1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου   »   Ιεραπετρα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Οι εκλογικοί κατάλογοι στο Δήμο Ιεράπετρας

Οι εκλογικοί κατάλογοι στο Δήμο Ιεράπετρας
Από το Δημοτολόγιο του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 θα διεξαχθεί με βάση τους εκλογικούς καταλόγους
Από το Δημοτολόγιο του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 θα διεξαχθεί με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, όπως αυτοί οριστικοποιήθηκαν μετά την Β΄ αναθεώρηση έτους 2015 και περιλαμβάνουν όλες τις μεταβολές που συντελέστηκαν μέχρι και την 30η Απριλίου 2015.
Ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και καταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για ορισμένες κατηγορίες εκλογέων (στρατιωτικών, ναυτικών, ανδρών φρουράς εκλογικών τμημάτων, καθώς και κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης), ενώ θα χρησιμοποιηθούν και ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι εκλογείς που είχαν υποβάλλει αίτηση εγγραφής μέχρι και την 30η Απριλίου 2015.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 4:23 pm


Προσφορές για την εκδρομή του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας

Προσφορές για την εκδρομή του ΚΑΠΗ Ιεράπετρας
Από το ΚΑΠΗ της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο εκδρομής που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί Â 

Από το ΚΑΠΗ της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο εκδρομής που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε Ήπειρο – Κέρκυρα ή σε Ρώμη – Φλωρεντία κατά το χρονικό διάστημα 15 – 22 ή 23 Σεπτεμβρίου 2015, παρακαλούνται τα ταξιδιωτικά γραφεία που επιθυμούν να καταθέσουν προσφορές με πλήρες πρόγραμμα των εκδρομών να τις υποβάλλουν στο χώρο του ΚΑΠΗ οδός Νικηφόρου Φωκά 43 μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουλίου.
Διευκρινίζεται ότι η αξιολόγηση θα γίνει με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή και με βάση την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 28420 24268 και 28420 24500.

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 3:36 pm


Συνεδριάζει το μεσημέρι Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας

Συνεδριάζει το μεσημέρι Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας
Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 1 Ιουλίου στη 1 μ.μ.
Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 1 Ιουλίου στη 1 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τα εξής θέματα:
- Παραχώρηση χώρων Γυμνασίου Κουτσουρά- Λυκείου Μακρύ Γιαλού στο ΝΠΔΔ «Περιβάλλον Ιεράπετρας»
- Αίτημα επιστροφής εργαστηριακού υλικού στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας από τον Ερυθρό Σταυρό
- Επιτροπή ελέγχου κυλικείου ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Νταραράς.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 12:40 pm


Θυρανοίξια του Ι. Ναού Αγ. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Ενορίας Μακρυλιάς

Θυρανοίξια του Ι. Ναού Αγ. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Ενορίας Μακρυλιάς
Θυρανοίξια του Ι. Ναού Αγ. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου Ενορίας Μακρυλιάς

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την πάνδημη συμμετοχή των Ενοριτών αλλά και πολλών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας τελέσθησαν το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουνίου τα Ιερά Θυρανοίγια του Ιερού Ναού των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και Κληρικούς της περιοχής, τέλεσε τον Αγιασμό των Ιερών Θυρανοιξίων στον αύλειο χώρο του ανακαινισθέντος ναού και στη συνέχεια χοροστάτησε κατά την ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής και ευλόγησε το πλήθος των προσφερόμενων άρτων.


Ακολούθως ο Eφημέριος της Ενορίας, Πρωτ. Ανδρέας Χατζάκης, προσφώνησε κατάλληλα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευγένιο, τον ιερό Κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και το φιλέορτο εκκλησίασμα, σημειώνοντας την καθολική συμμετοχή των χωριανών στην επανοικοδόμηση του ναού κατά τη δεκαετία του 1940 και θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν κατά τις εργασίες της οικοδόμησης αλλά και κατά την πρόσφατη ανακαίνιση του Ναού. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Ευγένιο, με την ευλογία και τις σοφές υποδείξεις του οποίου αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα στατικής επάρκειας και συντηρήθηκε εκ βάθρων ο ναός, τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη, για την εποπτεία της πορείας των εργασιών, τον Δήμο Ιεράπετρας για τη συνδρομή του σε διάφορους τομείς, τους ευσεβείς δωρητές, τους μεγάλους και μικρούς, επώνυμους και ανώνυμους δωρητές και συνδρομητές της αναστήλωσης, του ευπρεπισμού και του εξοπλισμού του ιερού ναού που προσέφεραν από το υστέρημά τους στις δύσκολες μέρες μας που περνά η πατρίδα μας, χωρίς τη συνδρομή των οποίων θα ήταν αδύνατη η εκ βάθρων ανακαίνιση του ναού.


Τέλος ευχήθηκε ο Παντοκράτωρ Κύριος να διαφυλάττει τον άγιον τούτον Οίκον Του ασάλευτον εις τους αιώνας, και να τον καταστήσει «λιμένα χειμαζομένων, ιατρείον παθών, καταφυγήν ασθενών, δαιμόνων φυγαδευτήριον», κατά την ωραίαν ευχή της Εκκλησίας. Και όσοι με ευλάβεια θα προσέρχονται σ  αὐτόν, να δέχονται δια των Ιερών Μυστηρίων, τον αγιασμό, την υγεία της ψυχής και του σώματος, ενίσχυση στον πολύπλευρο αγώνα τους και κάθε ευλογία στη ζωή τους. Τέλος ο π. Ανδρέας προσέφερε στον Σεβασμιώτατο ως ενθύμιο των Ιερών Θυρανοιξίων μία εικόνα Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος στην εμπνευσμένη ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του ιερού αυτού χώρου, που αποτέλεσε κατά την ἀγραφη παράδοση, Μοναστήρι-Μετόχι της Ιεράς Μονής Σινά και η ίδρυσή του χρονολογείται από τον 9ο αι. μ.Χ., καθώς και στο αίμα των σφαγιασθέντων Μοναχών της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ι. Μονής Αγίου Αντωνίου από τους Άραβες Σαρακηνούς, οι οποίοι κατά την περίοδο των επιδρομών τους στην Κρήτη σφαγιάσθησαν περίπου 8.000 Μοναχούς.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι: «Στην Εκκλησία δεν παλιώνει τίποτα. Αναγεννάται με τη Χάρη του Θεού απ’ την τέφρα ακόμα και τα ερείπια. Η χάρη του Θεού γεννά και αναγεννά τον άνθρωπο και μαζί μ᾿ αυτόν και τα έργα του. Τίοποτα δεν χάνεται. Μένει «εις τον αιώνα», όπως ψάλλομε «ότι εις τον αιώνα το έλεος Αυτού. Αλληλούια», όπως ψάλλομε. Η θυσία και το μαρτύριο των σφαγιασθέντων Μοναχών και λαϊκών πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της πίστεως και ξανάνθισε στον ίδιο χώρο η ίδια πίστη, η ίδια θυσία προσωπικού αγώνα και προσφορά. Μαρτυρία και απόδειξη πίστεως αληθινής «δι’ έργων ενεργουμένης». Χωρίς τα έργα η πίστη είναι νεκρά. Δεν φτάνει ένας σταυρός. Απαιτεί θυσία ζώσα, ευάρεστος στο Θεό που είναι ολόκληρη η ζωή μας. Κι αυτή τη ζωντανή πίστη μας με έργα οικοδομής Χριστού, που είναι ο κάθε ιερός ναός, γιατί έμπρακτα διδάσκει και μαρτυρεί την ύπαρξη του Θεού ανάμεσά μας, ώστε και το μνημόσυνον μας να είναι αιώνιο. Αιωνία η μνήμη των αοιδίμων κτητόρων και ανακαινιστών των ιερού τούτου ναού των Αγίων Πρωτοκορυφαίων ΑποστόλωνΠέτρου και Παύλου, που γιορτάζουμε σήμερα. Γεννά και αναγεννά η Εκκλησία του Χριστού, βαπτίζει και ξαναβαπτίζει, αγιάζει και ανακαινίζει το σπίτι και τον άνθρωπο. Γεννά ελπίδα, ότι δεν μας εγκατέλειψε ο Θεός, μάς φωτίζει και καθοδηγεί τα έργα μας. Σ’ αυτή την κοινωνική και ιδεολογική και πνευματική κρίση εμείς δεν γκρεμίζουμε, αλλά ξανακτίζουμε καί συνεχίζουμε την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας. Αυτή είναι η καλύτερη κληρονομιά που τους αφήνουμε. Θα το εκτιμήσουν και θα το συνεχίσουν.


Τό έργο του Θεού δεν σταματά ποτέ και κανείς δεν το ανακόπτει. Είναι Θεού έργον και γεώργιον Θεού η Εκκλησία και ο άνθρωπος». Τέλος ο Σεβ. κ. Ευγένιος ευχαρίστησε όλους τους δωρητές και συνδρομητές του έργου, τους κληρονόμους του μακαριστού Κων/νου Μαστοράκη που παραχώρησαν τον χώρο, τον εργολάβο κ. Εμμ. Κονταξάκη, τον Αναγνώστη κ. Εμμανουήλ Καββουσανάκη, για τη δωρεά του περίτεχνου ξυλόγλυπτου Τέμπου, τους δωρητές του εξοπλισμού του ναού, τους τεχνίτες, τους εκλεκτούς ιεροψάλτες και όλους όσοι παρέστησαν στην ακολουθία των Θυρανοιξίων και του Εσπερινού της εορτής.


Ανάμεσα στο πλήθος του περιεστώτος λαού ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Σ. Αναστασάκης και Ν. Χριστοφακάκης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιω. Γουλιδάκης, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μακρυλιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 12:36 pm


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανυγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανυγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανυγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας

Με μεγάλη λαμπρότητα πανηγύρισε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Παύλου Φέρμων Ιεράπετρας.
Την παραμονή τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 29/6, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές εκκλησίασμα.


Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους «πρωτόθρονους» των Δώδεκα Αποστόλων, οι οποίοι μετέδωσαν στα πέρατα της οικουμένης το λυτρωτικό μήνυμα του Ευαγγελίου και μαρτύρησαν στη Ρώμη, και ιδιαιτέρως στον Απόστολο των Εθνών Παύλο, ο οποίος συνδέθηκε άρρηκτα με τον εκχριστιανισμό του Ελλαδικού χώρου και ιδιαίτερα με την Κρήτη, όπου «κατέλιπε» τον συνέκδημο και μαθητή του Απόστολο Τίτο ως πρώτο Επίσκοπο για να ευαγγελίσει απ᾽ άκρου εις άκρον τη Μεγαλόνησο.


Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον εκ των ιεροψαλτών της Ενορίας κ. Ιωάννη Σακκαδάκη.


Στην πανήγυρη παρέστη πλήθος πιστών μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Τζιρβελάκης και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, η Πρόεδρος κ. Σακκαδάκη- Μπαχλιτζανάκη Μαρία και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναπτύξεως Αγίου Ιωάννου κ. Νικ. Αθάνατος και πλήθος πιστών της περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 12:23 pm


Ουρές σε ΑΤΜ και βενζινάδικα στην Ιεράπετρα

Ουρές σε ΑΤΜ και βενζινάδικα στην Ιεράπετρα
Στην Ιεράπετρα η κατάσταση τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσης των κρίσιμων εξελίξεων θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ήρεμη, με αρκετούς πολίτες όμως να σπεύδουν να βγάζουν χρήματα χωρίς…
Στην Ιεράπετρα η κατάσταση τις πρώτες ώρες της ανακοίνωσης των κρίσιμων εξελίξεων θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν ήρεμη, με αρκετούς πολίτες όμως να σπεύδουν να βγάζουν χρήματα χωρίς αρχικά να παρατηρούνται εικόνες με μεγάλες ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ. Η εικόνα όμως άλλαξε από την Κυριακή το βράδυ, καθώς πολλοί περισσότεροι αναζήτησαν ένα αυτόματο μηχάνημα για να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους λόγω των συνεχών εξελίξεων. Ουρές σχηματίστηκαν, πολλά πηγαδάκια στήθηκαν έξω από τράπεζες, η αγωνία έκδηλη.
Ανάλογη εικόνα και τη Δευτέρα το πρωί με ακόμη περισσότερο κόσμο να προσέρχεται στις τράπεζες, δεδομένου εξάλλου, ότι και οι συνταξιούχοι ήθελαν να πληρωθούν τις συντάξεις τους. Η κατάσταση που αντιμετώπισαν σε σχέση με το ποσό ανάληψης κ.λ.π. ανάλογη των όσων επικρατούν σε όλη τη χώρα.
Πέραν της αρκετής ώρας αναμονής πάντως και της αγωνίας μήπως τα χρήματα στο μηχάνημα τελειώσουν, δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα.
Ουρές όμως σχηματίστηκαν και στα βενζινάδικα με τον κόσμο να προσέρχεται για εφοδιασμό καυσίμων των οχημάτων τους υπό την ανησυχία μήπως δεν θα μπορέσει να μετακινηθεί.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 7:14 pm


Με μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε η χρονιά για τους μαθητές της Μουσικής Σχολής Δήμου Ιεράπετρας

Με μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε η χρονιά για τους μαθητές της Μουσικής Σχολής Δήμου Ιεράπετρας
Με μια μελωδική εκδήλωση, πολλών ακουσμάτων, οι μαθητές της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ιεράπετρας ολοκλήρωσαν τα μαθήματα της φετινής περιόδου
Με μια μελωδική εκδήλωση, πολλών ακουσμάτων, οι μαθητές της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ιεράπετρας ολοκλήρωσαν τα μαθήματα της φετινής περιόδου. Πολλά παιδιά παρακολούθησαν και φέτος τα μαθήματα επιλέγοντας να πάρουν γνώσεις μουσικής μέσα από τη θεωρία, αλλά και την εκμάθηση παραδοσιακών οργάνων, λύρας, λαούτου, μαντολίνου καθώς επίσης πιάνου, κιθάρας, αρμονίου.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» την Κυριακή και ξεκίνησε με κοντυλιές και τραγούδια από τους σπουδαστές των παραδοσιακών οργάνων, τις τάξεις των οποίων επιμελούνται οι Δημήτρης Πασπαράκης και Μαρία Περιστενίδη.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 6:20 pm


Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δήμου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής δήμου Ιεράπετρας
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 9 π.μ. με τα εξής θέματα
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 9 π.μ. με τα εξής θέματα:
- Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την προμήθεια τροφίμων Δήμου και ΝΠΔΔ
- Άσκηση προσφυγής και αίτησης αναστολής ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου κατά πράξης επιβολής προστίμου της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ)του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ιεράπετρας
- Απ' ευθείας ανάθεση προμήθειας ανταλλακτικών οχημάτων Δήμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
- Απ' ευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών επισκευής οχημάτων Δήμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
- Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου Ανάπλαση οικισμού Καβουσίου.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 3:12 pm


Αύριο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας

Αύριο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 4.30 μ.μ. με τα εξής θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 4.30 μ.μ. με τα εξής θέματα:
- Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2015
- Αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και φωτισμού
- Έγκριση μετακίνησης Αντιδημάρχου και σχετικής δαπάνης
- 2η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας
- 1η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 του «Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας»
- Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής προμηθειών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Ιεράπετρας (οικ. Μαλών)»
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση οδού Ιεράπετρα-Καλαμαύκα»
- Έγκριση 1ου ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση δημοτικού κτιρίου στην οδό Μ. Φωνιαδάκη (πρώην Στέκι Νεολαίας)»
- Έγκριση 2ου ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση κεντρικών δρόμων πόλης Ιεράπετρας και κατασκευή ποδηλατόδρομου»
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης της μελέτης «Μελέτη Δικτύων Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Καθαρισμού Λυμάτων Δήμου Μακρύ Γιαλού»
- Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Μύρτου»
- Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση-αντιστήριξη δημοτικής οδού προς Σχινοκάψαλα»
- Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων σε Μακρύ Γιαλό, Ανάληψη και Πεύκους»
- 3η Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης- Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Δήμου Ιεράπετρας, για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος «Επικαιροποίηση σχεδίου διαχείρισης Νήσου Χρυσής- ΕΜΠ»
- Έκφραση άποψης για τις ΜΠΕ του έργων: «Αιολικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 873 ΜW και των συνοδών έργων στη νήσο Κρήτη, Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου της εταιρίας «Τερνα Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ» και «Ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 830,3 MW και συνοδά έργα οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης» στη νήσο Κρήτη, Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου της εταιρίας «Έλικα Α.Ε., Αιολική Ανάπτυξη Κρήτης Α.Ε.»
- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας για την υλοποίηση της πράξης «Αποκαταστάσεις- Βελτιώσεις Αθλητικών Υποδομών Δήμου Ιεράπετρας στην Π.Ε. Λασιθίου»
- Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Εταιρεία για την ανάδειξη και προβολή του τουρισμού της Κρήτης
- Παραχώρηση της χρήσης του μη λειτουργούντος Δημοτικού Σχολείου Μεσελέρων στο Φιλοδασικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσελέρων για πραγματοποίηση εκδήλωσης και χώρου του Κοινοτικού Καταστήματος Καβουσίου στην Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων
- Χορήγηση αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών
- Κοπή δέντρων
- Τροποποίηση απόφασης του Δ.Σ. για τον ορισμό οργάνου ελέγχου της τήρησης των όρων λειτουργίας παιδότοπων
- Αίτηση διαγραφής τελών άρδευσης
- Ρύθμιση κυκλοφορίας στην είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου Ιεράπετρας.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Τζιρβελάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 1:35 pm


Παραχώρηση χώρων Γυμνασίου Κουτσουρά- Λυκείου Μακρύ Γιαλού

Παραχώρηση χώρων Γυμνασίου Κουτσουρά- Λυκείου Μακρύ Γιαλού
Την Πέμπτη

H Δημοτική Επιτροπής Παιδείας δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Πέμπτη 2 Ιουλίου και ώρα 14.00μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου (παραπλεύρως γραφείου Δημάρχου) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο θέμα της παραχώρησης χώρων Γυμνασίου Κουτσουρά- Λυκείου Μακρύ Γιαλού στο ΝΠΔΔ Περιβάλλον Ιεράπετρας.
Σχετική πρόσκληση απεύθυνε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Π. Ηλίας Νταραράς.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 10:20 am


Υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση στα κυνηγόσκυλα

Υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση στα κυνηγόσκυλα
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας ανακοινώνει στους φίλους κυνηγούς ότι η ηλεκτρονική σήμανση στα σκυλιά τους
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας ανακοινώνει στους φίλους κυνηγούς ότι η ηλεκτρονική σήμανση στα σκυλιά τους καθώς και το εμβόλιο της λύσσας είναι υποχρεωτικά σύμφωνα με το νόμο 4032/2012 και 4235/2014 και θα γίνονται έλεγχοι.
Το Δ.Σ. προς εξυπηρέτηση των μελών του πήρε προσφορές από όλα τα κτηνιατρεία της Ιεράπετρας και ενημερώνει ότι τις πιο συμφέρουσες τιμές τις έδωσε το κτηνιατρείο της Ανδρονίκης Πούλιου που βρίσκεται στη διεύθυνση Κύπρου 61.
Η τιμή είναι 15 ευρώ και συμπεριλαμβάνει την ηλεκτρονική σήμανση νόμιμη και το εμβόλιο της λύσσας.
Παρακαλούμε τους κυνηγούς, όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με την Κτηνίατρο για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6988-700.090.
Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 7:22 pm


Με τα υπάρχοντα μέσα η πυροπροστασία φέτος

Με τα υπάρχοντα μέσα η πυροπροστασία φέτος
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας επισκέφθηκε το Σάββατο το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί και στο Λασίθι.  

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας επισκέφθηκε το Σάββατο το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος στο πλαίσιο περιοδείας του στο νησί και στο Λασίθι.
Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Π.Σ. Αρχιπύραρχο Στέφανο Πιεράκη και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Αγίου Νικολάου κ. Μ. Βασιλάκη ο κ. Μαυρόπουλος συναντήθηκε με το προσωπικό της Πυροσβεστικής. Ευρεία συζήτηση έγινε για τα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία, αλλά και την συμμετοχή της σε ζητήματα που άπτονται της πολιτικής προστασίας.
«Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Κρήτης είχε εντάξει στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και την προμήθεια εξοπλισμού του Π.Σ. η Κρήτη θα ενισχυθεί μέχρι τέλος του έτους με 35 καινούρια υδροφόρα οχήματα, τα οποία θα παραμείνουν στο νησί και θα είναι μια ασπίδα προστασίας και για το μέλλον.
Ελικόπτερα δε εδρεύουν από ένα σε Ηράκλειο και Χανιά. Τα δυο του Π.Σ. θα συνδράμουν όπου και όποτε χρειαστεί.
Στην κάλυψη σε προσωπικό χρειάζεται να γίνει μια καλύτερη κατανομή, να γίνει ένας καλύτερος σχεδιασμός που δεν μπορεί να γίνει όμως άμεσα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, θα εξεταστεί με τη λήξη της. Επιπλέον το θέμα έχει να κάνει και με τις προσλήψεις για τις οποίες υπάρχει ένας γενικότερος προγραμματισμός και μέσω αυτού θα καλυφθούν και κενά στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Ως Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχω συνεργασία και με την Αστυνομία, που επίσης επιτελεί σημαντικό ρόλο και μάλιστα επρόκειτο να έρθει και ο Υπουργός κ. Πανούσης στην Κρήτη, αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν το επέτρεψαν» τόνισε ο Γεν. Γραμματέας.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 6:23 pm


Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ιεράπετρας

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ιεράπετρας
Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου και ώρα 9.00 το πρωί θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ιεράπετρας για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α" 87).
- Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την προμήθεια τροφίμων Δήμου και ΝΠΔΔ.
- Άσκηση προσφυγής και αίτησης αναστολής ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου κατά της με αριθμό Μ11/2015 πράξης επιβολής προστίμου της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης(ΕΥΠΕΑ)του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Ιεράπετρας
- Απευθείας ανάθεση προμήθειας ανταλλακτικών οχημάτων Δήμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
- Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης εργασιών επισκευής οχημάτων Δήμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
-Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου Ανάπλαση οικισμού Καβουσίου
Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 11:44 am


Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας

Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας
Που συνεδριάζει την Τετάρτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 1 Ιουλίου και ώρα 16.30 με θέματα συνεδρίασης:
- Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2015. Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης.
- Αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και φωτισμού. Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης.
- Έγκριση μετακίνησης Αντιδημάρχου, καθώς και της σχετικής δαπάνης. Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης.
- 2η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015, του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας». Εισηγητής: Αντ. Πετράς.
- 1η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015, του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας». Εισηγητής: Μιχ. Σπυριδάκης.
- Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής προμηθειών του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας». Εισηγητής: Αντ. Πετράς.
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Ιεράπετρας (οικ. Μαλών)». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση οδού Ιεράπετρα-Καλαμαύκα». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- Έγκριση 1ου ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση δημοτικού κτιρίου στην οδό Μ. Φωνιαδάκη (πρώην Στέκι Νεολαίας)». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- Έγκριση 2ου ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση κεντρικών δρόμων πόλης Ιεράπετρας και κατασκευή ποδηλατόδρομου». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης της μελέτης «Μελέτη Δικτύων Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Καθαρισμού Λυμάτων Δήμου Μακρύ Γιαλού». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Μύρτου». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση-αντιστήριξη δημοτικής οδού προς Σχινοκάψαλα». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων σε Μακρύ Γιαλό, Ανάληψη και Πεύκους». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- 3η Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης- Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Δήμου Ιεράπετρας, για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος «Επικαιροποίηση σχεδίου διαχείρισης Νήσου Χρυσής- ΕΜΠ». Εισηγητής: Μιχ. Σπυριδάκης.
- Έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ του έργου «Αιολικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 873 ΜW και των συνοδών έργων στη νήσο Κρήτη, Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- Έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ του έργου «Ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 830,3 MW και συνοδά έργα οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης» στη νήσο Κρήτη, Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου της εταιρίας «ΕΛΙΚΑ Α.Ε., ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας για την υλοποίηση της πράξης «Αποκαταστάσεις- Βελτιώσεις Αθλητικών Υποδομών Δήμου Ιεράπετρας στην Π.Ε. Λασιθίου». Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
- Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Εταιρεία για την ανάδειξη και προβολή του τουρισμού της Κρήτης. Εισηγητής: Μαρία Ρουμελιωτάκη.
- Παραχώρηση της χρήσης του μη λειτουργούντος Δημοτικού Σχολείου Μεσελέρων στο Φιλοδασικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσελέρων, για πραγματοποίηση εκδήλωσης. Εισηγητής: Ηλίας Νταραράς.
- Παραχώρηση χρήσης χώρου του Κοινοτικού Καταστήματος Καβουσίου, στην Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων. Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.
- Χορήγηση αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών. Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης.
- Κοπή δέντρων. Εισηγητής: Χαρ. Κορνάρος.
- Τροποποίηση της με αρ. 73/2014 απόφασης Δ.Σ., που αφορά στον ορισμό οργάνου ελέγχου της τήρησης των όρων λειτουργίας παιδότοπων. Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.
- Αίτηση διαγραφής τελών άρδευσης. Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης.
- Ρύθμιση κυκλοφορίας στην είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου Ιεράπετρας. Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης.
Σχετική πρόσκληση απεύθυνε ο Πρόεδρος Ιωάννης Τζιρβελάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 11:07 am


Συνελήφθη 29χρονος που έκλεψε 80.000 Ευρώ στην Ιεράπετρα

Συνελήφθη 29χρονος που έκλεψε 80.000 Ευρώ στην Ιεράπετρα
Εξιχνιάστηκε, άμεσα υπόθεση κλοπής, η οποία  διαπράχθηκε στην Ιεράπετρα

Εξιχνιάστηκε, υπόθεση κλοπής η οποία διαπράχθηκε την 25.06.2015 το πρωί στην Ιεράπετρα από οικία ιδιοκτησίας 79χρονης ημεδαπής.

Συνελήφθη, 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή. Επιπλέον συνελήφθη 27χρονη ημεδαπή διότι βρέθηκαν στη κατοχή της και κατασχέθηκαν βιβλιάρια τραπέζης με χρηματικά ποσά των οποίων τη κατοχή δε μπορούσε να δικαιολογήσει.

Ειδικότερα, ύστερα από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 29χρονος μαζί με ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναζητείται, την 25.06.2015 το πρωί προσποιούμενος τον ηλεκτρολόγο απασχόλησε την 79χρονη. Κατά το χρόνο αυτό  ο συνεργός του εισήλθε στην οικία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό των 80.000 Ευρώ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Λασιθίου αναζητήθηκαν οι ανωτέρω δράστες, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και Πειραιά, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ύστερα από τις παραπάνω ενέργειες συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές ο 29χρονος ενώ ταξίδευε από Ηράκλειο προς Αθήνα με πλοίο της γραμμής, κατηγορούμενος για τη διάπραξη της κλοπής από την οικία της 79χρονης ενώ η 28χρονη συνελήφθη διότι στη κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζικών καταστημάτων με χρηματικά ποσά την κατοχή των οποίων δε μπορούσε να δικαιολογήσει.

Ο συλληφθείς κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει για τη τέλεση ομοειδών πράξεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2015 | 4:02 pm


Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας της Τετάρτης

Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας της Τετάρτης
Τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας της Τετάρτης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 1 Ιουλίου και ώρα 16.30στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέματα συζήτησης:
1. Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικ.έτους 2015 (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
2. Αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και φωτισμού (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
3. Έγκριση μετακίνησης Αντιδημάρχου, καθώς και της σχετικής δαπάνης (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
4. 2η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015, του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας» (Εισηγητής: Αντ. Πετράς)
5. 1η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015, του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας» (Εισηγητής: Μιχ. Σπυριδάκης)
6. Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής προμηθειών του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας» (Εισηγητής: Αντ. Πετράς)
7. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Ιεράπετρας (οικ. Μαλών)» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
8. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση οδού Ιεράπετρα-Καλαμαύκα» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
9. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση δημοτικού κτιρίου στην οδό Μ. Φωνιαδάκη (πρώην Στέκι Νεολαίας)» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
10. Έγκριση 2ου ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση κεντρικών δρόμων πόλης Ιεράπετρας και κατασκευή ποδηλατόδρομου» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
11. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης της μελέτης «Μελέτη Δικτύων Αποχέτευσης και Εγκατάστασης Καθαρισμού Λυμάτων Δήμου Μακρύ Γιαλού» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
12. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Μύρτου» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
13. Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση-αντιστήριξη δημοτικής οδού προς Σχινοκάψαλα» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
14. Ορισμός επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων σε Μακρύ Γιαλό, Ανάληψη και Πεύκους» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
15. 3η Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης- Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Δήμου Ιεράπετρας, για την εκπόνηση του ερευνητικού προγράμματος «Επικαιροποίηση σχεδίου διαχείρισης Νήσου Χρυσής- ΕΜΠ» (Εισηγητής: Μιχ. Σπυριδάκης)
16. Έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ του έργου «Αιολικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 873 ΜW και των συνοδών έργων στη νήσο Κρήτη, Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
17. Έκφραση άποψης για τη ΜΠΕ του έργου «Ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 830,3 MW και συνοδά έργα οδοποιίας και ηλεκτρικής διασύνδεσης» στη νήσο Κρήτη, Π.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου της εταιρίας «ΕΛΙΚΑ Α.Ε., ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
18. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ιεράπετρας για την υλοποίηση της πράξης «Αποκαταστάσεις- Βελτιώσεις Αθλητικών Υποδομών Δήμου Ιεράπετρας στην Π.Ε. Λασιθίου» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
19. Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Εταιρεία για την ανάδειξη και προβολή του τουρισμού της Κρήτης. (Εισηγητής: Μαρία Ρουμελιωτάκη)
20. Παραχώρηση της χρήσης του μη λειτουργούντος Δημοτικού Σχολείου Μεσελέρων στο Φιλοδασικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσελέρων, για πραγματοποίηση εκδήλωσης. (Εισηγητής: Ηλίας Νταραράς)
21. Παραχώρηση χρήσης χώρου του Κοινοτικού Καταστήματος Καβουσίου, στην Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)
22. Χορήγηση αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
23. Κοπή δέντρων (Εισηγητής: Χαρ. Κορνάρος)
24. Τροποποίηση της με αρ. 73/2014 απόφασης Δ.Σ., που αφορά στον ορισμό οργάνου ελέγχου της τήρησης των όρων λειτουργίας παιδότοπων (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)
25. Αίτηση διαγραφής τελών άρδευσης (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Τζιρβελάκης

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2015 | 2:17 pm


"Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε παραληρήματα για σκοτεινές σκευωρίες και υπονόμευση των αγώνων"

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας

Θεωρούμε υποχρέωσή μας, σαν Οργανωτική Ομάδα της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, να προχωρήσουμε στην παρακάτω ανακοίνωση μετά από κάποια άστοχα σχόλια και άδικες επικρίσεις που δεχτήκαμε τελευταία, ιδίως μετά την τελευταία επίσκεψη-διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ.
Καταρχήν, η Επιτροπή Αγώνα, όπως έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, δεν αποτελεί μια παράταξη ή μια οργάνωση και ως εκ τούτου δεν μπορεί να «επιβάλλει» τη συμμετοχή κανενός ούτε στην ίδια, ούτε στους αγώνες που προσπαθεί να οργανώσει.
Επιπλέον, σαν ανοιχτή επιτροπή κατοίκων και φορέων, που είναι, ακολουθεί τη θέληση και τη βούληση του κόσμου, που δεν είναι πάντα το ίδιο διαθέσιμος να αντιδράσει, ακόμα κι όταν κάποια άτομα ή ομάδες (εντός ή εκτός της Επιτροπής Αγώνα) θεωρούν ότι θα έπρεπε να το κάνει. Τέλος, ποτέ δεν απέκλεισε κανέναν, όποια κι αν είναι η πολιτική του ταυτότητα, δράση και θέση, παρά μόνο όσους αρνούνται τις δημοκρατικές διαδικασίες και το σεβασμό του συνανθρώπου τους. Αν κάποιοι προσπάθησαν -ή και κατάφεραν- να χρησιμοποιήσουν τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Αγώνα για να εξυπηρετήσουν δικούς τους σκοπούς, άλλους από την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας μας, ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό, όχι η Επιτροπή Αγώνα που υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των κατοίκων της Ιεράπετρας.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, όσοι συμμετέχουμε στην Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα και αγωνιζόμαστε να διατηρήσει την πολυφωνία, πολυμορφία και άμεση δημοκρατία που τη χαρακτηρίζει, αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε παραληρήματα για σκοτεινές σκευωρίες και υπονόμευση των αγώνων. Καλούμε, όπως πάντα, όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα γιατί μόνο μέσα από τη συμμετοχή, την ανοιχτή συζήτηση και την κοινή δράση θα μπορέσουμε να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, αφήνοντας κατά μέρος τις αναθέσεις σε ειδικούς, εκπροσώπους και σωτήρες. Ας ετοιμαστούμε, λοιπόν, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2015 | 12:40 pm


Αναζητούνται τα δυο άτομα που λήστεψαν την 79χρονη στην Ιεράπετρα

Αναζητούνται τα δυο άτομα που λήστεψαν την 79χρονη στην Ιεράπετρα
Με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν μεγάλο  χρηματικό ποσό από οικία
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων ατόμων, οι οποίοι αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό από οικία 79χρονης ημεδαπής.

Θυμίζουμε ότι σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας,  δύο άγνωστοι άνδρες, κατάφεραν με τη μέθοδο της απασχόλησης να αφαιρέσουν μεγάλο χρηματικό ποσό από οικία 79χρονης ημεδαπής.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2015 | 9:47 am


Πολλές άγονες δημοπρασίες για παραλίες και καντίνες στην Ιεράπετρα

Πολλές άγονες δημοπρασίες για παραλίες και καντίνες στην Ιεράπετρα
Θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο
Άγονες απέβησαν αρκετές από τις πρόσφατα διενεργηθείσες δημοπρασίες για την εκμίσθωση τροχήλατων καντινών ή ανάπτυξη ομπρελών και καθισμάτων σε διάφορες παραλίες του Δήμου Ιεράπετρας.
Ο Δήμος προσδοκά στην ενοικίασή τους έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών, οι παραλίες να οργανωθούν καλύτερα και να είναι περισσότερο ελκυστικές για τους λουόμενους, τις οικογένειες με τα παιδιά, αλλά και να εισπραχθούν έσοδα στα ταμεία του, που τα έχει ανάγκη ειδικά στις υπάρχουσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Ενδιαφέρον επέδειξαν αρκετοί. Όμως το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις παραλίες εξακολουθεί να είναι ασαφές και η αποσαφήνισή του καθυστερεί, άρα συνεπώς και οι δήμοι καθυστερούν να κινήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αρκετός χρόνος ήδη έχει χαθεί από την τουριστική περίοδο.
Παράλληλα το ότι αρκετοί από τους ενδιαφερόμενους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσέλθουν σε μια δημοπρασία, οδηγεί στη διαδικασία της απ' ευθείας ανάθεσης κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2015 | 7:00 pm


Μηχανήματα είσπραξης για το ανταποδοτικό τέλος της Χρυσής

Μηχανήματα είσπραξης για το ανταποδοτικό τέλος της Χρυσής
Αυτές τις ημέρες τοποθετούνται τα ειδικά μηχανήματα μέσω των οποίων θα μπορεί ο Δήμος Ιεράπετρας να εισπράττει το προβλεπόμενο ανταποδοτικό τέλος
Αυτές τις ημέρες τοποθετούνται τα ειδικά μηχανήματα μέσω των οποίων θα μπορεί ο Δήμος Ιεράπετρας να εισπράττει το προβλεπόμενο ανταποδοτικό τέλος. Τη σχετική απόφαση έλαβε παλαιότερα το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά όσους ταξιδεύουν προς Χρυσή. Σε κάθε επιβάτη αντιστοιχεί 1 €.
Τα μηχανήματα τοποθετούνται στην παραλιακή πλατεία πίσω από το Δημαρχείο σε πολύ κοντινή απόσταση από την προβλήτα, από όπου αναχωρούν τα πλοία. Ο χώρος διαμορφώνεται κατάλληλα, εκτελούνται ελαιοχρωματισμοί και τοποθετήθηκαν και προστατευτικά κάγκελα για να αποτραπεί το ενεδεχόμενο κάποιοι να επιχειρήσουν να προκαλέσουν φθορές.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΆΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2015 | 5:51 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: