1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   ΑριςΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΔΕΙΤΕ - Ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα - Thu, 17 Apr 2014 18:48:02 +0300
Με βροχές και καταιγίδες θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς του Πάσχα. Το σούβλισμα του οβελία ωστόσο, θα γίνει με βελτιωμένο καιρό παρά τη συννεφιά και υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ακολουθεί η πρόγνωση έως και την Τρίτη του Πάσχα


Μεγάλη Παρασκευή
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία Θράκη, τα νησιά του βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά διαστήματα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χωρά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δυτικά, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Μεγάλο Σάββατο
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Κυριακή του Πάσχα
Καιρός: βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά ,τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια Ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο
Τοπικά 6 μποφόρ. στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Νότιο Αιγαίο 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο.

Δευτέρα του Πάσχα
Καιρός: αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, και γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο

Τρίτη του Πάσχα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΔΕΔΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Thu, 17 Apr 2014 18:41:00 +0300
  • Ο υποψήφιος περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη και παραγωγικούς φορείς
  • Κοινωνική Αλληλεγγύη και Ανάπτυξη στο επίκεντρο
Την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη Μεσσηνία, με την ιδιότητα του υποψήφιου Περιφερειάρχη, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Πελοποννησιακής Συνεργασίας» Γιώργος Δέδες.
Ο κ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά και στελέχη του συνδυασμού, εκκίνησε τον κύκλο των επαφών του από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, με τον οποίο συζήτησαν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής και την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών αλληλεγγύης. Συμφώνησαν δε, για τη μεγάλη συμβολή της Εκκλησίας σε κοινωνικές δράσεις, οι οποίες αποκτούν ιδιαίτερη αξία στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι συνάνθρωποί  μας.
Επόμενος σταθμός της περιοδείας του ήταν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας όπου συναντήθηκε με φορείς της τοπικής οικονομίας. Εκεί ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις αναγκαίες υποδομές του νομού και τις δράσεις που πρέπει να αναπτυχθούν, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία. Ιδιαίτερα με τους εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας ο κ. Δέδες συζήτησε τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα του αγροτικού τομέα και αναζητήθηκαν οι τρόποι επίλυσής τους, καθώς και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας για τα παρακάτω ζητήματα:
1) την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ (ειδικό καθεστώς κορινθιακής σταφίδας)
2) την άμεση παρέμβαση στην αρμόδια Επιτροπή της Κομισιόν προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστέρηση  η επέκταση του Π.Ο.Π   ελαιολάδου  Καλαμάτας σε όλο το νομό Μεσσηνίας. Σημειώνεται ότι σχετικές διευκρινίσεις έχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας.
3) την εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφισθεί για τους Συνεταιρισμούς, χωρίς άλλες καθυστερήσεις  και παρατάσεις, καθώς δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα.
Ο κ. Δέδες επισκέφτηκε και την ιστορική ΣΥΚΙΚΗ. Εκεί, υπογραμμίστηκε από τους συνεταιριστές το μεγάλο εξαγωγικό ενδιαφέρον του προϊόντος, καθώς και η ανάγκη αναδιάρθρωσης των συκεώνων, για την αύξηση της ποσότητας και την βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων σύκων.
Τέλος, επισκέφθηκε μεγάλες τυποποιητικές μονάδες και υπογράμμισε στους υπεύθυνους την αναγκαιότητα να εργαστούν όλοι σκληρά προκειμένου να αποκτήσει εξωστρέφεια η αγροτική μας οικονομία. Ο κ. Δέδες τόνισε ιδιαίτερα  ότι ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης εφόσον γίνουν οι αναγκαίες υποδομές, δώσουμε ταυτότητα και  επωνυμία στα εξαιρετικά παραδοσιακά μας προϊόντα, μέσα από τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις και παράλληλα προωθήσουμε νέες εναλλακτικές καλλιέργειες και σύγχρονα καλλιεργητικά πρότυπα.Η περιγραφή του Ιησού Χριστού από τον διοικητή της Ιουδαίας - Thu, 17 Apr 2014 18:36:33 +0300
Πρόκειται για ένα γράμμα που βρέθηκε στη Βιβλιοθήκη των Λαζαριστών της Ρώμης, το οποίο έγραψε ο Πούλβιος Λέντουλος, διοικητής της Ιουδαίας, πριν από τον Πόντιο Πιλάτο και το έστειλε στον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τιβέριο και στο οποίο περιγράφεται η μορφή του Ιησού Χρίστου. Το πρωτότυπο, στα λατινικά, βρίσκεται στη βιβλιοθήκη Cesarini στην Ρώμη.


" ....Ήκουσα, ω Καίσαρ, ότι επιθυμείς να μάθης ότι σοί γράφω νυν περί ανθρώπου τινός λίαν ενάρετου καλουμένου ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ών ο λαός θεωρεί Προφήτην και οι μαθηταί του Θεόν, λέγοντες ότι είναι Υιος Θεού, πλάστου των ουρανών και της γης και παντός ό,τι εν αύτη ευρίσκεται και υπάρχει.
Τη αληθεία, ω Καίσαρ, ακούονται καθ' εκάστην θαυμάσια πράγματα περί του Χριστού αυτού.
Ανεγείρει νεκρούς και ιατρεύει ασθενείς δια μιας μόνης λέξεως. Είναι ανήρ αναστήματος μετρίου, καλός την όψιν και μεγαλοπρέπειαν περιβεβλημένος, ιδίως κατά το πρόσωπον, ώστε όσοι Τον ατενίζουν αναγκάζονται να Τον αγαπούν και να Τον Φοβώνται.

Έχει την κόμην Χρώματος καρύου ώριμου εξικνουμένην μέχρι των ώτων Του, εκείθεν δε μέχρι των ωμοπλατών Του καταντά γαιόχρους αλλά μάλλον στιλπνή, διχάζεται δ'αύτη εν τω μέσω άνωθεν κατά το σύστημα των Ναζαρηνών.
Το μέτωπόν Του είναι λείον και γαλήνιον, το πρόσωπον Του άνευ ρυτίδος ή κηλίδος, η ρίς και τα χείλη Του κανονικώτατα.
Το γένειον Του είναι πυκνόν και του αυτού χρώματος της κόμης, δεν είναι δε μακρόν και διχάζεται εν τω μέσω. Το βλέμμα Του είναι σοβαρόν και εμποιούν φόβον, έχει δε δύναμιν ακτίνος ηλιακής.
Ουδείς δύναται να Τον παρατηρήση ατενώς. Όταν επιτιμά, φοβίζει. Όταν δε πράττη τούτο κλαίει. Είναι αξιαγάπητος και χαριείς μετά σοβαρότητος.
Λέγουσιν ότι ουδέπωτε ώφθη γελών, αλλά πλειστάκις κλαίων. Έχει ωραίας τας χείρας και τους βραχίονας.
Εν τη συνομιλία ευαρεστεί τους πάντας. Δυσκόλως όμως φαίνεται, όταν δε φανή που, είναι μετριόφρων και το ωραιότερον παράστημα του κόσμου.
Είναι ωραίος ως την Μητέρα Του, ήτις έστιν η ωραιοτέρα γυνή, ήτις ποτέ εθεάθη εις τα μέρη ταύτα.

Εάν όμως η Ση μεγαλειότης, ω Καίσαρ, ποθή να ιδή Αυτόν ως μοι έγραφες άλλοτε, πληροφόρησόν με, διότι θα σοί Τον στείλω πάραυτα. Πάντες εν Ιερουσαλήμ θαυμάζουσιν την σοφίαν Του, και τι ουδέποτε εσπούδασε τι, και όμως είναι κάτοχος πάσης επιστήμης.
Περιπατεί ανυπόδητος και ασκεπής την κεφαλήν. Πολλοί βλέποντες Αυτόν γελώσιν, αλλ'όταν ευρίσκονται προ Αυτού τρέμουσιν και θαυμάζουσιν αυτόν.

Λέγουσιν ότι ουδέποτε άνθρωπος ώς αυτός ενεφανίσθη εις τα μέρη ταύτα. Τη αληθεία ως μοι λέγουσιν οι Εβραίοι, ουδέποτε εδόθησαν συμβουλαί, ουδέποτε εκυρήχθη διδασκαλία ως η ιδική Του, πολλοί δε των Ιουδαίων θεωρούσιν αυτόν Θεόν.
Άλλοι πάλιν μοι λέγουν ότι είναι εχθρός της Σης Μεγαλειότητος, ω Καίσαρ. Πολλαχώς με παρενοχλούσιν οι μοχθηροί αυτοί Εβραίοι. Λέγεται ότι αυτός ουδέποτε δυσαρέστησε τινά, αλλ'ότι μάλλον εποίησε το αγαθόν.
Όλοι όσοι εγνώρισαν Αυτόν λέγουσιν ότι ευηργετήθησαν παρ'Αυτού. Όμως εις την σην Μεγαλειότητα, ω Καίσαρ, εις την προς σε υπακοήν, ειμί πρόθυμος. Ό,τι διατάξεις θέλει εκτελεσθή.

Εν Ιερουσαλήμ Ινδικτίωνος ζ', Σελήνης ια' Της Σης Μεγαλειότητος πιστότατος και ευπειθέστατος.

ΠΟΥΒΛΙΟΣ ΛΕΝΤΟΥΛΟΣ
Κυβερνήτης Της Ιουδαίας

------------------------

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

"....Μεγαλειότατε Καίσαρα,
Άκουσα ότι επιθυμείς να μάθεις αυτά που σου γράφω για κάποιον άνθρωπο που είναι πολύ ενάρετος κι ονομάζεται Ιησούς Χριστός, τον οποίο ο Λαός θεωρούσε προφήτη, οι μαθητές Του όμως Τον θεωρούσαν Θεό κι έλεγαν ότι είναι Υιός του Θεού, Δημιουργός του ουρανού και της γης κι όλων κι ότι βρίσκεται παντού. Είναι αλήθεια Καίσαρα ότι ακούγονται κάθε μέρα θαυμάσια πράγματα για τον άνθρωπο αυτό.
Ανασταίνει νεκρούς και θεραπεύει αρρώστους, με μια Του λέξη.

Είναι άνδρας, μέτριου αναστήματος, όμορφος στην όψη και αρχοντικός,ιδιαίτερα το πρόσωπο Του, ώστε όσοι Τον κοιτούν, τους προκαλεί αγάπη και σεβασμό.
Τα μαλλιά Του είναι μέχρι τα αφτιά Του και πίσω φτάνουν μέχρι τους ώμους, καστανά και λαμπερά, διαχωρίζονται κατά το έθιμο των Ναζωραίων.
Το μέτωπο του είναι καθαρό και γαλήνιο, το πρόσωπο Του χωρίς σημάδια και ρυτίδες.
Η μύτη και τα χείλη Του είναι κανονικότατα.
Τα γένια Του είναι πυκνά, καστανά και μακριά, που χωρίζουν στη μέση.
Το βλέμμα Του είναι σοβαρό και προκαλεί σεβασμό, είναι δε δυνατό σαν ακτίνα του ήλιου.
Όταν είναι αυστηρός, κανείς δεν μπορεί να Τον ατενίσει κι όταν μαλώνει κάποιον, κλαίει…
Τα χέρια και τα μπράτσα Του είναι όμορφα.
Όταν συνομιλεί τους ικανοποιεί όλους, δεν εμφανίζεται συχνά, αλλά όταν αυτό συμβαίνει είναι μετριόφρων κι έχει το ωραιότερο παράστημα του κόσμου.
Είναι ωραίος, όπως κι η μητέρα Του, η οποία είναι η ωραιότερη γυναίκα από όσες ποτέ φάνηκαν στα μέρη αυτά.
Εάν όμως η Μεγαλειότητα σου Καίσαρα θέλει να Τον δει, όπως μου είχες γράψει, πες το μου για να σου Τον στείλω αμέσως.
Αν και ποτέ δεν έκανε σπουδές, ξέρει όμως κάθε επιστήμη.
Περπατάει ξυπόλητος και ασκεπής.

Πολλοί σαν Τον βλέπουν γελάνε, αλλά όταν στέκονται μπροστά Του τρέμουν και Τον θαυμάζουν.
Λένε ότι ποτέ ξανά δεν έχει εμφανιστεί στα μέρη αυτά άνθρωπος σαν κι Αυτόν.
Επίσης λένε οι Εβραίοι ότι ποτέ δεν δόθηκαν συμβουλές ούτε κηρύχθηκε Διδασκαλία σαν την δική Του, πολλοί δε από τους Ιουδαίους Τον θεωρούν θεό.
Άλλοι πάλι λένε ότι είναι εχθρός σου Καίσαρα.

Λένε επίσης ότι Αυτός ποτέ δεν δυσαρέστησε κάποιον, αλλά αντίθετα πάντα έκανε το καλό.
Όλοι όσοι Τον γνωρίζουν λένε ότι τους ευεργέτησε. Παρόλα αυτά Καίσαρα είμαι πρόθυμος να υπακούσω στην Μεγαλειότητα σου κι ό,τι με διατάξεις θα το κάνω.

Ιερουσαλήμ
Ινδικτίωνος 7 σελήνης 11

ΠΟΥΛΒΙΟΣ ΛΕΝΤΟΥΛΟΣ
Διοικητής Ιουδαίας


-------------------------------------------------------

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.Διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων στον Δήμο Πύλου - Νέστορος - Thu, 17 Apr 2014 18:32:29 +0300
Προέγκριση Τευχών Δημοπράτησης για το έργο «Διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων στην Δ.Κ. Πύλου, στην Τ.Κ. Λαχανάδας και  στην Τ.Κ. Σουληναρίου Δήμου Πύλου Νέστορος»
Εγκρίθηκαν από την Ειδική Γραμματεία Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) τα τεύχη δημοπράτησης, της Πράξης «Διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων στην Δ.Κ. Πύλου, στην Τ.Κ. Λαχανάδας και  στην Τ.Κ. Σουληναρίου Δήμου Πύλου Νέστορος», με φορέα υλοποίησης το Δασαρχείο Καλαμάτας, από όπου και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην διάνοιξη αντιπυρικών δρόμων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιπυρική προστασία σε περιοχές που δε διαθέτουν επαρκές δίκτυο οδών. Οι εργασίες, που προβλέπονται από την μελέτη του έργου είναι χωματουργικές. Πιο συγκεκριμένα, οι αντιπυρικοί δρόμοι θα κατασκευαστούν στην Δ. Κ. Πύλου, με μήκος μέτρων 1450, στην Τ. Κ. Λαχανάδας, με μήκος μέτρων 2.200 και στην Τ.Κ. Σουληναρίου, με μήκος 1.850 μέτρων.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε περιοχές που δε διαθέτουν επαρκές οδικό δίκτυο και κατά το παρελθόν έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές εξαιτίας των πυρκαγιών, με επιδιωκόμενο αποτέλεσμα την εξασφάλιση προληπτικών μέτρων αντιπυρικής προστασίας.

Η πράξη αυτή είναι μια απόδειξη της άριστης συνεργασίας του Δήμου Πύλου Νέστορος με το Δασαρχείο της Καλαμάτας, καθώς η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, συνέβαλλε στην εκπόνηση των μελετών, που αφορούν στο συγκεκριμένο έργο, των οποίων και παρέδωσε στην Δασική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, προς υλοποίησή τών.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, επεσήμανε ότι: «Είναι φανερό, ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου μας εργάζονται με ζήλο, ώστε να υποστηρίξουν τα έργα ανάπτυξης που υλοποιούνται στον τόπο μας. Ευχαριστώ το Δασαρχείο της Καλαμάτας και την Ειδική Γραμματεία Δασών του Υ.Π.Ε.Κ.Α. για την άψογη συνεργασία με τον Δήμο μας. Με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των πολιτών, συνεχίζουμε την προσπάθεια, για να έχουμε στον Δήμο μας καλύτερους δρόμους με ασφαλή προσπέλαση και όπως φαίνεται οδεύουμε στην επιτυχία των στόχων μας.».Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Πάσχα - Thu, 17 Apr 2014 14:43:44 +0300
Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι κάτοικοι το λεκανοπέδιο της Αττικής, προκειμένου να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην ελληνική περιφέρεια.
Οι πληρότητες σε τρένα, πλοία και αεροπλάνα αγγίζουν ακόμα και το 100%, ενώ αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι η κίνηση και στις εθνικές οδούς από σήμερα το απόγευμα, ενώ η κορύφωση της εξόδου αναμένεται αύριο Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 70 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 31 και από το Λαύριο 23.
        
Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τις 22 Απριλίου, τρίτη ημέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν συνολικά 2.245 αφίξεις και αναχωρήσεις εκ των οποίων οι 74 είναι πτήσεις τσάρτερ ή έκτακτες.
Στους δύο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων της Αττικής, Κηφισού και Λιοσίων, οι πληρότητες φτάνουν προς όλους τους προορισμούς το 100%.
Αυξημένη κατά 30% είναι και η κίνηση με τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Για την κάλυψη των αναγκών προστίθενται επιπλέον βαγόνια στους συρμούς.
Ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στη μετακίνηση με τα τρένα, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε για το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Αυξημένα θα είναι από σήμερα το απόγευμα και τα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.
Έτσι, πλην των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, η Ελληνική Αστυνομία προχωράει στην απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Σήμερα οι απαγορεύσεις ισχύουν στο ρεύμα εξόδου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις 3 μμ έως τις 10 μμ και τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6 πμ έως τις 4 μμ. Την Κυριακή δεν υπάρχουν απαγορεύσεις, οι οποίες επανέρχονται τη Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις 3 μμ έως τις 10 μμ και την Τρίτη του Πάσχα από τις 11 πμ έως τις 9 μμ.
Επί ποδός για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών θα βρίσκεται και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία κινητών μονάδων επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής και ασθενοφόρων.
 
Σε ό,τι αφορά τον καιρό, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εμφανίσει βελτίωση από το Μεγάλο Σάββατο, οπότε το υπαίθριο ψήσιμο του οβελία δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ή συννεφιά, χωρίς βροχές.
Ωστόσο έως και το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η κακοκαιρία συνοδεύεται και με αρκετό κρύο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (άνω των 1.000 μέτρων).Νέο στυγερό έγκλημα στις φυλακές: Νεκρός 24χρονος κρατούμενος από αυτοσχέδιο μαχαίρι - Thu, 17 Apr 2014 14:28:15 +0300

Νέο στυγερό έγκλημα στις φυλακές: Νεκρός 24χρονος κρατούμενος από αυτοσχέδιο μαχαίρι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες της δολοφονίας 24χρονου Αλβανού κρατουμένου από 32χρονο ομοεθνή του, που έγινε σήμερα το πρωί σε κοινόχρηστο χώρο των φυλακών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης πλησίασε το θύμα στον κοινόχρηστο χώρο της φυλακής και αφού διαπληκτίστηκαν, τον έπληξε τουλάχιστον έξι φορές με αυτοσχέδιο μαχαίρι, σε διάφορα σημεία του σώματός του. Ο 24χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος εκτίει ποινή για υπόθεση ναρκωτικών, φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα, το οποίο εξέτιε ποινή για υπόθεση ληστείας.Το 5% των ιατρικών διαγνώσεων μπορεί να είναι λάθος - Thu, 17 Apr 2014 14:24:44 +0300
Περίπου μία στις 20 (ποσοστό 5%) διαγνώσεις γιατρών σε ασθενείς που τους επισκέπτονται, είναι λανθασμένες, σύμφωνα με τις -ανησυχητικές- εκτιμήσεις μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας. Ακόμη χειρότερα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι μισές από αυτές τις παραπλανητικές διαγνώσεις μπορούν να έχουν ως συνέπεια κάποια σοβαρή επίπτωση στην υγεία, π.χ. στην περίπτωση που ο γιατρός αποτυγχάνει να διαγνώσει καρκίνο.

Οι ερευνητές του Κέντρου Βετεράνων του Χιούστον, με επικεφαλής τον δρα Χαρντίπ Σινγκ, αναπληρωτή καθηγητή του Κολλεγίου Ιατρικής Μπέηλορ του Τέξας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «BMJ Quality & Safety», σύμφωνα με το "Live Science", υπολόγισαν ότι κάθε χρόνο γύρω στα 12 εκατ. Αμερικανοί ενήλικοι παίρνουν λάθος διαγνώσεις από τους γιατρούς τους. Οι ερευνητές επεσήμαναν πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (δημόσιες Αρχές, νοσοκομεία, γιατροί) πρέπει «να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να διαπιστώνονται και να μειώνονται τα διαγνωστικά σφάλματα».ΤΡΑΓΩΔΙΑ - Κοριτσάκι 2 ετών συνεθλίβη από φορτηγό - Thu, 17 Apr 2014 14:21:04 +0300

Κοριτσάκι 2 ετών συνεθλίβη από φορτηγό

Τραγικό τέλος κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού βρήκε ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης

Το κοριτσάκι διέφυγε της προσοχής του πατέρα του και βγήκε στο δρόμο, όπου και στάθηκε δίπλα σε ένα φορτηγό Ι.Χ.
Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος δεν αντελήφθη την παρουσία του και προσπάθησε να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να το παρασύρει.
Το άτυχο κορίτσι δεν πρόλαβε να μεταφερθεί έγκαιρα σε νοσοκομείο.ΟΙΧΑΛΙΑ – Ανακοινώνει ονόματα ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος - Thu, 17 Apr 2014 14:00:11 +0300
Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση των ονομάτων υποψηφίων του συνδυασμού του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου   στην Οιχαλία
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsmessinia ο συνδυασμός έχει σχεδόν "κλείσειενώ  το πρόβλημα του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου είναι ότι εκ των πραγμάτων η  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον δήμο Οιχαλίας μετά την αποχώρηση Αλειφέρη –Μπάμη από την εκλογική κούρσα υπάρχει πληθώρα στελεχών που θέλουν να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο και ειναι πλέον δύσκολη για τον ίδιο η επιλογή, γιατί πρόκειται για ικανότατες προσωπικότητες  με σημαντική προσφορά στα κοινά της Οιχαλίας .
*Στην προσπάθεια τους ορισμένοι «κύκλοι » της Οιχαλίας που διέπονται από  λογική  «παράγκας » να «χτυπήσουν » την υποψηφιότητα Παναγιωτόπουλου διαδίδουν «εντέχνως » φήμες για αποχώρηση του Σωτήρη Παναγιωτόπουλου από την εκλογική κούρσα της Οιχαλίας και την « εμπλοκή » του  στην Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας .
Η ανακοίνωση των ονομάτων του συνδυασμού Παναγιωτόπουλου εντός των επόμενων ωρών η ημερών θα διαψεύσει παταγωδώς τους «ευσεβείς  πόθους » των  επίδοξων σωτήρων του δήμου Οιχαλίας ..Με κακοκαιρία η έξοδος του Πάσχα - Thu, 17 Apr 2014 08:38:18 +0300
 Βροχές, καταιγίδες, αλλά και ισχυροί άνεμοι θα συνοδέψουν στο ταξίδι τους όσους αποφάσισαν να μετακινηθούν κατά τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καιρός παρουσιάζει σημαντική επιδείνωση από χθες. 
Επιπρόσθετη ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν επιλέξει να μετακινηθούν με τρένο, εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα. Το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, και για αυτό τον λόγο αυτό η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα. Ωστόσο, η κακοκαιρία θα είναι ιδιαίτερα έντονη γι' αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή.

Η Τροχαία, αναμένει από σήμερα το απόγευμα να παρατηρηθεί κίνηση στα διόδια, ενώ δυσκολίες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν και όσοι θα ταξιδέψουν με πλοίο ή αεροπλάνο, λόγω του καιρού. Εξάλλου, όσοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τρένο το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα πρέπει να επισκεφτούν τα εκδοτήρια του ΟΣΕ για να παραλάβουν το ειδικό κουπόνι, το οποίο θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν σε μελλοντικό ταξίδι τους, καθώς τα δρομολόγια των τρένων κατά τις τρεις παραπάνω μέρες ακυρώνονται, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Σχετικά με τον καιρό, σήμερα, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα. Βαθμιαία, όμως, στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά (πάνω από τα 1100 μετρά).

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τη Μεγάλη Παρασκευή, με περαιτέρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανόν να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

  Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Συγκεκριμένα για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, οι απαγορεύσεις θα ισχύουν στο ρεύμα εξόδου των οδικών δικτύων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από τις 3.00 μμ έως τις 10.00 μμ και τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6.00 πμ έως τις 4.00 μμ.Από σήμερα η παραλαβή πινακίδων κυκλοφορίας - Thu, 17 Apr 2014 08:36:11 +0300

Υπογράφηκε και στάλθηκε στις ΔΟΥ η απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να παραλάβουν τις πινακίδες που έχουν καταθέσει εφόσον πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες από αναλογούν από τώρα και στο εξής έως το τέλος του έτους. 
Έτσι από σήμερα οι ιδιοκτήτες ΙΧ που επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής θα μπορούν να απευθύνονται στις εφορίες για να παραλάβουν τις πινακίδες τους πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας.Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος - Thu, 17 Apr 2014 08:31:35 +0300
Εἰς τὸν Ἱερὸν Νιπτήρα
Νίπτει Μαθητῶν ἑσπέρας Θεὸς πόδας,
Οὗ ποῦς πατῶν ἦν εἰς Ἐδὲμ δείλης πάλαι.

Εἰς τὸν Μυστικον Δεῖπνον
Διπλοῦς ὁ Δεῖπνος· Πάσχα γὰρ νόμου φέρει,
Καὶ Πάσχα καινόν, Αἷμα. Σῶμα Δεσπότου.

Εἰς τὴν ὑπερφυᾶ Προσευχὴν
Προσεύχῃ· καὶ φόβητρα, θρόμβοι αἱμάτων,
Χριστέ, προσώπου, παραιτούμενος δῆθεν
Θάνατον, ἐχθρὸν ἐν τούτοις φενακίζων.

Εἰς τὴν Προδοσίαν
Τί δεῖ μαχαιρῶν, τί ξύλων λαοπλάνοι,
Πρὸς τὸ θανεῖν πρόθυμον εἰς Κόσμου λύτρον.

Βιογραφία
Κατά τη Μεγάλη Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου, Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας, της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του και της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.

Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να δείξει σ' όλους ότι δεν πρέπει να επιζητούμε τα πρωτεία. Μετά τη νίψη των ποδιών λέγει: «όποιος θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος απ' όλους».

Πρώτα πήγε στον Ιούδα και μετά στό Πέτρο, ο οποίος ήταν ο πιο ορμητικός απ' όλους και στην αρχή σταματάει το Διδάσκαλο, αλλά ύστερα όταν τον έλεγξε, υποχωρεί με τη καρδιά του. Αφού έπλυνε τα πόδια όλων, πήρε τα ιμάτιά Του και ξανακάθησε.

Άρχισε κατόπιν να τους νουθετεί να αγαπούν ο ένας τον άλλον και να μη επιζητούν το ποιός θα είναι πρώτος. Στη συνέχεια τους μίλησε για την προδοσία και επειδή θορυβήθηκαν, στρέφεται με ήρεμο τρόπο στον Ιωάννη και τον υπέδειξε.

Κατόπιν πήρε ψωμί στα χέρια Του και είπε: «Λάβετε φάγετε». Το ίδιο έκανε και με το ποτήρι του κρασιού λέγοντας: «Πιέστε απ' αυτό όλοι, γιατί αυτό είναι το αίμα Μου, της νέας Συμφωνίας. Αυτό να κάνετε για να Με θυμάστε». Μετά από αυτή τη στιγμή ο Ιούδας, μόλις έφαγε τον άρτο έφυγε και συμφώνησε με τους αρχιερείς να τους Τον παραδώσει.

Μετά το δείπνο βγήκαν όλοι στο όρος των Ελαιών, όπου ο Χριστός τους δίδαξε τα ανήκουστα και τελευταία μαθήματα και αρχίζει να λυπάται και να ανυπομονεί. Αναχωρεό μόνος Του και, γονατίζοντας, προσεύχεται εκτενώς. Από την πολλή αγωνία γίνεται ο ιδρώτας Του σαν σταγόνες πηχτού αίματος, οι οποίες έπεφταν στη γη. Μόλις συμπληρώνει την εναγώνια εκείνη προσευχή, φθάνει ο Ιούδας με ένοπλους στρατιώτες και πολύ όχλο και αφού χαιρετάει και φιλάει πονηρά το δάσκαλό Του, Τον παραδίδει.

Συλλαμβάνεται λοιπόν ο Ιησούς και τον φέρνουν δέσμιο στους Αρχιερείς Άννα και Καϊάφα. Οι μαθητές σκορπίζονται και ο θερμότερος των άλλων ο Πέτρος τον ακολούθησε ως την αρχιερατική αυλή και αρνείται και αυτός ότι είναι μαθητής Του.

Εν τω μεταξύ ο θείος διδάσκαλος παρουσιάζεται μπροστά στο παράνομο συνέδριο, εξετάζεται για τους μαθητές και τη διδασκαλία Του, εξορκίζεται στο Θεό για να πεί εάν Αυτός είναι πράγματι ο Χριστός και αφού είπε την αλήθεια, κρίνεται ως ένοχος θανάτου, επειδή τάχα βλασφήμησε. Από 'κει και πέρα τον φτύνουν στο πρόσωπο, τον χτυπάνε, τον εμπαίζουν με κάθε τρόπο κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας, ως το πρωϊ.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ'.
Ὅτε οἱ ἔνδοξοι Μαθηταί, ἐν τῷ νιπτῆρι τοῦ Δείπνου ἐφωτίζοντο, τότε Ἰούδας ὁ δυσσεβής, φιλαργυρίαν νοσήσας ἐσκοτίζετο, καὶ ἀνόμοις κριταῖς, σὲ τὸν δίκαιον Κριτὴν παραδίδωσι. Βλέπε χρημάτων ἐραστά, τὸν διὰ ταῦτα ἀγχόνῃ χρησάμενον, φεῦγε ἀκόρεστον ψυχὴν τὴν Διδασκάλῳ τοιαῦτα τολμήσασαν. Ὁ περὶ πάντας ἀγαθός, Κύριε δόξα σοι.

Κοντάκιον
Ἦχος β'. Τὰ ἄνω ζητῶν.
Τὸν ἄρτον λαβών, εἰς χεῖρας ὁ προδότης, κρυφίως αὐτάς, ἐκτείνει καὶ λαμβάνει, τὴν τιμὴν τοῦ πλάσαντος, ταῖς οἰκείαις χερσὶ τὸν ἄνθρωπον, καὶ ἀδιόρθωτος ἔμεινεν, Ἰούδας ὁ δοῦλος καὶ δόλιος.

Κάθισμα
Ἦχος α'. Τὸν Τάφον σου Σωτὴρ.
Ὁ λίμνας καὶ πηγάς, καὶ θαλάσσας ποιήσας, ταπείνωσιν ἡμᾶς, ἐκπαιδεύων ἀρίστην, λεντίῳ ζωννύμενος, Μαθητῶν πόδας ἔνιψε, ταπεινούμενος, ὑπερβολῇ εὐσπλαγχνίας, καὶ ὑψῶν ἡμᾶς, ἀπὸ βαράθρων κακίας, ὁ μόνος φιλάνθρωπος.

(Μετάφραση Ανδρέας Θεοδώρου)
Αὐτὸς ποὺ δημιούργησε τὶς λίμνες, τὶς πηγὲς καὶ τὶς θάλασσες, θέλοντας νὰ μᾶς διδάξει τὴν πιὸ τέλεια ταπείνωση, ἀφοῦ ζώστηκε τὸ λέντιο (ποδιά), ἔνιψε τὰ πόδια τῶν μαθητῶν, ταπεινούμενος ἀπὸ ὑπερβολικὴ εὐσπλαχνία, καὶ ἀνυψώνοντας ἐμᾶς ἀπὸ τὰ βάραθρα τῆς κακίας, ὁ μόνος φιλάνθρωπος.

Ἕτερον Κάθισμα
Ἦχος γ'. Θείας πίστεως.
Ταπεινούμενος, δι' εὐσπλαγχνίαν, πόδας ἔνιψας, τῶν Μαθητῶν σου, καὶ πρὸς δρόμον θεῖον τούτους κατεύθυνας, ἀπαναινόμενος Πέτρος δὲ νίπτεσθαι, αὖθις τῷ θείῳ ὑπείκει προστάγματι, ἐκνιπτόμενος, καὶ σοῦ ἐκτενῶς δεόμενος, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Ἕτερον Κάθισμα
Ἦχος δ'. Ἐπεφάνης σήμερον.
Συνεσθίων Δέσποτα, τοῖς Μαθηταῖς σου, μυστικῶς ἐδήλωσας, τὴν παναγίαν σου σφαγήν, δι' ἧς φθορᾶς ἐλυτρώθημεν, οἱ τὰ σεπτά σου, τιμῶντες Παθήματα.

Ὁ Οἶκος
Τῇ μυστικῇ ἐν φόβῳ τραπέζῃ, προσεγγίσαντες πάντες, καθαραῖς ταῖς ψυχαῖς, τὸν ἄρτον ὑποδεξώμεθα, συμπαραμένοντες τῷ Δεσπότῃ, ἵνα ἴδωμεν τοὺς πόδας πῶς ἀπονίπτει τῶν Μαθητῶν, καὶ ἐκμάσσει τῷ λεντίῳ, καὶ ποιήσωμεν ὥσπερ κατίδωμεν, ἀλλήλοις ὑποταγέντες, καὶ ἀλλήλων τοὺς πόδας ἐκπλύνοντες· αὐτὸς γὰρ ὁ Χριστὸς οὕτως ἐκέλευσε, τοῖς αὐτοῦ Μαθηταῖς ὡς προέφησεν, ἀλλ' οὐκ ἤκουσεν, Ἰούδας ὁ δοῦλος καὶ δόλιος.Σαν σήμερα …από την τοπική ιστορία 17 Απριλίου 1883 - Λειτουργεί το «ωδικόν καφενείον» στην Καλαμάτα - Thu, 17 Apr 2014 07:38:55 +0300
Σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 1883, «ο καφεπώλης Ιω. Σταυρόπουλος —γνωστός διευθυντής ωδικών καφενείων της πόλης— συμφώνησε με τους μουσικούς Διονύσιο Κωστάκη από τη Ζάκυνθο και Ιωσήφ Βιτάλη (Giuseppe Vittale) από τηΝεάπολη της Ιταλίας να συντηρήσει για δύο μήνες, από τις 17 Απριλίου έως τις 17 Ιουνίου, «ωδικόν καφενείον» στο καφενείο του, που στεγαζόταν στην οικία Δημ. Σκλαβοπούλου.
Σε αυτό θα έπαιζαν, μαζί με τους Ζακυνθινούς επίσης μουσικούς Διονύσιο Αρβανιτάκη και Θεόδωρο Βεργίνη, και θα τραγουδούσαν οι Ναπολιτάνες τραγουδίστριες («αοιδοί») Ματίλδη Βενδίτη (Matilde Venditi), Κικίνα δε Θωμάσο (Chichina de Thomaso) και Κικίνα δελ Γαούδιο (Chichina del Gaudio). Το πρόγραμμα θα διαρκούσε «επί τέσσερας και ημίσειαν ώραν καθ’ εκάστην» και η επιλογή «των ασμάτων» θα γινόταν από την Κικίνα δελ Γαούδιο».

 (Συμφωνητικό, 571/14- 4-1883. Μίσθωση προσωπικής εργασίας, 572/15-4-1883. Συμφωνητικό, 573/16-4-1883 Καλαμάτας, Ιω. Παρασκευόπουλου). (Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, Χριστίνα Θεοφιλοπούλου-Στεφανούρη, Καλαμάτα 1830-1940)

Ο ΒουφραδιώτηςΟ Τύπος της Μεσσηνίας 17-4-2014 - Thu, 17 Apr 2014 07:34:02 +0300ΔΗΜ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ - Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα! - Thu, 17 Apr 2014 08:02:09 +0300
 Με πνεύμα κατάνυξης, στοχασμού και περισυλλογής, η ελληνική Ορθοδοξία ετοιμάζεται να γιορτάσει και φέτος τη μεγαλύτερη ημέρα της Χριστιανοσύνης. Μια ημέρα ελπίδας, πίστης και προσμονής, μια ημέρα που μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε και να περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους τους ανθρώπους.

Οι άγιες ημέρες που διανύουμε είναι για όλους μας μια ευκαιρία. Μια ευκαιρία να δούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Μια ευκαιρία να σταθούμε απέναντι στις δυσκολίες και τα προβλήματα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στις Κασσάνδρες και να πιστέψουμε, με όλο το είναι μας, ότι μπορούμε να ελπίζουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Το ελπιδοφόρο, διαχρονικό, μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου μας γεμίζει δύναμη, μας δίνει κουράγιο, για τους συλλογικούς και προσωπικούς αγώνες μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις σημαντικές προκλήσεις της δύσκολης καθημερινότητας. Η Ανάσταση του Θεανθρώπου, σηματοδοτεί μια νέα προσδοκία ελπίδας και λύτρωσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου – Νέστορος κι εγώ προσωπικά ευχόμαστε η Ανάσταση να λαμπρύνει τις καρδιές μας και να φέρει προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στον καθένα ξεχωριστά.

Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα!ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΑΒΒΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΡΕΔΗΜΑ - Thu, 17 Apr 2014 07:43:22 +0300
Με έκπληξη και λύπη διάβασα τις δηλώσεις του ΘεόδωρουΜπρεδήμα. 
Σέβομαι και αυτόν και την Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας για την πολύχρονη πορεία τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
Του υπενθυμίζω όμως ότι από το Δήμο Θουρίας, για τον οποίο απαξιωτικά μιλάει σήμερα, εντάχθηκα εγώ και σύσσωμη η δημοτική ομάδα το 2010 στην Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας. Και σήμερα πάλι σύσσωμη η δημοτική ομάδα του πρώην Δήμου Θουρίας αποφάσισε ομόφωνα την στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Μανώλη Μάκαρη. 
Θεωρώ λοιπόν ότι, από τη στιγμή που οι πολιτικές μας επιλογές με την Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας πια δε συμβαδίζουν, η παραίτησή μου είναι μια πράξη ευθύνης και εντιμότητας, σε αντίθεσή με άλλους,. 
Εντέλει, όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες του δήμου Καλαμάτας στις 18 Μαΐου.


                             Δημήτριος Γ. Φαββατάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας
                      Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί ΠολίτεςΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ - Thu, 17 Apr 2014 07:59:28 +0300
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ
Το άγιο Φως της Ανάστασης ,
ας φωτίσει τις ψυχές
και τις ζωές όλων μας.

Στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος Αρκαδικό – Λυγουριό - Wed, 16 Apr 2014 22:59:09 +0300
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και δόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα το μεσημέρι, ο νέος δρόμος, Αρκαδικό - Χάνι Μερκούρη - Λυγουριό Επιδαύρου, μήκους 12 χιλιομέτρων νέας χάραξης, ο οποίος παρακάμπτει τους οικισμούς Αρκαδικό, Γιαννουλέικα και Λυγουριό, μειώνοντας κατά δεκαπέντε λεπτά της ώρας την απόσταση Ναύπλιο - Επίδαυρος, ενώ αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια των διερχόμενων.
Κατά την τελετή των εγκαινίων ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι «η σημερινή περιφερειακή διοίκηση, ο Πέτρος Τατούλης και ο Τάσος Χειβιδόπουλος, έβαλαν τη δική τους ξεχωριστή σφραγίδα στην ολοκλήρωση του έργου, που συμβολίζει την αλλαγή σελίδας για την ανάπτυξη της Αργολίδας».
Ο κ. Μανιάτης έκανε ειδική αναφορά στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι, «μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαβούλευση και η περιβαλλοντική αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε αμέσως μετά να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο».
Επιπλέον χαρακτήρισε «πυρήνα του μέλλοντός μας» το υπό εκπόνηση περιφερειακό χωροταξικό της Πελοποννήσου, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί μεγάλα έργα της Αργολίδας και της Πελοποννήσου.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του τόνισε ότι ο δρόμος αυτός είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα μειώσει το χρόνο μετάβασης και θα αυξήσει την άνεση και την ασφάλεια διέλευσης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, και εξήρε τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και όσων διαχειρίστηκαν το έργο κατά το παρελθόν.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι, «με το δρόμο αυτό αποκτά η Αργολίδα και η Πελοπόννησος ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και για τον τουρισμό μας και για την αγροτική μας οικονομία», ενώ τόνισε πως, «όλη η Πελοπόννησος είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο».
Τέλος, την ικανοποίησή του για το έργο εξέφρασε και ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος, ο οποίος υπογράμμισε την αναπτυξιακή διάσταση του νέου δρόμου για την περιοχή, ενώ χαρακτήρισε ως τα σημαντικότερα έργα το δρόμο ‘Ίσθμια - Επίδαυρος και την επέκταση των δικτύων του Αναβάλου.Από αύριο η παραλαβή πινακίδων κυκλοφορίας - Wed, 16 Apr 2014 22:55:15 +0300
 Υπογράφηκε και στάλθηκε στις ΔΟΥ η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών να παραλάβουν τις πινακίδες που έχουν καταθέσει εφόσον πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες από αναλογούν από τώρα και στο εξής έως το τέλος του έτους.
Έτσι από αύριο οι ιδιοκτήτες ΙΧ που επιθυμούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής θα μπορούν να απευθύνονται στις εφορίες για να παραλάβουν τις πινακίδες τους πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας.ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ο Θόδωρος Μπρεδήμας για για τον Δ. Φαββατά - Wed, 16 Apr 2014 22:52:09 +0300
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη της "Αλλαγής για το δήμο Καλαμάτας" και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θ. Μπρεδήμας κατά του παραιτηθέντος, μέχρι προχθές συμβούλου της παράταξης Δ. Φαββατά. 
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
 "Τη «δόξα» των μεγάλων πολιτικών ζήλεψε ο Δ. Φαββατάς και έκανε  μεταγραφή στρίβοντας δήθεν αριστερά για να βρεθεί δεξιότερα της δεξιάς
καταλήγοντας στην αγκαλιά των ΑΝΕΛ του κ. Μάκαρη και με  πρόσφατη  δράση  στη ΝΔ .
Δεν πρόκειται για αλλαγή πορείας που οφείλεται στους γνωστούς αεροψεκασμούς, απλώς με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Μια πορεία με προσωπικά «βολέματα» αλλά και άσκηση εξουσίας στο δήμο Θουρίας που χαρακτηρίστηκε από πολλά «πειράματα» που πληρώνουμε σήμερα πολιτικά και οικονομικά. Εξάλλου, εδώ δεν έχει άλλα οφέλη, πάμε αλλού…
Το μέγεθος της αχαριστίας καθώς και της υστερόβουλης πρακτικής είχε διαφανεί εδώ και πολύ καιρό. Με συνεχείς ψευδείς διαρροές προκειμένου να παρασύρει και άλλους στο δρόμο που είχε επιλέξει. Χωρίς σεβασμό στις συλλογικές μας αποφάσεις προσπάθησε να διαλύσει την παράταξη από μέσα αλλά δεν τα κατάφερε.
Όλοι κρινόμαστε. Τους «βολεμένους» συνοδεύει πάντα η ιδιοτέλεια, η υποκρισία  αλλά και η απαξία των αγνών και ανιδιοτελών  που έχουν μάθει να δίνουν και όχι μόνο να παίρνουν. Η σημερινή παραίτησή του θα έπρεπε να έχει υποβληθεί ήδη σε προηγούμενο χρόνο".Τατούλης στον "93.8": "Οι αντίπαλοί μου λένε ψεματάκια! - Wed, 16 Apr 2014 22:49:00 +0300
Για όλους και για όλα μίλησε ο Πέτρος Τατούλης στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αρκαδία 93.8"!
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για ψεματάκια των αντιπάλων του, ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει το νόμιμο και ηθικό.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε ακόμη στη σύγκρουση που είχε με τον ισχυρότερο Πρωθυπουργό της χώρας το 2007-2008, ενώ τόνισε πως είναι στη διάθεση της οργής των αντιπάλων του!

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε με αιχμηρό τρόπο και για τον Αλέξη Τσίπρα και αναρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας έχει τεχνικές εταιρείες...ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ -Νέα ονόματα από τον Μιχ. Αντωνόπουλο - Wed, 16 Apr 2014 22:44:58 +0300
Με την ευκαιρία της παρουσίασης των νέων στελεχών του συνδυασμού  για μια ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση στο Δήμο Καλαμάτας, έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε το μεγάλο έλλειμμα  διαχείρισης του δήμου που όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές γίνεται ευρύτερα γνωστό.  
 Οργασμός έργων μικροεπεμβάσεων χωρίς μελέτες και με σπατάλη χρημάτων για να καλύψουμε το κενό της τετραετίας.  Χαρακτηριστικό είναι ότι κατασκευάζονται σε κεντρικές οδούς «μονόπλευρα» πεζοδρόμια χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη απορροής ομβρίων, όπως χαρακτηριστικά γίνεται στο Ασπρόχωμα και στη Φαρών.  Έχει γίνει προεκλογική στάση είσπραξης οφειλών που μαζί με τα προηγούμενα χρέη, τις προεκλογικές υποσχέσεις και άλλα, οδηγεί το δήμο σε υπέρμετρο δανεισμό και πιθανή χρεοκοπία.  Από πολιτική άποψη ενώ ο απερχόμενος δήμαρχος δηλώνει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, διαφαίνεται η στήριξη και η εμπλοκή  κομματικού  μηχανισμού. Τα χαράτσια που επιβάλει ο δήμος αυξάνονται καθημερινά και ενώ θα μπορούσε να καταργήσει το πολιτιστικό τέλος στο νερό, συνεχίζει να το εισπράττει χωρίς να στηρίζει στην ουσία τον πολιτισμό με τη συμμετοχή και των ασθενέστερων οικονομικά δημοτών.
Από την άλλη έχουμε το πολιτικό δίδυμο των κυρίων Μάκαρη και Βουδούρη που εκπροσωπούν την «λαικίζουσα» αριστερά και όχι συνεκτικούς αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς α και β βαθμού, με λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας.  Δυστυχώς καταφεύγουν σε παλαιοκομματικές μεθόδους άλωσης της εξουσίας και πολιτικές κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν συμβάλουν και δεν δημιουργούν προϋποθέσεις αυτοδύναμης αυτοδιοικητικής πρότασης.
Το όραμα μας για την θεσμοθετημένη ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση στοχεύει  στις απαιτήσεις που θέτουν οι σύγχρονες πόλεις και οι ανάγκες των δημοτών στη μεταμνημονιακή περίοδο που θα διανύσουμε.  Ανανεώνουμε την ελπίδα και εγκαθιστούμε νέα πρότυπα για την πόλη και το δήμο, στοχεύοντας την επόμενη σημαντική δεκαετία του 2021.
Το όραμα μας για την αυτοδιοίκηση έχει μέτρο και προτείνει βιώσιμες λύσεις χωρίς να χρεώνουμε της επόμενες γενεές. Αν συνεχίσουμε με τα ίδια και τους ίδιους δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Θα πάνε χαμένες οι θυσίες των δημοτών και η πόλη μας θα γίνει μια φτωχούπολη που θα περιμένει τις λευκές νύχτες και κάποιο καρναβάλι για να ανασάνει οικονομικά. Από τη μία συνάπτουμε δάνεια και από την άλλη γινόμαστε επαίτες του ΔΝΤ για να κάνουμε έργα βιτρίνας και νέα δημαρχεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Με το όραμά μας για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενεργοποιούμε νέα στελέχη χωρίς κομματικούς προσανατολισμούς  και προσωπικά οφέλη.  Οικοδομούμε μαζί με τους πολίτες του δήμου, μια νέα δημιουργική και ειλικρινή σχέση ανταλλαγής προτάσεων και θέσεων για το μέλλον του τόπου μας. Η αποκλειστική συνέπεια και ειλικρίνεια από τη μια και η εμπιστοσύνη από την άλλη μπορεί να φέρουν τον δημότη μπροστά και να δώσουν λύσεις και ελπίδα για το αύριο.
Μιχαήλ Δ. Αντωνόπουλος
Υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Καλαμάτας
f/b : Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών
Τηλ. 2721094294 / 6948189683
mikim4@otenet.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΑΘΑΝΑΣΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΒΡΥΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ / ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ

ΓΑΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ

ΓΕΝΝΑΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΑΓΡΟΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΑΡΗ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ – ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΔΡΟΥΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΑΓΡΟΤΗΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΚΟΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΛΟΓΙΣΤΗΣ

ΜΑΛΑΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΑΠΟΦΟΙΤΗ  Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΩΝ / ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΜΑΛΑΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ Σ. Ξ. (ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ε. α.)

ΝΤΑΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΙΡΚΗ) - ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ T.E.I ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θ.Ε.Κ.Α. / ΜΟΥΣΙΚΟΣ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ

ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ - ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΟΠΑ / ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΣΕΡΓΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ Π. Α.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΧΑΝΔΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ - Wed, 16 Apr 2014 22:39:12 +0300
ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησής  μου σχετικά  με τη << βιομηχανία αναθέσεων >> και τις αδιαφανείς συμβάσεις με ΚΟΝ.Σ.ΕΠ. του φορέα κοινωνικής προστασίας και αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας, ο πρόεδρος του δεν απάντησε προσπάθησε με επιθέσεις και χαρακτηρισμούς, να αποφύγει την ουσία .
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ

1.Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι όλο το προηγούμενο διάστημα ο φορέας εκτελούσε  σειρά έργων  και προμήθειες αγαθών με απευθείας αναθέσεις;
Καλώ τους επαγγελματίες της πόλης, τους   δημοσιογράφους, τους πολίτες  να ΄΄μπούν΄΄ στο site του δήμου, στο Ν.Π.Δ.Δ. Φορέας κοινωνικής προστασίας και αθλητισμού ΄΄ΔΙΑΥΓΕΙΑ΄΄ αυτού , για να διαπιστώσουν πως η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων είναι αναθέσεις του προέδρου. 
Για  5 μόνο ημέρες! ο πρόεδρος προχώρησε με τις υπ΄ αριθ΄ :
568/13-3-14(σύμβαση παροχής υπηρεσιών), ύψος ποσού   6.000 e
609/17-3-14 (προγραμματική σύμβαση) ,ύψος ποσού 27.600 e
613/18-3-14 ύψος ποσού 24.600 e
652/21-3-14 ύψος ποσού   3.850 e
674/26-3-14 ύψος  ποσού 5.293,50 e
 675/26-3-14 ύψος  ποσού 15.000 e  
680/26-3-14 ύψος  ποσού 5.700 e   αποφάσεις, ενδεικτικά,  σε απευθείας αναθέσεις

2.Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ πως προχώρησε σε προγραμματικές συμβάσεις με 2 ΚΟΙΝ.Σ. ΕΠ.
( Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ) νέα μόδα  που ξεφύτρωσε προκειμένου όπως οι Μ.Κ.Ο,  παλαιότερα, να κατασπαταλούν πόρους;

Συγκεκριμένα
Α) 609/17-3-14 (προγραμματική σύμβαση) ,ύψος ποσού 27.600 e
 έργο :καταγραφή ηλικίας αθλούμενων στους δημοτικούς χώρους! και τον ακριβή αριθμό των σωματείων!  κ.λ.π.

Στην εποχή της κρίσης και η δημοτική αρχή  δίνει χρήματα προκειμένου να καταγράψει την ηλικία όσων τρέχουν στο στάδιο! Αλήθεια γιατί δεν αξιοποιεί τόσους που έχουν προσληφθεί με ΕΣΠΑ στο φορέα;

Β)99/2013 (προγραμματική σύμβαση) ,ύψος ποσού 15.000 e
 έργο : υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης αθλητικών χώρων

  Την τελευταία απόφαση (σύμβαση)_ με την υπ άριθ. 84357/3413/23-1-2014 απόφασή του ακύρωσε  ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης   .

Παρά ταύτα ο φορέας επιμένει και καταθέτει ένσταση.(32/14-3-2014)

Οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.  έχουν βρεθεί στο στόχαστρο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή όπου σε δηλώσεις του αποκαλύπτει << Οι Δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες Μ.Κ.Ο. >> και συνεχίζει << ..κάνουν απευθείας αναθέσεις και όλες οι προσφορές που γίνονται είναι μεγαλύτερες της αγοράς>>

Η ύπαρξή τους καθώς και η σύναψη των εν λόγω συμβάσεων προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο, αυτό που δεν προβλέπεται ωστόσο είναι η απευθείας ανάθεση έργων στις ΚΟΙΝΣΕΠ.
«Υπό το πρόσχημα και την κάλυψη μιας προγραμματικής συμφωνίας και του κοινωνικού σκοπού που οι επιχειρήσεις αυτές επιδιώκουν, δεν επιτρέπεται να υποκρύπτεται απευθείας ανάθεση», αναφέρει ρητά απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η συγκεκριμένη απόφαση (πράξη 250-2013) εκδόθηκε επί προγραμματικής συμβάσεως μεταξύ δήμου και ΚΟΙΝΣΕΠ για την πρόσληψη προσωπικού. Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την υπογραφή της σύμβασης, καθώς διαπίστωσε μη τήρηση των διατάξεων περί προμηθειών του Δημοσίου και του ελεύθερου ανταγωνισμού λόγω απευθείας ανάθεσης του έργου.

 Σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν στις Εφημερίδες (ΝΕΑ- ΕΘΝΟΣ –ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

 ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση παρέμβαση υπερκείμενων αρχών ελέγχου για τον έλεγχο νομιμότητας των παραπάνω πράξεων.

 ΕΡΩΤΑΤΑΙ η δημοτική αρχή :

Θα σταματήσει τις απευθείας αναθέσεις έργων;
Θα συνεχίσει να πορεύεται με τη λογική ΄΄Μαυρογιαλούρου΄΄ ;
Θα αντιμετωπίσει όλους τους επαγγελματίες ισότιμα και με διαφάνεια;
Θα σεβαστεί το δημόσιο χρήμα ή θα συνεχίσει να το διαθέτει σε αμφιλεγόμενες δράσεις;
                                                                                    
Είναι αυτονόητο  πως  θα καταθέσω   τα σχετικά στοιχεία ,στον κ. Επίτροπο, τον κ. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης    και  τον κ.Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

 Καλαμάτα 16-4-2014                                                                  

Γιάννης Α. Χριστόπουλος
 Δημ. Σύμβ. του συνδυασμού Αλλαγή για το Δήμο ΚαλαμάταςΕντάσσεται στο ΕΠΠΕΡΑΑ η βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας - Wed, 16 Apr 2014 22:33:00 +0300
Θετικά αξιολογήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η πρόταση για την βιοκλιματική αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού €2.142.000, και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου περιλαμβάνει την προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής, την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτηριακών εγκαταστάσεων και την τοποθέτηση νέων κεντρικών αντλιών θερμότητας υψηλής απόδοσης.
Η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε σχετικά:
«Η βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας θα συμβάλλει καθοριστικά όχι μόνο στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και στη μείωση του ενεργειακού κόστους του Νοσοκομείου, με σημαντικά περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά οφέλη. Καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη αυτού του μεγάλου έργου υπήρξε η άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τον Διοικητή του Γ.Ν. Μεσσηνίας κ. Γιώργο Μπέζο. 
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στηρίζει κάθε τέτοια σπουδαία πρωτοβουλία βιοκλιματικής αναβάθμισης των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες και προσβλέπει στη συνέχεια  αυτής της γόνιμης κι εποικοδομητικής συνεργασίας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι πρωτοπόρο σε αυτόν τον τομέα, και ως Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ στηρίζω αυτήν την προσπάθεια με όλες μου τις δυνάμεις.»«Πληρωμές πάνω από 40 εκατομμύρια Ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ» - Wed, 16 Apr 2014 17:41:33 +0300
Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), μετά την  ολοκλήρωση των ελέγχων, ανακοινώνει ότι σήμερα 16 Απριλίου προχώρησε στις παρακάτω πληρωμές, προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας :
·        Για Συμπληρωματική πληρωμή Ενιαίας Ενίσχυσης 2013 διατέθηκαν 2.736.737  σε 1849  δικαιούχους.
·        Για την πληρωμή των Μέτρων Ειδικής Στήριξης του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009, που αφορούν άμεσες ενισχύσεις σε γεωργούς που εφαρμόζουν συστήματα ποιότητας , διατέθηκαν :
1.     Για Ειδική στήριξη Ελαιολάδου 18.057.851,4 σε 62.789 δικαιούχους
2.     Για Ειδική στήριξη σκληρού σίτου 18.992.956 € σε 37.345 δικαιούχους
3.     Για ενίσχυση καλλιέργειας κριθαριού  332.099,48 € σε 1124 δικαιούχους
4.     Για ενίσχυση καλλιέργειας αγκινάρας 4.145,52 € σε 16  δικαιούχους.
Συνολικά, το ποσόν που πληρώθηκε πανελλαδικά είναι  40.123.789,40  € προς 103.123 αγρότες παραγωγούς.
Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. συνεχίζει το έργο του με μοναδικό γνώμονα την αποτελεσματική ενίσχυση των Ελλήνων παραγωγών. Αυτό θα συνεχίζει να κάνει με συνέπεια, αξιοποιώντας όλους τους υπάρχοντες πόρους, προς όφελος όλου του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας.


Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: