1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Οιχαλια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΟΓΑ: Βοήθημα 1.000 ευρώ σε 450 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες

Ξεκίνησε  η καταβολή του χρηματικού βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ, σε 450 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι τελικές δικαιούχοι των 1.000 ευρώ προέκυψαν ύστερα από ηλεκτρονική κλήρωση όσων είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων και Βραβείων σε 450 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), (Επιλογή: Κληρωθέντες Δικαιούχοι).

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2014 | 12:28 am


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ: Τους απείλησε με… καραμπίνα για να μην του κόψουν το νερό!

Απίστευτο περιστατικό σε χωριό του Αποκόρωνα στην Κρήτη !!!
 
Συνεργείο του δήμου, στο πλαίσιο των ελέγχων και της διακοπής παροχής νερού σε μεγαλοοφειλέτες, ήρθε αντιμέτωπο με την οργή ενός δημότη, ο οποίος έβγαλε καραμπίνα και απείλησε τους υπαλλήλους πως αν του κόψουν το νερό θα τους σκοτώσει.
Εντρομοι οι υπάλληλοι έφυγαν από το σπίτι του συγκεκριμένου δημότη, αλλά την επόμενη ημέρα επέστρεψαν, συνοδεία αστυνομίας.
Τα πνεύματα ηρέμησαν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το όπλο δε βρέθηκε ποτέ.
Ο Δήμος Αποκόρωνα συνεχίζει τους ελέγχους στους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, ότι και άλλα περιστατικά έχουν συμβεί κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ακόμη και παρεξηγήσεις μέσα στο Δημαρχείο.

neatv.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2014 | 12:14 am


Πέρασαν από τη Βουλή δεκάδες τροπολογίες

Σειρά τροπολογιών, τόσο υπουργικές όσο και βουλευτικές, κατατέθηκαν και ψηφίσθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά την ίδρυση Παρατηρητηρίου για την Άνοια.
Συνολικά κατατέθηκαν 103 τροπολογίες. Από αυτές έγιναν δεκτές 25, από τις οποίες οι 16 ήταν υπουργικές και οι υπόλοιπες βουλευτικές.
Μεταξύ των υπουργικών τροπολογιών που ψηφίσθηκαν ήταν:
-Του υπουργείου Οικονομικών για τη δίμηνη παράταση του μνημονίου, καθώς και την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9).
-Του υπουργείου Πολιτισμού για τη χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στο Μέγαρο Μουσικής.
-Του υπουργείου Μεταφορών για την παράταση του μέτρου απόσυρσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Παράλληλα, ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με τη συμφωνία και του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχθηκε τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ, Θανάση Μπούρα και του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, για την επαναπρόσληψη στη ΣΤΑΣΥ πρώην εργαζομένων της Αττικό Μετρό που είχαν απολυθεί το 2010.
Επίσης, από τις βουλευτικές τροπολογίες που κατατέθηκαν, έγιναν δεκτές και ψηφίσθηκαν, αφορούν:
-Τη δημιουργία δήμου Τανάγρας στη Βοιωτία.
-Ευνοϊκότερη φορολόγηση για τις μονάδες φωτοβολταϊκών.
-Δίμηνη παράταση για την προσαρμογή των ταμείων των ενστόλων στις διατάξεις.
-Πρόσληψη στο ΕΣΥ γιατρών και υπηρεσιών υγείας με μπλοκάκι χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου.
-Ίδρυση Πλημμελειοδικείου στην Κοζάνη.
-Επ' αόριστον παράταση λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.
-Διορισμοί στο ΕΣΥ με έλεγχο δικαιολογητικών από το συμβούλιο κρίσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2014 | 12:10 am


Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 23 Δεκεμβρίου 1966. Πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Γιαννακόπουλος

Σαν σήμερα, στις 23 Δεκεμβρίου 1966, πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Γιαννακόπουλος. 
Γεννήθηκε στο χωριό Μαθία, κοντά στο Πεταλίδι, το 1901. 
Γρήγορα όμως οι οικογενειακές ανάγκες τον έφεραν στην Καλαμάτα. 
Τέλειωσε το Δημοτικό, αλλά και το Γυμνάσιο-Λύκειο στην Καλαμάτα.  
Στη συνέχεια γίνεται  δόκιμος στην Ιερά Μονή Βελανιδιάς, έξω απ’ την Καλαμάτα. Ηγούμενος ήταν τότε ο Αρχιμανδρίτης Ιεζεκιήλ Βελανιδιώτης, νομικός-θεολόγος, μετέπειτα μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος. 
Στις 23 Ιουλίου 1924, ενδύεται το μοναχικό σχήμα, με το όνομα Ιωήλ. 
Στις 23 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτος ο τότε μητροπολίτης Μεσσηνίας Μελέτιος Σακελλαρόπουλος τον χειροτόνησε διάκονο. Και μετά τέσσερα χρόνια στις 6 Ιανουαρίου του 1929, σε ηλικία 28 ετών τον χειροτόνησε πρεσβύτερο. Λίγο μετά την χειροτονία του σε διάκονο διορίζεται και αποδέχεται τον διορισμό του σαν καθηγητή θεολόγου στο Σχολαρχείο Μεθώνης. 
Την περίοδο αυτή προσβάλλεται από φυματίωση και αναγκάζεται να εγκαταλείψει το επάγγελμα του καθηγητή. 
Μεταβαίνει στην Καβάλα όπου και θεραπεύεται.
     Το 1938, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος Φιλιππίδης τον καλεί κοντά του στην Αθήνα. Δυο χρόνια αργότερα, το 1942, σε ηλικία 41 ετών  τοποθετήθηκε στην ενορία του Αγίου Νικολάου Καλαμάτας από τον τότε Μητροπολίτη Μεσσηνίας Πολύκαρπο Συνοδινό.
Σημαντικότατο είναι το συγγραφικό του έργο. Κατάφερε να υπομνηματίσει όλα τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, σε 26 τόμους, αρχίζοντας από την Γένεση ( Α΄ τόμος) και καταλήγοντας στην Σοφία Σειράχ (ΚΣΤ΄ τόμος).
 Έκανε αναλύσεις κειμένων στην καινή Διαθήκη:
1.Η Ζωή του Χριστού (τεύχη 10).
2. Πράξεις των Αποστόλων (τεύχη 2).
3. Ερμηνεία της Αποκαλύψεως.
4. Το πρόβλημα του Ιούδα.
    Έγραψε πολλά απολογητικά έργα και διαλέξεις:
1. Χριστιανισμός-Λογική (τ. Α΄  Θεός-Χριστός, τ. Β΄ Άνθρωπος-Ζώον).
2. Υπάρχει ψυχή;
3. Διάλογος Ορθοδόξου και Ευαγγελικών.
4. Η Δίκη του Χριστού (νομικώς).
5. Όνειρα και θαύματα του λαού.
6. Ο Χριστός εις τον Άδην (Υπάρχει Κόλασις;)
7. Σταύρωσις και Ανάστασις του Χριστού.
8.  Η εξομολόγηση.
9. Παλαιόν και Νέον Ημερολόγιον.
    Για την συγγραφική του αυτή δουλειά, ιδιαίτερα για τον υπομνηματισμό της Παλαιάς Διαθήκης προτάθηκε από τον Ειδικό καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, στις 31 Δεκεμβρίου 1965.
Το 1962 ιδρύει στα Γιαννιτσάνικα ένα ησυχαστήριο με την ονομασία «Προφήτης Ιωήλ». Ο θεμέλιος λίθος τοποθετήθηκε στις 24 Ιουλίου 1962. Έτσι, στις 20 Οκτωβρίου 1962 έγινε πανηγυρική εγκατάσταση των πρώτων μοναχών. Το 1965 πηγαίνει στο Άγιο Όρος. Στις 16 Δεκεμβρίου 1966 παθαίνει «οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου». Αφήνει τα επίγεια και πορεύεται στα ουράνια στις 23 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.
Ο Αρχιμανδρίτης Ιωήλ Γιαννακόπουλος δεν ήταν μόνο ένας διακεκριμένος θεολόγος και φωτισμένος κληρικός, αλλά και μια ζωντανή πνευματική προσωπικότητα Μια αναγεννημένη ψυχή και μια μεγάλη καρδιά. Ένας Ορθόδοξος μαχητής πού αγωνιζόταν πάνοπλος στην πρώτη γραμμή της Εκκλησίας. Παράδειγμα ολοκληρωμένου ανθρώπου και κληρικού.

(Πηγή: http://www.oodegr.co)

Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2014 | 12:05 am


Συγκρούστηκαν σε τροχαίο ατύχημα και μετά πήγε να τον σκοτώσει

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ένας 19χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο Αγρίνιο, λίγες ώρες μετά τον διαπληκτισμό του με 30χρονο, έπειτα από τροχαίο ατύχημα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, την ώρα που ο 19χρονος κινείτο σε δρόμο του Αγρινίου, οδηγώντας μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, συγκρούστηκε με ένα επιβατηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος. Στη συνέχεια προσέκρουσαν σε τρίτο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, που επέβαιναν σε αυτό.
Μετά το τροχαίο ατύχημα, ο 19χρονος διαπληκτίστηκε με τον 30χρονο και αφού τον τραυμάτισε, στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Λίγες ώρες μετά οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 19χρονο.
Όσον αφορά τον 30χρονο, μετά τον τραυματισμό του διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Εκεί διαγνώσθηκε ότι έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και παραμένει για νοσηλεία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση και για εκβίαση κατ' εξακολούθηση, και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.
Σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2014 | 12:02 am


Δείτε ΟΛΗ τη δημοσκόπηση- Στις 3,5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Μόνο το 25% πιστεύει τη δωροδοκία Χαϊκάλη - Το 55% δεν θέλει πρόωρες εκλογες

Στις 3,5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - Μόνο το 25% πιστεύει τη δωροδοκία Χαϊκάλη - Το 55% δεν θέλει πρόωρες εκλογες (pdf)
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους μέσα σε μία εβδομάδα κατά μία εκατοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28,5%, η ΝΔ 25% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6,5%, ΠΟΤΑΜΙ 5,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,5%, ΚΚΕ 5%, ΑΝΕΛ 3,5%. Αυτά δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 36% (το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει έρευνα της Pulse από τον Σεπτέμβριο του 2012) έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα.
Στην έρευνα της Pulse, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action24, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (50%) συμφωνούν με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προτείνει συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αντιμετώπιση των σοβαρών εκκρεμοτήτων και ορισμό ημερομηνίας εκλογών μέσα στο 2015. Το 52% των ερωτηθέντων όμως, εκτιμούν ότι παρά την πρωτοβουλία αυτή, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Σε ότι αφορά την υπόθεση Χαϊκάλη, μόνο το 25% θεωρεί ότι υπήρχε προσπάθεια εξαγοράς ψήφου, ενώ το 40% εκτιμά ότι πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Το 55% των ερωτηθέντων επιθυμούν να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές, έναντι 40% που τις επιθυμούν.
Σημαντική μεταβολή σημειώνεται στην κοινή γνώμη σε ότι αφορά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία (48%) θεωρεί ότι υπάρχει από μέτριος ως μεγάλος κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ, έναντι 43% που θεωρούν ότι υπάρχει μικρός ή κανένας κίνδυνος.
Πριν από ένα μήνα, στο ίδιο ερώτημα της Pulse για το Action24, το 52% θεωρούσαν ότι ο κίνδυνος είναι μικρός έως κανένας, και το 39% μέτριος ως μεγάλος.
Σημαντική μεταβολή επίσης, παρουσιάζει ο δείκτης που εξετάζει τη θέση των πολιτών για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν πλέον ότι το ζητούμενο είναι σκληρή διαπραγμάτευση αλλά σε συνεννόηση με τους δανειστές, ενώ μειώνεται το ποσοστό αυτών που επιθυμούν ρήξη με την τρόικα, με ή χωρίς διαπραγμάτευση.

Δείτε τη δημοσκόπηση σε pdf

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 10:53 pm


Στ. Θεοδωράκης για Χαϊκάλη: «Είναι ολόκληρη συμμορία. Δεν συνεργαζόμαστε με ψεκασμένους ακροδεξιούς

Στ. Θεοδωράκης για Χαϊκάλη: «Είναι ολόκληρη συμμορία. Δεν συνεργαζόμαστε με ψεκασμένους ακροδεξιούς
Σφοδρή επίθεση κατά του Παύλου Χαϊκάλη εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την εμπλοκή του ονόματός του από το βουλευτή των ΑΝΕΛ.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι πρόκειται για μια συμμορία που εδώ και μήνες διακινεί αναληθείς πληροφορίες ενώ ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον βούρκο αλλά αντίθετα καθημερινά δυναμώνει για να καθαρίσει τους μικρούς και μεγάλους βούρκους της πολιτικής. «Ο βούρκος δεν θα λερώσει το Ποτάμι. Δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα συμβεί και τώρα. Ο κ. Χαϊκάλης και οι συνέταιροί του θα ξαφνιαστούν απ' την οργή του λαού. Το ότι αυτοί είναι βρώμικοι, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι βρώμικοι» υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Παύλος Χαϊκάλης για το κόμμα του.
Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για την αναφορά του σε συνεταίρους, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο Χαϊκάλης δεν είναι μόνος του. «Είναι μια ολόκληρη συμμορία που εδώ και αρκετούς μήνες διακινεί κατά καιρούς διάφορες πληροφορίες. Και ποιοι το λένε; Λένε οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα εμπλακεί σε συζητήσεις “πόσα μου δίνεις και τι να κάνω;”. Λοιπόν, η οργή του λαού, το επαναλαμβάνω, θα είναι πολύ σκληρή μαζί τους. Ο βούρκος θα τους καταπιεί και το Ποτάμι δυναμώνει για να καθαρίσει όλους αυτούς τους μικρούς και μεγάλους βούρκους».
Όσο για το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ μετά τις εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «δεν συνεργαζόμαστε με ακροδεξιούς, δεν συνεργαζόμαστε με ψεκασμένους. Το 'χουμε ξεκαθαρίσει και το 'χουμε συστήσει και σε κάποιους άλλους, που πετούσαν την σκούφια τους για να συνεργαστούν με τους ψεκασμένους ακροδεξιούς».
Για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε το σχόλιο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ «βιαστικό». « Ήταν μια βιαστική δήλωση και αναρωτιέμαι και το λέω ξεκάθαρα, ποιο είναι το καθήκον δηλαδή του κ. Χαϊκάλη; Να παίζει στο χρηματιστήριο ως λοταρία και να παίρνει 10% τόκο το μήνα; Ποιο είναι το καθήκον του;
Το καθήκον του είναι να πετάει λάσπη στα άλλα κόμματα; Και θα ήθελα αν υπάρχουν, και υπάρχουν, άνθρωποι σκεπτόμενοι ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν μία απάντηση. Θεωρούν ότι αυτά που λέει ο κ. Χαϊκάλης και για το Ποτάμι έχουν βάση αλήθειας; Να το πουν. Γιατί υπάρχουν κάποια λαθρόβια έντυπα βέβαια που το πρωί στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και το βράδυ πετούν κι αυτά λάσπη στο Ποτάμι. Εμείς, λοιπόν, είμαστε εδώ.
Είμαστε καθαροί, είμαστε δυνατοί, έχουμε μόνο την αγάπη του κόσμου, δεν έχουμε την αγάπη των συμφερόντων και των συντεχνιών, αλλά θέλω να μάθω, αν αυτοί οι πολιτικοί που μιλάνε στο όνομα της αριστεράς, δέχονται ότι ο Χαϊκάλης κάνει το καθήκον του μ' αυτά που λέει, εκτός εάν το καθήκον του Χαϊκάλη είναι αυτό, να λασπώσει το καινούριο, να λασπώσει το Ποτάμι. Αυτό είναι το καθήκον του Χαϊκάλη»;

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 10:50 pm


Συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ

Ο Τζανέτος Καραμίχας είναι ο πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ).
Επίσης αναπληρωτής πρόεδρος ορίστηκε ο Θωμάς Κουτσουπιάς, α’ αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Σκιαδάς, β’ αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ανέστης, γ’ αντιπρόεδρος ο Λάζαρος Κιτσικίδης, γενικός γραμματέας ο Χρήστος Μπαρλιάς και ταμίας ο Χρήστος Τσιχήτας.
Σε δηλώσεις του, μετά την ανάδειξη του νέου προεδρείου, ο κ. Καραμίχας ανέφερε ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο αντιπροσωπεύει μεγάλες και υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις, που αποτελούν τη βάση του συνεταιριστικού κινήματος πραγματοποιώντας πάνω από το 80% του τζίρου των ενεργών συνεταιρισμών.\
Επίσης γνωστοποίησε ότι τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση προκειμένου να τεθούν οι στρατηγικοί στόχοι και να προγραμματιστούν οι προτεραιότητές του κατά τη νέα τετραετία.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 9:43 pm


Π.ΤΑΤΟΥΛΗΣ - «Πολιτική Ασχήμια ο λαϊκισμός που επιχειρεί να αποδομήσει το θεσμό της Περιφέρειας»

«Εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι αναλαμβάνουμε ευθύνες και δίνουμε λύσεις, ακόμα και αν δεν άπτεται της δικής μας αρμοδιότητας, ακόμα και αν δεν έχουμε τους αντίστοιχους κωδικούς χρηματοδότησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε απάντησή του σε επερώτηση σχετικά με τη γέφυρα στην Άκοβα Αργολίδας και σημείωσε ότι «η Περιφερειακή αρχή αυτόκλητα εξασφάλισε 1 εκατομμύριο ευρώ για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή, τη στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση υποσχέθηκε 150.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο ποτέ να τα δώσει».
«Πολιτική ασχήμια» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την προσπάθεια αποδόμησης του θεσμού της Περιφέρειας στο όνομα του οποιουδήποτε λαϊκισμού, τονίζοντας εμφατικά ότι «κανένας δεν έχει τέτοιο δικαίωμα», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια απόκρυψης εκ μέρους της αντιπολίτευσης της αρνητικής της ψήφου στις σχετικές αποφάσεις που έπρεπε να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης ενημέρωσε το σώμα ότι για τη διαδικασία αποκατάστασης του γεφυριού στην Άκοβα απαιτήθηκε σημαντικός χρόνος για την τεχνική προσέγγισή του και τη χρηματοδότησή του, αφού δεν υπήρχε σχετικός κωδικός, και ανακοίνωσε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα προσδιοριστεί ο σαφής χρόνος δημοπράτησής του, ενώ μετά από 4 – 5 μήνες θα έχει ολοκληρωθεί. 

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 9:23 pm


Π.Τατούλης - «Επανεκκινούμε το σιδηρόδρομο στην Πελοπόννησο και ενισχύουμε την τοπική μας οικονομία»

«Εφαρμόζουμε το σχέδιό μας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, όπως έχουμε δεσμευτεί, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την τοπική μας οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε επερώτηση για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι αναδείχθηκε και δρομολογήθηκε μετά από τις πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής, παρά την απουσία σχετικού σχεδιασμού και μελέτης μέχρι τότε, και ανέφερε την πολιτική δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι το έργο θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμά του, όπου έχει ήδη υποβληθεί.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην πρόβλεψη της Περιφερειακής αρχής να έχει έτοιμα εναλλακτικά μοντέλα χρηματοδότησης του έργου, σε περίπτωση που δεν θεωρηθεί επιλέξιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη νέα Προγραμματική Περίοδο, και πρόσθεσε ότι εξετάζεται η σύνδεσή του με νέο δίκτυο μεταφορικής επιχειρηματικότητας προς τους Αγίους Θεοδώρους, «ώστε να δύναται να αυτοχρηματοδοτηθεί και να αναπτύξει τον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών».
Αφού επεσήμανε ο Περιφερειάρχης την ικανότητα της περιφερειακής αρχής να βρίσκει πόρους, «κάτι το οποίο οφείλεται στη γνώση, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητά μας και σε καμία περίπτωση ούτε αυτονόητο είναι, ούτε εύκολο», σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου θα προσδιοριστεί με το άνοιγμα του νέου προγράμματος της νέας προγραμματικής περιόδου. 

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 9:19 pm


ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ -Από αύριο το πρωί οι αναλήψεις ενημερώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Σήμερα Δευτέρα 22/12 ο ΟΠΕΚΕΠΕ πίστωσε τις επιδοτήσεις στους αγρότες και στις 29/12 θα καταβάλλει την εξισωτική αποζημίωση του 2014. 

Με την πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ περίπου 700.000 αγρότες θα πληρωθούν την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014 και από αύριο θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς. 
Παράλληλα έχουν ήδη ξεκινήσει οι πληρωμές της βιολογικής γεωργίας. 
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα ανοίξει από αύριο το πρωί την εφαρμογή που μπορούν οι αγρότες ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο με το ΑΦΜ τους για τις περιπτώσεις λάθους στην ΟΣΔΕ ή τυχόν προβλημάτων που μπορεί να έχουν εντοπιστεί. 
Πως θα δείτε με το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ ή τους τελευταίους αριθμούς της ταυτότητας σας την πληρωμή Αφού συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τα απαραίτητα στοιχεία στην ειδική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, μπορούν να ελέγξουν τα ποσά που τους καταβλήθηκαν αλλά και εαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αίτηση ΟΣΔΕ που έχουν υποβάλλει 

dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 8:53 pm


Επτά μαθήτριες ηλικίας 13 και 14 ετών πήγαν 5ήμερη εκδρομή και ...γύρισαν έγκυες!

Επτά κορίτσια, ηλικίας μεταξύ 13 και 14 ετών, έμειναν έγκυες κατά τη διάρκεια σχολικής τους εκδρομής στη Βοσνία, ενώ οι εξαγριωμένοι γονείς ζητούν να μάθουν το λόγο της έλειψης εποπτείας από τη μεριά των δασκάλων.
Όλα ξεκίνησαν όταν 28 κορίτσια μετέβησαν από τη Μπάνια Λούκα στο Σεράγεβο για 5νθήμερη εκπαιδευτική εκδρομή. Σκοπός ήταν να επισκεφθούν μουσεία και άλλα ιστορικά μνημεία, ωστόσο φαίνεται πως κάποια από αυτά τα κορίτσια έχασαν τον πορορισμό τους.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την Daily Mail, ενώ καθημερινές είναι οι συζητήσεις σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στη Βοσνία, τη στιγμή που  όπου ο αριθμός των σεξουαλικά ενεργών κοριτσιών μεταξύ 13 και 15 ετών έχει αυξηθεί σημαντικά.
Ο Senad Mehmedbasic, γυναικολόγος από το Σεράγεβο, δήλωσε ότι η αυξανόμενη τάση στις εγκυμοσύνες στη Βοσνία είναι ανησυχητική. «Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα. Δεν γίνεται τα παιδιά μας να εκπαιδεύονται για το σεξ στο... δρόμο και όχι στο σχολείο», πρόσθεσε.
Πρόσθεσε ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι γονείς θα πρέπει να αποκτήσουν πιο ενεργό ρόλο στη διαπαιδαγλωγηση των παιδιών γύρω από το σεξ. «Είναι προφανές ότι τα παιδιά δεν έχουν επαρκείς γνώσεις σε θέματα υγείας και έτσι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους... δραστηριότητες, μη γνωρίζοντας τις συνέπειες».
Πέρυσι, στο Σεράγεβο, 31 ανήλικα κορίτσια έμειναν έγκυες, αλλά αυτό το περιστατικό, με επτά από τα 28 κορίτσια σε περίοδο πέντε ημερών, πρόκειται για νούμερο-ρεκόρ.
 protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 8:27 pm


ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Στο αρχείο η έρευνα για την υπόθεση Χαϊκάλη


Ανθρακες ο θησαυρός: Στο αρχείο η έρευνα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Στο αρχείο τίθεται η έρευνα για την υπόθεση Χαϊκάλη, με απόφαση του αντιεσαγγελέα που διενήργησε την έρευνα μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ για απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που ερεύνησε την υπόθεση κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας».
Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στο πόρισμα ότι δεν πείθεται για τη βασιμότητα της καταγγελίας Χαϊκάλη καθώς και ο φερόμενος ως μεσάζων Γιώργος Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει τον βουλευτή στη συνάντησή τους.
Έτσι ο κ. Παναγιωτόπουλος εκτιμά ότι ο βουλευτής έσπευσε να προσέλθει στην εισαγγελία απλώς για να μην προλάβει κάποιος να δημοσιοποιήσει το υλικό της καταγραφής αφού κατάλαβε ότι καταγράφεται και από τον «μεσάζοντα». Μάλιστα ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι προκαλεί δικονομική και αστική απορία το ότι ο βουλευτής πριν τη συνάντηση δεν κατέφυγε στους αρμόδιους εισαγγελείς που είχαν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν τις αρχές που έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία ώστε να καταγραφεί επίσημα η παράνομη πράξη και να τηρηθούν οι διαδικασίες της αυτόφωρης σύλληψης.
Επίσης, τονίζει ότι ο Αποστολόπουλος δεν προσήλθε στις 12/12/2014 στη συνάντηση στο σπίτι του Χαϊκάλη, όχι λόγω πληροφόρησης που είχε από κρατικό υπάλληλο αλλά στο ότι ο ίδιος ο επενδυτικός σύμβουλος δεν είχε αληθή και σπουδαία πρόθεση εμφάνισης στην οικία του βουλευτή και προσφοράς των χρημάτων. Τονίζει δε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ότι η συνάντηση στο σπίτι του βουλευτή ήταν στις 6 μμ στις 12/12 και μέχρι τις 6:15 μμ, ούτε οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν το όνομα αυτού που περίμεναν στο ραντεβού με τον βουλευτή. Ανεπίσημα ενημερώθηκαν μετά τις 6:15 μμ και επίσημα στις 8:10 μμ.
Τέλος, ο εισαγγελέας επισημαίνει, αποδεχόμενος τους λόγους που προέβαλε ο κ. Αποστολόπουλος για τη συμπεριφορά του απέναντι στον βουλευτή, ότι δεν είναι λογικό ο δράστης διάπραξης σοβαρού κακουργήματος να προσλαμβάνει μάρτυρες να παρακολουθούν τα γεγονότα σε περίοπτη θέση ώστε να βλέπουν τα πάντα, να τοποθετεί συσκευή ήχου κάτω από το τραπέζι και κάμερα για να καταγράφει το έγκλημα. Ο εισαγγελέας τονίζει ότι το υλικό που προσκόμισε ο κ. Χαϊκάλης είναι παράνομο. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω διερεύνησης αυτής της πτυχής της υπόθεσης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 8:19 pm


Στη Νατάσα τα "σπάει" η Νατάσα!

Σε τρελό κέφι η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού...
Με πολύ high διάθεση εθεάθη στα μπουζούκια η Νατάσα Παζαΐτη-Καραμανλή, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού.
Η Νατάσα ήρθε σε τρελό κέφι ακούγοντας... Νατάσα...και λουλούδια πέταξε...και το ποτάκι της το ήπιε!
Η κ. Καραμανλή διασκέδασε με γυναικοπαρέα και άφησε πίσω της έγνοιες και βάσανα σφυρίζοντας μελωδικά "τραβάω σε όλα μία κόκκινη γραμμή"!

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 7:49 pm


Αηδόνης σε Βουδούρη: Η συγγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους

Να ανακαλέσουν τους χυδαίους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως είπε, που απέδωσαν τόσο στον ίδιο όσο και στον Θεόδωρο Παραστατίδη ζήτησε, από τους συναδέλφους του βουλευτές Σπύρο Λυκούδη και Χρήστο Αηδόνη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.
Ο κ. Βουδούρης, από το βήμα της Ολομέλειας, υποστήριξε ότι παρερμηνεύθηκαν και διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις που έκαναν από κοινού με τον κ. Παραστατίδη, με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και την υπόθεση Χαϊκάλη.
Ακόμη, υποστήριξε ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής αντιπαράθεσης εξυπηρετεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης και μπαίνει σφήνα στην πολιτική συμμαχιών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.
Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Χρήστο Αηδόνη, που απάντηση στον κ. Βουδούρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν μιλά ο συνάδελφος οφείλει πρώτα να κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη. Και η συγγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους».

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 7:38 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Διάλυση Συνδέσμου Ύδρευσης

Στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014, μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης θα περιληφθεί και η διάλυση του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και κοινοτήτων περιοχής Καλαμάτας.
Για το σκοπό αυτό, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 μ. σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στην οποία καλούνται να μετάσχουν εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης, οι Πρόεδροι της ΔΕΥΑΚ και της ΔΕΥΑΜ, εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθούν σε εφαρμογή όσων διαλαμβάνονται σε έγγραφο που έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας από το Υπουργείο Εσωτερικών - Διεύθυνση Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 7:05 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Λογότυπο για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021

Παρουσιάσθηκε σήμερα στους δημοσιογράφους το λογότυπο για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 από την Καλαμάτα. Το λογότυπο σχεδιάσθηκε από την εταιρεία Holy ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία.
Εξάλλου, οι σχετικές διαδικασίες για τη διεκδίκηση προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα. 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 2021 / ΧΟΡΗΓΙΕΣ
Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και η εταιρεία TEMES προσέφεραν στο Δήμο Καλαμάτας χορηγία με το ποσόν των 76.000 ευρώ, για την υποστήριξη της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η αποδοχή της προσφοράς του ποσού αυτού θα εισαχθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και το ποσόν θα ενταχθεί στο σχετικό κωδικό που έχει ανοιχθεί και θα εκταμιευθεί κατά τις διαδικασίες του δημοσίου λογιστικού.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την οικογένεια του αλησμόνητου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 7:03 pm


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Οργιάζει η μαύρη και απλήρωτη εργασία

 ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ  !!!
- Συμβάσεις για 4ωρο που αμείβονται με 4ωρο αλλά οι εργαζόμενοι δουλεύουν 8ωρο και τις επτά ημέρες
 
- Έλληνες και μετανάστες που εργάζονται σε συνθήκες "Μανωλάδας" από εργοδότες που αδιαφορούν για συμβάσεις, συνθήκες υγιεινής, δικαιώματα εργαζομένων και πελατών.


Μέ ένα σώμα επιθεώρησης εργασίας σχεδόν ανύπαρκτο ελλείψει υπαλλήλων  οι έλεγχοι όταν γίνονται δεν αποτυπώνουν τίποτε περισσότερο από αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια και οι εργαζόμενοι τα καταγγέλλουν κατ  επανάληψη, χωρίς μέχρι τώρα να τους δίνει κανένας σημασία.

Αν δε κάποιος εργαζόμενος ζητήσει να εργαστεί και να πληρωθεί σύμφωνα με την σύμβαση.. απλά απολύεται!
 

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 6:22 pm


Αμφίπολη - Τι έδειξε η «ακτινογραφία» του λόφου


Νέες αποκαλύψεις στην Αμφίπολη - Τι έδειξε η «ακτινογραφία» του λόφου

Τα πρώτα αποτελέσματα από την γεωφυσική διασκόπηση και την γεωλογική χαρτογράφηση του λόφου Καστά στην Αμφίπολη που ξεκίνησαν την 11η Νοεμβρίου 2014 και διεξήχθησαν με αποσπασματικό χαρακτήρα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού. Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο λόφος έχει μικτή δομή με το μεγαλύτερο τμήμα του να είναι φυσικό, ενώ η ανθρωπογενής επίχωση συνιστά σχετικά μικρό τμήμα.
Νέες αποκαλύψεις στην Αμφίπολη - Τι έδειξε η «ακτινογραφία» του λόφουΑμφίπολη: Τι έδειξε η πρώτη «ακτινογραφία» του λόφου Καστά Την ερευνητική ομάδα αποτελούν ο επικεφαλής καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής ΑΠΘ, ο καθηγητής Παναγιώτης Τσούρλος, ο αν. καθηγητής Γιώργος Βαργεμέζης, μεταπτυχιακοί φοιτητές και άλλο επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου. Συμμετέχουν, επίσης: Ο ιζηματολόγος αν. καθηγητής Γιώργος Συρίδης, ο παλαιοσεισμολόγος καθηγητής. Σπύρος Παυλίδης και ο γεωλόγος του ΥΠΠΟ Δρ. Ευάγγελος Καμπούρογλου.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στη δημιουργία μοντέλου του εδάφους της εποχής, πριν από την παρέμβαση για την ανέγερση της θόλου. Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκαν γεωλογικές και τεκτονικές παρατηρήσεις καθώς και αριθμός ηλεκτρικών τομογραφιών. Οι πρόσφατες αποχωματώσεις και τα προγενέστερα σκάμματα προσέφεραν χώρο παρατηρήσεων για απτές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις της θέσεως και των χαρακτηριστικών των γεωλογικών σχηματισμών.

Σ αυτή την φάση ερευνήθηκε το υπέδαφος στο χώρο γύρω από τη θόλο, δηλαδή το πρανές βόρεια, όπως και τα άνδηρα που σχηματίστηκαν από την προηγηθείσα ανασκαφή, στα ανατολικά και δυτικά της. Η διασκόπηση των χώρων πραγματοποιήθηκε εφαρμόζοντας την μέθοδο της ηλεκτρικής τομογραφίας και σε πολύ μικρή έκταση τη μέθοδο του ραντάρ υπεδάφους (γνωστής και ως GPR – Ground Penetrating Radar) λόγω των μεθοδολογικών περιορισμών, στις συγκεκριμένες γεωλογικές και αρχαιολογικές συνθήκες.

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο λόφος έχει μικτή δομή με το μεγαλύτερο τμήμα του να είναι φυσικό, ενώ η ανθρωπογενής επίχωση συνιστά σχετικά μικρό τμήμα. Η θόλος φαίνεται ότι εδράστηκε και ανεγέρθηκε εντός ορύγματος, το οποίο διανοίχτηκε στους γεωλογικούς σχηματισμούς των πρανών του προϋπάρχοντος λόφου, που περατώνεται λίγα μέτρα βόρεια της θόλου.

Η γεωφυσική διασκόπηση έδωσε απεικονίσεις του εσωτερικού του λόφου, όπου εντοπίστηκαν αντιστατικές δομές, οι οποίες διερευνήθηκαν περαιτέρω. Σε μία περίπτωση βόρεια της θόλου, η αφαίρεση των χωμάτων αποκάλυψε ότι η υπεδάφια δομή που απεικονίστηκε με τις ηλεκτρικές τομογραφίες ήταν φακός άμμου, δηλαδή φυσικός σχηματισμός. Η περίπτωση αυτή φαίνεται στο συνημμένο σχήμα. Στην οριζόντια τομογραφική απεικόνιση για υψόμετρο των 93μ., τα θερμά χρώματα δείχνουν τις περιοχές με υψηλή ειδική ηλεκτρική αντίσταση και αντίστοιχα τα ψυχρά χρώματα τις περιοχές με χαμηλή. Οι τομογραφίες που έδωσαν αυτή την εικόνα διεξήχθησαν στη επιφάνεια του εδάφους, πριν από την αφαίρεση των χωμάτων και η οποία ήταν υψηλότερα του επιπέδου των 93μ. Τα σημεία, όπου έπρεπε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση, σημειώνονται ως «σημεία ενδιαφέροντος». Η λευκή γραμμή στην οριζόντια τομογραφική απεικόνιση σημειώνεται και επί του εδάφους. (φωτό 1) Είναι φανερό ότι η ανωμαλία της τομογραφίας οφείλεται στον αμμώδη γεωλογικό σχηματισμό. Σημειωτέον ότι οι ανωμαλίες με τις υψηλές τιμές αντίστασης, οι οποίες φαίνονται στο βόρειο τμήμα της οριζόντιας τομής δεν αξιολογούνται, επειδή είναι μέσα στους φυσικούς σχηματισμούς.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία φαίνεται ότι το αρχαίο όρυγμα περατώνεται σε μικρή απόσταση βόρεια της θόλου, το βορειότερο τμήμα της οποίας υποδεικνύεται και από το πλαστικό κάλυμμα το οποίο διακρίνεται.
Κάποια άλλα σημεία, τα οποία έχουν εντοπιστεί χρήζουν ανασκαφικής διερεύνησης. Η έρευνα συνεχίζεται, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 6:11 pm


Δεν πληρώνει κανείς! Τα ληξιπρόθεσμα χρέη τινάζουν τα ταμεία στον αέρα

Δεν πληρώνει κανείς! Τα ληξιπρόθεσμα χρέη τινάζουν τα ταμεία στον αέρα - Σε 11 μήνες οι νέες οφειλές αυξήθηκαν κατά 12,5 δισ. ευρώ Σε 11 μήνες οι νέες οφειλές αυξήθηκαν κατά 12,5 δισ. ευρώ 

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν τα ταμεία του κράτους και ο προϋπολογισμός καθώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο αυξάνονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2014 οι νέες οφειλές που δημιουργήθηκαν ανήλθαν σε 12,5 δισ. ευρώ, από 10,9 δισ. ευρώ στο 10μηνο 2013. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τον Νοέμβριο τα ληξιπρόθεσημα αυξήθηκαν στα 72,7 δισ. ευρώ, έναντι 71,25 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Μόνον οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 1,6 δισ. ευρώ περίπου.
Αν προστεθούν και οι παλαιές οφειλές (έως και το 2013) ύψους 60,27 δισ. ευρώ, το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών στο 11μηνο 2014 φθάνει στα 72,77 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με στελέχη της φορολογικής διοίκησης πολλοί φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο το τελευταίο τρίμηνο αναμένοντας την ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων που δόθηκε στις 24 Νοεμβρίου σε παραγωγική λειτουργία στο Taxis. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η συσσώρευση νέων οφειλών.
Στο 11μηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2014 το Δημόσιο εισέπραξε από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλιές και νέες) συνολικά έσοδα 3,258 δισ. ευρώ, από 3,018 δισ. ευρώ στο τέλος Οκτωβρίου.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το στόχο του Μνημονίου το Δημόσιο θα πρέπει να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από παλαιές οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, αλλά και το 25% των νέων οφειλών. Ενδεικτικά στο 11μηνο το ποσοστό είσπραξης έναντι του νέου ληξιπρόθεσμου χρέους διαμορφώνεται μόλις στο 14,40%.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 6:06 pm


Πάτρα : Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε νηπιαγωγείο

Ανάστατη η σχολική κοινότητα στο 24ο Δημοτικό Σχολείο και νηπιαγωγείο

Προβληματισμός επικρατείς τις τάξεις της σχολικής κοινότητας του 24ου Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείο στην περιοχή της Αγιας  Σωτήρος στην Πάτρα μετά την εμφάνιση κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μαθήτρια του νηπίου.
Η μικρή εμφάνισε έντονη αδιαθεσία την περασμένη Παρασκευή και στη συνέχεια της εκδηλώθηκε υψηλός πυρετός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.
Το σχολείο σήμερα δεν λειτούργησε με πρωτοβουλία των γονέων, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν ενημερώθηκαν από το περιβάλλον της μικρής μαθήτριας και όχι από την διεύθυνση του σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 6:04 pm


20 θέσεις εργασίας στο Δήμο Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό και τεχνικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε (5) ημερομίσθια κατ' άτομο το μήνα Ιανουάριο του έτους 2015, συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων,
προκειμένου να καλύψει ανάγκες των υπηρεσιών του για τις εξής, κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες με τα αντίστοιχα τυπικά προσόντα και αριθμό ημερομισθίων: 
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ Εργάτες Γενικών Καθηκόντων 20 ανά μήνα 
Δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα (παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν. 2527/1997) 
Έως πέντε (5) ανά μήνα 
Η παρούσα ανακοίνωση να αναρτηθεί στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Μεσσήνης, στον οποίο εδρεύει η υπηρεσία και να δημοσιευτεί στο Διαύγεια. 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, η οποία χορηγείται από το Δήμο και να την υποβάλουν στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Μισθοδοσίας. 
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 22-12-2014 έως και 31-12-2014 στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου μας. 
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα εξής :
 - Κυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας. 
- Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού.

dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 6:01 pm


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Οδηγίες πρός καταναλωτές για την αγορά τροφίμων στη περίοδο των εορτών

Η ΔΑΟΚ Π.Ε.Μεσσηνίας  Τμήμα Κτηνιατρικής ,απευθύνει στους καταναλωτές τις παρακάτω συστάσεις για την αγορά τροφίμων την περίοδο των εορτών:

ΓΕΝΙΚΑ:

Αγοράστε από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία αγοράς.
Αγορές από περιστασιακούς πωλητές ή δήθεν παραγωγούς μπορεί να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας.

Αγορά κρεάτων – πουλερικών

1.Επιλέγετε κρέας μόνο από κρεοπωλεία  που λειτουργούν νόμιμα.

2.Επιλέγετε κρεοπωλεία στα οποία τηρούνται οι κανόνες υγιεινής (καθαροί χώροι, καθαρά και τακτοποιημένα ψυγεία και ψυχόμενες προθήκες συντήρησης του κρέατος, καθαρά ρούχα προσωπικού).

3.Βεβαιωθείτε ότι το κρέας προέρχεται από σφάγιο το οποίο έχει σφαγεί σε εγκεκριμένο σφαγείο και έχει υποστεί τον προβλεπόμενο κτηνιατρικό έλεγχο .Αυτό το βεβαιώνουν οι σφραγίδες υγειονομικού ελέγχου και κατηγορίας.
Τυρκουάζ χρώματος για τα ζώα που έχουν γεννηθεί και σφαγεί στην Ελλάδα. Το ίδιο και αυτά της Ε.Ε. που έχουν σφαγεί σε ελληνικά σφαγεία. Επιπλέον  τίθεται σε αυτά  σφραγίδα ορθογώνια που αναγράφει το όνομα της χώρας προέλευσης.
Ζώα από τρίτες χώρες φέρουν σφραγίδες καταλληλότητας κυανού χρώματος (κεραμιδί) και σφραγίδες προέλευσης ίδιου χρώματος.

4.Βεβαιωθείτε ότι στα κρεοπωλεία  τα νωπά κρέατα διατηρούνται υπό ψύξη 2-4οC και ποτέ σε ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους. Τα  κατεψυγμένα κρέατα πρέπει να διατηρούνται σε κατάψυξη -18οC  ή και χαμηλότερη.

5. Αγοράστε πουλερικά και κρεατικά που είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή σε προθήκες ψυγεία και όχι αυτά που είναι εκτός ψυγείου, κρέμονται  από  τσιγκέλια και είναι εκτεθειμένα σε σκόνες και μικρόβια.  

 6. Τα νωπά εγχώρια μη συσκευασμένα πουλερικά πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένα , χωρίς πούπουλα και να φέρουν  σήμανση καταλληλότητας σε καρτελάκι μιας χρήσης κατάλληλα τοποθετημένο πάνω στο κρέας.

7.Τα συσκευασμένα νωπά ή κατεψυγμένα πουλερικά πρέπει να φέρουν την σήμανση καταλληλότητας της χώρας προέλευσης και την ημερομηνία σφαγής και ανάλωσης(τοποθετημένη επάνω ή κάτω από τη συσκευασία ή το περιτύλιγμα, κατά τρόπο ευανάγνωστο).

8. Αποθηκεύστε τα στο ψυγείο ή καταψύκτη όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά την αγορά.

Αγορά Γαλακτοκομικών  Προϊόντων

1.Τα   τυριά  θα πρέπει να παρασκευάζονται μόνο σε τυροκομεία που λειτουργούν νόμιμα . Μην αγοράζετε ποτέ “φρέσκα τυριά” από παραγωγούς που τυροκομούν  οι ίδιοι διότι οι υγειονομικές συνθήκες παραγωγής τους είναι άγνωστες  και πιθανόν ΟΧΙ σωστές.

2..Τα τυριά  θα πρέπει να φέρουν  τη σήμανση καταλληλότητας  με τα αρχικά της χώρας  και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή.  Επίσης  ημερομηνία παραγωγής συσκευασίας  και  ανάλωσης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 3:40 pm


Λεφτά υπάρχουν αλλά ποιοι τα μοιράζουν;

Γράφει  για το Newsmessinia

ο Αλέξανδρος Καζναφέρης 


Καθηγητής Μ.Ι.Τ.

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευαγγέλου Βενιζέλου, οι οποίοι πρόσφατα εγγυόταν στον ελληνικό λαό και στην κοινωνία ότι η χώρα θα βγει από το μνημόνιο, ότι θα έρθει η ανάπτυξη και ότι το τραπεζικό σύστημα θα χρηματοδοτήσει την ελληνική αγορά και τους νέους επιχειρηματίες, μετά από έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ο οποίος ψηφίστηκε στην βουλή, ξαφνικά μετά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού και χωρίς να ολοκληρωθεί η χρονιά του 2014, συζητώντας με την γερμανική κυβέρνηση και οικονομικά αρπακτικά, παίρνει την εντολή και με συγκεκριμένους οικονομικούς παράγοντες εκβιάζει τον ελληνικό λαό και τον στέλνει σε εκλογές Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Την στιγμή που ξέρει ότι υπάρχουν μόνο 155 βουλευτές υπέρ του προϋπολογισμού, ποιος ήταν ο λόγος που πίστευε ότι θα πάρει 180 για να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Οι ξένες αγορές λεηλάτησαν την οικονομική χρηματιστηριακή αγορά με την απειλή της ελληνικής ελίτ στα ΜΜΕ με συντονισμένη επικοινωνιακή πολιτική. Τρανταχτό παράδειγμα, η επενδυτική Κάπιταλ γκρουπ, η οποία αποχώρησε από το ελληνικό χρηματιστήριο με μόλις 81 εκ. ευρώ με δικαιολογία την αδυναμία εκλογής ΠτΔ. Αυτοί οι «μεγαλοεπενδυτές» είχαν επενδύσει σε μετοχές της Eurobank της οποίας τις μετοχές τις ανεβοκατεβάζανε και είχαν όφελος 2 εκ ευρώ την ημέρα. 
Αυτό λέγεται επένδυση;
Γιατί λοιπόν ο πρωθυπουργός μαζί με τον Βενιζέλο ρίξανε την χώρα στα κοράκια της αγοράς; Ποιος τους είχε υποσχεθεί ότι εκβιάζοντας της Ελληνική κοινωνία θα εκλέγανε ΠτΔ; Μήπως είναι οι άνθρωποι εκείνοι και τα συμφέροντα εκείνα που με τον ίδιο τρόπο και τακτική θέλουν να εκλέξουν ΠτΔ διότι έχουμε δει εδώ και καιρό να γίνεται οργανωμένη διάσπαση κοινοβουλευτικών ομάδων; 
Είναι οι ίδιοι κύκλοι που είχανε δημιουργήσει και στο παρελθόν άλλες τέτοιες ομάδες αλλά όπως τότε ρίχνανε την κυβέρνηση Παπανδρέου, τώρα θέλουν να εκλέξουν ΠτΔ; 
Ή ο κ. Βενιζέλος φοβήθηκε πραγματικά τις δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στο ίδιο του το κόμμα; Πως λοιπόν ο κ. Βενιζέλος την στιγμή που του δίνεται μία καθαρά δημοκρατική πρόταση από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου για δημοκρατικές διαδικασίες μες στο κόμμα, εκείνος απαντά «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν»; 
Ποιος είναι ο κ. Βενιζέλος για να απαντά φασιστικά σε μία δημοκρατική πρόταση;
Είναι ο ίδιος που είχε σταματήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και το δημοψήφισμα έπειτα από εντολές των Γερμανών. Έχουνε μάθει να φιμώνουν την δημοκρατία.
Λεφτά υπάρχουν αλλά ποιος τα μοιράζει.
Όταν λοιπόν το βαρέλι πετρέλαιο έχει πάει στα 56 δολάρια, αυτοί γιατί πουλάνε την βενζίνη στην Ελλάδα στο 1.40€; 
Όταν ο ελληνικός λαός έχει σώσει τις τράπεζες, πως οι τραπεζίτες με κρατικές τράπεζες, πουλάνε σε ξένα fund 1.5 δις δάνεια; 
Ποια είναι αυτά τα fund; Αν έχουνε την έγκριση του ελληνικού κράτους, ποιοι είναι οι μέτοχοι αυτών των fund
Μήπως αυτό θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο τραπεζικό σύστημα;
Διότι όταν είπε ο Παπανδρέου ότι θα γίνουν οι τράπεζες κρατικές, τότε λειτούργησαν ακαριαία οργανωμένα τα κοράκια της διαπλοκής.
 Γιατί λοιπόν αυτά τα δάνεια δεν κάνουνε το κούρεμα στους δανειολήπτες και τα δίνουν στα ξένα fund
Το μεγάλο παιχνίδι είναι στο τραπεζικό σύστημα. Θέλουν να δημιουργήσουν μία οικονομική δικτατορία για να μην κάνουν κούρεμα στα δάνεια των Ελλήνων πολιτών και συνεχίσουν να εκβιάζουν την Ελληνική κοινωνία, μέχρι ακόμα και βουλευτές και υψηλόβαθμους παράγοντες που έχουνε δάνεια. 
Γι’αυτό τον λόγο δεν θέλουνε εκλογές οι οποίες θα φέρουν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και γι’αυτό δεν θέλουν ο Παπανδρέου να δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό κίνημα. 
Αλήθεια, όλοι αυτοί οι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι επικαλούνται την αστάθεια της χώρας για να βγάλουμε ΠτΔ, με ποιο κόμμα έχουν συμφωνήσει να κατέβουνε στις εκλογές;
Στην δημοκρατία, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Σαμαράς μαζί με τον συνέταιρο του τον κ. Βενιζέλο σε ρίχνουνε στα κοράκια των αγορών και των εκβιασμών, δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς να κυβερνήσουν ούτε για μία ώρα. Γι’αυτό, τον λόγο θα πρέπει να τον έχει ο λαός για να επιλέξει την νέα κυβέρνηση του που θα του εγγυηθεί ότι δεν θα του πάρουνε το σπίτι και ότι το τραπεζικό σύστημα θα δώσει λεφτά στην πραγματική αγορά για να βοηθήσει στην παραγωγή της χώρας. Έτσι έρχεται η ανάπτυξη.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 3:31 pm


«44,30 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου για το Παραδείσια - Τσακώνα»

Τη χρηματοδότηση με 44,30 εκατομμύρια ευρώ του έργου «Εργασίες αποκατάστασης προβληματικών τμημάτων της Ε.Ο. Τριπόλεως – Καλαμάτας, στο τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα», από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου του ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, μετά τη διαδικασία ορθολογικοποίησης (εξυγίανσης) των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013. 

«Η ενέργεια αυτή εξυπηρετεί δημοσιονομικές εθνικές ανάγκες και συμβάλλει στην ολοκλήρωση του συνολικού οδικού έργου «Τρίπολη – Καλαμάτα», το οποίο αποτελεί σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Βασική προϋπόθεση αυτής της ενέργειας ήταν ή χρηματοδότηση και εκτέλεση όλων των άλλων προγραμματισμένων αναπτυξιακών έργων από την Περιφέρεια, τόσο για την περίοδο 2007-2013, όσο για την περίοδο 2014-2020» δήλωσε συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 3:09 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: