1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Αρις    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΤΕ !!! ΜΕ ΠΛΑΦΟΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ - Capital control και στα... φαρμακεία


Capital control και στα... φαρμακεία

Της Ελένης Πετροπούλου

Σε άτυπο... περιορισμό της διάθεσης φαρμάκων έχουν προχωρήσει οι φαρμακοποιοί, ενώ μέτρα ελέγχου της συνταγογράφησης εξετάζει και το υπουργείο Υγείας. Ο φόβος των πολιτών για ελλείψεις φαρμάκων μετά το capital control οδηγεί τους φαρμακοποιούς σε μια πιο αυστηρή διαχείριση των φαρμάκων που έχουν στα ράφια τους. Ενδεικτικό είναι ότι υπάρχει προφορική σύσταση του φαρμακευτικού συλλόγου να μη χορηγούνται διπλές και τριπλές συσκευασίες φαρμάκων, ακόμη και στην περίπτωση που οι πολίτες πληρώνουν τοις μετρητοίς.
Αλλά και το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων καθώς και έλεγχο της συνταγογράφησης φαρμάκων - κυρίως συνταγών που αφορούν τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα.
Χθες ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής επικοινώνησε με τους εμπλεκόμενους φορείς στην αγορά φαρμάκου ζητώντας να συνεχιστεί και να διασφαλιστεί η συνήθης ροή φαρμάκων προς νοσοκομεία και φαρμακεία. Ο κ. Κουρουμπλής κατέστησε σαφές ότι πρωταρχικός στόχος είναι όλοι οι πολίτες, σε κάθε σημείο της χώρας, να έχουν επαρκή πρόσβαση στο φάρμακο και κατ’ επέκταση στο αγαθό της Υγείας. Παράλληλα ζήτησε από τη φαρμακοβιομηχανία να τηρηθεί η νόμιμη υποχρέωση διατήρησης αποθεμάτων τουλάχιστον 90 ημερών, όπως ορίζει ο νόμος. Οι εκπρόσωποι του χώρου (φαρμακοβιομηχανία, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία) διαβεβαίωσαν τον υπουργό ότι θα συνεχιστεί ο πλήρης και απρόσκοπτος εφοδιασμός της αγοράς με τις συνήθεις ποσότητες φαρμάκου.
Διαβεβαιώσεις
Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, διαβεβαιώνει ότι «υπάρχει η ίδια επάρκεια φαρμάκων που υπήρχε και πριν από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Και φροντίζουμε από την δική μας πλευρά να ανατροφοδοτείται κανονικά η αλυσίδα φαρμάκων, προσκαλώντας τους πάντες να κάνουν το ίδιο. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπίζονται οι όποιες δυσλειτουργίες».
Ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η επάρκεια είναι εξασφαλισμένη για τον επόμενο μήνα, με τις πολυεθνικές να ζητούν μέτρα από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. προκειμένου να μην υπάρξουν φαινόμενα παράλληλων εξαγωγών.
Είχε προηγηθεί καταγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι «ορισμένες ιδιωτικές φαρμακαποθήκες απαιτούν μετρητά για τις παραγγελίες από τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι εργάζονται στο πάγκο εξυπηρετώντας ασφαλισμένους και ασθενείς». Στο μεταξύ, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί τους γιατρούς - μέλη του «να εξυπηρετήσουν τους πολίτες - ασθενείς με τον καλύτερο τρόπο, τη δύσκολη αυτή περίοδο που διέρχεται ο τόπος μας». Όσον αφορά τα φάρμακα, αναφέρει ο ΠΙΣ - «να προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνταγογραφούν με επιστημονικό τρόπο και σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε αρρώστου και όχι σύμφωνα με ενδεχόμενα αιτήματα ασθενών για προμήθεια φαρμάκων, τα οποία πιθανώς δεν θα χρησιμοποιηθούν και μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα ελλείψεων στην αγορά για τους πραγματικά έχοντας ανάγκη ασθενείς».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του «να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, εφόσον απαιτείται, απέχοντας από τη λήψη οποιασδήποτε ιατρικής αμοιβής, εκδίδοντας μηδενική απόδειξη παροχής υπηρεσιών, τουλάχιστον για το διάστημα έως 6.7.2015».

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 9:38 am


ΜΑΣ ...ΠΡΟΛΑΒΑΝ - Χρεοκοπεί το Πουέρτο Ρίκο !

Σταθάκης: Δεν θα πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ- Η Ελλάδα εντάσσεται αυτόματα σε ένα γκρουπ μη αναπτυσσόμενων χωρών όπως Σομαλία , Κούβα και Ζιμπάμπουε – χώρες που διατηρούν «ληξιπρόθεσμες οφειλές» προς το ΔΝΤ .Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίγια, προειδοποίησε ότι το νησί δεν μπορεί πλέον να πληρώσει το δημόσιο χρέος της τάξεως των 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προχωρά σε στάση πληρωμών.
Ο ίδιος συνεχίζει να διαπραγματεύεται με τους δανειστές, αλλά όπως τόνισε «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη χρεοκοπία. Θα ήθελα να είχα μία πιο εύκολη επιλογή. Δεν είναι πολιτική, είναι μαθηματικά».
Η πρώτη κρίσιμη στιγμή για το Πουέρτο Ρίκο είναι η 1η Ιουλίου, καθώς πρέπει να καταβάλει δόση 400 εκατομμυρίων δολαρίων για το χρέος του, κάτι που δεν είναι σε θέση να κάνει.
Οι δημόσιοι οργανισμοί του Πουέρτο Ρίκο κατέχουν ένα μεγάλο ποσοστό του χρέους. Μόνο το μερίδιο της εταιρείας ηλεκτρισμού είναι 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 9:28 am


ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ...ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ !!! Ο γαμπρός μήνυσε την πεθερά για υπεξαίρεση!

Άνοιξε ο "ασκός του Αιόλου" μετά το "λουκέτο" σε γνωστή εταιρεία της Πάτρας η οποία έχει μακρά ιστορία στον χώρο της.
 Είναι όμως τέτοιο το παρασκήνιο, που ο γαμπρός της οικογένειας των ιδρυτών έφθασε σε σημείο να υποβάλλει μήνυση στην πεθερά του και μάλιστα για υπεξαίρεση και απιστία!
Ο γαμπρός είχε αναλάβει την εταιρεία (με ιστορία 80 ετών και επιτυχημένη διαδρομή) όμως η αναγγελία της οριστικής παύσης συνοδεύτηκα από βαριές καταγγελίες για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες.
Στην αναφορά του ο γαμπρός της οικογένειας πέραν των αιχμών που αφήνει, κάνει λόγο για «κακή και αλόγιστη διαχείριση των πόρων από τους προκατόχους και ουσιαστικούς διαχειριστές» της εταιρείας, υποδεικνύοντας ως βασική υπαίτιο της οικονομικής ασφυξίας της, την πρόεδρο του Δ.Σ. … την πεθερά του και σύζυγο του ιδρυτή της επιχείρησης.
Ο γαμπρός υπέβαλε μήνυση στις 12 Ιουνίου και εξηγεί πως είναι ο ιδρυτής, μοναδικός μέτοχος και διαχειριστής της εταιρίας περιορισμένης ευθύνης η οποία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης που επί 80 χρόνια προσέφερε στην κοινωνία των Πατρών!
Η εταιρεία του μίσθωσε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας της πεθεράς του από τον Σεπτέμβριο 2013, όμως η εγκαλούμενη (πεθερά) συνέχιζε να λειτουργεί η ίδια ένα τμήμα της επιχείρησης και λόγω της συγγενικής σχέσης, της σχέσης εμπιστοσύνης που της είχε, αλλά και της εμπειρίας της, όπως ο εγκαλών γαμπρός υποστηρίζει στην μήνυσή του, είχε αναλάβει και διαχειριζόταν όλα τα οικονομικά θέματα και της εταιρίας του, ως εντολοδόχος.
Κατ΄ουσίαν δηλαδή, όπως λέει ο γαμπρός παραλάμβανε όλες τις εισπράξεις του ταμείου της εταιρείας του με τη ρητή συμφωνία να τις διαχειρίζεται και να τις διαθέτει προς κάλυψη των αναγκών της δική του εταιρείας και μόνο.
 Όπως όπως συνεχίζει να υποστηρίζει, από την αρχή της σχέσεως αυτής, έως και σήμερα, η εγκαλουμένη (πεθερά) ουδέποτε του απέδωσε λογαριασμό των ποσών της εταιρίας μου που εισέπραξε-παρέλαβε από το ταμείο της εταιρίας του, και δεντου παρέδωσε ποτέ έστω και ένα ευρώ από τις εισπράξεις.
Στις αρχές Μαρτίου του 2015, υποπτευόμενος ότι δυστυχώς η αρνητική οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στην εταιρία του δεν ήταν  αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που διερχόταν, όπως έως τότε υπέθετε και διαβεβαιωνόταν από την εγκαλούμενη, αλλά και απώλειας προς αλλότρια με την εταιρία του σημεία, εισπραχθέντων ποσών, αποφάσισε και διέκοψε την εντολή προς την εγκαλουμένη, αναλαμβάνοντας ο ίδιος και την ουσιαστική οικονομική-ταμειακή διαχείριση.
Ο μηνυτής έκανε οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία με τη βοήθεια λογιστή και βρέθηκε ότι η εταιρεία του είχε εισπράξει πάνω από 400.000 ευρώ ενώ είχε λογιστικό τζίρο 466.000 ευρώ από τον οποίο η εταιρεία φέρεται να οφείλει 315.000 ευρώ σε ΙΚΑ και εργαζόμενους.
Όμως η πεθερά φρόντιζε και πλήρωνε όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις της εταιρείας της ύψους 344.000 ευρώ.
Άρα κατά τον νέο ιδιοκτήτη και γαμπρό της, στην πραγματικότητα η εγκαλουμένη σταδιακά κατά το μεσοδιάστημα παρέλαβε το ανωτέρω ποσό και το ιδιοποιήθηκε παρανόμως, και το διέθεσε σε αλλότριους με την επιχείρησή του και τις εντολές του σκοπούς, προς δικό της όφελος!
Μάλιστα κατά τον μηνυτή, από τις 31 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα φερόταν να έχει λάβει από το ταμείο της εταιρείας του συνολικά 100.000 ευρώ κάτι που αρνείται κατηγορηματικά. Ο εγκαλών αφού αναλύει και άλλες παρατυπίες και παρανομίες (όπως υποστηρίζει) της πεθεράς του αναφέρει πως θα έπρεπε να του αποδώσει κατά την παράδοση της διαχείρισης ποσό 196.000 ευρώ.
Μετά από όλα αυτά μήνυσε την πεθερά του και ζητά την παραδειγματική της τιμωρία.

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 9:23 am


ΦΩΤΟ - Η απόλυτη κατάντια στην Κολομβία των Βαλκανίων !

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΥΓΚΙ !
 
Μπετόνια γεμάτα βενζίνη στα πορτ-μπαγκάζ.
  Σκηνές τριτοκοσμικής χώρας.
  Η απόλυτη κατάντια.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 9:06 am


ΒΙΝΤΕΟ - Έπρεπε να ντρέπεστε για αυτό που κάνετε !

Δεν έχω ψηφίσει ποτέ το κόμμα του , δεν τον συμπαθώ ιδιαίτερα αλλά χθες με το ξεγύμνωμα που έκανε με τα επιχειρήματά του στον άφωνο και αμήχανο Φίλη που τον κοιτούσε σαν χαμένος , με έπεισε.

Β.Μ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ  
 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 9:00 am


Financial Times - Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν επιστρέψει στη δραχμή;

Δημοσίευμα των Financial Times περιγράφει με "ανατριχιαστικές" λεπτομέρειες τα βήματα που θα ακολουθήσει η Ελλάδα, αν επιστρέψει στις δραχμές και εξέλθει από την Ευρωζώνη, με τελευταίο και πιο τρομακτικό το συνολικό τερματισμό της οικονομικής δραστηριότητας εντός και εκτός Ευρώπης! Ο αρθρογράφος Robert Jenkins αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, παρά το γεγονός πως πολλοί Ευρωπαίοι δε νοιάζονται πλέον αν εξέλθει η χώρα μας από τη ζώνη του ευρώ, οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους θεωρούν το ζήτημα ζωτικής σημασίας.
Στη συνέχεια εξηγεί τους λόγους που συμβαίνει αυτό, αναλύοντας ένα υποθετικό σενάριο επιστροφής της Ελλάδας στην δραχμή σε έξι απλά βήματα.
Βήμα 1ο: Το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Το γεγονός αναπαράγεται συνέχεια από τα ελληνικά και ξένα μέσα.
Οι πολίτες της Ελλάδας αποσύρουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ, προτού μετατραπούν σε δραχμές, τα αποθέματα των τραπεζών λιγοστεύουν, ενώ οι επιχειρήσεις μετατοπίζουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ στο εξωτερικό.
Οι ξένοι δανειστές σε ελληνικές επιχειρήσεις ακυρώνουν τα πιστωτικά όρια.
Οι τράπεζες κλείνουν τις "πόρτες" τους.
Βήμα 2ο: Μετά από ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει επίσημα την επιστροφή στη δραχμή. Μηχανισμοί ελέγχου των κεφαλαίων που μετατοπίζονται στο εξωτερικό ενεργοποιούνται, ενώ ακόμα και περίπολοι στα σύνορα συμβάλλουν στον έλεγχο.
Το δημόσιο χρέος επαναπροσδιορίζεται σύμφωνα με το νέο εθνικό νόμισμα.
Η αξία της δραχμής "βυθίζεται στα τάρταρα" την ώρα που ο πληθωρισμός εκτοξεύεται στα ύψη.
Βήμα 3ο: Διαφορές δημιουργούνται σχετικά με και με τα ιδιωτικά χρέη, όπως για παράδειγμα η δημιουργία διαφωνίας μεταξύ μιας γερμανικής τράπεζας για το δάνειο που έχει χορηγήσει στη θυγατρική εταιρεία μιας πολυεθνικής επιχείρησης όπως η BMW. Τα δάνεια παραμένουν στο ευρώ ή μετατρέπονται σε δραχμές; Όπως και να έχει, η γερμανική τράπεζα και ο Έλληνας δανειστής θα αντιμετωπίσουν προβλήματα.
Βήμα 4ο: Αρχίζει η μεταδοτικότητα της κρίσης. Οι πολίτες της Πορτογαλίας ανησυχούν μήπως το ίδιο συμβεί και στη χώρα τους. Έτσι οι Πορτογάλοι αρχίζουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ, από φόβο μήπως σύντομα μετατραπούν σε escudos. Οι επιχειρήσεις στη χώρα μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, οι τράπεζες κλείνουν κ.ο.κ. ... Σύντομα το ίδιο σκηνικό παρατηρείται και στην Ιρλανδία. Οι τράπεζες πλέον δεν συνεργάζονται με τους "περιθωριοποιημένους" της Ευρώπης.
Βήμα 5ο: Σύγχυση προκαλείται και εξαπλώνεται για την ευρωπαϊκή κρίση των τραπεζών. Η συναλλαγή μεταξύ των τραπεζών τερματίζεται.
Βήμα 6ο: Τερματίζεται και ο δανεισμός των τραπεζών εκτός Ε.Ε. Η οικονομική δραστηριότητα σταματά...
Τέλος, ο συντάκτης καταλήγει πως μια ελληνική χρεοκοπία μέσα στην Ευρωζώνη μπορεί να ελεγχθεί, αντιθέτως μια αντίστοιχη χρεοκοπία εκτός της ζώνης του ευρώ θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 8:44 am


Δείτε την ετήσια αμοιβή της - Το νέο χρυσό συμβόλαιο της Μενεγάκη για την «Ελένη» !

Τέλος σεζόν και ώρα ανανέωσης. 

Η Ελένη Μενεγάκη, σύμφωνα με το «spirto», έφυγε ήσυχη για τις διακοπές της, αφού ανανέωσε το συμβόλαιό της με τον Alpha για την μεσημεριανή «Ελένη» της. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παρουσιάστρια φέρεται να έριξε το κασέ της, αφού όταν μεταγράφηκε από τον ΑΝΤ1, η αμοιβή της ανερχόταν στα 1.200.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ μετά τις νέες διαπραγματεύσεις φέρεται να είπε το «ναι» σε συμβόλαιο 800.000 ευρώ και με δέσμευση για 1+1 χρόνο.


E-Radio.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 8:32 am


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - Εσωτερικό...μέτωπο και ρήγματα εντός της κυβέρνησης

Ποιοι είχαν διαφορετική άποψη και ποιοι εκφράζουν διαφωνίες

Σοβαρά ζητήματα αρχίζουν να παρουσιάζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος, με κύρια την αντίδραση Χρυσόγονου και Μητρόπουλου, ενώ φαίνεται ότι υπήρξε θέμα στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια τις τελευταίες κρίσιμες ώρες πριν την διακοπή της «διαπραγμάτευσης» της Αθήνας με τις Βρυξέλλες και την ρήξη.

Οπως αναφέρει το ΒΗΜΑ ήδη κατά τις τελευταίες κρίσιμες ώρες των συζητήσεων του κ. Τσίπρα με τους εκπροσώπους της Ευρώπης, υπήρξαν στελέχη που εισηγήθηκαν στον Πρωθυπουργό να αποδεχθεί τις βελτιωμένες προτάσεις, στις οποίες αναφέρθηκε την Δευτέρα δημοσίως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και οι οποίες αντίθετα με ό,τι υποστηρίζει η Αθήνα είχαν γνωστοποιηθεί στην κυβέρνηση από την Παρασκευή - είχαν άλλωστε γίνει γνωστές και μέσω δημοσιευμάτων.

Ένα από τα πρόσωπα που είχαν διατυπώσει σχετικές εισηγήσεις ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκης.
 Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής στις Βρυξέλλες εκδηλώθηκε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ συνεργάτη του κ. Τσίπρα και του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μην κάνει δεκτές τις εισηγήσεις και επέστρεψε στην Αθήνα, προκειμένου να συγκαλέσει το υπουργικο συμβούλιο και εν συνεχεία να προχωρήσει στην αιφνιδιαστική και ολέθρια, όπως αποδείχθηκε ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

Ακόμη όμως και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, όπως και της επόμενης της Κυριακής, με την οποία ελήφθη η απόφαση για το κλείσιμο των τραπεζών, κάποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την δρομολόγηση τέτοιων εξελίξεων, επισημαίνοντας με τις τοποθετήσεις τους, οι οποίες έγιναν σε «εχθρικό» περιβάλλον, ότι οι επιπτώσεις των αποφάσεων θα ήταν ολέθριες και πιθανώς μη αναστρέψιμες.
Τα κυβερνητικά στελέχη που τήρησαν τέτοια στάση έχοντας επίγνωση των επιπτώσεων, ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ι. Πανούσης (οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες μιλούσαν με βεβαιότητα για την επίτευξη συμφωνίας) καθώς και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος.

Ακολούθησε ένα δραματικό διάστημα μερικών ωρών κατά τη διάρκεια των οποίων καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να μεταπειστεί ο Πρωθυπουργός και να αναζητήσει κάποια άλλη διέξοδο από την ρήξη με την Ευρώπη.

Πλην όμως, με διάφορους τρόπους και δια της ασκήσεως πολλαπλών πιέσεων, οι προσπάθειες αυτές καταπνίγηκαν, στον βωμό της καλλιέγειας μιας εντύπωσης περί άρρηκτης κυβερνητικής συνοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν σε αυτό το πλαίσιο και το ρήγμα που παρουσιάστηκε στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικώς, άμα τη προκηρύξει του δημοψηφίσματος ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης έκανε μία παρέμβαση μέσω twitter στην οποία, θεωρώντας δεδομένη την σύγκλιση έκτακτης συνόδυ κορυφής ανέφερε: «Η έκτακτη σύνοδος κορυφής την Τετάρτη μπορεί να οδηγήσει σε έντιμο συμβιβασμό και αποφυγή του Grexit», ακυρώνοντας έτσι και την επιχερηματολογία της κυβέρνησης ότι, παρά τις περί του αντιθέτου σαφείς προειδοποιήσεις, δεν τίθεται ζήτημα εξόδου της χώρας από το ενιαίο νόμισμα.

Παρά ταύτα, και έπειτα από παρεμβάσεις, ο κ. Παπαδημούλης μετά την συνέντευξη Τύπου του κ. Γιούνκερ την Δευτέρα το μεσημέρι συντάχθηκε απολύτως με την κυβερνητική γραμμή και μετέδωσε μέσω της ίδιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης - και ενώ απέφυγε να εμφανιστεί δημοσίως: «Ο Γιούνκερ αναλαμβάνει αρχιστράτηγος του Ναι και δίνει το στίγμα: ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα. Απαντάμε: Οχι, μένουμε Ευρώπη με αξιοπρέπεια».

Αντιθέτως, ο έτερος εκ των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος επέλεξε να μην τηρήσει την ίδια στάση και δημοσιοποίησε επιστολή με νομική και πολιτική τεκμηρίωση των θέσεών του, την οποία είχε αποστείλει στον κ. Τσίπρα από τον προηγούμενο Μάρτιο.

Σε αυτήν υπερασπιζόταν την έννοια και την επιλογή της διαπραγμάτευσης με όρο και προϋποθεση την διατήρηση της χώρας εντός ΕΕ και ΟΝΕ. Μεταξύ των άλλων ανέφερε, σχετικά με τις επιπτώσεις της αθέτησης των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας: «Σημειωτέον ότι, σε αντίθεση με την ευρωζώνη όπου νομικά δεν προβλέπεται διαδικασία (ακούσιας) αποβολής κράτους, τέτοια προβλέπεται στο άρθρο 24 του καταστατικού του ΔΝΤ. Το χειρότερο είναι όμως ότι σε τέτοια περίπτωση (σ.σ. αθέτησης πληρωμών) θα μπορούσαν να μας επιβληθούν από τα κράτη κάθε είδους οικονομικά και άλλα αντίποινα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε κάτι ελαφρώς χειρότερο από τη Ζιμπάμπουε».

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 8:16 am


Πύρρος Δήμας - "Σας εύχομαι να μην ζήσετε ποτέ με έναν Χότζα πάνω από το κεφάλι σας"!

Μέσω των σελίδων του στο Facebook πήρε θέση για τις πολιτικές εξελίξεις και το περιβόητο δημοψήφισμα ο Πύρρος Δήμας. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα έγραψε ο πρώην Ολυμπιονίκης:

Δέχομαι κριτική για το γεγονός οτι επιλέγω να είμαι ανοικτός ως προς το τι πιστεύω (και ναι κυρίες και κύριοι αυτό είναι δημοκρατία). 
Μου είπανε οτι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω. 
Εγώ πράγματι μεγάλωσα στην Αλβανία. Και επειδή έζησα οτι γινόταν εκεί αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία. 
Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ. 
Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω απ'το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους. Επειδή ευτυχώς οι περισσότεροι απο εσάς που με βρίζετε για προδοσίες και άλλου τέτοιου είδους ακρότητες δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε αλλα να μην το ζήσετε ποτέ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 7:58 am


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ - Γιατί το λόμπι της δραχμής επιλέγει ΟΧΙ

Στο δίλημμα ευρώ ή δραχμή, του δημοψηφίσματος καλείται την Κυριακή να απαντήσει  ο Ελληνικός λαός δια της ψήφου του 

Ποιοι είναι οι υποστηρικτές της δραχμής και γιατί  επιλέγουν ΟΧΙ ; 

Υπάρχουν δύο κατηγορίες.  

Η πρώτη, και αριθμητικά μικρότερη, αποτελείται από συμπολίτες μας οι οποίοι λόγω ιδεολογικής τοποθέτησης κρίνουν, πολύ εσφαλμένα κατά τη γνώμη του υπογράφοντα, αλλά ανιδιοτελώς, ότι η επιστροφή στη δραχμή θα εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον.
Η δεύτερη δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά οικονομικά συμφέροντα  και προέρχονται κυρίως από τρεις ομάδες:

Πρώτον, ένα τμήμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Παραμονή στο ευρώ προϋποθέτει συρρίκνωση του τελευταίου και καθιέρωση ουσιαστικού ελέγχου/αξιολόγησης των επιδόσεων του ανθρώπινου δυναμικού του, που θα καταργήσουν την καθολικά εγγυημένη απασχόληση στο ευρύτερο Δημόσιο και θα μειώσουν τις υπερβολικά γενναιόδωρες αμοιβές που απολαμβάνουν ορισμένα στελέχη του.
Επίσης, θα καταστήσουν δύσκολη την απόκτηση αδήλωτων εισοδημάτων που δημιουργούνται σε συνθήκες  γραφειοκρατίας και διαφθοράς και βλέπει το ευρώ ως το όχημα που θα του στερήσει αδικαιολόγητα προνόμια και εισοδήματα. 

Δεύτερον, ένα τμήμα των κλειστών επαγγελμάτων. 

Πολλές αγορές αγαθών και υπηρεσιών χαρακτηρίζονται από ολιγοπωλιακές συνθήκες που επιβάλλουν τιμές πολύ υψηλότερες από αυτές που θα ίσχυαν σε συνθήκες ανταγωνισμού.
 Η παραμονή στο ευρώ επιβάλλει ευελιξία τιμών που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από το άνοιγμα των αγορών και τη συνακόλουθη αύξηση του ανταγωνισμού.
Ετσι, εντός ευρώ κάποιοι από τους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται στα κλειστά επαγγέλματα θα δουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται λόγω της μείωσης τιμών, που θα προκαλέσει ο αυξημένος ανταγωνισμός, αλλά και του όγκου εργασίας τους που θα προκύψει από κάλυψη μέρους της προσφοράς από νεοεισερχόμενους παρόχους.

Τρίτον, ένα τμήμα του επιχειρηματικού κόσμου, το οποίο είτε λόγω ατυχούς οικονομικής διαχείρισης είτε λόγω μεγάλου βαθμού εξάρτησης από τον δημόσιο τομέα αντιμετωπίζει κίνδυνο χρεοκοπίας ή σημαντικής μείωσης του κύκλου εργασιών του. 

Το τμήμα αυτό ευνοεί η επιστροφή στη δραχμή για δύο λόγους. 

Πρώτον, γιατί η σημαντική υποτίμηση της νέας δραχμής θα του επέτρεπε να καλύψει εσωτερικά χρέη με επαναπατρισμό κεφαλαίων που διατηρεί στο εξωτερικό. 

Δεύτερον, γιατί θα εξαφάνιζε την πίεση που ασκεί στον κύκλο εργασιών του η δημοσιονομική εξυγίανση που επιβάλλει μείωση μη απαραίτητων/μη ανταγωνιστικά τιμολογημένων δημοσίων δαπανών.
Στα παραπάνω θα μπορούσε κανείς να αντιτάξει ότι οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για παραμονή στο ευρώ αυξάνουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και τα μελλοντικά εισοδήματα των παραπάνω ομάδων, άρα αυτές έχουν ισχυρό οικονομικό κίνητρο να τις υποστηρίξουν.
Αυτό πράγματι ισχύει και σε μεγάλο βαθμό συμβαίνει.

Από την άλλη, όμως, υπάρχουν δύο παράγοντες που σε ορισμένες περιπτώσεις ανατρέπουν την ανάλυση κόστους-ωφέλειας υπέρ της δραχμής:

• Πρώτον, η ύπαρξη υψηλών καταθέσεων στο εξωτερικό, των οποίων η αγοραστική αξία εντός Ελλάδας θα υπερδιπλασιαστεί ως αποτέλεσμα της μεγάλης υποτίμησης που θα υποστεί η νέα δραχμή.

 Αυτό το κέρδος κεφαλαίου μπορεί να αποζημιώσει κάποιους από τους κατόχους καταθέσων εξωτερικού τόσο σε επίπεδο κατανάλωσης όσο και σε επίπεδο απόκτησης νέων περιουσιακών στοιχείων π.χ. ακίνητα κ.ά.)

• Δεύτερον, παραμονή στο ευρώ συνεπάγεται καταβολή εκ μέρους της Ελλάδας σημαντικών πόρων για την αποπληρωμή του υψηλού δημοσίου χρέους. 

Με δεδομένη την αποτελεσματικότερη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που συνεπάγεται η παραμονή στο ευρώ, το λόμπι της δραχμής θα καταβάλει υψηλά ποσά για την αποπληρωμή του χρέους, αφού έχει υψηλά εισοδήματα/στοιχεία ενεργητικού και σε αυτό εστιάζεται η εκτεταμένη στη χώρα μας φοροδιαφυγή. 

Αυτό δεν θα συμβεί εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή και προχωρήσει σε μονομερή στάση πληρωμών, όπως προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΝΕΛ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ .

Συμπερασματικά, το λόμπι της δραχμής αποτελείται από ομάδες για τις οποίες παραμονή στο ευρώ σημαίνει απώλεια προνομίων/εισοδημάτων και αύξηση της συνεισφοράς τους στα φορολογικά έσοδα και οι οποίες  στην ουσία έσυραν τον κο Τσίπρα στο δημοψήφισμα το οποίο θα σφραγίσει την πορεία της χώρας για τις επόμενες γενεές

Β.Μ

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 7:46 am


Κλειστά τα δικαστήρια από σήμερα

Κλειστά από σήμερα Τρίτη έως 8 Ιουλίου 2015 τα δικαστήρια, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και εν όψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
Το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών, εξώσεων και προσωπικών κρατήσεων. 
Εξαιρούνται της αναστολής οι δίκες των μικτών ορκωτών δικαστηρίων, για τις οποίες έχει προσδιοριστεί η δικάσιμος και λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 7:45 am


Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 7:42 am


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ - Ο αδελφός τον αδελφό θα βάλουν να χτυπάει !

Αγαπητό Newsmessinia

ΟΧΙ Δημοψήφισμα! 
Δημοψήφισμα για ποιο πράγμα;
Για τα μέτρα που εσείς αποτύχατε να διαπραγματευτείτε με τους δανειστές;
Για την παραμονή μας ή όχι στο Ευρώ;
Για την παραμονή μας ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Και παρότρυνση της Κυβέρνησης να ψηφίσει ο λαός όχι.
 Όχι σε τί; Στα νέα μέτρα;
 Στο ΔΝΤ;
Στο Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας;

Το όχι πρέπει να πάει στους ανάξιους και ακατάλληλους που που η πολιτική συγκυρία και η αγανάκτηση του λαού τους έφερε στην εξουσία. Σε αυτούς που δεν έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. ΟΧΙ λοιπόν, δε θέλω να γίνει αυτό το δημοψήφισμα.
Δε θέλω να κατηγορώ αύριο τον αδερφό μου για την καταστροφή της Χώρας, για την έξοδο της από την Ευρωζώνη, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα τραπέζια όπου λαμβάνονται οι διεθνείς αποφάσεις.
Ούτε θέλω να με κατηγορεί εκείνος για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για τους εξευτελιστικούς μισθούς, την υψηλή φορολογία κλπ.
ΟΧΙ δε θέλω να μου πουν αύριο μεθάυριο οι δανειστές "καλά να πάθεις εσύ ψήφισες τα μέτρα" ή "εσύ επέλεξες την έξοδο". Εάν θέλετε να πάρουμε εμείς την απόφαση για εσάς να μας πείτε και όλο το παρασκήνιο.

Nα μας ενημερώσετε για όλο το παιχνίδι που παίχτηκε κάτω από το τραπέζι. Να στείλετε τους πολίτες να διαπραγματευτούν τούς όρους που εσείς αποτύχατε.  Αλλιώς αναλάβετε τουλάχιστον τις ευθύνες που σας αναλογούν και όχι να έρχεται σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος ο Πρωθυπουργός να λέει "Νίπτω τας χείρας μου" και να βάζει το λαό να τον 'εξιλεώσει'.

Αυτό που εσείς καλείτε "εθνική υπερηφάνεια" είναι η απόλυτη υποβάθμιση της Δημοκρατίας. Είναι η ώθηση στον εθνικό διχασμό. Δεν πήρατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τη λαϊκή εντολή για να διχάσετε το λαό. Την πήρατε για να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας. Την πήρατε για να είσαστε υπεύθυνοι και υπόλογοι για τις κινήσεις και τις αποφάσεις σας. Να ανατρέξετε στην ιστορία για να μάθετε τί είναι Δημοκρατία.

Σε μια ύστατη προσπάθεια σας καλώ εγώ και χιλιάδες άλλοι νέοι της γενιάς μου να μην παίζετε άλλο με το μέλλον μας.
 Σας καλώ να ανακαλέσετε το δημοψήφισμα.
Μη διχάσετε άλλο την Κοινωνία. 
Να μη μας αναγκάσετε να επιρρίψουμε ευθύνες στο διπλανό μας. Να δώσετε το δικαίωμα στο λαό να μην αντέξει τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά πληρώνοντας το τίμημα εσείς στις εκλογές και όχι Αυτός.
Να μη μας στερείσετε με άλλα λόγια το δικαίωμα να σας τιμωρήσουμε με την ψήφο μας, εσάς και οποιαδήποτε άλλη Κυβέρνηση. Μην τιμωρείτε το λαό για την ψήφο που σας εμπιστεύτηκε.

Αν δεν είσαστε άξιοι να πάρετε αποφάσεις να παραιτηθείτε και να επιστρέψετε στις επιχειρηματικές και τις συνδικαλιστικές σας καρέκλες, ή ακόμα καλύτερα "τα κουβαδάκια σας και σε άλλη παραλία".

ΥΓ. Δεν αντιπροσωπεύω κανένα κόμμα.
Αντιπροσωπεύω τη Γενιά μου.
Αυτή τη γενιά που δεν την απασχολεί μόνο αν θα μειωθούν οι συντάξεις ή πως θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, αλλά το που θα βρεί μια δουλειά, το πώς θα ταΐσει τα παιδιά της, το που θα στεγάσει την οικογένεια της και το με ποιες προϋποθέσεις και πώς θα χτίσει μια οικογένεια.

Ευχαριστώ για την Φιλοξενία

Αναγνώστης

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 12:21 am


Γερμανοτσολιάδες ....

Την ταμπέλα του "'γερμανοτσολιά"" προσπαθούν να κολλήσουν οι οπαδοί της δραχμής σε όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη από αυτούς.

Κυρίως είναι οπαδοί , στελέχη και υποψήφιοι Βουλευτές του
λόμπι της Δραχμής(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΑ). 

Οργανωμένα προπηλακίζουν λεκτικά την διαφορετική άποψη χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αποκαλύπτουν το πόσο βαθιά αντιδημοκρατικοί είναι..
Σήμερα λοιπόν που έσκασε η επιστολή βόμβα του κ. Χρυσόγονου στον κ. Τσίπρα  ,αποσιώπησαν εντέχνως το γεγονός . 

Ούτε καν προσπάθησαν να αντικρούσουν τα επιχειρήματα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , απλά έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλια και σιώπησαν. Κανένα σχόλιο και από τους Συγκυβερνούντες βουλευτές .

Είναι ""γερμανοτσολιάς"" ο  Χρυσόγονος κύριοι του λόμπι της Δραχμής .???


Αν είναι και αυτός  ""γερμανοτσολιάς "" βγείτε αν έχετε τα κότσια και καταγγείλετέ τον ..αλλά ποιος έχασε την ευθιξία και την παλικαριά σήμερα εκτός από αυτούς που δεν τολμούν να πουν την αλήθεια!!!

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 12:08 am


ΦΩΤΟ !!! ΚΑΙ ΓΙΑ ""ΧΑΛΑΡΩΜΑ"":Ελληνίδα τραγουδίστρια ολόγυμνη στο σολάριουμ!

Πανικό στο διαδίκτυο προκάλεσε νεαρή τραγουδίστρια, την οποία ξέραμε πρόσφατα ως μοντέλο, με τις φωτογραφίες που ανέβασε στα social media.
Ο λόγος για τη Λίλα Κυριαζοπούλου, η οποία τρέλανε κόσμο με τις φωτογραφίες της!
 

Δείτε την...sportdog.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 11:35 pm


«Σκουπίδια» η Ελλάδα για την Standard & Poor's: Υποβάθμιση σε CCC-


«Σκουπίδια» η Ελλάδα για την Standard & Poor's: Υποβάθμιση σε CCC-

Σε «CCC-» από «CCC» με αρνητικό outlook υποβάθμισε την Ελλάδα η Standard & Poor's. 
Αξιολόγηση που ισοδυναμεί με... «σκουπίδια».
Σύμφωνα μάλιστα με τον οίκο αξιολόγησης, η πιθανότητα Grexit ανέρχεται πλέον σχεδόν στο 50%.
Tην ίδια στιγμή επιβεβαίωσε την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση στο «C».
Ο S&P ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ελλείψει μιας μεταβολής των συνθηκών προς το καλύτερο, κάτι που δεν αναμένει να συμβεί, η Ελλάδα θα αθετήσει τις πληρωμές του χρέους της προς ιδιώτες επενδυτές μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Προβλέπει μάλιστα ύφεση 3% το 2015.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 11:26 pm


ΑΘΛΙΟΣ υπαινιγμός της Ζωής στην Κοσσιώνη για το λόμπι της δραχμής - «Είναι ανήθικο» απάντησε on air η δημοσιογράφος

 ΧΤΥΠΗΜΑ «ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ»

Προκλητική για μια ακόμη φορά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή τη φορά επέλεξε ένα χτύπημα «κάτω από τη ζώνη» κατά της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, Σίας Κοσσιώνη με την δημοσιογράφο να απαντά «είναι ανήθικο αυο που κάνετε».
Η εμφάνιση της κας Κωνσταντοπούλου, ήταν όπως πάντα, προκλητική, με ειρωνείες κατά της παρουσιάστριας, του τηλεοπτικού σταθμού, δημοσιογράφων αλλά και των διαφορετικών απόψεων. Παρέδωσε και πάλι μαθήματα ηθικής και... δημοσιογραφίας, επέπληττε την παρουσιάστρια, ενώ απέφευγε να απαντά σε ερωτήματα.
«Δεν θέλετε να κάνετε συνέντευξη, κυρία Πρόεδρε. Με διακόπτετε συνέχεια» αναγκάστηκε να της πει η παρουσιάστρια.
«Να κάνω εγώ τις ερωτήσεις και εσείς να απαντάτε» είπε η πρόεδρος της Βουλής.
«Νιώθω πραγματικά ότι σας ενοχλούν οι ερωτήσεις» της ανταπάντησε η δημοσιογράφος.
«Αν θέλετε να σας απαντήσω θα πρέπει να πάψετε να με διακόπτετε» επέμεινε η Πρόεδρος της Βουλής.
«Ναι. αλλά θα ξημερώσουμε κυρία Κωνσταντοπούλου» αντέτεινε η Σία Κοσσιώνη.
Κάποια στιγμή η δημοσιογράφος, απευθυνόμενη στην πρόεδρο της Βουλής, μετέφερε τις αιτιάσεις πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης που υποστηρίζουν ότι υπάρχει διασύνδεση με το περίφημο «λόμπι της δραχμής».
«Σας συνδέουν με το λόμπι της δραχμής» της είπε.
«Ποιος; Ο κ. Μητσοτάκης; Η κυρία Μπακογιάννη; Ο κ. Μπακογιάννης;» απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Και τούτο, παρότι είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η Σία Κοσσιώνη είναι σύντροφος του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 11:17 pm


Η «Le Monde» σε Τρίπολη και Καλαμάτα: Οι πολίτες αδειάζουν τα ΑΤΜ και φοβούνται το δημοψήφισμα

Ειδική απεσταλμένη στην Τρίπολη και την Καλαμάτα, δύο από τις ελάχιστες περιφέρειες, όπου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η Νέα Δημοκρατία επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

«Οταν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε στη χώρα μας, δεν μετράμε προβατάκια, αλλά συνεδριάσεις του Eurogroup» αναφέρει στη δημοσιογράφο Aude Lasjaunias ο 36χρονος Ηλιας, δικηγόρος από την Τρίπολη.
Ο ίδιος, όπως και πολλοί συμπατριώτες του ψήφισε ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, αν και τώρα δηλώνει: «Δεν ξέρω πια αν στήριξα το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ» στο όνομα της σταθερότητας της χώρας και σχολιάζει με «φλεγματικό τρόπο», την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να θέσει σε δημοψήφισμα την πρόταση των δανειστών.
Εκείνος, κατά τη διάρκεια της ταραχώδους συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής το Σάββατο, ήταν σε ένα μπαρ της περιοχής του. «Ολοι οι άνθρωποι εκεί συζητούσαν (για αυτό το θέμα). Ηταν εντυπωσιακό. Θα πάω σίγουρα να ψηφίσω την προσεχή Κυριακή, αλλά δεν ξέρω ακόμα τι». Η Γαλλίδα δημοσιογράφος σχολιάζοντας τα λόγια του 36χρονου Ηλία γράφει: «Σε αυτή την πόλη, η οποία διάκειται ακόμα ευνοϊκά προς της δεξιά, είναι δύσκολο να βρεις νέους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης που να είναι έτοιμοι να αναλάβουν ξεκάθαρα την ευθύνη των επιλογών τους».

Θα ήταν φρικτό να γυρίσουμε στη δραχμή
«Ο Ηλίας και η συμβολαιογράφος σύζυγός του αποτελούν μέρος του πλούσιου τμήματος του πληθυσμού και εύκολα παραδέχονται ότι η κατάστασή τους διαφέρει κατά πολύ από εκείνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων» προσθέτει η Lasjaunias. «Κατανοώ την αντίδραση των συμπολιτών μου, αλλά προσωπικά, δεν θέλω να εγκαταλείψουμε τη ζώνη του ευρώ» της λέει ο Ηλίας, ο οποίος σχολιάζοντας τις φήμες περί κρυφού και συντεταγμένου σχεδίου του Αλέξη Τσίρπα να επαναφέρει τη δραχμή, λέει: «Αυτό θα ήταν φρικτό, το νόμισμά μας θα υποτιμηθεί βαριά, έχοντας άσχημες επιπτώσεις στην ευχέρειά μας να αγοράζουμε στις διεθνείς αγορές. Οι καρποί της δουλειάς μας θα χάσουν την αξία τους».
Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη δεν τρομάζει τον Γιώργο, ο οποίος απασχολείται περισσότερο με την Ευρωπαϊκή Ενωση ως σύνολο, παρά με την επιστροφή στο παλιό νόμισμα. Η δημοσιογράφος της «Le Monde» τον συνάντησε σε μια ταβέρνα στην Τρίπολη μαζί με φίλους, όπου της παραδέχθηκε κι εκείνος ότι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε Νέα Δημοκρατία, «τον πιο ασφαλή» σχηματισμό για το μέλλον της χώρας, όπως χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το ΠΑΣΟΚ έφερε το όπλο του δημοψηφίσματος το 2011 και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015...» λέει ο 35χρονος πωλητής ο οποίος έμαθε για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το πρωί του Σαββάτου, όταν ξύπνησε και όπως διηγήθηκε: «Εμεινα άφωνος».
Η πραγματική απειλή είναι ο διχασμός
Ωστόσο, για τον Γιώργο, η πραγματική απειλή δεν είναι ούτε η επιστροφή στη δραχμή, ούτε το δημοψήφισμα. Η πραγματική απειλή είναι ένας διχασμός του ελληνικού λαού. «Απεχθάνομαι τον εξτρεμισμό ή το γεγονός ότι η ψήφος μας σπρώχνει σε αυτές τις ακρότητες» δηλώνει.
Η δημοσιογράφος της «Le Monde» μεταδίδει ότι ο 35χρονος πωλητής «φοβάται ότι αυτή η κατάσταση ανοίγει τον δρόμο στον νεοναζιστικό σχηματισμό της Χρυσής Αυγής». «Ουδέποτε η κυβέρνηση δεν μας εξήγησε ποιες θα είναι οι συνέπειες της επιλογής μας. Μας αναγκάζει να λάβουμε βιαστικά μιαν απόφαση: Είμαι δεμένος με τη χώρα μου, δεν ξέρω τι να κάνω» αναφέρει σε δραματικούς τόνους ο Γιώργος.

Στην Καλαμάτα, οι ηλικιωμένοι έψαχναν για γεμάτα ΑΤΜ

Η γαλλική αποστολή, μετά την Τρίπολη, μετακινήθηκε προς την Καλαμάτα, «το προπύργιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά», όπως σχολιάζει η Lasjaunias, όπου «οι θέσεις δείχνουν πολύ πιο απόλυτες».
Η δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας έφτασε στην πόλη την Κυριακή, όπου μια ηλικιωμένη κυρία σταματούσε στον δρόμο τους περαστικούς για να ρωτήσει: «Μήπως ξέρετε πού μπορώ να βρω ΑΤΜ με χρήματα»; Και πάντα έπαιρνε την ίδια απάντηση: «Δεν ξέρω. Αυτό εδώ είναι άδειο».
«Χθες σήκωσα 1200 ευρώ, σήμερα θέλω να πάρω 500» της λέει μια κυρία γύρω στα 60, η οποία αρνήθηκε να μιλήσει για το δημοψήφισμα, λέγοντας: «Είμαι πάρα πολύ λυπημένη για τη χώρα μου».
«Μια ομάδα έξι συνταξιούχων παρατηρεί τη σκηνή από την ταράτσα ενός καφέ. Ολοι τους ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές. Η ανησυχία είναι έκδηλη στην Καλαμάτα» σχολιάζει η Lasjaunias. «Περιμένω τη Δευτέρα για να σηκώσω τις καταθέσεις μου από την τράπεζα» λέει ο 60χρονος Δημήτρης πολλές ώρες πριν από την ανακοίνωση για την τραπεζική αργία. «Εδώ και δύο χρόνια αποσύρω σταδιακά τα λεφτά μου. Δεν έχω πλέον καμία εμπιστοσύνη» προσθέτει.
«Από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μετά, αισθάνομαι ολοένα και λιγότερη ασφάλεια στη χώρα μου» αναφέρει η Μαρίκα, μέλος της παρέας. «Η συμπεριφορά της κυβέρνησης Τσίπρα δικαιώνει την αρχική μου επιλογή. Αυτός και οι υπουργοί του είναι ανεύθυνοι. Μας έβαλαν με την πλάτη στον τοίχο» προσθέτει και σχολιάζει με έκδηλη την προσήλωσή της στην παρουσία της Ελλάδας εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης: «Τουλάχιστον, η Νέα Δημοκρατία ήταν ικανή να συνομιλήσει. Η ριζοσπαστική αριστερά λειτουργεί με την επίθεση».
Πανικοβλήθηκα όταν άκουσα για το δημοψήφισμα
Η ίδια έμαθε για το δημοψήφισμα όταν ενώ έβλεπε στην τηλεόραση μια ταινία μαζί με τα εγγόνια της, ο τηλεοπτικός σταθμός διέκοψε το πρόγραμμά του για να μεταδώσει εκτάκτως την είδηση. «Πανικοβλήθηκα, δεν κοιμήθηκα όλη τη νύχτα». Την Κυριακή το πρωί (σ.σ. η συνέντευξη δόθηκε το απόγευμα) κάλεσε έναν από τους γιους της να μιλήσουν για την κατάσταση. «Ο ίδιος εργαζόμενος σε μια πολυεθνική στην Αθήνα, ηλικίας 46 ετών, αντέδρασε στο νέο, όπως και η μητέρα του: με φόβο» γράφει η δημοσιογράφος της «Le Monde». Και οι δύο δηλώνουν ότι στις 5 Ιουλίου θα ψηφίσουν «ναι», ενώ αν επικρατήσει το «όχι» δηλώνει ότι θα φύγει από τη χώρα.
Αν επικρατήσει το «όχι», θα φύγω από τη χώρα
Πάντως, η Γαλλίδα δημοσιογράφος καταλήγει, αναφέροντας την άποψη όλων των Ελλήνων με τους οποίους μίλησε: «Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει ένα ντόμινο εξελίξεων και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 11:11 pm


1ος Mini Marathon - ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ!

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία με 700 συμμετοχές δρομέων από όλη την χώρα ολοκληρώθηκαν, ο 1ος Mini Marathon Ξυλοκάστρου, με τρεις αγώνες δρόμου αποστάσεων: δύο, πέντε και δέκα χιλιομέτρων.

Μέχρι και λίγα λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων, η ενθουσιώδης προσέλευση και επιθυμία για νέες εγγραφές ήταν εντυπωσιακή, παρότι οι εγγραφές είχαν προ ημερών ολοκληρωθεί, γεγονός που οδήγησε σε απρόσμενο ρεκόρ συμμετοχής και επιτυχίας, για εναρκτήρια διοργάνωση.

Οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, γυναίκες και άνδρες που έδωσαν μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας τρέχοντας δίπλα στον πανέμορφο Κορινθιακό, διασχίζοντας το αισθητικό πευκοδάσος του Πευκιά και περνώντας μέσα από τους δρόμους της πόλης μας, εισπράττοντας χειροκροτήματα και επευφημίες από κατοίκους και επισκέπτες.

Οφείλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε θερμά τον συνδιοργανωτή Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για την αμέριστη συμπαράσταση, την Ελληνική Αστυνομία και όλους τους τοπικούς και Μεγάλους Χορηγούς (Puma & Τρία Έψιλον).

Οφείλουμε, επίσης, δημόσια να ευχαριστήσουμε τα Μ.Μ.Ε της Κορινθίας, της Πελοποννήσου και γενικότερα της χώρας, για την προβολή και στήριξη που μας παρείχαν. 
Ευχαριστίες οφείλουμε και στην κρατική ραδιοφωνία και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η παρουσία των δρομέων και συνοδών τους στην πόλη μας πριν και ιδιαίτερα μετά την λήξη των αγώνων στα πολλά και ποιοτικά καταστήματα και ξενοδοχεία της πόλης μας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για έναν ακόμη καλύτερο 2ο Mini Marathon Ξυλοκάστρου και προγραμματίζουμε και άλλες εκδηλώσεις με στόχο την προβολή του τόπου μας και των τοπικών επιχειρήσεων.
 
 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 10:57 pm


3ο Φεστιβάλ Τάνγκο Καλαμάτας στο Horizon Blu

Το 3ο Φεστιβάλ Τάνγκο Καλαμάτας  πραγματοποιείται τις επόμενες ημέρες (2-5 Ιουλίου) στην Μεσσηνιακή Πρωτευουσα. 

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Horizon Blu ενώ οι διοργανωτές μας υπόσχονται  4 μοναδικές, φαντασμαγορικές βραδιές εκ των οποίων στις 2 (Παρασκευή 3/7 και Σάββατο 4/7) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει καταπληκτικά χορευτικά show από τους maestros του Αργεντίνικου Τάνγκο .

Κορυφαίο event αναμένεται να είναι αυτό του Σαββάτου καθώς ο Sebastian Arce με την ντάμα του Marianna Montes, κορυφαίοι Αργεντίνοι χορευτές Τάνγκο θα μας χαρίσουν ανεπανάληπτες χορευτικές εικόνες.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 10:51 pm


Πέτρος Τατούλης - «Η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη νωπή εντολή που έλαβε ή να φύγει»

«Η μόνη αποδεκτή εθνικά κόκκινη γραμμή είναι η αυστηρή παραμονή της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, και συμπλήρωσε ότι «στην ευρύτερη πολιτική απήχηση του δημοψηφίσματος δεν υπάρχει άλλη απάντηση από το «ναι».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ακόμη ότι το πολιτικό διακύβευμα πλέον δεν είναι η αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα, αλλά να παραμείνει στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και σημείωσε την υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα να σεβαστούν και να διαφυλάξουν αυτό τον προσανατολισμό.
«Η Κυβέρνηση ανέλαβε την πολιτική πρωτοβουλία για αυτό το δημοψήφισμα, οι όροι του ωστόσο δεν είναι καθαροί και δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι μετά την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα «οι πολιτικοί δε λαμβάνουν αποφάσεις ως όφειλαν και στην αδυναμία τους αυτή μεταθέτουν την ευθύνη στους πολίτες».
Ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» θα ενισχυθεί η διαπραγματευτική της θέση δεν ισχύει, τόνισε επίσης ο κ. Τατούλης, αφού η εντολή που έχει λάβει από τους πολίτες είναι νωπή, και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν υπάρχουν «κρυφές ατζέντες ούτε από τη μεριά της Κυβέρνησης, ούτε από τη μεριά των Ευρωπαίων εταίρων». 
Ανεξάρτητα από τις εξελίξεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει σταθερή στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης , ώστε να συνεχίσει να αποτελεί μια Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, και σημείωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Πελοπόννησο θα δείξει ότι «εδώ δεν αστειευόμαστε με το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να αποφασίσουν».
Για ταύτιση με τους πλέον συντηρητικούς πολιτικούς στην Ευρώπη επέκρινε την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «οι οποίοι θέλουν να δημιουργούν οιονεί προβλήματα στο παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» και ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή λείπει το όραμα και η πρωτοβουλία στην Ευρώπη ενάντια στην υπερσυντήρηση και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων».    
«Θεωρώ εντελώς απαράδεκτη την επίσκεψη Ευρωπαίων προσωπικοτήτων ή αξιωματούχων στην Ελλάδα, ώστε να κατευθύνουν την ψήφο των Ελλήνων προς τη μία ή την άλλη άποψη» τόνισε εμφατικά ο κ. Τατούλης «γιατί η ενέργεια αυτή συνιστά ευθεία παρέμβαση και εμπλοκή στα εσωτερικά θέματα της χώρας μας». 
Ως το μεγαλύτερο πολιτικό επίτευγμα των τελευταίων 40 χρόνων χαρακτήρισε τέλος την Ευρωπαϊκή παρουσία της Ελλάδας ο κ. Τατούλης και, αφού επέκρινε προηγούμενες κυβερνήσεις για λάθος διαχείριση στα μείζονα αυτά ζητήματα, τόνισε ότι οι πολίτες δεν θα αφήσουν να χαθεί ότι πέτυχαν με θυσίες. 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 10:46 pm


Με χρησμό του μαντείου των Δελφών και της Πυθίας μοιάζει το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Θεόδωρος  Σταυριανόπουλος
MSc Ηθ. Φιλοσοφίας - Μαθηματικός 


 Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ. αφού απέτυχε παταγωδώς σε όλα όσα είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και αφού οδήγησε τη χώρα σε πολύ χειρότερη θέση από ό,τι την παρέλαβε, πετάει το μπαλάκι στο λαό  για μια δήθεν δημοκρατική νομιμοποίηση, για να βάλει αυτός μόνος του τη θηλιά στο λαιμό του! Εκτιμώ ότι πρόκειται για την πιο ανεύθυνη στάση που έλαβε ποτέ κυβέρνηση  στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.
      Το βασικό ζήτημα που θέτει μέσω του δημοψηφίσματος είναι «Θέλεις φορολογία, μείωση σε μισθούς και σε συντάξεις και υποδούλωση στους Θεσμούς ή …την ευτυχία και την ελευθερία;». Και απ’ ότι φαίνεται είναι τόσο …ευοίωνη η προοπτική που ανοίγεται με την πρόταση της συγκυβέρνησης, που οι Έλληνες τρέχουν μαζικά και σχηματίζουν ουρές για να βγάλουν και το τελευταίο τους ευρώ! Όμως η δημαγωγία δεν σταματά εδώ, έχει και συνέχεια. Η συγκυβέρνηση υπαινίσσεται ότι εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, όταν είναι ολοφάνερη με μια οποιαδήποτε ορθολογική προσέγγιση ότι η σύγκρουση με όλους τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δεδομένη. Είμαστε ήδη πλήρως απομονωμένοι ακόμα και από την Κύπρο.
     Δεν αναλαμβάνει καμιά ευθύνη η αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση, γιατί θα μπορούσε να προτείνει τώρα εκλογές. Αυτό που την απασχολεί είναι να διατηρηθεί στην εξουσία. Και τώρα που τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο μετατοπίζει την ιστορική της ευθύνη στο λαό. Ο λαϊκισμός σ’ όλο το μεγαλείο του. Θα συμβεί δε και το εξής φοβερό. Αν ο λαός ψηφίσει τη Συμφωνία, η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι είναι αντίθετη θα συνεχίσει να κυβερνάει. Και μάλιστα αν τα πράγματα δεν πάνε καλά τότε θα ευθύνεται ο λαός που ψήφισε τη Συμφωνία και όχι η κυβέρνηση. Αν ο λαός απορρίψει τη Συμφωνία, τότε για όλα τα δεινά της χρεοκοπίας που θα ακολουθήσει η ενοχή θα είναι και πάλι στο λαό. Αυτή είναι αριστερόστροφη πολιτική.
     Για να μη διασπαστεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αποφάσισε να διχάσει το λαό. Μετά το δημοψήφισμα οι μεν δεν θα μιλάνε με τους δε. Κάθε πλευρά θα ενοχοποιεί την άλλη για την κακή πορεία της χώρας και η κυβέρνηση θα απολαμβάνει την ανευθυνότητά της. Για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου θα κάνει κριτική η κυβέρνηση στο λαό και όχι ο λαός στην κυβέρνηση! Αυτοί θέλουν να απολαμβάνουν τη δημοσιότητα και να νέμονται την εξουσία.  Και τι θα γίνει στην επόμενη φάση διαπραγματεύσεων, τότε και πάλι δημοψήφισμα;
      Αυτή η κατάσταση, η κατάσταση «εθνικής υπερηφάνειας» όπως την αποκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το πιο πιθανό είναι να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης. Το «Κούγκι» του εθνικιστή Καμμένου μαζί με τη φωτεινή λεωφόρο της δραχμής του Λαφαζάνη θα απελευθερώσουν την πατρίδα μας λένε από τα δεινά των δανειστών. Η ιστορία δεν ξεγελιέται εύκολα. Το λογαριασμό του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας θα τον πληρώσει η συγκυβέρνηση στο ακέραιο.
     Σκέφθηκαν δήθεν φθάνοντας στο αδιέξοδο, φθάνοντας στο παραπέντε-30 Ιουνίου- το λαό και του έδωσαν την δυνατότητα να αποφασίσει για τη Συμφωνία. Νομίζουν ότι είναι τόσο πρωτόγονη η πολιτική μας σκέψη και αδυνατούμε να δούμε τις συνέπειες των επιλογών τους. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος που θέτει η συγκυβέρνηση μοιάζει με χρησμό, είναι κίβδηλο, είναι μη υπαρκτό. Ήδη το ερώτημα έχει μετασχηματιστεί από το λαό στην πραγματική του έκφραση, που είναι ναι ή όχι στο ευρώ”. Το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στο ευρώ, στην ευρωζώνη, στην Ευρώπη. Κανένας δεν μπορεί να ανακόψει αυτή την εθνική, κοινωνική και δυναμική προοπτική που τα τελευταία χρόνια έχει χρεώσει τον ελληνικό λαό με τεράστιο οικονομικό κόστος. Όλες αυτές οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες για τα καπρίτσια κάποιων. 
ΥΓ.1  Ο πολιτικός πρέπει να λέει στον πολίτη το εφικτό και όχι το επιθυμητό έλεγε ο  σοφός «Δημοσθένης»

ΥΓ.2  Βάσει στατιστικών στοιχείων, το έτος 1980, ένα έτος πριν από την ένταξη μας εις την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μέσος όρος αμοιβής ανήρχετο εις τις 800 δραχμές(2.36 €) ημερησίως, ή 24.000 δρχ., (71.00 €) τον μήνα. Ένα ποσό ικανό για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε Έλληνα και για την καταβολή ενός ενοικίου που τότε κόστιζε 4.000 δρχ. (11.80 €) τον μήνα. Η χώρα μας διέθετε μία πράγματι αξιόλογη αυτάρκεια και πρωτογενή παραγωγή, η οποία κάλυπτε σημαντικές ανάγκες του πληθυσμού και βελτίωνε την ποιότητα της καθημερινότητας κάθε πολίτη. Βάσει πάλιν στατιστικών στοιχείων, κατά το έτος 1980 ο αριθμός κυκλοφορούντων οχημάτων  τροχοφόρων κάθε μορφής δεν υπερέβαινε τις 750.000  σε όλη την χώρα. Σήμερα ο αριθμός έχει δεκαπλασιασθεί.
Όλα αυτά συνέβησαν με δανεισμούς και την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μέσα από αυτή την διαδικασία αποκόμισε τεράστια κέρδη εκμεταλλευόμενη την επιπολαιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων και τον ξέφρενο και απότομο καταναλωτισμό των ελλήνων. Άμοιροι ευθυνών δεν μπορούν να αφεθούν και τα συνδικαλιστικά σωματεία που διεκδικούσαν αυξήσεις-δαπάνες ενώ ήξεραν ότι αυτά θα προέλθουν από δανεισμό.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 10:43 pm


Γιωτα Κοζομπόλη - Σκοτώνοντας τον φόβο ψύχραιμα!

Η τολμηρή, αλλά αναπόφευκτη, κίνηση του Πρωθυπουργού για Δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη, που εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση και την Βουλή, δημιούργησε νέα δεδομένα και εξελίξεις στη χώρα, στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Αποδέκτες του μηνύματος δεν είναι μόνο οι Έλληνες. Είναι κυρίως οι δανειστές, οι ισχυροί της Γης, αλλά και οι λαοί της Ευρώπης.
Το μήνυμα έχει πολλαπλές αναγνώσεις : α) στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και οι πολίτες αποφασίζουν πάντα. β) η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου, κάθε λαού, είναι υπεράνω ταπεινώσεων και εκβιασμών. γ) η ακινησία στο τέλμα σε βουλιάζει , ενώ η τόλμη, η κίνηση γεννά ελπίδα για επιτυχία, με όλο το ρίσκο που εμπεριέχει. δ) σκοτώνοντας τον φόβο μέσα σου, με ψυχραιμία , σύνεση και σχέδιο, υλοποιείς τους στόχους σου. δ) η αγωνία για το μέλλον και την εξέλιξη των πραγμάτων είναι θεμιτή, ο πανικός γίνεται εχθρός σου πάντα και παντού.
Η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, πιστή στη λαϊκή εντολή για κατάργηση της καταστροφικής λιτότητας και των Μνημονίων, διαπραγματεύτηκε επί 5 μήνες με τους δανειστές όρθια, ισότιμα, συνετά και ευέλικτα. Προκειμένου να βρεθεί ένας τίμιος συμβιβασμός έκανε και υποχωρήσεις, οριακά ανεκτές. Οι λεγόμενοι «θεσμοί»- δανειστές δεν έπραξαν ανάλογα. Στοχεύουν, κυρίως οι ακραίοι κύκλοι του Σόϊμπλε και του ΔΝΤ, τη συνέχιση της λιτότητας και την υποταγή της χώρας και της Αριστερής της Κυβέρνησης με πολλούς τρόπους και για πολλούς λόγους.
Οι δανειστές οδήγησαν  σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις, παρά την εκ των υστέρων προσπάθεια του κ. Γιούνκερ να διαστρέψει την αλήθεια για τα γεγονότα. Ενώ δέχτηκαν την ελληνική πρόταση, αιχμή της οποίας ήταν η φορολόγηση του πλούτου, ως βάση συζήτησης, την επόμενη μέρα την «σκότωσαν» φέρνοντας με εκβιαστικό τελεσίγραφο ένα «πακέτο» σκληρών και βάρβαρων μέτρων, χωρίς να αγγιχτεί ο πλούτος, χωρίς ρύθμιση του χρέους και με αοριστίες για αναπτυξιακή χρηματοδότηση. Ορθώς ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση απέρριψε και τα μέτρα και τους εκβιασμούς.
Το ερώτημα στις 5 Ιούλη, στο οποίο θα απαντήσουν οι πολίτες είναι απλό και καθαρό :
ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Ή ΟΧΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ:
·         Τις περικοπές σε μισθούς – συντάξεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού συστήματος ;
·         Τη φορολόγηση των αγροτών με 26%, από το πρώτο ευρώ, ακόμα και στις επιδοτήσεις ;


·         Την παράλογη αύξηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, στα νησιά και στον τουρισμό;
·         Την πληρωμή των τόκων μη βιώσιμου χρέους 300 δις;
·         Την λιτότητα και την βέβαιη ύφεση, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς ανάπτυξη και δουλειές ; Δηλαδή να συνεχίσουν οι λαϊκές τάξεις να σηκώσουν τα βάρη της κρίσης ;

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ευθέως να πούμε , ψύχραιμα και αποφασιστικά, ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στο ερώτημα αυτό. Γιατί αλλιώς η χώρα θα γίνει αποικία χρέους για πολλές δεκαετίες και η κοινωνία θα «γονατίσει» από τη λιτότητα, την ανεργία, την ύφεση. Ένα ηχηρό «ΟΧΙ», θα γίνει ισχυρό όπλο της Χώρας και της κυβέρνησης της στη διαπραγμάτευση για έντιμη και βιώσιμη συμφωνία με τους δανειστές . Συνάμα θα στείλει και μήνυμα στις ελίτ και τους λαούς της, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές , αλλά ισότιμους εταίρους και δημοκρατικές αρχές.

Οι δανειστές  και η «τρόικα  εσωτερικού» (μνημονιακά κόμματα, συστημικά ΜΜΕ κα) επέλεξαν την στρατηγική του φόβου και την παραπληροφόρηση , για να υπονομευόσουν το «ΟΧΙ» του λαού στις 5 Ιούλη. Οι μεν για να τρομάξουν τον κόσμο που έχει τις μικροκαταθέσεις του στις τράπεζες, κάνουν εκβιαστικά παιχνίδια μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία φρόντισε να κλείσουν οι Τράπεζες λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα. Οι δε κραυγάζουν υποκριτικά ότι ο Τσίπρας  θέλει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ. Γνωρίζουν καλά το μέγα ψέμα τους. Οι καταθέσεις είναι εγγυημένες και οι ρυθμίσεις, που έγιναν για τις τραπεζικές αναλήψεις, θα ισορροπήσουν το σύστημα από άσκοπες υπερβολές κάποιων πολιτών. Αλλά και ουδέποτε ο Τσίπρας αμφισβήτησε την Ευρωπαϊκή πορεία και θέση της Ελλάδας ή το Ευρώ.

Με ψυχραιμία, υπομονή, και αποφασιστικότητα μπορούμε να «σκοτώσουμε τον φόβο» και τη στρατηγική των δανειστών και των ντόπιων υπέρμαχων των Μνημονίων, της λιτότητας και υποταγής, ψηφίζοντας «ΟΧΙ» την Κυριακή, για εμάς, τα παιδιά μας και την πατρίδα μας. 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 10:37 pm


Το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας καλεί τα μέλη του σε διευρυμένη συνεδρίαση

Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας, η ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και σε τοπικό επίπεδο είναι απαραίτητη.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούνται σε ανοικτή διευρυμένη συνεδρίαση της Ν.Ε.ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας, την Τρίτη, 29/6/2015  και ώρα 8 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τα μέλη της καθώς  και τα στελέχη στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους κοινωνικούς χώρους.       

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 10:32 pm


ΠΑΣΟΚ - Λέμε: ΟΧΙ στη Χρεοκοπία ΟΧΙ στην Εθνική περιπέτεια

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
με ανάπτυξη, απασχόληση, κοινωνική συνοχή

ΝΑΙ στην Ευρώπη    ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ
ΟΧΙ στη χρεοκοπία  ΟΧΙ στην Εθνική περιπέτεια

Σ΄ αυτή την κρίσιμη ώρα με τα μεγάλα διλήμματα το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται για μια ακόμη φορά με ευθύνη, θάρρος και συνέπεια.
Έχουμε διατυπώσει την αντίθεσή μας στο διχαστικό δημοψήφισμα με τα πλαστά διλήμματα, που εισηγήθηκε και ψήφισε στην Βουλή η Κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ με την θετική ψήφο και στήριξη της Χρυσής Αυγής.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση επέλεξε με τυχοδιωκτικό και λαϊκίστικο τρόπο, να προχωρήσει στα δημοψήφισμα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες για τον λαό και τη χώρα.
Μάλιστα με διαδικασίες που δεν εγγυώνται στοιχειωδώς τον δημοκρατικό διάλογο και την ενημέρωση της κοινής γνώμης τόσο για το «περιεχόμενο», όσο και για τις συνέπειές του.
Γιατί δεν είναι «δημοκρατική διαδικασία» ο ελάχιστος χρόνος που λειτουργεί απαγορευτικά για τον ουσιαστικό διάλογο, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, και το κλίμα σύγχυσης στους πολίτες που δεν γνωρίζουν σε βάθος τις διαφορές των προτάσεων της Κυβέρνησης με τους δανειστές.
Σε όλη την Ευρώπη τα δημοψηφίσματα που έγιναν διεξήχθησαν μετά από 10 τουλάχιστον εβδομάδες οργανωμένου δημοκρατικού διαλόγου και ενημέρωσης των πολιτών.
Η δική μας θέση, η δέσμευσή μας συμπυκνώνεται απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα  σ’ ένα μεγάλο ΝΑΙ και ταυτόχρονα σ’ ένα μεγάλο ΟΧΙ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ  ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ
           
Το περιεχόμενο των θέσεών μας του ΝΑΙ που προτείνουμε για το δημοψήφισμα θα τις παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό μέσα από τον αυτόνομο λόγο μας, αλλά και επιδιώκοντας την συνεννόηση και κοινή δράση με τις ενεργές δυνάμεις της παραγωγής και της κοινωνίας, με τους πολίτες που κατανοούν την ανάγκη της συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
Δεν συμφωνούμε όμως με τις λογικές των «μετώπων», γιατί δημιουργούν ακραίες πολώσεις και διχασμούς.

Το ΝΑΙ μας δεν έχει καμία σχέση με τις προτάσεις των δανειστών όπως θέλει να εμφανίσει η Κυβέρνηση. Εξάλλου αποκαλύπτεται ότι οι διαπραγματεύσεις διεκόπησαν με ευθύνη της Κυβέρνησης.

ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ:

ΝΑΙ      στην ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.
ΝΑΙ      στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με βάση ακόμη και τις κυβερνητικές προτάσεις (παρά το δυσβάστακτο περιεχόμενό τους) και αφού υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος με παράταση του προγράμματος.
ΝΑΙ      στην προοπτική μιας ολοκληρωμένης συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του χρέους, την ανάπτυξη, την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
ΝΑΙ      στην εθνική συνεννόηση, μέσα από την συγκρότηση μιας ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ, με την συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου.


  1. Λέμε: ΟΧΙ στη Χρεοκοπία ΟΧΙ στην Εθνική περιπέτεια

ΟΧΙ      στα πλαστά διλλήματα που εξωθούν την Ελλάδα έξω από την Ευρώπη, και θα την φέρουν εκτεθειμένη στην επικίνδυνη ρευστότητα της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου.
ΟΧΙ      στις μεθοδεύσεις που εξωθούν την Ελλάδα έξω από το ευρώ, δηλαδή στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, με καταστροφή της οικονομίας, με φτωχοποίηση των Ελλήνων, με εφιαλτική διόγκωση της ανεργίας.
            Γιατί τότε δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, γιατί τότε οι φόροι θα πνίξουν το λαό (και ειδικά τον μισθωτό, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία), τότε θα χαθούν οι καταθέσεις των πολιτών.
            Γιατί τότε οι θυσίες θα είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που υποτίθεται ότι θέλουν να αποφύγουν.
ΟΧΙ      σε ενέργειες που διχάζουν τους Έλληνες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ώρα.

Ας σημειωθεί ότι σε περίπτωση της χρεοκοπίας οι δανειστές μας θα μπορούν να
μας ζητήσουν πίσω τα 140 δις ευρώ που έχουμε δανεισθεί από τον ESM, με
ανυπολόγιστες συνέπειες για τους πόρους του ΕΣΠΑ και τις αγροτικές επιδοτήσεις.ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ
ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Ζητήσαμε πολλές φορές ως τώρα από τον κ. Τσίπρα προσωπικά να θέσει τα εθνικά συμφέροντα, το συμφέρον του λαού, πάνω από τις κομματικές επιδιώξεις, τις ιδεοληψίες, και τις σκοπιμότητες του κόμματός του.
Του ζητήσαμε να προχωρήσει στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, με την συμμετοχή όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, για να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη συμφωνία.
Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός με τις επιλογές του φοβούμαστε ότι διευκολύνει εκείνους που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ, που χρόνια τώρα προπαγανδίζουν το Grexit.
Γιατί τι θ’ αλλάξει και αν ακόμη “κερδίσει” το δημοψήφισμα;
Δεν είναι αυτονόητο ότι όλοι πρέπει να σέβονται τις επιλογές του ελληνικού λαού, αλλά και εμείς πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές και τα Κοινοβούλια και των άλλων λαών της Ευρώπης;
Ποιοι μηχανισμοί ή ποιοι κανόνες διασφαλίζουν πως θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση αν επικρατήσει το όχι;
Μήπως θα αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ, οι φόροι, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση του ΦΠΑ που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας προτείνει με τα μέτρα των 8 δις;
Το αντίθετο. Θα επιβαρυνθούν οι πολίτες ακόμη περισσότερο λόγω των οικονομικών συνεπειών της περιπέτειας που περνά η χώρα.
Ο κ. Τσίπρας προτίμησε να κρατήσει ενωμένο το κόμμα του και να διχάσει τους Έλληνες, να μας οδηγήσει σε εθνική περιπέτεια.
Μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στην πλάτη του Ελληνικού λαού.
Διχάζει τους Έλληνες για να μη διχάσει το ΣΥΡΙΖΑ

ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Όμως έχουμε με σαφήνεια και ευθέως επικρίνει και κατακρίνει τους δανειστές και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές ορισμένων συντηρητικών κύκλων.
Έχουμε πει ΟΧΙ στις αλόγιστα ακραίες απαιτήσεις τους (όπως το 23% ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό, ή την υπερφορολόγηση των αγροτών το ΕΚΑΣ κ.ά), γιατί εντείνουν τα προβλήματα της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και αποδυναμώνουν την προοπτική της παραγωγικής ανασυγκρότησής της.
Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα δια της Προέδρου του Φώφης Γεννηματά, ζήτησε με δημόσια παρέμβαση προς τους Πρωθυπουργούς της Ευρωζώνης και τον κ. Τσίπρα, την σύγκλιση Έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την επανέναρξη του διαλόγου, με την αναγκαία παράταση του προγράμματος και την διασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών.
Εξέλιξη που βέβαια θα ακύρωνε τις ακραίες προτάσεις από την πλευρά των δανειστών, όσο και το πολωτικό διχαστικό δημοψήφισμα της Κυβέρνησης.
Επίσης η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε με επιστολή της προς τις ηγεσίες των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων που μετέχουν σε κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., να αναλάβουν ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να εκφρασθεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Όμως και να αποτρέψουν τοποθετήσεις που δημιουργώντας παρερμηνείες θα επηρεάσουν αρνητικά την προοπτική αυτή.

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ μας είναι πάντα καθαρά και ταυτίζονται με την επιθυμία, την θέληση και την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 10:18 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: