1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Οιχαλια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.

Από την Πελοπόννησο ξεκινάει η Πανελλαδική περιοδεία του GROHE - Το Σάββατο στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας του GROHE, το Σάββατο 4 Ιουλίου, από 13.00 έως τις 20.00, το εντυπωσιακό διώροφο φορτηγό - κινητό εκθεσιακό κέντρο GROHE PROFESSIONAL Work Smarter, θα βρίσκεται στην Καλαμάτα, στο χώρο “ESPERIA”, Ναυαρίνου 230, με στόχο να ενημερώσει επαγγελματίες αλλά και το κοινό
Στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθούν 2 σεμινάρια από εμπειρογνώμονες του GROHE, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους επαγγελματίες με επιτόπου παρουσιάσεις για τεχνικά θέματα αλλά και το σύνολο των προσφερομένων λύσεων, τις τελευταίες τεχνολογίες, τις λύσεις με τα προϊόντα GROHΕ και θα απαντήσουν σε κάθε σχετική ερώτηση. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί στους επαγγελματίες που συμμετείχαν βεβαίωση παρακολούθησης.
Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του GROHE PROFESSIONAL Work Smarter στην Καλαμάτα, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τελευταίες τεχνολογίες, οι οποίες  έχουν εφαρμοστεί στα προϊόντα της εταιρείας. Οι τεχνολογίες αυτές επιτυγχάνουν, μεταξύ άλλων, μία σειρά από αξιοσημείωτα αποτελέσματα τόσο στην εξοικονόμηση νερού και ενέργειας όσο και σε θέματα όπως η ασφάλεια και η χρηστικότητα.
Η περιοδεία της έκθεσης GROHE PROFESSIONAL Work Smarter πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Π. Σαπουντζή Α.Ε., θα διαρκέσει από τις 3 έως 17 Ιουλίου και θα κάνει περισσότερες από 7 στάσεις σε διάφορές πόλεις της Ελλάδας.
Υπενθυμίζουμε ότι η περιοδεία στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής οδικής περιοδείας του GROHE, με στόχο την ενημέρωση, εκπαίδευση και μεταφορά τεχνογνωσίας - τόσο προς τους επαγγελματίες όσο και προς τους καταναλωτές - για τις νέες τεχνολογίες και τα προϊόντα της εταιρείας. 

Υψηλή ποιότητα, φιλική στο περιβάλλον
Πάνω από 63,000 λίτρα νερού και 1,300 κιλοβατώρες ενέργειας μπορεί να εξοικονομήσει μία οικογένεια 4 ατόμων κάθε χρόνο, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες που ενσωματώνει ο GROHE στα προϊόντα του. Το κέρδος δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και οικολογικό.
Η φιλόδοξη φιλοσοφία των προϊόντων της εταιρείας  βασίζεται στο συνδυασμό της ποιότητας με την τεχνολογία, το σχεδιασμό και την υπεύθυνη πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος. Μόνο προϊόντα που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορούν να  κυκλοφορήσουν  στην αγορά με το εμπορικό σήμα GROHE.
Μία σειρά τεχνολογιών εξυπηρετούν τους παραπάνω στόχους, όπως, για παράδειγμα, η τεχνολογία GROHE EcoJoy™, η οποία εφαρμόζεται σε μπαταρίες νιπτήρα και ντους και επιτρέπει να εξοικονομείται έως το 68% του νερού που χρησιμοποιείται.
 

Πολυεπίπεδη συνεργασία με τους επαγγελματίες
Η περιοδεία GROHE PROFESSIONAL Work Smarter έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη των επαγγελματιών σε πολλά επίπεδα, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες και καλά μελετημένα προϊόντα.
Τα σεμινάρια εγκατάστασης και παρουσίασης των νέων προϊόντων, η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση, τα καλά μελετημένα προϊόντα, που συνδυάζουν ευκολία στη χρήση και αξιοπιστία, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς προϊόντων και υπηρεσιών GROHE PROFESSIONAL, η οποία έχει σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες των επαγγελματιών
Το GROHE PROFESSIONAL είναι το νέο εμπορικό όνομα σειράς προϊόντων και υπηρεσιών, προσανατολισμένων στους επαγγελματίες, οι οποίοι απαιτούν να έχουν προϊόντα εύκολα στη χρήση, που ελαχιστοποιούν τα βασικά κατασκευαστικά έξοδα, έχουν  χαμηλό λειτουργικό κόστος  και υψηλό επίπεδο άνεσης και αξιοπιστίας.
Η εξειδίκευση του GROHE  στις εντοιχιζόμενες μπαταρίες, στα εντοιχιζόμενα συστήματα έκπλυσης λεκάνης, στις θερμοστατικές και ηλεκτρονικές μπαταρίες, έχουν τη σφραγίδα  της υψηλής  τεχνολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Επαγγελματίες συνεργάτες σε όλο τον κόσμο βασίζονται στον GROHE για τα έργα τους ( ξενοδοχεία, νοσοκομεία, μουσεία, στάδια, πανεπιστήμια, αεροδρόμια, δημόσιοι χώροι), για την ποιότητα  και για την καινοτόμο δύναμη της εταιρείας, που συνεχώς θέτει νέα σχεδιαστικά δεδομένα  και πρωτοποριακά προηγμένη τεχνολογία. Ο GROHE επιβραβεύει την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών συνεργατών του με  την επέκταση εγγύησης των GROHE PROFESSIONAL προϊόντων σε 10 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την περιοδεία GROHE PROFESSIONAL Work Smarter στην Ελλάδα και για δηλώσεις συμμετοχής,  παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία Π. Σαπουντζή Α.Ε. και την κα Ελίζα Χωριανοπούλου στο 210-6710701.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 7:44 am


ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ !!! Καταρρεουν επιχειρήσεις - Άδειες άνευ αποδοχών σε εργαζομένους

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΛΟΓΟΤΗΣΟΥΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

Αντιμέτωποι με υποχρεωτικές άδειες βρίσκονται πλέον  οι εργαζόμενοι σε εκατοντάδες επιχειρήσεις  λόγω της μείωσης  των παραγγελιών και της έλλειψης χρημάτων για την αγορά πρώτων υλών
Επιχειρήσεις που προτίμησαν να μείνουν στην χώρα μας ενώ μπορούσαν να μεταφέρουν τα εργοστάσια τους σε γειτονικές χώρες  στηρίζοντας την Ελληνική οικονομία και τον Έλληνα εργαζόμενο  έχουν πλέον ορατό τον κίνδυνο της πλήρους κατάρρευσης  οδηγώντας στον δρόμο της ανεργίας χιλιάδες ακόμα εργαζόμενους που δεν είχαν την τύχη να είναι ….καθαρίστριες και τρόφιμοι της ΕΡΤ
Πρέπει να σημειώσουμε ακόμα ότι στους  εργαζόμενους, σε εκατοντάδες  περιπτώσεις, ήδη οφείλονται δεδουλευμένα.
 Ακόμα κι αν λογιστικά προχωρήσει η καταβολή της μισθοδοσίας τους, , με δεδομένο τον περιορισμό στις αναλήψεις, θα μπορούν να εκταμιεύσουν μόνο 60 ευρώ κάθε μέρα από τη μισθοδοσία τους.
Δεκάδες εταιρείας ήδη ανακοίνωσαν στους εργαζομένους  μειώσεις μισθών και μειώσεις των έχτρα  παροχών που είχαν σε μια προσπάθεια να παραμείνουν ακόμα ζωντανές

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 7:35 am


ΒΙΝΤΕΟ - Συγκλονιστικός Πύρρος Δήμας - Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με την εξομολόγηση - «Να μη γίνουμε Αλβανία του Χότζα»


Συγκλονιστικός Πύρρος Δήμας - Δάκρυσε όλη η Ελλάδα με την εξομολόγηση - «Να μη γίνουμε Αλβανία του Χότζα»
Ενας συγκλονιστικός Πύρρος Δήμας έκανε όλη την Ελλάδα να δακρύσει όταν και ο ίδιος δάκρυσε για τις στιγμές που περνά η χώρα. 
Ο Ολυμπιονίκης και τέως βουλευτής, αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση και εξέφρασε την άποψή του ότι οι βουλευτές πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να αντιμετωπίσουν την μεγάλη κρίση χωρίς να καταρρεύσει η χώρα.
Επανερχόμενος σε όσα έγραψε προσφάτως εξήγησε ότι δεν ήθελε να προσβάλλει κανέναν και υποστήριξε ότι παρεξηγήθηκε.
«Μου είπανε οτι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω. Εγώ πράγματι μεγάλωσα στην Αλβανία. Και επειδή έζησα οτι γινόταν εκεί αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία.
Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί ή 10 αυγά ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ. Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω απ'το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους. Επειδή ευτυχώς οι περισσότεροι απο εσάς που με βρίζετε για προδοσίες και άλλου τέτοιου είδους ακρότητες δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε αλλα να μην το ζήσετε ποτέ», είχε γράψει στο facebook ο Ολυμπιονίκης.
Ο Πύρρος Δήμας με δυσκολία συγκρατήθηκε για να μην ξεσπάσει σε κλάματα. Την ώρα που κυριολεκτικά κατέρρεε, η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Σκάι Σία Κοσσιώνη διέκοψε την συνέντευξη, δίνοντας χρόνο στον πρώην βουλευτή.
Μέσα σε λίγη μόνο ώρα οι δηλώσεις του κ. Δήμα σχολιάστηκαν πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο Twitter όπου πολλοί χρήστες του Διαδικτύου έγραψαν για τον θαυμασμό τους αλλά και τη συγκίνηση που τους προκάλεσαν τα λόγια του Ολυμπιονίκη.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 6:51 am


ΔΝΤ: Τι θα συμβεί στην Ελλάδα μετά τη χρεοκοπία


Οδηγός χάρτης του ΔΝΤ: Τι θα συμβεί στην Ελλάδα μετά τη χρεοκοπία

Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ 


«Οδικό χάρτη» για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα μετά την στάση πληρωμών της Ελλάδας στο ΔΝΤ, δίνει το Ταμείο.
Οι συνέπειες για την αδυναμία αποπληρωμής της δόσης αναφέρονται όπως και τα βήματα από εδώ και πέρα:
1. Τι θα ήθελε να δει το ΔΝΤ να συμβαίνει για να λυθεί η κατάσταση;
Προτεραιότητα του ΔΝΤ παραμένει η βοήθεια του ελληνικού λαού σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης. Τα στελέχη του ΔΝΤ πιστεύουν ότι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό είναι μέσω μίας ισορροπημένης προσέγγισης που ανέλυσε σε πρόσφατο κείμενό του ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, με την Ελλάδα να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας να παρέχουν περαιτέρω χρηματοδότηση και ελάφρυνση χρέους. Οπως δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει αυτή την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους.
Το ΔΝΤ γνωρίζει από την εμπειρία από τη δουλειά με τα μέλη του ότι η οικονομική αλλαγή είναι δύσκολη και παίρνει χρόνο. Σε αυτό το σημείο μπαίνει η οικονομική υποστήριξη του ΔΝΤ, παρέχοντας σε μία κυβέρνηση το περιθώριο που χρειάζεται προκειμένου να κάνει τις μεταρρυθμίσεις, με έναν τρόπο που προστατεύει τους πιο ευάλωτους και ενισχύει την οικονομία.
2. Τι θα συμβεί στην Ελλάδα επειδή απέτυχε να πληρώσει μία δόση πριν λήξει;
Η άμεση συνέπεια είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ, υπό την υφιστάμενη εκτεταμένη ρύθμιση και το Ταμείο δεν θα εγκρίνει νέα χρηματοδότηση προς την Ελλάδα μέχρι να τακτοποιήσει τις καθυστερούμενες οφειλές. Αυτή είναι μία τυπική διαδικασία όταν ένα μέλος αποτυγχάνει να αποπληρώσει το ΔΝΤ.
Η Ελλάδα παραμένει μέλος του Ταμείου, με δικαίωμα ψήφου και εκπροσώπησης στο διοικητικό συμβούλιο. Ο ετήσιος έλεγχος του ΔΝΤ για την οικονομία μίας χώρας- μέλους (που ονομάζεται επιτήρηση) συνεχίζει να αποτελεί υποχρέωση. Προς το παρόν, η Ελλάδα θα μπορεί να έχει, επίσης, τεχνική βοήθεια, δηλαδή πρόσβαση στην εμπειρογνωμοσύνη του ΔΝΤ για ένα ευρύ φάσμα οικονομικών ζητημάτων, ανάμεσά τους οι φορολογικές αρχές και οι πολιτικές του χρηματοπιστωτικού τομέα.
3. Υπάρχει περίοδος χάριτος;
Δεν υπάρχει καμία περίοδος χάριτος. Οταν μία χώρα-μέλος αποτυγχάνει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του μέχρι την προθεσμία, είναι εκπρόθεσμο. Υπό τις διαδικασίες του ΔΝΤ, ο γενικός διευθυντής ενημερώνει το διοικητικό συμβούλιο για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Δεδομένου του υψηλού προφίλ του ελληνικού προγράμματος, η γενική διευθύντρια ενημέρωσε το συμβούλιο αμέσως.
4. Μπορεί να αναβληθεί μία πληρωμή;
Μία χώρα μέλος μπορεί να ζητήσει αναβολή. Το ΔΝΤ δεν επεκτείνει τους όρους πληρωμής, ως θέμα της μακροχρόνιας πολιτικής. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε με μία χώρα για να λύσουμε τα προβλήματά της. Πάνω από πριν από 30 χρόνια, το ΔΝΤ παρήχε σε μερικές χώρες με χαμηλό εισόδημα καθυστέρηση έπειτα από αίτημά τους, αλλά σε κάθε περίπτωση αποδείχθηκε ότι η καθυστέρηση δεν βοήθησε στις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες ή τα θεμελιώδη οικονομικά προβλήματα.
5. Πώς εργάζεται το ΔΝΤ για να επιλύσει τις εκπρόθεσμες οφειλές;
Η πολιτική του ΔΝΤ είναι να εργαστεί από κοινού με τα μέλη τους για την εκκαθάριση των καθυστερούμενων οφειλών τους. Το ΔΝΤ, υπό αυτό το πλαίσιο, υπήρξε γενικά επιτυχής βοηθώντας την αποκατάσταση της πρόσβασης μίας χώρας στη χρηματοδότηση. Για παράδειγμα, ανάμεσα στο 1978 και το 1989, 19 χώρες απέτυχαν να πληρώσουν και κατέστησαν εκπρόθεσμες προς το ΔΝΤ. Με εξαίρεση το Σουδάν και τη Σομαλία, όλα αυτά τα μέλη κατάφεραν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να δουλέψουν με το ΔΝΤ και να εκκαθαρίσουν τα ληξιπρόθεσμα υπόλοιπά τους. Η μόνη χώρα με παρατεταμένες καθυστερούμενες οφειλές στο πιο πρόσφατο παρελθόν είναι η Ζιμπάμπουε.
6. Υπάρχουν ποινές για την αποτυχία πληρωμής;
Η πιο άμεση «ποινή» είναι ότι το μέλος δεν μπορεί πλέον να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ. Μέσα σε 12 μήνες, το εκτελεστικό συμβούλιο μπορεί να εξετάσει τη δήλωση ακαταλληλότητας απέναντι στην Ελλάδα, αν αυτή συνεχίσει να επιβαρύνεται με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ταμείο. Αν η μη καταβολή ξεπεράσει τους 12 μήνες, το εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ μπορεί να δηλώσει ότι η χώρα είναι «μη συνεργάσιμη» στις προσπάθειες να εκκαθαρίσει τα ληξιπρόθεσμα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει την αναστολή της τεχνικής βοήθειας, οδηγώντας πιθανότατα σε μία αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου και τελικά- αν η μη συνεργασία είναι ακραία και παρατεταμένη- στην υποχρεωτική αποχώρηση από το Ταμείο. Το χρονοδιάγραμμα για αυτά τα βήματα είναι ευέλικτα.
7. Τι σημαίνει για τους άλλους δανειστές της Ελλάδας το να είναι εκπρόθεσμη προς το ΔΝΤ;
Οι επιπλοκές για την Ελλάδα αποτελούν αντικείμενο απόφασης των άλλων δανειστών.
8. Πλήττεται από αυτή την μη καταβολή η ικανότητα του ΔΝΤ να χρηματοδοτεί άλλα μέλη;
Ο ισολογισμός του ΔΝΤ είναι ισχυρός. Με τη δυνατότητα χρηματοδότησης σε ιστορικό υψηλό- περίπου 377,1 δισ. ευρώ- το ΔΝΤ είναι σε θέση να ικανοποιήσει πιθανές χρηματοδοτικές ανάγκες άλλων μελών.
9. Θα υποστούν ζημιές οι άλλοι μέτοχοι του ΔΝΤ αν η Ελλάδα δεν πληρώσει;
Οχι, οι μέτοχοι του ΔΝΤ δεν θα υποστούν απώλειες. Παρά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι αξιώσεις των χωρών μελών του ΔΝΤ είναι απόλυτα ασφαλείς και το ΔΝΤ θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι σε μέλη και δανειστές.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 6:47 am


Από το Ερωτοδικείο ... στο BBC ο Εθνικός μας στάρ

Δεν πήγαν χαμένα τα χρόνια προϋπηρεσίας στο "Ερωτοδικείο" και σε άλλες ... παρομοίου στυλ εκπομπές!
Ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος, περισσότερο γνωστός ως "Εθνικός Σταρ", πήρε "προαγωγή" και  φιγουράρει στην κεντρική σελίδα του BBC, ως υπέρμαχος του "όχι" στο επικείμενο δημοψήφισμα.
Δεν μπορεί ... μας τρολάρουν και τα διεθνή ΜΜΕ...


Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 6:43 am


Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 6:37 am


ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΡΟΝΑΣ - Παρέμβαση για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Η χώρα περνά τα πιο κρίσιμα ίσως 24ωρα της μεταπολιτευτικής ιστορίας της. 

Η  πρότασή μου θα ήταν ο Πρωθυπουργός να συνεχίσει την διαπραγμάτευση και να διεκδικήσει καλύτερους όρους, να ενώσει το λαό και όχι να τον διχάσει.

Εκείνο  που προέχει είναι να επικρατήσει, αν τελικά πάμε  στο δημοψήφισμα την Κυριακή 5   Ιουλίου , αλλά και μετά,  η ομόνοια, η σύμπνοια, η ψυχραιμία, η ηπιότητα , η σοβαρότητα, η λογική.

Η απόφαση είναι κρίσιμη και θα καθορίσει όχι μόνο το δικό μας αύριο αλλά και το μέλλον της χώρας και το μέλλον των επόμενων γενεών για πολλές δεκαετίες.

Σίγουρα η Ευρώπη έχει κάνει λάθη και δεν είναι η Ευρώπη που έχουμε όλοι μας φανταστεί και όλοι μας θέλουμε, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε , όντας μέλος της, να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους όχι μόνο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αλλά ευρύτερα στο πλαίσιο συνεργασίας  των λαών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Χωρίς Ευρώπη δεν θα υπάρχουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ, οι αγροτικές επιδοτήσεις, τα αναπτυξιακά προγράμματα, η με προβλήματα στήριξη των εταίρων μας.

Η Ελλάδα μόνη της δεν είναι έτοιμη  να επιβιώσει, αφού ακόμα και η γεωπολιτική της θέση που τώρα είναι ισχυρή θα κλονιστεί και οι κίνδυνοι δεν είναι αμελητέοι για την εθνική κυριαρχία μας.

Και το κυριότερο , το χρέος της χώρας μας θα παραμείνει και για τις επόμενες γενιές ακόμα και αν φύγουμε από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερα εμείς οι Πελοποννήσιοι Πολίτες οφείλουμε να παραδεχθούμε ακόμα κάτι… Οι μοναδικοί πόροι με τους οποίους υλοποιούμε σήμερα και γενικά τα τελευταία χρόνια έργα σε διάφορους τομείς είναι οι Ευρωπαϊκοί πόροι. Για παράδειγμα τέτοια έργα είναι τα έργα που υλοποιούνται στα Νοσοκομεία  Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, τα έργα στα περιφερειακά ιατρεία Βλαχόπουλου, Μεθώνης και πολλά ακόμα.

Πόροι που κανείς δεν εγγυάται ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν από τη Δευτέρα αν η απάντηση στο δημοψήφισμα δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι, η απάντηση που θα εξασφαλίσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να λεγόμαστε και να είμαστε Ευρωπαίοι.


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ «ΝΑΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΆγγελος Χρονάς
Ειδ.Χειρουργός
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου- Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 6:35 am


Τι σου φταίω ρε Alexis; Η ανάρτηση που έγινε viral !!!

ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

«Αντί να μιλάω για το πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας, ξέρεις Alexis γιατί μιλάω; Για σένα ρε φίλε» γράφει ο 29χρονος επιχειρηματίας εκφράζοντας την πικρία του στον πρωθυπουργό

Την πικρία του για την κατάσταση και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εκφράζει με ανάρτησή του στο facebook ένας νέος, επιτυχημένος επιχειρηματίας, που βλέπει τη δουλειά και τη ζωή του να συνταράσσονται, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. 

Το ποστ έχει γίνει viral στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, έχοντας καταγράψει σχεδόν 5.200 «share» και δεκάδες χιλιάδες «Like».

 Απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, ο 29χρονος Φάνης Κουτούβελης, δημιουργός της εταιρίας πληροφορικής «intale», εξιστορεί την εμπειρία του, αναφέροντας πως την ώρα που στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός επέβαλε capital controls και κλειστές τράπεζες, εκείνος συναντούσε στο εξωτερικό γερμανούς επενδυτές για την εταιρία του, που πετυχαίνει και αναπτύσσεται. «Τι σου φταίω όμως ρε Alexis; Γιατί μου καταστρέφεις τα σχέδια που έχω χτίσει με ξενύχτι και ρίσκο; Γιατί με αφήνεις στο εξωτερικό χωρίς να μπορώ να πληρώσω το ξενοδοχείο για να γυρίσω πίσω, επειδή δε δουλεύουν οι κάρτες μας»; αναρωτιέται ο επιχειρηματίας με παράπονο και πίκρα για την κατάσταση που έχει δημιοργηθεί, ενώ δεν διστάζει να αποδώσει στον πρωθυπουργό τις ευθύνες του: «Γιατί είσαι τόσο ρατσιστής με την ιδιωτική ανάπτυξη; Επειδή δεν είχες την ικανότητα να παράγεις αξία ο ίδιος θα πρέπει να νιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι μειονεκτικά»;
«Σε αφήνω τώρα Alexis, πρέπει να πάω να δουλέψω και να δημιουργήσω αξία για να φτιάξω περισσότερες θέσεις εργασίας, πρέπει να φέρουμε φόρους για να πληρώσεις συντάξεις των συνδικαλιστών και την ΕΡΤ3.
Σε αφήνω τώρα και σένα να προεδρεύσεις. Ρίξε όμως κάτι πάνω σου Alexis, έτσι για το ενδεχόμενο που ο βασιλιάς είναι γυμνός» καταλήγει το κείμενο του Φάνη Κουτουβελη.


Ολόκληρη η ανάρτηση:
Φίλε Alexis,
όσο εσύ το παίζεις ο Έλληνας Chavez, εγώ τρέχω αυτές τις μέρες στο εξωτερικό.
Ταξίδεψα γιατί σήμερα, όσο αποφασίζεις χρεοκοπία της χώρας, είχα συνάντηση με Γερμανούς (άκουσον άκουσον) επενδυτές Alexis. Θέλουν λέει να επενδύσουν στην ελληνική εταιρία μας. Στην εταιρία που ξεκίνησα εν μέσω κρίσης Alexis, με 50 ευρώ και χωρίς υποστήριξη και οικονομικό background.
Με τα λεφτά από τη νέα επένδυση, Alexis, σκοπεύω να δημιουργήσω άλλες 20 ποιοτικές θέσεις εργασίας με μέσο όρο μεικτής μισθοδοσίας 2400 ευρώ/μήνα. Αυτές οι θέσεις θα προστεθούν στις 18 που έχουμε ήδη δημιουργήσει, εν μέσω κρίσης.
Και σήμερα στη συνάντηση, Alexis, αντί να μιλάω για το πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας, ξέρεις Alexis γιατί μιλάω;
Για σένα ρε φίλε..
Με αναγκάζεις να δίνω εξηγήσεις για το προκαθορισμένο σου σχέδιο να ρίξεις τη χώρα στα βράχια. Επειδή βλέπουν διαπραγματευτική τακτική “τσίρκο” Alexis. Επειδή πλάνο ακούνε και πλάνο δε βλέπουνε Alexis. Ακόμα και όταν τους στείλαμε ένα excel 18 γραμμών το 93% ήταν επιπλέον φόροι Alexis και η στρατηγική σου είναι να βαδίζεις χωρίς πραγματικό σχέδιο. Επειδή το μόνο σου πλάνο ήταν το σχεδιασμένο αδιέξοδο του ασαφούς δημοψηφίσματος. Μόνο με “ιδεολογία” και αμπελοφιλοσοφία προχωράς και δυστυχώς τα όπλα σου είναι και παρωχημένης αντίληψης.
Και από την άλλη εγώ, οι συνεργάτες μου όπως και δεκάδες άλλοι νέοι επιχειρηματίες επιμένουμε ακόμα Alexis.
Είμαστε αυτή η "ανάπτυξη" που ακούς στα Brussels Group.
Τι σου φταίω όμως ρε Alexis; Γιατί μου καταστρέφεις τα σχέδια που έχω χτίσει με ξενύχτι και ρίσκο; Γιατί με αφήνεις στο εξωτερικό χωρίς να μπορώ να πληρώσω το ξενοδοχείο για να γυρίσω πίσω, επειδή δε δουλεύουν οι κάρτες μας;
Γιατί είσαι τόσο ρατσιστής με την ιδιωτική ανάπτυξη; Επειδή δεν είχες την ικανότητα να παράγεις αξία ο ίδιος θα πρέπει να νιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι μειονεκτικά;
Επίσης Alexis για καλή μου τύχη έχω αναλώσει πάρα πολύ χρόνο τους τελευταίους μήνες να παρακολουθώ τα πρακτικά των διαπραγματεύσεων, τις δηλώσεις, τις συνεντεύξεις όλων των μερών μετά από κάθε Eurogroup ή Σύνοδο Κορυφής.
Και ξέρεις τι σκέφτομαι Alexis;
Λυπάμαι τον κόσμο που δεν παρακολουθεί τόσο στενά τις εξελίξεις ή δεν καταλαβαίνει τα βασικά της macro-οικονομίας. Και τον λυπάμαι γιατί δημαγωγείς φίλε…
Λυπάμαι και για σένα βέβαια, που μέσα σε ένα νέο άνθρωπο έχει κρυφτεί ότι πιο παρωχημένο και αναχρονιστικό κυκλοφορεί στο πολιτικό σύστημα. Που ελέω timing και ανύπαρκτης πολιτικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια βρέθηκες να καθοδηγείς τον ελληνικό λαό εκεί που ξέρεις και εκεί που δεν ξέρει.
Δεν ξέρει όχι επειδή είναι κουτός, αλλά επειδή έχει ανάγκη να πιστέψει. Και το εκμεταλλεύεσαι αυτό ρε Alexis. Και πουλάει, επειδή μόνο ο λαϊκισμός ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις 40 χρόνια τώρα.
Σε αφήνω τώρα Alexis, πρέπει να πάω να δουλέψω και να δημιουργήσω αξία για να φτιάξω περισσότερες θέσεις εργασίας, πρέπει να φέρουμε φόρους για να πληρώσεις συντάξεις των συνδικαλιστών και την ΕΡΤ3.
Σε αφήνω τώρα και σένα να προεδρεύσεις. 
Ρίξε όμως κάτι πάνω σου Alexis, έτσι για το ενδεχόμενο που ο βασιλιάς είναι γυμνός.

-Επιχειρηματίας, 29 ετών

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 11:42 pm


ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ της .....Ζωής στον Ελληνικό λαό !!!


Εκανε και η... Ζωή διάγγελμα στον ελληνικό λαό

«Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης από κείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής για να ξαναπαραδώσουν την χώρα και το λαό στις δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξαπάτησης», κάλεσε τον ελληνικό λαό η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Σε δήλωσή της ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον λαό να ψηφίσει «όχι» και να υπερασπιστεί την μόνη κυβέρνηση που τον εμπιστεύτηκε και του παρέδωσε την εξουσία που πηγάζει από αυτόν, την μόνη Βουλή που ο ίδιος εξέλεξε και η οποία του επιστρέφει την εξουσία που πηγάζει από αυτόν και ασκείται υπέρ αυτού.
«Να μην επιτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησης από κείνους που επί μήνες απεργάζονται σενάρια αποσταθεροποίησης και εκτροπής για να ξαναπαραδώσουν την χώρα και το λαό στις δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξαπάτησης που κέρδισαν από τα μνημόνια σε βάρος της κοινωνίας και να στείλει ένα ηχηρό και αισιόδοξο μήνυμα και στους άλλους λαούς της Ευρώπης ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση των ανθρώπων και των λαών, όχι των τραπεζών, των τραπεζιτών και των αγορών» ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής.
H πρόεδρος της Βουλής, αφού επιτέθηκε σε όσους επιδιώκουν την αλλοίωση και παραποίηση του ερωτήματος ότι δήθεν θα φύγουμε από το ευρώ και θα σταματήσει η διαπραγμάτευση είπε πως το «ναι» στο τελεσίγραφο της τρόικας, σημαίνει «ναι» στην υποτέλεια, «ναι» στην υποδούλωση, «ναι» στην ανεργία, «ναι» στην ανασφάλεια, «ναι» στα χαράτσια δίχως τέλος, «ναι» υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Απεναντίας - όπως είπε - η κ. Κωνσταντοπούλου, το «όχι» σημαίνει «όχι» στα τεχνητά αδιέξοδα, «όχι» στην ασφυξία των λαών με τις τράπεζες κλειστές «όχι» στην υποδούλωση κρατών - μελών, «όχι» στην οικονομική και πολιτική υποταγή.
«Η κυβέρνηση όρθωσε το ανάστημά της, δεν υπέκυψε, δεν συνθηκολόγησε προδίδοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η Βουλή του 2015 στάθηκε στο ύψος της, δεν έκανε νόμο του κράτους μέτρα που θα καταδίκαζαν πολλές γενιές στη μνημονιακή δουλεία» τόνισε, επισημαίνοντας πως «για πρώτη φορά ο λαός να αποφασίσει για το μέλλον του. Για πρώτη φορά μπορεί να αποκρούσει ο ίδιος με την ψήφο του τον τελευταίο εκβιασμό. Για πρώτη φορά, ο λαός μπορεί να σηκώσει το κεφάλι ή και να αποτινάξει με την ψήφο του το μνημονιακό ζυγό. Να ψηφίσει και να παλέψει για την αξιοπρέπεια και το μέλλον του».
«Τα «όχι» του ελληνικού λαού έχουν ιστορικά κάνει περήφανους όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και όλη την ανθρωπότητα. Ένα τέτοιο όχι θα κάνει περήφανες τις επόμενες γενιές και θα υπερασπιστεί την πραγματική ψυχή της Ευρώπης, που δεν εδράζεται σε τελεσίγραφα και εκβιασμούς, εδράζεται στην ισότιμη συνύπαρξη, στην Δημοκρατία και στην αλληλεγγύη» κατέληξε στη δήλωσή της η πρόεδρος της Βουλής.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 11:41 pm


ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ! Τετάρτη 8 Ιουλίου:Ξεσπάει Αρμαγεδών σε Τράπεζες και καταθέσεις αν...

Το κείμενο που ακολουθεί είναι ακατάλληλο για συμπολίτες μας με ευαίσθητη υγεία-αλλά πρέπει να διαβαστεί από όσους θέλουν
να γνωρίζουν τι θα συμβεί στις τράπεζες και τις καταθέσεις τις αμέσως επόμενες ώρες και κυρίως την Τετάρτη 8 Ιουλίου αν δεν υπάρξει συμφωνία.

 Στο μεταξύ στις ουρές των τραπεζών συναντάς τους απόμαχους της ζωής και όχι τους ολιγάρχες. 
Μιλάμε για ένα μοναδικό επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε λοιπόν το κείμενο του Κώστα Καλλίτση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Καθημερινής>

Έγραφα χτες («Θα ξανανοίξουν οι τράπεζες;») ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, για να μας δοθεί η δυνατότητα να παραμείνουμε σε πρόγραμμα και μετά την Τετάρτη 1.7. 2015, ώστε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διατηρήσει τη δυνατότητα να δίνει στις ελληνικές τράπεζες νέα ρευστότητα. Διότι, διαφορετικά, από την ερχόμενη εβδομάδα (πιθανολογείται βάσιμα, από την προσεχή Δευτέρα…) οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν λεφτά, θα έχουν στεγνώσει.
 Δεν θα μπορούν να δώσουν ούτε 60 ούτε 50 ούτε 10 ευρώ, διότι, απλά, δεν θα έχουν.

Οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.

Θα παραμείνουν κλειστές όχι μόνο επί 5 εργάσιμες ημέρες όπως ανακοινώθηκε, μέχρι την επόμενη Τρίτη, αλλά επ’ αόριστον. Ούτε τα ATMs θα δίνουν λίγα, έστω, ευρώ. Τότε θα γίνει κατανοητό ότι τα όσα δραματικά συμβαίνουν αυτές τις ημέρες δεν θα είναι παρά μόνο το πρελούδιο, η εισαγωγή σε μια δραστικά περισσότερο οδυνηρή περιπέτεια, με βαθύτερη ύφεση και όσα τη συνοδεύσουν σε επίπεδο δημοκρατικών θεσμών και άλλων περιπετειών. Πρώτο βήμα σε αυτήν την περιπέτεια, θα είναι η διάλυση του τραπεζικού συστήματος. Η κατάρρευση των τραπεζών με πάταγο.

Άνευ συμφωνίας, οι τράπεζες δεν θα μείνουν απλώς κλειστές.

Θα καταρρεύσουν. Γιατί και πως;

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαχειρίζεται μια περιουσία που ανήκει σε όλες τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες, σε τελευταία ανάλυση ανήκει στους φορολογούμενους ευρωπαίους πολίτες. Ο κ. Ντράγκι και το ΔΣ της ΕΚΤ παίρνουν αποφάσεις εντός πλαισίου κανόνων που τους έχουν προσδιορίσει οι αντιπροσωπευτικοί ευρωπαϊκοί θεσμοί. Δεν είναι πολιτικά όργανα. Διαχειρίζονται δημόσιο πλούτο. Αν παραβιάσουν τους κανόνες και προκληθεί βλάβη στο δημόσιο συμφέρον, δεν έχουν απλώς «πολιτικές» ευθύνες. Έχουν αστικές ευθύνες. Για τις οποίες απολογούνται στη Δικαιοσύνη, κρίνονται από αυτήν και πληρώνουν με στέρηση της προσωπικής ελευθερίας ή με την περιουσία τους.

Σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα λάβει δραματικές αποφάσεις για τις ελληνικές τράπεζες. Θα τις λάβει σε μία εβδομάδα, αφού θα έχει διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

Στην επόμενη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 8 Ιουλίου, το ΔΣ της ΕΚΤ, στο πλαίσιο των κανόνων που οφείλει να σέβεται, θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα και τις ελληνικές τράπεζες.
Εφόσον:

1. Δεν έχουμε πληρώσει ή δεν έχουμε ανακοινώσει ότι θα πληρώσουμε εντός των επόμενων λίγων 24ώρων τη δόση 1,6 δισ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,

2. Δεν έχουμε συμφωνήσει και η χώρα δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα,

3. Μετά τη χτεσινή, νέα υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

4. Τέλος, αν στο δημοψήφισμα έχει υπερισχύσει το «όχι» στη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη.

Εφόσον, λοιπόν, υπάρχουν αυτές οι τέσσερις προϋποθέσεις, το ΔΣ της ΕΚΤ δεν θα μπορεί να παραμείνει αδρανές. Θα είναι υποχρεωμένο να κινηθεί στην κατεύθυνση του «κουρέματος» της αξίας των ενεχύρων (collaterals) που έχουν δώσει οι ελληνικές τράπεζες ως εγγύηση για την ρευστότητα που έχουν δανειστεί. Το «κούρεμα» των εγγυήσεων συνεπάγεται ότι οι τράπεζες θα πρέπει να δώσουν πρόσθετες εγγυήσεις για την ρευστότητα που ήδη έχουν πάρει ή να επιστρέψουν (αν όχι όλη καταρχήν, πάντως…) ένα μέρος της ρευστότητας που είχαν πάρει από την ΕΚΤ.

Επειδή:

1. οι εγγυήσεις που μπορούν να δώσουν οι ελληνικές τράπεζες αξιολογούνται ως «σκουπίδια» και ισχύουν (κατ’ εξαίρεση, κατά παράβαση των γενικών κανόνων) μόνο εφόσον η χώρα μας είναι σε πρόγραμμα, κι επειδή
2. οι τράπεζες δεν διαθέτουν ρευστότητα για να την επιστρέψουν, υποχρεωτικά θα κηρύξουν πτώχευση. Μέσα σε λίγες ώρες, οι ελληνικές τράπεζες θα πτωχεύσουν -τέλος.

Αν δεν γίνει συμφωνία και αν, επιπλέον, από το δημοψήφισμα δεν προκύψει ένα ισχυρό «ναι» για την Ελλάδα στην Ευρώπη, σε μία εβδομάδα, την επόμενη Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, θα ξεσπάσει ο Αρμαγεδδών.
Αυτή είναι η αλήθεια. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την κρύβει και να κρύβεται.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 11:40 pm


ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ - Πατσαρίνος, Αλευράς, Λυμπεροπούλου καταγγέλλουν την στάση της Περιφερειακής αρχής

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι παρατάξεις  «Πελοπόννησος Πρώτα», «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία»  και «Πελοπόννησος Οικολογική» καταγγέλοντας ως απαράδεκτη την ενέργεια της Περιφερειακής αρχής για τον τρόπο και την διαδικασία διεξαγωγής στο πλαίσιο της σημερινής
 κατεπείγουσας συνεδρίασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αναλυτικά σημειώνεται:

Κληθήκαμε σήμερα το μεσημέρι, ώρα 13.00, για κατεπείγουσα συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα, ώρα 17.00  με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Πολιτικές εξελίξεις – η κρίσιμη απόφαση για το μέλλον μας στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».
Δηλώνουμε ότι θα απέχουμε από την σημερινή συζήτηση γιατί παρότι ζητήσαμε  την αναβολή της συνεδρίασης  για αύριο, λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων, αυτή δεν έγινε αποδεκτή  και θεωρούμε απαράδεκτη και προσχηματική την συγκεκριμένη ενέργεια  της Διοίκησης της Περιφέρειας για τους εξής λόγους :
  1. Η  παράταξη του κ. Τατούλη αρνήθηκε τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΣ τη Δευτέρα  29/6, παρότι αυτό τέθηκε.
  2. Στη χθεσινή  συνεδρίαση του Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) ο κ. Τατούλης τοποθετήθηκε ζητώντας από τον πρωθυπουργό να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, κάτι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη , για να μη χρεωθεί η κυβέρνηση τη διακοπή των συνομιλιών!
Σε τέτοια σοβαρά ζητήματα απαιτείται η Περιφερειακή  Διοίκηση, που έχει υποστεί έντονα τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών, να είναι περισσότερο  υπεύθυνη,  ενωτική , συλλογική και δημοκρατική και να μην ταυτίζεται προκλητικά με σκοπιμότητες .
Τα ζητήματα της δημοκρατίας, της λαϊκής ετυμηγορίας, της αξιοπρέπειας και της  παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, πιστεύουμε ότι απαιτούν από όλους ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η παράταξη του κ. Τατούλη  επέλεξε να αντικαταστήσει και να υποβαθμίσει  τον ουσιαστικό και δημοκρατικό διάλογο, που απαιτεί το Περιφερειακό Συμβούλιο με προειλημμένες αποφάσεις που έχουν παρθεί σε «άλλα» Κέντρα.

 «Πελοπόννησος Πρώτα»
«Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» 
 «Πελοπόννησος Οικολογική»

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 11:25 pm


'ΒΟΗΘΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΗΝ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.." ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ή ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΊΔΑ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ- 
ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ 
-
ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ...

Η ΕΛΛΑΔΑ βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Με επιλεκτική ή μη χρεωκοπία. Με δημοψήφισμα που άσχετα από το αποτέλεσμα θα φέρει μέτρα χωρίς να υπολογίζουμε το θετικό της ρύθμισης του χρέους της χώρας που διογκώνεται. 
Μια χώρα που ζει τα δικά της Ιουλιανά..
Είχα επισημάνει πρόσφατα σε άρθρα μου ότι από την εποχή του "Τσοβόλα δώστα όλα", το "Λεφτά υπάρχουν", το " Όλοι μαζί τα φάγαμε", φτάσαμε να χάσουμε την πολιτική μας σταθερότητας με το πολιτικό σύστημα της χώρας- και αυτή είναι η σημασία των όσων βιώνουμε- να καταλήγει στα όρια της χρεωκοπίας των αξιών της γενιάς της μεταπολίτευσης. Φτάσαμε στην ρήση του λαού μας που λέει ότι "Ο,τι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει..." Παρακολούθησα τη συνεδρίαση της Γερμανικής Βουλής ιδίως στις ομιλίες Μέρκελ, Γκίζι, Γκάμπριελ και τα όσα καταγράφηκαν μας σοκάρουν. Τα ερωτήματα για το ποια κυβέρνηση επιθυμούν οι Ευρωπαίοι, τα χρέη και το ντόμινο μιας κατάρρευσης, αλλά κυρίως τον πακτωλό δις από την εποχή Σημίτη για να σωθούν οι τράπεζες και το αμαρτωλό τραπεζικό σύστημα. Λες και λησμονήσαμε τα golden boys, τα δις των πλουσίων στο εξωτερικό, το μαύρο χρήμα και την διαφθορά που οδήγησε 200.000 νέους επιστήμονες στο εξωτερικό. Αλλά αυτοί δεν μπορούν να επιστρέψουν. Όπως και όσοι αυτοκτόνησαν ή έφυγαν από το κόσμο. Διάβαζα πρόσφατα ότι αυξήθηκαν ακόμα και οι ενδονοσοκομειακές αυτοχειρίες!
ΣΕ μια Ελλάδα που το ποίημα του Γιώργου Σουρρή Δυστυχία μου Ελλάδα αναφέρει ότι "..κάνουμε τον Ευρωπαίο, στο ένα πόδι που φορεί λουστρίνι και στο άλλο τσαρούχι.." διαπιστώνουμε ότι είμαστε στο πάτο. Αλλά θα χρεοκοπήσει η αξιοπρέπειά μας, τα όνειρά μας το μέλλον των επόμενων γενιών; 
ΔΕΝ θα πάρω θέση για το δημοψήφισμα γιατί δεν έχει πλέον σημασία. Σημασία έχει να κάνουμε την αυτοκριτική μας μπροστά στο καθρέφτη της ιστορίας που κρίνει τους πάντες. Κυρίως να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Διότι δυστυχώς ηγέτες και δη χαρισματικοί σύμφωνα με τον ιστορικό Μάξ Βέμπερ δεν υπάρχουν ακόμα. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε ενωμένοι. Να μάθουμε όμως και ποιοι κρύβονται πίσω από τις τράπεζες που ακόμα και τώρα ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ αλλά ο λαός ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ. Κυρίως να κλείσω με δύο ρητά. Το ένα από τον Ξυλούρη που μας έδωσε παρακαταθήκη αυτό τον στίχο "...βοήθα καλέ μου μην φαγωθούμε μεταξύ μας...". Αλλά και την ρήση του Αριστοτέλη για το ελληνικό γένος που τα λέει όλα
"Ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιας τυγχάνον πολιτείας.
μτφρ: [το Ελληνικό γένος] ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 11:18 pm


Αταλάντευτα στο ΝΑΙ της Ευρωπαϊκής προοπτικής το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

«Η απάντηση των Πελοποννησίων και Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα προσανατολίζεται σαφώς στο ΝΑΙ και αποτυπώνει την απόφασή τους να παραμείνουν στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως τη μόνη αποδεκτή εθνικά κόκκινη γραμμή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 και πρόσθεσε ότι «δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανένα, άποψή μας ωστόσο αποτελεί ότι χωρίς προτάσεις και μέτρα για την ανάπτυξη τίποτα δεν θα καταφέρουμε».
«Η Κυβέρνηση δεν είχε κανένα σχέδιο για την αξιοποίηση του χρόνου στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της οικονομίας, ώστε να βελτιώσει τη διαπραγματευτική της θέση» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και αναφερόμενος στην οικονομική ασφυξία της χώρας δήλωσε ότι «οι ευθύνες δεν είναι μονομερείς, αλλά συνέργησαν και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί, με αποτέλεσμα την επιδείνωση των προβλημάτων των συμπολιτών μας».
Αφού επέκρινε ο κ. Τατούλης τη στάση της αντιπολίτευσης που επέλεξε να απέχει από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σημείωσε ότι, αντιλαμβανόμενος εξαρχής «τα μελλούμενα», μίλησε για την αναγκαιότητα της χωροθέτησης της Πελοποννήσου αυστηρά στον Ευρωπαϊκό δρόμο, ώστε να συνάψει σχέσεις συνεργασίας με Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.
«Δικαιωθήκαμε για την κατεύθυνσή μας αυτή στην πορεία του χρόνου, όταν μάλιστα οι πολιτικοί συσχετισμοί ήταν διαφορετικοί τότε» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν με μόνο στόχο τη διάσωση να αποτελείς μέλος ενός μεγάλου πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού θεσμού, όπως η Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ο κ. Τατούλης επέκρινε ακόμη όσους διατύπωναν απόψεις ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη βοήθειας, αλλά ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, και «απόδειξη αυτού αποτελεί η παραδοχή της Κυβέρνησης ότι απαιτούνται 29 δις ευρώ για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις της χώρας για τη διετία 2015 – 2016».
Την εφαρμογή οποιουδήποτε πλάνου, απέκλεισε ως επιλογή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, το οποίο θα έχει ως στόχευση την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, είτε από ατύχημα, είτε από ιδεοληψίες ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη τους.
«Χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ την αλληλεγγύη των εταίρων μας, γιατί το πρόγραμμα εξέπνευσε και οι νομικές δεσμεύσεις που συνεπάγονται είναι πολύ επιβαρυντικές» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Τατούλης και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν το ΔΝΤ αποφασίσει να κινηθεί μονομερώς.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι απαιτείται σχέδιο, υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και πολύ δουλειά στη χώρα και ότι οι πολίτες θα πρέπει να γίνουν δημιουργικοί φορείς νέων αντιλήψεων, ώστε να πάψει να ανακυκλώνεται η ίδια παθογένεια.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με δεδομένο ότι :
·         Παρακολουθεί τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους κυρίως στη ζωή των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων
·         Οι πολίτες απαιτούν άμεση λύση στην απαράδεκτη κατάσταση την οποία διαβιούν και απαιτούν νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις για νέο όραμα για μια Νέα Ελλάδα της δημιουργίας και ένα νέο ρεαλιστικό αναπτυξιακό μοντέλο
·         Για την ασφυξία της Ελληνικής οικονομίας είναι συνυπεύθυνοι και οι θεσμοί της Ευρώπης
·         Οι παρενέργειες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές καθημερινά επιδεινώνονται
·         Η δέσμευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τους πολίτες είναι ένας διαρκής και συνεπής αγώνας να μετατραπεί σε πρότυπο Ευρωπαϊκής Περιφέρειας
Αποφασίζει: 

1)      Αποτελεί εθνικά κόκκινη γραμμή η αυστηρή παραμονή της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης 
2)      Η Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να ξεπεράσουν την προσπάθεια κομματικής επιβίωσης και να προτάξουν το εθνικό συμφέρον
3)      Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρουν οι συνεργασίες και συνέργειές της με Ευρωπαϊκές Περιφέρειες και διεθνείς εταίρους της για την ενίσχυση της προσπάθειας της χώρας για συμφωνία για μια Ευρώπη των αξιών της αλληλεγγύης των λαών και της συνεργασίας
Στην κρίσιμη για τα συμφέροντα της χώρας ψηφοφορία του δημοψηφίσματος, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, παραμένουμε αταλάντευτοι στο ΝΑΙ για την Ευρωπαϊκή συνύπαρξη και Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 11:11 pm


ΜΙΛΤΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ - Χρεοκόπησαν την Ελλάδα !!!

( via fbΠετράκος, Κοζομπόλη, Ψαρρέα, Κωνσταντινέας 

Χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

Το επόμενο είναι το κούρεμα όλων των καταθέσεων και η απόλυτη φτωχοποίηση των Ελλήνων. 

Ας αναλάβουν ακόμα και αύριο την Ιστορική Ευθύνη που έχουν.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 11:02 pm


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Die Zeit: Ελληνες, μείνετε μαζί μας!


Die Zeit: Ελληνες, μείνετε μαζί μας!


Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής με τον τίτλο «Μείνετε μαζί μας!», δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Die Ζeit» στην ηλεκτρονική της σελίδα, καλώντας τους να αναλογιστούν ότι την Κυριακή δεν ψηφίζουν μόνο για το δικό τους μέλλον αλλά και για την τύχη πεντακοσίων εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη. «Εσείς ψηφίζετε για το πώς θα συνεχίσουμε όλοι μας», γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης και τονίζει ότι «κανείς δεν επιτρέπεται να σας υπαγορεύσει τι θα ψηφίσετε».
Ο αρθρογράφος, καλεί μεταξύ άλλων την γερμανική κυβέρνηση, αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, να προχωρήσει σε διαγραφή του χρέους και σε εφαρμογή επενδυτικού προγράμματος.
«Αγαπητοί Έλληνες, καλείστε να στραφείτε εναντίον μιας πολιτικής που μόλις πριν από πέντε μήνες επιλέξατε. Καλείστε να πάρετε το μέρος των πιστωτών αν και στις τελευταίες εκλογές κατακρίνατε με την ψήφο σας την πολιτική τους στάση. Καλείστε να συμφωνήσετε με τους δανειστές σας, αν και πολλοί από σας πιστεύετε πως σας έχουν προδώσει. Όλα αυτά μαζί είναι πάρα πολλά. Κι όμως σ΄αυτά στηρίζεται η ελπίδα μας», αναφέρει η εφημερίδα και επισημαίνει ότι πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου είχε γράψει ότι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη, νομιμοποιώντας επιτέλους ως άνθρωπος του λαού την μισητή πολιτική διάσωσης. «Περίμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογούσε τους πλούσιους Έλληνες και θα χρησιμοποιούσε τις περιουσίες τους για την καταπολέμηση της κρίσης. Όταν όμως ανέλαβε την εξουσία έγινε φανερό πως ο πρωθυπουργός σας δεν ενδιαφερόταν τόσο για δικαιοσύνη όσο για θριαμβολογία. Λιγότερο για ό,τι μας ενώνει περισσότερο για ό,τι μας χωρίζει», συνεχίζει ο αρθρογράφος και κάνει λόγο για «τεράστια σφάλματα» από την πλευρά της τρόικας, η οποία «παρουσιάστηκε με μια αλαζονεία που έβλαψε τα αιτήματά της», αλλά και για μια εντύπωση που δημιουργήθηκε στην Γερμανία ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης προσπάθησαν με ένα χτύπημα να αλλάξουν την πολιτικοοικονομική κατεύθυνση ολόκληρης της Ευρώπης», ενώ «δεν είχαν ούτε τη δύναμη ούτε τη δημοκρατική νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο».
Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων «κάτι άλλαξε» και πιστώνει στον κ. Τσίπρα ότι η ΕΕ έγινε πιο σοφή, ότι πολλοί πολιτικοί αρχηγοί είναι επιτέλους διατεθειμένοι να αλλάξουν την πολιτική κατά της κρίσης. «Αλλά αυτό το πολιτικό κεφάλαιο δεν μπόρεσε ο ίδιος να το εκμεταλλευθεί. Αντ΄αυτού κατάφερε να εξοργίσει τους άλλους 18 εταίρους της νομισματικής ένωσης και έτσι να βγει από το παιχνίδι», προσθέτει.
«Πολλοί από εσάς έχετε την εντύπωση ότι εμείς οι Γερμανοί δεν θέλουμε πια να βοηθήσουμε, ότι προτιμούμε να φύγετε από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να σκεφτήκατε όταν ακούσατε τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και κάποιων Γερμανών δημοσιογράφων. Τώρα τελευταία πολλοί Γερμανοί αρχίζουν να αμφιβάλλουν. Στην Γερμανία υπάρχουν επίσης άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά κι όμως δεν ξέρουν πώς να τα βγάλουν πέρα. Και πολλοί πίστευαν ότι όλο και περισσότερα χρήματα πήγαιναν στην Ελλάδα χωρίς όμως η κατάσταση του ελληνικού λαού να βελτιωθεί», συνεχίζει η επιστολή και τονίζει ότι «μέχρι την κλιμάκωση των τελευταίων ημερών δεν υπήρχε πλειοψηφία για το Grexit».
Ως σημαντικό σφάλμα από την αρχή της κρίσης, ο αρθρογράφος αναδεικνύει το γεγονός ότι η συζήτηση αφορούσε μόνο το ύψος του χρέους και καταλήξαμε στο ερώτημα αν, με μαθηματικούς όρους, είναι πράγματι σωστό να βοηθηθεί περαιτέρω η Ελλάδα. «Ένα ενιαίο νόμισμα είναι όμως κάτι περισσότερο. Είναι η υπό μορφή νομίσματος υπόσχεση ότι θα σταθούμε ο ένας πλάι στον άλλον» και «αν αυτή η υπόσχεση δεν ισχύει πια, τότε αυτό θα καταστρέψει την ήπειρο», τονίζει ο αρθρογράφος και καλεί την Ελλάδα να κάνει μια συμφωνία με τις κυβερνήσεις των πιστωτών, «πιο άμεση από οποιεσδήποτε εκλογές». Ζητά δε και από την 'Αγγελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και, αν η Ελλάδα κρατήσει το ευρώ, να προχωρήσουν σε διαγραφή του χρέους, να εφαρμόσουν επενδυτικό πρόγραμμα και να επιδείξουν υπομονή. «Γι'αυτό δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας, τί θα αποφασίσει την Κυριακή ο ελληνικός λαός. Αλλά επίσης ποιά θα είναι η αντίδραση των Ευρωπαίων, συμπεριλαμβανομένων και των Γερμανών, τη Δευτέρα», καταλήγει ο αρθρογράφος.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 10:44 pm


Φώφη Γεννηματά: Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν αλλάζουν με Κούγκι και νταούλια που παίζουν χορούς του Ζαλόγγου


Γεννηματά: Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν αλλάζουν με Κούγκι και νταούλια που παίζουν χορούς του Ζαλόγγου


Την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε σε συγκέντρωση του κόμματος στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ.
"Αν ο πρωθυπουργός επιμείνει να οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το κάλπικο δημοψήφισμα, εμείς δεν έχουμε διλήμματα. Λέμε "ναι" στην Ελλάδα, "ναι" στην Ευρώπη, "ναι" στο ευρώ, όχι στην εθνική περιπέτεια, στη στοχοποίηση, στην απομόνωση, στη χρεοκοπία, στον διχασμό", υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.
Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και σημείωσε:
"Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για την πατρίδα μας. Μετά από 5 πέτρινα χρόνια κρίσης, θυσιών, απωλειών και μεγάλης προσπάθειας των Ελλήνων, ξημέρωσε μια μαύρη μέρα. Είναι η πρώτη φορά από την άνοιξη του 2010, που η Ελλάδα δεν έχει την προστασία και τη χρηματοδότηση του μηχανισμού στήριξης ενώ παραμένει πιο μακριά από ποτέ από τις αγορές. Με μηδενική ρευστότητα. Με οριστική απώλεια πάνω από 12.7 δισ. ευρώ, που παρακρατήθηκαν οριστικά από τον ESM(10.9 + 1.8) δισ. Την οικονομία νεκρή. Τις τράπεζες κλειστές και ουσιαστικά εκτεθειμένες στο έλεος του ESM και της ΕΚΤ. Με μη καταβολή εμπρόθεσμα των οφειλόμενων δόσεων του ΔΝΤ για τις οποίες μάλιστα είχε ήδη δοθεί παράταση. Είναι μια κατάσταση τραγική με ολέθριες επιπτώσεις για την Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες αν ο ΕSΜ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ κάνουν αυστηρή και τυπική εφαρμογή όλων των προβλεπομένων δικαιωμάτων τους".
Για τον πρωθυπουργό είπε ότι οδηγεί τη χώρα σε ένα "δημοψήφισμα-παράνοια" και "διχάζει τη χώρα για να μην διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ". Παρατήρησε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης διευκολύνουν αυτούς που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και πρόσθεσε: "Τι ζητάει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός από τον Έλληνα; Να πάει την Κυριακή να πει όχι και να ταυτιστεί η ελληνική φωνή με τη φωνή του Σόιμπλε, των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων; Των ακραίων νεοφιλελεύθερων που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και εκτός Ευρώπης;"
Απάντησε και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ σαν "τρόικα εσωτερικού" και "πέμπτη φάλαγγα", λέγοντας: "Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε με σαφήνεια και ευθέως επικρίνει και κατακρίνει τους δανειστές και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές ορισμένων συντηρητικών κύκλων. Είμαστε σοσιαλδημοκράτες και η συντηρητική επιλογή της ακραίας λιτότητας που κυριαρχεί στην Ευρώπη, δεν μας εκφράζει.
» Το ναι ή όχι στην Ευρώπη υψώνει νέα τείχη και εμείς ως ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι πρέπει να τα γκρεμίσουμε με περισσότερη αλληλεγγύη, δημοκρατία, ανάπτυξη, και τη διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού κράτους. Δεν αρκεί ένα όχι, χρειάζεται αγώνας για την αλλαγή συσχετισμών. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν θα αλλάξουν με αυτοκτονίες κρατών και γραφικές αναφορές στο Κούγκι, ούτε με νταούλια που παίζουν χορούς του Ζαλόγγου".

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 10:39 pm


ΒΙΝΤΕΟ - ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ...ΟΥΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ !!!Αποχώρησε απο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Λαφαζάνης

Τα «βρόντηξε» και έφυγε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το κεντρικό δελτίο του Star, καθώς εκνευρίστηκε με τις ερωτήσεις σχετικά με τις κλειστές τράπεζες.

«Το πιο εύκολο θα ήταν να βάλουμε μια τζίφρα και να πούμε πάρτε αυτό το πρόγραμμα. Αλλά έτσι θα εξοντώναμε την πενιχρή σύνταξη του συνταξιούχου. Επειδή δεν θέλουμε να βάλουμε αυτή την υπογραφή, έπρεπε να μας κόψουν τον ELA;», τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργεια, όσο διήρκεσε η συζήτηση.

Εχοντας έντονο διάλογο με τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, έβγαλε το μικρόφωνο του, μάζεψε τα χαρτιά του και έφυγε από τον στούντιο στον αέρα του δελτίου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 10:32 pm


ΦΟΒΕΡΟ !!! Νέο σκίτσο του Αρκά για το δημοψήφισμα....

Ο ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Με νέο σκίτσο ο Αρκάς σατιρίζει το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος και το γεγονός ότι το «όχι» έχει μπει ως πρώτη επιλογή έναντι του «ναι». «...πάλι καλά που το ΝΑΙ το έβαλαν στην μπροστινή πλευρά και όχι στην πίσω...», γράφει το νέο σκίτσο του Αρκά.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 9:55 pm


Πρωθυπουργός-τζιχαντιστής προτείνει την αυτοκτονία της χώρας με όργιο θράσους

Δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Δεν ξέρω τι είχε υπολογίσει ή σε τι ήλπιζε ο Αλέξης Τσίπρας όταν προκήρυξε το δημοψήφισμα αλλά το σημερινό του διάγγελμα δεν επιδέχεται πολλών διαφορετικών ερμηνειών. 
Ο πρωθυπουργός μας πρότεινε περίπου να αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί για να τιμωρηθεί η κακή Ευρωπαϊκή Ένωση, τόλμησε να πει στους συνταξιούχους ότι όλα όσα συμβαίνουν στα ΑΤΜ γίνονται για το καλό τους και έκανε το μοιραίο λάθος να εγγυηθεί προσωπικά τις καταθέσεις των πολιτών, σε μια επίδειξης πολιτικής σχιζοφρένειας. Αυτή τη στιγμή, το
γιατί επιλέγει να κάνει όλα αυτά τα παρανοϊκά πράγματα, είναι εντελώς αδιάφορο. Προς το παρόν πρέπει απλώς να τον σταματήσουμε πριν η χώρα παραδοθεί στο χάος του εμφυλίου και της πείνας. Ψηφίστηκε για να γίνει ο ηγέτης της μεταμνημονιακής Ελλάδας, όχι ο καμικάζι που θα την τινάξει στον αέρα. Κανένα Grexit, ήρθε η ώρα του Alexit. 
parapolitiki.com

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 9:45 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις για την προβολή της Θεσσαλονίκης

Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων και της υπάρξεως ζητημάτων σε σχέση με τη μετακίνηση καλλιτεχνών και επαγγελματιών από τη Θεσσαλονίκη, αναβάλλονται οι εκδηλώσεις που επρόκειτο να διοργανωθούν στην Καλαμάτα, από τους Δήμους Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης και την Αγιορειτική Εστία, μεταξύ 2 και 4 Ιουλίου 2015.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε εύθετο χρόνο.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 9:16 pm


Σοκ και πανικός στον τουρισμό! Το ΔΝΤ μπλοκάρει τις πληρωμές των ξενοδόχων από τους tour operators ;


Σοκ στον τουρισμό! Το ΔΝΤ μπλοκάρει τις πληρωμές των ξενοδόχων από τους tour operators


Πανικός και απόγνωση στην τουριστική αγορά που «βουλιάζει» εν μέσω θέρους, καθώς καταιγιστικές εξελίξεις πυροδότητες το κλείσιμο των τραπεζών και μη καταβολής της δόσης στο ΔΝΤ τα μεσάνυχτα.
Πληροφορίες της τουριστικής αγοράς αναφέρουν ότι λόγω της μη πληρωμής του ΔΝΤ οι Αμερικανοί tour operators δεν μπορούν να πληρώσουν τους Ελληνες ξενοδόχους! Το Γραφείο Τύπου του ΔΝΤ διέψευσε τις φήμες ότι το Ταμείο παρακρατεί τις πληρωμές αμερικανών tour operators σε ελληνικά ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν και οι Αμερικανοί tour operators ήταν έτοιμοι να πληρώσουν με εμβάσματα τις υποχρεώσεις τους, οι αμερικανικές αρχές τους ενημέρωσαν ότι οποιαδήποτε μεταφορά χρημάτων προς ελληνική τράπεζα θα δεσμευθεί εκεί.
Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι του κλάδου τονίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο στις ακυρώσεις όσο στις νέες κρατήσεις που μοιάζουν να υφίστανται καθίζηση.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, τη Δευτέρα οι επιβάτες που ταξίδεψαν για τις Δυτικές Κυκλάδες, που περιλαμβάνει προορισμούς όπως τη Σίφνο, τη Σέριφο, την Μήλο, την Κίμωλο και την Κύθνο, ήταν μόλις... 20 άνθρωποι!
Η Κουντουρά... καθησυχάζει
Από την πλευρά της, καθησυχαστική σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο του τουρισμού, εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), όπου και έδωσε το «παρών» σε συνεδρίαση του ΔΣ. Όπως επισήμανε, μετά από επικοινωνία που είχε με φορείς του κλάδου, «τα μηνύματα για τον τουρισμό είναι θετικά» και υπογράμμισε ότι «είναι λογικό να υπάρχει πάγωμα και αγωνία για το τι θα γίνει». «Ο τουρισμός βρίσκεται σε θετική πορεία» προσέθεσε.
Αναφορικά με το αν σημειώνονται ακυρώσεις σε κρατήσεις, η κ. Κουντουρά ανάφερε ότι «αυτές είναι στα φυσιολογικά επίπεδα», σημειώνοντας πως «ακυρώσεις σημαντικές έχουν οι ξενοδόχοι που είχαν εξάρτηση με τη ρωσική αγορά», ενώ υπήρξε καθησυχαστική στην αγωνία των ξενοδόχων σχετικά με τις προμήθειες.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης, με το πέρας του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, με θέμα την κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων, σημείωσε ότι πλέον είναι «πολύ περιορισμένα τα περιθώρια αντοχής του ελληνικού τουρισμού» ως απόρροια των πολιτικών εξελίξεων. Μάλιστα ζήτησε από την κ. Κουντουρα «να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι μέχρι τώρα μπορεί τα πράγματα να λειτούργησαν καλά, ωστόσο τα περιθώρια στενεύουν», σημειώνοντας ότι «αν εντός ημερών δεν υπάρξει λύση, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη».
Στις παρεμβάσεις τους, ξενοδόχοι από όλη την Ελλάδα, κάνουν λόγο για μεμονωμένες ακυρώσεις, έως αυτή τη στιγμή, με τις κρατήσεις ωστόσο της τελευταίας στιγμής να έχουν παγώσει. Σε ό,τι αφορά τον Έλληνα τουρίστα, όπως τονίστηκε, «απλά δεν κάνουν κράτηση για πουθενά».
Στο σκέλος των προμηθειών, η πρόεδρος των ξενοδόχων Ζακύνθου, Χριστίνα Τετράδη υπογράμμισε, ότι σε μια εβδομάδα το αργότερο θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα είδη πρώτης ανάγκης, με τα οποία εξυπηρετούν τους επισκέπτες.
Παραμένοντας στο σκέλος των στρεβλώσεων που παρατηρούνται στο τουριστικό κλάδο, πολλοί ξενοδόχοι έκαναν λόγο για προβλήματα στις πληρωμές με τους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες, όπως επίσης και για κάποιους προμηθευτές που ζητάνε μετρητά στις συναλλαγές.
Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος, σε δηλώσεις του σήμερα, ανάφερε ότι πολλοί συνεργάτες Tour Operator's στην Αμερική ουσιαστικά έχουν παγώσει πληρωμές προς τους Έλληνες ξενοδόχους, καθώς υποστηρίζουν ότι οι πληρωμές που θα τους εμβάζουν για τη φιλοξενία τουριστών θα δεσμεύονται αυτόματα υπέρ του ΔΝΤ. Μάλιστα ο κ. Ρέτσος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ζητήσει ενημέρωση τόσο από την αμερικανική πρεσβεία, όσο και από το Ελληνο-αμερικανικό επιμελητήριο για την ευστάθεια αυτών των επιχειρημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 8:50 pm


Οι Podemos «αδειάζουν» Τσίπρα: Δεν θα κάνουμε τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο την Ισπανία

podemos
Το ισπανικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos ανακοίνωσε σήμερα πως οι δανειστές «δημιουργούν μια κατάσταση αφόρητη» για την Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας πάντως πως το ίδιο δεν θα κάνει «τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα», αν έρθει στην εξουσία.

«Το Podemos ενδέχεται να αποτελεί σε μερικούς μήνες μέρος των θεσμών και της κυβέρνησης και δεν θα κάνουμε τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα», διαβεβαίωσε ο Νάτσο Αλβαρεθ, υπεύθυνος του κόμματος για τα οικονομικά θέματα.
Το Podemos είχε άλλοτε εξετάσει το ενδεχόμενο να απαιτήσει μια επαναδιαπραγμάτευση του ισπανικού χρέους σε περίπτωση ανόδου του στην εξουσία, πριν μετριάσει το λόγο του και ο αρχηγός του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, διευκρινίσει πως το ζήτημα αυτό θα εξαρτηθεί από το επίπεδο της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ισπανία.
Μολονότι η αναδιάρθρωση των χρεών των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί “προτεραιότητα” για το Podemos, σε ό,τι αφορά το δημόσιο χρέος «είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε προς μια διαδικασία αμοιβαιοποίησης των ευρωπαϊκών δημόσιων χρεών», συνέχισε ο Νάτσο Αλβαρεθ.
Το Podemos υπερασπίζεται από την αρχή της κρίσης τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και κατηγορεί τους πιστωτές της Ελλάδας (ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΕΕ) για «εκβιασμό». «Δημιουργούμε μια κατάσταση αφόρητη για την Ελλάδα», τόνισε σήμερα ο Νάτσο Αλβαρεθ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 8:44 pm


Ναυάγιο στο Eurogroup - Καμία νέα συνάντηση πριν από το δημοψήφισμα


Ναυάγιο στο Eurogroup - Καμία νέα συνάντηση πριν από το δημοψήφισμα

Ολοκληρώθηκε  η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup. 
Το κλίμα ήταν βαρύ, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα συνάντηση μέχρτ το δημοψήφισμα της Κυριακής.  

Στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, δεν αναμένεται νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης βλέπουν ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση».
Το Eurogroup συμφώνησε να περιμένει το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου στην Ελλάδα, πριν υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες, δήλωσε και ο Σλοβάκος υπ. Οικονομικών Πίτερ Κάζιμιρ.
Λίγο πριν ξεκινήσει άλλωστε το Eurogroup και μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωνε ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες για πρόοδο μετά τις δηλώσεις Τσίπρα.
"Θα συζητήσουμε σχετικά με τις προτάσεις, αλλά με αυτή την τελευταία ομιλία (του κ. Τσίπρα) βλέπω λιγοστές πιθανότητες προόδου", ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ σε δημοσιογράφους, ίχνοντας τον πήχη των προσδοκιών λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.
Πηγή της ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι «η επιστολή Τσίπρα περιέχει στοιχεία που οι υπουργοί δύσκολα θα αποδεχθούν».
Εξάλλου, άλλες πηγές εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την πρόταση σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα, λέγοντας ότι απαξιώνει όλες τις προσπάθειες που έγιναν επί πέντε μήνες για να κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος. Οργή προκάλεσε επίσης η αναφορά του πρωθυπουργού στις ευθύνες που έχουν «ακραίοι κύκλοι» της ευρωζώνης για το κλείσιμο των τραπεζών.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 8:40 pm


ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ... ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ; Μαδούρο: Μη φοβάστε Ελληνες. Κι εμείς τρώγαμε ....ζωοτροφές αλλά διώξαμε το ΔΝΤ!


Μαδούρο: Μη φοβάστε Ελληνες. Κι εμείς τρώγαμε ζωοτροφές αλλά διώξαμε το ΔΝΤ!


Σε ενα απίστευτο μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της Βενεζουέλας, ο Νικολά Μαδούρο παρεμβαίνει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και αναφέρει:
«Θα ήθελα επισήμως να εκφράσω στον Πρωθυπουργό Τσίπρα, στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό όλη την αλληλεγγύη του μπολιβαριανού και τσαβικού λαού της Βενεζουέλας, όλη την υποστήριξη και την αγκαλιά μας. Την αγκαλιά μας προς τους πολίτες της Ελλάδας, τον ελληνικό λαό. Αν κάτι είναι γνωστό στην Ελλάδα εδώ και 2000 χρόνια, αυτό είναι η λέξη «δημοκρατία». Και ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με δημοκρατία. Εμείς όλα αυτά τα έχουμε ήδη ζήσει».
Στην συνέχεια είπε ότι αν μπορούσε να μιλήσει με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες θα μας έλεγε πως κι εκεί είχαν ιδιωτικοποιηθεί όλα, πως είχαν εξαφανιστεί οι συντάξεις και η δημόσια εκπαίδευση, πως η εκπαίδευση ιδιωτικοποιήθηκε.
«Όλα, όλα, τα πάντα είχαν ιδιωτικοποιηθεί. Επίσης πώς ο λαός μας έτρωγε ζωοτροφές. Και πώς σπάσαμε τα δεσμά μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μη φοβάστε, Έλληνες και Ελληνίδες αδέρφια μας! Ο δρόμος είναι να σπάσουμε τα δεσμά με το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Να αποτινάξουμε το ζυγό που προσπαθεί να ρουφήξει το αίμα των λαών, την εργασία των λαών, τον πλούτο των χωρών. Αυτός είναι ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος, ο δρόμος».

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 8:38 pm


ΔΗΛΩΣΗ ΝΑΝΤΙΑΣ Ι.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Η Κυβέρνηση έλαβε τον Ιανουάριο του 2015, την ψήφο του Ελληνικού Λαού προκειμένου να διαπραγματευθεί, όπως είπε, μία επωφελή λύση στο ελληνικό πρόβλημα και μία νέα πορεία εξόδου από την κρίση για τον ελληνικό λαό.

5 μήνες μετά, οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν και η Κυβέρνηση προκάλεσε ρήξη και άρνηση συμφωνίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Η κυβέρνηση απέδρασε από τις ευθύνες της διακυβέρνησης και μετέφερε στις πλάτες των πολιτών την αποτυχία της μέσω ενός δημοψηφίσματος που συνυπογράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, το οποίο πρέπει να διεξαχθεί σε λίγες μόνο ημέρες.

Ο ελληνικός Λαός καλείται να αποφασίσει επί ενός τεχνικού δημοσιονομικού κειμένου – που έχει εν τω μεταξύ αλλάξει - και η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι ούτε ο απαραίτητος χρόνος υπάρχει για έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο ούτε η κοινωνική ηρεμία που απαιτείται για τόσο σοβαρές αποφάσεις.

Τόσο ο Σύριζα όσο και οι ΑΝΕΛ, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, έχουν πυροδοτήσει εδώ και χρόνια ένα κλίμα έντονου κοινωνικού και πολιτικού διχασμού που το συνέχισαν ως συγκυβέρνηση.

Το δημοψήφισμα - όπως το προκάλεσε η Κυβέρνηση, μέσα στο στενό χρονικό πλαίσιο και μέσα στο εύφλεκτο κοινωνικό περιβάλλον και με την οικονομία σε εξαθλίωση – κινδυνεύει να επιφέρει έναν νέο επικίνδυνο διχασμό στην Ελλάδα.

Μπροστά σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που περνάμε,  τασσόμαστε αναφανδόν υπέρ της αταλάντευτης και ακλόνητης θέσης της Ελλάδας μέσα στην ΕΕ.

Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη,  ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ  - ΟΧΙ στη χρεοκοπία,  ΟΧΙ στην Εθνική περιπέτεια
ΝΑΙ στην ισότιμη και ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.     ΝΑΙ  στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, στην αναδιάρθρωση του χρέους, στην έξοδο από την κρίση.
ΝΑΙ στην εθνική συνεννόηση.
ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις που μας οδηγούν έξω από το ευρώ, στην ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ, με καταστροφή της οικονομίας, με φτωχοποίηση των Ελλήνων, με εφιαλτική διόγκωση της ανεργίας.
ΟΧΙ στην ταπείνωση του ελληνικού λαού στις ουρές της απόγνωσης.
ΟXI σε ενέργειες που διχάζουν τους Έλληνες σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ώρα.  
Η χώρα έχει ελπίδα θεσμικής και οικονομικής ανασυγκρότησης εντός της ΕΕ. Το μέλλον της νέας γενιάς έχει προοπτική μόνο μέσα στην ΕΕ. Οι χιλιάδες νέοι που έχουν φύγει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια, αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Δεν αναζητούν το δρόμο τους αλλού.

Η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες 27 χώρες έχουν την ανάγκη της ασπίδας ασφαλείας της ΕΕ, γι’αυτό αρνούμαστε την προοπτική της απομόνωσής μας στα Δυτικά Βαλκάνια ή σε ανιστόρητες συμμαχίες με χώρες που μόνο δικά τους στρατηγικά σχέδια εξυπηρετούν μέσω της Ελλάδας.

Είναι προτιμότερο ένα δύσκολο μέλλον με προοπτική μέσα στην Ευρώπη παρά ένα αβέβαιο μέλλον με κατεστραμμένο παρόν ως μόνη εγγύηση.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 6:07 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: