1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ1
 2. ΕΡΤ2
 3. ΕΡΤ3
 4. ΑΝΤ1
 5. ΑΛΦΑ
 6. ΣΚΑΪ
 7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Οιχαλια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Οιχαλια

Τρεις ανήλικες αρκούδες από την Αλβανία στο Νυμφαίο

Κάτοικοι του Καταφυγίου της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο θα γίνουν πολύ σύντομα τρεις αρκούδες από την Αλβανία.

Πρόκειται για δύο θηλυκά και ένα αρσενικό αρκουδάκι ηλικίας μόλις δύο ετών που είναι αδέλφια και έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και των αρμόδιων αρχών στην Αλβανία μεταφέρθηκαν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στην Ελλάδα.
Οι τρεις αρκούδες ήταν αρχικά στην κατοχή ιδιώτη από τον οποίο και κατασχέθηκαν. Η κατοχή και αιχμαλωσία άγριων ζώων, αν και παράνομη, είναι μία συνηθισμένη πρακτική στην Αλβανία λόγω της έλλειψης ενός χώρου αντίστοιχου με το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για να τις φιλοξενήσει.
Οι αρχές της γειτονικής χώρας επικοινώνησαν με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ζητώντας του να φιλοξενήσει τις τρεις αρκούδες, οι οποίες δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον καθώς έχουν μεγαλώσει χωρίς τη μητέρα τους και υπό συνθήκες αιχμαλωσίας με αποτέλεσμα να μη γνωρίζουν πώς να επιβιώσουν ελεύθερες.
Και οι τρεις αρκούδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας.
Η ένταξή τους στο Καταφύγιο θα γίνει την Άνοιξη όταν θα έχουν ξυπνήσει και οι υπόλοιπες αρκούδες από το χειμέριο ύπνο.

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 11:00 am


Σοκάρουν τα στοιχεία για τον καρκίνο στην Ελλάδα

Την επέλαση του καρκίνου στη Δύση διαπιστώνουν οι επιστήμονες.

 Η νόσος αποτελεί πρόβλημα υγείας που εντείνεται συνεχώς αφενός λόγω της αύξησης της συχνότητάς του, αφετέρου λόγω του ότι εμφανίζεται σε συνεχώς νεότερα άτομα.
Το 2012 καταγράφηκαν 14,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου όλων των εντοπίσεων παγκοσμίως και υπολογίζεται ότι το 2025 θα αυξηθούν σε 19,3 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, στην Ελλάδα το 2012 (για το έτος αυτό είναι διαθέσιμα στοιχεία) καταγράφηκαν 41.000 νέα κρούσματα και 28.000 θάνατοι από καρκίνο.
Η χειρουργική παραδοσιακά αποτελούσε βασικό πυλώνα της αντιμετώπισης του καρκίνου. Σε περασμένες δεκαετίες οι επεμβάσεις που εκτελούνταν για καρκίνο γίνονταν ολοένα ριζικότερες και δυσκολότερα ανεκτές από τον ασθενή, ενώ η ιατρική κοινότητα ακόμα δεν μπορούσε να κατανοήσει τη φύση της νόσου.
«Η τεχνολογική πρόοδος των τελευταίων δεκαετιών, και η έκρηξη ερευνητικών και θεραπευτικών δυνατοτήτων που έφερε μαζί της, προσέφεραν νέες ιδέες και νέα εφόδια στη μάχη κατά του καρκίνου» τονίζει με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας, άμισθος επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», κ. Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, αναφέροντας ενδεικτικά τα εξής: «Η προσφορά της μοριακής βιολογίας στη μελέτη του καρκίνου υπήρξε καθοριστική- πλέον οι ιατροί άρχισαν να κατανοούν τον τρόπο ανάπτυξης των διαφόρων μορφών καρκίνου.
Προηγμένες διαγνωστικές τεχνικές μας επιτρέπουν την πρώιμη εντόπισή του, ενώ βιολογικοί δείκτες μας επιτρέπουν να προβλέψουμε τη μελλοντική συμπεριφορά του. Νέες θεραπείες, με τη χρήση νέων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, της προηγμένης ακτινοθεραπείας, ή ακόμα και βιολογικών παραγόντων, υπόσχονται πολύ καλύτερα αποτελέσματα για τους καρκινοπαθείς ασθενείς μας».
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χειρουργική ογκολογία σαν ιατρική εξειδίκευση γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει τη θεραπευτική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών ασθενών σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία για την ολιστική θεραπεία της νόσου που είναι έργο μιας πολυσύνθετης ομάδας ειδικών. Ο χειρουργός ογκολόγος, ο ογκολόγος, ο ακτινοδιαγνωστής, ο παθολογοανατόμος και ο ακτινοθεραπευτής οφείλουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν, εξατομικευμένα, τη στρατηγική αντιμετώπισης της νόσου για κάθε ασθενή.
Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχει αναγνωρισθεί ακόμα η χειρουργική ογκολογία ως ιατρική εξειδίκευση, όπως είναι η παθολογική ογκολογία και η ακτινοθεραπεία, παρά την από διετίας και πλέον θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου του ΚΕΣΥ, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας απευθυνόμενη στους αρμοδίους ζητεί τη νομοθετική ρύθμιση του κενού αυτού, καθώς «δεν απαιτεί δαπάνες αλλά αντίθετα θα συμβάλει και στην επιμόρφωση και εξοικείωση των νέων χειρουργών στη σύγχρονη αντιμετώπιση των όγκων».

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 10:00 am


ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - «Ξέχασαν» να δηλώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Τρεις εφοριακούς και δυο τελωνειακούς υπαλλήλους με αδικαιολόγητη προέλευση περιουσιακών στοιχείων εντόπισαν οι έλεγχοι του «πόθεν έσχες», που πραγματοποίησε η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.
Ειδικότερα στο πλαίσιο των διενεργούμενων ελέγχων περιουσιακής κατάστασης «Πόθεν Έσχες» των υπαλλήλων της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ολοκληρώθηκαν για το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2015 έως τα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους 89 στοχευμένοι έλεγχοι.
Από τους ελέγχους αυτούς εντοπίστηκαν πέντε υπάλληλοι με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων. Οι υπάλληλοι αυτοί δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων και τραπεζικές καταθέσεις από τα νομίμως αποκτηθέντα εισοδήματά τους.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν:
• ένας υπάλληλος (τελωνειακός) με απόκλιση 83.000 ευρώ,
• ένας υπάλληλος (τελωνειακός) με απόκλιση 101.000 ευρώ,
• ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 166.000 ευρώ,
• ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 78.000 ευρώ,
• ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 82.000 ευρώ.
Τα σχετικά πορίσματα στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό υπέρ του Δημοσίου και στον εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση.

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 9:10 am


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 35ΧΡΟΝΟΣ - Σοκ στους Αμπελοκήπους! Βρήκαν 12 γυάλες με έμβρυα πεταμένα σε κάδους σκουπιδιών


Σοκ στους Αμπελοκήπους! Βρήκαν 12 γυάλες με έμβρυα πεταμένα σε κάδους σκουπιδιών

Με ένα μακάβριο εύρημα ήρθαν αντιμέτωποι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι βρήκαν δώδεκα γυάλες με έμβρυα σε φορμόλη σε κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Καρύστου και Ιτέας στους Αμπελοκήπους. Οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι μέσα στις γυάλες υπήρχαν έμβρυα σε φορμόλη, από διαφορετικά στάδια της κύησης. Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, οι άνδρες της οποίας διενέργησαν έρευνα, ξεκινώντας από ιδιωτικά μαιευτήρια.
Τελικά έφτασαν στα ίχνη ενός πρώην διευθυντή γυναικολογικής κλινικής, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε ο 35χρονος γιος του γιατρού, ο οποίος και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί προστασίας που περιβάλλοντος.
Όπως είπε ο συλληφθείς σε αστυνομικούς, ο πατέρας του, ο οποίος ήταν διευθυντής σε γυναικολογική κλινική απεβίωσε πριν από ένα χρόνο και εκείνος πήγε στο σπίτι όπου διέμενε στους Αμπελοκήπους για να το καθαρίσει. Μεταξύ άλλων, έβαλε και τις γυάλες με τα έμβρυα σε ένα χάρτινο κουτί και τα άφησε δίπλα στον κάδο απορριμμάτων.
Ο 35χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 9:06 am


Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Ανεπάρκεια της Ελλάδας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης


Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Ανεπάρκεια της Ελλάδας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης

Δεν θα έπρεπε να είμαστε εδώ και να γεμίζουμε το κενό που έπρεπε να καλύπτουν οι ελληνικές αρχές στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης″ ήταν η διαπίστωση που έκανε μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, συμπληρώνοντας ότι, λόγω των Ευρωπαϊκών πολιτικών, πρόσφυγες και μετανάστες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν λαθροδιακινητές, βάζοντας έτσι τη ζωή τους σε κίνδυνο. ″Δεν περιμέναμε ότι θα έπρεπε να φροντίσουμε στην Ελλάδα για τις συνθήκες υγιεινής των νεοεισερχομένων προσφύγων και μεταναστών και για την παροχή πληροφοριών ανέφερε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας με θέμα «Προσφυγική Κρίση: η αποτυχία των πολιτικών διαχείρισης και η επόμενη μέρα» η Constance Thiesen από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
      Όπως σημείωσε, το 2015, γιατροί της οργάνωσης παρείχαν ιατρικές υπηρεσίες σε 44.000 ανθρώπους οι οποίοι υπέφεραν από αρρώστιες που προέκυψαν κατά το ταξίδι της προσφυγιάς και από τις συνθήκες που αναγκάζονταν να ζουν, αφού πολλές φορές, κοιμούνταν έξω. Υπογράμμισε δε, ότι από τον περασμένο Νοέμβριο που επιτρέπεται η διέλευση από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - ΠΓΔΜ μόνο σε πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία, επαναπροωθούνται από τη γειτονική χώρα άνθρωποι που έχουν υποστεί βία κατά την προσπάθειά τους να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
      Η Constance Thiesen χαρακτήρισε απαράδεκτη και την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά υποδοχής, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν πολλοί χώροι υποδοχής ενώ φαγητό και νερό παρέχεται μόνο από τις ΜΚΟ και τους εθελοντές.
      ″Διαπιστώνουμε επίσης, ότι συλλαμβάνονται άνθρωποι που προέρχονται από το Μαγκρέμπ, οι οποίοι κρατούνται κάτω από ακατάλληλες συνθήκες στα αστυνομικά τμήματα, χωρίς να καταλαβαίνουν οι ίδιοι τον λόγο με αποτέλεσμα να έχουμε απόπειρες αυτοκτονίας″ είπε το μέλος από τους από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
      Τον τζίρο των λαθροδιακινητών, από τον περασμένο Απρίλιο, υπολόγισε ο Αντώνης Ρήγας από τους ΓΧΣ, δηλώνοντας ότι ανέρχεται σε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ ημερησίως για την μεταφορά ανθρώπων από την Ελλάδα μέχρι την Σερβία.
      ″Όλοι συζητάνε για την ασφάλεια των συνόρων και όχι για την ασφάλεια των ανθρώπων που προέχει″ είπε από την πλευρά του ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, βάζοντας και ακόμη μία παράμετρο στα σχέδια για μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών.
      ″Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αιτηθούν άσυλο αλλά τι θα γίνει με αυτούς στους οποίους το αίτημα απορρίπτεται ή με αυτούς που δεν θέλουν να αιτηθούν άσυλο στην Ελλάδα″, διερωτήθηκε.
      Σύμφωνα, πάντως, με την Γεωργία Σπυροπούλου από τη Διεθνή Αμνηστία, το 2015 είχαμε 856.000 θαλάσσιες αφίξεις ανθρώπων στην χώρα μας, εκ των οποίων το 55% προέρχονταν από τη Συρία.
      ″Και όλοι αυτοί″, όπως συμπλήρωσε ο Αμίρ Καρίμι από το Κίνημα Αλληλεγγύης Προσφύγων σε Θεσσαλονίκη - Ειδομένη, ″αισθάνονται... τυχεροί που κατάφεραν να ξεφύγουν από μία ζοφερή πραγματικότητα όπου έβλεπαν δίπλα τους πτώματα και το μόνο που ήθελαν πολλές φορές, ήταν απλά να τους ακούσουν...."

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 9:00 am


ΒΙΝΤΕΟ - ΑΥΤΑ ΕΛΕΓΕ ο Τσίπρας στους αγρότες στην Λαμία !!!

«Πρόεδρε, να μην τα ξεχάσεις αυτά που μας είπες», έλεγαν οι αγρότες της Φθιώτιδας στον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι ένα βίντεο που δείχνει τι έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός όταν βρέθηκε στα μπλόκα των αγροτών στη Λαμία, μαζί με τον Βαγγέλη Αποστόλου, όταν ήταν φυσικά στην αντιπολίτευση.
«Όχι μόνο έπρεπε να σας έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός (Σαμαράς), αλλά έπρεπε να έχει έρθει μόνος του εδώ στα μπλόκα και να συζητήσει μαζί σας», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας.
Δείτε επίσης τι έλεγε για τους δανειστές, τα μνημόνια, αλλά και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
«Πρόεδρε, να μην τα ξεχάσεις αυτά που μας είπες», φώναξαν οι αγρότες, για να τους απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι «Εμείς μόνο ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε. Ή να αγωνιστούμε και να τα ανατρέψουμε τα πάντα, ή να πέσουμε μαχόμενοι», έλεγε ο πρωθυπουργός.
Όλα αυτά τον Φεβρουάριο του 2013 στη Λαμία....
Δείτε το βίντεο:

lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 8:30 am


ΣΤΑ " ΤΑΡΤΑΡΑ " Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Εκλογολογία και μαζική φυγή επενδυτών από την Ελλάδα

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για ακόμη μία φορά μέσα σε έναν χρόνο, η Ελλάδα μπαίνει σε ισχυρή πολιτική και οικονομική περιδίνηση, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθώς κοινωνική οργή και δανειστές αντίστοιχα σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου.
Είναι φανερό ότι πλέον γίνεται λόγος για κατάσταση πλήρους απαξίωσης σε όλα: η κυβέρνηση, που έλαβε για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο ανανεωμένη λαϊκή εντολή, ετοιμάζεται να ξαναπαίξει το «χαρτί» των πρόωρων εκλογών, ανήμπορη να αντιμετωπίσει τις θύελλες που ίδια έσπειρε με τους τακτικισμούς της.
AdTech Ad
Από τη μια πλευρά, η σεναριολογία των εκλογών που επανήλθε στο προσκήνιο από τον κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο. Η δήλωση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση που επιμείνουν οι δανειστές στις απαιτήσεις τους μόνο τυχαία δεν υπήρξε: έγινε σε απόλυτη συνεννόηση με το Μαξίμου, ώστε να βολιδοσκοπηθούν οι αντιδράσεις του κόσμου και να δημιουργηθεί ένα ιδιότυπο κλίμα φόβου.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και τα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου που απεργάζεται το Μαξίμου και περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – κατάργηση των μονοεδρικών. Εδώ, βεβαίως, υπάρχει η σθεναρή αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που βλέπουν μεθόδευση πίσω από τις όποιες αλλαγές προταθούν – όποτε προταθούν εν τέλει.
Επικίνδυνες αποκοτιές στη σκιά της «Μαύρης Δευτέρας» στο ελληνικό Χρηματιστήριο
Από την άλλη, αυτή η κίνηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, δηλαδή να ανοίξει κουβέντα για πρόωρες κάλπες, ανέδειξε εκ νέου την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό των κυβερνώντων, που με περίσσεια απερισκεψία κατόρθωσαν να βάλουν τη χώρα εκ νέου σε έναν κύκλο πολιτικής και οικονομικής αστάθειας.
Το προχθεσινό «limit down» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που έπιασε αρνητικό ρεκόρ 16 μηνών, απέδειξε ότι στην πολιτική πολλές φορές πρέπει να προσέχει κανείς τι λέει και κυρίως πώς το λέει. Ιδίως όταν οι δηλώσεις γίνονται με φόντο μια αγορά που έχει καταβαραθρωθεί το τελευταίο διάστημα και παραμένει βουτηγμένη στα υφεσιακά μέτρα του «Μνημονίου 3».
Ήδη οι ξένοι μέτοχοι των τραπεζών στέλνουν ιδιαιτέρως ανησυχητικά μηνύματα που εκπέμπουν κίνδυνο για ολική αποχώρησή τους από την Ελλάδα. Ήδη μεγάλα funds που είχαν συνδράμει στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2015, πλέον βρίσκονται σε φάση πλήρους αποεπένδυσης και αναχωρούν οριστικά από την ελληνική χρηματαγορά, βλέποντας ότι η χώρα ξαναμπαίνει σε επικίνδυνο «σπιράλ» αστάθειας και αβεβαιότητας
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, ακόμη και οι μεγάλοι στρατηγικοί επενδυτές βλέπουν πλέον με ανησυχία τις εξελίξεις γύρω από τη ζήτημα της αξιολόγησης, με την κυβέρνηση να δείχνει πως έχει χάσει τον έλεγχο των καταστάσεων, παρασυρόμενη σε ακόμη ένα «παιχνίδι καθυστερήσεων», βγαλμένο «καρμπόν» από την αντίστοιχη περίοδο Φεβρουαρίου – Ιουλίου του 2015.
Υπό το πρίσμα αυτό, επιβεβαιώνεται πλήρως το γεγονός ότι η κεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών υποχωρεί πλέον κάτω από τα 5 δισ. ευρώ, από 11,5 δισ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί στις αρχές του 2016. Με άλλα λόγια, τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κινδυνεύουν να χάσουν στην πράξη κεφάλαια από αυτά που συγκέντρωσαν στην πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση.
Βάσει αυτών των εξελίξεων, μόνον τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία της επικεφαλής του Εποπτικού Συστήματος Τραπεζών της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αθήνα, αφού πλέον έξω υπάρχει έκδηλη ανησυχία για το μονοπάτι που έχει πάρει η ελληνική οικονομία.
Σε κάθε περίπτωση, η εκλογολογία, σε συνδυασμό με την ανούσια αδολεσχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν προσφέρουν τίποτε καλό στη χώρα. Το αντίθετο, μάλιστα: τη βυθίζουν ολοένα και περισσότερο στην τάφρο της οικονομικής και πολιτικής απαξίωσης.
 
 
newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 8:30 am


Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης: 4ο Σεμινάριο με εντυπωσιακή προσέλευση!

Με εντυπωσιακή προσέλευση του κόσμου ολοκληρώθηκε το 4ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 
Για μία ακόμα φορά, αποδείχθηκε ότι οι κυνηγοί της λακωνικής πρωτεύουσας επιδιώκουν την ενημέρωση και την πληροφόρηση για το κυνήγι, αρκεί να τους δοθεί το κίνητρο και η ευκαιρία από το φορέα που τους εκπροσωπεί. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης έχοντας βάλει πολύ ψηλά τον πήχη κι έχοντας ακούσει τη φωνή των μελών του, αλλά και την ανάγκη τους για εξέλιξη και ανάπτυξη, διοργάνωσε για 4η φορά ένα επιμορφωτικό σεμινάριο με εκλεκτούς καλεσμένους και ανθρώπους εξειδικευμένους στο χώρο του κυνηγίου.
Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, κος Γιάννης Καρβουνιάρης, ο οποίος εμφανώς ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τονίζοντας ότι πλέον ο σύλλογος αποδεικνύει έμπρακτα τη δυναμική του κι έχει γίνει με το παράδειγμα και το έργο του ένας αξιοζήλευτος σύλλογος, όχι μόνο στη Λακωνία, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης δεν είναι πια ένα απλό εκδοτήριο αδειών, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός, στον οποίο αναπτύσσεται καθημερινά η ιδανική έκφραση του κυνηγίου.
Στη συνέχεια, ο κος Γιάννης Καρβουνιάρης υποδέχτηκε τους παρευρισκομένους, ευχαριστώντας για μία ακόμα φορά για τη στήριξη που δείχνουν τόσο στο πρόσωπό του όσο και στο ΔΣ. Παράλληλα, καλωσόρισε τον Εισαγγελέα Τρίπολης, κο Αντώνη Τάταρη, τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ, κύριο Θανάση Δαβάκη, το διευθυντή Δασών, κύριο Κοντάκο Ηλία, το διευθυντή της Ασφάλειας, κύριο
Ζάχο Αγρανιώτη, τον πρόεδρο του Κ.Σ.Μολάων, κύριο Μέμιτσα Νικόλαο, τον πρόεδρο του Κ.Σ.Βορείου Λακεδαίμονος, κύριο Καλαμαρά Βασίλειο και τον πατέρα Σεραφείμ, ο οποίος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Τέλος, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης ευχαρίστησε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου, το Συνεταιρισμό Εσπεριδοειδών «Λακωνία», καθώς και τους χορηγούς «Έθνος Κυνήγι» και ihunt.gr.   
Ακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο με τους Μπάμπη Αιγινίτη, διευθυντή της Ελληνικής Σχολής Κυνηγετικής Σκοποβολής,  Θάνο Κυριτσάκα, συγγραφέα - Αρθρογράφο στο "ΕΘΝΟΣ ΚΥΝΗΓΙ, το Γιάννη Παπαδόπουλο, εκτροφέα – εκπαιδευτή Epagnel – Setter και το Μάριο Παπαθανασόπουλο της εταιρείας Athletic Dog, οι οποίοι ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τη σκόπευση στο κυνήγι, τον ασφαλή χειρισμό του όπλου, το κυνήγι του λαγού και του αγριόχοιρου, τα  Setter και τις Ηπειρωτικές Φυλές.

 Κατά την ολοκλήρωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου, ο πρόεδρος του συλλόγου παρέδωσε στους ομιλητές τιμητικές πλακέτες, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, με τον πρόεδρο του Συλλόγου να ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής του μεγάλου χορού, στις 12 Μαρτίου 2016, αλλά και τις επερχόμενες δράσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, ευχόμενος υγεία για τις οικογένειες όλων των παρευρισκομένων.

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 8:01 am


Στη δημοσιότητα η αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Τις αιτήσεις - δήλωσης υποψηφιότητας για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016, που πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους όλοι οι υποψήφιοι ανήρτησε στο Διαδίκτυο το υπουργείο Παιδείας.
Η προθεσμία ορίζεται από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29  Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές  των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλαιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα.
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.
Έχουν ήδη σταλεί στα Λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης. Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, αναρτήθηκαν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και οι σχετικές εγκύκλιοι που περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος, παλαιό ή νέο σύστημα).
Υπενθυμίζεται  ότι όλοι οι ως άνω  μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά  περίπτωση, πρέπει ως τις 29 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.
Με την ευκαιρία το υπουργείο ενημερώνει τους υποψηφίους:
 1. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).
 2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει  να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις  που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές αντίστοιχα.
 3. Υποψήφιοι για το 10%  (χωρίς νέα εξέταση)  μπορούν  να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2014 ή το 2015 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.
 4. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ΓΕΛ εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), έχουν ήδη αποκτήσει  το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων. Αυτοί οι μαθητές, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα. 

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 8:00 am


Με το πενάκι του ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 7:27 am


Απρόθυμοι οι αστυνομικοί να εμποδίσουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα

Για ενδεχόμενο να μην πειθαρχήσουν αστυνομικοί των ΜΑΤ στην περίπτωση που λάβουν εντολή να σταματήσουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Με αφορμή τα επεισόδια στην Κω, ο κ. Μπαλάσκας, αφού καταδίκασε τις προκλητικές και απαράδεκτες επιθετικές συμπεριφορές συναδέλφων του από τα ΜΑΤ, είπε πως επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις τους για το θέμα των αγροτών και τις διαταγές που αναμένεται να τους δοθούν.
Το 20% όσων υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Αννα Μπουσδούκου είπε ότι το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες.
«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.
Κυβέρνηση: Τα ΜΑΤ δεν θα αφήσουν τα τρακτέρ να έρθουν στην Αθήνα
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή κορυφώνεται η διαβολοβδομάδα για την κυβέρνηση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Τα τρακτέρ ετοιμάζονται για κάθοδο στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή, όπου απειλούν να στρατοπεδεύσουν για τρεις ημέρες. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές, που ρωτήθηκαν επ' αυτού, απάντησαν στο iefimerida.gr ότι «το θέμα άπτεται άλλου υπουργείου», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι το πιο πιθανό είναι τα ΜΑΤ να δώσουν τη λύση, προλαβαίνοντας την κάθοδό τους.
Αγνωστο αν θα πειθαρχήσουν οι αστυνομικοί
Εδώ όμως γεννιούνται ερωτήματα, καθώς ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υποστήριξε πως είναι άγνωστο «αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής». Μάλιστα υπενθύμισε πως σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλοπ και τις ασπίδες, αποφάσισε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ.

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 7:00 am


Τελεσίγραφο από τους αγρότες: Δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια


Τελεσίγραφο από τους αγρότες: Δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια - Διάλογος μόνο επί των προτάσεών μας

«Πλέον οι αγρότες με το έγγραφο που στέλνουνε, έχουνε τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις, οπότε η κυβέρνηση είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να κάνει λίγο στην άκρη το ασφαλιστικό και να συζητήσει τις απόψεις των αγροτών», επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη σημερινή συνάντηση στον Προμαχώνα, τόνισε, «όποτε μας καλέσει σε διάλογο ο πρωθυπουργός, επί των προτάσεων που του καταθέτουμε, εμείς θα πάμε». Όπως δήλωσε ο κ. Καλογιάννης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «το αργότερο εντός της αυριανής ημέρας το κείμενο με τις προτάσεις μας θα φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και θα περιμένουμε τις εξελίξεις».
Στο μεταξύ, διίστανται οι απόψεις αυτών που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση στον Προμαχώνα, με ορισμένους να αναφέρουν ότι «ήταν χάσιμο χρόνου» και άλλους να την χαρακτηρίζουν εποικοδομητική. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι μπλόκων που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση υπέγραψαν τις προτάσεις των Τεμπών και όσοι δεν το έπραξαν έχουν προθεσμία μέχρι αύριο να το κάνουν. «Πρέπει να συζητηθεί το κείμενο στη γενική μας συνέλευση απόψε και μετά να υπογράψουμε», επισήμανε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Δοϊράνης, Γιώργος Τερζής, διατυπώνοντας ωστόσο την εκτίμηση «δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να πάμε σε διάλογο και όχι σε συλλαλητήρια».
Τελεσίγραφο από τους αγρότες: Δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια - Διάλογος μόνο επί των προτάσεών μαςΣτο μεταξύ, το μπλόκο του Προμαχώνα φαίνεται ότι πρώτα θέλει να μελετήσει εκτενώς το κείμενο με τις προτάσεις και τις θέσεις που θα αποστείλουν τα Τέμπη και μετά θα κρίνουν εάν θα το υπογράψουν. Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι «δεν πρόκειται να υπογραφεί», ενώ από τη σημερινή συνάντηση προκύπτει ότι μερίδα αυτών έχουν ήδη αποφασίσει να κατέβουν την Παρασκευή στην Αθήνα. Οι ζυμώσεις πάντως ακόμα συνεχίζονται και οι επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες.
«Τελεσίγραφο» προς την κυβέρνηση
«Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση. Όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Δηλώνουμε ότι δεν θα φύγουμε από την Αθήνα με άδεια χέρια».
Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας προς την κυβέρνηση με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου σχετικά με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, υπογραμμίζει την αμετακίνητη στάση των αγροτών να κατέλθουν την Παρασκευή στην Αθήνα και επισημαίνει: «Εμείς, κατεβαίνουμε στην Αθήνα στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων μας. Τα προβλήματα μας είναι προβλήματα επιβίωσης και τα αιτήματα μας πρέπει να ικανοποιηθούν αν θέλουν να παραμείνουμε στα χωράφια μας. Ζητάμε από την κυβέρνηση πολιτική λύση και όχι καταστολή και ποινικοποίηση του αγώνα μας. Με αυτή την έννοια, εμείς δηλώνουμε ότι και θα πραγματοποιηθεί η κάθοδος μας στην Αθήνα και θα διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα μαζί με το λαό των Αθηνών και για να εκφράσει την συμπαράσταση του στον αγώνα μας, αλλά και για να παλέψουμε μαζί, αφού το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού είναι κοινό και ο κοινός αγώνας θα είναι και πιο αποτελεσματικός. Δηλώνουμε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα αποχωρήσουμε με άδεια χέρια».
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας καθόδου στην Αθήνα την Παρασκευή, οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, ενώ όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της σήμερα η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αύριο στις 10 π.μ. θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με γενικό θέμα «γιατί ερχόμαστε στην Αθήνα, τι διεκδικούμε και γιατί».
Στο μεταξύ, συνεχίζοντας τους αποκλεισμούς επαρχιακών οδών και εναλλακτικών διαδρομών, σήμερα από τις 5 μέχρι τις 8.30 μ.μ. παρέμεινε κλειστή η επαρχιακή οδός Λάρισας - Αγιάς στο ύψος του Γερακαρίου, έκλεισε από τις 5 το απόγευμα και για μιάμιση ώρα ο κόμβος Πλατυκάμπου στην παλιά Ε.Ο. Λάρισας - Βόλου και έκλεισε επίσης και η νέα Ε.Ο. Λάρισας - Κοζάνης από τις 4 μ.μ. στο ύψος του Αργυροπουλίου.
Ανοιξε ο Προμαχώνας
Αίσιο τέλος είχαν οι πολύωρες διαπραγματεύσεις που έγιναν από τις 13 .00 στο τελωνείο του Προμαχώνα. Λίγο μετά τις 20:15, οι δρόμοι άνοιξαν και η κυκλοφορία στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία διεξάγεται κανονικά.
Υπενθυμίζεται ότι οι Έλληνες αγρότες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα μπλοκάρουν το τελωνείο μέχρι ώσπου αποφορτιστεί εντελώς η κίνηση και στις δύο πλευρές.

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 12:05 am


ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΕΝΙΑ: Το κορίτσι που συγκίνησε το πανελλήνιο, πετά για Αμερική με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο

Το κορίτσι που με τη σοβαρή περιπέτειά του, συγκίνησε όλη την Ελλάδα, εδώ και λίγη ώρα, πετά με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο προς την Αμερική.Η Ντένια Παράσχη ξεκινάει το ταξίδι της ελπίδας στην Αμερική και μάλιστα με το πρωθυπουργικο αεροσκάφος.
Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστή – δια στόματος Υφυπουργού Πολιτισμού – Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου – η είδηση ότι ξεκινά το ταξίδι της ελπίδας για την 28χρονη Ντένια Παράσχη.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοντονή τον ενημέρωσε ότι παραχωρείται έτοιμο και εξοπλισμένο ιατρικά το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου να γίνει η μεταφορά της Ντένιας στη Βοστόνη.

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 12:03 am


Εξιχνιάστηκε δολοφονία στην Πέλλα 18 χρόνια μετά: Ο εραστής του τον σκότωσε και έκαψε το πτώμα

 Ως δράστης συνελήφθη ένας 53χρονος -σήμερα- Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα από τις Δικαστικές Αρχές της Έδεσσας. 
Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή Έδεσσας.
Την υπόθεση, έφερε στο «φως» η νέα ομάδα διερεύνησης ανεξιχνίαστων εγκλημάτων του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και προστασίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποκαλούμενη κι ως "Cold Case". 
Επανεξετάζοντας εκ νέου την υπόθεση, η οποία επί σειρά ετών έφερε την ένδειξη «ανεξιχνίαστη», αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος έλαβαν καταθέσεις, εξέτασαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό που συλλέχθηκε με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μεθόδων που αναλύθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως ανακοινώθηκε, αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να ταυτοποιηθεί ο δράστης της ανθρωποκτονίας και να συλληφθεί. 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πτώμα του 23χρονου είχε βρεθεί απανθρακωμένο στις 12 Ιανουαρίου του 1998 σε δασική περιοχή του Κάτω Γραμματικού Πέλλας. 
Κατά πληροφορίες, έφερε τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετική καραμπίνα, ενώ τα δάχτυλά του ήταν «φαγωμένα», κάτι που ενδεχομένως προκλήθηκε από σκυλιά ή σαρκοβόρα ζώα.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 11:41 pm


ΦΩΤΟ - Ο Ρωσικός εφιάλτης της Τουρκίας στη Συρία!


FOTO1

Είναι η καινούργια αεροπορική ρωσική βάση στο διεθνές αεροδρόμιο που είχε κατασκευαστεί από τον Bassel Al-Assad στην πόλη Hmeymim κοντά στο λιμάνι της Λαττάκειας.
 Η είσοδος φυλάσσεται αυστηρά από Ρώσους κομάντος και δεν επιτρέπεται σε κανένα να πλησιάσει σε ακτίνα χιλιόμετρων.

FOTO2Στην βάση αυτή έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός ρωσικών βομβαρδιστικών τύπου Su-24, Su-25, και Su-30CM, πολεμικά ελικόπτερα τύπου Mi-8 και Mi-24, ενώ αναμένονται να προσγειωθούν τα καινούργια μαχητικά Su-35C. Υπολογίζεται το ειδικό προσωπικό γύρω στους 1000 κομάντος και άλλους.

Η βάση τροφοδοτείται από την άλλη κοντινή ρωσική βάση στο λιμάνι της Tartus σε απόσταση 50 χιλιόμετρα. Παράλληλα προσγειώνονται τα ρωσικά μεταγωγικά Antonov An-124 και Ilyushin Il-76, που μεταφέρουν οπλικά συστήματα και πολεμοφόδια.
FOTO3Στην βάση βρίσκονται σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας άρματα μάχης τύπου T-90, τεθωρακισμένα οχήματα τύπου BTR-82, πολυβόλα και τα Mi-24, Mi-8, που υποστηρίζουν τα πολεμικά ελικόπτερα.

Η βάση έχει περιέλθει σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στης 24 Νοεμβρίου και εκεί έχουν εγκατασταθεί και οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 που ελέγχουν όλον τον νότιο τουρκικό εναέριο χώρο μέχρι το βόρειο Ισραήλ.

FOTO5Η βάση αυτή έχει γίνει ο εφιάλτης της Άγκυρας γιατί γνωρίζει ότι κάθε απόπειρα της να παραβιάσει τον εθνικό χώρο της Συρίας θα βρει την σκληρή απάντηση των Ρώσων.
Παράλληλα η βάση αυτή δεσπόζει σε όλη την ανατολική Μεσόγειο δείχνοντας την ρωσική αποφασιστικότητα και πως η Ρωσία έχει βάλει για τα καλά το πόδι της στην ευρύτερη περιοχή.

 nikosxeiladakis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 11:26 pm


ΟΡΑΤΟΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ - 2013 ΤΧ68: Αυτός είναι ο αστεροειδής που θα περάσει «ξυστά» από τη Γη στις 5 Μαρτίου!


2013 ΤΧ68: Αυτός είναι ο αστεροειδής που θα περάσει «ξυστά» από τη Γη στις 5 Μαρτίου!

O αστεροειδής 2013 ΤΧ68, που πριν από δύο χρόνια μας είχε «επισκεφθεί» σε απόσταση 1,3 εκατ. μιλίων, ετοιμάζεται να προσεγγίσει εκ νεόυ τη Γη και μάλιστα πολύ σύντομα!

Η νέα του επίσκεψη αναμένεται για τις 5 Μαρτίου, οπότε και θα περάσει «ξυστά» από τον πλανήτη μας, σε απόσταση... μόλις 11.000 μιλίων.
Την είδηση επιβεβαίωση ήδη η NASA, καθησυχάζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση πρόσκρουσης στη Γη, αν και η πορεία του παραμένει αβέβαιη.
Σε κάθε περίπτωση, θα περάσει τόσο κοντά μας, που θα είναι ορατός ακόμη και με ένα κοινό τηλεσκόπιο.
Για όσους ανησυχούν, η NASA ενημερώνει ότι δεν αναμένεται φέτος αστεροειδής να χτυπήσει τη Γη. Οσο για το 2017, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες... μία στα 250 εκατομμύρια...

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 11:20 pm


O μικρόσωμος που κλέβει την παράσταση στα μπλόκα των αγροτών: Δείτε τον ατρόμητο άντρα που θα τα βάλει με την κυβέρνηση

Μια πολύ συμπαθής μορφή συμπαραστέκεται στους αγρότες και τον αγώνα τους, στο μπλόκο Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία.
Ο "πρόεδρος" όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του αγρότες βρίσκεται στο μπλόκο Κεφαλοβρύσου και οι φωτογραφίες που θα δείτε στο newsmessinia.blogspot.com κάνουν τον γύρο του διαδικτύου:

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 10:00 pm


ΜΑΤατζή θα χτυπήσεις τα αδέλφια σου; Εντολή Μαξίμου να μην φτάσει ... ούτε ένα τρακτέρ στο Σύνταγμα

Απόρθητο φρούριο η Αθήνα - Θα κλείσουν όλες τις εισόδους της πόλης
Η εντολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι σαφής: Δεν θα φτάσει κανένα τρακτέρ στο Σύνταγμα! Και για τον λόγο αυτόν έχει εκπονηθεί ήδη ένα σχέδιο αποτροπής της καθόδου των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, είτε από την στεριά είτε από την θάλασσα! Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία, και όχι μόνο η Τροχαία, θα απαγορεύσει την κάθοδο των τρακτέρ, είτε από τα διόδια Σχηματαρίου και Αφιδνών, είτε από τα λιμάνια.
Το βάρος του σχεδίου αυτού, υποτίθεται ότι έχει εκπονηθεί από την Τροχαία, αλλά όλο το βάρος είναι βέβαιο ότι θα πέσει στις κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας - αν αυτό χρειαστεί (βλέπε ΜΑΤ) και μάλιστα ίσως να έχουν ήδη ζητηθεί ενισχύσεις από την επαρχία!
Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα θα είναι απόρθητο φρούριο για τα τρακτέρ των αγροτών και όλες οι είσοδοι της πόλης θα είναι αποκλεισμένες ίσως και από την Πέμπτη!
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη ξεκαθάρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι τα τρακτέρ δεν θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.
«Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης δεν είναι στάση ανοχής. Είναι στάση κατανόησης και αποδοχής στο δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να διαδηλώνουν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους», ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, όταν ρωτήθηκε για την προειδοποίηση των αγροτών ότι θα κατέβουν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα.

«Σήμερα, όμως, είδα την ανακοίνωση του μπλόκου των Τεμπών, που είπαν ότι δεν θα κατέβουν με τρακτέρ διότι θέλουν να προσέλθουν σε έναν διάλογο, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σημειώσουμε. Αλλά πρέπει και να πούμε ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Αν πάω και ανέβω με ένα αυτοκίνητο σε ένα πεζοδρόμιο, νομίζω ότι η τροχαία θα με σταματήσει και θα με κατεβάσει. Επίσης υπάρχουν νόμοι και κανόνες για το ποια οχήματα εισέρχονται στο κέντρο της Αθήνας και νομίζω είναι δουλειά της τροχαίας να δει τι θα κάνει απέναντι σε αυτό» είπε η κ. Γεροβασίλη.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Αγροτικό, καθυστερεί της κρίσεις στην αστυνομία οι οποίες θα έπρεπε να είχαν ήδη αρχίσει. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταλήξει στο πρόσωπο του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει ήδη μήνυμα ότι οι κρίσεις θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 9:30 pm


Eurovision: Με το συγκρότημα «Argo» θα συμμετάσχει η Ελλάδα

Με το συγκρότημα «Argo» θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Το συγκρότημα «Argo» αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά - κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).
Σύντομα, η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, καθώς και τους συντελεστές του.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 9:00 pm


ΦΩΤΟ - Μια σεξοβόμβα στο πλευρό των αγροτών!Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΠΟΡΝΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΙΡΗΝΑΚΗ !!!
Η Μαρία Αλεξάνδρου, πρωταγωνίστρια των ροζ ταινιών παραγωγής του Δημήτρη Σειρηνάκη, πήγε στο μπλόκο των αγροτών του Αγίου Στεφάνου και έδειξε την αλληλεγγύη της στους αγώνες της αγροτιάς.
Δείτε τη φωτογραφία στο newsmessinia.blogspot.com:

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 8:30 pm


ΡΩΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΠΙΛ ΓΚΕΙΤΣ! Τον κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί τον Ζίκα σαν βιολογικό όπλο για τον αποπληθυσμό του πλανήτη!


Bill-gates-zika-virus-600x350
Ο ιός Ζίκα είναι ένα βιολογικό όπλο που μεταδίδεται από γενετικά τροποποιημένα κουνούπια να διαδώσουν την ασθένεια, σύμφωνα με μια έκθεση του Κρεμλίνου!
Φωτιά έχουν πάρει οι συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες ανά τον κόσμο μετά την έξαρση του ιού Ζίκα, που διαβάζοντας τα κανείς δεν θα μπορεί σίγουρα να ξεχωρίσει τι είναι αλήθεια η ψέμματα. Μετά λοιπόν και από τα μεταλλαγμένα κουνούπια και το πατεντάρισμα του ιού από το Ίδρυμα Ροκφέλλερ, τώρα μια νέα είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου που λέει ότι η Ρωσία κατηγορεί τον Μπίλ Γκέιτς και τους …Πεφωτισμένους (Ιλλουμινάτοι) για την επιδημία του Ζίκα στο πρόγραμμα αποπληθυσμού του πλανήτη!
Σύμφωνα λοιπόν με μια διαρροή από άκρως εμπιστευτική έκθεση της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού (SVR) που έχει περάσει και από το Κρεμλίνο, λέει ότι ο ιός Ζίκα είναι «ένα βιολογικό όπλο» από «κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις» και ότι ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης πίσω από τον ιό είναι το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates Bill Gates»!
Μάλιστα η είδηση λέει ότι ο Πούτιν εξοργίστηκε με τον Μπίλ Γκέιτς και σε διαβουλεύσεις του με ανώτατους αξιωματούχους σκέφτονται να θέσουν τον Γκέιτς «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στην Ρωσία και ότι η Παγκόσμια κυβέρνηση δημιούργησε τον Ζίκα ως βιολογικό όπλο ενάντια στην ανθρωπότητα!
Ένα βίντεο που έχει δοθεί στην δημοσιότητα έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα των συνωμοσιολογικών κύκλων, όπως λένε και οι ίδιοι, στο οποίο δείχνει τον Μπιλ Γκέιτς να δηλώνει θετικός στην μείωση του πληθυσμού του πλανήτη. Δείτε το παρακάτω:

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 8:00 pm


Απίστευτο! Ο παπάς που έθαψε τον πατέρα της Πάολα, έβαλε φωτογραφίες στο facebook

Απίστευτο! Ο παπάς που έθαψε τον πατέρα της Πάολα, έβαλε φωτογραφίες στο facebookΟ ένας από τους δύο παπάδες που κήδεψαν χθες στη Συκιά Χαλκιδικής τον πατέρα της Πάολα δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
Η κηδεία του πατέρα της τραγουδίστριας έγινε χθες το μεσημέρι, στη γενέτειρα της, παρουσία συγγενών και φίλων και τηρουμένων των εθίμων της περιοχής.
Η Πάολα ντυμένη στα μαύρα ήταν καταβεβλημένη ενώ είχε στο πλευρό της την μικρή Παολίνα, την μητέρα της και τον πρώην σύζυγό της, Φώτη Ζογγλοπίτη. Κοντά της επίσης βρέθηκαν η Ελένη Φουρέιρα και ο Κωνσταντίνος Αργυρός.
Το απίστευτο είναι πως ο ένας ιερέας, ο πάτερ Νικόλαος, δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες, που τραβούσε την ώρα της ταφής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Οι δημοσιεύσεις του προκάλεσαν την οργή όσων είδαν τις πρώτες φωτογραφίες, ανάμεσά τους και αυτή που η Πάολα αποχαιρετά με ένα φιλί τον πατέρα της και το πρώτο βίντεο που έβαλε και τα απέσυρε.

gossiptv

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 7:34 pm


ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Έρχονται προς φύτευση 12.000 δενδρύλλια δασικών ειδών

Μέσα στην εβδομάδα έρχονται στο Δήμο Καλαμάτας 12.000 δενδρύλλια δασικών ειδών από διάφορα φυτώρια Δασαρχείων εκτός Μεσσηνίας. 
Ο Δήμαρχος, Καλαμάτας σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ο Δήμος τα ζήτησε επίμονα και ευχαρίστησε τις Υπηρεσίες αυτές για τη συνεργασία τους. Προσέθεσε ότι «αυτά τα 12.000 δενδρύλλια θα διατεθούν και στην πόλη και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, για να εξυπηρετήσουν ζητήματα που έχουν σχέση και με την ποιότητα ζωής και με τον καλλωπισμό διαφόρων χώρων, όπως είναι σχολεία ή κοιμητήρια. 
Εντός των ημερών, θα αρχίσουν να κόβονται γηρασμένα δέντρα και θα αντικαθίστανται», ώστε να ενισχυθεί το υψηλό πράσινο.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 7:18 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Φέτος συμπληρώνονται 72 χρόνια από την εκτέλεση συμπατριωτών μας, στις 8 Φεβρουαρίου 1944, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
 Η εκτέλεση έγινε στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και οι νεκροί ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία.
Ο Δήμος Καλαμάτας, οι Οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης και οι συγγενείς των θυμάτων διοργανώνουν τελετή μνήμης, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, στο Κοιμητήριο Καλαμάτας. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί και στο πλαίσιο αυτής θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων.
Παρατίθεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
• Επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο
• Σύντομη αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης
• Προσκλητήριο πεσόντων
• Κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας
• Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων
• Ανάκρουση εθνικού ύμνου.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 7:13 pm


Ε.Σ.Α.μεΑ.: Έκκληση προς τα αγροτικά μπλόκα

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), όπως είναι γνωστό σε όλη την κοινωνία, στηρίζει τις δίκαιες αιτήσεις όλων των κοινωνικών ομάδων στον αγώνα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 
Στηρίζει και συμπαρίσταται και στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και στις κινητοποιήσεις του.

Με αίσθημα αλληλεγγύης απευθύνεται στον αγροτικό κόσμο που αγωνίζεται και κάνει έκκληση να δείξει την ίδια κοινωνική ευαισθησία προς τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, μία από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που η κρίση έχει γονατίσει. 
Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Αναπηρίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (ΕΛΙΕΑΚΑΠ), η ένωση των γιατρών των επιτροπών των ΚΕΠΑ, (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) που εξετάζει και αξιολογεί την αναπηρία, τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα, ενημέρωσε την Ε.Σ.Α.μεΑ. ότι τα μπλόκα των αγροτών απαγορεύουν τη διέλευση των γιατρών που έχουν λάβει φύλλο πορείας, ώστε να συμμετάσχουν σε Επιτροπή του ΚΕΠΑ, με αποτέλεσμα οι Επιτροπές να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. 
Αν αυτή η πρακτική δεν λήξει άμεσα, θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, που περιμένουν μία εξέταση για να λάβουν ένα επίδομα, μοναδικό οικονομικό πόρο.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά από τις επιτροπές και τις συνελεύσεις των αγροτών να αποφασίσουν να επιτρέπουν τη διέλευση σε γιατρούς με φύλλο πορείας, άτομα με αναπηρία, χρόνια πάσχοντες και γονείς ατόμων με αναπηρία, ώστε να μη δοκιμασθούν περαιτέρω.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 7:09 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: