1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Αρις    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.

Πλημμύρες και καταστροφές από τις βροχές

"Άνοιξαν" οι ... ουρανοί στα Τρίκαλα
Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων «χάθηκαν» κάτω από όγκους νερού στην περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας Τρικάλων, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.
Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, η ίδια εικόνα παρουσιάζεται στην περιοχή μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση, καθώς τα νερά του Πηνειού ποταμού φουσκώνουν.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 11:26 am


ΤΡΙΠΟΛΗ: Αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο


Τρίπολη: Αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο

Με αφορμή την εμβόλιμη συζήτηση της εκλογής περιφερειακού συμπαραστάτη απόψε το βράδυ στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου που ζήτησε από το σώμα ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, επειδή θα αποχωρούσε από την συνεδρίαση περιφερειακός σύμβουλος ιατρός που είχε εφημερία ενώ το συμβούλιο συζητούσε άλλο θέμα της ημερησίας διάταξης, ανέβηκαν οι τόνοι και η αντιπολίτευση πλην της παράταξης της «Ελληνικής Αυγής», αποχώρησαν από την συνεδρίαση.
Ο Νίκος Πατσαρίνος από την παράταξη της μείζονα αντιπολίτευσης «Πελοπόννησος Πρώτα» κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για αυταρχική συμπεριφορά και είπε ότι ο περιφερειάρχης δεν μιλάει για τα θέματα που συζητούν, αλλά «μιλάει για ότι τον απασχολεί και για ότι κινείται».
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας έκανε λόγο για πραξικόπημα, ενώ ο περιφερειάρχης από την πλευρά του μίλησε για αιτιάσεις της αντιπολίτευσης.
Επιπλέον ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «χαμηλούς φύλακες της κυβερνητικής προσπάθειας που μας οδηγεί στη χειρότερη κομματική νομενκλατούρα» τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας «Πελοπόννησος Πρώτα», λέγοντας ότι απέφυγαν να συζητήσουν το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, «γιατί δεν άντεχαν να συζητήσουν τη στάση της κυβέρνησης και των δύο υπουργών».
Ο Πέτρος Τατούλης επέκρινε τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη μεθόδευση που εισάγει νέα ήθη στην υλοποίηση δημοσίων έργων».
Τέλος ο περιφερειάρχης είπε για την μείζονα αντιπολίτευση ότι, «φυγομάχησαν μπροστά στην ευθύνη τους να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που απασχολεί όλη την Πελοπόννησο» και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί πρώτο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 11:22 am


Πάτρα: Αγωνία για 32χρονη που εξαφανίστηκε

Αγωνία για 32χρονη που εξαφανίστηκε από το σπίτι της, στην περιοχή Κρύα Ιτεών της Πάτρας.
Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες αναζητήσεις της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της
Τα ίχνη της χάθηκαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και οι οικείοι της άμεσα ενημέρωσαν τις Αρχές.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό της νεαρής κοπέλας μετέχουν και άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.patrastimes

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 8:32 am


Fitch: Υποβάθμισε εκτάκτως την ελληνική οικονομία κατά τρεις βαθμίδες

Ηχηρό χτύπημα από τον οίκο αξιολόγησης Fitch: Υποβάθμισε εκτάκτως την ελληνική οικονομία κατά τρεις βαθμίδες
Σε "CCC" από "B" προηγουμένως υποβάθμισε το βράδυ της Παρασκευής την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ο οίκος αξιολόγησης Fitch. Παράλληλα, σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης χρεοκοπίας εκδότη (Issuer Default Ratings - IDRs) της Ελλάδας σε εγχώριο και ξένο νόμισμα, στο “CCC” από το “Β” προέβη η Fitch.
Επίσης υποβάθμισε στο “CCC” από 'Β' τις εκδόσεις senior unsecured ομολόγων σε εγχώριο και ξένο νόμισμα. Ακόμη το βραχυπρόθεσμο IDR σε ξένο νόμισμα υποβαθμίστηκε στο 'C' από το 'B', ενώ η Fitch αναθεώρησε παράλληλα το “Country Ceiling” στο “Β-” από το “ΒΒ”.
Η ανακοίνωση της υποβάθμισης δεν ήταν προγραμματισμένη από τον οίκο Fitch και έγινε νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία της δημοσίευσης των αξιολογήσεων, κάτι που φανερώνει την αίσθηση του επείγοντος. «Η επόμενη ημερομηνία για την αξιολόγηση της Ελλάδας είναι η 15η Μαΐου 2015, ωστόσο ο Fitch πιστεύει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα δικαιολογούν την απόκλιση από το πρόγραμμα», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.
Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η αξιολόγηση έγινε με βάση το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές, οι προοπτικές για την έγκαιρη εκταμίευση κονδυλίων από τους επισημους φορείς είναι αβέβαιες ενώ οι συνθήκες περιορισμένης ρευστότητας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα έχουν προκαλέσει ακραίες πιέσεις σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου. «Αναμένουμε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει από την τρέχουσα κρίση ρευστότητας χωρίς να υπάρξει καθυστέρηση στην αποπληρωμή των καθυστερούμενων οφειλών και τις υποχρεώσεις σε ότι αφορά το χρέος. Ωστόσο οι αυξημένοι κίνδυνοι στην ελληνική οικονομία οδηγούν στην υποβάθμιση της αξιολόγησης», αναφέρει η ανάλυση της Fitch.
Ενδιαφέρον έχουν κι άλλα σημεία της ανάλυσης. Ο διεθνής οίκος επισημαίνει ότι «Η βλάβη που προκλήθηκε στην εμπιστοσύνη των επενδυτών, των καταναλωτών και των καταθετών ασφαλώς και εκτροχίασε την οικονομική ανάκαμψη που μόλις είχε αρχίσει. Αυτή η βλάβη θα πάρει χρόνο να επιδιορθωθεί, ακόμη κι αν οι προοπτικές για μια επιτυχή ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.
H Fitch αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη στο 0,5% φέτος από 1,5% τον Ιανουάριο και 2,5% τον περασμένο Δεκέμβριο. Προβλέπει επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας των επιχειρήσεων λόγω των αυξημένων οφειλών της κυβέρνησης προς τους προμηθευτές.
«Η συμφωνία του Φεβρουαρίου έδειξε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές μπορούν να επιτύχουν έναν συμβιβασμό. Ωστόσο από τότε η πρόοδος υπήρξε αργή. Δεν είναι σαφές πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί η πρώτη εκταμίευση. Μέσα στις επόμενες ημέρες η Ελλάδα πρέπει να υποβάλει λίστα με μεταρρυθμίσεις κι αν αυτή γίνει δεκτή τότε θα έρθει πιο κοντά η εκταμίευση, αναφέρουν οι αναλυτές.
Παράλληλα ο διεθνής οίκος κάνει αναφορά στις πληρωμές που έχει η Ελλάδα μέχρι τον Αύγουστο, στην εσωτερική στάση πληρωμών με σκοπό να αντισταθμιστεί η χαμηλή εισροή εσόδων. Αναφέρεται επίσης στη μεγάλη εκροή καταθέσεων την οποία εκτιμά στο 15% του συνόλου από το Νοέμβριο.
Μάλιστα ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων και γι' αυτό η αξιολόγηση ήταν αρνητική.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 7:57 am


«Όπως και να ονομάσουν μνημόνιο και τρόικα, η ουσία δεν αλλάζει»

ΚΚΕ: Η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της συμφωνίας

Το ΚΚΕ εξέδωσε ένα νέο τετρασέλιδο όπου αναφέρεται στις μετεκλογικές εξελίξεις και στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Ο Περισσός επισημαίνει την επαλήθευση των προεκλογικών του εκτιμήσεων «πως την επόμενη των εκλογών, όποιος κι αν είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης, θα είναι εδώ η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, οι δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι, και οι απαιτήσεις των μονοπωλίων».

«Η προπαγανδιστική τακτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να κρύψει το αντιλαϊκό περιεχόμενο της συμφωνίας με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ. Όποια ονομασία και να δώσουν στο μνημόνιο, στην τρόικα, η ουσία δεν αλλάζει» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

Στο τετρασέλιδο του κόμματος καλούνται οι εργαζόμενοι να πουν «όχι σε άλλες χαμένες ελπίδες, προσδοκίες και αυταπάτες».

Το ΚΚΕ καλεί σε «λαϊκή ετοιμότητα και αγωνιστική λαϊκή παρέμβαση», υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, τονίζοντας ότι ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή στην κυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση που γίνεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 7:55 am


Ψάχνουν 1,5 δις ...«Σκουπίζουν» τα πάντα για να πληρώσουν μισθούς-συντάξεις

 ΕΒΑΛΑΝ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ...ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ !

Στην εξεύρεση του μεγαλύτερου ποσού των 1,5 δισ. ευρώ που χρειάζονταν για την καταβολή μισθών Μαρτίου και συντάξεων Απριλίου έχουν προχωρήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, «πείθοντας» φορείς να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους στους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εν συνεχεία το Δημόσιο παίρνει τα χρήματα από τους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης στα πλαίσια συμφωνιών επαναγοράς (repos) που προσφέρουν στους φορείς επιτόκιο μεγαλύτερο από αυτό που προσφέρουν οι εμπορικές τράπεζες (2,3 έως 2,5% ενώ στις εμπορικές τράπεζες το επιτόκιο είναι 0,5%, 0,6% έως 1%) ή τα επενδύει σε έντοκα γραμμάτια.

Χθες ανακοινώθηκε πως από τον ΟΑΕΔ αντλήθηκαν 120 εκατ. ευρώ, από την Αττικό Μετρό 400 εκατ. ευρώ, ενώ συμβολή είχαν και οι ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και η Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνεται πως προκειμένου να είναι επιπρόσθετα καλυμμένες οι διοικήσεις των φορέων που συναινούν στη μεταφορά των διαθεσίμων τους στους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος η Βουλή ψήφισε προ ημερών σχετική διάταξη που προβλέπει ότι:

«Τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα ΝΠΔΔ και ασφαλιστικούς φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου με σύμφωνα επαναπώλησης/επαναγοράς με αντισυμβαλλόμενο το Ελληνικό Δημόσιο (repos, reverse repos, buy/sell back, sell/buy/back).

»Σε περίπτωση κεφαλαιακών ζημιών των ΝΠΔΔ και ασφαλιστικών φορέων από την για οποιονδήποτε λόγο μη προσήκουσα και ιδίως μη έγκαιρη ή μη ολοσχερή εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου ως αντισυμβαλλομένου σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης με σύμφωνα επαναγοράς, το ΝΠΔΔ ή ο ασφαλιστικός φορέας που υπέστη τη ζημία έχει απευθείας αξίωση αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου».

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 7:50 am


ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ...ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ !!!

Έλεγε πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑς στο πρόγραμμά του το προεκλογικό, ότι θα χρεοκοπήσει την Ελλάδα και γι αυτό να τον ψηφίσουμε;

Πήρε καμιά τέτοια εντολή απ τον ελληνικό λαό και δεν το καταλάβαμε; 
 
Εντάξει είπαμε να κάνει τον τσαμπουκά του στη μικρή Ολλανδέζα και στη Μέρκελ ο Βαρουφάκης, αλλά ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ!
 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΦΤΩΧΕΙΑ!
 
ΚΑΝΕΝΑΣ!

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 7:42 am


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

Τελικά το είδαμε ΚΑΙ αυτό από τους Αριστερούς κυβερνηστικούς του Τσίπρα και τους
εθνικάρες του Καμμένου:

τα χρήματα που θα πήγαιναν στους ΑΝΕΡΓΟΥΣ από τον ΟΑΕΔ, μεταφέρθηκαν στην κυβέρνηση για να πληρωθούν ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 7:37 am


Ο Θεοδωράκης ειρωνεύεται τον Καμμένο για την αγωγή που του έκανε

Με ειρωνικό τρόπο απαντά ο Σταύρος Θεοδωράκης στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του ο Πάνος Καμμένος για άρθρο που έγραψε ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην ιστοσελίδα Protagon.
Εξηγεί ότι ο ίδιος δεν είναι μέτοχος του σάιτ από την περασμένη άνοιξη, οπότε και ίδρυσε το Ποτάμι, του οποίοιυ ετέθη επικεφαλής.
«Πληροφορούμε τον υπουργό Άμυνας ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει πάψει να είναι μέτοχος στο Protagon από την Άνοιξη του 2014. Ελπίζουμε ότι τα ζητήματα του υπουργείου Αμύνης τα αντιμετωπίζει ο κ. Καμμένος με λιγότερη προχειρότητα απ΄ό,τι τον καταλαμβάνει στο κυνήγι των αντιπάλων του.
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια εμείς, θα είμαστε παρόντες στο δικαστήριο για την υπεράσπιση  της δημοσιογραφίας και της ελευθερίας της έκφρασης».

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 7:30 am


Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 7:25 am


Ισχυρός σεισμός 5.3 στο Καρπάθιο πέλαγος

Από ισχυρό σεισμό ξύπνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι Κρητικοί, και κυρίως οι κάτοικοι της ανατολικής Κρήτης, όπου έγινε περισσότερο αισθητή η σεισμική δόνηση των 5,3 ρίχτερ.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη 01:34 μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Σαββάτου 28/3), στον υποθαλάσσιο χώρο του Καρπάθιου Πελάγους, κοντά στην Κάσο.
Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 44χλμ. δυτικά της Καρπάθου, 91χλμ. βορειοανατολικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης και 14χλμ. βορειοδυτικά της Κάσου.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 89χλμ. σύμφωνα με το EMSC και στα 43χλμ. σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 7:24 am


Σαν σήμερα …από την τοπική ιστορία. 28 Μαρτίου 1943. Εκτελείται από τους Ιταλούς ο Νικόλαος Λόντος

Σαν σήμερα, 28 Μαρτίου 1943 εκτελείται από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής στο Κοπανάκι ο Μεσσήνιος Νικόλαος Λόντος του Αντωνίου ο οποίος είχε γεννηθεί το 1924 στο χωριό Αετός Τριφυλίας.


Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2015 | 12:05 am


Bloomberg: Ακόμη και οι σύμμαχοι του Τσίπρα στη Γερμανία είναι εξοργισμένοι...


Bloomberg: Ακόμη και οι σύμμαχοι του Τσίπρα στη Γερμανία είναι εξοργισμένοι...

Την οργή ακόμη και φίλων και συμμάχων του Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο φέρεται να προκαλεί η ελληνική η κυβέρνηση, μετά την επίσκεψη του Ελληνας πρωθυπουργού στο Βερολίνο αλλά και τα τελευταία σενάρια για τις κινήσεις που σχεδιάζει η Αθήνα, υποστηρίζει το Bloomberg σε δημοσίευμά του.
Το καλό κλίμα στις συνομιλίες Τσίπρα - Μέρκελ αυτή την εβδομάδα δεν φέρεται αρκετό για να λύσει την αντιπαράθεση και να ξεκλειδωθεί η βοήθεια προς την Αθήνα εκτιμά αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται.
Ακόμη και μέλη των Σοσιαλδημοκρατών - κυβερνητικών εταίρων της καγκελαρίου - οι οποίοι επιδίωξαν έναν πιο μετριοπαθή τόνο για την Ελλάδα, φέρονται να μην έχουν πεισθεί για το αν και κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να επιλύσει την κρίση, τονίζεται στο δημοσίευμα.
«Ότι προέρχεται από την Ελλάδα κινείται εντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση» αναφέρει ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Joachim Poss. «Η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική – είμαστε έκπληκτοι βλέποντας τις εξελίξεις».
«Μία ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν μία πολιτική καταστροφή, όχι μόνο για την ευρωζώνη αλλά και για όλη την ιδέα της Ευρώπης» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Thomas Oppermann. «Φυσικά δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε. Πρώτα απ' όλα εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση εάν θα κάνει ότι απαιτείται για να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 11:20 pm


Πώς θα βρείτε το ειδοποιητήριο για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ του 2013 στα ακίνητα


Πώς θα βρείτε το ειδοποιητήριο για το χαράτσι του 2013 στα ακίνητα

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους για τα οποία οφείλεται το Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013 στον σύνδεσμο http://link.minfin.gr/eidop
Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.
Από τον ίδιο σύνδεσμο μπορούν, επίσης, να τυπώσουν την ειδοποίηση με τους κωδικούς πληρωμής προκειμένου να καταβάλουν το τέλος στις τράπεζες. Πρόκειται για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβαλλόταν μέσω της ΔΕΗ το 2013, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι είτε δεν το είχαν καταβάλει είτε το είχαν κάνει εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να εγγραφεί έως ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία και η πληρωμή τους να συμψηφιστεί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι εάν δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής της οφειλής εφάπαξ, μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, με αίτηση του φορολογουμένου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 11:14 pm


Π. Τατούλης - «Ανεπίτρεπτη μεθόδευση η ακύρωση του διαγωνισμού του δρόμου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα»

«Χαμηλούς φύλακες της κυβερνητικής προσπάθειας που μας οδηγεί στη χειρότερη κομματική νομενκλατούρα» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τα μέλη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας που απέφυγαν να συζητήσουν το θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «γιατί δεν άντεχαν να συζητήσουν τη στάση της Κυβέρνησης και των δύο Υπουργών», όπως δήλωσε.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέκρινε τη στάση του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και έκανε λόγο για «ανεπίτρεπτη μεθόδευση που εισάγει νέα ήθη στην υλοποίηση δημοσίων έργων». Αφού χαρακτήρισε απαράδεκτη τη διάσπαση του έργου σε 6 με 8 έργα, ο κ. Τατούλης σημείωσε τη συμπεριφορά αυτή ως «νέο πνεύμα διαπλοκής», αφού με τη στάση αυτή «στέλνουν στις καλένδες την προτεραιότητα του δρόμου, παραβιάζοντας την απόφαση της Βουλής για την αναγκαιότητα και τον τρόπο υλοποίησης του έργου».
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε ακόμη «προσβλητική» τη συμπεριφορά αυτή, αφού το έργο ήταν ενταγμένο στο νέο ΕΣΠΑ και μάλιστα στα εμπροσθοβαρή λόγω προτεραιότητας, και ο χαρακτήρας του ήταν αυστηρά δημόσιος, αφού δεν ανήκει στις παραχωρήσεις.
«Φυγομάχησαν μπροστά στην ευθύνη τους να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά όλη την Πελοπόννησο και τη χώρα, αφού είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί πρώτο στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, «η άποψη του οποίου είναι η κυρίαρχη σε όλα τα θέματα που αφορούν την Πελοπόννησο και τους πολίτες της», τονίζοντας παράλληλα ότι «θα είμαστε πάντοτε απέναντι σε όσους με τις αποφάσεις τους στέκονται απέναντι στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Πελοποννήσου, που έχουν εγκρίνει οι ίδιοι οι πολίτες της».

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 11:04 pm


Διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Μεγαλόπολης -Ανδρίτσαινας λόγω κακοκαιρίας


φωτο: kafeneio-megalopolis.gr
ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΣΤΑ !


Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας, λόγω της κακοκαιρίας και της σφοδρής χαλαζόπτωσης.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 10ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Ανδρίτσαινας, από και προς Καρύταινα και Ανδρίτσαινα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 10:48 pm


Δύο 40χρονες εκβίαζαν 26 χρονη νοσηλεύτρια στη Θεσσαλονίκη

Στην εξιχνίαση υπόθεσης εκβιασμού σε βάρος 26χρονης νοσηλεύτριας προχώρησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο 40χρονες, εκ των οποίων μία νόμιμη εκπρόσωπος ιδιωτικής κλινικής και μία τραπεζική υπάλληλος, όπως επίσης μία 41 ετών λογίστρια.
Σε βάρος των τριών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου όταν η 26χρονη απολύθηκε από την κλινική, όπου εργαζόταν.
 Παράλληλα, με την κοινοποίηση της απόλυσής της, η λογίστρια, ενεργώντας για λογαριασμό της επιχείρησης, φέρεται ότι απαίτησε εκβιαστικά την επιστροφή μέρους του ποσού που θα της κατατίθετο ως αποζημίωση και από οφειλές της μισθοδοσίας της.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το συνολικό ποσό που κατά την καταγγέλλουσα θα ελάμβανε προσέγγιζε τα 2800 ευρώ, από τα οποία όμως της ζητήθηκε να επιστρέψει το μεγαλύτερο ποσό (περί τα 2000 ευρώ).
Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η λογίστρια κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε απειλές σε βάρος της νοσηλεύτριας ότι εάν δεν συναινούσε θα τη δυσφήμιζαν κάτι που θα δυσχέραινε την προσπάθειά της να βρει δουλειά.
Την επόμενη μέρα, η 26χρονη μετέβη μαζί με τη λογίστρια σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Περαίας, όπου επρόκειτο να γίνει κατάθεση στο λογαριασμό της ενός μέρους των οφειλομένων, προκειμένου να φαίνεται ότι η εργοδότρια επιχείρηση έχει καταβάλει στην παθούσα το ποσό της αποζημίωσης.
Έπειτα από την αντίδραση της νοσηλεύτριας, η 41 ετών λογίστρια κατηγορείται ότι ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τραπεζική υπάλληλο, η οποία κατ' εντολήν της, φέρεται ότι επενέβη στον τραπεζικό λογαριασμό της νοσηλεύτριας, αφαιρώντας τα χρήματα και αλλοιώνοντας το ιστορικό κίνησης του λογαριασμού της.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ιδιωτική κλινική βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση ορισμένα εκ των οποίων, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν πλαστογραφημένα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 10:37 pm


2o Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο, από 15 έως 18 Απριλίου 2015

taugetos 2H Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Πελοποννήσου οργανώνει το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο, για εκπαιδευτικούς.
 Το Σχολείο της Φύσης θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Απριλίου 2015, για 150 εκπαιδευτικούς απ’ όλη την Ελλάδα και θα φιλοξενηθεί στις κατασκηνώσεις Αγίας Μαρίνας, τις οποίες παρεχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας. Οι κατασκηνώσεις βρίσκονται στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 1.400 μ., σε θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον.
 
Η οργάνωση γίνεται με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, τοπικών συλλόγων, φορέων και εθελοντικών ομάδων της Μεσσηνίας, καθώς και με τη βοήθεια δεκάδων εκπαιδευτικών, εθελοντών και φίλων του Σχολείου της Φύσης, προς τους οποίους οι διοργανωτές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες. 
Το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου μας, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν μια βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα προσεγγίσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και θα βιώσουν τις τοπικές συνθήκες και εμπειρίες που αξιοποιούν τα λαογραφικά, αρχιτεκτονικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής.
 
taugetos 4
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως το Σάββατο 5 Απριλίου. 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην ομάδα της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου: Σίση Πλακονούρη (τηλ. 6976390430), Λίλιαν Καραβά (τηλ. 6972373426), Αφροδίτη Χριστοπούλου (τηλ.  6936470427), Δημήτρη Δημητρίου (τηλ.  6972612275) και ηλεκτρονικά: [email protected]
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο, καθώς και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 10:14 pm


Γ.Παπανδρέου: Χαίρομαι που η Αυγή παραδέχεται ότι «λεφτά υπάρχουν»

Ως «άκρως ενδιαφέρον» χαρακτηρίζει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΑΥΓΗ ", με τίτλο «Λεφτά υπάρχουν» ο εμπνευστής του προεκλογικού συνθήματος (το 2009) Γιώργος Παπανδρέου.
«Πράγματι, λεφτά υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν αλλά θα χάνονται όσο δεν αντιμετωπίζονται οι παθογένειες που διοχετεύουν χρήματα σε γκρίζες διαδρομές, που συνδέουν το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως μικρά και μεγάλα συμφέροντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Κίνημα» του πρώην Πρωθυπουργού.
Δηλώνει ότι χαίρεται που «σήμερα, ως αρχή τουλάχιστον, υιοθετούν όσα προσπαθήσαμε και προωθήσαμε και τα οποία εάν στήριζαν όταν έπρεπε και δεν τα πολεμούσαν, θα φθάναμε σε μια λειτουργική δημοκρατία πολύ πιο σύντομα και σίγουρα».
Και διερωτάται: «Γιατί τόσα χρόνια δεν ακούσαμε τίποτε από τον ΣΥΡΙΖΑ  για μεταρρυθμίσεις; Γιατί εξαντλούνταν,  μαζί με πολλούς άλλους,  στην λασπολόγηση της αρχής μιας άκρως μεταρρυθμιστικής παραγράφου του Γιώργου Παπανδρέου; Και γιατί, έστω και τώρα, δεν βλέπουμε ένα σχέδιο πραγματικών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση;»

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:51 pm


Γ. Πανούσης στην Τρίπολη: Η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες»


Γ. Πανούσης: Η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες»

«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του», υπογράμμισε σε δηλώσεις του από την Τρίπολη, ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου.
Ζητάμε συναίνεση όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική».
Όσον αφορά τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ο Γιάννης Πανούσης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πιθανότητα να ξαναγεμίσουν, καθώς από χθες βρίσκονται στη Μυτιλήνη, 800 νέοι παράνομοι μετανάστες, ενώ, όπως τόνισε, αναμένεται αύξηση αυτών το καλοκαίρι.
Επεσήμανε, δε, πως πως θα υπάρχει σύσκεψη με το Λιμενικό, την αστυνομία και τη μεταναστευτική πολιτική για να αποφασίσουν πως θα επιληφθούν του θέματος.
Η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες», πρόσθεσε.
Ο Γιάννης Πάνουσης μίλησε και για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τα απορρίμματα λέγοντας πως «έχει ξεπεραστεί το όριο. Η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύση αυτό το ζωτικό πρόβλημα για την δημόσια υγεία, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Θα πρέπει, λοιπόν, το λάθος να διορθωθεί γρήγορα». Και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω ποιος ήταν ο σχεδιασμός. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Πρέπει να τελειώσει αυτό σήμερα. Δεν μπορεί να γίνει Πάσχα έτσι».
Ο υπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο οποίος σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν, επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Αρκαδίας για να υπάρχει σωστή αστυνόμευση, ταυτόχρονα με την διατήρηση κι ενδυνάμωση των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων που λειτουργούν στον Δήμο.
Επιπρόσθετα, ο υπουργός κατά την παραμονή του στο δημαρχείο Τρίπολης, παρέστη σε σύσκεψη - που ήταν σε εξέλιξη - για την διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ''Τρίπολη 2021'' και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω και της Τεγεάτικης καταγωγής του, δηλώνοντας την συστράτευσή του για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφτηκε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου., με τη συνοδεία του αρχηγού της Αστυνομίας αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου
Στην Τρίπολη βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος μίλησε για τη νέα αστυνομία, το μεταναστευτικό αλλά και για το πρόβλημα της πόλης με τα απορρίμματα.
«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουρφός τονίζοντας πως «προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλους το νέο πνεύμα, το νέο κλίμα, την νέα αστυνομία. Ζητάμε συναίνεση όχι μόνο στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αλλά ταυτόχρονα στις νέες λειτουργίες που θα θέλαμε, την κοινωνική, την προληπτική, την αποτρεπτική».
Όσον αφορά τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, ο Γιάννης Πανούσης εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την πιθανότητα να ξαναγεμίσουν, καθώς από χθες βρίσκονται στη Μυτιλήνη, 800 νέοι παράνομοι μετανάστες, ενώ, όπως τόνισε, αναμένεται αύξηση αυτών το καλοκαίρι.
Επεσήμανε, δε, πως πως θα υπάρχει σύσκεψη με το Λιμενικό, την αστυνομία και τη μεταναστευτική πολιτική για να αποφασίσουν πως θα επιληφθούν του θέματος.
Η χώρα «δεν αντέχει άλλους μετανάστες», πρόσθεσε.
Ο Γιάννης Πάνουσης μίλησε και για το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τα απορρίμματα λέγοντας πως «έχει ξεπεραστεί το όριο. Η ίδια εικόνα μιας πόλης που δεν μπορεί να λύση αυτό το ζωτικό πρόβλημα για την δημόσια υγεία, δείχνει ότι κάπου έχει γίνει λάθος. Θα πρέπει, λοιπόν, το λάθος να διορθωθεί γρήγορα». Και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρω ποιος ήταν ο σχεδιασμός. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν. Πρέπει να τελειώσει αυτό σήμερα. Δεν μπορεί να γίνει Πάσχα έτσι».
Ο υπουργός πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο οποίος σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν, επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Αρκαδίας για να υπάρχει σωστή αστυνόμευση, ταυτόχρονα με την διατήρηση κι ενδυνάμωση των περιφερειακών αστυνομικών τμημάτων που λειτουργούν στον Δήμο.
Επιπρόσθετα, ο υπουργός κατά την παραμονή του στο δημαρχείο Τρίπολης, παρέστη σε σύσκεψη - που ήταν σε εξέλιξη - για την διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ''Τρίπολη 2021'' και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω και της Τεγεάτικης καταγωγής του, δηλώνοντας την συστράτευσή του για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο αναπληρωτής υπουργός επισκέφτηκε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου., με τη συνοδεία του αρχηγού της Αστυνομίας αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:41 pm


Ξεχωριστό θέαμα στην Αχαΐα – Μια εκκλησία μέσα σε ένα μεγάλο δέντρο!

Η Αχαΐα, γνωστή για το πλούτο της στο πράσινο, προσφέρει ένα ακόμα ξεχωριστό θέαμα στους λάτρεις της φύσης…
Ο ιερός ναός της Παναγιάς Πλατανιώτισσας απέχει 30 χλμ. από την πόλη των Καλαβρύτων. Αξίζει να τον επισκεφθείτε γιατί βρίσκεται σε μια υπέροχη καταπράσινη τοποθεσία με πολλά τρεχούμενα νερά.
Το μικρό εκκλησάκι της Παναγιάς έχει χτιστεί μέσα στο κοίλωμα ενός τεράστιου υπεραιωνόβιου πλατάνου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για τρία πλατάνια που φύτρωσαν μαζί και με την πάροδο των χρόνων ενώθηκαν δημιουργώντας αυτό το ξεχωριστό θέαμα.
Ο πλάτανος αυτός έχει ύψος 25 μ. και περίμετρο περίπου 16 μ. Έχει χωρητικότητα 20 ατόμων. Υπάρχει ένα μικρό τέμπλο με δυο κίονες οι οποίοι σχηματίζουν την Ωραία Πύλη.
Ξεχωριστό θέαμα στην Αχαΐα - Μια εκκλησία μέσα σε ένα μεγάλο δέντρο!
Η εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας είναι αποτυπωμένη πάνω στο πλατάνι, σε ύψος 3 μ. από το έδαφος στο εσωτερικό του κοιλώματος. Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα αποτυπώθηκε στον πλάτανο στα χρόνια της εικονομαχίας, όταν οι μοναχοί του Μεγάλου Σπηλαίου για να σώσουν την εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας τη μετέφεραν από τόπο σε τόπο.
Έτσι διανυκτέρευσαν ένα βράδυ στο χωριό Κλαπατσούνα (όπως λεγόταν τότε), μέσα στο φυσικό κοίλωμα του πλατάνου. Το πρωί όταν πήραν την εικόνα για να συνεχίσουν το δρόμο τους είδαν έκπληκτοι το αποτύπωμά της στον κορμό του δέντρου, στην τοποθεσία που την είχαν ακουμπήσει. Έτσι ονομάστηκε Παναγία η Πλατανιώτισσα καθώς και το χωριό.
Δείτε τις πολύ όμορφες φωτογραφίες του Ιωσήφ Ιωσιφίδη!
Ξεχωριστό θέαμα στην Αχαΐα - Μια εκκλησία μέσα σε ένα μεγάλο δέντρο!Ξεχωριστό θέαμα στην Αχαΐα - Μια εκκλησία μέσα σε ένα μεγάλο δέντρο!
Πηγή: patrasevents.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:28 pm


Πανικός σε ξενοδοχείο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: 19χρονος μαχαίρωσε τη μητέρα του

Σοκ και πανικός επικράτησε σε ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος όταν ένας 19χρονος επιτέθηκε... στη μητέρα του, μαχαιρώνοντάς τη με μανία και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του μικρού του αδερφού.

Ειδικότερα ο 19χρονος, ο οποίος έμενε σε δωμάτιο του ξενοδοχείου μαζί με τη μητέρα του και τον 9χρονο αδερφό του, άρπαξε τα ξημερώματα ένα μαχαίρι και επιτέθηκε στην 37χρονη μητέρα του.

Από τις φωνές επικράτησε πανικός και αναστάτωση, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ο νεαρός συνελήφθη και η μητέρα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο -όπου οι γιατροί δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή- και ο μικρός αδερφός στο Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα με τα δύο παιδιά της έφθασε τη Δευτέρα στην Αθήνα από τη Ρωσία για τη διεθνή έκθεση γούνας έκθεση γούνας «Fur Excellence» -που διεξάγεται στο Metropolitan expo. Ευκατάστατη οικογένεια, ήθελε να παραστεί και να παρακολουθήσει όλα τα επώνυμα ονόματα παραγωγών γούνας από όλο τον κόσμο, ενώ διέμενε στο πολυτελές ξενοδοχείο του αεροδρομίου.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής το ξενοδοχείο αναστατώθηκε από τις φωνές και τα ουρλιαχτά της μάνας που καλούσε σε βοήθεια. Έντρομοι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου πήγαν στο δωμάτιο και μόλις αντίκρισαν την 37χρονη βουτηγμένη στο αίμα και μαχαιρωμένη και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών ο νεαρός αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ δεν ήταν σε θέση να πει ποιοι ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Η δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αερολιμένα ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:23 pm


Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή


Βενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή

Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ασκεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την «κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα / Καμμένου / Βαρουφάκη» ότι «είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη και δεν μπορεί να πάει ούτε στη ρήξη γιατί δεν έχει τέτοια κοινωνική και εθνική εντολή, ούτε στη στροφή προς την υπευθυνότητα γιατί δεν έχει τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και τα στελέχη της είναι αιχμάλωτα των ίδιων τους των ψεμάτων».
Συμπληρώνει δε ότι «το σύρσιμο πίσω-μπρος έχει όμως τεράστιο κόστος», και καλεί την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι «εντολή και δικαίωμα να μεταφέρουν την Ελλάδα στον τρίτο κόσμο και να ακυρώσουν τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού, δεν έχουν».
Ειδικότερα, σε δήλωσή του, υπενθυμίζει ότι με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει να τοποθετηθεί η κυβέρνηση «απέναντι στις διάφορες δηλώσεις υπουργών, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, που αφήνουν ανοικτό το σενάριο της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, αν δεν γίνουν αποδέκτες οι ελληνικές προτάσεις και δεν δοθούν οι καθυστερημένες και οι τρέχουσες προφανώς δόσεις των δανείων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ». Προσθέτει ότι «η γραπτή θέση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση είναι δυστυχώς ακόμη πιο ανεύθυνη, γιατί θέτει ανοικτά το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος και μονομερούς διακοπής της εξυπηρέτησης του χρέους, αν οι εταίροι μας δεν καταβάλλουν τις δόσεις των δανείων που χορηγούν στην Ελλάδα. Και όταν αντιλαμβάνεται τι λέει, διευκρινίζει ότι αυτό αφορά προγενέστερη φάση της διαπραγμάτευσης. Η ουσία όμως παραμένει».
Κάνοντας λόγο για «θέατρο της παράλογης θρασυδειλίας που έχει δυστυχώς ακόμη θεατές», ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ζητά από την Ευρώπη και το ΔΝΤ να εφαρμόσουν πιστά το μνημόνιο, το οποίο «η ίδια δήλωνε ότι θα καταργήσει και τώρα το αποζητά, αλλά αρνείται να πει το όνομά του».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «τίθενται πλέον επιτακτικά ερωτήματα που αφορούν την πορεία της χώρας για τα επόμενα πολλά χρόνια», τα οποία, μαζί με πολλά άλλα συναφή και εξίσου κρίσιμα όπως αναφέρει, «μπορούν να απαντηθούν μόνο από μια κυβέρνηση που έχει καθαρή γραμμή».
Τα 7 ερωτήματα που θέτει ο κ. Βενιζέλος:
«1. Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι με αυτές τις παλινωδίες διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για μια συμφωνία με τους εταίρους; Με ποιο δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2015; Με ποιο στόχο; Την έξοδο από το Μνημόνιο ή την είσοδο στο Μνημόνιο 3; Αυτό θα γίνει για πόσο χρόνο και με πόσο νέο δάνειο, το οποίο ποιος θα χορηγήσει και θα εγκρίνει και με ποιους όρους;
2. Τι είπε τελικά ο κ. Τσίπρας στην κα Μέρκελ; Όσα είπε δημόσια ή όσα υπαινίσσονται οι υπουργοί του και τί απάντηση έλαβε ;
3. Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι έτσι θα πείσει το παγκόσμιας σύνθεσης διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, από το οποίο κυρίως έχουμε να λαμβάνουμε δόσεις;
4. Αντιλαμβάνεται ο κ. Τσίπρας τη ζημιά που κάνει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ελληνική πραγματική οικονομία που κινδυνεύει να αποκοπεί από το διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι ;
5. Κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι όταν υπουργοί και βουλευτές του λένε «αν δεν έχω να πληρώσω και μισθούς / συντάξεις και διεθνείς υποχρεώσεις, θα πληρώσω μόνο μισθούς / συντάξεις» , σε λίγο δεν θα έχεις να πληρώσεις ούτε μισθούς και συντάξεις; Προφανώς η πρώτη υποχρέωση του κράτους είναι να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά αυτό χρειάζεται πραγματικά λεφτά, δεν γίνεται ούτε με αέρα, ούτε με τα «λεφτά που υπάρχουν» στο πρωτοσέλιδο της Αυγής .
6. Αν η κυβέρνηση είναι τόσο «σκληρή», γιατί της πήραν μέσα από τα χέρια τα 11 δις του αποθεματικού του ΤΧΣ και τώρα εκλιπαρεί να της επιστραφούν μόνο 1,2 δις που λέει ότι έδωσε πίσω κατά λάθος;
7. Θυμάται η κυβέρνηση ότι χάριν στις παρεμβάσεις του 2012 στο δημόσιο χρέος, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του έχει μειωθεί κατά περίπου 60% σε σχέση με το 2009; Πότε και με ποια αξιοπιστία θα θέσει πράγματι - και όχι στα λόγια - το ζήτημα της εφαρμογής των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι εταίροι μας το 2012 για περαιτέρω παρεμβάσεις στο χρέος;».

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:18 pm


4 στους 10 σας Ψήφισαν ! Καμία ρήξη με την Ε.Ε δεν έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός κ. Τσακαλώτε

Έγραφα χθες ότι έχω πάψει να παίρνω στα σοβαρά οποιαδήποτε κυβερνητική δήλωση η οποία δεν προέρχεται από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και θα εφαρμόσω την ίδια τακτική και σήμερα με την επίμαχη δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Τσακαλώτος είπε σε πρωινή συνέντευξη του:
Νομίζω ότι το σενάριο της ρήξης είναι κάτι που το είχε πει και ο Γ. Βαρουφάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις κι αυτό το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός. 
Έχει καταλάβει ότι εμείς υποστηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας, υποστηρίζουμε τους ανθρώπους που έχασαν πάρα πολλά πράγματα από την κρίση και ότι είμαστε έτοιμοι, αν δεν πάνε καλά τα πράγματα, για μια ρήξη.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι για 2.598η φορά ότι από την ασφάλεια ενός πρωινάδικου ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τρίζει τα δόντια του στον...καπιταλισμό. Το αληθινά επικίνδυνο είναι ότι ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι ένα τέτοιο σχέδιο «το έχει εκτιμήσει ο ελληνικός λαός». Κάτι τέτοιο ουδέποτε έχει συμβεί.

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει λάβει εντολή ρήξης με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας. Έχει πάρει σαφή εντολή παραμονής στην Ευρωζώνη και όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες δεν έχουν αλλάξει γνώμη. Αντιθέτως, προτιμούν ευρώ ακόμα κι αν απαιτηθούν νέα μέτρα λιτότητας.

Δεν υπάρχει κανένα σενάριο ρήξης που να μην περιλαμβάνει και σενάριο...πτήσης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Πριν αναγκαστούν άρον-άρον να τοποθετήσουν ξανά τα κάγκελα έξω από τη Βουλή, ας σοβαρευτούν κι ας αρχίσουν επιτέλους να κυβερνούν τη χώρα. 
 

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 8:04 pm


Reuters: Ούτε «Grexit», ούτε «Grexident» - Ευρώ και δραχμή... παράλληλα;

Reuters:  Ούτε «Grexit», ούτε «Grexident» - Ευρώ και δραχμή... παράλληλα; Μάλλον απίθανη θεωρείται μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σκόπιμα ή λόγω κάποιου «ατυχήματος», αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Αθήνα μπορεί να μη βρεθεί υποχρεωμένη να εισάγει έναν εναλλακτικό τρόπο πληρωμής, σε συνδυασμό με το ευρώ, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σύντομα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχος.
Το πρακτορείο υπενθυμίζει παράλληλα την προειδοποίηση αξιωματούχου αυτή την εβδομάδα ότι η Αθήνα ενδέχεται να «ξεμείνει» από ευρώ έως τις 20 Απριλίου.
«Κάποια στιγμή, όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει άλλα ευρώ για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, μπορεί να ξεκινήσει να εκδίδει IOUs (από το «I Owe You», δηλαδή «σου χρωστάω»), τίτλους κάποιας μορφής που θα διασφαλίζουν την αποπληρωμή συγκεκριμένου ποσού στον κάτοχό τους», σύμφωνα με ανώτατο Ευρωαπαίο αξιωματούχο.
«Αυτού του είδους οι τίτλοι θα συναλλάσσονταν στη δευτερογενή αγορά με μεγάλη έκπτωση έναντι του ευρώ, και θα μετατρέπονταν σε ''νόμισμα'', παράλληλα με το ευρώ», προσθέτει ο εν λόγω αξιωματούχος.
Reuters:  Ούτε «Grexit», ούτε «Grexident» - Ευρώ και δραχμή... παράλληλα; Σημειώνεται ότι τα IOUs δεν θα γίνονταν ευρέως αποδεκτά για κάθε είδους συναλλαγή, όπως για αγορές σε καταστήματα, αλλά θα χρησιμοποιούνταν για την αποπληρωμή λογαριασμών προς το κράτος, τουλάχιστον αρχικά.
Στη συνέχεια, αν η κυβέρνηση ξεμείνει από χρήματα θα αναγκαστεί να επιβάλλει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων για να αποτρέψει τη μαζική φυγή καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο, αναφέρει το δημοσίευμα
Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση θα κρατούσε τα ευρώ από την καταβολή φόρων για να καλύψει τις αποπληρωμές του χρέους και να αποφύγει τη στάση πληρωμών.
«Αυτός ο διακανονισμός θα ήταν προσωρινός για να κρατηθεί η κυβέρνηση, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί μια συμφωνία με τους εταίρους για να ξεκλειδώσει περισσότερα χρήματα», υποστηρίζει άλλος αξιωματούχος στο Reuters.
Το πρακτορείο επισημαίνει ότι η Αθήνα αποκλεί αυτό το ενδεχόμενο, αν κι έχει στο παρελθόν αφήσει να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένη να αναβάλλει τις πληρωμές στο εσωτερικό για να εξυπηρετήσει το χρέος.
«Δεν υπάρχει τρόπος να αναγκάσεις μια χώρα να φύγει από το ευρώ ή από την Ε.Ε. και η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να το κάνει από μόνη της».
«Εάν θέλουν να χρεοκοπήσουν είναι καλύτερα να το κάνουν μέσα στην Ευρωζώνη παρά έξω από αυτήν», υπογραμμίζει τρίτος αξιωματούχος.
Σε κάθε περίπτωση, το μεγαλύτερο ερώτημα σε αυτό το ενδεχόμενο είναι τι θα κάνει η ΕΚΤ με τις ελληνικές τράπεζες: Θα τις άφηνε να καταρρεύσουν αναγκάζοντάς τες να ανακεφαλαιοποιηθούν με το νέο νόμισμα; Ή θα μπορούσε ίσως να συμφωνήσει, εάν η κατάρρευση είχε τόσο τρομακτικές συνέπειες, να τις ανακεφαλαιοποιήσει μέσω του ESM;
Το Reuters καταλήγει την ανάλυσή του τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση οι επιλογές αυτές είναι θεωρητικές και δεν έχουν καν συζητηθεί επίσημα, όπως υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι που επικαλείται.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 7:56 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: