1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ1
 2. ΕΡΤ2
 3. ΕΡΤ3
 4. ΑΝΤ1
 5. ΑΛΦΑ
 6. ΣΚΑΪ
 7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Οιχαλια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Οιχαλια

Νέο χτύπημα σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες με προπληρωμή εισφορών !

Νέα «ποινή» καλούνται να εκτίσουν οι ελεύθεροι επαγγελµατίες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούµενοι επιστήµονες, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να προπληρώσουν τα ασφάλιστρά τους από την 1/1/2017, οπότε και αλλάζει το σύστηµα παρακράτησης των εισφορών.

Tο µεταβατικό σύστηµα που προωθεί σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» το υπουργείο Εργασίας αναγκάζει τους ελεύθερους επαγγελµατίες να καταβάλουν υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση µε το σύνολο που πρέπει να πληρώσουν ετησίως, οι οποίες δεν θα επιστραφούν, αλλά θα συµψηφιστούν έναντι µελλοντικών υποχρεώσεων. Ο υπολογισµός θα γίνεται µε βάση το εισόδηµα των προηγούµενων ετών, µε αναγωγή σε 12µηνη βάση.

Η οριστική εκκαθάριση των διαφορών που θα προκύπτουν θα κλειδώνει στο τέλος κάθε επόµενου χρόνου. Συγκεκριµένα, για τους πρώτους έξι µήνες του 2017 οι εισφορές θα υπολογιστούν µε βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδηµα του 2015 και το αντίστοιχο εκκαθαριστικό του 2016. Αυτό θα συνεχίσει να γίνεται και το 2017, µέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του εισοδήµατος του 2016. Αν, όµως, προκύψουν διαφορές, τα ποσά δεν θα επιστρέφονται αλλά θα συµψηφίζονται.

Για παράδειγµα, ελεύθερος επαγγελµατίας δήλωσε το 2015 καθαρό φορολογητέο εισόδηµα18.000 ευρώ. Το ύψος των εισφορών που καλείται να καταβάλει είναι 18.000χ26,95%=4.851 ευρώ έναντι 4.024 ευρώ που θα πλήρωνε µε το σηµερινό σύστηµα στην κλάση Π4 του ΟΑΕΕ.

Τους πρώτους µήνες του 2017 θα καταβάλει 4.851/12=404 ευρώ/µήνα και θα συνεχίσει να πληρώνει αυτό το ποσό µέχρι να εκκαθαριστεί το εισόδηµά του για το 2016. Το καθαρό φορολογητέο εισόδηµα του ίδιου επαγγελµατία το 2016 είναι 21.000 ευρώ και θα πρέπει να καταβάλει εισφορές ως εξής: 21.000χ26,95%=5.659 ευρώ για το 2017 έναντι 4.024 µε το παλιό σύστηµα. 

Αν η εκκαθάριση του 2016 έρθει τον Ιούλιο του 2017, σηµαίνει ότι για το πρώτο 6µηνο έχει πληρώσει έναντι 2.424 ευρώ, άρα θα χρωστάει 3.235 ευρώ. Αυτό το ποσό θα το καταβάλλει σε ισόποσες δόσεις µέχρι τον ∆εκέµβριο, µε αποτέλεσµα η εισφορά του για το δεύτερο 6µηνο να διαµορφωθεί στα 539 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2016 | 9:00 am


Ο Αρτέμης Σώρρας και οι «άλλοι»

Βρέθηκαν 700 Tριπολιτσιώτες, οι οποίοι (οι Τριπολιτσιώτες γενικώς)  θεωρούνται -κατά τεκμήριο- ευφυείς άνθρωποι και υποδέχτηκαν ως σωτήρα τους τον Αρτέμη Σώρρα! 
 
Επτακόσιους νοματαίους δεν μαζεύει αυτή την στιγμή στην Τρίπολη ούτε ο Αλέξης ούτε ο Κυριάκος. 
Κυρίες και κύριοι, όπως πάει το πράγμα ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τον κ. Σώρρα στην Βουλή των Ελλήνων.
Επτακόσιοι άνθρωπο πίστεψαν ή έκαναν πως πίστεψαν ότι ο Αρτέμης Σώρρας από την Πάτρα έχει 600 δισεκατομμύρια ευρώ και βάλε και θα σώσει την Ελλάδα και τους ίδιους προσωπικά. Ότι θα τους χαρίσει τα χρέη προς τράπεζες και εφορία. Το πιο σπουδαίο είναι ότι πιστεύουν ότι τα δισεκατομμύρια αυτά βρέθηκαν αφού ο Μεσσίας Αρτέμης πούλησε… απόρρητη… αρχαία ελληνική τεχνολογία στους Αμερικάνους.
Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο. Και δεν είναι μόνο στην Τρίπολη. Ο Αρτέμης Σώρρας διευθύνει με απόλυτη μαεστρία την εκστρατεία του σε όλη την Ελλάδα. Το «κίνημά» του έχει
ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και οι οπαδοί του εργάζονται μέρα και νύκτα πόρτα – πόρτα.
 Ποια Χρυσή Αυγή, ποιος Λεβέντης, ποιο κόμμα Κυνηγών και Ψαράδων. 
Ο Αρτέμης Σώρρας θα είναι το νέο πρόσωπο στην επόμενη Βουλή. Και δεν θα πρόκειται για μία κίνηση αντίδρασης των νεοελλήνων  προς το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Αλλά μία συνειδητή επιλογή από ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο Αρτέμης Σώρρας θα τους εξασφαλίσει εισόδημα και σύνταξη από την δική του προσωπική περιουσία!
Τι κι αν οι αμερικανικές αρχές απάντησαν σε σχετικό ερώτημα της Τράπεζας της Ελλάδος ότι τα χρήματα  δεν υπάρχουν, τι κι αν όλη αυτή η ιστορία είναι τραβηγμένη από μαλλιά της πριγκίπισσας στα παραμύθια της Χαλιμάς. Το μυστικό της επιτυχίας του Σώρρα είναι το ίδιο με το μυστικό όλων των πολιτικών στην Ελλάδα! Σε μία χώρα που έχει πάρει εδώ και δεκαετίες διαζύγιο από την κοινή λογική, ο κόσμος είναι έτοιμος να πιστέψει τα πιο «ακραία». 
Ο Αρτέμης Σώρρας δεν ανακάλυψε τον τροχό. 
Ταΐζει σανό τον λαό, επειδή ο λαός θέλει αυτή την τροφή και μόνο αυτή.
Και μπορεί κάποιος να λέει τόσο χοντροκομμένα ψέματα; Φυσικά και μπορεί, όπως ακριβώς μπορούσαν και οι «άλλοι». Τι είπε ο κ. Σώρρας;  Ότι θα χαρίσει τις οφειλές του κόσμου στην εφορία.  Τι είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ; Σεισάχθεια! Βλέπετε κάποια διαφορά; Τι είπε ο κ. Σώρρας; Ότι έχει τρόπο να λύσει τον γόρδιο δεσμό του χρέους. Ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ είπαν κάτι διαφορετικό;
Ο κ. Σώρρας είπε και το άλλο, ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη. Αυτό είναι αλήθεια ότι δεν το έχει πει άλλος. Είναι δική του πατέντα. Μέχρι χτες ξέραμε ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη είναι ο Bill Gates με 75 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Αρτέμης έχει άλλη άποψη. Κι εν πάση περιπτώσει, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει. Γιατί όχι και ο κ. Σώρρας να μην έχει το δικαίωμα να δηλώνει ότι αξίζει όσο δέκα Bill μαζί; Ότι η δική του δύναμη είναι όση εκείνη δέκα Microsoft;
Αλήθεια! Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει σωτηρία;
Για τους άπιστους ή καλύτερα για τους πιστούς του Μεσσία
Η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών μία απάντηση για το αν υπάρχουν ή όχι τα χρήματα του Σώρρα. Η απάντηση ήρθε στις 5 Απριλίου του 2013.
Η ερώτηση…
"Η δικηγορική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Bleakley Platt &Schmidt μας έστειλε αντίγραφο επιστολής (επισυνάπτεται προς ενημέρωση των αμερικανικών αρχών), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ και αφορά το άνοιγμα λογαριασμών θεματοφύλαξης και αποθετηρίου υπέρ του Αρτεμίου Σώρρα. Με την επιστολή επίσης γνωστοποιείται στους παραλήπτες η κατάθεση συγκεκριμένων Διεθνών Συναλλαγματικών στον εν λόγω λογαριασμό εις πίστωσιν και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την ύπαρξη – εγκυρότητα των συναλλαγματικών που αναφέρονται στη συνημμένη επιστολή. Σας παρακαλούμε επίσης να επιβεβαιώσετε κατά πόσον η διαδικασία γνωστοποίησης και καταχώρισης που περιγράφεται στις δύο τελευταίες παραγράφους της επιστολής συνιστά υποχρέωση απορρέουσα από το δίκαιο των ΗΠΑ".
… κι η απάντηση
"Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία".
"Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό»..
Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συνέστησε στην Τράπεζα της Ελλάδος: "αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας".


  Θανάσης Μαυρίδης-liberal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2016 | 8:43 am


Η δίωξη θα οδηγηθεί σε...φιάσκο!

Η Κομισιόν λέει ότι είμαστε...αναρμόδιοι να κρίνουμε

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ! Αξιωματούχοι της Κομισιόν σχολιάζοντας την απαντητική επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το θέμα Γεωργίου/ΕΛΣΤΑΤ, ανέφεραν ότι βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης τα ελληνικά δικαστήρια είναι αναρμόδια να κρίνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat, και πως αν ελληνικό δικαστήριο θεωρήσει ότι υπάρχει νομική εμπλοκή σε κάποια υπόθεση, τότε οφείλει να παραπέμψει την υπόθεση αμελητί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο είναι και το μόνο αρμόδιο να κρίνει υποθέσεις που αφορούν στις Στατιστικές Αρχές.
Αυτή η ιστορία με τη δίωξη του Γεωργίου πάει για ένα νέο φιάσκο...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2016 | 8:23 am


Με το πενάκι του ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2016 | 8:20 am


Ανέβηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ - Πώς θα τα βρείτε

ΑΦΙΣΣΑ ΤΟΥ ...ΣΥΡΙΖΑ
Ο κύβος ερρίφθη. Λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυκτα, ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο taxisnet ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της γγΔΕ, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στις 02:30 και τα ξημερώματα.
Πρακτικά από το πρωί της Δευτέρας, οι περίπου 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα μπορούν με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis να ενημερωθούν σχετικά με το αν θα συμπεριληφθούν σε αυτούς που θα πληρώσουν τα ίδια, λιγότερα ή περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.
Το εκκαθαριστικό μπορεί να το βρει κάποιος μέσα από το «ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα περιουσιολογίου» αφού επιλέξουν ως έτος αναφοράς το 2016. Υπενθυμίζεται ότι :
1.       Για 2.558.227 φορολογούμενους, δεν θα υπάρξει καμία διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Το εκκαθαριστικό θα είναι είτε μηδενικό είτε θα υποχρεώνει τον ιδιοκτήτη να πληρώσει τα ίδια με πέρυσι.
2.       Για 2.478.671 ιδιοκτήτες, ο φόρος θα είναι λιγότερος σε σχέση με πέρυσι κυρίως λόγω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών.
3.       Για 2.255.306 ιδιοκτήτες, το εκκαθαριστικό θα φέρει περισσότερους φόρους σε σχέση με πέρυσι. Εξ’ αυτών, οι 278.052 θα υποστούν και τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις καθώς το εκκαθαριστικό θα δείξει τουλάχιστον 50 ευρώ επιπλέον σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό. Η φράση «τουλάχιστον 50 ευρώ» κρύβει και χιλιάδες περιπτώσεις ιδιοκτητών –κυρίως αυτούς που έχουν ατομική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ- οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με εκατοντάδες ευρώ επιπλέον σε σχέση με τo 2015.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2016 | 1:01 am


Χωρίς ισολογισμό μία στις τέσσερις επιχειρήσεις

Το φαινόμενο έχει πάρει, πλέον, διαστάσεις χιονοστιβάδας

Στη Βουλή έφθασε το θέμα της μη δημοσιοποίησης ισολογισμών από τις υπόχρεες Α.Ε. και ΕΠΕ, το οποίο πλέον έχει λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας. 
Αφορμή για την κατάθεση σχετικής ερώτησης αποτέλεσε η επί τριετία μη δημοσίευση των ισολογισμών από τη Μαρινόπουλος, της οποίας, όπως διαπιστώθηκε, το «άνοιγμα» στην αγορά ξεπερνά το 1,8 δισ. ευρώ.
Στη σχετική ερώτηση απάντησε εγγράφως ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης.  Δεν είναι μόνο η Μαρινόπουλος η μοναδική εταιρεία η οποία επιλέγει να μη δημοσιεύει ισολογισμούς. 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις  αρμοδίων παραγόντων, μετά την άρση της υποχρεωτικότητας δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο, το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, δημιουργώντας ένα πέπλο αδιαφάνειας που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και της οικονομίας γενικότερα. Ο κίνδυνος έγινε πολύ σαφής με την περίπτωση της Μαρινόπουλος.
Πλέον, εκτιμάται ότι τουλάχιστον το 1/4 των υπόχρεων επιχειρήσεων δεν δημοσιεύει ισολογισμούς, ενώ όσες επιχειρήσεις τους δημοσιεύουν στο ΓΕΜΗ, η ανάρτησή τους στη βάση δεδομένων γίνεται έπειτα από αρκετό καιρό (σ.σ.: υπάρχουν περιπτώσεις που η καθυστέρηση ξεπερνά ακόμη και το ένα έτος) εξαιτίας της δυσλειτουργικής συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΜΗ και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Α.Ε. και ΕΠΕ. 
Για όσες επιχειρήσεις επιλέγουν να μη δημοσιεύουν ισολογισμό για τρία συνεχόμενα χρόνια, ουσιαστικά δεν υπάρχει καμία κύρωση. 
Όπως ορίζει το άρθρο 56 του νόμου 3604/2007, αν η εταιρεία δεν έχει υποβάλει προς καταχώριση οικονομικές καταστάσεις τριών τουλάχιστον συνεχών διαχειριστικών χρήσεων, εγκεκριμένες από τη γενική συνέλευση, τότε μπορεί με δικαστική παρέμβαση να λυθεί (η εταιρεία). Διαφορετικά, δεν υπάρχει κανένα... πρόβλημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λύσεις παρανομούντων εν λειτουργία εταιρειών δεν έχει καταγραφεί γι’ αυτόν τον λόγο. Πάντως πρόστιμο προβλέπεται για τη μη δημοσίευση ισολογισμού. Πρόστιμο επιβάλλεται για την εκπρόθεσμη υποβολή ισολογισμού, το οποίο ανέρχεται στο αστείο ποσό των 150 ευρώ ανά κατηγορία εγγράφων. 
Συγκεκριμένα, 150 ευρώ για τον ισολογισμό, 150 ευρώ για τις οικονομικές καταστάσεις και 150 ευρώ για την έκθεση των ελεγκτών...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2016 | 12:56 am


ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! Δείτε τι είπε Αλβανός φούρναρης σε άνεργη Ελληνίδα που του ζήτησε δουλειά…

Επί 20 χρόνια η Μαρία εργαζόταν αδιάλειπτα...
Η ζωή της μπήκε στην κρίση τα τελευταία 7 χρόνια. Μαζί με τους υπόλοιπους 2 εκατομμύρια Έλληνες άνεργους. 

Παντρεμένη, 38 χρονών, με ένα ανήλικο παιδί, ψάχνει διαρκώς για δουλειά επί 7 χρόνια και δεν βρίσκει.

Το πιο προσβλητικό ΟΧΙ όμως το εισέπραξε όταν  πήγε σ’ έναν φούρνο στη Ν. Φιλαδέλφεια να ζητήσει δουλειά.

«Όλο το προσωπικό εδώ μέσα είναι αλβανοί. Εγώ προσλαμβάνω μόνον αλβανούς» της είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με «ύφος»!

Ήταν Αλβανός.
Η επιχείρηση είναι «αμιγώς Αλβανική».

Απλά, γιατί «έτσι γουστάρει» άσχετα αν ζει στην Ελλάδα!

Αφού έφαγε καλά καλά επί τόσα χρόνια μεροκάματο στις δουλειές των Ελλήνων, τώρα έκανε επιχείρηση δική του στην Ελλάδα.
Όπου όμως δεν γουστάρει να δουλεύουν Έλληνες.
Ούτε καν στον καιρό της κρίσης.

Και όχι μόνον αλλά της το φτύνει κιόλας κατάμουτρα με τον πιο προσβλητικό, απαξιωτικό τρόπο που υπάρχει. Δεν του αρκεί που δεν γουστάρει να προσλάβει Ελληνίδα στο μαγαζί του, αλλά θέλει και να την ισοπεδώσει, να την ταπεινώσει.

Οι Έλληνες βεβαίως ποτέ δεν είχαν -στην πλειοψηφία τους- πρόβλημα να προσλάβουν Αλβανό ή Αλβανίδα. Ούτε στα μαγαζιά τους, ούτε στα χωράφια τους, ούτε στις οικοδομές τους, ούτε ακόμη και μέσα στα ίδια τα σπίτια τους.

Από το ’90 που ήρθαν και άρπαξαν το ψωμί των Ελλήνων εργατών (θυμηθείτε πως τότε το μεροκάματο στα χωράφια και οικοδομές άρχιζε από 5.000 δραχμές – πολύ καλύτερα ακόμη κι από τα σημερινά μεροκάματα συγκριτικά – και αυτά τα παράσιτα το έριξαν σε μια νύχτα στις 300 δραχμές! 

Ναι, μαζί με τα «συνεταιράκια τους» τους Έλληνες εργοδότες που και γούσταραν και το «έσπρωξαν» αυτό το εγκληματικό αλισβερίσι μαζί με τους προδότες πολιτικούς που το έκαναν πράξη και τότε και κατόπιν).

Και σήμερα;
Σήμερα, στην κρίση, έχουν ήδη γίνει αφεντικά γιατί οι 300 δραχμές οι τότε αφού τις έστελναν στην Αλβανία είχαν πολλαπλάσια αξία.

Επίσης, αφού θρονιάστηκαν και έδιωξαν τους Έλληνες από τη δουλειά, αύξησαν τα μεροκάματά τους έγιναν τεχνίτες, πήραν και τις εργολαβίες. Βοήθησαν εξόχως βεβαίως και οι «επιδοτήσεις» τόσο της Αλβανίας όσο και της Ελλάδας προς ΑΥΤΟΥΣ.

Και να μην ξεχνάμε τις «αρπαχτές που φρόντιζε πάντα να παρέχει η Αλβανική μαφία και ο UCK.

Εξάλλου, το «παιγνίδι της τσαμουριάς» έχει καλά λεφτά. Κι αφού έγιναν αφεντικά, πολύ απλά δείχνουν όλο και πιο ξεκάθαρα το μίσος τους για τους Έλληνες – αντί για ευγνωμοσύνη που τους στάθηκαν τους δύσκολους καιρούς.

Δεν θέλουν ούτε να τους βλέπουν...

Ναι, εδώ στην Ελλάδα πως να’ ταν δυνατόν να τους πετάξουν έξω από τη χώρα…να μην ξαναδούν φάτσα Έλληνα.

Οι Αλβανοί έγιναν εργολάβοι, επιχειρηματίες, μεγαλοαγρότες, το «μπινέδικο» χρήμα να’ ναι καλά κι όχι ο «κόπος» τους όπως αρέσκονται να λένε τόσο οι ίδιοι όσο και οι εγχώριοι – δήθεν «προοδευτικοί» – προστάτες τους. Και πλέον, κάνουν με μεγάλη άνεση «αυτό που γουστάρουν καλύτερα».

Να «ξεσκίζουν Έλληνες».

Με κάθε τρόπο.
Αλληλοστηριζόμενοι (είπαμε, η Αλβανική κυβέρνηση, ο UCK και η Αλβανική μαφία να είναι καλά) παίρνουν πλέον ραγδαία όχι μόνον σπίτια, όχι μόνον εργασιακές θέσεις, όχι μόνον αγροτικές εκτάσεις, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των μικροκαταστημάτων.

Φυσικά, η Ελληνική κοινωνία είναι «μεγαλόψυχη».

Εξακολουθεί να τους τροφοδοτεί με εργασία σε κάθε μα κάθε εργασιακό ή επιχειρηματικό μέτωπο.

Πλέον, οι Αλβανοί έχουν καταλάβει τον τουριστικό τομέα, τον τομέα ιδιωτικής ασφάλειας, τα λογιστικά γραφεία και τον τομέα των γραφείων και όχι μόνον.

Και φυσικά, δεν είναι οι μόνοι...
Έτσι φέρονται όλοι μα όλοι οι μετανάστες...

Λειτουργούν σαν «γκέτο»…κι όχι γιατί τους γκετοποίησε κανένας άλλος…πχ η Ελληνική κοινωνία.

Αλλά γιατί «έτσι γουστάρουν»…έτσι τους συμφέρει…και γιατί δεν θέλουν να γίνουν ένα με την «κοινωνία/χώρα υποδοχής».

Ανακυκλώνουν, σύμφωνα με το pressnews.gr, την «μικροοικονομία» τους μεταξύ τους…ότι μένει δηλαδή και δεν το στέλνουν πίσω στις πατρίδες τους.
Έχει δει κανείς Έλληνα να εργάζεται σε επιχείρηση μετανάστη;

Και μην σας φαίνεται παράξενο
Με 2 εκατομμύρια άνεργους Έλληνες, που θα ήταν το παράξενο να δει κανείς Έλληνα εργάτη σε μη Έλληνα χονδρέμπορο στη λαχαναγορά ή σε Κινέζο χονδρέμπορο στην china town στο κέντρο της Αθήνας ή…ή…ή;

Κι όμως... ΟΧΙ. Δεν θα δείτε ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ!

Όπως δεν θα δείτε Έλληνα να εργάζεται σε αλβανικό σουβλατζίδικο ή άλλο κατάστημα (που έχει γεμίσει η Ελλάδα από δαύτα).

Περαστικά σου ηλίθιε...
Συνέχισε να ταΐζεις ξένους και να σκοτώνεις τους δικούς σου...

Αυτοί πάντως κάνουν το ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ... στηρίζουν ΜΟΝΟ τους δικούς τους.

Δικούς τους εργαζόμενους, δικά τους μαγαζιά. Ενώ εσύ Έλληνα;
Απλά παθαίνεις αλλεργία όταν βλέπεις Ελληνικό μαγαζί.
Ή όταν βλέπεις Έλληνα να σου ζητάει δουλειά.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2016 | 12:05 am


Έκκληση των αδελφών του νεκρού χειριστή της λάντζας στην Αίγινα

Ζητούν περισσότερες μαρτυρίες για το περιστατικό

Οι αδελφοί του καπετάνιου της λάντζας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα της Αίγινας, απευθύνουν έκκληση για να υπάρξουν νέες μαρτυρίες για το μοιραίο συμβάν.
Όπως ανακοίνωσε η πληρεξούσια δικηγόρος των αδελφών Τατιάνα Γ. Τσιρακοπούλου την Κυριακή 28 Αυγούστου:
"Πληροφορηθήκαμε ότι την 16.08.2016 και λίγο μετά το τραγικό ναυάγιο στο στενό Πέρδικας-Μονής, όπου πνίγηκαν τέσσερις άνθρωποι, ένας εκ των οποίων ήταν ο αδελφός μας, καπετάνιος της λάτντζας "Αντωνία", το ηλικιωμένο ζευγάρι, που εφέρετο να επιβαίνει στο μοιραίο ταχύπλοο, αποβιβάσθηκε στο λιμάνι της Πέρδικας και από εκεί κατευθύνθηκε με ταξί, αντί για το Λιμεναρχείο, όπως θα ήταν αναμενόμενο, στο σπίτι του φερόμενου χειριστή του ταχυπλόου, όπου και φέρεται να παρέμεινε για αρκετή ώρα. Κάνουμε έκκληση στον οδηγό του ταξί (εάν βεβαίως υπάρχει), έναν από τους περίπου 30 που έχει η Αίγινα συνολικά, να εμφανισθεί στην Ε’ Τακτική Ανακρίτρια Πειραιά και να καταθέσει, συμβάλλοντας έτσι στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Κάνουμε έκκληση στον Πρόεδρο των αυτοκινητιστών Αίγινας να μας συνδράμει στην έρευνά μας αυτή, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2016 | 12:02 am


Χειροπέδες σε καθηγήτρια που είχε ερωτικές επαφές με μαθήτριά της

Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε η 37χρονη Rebecca Eileen Diebolt γιατί είχε...
μακρά ερωτική σχέση με μια 15χρονη μαθήτριά της.

Η πρώην καθηγήτρια γυμνασίου στο Orange County είχε επί τέσσερα χρόνια σχέση με μαθήτριά της, η οποία σήμερα είναι 21 ετών, αναφέρει δημοσίευμα του Fox40.

Συγκεκριμένα, η σχέση ξεκίνησε όταν η μαθήτρια ήταν 15 ετών και διήρκεσε έως την αποφοίτησή της από το σχολείο Valencia High School στο οποίο η 37χρονη δίδασκε ξένες γλώσσες.

Η 35χρονη καθηγήτρια  φέρεται να είχε «πολλαπλές σεξουαλικές επαφές» με τη μαθήτριά της, τόσο μέσα  στην τάξη της όσο και στο σπίτι της μετά το σχολείο τα Σαββατοκύριακα από το 2004 έως το 2008.

Όπως μεταδίδουν Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικές αρχές είχαν συλλαβει την 37χρονη στο πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου.


Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 11:30 pm


ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Ιδού τα δάνεια της χρεωκοπημένης Αυγής του ΣΥΡΙΖΑΤο όργανο προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πώς είναι μία χρεωκοπημένη επιχείρηση και ερώτημα που τίθεται είναι "πού βρίσκει τα λεφτά;"...

Διαβάστε για τα δάνεια της διαπλοκής και για τα χρέη της στους ασφαλιστικούς οργανισμούς:


Πατήστε επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση:
 

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 11:27 pm


ΒΙΝΤΕΟ - 2017: Το νέο ημερολόγιο της Pirelli - Αυτές είναι οι σέξι πρωταγωνίστριες !


Το νέο ημερολόγιο της Pirelli - Αυτές είναι οι σέξι πρωταγωνίστριες [VIDEO]

Οι Nicole Kidman, Penelope Cruz and Lupita Nyong'o είναι μερικές μόνο από τις σταρ του Χόλιγουντ που ποζάρουν για το Ημερολόγιο της Pirelli για το 2017.
Η Kate Winslet και η Uma Therman επίσης πόζαραν για τον Peter Lindbergh, ο οποίος βάζει για τρίτη φορά την υπογραφή του στο διάσημο ημερολόγιο.
Αν δει κανείς ολόκληρη τη λίστα όσων πόζάρουν για την επόμενη εκδοσή του θα καταλάβει ότι το κεντρικό στοιχείο είναι ένα:
ο κινηματογράφος. Oι φωτογραφίσεις των διασήμων της σόουμπιζ έλαβαν χώρα στο Βερολίνο, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Λε Τουκέ και τη Νέα Υόρκη.
Αναλυτικά οι ηθοποιοί που συμμετέχουν:
 • Charlotte Rampling
 • Uma Thurman
 • Nicole Kidman
 • Lea Seydoux
 • Alicia Vikander
 • Kate Winslet
 • Julianne Moore
 • Robin Wright
 • Lupita Nyong’o
 • Rooney Mara
 • Jessica Chastain
 • Anastacia Ignatova
 • Penelope Cruz
 • Helen Mirren
 • Zhang Ziyi
Το πρώτο ημερολόγιο Pirelli δημοσιεύτηκε το 1963 κι έκτοτε από τις σελίδες του έχουν περάσει πολλοί αστέρες του κινηματογράφου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 11:00 pm


ΤΟΥ "ΕΚΑΤΣΕ " !!! Ένας υπερτυχερός στο Τζόκερ - Κερδίζει και ... ζαλίζει!

Δείτε τους τυχερούς αριθμούς

Εναν υπερτυχερό ανέδειξε η αποψινή κλήρωση του Τζόκερ. 
Ο νικητής κερδίζει το ποσό των 3.104.628, 74 ευρώ.

Οι πέντε αριθμοί είναι: 4, 10, 18, 32 και 44. 
Τζόκερ είναι ο αριθμός 2.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 10:41 pm


UNITED AIRLINES - Απίστευτο: Πιλότοι συνελήφθησαν μεθυσμένοι πριν την απογείωση!


Απίστευτο: Πιλότοι συνελήφθησαν μεθυσμένοι πριν την απογείωση!

Δύο πιλότοι της αμερικανικής εταιρείας United Airlines, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι βρίσκονται σε κατάσταση μέθης, συνελήφθησαν χθες στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης (Σκωτία) πριν από την απογείωση της πτήσης τους με προορισμό τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Σκωτίας.
Οι δύο άνδρες ηλικίας 35 και 45 ετών επρόκειτο να μεταφέρουν με το αεροσκάφος 141 επιβάτες έως το αεροδρόμιο του Νιούαρκ. Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου του Πέισλι, που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης, διευκρίνισε η αστυνομία.
Η πτήση, που είχε προγραμματιστεί για τις 09.00 τοπική ώρα (11.00 ώρα Ελλάδας) αναχώρησε το βράδυ του Σαββάτου, με 10 ώρες καθυστέρηση, αφού νέοι κυβερνήτες αντικατέστησαν τους συλληφθέντες συναδέλφους τους.
«Οι δύο πιλότοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου της United Airlines.
Τον Ιούλιο δύο πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας Air Transat, υπό την επήρεια αλκοόλ, είχαν επίσης συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης λίγο πριν από την απογείωση της πτήσης τους με κατεύθυνση το Τορόντο του Καναδά.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 10:00 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Ο «Χάτσικο» της Ιταλίας: Πιστός δίπλα στο φέρετρο του ιδιοκτήτη του

Το μικρόσωμο κόκερ σπάνιελ στέκεται δίπλα στο φέρετρο του ιδιοκτήτη του, ως άγρυπνος φρουρός.
Την ιστορία του Χάτσικο, του σκύλου που έγινε σύμβολο αφοσίωσης και πίστης, θυμίζουν οι εικόνες από τις κηδείες των θυμάτων του φονικού σεισμού που χτύπησε την Ιταλία.
Το μικρόσωμο κόκερ σπάνιελ στέκεται δίπλα στο φέρετρο του ιδιοκτήτη του, ως άγρυπνος φρουρός. Είναι θλιμμένο, αλλά είναι εκεί. Δίπλα στον άνθρωπο που το αγάπησε και το φρόντισε. Ακόμα κι όταν αυτός δεν βρίσκεται στη ζωή.  
Το μόνο που είναι γνωστό για το θύμα είναι ότι έμενε στο Ακουμόλι, μία από τις κοινότητες που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα.
Η κάμερα του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού TG3, εντόπισε το σκυλάκι να πλησιάζει ένα από τα τριάντα τέσσερα φέρετρα που ήταν μέσα στο κλειστό γυμναστήριο του Άσκολι Πιτσένο.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 9:30 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Στην θέση της και πάλι η σημαία της Βέργας

Ομάδα εθελοντών αποκατέστησε και πάλι σήμερα την μεγάλη  Ελληνική σημαία  στο Καλάθι της Βέργας που είχε παρασυρθεί τις προηγούμενες ημέρες από δυνατούς ανέμους 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη σημαία του κόσμου  με την επιφάνεια της να υπερβαίνει τα 1.500 τετρ,μέτρα ενώ είναι ορατή από όλη την Καλαμάτα

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 9:25 pm


Η αριστερά που πρόδωσαν θα τους στοιχειώνει για πάντα…

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Κύρκος. 
Για εκείνη την Αριστερα, ανασύρουμε από το αρχείο ένα παλαιότερο κείμενο του Ιωσήφ Κάπα (Ιωσήφ Βλαντιμήρ Κάπας) που γράφτηκε μια μέρα πριν τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, μετά το δημοψήφισμα….
Η αριστερά που πιστέψαμε,θαυμάσαμε ή απλά σεβαστήκαμε έσβησε οριστικά από την συλλογική μνήμη.
Το θλιβερό αποτύπωμα της συριζαικής αριστεράς χαράχτηκε βαθιά στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολίτευσης, με ύβρεις, ψόφους και υστερίες όπως εκφράστηκαν από υστερικές περσόνες τύπου Ραχήλ, Ζωής και Αυλωνίτου.
Με ένα ηγέτη με πολλαπλές εναλλασσόμενες προσωπικότητες που θα ζήλευε κι ο Πεσσόα, έναν τύπο που όπως λέει ο Ράμφος αποτελεί από μόνος του, χορό μεταμφιεσμένων.
Η γενιά των εικοσάρηδων ,η νεότερη γενιά τέλος πάντων, που
τώρα γνωρίζει την πολιτική γεωγραφία ,δυστυχώς θα μάθει ότι αριστερά είναι η ποινικοποίηση της πολιτικής,τα λαικά δικαστήρια και το μίσος για το διαφορετικό.
Δήθεν ιστορικές φυσιογνωμίες όπως ο Γλέζος πασπάλισαν με ιστορικότητα τις ανεκδιήγητες στοχεύσεις του μορφώματος και παραπλάνησαν συστηματικά τάζοντας άμεσες δημοκρατίες που ουδέποτε αποτέλεσαν αντικειμενική διεκδίκηση του χώρου.
Η αριστερά που έχτιζε λιθαράκι λιθαράκι συνειδήσεις,δεν είχε την αγωνία της εξουσίας.
Δεν θεωρούσε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. 
Είχε υπομονή και φαντασία.
Η ιδεολογία που χάθηκε, ήταν ευγενική, φορούσε φθαρμένα κοστουμάκια, έπαιζε σκάκι και φυσαρμόνικα.
Και αυτή η ιδεολογία έσβησε, για τις επόμενες γενιές.
Ας κερδίσουν όσες εκλογές θέλουν , η αριστερά που πρόδωσαν θα τους στοιχειώνει για πάντα.
 
 
 
 
 

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 9:01 pm


ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ - Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ! Δεν βρίσκουν δακτυλικό αποτύπωμα του 77χρονου στο τιμόνι του Duende

Μια αποκάλυψη «βόμβα» κρύβει το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Για το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα.

Σύμφωνα με το πόρισμα που φέρνει στο φως το «Πρώτο Θέμα» δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι του Duende, παρά μόνο ένα παλαμικό στα χειριστήρια των μηχανών.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα δυο ημέρες μετά την τραγωδία και ενώ το  Duende που σκόρπισε το θάνατο ήταν εκτεθειμένο στο λιμάνι του νησιού, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής μετέβη στο σκάφος και ερεύνησε για δακτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι και τα χειριστήρια.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 9:00 pm


Ποιοι ωφελήθηκαν από τα 440 δις δολάρια για τη διάσωση της Ελλάδας;

Πάντως όχι η Ελλάδα!

Του Jack Rasmus*

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί την πρώτη επέτειο της κρίσης του ελληνικού χρέους το 2015, την τρίτη στην πρόσφατη ιστορία της χώρας από το 2010. Στις 20 – 21 του περασμένου Αυγούστου 2015, η «Τρόικα» -δηλαδή, τα πανευρωπαϊκά όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EC), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)- καθώς και το ΔΝΤ επέβαλαν μια τρίτη διαπραγμάτευση του χρέους της Ελλάδας. Στην Ελλάδα δόθηκαν 98 δισεκατομμύρια δολάρια (ΣτΜ: 86,43 δισεκατομμύρια ευρώ) σε δάνεια από την Τρόικα.
Μια προηγούμενη διαπραγμάτευση του χρέους που επιβλήθηκε από την Τρόικα το 2012 είχε προσθέσει περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (ΣτΜ: 176,38 δισεκατομμύρια ευρώ) στην αρχική διαπραγμάτευση του χρέους το 2010 (που ήταν) 140 δισεκατομμύρια δολάρια (ΣτΜ: 123,47 δισεκατομμύρια ευρώ).
Αυτά είναι περίπου 440 δισεκατομμύρια δολάρια (ΣτΜ: 388,04 δισεκατομμύρια ευρώ) σε δάνεια της τρόικας για μια περίοδο πέντε ετών, από το 2010 ως το 2015. Το ερώτημα είναι: ποιος ωφελείται από αυτά τα 440 δισεκατομμύρια δολάρια; Όχι η Ελλάδα. Εάν δεν είναι η ελληνική οικονομία και ο λαός της, τότε ποιος; Και έχουμε δει την τελευταία κρίση του ελληνικού χρέους;
Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι 440 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια θα βοήθησαν την Ελλάδα να ανακάμψει από την παγκόσμια ύφεση του 2008-09, τη δεύτερη ευρωπαϊκή ύφεση του 2011-13 που ακολούθησε και την πανευρωπαϊκή χρόνια στασιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης από τότε. Αλλά όχι, τα 440 δις δολάρια χρέους που η Τρόικα φόρτωσε στην Ελλάδα έχουν πράγματι εξαθλιώσει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα, καταδικάζοντάς τη σε οκτώ χρόνια οικονομικής ύφεσης χωρίς ορατό τέλος.
Για να πληρώσει τα 440 δις δολάρια, σε τρεις διαδοχικές συμφωνίες για το χρέος (μνημόνια), η Τρόικα απαίτησε από την Ελλάδα να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για τις κοινωνικές υπηρεσίες, να εξαλείψει εκατοντάδες χιλιάδες κυβερνητικών θέσεων εργασίας, να περικόψει τους μισθούς των εργαζόμενων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, να μειώσει τον κατώτατο μισθό, να περικόψει και να εξαλείψει τις συντάξεις, να αυξήσει το κόστος των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης των εργαζομένων και (να τους αναγκάσει) να πληρώνουν υψηλότερες τιμές και τοπικούς φόρους περιουσίας. Στο πλαίσιο της λιτότητας, η Τρόικα έχει ακόμα απαιτήσει από την Ελλάδα να πουλήσει την κρατική περιουσία της, τα λιμάνια και τα μέσα μεταφοράς «κοψοχρονιά»[1] δηλαδή κάτω από τις τιμές της αγοράς.

Οι ευρωπαίοι τραπεζίτες πήραν το 95% των πληρωμών του ελληνικού χρέους


Τα 440 δις δολάρια σε δάνεια της Τρόικας, δηλαδή το ελληνικό χρέος, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για να ωφελήσουν τον ελληνικό λαό ή για να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία να ανακάμψει μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης. Έχουν χρησιμοποιηθεί για να πληρωθεί το αρχικό κεφάλαιο και οι τόκοι για τα προηγούμενα χρέη της Τρόικας. Έτσι, το χρέος έχει συσσωρευτεί από προηγούμενο χρέος προκειμένου να πληρωθούν προηγούμενα χρέη.Μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2016, έδειξε πειστικά πού έχουν πάει όλες οι πληρωμές τόκων και κεφαλαίου από το χρέος των 440 δις δολαρίων. Έχουν πάει απευθείας στους ευρωπαίους τραπεζίτες και επενδυτές, καθώς και στα όργανα της τρόικας της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, οι οποίοι έμμεσα με τη σειρά τους τα ανακυκλώνουν πίσω στους ιδιώτες τραπεζίτες και τους επενδυτές.
Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο (WP-16-02), που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης και Τεχνολογίας (ESMT) την άνοιξη του 2016, με τίτλο «Πού πήγαν τα χρήματα για τη διάσωση της Ελλάδας;», περισσότερο από το 95% των αρχικών δάνειων της Τρόικας στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή κεφαλαίου και τόκων για τα προηγούμενα δάνεια της Τρόικας, ή για τη διάσωση των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών (που ανήκουν σε άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες ή είναι χρεωμένες σ’ αυτές), ή για την αποπληρωμή των ευρωπαίων ιδιωτών επενδυτών και κερδοσκόπων. Στην πραγματικότητα, λιγότερο από 10 δισεκατομμύρια ευρώ πέρασαν στην Ελλάδα.
Η μελέτη της ESMT εκτιμά ακόμα ότι η πιο πρόσφατη τρίτη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους του περασμένου Αυγούστου 2015 θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα: Από τα 98 δισεκατομμύρια δολάρια του δανείου που πήρε η Ελλάδα το περασμένο έτος, η μελέτη εκτιμά ότι μόλις 8 δισεκατομμύρια δολάρια θα βρουν το δρόμο τους προς τα ελληνικά νοικοκυριά.

Το κόστος για την Ελλάδα οκτώ χρόνια αργότερα.

Σε αντάλλαγμα για το 95% που καταβάλλεται στην Τρόικα και τους φίλους της τους τραπεζίτες-επενδυτές, τα μέτρα λιτότητας που συνοδεύουν τα δάνεια της Τρόικας είχαν ως αποτέλεσμα τα εξής: το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα σήμερα, το 2016, μετά από οκτώ χρόνια εξακολουθεί να είναι 24%. 
Το ποσοστό ανεργίας των νέων εξακολουθεί να αιωρείται πάνω από το 50%. Οι μισθοί έχουν μειωθεί 24% για όσους είναι αρκετά τυχεροί να έχουν ακόμα δουλειά. 
Η κατάρρευση των μισθών δεν οφείλεται μόνο στις απολύσεις και τις περικοπές των μισθών στις δημόσιες και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, που και τα δυο συμβαίνουν από το 2010, αλλά οφείλεται και στη μετατόπιση της πλήρους απασχόλησης σε μερική απασχόληση.
Οι θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης έχουν καταρρεύσει στο 27%, στο χαμηλότερο ποσοστό ποτέ, ενώ οι θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης έχουν αυξηθεί στο 56%, στο υψηλότερο ποσοστό ποτέ. Οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι Έλληνες εργαζόμενοι και τα νοικοκυριά έχουν δει τον κατώτατο μισθό τους να μειώνεται κατά 22% από το 2012, με εντολές της Τρόικας. Και οι συντάξεις για τους φτωχότερους έχουν μειωθεί περίπου στα ίδια επίπεδα. Όλα αυτά για να συνθλίψουν τους Έλληνες εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, προκειμένου να εξοφλήσουν τους τόκους του χρέους στην τρόικα, στους ευρωπαίους τραπεζίτες και τους ιδιώτες επενδυτές.Ούτε το χρέος, ούτε η λιτότητα, ούτε η ύφεση και η κατάρρευση των εισοδημάτων υπήρχαν πριν την παρέμβαση της Τρόικας στην Ελλάδα το 2010. Το ελληνικό χρέος προς το ΑΕΠ ήταν περίπου 100% το 2007, περίπου εκεί που ήταν κάθε χρόνο σε όλη την προηγούμενη δεκαετία 1997- 2007. Δεν ήταν χειρότερο από οποιαδήποτε άλλη οικονομία της Ευρωζώνης και καλύτερο από τις περισσότερες. Το ελληνικό χρέος αυξήθηκε το 2008 έως 109% λόγω της παγκόσμιας ύφεσης, επιταχύνοντας σε 146% του ΑΕΠ το 2010 με την πρώτη συμφωνία για το χρέος με την τρόικα των 140 δις δολαρίων. Στη συνέχεια εκτινάχθηκε πάνω από το 170% το 2011, όπου παρέμεινε μέχρι που άλλα 300 δισεκατομμύρια δολάρια προστέθηκαν στα δάνεια της Τρόικας το 2012 και το 2015. Από το 2010, το χρέος στην Ελλάδα σίγουρα δεν οφείλεται στις κρατικές δαπάνες, οι οποίες έχουν μειωθεί από περίπου 14 δισεκατομμύρια ευρώ σε 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2015, γεγονός που αντανακλά τις βαθιές περικοπές λιτότητας στην Ελλάδα που απαίτησε η Τρόικα. Ούτε μπορεί να αποδοθεί στους υπερβολικούς μισθούς και τις πάρα πολλές δημόσιες θέσεις εργασίας, καθώς και οι δύο αυτές έχουν μειωθεί κατά ένα τέταρτο από τότε που το χρέος μεγάλωσε. Το χρέος είναι τα δάνεια της Τρόικας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, προκειμένου η Ελλάδα να πληρώσει το κεφαλαίο και τους τόκους προηγούμενων δανείων που της επιβλήθηκαν.

Και ακόμα καμία ανακούφιση το 2015-16

Αυτό που συνέβη πριν από ένα χρόνο, στην τρίτη συμφωνία με την Τρόικα για το χρέος τον Αύγουστο του 2015, ήταν το ίδιο που συνέβη το 2012 και το 2010: κι άλλα 98 δις δολάρια περισσότερο προστέθηκαν στο ήδη μη βιώσιμο χρέος των περίπου 340 δις της Ελλάδας. Σε αντάλλαγμα, τον περασμένο Αύγουστο η Ελλάδα έπρεπε να εφαρμόσει τα ακόλουθα ακόμη πιο αυστηρά μέτρα λιτότητας:
 • Να δημιουργήσει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ, από το οποίο να αποπληρώσει το χρέος στην Τρόικα δηλαδή περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
 • Να αυξήσει τους φόρους στα προϊόντα στο 24% , συν κάποιες άλλες αυξήσεις φόρων για «μια διεύρυνση της φορολογικής βάσης» (δηλαδή υψηλότερους φόρους για τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος).
 • Να καθιερώσει αυτό που η Τρόικα αποκαλεί «ολιστική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος», δηλαδή να μειώσει τις συντάξεις έως 2,5% του ΑΕΠ, ή περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, και να καταργήσει τις ελάχιστες συντάξεις για τους χαμηλόμισθους και τις ετήσιες συμπληρωματικές επιχορηγήσεις συντάξεων.
 • Να εισαγάγει ένα «ευρύ φάσμα» μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των «πιο ευέλικτων» μισθολογικών διαπραγματεύσεων, των ευκολότερων μαζικών απολύσεων, των νέων ορίων στις απεργίες των εργαζομένων, και τις απολύσεις πάνω από χιλίων δασκάλων, ως μέρος της «εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».
 • Να κόψει τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και να μετατρέψει άλλες 52.000 θέσεις εργασίας σε θέσεις μερικής απασχόλησης. Και
 • Να εισαγάγει αυτό που η Τρόικα αποκαλεί περισσότερο «φιλόδοξο» πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Και αυτή είναι μόνο μια σύντομη λίστα.

Και πώς λειτούργησε η οικονομία στην Ελλάδα το προηγούμενο έτος;

Οι κρατικές δαπάνες της Ελλάδας από τον Αύγουστο του 2015 μειώθηκαν κατά 30% από τα μέσα του 2016, εκτός των στρατιωτικών δαπανών που έχουν αυξηθεί κατά 600 εκατομμύρια δολάρια. Από τον Αύγουστο του 2015, το τριμηνιαίο ελληνικό ΑΕΠ συνέχισε να συρρικνώνεται σε καθαρή βάση.
Το ελληνικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έχει αυξηθεί κι άλλο!
Υπάρχουν 83.000 λιγότερες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης (αλλά 28.000 περισσότερες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης). Τα ποσοστά ανεργίας των νέων έχουν αυξηθεί 48,8% έως 50,3%. Οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά σχεδόν 10%, καθώς η εμπιστοσύνη των καταναλωτών συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα, οι τιμές των κατοικιών έχουν ξεφουσκώσει και οι επενδυτικές επιχειρήσεις, οι εξαγωγές και οι εισαγωγές επιβραδύνονται.
Με άλλα λόγια, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να επιδεινώνεται παρά τα επιπλέον 98 δισεκατομμύρια δολάρια τους χρέους της Τρόικας και τα πιο ακραία μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν πριν από ένα χρόνο.

Είναι αναπόφευκτη μια τέταρτη ελληνική κρίση χρέους;

Η απάντηση είναι «ναι». Η Ελλάδα δεν μπορεί να δημιουργήσει πλεόνασμα 3,5% από το οποίο να πληρώσει το βουνό του κεφαλαίου και των τόκων για το χρέος της. Οι δόσεις αποπληρωμής του χρέους για το 2016 προς την Τρόικα ήταν σχετικά ελάχιστες το 2016. Στο 2017-18, όμως, θα υπάρξουν μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην αποπληρωμή του χρέους που θα οφείλονται στην αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει. Και θα επιδεινωθούν, όταν θα χτυπήσει η επόμενη πανευρωπαϊκή ύφεση, η οποία είναι πιθανό να συμβεί το 2017-18.
Η επόμενη κρίση του ελληνικού χρέους μπορεί να ξεσπάσει ακόμα και πριν απ’ αυτό, ως συνέπεια της τρέχουσας επιδείνωσης του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης στον απόηχο των Brexit και το βάθεμα των προβλημάτων στα τραπεζικά συστήματα της Ιταλίας και της Πορτογαλίας. Αυτή η μόλυνση θα μπορούσε γρήγορα να εξαπλωθεί στην Ελλάδα, επισπεύδοντας άλλη μία τέταρτη ελληνική κρίση χρέους όσο και τραπεζική κρίση.

Ένας αναδυόμενος νέος οικονομικός ιμπεριαλισμός;

Η επιβολή λιτότητας από το 2010 για την αποπληρωμή του χρέους της Τρόικα ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να αφαιρέσει εισοδήματα και πλούτο από τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή να εκμεταλλευθεί τους πολίτες της για λογαριασμό της Τρόικας και στη συνέχεια να μεταφέρει το εν λόγω εισόδημα στην Τρόικα και στους ευρωπαίους τραπεζίτες και επενδυτές. Αυτός είναι ο ιμπεριαλισμός καθαρός και απλός, αν και πρόκειται για ένα νέο είδος του που τώρα διευθετείται με μεταβιβάσεις κεφαλαίων από κράτος σε κράτος (Τρόικα-Ελλάδα) αντί της εκμετάλλευσης από εταιρεία σε εταιρεία στο σημείο της παραγωγής. Το μέγεθος της εκμετάλλευσης είναι μεγαλύτερο και πολύ πιο αποτελεσματικό.
Αυτό που έχει συμβεί και συνεχίζει να συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι η εμφάνιση μιας νέας μορφής οικονομικού ιμπεριαλισμού που τα μικρότερα κράτη και οι οικονομίες που σχεδιάζουν να ενταχθούν σε μεγαλύτερες ζώνες ελεύθερου εμπορίου και σε συνδικάτα «νομίσματος» ή να συνδέσουν τα νομίσματά τους με το δολάριο, το ευρώ ή κάτι άλλο οφείλουν να αποφύγουν με κάθε κόστος να γίνουν κι αυτά λιγότερο ή περισσότερο «όπως η Ελλάδα» και σταδιακά να γίνουν χρέους υποτελή στα ισχυρότερα καπιταλιστικά κράτη με τα οποία αποφάσισαν να ενοποιηθούν οικονομικά.
Ο νεοφιλελευθερισμός εξελίσσεται συνεχώς και δημιουργεί επίσης ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση. Ξεκινά ως ζώνη ελεύθερου εμπορίου ή «τελωνειακή» ένωση. Στη συνέχεια, προστίθεται ένα ενιαίο νόμισμα ή έρχεται να κυριαρχήσει, στο πλαίσιο του ελεύθερου εμπορίου, μέσω της τελωνειακής ένωσης. Μια νομισματική ένωση οδηγεί τελικά στην ανάγκη για μια ενιαία τραπεζική ένωση εντός της περιοχής. Η κεντρική τραπεζική νομισματική πολιτική καταλήγει να καθορίζεται από την κυρίαρχη οικονομία και το κυρίαρχο κράτος. Η μικρότερη οικονομία χάνει τον έλεγχο του νομίσματός της, τις τραπεζικές και νομισματικές πολιτικές της. Η ένωση των τραπεζών στην αναγκαιότητα μιας μορφής δημοσιονομικής ένωσης. Τα μικρότερα κράτη-μέλη χάνουν πλέον τον έλεγχο όχι μόνο των νομισματικών συστημάτων και των τραπεζών τους, αλλά τελικά και της φορολογίας καθώς και των δαπανών. Μπορούν στη συνέχεια να γίνουν «οικονομικά προτεκτοράτα» της κυρίαρχης οικονομίας και του κυρίαρχου κράτους, όπως έχει γίνει τώρα η Ελλάδα.
Πηγή: telesurtv.net
Μετάφραση: Παναγιώτης Ζαβουδάκης
Eικόνα: jodigraphics
Επιμέλεια: www.logiosermis.net
[1] Στα αγγλικά χρησιμοποιείται ο όρος «fire sale» («πώληση πυρκαγιάς») που χαρακτηρίζει την πώληση αγαθών σε εξαιρετικά μειωμένες τιμές, συνήθως όταν ο πωλητής αντιμετωπίζει την πτώχευση. Ο όρος προέρχεται από την πώληση αγαθών με μεγάλη έκπτωση λόγω ζημιών που έχουν υποστεί από πυρκαγιές. Στις χρηματοπιστωτικές αγορές «firesales» συμβαίνουν όταν οι πλειοδότες που εκτιμούν τα περιουσιακά στοιχεία σε υψηλή τιμή εμποδίζονται να κάνουν προσφορά γι’ αυτά. Έτσι πιέζεται η μέση τιμή πώλησης χαμηλότερα απ’ ό,τι θα ήταν κανονικά.
*Ο Δρ Jack Rasmus είναι διδάκτορας Πολιτικής Οικονομίας. Διδάσκει οικονομία και πολιτική στο Κολέγιο της Αγίας Μαρίας στην Καλιφόρνια. Επί 18 χρόνια ήταν αναλυτής αγοράς για αρκετές πολυεθνικές εταιρείες. Διετέλεσε διαπραγματευτής, και διοργανωτής σε πολλά εργατικά συνδικάτα (UAW, CWA, SEIU). Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων όπως «Η Οικονομία του Ομπάμα: Ανάκαμψη για τους λίγους», «Το Έπος της Ύφεσης: Πρελούδιο σε παγκόσμια ύφεση» και «Ο πόλεμος στο σπίτι μας: Η εταιρική επιθετικότητα από τον Ρόναλντ Ρίγκαν στον Τζωρτζ Μπους». Σύντομα κυκλοφορεί το βιβλίο του για την ανάλυση του ελληνικού χρέους και τον αναδυόμενο νέο οικονομικό ιμπεριαλισμό «Η λεηλασία της Ελλάδας: ένας αναδυόμενος νέος οικονομικός ιμπεριαλισμός».

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 8:30 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Ορισμένοι κερδοσκόπησαν ασύστολα στην «Λευκή νύχτα »

Χιλιάδες κόσμου στην χθεσινοβραδινή  «Λευκή νύχτα » της Καλαμάτας αλλά πολλές και οι καταγγελίες αναγνωστών για όργιο κερδοσκοπίας από ορισμένους καταστηματάρχες της Μεσσηνιακής  πρωτεύουσας 

Όπως μας καταγγέλλει χαρακτηριστικά   αναγνώστης σε ταβέρνα στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας για μισό κιλό Γουρνοπουλα ,τρείς μπύρες και μία ντοματοσαλάτα …..χωρίς λάδι πλήρωσε κρατηθείτε …..35 ευρώ !!!

Εμείς τι να προσθέσουμε εάν ευσταθεί η καταγγελία!!!

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 8:28 pm


ΑΛΕΞΗ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ...ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΤΑΤΖΗΔΕΣ !!!Αιτήσεις από 70.000 επιχειρήσεις για μεταφορά της έδρας τους εκτός Ελλάδας

Το νέο ασφαλιστικό και κυρίως οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2017, σε συνδυασμό με τη μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, οδηγούν σε λύσεις ανάγκης εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».

Τουλάχιστον 65.000 με 70.000 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση για μεταφορά της έδρας τους εκτός Ελλάδας, καθώς η εκτόξευση των ασφαλιστικών εισφορών από τον Ιανουάριο του 2017 τις οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο «λουκέτο».

Την ίδια ώρα, τα δικηγορικά γραφεία κατακλύζονται από υποθέσεις αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων ελεύθερων επαγγελματιών που προσφάτως πληροφορήθηκαν ότι το υπουργείο Εργασίας θα υπολογίσει τις εισφορές του 2017 με βάση του εισοδήματα του 2015, ελλείψει μηχανισμού ελέγχου του εισοδήματος σε πραγματικό χρόνο.

Ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο μεταβίβασης της επιχείρησης τους για ένα χρόνο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να δουν στη συνέχεια τι τους συμφέρει να κάνουν.

Ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που καταφεύγουν στη λύση της μετατροπής της επιχείρησης τους σε ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία, καθώς ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος δίνει το δικαίωμα στους μετόχους τους να μην ασφαλίζονται.

Εφόσον μπορούν να δικαιολογήσουν τη λογιστική δαπάνη, η οποία είναι μικρότερη από την ασφαλιστική, πολλές εταιρείες εξετάζουν την πιθανότητα μετατροπής τους σε ανώνυμες εταιρείες με τους μετόχους να μη συμμετέχουν στο ΔΣ για να γλιτώνουν τις εισφορές.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 8:00 pm


ΠΥΛΟΣ - Μετωπική με ....αγριογούρουνο δίπλα στην ....Costa Navarino !!!

ΔΙΠΛΑ ΑΤΥΧΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ  !!!

Το αυτοκίνητο έγινε… πίτα έχασε και το αγριογούρουνο !!! 

Ένα από τα πλέον πρωτοφανή τροχαία ατυχήματα σημειώθηκε στην Ε.Ο Χώρας - Πύλου  200 μέτρα πρίν την διασταύρωση της  Costa Navarino στην τοποθεσία Λαδά 
 Επιβατικό αυτοκίνητο μεταμεσονύχτιες ώρες  συγκρούστηκε μετωπικά με αγριογούρουνο μεγάλου  βάρους !
 Ο οδηγός και η συνοδηγός συζυγός του  σώθηκαν από θαύμα, όταν το αυτοκίνητο έγινε… πίτα από τη σύγκρουση με το άγριο ζώο.
 Ξαφνικά μέσα στην νύχτα  ο οδηγός είδε μπροστά του ένα… αγριογούρουνο. 
Δεν πρόλαβε να σταματήσει , η πορεία του αυτοκινήτου ανακόπηκε από το μεγάλο ζώο που πετάχτηκε ξαφνικά στο δρόμο. 
Η σύγκρουση με το  αγριογούρουνο ήταν σφοδρή. 
Απώλειες όμως υπήρξαν από την μία πλευρά . 
Το ζώο αν και τραυματισμένο εξαφάνιστηκε στα διπλανά χωράφια μέσα στην νύχτα . 
Το αυτοκίνητο στην κυριολεξία έγινε… πίτα και ακινητοποιήθηκε.
 Η μηχανή κάηκε, το καπό στραπατσαρίσθηκε , έσπασε το παρμπρίζ και από θαύμα οι δύο επιβαίνοντες, οδηγός και συνοδηγός δεν τραυματίστηκαν σοβαρά.
 Εκτιμάται ότι το ζώο αποπροσανατολίστηκε , βγήκε στο δρόμο σκορπώντας τον τρόμο και την καταστροφή στον άτυχο οδηγό που βρέθηκε στον πορεία  του

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 7:32 pm


ΦΩΤΟ - Σαν σε ταινία: Ναυγοί σε νησί του Ειρηνικού σώθηκαν γράφοντας στην άμμο «SOS»

Δύο αγνοούμενοι ναυαγοί που είχαν βρει καταφύγιο σε ένα ακατοίκητο νησί στον Ειρηνικό ωκεανό περισυνελέγησαν την Παρασκευή, από ένα αεροσκάφος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ που εντόπισε το ακρωνύμιο «SOS» χαραγμένο στην άμμο παραλίας του.

Οι διασωθέντες - που εντοπίστηκαν στην νήσο East Fayu, της πολιτείας Chuuk, του νησιωτικού συμπλέγματος της Μικρονησίας – είναι πλέον ασφαλείς, όπως δήλωσε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ.


Η διάσωση ακολούθησε μιας αναζήτησης επτά ημερών από μια πολυεθνική ομάδα, η οποία και κάλυψε έκταση 16.571 τετραγωνικά μίλια προτού ανακαλύψει το ζεύγος.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κολωνία αποκάλυψε τα στοιχεία της ταυτότητας του ανδρόγυνου, ως τον Linus και την Sabina Jack, οι οποίοι είναι και οι δυο ηλικίας 50 ετών.


Το ζευγάρι είχε αναχωρήσει από το νησί Weno στις 17 Αυγούστου, με προορισμό το νησί Tamatam, ενώ είχαν στην κατοχή τους περιορισμένες προμήθειες, αλλά όχι εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης.

Στις 19 Αυγούστου, το κέντρο διοίκησης του Λιμενικού Σώματος των ΗΠΑ έλαβε την καταγγελία εξαφάνισης του σκάφους των 18 ποδών και των δύο επιβαινόντων σε αυτό.

Το. πλήρωμα ενός αεροσκάφους του Ναυτικού που συμμετείχε στις έρευνες που ακολούθησαν, εντόπισε το ζευγάρι στο νησί από το αυτοσχέδιο SOS που είχαν χαράξει στην άμμο.

Το ζευγάρι φέρεται να είναι σε καλή κατάσταση και ενθουσιασμένο που επέστρεψε σώο στο σπίτι τους και στις οικογένειες τους.


Στις έρευνες συμμετείχαν 14 σκάφη, δύο αεροσκάφη και ένα πλοίο.

Η Μικρονησία αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 607 μικρών νησιών στο δυτικό Ειρηνικό, περίπου 2500 μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 7:00 pm


Ο Αρκάς ξαναχτυπά –«Τι να κάνω, να σας διορίσω;»

Ακτινογραφία της ελληνικής πολιτικής και κοινωνίας είναι ο Προφήτης του Αρκά.

Στο νέο του σκίτσο, κάποιος λέει στο περίφημο πλέον «Προφήτη»: «Συνεχώς κινδυνολογείς, Προφήτη!...
Εμείς όμως θέλουμε να νιώσουμε λίγο ασφάλεια για το μέλλον!».
Και ο «Προφήτης» απαντά: «Και τι να κάνω;...Να σας διορίσω;»Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 6:21 pm


Γιατί το "φραπεδάκι " κάνει καλό στην υγεία;

Ο στιγμιαίος καφές, με τον όποιο φτιάχνεται ο φραπέ, έχει δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό

Όταν οι Έλληνες λένε “πάμε για ένα καφέ”, το πιο πιθανό είναι ότι ο καφές που θα πιουν θα είναι φραπέ. Αν το ούζο είναι το “εθνικό μας ποτό”, τότε ο καφές φραπέ είναι σίγουρα το εθνικό μας ρόφημα καφέ.
Ο στιγμιαίος καφές, με τον όποιο φτιάχνεται το φραπέ, έχει δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σας. Λίγοι το γνωρίζουν αυτό και αν το γνώριζαν, τότε ίσως να μην έπιναν άλλο είδος καφέ, ειδικά το καλοκαίρι που, όπως και αν το κάνουμε, “τραβιέται” περισσότερο ο κρύος καφές.
Και αν έχετε προβλήματα με τη χοληστερίνη σας, τότε ίσως και να... επιβάλλεται να πίνετε φραπέ! Δείτε γιατί...
Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη
Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.
Καφεΐνη
Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.
 
 
iatropedia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 5:00 pm


Πατέρας θα γίνει ο αγαπημένος τραγουδιστής

Μετά το διαζύγιό του, βρήκε ξανά την ευτυχία στο πλευρά της Κατερίνας Πέρρου με την οποία σε λίγες ημέρες θα κρατούν στην αγκαλιά τους το πρώτο τους παιδί. 

Ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας από εκείνους τους καλλιτέχνες που έχουν καταφέρει να διαφυλάξουν την προσωπική τους ζωή. 
Ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά κατά καιρούς για την προσωπική του ζωή. Ο τραγουδιστής φαίνεται ότι ξέρει να προστατεύει καλά τη ζωή του που δεν αφορά στην καλλιτεχνική του δράση κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες θα γίνει μπαμπάς, ωστόσο μέχρι τώρα η είδηση αυτή δεν είχε διαρρεύσει πουθενά!
Ο Γιάννης Κότσιρας μετά το διαζύγιό του βρήκε ξανά την ευτυχία στο πλευρά της Κατερίνας Πέρρου με την οποία σε λίγες ημέρες θα κρατούν στην αγκαλιά τους το πρώτο τους παιδί. 
Πριν ένα περίπου χρόνο ο τραγουδιστής είχε μιλήσει στην κάμερα του Πρω1νό και είχε παραδεχτεί πως βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής του. 
Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παντρεύεται είχε πει χαρακτηριστικά: «Ναι πάντα γράφουν πράγματα.  Εγώ εύχομαι όλα αυτά που είπαν να γίνουν αληθινά… Μου αρέσει η οικογένεια, θέλω να κάνω οικογένεια και είμαι πάρα πολύ καλά σε αυτή την φάση της ζωής μου».

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2016 | 4:00 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: