1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   ΑριςΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.

Το πολιτικό του πλαίσιο για τις εκλογές έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ - Fri, 25 Apr 2014 09:07:35 +0300
Το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό προσδιορίζεται από την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές υπό την αιγίδα του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος, τη συγκρότηση της «Ελιάς», τη στήριξη προοδευτικών περιφερειακών και δημοτικών σχημάτων και την πορεία του Κινήματος προς την «αναγέννηση», μέσα από τη «δικαίωσή» του.
Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι σήκωσε το τεράστιο βάρος μιας επιλογής που ήταν μονόδρομος για τη χώρα και μιλά για ένα «δυσβάστακτο φορτίο να αποφασίσουμε και να υλοποιήσουμε εξαιτίας της κρίσης που παραλάβαμε από την κυβέρνηση της ΝΔ μια πολιτική αταίριαστη με την ιστορική μας διαδρομή».
«Πήραμε εξολοκλήρου την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και των μέτρων του μνημονίου και πληρώσαμε το δυσανάλογο κόστος της υπευθυνότητάς μας» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στο κείμενό του.
«Οι θυσίες του λαού έπιασαν τόπο, το κίνημά μας, όμως, θεωρήθηκε ως ο κύριος υπαίτιος για την απώλεια σημαντικού μεριδίου της κατανεμημένης ευημερίας του χωρίς να εξετάζει δυστυχώς κανείς πώς φτάσαμε στο αδιέξοδο το 2009 και τι στάση έχει κρατήσει κάθε κόμμα μετά την έκρηξη της κρίσης και τη συνειδητοποίηση του αδιεξόδου» τονίζεται.
Για την έξοδο στις αγορές αναφέρεται ότι σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των μνημονίων και ότι γίνεται με τους καλύτερους δυνατούς όρους και το χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με τις άλλες χώρες.
Καταλογίζεται στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και τυχοδιωκτική, καθώς «τη στιγμή της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης για να ολοκληρώσουμε το τόσο σημαντικό βήμα για οριστική έξοδο από τη κρίση παραμένει σε καταγγελτικό λόγο». Και η στάση της ηγεσίας του θεωρείται ότι «είναι αδιέξοδη, ουσιαστικά αρνούμενη την έξοδο στις αγορές» και «επιλέγει τη συνέχιση της μνημονιακής συνταγής».
Η χώρα, αναφέρεται, αλλάζει σελίδα και επιστρέφει ως ισότιμος εταίρος στις ευρωπαϊκές εξελίξεις με ισχυρό διαπραγματευτικό ατού και μπορεί να αφοσιωθεί απερίσπαστη στους όρους και τις προϋποθέσεις της ταχύρρυθμης ανάκαμψης.
Έπειτα από αυτές τις επιτυχίες, όπως τονίζεται «είναι η ώρα να σηκώσουμε ξανά τις ιδεολογικές και αξιακές μας σημαίες ως η προοδευτική και δημοκρατική παράταξη που αποτέλεσε πάντοτε τον φορέα της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συνοχής».
Και προστίθεται ότι «οι εκλογές του Μαΐου θα επιβεβαιώσουν τις νέες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση τόσο στο επίπεδο των ευρωπαϊκών εξελίξεων όσο και στο επίπεδο της θεσμικής συγκρότησης της Δημοκρατίας».
Σχετικά με τις ευρωεκλογές, τονίζεται ότι «διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα η εξέλιξη της Ευρωζώνης».
Τονίζεται ότι «απαιτείται μια πορεία δυναμικής επανεκκίνησης προς μια νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη με κυρίους στόχους:
Την αναδιάρθρωση της Ευρωζώνης σε προοδευτική κατεύθυνση.
Την ολοκληρωμένη επεξεργασία (τεχνική, κοινωνική, πολιτική) των κρίσιμων αποφάσεων.
Την προβολή ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου για την προάσπιση του κοινωνικού κράτους.
Επισημαίνεται ο ακροδεξιός κίνδυνος και αναφέρεται σχετικά:

«Εκμεταλλευόμενες την κρίση και τα αδιέξοδα καθώς και τον αυταρχισμό και την επιμονή στις αντιλαϊκές πολιτικές της συντηρητικής ευρωπαϊκής ηγεσίας οι διάφορες ακροδεξιές ομάδες εμφανίζουν αξιοσημείωτη άνοδο. Ο κίνδυνος, προστίθεται, είναι υπαρκτός και οφείλει να ενεργοποιήσει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των Ευρωπαίων πολιτών».
Αναφορά γίνεται και στον «αριστερό λαϊκισμό» και τονίζεται ότι «το αδιέξοδο των μικρότερων ομάδων της Αριστεράς προέρχεται κυρίως από την απουσία οποιασδήποτε ενιαίας και βιώσιμης πρότασης για την Ευρώπη».
Όπως τονίζεται, ένα ισχυρό και πλειοψηφικό Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, «είναι ο μόνος δρόμος για πραγματική επανεκκίνηση και αλλαγή στην Ευρώπη, της πραγματικής υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, ο προοδευτικός δρόμος για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υπό την «Ελιά», για τη «δημιουργία μιας μεγάλης και ισχυρής Κεντροαριστεράς της Προόδου και της Ευθύνης».
Σε αυτές τις εκλογές, όπως αναφέρεται, «δοκιμάζεται για πρώτη φορά το εγχείρημα μιας ευρύτερης συμπαράταξης των προοδευτικών δυνάμεων που βρίσκονται ανάμεσα στη Δεξιά και την κομμουνιστογενή Αριστερά». Τονίζεται επίσης ότι «το πρόγραμμα της Ελιάς εκφράζει δυνάμεις φιλοευρωπαϊκές, προοδευτικές πολιτικά και υπεύθυνες εθνικά».
Εκφράζεται αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών και τονίζεται: «Σε πείσμα των δημοσκοπήσεων που προσπαθούν να καταλάβουν μια πρωτόγνωρη κοινωνική και πολιτική κατάσταση με παλιά εργαλεία, το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη, υπάρχει και είναι παντού».
Στη βάση αυτής της πρότασης, αναφέρεται, μετά τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει «σταθερά τη διαδικασία ανασυγκρότησης της ευρείας Κεντροαριστεράς».
«Γι' αυτό κρατάμε προς κάθε κατεύθυνση την πόρτα ανοιχτή. Γι' αυτό επιμένουμε να ανακινήσουμε διαδικασία αυτο-οργάνωσης της λαϊκής βάσης. Γι' αυτό θέλουμε την όποια μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ ως εκφραστή της παράταξης να τη συνδέσουμε με μια νέα εθνική και δημοκρατική επαγγελία και με μια νέα και σύγχρονη προοδευτική προοπτική» τονίζει το κείμενο.Οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν ενοίκιο στο ίδιο τους το σπίτι - Fri, 25 Apr 2014 08:53:11 +0300
 Από το 2012, όταν και ξεκίνησε με τον πιο επίσημο τρόπο η έκτακτη φορολογία στα ακίνητα, μαζί με τους ήδη υπάρχοντες φόρους, γνωστούς και ως ΦΑΠ (φόρος ακίνητης περιουσίας) μέχρι και το 2014, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν ενοίκιο στο ίδιο τους το σπίτι.
Φόροι φυσικά, που δεν πρόκειται να σταματήσουν να εφαρμόζονται, καθώς αποδείχθηκε ότι μόνο έτσι, θα σωθούν τα έσοδα του κράτους. 
Φόρους 9 δις στην ακίνητη περιουσία μέσα σε τρία χρόνια επέβαλε το κράτος, καθιστώντας της κατοικίες σε μέσο άντλησης εσόδων για το κράτος για να στηρίξει τον εκάστοτε ετήσιο προϋπολογισμό......

Διαβάστε περισσότερα εδώ ....Κινητοποιήσεις της ΠΟΕ- ΟΤΑ ενάντια στην αξιολόγηση - Fri, 25 Apr 2014 08:34:27 +0300
Σε κινητοποιήσεις προχωρά από σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ- ΟΤΑ), αντιδρώντας στην απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβούν άμεσα σε αξιολόγηση του προσωπικού των ΟΤΑ.  Η ΠΟΕ- ΟΤΑ, η οποία αμφισβητεί τη νομική εγκυρότητα της ρύθμισης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για αξιολόγηση των υπαλλήλων ΟΤΑ Α' βαθμού, θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια έξω από το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για τη Δευτέρα 28 Απριλίου, η Ομοσπονδία, με ευθύνη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της, έχει προγραμματίσει καταλήψεις σε όλα τα δημαρχεία της χώρας. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός είναι «να μην εκδοθεί καμία απόφαση για τον χαρακτηρισμό και καταμερισμό των εργαζομένων σε κατηγορίες που θέτουν χιλιάδες στον προθάλαμο των απολύσεων».ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Άρωμα Ελλάδας σε ένα μοναδικό βίντεο - Fri, 25 Apr 2014 08:20:44 +0300

Ένα βίντεο με άρωμα… Ελλάδας αποτελεί το κεντρικό κλιπ της καμπάνιας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για φέτος.
Το οπτικοακουστικό υλικό περιλαμβάνει εικόνες από κάθε γωνιά της χώρας μας και προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Σύνοδο των υπουργών Τουρισμού των χωρών της ΕΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

zougla.grΦεύγει αλλά θα ... ξανάρθει η σκόνη της ερήμου - Fri, 25 Apr 2014 08:16:15 +0300
Το φαινόμενο, όπως εξηγούν οι μετεωρολόγοι, θα μας απασχολεί μέχρι τον Ιούνιο.
Καθαρίζει από την Παρασκευή η ατμόσφαιρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο, η σκόνη από την έρημο της Σαχάρας θα επανέλθει. Το φαινόμενο, όπως εξηγούν οι μετεωρολόγοι, θα μας απασχολεί μέχρι τον Ιούνιο.

Το τελευταίο τριήμερο η εισβολή της σκόνης ήταν ορατή ακόμα και διά γυμνού οφθαλμού, ιδίως στις επιφάνειες των αυτοκινήτων,

«Οι νοτιάδες που έπνεεαν σε Λιβύη-Μαρόκο την έστειλαν προς τα εδώ από τις ακτές της Αφρικής, αφού και στη χώρα μας επικρατούσαν νοτιάδες, συνδυασμός που ευνοεί τη μεταφορά σκόνης σε μεγάλες ποσότητες» εξηγεί στα Νέα της Παρασκευής ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής στο Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο Προγνώσεων της ΕΜΥ.

Νέα «παρτίδα» σκόνης αναμένεται να μας επισκεφθεί από το Σάββατο και από τη Δυτική Ελλάδα.

Η μεταφορά σκόνης στην Ελλάδα διαρκεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, καταλήγει ο κ. Λάλος. 
Σεισμός 4,4 Ρίχτερ το πρωί νοτιοδυτικά της Μεθώνης - Fri, 25 Apr 2014 08:13:11 +0300
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:56 το πρωί, 124 χλμ δυτικά, νοτιοδυτικά της Μεθώνης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Η δόνηση σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό ανέρχεται στα 4.6 
Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.Ο Τύπος της Μεσσηνίας 25-4-2014 - Fri, 25 Apr 2014 08:58:07 +0300Σαν σήμερα …από την τοπική ιστορία 25 Απριλίου 1899 - Υπογράφεται συμβόλαιο εγκατάστασης ηλεκτρικού φωτισμού στην Καλαμάτα - Fri, 25 Apr 2014 00:52:42 +0300
Σαν σήμερα, στις 25 Απριλίου 1899, υπογράφεται το συμβόλαιο εγκατάστασης του ηλεκτρικού φωτισμού στην Καλαμάτα και τα προάστιά της. 
Ένα καθοριστικό συμβόλαιο που άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή των κατοίκων της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. 

(Συμφωνητικό, 39624/25-4-1899, Νικ. Μαντζαβάκου). (Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, Χριστίνα Θεοφιλοπούλου-Στεφανούρη, Καλαμάτα 1830-1940)

Ο ΒουφραδιώτηςΔιαβάστε στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ που κυκλοφορεί… - Fri, 25 Apr 2014 08:57:16 +0300
Διαβάστε στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ που κυκλοφορεί την Παρασκευή 25 Απριλίου σε όλα τα σημεία πώλησης Τύπου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νέα Πελοπόννησος: Με δυναμικό ψηφοδέλτιο το φαβορί στην Περιφέρεια. Αντώνης Σαμαράς: Το έλλειμμα έγινε… πλεόνασμα.

Συνέντευξη Σταύρος Θεοδωράκης: «Δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο η Ελλάδα».
Γέφυρα Τσακώνας Τ4: Το πρώτο μέρος… έτοιμο.
ΘΕΜΑ: Το τρένο… ξανάρχεται. Βαγόνια του Όριεντ Εξπρές και βασιλικά βαγόνια στις ράγες του ΟΣΕ.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Το… must του Ελληνικού Τουρισμού.
ΕΡΓΑΣΙΑ: 334 προσλήψεις εποχικών σε δήμους της Πελοποννήσου.
ΘΕΜΑ: Κηδεία και ρύζι με… πίστωση. Την εμφάνιση τους έκαναν τα τεφτέρια σε όλους τους κλάδους.
Fast track επενδύσεις στον τομέα του ελαιολάδου.
Υγεία: 6 βήματα για «σωστή» απώλεια βάρους.
Συνέντευξη Δημήτρης Μπάσης: «Τα talent shows είναι απλώς μια βιομηχανία διασήμων».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ – ΛΑΚΩΝΙΑ – ΑΡΚΑΔΙΑ – ΑΡΓΟΛΙΔΑ

LIFESTYLE, Μουσική, Φαγητό, Προτάσεις, Πολιτισμός, Αθλητική ενημέρωση, σχόλια, αρθρογραφία και πολλά - πολλά άλλα.

Γίνε συνδρομητής τώρα διαβάζοντας όλη την εφημερίδα ηλεκτρονικά σε όλο τον κόσμο μπαίνοντας στο www.simerininews.grΦΩΤΟ-Αυτό είναι τo υπερπολυτελές superyacht που έκοψε τις ανάσες στη Θεσσαλονίκη - Fri, 25 Apr 2014 01:11:16 +0300
​Ένα από τα μεγαλύτερα και καλοσχεδιασμένα yacht στον κόσμο, το Madame Gu, εντυπωσίασε με την πολυτέλεια του, τους Θεσσαλονικείς.

Το σκάφος που έχει κερδίσει διεθνή βραβεία σχεδίασης, φιλοξενεί εως 12 άτομα και έχει πλήρωμα άλλα 36! Ωστόσο, η ταυτότητα όσων επέβαιναν στο γαλανόλευκο σκάφος παρέμεινε επτασφράγιστο μυστικό.

Το εντυπωσιακό superyacht, κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν από 2 εβδομάδες αφήνοντας άναυδους τους πολίτες από το εντυπωσιακό θέαμα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ένα υπερπολυτελές superyacht για τα μάτια των θεσσαλονικιών

Το Madame Gu είναι το μεγαλύτερο yacht που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα στην Ολλανδία. Το μήκος του φτάνει τα 99 μέτρα, το πλάτος του σχεδόν τα 14 και έχει την δυνατότητα και την αυτονομία για υπερατλαντικά ταξίδια. Η κατασκευή του διήρκεσε τέσσερα χρόνια, ενώ έγινε κατά παραγγελία του ιδιοκτήτη του στα ναυπηγία της Ολλανδίας, και ολοκληρώθηκε πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Πέρυσι το εντυπωσιακό σκάφος κατέπλευσε στην Κέρκυρα και σύμφωνα με πληροφορίες επέβαινε ο 47χρονος Ρώσος μεγιστάνας Αντρέι Σκότς, ενός από τους 300 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με την περιουσία του να αποτιμάται στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια.Η ταυτότητα των επιβατών του Madame Gu παρέμεινε και φέτος μυστική, παρά το γεγονός ότι το σκάφος που πλέει υπό την σημαία των νήσων Κεϋμαν, παρέμεινε στη Θεσσαλονίκη για σχεδόν δυο εβδομάδες. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελίδης, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των επιβατών κάνοντας απλά λόγο για εκατομμυριούχους που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο.
star.grΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - Τεράστια αράχνη τυλίγει στον ιστό της φίδι ! - Fri, 25 Apr 2014 01:04:11 +0300
Πρόσφατα είδαμε στα διεθνή μέσα τις φωτογραφίες ενός φιδιού μετά από συνάντηση μιας οχιάς με σαρανταποδαρούσα. 
Σήμερα ερχόμαστε με ένα βίντεο με την Αράχνη της Αυστραλίας Χρυσή Σφαίρα (Golden Orb) και ένα δενδρόβιο φίδι.
Σύμφωνα με τον χρήστη που ανέβασε το βίντεο, το δενδρόφιδο έπεσε στην παγίδα ιστού της αράχνης και έπειτα η αράχνη ανέλαβε εργασία. 
Καμία περαιτέρω εξήγηση δεν χρειάζεται, το βίντεο τα λέει όλα. 
(Προσέξτε την μικρή αράχνη με το πορτοκαλί χρώμα, που κάθεται πάνω στη μεγαλύτερη. Αυτή είναι το αρσενικό του ίδιου είδους, δεν είναι μωρό).
Το βίντεο (συμπληρώνεται, με επική μουσική επένδυση) μπορεί να τροφοδοτήσει έναν καθαρό εφιάλτη.
Δείτε το βίντεο:Εκπαιδευτικά Σεμινάρια γαστρονομίας στην Costa Navarino - Fri, 25 Apr 2014 00:34:23 +0300
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και υπό την αιγίδα του περιοδικού Αθηνόραμα και της διοργάνωσης Χρυσοί Σκούφοι, διοργανώνουν στην Costa Navarino, σεμινάρια γαστρονομίας για τους επαγγελματίες της εστίασης. 
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 5,6 και 7 Μαΐου 2014 και έχουν ως στόχο την ανάδειξη και καθιέρωση της Μεσσηνιακής κουζίνας και την ενίσχυση των τοπικών προϊόντων.
Το τριήμερο σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες της εστίασης της Μεσσηνίας να καταγράψουν στοιχεία, παραδείγματα και πρακτικές οδηγίες και προτάσεις, αλλά κυρίως να γνωρίσουν από κοντά, σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου όπως η Νένα Ισμυρνόγλου, ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Δόξης Μπεκρής, ενώ θα αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώση. 
Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν μεσσηνιακές συνταγές, ενώ αναγνωρισμένοι ειδικοί στον τομέα της γαστρονομίας θα δώσουν πρακτικές συμβουλές.
Πιο συγκεκριμένα, το τριήμερο σεμινάριο, περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν.  
Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση στην ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας αξιοποιώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Κύριος στόχος παραμένει η ανάδειξη και προβολή των τοπικών γεύσεων,  μιας περιοχής η οποία διαθέτει ιδιαίτερο πλούτο σε γαστρονομική παράδοση αλλά και ποιοτικές πρώτες ύλες.
Ο κ. Ξενοφών Κάππας Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη δήλωσε:
«Αποστολή του Ιδρύματος είναι η συμβολή στη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε ο Καπετάν Βασίλης με σκοπό την καθιέρωση της Μεσσηνίας ως πρότυπου και υποδείγματος σε όλα τα επίπεδα. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας, που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες της Μεσσηνίας με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθειά τους για την ανάδειξη της περιοχής και των προϊόντων της» και συμπλήρωσε: «Ευχαριστούμε θερμά, όλους τους συνεργάτες μας για την πολύτιμη στήριξή που μας προσφέρουν στην προσπάθεια αυτή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Μανιάτης δήλωσε «Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας βρίσκεται πάντα δίπλα σε προσπάθειες που έχουν στόχο να αναδείξουν και να αναπτύξουν τη Μεσσηνία» και συμπλήρωσε: «Είμαστε σίγουροι ότι τα Σεμινάρια θα προσφέρουν σημαντικότατη βοήθεια και ενημέρωση στους επαγγελματίες της εστίασης της Μεσσηνίας με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και την περαιτέρω ανάπτυξή της την οποία όλοι επιδιώκουμε».
Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες μάγειρες, CHEF, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων. Το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και οι εισηγητές των σεμιναρίων, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο: www.kalamatacvb.gr & www.messinianchamber.gr. 
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στο τηλέφωνο 27210 62212. Η συμμετοχή μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν προεγγραφής.
Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη»
Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» είναι ένα κοινωφελές ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, προς τιμήν του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Σκοπός του είναι να καταστήσει τη Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης, μέσα από την υποστήριξη και προώθηση σχετικών δράσεων. Ως τώρα έχει υποστηρίξει μια σειρά ενεργειών, που περιλαμβάνει από έρευνα για τοπικές ποικιλίες μέχρι εκπαιδευτικά σεμινάρια.

πηγήΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ - Σταυρός 30 μέτρων έπεσε πάνω σε νεαρό και τον σκότωσε! - Fri, 25 Apr 2014 01:05:22 +0300
Ένας σταυρός ύψους 30 μέτρων, αφιερωμένος στον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β', αποκολλήθηκε από τους τεράστιους γάντζους που τον συγκρατούσαν, χτυπώντας θανάσιμα έναν νέο 21 ετών. 
Συνέβη το απόγευμα στην ορεινή περιοχή Τσέβο, έξω από την πόλη Μπρέσια, στην περιφέρεια Λομβαρδία της βόρειας Ιταλίας.
Ο σταυρός είχε τοποθετηθεί, αρχικά, σε στάδιο της Μπρέσια και στην συνέχεια στο Τσέβο. Το τεράστιο αυτό έργο ιερής τέχνης είχε ολοκληρωθεί το 1998, επ' ευκαιρία μιας επίσκεψης του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Ο νέος, ο οποίος ονομαζόταν Μάρκο Γκουσμίνι, βρισκόταν στην βουνοπλαγιά με τον εντυπωσιακό σταυρό , μαζί με φίλους της ενορίας του. Προέρχονταν από την πόλη Μπέργκαμο, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μιλάνο. Πρόλαβαν όλοι να απομακρυνθούν εκτός από τον Μάρκο, ο οποίος υπέφερε από ελαφρό κινητικό πρόβλημα.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι λίγο πριν σπάσει, ο σταυρός άρχισε να τρίζει και για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι προσκυνητές και τουρίστες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.Τέλος ο Ευαγγελάτος από τον ΣΚΑΙ! - Fri, 25 Apr 2014 00:41:38 +0300
Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για "διαζύγιο" του Νίκου Ευαγγελάτου με τον ΣΚΑΪ. Ο τηλεοπτικός σταθμός πριν από λίγο εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Ο ΣΚΑΪ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Η διοίκηση του σταθμού τον ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία".

πηγήΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ; Διάγνωση και αντιμετώπιση του πρώιμου καρκίνου του Μαστού; - Fri, 25 Apr 2014 00:57:03 +0300
* του Άγγελου Χρονά 

«ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κακοήθεια με τη μεγαλύτερη επίπτωση στο γυναικείο πληθυσμό διεθνώς, καθώς 1 στις 8 γυναίκες ηλικίας 70 ετών θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού. 
Επίσης, κατέχει την πρώτη θέση (περίπου 14%) στο σύνολο των θανάτων (θνητότητα) από κακοήθεια στο γυναικείο πληθυσμό. 
Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας. 
Ωστόσο, η επιβίωση από τη νόσο παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, κυρίως τα τελευταία 20 χρόνια. 
Χαρακτηριστικά, 81 στις 100 γυναίκες που θα προσβληθούν από καρκίνο του μαστού (όλων των σταδίων) θα ζήσουν τουλάχιστον μια πενταετία (5- ετής επιβίωση 81%). 
Η επιβίωση ωστόσο συναρτάται  απόλυτα με το στάδιο της νόσου, εαν δηλαδή ο καρκίνος είναι περιορισμένος στο μαστό και μάλιστα μικρού μεγέθους (μη αντιληπτός κλινικά – πρώιμος καρκίνος) ή αντίθετα εάν έχει δώσει σαφή σημεία ή και έχει επεκταθεί εκτός του μαστού (προχωρημένος καρκίνος).

Χαρακτηριστικά, η μελέτη επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο μαστού σε αρχόμενο στάδιο καταδεικνύει ότι περισσότερες απο 90 στις 100 θα ζήσουν τουλάχιστον μια πενταετία αντίθετα, μόνο 15 στις 100 γυναίκες που θα διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο θα ζήσουν ανω της 5-ετίας.Η βελτίωση που παρατηρείται συνολικά στην επιβίωση είναι αποτέλεσμα δύο πολύ σημαντικών παραμέτρων:Ø  Η εφαρμογή μαστογραφικού ελέγχου σε ασυμπτωματικές γυναίκες (screening) έχει οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των καρκίνων που διαγιγνώσκονται σε αρχικό στάδιο, όταν δηλαδή είναι μικροί σε μέγεθος, μη ψηλαφητοί και δεν έχουν προλάβει να επεκταθούν, οπότε και η θεραπεία του είναι πιο αποτελεσματική.

Ø  Η θεραπεία, τόσο χειρουργική όσο και ογκολογική, με την ανακάλυψη νέων φαρμάκων και ακτινοθεραπευτικών τεχνικών σε συνδυασμό με λιγότερο ακρωτηριαστικές χειρουργικές τεχνικές, έχει παρουσιάσει σημαντική αποτελεσματικότητα ιδιαίτερα για τους πρώιμους καρκίνους.Τι εννοούμε με τον όρο Πρώιμος Καρκίνος του Μαστού;Με τον όρο πρώιμος καρκίνος του μαστού, αναφερόμαστε στις μη διηθητικές (in situ) αλλοιώσεις του μαστού, καθώς και σε διηθητικές αλλοιώσεις αυτού, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 5 mm. Ιστολογικά, οι παραπάνω αλλοιώσεις  αντιστοιχούν:Ø  Στο μη διηθητικό πορογενές καρκίνωμα του μαστού (DCIS)

Ø  Στο μικροδιηθητικό καρκίνωμα

Ø  Σε οποιοδήποτε άλλο διηθητικό αδενοκαρκίνωμα του μαστού, με διάμετρο <5 lang="EN-US" span="">mm.Για να κατορθώσει η πολιτεία να βελτιώσει την επιβίωση των γυναικών καθώς επίσης και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ποιές είναι οι προτεραιότητες που πρέπει να θέσει;Απαραίτητη καθίσταται η καταγραφή της παρακολούθησης τόσο του γενετικού πληθυσμού όσο και των ασθενών με καρκίνο του μαστού, με στόχο τον έλεγχο εφαρμογής των οδηγιών, την εντόπιση ελλείψεων και λαθών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.Ø  Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας

Ø  Το οικονομικό βάρος αντιμετώπισης του (έλεγχος γενικού πληθυσμού, διάγνωση, θεραπεία, κοινωνικές επιπτώσεις) είναι μεγάλο και απαιτείται κατανομή πόρων με βάση τα επιστημονικά δεδομένα αλλά και τη διαθεσιμότητα των πόρων.

Ø  Η πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές και εξοικονομεί πόρους

Ø  Αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδο πρώιμης ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού, που βελτιώνει την επιβίωση του γυναικείου πληθυσμού, αποτελεί ο μαστογραφικός έλεγχος με έναρξη σε ηλικία 40 -50 ετών (όταν αρχίζει και η σημαντική αύξηση της επίπτωσης της νόσου ενώ παράλληλα η θνητότητα είναι υψηλή και με τις σιβαρότερες κοινωνικές επιπτώσεις)

Ø  Η ακριβής  διάγνωση, με τη χρήση στοχευμένων μεθόδων, του καρκίνου του μαστού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης αντιμετώπισης αυτού, η οποία εξασφαλίζει επιπλέον οικονομική αποτελεσματικότητα.

Ø  Η θεραπεία και παρακολούθηση των ασθενών με καρκίνο του μαστού πρέπει να παρέχεται στα πλαίσια δράσης ομάδας ειδικοτήτων.

Ø  Διεθνώς, ο πλέον αποτελεσματικός επιστημονικά, κοινωνικά και οικονομικά σχεδιασμός πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης  του καρκίνου του μαστού περιλαμβάνει Μονάδες Μαστού με συγκεκριμένες προδιαγραφές για την κάλυψη επιμέρους περιφερειών και κεντρομόλο καθοδήγηση και έλεγχο από ένα  ή περισσότερα Κέντρα Μαστού.

Ø  Η κατεύθυνση της πολιτείας προς τους πολίτες για σημαντικά θέματα υγείας (και όχι το αντίστροφο) αποτελεί δείγμα ανωτέρου επιπέδου οργάνωσης αλλά και πολιτισμού διαβίωσης.Στα πλαίσια της διάγνωσης του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο στην Μονάδα Μαστού του Ιπποκρατείου νοσοκομείου εφαρμόζεται η μέθοδος Στερεοτακτικής Βιοψίας με χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RF) με την οποία έχουν αντιμετωπιστεί πάνω από 2500 γυναίκες. 
Η μέθοδος πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία σε 10 -15 λεπτά, τομή μεγέθους 4 mm και χρησιμοποιείται για την διαφοροδιάγνωση μη ψηλαφητών μαστογραφικών αλλοιώσεων (διαταραχές αρχιτεκτονικής, μικροαποτιτανώσεις, οζώδης σκιάσεις), αποκτώντας  έτσι σαφή προεγχειρητική διάγνωση και σχεδιάζοντας την τελική θεραπεία με την ασθενή παραθέτοντας με ακρίβεια όλους τους πιθανούς θεραπευτικούς χειρισμούς.  

*Άγγελος Γ. ΧρονάςΕιδικευόμενος Χειρουργός

Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”

Πανεπιστημιακή ΚλινικήΔημοτικός Σύμβουλος Πύλου- Νέστορος


Μοίρασε εγκεφαλικά - Τραγουδίστρια σηκώνει τη φούστα της για να «φτιάξει» το εσώρουχό της - Fri, 25 Apr 2014 00:38:32 +0300

Ανεπανάληπτα στιγμιότυπα στον ανδρικό πληθυσμό χάρισε η πρώην Spice Μel B, η οποία ενώ πήγαινε σε μια φωτογράφιση για τις ανάγκες του νέου κύκλου του σόου που συμμετέχει, φαίνεται ότι κάποιο από τα ρούχα της και συγκεκριμένα κάποιο από τα εσώρουχά της την ενοχλούσε ιδιαίτερα και είπε να το... φτιάξει, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα.

Καθώς κατέβηκε από το αυτοκίνητό της ντυμένη στην πένα, με μια μαύρη μίνι φούστα, λευκό πουκάμισο και ψηλοτάκουνες γόβες, έφτιαξε το εσώρουχό της το οποίο προφανώς την ενοχλούσε ιδιαίτερα, μη διστάζοντας να σηκώσει εντελώς τη φούστα της, βγάζοντας στη φόρα τα οπίσθιά της Προφανώς αγνοούσε ότι οι παπαράτσι την ακολουθούσαν, μόλις λίγα μέτρα πίσω της...

 iefimerida
NEWSMESSINIA - Ζητάμε συγνώμη από τον Ηλία Κανάκη ! - Thu, 24 Apr 2014 21:57:50 +0300
Σε   συνέχεια των δημοσιευμάτων  που προήλθαν από καταγγελία αναγνώστη για «συνάντηση » Κανάκη – Κουκούτση  στην Πύλο την οποία όπως σημειώσαμε δεν υιοθετούμε ζητώντας από τον κο Κανάκη να την επιβεβαιώσει ή να την διαψεύσει  όπως και έπραξε .
Ζητάμε δημόσια συγνώμη από τον «θιγόμενο »  υποψήφιο δήμαρχο Πύλου – Νέστορος  για την μη διασταύρωση της πληροφορίας  δηλώνοντας ότι η δημοσίευση είχε καθαρά και μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα … και καμία πρόθεση να πλήξει πολιτικά τον κο Κανάκη .

Ο Διαχειριστής του Newsmessinia

Β.ΜΠΥΛΟΣ - Διαψεύδει την συνάντηση με τον Δημ.Κουκούτση ο Ηλίας Κανάκης ! - Thu, 24 Apr 2014 21:05:09 +0300
Σε συνέχεια της ανάρτησης μας  με τίτλο  «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – «Ανάρμοστες σχέσεις » στηνΠύλο ;» ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος ,Ηλίας Κανάκης με δηλωσή του στο newsmessinia διαψεύδει την πληροφορία  ότι υπήρξε συνάντηση με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής  Δημήτρη Κουκούτση  για εκλογική συνεργασία στο GALAXY  τονίζοντας  χαρακτηριστικά ….  «αν θα γίνει μία τέτοια συνάντηση θα γίνει δημόσια στην πλατεία της Πύλου »… χαρακτηρίζοντας κακόβουλη την πληροφορία που μεταφέρθηκε από αναγνώστη στο newsmessinia με αποκλειστικό σκοπό να πλήξει την υποψηφιότητα τουΒΙΝΤΕΟ - Τη βίαζαν παππούς, πατέρας και γιος! - Thu, 24 Apr 2014 20:26:52 +0300
Τρεις γενιές ανδρών συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για το βιασμό μιας καμαριέρας!

 Μια Ινδονησιανή γυναίκα πήγε στην Ταϊβάν προκειμένου να εργαστεί ως καμαριέρα σε ένα σπίτι και να φροντίζει μια ηλικιωμένη γυναίκα. To κατάπτυστο τρίο των αντρών άρχισε να βιάζει τη γυναίκας αρχής γενομένης από τον παππού της οικογένειας.
Ο ηλικιωμένος άντρας βίαζε την καμαριέρα και της έδινε 16 δολάρια κάθε φορά. Το αποτρόπαιο έγκλημα επιδεινώθηκε όταν ο 45χρονος γιος του ηλικιωμένου άρχισε κι αυτός τη σεξουαλική επίθεση εναντίον της γυναίκας.
Αργότερα, ο εγγονός, ο οποίος είναι μόλις 15 ετών, βίασε επίσης την νεαρή κοπέλα. Η δοκιμασία της τελείωσε μόνο όταν είχε κερδίσει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τα τέλη που οφείλονται ως αλλοδαπή εργαζόμενη  στο γραφείο που της έδωσε τη δουλειά.
Στη δίκη, οι τρεις άντρες ισχυρίστηκαν ότι η καμαριέρα τους αποπλάνησε, προσθέτοντας ότι είχε συμφωνήσει να εκτελέσει σεξουαλικές υπηρεσίες για τα χρήματα.
 Ωστόσο, ο δικαστής αξιολόγησε τα αποδεικτικά στοιχεία και αποφάσισε  ότι η γυναίκα δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της.
Ο παππούς, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης για 43 κατηγορίες βιασμού, ο 45χρονος  γιος του καταδικάστηκε σε 9 έτη για 35 κατηγορίες βιασμού , και ο εγγονός στάλθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.
Δείτε το βίντεο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ – «Ανάρμοστες σχέσεις » στην Πύλο ; - Thu, 24 Apr 2014 20:52:41 +0300
 Καταγγελία αναγνώστη 

Αυτή την ώρα «θερμή συνάντηση »  του υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Πύλου – Νέστορος Ηλία Κανάκη  στο GALAXY της Πύλου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση
Το «μενού της συζήτησης »ακόμα δεν έχει ξεκαθαρισθεί  αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις  πρόκειται για προοίμια εκλογικής συνεργασίας .

Δεν  υιοθετούμε την καταγγελία αλλά ...

Αναμένουμε από τον Ηλία Κανάκη επιβεβαίωση η διάψευση της πληροφορίαςΒΙΝΤΕΟ : Round up - Πώς η Monsanto ναρκοθετεί το μέλλον μας !!! - Thu, 24 Apr 2014 20:01:32 +0300
 ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ KAI ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ  ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ MONSANTO !

Το 75% των φασολιών σόγια, το 65% του βαμβακιού και το 10% του αραβοσίτου που παράγονται στις ΗΠΑ περιέχουν το γενετικά τροποποιημένο γονίδιο (roundup ready) το οποίο θεωρητικά επιτρέπει στους αγρότες να ψεκάσουν τα χωράφια τους χωρίς να βλάψουν την σοδιά……… τουλάχιστον θεωρητικά! 

Δυστυχώς όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ο ψεκασμός αυτός έρχεται με ένα βαρύ τίμημα: την υγεία ανθρώπων και ζώων ανά τον κόσμο! 
 Το «roundup» είναι ένα προϊόν το οποίο όχι μόνο αποδυναμώνει τα φυτά αλλά επίσης αλλάζει τα συστατικά του εδάφους και αυξάνει την πιθανότητα να ενεργοποιηθούν οι παθογόνοι οργανισμοί που δρουν στα φυτά! 
Με άλλα λόγια αποτελεί ένα «θανατηφόρο κοκτέιλ».
Το «roundup» επιτρέπει την ανάπτυξη κάποιων μυκήτων οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για ανθρώπους και ζώα.
Ένας τέτοιος μύκητας ο Fusarium fungi έχει χρεωθεί με την εμφάνιση πανώλης, με καρκίνους, με στειρότητα και νοσήματα ζώων.
 Επίσης έχουν συνδεθεί τα υπολείμματα του φαρμάκου αυτού με κυτταρικές βλάβες και ακόμα και κυτταρικό θάνατο ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα! 
Έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και η βλάβη του DNA μπορεί να χρεωθεί σε αυτό ως επίσης και η βλάβη στην κυτταρική αναπνοή!
Επίσης, έχει συνδεθεί η χρήση του με γενετικές ανωμαλίες. 
 Πώς μπορείτε να αποφύγετε την επαφή με το «roundup»;
 
Επειδή τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων είναι γεμάτα με επεξεργασμένα τρόφιμα θα πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων ώστε να μην βλάψουν εμάς και την οικογένειά μας. 
Η λύση δεν είναι και τόσο δύσκολη.
Είναι στην ουσία απλή. 
Με την μη αγορά γενετικά τροποποιημένων προϊόντων μπορούμε να τους πολεμήσουμε και να βγούμε νικητές στο βρόμικο παιχνίδι τους.

Να προτιμάμε οργανικές καλλιέργειες οι οποίες εξορισμού ΔΕΝ χρησιμοποιούν ζιζανιοκτόνα, ορμόνες, αντιβιοτικά και χημικά λιπάσματα.


ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ - 166 ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε !!! - Thu, 24 Apr 2014 19:43:16 +0300

Δείτε δωρεάν online στον υπολογιστή σας 166 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση, την παγκοσμιοποίηση, το περιβάλλον, τις επιστήμες, τη συνειδητότητα.

Όλη η λίστα από το themindunleashed.org παρακάτω:

1. Home (2009)
2. Thrive (2011)
3. Paradise or Oblivion (2012)
4. Love, Reality and the Time of Transition (2011)
5. Earthlings (2005)
6. Everything You Know Is Wrong (2000)
7. Zeitgeist: Addendum (2008)
8. Zeitgeist: Moving Forward (2011)
9. The Money Fix (2009)
10. The Wikileaks Documentary (2010)
11. Owned & Operated (2012)
12. Overdose: The Next Financial Crisis (2010)
13. Apologies of an Economic Hitman (2010)
14. The Beautiful Truth (2008)
15. The Awakening (2011)
16. What Would It Look Like? (2009)
17. The World According to Monsanto (2008)
18. Esoteric Agenda (2008)
19. Making a Killing: The Untold Story of Psychotropic Drugging (2008)
20. College Conspiracy Scam in USA (2011)
21. The Indigo Evolution (2005)
22. Edible City: Grow the Revolution (2012)
23. Collapse (2009)
24. The Global Brain (1983)
25. The White Hole in Time (1993)
26. The Primacy of Consciousness (2011)
27. Fuel (2008)
28. Power of Community: How Cuba Survived Peak Oil Crisis (2006)
29. What a Way to Go: Life at the End of Empire (2007)
30. Resonance: Beings of Frequency (2012)
31. War by Other Means (1992)
32. Endgame (2007)
33. War Made Easy (2007)
34. The War on Democracy (2007)
35. Rise Like Lions: The Occupy Wall Street Documentary (2011)
36. Propaganda (2012)
37. The Secret of Oz (2009)
38. The One Percent (2006)
39. The Shock Doctrine (2009)
40. Iran Is Not the Problem (2008)
41. PsyWar: The Real Battlefield Is the Mind (2010)
42. Vaccine Nation (2008)
43. Psychiatry: An Industry of Death (2006)
44. Flow: For the Love of Water (2008)
45. Kymatica (2009)
46. Pots, Pans, and Other Solutions (2012)
47. Manna: The Psilocybin Mushroom Documentary (2011)
48. What in the World Are They Spraying (2010)
49. Why in the World Are They Spraying (2012)
50. Globalization: The New Rulers of the World (2001)
51. Terrorstorm (2006)
52. Fall of the Republic (2009)
53. Crop Circles: Crossover From Another Dimension (2006)
54. The Day Before Disclosure (2010)
55. 9/11: The Road to Tyranny (2002)
56. 9/11: In Plane Site (2004)
57. 9/11: Press For Truth (2006)
58. The Revelation of the Pyramids (2010)
59. Ancient Knowledge (2012)
60. The Union: The Business Behind Getting High (2007)
61. Money As Debt (2006)
62. Money As Debt II (2009)
63. The Age of Stupid (2009)
64. Outfoxed: Rupert Murdoch’s War on Journalism (2004)
65. Crossroads: Labor Pains of a New Worldview (2013)
66. Human Resources: Social Engineering in the 20th Century (2010)
67. Renaissance 2.0 (2010)
68. Consuming Kids: The Commercialization of Childhood (2008)
69. The War on Kids (2009)
70. Palestine Is Still the Issue (2002)
71. Peace, Propaganda, and the Promised Land (2004)
72. Occupation 101: Voices of the Silenced Majority (2006)
73. Walmart: The High Cost of Low Prices (2005)
74. Big Sugar (2005)
75. The Fluoride Deception (2011)
76. Fluoridegate: An American Tragedy (2013)
77. An Inconvenient Tooth (2012)
78. The Great Culling: Our Water (2013)
79. Shots in the Dark: Silence on Vaccines (2009)
80. I Am Fishead: Are Corporate Leaders Psychopaths? (2011)
81. Capitalism Is the Crisis (2011)
82. Slavery By Consent (2012)
83. The Crisis of Civilization (2011)
84. No Logo: Brands, Globalization, and Resistance (2003)
85. 97% Owned (2012)
86. Culture in Decline – Episode 1: What Democracy? (2012)
87. Culture in Decline – Episode 2: Economics 101 (2012)
88. Culture in Decline – Episode 3: C.V.D. (2012)
89. Culture in Decline – Episode 4: War on Nature (2013)
90. Inner Worlds, Outer Worlds – Part 1: Akasha (2012)
91. Inner Worlds, Outer Worlds – Part 2: The Spiral (2012)
92. Inner Worlds, Outer Worlds – Part 3: The Serpent and the Lotus (2012)
93. Inner Worlds, Outer Worlds – Part 4: Beyond Thinking (2012)
94. Ethos: A Time for Change (2010)
95. Rich Media, Poor Democracy (2003)
96. Weapons of Mass Deception (2004)
97. Entheogen: Awakening the Divine Within (2007)
98. American Blackout (2006)
99. Uncounted: The New Math of American Elections (2008)
100. Blue Gold: World Water Wars (2008)
101. Big Bucks, Big Pharma: Marketing Disease and Pushing Drugs (2006)
102. The End of Suburbia (2004)
103. Rethink Afghanistan (2009)
104. There’s No Tomorrow (2012)
105. Iraq for Sale: The War Profiteers (2006)
106. Priceless (2012)
107. What the Bleep Do We Know? (2004)
108. Fat, Sick, and Nearly Dead (2010)
109. The 11th Hour (2007)
110. Paradise With Side Effects (2004)
111. Starsuckers (2009)
112. Awakening the Dreamer: Changing the Dream (2011)
113. Religulous (2008)
114. Sir! No Sir! – The GI Movement to End the Vietnam War (2005)
115. Gasland (2010)
116. Hacking Democracy (2008)
117. Real Estate 4 Ransom: Why Does Land Cost the Earth? (2012)
118. Vanishing of the Bees (2009)
119. Tapped (2009)
120. DMT: The Spirit Molecule
121. Baraka (1992)
122. Samsara
123. Cut Poison Burn
124. The Business of Being Born
125. The Cove
126. Ayahuasca: Ancient Plant Medicine
127. Hempster – Plant the Seed
128. Coca Lives
129. Forks Over Knives
130. Dirty Pictures (The God Father of Ecstasy)
131. All Watched Over by Machines of Loving Grace
132. The Money Masters
133. The Secret of Oz
134. Spirit Science 1-15
135. Garbage Warrior
136. Top 10 Eco Films of All Time
137. What Babies Want
138. Ring of Power
139. House of Numbers
140. SiCKO
141. True History of Marijuana
142. Run From The Cure
143. Eye of The Illuminati
144. Burzynski: Cancer Is Serious Business (2011)
145. Shaman Voyage
146. Libertopia
147. Zeitgeist
148. Stepping Into The Fire
149. Propaganda
150. Secret Ancient Knowledge
151. The Holy Mountain
152. Food Inc.
153. The Silent Revelation of Truth
154. The Obama Deception
155. The Great Culling: Our Water
156. Dreaming Awake At The End of Time
157. The New American Century
158. ZERO: An Investigation into 9/11
159. The House I Live In
160. Black Whole
161. We Are Legion – The Story of the Hacktivists (2012)
162. Sirius – 2013
163. The Shock Doctrine
164. Manifesting the Mind: Footprints of the Shaman
165. Genetic Roulette
166. The Disclosure ProjectΜΗΝ ΠΑΤΕ Λαική την Δευτέρα - Απεργία διαρκείας στις λαϊκές αγορές - Thu, 24 Apr 2014 19:30:09 +0300
Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από τη Δευτέρα οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που φέρνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών καταγγέλλει ότι το επίμαχο νομοσχέδιο κατάτέθηκε προς ψήφιση χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, εξυπηρετεί στο έπακρο τα μεγάλα συμφέροντα και απειλεί με διάλυση 50.000 οικογένειες και τις λαϊκές αγορές.
«Τη Δευτέρα να μην υπάρξει ούτε ένα πάγκος ανοιχτός στις λαϊκές αγορές», σημειώνει από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).
Μερικές από τις διατάξεις στις οποίες αντιτίθενται έντονα οι παραγωγοί και πωλητές είναι οι εξής:
Οι θέσεις των πωλητών των λαϊκών αγορών θα καθορίζονται με δημόσια κλήρωση. Προβλέπεται σαφής χωροταξικός διαχωρισμός μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων και διαμορφώνονται πλέον δύο ξεχωριστά τμήματα στις λαϊκές αγορές. Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις σε όλες τις κατηγορίες των παραπτωμάτων και προβλέπονται ποινικές κυρώσεις. Για παράδειγμα προβλέπεται τρίμηνη φυλάκιση για διάθεση μη ασφαλών τροφίμων. Επίσης τρίμηνη φυλάκιση για απασχόληση μη ασφαλισμένου εργαζομένου και φυλάκιση ενός έτους για πώληση χωρίς άδεια. Με απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων στις λαϊκές.Έρχονται καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Thu, 24 Apr 2014 19:27:15 +0300
Άστατος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή με σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια, ενώ θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά, θα χαρακτηρίσουν τον καιρό στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση θα παρατηρηθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι. Στα νοτιά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.Ανάκληση διορισμού της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Έλενα» - Thu, 24 Apr 2014 19:17:59 +0300
Στην ανάκληση του διορισμού της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Έλενα» θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, όπως διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος παρενέβη έπειτα από επώνυμη καταγγελία ότι το εν λόγω στέλεχος δεν διαθέτει τα προβλεπόμενα από το νόμο τυπικά προσόντα για τη συγκεκριμένη θέση.
Ο Συνήγορος ζήτησε, με έγγραφό του, διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, καθώς και αντίγραφο του φακέλου της αναπληρώτριας διοικήτριας για έλεγχο.
Αντί αυτού, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας διενέργησαν οι ίδιες έλεγχο γνησιότητας του τίτλου σπουδών και διαπίστωσαν ότι ο κατατεθείς στο διαγωνισμό τίτλος σπουδών δεν ήταν γνήσιος.

Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: