1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παιχνίδι πόλης απο τα λυκόπουλα της Ιεραπετρας

Παιχνίδι πόλης απο τα λυκόπουλα της Ιεραπετρας
Την Κυριακη 

 

Την Κυριακη 29 Νοεμβιου τα λυκοπουλα της Ιεραπετρας  συγκεντρωθηκαν στην οδο Λακερδα για να παιξουν ενα παιχνιδι πολης ψαχνοντας τον Ηρακλη...

Φωτο: Π. Κουτσογιάννη

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2015 | 1:45 pm


Εκδρομή στο Κεφαλόβρυσο-Ομαλό Βιάννου-Άγιο Πνεύμα

Εκδρομή στο Κεφαλόβρυσο-Ομαλό Βιάννου-Άγιο Πνεύμα
Την Κυριακή 29/11/2015  

Την Κυριακή 29/11/2015, θα περπατήσουμε στη Δίκτη, σε μια υπέροχη κυκλική πορεία στα μοναδικά της πευκοδάση. Θα ξεκινήσουμε από το Κεφαλόβρυσο και θα ανηφορήσουμε στο οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου, ακολουθώντας παλιό μονοπάτι. Θα καταλήξουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος για ανάπαυση και φαγητό. Θα επιστρέψουμε στο Κεφαλόβρυσο από την ίδια διαδρομή.
Θα γευματίσουμε στο ύπαιθρο, γι'αυτό να κρατάτε τα απαραίτητα εφόδια.
Ώρες πορείας: 6. Πορεία μέτριας δυσκολίας (Βαθμός Δυσκολίας: 2)
Αρχηγός: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΥΓΑΚΗΣ Τηλ. 6971953481-2842041705
Αναχώρηση: 9 πμ (ακριβώς) από την Πλατεία Ελευθερίας (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
Συμμετοχή παιδιών: ΝΑΙ (για άνω των 12 ετών)
Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους: 7 € (Τα παιδιά δεν πληρώνουν)

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2015 | 12:31 pm


Παζάρι στο 2ο δημοτικό Ιεράπετρας

Παζάρι στο 2ο δημοτικό Ιεράπετρας
Την Κυριακή

 

Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Ιεράπετρας διοργανώνει παζάρι «ότι θέλω δίνω, ότι θέλω παίρνω», την Κυριακή 29 Νοεμβρίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, στο χώρο του σχολείου.
Το ίδιο πρωί, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να φέρουν στο σχολείο, ρούχα, είδη οικιακής χρήσης, τσάντες, παιχνίδια κλπ, που δεν χρησιμοποιούν. Μπορούν να προσφερθούν και τρόφιμα μακράς διαρκείας. Κατά τη διάρκεια του παζαριού θα συγκεντρωθούν και φάρμακα για το κοινωνικό ιατρείο της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο:
6946552277 Μαρία Καββουσανάκη

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2015 | 11:31 am


Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε την Ιεράπετρα

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε την Ιεράπετρα
Την Ιεράπετρα επισκέφτηκε χθες ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Πάνος Ρήγας στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Ν. Λασιθίου και τα στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέθεσαν…
Την Ιεράπετρα επισκέφτηκε χθες ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Πάνος Ρήγας στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Ν. Λασιθίου και τα στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέθεσαν γεύμα στο εστιατόριο «Ναπολέων».
Όπως ανέφερε «συνεχίζουμε και παλεύουμε μέσα από αυτή τη δύσκολη συμφωνία να υλοποιηθούν και πράγματα που δίνουν διέξοδο στη χώρα. Το μεγάλο κέρδος είναι ότι από τη μάχη που δώσαμε αλλάζει και η Ευρώπη. Υπάρχουν εξελίξεις στην Πορτογαλία, στην Ισπανία πιστεύω θα έχουμε, την Ιρλανδία. Κυρίως όμως αλλάζει η λογική της σοσιαλδημοκρατίας. Και αυτό γιατί υπάρχει κοινωνική πίεση και αντιλήφθηκαν οι κοινωνίες ότι τα πράγματα δεν μπορούσαν να συνεχιστούν όπως ήταν μέχρι τώρα», ανέφερε ο κ. Ρήγας.
Τόνισε ότι «Η φορολόγηση των αγροτών θα καθυστερήσει. Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη και ανεξάρτητα από το τί μέτρα παρθούν αυτό που θα πρέπει να ξέρουν οι αγρότες είναι ότι προσπαθούμε να εξορθολογίσουμε όλο το σύστημα στον πρωτογενή τομέα, που είναι πυλώνας για την οικονομία μας. Χρειάζεται να έχουμε και τις δικές τους προτάσεις ώστε πραγματικά να υπάρξει εξορθολογισμός και στροφή και στήριξη προς την παραγωγή.
Σε πολλά πράγματα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα είναι μπροστά και το ίδιο θα πράξω και εγώ. Αν υπάρξει πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας φτωχών λαϊκών στρωμάτων- που δεν θα υπάρξει- θα είμαι και εγώ μπροστά στον αγώνα. Οι πολίτες δεν αγωνίζονται για τα μέτρα της κυβέρνησης, διαμαρτύρονται και πιέζουν για να υλοποιήσουμε αυτά που και εμείς θέλαμε και ταυτόχρονα είναι πίεση ότι δεν αντέχει η χώρα και ο ελληνικός λαός άλλες πιέσεις», τόνισε ο κ. Ρήγας.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 7:21 pm


Πιστοποίηση κατά ISO για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Πιστοποίηση κατά ISO για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας
Επίσκεψη της Υποδιοικήτριας της ΥΠΕ Κρήτης
Κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στην Ιεράπετρα η Υποδιοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης κ. Άννα Τριχοπούλου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας Δήμου Ιεράπετρας κ. Αντώνη Πετρά.
«Η ΔΥΠΕ προσπαθεί σε 35 μονάδες υγείας αξιοποιώντας εδώ και 2 περίπου χρόνια ένα πρόγραμμα, να προχωρήσει στην πιστοποίηση κατά ISO υπηρεσιών. Στο πρόγραμμα αυτό έχει ενταχθεί και το νοσοκομείο της Ιεράπετρας με στόχο να πιστοποιηθούν οι υπηρεσίες στα επείγοντα, το κέντρο υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία. Υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις που έχουν επισημανθεί από τους παρατηρητές, όπως είναι η διαχείριση των αποβλήτων, θα γίνει ενημέρωση επάνω σε αυτό προς τις υπηρεσίες του νοσοκομείου ώστε να γίνουν οι διορθώσεις που κρίνονται αναγκαίες.
Αναφερόμενη η κ. Τριχοπούλου στη διοίκηση του νοσοκομείου Ιεράπετρας στάθηκε «στην σημαντική συμβολή του γιατρού κ. Πετράκη, ο οποίος εκτελεί χρέη διοικητή της». Από 'κει και πέρα»,πρόσθεσε, «από το υπουργείο είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση των διοικητών. Ως ΥΠΕ στείλαμε έγγραφο για τα επτά από τα δέκα νοσοκομεία του νησιού, καθώς στα άλλα τρία δεν υπάρχουν διοικητές. Από αυτά το ένα είναι της Ιεράπετρας και το άλλο της Νεάπολης. Η αξιολόγηση έχει αρχίσει από την αρμόδια επιτροπή, όπως προβλέπεται. Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, καταγραφούν τα κενά, θα γίνει η προκήρυξη θέσεων. Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016».
Στη συνέχεια η κ. Τριχοπούλου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Ιεράπετρας.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 6:03 pm


Στο αυτόφωρο δυο άτομα από την Ιεράπετρα για παράνομο κυνήγι

Στο αυτόφωρο δυο άτομα από την Ιεράπετρα για παράνομο κυνήγι
Στο αυτόφωρο δυο άτομα από την Ιεράπετρα για παράνομο κυνήγι

Σύλληψη δυο ατόμων, στην περιοχή της Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2015, στις 17:00, από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου, με τη συνδρομή των θηροφυλάκων του Κ.Σ. Ιεράπετρας. Τα δυο αυτά άτομα εντοπίστηκαν να θηρεύουν ημέρα Πέμπτη, με 3 σκυλιά δίωξης.
Αφού συνελήφθησαν από τους θηροφύλακες, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους δύο δεν είχε άδεια θήρας.
Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα κρατήθηκαν προκειμένου να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 2:51 pm


Εθελοντική αιμοδοσία στον Άγ. Ιωάννη

Εθελοντική αιμοδοσία στον Άγ. Ιωάννη
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου  

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην κινητή μονάδα του Πανανείου Βενιζελείου Νοσοκομείου στην αίθουσα του Συλλόγου Ανάπτυξης «Ι. Καραβελάκης» στους Βοθόνους Αγ. Ιωάννου.
Η νεοσύστατη Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Αγίου Ιωάννη παρακαλεί τους φίλους και τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
Όπως είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη κ. Ν. Αθάνατος, «οι τοπικοί σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους γονείς, το Τοπικό Συμβούλιο, τους αλιείς και διοργανώνουν αιμοδοσία και καλούν μέλη και μη, να συμμετάσχουν προσφέροντας αίμα για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Η αξία της αιμοδοσίας είναι μεγάλη, θα πρέπει όλοι μαζί από κοινού να βοηθήσουμε και να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια, που είναι μια πράξη εθελοντισμού».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 11:46 am


Παραχώρηση χρήσης του δημοτικού σχολείου Ανατολής στους προσκόπους

Παραχώρηση χρήσης του δημοτικού σχολείου Ανατολής στους προσκόπους
Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας στο κτίριο «Μελίνα Μερκούρη» για συζήτηση και λήψη απόφασης περί παραχώρησης χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων για πραγματοποίηση 3ήμερης εκδρομής.
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Π. Ηλίας Νταραράς.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 10:50 am


Ανοιχτή Συνέλευση Πρωτοβουλίας ενάντια στα Μνημόνια

Ανοιχτή Συνέλευση Πρωτοβουλίας ενάντια στα Μνημόνια
ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Η Πρωτοβουλία ενάντια στα Μνημόνια θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη Ανοιχτή Συνέλευση της την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στις 5.30ΜΜ στην ΑΙΘΟΥΣΑ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (απέναντι από το Μελίνα Μερκούρη).
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στους παλιούς και νέους μνημονιακούς, απέναντι στα προαπαιτούμενα και τα Μνημόνια που δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Να σταματήσουμε στην πράξη τις κατασχέσεις, τα κοψίματα ρευμάτων, τις απολύσεις, τα κλεισίματα υπηρεσιών.
Να ανατρέψουμε τη διάλυση της δημόσιας ασφάλισης, υγείας και παιδείας.
Να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες
Να ανοίξουμε τη συζήτηση για το πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και την κρίση, ποια Ευρώπη και τι κοινωνία θέλουμε και πως μπορούμε να τη δημιουργήσουμε.
Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να πιάσουμε το νήμα των αγώνων από κει που το αφήσαμε για να έχουμε μέλλον εμείς και τα παιδιά μας
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 10:20 am


Η στάθμευση των ΑμεΑ στην Ιεράπετρα

Η στάθμευση των ΑμεΑ στην Ιεράπετρα
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Ιεράπετρας που συνεδρίασε χθες ορίστηκε επιτροπή καθαίρεσης σημάτων και ελέγχου θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ. Όπως επισημάνθηκε, υπάρχουν ειδικές θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ  

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Ιεράπετρας που συνεδρίασε χθες ορίστηκε επιτροπή καθαίρεσης σημάτων και ελέγχου θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ. Όπως επισημάνθηκε, υπάρχουν ειδικές θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, έχουν λάβει τις σχετικές εγκρίσεις -όπως μπροστά από τράπεζες- και αυτές θα ισχύσουν κανονικά. Υπάρχουν όμως και άλλες, γενικές θέσεις, που δεν έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και για τον λόγο αυτό θα γίνει η καθαίρεση των σημάτων.
Ο Δήμος με ανακοίνωσή του προ μηνών είχε καλέσει τους πολίτες που επιθυμούν και δικαιούνται θέση στάθμευσης ΑμεΑ να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση, όμως η ανταπόκριση ήταν περιορισμένη.
Το προσεχές διάστημα η επιτροπή που ορίστηκε θα προβεί στην καθαίρεση των σημάτων σε όσες δεν έχουν τις προβλεπόμενες εγκρίσεις.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2015 | 9:16 pm


Θα τοποθετηθούν εμπόδια σε δρόμους της Ιεράπετρας

Θα τοποθετηθούν εμπόδια σε δρόμους της Ιεράπετρας
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Ιεράπετρας συζητήθηκε και η λειτουργία των εμποδίων στον πεζόδρομο της Λακέρδα. Η τοποθέτησή τους έχει λύσει κατά ένα μεγάλο βαθμό τα…
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Ιεράπετρας συζητήθηκε και η λειτουργία των εμποδίων στον πεζόδρομο της Λακέρδα. Η τοποθέτησή τους έχει λύσει κατά ένα μεγάλο βαθμό τα προβλήματα. Πολλοί οδηγοί οχημάτων χρησιμοποιούσαν τον πεζόδρομο ως δρόμο και η επικινδυνότητα για την πρόκληση ατυχήματος ήταν μεγάλη. Τονίστηκε δε ότι θα ήταν χρήσιμο εμπόδια να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης για την αποφυγή ανάλογων προβλημάτων.
Την παραχώρηση χώρου τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Λακέρδα ζήτησε το κατάστημα «Γιά ρακάκι». Επισημάνθηκε ότι υφίστανται συγκεκριμένοι όροι για την παραχώρηση και αφού πρόκειται για πεζόδρομο είναι πολλοί οι περιορισμοί που θα πρέπει να προβλεφθούν και κατ' επέκταση να τηρηθούν από τον αιτούντα εάν η απόφαση είναι θετική.
Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του πεζόδρομου η έγκριση του οποίου -σημειωτέον- είναι υπό εξέλιξη.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2015 | 7:54 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιεράπετρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ιεράπετρα
Υπό την προεδρία του δημοτικού συμβούλου κ. Πέτρου Μαστοράκη συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Ιεράπετρας.
Υπό την προεδρία του δημοτικού συμβούλου κ. Πέτρου Μαστοράκη συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Δήμου Ιεράπετρας.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Χωριού που αφορούσαν στην απαγόρευση στάσης στάθμευσης σε δρόμο κοντά στην πλατεία του χωριού.
Η συζήτηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις Τ.Κ. Καλαμαύκας και Καβουσίου ανεβλήθη, καθώς -όπως ειπώθηκε- θα έπρεπε να είναι παρόντες στη συνεδρίαση οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων προκειμένου να δώσουν διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των μελών.
Αποφασίστηκαν η τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας (Ρ-40), η απαγόρευση στάσης στάθμευσης στην οδό Οπλ. Κοκκίνη 16 και Μπαριτάκη, η παραχώρηση θέσεως στάθμευσης για τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας, η τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας στον Περιστερά.
Επίσης η τοποθέτηση δύο σημάτων Κ-16 στην οδό Παπαναστασίου, που προειδοποιεί για κίνδυνο λόγω συχνής κινήσεως παιδιών καθώς στο σημείο υπάρχει παιδικός σταθμός. Αλλά και η τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων στην Γρα Λυγιά, όπου -όπως τονίστηκε- σε κάποια σημεία η τοποθέτηση είναι αναγκαία προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των απορριμματοφόρων.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2015 | 6:14 pm


Σχολείο Γονέων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας

Σχολείο Γονέων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας
Σχολείο Γονέων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας

Με απώτερο σκοπό την υποστήριξη των γονέων στο σημερινό σύνθετο και δύσκολο έργο τους και πρώτιστο στόχο την βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας υλοποιεί την τρέχουσα περίοδο πρόγραμμα ενημερωτικών συναντήσεων για τους γονείς που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας.
Με την επιστημονική υποστήριξη της εξειδικευμένης ψυχολόγου, κ. Λίνας Περακάκη το τρέχον διάστημα έχουν προγραμματιστεί τέσσερις ενημερωτικές συναντήσεις που αποσκοπούν κατά κύριο λόγο στην ενημέρωση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την έγκυρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών.
Πιο συγκεκριμένα, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού Ιεράπετρας στην οδό Φιλοθέου Α΄ πλησίον της Αγίας Φωτεινής, ξεκίνησαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου με θέμα «Όρια και πειθαρχία: Το μεγαλύτερο δώρο μετά την αγάπη μας» και θα συνεχιστούν στο ίδιο χώρο στις 6:00 μ.μ. κατά την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου με θέμα «Βοήθεια τέρατα! Πώς να αντιμετωπίσετε τις παιδικές φοβίες», την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου με θέμα «Είναι το παιδί σας υπερκινητικό ή απλώς ζωηρό;» και την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου με ανάλογα θέματα στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.
Όπως ανέφερε για το εν λόγω θέμα η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη «η πραγματοποίηση τέτοιων ενημερωτικών συναντήσεων αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που φιλοδοξούμε να βοηθήσει τους νέους γονείς να ανταποκριθούν στον πιο σπουδαίο ρόλο της ζωής τους με τα καλύτερα εφόδια.
Από πλευράς μας υποστηρίζοντας το σημαντικό έργο που παράγεται καθημερινά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιεράπετρας προχωράμε στην υλοποίηση μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων, θέλοντας να προάγουμε τις γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, πνευματικές, κοινωνικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε μια εποχή με ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Ανάλογες εκδηλώσεις και ενημερώσεις αναμένεται να προγραμματίσουμε και για τη συνέχεια της σχολικής χρονιάς με ποικίλη θεματολογία».
Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2015 | 5:10 pm


Υλοποιούνται ευρυζωνικές εφαρμογές στην Ιεράπετρα

Υλοποιούνται ευρυζωνικές εφαρμογές στην Ιεράπετρα
Με την ολοκλήρωσή τους δημιουργούνται κατάλληλες υποδομές που ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα, δήλωσε ο Δήμαρχος

 

Ένα σημαντικό έργο της Κοινωνία της Πληροφορίας που εκτελείται την τρέχουσα περίοδο από τον ΟΤΕ σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιεράπετρας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στο πλαίσιο επίσκεψής του σε Τοπικές Κοινότητες.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέα Παπαδοπετράκη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά μέρος των εργασιών που εκτελούνται σε οικισμούς της Ιεράπετρας για την τοποθέτηση οπτικών ινών στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου που αφορά την ανάπτυξη ευρυζωνικότητας σε «Λευκές» - αγροτικές περιοχές.
Όπως ενημερώθηκαν το εν λόγω έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους και πρόκειται να καλύψει τις Τοπικές Κοινότητες Μεσελέροι, Μακρυλιά, Ανατολή, Καλογέροι, Μάλλες, Χριστός, Μύθοι, Μουρνιές, Γδόχια και Ρίζα, δίνοντας τη δυνατότητα στις περιοχές αυτές να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ σε επόμενη φάση αναμένεται να υλοποιηθεί κάτι αντίστοιχο σε ανατολικά χωριά της Ιεράπετρας και στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος με αφορμή το συγκεκριμένο έργο « η υλοποίησή του αναμένεται να προσφέρει τη μεγάλη δυνατότητα σε οικισμούς και Τοπικές Κοινότητες της Ιεράπετρας να έχουν γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Ο Δήμος Ιεράπετρας από την πλευρά του στέκεται αρωγός στην προσπάθεια υλοποίησης του και αναγνωρίζει τη ζωτική σημασία του, αφού με την ολοκλήρωσή του δημιουργούνται κατάλληλες υποδομές και για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας»
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2015 | 4:46 pm


1ος αγώνας δρόμου «Δικαίωμα στη ζωή» στην Ιεράπετρα

1ος αγώνας δρόμου «Δικαίωμα στη ζωή» στην Ιεράπετρα
Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες, Γονέων & Φίλων Ιεράπετρας καλεί τα Μέλη του σε συμμετοχή στον 1ο αγώνα δρόμου «Δικαίωμα στη ζωή» που διοργανώνεται από την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. και το Κ.Δ.Α.Π.μεΑ.…
Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες, Γονέων & Φίλων Ιεράπετρας καλεί τα Μέλη του σε συμμετοχή στον 1ο αγώνα δρόμου «Δικαίωμα στη ζωή» που διοργανώνεται από την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. και το Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. Ιεράπετρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 3η Δεκέμβρη –Παγκόσμιας Ημέρας αφιερωμένης στα άτομα με αναπηρία.
Ο «αγώνας δρόμου» γίνεται με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αναπηρίας και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στις 10.30.
Η αφετηρία θα είναι τα φανάρια στο τέρμα της οδού Δημοκρατίας και η λήξη στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα ακολουθήσουν διάφορες δράσεις για τους συμμετέχοντες.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κ.Δ.Α.Π.μεΑ. Ιεράπετρας, στο τηλέφωνο 28420 26767, 9.00 – 16.00.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2015 | 4:33 pm


Εκδρομή στο Κεφαλόβρυσο-Ομαλό Βιάννου-Άγιο Πνεύμα

Εκδρομή στο Κεφαλόβρυσο-Ομαλό Βιάννου-Άγιο Πνεύμα
Την Κυριακή 29/11/2015, θα περπατήσουμε στη Δίκτη, σε μια υπέροχη κυκλική πορεία στα μοναδικά της πευκοδάση. Θα ξεκινήσουμε από το Κεφαλόβρυσο και θα ανηφορήσουμε στο οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου
Την Κυριακή 29/11/2015, θα περπατήσουμε στη Δίκτη, σε μια υπέροχη κυκλική πορεία στα μοναδικά της πευκοδάση. Θα ξεκινήσουμε από το Κεφαλόβρυσο και θα ανηφορήσουμε στο οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου, ακολουθώντας παλιό μονοπάτι. Θα καταλήξουμε στο εκκλησάκι του Αγίου Πνεύματος για ανάπαυση και φαγητό. Θα επιστρέψουμε στο Κεφαλόβρυσο από την ίδια διαδρομή.
Θα γευματίσουμε στο ύπαιθρο, γι'αυτό να κρατάτε τα απαραίτητα εφόδια.
Ώρες πορείας: 6. Πορεία μέτριας δυσκολίας (Βαθμός Δυσκολίας: 2)
Αρχηγός: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΥΓΑΚΗΣ Τηλ. 6971953481-2842041705
Αναχώρηση: 9 πμ (ακριβώς) από την Πλατεία Ελευθερίας (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)
Συμμετοχή παιδιών: ΝΑΙ (για άνω των 12 ετών)
Κόστος συμμετοχής για όσους δεν μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους: 7 € (Τα παιδιά δεν πληρώνουν)

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2015 | 2:33 pm


Πανηγύρισε ο Ι. Ναός του Οσίου Νίκωνος Ιεράπετρας

Πανηγύρισε ο Ι. Ναός του Οσίου Νίκωνος Ιεράπετρας
Πανηγύρισε ο Ι. Ναός του Οσίου Νίκωνος Ιεράπετρας

Πανηγύρισε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, μνήμη του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», το φερώνυμο παρεκκλήσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας.
Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος.

Ο Σεβ. αναφέρθηκε πολύπλευρο έργο και στο κήρυγμα της μετανοίας του Οσίου Νίκωνος, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον εικοσαετή αγώνα του, μαζί με τον Όσιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη, για τον επανευαγγελισμό των Κρητών ως άλλος «Πρόδρομος της Κρήτης», μετά από την απελευθέρωση της Μεγαλονήσου από τους Άραβες Αγαρηνούς από τον Νικηφόρο Φωκά, ώστε να διατηρηθεί η πατρώα πίστη και η μεγάλη χριστιανική παράδοση του τόπου μας.
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης και άλλοι Εφημέριοι της πόλεως.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2015 | 11:58 am


Δυο σεισμοί νότια της Ιεράπετρας

Δυο σεισμοί νότια της Ιεράπετρας
Σημειώθηκαν τη νυχτα

 

"Κουνηθηκε" τη νύχτα η περιοχη της Ιεραπετρας εξαιτίας των δυο σεισμών που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη 1.48 τα ξημερώματα, ήταν μεγέθους 3.8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με επίκεντρο 101 χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας. 

Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε στις 2.05, ήταν μεγέθους 2.7  Ρίχτερ με επίκεντρο 63 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικα.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2015 | 8:15 am


Συνελήφθη στην Ιεράπετρα γιατί διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα

Συνελήφθη στην Ιεράπετρα γιατί διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα
19χρονος Βούλγαρος

 

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 19χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, ενώ χθες το απόγευμα συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 21χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Η 21χρονη εντοπίστηκε κατά το χρόνο που αποβιβαζόταν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 27χρονο, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο. Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας ακινητοποιήθηκε το εν λόγω όχημα στο οποίο πραγματοποιήθηκε έλεγχος, καθώς και στον 27χρονο και την 21χρονη. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δέκα οκτώ χαρτονομίσματα των δέκα ευρώ, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν εμφανώς πλαστά, διότι όλα είχαν τον ίδιο σειριακό αριθμό,
• αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και
• το χρηματικό ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ
Από την διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ο 27χρονος και η 21χρονη είχαν προβεί κατ' εξακολούθηση σε συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα, αγοράζοντας προϊόντα μικρής χρηματικής αξίας από διάφορα καταστήματα του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι στη διακίνηση των αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομισμάτων εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα και συγκεκριμένα 50χρονος ημεδαπός ο οποίος αναζητείται και ο 19χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στην Ιεράπετρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας.
Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:39 pm


Συνελήφθη στην Ιεράπετρα με καπνό χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης

Συνελήφθη στην Ιεράπετρα με καπνό χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 γραμμάρια καπνού

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 54χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης καπνού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε ο 54χρονος και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα 325 γραμμάρια καπνού, η οποία δεν έφερε την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου.

Ανωτέρω ποσότητα καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Αγίου Νικολάου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:31 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιεραπετρα

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: