1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Οιχαλια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Οιχαλια

Τι χρησιμότητα και τι στόχο έχει το χαρτζιλίκι στα παιδιά!

Το χαρτζιλίκι αποτελεί ένα μέσο διαπαιδαγώγησης. 
Στόχο έχει τόσο την εκπαίδευση στην οικονομική διαχείριση όσο και την ανάπτυξη της υπευθυνότητας του παιδιού.
Μέσω της δυνατότητας που δίνεται σε ένα παιδί από τους ενήλικες που το φροντίζουν να διαχειριστεί μόνο του ένα μικρό χρηματικό πόσο, αποκτά σταδιακά μια αίσθηση του μέτρου και έναν έλεγχο στη συμπεριφορά του, στην ικανοποίηση των επιθυμιών και των αναγκών του.
Το ακριβές ποσό, το πώς δίνεται, κάθε πότε και με ποια ακριβώς συμφωνία με το παιδί, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως είναι η ηλικία του παιδιού, η οικονομική κατάσταση της οικογένειας, κ.α. Μπορεί π.χ. να είναι πολύ βοηθητικό να ρωτήσετε τους γονείς των φίλων των παιδιών σας τι ποσό δίνουν αυτοί έτσι ώστε να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση στην παρέα των παιδιών. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε περίπτωση είναι η ίδια. Το παιδί πρέπει να καταλάβει ότι για κάθε οικογένεια δεν ισχύουν τα ίδια δεδομένα γενικότερα για τη χρήση των χρημάτων, τις καταναλωτικές συνήθειες κλπ.
Πολύ σημαντικό όμως είναι στα παιδιά να δοθεί μαζί με την ευθύνη του όποιου ποσού και ολόκληρη η ισχύς για τη χρήση του, εξηγούν οι ψυχολόγοι του «Χαμόγελου του Παιδιού» (www.hamogelo.gr). Με απλά λόγια, να μπορεί το παιδί να τα κάνει τα χρήματα ό,τι το ίδιο επιλέξει. Φυσικά, χρειάζεται ο γονιός να μιλήσει στο παιδί για την ορθή χρήση, να το ενθαρρύνει προς μια κατεύθυνση ή/και να το αποθαρρύνει για κάτι άλλο. Πρέπει όμως το παιδί να μπορεί να «κάνει λάθος» και να επωμιστεί την ευθύνη του να μείνει χωρίς χαρτζιλίκι μέχρι την καθορισμένη στιγμή που θα ξαναπάρει (π.χ. την επόμενη εβδομάδα). Ακόμα και αν το ποσό είναι ελάχιστο, το νόημα είναι το παιδί να νιώθει αυτόνομο να το χειριστεί όπως το ίδιο νομίζει. Έτσι μόνο θα κατανοήσει τις συνέπειες της άσκοπης και σπάταλης χρήσης του και θα επιτευχθεί τελικά ο στόχος της ανάπτυξης της υπευθυνότητάς του. Έτσι επίσης θα μάθει βιωματικά την αξία της αποταμίευσης, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο να έχει τονιστεί στη σχετική συζήτηση με τους γονείς για την ορθή χρήση του χαρτζιλικιού.
Κάποιες πιο απλές συμβουλές που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στους γονείς είναι το να είναι συνεπείς στη συμφωνία με τα παιδιά αλλά και δίκαιοι στην περίπτωση των αδελφιών σε σχέση με τις ανάγκες κάθε ηλικίας και περίπτωσης. Τέλος, μια σημαντική λεπτομέρεια είναι το να μη δίνεται ως επιβράβευση. Το να δοθεί κάποιο ποσό από οποιονδήποτε συγγενή ως δώρο πρέπει να είναι σαφώς διαχωρισμένο από το χαρτζιλίκι. Κι αυτό διότι διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος τα παιδιά να πάρουν το μήνυμα πως για ο,τιδήποτε καλό καταφέρνουν πρέπει να έχουν μετά κάποια χρηματική ανταμοιβή.
Ουσιαστικά, το όλο θέμα έρχεται να πατήσει σε μια ήδη υπάρχουσα κατάσταση στη λειτουργία της οικογένειας, στους κανόνες και στα όρια που έχουν τεθεί στα παιδιά. Η όλη διαδικασία έχει σαν βασικές προϋποθέσεις την ύπαρξη εμπιστοσύνης και την ολόψυχη παροχή στήριξης. Στο πλαίσιο αυτών των σχέσεων λοιπόν έρχεται να βρει τον χώρο του, τη λειτουργία και τους στόχους του το παιδαγωγικό εργαλείο «χαρτζιλίκι».


Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 2:00 pm


Πήγε να γνωρίσει τους γονείς του αγοριού της αλλά... νωρίτερα είχε κάνει σeξ μαζί τους!

Πήγε να γνωρίσει τους γονείς του αγοριού της αλλά... νωρίτερα είχε κάνει σeξ μαζί τους!Αντιμέτωπη με το αμαρτωλό παρελθόν της ήρθε μιας κοπέλα 26χρονων, η οποία πηγαίνοντας να γνωρίσει τους γονείς του αγοριού της συνειδητοποίησε ότι πριν από μερικά χρόνια είχε κάνει σeξ... και με τους δύο.
  Όπως εξομολογήθηκε η νεαρή κοπέλα στη στήλη ερωτικών συμβουλών της βρετανικής εφημερίδας Sun, πριν γνωρίσει τον τωρινό της σύντροφο διατηρούσε μια ανοιχτή σχέση με έναν αρκετά μεγαλύτερό της άντρα, κατά την οποία έρχονται μαζί με επαφές με άλλα swinger ζευγάρια.
Σε ένα από αυτά τα «οργιώδη» πάρτι είχε έρθει σε ερωτική επαφή με τους γονείς του τωρινού της αγοριου (τον οποίο τότε δεν γνώριζε). Όπως αναφέρει στην επιστολή της η 26χρονη, το ζευγάρι ήταν τότε γύρω στα 50 και έδειχνε να κάνει τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του swinging, αφού και οι δύο ήταν ιδιαίτερα ντροπαλοι. Ωστόσο, μετά από μερικά ποτά και αφού χαμήλωσαν τα φώτα, η τολμηρή κοπέλα κατάφερε να τους χαλαρώσει και στη συνέχεια πέρασε μία ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη βραδιά, κάνοντας σeξ πρώτα με τον πατέρα του νυν της και έπειτα με την... μητέρα του.
Η βραδιά ήταν τόσο απολαυστική που τα δύο ζευγάρια συναντήθηκαν αρκετές φορές μετά την πρώτη τους εμπειρία. Ωστόσο, όταν η 26χρονη γνώρισε τον τωρινό της σύντροφο τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Έτσι, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ελεύθερη σχέση της αλλά και στην προηγούμενη «άστατη» ζωή της, εγκαταλείποντας μια για πάντα στο σεξ με άγνωστα ζευγάρια.
Όπως φαίνεται όμως, το παρελθόν της νεαρής επέστρεψε για να την εκδικηθεί, αφού πηγαίνοντας να γνωρίζει τα μελλοντικά πεθερικά της αντίκρισε τους πρώην εραστές της. Όπως ήταν φυσικό, παρότι είδε στα μάτια τους ότι την αναγνώρισαν, οι γονείς του φίλου του έκαναν τους... «κινέζους», ενώ η ίδια δηλώνει τώρα απελπισμένη αφού δεν γνωρίζει αν πρέπει να αποκαλύψει την αλήθεια στο αγόρι της ή όχι.
Κι αν αναρωτιέστε τι είδους συμβουλή παρείχε η «γκουρού του έρωτα» στην απελπισμένη κοπέλα, αυτή ήταν φυσικά να... κρατήσει το στόμα της κλειστό, φροντίζοντας ωστόσο να διαβεβαιώσει τα πεθερικά της «διακριτικά» ότι οι ημέρες της έξαλλης ερωτική ζωής της έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 1:00 pm


ΒΙΝΤΕΟ - ΕΦΙΛΑΤΗΣ !!! Πήγε τουαλέτα και... τον δάγκωσε πύθωνας στα γεννητικά όργανα!


Πήγε τουαλέτα και... τον δάγκωσε πύθωνας στα γεννητικά όργανα! (pics & video)Μοιάζει μάλλον με αυτό που θα περιέγραφε κανείς ως τον απόλυτο εφιάλτη. 
Ένας πύθωνας σχεδόν 3,5 μέτρων ο οποίος κρυβόταν στο αποχετευτικό σύστημα επιτέθηκε σε έναν άνδρα στην Ταϊλάνδη τη στιγμή που εκείνος βρισκόταν στην τουαλέτα και του δάγκωσε ταγεννητικά όργανα. Όπως αναφέρει ο Independent, ο Atthaporn Boonmakchuay άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, προσπαθώντας την ίδια στιγμή να απελευθερωθεί από το φίδι. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο ίδιος, αναγκάστηκε να δέσει ένα σκοινί στο κεφάλι του φιδιού και να δέσει την άλλη άκρη στο πόμολο της πόρτας προκειμένου να το ακινητοποιήσει.
«Πάλεψα μαζί του. Φώναξα τη γυναίκα μου και εκείνη πήγε να φέρει τον γείτονα» δήλωσε στους δημοσιογράφους.
O άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία, ωστόσο θα αναρρώσει πλήρως σύμφωνα με τους γιατρούς.
Λίγες ώρες αργότερα ειδική ομάδα επισκέφθηκε το σπίτι του Boonmakchuay για να βγάλει το φίδι από την τουαλέτα.
Όπως διαπίστωσαν με έκπληξη, το φίδι δεν είχε πάθει τίποτα και έτσι αποφάσισαν να το απελευθερώσουν στη φύση.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 12:00 pm


ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ! Το μασάζ… αιδοίου «σαρώνει» στις ΗΠΑ και τη Βρετανία

Κάθε συνεδρία «γιόνι» κοστίζει περί τα 400 ευρώ – Οι ειδικοί υπόσχονται ότι μπορεί να κάνει θαύματα στην καταπολέμηση
των συναισθηματικών τραυμάτων και την εξοικείωση με τις ερωτογενείς ζώνες

 
Το μασάζ αποτελεί μία σίγουρη και αποτελεσματική θεραπεία τόσο για την αντιμετώπιση του στρες όσο και για την καταπολέμηση διαφόρων μυοσκελετικών προβλημάτων.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχει κάνει την εμφάνισή του ένα καινούργιο είδος μασάζ, που θέτει έναν πολύ πιο… προσωπικό στόχο από την χαλάρωση και την ανακούφιση των μυών.
Το «γιόνι» είναι αποκλειστικά διαθέσιμο σε γυναίκες και εκτελείται από έναν επαγγελματία μασέρ (ή μασέζ) που εστιάζει τις μαλάξεις του αποκλειστικά στην περιοχή του αιδοίου. Εξάλλου και το ίδιο το όνομα του μασάζ προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη για την ευαίσθητη γυναικεία περιοχή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, παρόλο που μερικές γυναίκες φτάνουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του μασάζ (το κόστος του οποίου αγγίζει τα 400 ευρώ ανα συνεδρία), ο βασικός σκοπός του «γιόνι» δεν είναι αυτός. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το εν λόγω μασάζ βοηθά τις γυναίκες να «γνωρίσουν» τις ερωτογενείς τους ζώνες (κάτι που μελλοντικά μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο σεξ) αλλά και να ξεπεράσουν συναισθηματικά τραύματα, όπως έναν χωρισμό.
Η διαδικασία του «γιόνι» ξεκινά με ένα σύντομο μασάζ σε όλο το σώμα, που ωστόσο εστιάζει στις ερωτογενείς ζώνες όπως το στήθος και το εσωτερικό μέρος των μηρών. Στη συνέχεια, ο μασέρ προχωράει στην περιοχή του αιδοίου, πραγματοποιώντας ειδικές μαλάξεις από τα χείλη προς το εσωτερικό, ενώ παράλληλα καθοδηγεί την γυναίκα ώστε να εκτελεί ασκήσεις αναπνοής, για τη μεγιστοποίηση της εμπειρίας.
Σύμφωνα με την Isis Phoenix, μία σεξολόγο που ειδικεύεται στο μασάζ «γιόνι» στις ΗΠΑ, η αίσθηση απελευθέρωσης που βιώνει μία γυναίκα επιτρέποντας σε έναν άγνωστο επαγγελματία μασέρ να αγγίξει τα γεννητικά της όργανα μπορεί από μόνη της να αποτελέσει μια θεραπευτική εμπειρία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 11:00 am


ΒΡΩΜΙΚΟ …ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ - ΚΑΡΑΜΕΛΙΔΗ- ΣΩΜΑΡΑΚΑΚΗ ΝΤΟΠΗ !!! ΥΠΕΡ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΠΥΛΟΣ

Του ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
Τα μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική κατηγορία είναι σε εξέλιξη και βρίσκονται στο καθοριστικότερο σημείο τους.
Την 4η αγωνιστική με την Ένωση Λέρνας Αργολίδας, ο Τσικλητήρας σφαγιάστηκε από τον Αθηναίο διαιτητή Ιωσήφ Σφακιανάκη!!!
Ο Αθηναίος διαιτητής έκανε …εκπτώσεις και διάβασε ανάποδα; Τον πειθαρχικό κώδικα .
Στο 78΄του ματς και ενώ οπαδοί της Ένωσης Λέρνας έριξαν μπουκάλι στον ποδοσφαιριστή του Τσικλητήρα Γραμματικόπουλο, αντί να διακόψει άπαξ το ματς ,εφαρμόζοντας το άρθρο 15 του κώδικα που είναι σαφές και ξεκάθαρο, έκανε …δίλεπτη διακοπή και συνέχισε!!!
Γιατί άραγε πρόεδρε της ΚΕΔ Γιώργο Καραμελίδη το πουλέν του Σωμαρακάκη ,ο διαιτητής Ιωσήφ Σφακιανάκης δεν εφάρμοσε τον κανονισμό και το άρθρο 15 ,αλλά συνέχισε το παιχνίδι;
Νωρίτερα είχε χαριστεί στην Ένωση Λέρνας στο 46 όταν σε σκληρό μαρκάρισμα του Ζίου στο Τσώνη αντί για κόκκινη έδειξε κίτρινη κάρτα.
Άντε και αυτό το προσπερνάμε γιατί συμβαίνει και στις… καλύτερες οικογένειες, αλλά τον τραυματισμό με μπουκάλι του ποδοσφαιριστή Γραμματικόπουλου γιατί να το προσπεράσουμε κύριοι;
Ποιον εξυπηρετούσε η ολοκλήρωση του αγώνα, μήπως μπορεί να μας πει το πουλέν του Σωμαρακάκη ,ο διαιτητής Σφακιανάκης;
Καραμελίδη, πρόεδρε της ΚΕΔ θα μας πει με ποιο δικαίωμα ο διαιτητή Σφακιανάκης αγνόησε τον κανονισμό και τον μετέφρασε όπως ήθελαν πολύ πιθανόν κάποιοι άλλοι;
ΔΙΑΤΗΤΗΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ…ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Και εδώ κύριοι της ΚΕΔ εκτεθήκατε προκλητικά.
«Θέλει η Πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…» λέει μια παροιμία…
Την Κυριακή  στο γήπεδο της Πύλου ο Τσικλητήρας υποδέχεται σε ένα πολύ κομβικό και κρίσιμο παιχνίδι την Δόξα Μεγαλόπολης.
Και ποιόν βάλατε διαιτητή;
Τον… Γιάννη Ρούστη από την Κόρινθο.
Ένα διαιτητή κινούμενη βόμβα για ένα τέτοιας κρισιμότητας παιχνίδι!!!
Έναν διαιτητή που σε καμιά περίπτωση μπορεί να ανταπεξέλθει στην κρισιμότητα και της ιδιαιτερότητες ενός τέτοιου παιχνιδιού.
-Πρόεδρε της ΚΕΔ Καραμελίδη και εσύ Σωμαρακάκη που τους ορίζεις, για βγείτε να ενημερώσετε το κόσμο γιατί ενώ υπάρχουν αξιόλογοι και αρκετοί διαιτητές β εθνικής ,εσείς επιλέξατε διαιτητές τύπου Σφακιανάκη-Ρούστη,αδυναμία του Χριστόφορου Ζωγράφου που σπρώχνεται πολύ φέτος από την ΚΕΔ; Γιατί, τι στιγμή που γνωρίζουν οι πάντες την κρισιμότητα των μπαράζ;
Σε ένα τέτοιο κλίμα εν όψει και εκλογών της ΕΠΟ ,με όσα έχουν γίνει, όσα έχουν ειπωθεί και όσα έρχονται φαίνεται να μην… ιδρώνει το αυτί σας.
Αν όμως την Κυριακή στη Πύλο ο Ρούστης κάνει χειρουργείο στο Τσικλητήρα όχι για τα Προύτζινα μάτια του Χριστόφορου ,αλλά γιατί έτσι μπορεί να του πει ο …πνευματικός του Παρατηρητής Γκρούτσης που τον μεταφέρει και με το ταξί του στους αγώνες, τότε θα μπουκάρει όλη η εξέδρα στο γήπεδο Καραμελίδη και Σωμαρακάκη.
Γιατί το «δις εξ αμαρτήν ουκ Άνδρος σοφού..», αλλά ξέρεται τι ανδρός είναι…
Και αυτή την βία θα την έχετε προκαλέσει εσείς με τις επιλογές σας.
Εσείς θα οδηγήσετε τον κόσμο να μπει στο γήπεδο.
Σας προειδοποιούμε από σήμερα ,και θα ζητηθεί από την ομάδα του Τσικλητήρα μέσω της ΕΠΣ Μεσσηνίας σήμερα να οριστεί υπέρ-παρατηρητής σε αυτό τον κρίσιμο αγώνα ακόμη και να ζητηθεί η παρουσία μέλους της ΚΕΔ.
Και εσύ πρόεδρε της ΕΠΣ Μεσσηνίας Δάσκαλε Οικονομίδη έχεις μεγάλη ευθύνη και υποχρέωση!!!
Να διασφαλίσεις με κάθε τρόπο την αντικειμενική μέχρι κεραίας αντιμετώπιση του Τσικλητήρα από την διαιτησία .Όχι μόνο με την Δόξα Μεγαλόπολης αλλά και στο τελευταίο ματς.
Ήδη οφείλατε να αντιδράσετε με την σφαγή στο Κιβέρι από τον Σφακιανάκη.
Πρόεδρε της ΚΕΔ Καραμελίδη και πρώην διαιτητή Σωμαρακάκη, βουίζουν και οι πέτρες και ακούγονται διάφορα. Εσάς δεν σας απασχολούν και δεν ιδρώνει το αυτί σας;
Παίζεται ο ιδρώτας των παιδιών, του προπονητή τους, η προσπάθεια και στήριξη φιλάθλων και χορηγών σε μια ομάδα που πάνω από όλα είναι μια μεγάλη οικογένεια. Μια ομάδα καθαρή που γραφεί μεγάλη ιστορία για τον τόπο μας.
Με ποιο δικαίωμα εσείς θα στερείται την άνοδο στη Γ εθνική μιας ομάδας που αποτελεί υγιές κύταρρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με αυτούς τους καμικάζι που ορίζεται διαιτητές;
Σας κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου .
Έστω και στο φινάλε πάρτε τα μέτρα σας και μη προκαλείτε το κοινό αίσθημα και την φίλαθλη κοινή γνώμη.
Τα παιχνιδάκια αλλού…
Την Κυριακή στη Πύλο στέλνεται έναν διαιτητή-Καμικάζι.
Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας για οτιδήποτε προκαλέσει.
Τα βρώμικα παιχνίδια εις βάρος του Τσικλητήρα όποιοι και να τα παίζουν, δεν θα τα αφήσουμε να περάσουν έτσι, ούτε θα τα δεχτούμε…
Καραμελίδη-Σωμαρακάκη Ντροπή σας…
Βγείτε να μας πείτε γιατί ο Σφακιανακης έσφαξε τον Τσικλητήρα και δεν διέκοψε το ματς εφαρμόζοντας το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα.
Βγείτε να μας πείτε γιατί στέλνεται τον διαιτητή-Καμικάζι Ρούτση στη Πύλο μετά το χειρουργείο που έκανε ο Σφακιανάκης στο Κιβέρι;
Δεν μας λέτε Καραμελίδη-Σωμαρακάκη…
Ποιος επιθυμεί σαν δεύτερη ομάδα να ανέβει η Δόξα Μεγαλόπολης, δεν μας το λέτε να το μάθουμε και …εμείς;
Δεν μπορείτε ούτε να κρύβεστε ,ούτε να προσπερνάτε έτσι τον τίμιο αγώνα ομάδων .
Έλεος επιτέλους…
ΥΓ: Τα υπόλοιπα όταν γίνει… ταμείο στο τέλος…

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 10:39 am


ΦΩΤΟ - Το...Τερμάτισαν :Γυμνές στα αποδυτήρια αθλήτριες του χάντμπολ !!!

Οι αθλήτριες της ομάδας Holstebro αποφάσισαν να πανηγυρίσουν με ένα ιδιαίτερο τρόπο την κατάκτηση του  ευρωπαϊκού κυπέλλου στο χάντμπολ και φωτογραφήθηκαν γυμνές στα αποδυτήρια! 

Οι Δανές τα έβγαλαν όλα και πόζαραν για τον φωτογραφικό φακό παρέα με την κούπα προσφέροντας μία υπέροχη φωτογραφία! 
 
Ελπίζουμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλες ομάδες!
 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 10:00 am


"Μαϊμού" γαλάζιες σημαίες: Μας δουλεύουνε! Δείτε που δεν κολυμπάμε σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ

Σε μια καταγγελία κόλαφο σχετικά με τον θεσμό των γαλάζιων σημαιών στην Ελλάδα προχώρησε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) την Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου το οποίο έστειλε σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναφέρει πως τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τετάρτη, σχετικά με τις παραλίες που αποκτούν γαλάζια σημαία για το 2016, είναι περσινά, δηλαδή τα δείγματα αναλύθηκαν τον Ιούλιο του 2015.
Παράλληλα καταγγέλλει ότι πολλές από αυτές τις γαλάζιες σημαίες μπαίνουν σε περιοχές χωρίς βιολογικό καθαρισμό αλλά και σε πλαζ με εισιτήριο.
Υπενθυμίζεται πως το ΠΑΚΟΕ κάθε χρόνο δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα σχετικά με τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμβηση, έπειτα από δειγματοληψίες που πραγματοποιεί τον Μάιο το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό του κέντρου με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Χριστοδουλάκη.
Το Κέντρο στην καταγγελία του, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εκμεταλλεύεται την ανυπαρξία νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες».
Δηλαδή, -σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ -, χρηματοδοτείται από φορείς που θέτουν υποψηφιότητα για να πάρουν γαλάζια σημαία, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που κάνει υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Διαβάστε εδώ τι καταγγέλλει το ΠΑΚΟΕ για τις γαλάζιες σημαίες 
Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 9:03 am


Καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το φόρο κληρονομιάς

 Αντίθετη προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο η απαλλαγή από τον φόρο για την πρώτη κατοικία αποκλειστικώς και μόνο στους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ΔΕΕ) αποφάνθηκε ότι είναι αντίθετη προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο η ελληνική νομοθεσία που προβλέπει ότι η απαλλαγή από τον φόρο κληρονομίας για την πρώτη κατοικία εφαρμόζεται αποκλειστικώς και μόνο στους Έλληνες και τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα.

Όπως προβλέπει ο ελληνικός κώδικας φορολογίας κληρονομιών (ΚΦΚ), «κατοικία ή οικόπεδο απαλλάσσεται από τον φόρο, εφόσον ο κληρονόμος δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε κατοικία ή ιδανικό μερίδιο κατοικίας που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του. Δικαιούχοι της απαλλαγής είναι οι Έλληνες και οι πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δικαιούχοι πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας».

Στην  απόφαση του, το ΔΕΕ υπενθυμίζει ότι, κατά πάγια νομολογία, ο φόρος κληρονομίας εμπίπτει στις διατάξεις της Συνθήκης της ΕΕ σχετικά με τις κινήσεις κεφαλαίων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων όπου τα συστατικά στοιχεία των πράξεων αυτών περιορίζονται στο εσωτερικό ενός μόνον κράτους-μέλους.

Κατά το ΔΕΕ, στους περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, όσα έχουν ως συνέπεια την απομείωση της αξίας της κληρονομίας κατοίκου κράτους άλλου από το κράτος στο οποίο βρίσκονται τα οικεία περιουσιακά στοιχεία και το οποίο επιβάλλει φόρο κληρονομίας επί των στοιχείων αυτών. Ως εκ τούτου, κατά το ευρωδικαστήριο, συνιστά περιορισμό στην ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων κανονιστική ρύθμιση κράτους-μέλους κατά την οποία η εφαρμογή απαλλαγής από τον φόρο κληρονομίας εξαρτάται από τον τόπο κατοικίας του κληρονομουμένου και του κληρονόμου κατά τον χρόνο του θανάτου, όταν έχει ως αποτέλεσμα να καθιστά επαχθέστερη τη φορολογική μεταχείριση των κληρονομιών που αφορούν κατοίκους αλλοδαπής σε σύγκριση με τη μεταχείριση όσων κληρονομιών αφορούν μόνον κατοίκους ημεδαπής. Η διάταξη του ΚΦΚ έχει ως αποτέλεσμα την απομείωση της αξίας της κληρονομίας για τον κληρονόμο που πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις πλην της υποχρεώσεως μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 9:00 am


Ούτε η Σικελική Μαφία δεν διανοήθηκε, ποτέ, να προστατεύσει και μάλιστα με νόμο δημοσίους υπαλλήλους με ....πλαστά πτυχία !!!

Ούτε η Σικελική Μαφία δεν διανοήθηκε, ποτέ, να προστατεύσει και μάλιστα με νόμο δημοσίους υπαλλήλους, που κατέλαβαν θέσεις στη δημόσια διοίκηση με πλαστούς τίτλους σπουδών.
 Έτοιμος όμως είναι ο κ. Νίκος Φίλης ν’ ανάψει και νομοθετικά το πράσινο φως, για τη νομιμοποίηση αυτών των απατεώνων, που υπολογίζονται σε 2.500 άτομα «υπεράνω πάσης υποψίας».
Έτσι, ο υπουργός Παιδείας, στέλνοντας τους απατεώνες προς … επανεξέταση, καταξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του, που με τον τίτλο του κομματικού ισόβιου φοιτητή, όχι μόνον δεν ξανακάθισε προς επανεξέταση στα φοιτητικά έδρανα, αλλά με τη στήριξη του πρώην καταληψία λυκείου και νυν πρωθυπουργού, προήχθη σε … υπουργό Παιδείας! 
Παγκόσμια πρωτοτυπία! Συμπέρασμα: Αυτή η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε θρησκευτικό εγκόλπιο όχι μόνον την προστασία ακαμάτηδων, ημιμαθών, νυκτόβιων μπάρμαν και …νεορεμπετών, αλλά και την προαγωγή τους σε παραδείγματα, όχι προς αποφυγήν αλλά προς μίμησιν! Εδώ λοιπόν μιλάμε για το άκρον άωτον της πρόκλησης του οποίου σήμερα, μετά βίας, υφίσταται δημοσίου αισθήματος! Και συνεχίζω αυτό το σημείωμα με μια αρκετά διδακτική αναδρομή στη δεκαετία του ’50. Όταν και τότε η φαυλοκρατία όρκιζε υπουργούς ισόβιους φοιτητές, μολονότι το τότε Σύνταγμα απαιτούσε πτυχίο ανωτάτης σχολής, γι’ αυτό το αξίωμα. Τότε λοιπόν γόνος γνωστής κρητικής οικογενείας πολιτικών (Κεφαλογιάννηδες) ασκούσε τα καθήκοντα υπουργού χωρίς πτυχίο. Η τότε αντιπολίτευση απεκάλυψε την απάτη αυτή. Ο υπουργός εκείνος παύθηκε από τα καθήκοντά του. Ξαναγύρισε στη Νομική Σχολή, επανεξετάστηκε, έλαβε το πτυχίο και επανήλθε, μετά από θριαμβευτική διαπόμπευση, στα καθήκοντά του… Και τώρα, το «όστις αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». Παρατηρώ, ότι η σημερινή αντιπολίτευση, με μακρά θητεία αρκετών μελών της σε κυβερνήσεις του παρελθόντος, κρατεί μάλλον διακριτική στάση στη σχεδιαζόμενη νομιμοποίηση των κατόχων πλαστών πτυχίων. Ίσως διότι το δρόμο νομιμοποίησης των ημαρτημένων τον έχει ανοίξει η κυρία Μαριέτα Γιαννάκου με το νόμο 3577/2007, ώστε να καλύπτεται «κάθε μη σύννομη περίπτωση χορήγησης πτυχίου, χωρίς χρονικό προσδιορισμό». Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 24 του νόμου, οι μη κάτοχοι γνησίων πτυχίων θα πρέπει να ξαναδώσουν πτυχιακές εξετάσεις, για την επαναπρόσληψή τους. Με άλλα λόγια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όχι μόνον δεν κατήργησαν την προστασία απατεώνων του παρελθόντος, αλλά την επεξέτειναν με τη σχεδιαζόμενη παρωδία επανεξετάσεων. Δηλαδή, ποιοι θα επανεξετάσουν ποιους και με ποιες επίσημες βεβαιώσεις σπουδών για το πότε, πού και μέχρι ποιο έτος εφοίτησαν; Συμπέρασμα:  
Όλοι αυτοί οι 2500 απατεώνες κατ’ αρχήν θα έπρεπε να δικαστούν και να καταδικαστούν για απάτη. Και αν η τελεσίδικη και ανέκκλητη καταδίκη τους απόφαση αποτελεί … διαβατήριο για το Δημόσιο τότε: Ντροπή και στους προηγούμενους και τους σημερινούς κυβερνώντες, που προς χάριν 2500 επίορκων και των προστατών τους, κρατούν έξω από το Δημόσιο εκατονταπλάσιους πανάξιους νόμιμους πτυχιούχους, που πένονται ή και αναγκάζονται να κάνουν τον σερβιτόρο, σε καφέ-μπαρ, ή να παίρνουν το δρόμο της ανελέητης ξενιτειάς. Ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που άνοιξε το δρόμο της εξυγίανσης του Δημοσίου, από τους απατεώνες «αλεξιπτωτιστές», ήταν ο αείμνηστος Αναστάσης Πεπονής. Έφυγε ξεχασμένος αυτός ο υποδειγματικά έντιμος πολιτικός γιατί «χάλαγε την πιάτσα» της φαυλοκρατίας. Και κλείνω με ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα εισέπραξαν παρανόμως οι «αλεξιπτωτιστές» με τα πλαστά πτυχία; Γιατί δεν τους έχει ασκηθεί αγωγή για την επιστροφή αυτών των χρημάτων στο Δημόσιο; Εκτός βέβαια από την μηδέποτε ασκηθείσα ποινική τους δίωξη για απάτη; Εάν δεν απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά θα ισχύσει το «Εκεί που μας χρωστάγανε μας ζητάνε και το βόδι»! Και πάλι ΝΤΡΟΠΗ!
  Π. Μακρής-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 8:41 am


Θα γέμιζε την Πελοπόννησο χασίς και ηρωίνη

Επεισοδιακή καταδίωξη για την σύλληψη 34χρονου με οκτώ κιλά ηρωίνης και πέντε κιλά χασίς 

Σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος θα διακινούσε, μέσω συνεργών, τα οκτώ κιλά ηρωίνης και τα πέντε κιλά χασίς, ο 34χρονος που συνελήφθη στα Μέγαρα Αττικής από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας.
Η επιχείρηση για την σύλληψη του 34χρονου ξεκίνησε έπειτα από στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί για συμμετοχή του σε υπόθεση μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, από περιοχή της Δυτικής Αττικής σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος.
Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη
Έτσι χθες το βράδυ κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών ξεκίνησε έρευνες σε περιοχές της νοτιοδυτικής Αττικής, για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 34χρονου. Κατά την διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον 34χρονο να κινείται με αυτοκίνητο στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών και άρχισαν να τον παρακολουθούν. Κάποια στιγμή ο 34χρονος, κατευθύνθηκε, μέσω των Μεγάρων, προς την παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, κινούμενος στο ρεύμα προς Πάτρα.
Στο ύψος του 41ου χιλιομέτρου της παλαιάς εθνικής οδού οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών επιχείρησαν να σταματήσουν τον 34χρονο για έλεγχο. Όμως, ο τελευταίος, στην προσπάθεια του να διαφύγει, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα επικίνδυνους ελιγμούς και τελικώς εμβόλισε αυτοκίνητο της Αστυνομίας, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές.
Αμέσως μετά οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο και σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρήκαν 22 συσκευασίες που περιείχαν οκτώ κιλά ηρωίνης, πέντε συσκευασίες που περιείχαν πέντε κιλά χασίς, καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, προέκυψε ότι ο δράστης είχε προμηθευτεί τα ναρκωτικά από άγνωστο συνεργό του, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, ενώ θα μοίραζε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε συνεργούς του, οι οποίοι θα τις διακινούσαν σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, για υποθέσεις ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, για τον εντοπισμό του ατόμου που παρέδωσε στον 34χρονο τα ναρκωτικά.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 7:02 am


Με κάρτα οι συναλλαγές άνω των 100 ευρώ στις εφορίες


Με κάρτα οι συναλλαγές άνω των 100 ευρώ στις εφορίες

Μειώνεται στα 100 ευρώ, από 200 ευρώ σήμερα, το ανώτατο όριο πληρωμών με μετρητά στις εφορίες. Για υψηλότερα ποσά οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω κάρτας.Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο 2ο συνέδριο για τις ψηφιακές πληρωμές.
Η ενεργοποίηση της διάταξης προβλέπεται να γίνει άμεσα και θα εντάσσεται στα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Σημειώνεται ότι το μέτρο θα εντάσσεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο πρόκειται να κατατεθεί τον Ιούνιο και θα προβλέπει μεταξύ άλλων τα μέτρα για την επέκταση του πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 7:00 am


Με το πενάκι του ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 6:05 am


ΒΙΝΤΕΟ - Μαζική «εισβολή» ΑΤΙΑ στην Ανατολική Ευρώπη


UFO-Fleet-674121
Μαζική «εισβολή» Αγνώστου Ταυτότητος Ιπταμένων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ) στους ουρανούς της Λευκορωσίας καταγράφηκαν σε εικόνες και βίντεο.

Ένα βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα στις 24 Μαΐου δείχνει φωτεινά αντικείμενα να αιωρούνται πάνω από την πρωτεύουσα Μίνσκ της Λευκορωσίας.
Η δημοσίευση έγινε από τον χρήστη του You Tube OVNIS ACTUALES ▬ Enigmas de La Historia χωρίς όμως να δίνει περισσότερες πληροφορίες για το φαινόμενο.
Δεν ξέρουμε αν το βίντεο έχει υποστεί κάποια επεξεργασία αλλά είναι αρκετά ενδιαφέρον.
Δείτε το παρακάτω και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 12:07 am


Ένας ακόμη σαλταρισμένος...ΠΡΟΚΑΛΕΙ ο Κυρίτσης: Φορολογούμε όσους ψήφισαν «μένουμε Ευρώπη»


Σάλος για τις δηλώσεις Κυρίτση: Φορολογούμε όσους ψήφισαν «μένουμε Ευρώπη»


Εντονες πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η αναφορά του νέου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτση, για την επιλογή της κυβέρνησης να φορολογήσει εκείνους που, κατά τη γνώμη του ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου.

Με άρθρο του στην «Αυγή» ο κ. Κυρίτσης εξαπολύει επίθεση στον «αστικό Τύπο» και αναφέρει, μεταξύ άλλων:

 «Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας, δηλαδή το αστικό μπλοκ και οι μιντιακές του εκπροσωπήσεις, είχαν συνηθίσει επί δεκαετίες να τοποθετούν την Αριστερά σε ένα εξαιρετικά βολικό γι' αυτούς σχήμα, εξαιρετικά επιτυχημένο, μάλιστα, στο μέτρο που μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς το έχει ενσωματώσει απόλυτα.
Με βάση αυτό το "βαρκιζαϊκό σχήμα", η Αριστερά οφείλει να έχει μια αναμενόμενη, μονοκόμματη και ευκόλως αντιμετωπίσιμη μετωπική προσέγγιση των πραγμάτων και να ηττάται ηρωικά. Και μετά να εισπράττει συγχαρητήρια και σεβασμό -όπως το σημερινό ΚΚΕ- για τη σταθερότητα των απόψεων και των πρακτικών της».
Και προσθέτει: «Αν πρέπει να κρατήσουμε μια ανάλυση της σημερινής πραγματικότητας μέσα από τα μάτια του αστικού στρατοπέδου, ας το κάνουμε μέσα από τα λόγια του προέδρου της ΝΔ και όχι των απελπισμένων σπιν του: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευπορότερων»
«Γι' αυτό ακριβώς ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους... μενουμευρωπαίους, και αυτό ακριβώς κάνει» κατέληξε.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 12:05 am


Το πρόγραμμα της επίσκεψης Βλ. Πούτιν στην Ελλάδα


Το πρόγραμμα της επίσκεψης Βλ. Πούτιν στην Ελλάδα

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει ως ακολούθως:15.30-15.45: 'Αφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της συνοδεύουσας Αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Πύλη 9, Αίθουσα Επισήμων Α΄) με ειδική πτήση.
Ανεπίσημη Τελετή Υποδοχής.
Την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποδέχεται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Παναγιώτης Καμμένος.
16.30-16.55: Συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο .
17:00: 'Αφιξη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, στο Μέγαρο Μαξίμου.
17:05-17:35: Κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
17:35-18:35: Γεύμα Εργασίας - διευρυμένες συνομιλίες των δύο Αντιπροσωπειών.
18:35-18:55: Υπογραφή Συμφωνιών.
18:55-19:25: Δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Πούτιν, και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τα ΜΜΕ.
Αναχώρηση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της συνοδεύουσας Aντιπροσωπείας για το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου στις 20.05 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση υπό την παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η συνοδεύουσα Αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το ξενοδοχείο "Divani Apollon".
Το Σάββατο ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη με ειδική πτήση όπου στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» θα τον υποδεχθεί, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς.
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναχωρήσει για το Λιμάνι της Τρυπητής και στη συνέχεια θα μεταβεί με σκάφος στις Καρυές όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Θα ακολουθήσει Προσκυνηματική μετάβαση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Άγιο Όρος και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ανεπίσημη τελετή προπομπής στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από όπου ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναχωρήσει με ειδική πτήση. (20:45)
Τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας προπέμπει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 12:03 am


ΚΑΛΑΜΑΤΑ 120 ΠΕΑ - 1η Διεθνής Εκδήλωση Αεροπορικού Τουρισμού

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας 120 ΠΕΑ η 1η Διεθνής Εκδήλωση Αεροπορικού Τουρισμού στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών Cirrus (COPA), με τη συμμετοχή πλέον των 100 αεροσκαφών Cirrus, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία αυτή τονίζοντας ότι "καθημερινά πλέον
αποδεικνύεται έμπρακτα πόσο ελκυστικός είναι ο προορισμός της Πελοποννήσου και πόση αξιοπιστία απολαμβάνει διεθνώς".
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, έχει κάνει πραγματικά σκληρή και στοχευμένη δουλειά, ώστε συνεχώς να αναπτύσσεται το θεματικό της τουριστικό προϊόν, και σημείωσε ότι τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή σε όλους. Χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης ανέφερε την κατάταξη της Πελοποννήσου από το Lonely Planet στην πρώτη θέση των κορυφαίων προορισμών, γεγονός το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ.  
Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε τέλος ιδιαίτερα το Διοικητή της 120 ΠΕΑ, Σμήναρχο κ. Κωνσταντίνο Χίνη, τον Πρόεδρο της Copa κ. Andy Neimeyer και την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων για τη συνεργασία και ανακοίνωσε ότι οι κοινές δράσεις με την Περιφέρεια θα ενταθούν ακόμα περισσότερο στο προσεχές μέλλον "ώστε να προσελκύσουμε ένα νέο θεματικό τουρισμό για την Πελοπόννησο".     
Ο Πρόεδρος της COPA κ. Andy Neimeyer από την πλευρά του εξήρε την Πελοπόννησο και τόνισε ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της την καθιστούν ελκυστικό προορισμό, δεδομένης άλλωστε της πλούσιας ιστορίας της, της φυσικής της ομορφιάς, του πλούσιου πολιτισμικού της
αποθέματος, "στοιχεία τα οποία σου προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες".
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στους παρευρισκομένους οι αεροπορικές επιδείξεις της ομάδας Δαίδαλος, προσφορά της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας.
Στο χώρο της εκδήλωσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Τριφυλίας είχαν περίπτερα με κεράσματα για τους επισκέπτες και πληροφοριακό υλικό.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 11:27 pm


Ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών για το Ο.Α.Κ.Α.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ),  εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ο.Α.Κ.Α. οι οποίες είναι προφανές ότι θα επηρεάσουν δυσμενώς την λειτουργία του ως αθλητικό κέντρο.
Κατόπιν διεξοδικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Ο.Α.Κ.Α. και λοιπούς αθλητικούς παράγοντες και δεδομένης της άμεσης σύνδεσής μας με το εν λόγω αθλητικό κέντρο και τους συμβολισμούς του, υπογραμμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο χώρος αυτός είναι συνυφασμένος με την αθλητική ιστορία της χώρας μας και αποτελεί παρακαταθήκη για τον λαό μας στο διηνεκές.
Μεσούσης της δυσμενούς συγκυρίας που η χώρα μας καλείται να διαχειριστεί ας μην λησμονούμε ότι ο αθλητισμός ανήκει στα κοινωνικά αγαθά που οφείλουμε να διαφυλάξουμε για την νεολαία μας. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την Πολιτεία να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 9:41 pm


ΡΩΣΙΑ:Πατούλης - Καφαντάρης στο Παγκόσμιο Συνέδριο UCLG

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο UCLG που διοργανώνεται στο Καζάν της Ρωσίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης
«Οι κεντρικές κυβερνήσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι  βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο είναι η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών»

Παρουσία πλήθους εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλες τις χώρες του κόσμου ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του παγκόσμιου συνεδρίου του UCLG, γνωστού και ως ο «Ο.Η.Ε των Πόλεων» με αντικείμενο τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
 Το συνέδριο φιλοξενείται στο Καζάν της Ρωσίας.
Την  Κ.Ε.Δ.Ε εκπροσωπεί στο συνέδριο ο Πρόεδρος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον Α’ Αντιπρόεδρο Δημήτρη Καφαντάρη.
 Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών των τοπικών κοινωνιών.
Κατά τη σημερινή ημέρα των εργασιών, στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των συνέδρων βρέθηκε ο τομέας των μεταφορών και ειδικότερα η ανάγκη σχεδιασμού που θα ενοποιεί και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών με όλα τα βιώσιμα μέσα, χωρίς αποκλεισμούς.
Όλες σχεδόν οι τοποθετήσεις των συνέδρων συνέκλιναν στο γεγονός ότι πρέπει να παρέχονται στους πολίτες αξιόπιστες, οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον προτάσεις μετακίνησης, οι οποίες να ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες συγκοινωνιακές ανάγκες.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«Σε όλο τον κόσμο ενισχύεται ο ρόλος και η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Οι κεντρικές κυβερνήσεις οφείλουν να αντιληφθούν ότι  βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο είναι η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.
Σε αυτή την κατεύθυνση είναι βασική προτεραιότητα να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και σε εμπροσθοβαρείς παρεμβάσεις προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει καλύτερα εργαλεία που θα της επιτρέψουν να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της προς τον πολίτη».

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 9:38 pm


Έναρξη μουσικού καλοκαιριού 2016 - Mani-Sonnenlink - Bläuel Greek Organic Products

Dear Friends of Music & Mani!


Our first concert will take place on June 3rd - during a beautiful sunset.
It will host fantastic young pianist Alexia Mouza, she is Greek-Venezuelan, Beauty & Fire.
(see detailed program below)


Please let me introduce a little bit our new Music Summer Events: 
8 years ago Mani-Sonnenlink started the International Music Festival. 
Amazing developments have taken place since then - as well as ripening of our knowledge and philosophy of music events: today we can look back at a beautiful story in terms of musicians & audience. Musicians have told me that they have never played in such a magical place and members of the audience have come up to me and said:
"I never expected such a fulfilling experience, such view, beauty and atmosphere. Nor such acoustics and natural sound. It is indescribable - one must experience it!"
2016 Mani-Sonnenlink presents its Music-Programme in a fresh costume:


*** Sunset Concerts on Fridays - our Focus is on Classical Music 
      or very Authentic Folk Music
*** Support to Greek Musicians - and Young Musicians: 
      because this is what music needs. And Greece is a display
      of great music talents
*** New, exquisite Theatre-Bistro: Bio Mezedes & Drinks 
      1hour prior to the concert & in the interlude
*** A more inclusive environment in which young musicians can play and train 
      in a unique setting and foster their talents and their friendships
*** New Title which represents the new view on this music venue.
*** Charity: 1€ of each ticket sold will go to charity targets.


We are very much looking forward 
to this Music Summer 2016 and with more 
spirit than ever, we welcome you 
wholeheartedly to join us!


Burgi Bläuel

Programme:

A. Soler (1729 - 1783)
Sonata in G minor, no. 87 (1777)

F. Chopin (1810 - 1849)
Sonata no. 3 in B minor, op 58 (1844)
Allegro maestoso
Scherzo: Molto vivace
Largo
Finale: Presto, non tanto

Interlude

F. Chopin (1810 - 1849)
Three mazurka, op 50 (1842)

S.V. Rachmaninoff (1873–1943)
Sonata no. 2 in B flat minor, op 36
(1913, rev. 1931)
Allegro agitato
Non allegro
Allegro molto
Alexia Mouza, born in Athens, is a Greek-Venezuelan pianist. 
She has been enrolled at the International Piano Academy "Incontri col Maestro" in Imola, Italy under the guidance of Professor Leonid Margarius and Anna Kravtchenko. 
After studying for two years at the College of Fine Arts, Boston University for the Artist Diploma (Professor Boaz Sharon), Alexia is currently enrolled in the International Program of the Buchmann Mehta School of Music, Tel Aviv, under the guidance of Professor Arie Vardi. 
She is the winner of the Cittá di Cantú Competition 2005 where she was also awarded the Press Prize. She was awarded First Prize at the "Giorgos Thymis" Piano Competition in 2008, Second Prize at the Competition "Val Tidone" in 2009 and First Prize at the International Piano Competition "Delia Steinberg", Madrid, 2015. 
Alexia has given concerts in Germany, Switzerland, Italy, Greece, China, Japan, Venezuela, Hong Kong, USA. She appeared with the Orquesta Sinfonica del Estado de Mexico in Mexico, the Simon Bolivar Symphony Orchestra in Caracas, Haydn Orchestra of Bolzano, the State Symphony Orchestras of Athens and Thessaloniki. 
She recorded two DVD/CDs, both released by Domovideo, Multigram, Italy.


Mani-Sonnenlink Music Summer                               Bläuel-Homepage

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 8:47 pm


Αυτή μέχρι....μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις!

Μεγάλη αλλαγή μετά από τόσα χρόνια


Πως το έλεγε στην ταινία για τον Φαίδωνα Γεωργίτση; Αυτή και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις! Ε, λοιπόν, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε χθες στην Πάτρα, αλλά χωρίς το μουστάκι- σήμα κατετεθέν!
Πρόκειται για μεγάλη αλλαγή αφού κόβει το μουστάκι μετά από τόσα χρόνια ο Γιώργος. Και σήμερα μάλλον μοιάζει ανανεωμένος...πολύ, λένε δε για το πόσο πιο κοντά φυσιογνωμικά είναι με τον Αντρίκο τώρα.
Η ομιλία του κ.Παπανδρέου σε εκδήλωση του ΚΙΔΗΣΟ στην Πάτρα, η οποία εκτός από το θέμα του μύστακος είχε και άλλες ειδήσεις.
Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος οι επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να βρουν το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στο χέρι κάθε πολίτη.
 "Θα μπω ξανά μπροστά, αλλά σας χρειάζομαι όλους. Κάθε προοδευτική φωνή", είπε.
Σε μία λογική δικαίωσης, δήλωσε: "Τώρα που οι μύθοι κατέρρευσαν, τώρα που ο κόσμος διψάει για πολιτικούς των οποίων τα λόγια συμβαδίζουν με τα έργα. Τώρα ήρθε η δική μας ώρα. Αδιαπραγμάτευτοι στις αρχές μας.Περήφανοι για το έργο μας. Με προτάσεις για το σήμερα και το αύριο."
Α, άφησε και αιχμές προς τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:
"Αφήνουμε τα ατελείωτα κεντροαριστερά μπρος-πίσω, σε όσους έχουν καιρό για χάσιμο".
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 6:00 pm


ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2016 - Κάλεσμα για συμμετοχή στην Αφή της φλόγας στο Μανιάκι

Το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Μανιακίου η εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας για τους Διεθνείς Αγώνες Στίβου «Παπαφλέσσεια». 

Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης των αγώνων θα ξεκινήσει με το Τρισάγιο μπροστά από τον ανδριάντα του Γρηγορίου Δικαίου Παπαφλέσσα, στις 16:00 και έπειτα με την αφή του Ιερού Φωτός θα δοθεί το έναυσμα για τη λαμπαδηδρομία.

Οι δρομείς που θα συμμετέχουν στη λαμπαδηδρομία θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Μανιάκι – Τουλούπα Χάνια – Βλαχόπουλο – Χατζή – Πετρίτσι – Καζάρμα – Ριζόμυλος – Βελίκα – Μεσσήνη – Καλαμάτα.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος καλεί όλο τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση αφής της φλόγας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 5:52 pm


«Δεν κλέβουν παιδιά στην Αθήνα», διαβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ


«Δεν κλέβουν παιδιά στην Αθήνα», διαβεβαιώνει η Αστυνομία

Τα δημοσιεύματα που κάνουν την εμφάνισή τους κατά καιρούς σε ιστοσελίδες και blog, του τύπου «γονείς προσοχή, κλέβουν παιδιά στην Αθήνα», δεν είναι αληθινά, τονίζουν οι αρμόδιοι της αστυνομίας, οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν καταγραφεί ούτε καταγγελθεί αρπαγές ανηλίκων ή περίεργες εξαφανίσεις. Όπως σημειώνει το «Έθνος», σε πολλά από αυτά τα δημοσιεύματα υπάρχουν διάφορες περιγραφές των «δραστών» και των μέσων που χρησιμοποιούν. Χαρακτηριστικότερη όλων είναι εκείνη που κάνει λόγο για ένα λευκό βαν με φιμέ τζάμια και για μία γιαγιά-μέλος σπείρας στη θέση του συνοδηγού.
«Αρπαγές ανηλίκων από εξαφανίσεις δεν έχουν καταγραφεί, δεν έχουν καταγγελθεί και δεν έχουν διαπιστωθεί ούτε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ούτε για βιασμό, ούτε για εμπόριο οργάνων ή κάτι παρόμοιο. Κάποια περιστατικά που μιλούν για συγκεκριμένα βαν, αυτοκίνητα ή οτιδήποτε άλλο ποτέ δεν αποδείχθηκαν ούτε μας καταγγέλθηκε μία συγκεκριμένη αρπαγή ή κάποια περίεργη εξαφάνιση ανηλίκου» τονίζει ο Παναγιώτης Παπαντώνης, επικεφαλής του Τμήματος Αναζήτησης Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
«Το ότι πρέπει ως γονιός κανείς να προσέχει το παιδί του και να λαμβάνει κάποια μέτρα είναι λογικό. Ειδικά όταν είναι μαζί με το παιδί σε μεγάλους χώρους, δεν πρέπει να το αφήνει από κοντά του και πρέπει να φροντίζει να είναι συνεχώς μαζί του. Και από τέτοια περίπτωση, όμως, δεν έχει τύχει να υπάρξει αρπαγή», υπογραμμίζει ο κ. Παπαντώνης, βάζοντας τέλος στα σενάρια τρόμου που αναπαράγονται το τελευταίο διάστημα από δεκάδες ιστοσελίδες.
«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία έκρηξη περιστατικών σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών που έφυγαν από το σπίτι τους, αλλά και μία έξαρση στις φυγές εφήβων, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις οικογένειές τους. Στην πλειονότητά τους οι δηλωθείσες εξαφανίσεις αφορούν σε φυγές εφήβων» διευκρινίζει και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, χθες, Τετάρτη, το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσίασε σε ημερίδα μια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στοιχεία για τις εξαφανίσεις ανηλίκων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, 250.000 παιδιά χάνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ή 1 παιδί κάθε 2 λεπτά. Αν και οι αριθμοί αυτοί είναι σοκαριστικοί, εν τούτοις η Οργάνωση Missing Children Europe επισημαίνει παράλληλα ότι είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν εμπεριστατωμένα στοιχεία για τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά αυτά χάνονται.
Όπως αναφέρει, ο όρος «εξαφανισμένα παιδιά» περιλαμβάνει διαφόρων ειδών εξαφανίσεις, όπως απαγωγή από γονέα, φυγή από το σπίτι, εξαφάνιση ασυνόδευτου ανήλικου πρόσφυγα, απαγωγή που αφορά το ποινικό δίκαιο ή άλλου είδους εξαφάνιση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 1% των εξαφανίσεων αυτών εμπίπτει στην κατηγορία απαγωγή από τρίτο πρόσωπο, δηλαδή εγκληματική ενέργεια.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 5:00 pm


Οι προπονητές του ΠΑΟΚ στην Ελένη Αλειφέρη !

Μια απρόσμενη επίσκεψη δέχτηκε στο Γραφείο της σήμερα 26-5-2016 η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα.Ελένη Αλειφέρη, από τους Προπονητές της Ομάδας του ΠΑΟΚ κυρίους Κωνσταντίνο Μαλιούφα και Κωνσταντίνο Λαγωνίδη, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Δικέφαλου του Βορρά, οι οποίοι βρίσκονται στη Μεσσηνία και επισκέπτονται τις τοπικές ποδοσφαιρικές οργανώσεις, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των αθλητικών φορέων μεταξύ τους και την διεύρυνση της αυθεντικής λαϊκής βάσης του αθλήματος.  
Τους επισκέπτες συνόδευε ο Μεσσήνιος προπονητής  κ.Αντώνης Μαυρέας και η επίσκεψη είχε καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ενώ στη διάρκεια της έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να προσφέρουν στην κα.Αλειφέρη τη φανέλα της ομάδας και να την προσκαλούν να τους παρακολουθήσει στο γήπεδο της Τούμπας δοθείσης ευκαιρίας και να λαμβάνουν από την Αντιπεριφερειάρχη πληροφοριακό υλικό για το Νομό μας και χαρακτηριστικά προϊόντα της περιοχής μας.  

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 4:00 pm


ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ !!! «Νομιμοποιούν» τα πλαστά πτυχία στο δημόσιο !!!

Το υπουργείο Παιδείας επέρριψε χθες ευθύνες στις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «για εννέα ολόκληρα χρόνια, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν ελήφθη

Νέες εξετάσεις θα πρέπει να δώσουν οι κάτοχοι «πλαστών» πτυχίων από ιδιωτικά Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) της χώρας, τα οποία έκλεισαν μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών. Πρόκειται για περίπου 2.500 παράτυπους τίτλους σπουδών που εκδόθηκαν κατά την τετραετία 2004-2008, εκ των οποίων πολλοί αξιοποιήθηκαν ως μέσο διορισμού στον δημόσιο τομέα.
Για το ζήτημα, το υπουργείο Παιδείας επέρριψε χθες ευθύνες στις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «για εννέα ολόκληρα χρόνια, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν ελήφθη με συνέπεια το πρόβλημα να έχει μετατραπεί ατύπως σε κοινωνικό σύμπτωμα μιας σιωπηρής ανοχής». Σύμφωνα με άρθρο 24 του ν.3577/2007, τα πτυχία των μαθητών ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας, λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών, θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.
Αυτό, βεβαίως, έρχεται σε σύγκρουση με τον πειθαρχικό κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων που προβλέπει για τους κατόχους πλαστών πτυχίων το μέτρο της απόλυσης. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΤΕΕ σε Άρτα, Γιάννενα, Λάρισα και Τρίκαλα που εξέδιδαν παράτυπους ττίτλους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας, ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, διαβίβασε τα στοιχεία των καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και με βάση με το πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος προτάθηκε στο υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση του ν. 3577/2007, ώστε να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου, χωρίς χρονικό προσδιορισμό. Έτσι, σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου και θα καταργηθεί ο χρονικός περιορισμός 2004-2008.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 3:00 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: