1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Αρις    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αρις

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Δήμος Πύλου - Νέστορος: "Καλοκαίρι 2016 "

Tο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού για το Δήμο Πύλου – Νέστορος συνεχίζεται 

Δείτε την συνέχεια του προγράμματος που έχει ως εξής : 

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου θα παιχτεί η Μεσαιωνική τραγωδία «Ερωφίλη» στις 9.30 μ.μ. στην Πύλο, στον αύλειο χώρο του Τσικλητηρίου. Την ίδια μέρα ξεκινά έκθεση αγιογραφίας από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσίου και τους κατοίκους του χωριού και αναπαράσταση χωριάτικου γάμου στις 8.30 μ.μ. στο Βασιλίτσι, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. 

Το Σάββατο 30 Ιουλίου θα γίνει παραδοσιακή εκδήλωση «Εκεί που η μουσική συναντά την παράδοση» στις 8.30 μ.μ. στο Βασιλίτσι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί αθλητικές εκδηλώσεις: αγώνες δρόμου παίδων, εφήβων και ενηλίκων στις 6.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Χώρας και βράβευση αθλητών στις 9 μ.μ. 

Την Κυριακή στις 31 Ιουλίου το πρόγραμμα συνεχίζεται με ομιλία με θέμα «Αρχαία Μεσσήνη - πρόσφατες ανασκαφές» από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη στις 8.30 μ.μ. στη Χώρα, στον κινηματογράφο «Rex». 

Τη Δευτέρα 1 Αυγούστου θα παιχτεί Καραγκιόζης στην Πύλο, στο Τσικλητήριο και την επόμενη, 2 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στη Χώρα στο Μουσείο. 

Την Τρίτη 2 Αυγούστου θα γίνει και συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου - Νέστορος στις 9.30 μ.μ. στην Κορώνη, στην Πλατεία Μόλου και παραδοσιακό πανηγύρι στις 9 μ.μ. στο Βλαχόπουλο, στο σχολείο. 

Την Τετάρτη στις 3 Αυγούστου θα παιχτεί Καραγκιόζης στις 9 μ.μ. στη Μεθώνη στο προαύλιο του Δημοτικού και η θεατρική παράσταση «Μάνα είναι μόνο ένας» στις 9.30 μ.μ. στη Χώρα, στο προαύλιο του Μουσείου. 

Την Πέμπτη στις 4 Αυγούστου ανεβαίνει η θεατρική παράσταση «Μάνα είναι μόνο ένας» στις 9.30 μ.μ. στην Πύλο, στο Τσικλητήριο και η παράσταση «Γοργόνες και μάγκες» στις 9 μ.μ. στη Μεθώνη, στο προαύλιο του Δημοτικού. 

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου θα γίνει παραδοσιακό πανηγύρι στις 9 μ.μ. στην Ασίνη, στην Κεντρική Πλατεία και θα δοθεί παράσταση «Η Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη στη Χώρα, στο προαύλιο του Μουσείου. 

Το Σάββατο 6 Αυγούστου θα γίνει πανηγύρι στις 9 μ.μ. στην Καλλιθέα.

Την Κυριακή 7 Αυγούστου ακολουθούν τα εγκαίνια της λαογραφικής έκθεσης (7 έως 10 Αυγούστου) στις 9 μ.μ., στη Χώρα στον κινηματογράφο «Rex».

Την Τρίτη στις 9 Αυγούστου θα ξεκινήσει η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου - Νέστορος στις 9 μ.μ. στην Πύλο, στο Τσικλητήριο και θα παιχτεί Καραγκιόζης στις 9 μ.μ. στη Μεθώνη, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου.

Την Παρασκευή στις 10 Αυγούστου ξεκινά η παράσταση «Χοροί του Ελληνισμού» στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών Μεθώνης στις 9.30 μ.μ. στη Μεθώνη στην Τάφρο, το 10ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Χώρας στην Κεντρική Πλατεία της Χώρας και θα παιχτεί Καραγκιόζης στις 9 μ.μ. στην Πύλο, στον αύλειο χώρο του Τσικλητηρίου.

Την Πέμπτη στις 11 Αυγούστου ανεβαίνει η παιδική θεατρική παράσταση «Η Σταχτοπούτα» στις 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο Τσικλητηρίου και την Παρασκευή στις 12 Αυγούστου θα γίνει η Γιορτή Λαδιού και Λαλαγγίδας στις 8.30 μ.μ. στο Βλαχόπουλο.

Στις 13 Αυγούστου ακολουθεί πανηγύρι με τους Αγάθη - Δημητρόπουλο στη Μεθώνη, και λαϊκή βραδιά με τον Τάκη Παναγιωτίδη και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοκελλαριάς στις 9 μ.μ. στη Χρυσοκελαριά, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. 
Επίσης, προγραμματίζεται Γιορτή Κρασιού και συναυλία με το Ωδείο Χώρας στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Χώρας, παραδοσιακό πανηγύρι στις 9 μ.μ. στους Κάτω Αμπελόκηπους και έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του» στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Χωματερού.

Την Κυριακή στις 14 Αυγούστου το πρόγραμμα συνεχίζεται με πανηγύρι στη Μεθώνη, στο προαύλιο του Δημοτικού και στις 10 μ.μ. στον Πήδασο (Ρίπαινα).

Τη Δευτέρα στις 15 Αυγούστου θα γίνει γιορτή μετά τη λειτουργία στις 9 π.μ. στον Πήδασο στη Ρίπαινα και την 
Τετάρτη στις 17 Αυγούστου η Γιορτή Χοντροκατσαρής Τομάτας και Κρεμμυδιού στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης. 

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου θα δοθεί συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου - Νέστορος στις 9 μ.μ. στη Χώρα, στο προαύλιο του Μουσείου.

 Το Σάββατο στις 20 Αυγούστου θα παιχτεί η θεατρική παράσταση «Κοκομπλόκο», με το Νίκο Μουτσινά στην Πύλο, στο προαύλιο του Γυμνασίου.

Την Τρίτη στις 23 Αυγούστου ακολουθεί πανηγύρι στις 9 μ.μ. στα Λειβαδάκια, στην Κεντρική Πλατεία και στο Χωματερό.

Την Τετάρτη στις 24 Αυγούστου θα γίνει η εκδήλωση «Ηθη και έθιμα του τόπου μας - Επαγγέλματα που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου» στις 9 μ.μ. στο Χωματερό.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 4:01 pm


9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας από 28 έως 31 Ιουλίου 2016

Το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στις 28 έως 31 Ιουλίου. 

Μουσικοί από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πραγματοποιήσουν συναυλίες, ενώ θα γίνουν πολλά παράλληλα δρώμενα από φορείς της Καλαμάτας και καλεσμένους, ομάδες και καλλιτέχνες!
Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα των νέων μέσω πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και να συμβάλει στην ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του Νομού Μεσσηνίας.
Το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που επιθυμεί:
- Να δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο έκφρασης της δημιουργικότητας των νέων και να προσφέρει στο κοινό μαθησιακές ευκαιρίες αλλά και ευκαιρίες διασκέδασης
- Να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των νέων, την υγιή κοινωνικοποίησή τους και μέσω αυτών την πρόληψη των παθογενειών της εποχής μας
- Να αναδείξει τον δημόσιο χώρο ως χώρο συνάντησης, συνδημιουργίας και κοινωνικής ανάπτυξης.
Το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. με το Κέντρο Νέων Καλαμάτας και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της Καλαμάτας.
Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έχει πάνω από 20 παράλληλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη διαγενεακή συνεργασία και τη διατήρηση πολιτισμικής παράδοσης του Νομού μας. Έτσι, θα πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορευτικά σύνολα, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, και video-art, ζωγραφική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικό περίπτερο.
Θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών μικρού μήκους από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη μια ενότητα μουσικών βίντεο κλιπ με τίτλο filmmakers in music, που έχουν γυρίσει γνωστοί σκηνοθέτες του κινηματογράφου σε μια προσπάθεια να συνδεθεί το μουσικό μήνυμα με την κινούμενη εικόνα. Στην ενότητα αυτή γνωστοί σκηνοθέτες, όπως ο Λάνθιμος, ο Romain Gavras, ο Antoine Fouqoia και ο Michel Gondry, συναντούν την μουσική της Bjork, του David Bowie, των Rage Against The Machine και των Metallica μεταξύ άλλων (Πέμπτη 28 Ιουλίου, ώρα 19.00-20.00).
Επίσης, θα δοθεί βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές καθώς και το κίνητρο να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες στο μέλλον και να προσφέρουν την ανάλογη αναγνώριση στον τόπο τους.
Μπορεί το κύριο μέρος του Φεστιβάλ να γίνεται στο τέλος Ιουλίου, ωστόσο η 9η διοργάνωση έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο και από τότε έχει παρουσιάσει στο κοινό 3 διεθνείς καλλιτεχνικές δράσεις, την Όπερα Δρόμου, την Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους και την εικαστική έκθεση Metamorphosis.
Συμμετέχουν/ Συνδιοργανώνουν: Φεστιβάλ Μηδέν, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Γυμναστικός Όμιλος Άθλος, Re:Think, Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα, Καλλιτεχνικό Στέκι, Europe Direct, Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ Καλαμάτας
Οι διοργανωτές ευχαριστούν το Δήμο Καλαμάτας για την άδεια χρήσης του Πάρκου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 4:00 pm


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : Γ.Μπέζος πρός Ένωση Νοσηλευτών (ΕΝΕ) - Η αξιοπιστία μας είναι δεδομένη !

Σε σημερινή επιστολή της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) προς το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με την οποία καλεί τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γιώργο Μπέζο να απαντήσει για τον εάν και με ποιο τρόπο επιβεβαιώνονται ή όχι τα λεγόμενα της τοποθέτησής του στο 9ο Πανελλήνιο και 8ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της ΕΝΕ που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα 19-22 Μαϊου 2016, περί επικείμενης ενίσχυσης του Νοσοκομείου, μέσα στο επερχόμενο καλοκαίρι, με νέο νοσηλευτικό προσωπικό, - κάτι που είχε τεθεί σε ευθεία αμφισβήτηση από τα μέλη του ΔΣ της ΕΝΕ – σήμερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου άμεσα εξέδωσε την παρακάτω απάντηση.


Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 3:28 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Συναυλία στη Μικρή Μαντίνεια με τους ΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ!!!

Σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 21.00 ο Δήμος Καλαμάτας, με την Τοπική Κοινότητα Μικρής Μαντίνειας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Μαντιναίοι" διοργανώνουν συναυλία στο χώρο του Ηρώου στο Λιμανάκι της Μικρής Μαντίνειας,  με τη νεανική χορωδία ΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ του Γιώργου Σκλήκα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 3:00 pm


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΑΜΚΑ - Από Δευτέρα οι αιτήσεις για δωρεάν φάρμακα


Από Δευτέρα οι αιτήσεις για δωρεάν φάρμακα

Την ερχόμενη Δευτέρα 1η Αυγούστου «ανοίγει» η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε στους Δήμους όλης της χώρας η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, συγκεκριμενοποιείται η διαδικασία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή ΑΜΚΑ. Εξαιρούνται από οποιαδήποτε συμμετοχή στις δαπάνες για φαρμακευτική αγωγή: Α. Άτομα και οικογένειες των οποίων το πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 2.400 ευρώ για μεμονωμένο άτομο και των 3.600 ευρώ για το ζευγάρι ή για το μεμονωμένο άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο), προσαυξανόμενο κατά 600 ευρώ για κάθε περαιτέρω εξαρτώμενο μέλος (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο) της οικογένειας.
Β. Άτομα με αναπηρία κάτω του 67% ή άτομα ανήκουν στις κατηγορίες χρονίως πασχόντων και των οποίων το πραγματικό εισόδημα δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 6.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για τον/ την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο).
Επίσης, άτομα που στις 4/4/2016 είχαν βιβλιάριο ανασφάλιστου σε ισχύ (περιλαμβάνονται όσοι είχαν καταθέσει αίτηση για έκδοση ή θεώρηση μέχρι 4/4) εφόσον το πραγματικό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 6.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για τον/την σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας (ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο).
Και για τις δυο περιπτώσεις ισχύουν ταυτόχρονα και περιουσιακά κριτήρια: η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 150.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος. Επιπρόσθετα το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το τριπλάσιο του αντίστοιχου ορίου εισοδήματος.
Σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης το τελευταίο έτος δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση χορήγησης δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης. Δωρεάν φάρμακα δικαιούνται χωρίς εισοδηματικά - περιουσιακά κριτήρια οι ανάπηροι με ποσοστό 67% και άνω, άτομα που φιλοξενούνται σε θεραπευτικές δομές, φυλακισμένοι κ.ά.
Εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση ή θεώρηση βιβλιαρίων θα εξετάζονται για την δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη. Η νοσηλεία είναι δωρεάν από την ημερομηνία δημοσίευσης το νόμου 4368, δηλαδή από 21/2/2016. Δεν εκδίδονται πλέον βιβλιάρια ή πιστοποιητικά κοινωνικής προστασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 2:00 pm


Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες οι δύο Ιταλοί στη Ρόδο για το βασανισμό του Αλβανού

Τι υποστήριξαν οι εμπλεκόμενοι στον εισαγγελέα

Ποινικές διώξεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, αρπαγή και για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, απαγγέλθηκαν χθες από τον Εισαγγελέα υπηρεσίας σε βάρος 40χρονου Ιταλού και του 29χρονου ανιψιού του, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από καταγγελίες για βασανισμό ενός 32χρονου Αλβανού.
Ο Ιταλός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και μετά την απαγγελία των ποινικών διώξεων παραπέμφθηκε στην Ανακρίτρια από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία μέχρι σήμερα το πρωί για να ετοιμάσει το απολογητικό του υπόμνημα.
Όπως έγραψε η «δ», σύμφωνα με την καταγγελία του 32χρονου Αλβανού, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να τον είχαν δέσει και να τον βασάνιζαν σε αποθήκη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Ζέφυρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος Αλβανός υποστήριξε ότι είχε μεσολαβήσει για την πώληση μιας μοτοσυκλέτας ιδιοκτησίας ενός κουνιάδου του από την Αθήνα στον 40χρονο. Μεταξύ τους ανέκυψε οικονομική διαφορά διότι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 32χρονου, ο 40χρονος όταν παρέλαβε την μοτοσυκλέτα αυτή παρουσίασε προβλήματα και απαιτούσε την επιστροφή της στον ιδιοκτήτη και την επιστροφή των χρημάτων που είχε καταβάλει για την αγορά αλλά και την επισκευή της.
Αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει ο 32χρονος, όταν έμαθε ότι είχε επιστρέψει στη Ρόδο να τον προσκαλέσει στο κατάστημα ιδιοκτησίας τους για να συζητήσουν, το απόγευμα της Κυριακής.
Εκεί, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς, τον έδεσαν σε μια καρέκλα και άρχισαν να τον βασανίζουν με μαχαίρια, με ένα τσεκούρι και με μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (teaser).
Ο 32χρονος εκρατείτο δεμένος στην καρέκλα και επιτηρείτο από τον 29χρονo, ο οποίος, όπως είπε, κάποια στιγμή, τα ξημερώματα της Κυριακής, αποκοιμήθηκε και τότε βρήκε ευκαιρία και έλυσε τα δεσμά του και διέφυγε για να καταγγείλει το γεγονός.
Ο 32χρονος μεταφέρθηκε για υγειονομική περίθαλψη στο Γ.Ν. Ρόδου, όπου και νοσηλεύεται, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι φέρει τραύματα σε όλο του το σώμα από νύσσον όργανο.
Αναλυτικότερα, ο 32χρονος φέρεται να δήλωσε ότι ο 40χρονος γνώριζε ότι ο κουνιάδος του ο οποίος διαμένει στην Αθήνα πουλούσε μία μοτοσικλέτα έναντι 4000 ευρώ. Συμφώνησαν να σταλεί η μοτοσικλέτα στη Ρόδο, καταβάλλοντας το ποσό των 2500 ευρώ ενώ το υπόλοιπο θα το πλήρωνε σε δόσεις. Αυτή η συναλλαγή έγινε τον χειμώνα του 2015, ενώ μέχρι σήμερα ο Ιταλός δεν πλήρωσε στον κουνιάδο του 32χρονου Αλβανού το υπόλοιπο συμφωνηθέν ποσό για την μηχανή, η οποία στο μεταξύ χάλασε.
Λόγω της βλάβης, η Ιταλός φέρεται να ζητούσε πίσω τα λεφτά του αλλά και τα έξοδα αποκατάστασης της ζημιάς. Επιπλέον, ο 32χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι ο 40χρονος του είχε παραγγείλει να του αγοράσει ποσότητα κοκαΐνης αξίας 250 ευρώ και ότι δεν του την παρέδωσε αλλά την κατανάλωσε ο ίδιος με αποτέλεσμα να του ζητά και το συγκεκριμένο ποσό μαζί με τα χρήματα από την επιστροφή της μοτοσυκλέτας.
Σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να δήλωσε ο 32χρονος κατά την προανακριτική του κατάθεση, όλο το χειμώνα ο Ιταλός του τηλεφωνούσε και του ζητούσε τα χρήματα. Επιστρέφοντας ο 32χρονος στη Ρόδο από την Αθήνα, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ιταλό ο οποίος τον κάλεσε στην καφετέριά του για να μιλήσουν. Ο 29χρονος ανιψιός του Ιταλού φέρεται να πέρασε στις 5 το απόγευμα από το ξενοδοχείο όπου διέμενε για να τον πάρει και να τον μεταφέρει στην καφετέρια του θείου του. Φτάνοντας στο μαγαζί, ο 32χρονος διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν πελάτες. Τα παράθυρα και οι πόρτες ήταν κλειστά. Ο 40χρονος τον πλησίασε με το teaser, ακούμπησε τη συσκευή στο λαιμό του κάνοντας του ηλεκτροσόκ και έδωσε παράλληλα ένα μαχαίρι στον ανιψιό του με το οποίο αυτός τον απειλούσε ώστε να μην κουνηθεί.
Στη συνέχεια ο 40χρονος φέρεται να τον χτυπούσε και να του πατούσε το κεφάλι στο πάτωμα ζητώντας πίσω τα λεφτά του. Χρησιμοποιώντας μαχαίρια και τσεκούρι που είχε στην αποθήκη της καφετέριας και ενώ ο Αλβανός ήταν δεμένος με καλώδιο σε μία καρέκλα, ο Ιταλός φέρεται να του προκάλεσε διάφορες εκδορές. Αυτά τα «βασανιστήρια» συνεχίζονταν μέχρι τις 10 το βράδυ σύμφωνα με τα όσα το φέρεται να δήλωσε το «θύμα».
Εκείνη τη στιγμή ο 32χρονος είπε στον Ιταλό ότι θέλει να καλέσει κάποιους δικούς του για να του φέρουν τα χρήματα. Εκείνοι, καθησύχασαν τον Ιταλό λέγοντάς του στο τηλέφωνο ότι το επόμενο πρωί θα του κατέθεταν χρήματα στο λογαριασμό του, κάτι το οποίο δεν θα έκαναν στην πραγματικότητα… Μετά το τηλεφώνημα, ο 40χρονος συνέχισε να χτυπάει το φερόμενο ως θύμα και έπειτα έφυγε για το σπίτι του, αφήνοντας πίσω τον ανιψιό του να τον προσέχει. Μετά από λίγο έπιασε ο ύπνος τον 29χρονο ανιψιό και ο 32χρονος κατάφερε να λυθεί και να δραπετεύσει.
Βγήκε στο δρόμο αιμόφυρτος και κατευθύνθηκε στην οδό Καναδά, όπου βρήκε ένα απορριμματοφόρο και ζήτησε βοήθεια από τους υπαλλήλους. Λίγη ώρα αργότερα ήλθε ένα περιπολικό το οποίο μετέφερε τον 32χρονο στην Ασφάλεια, όπου κατήγγειλε το περιστατικό.
Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο κατάστημα κατάσχεσαν 3 μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, σχοινί και καλώδιο, ενώ στο σπίτι του βρήκαν 16 ναρκωτικά χάπια.
Περιγράφοντας τι συνέβη ο 40χρονος Ιταλός είπε ότι γνώρισε τον 32χρονο Αλβανό πριν από ένα χρόνο στη Ρόδο με τον οποίο και έκανε παρέα.
Μία μέρα, ο 32χρονος πήρε κρυφά τα κλειδιά του σπιτιού του, μπήκε μέσα και του έκλεψε 4.500 ευρώ και κάποια κοσμήματα.
Μετά την κλοπή έφυγε για την Αθήνα και ο 40χρονος έχασε τα ίχνη του. Την κλοπή δεν την είχε δηλώσει ο φερόμενος ως παθών στην Αστυνομία, γνώριζε όμως για το συμβάν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος όπου δούλευε.
Πριν λίγες μέρες έμαθε ότι ο Αλβανός επέστρεψε στη Ρόδο και τον κάλεσε στην καφετέριά του στην περιοχή Ζέφυρος για να μιλήσουν. Πάνω στην κουβέντα, σύμφωνα πάντα με όσα φέρεται να δήλωσε ο Ιταλός, άρχισαν να τσακώνονται και ο 32χρονος έπιασε ένα μαχαίρι για να τον τραυματίσει. Με το μαχαίρι τον χτύπησε πολλές φορές στην πλάτη. Προσπαθώντας να αμυνθεί ο Ιταλός έπεσε στο πάτωμα μαζί με τον Αλβανό και ακολούθησε πάλη, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα ποτήρι και ένα μπουκάλι και οι δύο άνδρες να κυλιούνται πάνω στα γυαλιά.
Εκείνη τη στιγμή θόλωσε το μυαλό του Ιταλού, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι με θολωμένο το μυαλό του πήρε ένα καλώδιο και έδεσε τον 32χρονο σε μία καρέκλα, ενώ του έδεσε το στόμα με μία κοντομάνικη μπλούζα και ένα μαντήλι.
Του ζητούσε να του επιστρέψει τα λεφτά και τα κοσμήματα που του έκλεψε και εκείνος έλεγε ότι δεν έχει τίποτε. Γύρω στις 20.30 ήλθε στην καφετέρια ο ανιψιός του από τον οποίο ζήτησε να μείνει να φυλάει τον Αλβανό μέχρι να φέρουν τα χρήματα που του υποσχέθηκε. Είπε δε στον ανιψιό του να αφήσει ελεύθερο τον 32χρονο τα μεσάνυχτα, σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν εμφανιζόταν κανείς με τα χρήματα.
Το πρωί παρουσιάστηκαν στο σπίτι του 40χρονου δύο αστυνομικοί να τον συλλάβουν αφού ο 32χρονος κατήγγειλε ότι τον ακινητοποίησε με teaser, κάτι το οποίο δεν ισχύει αφού αυτή η συσκευή που βρέθηκε στο μαγαζί του δεν λειτουργεί.
Επίσης ο 40χρονος ζήτησε να πραγματοποιηθεί ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη για τα τραύματα που φέρει και είπε επίσης ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη του Αλβανού για την επίθεσή σε βάρος του με μαχαίρι και για τα τραύματα που φέρει από το μαχαίρι.
Τέλος, όσον αφορά τα ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στο σπίτι του είπε ότι είναι από την Ιταλία και ότι ανήκουν πιθανότατα στη φίλη του ενώ υπάρχει γι’ αυτά συνταγή.
Σημειώνεται ότι ο 40χρονος είχε συλληφθεί στην 8η Ιουλίου 2016 στην πόλη της Ρόδου σε εκτέλεση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης των ιταλικών αρχών. Ο Ιταλός, αρνήθηκε την έκδοσή του στην Ιταλία, τονίζοντας μάλιστα ότι έχει εκτίσει μέρος της ποινής που του επιβλήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τους οποίους ικανοποίησε.
Από την πλευρά του ο 29χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Φέρεται να υποστήριξε κατά την προανάκριση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Ρόδου ότι πήγε στην καφετέρια του θείου του γύρω στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής και τους είδε πεσμένους στο πάτωμα. Ο θείος του 29χρονου φέρεται να του είπε ότι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον Αλβανό και ότι ακολούθησε συμπλοκή.
Ο 40χρονος φέρεται να ζήτησε από τον 29χρονο να περιμένει στο μαγαζί μαζί με τον Αλβανό μέχρι να φέρουν κάποια άτομα χρήματα τα οποία του χρωστούσε εκείνος. Η ώρα όμως περνούσε και κανείς δεν εμφανιζόταν να φέρει τα χρήματα. Έτσι ο ανιψιός ο οποίος πάσχει από κρίσεις πανικού και κατάθλιψη και βρισκόταν σε καταστολή έχοντας καταναλώσει χάπια XANAX, μη ξέροντας τι να κάνει είπε στον 32χρονο Αλβανό να φύγει. Τις κατηγορίες για βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ ο 29χρονος τις διέψευσε κατηγορηματικά.
Ως συνήγορος υπεράσπισης των συλληφθέντων παρίσταται ο κ. Άκης Δημητριάδης.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 1:00 pm


Ελληνίδα τραγουδίστρια... Από φωνή… Κορμάρα topless και με στρινγκ!!!

Οι παπαράτσι «εντόπισαν» την εντυπωσιακή κοπέλα να κάνει την ηλιοθεραπεία της χωρίς το μαγιό της. 
Από φωνή… κορμάρα.
Αναστάτωση προκάλεσε η τραγουδίστρια Μαρίνα Σάζη, η οποία εμφανίστηκε με καυτό Brazilian μαγιό, το οποίο στην συνέχεια έβγαλε για να κάνει ηλιοθεραπεία topless.
Η αοιδός έχει εντυπωσιακά… προσόντα και φρόντισε να μας τα δείξει.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:28 pm


To βιβλίο «Τα ποτέ που έγιναν ζωή» ξεκινά το ταξίδι του

Πόσο εύκολα οι λέξειςοτέ" και "για πάντα" βγαίνουν από ένα στόμα και πόσο δύσκολο είναι για τη ζωή αυτές να τις βγάλει αληθινές.  

Με πόσο ενθουσιασμό δίνονται υποσχέσεις "ό,τι και αν συμβεί" και πόσο γρήγορα αυτό το "ό,τι" έρχεται να το προκαλέσει η ζωή, να δει τη δύναμή του και την αντοχή του.
 
«Τα ποτέ που έγιναν ζωή», είναι το δεύτερο βιβλίο της Μαρίας Κατσικοβόρδου και πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αθήνα. Στο βιβλίο πρωταγωνιστούν τρεις γυναίκες, η Μαρκέλλα, η Άννα και η Ελένη και η συγγραφέας μιλά για τα διλήμματα και τις αγωνίες των τριών αυτών γυναικών, όταν η ζωή μέσα σε ένα καλοκαίρι τις φέρνει αντιμέτωπες με τα ποτέ που έχουν πει και με απόψεις δεδομένες. Η γραφή του βιβλίου είναι απλή και γρήγορη, έμφαση παρόλα αυτά δίνεται στη μάχη των τριών γυναικών με τις σκέψεις τους, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους και τη σύγκρουση αυτών με τις πεποιθήσεις και τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους.
 
Το βιβλίο είναι από τις εκδόσεις Andy’s Publishers http://andyspublishers.com/index.php?route=product/product&path=59_66&product_id=244και μπορείτε να το βρείτε στη Σόλωνος 47, στο Κολωνάκι, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία Αθήνα και ανά την Ελλάδα όπως και στο διαδίκτυο.

Περίληψη:
Η Μαρκέλλα είναι καθηγήτρια αγγλικών και ονειρεύεται οικογένεια και πολλά παιδιά με τον μεγαλοδικηγόρο Νίκο. Η Άννα είναι μοντέλο με διεθνή αναγνώριση, κόρη εφοπλιστή και όπως γράφουν τα περιοδικά ετοιμάζεται να παντρευτεί με τον Άρη, Βουλευτή Αθηνών και πολιτικό καριέρας. Και η Ελένη είναι τραπεζικό στέλεχος, κόρη γνωστού τραπεζίτη, παντρεμένη με τον μεγάλο της έρωτα τον Γιάννη, σε ένα τέλειο γάμο και για πάντα δική του. Το τέλος του καλοκαιριού θα βρει τις τρεις αυτές κοπέλες σε μια άλλη ζωή από αυτή που είχαν συνηθίσει, με έναν άλλον εαυτόν τους από αυτόν που κάποτε ήταν.
 
Για την Συγγραφέα:
Η Μαρία Κατσικοβόρδου γεννήθηκε στην Πρέβεζα, τον Μάιο του 1977 όπου και τελείωσε το 1ο Γενικό Λύκειο. Είναι απόφοιτη του Αμερικανικού Κολεγίου Deree και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Cardiff, School of Journalism, Media and Cultural Studies. Είναι Σύμβουλος Πολιτικής Επικοινωνίας, κρατώντας βαθιά στην καρδιά της την ιδιότητα της Δημοσιογράφου. Έχει εργαστεί σε πολιτικές καμπάνιες, online media, γραφεία Τύπου στον ιδιωτικό τομέα και στο χώρο του Marketing και της διαφήμισης. Τα τελευταία χρόνια μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε Αθήνα και Πρέβεζα. «Τα ποτέ που έγιναν ζωή», είναι το δεύτερο της βιβλίο. Το συγγραφικό της ντεμπούτο είχε γίνει το 2011 με το «Αναζητώντας ένα Happy End» και πάλι από τις εκδόσεις Andy’s Publishers. 
 
Τηλέφωνο επικοινωνίας για βιβλιοπωλεία: 210 3600024 Andy’s Publishers εκδοτική
Τηλέφωνο επικοινωνίας για δημοσιογράφους: 6940203104 Μαρία Κατσικοβόρδου

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:19 pm


Τρομερό βίντεο: Δείτε πώς φτιάχνεται ένας αυτοσχέδιος συναγερμός χωρίς ρεύμα!

Δείτε παρακάτω το βίντεο που δείχνει πως φτιάχνουμε εναν αυτοσχέδιο συναγερμό εξωτερικού χώρου.

Το αποτελεσμα θα το δείτε μόνοι σας!

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:00 pm


Πως βγήκε η ιστορική φράση ! Κουτσοί, στραβοί στον ΄Αγιο Παντελεήμονα!

Όλα ξεκίνησαν το 1830, σε ένα χωριουδάκι της Κυνουρίας, το Άστρος. 

Εκεί εμφανίστηκε ένας άγνωστος, που ισχυριζόταν ότι ήταν ο Άγιος Παντελεήμονας. 
Ο άνδρας αυτός διέδιδε, πως ήρθε με σκοπό να σώσει τον κόσμο από τις αρρώστιες που τον ταλαιπωρούσαν.
Ο πραγματικός Άγιος Παντελεήμοναςήταν γιατρός στο επάγγελμα και έδινε συμβουλές στους φτωχούς, χωρίς χρηματικό αντίτιμο.
Σύμφωνα με την εκκλησία μας, προστατεύει τους ανάπηρους, θεραπεύει την τύφλωση, τη σωματική παραμόρφωση και άλλες παθήσεις. Όμως, ο άγνωστος άνδρας που παρουσιάστηκε στο χωριό της Κυνουρίας, δεν έκανε κανένα από αυτά τα θαύματα. Ο κόσμος δεν έδινε σημασία στα λόγια του, αλλά μιας και δεν ενοχλούσε κανέναν, τον άφηνε να λέει ο,τιδήποτε του κατέβαινε στο κεφάλι! Έτσι όμως σιγά σιγά, η φήμη πως στο Άστρος βρισκόταν ο Άγιος Παντελεήμονας, εξαπλώθηκε στις γύρω περιοχές και όχι μόνο. Έτσι, όσοι έπασχαν από τα μάτια, τα αφτιά, τα πόδια τους και ένα σωρό ακόμη ασθένειες, έσπευδαν να τον επισκεφθούν. Με την ελπίδα ότι θα γίνουν καλά, παρατούσαν τα σπίτια τους και όλες τις δουλειές που είχαν. Στα γύρω χωριά, οι ντόπιοι παρατηρούσαν τους ξένους επισκέπτες και έλεγαν για αυτούς τη φράση: “Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα”.
Από τότε επικράτησε να λέμε τη φράση, όταν πολύς κόσμος μαζεύεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.


3.000 λέξεις και φράσεις παροιμιώδεις” του Τάκη Νατσούλη

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 11:03 am


Εκδήλωση για την μάχη της Χώρας (Αγορέλιτσας)

Το Παράρτημα  Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μαζί με την Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ καλεί το λαό της Μεσσηνίας στην εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 για την μάχη της Χώρας. 

Σε αυτή την μάχη, τον Ιούλη του 1944, τμήματα του ΕΛΑΣ μετά από αιφνίδια επίθεση, διέλυσαν γερμανική φάλαγγα που πορευόταν μαζί με ταγματασφαλίτες.
Τα κατοχικά στρατεύματα και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, υπέστησαν πανωλεθρία.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης Κυριακή 31 Ιούλη 2016

Στις 10:00 πμ κατάθεση στεφανιών και προσκλητήριο νεκρών στο μνημείο της μάχης, στο γεφύρι του Μανούσου.

Στις 11:00 πμ ομιλία στο Πυργάκι με ομιλητή τον Σαράντο Κουκούμη.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 11:00 am


ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Αφησαν ελεύθερο τον 37χρονο που σκότωσε με γροθιά τον 54χρονο

Σοκ και θλίψη για τον θάνατο 54χρονου στην Κλειτορία Αχαΐας, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του τον καβγά δύο Αλβανών θαμώνων και την προσπάθειά του να τους απομακρύνει από το κατάστημά του.

Ένας εξ αυτών ο 37χρονος, τον χτύπησε. Του έδωσε γροθιά στο στέρνο. 
Ο 54χρονος επί τόπου έχασε τις αισθήσεις του. 
Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Ο δράστης οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα, απολογήθηκε στον ανακριτή όμως αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 
Η απόφαση των δικαστικών λειτουργών έχει προκαλέσει πληθώρα συζητήσεων στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 10:57 am


ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ !!! Πεντακάθαρα τα νερά της Καλαμάτας

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν  ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας,  Ιωάννης Καμβυσίδης, ανακοίνωσαν τα επίσημα αποτελέσματα από τη δειγματοληψία της ΔΕΥΑΚ αλλά και του ανεξάρτητου διαπιστευμένου εργαστηρίου. 

Τα αποτελέσματα χαρακτηρίζουν όλες τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με τη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι, πάνω από όλα είναι η υγεία των δημοτών και των επισκεπτών και αυτοί μπορούν να αισθάνονται τυχεροί όταν απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις πανέμορφες παραλίες της Καλαμάτας, μια πόλη που λόγω της 30ετούς λειτουργίας βιολογικού καθαρισμού έχει πεντακάθαρες παραλίες.


Τέλος, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται θα συνεχίσουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται.


Δείτε εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα της ΔΕΥΑΚ και εδώ τα αναλυτικά αποτελέσματα του ανεξάρτητου διαπιστευμένου εργαστηρίου για τις παραλίες της Καλαμάτας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 10:47 am


Βιντεοσκόπησε την σκηνή !!! Μαφιόζος 15 ετών έδωσε την κοπέλα του σε 11 φίλους του για να τη βιάσουν

Ένας δεκαπεντάχρονος, μέλος μαφιόζικης οικογένειας επέτρεψε σε έντεκα φίλους του να βιάσουν την κοπέλα του, συνομήλική του, έξω από την πόλη Σορρέντο, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός τύπος, ο δεκαπεντάχρονος (μέλος μιας οικογένειας της Καμόρρα, της τοπικής μαφίας, στο χωριό Πιμόντε) βιντεοσκόπησε την σκηνή του βιασμού -αλλά και προηγούμενες συνευρέσεις τους- εκβιάζοντας, στην συνέχεια, την κοπέλα.
Οι βιαστές, φίλοι του ανήλικου μαφιόζου, είναι ηλικίας δεκαεπτά με δεκατεσσάρων ετών. 
Η είδηση του βιασμού αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τοπική εφημερίδα η οποία, όμως, μετά από μια σειρά απειλών από μέρους της Καμόρρα, αναγκάσθηκε να «κατεβάσει» το σχετικό άρθρο.
Η εισαγγελία της Νάπολης, παράλληλα, ξεκίνησε έρευνα, η οποία και οδήγησε στην σύλληψη των υπεύθυνων. 
Λόγω της ηλικίας τους, δεν οδηγήθηκαν στην φυλακή, αλλά σε κέντρο υποχρεωτικής διαμονής ανηλίκων έξω από την μεγαλούπολη του ιταλικού Νότου.
Όπως τονίζουν οι σχολιαστές, στην μαφιόζικη κουλτούρα, ο βιασμός συγκαταλέγεται, συχνά, στις μορφές απόλυτης εξουσίας και άσκησης βίας σε βάρος των γυναικών και , συχνά, τα περιθώρια αντίδρασης για τα θύματα είναι πολύ περιορισμένα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 10:00 am


ΦΩΤΟ - Αυτό είναι το «σατανικό» ζευγάρι των ομοφυλόφιλων που βίασε τον 12χρονο γιο του ενός

poutΣτη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο ομοφυλόφιλων, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 8 Ιουλίου 2016, δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης του Ανακριτή του Πρωτοδικείου Ναυπλίου, κατηγορούμενοι για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, ο Θωμάς Ισαακίδης που είναι ο πατέρας του παιδιού μαζί με τον σύντροφό του Πέτρο Πετρίδη κατηγορούνται ότι βίασαν από κοινού και κατ' εξακολούθηση τον 12χρονο γιο του Ισαακίδη, που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες αφού αντιμετωπίζει ελαφρά νοητική στέρηση.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους :
Α) Θωμά Ισαακίδη του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα την 13-1-1981 στην Αθήνα.
vias
Β) Πέτρο Πετρίδη του Χρήστου και της Αργυρώς, γεννηθέντα την 15-5-1979 στην Αθήνα.
vias1
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου, από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές και την αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν θα αποκαλυφθούν με αφορμή την παρούσα.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 9:43 am


Οι κωλοτούμπες είναι για τους λεβέντες

Οι κωλοτούμπες είναι για τους λεβέντες !!!


Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 9:38 am


Τι έχει η φωτογραφία με τα τρία κορίτσια με μπικίνι και τρελάθηκε το διαδίκτυο;

Μπορεί με μία πρώτη ματιά να φαίνεται μία αθώα φωτογραφία με τρία κορίτσια που φορούν μπικίνι, όμως έγινε viral για τον... λάθος λόγο.
Ο χρήστης JarJarDrinks «ανέβασε» στο Imgur μία τυπική καλοκαιρινή φωτογραφία που συναντά κανείς στα social media όπου τρία κορίτσια με μπικίνι ψωνίζουν από ένα μαγαζί με τουριστικά είδη.
Αν όμως προσέξει κανείς καλύτερα την φωτογραφία θα δει ότι το ένα από τα τρία κορίτσια (το μεσαίο) έχει στον αστράγαλό του ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού.
Ο χρήστης του Imgur «σήκωσε» την φωτογραφία με το σχόλιο «τίποτα καλύτερο για το καλοκαιρινό look από ένα βραχιόλι εντοπισμού, με δικαστική εντολή».
Οι χρήστες των social media «οργίασαν» με την φωτογραφία, η οποία έχει πάνω από 92.000 views και δεκάδες σχόλια.

"Fun in the sun on the run" «θα αφήνει σημάδι από το μαύρισμα» είναι μερικά από τα σχόλια.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 9:16 am


Με το πενάκι του ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 9:05 am


Δεν είναι και ... πρώτο μπόι οι Έλληνες αλλά ψήλωσαν αρκετά!

Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάντως, ψηλότεροι παραμένουν οι άνδρες της Ολλανδίας και οι γυναίκες της Λετονίας.

Κυρίως χάρη στη βελτίωση της διατροφής, οι Έλληνες ψήλωσαν περισσότερο από 11 εκατοστά σε διάστημα ενός αιώνα, υπολογίζει διεθνής μελέτη. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πάντως, πρώτο μπόι παραμένουν οι άνδρες της Ολλανδίας και οι γυναίκες της Λετονίας.

Εκατοντάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν για να καταγράψουν τις τάσεις αυξομείωσης του ανθρώπινου αναστήματος σε 187 χώρες τον τελευταίο αιώνα.

Το 1914, αναφέρει η ερευνητική ομάδα στην επιθεώρηση eLife, ο μέσος άνδρας στην Ελλάδα είχε ύψος 162,5 εκατοστά και βρισκόταν στην 88η θέση της κατάταξης. Σήμερα έχει ύψος 177,3 εκατοστά και βρίσκεται πλέον στην 35η θέση της λίστας.

Ακόμα πιο θεαματική ήταν η βελτίωση των επιδόσεων για τις Ελληνίδες. Πριν από έναν αιώνα, η μέση γυναίκα στην Ελλάδα είχε ύψος 150,6 εκατοστά και βρισκόταν στην 118η θέση. Σήμερα, έχει ψηλώσει στα 164,9 εκατοστά και απολαμβάνει πλέον την 27η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ακόμα κι έτσι, όμως, οι Έλληνες χρειάζονται σκαμνάκι για να φτάσουν τους Ολλανδούς: οι άνδρες είναι οι ψηλότεροι του κόσμου με ανάστημα 183 εκατοστά, ενώ οι γυναίκες, με ύψος 169 εκατοστά, έρχονται δεύτερες μετά τις γυναίκες της Λετονίας, που έχουν εκτιναχθεί στα 170.

Στον αντίποδα, οι κοντύτεροι άνδρες του κόσμου βρίσκονται στο Ανατολικό Τιμόρ με ύψος 160 εκατοστά, ενώ οι κοντύτερες γυναίκες είναι αυτές της Γουατεμάλας με ύψος 150 εκατοστά.

Η Γουατεμάλα είναι μια από τις χώρες στις οποίες η αύξηση του ύψους τον τελευταίο αιώνα ήταν μάλλον μικρή, όπως συμβαίνει και με άλλες αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές.

Υπάρχουν μάλιστα χώρες της υποσαχάριας Αφρική, όπως η Ουγκάντα και η Σιέρα Λεόνε, όπου το μέσος ύψος έχει μειωθεί κατά μερικά εκατοστά.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν τα 20 εκατοστά, καταγράφονται στο Ιράν, τη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Οι μεγάλες μεταβολές που καταγράφονται σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνουν οι ερευνητές, δείχνουν ότι, η διατροφή και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του ύψους, αν και τα γονίδια είναι επίσης σημαντικά.

Επικαλούνται επίσης προηγούμενες μελέτες που έδειχναν ότι οι ψηλοί άνθρωποι ζουν κατά μέσο όρο περισσότερο και αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Από την άλλη, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για ορισμένες μορφές καρκίνου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:50 am


Σας «κλέβουν» το Wi-Fi; Πώς θα το καταλάβετε σε 4 βήματα

Σας «κλέβουν» το Wi-Fi; Πώς θα το καταλάβετε σε 4 βήματα
Αν κάνετε ό,τι μπορείτε για να βελτιώσετε το ασύρματο δίκτυο στο σπίτι σας, ίσως, να είστε περίεργοι για το ποιος θα μπορούσε να κάνει χρήση του, ταυτόχρονα με εσάς, με αποτέλεσμα οι ταχύτητες να επιβραδύνονται.

Σας προτείνουμε μερικές λύσεις για να ανακαλύψετε αν κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης συνδέεται στο Wi-Fi σας. Σύμφωνα με το ired.gr, ανάλογα με το επίπεδο του ενδιαφέροντός σας αλλά και της τεχνικής σας ικανότητας, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να εντοπίσετε τους «εισβολείς».
Ελέγξτε την κεντρική σελίδα διαχείρισης τουrouterσας
Ένας τρόπος για να δείτε ποιες συσκευές συνδέονται στο δίκτυο Wi-Fi είναι να συνδεθείτε με την κεντρική σελίδα διαχείρισης του router σας και να ελέγξετε το DHCP Client Table, το DHCP Client List ή τη λίστα των συνδεδεμένων συσκευών. Από εκεί, θα είστε σε θέση να δείτε όλους τους υπολογιστές, smartphones, tablets και οποιεσδήποτε άλλες συσκευές που συνδέονται ασύρματα με το router σας.
Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για να σκανάρετε το δίκτυο
Αν είστε φανατικοί με τα apps, τότε μπορείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή που θα κάνει τη «βρόμικη» δουλειά για εσάς. Υπάρχουν μια σειρά από apps που θα σαρώσουν τα δίκτυό σας για να εντοπίσουν τις συνδεδεμένες συσκευές. Ο κατασκευαστής του router μπορεί να έχει το δικό του app, όπως το Genie της Netgear, το Linksys Connect, το AirPort Utility for iOS της Apple.
Φυσικά, υπάρχουν και πολλά προγράμματα από τρίτους κατασκευαστές που κάνουν ακριβώς την ίδια εργασία: το NirSoft Wireless Network, το Watcher, το Who’s on my WiFi για Windows ή το Fing network scanner για Android και iOS.
Πώς να χειριστείτε τη λίστα που θα έχετε στα χέρια σας;
Μόλις εμφανιστεί η λίστα με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας, μπορείτε να προσδιορίσετε ποιες είναι οι δικές σας και να διαπιστώσετε αν συμβαίνει κάτι ύποπτο. Στη λίστα, λογικά, θα υπάρχει ο υπολογιστής σας, το smartphone και το tablet σας, τα οποία θα εμφανίζονται με το όνομα του κατασκευαστή ή τα ονόματα που τα έχετε «βαπτίσει».
Αν δεν είστε σε θέση να ξεχωρίσετε ποια από τα ονόματα των συσκευών είναι τα δικά σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi σε καθένα από τα δικά σας gadgets για να σιγουρευτείτε για την ονομασία τους. Αν κάποια από τις συσκευές δεν σας ανήκει, τότε κάποιος έχει, σίγουρα, εισέλθει στο Wi-Fi σας χωρίς να σας ρωτήσει. Επειδή, ο χρήστης μπορεί να συνδέεται σποραδικά, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τον έλεγχο αρκετές φορές για να βεβαιωθείτε για το ποια συσκευή ευθύνεται για την επιβράδυνση του ασύρματου δικτύου.
Τι απομένει να κάνετε
Αν εντοπίσετε μη εξουσιοδοτημένες συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυό σας, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης αμέσως ή θέστε ένα password σε περίπτωση που το δίκτυο είναι ξεκλείδωτο. Στη συνέχεια, θα κάνετε περιοδικούς ελέγχους για να σιγουρευτείτε ότι οι μόνες συνδεδεμένες συσκευές είναι οι δικές σας. Εάν κάποιος καταφέρει και πάλι να συνδεθεί, τότε θα πρέπει να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στο router σας και να ρυθμίσετε τη σύνδεσή σας από την αρχή.
Εάν συνεχίζετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την ταχύτητα, πιθανώς, έχετε άλλα προβλήματα που θα πρέπει να επιλύσετε. Θα πρέπει να ελέγξετε τη ταχύτητα του δικτύου με Ethernet και Wi-Fi και εφόσον η δεύτερη είναι πολύ χαμηλότερη από την πρώτη, να αντικαταστήσετε το router με ένα καινούριο.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:10 am


ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΕΣ - Αυτός είναι ο 19χρονος σφαγέας του ιερέα στη Γαλλία


Αυτός είναι ο 19χρονος σφαγέας του ιερέα στη Γαλλία

Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κατά τη διάρκεια της οποίας σφαγιάστηκε ένας ηλικιωμένος ιερέας, αναγνωρίστηκε ως ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, γεννηθείς στην Γαλλία, δήλωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολάν.
 
Όπως τόνισε ο Μολάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Κερμίς βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση από τις αρχές έπειτα από δύο αποτυχημένες του απόπειρες να φτάσει στη Συρία πέρσι.
Ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι τον Μάρτιο του 2015 ο Κερμίς, με καταγωγή από την πόλη της Νορμανδίας όπου συνέβη η επίθεση, είχε προφυλακιστεί με κατηγορίες για σχέσεις με μια τρομοκρατική οργάνωση, πριν απελευθερωθεί υπό όρους να φεύγει από το σπίτι του για λίγες μόνο ώρες την ημέρα και είχε υποχρεωθεί να φοράει ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί να ταυτοποιήσει τον δεύτερο δράστη της επίθεσης και έφοδοι της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη δήλωσε ο Μολάν.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:06 am


ΦΡΙΚΗ στην Γαλλία !!! Οι ισλαμιστές δράστες ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και τον αποκεφάλισαν


Φρίκη! Οι δράστες ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και τον αποκεφάλισαν

Οι δύο δράστες της επίθεσης στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ υποχρέωσαν τον ηλικιωμένο ιερέα να γονατίσει πριν τον εκτελέσουν και βιντεοσκόπησαν τη δολοφονία, σύμφωνα με μια μοναχή που γλίτωσε από τη σφαγή.
 
Η μοναχή, που μίλησε σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν μεταξύ των ανθρώπων που κρατήθηκαν όμηροι από τους δράστες κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην εκκλησία, κοντά στη Ρουέν.

"Τον ανάγκασαν να γονατίσει, εκείνος προσπάθησε να αμυνθεί και έτσι ξεκίνησε η τραγωδία", είπε η αδελφή Ντανιέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC.
Όπως εξήγησε, η ίδια κατάφερε να διαφύγει τη στιγμή που ο ένας από τους δράστες σκότωνε τον ιερέα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:05 am


ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ !!! Διαφθορά και Ελλάδα… πάνε πακέτο !

Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στο Δημόσιο, όπως προκύπτει από την έκθεση της νέας γενικής επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης που παρουσίασε η Μαρία Παπασπύρου στον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο Βουλής και τον υπουργό Εσωτερικών.
 
Στην 129 σελίδων έκθεσή της, η νέα γενική επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει ότι το 2015 εξετάστηκαν 1718 υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο.
 
Δείτε μερικές χαρακτηριστικές υποθέσεις… τρέλας στο ελληνικό δημόσιο:
 
ΥΠΟΘΕΣΗ 1: Ελεγκτής ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, εμφανίστηκε με περιουσία που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τις αμοιβές του. Μετά από έλεγχο, βρέθηκε να μην έχει δηλώσει επί τέσσερα χρόνια εισοδήματα συνολικού ύψους 2027068,80 ευρώ. Από το υπηρεσιακό συμβούλιο του επιβλήθηκε απλά πρόστιμο δώδεκα μισθών.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ 2: Προϊστάμενος σε περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ, έκανε εικονικές ασφαλίσεις συγγενών του, αλλά και άλλων, έναντι αμοιβής, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαιώματα ασφαλιστικά και περίθαλψης. Τιμωρήθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο με πρόστιμο τριών μηνών.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ 3: Υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ έκανε πλημμελείς ελέγχους σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως διαπιστώθηκε, οι ιδιοκτήτες είχαν γλυτώσει την καταβολή ποσού 26710,25 ευρώ. Του επιβλήθηκε στέρηση μισθών τριών μηνών.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ 4: Δάσκαλος σε ακριτική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, είχε στην κατοχή του ολόκληρο οπλοστάσιο, χωρίς άδεια: Καλάσνικοφ, καραμπίνα, ξιφολόγχη, χατζάρα, τόξα και φυσίγγια. Αθωώθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο, που έκρινε ότι είχε τα όπλα για αθλητικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:03 am


ΒΙΝΤΕΟ - Πως θα γλυτώσετε τον ΕΝΦΙΑ !!!

Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ και δεν θέλετε να τον πληρώσετε; 


Δείτε τις συμβουλές που έδιναν αυτοί που σήμερα μας κυβερνούν 
 
Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ.
Μέχρι πρόσφατα υπήρχε το άρθρο και στην ιστοσελίδα της Αυγής, αλλά πιστεύοντας πως θα ξεχαστεί το κατέβασαν.

Και φυσικά ο Πάνος Καμμένος ο οποίος είχε δώσει ολόκληρη συνέντευξη

Δείτε το VIDEO

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2016 | 12:03 am


ΦΩΤΟ - Ελληνίδα μάνα με δέκα γράμματα !!!

Ό,τι και να πεις για το κορμί της, θα είναι λίγα!

Βρίσκεται στα πάτρια εδάφη, στην Κρήτη με τις κόρες της και έγινε και εκείνη για λίγο παιδί και έδειξε σε όλους μας πως ακόμα και αν μεγαλώνει, η ευλυγισία της παραμένει. 

Ο λόγος για την μία και μοναδική Ελένη Πετρουλάκη, που μπορεί τα χρόνια να περνούν όμως έχει το κορμί!

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2016 | 11:53 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: