των νεοφιλελεύθερων λογικών.
Η συνέλευση επίσης αποτίμησε θετικά την προσφορά του συντρόφου Δερμιτζάκη όλα αυτά τα χρόνια αλλά και ως βουλευτή, γι' αυτό τον προτείνει ομόφωνα εκ νέου υποψήφιο για το αξίωμα αυτό ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Λασιθίου της ΛΑΕ.
Ο σύντροφος Δερμιτζάκης αφού ευχαρίστησε τα μέλη της συνέλευσης για την εμπιστοσύνη τους αποδέχθηκε την πρόταση.
Η πρόταση αυτή καθώς και οι υπόλοιπες υποψηφιότητες θα συζητηθούν την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου σε νομαρχιακή συνάντηση.
Τέλος η συνέλευση όρισε επταμελή συντονιστικό και γραφείο τύπου για καλύτερο συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας.
Γραφείο Τύπου
Λαϊκής Ενότητας Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2015 | 6:51 pm


Απομακρύνονται επιτέλους τα σκουπίδια από τη Χρυσή

Απομακρύνονται επιτέλους τα σκουπίδια από τη Χρυσή
Είχαν συσσωρευτεί γύρω στις 1000 σακούλες!
Ξεκίνησε η μεταφορά των απορριμμάτων από τη νήσο Χρυσή του Δήμου Ιεράπετρας. Περίπου 1000 σακούλες απορριμμάτων πρέπει να μεταφερθούν καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα δεν επέτρεπαν στο ειδικό σκάφος με το οποίο μεταφέρονται από τη Χρυσή προς την Ιεράπετρα να εκτελέσει δρομολόγια.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2015 | 6:01 pm


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει σήμερα στις 8.30 π.μ. υπό την προεδρία του Δημάρχου με θέματα:  

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει σήμερα στις 8.30 π.μ. υπό την προεδρία του Δημάρχου με θέματα:
- Τροποποίηση προϋπολογισμού -τεχνικού προγράμματος έτους 2015
- Απευθείας ανάθεση προμήθειας Η/Μ εξοπλισμού βιολογικών καθαρισμών
- Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την προμήθεια υλικών για τη φύτευση κοινοχρήστων χώρων πρασίνου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 7:24 pm


Εξετάστηκαν θέματα της Κοινότητας Καβουσίου

Εξετάστηκαν θέματα της Κοινότητας Καβουσίου
Οδοποιία, αδέσποτα ζώα και ύδρευση
Προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο, κ. Ι. Ρεμεδιάκη και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου, κ. Κ. Πλακαντωνάκη και Ι. Χαλκιαδάκη είχαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης και ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης – Άρδευσης – Αποχέτευσης, κ. Χάρης Κορνάρος στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα και προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας.
Κατά την επίσκεψή τους συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή και τους οικισμούς Τσαμάντι και Δακαλεύρι, καθώς επίσης και για θέματα σχετικά με την αγροτική οδοποιία, την άρδευση, την ύδρευση και τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε επίσκεψη σε όλες τις πηγές της ευρύτερης περιοχής καθ' υπόδειξη του αρμόδιου Αντιδημάρχου και του Τοπικού Συμβουλίου και παράλληλα συζήτησε με κατοίκους των οικισμών οι οποίοι και αναφέρθηκαν στα χρονίζοντα προβλήματα που τους προκαλούν μεταξύ άλλων αγανάκτηση.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, «αναφορικά με την αγροτική οδοποιία μέχρι σήμερα από πλευράς δήμου έχει γίνει συστηματικός καθαρισμός των αγροτικών δρόμων και μετά από πολλή προσπάθεια ένα δίκτυο αρκετών χιλιομέτρων έχει καθαριστεί με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η προσπελασιμότητά του και η διέλευση των οχημάτων, ενώ όσον αφορά το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα αρκετές είναι οι προσπάθειές που έχουν γίνει σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς. Πρόκειται για ένα πρόβλημα σύνθετο που δεν έχει λυθεί και που από πλευράς μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, εφαρμόζοντας όσα προβλέπει η νομοθεσία προκειμένου να προστατευθούν οι καλλιέργειες.»
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Καλαντζάκης «μείζον ζήτημα για την ευρύτερη περιοχή του Καβουσίου είναι η ύδρευση, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε σχεδιασμός για μόνιμη λύση ύδρευσης σε περιοχές όπως η Αύγος, το Τσαμάντι και το Δακαλευρί. Αυτό που σήμερα χρειάζεται, δεδομένου ότι στις περιοχές αυτές έχουν χτιστεί πολλές νέες κατοικίες και δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές που διαθέτουν αρκετές πηγές, είναι η εκπόνηση μελέτης για τη μεταφορά νερού ύδρευσης προκειμένου βρεθεί μόνιμη και ουσιαστική λύση.
Από πλευρά μας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υποστηρίζουμε την καθημερινότητα των Τοπικών Κοινοτήτων με παρεμβάσεις και έργα υποδομών. Στην προσπάθειά αυτή ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεργασία τον πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καβουσίου. Σε μια δύσκολη για την αυτοδιοίκηση εποχή, όπως τη σημερινή, μόνο μέσα από τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, τις Υπηρεσίες του Δήμου, τα Τοπικά Συμβούλια, φορείς και συλλόγους μπορούν πραγματικά να δοθούν λύσεις στα τόσα προβλήματα μπροστά σε ένα ανύπαρκτο κράτος».

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 6:32 pm


Αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο
Αύριο Τετάρτη, στις 5 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας με θέματα
Αύριο Τετάρτη, στις 5 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας με θέματα:
- Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2015
- Έγκριση διενέργειας προμηθειών και εκτέλεσης υπηρεσιών 2015
- Έκδοση ψηφίσματος για τα προβλήματα των αγροτών
- Εξέταση διαδικασίας ΤΟΕΒ Μαλών-Χριστού-Μεταξοχωρίου
- Έκφραση γνώμης για τη ΜΠΕ, που αφορά μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας Αφοί Χατζάκη-Καζάνη Ο.Ε. στην θέση Πλατιά Όψη Δήμου Ιεράπετρας
- Παράταση σύμβασης με τον ΤΟΕΒ Σχινοκαψάλων για την παροχή νερού ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας
- Παράταση σύμβασης με τον ΤΟΕΒ Σχινοκαψάλων για άρδευση της παραλιακής ζώνης
- Επιχορήγηση Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας- Νεάπολης
- 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015 του ΝΠΔΔ «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας»
- Τροποποίηση της με αρ.183/2015 απόφασης ΔΣ, που αφορά στη σύσταση Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών
- Αίτηση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση δρόμου Άγιος Ιωάννης- Θρυπτή»
- Αίτηση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση δρόμου Ρίζα-Καρύδι»
- Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου Ιεράπετρας»
- Εξέταση ένστασης της εταιρίας ΒΙΚΑΤ Α.Ε. για το έργο «Ανάπλαση κεντρικών δρόμων πόλης Ιεράπετρας και κατασκευή ποδηλατόδρομου»
- Αποδοχή Χρηματοδότησης και έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση Βατότητας Δημοτικών Δρόμων περιοχής Δήμου Ιεράπετρας»
- Αιτήσεις διαγραφής τελών ύδρευσης και άρδευσης.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 5:50 pm


Πλοίο με παράνομα όπλα στην περιοχη της Ιεραπετρας

Πλοίο με παράνομα όπλα στην περιοχη της Ιεραπετρας
Φορτηγό πλοίο το οποίο μεταφέρει φορτίο με παράνομα όπλα εντόπισαν οι λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας.  

Φορτηγό πλοίο το οποίο μεταφέρει φορτίο με παράνομα όπλα εντόπισαν οι λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας. Στην επιχείρηση μετείχαν πλωτά λιμενικά σκάφη από την Ιεράπετρα και τον Πειραιά καθώς και μέλη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών. Το πλοίο βρίσκεται ανοιχτά της Ιεράπετρας και από τους άνδρες του Λ.Σ. έγιναν συλλήψεις του πληρώματος.
Ωστόσο όμως επειδή τα containers δεν μπορούν να ανοιχτούν επειδή δεν υπάρχουν τα μέσα αναμένεται το πλοίο να αποπλεύσει για το Ηράκλειο. Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να μεταφέρεται και άλλο ύποπτο εμπόρευμα.


Το πλοίο προερχόταν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας με προορισμό λιμάνι της Λιβύης.

Το 60 μέτρων πλοίο είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τη Λιβύη και στα χαρτιά του, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει εμπόρευμα με πλαστικά. Ωστόσο, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι στα αμπάρια του ήταν κρυμμένος σε κοντέινερ σημαντικός αριθμός όπλων.

Το επταμελές πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας.
Ε.Λ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 1:13 pm


Αποφάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουτσουρά - Σταυροχωρίου

Αποφάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουτσουρά - Σταυροχωρίου
Συνεδρίασε την Τρίτη 25η Αυγούστου το Διοικητικό Συμβούλιο και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις
Συνεδρίασε την Τρίτη 25η Αυγούστου το Διοικητικό Συμβούλιο και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Σε κάθε γιορτή, που θα γίνεται στα ξωκλήσια του Σταυροχωρίου και Κουτσουρά, θα προσφέρεται καφές δωρεάν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Αυτό θα βοηθήσει μαζί με τις άλλες μας ενισχυτικές δράσεις στην προβολή, ανάδειξη των εκκλησιών αυτών και στη σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων και φίλων. Ξεκινήσαμε από τον Άγιο Φανούριο στις 27 Αυγούστου.
* Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό του Πολιτιστικού Συλλόγου σε τραπεζοκαθίσματα ή το χώρο του Δημοτικού Σχολείου, θα προσφέρουν στον Σύλλογο: 1) Για μερική χρήση μικρού αριθμού τραπεζοκαθισμάτων 20 ευρώ και 2) Για συνολική χρήση μεγάλου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων 50 ευρώ. Αυτό γίνεται για να έχει ο Σύλλογος ένα ελάχιστο οικονομικό όφελος και συγχρόνως να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι ή φίλοι της Τοπικής Κοινότητας και να περιφρουρείται η περιουσία του. Πρέπει να επισημάνουμε ότι θα παίρνουν τα τραπεζοκαθίσματα την παραμονή της ημέρας, που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν και θα τα επιστρέφουν αμέσως την επομένη ημέρα. Κάθε επί πλέον ημέρα καθυστέρησης θα χρεώνεται στο χρήστη με το αντίστοιχο ποσό.
* Για τις 8 Σεπτεμβρίου εορτή της Παναγίας στην Κάπαρη αποφασίσαμε να δώσουμε 200 κιλά αλεύρι, για την παρασκευή των παραδοσιακών κουλουριών, που διαχειρίζονται και διατίθενται από την εκκλησία και να συνεχίσουμε την παρουσία μας με το παραδοσιακό γλέντι στο χώρο δίπλα από την εκκλησία.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ -ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Κανάκης Μπάμπης Ο Γραμματέας
Σαραντώνης Ιωάννης

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 8:04 pm


Έκανε το όνειρό της πραγματικότητα

Έκανε το όνειρό της πραγματικότητα
Η Χρυσούλα Παράσογλου μαθήτρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα
Η Χρυσούλα Παράσογλου μαθήτρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Έχοντας ήδη δύο παιδιά και δύο εγγόνια, στα 45 της κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών- Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
Ε.Λ.
Περισσότερα στην έντυπη ΑΝΑΤΟΛΗ.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 7:40 pm


Χρειάζεται στήριξη το Ορφανουδάκειο Γηροκομείο

Χρειάζεται στήριξη το Ορφανουδάκειο Γηροκομείο
Το Ορφανουδάκειο Γηροκομείο, που φιλοξενεί άτομα της τρίτης ηλικίας είναι μία σημαντική κοινωνική δομή που λειτουργεί στην Ιεράπετρα.
Το Ορφανουδάκειο Γηροκομείο, που φιλοξενεί άτομα της τρίτης ηλικίας είναι μία σημαντική κοινωνική δομή που λειτουργεί στην Ιεράπετρα.
Τα έξοδα του προσωπικού και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τις συντάξεις των εξυπηρετούμενων και ενίοτε μέρος αυτών από δωρεές. Δυστυχώς όμως λόγω της οικονομικής στενότητας τα έσοδα έχουν μειωθεί, αφού από τη μια τα ποσά των συντάξεων πλέον δεν επαρκούν και οι δωρεές έχουν μειωθεί αισθητά.
Η κατάσταση έχει ως συνέπεια την αδυναμία πληρωμής του προσωπικού, που παραμένει απλήρωτο για δυο και πλέον μήνες.
Περισσότερα στην έντυπη ΑΝΑΤΟΛΗ.
Ε.Λ.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 6:33 pm


180 κιλά κρέατος από ανεπιτήρητα ζώα διένειμε ο Δήμος Ιεράπετρας

180 κιλά κρέατος από ανεπιτήρητα ζώα διένειμε ο Δήμος Ιεράπετρας
Μετά την περισυλλογή από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας δεκατεσσάρων (14) ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου κατόπιν σχετικής καταγγελίας στην αστυνομία και μετά τη μεταφορά τους…

Μετά την περισυλλογή από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας δεκατεσσάρων (14) ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου κατόπιν σχετικής καταγγελίας στην αστυνομία και μετά τη μεταφορά τους στο σφαγείο, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας προχώρησε στη διανομή 180 κιλών κρέατος σε κοινωνικές δομές του δήμου, υποστηρίζοντας έτσι το σπουδαίο τους έργο.

 

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο μεταξύ του αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη, του εκπροσώπου του Γηροκομείου, κ. Δ Αρώνη, καθώς και της Συντονιστρίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, κας. Κ. Χασάπη διανεμήθηκαν 50 κιλά κρέατος στο Γηροκομείο Ιεράπετρας και 130 κιλά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Α. Παπαδοπετράκης « Τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα στον Δήμο μας, σύμφωνα και με αναφορές και καταγγελίες, έχουν γίνει αιτία καταστροφής της περιουσίας συμπολιτών μας, δημιουργώντας έτσι σημαντικά προβλήματα. Για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος και την προάσπιση των περιουσιών των συμπολιτών μας, από τη μεριά μας προβαίνουμε σε όλες τις σύννομες ενέργειες.

Στην προκειμένη περίπτωση, εφόσον τα ζώα τα οποία περισυλλέχθησαν δεν έφεραν ενώτια μεταφέρθηκαν, όπως προβλέπεται, στο σφαγείο και εν συνεχεία διατέθηκαν για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Γηροκομείου του Δήμου μας.

Με αφορμή το περιστατικό για άλλη μια φορά εφιστούμε την προσοχή των κτηνοτρόφων προκειμένου να τηρούν όλα όσα προβλέπονται στις ισχύουσες διατάξεις, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στις περιουσίες των πολιτών, διαφορετικά η υπηρεσία θα προβαίνει, όπως και τώρα, σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες».

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 6:04 pm


Σεισμική δόνηση στα νότια της Ιεράπετρας

Σεισμική δόνηση στα νότια της Ιεράπετρας
Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε το πρωί, στις 7.55, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ιεράπετρα, το Μακρύ Γυαλό, καθώς και στα νότια παράλια του Λασιθίου. Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 430 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο της εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 70 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας .

Τα ξημερώματα, στις 05:45, είχε προηγηθεί μία ακόμη δόνηση στον ίδιο χώρο, μεγέθους 3,4 Ρίχτερ, ενώ τις τελευταίες ημέρες είχαν σημειωθεί στην ίδια περιοχή σεισμικές δονήσεις, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν 4,6 στις 27 Αυγούστου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2015 | 11:29 am


Ανακαλύπτεται το ρωμαϊκό θέατρο της Ιεράπετρας

Ανακαλύπτεται το ρωμαϊκό θέατρο της Ιεράπετρας
Ανακαλύπτεται το ρωμαϊκό θέατρο της Ιεράπετρας

Ανακαλύπτεται το ρωμαϊκό θέατρο της Ιεράπετρας
Το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου επισκέφτηκα τον χώρο όπου έχει ανακαλυφθεί και από πέρυσι ανασκάβεται το Ρωμαϊκό θέατρο της Ιεράπετρας. Ενθουσιάστηκα... όπως ενθουσιασμένη βρήκα και την επιβλέπουσα της ανασκαφής αρχαιολόγο Εστήρ Ποθουλάκη. Διακρίνονται πλέον καθαρά τα εδώλια του θεάτρου και τώρα σκάβεται το δάπεδο και, απ' όσο έχει φέρει μέχρι σήμερα στο φως η σκαπάνη, το φαντάζομαι σαν κάτι το εξαιρετικό.

Ρωτήσαμε την Εστήρ Ποθουλάκη για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ανασκαφών της και μας απάντησε ότι «...έχει ανακαλυφθεί, εν μέρει, τμήμα των ανατολικών κερκίδων του θεάτρου, ενώ το δυτικό τμήμα δεν σώζεται σε καλή κατάσταση καθώς οι πληροφορίες λένε ότι το ανατίναξαν οι Γερμανοί της διάρκεια της κατοχής. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είναι το μικρό ή το μεγάλο θέατρο της Ιεράπετρας (σύμφωνα με τον περιηγητή Ονόριο Μπέλι, στην Ιεράπυτνα είδε να υπάρχουν δύο θέατρα ,το "μικρό" και το "μεγάλο"). Κάποια τμήματα των εδωλίων -καθισμάτων- είναι σε καλή κατάσταση αλλά λείπουν αρκετά καθώς αυτά, μάλλον, χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς από τους μετέπειτα κατοίκους. Η ανασκαφή μας ξεκίνησε από 26 Μαίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Σεπτεμβρίου» μας λέγει η Εστήρ και ευχαριστεί τους συνεργάτες της, το Χρήστο Μαζωνάκη, τη Χριστίνα Παναγιωτάκη και τον εθελοντή Δημήτρη Κλώντζα. Η πλήρης αποκάλυψη και μετά η αποκατάσταση του θεάτρου θα προσθέσει πολλά νέα στοιχεία στην μεγάλη ιστορία «της νύφης του Λιβυκού» την οποία θα πρέπει, από τώρα να πέρα, να αποκαλούμε ως «νύμφη του νότιου Κρητικού»!

● Η ανασκαφή του Ρωμαϊκού θεάτρου γίνεται υπό την διεύθυνση της προϊστάμενης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσας Σοφιανού και την επίβλεψη της αρχαιολόγου Εστήρ Ποθουλάκη.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2015 | 11:07 am


«Στοχευμένη επίθεση για τη Χρυσή»

«Στοχευμένη επίθεση για τη Χρυσή»
«Στοχευμένη επίθεση για τη Χρυσή» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας

«Στοχευμένη επίθεση για τη Χρυσή» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας
Τονίζει ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής

Αρκετές φωτογραφίες και δημοσιεύματα για τη νήσο Χρυσή και τη διαχείριση των απορριμμάτων φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής απέδωσε τα δημοσιεύματα στο ότι η αυξημένη επισκεψιμότητα της Χρυσής φαίνεται να ενόχλησε κάποιους και απαρίθμησε τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Υπηρεσία Καθαριότητας.
«Υπάρχει αλληλογραφία με τον εργολάβο και πίεση ταυτόχρονα, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσει ότι ως νέα δημοτική αρχή δε θέλουμε να δούμε εικόνες που είχαμε δει παλαιότερα» προσθέτει.

 

Η δήλωση

 Ειδικότερα, ο κ. Πανταζής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρόλο που τη φετινή σεζόν η επισκεψιμότητα στη Χρυσή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο με τους επισκέπτες μέχρι σήμερα να ξεπερνούν τις 80 χιλιάδες, έχουμε καταφέρει το νησί να διατηρείται αρκετά καθαρό χωρίς να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα και παράπονα.

Ως Υπηρεσία Καθαριότητας, καθημερινά καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, εφαρμόζοντας αυστηρά τους όρους της σύμβασης που προβλέπει τον καθαρισμό, την αποκομιδή και την απομάκρυνση με πλωτό μέσο των απορριμμάτων και των λυμάτων.

Παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν στην καθαριότητα λόγω αστάθμητων παραγόντων, όπως οι καιρικές συνθήκες, η Χρυσή διατηρείται καθαρή, προσφέροντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες της να απολαύσουν τις καθαρές “χρυσές” παραλίες της και τα γαλαζοπράσινα νερά της.

Τα όποια δημοσιεύματα αναφέρονται στην ελλιπή καθαριότητα της Χρυσής αποτελούν προϊόντα σκοπιμοτήτων για την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων ανθρώπων που επιλέγουν να δυσφημούν τον τόπο για ιδιοτελείς σκοπούς.

Το φωτογραφικό υλικό που κυκλοφορεί σε μέσα ενημέρωσης σε καμία περίπτωση δεν απηχεί την πραγματική κατάσταση της καθαριότητας στη Χρυσή, αλλά αντίθετα απεικονίζει χώρο προσωρινής εναπόθεσής απορριμμάτων, πριν αυτά απομακρυνθούν.

Η Χρυσή αποτελεί μια προστατευόμενη περιοχή που φιλοξενεί το μεγαλύτερο φυσικώς σχηματιζόμενο δάσος λιβανέζικου κέδρου στην Ευρώπη και έναν ιδανικό προορισμό με πεντακάθαρες παραλίες, χρυσές αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά που γίνεται προσπάθεια από όλους μας να διαφυλαχθεί.

Από τη μεριά μας, παράλληλα με τις προσπάθειες που καθημερινά καταβάλλουμε, άμεσο στόχο μας αποτελεί η εκπόνηση ενός σχεδίου ορθής διαχείρισης, αξιοποιώντας τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για την καθαριότητα του νησιού, ενός τόπου με αναρίθμητες φυσικές και εξωτικές ομορφιές και με μαγευτικές πεντακάθαρες ακτές που μαγνητίζουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη».  

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2015 | 5:01 pm


Προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας

Προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας δέχεται συνεχώς τη στήριξη

Προσφορές στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράπετρας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιεράπετρας δέχεται συνεχώς τη στήριξη των δημοτών που με την ευαισθησία και τις προσφορές τους βοηθούν την κοινωνική αυτή δομή και παράλληλα τους ανθρώπους και τις οικογένειες που έχουν ανάγκες και δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες. Αρκετές όμως είναι και οι πρωτοβουλίες στήριξης επιχειρηματιών και επαγγελματιών.

Μια τέτοια προσφορά δέχθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο από τον επιχειρηματία και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά Χανίων κ. Θανάση Χηνόπουλο και την επιχειρηματία από την Ιεράπετρα κ. Νικόλ Δημογεροντάκη.
«Είναι μια ευγενική προσφορά προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο και προς τους συνανθρώπους μας και ευχόμαστε αυτή η προσφορά να γίνει ένα παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους επιχειρηματίες, να βοηθήσουν και να συνδράμουν στη λειτουργία του Παντοπωλείου», σημείωσε κατά την παραλαβή της δωρεάς η η Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιεράπετρας κ. Κική Χασάπη- Φρονιμάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2015 | 4:12 pm


Ερευνάται η αποπλάνηση ανηλίκου από αλλοδαπό στην Ιεράπετρα

Ερευνάται η αποπλάνηση ανηλίκου από αλλοδαπό στην Ιεράπετρα
Ένα σοβαρό περιστατικό εξετάζεται αυτές τις ημέρες από τις Αστυνομικές Αρχές

Ερευνάται η αποπλάνηση ανηλίκου από αλλοδαπό

Ένα σοβαρό περιστατικό εξετάζεται αυτές τις ημέρες από τις Αστυνομικές Αρχές της Ιεράπετρας και αφορά στο ενδεχόμενο αποπλάνησης ανηλίκου από ενήλικα, αλλοδαπής καταγωγής.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν συναντήσεις μεταξύ των δυο ατόμων χωρίς όμως η σχέση να έχει προχωρήσει περαιτέρω. Παράλληλα υπήρχε μεταξύ τους αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ανταλλαγή άσεμνων φωτογραφιών. Οι γονείς που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές οι οποίες επιλήφθηκαν ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.
Σε κάθε περίπτωση εκείνο που συστήνεται είναι η συνεχής επίβλεψη των παιδιών και η σωστή ενημέρωση τους σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου που μπορεί να έχει πολλά οφέλη, εάν χρησιμοποιηθεί όμως λανθασμένα τότε μπορεί τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά.
Ε.Λ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2015 | 3:48 pm


Σεισμοί νότια της Ιεράπετρας

Σεισμοί νότια της Ιεράπετρας
Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,6 και 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες
Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,6 και 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, η μία περίπου 20 λεπτά μετά την άλλη στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας και έγιναν αισθητές στην περιοχή, στην Ιεράπετρα, στον Μακρύ Γιαλό και στα ανατολικά παράλια των Νομών Λασιθίου και Ηρακλείου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 03:25 κατεγράφη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 440 χλμ. νότια- νοτιανατολικά της Αθήνας, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 77 χλμ. νότια της Ιεράπετρας. Έπειτα από περίπου είκοσι λεπτά, συγκεκριμένα στις 03:47, ακολούθησε και δεύτερος σεισμός, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Στις 04:05 κατεγράφη μια ακόμη δόνηση, μεγέθους 3,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.
Από τις δονήσεις δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2015 | 7:04 pm


Περισυλλέχθηκαν ανεπιτήρητα ζώα

Περισυλλέχθηκαν ανεπιτήρητα ζώα
Το κρέας τους θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Γηροκομείο
Στην περισυλλογή ανεπιτήρητων ζώων προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Τα ζώα που περισυλλέχθηκαν φυλάχθηκαν σε χώρο που έχει ορίσει ο Δήμος και την επομένη όσα δεν έφεραν ενώτια μεταφέρθηκαν στο σφαγείο και θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιεράπετρας και του Γηροκομείου αντίστοιχα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2015 | 6:25 pm


Δυο σεισμοί νότια της Ιεράπετρας

Δύο σεισμοί σημειώθηκαν σήμερα στην Κρήτη μεγέθους 4,6 και 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

σεισμός4Δύο σεισμοί σημειώθηκαν σήμερα στην Κρήτη μεγέθους 4,6 και 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ τις πρώτες πρωινές ώρες, ο ένας περίπου 20 λεπτά μετά τον άλλο, στον υποθαλάσσιο χώρο νότια της Ιεράπετρας και έγιναν αισθητοί σε Ιεράπετρα, Μακρύ Γυαλό και στα ανατολικά παράλια των Νομών Λασιθίου και Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 03:25 καταγράφηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 440 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας.

Έπειτα από περίπου είκοσι λεπτά, συγκεκριμένα στις 03:47, ακολούθησε και δεύτερος σεισμός, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Στις 04:05 καταγράφηκε μια ακόμη δόνηση, μεγέθους 3,2 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.Από τις δονήσεις δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2015 | 4:21 pm


Προτάσεις να λειτουργήσουν νέα τμήματα στο ΙΕΚ Ιεράπετρας

Προτάσεις να λειτουργήσουν νέα τμήματα στο ΙΕΚ Ιεράπετρας
Το ΙΕΚ Ιεράπετρας συνεχίζει τη λειτουργία των υφιστάμενων τμημάτων του και παράλληλα ανοίγει την κατάθεση προτάσεων για τη λειτουργία νέων.
Το ΙΕΚ Ιεράπετρας συνεχίζει τη λειτουργία των υφιστάμενων τμημάτων του και παράλληλα ανοίγει την κατάθεση προτάσεων για τη λειτουργία νέων.
Τα ΙΕΚ έχουν αναβαθμιστεί σε προγράμματα σπουδών, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις για να ασκήσουν το επάγγελμα με βάση τον τομέα που επέλεξαν και το δίπλωμα που παίρνουν τους βοηθά στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Σε εξέλιξη βρίσκεται το τμήμα Βοηθός Φαρμακείου, το οποίο είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους σπουδαστές. Μάλιστα πολλοί ήδη κάνουν την πρακτική τους εφαρμογή στα φαρμακεία της Ιεράπετρας και των χωριών. Αλλά και στον Άγιο Νικόλαο, αφού υπήρχαν και σπουδαστές από εκεί. Για τη λειτουργία του τμήματος υπάρχουν εξοπλισμένα εργαστήρια.
Επίσης τα τμήματα Προπονητής αθλημάτων, στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου -φοροτεχνικού γραφείου, τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής και πολυμέσων, τεχνικός κομμωτικής τέχνης, τεχνικός αρτοποιός -ζαχαροπλαστικής. Τα περισσότερα μαθήματα στις τεχνικές ειδικότητες όπως κομμωτικής, αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής είναι εργαστηριακά.
Οι νέες ειδικότητες, όπως αναφέρει ο Διευθυντής του ΙΕΚ κ. Γιάννης Πιτικάκης, έχουν προταθεί για να λειτουργήσουν το φθινοπωρινό εξάμηνο κατάρτισης 2015-2016, το α΄ εξάμηνο και είναι: Βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας, Εφαρμοσμένες τέχνες χορού, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Τεχνικός Αρτοποιός Ζαχαροπλαστικής.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2015 | 7:24 pm


Σε διαβούλευση ο κανονισμός λειτουργίας των κοιμητηρίων στην Ιεράπετρα

Σε διαβούλευση ο κανονισμός λειτουργίας των κοιμητηρίων στην Ιεράπετρα
Στόχος να επιτευχθεί η καλύτερη οργάνωσή τους
Προς διαβούλευση θέτει ο Δήμος Ιεράπετρας το νέο κανονισμό λειτουργίας των κοιμητηρίων. Αρκετές αλλαγές επέρχονται στον ισχύοντα. Μεταξύ αυτών και η ενοποίηση των κανονισμών του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού και του Δήμου Ιεράπετρας.
Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Πανταζής ο νέος κανονισμός θα βασιστεί στον υφιστάμενο και θα συμπεριληφθούν είτε αλλαγές που έχουμε προβλέψει ότι κρίνεται αναγκαίο να γίνουν, είτε προτάσεις που θα κατατεθούν στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Οι βασικές αλλαγές έχουν να κάνουν με την καλύτερη οργάνωση των κοιμητηρίων, τους χώρους εναπόθεσης των οστών, το χρονικό διάστημα κά.
Μετά την ψήφιση του κανονισμού θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός για την τιμολογιακή πολιτική που θα εφαρμοστεί. Η προσαρμογή των τελών είναι δηλαδή το επόμενο βήμα και υπάρχει η σκέψη να επιβληθεί ένα ετήσιο παράβολο για τη συντήρηση των οικογενειακών τάφων.
Από 'κεί και πέρα από τις αλλαγές, πολλά σημεία του υφιστάμενου κανονισμού -εκτός και εάν προκύψουν νέες προτάσεις- θα διατηρηθούν. Όπως για παράδειγμα προβλέπονται συγκεκριμένες διαστάσεις για τους τάφους, συγκεκριμένο ύψος και χώρος που μπορεί να γίνει διακόσμηση από συγγενικό πρόσωπο. Δεν επιτρέπονται γλάστρες στους διαδρόμους έτσι ώστε να διευκολύνεται η κίνηση μέσα στο κοιμητήριο, δεν επιτρέπονται νέες φυτεύσεις χωρίς να ειδοποιηθεί η υπηρεσία και πολλοί άλλοι όροι.
www.ierapetra.gov.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2015 | 6:10 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιεραπετρα

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: