Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Αρις    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αρις

ΦΩΤΟ - Καρκίνος στον αέρα της Καλαμάτας !

 EMAIL ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 

Καλημέρα σας.

Πηγαίνοντας σήμερα το πρωί στο γραφείο, αντίκρισα αυτές τις εικόνες. 

Και δεν τις αντίκρισα απλά. Τις ένιωσα στο λαιμό μου, στην αναπνοή μου.
Όχι, δεν είναι εικόνες από κάποια εξαιρετικά μολυσματική βιομηχανική ζώνη της Κίνας.

 Είναι ο "καρκίνος" που ανασαίνουμε εμείς και τα παιδιά μας κάθε χρόνο για 6-7 μήνες. 
Είναι το δηλητήριο που μας ποτίζει την καθημερινότητά μας και είτε από ανικανότητα, είτε από αδυναμία είτε ως αποτέλεσμα χρηματισμού, κανείς δεν κάνει τίποτα.
Οι υπηρεσίες υγείας δεν έχουν τα μέσα, ο δήμος απασχολημένος με την πολιτιστική πρωτεύουσα "βγάζει" την υποχρέωση στέλνοντας ένα χαρτί, η περιφέρεια κοιμάται ύπνο βαθύ. Και το αποτέλεσμα; 

Έχουμε υποψηφιότητα για πολιτιστική πρωτεύουσα; 
ΕΧΟΥΜΕ Έχουμε νέο δημαρχείο; 
ΕΧΟΥΜΕ Έχουμε καινούργια πλατεία; 
ΕΧΟΥΜΕ Έχουμε συσκέψεις στην περιφέρεια; 
ΕΧΟΥΜΕ Έχουμε στολισμένη πλατεία; 
ΕΧΟΥΜΕ Ε και τι πειράζει να έχουμε και "καρκίνο" πηχτό μάλιστα στον αέρα που ανασαίνουμε. 
Αφού έχουμε όλα τα υπόλοιπα σημαντικά..... 
Να μην τα θέλουμε όλα δικά μας.
5 νοματαίοι δηλητηριάζουν τη ζωή μας, τον αέρα μας και τον αέρα των παιδιών μας. Και εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε. 

Και οι "υπεύθυνοι" συμπράττουν στο έγκλημα.
Αν ο θυμός είχε τη δύναμη να εξαϋλώσει τα φουγάρα του θανάτου, μόνο και μόνο ο δικός μου είναι τόσος πολύς, που θα αρκούσε και θα περίσσευε.

Κ. Παρ.

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2016 | 7:45 am


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Έργο Aristoil: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελαιολάδου

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι εργασίες της 1ης Διακρατικής Συνάντησης του έργου ARISTOIL «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κλάδου του ελαιολάδου μέσω της ανάπτυξης και εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων παραγωγής και ελέγχου ποιότητας σχετικά με τις ευεργετικές, για την υγεία, ιδιότητες του», που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου - Π.Ε. Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Med, σε συνεργασία με τον ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΟΕΣ) ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ.
Η συνάντηση, που διήρκεσε δύο ημέρες, ολοκληρώθηκε με ημερίδα παρουσίασης του έργου, σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ελαιοπαραγωγούς και φορείς του κλάδου του ελαιολάδου, και στο ευρύ κοινό.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν οι στόχοι του έργου, τα βασικά βήματα υλοποίησής του, ο ρόλος των εταίρων και τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, στο καλωσόρισμά της εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία του έργου Aristoil ως εργαλείου ενίσχυσης του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών, εντασσόμενο στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ουσιαστική στήριξη του ελαιοπαραγωγικού κλάδου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος
Τατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγροδιατροφή ως μοχλό ανάπτυξης της περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Κ. Τατούλης τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός ισχυρού brand name για τα ελαιόλαδα με ισχυρισμό υγείας, που θα προσδώσει υπεραξία στο προϊόν και θα αποτελέσει έναν ακόμα ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα της προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού της Πελοποννήσου.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Δρ. Νικόλαος Κρημνιανιώτης- Συντονιστής του Έργου, ο κ. Ηλίας Στρατηγάκος - Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης , ο Δρ. Σπύρος Σπυρίδων, Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΕΣ Εύξεινης Πόλης, Μέλος ΕτΠ, ο Καθ. Προκόπης Μαγιάτης, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Τομέας Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς και εκπρόσωποι των διακρατικών εταίρων του έργου.
Τη εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ, κ. Βελισσαρίου, ενώ παρέστησαν και η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, οι Δήμαρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεωργακόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μπούζα, καθώς και αρκετοί παραγωγοί ελαιολάδου.

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2016 | 7:37 am


Με το πενάκι του ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2016 | 7:26 am


ΒΙΝΤΕΟ - Καράβι αντί για δέντρο στην πλατεία Συντάγματος

ΚΑΡΑΒΙ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Το έναυσμα για τη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Kαμίνης, το απόγευμα της Παρασκευής, σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα.

Από νωρίς η μπάντα του Δήμου Αθηναίων υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σάμι Αμίρη συνοδεύει με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες την εκδήλωση δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη.
Παρακάτω διαβάστε το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη:
«Φίλες και φίλοι.
Η Αθήνα υποδέχεται  με ομοψυχία τα φετινά Χριστούγεννα. Χριστούγεννα ελπίδας και αισιοδοξίας. Γιορτάζουμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς – κάτοικοι, επισκέπτες, άνθρωποι που βρέθηκαν στην Αθήνα παρά τη θέλησή τους και στο ταξίδι της αναζήτησης για μια καλύτερη ζωή.
Γιορτάζουμε μαζί, όπως ζούμε μαζί και αγωνιζόμαστε μαζί, για μια νέα, δυναμική και δημιουργική πορεία της πόλης. Για μια Αθήνα που γίνεται εργαστήρι καινοτομίας και πολιτισμού! Για μια Αθήνα που κερδίζει σε διεθνή αναγνώριση, σε διακρίσεις, στις προτιμήσεις των χιλιάδων επισκεπτών, στις καρδιές των νέων.
Φέτος ο δήμος άνοιξε κι άλλο το τόξο των γιορτών στην πόλη. Χάρη στο «μαζί», στις συνεργασίες και τις κοινές πρωτοβουλίες  με πολιτιστικούς φορείς, ομάδες, οργανισμούς, ιδιώτες, ιδρύματα. Φτιάξαμε έναν πρωτότυπο, ξεχωριστό και ισχυρό άξονα στο κέντρο, που περνά  από τις κεντρικές πλατείες : Κοτζιά, Κλαυθμώνος και φυσικά από το Σύνταγμα, που φωτίζεται από το παραδοσιακό καράβι.
Μια βόλτα χορταστική και απολαυστική, με μουσική, δρώμενα, πολλές εκδηλώσεις για παιδιά, ένα πρωτότυπο φεστιβάλ φαγητού, τραγούδια, χορό και θέα από ψηλά!!
Από την καρδιά της πόλης η γιορτή θα απλωθεί στις γειτονιές και τις κοινότητες της Αθήνας. Με δημοφιλείς καλλιτέχνες, φαντασία και καινούργιες ιδέες. Θα είμαστε, όπως κάθε χρονιά, δίπλα και στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Μια πόλη φιλόξενη και ανοικτή σε όλες και όλους, με ομοψυχία, ουσιαστική αλληλεγγύη και ελπίδα. Η Αθήνα της καρδιάς μας!
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές!». 

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2016 | 12:05 am


Απίστευτο… Διέρρηξαν φαρμακείο για να κλέψουν ....προφυλακτικά

Απίστευτο… Διέρρηξαν φαρμακείο για να κλέψουν προφυλακτικά και αρώματα!
Δεν πίστευε στα μάτια του ένας φαρμακοποιός όταν πήγε να ανοίξει το φαρμακείο του στην πλατεία της Ιεράπετρας και διαπίστωσε ότι τον είχαν κλέψει, αλλά κυρίως για το τι είχαν αρπάξει οι δράστες.
Οι άγνωστοι που είχαν διαρρήξει το κατάστημα κατά την διάρκεια της νύχτας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, δεν είχαν αρκεστεί στο έτσι κι αλλιώς μικρό χρηματικό ποσό που υπήρχε στην ταμειακή μηχανή και μερικά κουτιά με φάρμακα για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή.
Όπως κατήγγειλε το θύμα στην Αστυνομία, μαζί με αυτά άρπαξαν αρκετά μπουκάλια με κολόνιες και κουτιά με… προφυλακτικά! Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος της πόλης διενεργούν προανάκριση για την διάρρηξη με την ασυνήθιστη λεία και συνεργείο της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήρε αποτυπώματα που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2016 | 12:02 am


ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !!! Δείτε τη Mona Lisa. Την εξωγήινη γυναίκα που βρήκε η NASA στη Σελήνη!!...

Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία δημοσιεύει το 1Greek, σχετικά με μια εξωγήινη γυναίκα που βρήκε η NASA στη Σελήνη.
Το διαστημικό πρόγραμμα Απόλλων επισήμως σταμάτησε από τη NASA και η τελευταία αποστολή στη Σελήνη ήταν εκείνη του Απόλλωνα 17 που διήρκεσε από τις 7 – 19 Δεκεμβρίου του 1972.
Ωστόσο, πολλοί ερευνητές των «περίεργων» υποστηρίζουν ότι η NASA συνέχισε το πρόγραμμα με μυστικότητα και ο λόγος είναι οι εξωγήινοι που βρέθηκαν στο φεγγάρι.
Η εξωγήινη γυναίκα που υποτίθεται ότι βρήκε η NASA στη Σελήνη.
Η επίσημη εξήγηση της NASA γιατί το διαστημικό πρόγραμμα Απόλλων σταμάτησε, ήταν οι περικοπές του προϋπολογισμού, που ανέστειλαν μια σειρά από τις πιο επιτυχημένες αποστολές της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας στην ιστορία.
Οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας ισχυρίζονται, ότι η NASA συνέχισε με το πρόγραμμα Απόλλων με τις αποστολές Απόλλων 18, 19 και 20, που επίσης προσσεληνώθηκαν.
Μάλιστα λέγεται ότι οι αποστολές 18 και 19 βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία εξωγήινης ζωής στην επιφάνεια του φεγγαριού.
Αποστολή Απόλλων 20: Επιχείριση «Mona Lisa»
Το Απόλλων 19, το οποίο επισήμως δεν υπάρχει, λέγεται ότι καταστράφηκε εξαιτίας μια σύγκρουσης.
Η NASA στη συνέχεια έστειλε την αποστολή Απόλλων 20 στο φεγγάρι: Η αποστολή λέγεται ότι κατάφερε να επιστρέψει στη γη με επιτυχία φέρνοντας εξωγήινη τεχνολογία και ένα «ανθρωποειδές θηλυκό» από ένα συντετριμμένο εξωγήινο σκάφος.

Το 2007 αναρτήθηκαν στο YouTube βίντεο σχετικά με αυτή την υπόθεση. Ένα από αυτά το «σήκωσε» ο Γουίλιαμ Ράτλεντζ (William Rutledge), που ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στην επισήμως ανύπαρκτη αποστολή Απόλλων 20.
Ο Ράτλεντζ ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αμέτρητες δομές στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, ενώ παρουσίασε και ένα βίντεο που δείχνει ένα «εξωγήινο θηλυκό» στα συντρίμμια ενός εξωγήινου σκάφους.
Ο ίδιος εξηγεί ότι το Απόλλων 20 δεν ήταν αποκλειστικά μια αμερικανική αποστολή αλλά μια κοινοπραξία μεταξύ των ΗΠΑ και των Σοβιετικών το 1976.
Έγινε μετά από πληροφορίες που είχαν οι Σοβιετικοί για την πτώση ενός γιγαντιαίου εξωγήινου διαστημοπλοίου στον δορυφόρο της Γης.
Εικόνες του εξωγήινου διαστημοπλοίου που υποτίθεται ότι βρίσκεται στη Σελήνη.
Η ιστορία του Ράτλεντζ είναι η ακόλουθη:
Στόχος της αποστολής Απόλλων 20 ήταν ένα τεράστιο εξωγήινο σκάφος μήκους 3.370 μ, που είχε συντριβεί ή καταρριφθεί πριν από χιλιάδες χρόνια και είχε φωτογραφηθεί από το Απόλλων 15.
Τα αποτελέσματα της αποστολής ήταν συγκλονιστικά.
Το βίντεο που ακολουθεί υποτίθεται ότι είναι τραβηγμένο μέσα από τον Απόλλωνα 20 και δείχνει πλάνα του εξωγήινου σκάφους:

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Λεόνοφ (Leonov) και ο Αμερικανός αστροναύτης Σνάιντερ (Snyder), εισήλθαν στο εξωγήινο σκάφος και αντίκρισαν το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας να κάθεται στο πιλοτήριο, καθώς και το πτώμα του συντρόφου της.
Το πτώμα της γυναίκας είχε διατηρηθεί άριστα λόγω έλλειψης ατμόσφαιρας και το μετέφεραν στην Γη.
Μαζί τους μετέφεραν και άλλα τεκμήρια, διάφορα έγγραφα και σημειώσεις σε μια άγνωστη γλώσσα.
Η εξωγήινη πιλότος ήταν όμορφη γυναίκα, που έμοιαζε με τις γήινες γυναίκες, αλλά είχε μια διαφορά. Τα δάχτυλα της ήταν έξη αντί πέντε.
Την ονόμασαν «Mona Lisa»…
Δείτε βίντεο με τα ευρήματα μέσα στο υποτιθέμενο εξωγήινο διαστημόπλοιο και η νεκρή εξωγήινη:

– Ο κωδικός του διαστημοπλοίου ήταν Vandenberg Constellation και της σεληνακάτου Vandenberg Phoenix.
– Επικεφαλής του προγράμματος ήταν ο Αμερικανός Τζέιμς Τσίπμαν Φλέτσερ και ο Ρώσος Βαλεντίν Αλεξέγιεφ.
– Το Απόλλων 19 είχε κωδικό «Ενδυμίων» και η σεληνάκατός του «Αρτεμις»!
– Μόνο τριακόσιοι άνθρωποι γνώριζαν για το Απόλλων 20. Στην εκτόξευση δεν κλήθηκαν δημοσιογράφοι.
– Οι Ρώσοι είδαν πρώτοι το κατεστραμμένο διαστημόπλοιο τον Ιούλιο του 1969, όταν συνετρίβη κοντά του ο δορυφόρος τους Λούναρ 15.
– Ο Ράτλετζ κράτησε ως ενθύμια τη σημαία που έστησαν στη Σελήνη, το σήμα της στολής του και τον εξοπλισμό με τη σεληνιακή σκόνη πάνω!
– Δεν φοβάται την αντίδραση της NASA. Αν η NASA, εξαιτίας των βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο και δείχνουν καθαρά το εσωτερικό του Απόλλωνα 20, πιστοποιώντας ότι η συγκεκριμένη αποστολή στο Φεγγάρι πραγματοποιήθηκε αλλά δεν έγινε ποτέ γνωστή, τον καταδιώξει, θα σημαίνει ότι παραδέχεται πως απέκρυψε αληθινά γεγονότα.
Στις επίσημες φωτογραφίες που φιλοξενούνται και στην ιστοσελίδα της NASA εμφανίζεται ένα αντικείμενο όμοιο με το διαστημόπλοιο που ισχυρίζεται ότι κινηματογράφησε ο Ράτλετζ και αναφέρονται οι συντεταγμένες του: πλάτος 10ο νότια, μήκος 117,5ο ανατολικά, εκεί ακριβώς όπου το εμφανίζει και το επίμαχο βίντεο!
Ποιοι πάτησαν πρώτοι στη Σελήνη;
«Ενα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα»… Ηταν τα λόγια του Νιλ Αρμστρονγκ, του πρώτου αστροναύτη που πάτησε το πόδι του στην επιφάνεια της Σελήνης το 1969.
Μήπως όμως προηγήθηκαν κάποιοι άλλοι;
Ισως, αν αποδειχθούν γνήσια τα βίντεο που διοχετεύουν άγνωστοι στο διαδίκτυο και απεικονίζουν τα υπολείμματα μιας εγκαταλειμμένης διαστημικής βάσης και άλλων κτιριακών συγκροτημάτων.
Προς το παρόν, η NASA δεν έχει πάρει θέση, αν και το οπτικό υλικό κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Πλάνα που κόβουν την ανάσα αλλά και ένα ολόκληρο διαστημόπλοιο σε σχήμα πούρου, εντελώς κατεστραμμένο από βροχή μετεωριτών.
Κάποια από αυτά φέρονται να κατέγραψαν οι αστροναύτες του Απόλλωνα 10 και κάποια άλλα το πλήρωμα του Απόλλωνα 20, αποστολή η οποία -σύμφωνα με τη ΝΑSΑ- είχε προγραμματιστεί για το 1976 αλλά δεν έγινε ποτέ.
Το πρώτο βίντεο διάρκειας 6’33’’, δημοσιοποιήθηκε το 2006 από την ισπανική τηλεόραση και δείχνει συγκλονιστικές σκηνές τραβηγμένες στην επιφάνεια της Σελήνης, βόρεια του κρατήρα Μόλτε, στη θάλασσα της Ηρεμίας.
Στη θαμπή εικόνα φαίνονται κτίσματα με πολύ προχωρημένη αρχιτεκτονική. Είναι εγκαταλειμμένα και ερειπωμένα, αλλά διατηρούν τα… κουφώματα στις πόρτες και στα παράθυρα, μέσα από τα οποία διακρίνεται ένας από τους αστροναύτες του Απόλλωνα 11 να συλλέγει υπολείμματα στο ύπαιθρο.
Σύμφωνα με την τρισδιάστατη ψηφιακή απεικόνιση σε γράφημα που έκαναν οι Ισπανοί, η εγκατάσταση έχει μήκος εξήντα μέτρων και πλάτος εννέα.
Στις 10 Δεκεμβρίου 2006, ένας χρήστης του Διαδικτύου με κωδικό Btimsah δημοσιοποίησε φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας που, όπως ισχυρίζεται, κατέγραψε δορυφόρος στην επιφάνεια της Σελήνης.
Διακρίνονται δύο διαφορετικά κτίσματα σε σχήμα πενταγώνου, αρκετά άλλα κυκλικά και μη που σχηματίζουν ημικύκλιο και κάτι που μοιάζει με γέφυρα.
Στις 23 Φεβρουαρίου 2007, ο γνωστός Ιταλός ερευνητής UFO Φράνκο Τσέντι δημοσιοποιεί ένα υλικό διάρκειας 2’16’’, που απεικονίζει μια ολόκληρη πόλη στη γεμάτη κρατήρες επιφάνεια του φεγγαριού.
Τα πλάνα έχουν τραβηχτεί από ψηλά και στην κορυφή τους φαίνεται ότι αποτελούν υλικό της NASA από μια επιχείρηση φωτογράφησης με τον κωδικό «Clementine».
Ο ερευνητής υπέβαλε σε ψηφιακή επεξεργασία το υλικό, ώστε να ζουμάρει τα πλάνα.
Το αποτέλεσμα δεν είναι καθαρό. Φαίνονται όμως δεκάδες κυκλικά, τετράγωνα και ορθογώνια κτίσματα τα οποία συνδέονται με τεράστιες σωληνώσεις!
Το ίδιο βίντεο που έδειξε η ισπανική τηλεόραση «ανεβάζει» στο διαδίκτυο στις 2 Μαρτίου 2007 ο χρήστης με κωδικό Nalexo…
Αυτή τη φορά δεν έχει σχολιασμό με υπότιτλους, διαρκεί 4’36’’ και ο χρήστης -που υποστηρίζει ότι το τράβηξε ο ίδιος ο Άρμστρονγκ- ισχυρίζεται ότι αποτελεί τμήμα ενός μεγάλου βίντεο διάρκειας δεκατεσσάρων λεπτών.
Στις 29 Απριλίου, ένας άλλος χρήστης με κωδικό Xuackeman ανεβάζει υλικό διάρκειας 2’07’’ που -όπως ισχυρίζεται- τράβηξε ο κυβερνήτης του Απόλλωνα 15 Αλ Ουόρντεν με φακό 35 mm από απόσταση 119 χλμ. από την επιφάνεια, ενώ περιστρεφόταν γύρω από τον δορυφόρο της Γης περιμένοντας τη σεληνάκατο με τους δύο συντρόφους του.
Απεικονίζει δύο πολύγωνα κτίσματα, τον κρατήρα Τσιολκόφσκι και περιλαμβάνει γραφικές αναπαραστάσεις της NASA για μελλοντικές βάσεις στη Σελήνη, που μοιάζουν πολύ με όσα φαίνονται στο υλικό.
Καυτός διάλογος στο βίντεο
– «Vandenberg 20 ρυθμίζω την κάμερα»
– «Περάσαμε τον Τσιολκόφσκι και είμαστε πάνω από τον Φέρμι τώρα».
– «…Ο Ντελπόρτε είναι ορατός τώρα, με το Υ του στην κεντρική κορυφή».
– «…Κι από κάτω είναι ο Λούτκε, από τη χαμηλότερη πλευρά».
– «…Ο Ιτζάκ θα είναι ορατός σε λίγο, πίσω από τους προωθητήρες, για λίγα δευτερόλεπτα».tribune.gr
 

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 11:01 pm


ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Πόσο χρονών είναι η κυρία της φώτο

Εσείς άραγε, θα βρείτε την ηλικία της…….

.Και όμως αυτή η γυναίκα έλαβε μέρος σε καλλιστεία….


Aυτή η γυναίκα, έλαβε μέρος σε καλλιστεία, για γυναίκες άνω των 45 ετών.
 Είναι 65 χρονών (δεν της φαίνεται) και κέρδισε μάλιστα και τίτλο.

Δείτε το βίντεο με τις καλλονές

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 11:00 pm


Δύο χρόνια φυλακή για 29χρονη δασκάλα που αποπλάνησε 16 χρονο μαθητή της σε πάρκινγκ

Το διάστημα που η φιλόλογος φλέρταρε ασύστολα με τον νεαρό, προετοιμάζοντας το έδαφος για να τον αποπλανήσει, ήταν ήδη αρραβωνιασμένη ενώ αργότερα του έστελνε καυτές selfies από τον μήνα του μέλιτος 

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής θα βρίσκεται για τα επόμενα δύο χρόνια μια πρώην φιλόλογος από το Ουισκόνσιν, η οποία αποπλάνησε 16χρονο μαθητή της το διάστημα που εργαζόταν στο γυμνάσιο Γουεστ Μπερλίν, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Η 29χρονη Sara Domres, η οποία είχε λευκό ποινικό μητρώο πριν από τη σύλληψή της για την αποπλάνηση και τον βιασμό του αγοριού, πρέπει μετά την αποφυλάκισή της να καταχωριστεί ως δράστιδα σεξουαλικού αδικήματος στην περιοχή όπου θα επιλέξει να διαμείνει, ενώ της έχει απαγορευθεί να έχει οποιαδήποτε επαφή με τον νεαρό που εκμεταλλεύτηκε μέχρι εκείνος να ενηλικιωθεί.

Η πρώην δασκάλα γυμνασίου ομολόγησε τον περασμένο Αύγουστο ότι έκανε σεξ με έναν 16χρονο
μαθητή της, με τον οποίο διατηρούσε ρομαντικό δεσμό σχεδόν ολόκληρη τη σχολική χρονιά.
Η Domres, η οποία αποκαλούσε τον 16χρονο «μωρουλίνι» στα 1.100 και πλέον γραπτά μηνύματα που είχαν ανταλλάξει, ισχυρίστηκε ότι έκανε σεξ με το «αγόρι της» μόνο 2 φορές, ωστόσο σύμφωνα με την κατάθεση του νεαρού το «μοιραίο» είχε συμβεί πάνω από 15 φορές. Μάλιστα, η πρώτη τους επαφή ήταν σε δημόσιο χώρο, σε ένα πάρκινγκ, όπως κατέθεσε ο νεαρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το διάστημα που η φιλόλογος φλέρταρε ασύστολα με τον νεαρό, προετοιμάζοντας το έδαφος για να τον αποπλανήσει, ήταν ήδη αρραβωνιασμένη, ενώ αργότερα προχώρησε κανονικά στον γάμο της, στέλνοντας μάλιστα καυτές selfies στον μαθητή της από το ταξίδι του μέλιτος!

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 10:00 pm


ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ - ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ… ΓΑΜΗΛΙΑ ΔΩΡΑ: Πως η εφορία θα «δαγκώνει» τους νιόπαντρους


gamos

Πώς θα σας φαινόταν εάν ξαφνικά χτυπούσε την πόρτα σας η εφορία ένα χρόνο μετά τον γάμο σας και σας επέβαλε πρόστιμο επειδή οι συγγενείς και οι φίλοι σας έδωσαν ένα χρηματικό ποσό για το ξεκίνημα της ζωής σας;
Κι όμως, η εφορία αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αμφισβητήσει μια συνήθεια χρόνων, «σβήνοντας» ήθη, έθιμα και παραδόσεις, προκειμένου να μπει χρήμα στα ταμεία.
Όλα ξεκίνησαν το 2013…. Η  εφορία ξεκίνησε να ψάχνει αδήλωτα εμβάσματα του εξωτερικού. Αρκετοί για να δικαιολογήσουν τα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους, επικαλέστηκαν ότι ήταν δώρο από συγγενείς και φίλους λόγω γάμου! Η εφορία όμως δεν μάσησε και αποφάνθηκε ότι θα έπρεπε να φορολογηθούν τα ποσά ως δωρεά!
Η φορολογία ξεκινά από το 10% αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού… και φτάνει το 40% για συγγενείς 3ου βαθμού, ακόμα και για τον βλάμη, τον συγγενή του γαμπρού!
Οι εντολές που είχαν δοθεί στις εφορίες ήταν να εξετάζουν τους ισχυρισμούς των φορολογούμενων. Οι τελευταίοι θα έπρεπε να αποδείξουν προσκομίζοντας κάθε νόμιμο έγγραφο, όπως ληξιαρχική πράξη γάμου και αντίγραφο των τραπεζικών λογαριασμών ότι είχαν παντρευτεί πριν από 2 μήνες.STAR

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 9:35 pm


Η πιο παχιά γυναίκα στον κόσμο θα χειρουργηθεί για να χάσει βάρος


Η πιο παχιά γυναίκα στον κόσμο θα χειρουργηθεί για να χάσει βάρος [ΦΩΤΟ]

Μια Αιγύπτια, που θεωρείται η πιο παχιά γυναίκα στο κόσμο, θα υποβληθεί σε επέμβαση στην Ινδία προκειμένου να καταφέρει να χάσει βάρος, δήλωσε ο γιατρός που θα την εγχειρίσει. Ο Ινδός χειρουργός Μουφαζάλ Λακνταουάλα πρότεινε ο ίδιος να αναλάβει αφιλοκερδώς την επέμβαση αφού έμαθε την ιστορία της Εμάν Άχμεντ Αμπντ ελ Άτι, η οποία ζυγίζει περίπου 500 κιλά, σύμφωνα με τα τοπικά μμε.
«Υποφέρει από πολλές ασθένειες. Χρειάζεται την εγχείρηση επειγόντως», δήλωσε ο γιατρός σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Η αδελφή της περιέγραψε ότι δεν έχει βγει από το δωμάτιό της εδώ και 25 χρόνια. Εγώ είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να βοηθήσω. Θα το κάνω αφιλοκερδώς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η 36χρονη γυναίκα αναμένεται να μεταβεί αεροπορικώς στη Βομβάη την επόμενη εβδομάδα έπειτα από την προσωπική παρέμβαση της υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας προκειμένου να της χορηγηθεί βίζα.
Όταν το αίτημά της για έκδοση θεώρησης εισόδου απορρίφθηκε, ο χειρουργός της έστειλε ένα μήνυμα μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter στην υπουργό Σούσμα Σβαράτζ προκειμένου να την ενημερώσει για την υπόθεση.
Λίγες ώρες μετά, η υπουργός απάντησε θετικά και βοήθησε να βρεθεί λύση.
Η οικογένεια της ασθενούς είπε στον γιατρό ότι η 36χρονη έχει διαγνωστεί με τη νόσο ελεφαντίαση.
Η Αμπντ ελ Άτι θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για δύο μήνες στην Ινδία προτού μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της, στην Αίγυπτο.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 9:30 pm


ΑΝΑΨΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ - Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΗΣ

Άναψε πριν λίγη ώρα  το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας. 
Η μεγάλη κεντρική γιορτή του Δήμου Καλαμάτας πλαισιώθηκε με βεγγαλικά, μουσική, γλυκά και άλλες εκπλήξεις.
Από τις 7 το απόγευμα η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας έπαιζε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και στην συνέχεια πήρε  σειρά η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
Μετά τη φωταγώγηση του δέντρου πραγματοποιείται εορταστική συναυλία «Μέχρι το τέλος του κόσμου» με τους "Twoins" Γιάννη Τσότρα - Σταύρο Τσότρα – Αλεξάνδρα Θεογιάννη.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 9:20 pm


Η ΣΤΡΙΠΤΙΤΖΟΥ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΚΑΛΛΟΝΗ - ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ σε ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ της ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΣΥΓΓΡΟΥ ΥΠΗΡΞΕ η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ της ΑΛΒΑΝΙΑΣ!

Η κυρία Μίμι Κοντέλι, υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση γυναίκας που πέρασε δύσκολα αλλά κατόρθωσε να φθάσει ψηλά. 

Σ΄ αυτό που όλοι συμφωνούν είναι ότι πρόκειται για μια πολύ γοητευτική κυρία. 
Η οποία πριν από 25 χρόνια -ίσως και παραπάνω- υπήρξε καλλονή χορεύτρια σε νυχτερινό κέντρο της λεωφόρου Συγγρού, όπως μας θύμισε ο συνάδελφος Χρήστος Καπούτσης. 
Η χώρα της βυθισμένη στο χάος . Ήρθε στην Ελλάδα, από την οποία είμαστε βέβαιοι ότι σ΄ ότι αφορά στην επαγγελματική της δραστηριότητα τουλάχιστον δεν θα πρέπει να τις έχει αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις.
Γρήγορα έφυγε για σπουδές στην Αμερική όπου διέπρεψε παίρνοντας διδακτορικό στις Διεθνείς σχέσεις. Μετά ενεπλάκη με τη πολιτική και σήμερα είναι η υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας.
Θα περίμενε κάποιος από έναν άνθρωπο σαν τη κυρία Κοντέλι να έχει διαφορετική προσέγγιση σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας. Η θέση της ΥΠΑΜ της το επιβάλλει. Δεν μπορεί να ακολουθεί τον τυχωδιοκτισμό Ράμα τόσο εύκολα. Και φυσικά δεν μπορεί ως υπουργός Άμυνας να υποστηρίζει δημόσια ναζί κρυμμένους υπό τη ταμπέλα…τσάμηδες! Η κυρία Κοντέλι ως μορφωμένη γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι έπραξαν όλοι αυτοί εναντίον των Ελλήνων κατα τη διάρκεια της κατοχής. Θα ΄πρεπε όλοι να έχουν πεθάνει στις φυλακές…Αντιθέτως έχουν το απύθμενο θράσος να διεκδικούν ελληνική γη…
Η κυρία Κοντέλι γνωρίζει επίσης καλύτερα από τον καθένα, ότι η χώρα της δεν μπορεί να αποτελέσει στρατιωτική απειλή για κανέναν στην περιοχή. Καλό θα είναι να υπενθυμισει στον πρωθυπουργό της ότι δεν αρκουν τα “δυτικά” χάδια και η στρατιωτική βοήθεια για να αποκτήσεις αξιόπιστο στράτευμα. Συνεπώς ο δημόσιος λόγος της αλβανικής ηγεσίας θα είναι καλό να γίνει πολύ,πολύ πιο ήπιος. Όσο κι αν αυτό στεναχωρεί τον άλλο αφέντη των Τιράνων τον Ταγίπ Ερντογάν.
Θα πρέπει να θυμάται όμως η κυρία Κοντέλι, ότι τότε που η Αλβανία ήταν μια μαύρη τρύπα στο χάρτη δεν υπήρχε καμιά Τουρκία να την βοηθήσει. Ήταν η Ελλάδα που σήκωσε το μεγάλο βάρος και πλήρωσε το τεράστιο κοστος της κατάρρευσης της δικής της χώρας. Ήταν η Ελλάδα που υποδέχτηκε εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς δίνοντάς τους δικαίωμα στο αύριο. Μεταξύ αυτών και στην κυρία Κοντέλι…

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 9:00 pm


Δολοφονία της 35 χρονης Γεωργίας Φιλοπούλου στους Γαργαλιάνους – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το στυγερό έγκλημα


Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που μετέβη στο σημείο  ή άτυχη γυναίκα καθόταν στο σημείο του οδηγού  και είχε βληθεί από πολύ κοντινή απόσταση με κυνηγετικό όπλο, με πύλη εισόδου του τραύματος τον δεξί κρόταφο και πύλη εξόδου την αριστερή πλευρά του κρανίου.
Το όπλο δεν βρέθηκε πουθενά, ενώ ο σύζυγός της οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Καλαμάτας όπου εξετάζεται και ως ύποπτος για το στυγερό αυτό έγκλημα, καθώς οι αστυνομικοί στην παρούσα φάση δεν αποκλείουν τίποτα, ενώ παράλληλα λαμβάνονται καταθέσεις από όλο το περιβάλλον της οικογένειας που σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν προβληματικό
Το θύμα φέρεται σύμφωνα με τα όσα είπε στην Αστυνομία ο σύζυγός της να εξαφανίστηκε χθες το βράδυ από το σπίτι της οικογένειας και να μην γύρισε ποτέ πίσω.
Σήμερα στις 7:30 το πρωί, ο σύζυγός της πήρε τους εργάτες του και πήγαν στον ελαιώνα ιδιοκτησίας του για τις αγροτικές εργασίες που είχε εκεί.
Μόλις έφτασε, είδε το αυτοκίνητο της γυναίκας του.
Φτάνοντας κοντά στο αυτοκίνητο, την βρήκε σκυμμένη πάνω στο τιμόνι και νεκρή με τραύμα από όπλο στο κεφάλι.
 Ήταν εκείνος που κάλεσε τις Αρχές.
Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας Καλαμάτας και των Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και ο  ιατροδικαστής.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 8:04 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Διαμαρτυρίες για την οδό Λακωνικής

Επαγγελματίες από την οδό Λακωνικής επισκέφθηκαν σήμερα το ΔήμαρχοΚαλαμάτας Παν.Νίκα, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο αυτού του δρόμου στη συμβολή του με τον Περιφερειακό (γέφυρα Κερεζένια).
 Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, ώστε η πρόσβαση προς την οδό Λακωνικής και σε όλο το μήκος της να γίνεται με τον πιο ασφαλή τρόπο.
 Οι προσπάθειες θα κατευθυνθούν προς το Υπ. Υποδομών και την εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 8:00 pm


2 νέα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα στον σταθμό του ΕΚΑΒ Καλαμάτας

Παραδόθηκαν, χθές 8-12-2016, στο σταθμό του ΕΚΑΒ Καλαμάτας από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας καςΕ.Αλειφέρη,του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα  του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχηκου Π.Μαντά, των Περιφερειακών Συμβούλων κας. Α.Μπούζα, κου Α.Χρονά και κου Α.Γκούνη, 2 Υπερσύγχρονα Ασθενοφόρα, τα οποία θα συνεισφέρουν στην άμεση παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης μεταφοράς και προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες του Νομού Μεσσηνίας.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ιδιαίτερη ευαισθησία για τη φροντίδα του θεμελιώδους κοινωνικού αγαθού της Υγείας, υλοποίησε την αγορά και την παράδοση στο ΕΚΑΒ οκτώ ασθενοφόρων για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Πρόκειται για οχήματα Vanκλειστού τύπου που πληρούν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και παρέχουν την δυνατότητα μεταφοράς και βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιώνγια δύο ασθενείς ταυτοχρόνως. Παρέχεται δε αποτελεσματική ιατρική φροντίδα κατά την μεταφορά των ασθενών λόγω του ειδικά διαμορφωμένου θαλάμου των ασθενοφόρων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να αναζητεί και να υλοποιεί δράσεις, οι οποίες θα ενισχύουν τις δομές υγείας και περίθαλψης  της επικράτειά της.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 7:00 pm


ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ 35ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ! Ανακρίνεται ο άντρας της – Που στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας

Οι αστυνομικές αρχές πλέον αναζητούν τον  άνθρωπο που σκότωσε την 35χρονη Γεωργία Φιλοπούλου στούς Γαργαλιάνους.

Το θύμα βρέθηκε σήμερα το πρωί  νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της, φέροντας τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, έχουν βγάλει ήδη τα πρώτα συμπεράσματα από τις καταθέσεις ατόμων που γνώριζαν την άτυχη Γεωργία, ενώ αυτή τη στιγμή στο Τμήμα Ασφαλείας βρίσκεται ο σύζυγός της Αναστάσιος και καταθέτει, όπου όπως αναφέρουν  οι ίδιες πληροφορίες ο σύζυγος της ήταν αυτός  που την είδε για τελευταία φορά.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, συνέλεξαν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ η σορός της γυναίκας θα μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία, προκειμένου να γίνει νεκροψία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο άνδρας της την αναζητούσε από τις 7:30 το πρωί, μέχρι που τη βρήκε μέσα στο αυτοκίνητό τους, πεσμένη στη θέση του συνοδηγού και το κεφάλι της να βρίσκεται μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Η άτυχη 35χρονη είχε πάει με το σύζυγό της για να μαζέψουν ελιές, σε διαφορετικά σημεία στο τρίτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γαργαλιάνοι-Λεύκης.
Όταν ο σύζυγός της Αναστάσιος την εντόπισε μέσα στα αίματα, νεκρή, σοκαρισμένος, κατάφερε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία.
Η Γεωργία Φιλοπούλου πολύτεκνη μητέρα τεσσάρων παιδιών, ηλικίας 1 έως 10 ετών, είχε γίνει θέμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αφού έφερε στη ζωή το πρώτο παιδί της Μεσσηνίας για το 2016.
Το κοριτσάκι είχε γεννηθεί μέσα στο ασθενοφόρο στο δρόμο για Καλαμάτα, την 1η Ιανουαρίου και ήταν μάλιστα το δεύτερο μωρό της Ελλάδας για το έτος.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 6:23 pm


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία): Προοπτικές και Πρακτικές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Οι προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής κα. Μαρία Δροσινού διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 4.30 μ.μ. διάλεξη με τίτλο:
 «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία): Προοπτικές και Πρακτικές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», με ομιλήτρια την Δρ. Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας κα. Ελένη Λιβανίου, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας.
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Νικόλαος Πολίτης». Μετά το πέρας της διάλεξης θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 6:00 pm


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας σε όλη τη χώρα

Ομόφωνη απόφαση Περιφέρειας και φορέων για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας
 
Σε πολιτική συμφωνία με απόλυτη ομοφωνία για τη στρατηγική θωράκισης του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας κατέληξαν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκπροσωπούμενη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κατσούλη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Πατσογιάννη, ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μαυρούλη και τον κ. Σταύρο Αδαμόπουλο και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Προκοβάκη.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση:
1)    Θα γίνει προσπάθεια τροποποίησης των προδιαγραφών του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις και να αποτραπούν οι λάθος προσεγγίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
2)    Η επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στις όμορες περιοχές και όχι στο σύνολο της χώρας. Το ΥΠΑΑΤ δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει μονομερώς στη διαδικασία και ούτε θα συμφωνήσουμε, ούτε θα επιτρέψουμε την επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας σε όλη τη χώρα.
3)    Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είναι ισχυρά τεκμηριωμένη.
4)    Η κάθε πλευρά θα υποβάλλει προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου εντός 20 ημερών την πρότασή της για τη μελετητική προσέγγιση.
5)    Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εποπτεύσει τη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης και θα καλύψει το κόστος της.
6)    Θα συσταθεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την παρακολούθηση και υποστήριξη της εκπόνησης της μελέτης.
Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Στρατηγάκος, Νικολάκου και Μαντάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας κ. Γιώργος Μπακούρης και Ιωάννης Κατσίρης και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας. 

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 5:00 pm


ΦΡΙΚΗ στην Άμφισσα !!!Ο αδερφός βίαζε 15χρονη και η μητέρα την κακοποιούσε


Ο αδερφός βίαζε 15χρονη και η μητέρα την κακοποιούσε

Φρίκη προκαλούν οι αποκαλύψεις μιας 15χρονης η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της από τον ίδιο της τον αδελφό.
Η κοπέλα ζούσε δραματικές στιγμές καθώς εκτός της σεξουαλικής βίας που είχε υποστεί, την κακομεταχειριζόταν και η αλκοολική μητέρα της.
Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε να ξετυλίγεται στις 22 Νοεμβρίου όταν το κορίτσι που φοιτούσε στο ΕΠΑΛ, άνοιξε την καρδιά του σε έναν καθηγητή.
 Ο καθηγητής του σχολείου την προέτρεψε να καταγγείλει όλα όσα έζησε στην ασφάλεια Άμφισσας όπως και έκανε.
Εκεί αποκάλυψε πως ο ίδιος της ο αδελφός την βίαζε ενώ η μητέρα της την κακομεταχειρίζονταν.
Το παιδί με εντολή του εισαγγελέα απομακρύνθηκε από το σπίτι της και φιλοξενείται σε δομή του Χαμόγελου του παιδιού.
Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το patrasnews.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 4:01 pm


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!! «ΛΕΙΠΟΥΝ» 649.419 Ε - ΡΗΜΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΤ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΛΑΟΥΝΑΣ !!!

Λειτουργούσε κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια!

Στον τιμητή των πάντων  τέως Διευθυντή  της τηλεόρασης ΝΕΤ  Μεσσηνίας Νίκο  Φλαούνα έπεσε βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης  για απάτη κατά του δημοσίου αλλά οι δικαστικές του περιπέτειες δεν σταματούν εδώ αντίθετα ….τώρα αρχίζουν 

περιοριστικοί όροι: εγγυοδοσία 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα).

Ο Φλαούνας καταδικάστηκε ομόφωνα για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου σε βαθμό που η ποινή που αντιμετώπιζε έφτανε μέχρι τα ισόβια, δεδομένου ότι του καταλογίστηκε ποσό 235.000 ευρώ.

  Το δικαστήριο έκρινε ότι ο  Νίκος Φλαούνας  για 14 χρόνια έπαιρνε το μισθό του  και προαγωγές  από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά δεν είχε πατήσει ποτέ στην εργασία του .


ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΦΛΑΟΥΝΑΣ !

Ταυτόχρονα όμως  όλα αυτά τα χρόνια  ως διευθυντής , διευθύνων  σύμβουλος και μέτοχος  της Νότιας Ελληνικής Τηλεόρασης (ΝΕΤ), σχολίαζε καθημερινά, ως τιμητής των πάντων την πολιτική και τοπική επικαιρότητα ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυε κεραυνούς  για θέματα που άπτονται στα  δημόσια οικονομικά ζητήματα !

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ !!! 
Σύμφωνα όμως με την  υπ΄αρ. 116 απόφαση  του Πρωτοδικείου Καλαμάτας  στην αγωγή που του άσκησε η νέα διοίκηση της  ΝΕΤ  ο κος Φλούνας είχε καταχραστεί  από το ταμείο της εταιρείας  το ποσόν των ….649.419 ευρώ  ενώ ταυτόχρονα  έλαβε …..δάνειο από την εταιρεία ύψους 190.000 το οποίο ποτέ δεν επέστρεψε , αφήνοντας   όλα του τα χρέη στο κανάλι τα οποία επωμίσθηκε η νέα διοίκηση  η οποία δίνει μεγάλο αγώνα για την επιβίωση του καναλιού 

Ο κος Φλαούνας αναμένει πλέον την κρίση της Ελληνικής δικαιοσύνης  στην κατηγορία της απιστίας  σε ανώνυμη εταιρεία 

Αν ο κος Φλαούνας καταδικαστεί και από την εταιρεία ΝΕΤ  με δεδικασμένη την απιστία προς το Ελληνικό δημόσιο , οδεύει σίγουρα  προς την ποινή των ισοβίων 

Τι δειχνουν όλα αυτά;

Ότι ο κος Φλαούνας  όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια!

Β.Μ 


Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 3:54 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από ένα παραμυθένιο σποτ !

Από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία 

Ενα χριστουγεννιάτικο παραμύθι μας αφηγείται φέτος το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, μέσα από ένα όμορφο βίντεο που ανέβασε στα social media. To στολίδι της πλατείας Συντάγματος έχει φορέσει τα γιορτινά του εν όψει των γιορτών και είναι πανέμορφο.
Δεν μπορείς να μην νιώσεις τη «μαγεία» των Χριστουγέννων βλέποντας το σποτάκι που δημιούργησε για τις γιορτές, με τους υπαλλήλους  και τους πελάτες του ξενοδοχείου να βάζουν τα δυνατά τους για τον υπέροχο στολισμό του τεράστιου χριστουγεννιάτικου δέντρου που δεσπόζει κάθε χρόνο στο λόμπι του ξενοδοχείου.
Περισσότερα από 10.000 λαμπιόνια και 300 κρυστάλλινα στολίδια χρειάστηκαν φέτος για τον στολισμό του ύψους 7 μέτρων Χριστουγεννιάτικου δέντρου. 
Και όλα έγιναν πραγματικότητα με... μεγάλες δόσεις χριστουγεννιάτικης μαγείας.
Το concept πίσω από αυτό το τρυφερό βίντεο είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων που εμπνέει τη συλλογική δουλειά και τη συνεργασία, δίνοντας το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και μεγάλη ηθική ικανοποίηση.
Στο βιντεάκι που μοιάζει παραμυθένιο, καμαριέρες και γκρουμ προετοιμάζουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, ενώ αφήνουν και από ένα δώρο στην πόρτα του κάθε πελάτη.
Στο ισόγειο οι πυρετώδεις ετοιμασίες για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεκινούν...
Στο τέλος οι πελάτες κατεβαίνουν και...
Δείτε τι γίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 3:00 pm


ΛΟΓΩ ΦΟΡΩΝ - Πικρός... καφές από την Πρωτοχρονιά - Ερχεται αύξηση έως και 25%


Πικρός... καφές από την Πρωτοχρονιά - Ερχεται αύξηση έως και 25%

Ακόμη μια αύξηση έρχεται από την πρωτοχρονιά του 2017 και αφορά στον καφέ, τόσο αυτόν που απολαμβάνουμε στην καφετέρια όσο και αυτόν που αγοράζουμε στο super market ή το καφεκοπτείο.
Όπως αναφέρουν τα «Νέα», ο ΕΦΚ κατά την εισαγωγή του προϊόντος με ταρίφα 2 έως 4 ευρώ ανά κιλό, μεταφράζεται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, σε ανατιμήσεις 10 λεπτών ανά σερβιριζόμενο καφέ σε καταστήματα εστίασης και κατά 25% στην τιμή λιανικής στο ράφι. Στον ωμό, μη καβουρδισμένο καφέ ο φόρος είναι δύο ευρώ ανά κιλό, στον καβουρδισμένο αυξάνεται σε τρία ευρώ και για τον στιγμιαίο καφέ καθώς και τα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα καφέ ο φόρος είναι τέσσερα ευρώ ανά κιλό.

Τα προσδοκώμενα από το υπ. Οικονομικών έσοδα ανέρχονται σε 62 εκατ. ευρώ αλλά η αγορά βλέπει ως πιθανότερο σενάριο την άνθηση του παράνομου εμπορίου και της φοροδιαφυγής.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 2:00 pm


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ! Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς η αγορά και το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ξεκινά μέσα στο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά τις Κυριακές 11 και 18 Δεκεμβρίου.

Το συνεχές και διευρυμένο ωράριο ξεκινά από τις 15 Δεκεμβρίου.

Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο για την περίοδο των Χριστουγέννων, έχει ως εξής:

 • Κυριακή 11.12.2016 11.00 - 18.00
 • Πέμπτη 15.12.2016 09.00 - 21.00
 • Παρασκευή 16.12.2016 09.00 - 21.00
 • Σάββατο 17.12.2016 09.00 - 18.00
 • Κυριακή 18.12.2016 11.00 - 18.00
 • Δευτέρα 19.12.2016 09.00 - 21.00
 • Τρίτη 20.12.2016 09.00 - 21.00
 • Τετάρτη 21.12.2016 09.00 - 21.00
 • Πέμπτη 22.12.2016 09.00 - 21.00
 • Παρασκευή 23.12.2016 09.00 - 21.00
 • Σάββατο 24.12.2016 09.00 - 18.00 (Παραμονή Χριστουγέννων)
 • Κυριακή 25.12.2016 ΑΡΓΙΑ
 • Δευτέρα 26.12.2016 ΑΡΓΙΑ
 • Τρίτη 27.12.2016 09.00 - 21.00
 • Τετάρτη 28.12.2016 09.00 - 21.00
 • Πέμπτη 29.12.2016 09.00 - 21.00
 • Παρασκευή 30.12.2016 09.00 - 21.00
 • Σάββατο 31.12.2016 09.00 - 17.00 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς)
 • Κυριακή 01.01.2017 ΑΡΓΙΑ 
Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 προτείνεται, τα καταστήματα να παραμείνουν κλειστά.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 1:00 pm


600.000 ευρώ στους δήμους για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων

Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί, εντός των επόμενων ημερών, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

 Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη, προσδιορίζονται οι όροι και η διαδικασία χρηματοδότησης των φορέων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης και σίτισης τους για το 2016.

Ειδικότερα, με την συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες μεταβολές ώστε πόροι 600.000 ευρώ να διατεθούν στους φορείς (Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων) που σκοπό έχουν την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση (microchip), την καταγραφή στην διαδικτυακή πλατφόρμα του ΥΠΑΑΤ, την κτηνιατρική εξέταση, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη διατροφή, την υιοθεσία ή την επανένταξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί, εντός των επόμενων ημερών, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ώστε στη συνέχεια, οι δικαιούχοι χρηματοδότησης να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 12:00 pm


«CRYPTOWALL» - Ψηφιακή απειλή: «Κλειδώνουν» υπολογιστές και ζητούν λύτρα


Ψηφιακή απειλή: «Κλειδώνουν» υπολογιστές και ζητούν λύτρα

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους πολίτες για την συνεχιζόμενη εμφάνιση και στη χώρα μας, του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall». Το συγκεκριμένο λογισμικό συγκαταλέγεται στις ψηφιακές απειλές τύπου Crypto-Malware, ενώ μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.
Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό μολύνει έναν υπολογιστή με δύο κυρίως τρόπους, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και μέσω επισφαλών ή μολυσμένων ιστοσελίδων.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, κ.λπ.) που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.
Το λογισμικό κυκλοφορεί στην 3η έκδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015 παγκοσμίως και σημειώνεται ότι τόσο για την τρέχουσα όσο και για την προηγούμενη έκδοση του - ενώ υπάρχουν διαθέσιμες λύσεις για την απομάκρυνση του - δεν καθίσταται εφικτή η αποκρυπτογράφηση των αρχείων, λόγω της πολύ ισχυρής κρυπτογράφησης (2048-bit / 4096-bitRSAkey) που χρησιμοποιείται.
Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό έχει επιπλέον τη δυνατότητα να αυτοδιαδίδεται μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος στο οποίο αποκτά πρόσβαση. Η δυνατότητα αυτή το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε εταιρικά δίκτυα όπου η διάδοση μπορεί να είναι ραγδαία.
Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος τύπου bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.
Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου και ιδιαιτέρως οι διαχειριστές των εταιρικών δικτύων να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.
Συγκεκριμένα:
 • οι χρήστες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
 • Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία η οποία δεν είναι γνωστή σε αυτούς,
 • συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερ- σύνδεσμοι (links),
 • να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντι-ικό) του Η/Υ,
 • να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,
 • να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση τους,
 • Ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική και ασφαλή τήρηση αντιγράφων ασφαλείας συστήνεται στους διαχειριστές των εταιρικών δικτύων καθότι τα αντίγραφα αποτελούν το μόνο τρόπο επαναφοράς των αρχείων στο σύνολό τους.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 11:00 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr