1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Αρις    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.

Πάτρα: Ψάρευε και έπεσε στη θάλασσα!

 60χρονος γλύτωσε χάρη στην αυτοθυσία πυροσβέστη 

Άγιο είχε  60χρονος Πατρινός και παραλίγο το αγαπημένο του χόμπι, το ψάρεμα,  να γίνει η αιτία να χάσει την ζωή του.
Συγκεκριμένα σήμερα το βράδυ λίγο μετά τις 22:00  βρισκόταν στο παλιό λιμάνι της Πάτρας και ψάρευε.
Κάποια στιγμή και για άγνωστη αιτία ο 60χρονος ερασιτέχνης ψαράς έχασε την ισορροπία του και βρέθηκε στην θάλασσα και άρχιζε να φωνάζει προκειμένου να τον βοηθήσει κάποιος. Για καλή του τύχη στο σημείο έφτασε μετά από λίγη ώρα ένας πυροσβέστης ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα για να τον σώσει.
Ωστόσο ήταν αδύνατο ο πυροσβέστης να βγάλει έξω τον ηλικιωμένο επειδή στο σημείο που βρίσκονταν το κράσπεδο ήταν πολύ ψηλό, μη επιτρέποντας την ανάσυρση του.
Έτσι χρειάστηκε να τον σύρει μέχρι την Αγίου Νικολάου όπου εκεί ήταν πιο προσβάσιμο το σημείο και τελικά κατάφερε να τον βγάλει από την θάλασσα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 12:34 am


Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ; Το... καρφί Τσακαλώτου για Βαρουφάκη!

 - Από τη Βουλή ο συντονιστής πλέον των διαπραγματεύσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε λόγο για λάθη στη διαπραγμάτευση
 
- Ο κ. Τσακαλώτος άφησε αιχμές και για έλλειψη συντονισμού και για αυτό το λόγο έγιναν οι βελτιώσεις
- Με απόφαση Αλέξη Τσίπρα το πρώτο βιολί για τις διαπραγματεύσεις είναι ο Γιάννης Δραγασάκης
- Η ίδρυση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης είναι υπό την ευθύνη του κ. Βαρουφάκη, αλλά ο συντονισμός θα γίνεται από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
- Για το "πάγωμα" του Βαρουφάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τρομερά θετικό νέο

Το "πάγωμα" του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη προκάλεσε νέα αντιπαράθεση στη Βουλή, ανάμεσα στον συντονιστή πλέον των διαπραγματεύσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη.
Εκτός όμως από την κόντρα, για πολλούς ακόμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης οι φράσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου θεωρήθηκαν ως καρφιά στον Γιάννη Βαρουφάκη για τους χειρισμούς του.Το χορό της συζήτησης στην ελληνική Βουλή άρχισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος για το πάγωμα του κ. Βαρουφάκη δήλωσε πως το εκλαμβάνει η αγορά ως τρομερά θετικό νέο ότι τη διαπραγμάτευση δεν θα την έχει ο Βαρουφάκης.
Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε εμμέσως ότι έχουν γίνει λάθη, λέγοντας πως "μόνο όταν δεν διαπραγματεύεσαι δεν κάνεις λάθη", ενώ σημείωσε πως "επειδή μαθαίνουμε από τα λάθη μας κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για να συντονιζόμαστε καλύτερα".
Αυτή ακριβώς η φράση φαίνεται πως ήταν το μεγάλο καρφί του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά του Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος άφησε αιχμές όχι μόνο για λάθη, αλλά και για έλλειψη συντονισμού.
Στην αυτοκριτική του κ. Τσακαλώτου, ο κ. Γεωργιάδης του απάντησε πως "μαθαίνετε αλλά στου Κασσίδη το κεφάλι".
Έτσι εκτός από τους ξένους αξιωματούχους και τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Βαρουφάκης, σήμερα είχε να αντιμετωπίσει την απόφαση για "πάγωμά" από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αλλά και τα πυρά του Τσακαλώτου.
Η απόφαση του Μαξίμου, το οποίο επισήμως, επιμένει να στηρίζει τον Γιάννη Βαρουφάκη, ήταν να δημιουργηθεί μία ομάδα διαπραγμάτευσης τον συντονισμό της οποίας θα έχει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλ. Τσακαλώτος, ο οποίος στην πρώτη του κόντρα στη Βουλή, δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του Γ. Βαρουφάκη.
Το γεγονός ότι ο κ. Τσακαλώτος αναλαμβάνει τον συντονισμό δείχνει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις και από τους χειρισμούς Βαρουφάκη, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα της Παρασκευής.
Και για τον λόγο αυτό η "κυβερνητική πυραμίδα" της διαπραγμάτευσης άλλαξε ουσιωδώς. Έτσι, στην κυριολεξία η διαπραγμάτευση περνάει από τα χέρια του Γιάνη Βαρουφάκη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αυτό γίνεται με την ίδρυση πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό την ευθύνη του Υπουργού Γ. Βαρουφάκη αλλά με τον συντονισμό της να ανατίθεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Επίσης, ένας από τους ανθρώπους που είναι πιο κοντά από κάθε άλλον στον πρωθυπουργό, ο γ.γ. της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς αναλαμβάνει τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αφού υπο τον κ. Σαγιά θα λειτουργεί η σχετική ειδική ομάδα συντονισμού.
Επίσης, στο Γενικό Γραμματέα δημοσιονομικού σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Ν. Θεοχαράκη, ανατέθηκε η συγκρότηση ενός σχεδίου για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Σχέδιο που θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα συμφωνία του Ιουνίου. Κι αυτή θεωρείται κομβική εξέλιξη.
Και ο καταμερισμός συνεχίζεται με την ευθύνη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group να αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του ΣΟΕ, Γ. Χουλιαράκης.

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 12:21 am


«Γιάνη σε έφαγαν νωρίς» – Ωδή στον Γιάννη Βαρουφάκη


«Γιάνη σε έφαγαν νωρίς» - Ωδή στον Γιάννη Βαρουφάκη από τον Λάκη Μπέλλο
Συγγέντροση αβριο στω Σήνταγμα στης 7, γηα τιν απομάκρηνσυ τοϋ Γιάνη.

από τον Λάκη Μπέλλο

Ο γνωστός σατυρικός δημοσιογράφος Λάκης Μπέλλος μέσα από τη στήλη του Πάμε Λουκέτο στην Εφημερίδα των Συντακτών καταγράφει με απολαυστικό τρόπο τις εξελίξεις και τον ουσιαστικό παραγκωνισμό του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Στο σχετικό δημοσίευμα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ωδή στον Γιάνη Βαρουφάκη» σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Σε έφαγε ο Αλέξης. Έτσι γίνεται όμως με τα εγκλήματα. Ύποπτοι κατά 80 τοις 100 είναι οι φίλοι και το συγγενικό σου περιβάλλον. Διαβάσε και λίγο Αγκάθα Κρίστι. Όχι μόνο Φραγκλίνο Ρούζβελτ.
Δεν σε αντικατέστησε όμως από υπουργό Οικονομικών. Είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να σου κάνει. Αναπληρωματικό του Τσακαλώτου και του Χουλιαράκη σε έβαλαν.»
Το πλήρες κείμενο του Λάκη Μπέλλου που φιλοξενείται στον διαδικτυακό ιστότοπο της εφημερίδας, efsyn.gr έχει ως εξής:
Γιάνη σε έφαγαν.
Σε έφαγαν νωρίς.
Έγινε «ανασχηματισμός της διαπραγματευτικής ομάδος». Μα ποιος είναι αυτός ο νονός του ΣυΡιζΑ που που βαφτίζει έτσι το φάγωμά σου, την καρατόμηση σου, τον αποκεφαλισμό σου;
Τη φάμπρικα όμως αυτό με τις ονομασίες του νονού του ΣυΡιζΑ εσύ την άνοιξες Γιάνη. Με τους θεσμούς και με την δημιουργική ασάφεια. Και τα λούζεσαι τώρα.
Σε έφαγε ο Αλέξης. Έτσι γίνεται όμως με τα εγκλήματα. Ύποπτοι κατά 80 τοις 100 είναι οι φίλοι και το συγγενικό σου περιβάλλον. Διαβάσε και λίγο Αγκάθα Κρίστι. Όχι μόνο Φραγκλίνο Ρούζβελτ.
Δεν σε αντικατέστησε όμως από υπουργό Οικονομικών. Είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να σου κάνει. Αναπληρωματικό του Τσακαλώτου και του Χουλιαράκη σε έβαλαν.
Κι ούτε καν αναπληρωματικό. Θα έχεις όμως την ευθύνη εσύ, ανακοίνωσαν. Ότι «μπιπ» δηλαδή κάνουν εσύ θα την πληρώνεις πάλι.
Αυτό που θα έπρεπε ήδη να έχεις κάνει εσύ είναι να έχεις παραιτηθεί. Και το ξημέρωμα σε βρίσκει ακόμα υπουργό. Γιατί; Για τον υπουργικό μισθό; Μόνο το νέο βιβλίο σου που θα εκδοθεί στην Αμερική θα σου δώσει δισεκατομμύρια.
Θα είναι τεράστιες ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία που θα πωλείται και θα ποδοπατούνται όπως στις «50 αποχρώσεις του γκρι» ή τις «50 αποχρώσεις του Grexit».
Σε έφαγαν Γιάνη για τον πιο αστείο λόγο που έχει φαγωθεί ποτέ πολιτικός στον κόσμο. Γιατί δε πήγες σε ένα βαρετό, όπως το χαρακτήρισες, δείπνο.
Έπρεπε να πας, Γιάνη. Γιατί τους χάλασες τη σούπα του δείπνου. Γενικά τη χαλούσε σ´ συχνά την σούπα. Είχαν συνηθίσει τους άλλους υπουργούς να είναι στα τέσσερα και να τρώνε και να γελάνε αυτοί.
Εσύ τουλάχιστον έμπαινες όρθιος. Είχαν χάσει τους κλόουν και τα πήραν κρανίο. Ακου εκεί διαπραγμάτευση! Πού ακούστηκε αυτό!
Βέβαια και εσύ Γιάννη έλεγες τη μια φορά το ένα και την άλλη το άλλο. Δεν μπορούσε να σε πιάσει κανένας πουθενά. Ήθελες να τους τρελάνεις. Και εντάξει τους άλλους. Αλλά και τον Βόλφγκανγκ; Τον Βόλφγκανγκ; Το Βόλφγκανγκ ξαναρωτάω.
Τώρα μπορεί να πήρες τον πούλο, γιατί είχες το πουκάμισο έξω και το χέρι μέσα στις τσέπες. Όπως τότε που πήγες στον Άγγλο υπουργό Εξωτερικών. Ήταν μεγάλο λάθος. Έπρεπε να έχεις και τα δυο σου χέρια μέσα στις τσέπες.
Για το «ουάου» στον Ντάισελμπλουμ αποκλείεται να σου έδωσαν την κλωτσιά. Τώρα «ουάου» λέει ακόμα και ο Μίκης Θεοδωράκης στον Σάκη Ρουβά.
Θα έμαθες Γιάνη, ότι πάνε οι κόκκινες γραμμές. Θα κινούμαστε τώρα λέει στα όρια της κόκκινης γραμμής. Όσο πατάει η γάτα δηλαδή.
Με τη φωτογραφία σου μαζί με την Δανάη με φόντο την Ακρόπολη, έκανες γνωστό το δράμα της Ελλάδας. Εσύ έκανες τη δουλειά σου. Άσε τώρα να μας στραγγαλίσουν με το κίτρινο κασκόλ του Τσακαλώτου.
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ τέτοιον υπουργό Οικονομικών.
Συγγέντροση αβριο στω Σήνταγμα στης 7, γηα τιν απομάκρηνσυ τοϋ Γιάνη.

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 12:19 am


Σε λίγο θα τους προσλαμβάνουν με πιστοποιητικό συγγενικών φρονημάτων ! Ο Κοτζιάς προσέλαβε στο ΥΠΕΞ τον γαμπρό του;

Στην συνάντηση του Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, αναφέρεται στη  στήλη του στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος. 
Τι να πει κανείς, ξαδέρφια, γαμπροί, νύφες. 
Και η ''πρώτη φορά αριστερά'' να επαίρεται για το ηθικό της πλεονέκτημα.
Και μάλιστα, όχι μόνο τον προσέλαβε, αλλά ενημερώνομαι ότι τον έχει μαζί του κατά παράβαση του διπλωματικού πρωτοκόλλου, σε συναντήσεις με ΥΠΕΞ άλλων χωρών αλλά και ανώτατα στελέχη, κάτι που απαγορεύεται διότι ο γαμπρός του Κοτζιά δεν είναι καν διπλωμάτης και κυρίως ασχολείται με θέματα επικοινωνίας.

Σε λίγο θα τους προσλαμβάνουν με πιστοποιητικό συγγενικών φρονημάτων

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2015 | 12:14 am


Homer’s where the Heart is: Νέο βιβλίο – ωδή στην Μάνη από τη Βρετανή δημοσιογράφο Μάρτζορι ΜακΓκιν

Homer’s where the Heart is: Νέο βιβλίο – ωδή στην Ελλάδα από τη Βρετανή δημοσιογράφο Μάρτζορι ΜακΓκιν
Η Μάρτζορι ΜακΓκιν που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από το πρώτο της βιβλίο για την Ελλάδα, «Things can only get Feta», επιστρέφει δυναμικά με ένα ακόμα αφιέρωμα στη χώρα μας τονίζοντας πως «το σπίτι μας είναι εκεί όπου ανήκει η καδιά μας».


Αυτός άλλωστε είναι και ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου της που έγραψε και μας παρουσιάζει αντλώντας έμπνευση από τις περιπέτειές της στην Ελλάδα παρέα με τον σύντροφό της –και επίσης δημοσιογράφο- Τζιμ Μπρους αλλά και τον σκύλο τους, Ουάλας, που μοιάζει να απολαμβάνει τη διαμονή του στα παραδοσιακά χωριά της Μάνης περισσότερο από τον καθένα.

Homer’s Where the Heart is

Το «Homer’s Where the Heart is: Two journalists, one crazy dog and a love affair with Greece» αποτελεί sequel του πρώτου βιβλίου και πραγματεύεται τη ζωή δύο Βρετανών δημοσιογράφων που εγκατέλειψαν τη χώρα τους και ήρθαν χτίσουν τη ζωή τους από την αρχή στην παραδοσιακή Μάνη, γνωρίζοντας τους Έλληνες, δουλεύοντας μαζί τους και έχοντας να αντιμετωπίσουν την κρίση που τα διεθνή μέσα παρουσίαζαν ως «ανικανότητα, τεμπελιά και αποτέλεσμα της καλοπέρασης» των Ελλήνων. 
Ακόμα και ο τίτλος του αποτελεί λογοπαίγνιο, όπως άλλωστε και ο τίτλος του πρώτου της έργου. 
To «Homer’s» παραπέμπει στον Όμηρο, με τον τίτλο να θέλει να επισημάνει πως… η Ελλάδα είναι εκεί που βρίσκεται η καρδιά.
Το πρώτο βιβλίο γράφτηκε την πρώτη χρονιά που οι Σκωτσέζοι δημοσιογράφοι έμειναν στη Μάνη και παρουσιάζει τους Έλληνες και τον τρόπο ζωής τους το 2010, πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουμε την οικονομική καταστροφή που θα ακολουθούσε. Το «Homer’s Where the Heart is» δίνει συνέχεια στην ελληνική πραγματικότητα της κρίσης, κατά τα επόμενα χρόνια που οι περισσότερου Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να αναζητήσουν το μέλλον τους αλλού. Η Μάρτζορι μάλιστα δίνει την απάντηση στο αιώνιο ερώτημα των πολέμιων της χώρας μας: Τι είναι αυτό που οι ξένοι αγαπούν τόσο πολύ στην Ελλάδα ακόμα και αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε;
homers-where-the-heart-is-500Στο νέο της βιβλίο, η δημοσιογράφος που έχει εργαστεί για τη Daily Mail και τους Times, γράφει για τους Έλληνες της επαρχίας, το χωριό της Παλιόχωρας στη βόρεια Μάνη, την καθημερινότητα των σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων στα χωριά οι οποίοι ζουν από τη γη τους, αλλά και τον τρόπο που τα διεθνή Μέσα λάτρευαν να αναπαράγουν ανακρίβειες και ψεύδη για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Όταν σε παλαιότερη συνέντευξή της Μάρτζορι  ζητήσαμε από την ίδια να περιγράψει με τρεις λέξεις τους Έλληνες, η ίδια είχε πει: «Στωικοί, γενναιόδωροι, μοναδικοί».
 Η γνώμη της παραμένει ακριβώς η ίδια.
Θα διαβάσετε ακόμα για την πρώτη της εμπειρία στην Αθήνα στις αρχές του 1970, κατά την Στρατιωτική δικτατορία και πολλές ακόμα ιστορίες από τα συνεχή ταξίδια της στη χώρα μας ως φοιτήτρια και αργότερα ως καταξιωμένη δημοσιογράφος. 
«Η σχέση μου με την Ελλάδα είναι ερωτική», παραδέχεται και μας καλεί να δούμε τη χώρα μας μέσα από τα δικά της μάτια, να την αγαπήσουμε και -γιατί όχι- να την εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω.
Το «Homer’s Where the Heart is»  είναι διαθέσιμο στο Amazon ως e-book, ενώ από τον Μάιο θα μπορείτε να το προμηθευτείτε στην έντυπη μορφή του, τόσο στο Amazon όσο και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 11:46 pm


ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ σε πτυχιούχους από το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Παν. Πελοποννήσου και το Παν. Πειραιώς

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Παν. Πελοποννήσου και το Παν. Πειραιώς διοργανώνουν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και έδρα την Τρίπολη, δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης που απευθύνονται σε πτυχιούχους Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών τμημάτων θετικής κατεύθυνσης και ηλικίας 26-64 ετών. Παρέχεται επιλογή μεταξύ 3 κατευθύνσεων, με 9 μαθήματα και 100 ώρες παρακολούθησης (68 ώρες θεωρητική κατάρτιση + 32 ώρες εξειδικευμένη εργαστηριακή άσκηση) ανά κατεύθυνση: 
Ευρυζωνικές Υποδομές (λειτουργία οπτικών και ασύρματων υποδομών δικτύων MAN), Αγροπληροφορική (λειτουργία δικτύων συλλογής και αξιοποίησης μετεωρολογικής πληροφορίας στη γεωργική παραγωγή), Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (δημιουργία και λειτουργία e-shop και m-commerce για αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα). 
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 2 κύκλους: Μαίου – Ιουνίου και Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2015, κυρίως απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα και θα υπάρχει υποστήριξη της παρακολούθησης μέσω συστήματος τηλεκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα αντιστοιχεί σε 10 πιστωτικές μονάδες ECTS. Υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα του έργου: www.pega-pelop.unipi.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 11:37 pm


Έλληνας σεισμολόγος: "Έρχεται ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ σεισμός και στα μέρη μας!"

Ανήσυχος για το ενδεχόμενο να επηρεαστεί η Ελλάδα από τον μεγάλο σεισμό στο Νεπάλ εμφανίστηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού, Άκης Τσελέντης.

Ερωτηθείς τι μπορεί να σημαίνει για την Ελλάδα και για την υφήλιο όλη αυτή η σεισμική δόνηση ο κ. Τσελέντης είπε:«Κάθε σεισμός πάνω από 8 ρίχτερ θεωρείται παγκόσμιας εμβέλειας γιατί για παράδειγμα οι σεισμογράφοι μας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραφαν τη δόνηση αυτή περισσότερο από 4 ώρες. Τα κύματα φύγανε από εκεί και κάνανε τη γη γύρω-γύρω πολλές φορές περιστροφή. Ένας σεισμός τόσο μεγάλος μπορεί να επηρεάσει όλη τη γη και μάλιστα εγώ είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε το φαινόμενο ντόμινο δηλαδή σίγουρα θα έχουμε και ενεργοποίηση γειτονικών ρηγμάτων και όχι και πολύ κοντινών μάλιστα και μπορεί το ένα ρήγμα να ενεργοποιεί το άλλο για αυτό χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή στην από εδώ και πέρα παρακολούθηση της σεισμικής εξέλιξης της ευρύτερης περιοχής».

Και συνέχισε: «Υπάρχει πιθανότητα για μεγάλα γεγονότα και θα έλεγα ότι όχι αύριο αλλά μπορεί αυτή η ενεργοποίηση κάποια στιγμή να φτάσει και στην περιοχή μας. Υπάρχουν περιοχές του Ελλαδικού χώρου οι οποίες είναι ώριμες, υπάρχουν περιοχές του Ελλαδικού χώρου πολύ επικίνδυνες οι οποίες είναι και κοντά σε αστικά κέντρα και για αυτό το λόγο λέω ότι η σεισμική θωράκιση της χώρας να είναι πάντα σε εγρήγορση.Τις περιοχές αυτές τις παρακολουθούσαμε γιατί από τον Ιούλιο και μετά δεν θα μπορούμε να τις παρακολουθούμε. Εύχομαι να μην τα ξαναπούμε μετά από κάποιο ελληνικό σεισμό γιατί τότε κάποιοι θα έχουν ευθύνες γιατί εγώ έχω κάνει αυτό που έπρεπε να κάνω τώρα από εκεί και πέρα κάποιοι θα έχουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Για το Νεπάλ ο κ. Τσελέντης εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι πολύ παραπάνω από τις εκτιμήσεις.

«Συμμετείχα σε μια επιτροπή το 1994 με σκοπό το σεισμικό σενάριο του Κατμαντού, ήταν γνωστό από τότε ότι αυτή η πόλη ήταν στην λίστα μερικών άλλων πόλεων, μια από οποίες είναι και η Κωνσταντινούπολη, που θα έχουμε στο μέλλον εκατόμβες θυμάτων λόγω της μεγάλης σεισμικότητας και λόγω ότι υπήρχε ένα «σεισμικό κενό». Δηλαδή είχαμε μια περίοδο που είχαμε σεισμική δράση και ξαφνικά είχαμε ένα πάγωμα της κίνησης του φλοιού και αναμενόταν κάτι σίγουρο και δεν εξεπλάγημεν ως σεισμολόγοι ότι έγινε αυτή η καταστροφή εκεί πέρα».

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 11:32 pm


O Κώστας Μπούρας ξενοδόχος στη Μεσσηνία

Το επιχειρηματικό άνοιγμα με το τουριστικό συγκρότημα στο "Κτήμα Μπούρα".
 
Του Σταύρου Παπαντωνίου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στον χώρο των επιχειρήσεων φαίνεται πως αποφάσισε να μεταπηδήσει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και διευθυντής του γραφείου του, Κώστας Μπούρας, καθώς μετά την ενασχόλησή του με τα... βενζινάδικα, το τελευταίο διάστημα επενδύει και στον τουρισμό, μέσω ξενοδοχειακού συγκροτήματος που κατασκευάζει ο γιος του, Γιώργος, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μεσσηνία.
Πρόκειται για συνολικά τρεις κατοικίες, με δυναμικότητα 12 κλινών, στην περιοχή Αγιος Κωνσταντίνος, project που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και συγκεκριμένα στο ΟΠΑΑΧ, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου. Με αυτό τον τρόποεξασφαλίστηκε ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα για την προώθησή του.

Η επιδότηση που εγκρίθηκε πέρσι είναι ύψους 228.364 ευρώ και αφορά στην «ίδρυση τριών τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, δυναμικότητας 12 κλινών, στην θέση Αγιος Κωνσταντίνος, Δ.Δ. Αρφάρων». Οπως φαίνεται και από τις αποκλειστικές φωτογραφίες των «Παραπολιτικών», οι εργασίες προχωρούν πυρετωδώς σε μια έκταση 4,2 συνολικά στρεμμάτων (στο «κτήμα Μπούρα» από τον περασμένο Αύγουστο δουλεύουν σε καθημερινή βάση εργάτες ώστε το συγκρότημα να τεθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα σε λειτουργία), με το συγκρότημα να αποτελείται από ξεχωριστές πετρόχτιστες κατοικίες, με ιδιαίτερα εντυπωσιακές καμάρες και ξύλινη οροφή, που ακολουθεί την παραδοσιακή τεχνοτροπία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η πινακίδα που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο, το έργο αφορά στην «ίδρυση τριών τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών, δυναμικότητας 12 κλινών», συνολικού προϋπολογισμού 380.606 ευρώ, με κοινοτική συμμετοχή 171.273 ευρώ και 57.091 ευρώ από εθνικούς πόρους. Η περιοχή, πάντως, δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό, όπως λένε και οι ίδιοι οι κάτοικοι στα «Π», καθώς πρόκειται για έναν πολύ μικρό οικισμό του νομού Μεσσηνίας, χωρίς υποδομές, που δεν θα μπορούσε να προσελκύσει επισκέπτες.

ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ. Πριν ξεκινήσει η υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου, ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού έπρεπε να έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια δόμησης, η οποία εγκρίθηκε, όπως φαίνεται από το έγγραφο που εξασφάλισαν τα «Π», μόλις λίγους μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2012. Η άδεια ισχύει μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου 2016 και είναι για τη θέση «Κριθαράκι» στον Αγιο Κωνσταντίνο Μεσσηνίας, μια περιοχή πάντως που είναι εκτός σχεδίου, όπως επισημαίνεται στη «θέση του έργου», στο σχετικό έγγραφο.

Η άδεια δόμησης και η έγκριση της επιδότησης από τον ΟΠΑΑΧ, όμως, δεν είναι στο όνομα του Κώστα Μπούρα, αλλά σε εκείνο του γιου του, Γεώργιου Μπούρα. Οπως φαίνεται από το σχετικό έγγραφο, ο νεαρός, μόλις 26 ετών, κάτοικος Κηφισιάς, είναι ο δικαιούχος των 228.000 ευρώ που εγκρίθηκαν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ενώ πρέπει να καταβάλει και ένα δικό του ποσό, καθώς βάσει νόμου υπάρχει ποσόστωση για να δοθεί η επιχορήγηση. Σημειώνεται πως, για να εγκριθεί το ιδιαίτερα υψηλό ποσό, ο δικαιούχος πρέπει είτε να καταθέσει στον σχετικό φάκελο τις δαπάνες που έχει ήδη κάνει για το έργο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπολογίζονται ότι είναι πάνω από 100.000 ευρώ, είτε να πάρει εγγυητική επιστολή από την τράπεζα. Κι όλα αυτά, βέβαια, σε μια στιγμή που η αποδέσμευση αντίστοιχων επιδοτήσεων έχει καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία στην Ελλάδα της κρίσης, αφού οι προϋποθέσεις και το σχετικό πλαίσιο έχουν αλλάξει προς το… αυστηρότερο. Ωστόσο, φαίνεται πως ο υιός Μπούρας κατάφερε να ξεπεράσει κάθε γραφειοκρατικό ή μη εμπόδιο που βρέθηκε στο διάβα του. Στοιχεία ιδιαίτερα δύσκολα για έναν νεαρό, που μέχρι πέρυσι ήταν φοιτητής στο UCL, το φημισμένο πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ο Γ. Μπούρας φαίνεται ότι πληρούσε τελικά τις προϋποθέσεις και κατάφερε να εξασφαλίσει την επιδότηση για να κάνει το πρώτο επιχειρηματικό βήμα στη ζωή του.

«Γαλάζιος» πολιτευτής ο μηχανικός

Ο Κώστας Μπούρας έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στον συμπατριώτη του και πολιτευτή Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη.
Η συμπάθεια αυτή φάνηκε και στις εκλογές, καθώς ο τότε ισχυρός άνδρας του Μαξίμου και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά έδινε όπου μπορούσε «γραμμή» για τον νεαρό πολιτευτή, ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή.
Η σχέση τους, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Ο νεαρός είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και ο διευθυντής του προέδρου της Ν.Δ. ενίσχυσε την επαγγελματική προοπτική του αναθέτοντάς του την εργολαβία της νέας οικογενειακής επένδυσης.
Ως επιβλέπων μηχανικός, είναι ο υπεύθυνος για το εντυπωσιακό κτίσμα. Ετσι, πλέον δεν τον συνδέει με τον Κώστα Μπούρα μόνο η αφοσίωσή τους στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και η συνεργασία τους στο τουριστικό project στον μικρό οικισμό της Μεσσηνίας. 

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 6:35 pm


Σας τηλεφωνούν από απόκρυψη; Έτσι θα τους τσακώσετε!

 Είναι συχνό φαινόμενο οι εισπρακτικές εταιρείες ή διαφημιστικές να καλούν από απόκρυψη και οι υπάλληλοί τους να γίνονται ιδιαίτερα επίμονοι κι ενοχλητικοί.... 

Υπάρχουν φυσικά και τα φαινόμενα φάρσας από απόκρυψη ή ενοχλήσεις για προσωπικούς λόγους
Διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε όταν σας παρενοχλούν τηλεφωνώντας σας από απόκρυψη: 

-Ζητήστε από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητής να μη δέχεστε κλήσεις με απόκρυψη αριθμού. Έτσι όταν σας καλεί κάποιος με απόκρυψη αριθμού θα του δείχνει ότι ο αριθμός σας είναι κατειλημμένος.
 -Κάντε αίτηση στον πάροχό σας για εξουδετέρωση της απόκρυψης του καλούντος για περιορισμένο χρονικό διάστημα με σκοπό να εντοπιστούν οι ενοχλητικές ή κακόβουλες κλήσεις (ΦΕΚ B 1853 - 21.12.2006). 
Σε αυτή την περίπτωση όταν σας καλεί κάποιος με απόκρυψη αριθμού θα ακούει ηχογραφημένο μήνυμα μέσω του οποίου θα ενημερώνεται ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί. Έτσι μπορείτε να μάθετε ποιο νούμερο σας καλεί με απόκρυψη και στη συνέχεια να εντοπιστεί το άτομο που κάνει τις ενοχλητικές κλήσεις και να προχωρήσετε σε έγκληση αυτού που σας ενοχλεί. 
-Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές Αρχές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν από τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας, τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξης μέσω internet, καθώς και την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του ατόμου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος. 
-Από τους λοιπούς παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας οι Αρχές δικαιούνται να ζητήσουν τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας, δηλαδή τον αριθμό κλήσεις, τα στοιχεία καλούντος - καλούμενου και την ώρα κλήσης, με τον πάροχο να είναι υποχρεωμένος να τα παραδώσει χωρίς να είναι απαραίτητο να προηγηθεί άδεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ). 

Συμβουλές για να αποφύγετε ενοχλητικά τηλεφωνήματα από την Ελληνική Αστυνομία

1- Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας. 

2- Μπορείτε να αφήνετε το ακουστικό ανοιχτό . Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο. 

3- Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security). 

4- Κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μη σας ενοχλούν χαμηλώνετε τον ήχο του κουδουνίσματος ή βγάλτε το τηλέφωνο από την πρίζα. 

5- Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κ.λ.π.

6- Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, χρησιμοποιείστε την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη) και επιπλέον, ενημερώστε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είστε συμβεβλημένοι και την αστυνομία, προκειμένου να σας πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε. 

7- Όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιείτετην εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για σας και τους δικούς σας. 

8- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.

9- Να κλείσετε αμέσως το τηλέφωνό σας, διότι αν
συμμορφωθείτε με αυτές τις οδηγίες, μπορεί ο άγνωστος να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα σας SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό σας λογαριασμό. 

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 6:29 pm


Το ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα !

Υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, από το Δήμαρχο Καλαμάτας  και τον εκπρόσωπο του αναδόχου, σύμβαση, για την εκτέλεση εργασιών επισκευής σε οικίσκο του Ανατολικού Κέντρου, όπου στεγάζονταν ιατρεία του ΙΚΑ και, πλέον, θα στεγάζεται το ΕΚΑΒ. 
Η σύμβαση είναι ύψους 7.558,35 ευρώ με το ΦΠΑ, έναντι μελέτης προϋπολογισμού 11.999,63 ευρώ με το ΦΠΑ, ενώ ανάδοχος είναι η εταιρεία Ανέλιξη.
Εκτιμάται πως από τις 20 Μαΐου 2015, το αργότερο, θα μετεγκατασταθεί το ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο, κάτι που θα βελτιώσει κατά πολύ τους χρόνους απόκρισής του, καθώς αυτή η καίρια υπηρεσία θα βρίσκεται πια μέσα στην πόλη και θα επεμβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά.
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος παρεχώρησε στο ΕΚΑΒ για περίοδο 20 ετών, χωρίς αντάλλαγμα, τη χρήση ενός οικίσκου (27Α) στο Ανατολικό Κέντρο, επιφάνειας 100 τετρ. μέτρων, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο του. 
Ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέχει συνδρομή στο ΕΚΑΒ, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, σε ζητήματα τεχνικά και υποστήριξης.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 6:13 pm


Time: Πού θα γίνει ο επόμενος μεγάλος σεισμός;

- Ειδικός επιστήμονας μιλάει στο περιοδικό
- Σε ποια μέρη του πλανήτη αναμένονται μεγάλοι σεισμοί τα επόμενα χρόνια

Εδώ και χρόνια, οι σεισμολόγοι είχαν προβλέψει ότι ένας μεγάλος σεισμός θα χτυπήσει την περιοχή των Ιμαλαΐων, ανάμεσα στην Ινδία και το Νεπάλ.
 Τα Ιμαλάια κινούνται προς τα πάνω κάθε χρόνο περίπου κατά ένα εκατοστό, επειδή η τεκτονική πλάκα της ευρύτερης περιοχής της Ινδίας συγκρούεται με την ευρωασιατική πλάκα. Καθώς οι δύο πλάκες ωθούνται η μία εναντίον της άλλης τεράστιες, ποσότητες πίεσης συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα να συμβαίνει ένας σεισμός.

Η συγκεκριμένη περιοχή βιώνει έναν σεισμό μεγάλου μεγέθους περίπου κάθε 75 χρόνια.
Ο τελευταίος συνέβη το 1934, είχε μέγεθος περίπου 8 Ρίχτερ και σκότωσε 10.000 ανθρώπους.
Ο ειδικός επιστήμονας Hari Kumar, περιφερειακός συντονιστής στον οργανισμό GeoHazards International, έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που βοηθά να περιορίζονται οι κίνδυνοι από τους μεγάλους σεισμούς στις αναπτυσσόμενες χώρες, μίλησε για τον φονικό σεισμό του Νεπάλ στο περιοδικό Time και ανέφερε σε ποιες χώρες και πόλεις του πλανήτη θα σημειωθούν μεγάλοι σεισμοί στο άμεσο μέλλον.

Ο Kumar δήλωσε: «Αν και είναι αδύνατον να προβλέψουμε με ακρίβεια πότε ή πού θα συμβούν μεγάλοι σεισμοί, οι περιοχές στις οποίες η έντονη και μεγάλη σεισμική δραστηριότητα συναντά τη φτώχεια και την υπανάπτυξη, είναι πιο επιρρεπείς στην καταστροφή».

Ο Ινδός επιστήμονας δήλωσε ότι περιοχές που κινδυνεύουν από ανάλογο μεγάλο σεισμό στο μέλλον είναι στο Νεπάλ, άλλες μικρές και μεγάλες πόλεις καθώς και αρκετές περιοχές σε Ινδία, Πακιστάν και Μπουτάν, που σημειώνεται έντονη δραστηριότητα τεκτονικών ρηγμάτων στο υπέδαφός τους και έχουν έλλειψη προετοιμασίας σε ανάλογες καταστάσεις.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν είναι ότι το Νεπάλ δεν γνώριζε το πρόβλημα, αλλά ήταν τόσο τεράστιο, που δεν ήξεραν από πού να αρχίσουν» και συμπλήρωσε: «Η χώρα δεν διαθέτει τους πόρους και την τεχνογνωσία για να κάνει τα υφιστάμενα κτήρια ανθεκτικά στους σεισμούς, η κυβέρνηση εργάζεται ενάντια στον χρόνο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ίδιου οργανισμού, Brian Tucker, αποκάλυψε στο περιοδικό ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Χιλή, η Νέα Ζηλανδία, η Ιαπωνία, η Τουρκία (ειδικά η Κωνσταντινούπολη), είναι υψηλού κινδύνου χώρες για μεγάλο σεισμό, αλλά έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τόσο για τα κτήρια, όσο και για την εκπαίδευση των πολιτών σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.

Ο Tucker τόνισε ότι ανατριχιάζει στην ιδέα να συμβεί ένας μεγάλος σεισμός, όπως αυτός στο Νεπάλ, στο Ιράν, στο Πακιστάν, στην Ινδονησία και στο Περού και μάλιστα στις πρωτεύουσες αυτών των κρατών, ενώ υποστήριξε, ότι, αν του ζητούσαν να βάλει στοίχημα, πού θα γίνει ο επόμενος μεγάλος σεισμός, δήλωσε ότι θεωρεί πως θα συμβεί ανοιχτά των ακτών της Σουμάτρας.

Το 2004 ένας μεγάλος σεισμός, μεγέθους 9,3 Ρίχτερ, έπληξε το βορειοδυτικό άκρο της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, δημιουργώντας ένα τεράστιο τσουνάμι, που σκότωσε 230.000 ανθρώπους και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές


protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 6:07 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Νίκος Αλειφέρης - Προπονητική δίψα με στυλιστικές επιλογές που εντυπωσιάζουν !

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 

Μια  ξεχωριστή νότα δίνει με την παρουσία του  στο πρωτάθλημα μπάσκετ  της Γ. Τοπικής  κατηγορίας μπάσκετ ο τεχνικός  του ΠΑΟΚ Καλαμάτας Νίκος Αλειφέρης σύμφωνα με την εφημερίδα «Θάρρος »..

Δείτε το δημοσίευμα

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 5:51 pm


ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! Κατά 20% αυξήθηκαν τα εμφράγματα τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα


Συναγερμός! Κατά 20% αυξήθηκαν τα εμφράγματα τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ !
Περίπου 20% έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, πανελλαδικά, τα εμφράγματα για τα οποία οι ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, δηλώνει ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης. Ο κ. Στεφανάδης επισημαίνει ότι πλήττονται περισσότεροι οι παραγωγικές ηλικίες και δη οι άντρες από 35-55 ετών.
Όπως αναφέρει ο κ. Στεφανάδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, οι γιατροί στα νοσοκομεία έρχονται αντιμέτωποι με τραγικά περιστατικά, όπως για παράδειγμα ασθενείς που καταλήγουν με θρόμβωση, λόγω του ότι έκοψαν την αντιαιμοπεταλειακή αγωγή, επειδή δεν είχαν χρήματα να πάρουν τα φάρμακα τους. Οι υπερτασικοί και οι ασθενείς με στεφανιαία νόσο βάλλονται ιδιαιτέρως από την κρίση λόγω του ότι κάνουν χρήση ακριβών και χρονίων φαρμάκων.
Ωστόσο τα ευχάριστα νέα έρχονται από τη νέα τεχνολογία που φαίνεται να κάνει άλματα στο κομμάτι της επεμβατικής καρδιολογίας. Οι βηματοδότες χωρίς καλώδια, όπως αναφέρει ο κ. Στεφανάδης αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά σε ένα χρόνο, ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει το cryoablation, δηλαδή η κατάλυση με παγωμένο διάλυμα που θεραπεύει, επιτυχώς και με λιγότερες παρενέργειες για τον ασθενή, τις αρρυθμίες.
Η εξέλιξη όμως που αναμένεται να αλλάξει άρδην το τοπίο της στεφανιαίας νόσου και γενικά της αρτηριοσκλήρυνσης είναι το μονοκλωνικό αντίσωμα που μπορεί να ρίξει τη χοληστερίνη στο 50%. «Το φάρμακο αναμένεται να βγει σε τρία χρόνια γιατί έχουν προχωρήσει οι κλινικές μελέτες. Θα γλυτώσει πολύς κόσμος και το έμφραγμα και το θάνατο και τα εγκεφαλικά επεισόδια» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη
- Κύριε καθηγητά η κρίση και η στεναχώρια κατά πόσον έχουν επιβαρύνει την ελληνική καρδιά;
Είναι πολύ εύστοχο και επίκαιρο αυτό. Πράγματι η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα επιβαρύνει πάρα πολύ τη καρδιά. Η καρδιά είναι το πρώτο όργανο που επηρεάζεται από τον εγκέφαλο και από τις μεταβολές του ψυχισμού. Από την κατάθλιψη, το άγχος, το φόβο, την ανασφάλεια. Καταρχήν έχουμε παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα. Απ όπου πέρασε η κρίση άφησε τα αποτυπώματα της στην υγεία των κατοίκων. Είτε λέγεται Αργεντινή, είτε πρώην Σοβιετική Ένωση, είτε Ρουμανία και άλλες χώρες. Στην Ελλάδα δυστυχώς ακολουθούμε την ίδια πορεία. Αυξάνονται τα περιστατικά που μπαίνουν στα νοσοκομεία, αυξάνεται ο αριθμός των νοσούντων από στεφανιαία νόσο, από αρτηριακή υπέρταση και εντέλει από καρδιαγγειακή θνητότητα.
- Έχουμε κάποια συγκεκριμένα νούμερα;
Περίπου 20% έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο πανελλαδικά τα εμφράγματα για τα οποία οι ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των μεγάλων κρατικών νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου. Αυτή τη στιγμή σε τρέχουσα βάση αν δει κανείς τα στοιχεία του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου, στα μεγάλα νοσοκομεία, βλέπει ότι αυξήθηκαν 20% με στοιχεία της ΕΛΙΚΑΡ, τα οξέα στεφανιαία σύνδρομα. Η αύξηση παρατηρείται πανελλαδικά, αλλά αυτά τα σύνδρομα. επειδή είναι σοβαρά, οι πάσχοντες συνωθούνται στα μεγάλα νοσοκομεία, που έχουν αιμοδυναμικό εργαστήριο, για να κάνουν ενδεχομένως αγγειοπλαστική η όποια σύγχρονη εφαρμογή απαιτείται.
- Ποιες ηλικίες πλήττονται περισσότερο;

Παραγωγικές ηλικίες, νεώτερες ηλικίες, άντρες περισσότερο σε μια ηλικία από 35-55 περίπου.
- Έχουμε στοιχεία αν έχει μειωθεί ο μέσος όρος ζωής; Γιατί έχουμε ακούσει, έχουμε διαβάσει ότι απ όπου πέρασε το ΔΝΤ μειώθηκε ο μέσος όρος ζωής.
Δυστυχώς έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν έχουμε στοιχεία ακόμη επιδημιολογικά, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει η Ελλάδα από αυτό το θλιβερό προνόμιο να μειώνεται ο χρόνος ζωής όπως έγινε στη Ρωσία με την κρίση.
- Ποιες ασθένειες της καρδιάς δεν αντιμετωπίζονται εγκαίρως λόγω οικονομικής δυσπραγίας και μπορεί να κοστίσουν τη ζωή; Και πάλι θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχουν ποσοστά.
Και αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική ερώτηση και σε σχέση με τη δομή της υγείας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ασθενείς που έχουν στεφανιαία νόσο, που έχουν υποβληθεί σε αγγειοπλαστική και ανάλογες επεμβάσεις, παίρνουν χρονίως φάρμακα και ακριβά φάρμακα. Επίσης υπάρχουν υπερτασικοί που παίρνουν φάρμακα χρονίως τα οποία είναι υψηλού κόστους. Έχουμε δύο ομάδες ασθενών που παίρνουν ελλιπή φαρμακευτική αγωγή. Η πρώτη είναι αυτοί που δεν έχουν χρήματα και βλέπετε ασθενείς να περικόπτουν τη φαρμακευτική αγωγή στο ήμισυ απ' ότι παίρναν ή και καθόλου. Και η δεύτερη ομάδα είναι αυτοί που αμελούν λόγω ψυχολογικής επιβάρυνσης. Αυτό αποτυπώνεται στα περιστατικά που έρχονται στα νοσοκομεία δηλαδή έχουμε δει τραγικά περιστατικά να έχουν κόψει την αντιαιμοπεταλειακή αγωγή και να κάνουν θρόμβωση και μετά αγγειοπλαστική, επειδή δεν είχαν χρήματα να πάρουν τα ανάλογα αιμοπεταλειακά φάρμακα. Ποσοστά ελληνικά δεν έχουμε ακόμη γιατί μελετάται το φαινόμενο.
- Η νέα τεχνολογία πως έχει συμβάλλει στην επεμβατική καρδιολογία. Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις
Επεμβατική καρδιολογία και νέα τεχνολογία πάνε αντάμα. Να το πούμε αλλιώς. Η επεμβατική καρδιολογία ξεκίνησε με τεχνολογικά κατασκευάσματα και εξελίξεις, είτε λέγεται μπαλόνι αγγειοπλαστικής, είτε στεντ, είτε αθηρεκτομές, είτε λέιζερ ή οτιδήποτε. Αυτή τη στιγμή έχουμε συνεχώς νέα δεδομένα που αφορούν την τεχνολογία. Και απεικονιστικά. Δηλαδή μεθόδους όπως είναι η οπτική συνεκτική τομογραφία και να καταγράψουμε την αθηρωματική πλάκα κατά άμεσο τρόπο. Έχουμε διάφορες συσκευές που θεραπεύουν τη στεφανιαία νόσο που δεν γίνονταν παλιά. Η στεντ, τα οποία τα βάζει κανείς και απορροφώνται τα βιοαπορροφήσιμα. Όπως ξέρετε το στεντ είναι μεταλλικό κατασκεύασμα που παραμένει μέσα στην αρτηρία. Σήμερα εφαρμόζονται με επιτυχία στεντ τα οποία απορροφά ο οργανισμός μετά από ένα διάστημα.
- Οι βηματοδότες χωρίς καλώδια;
Και αυτό είναι μια εξαιρετική πρόοδος. Ο βηματοδότης μέχρι σήμερα τοποθετείται με καλώδια. Μπαίνει η συσκευή κάτω από το δέρμα που παράγει η γεννήτρια που παράγει το ρεύμα και το ηλεκτρόδιο, το καλώδιο μπαίνει μέσα στην καρδιά, μέσα στην κοιλότητα. Σήμερα δοκιμάζονται συσκευές με επιτυχία, σε πρώιμο στάδιο είναι, που βάζει κανείς το τσιπάκι να το πω, σε εισαγωγικά, ένα μικρό κατασκεύασμα στην κορυφή της δεξιάς κοιλίας, μέσα στην καρδιακή κοιλότητα χωρίς καλώδιο.
- Στην Ελληνική αγορά βηματοδότης χωρίς καλώδιο πότε θα κυκλοφορήσει;
Υπολογίζουμε σε κάνα χρόνο
- Υπάρχουν νεώτερα ως προς την κατάλυση, τους καυτηριασμούς;
Η κατάλυση είναι επίσης σήμερα μία μεγάλη εξέλιξη που μπορούμε να θεραπεύσουμε αποτελεσματικά και οριστικά πολλές αρρυθμίες καυτηριάζοντας, καταλύοντας περιοχές που παράγουν τα «ανορθόδοξα» ρεύματα.
- Αυτό πόσα χρόνια εφαρμόζεται;
Εφαρμόζεται πολλά χρόνια, είναι την τελευταία δεκαετία, αλλά έχουν έρθει νέες τεχνολογίες όπως είναι το cryoablation δηλαδή η κατάλυση με παγωμένο διάλυμα. Με το κρύο δηλαδή καταλύεται η περιοχή και όχι με θερμοκρασία. Αυτή η μέθοδος με το κρύο έχει λιγότερες παρενέργειες για τον ασθενή και καλύτερους ρυθμούς επιτυχίας.
- Από φαρμακευτικής πλευράς σε σχέση με τη χοληστερίνη τι νεώτερο υπάρχει;
Υπάρχει όπως ξέρετε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που πάσχει από υπερλιπιδαιμία, υψηλή χοληστερίνη που ξέρει ο κόσμος. Η χοληστερίνη είναι ο νούμερο ένα παράγοντας επιβάρυνσης των αρτηριών που κάνει στεφανιαία νόσο. Είναι ο πιο σοβαρός δυσμενής παράγοντας, για αυτό γίνεται εκεί η μάχη είτε με δίαιτα είτε με φάρμακα. Μία μεγάλη εξέλιξη ήταν οι στατίνες που παίρνει όλος ο κόσμος. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ μεγάλη εξέλιξη. Υπάρχει ένα φάρμακο που μπλοκάρει ορισμένους υποδοχείς που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία να είναι ψηλή η χοληστερίνη. Για να το πω απλά με αυτά τα φάρμακα που δοκιμάζονται αυτό το φάρμακο, το μονοκλωνικό αντίσωμα μπορεί να ρίξει τη χοληστερίνη στο 50%. Επιτυγχάνουμε τιμές απίστευτες. Έχουμε κλινικά δεδομένα για το συγκεκριμένο φάρμακο. Αναμένεται να βγει σε τρία χρόνια γιατί έχουν προχωρήσει οι κλινικές μελέτες. Κι αυτό θα αλλάξει το τοπίο γενικά της στεφανιαίας νόσου και γενικά της αρτηριοσκλήρυνσης. Αν τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν με μελλοντικές μεγάλες σειρές.
- Θα γλυτώσει πολύς κόσμος τα χειρουργεία;
Θα γλυτώσει πολύς κόσμος και το έμφραγμα και το θάνατο και τα εγκεφαλικά επεισόδια.
- Τελευταία παρατηρούμε πολλά περιστατικά υπέρτασης επί μακρόν που δεν μπορούν να ρυθμιστούν. 'Ατομα ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας που παρά το γεγονός ότι παίρνουν φαρμακευτική αγωγή η πίεση τους δεν πέφτει σε φυσιολογικά επίπεδα. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που συμβαίνει αυτό;
Ξέρετε αυτό συνδέεται με την αρχική σας ερώτηση όσον αφορά την οικονομική κρίση, το άγχος, την κατάθλιψη και τις φοβίες που συνεπάγεται αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε και συμβαίνει στο να απορυθμιστεί η αρτηριακή πίεση, Επίσης συνδέεται με την μη ευλαβή τήρηση φαρμακευτικής αγωγής. Δεν έχουμε στοιχεία ότι υπάρχει αντοχή στα υπάρχοντα φάρμακα ότι είναι καλά. Απλώς αλλάζει η ψυχολογία και η αρτηριακή πίεση επηρεάζεται πάρα πολύ από τον ψυχισμό.
- Υπάρχουν στοιχεία κατά πόσον η κατάθλιψη έχει προηγηθεί ενός εμφράγματος;
Η κατάθλιψη και το έμφραγμα συσχετίζονται. Η κατάθλιψη θεωρείται ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου.
- Προηγείται και έπεται;
Ε ναι. Σίγουρα για να δημιουργήσει μόνη της ή με άλλους παράγοντες πρόβλημα όπως το κάπνισμα, η χοληστερίνη και άλλα πρέπει να περάσει κάποιος χρόνος.
- Κύριε Καθηγητά κατάγεστε από ένα νησί που φημίζεται για την μακροζωία των κατοίκων. Θέλω να μου πείτε από πρώτο χέρι ποιο είναι το μυστικό της Ικαρίας;
Πράγματι είναι αλήθεια αυτό που λέτε, αλλά το μυστικό το ψάχνουμε. Υπάρχει μία μεγάλη μελέτη που εξελίσσεται τα τελευταία πέντε χρόνια, η μελέτη Ικαρία, γνωστή στη βιβλιογραφία. Εκεί έχουμε επισημάνει πάρα πολλούς παράγοντες κι έχουμε βγάλει πάρα πολύ σημαντικά συμπεράσματα. Αυτό που μέχρι σήμερα είδαμε στην Ικαρία, που είναι ένα από τα λίγα μέρη του κόσμου με τους μακροβιότερους, είναι ότι το θέμα είναι πολυπαραμετρικό. Δηλαδή παίζει ρόλο η διατροφή, το περιβάλλον, η άσκηση, ο καφές, το λίγο οινόπνευμα και η γονιδιακή υποδομή που έχει το κάθε άτομο. Δηλαδή είναι ένας κλειστός πληθυσμός με τους νόμους της βιολογίας επιβίωσαν τα ισχυρά γονίδια. Το γεγονός πάντως είναι ότι η Ικαρία είναι ένας επιδημιολογικός θησαυρός υπό την έννοια ότι έχει δεκαπλάσιο αριθμό υπερηλίκων απ ότι άλλες περιοχές του κόσμου.
- Πως συμβάλει ο καφές που προαναφέρατε στη μακροζωία;
Βεβαίως, ο ελληνικός καφές σε μικρή η μέτρια κατανάλωση συνδέεται με τη μακροβιότητα.
- Τι θα συμβουλεύατε τον κόσμο, που αυτή τη στιγμή υποφέρει από την κρίση, να κάνει για να προφυλάξει την καρδιά του και ως ειδήμων της καρδιάς, αλλά και ως Ικαριώτης
Ως ειδήμων της καρδιάς να προστατεύουμε την καρδιά μας. Η καρδιά είναι ένα όργανο που δεν μπορεί να σταματήσει. Όλα τα άλλα όργανα μπορούν να μείνουν σε υπολειτουργία ή μη λειτουργία για ένα χρονικό διάστημα. Σταματάει ο νεφρός να λειτουργεί εντάξει μπορεί να λειτουργήσει σε τρείς μέρες. Η καρδιά μετά από πολύ λίγα λεπτά όταν σταματήσει έρχεται ο θάνατος. Επομένως είναι το πολυτιμότερο όργανο, δεν είναι το πολυπλοκότερο. Είναι το πολυτιμότερο. Πάνω σε αυτό στηρίζονται όλα τα άλλα. Και ο εγκέφαλος κι όλα. Επομένως πρέπει να την προστατεύσουμε στωικά υπομένοντας αυτή τη βασανιστική διαδικασία της οικονομικής κρίσης. Δεν έχουμε άλλο τρόπο. Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτό που κάνουν οι ανατολικοί λαοί με τη φιλοσοφία τους τη γιόγκα και τις άλλες τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοών που χρησιμοποιούν. Δηλαδή κάποιος που είναι στην εφορία και δει το χαρτί του ΕΝΦΙΑ αντί να οργιστεί και να του ανέβει το αίμα στο κεφάλι, που λέει ο κόσμος, μπορεί να το δει πιο στωικά να πει η ζωή είναι μία, εν πάσει περιπτώσει θα επιβιώσουμε και ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες. Στην Ικαρία άλλωστε υπάρχει αυτή η αδιαφορία με την καλή έννοια. Οι άνθρωποι δεν δεσμεύονται από το πραγματικό ρολόι. Κοιμούνται όταν νυστάξουν, ξυπνάνε όταν χορτάσουν τον ύπνο. Έχουν μια νοοτροπία δεν βαριέσαι και θα δούμε.
-Άρα αλλαγή της ψυχολογίας. Σας ευχαριστώ πολύ που ήσασταν μαζί μας.
Κι εγώ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 5:50 pm


ΠΑΤΡΑ - Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου και Παραγλαύκιες Αρτηρίες στη συνάντηση Γρ. Αλεξόπουλου και Γ.Γ. Υποδομών Γ. Δέδε

Δύο πολύ σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε (πρώην Δημοσίων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ).
Αρχικά τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών – Πύργου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ένα έργο μείζονος σημασίας για την περιοχή μας, καθώς πέρα από τη σύνδεση των πρωτευουσών των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας, συνδέεται και με την Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, το αεροδρόμιο του Αράξου και τα λιμάνια Κυλλήνης και Κατακόλου. Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε διαβεβαιώσεις πως θα υλοποιηθούν όλα αυτά, με τον Γενικό Γραμματέα να δεσμεύεται πως δεν αλλάζει κάτι από την προηγούμενη μελέτη που συμπεριελάμβανε τις εν λόγω συνδέσεις.
Επιπλέον, προτάθηκε από τον κ. Αλεξόπουλο στον κ. Δέδε, από τη στιγμή που η Πατρών – Πύργου θα γίνει με περισσότερες εργολαβίες, πέραν της μίας που προβλεπόταν, να μειωθούν τα χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου, με τον δεύτερο να σημειώνει πως θα εξετάσει την συγκεκριμένη πρόταση.
Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της χάραξης του αυτοκινητοδρόμου, με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών να υπογραμμίζει πως παραμένει η δέσμευση του Υπουργού στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο κ. Σταθάκης με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας, κατά την οποία τονίστηκε πως εξετάζεται αυτή τη περίπτωση από τα υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.
Τέλος, επιβεβαιώθηκε η δέσμευση ότι άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των εργολαβιών.
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ζήτημα της κατασκευής των Παραγλαύκιων Αρτηριών και των λοιπών εργασιών της Ευρείας Παράκαμψης Πατρών, το οποίο είναι προϋπολογισμού 11.100.000 ευρώ με εξασφαλισμένους πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας 2001-2013».
Μεταξύ άλλων, στο έργο περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση Παραγλαύκιων αρτηριών από τον Α/Κ μέχρι την Πατρών-Κλάους, η ολοκλήρωση έργων στην περιοχή του κόμβου Κ1 (Ν.Ε.Ο και Π.Ε.Ο Πατρών-Κορίνθου, κόμβος διαμάντι) και το αποχετευτικό δίκτυο οδού Αρήτης κ.λπ. Παράλληλα, προβλέπεται και η προσωρινή σύνδεση παραλιακής Πατρών-Πύργου με τους παρόχθιους του χειμάρρου Παναγίτσας στην περιοχή Παραλίας Πατρών που συνδέει την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών στον κόμβο Οβρυάς (στο ύψος του Κόκκινου Μύλου).
«Πρόκειται για μία μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εδώ και ένα χρόνο περίπου, γιατί πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την Πάτρα, καθώς σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των εργασιών στη Μικρή Περιμετρική, θα αποσυμφορήσει και θα αλλάξει το κέντρο της πόλης» δήλωσε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε πως πρόθεση του Υπουργείου είναι άμεσα να υπάρξει υπογραφή της σύμβασης και έναρξη εργασιών του εν λόγω έργου, για το οποίο αναγνώρισε τη σπουδαιότητά του για την Πάτρα και τις συνδέσεις της με την Περιμετρική της Οδό.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 5:35 pm


O ΣΟΛΙΣΤΑΣ ΤΣΟΡΙ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

 Του: Αντώνη Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

-Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθητε το ματς Πανιωνίου –Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη. Πρωταγωνιστής –σολίστας ο Τσόρι Ντομίγκες. 
Ο Αργεντινός ήταν αυτός που πήρε πάνω του το παιχνίδι ,το γύρισε και διέσωσε το γόητρο των Πειραιωτών στερώντας 2 πολύτιμους βαθμούς και την νίκη από τον Πανιώνιο στην μάχη της παραμονής στη κατηγορία.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να επιχειρεί δημιουργικές προσπάθειες εξ αρχής ,αναζητώντας γκολ με τους Μητρογλου, Φουστέρ και Φορτούνη, και τον Πανιώνιο να εγκλωβίζεται σε παθητικό ρόλο με αδυναμίες και προβλήματα στον άξονα που καθιστούσαν δύσκολη έως και επικίνδυνη την ανασταλτική του λειτουργία. 
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τον πάγκο του Πανιωνίου, από τα πρώτα δέκα λεπτά φώναζε στους παίκτες του στον άξονα να μην αφήνουν ακάλυπτους χώρους δίνοντας την δυνατότητα στους παίκτες του Ολυμπιακού να κυριαρχούν ,έχοντας την κατοχή, κυκλοφορία και τον έλεγχο του αγώνα .
Μπορεί ο Πανιώνιος να μην είχε την δυνατότητα να κάνει παιχνίδι ,να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει, αλλά στην τακτική της κόντρα επίθεσης είναι από τις ομάδες που έχει στατιστική επιτυχία. Πόσο μάλλον γνωρίζοντας και τις αμυντικές αδυναμίες και δυσλειτουργίες του Ολυμπιακού .
Έτσι στο 25’ ,ο Μπακασέτας κλέβει μπάλα κάτω από την σέντρα ,δίνει στον εξαιρετικό Μπουμάλ ,αυτός ταλαιπωρεί και αδειάζει τον Μποτία που τον πάει κούρσα μέχρι την περιοχή και δίνει ως βούτυρο στο ψωμί έτοιμο γκολ στον Κολοβό που δεν τα χάνει αυτά με τίποτα. Πλασέ και 1-0 για τον Πανιώνιο. 
Στην επανάληψη και πάλι από τον χώρο της μεσαίας γραμμής ο ταχύτατος Ταξιάρχης Φούντας βγάζει μπαλιά στην περιοχή στον Κολοβό που με την σειρά του βγάζει φάτσα –κάρτα τον Μπουμάλ με τον Μέγερι που με πλασέ τον εκτελεί και κάνει το 2-0 για τον Πανιώνιο με τους Νέο-σμυρνιώτες να πανηγυρίζουν σαν τρελοί την διαφαινόμενη νίκη της ομάδας τους. 
Λάθος και μάλιστα αρκετά νωρίς. Ο Τσόρι Ντομίγκεζ, ο Αργεντινός που με την απόδοση του φέτος δικαιούται το …μισό πρωτάθλημα των Πειραιωτών, είχε από το ημίχρονο μπει στο ματς στη θέση του τραυματία Μποτία. Και ενώ ζεστάθηκε για τα καλά στο 66’ βγάζει μπαλιά-λουκούμι στον Ελαμπντελαουϊ που βγάζει σέντρα μισό-γκολ στον Μήτρογλου που εύκολα με πλασέ κάνει το 2-1.Και στο 68΄ο «Ινδιάνος» δείχνει την ποδοσφαιρική του κλάση. 
Ο Τσόρι Ντομίγκες παίρνει την μπάλα πίσω από την σέντρα και με ένα εντυπωσιακό σόλο που αξίζει να το βλέπεις σε επαναλήψεις βίντεο για να το χαίρεσαι ,περνά όποιον βρίσκει μπροστά του και με πλασέ φέρνει το ματς στα ίσια. Πανιώνιος-Τσόρι Ντομιγκες-Ολυμπιακός 2-2.Στο 90΄ο Πανιώνιος σε δυνατό αριστερό σουτ του Μπενίτες είχε Άγιο με τον Παπαδόπουλο να ακουμπάει με τα ακροδάχτυλα την μπάλα και να την στέλνει να σταματήσει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του.
Στη συνέντευξη τύπου ο Ουζουνίδης έπλεξε το εγκώμιο του Τσορι Ντομίγκες και ο Αργεντινός παίρνοντας για την έξοδο τον χαιρέτησε με σεβασμό. Στο φινάλε; Ο μέτριος έως και κακός κατά τον προπονητή του Πανιώνιος πήρε χρυσό βαθμό από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που σε γενικές γραμμές και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο έκανε καλό και ουσιαστικό  παιχνίδι. 
Μπορεί ο Σολίστας Τσόρι Ντομίγκες να στέρησε από τον Πανιώνιο την νίκη και δυο ακόμη πολύτιμους βαθμούς επιβεβαιώνοντας ότι ακόμη και ένας παίκτης τέτοιας ποιότητας μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλά και ο βαθμός της Ισοπαλίας απέναντι στον Ολυμπιακό για τους Νέο-σμυρνιώτες φαίνεται ότι στο τέλος θα αποδειχτεί ιδιαιτέρως πολύτιμος για να αγωνίζεται και στην νέα σεζόν στο μεγάλο πρωτάθλημα η ομάδα της πλατείας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 5:29 pm


«Λες να μου πήραν και τη σύνταξη;

Η ανησυχία για τις καταθέσεις και ο συνταξιούχος

Δεν ξέρω εάν είναι αληθές, αλλά είναι...καλό κι έτσι κι αλλιώς αποτυπώνει ένα κλίμα των ημερών.
 Ακουγε ένας συνταξιούχος  ότι η κυβέρνηση μαζεύει από παντού λεφτά, ότι παίρνει τα αποθεματικά των δήμων, ότι τέλος πάντων «ξύνει τον πάτο του βαρελιού» για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ανησύχησε ο άνθρωπος:
 «Λες να μου πήραν και τη σύνταξη;»
διερωτήθηκε και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Πηγαίνει λοιπόν σε υποκατάστημα της τράπεζας, κατευθύνεται στο ταμείο και ρωτάει τον ταμία: «Μπήκε η σύνταξη;».
«Μπήκε» του απαντά ο ταμίας. «Πόσα λεφτά έχει ο λογαριασμός;» ρωτάει. «3.500 ευρώ» του λέει εκείνος.  
«Φέρ' τα τώρα».
Του δίνει τα 3.500 ευρώ ο υπάλληλος. Ο συνταξιούχος μόλις τα πήρε, πήγε σε μια γωνιά και άρχισε να τα... μετράει ώστε να βεβαιωθεί ότι του τα έδωσε σωστά. Μόλις βεβαιώνεται, να τος και πάλι στο ταμείο:  
«Πάρ' τα τώρα και βάλ' τα πίσω στον λογαριασμό μου» λέει στον ταμία.
 Ηθελε να βεβαιωθεί ότι η τράπεζα τα είχε.


πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 12:58 pm


Νεπάλ - 900 φορές μεγαλύτερος ο σεισμός από αυτόν της Κεφαλονιάς!

Σεισμικό ντόμινο από το Νεπάλ - 900 φορές μεγαλύτερος ο σεισμός από της Κεφαλονιάς!Απελπιστική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας την κατάσταση στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, όπου και βρίσκεται μαζί με τον καθηγητή Δημήτρη Καρύδη.
Περιγράφοντας όσα είδε ανέφερε ότι μέσα στο Κατμαντού η κατάσταση διαφέρει πολύ από γειτονιά σε γειτονιά, καθώς άλλες είναι ισοπεδωμένες και άλλες δεν έχουν υποστεί καθόλου ζημιές.
Σε ό,τι αφορά τη σφοδρότητα του σεισμού ο Ευθύμιος Λέκκας εκτίμησε ότι "το σεισμικό γεγονός ήταν 900 φορές μεγαλύτερο από αυτό στην Κεφαλονιά".
Συμφώνησε ακόμη με τις εκτιμήσεις που λένε ότι ήταν σαν να είχαμε 800 εκρήξεις στη Χιροσίμα, τονίζοντας ότι η ενέργεια που απελευθερώθηκε ήταν τεράστια.
Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, εκτίμησε ακόμη ότι λόγω της σεισμικής δραστηριότητας υπολογίζεται ότι τα Ιμαλάια "θα σηκωθούν τουλάχιστον ένα μέτρο". Σύμφωνα τέλος με τον Ευ. Λέκκα, το "σεισμικό ντόμινο" που έρχεται, δεν θα επηρεάσει την Ελλάδα.
Σεισμικό ντόμινο από το Νεπάλ - 900 φορές μεγαλύτερος ο σεισμός από της Κεφαλονιάς!Εν τω μεταξύ, μακραίνει συνεχώς η λίστα των νεκρών από το χτύπημα του Εγκέλαδου στο Νεπάλ. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 3.218 και οι τραυματίες 6.538.
Για δεύτερη νύχτα χιλιάδες απελπισμένοι κάτοικοι βρήκαν καταφύγιο σε σκηνές και αναζήτησαν λίγα από τα ελάχιστα διαθέσιμα τρόφιμα, την ώρα που οι αρχές πασχίζουν να προσφέρουν βοήθεια στους χιλιάδες τραυματίες και άστεγους.
Άρρωστοι και τραυματίες αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στην ύπαιθρο στην πρωτεύουσα Κατμαντού, καθώς ήταν αδύνατο να βρουν κλίνες στα νοσοκομεία της πόλης όπου επικρατεί χάος.
Είναι ενδεικτικό ότι χειρουργοί έστησαν ένα χώρο για εγχειρήσεις μέσα σε μια σκηνή στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Κατμαντού.
"Έχουμε κατακλυστεί με αιτήματα διάσωσης και βοήθειας από όλη τη χώρα", δήλωσε ο Ντιπάκ Πάντα, στέλεχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Στο Κατμαντού και γύρω από αυτό, οικογένειες, τα σπίτια των οποίων είτε ισοπεδώθηκαν ή υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν εν μέσω των συνεχιζόμενων μετασεισμών, έστρωσαν στρώματα στον δρόμο αλλά και σκηνές για να προστατευτούν από τη βροχή.
Σεισμικό ντόμινο από το Νεπάλ - 900 φορές μεγαλύτερος ο σεισμός από της Κεφαλονιάς!Ο κόσμος σχημάτισε ουρές για να πάρει το νερό που διανεμόταν από φορτηγά, ενώ τα λιγοστά καταστήματα που απέμεναν ανοικτά δεν είχαν σχεδόν τίποτε στα ράφια.
Την ίδια ώρα πλήθος κόσμου ζητούσε απεγνωσμένα φάρμακα σε ένα ανοικτό φαρμακείο.
Στα Ιμαλάια, εκατοντάδες ξένοι και ντόπιοι ορειβάτες παρέμειναν παγιδευμένοι μετά την τεράστια χιονοστιβάδα που διέλυσε τμήμα μιας κατασκήνωσης βάσης, στοιχίζοντας τη ζωή τουλάχιστον 18 ανθρώπων - το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στο Έβερεστ μέχρι σήμερα.
Εξάλλου 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία και τουλάχιστον 20 στο Θιβέτ, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι ομάδες έρευνας και διάσωσης δυσκολεύονται να φθάσουν στις απομακρυσμένες περιοχές της φτωχής ορεινής χώρας των 28 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 12:54 pm


ΑΠΕΤΡΑΠΗ σχέδιο της CIA για απαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού και μεταφορά στο Γκουαντάναμο


Το σχέδιο της CIA για απαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού και μεταφορά στο Γκουαντάναμο

Την απαγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού από αμερικανούς πράκτορες και τη μεταφορά του στο Γκουαντάναμο, σχεδίαζε η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Νέα».
Συγκεκριμένα, την περίοδο λίγο προτού συλληφθεί, είχαν εμφανιστεί στην Ανάβυσσο δύο μαύρα τζιπ αμερικανικής κατασκευής. Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το σπίτι ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους για να προκύψει ότι τα τζιπ άνηκαν στο κλιμάκιο της CIA.
Ενημερώθηκε ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη να μην υπάρξει αντίδραση, αν δεν επαναληφθεί το περιστατικό. Ωστόσο στα τέλη Δεκεμβρίου, τα τζιπ επανεμφανίστηκαν. Ο υπουργός ενημέρωσε και πάλι τον πρωθυπουργό, ο οποίος προχώρησε διαβήματα στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Τελικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τζιπ αποχώρησαν και δόθηκε η εντολή στην Αντιτρομοκρατική να συλληφθεί ο Ξηρός.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ξένοι πράκτορες θα προχωρούσαν στην απαγωγή του Ξηρού, κάτι που βεβαίως θα προκαλούσε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση και γι' αυτό ο τότε πρωθυπουργός «μπλόκαρε» την επιχείρηση για να ακολουθήσει στη συνέχειά η σύλληψη του αρχιτρομοκράτη.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 12:51 pm


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; Εξαφανίστηκε 12χρονη στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα

Στις  24 Απριλίου 2015 στις 10:00 το πρωί, εξαφανίστηκε η  Μινοντόρα Τ., ηλικίας, 12 ετών από το σπίτι της στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα.
Η Μινοντόρα Τ. έχει μαύρα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,65 μ. και βάρος 50 κιλά. Φορούσε κόκκινη φούστα και μαύρη ζακέτα.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 12:50 pm


ΑΙΓΙΝΑ: Δωρεάν διαμονή την παραμονή της Πρωτομαγιάς προσφέρουν πάνω από 20 ξενοδοχεία


Αίγινα: δωρεάν διαμονή την παραμονή της Πρωτομαγιάς προσφέρουν πάνω από 20 ξενοδοχεία

Περισσότερα από 20 ξενοδοχεία της Αίγινας πήραν την πρωτοβουλία να προσφέρουν μια δωρεάν διανυκτέρευση στο νησί της Αίγινας την Πέμπτη 30 Απριλίου διευκολύνοντας τους εκδρομείς της Πρωτομαγιάς.

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε καθώς η απεργία της Παρασκευής 1ης Μαϊου  δεν επιτρέπει στα επιβατικά πλοία να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά για το νησί του Αργοσαρωνικού.
Έτσι, δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν διανυκτέρευση στους εκδρομείς που θα επισκεφτούν το νησί από την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Παράλληλα, τα επιβατικά πλοία για την Αίγινα, την Πέμπτη 30 Απριλίου θα επεκτείνουν τα δρομολόγια τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε με την Ένωση Ξενοδόχων στην Αίγινα στο +30 6944733962.

Ακολουθεί η λίστα ξενοδοχείων που μέχρι στιγμής μετέχουν στην προσφορά:

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ (ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015)

ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ                                ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΑΡΕΤΗ                                                            22970 23593
ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ                                                     22970 24968
ΑΝΑΤΟΛΗ                                                        22970 32002
ΑΝΤΖΕΛΑ                                                         22970 32556
ΑΙΓΛΗ                                                             22970  32221
ΒΑΓΙΑ                                                             22970 71179
ΓΑΛΗΝΗ                                                          22970 32203
ΔΑΝΑΗ                                                            22970 22424
ΙΣΙΔΩΡΑ                                                          22970 32414
ΚΛΩΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ                                            22970 22597
ΜΑΡΙΑΝΝΑ                                                       22970 32091
ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ                                                  22970 61556
ΜΠΛΕ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ                                             22970 32045
ΜΥΡΜΙΔΩΝ                                                       22970 32558
ΠΑΝΟΡΑΜΑ                                                      22970 32202
ΣΙΣΣΥ                                                             22970 62122
ΣΑΝΤΥ ΜΠΗΤΣ                                                  22970 32461
ΟΑΣΙΣ                                                            22970 32312
ΤΟΓΙΑΣ                                                           22970 22472
Στην ως άνω λίστα ενδέχεται να έχουν προστεθεί νέες μονάδες. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ένωση Ξενοδόχων στην Αίγινα (τηλ.+30 6944733962)

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 8:59 am


Θρίλερ με την εξαφάνιση της τετράχρονης Άννυς

Οι κινητοποιήσεις των Αρχών, αλλά και του Χαμόγελου του Παιδιού περιλαμβάνουν αναζητήσεις εντός και εκτός Ελλάδος
Εντατικές έρευνες διεξάγονται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για την τετράχρονη Αννυ Μπορίσοβα η οποία εξαφανίσθηκε στις 21 Απριλίου από το κέντρο της Αθήνας, γύρω από την Ομόνοια.

Η Άννυ έχει καστανά μαλλιά και μάτια και κατάγεται από τη Βουλγαρία. Την εξαφάνισή της κατήγγειλε η βουλγαρικής υπηκοότητας μητέρα της στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Οι κινητοποιήσεις των Αρχών, αλλά και του Χαμόγελου του Παιδιού περιλαμβάνουν αναζητήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ ήδη amber alert για τη μικρή έχει ηχήσει και πανευρωπαϊκά.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς το γεγονός ότι η μητέρα της τετράχρονης έχει πέσει σε αντιφάσεις σε σχέση με το πού και πότε εξαφανίστηκε η κόρη της, σύμφωνα με το Έθνος.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μητέρα της, η ίδια είχε παραδώσει το παιδί σε μία φίλη της και συμπατριώτισσά της, επειδή ήθελε να πάει για λίγες ημέρες στη Βουλγαρία.

Όταν επέστρεψε η φίλη της δήλωσε πως έβγαλε βόλτα το παιδί και τότε η τετράχρονη χάθηκε. Αίσθηση προκαλεί στις Αρχές το γεγονός ότι η μητέρα γνωρίζει μόνο το μικρό όνομα της φίλης στην οποία εμπιστεύθηκε την κόρη της.

Το Χαμόγελο του Παιδιού παρακαλεί όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα ή με την ευρωπαϊκή γραμμή για τις εξαφανίσεις 11 6000.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 8:52 am


ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΝΟΜΟΥΣ - Πώς θα πάρετε επιδοτήσεις 50% - 60% για μεταποίηση αγροτικών προϊόντων


Πώς θα πάρετε επιδοτήσεις 50% - 60% για μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑ

Πέντε προγράμματα στην περιφέρεια ενισχύουν κατά 50% έως 60% επενδύσεις για τη μεταποίηση γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Δικαιούχοι των κοινοτικών κονδυλίων είναι όσοι σκοπεύουν να ανοίξουν νέες μικρές μεταποιητικές μονάδες καθώς και εκείνοι που ήδη διαθέτουν και θέλουν να τις εκσυγχρονίσουν.
Τα προαναφερόμενα ποσοστά επιδότησης ισχύουν για επενδύσεις με ανώτατο ύψος από 400.000 έως 500.000 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή και το είδος της πρότασης.
Οι χρηματοδοτήσεις έρχονται μέσα από προγράμματα leader που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο. Και είναι στις περιοχές:
[1] Αχαϊας με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων την 19η Μαίου.
[2] Ηλείας με προθεσμία την 28η Απριλίου.
[3] Καβάλας με τους επενδυτές να μπορούν να καταθέσουν προτάσεις έως τις 18 Μαίου.
[4] Πιερίας με καταληκτική ημερομηνία την 12η Ιουνίου.
[5] Καρδίτσας με την ημερομηνία υποβολής αιτήσεων να έχει παραταθεί έως τις 30 Απριλίου.
Ενδεικτικά παρουσιάζονται ορισμένες από τις βασικές κατηγορίες αγροτικών προϊόντων καθώς και τα είδη των μεταποιητικών μονάδων που μπορούν να υπαχθούν στα τοπικά προγράμματα Leader.
[1] Κρέας: μονάδες τεμαχισμού, τυποποίησης και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων.
[2] Γάλα: τυροκομεία, μονάδες παραγωγής γιαουρτιού
[3] Αβγά: μονάδες τυποποίησης και συσκευασίας αβγών
[4] Μέλι: τυποποίηση, επεξεργασία, μεταποίηση και συσκευασία μελιού αλλά και προϊόντων που παράγονται με βάση το μέλι.
[5] Δημητριακά: αποθηκευτικοί χώροι δημητριακών, ξηραντήρια και μονάδες αποφλοίωσης • τυποποίησης ρυζιού.
[6] Ελαιόλαδο: ελαιοτριβεία
[7] Οίνος: οινοποιεία και γραμμές εμφιάλωσης.
[8] Οπωροκηπευτικά: μονάδες συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης, ψύξης, αποθήκευσης πατάτας, σύκων, οσπρίων και ξηρών καρπών. Μεταποίηση βιομηχανικής ντομάτας και φρούτων. Μεταποίηση λαχανικών.
[9] Άνθη: ανθαγορές, κέντρα διανομής, μονάδες μεταποίησης.
[10] Σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό.
[11] Φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά.
Πιο αναλυτικά ανά προϊόν οι μονάδες που επιχορηγούνται είναι:
Κρέας
• Εκσυγχρονισμός - επέκταση με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφισταμένων, μονάδων τεμαχισμού - τυποποίησης κρέατος και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων
• Ίδρυση μονάδων τεμαχισμού - τυποποίησης κρέατος θηραματικών ειδών και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων σε περιπτώσεις καθετοποίησης της παραγωγής
• Ίδρυση μονάδων τεμαχισμού - τυποποίησης κρέατος και παραγωγής κρεατοσκευασμάτων, σε περιοχές όπου δεν υπάρχει επαρκής υποδομή, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας
• Εκσυγχρονισμός - συμπλήρωση, χωρίς αύξηση δυναμικότητας, με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδων παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας (αλλαντοποιεία - κονσέρβες κλπ)
Γάλα
• Ίδρυση - επέκταση τυροκομείων εφόσον κρίνεται απαραίτητο λόγω επάρκειας γάλακτος
• Εκσυγχρονισμός τυροκομείων με ή χωρίς μετεγκατάσταση ώστε να τηρούνται οι βασικοί όροι υγιεινής και να προωθηθούν τα ποιοτικά προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ, της χώρας
• Ίδρυση μικρών μονάδων παραγωγής γιαούρτης και λοιπών ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος
• Εκσυγχρονισμός - επέκταση με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδων παραγωγής γιαούρτης και λοιπών ζυμούμενων προϊόντων γάλακτος
• Ίδρυση ή εκσυγχρονισμός - επέκταση, μονάδων αξιοποίησης παραπροϊόντων (τυρόγαλα), που στοχεύουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος.
Αβγά
• Ίδρυση μονάδων τυποποίησης και συσκευασίας αβγών
• Εκσυγχρονισμός- επέκταση με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων τυποποίησης και συσκευασίας αβγών
• Ίδρυση μονάδων επεξεργασίας αυγών για παραγωγή νέων προϊόντων με βάση τα αβγά
• Ίδρυση μονάδων τυποποίησης και συσκευασίας αβγών και προϊόντων που τυποποιούνται με βάση αναγνωρισμένες προδιαγραφές ή πρότυπα (ειδικές εκτροφές, βιολογικά κλπ) στα πλαίσια καθετοποίησης των μονάδων.
Μέλι
• Εκσυγχρονισμός χωρίς αύξηση δυναμικότητας με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων τυποποίησης - επεξεργασίας - μεταποίησης - συσκευασία μελιού
• Ίδρυση μικρών μονάδων τυποποίησης - συσκευασίας μελιού μονό σε ορεινές περιοχές, με προτεραιότητα στις μονάδες τυποποίησης - επεξεργασίας - μεταποίησης βιολογικού μελιού
• Ίδρυση - εκσυγχρονισμός - επέκταση - μετεγκατάσταση μονάδων για παραγωγή σακχαρώδων προϊόντων με βάση το μέλι, snacks κλπ.
Δημητριακά
• Εκσυγχρονισμός κάθετων αποθηκευτικών χώρων δημητριακών και με εγκαταστάσεις αερισμού ή με ψυχρό αέρα
• Εκσυγχρονισμός - βελτίωση οριζοντίων παλαιών αποθηκών
• Ίδρυση ξηραντηρίων δημητριακών
• Εκσυγχρονισμός με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφιστάμενων ξηραντηρίων δημητριακών
• Συμπλήρωση - εκσυγχρονισμός χωρίς αύξηση δυναμικότητας υφισταμένων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων ρυζιού με τοποθέτηση συστημάτων προκαθορισμού ξήρανσης ή ψύξης
• Ίδρυση νέων μονάδων αποφλοίωσης - επεξεργασίας - τυποποίησης ρυζιού
• Εκσυγχρονισμός με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφισταμένων μονάδων αποφλοίωσης ρυζιού με εξοπλισμό λείανσης, χρωματοδιαλογής και υγροθερμικής επεξεργασίας και τυποποίησης - συσκευασίας με ή χωρίς μετεγκατάσταση
• Ίδρυση silos σε κόμβους σύγχρονων διαμετακομιστικών κέντρων
• Ίδρυση οριζοντίων αποθηκών σε ορεινές περιοχές
Ελαιόλαδο
• Εκσυγχρονισμός, με ή χωρίς μετεγκατάσταση ελαιοτριβείων χωρίς αύξηση δυναμικότητας με προτεραιότητα σε αυτά που επεξεργάζονται βιολογική πρώτη ύλη
• Συγχωνεύσεις ελαιοτριβείων με δυναμικότητα ανάλογη των συγχωνευθέντων
• Ιδρύσεις ελαιοτριβείων αποκλειστικά και μόνο σε ορεινές περιοχές από βιολογική πρώτη ύλη
• Εκσυγχρονισμός με ή χωρίς μετεγκατάσταση τυποποιητηρίων - συσκευαστηρίων ελαιολάδου, χωρίς αύξηση της δυναμικότητας
• Ιδρύσεις - επεκτάσεις τυποποιητηρίων ελαιολάδου για την παραγωγή επώνυμων ποιοτικών, εμπορεύσιμων συσκευασιών, με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του προϊόντος
• Εκσυγχρονισμός με ή χωρίς μετεγκατάσταση ραφιναριών ελαιολάδου χωρίς αύξηση της δυναμικότητας
Οίνος
• Εκσυγχρονισμός οινοποιείων με ή χωρίς μετεγκατάσταση χωρίς ααύξηση της δυναμικότητας, για παραγωγή οίνων ποιότητας
• Συγχώνευση οινοποιείων με παράλληλο εκσυγχρονισμό (κτιριακών εγκαταστάσεων και μηχανολογικού εξοπλισμού) για βελτίωση της ποιότητας και μείωση του κόστους παραγωγής, χωρίς αύξηση της δυναμικότητας
• Ίδρυση νέων οινοποιείων σύγχρονης τεχνολογίας:
α) σε περιπτώσεις εξυπηρέτησης της τοπικής παραγωγής σε ορεινές περιοχές
β) μονάδων παραγωγής οίνων από προϊόντα της βιολογικής αμπελουργίας (Καν. (ΕΟΚ) 2092/91) και συμπληρωμάτων οικολογικής διαχείρισης
• Προσθήκη, εκσυγχρονισμός, επέκταση γραμμής εμφιάλωσης οίνου σε οινοποιεία για την κάλυψη των αναγκών εμφιάλωσης της παραγωγής.
Οπωροκηπευτικά
• Ίδρυση μονάδων συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης, ψύξης, αποθήκευσης νωπών οπωροκηπευτικών, πατάτας, σύκων, οσπρίων και ξηρών καρπών
• Εκσυγχρονισμοί ή/και επέκταση με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης, ψύξης, αποθήκευσης νωπών οπωροκηπευτικών, πατάτας, σύκων, οσπρίων και ξηρών καρπών.
• Μεταποίηση βιομηχανικής τομάτας. Εκσυγχρονισμός με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφισταμένων μονάδων, κυρίως όσον αφορά τη χρήση νέων τεχνολογιών και συσκευασιών και την παραγωγή νέων προϊόντων χωρίς αύξηση της δυναμικότητας.
• Μεταποίηση φρούτων (ροδάκινα, βερύκοκα, αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα κλπ)
• Κονσερβοποιεία - Χυμοί φρούτων - Αποξηραμένα φρούτα
• Ίδρυση νέων μονάδων χυμοποίησης οπωρών (πλην των εσπεριδοειδών) σύγχρονης τεχνολογίας
• Ίδρυση - εκσυγχρονισμός με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδων παραγωγής μαρμελάδων και γλυκών κουταλιου.
• Εκσυγχρονισμός με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφισταμένων μονάδων, χυμοποίησης εσπεριδοειδών κυρίως όσον αφορά τη χρήση νέων τεχνολογιών και συσκευασιών, τις ψυκτικές εγκαταστάσεις, την παραγωγή νέων προϊόντων.
• Μεταποίηση λαχανικών. Ίδρυση νέων μονάδων παραγωγής τουρσιών και ψητών λαχανικών, εκσυγχρονισμός και επέκταση με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων, κυρίως όσον αφορά στη χρήση νέων τεχνολογιών και συσκευασιών και στην παραγωγή νέων προϊόντων. Ίδρυση νέων μονάδων ή εκσυγχρονισμός - επέκταση με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων για την παραγωγή χυμών λαχανικών κύβων ή μιγμάτων αυτών σε ασηπτική συσκευασία
• Επενδύσεις εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού και αξιοποίησης υπολειμμάτων των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών του τομέα μεταποίησης οπωροκηπευτικών για την παραγωγή λιπασμάτων ή και ζωοτροφών
• Μεταποίηση ξηρών καρπών. Ίδρυση νέων μονάδων, εκσυγχρονισμός και επέκταση ή και μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων για παραγωγή προϊόντων πάστας, νιφάδων πραλίνας, παστελιών, snaks κλπ.
• Μεταποίηση σύκων - σταφίδων. Εκσυγχρονισμός και επέκταση με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων. Ίδρυση νέων μονάδων μεταποίησης - αποξήρανσης σύκων και σταφίδων
• Εκσυγχρονισμός των μονάδων επεξεργασίας βρώσιμων ελαιών, χωρίς αύξηση δυναμικότητας
• Ίδρυση - επέκταση μονάδων μόνο για γραμμές συσκευασίας καταναλωτή και γραμμές παραγωγής νέων προϊόντων
• Μετεγκαταστάσεις που αφορούν την μεταφορά μονάδων από τις αστικές περιοχές, για λόγους που σχετίζονται με τη ρύπανση χωρίς αύξηση δυναμικότητας
• Μεταποίηση πατάτας. Ιδρύσεις νέων μονάδων, εκσυγχρονισμός - επέκταση, με ή χωρίς μετεγκατάσταση, συμπλήρωση υφιστάμενων μονάδων, ή προσθήκη γραμμών σε υφιστάμενες μονάδες μεταποίησης γεωμήλων με προορισμό την παραγωγή νέων προϊόντων όπως προτηγανισμένης / κατεψυγμένης πατάτας, τσιπς ή σνακς πατάτας κλπ
Ανθη
• Ίδρυση νέων εγκαταστάσεων μεταποίησης ή εκσυγχρονισμός ή επέκταση υφιστάμενων μονάδων.
• Ίδρυση ή εκσυγχρονισμός και επέκταση τυποποιημένων δρεπτών ανθέων και γλαστρικών
• Ίδρυση ξηραντήριων ανθέων
• Ίδρυση νέων εγκαταστάσεων εμπορίας (νέες ανθαγορές - κέντρα διανομής) από συλλογικούς φορείς ανθοπαραγωγών.
Σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό
• Ίδρυση - επέκταση μονάδων επεξεργασίας και τυποποίησης σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού
• Εκσυγχρονισμός με ή χωρίς μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων επεξεργασίας και τυποποίησης σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού.
Φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά
• Ίδρυση - επέκταση μονάδων τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών
• Εκσυγχρονισμός με ή χωρίς μετεγκατάσταση μονάδων τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Επιλέξιμες δαπάνες που επιδοτούνται
• Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
• Κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων.
• Προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένου και του λογισμικού πληροφορικής και του εξοπλισμού των εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της μονάδας.
• Εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού όχι ως μεμονωμένη δράση αλλά ως τμήμα της συνολικής επένδυσης.
• Γενικά έξοδα, όπως αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, λοιπές δαπάνες έκδοσης άδειας δόμησης, δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας, δαπάνες για τη δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, επισήμανση) και άδειες πέραν των παραπάνω δαπανών και μέχρι 10% τιου συνόλου του προϋπολογισμού.
• Δαπάνες για την κάλυψη του κόστους μελέτης - εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικών σημάτων (συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για την εκπαίδευση του προσωπικού), καθώς επίσης και δαπάνες που καταβάλλονται από τους δικαιούχους σε αναγνωρισμένους, από τα αρμόδια εθνικά όργανα, οργανισμούς πιστοποίησης για την αρχική πιστοποίησης των συστημάτων αυτών.
• Αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, επίπλων γραφείου και εξοπλισμού για σύνδεση με ευρυζωνικές υποδομές διαδικτύου, δικτύων ενδοεποικινωνίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων ασφάλειας των εγκαταστάσεων.
• Κατασκευή κατοικίας φύλαξης των εγκαταστάσεων μέχρι του ποσού των 50.000€.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 8:33 am


Συνεχίζει να διορίζει η Χρυσοβελώνη ! Και 3ος διορισμός συνεργάτη της !

¨...κανένα από τα τρία πρόσωπα που διορίστηκαν στο Πεντάγωνο δεν βρίσκεται εκεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αλλά εξυπηρετούν όλα την κα Χρυσοβελώνη στον όμορφο Βόλο!"
 
Μεγάλος ντόρος δημιουργήθηκε μετά την...
 αποκάλυψή του larissanet πως η πρώην βουλευτίνα των ΑΝΕΛ και σημερινή εκπρόσωπος τύπου του κινήματος κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη «κατάφερε» να τοποθετήσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εκεί δηλαδή όπου κατά συμπτωση προϊσταται ως πολιτικός προϊστάμενος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, την κόρη της Μιχαέλα Παπαδοπούλου και την ιδιαιτέρα της Βαλσαμή Κορομηλά.

Τώρα, όπως πληροφορούμαι από φίλους μου στον Βόλο, εντύπωση προκαλεί μια ακόμη τοποθέτηση, όλως τυχαίως, πάλι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτή τη φορά της κας Μαρίας Πολυμέρου, γραμματέως της κας Χρυσοβελώνη στο Βόλο! ΦΕΚ Διορισμού Πολυμέρου

Επίσης μου λένε πως κανένα από τα τρία πρόσωπα που διορίστηκαν στο Πεντάγωνο δεν βρίσκεται εκεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του, αλλά εξυπηρετούν όλα την κα Χρυσοβελώνη στον όμορφο Βόλο!
Να τους πιστέψω;

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 8:06 am


Τελευταία μέρα για αιτήσεις πρόσληψης σε δήμους

Τελευταία μέρα για αιτήσεις πρόσληψης σε δήμουςΣήμερα  Δευτέρα 27 Απριλίου λήγει η προθεσμία για την πρόσληψη 32.433 ανέργων στους δήμους μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς απασχόλησης.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ. ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, θα λήξει στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι....
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., που ανήκουν σε – τουλάχιστον – μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
– εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού
– εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
– εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
– άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους, όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης
– εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. άνω των 29 ετών.
Επισημαίνεται ότι υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, τη Γ.Γ.Π.Σ. και την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.
Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
1) το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
2) το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες
3) το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
4) την ηλικία
5) τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του Ο.Α.Ε.Δ.
Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ τον μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών) έως 495,25 ευρώ (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές.
Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων – δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων αιτήσεων που ακυρώνονται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, και ειδικότερα έως και τις 27/04/2015 και ώρα 12ή μεσημβρινή.

 e-reportaz.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 8:03 am


Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Έκπτωση έως και 83%

Η συζήτηση στο υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή του μέτρου έχει ανάψει για τα καλά. Οι εισηγητές του μέτρου που δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, βλέποντας πιθανότητας αύξησης των φορολογικών εσόδων από το «πουθενά».
 Με ποια μορφή λοιπόν εξετάζεται η ενεργοποίηση του μέτρου;

Η λύση έχει δοκιμαστεί και πέρυσι και αναμένεται να υιοθετηθεί και φέτος καθώς για το υπουργείο Οικονομικών έχει μηδέν κόστος και αρκετές πιθανότητες αύξησης των φορολογικών εσόδων. Πρακτικά, το μέτρο απευθύνεται σε περίπου ένα εκατομμύριο οδηγούς οι οποίοι έχουν αποσύρει τις πινακίδες των οχημάτων τους με αποτέλεσμα αυτά να «σαπίζουν» στα γκαράζ και στα πεζοδρόμια ή να κυκλοφορούν παράνομα με τεράστιο κίνδυνο ο οδηγός να υποστεί βαρύτατες συνέπειες σε περίπτωση σύλληψης.
Ουσιαστικά σε αυτούς τους οδηγούς, εξετάζεται να δοθεί η δυνατότητα να πάρουν πίσω τις πινακίδες αλλά να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για ολόκληρη τη χρονιά (ολόκληρο το 2015) αλλά μόνο για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι το τέλος του έτους. Και επειδή το υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται πάνω από όλα τα φορολογικά έσοδα, αν περάσει τη συγκεκριμένη διάταξη, θα της δώσει και πάλι μεταβατικό χαρακτήρα ώστε το Δεκέμβριο οι οδηγοί να πληρώσουν κανονικά και ολόκληρα τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.
Η συνταγή είχε δοκιμαστεί και πάλι τον περασμένο Μάρτιο και η τροπολογία που είχε κατατεθεί ήταν η εξής:
«Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτα ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού, καταβάλλονται αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν την άρση της ακινησίας. Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της φορολογικής διοίκησης, διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα»Δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε να πληρωθούν τα τέλη που αναλογούν στους μήνες που υπολείπονται από την άρση της ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους αλλά και έναν μήνα παραπάνω για να βγάλει και το κατιτίς. Τι σημαίνει η επανάληψη αυτού του σεναρίου και φέτος;

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2015 | 8:00 am


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: