1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   ΟιχαλιαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.

Δεν ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν - Thu, 24 Apr 2014 08:31:55 +0300
Τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη δυτική ακτή της Αυστραλίας δεν ανήκουν στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται για σχεδόν 2 μήνες, δήλωσαν την Πέμπτη αξιωματούχοι. Το Boeing 777 εξαφανίστηκε μία ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και είχε προορισμό το Πεκίνο. Το αεροσκάφος μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν Κινέζοι.

Ο επικεφαλής του αυστραλιανού Γραφείου Ασφάλειας Μεταφορών, Μάρτιν Ντόλαν, δήλωσε ότι αυτό που βρέθηκε 320 χιλιόμετρα νότια του Περθ δεν είναι κομμάτια του εξαφανισμένου αεροσκάφους. «Θέλουμε να διερευνούμε κάθε πιθανό στοιχείο που θα μας βοηθήσει να βρούμε το αεροσκάφος, αλλά δυστυχώς η ανακάλυψη αυτή δεν πρόκειται να βοηθήσει σε αυτή μας την αναζήτηση», δήλωσε ο Ντόλαν στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ; Διάγνωση και αντιμετώπιση του πρώιμου καρκίνου του Μαστού; - Thu, 24 Apr 2014 07:33:18 +0300
* του Άγγελου Χρονά 

«ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»
 
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την κακοήθεια με τη μεγαλύτερη επίπτωση στο γυναικείο πληθυσμό διεθνώς, καθώς 1 στις 8 γυναίκες ηλικίας 70 ετών θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού. 
Επίσης, κατέχει την πρώτη θέση (περίπου 14%) στο σύνολο των θανάτων (θνητότητα) από κακοήθεια στο γυναικείο πληθυσμό. 
Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας. 
Ωστόσο, η επιβίωση από τη νόσο παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, κυρίως τα τελευταία 20 χρόνια. 
Χαρακτηριστικά, 81 στις 100 γυναίκες που θα προσβληθούν από καρκίνο του μαστού (όλων των σταδίων) θα ζήσουν τουλάχιστον μια πενταετία (5- ετής επιβίωση 81%). 
Η επιβίωση ωστόσο συναρτάται  απόλυτα με το στάδιο της νόσου, εαν δηλαδή ο καρκίνος είναι περιορισμένος στο μαστό και μάλιστα μικρού μεγέθους (μη αντιληπτός κλινικά – πρώιμος καρκίνος) ή αντίθετα εάν έχει δώσει σαφή σημεία ή και έχει επεκταθεί εκτός του μαστού (προχωρημένος καρκίνος).
Χαρακτηριστικά, η μελέτη επιβίωσης των γυναικών με καρκίνο μαστού σε αρχόμενο στάδιο καταδεικνύει ότι περισσότερες απο 90 στις 100 θα ζήσουν τουλάχιστον μια πενταετία αντίθετα, μόνο 15 στις 100 γυναίκες που θα διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο θα ζήσουν ανω της 5-ετίας.

Η βελτίωση που παρατηρείται συνολικά στην επιβίωση είναι αποτέλεσμα δύο πολύ σημαντικών παραμέτρων:

Ø  Η εφαρμογή μαστογραφικού ελέγχου σε ασυμπτωματικές γυναίκες (screening) έχει οδηγήσει στην αύξηση του αριθμού των καρκίνων που διαγιγνώσκονται σε αρχικό στάδιο, όταν δηλαδή είναι μικροί σε μέγεθος, μη ψηλαφητοί και δεν έχουν προλάβει να επεκταθούν, οπότε και η θεραπεία του είναι πιο αποτελεσματική.
Ø  Η θεραπεία, τόσο χειρουργική όσο και ογκολογική, με την ανακάλυψη νέων φαρμάκων και ακτινοθεραπευτικών τεχνικών σε συνδυασμό με λιγότερο ακρωτηριαστικές χειρουργικές τεχνικές, έχει παρουσιάσει σημαντική αποτελεσματικότητα ιδιαίτερα για τους πρώιμους καρκίνους.

Τι εννοούμε με τον όρο Πρώιμος Καρκίνος του Μαστού;

Με τον όρο πρώιμος καρκίνος του μαστού, αναφερόμαστε στις μη διηθητικές (in situ) αλλοιώσεις του μαστού, καθώς και σε διηθητικές αλλοιώσεις αυτού, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 5 mm. Ιστολογικά, οι παραπάνω αλλοιώσεις  αντιστοιχούν:

Ø  Στο μη διηθητικό πορογενές καρκίνωμα του μαστού (DCIS)
Ø  Στο μικροδιηθητικό καρκίνωμα
Ø  Σε οποιοδήποτε άλλο διηθητικό αδενοκαρκίνωμα του μαστού, με διάμετρο <5 lang="EN-US" span="">mm.

Για να κατορθώσει η πολιτεία να βελτιώσει την επιβίωση των γυναικών καθώς επίσης και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ποιές είναι οι προτεραιότητες που πρέπει να θέσει;

Απαραίτητη καθίσταται η καταγραφή της παρακολούθησης τόσο του γενετικού πληθυσμού όσο και των ασθενών με καρκίνο του μαστού, με στόχο τον έλεγχο εφαρμογής των οδηγιών, την εντόπιση ελλείψεων και λαθών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ø  Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας
Ø  Το οικονομικό βάρος αντιμετώπισης του (έλεγχος γενικού πληθυσμού, διάγνωση, θεραπεία, κοινωνικές επιπτώσεις) είναι μεγάλο και απαιτείται κατανομή πόρων με βάση τα επιστημονικά δεδομένα αλλά και τη διαθεσιμότητα των πόρων.
Ø  Η πρώιμη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές και εξοικονομεί πόρους
Ø  Αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδο πρώιμης ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού, που βελτιώνει την επιβίωση του γυναικείου πληθυσμού, αποτελεί ο μαστογραφικός έλεγχος με έναρξη σε ηλικία 40 -50 ετών (όταν αρχίζει και η σημαντική αύξηση της επίπτωσης της νόσου ενώ παράλληλα η θνητότητα είναι υψηλή και με τις σιβαρότερες κοινωνικές επιπτώσεις)
Ø  Η ακριβής  διάγνωση, με τη χρήση στοχευμένων μεθόδων, του καρκίνου του μαστού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης αντιμετώπισης αυτού, η οποία εξασφαλίζει επιπλέον οικονομική αποτελεσματικότητα.
Ø  Η θεραπεία και παρακολούθηση των ασθενών με καρκίνο του μαστού πρέπει να παρέχεται στα πλαίσια δράσης ομάδας ειδικοτήτων.
Ø  Διεθνώς, ο πλέον αποτελεσματικός επιστημονικά, κοινωνικά και οικονομικά σχεδιασμός πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης  του καρκίνου του μαστού περιλαμβάνει Μονάδες Μαστού με συγκεκριμένες προδιαγραφές για την κάλυψη επιμέρους περιφερειών και κεντρομόλο καθοδήγηση και έλεγχο από ένα  ή περισσότερα Κέντρα Μαστού.
Ø  Η κατεύθυνση της πολιτείας προς τους πολίτες για σημαντικά θέματα υγείας (και όχι το αντίστροφο) αποτελεί δείγμα ανωτέρου επιπέδου οργάνωσης αλλά και πολιτισμού διαβίωσης.

Στα πλαίσια της διάγνωσης του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο στην Μονάδα Μαστού του Ιπποκρατείου νοσοκομείου εφαρμόζεται η μέθοδος Στερεοτακτικής Βιοψίας με χρήση ραδιοσυχνοτήτων (RF) με την οποία έχουν αντιμετωπιστεί πάνω από 2500 γυναίκες. 
Η μέθοδος πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία σε 10 -15 λεπτά, τομή μεγέθους 4 mm και χρησιμοποιείται για την διαφοροδιάγνωση μη ψηλαφητών μαστογραφικών αλλοιώσεων (διαταραχές αρχιτεκτονικής, μικροαποτιτανώσεις, οζώδης σκιάσεις), αποκτώντας  έτσι σαφή προεγχειρητική διάγνωση και σχεδιάζοντας την τελική θεραπεία με την ασθενή παραθέτοντας με ακρίβεια όλους τους πιθανούς θεραπευτικούς χειρισμούς.  


*Άγγελος Γ. Χρονάς

Ειδικευόμενος Χειρουργός
Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”
Πανεπιστημιακή Κλινική

Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου- Νέστορος
Σαν σήμερα …από την τοπική ιστορία 24 Απριλίου 1915 - Μεγάλο συλλαλητήριο στη Χώρα Τριφυλίας ενάντια στην Εθνική Τράπεζα - Thu, 24 Apr 2014 07:20:53 +0300
Σαν σήμερα, στις 24 Απριλίου 1915, πραγματοποιήθηκε στη Χώρα Τριφυλίας ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια. 
Συγκεντρώθηκε κόσμος από όλα τα χωριά της περιοχής. 
Αιτία του συλλαλητηρίου ήταν η άρνηση του διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Πύλου να δανείσει τους αγρότες των χωριών για να αγοράσουν θεϊκό χαλκό. 
Να πώς περιγράφει τα γεγονότα η τοπική εφημερίδα Θάρρος της 24ης Απριλίου 1915: «…εις Λιγούδισταν συνεκροτήθη πάνδημον συλλαλητήριον εξ αφορμής της αρνήσεως του εν Πύλω Διευθυντού του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης προς χορήγησιν εις τους κατοίκους της κωμοπόλεως ταύτης δανείων δια την αγοράν θειικού χαλκού επί τη εγγυήσει του Κράτους. Κατόπιν  του συλλαλητηρίου απεστάλη τηλεγράφημα προς τον Υπουργόν των Εσωτερικών δια του οποίου παρακαλείται όπως ενεργήση και διαταχθή αρμοδίως το Υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης προς παροχήν δανείου».

Ο ΒουφραδιώτηςΟ Τύπος της Μεσσηνίας 24-4-2014 - Thu, 24 Apr 2014 07:03:17 +0300ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΚΑ - Με το νομοθετημένο κατώτατο ημερομίσθιο η αμοιβή των αποκλειστικών νοσοκόμων - Thu, 24 Apr 2014 07:44:40 +0300
Στα νομοθετημένα κατώτατα ημερομίσθια (26,18ευρώ για ηλικία εργαζομένου άνω των 25 ετών και 22,83 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών) “πέφτουν” οι αμοιβές των αποκλειστικών νοσοκόμων. 
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ και έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, μετά την οριστική λήξη ισχύος της κοινής υπουργικής απόφασης του '08, οι αποκλειστικές αδελφές νοσοκόμες παύουν να καλύπτονται από ειδικότερες συλλογικές ρυθμίσεις και το βασικό ημερομίσθιο ακολουθεί το κατώτατο νομοθετικά καθορισμένο.
 Τα ημερομίσθια προσαυξάνονται κατά 25% για νυκτερινή απασχόληση (22.00 – 06.00) και κατά 75% για απασχόληση τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες αργίεςΠαραδοσιακοί κρητικοί γάμοι με ζευγάρια από την... Κίνα - Thu, 24 Apr 2014 07:48:05 +0300
Μεγάλη ευκαιρία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού στην αγορά της Κίνας, αποτελεί το παραδοσιακό γλέντι που ετοιμάζουν στην Κρήτη την Παρασκευή, η οποία θα υποδεχθεί 16 ζευγάρια από την Κίνα, που αποφάσισαν να παντρευτούν στο όμορφο νησί μας.
Τα ζευγάρια θα συνοδεύσουν στην Κρήτη 20 Κινέζοι δημοσιογράφοι και εκδότες, καθώς, βέβαια και συγγενείς τους.
Τη φιλοξενία τους έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ, ενώ η υποδοχή και η διαμονή των ζευγαριών και των συνοδών τους θα γίνει στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» της εταιρείας.
Την τελετή θα πλαισιώσουν παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, ενώ τα νέα ζευγάρια θα μείνουν στην Κρήτη μία εβδομάδα και θα επισκεφθούν τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο. Μετά την Κρήτη, επόμενος σταθμός τους είναι η Σαντορίνη.
Όσον αφορά στον ομαδικό γάμο, θα τελεστεί στις 3.30 το απόγευμα, στο φρούριο «Κούλες» στην Άπτερο Χανίων, με την παρουσία λυράρηδων και τοπικών λαϊκών συγκροτημάτων.
Σημειώνεται ότι πέρυσι γάμοι των Κινέζων έγιναν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο νησί της Σαντορίνης, ενώ η πρωτοβουλία για να γίνουν οι γάμοι στην Ελλάδα ανήκει στη Διεύθυνση Τουρισμού της Σαγκάης και το γεγονός θα διαφημιστεί μέσω των μέσων ενημέρωσης της Κίνας σε όλο τον κόσμο.
«Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής και φιλόξενη χώρα, που μπορεί να προσφέρει αξέχαστες μοναδικές εμπειρίες. Είναι ένας τόπος με ανεξάντλητα ερεθίσματα, φυσικό περιβάλλον, πολιτιστική κληρονομιά, ωραίο τρόπο ζωής, γαστρονομία και κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού. Αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να μεταφέρετε στην πατρίδα σας όταν επιστρέψετε». Αυτό δήλωσε το απόγευμα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελυρος» του ομίλου της ANEK LINES, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, καλωσορίζοντας 16 ζευγάρια από την Κίνα που επέλεξαν τη χώρα μας, και συγκεκριμένα την πόλη των Χανίων, για να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Η όλη διαδικασία θα βιντεοσκοπηθεί και θα δημιουργηθεί ένα διαφημιστικό φιλμ που θα παρουσιαστεί στην εβδομάδα τουρισμού στη Σανγκάη, με στόχο η Ελλάδα να αποκτήσει πρόσβαση σε μια αχανή τουριστική αγορά, όπως της Κίνας.
Θα ακολουθήσει διαφημιστική καμπάνια από τον δήμο της Σανγκάης, συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουρισμού και με το προξενείο της Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα προς τη χώρα μας. Χορηγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι ο δήμος της Σανγκάης και από ελληνικής πλευράς, ο όμιλος ANEK LINES, οι δήμοι, οι αντιπεριφέρειες, τα επιμελητήρια και οι ξενοδόχοι.
Οι ομαδικοί γάμοι των Κινέζων στη χώρα μας έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστοί μέσω του προγράμματος «rose wedding» (τριανταφυλλένιοι γάμοι). Ο πρώτος ομαδικός γάμος Κινέζων έγινε το 2006 στην Οία της Σαντορίνης.
Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε δηλώσεις της, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι και φέτος ο τουρισμός θα πάει ακόμα καλύτερα, και πρόσθεσε ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, θα πρέπει να προσφέρει έναν πολύ καλό ποιοτικό τουριστικό προϊόν και καλές υπηρεσίες, αλλά και να προσεγγίσει νέες αγορές όπως είναι η κινεζική. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να διαφημιστεί», τόνισε η υπουργός και σημείωσε ότι «θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός». Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι από την Κίνα επιλέγουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες συνδέονται πλέον με ισχυρούς οικονομικούς, εμπορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς.
Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Zou Xiaoli, με τη σειρά του, χαιρέτισε την αποστολή και δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Κεφαλογιάννη για την παρουσία της στην εκδήλωση, καθώς είναι μεγάλη τιμή για τους Κινέζους τουρίστες». «Η Ελλάδα είναι κοιτίδα πολιτισμού και έχει μεγάλη ιστορία, όμορφα νησιά αλλά και στενούς δεσμούς με την Κίνα. Η Κίνα και η Ελλάδα είναι σαν μια οικογένεια. Θέλουμε ακόμα περισσότερους τουρίστες να έρχονται εδώ, επειδή αυτό θα κάνει τις σχέσεις μας πιο ισχυρές και πιο διαρκείς», επισήμανε.
Εκ μέρους της ΑΝΕΚ LINES, ο καπετάνιος του πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ», Ευστράτιος Καβρός, καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά την κινέζικη αποστολή στην Ελλάδα, τονίζοντας την πρόθυμη, δυναμική συμμετοχή της ΑΝΕΚ LINES σε πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την προώθηση και ενίσχυση της καλής εικόνας της χώρας στο εξωτερικό και αναδεικνύουν τη διάσημη, ελληνική ποιοτική φιλοξενία, ενισχύοντας τον ελληνικό τουρισμό.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Παναγιώτης Μίχαλος, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Μπρας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και ο Πέτρος Κόκκαλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.Η μεγάλη απάτη με τη βενζίνη! Ανέβασαν ως και 6 λεπτά την τιμή - Thu, 24 Apr 2014 07:38:33 +0300

Ακόμη μια μεγάλη κλοπή στις τσέπες των οδηγών έγινε τις ημέρες του Πάσχα με τους επιτήδειους να ανεβάζουν την τιμή της βενζίνης ως και έξι λεπτά μέσα σε μερικές ημέρες μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν την έξοδο του Πάσχα.

Με τους ελέγχους για ακόμη μια φορά να πηγαίνουν... περίπατο οι τιμές έφτασαν μέσα σε μερικές μόνο ημέρες από το 1,598 ως και στο 1,65 στην Αττική ενώ στην επαρχία υπήρξε αύξηση από 1,5 λεπτά ως και 2,6 λεπτά το λίτρο.

Οι αυξήσεις άρχισαν να μπαίνουν από τις 11 Απριλίου μέχρι και στις 22 του μήνα οπότε και κορυφώθηκε η επιστροφή των εκδρομέων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος οι ανατιμήσεις έφτασαν τις τιμές από το 1,65 στο 1,70 στην Άρτα, από το 1,727 στο 1,749 στα Χανιά, από το 1,663 ΣΤΟ 1,683 στη Χαλκιδική, από το 1,731 στο 1,751 στην Ευρυτανία ενώ στην Αττική έσπασαν κάθε ρεκόρ με αύξηση από το 1,598 στο 1,64 και 1,65.

Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που το παρατηρητήριο τιμών που θα μπορούσε να βοηθήσει του πολίτες έχει βγει... εκτος, αφού υπάρχει πρόβλημα στον server και η ενημέρωση είναι ελάχιστη.ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΥΡΙΟ Ο Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ - Thu, 24 Apr 2014 07:08:29 +0300
Του: ΑΝΤΩΝΗ. Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΗΓΗ: REAL FM-pamesports. gr

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) έχει ,όπως ήταν αναμενόμενο εξελίχθη σε έντονος πονοκέφαλος για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και την ελληνική αστυνομία.
Μετά την σημερινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, προέκυψαν ζητήματα που εστιάζονται κυρίως στο θέμα της ασφάλειας, και την θωράκιση σε όλα τα επίπεδα της ομαλής διεξαγωγής του μεγάλου τελικού. Η συνύπαρξη στο ΟΑΚΑ οπαδών Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο σύνολο τους πάνω από 40.000,δικαιολογεί απολύτως τις ανησυχίες των αρμοδίων αρχών και φορέων λαμβάνοντας υπ όψιν και τα όσα θλιβερά για το ποδόσφαιρο προηγήθηκαν προ ημερών στον ημιτελικό της Τούμπας. Έτσι λοιπόν στο …παρά πέντε χθες …διαπιστώθηκε πως οι 20 και πλέον τηλεοπτικές κάμερες παρακολούθησης του περιβάλλοντος χώρου στο ΟΑΚΑ εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργούν!!! Τις κάμερες τις διαχειρίζεται ιδική υπηρεσία της ελληνικής αστυνομίας η οποία με επίσημο έγγραφο της μόλις χθες ενημέρωσε και την διοργανώτρια αρχή ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΕΠΟ)Το θέμα σήμανε συναγερμό στην πλευρά του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υφυπουργό π Πολιτισμού Γιάννη Ανδριανό που σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ Ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο, παραγραμμάτισαν νέα σύσκεψη αύριο το πρωί στο ΟΑΚΑ με την συμμετοχή εκπροσώπων της εταιρίας που τοποθέτησε τις κάμερες αλλά και τεχνικών της ΓΓΑ ώστε να ξεκινήσει αγώνας δρόμου για να επισκευαστούν οι χαλασμένες κάμερες και να έχει πλήρη εικόνα έλεγχου η ελληνική αστυνομία από τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ και τις κινήσεις των οπαδών Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.
ΑΣΤΑΚΟΣ ΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕ ΝΕΚΡΕΣ ΖΩΝΕΣ
Το επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας στους βασικούς του άξονες περιλαμβάνει αυστηρότατα μέτρα εντός και εκτός ΟΑΚΑ με πολύ μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και στις περιοχές εκτός Αθηνών από τις οποίες θα διέλθουν τόσο οι 21.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ που θα κατέβουν στην Αθήνα από την βόρεια Ελλάδας ,αλλά και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
1)Εξονυχιστικός έλεγχος των οπαδών σε τρία στάδια μέχρι την είσοδο τους στις θύρες του ΟΑΚΑ,
2)Δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας θα ελέγξουν, θα παραλάβουν και θα συνοδεύουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ από τα διόδια των Αφειδνών.
3)Τα 300 πούλμαν που θα μεταφέρουν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ θα σταθμεύσουν και θα φυλάσσονται στα παρκινγκ του ΟΑΚΑ προς την πλευρά του Νοσοκομείου ΙΑΣΩ και αυτά των οπαδών του Παναθηναϊκού στο παρκινγκ της οδού Κύμης.
4)Αποφασίστηκε η διανομή των εισιτηρίων στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να γίνει στην Θεσσαλονίκη και παράλληλα απαγορεύτηκε από την ελληνική αστυνομία να γίνει οποιαδήποτε συγκέντρωση οπαδών της μιας η της άλλης ομάδας και ειδικά αυτής στην Πλατεία Ομόνοιας όπως είχαν αρχικά εκφράσει να πραγματοποιήσουν οπαδοί του ΠΑΟΚ σε συνεννόηση με τον σύνδεσμο τους στην Αθήνα.
5)Τέλος σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ελληνικής Αστυνομίας οι νεκρές ζώνες μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων στις εξέδρες του ΟΑΚΑ θα είναι οι εξής:

Α)Κενές θα είναι οι Θύρες 8.9.10 στο κάτω διάζωμα απέναντι από τον χώρο των επισήμων.
Κενές επίσης θα είναι οι θύρες 31 και 33,όπως και 26 και 28 στο πάνω διάζωμα πάνω από τα επίσημα του ΟΑΚΑ.
Β)Κενές θέσεις θα υπάρχουν και στις θύρες 24 και 30,ενώ …μισές θα είναι από κόσμο οι θύρες 7 και 12.
Στις άκρες όλων των θυρών θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη και άντρες της ιδιωτικής ασφάλεια του γηπέδου που χρησιμοποιεί η διοργανώτρια αρχή.
Και ο θεός βοηθός .Ούτε σε …πόλεμο να πηγαίναμε.Μισθωτούς θεωρεί η εφορία τους ανέργους, φοιτητές και μικροκαταθέτες - Wed, 23 Apr 2014 20:50:37 +0300

Ως μισθωτούς θα αντιμετωπίσει η εφορία άνεργους, φοιτητές και μικροκαταθέτες.Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή την σχετική τροπολογία.

Θρασύβουλος Μίαρης- Φοροτεχνικός

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων να καλυφθούν από το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ που ισχύει για όσους έχουν εισοδήματα έως 21.000 ευρώ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκε από τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ....

Διαβάστε περισσότερα εδώ...Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιά στο προεκλογικό περίπτερο του Οδυσσέα Βουδούρη - Wed, 23 Apr 2014 20:39:24 +0300

«Τέτοιες τακτικές δεν μας πτοούν» δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Άγνωστοι επιτέθηκαν τις νυχτερινές ώρες στο προεκλογικό περίπτερο του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη και του συνδυασμού του «Πελοπόννησος Πρώτα», στο κέντρο της Κορίνθου και με μαχαίρι έσκισαν τα πανό που κάλυπταν τις πτέρυγες του περιπτέρου.

Από την παράταξη του κ. Βουδούρη επισημαίνεται ότι «δεν γνωρίζουμε τους δράστες. Εκείνο που σίγουρα ξέρουμε είναι ότι τέτοιες τακτικές δεν μας πτοούν» και προσθέτουν: «Αντιθέτως, ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει, για να σταματήσουμε την καταστροφή του τόπου μας και να ανατρέψουμε το "Σύστημα-Τατούλη" θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση».Αποπέμφθηκε ο Αχμέτ Κουρτ από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Wed, 23 Apr 2014 20:31:36 +0300

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ, υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφέρεια Ξάνθης μετά τις αποκαλύψεις ότι διάκειται ευνοϊκά προς το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί.
Σε σχετικό σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η στάση του κόμματος είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες.
 Είναι, προσθέτει, μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου, όπως εκδηλώνονται, με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές. Τελειώνει το θρίλερ; Συντρίμμια που ίσως ανήκουν στο χαμένο Boeing εντοπίστηκαν στην Αυστραλία - Wed, 23 Apr 2014 20:25:49 +0300

Τελειώνει το θρίλερ; Συντρίμμια που ίσως ανήκουν στο χαμένο Boeing εντοπίστηκαν στην Αυστραλία

Αγνωστης προέλευσης συντρίμμια ξεβράστηκαν στις ακτές της Αυστραλίας και εξετάζονται για ενδεχόμενη σχέση τους με το μαλαισιανό αεροσκάφος της πτήσης ΜΗ370 που εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς πριν από επτά εβδομάδες, ανακοίνωσαν οι αρχές της Αυστραλίας.
Τα συντρίμμια βρέθηκαν σε απόσταση 10 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Αουγκούστα στο νότιο τμήμα της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας , ανακοίνωσε η Υπηρεσία του Συντονιστικού Κέντρου.Εφορία: Κατάσχεση στο Νότη Σφακιανάκη - Wed, 23 Apr 2014 20:23:29 +0300
Κατάσχεση 26.000 ευρώ μετά το «δεν πληρώνω» του Νότη για τη βίλα  Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» δήλωνε δημόσια από το 2011 ο Νότης Σφακιανάκης αναφερόμενος στο «χαράτσι» της ΔΕΗ.
Και η επίμονη αυτή άρνησή του να πληρώσει τους φόρους που έχουν επιβαρύνει τα τελευταία χρόνια όλους τους Ελληνες πολίτες, για ιδεολογικούς λόγους και όχι γιατί δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά, οδήγησαν σε δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών από την Εφορία.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης, τα χρέη του τραγουδιστή προς την Εφορία, που προέρχονται από τη μη πληρωμή του «χαρατσιού» της ΔΕΗ, του φόρου αλληλεγγύης και των έκτακτων εισφορών, όπως έχουν βεβαιωθεί από τη ΔΟΥ Ρόδου, ανέρχονται στο ποσό των 36.000 ευρώ.
Τις προηγούμενες ημέρες δεσμεύτηκε ένας τραπεζικός του λογαριασμός και κατασχέθηκαν 26.000 ευρώ, ενώ έχει κινηθεί ήδη η διαδικασία κατάσχεσης των άλλων 10.000 ευρώ που υπολείπονται από λογαριασμούς που διαθέτει ο καλλιτέχνης. Πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο Νότης Σφακιανάκης, θέλει - δεν θέλει, θα αναγκαστεί να πληρώσει στην Εφορία το ακριβές ποσό που οφείλει.
Η πολυτελής βίλα του Νότη Σφακιανάκη στην περιοχή της Βάρκιζας
Η πολυτελής βίλα του Νότη Σφακιανάκη στην περιοχή της Βάρκιζας
Τα «πρόβατα»
Ο τραγουδιστής, ο οποίος αποκαλούσε περιπαικτικά «πρόβατα» τους συμπολίτες του που ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, είχε ζητήσει από το λογιστικό γραφείο της Κω με το οποίο συνεργάζεται να στείλει υπόμνημα προς την Εφορία με το οποίο να ενημερώνει πως ο ίδιος δεν προτίθεται να πληρώσει οποιονδήποτε έκτακτο φόρο.
Οι λογιστές κατέθεσαν αυτήν τη «δήλωση αντίθεσης», η οποία, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, δεν αποτελεί επίσημο νομικό έγγραφο και άρα δεν έχει καμία ισχύ. Παρ' όλ' αυτά, ο Νότης Σφακιανάκης, βλέποντας πως ο χρόνος περνά χωρίς να έχει δεχτεί καμία ενόχληση, πίστεψε πως η «επανάστασή» του έπιασε τόπο και πως, αυτός τουλάχιστον, θα γλιτώσει τα χρωστούμενα.
Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς, όταν πριν από λίγες ημέρες η σύζυγός του πήγε στην τράπεζα για να κάνει μία συναλλαγή, ενημερώθηκε πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι δεσμευμένος εξαιτίας οφειλών στην Εφορία. Τότε προφανώς συνειδητοποίησε ο Νότης Σφακιανάκης πως δεν αποτελεί πολίτη... ειδικής μεταχείρισης.
Από εκείνη τη στιγμή ο ίδιος φέρεται να είναι έξαλλος και να θεωρεί πως έχει στοχοποιηθεί από το σύστημα το οποίο ...πολεμά με συνεχείς εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις του.
Ο κόσμος
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τον τελευταίο καιρό ο Νότης Σφακιανάκης έχει στοχοποιηθεί μάλλον περισσότερο από τον απλό κόσμο, που παρά το γεγονός ότι για χρόνια τον θαύμαζε ως τραγουδιστή και τον στήριζε, έχει ενοχληθεί έντονα τόσο από τις δηλώσεις όσο και από τις πράξεις του. Και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από το γεγονός ότι το νυχτερινό κέντρο στο οποίο τραγουδούσε τον χειμώνα έκλεισε άρον άρον.
Τόσο οι δηλώσεις που έκανε πριν από λίγους μήνες υπέρ της Χρυσής Αυγής, τις οποίες μάλιστα δεν δίστασε να επαναλάβει και πριν από λίγες ημέρες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δηλώντας χαρακτηριστικά πως «η Χρυσή Αυγή είναι αγγελούδια μπροστά στους φασίστες που μας κυβερνούν», όσο και η προσπάθειά του να αποφύγει, χρησιμοποιώντας τον γνωστό του τσαμπουκά, τις φορολογικές επιβαρύνσεις που υφίστανται όλοι οι Ελληνες πολίτες, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εναντίον του.
Και αυτό είναι ένα γεγονός που ο ίδιος θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν του, καθώς ένας καλλιτέχνης χωρίς κοινό δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Η σύγχρονη αρχιτεκτονική συνάντησε την... αρχαιολατρία
Ενα μεγάλο ποσό από το συνολικό χρέος του τραγουδιστή στην Εφορία προέρχεται από απλήρωτο «χαράτσι» της ΔΕΗ για τη βίλα όπου διαμένει, μαζί με την οικογένειά του, στην περιοχή της Βάρκιζας. Πρόκειται για μια πολυτελή κατοικία η οποία έχει φτιαχτεί και διακοσμηθεί, εσωτερικά και εξωτερικά, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα γούστα του Νότη Σφακιανάκη. Προσπάθησε δηλαδή να συνδυάσει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με την αρχαιολατρία του, την οποία διατυμπανίζει συχνά-πυκνά, στον χώρο όπου μένει, μέσα από ένα μίνιμαλ κτίριο το οποίο κοσμείται από κόκκινους κίονες και άλλα στοιχεία που παραπέμπουν στον μινωικό πολιτισμό αλλά και την ελληνική σημαία να κυματίζει μόνιμα σε εμφανές σημείο της εισόδου.
ethnos.grΜόνο σε τρία σχολεία της Αττικής πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις - Wed, 23 Apr 2014 20:17:30 +0300
 Το «παρών» έδωσαν σήμερα, στη συντριπτική πλειονότητά τους, καθηγητές και μαθητές των 260 σχολείων τα οποία άνοιξαν νωρίτερα, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις.
 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, με καταλήψεις απάντησαν οι μαθητές μόνο σε τρία σχολεία της Αττικής από τα περίπου 150 που λειτούργησαν σήμερα, ενώ 17 καταλήψεις καταγράφηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης. 
Οι ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν ότι η συμμετοχή των καθηγητών στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, κινήθηκε σε μονοψήφιους αριθμούς. 
Αύριο και μεθαύριο θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα από τα 500 σχολεία, όπως προβλέπεται από το υπουργείο.Τραγωδία! Εργαζόμενη στο δήμο Περιστερίου βούτηξε στο κενό - Wed, 23 Apr 2014 20:12:20 +0300
Τραγικό θάνατο βρήκε μία γυναίκα που έπεσε το πρωί της Τετάρτης από την ταράτσα του κτιρίου της Περιφέρειας στο Περιστέρι, στην οδό Τρώων 1.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα, ηλικίας 35 έως 40 ετών, ήταν εργαζόμενη στον Δήμο Περιστεριού στην υπηρεσία καθαριότητας σαν μόνιμη υπάλληλος τα τελευταία δύο χρόνια.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη, η γυναίκα πήγε το πρωί κανονικά στην δουλειά της. Για άγνωστο λόγο λίγο μετά τις οχτώ ανέβηκε στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζεται τμήμα της Περιφέρειας Αττικής και έπεσε στον ακάλυπτο πριν προλάβουν οι εργαζόμενοι να την σταματήσουν και καλέσουν την πυροσβεστική.ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Μάς έπνιξε η σκόνη της Σαχάρας - Wed, 23 Apr 2014 20:20:05 +0300

Από το πρωί σήμερα η πόλη της Καλαμάτας  είναι «σκεπασμένη» από ένα στρώμα σκόνης από την Αφρική με ψιχάλες λασποβροχής 
 Από νωρίς το απόγευμα κατά περιόδους πέφτουν σταγόνες με λάσπη, ενώ ο ήλιος με το ζόρι φαινόταν ανάμεσα στη σκόνη.
Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν
ΣΟΚ-Κομμάτια αλουμινίου αφαίρεσαν οι γιατροί από το σώμα της Αμερικανίδας που τραυματίστηκε από βαρελότο στη Σαντορίνη - Wed, 23 Apr 2014 08:38:18 +0300
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί που εγχείρισαν την άτυχη Αμερικανίδα που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη βαρελότου στην Οία της Σαντορίνης,αφού χρειάστηκε να αφαιρέσουν από το σώμα της κομμάτια αλουμινίου, χαρτιά και άλλα ξένα σώματα.
Η γυναίκα δίνει μάχη για τη ζωή της στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Μανούσο Χριστοδουλάκη να εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή, αλλά να διευκρινίζει ότι η γυναίκα δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο.
Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι η γυναίκα είναι σε καταστολή, έχει ρήξη εντέρου και περιτονίτιδα, μεγάλα τραύματα στον αριστερό γλουτό και αριστερή κοιλιακή χώρα και πολλαπλά τραύματα, που προκλήθηκαν από άμεση πλήξη λόγω της εγγύτητας της έκρηξης του βαρελότου, που ήταν γεμάτο εκρηκτική ύλη.

 iefimerida.grΤελικά Υπάρχει; Η Apple κατέγραψε το "τέρας" του Λοχ Νες! - Wed, 23 Apr 2014 08:32:55 +0300
Μια αινιγματική φιγούρα μέσα στα νερά της λίμνης Λοχ Νες, κατέγραψε η Apple, στους δορυφορικούς χάρτες της. Το περίγραμμα της σκιάς μέσα στα παγωμένα νερά της πιο διάσημης λίμνης της Σκωτίας, αναζοπυρώνει την φήμη της ύπαρξης ενός πλάσματος που οι παλαιοί Σκωτσέζοι ονομάζουν Νέσι.
Η Apple δημοσίευσε αυτές τις φωτογραφίες δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες "πιστούς" του μύθου του τέρατος, καθώς μέχρι τώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για γνήσιες φωτογραφίες και όχι για φάρσα.
Βεβαίως οι πιο δύσπιστοι μελετητές υποστηρίζουν ότι η φιγούρα είναι αποτέλεσμα κάποιου κυματισμού που προκλήθηκε στη διάσημη λίμνη, τη στιγμή της λήψης των φωτογραφιών από το δορυφόρο της Apple.
Δείτε τις φωτογραφίες.

Άρχισαν τα τηλεφωνικά ραντεβού με το ΠΕΔΥ - Wed, 23 Apr 2014 08:08:09 +0300
Σε μεγάλο αριθμό μονάδων του ΠΕΔΥ μπορούν να απευθύνονται από σήμερα οι πολίτες, καθώς επαναλειτουργεί το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού μέσω των 5ψήφιων αριθμών, προκειμένου οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τις Μονάδες Υγείας (πρώην Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ) του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Οι πολίτες μπορούν να καλούν για προγραμματισμό επισκέψεων στα 5ψήφια τηλεφωνικά νούμερα: 14554, 14784, 14884, 14900 και τις ώρες 7:00- 19:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ.Στα θρανία σήμερα οι μαθητές σε 500 σχολεία - Wed, 23 Apr 2014 08:05:19 +0300
Σήμερα χτύπησε το κουδούνι για εκατοντάδες σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα αντί της προσεχούς Δευτέρας προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις. Την απόφαση για το πρόωρο τέλος των πασχαλινών διακοπών των μαθητών 500 σχολείων (κάποια άνοιξαν σήμερα, κάποια άλλα την Πέμπτη και άλλα την Παρασκευή) έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία έχει εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας (8 πμ -11 πμ) για σήμερα Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. ΕΡΕΥΝΑ - Η λιτότητα σκότωσε 551 Ελληνες σε 2 χρόνια - Wed, 23 Apr 2014 08:02:52 +0300
Σχέση ανάμεσα στα μέτρα λιτότητας και την αύξηση του αριθμού των ανδρών που έδωσαν τέλος στη ζωή τους κατά τα έτη 2009 και 2010, εντοπίζει έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέτρα λιτότητας, εκτός από την τσέπη, είχαν αντίκτυπο και στην ψυχολογία των Ελλήνων, προκαλώντας αύξηση στις αυτοκτονίες ανδρών κυρίως. «Επιβεβαιώνοντας τις επίσημες στατιστικές στη Βρετανία που δείχνουν τα ποσοστά αυτοκτονιών να έχουν αυξηθεί εξαιτίας της ευρωκρίσης, οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ εντόπισαν σχέση μεταξύ περικοπών και αυτοκτονιών στην Ελλάδα», αναφέρει η εφημερίδα Guardian η οποία δημοσιεύει τη μελέτη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, κάθε πτώση 1% στις κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα, οδηγεί σε αύξηση των ανδρικών αυτοκτονιών κατά 0,43%. Κατόπιν επεξεργασίας άλλων πιθανών αιτιών αυτοκτονίας, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 551 άνδρες αυτοκτόνησαν «αποκλειστικά εξαιτίας της λιτότητας» από το 2009 ως το 2010, λέει στην εφημερίδα ο Νικόλαος Αντωνακάκης, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.

«Πρόκειται για περίπου έναν άνθρωπο την ημέρα. Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα το 2010 σημειώθηκαν περίπου δύο αυτοκτονίες την ημέρα, οι μισές εξ αυτών οφείλονταν στη λιτότητα», αναφέρει ο ερευνητής.
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως, αν και έχουν γίνει έρευνες σχετικά με την επίδραση που έχει στην υγεία η αρνητική οικονομική πρόοδος, υπήρχε ένα κενό για τη σχέση των περικοπών δαπανών με την υγεία. Ο Αντωνακάκης, όπως και ο έταιρος συγγραφέας της έρευνας, Άλαν Κόλινς, δηλώνουν στην εφημερίδα πως ένιωσαν μεγάλη έκπληξη όταν διαπίστωσαν πόσες αυτοκτονίες συνδέονται με την λιτότητα, καθώς και πόσο ξεκάθαρη ήταν η σύνδεση μεταξύ των δύο.
Τον μεγαλύτερο κίνδυνο αυτοκτονίας λόγω της λιτότητας αντιμετώπισαν οι άνδρες μεταξύ 45 και 89 ετών, ο πιο ευπαθής πληθυσμός στο να υποστεί περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις του.
Επόμενο βήμα των δύο ερευνητών είναι να μελετήσουν την αντίστοιχη σχέση και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δοκιμάστηκαν από την κρίση όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία.
Η έρευνα κρούει επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για την σημαντική αύξηση (200%) των μολύνσεων από το ιό ΗIV στην Ελλάδα από το 2011, καθώς ο προϋπολογισμός για την πρόληψή του μειώθηκε. Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι σημειώθηκαν τα πρώτα κρούσματα ελονοσίας στη χώρα μετά από δεκαετίες.
Πηγή: Guardian
Συνελήφθη 36χρονος για παράνομη οπλοκατοχή στους Αγίους Θεοδώρους - Wed, 23 Apr 2014 06:52:13 +0300
Συνελήφθη στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας ένας 36χρονος για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας συνέλαβαν τον 36χρονο γιατί κατείχε ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,32 mm με γεμιστήρα, πέντε φυσίγγια και έναν κάλυκα, τα οποία κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.Σαν σήμερα …από την τοπική ιστορία 23 Απριλίου 1944 - Ο Γιώργος Δάλλας εκλέγεται εθνοσύμβουλος Επαρχίας Καλαμάτας - Wed, 23 Apr 2014 06:45:43 +0300
Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου 1944, εκλέγεται εθνοσύμβουλος της Επαρχίας Καλαμάτας για να λάβει μέρος στο Εθνικό Συμβούλιο των Κορυσχάδων Ευρυτανίας, ο Γεώργιος Δάλλας.
Ο Γεώργιος Δάλλας γεννήθηκε στη Θουρία Μεσσηνίας. 
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε στις 22.5.1933. Δικηγόρησε στην Καλαμάτα. Το 1933 ήταν μέλος του πολιτικού γραφείου του Αγροτικού Κόμματος Ελλάδος (Α.Κ.Ε.). Το 1934-35 στάθηκε στο πλευρό των αγωνιζομένων για την Δημοκρατία και έλαβε μέρος σε όλες τις πολιτικές κινητοποιήσεις. 
Στις 23.1.1935, μαζί με δημοκρατικούς αγωνιστές δικηγόρους της Καλαμάτας Ν. Κουλουμβάκο, Ν. Ζησιμόπουλο, Θ. Κορμά, Γιαννούλη Παναγιωτόπουλο και Ν. Νικολόπουλο, υπερασπίστηκε τους κατηγορούμενους λιμενεργάτες της Καλαμάτας. 
Το 1936 συνελήφθη από όργανα της δικτατορίας Μεταξά. 
Έλαβε μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.
 Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της παράνομης αντιστασιακής οργάνωσης «Νέα Φιλική Εταιρεία» στη Μεσσηνία (15 Ιουνίου 1941), της οποίας εκλέχτηκε Γραμματέας. 
Μαζί με τον Ευάγγελο Δημητρακόπουλο (δικηγόρο-δημοσιογράφο) και άλλα μέλη της «Νέας Φιλικής Εταιρείας» εξέδωσαν την 1η Ιουλίου 1941 στην Καλαμάτα την παράνομη εφημερίδα «Ελληνική Σάλπιγγα», όργανο της οργάνωσης και συνέταξαν τον Αύγουστο του 1941 την πρώτη εθνικοαπελευθερωτική διακήρυξη της οργάνωσης προς το μεσσηνιακό λαό.
 Εκλέχθηκε πρώτος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΕΑΜ Μεσσηνίας (ΝΕΜ).
Την 23η Απριλίου 1944 εκλέχθηκε εθνοσύμβουλος της επαρχίας Καλαμάτας και έλαβε μέρος στο Εθνικό Συμβούλιο των Κορυσχάδων Ευρυτανίας. 
Αμέσως μετά την απελευθέρωση της Καλαμάτας, στις 10.9.1944, εκλέχθηκε πρόεδρος της «Προσωρινής Λαϊκής Επιτροπής Πόλης Καλαμάτας». 
Το Μάιο του 1945 διώχθηκε και φυλακίστηκε και μέχρι το 1946 ήταν κρατούμενος, μαζί με άλλους αντιστασιακούς, στην Ακροναυπλία και στη συνέχεια εκτοπίστηκε στην Ικαρία, τη Μακρόνησο και τον Άγιο Ευστράτιο.  
Mετά την αποφυλάκισή του το Δεκέμβριο του 1952 δικηγόρησε στην Αθήνα. 
Στις 21.4.1967 συνελήφθη από τη Χούντα των συνταγματαρχών και μεταφέρθηκε, με χιλιάδες άλλους συλληφθέντες, στον Ιππόδρομο Φαλήρου και από εκεί εκτοπίστηκε στην Γυάρο και το Παρθένι της Λέρου, μέχρι το Δεκέμβριο του 1969. 
Μετά την αποφυλάκισή του συνέχισε να δικηγορεί στην Αθήνα. 
Απεβίωσε στην Αθήνα στις 12.3.1984.
(Η νέα Φιλική Εταιρεία και η εθνική αντίσταση στην Καλαμάτα, Δ. Ζέρβας, Κ. Δάλλας).
Ο ΒουφραδιώτηςΟ Τύπος της Μεσσηνίας 23-4-2014 - Wed, 23 Apr 2014 06:45:04 +0300ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ - Επίσημη εκκίνηση της προεκλογικής περιόδου - Wed, 23 Apr 2014 00:03:39 +0300
Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος για τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 25 Μαΐου 2014, καθώς  δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο προκηρύσσονται οι ευρωεκλογές.
Στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται η 24η Μαΐου ως ημέρα ψηφοφορίας για τους Έλληνες που θα ψηφίσουν σε άλλα κράτη-μέλη όπου διαμένουν νόμιμα ή πρόκειται να βρίσκονται την ημέρα των εκλογών

Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: