1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ 1
 2. ΕΡΤ 2
 3. ΕΡΤ 3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Οιχαλια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Οιχαλια

Ο καιρός δρόσισε, ο χειμώνας έρχεται και η ώρα… θα αλλάξει.

Πότε όμως θα συμβεί αυτό;

Η ώρα το χειμώνα, αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής, στις 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, το κάνουμε 03:00.

Αυτό για τη χειμερινή αλλαγή ώρας που συμβαίνει πάντα έτσι κάθε χρόνο, να θυμάστε: τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη.

 Φέτος η ώρα θα αλλάξει στις 25 Οκτωβρίου και ώρα 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Μία ώρα πίσω θα πάμε τα ρολόγια μας και θα δείχνουν 3:00.

Ενδεικτικές προσεχείς χειμερινές αλλαγές ώρας:
 
2015 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 25 Οκτωβρίου
2016 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 30 Οκτωβρίου
2017 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 29 Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 3:00 pm


Κλάδεμα καρποφορίας της ελιάς: Κανόνες για υψηλή παραγωγή

Η ελιά είναι δέντρο που αντιδρά θεματικά σε καλλιεργητικές παρεμβάσεις, όπως το κλάδεμα. 
 
Αρκεί να γίνεται σωστά! 
 
Αν η επέμβαση του κλαδέματος είναι επιτυχής, το δένδρο οδηγείται σε υψηλές αποδόσεις και περιορισμό της παρενιαυτοφορίας, ενώ σε αντίθετη περίπτωση παρατηρούνται προβλήματα που εντέλει ζημιώνουν το εισόδημα του παραγωγού.
Μετά το πέρασμα από την νεαρή ηλικία στην ενήλικη ζωή, το ελαιόδενδρο απαιτεί εφαρμογή κλαδέματος καρποφορίας. 
Με το κλάδεμα αυτό στοχεύουμε στη ρύθμιση της φυσιολογίας του φυτού, ώστε να μεταφερθούν τα φωτοσυνθετικά προϊόντα στους καρπούς. 
Πριν την όποια επέμβαση είναι απαραίτητη η γνώση των οργάνων του δένδρου και του τρόπου που καρποφορεί.
Η ελιά δίνει καρπούς από μικτούς οφθαλμούς μασχαλιαία και σε βλάστηση 2ης χρονιάς, με διαφοροποιήσεις κυρίως στον τρόπο προσανατολισμού της βλάστησης.
 Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, μεταξύ άλλων, η ποικιλία επηρεάζει τη μεθοδολογία κλαδέματος. 
Η συνηθισμένη ελαιοκομική πρακτική μας δείχνει ότι οι μέθοδοι κλαδέματος επηρεάζονται σημαντικά από την τοπική παράδοση και το σχήμα διαμόρφωσης που ακολουθείται κυρίαρχα στην περιοχή.
Στο παρόν άρθρο θα αναφερθούν βήμα προς βήμα τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσει έμφαση ο κλαδευτής, πριν πιάσει το κλαδευτικό ψαλίδι.
     Αραιώνουμε ή/και βραχύνουμε τους ετήσιους βλαστούς, εκείνους δηλαδή που πρόκειται να δώσουν καρπούς την επόμενη περίοδο. Η βράχυνση γενικά πρέπει να αποφεύγεται, ενώ αυτό το αραίωμα εφαρμόζεται μόνο όταν έχουμε εξαιρετική ευρωστία του κλάδου.
      Αντίστοιχη εφαρμογή πραγματοποιείται για την διετή βλάστηση, εκείνη δηλαδή που θα καρποφορήσει την τρέχουσα χρονιά.
      Απομάκρυνση των βλαστών που καρποφόρησαν κατά 50%.
      Αφαίρεση όσων βλαστών δεν καρποφόρησαν, ενώ ήταν αναμενόμενο. 
Ο αριθμός των κλαδευόμενων κλαδιών/βλαστών εξαρτάται από το βαθμό γενικής καρποφορίας του δέντρου. Εάν αυτό καρποφόρησε επαρκώς, τότε κόβονται όλοι οι διετείς βλαστοί που δεν έδωσαν καρπό.
      Απομάκρυνση κλαδιών ή βλαστών που είναι ξερά, άρρωστα και κακού προσανατολισμού (π.χ. διασταυρώνονται με άλλα κλαδιά).
Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή του συνόλου ή μέρους των παραπάνω επεμβάσεων θα εξαρτηθεί από την εικόνα του ελαιώνα, τις ικανότητες των κλαδευτών και την εκτίμηση του κόστους κλαδέματος.

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 2:37 pm


Θέλει να κυβερνήσει ή να αυτοκτονήσει η Ν.Δ.;

Κύριε Μεϊμαράκη, καθώς προεκλογικά το αποφύγατε, μπορείτε έστω τώρα να μας πείτε ποιο ισοδύναμο μέτρο θα προτείνατε για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση; 
Εσείς, κύριε Τζιτζικώστα, που έχετε ταχθεί υπέρ του κλεισίματος των Σκουριών και της ιδιωτικοποίησης του Λιμένος Θεσσαλονίκης, θέλετε να μας εξηγήσετε πώς ακριβώς εννοείτε τις αποκρατικοποιήσεις;
 Ενα παρεμφερές ερώτημα υπάρχει και για σας, κύριε Μητσοτάκη, που διαρκώς μιλάτε για την ανάγκη ενός μικρότερου κράτους. 
Θα μας προσδιορίσετε, επιτέλους, ποιους δημοσίους υπαλλήλους θα διώχνατε και από ποιες υπηρεσίες; 
Εννοείται ότι και για σας υπάρχουν πολλές ερωτήσεις, κύριε Γεωργιάδη. 
Τι γνώμη έχετε για το ενδεχόμενο, π.χ., η Εκκλησία να υποχρεωθεί να παραχωρήσει στην Πολιτεία μικρό έστω μέρος της τεράστιας περιουσίας της για να γίνουν επενδύσεις; Θα θέλαμε, επίσης, να μας πείτε αν
είστε υπέρ ή κατά του συμφώνου συμβίωσης ή ακόμη και του δικαιώματος της υιοθεσίας για τους ομοφυλόφιλους.
Τα ερωτήματα είναι τυχαία. Διότι υπάρχουν ασφαλώς πολύ σοβαρότερα θέματα τα οποία θα όφειλαν να απαντήσουν οι προαναφερθέντες. Ποιες είναι, άραγε, οι προτάσεις τους για το ασφαλιστικό; Να κοπούν ή να μην κοπούν οι συντάξεις των 1.500 ευρώ, όταν όλοι πια έχουμε καταλάβει ότι οι «εναπομείναντες» εργαζόμενοι δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των συντάξεων; Για το φορολογικό τι προτείνουν όταν 5 εκατομμύρια Ελληνες δηλώνουν ετήσια εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ; Για τους αγρότες στους οποίους διπλασιάζεται η φορολογία, τι γνώμη έχουν; Και ποιες είναι οι απόψεις τους για μείζονα θεσμικά ζητήματα; Πρέπει ή δεν πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών; Να καταργηθεί ή να παραμείνει το μπόνους των 50 εδρών στον εκλογικό νόμο; Τι θα προτείνουν στη Συνταγματική Αναθεώρηση; Και τι θα κάνουν για την αναγκαία ανανέωση του ίδιου του κόμματός τους, όταν εδώ και χρόνια οι βουλευτικές θέσεις της Ν.Δ. μοιάζουν κληρονομικές;

Ζητώ την κατανόησή σας για την απαρίθμηση των αυτονόητων αυτών ερωτημάτων, αλλά σε αυτά, νομίζω, θα όφειλαν να απαντήσουν οι τέσσερις υποψήφιοι πρωθυπουργοί. Διότι αυτός είναι βέβαια ο στόχος τους διεκδικώντας την ηγεσία της Ν.Δ. Και όμως. Αντί να διεξάγεται μεταξύ τους μια σοβαρή πολιτική συζήτηση για να καταλάβουμε τι ακριβώς θα κάνουν αν βρεθούν στην εξουσία, παρακολουθούμε ένα απίστευτο κουτσομπολιό για το αν στηρίζει ο Καραμανλής τον Μεϊμαράκη ή ο Σαμαράς τον Τζιτζικώστα.

Θέλω να είμαι δίκαιος. Οσα κι αν έχει να καταλογίσει κανείς στον Αδ. Γεωργιάδη και τον Κυρ. Μητσοτάκη, είναι οι μόνοι μέχρι στιγμής που διατυπώνουν ευθαρσώς τις απόψεις τους. 
Οι δυο τους άλλωστε, κατά γενική ομολογία, υπήρξαν εκ των πλέον επιτυχημένων υπουργών της Ν.Δ., καθώς δεν δίστασαν όχι μόνον να συγκρουσθούν με τα συμφέροντα που απομυζούν το Δημόσιο, αλλά κυρίως να παραδεχθούν ότι τις μεταρρυθμίσεις των μνημονίων θα οφείλαμε να τις κάνουμε μόνοι μας πριν μας τις επιβάλουν ατιμωτικά οι δανειστές μας.
Ως εκ τούτου είναι κωμικοτραγικό ότι οι κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης εμφανίζονται ως αουτσάιντερ, ενώ φυσιολογικώς θα έπρεπε να είναι τα φαβορί για την ηγεσία της Ν.Δ. Και αν ο κ. Μεϊμαράκης έχει το άλλοθι ότι διετύπωσε τις απόψεις του προεκλογικά (που δεν το έπραξε, καθώς το μότο του ήταν «δεν υπόσχομαι τίποτα»), ο κ. Τζιτζικώστας τι ακριβώς πρεσβεύει; Εχει καταλάβει κανείς ποιες είναι οι προτάσεις του νεαρού πολιτικού, πέραν του «προσόντος» του ότι εξελέγη περιφερειάρχης από ένα κοινό που θαύμαζε μέχρι πρότινος τον Παν. Ψωμιάδη;

Υπάρχει όμως και ένα επιπλέον ερώτημα που οφείλει να απαντήσει ειδικώς ο κ. Τζιτζικώστας, καθώς έως το 2019 έχει κώλυμα εκλογιμότητας στην Βουλή. Δεν πρέπει να μας ενημερώσει έστω ποιον θα προτείνει ως επικεφαλής της Κ.Ο. της Ν.Δ.; Οι διαρροές συνεργατών του ότι «για κάθε θέμα θα είναι άλλος ο εκπρόσωπος του Απόστολου», πέραν του ότι είναι φαιδρές, δεν απαντούν στο ποιος θα ηγείται της Ν.Δ. όταν διεξάγεται συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών. 
Σημειωτέον δε ότι αν γίνουν εκλογές, π.χ., το 2017, ο κ. Τζιτζικώστας θα είναι εκτός Βουλής μέχρι το 2021! Κατά τα λοιπά, ουδείς απαντά σε μία ακόμη πιο αυτονόητη ερώτηση. Πόσο λογικό είναι η Ν.Δ. να αναζητεί σήμερα έναν... αντι-Τσίπρα, όταν ο πρωθυπουργός καταγγέλλεται από όλους στη Συγγρού ως αδίστακτος ψεύτης, απύθμενα λαϊκιστής και εντέλει ο πιο αποτυχημένος «ηγέτης» της Μεταπολίτευσης; Αυτό ψάχνει η Ν.Δ;. Ενα ομοίωμα του κ. Τσίπρα ή να διαμορφώσει, επιτέλους, μια συγκροτημένη πολιτική πρόταση, αναγνωρίζοντας έτσι τις διαχρονικές ευθύνες της για το κατάντημα της χώρας;
 
Κ. Ζούλας-Καθημερινή

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 2:24 pm


ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Ο.Π.Α-ΕΛΕΚΕ ΓΑΤΣΙΟ ΡΑΚΙΤΖΗΣ -ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Γράφει: Ο Αιρετικός Μεσσήνιος

Είναι αρκετά και κατ εξακολούθηση τα κρούσματα παρανομιών και έκνομων πράξεων στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε φορείς του ελληνικού δημοσίου στους οποίους παραβιάζονται νόμοι διαδικασίες και κανόνες. Σύμφωνα με  έγκυρες πληροφορίες επίσημες καταγγελίες οδήγησαν στην δικαιοσύνη και σε έλεγχο τις διαδικασίες κρίσεις καθηγητών του τμήματος στατιστικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με κατηγορίες για παρέμβαση στην διαδικασία του πρύτανη Κώστα Γάτσιου ,ενώ ο εν λόγο ακαδημαϊκός έχει μπει στο στόχαστρο του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή που ερευνά επιπλέον επίσης καταγγελίες για φοροδιαφυγή στο ΕΛΚΕ τον ειδικό δηλαδή λογαριασμό του Ο.Π.Α στον οποίο οι καθηγητές οφείλουν να καταθέτουν το 15% από εργασίες τους εκτός πανεπιστημίου. 
Ο Κ. Πρυτανης λοιπόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατηγορείτε ότι ενεργεί προκλητικά μεροληπτικά στην διαδικασία κρίσης μελών ΔΕΠ για την εξέλιξη η μονιμοποίησης των ημετέρων; 
Ο κ. Γάτσιος σύμφωνα με τις κατηγορίες στις τελευταίες κρίσεις καθηγητών έστειλε την λίστα των επιτυχόντων ως οφείλει βάσει του νόμου εντός διμήνου στο Υπουργείο Παιδείας για να πάρουν ΦΕΚ διορισμού. Δεν έκανε όμως το ίδιο και με την λίστα των αποτυχόντων για την οποία είχε την ίδια υποχρέωση. 
Την κράτησε παράνομα και προωθεί την επανεξέταση των υποψηφίων ,γιατί όπως κατηγορείτε μεταξύ των υποψηφίων υπάρχει και εκλεκτός του .Ο πρύτανης κ. Γάτσιος κατηγορείτε για μεροληπτική και άνιση μεταχείριση μεταξύ των υποψηφίων και ωμη παραβίαση κ. Νίκο Φίλη Υπουργέ Παιδείας, θεμελιωδών διατάξεων περί χρηστής διοίκησης του συντάγματος !!!
Η υπόθεση έχει φτάσει στην δικαιοσύνη που κινεί όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Παράλληλα η εν λόγο υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα ,έγινε αφορμή να επισκεφτεί το Ο.Π.Α και συγκεκριμένα το ΕΛΚΕ κλιμάκιο του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιτζή, γιατί όπως υποστηρίζεται από τις καταγγελίες και τα πρώτα ευρήματα  ο εν λόγο υποψήφιος καθηγητής πανεπιστήμιου που κόπηκε και ελεώ του κ. Πρύτανη επιχειρείται να μπει παρανόμως στην διαδικασία επανεξέτασης οφείλει στον ειδικό λογαριασμό του ΟΠΑ εισφορές της τάξεως των 100.000 ευρώ!!! 
Ο νέος Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και με το αισθητήριο και την αξιολόγηση του Δημοσιογράφου οφείλει σε άμεσο χρόνο να σπάσει τα όποια αποστήματα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα ,εφαρμόζοντας αυστηρά τις νόμιμες διαδικασίες, και στέλνοντας σπίτι τους  όποιους επίορκους, για τους οποίους πολύ κουβέντα γίνεται τελευταία. Εκτός και αν κύριε Φίλη θέλετε να επιβεβαιώσετε τον κ. Ρακιτζη που δηλώνει επίσημα σε συνέντευξη του ότι η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία, μας κοστίζει 33 δις ετησίως και δεν καταπολεμάτε γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση!!!Για να συμπληρώσει ότι η μεγαλύτερη διαφθορά εντοπίζεται σε ψηλά ιστάμενα άτομα ανώτατου εκπαιδευτικού επιπέδου.
 Είπατε τίποτα κ. Φίλη; Μήπως ο κ. Πρυτανης θα μπορούσε να σας εξηγήσει τι γίνεται εκεί στο ΟΠΑ και τον ΕΛΚΕ ως έχει υποχρέωση; Εκτός και αν υπάρχει μορφή ασυλίας που δεν την γνωρίζουμε εμείς οι ταπεινοί, που καλύπτει τον κ. Πρυτανη… για τα όσα τον κατηγορούν.
Γιατί αυτή η ιστορία με τους καθηγητές, τα πτυχία, τις προαγωγές και τα διάφορα έχουν όπως πληροφορήθηκα δημιουργήσει παρεμβάσεις και σε αλλά πανεπιστημιακά ιδρύματα ,μετά από καταγγελίες και είναι έτοιμη μεγάλη ερεύνα σε βάθος .
Για να τελειώνουμε με τους επίορκους και τους μαϊμού στο χώρο της παιδείας.

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 2:09 pm


ΣΟΚ στους αγρότες !!! Διπλασιάζεται αναδρομικά η προκαταβολή φόρου για εισοδήματα του ’14

Μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περιμένει μέσα στις επόμενες ημέρες εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους που έχουν ως κύριο επάγγελμα αυτό του αγρότη, ή δηλώνουν έσοδα που προέρχονται από αγροτική δραστηριότητα, καθώς, όπως προκύπτει με βάση σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, αυξάνεται και μάλιστα αναδρομικά η προκαταβολή φόρου από 27,5% σε 55% για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2014.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανέβει στο σύστημα TAXIS το ποσό που προκύπτει από την παραπάνω διαφορά φόρου και το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί σε 3 ισόποσες δόσεις έως το τέλος του έτους.
Πρόκειται για μία «ψυχρολουσία» επί του συνόλου σχεδόν του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, δεδομένου ότι οι αγρότες θεωρούσαν ότι τουλάχιστον για φέτος είχαν ξεμπερδέψει με την φορολογία εισοδήματός τους, καθώς είχαν λάβει τα εκκαθαριστικά τους, ενώ αρκετοί είχαν σπεύσει να τακτοποιήσουν και τις οφειλές τους.
Να σημειώσουμε πως ήδη σε ορισμένους από αυτούς, έχει κοινοποιηθεί η απαίτηση για την πληρωμή επιπλέον φόρου από το κράτος, μέσω νέων εκκαθαριστικών, η αποστολή των οποίων ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας.
Παράλληλα και σε ότι αφορά το σύστημα TAXIS, να επισημάνουμε πως η πλειονότητα των αγροτών θα αρχίσει να ενημερώνεται από τη Δευτέρα, καθώς το σύστημα –παρά το γεγονός ότι η σχετική διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες- εξακολουθεί και «ενημερώνεται».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη απαίτηση αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα του μνημονίου, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά τους απασχολούμενους στη γεωργική παραγωγή της χώρας. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει στη Βουλή και την σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από 1\1\2014.
Η εν λόγω ρύθμιση θα προβλέπει επίσης προκαταβολής φόρου εισοδήματος 75% για τα κέρδη που προκύπτουν για το 2015 και 100% για τα κέρδη που προκύπτουν από το 2016 και εφεξής. Η σχετική εγκύκλιος με θέμα «Κοινοποίηση διατάξεων του ν.4336/2015 (ΦΕΚ Α’94) που αφορούν σε τροποποίηση του ν.4172/2013 (Κ.Φ.Ε.)» άρχισε ήδη από τις 2 Οκτωβρίου να κοινοποιείται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
«Με τις νέες διατάξεις ορίζονται οι συντελεστές προκαταβολής φόρου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν φυσικά πρόσωπα της παρ.1 του άρθρου 69 του ν.4172/2013 ως εξής:i) 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2014 έως και 31.12.2014,ii) 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 έως και 31.12.2015, iii) 100% για τα κέρδη που προκύπτουν στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από 1.1.2016 και εφεξής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο.
Να προσθέσουμε πως με βάση το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε τον Ιούλιο η κυβέρνηση με τους δανειστές μας, οι αγρότες για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια θα βρεθούν στο επίκεντρο μίας σφοδρής «φοροκαταιγίδας», δεδομένου ότι εκτός της αύξησης της προκαταβολής φόρου, αναμένεται να επιβαρυνθούν περαιτέρω οικονομικά τόσο από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή, από το 13% που είναι φέτος στο 20% το 2016, όσο και από τη σταδιακή κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο.

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 2:00 pm


Μήνυμα Άγγελου Χρονά για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η 10η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας για το 2015, έχει θέμα «Αξιοπρέπεια στην Ψυχική Υγεία».
Η μέρα αυτή έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα.

Δυστυχώς, τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προβλέπουν πως σε πέντε χρόνια, το 2020, η κλινικά διαπιστωμένη κατάθλιψη θα αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη χώρα μας ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων πάσχει από ψυχικές ασθένειες αλλά ο φόβος του στιγματισμού δεν του επιτρέπει να ζητήσει την απαιτούμενη βοήθεια από τους γιατρούς.

Οι επιβαρυντικοί παράγοντες στις μέρες μας είναι πολλοί για να παρουσιάσει κανείς ψυχικό νόσημα. 

Η δική μας υποχρέωση ως γιατρών και ως ενεργών πολιτών, και η 10η Οκτωβρίου αποτελεί  αφορμή για μεγαλύτερο ίσως προβληματισμό και δράση,  είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία.

Επίσης θα πρέπει να παρέμβουμε πολύπλευρα μέσω κάθε δυνατής δομής, με προγράμματα πρόληψης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από την Οικογένεια.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εγώ προσωπικά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε δράση που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ψυχικής υγείας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα δραστηριοποιηθούμε.

Άγγελος Χρονάς
Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ «Ιπποκράτειο»
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου- Εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Π.Ε Μεσσηνίας

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 1:17 pm


ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι του Σαββάτου, στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και κυρίως από το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και στο Βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Από το βράδυ της Κυριακής τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και τοπικά 9 στο Ιόνιο το Σάββατο και την Κυριακή στο Αιγαίο.
 
 

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 1:07 pm


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ - Μετά την Μύκονο... το Κατάκολο στις κρουαζιέρες

Στην 4η θέση με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε επιβάτες κρουαζιέρας αλλά και αφίξεις κρουαζιεροπλοίων για το 2015, είναι το λιμάνι του Κατακόλου, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Κρουαζιέρας (ΕΕΕΚΦΝ).
Σύμφωνα με την ΕΕΚΦΝ, πάνω από 5,3 εκατομμύρια επιβάτες μετέφεραν τα κρουαζιερόπλοια στα μικρά και μεγάλα λιμάνια και διάσημους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας το 2015, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία για το 2015, αριθμός αυξημένος κατά 7,9% σε σχέση με πέρυσι.
 Οι συνολικές αφίξεις κρουαζιεροπλοίων αντίστοιχα εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 4.150, επίσης αυξημένες, κατά 8,8%.
Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα είναι το σοβαρότερο θέμα αυτή τη στιγμή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς ήδη έχουν υπάρξει κάποιες αλλαγές δρομολογίων, με σημαντικές απώλειες για τη Ρόδο, την Κω, τη Μυτιλήνη,τη Σάμο και τη Σύμη. Η Ενωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας εκτιμά ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί σύντομα και πως κατά την επόμενη σεζόν, η κίνηση στους προορισμούς αυτούς θα επανέλθει στην κανονική της ροή.
Αντίθετα, από την εφαρμογή των capital controls δεν υπήρξαν ακυρώσεις στις αφίξεις επισκεπτών, αλλά κυρίως οικονομικές επιπτώσεις, καθώς τα περισσότερα πλοία κατέληξαν στη γείτονα χώρα για προμήθειες και συναλλαγές πληρωμάτων.
Δείτε τη λίστα
Πειραιάς 1.092.000 επιβάτες και 627 κρουαζιερόπλοια
Σαντορίνη 859.000 επιβάτες και 592 κρουαζιερόπλοια
Μύκονος 747.000 επιβάτες και 540 κρουαζιερόπλοια
Κατάκολο με 639.000 επιβάτες και 256 κρουαζιερόπλοια,
Κέρκυρα με 587.000 επιβάτες και 406 κρουαζιερόπλοια
Ρόδος με 307.000 επιβάτες και 310 κρουαζιερόπλοια
Ηράκλειο με 286.000 επιβάτες και 176 κρουαζιερόπλοια
Πάτμος με 115.000 επιβάτες και 165 κρουαζιερόπλοια
Κεφαλλονιά με 95.000 επιβάτες και 85 κρουαζιερόπλοια και
Βόλος με 63.000 επιβάτες και 58 κρουαζιερόπλοια

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 1:00 pm


Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί που συμμετείχαν σε κύκλωμα με προϊόντα «μαϊμού»


Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί που συμμετείχαν σε κύκλωμα με προϊόντα «μαϊμού»

Δύο αστυνομικοί και τρεις ιδιώτες συνελήφθησαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, γιατί συμμετείχαν σε κύκλωμα που πουλούσε προϊόντα «μαϊμού» στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί τους συνελήφθησαν και τρεις ιδιώτες, ενώ στην δικογραφία για την υπόθεση συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον άλλα πέντε άτομα.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν χρηματικά ποσά και μεγάλος αριθμός απομιμητικών προϊόντων, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης
Οι συλληφθέντες αστυνομικοί είναι αστυφύλακες, ηλικίας 30 και 27 ετών, και οι υπόλοι τρεις 33 και 38 ετών (Έλληνες) καθώς και 32χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατάχρησης εξουσίας, παραβίασης οικιακού ασύλου κατά συναυτουργία, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε απλές σωματικές βλάβες, ληστείας κατ' εξακολούθηση, εκβίασης κατά συναυτουργία, αδικήματα σχετικά με την Υπηρεσία, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και της κατοχής ναρκωτικών. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας (1) υπήκοος Αλβανίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι αναζητούνται.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν κύκλωμα εκμετάλλευσης αλλοδαπών.
Ο 33χρονος, μαζί με τον υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, παρείχαν πληροφορίες στον 30χρονο αστυφύλακα, σχετικά με αποθήκες απομιμητικών προϊόντων στο κέντρο της Αθήνας.
Στη συνέχεια, οι δύο αστυφύλακες, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, πραγματοποιούσαν ελέγχους στις συγκεκριμένες αποθήκες, χωρίς να κατάσχουν τα απομιμητικά προϊόντα, τα οποία παρέδιδαν στους συνεργούς τους, οι οποίοι τα πουλούσαν σε αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο τέτοιων προϊόντων.
Τα μέλη του κυκλώματος μοιράζονταν τα χρήματα που έβγαζαν από την παράνομη δραστηριότητα τους. Σε περίπτωση που οι αλλοδαποί, οι οποίοι αγόραζαν τα συγκεκριμένα προϊόντα, δεν ήταν συνεπείς απέναντι στα μέλη του κυκλώματος, ο 38χρονος και ο 32χρονος υπήκοος Αλβανίας αναλάμβαναν, με τη βία, να πάρουν τα χρήματα.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με καταγγελία υπηκόου Μπαγκλαντές, το περασμένο καλοκαίρι, μετέβησαν στην αποθήκη του, στο κέντρο της Αθήνας, ο 30χρονος Αστυφύλακας, μαζί με τον 33χρονο ιδιώτη και τον υπήκοο Αλβανίας που αναζητείται, όπου αφού του συστήθηκαν ως αστυνομικοί, του ζήτησαν το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη σύλληψη του και στην κατάσχεση των προϊόντων του.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο υπήκοος Μπαγκλαντές, σε μεταγενέστερη συνάντηση παρέδωσε στους τρεις (3) δράστες το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ, ως προκαταβολή του συμφωνηθέντος ποσού, ενώ το επόμενο διάστημα μετέβησαν στο κατάστημά του ο 38χρονος και ο 32χρονος και τον γρονθοκόπησαν σε διάφορα σημεία του σώματος, με σκοπό να αποσπάσουν το υπόλοιπο ποσό.
Επιπλέον, στη δικογραφία περιέχονται καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 30χρονος Αστυφύλακας, είτε μόνος του, είτε με τη συνδρομή των συνεργών του, προσέγγιζε αλλοδαπούς σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά και προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ καταγγέλλεται και έρευνα σε οικία αλλοδαπού, χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Από τις έρευνες που διενήργησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • Στην οικία του 30χρονου Αστυφύλακα, πέντε (5) τηλεφωνικές συσκευές, τρεις (3) κάρτες SIM και μπλοκ με χειρόγραφες σημειώσεις με τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις κατοικιών και αποθηκών στο κέντρο της Αθήνας.
 • Στην οικία του 27χρονου Αστυφύλακα, (46) πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης, (140) απομιμητικά ρολόγια, (26) αλυσίδες χεριού, (13) αλυσίδες λαιμού και μεγάλος αριθμός θηκών, φορτιστών και καλωδίων USB για κινητά τηλέφωνα.
 • Στην κατοχή του 33χρονου, το χρηματικό ποσό των (6.060) ευρώ, νάιλον συσκευασία, που περιείχε ναρκωτική ουσία, πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους (1,2) γραμμάρια και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
 • Σε κατάστημα «internet - cafe», ιδιοκτησίας του 33χρονου, στο κέντρο της Αθήνας, ζυγαριά ακριβείας και δύο (2) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ναρκωτικά, συνολικού μεικτού βάρους (2,5) γραμμαρίων. Το συγκεκριμένο κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
 • Στην οικία του 38χρονου, συσκευή κινητού τηλεφώνου, καθώς και δισκία και φιαλίδια, που περιείχαν άγνωστες ουσίες και θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.
 • Στην κατοχή του 32χρονου, τρεις (3) τηλεφωνικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των (56.036) ευρώ, ενώ στην οικία και το αυτοκίνητό του, μεταξύ άλλων, σιδερογροθιά, μαχαίρι, νάιλον συσκευασία, ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μεικτού βάρους (0,2) γραμμάρια, το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ και φιαλίδια με άγνωστες ουσίες.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες (9-10-2015) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάζεται η συμμετοχή των εμπλεκομένων και σε άλλες συναφείς πράξεις.
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 12:56 pm


Απίστευτο μακελειό στην Τουρκία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις στην Αγκυρα


Απίστευτο μακελειό στην Τουρκία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις στην Αγκυρα

Τουλάχιστον 30 νεκροί και 126 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τη διπλή έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα το κέντρο της Άγκυρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Η έκρηξη σημείωθηκε έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τα αίτια της διπλής αυτής έκρηξης δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μπορεί να οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας.
"Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τα αίτια της έκρηξης και να δώσουμε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνάς μας το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Μια συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης είχε προγραμματιστεί αργότερα σήμερα στο μέρος όπου σημειώθηκε η διπλή έκρηξη, έπειτα από κάλεσμα συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων της αριστεράς καθώς και του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος στη χώρα, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).
"Ακούσαμε μια μεγάλη και μια μικρή έκρηξη και επικράτησε πανικός. Στη συνέχεια είδαμε πτώματα να κείτονται στην πλατεία του σταθμού. Μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης μετατράπηκε σε σφαγή. Δεν μπορώ να το καταλάβω", είπε ο 52χρονος Αχμετ Ονεν που έφευγε από το σημείο αυτό μαζί με τη σύζυγό του.
Απίστευτο μακελειό στην Τουρκία: Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις στην ΑγκυραΗ διπλή αυτή έκρηξη σημειώνεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την επίθεση αυτοκτονίας, που οι αρχές απέδωσαν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, από την οποία 32 υποστηρικτές του κουρδικού ζητήματος έχασαν τη ζωή τους.
Τρομικρατική ενέργεια λέει η αστυνομία
Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη ήταν "τρομοκρατική επίθεση" και εξετάζουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται γι αυτήν.
Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογκάν, κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στις 12.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) μετά την πολύνεκρη επίθεση.
«Ανατολή»: Επιθέσεις αυτοκτονίας
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ενδέχεται να πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας. Οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων προς το παρόν είναι συγκεχυμένες. Γίνεται λόγος για είκοσι νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική διαφορά 10-20 δευτερολέπτων.
Οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 12:50 pm


ΤΩΡΑ - ΄Εφθασε η κακοκαιρία στην Μεσσηνία !

Δείτε τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή στην Μεσσηνία από την κακοκαιρία -εξπρές που διέρχεται από την χώρα μας

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 12:16 pm


Παν.Αλευράς - Χωροταξικός Σχεδιασμός και Αειφόρος Ανάπτυξη Πελοποννήσου

(Εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο 5-10-2015)

Ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης με τη σωστή βέβαια οργάνωση και χωροθέτηση κάθε επενδυτικής δραστηριότητας , λαμβάνοντας υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.
Εξετάζουμε λοιπόν τις επιπτώσεις που θα έχει στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον η υλοποίηση και εφαρμογή του Περιφερειακού πλασίου χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για μια 15 / ετία.
Οφείλω  όμως να επισημάνω ότι:
1)    Είναι ανεπίκαιρο ως προς το πρόγραμμα δράσης. Ταυτίστηκε με το τότε  Π.Ε.Π. 2000-2006 του Γ ΄Κ.Π.Σ. ΚΑΙ ΕΣΠΑ.
2)    Απαιτείται  επικαιροποίηση των στοιχείων σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της εθνικής μας οικονομίας  που αφορά την αποεπένδυση την ύφεση, την ανεργία καθώς και την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.
3)    Κρίνεται αναγκαίο να εξετάσει την Πελοπόννησο ενιαία και ολοκληρωμένα ως πόλο ανάπτυξης εθνικής εμβέλειας και όχι διαιρεμένη .  
4)    Εναρμόνιση με Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς Στόχους για :
a.    Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
b.    Αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
c.    Προστασία υδάτινων πόρων
d.    Προστασία Βιοποικιλότητας. κλπ
5)    Προσαρμογή στην Στρατηγική «Ευρώπη 2020» Έξυπνη Εξειδίκευση ως απάντηση στην κρίση με έμφαση στη μοναδικότητα και ιδιαιτερότητα  κάθε περιφέρειας.

Οι Στόχοι του χωροταξικού Σχεδιασμού προτείνονται να είναι οι ακόλουθοι:
1)    Αξιοποίηση των συγκρίσιμων πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
2)    Βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων με ισόρροπη ανάπτυξη και άρση της απομόνωσης των περιοχών με έμφαση στα ακόλουθα:
a.    Στις υποδομές κοινής ωφέλειας.
b.    Στη  βελτίωση προσπελασιμότητας του ενδοπεριφερειακού δικτύου.
c.    Στη διαφοροποίηση του παραγωγικού προτύπου.
3)    Η προστασία και η αποκατάσταση των φυσικών πόρων όπως του εδάφους, του νερού κ.λ.π.
4)    Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων.
5)    Η ισόρροπη και ολοκληρωμένη στήριξη και στους τρεις (3) πυλώνες Ανάπτυξης που αφορούν την Κοινωνία, την Οικονομία και το Περιβάλλον.
Οι κατευθύνσεις του Χωροταξικού Σχεδιασμού της Πελοποννήσου:
1.Δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, αλλά με σεβασμό στους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα  και τις κατακτήσεις των εργαζομένων
Διαφωνούμε ρητά με τη δημιουργία Ε.Ο.Ζ. στην Πελοπόννησο όπως προτάθηκε από την πλειοψηφία διότι ισχύει ένα ιδιαίτερο νομοθετικό, οικονομικό και διοικητικό καθεστώς. Δηλαδή σε μια Ε.Ο.Ζ. το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας δεν είναι εκείνο που ισχύει για την υπόλοιπη εθνική επικράτεια.
Σε μια Ε.Ο.Ζ. ισχύουν τα ακόλουθα;
·         Η εργατική νομοθεσία αναστέλλεται .
·         Οι αμοιβές των εργαζομένων είναι χαμηλές.
·         Κατάργηση των 8 ωρών και του 5νθήμερου
·         Καταργούνται τα εργατικά σωματεία

2). Η ολοκλήρωση των υποδομών Στρατηγικού Χαρακτήρα.
α) βασικοί οδικοί άξονες
- Ανατολικός άξονας Κόρινθος-Ναύπλιο-Άστρος-Λεωνίδιο-Γύθειο-Οίτυλο-Καρδαμύλη.
-Κεντρικός άξονας Κορίνθου –Τρίπολης-Καλαμάτας
-Δυτικός άξονας Πάτρας-Πύργου-Τσακώνας
β) Αναβάθμιση διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας
γ) Η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου και του προαστιακού π.χ. προαστιακός:Καλαμάτα-Τ.Ε.Ι.-Μελιγαλάς-Διαβολίτσι-Κυπαρισσία-προαστιακός στον Ισθμό και το Λουτράκι
δ) Λιμενικά έργα για προσέλευση σκαφών και πλοίων μεγάλου μεγέθους (κρουαζερόπλοια)  στην Καλαμάτα, Πύλο, Γύθειο, Ναύπλιο.
Μαρίνες στο Ξυλόκαστρο, Λουτράκι, Ερμιόνη, Ναύπλιο ,Καλαμάτα, Πύλο, Κυπαρισσία, Μονεμβασία.
Σε καμία περίπτωση το λιμάνι της Καλαμάτας δεν πρέπει να μετατραπεί και ως εμπορικό διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπληρωματικού του Πειραιά, όπως αναφέρεται στη μελέτη και ισχυρίζεται η Περιφερειακή Αρχή και ο κ. Τατούλης.
3.Αναβάθμιση πρωτογενούς τομέα τόσο στην έρευνα όσο και στην παραγωγική διαδικασία, πιστοποίηση, μεταποίηση και εμπορία.
-  Στην προστασία της αγροτικής γης
-  Στις υποδομές που αφορούν τα εγγειοβελτιωτικά έργα και     αναδασμούς.
- Μεγάλα φράγματα όπως των Φιλιατρών,  Μιναγιώτικο, Κελεφίνας ,     Ασωπού κ.λ.π.
-  Μικρά φράγματα για μείωση του κόστους παραγωγής και εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα.
-  Εφαρμογή σύγχρονων καλλιεργητικών προτύπων με έμφαση στην βιολογική και ολοκληρωμένη καλλιέργεια, παράγοντας επώνυμα προϊόντα με ταυτότητα
- Ίδρυση φορέα διαχείρισης  Π.Ο.Π , Π.Γ.Ε. (Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης)
- Προώθηση ειδικών ζωνών βιολογικών καλλιεργειών
-Αναβάθμιση Εργαστηρίου Πιστοποίησης  Ελαιολάδου Καλαμάτας.
-Κτηνοτροφικές ζώνες και όπου ενδείκνυται κτηνοτροφικά πάρκα
-Δημιουργία Δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων
- Θεσμοθέτηση Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής Πελοποννήσου με συμμετοχή του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου-Επιμελητηρίων-ΓΕΩΤΕΕ-Ινστιτούτων και Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Φορέων.
3. Διαχείριση απορριμμάτων.
Άμεση  εναρμόνιση με το αναθεωρημένο ΕΣΔΑ και ΠΕΣΔΑ σύμφωνα με τις αρχές της αυτάρκειας και της εγγύτητας δηλαδή διαχείριση εντός ορίων της περιοχής που παράγονται (όχι στα ‘φαραωνικά’ εργοστάσια που προωθεί η Περιφερειακή Αρχή).
4.Αποκατάσταση ΧΑΔΑ .
Δυστυχώς έχουμε το θλιβερό προνόμιο από τους 49 ενεργούς ΧΑΔΑ της χώρας οι 20 να είναι στην Πελοπόννησο. Επίσης στο θέμα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ , η Πελοπόννησος υστερεί χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι από τους 159 προς αποκατάσταση ΧΑΔΑ   της Ελλάδας οι 60 βρίσκονται στην Περιφέρειά μας  και από αυτούς οι 18  στη Μεσσηνία.
5.Διαχείριση λυμάτων:
a.    Βιολογικοί Καθαρισμοί.
b.    Απόβλητα ελαιοτριβείων.
c.    Απόβλητα μονάδων μεταποίησης
6.Καθορισμός χρήσεων γης για τους τρεις (3) τομείς της οικονομίας  (Πρωτογενή, Δευτερογενή και Τριτογενή ).
7.Καθορισμός Αιγιαλού και Παραλίας.
8.Αντιμετώπιση άναρχης δόμησης (Ολοκλήρωση Γ.Π.Σ. και ΣΧΟΑΠ) . Ολοκλήρωση Δασικών Χαρτών.
9. Λατομικές ζώνες
10. Φυσικό Αέριο τόσο στη Μεσσηνία όσο και στη Λακωνία.
11. Αντιδιαβρωτική Προστασία ακτών.
12.Πολυμορφική τουριστική ανάπτυξη και αναγνώσιμος τουριστικός προορισμός.
      13.Εκσυγχρονισμός αναβάθμιση Νοσοκομειακών μονάδων κέντρων    υγείας  
14.. Εκσυγχρονισμός και βελτίωση υποδομών ΒΙΠΕ, ιδιαίτερα στον Μελιγαλά που είναι υποβαθμισμένη ,δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα.
15.Εφαρμογή των σχεδίων διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών των υδατικών διαμερισμάτων :
                                           i.    Ανατολικής
                                          ii.    Βόρειας
                                        iii.    Δυτικής Πελοποννήσου
16.Εκπόνηση Μελετών για τα οικοσυστήματα και σχέδια διαχείρισης .  για τις τοπικές ποικιλίες και διαφύλαξη σπόρων και τοπικών  φυλών  σε  τράπεζα γενετικού υλικού.
17.Δημιουργία φορέων διαχείρισης οικοσυστημάτων .
18.Περιορισμός εκπομπής CO2 με εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως τη βιομάζα, το φυσικό αέριο, τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά συστήματα

Κλείνοντας θεωρώ ότι με αυτές τις κατευθύνσεις  και διεκδικώντας τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, θα υπάρχει αειφόρος ανάπτυξη με ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Καλαμάτα 9-10-15                                                                                         

 Με  τιμή

                                                                                                                         Αλευράς Παναγιώτης
                                                                                            
Περιφερειακός Σύμβουλος
                                                                                               
Πρ.  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε
                                                                                                      
 Μεσσηνίας

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 12:00 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Είδε την γυναίκα του σε site απιστίας και της έκλεισε ραντεβού για one night stand

Σενάριο ροζ ταινίας (!) θα μπορούσε να είναι το περιεχόμενο της αγωγής διαζυγίου που κατέθεσε ένας άνδρας, ο οποίος ανακάλυψε ότι η σύζυγός του και μητέρα του εξάχρονου γιου τους ήταν μια αχόρταγη «μηχανή» του σεξ και τον απατούσε συστηματικά με εραστές που «ψάρευε» σε ιστοσελίδες γνωριμιών. 

Το καυτό μυστικό της γυναίκας, που εμφανιζόταν με το ψευδώνυμο «tapeino p@@@aki», αποκαλύφθηκε, όταν έκλεισε ραντεβού για one night stand και στον ίδιο!

Περιγράφοντας το χρονικό ενός ευτυχισμένου (όπως νόμιζε) γάμου, ο 42χρονος ηλεκτρολόγος από τον Μαραθώνα επισημαίνει ότι τίποτα στην αρχή της κοινής τους ζωής δεν προμήνυε την κρυφή, γεμάτη απιστία καθημερινότητα της συζύγου του. «Στα πρώτα χρόνια του γάμου μας ήμασταν πολύ ερωτευμένοι.
Επειτα από περίπου ένα έτος δημιουργούσε σοβαρές προστριβές, με αφορμή κυρίως την επιθυμία της για νυχτερινές εξόδους με την κολλητή της φίλη και κουμπάρα μας. Δεν υποψιάστηκα ποτέ τίποτα περισσότερο να συμβαίνει από τη γυναίκα μου, πέρα από απλές φιλικές εξόδους» αναφέρει στην αγωγή που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας στις 28 Σεπτεμβρίου.
Οι πρώτοι... ψύλλοι στα αυτιά του συζύγου μπήκαν όταν κατέρρευσε το «άλλοθι» που επικαλέστηκε η 40χρονη για να καλύψει τα έξαλλα νυχτοπερπατήματά της, όπως εξηγεί στην αγωγή: «Ενα βράδυ κι ενώ η σύζυγός μου μου είχε πει ότι θα βγει για φαγητό με την κουμπάρα μας, χτύπησε το τηλέφωνο. Ηταν η κουμπάρα που μου ζητούσε να μιλήσει με τη σύζυγό μου!» Το ίδιο βράδυ, οι πειστικές εξηγήσεις της γυναίκας του τον καθησύχασαν προσωρινά, όμως άρχισαν και πάλι να τον ζώνουν τα φίδια, με αποτέλεσμα ο ηλεκτρολόγος να αναλάβει ρόλο... πράκτορα 007!
«Ηθελα να την παγιδεύσω»
Οι υποψίες για την άσωτη ζωή της 40χρονης επιβεβαιώθηκαν, όταν διαπίστωσε ότι εκείνη ψάχνει εραστές στο διαδίκτυο. «Μπήκα στο ιστορικό αρχείο που κρατάει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και διαπίστωσα ότι η σύζυγός μου περνά πολλές ώρες της ημέρας στο facebook, σε σελίδες με περιεχόμενο για ανεύρεση ερωτικών συντρόφων και σε ιστοσελίδες "μόνο σεξ για παντρεμένους". Αμέσως δημιούργησα λογαριασμό με σκοπό να δω αν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί δεν το πίστευα. Σκοπός ήταν να την παγιδεύσω» υποστηρίζει στην αγωγή του.
Ψάχνοντας για πρόσωπα που θα μπορούσαν να ταιριάζουν στο προφίλ και στα χαρακτηριστικά της συζύγου του, ο 42χρονος άρχισε να συνομιλεί online με πέντε γυναίκες. «Επεσα από τα σύννεφα όταν ο λογαριασμός με τα στοιχεία "tapeino p...aki" σε ιστοσελίδα μόνο για παντρεμένους μού έστειλε φωτογραφία, που ήταν η γυναίκα μου» αποκαλύπτει ο ίδιος, προσθέτοντας: «Ντρέπομαι να αναφέρω τους διαλόγους που έχω στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά πλέον έχω πειστεί ότι έχω παντρευτεί όχι απλή γυναίκα, ιδιωτική υπάλληλο, αλλά μία πορνοστάρ»!
Οπως εξηγεί στην αγωγή, «η σύζυγός μου ήθελε επιμόνως σεξ με έναν ή περισσότερους άνδρες, ήταν μονίμως ανικανοποίητη, έστελνε μαζικά μηνύματα στο facebook στο οποίο ζητούσε "σεξ της μίας βραδιάς"». Προκειμένου να την... ξεμπροστιάσει αλλά και να διαπιστώσει μέχρι πού ήταν διατεθειμένη να φτάσει η σύζυγός του, της έκλεισε ραντεβού σε... ξενοδοχείο!
Η άπιστη σύζυγος εμφανίστηκε και, μόλις συνειδητοποίησε ότι ο υποψήφιος εραστής ήταν ο άντρας της, άρχισε να του επιτίθεται φραστικά. «Εκεί έφτασε μόνη της και όταν μπήκε στο δωμάτιο, παραδέχθηκε ότι πράγματι είχε σαρκική συνάφεια με άλλους άνδρες, χαρακτηρίζοντές με "αδερφή", "ανίκανο" και άλλα υποτιμητικά».
Μηνιαία διατροφή 1.000 ευρώ
Η γυναίκα φέρεται ότι απαίτησε από τον σύζυγο να της καταβάλει διατροφή προκειμένου να του δώσει συναινετικό διαζύγιο. «Κατά την απόπειρα υπογραφής ιδιωτικού συμφωνητικού που απαιτείται για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου απροκάλυπτα μου διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα απαιτούμενο έγγραφο, αν δεν της καταβάλλω μηνιαία διατροφή 1.000 ευρώ!»
Μιλώντας στην «Espresso», o συνήγορος του ενάγοντος Ηλίας Σιδέρης είπε: «Είναι μια τραγωδία για τον σύζυγο όταν όχι απλώς χωρίζει για λόγους συνηθισμένους, αλλά όταν καταρρέουν τα οικογενειακά πρότυπα. Επειδή η συμπεριφορά της 40χρονης δεν συνάδει με αυτή που όφειλε να έχει ως παντρεμένη μητέρα, ο εντολέας μου θα διεκδικήσει δικαστικά και την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου του».

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 12:00 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Μοίρασαν τρόφιμα οι Τρίτεκνοι

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ενημερώνει ότι την Παρασκευή  09/10 στο νεοϊδρυθέν κοινωνικό παντοπωλείο για άπορες Τρίτεκνες οικογένειες μοιράστηκαν τρόφιμα, ρούχα και καθαριστικά σε 42 οικογένειες από όλη τη Μεσσηνία. Στόχος του συλλόγου μας είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα να βοηθούμε με είδη πρώτης ανάγκης τα μέλη μας που αντιμετωπίζουν έντονα βιοποριστικά προβλήματα.
 Τα είδη που συγκεντρώθηκαν αποτελούν το περίσσευμα αγάπης και αλληλεγγύης απλών πολιτών , τοπικών επιχειρήσεων , συλλόγων και φορέων και ειλικρινά τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους, επίσης ευχαριστούμε τους εθελοντές μέλη του συλλόγου που συγκέντρωσαν και διένειμαν τα είδη πρώτης ανάγκης που διατέθηκαν από το παντοπωλείο μας. Επισημαίνουμε πως το παντοπωλείο μας είναι το μοναδικό που εκτείνει την δράση του σε όλο το νομό Μεσσηνίας.
Η προσπάθεια μας για έμπρακτη αλληλεγγύη σε άπορες πολυμελείς οικογένειες θα συνεχιστεί όσο η διάθεση για προσφορά θα πληθαίνει και θα μας κάνει όλους υπερήφανους.
Τέλος καλούμε τις τοπικές επιχειρήσεις , φορείς και μεμονωμένους πολίτες να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν με τρόφιμα και άλλα είδη προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει το παντοπωλείο σε μέλη μας που βιούν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 11:53 am


Καθημερινά περίπου 39.000 ανήλικα κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν


Καθημερινά περίπου 39.000 ανήλικα κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν

Τα κορίτσια είναι πιθανότερο να έχουν παντρευτεί πριν συμπληρώσουν τα δεκαοκτώ τους χρόνια παρά να φοιτούν σε δευτεροβάθμιο σχολείο σε 26 χώρες του κόσμου, στοιχείο που μια διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ανησυχητικό» σήμερα. Ο Νίγηρας, όπου το 76% των κοριτσιών παντρεύεται πριν κλείσει τα 18 και μόλις το 10% πάει σε δευτεροβάθμιο σχολείο, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου τον οποίο κατήρτισε η CARE International. Ακολουθούν το Τσαντ, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Νότιο Σουδάν και η Σομαλία.
Η Χέλεν Πάνκχερστ της CARE International τόνισε ότι «δεν θα έπρεπε περισσότερα κορίτσια να ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας από όσα πηγαίνουν στα δευτεροβάθμια σχολεία» σε ανακοίνωση της οργάνωσης.
«Κάθε φορά που ένα κορίτσι κάτω των 18 αναγκάζεται να παντρευτεί ή εμποδίζεται να πάει στο σχολείο, χάνεται μια ευκαιρία να βελτιωθεί η ζωή αυτού του κοριτσιού και να πληγούν οι ρίζες της φτώχειας».
Οι γάμοι ανήλικων κοριτσιών τους στερούν τη μόρφωση και τις ευκαιρίες ενώ ταυτόχρονα τις εκθέτουν σε κίνδυνο σοβαρής σωματικής βλάβης ή ακόμη και θανάτου εάν τεκνοποιήσουν πριν τα σώματά τους να είναι έτοιμα για την κύηση. Είναι επίσης πιο ευάλωτα στην ενδοοικογενειακή και τη σεξουαλική βία.
Αν και πολλές χώρες έχουν κλείσει το χάσμα των φύλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, συνεχίζει να καταγράφεται μεγάλο χάσμα ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανέφερε η CARE σε έκθεσή της ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Κοριτσιού (11η Οκτωβρίου).
Καθημερινά περίπου 39.000 ανήλικα κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν, σύμφωνα με την CARE, η οποία επικαλείται στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα 62 εκατομμύρια κορίτσια δεν πάνε σχολείο, εκ των οποίων τα μισά βρίσκονται στην εφηβεία.
Ορισμένες από τις υποκείμενες αιτίες των γάμων ανήλικων κοριτσιών, όπως η φτώχεια και οι διακρίσεις βάσει του φύλου, ισχύουν σε πολλές από τις χώρες του καταλόγου αυτού. Άλλες είναι πιο τοπικού χαρακτήρα—η διακίνηση κοριτσιών στη Μαυριτανία, οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και το Μαλί, η παράδοση του ντάουρι (της προίκας) στο Μπανγκλαντές κ.ο.κ., επισημαίνει η CARE.
Τον Ιούνιο το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ είχε υιοθετήσει ένα ψήφισμα με το οποίο καλούσε να δοθεί τέλος στους γάμους παιδιών, στους πρόωρους και τους εξαναγκαστικούς γάμους, ενώ χαρακτήρισε τους γάμους παιδιών παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Ο τερματισμός των γάμων παιδιών ως το 2030 είναι ένας από τους στόχους που περιέχονται στους νέους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) του ΟΗΕ που εγκρίθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού τον Σεπτέμβριο.

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 11:00 am


Εύβοια: Ανέβασε στο facebook την ψαριά της ζωής του - Ο καπετάνιος προσπαθούσε να πιστέψει στα μάτια του!

ΦΩΤΟ από eviazoom
ΦΩΤΟ από eviazoom
Τα δίχτυα της ανεμότρατας ήταν αδύνατον να ανέβουν - Μετά από πολλή προσπάθεια όλοι έβλεπαν τι είχε συμβεί και άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες...
ΦΩΤΟ από eviazoom
ΦΩΤΟ από eviazoom
Δεν πίστευε στα μάτια του ο καπετάνιος του πλοίου όταν τραβούσε τα δίχτυα της βραδινής του ψαριάς, καθώς τη συγκεκριμένη λεία σίγουρα δεν την περίμενε. Ήταν βράδυ της περασμένης Τετάρτης (07-10-2015) όταν πιάστηκε μεγάλο σκυλόψαρο μήκους 5 μέτρων και 480 κιλών στα δίχτυα της ανεμότρατας, με καπετάνιο τον Δημήτρη Περικλέους από την Ραφήνα, έξω από τον κόλπο της Καρύστου.
 
 

Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο είδος καρχαρία είναι ο γνωστός στις ελληνικές θάλασσες ως «σαπουνάς». Πρόκειται για καρχαρία που τρέφεται μόνο με άλλα θαλάσσια είδη και δεν είναι καθόλου επιθετικός. Επισημαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο είδος επιβιώνει σε μεγάλα βάθη καθώς προτιμά μόνο τις κρύες θάλασσες.

eviazoom

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 10:00 am


'Navarino Challenge': Τα πρώτα βίντεο 360 μοιρών σε διοργάνωση αθλητικού τουρισμού

Η καινοτόμα διοργάνωση “Navarino Challenge” παρουσιάζει δύο 4K βίντεο 360 μοιρών, τη δημιουργία των οποίων ανέλαβε η Digitribe Mediahouse.

 Η λήψη των βίντεο έγινε με την επίσημη φορητή κάμερα του “Navarino Challenge”, GoPro και την βοήθεια της Drakos Digital, του μόνου επίσημου αποκλειστικού διανομέα προϊόντων GoPro, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Τον συντονισμό για την δημιουργία των δύο video ανέλαβε η εταιρεία Active Media.

Τα βίντεο θα είναι επίσης, διαθέσιμα πολύ σύντομα και μέσω της επίσημης σελίδας facebook του “Navarino Challenge”.

Τα βίντεο 360 μοιρών μπορεί κάποιος να τα δει μέσα από την οθόνη του υπολογιστή και του κινητού, όσο και μέσω μιας κάσκας εικονικής πραγματικότητας. Όταν τα βίντεο παίζουν στο facebook, ο χρήστης μπορεί να τα δει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, σε desktop υπολογιστές και συστήματα android. Σε desktop συστήματα, αυτό γίνεται με την χρήση του mouse, ενώ σε φορητές συσκευές κινώντας τη συσκευή. Παράλληλα, είναι ορατά σε iOS μέσα από την επίσημη εφαρμογή του YouTube.

Το πρώτο βίντεο αφορά στη δραστηριότητα του τρεξίματος του “Navarino Challenge 2015”, που περιελάμβανε έναν Ημιμαραθώνιο (21,1 χλμ.), διαδρομές των 10 χλμ. και 5 χλμ. (για τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα), καθώς και μια παιδική διαδρομή 1 χλμ., με αφετηρία (και σημείο τερματισμού) το Navarino Dunes της Costa Navarino.

Το δεύτερο βίντεο αφορά στη δραστηριότητα της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης που πραγματοποιήθηκε στον Όρμο του Ναυαρίνου στο γραφικό λιμάνι της Πύλου και περιελάμβανε διαδρομές του 1 μιλίου για τους μεγάλους και του μισού μιλίου για τους μικρότερους φίλους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Active Media, κ. Άκης Τσόλης, δήλωσε σχετικά με τη νέα αυτή καινοτομία της διοργάνωσης: “Πιστεύουμε πολύ στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις διοργανώσεις μας και στο μέλλον της εικονικής πραγματικότητας. Με την πρωτοποριακή χρήση των βίντεο 360 μοιρών, εισάγουμε για πρώτη φορά την τεχνολογία αυτή στις διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να ανοίξουμε νέες προοπτικές στον χώρο του τουρισμού. Στόχος μας άλλωστε δεν είναι μόνο η προσέλκυση επισκεπτών αλλά και η δημιουργία και προώθηση των όμορφων εικόνων της χώρας μας που ξαναζωντανεύουν μέσω αυτών των ιδιαίτερων τεχνολογικών εφαρμογών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ξεκινάμε, έστω δειλά δειλά, τέτοιες πρακτικές στο Navarino Challenge”.

Η διοργάνωση “Navarino Challenge” πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, που λαμβάνουν μέρος στις πολυάριθμες αθλητικές δραστηριότητες της χωρίς ανταγωνισμό, με στόχο να ενημερωθούν για τα οφέλη της άσκησης και της Μεσογειακής διατροφής και να ευαισθητοποιηθούν για τη στήριξη της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας. Το τεχνολογικά, πρωτοπόρο γεγονός τελείται επίσης, κάθε χρόνο με σεβασμό προς το περιβάλλον, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής ομορφιάς αλλά και σύμφωνα με τις πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που εφαρμόζει και η Costa Navarino.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την Aιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Φέτος, οι δράσεις του “Navarino Challenge” εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (7-13 Σεπτεμβρίου 2015).

Το “Navarino Challenge” ανανεώνει το ραντεβού του για τον Σεπτέμβριο του 2016. 


traveldailynews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 9:53 am


Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 9:38 am


Η ηλιθιότητα είναι αήττητη

“Ο αντίκτυπος των capital controls δεν ήταν τελικά τόσο μεγάλος” 
 
Γιώργος Σταθάκης, από τους σοβαρούς του ΣΥΡΙΖΑ, 7/10/2015 
 
Epikairo: Αυτό το είπε ο άνθρωπος που είχε την πολυτέλεια να
αγοράσει το καινούριο του iphone (6s Plus) από το κατάστημα της Αpple στην Νέα Υόρκη.

epikairo.gr

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 12:05 am


ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ - Στην εκκίνηση το Ράλι Ακρόπολις


Στην εκκίνηση το Ράλι Ακρόπολις

Με τη συμμετοχή 77 ελληνικών και ξένων πληρωμάτων αρχίζει το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, το οποίο προσμετράται στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου διαγωνίζονται τα 29 πληρώματα (τα άλλα 48 θα αγωνιστούν για το ελληνικό πρωτάθλημα). Το πρωί του Σαββάτου θα γίνει ειδική κατατακτήρια διαδρομή και στις 3 το μεσημέρι θα δοθεί η εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Ο αγώνας θα είναι διήμερος και περιλαμβάνει επτά ειδικές διαδρομές. Το Σάββατο, η πρώτη ειδική θα είναι στη διαδρομή Κινέτα-Λουτράκι και η δεύτερη νυχτερινή στην Κινέτα.
Την Κυριακή ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7:58 το πρωί, με την διπλή ειδική διαδρομή στα Αθίκια, την ειδική Κλένια-Μυκήνες, μετά στο Κεφαλάρι και τέλος στη Ζήρεια, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Λουτράκι.

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 12:03 am


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από 1.000 ευρώ και πάνω - Τι ισχύει για τους οφειλέτες


Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από 1.000 ευρώ και πάνω - Τι ισχύει για τους οφειλέτες

Μισθοί, συντάξεις και επιδόματα γίνονται εύκολος στόχος προς κατάσχεση από την εφορία αφού με το νέο Μνημόνιο το ακατάσχετο όριο μειώθηκε από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ. 
Τα νέα ακατάσχετα όρια ενεργοποιούνται με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων αλλά από τις αρχές Νοεμβρίου αφού έως το τέλος Οκτωβρίου οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί έχουν παγώσει λόγω των capital controls.
Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις νόμου οι οποίες ισχύουν από 19 Αυγούστου και καθορίζονται με την εγκύκλιο της Κατ. Σαββαίδου:
 • Το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων των οφειλετών του Δημοσίου μειώθηκεα από 1.500 ευρώ σε 1.000ευρώ.
 • Για ποσά άνω των 1.000ευρώ και έως 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του ½ αυτών.
 • Για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ ποσού.
 • Μειώθηκε το ακατάσχετο ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό και σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα από1.500 ευρώ σε 1.250 ευρώ μηνιαίως.
 • Εξαιρούνται της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων οι απαιτήσεις από μισθούς, συντάξεις καθώς και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτών μηνιαίως, αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ, στις περιπτώσεις δε που υπερβαίνει το ποσό αυτό επιτρέπεται η κατάσχεση για τα χρέη προς το Δημόσιο επί του ½ του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού.
Η διάταξη εφαρμόζεται τόσο στις κατασχέσεις που επιβάλλονται μετά την έναρξη ισχύος της (δηλ. από 19-08-2015), ανεξάρτητα από το χρόνο γένεσης των απαιτήσεων του Δημοσίου καθώς και στις ήδη επιβληθείσες ενεργείς κατασχέσεις για τις απαιτήσεις (από μισθούς, συντάξεις και κάθε είδους ασφαλιστικά βοηθήματα) του οφειλέτη έναντι του τρίτου που γεννώνται από την έναρξη ισχύος της (δηλαδή κατασχέσεις για τις οποίες ο τρίτος έχει προβεί σε θετική δήλωση και υφίστανται αποδοτέα από αυτόν ποσά στο Δημόσιο με βάση τις προγενέστερες διατάξεις). Διευκρινίζεται ότι στην έννοια των υποχρεωτικών εισφορών εμπίπτουν οι υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές και τυχόν υποχρεωτικές κρατήσεις που επιβάλλονται με νόμο, όπως είναι οι υποχρεωτικές κρατήσεις του άρθρου 38 του ν. 3986/2011, ενώ δεν εμπίπτουν ο παρακρατούμενος Φ.Μ.Υ., το παρακρατούμενο ποσό έναντι της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011 καθώς και τυχόν παρακρατήσεις από δάνεια.
Στην περίπτωση που ο οφειλέτης του Δημοσίου λαμβάνει σύνταξη, μισθό ή ασφαλιστικό βοήθημα από δύο ή περισσότερους φορείς, για την επιβολή της κατάσχεσης , λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών. Για τις κατασχέσεις που θα επιβληθούν μετά την έναρξη ισχύος της παραπάνω διάταξης, θα πρέπει στο κατασχετήριο να προσδιορίζεται το ακριβές ποσό που κατάσχεται (όχι ποσοστό), ώστε να εφαρμόζονται οι περιορισμοί που τίθενται στον νόμο, δηλαδή το συνολικό ποσό που απομένει στον οφειλέτη να μην είναι μικρότερο από τα ανωτέρω ρητά καθορισθέντα όρια.
Υπενθυμίζεται ότι για τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν γνωστοποιήσει τον μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό τους στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης, απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, με την οποία θα γνωστοποιείται ο μοναδικός ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός. Στην περίπτωση που υπάρχει λογαριασμός περιοδικής πίστωσης μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων θα πρέπει να γνωστοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ο λογαριασμός αυτός .

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2015 | 12:02 am


Ηχούν οι σάλπιγγες του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στη Συρία

Ο γεωπολιτικός γόρδιος δεσμός που απειλεί επικίνδυνα να τινάξει στον αέρα τον πλανήτη

Ηχούν οι σάλπιγγες του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στη Συρία

Σιιτικά στρατεύματα από Λίβανο και Ιράν συγκεντρώνονται στη χώρα και σε συμμαχία με τη Ρωσία ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στους σουνίτες τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης, στη βορειοδυτική Συρία, που υποστηρίζονται από Τουρκία και Σαουδική Αραβία με την ανοχή της Δύσης.
Στον χάρτη έχουν σημειωθεί οι περιοχές της Συρίας που κατέχονται από την Αλ Κάιντα και έχει βομβαρδίσει η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας.
Μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν την Τετάρτη, οι οποίες σφυροκοπούν αλύπητα τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) και τους «μετριοπαθείς» συμμάχους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ και στην κεντρική Συρία, το Reuters μεταδίδει ότι στη χώρα έχουν φτάσει και εκατοντάδες Ιρανοί (Πέρσες) στρατιώτες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες, πλήρως εξοπλισμένοι, προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία.
Το Reuters μεταδίδει ότι και η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχος του Ιράν και της κυβέρνησης της Συρίας, ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ίδια αντεπίθεση.
Η χερσαία επιχείρηση μαζί με τον συριακό στρατό θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, δήλωσαν οι πηγές αυτές.
«Οι (ρωσικές) αεροπορικές επιθέσεις θα συνοδευθούν στο σύντομο μέλλον από χερσαία προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του», δήλωσε μία από τις πηγές.
Οι πηγές δήλωσαν πως η επιχείρηση έχει σκοπό την ανακατάληψη εδάφους που έχασε η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από τους τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ) από τα τέλη Μαΐου.
Ο Στρατός της Κατάκτησης είναι ένας συνασπισμός ενόπλων οργανώσεων, στον οποίο παίζουν κεντρικό ρόλο το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, η τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ, επίσης παραμάγαζο της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν – TIP (δύναμη 3.500 Ουιγούρων Τούρκων της Κίνας), ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και πολλές μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις. Επίσης, στην ίδια δύναμη έχουν ενταχθεί και πολλοί μουσουλμάνοι από τον Καύκασο, Ρώσοι πολίτες.
Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται ανοιχτά και επισήμως από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Στα τέλη Μαΐου ο Στρατός της Κατάκτησης επιτέθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ και κατέλαβε τη μία μετά την άλλη όλες τις μεγάλες πόλεις της.
Η Ιντλίμπ είναι στρατηγικής σημασίας διότι βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία και η Άγκυρα επιθυμεί τη νίκη του Στρατού της Κατάκτησης ώστε να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο της. Μάλιστα, πριν ένα μήνα, το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία στην Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από την Αλ Κάιντα, διακήρυξε ότι πλέον επίσημο νόμισμα της κατεχόμενης περιοχής θα είναι η τουρκική λίρα και όχι η λίρα Συρίας. Απόφαση που προαναγγέλλει την «προσάρτηση» της Ιντλίμπ στην Τουρκία με τον τρόπο που προσαρτήθηκε και η κατεχόμενη βόρεια Κύπρος (με ένα κράτος μαριονέτα).
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Κούρδοι της Συρίας, του αντάρτικου στρατού YPG/YPJ, είναι έτοιμοι να χτυπήσουν και αυτοί από τα ανατολικά τους τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης, ενώ την Τετάρτη ο γενικός διοικητής των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ζήτησε και επισήμως συμμαχία με τη Ρωσία.
Το μόνο που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό είναι που βρίσκονται οι κινεζικές δυνάμεις. Όπως έχει γραφτεί, κινεζικός στόλος πλέει στην ανατολική Μεσόγειο ενώ συριακές πηγές έχουν δηλώσει ότι μέσα στις επόμενες 5 εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη κινεζικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας.
Οι Κινέζοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση για να εξοντώσουν τη δύναμη των 3.500 Ουιγούρων της Κίνας που μάχονται στη Συρία, οι οποίοι διεξάγουν τζιχαντιστικό πόλεμο και στο κινεζικό έδαφος, αποσκοπώντας να ιδρύσουν ανεξάρτητο τουρκικό ισλαμικό κράτος στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας.
Η Κίνα θεωρεί τους Ουιγούρους Τούρκους απειλή όχι μόνο για την εσωτερική της ασφάλεια αλλά και για την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας. Επίσης, οι Κινέζοι είναι βέβαιοι ότι πίσω από τους τζιχαντιστές Ουιγούρους υποκινεί η κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία τους ενισχύει στους σκοπούς τους.
Είναι βέβαιο ότι η επίθεση που ετοιμάζουν Συρία, Ιράν, Χεζμπολάχ, Κίνα και Κούρδοι θα τους φέρει αντιμέτωπους με την Άγκυρα και τη Σαουδική Αραβία, ενώ άγνωστο προς το παρόν παραμένει τι θα πράξει η Δύση, η οποία με την ανοχή της έχει αφήσει Τουρκία και Σαουδική Αραβία να αλωνίζουν στη Συρία δημιουργώντας έναν γεωπολιτικό γόρδιο δεσμό που απειλεί επικίνδυνα να τινάξει στον αέρα τον πλανήτη, προκαλώντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο


Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 11:56 pm


ΔΕΙΤΕ τι σκαρφίστηκε μια 34χρονη για να μην πάει στη δουλειά!


Η ευφάνταστη δικαιολογία που σκαρφίστηκε μια 34χρονη για να μην πάει στη δουλειά!

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί μια 34χρονη Αυστριακή η οποία επινόησε ένα "ατύχημα" με αλεξίπτωτο πλαγιάς προκειμένου να αποφύγει ένα επαγγελματικό ραντεβού, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν πολλές υπηρεσίες για να την... σώσουν. Αντί να υποκριθεί την άρρωστη ή να χρησιμοποιήσει την "κλασική" δικαιολογία του σκασμένου ελαστικού, η γυναίκα με την καλπάζουσα φαντασία έστειλε ένα SMS σε έναν συνάδελφό της εξηγώντας του ότι ήταν... κρεμασμένη από το κλαδί ενός δέντρου στον ορεινό όγκο του Γκάισμπεργκ, κοντά στο Σάλτσμπουργκ.
Πανικόβλητος, ο συνάδελφος με τον οποίο είχε ραντεβού, επικοινώνησε αμέσως με τις αρχές που έστειλαν στις Άλπεις 18 διασώστες για να εντοπίσουν την "άτυχη" αλεξιπτωτίστρια.
Οι υπηρεσίες διάσωσης, όταν διαπίστωσαν τη φάρσα, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της για "ψευδή καταγγελία επείγουσας κατάστασης".
Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο φέτος σκοτώθηκαν στις αυστριακές Άλπεις 115 άνθρωποι ενώ άλλοι 2.385 τραυματίστηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 11:30 pm


ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ! Φοβερό τρολάρισμα για Τσίπρα-Καμμένο στον «Παρμενίωνα»

Την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2015″ παρακολούθησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος
Καμμένος στο πεδίο ασκήσεων στην Αλεξανδρούπολη.
Αυτή ήταν και η αφορμή για τους χρήστες του τουίτερ να αρχίσουν ένα άνευ προηγουμένου τρολάρισμα, με το αποτέλεσμα να είναι ξεκαρδιστικό!Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 11:06 pm


Ο τυχερός - άτυχος του Τζόκερ... Δείτε πόσα κέρδισε τελικά

Χθες βράδυ σημειώθηκε το 9ο σερί τζακ ποτ στο Τζόκερ και πλέον την Κυριακή το ποσό θα εκτοξευθεί πάνω από τα 5 εκατ.ευρώ

Ωστόσο, υπήρχε και μια ιστορία με έναν τυχερό νικητή της 2ης κατηγορίας χθες βράδυ που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί και μεγάλος... άτυχος.
Στη δεύτερη κατηγορία (5άρια) βρέθηκε ένα τυχερό δελτίο, το οποίο κερδίζει 295.791.16 ευρώ. Σίγουρα πρόκειται για ένα αρκετά καλό ποσό, το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Και αυτό γιατί αν είχε πιάσει και το ΤΖΟΚΕΡ θα γινόταν εκατομμυριούχος, καθώς θα έπαιρνε το αστρονομικό ποσό των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι ο νικητής της δεύτερης κατηγορίας κατέθεσε το δελτίο του αξίας 54 ευρώ σε πρακτορείο του Βύρωνα στην Αθήνα.

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 11:00 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: