1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Αρις    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Αρις και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αρις

Ψάχνουν νύφες πέντε νέοι στο Καρδιακαύτι

Βρίσκεται στην καρδιά του Ηλειακού Κάμπου αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που ονομάζεται Καρδιακαύτι. 

Ένας όμορφος νέος από την περιοχή, πριν από πολλά-πολλά χρόνια, είχε ερωτευτεί την Λυγιά, μια όμορφη κοπέλα που ζούσε λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα.

Ο πατέρας της δεν τον ήθελε για γαμπρό και η Λυγιά παντρεύτηκε-παρά τη θέλησή της- άλλον… Ερωτοχτυπημένος ο όμορφος νεαρός, με «καμένη καρδιά» και το Καρδιακαύτι έμεινε στην ιστορία, που μάλλον σήμερα στον τομέα αυτόν η μοίρα, του παίζει…παιχνίδια.

Χωρίς νεαρές γυναίκες
Ένα όμορφο και ήσυχο χωριό όπως τα περισσότερα του Κάμπου, αλλά χωρίς νεαρές γυναίκες, με πέντε ανύπαντρους νέους και λίγα μικρά παιδιά!. Αυτή είναι η ανθρωπογεωγραφία του χωριού, που την δεκαετία του 60 έσφυζε από ζωή. Τότε υπήρχαν τουλάχιστον 120 μικρά παιδιά που έδιναν ζωή στο χωριό. Την δεκαετία του 70 πολλοί από τους κατοίκους του χωριού ξενιτεύτηκαν και στην ξενιτειά μεγαλούργησαν. Σήμερα το χωριό έχει περίπου 300 μόνιμους κατοίκους στην μεγάλη τους πλειονότητα ηλικιωμένοι.
Ενωμένοι και αγαπημένοι
Με όσους μιλήσαμε εκείνο που μας είπαν είναι ότι στο χωριό όλοι είναι αγαπημένοι και ενωμένοι και ότι «ο ένας βοηθά τον άλλον». Ευλογία για τον τόπο. Και ο πρώτος που μας το είπε ήταν ο Διονύσης Μαρίνος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγελαδοτρόφων Ηλείας και ένας εκ των συνιδιοκτητών της πρότυπης γαλακτοκομικής μονάδας Φάρμα Ηλείας. Μια επιχείρηση που απασχολεί προσωπικό από το Καρδιακαύτι, αφού οι αδελφοί Μαρίνου είναι γέννημα θρέμμα της του χωριού.
Χωριό ήσυχο, καθαρό, χωρίς πρόβλημα υδροδότησης, με έναν πρόεδρο, τον Πέτρο Λουκόπουλο, που σχεδόν κάθε μέρα κάνει «περιοδεία» με το μηχανάκι του στο χωριό για να εντοπίσει προβλήματα και να δώσει λύσεις. Μιλά με όλους τους κατοίκους, ακούει τα προβλήματά τους και όσα πρέπει να προωθεί στον Δήμο Πηνειού με τις υπηρεσίες του οποίου υπάρχει άριστη συνεργασία.

 patrisnews.com

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2016 | 12:14 am


ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL: Ποιος πίεσε τον Καλογρίτσα να γίνει καναλάρχης


kalogritsas

Ξενυχτάνε στο Μαξίμου καθημερινά, προκειμένου να βρουν λύση απεμπλοκής από το Καλογρίτσας-tv.
Ωστόσο, αν ευσταθούν όσα αναφέρει  ο ΒΗΜΑτοδότης, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κος Καλογρίτσας δεν είχε καμία πρεμούρα για κανάλι, αντίθετα σχεδόν με το ζόρι οδηγήθηκε στη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας.
Μάλιστα, όπως διαβάζουμε, αντιστεκόταν μέχρι την τελευταία ώρα στις πιέσεις του Νίκου Παππά και άλλων. 
Είχε αντιπροτείνει την έκδοση μιας εφημεριδούλας.
Μπροστά στις αντιδράσεις Καλογρίτσα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Μέγαρο Μαξίμου είχε προσεγγίσει άλλον επίδοξο, που όμως κατάλαβε τη φάκα και έφυγε γρήγορα. Έτσι επανήλθε δριμύτερη η πίεση προν τον κο Καλογρίτσα, ο οποίος θέλοντα και μη μπήκε στο παιχνίδι την τελευταία στιγμή.
Σήμερα, διαβάζουμε στο δημοσίευμα ότι η οικογένεια Καλογρίτσα έχει μετανιώσει για τη συμμετοχή της στο ΣΤΥΡΙΖΑ – channel. Τώρα όμως, βρίσκεται στο λάκκο με τα φίδια και αύριο θα φανεί αν όντως καταθέσει τα χρήματα και συνεχίσει στη διεκδίκηση της τηλεοπτική άδειας.
Βέβαια, στην πιάτσα των εργολάβων λένε ότι φαντάζει αδιανόητο να μην έχει λεφτά από τις τόσες δουλειές που έκανε με το δημόσιο και τα δάνεια που πήρε από την Αττικής.
Όπως αναφέρει μάλιστα ο ΒΗΜΑτοδότης επικαλούμενος εργολάβους, προφανώς τα λεφτά του τα έχει κάπου παρκαρισμένα, σε κάποιον άλλο φορολογικό παράδεισο.

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2016 | 12:10 am


Δώστε προσοχή για να προλάβετε το κακό ! Τα 6 σημάδια που στέλνει το σώμα σου πριν το έμφραγμα

Το έμφραγμα του μυοκαρδίου προκαλείται από θρόμβο ο οποίος εμποδίζει την ομαλή ροή του αίματος προς την καρδιά.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ
Οι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα εμφράγματος είναι πολλοί και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την ηλικία, την κληρονομικότητα, την υψηλή πίεση, τη χοληστερίνη, την παχυσαρκία, την κακή διατροφή, το άγχος και την έλλειψη φυσικής άσκησης.
ΣΗΜΑΔΙΑ
Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι να παρατηρείτε και να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τα «σημάδια» που δίνει το σώμα σας και μην περιμένετε το γνωστό οξύ πόνο για να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά. Δείτε ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει ο οργανισμός όταν κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας:
Αναπνοή που κόβεται και έντονη κόπωση
Ίσως πρόκειται για ένα σημάδι ότι η καρδιά σας δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στον φόρτο που καλείτε να διαχειριστεί. Εάν, μάλιστα, αισθάνεστε κούραση, που δεν υποχωρεί, χωρίς να έχει προηγηθεί έντονη δραστηριότητα, τότε καλά θα κάνετε να συμβουλευτείτε άμεσα το γιατρό σας. Η κούραση και η δύσπνοια είναι συμπτώματα που εμφανίζονται κυρίως σε γυναίκες, μήνες πριν το έμφραγμα.
Συνεχής εφίδρωση
Σύμφωνα με έρευνες ίσως είναι οιωνός προβλημάτων στην καρδιά. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία του αίματος δυσχεραίνεται όταν οι αρτηρίες είναι φραγμένες, με αποτέλεσμα να προκαλείται εφύδρωση, προκειμένου η θερμοκρασία του σώματος να διατηρείται στα φυσιολογικά επίπεδα. Οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι και αυτό ένα συχνό σύμπτωμα σε γυναίκες με καρδιακά προβλήματα.
Δυσπεψία, ναυτία και εμετοί
Αν ξαφνικά έχετε δυσπεψία ή γαστρεντερικά προβλήματα χωρίς προφανή λόγο, τότε καλό θα είναι προληπτικά να επικοινωνήσετε με κάποιο γιατρό. Το γεγονός ότι το έμφραγμα, πλήττει κατά κύριο λόγο μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, που κατά κανόνα έχουν γαστρεντερικά προβλήματα, δεν βοηθάει στην έγκαιρη πρόγνωση της κατάστασης.
Πόνοι στο στήθος
Δεν εμφανίζονται στο 100% των περιπτώσεων, ωστόσο πρόκειται για το πιο αναγνωρίσιμο σύμπτωμα του εμφράγματος. Όσοι έχουν βιώσει το συναίσθημα, το περιγράφουν σαν ένας ελέφαντας να κάθεται στο στέρνο τους.
Πόνοι σε διάφορα σημεία του σώματος
Οι ενοχλήσεις που προμηνύουν έμφραγμα είναι δυνατόν να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος. 

Ο πόνος στο αριστερό χέρι είναι επίσης ένα «δημοφιλές» σύμπτωμα, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό σημείο εκτός από το στήθος που θα πρέπει να σας θορυβήσει.
Άλλα σημεία είναι τα εξής:
- Άνω κοιλιακή χώρα
- Ώμος
- Πλάτη
- Λαιμός
- Δόντια ή σαγόνι
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Θα πρέπει να θυμάστε πως όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί το περιστατικό, τόσο μικρότερες θα είναι οι μόνιμες επιπτώσεις αυτού στην καρδιά. Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε, ακόμη και προληπτικά, το ταχύτερο δυνατό με τον γιατρό σας και προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι.


Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2016 | 12:05 am


Αρχές Οκτωβρίου η χρηματοδότηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ

«Το ένα τρίτο των πόρων, τα 20 δισ. θα πάνε σε στήριξη επιχειρηματικότητας», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα αρχίσει η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα τέσσερα από τα οκτώ προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, υπογράμμισε, απευθυνόμενος σε επαγγελματίες και εμπόρους, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

«Κοινό χαρακτηριστικό των τεσσάρων προγραμμάτων (του Α' γύρου επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ) είναι ότι είναι για μικρές, πολύ μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις» επεσήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς ξεκινήσαμε, το ένα τρίτο των πόρων, τα 20 δισ. θα πάνε σε στήριξη επιχειρηματικότητας».

Επίσης, στις αρχές Οκτωβρίου προκηρύσσονται τέσσερα προγράμματα του νέου αναπτυξιακού νόμου, συνολικού ύψους 600 εκ. ευρώ, τα οποία εκτιμάται ότι θα πέσουν στην αγορά μέσα στο πρώτο τετράμηνο του επόμενου έτους, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνονται οι διαδικασίες αξιολόγησης, όσων επένδυσαν με παλαιότερους αναπτυξιακούς νόμους και βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Σημείωσε, ότι ο νέος αναπτυξιακός δίνει έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Εμείς κληρονομήσαμε δύο αναπτυξιακούς με τεράστια προβλήματα, περίπου έξι χιλιάδες επενδυτικά σχέδια στο ράφι, χωρίς να ξέρουμε ποιός έχει τελειώσει, ποιός δικαιούται, ποιός δε δικαιούται, σε τι στάδιο βρίσκονται και χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες επενδυτές 4 δισ.» είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε και κάνει ενέργειες για να βάλει «τάξη σε αυτό το χάος» των παλιών αναπτυξιακών, μέσα «σε εννιά μήνες», ώστε να αξιολογηθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση όσοι, με τους δύο προηγούμενους νόμους, επένδυσαν μέσα στην κρίση. «Σε αυτούς που έχουν κάνει αίτηση ότι έχουν προχωρήσει το 50%, του επενδυτικού τους έργου, ή το 100%, αυτοί όλοι εντός εξαμήνου θα κριθούν» είπε ο υπουργός.

Σχολίασε, ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι συμπλήρωναν κατά μέσο όρο, τα 2,5 χρόνια αναμονής για να περάσουν από αξιολόγηση. «Κι επειδή, ακούω πολλές φορές τη ΝΔ να ωρύεται για τα της επιχειρηματικότητας, απορώ, είναι δείκτης, φιλικού προς την επιχειρηματικότητα, διαχείρισης των επενδυτών, 2,5 χρόνια αφού έχω κάνει την επένδυση και έχω κάνει αίτηση να πάρω τα λεφτά να έρθουν να με αξιολογήσουν;».

Τέλος, ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ότι και από το «πρόγραμμα Γιούνκερ», που κατά κύριο λόγο έχει σχεδιαστεί για μεγάλες επενδύσεις, έχει γίνει προσπάθεια να εξευρεθούν πόροι και για μικρότερες επιχειρήσεις, με συγκεκριμένες δράσεις, όπως π.χ. σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να γίνει ένα ταμείο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνέχισε: «Αυτό το πετύχαμε, το ταμείο αυτό είναι έτοιμο και φιλοδοξούμε να ξεκινήσει με 250 εκατ., άλλα 250 εκατ. έχει πάρει η Εθνική Τράπεζα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πάλι από αυτή την προέλευση. Και γενικώς προσπαθούμε από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και το «Γιούνγκερ» να φτιάξουμε ει δυνατόν τους πιο κατάλληλους οργανισμούς, προκειμένου να εξοικονομήσουμε πόρους που να απευθυνθούν προς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Σε ότι αφορά τα «κόκκινα δάνεια» ο κ. Στάθάκης υπογράμμισε ότι η νομοθεσία δίνει στις τράπεζες τα εργαλεία να τα διαχειριστούν, απελευθερώνοντας τις δυνατότητες τους για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και από την άλλη δημιουργεί «ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας» των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των πιο ευάλωτων δανειοληπτών, ενώ θέτει προ των ευθυνών τους, «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Υπογράμμισε ότι έχει προβλεφθεί σειρά διασφαλίσεων για τους δανειολήπτες, πριν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πουληθούν σε funds, καθώς η νομοθεσία που ψηφίστηκε είναι «η πιο αυστηρή στην Ευρώπη» και τα ιδρύματα αυτά πρέπει να λειτουργούν με τους ίδιους κανόνες όπως οι τράπεζες, να αδειοδοτούνται και να ελέγχονται από την ΤτΕ, ενώ οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες δώδεκα μήνες πριν να υποβάλλουν προτάσεις ρύθμισης των δανείων στους ενδιαφερόμενους, που θα έχει πλέον και την κατάλληλη στήριξη και από τα 30 νέα Κέντρα Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, τα οποία ιδρύονται για αυτό το σκοπό.

Για τις θεσμικές προβλέψεις ανέφερε, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο που είναι ήδη σε διαβούλευση για την ίδρυση επιχείρησης σε μια μέρα και αδειοδότηση σε τρεις, με ηλεκτρονική υποβολή για ένταξη στο ΓΕΜΗ και με την αρμοδιότητα της Μιας Στάσης στα επιμελητήρια, τις ρυθμίσεις για το αδιάβλητο στις δημόσιες συμβάσεις με ενιαίους κανόνες που να επιτρέπουν την πρόσβαση και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προβλέψεις για την «περιφερειακή» διάσταση των επιμελητηρίων με μεταβατική περίοδο τετραετίας, κ.α.


ethnos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 September 2016 | 12:02 am


Βόμβες Στουρνάρα με υπονοούμενα κατά πάντων: Αυτοεξευτελίζεστε, γελοιοποιείστε


Βόμβες Στουρνάρα με υπονοούμενα κατά πάντων: Αυτοεξευτελίζεστε, γελοιοποιείστε

Στην «επίθεση» πέρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», έστειλε ανακοίνωση όπου χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις, κάνοντας λόγο για αυτοεξευτελισμό και γελοιοποίηση. O διοικητής της ΤτΕ αφήνει να εννοηθεί ότι συγκεκριμένα συμφέροντα και συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι με... αναφορές και στο παρελθόν, επιδιώκουν να αποκρύψουν τα όσα έγιναν, κυρίως στον τομέα της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στουρνάρας έχει «ενοχλήσει» αφενός μια ομάδα πολιτικών που κινούνται στο χώρο των Καραμανλικών, εξαιτίας των αναφορών του για την περίοδο 2004-2009 κατά την οποία διογκώθηκε το έλλειμμα και αφετέτου από την πλευρά της κυβέρνησης για την περίοδο της πρώτης διαπραγμάτευσης που, όπως έχει τονίσει ο διοικητής, κόστισε στην οικονομία περί τα 86 δισ. ευρώ
Η ανακοίνωση του κ. Στουρνάρα αναφέρει:
«Διαψεύδω κατηγορηματικά το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία". Είναι ανάξιο σχολιασμού. Αξίζει όμως να επισημάνω ότι η εμμονή και η επιμονή ορισμένων στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, στο ψέμα και τη συκοφαντία, οδηγούν με απόλυτη σιγουριά στον αυτοεξευτελισμό και τη γελοιοποίηση. Αντιλαμβάνομαι το άγχος και την αγωνία της εφημερίδας, αλλά τους διαβεβαιώνω ότι:
1ον. Η διαφάνεια, όχι μόνο για τα τρέχοντα, αλλά και για τα παρελθόντα που έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό.
2ον. Η εξυγίανση θα συνεχιστεί.
3ον. Τα αποστήματα θα αφαιρεθούν.
Συνιστώ επομένως ψυχραιμία και νηφαλιότητα».
Το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας υποστηρίζει ότι ο κ. Στουρνάρας μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας στην εταιρία της συζύγου του έσπευσε στο σπίτι του Κώστα Σημίτη στο Κολωνάκι για να μιλήσει από "θωρακισμένο τηλέφωνο" στο Κορακοχώρι όπου βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός, φοβούμενος τις υποκλοπές.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 11:22 pm


ΒΙΝΤΕΟ ! ΑΝΤ1 - Ρεπορτάζ για τα Ανάκτορα του Νέστορα

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τα Ανάκτορα του Νέστορα στον Άνω Εγκλιανό της Χώρας  παρουσίασε στο Κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1

Δείτε το Βίντεο  ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 11:07 pm


Πήγε να τη βοηθήσει όταν τράκαρε αλλά τελικά της..... έκλεψε το αυτοκίνητο!


Πήγε να τη βοηθήσει όταν τράκαρε αλλά τελικά της..... έκλεψε το αυτοκίνητο! (pics)

Τι σημαίνει πονηριά γνώρισε από πρώτο χέρι μια 20χρονη, νέα οδηγός, στο Μπέρμιγχαμ, νομίζοντας αρχικά πως είχε την τύχει να αντιμετωπίσει την ανθρώπινη καλοσύνη.
Η νεαρή Arali McGrath τράκαρε με το αυτοκίνητό της και αναστατωμένη προσπάθησε να διαχειριστεί την κατάσταση.
Τότε ένας «Καλός Σαμαρείτης» της είπε να μην ανησυχεί και πως δεν έγινε και τίποτα και προσφέρθηκε να τη βοηθήσει.
«Ήταν τόσο ευγενικός, με βοήθησε να βγω από το αυτοκίνητό μου και με αγκάλιασε, Μου είπε πως δεν ήμουν σε κατάσταση να οδηγήσω, πως έμενε στην άκρη του δρόμου και πως θα πάρκαρε το χτυπημένο μου αυτοκίνητο μπροστά στο σπίτι του», αφηγείται η 20χρονη στη Daily Mail.
Σοκαρισμένη εκείνη τον άφησε να απομακρύνει το αυτοκίνητό της αλλά πολύ περισσότερο από όσο νόμιζε αφού ο άγνωστος «ιππότης» το έκλεψε κι εξαφανίστηκε με αυτό!
«Μια γυναίκα μού φώναζε: ‘σου έκλεψε το αυτοκίνητο’ και δεν μπορούσα να το πιστέψω», συνεχίζει η Arali. «Ήμουν τόσο σοκαρισμένη, σαν φυτό. Άλλοι κάλεσαν την αστυνομία εκ μέρους μου».
Μαζί με το αυτοκίνητο ο «καλός σαμαρείτης» άρπαξε την τσάντα και το πορτοφόλι της 20χρονης.
Για καλή της τύχη το αυτοκίνητο βρέθηκε δύο μέρες αργότερα χωρίς ζημιές. Είχαν βέβαια κάνει φτερά η τσάντα και το πορτοφόλι της McGrath καθώς και κάποια δώρα που είχε μαζί της για να τα προσφέρει στον σύντροφό της όταν τράκαρε.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 11:00 pm


ΠΡΩΤΗ νίκη του Τσικλητήρα Πύλου στην Γ. Εθνική !

Την πρώτη του Νίκη στην Γ.Εθνική πανηγύρισε σήμερα ο Τισκλητήρας Πύλου επικρατώντας με 3-1 της Δόξας Μεγαλόπολης

Η ομάδα της Πύλου με δύο γκόλ του Γραμματικόπουλου (32 και 60) και ένα του Πήλιου (89) πήρε αυτό που ήθελε από τον αγώνα φθάνοντας τους 4 βαθμούς
Γιά τους φιλοξενούμενους οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να γίνουν απειλητικοί  είχε ισοφαρίσει στο (50) ο Παναγιωτίδης


ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Παραγγίνης, Παναγόπουλος, Καραμπάς, Ρούσσης, Κυριαζόπουλος, Μπίζος, Τσώνης (57’ Πήλιος), Τσάτσος (72’ Σβίγκος), Γραμματικόπουλος (82’ λ. τρ. Χοτζά), Μικελάτος, Κερμενίδης.

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Μακρυωνίτης, Δρόσος, Κατσαρός (82’ Πέπα), Παναγιωτόπουλος (75’ Πρίμπας), Βασιλείου, Αντώνακας, Παναγιωτίδης, Νάνος, Μαναριώτης, Ν. Λυμπερόπουλος, Δ. Λυμπερόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 10:42 pm


Ο Κουρής στο πλευρό του Ψυχάρη ζητάει να σώσει η κυβέρνηση τον ΔΟΛ

Με άρθρο του στην κυριακάτικη Kontranews, ο ιστορικός εκδότης Γιώργος Κουρής παρεμβαίνει στο υπαρκτό πλέον ζήτημα της κατάρρευσης του ΔΟΛ και του λουκέτου των εντύπων του. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κουρής γράφει:
Οι σημαίες δεν υποστέλλονται!
Με το Συγκρότημα Λαμπράκη ήρθαμε πολλές φορές σε άγρια σύγκρουση, πάντοτε όμως με δική μας πρωτοβουλία, γιατί το «Βήμα» και τα «Νέα» ποτέ δεν επιτέθηκαν πρώτα σε καμία εφημερίδα, επειδή λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας τους και της τεράστιας πολιτικής ισχύος τους δεν… καταδεχόταν να ανοίξουν πόλεμο με νέες εφημερίδες! Αντιθέτως όμως ΔΕΝ κυκλοφόρησε ποτέ καμία εφημερίδα στη χώρα, που να μην άρχισε από το πρώτο της φύλλο, επίθεση στον Λαμπράκη…

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» το «Έθνος» η «Αυριανή» και όλες οι άλλες εφημερίδες, όταν πρωτοκυκλοφόρησαν, ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ είχαν τις εφημερίδες του Λαμπράκη, που επί πολλά χρόνια κουμάντο έκανε ο Σταύρος Ψυχάρης…
ΚΑΘΕ νέα εφημερίδα που έβγαινε έσερνε τα εξ αμάξης στο συγκρότημα, με αποκλειστικό σκοπό να… ΨΑΡΕΨΕΙ αναγνώστες!!!

ΑΠΟ το αναγνωστικό κοινό του συγκροτήματος «φτιάχτηκαν» όλες οι λεγόμενες δημοκρατικές εφημερίδες. Όλες κατηγορούσαν, ότι για όλα τα δεινά της χώρας έφταιγε το συγκρότημα! Και δώστου επιθέσεις και δώστου «αποκαλύψεις» για το βίο και την πολιτεία των εφημερίδων του Συγκροτήματος!

ΓΙΑ ό,τι κακό είχε γίνει στη χώρα έφταιγε πάντοτε ο Δημήτρης Λαμπράκης και ο γιος του Χρήστος και μετά ο Ψυχάρης!

ΒΕΒΑΙΑ, ύστερα από 5-6 μήνες άγριο πόλεμο, οι νέοι εκδότες και κυρίως αυτοί που καθιερώνονταν αρπάζοντας τους αναγνώστες του Λαμπράκη, τα έφτιαχναν μαζί του, γινόντουσαν φιλαράκια και μοιραζόταν μεταξύ τους τις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και ο κόσμος, που τις περισσότερες φορές είναι βαθιά νυχτωμένος, ως προς τα άδυτα διαφόρων «ενώσεων», πίστευε ότι εκεί μέσα στην Ένωση Ιδιοκτητών αποφασιζόταν τα πάντα για τη χώρα!

Εγώ που έζησα από κοντά την ιστορία της Ένωσης, σας λέω ότι τελικά οι άνθρωποι αυτοί ούτε δύο γαϊδουριών άχυρα δε μπορούσαν να μοιράσουν και γι΄ αυτό στο τέλος όλοι τους έχασαν και τις εφημερίδες και τα κανάλια τους και την … ψευτοδύναμη, που είχαν στα μάτια της συνήθως υπνώτουσας κοινής γνώμης για να μην πούμε τίποτε χειρότερο…

ΒΕΒΑΙΩΣ, υπήρξαν και εκδότες που με τις εφημερίδες τους, εκβιάζοντας, έφαγαν το καταπέτασμα, αλλά αυτοί ήταν μία μικρή μειοψηφία.
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, παρά το μύθο που είχε φτιαχτεί γύρω από τη δύναμη και τα πλούτη του, στην ουσία πέθανε ΦΤΩΧΟΣ. Ένα διαμέρισμα είχε στην οδό Αναγνωστοπούλου που έμενε, ένα κτήμα καμιά δεκαριά στρέμματα στον Πόρο και τις μετοχές του καταχρεωμένου ΔΟΛ που δεν άξιζαν τίποτε…

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ακόμα, ότι και όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Λαμπράκης τάχατες ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις ήταν και αυτό ένα μεγάλο παραμύθι, γιατί ο Χρήστος Λαμπράκης ήταν ένας σεμνός άνθρωπος κυκλοφορούσε μόνος του, χωρίς φρουρούς και επί χρόνια οδηγούσε, πάλι μόνος του, ένα παμπάλαιο σκαραβαίο.

ΤΟΝ Λαμπράκη το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η μουσική και το «Μέγαρο Μουσικής» που έκτισε, το οποίο πραγματικά είναι ένα σπουδαίο έργο πολιτισμού και φυσικά δεν θα πήρε χαμπάρι για το κλέψιμο που είχε πέσει για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του…

ΠΡΟΧΘΕΣ, ο Σταύρος Ψυχάρης, ένας από τους ισχυρότερους δημοσιογράφους που πέρασαν από τη χώρα αλλά και με αρκετά σφάλματα τα τελευταία χρόνια – ίσως λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει – με κυριότερο την στροφή των εφημερίδων του προς την κεντροδεξιά και την στήριξη των μνημονίων, έχασε και κυκλοφορία και μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας των εφημερίδων του, από τους παλιούς κεντροαριστερούς αναγνώστες που είχε και τους οποίους ασφαλώς είχαν προηγουμένως απογοητεύσει και οι δήθεν «Αριστεροί» πολιτικοί, ανακοίνωσε, ότι αν δεν βρεθεί επενδυτής, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, θα υποχρεωθεί να κλείσει τις εφημερίδες αφού προηγουμένως εξοφλήσει τους εργαζόμενους…

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μία δραματική εξέλιξη, για μία τραγωδία, στο χώρο των εφημερίδων. Δεν μας ενδιαφέρουν τα λάθη που έγιναν και έγιναν πραγματικά πάρα πολλά.
ΤΟ ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ όμως για δεκάδες χρόνια υπήρξαν η ΣΗΜΑΙΑ για εκατομμύρια έλληνες αναγνώστες και μέσα στα γραφεία τους ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ το μεγαλύτερο μέρος της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.
ΤΟ ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ όσα λάθη και να έκαναν, για πολλά χρόνια υπήρξαν επίσης η ψυχή εκατομμυρίων ελλήνων δημοκρατικών πολιτών και η ΣΗΜΑΙΑ της Δημοκρατικής Παράταξης, γι΄ αυτό και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος για να ζήσουν ότι οι δύο αυτές εφημερίδες, ακόμα και με τη ΘΥΣΙΑ κάποιων στελεχών τους.

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ αυτές, που σέρνουν πίσω τους αγώνες και ιστορία ποτέ δεν υποστέλλονται! ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ μόνο, με πιο γερά πανιά, ράβονται με πιο δυνατές κλωστές, για να αντέχουν τους αέρηδες και μπαίνουν σε ψηλότερα κοντάρια για να τις βλέπουν από μακριά οι φίλοι και να τις φοβούνται οι εχθροί!..

ΔΕΝ πρέπει επίσης να ξεχνάει κανένας ότι όταν υποστέλλεται μία σημαία, ο «στρατός» διαλύεται!..

ΣΕ ΚΑΜΙΑ λοιπόν περίπτωση δεν πρέπει να κλείσει το Συγκρότημα, όσα λάθη και όσες αμαρτίες και να έχει κάνει, γιατί εκτός των άλλων θα μείνουν και άνεργοι, στο δρόμο, εκατοντάδες άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους όλα δηλαδή τα στελέχη του Λαμπράκη και του Ψυχάρη ΕΙΝΑΙ και αυτά ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ για τα λάθη που έγιναν και την αλλαγή πορείας, γιατί εμείς ξέρουμε ότι σε όλα τα μεγάλα συγκροτήματα των εφημερίδων, κάθε μέρα γίνονται πολλές συσκέψεις, στις οποίες ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ από κοινού μεταξύ στελεχών και εκδότη η γραμμή των εφημερίδων. Ποτέ δεν παίρνει μόνο του τις αποφάσεις το αφεντικό… Τις αποφάσεις και κυρίως στα κρίσιμα θέματα τις παίρνουν ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, απόδειξη ότι ποτέ κανένας από τα στελέχη του Συγκροτήματος δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν παραιτήθηκε.

ΚΑΛΟΥΜΕ λοιπόν την κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της όχι απέναντι σε ένα συγκρότημα που την αντιπολιτεύεται, πολλές φορές εντελώς άδικα, αλλά απέναντι στην ιστορία που σέρνουν πίσω τους αυτές οι δύο εφημερίδες.

«Κ»

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 10:30 pm


ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ; Αίτημα Μαρινάκη να μην δοθεί βίντεο έγινε δεκτό από τη ΓΓΕΕ

Ένα περίεργο αίτημα του Βαγγέλη Μαρινάκη - το οποίο μάλιστα έγινε αποδεκτό από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τους όρους διαφάνειας στη διαδικασία του διαγωνισμού.

Η εταιρεία ALTER EGO ΜΜΕ ΑΕ, ιδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη, με επίσημο έγγραφό της προς τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ζητεί να μην δοθεί προς θέαση το βιντεοσκοπημένο υλικό, κατά το μέρος που αυτό άφορα στους εκπροσώπους της.

"Όλα στο φως" είναι η θέση του ΣΚΑΪ, που με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία αντίρρηση να δοθεί στους ενδιαφερόμενους όλο το υλικό που αφορά στους εκπροσώπους της εταιρείας, κατά την παραμονή τους στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας στην Καλλιθέα.

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 10:04 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γέλιo στο twitter με τη δημοσκόπηση της Bridging Europe

Η Bridging Europe ξαναχτύπησε και αυτή τη φορά βγάζει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο με 4 μονάδες.

Στο twitter όμως φαίνεται να αμφισβητούν την εγκυρότητα της δημοσκόπησης…


Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 10:04 pm


Πίσω κάνει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις...


Οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση Διοικητικών Γραμματέων στους Ο.Τ.Α "άναψε" φωτιές

Για «αναιτιολόγητο θόρυβο», και για προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών να «αποκομματικοποιήσει και τους ΟΤΑ», στο πλαίσιο του προσφάτως ψηφισθέντος Νόμου Βερναρδάκη, κάνει λόγο σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα που έχει προκύψει, με τη συζητούμενη τοποθέτηση Διοικητικών Γραμματέων στους Ο.Τ.Α. και την αντίδραση των Προέδρων, των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ.κ. Γ. Πατούλη ( της Κ.Ε.Δ.Ε.) και Κ. Αγοραστού (της ΕΝ.Π.Ε.), επαναλαμβάνοντας όπως και ο Υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, πως, δεν πρόκειται για τελικές αποφάσεις, αλλά αρχικές σκέψεις.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο Υφυπουργός επισημαίνει ότι, το Υπουργείο «οφείλει» να προχωρήσει τη διαδικασία «αποκομματικοποίησης των Ο.Τ.Α», και να εξετάσει τους τρόπους που αυτή θα επιτευχθεί, «...σε συνεργασία στενή με τους ΟΤΑ, με ρεαλιστική θεώρηση και διάκριση της πολιτικής διεύθυνσης και των υπηρεσιών διοίκησης», όπως διευκρινίζει και προσθέτει:
«Ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε, αναμένουμε τις απόψεις όλων των συμμετεχόντων στον προβληματισμό, στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας, προκειμένου να οδηγηθούμε με συναινετικό πνεύμα, όλοι μαζί, στο που, πόσο και πως θα προχωρήσουμε. Η πρακτική των άνωθεν εντολών, των αποφάσεων ερήμην των ενδιαφερομένων, της καταρράκωσης της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και των εκβιασμών έχει παρέλθει προ πολλού, και σίγουρα είναι πολύ μακράν της φιλοσοφίας της κυβέρνησής μας».

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 9:30 pm


ΦΩΤΟ - ΑΠΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ....ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ !

Στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου βρίσκεται η Μεσσηνία, μία από τις περιοχές της Ελλάδας με πλούσια ιστορία και αξεπέραστες φυσικές ομορφιές. 

Κέντρο και πρωτεύουσα είναι η Καλαμάτα, η παραλιακή πόλη στο κέντρο του Μεσσηνιακού κόλπου με την πανέμορφη παλιά πόλη και τα αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα του 19ου αιώνα που στολίζουν τους δρόμους της.  
Η παραλία της Καλαμάτας είναι από τις πιο όμορφες αστικές παραλίες της Ελλάδας, ενώ το Διεθνές Φεστιβάλ χορού που γίνεται στην πόλη είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο.
Η Μεσσηνιακή Μάνη με τα επιβλητικά πυργόσπιτα είναι ολόκληρη ένα αξιοθέατο, χτισμένη στη σκιά του όρους Ταΰγετος, από τα ψηλότερα της Ελλάδας.
Η πανέμορφη Καρδαμύλη, τα υπόλοιπα μικρά χωριά, χτισμένα μέσα στο πράσινο, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.
Προχωρώντας στην περιοχή της Μεσσήνης, δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστείτε από τον ανυπέρβλητο αρχαιολογικό της χώρο, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους σε όλη την Ελλάδα. Η αρχαία Μεσσήνη ξεδιπλώνεται μπροστά στον επισκέπτη που περιδιαβαίνοντας ανάμεσα στα ερείπια έχει την ευκαιρία να πάρει μια ιδέα της ζωής χιλιάδων χρόνων πριν.
Ακόμα η Πύλος, με το αρχαίο ανάκτορο του Νέστορα, η Κορώνη και η Μεθώνη με τα κάστρα τους, το Ναυαρίνο της ιστορικής ναυμαχίας.
Μοναδικές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα, περιμένουν τους περιηγητές, όπως το Πολυλίμνιο, μια άγνωστη και ανεξερεύνητη όαση με τρεχούμενα νερά, η Βοϊδοκοιλιά, η Γιάλοβα, οι πανέμορφες παραλίες στο Μεσσηνιακό Κόλπο, τα ιστορικά μοναστήρια, τα σύγχρονα αξιοθέατα.

Η Μεσσηνία συγκεντρώνει ομορφιές για κάθε γούστο και προτίμηση – το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα μείνετε ανικανοποίητοι!

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 9:22 pm


ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ TWITTER! «O Kαλογρίτσας με 300 ευρώ πήρε κανάλι, εγώ με 750 τι αγοράζω;»


image48946

Χαμός επικράτησε στο twitter μετά την αποκάλυψη ότι ο κ. Καλογρίτσας δήλωνε ότι ζούσε με 300 ευρώ το μήνα. 


Πήρε φωτιά το twitter με αφορμή τα 300 ευρώ με τα οποία ο κ. Καλογρίτσας πέρναγε τον μήνα. Τα τιτιβίσματα ως επί το πλείστον ήταν εξόχως σπαρταριστά, χωρίς να λείπουν βεβαίως και τα κακεντρεχή.
Δείτε τα παρακάτω:
Καταγραφή1 Καταγραφή2 Καταγραφή3 Καταγραφή4 Καταγραφή6 Καταγραφή7 Καταγραφή8 Καταγραφή5


Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 9:16 pm


Πότε "καθόμαστε;" Οι αργίες της νέας σχολικής χρονιάς

Μπορεί η σχολική χρονιά να ξεκίνησε πριν λίγες μόνο εβδομάδες, ωστόσο, τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς ήδη «ψάχνονται» να μάθουνπότε πέφτουν οι φετινές σχολικές αργίες. 
Στο ημερολόγιο της νέας σχολικής χρονιάς με τις βασικές σχολικές αργίες παρουσιάζονται και οι αργίες των … μεγάλων για να κάνουν όλοι από τώρα το πρόγραμμά τους. 

Πότε λοιπόν «καθόμαστε»;

3 Οκτωβρίου:Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου:Σχολική Γιορτή 28ης Οκτωβρίου
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου: Παρέλαση
Πέμπτη 17 ΝοεμβρίουΣχολική Γιορτή Πολυτεχνείου
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου: Κλείσιμο Σχολείων για Χριστούγεννα
Κυριακή 25 Δεκεμβρίου:Χριστούγεννα
Κυριακή 1η Ιανουαρίου:Πρωτοχρονιά
Παρασκευή 6 Ιανουαρίου:Θεοφάνια
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου: Άνοιγμα Σχολείων μετά τα Χριστούγεννα:
Δευτέρα 30 Ιανουαρίου: Γιορτή των Τριών Ιεραρχών
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου:Τσικνοπέμπτη (Δεν είναι αργία. Απλά το λέμε για ενημέρωση)
Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου:Καθαρά Δευτέρα
Παρασκευή 24 Μαρτίου: Σχολική Γιορτή για την 25η Μαρτίου
Σάββατο 25 Μαρτίου: Παρέλαση
Παρασκευή 7 Απριλίου:Κλείσιμο Σχολείων για Πάσχα
Κυριακή 16 Απριλίου:Κυριακή του Πάσχα
Δευτέρα 24 Απριλίου: Άνοιγμα Σχολείων μετά το Πάσχα
Δευτέρα 1η Μαΐου:Πρωτομαγιά
Δευτέρα 5 Ιουνίου:Του Αγίου Πνεύματος

A.X.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 9:08 pm


ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ! ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας, με επιβολή προστίμου εις βάρος του εργοδότη, έχει μετατραπεί σε εισπρακτικό μέτρο από τα όργανα του ΙΚΑ. Η χωρίς καμία εξαίρεση επιβολή του υπέρογκου και δυσβάστακτου προστίμου των 10.000 ευρώ περίπου για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, έχουν γίνει ο εφιάλτης του κάθε εργοδότη  που παλεύει να διατηρήσει την μικροεπιχείρησή του.
Τις περισσότερες φορές, τα όργανα του ΙΚΑ κυριολεκτικά «μπουκάρουν» στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις και χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος, καμία διερεύνηση για το αν ο αδήλωτος εργαζόμενος είναι πράγματι αδήλωτος ή εργαζόμενος, αρνούμενοι να ακούσουν εξηγήσεις, επιβάλουν πρόστιμα, που  δεν είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων να καταβληθούν, αλλά  και που σε κάποιες περιπτώσεις  θα οδηγήσουν την επιχείρηση ή το μαγαζί σε κλείσιμο.
Ειδικά το καλοκαίρι που πέρασε στις μικρές επιχειρήσεις των τουριστικών περιοχών της χώρας, που για να κρατηθεί  ένα μαγαζί ανοικτό, με τα λειτουργικά έξοδα που έχει, όλοι, συγγενείς και φίλοι βοηθούσαν με όποιον τρόπο μπορούσαν, βρισκόμενοι εντός του μαγαζιού, αλλά όχι παρέχοντας εργασία με την στενή έννοια του νόμου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα όργανα του ΙΚΑ με την εξουσία επιβολής προστίμου που τους έχει δοθεί, ανάγοντας τους εαυτούς τους σε «μικρούς θεούς», εισέβαλαν και έκοβαν πρόστιμα ανεξαιρέτως σε μαγαζιά,  καφέ, ταβέρνες, καφενεία, που προσπαθούν να επιβιώσουν και όχι να ξεγελάσουν ή να κοροϊδέψουν την πολιτεία και να εκμεταλλευτούν τον εργαζόμενο…
Σε αυτές τις  μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις, που δουλεύουν για δύο μήνες και κυρίως τα σαββατοκύριακα, επιβλήθηκαν τα πρόστιμα των 10.000 ευρώ, επειδή στην κουζίνα, έπλενε τα πιάτα η νύφη ή μια οικογενειακή φίλη, ήταν στην ταμιακή ο κολλητός που είναι άνεργος και δεν έχει πως να περάσει την ώρα του ή απλά βρέθηκε και κάθισε μέσα να κάνει παρέα σε αυτούς που πράγματι εργάζονταν.
Από την στιγμή, που  οποιοσδήποτε βρίσκεται μέσα σε ένα κατάστημα χωρίς να είναι τ’όνοματου δηλωμένο στον πίνακα προσωπικού, μπορεί να θεωρηθεί αδήλωτος εργαζόμενος και τα όργανα του ΙΚΑ με την ανεξέλεγκτη εξουσία που τους δίνει ο νόμος να επιβάλουν το πρόστιμο των 10.000 ευρώ.
Την πράξη επιβολής προστίμου, ο εργοδότης έχει δικαίωμα να προσβάλει με διοικητική προσφυγή εντός 60 ημερών από την ημέρα που του κοινοποιήθηκε. Ταυτόχρονα μπορεί να ασκήσει και αίτηση αναστολής, ώστε μέχρι να δικασθεί και να εκδοθεί απόφαση επί της προσφυγής του, να μην βεβαιωθεί το πρόστιμο στην εφορία.
Αν εντός της προθεσμίας των 60 ημερών δεν ασκήσει την προσφυγή, χάνει κάθε ευκαιρία για να δικαιωθεί και θα πρέπει να καταβάλει άμεσα το πρόστιμο και μάλιστα εντός 10 ημερών ώστε τουλάχιστον να εκμεταλλευθεί την έκπτωση του 30% που του παρέχει ο νόμος με εφάπαξ καταβολή.
Οι λόγοι που μπορεί να επικαλεσθεί ο εργοδότης ποικίλουν ανάλογα με την περίπτωση. Πρακτικά θα πρέπει να αποδείξει αν συνέτρεχαν ή όχι οι προϋποθέσεις της εργασιακής σχέσης που δικαιολογούν το πρόστιμο. Είναι προφανές ότι οι ανωτέρω διατάξεις πληρούνται και συεπώς δικαιολογούν και την επιβολή της κύρωσης του προστίμου, εφόσον βεβαίως διαπιστωθεί η ύπαρξη εργαζόμενου και εν προκειμένω υπαλλήλου, δηλ. η ύπαρξη σύμβασης ή σχέσης εξαρτημένης εργασίας όπως φυσικά τούτη έχει διαπλαστεί στην θεωρία και νομολογία με νομικούς όρους.
Επιπλέον  λόγος μιας τέτοιας προσφυγής, είναι το υπέρογκο και δυσανάλογο πρόστιμο που επιβάλλεται χωρίς να γίνεται διάκριση σε όλους ανεξαιρέτως τους παραβάτες. Το γεγονός ότι το πρόστιμο είναι για όλους το ίδιο, προσκρούει στην θεμελιώδη αρχή της αναλογικότητας, σύμφωνα με την οποία οι επιβαλλόμενοι από τον κοινό νομοθέτη και την διοίκηση περιορισμοί στην άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων πρέπει να είναι μόνον οι αναγκαίοι και να συνάπτονται προς τον επιδιωκόμενο από το νόμο σκοπό. Ένα μέτρο που προβλέπεται από διάταξη νόμου ως κύρωση για παράβαση διατάξεως, αντίκειται στην αρχή της αναλογικότητας, όταν από το είδος του ή τη φύση του είναι προδήλως ακατάλληλο για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού ή όταν οι δυσμενείς συνέπειες του μέτρου, τελούν σε προφανή δυσαναλογία ή υπερακοντίζουν τον επιδιωκόμενο σκοπό.
 Άλλες δύο βασικές αρχές που παραβιάζονται συνήθως με τον τρόπο επιβολής του προστίμου, είναι αρχή της προηγούμενης ακροάσεως του διοικούμενου και η αρχή της πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας που πρέπει να υπάρχει σε όλες τις διοικητικές πράξεις. 
Το συνταγματικώς κατοχυρωμένο στο άρθρο 20 παρ. 2 του Συντάγματος δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως του διοικουμένου παρέχεται, κατ' αρχάς, σε κάθε περίπτωση που επίκειται έκδοση δυσμενούς διοικητικής πράξεως εις βάρος διοικούμενου, έστω κι αν κατά της εκδοθησομένης πράξεως προβλέπεται ειδικώς η άσκηση διοικητικής προσφυγής (ειδικής, ενδικοφανούς ή ουσίας), στάδιο που δεν αρκεί πλέον για την κάλυψη της ως άνω συνταγματικής επιταγής.
Το πρόστιμο ακυρώνεται επίσης όταν επιβάλλεται κατά παράβαση του νόμου και κατά πλημμελή και εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή αυτού, αναιτιολόγητα και αυθαίρετα και κατά παράβαση της αρχής της χρηστής διοίκησης, που κρατεί στο Διοικητικό Δίκαιο, με βάση την οποία αναμένεται δικαιολογημένα και εμπιστεύεται ο πολίτης ότι η διοίκηση θα ενεργεί σύννομα κατά την διαδικασία ελέγχου και επιβολής κυρώσεων και ότι δεν θα αυθαιρετεί εις βάρος του διοικούμενου.

Αναστασία Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος παρ’Εφέταις Αθηνών
Λεωφ. Μεσογείων 403, Αγία Παρασκευή
Τηλ. 213-0338950, 6945-028153
e-mail: natmil@otenet.gr, www.legalaction.gr
fb: Αναστασία Μήλιου

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 9:00 pm


Γιατί "φωνάζουν" και αντιδρούν οι δήμαρχοι. Τους χαλάει τη "μόστρα"

Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχου (σε άλλο ψηφοδέλτιο οι σύμβουλοι).

Ριζικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα φέρει ο νέο «Καλλικράτης», που προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών.
 Η σημαντικότερη έχει να κάνει με την εκλογή των δημάρχων που θα είναι ξεχωριστά από τους συμβούλους.
Σύμφωνα με όσα διαρρέονται θα υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους δημάρχους και ένα με τους συνδυασμούς των υποψηφίων συμβούλων.  
Έτσι ο δήμαρχος θα επιλέγεται με βάση τη δικιά του προσωπικότητα και αξιοσύνη, ενώ υπάρχει ο «κίνδυνος» να μην «ελέγχει» την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά σε αρμοδιότητες και την εποπτεία των Δήμων:   
α) εισάγεται η διαδημοτική, διαπεριφερειακή συνεργασία,  
β) αποσυνδέονται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από την εποπτεία των ΟΤΑ,  
γ) εισάγεται η Μητροπολιτική Διακυβέρνηση,   
δ) καταργείται το δημαρχοκεντρικό σύστημα,  
ε) ενισχύεται ο ρόλος της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο,  
στ) ενισχύεται ο κοινωνικός έλεγχος της Δημοτικής Αρχής και 
 ζ) ενοποιούνται οι ελεγκτικοί φορείς των Δήμων σ’ έναν, όχι μονοπρόσωπο φορέα.
Σχετικά με τη συγκρότηση και λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συζητούνται θέματα με κεντρικότερο αυτό του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των Δημοτικών Αρχών, προς την κατεύθυνση ενός αναλογικότερου συστήματος ή της απλής αναλογικής και ο διαχωρισμός της εκλογής του Δημάρχου, από την εκλογή του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, θέμα που έχει τεθεί προς συζήτηση είναι και ο περιορισμός - μέχρι δύο - της θητείας των Δημάρχων, καθώς και της θέσπισης “ασυμβίβαστου”.
Τέλος, υποεπιτροπές εξετάζουν: ζητήματα αναπτυξιακής πολιτικής των Δήμων, εξεύρεσης πόρων και φορολογικής αποκέντρωσης, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει ακόμη ικανοποιητικά, ζητήματα του "παρατηρητηρίου" και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Δήμων.
 Α.Χ

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 8:00 pm


Πότε ανανεώνουμε το δίπλωμα οδήγησης. Χρήσιμες οδηγίες

Πότε ανανέωσες το δίπλωμα οδήγησης;
Πόσο χρονών είσαι; Πάνω από 65 και οδηγείς ακόμη; 
Τι επάγγελμα κάνεις; Χρειάζεσαι επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης;  
Δεν είμαστε τροχαία, ούτε γραφείο ασφαλειών. 
Διαβάστε προσεκτικά τις γραμμές που ακολουθούν γιατί μπορεί να σας ενδιαφέρει.Ρωτήσαμε ειδικούς (κυρίως σχολές οδηγών και συμβούλους ασφαλιστικών εταιριών) και ιδού οι απαντήσεις:
Κάθε πότε πρέπει να γίνεται η ανανέωση του διπλώματος;Το ερασιτεχνικό δίπλωμα πρέπει να ανανεώνεται μετά το 65ο έτος της ηλικίας του οδηγού εφόσον δεν υπάρχει ιατρικός περιορισμός.Το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης πρέπει να ανανεώνεται ανά 5 χρόνια.
Τι χρειάζεσαι για να ανανεώσει κάποιος το δίπλωμά του;Κοστίζει λίγο σε χρήμα και χρόνο, αλλά μπορεί να σε γλυτώσει από πολλά τυχαία γεγονότα. Θα πρέπει να έχουμε
·         Πιστοποιητικό υγείας από παθολόγο και οφθαλμίατρο. 
·         4 πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, χωρίς γυαλιά, έγχρωμες, διαστάσεων 4x6.
·         Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή ισχύοντος διαβατηρίου ή ατομικού βιβλιαρίου υγείας.
·         Αίτηση ανανέωσης διπλώματος.
·         Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης περιοδικής κατάρτισης (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας), εφόσον απαιτείται.
·         e-παράβολο των €18 για την είσπραξη παγίου τέλους χαρτόσημου και εισφορών υπέρ τρίτων.
·         e-παράβολο των €50 για την ανανέωση.
·         e-παράβολο των €30 για την εκτύπωση.
Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι Έλληνας υπήκοος, πρέπει να προσκομίσει την άδεια διαμονής ή παραμονής ή την άδεια εργασίας, η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί 95 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης για άδεια οδήγησης, για τους υπηκόους της Ε.Ε. και 185 ημέρες για τους ξένους υπηκόους, καθώς και φωτοτυπία αυτής.
Όλα τα παραπάνω πρέπει ο οδηγός να τα προσκομίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών (ή στο κατά τόπους γραφείο της Περιφέρειας) και να περιμένει έως και 30 ημέρες για να πάρει το νέο του δίπλωμα.
Και μετά;Μετά την πρώτη ανανέωση του ερασιτεχνικού διπλώματος, ο οδηγός πρέπει να πραγματοποιεί την ίδια διαδικασία ανά 3 χρόνια.Το επαγγελματικό δίπλωμα πρέπει από την 1η ημέρα έκδοσής του να ανανεώνεται ανά 5 χρόνια, ενώ μετά το 65ο έτος της ηλικίας του οδηγού, η ανανέωση γίνεται ανά τριετία.
Όλα αυτά ισχύουν και για Έλληνες και για αλλοδαπούς που ζουν στη χώρα μας. 
Α.Χ

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 7:30 pm


Οι βροχές ... έδειξαν χειροβομβίδα στα Τρίκαλα

Συνέβη σε ορεινό χωριό του νομού Τρικάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τουtrikalavoice.gr παλιά, σκουριασμένη, χειροβομβίδα αποκαλύφθηκε έπειτα από τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις στο Κατάφυτο της ορεινής επαρχίας Καλαμπάκας. Κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν την αστυνομία και στο σημείο έφτασε κλιμάκιο ειδικών πυροτεχνουργών του Στρατού για να την εξουδετερώσει.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα – μέσα στον Αύγουστο – χειροβομβίδα βρέθηκε και στη Χρυσοκελαριά Κορώνης, υπήρξε παρόμοιο περιστατικό.
Με μία διαφορά:
Στο νομό μας βρέθηκε κατά τη διάρκεια επισκευής σπιτιού.
Την ανακάλυψαν εργάτες κάτω από το πάτωμα στο υπνοδωμάτιο του παππού από το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και εξουδετερώθηκε όπως είναι το λογικό από πυροτεχνουργό, αφού το άδειασε το χωριό.  

Α.Χ

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 7:10 pm


ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Να τρέξουν όσοι ενδιαφέρονται για το νέο πρόγραμμα

Εν αναμονή της προκήρυξης του προγράμματος νέων γεωργών 2016, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών ότι μπορούν να προσέλθουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή στα κατά τόπους Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, έως τις 05.10.2016 να υποβάλλουν Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης (ΟΣΔΕ) έτους 2016, εφόσον δεν έχουν ακόμα υποβάλλει.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 7:00 pm


Τα ρόδια σώζουν ζωές: Δείτε γιατί ονομάζονται και "κόκκινος χρυσός"

Το ρόδι ονομάζεται από πολλούς “κόκκινος χρυσός”, αφού μία πληθώρα ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία. 

Το ρόδι είναι ένα φρούτο με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Πρόσφατες μελετες αποδεικνύουν την συνεργικη δράση των συστατικών του και ένα ευρύ φάσμα ισχυρών αντιοξειδωτικών και αντικαρκινικών ιδιοτήτων (ιδίως ως προς τον καρκίνο του προστάτη). Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε καρδιαγγειακές ασθένειες, σε διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα, σε δυσλειτουργία στύσης, δερματικά προβλήματα από υπεριώδη ακτινοβολία. Πιθανές άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν πρόληψη βρεφικής εγκεφαλικής ισχαιμίας, alzheimer, αρθρίτιδα, παχυσαρκία και ανδρική στειρότητα
Αυξημένη κατανάλωση χυμού ροδιού βρέθηκε πως μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη καρκινικών όγκων, τον ιό HIV-1, την οξείδωση της hLDL και την αρτηριοσκλήρωση καθώς και να μειώσει τα συμπτώματα κατάθλιψης και απώλειας οστικής μάζας κατά την εμμηνόπαυση. Επίσης, αφέψημα από το φλοιό ροδιού έχει βρεθεί πως έχει αντιική και μυκοτοκτόνο δράση καθώς και πολλές άλλες θετικές για την υγεία του ανθρώπου ιδιότητες.
  Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιούοφείλονται στην υψηλή συγκέντρωση φαινολών που περιέχει, αφού είναι μεγαλύτερη από αυτή του κόκκινου κρασιού, των μύρτιλλων, του κράνου, του κόκκινου κρασιού και του πορτοκαλιού. Επίσης μόνο στο ρόδι βρίσκεται η φαινολική ουσία “πουνικαλαγίνη”, (από το λατινικό όνομα της ροδιάς Punica), ενώ υψηλή συγκέντρωση έχει και σε ελαγιτανίνη, ουσία που βρίσκεται σε όλα τα μέρη του ροδιού.Βρέθηκε πως οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται για περισσότερο θρεπτικά ρόδια πρέπει να διαλέγουν ρόδια από ποικιλίες που παράγουν μικρού μεγέθους και/ ή κόκκινου χρώματος καρπούς γιατί μπορεί να έχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική ικανότητα, συγκέντρωση ασκορβικού οξέος και ανθοκυανών στο χυμό τους. Επίσης, ενώ τα μεγάλου μεγέθους ρόδια ενώ είναι πιο αρεστά στον καταναλωτή, συνήθως αυτά είναι και πιο ξινά.

-Δρά θετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα και την υπέρταση
-Έχει αντικαρκινική δράση
-Απομακρύνει τις αλλεργείες
-Βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις, επειδή το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν την καλύτερη αιμάτωση του πέους.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 6:00 pm


Σωφρονιστικός υπάλληλος διέσυρε την πρώην του με γυμνές φωτογραφίες

Στα χέρια της αστυνομίας 38χρονος που εργαζόταν στον Κορυδαλλό μετά την καταγγελία 32χρονης, ότι έφτιαχνε ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook και έστελνε φωτογραφίες της ακόμα και σε πρώην καθηγητές της.

Δεν πίστευε στα μάτια της μια 32χρονη κοπέλα όταν είδε γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο, τις οποίες μάλιστα είχε «ανεβάσει», ο πρώην σύντροφός της.

Ο 38χρονος άνδρας, ο οποίος εργάζεται ως σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού χώρισαν, σύμφωνα με τις καταγγελίες της κοπέλας, την εκβίαζε και τη διέσυρε.

Αν και η σχέση είχε διακοπεί, αυτός τον Σεπτέμβριο άρχισε να της αποστέλλει αρχικά μεσώ e-mail διάφορες φωτογραφίες από προσωπικές στιγμές τις οποίες είχε υποκλέψει από το κινητό της.

Είχε φτιάξει και διάφορα προφίλ με το όνομά της στο Facebook στα οποία είχε αναρτήσει φωτογραφίες της κοπέλας από προσωπικές στιγμές, το διάστημα που ήταν ζευγάρι.

Προκειμένου να την διασύρει ακόμα περισσότερο έστελνε τις φωτογραφίες τόσο σε συγγενικά της πρόσωπα, όσο και σε γνωστούς και φίλους. Μάλιστα φωτογραφίες έστειλε και σε καθηγητές της κοπέλας στο ΙΕΚ που είχε σπουδάσει.

Το σοκ για την πανέμορφη, όπως περιγράφεται κοπέλα, πρώην δημοτική υπάλληλο, με θητεία κοντά σε επικεφαλής δήμου των βορείων προαστίων, υπήρξε πολλαπλό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr άρχισε να λαμβάνει ερωτικά μηνύματα πάθους  από κοντινούς της ανθρώπους που νόμιζαν ότι εκείνη τους είχε αποστείλει τις φωτογραφίες.

Την περασμένη Παρασκευή η κοπέλα πήγε στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και κατήγγειλε την υπόθεση. Το Σάββατο, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του 38χρονου στο Χαλάνδρι και τον συνέλαβαν

Αυτός αντιστάθηκε, έβριζε και απωθούσε τους αστυνομικούς για να αποφύγει τη σύλληψη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, εξύβριση και αντίσταση. Κατά την έρευνα βρέθηκε και μικροποσότητα κάνναβης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 5:00 pm


Σε λειτουργία το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου


Σε λειτουργία το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου

Το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου τέθηκε σήμερα σε λειτουργία, σε μια ορεινή περιοχή της επαρχίας Γκουιτζόου της νοτιοδυτικής Κίνας.
 
Λίγο μετά το μεσημέρι, σε μια κοιλάδα της περιφέρειας Πινγκτάνγκ, εκατοντάδες αστρονόμοι και λάτρεις της επιστήμης, παρακολούθησαν τα επίσημα εγκαίνια του ραδιοτηλεοσκοπίου FAST (Σφαιρικό Τηλεσκόπιο Διαμέτρου 500 μέτρων), στόχος του οποίου είναι να εξερευνήσει το διάστημα και να αναζητήσει εξωγήινη ζωή.
Οι εργασίες για την κατασκευή του FAST, που στοίχισε 1,2 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 180 εκατομμύρια δολάρια) ξεκίνησαν το 2011, δηλαδή 17 χρόνια μετά την πρόταση που είχαν υποβάλει Κινέζοι αστρονόμοι.
Η εγκατάσταση του κυρίου σώματος, ενός πιάτου με 4.450 πάνελ, μεγέθους όσο 30 ποδοσφαιρικά γήπεδα, ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο.
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τους μηχανικούς, τους επιστήμονες και όσους συμμετείχαν στην κατασκευή.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 4:02 pm


Κως: Αρχίζουν (τη Δευτέρα) εκσκαφές για τα οστά του Μπεν

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι έρευνες της βρετανικής αστυνομίας για τον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ, καθώς τη Δευτέρα αρχίζουν οι εκσκαφές στο μικρό αγρόκτημα στην Κω, όπου το παιδί εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 25 χρόνια.
Οι αστυνομικοί του Νότιου Γιορκσάιρ θα ψάξουν για τα οστά του εξαφανισμένου αγοριού, καθώς, σύμφωνα με μια μαρτυρία, ο Μπεν έπεσε θύμα τραγικού δυστυχήματος κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών και η σορός του θάφτηκε πρόχειρα κοντά στο σπίτι όπου διέμενε.
Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Mirror», η εκσκαφή θα γίνει σε δύο διαφορετικά σημεία, στα οποία οι Βρετανοί αστυνομικοί θεωρούν πιθανότερο να έχει θαφτεί το παιδί. Στις 9 το πρωί της Δευτέρας θα γίνει ενημέρωση των δημοσιογράφων και αμέσως θα αρχίσει η εκσκαφή στο πρώτο σημείο, η οποία αναμένεται να διαρκέσει 10 με 12 ημέρες. Αν η εκσκαφή στο πρώτο σημείο δεν έχει αποτέλεσμα, η επιχείρηση θα συνεχιστεί στο δεύτερο «ύποπτο» σημείο. Περιμετρικά του χώρου των εκσκαφών θα τοποθετηθεί ταινία που θα απαγορεύει την προσέγγιση σε οποιονδήποτε, ενώ η όλη διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα «προσεκτική και αργή». Αν βρεθούν ενδιαφέροντα ευρήματα, θα σταλούν σε εργαστήριο για ανάλυση. Πάντως, οι Βρετανοί αστυνομικοί τονίζουν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν οστά ζώων στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 3:00 pm


ΦΡΙΚΗ στην Ίμπιζα: 16χρονες σκλάβες του σεξ δέρνονταν αν δεν έφερναν 1000 ευρώ την μέρα

Ίμπιζα: 16χρονες σκλάβες του σεξ δέρνονταν αν δεν έφερναν 1000 ευρώ την μέραΙερόδουλες ακόμα και στην ηλικία των 16 ετών κρατούταν φυλακισμένες από τους προαγωγούς τους σε μικρά δωμάτια, ενώ ξυλοκοπούνταν με ραβδισμό αν δεν κατάφεραν να φέρουν κέρδη ύψους 1.000 ευρώ την μέρα σε αυτούς που τις εκμεταλλεύονταν.

Τα νεαρά θύματα κρατούνταν φυλακισμένα κατά την διάρκεια του χειμώνα στην ισπανική ενδοχώρα και μεταφέρονταν τους καλοκαιρινούς μήνες στην Ιμπιζα για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις των τουριστών.
Οι ιερόδουλες υποχρεώνονταν να δουλεύουν έως και 14 ώρες την ημέρα ενώ συνελήφθησαν 24 κατηγορούμενοι για μαστροπεία και εκμετάλλευση ανηλίκων.
Η στιγμή της εφόδου της ισπανικής αστυνομίας έχει καταγραφεί στην κάμερα, όπου για λόγους ασφαλείας και προσωπικών δεδομένων έχουν καλυφθεί τα πρόσωπα των κοριτσιών.
Συνολικά 21 κορίτσια βρέθηκαν να κρατούνται φυλακισμένες σε μικροσκοπικά δωμάτια. Ήταν φτωχά κορίτσια στα οποία οι δράστες είχαν υποσχεθεί δουλειά.
"Αν τα κορίτσια δεν έφεραν 1000 ευρώ την ημέρα, τις έβαζαν να γονατίσουν για ώρες και τις χτυπούσαν με ραβδιά και σκούπες", σημειώνει ο εκπρόσωπος της ισπανικής αστυνομίας.
Τα μέλη του κυκλώματος υπόσχονταν δουλειά στα μικρά κορίτσια με υψηλές απολαβές, κάνοντας ουσιαστικά αδύνατη την πιθανότητα αυτές να αρνηθούν.
Ένα από τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθη στην Γερμανία όπου προσπάθησε να διαφύγει.

Τα λεφτά από το κύκλωμα διοχετεύονταν στην Νιγηρία μέσω Μαδρίτης ενώ 20 τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ισπανία και την Νιγηρία μπλοκαρίστηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 25 September 2016 | 2:00 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: