Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Αρις    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αρις

Προσφυγή στο ΣτΕ από ΓΣΕΒΕΕ και ΔΣΑ κατά των πληρωμών μέσω POS

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και ζητούν να ακυρωθεί η από 19.4.2017 υπουργική απόφαση που επιβάλει την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS).
Όπως είναι γνωστό, οι συσκευές POS είναι ένα τερματικό μηχάνημα αποδοχής καρτών από το οποίο πραγματοποιείται η πληρωμή αγοράς αγαθών, δηλαδή είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει να δέχεστε πληρωμές μέσω χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης κάρτας.
Ειδικότερα, η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι μέλη της είναι 90 Ομοσπονδίες, 1.100 Σωματεία και 140.000 επιχειρηματίες. Μεταξύ των επιχειρηματιών περιλαμβάνονται επιχειρήσεις που έχουν ετήσιο τζίρο από 2 εκ. ευρώ έως 10 εκ. ευρώ και απασχολούν από κανένα εργαζόμενο (καθώς είναι αυτοαπασχολούμενοι) έως 49 εργαζόμενους.
Η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι ο επιτηδευματίας υποχρεούται να υπογράψει σύμβαση με Τράπεζα και να αγοράσει το POS ενώ επιφέρει κέρδη στις Τράπεζες από 1% έως 2% του τζίρου των επιτηδευματιών και αντίστοιχη μείωση του εισοδήματός τους.
Διευκρινίζει ότι οι Τράπεζες για κάθε συναλλαγή μέσω POS λαμβάνει προμήθεια (1% έως 2%) ανάλογα με τον κύκλο των εργασιών της κάθε επιχείρησης, ενώ πλήττονται οι μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις και ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ήδη πληγεί από την οικονομική κρίση.
Ακόμη, επισημαίνει η ΓΣΕΒΕΕ ότι η εν λόγω υπουργική απόφαση και ο νόμος 4446/2016 (άρθρο 65) που προβλέπουν την εφαρμογή των POS πλήττουν το δικαίωμα της οικονομικής ελευθερίας που προστατεύεται από το άρθρο 5 του Συντάγματος.
Παράλληλα, ο ΔΣΑ επαναλαμβάνει τα περί αντισυνταγματικότητας (αρχή της ιδιωτικής αυτονομίας, αντίθεση με τα άρθρα 5 και 20 του Συντάγματος, κ.λπ.) τόσο της υπουργικής απόφασης όσο και του εν λόγω νόμου, ενώ σημειώνει ότι οι δικηγόροι εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του νόμου4446/2016.
Ακόμη, ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι κατά την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών ο δικηγόρος έχει σχέση εντολής με τον εντολέα του και η επιβολή πρόσθετου κόστους στις συναλλαγές των δικηγόρων με τους εντολείς τους, έχει ως συνέπεια αδικαιολόγητη, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και δυσχέρανση της πρόσβασης στην Δικαιοσύνη.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 10:00 am


Πως θα ξεφορτωθείτε μία για πάντα μυρμήγκια και κατσαρίδες με τον πιο φυσικό τρόπο!

Πείτε μια και καλή αντίο στους ανεπιθύμητους επισκέπτες με τον πιο φυσικό τρόπο!

Αν βρείτε μυρμήγκια ή κατσαρίδες, ψεκάστε το χώρο που συνηθίζουν να κάνουν πάρτι με… χυμό λεμονιού!
Και τα δύο ζωύφια δεν μπορούν να ανεχθούν τη μυρωδιά του χυμού λεμονιού και θα εξαφανιστούν μια και καλή!
10 βήματα για να αποχαιρετίσετε τα μυρμήγκια από το σπίτι σας
Αντίθετα από ό,τι νομίζεις, υπάρχουν τρόποι και μάλιστα φυσικοί, μακριά από εντομοκτόνα και χημικά που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις μακριά τα κατά τα άλλα συμπαθέστατα έντομα.
Βήμα πρώτο: Επειδή η πρόληψη είναι η θεραπεία όλων των κακών, φρόντισε να μην δίνεις στα κατά τα άλλα συμπαθέστατα ζωύφια λόγους για να σε επισκεφτούν. Καθάρισε καλά μετά τα γεύματα και μη αφήνεις ψίχουλα πουθενά.
Βήμα δεύτερο: Μην αφήνεις τα σκουπίδια να μαζεύονται. Αυτή η λεπτομέρεια βέβαια θα κρατήσει μακριά και άλλα, πιο ενοχλητικά έντομα, όπως για παράδειγμα οι κατσαρίδες, αλλά θα βοηθήσει και στην καλύτερη υγιεινή του σπιτιού. Πέταξέ τα και μην τα στοιβάζεις στη βεράντα.
Βήμα τρίτο: Πρόσεξε να τυλίγεις προσεκτικά όλα τα τρόφιμα που αποθηκεύεις στα ντουλάπια της κουζίνας, μην αφήνοντας υπολείμματα ή ανοιχτές σακούλες.
Βήμα τέταρτο: Αν περισσέψει λίγο φαγητό, κράτησέ το στο ψυγείο -κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερα τα φρούτα και τα λαχανικά που δεν έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα και χαλάνε εύκολα.
Βήμα πέμπτο: Θυμήσου ότι και τα μυρμήγκια διψάνε επίσης, οπότε φρόντισε να μην τους δώσεις ευκαιρία να ξεδιψάσουν. Οποιαδήποτε εστία στάσιμου νερού -ακόμα και λίγες σταγόνες- είναι αρκετή για να τα προσελκύσει.
Βήμα έκτο: Εντόπισε πιθανές ρωγμές στο σπίτι και κλείσε τις. Η λιγότερο τοξική λύση είναι η σιλικόνη.
Βήμα έβδομο: Στα μυρμήγκια αρέσει το φαγητό, αλλά υπάρχουν και μερικές μυρωδιές και γεύσεις που τους απωθούν πολύ. Σε περίπτωση που εντοπίσεις κάπου αυτή την ενοχλητική, αεικίνητη, μαύρη… γραμμούλα ράντισε επάνω της λίγη πάπρικα, κανέλα, ναφθαλίνη, ή καπνό από τσιγάρο. Ακόμη και το κατακάθι του καφέ θα κάνει… δουλειά!
Βήμα όγδοο: Φτιάξε ένα φυσικό εντομοαπωθητικό αναμιγνύοντας ξύσμα λεμονιού με νερό και ψέκασε επάνω στη μυρμηγκοφωλιά.
Βήμα ένατο: Αν έχεις δει μυρμήγκια στο ντουλάπι με τα τρόφιμα, άδειασέ το και καθάρισε καλά με νερό στο οποίο θα έχεις ρίξει και λίγο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια, βάλε μέσα στο ντουλάπι μισό λεμόνι, ως έχει. Άφησέ το 2-3 μέρες και μετά αντικατέστησέ το με ένα φρέσκο, όπως αναφέρει το tonwtiko.
Βήμα δέκατο: Αν έχεις δει μυρμήγκια να πλησιάζουν επικίνδυνα στο σπίτι σου, πασπάλισε με ρίγανη ή σόδα μαγειρικής τις εξώπορτες και τα παράθυρα και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 9:00 am


ΔΕΙΤΕ πού παίχτηκε το τυχερό δελτίο του Τζόκερ που χάρισε σε έναν υπερτυχερό 5,7 εκατ. ευρώ

Το χρυσό δελτίο παίχτηκε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στα Σπάτα.
 Επίσης, έξι επιτυχίες βρέθηκαν στη δεύτερη κατηγορία (εκ των οποίων οι τέσσερις αντιστοιχούν σε δύο τυχερά δελτία). Κάθε επιτυχία κερδίζει το ποσό των 20.995 ευρώ.
Στην επόμενη κλήρωση της Πέμπτης οι τυχεροί της πρώτης κατηγορίας θα μοιραστούν το ποσό των 600.000 ευρώ τουλάχιστον.
Δείτε που παίχτηκαν τα χθεσινά τυχερά δελτία:

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 8:37 am


Δ ΡΑΙΧ - Ερχεται μπαράζ κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο

Κατασχέσεις σε 1,6 εκατομμύριο φορολογουμένους με χρέη προς το Δημόσιο σχεδιάζει η φορολογική διοίκηση μέχρι το τέλος του έτους, με στόχο τη διασφάλιση των εσόδων του Δημοσίου αλλά και την τόνωσή τους.
Με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές.
Μάλιστα, το προηγούμενο έτος ο συνολικός αριθμός των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που ελήφθησαν από τα τμήματα δικαστικού και νομικής υποστήριξης των ΔΟΥ και των ελεγκτικών κέντρων ανήλθαν σε 1.602.835 έναντι 746.707 του έτους 2015.
Εκ των ληφθέντων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων κ.λπ.) παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα (95,7%). Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, σε καθημερινή βάση διενεργούνται από τις ελεγκτικές αρχές περισσότερες από 530 κατασχέσεις-δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, κάτι που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, που από τις αρχές του έτους έχουν γιγαντωθεί καθώς έχουν προστεθεί και οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές. Εξαιτίας της κρίσης, νοικοκυριά και επιχειρήσεις αφήνουν απλήρωτους φόρου ύψους 1 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση. Η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει από το 2014 και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, και με εξαιρετικά ισχυρό το ενδεχόμενο να διογκωθούν περαιτέρω οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία:
• Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται με ρυθμός της τάξης του ενός δισ. ευρώ τον μήνα. Συνολικά οι μισοί φορολογούμενοι οφείλουν 95 δισ. ευρώ.
• Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν εκτοξευτεί περίπου στα 23 δισ. ευρώ. Οι τάσεις, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι ανοδικές. Και αυτό, διότι πολλοί ασφαλισμένοι, κυρίως επαγγελματίες, βρίσκονται πριν από το «λουκέτο».
• Στο πρώτο 5μηνο του έτους έχουν κλείσει 13.280 επιχειρήσεις.
Ο επιχειρηματίας και ο ελεύθερος επαγγελματίας «βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με νέα… ήθη», επισημαίνει o επικεφαλής της επιμελητηριακής ομάδας στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης – Ενωση Βιοτεχνών–Νέοι Ορίζοντες, Ιωάννης Φωτιάδης, σχολιάζοντας τον νέο τρόπο πίεσης που ασκείται πλέον στην αγορά για χρέη προς το Δημόσιο, «τα οποία, μάλιστα, “γεννήθηκαν” κυρίως τα τελευταία χρόνια, μετά το 2012, εξαιτίας των υπέρογκων φορολογικών επιβαρύνσεων και της δραματικής πτώσης του τζίρου».
Σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη, «οι οφειλές για τις οποίες γίνονται οι κατασχέσεις, και για τις οποίες ενημερώθηκε η επιμελητηριακή ομάδα, αφορούν, μεταξύ άλλων, τον ΕΝΦΙΑ και το ΕΕΤΗΔΕ, που είναι δυσβάστακτα για τις επιχειρήσεις, οι οποίες είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται έως και 90% σε σχέση με την προ των μνημονίων εποχή».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, τονίζουν ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων –μέσω των δικαστικών τμημάτων εφοριών της Θεσσαλονίκης– άρχισε ήδη να προχωρεί σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτου αποστέλλοντας τα σχετικά «ραβασάκια» που χρωστούνται στο Δημόσιο, γνωστοποιώντας το ποσόν της οφειλής και κατάσχοντας αναγκαστικά «στα χέρια σας ως τρίτου όσα οφείλετε ή μέλλετε να οφείλετε από συναλλαγή ως πελάτης» του οφειλέτη και «μέχρι του συνολικού ποσού που εκείνος χρωστά προς το Δημόσιο». Δηλαδή, κατάσχουν αναγκαστικά και μελλοντικές πληρωμές για αγορές που ενδεχομένως θα κάνει κάποιος από τη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Να σημειωθεί ότι οι πελάτες του οφειλέτη καλούνται εντός οκτώ ημερών από την επίδοση της επιστολής από την ΑΑΔΕ, «για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Δημοσίου, να καταθέσουν τα κατασχεμένα χρήματα στη ΔΟΥ. Ακόμη, η ΑΑΔΕ γνωστοποιεί στους παραλήπτες-πελάτες των επιχειρήσεων που οφείλουν στο Δημόσιο ότι «η δήλωση τρίτου, έστω και αρνητική, θα πρέπει να γίνει εντός οκτώ ημερών από την επίδοση του κατασχετηρίου».

kathimerini.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 8:16 am


Το παλαιότερο αμπέλι του κόσμου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας

Μπορεί να μετρά τέσσερις αιώνες ζωής κι από τα "σπλάχνα" του να έχουν βγει εκατομμύρια μπουκάλια κρασί, το Παλιό Αμπέλι (Old Vine), όμως, στο Μάριμπορ της Σλοβενίας δεν κατέχει απλά μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το παλαιότερο αμπέλι στον κόσμο, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει τους καρπούς του μέχρι και τις μέρες μας, προς τέρψιν των οινόφιλων.
Σύμβολο της πλούσιας οινικής κληρονομιάς του Μάριμπορ, το Παλιό Αμπέλι παράγει πλέον μόλις 35-55 κιλά σοδειά το χρόνο, το απόσταγμα της οποίας εμφιαλώνεται σε μπουκάλια- μινιατούρες των 2,5 dcl, σχεδιασμένα από τον φημισμένο Σλοβένο καλλιτέχνη Όσκαρ Κόγκοι και είθισται να προσφέρεται ως δώρο, από το πρωτόκολλο, σε επίσημες συναντήσεις. Τα σταφύλια του προέρχονται από την ποικιλία Zametovka, την παλαιότερη ποικιλία σταφυλιού στη Σλοβενία, ενώ το κρασί από τους καρπούς του ωριμάζει στις υπόγειες στοές του οινοποιείου "Vinag" στο Μάριμπορ, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και συνάμα παλαιότερα οινοποιεία στην Ευρώπη.
Το Παλιό Αμπέλι στο Μάριμπορ είναι το σημείο αφετηρίας τριών δρόμων του κρασιού, που ακολουθούν τα ? οινικά βήματα του Αρχιδούκα Ιωάννη της Αυστρίας σε μια διαδρομή με εξαιρετικούς αμπελώνες, τουριστικά αγροκτήματα και πλήθος καταστημάτων, όπου πωλούνται διάφοροι τύποι κρασιού της περιοχής. Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, με κύριο άξονα το Παλιό Αμπέλι, με αποκορύφωμα το ομώνυμο φεστιβάλ, στο οποίο ξεχωρίζει η τελετουργική συλλογή των καρπών του.
Το Παλιό Αμπέλι βρίσκεται στην περιοχή Λεντ του Μάριμπορ, το παλαιότερο "κομμάτι" της πόλης, αντίκρυ από τον ποταμό Ντράβα, στις οχθές του οποίου βρίσκεται και το Σπίτι του Παλιού Αμπελιού, ένα ιδιότυπο μουσείο κρασιού, που, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι αυτού, αποτελεί "ναό της οινικής παράδοσης και κουλτούρας" και- μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο και γραφείο πληροφόρησης τουριστών.
Είναι, όμως, το Παλιό Αμπέλι του Μάριμπορ πραγματικά το παλαιότερο στον κόσμο;
Την απάντηση έδωσαν ειδικοί οινολόγοι από το Παρίσι, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την ηλικία του Παλιού Αμπελιού, την οποία είχαν νωρίτερα υπολογίσει, μετρώντας διάφορες παραμέτρους, Σλοβένοι συνάδελφοί τους. Το αμπέλι απεικονίζεται, μάλιστα, και σε ορισμένους πίνακες της περιοχής που χρονολογούνται μεταξύ του 1657 και του 1681 και φιλοξενούνται έως τις μέρες μας σε μουσείο στο Γκρατς. Η οινική παράδοση της περιοχής έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, αφού τα πρώτα γραπτά στα οποία έχουμε αναφορές σ' αυτήν χρονολογούνται στο 400 π.Χ., την εποχή των Κελτών. Με την έλευση των Ρωμαίων, τα αμπέλια της περιοχής επεκτάθηκαν, αλλά μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς. Μόνο έπειτα από την εγκατάσταση των Σλάβων στην περιοχή άρχισε και πάλι να γνωρίζει "άνθιση" η αμπελουργία.
Η περιοχή απέκτησε φήμη ως οινοπαραγωγική κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, όταν το εξαιρετικής ποιότητας λευκό κρασί που παρήγαγε άρχισε να αποκτά φήμη στις ευρωπαϊκές αγορές.
Το 18ο αιώνα, η αμπελουργία στην περιοχή του Μάριμπορ αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς και τότε, καταγράφηκε και ο μεγαλύτερος αριθμός αμπελιών στην περιοχή.
Ήταν τέτοια, μάλιστα, η απήχηση της καλλιέργειας σταφυλιού, που το 1872 ιδρύθηκε η Σχολή Αμπελουργίας και Φρούτων, που, μέσα από τις επαγγελματικές και επιστημονικές της δράσεις έγινε ένα από τα πιο αξιόλογα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.
Η "κληρονομιά" αυτής της Σχολής πέρασε στις μέρες μας στο λύκειο γεωργίας και την πανεπιστημιακή Σχολή Γεωργίας της περιοχής, που συνεχίζουν να διαδίδουν την οινική κουλτούρα της περιοχής σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μέσω του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 8:00 am


Με το πενάκι του ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 7:59 am


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ...ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ !!! Αδέσποτη σφαίρα παραλίγο να χτυπήσει 12χρονο κορίτσι στο Μενίδι !

Βολίδα από σφαίρα πολυβόλου όπλου βρέθηκε καρφωμένη σε τοίχο του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας γύρω στις 17:30 το απόγευμα στην περιοχή του Μενιδίου και συγκεκριμένα στην οδό Θεοφυλάκτου.

Στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε η σφαίρα βρίσκονταν δύο κυρίες και ένα κοριτσάκι.

Στο σημείο έσπευσαν οι αρχές οι οποίες πραγματοποιούν σχετικές έρευνες για το αν η βολίδα προήλθε από πρόσφατο πυροβολισμό ή παλιότερο.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχουν μαρτυρίες οι οποίες να αναφέρουν αν ακούστηκαν πυροβολισμοί το απόγευμα της Κυριακής.
Η οικογένεια του παιδιού ειδοποίησε την αστυνομία και δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της ΕΛ.ΑΣ. έφτασαν αμέσως στην περιοχή αναζητώντας τους δράστες που πυροβόλησαν.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 1:12 am


Τα «τερτίπια» του καιρού και η κλιματική αλλαγή

Οι επιστήμονες εδώ και χρόνια προειδοποιούσαν για τις μελλοντικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και πρότειναν τρόπους για να μπορέσει η ανθρωπότητα να καθυστερήσει τις αναπόφευκτες κατά τ? άλλα συνέπειές της.

Πλέον έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο, δηλώνοντας ότι η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, όπως επιβεβαιώνει, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ακαδημαϊκός και επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής Χρήστος Ζερεφός.

Συνθήκες καύσωνα μέσα στον Ιούνιο σε δυτικοευρωπαϊκές χώρες, σφοδρές βροχοπτώσεις με έντονη υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες, που ακολουθούνται από πτώση της θερμοκρασίας και μετά πολύ γρήγορη άνοδό της, στην Ελλάδα. Πρόκειται για δύο εικόνες καινούργιες, τις οποίες θα πρέπει πλέον να συνηθίσουμε λένε οι επιστήμονες, καθώς όπως φαίνεται οι ακραίες καιρικές καταστάσεις θα εναλλάσσονται ακόμα πιο γρήγορα στα χρόνια που έρχονται.

«Στα ακραία αυτά φαινόμενα που βλέπουμε έχει συμβάλλει σημαντικά και ο άνθρωπος. Γιατί ποτέ στο παρελθόν από όλα τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει με επιστημονικές μεθόδους δεν είχε τόσο συχνά ακραία καιρικά φαινόμενα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τα προηγούμενα σαράντα χρόνια έχουμε δει πολλούς περισσότερους καύσωνες, πλημμύρες, φαινόμενα ξηρασίας σε όλον τον πλανήτη, πράγματα τα οποία βλέπαμε μέσα σε χιλιάδες χρόνια», εξηγεί ο κ. Ζερεφός και προσθέτει: «Η σύσταση της ατμόσφαιρας έχει αλλάξει και το διοξείδιο του άνθρακα έχει αυξηθεί κατά 25% τα τελευταία 100 χρόνια. Τέτοιες αλλαγές στο διοξείδιο του άνθρακα χρειαζόντουσαν χιλιάδες χρόνια για να γίνουν στο παρελθόν και γι? αυτό οι επιστήμονες ανησυχούν».

Τo διοξείδιο του άνθρακα, είναι ένα από τα λεγόμενα αέρια του θερμοκηπίου, που παράγεται όσο κανένα άλλο από δραστηριότητες του σύγχρονου ανθρώπου. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι ευθύνεται περίπου κατά 64% για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η συγκέντρωση του στην ατμόσφαιρα είναι κατά 40% υψηλότερη από αυτή που ήταν πριν ξεκινήσει η βιομηχανοποίηση, δείχνουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άλλα αέρια του θερμοκηπίου τα οποία εκλύονται σε μικρότερες ποσότητες, αλλά δρουν πιο αποτελεσματικά για την υπερθέρμανση του πλανήτη είναι το μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου.

Όπως όλα δείχνουν η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι μη αναστρέψιμη τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, καθώς ακόμα και αν ακολουθήσουμε όλες τις συμβουλές των επιστημόνων για αποκλειστική χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επί παραδείγματι, τις θετικές επιπτώσεις θα τις δούμε μετά από 50 χρόνια.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, δυστυχώς η αποσταθεροποίηση του κλίματος θα μας επιφυλάσσει πολύ πιο οδυνηρές εκπλήξεις στο μέλλον και γι? αυτό το λόγο πρέπει να ληφθούν μέτρα τώρα. Παράλληλα, πρέπει να προσαρμοστούμε. Ο κόσμος πρέπει τουλάχιστον να προσέχει και να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση. Να προστατεύει τον εαυτό του και την περιουσία του από τα ακραία φαινόμενα. Όταν πέφτουν κεραυνοί δεν καθόμαστε στα δέντρα, δεν μπαίνουμε στη θάλασσα», συμβουλεύει ο κ. Ζερεφός.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο περιοδικό Nature Climate Change η κλιματική αλλαγή πρόκειται να αυξήσει πολύ ραγδαία τα φονικά κύματα καύσωνα σε όλο τον κόσμο. Σήμερα σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ήδη εκτεθειμένο σε θανατηφόρες θερμοκρασίες. Ο κίνδυνος ασθενειών ακόμα και θανάτων, αναμένεται να αυξηθεί τόσο σημαντικά τα επόμενα χρόνια, που μέχρι το τέλος του αιώνα, υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισοί άνθρωποι στον κόσμο θα υποφέρουν από επικίνδυνες περιόδους καύσωνα, ακόμα και αν μειωθούν δραστικά οι εκπομπές αέριων ρύπων, αναφέρει η ίδια έρευνα.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 12:05 am


Για 7η συνεχή χρονιά η AEGEAN καλύτερη περιφερειακή εταιρεία στην Ευρώπη

Τον τίτλο της καλύτερης περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη για το 2017 απέσπασε η ΑΕGEAN, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και όγδοη τα τελευταία εννέα χρόνια από τα Skytrax World Airline Awards, στην απονομή που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου 2017 κατά τη διάρκεια του Paris Air Show.
Για άλλη μια φορά, ο επαγγελματισμός και η συμπεριφορά του προσωπικού της AEGEAN, καθώς και η συνολική εμπειρία πτήσης που παρέχει στον επιβάτη ξεχώρισαν στη βαθμολογία της εταιρίας ανάμεσα στις κατηγορίες υπηρεσιών, που οι επιβάτες κλήθηκαν να ψηφίσουν.
Η εταιρεία που ξεκίνησε την πορεία της το Μάιο του 1999, είναι μέλος της Star Alliance και προσφέρει «υπηρεσίες υψηλής ποιότητας τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε υλικό επίπεδο», σε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.
Από το 2013 που εξαγοράζει την Olympic Air, ο Όμιλος AEGEAN, επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού, ενισχύει τον τουρισμό με νέα δρομολόγια και αύξηση θέσεων συμβάλλοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.
Το 2016 μετέφερε 12,50 εκατομμύρια επιβάτες, 7% περισσότερους από το 2015. Έντονα ανοδική τάση εμφανίζει το τρέχον έτος η επιβατική κίνηση της εταιρείας, η οποία το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου κατέγραψε αύξηση 8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Με την Aegean πέταξαν στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας 2,1 εκατ. επιβάτες, το παραπάνω δίμηνο. Σημαντική ώθηση στη συνολική κίνηση έδωσε το δίκτυο εξωτερικού, το οποίο παρουσίασε αύξηση 15%, καθώς διακινήθηκαν 1,2 εκατ. επιβάτες, δίνοντας ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για το σύνολο της θερινής περιόδου.
Η βάση της Αθήνας, με την συνεισφορά και την ωρίμανση των προορισμών που ξεκίνησαν το 2015 και 2016 αλλά και των νέων προορισμών το 2017, είχε την μεγαλύτερη αύξηση, με τους επιβάτες εξωτερικού να αυξάνονται κατά 19%. Πάντως και στο εσωτερικό δίκτυο, παρά τη μείωση των άγονων γραμμών, που διαχειρίζεται η Olympic Air, αλλά και την είσοδο νέων ανταγωνιστικών αεροπορικών εταιρειών σε γραμμές, η εταιρεία διατήρησε σταθερό τον συνολικό αριθμό επιβατών της, καταγράφοντας αύξηση 1%. Συνολικά, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, από την Αθήνα διακινήθηκαν 1,654 εκατ. επιβάτες, νούμερο ενισχυμένο κατά 9%.
Η AEGEAN εκτελεί τις πτήσεις της με ένα από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται πλέον από 61 αεροσκάφη, μετά την πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον καινούρια Airbus A320ceos. Το πρόγραμμα δρομολογίων για το 2017 καλύπτει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 112 εξωτερικού σε 40 χώρες και 33 εσωτερικού.
Ωστόσο έντονη είναι η δραστηριοποίηση της εταιρείας στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί από την αρχή της λειτουργίας της μια σειρά από δράσεις, με στόχο:
- Τη λειτουργία με σεβασμό στο περιβάλλον, τους εργαζόμενους, τους επιβάτες, τις τοπικές κοινωνίες, τους προμηθευτές και τις κρατικές αρχές, καθώς και το ισχύον Νομικό και Κανονιστικό πλαίσιο (σε εθνικό και διεθνές επίπεδο)
- Την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας
- Την ανάπτυξη του τουρισμού
- Τη στήριξη της παιδείας
- Την προώθηση και την ενίσχυση του αθλητισμού
- Τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων

Δημ. Γερογιάννης: «Οι επιβάτες μας τοποθετούν στην κορυφή των επιλογών τους»

«Mέσα στο 2017, αναδειχθήκαμε "Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη" σε έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 19,9 εκατ. επιβάτες από τα Skytrax World Airline Awards. Το βραβείο αυτό - που μας απονέμεται για 7η συνεχή φορά και 8η συνολικά από το 2009 έως σήμερα - αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που παρέχουμε στους επιβάτες μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται σταθερά και μας τοποθετούν στην κορυφή των επιλογών τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Γερογιάννης.
«Η AEGEAN συνεχίζει να αποτελεί μια από τις αγαπημένες αεροπορικές εταιρίες των επιβατών στα World Airline Awards και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αναδεικνύεται ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για 7η συνεχή χρονιά, σημειώνοντας ρεκόρ. Από τις απαντήσεις στην έρευνα επιβατών, διαπιστώνουμε ότι η AEGEAN συνεχίζει να κερδίζει υψηλή βαθμολογία ως προς την εξυπηρέτηση, που παρέχει το προσωπικό της, και αυτό υποστηρίζεται επιπλέον από ένα ισχυρό προσφερόμενο προϊόν για τον επιβάτη» σχολίασε ο κ. Edward Plaisted, CEO της Skytrax.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 12:03 am


ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ Ο Mr JUMBO – Η οικογενειακή τραγωδία και τα σενάρια διαδοχής στην εταιρεία


mr jumbo

Ως αποτέλεσμα της τραγικής μοίρας που τον έπληξε χαρακτηρίζουν πολλοί την είδηση της πώλησης  μεγάλου πακέτου μετοχών του επιχειρηματία των γνωστών πολυκαταστημάτων Jumbo Απόστολου  Βακάκη,
με  τον  θάνατο του γιου του Γιώργου,  ενώ οδηγούσε την  Πόρσε στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, να έχει παίξει τον κύριο ρόλο στην απόφασή του.
Κατά το δημοσίευμα, η πώληση 4,8 εκ. μετοχών της εταιρείας, δηλαδή του 3,5% του κεφαλαίου της Jumbo, αντί 72 εκ. ευρώ, ήταν η κατάληξη μιας τραγωδίας ή η αρχή της κατάληξης, καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν θα ρευστοποιηθεί προς χάριν των δύο θυγατέρων του δαιμόνιου επιχειρηματία.
«Ο Απόστολος έχει επηρεαστεί από τον θάνατο του γιου του και γι’ αυτό επιδιώκει να δώσει στα άλλα  δύο παιδιά του – τη Σοφία που εργάζεται στην εταιρεία  και  τη Χριστίνα που ζει στο Μαϊάμι  – χρηματικά ποσά αρκετά για να κάνουν αυτά που θέλουν. Ενδεχομένως  θεωρεί ότι  ένα μέρος της τραγικής μοίρας του γιου του είχε να κάνει και με την ίδια την εταιρεία και την επιτυχία του»  αναφέρει στην εφημερίδα άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του επιχειρηματία.
μαρια βακακη
Δηλώνει επίσης ότι «ανέκαθεν ο επιχειρηματίας ξεχώριζε την εταιρεία από την οικογένειά του, αν και ο Γιώργος  με την Σοφία, τα δύο από τα τρία παιδιά του δηλαδή, εργάζονταν σε αυτήν. Για να φαντασθείτε, εάν τύχαινε  η πρώην σύζυγός του Έφη ή και τα δύο του παιδιά να έπαιρναν από τα ράφια ένα κουκλάκι το πλήρωναν. Ίσως αυτή η επιλογή της αποστασιοποίησης να έχει να κάνει με την σχέση του  κ. Βακάκη με τον ίδιο του τον πατέρα. Μια σχέση δύσκολη και πολύπλοκη…».
σοφια βακακηΗ εντολή του επιχειρηματία αμέσως μετά τον θάνατο του γιου του ήταν να μην τον συλλυπείται κανείς και «η εταιρεία να δουλέψει σα να μην έχει συμβεί τίποτα»,  σωστά θεωρήθηκε ως μία κίνηση άμυνας από έναν συντετριμμένο ψυχικά άνθρωπο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όσο και εάν επιχειρήθηκε η αποστασιοποίηση από το τραγικό συμβάν, η πορεία των πραγμάτων στην Jumbo ίσως να επηρεάσθηκε από το δυστύχημα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι έχει βάση το σενάριο της μη διαδοχής του κ. Βακάκη, επειδή  πιστεύει ότι ο κύκλος της οικογένειάς του στην εταιρεία πρέπει να κλείσει.    Η εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης ότι από το 2014 ήδη ο κ. Βακάκης έχει αποχωρήσει από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο επιχειρηματίας τόνιζε τότε ότι ήθελε να αποδεσμευτεί  από τον φόρτο εργασίας στην Ελλάδα και να αφοσιωθεί περισσότερο στις δραστηριότητές του στο εξωτερικό.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 11:30 pm


Πολλά γονίδια λειτουργούν έως και 48 ώρες μετά θάνατον

Η μεταθανάτια ζωή του DNA συνεχίζεται για περίπου δύο μέρες μετά τον θάνατο ενός οργανισμού

Εκατοντάδες γονίδια εξακολουθούν να εμφανίζουν σημάδια δραστηριότητας δύο μέρες μετά τον θάνατο ενός ζωντανού οργανισμού, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο BioRxiv.
Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να έχει επιπτώσεις στις μεταμοσχεύσεις οργάνων, στις εγκληματολογικές αναλύσεις για τον ακριβή προσδιορισμό της ώρας θανάτου, ακόμη και για τον ίδιο τον ορισμό της ζωής, καθώς σε έναν οργανισμό που έχει ιατρικά θεωρηθεί νεκρός, το DNA του μπορεί να είναι ενεργό για ένα χρονικό διάστημα ακόμη.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους Πίτερ Νομπλ και Αλεξ Ποτσίτκοφ του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, πειραματίστηκαν με ποντίκια και ψάρια.
Ζωντανά γονίδια στον χορό του θανάτου
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τον βαθμό δραστηριότητας των γονιδίων των πειραματόζωων αμέσως μετά τον θάνατό τους. Διαπίστωσαν ότι 548 γονίδια των ψαριών και 515 γονίδια των τρωκτικών ήταν ενεργά έως 48 ώρες μετά τον θάνατο των ζώων, την ώρα που το υπόλοιπο DNA τους διαλυόταν.
Μερικά από τα γονίδια που «αφυπνίζονται» μετά τον θάνατο, έχουν συσχετιστεί με τον καρκίνο και άλλα γονίδια με την ανάπτυξη του εμβρύου, χωρίς να είναι σαφές γιατί αυτό συμβαίνει.
Προηγούμενες μελέτες σε ανθρώπους είχαν δείξει ότι ορισμένα γονίδια είναι ενεργά τουλάχιστον 12 ώρες μετά τον θάνατο.
Ο θάνατος θεωρείται ότι επέρχεται όταν σταματά να λειτουργεί η καρδιά και ο εγκέφαλος, αλλά αν αρκετά γονίδια ζουν ακόμη, οι επιστήμονες αναρωτιούνται πότε ακριβώς κάποιος πρέπει να θεωρείται τεχνικά νεκρός.
Το Βήμα science

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 11:28 pm


Πως θα κοιμηθείτε δροσερά χωρίς κλιματισμό;

«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν τα κλιματιστικά, με φόντο τον επικείμενο καύσωνα και το αιώνιο ερώτημα κάθε καλοκαιριού «Πως θα κοιμηθώ δροσερά;» παραμένει.

Κρατήστε τα παράθυρα, τις κουρτίνες και τα παντζούρια κλειστά όλη μέρα
«Τα δωμάτια υπερθερμαίνονται όταν ο ήλιος μπαίνει μέσα από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, τα οποία λειτουργούν σαν τεράστιοι μεγεθυντικοί φακοί. Αν το σπίτι πληροί όλες τις προδιαγραφές, θα παραμείνει δροσερό εσωτερικά.
Κρατώντας τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες κλειστές, θα σταματήσετε την εισροή της θερμότητας στο εσωτερικό του σπιτιού και η παρεμπόδιση του ηλιακού φωτός θα σταματήσει την υπερθέρμανση του δωματίου.
Θεωρητικά, θα μπορούσατε μόλις πέσετε για ύπνο να ανοίξετε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, ωστόσο αυτό εξαρτάται και από την περιοχή όπου ζείτε και από το εάν θέλετε να κοιμηθείτε με θύρες ανοιχτές».

Βάλτε παγοκύστες μπροστά από τους ανεμιστήρες
«Για να κοιμηθεί ένας άνθρωπος καλά, πρέπει να ρίξει τη θερμοκρασία του σώματός του κατά έναν με δύο βαθμούς. Βάζοντας παγοκύστες μπροστά από τους ανεμιστήρες που θα είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να κοιτούν προς το κρεβάτι σας, θα σας βοηθήσει να ρίξετε τη θερμοκρασία του σώματός σας».

Κοιμηθείτε φορώντας βαμβακερές πιζάμες
«Είναι απλά μύθος ότι όταν κοιμάστε γυμνοί κοιμάστε και πιο δροσερά. Οι βαμβακερές πιζάμες απορροφούν τον ιδρώτα και βοηθούν, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, να μη ζεσταίνεστε υπερβολικά. Επιπλέον, φορώντας βαμβακερές πιζάμες δεν θα νιώσετε αυτό το απαίσιο συναίσθημα ότι ''κολλάτε''.
Παράλληλα, μειώνετε το ρίσκο να ξυπνήσετε το πρωί κρυωμένοι, μιας και ούτως ή άλλως η θερμοκρασία, τόσο στην ατμόσφαιρα, όσο και του σώματος, πέφτει κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Βάλτε τα σεντόνια στο ψυγείο
«Ναι, καλά ακούσατε. Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι αποτελεσματικό. Αποφύγετε την κατάψυξη, γιατί απλά δεν θα μπορείτε ούτε καν να ξεδιπλώσετε τα σεντόνια και προσέξτε στο ψυγείο να μην υπάρχουν υγρά και βραχούν τα σκεπάσματά σας. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται ''αιγυπτιακή μέθοδος'', καθώς λέγεται ότι οι Αιγύπτιοι πάγωναν τις κουβέρτες τους για να μπορούν να κοιμηθούν ευχάριστα τις νύχτες τις ημέρες που η θερμοκρασία χτυπούσε κόκκινο.
Οι Αιγύπτιοι στην πραγματικότητα δεν έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο, ωστόσο αυτός ο μύθος στη ρίζα του είναι ιδιοφυής».

Πάρτε αγκαλιά μια τσάντα με... κατεψυγμένα μπιζέλια
«Υπάρχει πάντα η λύση της σακούλας στην οποία θα βάλετε μέσα παγωμένα μπιζέλια ή ρύζι. Μπορείτε ακόμη να βάλετε τα παγωμένα μπιζέλια μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι. Είναι μια λύση καλύτερη από το να παγώσετε ένα μπουκάλι με νερό, γιατί τα μπιζέλια διατηρούνται παγωμένα για περισσότερο διάστημα και επιπλέον δεν λιώνουν όπως το νερό, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο».

Κοιμηθείτε μόνοι και στον κάτω όροφο
«Ένας άλλος άνθρωπος στο ίδιο κρεβάτι ή ακόμη και στο ίδιο δωμάτιο, τις ημέρες του καύσωνα, λειτουργεί σαν ένα μπουκάλι ζεστό νερό. Αναδίδει θερμότητα. Σκεφτείτε πόσο ζεστοί είστε και διπλασιάστε το!
Αν υπάρχει δεύτερο δωμάτιο στο σπίτι, προτιμήστε να κοιμάστε σε διαφορετικά δωμάτια. Αν μάλιστα το σπίτι είναι διώροφο, προτιμήστε να κοιμηθείτε στον πιο χαμηλό όροφο, καθώς πάντα η ζέστη... ανεβαίνει».

Βάλτε τις κάλτσες σας στο ψυγείο
«Το να παγώσουμε τα άκρα μας μάς βοηθά να μειώσουμε τη συνολική θερμοκρασία του σώματός μας και αυτό γενικότερα βοηθά να ηρεμήσουμε. Αρχικά, αυτό μπορεί να είναι μια πολύ περίεργη εμπειρία, αλλά στην πορεία θα διαπιστώσετε ότι βοηθά πολύ. Αντίστοιχα βοηθά το να βάλουμε στο ψυγείο τα εσώρουχά μας!».

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 11:13 pm


Δείτε ποιο είναι το σημείο που πρέπει να φοράτε το άρωμα για να διαρκεί όλη μέρα

Σκεφτείτε τη στιγμή που ρίχνετε μια τελευταία ματιά στον καθρέφτη πριν φύγετε από το σπίτι.
Κάνετε ένα τελευταίο φιξάρισμα στα μαλλιά σας, τσεκάρετε το κραγιόν και -φσστ! Φφσστ!- ψεκάζετε τον λαιμό, ίσως και τους καρπούς σας με το αγαπημένο σας άρωμα.
Γιατί όμως λίγες ώρες αργότερα έχει πάψει να αναδύει εκείνες τις νότες που σάς έκαναν να το διαλέξετε;

Ο λόγος που φοράμε άρωμα στο λαιμό και στους καρπούς μας είναι επειδή από αυτά τα σημεία οι φλέβες είναι πιο κοντά στο δέρμα και νιώθουμε πιο έντονους τους παλμούς του σώματός μας.  Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και τα «ιδανικά» αν θέλουμε το άρωμα μας να έχει διάρκεια. Πως μπορείτε λοιπόν να του δώσετε παράταση;

Σύμφωνα με ειδικούς τα σημεία στα οποία πρέπει να ψεκάζουμε το άρωμά μας είναι αυτά που το σώμα μας παράγει την περισσότερη θερμότητα.
Αυτά, εκτός από το εσωτερικό των αρθρώσεων, όπως το σημείο που ενώνεται ο βραχίονας με το μπράτσο, αλλά και το πίσω μέρος των γονάτων, είναι:

1. Ο αφαλός:Γιατί η θερμότητα που υπάρχει σε εκείνο το σημείο βοηθά το άρωμα να αναδύεται.

2.Το σημείο χαμηλά στην πλάτη, στο κέντρο της μέσης: Πρόκειται για ένα
σημείο εξίσου θερμό και το οποίο συχνά τρίβεται από το τζιν που φοράμε ή
 τα ρούχα μας γενικά. Η τριβή αυτή κάνει το άρωμα μας να απελευθερώνεται
 σταδιακά, καθώς κινούμαστε.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 11:00 pm


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΚΑΜΙΝΙ Η ΩΡΑ !!! Μέχρι και 45 βαθμούς ο υδράργυρος από την Πέμπτη

Καυτές αέριες μάζες, προσεγγίζουν την Ελλάδα από τη Βόρεια Αφρική και θα "κάψουν" ολόκληρη την χώρα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου από την ερχόμενη Πέμπτη (29/06/2017) μέχρι το σαββατοκύριακο που αναμένεται να κορυφωθεί.

Το κύμα του καύσωνα δεν θα περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα, αλλά θα "λιώσει" και η κεντρική και ανατολική Ευρώπη, μέχρι και η Ρωσία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μέχρι τους 37 βαθμούς την ερχόμενη Τετάρτη, με εξαίρεση την Δευτέρα που θα υπάρξει ανακοπή της ανόδου και μια μικρή "ανάσα" με 2-3 βαθμούς χαμηλότερα, αλλά από την Τρίτη θα ξεκινήσει το ράλι ανόδου του υδράργυρου.

Στις ηπειρωτικές περιοχές που είναι ευπαθείς στη ζέστη θα αγγίζουν τους 36-37°C και τοπικά τους 38°C έως και την ερχόμενη Τετάρτη, ίσως πολύ τοπικά ακόμη και τους 39°C.

Επίσης, είναι πολύ θετικό το γεγονός, ότι μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για να εκδηλώνονται μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το αποτέλεσμα θα είναι η ανακούφιση από τη ζέστη τουλάχιστον για τους κατοίκους αυτών των τμημάτων.

Από την ερχόμενη Πέμπτη 29/06, πολύ θερμές αέριες μάζες θα προέλθουν από την Βόρεια Αφρική και θα επηρεάσουν όλες τις βαλκανικές χώρες και επομένως και την Ελλάδα, η οποία θα δεχθεί πρώτη το "τσουνάμι" των καυτών αέριων μαζών.

Από την Πέμπτη, οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά, τα άτομα με καρδιολογικά προβλήματα και οι άνθρωποι που υποφέρουν από άσθμα πρέπει να προσέχουν πολύ.

Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από τις 11 πμ έως και τις 5 μμ. Στις παραλίες προφανώς όλοι σας θα πρέπει να πίνετε υγρά, να προφυλάσσεστε με αντηλιακές κρέμες και ασφαλώς να κάθεστε κάτω από τον ίσκιο.

Ο καύσωνας της ερχόμενης Πέμπτης θα είναι ισχυρός και διάρκειας 2-3 ημερών, δηλαδή οι θερμοκρασίες των 45 βαθμών θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή.

Το τι σημαίνουν αυτές οι θερμοκρασίες το δείχνει ο καύσωνας του 1987 με τους χιλιάδες νεκρούς. και την θερμοκρασία στους 42 "μόλις" βαθμούς θερμοκρασία:

Στις 20 Ιουλίου του 1987 ξεκίνησε το πιο θανατηφόρο κύμα καύσωνα στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία.

Ο καύσωνας είχε πρωτοφανή διάρκεια, αφού έκαιγε σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική Ελλάδα επί 7 με 8 ημέρες με τις θερμοκρασίες των πόλεων να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς ενώ μαζί με τα μεγάλα ποσοστά υγρασίας και τη συνεχή άπνοια δημιούργησε έναν φονικό συνδυασμό.

Σύμφωνα με εφημερίδες της εποχής, η θερμοκρασία ακόμα και την νύχτα δεν έπεφτε κάτω από τους 30 βαθμούς και η Ελλάδα που το 1987 δεν είχε ακόμα μυηθεί στα κλιματιστικά, βρέθηκε σε έναν πρωτοφανή εφιάλτη, αφού οι τσιμεντένιες πολυκατοικίες μετατράπηκαν σε φούρνους, στοιχίζοντας τη ζωή σε εκατοντάδες ηλικιωμένους.

Το φονικό αυτό κύμα καύσωνα άφησε πίσω του επισήμως 1300 και ανεπισήμως περισσότερα από 2000 θύματα, ενώ το βαρύτερο φόρο πλήρωσε η Αττική με περίπου 1115 νεκρούς.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 10:10 pm


Αυτό είναι το μυστικό για να διαλέγετε πάντα το καλύτερο καρπούζι

Το καρπούζι είναι αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής αυτής της εποχής. 

Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν να το καταναλώνουν παγωμένο και πέφτουν στην κυριολεξία με τα μούτρα σε κάθε μεγάλη φέτα καρπουζιού που μπαίνει στο τραπέζι μετά από ένα γεύμα ως επιδόρπιο ή ως φρουτοσαλάτα.
Το καρπούζι είναι αγαπητό και για τη θρεπτική του αξία.
Αποτελεί πηγή απαραίτητων βιταμινών, όπως της βιταμίνης C, Α, Β1, Β6, ενώ περιέχει μαγνήσιο, β-καροτένιο, κάλιο, διαλυτές φυτικές ίνες και λυκοπένιο.
Το γεγονός ότι αποτελείται από νερό – 90% - το καθιστά διουρητικό και ιδανικό για την απώλεια βάρους, αρκεί να μην το παρακάνετε.
Παρόλα αυτά, όλη η μαγεία του καρπουζιού συγκεντρώνεται στη ζουμερή του σάρκα και την απίθανη γεύση του, που πρέπει να είναι γλυκιά σαν μέλι!

Πώς όμως θα μπορέσετε να διαλέξετε το σωστό;

-Σίγουρα η λύση δεν βρίσκεται στο να το χτυπήσετε για να ακούσετε αν είναι κούφιο, αλλά σε κάποια μικρά μυστικά που σας δίνουμε παρακάτω.
-Αρχικά, θα πρέπει να δώσετε βάση στο βάρος του καρπουζιού. Οι ειδικοί της μαναβικής εξηγούν, ότι όσο πιο βαρύ είναι, τόσο πιο ώριμο θεωρείται το φρούτο.
-Επειτα, παρατηρήστε αν έχει επάνω του διάφορες αλλοιώσεις. Θα μπορούσε για παράδειγμα να είναι ραγισμένο, χτυπημένο ή ζαρωμένο. Καλύτερα τότε να το αποφύγετε. Αν είναι λεία η επιφάνεια του δεν υπάρχει πρόβλημα.
-Ρίξτε μια ματιά στο χρώμα που έχει η βάση του καρπουζιού. Οταν αυτή είναι κίτρινη, τότε το καρπούζι θεωρείται ώριμο.
-Το καλό καρπούζι είναι συμμετρικό ανεξάρτητα από το σχήμα του.
-Τέλος, στην περίπτωση που αγοράσετε μισό καρπούζι, κομμένο από τον μανάβη, τότε ελέγξτε τη φλούδα του, ώστε αυτή να έχει σκούρα πράσινη απόχρωση και τα κουκούτσια του που πρέπει να είναι μαύρα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 10:00 pm


ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ-ΜΑΠΑ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΦΩΤΙΑ...

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΗ καλοκαιρινή εβδομάδα, με κουράγιο και δύναμη. Όσο περνά ο καιρός παρότι βιώνουμε τα μπάνια του λαού..τόσο βλέπουμε ότι έρχεται μετά το θέρος ένας δύσκολος οικονομικός χειμώνας. Από την μία τα χαράτσια, από την άλλη οι φορολογικές δηλώσεις, τα σκουπίδια, ο τουρισμός που δεν έρχεται συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό. 
@ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ έχει η Καλαμάτα, αλλά ευτυχώς το πρόβλημα με την απεργία των συμβασιούχων δεν διογκώθηκε το πρόβλημα στα μικρότερα αστικά κέντρα. Στην Πύλο υπάρχει κινητικότητα στον τουρισμό, στην Τριφυλία όμως δεν κουνιέται φύλλο. Οι παραλίες με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν έχουν κόσμο, οι υποδομές απουσιάζουν και κάποιοι άρχοντες ισχυρίζονται ότι θα είχαμε ένα τουριστικό οδηγό που θα φέρει ορδές τουριστών..
@ΜΑΠΑ
το καρπούζι όμως. Ναι, μπορεί το καρπούζι Τριφυλίας μπορεί να έφυγε στην Ευρώπη αλλά το καρπούζι του τουρισμού αποτελεί μεγάλη υπόθεση. Να σας πούμε λοιπόν ποιος έφερε κόσμο στην περιοχή και μάλιστα έκανε άριστη εντύπωση, μαζί με ένα όμορφο δώρο εκτός των άλλων;
@H ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων με 120 αντιπροσώπους από τον μοριά και τα νησιά. Μεγάλη επιτυχία του Δ.Σ. του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας στο ξενοδοχείο Κανελλάκης. Το μήνυμα του προέδρου κ. Παυλίδη πάντως δεν πέρασε απαρατήρητο. Αλλά ο Σύλλογος εκτός από την φιλοξενία μαζί με την συνέλευση έδειξε άλλη μια φορά εξωστρέφεια..
@ΠΡΙΝ αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ο Πρόεδρος κ. Αβδάλας τους έκανε δώρο το εξαιρετικό βιβλίο του Στάθη Παρασκευόπουλου για την Τριφυλία ανά τους αιώνες που έχει βραβευθεί και αποτελεί ένα σημαντικό δώρο. Και να είμαστε σίγουροι ότι όσοι το έλαβαν θα αποτελέσουν το βήμα να γίνουν πρεσβευτές της περιοχής και να προβάλλουν τον τόπο μας. Γιατί στις συνελεύσεις η Κυπαρισσία δίνει το παρών...
@ΤΟΥΡΙΣΜΟ
υποτίθεται ότι θέλουμε. Λέμε τα θετικά και τα αρνητικά πάντα. Η ιδέα με το escpae room της κας Χριστοδούλου για ένα παιχνίδι που είναι πανελλαδικά πρωτότυπο έπιασε τόπο και ελπίζουμε να συνεχιστεί. Τουρισμό θέλουμε όμως με δρόμους καθαρούς χωρίς σκουπίδια, με κάδους περισυλλογής σε σημεία ενδιαφέροντος αλλά και στρατηγικό σχεδιασμό που δεν υπάρχει..
@ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ πάντως έχει πιάσει το νόημα. Με πρωτοβουλία των επαγγελματιών έχουν συνδυάσει ολοκληρωμένα πακέτα διακοπών με καλές τιμές στα καταστήματα, με ποικιλία τιμών στην διαμονή, με επισκέψεις σε μνημεία και όχι μόνο, αλλά φρόντισαν για την ταυτότητα της περιοχής. Πάντως οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να κάνουν εκεί ένα έργο υποδομής. Ακόμα να γίνουν οι διαγραμμίσεις στην είσοδο του Καλονερού από τον εθνικό δρόμο με κίνδυνο ατυχημάτων. Το υποσχέθηκαν αλλά δεν το τήρησαν οπότε να μην θρηνήσουμε θύματα..
@ΤΟ ΚΑΛΟ όμως να λέγεται. Εκεί που σχολιάζαμε για τους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού τελικά το πολυπόθητο άρχισε να υλοποιείται. Ένα κάδο περισυλλογής γυαλιού είδε ο φωτογραφικός φακός στην νότια πλευρά του δρόμου Ελ. Βενιζέλου κοντά στην πλατεία και απέναντι από τα ΕΛ.ΤΑ. Περιμένουμε να αυξηθούν τα σημεία ανακύκλωσης αλλά κυρίως να προχωρήσει και η ανακύκλωση χαρτιού και όχι μόνο..
@Καλά
στην υγεία τους είναι ο οδηγός και οι πέντε επιβάτες λεωφορείου, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Τίρανα – Καλαμάτα, όταν το όχημα εξετράπη σήμερα το πρωί της πορείας του, λίγο πριν φθάσει στην πόλη του Πύργου. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που το λεωφορείο βρισκόταν στο 91ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, εξετράπη για άγνωστους λόγους από την πορεία του και έπειτα από λίγα μέτρα προσέκρουσε πάνω σε κολώνες φωτισμού και στο διαχωριστικό διάζωμα.
@ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ φόροι χωρίς αντίκρισμα φοβούνται οι δημότες της Τριφυλίας. Δεν μιλάμε για τα γνωστά ανταποδοτικά τέλη που οφείλει να δημιουργεί η αυτοδιοίκηση με λίγες ωστόσο υπηρεσίες αλλά και για το περίφημο πολιτιστικό τέλος της Κυπαρισσίας. Μετά από πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τριφυλίας θα κατατεθεί το ποσό των 335.844 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας και αφορά την απόδοση πολιτιστικού τέλους παρελθόντων ετών (μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014) που εισέπραττε η επιχείρηση μέσω των λογαριασμών νερού.
@ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ότι το τέλος ΔΕΝ είχε αποδοθεί στο Δήμο. Το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ είναι όμως άδικο. Διότι ούτε ΕΝΑΣ σύλλογος δεν λαμβάνει ούτε ένας συλλογικός φορέας χρηματοδότηση για την διοργάνωση εκδηλώσεων. Μόνο η Δημοτική επιχείρηση. Αλλά το χειρότερο είναι ότι όπως μάθαμε σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ότι ο Δήμος είχε οφειλές σε λογαριασμούς ύδρευσης στην ΔΕΥΑΤ.
@ΔΗΛΑΔΗ οι δημότες αν δεν πληρώσουν το νερό κόβεται. Αν δεν πληρώσει ο Δήμος δεν τρέχει τίποτα. Μια κοινωνική πολιτική που δεν τηρείται. Αλλά τουλάχιστον ας δούμε γιατί εκτός των άλλων δημοτικών τελών που αφορούν την ακίνητη περιουσία μέσω λογαριασμών ΔΕΗ και υπέρ του Δήμου, στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ έχουν στριμωχθεί όλα τα τέλη. Σε ότι αφορά τα τέλη ύδρευσης να μην το συζητήσουμε. Θα τα πούμε σε άλλη ανάρτηση...
@ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ λοιπόν. Με ή χωρίς ομπρέλα θαλάσσης. Αλλά με καύσωνα που θα λιώσει τις αντιστάσεις μας. Οπότε μετά τον οικονομικό καύσωνα ετοιμαστείτε για τον θερινό με καπέλο και αντιηλιακό. Όσο για τα υπόλοιπα θα τα πούμε δυνατά και καθαρά. Να είμαστε σωστοί και ενημερωμένοι πολίτες. Αλλά μου φαίνεται ότι σε λίγο θα είμαστε και δυστυχισμένοι..

                       ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΗΧΗΡΟ και ξεκάθαρο μήνυμα για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου έστειλε από την Κυπαρισσία ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων προς όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων καθώς το εμπόριο κινδυνεύει από τον καύσωνα των οικονομικών μέτρων και των μνημονίων...
Σε
δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ηλίας Παυλίδης τόνισε ότι τα κυριότερα προβλήματα εστιάστηκαν στο καυτό και φορολογικό σύστημα επιμένοντας ότι πάγια θέση της ομοσπονδίας ήταν η δημιουργία δεύτερης ευκαιρίας για τους εμπόρους. Πρόκειται για μια πρόταση που αφορά 240.000 επιχειρήσεις που έχουν διακόψει την λειτουργία τους, έκλεισαν ή κήρυξαν πτώχευση λόγω των χρεών ή έχουν αδρανοποιηθεί ζητώντας την αρωγή της πολιτείας για την κεφαλαιοποίηση των χρεών ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες επανεκκίνησης της εθνικής μας οικονομίας. 
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει διάθεση επίλυσης από το πολιτικό σύστημα για την επίλυση των ζητημάτων μέσα από προτάσεις στέλνοντας ξεκάθαρο και δυνατό μήνυμα ότι σήμερα μια μικρή οικοτεχνία μπορεί να εξελιχθεί και να αποτελέσει φάρο ανάπτυξης στην πραγματικότητα χωρίς παχιά λόγια με υποσχέσεις. Εξήγησε ότι το φυτώριο της οικονομίας είναι η μικρομεσαία επιχείρηση μέσα από πολιτική ίσων ευκαιριών στέλνοντας μήνυμα σε δεξιές και αριστερές πτέρυγες ότι η αποψίλωση των επιχειρήσεων που τελούν υπό διωγμό θα αφανίσει κάθε ελπίδα ανάπτυξης. 
Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΓΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Στο
χαιρετισμό του καλωσορίζοντας τους 120 εκπροσώπους ο Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας Δημήτρης Αβδάλας πρόσθεσε ότι η Κυπαρισσία ως μυθική πόλη του Ομήρου καλωσορίζει άλλη μια φορά την γενική συνέλευση της ομοσπονδίας ευχαριστώντας όσου προσήλθαν ενώ μίλησε για την ανάγκη συλλογικών δράσεων για συνολική έξοδο από την κρίση μέσα από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας. Παράλληλα έδωσε το στίγμα για τις ενωτικές προσπάθειες που υλοποιούνται στην Τριφυλία αλλά και την δημιουργία διαλόγου ώστε η Πολιτεία να λάβει ξεκάθαρο μήνυμα για τα πραγματικά προβλήματα της αγοράς.
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 9:53 pm


ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - 83χρονος ασελγούσε σε 12χρονο αγόρι στην παιδική χαρά

Πέραν κάθε λογικής είναι, η φρικαλεότητα που αποκαλύφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σε παιδική χαρά στην οδό Λακωνικής, στην Καλαμάτα.

Ογδόντα τριάχρονος ασελγούσε και κακοποιούσε σεξουαλικά 12χρονο με ελαφρά νοητική υστέρηση, επί ημέρες μέσα σε παιδική χαρά.

Ανώνυμη καταγγελία χθες το απόγευμα, κινητοποίησε άμεσα τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο που τους υποδείχθηκε και εντόπισαν στο σημείο, τόσο τον 83χρονο, όσο και τον 12χρονο.

Από εκεί και πέρα, άρχισε να ξετυλίγονται τα όσα αρρωστημένα συνέβαιναν, μέσα σε ένα χώρο παιδικής ανεμελιάς.

Ο ανήλικος, αποκάλυψε ότι εδώ και αρκετές ημέρες, ο 83χρονος, ο οποίος είναι και γείτονάς του, πήγαινε και τον συναντούσε στην παιδική χαρά.

Εκεί σε σημεία που του παρείχαν φυσική κάλυψη, ασελγούσε επάνω στο κορμάκι του 12χρονου. Τις τελευταίες δε ημέρες, όπως αποκάλυψε ο 12χρονος στους αστυνομικούς και σε παιδοψυχίατρο τον κακοποίησε και σεξουαλικά, κάτι που πλέον έχει επιβεβαιωθεί και ιατροδικαστικά.

Ο 83χρονος Καλαματιανός συνελήφθη και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ώστε να του απαγγελθούν κατηγορίες.

tharrosnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 9:26 pm


Γιατί γέμισαν μέδουσες οι ελληνικές θάλασσες;

Πονοκέφαλο στους λουόμενους και ιδιαίτερα σε όσους έχουν μικρά παιδιά προκαλεί η κατά διαστήματα έντονη εμφάνιση μεδουσών στις ελληνικές παραλίες.

Το φαινόμενο παρατηρείται σε αρκετές περιοχές, ενώ το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση στον Κορινθιακό κόλπο, με τους φορείς της περιοχής να ζητούν λύση. Ο Επαμεινώνδας Χρήστου, ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, μιλώντας στο NEWS 24/7, εμφανίζεται καθησυχαστικός, υπογραμμίζει πως η εμφάνιση των μεδουσών δε σχετίζεται με τη μόλυνση, ενώ ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού τους, προτείνει τη δραστική μείωση της αλίευσης πελαγικών ψαριών.
Οι Μέδουσες, που ανήκουν στους ζελατινοειδείς οργανισμούς, αποτελούν μια μεγάλη ομάδα του ζωοπλαγκτού που κατοικούν σε όλες τις θάλασσες και όλα τα βάθη του παγκόσμιου ωκεανού. Στις ελληνικές θάλασσες εμφανίζονται μεγάλοι πληθυσμοί με μια περιοδικότητα 10- 12 ετών, παρόμοια με αυτήν που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες μεσογειακές χώρες.  Στις δικές μας θάλασσες παραμένουν για δύο έως τρία χρόνια αλλά η περίοδος παραμονής αλλάζει ανάλογα με το μέρος. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε θάλασσα της Μεσογείου χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν και τη συμπεριφορά τους. Πως καθορίζεται όμως η εμφάνισή τους, ποιες από αυτές είναι επικίνδυνες και τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση επαφής;
Οι μέδουσες διαθέτουν σημαντική ενεργητική κίνηση αλλά η εξάπλωσή τους εξαρτάται από τα θαλάσσια ρεύματα
"Οι μέδουσες διαθέτουν σημαντική ενεργητική κίνηση αλλά η εξάπλωσή τους εξαρτάται από τα θαλάσσια ρεύματα. Κάποια είδη μεδουσών όπως η Pelagia nochiluca (μωβ ροζέ) και Cotylorhiza tuberculata (καφέ) ενδημούν και στον Κορινθιακό και κατά καιρούς ενδέχεται να εμφανίζονται σε διάφορες παραλίες. Ο βιολογικός τους κύκλος περιλαμβάνει δύο φάσεις 1) τη  φάση ανάπτυξης του πολύποδα, που είναι προσκολλημένος σε στερεά υποστρώματα στον πυθμένα (συνήθως  στα  ανοικτά) και 2) την εμφάνιση της «εφύρας» που αποκόπτεται από τον πολύποδα και αναπτύσσεται στη ενήλικη μέδουσα, και μετακινείται με τη βοήθεια των ρευμάτων. Έτσι εξηγείται η απότομη εμφάνιση μεδουσών σε κλειστούς κόλπους" λέει ο κ. Χρήστου.
Με άλλα λόγια,  οι εμφανίσεις των μεδουσών τοπικά εξαρτώνται από συνδυασμό της ανεμογενούς κυκλοφορίας στη θάλασσα: υπάρχουν δηλαδή στα ανοικτά και με τη βοήθεια ρευμάτων που παράγονται από τον άνεμο συγκεντρώνονται σε παραλίες. Από τα παραπάνω είδη αυτά μόνο η Pelagia nochiluca είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο και αντιμετωπίζεται με τους γνωστούς τρόπους (δεν τρίβουμε το σημείο επαφής ξεπλένουμε με γλυκό νερό και χρησιμοποιούμε αμμωνία, φενιστίλ κλπ. - ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τα αλλεργικά  άτομα). "Ζει στην ανοιχτή θάλασσα και η αύξηση του πληθυσμού της αποδεδειγμένα δεν έχει σχέση με τη ρύπανση" εξηγεί ο ερευνητής απαντώντας σε όσους θεωρούν πως η ύπαρξη μεδουσών αποτελεί δείγμα μολυσμένων υδάτων.
Υπεραλίευση και κλιματική αλλαγή αυξάνουν τον πληθυσμό τους
"Γενικά οι πληθυσμιακές τους διακυμάνσεις στη Μεσόγειο συνδέονται περισσότερο με τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας της θάλασσας και με άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή, όπως για παράδειγμα οι περίοδοι ξηρασίας ή έντονων βροχοπτώσεων τους ανοιξιάτικους μήνες. Ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει την αφθονία των μεδουσών είναι η θήρευση από διάφορα πελαγικά ψάρια. Έχει διαπιστωθεί ότι ψάρια όπως τόνοι, σκουμπριά, γόπες κλπ καταναλώνουν μέδουσες. Προτείνεται λοιπόν η δραστική μείωση της αλίευσης τέτοιων ψαριών σε περιβάλλοντα όπου παρατηρείται αύξηση των μεδουσών".
Ανακοίνωση για την έξαρση του φαινομένου στον Κορινθιακό κόλπο εξέδωσε και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας που προτείνει καθολική απαγόρευση της αλιείας για ένα χρόνο. "Προκειμένου να καταστεί δυνατή η γρηγορότερη λύση του προβλήματος, κατά την άποψη του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θα πρέπει να εξεταστεί η κήρυξη σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Κορινθιακού με πιθανότητα εξολοκλήρου απαγόρευσης της αλιείας σε αυτόν, τουλάχιστον για ένα χρόνο. Επίσης, πρέπει να ληφθούν νομοθετικά μέτρα για την εκπαίδευση των αλιέων (επαγγελματιών αλλά και ερασιτεχνών) αλλά και στελέχωση των λιμενικών αρχών ώστε να μπορούν αν προβαίνουν σε ουσιαστικούς ελέγχους. Μόνο με την λήψη παρόμοιων μέτρων μπορούμε όλοι να βγούμε ωφελημένοι" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 9:00 pm


Στην Καλαμάτα η Φώφη Γεννηματά !

Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 26 Ιουνίου και ώρα 06:00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας στην Περιφερειακή Ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ομιλητή την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι Θεσμικών και Παραγωγικών Φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις που θα  συμπεριληφθούν στο Πρόγραμμα Ελλάδα που θα διαμορφωθεί στο επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Την παρουσίαση των Βασικών Αξόνων του Προγράμματος Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο Βουλευτής Αργολίδας και μέλος της Επιτροπής για την συγκρότηση του Προγράμματος Γιάννης Μανιάτης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 8:00 pm


Γίνεται «προοδευτική κυβέρνηση» χωρίς… Καμμένο;

Η είδηση λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μια συνέντευξη και έκανε «άνοιγμα» προς το ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας «διάλογο» με στόχο την «προοδευτική διακυβέρνηση μετά το τέλος των Μνημονίων».

Σαν να λέμε ότι, μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα θα είναι ξανά νικητής και θα θέλει για συνεταίρο, αντί των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου, το ΠΑΣΟΚ (ή όπως αλλιώς θα λέγεται) της Φώφης Γεννηματά. 
Ο «μύθος» περιέχει ισχυρή δόση σουρεαλισμού. 
Διότι, για να βγει αληθινός, πρέπει να μην αλλάξει (σχεδόν) τίποτα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ να θριαμβεύσει ξανά στις εκλογές (η νίκη του έστω και μία ψήφο θα ισοδυναμεί με θρίαμβο) και να επιδιώξει απλώς να αλλάξει εταίρο στην κυβέρνηση.

Κανονικά ο σημερινός συνεταίρος του Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να ανησυχήσει από το άδειασμα που του κάνει. 
Ομως, δεν χρειάζεται. Διότι και δύο -Τσίπρας και Καμμένος- γνωρίζουν ότι, μετά τις εκλογές, η συμμαχία τους θα γίνει σκορποχώρι. 
Και ότι τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» κινούνται στη σφαίρα των ανεκδότων. 
Ετσι όπως τα κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, η επόμενη κυβέρνηση θα ξεκινάει από την ΝΔ και (πολύ πιθανό) θα τελειώνει σε αυτήν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτήν που φαντασιώνεται ο νυν Πρωθυπουργός στο «άνοιγμα» που κάνει προς το ΠΑΣΟΚ. Αν και το πιθανότερο είναι ότι αυτό το «άνοιγμα» δεν είναι καν θέμα «φαντασίας», αλλά στυγνών υπολογισμών.
Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι το 90% της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ του 2015 προέρχεται από πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
 Ολες οι έρευνες πιστοποιούν ότι ένα μεγάλο κομμάτι θα τον εγκαταλείψει όποτε γίνουν εκλογές. 
Ενας από τους τρόπους για να περιορίσει τις διαρροές είναι να συνεχίσει και να εντείνει το «φλερτ» προς τον πρώην χώρο αυτών των ψηφοφόρων, υποσχόμενος ότι θα το κάνει (νέο) συνεταίρο του. 
Κατά κάποιον τρόπο ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ (από το 1985 και μετά) ελαφρώς παραλλαγμένο: 
«ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις»! 
Το σύνθημα αυτό «αναζωπυρωνόταν» κάθε φορά που το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Τηρουμένων των αναλογιών, το ίδιο κάνει σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ευρισκόμενος σε παρόμοια θέση.
Στην πολιτική τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Όταν συνεργάστηκαν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, όλα είναι πιθανά. Όμως, σήμερα η συζήτηση περί «προοδευτικής διακυβέρνησης» δεν μπορεί παρά να προκαλεί μειδιάματα ή και θυμό στους αποδέκτες της, ανάλογα με την ψυχική τους διάθεση.
Κι επειδή ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει την «πρότασή» του το πρώτο ζεστό Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού, η κυρία Γεννηματά θα μπορούσε να του απαντήσει στέλνοντάς του αυτό το στιγμιότυπο από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύοντάς το με ένα σημείωμα με τη φράση:
 «Σύντροφε Αλέξη, εμείς σε προοδευτική κυβέρνηση χωρίς τον σύντροφο Πάνο δεν συμμετέχουμε»!

Γ. Καρελιάς-protagon.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 7:30 pm


ΑΠΟΦΑΣΙΣΩΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΩΜΕΝ !!! ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ κατασχέσεων - Τι πρέπει να γνωρίζετε για να προστατευθείτε

Ακόμη ένα καινούργιο ρεκόρ κατασχέσεων καταρρίφθηκε από τη Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων τον Απρίλιο, οπότε και οι οφειλέτες που πιάστηκαν στο «δόκανο» των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης έφθασαν τις 906.101, με αποτέλεσμα το σχετικό ποσοστό να ξεπερνά πλέον το 55% όσων έχουν χρέη στις εφορίες.

Παρά τις πιέσεις που ασκεί η ΑΑΔΕ για τον περιορισμό του φαινομένου και την αύξηση των δημόσιων εσόδων, προκειμένου να στηριχθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, κάθε μήνα το «ποτάμι» των απλήρωτων φόρων και προστίμων φουσκώνει επικίνδυνα.

Τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια εκδίδονται καθημερινά με ρυθμό «πολυβόλου» και η ΑΑΔΕ ζήτησε την αύξηση από τα 1.300 ανά τράπεζα την ημέρα σε τουλάχιστον 1.600.

Αθροιστικά σήμερα οι 4 συστημικές τράπεζες εκδίδουν αυτή την περίοδο περισσότερα από 5.000 ηλεκτρονικά κατασχετήρια σε βάρος οφειλετών του δημοσίου.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι το μπαράζ κατασχέσεων έχει εισπρακτικά αποτελέσματα, ενώ και το πλήθος των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη μειώνεται.

Η ισχύουσα νομοθεσία για τις καταθέσεις κρύβει πολλές παγίδες για τους οφειλέτες του Δημοσίου.

Αναλυτικότερα:

-Η Εφορία δικαιούται να κατάσχει ακίνητο για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ.

Η Εφορία, σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχει δικαίωμα να δεσμεύσει και να κατάσχει ένα ακίνητό σας για ένα πολύ χαμηλό χρέος. Το «γράμμα» του νόμου προβλέπει ότι για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 500 ευρώ δύνανται να επιβληθούν όλα τα εναλλακτικά αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, συμπεριλαμβανομένων και των κατασχέσεων ακινήτων. Συνεπώς, ο κίνδυνος να μπλέξετε σε περιπέτειες με την ακίνητη περιουσία σας αν χρωστάτε πάνω από 500 ευρώ στο Δημόσιο και δεν τα 'χετε πληρώσει εμπρόθεσμα εξακολουθεί να υπάρχει, έστω κι αν οι πιθανότητες να τον αντιμετωπίσετε είναι μικρές.

- Η Εφορία μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση αυτοκινήτου, σκάφους ή οποιουδήποτε άλλου κινητού περιουσιακού στοιχείου κατέχετε, εφόσον χρωστάτε πάνω από 500 ευρώ.

- Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής προς το Δημόσιο η Εφορία έχει πλέον το δικαίωμα να κατάσχει τα ακόλουθα ποσά που τυχόν δικαιούται να εισπράξει ο οφειλέτης:

α) Από ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων άνω των 1.000 και έως 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ από ποσά άνω των 1.500 ευρώ το μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού αντί του 25% που ίσχυε μέχρι πρότινος.

β) Το 1/2 οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος καταβάλλεται περιοδικά στον οφειλέτη, εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το ποσό που απομένει μετά την κατάσχεση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο των 1.000 ευρώ.

γ) Το 1/5 των καταβαλλόμενων ημερομισθίων.

δ) Το ½ του εφάπαξ που καταβάλλεται από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο, λόγω εξόδου από την υπηρεσία ή το επάγγελμα.

ε) Έως και το 100% των ενοικίων των οποίων επίκειται η είσπραξη, εφόσον ο οφειλέτης δικαιούται να λαμβάνει τέτοια εισοδήματα.

στ) Έως και το 100% των πάσης φύσεως αποζημιώσεων (π.χ. για απόλυση του οφειλέτη από την εργασία ή για ζημιά που υπέστη κάποιο ασφαλισμένο περιουσιακό στοιχείο του κ.λπ.)

ζ) Έως και το 100% των πάσης φύσεως εισπράξεων από πωλήσεις προϊόντων ή οποιονδήποτε άλλων πραγμάτων (π.χ. ακινήτων, ΙΧ αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.).

4) Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους προς το Δημόσιο η Εφορία έχει δικαίωμα να κατάσχει ποσά από τις καταθέσεις του οφειλέτη στις τράπεζες. Εξαιρούνται τα ακόλουθα ποσά:

α) Μισθοί, συντάξεις και λοιπά βοηθήματα καταβαλλόμενα τακτικά από ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον έχουν κατατεθεί σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό μισθοδοσίας, ο οποίος έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Στην περίπτωση αυτή ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ.

β) Ορισμένα κοινωνικά επιδόματα, όπως το επίδομα ανεργίας που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ, τα επιδόματα τέκνων και τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ. Για να μην κατασχεθούν τα ποσά αυτά ενόσω βρίσκονται κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη, θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ και ο λογαριασμός στον οποίο έχουν κατατεθεί να έχει δηλωθεί ηλεκτρονικά από τον οφειλέτη, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, ως «ο ένας και μοναδικός λογαριασμός για τον οποίο ισχύει ακατάσχετο όριο καταθέσεων μέχρι 1.500 ευρώ».

γ) Οποιασδήποτε άλλης προέλευσης χρηματικό υπόλοιπο μέχρι 1.250 ευρώ υπάρχει σε τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλωθεί από τον οφειλέτη ως ο «ένας και μοναδικός λογαριασμός για τον οποίο ισχύει ακατάσχετο όριο καταθέσεων μέχρι 1250 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 7:00 pm


Μήνυση κατά Παυλόπουλου, Τσίπρα, Κοτζιά και άλλων από την Κωνσταντοπούλου

Μήνυση κατά Παυλόπουλου,Τσίπρα,Κοτζιά και άλλων πολιτικών κατέθεσε η Κωνσταντοπούλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατέθεσε η τέως Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας «Δικαιοσύνη για όλους», κατά πολιτικών προσώπων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για την παράλειψη διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, από τον Α` και Β` Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ανάμεσα στους μηνυθέντες είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης  Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Στην μηνυτήρια αναφορά υποστηρίζεται, ότι έχουν διαπραχθεί, μεταξύ των άλλων, τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος και της κατάλυσης θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος.
Στο δικόγραφο περιλαμβάνονται και δύο εκθέσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2013-2015), σύμφωνα με τις οποίες, το ύψος των οφειλών των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, υπερβαίνει τα 341 δισ. ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 6:00 pm


Tips για αδυνάτισμα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια!

Μικρά αλλά σίγουρα πολύτιμα μυστικά χωρίς κόπο αλλά με τρόπο για χάσιμο βάρους. 

Διαβάστε τα πιο σημαντικά tips

Ξεκίνα με μικρά βηματάκια: Αν στο παρελθόν προσπαθούσες να κάνεις όλες τις αλλαγές στη διατροφή σου με τη μία, τότε αυτό ήταν το λάθος που έκανες και δεν μπορούσες να προσαρμοστείς. Ξεκίνα με μικρές αλλαγές, κάνοντας για παράδειγμα μια αλλαγή την εβδομάδα. Κόψε τη ζάχαρη, αντικαθιστώντας την με φρούτα, μέλι και στέβια. Μετά περιόρισε σημαντικά το ψωμί, επιλέγοντας μόνο ολικής άλεσης. Στη συνέχεια προτίμησε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Την επόμενη εβδομάδα φρόντισε να τρως το βραδινό σου γεύμα μέχρι τις 21.00 το πολύ. Μέσα σε ένα μήνα θα έχεις κάνει 4 αλλαγές.

Κάνε focus σε αυτό που σου δίνει κίνητρο: Αν αυτό που θέλεις είναι να σου κάνουν ξανά όλα τα ρούχα που έχεις στη ντουλάπα σου, τότε αυτός ας είναι ο στόχος σου. Βρες ένα φόρεμα ή ένα τζιν που δεν σου κάνει πια και βάλε στόχο να το ξαναφορέσεις, ξεκίνα υγιεινή διατροφή και δοκίμαζέ το κατά καιρούς μέχρι να σου κουμπώσει.

Μην επικεντρώνεσαι σε αυτό που "χάνεις" επειδή προσέχεις: Για να έχει αποτέλεσμα η δίαιτα πρέπει να καταφέρεις να μην σκέφτεσαι συνέχεια το φαγητό. Προσπάθησε οι τροφές που θα αποτελέσουν το καθημερινό σου διαιτολόγιο να σου δίνουν γευστική ικανοποίηση, ώστε να μην σκέφτεσαι συνέχεια πότε θα φας ξανά κάτι "απαγορευμένο" όπως π.χ. σοκολάτες και τηγανιτές πατάτες. Σκέψου πόσο πιο κομψή, υγιής και γεμάτη ενέργεια είσαι τώρα που τρέφεσαι σωστά και χάνεις τα κιλά που σε βάραιναν και σε ταλαιπωρούσαν. Δες τη θετική πλευρά της προσπάθειάς σου, διαφορετικά, όσο σκέφτεσαι τι δεν τρως τόσο πιο πολύ αυτό θα σου λείπει.

Βρες υγιεινά φαγητά που αγαπάς: Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια υγιεινά και με χαμηλές θερμίδες πιάτα  που σου αρέσουν. Κάνε ένα σουφλέ λαχανικών με τυρί χαμηλών λιπαρών, απόλαυσε μια μπριζόλα με μια πλούσια πράσινη σαλάτα, φτιάξε μια γευστική σαλάτα με τόνο, καλαμπόκι και άλλα λαχανικά και αντικατέστησε τη μαγιονέζα με γιαούρτι με λίγη κέτσαπ ή με κότατζ τυρί. Θα διαπιστώσεις πόσο καλύτερα θα νιώθεις με το σώμα σου και πόσο πιο υγιής θα είναι ο οργανισμός σου.

Κάνε τη γυμναστική που σου αρέσει: Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις γυμναστική που σε κάνει να περνάς καλά. Δεν χρειάζεται να πας γυμναστήριο αν δεν θέλεις. Μπορείς απλά να κάνεις χορό, yoga, pilates ή ό,τι άλλο σε ευχαριστεί. Ακόμα και οι μεγάλοι περίπατοι σε έντονο ρυθμό και σε δρόμους με ανηφόρες είναι μια πολύ καλή, αλλά και ευχάριστη γυμναστική, καθώς δεν είσαι στους τέσσερις τοίχους ενός γυμναστηρίου. Μην ξεχνάς και το σχοινάκι στο σπίτι που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και ευχάριστο ενώ απαιτεί πολύ λίγη ώρα κάθε μέρα.

Προγραμμάτισε τις ατασθαλίες σου: Αν, για παράδειγμα, πρόκειται να πας σε ένα party το επόμενο Σαββατοκύριακο και θέλεις να πιεις τα κοκτέιλ σου και να τσιμπολογήσεις finger food, τότε φρόντισε να τρέφεσαι υγιεινά όλη την εβδομάδα μέχρι να έρθει η μέρα του πάρτι ώστε να πάρεις off για μια μέρα από το αυστηρό πρόγραμμα που ακολουθείς.


faysbook

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 5:00 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Κόλαση φωτιάς στη νότια Ισπανία. Εκατοντάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Μετά την Πορτογαλία, σειρά για την Ισπανία και την κόλαση φωτιάς.  Περισσότεροι από 700 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, τα κάμπινγκ, αλλά και τα ξενοδοχεία, εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου για τη ζωή τους, από τη φωτιά που κατακαίει δάση στα νότια της Ισπανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, η περιοχή γύρω από την πόλη Ουέλβα είναι σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν φωτιές, εξαιτίας του κύματος της ζέστης που την πλήττει.
Την τελευταία εβδομάδα 63 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από τις δασικές πυρκαγιές, στην γειτονική Πορτογαλία.
Η φωτιά στα νότια της Ισπανίας εντοπίστηκε χθες το βράδυ κοντά στην Ουέλβα κι αντιμετωπίζεται ως πυρκαγιά ύψιστης απειλής, από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 4:02 pm


Πώς "ψαρεύουν" ανήλικους στο διαδίκτυο, συγκλονιστικό video

Ανατριχιαστικό video δίδει στο φως της δημοσιότητας η αστυνομία σε σχέση με τους ανήλικους και τη σχέση τους με το διαδίκτυο.

Δεδομένου ότι τα παιδιά στη χώρα μας ξεκινούν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και από την ηλικία των 9-10 ετών, η Ελληνική Αστυνομία έχει ετοιμάσει ένα δεκάλεπτο
βίντεο με συμβουλές προς τους ανήλικους, για το πώς πρέπει να αντιδράσουν, όταν κάποιος τους ενοχλεί μέσω των social media.
Παρακολουθείστε το:

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 4:00 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr