1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Οιχαλια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 1 Οκτωβρίου 1830.- Οι κάτοικοι των χωριών Μηλιωτίου και Κοντογονίου ζητάνε τη στήριξη των δημογερόντων της Επαρχίας Ανδρούσης

Σαν σήμερα, την 1η Οκτωβρίου 1830, με έγγραφό τους οι απελπισμένοι από μεγάλη απάτη κάτοικοι των χωριών Κοντογόνι και Μηλιώτη ζητάνε από τους δημογέροντες της επαρχίας Ανδρούσας, στην οποία άνηκαν τότε διοικητικά τα χωριά αυτά, να τους στηρίξουν. 
Ο Παναγιωτάκης Παπατζώνης τους είχε εξαπατήσει και τους έπαιρνε όλα τα εισοδήματα. 
Το έγγραφο το έφερε στην επιφάνεια ο συμπατριώτης μας από το Κοντογόνι Πάνος Κοσμόπουλος και έχει ως εξής: « 1η Οκτωβρίου 1830, κάτοικοι χωρίων Κοντογούνι και Μηλιώτη, προς  δημογέροντες επαρχίας Ανδρούσης. 
Κατ΄ Ιούλιον 1828, Παναγιωτάκης Παπατζώνης, ενοικιαστής εθνικών προσόδων της επαρχίας και Αναγνώστης Πουλόπουλος από Βρωμόβρυση Εμπλακίων και Αναγνώστης Σκούφης απο Ποντιά, κατά την σύναξιν των εθνικών δικαιωμάτων συνήψαν συμφωνίαν με τους κατοίκους εξαγοράς των έναντι ποσού 1450 γροσίων.  
Κατεβλήθη αμέσως το ½ του ποσού έναντι αποδείξεως.  Μετά 50 ημέρες εστάλη το υπόλοιπον προς τον επαρχιακόν δημογέροντα Μάρκον Αλεβιζόπουλον και αυτός  το εμέτρησεν εις τον Αναγνώστην Πουλόπουλον.  
Τους εστάλη το πωλητήριον και το εφύλασσαν αγνοούντες το περιεχόμενον αυτού, βέβαιοι ότι απηλλάσσοντο πάσης καταβολής «από τους καρπούς των γεννημάτων και των δένδρων».   Μόλις συνήχθησαν τα βελανίδια, ο Παν. Παπατζώνης εζητούσε μερίδιον.  
Το πωλητήριον είχε συνταχθή «με πανουργία και απάτην».  
Παρουσιάσθη πραγματευτής από Κορώνην προς αγοράν του βελανιδιού πρός 23 παράδες την οκάν, παραδοτεόν εις την Μπούκαν τους Νησίου.  
Εξευρέθησαν μισθωμένα ζώα μεταφοράς,  αλλά εις θέσιν Πηλαλίστρα ο πραγματευτής τους εβίασε να μεταφέρουν τα βελανίδια στη Φρουντζάλα, όπου παρουσιάσθη ο Παπατζώνης και τα επήρε, ενώ οι χωρικοί επλήρωσαν 500 γρόσια αγώγι.  
Εν συνεχεία ο Παπατζώνης με «δόλιους τρόπους εσύστησεν αιρετοκρισίαν χωρίς την θελησίν των εις Φρουτζαλοκάμαρα και έλαβεν απόφασιν προς ωφελειάν του».  
Τον παρελθόντα χρόνο Παπατζώνης παρουσιάσθη εις το Πρωτόκλητον δικαστήριον Κάτω Μεσσηνίας.  Εστάλη αντιπρόσωπος των χωρικών ο Γεώργιος Κατσούλας.  «Ανέλπιστον συμβεβηκός» εμεσολάβησεν.  
Ο επίτροπος ηπειλήθη και έφυγε και το δικαστήριον με βάσιν την απόφασιν των αιρετοκριτών έστειλεν ανθρώπους εις τα χωριά και εμέτρησαν τις βελανιδιές, μαθ΄ο εξέδωκαν απόφασιν να πληρώσουν εις Παπατζώνην 30 χιλ.οκ. βελανίδια, (εις πέντε χρόνους τα δένδρα μας δεν αποδίδουν τόσα εί γράφουν).  
Φανερά αδικία.  
Έτοιμοι οι αναφερόμενοι να απευθυνθούν εις την Κυβέρνησιν.  
Παρακαλούνται οι πρόκριτοι-δημογέροντες της επαρχίας να υπογραφή η αναφορά και βεβαιωθή το περιεχόμενον της. (Ακολουθούν στο τέλος του εγγράφου οι υπογραφές Προκριτοδημογερόντων  Ανδρούσας και κατοίκων Κοντογουνίου-Μηλιωτίου.) Αριθ.554.  
Η επαρχιακή δημογεροντία Ανδρούσης επικυροί το γνήσιον και την θέλησιν των εν τω παρόντι μαρτυρικών φαινομένων υπογραφών. 1 Οκτωμβρίου 1830, Ανδρούσα, Μάρκος Αλεβιζόπουλος, Αναγνώστης Οκονομόπουλος».

Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 5:12 pm


Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, λόγω της 24ωρης απεργίας των γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ, ενώ σήμερα διοργανώνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.
Στις 12 αύριο το μεσημέρι προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συγκροτούν κοινό μέτωπο, διεκδικώντας δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού, ανάκτηση μισθολογικών απωλειών, κατάργηση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.) και του νέου τρόπου χρηματοδότησης των νοσοκομείων, που, όπως υποστηρίζουν, «εμπορευματοποιεί» την υγεία, καθώς και κατάργηση του νέου συστήματος αξιολόγησης, το οποίο, όπως δηλώνουν, οδηγεί σε νέες απολύσεις εργαζομένων.
Την ενίσχυση του συστήματος υγείας με νέους γιατρούς ζήτησαν σήμερα, κατά την επίσκεψή τους στα Νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γ. Γεννηματάς», οι πρόεδροι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Μιχάλης Βλασταράκος και Γιώργος Πατούλης, αντίστοιχα.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 4:42 pm


Στην κορυφή Αγυιά της δυτικής Μεσσηνίας με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

O Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας προγραμματίζει πεζοπορία την ερχόμενη Κυριακή 5 Οκτωβρίου, στη κορυφή Αγυιά της δυτικής Μεσσηνίας. 
Η πεζοπορία θα έχει αφετηρία το χωριό Μεταξάδα, από όπου οι πεζοπόροι θα ακολουθήσουν ανηφορική πορεία έως την κορυφή, με προορισμό το χωριό Μουζάκι. 
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, κάθε βράδυ μετά τις 21.00 και στα τηλέφωνα: 27210 97733, 6977 716580.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 4:18 pm


Νταής λιμενοφύλακας τα έκανε γυαλιά- καρφιά σε βενζινάδικο!Ο οδηγός του αυτοκινήτου που σταμάτησε στο πρατήριο υγρών καυσίμων ενός 68χρονου στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, δεν ήθελε να γεμίσει ντεπόζιτό του με βενζίνη. Έβγαλε ένα πτυσσόμενο κλομπ και άρχισε να... διαλύει δυο οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα στο βενζινάδικο!

Ο δράστης ήταν ένας 38χρονος που υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα στην Αθήνα και κατευθυνόταν προς την Κέρκυρα, όταν σταμάτησε ξαφνικά και όρμησε σαν... «ταύρος σε υαλοπωλείο» στο πρατήριο προκαλώντας μεγάλες ζημιές στα δυο αυτοκίνητα. Αμέσως μετά, μπήκε ξανά στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να εξαφανιστεί. Όμως, τον εντόπισαν στην Κέρκυρα οι άνδρες της Αστυνομίας που ειδοποίησε ο βενζινοπώλης.

Ο «νταής» λιμενοφύλακας συνελήφθη και ισχυρίστηκε ότι θέλησε να εκδικηθεί τον γιο του πρατηριούχου, με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές. 
Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αμφιλοχίας που τον παρέλαβαν για να τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα, σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας και ενημέρωσαν για την υπόθεση την υπηρεσία του που διενεργεί Ε.Δ.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 2:45 pm


Ωρα Champions League για τον Ολυμπιακό: Για το 2 στα 2 κόντρα στη Μάλμε


Ωρα Champions League για τον Ολυμπιακό: Για το 2 στα 2 κόντρα στη Μάλμε

Το διπλό που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση αναζητά απόψε το βράδυ στη Σουηδία ο Ολυμπιακός. Στο 100ο τους ματς στους ομίλους του Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» του Μίτσελ θα επιχειρήσουν να κάνουν το 2 στα 2 - κάτι που δεν έχουν καταφέρει ποτέ μέχρι τώρα στην παρουσία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Ο Μίτσελ αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό κόντρα στη Μάλμε, όπως και στην αναμέτρηση απέναντι στην Ατλέτικο στο «Καραϊσκάκης».
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρομπέρτο, έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Αμπιντάλ και Μποτία. Δεξί μπακ θα είναι ο Λεάντρο Σαλίνο (παίζει και του Ομάρ) και αριστερό ο Μαζουάκου. Στον άξονα θα βρίσκονται οι Μανιάτης και Μιλιβόγιεβιτς, στα δύο άκρα οι Κασάμι και Αφελάι, επιτελικός ο Τσόρι και στην κορυφή ο Μήτρογλου.
Από την άλλη πλευρά, η Μάλμε δεν έχει απουσίες και αναμένεται ο Χαρέιντε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Την εστία θα υπερασπιστεί ο Όλσεν, έχοντας στόπερ τους Ελάντερ και Γιόχανσον. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα είναι ο Ρικαρντίνιο και στο δεξί ο Τίνερλχομ. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Χάλστι και Αντού με τους Έρικσον και Φόρσμπεργκ στα άκρα. Επιθετικό δίδυμο θα είναι ο Τελίν με τον Ρόζενμπεργκ.
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σεργκέι Καράσεφ από τη Ρωσία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 2:07 pm


ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ - Παρά την κρίση, το "φακελάκι" ζει και βασιλεύει!

Aυτό αποδεικνύει ότι οι Έλληνες πληρώνουν σχεδόν διπλά από την τσέπη τους σε μαύρο χρήμα στο ΕΣΥ για να εξυπηρετηθούν.
Η κρίση κρίση αλλά κάποιοι γιατροί φαίνεται πως συνεχίζουν να θησαυρίζουν στα δημόσια νοσοκομεία στις πλάτες των ασθενών που βρίσκονται στη δυσκολότερη στιγμή της ζωής τους.

Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι Έλληνες πληρώνουν σχεδόν διπλά από την τσέπη τους σε μαύρο χρήμα στο ΕΣΥ για να εξυπηρετηθούν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατέγραψε στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς η ΕΛΣΤΑΤ οι ασθενείς στη χώρα μας καταβάλουν πλέον περισσότερα 119 εκατ. ευρώ από την τσέπη τους.

Χαρακτηριστικά, ενώ πριν από τα μνημόνια τα ποσά που δίνονταν από ιδιωτικές δαπάνες ετησίως ήταν 290εκατ. Ευρώ (2008), το 2013 δόθηκαν 409 εκατ. ευρώ.
Και αν κανείς σκεφτεί ότι οι ιδιωτικές δαπάνες στο ΕΣΥ αυξήθηκαν λόγω της εφαρμογής του “5ευρω” ως εισιτήριο για τα εξωτερικά ιατρεία, ο λογαριασμός δε ...βγαίνει!

Άλλωστε έρευνα που είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία είχε δείξει πως το ποσό δεν μπορεί να φθάνει ετησίως σε καμία περίπτωση τα 400 εκατ. καθώς υπολογίζεται ότι τα έσοδα από το εισιτήριο είναι κοντά στα 100 εκατ.

 Όπως εξηγεί ο Γιώργος Βογιατζής, επιστημονικός υπεύθυνος της Genesis Pharma που επεξεργάστηκε τα δεδομένα του οικογενειακού προϋπολογισμού:

“ Οι ιδιωτικές πληρωμές (από την τσέπη των νοικοκυριών) παρά την κρίση και την δραματική μείωση των εισοδημάτων τους προς τα δημόσια νοσοκομεία έχουν αυξηθεί.  Αυτό μέχρι ενός ορισμένου σημείου μπορεί να αποδοθεί στην αύξηση των δαπανών για τα απογευματινά ιατρεία και την καθιέρωση του εισιτηρίου των 5 ευρώ, αλλά στην καλύτερη περίπτωση αυτό δεν φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα 100 εκ.

Πάντως σχεδόν όλοι ομολογούν ότι τα δημόσια έσοδα από αυτές τις δραστηριότητες πρέπει να φθίνουν και όχι να αυξάνονται.  Λαμβάνουμε επίσης υπ όψιν ότι οι ασθενείς δεν συμμετέχουν στα έξοδα νοσηλείας- ή συμμετέχουν με ελάχιστα χρήματα.
Άρα αυτό που μένει είναι οι παράνομες πληρωμές – το φακελάκι”.

Και η αύξηση στις ιδιωτικές δαπάνες της Υγείας αποδίδονται σε συνδυασμό παραγόντων:
· Λόγω κρίσης εκτιμάται ότι μειώθηκε η ονομαστική αξία. Οι τιμές πρέπει να έπεσαν.
· Σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που αναγκάζονται τώρα να δίνουν φακελάκι
· Σε μεγαλύτερο αριθμό ιατρικών παθήσεων που τώρα δίνουν φακελάκι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δεν αναγκάζονταν να δώσουν
· Το φακελάκι μάλλον έχει επεκταθεί και γεωγραφικά, ίσως και σε επαρχιακά/ περιφερειακά νοσοκομεία που στα προηγούμενα χρόνια δεν είχε κυριαρχήσει.

Εντυπωσιακό είναι πάντως ότι οι ...λάτρεις του μαύρου χρήματος δε πτοούνται ούτε από τις προειδοποιήσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων καθώς η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει κάνει κατά καιρούς και αυστηρές συστάσεις ενώ έχει κάνει και καμπάνια ειδική για την αποτροπή τέτοιων φαινομένων. 

iatropedia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 1:59 pm


Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Βίκυ Σταυροπούλου από ατύχημα που είχε στα γυρίσματα για το Κάτω Παρτάλι!


Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Βίκυ Σταυροπούλου από ατύχημα που είχε στα γυρίσματα για το Κάτω Παρτάλι!

Εσπευσμένα στο κέντρο Υγείας της Σίφνου μεταφέρθηκε η Βίκυ Σταυροπούλου μετά από ατύχημα που είχε στα γυρίσματα για το Κάτω Παρτάλι!
Σύμφωνα με το youweekly, η ηθοποιός έπεσε, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι της. Επειδή όμως τα γυρίσματα έπρεπε να συνεχιστούν, της έβαλαν το πόδι σε νάρθηκα και η Βίκυ συνέχισε κανονικά τα γυρίσματα για την πετυχημένη σειρά.
Μπορεί όμως η ηθοποιός να κάθεται στα γυρίσματα όμως στην σκηνή σίγουρα θα έχει θέμα μιας και στα μέσα Οκτωβρίου ξεκινά στο Θέατρο Αλίκη η πρεμιέρα του έργου «Η προξενήτρα», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, όπου η Βίκυ Στυροπούλου θα υποδυθεί την Ντόλλυ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 1:06 pm


Ηχησαν σειρήνες σε όλη τη χώρα, έδωσε ρέστα το Twitter

Mε... εγγλέζική ακρίβεια ήχησαν στις 11 ακριβώς το πρωί το σύνολο των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Αμυνας στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2014».
Συγκεκριμένα, στις 11:00 σήμανε συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, ο οποίος διήρκησε 60 δευτερόλεπτα. Πρόκειται για διακοπτόμενο ήχο, διαφορετικής έντασης, ενώ στις 11:05 σήμανε η λήξη του συναγερμού για 60 δευτερόλεπτα, με συνεχή ήχο σταθερής έντασης.

Σημειώνεται ότι η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Αμυνας είχε καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
Οπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, φυσικά, οι χρήστες του Τwitter δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασχολίαστο το γεγονός. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα καλύτερα tweets.
Απ' οτι κατάλαβα ακούτε σειρήνες. Καιρός ηταν να σας μαζέψουν.
Μόνο εγώ κατατρόμαξα με τις σειρήνες;
Και τι καταλάβαμε που ακούστηκαν οι σειρήνες;Πάλι στις 5 θα σχολάσουμε...
καλά οι σειρήνες, ο τύπος που ουρλιάζει μετά ΜΥΚΟΝΟΟΣΣΣ!1!!1 που είναι, γιατί δεν ακούστηκε;
Εντάξει, δοκίμασαν τις σειρήνες πολέμου, εγώ ένα φσσσσ άκουσα! Τι να τις κάνουμε όμως, θα το καταλάβουμε από τα τσεκ ιν "πόλεμοοοοοοος"
Μπορώ να πω με σιγουριά πια, οτι έχω κλειστά τα αυτιά μου στις Σειρήνες!
...Πάντως εμείς στα χωριά δεν έχουμε σειρήνες,έχουμε καμπάνες... Μπερδευόμαστε βέβαια για το αν χτυπάνε για πόλεμο,φωτιά,κηδεία,ρολόι ...
άκουσα σειρήνες και νόμιζα ότι κατέβαζε τη μπάλα στο ΟΑΚΑ ο Σπανούλης
Δεν ξέρω πως έγινε, αλλά πρώτα το διάβασα στο twitter, και μετά άκουσα τις σειρήνες.
Ή που εγώ είμαι κουφός, ή που δεν χτύπησαν σειρήνες, ή που στο Πολύδροσο θα μας βομβαρδίσουν χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι... Ψηφίστε...
Ή κανουν άσκηση κ βαράνε οι σειρήνες ή έμεινε η πεθερά μου πάλι στις σκάλες μεταξύ πρώτου δεύτερου ορόφου κ σκάνε τα εμακ
Καλά αν πιστεύουν ότι θα ξυπνήσω με αυτές τις σειρήνες, πρέπει να ακούσουν την φωνή της από πάνω μου.
Που είναι οι σειρήνες;Θέλω να μουτζώσω
Οκ οι σειρήνες δουλεύουν τα καταφύγια που θα κρυφτούμε που ειναι;
Επειδή,καιρό είχαν να χρησιμοποηθούν οι Σειρήνες,κόλλησε το κουμπί και γι'αυτό ακουγόταν σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Φιλαράκι που βάζεις τις σειρήνες, το Somebody to love από boogie pimps θέλω ε
Εδώ μια φορά σειρήνες δεν άκουσα. Θα γίνει κανας πόλεμος και θα τον χάσω.
Σειρήνες για Παρμενίων πουθενά. Ένα ασθενοφόρο πέρασε, μετράει?
Αν έτσι ακούγονται οι σειρήνες, δεν καταλαβαίνω καθόλου τι ζόρι τράβαγε ο Οδυσσέας.
Έχουν βγει όλοι οι dj στο μπαλκόνι και έχουν σηκώσει χέρι ψηλά προς τους περαστικούς με τόσες σειρήνες
Σειρήνες λες και χορεύουμε μπιτάκι σε κλαμπ ρε φίλε
Οι σειρήνες βαρανε για καλό μήνα ή έχουμε πόλεμο ρε παιδιά κ δεν πήρα χαμπάρι;;;;;
Στη Νέα Κηφισιά δεν βαράνε σειρήνες, κανείς δεν πρόκειται να βομβαρδίσει τους πλούσιους
 Kαι μου το 'λεγαν: "Σώπα, όπου να 'ναι θα σημάνουν οι σειρήνες!"... ή κάπως έτσι
Αφού οι σειρήνες μας διασκεδάζουν τόσο πολύ , γιατί δεν ακούγονται συχνότερα;
Ηχούν οι σειρήνες και λέει ο άλλος στο γραφείο: "τι κορνάρεις ρε μ@λ@κ@"...
Σειρήνες; έχουμε πόλεμο; να βγω τα τραβήξω καμιά φώτο;
Ακούσαμε σειρήνες και δείξαμε ότι είμαστε σε ετοιμότητα! Αδειάσαμε το κτήριο σε χρόνο dt!!! Αύριο πάλι...
Expand
πάντως αν δεν ήξερα πως είναι σειρήνες,θα έλεγα πως κάποιος πάει να βάλει μπρος το αμάξι και δεν παίρνει
Στα Πετράλωνα δεν ακούμε καλά τις σειρήνες. Βάλτε το λίγο πιο δυνατά. smile
Παιδιά, οι σειρήνες που ακούγονται δεν είναι τίποτα. Amber Alert, για ένα γκόμενο που ψάχνω. Συνεχίστε.
Οι σειρήνες χτυπάνε για να σημάνουν την λήξη προθεσμίας πληρωμής του ΕΝΦΙΑ
Λέω να φύγω από το γραφείο σήμερα. Θα υπακούσω στις...σειρήνες τις αυτοάμυνας
Φαντάζεστε να έπαιζαν αντί για σειρήνες κάνα τραγουδάκι? Θα χόρευε όλη η Αθήνα!
Άρχισαν οι σειρήνες. Δύσκολη μέρα για να είσαι Οδυσσέας.
Χέσε μας ρε Οδυσσέα με τις σειρήνες
Σχέδιο Παρμενίων λένε θα ηχούσαν όλες οι σειρήνες της χώρας στις 11. Στη Θεσσαλονίκη προφανώς τις έχουμε κλείσει γιατί ενοχλούν.
Μην αγχώνεστε που δεν ακούγονται πολύ οι σειρήνες, αν γίνει κάτι θα το μάθουμε από το twitter.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 12:19 pm


Ποιοι κάτοικοι μειονεκτικών περιοχών (και της Μεσσηνίας) δικαιούνται επίδομα έως 600 ευρώ

Οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2014 - 2015 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ έχουν ήδη ξεκινήσει να υποβάλλονται στα ΚΕΠ των περιοχών που προβλέπεται η χορήγηση του επιδόματος και παρουσιάζει το dikaiologitika.gr .

Το επίδομα για τους κατοικους των συγκεκριμένων περιοχών δίνεται στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπλ. Οικονομικών έχει οριστεί η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή του επιδόματος σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ. 
Συγκεκριμένα το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ανέρχεται: 
Α) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και 
Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €). Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. 
Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή. 
Η εισοδηματική ενίσχυση καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους με την υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών: 
- Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού.
 -Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
- Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN 
-Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ. 
-Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (φετινό εκκαθαριστικό 2014 για εισοδήματα του 2013). 
- Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ( έντυπο Ε1, έτους 2014 για εισοδήματα έτους 2013) 
-Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.
 Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή. 
Ως «οικογένεια» θεωρούνται: 
οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο- αρχηγό της οικογένειας.
 Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες. 
Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν «οικογένεια» (για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο μέλη) 
Το επίδομα μπορεί να αιτηθεί ο δικαιούχος μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών των Δήμων. 
Όσον αφορά την έννοια της οικογένειας νοικοκυριού διευκρινίζεται:
 -Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή.
 -Για την εφαρμογή των υπόψη διατάξεων με τον όρο “οικογένεια” εννοείται το ζεύγος των σε νόμιμο γάμο συμβιούντων συζύγων μετά των ανηλίκων και άγαμων τέκνων αυτών (συγγενική οικογένεια) που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη. 
Κατόπιν αυτού ως οικογένεια θεωρούνται: 
Οι σύζυγοι μόνο ή και τα τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο –αρχηγό της οικογένειας.
 -Επίσης την εισοδηματική ενίσχυση δικαιούνται και δυο (2) οικογένειες που συνοικούν κάτω από την ίδια στέγη. 
Οι ενδιαφερόμενοι και δικαιούχοι της ενίσχυσης μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ του Δήμου για περισσότερες πληροφορίες και την υποβολή της αίτησης μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 12:13 pm


Συμπλοκή κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας – 2 τραυματίες

Ένοπλη ληστεία έγινε στις 9:30 το πρωί από δυο άτομα στα ΕΛΤΑ Στράτου στην Αμφιλοχία.
Όπως αναφέρει το Agriniopress, οι δράστες, αφού άρπαξαν με την απειλή όπλου από τον ταχυδρομικό υπάλληλο περίπου 10 χιλιαδες ευρώ,διέφυγαν με δίκυκλη μηχανή μεγάλου κυβισμού, όμως στη συνέχεια εντοπίστηκαν στην περιοχή του Σπάρτου Αμφιλοχίας. Παράλληλα ενημερώθηκαν και όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις για να γίνουν μπλόκα στο ενδεχόμενο διαφυγής των δραστών απο την περιοχή ευθύνης της Α/Δ Ακαρνανίας.
Σε αγροτική περιοχή του Σπάρτου ακολούθησε καταδίωξη μέσα σε χωράφια, αφού ο ένας δράστης είναι οπλισμένος και η επιχείρηση σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη με τους δράστες να είναι παγιδευμένοι και πιθανότατα να έχουν ακινητοποιηθεί.
Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση οι δράστες ειναι τραυματισμένοι και ακινητοποιήθηκαν σε αγροτική περιοχή κοντά στο Σπάρτο της Αμφιλοχίας. Μεταφερθηκαν με ισχυρή αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο του Αγρινίου και ο τραυματισμος τους, που ειναι ελαφρύς, μάλλον οφειλεται σε πτώση. Πληροφορίες αναφερουν πως προκειται για Ελληνες και μάλιστα ο ένας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είναι από το Αγρίνιο και έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν με τη δράση του την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 12:00 pm


Αμφίπολη: Ανατρέπονται όλα τα δεδομένα - Τελικά είναι τάφος ;

Μπορεί η φρενίτιδα γύρω απ' την Αμφίπολη να δικαιολογεί μέχρις ενός σημείου τον επικοινωνιακό χειρισμό, όμως υπάρχουν και μεγάλα κενά στην πληροφόρηση και τις “αποκαλύψεις” που δημιουργούν απορίες.
Την ίδια ώρα όσα έρχονται στο φως στοιχεία του μνημείου τα οποία με τη μοναδικότητά τους ανατρέπουν πολλές θεωρίες, αλλά και πολλά δεδομένα.

Πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για ένα ιδιαίτερο μνημείο που δεν θυμίζει σε τίποτε έναν κατά τα άλλα απλό τάφο.

Κάποιοι μιλούν για στοά και όχι προθαλάμους τάφου
 
Το μέγεθος του χώρου, αλλά και το μέγεθος τον κατασκευών μέσα στον χώρο που περικλείει ο τοίχος της περιμέτρου θυμίζουν πλέον περισσότερο ιερό, παρά ένα τάφο.
Αρκεί να αναλογιστεί κανείς την εικόνα που ήρθε μόλις χθες στη δημοσιότητα. Για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε από την κορυφή ως το πάτωμα το μέγεθος του θαλάμου με τις επονομαζόμενες “Καρυάτιδες”. Τα αγάλματα τοποθετημένα σε μεγάλα βάθρα ξεπερνούν τα τριάμισι μέτρα και ουσιαστικά μιλάμε για έναν θάλαμο με ύψος κοντά στα έξι μέτρα.


Μάλιστα μιλάμε για έναν μόνο από τους τρεις θαλάμους που έχουν αποκαλυφθεί και έτσι αν αναλογιστεί κανείς την είσοδο με την κατηφορική κλίμακα πριν τις δύο Σφίγγες, τον θάλαμο πίσω από τις Σφίγγες, αλλά και τον λεγόμενο “κόκκινο” θάλαμο πίσω από τις “Καρυάτιδες” τότε μιλάμε για έναν χώρο μήκους κοντά στα 23 μέτρα.
Έναν χώρο τεραστίων διαστάσεων που ... κατά τα άλλα δεν είναι παρά η είσοδος σε έναν τάφο.

Αν γίνει μια απλή σύγκριση με τον πλέον λαμπρό τάφο που έχει ανακαλυφθεί ως σήμερα στον μακεδονικό χώρο, εκείνον του Φιλίππου του Β' τότε η σύγκριση δείχνει ότι ο τάφος για τον σημαντικότερο ηγεμόνα της Μακεδονίας πριν τον Μ. Αλέξανδρο δεν ήταν παρά μια πολύ φτωχή κατασκευή, που μάλλον δεν ταίριαζε σε βασιλιά του μεγέθους του Φιλίππου.
Αν πάλι αντιστραφεί το επιχείρημα τότε υπάρχει ένα ερώτημα που δύσκολα μπορεί να πάρει απάντησε σε αυτή τη φάση.
Ποιος δηλαδή θα άξιζε έναν τάφο που κάνει εκείνον του Φιλίππου να μοιάζει φτωχικός;

Ποιος άξιζε τάφο πιο μεγαλοπρεπή και από αυτό του Φιλίππου;
 
Ένα ακόμη δεδομένο που πρέπει να ληφθεί υπόψη δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι οι ανασκαφή δεν έχει φτάσει παρά στο ένα τέταρτο του μήκους της ακτίνας του μνημείου. Εάν πρόκειται για έναν τάφο τότε πίσω από την μικρή έκκεντρη είσοδο που βρίσκεται στην “πλάτη” των Καρυάτιδων δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτε άλλο από έναν προθάλαμο και έναν νεκρικό θάλαμο.
Έτσι εύλογα έρχεται και το επόμενο ερώτημα.
Τι υπάρχει σε όλον τον υπόλοιπο χώρο που περιλαμβάνεται μέσα στον μισού χιλιομέτρου περίβολο;

Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον μιλάμε για έναν χώρο όπου, όταν γίνει επισκέψιμος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα μπορούμε να δούμε στον φυσικό τους χώρο και μάλιστα σε εσωτερικό χώρο αγάλματα μεγάλων διαστάσεων, πάνω από τρία μέτρα, τοποθετημένα στη σειρά (πρώτα οι Σφίγγες, μετά οι Καρυάτιδες) να κοσμούν έναν ... διάδρομο.
Μάλλον οι διαστάσεις σε όποιον έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί στο μέλλον τον χώρο θα θυμίζουν στοά και όχι έναν απλό διάδρομο...
Μήπως λοιπόν όσοι ήδη βρίσκονται στον χώρο βλέπουν μια στοά και όχι απλά έναν, δυο ή τρεις προθαλάμους;

Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις υπό την έννοια ότι υπάρχουν για όσους δεν παίρνουν μέρος στην ανασκαφή τεράστια κενά. Άλλωστε δεν έχουν δοθεί παρά λίγες φωτογραφίες ελάχιστων τμημάτων του μνημείου, λεπτομερειακές και όχι γενικές, ενώ ταυτόχρονα τηρείται σιγή ιχθύος για άλλα ευρήματα όπως κεραμική...

Άραγε μιλάμε για έναν χώρο που δημιουργήθηκε για έναν νεκρό και όσοι τον δημιούργησαν για να τον τιμήσουν δεν έκαναν μια αφιέρωση, δεν άφησαν ένα ίχνος πίσω τους σε έναν χώρο τεραστίων διαστάσεων;


Δημιούργησαν έναν χώρο τεραστίων διαστάσεων φτιαγμένο με τρόπο ώστε να προκαλεί με τον πλούτο και τις διαστάσεις του δέος στον επισκέπτη και στη συνέχεια έκαναν τα πάντα για να εξαφανίσουν από προσώπου γης το δημιούργημα αυτό;
Αν δεν ήταν φτιαγμένο το μνημείο για να είναι επισκέψιμο τότε γιατί δεν υπάρχουν πόρτες ανά θάλαμο και αφού πόρτες δεν υπήρχαν στο αρχικό σχέδιο γιατί φτιάχτηκαν τουλάχιστον δυο τοίχοι που φράσσουν την είσοδο και στη συνέχεια το μνημείο πακτώθηκε;

Έφτιαξαν ανοιχτό μνημείο και το... έθαψαν;
 
Τα περίεργα πάντως με τη συμπεριφορά που επιδεικνύεται απ' την ομάδα που ανασκάπτει και διαχειρίζεται επικοινωνιακά το μνημείο συνεχίζονται. Ξαφνικά και μετά από σχεδόν δύο μήνες αγώνα δρόμου να φτάσουν στο βάθος του μνημείου οι ειδικοί γυρίζουν πίσω. Αντί ενεργειών να συνεχίσουν σε βάθος της έρευνα γυρίζουν δυο θαλάμους πίσω και αφαιρούν χώματα και διαφραγματικούς τοίχους ώστε να αποκαλυφθεί το μνημείο...

“Κόλλησαν” οι ανασκαφές λόγω των προβλημάτων στήριξης του μνημείου; Βρέθηκαν σε “τοίχο” καθώς το μνημείο δεν ακολουθεί τους κανόνες άλλων γνωστών ταφικών μνημείων; Άγνωστο. Πάντως οι έρευνες σε βάθος σταμάτησαν μπροστά στην πιο περίεργη είσοδο που αποκαλύφθηκε ως τώρα. Μια είσοδο που μοιάζει ταπεινή σε σχέση με τις προηγούμενες και που μοιάζει να οδηγεί σε υπόγειο χώρο. Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που γίνονται ανακοινώσεις ότι θα τελειώνουμε σε έναν μήνα... ή κοντά στα Χριστούγεννα. Ανακοινώσεις που γίνονται από τους υπεύθυνους της ανασκαφής κι ας γνωρίζουν ότι δεν έχει αποκαλυφθεί παρά το 5% του χώρου...

newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 11:55 am


“Μπλόκο” στις συντάξεις του ΟΑΕΕ – Άδειοι πολλοί λογαριασμοί

Βροχή έπεσαν οι καταγγελίες στο πρωινό του ΑΝΤ1 πως δεν έχουν καταβληθεί οι συντάξεις του ΟΑΕΕΣύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο πρωινό του ΑΝΤ1 είναι πολλοί άνθρωποι όταν πήγαν στην τράπεζα, είτε στο γκισέ, είτε στο ΑΤΜ και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δεν είχε πιστωθεί στο λογαριασμό τους το ποσό της σύνταξης.
Οι καταγγελίες, σύμφωνα με την εκπομπή προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της χώρας.
Άγνωστο ποιο ήταν το πρόβλημα, ωστόσο λίγο πριν τις 09:00 και πάλι μέσω της εκπομπή του Γ. Παπαδάκη ο ΟΑΕΕ απάντησε (ανεπίσημα φυσικά) ότι το πρόβλημα θα αποκατασταθεί άμεσα.
Όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν ήταν του Ταμείου αλλά συγκεκριμένης τράπεζας καθώς υπήρξε ανάλογο πρόβλημα και με συντάξεις του ΟΓΑ και άλλων ταμείων.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 10:09 am


ΓΙΑ 7.000 ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ - Υποτροφία 480 ευρώ τον μήνα για εξάμηνη πρακτική


Υποτροφία 480 ευρώ τον μήνα για εξάμηνη πρακτική

Υποτροφία, ύψους 480 ευρώ τον μήνα, για την πραγματοποίηση εξάμηνης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν συνολικά 7.000 απόφοιτοι Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) και Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Πρόκειται για πρόγραμμα που πραγματοποιεί το υπουργείο Παιδείας με χρονική διάρκεια από σήμερα 1η Οκτωβρίου 2014 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 38.358.720 ευρώ και αφορά στην εκπόνηση δράσεων, οι οποίες θα συμβάλουν στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας αποφοίτων τεχνικής εκπαίδευσης ηλικίας έως 29 ετών, στις οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης: Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνιοι Νήσοι, Ήπειρος, Θεσσαλία, Αν. Μακεδονία - Θράκη, Κρήτη και Βόρειο Αιγαίο. Οι κύριες δράσεις του προγράμματος είναι ο σχεδιασμός κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού (έντυπου και ψηφιακού), η κατάρτιση των ωφελούμενων σε πρόγραμμα 80 ωρών, η εξάμηνη πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και η εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη.
Καινοτόμο στοιχείο είναι ότι για πρώτη φορά συμμετοχή και των πέντε Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ) μέσω συμφωνητικού σύμπραξης σε δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 9:22 am


ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Προσπάθησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς με πλαστά έγγραφα

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, δύο Σύριοι 18 και 41 ετών αντίστοιχα, γιατί προσπάθησαν να ταξιδέψουν στη Γερμανία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων που πραγματοποίησαν αστυνομικοί, για πτήσεις με προορισμό το Μόναχο και το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ο 18χρονος και ο 41χρονος, επέδειξαν μια πλαστή Βουλγαρική ταυτότητα και ένα πλαστό διαβατήριο Υεμένης, στο οποίο υπήρχε επικολλημένη ειδική προξενική θεώρηση των Βελγικών Αρχών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 8:39 am


ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Στάση εργασίας στη «Διάπλαση Κέντρο Αποκατάστασης ΑΕ»

Τη διοίκηση της επιχείρησης «Διάπλαση Κέντρο Αποκατάστασης ΑΕ» καταγγέλλει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, καθώς μπροστά στη στάση εργασίας που έχει κηρυχτεί για σήμερα Τετάρτη 1η Οκτώβρη, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.
Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο:
«Η εν λόγω εταιρεία, αντί να ικανοποιήσει την απαίτηση των εργαζομένων για καταβολή των δεδουλευμένων, των υπερωριών, και θορυβούμενη από τη μεγάλη ανταπόκριση της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο για την Τετάρτη 1η Οκτώβρη, επιστράτευσε καλοθελητές προϊσταμένους τμημάτων, και μάζεψαν όλους τους εργαζόμενους, και τους ζήτησαν να υπογράψουν κείμενο που να δηλώνει διαφωνία με τη στάση εργασίας. Δηλώσεις μετανοίας λοιπόν εν έτει 2014. Το συνδικάτο δεν λαμβάνει υπόψη τις υπογραφές, που κατά πάσα πιθανότητα έγιναν κάτω από την πίεση και τον εκφοβισμό.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα σπάσουν την ενότητα της εργατικής τάξης, που οικοδομείται με τη συμβολή του Συνδικάτου και της σωματειακής επιτροπής στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο».
Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους να πεισμώσουν και να μην τρομοκρατηθούν.
«Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο δυνατά, με πρώτο στόχο να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, και να σταματήσουν οι απολύσεις των εργαζομένων. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και απορρέουν από τις συμβατικές υποχρεώσεις της εργοδοσίας». 

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 8:30 am


Νέο καθεστώς απόδοσης του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις, από σήμερα

Ξεκινά από σήμερα, 1/10, η εφαρμογή του νέου ειδικού καθεστώτος απόδοσης του ΦΠΑ με βάση το οποίο ο φόρος δεν θα αποδίδεται αν δεν εισπράττεται από την επιχείρηση.  Αυτό ανακοίνωσε η γγ Δημοσίων Εσόδων, Αικατερίνη Σαββαϊδου, για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων και τη δημιουργία ενός φιλικότερου προς τις επιχειρήσεις πλαισίου λειτουργίας τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 

Αναλυτικότερα, η επιχείρηση που εντάσσεται στο ειδικό καθεστώς αποδίδει στο Δημόσιο το ΦΠΑ στα τιμολόγια που εκδίδει κατά το χρόνο είσπραξης του τιμολογίου και αντίστοιχα ασκεί το δικαίωμα έκπτωσης κατά τον χρόνο που πληρώνει τους προμηθευτές της. Ομοίως, οι πελάτες των επιχειρήσεων του ειδικού καθεστώτος ασκούν το δικαίωμα έκπτωσης κατά το χρόνο εξόφλησης των τιμολογίων τους από τις επιχειρήσεις του ειδικού καθεστώτος.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 8:21 am


Η Microsoft παρουσίασε τα Windows 10

Η Microsoft παρουσίασε την Τρίτη το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 10, ανακοινώνοντας την αναβίωση χαρακτηριστικών που πολλοί χρήστες διαμαρτύρονταν ότι έλειπαν από τα 8. 
Το νέο λειτουργικό θα γίνει διαθέσιμο στα τέλη του 2015, ωστόσο οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν αρχής γενομένης από σήμερα, Τετάρτη μέσω ενός νέου προγράμματος του Windows Insider, μια δωρεάν τεχνική προεπισκόπηση για φορητούς υπολογιστές και desktop.

Στα Windows 10 θα υπάρχουν ορισμένα γνώριμα χαρακτηριστικά των 7, όπως το κλασικό μενού έναρξης.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 8:19 am


ΒΙΝΤΕΟ - Η Αγγελική Νικολούλη στο Public Καλαμάτας!

Η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε τη Δευτέρα στις 29 Σεπτεμβρίου στα Public Καλαμάτας, με το νέο της βιβλίο «Θάνατος με κόκκινα χείλη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
 Η πολυβραβευμένη συγγραφέας του best seller «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της που είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία.
 
Μια άγρια νύχτα του χειμώνα, σ’ ένα ερημικό ορεινό χωριό, μια νεαρή γυναίκα διαπράττει αποτρόπαιο έγκλημα.
Με δαιμονικό σχέδιο καλύπτει το φόνο και μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Μια αληθινή περιπέτεια που ξεπερνά τη φαντασία με τους παίκτες να εναλλάσσονται σε ένα παιχνίδι θανάτου όπου όλα είναι ανοιχτά. Μια αγωνιώδης αναζήτηση, με καλοστημένες παγίδες και ανατροπές που κόβουν την ανάσα. Μια ομίχλη μυστηρίου που πυκνώνει συνεχώς γύρω από ατιμώρητα εγκλήματα. 
Λίγα λόγια για την Αγγελική Νικολούλη


Διαβάστε περισσότερα εδώ....

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 8:11 am


ΓΕΝΕΘΛΙΑ - Θεά και στα ...50 η Μόνικα Μπελούτσι


Η Μόνικα Μπελούτσι έκλεισε τα 50 και είναι... θεά! (φωτογραφίες)

Τα τελευταία χρόνια θεωρείται, όχι άδικα, η απόλυτη ιταλίδα καλλονή και σίγουρα μια από τις ωραιότερες και πιο σέξι γυναικείες παρουσίες στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κινηματογράφο.
Ο λόγος για την Μόνικα Μπελούτσι που έγινε αισίως... 50 ετών. Και αποδεικνύει ότι παραμένει το ίδιο χυμώδης, ελκυστική και θελκτική χωρίς πλαστικές, τουλάχιστον όχι κάτι που να «φαίνεται» αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της.
Η Μπελούτσι γεννήθηκε πριν από 50 χρόνια στην κωμόπολη Città di Castello, στην Περούτζια της Ιταλίας και στα 13 της πόζαρε για έναν ερασιστέχνη φωτογράφο συμπατριώτη της που την ήθελε για μοντέλο του. Έτσι ξεκίνησαν όλα στην επαγγελματική της ζωή...
Η Μόνικα Μπελούτσι έκλεισε τα 50 και είναι... θεά! (φωτογραφίες) Στην πολυτάραχη προσωπική της ζωή η αρχή έγινε το 1996. Η Μόνικα συνάντησε τον Γάλλο ηθοποιό Βενσάν Κασέλ (Vincent Cassel) στην ταινία «The Apartment». Παντρεύτηκαν το 1999, απέκτησαν δύο κόρες, τη Ντέβα (γεννήθηκε το 2004) και τη Λεονί (γεννήθηκε το 2010) και ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Αύγουστο του 2013.
Και για όσους «περιορίζονται» μόνο στην ασυναγώνιστη εικόνα της, η ίδια αποδεικνύει ότι είναι πολλά παραπάνω. Καθώς, εκτός από Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά μιλάει και .... Περσικά!

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 7:41 am


O Γ. Παπανδρέου υποψήφιος στην Αττική αντί της Αχαΐας

Οταν ο Ευ. Βενιζέλος έλεγε από το Ζάππειο ότι «πρέπει να είμαστε ΠΑΣΟΚ και πίσω από το παραβάν», όχι μόνο υπαινισσόταν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ψηφίσει στις ευρωεκλογές το σχήμα της «Ελιάς», αλλά και τον προειδοποιούσε πως, εάν δεν βάλει πλάτη στις εθνικές εκλογές, θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου. 
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τις τελευταίες ημέρες στο παρασκήνιο έχουν δρομολογηθεί σοβαρές εξελίξεις, που ανατρέπουν την εντύπωση ότι οι δύο άνδρες βρίσκονται στα μαχαίρια, κι ας σφάζονται για χάρη τους οι «φανατικοί» οπαδοί τους.
Οι Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπανδρέου ήρθαν σε συνεννόηση προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να αλλάξει εκλογική περιφέρεια στις επόμενες εθνικές εκλογές και από την Αχαΐα να μεταπηδήσει στο Υπόλοιπο Αττικής, όπου ήταν υποψήφιος και το 2009.
Αρχικώς, η συζήτηση ανάμεσα στον Γ. Παπανδρέου και τον Ευ. Βενιζέλο έγινε για την εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών, αλλά εκεί θα υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα αναφορικά με τις αντιδράσεις, δεδομένου ότι κατέρχονται ως υποψήφιοι οι «δελφίνοι» του ΠΑΣΟΚ, Μ. Χρυσοχοΐδης και Α. Λοβέρδος, ενώ ετοιμάζεται και η Φ. Γεννηματά. 
Με βάση τις δημοσκοπικές εκτιμήσεις, το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα δεν πρόκειται να εκλέξει βουλευτή στις επόμενες εθνικές εκλογές και ο Γ. Παπανδρέου «καίγεται» να μεταπηδήσει σε πιο ασφαλή περιοχή.
Το θέμα είναι πως στο Υπόλοιπο Αττικής το ΠΑΣΟΚ με τη χειρότερη εκλογική απόδοση θα βγάλει μία έδρα, την οποία θα καταλάβει ο Γ. Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός. Αν αναρωτιέστε γιατί τα τελευταία 24ωρα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου έχει αρχίσει και... την πέφτει στον Ευ. Βενιζέλο, η απάντηση είναι πως έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 7:38 am


ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ ! Σειρήνες συναγερμού στις 11:00 για την άσκηση «Παρμενίων»

Δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 2014».
Συγκεκριμένα, στις 11:00, θα υπάρξει σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Στις 11:05 θα υπάρξει σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 7:31 am


«Αστροναύτες» στο βυθό των Αντικυθήρων - Τι ελπίζουν να βρουν στα 300 μέτρα;

Μπορεί τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας να έχουν στραφεί στην Αμφίπολη, ωστόσο, στη χώρα διεξάγεται μια επίσης σημαντική έρευνα με εξίσου παγκόσμιο ενδιαφέρον. 
Αυτή για το ναυάγιο των Αντικυθήρων.
Ελληνες, Αμερικανοί και Ελβετοί από την περασμένη εβδομάδα αναζητούν στο βυθό και σε βάθος 300 μέτρων, με ένα νέο σκάφανδρο, καναδικής κατασκευής και κόστους 1,5 εκατ. ευρώ, υπολείμματα από το αρχαίο ναυάγιο που έκρυβε τον περίφημο μηχανισμό.

Η προηγμένη στολή ονομάζεται Εxosuit, και προσδίδει στους δύτες μεγαλύτερη ευελιξία και την ικανότητα να παραμείνουν επί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάτω από το νερό, χωρίς να χρειάζεται να περάσει αργότερα από τη διαδικασία της αποσυμπίεσης. Η στολή έχει βάρος 240 κιλά και είναι κατασκευασμένη από κράμα αλουμινίου.
Το Exosuit
Οπως σημειώνει το econews.gr, η στολή μοιάζει με εκείνες των αστροναυτών και καθελκύεται/ανελκύεται μονάχα με γερανό. Εχει προωθητήρες που βοηθούν την πλοήγησή της από τον χειριστή, ειδικά πετάλια στα πόδια του δύτη, με τα οποία εκείνος ρυθμίζει την κατεύθυνση, ρομποτικά χέρια με τσιμπίδα, ειδικά φώτα, κάμερα και ενδοεπικοινωνία.
Το σκάφανδρο συνδέεται με την επιφάνεια με λώρο, με τον οποίο τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια και επικοινωνίες οπτικών ινών. Ένας χημικός παράγοντας δεσμεύει μέσα στην καμπίνα το διοξείδιο και ένας μηχανισμός επαναπληρώνει τον χώρο με το απαιτούμενο οξυγόνο.
Το σκάφανδρο σε δοκιμαστικές βουτιές
Οπως σημειώνει η εφημερίδα «Τα Νέα» εκτός από το υπόλοιπο ναυάγιο που συνδέεται με το μηχανισμό, αναζητείται στο βυθό και ένα δεύτερο συνοδευτικό πλοίο.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να μεταβεί στα Αντικύθηρα την ερχόμενη Κυριακή.
Οι έρευνες
Η ομάδα των Ελλήνων και των ξένων ερευνητών ξεκίνησε την προσπάθειά της την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να την ολοκληρώσει ως τις 15 Οκτωβρίου. Ηδη έχουν ξεκινήσει καταδύσεις και γεωφυσικές έρευνες, με ανιχνευτές μετάλλων.

Το ναυάγιο των Αντικυθήρων 
Τα ευρήματα που έχουν ανασυρθεί μέχρι σήμερα δείχνουν ότι το φορτηγό πλοίο (ολκάδα) που ναυάγησε στα ανοιχτά του νησιού δεν μετέφερε μόνο τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, αλλά και πολλά ακόμα αντικείμενα. Οπως σημειώνει το econews.gr, εκτιμάται, μάλιστα ότι το πλοίο μετέφερε και εμπόρευμα έργα τέχνης, τα οποία έχουν καταποντιστεί σε μεγαλύτερα βάθη.


Στο βυθό των Αντικυθήρων έχει εντοπιστεί και δεύτερο ναυάγιο, 250 μέτρα πιο μακρυά από το πρώτο, ενώ οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος μηχανισμός, αφού εικάζεται ότι τα δύο πλοία ταξίδευαν μαζί.
Το ναυάγιο είχε ανακαλυφθεί τυχαία από σφουγγαράδες το 1900 σε βάθος 55 μέτρων. Τότε ανελκύθηκαν με τα μέσα της εποχής ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και μοναδικά αριστουργήματα, όπως τα αγάλματα του εφήβου των Αντικυθήρων και του Φιλοσόφου. Εκτοτε, το ναυάγιο των Αντικυθήρων εξερευνήθηκε το 1976 από τον διάσημο γάλλο εξερευνητή Ζακ Υβ Κουστώ.
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων[1] (γνωστός και ως αστρολάβος των Αντικυθήρων ή υπολογιστής των Αντικυθήρων) είναι ένα αρχαίο τέχνημα που πιστεύεται ότι ήταν ένας μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων.

Με βάση τη μορφή των ελληνικών επιγραφών που φέρει χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ., αρκετά πριν από την ημερομηνία του ναυαγίου, το οποίο ενδέχεται να συνέβη ανἀμεσα στο 87 π.Χ. και 63 π.Χ.. Θα μπορούσε να ήταν κατασκευασμένο μέχρι μισόν αιώνα πριν το ναυάγιο.Ο μηχανισμός είναι το αρχαιότερο σωζόμενο μηχάνημα με γρανάζια, και μάλιστα πολύ πολύπλοκο. Είναι φτιαγμένος από μπρούντζο και είχε ξύλινο πλαίσιο.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 7:00 am


Ο Τύπος της Μεσσηνίας 1-10-2014


Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2014 | 6:57 am


Στην Costa Navarino η παγκόσμια παρουσίαση του νέου Passat

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα εκδήλωση παρουσίασης νέου μοντέλου της Volkswagen για τους περίπου 20.000 αντιπροσώπους και στελέχη της παγκοσμίως της ξεκινά τον Οκτώβριο στο Costa Navarino, στην Μεσσηνία.

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος βάζει η Volkswagen την Ελλάδα αφού την επέλεξε ως τόπο παρουσίασης το νέο όγδοης γενιάς  Passat σε όλους τους εμπόρους της μάρκας καθώς και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στα στελέχη πωλήσεων της. Το "Passat Experience" θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου 2014 και θα πραγματοποιηθεί στο Costa Navarino, στην Μεσσηνία. Ένα από τα βασικά θέματα της εκδήλωσης αυτής - διάρκειας εννέα εβδομάδων έως τις 4 Δεκεμβρίου 2014 - θα είναι τα νέα πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας που διαθέτει το επιτυχημένο μοντέλο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλήρες ενημερωτικό πρόγραμμα που θα καλύπτει όλες τις πτυχές των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και άνεσης που διαθέτει το νέο Passat. 
Θα έχουν επίσης την ευκαιρία για εκτενή δοκιμαστική οδήγηση, καθώς σε όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχουν στη διάθεση των συμμετεχόντων περισσότερα από 200 Passat με  διαφορετικούς  κινητήρες και εξοπλισμό.
Εκτός από τις αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο που θα παρέχονται σε όλα τα στελέχη πωλήσεων, οι εξουσιοδοτημένοι έμποροι της Volkswagen θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στην αγορά και τη στρατηγική της μάρκας  αντίστοιχα για  τη χώρα τους. 

Συνολικά, περίπου 20.000 άτομα θα φιλοξενηθούν στο Costa Navarino, καθιστώντας το συνέδριο αυτό ως το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η Volkswagen για το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων της.
“Η εκδήλωση στην περιοχή της Μεσσηνίας είναι μια δέσμευση προς την Ελλάδα, τους τοπικούς εταίρους μας και τους ανθρώπους εκεί”, δήλωσε ο κ. Anders-Sundt Jensen, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας Marketing Επιβατικών Αυτοκινήτων της Volkswagen και συμπλήρωσε: “Να τονίσουμε ότι οι τοπικοί συνεργάτες μας βοήθησαν πολύ στην οργάνωση και πολλά ξενοδοχεία επέκτειναν τη λειτουργία τους για τον σκοπό αυτό. Η τοποθεσία επιλέχθηκε με μεγάλη προσοχή και στο πνεύμα του “Think Blue”, την φιλοσοφία της μάρκας που αφορά στην οικολογική συνείδηση. Το ξενοδοχείο που επιλέξαμε για την εκδήλωση αυτή είναι βαθύτατα προσηλωμένο στη βιωσιμότητα και την οικολογική υπευθυνότητα”.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2014 | 10:56 pm


Διαβάστε ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου

Η παραλία ναυάγιο, η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου, είναι δημιούργημα μιας ιδιοτροπίας της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος υπό μυθιστορηματικές συνθήκες. Η ιδιοτροπία της φύσης είναι οι σεισμογενείς δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τα βαθιά νερά του Ιόνιου πελάγους που τις σμιλεύουν αιώνες τώρα.
Το ναυτικό ατύχημα είναι το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου Παναγιώτης, που στις 30 Σεπτεμβρίου 1982 με παράνομο φορτίο κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα, προσάραξε στην συγκεκριμένη παραλία. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός της ανέγγιχτης από το ανθρώπινο χέρι παραλίας με το σκουριασμένο σκαρί στο μέσον της δημιούργησε το πιο πολυ-φωτογραφημένο θέμα στην Ζάκυνθο.
Το πλοίο"Παναγιώτης" ανήκε σε έναν Κεφαλλονίτη, ονόματι Χαράλαμπο Κομποθέκλα, και μετέφερε λαθραία τσιγάρα, που παραλάμβανε από λιμάνια της Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας, τα οποία μεταφόρτωνε σε μικρά ταχύπλοα πλοιάρια με προορισμό τη γειτονική μας Ιταλία. Καπετάνιος και πλήρωμα ήταν επίσης από την Κεφαλονιά, ενώ το παράνομο φορτίο συνόδευαν κάθε φορά και δύο Ιταλοί λαθρέμποροι, οι οποίοι και επέβλεπαν την παράδοση. Το "ναυάγιο" ξεκίνησε από πειρατεία...
Καπετάνιος και πλήρωμα συνέλαβαν τους Ιταλούς συνοδούς του φορτίου, τους έκλεισαν σε μια καμπίνα και αφού συνεννοήθηκαν με διαφορετικούς μεσολαβητές, αποφάσισαν να πουλήσουν για λογαριασμό τους το παράνομο εμπόρευμα. Οδήγησαν το πλοίο στο σημείο που γνωρίζουμε, τον όρμο του "Σπυριλή", και περίμεναν.
Λόγω όμως των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, προσάραξαν στα αβαθή του όρμου. Άρχισαν τότε να ξεφορτώνουν στη μικρή αμμουδιά τις κούτες με τα τσιγάρα, μήπως και κατορθώσουν και αποκολλήσουν το σκάφος. Όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν, δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν, ενώ παράλληλα αρκετές κούτες με τσιγάρα παρασύρθηκαν από τα κύματα, με αποτέλεσμα να εκβραστούν στη γύρω περιοχή. Στη συνέχεια, οι ναυτικοί του πλοίου, αφού ελευθέρωσαν τους δύο Ιταλούς, το εγκατέλειψαν και σκαρφαλώνοντας την απόκρημνη πλαγιά βρήκαν τρόπο να φθάσουν στην πόλη της Ζακύνθου.
Στο μεταξύ και, αφού είχε πλέον ξημερώσει, οι κάτοικοι των Βολιμών είδαν τα επιπλέοντα τσιγάρα στη θάλασσα και άρχισαν να τα μαζεύουν και να τα μεταφέρουν στα χωριά τους. Πρέπει να αναφερθεί ότι τα πακέτα ήταν με τέτοιο τρόπο συσκευασμένα, ώστε να μη καταστρέφεται το περιεχόμενό τους από το θαλασσινό νερό, αν για κάποιο λόγο κατέληγαν στη θάλασσα. Αποθήκευσαν τα τσιγάρα λοιπόν όπου μπορούσαν, σε αποθήκες, κατοικίες, φούρνους, στάβλους, λινούς.
Σαν μαθεύτηκε το γεγονός από τις Αρχές, οι ναυτικοί συνελήφθησαν και ύστερα από έρευνες εντοπίστηκαν και τα τσιγάρα στα σπίτια των χωρικών, και από εκεί μεταφέρθηκαν στο τελωνείο του νησιού. Αργότερα ακολούθησε δίκη, όπου καταδικάστηκαν ο πλοιοκτήτης και οι πειρατές - λαθρέμποροι, τα δε τσιγάρα πουλήθηκαν σε πλειστηριασμό και οι Ιταλοί απελάθηκαν στην πατρίδα τους.
Ακολούθησε στη συνέχεια η λεηλασία του πλοίου. Όποιος ήθελε, πήγαινε στο προσαραγμένο πλοίο και αποσπούσε ό,τι μπορούσε να μεταφερθεί από αυτό. Τα πάντα έγιναν φύλλο και φτερό. Έμεινε σκέτο κουφάρι, να χτυπιέται από τον αγέρα, να σκουριάζει και να κατατρώγεται από την αλμύρα του θαλασσόνερου. Παράλληλα, τα κύματα συσσώρευαν σιγά σιγά όλο καιπερισσότερα βότσαλα μεγαλώνοντας την σπιάντσα και αποκόβοντας την επαφή του πλοίου με τη θάλασσα. Κάπου εκεί τραβήχτηκαν και οι πρώτες φωτογραφίες και φανερώθηκε στους πολλούς η ομορφιά του τοπίου. Η ομορφιά εκείνη, που είχε γενναιόδωρα χαρίσει η Ζακυνθινή φύση, και την προσδιόριζε πληθωρικά μια εικόνα γεμάτη από φως και χρώμα.
Με την ανάπτυξη του τουρισμού και με δεδομένη την ύπαρξη των σπηλαίων της περιοχής, που ήταν γνωστά από τα παλαιότερα χρόνια, εντάξανε οι βαρκάρηδες και την επίσκεψη στον όρμο του ναυαγίου, όπως πλέον ονομάστηκε ο όρμος του Σπυριλή. Άς κάνουμε όμως ένα ταξίδι στο παρελθόν.
Προτού συμβεί το ναυάγιο, η περιοχή ήταν γνωστή στους ψαράδες της δυτικής ορεινής περιοχής και σε κάποιους υποψιασμένους αναζητητές της φυσικής ομορφιάς του νησιού, έτσι όπως προσφερόταν από ψηλά, από τους απόκρημνους γκρεμούς, σαν έφταναν εκεί για να ξεκουράσουν το μάτι τους, να αναπνεύσουν τον αγέρα του βουνού και της θάλασσας, και να θαυμάσουν το μοναδικά στολισμένο με μύρια χρώματα ηλιοβασίλεμα. Σε όσους δηλαδή έφταναν στις πέρα του Αγίου Γεωργίου στα Γκρεμνά, απόκρημνες πλαγιές των βουνών.
Τρόποι επίσκεψης
Το Ναυάγιο μπορεί να είναι δύσβατο, όμως, οι μικρές κρουαζιέρες που γίνονται καθημερινά στη Ζάκυνθο και κάνουν τον περίπλου του νησιού, με αφετηρία, είτε το λιμάνι της πόλης της Ζακύνθου, είτε τις Αλυκές, είτε τον κόλπο του Λαγανά, κάνουν την παραλία προσιτή στον καθένα.
Για όσους θέλουν να θαυμάσουν την παραλία με το ναυάγιο από ψηλά, πρέπει να φτάσουν μέχρι το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών. Λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι υπάρχει μια σιδερένια εξέδρα που κρέμεται στο κενό, από εκεί θα θαυμάσετε με δέος την πανέμορφη παραλία με το ναυάγιο και τις γύρω απόκρημνες ακτές.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2014 | 10:51 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: