1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Οιχαλια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΜΕΣΣΗΝΗ - "Μαγείρεψαν " τα αποτελέσματα για τους παιδικούς μέσω ΕΣΠΑ ή «Κόβουν» με το έτσι θέλω;

Έλλειψη βρήκαν στον φάκελο μητέρας από τη Μεσσήνη  (χάθηκε κατατεθειμένο πιστοποιητικό)  και όταν αυτό ξαναστάλθηκε απόρριψαν το αίτημα ένταξης του παιδιού της στο πρόγραμμα παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ.
Όπως καταγγέλλει στο  newsmessinia αλλά και όπως καταδεικνύουν τα σχετικά έγγραφα όταν εκδόθηκαν από την ΕΕΤΑΑ οι προσωρινοί πίνακες αιτήσεων ωφελουμένων μητέρων με ελλιπή δικαιολογητικά στους φακέλους, είδαν να αναγράφονται τα εξής:
Λείπει Βεβαίωση εργοδότη από την οποία προκύπτει ότι συνεχίζεται έως και σήμερα ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Απαιτείται συμπλήρωση – διευκρίνιση.
Ενώ ήταν το πρώτο δικαιολογητικό που κατατέθηκε στον φάκελο  αυτό ….χάθηκε στην πορεία
«Τρέξαμε σαν τους τρελούς για να προλάβουμε την προθεσμία ενστάσεως , πήραμε το έγγραφο, το στείλαμε με  τα ΕΛΤΑ συστημένο και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας διαβεβαίωσαν ότι το έλαβαν »  λέει η καταγγέλουσα μητέρα  η οποία θεωρώντας  πως αφού έστειλε αυτό που ζήτησαν για δεύτερη φορά , όλα τα ήταν εντάξει, έμεινε άναυδη  όμως όταν στους οριστικούς πίνακες που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ είδε πως η αίτηση είχε απορριφθεί με την αιτιολογία:
Αντίγραφο απασχόλησης : Δεν υποβλήθηκε.
Λάθος ή απροσεξία υπαλλήλου, που δεν «είδε» πως   «χάθηκε» το  δικαιολογητικό ή κάτι άλλο;
Και πως θα βρεί το δίκιο του ο γονιός που τώρα πρέπει να αναζητήσει άλλη λύση ή να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη του;
Τελικά μήπως αυτή δεν είναι η μόνη «περίεργη» περίπτωση απόρριψης;

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 12:04 am


Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 2 Σεπτεμβρίου 1937. - Πέθανε ο Παπατζανετέας Παναγιώτης

Σαν σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου 1937, πέθανε  στην Αθήνα ο αγωνιστής του Μακεδονικού Μετώπου Παναγιώτης Τζανετέας που είχε γεννηθεί στην Καρδαμύλη. 
Ήταν υπαξιωματικός του  Ελληνικού στρατού και  έλαβε μέρος στο Μακεδονικό Αγώνα  ως  εθελοντής στα αντάρτικα  σώματα. Το 1905 ζήτησε  από το Κέντρο Αθηνών  που διεύθυνε ο  Αλέξανδρος Μαζαράκης,  να μεταβεί στη  Μακεδονία, αλλά κρίθηκε  σκόπιμο να υπηρετήσει  στα γραφεία του Κέντρου  στην Αθήνα.   
Η επιθυμία του για  ένοπλη δράση τον  οδήγησε να αξιώσει από  το θείο του Στρατηγό  Τρουπάκη, που  υπηρετούσε ως  σύμβουλος στο Κέντρο,  να αποσταλεί στη  Μακεδονία. 
Το  Φεβρουάριο του 1906 του ανατέθηκε η αρχηγία εθελοντικού σώματος με  το οποίο μετέβη ως υπαρχηγός στη λίμνη των Γιαννιτσών, υπό τον  καπετάν Ματαπά ( Αναγνωστάκο ).  
 Την εποχή εκείνη η λίμνη των Γιαννιτσών αποτελούσε το  σπουδαιότερο επικινδυνότερο σημείο του Μ.Α., αφού εκεί είχαν  εγκατασταθεί Βούλγαροι κομιτατζήδες, είχαν οχυρώσει κατάλληλα τα  κρησφύγετα τους και εκτελούσαν επιδρομές στα γύρω χωριά,  τρομοκρατώντας το πληθυσμό.  Κανένα Ελληνικό αντάρτικο σώμα δεν είχε κατορθώσει να  εγκατασταθεί στη λίμνη, λόγω της πεδινής έκτασης, των κομιτατζήδων  και του Τούρκικου στρατού που ήταν εγκατεστημένος στα γύρω χωριά. 
 Μετά από πολλές αιματηρές μάχες οι δύο αρχηγοί κατάφεραν να  εγκαταστήσουν μέσα στους καλαμιώνες της λίμνης την πρώτη Ελληνική  καλύβα και αργότερα και άλλων την εκδίωξη των Βουλγάρων.   
Μετά την αναχώρηση από τη λίμνη του καπετάν Ματαπά για την  οργάνωση της δράσης στο διαμέρισμα του Ολύμπου, ουσιαστικά στη  λίμνη δρα ο καπετάν Παναγιώτης. Εκεί δοκιμάσθηκε η διοικητική του  ικανότητα και τα σχέδια του για τον τρόπο διοίκησης, οργάνωσης και  δράσης εντός της λίμνης εγκρίθηκαν από το Κέντρο Θεσσαλονίκης,  οποίο απομάκρυνε τον διοικητή του Λοχαγό Μακρόπουλο που δεν  συμφωνούσε με αυτά.   
Για την υλοποίηση των σχεδίων εστάλη για ενίσχυση το σώμα του  ανθυπολοχαγού Τέλλου Αγαπηνού (καπετάν Άγρας) και το σώμα του  Παναγιώτης Παπατζανετέας (Καπετάν  Παναγιώτης) ανθυπολοχαγού Σάρου (καπετάν Κάλας), που είχε υπαρχηγό το μανιάτη επιλοχία Παρασκευά Ζερβέα (καπετάν Παρασκευάς).  Αυτούς υποδέχθηκε ο Παπατσανετέας, για τη δράση του οποίου  στη λίμνη και αλλού ο στρατηγός Κ. Μαζαράκης έγραψε: «Ο  Παπατσανετέας υπήρξε το 1906 - 1907 από τους θρυλικούς ήρωας της  λίμνης των Γιαννιτσών.
Η τιμιότης του υπήρξε παροιμιώδης ενέπνεε  γενικήν εμπιστοσύνην».  Η δράση του υπήρξε μεγάλη και οι αποστολές που του ανατέθηκαν  εντός και εκτός της λίμνης ήταν επιτυχείς. Λόγω των κακουχιών της  λίμνης μετατέθηκε για μικρό χρονικό διάστημα και υπηρέτησε στο  Κέντρο Θεσσαλονίκης.   
Το Φεβρουάριο του 1908 ανέλαβε τη διοίκηση του σώματος  Χαλκιδικής, όπου παρέμενε μέχρι την ανακήρυξη του Συντάγματος στη  Τουρκία, οπότε και διαλύθηκαν τα αντάρτικα σώματα.   
Μετά την παύση του ένοπλου αγώνα ο Παναγιώτης  Παπατσανετέας τον Οκτώβριο του 1908 αναλαμβάνει, μετά από σχετική  εντολή, διευθυντής του ορφανοτροφείου τα Βοδενά, όπου και  εγκαταστάθηκε, δρώντας ως πράκτορας, βοηθούμενος από τη σύζυγό του  Καλλιόπη.   
Τον Ιούνιο του 1909 προδόθηκε από τους Βουλγάρους, στους  Τούρκους οι οποίοι τον συνέλαβαν και φυλακίσθηκε στη Θεσσαλονίκη.  Μετά από ανάκριση τριών ημερών εξορίσθηκε και επανήλθε στην  Ελλάδα στις 24 Ιουνίου 1909.   
Η επιτυχημένη τετραετής δράση του στον Εθνικό αγώνα  συνεχίσθηκε κατά το πόλεμο του 1912, όπου υπηρέτησε υπό το στρατηγό  Κ. Μαζαράκη. Το Φεβρουάριο του 1913 υπηρέτησε ως υπαρχηγός  σώματος στη Χειμάρρα και πριν από τη κήρυξη του Ελληνοβουλγαρικού  πολέμου εστάλη στη Μακεδονία με αποστολή την εκκαθάριση των εκεί  Βουλγαρικών συμμοριών που απειλούσαν τις υπηρεσίες ανεφοδιασμού  του Ελληνικού στρατού.   
Το 1914 ο υπολοχαγός Παπατσανετέας έλαβε μέρος στο  Βορειοηπειρωτικό αγώνα της περιοχή της Χειμάρρας. Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Υποστράτηγου. 

Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 12:04 am


Στην ιδιοκτησία του Δημοσίου από το 2015 τα ακίνητα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο !


Γράφει η Αναστασία Χρ. Μήλιου *

Aπό το έτος 2015  τα ακίνητα όλων όσων δεν τα έχουν δηλώσει στα κατά τόπους κτηματολόγια θα αρχίσουν να περιέρχονται στην κυριότητα του Δημοσίου. Αυτά είναι όσα φέρονται με την ένδειξη  «αγνώστου ιδιοκτήτη» στα φύλλα του Κτηματολογίου.
Αυτό ισχύει για τα κτηματολόγια που άρχισαν να λειτουργούν την περίοδο 1997-1999 σε  340  περιοχές σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία,  η προθεσμία δήλωσης –για τα παλαιά προγράμματα- είναι  12  χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μία περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14  χρόνια για τους κατοίκους εξωτερικού.
Για την κτηματογράφηση που ξεκίνησε από το 2008,οι προθεσμίες είναι 5  χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού και  7 χρόνια για τους κατοίκους εξωτερικού.
Η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος αυτή την στιγμή για να περιέλθει ένα ακίνητο που φέρεται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη»,  στην κυριότητα κάποιου  είναι εφόσον είναι συνιδιοκτήτης και το ακίνητο έχει ήδη δηλωθεί από τον άλλο ιδιοκτήτη με την διαδικασία του προδήλου σφάλματος που γίνεται στο Κτηματολόγιο διαφορετικά, αν το ακίνητο φαίνεται να  είναι εξ ολοκλήρου αγνώστου ιδιοκτήτη, μέσω της δικαστικής οδού με αίτηση στο κατά τόπον αρμόδιο Πρωτοδικείο.
Σε περίπτωση που ένα ακίνητο περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφύγουν δικαστικά όχι για να επανακτήσουν το ακίνητό τους αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση.
Ο αριθμός των ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» ανέρχεται σε 200.000, εκ των οποίων 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια, και 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα.
Τα ακίνητα που κινδυνεύουν άμεσα, από το 2015, βρίσκονταισε20 περιοχές:
Αγία Τριάδα (Θεσ/νίκη), Μεθώνη, (Πιερία), Μέγας Αλέξανδρος (Δράμα), Άγιος Ανδρέας (Καβάλα), Άβατο (Ξάνθη), Εράσμιος (Ξάνθη), Αίγειρος (Ροδόπη), Πηγές (Καβάλα), Καλαμπάκι (Δράμα), Πευκοδάσος (Κιλκίς), Πολύκαστρο (Κιλκίς), Μεσιά (Κιλκίς), Φιλοθέη (Άρτα), Αγία Βαρβάρα (Ημαθία), Γλινός (Τρίκαλα), Μαρτίνο (Φθιώτιδα), Παράλιο Άστρος (Αρκαδία), Ασπρόχωμα (Μεσσηνία), Άστρος (Αρκαδία), Λαίικα (Μεσσηνία).
Από το 2016 εκπνέει η προθεσμία για άλλες 92 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, κάποιες εκ των οποίων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Η Αναστασία Χρ. Μήλιου είναι Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις

Τηλ. 6945-028153


fb: Αναστασία Μήλιου
 

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 11:46 pm


ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - "ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ"

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των χωριών του Δήμου Οιχαλίας - Καλλιρρόης, Αμφιθέας Δωρίου, Βασιλικού, Κόκλας, Κωνσταντίνων, Μαρίνας, Μίλα, Ψαρίου κ.α.- και η Ομοσπονδία Συλλόγων- Συνδέσμων Τριφυλίας, προσκαλούν τους πολίτες, για επιστημονική ενημέρωση 
«ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ». 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
1.ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΥΡΤΖΙΔΗΣ –ΙΑΤΡΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ- Δ/ΝΤΗΣ ΕΣΥ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ < ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ>
2.ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΚΟΥΛΑΣ –ΓΕΩΠΟΝΟΣ
3.ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΖΩΟΤΕΧΝΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΑΙΚΗΣ   
  ΒΑΣΗΣ <<ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΒΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Πέτρος Μπούρκουλας          6937021508
Δημήτρης Καπόπουλος         6977570947
Παναγιώτης Μπούρας          6973551468
           maria.kapota@gmail.com

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 11:07 pm


ΠΟΥΤΙΝ - "Αν θελήσω, παίρνω το Κίεβο σε μία εβδομάδα!"

"Αν θελήσω, μπορώ να πάρω το Κίεβο σε μία εβδομάδα". 
Αυτό φέρεται, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα la Repubblica, να είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Ζοζέ Μπαρόζο, όταν ο τελευταίος του τηλεφώνησε για να διαμαρτυρηθεί για την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία και την ενεργό συμμετοχή τους στις μάχες. 
Το "επεισόδιο" έλαβε χώρα στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες και ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν ενημέρωσε τους ηγέτες των "28" για τα όσα ειπώθηκαν στην επικοινωνία του με τον Πούτιν.
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ιταλική εφημερίδα (το ρεπορτάζ της οποίας, πάντως, επιβεβαιώνει και το γερμανικό Der Spiegel), το σοκ που προκλήθηκε ήταν τέτοιο ώστε αρκετοί από τους παρευρισκόμενους έσπευσαν να ζητήσουν από τον Μπαρόζο να επαναλάβει ακριβώς τα λόγια του Ρώσου προέδρου. 
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι αυτοί που εκνευρίστηκαν περισσότερο ήταν ο Ντέιβιντ Κάμερον και η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία ισχυρίστηκε ότι πλέον κανείς δεν μπορεί να εμπιστεύεται τον Πούτιν...

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 10:52 pm


Συνελήφθη με χασίς στην Τριφυλία

Στις Καρυές Τριφυλίας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 48χρονος, γιατί σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν 362,1 γραμμάρια χασίς και πέντε φυτά χασίς. Ο 48χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.


Συνελήφθη ακόμα στο Ξυλόκαστρο ένας 60χρονος κάτοικος της περιοχής, γιατί σε έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί στο σπίτι του, στο προαύλιο του σπιτιού , καθώς και σε παρακείμενο χώρο, που είχε ειδικά διαμορφώσει ο ίδιος, βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν δεκαπέντε φυτά χασίς και ποσότητα χασίς βάρους 405,5 γραμμαρίων.
Ο 60χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 10:39 pm


Η Κατερίνα Γιατζόγλου αποκαλύπτει τα μυστικά του Costa Navarino


Η Κατερινα Γιατζογλου αποκαλυπτει τα μυστικα του Costa Navarino

Η Κατερίνα Γιατζόγλου µάς συστήνει σε πρώτο πρόσωπο το resort που έκανε τον διεθνή Τύπο και την παγκόσµια κοινή γνώµη να (παρα)µιλά στο άκουσµα της Μεσσηνίας, συνιστώντας πλέον πρότυπο ξενοδοχειακής ανάπτυξης για τη χώρα µας και όχι µόνο!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ

H περιουσία σου είναι ό,τι έχεις δει και ό,τι έχεις αισθανθεί. Το έγραψα στο πρώτο µου βιβλίο, πριν χρόνια, και αυτό µε οδηγεί µέχρι και τώρα. Αν και έχω µια µεγάλη εµπειρία στον κόσµο των ταξιδιών και καθώς τον µισό µου χρόνο ζω σε ξενοδοχεία ανά τον κόσµο, παρ' όλα αυτά σε κάθε καινούρια διαµονή αισθάνοµαι σαν πεντάχρονο!
Διασχίζοντας την καταπράσινη Μεσσηνία, σκέφτοµαι τη δύναµη που έχει ένα όραµα. Γιατί η Costa Navarino αυτό είναι. Ένα συγκλονιστικό όραµα του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, που συνεχίζουν η οικογένειά του και όσοι δουλεύουν γι' αυτό.
Από τη στιγµή που µπαίνεις, η διαµονή γίνεται ιεροτελεστία. Οι άνθρωποι που σε εξυπηρετούν είναι πολύ επαγγελµατίες, αφοσιωµένοι και δείχνουν περήφανοι που δουλεύουν για το The Romanos, a Luxury Collection Resort. Ενώ το σύµπλεγµα των ξενοδοχείων είναι κυριολεκτικά κρυµµένο µέσα σε µια πράσινη πανδαισία της ελληνικής γης, δεν παύει η έκτασή του να είναι εντυπωσιακά τεράστια.
Αυτό που σε κερδίζει αµέσως είναι η άµεση παροχή των υπηρεσιών, το service. Είναι κυριολεκτικά unique εδώ. Αισθάνεσαι ότι έχεις ένα «τζίνι» που εκπληρώνει στο λεπτό ό,τι επιθυµείς. Το εσωτερικό των χώρων είναι η οπτική απόδειξη του «simple is difficult». Τα γήπεδα του γκολφ είναι σαν ζωντανή καρτποστάλ που αγκαλιάζει το συγκρότηµα. Έχει καταφέρει να προσελκύσει τους καλύτερους γκόλφερ του κόσµου και να κερδίσει ένα πολύ δύσκολο στοίχηµα.
Περιπλανιέσαι περπατώντας ανάµεσα σε πισίνες, άψογους κήπους µε λεβάντες και µπουκαµβίλιες. Αυτό όµως που µε άφησε κυριολεκτικά άναυδη είναι το Anazoe spa. Η έκτασή του; «Μόνο» 4.000 τ.µ.!!! Ναι, δεν «υπάρχει»! Ένας δαιδαλώδης ναός που όσο κι αν προσπαθώ, δεν µπορώ να θυµηθώ κάτι ανάλογο για να τον συγκρίνω. Καινούριες θεραπείες, πρωτοποριακές τεχνικές, τέλεια τεχνολογία, µυστικιστική ατµόσφαιρα, χώροι µαγικοί και εξειδικευµένοι επαγγελµατίες συνθέτουν ένα µοναδικό σούπερ cocktail χαλάρωσης και ευεξίας! Στο ίδιο υψηλό επίπεδο φυσικά ακολουθούν και τα υπερσύγχρονα γυµναστήρια.
Η επόµενη έκπληξη είναι το «Εngaging Art», µια νέα πολιτιστική εµπειρία που προσφέρει η Costa Navarino στους επισκέπτες της. Μια µόνιµη πλατφόρµα σύγχρονης Τέχνης, ένα σηµείο συνάντησης για τους καλλιτέχνες αλλά και για τους λάτρεις των εικαστικών τεχνών. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συµµετάσχουν στη δηµιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη. Το θέµα της φετινής έκθεσης «Mimicry» έχει επιµεληθεί ο εννοιολογικός καλλιτέχνης Δηµήτρης Αντωνίτσης, δηµιουργός µε διεθνή καριέρα που έργα του υπάρχουν σε διάφορες συλλογές του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το Ίδρυµα ΔΕΣΤΕ, το Fondazione per la Fotografia, σε Τορίνο, Κολωνία, Γερµανία.
H τρίτη έκπληξη είναι η γεύση. Και στα 19 εστιατόρια (!) οι συνταγές ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία της απλότητας. Εξαιρετικές οι παρουσιάσεις στο εστιατόριο Flame πάνω σε κοµµάτια ξύλου και πέτρας. 
Αλλά τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πίσω από αυτά κρύβονται ο σεφ Δόξης Μπεκρής και µαζί του µια πολύ εµπνευσµένη οµάδα.
Και για το τέλος άφησα την πιο χαρούµενη εικόνα. Ο παράδεισος των παιδιών κυριολεκτικά! Η πισίνα µε τις νεροτσουλήθρες, τα παιχνίδια του πειρατή είναι must για την πιο υδάτινη περιπέτεια του µικρού επισκέπτη!
Το να µπορείς να ικανοποιήσεις έναν τόσο µεγάλο αριθµό ανθρώπων συγχρόνως, µε τα ίδια πάντα υψηλά standards καθηµερινά, περιέχει πολύ µεγάλο βαθµό δυσκολίας... Αλλά οι άνθρωποι του Τhe Romanos Resort έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη σε παγκόσµια κλίµακα.
Ναι, η Costa Navarino είναι εµπειρία!

ICONS TRAVELLERS

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 10:12 pm


ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ..τα περί ενότητας αποτελούν για τον Στάθη Αναστασόπουλο κενά λόγια.

Ο επικεφαλής της «Αδέσμευτης Κίνησης Πολιτών Δήμου Μεσσήνης» Γιώργος Τσώνης, σχετικά με τη φιέστα της ορκωμοσίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, και τα περί ενότητας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του κ. Αναστασόπουλου, περί ενότητας και συνεργασίας, κατά την τελετή της ορκωμοσίας του (προσωρινού μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου) Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. 
Εκτός, και αν όταν ο κ. Αναστασόπουλος αναφέρεται σε ενότητα, εννοεί -με τη στενή έννοια- απλά και μόνο τη «συνεργασία με τους προέδρους και τα συμβούλια των τοπικών μας κοινοτήτων αλλά και της δημοτικής κοινότητας, ανεξαρτήτως παρατάξεων», όπως ανέφερε σε αποστροφή της ομιλίας του, και όχι εν γένει με τις μειοψηφίες.
Εκείνο πάντως που απέδειξε ο κ. Αναστασόπουλος με τη στάση του από την πρώτη στιγμή, είναι ότι τα περί ενότητας αποτελούν για τον ίδιο κενά λόγια. Και για να γίνουμε σαφείς: 
Παρ’ ότι είναι γνωστό ότι αριθμητικά, με απλές πράξεις αριθμητικής, ο συνδυασμός μας προηγείται ενός ψηφοδελτίου του αντίστοιχου του κ. Αναστασόπουλου και παρ’ ότι εκκρεμεί η απόφαση στο Δικαστήριο, με την οποία θα καθοριστεί η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης, ο κ. Αναστασόπουλος καθόρισε μόνος του -χωρίς απολύτως καμία δική μας συμμετοχή- τα της τελετής της ορκωμοσίας, τα οποία πληροφορήθηκαν εκπρόσωποι του συνδυασμού μας, μόνο όταν του ζητήθηκε.
Και πέραν αυτού, αφού αρχικά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να ανοίξει το βιβλίο υπογραφών των νέων συμβούλων αμέσως μετά την ορκωμοσία και όχι στο τέλος της τελετής, μετά το αναίρεσε, επειδή είχαμε την “απερίσκεπτη” τιμιότητα να γνωστοποιήσαμε εγκαίρως, μέσω των ΜΜΕ, ότι θα αποχωρούσαμε και δεν θα συμμετείχαμε στη φιέστα «περιοριζόμενοι στα απολύτως αναγκαία και προβλεπόμενα από το νόμο, στα της ορκωμοσίας, ώστε να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας στο Δήμο, έως την έκδοση της δικαστικής απόφασης», όπως αναφέραμε στη συγκεκριμένη ανακοίνωσή μας.
Η φιέστα της ορκωμοσίας μάλιστα έφτασε σε τέτοιο σημείο παραθεσμικό, που με ευθύνη του κ. Αναστασόπουλου -για τους λόγους που εκείνος γνωρίζει και εμείς αντιλαμβανόμαστε- έδωσε το λόγο για χαιρετισμό στη νέα αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη (την οποία τιμούμε και υποληπτόμαστε) και όχι στον επίσης παριστάμενο κ. Γιάννη Αργυράκη, νόμιμο αντιπεριφερειάρχη μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2014, μέχρι και την Κυριακή δηλαδή.
Και μία ερώτηση: 
Αφού ο κ. Αναστασόπουλος δήλωσε στους εκπρόσωπους του συνδυασμού μας, που τον συνάντησαν την προηγούμενη Παρασκευή, ότι η διαδικασία της ορκωμοσίας θα ακολουθήσει το τελετουργικό και των άλλων δήμων, γιατί δεν δόθηκε, όπως στις άλλες περιπτώσεις, ο λόγος στον βουλευτή κ. Δημ. Σαμπαζιώτη, ο οποίος μάλιστα είναι και επικεφαλής μειοψηφίας στο Δ. Σ. Μεσσήνης; Δεν τον ενδιέφερε να ακούσει τι θα πει, ή για να φιμώσει και εμάς;
Να λοιπόν πώς βλέπει την ενότητα ο κ. Αναστασόπουλος, όταν μάλιστα ορκίζεται (έστω και προσωρινά) για δήμαρχος, μη έχοντας τη νόμιμη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών.
Γιώργος Τσώνης

Υ.Γ.
 Εντύπωση πάντως προκάλεσε και το γεγονός, ότι σε αρκετά τοπικά ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε καν το γεγονός της αποχώρησής μας από την τελετή της ορκωμοσίας. 
Και το περίεργο είναι ότι ακόμα και αν και κάποιοι δεν… πρόσεξαν το συμβάν, αυτό είχε προαναγγελθεί μία μέρα προ της ορκωμοσίας. 
Για τους λόγους της μη προβολής της αποχώρησής μας, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:56 pm


ΒΙΝΤΕΟ - "Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά". Αποθεώθηκε από ΠΑΣΟΚΟΥΣ ο Γιώργος Παπανδρέου, στο Ζάππειο

Οι εντονες αποδοκιμασίες ξάφνιασαν τον Βενιζέλο, την ώρα που βρισκόταν στο βημα στο Ζάππειο
Και μάλιστα τη στιγμή που είπε " επειδη ακουσα το συνθημα γερά, να πεσει η Δεξια, να σας οτι...
θα μιλησουμε για την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ", ξεσπασε ενα ανελέητο γιουχάισμα από μεγάλη μερίδα των ακροατών, που συνεχιζαν ταυτόχρονα να φωνάζουν, "Γιώργο γερά, να πέσει η Δεξιά"...
Δείτε το βίντεο:


 VIDEO ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ από realmedialive

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:46 pm


Πανηγύρια στην Μεσσηνία – Καλές οι «αρπαχτές » αλλά …μαζέψτε και καμιά αφίσα !

 Καλός ο πολιτισμός της …Γουρνοπούλας  και της αρπαχτής στην Μεσσηνία όλο το καλοκαίρι αλλά  οι αφίσες των πανηγυριών και άλλων εκδηλώσεων μας έχουν πνίξει κι αυτό μόνο ... πολιτισμό δεν θυμίζει.
Το θέαμα εκτός από αντιαισθητικό δημιουργεί συχνά και πρόβλημα στην οδήγηση αφού οι αφίσες είναι κολλημένες σε διάφορα σημεία που κρύβουν ακόμη και σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τις συναντάς δε, κυρίως σε κεντρικούς δρόμους , πάνω σε πινακίδες ,στους στύλους της ΔΕΗ, ακόμα και στα δέντρα!
 Δεν υπάρχει διασταύρωση στο επαρχιακό οδικό  δίκτυο , που να μην έχει ένα παχύ στρώμα από αφίσες που διαφημίζουν εκδηλώσεις  και πανηγύρια του καλοκαιριού!
Καλό θα είναι όσοι κολλάνε αφίσες για να προβάλλουν ένα γεγονός (από συναυλία και πανηγύρι, μέχρι οτιδήποτε άλλο), μετά τη λήξη της εκδήλωσης να τις απομακρύνουν.
Αν όμως δεν έχουν την ευαισθησία αυτή, τότε οι δήμοι της περιοχής, να διαθέσουν κάποιο συνεργείο και να καθαρίσουν το περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη αφισορύπανση.
Στο κάτω κάτω της γραφής, είναι θέμα πολιτισμού...(όχι της Γουρνοπούλας )

Β.Μ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:17 pm


Τα...απρόσμενα του πανηγυριού - Ο Γονίδης, ο βουλευτής και η βροχή από...παγάκια

Ενταση επικράτησε κατά τη διάρκεια συναυλία του Σταμάτη Γονίδη, καθώς, όταν εμφανίστηκε βουλευτής της ΝΔ να κάνει κλήρωση σε λαχειοφόρο οι συγκεντρωμένοι άρχισαν τις αποδοκιμασίες και ορισμένοι από αυτούς του πέταξαν και παγάκια.
Οπως αναφέρει το patrastimes, ο γνωστός τραγουδιστής συμμετείχε σε πανηγύρι στο χωριό Αρλα Αχαΐας. 
Όλα πήγαιναν "ρολόι" μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε στη σκηνή ο Θανάσης Νταβλούρος για να κάνει την κλήρωση άρχισαν οι αποδοκιμασίες τα «γαλλικά» και ορισμένοι πέταγαν παγάκια στην σκηνή χωρίς να βρουν το στόχο τους.
Πάντως ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε τη διαδικασία και στη συνέχεια κάθισε στη θέση του, ενώ οι αποδοκιμασίες συνεχίζονταν.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:43 pm


Διεθνείς αγώνες κανόε καγιάκ στη Νεάπολη Λακωνίας

Το άθλημα του κάνοε καγιάκ κάνει ένα σημαντικό άνοιγμα προς όλο τον κόσμο. Δια χειρός της Kayak Greece ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για μια σειρά διεθνών αγώνων Canoe-Kayak Flatwater, που θα διεξαχθούν σε 4 διαφορετικές πόλεις τις Ελλάδας. 
Ένα εγχείρημα που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.) αλλά και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Η πρωτοπορία του προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια μεγάλη κοινωνική γιορτή με επίκεντρο φυσικά τον αθλητισμό, αλλά η οποία πλαισιώνεται και από φιλανθρωπικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις. Η ομάδα του Kayak Greece αποτελείται αποκλειστικά από νέους και το όλο εγχείρημα είναι προϊόν εθελοντικής προσπάθειας. Στόχος του Kayak Greece είναι η πανελλαδική διάδοση του κάνοε καγιάκ και η παράλληλη προώθηση του αθλητικού τουρισμού.

Τέσσερις πόλεις. Μία διοργάνωση. Ένα όραμα.

- Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, Νεάπολη Λακωνίας
- Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, Γυάλα Σαλαμίνας
- Κυριακή 5 Οκτωβρίου, Βουλιαγμένη Αττικής
- Κυριακή 12 Οκτωβρίου, Χαλκίδα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεαματικά αγωνίσματα, αγώνες Special Olympics και Paralympics, Αθλητισμό για Όλους, στοχεύοντας παράλληλα στην Κοινωνική Προσφορά, τον Εθελοντισμό, τις Περιβαλλοντικές Δράσεις και την Επιστημονική Επιμόρφωση.

Μια προσπάθεια που βρήκε από το ξεκίνημά της πολλούς υποστηρικτές. Χορηγοί οι UTECO ΑΒΕΕ και ακαδημία φωτογραφίας Leica. Επίσημοι υποστηρικτές: Spyros Korkidis-Group Of Companies, AAsport, Zaro’s, Aperitivo Pizza Bar, Elio, ΙΕΚ Ξυνή, Mediterranian College, Kalousos Medical Equipment, Paco café, Aθανασοπούλου-Παναγουλόπουλος ΟΕ, Μάρθα Αθανασοπούλου Δικηγόρος, Ε-Zup.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:23 pm


Μοιραία πτήση με ανεμόπτερο για 48 χρονη στον Κιθαιρώνα

Τραγική κατάληξη είχε για μία γυναίκα η πτήση με ανεμόπτερο στις Πλαταιές. Η 48χρονη έπεσε σε πλαγιά του Κιθαιρώνα και τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Κυριακής. Μία παρέα αιωροπτεριστών, ανάμεσά τους και η 48χρονη, έκαναν «βόλτες», με τη γυναίκα να χρησιμοποιεί ένα μονοθέσιο αλεξίπτωτο πλαγιάς τύπου «Παραπέντε», όπως αναφέρει το lamiareport.gr. 
Από άγνωστη αιτία η 48χρονη έχασε τον έλεγχο του ανεμόπτερου και έπεσε σε πλαγιά του Κιθαιρώνα.

Αμέσως οι υπόλοιποι έσπευσαν στο σημείο, όπου βρέθηκαν και σωστικά συνεργεία. Η γυναίκα είχε τραυματιστεί βαριά και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Θηβών, όμως δεν άντεξε και τρεις ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 7:43 pm


Εγκαίνια στο Συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων στην παλαιά Καρδαμύλη Μεσσηνίας

Το Σάββατο 30 Αυγούστου η κα Μενδώνη εγκαινίασε το αποκατεστημένο από τις υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. συγκρότημα Τρουπάκηδων - Μούρτζινων στην παλαιά Καρδαμύλη, στη Μεσσηνιακή Μάνη.

Το οχυρωμένο συγκρότημα του γένους των Τρουπάκηδων - Μούρτζινων, βρίσκεται σε φυσικά οχυρό ύψωμα που εξασφαλίζει στρατηγικά πλεονεκτήματα, και αποτελεί μια τυπική οχυρωμένη κατοικία καπετάνιου της Έξω Μάνης.
 Η ανέγερση των πρώτων κτηρίων του συγκροτήματος τοποθετείται στα τέλη του 17ου αι., ενώ συνεχείς ανακατασκευές και προσθήκες πραγματοποιούνται έως τις αρχές του 19ου αι. Στη σημερινή του μορφή, διαθέτει τρεις περιβόλους και περιλαμβάνει μια τριώροφη οχυρή κατοικία («οντά») με το μαγειρείο και την στέρνα, βοηθητικά κτίσματα, μεταξύ των οποίων και ελαιοτριβείο, έναν υψίκορμο πολεμόπυργο, καθώς και το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, οικογενειακή εκκλησία του γένους των Μούρτζινων.

 Στο πλαίσιο του Β΄ ΚΠΣ, ο οντάς και τα προσκίσματά του αποκαταστάθηκαν και μετατράπηκαν σε Μουσείο για την πολιτισμική κληρονομιά της Μάνης που αποτέλεσε μέρος του Προγράμματος του ΥΠ.ΠΟ.Α. «Δίκτυο Μουσείων Μάνης», στο οποίο εντάσσονται επίσης ο πύργος Πικουλάκη στην Αρεόπολη και ο πύργος Δουράκη στην Καστάνια.

Με την αποπεράτωση των εργασιών αυτών αποδίδεται πλέον ολοκληρωμένο ένα χαρακτηριστικό μεσαιωνικό συγκρότημα της περιοχής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του πολιτιστικού πλεονάσματος τόσο της Καρδαμύλης, όσο και της ευρύτερης περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 7:10 pm


Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σιλίμνα Αρκαδίας

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Σιλίμνα Αρκαδίας.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και πέντε αεροσκάφη Πεζετέλ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 7:06 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ξεκίνησε το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης

sea-in 3Σήμερα, Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ελεύθερης Κατάδυσης ανοικτής θαλάσσης στο Μεσσηνιακό Κόλπο, συγκεκριμένα ένα ναυτικό μίλι νοτίως του ξενοδοχείου Elite City Resort και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.
sea-in 7Η διεξαγωγή για ακόμη μια φορά του Πρωταθλήματος στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι αποτέλεσμα των πολύ επιτυχημένων διεθνών διοργανώσεων στην Καλαμάτα, κάθε χρόνο από το 2010 και εντεύθεν. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία AIDA International έχει αναθέσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης 2014 στο Δήμο Καλαμάτας και το Free-diving Club του Σταύρου Καστρινάκη.
Στη διοργάνωση της Καλαμάτας συμμετέχουν περί τους 30 αθλητές από χώρες της Ευρώπης, οργανωτική ομάδα, προπονητές, συνοδοί κ.ά., κάτι που συνεπάγεται 400 διανυκτερεύσεις στην περιοχή μας, αλλά και προβολή της από το διεθνή Τύπο.
pool-in 1
pool-inΗ διεξαγωγή των αγώνων στην Καλαμάτα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της πόλης και της περιοχής της, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στον τόπο μας.
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Εν τω μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 31 Αυγούστου, το μεσημέρι, στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας ο αγώνας - επίδειξη ελεύθερης κατάδυσης, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Ελεύθερης Κατάδυσης.
Αθλητές από δώδεκα χώρες διαγωνίστηκαν στη Στατική Άπνοια (κράτημα της αναπνοής σε ακινησία για τη μέγιστη δυνατή διάρκεια) και τη Δυναμική Άπνοια (υποβρύχιο κολύμπι για τη μέγιστη δυνατή απόσταση - μακροβούτι).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και πολλοί φίλοι του υγρού στοιχείου, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες και να δουν από κοντά τους αθλητές του συναρπαστικού αθλήματος της ελεύθερης κατάδυσης και όσα αυτοί επιτυγχάνουν.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 7:00 pm


Διαμαρτυρίες φοιτητών στην ορκωμοσία του νέου πρύτανη του ΕΚΠΑ χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου

Μετ' εμποδίων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρου Φορτσάκη, όταν ομάδα περίπου 20 φοιτητών επιχείρησε να διακόψει την τελετή φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαγραφής των «αιώνιων» συναδέλφων τους, αλλά και του μνημονίου.

Ανάλογη ένταση είχε σημειωθεί την περασμένη Πέμπτη σε εκδήλωση για τον απολογισμό της θητείας του απερχόμενου πρύτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη και την υποδοχή του νέου πρύτανη, Θ. Φορτσάκη. Τότε, οι συγκεντρωμένοι φοιτητές φώναζαν συνθήματα στην αίθουσα τελετών των Προπυλαίων με σκοπό να εμποδίσουν τον κ. Φορτσάκη να μιλήσει.

Το σύνθημα που κυριάρχησε και στις δύο τελετές ήταν το «Λοβέρδο και Φορτσάκη ακούστε το καλά, οι διαγραφές θα μείνουν και πάλι στα χαρτιά».

Σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ έκανε λόγο για σημάδια κατάρρευσης σημειώνοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα. 

Σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι δεν επιθυμεί την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του πανεπιστημίου. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «πρέπει να υπάρξει φύλαξη για να υπάρξει και τάξη».

Σε σύντομο διάλογο που είχε, εξάλλου, με τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ του 4+2 χρόνια σπουδών, προσθέτοντας ότι το 4+4 πρέπει να ισχύει μόνο για τους φοιτητές που εργάζονται αποδεδειγμένα, όπως ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 6:26 pm


Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας – Άρχισε η Πενταετία της Ελένης Αλειφέρη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας  η τελετή παραλαβής –παράδοσης  παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ,
Ο έως χθές αντιπερειφερειάρχης Μεσσηνίας  Γιάννης Αργυράκης παρέδωσε την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας στην  τέως Δήμαρχο Μελιγαλά , νεοεκλεγείσα αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος "δικηγόρο Ελένη Αλειφέρη
Στην σύντομη ομιλία του ο Γιάννης Αργυράκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της πεντάμηνης θητείας του  ενώ από την πλευρά της η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι απαιτείται  συνεργασία και κοινή προσπάθεια για να αλλάξει το πρόσωπο της Μεσσηνίας  τα επόμενα πέντε χρόνια

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 6:22 pm


Τι έδειξε η αυτοψία στο τείχος της Αρχαίας Μεσσήνης μετά τη μεγάλη πυρκαγιά


Τι έδειξε η αυτοψία στο τείχος της Αρχαίας Μεσσήνης μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης πραγματοποίησε η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου στελεχών του Υπουργείου, και με την συμμετοχή του καθ. κ. Πέτρου Θέμελη, της Δρ Άννας Καραπαναγιώτου, Προϊσταμένης της ΛΗ΄ ΕΠΚΑ και της Δρ Ευγενίας Μηλίτση, Προϊσταμένης της 26ης ΕΒΑ, την Κυριακή 31η Αυγούστου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ζημίες από την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή.
Ευτυχώς, διαπιστώθηκαν μόνον μικρές ζημίες, κυρίως από αιθάλη, στην επιφάνεια των πεσμένων λίθων του τείχους, οι οποίες θα αποκατασταθούν αμέσως από τους συντηρητές. Επίσης, είναι ελάχιστα τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν στον ερειπωμένο βυζαντινό ναίσκο Κλήσα- Πόρτη, βορείως της Αρκαδικής Πύλης, τα οποία, επίσης, θα αντιμετωπιστούν άμεσα.
Επειδή η φωτιά, καίγοντας την πυκνή βλάστηση, αποκάλυψε επιπλέον δομόλιθους του τείχους της αρχαίας πόλης, παράλληλα με τις εργασίες συντήρησής τους, δόθηκαν από τη Γενική Γραμματέα σχετικές οδηγίες για τη σύνταξη, από την Επιστημονική Επιτροπή της Αρχαίας Μεσσήνης, μελέτης αποκατάστασης και αναστήλωσης του τείχους, δεξιά και αριστερά της Αρκαδικής Πύλης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αναγκαία ωριμότητα για την ένταξη του έργου σε επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Ο ερειπωμένος ναός Κλήσα-Πόρτη, του 10ου αι., καθώς και οι δύο ναοί, της Παναγίτσας στο Μοναστηράκι Ζερμπισίων του 14ου αι., και του Αγίου Νικολάου Ζερμπισίων, του 10ου αι., οι οποίοι, επίσης, υπέστησαν μικρές ζημίες από την πυρκαγιά, θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης από την αρμόδια 26η ΕΒΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματέως.
Τέλος, η κ. Λ. Μενδώνη συζήτησε με τον καθηγητή Π. Θέμελη και την Έφορο Αρχαιοτήτων Α. Καραπαναγιώτου τα προβλήματα τα οποία έχει δημιουργήσει και εξακολουθεί να δημιουργεί η διέλευση των αυτοκινήτων δια της Αρκαδικής Πύλης. Δόθηκαν οδηγίες για τη λήψη άμεσων σωστικών μέτρων, για να διασφαλιστεί τόσο η ακεραιότητα του μνημείου όσο και η ασφαλής διέλευση των τροχοφόρων. Βεβαίως, η απολύτως αναγκαία απομάκρυνση του δρόμου, για να αποκατασταθεί η Αρκαδική Πύλη, είναι η υπογειοποίηση του δρόμου, όπως προβλέπεται από τη μελέτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το 2011.
Εγκαίνια στο Συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων στην παλαιά Καρδαμύλη Μεσσηνίας
Το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 η Γενική Γραμματέας κ. Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε το αποκατεστημένο από τις Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων στην παλαιά Καρδαμύλη, στη Μεσσηνιακή Μάνη.
Το οχυρωμένο συγκρότημα του γένους των Τρουπάκηδων - Μούρτζινων στην παλαιά Καρδαμύλη, βρίσκεται σε φυσικά οχυρό ύψωμα που εξασφαλίζει στρατηγικά πλεονεκτήματα, και αποτελεί μια τυπική οχυρωμένη κατοικία καπετάνιου της Έξω Μάνης. Η ανέγερση των πρώτων κτηρίων του συγκροτήματος τοποθετείται στα τέλη του 17ου αι., ενώ συνεχείς ανακατασκευές και προσθήκες πραγματοποιούνται έως τις αρχές του 19ου αι. Στη σημερινή του μορφή, διαθέτει τρεις περιβόλους και περιλαμβάνει μια τριώροφη οχυρή κατοικία («οντά») με το μαγειρείο και την στέρνα, βοηθητικά κτίσματα, μεταξύ των οποίων και ελαιοτριβείο, έναν υψίκορμο πολεμόπυργο, καθώς και το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, οικογενειακή εκκλησία του γένους των Μούρτζινων.
Στο πλαίσιο του Β΄ ΚΠΣ, ο οντάς και τα προσκίσματά του αποκαταστάθηκαν και μετατράπηκαν σε Μουσείο για την πολιτισμική κληρονομιά της Μάνης που αποτέλεσε μέρος του Προγράμματος του ΥΠ.ΠΟ.Α. «Δίκτυο Μουσείων Μάνης», στο οποίο εντάσσονται επίσης ο πύργος Πικουλάκη στην Αρεόπολη και ο πύργος Δουράκη στην Καστάνια.
Η β΄ φάση του έργου της αποκατάστασης του συνόλου του Συγκροτήματος υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ.Α. με χρηματοδότηση 1.5 εκ. € από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Με την αποπεράτωση των εργασιών αυτών αποδίδεται πλέον ολοκληρωμένο ένα χαρακτηριστικό μεσαιωνικό συγκρότημα της περιοχής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του πολιτιστικού πλεονάσματος τόσο της Καρδαμύλης, όσο και της ευρύτερης περιοχής.
Στην ομιλία της η κ. Μενδώνη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η προστασία, η συντήρηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελούν τους πάγιους και διαρκείς άξονες της πολιτικής και των δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Παράλληλα, η ανάπτυξη, και δη η περιφερειακή ανάπτυξη, συνιστά επίσης κρίσιμη πολιτική προτεραιότητα, ιδιαιτέρως στην παρούσα χρονική περίοδο που απαιτούνται εκτεταμένες πρωτοβουλίες για την ταχεία και αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Στην εθνική αυτή προσπάθεια έρχεται να συμβάλει ενεργά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο στρατηγικός σχεδιασμός του οποίου περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – την ανάδειξη του Πολιτισμού ως ζωτικού παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μέσα από συνέργιες με άλλους δυναμικούς παραγωγικούς κλάδους όπως ο τουρισμός». Για να υπενθυμίσει ολοκληρώνοντας ότι το ΥΠ.ΠΟ.Α. εκτελεί στη Μεσσηνία στο πλαίσιο της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου 27 έργα στο Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 35 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 6:01 pm


Ο Παπανδρέου επιστρέφει..

Γράφει ο :
Αλέξανδρος Καζναφέρης

Καθηγητής M.I.T
Η πρώτη Σεπτέμβρη είναι η μέρα που πρέπει να ξεκινήσει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες η γέννηση ενός νέου κινήματος που θα υπηρετεί την λαϊκή κυριαρχία και θα στηρίζεται στον ανθρώπινο παράγοντα. Ένα κίνημα στο οποίο θα έχουν χώρο όλες οι κοινωνικές τάξεις των Ελλήνων και οι σύγχρονοι πολίτες της Ελληνικής κοινωνίας.
Την πρώτη Σεπτέμβρη δεν πρέπει να κάνουμε διαπιστώσεις για την δημοκρατία και να φιλοσοφούμε. Δεν υπάρχει χρόνος για αμπελοσοφίες.
Σήμερα το πολιτικό σύστημα (που έχει απομείνει από τα συντρίμμια της πολιτικής και κοινωνικής κρίσης) διαχειρίζεται τον πλούτο και την νομιμοποίηση του σάπιου τραπεζικού συστήματος που στόχο έχει να λεηλατήσει την περιουσία των Ελλήνων, να νομιμοποιήσει την διαπλοκή και να δημιουργήσει μια οικονομική δικτατορία. Μέσα από τα μίντια τους, που τα συντηρούν με τα θαλασσοδάνεια, χειραγωγούν τον λαό, καλλιεργώντας συνειδήσεις με σκοπό τον πλήρη σκοταδισμό.
Η οικονομική δικτατορία έχει στόχο να μην γίνει η κρίση ευκαιρία για τον Ελληνικό λαό, αλλάνα γίνει θηλιά στο λαιμό του Έλληνα πολίτη.
Γι’ αυτό την πρώτη Σεπτέμβρη η ιστορία αλλά και η νέα γενιά υποχρεώνουν τον Γεώργιο Παπανδρέου να ηγηθεί ενός προοδευτικού κινήματος που θα προσφέρει ένα σύγχρονο πολιτικό λόγο και μια παγκόσμια σκέψη που την έχει ανάγκη η νέα γενιά.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι ο μοναδικός με την παγκόσμια εμπειρία του, που μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο κίνημα που θα διασφαλίζει την Εθνική κυριαρχία, μια πατριωτική Ελλάδα χωρίς εθνικιστές. Ένα κίνημα που θα μιλά για κοινωνική δικαιοσύνη, για καινοτόμες ιδέες, ένα κίνημα που θα υπερασπίζεται τους θεσμούς και την δημοκρατία.
Ας φέρουμε ένα παράδειγμα, η Αργεντινή χρεοκόπησε για 6 δις, ενώ ο Παπανδρέου πέτυχε 110 δις και 220 δις κούρεμα μέσα σε ένα συντηρητικό πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης. 
Ο Γεώργιος Παπανδρέου έχει ηθική και ιστορική υποχρέωση να ηγηθεί αυτής της νέας προοδευτικής κίνησης για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των πολιτών από τα εσωτερικά και τα εξωτερικά κέντρα της διαπλοκής.
Από την πρώτη μέρα της απουσίας του έως και σήμερα η Ελλάδα δεν πήγε μπροστά αλλά πίσω.


Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 2:33 pm


Σάκης Ρουβάς – Κάτια Ζυγούλη: Οι οικογενειακές διακοπές τους στη Costa Navarino

Στο πολυτελές συγκρότημα της Costa Navarino  κοντά στην Πύλο πέρασαν τις τελευταίες μέρες των διακοπών του πριν επιστρέψουν στην Αθήνα, ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη. 
Το ζευγάρι βρέθηκε στο Costa Navarino και ο φωτογραφικός φακός της Real Life τους απαθανάτισε σε τρυφερές στιγμές με τα παιδιά τους στην πισίνα.
 
Οι δυο τους βρέθηκαν μάλιστα αρκετές φορές στις κοινόχρηστες πισίνες του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, αποφεύγοντας να μείνουν στους VIP χώρους. Ο Σάκης άλλωστε ήθελε να περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά του και να μπερδευτεί με το πλήθος των παραθεριστών. Ο ίδιος μάλιστα ήταν πολύ φιλικός με όσους τον συνάντησαν, μιλούσε μαζί τους και δεν αρνήθηκε να βγάλει φωτογραφία με τις θαυμάστριές του.
 
Ωστόσο, προτεραιότητά του ήταν η Κάτια και τα παιδιά. 
Ο γνωστός τραγουδιστής ήταν πολύ τρυφερός και προστατευτικός μαζί τους.
 Έπαιζαν όλη την ώρα έκαναν βουτιές και τραβούσε τα μικρά του βίντεο και φωτογραφίες για το οικογενειακό άλμπουμ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:59 pm


Εντοπίστηκε η 44χρονη που αγνοείτο από προχθές στην Ηλεία – Είχε καταναλώσει χάπια...

 Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Πύργου όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου νοσηλεύεται η 44χρονη γυναίκα η οποία και είχε εξαφανιστεί από το περασμένο Σάββατο αφήνοντας μάλιστα σημείωμα στους δικούς της όπου έμενε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απονενοημένο διάβημα.
Η γυναίκα βρέθηκε σχεδόν αναίσθητη στη θαλάσσια περιοχή της Μπούκας (ανάμεσα στα Σαβάλια και τη Γαστούνη) έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών. Ο λόγος για τη 44χρονη γυναίκα από την Ανδραβίδα, που αγνοούνταν από το Σάββατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι λόγοι που οδήγησαν την γυναίκα σε αυτή την πράξη είναι οικονομικοί.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:50 pm


ΦΩΤΟ - Δείτε τα πιο ...πρόστυχα δέντρα που υπάρχουν!

Υπάρχουν δέντρα και δέντρα… άλλα με λεπτούς κορμούς και άλλα με χοντρούς, άλλα με κοντούς και άλλα με ψηλούς. 
Βέβαια υπάρχουν φορές που η φύση κάνει πάλι τα θαύματα της και οι κορμοί παίρνουν σχήματα που είναι ασυνήθιστα και μπορεί να θυμίζουν διάφορα πράγματα της καθημερινότητάς μας.
Δείτε τις  φωτογραφίες και θα καταλάβετε.
DSC01221-485x363
Funny-Tree-01-485x363
3641270464_9db116d0c9_o
fucking+trees_0651b0_3813606
Male-Tree-4
photo128-500x375
tree2
tree4

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:23 pm


Εκπληκτική φωτογραφία κεραυνού που χτυπάει αεροπλάνο

Μία μοναδική στιγμή απαθανάτισε με το φακό του ο Γερμανός φωτογράφος Μπιρκ Μόμπιους, «συλλαμβάνοντας» έναν κεραυνό να χτυπάει ένα αεροπλάνο.
Ο φωτογράφος είδε το cargo αεροσκάφος της εταιρείας AeroLogic , τύπου Boeing 777, να προσεγγίζει το αεροδρόμιο της Λειψίας, κι ενώ στον ορίζοντα φαινόταν ένα ουράνιο τόξο.
Ο κ. Μόμπιους θέλησε να φωτογραφήσει το αεροπλάνο με φόντο το ουράνιο τόξο, ωστόσο τη στιγμή εκείνη ένας κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος, κάνοντας την εικόνα μοναδική.
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια, ενώ το εντυπωσιακό στιγμιότυπο κάνει το γύρο του κόσμου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:12 pm


Μπουτάρης για Νικολόπουλο: «Ο άνθρωπος είναι κατάπτυστος»


Μπουτάρης για Νικολόπουλο: «Ο άνθρωπος είναι κατάπτυστος»

Επίθεση στον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο για το tweet του προς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.
«Κατάπτυστος είναι ο άνθρωπος.
 Δε μπορείς να εκφραστείς έτσι για κανέναν, ό, τι και να είναι αυτός», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 1:06 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: