Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Οιχαλια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Οιχαλια

ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΕΛΟΥΖΟΥ - ΚΕΙΜΕΝΟΔΙΦΙΚΗ ΙΧΝΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ '' ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ''ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αν, με πλήγωσες βαριά, με το χρονογράφημά σου, φίλε μου δημοδιδάσκαλε και μ' έκανες να κλάψω  αναζητώντας το ρυθμό της ζωής μου που τώρα στα στερνά μου ανακάλυψα τα ρέματα των αιώνων στο μυθικό ταξίδι που μας σεργιάνισες, οφείλω και να σε συγχαρώ ταυτόχρονα που με προσγείωσες στη σκληρή πραγματικότητα, γιατί η ψυχή μου λευτερωμένη  στάλα - στάλα πήρε τη διδαχή της.
            Η βαθιά και ακριβολογημένη γνώση της φύσης και της ζωής, ξεπηδά μέσα από το χρονογράφημά σου και μας προσγειώνει ο ακράτητος λόγος σου που, παρά τον έντονο ιδεαλισμό, αναδύεται ένας εσωτερικός διχασμός  και αντιφάσεις για τη ζωή του ανθρώπου και τη φιλοσοφία της που υπογραμμίζουν υπαινικτικά την αναπόδραστη παρουσία της αντίφασης σε όλες τις διαδικασίες της αντικειμενικής και υποκειμενικής πραγματικότητας.
            Δυστυχώς! Μόνοι ερχόμαστε στη ζωή και μόνοι φεύγουμε, κι εγώ, που το κορμί μου εποθούσα να το  μεθάει ένα κρασί κι ένας ρυθμός και μια πλημμύρα θε'ι'κή, λυγισμένος απ' τα χρόνια, σέρνομαι αναπολώντας το παρελθόν και τους ανθρώπους που μεγάλωσα δίπλα τους και τώρα μου λείπουν. Πόσο άχαρη τελικά γίνεται η ζωή, και πόσο μοιρολάτρες γινόμαστε...
Η '' ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΣΟΥ '' μοσχοβολάει! 
Με ταξίδεψες σε ουρανό και σε πελάη που με πάνε μακριά και πλουτώνιοι θυμοί τάραξαν την ψυχή μου, μιας και μέσα του( Χρονογράφημά σου) περικλείει ευωδιά, φως, αγάπη και τ' αγέρι της νιότης μας με τα τραγούδια των πουλιών και τα κόκκινα ρίγη της εφηβείας μας. Να δενόμουνα λίγο  στης φαντασίας σου το άρμα και να με περιδιάβαινες για λίγο στα δικά σου λημέρια, εκεί που οι ομορφάδες της πλάσης και οι άνθρωποι συνταίριαζαν αρμονικά στης χαράς το βασίλειο κι ο κατάκορφος ήλιος γαλβάνιζε τα κορμιά μας και φούντωνε τις επιθυμίες μας.
            ΚΥΠΑΡΙΣΣΊΑ!  Μια πόλη με τη δική της ιστορία που ανάγεται σε χρόνια μακρινά, με μιαν ανάσα που αντρειεύει, που τραγουδάει και δε σωπαίνει, όσοι παθητικοί άνεμοι κι αν τη ριπίζουν σε σκληρούς καιρούς, λες και μια θε'ι΄κή αστραψιά την οδηγεί στα μελλούμενα της Μοίρας της. Θάλασσα, ουρανός και βουνά τη σφιχταγκαλιάζουν και κείνη, τραγουδάει και διαφεντεύει ολάκερη την Τριφυλία μας. Ξαναγεννήθηκε η πάνω Πόλη, και μεις οι νοσταλγοί της ανηφορίζουμε στα όμορφα ταβερνάκια της και στους σύγχρονους καφενέδες της για ν' απολαύσουμε την πανέμορφη θέα της και τα καλούδια της. Με τους μεγάλους της λογοτέχνες και τους ανθρώπους που την αγαπούν και τη φροντίζουν σαν τη μάνα τους, οδεύει χαρούμενη καθώς ηλιοφωτάει τρογύρω μέσα σε χίλια αρώματα που την μοσχοβολούν σα νύφη, σα φλέβα φουσκωμένη, με ξέχειλες τις ηδονές και τις κρύες βρυσούλες κι όλες τις ομορφάδες της πλάσης.
            Μας ταξίδεψες νοσταλγικά στη γη σου που τόσο την αγάπησες, κι ας τη στερήθηκες χρόνια εκτελώντας το καθήκον σου για να μορφώσεις τα ελληνόπουλα και να τα ποτίσεις με το μάργαρο ύδωρ της γνώσης σου δάσκαλέ μου και ήρωά μου, μαχητή της ζωής και κοινωνικέ επαναστάτη και   φιλόσοφε. Πάντα μας μεθάς με το κρασί της γνώσης σου και μας ταξιδεύεις πέρα από το χρόνο, πέρα από τη ζωή, καθώς  μας ραίνεις με τις αστροφεγγιές σου τις ολόβαθες,  με τις λαχτάρες της καρδιάς σου, τα τριανταφυλλιά σου  ποιητικά φεγγαρομαλάματα που ηχούν στους δρόμους  σου που τους θρέψαν οι αέρηδες κι οι χαρές της θάλασσας.
            Καλοτάξιδα τα χρονογραφήματά σου που είναι η αξεδίψαστη δίψα σου που πηγάζει από την αγάπη σου στην πάτρια γη. Δίνε μας το νέκταρ σου να το γευόμαστε κι εμείς.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 12:32 pm


NASA -Τι σημαίνει η ανακάλυψη των νέων πλανητών


Τι σημαίνει η ανακάλυψη των νέων πλανητών

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστρονόμοι έχουν εντοπίσει πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίοι μοιάζουν με τη Γη. 
Είναι όμως η πρώτη φορά που ανακαλύπτουν τόσους πολλούς νέους πλανήτες εντός ενός μακρινού ηλιακού συστήματος. Η επιστημονική ομάδα της NASA ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες την ανακάλυψη επτά τέτοιων πλανητών, με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης. 
«Όλοι αυτοί οι πλανήτες θα μπορούσαν να έχουν νερό σε υγρή μορφή και πιθανώς ζωή στην επιφάνειά τους», ανέφερε ο Μισέλ Γκιγιόν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και ένας εκ των επιστημόνων που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στο περιοδικό «Nature».
Οι νέοι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από το αστέρι-νάνο TRAPPIST-1, το οποίο σε μέγεθος είναι μόλις το ένα δέκατο του δικού μας ήλιου. Με άλλα λόγια το μέγεθός του προσεγγιστικά είναι ίσο με αυτό του πλανήτη Δία. Το άστρο TRAPPIST-1 απέχει από τη Γη κατά 39 έτη φωτός. Οι νέοι πλανήτες έχουν τις απλές ονομασίες 1b, 1c, 1d κλπ. Βρίσκονται μάλιστα πολύ κοντά στο κεντρικό άστρο του πλανητικού συστήματός τους, πολύ πιο κοντά από ό,τι η Γη στον ήλιο.
Ωστόσο οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι συγκεκριμένοι πλανήτες θεωρητικά θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή στην επιφάνειά τους, μιας και όπως φαίνεται η απόσταση που τους χωρίζει από το κεντρικό άστρο δεν είναι απαγορευτική για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με τους ερευνητές απέχουν από το TRAPPIST-1 κατά μια τέτοια απόσταση, η οποία τους επιτρέπει να αναπτύξουν θερμοκρασίες ικανές να ευνοούν την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Το νερό είναι άλλωστε βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και ύπαρξη ζωής, όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
«Σύντομα θα ξέρουμε περισσότερα»
Σύγκριση του δικού μας ηλιακού συστήματος με το TRAPPIST-1
«Πιστεύουμε ότι το φως που φτάνει στην επιφάνεια των πλανητών αυτών είναι λίγο, θα το παρομοίαζα με το φως του ήλιου λίγο πριν δύσει», λέει χαρακτηριστικά ο Έιμορι Τρίοντ από του Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ που μετείχε επίσης στην ρηξικέλευθη έρευνα, συμπληρώνοντας ότι TRAPPIST-1 είναι πάντως πιο φωτεινό από τη Σελήνη και σε κάθε περίπτωση αρκεί για να δημιουργήσει ήπιες κλιματικές συνθήκες στην επιφάνεια των πλανητών που περιστρέφονται γύρω του. Σύμφωνα με τον Τρίοντ το φως αυτό βρίσκεται στο υπέρυθρο φάσμα και δεν είναι ορατό. Επίσης ο ίδιος υποθέτει ότι ουρανός αυτών των πλανητών θα μπορούσε να έχει ροζ χρώμα. Ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σήμερα πώς μπορεί να είναι η επιφάνεια των πλανητών αυτών, αν υπάρχει όντως νερό ή ακόμη ζωή.
«Δεν ξέρω πώς προκύπτει αρχικά η ζωή. Εάν η ζωή προέρχεται από τους ωκεανούς και στους πλανήτες αυτούς υπάρχουν ωκεανοί, τότε υποθετικά θα μπορούσε να υπάρξει και εκεί ζωή. Εάν όμως η ζωή προέρχεται από αλλού, τότε η ύπαρξη ωκεανών σε άλλους πλανήτες δεν μπορεί να εγγυηθεί από μόνη της την ύπαρξη ζωής», εξηγεί ο ίδιος ερευνητής.
Επόμενο βήμα είναι η μελέτη της ατμόσφαιρας αυτών των πλανητών. Τα αποτελέσματα ενδέχεται να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για τις ειδικότερες συνθήκες που επικρατούν στους επτά «μυστηριώδεις» πλανήτες. Η ίδια ερευνητική ομάδα αναμένεται να χρησιμοποιήσει για τις μελέτες της το τηλεσκόπιο James Webb Space Telescope, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία του χρόνου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 12:00 pm


Μέθοδος ασύρματης παροχής ενέργειας που καλύπτει ολόκληρο δωμάτιο

Εν αντιθέσει με άλλα συστήματα ασύρματης μετάδοσης ενέργειας, που απαιτούν το αντικείμενο να βρίσκεται κοντά σε κάποιο εξάρτημα φόρτισης, τα αντικείμενα στο σαλόνι της Disney λαμβάνουν ενέργεια ενώ κινούνται ελεύθερα

H Disney Research δημιούργησε ένα πρωτότυπο δωματίου (σαλόνι) όπου 10 αντικείμενα- ένα smartphone, μία λάμπα, ένας ανεμιστήρας κ.α. τροφοδοτούνται με ενέργεια ασύρματα, χωρίς να απαιτούνται καλώδια, σε μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα της ασύρματης παροχής ενέργειας.

Εν αντιθέσει με άλλα συστήματα ασύρματης μετάδοσης ενέργειας, που απαιτούν το αντικείμενο να βρίσκεται κοντά σε κάποιο εξάρτημα φόρτισης, τα αντικείμενα στο σαλόνι της Disney λαμβάνουν ενέργεια ενώ κινούνται ελεύθερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ars Technica και άλλων ιστοσελίδων του ειδικού Τύπου: Κάποιος μπορεί να μπει στο δωμάτιο με ένα smartphone στην τσέπη και αυτό θα αρχίσει να φορτίζει.

Οι επιδόσεις του συστήματος είναι αρκετά υψηλές, μεταξύ του 40% και του 95%- ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται στο δωμάτιο ο δέκτης.

Επιπλέον, είναι δυνατόν να διοχετευθεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας στο δωμάτιο (περίπου 1900 watts) πριν το SAR (Specific Absorption Rate, δείκτης απορρόφησης ενέργειας από το ανθρώπινο σώμα) φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Το μοναδικό «μειονέκτημα» είναι πως το δωμάτιο θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί ειδικά για αυτή τη δουλειά: Οι τοίχοι, το πάτωμα και το ταβάνι θα πρέπει να αποτελούνται από πλάκες αλουμινίου και στη μέση του δωματίου να υπάρχει ένας μακρύς χάλκινος στύλος, ένα τμήμα του οποίου έχει αφαιρεθεί και στη θέση του βρίσκεται δακτύλιος 15 πυκνωτών.

Έξω από το δωμάτιο υπάρχει μια γεννήτρια σημάτων, που παράγει σήμα 1,32 Mhz, και ενισχυτής για ενδυνάμωσή του. Ένα καλώδιο συνδέει το σήμα με τον δακτύλιο των πυκνωτών, που μαζί με τον χάλινο στύλο, δημιουργούν το αποκαλούμενο QSCR (quasistatic cavity resonance), το φαινόμενο που καθιστά δυνατή την ασύρματη μεταφορά ενέργειας.

Όταν όλα είναι ενεργοποιημένα, το δωμάτιο γεμίζει με ένα ομοιόμορφο μαγνητικό πεδίο στο οποίο μπορεί να αποκτάται πρόσβαση με ένα πηνίο καλωδίου συντονισμένο στην ίδια συχνότητα. Αυτό το πηνίο- δέκτης συνδέεται σε πυκνωτές και μετά στο αντικείμενο που τροφοδοτείται ασύρματα με ενέργεια.

Μία ιδιαίτερη διάσταση του QSCR είναι ότι το μαγνητικό πεδίο κινείται πολύ αργά εμπρός και πίσω σε μια κυκλική ζώνη γύρω από τον χάλκινο στύλο.

Αυτό σημαίνει ότι αν το πηνίο- δέκτης είναι παράλληλο σε αυτόν τον «δίσκο» δεν επέρχεται συντονισμός, κάτι που δεν είναι καλό εάν αυτό που επιδιώκεται είναι η λήψη ενέργειας ενώ κάποιος κινείται ελεύθερα στο δωμάτιο. Η λύση ήταν η δημιουργία ενός νέου σχεδίου δέκτη που αποτελείται από τρία ορθογώνια πηνία, έτσι ώστε πάντα να υπάρχει ένα που μπορεί να λαμβάνει ενέργεια.

Από πλευράς ασφαλείας υπάρχουν κάποια ζητήματα: Όπως υπογραμμίζει η Disney, για τηρούνται τα όρια ασφαλείας SAR, κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να πλησιάζει τον στύλο σε απόσταση μικρότερη των 46 εκατοστών- οπότε θα χρειαζόταν κάποιο είδος μηχανισμού που απενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα εάν κάποιος πλησιάζει πιο πολύ- ή να στηθεί κάποιο είδος εμποδίου (πιθανώς διακοσμητικού χαρακτήρα) που θα εμποδίζει να πλησιάσει κάποιος τόσο κοντά.

Επίσης, επειδή είναι πολλή η ενέργεια που αποθηκεύεται στον χώρο και δεν διοχετεύεται στο περιβάλλον, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η τροφοδοσία: Ενέργεια 1900 watts μπορεί να μεταδίδεται ασύρματα με ασφάλεια στο δωμάτιο μόνο αν υπάρχουν σε αυτό συσκευές που δέχονται και χρησιμοποιούν περίπου 1900 watts.

Η ερευνητές υπογραμμίζουν πως είναι περίπου 100 watts η ενέργεια που μπορεί να διοχετεύεται συνεχόμενα στο δωμάτιο με ασφάλεια – αλλά για μεγαλύτερες ποσότητες απαιτείται ένα πιο «έξυπνο» σύστημα, που θα παρακολουθεί την κατανάλωση ενέργειας ώστε να διατηρείται η απαιτούμενη ισορροπία.

Σημειώνεται επίσης πως οι ερευνητές αναφέρουν πως το QSCR μπορεί να αξιοποιηθεί σε διάφορες κλίμακες, από μικρά δωμάτια φόρτισης μέχρι μεγάλες αποθήκες, που πιθανώς χρησιμοποιούν πολλαπλούς στύλους- ενώ εκτιμούν πως ίσως να μην απαιτείται πάντα το δωμάτιο να είναι εντελώς κλεισμένο από τοιχώματα μετάλλου, σημειώνοντας πως η παρουσία μερικών παραθύρων και μιας πόρτας δεν φαίνεται να επηρεάζει σημαντικά τις επιδόσεις του συστήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 11:00 am


ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ !!! “Στα όπλα” οι Μανιάτες – Κινητοποίηση στο Σύνταγμα για απόσυρση των δασικών χαρτών

« έτσι αποφάσισαν κάποιοι ελληνόφωνοι γραφειοκράτες στην Αθήνα και τα ξενόδουλα αφεντικά τους…».
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την Βουλή ετοιμάζουν την Πέμπτη 2 Μαρτίου οι Μανιάτες, ζητώντας την απόσυρση των δασικών χαρτών.

 Ήδη τον τελευταίο μήνα επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις των Μανιατών – όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων της Μάνης, αλλά και αυτών του Πειραιά και της Αθήνας – διότι οι δασικοί χάρτες που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών προβλέπουν την αρπαγή οικοπέδων ένεκα των… μνημονιακών δεσμεύσεων
Συγκεκριμένα, η “Επιτροπή Αγώνα Μάνης” διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης, ούτως ώστε να υπάρξει άμεσος συντονισμός και μεγάλη κινητοποίηση όλων των Μανιατών στο Σύνταγμα, κάνοντας λόγο για “υπεράσπιση της Γης μας, τους Αγώνες των Προγόνων μας, για να μη γίνουμε πρόσφυγες και δουλοπάροικοι στον ευλογημένο Τόπο μας… γιατί έτσι αποφάσισαν κάποιοι ελληνόφωνοι γραφειοκράτες στην Αθήνα και τα ξενόδουλα αφεντικά τους…”.

Ορίζοντας ως σημεία αναχώρησης είναι το Γύθειο, η Αρεόπολη, η Στούπα, η Καρδαμύλη και ο Κάμπος το πρωί της Πέμπτης, είτε με λεωφορεία, είτε με ΙΧ.

 Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στα τηλ. 6930-657858, 6937-293850, 6944-697897 και 27210 77777.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 10:01 am


Και ξαφνικά αγάπησαν του ....Γερμανοτσολιάδες !!!

 
Ο κόσμος που έχει απομείνει στο ΠΑΣΟΚ διατηρεί σχέσεις απόλυτα εχθρικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που οφείλεται στην πολεμική -στα όρια του εμφυλίου- στρατηγική που ανέπτυξε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια.
 
Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να αλληθωρίζουν πολιτικά προς το ΠΑΣΟΚ. 
Ο Φίλης ήταν ο πρώτος προτείνοντας μια τέτοια συνεργασία ακόμα και με το "βρώμικο" αυτό κόμμα. 
Ήρθε η σειρά των Σκουρλέτη και Κατρούγκαλου, αύριο κάποιου άλλου. Οι δύο υπουργοί στις προσκλήσεις προς ΠΑΣΟΚ βάζουν μια προϋπόθεση: να απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από τα βαρίδια. Στη λέξη βαρίδια βάλτε το όνομα Βενιζέλος. Και ενδεχομένως δυο-τρία ακόμα ονόματα.
Το ερώτημα είναι γιατί συμβαίνει αυτό τώρα. Γιατί δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συνεργασία ένα κόμμα που ως χθες ήταν κατάπτυστο, παλιό, συμβιβασμένο, συνοδοιπόρος της δεξιάς, διεφθαρμένο, πουλημένο και πολλά ακόμα. Και γιατί αυτό δεν συνέβη τον Ιανουάριο του 2015, όταν ο Τσίπρας σαν έτοιμος από καιρό έσπευσε να αγκαλιάσει τον ακροδεξιό εταίρο με τον οποίο κυβερνά ως σήμερα. Υπάρχουν πολλές απαντήσεις γι' αυτό.
Τον Ιανουάριο του 2015 το πολιτικό παραμύθι έλεγε πως
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν δυο κόμματα που δεν είχαν τα βαρίδια των υπόλοιπων. Ήταν αντιμνημονιακά, δεν είχαν διαχειριστεί την εξουσία, ήταν "αμόλυντα" και μη διαπλεκόμενα, δεν είχαν συμμετοχή στη δημιουργία της κρίσης. Η αλήθεια είναι, πως: α) ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κάτι καινούργιο, είχε βασικά στελεχωθεί από πρόσωπα του "παλαιού και βαθέως" ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο τρόπος με τον οποίο αναρριχήθηκε στην εξουσία είχε χαρακτηριστικά του λαϊκίστικου ΠΑΣΟΚ και β) οι ΑΝΕΛ δεν ήταν τίποτα περισσότεροι από μια ακροδεξιά λαϊκιστική έκφραση της παραδοσιακής δεξιάς παράταξης.
Σήμερα, όπως σωστά επεσήμανε και ο Φίλης, οι διαχωρισμοί μνημόνιο-αντιμνημόνιο δεν ισχύουν, όπως δεν ισχύουν (λέω εγώ) οποιουδήποτε είδους άλλοι διαχωρισμοί. Τα δυο συγκυβερνώντα κόμματα αποτελούν τις χειρότερες εκφράσεις κομμάτων της μεταπολίτευσης. Άρα, οι τεχνητοί διαχωρισμοί με τους οποίους πορεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν οποιαδήποτε βάση και δεν πείθουν ακόμα και τους πιο καλοπροαίρετους εναπομείναντες φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το βλέπουν αυτό. Βλέπουν δηλαδή ότι η ημερομηνία λήξης του πολιτικού παραμυθιού με το οποίο πορεύθηκαν αρμονικά με τον Καμμένο έχει περάσει εδώ και καιρό. Βλέπουν και κάτι άλλο όμως. Πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ραγδαία μείωση της επιρροής τους στην κοινωνία. Με αυτά τα δεδομένα, πρέπει να βρεθεί ένα νέο αφήγημα το οποίο θα κινείται στους παραδοσιακούς διαχωρισμούς που βασίζονται στο δίπολο: δεξιά-αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει σχέση με την Αριστερά, ιδιαίτερα την ανανεωτική, ωστόσο έχει ανάγκη έναν τέτοιο διαχωρισμό για να πορευτεί στη συνέχεια. Να φτιάξει ένα μύθευμα περί ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων.
Έτσι, ερμηνεύονται σε κάποιο βαθμό οι προσκλήσεις προς το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει και ένας επιπλέον λόγος που αφορά τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ. Ο Καμμένος βλέπει κι αυτός τις δημοσκοπήσεις όπως βλέπει και τις μειωμένες πιθανότητες επανάληψης μελλοντικά μιας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα τους οδηγήσει στην εξουσία. Αυτές οι πιθανότητες έπαψαν να υπάρχουν. Έτσι, δεν αποκλείεται λίγο πριν τις επόμενες εκλογές -όποτε και αν γίνουν- να αναζητήσει νέο κόμμα για να προσκολληθεί. Και αυτό το έχουν υπόψη τους στον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχει μια ακόμα παράμετρος που οδηγεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καλοβλέπουν μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Λόγω του εκλογικού νόμου, οι πιθανότητες αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές είναι μικρές. Αναγκαστική επιλογή θα είναι αυτή των μετεκλογικών συνεργασιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε από τώρα να δημιουργήσει τέτοιες προϋποθέσεις και για τον ίδιο, αλλά και για να αποτραπεί το ενδεχόμενο επανάληψης συνεργασίας του παρελθόντος. Ν.Δ. με ΠΑΣΟΚ.
Μια τέτοια συνεργασία ωστόσο, δεν έχει πολλές πιθανότητες για να προχωρήσει. Ο ένας βασικός λόγος, είναι αυτός που βάζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως προϋπόθεση συνεργασίας, τα βαρίδια. Δηλαδή ο Βενιζέλος. 
Ο τελευταίος, δεν αποτελεί ένα οποιοδήποτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. 
Η σημερινή πρόεδρος του κόμματος, δύσκολα θα τον αγνοούσε (και ιδιαίτερα τις ενστάσεις του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ) αν έπαιρνε μια τέτοια απόφαση. Θα είχε μεγάλο πολιτικό κόστος.
Ένας δεύτερος λόγος που κάνει μια τέτοια συνεργασία σχεδόν αδύνατη, είναι μια σειρά από άλλα -εκτός του Βενιζέλου- στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία διατηρούν μια πολεμική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Το παρελθόν όπου δεχόντουσαν σκληρή κριτική, δεν είναι τόσο μακρινό για να ξεχαστεί.
Ένας τρίτος -και ίσως σοβαρότερος- λόγος, είναι η ίδια η εναπομείνασα εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ. 
Ο κόσμος που έχει απομείνει σ' αυτό και ο οποίος διατηρεί σχέσεις απόλυτα εχθρικές προς τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που οφείλεται στην πολεμική -στα όρια του εμφυλίου- στρατηγική που ανέπτυξε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. 
Αυτός ο κόσμος, δεν έχει ιδιαίτερη διάθεση να σβήσει την κριτική, τις αποδοκιμασίες και τους χαρακτηρισμούς που άκουσε όλα τα προηγούμενα χρόνια. 
Η πολεμική συνθηματολογία που ξέφευγε από τα όρια της πολιτικής κριτικής προκάλεσε ένα βαθύ ρήγμα που δεν κλείνει εύκολα... 
 
 
Γιάννης Παντελάκης-liberal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 10:00 am


Καρναβάλι Νέδουσας - Μοναδικό σε όλη την Ελλάδα !!!

Το Καρναβάλι Νέδουσας γίνεται κάθε χρόνο την Καθαρή Δευτέρα στο ομώνυμο χωριό της Καλαμάτας.

Πρόκειται για ένα αυθεντικό αγροτικό δρώμενο, παρεμφερές με αυτά που τελούνται κάθε χρόνο την ίδια περίοδο στη Βόρεια Ελλάδα.
Το αγροτικό καρναβάλι της Νέδουσας είναι ένα είδος «λαϊκού θεάτρου» με πρωταρχικό σκοπό την εξασφάλιση της καλής χρονιάς και της γονιμότητας. Οι ντόπιοι πιστεύουν πως «αν δεν γίνει μια χρονιά το καρναβάλι θα ‘ναι κακό για το χωριό».
Χαρακτηριστικά μέρη του Καρναβαλιού της Νέδουσας, που το κάνουν μοναδικό σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, είναι τα εξής:
  • Το μουντζούρωμα: Όλοι βάφουν τα πρόσωπά τους από καπνιά φούρνου, για να λειτουργήσει σαν «αντιβασκανικό».
  • Ο αγερμός: Όλοι οι μεταμφιεσμένοι επισκέπτονται τα σπίτια του χωριού κυκλικά, ανταλλάσσοντας ευχές και κεράσματα!
  • Ο χορός των τράγων: Τραγόμορφοι «πολεμούν» υπό τους ήχους των κουδουνιών!
  • Η αροτρίαση: Η ιερότερη στιγμή του Καρναβαλιού της Νέδουσας. Το αλέτρι θα «οργώσει» τρεις φορές την πλατεία του χωριού, ενώ οι μεταμφιεσμένοι «σπέρνουν».
  • Ο γάμος: Το πιο αστείο μέρος του καρναβαλιού στη Νέδουσα, στο τέλος του οποίου γαμπρός και νύφη «ερωτεύονται» κατάχαμα στο τρεις φορές οργωμένο χώμα.
  • Η κηδεία, ο θρήνος και η ανάσταση: Ένας νέος που φονεύεται «για να μην πεθάνει από γεροντική αδυναμία», «κηδεύεται» και τον θρηνούν με «μοιρολόγια», ανακαλείται τελικά στη ζωή και «ανασταίνεται» – ένας ξεκάθαρος συμβολισμός για την ανάσταση της φύσης.
Οι επισκέπτες στο Καρναβάλι της Νέδουσας τρώνε δωρεάν τα προσφερόμενα από τον πολιτιστικό σύλλογο σαρακοστιανά και πίνουν το μοναδικό κρασί της ποικιλίας «κουτσαβίτικο»!

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 9:28 am


ΠΑΜΕ ΜΕΘΩΝΗ; Θα γίνει.... του Κουτρούλη ο γάμος !!!


Για τον ντόπιο πληθυσμό, αλλά και για κάθε επισκέπτη την περίοδο της αποκριάς, η Μεθώνη, είναι συνυφασμένη με το «Γάμο του Κουτρούλη». 
 
Η γνωστή πανελλαδικά φράση «έγινε του Κουτρούλη ο γάμος» που σημαίνει κάτι το θορυβώδες που επιφέρει αναστάτωση, μπερδέματα και κωμικές καταστάσεις αποτελεί από μόνη της ισχυρό κίνητρο για τον καθένα που θα ήθελε να ζήσει ανάλογες στιγμές και να του δοθεί η ευκαιρία να λάβει μέρος σε γλέντια και στην πομπή των συμπεθεριών πριν από το γάμο.

          Το κυρίαρχο έθιμο του τριημέρου της Αποκριάς στη Μεθώνη είναι η αναβίωση του «γάμου».
Ο Κουτρούλης ήταν ιστορικό πρόσωπο που είχε την καταγωγή του από τη Μεθώνη. 
Ο καβαλλάριος κυρ Ιωάννης Κουτρούλης δημιούργησε παράνομο δεσμό με μια γυναίκα που ήταν ήδη παντρεμένη και που όλες οι προσπάθειες για διαζύγιο συναντούσαν την άρνηση της Εκκλησίας. Η παράνομη συμβίωση κράτησε δεκαεπτά χρόνια και αποτελούσε το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής, αφού ήταν το πρώτο θέμα για κουτσομπολιά και πειράγματα. 

Όταν όμως το 1394 η γυναίκα παρουσίασε πράξη διαζυγίου του γάμου της από τον Επίσκοπο Μεθώνης, της επετράπη ο γάμος της με τον Κουτρούλη. 
Κατά το γάμο, που ήταν μάλλον πανηγύρι, οι διασκεδάσεις κράτησαν αρκετές ημέρες, αφενός μεν προς πείσμα του πρώτου συζύγου, αφετέρου δε προς ικανοποίηση και τιμή του πολλά παθόντος και πολλά δαπανήσαντος Ιωάννη Κουτρούλη.

          Αυτό το πραγματικό γεγονός του τέλους του 14ου αιώνα συνοδεύτηκε από την ανάγκη των Μεθωναίων, λίγο μετά την Κατοχή να γιορτάσουν τα Κούλουμα στον επιβλητικό χώρο του κάστρου της Μεθώνης. 
Έτσι το έθιμο αναβιώνει κάθε χρόνο την Καθαροδευτέρα στις 13.00 στην πλατεία της παραλίας με μια παρωδία γάμου που περιέχει πολλές απρόοπτες καταστάσεις και σάτιρα της σύγχρονης πραγματικότητας. 

Προηγείται η πομπή των συμπεθεριών και κάθε λογής παρατρεχάμενων στους κεντρικούς δρόμους της Μεθώνης και φυσικά, μετά το «γάμο» ακολουθεί γλέντι. 

Οι οργανωτές έχουν φροντίσει να προσφέρουν στον κόσμο φασολάδα, λαγάνες και
διάφορα σαρακοστιανά, ενώ και οι γύρω ταβέρνες είναι έτοιμες να ικανοποιήσουν κάθε γαστρονομική επιθυμία.

          Οι εκδηλώσεις, βέβαια, ξεκινούν από το Σαββατόβραδο με το προγαμιαίο γλέντι των φίλων του ζευγαριού που γίνεται στην αίθουσα του κέντρου «Μπούρτζι» και κρατά μέχρι τις πρωινές ώρες.
Πέρα από το φαγητό, το γλέντι και το χορό περιλαμβάνει διάφορα happening με το ζευγάρι να κλέβει την παράσταση και τους φίλους τους να τους ετοιμάζουν ευτράπελες καταστάσεις που οι ίδιοι δε γνωρίζουν. 

Την Κυριακή το απόγευμα στις 18.00 γίνεται η παρουσίαση και το ράντισμα των προικιών και του νυφικού κρεβατιού με κατάληξη όλων στον πεζόδρομο της αγοράς όπου ακολουθεί γλέντι και στον κόσμο προσφέρονται, γουρνοπούλα, καψάλες και κρασί.  

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 9:19 am


Είναι οι αναγνώστες ευκολόπιστοι ή ακόμα και ηλίθιοι; Ψεύτικες ειδήσεις: Η παραπληροφόρηση και τα μεγάλα κέρδη

Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν ειδήσεις και «μη ειδήσεις». 

Υπήρχε δηλαδή η καταγραφή των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων που απευθύνονταν στον πολίτη που ήθελε να γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του, και η καταγραφή «μη ειδήσεων» (ερευνών ή απόψεων), που απευθύνονταν στο κοινό που έψαχνε πιο πέρα από την απλή γνώση των γεγονότων.

Ο διαχωρισμός τα τελευταία χρόνια αλλάζει συλλήβδην μορφή.
 Απέναντι στις «ειδήσεις» τοποθετούνται οι «ψεύτικες ειδήσεις» (ή "fake news", όπως είναι ο διεθνής όρος).

Οι «ψεύτικες ειδήσεις» δεν είναι καινούργιες στον κόσμο της ενημέρωσης. Ποτέ άλλοτε όμως δεν ήταν τόσο διαδεδομένες και τόσο απειλητικές για την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο σύνολο των ΜΜΕ, παραδοσιακών και διαδικτυακών.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη ανάμεσα σε εγγεγραμμένους οπαδούς του Τραμπ, το 73% εξ αυτών δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ, χρηματοδοτήθηκαν και οργανώθηκαν από τον δισεκατομμυριούχο Τζωρτζ Σόρος, ενώ περισσότεροι από τους μισούς πίστεψαν ότι, αν εκλεγόταν η δημοκρατική υποψήφιος, θα εφαρμοζόταν ο μουσουλμανικός νόμος της Σαρία στην πολιτεία της Καλιφόρνια!

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θορυβημένος από τη γιγαντιαία διάδοση των ψευδών ειδήσεων μέσω του Facebook, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει εφαρμογή στο FB με την οποία θα επισημαίνονται οι ψεύτικες ειδήσεις, τόσο από τους ίδιους τους χρήστες όσο και από ανεξάρτητες ομάδες «επαλήθευσης ειδήσεων». Η Google Chrome επίσης έχει ήδη ετοιμάσει εφαρμογές (plug in) που θα επισημαίνουν ότι συγκεκριμένοι διαδικτυακοί τόποι δεν φιλοξενούν έγκυρες ειδήσεις.

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να σπάσει την αλυσίδα των ψεύτικων ειδήσεων;

Είναι εύκολο για έναν απλό πολίτη να ξεχωρίσει μία πραγματική είδηση από μία ψεύτικη; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Το πανεπιστήμιο Stanford διεξήγαγε έρευνα σε 7.800 μαθητές και φοιτητές σε 12 πολιτείες των ΗΠΑ για να διαπιστώσει την ικανότητά τους να αξιολογήσουν πηγές πληροφοριών. Οι ερευνητές δήλωσαν «σοκαρισμένοι» από το τη σχεδόν καθολική αδυναμία των νέων να αξιολογήσουν ακόμα και το αν μία «είδηση» ήταν είδηση ή καμουφλαρισμένη διαφήμιση προϊόντος ή υπηρεσίας.

Αν νομίζετε ότι ένας ενήλικας είναι σε καλύτερη θέση, δεν έχετε να πάρα να ρίξετε μία ματιά σε λογαριασμούς φίλων και γνωστών σας που σπεύδουν να πάρουν θέση σε «ειδήσεις» που τελικά ήταν ψεύτικες ή πάντως δεν είχαν τις διαστάσεις των κραυγαλέων τίτλων που απαιτούν οι 146 χαρακτήρες του twitter.

Είναι λοιπόν οι αναγνώστες ευκολόπιστοι ή ακόμα και ηλίθιοι;

Όχι, είναι η νέα μορφή των ειδήσεων που διακινούνται από τα social media, η οποία εύκολα αντιγράφεται και μπορεί να πλασαριστεί ως αληθινή. Είναι επίσης το γεγονός ότι το κοινό έχει εθιστεί πλέον σε «περίεργες» αλλά αληθινές ειδήσεις, που δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίσει τις περίεργες (αλλά ψεύτικες) ειδήσεις.

Οι ψεύτικες ειδήσεις μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου ψεύτικες ή εν μέρει, περίπτωση που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την αναγνώρισή τους. Σκοπός των ψεύτικων ειδήσεων δεν είναι μόνο η χειραγώγηση του κοινού, αλλά εξίσου η αύξηση της «κίνησης» των λογαριασμών και των συνδεδεμένων site, ώστε να προσελκύονται διαφημίσεις, άρα και έσοδα. Διαδικτυακοί τόποι που «ποντάρουν» σε μαζική κίνηση και όχι σε ένα εκλεκτικό και μορφωμένο κοινό, είναι πιο εύκολο να συγκεντρώσουν διαφημίσεις λαϊκών προϊόντων και υπηρεσιών, που ούτως ή άλλως απευθύνονται σε «ευκολόπιστους» καταναλωτές.

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να σπάσει την αλυσίδα των ψεύτικων ειδήσεων;

Να μοιράζει ειδήσεις με υπευθυνότητα. Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα, αλλά ο καθένας μας, που έχει παρουσία στα social media, είναι σε θέση να επηρεάσει ένα μικρότερο ή μεγαλύτερο κύκλο ανθρώπων.
 Αναρτήστε λοιπόν ή κάντε share ιστοριών που γνωρίζετε ότι προέρχονται από υπεύθυνες πηγές πληροφόρησης.
Και μη διστάσετε να επισημάνετε σε κάποιον ότι έχει πέσει θύμα «ψευδούς είδησης».
Οι «φίλοι» δεν αφήνουν ποτέ τους «φίλους» τους να ζουν στο ψέμα.

Υ.Γ. Μετά την εκλογή Τραμπ στην Αμερική, τα μεγάλα «συστημικά ΜΜΕ» γνωρίζουν κατακόρυφη αύξηση της κυκλοφορίας και της τηλεθέασής τους, γεγονός που ερμηνεύεται ως αντίδραση στις «ψευδείς ειδήσεις» που διακίνησε κατά κόρον το επιτελείο Τραμπ μέσω των social media για να πετύχει την εκλογή του.postmodern.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 9:00 am


ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ - Βάφτηκε με αίμα ο Περιμετρικός της Καλαμάτας

Νεκρή 50 χρονη γυναίκα !
 
Θανατηφόρο τροχαίο στον νέο δρόμο του Περιμετρικού της Καλαμάτας σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής  στον κόμβο της Σπάρτης
Από άγνωστη αιτία Ι.Χ.αυτοκίνητο που ερχόταν από την Αθήνα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στα προστατευτικά κάγκελα του δρόμου
Από την σφοδρή σύγκρουση το αυτοκίνητο μετατράπη σε άμορφη μάζα σιδηρικών και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό  των δύο επιβαινόντων
Από τα συντρίμμια ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένη   η 50 χρονη συνοδηγός  η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  στο Νοσοκομείο Καλαμάτας  αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της ενώ ο οδηγός παραμένει για νοσηλεία

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 8:37 am


ΚΟΜΑΝΤΑΤΟΥΡ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ !!!Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και περιουσίας για 500 ευρώ

 *Με το όνομα Κομαντατούρ ή Κομμαντατούρ (γερμ. Kommandantur) ονομάζονταν τα γερμανικά φρουραρχεία τα οποία είχαν εγκατασταθεί στις κατεχόμενες χώρες στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τα οποία οι Έλληνες ονόμαζαν Κομαντατούρα.


Προστασία από κατασχέσεις για χρέη προς το δημόσιο μόνο για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά βοηθήματα μέχρι 1000 ευρώ προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», προβλέπεται η προστασία των καταθέσεων μέχρι 1250 ευρώ σε ένα μόνο λογαριασμό κάθε οφειλέτη.
Πέραν των ορίων αυτών και σε όλους τους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς, η εφορία μπορεί να κατάσχει ποσά εισοδημάτων και εσόδων που δικαιούνται οι οφειλέτες, χωρίς κανέναν περιορισμό.

Η εφορία δικαιούται να κατάσχει ακίνητο για ληξιπρόθεσμο χρέος άνω των 500 ευρώ, ενώ το ίδιο ισχύει για αυτοκίνητα, σκάφη, ή όποιο άλλο κινητό περιουσιακό στοιχείο.

Για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής, η εφορία δικαιούται, πλέον, να κατάσχει ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων άνω των 1000 και έως 1500 ευρώ το μήνα στα χέρια του εργοδότη, όπως και το ¼ οποιουδήποτε άλλου ασφαλιστικού βοηθήματος που λαμβάνει ο οφειλέτης περιοδικά και εφόσον αυτό ξεπερνάει τα 1000 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το 1/5 των καταβαλλόμενων ημερομισθίων όπως και το ½ του εφάπαξ μπορούν επίσης να κατασχεθούν από την εφορία για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής, όπως και το 100% των ενοικίων, των αποζημιώσεων(από απόλυση ή ζημιά) αλλά και των εισπράξεων από πωλήσεις.
Σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις, η εφορία έχει το δικαίωμα να κατάσχει ποσά, για οποιοδήποτε ποσό ληξιπρόθεσμου χρέους, εξαιρουμένων μισθών, συντάξεων και επιδομάτων που καταβάλλονται σε δεδηλωμένο στο TAXISnet λογαριασμό μισθοδοσίας με ακατάσχετο όριο τα 1250 ευρώ.
Εξαιρούνται επίσης ορισμένα κοινωνικά επιδόματα αλλά και οποιοδήποτε χρηματικό υπόλοιπο μέχρι 1250 ευρώ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 8:21 am


ΠΡΟΣΟΧΗ - Τηλεφωνική απάτη: Αν κάποιος σας ρωτήσει αυτό το πράγμα, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο

Και στην Ευρώπη έρχεται μια νέα τηλεφωνική απάτη, θύμα της οποίας έχουν ήδη πέσει χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ, κυρίως στη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια και τη Βιρτζίνια.

Στη Βρετανία, όπου καταγράφηκαν τα πρώτα ευρωπαϊκά κρούσματα, ήδη οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό και προειδοποιούν τους πολίτες να προσέχουν πολύ.
Η απάτη είναι απλή και τρομακτική: λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται. Και αμέσως μετά σας ρωτά: «Με ακούτε;».
Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι, αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που κλικάρουμε στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η απάτη αυτή έχει αρχίσει να εκδηλώνεται και στη χώρα και θεωρείται δεδομένο ότι θα εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα που ποτέ δεν έχουν παραδοθεί και στη συνέχεια απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.
Ακόμα χειρότερα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 8:00 am


Τέταρτο μνημόνιο χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ, «βλέπει» το Spiegel


Τέταρτο μνημόνιο χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ, «βλέπει» το Spiegel

Για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel την ίδια ώρα που η Süddeutsche Zeitung διαπιστώνει ότι οι Έλληνες έχουν κουραστεί από τις διαφωνίες της Αθήνας και των δανειστών. 


Το Spiegel αναφερόμενο στις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί για πιθανό νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ γράφει: «Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο αντί Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχουν πλέον ψευδαισθήσεις: δεν μπορούν να ελπίζουν μελλοντικά στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εάν η Ευρωζώνη πέσει σε αναταράξεις. Σε ενδεχόμενες νέες κρίσεις οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Και αυτές οι κρίσεις θα μπορούσαν να έρθουν πολύ πιο γρήγορα από όσο πιστεύει κανείς. Στο υπουργείο Οικονομικών, οι ειδικοί του Σόιμπλε δεν πιστεύουν ότι η Ελλάδα μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα καταφέρει μόνη της να δανειστεί χρήματα από τις αγορές. Η συνέπεια: ένα τέταρτο πρόγραμμα είναι πιθανό – και σε αυτό δεν πρόκειται να συμμετάσχει πια το ΔΝΤ».

Οι Έλληνες έχουν κουραστεί από τις διαφωνίες της Αθήνας και των δανειστών

«Και πάλι η Ελλάδα» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η Süddeutsche Zeitung και σχολιάζει: «Όταν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει στους Έλληνες ότι χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη δεν βοηθάει και πολύ. Θα βοηθούσε πολύ περισσότερο εάν όλοι επικεντρώνονταν στην ουσία αντί να κάνουν προεκλογικό αγώνα. Η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας έχει κουραστεί από τις μακροχρόνιες διαφωνίες ανάμεσα στην Αθήνα, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον. Η καθημερινότητά τους πλήττεται από τη μεγάλη ανεργία, τους αυξανόμενους φόρους και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Κυρίως οι νέοι είναι απογοητευμένοι και εγκαταλείπουν τη χώρα».
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Η κρίση στην Ελλάδα αναζωπυρώνεται. Τώρα απαιτείται περιορισμός των ζημιών. Παρά τις διαφωνίες οι δανειστές θα πρέπει να βρουν τα μέσα ώστε η Ελλάδα να μην χρειαστεί ένα τέταρτο πρόγραμμα. Εάν η Ελλάδα καταφέρει αυτό το χρόνο να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ και καταργήσει τους έλεγχους κεφαλαίων, θα μπορούσε αυτό το σενάριο να μην πραγματοποιηθεί».


Deutsche Welle

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 7:33 am


Με το πενάκι του ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 7:29 am


Αμερικανίδες ισχυρίζονται ότι έχουν αποκτήσει παιδιά με εξωγήινους!

«Στενές επαφές» με εξωγήινους δηλώνουν ότι είχαν δύο νεαρές Αμερικανίδες οι οποίες ισχυρίζονται ότι έχουν αποκτήσει μαζί τους 13 υβριδικά παιδιά
Δύο Αμερικανίδες, η 27χρονη Bridget Nielson και η 23χρονη Aluna Verse, δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με εξωγήινους και, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι έχουν αποκτήσει μαζί τους και 13 υβριδικά παιδιά.
Η 27χρονη Nielson δήλωσε πως ένας εξωγήινος την οδήγησε σε διαστημόπλοιο και έκανε το καλύτερο σεξ που είχε ποτέ στη ζωή της.
Με τις σεξουαλικές επαφές με τους εξωγήινους η 27χρονη από την Αριζόνα έχει αποκτήσει τέσσερα αγόρια και έξι κορίτσια ενώ η 23χρονη από το Λος Άντζελες απέκτησε τρία υβριδικά παιδιά, όταν μια ημέρα ενώ βρισκόταν μέσα σε αίθουσα με άλλα άτομα την πλησίασε ένα πράσινο ερπετοειδές ον και έκανε μαζί της σεξ μπροστά σε όλους.

Η Aluna Verse ζωγράφισε τα υβριδικά παιδιά της

Οι δύο γυναίκες ισχυρίζονται πως τα παιδιά τους, δυστυχώς για εκείνες, κατοικούν με τους πατεράδες τους σε τεράστια διαστημόπλοια ενώ οι ίδιες μαζί με άλλες γυναίκες που έχουν αποκτήσει υβριδικά παιδιά με τους συγγενείς του ET έχουν ιδρύσει την οργάνωση «Hybrid Baby Community» (Κοινότητα Υβριδικών Παιδιών).
Πάντα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο Αμερικανίδων, οι γυναίκες αυτές σκοπεύουν να εγκατασταθούν όλες μαζί σε έναν χώρο απομακρυσμένο, κάπου στις ΗΠΑ, για να μπορούν να τις επισκέπτονται τα υβριδικά παιδιά τους.
Οι δύο Αμερικανίδες ανέφεραν ότι στόχος των εξωγήινων είναι η δημιουργία ενός νέου γένους με τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά ανθρώπων και εξωγήινων ενώ για να πείσουν όποιον δεν τις πιστεύει σχεδίασαν τα παιδιά τους και ισχυρίστηκαν ότι αυτά έχουν ερπετοειδή χαρακτηριστικά και μεγάλα μαύρα μάτια.
Εκτός από την σεξουαλική επαφή, οι εξωγήινοι αποκτούν παιδιά με γυναίκες του πλανήτη Γη και με «εισβολή» στο DNA τους, ενώ σύμφωνα πάντα με τις δύο Αμερικανίδες, οι εξωγήινοι επιλέγουν μόνο εκείνες τις γυναίκες «που ενδόμυχα συναινούν και θέλουν να κάνουν παιδιά μαζί τους».

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 12:22 am


ΠΡΟΓΝΩΣΗ - Τί καιρό θα κάνει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 14.00
Τα «χαλάει« ο καιρός σε όσους  αποδράσουν για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας καθώς έρχονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, νοτιάδες και σκόνη από την Αφρική που θα περιορίσει την ορατότητα κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Το Σάββατο αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές κατά τόπους και σύννεφα στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και πιθανόν πρόσκαιρα στα κεντρικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. 

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Καθαρά Δευτέρα (27/02) στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια,
ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 14.00
την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 12:10 am


560 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ - Τέλος εποχής: Στον Σκλαβενίτη από την 1η Μαρτίου τα καταστήματα της Μαρινόπουλος


Τέλος εποχής: Στον Σκλαβενίτη από την 1η Μαρτίου τα καταστήματα της Μαρινόπουλος

Πεντακόσια εξήντα καταστήματα σούπερ μάρκετ θα διαθέτει από την 1η Μαρτίου ο Όμιλος Σκλαβενίτη σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο σούπερ μάρκετ της αγοράς.
Σημειώνεται ότι την προσεχή Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017, ολοκληρώνεται η ενσωμάτωση του δικτύου της Μαρινόπουλος στην εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ.
Προκειμένου να πραγματοποιηθούν στις ταμειακές μηχανές οι αλλαγές που προβλέπονται από το νόμο, τα καταστήματά της Μαρινόπουλος θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.
Σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Μαρινόπουλος τονίζεται: «Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την στήριξη σας στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Η εταιρεία αλλάζει αλλά όχι οι άνθρωποι! Όλοι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων θα είμαστε εδώ για εσάς, όπως πάντα, για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση».
Υπενθυμίζουμε ότι η επαναλειτουργία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος θα γίνει σταδιακά. Έμφαση θα δοθεί πρωτίστως στην επαρχία όπου ο όμιλος Σκλαβενίτη δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 12:05 am


Τι πρέπει να προσέχουμε στο πέταγμα των χαρταετών

Διαβάστε τι μας συμβουλεύει η ΔΕΔΔΗΕ για το πέταγμα των χαρταετών...

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:
1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα

2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια


Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:

3. ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή

4. επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής


Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2017 | 12:03 am


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΤΙ !!!«Βόμβα» κατά Καλογρίτσα - Πόρισμα - καταπέλτης για τα δάνεια της Attica Bank

Πόρισμα - καταπέλτης για τα δάνεια της Attica Bank - «Βόμβα» κατά ΚαλογρίτσαΕνα απίστευτο πάρτι με τα λεφτά των μηχανικών αποκαλύπτει το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τα δάνεια που έδινε η Attica Bank. Πρόκειται για χορηγήσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται «χαριστικά» και αφήνονται υπόνοιες για πολιτικές παρεμβάσεις.

Οπως αποκαλύπτει το Βήμα, που φέρνει στο φως το πόρισμα, μετά από έλεγχο που έκαναν η ΤτΕ και ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ προκύπτει συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους με μηδενική ή μερική εξασφάλιση της Αττικής.
Είναι ενδεικτικό ότι μόνον η κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης, του κ. Καλογρίτσα, πήρε 39 δάνεια από την τράπεζα Αττικής, από το 2015 και μετά, με επιτόκιο που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν και κάτω από το κόστος της τράπεζας.
Το πρώτο από αυτά, ομολογιακό δάνειο αξίας 11 εκατ. ευρώ, δόθηκε τον Ιανουάριο του 2015, λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ευνοϊκούς (οπισθοβαρείς) όρους αποπληρωμής.
Τον Απρίλιο του 2015 το πιστωτικό όριο της Τοξότης αυξήθηκε από 10 εκατ. ευρώ σε 50 εκατ. ευρώ και στις 14 Μαΐου του 2015 στα 100 εκατ. ευρώ!
Στην ίδια αναφορά γίνεται λόγος και για τα αδικαιολόγητα χαμηλά επιτόκια κάτω του κόστους, με τα οποία η Attica δάνειζε την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα. Σε μία περίπτωση δε, δάνειο ύψους 14,5 εκατ. ευρώ δόθηκε στην εταιρεία με επιτόκιο μόλις 2,6%, δηλαδή με απόκλιση 9,24% από το επιτόκιο που αντιστοιχούσε (11,84%) στην πιστοληπτική διαβάθμιση G της εταιρείας.
Τα ευρήματα αυτά έκαναν την ΤτΕ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ζητώντας της να διερευνήσεις την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Η μηνυτήρια αναφορά με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2016, περιγράφει το "πάρτι" που είχε στηθεί με την Τράπεζα των Μηχανικών.
Γενικότερα στο πόρισμα διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν γενικότερες χορηγήσεις προς πελάτες με χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα, με επιτόκια όμως πολύ χαμηλότερα από αυτά που αναφέρονταν στην τιμολογιακή πολιτική της τράπεζας.
Καταγράφηκαν μάλιστα 528 περιπτώσεις πελατών με διαβάθμιση ΝΤ (η χαμηλότερη), οι οποίοι έλαβαν δάνεια με μέσο επιτόκιο 7,46%, όταν βάσει τιμολογιακής πολιτικής θα έπρεπε να δανείζονται με 14,02%!

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2017 | 11:39 pm


ΕΛ.ΑΣ - Αστυνομικοί έκλεψαν κινητό και μικροποσό από δύο Πακιστανούς


Δικογραφία σε βάρος αστυνομικών που έκλεψαν κινητό και μικροποσό από δύο Πακιστανούς

Δυο δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης αντίστοιχων υποθέσεων.
Η πρώτη υπόθεση αφορά διερεύνηση καταγγελιών δυο αλλοδαπών, υπηκόων Πακιστάν, σε βάρος Αστυφύλακα και Ειδικού Φρουρού, για ιδιοποίηση κινητού τηλεφώνου και μικροποσού, φθορές σε συσκευές κινητών τηλεφώνων και βιαιοπραγία (κατά περίπτωση), στο πλαίσιο χθεσινών ελέγχων στην Αθήνα. 
Η υπόθεση εξετάζεται και από πειθαρχικής πλευράς.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά διερεύνηση καταγγελίας σε βάρος δημοτικού υπαλλήλου, για περιστατικά που σχετίζονται με την άσκηση των καθηκόντων του σε Δήμο της Αττικής και την παράλληλη ενασχόλησή του, ως ελεύθερου επαγγελματία.
Και στις δύο περιπτώσεις οι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2017 | 11:33 pm


Περίεργα γεγονότα στην Αγιά Σοφιά τρομάζουν τους Τούρκους! Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος!...

Τα τελευταία χρόνια ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα κλίμα καχυποψίας και φόβου για κάποια «άγνωστα» μελλούμενα.
Παράλληλα, επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά του ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.
Πριν από λίγο καιρό η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφία», (Ayasofya” nın gizlemleri), όπου αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο αυτό το κλίμα φοβίας που έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον ιερό ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια.
Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από αυτό το αφιέρωμα, είναι μια αδιόρατη φοβία που διακρίνεται από τους Τούρκους στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά.
Έτσι μεγάλο δέος παρατηρείται για το λεγόμενο, (όπως το αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι), «Σταυρό του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.
Σύμφωνα λοιπόν με τη Σαμπάχ, στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του. Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται, άγνωστο που, μέσα στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη.
Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος, σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία.
Αλλά εκτός από τους σταυρούς, οι Τούρκοι αναφέρουν και άλλα ανησυχητικά μυστήρια για τους ίδιους που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού. Όπως αναφέρει ο θρύλος είναι γνωστό ότι μετά την μετατροπή του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος κτίστηκε το γνωστό Μιχράμπ, (το μουσουλμανικό σημείο της προσευχής), που εμφανίστηκε στην ανατολική πλευρά του ναού προς την κατεύθυνση της Μέκκας.
Αλλά τον ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους μπροστά από το Μιχράμπ βρίσκεται θαμμένο ένα φέρετρο κατασκευασμένο από επίχρυσο μπρούντζο. Στο φέρετρο αυτό κείτεται η σωρός της βασίλισσας Σοφίας, (προφανώς γίνεται ταύτιση με την Αγία Σοφία).
Αυτή η βασίλισσα Σοφία και το φέρετρο της συνδέεται, σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους, με μια «εντολή» που έχει περάσει δια μέσω των αιώνων μέχρι σήμερα. Η εντολή αυτή αναφέρει ότι δεν πρέπει κανένας να πειράξει αυτό το φέρετρο ούτε καν να το ακουμπήσει.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε σύμφωνα με το θρύλο θα προκληθεί η «έγερση» της βασίλισσας Σοφίας και τότε ένας τρομακτικός θόρυβος θα τραντάξει όλο το οικοδόμημα του ναού προκαλώντας σεισμικά εσχατολογικά γεγονότα που τρομάζουν τους Τούρκους.
Ο θρύλος της βασίλισσας Σοφίας έχει και συνέχεια. Σύμφωνα λοιπόν με τις τουρκικές αναφορές το φέρετρο αυτό προστατεύουν τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στο Θόλο του ναού. Οι αρχάγγελοι αυτοί, όπως αναφέρουν και πιστεύουν οι Τούρκοι, είναι οι Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ.
Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Τζεμπραηλ και Ισραφήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους αυτοκράτορες, όπως αναφέρει το olympia.
Και οι τέσσερεις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί μετά την πτώση της Πόλης να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η δευτέρα παρουσία.
Ένας άλλος σημαντικός μύθος που αναφέρουν οι μουσουλμάνοι είναι ο θρύλος του «Κρυμμένου Πατριάρχη» που μοιάζει με τον ελληνικό θρύλο για τον κρυμμένο παπά. Όπως αναφέρει η τουρκική παράδοση, στο νότιο μέρος του ναού υπάρχει ένας στενός διάδρομος που οδηγεί σε μια παμπάλαια αραχνιασμένη και πολύ μυστήρια πύλη για την οποία ο θρύλος την αναφέρει σαν την «Κλειστή Πύλη». Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, όταν ο Μωάμεθ ο Φατίχ μπήκε στην Κωνσταντινούπολη ο τελευταίος ελληνορθόδοξος Πατριάρχης μαζί με τους συνόδους του τελούσε στο σημείο αυτό θεια λειτουργία.
Μόλις οι οθωμανικές ορδές εισέβαλαν στον ναό, ο Πατριάρχης και όλη η συνοδεία του εισήλθε μέσα στην πύλη αυτή η οποία έκλεισε και από τότε χάθηκαν ενώ η πύλη έμεινε ερμητικά κλειστή και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να την ανοίξει. Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως κάθε χρόνο στην ανάσταση των Ορθόδοξων χριστιανών μπροστά από την πύλη αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σαμπάχ, εμφανίζονται… κόκκινα αυγά!!!
Ο θρύλος συμπληρώνετε από την προφητεία που φοβίζει τους Τούρκους, ότι όταν η πύλη αυτή ανοίξει, στον ναό θα ακουστούν ξανά χριστιανικές ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες γι” αυτό και τρομάζουν και μόνο στην ιδέα του ανοίγματος αυτής της μυστήριας πύλης.
Μεγάλο δέος δημιουργεί στους Τούρκους, όπως αναφέρει η Σαμπάχ και τα διάφορα μωσαϊκά που έχουν αναδυθεί με όλη την μεγαλοπρέπεια τους τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση πρόσωπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα. Ιδιαίτερο δέος τους προκαλεί το γνωστό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του.
Οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός ανάγει στην εσχατολογική σημασία του που είναι έντονη στους μουσουλμάνους Τούρκους.
Επίσης ξεχωριστή αναφορά γίνεται και για τα μωσαϊκά που αναπαριστάνε γνωστούς βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή. Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς.
Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην επιφάνεια και στην εξουσία της αγίας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2017 | 11:30 pm


Ρεκόρ θεάσεων UFO ανά τον κόσμο

Στα ύψη έχει εκτοξευθεί ο αριθμός αναφορών θέασης Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (U.F.O.) σύμφωνα με τον στατιστικολόγο Sam Monfort ο οποίος μελέτησε τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στη βάση του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς UFO (οργάνωση στην ΗΠΑ που καταγράφει θεάσεις UFO ανά τον κόσμο).
Σύμφωνα με την ανάλυση του, οι αναφορές θέασης UFO είναι στο υψηλότερο επίπεδο που ήταν ποτέ. Τα δε αναφορές που έχουν καταγραφεί κατά τον 21 αιώνα, ξεπερνούν αυτές που είχαμε τον 20ο οπότε και σημειώθηκε μια αλματώδης αύξηση την περίοδο 1980-2000.


Όπως φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα οι αναφορές θέασης UFO καταγράφουν μια διαρκής ανοδική πορεία.
Ωστόσο, οι αναφορές θέασης ιπτάμενων δίσκων έχουν μειωθεί παρά την αύξηση των UFO γενικότερα, γεγονός που παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον.
Οι δε περισσότερες θεάσεις UFO αναφέρονται στις ΗΠΑ και την περίοδο που διανύουμε αλλά και τις προηγούμενες. Για την ακρίβεια στις ΗΠΑ αναφέρονται 300 φορές περισσότερες τέτοιες θεάσεις από ό,τι κατά μέσο όρο σε όλον τον κόσμο.
Αναλυτικότερα τα στοιχεία που επεξεργάστηκε και παρουσιάζει ο Manfort είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα vizthis.wordpress.com όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πλήθος πληροφοριών, δεδομένων και σχεδιαγραμμάτων για το θέμα.
huffingtonpost

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2017 | 11:00 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Τι γίνεται όταν τέσσερα κορίτσια τα βάζουν με έναν αρουραίο;

Τέσσερα κορίτσια και ένας αρουραίος. 
Βρείτε τον νικητή 
Οπλισμένες με σκούπες και ενώ στέκονται πάνω σε αντικείμενα για ασφάλεια, τέσσερις γυναίκες θα προσπαθήσουν να βγάλουν έναν αρουραίο έξω από το σπίτι.

Ο αρουραίος βρήκε καταφύγιο στην τουαλέτα, και ένα από τα κορίτσια κατάφερε να του αποσπάσει την προσοχή.

Ο πανικοβλημένος αρουραίος κατεβαίνει τις σκάλες και προσπαθεί να μπει σε ένα δωμάτιο. Κακή ιδέα, καθώς το τέταρτο κορίτσι τον περίμενε και του έδωσε ένα εύστοχο χτύπημα με μια σκουπα, στελνοντάς τον απ ‘ευθείας έξω.
Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2017 | 10:30 pm


Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα

Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως ενημερώνει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

Επίσης, τα καταστήματα της Αγοράς του Καταναλωτή, στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, στου Ρέντη, θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί της Κυριακής, 26 Φεβρουαρίου, συνεχόμενα μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι.
Εξάλλου, παραδοσιακά και η Βαρβάκειος Αγορά, στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγει από τις 10 το βράδυ της Κυριακής και θα παραμένει σε λειτουργία μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, ενώ και τα αρτοποιεία θα είναι ανοιχτά από το πρωί για την πώληση λαγάνας.

ΕΣΕΕ
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) με εγκύκλιό της έχει υπενθυμίσει στους εμπόρους ότι η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.
Δεδομένου, λοιπόν, του χαρακτήρα της ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενούς τους.
Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι περιπτώσεις που η Καθαρά Δευτέρα έχει οριστεί ως ημέρα αργίας, με άλλες -συνήθως τοπικού περιεχομένου- ρυθμίσεις (οπότε και οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο), όπως πχ με υπουργική απόφαση ή προεδρικό διάταγμα (τοπική εορτή), τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κλπ.
Ειδικά για την συλλογική σύμβαση, είναι σκόπιμο να σημειώσουμε, ότι δεν ισχύει πλέον η καθιέρωση της υποχρεωτικής αυτής αργίας για τις περιπτώσεις που προβλεπόταν σε κλαδική ή ομοιοεπαγγελματική ΣΣΕ, η οποία έληξε και μετά την πάροδο της υποχρεωτικής παρέκτασης, δεν υπεγράφη νέα σύμβαση. Ελλείψει, λοιπόν, ισχύουσας κλαδικής ή ομοιοεπαγγελματικής ΣΣΕ, μόνο η πρόβλεψη περί υποχρεωτικής αργίας σε επιχειρησιακή σύμβαση εξασφαλίζει απόλυτα τον χαρακτήρα της ημέρας ως τέτοιας, αλλά βεβαίως αφορά μόνο την συγκεκριμένη επιχείρηση.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2017 | 10:00 pm


ΕΠΙΚΗ Αγγελία: Πωλείται γάιδαρος χωρησ το παιδί

Η ορθογραφία είναι αντιγραφή από την αγγελία, όχι λάθος δικό μας.

Αγγελία: Πωλείται γάιδαρος χωρησ το παιδί
Είναι μία από αυτές τις απολαυστικές, σουρεαλιστικές αγγελίες που βλέπεις συνήθως στα περιφερειακά μέσα - πωλείται γάιδαρος (συνηθισμένο), "χωρίς το παιδι"!!!

Η απίθανη αγγελία πώλησης ενός γαϊδάρου στη Ξάνθη, όπου  απεικονίζεται ένας γάιδαρος με ένα μικρό παιδί και φέρει τη λεζάντα "πωλείται χωρησ το παιδί, 300 ευρώ, είναι 4 μηνός", εχει γίνει φυσικά viral.


Σημ: Η ορθογραφία είναι αντιγραφή από την αγγελία, όχι λάθος δικό μας. Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2017 | 9:30 pm


Νέα υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων από το Facebook

Η εταιρεία μεταφοράς χρημάτων TransferWise λάνσαρε μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αποστέλλουν χρήματα στο εξωτερικό μέσω της εφαρμογής chat του Facebook, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο, ανακοίνωσε  πως έχει αναπτύξει ένα chatbot για το Facebook Messenger- ένα αυτόματο πρόγραμμα που μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να επικοινωνούν με επιχειρήσεις και να πραγματοποιούν συναλλαγές όπως online αγορές.
Το chatbot της TransferWise επιτρέπει στους πελάτες να αποστέλλουν χρήματα σε φίλους και συγγενείς από και προς τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ευρώπη μέσω Facebook Messenger- επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενημερώσεις όσον αφορά στις ισοτιμίες.
Όπως σημειώνει το Reuters, το Facebook ήδη επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν χρήματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ μέσω του Messenger, αλλά μέχρι τώρα δεν είχε λανσάρει αντίστοιχες υπηρεσίες διεθνώς. Σύμφωνα με την TransferWise, η υπηρεσία της θα είναι η πρώτη που επιτρέπει διεθνείς αποστολές χρημάτων εντελώς μέσω του Messenger.
Το Facebook είχε «ανοίξει» τo Messenger σε developers για τη δημιουργία chatbots τον Απρίλιο, σε μια προσπάθεια να επεκταθεί στους τομείς του customer service και των οικονομικών συναλλαγών.
Τα chatbots εξελίσσονται σε έναν τομέα με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για πολλούς, επειδή οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης τα έχουν κάνει καλύτερα στις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες.
Επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων τραπεζών, ελπίζουν πως θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση και τη μείωση του κόστους των customer support τους.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2017 | 9:20 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr