1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Αρις    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα



Παρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΦΩΤΟ - Σαδομαζοχιστικό πάρτι με φοιτήτριες αναστατώνει τους γείτονες !

Σαδομαζοχιστικό πάρτι με φοιτήτριες και φοιτητές προκάλεσε τεράστια  αναστάτωση  στην κοινωνία του Νιουκάστλ της Μεγάλης Βρετανίας και προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας!
Το θέαμα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί, ύστερα από καταγγελία, δεν πρέπει να το είχαν ξαναδεί ποτέ στη ζωή τους, καθώς βρήκαν 250 φοιτητές και φοιτήτριες με δερμάτινες στολές, μαστίγια, χειροπέδες και άλλα «σύνεργα» κατάλληλα για την περίσταση.
sm party 2.jpg
sm party 1.jpg
Όπως αναφέρει τοπική εφημερίδα, οικοδεσπότης ήταν ένας  φοιτητής διοργάνωνε επί έναν μήνα ερωτικά πάρτι στα οποία συμμετείχαν εκατοντάδες  φοιτητές και αναπόφευκτα προκαλούσαν ενόχληση στους περίοικους με τις φωνές και την δυνατή μουσική, παρά την ενισχυμένη ηχομόνωση στο συγκεκριμένο σπίτι. 
sm party 3.jpg

Το σκηνικό κατά την εισβολή της αστυνομίας ήταν εντελώς σουρεαλιστικό, καθώς φοιτητές και φοιτήτριες κυκλοφορούσαν στο διαμέρισμα με χειροπέδες και μαστίγια στα χέρια, ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όπως δήλωσε  στην τοπική φοιτητική εφημερίδα «Tab»,  για πρώτη φορά στη ζωή του  ξεναγούσε αστυνομικούς, φορώντας ένα…  κολάρο στον λαιμό!
sm party 5.jpg

Πάντως η αστυνομία δεν έκανε συλλήψεις και περιορίσθηκε σε συστάσεις και διάλυση του πάρτι. Όμως το γεγονός πήρε ευρύτερη δημοσιότητα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες που ανάρτησαν φωτογραφίες  στα social media.  

star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:33 pm


Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί « Νταβατζήδες » σε αλλοδαπές ιερόδουλες!



Δύο Αστυφύλακες, ηλικίας 39 και 43 ετών, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αποπειράθηκαν να «παρέμβουν» σε συναδέλφους τους που τις προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα!

Ειδικότερα, οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν προχθές (20.11.2014) στην επιχείρηση «ΘΗΣΕΑΣ» στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησαν από δύο άλλους αστυνομικούς να μην υποβάλλουν Εκθέσεις Αρχής σε βάρος δύο αλλοδαπών εκδιδόμενων γυναικών, που είχαν προσαχθεί σε κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος κατά συναυτουργία και δηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:27 pm


Αμφίπολη: Εντοπίστηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και δείγματα από χρωματισμούς


Αμφίπολη: Εντοπίστηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και δείγματα από χρωματισμούς - Ψάχνουν και για άλλα οικοδομήματα

«Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο προστίθεται στο σπουδαίο μωσαϊκό των πολιτιστικών επιτευγμάτων της Ελλάδας. 
Η Αμφίπολη είναι η κορωνίδα των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής και όχι μόνον» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης, όπου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου, για την εξέλιξη της αρχαιολογικής έρευνας.
Όπως δήλωσε ο κ. Τασούλας στα επιστύλια που βρίσκονται στον ταφικό θάλαμο με το μοναδικό ψηφιδωτό, αποκαλύπτονται σταδιακά δείγματα από χρωματισμούς και ανθρώπινες απεικονίσεις. Η αποκάλυψη ωστόσο ήταν αυτή που έκανε ο κ. Τασούλας όταν είπε ότι αναζητούνται κι άλλα οικοδομήματα, επομένως, ο τάφος θα έχει κι άλλες εκπλήξεις, ίσως και άλλους τάφους και εντυπωσιακά ευρήματα.
Αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο πρώτος καθαρισμός των επιστυλίων και θα ακολουθήσει και επεξεργασία τους με λέιζερ, καθώς και άλλες διαδικασίες. Το παράδειγμα αυτό δόθηκε για να τονιστεί ότι η όλη διαδικασία είναι αργή και απαιτεί υπομονή.
«Αν βιαστείς, κινδυνεύεις να κάνεις σφάλματα που μπορεί να είναι καθοριστικά», τόνισε ο Υπουργός εξηγώντας τον αργό ρυθμό των αποκαλύψεων. Σχετικά με την τομογραφία του τύμβου, που θα πραγματοποιηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αυτή θα απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το υπέδαφος, και πιο συγκεκριμένα για το ποιο είναι το τεχνητό και ποιο το φυσικό μέρος του τύμβου και ποιες οι τομές.
Ο υπουργός Πολιτισμού επανέλαβε ότι η έρευνα στον τύμβο της Αμφίπολης δεν τελειώνει εδώ, τονίζοντας ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει.
Αμφίπολη: Εντοπίστηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και δείγματα από χρωματισμούς - Ψάχνουν και για άλλα οικοδομήματα Ανέφερε, δε, πως από εδώ και στο εξής οδηγό για τους αρχαιολόγους θα αποτελέσει η γεωφυσική διασκόπηση με τη μέθοδο της ηλεκτρικής τομογραφίας, που είναι σε εξέλιξη από την επιστημονική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα της διασκόπησης αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, δεδομένου ότι τις εργασίες δεν θα μπλοκάρουν οι καιρικές συνθήκες, και εν συνεχεία θα αποφασιστεί από τους αρχαιολόγους εάν και πού μπορούν να γίνουν δοκιμαστικές τομές για τον εντοπισμό άλλων θαμμένων μνημείων.
“Ο τάφος αποτελεί απαράμιλλο ταφικό μνημείο τόσο για την σημαντικότητα της ανασκαφής όσο για την δουλεία που έκανε η ανασκαφική ομάδα. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει μαγευτεί από τα ευρήματα. Τα γεγονότα είναι συντριπτικά”, δήλωσε με νόημα ο κ. Τασούλας.
“Πρόκειται για ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο προστίθεται στο σπουδαίο μωσαϊκό των πολιτιστικών επιτευγμάτων της Ελλάδας. Η Αμφίπολη είναι η κορωνίδα των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής και όχι μόνον” δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης.

Αναφέρθηκε επίσης, στην επισκεψιμότητα που είχε το μουσείο πριν την ανασκαφή και την εκρηκτική αύξηση επισκεπτών από τη στιγμή που είδαν το φως τα πρώτα αρχαιολογικά ευρήματα. "Οι επισκέπτες δεν ξεπερνούσαν τα δάκτυλα του ενός χεριού ενώ τώρα είναι πάνω από 1000", είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέα ευρήματα επισημαίνοντας ότι: «έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε στον τύμβο Καστά».
Στόχος μας, σημείωσε ο κ. Τασούλας, είναι το ταφικό μνημείο να γίνει ορατό και να το θαυμάζουν όλοι, πρόσθεσε.
Όσον αφορά στις έρευνες για τον σκελετό, που εντοπίστηκε στον τάφο, ο υπουργός αποκάλυψε πως θα την αναλάβουν Έλληνες επιστήμονες.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:18 pm


«Όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε» φώναζε ο Αλβανός μακελάρης της επίθεσης στο Μικρολίμανο


«Όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε» φώναζε ο Αλβανός μακελάρης της επίθεσης στο Μικρολίμανο - Ανθρωποκυνηγητό για τη συλληψή του

Στα ίχνη του ένοπλου που «γάζωσε» με Καλάσνικοφ νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, φέρεται να βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είναι Αλβανός υπήκοος και έχει απασχολήσει την Αστυνομία ως εμπλεκόμενος σε άλλα τρία περιστατικά στο παρελθόν. Αστυνομικοί φέρεται να έχουν φθάσει στον εντοπισμό του από φωτογραφία που τραβήχτηκε μέσω κινητού τηλεφώνου από πελάτες του καταστήματος.
Από την επίθεση τραυματίστηκαν συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Οι αστυνομικοί έχουν λάβει τις πρώτες καταθέσεις από υπαλλήλους και θαμώνες του καταστήματος και φέρεται να έχουν φτάσει στον εντοπισμό του δράστη από φωτογραφία που τραβήχτηκε μέσω κινητού τηλεφώνου από πελάτες του καταστήματος την ώρα που διασκέδαζαν.
Δεν αποκλείεται μάλιστα ο ένοπλος να διαμένει σε κοντινή απόσταση από το νυχτερινό κατάστημα καθώς το διάστημα από την στιγμή που αποχώρησε μέχρι να επιστρέψει με το πυροβόλο όπλο ήταν πολύ μικρό.
Ο δράστης είναι όπως φαίνεται γνώριμος των αστυνομικών αρχών, καθώς φέρεται να έχει εμπλακεί άλλα τρία περιστατικά στο παρελθόν, σε ένα εκ των οποίων σε καφενείο στο Μεταξουργείο είχε χάσει τη ζωή του ένα άτομο.
Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 4:15 τα ξημερώματα στο κλαμπ «Έτσι Απλά», στην Ακτή Δηλαβέρη στο Μικρολίμανο, με τον ένοπλο να ανοίγει πυρ, τραυματίζοντας συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων τα τρία είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ένοπλος αρχικά βρισκόταν στο νυχτερινό μαγαζί όπου διασκέδαζαν πολλά νεαρά άτομα, και κάποια στιγμή, μετά από διαπληκτισμό με άλλα άτομα, έφυγε για να επιστρέψει λίγο αργότερα με πυροβόλο όπλο τύπου «Καλάσνικοφ».
Μάλιστα κάποιοι από τους θαμώνες του καταστήματος φέρεται να αντελήφθησαν αυτό που θα ακολουθούσε και αποχώρησαν από το μαγαζί.
Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ένοπλος ακούστηκε να εκτοξεύει απειλές εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων λέγοντας: «όλοι εδώ απόψε θα πεθάνετε».
Με το όπλο στα χέρια άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά εναντίον των θαμώνων και στο κατάστημα επικράτησε πανικός. Όταν σταμάτησε τους πυροβολισμούς ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβιβάστηκε σε ταξί και διέφυγε.
Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα.
Τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και οι υπόλοιποι στο νοσοκομείο Αττικόν χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την κατάστασή τους.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:06 pm


Συνάντηση Λιμενικών με Γιάννη Λαμπρόπουλο

Συνάντηση με ΥΦΕΘΑ Λαμπρόπουλο Ιωάννη για το ασφαλιστικό (1990-95).
Πραγματοποιήθηκε της Τετάρτη 19-11-14 συνάντηση των Προέδρων των Ενώσεων Προσωπικού ΛΣ και μελών του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ :Μπερτσιά Αθανάσιου (Κυκλάδων) Κυράνη Κων/νου (Κεντρικής Ελλάδος ) ,Καμβύση Σαράντου (Ν. Πελοποννήσου) και Δροσόπουλου Αλέκου (Β.Δ.Ελλαδος) με το Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Λαμπρόπουλο Ιωάννη .
Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το ασφαλιστικό των στελεχών των στελεχών ΕΔ-ΣΑ που κατετάγησαν από το 1990 έως και το 1995.
Αποτελεί πάγιο αίτημα των παραπάνω Ενώσεων η άρση της αδικίας εις βάρος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που κατετάγησαν τα ανωτέρω έτη και δεν συμπληρώνουν τα 24,5 έτη υπηρεσίας μέχρι την 31-12-2014 και θα χρειαστεί να υπηρετήσουν μέχρι και 10 έτη παραπάνω συγκριτικά με συναδέλφους που υπάγονται στο ασφαλιστικό καθεστώς της συνταξιοδότησης με 24,5 έτη ασφάλισης .
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι έχει ήδη κατατεθεί σχέδιο τροποποίησης του ασφαλιστικού Νόμου 3863/2010 για άρση της αδικίας κατανοώντας πλήρως το δίκαιο του αιτήματος για την αποκατάσταση της.
Αυτή την χρονική στιγμή η υπόθεση εξετάζεται από το Υπουργείο Οικονομικών ώστε να δοθεί το πράσινο φως προχωρήσει η υλοποίηση της .
Επιπροσθέτως συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του Υπουργείου και αφορούν σε επέκταση διάφορων ευεργετημάτων υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ (Στρατιωτικές Λέσχες σίτισης ,πρόσβαση σε στρατιωτικά νοσοκομεία για τα στελέχη και τα μέλη των οικογενειών τους ,ΚΑΑΥ ,κατασκηνώσεις κ.α)
Τέλος ο κ. ΥΦΕΘΑ εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει στην επίλυση των προβλημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του αναγνωρίζοντας την προσφορά των στελεχών των ΕΔ –ΣΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:05 pm


Εφαρμογή μεταφράζει κείμενο σε πραγματικό χρόνο

Η υπηρεσία που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή βασίζεται στο Google Translate

Η Google πειραματίζεται με μία εφαρμογή για κινητά που κάνει real time μετάφραση καθώς ο χρήστης πληκτρολογεί το κείμενό του.
Η υπηρεσία που χρησιμοποιείται από την εφαρμογή βασίζεται στο Google Translate και αυτό που κάνει είναι να παρέχει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο σε διάφορες γλώσσες.
Στην εφαρμογή εμφανίζονται δύο πληκτρολόγια αντιδιαμετρικά στη οθόνη και η λειτουργία είναι εξαιρετικά απλή, με τον ένα χρήστη να γράφει στο ένα πληκτρολόγιο στη γλώσσα του, και πατώντας αποστολή το μήνυμα φτάνει μεταφρασμένο στο δεύτερο πληκτρολόγιο για να το δει ο άλλος χρήστης.
Το... concept είναι λίγο περίεργο καθώς θα πρέπει να γράφει ο άλλος χρήστης στην ίδια συσκευή, αλλά για μια απλή επικοινωνία σε ΜΜΜ, καταστήματα ή οδηγίες σε μία ξένη χώρα, η εφαρμογή είναι χρήσιμη.

 e-pcmag.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:00 pm


Ανδραβίδα: Έρχονται 18 αμερικανικά F16 τελευταίας τεχνολογίας

18 πολεμικά αεροσκάφη F-16 των Η.Π.Α. έρχονται στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για άσκηση. 
 
Τα αεροσκάφη αναμένονται τον Φεβρουάριο και σύμφωνα με το onalert.gr θα προσγειωθούν στην Ανδραβίδα.

“Αυτό δεν είναι άσκηση αλλά …μεταστάθμευση”, αναφέρουν πηγές της ΠΑ χωρίς όμως να έχουν απάντηση για τους λόγους της άφιξης των αμερικανικών αεροσκαφών.

Δεν έχει αποφασιστεί σε ποια αεροπορική βάση θα φιλοξενηθούν τα 18 αμερικανικά F 16 αλλά η ελληνική πλευρά προτείνει ως καλύτερη λύση αυτή της Ανδραβίδας.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί τα 18 αμερικανικά μαχητικά έρχονται στην Ελλάδα για ένα τουλάχιστον μήνα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 8:30 pm


Πάτρα: Κλέφτηκαν στο Αίγιο και ήρθαν σε γνωστό ξενοδοχείο, αλλά δεν πρόλαβαν να ζήσουν τον έρωτά τους!

ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ 

Οι δύο νέοι, προφανώς ερωτεύτηκαν, άσχετα με το γεγονός πως οι γονείς της ανήλικης κοπέλας δηλώνουν στην Αστυνομία, πως έφυγε χωρίς τη θέλησή της, όμως μάλλον τους πρόλαβαν οι αστυνομικοί και έτσι δεν κατάφεραν να ζήσουν τον έρωτά τους, έστω για ένα βράδυ.
Ο λόγος για έναν 19χρονο Ρομά, ο οποίος χθες το μεσημέρι με τη βοήθεια ενός 24χρονου φίλου του πήραν την 16χρονη και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα οι γονείς δήλωσαν το περιστατικό στην Αστυνομία και έτσι οι άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου άρχισαν τις έρευνες. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε ο 24χρονος, ο οποίος μάλλον χρησίμευσε για τη μεταφορά των δύο και μετά από λίγη ώρα εντοπίστηκε και το ζευγάρι σε γνωστό ξενοδοχείο σε παραλιακή περιοχή της Πάτρας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 8:00 pm


Ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με 56 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Σε δεκάδες συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ στην σε πέντε νομούς της Πελοποννήσου στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Οι επιχειρήσεις διεξήχθησαν το τελευταίο τριήμερο σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, κατά τη διάρκεια των οποίων, ελέγχθηκαν εκατοντάδες άτομα και συνελήφθησαν συνολικά 56.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα και θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.
Κατά την επιχείρηση εξιχνιάσθηκαν, τέσσερις υποθέσεις κλοπών σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα, καθώς και μία υπόθεση κλοπής σε Ιερό Ναό, του Δήμου Μονεμβάσιας και για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες, σε βάρος ενός 17χρονου Ρομά και σε βάρος ενός 58χρονου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής αντίστοιχα.
Επίσης βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ενενήντα εννέα παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης 89 γραμμαρίων, ναρκωτικά χάπια, ένα τσιγαριλίκι, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα σουγιά, το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 7:38 pm


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Και η Ντίνα με το Ποτάμι;

Πληροφορίες  που είδαν το φώς της δημοσιότητας  λένε πως το όνομα  της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη  Πελοποννήσου  Ντίνας Νικολάκου  έφτασε  στο γραφείο του προέδρου Σταύρου
Δεν ξέρω αν το σκέφτεται σοβαρά  η Ντίνα  για μεταπήδηση  στην κεντρική πολιτική σκηνή , αλλά μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της  θα φέρει τα πάνω- κάτω στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού  στη Μεσσηνία ,άσε που θα πάρει κι άλλους η μπόρα!
Πάντως ενδεχόμενη υποψηφιότητα της..κόβει την επιθυμία σε πολλούς που θα ήθελαν να εκτεθούν  με το ΠΟΤΑΜΙ , καθώς όποτε κι αν προκηρυχθούν εκλογές μια έδρα το νέο κόμμα σίγουρα θα κατακτήσει στη Μεσσηνία !

Β.Μ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 7:12 pm


Κάλπες στήνουν ξανά τρεις δήμοι την Κυριακή



Επαναληπτικές κάλπες στήνουν την Κυριακή 30 Νοεμβρίου τρεις δήμοι προκειμένου οι ψηφοφόροι να επιλέξουν δημοτικές αρχές.

Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε Καισαριανή, Μάνδρα-Ειδυλλία και Τροιζηνία-Μέθανα, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Οι δημότες Καισαριανής θα κληθούν να επιλέξουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) με επικεφαλής τον Γ.Κοντόσταυλο, ο οποίος αναδείχτηκε δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων του Μαΐου και τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Η.Σταμέλο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχα λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β' γύρου για μόλις μία ψήφο. Η παράταξη είχε από την αρχή ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α' γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Δύο Κυριακές θα χρειαστούν οι δημότες Μάνδρας-Ειδυλλίας και Τροιζηνίας-Μεθάνων για να επιλέξουν νέες δημοτικές αρχές, καθώς η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή.

Και στις δύο περιπτώσεις κατατέθηκαν ενστάσεις που είχαν να κάνουν με το μέγεθος των ψηφοδελτίων. Ο β' γύρος των εκλογών ορίστηκε για την 7η Δεκεμβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 7:00 pm


Πλήρωσε «χρυσό» το καζάνι απόσταξης που δεν πήρε ποτέ...

Διατεθειμένος να πληρώσει όσο χρειαζόταν για να αγοράσει τον άμβυκα που θα χρησιμοποιούσε για να κάνει απόσταξη τσίπουρου ήταν ένας 44χρονος κάτοικος Καστοριάς, αλλά δεν φανταζόταν ότι το πλήρωνε... «χρυσό» επί ένα ολόκληρο χρόνο και τελικά δεν θα το παραλάμβανε!

Ο άτυχος επίδοξος παραγωγός έπεσε στα δίχτυα ενός πονηρού που προσέφερε δήθεν σε καλή τιμή το καζάνι που ήθελε. Ήρθε σε επαφή μαζί του το Νοέμβριο του 2012 και συμφώνησαν σε ένα αρχικό ποσό, που όμως ο «πωλητής» ανέβαζε κάθε τόσο με διάφορα προσχήματα καθυστερώντας την παράδοση του άμβυκα.

Επί ένα ολόκληρο χρόνο, ως το Νοέμβριο του 2013, ο αγοραστής κατέβαλε συνολικά 21.000 ευρώ αλλά άμβυκα δεν... είδε! Τελικά κατήγγειλε τον υποτιθέμενο πωλητή στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που άρχισαν έρευνες για να τον εντοπίσουν.

Πέρασε, όμως, άλλος ένας χρόνος ώσπου να ταυτοποιηθεί ο 43χρονος δράστης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς!

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 6:33 pm


Ο μοναδικός Έλληνας Master of Wine παρουσιάζει τα κρασιά της Costa Navarino στην Κρήτη !

Τρίτη 25 Νοεμβρίου στις 9:30 το βράδυ στο Ηράκλειο Κρήτης 

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στο Opus wine bar στις 9.30 το βράδυ ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, ο μοναδικός Έλληνας Master of Wine, παρουσιάζει τα κρασιά των βιολογικών αμπελώνων Navarino Vineyards της Costa Navarino.
Τα κρασιά αυτά είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται στην Κρήτη. 
Έχουν αποσπάσει τέσσερις διεθνείς διακρίσεις στον διεθνή διαγωνισμό “Decanter World Wine Awards 2014” που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου στο Λονδίνο και αποτελεί έναν από τους πιο αξιόλογους διαγωνισμούς κρασιού στον κόσμο που διοργανώνει το δημοφιλές περιοδικό Decanter. 
Η ειδική επιτροπή αξιολόγησης των κρασιών φέτος περιλάμβανε 224 ειδικούς γευσιγνώστες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 66 Masters of Wine και 18 Master Sommeliers, με Πρόεδρο τον διάσημο δημοσιογράφο κριτικό Οίνου του Decanter, Steven Spurrier. H υψηλού κύρους διοργάνωση του περιοδικού “Decanter” ξεχώρισε τα κρασιά αυτά ανάμεσα σε 15.000 ετικέτες από 47 χώρες.
Η Costa Navarino έχει συμβάλλει στην ανάδειξη της Μεσσηνίας σε έναν από τους κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς. Επένδυσε στην προβολή τοπικών προϊόντων, όπως το κρασί, το λάδι, το πετιμέζι και το τσίπουρο. Επίσης, αγοράστηκαν αμπελώνες, μεγάλης ηλικίας, χαμηλών στρεμματικών αποδόσεων, οι οποίοι καλύπτουν πάνω από 500 στρέμματα. Για την οινοποίηση αυτών των πολύτιμων σταφυλιών η Costa Navarino επέλεξε τον Γιώργο Σκούρα. 
Οι επόμενες εσοδείες αναμένονται ακόμη πιο συναρπαστικές, με την πρόσθεση νέων ποικιλιών, προϊόντων και φιλοσοφιών, που σίγουρα θα τραβήξουν τα βλέμματα των οινόφιλων όλου του κόσμου.
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης γεννήθηκε, μεγάλωσε και εξακολουθεί να μεγαλώνει στον Πειραιά. 
Έχει μεγάλη επιτυχία στις αποτυχημένες καριέρες: Αρχικά ήθελε να γίνει Κουστό στην θέση του Κουστό, μέχρι που κατάλαβε ότι αυτό θα το κατάφερνε ο γιος του Κουστό. Μετά ήθελε να γίνει ροκ σταρ, μέχρι που κατάλαβε πως ο δρόμος προς την επιβίωση περνούσε μέσα από την ανθοστρωμένη πίστα σκυλάδικων. Ακολούθως πέρασε στο τμήμα των Μηχ-Μηχ του ΕΜΠ, μέχρι που κατάλαβε πως το γιαπί, το πηλοφόρι και το μυστρί δεν θα κάνουν τον (συγκεκριμένο) άντρα. Τέλος, κατάλαβε πως το κρασί τον πήγαινε (σχεδόν) όσο το πήγαινε κι εκείνος. Τότε βάλθηκε να βγάλει τη Θεωρία Αποξένωσης από το Προϊόν Εργασίας του Μαρξ άχρηστη. 
Σήμερα, είναι ένας από τους 267 Masters of Wine του πλανήτη και ο μόνος Έλληνας, Βαλκάνιος και Νοτιοευρωπαίος που είναι κάτοχος αυτού του τίτλου - του πιο εξωτικού και δύσκολου στο χώρο του κρασιού. 
Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου των Masters of Wine και Οινικός Σύμβουλος σε κάθε πτυχή που του δίνεται η ευκαιρία.

Πηγή: athinorama.gr και andro.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 6:00 pm


Η λατρεία του θεού Πάνα και των Νυμφών στο Κωρύκειον Άντρον

Το Κωρύκειον Άντρον στην Αρχαιότητα ήταν αφιερωμένο στην λατρεία του θεού Πάνα και των Νυμφών.

Ο Παυσανίας, στα Φωκικά του, μας πληροφορεί ότι: Πηγαίνοντας κανείς από τους Δελφούς προς την κορφή του Παρνασσού, σε απόσταση εξήντα περίπου σταδίων, έντεκα και κάτι χιλιόμετρα, από την πόλη του Φοίβου, συναντάει άγαλμα χάλκινο.
Η ανάβαση προς το Κωρύκειο Άντρο είναι ευκολότερη για έναν πεζοπόρο -συνεχίζει ο Παυσανίας- και όχι για όσους χρησιμοποιούν μουλάρια και άλογα.
Σήμερα όμως, δρόμος προσιτός στο αυτοκίνητο φτάνει ως τη σπηλιά. Όταν ο επισκέπτης -και είναι πολλοί κυρίως ξένοι- φτάσει ως εκεί, λίγα μέτρα δηλαδή κάτω από τη σπηλιά, δε φαντάζεται ότι εκεί, τέσσερα ως πέντε μέτρα πιο πάνω, βρίσκεται η είσοδος. Τόσο αθέατη είναι.
Είσοδος-Εσωτερικός χώρος
Το Κωρύκειο Άντρο είναι ονομαστό, όχι μόνο στο μύθο, αλλά στον κόσμο της Αρχαιότητας και τους συγγραφείς του, «είναι το πιο αξιοθέατο από όλα τα σπήλαια που είδα», σημειώνει ο Παυσανίας, που το επισκέφθηκε τον +1ο αιώνα.
Από τον ίδιο προέρχεται η πληροφορία ότι υπήρχε τότε τρεχούμενη πηγή μέσα στη σπηλιά.
Η είσοδος, από τα πρώτα βήματα μέσα σ' αυτό, εκ πρώτης όψεως, είναι χωρίς ενδιαφέρον, έτσι καθώς από το φως μπαίνεις στο σκοτάδι. Πριν όμως τα μάτια σου συνηθίσουν σ' αυτό, ακούς ένα μονότονο Θόρυβο που κάνουν οι χοντρές σταγόνες νερού όταν είναι άνοιξη νομίζεις ότι ακούς την τριβή των αιώνων πάνω στους σταλαγμίτες- που πέφτουν στο δάπεδο.
Αυτό είναι το πρώτο καλωσόρισμα.
Σιγά-σιγά η ματιά σου, συνηθίζοντας, περιφέρεται με δέος μέσα σ' αυτόν το χώρο που είναι 90 μέτρα μήκος και 60 μέτρα πλάτος.
Η ματιά συνεχίζει να παίρνει, ότι δίνει το λιγοστό φως που μπαίνει από την είσοδό του.
Χοντροί σταλαχτίτες κρέμονται από την οροφή του, που μοιάζουν με κώρυκες (δερμάτινο ταγάρι, ασκί, πανέρι). Μπροστά σου, προς το βάθος, ένα πλήθος σταλαχτιτών και σταλαγμιτών δημιουργούν ένα δάσος με έργα «αφηρημένης τέχνης». Πράγματι, πολύ εντυπωσιακό και θείο.
Όπως μπαίνουμε δεξιά στο βράχο, είναι σκαλισμένη η εξής επιγραφή, που πρέπει να είναι του -4ουαιώνα ή των αρχών του -3ου.
/ Εύστρατος / Αλκιδάμου / άμβρύσιος / συμπερίπολοι / Πανί, νύμφαις.
Ο Αναθέτης Εύστρατος καταγόταν από την Αμβρυσσό, το σημερινό Δίστομο Βοιωτίας.
Σε μια δεύτερη επιγραφή, λίγο παλαιότερη, αναφέρονται πάλι οι νύμφες και ο Πάνας μαζί με τις θυάδες. Αυτή η επιγραφή συμπληρώθηκε από τον παλιό έφορο Νίκο Παπαδάκη έτσι: νυμφών κ[αί] Πανός κ[λ]ύουσα 'Αμα[ράντα] (ή Αμιάντα) έλήφ[θη].
Δηλ. μια γυναίκα που το όνομά της δε διατηρήθηκε καλά, ακούγοντας τον Πάνα με την ακολουθία των νυμφών «έλήφθη». Εγινε νυμφόπληκτη και πανόληπτη, μένοντας σε (έκσταση).
Στον χώρο αυτόν πρέπει να υπήρχε και μαντείο σε προϊστορικούς χρόνους, λόγω των πολλών αστράγαλων που βρέθηκαν με τις ανασκαφές.
'Ήταν σε χρήση στη μέση και στη νεότερη νεολιθική εποχή.
Το Κωρύκειο 'Άντρο όμως, λόγω της θέσεώς του –όπως είπαμε ήταν αθέατο, μέχρι και λίγα μέτρα μακριά από την είσοδό του- έχει το μερίδιό του σχεδόν σε όλη την ανθρώπινη προϊστορία και ιστορία, μέχρι και τη νεοελληνική, με την κατοίκηση αυτό της οικογένειας του τραγικού στρατηγού της Ρούμελης Οδυσσέα Αντρούτσου, το 1821-1823 αφού πρώτα το είχε οχυρώσει.
Πώς ονομάστηκε Κωρύκειο Άντρο: Πολλές πιθανές και απίθανες πληροφορίες υπάρχουν γύρω από το πώς η πανάρχαια αυτή σπηλιά πήρε το όνομα που φέρει μέχρι σήμερα.
Ο Παυσανίας και πάλι στα «Φωκικά» του, όπως και ο σχολιαστής του Απολλωνίου Ροδίου, γράφουν ότι το όνομα το πήρε από την Κορυκεία νύμφη που αποπλάνησε ο Απόλλωνας και γέννησε τον Λυκωρία.
Ο Απολλόδωρος ο Αθηναίος αλλού λέει ότι το Κωρύκειο 'Αντρο χρωστά το όνομά του στην Κωρυκεία νύμφη, που γέννησε ένα γιο τον Κώρυκα.
Αλλοι από τους σταλαχτίτες, που έτσι όπως κρέμονται από την οροφή του, μοιάζουν με αθλητικούς κώρυκες. 'Αλλοι, επειδή η πλαγιά πάνω από αυτό μοιάζει σαν δερμάτινο ασκί κώρυκα.
Ο Ανδρέας Τσούρας πιστεύει, ότι πριν από την Κωρυκεία νύμφη προϋπήρχαν οι κώρυκες, και επειδή τα στοιχεία αυτά είναι πιο πιθανά, «χειροπιαστά», το όνομα του περίφημου Άντρου έχει τις ρίζες του στη λέξη κώρυκας στην οποία και η Κωρυκεία νύμφη θα πρέπει να χρωστά το όνομά της.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 5:00 pm


Μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία

Ανεπαρκείς είναι έως τώρα οι προσπάθειες για τον περιορισμό της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών, σύμφωνα με νέο αφιέρωμα του κορυφαίου ιατρικού περιοδικού "Lancet". 
Οι εκτιμήσεις δείχνουν, μεταξύ άλλων, ότι μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει ήδη βιώσει τη σωματική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της, ενώ το 7% των γυναικών της Γης αναμένεται, κάποια στιγμή στη ζωή τους, να πέσουν θύμα σεξουαλικής επίθεσης από κάποιον άνδρα, που δεν είναι σύντροφός τους.
Οι μελέτες του περιοδικού επισημαίνουν ότι, παρά την αυξανόμενη διεθνή προσοχή στο ζήτημα, τα επίπεδα της βίας κατά των γυναικών παραμένουν απαράδεκτα υψηλά, περιλαμβάνοντας, βιασμούς, ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων, γάμους και πορνεία με το ζόρι κ.α., γεγονότα που έχουν σοβαρές συνέπειες για τη σωματική και ψυχική υγεία εκατομμυρίων γυναικών κάθε ηλικίας. Οι πολεμικές και εμφύλιες συγκρούσεις, καθώς και οι ανθρωπιστικές κρίσεις, επιτείνουν το πρόβλημα.
Σε 100 έως 140 εκατομμύρια εκτιμώνται τα κορίτσια και οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε υποχρεωτικό ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων και κάθε χρόνο, μόνο στην Αφρική, πάνω από τρία εκατομμύρια κορίτσια κινδυνεύουν να έχουν την ίδια τύχη. Γύρω στα 70 εκατομμύρια κορίτσια στον πλανήτη έχουν παντρευτεί προτού γίνουν 18 ετών, συχνά παρά τη θέλησή τους.
Ακόμη και σε πιο ανεπτυγμένες και προοδευτικές χώρες, οι γυναίκες δεν παύουν να βιώνουν τη διάκριση και τη βία. Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σάρλοτ Γουάτς της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, καταγγέλλουν ότι η διεθνής κοινότητα και οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για να εμποδίσουν αυτή την κατάσταση.
 Όπως είπε η ίδια, «δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι για να εξαλείψει τη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, αλλά είναι δυνατή η αλλαγή των νοοτροπιών και των συμπεριφορών και μπορεί να επιτευχθεί σε λιγότερο από μια γενιά».

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 4:00 pm


Τέλος η χρήση πλαστικής σακούλας για τους Ευρωπαίους

Ηρθε η ώρα που οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν έπειτα από δεκαετίες κατάχρησης της πλαστικής σακούλας, στη χρήση καλαθιών ή χάρτινων συσκευασιών για τα ψώνια τους, έπειτα από την ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση με στόχο τον περιορισμό μέχρι το 2025 κατά περισσότερο από τρία τέταρτα τη χρήση της πλαστικής σακούλας μίας χρήσης που δηλητηριάζει υδάτινες επιφάνειες και εδάφη.
Οι εκπρόσωποι των 28 κυβερνήσεων υπέγραψαν τη συμφωνία αυτή, την οποία είχε προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις αρχές της εβδομάδας.
Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη που δεν το έχουν πράξει ακόμη, θα πρέπει να επιβάλουν χρέωση της πλαστικής σακούλας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, με στόχο να μειωθεί η κατανάλωση σε 90 σακούλες ανά άτομο ετησίως.Το 2025, η ετήσια κατανάλωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 40 σακούλες ανά άτομο, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανερχόταν το 2010 σε 178 σακούλες ανά κάτοικο ετησίως.
Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών μέτρων θα βρίσκονται οι "ελαφρές" σακούλες, πάχους κάτω των 50 microns, οι οποίες διανέμονται δωρεάν από πολλά ευρωπαϊκά σουπερμάρκετ...Περισσότερο από το 90% των 100 δισεκατομμυρίων πλαστικών σακουλών που κυκλοφορούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης περιλαμβάνονται στην κατηγορία αυτήν.Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια τέτοιες σακούλες καταλήγουν στα σκουπίδια και διασκορπίζονται στο έδαφος, στις θάλασσες, τις λίμνες και του ποταμούς, προκαλώντας ασφυξία σε πουλιά, ψάρια και θαλάσσια θηλαστικά, μετατρεπόμενα σε "θανάσιμη σούπα" στις υδάτινες επιφάνειες.Για "ιστορική επιτυχία" έκανε λόγο η δανέζα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μαργκρέτε Αουκεν , μιλώντας για την πρώτη ευρωπαϊκή συμφωνία αναγκαστικού χαρακτήρα για τον περιορισμό των απορριμμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 3:00 pm


Προσωρινές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στην περιοχή του Κόμβου Τριπόλεως λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου στην κατεύθυνση προς Πάτρα, στην περιοχή του Κόμβου Τριπόλεως περί τη ΧΘ 82+200 έως τη ΧΘ 84+850, προκειμένου να εκτελεστούν ασφαλτικές εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτικού τάπητα, από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ). 
Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε 3 διαδοχικές φάσεις από τη Δευτέρα 24/11/2014 έως την Παρασκευή 12/12/2014, κατά τη διάρκεια των οποίων η κυκλοφορία της κάθε κατεύθυνσης θα περιορίζεται σε 1 ή 2 λωρίδες, σύμφωνα με τη προσωρινή σήμανση που θα υλοποιηθεί για κάθε φάση ξεχωριστά. 
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 2:00 pm


Αυτή είναι η απλή ερώτηση που απέτυχε να απαντήσει το 50% των φοιτητών του Harvard

Μιλάμε για Harvard.

Έξυπνα παιδιά. Πραγματικά έξυπνα. Οι αυριανοί ηγέτες του κόσμου.

Και η ερώτηση που τους έγινε ήταν η ακόλουθη:

Ένα ρόπαλο και μία μπάλα, κάνουν μαζί 1,10€.

Η μπάλα είναι ένα ευρώ ακριβότερη από το ρόπαλο.

Πόσο κάνει το ρόπαλο;

Τέλος ερώτησης

Ωραία. Η σωστή απάντηση είναι πως το ρόπαλο κοστίζει 0,05 €

Πολύ πιθανό να απάντησες 0,10€. Μην στενοχωριέσαι, έτσι την πάτησε πάνω από το 50% των φοιτητών των Harvard, MIT και Princeton!

Αν βάλεις κάτω τα μαθηματικά, θα το σκεφτείς

Μπάλα + Ρόπαλο = 1,10 €

1 + Ρόπαλο + Ρόπαλο = 1,10€

2Ρόπαλο= 0,10€

Οπότε ρόπαλο = 0,05€.

Το παρόν άρθρο, δεν είναι από τα chain mails που έρχονται, είναι από το Business Insider….

πηγή: neolaia

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 1:00 pm


Κλάδεμα καρποφορίας της ελιάς: Κανόνες για υψηλή παραγωγή

Η ελιά είναι δέντρο που αντιδρά θεματικά σε καλλιεργητικές παρεμβάσεις, όπως το κλάδεμα. 
 
Αρκεί να γίνεται σωστά! 
 
Αν η επέμβαση του κλαδέματος είναι επιτυχής, το δένδρο οδηγείται σε υψηλές αποδόσεις και περιορισμό της παρενιαυτοφορίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση παρατηρούνται προβλήματα που εντέλει ζημιώνουν το εισόδημα του παραγωγού.

Μετά το πέρασμα από την νεαρή ηλικία στην ενήλικη ζωή, το ελαιόδενδρο απαιτεί εφαρμογή κλαδέματος καρποφορίας. 
Με το κλάδεμα αυτό στοχεύουμε στη ρύθμιση της φυσιολογίας του φυτού, ώστε να μεταφερθούν τα φωτοσυνθετικά προϊόντα στους καρπούς. 
Πριν την όποια επέμβαση είναι απαραίτητη η γνώση των οργάνων του δένδρου και του τρόπου που καρποφορεί.

Η ελιά δίνει καρπούς από μικτούς οφθαλμούς μασχαλιαία και σε βλάστηση 2ης χρονιάς, με διαφοροποιήσεις κυρίως στον τρόπο προσανατολισμού της βλάστησης.
 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, η ποικιλία επηρεάζει τη μεθοδολογία κλαδέματος. 
Η συνηθισμένη ελαιοκομική πρακτική μας δείχνει ότι οι μέθοδοι κλαδέματος επηρεάζονται σημαντικά από την τοπική παράδοση και το σχήμα διαμόρφωσης που ακολουθείται κυρίαρχα στην περιοχή.

Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούν βήμα προς βήμα τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσει έμφαση ο κλαδευτής, πριν πιάσει το κλαδευτικό ψαλίδι.

     Αραιώνουμε ή/και βραχύνουμε τους ετήσιους βλαστούς, εκείνους δηλαδή που πρόκειται να δώσουν καρπούς την επόμενη περίοδο. Η βράχυνση γενικά πρέπει να αποφεύγεται, ενώ αυτό το αραίωμα εφαρμόζεται μόνο όταν έχουμε εξαιρετική ευρωστία του κλάδου.
      Αντίστοιχη εφαρμογή πραγματοποιείται για την διετή βλάστηση, εκείνη δηλαδή που θα καρποφορήσει την τρέχουσα χρονιά.
      Απομάκρυνση των βλαστών που καρποφόρησαν κατά 50%.
      Αφαίρεση όσων βλαστών δεν καρποφόρησαν, ενώ ήταν αναμενόμενο. 
Ο αριθμός των κλαδευόμενων κλαδιών/βλαστών εξαρτάται από το βαθμό γενικής καρποφορίας του δέντρου. Εάν αυτό καρποφόρησε επαρκώς, τότε κόβονται όλοι οι διετείς βλαστοί που δεν έδωσαν καρπό.
      Απομάκρυνση κλαδιών ή βλαστών που είναι ξερά, άρρωστα και κακού προσανατολισμού (π.χ. διασταυρώνονται με άλλα κλαδιά).

Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή του συνόλου ή μέρους των παραπάνω επεμβάσεων θα εξαρτηθεί από την εικόνα του ελαιώνα, τις ικανότητες των κλαδευτών και την εκτίμηση του κόστους κλαδέματος.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 12:00 pm


ΣΟΚ - Διαβολικό σκουλήκι βρέθηκε να τρώει τον εγκέφαλο ασθενούς

Τέσσερα χρόνια πέρασαν μέχρι να ανακαλύψουν οι γιατροί τι συνέβαινε στο κεφάλι ενός 50χρονου με περίεργα νευρολογικά συμπτώματα:
 ένα παρασιτικό σκουλήκι ταινία σερνόταν μέσα στον εγκέφαλό του.

Από το 1953 ως σήμερα έχουν καταγραφεί μόλις 300 περιπτώσεις ανθρώπων που μολύνθηκαν από το σκουλήκι Spirometra erinaceieuropaei, μια ταινία που κανονικά παρασιτεί σε βατράχους, σκύλους και γάτες, και μπορεί να φτάσει σε μήκος το ενάμισι μέτρο.

Το διαβολικό σκουλήκι και έχει μια μεγάλη ποικιλία ξενιστών σε όλη την τροφική αλυσίδα. Ξεκινά τον κύκλο της ζωής του στο νερό, όπου μολύνει μικρά καρκινοειδή. Αυτά γίνονται στη συνέχεια βορά αμφιβίων ή ερπετών, τα οποία με τη σειρά τους τρώγονται από θηρευτές.

Στους συνήθεις ξενιστές το S.erinaceieuropaei προτιμά να ζει στο έντερο. Στον άνθρωπο, όμως, μεταναστεύει σε διάφορες περιοχές του σώματος. Σε κάποιες περιπτώσεις η ταινία βρέθηκε στον εγκέφαλο των ασθενών, σε άλλες περιπτώσεις ζούσε στους πνεύμονες ή κάτω από το δέρμα.

Το τελευταίο περιστατικό αφορά έναν Κινέζο που ζούσε στο Λονδίνο αλλά ταξίδευε συχνά στη χώρα καταγωγής του, όπου απαντάται το παράσιτο. Απευθύνθηκε στο νοσοκομείο με πονοκεφάλους, επιληπτικές κρίσεις, αλλοιωμένη αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης, ωστόσο οι γιατροί αδυνατούσαν να κάνουν διάγνωση.

Οι μαγνητικές τομογραφίες αποκάλυψαν μια ανωμαλία στο δεξί εγκεφαλικό ημισφαίριο, ωστόσο η βιοψία που ακολούθησε δεν έδειξε όγκο.

Όμως οι μαγνητικές τομογραφίες που ακολούθησαν τα επόμενα τέσσερα χρόνια έδειξαν την ανωμαλία να κινείται σε απόσταση πέντε εκατοστών και να περνά στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου.

Οι χειρουργοί αφαίρεσαν τελικά το σκουλήκι, μήκους ενός εκατοστού, και έστειλαν ένα τμήμα του στο Welcome Trust Sanger Institute στο Κέμπριτζ.

Το Ινστιτούτο προχώρησε σε αλληλούχιση ολόκληρου του γονιδιώματος, από το οποίο προσδιορίστηκε το είδος του παράσιτου.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι το σκουλήκι ζούσε απορροφώντας λιπαρά οξέα από τον ιστό του εγκεφάλου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα λιπαρός. Οι ταινίες πάντως δεν έχουν στόμα, αφού κανονικά ζουν στο έντερο και απλά απορροφούν θρεπτικά συστατικά μέσω του δέρματος.

Το γονιδίωμα του τέρατος, αναφέρουν ερευνητές του Ινστιτούτου στην επιθεώρηση Genome Biology, είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από ό,τι σε άλλες ταινίες, σχεδόν το ένα τρίτο του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Η ανάλυση αποκάλυψε μάλιστα αύξηση των γονιδίων που βοηθούν το παράσιτο να μολύνει τα θύματά του.

Ίσως αυτό εξηγεί γιατί έχει τόσο μεγάλη ποικιλία ξενιστών.

Ο Κινέζος ασθενής, τυχερός στην ατυχία του, αναρρώνει στη Βρετανία χωρίς σοβαρά προβλήματα.

in.gr/Βαγγέλης Πρατικάκης

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 11:00 am


ΕΛΛΑΔΑ 2014 - Εξαμελής οικογένεια μένει σε χαλάσματα !

Τα παλιά κατεστραμμένα κτίρια της δημοτικής αγοράς στη Χαλκίδα, έγιναν «σπίτι» για μια εξαμελή άστεγη οικογένεια.

Τα τέσσερα μικρά παιδιά μένουν σε δωμάτια με σοβάδες που πέφτουν, δίπλα σε επικίνδυνα ξεχαρβαλωμένα ψυγεία, πινακίδες που κρέμονται, καμένες στέγες και φθαρμένα δάπεδα.

Η παλιά δημοτική αγορά έγινε το καταφύγιο της οικογένειας. Εκεί τους εντόπισε το κέντρο υποδοχής αστέγων. Όταν οι υπάλληλοι είδαν τα προσωπάκια των μικρών παιδιών να αναζητούν λίγη στοργή, τους χάρισαν ρούχα και παιχνίδια και καλούν όποιον μπορεί να πράξει το ίδιο ώστε να βοηθηθεί με όποιο τρόπο είναι δυνατό η οικογένεια.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε, επικοινωνήστε με το κέντρο υποδοχής αστέγων του δήμου Χαλκιδέων στο 2221080138.

evianews.com

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 10:00 am


ΦΩΤΟ - Νέο εντυπωσιακό σχέδιο για την Αμφίπολη

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, και μια εικόνα για την Αμφίπολη και την πύλη των Καρυάτιδων με το μαγικό ψηφιδωτό, είναι μια πλούσια εικόνα.

Δημοσιεύτηκε σήμερα η νέα σχεδιαστική απεικόνιση από τον Γεράσιμο Γερολυμάτο που παρουσιάζει σχέδιο για το πως μπορεί να ήταν το επιβλητικό μνημείο δίνοντας -μια πρώτη γεύση όπως λέει ο ίδιος- του πως θα μπορούσε να ήταν το μνημείο.

Ο Γερολυμάτος έχει ασχοληθεί αρκετά με τον τάφο της Αμφίπολης σχεδιάζοντας πολλές όψεις του μνημείου.

Διαβάστε πως περιγράφει στο blog του ο σχεδιαστής την Αμφίπολη

Αμφίπολη: Μια πολυτέλεια που ζητάει ιδιοκτήτη


«Αναρωτιέται κανείς, αν έπειτα από τρεις μήνες αντιπαραθέσεων, διεξοδικών αναλύσεων και προσφοράς θεωριών, έχει απομείνει κάτι νέο να ειπωθεί. Κάτι που να μην έχει προταθεί ακόμα, σχετικά με τον τάφο της Αμφίπολης.


Ζωγραφίζοντας ακόμα την δεύτερη και τελευταία έγχρωμη αναπαράσταση της Πύλης των Καρυατίδων και εφαρμόζοντας ένα λελογισμένο συνδυασμό πραγματικών και υποθετικών χρωμάτων, έρχομαι σταδιακά αντιμέτωπος με μια αναδυόμενη πολυτέλεια. Μια καλαισθησία που πραγματικά έχει εκπλήξει και εμένα τον ίδιο για την επιμέλεια της κατασκευής της, όσο και για την αφθονία και τον πλούτο των χαρακτηριστικών της, όπως αυτή αποτυπώνεται στα επί μέρους δομικά, καλλιτεχνικά και διακοσμητικά στοιχεία του ταφικού μνημείου.

Όλα αυτά, τα χαρακτηριστικά της πολυτέλειας των υλικών και της σοφής πολυχρωμίας, όπως εμφανίζονται στηηθινής αισθητικής μορφής που εμφάνιζε το μνημείο τις ημέρες της κατασκευής του, καθιστούν ον αναπαράσταση μου, ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα της προσεγγίζει το ήμισυ της αλλοφάνερο πως δεν πρόκειται για έναν από τους συνήθεις μακεδονικούς τάφους που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα.

Η έρευνα που έχω διεξάγει, προκειμένου να μελετήσω τα διακοσμητικά και χρωματικά στοιχεία άλλων μακεδονικών τάφων, ώστε να αναπληρώσω με αρκετές πιθανότητες τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην κατεστραμμένη διακόσμηση του τάφου της Αμφίπολης, μου έδειξε απλά πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο μέτρο σύγκρισης μεταξύ τους, ούτε στο μέγεθος, ούτε στην πολυτέλεια της διακόσμησης, αλλά ούτε και στην αφθονία των υλικών.

Μου προκαλούν, λοιπόν, την απορία οι δηλώσεις κάποιων αρχαιολόγων, που αποκαλούν το μνημείο της Αμφίπολης «συνηθισμένο», «όχι και τόσο σπουδαίο», πως «υπάρχουν και άλλοι τάφοι αυτού του είδους» και πως το μνημείο χτίστηκε για ένα Δήμαρχο της Αμφίπολης, ή ακόμα και για έναν πλούσιο «απλό πολίτη»! Μη όντας ειδικός αρχαιολόγος και εξετάζοντας πάντα το ζήτημα από την οπτική του καλλιτέχνη, θα ήθελα, αν κάποιος γνωρίζει, να μου δείξει τις φωτογραφίες αυτών των ταφικών μνημείων που είναι εφάμιλλα, όπως λέγουν, ή ακόμα και ανώτερα από τον τάφο της Αμφίπολης. Υπάρχουν; Αν ναι, ποια; Πολύ φοβάμαι πως δεν υπάρχουν. Αν θεωρήσει κάποιος πως ο τάφος του Φιλίππου Β΄στην Βεργίνα υπήρξε ένα υπόδειγμα-ορόσημο, ή πως οι τάφοι των «Ανθεμίων» και της «Ευρυδίκης», ήταν μέχρι πρόσφατα οι σπουδαιότεροι των μακεδονικών τάφων, τότε, ο τάφος της Αμφίπολης υπερέχει από κάθε άποψη.

Οι αναγνώστες που αγαπούν τις τέχνες και την ιστορία και οι οποίοι έχουν επισκεφτεί όπως και εγώ την Βεργίνα και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, ή έχουν δει έστω φωτογραφίες αυτών των τάφων, είναι βέβαιο πως αντιλαμβάνονται τι ακριβώς εννοώ. Ατελείωτα κυβικά μέτρα ακριβού μαρμάρου, ένα έγχρωμο μωσαϊκό δάπεδο αρκετών τετραγωνικών, τέσσερα μεγάλα γλυπτά εξαιρετικής τέχνης από μάρμαρο, ένα μεγάλων διαστάσεων εικονιστικό ψηφιδωτό, επίσης υψηλής τεχνικής και δαπάνης, συνθέτουν ένα μνημείο πρωτόγνωρων διαστάσεων και αισθητικής μορφής-όπως όλοι δηλώνουν- μήκους περίπου 25 μέτρων και εμβαδού 100 τ.μ, χώρια το ύψος των 9 μέτρων στον θάλαμο του τάφου.

Συνυπολογίζοντας δε και την μήκους 497 μέτρων μαρμάρινη περίμετρο και τον Λέοντα, η εκπληκτική εντύπωση μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο. Αν μπορούσα να κάνω μια σύγκριση υπό όρους και προϋποθέσεις που αφορούν μόνο τις διαστάσεις και όχι την διαφορετική τεχνική, την αρχιτεκτονική και την εποχή τους, τότε ο τάφος της Αμφίπολης θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τον τάφο του Αγαμέμνονα στις Μυκήνες, χωρίς να είναι βέβαιο, ότι ο μυκηναϊκός βασιλικός τάφος θα έπαιρνε τα πρωτεία. Αν γνωρίζει κάποιος ένα σωζόμενο μεγαλύτερο τάφο στην Ελλάδα, ας με πληροφορήσει να τον μάθω και εγώ.

Άρα, ποιος να ήταν αυτός ο «Δήμαρχος», ή ο «Διοικητής», ή ο πλούσιος «απλός πολίτης», που έκανε τον Φίλιππο τον Β΄να μοιάζει με φτωχό συγγενή; Που ενώ ο ίδιος έμενε σε πολυτελή μεζονέτα στην Εκάλη, ο άλλος μοιάζει σαν να έμενε σε δυαράκι στο Παγκράτι; Ποιος ήταν αυτός που τόλμησε, είκοσι-τριάντα χρόνια έπειτα από τον θάνατο του Φιλίππου, να φτιάξει για τον εαυτό του έναν τάφο μεγαλύτερο από εκείνον του σπουδαιότερου Μακεδόνα βασιλιά και να σφετεριστεί τα δυναστικά του σύμβολα, χωρίς να βρεθούν οι φύλακες του στέματος «να του τραβήξουν το αυτί» και να τον επαναφέρουν στην τάξη;  Ήταν αυστηρή η εποχή και επρόκειτο για μοναρχία. Ποιος να ήταν λοιπόν αυτός ο απλός πολίτης, που η ιστορία τον προσπέρασε και τον ξέχασε ως ασήμαντο, αλλά που με το παχύ πουγκί του μπόρεσε να αγοράσει τον μεγαλύτερο τάφο στην Ελλάδα όλων των εποχών;

Η λογική είναι μοιραίο πως θα συγκρουστεί με την ιστορία. Και επειδή η λογική και μάλιστα η κοινή, δεν κάνει λάθος, αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Πως η επίσημη ιστορία είναι, είτε σκοπίμως ψευδής, είτε ελλιπώς καταγεγραμμένη».

protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 9:00 am


Ένας κακός γάμος μας ραγίζει την καρδιά...


Ένας κακός γάμος μας ραγίζει την καρδιά... κυριολεκτικά

Ένας κακός γάμος μπορεί κυριολεκτικά να σας «ραγίσει» την καρδιά, αναφέρει μια νέα επιστημονική μελέτη.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συχνές συγκρούσεις μεταξύ των συζύγων για χρόνια, αυξάνουν των κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, και ιδιαίτερα στις γυναίκες οι οποίες είναι ποιο ευάλωτες και έχουν την τάση να εσωτερικεύουν τα αρνητικά συναισθήματα περισσότερο από τους άνδρες.
Ο κοινωνιολόγος Χιούι Χε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των ΗΠΑ ανέφερε ότι «Η παροχή συμβουλών γάμου επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην νεότερα ζευγάρια. Αλλά τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η ποιότητα του γάμου θα πρέπει να διατηρείται σε καλά επίπεδα ακόμα και στα ζευγάρια που είναι παντρεμένα για 40-50 χρόνια».
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ ένας ευτυχισμένος γάμος παρέχει υποστήριξη και ενισχύει τη σωματική υγεία, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το άγχος ενός δυστυχισμένου γάμου μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε κατάθλιψη. Επίσης τα αντρόγυνα που μαλώνουν συνεχώς, τείνουν να υιοθετούν ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ ποτό και έχει φανεί ότι αυξάνονται τα επίπεδα των ορμονών του στρες στον οργανισμό τους.
Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από μια μεγάλη προγενέστερη μελέτη σε περίπου 1.200 παντρεμένους άνδρες και γυναίκες , οι οποίοι κατά την έναρξη της μελέτης ήταν ηλικίας 57-85 ετών. Οι συμμετέχοντες είχαν συμπληρώσει ειδικά ερωτηματολόγια σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και την κατάσταση της υγείας τους, εξετάζοντας τα ποσοστά εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και υπέρτασης.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal Of Health And Social Behavior, διαπίστωσε ότι οι κακοί γάμοι ήταν επιζήμιοι για την υγεία της καρδιάς των συζύγων, ενώ οι καλοί γάμοι προήγαγαν την σωματική υγεία. Επίσης κατέδειξε ότι η ποιότητα του γάμου επιδρά στια αρτηρίες και την καρδιά περισσότερο στα ζευγάρια που ήταν μεγαλύτερης ηλικίας και ήταν παντρεμένα για πολλά χρόνια.  

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 8:00 am


Ένοπλη επίθεση σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο-Τουλάχιστον 6 τραυματίες

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος στις 4:15 τα ξημερώματα εισήλθε σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο και με τη χρήση πυροβόλου όπλου, πιθανότατα «καλάσνικοφ», άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των θαμώνων και των υπαλλήλων του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 6 άτομα, εκ των οποίων δύο σοβαρά.
Ο δράστης φέρεται να απείλησε υπαλλήλους και πελάτες και στη συνέχεια αφού πυροβόλησε, διέφυγε με κάποιο όχημα πιθανότατα ταξί. Ακολούθησαν στιγμές πανικού, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Οι δύο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και άλλοι τέσσερις που είναι ελαφρότερα στο νοσοκομείο «Αττικόν.»

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 7:07 am


Ψωμί με ελαιόλαδο για γερή καρδιά

Αποτελέσματα σε μόλις έξι εβδομάδες

Νιώθετε ενοχές κάθε φορά που βουτάτε το ψωμί σας στο λάδι της χωριάτικης σαλάτας; Σας έχουμε καλά νέα. Οι επιστήμονες συστήνουν τις «βούτες» στο ελαιόλαδο!

Έρευνες βρήκαν ότι η μέτρια κατανάλωση ελαιολάδου βελτίωσε σε μεγάλο ποσοστό τις ενδείξεις στο σώμα, οι οποίες συνδέονται με καρδιαγγειακές νόσους.

Μια από τις μελέτες, η οποία διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, επιβεβαίωσε τα οφέλη στην υγεία μας από την κορωνίδα της μεσογειακής διατροφής, το ελαιόλαδο. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες πρόσθεσαν περίπου τέσσερα κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο στην καθημερινή διατροφή υγιών ενηλίκων, ποσότητα όμοια με αυτήν που χρησιμοποιούμε σε μια σαλάτα ή με αυτήν που «μαζεύουμε» με το ψωμί μας κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πολλά σημάδια που μαρτυρούν καρδιακή προσβολή, βελτιώθηκαν μέσα σε διάστημα 6 εβδομάδων.

«Αν είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τα πρώιμα αυτά σημάδια των ασθενειών, μπορούμε να τις αντιμετωπίζουμε προτού αποτελέσουν προβλήματα που χρήζουν ιατρικής παρέμβασης», εξηγεί ο δρ. Bill Mullen, από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών και Ιατρικών Επιστημών.

«Αν οι Βρετανοί αντικαθιστούσαν μέρος του λίπους που προσλαμβάνουν καθημερινά με ελαιόλαδο, αυτό θα μπορούσε να έχει ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νόσων», τονίζει η δρ. Emilie Combet, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης.

vita.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2014 | 7:00 am




Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: