1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Αρις    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 29 Νοεμβρίου 1969. Πέθανε ο λόγιος Γεώργιος Σταυρόπουλος

Σαν σήμερα, στις 29 Νοεμβρίου 1969, πέθανε ο λόγιος (ποιητής, μεταφραστής, μελετητής) Γεώργιος Θ. Σταυρόπουλος, γόνος παλιάς Μεσσηνιακής οικογένειας που έδωσε πολλούς αγωνιστές στην επανάσταση του 1821. 
Ο ίδιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1898 και ήταν γιος του Θεόδωρου Σταυρόπουλου, δικηγόρου και δημοσίου υπαλλήλου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, βιοποριστικοί λόγοι ωστόσο δεν του επέτρεψαν να αποφοιτήσει. 
Το 1917 διορίστηκε στον δημόσιο τομέα μετά από εξετάσεις και εργάστηκε στην ταμειακή υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών ως το 1954, οπότε συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του υπουργικού διευθυντή β’. Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε με δημοσιεύσεις στίχων στο περιοδικό Λύρα και ακολούθησαν συνεργασίες του με έντυπα όπως τα Βωμός, Μούσα, Νουμάς, Νέα Γράμματα, Κριτική και Τέχνη, Νέα Εστία, Λογοτέχνης, Πανδώρα και εφημερίδες, όπως οι: Στέμμα, Εσπερινός Τύπος κ.α., όπου συχνά υπέγραφε ως Ακταίων ή Αρχαιόφιλος. Ασχολήθηκε επίσης με τη λογοτεχνική μετάφραση ( από έργα των Βεράρεν, Βερλαίν, Μωρεάς, Μπωντλαίρ, Τσβάιχ κ.α.) και τη φιλολογική μελέτη (για το έργο του Τέλλου Άγρα, του Ναπολέοντα Λαπαθιώτη, του Κώστα Καρυωτάκη, του Παλαμά και άλλων νεοελλήνων λογοτεχνών). Η ποίηση του Σταυρόπουλου κινείται στο χώρο της λεγόμενης νεορομαντικής και νεοσυμβολιστικής Σχολής. 
Μεγάλο μέρος του έργου του παρέμεινε ανέκδοτο ως το θάνατό του. 
1. Για περισσότερα βιογραφικά στοιχεία του Γεώργιου Σταυρόπουλου βλ. Άγρας Τέλλος, «Σταυρόπουλος Γεώργιος», Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια22. Αθήνα, Πυρσός, 1933, Στεργιόπουλος Κώστας (επιμέλεια), «Γ.Σταυρόπουλος», Η ελληνική ποίηση· Ανθολογία – Γραμματολογία, σ. 609-610. Αθήνα, Σοκόλης, 1980, Στεργιόπουλος Κώστας, «Γ.Σταυρόπουλος· Ένας ποιητής παραγνωρισμένος», Νέα Εστία119, ετ.Ξ΄, 15/5/1986, αρ.1413, σ.642-646 και χ.σ., «Σταυρόπουλος Γεώργιος», Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας12. Αθήνα, Χάρη Πάτση.

Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2014 | 12:05 am


Άγγελοι εμφανίστηκαν στο Άγιον Όρος… Δείτε την ανατριχιαστική εικόνα!!!

Στην φωτογραφία αυτή βλέπετε την παρουσία μικρών Αγγέλων που απεικονίζονται στην αναμνηστική φωτογραφία των προσκυνητών αυτών στο Άγιον Όρος…
Την φωτογραφία τράβηξε ένας γέροντας λέγοντας στους προσκυνητές: «Ελάτε γρήγορα να σας τραβήξω τώρα που κατεβαίνουν οι Άγγελοι».
Οι προσκυνητές όταν εμφάνισαν την φωτογραφία, είδαν ότι πίσω τους υπήρχαν Άγγελοι…
Εύχομαι να αξιώσει ο Θεός και εμάς να ζήσουμε κάτι παρόμοιο.
 

 makeleio.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 10:33 pm


ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΤΕΣ - Προβάδισμα 3,5% του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προβάδισμα 3,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει το εβδομαδιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24% τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 20,5%

Δείτε την πρόθεση ψήφου:

Νέα Δημοκρατία: 20,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 24%
ΠΑΣΟΚ: 4,6%
ΑΝΕΛ: 2,7%
Χρυσή Αυγή: 4,5%
ΚΚΕ: 4,8%
Ποτάμι: 5,5%
ΔΗΜΑΡ: 1%
Οικολόγοι: 1,1%
Άλλο κόμμα: 4,0%
Λευκό ή άκυρο: 5,6%
Αναποφάσιστοι 13,3%
Δεν θα ψηφίσουν: 6,3%
Δεν απαντώ: 2,1%
Με την αναγωγή των έγκυρων ψηφοδελτίων τα ποσοστά που προκύπτουν για τα κόμματα είναι τα εξής:
Νέα Δημοκρατία: 28,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 33,1%
ΠΑΣΟΚ: 6,4%
ΑΝΕΛ: 3,7%
Χρυσή Αυγή: 6,1%
ΚΚΕ: 6,6%
Ποτάμι: 7,5%
ΔΗΜΑΡ: 1,3%
Οικολόγοι: 1,5%
Άλλο κόμμα: 5,6%
Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίαςτο 55% των πολιτών προτιμά να εκλεγεί από την παρούσα Bουλή ενώ το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται καταλληλότερος πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα με 35% έναντι 19% αντίστοιχα με το "Κανένας" όμως να συγκεντρώνει το 35%
Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι τελικά η Ελλάδα θα αποφύγει τη χρεοκοπία το 65% απαντάει ότι θα την αποφύγει με το 30% να εκτιμά ότι δεν θα την αποφύγει

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 10:11 pm


Έρευνα: Οι άνθρωποι πεθαίνουν κοντά στα γενέθλια τους!

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 2,4 εκατ. θανάτους που συνέβησαν σε μία περίοδο 40 ετών.
Όπως προέκυψε, είναι 14% πιο πιθανό να πεθάνει κανείς τη μέρα που έχει τα γενέθλιά του, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στο έτος.

Ο κίνδυνος αυξάνεται μάλιστα ανάλογα με την ηλικία, με αποτέλεσμα όσοι είναι άνω των 60 ετών, να κινδυνεύουν κατά 18% περισσότερο να πεθάνουν ανήμερα στα γενέθλιά τους.
Όσον αφορά την αιτία του θανάτου τη μέρα των γενεθλίων, για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος για θάνατο από εγκεφαλικό είναι αυξημένος κατά 21,5%, από καρδιά κατά 18,6% και από καρκίνο κατά 10,8%.
Ακόμα, στους άνδρες (αλλά όχι στις γυναίκες), είναι αυξημένος κατά 35% περίπου ο κίνδυνος αυτοκτονίας, καθώς επίσης κατά 28,5% ο κίνδυνος θανάτου από ατύχημα και κατά 44% από μοιραία πτώση.
Οι Ελβετοί επιστήμονες αποδίδουν το φαινόμενο δε δύο αιτίες. Η πρώτη, η οποία είναι η λιγότερο πιθανή, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που είναι σοβαρά άρρωστοι, μάχονται να κρατηθούν στη ζωή ως τα γενέθλιά τους για να τα γιορτάσουν.
Η δεύτερη, εντελώς αντίθετη, εξήγηση, που θεωρείται πιο πειστική και φέρει την ονομασία «υπόθεση της αντίδρασης στις επετείους», θεωρεί ότι πολλοί άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά σε κάθε επέτειο και ειδικότερα των γενεθλίων τους, με συνέπεια να αγχώνονται υπερβολικά.
Αυτό το στρες υποσκάπτει την υγεία τους και αυξάνει την πιθανότητα θανάτου τους τη συγκεκριμένη μέρα.
Τα αρχεία των νοσοκομείων επιβεβαιώνουν ότι υπάρχουν αυξημένες εισαγωγές ασθενών για έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα ακριβώς στις μέρες των γενεθλίων τους.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 9:50 pm


Τέτοιο βίντεο δεν έχετε ξαναδεί !!! Ο λαγός κορόιδεψε τον… κυνηγό !

Ο λαγός της ερήμου κορόιδεψε τον κυνηγό με τέτοιο τρόπο, που μπορεί κανείς να δει μόνο σε παιδικά καρτούν.
Ο κυνηγός έρχεται περιχαρής.
Μόλις έχει πετύχει τον λαγό ή τουλάχιστον νομίζει ότι τον έχει χτυπήσει.

Η αποκάλυψη στο βίντεο που έχει γίνει viral.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 9:43 pm


Σοκ από τη νέα έρευνα για την κρίση - Δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα γεύμα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση...

Τα νοικοκυριά που αδυνατούν να παρέχουν στα παιδιά τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες αυξήθηκαν δραματικά 
- Η κρίση διπλασίασε και το ποσοστό των νοικοκυριών που δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα γεύμα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση...

Σοκαριστική έρευνα σύμφωνα με την οποία, στην πενταετία 2009-2013 τα νοικοκυριά που αδυνατούν να παρέχουν στα παιδιά τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες αυξήθηκαν δραματικά! 
Την ίδια ώρα, 1 στις 5 οικογένειες (18,4%) δηλώνει ότι δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους να διαθέσει κατάλληλο χώρο στα παιδιά της για σχολική μελέτη, ενώ το 2009 το ποσοστό ήταν «μόλις» 11,7%. 

Η κρίση διπλασίασε και το ποσοστό των νοικοκυριών που δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα γεύμα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση (7,4% το 2013 από 4% το 2009), ενώ τετραπλασίασε το ποσοστό των νοικοκυριών που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους νωπά φρούτα και λαχανικά µία φορά την ημέρα (4,4% το 2013 από 1,1% το 2009). 

Αναλυτικά, τα ευρήματα της έρευνας έχουν ως εξής: 
Τα νοικοκυριά µε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, παρέχουν στα παιδιά τους καινούρια ρούχα σε ποσοστό 98,7%, και δύο ζευγάρια υποδημάτων στο σωστό μέγεθος σε ποσοστό 99,3%.
Το 1,3% και το 0,7% των νοικοκυριών αντίστοιχα δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παρέχει τα παραπάνω στα παιδιά του. Τα νοικοκυριά που δηλώνουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους καινούρια ρούχα ή δύο ζευγάρια υποδημάτων στο σωστό μέγεθος, ανήκουν στον φτωχό πληθυσμό 

Το 20,8% των φτωχών νοικοκυριών, δηλώνει ότι δεν μπορεί να παρέχει στα παιδιά του εξοπλισμούς υπαίθριων δραστηριοτήτων αναψυχής, ενώ το 15,4% αδυνατεί να παρέχει στα παιδιά του παιχνίδια εσωτερικού χώρου 

Το 90,3% των νοικοκυριών, παρέχει στα παιδιά του ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση, ενώ το 94,7% των νοικοκυριών παρέχει στα παιδιά του τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά µία φορά την ημέρα. Το 1,7% των µη φτωχών νοικοκυριών δηλώνει ότι δεν έχει την οικονομική  δυνατότητα να παρέχει στα παιδιά του ένα γεύμα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι σε καθημερινή βάση, ενώ το 1,3% δηλώνει ότι για οικονομικούς λόγους δεν παρέχει στα παιδιά του τη δυνατότητα να καταναλώνουν νωπά φρούτα και λαχανικά µία φορά την ημέρα. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον φτωχό πληθυσμό είναι 22,3% και 12,6% αντίστοιχα 

Σε ποσοστό 82,9% τα νοικοκυριά δηλώνουν ότι έχουν την δυνατότητα να καλύψουν οικονομικά την τακτική συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες αναψυχής. Τα φτωχά νοικοκυριά δηλώνουν ότι δεν έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα σε ποσοστό 36,3%. 

Το 86% περίπου των νοικοκυριών, μπορεί να καλύψει οικονομικά τη διοργάνωση παιδικών εκδηλώσεων (γενέθλια, ονομαστικές εορτές), ενώ τα ποσοστά για τον φτωχό και τον µη φτωχό πληθυσμό είναι 66,9% και 93,4%, αντίστοιχα 

Το 68,7% των φτωχών νοικοκυριών, δηλώνει ότι δεν μπορεί να καλύψει οικονομικά την συμμετοχή των παιδιών του σε σχολικές εκδρομές και εκδηλώσεις µε ίδιους οικονομικούς πόρους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα µη φτωχά νοικοκυριά ανέρχεται σε 8,8%. 

Σε ποσοστό 9,2% τα νοικοκυριά, δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παρέχουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να προσκαλούν περιστασιακά, στο σπίτι ή αλλού, φίλους για παιχνίδι και φαγητό, ενώ τα ποσοστά για τον φτωχό και τον µη φτωχό πληθυσμό είναι 23,7% και 3,7% αντίστοιχα. 

Τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο αδυναμία να παρέχουν στα παιδιά τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες είναι τα νοικοκυριά που έχουν 4 ή περισσότερα παιδιά. Συγκεκριμένα, τα νοικοκυριά µε 3 παιδιά δεν µπορούν να καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών τους σε σχολικές εκδροµές σε ποσοστό 45,1%, ενώ για τα νοικοκυριά που έχουν 4 ή περισσότερα παιδιά το ποσοστό ανέρχεται σε 66,5%.
Αντίστοιχα, τη δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων (γενέθλια, ονοµαστικές εορτές κλπ.), δεν µπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα νοικοκυριά µε 3 παιδιά σε ποσοστό περίπου 16%, ενώ τα νοικοκυριά µε 4 ή περισσότερα παιδιά δηλώνουν ότι δεν µπορούν να προσφέρουν τη δυνατότητα αυτή στα παιδιά τους σε ποσοστό 28,6%.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 9:16 pm


ΠΡΟΣΟΧΗ !!! "Καμία φωτογραφία του παιδιού σας στο διαδίκτυο"!

Η πιο σαφής οδηγία από τον Ταξίαρχο – Διευθυντή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μάνο Σφακιανάκη...

Όλοι το έχουμε δει στο Facebook, ευτυχώς όμως δεν το έχουμε κάνει όλοι...
Η φωτογραφία του παιδιού σας στο κολυμβητήριο, με την ταμπέλα του κολυμβητηρίου εμφανέστατη, δικό σας σχόλιο «Όλοι εδώ για να θαυμάσουμε τον Γιαννάκη!» και 50 likes από κάτω, κάποια από άτομα που δεν γνωρίζετε καν. Δίπλα στην φωτογραφία αυτή, στο άλμπουμ των φωτογραφιών σας στο Facebook, δεκάδες ακόμα φωτογραφίες του Γιαννάκη, από παραλίες της Κεφαλονιάς, από την πρώτη μέρα έξω από το σχολείο, από την βάφτισή του και 1-2 φωτογραφίες σε πιο «ιδιαίτερες» στιγμές, π.χ. με τον Γιαννάκη να κοιμάται μόνο με το σλιπάκι του. Επίσης με likes από άτομα που δεν γνωρίζετε.
Η επιθυμία των γονιών να απαθανατίζουν κάθε στιγμή του παιδιού τους είναι απολύτως κατανοητή και θεμιτή. Εξίσου κατανοητοί, όμως, είναι και οι όροι χρήσης του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου διαδικτυακού μέσου στο οποίο μπορεί κανείς να «ανεβάζει» φωτογραφίες, σύμφωνα με τους οποίους «Ό,ΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ». Κοινώς, οτιδήποτε ποστάρετε δεν μπορείτε ποτέ να διαγράψετε οριστικά, ενώ ταυτόχρονα δίνετε το δικαίωμα στο μέσο (εν προκειμένω στο Facebook) να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.
«Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!»
Σε πρόσφατη ομιλία του με θέμα την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, ο Ταξίαρχος – Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μάνος Σφακιανάκης, έδωσε στους γονείς την πιο σαφή οδηγία «Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!».
Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε ουκ ολίγα περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας πορνοστάρ. Και δεν είναι η ίδια η φωτογραφία που θα ενοχλήσει το παιδί, όσο ο αδιάκοπος χλευασμός των συμμαθητών του ή, ακόμα χειρότερα, το bullying που θα ακολουθήσει.
Γιατί, λοιπόν, να ρισκάρετε να υποβάλλετε το παιδί σας σε αυτή την διαδικασία κάποια στιγμή στην ζωή του; Γιατί να παρέχετε στο διαδίκτυο ψηφιακά δεδομένα του παιδιού σας, τα οποία θα διευκολύνουν αλγορίθμους να ενημερώνονται για εκείνο με την πάροδο του χρόνου; Γιατί να αποκλείσετε κάθε πιθανή ελπίδα του παιδιού σας να ζήσει με απόλυτη ανωνυμία στο μέλλον;
Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν: Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να τους κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα στοιχεία). Το δεύτερο έχει να κάνει με την συγκατάθεση του παιδιού: Τι από αυτά που ποστάρετε θα θέλει το παιδί σας να δει δημοσιευμένο όταν μεγαλώσει; Και κυρίως, τι κόστος μπορεί να έχει αυτό για την πορεία της ζωής του (π.χ. δεν ξέρετε πώς μία φωτογραφία του παιδιού με κάποιο πολιτικό μήνυμα μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη μελλοντική του καριέρα).
Τι πρέπει να κάνετε από εδώ και στο εξής
Τόσο ο κ. Σφακιανάκης όσο και η δρ. Nash συμφωνούν στο ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την ψηφιακή ταυτότητα του παιδιού σας είναι να μην ποστάρετε ποτέ απολύτως τίποτα για εκείνο. Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι λαμβάνουν ένα «μέτρο προστασίας» ποστάροντας φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αναγράφουν πουθενά τα ονόματά τους –οι φωτογραφίες, όμως, θα παραμείνουν για πάντα εκεί, διαθέσιμες προς όλους.
Δεν αποκλείεται στο μέλλον, λένε οι ειδικοί, μία φωτογραφία του παιδιού σας που ποστάρατε όταν είναι 4 ετών, να συνδεθεί με κάποια που θα ποστάρει ένας φίλος του όταν θα είναι 10 ετών, και στην συνέχεια με κάποιο επαγγελματικό προφίλ που μπορεί να έχει το παιδί σας ως ενήλικας και έτσι να δημιουργηθεί ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο του παιδιού, πάνω στο οποίο δεν θα μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο! Μπορεί τώρα να ακούγεται ασήμαντο, αν το καλοσκεφτείτε, όμως, το γεγονός ότι ο καθένας θα μπορεί να έχει πληροφορίες για ολόκληρη την ζωή του παιδιού σας, τις οποίες θα διαχειρίζεται όπως θέλει, είναι τουλάχιστον τρομακτικό.
Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε ήδη ποστάρει φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook ή στο Instagram; Να σας πούμε, καταρχάς, τι δεν μπορείτε να κάνετε: Να τις πάρετε πίσω. Όπως ανάφερε στην ομιλία του ο κ. Σφακιανάκης, για να μπορέσει μία κοπέλα από την Ιρλανδία να διεκδικήσει ολόκληρο το ψηφιακό της αρχείο, αφού απενεργοποίησε το προφίλ της στο Facebook, χρειάστηκε να καταφύγει σε πολυετή δικαστικό αγώνα με το μέσο. Τι κέρδισε στο τέλος; Ένα CD με τις φωτογραφίες της (αντίγραφα των οποίων προφανώς και έχει κρατήσει το Facebook).
Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να μην ξαναποστάρετε ποτέ καμία φωτογραφία των παιδιών σας, σε κανένα διαδικτυακό μέσο.
Όσο για τις φωτογραφίες που έχετε ήδη ποστάρει εσείς, μπορείτε να τις διαγράψετε (αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί στα αρχεία του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου). Τις φωτογραφίες που έχουν ποστάρει άλλοι με εσάς (και τα παιδιά) να έχετε γίνει tag μπορείτε να τις κρύψετε από το Χρονολόγιό σας, όμως όχι να τις διαγράψετε –μόνο αυτός που την πόσταρε μπορεί να το κάνει.
Από εκεί και πέρα, στις ρυθμίσεις ασφαλείας του μέσου (π.χ. του Facebook) επιλέξτε αφενός τις φωτογραφίες σας να βλέπουν μόνο οι Φίλοι σας (ούτε καν οι Φίλοι των Φίλων) και επιλέξτε να ενημερώνεστε κάθε φορά που κάποιος σας κάνει tag σε μία φωτογραφία, προκειμένου να την εγκρίνετε πριν δημοσιευτεί –αν είναι και τα παιδιά σας στην φωτογραφία αυτήν, το δικό σας όνομα θα είναι αυτό που πιθανότατα θα γίνει tagged.
Τέλος, ενημερώστε κάθε φίλο και γνωστό σας ότι δεν θέλετε επ'ουδενί να ποστάρουν καμία φωτογραφία ή πληροφορία, στην οποία εμφανίζεται ή αναφέρεται το παιδί σας.
Σε περίπτωση που ανησυχείτε ή είστε βέβαιοι ότι φωτογραφίες του παιδιού σας χρησιμοποιούνται από άλλους, χωρίς την δική σας συγκατάθεση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο Cyber Alert, την εφαρμογή για επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Πραγματικό Χρόνο –μάθετε περισσότερα εδώ- ή απευθείας στο τηλέφωνο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα 210-6476464, 210-6476000.

 mama365.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 8:31 pm


ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ! Η «διαθήκη» της Βίκυς Σταμάτη - Το δραματικό γράμμα που στέλνει στο γιο της

Η «διαθήκη» της Βίκυς Σταμάτη - Το δραματικό γράμμα που στέλνει στο γιο της
Μια δραματική επιστολή μέσα από τη φυλακή, εν είδει διαθήκης, στέλνει η Βίκυ Σταμάτη στο γιο της. Σε κακή ψυχολογική κατάσταση η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου, μετά και την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της, γράφει σε πρώτο πρόσωπο στο γιο της που μεγαλώνει μακριά.
Συγκεκριμένα, το ιδιόχειρο σημείωμα που αποκάλυψε ιστότοπος ereportaz.gr. 
Αναφέρει:
«Μην στεναχωριέσαι για εμάς. Όταν μεγαλώσεις θα είσαι σε θέση να μας κρίνεις
Τον πόνο που βιώνω από την απόρριψη της ελπίδας της ζωής, απαλύνει ότι μία άλλη μάνα, και ας μην είμαι εγώ, σφίγγει τα παιδιά της στην μητρική αγκαλιά της.
Αν όμως με την βοήθεια ενός νομικού(Δικηγόρου ή Συμβολαιογράφου π.χ.) αποφάσιζα την τελευταία μου βούληση, δηλαδή να «κάνω την διαθήκη μου» όπως θα έλεγε ο κάθε κοινός άνθρωπος, θα έπρεπε να σκεφθώ πως θα διαθέσω τα τυχόν υπάρχοντα περιουσιακά μου στοιχεία… Όμως δεν με απασχολεί αυτός ο ρεαλιστικός στόχος.
Σαν οποιαδήποτε μητέρα, ιδίως ενός ανήλικου τέκνου, υπό τις συνθήκες που στερούμεθα την επαφή μας αμοιβαία, τι θα μπορούσα να του αφήσω ως παρακαταθήκη / εξηγήσεις / συμβουλές για το μέλλον;
Η «διαθήκη» της Βίκυς Σταμάτη - Το δραματικό γράμμα που στέλνει στο γιο της Ίσως πρέπει να το ρωτήσω, με πολύ απλό τρόπο, τι απασχολεί τον γιό μου, τι θα ήθελε; Πως θα ένιωθε χαρούμενο αυτό το παιδί… και ανάλογα θα τοποθετηθώ, λιτά απέναντί του, για να του εξηγήσω πόσα και ποια από αυτά που θέλει είναι εφικτά και για όσα δεν είναι ποιος είναι ο λόγος που προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν…
Μπορεί να έχει ακούσει, καθαρά ή με υπαινιγμούς, ευθέως ή και από τις τηλεοράσεις, πολλά και διάφορα για εμένα και τον πατέρα του. Όμως, ένα είναι απόλυτα σίγουρο, ότι ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ, ΝΑΙ, ΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ και το στερούμεθα, όπως το ίδιο εμάς. Αλλά…
Αυτή η αγάπη είναι πρωταρχικό στοιχείο. Το βασικό στην σχέση μας. Άλλωστε οι γονείς μας όποιοι και αν είναι, εύποροι ή όχι, πολύ ή λιγότερο καλλιεργημένοι, άγγελοι ή λιγότερο άγιοι, είναι οι γονείς μας, αυτοί που μας χάρισαν την ζωή και αυτοί που (ως υγιείς προσωπικότητες) θέλουν την χαρά και την πρόοδο των παιδιών τους. Εμείς, ως παιδιά, δεν είχαμε και δεν φέρουμε ευθύνη για τους γονείς μας. Τι θα ήθελες παιδί μου από εμάς; Τι θα ήθελες από τον πατέρα σου; Ξέρω πρωταρχικά την φυσική μας παρουσία. Επιπλέον; ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ. Μάθε να μην στεναχωριέσαι για μας.
Επειδή εμείς θέλουμε και πρέπει να τα καταφέρουμε πάνω απ' όλα για σένα και για όλη μας την οικογένεια και όταν μεγαλώσεις και ωριμάσεις τότε θα είσαι σε θέση να κρίνεις τις προθέσεις, τις πράξεις και τις τοποθετήσεις όλων μας… Γιατί τότε θα καταλαβαίνεις και τις σκοπιμότητες που μέσα στην καθημερινή μας ζωή βιώνουμε…
Θα αγωνιστώ να είμαι κοντά σου, για να βοηθήσω να γίνεις ότι καλύτερο για σένα τον ίδιο και αργότερα σαν μέλος μιας καλύτερης κοινωνίας, στην οποία θα σεβόμαστε, καθένας τουλάχιστον τον άνθρωπο που είναι δίπλα, τον συμμαθητή, τον γείτονα, τον συμπολίτη. Θα ήθελα να είσαι ήρεμος, να έχεις εμπιστοσύνη στους δικούς μας που είναι δίπλα σου και σε φροντίζουν και να ξέρεις πως θα κάνω όσα πρέπει και πέρα από τις δυνάμεις μου για το καλό σου και το καλό όλων μας. Με την ευχή μου και την σκέψη μου πάντα στο πλευρό σου.
Με αγάπη, μεγάλη αγάπη για σένα, αντέχω και θα αντέχω όσα πρέπει να γίνουν…
Ελπίζω στον Θεό και την Δικαιοσύνη Του και προσεύχομαι (για να παίρνω δύναμη) στην Παναγία, την Μητέρα όλων μας..»

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 8:20 pm


ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!

Μεγάλο αναμένεται να είναι το καιρικό ενδιαφέρον την ερχόμενη εβδομάδα και κυρίως από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου και μετά σύμφωνα με τις προβλέψεις του Greek-Weather.Org, με πολλές βροχές, νέα αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και νέες χιονοπτώσεις σε ιδιαίτερα χαμηλά υψόμετρα της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Πιο αναλυτικά, ο μήνας θα μπει στις 3 πρώτες ημέρες, με πολλές βροχές και καταιγίδες, καθώς και νότιους ανέμους και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Κάτι τέτοιο ωστόσο, θα αποτελέσει παρελθόν από τις 4-5 Δεκεμβρίου και μετά, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν από βόρειες διευθύνσεις, ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασίας ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε ορισμένα πεδινά τμήματα της βορειοδυτικής κυρίως χώρας.

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα επιμείνουν να πέφτουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ πυκνά θα είναι τα χιόνια και σε όλα τα ορεινά τμήματα της κεντρικής χώρας. Γενικότερα, οι πρώτες 10 περίπου μέρες του Δεκεμβρίου, θα κυλήσουν με μουντό καιρό, συννεφιά, βροχές, χιονοπτώσεις και σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία.

Κάτι άκρως χειμωνιάτικο, διαφαίνεται από τις 7-8 Δεκεμβρίου και μετά, ωστόσο έχουμε ακόμα μέρες μέχρι να φτάσουμε σε εκείνο το διάστημα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Greek-Weather.Org.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 8:10 pm


"ΚΑΝΟΝΙ" από ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ελληνική εταιρία ηλεκτρολογικού υλικού με ιστορία 100 ετών

Ένα νέο "κανόνι" στην αγορά αυτή τη φορά από πασίγνωστη εταιρία στο χώρο... του ηλεκτρολογικού υλικού ανακοινώθηκε μόλις καθώς η εταιρία Αφοί Κωνσταντακάτου κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Το γεγονός αυτό μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε για τους γνωρίζοντας καθώς στην αγορά ήταν λίγο-πολύ γνωστά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρία. Μια εταιρία με ιστορία σχεδόν 100 ετών η οποία παρά τη μείωση του λειτουργικού κόστους, με συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων και μείωση των ενοικίων περαιτέρω κατά 10% το 2013 αλλά και συνεχείς μειώσεις μισθών των εργαζομένων (και της διοίκησης κατά 20% πέρυσι) δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στις μεγάλες δυσκολίες. Ο συγκεκριμένος κλάδος επλήγει πολύ από την κρίση και οι ζημιές έφθασαν το 2013 τα 4,79 εκατομμύρια ευρώ.

Πλέον η Διοίκηση προσδοκά στα πλαίσια του άρθρου 99 την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και επιπλέον χρηματοδότηση από τις Τράπεζες. Ο χρόνος θα δείξει

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 7:42 pm


Από καραβοκύρης στον κλάδο του ελαιολάδου

Ο Αθανάσιος Καβούκας μιλά για την νέα επιχειρηματική «Symphonia».

Οικογενειακώς δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ναυτιλίας από το 1973, διατηρώντας μια παράδοση τεσσάρων δεκαετιών. Αυτό όμως δεν πτόησε τα νεότερα μέλη της επιχείρησης να ανοίξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες.
Ο Αθανάσιος Καβούκας, Γενικός Διευθυντής της Transmar Shipping, μιλά στο Fortunegreece.com για τη νέα του εταιρεία, που φέρει το όνομα Symphonia, και δραστηριοποιείται στον κλάδο του ελαιολάδου.
«Εδώ και έξι χρόνια αποφασίσαμε πως θέλαμε να πραγματοποιήσουμε μια στροφή στον πρωτογενή τομέα επειδή πιστεύουμε πως η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πράγματα και πως υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης για μια εταιρεία με σωστή δομή και εξαγωγικό χαρακτήρα».
Το καλοκαίρι του 2010, μεσούσης της κρίσης, ο Αθανάσιος Καβούκας προβαίνει στην αγορά ενός ελαιώνα 100 στρεμμάτων στις Κροκεές της Λακωνίας, μέρος το οποίο φημίζεται για την παραγωγή Π.Ο.Π. ελαιολάδου. Επιλέγει δε να στήσει τη νέα του επιχείρηση σε μια περιοχή που έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία, αφού όπως αναφέρει και ο ίδιος, ο τοπικός συνεταιρισμός παράγει ετησίως 700-800 τόνους ελαιολάδου.
O Αθανάσιος Καβούκας.O Αθανάσιος Καβούκας.
Έκτοτε η πορεία της εταιρείας είναι ανοδική. Τα προϊόντα της Symphonia έχουν κάνει την εμφάνισή τους πέρα από την ελληνική αγορά, στην Κίνα, το Ντουμπάι, την Αυστραλία, στην Αυστρία, το Βέλγιο και την Αγγλία στα ράφια delicatessen καταστημάτων. Οι προϊοντικές κατηγορίες είναι δύο και αφορούν premium προϊόντα.
Η πρώτη είναι επικεντρωμένη στην ελιά και περιλαμβάνει ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές και πάστα ελιάς της σειράς Elea Terra και η δεύτερη συνιστά μια πρωτότυπη πρόταση προϊόντων μελιού, τη σειρά Melion, που βγαίνουν σε διάφορες γεύσεις (θυμάρι, μαστίχα Χίου κ.α.), με αρκετά εξ’ αυτών να έχουν λάβει διακρίσεις στα Great Taste Awards.
«Στο εξωτερικό αντιλαμβάνεται κανείς πως υπάρχουν πολύ υψηλά standard και απαιτούνται πολλά συστήματα ποιότητας και υγιεινής για την αποδοχή ενός προϊόντος. Αν και στην Ελλάδα το ελαιόλαδο είναι ένα από τα εθνικά μας προϊόντα, σε παγκόσμιο επίπεδο ο κλάδος εξελίσσεται διαρκώς. Και αυτό που με χαροποιεί είναι πως οι νέοι που ασχολούνται με το αντικείμενο είναι περισσότερο προσεκτικοί και επαγγελματίες».
Παρά το μικρό χρονικό διάστημα δραστηριοποίησής της τα πρώτα δείγματα γραφής έχουν ήδη δοθεί και στις διεθνείς εκθέσεις . Μάλιστα το 2012 στην έκθεση της Sial το προϊόν Bee Good, ένα πρωτότυπο μέλι με φουντουκόπαστα, με μοναδική γεύση, και ιδιαίτερα θρεπτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, ξεχώρισε ως ένα από τα 300 πιο καινοτόμα προϊόντα της χρονιάς.
Το 2015 η εταιρεία σκοπεύει δε να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στην έκθεση Sial που θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο του Καναδά. Αυτό το διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα, καθώς διεξάγονται συζητήσεις με γνωστό ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα για την τοποθέτηση των προϊόντων της Symphonia και για την προσφορά τους σε μικρότερες συσκευασίες, ως welcome gifts σε τουρίστες.
«Δεν ήταν εύκολη η είσοδος στην ελληνική αγορά και ειδικά στα τρόφιμα, μια κατηγορία που παρουσιάζει μεγάλο ανταγωνισμό. Εμείς έχουμε επιλέξει να έχουμε στοχευμένη παρουσία, αφού πρόκειται για προϊόντα που έχουν φτιαχτεί με αγάπη και επιμονή. Γι’ αυτό το λόγο και τα προϊόντα μας πέρα από τα καταστήματα delicatessen, τα χρησιμοποιούν καταξιωμένοι σεφ και premium εστιατόρια».
Για το 2015 το business plan της εταιρείας περιλαμβάνει την αύξηση των συνεργασιών και των καναλιών διανομής των προϊόντων, – ήδη υπάρχουν 100 σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε αρκετά νησιά- αλλά και την είσοδο στην αγορά του Καναδά. Σε ότι αφορά τη φετινή χρονιά και την αποτίμησή της σε αριθμούς, αναμένεται μια αύξηση 25% του κύκλου εργασιών σε σύγκριση με το 2013.
Όσο για τη συμβουλή που δίνει στους νέους επιχειρηματίες που τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά του ελαιολάδου, για να είναι επιτυχημένη η διαδρομή τους ;
Θα πρέπει να είναι προσηλωμένοι και να δείχνουν συνέπεια και ακρίβεια σε αυτό που κάνουν και πρεσβεύουν.
«Όταν πραγματοποιείς αυτά που υπόσχεσαι στους πελάτες σου χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, είναι βέβαιο πως δεν θα χάσεις ποτέ».

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 7:06 pm


ΣΠΑΡΤΗ: Απόπειρα ανθρωποκτονίας από Πακιστανό

Συνελήφθη, στην Ελίκα Λακωνίας, ένας 42χρονος Πακιστανός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Σπάρτης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος Πακιστανός στις 16 Νοεμβρίου είχε μαχαιρώσει έναν 45χρονο Έλληνα κάτοικο της περιοχής, ο οποίος μαζί με άλλους συνεργούς του, που έχουν συλληφθεί, εξέδιδαν μια 18χρονη Βουλγάρα εκβιάζοντάς την παρακρατώντας της τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Τότε, ο 42χρονος προκειμένου να συνευρεθεί με τη 18χρονη, αφού δεν συμφώνησαν στην τιμή με τον 45χρονο, τον μαχαίρωσε κι εξαφανίστηκε.

Ο Πακιστανός που επιπλέον διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα, θα προσαχθεί σήμερα στον εισαγγελέα Σπάρτης.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 7:01 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Σύλληψη 52 χρονου με ναρκωτικά

Συνελήφθη, σήμερα (28.11.2014) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και σε αύλειο χώρο αυτής,
βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) φυτά κάνναβης, ύψους από -30- έως -40- εκατοστά, μικροποσότητα ηρωίνης, είκοσι ένα (21) δισκία, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά, καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 6:59 pm


Τη Δευτέρα η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) σε 692.260 συνταξιούχους του Οργανισμού.
Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, ή τους λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2014 ανέρχεται στο ποσό των 311.353.814,99 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 6:46 pm


Deutsche Welle: Η Ελλάδα σε κίνδυνο και οι πολιτικοί της παίζουν σε φάρσα

«ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ»
Deutsche Welle: Η Ελλάδα σε κίνδυνο και οι πολιτικοί της παίζουν σε φάρσα
Την ώρα που η Ελλάδα κλυδωνίζεται και η κατάσταση κάθε άλλο παρά σταθερή είναι, τα πολιτικά κόμματα αντί να αναζητούν ένα μίμιμουμ συνεννόησης προετοιμάζονται για εκλογές, σχολιάζει σε σημερινό άρθρο της η γερμανική Deutsche Welle.
Deutsche Welle: Η Ελλάδα κινδυνεύει και οι πολιτικοί της παίζουν σε φάρσα «Τον περασμένο Απρίλιο η Αθήνα αποτόλμησε με επιτυχία να βγει στις αγορές, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο όσο και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρωζώνη, ακόμη και η ανεργία μειώθηκε ελαφρώς κατά το τρέχον έτος. Βρίσκεται όμως πράγματι ο μέχρι πρόσφατα χειρότερος μαθητής της Ευρωζώνης στο δρόμο προς την ανάκαμψη;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας.
«Τα φαινόμενα απατούν. Όταν η ελληνική κυβέρνηση τον Οκτώβριο, διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα βγει νωρίτερα από το Μνημόνιο, τα ελληνικό ομόλογα σκαρφάλωσαν σε απίστευτα ύψη. Η μικρή ανάκαμψη της οικονομίας είναι μια μικρή παρηγοριά, αν σκεφτεί κανείς ότι στα χρόνια της ύφεσης η Ελλάδα έχασε στο 1/5 του ΑΕΠ της ενώ το ποσοστό της ανεργίας παραμένει εξαιρετικά υψηλό», αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο εκτιμά πως αν και ο ασθενής δεν βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Για πάνω από τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ζει υπό την πίεση των μέτρων λιτότητας της Τρόικας αλλά ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες τα πολιτικά κόμματα δεν συνεννοούνται για τα βασικά για το πως θα σωθεί η χώρα. Ακόμα και τώρα προετοιμάζονται για νέες εκλογές, αντί να προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση στην πολιτική και την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκε ακόμη και το θέμα του κατοχικού δανείου για να μειωθεί το χρέος της χώρας.
Μπορεί όλο αυτό στα αυτιά της περιφέρειας της Ευρωζώνης να ηχεί ως φάρσα, αποδεικνύει ωστόσο την καθυστερημένη αντίληψη στην κουλτούρα των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει τον ελληνικό λαό, θα πρέπει πρώτα να θέσει υπό έλεγχο τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις τους.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 6:39 pm


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο 77χρονος που ασελγούσε σε 12 χρονη !


Αυτός είναι ο 77χρονος που ασελγούσε σε ανήλικη!

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 77χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για αποπλάνηση παιδιού κατ' εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον: ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ Δημήτριο του Αχιλλέα και της Αντιγόνης, που γεννήθηκε το 1937 στη Λάρισα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία των ανηλίκων και του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 6:21 pm


ΦΩΤΟ - Εντυπωσιάζει η υπολοχαγός – κομάντο που «φυλάει» την ακριτική Στρογγυλή

a1Άφωνος έμεινε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, όταν κατά την σημερινή του επίσκεψή στη μικρή ακριτική νησίδα Στρογγυλή διαπίστωσε ότι επικεφαλής φύλαξης είναι μια εντυπωσιακή Υπολοχαγός Καταδρομών που κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία.

a2Στο φυλάκιο του νησιού, που βρίσκεται δίπλα στο Καστελόριζο και μια ανάσα από τις τουρκικές ακτές, η δυναμική αμαζόνα διοικεί μια ομάδα επίλεκτων ανδρών του Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο.
Τα κατορθώματα της υπολοχαγού ξεκινούν από πολύ νωρίς αφού κατάφερε να αποφοιτήσει από τη Σχολή Ευελπίδων και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο σχολείο Καταδρομών της Ρεντίνας, στη Θεσσαλονίκη, μια από τις σκληρές στρατιωτικές σχολές της χώρας.

Τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της, επίσης υπολοχαγός και υποδιοικητής σε μονάδα στο Καστελόριζο, υπηρετούν την πατρίδα μακριά από το 2,5 ετών παιδί τους που μεγαλώνει στα Ιωάννινα μαζί με τη γιαγιά του.
a3
Το όνειρό της, όπως λέει, είναι να πάει στο Ειδικό Τάγμα Αλεξιπτωτιστών και να είναι πιο χρήσιμη για την πατρίδα. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, την παρουσίασαν με υπερηφάνεια στον υπουργό κ. Δένδια κατά την επίσκεψή τους στο ακριτικό αυτό φυλάκιο. Η αρχική έκπληξη του υπουργού έφερε σιωπή, την οποία ακολούθησε η έκπληξη και ο θαυμασμός όταν πληροφορήθηκε για τα κατορθώματά της αλλά και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελεί άριστα το καθήκον της. Όλα τα μέλη της αποστολής υποκλίθηκαν στον πατριωτισμό της συγκεκριμένης υπολοχαγού

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 5:32 pm


Στο εδώλιο 14 για το σκάνδαλο στην Μονή Βατοπεδίου


Στο εδώλιο 14 για το σκάνδαλο στην Μονή Βατοπεδίου

Σε δίκη παραπέμπονται, οριστικά, τα 14 εμπλεκόμενα πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου, με το υπ' αριθμ. 1221/2014 βούλευμα του Αρείου Πάγου.
Αναλυτικότερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Μποροδήμος κατά του βουλεύματος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη τα 14 άτομα.
Ο κ. Μποροδήμος υποστήριζε ότι το επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα. Της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ (κατά κόσμον Βασίλης Κουτσός) του μοναχού Αρσένιου και του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Πελέκη.
Κατόπιν αυτών ισχύει το 2000/2013 βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τα 14 εμπλεκόμενα άτομα.
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα δικαστούν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης. Επίσης, έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη. Παράλληλα, έχουν παραπεμφθεί ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στα εν λόγω 14 άτομα αποδίδει κατά περίπτωση κατηγορίες ηθικού ή φυσικού αυτουργού σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστωνίδας και παρόχθιες εκτάσεις με άλλα ακίνητα - φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου. Κατά το επίμαχο βούλευμα του 2013 οι ενέργειες και οι πράξεις των 14 έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι το εν λόγω βούλευμα απάλλαξε τον τέως διευθυντή του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Ιωάννη Αγγέλου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 5:26 pm


Αρνείται την καταγγελία Ξουλίδου ο Γ. Σούκουρας

«Αυτά που λέει η κ. Ξουλίδου είναι παραμύθια της Χαλιμάς»  
 
Εξακολουθεί να αρνείται ο Γιώργος Σούκουρας την κατηγορία της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου ότι την προσέγγισε με σκοπό τον χρηματισμό προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν έχει καμία ανάμειξη στο όλο ζήτημα.
«Καμία ανάμειξη με την υπόθεση δεν έχει η Νέα Δημοκρατία και ό,τι είπα στην κ. Ξουλίδου ήταν προσωπικές μου απόψεις» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ υποστήριξε ότι έχει πάει στο γραφείο της μία φορά, όπου «συζήτησαν επί μία ώρα για την περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες».
«Δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ, το δηλώνω κατηγορηματικά» επαναλάμβανε συνεχώς ο κ. Σούκουρας, ενώ υποστήριξε πως ότι «ποτέ δεν της είπε για χρήματα». Παραδέχτηκε όμως, ότι έκαναν κουβέντα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σχετικά με την αναφορά του στο όνομα του Παναγιώτη Μελά και στο ότι χρηματίστηκε, είπε ότι «ήθελε να βάλει ερωτηματικό, (σ.σ. στη φράση "τα πήρε") αλλά δεν έβαλε» και ανέφερε ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη από τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Αυτά που λέει η κ. Ξουλίδου είναι παραμύθια της Χαλιμάς» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σούκουρας και για να τονίσει την απόστασή του από τη Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ότι στις τελευταίες εκλογές είχε «ψηφίσει Λεβέντη».
Για σοβαρή καταγγελία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας πάντως πως ξέρει κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Μάλιστα επέκρινε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη, σχολιάζοντας αναφορά του τελευταίου στον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Ν. Παππά:
«Αντί να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει, να δούμε αν είναι λάσπη, αν είναι ψέμα, αν είναι αλήθεια, βγαίνει ο κ. Καρύδης και λέει, ο κ. Παππάς είχε ενημερωθεί…. Oύτε για το όνομα δεν είχε ενημερωθεί ο κ. Παππάς... Ο κ. Καμμένος πήρε τηλέφωνο και μίλησε στον κ. Παππά για απόπειρα δωροδοκίας, δεν του είπε ονόματα. Ο κ. Παππάς, λοιπόν, όπως και ο κ. εισαγγελέας έλαβε γνώση από τον κ. Καμμένο, ότι υπάρχει μία περίπτωση δωροδοκίας αλλά δεν έχει ακριβή στοιχεία. Τι θα μπορούσε να είχε πει ο κ. Παππάς σε αυτή την περίπτωση;». 
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αυτή την αναφορά τέτοια ώστε να ξανανοίξει η υπόθεση, όπως σωστά έγινε, όπως το αξιολόγησε και ο Άρειος Πάγος, και να δούμε αν έχει πραγματικά βάθος, αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αν η υπόθεση είναι σοβαρή...». «Νομίζω ότι όταν τα πράγματα τίθενται έτσι με δημόσιο τρόπο, η Δικαιοσύνη οφείλει να ερευνά, όπως πολύ σωστά έκανε» πρόσθεσε.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 5:06 pm


Ποιο είναι το προφίλ του άνεργου νέου στην Ελλάδα


Ποιο είναι το προφίλ του άνεργου νέου στην Ελλάδα

Το 53% των άνεργων νέων στην Ελλάδα βρίσκεται εκτός εργασίας για περισσότερο από έναν χρόνο, μόλις το 20% είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και τον ρόλο του υποστηρικτή αναλαμβάνει η οικογένεια, καθώς εφτά στους δέκα άνεργους νέους δέχονται σημαντική βοήθεια για να επιβιώσουν.
Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από έρευνα και παρουσιάστηκαν, σήμερα, στο συνέδριο "In4Youth - Διαδικασίες ένταξης στην αγορά εργασίας των νέων σε περίοδο οικονομικής κρίσης", που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
"Η θέα ενός νέου ανθρώπου στην ουρά του ΟΑΕΔ είναι ό,τι πιο θλιβερό μπορεί να παρουσιάσει μια χώρα. Κανονικά, η μεγαλύτερη έγνοια μας θα ήταν πώς να εντάξουμε και να κρατήσουμε τους νέους στην αγορά εργασίας" τόνισε η Μαρία Πασχαλίδου, επικεφαλής της Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Κοινωνιολογίας, τη "Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014" και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
Την παρουσίαση του ερευνητικού έργου Ιn4Υouth έκανε στο συνέδριο ο Σωτήρης Χτούρης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επιστημονικός υπεύθυνος του In4Youth και, όπως υποστήριξε, στις ηλικίες 15 - 34 ετών, εργάζονται μόλις οι 4 στους δέκα, άνεργοι δηλώνουν το 30,6%, ενώ 28,5% απαντά "δεν αναζητώ εργασία".
Επίσης, ο ποσοστό των άνεργων νέων που αναζητούν για πρώτη φορά εργασία στις ηλικίες 25-34 ετών ανέρχεται στο 45% αυτής της ομάδας και στο 7% του συνόλου των ανέργων. Αυτό δείχνει ότι ένας σημαντικός αριθμός των νέων εισέρχεται πολύ καθυστερημένα για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας.
Δομικοί και οικογενειακοί λόγοι εξηγούν αυτή την επιλογή: κυρίως μακρά αναμονή για την είσοδο στην Πρωτεύουσα Αγορά Εργασίας, Επαναλαμβανόμενη Αρχική Εκπαίδευση χωρίς οριοθετημένους επαγγελματικούς στόχους και επαγγελματική στρατηγική.
Η έρευνα επιβεβαιώνει και την ισχυρή παρουσία του πελατειακού συστήματος στην Ελλάδα: Οι μεγαλύτερες ηλικίες, 30-34 ετών, απευθύνθηκαν πιο συχνά (ποσοστό 44%) σε πολιτικούς "φίλους" για να βρουν εργασία.
H κοινωνική ένταξη και η ουσιαστική υποστήριξη των ανέργων "εγκλωβίζεται" στο πλαίσιο της οικογένειας, με αποτέλεσμα η επαγγελματική τους πορεία να καθορίζεται κυρίως από τις σχέσεις αλληλεγγύης και αμοιβαιότητας που υπάρχουν σε αυτήν. Έτσι: συχνά ως πολύ συχνά απαντά ότι δέχεται βοήθεια από την οικογένεια το 72% των ανέργων νέων, μερικές φορές το 19,4% και μόλις το 6,2% σπάνια.
Η οικονομική κρίση και η κρίση χρέους μετά το 2009 έχει περιορίσει, όμως, δραστικά τα οικονομικά αποθέματα των νοικοκυριών. Έτσι, το 15,8% των άνεργων νέων του δείγματος παρουσιάζουν οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 500 Ευρώ, ενώ ένα άλλο 28,7% παρουσιάζει εισόδημα μικρότερο από 1.000 Ευρώ. Η ανεργία συνδυάζεται, έτσι, άμεσα με τον κίνδυνο φτώχειας για το 44,5 των νέων και των νοικοκυριών στα οποία ζουν.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω ερωτηματολογίων καθώς και ομαδικών και ατομικών συνεντεύξεων νέων εργαζομένων και ανέργων, εμπειρογνωμώνων σε θέματα εργασίας και μεταναστών β' γενιάς, σε επιλεγμένες γεωγραφικά περιοχές της χώρας (Αθήνα - Αττική, Θεσσαλονίκη - Κεντρική Μακεδονία, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Πάτρα, Χίος, Ιόνια νησιά).

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 4:59 pm


Κυριακή Δερέμπεη - Το Κορίτσι "Θαύμα " της παραδοσιακής μας Μουσικής !

 ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΡΕΜΠΕΗ !

Την έχουμε ακούσει και σε Έντεχνη Μουσική, επίσης την έχουμε ακούσει σε τραγούδια ελλήνων συνθετών όπως: Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μαρκόπουλο, Σπανουδάκη κ.α.  

Είναι μόλις δεκαέξι χρονών και την γνωρίσαμε μουσικά όταν ήταν 12,5 χρονών... ♬

Έχει συνυπάρξει με τους κορυφαίους της ελληνικής μουσικής, πχ: Ελένη Βιτάλη, Μανώλη Μητσιά, Χρυσόστομο Μητροπάνο, Βασίλη Λέκκα, Νίκο Φιλιππίδη κλπ κλπ... Ένα παιδί που όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε! Όπως πρέπει να στηρίζουμε όλα τα παιδιά που έχουν αγάπη και μεράκι για αυτό το σπουδαίο είδος μουσικής, την παραδοσιακή μουσική!

www.facebook.com/KiriakiDerempei

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 3:55 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Γονείς και Judo

Με μεγάλη επιτυχία έγινε στις 24/11/2014 η πρώτη προπόνηση των μικρών αθλητών του Α.Σ.Τζούντο Καλαμάτας μαζί με τους γονείς τους.
Πάνω από 55 γονείς ανέβηκαν στο τατάμι και έκαναν μάθημα μαζί με τα παιδιά τους .
Το πρόγραμμα ήταν για ηλικίες απο 4 ετών έως 8.
Οι μικροί αθλητές του Τζούντο Καλαμάτας έδειξαν στους γονείς τους ένα ολοκληρομένο μάθημα ξεκινόντας απο την προθέρμανση ,τις ρίψεις, τις καθηλώσεις και στο τέλος εναν αγώνα μεταξύ τους. Η αίθουσα πλυμμήρισε απο χαμόγελα μικρών και μεγάλων καθώς και απο απορίες των γονιών σχετικά με τις τεχνικές του Τζούντο.
Στο τέλος της προπόνησης οι λιλιπούτιοι αθλητές (ως βοηθοί προπονητή) , έδωσαν στους γονεις τους τα διπλώματα για την συμμετοχή τους .
<<Ένα μεγάλο μπράβο στους σε όλους τους γονείς που συμμετείχαν και ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μου . Τους ευχαριστώ για τις ωραίες στιγμές του χάρισαν στα παιδιά τους και θελω να τονίσω οτι , να βοηθούν και να στηρίζουν τα παιδιά τους ώστε η εμπειρία του αθλητισμού να είνα θετική,διασκεδαστική και να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ωφέλιμα για εκείνα στοιχεία >>.

Μαρκάκης Παναγιώτης
Προπονητής Τζούντο

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 3:44 pm


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ- Η χειρότερη καταιγίδα της δεκαετίας χτύπησε το Μπρίσμπεϊν - χαλάζι μεγέθους μπάλας του τένις


Η χειρότερη καταιγίδα της δεκαετίας χτύπησε το Μπρίσμπεϊν - χαλάζι μεγέθους μπάλας του τένις

Η καταιγίδα που έπληξε το Μπρίσμπεϊν το απόγευμα της Πέμπτης ήταν η χειρότερη της τελευταίας δεκαετίας και προξένησε ζημιές άνω των εκατό εκατομμυρίων δολαρίων.
'Ανεμοι που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 120 χιλιομέτρων την ώρα και χαλάζι που είχε το μέγεθος μιας μπάλας τένις προξένησαν τον τραυματισμό δώδεκα ατόμων, προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος και άφησαν δεκάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Η επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών και καθαρισμού συνεχίστηκε την Παρασκευή από δεκάδες συνεργεία ενώ 40.000 σπίτια και επιχειρήσεις παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 3:00 pm


Ευγενία Μανωλίδου: Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι «ο καλύτερος εραστής στην Ελλάδα»!

ΤΟΥΣ... «ΚΑΡΦΩΣΕ» Ο ΛΙΑΓΚΑΣ
Ευγενία Μανωλίδου: Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι «ο καλύτερος εραστής στην Ελλάδα»!
Οτι ο Αδωνις Γεωργιάδης και η Ευγενία Μανωλίδου είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα ζευγάρια στην Ελλάδα στις δημόσιες εξόδους τους είναι γνωστό. 
Αυτή τη φορά όμως, ο Γιώργος Λιάγκας φρόντισε να ενημερώσει το πανελλήνιο και για τα «εν οίκω» του ζεύγoυς...
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είναι γνωστός για το θερμό χαρακτήρα του στην πολιτική, σύμφωνα όμως με τον συμπαρουσιαστή της συζύγου του στο ραδιόφωνο είναι εξίσου φλογερός και στην κρεβατοκάμαρα.
Η αποκάλυψη του Λιάγκα στην τηλεοπτικού του εκπομπή, αποκαλούμενος λόγια της Μανωλίδου, είναι από το πρωί viral στο Internet.
Η Ευγενία Μανωλίδου υποτίθεται σύμφωνα με τα λεγόμενα του Λιάγκα ότι μοιράστηκε αυτά τα ... ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε κάποιο διάλειμμα της ραδιοφωνικής εκπομπής, που κάνουν μαζί.
Ο Λιάγκας έσπευσε να κάνει πλάκα στο Πρωινό λέγοντας με μια δόση υπερβολής:
«Παιδιά, στην εκπομπή μας στο ραδιόφωνο λέει διάφορα για τον Άδωνι... Τον λέει παιδαρά, λέει ότι είναι ο καλύτερος εραστής στην Ελλάδα, ότι όταν πέφτουν στο κρεβάτι σείονται οι πολυέλαιοι! [...] Έχει πει ότι έχει ένα... σημείο που υπερτερεί και ότι όταν πέφτουν στο κρεβάτι γίνεται χαμός»...

e-go.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 2:58 pm


Ελένη Φουρέιρα: Ναι, είμαι από την Αλβανία και έχω βιώσει το ρατσισμό στην Ελλάδα!


Ελένη Φουρέιρα: Ναι, είμαι από την Αλβανία και έχω βιώσει το ρατσισμό στην Ελλάδα!

Σε μία μεγάλη αποκάλυψη για την καταγωγή της προχώρησε η Ελένη Φουρέιρα σε πρόσφατη εξίσου αποκαλυπτική φωτογραφία για περιοδικό. 
Η δημοφιλής τραγουδίστρια παραδέχθηκε για πρώτη φορά ότι είναι από την Αλβανία, κάνοντας επίσης λόγο και το ρατσισμό που έχει βιώσει στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο περιοδικό Kool - σε μία συνέντευξη με αποκαλυπτική φωτογράφηση από την Μάρα Δεσύπρη - αναφέρει ότι όσο εκείνη δεν το αποκάλυπτε τόσο κάποιοι επέμεναν να την ειρωνεύονται.
«Έχω βιώσει πολύ ρατσισμό και στο σχολείο και όταν πρωτοξεκίνησα το τραγούδι. Αυτό με έκανε πιο δυνατή και να μπορώ να δώσω κι ένα μήνυμα στα νέα παιδιά» είπε στον Κωνσταντίνο Ντάφλο.
Ακόμη και καλλιτέχνες από τη γειτονική χώρα υποστήριζαν ότι η σέξι τραγουδίστρια είναι από την Αλβανία, αλλά για δικούς της λόγους, δε ήθελε να το παραδεχτεί δημόσια.
«Το να κρίνεις κάποιον από τη σεξουαλικότητά του ή από την εθνικότητά του κι όχι γι' αυτό που πάει να κάνει. Εγώ έκρυψα ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία γιατί όταν πήγαινα στις δισκογραφικές, πριν καν μπω στις Mystique, δεν ήθελαν καν να το ακούνε. Ήταν για εκείνους πολύ ταμπού. Κι εγώ από μικρή δεν το καταλάβαινα, γιατί νιώθω Ελληνίδα. Δεν ξέρω άλλη γλώσσα, εδώ έμαθα γράμματα... Και γι' αυτό είπα στον εαυτό μου ότι τίποτα δεν θα με εμποδίσει από το να κάνω αυτό που θέλω και να περάσω τα μηνύματά μου».
Τέλος, η τραγουδίστρια εξήγησε ότι πλέον δεν την ενοχλεί και το παραδέχεται χωρίς φόβο: «Δεν με ενοχλεί πια, γιατί εγώ με τη δουλειά μου και την αξία μου απέδειξα ότι όλα αυτά που "φούσκωσε" η τηλεόραση, δεν επηρέασαν καθόλου τον κόσμο. Και δεν έχουν και για μένα, πια, σημασία. Δεν έχει νόημα να είναι κάποιος ρατσιστής».

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 2:55 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: