1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   ΟιχαλιαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας για... ένα μπουκάλι κρασί! - Wed, 16 Apr 2014 09:01:43 +0300

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας για... ένα μπουκάλι κρασί!

Για ένα μπουκάλι πανάκριβο κόκκινο κρασί, παραιτήθηκε των καθηκόντων του ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, Μπάρι Ο' Φάρελ.
Την Τρίτη, ο κ. Ο' Φάρελ κατέθεσε στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς που ερευνά τις διασυνδέσεις της εταιρείας Australian Water Holdings (ΑWΗ) με πολιτικούς.
Όταν ρωτήθηκε αν είχε λάβει ένα πανάκριβο μπουκάλι κρασί Penfolds Grange 1959, αξίας 3,000 δολαρίων, από το αφεντικό της ΑWH Nick Di Girolamo, προκειμένου να κάνει «διευκολύνσεις» στην εταιρεία του, ο κ. Ο' Φάρελ το αρνήθηκε κατηγορηματικά.

«Αν το είχα λάβει θα το θυμόμουν» είπε. Αποδείχθηκε όμως ότι το είχε λάβει και είχε στείλει και εγγράφως τα ευχαριστήρια του στον κ. Nick Di Girolamo, κάτι που αποκαλύφθηκε σήμερα με αποτέλεσμα ο κ. Ο' Φάρελ να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας.

Στην ίδια Επιτροπή, κατέθεσε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ο ομογενής πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θανάσης Συνοδινός, ο οποίος υποχρεώθηκε επίσης να παραιτηθεί, ενώ έχουν εμπλακεί στην όλη υπόθεση και άλλοι ομογενείς.Παραδίδεται ο νέος δρόμος Ναύπλιο - Λυγουριό - Wed, 16 Apr 2014 08:54:18 +0300
Σήμερα το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου δρόμου Αρκαδικό - Χάνι Μερκούρη Αργολίδας, ο οποίος ολοκληρώθηκε και δίδεται στην κυκλοφορία. 
Με την παράδοση αυτού του οδικού άξονα στη κυκλοφορία και τη σύνδεσή του με το τμήμα Χάνι Μερκούρη- Λυγουριό, παραδίδεται ολοκληρωμένος στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Αρκαδικό- Λυγουριό, μήκους 12 χιλιομέτρων νέας χάραξης, ο οποίος παρακάμπτει τα χωριά Αρκαδικό, Γιαννουλέικα και Λυγουριό, μειώνοντας κατά δεκαπέντε λεπτά της ώρας τη διαδρομή Ναύπλιο- Λυγουριό, ενώ αυξάνει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών.

Η ολοκλήρωση του νέου δρόμου Αρκαδικό- Χάνι Μερκούρη, μήκους 8 χιλιομέτρων, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 7,2 εκατ. ευρώ, ενώ κόστισε τελικά 4,6 εκατ. ευρώ.
Σήμερα η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων - Wed, 16 Apr 2014 08:43:52 +0300
 Νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματισθεί και συγκεκριμένα σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, θα δοθεί η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, για το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 669.702 δικαιούχους, που ήδη εισέπραξαν τα επιδόματα του 2013.

«Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό προχωρήσαμε στην απόφαση να δοθεί νωρίτερα εφέτος το οικογενειακό επίδομα στους δικαιούχους.» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και τόνισε ότι, «Η ελληνική οικογένεια και η στήριξή της αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση».Η ΕΛ.ΑΣ "σκούπισε " Καλαμάτα και Μεσσήνη - Wed, 16 Apr 2014 07:08:05 +0300
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (15.4.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν εννέα (109)
άτομα, εκ των οποίων σαράντα επτά (47) ήταν ημεδαποί και εξήντα δύο (62) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν τριάντα τρία (133) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα οκτώ (38) άτομα, από τα οποία δεκαεπτά (17) ήταν ημεδαποί και είκοσι ένα (21) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
• Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
• Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για απόπειρα κλοπής σε κατάστημα. Επίσης κατηγορούνται και για ακόμη δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης Μεσσηνίας.
• Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα έξι (36) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και τρεις (3) παραβάσεις για επαιτεία, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• Τέσσερα (4) φυτά κάνναβης.
• Σπόροι κάνναβης, βάρους -8- γραμμαρίων.
• Μικροποσότητα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.COSTA NAVARINO -Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc in Tourism Management από το ALBA - Wed, 16 Apr 2014 06:40:29 +0300
Το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece παρουσιάζει το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Tourism Management. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας και ανάπτυξης επαγγελματιών που θα στελεχώσουν το χώρο του τουρισμού, δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα που θα έρθει να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες εξέλιξης στον συγκεκριμένο τομέα. Το MSc in Tourism Management έχει σχεδιαστεί για να εφοδιάσει τους νεαρούς απόφοιτους και τους επαγγελματίες  με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις αξίες που απαιτούνται για μια επιτυχημένη καριέρα στην εγχώρια, αλλά και στη διεθνή τουριστική βιομηχανία, καθώς και να βοηθήσει τις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις στην απόκτηση της προηγμένης επαγγελματικής διευθυντικής γνώσης και διαχείρισης ταλέντου που απαιτείται, προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ανταγωνιστούν στην παγκόσμια αγορά.
To πρόγραμμα με μότο «Upgrade to Business Class», συνδυάζει τις απαιτούμενες θεωρητικές, λειτουργικές και επιχειρησιακές γνώσεις και δεξιότητες, με την ανάπτυξη  προηγμένων διοικητικών ικανοτήτων, προκειμένου να εκπαιδεύσει τη νέα γενιά στελεχών του τουρισμού και απευθύνεται σε:
-       Απόφοιτους τουριστικών σχολών
-       Επιχειρηματίες τουριστικών επιχειρήσεων
-       Μέλη οικογενειακών επιχειρήσεων σε σχέση με τουρισμό
-       Νέους επαγγελματίες στο χώρο της φιλοξενίας, tour operators, τουριστικά γραφεία, διοργανωτές εκδηλώσεων και συνεδρίων, cruise makers και υπεύθυνους ψυχαγωγίας
-       Μεσίτες /Διαχειριστές  ακινήτων
Οι φοιτητές του Προγράμματος θα επωφεληθούν από τους στενούς δεσμούς του ALBA με την ελληνική τουριστική κοινότητα, καθώς και από την στρατηγική συνεργασία με την Costa Navarino, που περιλαμβάνει εξειδικευμένα workshops από επαγγελματίες της Costa Navarino, ευκαιρίες Πρακτικής Άσκησης στην καρδιά της τουριστικής περιόδου (Ιουν/Ιουλ), καθώς και τριήμερες εκπαιδευτικές επισκέψεις στο θέρετρο.

Τα ακαδημαϊκά μαθήματα σε συνδυασμό με εξειδικευμένα workshops από κορυφαίους ειδικούς του κλάδου είναι διαμορφωμένα, έτσι ώστε να καλύψουν τις υπαρκτές τεχνολογικές και διαχειριστικές προκλήσεις σε σχέση με τα ταξίδια, την κρουαζιέρα, τις εκδηλώσεις, τα συνέδρια, τη διαχείριση της ψυχαγωγίας, του ταξιδιωτικού προορισμού και των ακινήτων.
Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2014, ενώ αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχoυν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.alba.edu.gr/academic/tourism
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Ευαγγελία Μπαραλού στο ebaralou@alba.edu.gr και στο 210 89 64 531 (3218).Γ. ΔΕΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: "ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" - Wed, 16 Apr 2014 06:34:19 +0300
Τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, παρουσίασε στα Μέσα Ενημέρωσης του νομού ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού «Πελοποννησιακή Συνεργασία», Γιώργος Δέδες.
Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των θεσμικών λειτουργιών της αιρετής περιφέρειας, κάνοντας σαφή αναφορά στην σημασία που έχει για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας. 
Αναφερόμενος, όμως, ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε με έμφαση πως η μεταρρύθμιση έμεινε ανολοκλήρωτη. 
«Αιτία γι αυτό είναι το γεγονός πως η άσκηση της διοίκησης από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη είχε όλα τα στοιχεία παθογένειας με τα οποία εμφορείται η κεντρική εξουσία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου να λειτουργήσει ως το μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης».
Ο κ. Δέδες έκανε και πάλι αναφορά στο μοντέλο με το οποίο διοικεί ο Πέτρος Τατούλης και το «κλειστό, υπερσυγκεντρωτικό, αδιαφανές, αντιδημοκρατικό σύστημα εξουσίας» που δημιούργησε και διατηρεί αλώβητο γύρω από αυτόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απόλυτη απουσία θεσμικών διαδικασιών όχι μόνο στα όργανα της Περιφέρειας, αλλά και στην ίδια την παράταξη, η οποία είχε απονεκρωθεί απολύτως.
Ο κ. Δέδες απάντησε και στις αιτιάσεις που έχει δεχτεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του, που αποχώρησαν από την παράταξη Τατούλη: «εμείς, από την αρχή της θητείας της παρούσας διοίκησης είχαμε διαφοροποιηθεί σε μια σειρά από ζητήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρω την αντιπαράθεση που προκλήθηκε από τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη σας, του κ. Μαλαπάνη, την οποία ακολούθησε δική μου δήλωση διαφοροποίησης και καταγγελίας του ελλείμματος δημοκρατίας. Θα πρέπει, ωστόσο, να γίνει αντιληπτό ότι όταν αναπτύσσεται μια πολιτική σχέση υπάρχουν και άλλες προτεραιότητες που δεν επιτρέπουν την αναγκαστική και οριστική ρήξη. Μερικές φορές πρέπει να μετράς ποιο είναι το μείζον και πολλές φορές κρίναμε πως η παραγωγή άμεσου έργου, που το είχε ανάγκη ο πολίτης της Πελοποννήσου, είχε μεγαλύτερη σημασία από το να προκαλέσουμε ρήξη. Αυτό το καθεστώς αναγκαστικής συνύπαρξης διαλύθηκε όταν ο περιφερειάρχης παραβίασε «κόκκινες γραμμές», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Μεσσήνιου υποψήφιου περιφερειάρχη Οδυσσέα Βουδούρη, την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Όπως είπε κατατίθεται μία πρόταση, την οποία, εκφράζουν υποψήφιοι η διαδρομή των οποίων στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Πελοποννήσου είναι εφήμερη. Η πρόταση αυτή στοιχίζεται πίσω από μια σκληρή κομματική γραμμή και χρησιμοποιεί τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όχι για να αναζητήσει λύσεις στα προβλήματα της περιφέρειας και των κατοίκων της, αλλά για να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα για πολιτικούς λόγους.
Απαντώντας, τέλος, στο ερώτημα «ποιοι είμαστε» ο κ. Δέδες έκανε λόγο για μια ομάδα δραστήριων κοινωνικά και πολιτικά ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων έχουν καταγεγραμμένη διαδρομή στην Αυτοδιοίκηση. «Όλοι εμείς έχουμε αφήσει τις κομματικές μας ταυτότητες, χωρίς να απεμπολούμε τις πολιτικές μας καταβολές…».Ο Τύπος της Μεσσηνίας 16-4-2014 - Wed, 16 Apr 2014 08:34:34 +0300ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!! ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!!! - Wed, 16 Apr 2014 06:29:22 +0300
ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΑΚΑΙ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ  ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    ΕΠΠΕΡΑΑ Η ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΥΨΟΥΣ 2.142.000€

Γιώργος Μπέζος: 
«Πράττουμε το αυτονόητο και αυτό που έχουμε χρέος. Η ευθύνη για την Υγεία των Πολιτών και η αγάπη μας για το Νοσοκομείο, μας επιβάλουν καθημερινά να καταβάλλουμε  τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια. Έτσι και θα συνεχίσουμε. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας».

Αξιολογήθηκε θετικά και  εντάσσεται στο κοινοτικό πρόγραμμα  ΕΠΠΕΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,      η πρόταση  της  Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος συνολικού προϋπολογισμού 2.142.000€.

Πρόκειται πραγματικά για ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους της Νοσηλευτικής Μονάδας με την εφαρμογή ψυχρών υλικών στις όψεις των κτιριακών εγκαταστάσεων και με προσθήκη θερμομόνωσης στα δώματα της οροφής.

Ταυτόχρονα θα τοποθετηθούν νέες κεντρικές αντλίες θερμότητας υψηλής αποδόσεως με στόχο την αποφυγή μεγάλων απωλειών ψυχρού νερού στο εκτεταμένο δίκτυο  του Νοσοκομείου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι το δεύτερο μεγάλο έργο ενεργειακής εξοικονόμησης που υλοποιεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας βάσει του ίδιου κοινοτικού προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ.

Το πρώτο υλοποιήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι με την «μερική υποκατάσταση του πετρελαίου και την εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος στην οροφή του κτιρίου και του συστήματος BEMS» προϋπολογισμού 980.000€. Πρόκειται όπως έχει τονιστεί για το μεγαλύτερο δημόσιο έργο ηλιοθερμίας που έχει υλοποιηθεί στη χώρα μας, βάση του οποίου το Νοσοκομείο πέρυσι-στο πρώτο χρόνο λειτουργίας του έργου-εξοικονόμησε 240.000 περίπου ευρώ  ήτοι το 40% εξοικονόμηση πόρων και χάρη σ’ αυτή την ουσιαστική παρέμβαση χαρακτηρίστηκε   η Νοσοκομειακή Μονάδα Καλαμάτας ως το  «πρώτο πράσινο νοσοκομείο της χώρας»

Φέτος, με τη σημερινή θετική αξιολόγηση της νέας πρότασης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ, η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρά στο έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης. Έργο που θα συμβάλει καθοριστικά και άμεσα τόσο στα οικονομικά οφέλη του Νοσοκομείου με σημαντική μείωση των εξόδων ενέργειας όσο και στα περιβαλλοντολογικά οφέλη από τη μείωση των εκπομπών του CO2 και κατ’ επέκταση άμεση ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον.

Η διαγωνιστική διαδικασία και η επίβλεψη του ανωτέρου έργου θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μέσω Προγραμματικής Σύμβασης. Ήδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της  Δευτέρας ψηφίστηκε ομόφωνα η σύναψη προγραμματικής σύμβασης.

Με αφορμή τη σημερινή θετική εξέλιξη ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας    Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:

«Με μεθοδικότητα και με συλλογική δουλειά επιτυγχάνουμε σήμερα άλλον έναν μεγάλο και σημαντικό στόχο. Αποτελεί κυρίαρχο και καθημερινό μας μέλημα να καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να αναβαθμίζουμε συνεχώς το Νοσοκομείο μας. Αυτό είναι το χρέος μας, αυτή είναι η ευθύνη μας. Το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο των κοινοτικών πόρων αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση που οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε και στο τελευταίο ευρώ. Για αυτό λοιπόν και  δεν αφήνουμε ούτε μέρα να πάει χαμένη.

Σ’ αυτή τη προσπάθεια έχουμε δηλώσει ότι δεν είμαστε μόνοι. Κυρίως είναι μαζί μας  όλη η Μεσσηνιακή κοινωνία από την οποία αντλούμε δύναμη και κουράγιο.

Ιδιαίτερα για τη σημερινή μας επιτυχία θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής  Νάντια Γιαννακοπούλου.

Με τη κυρία Γιαννακοπούλου μάλιστα, συνεργαζόμαστε στενά εδώ και  6 μήνες για να έχουμε σήμερα αυτή τη θετική εξέλιξη. Την ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη βοήθεια και την καθοριστική της συμβολή  στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Όπως επίσης θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και στο Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Κατσίβελα  με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί την υλοποίηση αυτής της ιδέας και ήταν συνεχώς δίπλα μας και αρωγός.

Κλείνοντας να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συνεργάτες μου, στους ανθρώπους της τεχνικής μας υπηρεσίας που εργάζονται συστηματικά και νυχθημερόν προκειμένου να πετυχαίνουμε τέτοιους μεγάλους στόχους».ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ - - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω - Wed, 16 Apr 2014 00:30:00 +0300
Γυνή, βαλοῦσα σώματι Χριστοῦ μύρον,
Τὴν Νικοδήμου προὔλαβε σμυρναλόην.

Βιογραφία
Κατά την Μεγάλη Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης φέρεται στη μνήμη μας, η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του.

Δύο μέρες πριν το Πάσχα, καθώς ο Κύριος ανέβαινε προς τα Ιεροσόλυμα, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι στου λεπρού Σίμωνα, τον πλησίασε μια πόρνη γυναίκα κι άλειψε το κεφάλι Του με πολύτιμο μύρο. Η τιμή του ήταν γύρω στα τριακόσια δηνάρια, πολύτιμο άρωμα και γι' αυτό οι μαθητές την επέκριναν και περισσότερο απ' όλους ο Ιούδας. Γνώριζαν οι μαθητές καλά πόσο μεγάλο ζήλο έδειχνε πάντοτε ο Χριστός για την ελεημοσύνη προς τους φτωχούς. Ο Χριστός όμως την υπερασπίσθηκε, για να μην αποτραπεί απ' το καλό της σκοπό. Ανέφερε μάλιστα και τον ενταφιασμό Του, προσπαθώντας να αποτρέψει τον Ιούδα από τη προδοσία, αλλά μάταια. Τότε απέδωσε στη γυναίκα την μεγάλη τιμή να διακηρύσσεται το ενάρετο έργο της σε ολόκληρο την οικουμένη.

Ο Ιερός Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι δύο ήταν οι γυναίκες που άλειψαν με μύρο τον Κύριο. Οι τρεις πρώτοι Ευαγγελιστές αναφέρουν μια και την ίδια γυναίκα, που πήρε την ονομασία πόρνη. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης όμως κάνει λόγο για άλλη γυναίκα, αξιοθαύμαστη και σεμνή, τη Μαρία την αδελφή του Λαζάρου, που άλειψε τα άχραντα πόδια Του σκουπίζοντας τα με τις τρίχες των μαλλιών της.

Ἀπολυτίκιον
Ἦχος πλ. δ'.
Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός, καὶ μακάριος ὁ δοῦλος, ὃν εὑρήσει γρηγοροῦντα, ἀνάξιος δὲ πάλιν, ὃν εὑρήσει ῥαθυμοῦντα. Βλέπε οὖν ψυχή μου, μὴ τῷ ὕπνῳ κατενεχθής, ἵνα μῄ τῷ θανάτῳ παραδοθῇς, καὶ τῆς βασιλείας ἔξω κλεισθῇς, ἀλλὰ ἀνάνηψον κράζουσα· Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος εἶ ὁ Θεός, διὰ τῆς Θεοτόκου ἐλέησον ἡμᾶς.

(Μετάφραση Ανδρέας Θεοδώρου)
Να, ὁ Νυμφίος ἔρχεται στὸ μέσο τῆς νύχτας, κι εὐτυχισμένος θὰ εἶναι ὁ δοῦλος ποὺ θὰ τὸν βρεῖ (ὁ Νυμφίος) ξάγρυπνο νὰ τὸν περιμένει· ἀνάξιος ὅμως πάλι θὰ εἶναι ἐκεῖνος, ποὺ θὰ τὸν βρεῖ ράθυμο καὶ ἀπροετοίμαστο. Βλέπε, λοιπόν, ψυχή μου νὰ μὴ βυθιστεῖς στὸν πνευματικὸ ὕπνο, γιὰ νὰ μὴν παραδοθεῖς στὸ θάνατο (τῆς ἁμαρτίας) καὶ νὰ μείνεις ἔξω τῆς βασιλείας τοῦ Θεοῦ. Ἀλλὰ ἀνάνηψε κράζοντας· Ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος εἶσαι ἐσὺ ὁ Θεὸς· σῶσε μας διὰ τῆς προστασίας τῶν ἐπουρανίων ἀσωμάτων δυνάμεων (τῶν Ἀγγέλων).

Κοντάκιον
Ἦχος δ'. Ὁ ὑψωθεὶς.
Ὑπὲρ τὴν Πόρνην Ἀγαθὲ ἀνομήσας, δακρύων ὄμβρους οὐδαμῶς σοι προσῆξα, ἀλλὰ σιγῇ δεόμενος προσπίπτω σοι, πόθῳ ἀσπαζόμενος, τοὺς ἀχράντους σου πόδας, ὅπως μοι τὴν ἄφεσιν, ὡς Δεσπότης παράσχῃς, τῶν ὀφλημάτων κράζοντι Σωτήρ. Ἐκ τοῦ βορβόρου τῶν ἔργων μου ῥῦσαί με.

(Μετάφραση Ανδρέας Θεοδώρου)
Ἀγαθὲ Κύριε, ἂν καὶ ἁμάρτησα πιὸ πολὺ ἀπὸ τὴν πόρνη ὅμως δέ σοῦ πρόσφερα (ὅπως ἐκείνη) βροχὴ δακρύων μετανοίας· ἀλλὰ πέφτω στὰ πόδια σου, σιωπηλὰ δεόμενος καὶ ἀσπαζόμενος τὰ ὁλοκάθαρα πόδια σου, νὰ μοῦ χορηγήσεις συγχώρηση τῶν πταισμάτων μου, κράζοντας Σωτῆρα μου: Λύτρωσέ με ἀπὸ τὸν ἠθικὸ βόρβορο τῶν ἁμαρτημάτων μου καὶ σῶσε με.

Κάθισμα
Ἦχος γ'. Τὴν ὡραιότητα.
Πόρνη προσῆλθέ σοι, μύρα σὺν δάκρυσι, κατακενοῦσά σου ποσὶ Φιλάνθρωπε, καὶ δυσωδίας τῶν κακῶν, λυτροῦται τῇ κελεύσει σου, πνέων δὲ τὴν χάριν σου, μαθητής ὁ ἀχάριστος, ταύτην ἀποβάλλεται, καὶ βορβόρῳ συμφύρεται, φιλαργυρίᾳ ἀπεμπολῶν σε. Δόξα Χριστὲ τῇ εὐσπλαγχνίᾳ σου.

(Μετάφραση Ανδρέας Θεοδώρου)
Μιὰ πόρνη γυναίκα σὲ πλησίασε, φιλάνθρωπε Κύριε, καὶ ἄδειασε στὰ πόδια σου ἀρώματα ἀνακατεμένα μὲ δάκρυα. Καὶ τὴ στιγμὴ ἐκείνη λυτρώθηκε μὲ τὸ πρόσταγμά σου ἀπὸ τὴ δυσωδία τῶν ἁμαρτημάτων της. Ἀντίθετα ὁ Ἰούδας, ὁ ἀχάριστος μαθητής, ἂν καὶ ἀνέπνεε τὴν εὐωδία της χάριτός σου, ἀπέβαλε αὐτὴ καὶ ἀναμίχτηκε μὲ τὴν ἀναθυμίαση τοῦ βορβόρου τῆς ἁμαρτίας, πουλώντας σε ἀπὸ φιλαργυρία. Δόξα, Χριστέ, στὴν εὐσπλαχνία σου!

Ἕτερον Κάθισμα
Ἦχος δ'. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ἰούδας ὁ δόλιος, φιλαργυρίας ἐρῶν, προδοῦναί σε Κύριε, τὸν θησαυρὸν τῆς ζωῆς, δολίως ἐμελέτησεν. Ὅθεν καὶ παροινήσας, τρέχει πρὸς Ἰουδαίους, λέγει τοῖς παρανόμοις. Τί μοι θέλετε δοῦναι, κᾀγὼ παραδώσω ὑμῖν, εἰς τὸ σταυρῶσαι αὐτόν;

Ἕτερον Κάθισμα
Ἦχος α'. Τὸν τάφον σου Σωτὴρ.
Ἡ Πόρνη ἐν κλαυθμῷ, ἀνεβόα οἰκτίρμον, ἐκμάσσουσα θερμῶς, τοὺς ἀχράντους σου πόδας, θριξὶ τῆς κεφαλῆς αὐτῆς, καὶ ἐκ βάθους στενάζουσα. Μὴ ἀπώσῃ με, μηδὲ βδελύξῃ Θεέ μου, ἀλλὰ δέξαι με, μετανοοῦσαν, καὶ σῶσον, ὡς μόνος φιλάνθρωπος.

Ὁ Οἶκος
Ἡ πρῴην ἄσωτος Γυνή, ἐξαίφνης σώφρων ὤφθη, μισήσασα τὰ ἔργα, τῆς αἰσχρᾶς ἁμαρτίας, καὶ ἡδονὰς τοῦ σώματος, διενθυμουμένη τὴν αἰσχύνην τὴν πολλήν, καὶ κρίσιν τῆς κολάσεως, ἣν ὑποστῶσι πόρνοι καὶ ἄσωτοι, ὧν περ πρῶτος πέλω, καὶ πτοοῦμαι, ἀλλ' ἐμμένω τῇ φαύλῃ συνηθείᾳ ὁ ἄφρων, ἡ Πόρνη δὲ γυνή, καὶ πτοηθεῖσα, καὶ σπουδάσασα ταχύ, ἦλθε βοῶσα πρὸς τὸν Λυτρωτήν· Φιλάνθρωπε καὶ οἰκτίρμον, ἐκ τοῦ βορβόρου τῶν ἔργων μου ῥῦσαί με.ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ - Wed, 16 Apr 2014 06:37:27 +0300
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ
Το άγιο Φως της Ανάστασης ,
ας φωτίσει τις ψυχές
και τις ζωές όλων μας.
Σαν σήμερα …από την τοπική ιστορία 16 Απριλίου 1961 - Απεβίωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Δασκαλάκης - Wed, 16 Apr 2014 00:00:02 +0300
Σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1961, απεβίωσε αιφνιδίως ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Δασκαλάκης (κατά κόσμο Ιωάννης Δασκαλάκης).
Είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 31 Αυγούστου 1906
Σπούδασε θεολογία στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 7 Ιουνίου 1930 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρυσόστομο και πρεσβύτερος το 1933. Το 1934, διορίστηκε καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης και το 1941, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Χειροτονήθηκε μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Γυθείου και Οιτύλου στις 28 Φεβρουαρίου 1942. 
Στις 13 Οκτωβρίου 1945, και αφού παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Πολύκαρπος Συνοδινός, τον διαδέχτηκε στη Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος απεβίωσε αιφνιδίως στις 14 Απριλίου 1961, (κατά άλλους στις 16 Απριλίου), κατά τη διάρκεια λιτανείας στην Κορώνη. Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα στις 18 Απριλίου 1961, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Θεοκλήτου
Ετάφη στο Νεκροταφείο της Καλαμάτας, όπου διατηρείται ο τάφος του.

Ο ΒουφραδιώτηςΘερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Εικονική αερομαχία ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών - Tue, 15 Apr 2014 23:45:53 +0300
Τέσσερα οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή στην περιοχή του βορείου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία ήταν τον Ιανουάριο του 2012 οπότε είχε σημειωθεί μία εμπλοκή.

Στο FIR Αθηνών εισήλθε επίσης ένα τουρκικό ελικόπτερο, στην ίδια περιοχή, που απογειώθηκε από τουρκικό πολεμικό πλοίο.

Συνολικά καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκαν σε 3 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βορείου Αιγαίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

iefimerida.grΌλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ και σε τοπικό επίπεδο ; - Tue, 15 Apr 2014 23:05:38 +0300
Τα «λαμόγια» έλκονται από την εξουσία όπως ο καρχαρίας από το αίμα.
Έχουμε γράψει επανειλημμένως για τους … παλαιοπασόκους που έσπευσαν στο πλευρό του Α. Τσίπρα για να μεταλαμπαδεύσουν την πράσινη τεχνογνωσία των διορισμών και του κρατισμού στους… νεοσσούς του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να γίνει κόμμα εξουσίας εφορμώντας πρός την εξουσία από τις τοπικές εκλογές ...
Μα, θα μου πεις, οι άνθρωποι αυτοί δεν αρνούνται την ιστορία των πολιτικών φορέων που υποστηρίζουν, ή των ευρύτερων κομματικών παρατάξεων που διαμορφώνουν στην συγκυρία την παραπάνω κατηγοριοποίηση, απλώς διατυπώνουν κάτι λογικοφανές:
 πως τα «λαμόγια» έλκονται από την εξουσία όπως ο καρχαρίας από το αίμα.
Με αυτήν την έννοια κάθε φορά που μια νέα πολιτική δύναμη ανέρχεται στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας και μάλιστα στο πλαίσιο μιας γενικευμένης κατάρρευσης ενός καθεστώτος  που παρήγαγε «λαμόγια» κάθε είδους, θα πρέπει να κατηγορείται ως το άνδρο ή το κανάλι των «αρχιλαμογιών».
 Ή με άλλα λόγια, πως οι έλληνες θέλοντας να απομακρυνθούν οι ίδιοι και να απομακρύνουν τα «λαμόγια» από την πολιτική και οικονομική εξουσία του τόπου, οδηγούνται στο να υποστηρίζουν  και πάλι τα «αρχιλαμόγια»! 
 Ο ΣΥΡΙΖΑ, λένε όλοι εξαπατά την κοινωνία, εμφανίζοντας μπροστά ένα πέπλο με έντιμους ή σχετικά έντιμους και ατσαλάκωτους για να καλύψει πίσω από αυτούς τα  κάθε λογής «λαμόγια» που διψάνε για εξουσία .
Στο "χέρι " του απλού πολίτη  στις εκλογές του Μαίου είναι επιλογή άν θα επιβραβεύσει την πολιτική πορεία των σαρκοβόρων που ρούφηξαν με τις πολιτικές τους στα χρόνια της παντοδυναμίας τους το αίμα του κοσμάκη συνεχίζοντας από τις δημαρχιακές θέσεις που ονειρεύονται το καταστροφικό τους έργο 

Β.ΜΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ! Οι Τούρκοι έβγαλαν πλοία στη Χίο για να εντοπίσουν το F - 16 που έπεσε το 1996! - Tue, 15 Apr 2014 21:52:54 +0300
Οι Τούρκοι επιχειρούν να προκαλέσουν ένταση στο Αιγαίο εκμεταλλευόμενοι μια τραγωδία. Την πτώση τουρκικου F - 16 νότια της Χίου του 1996, την οποία κάποιοι κύκλοι επιμένουν να αποδίδουν σε “κατάρριψη”, παρασύροντας και την οικογένεια του πιλότου που χάθηκε.

Τουρκικά πλοία ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή και αυτό προκαλεί ερωτήματα για τις προθέσεις της Άγκυρας.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις έρευνες που διεξάγουν τουρκικά πλοία, σε περιοχή νοτίως της Χίου, για την ανέλκυση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους, δήλωσε τα εξής:

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, βεβαίως και έχει ενημερωθεί από τις τουρκικές αρχές για τις έρευνες, οι οποίες διεξάγονται σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή νοτίως της Χίου, και αφορούν στον εντοπισμό και στην ανέλκυση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους που κατέπεσε το 1996, καθώς και της σορού του πιλότου του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη, προβεί σε όλες τις δέουσες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι τουρκικές έρευνες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, εκφράζοντας, ταυτοχρόνως, την ετοιμότητα της Ελλάδος, εάν χρειασθεί, να συνδράμει τις προσπάθειες εντοπισμού και ανέλκυσης.

Ευνόητο, τέλος, είναι ότι οι αρμόδιες ελληνικές αρχές παρακολουθούν στενά το ζήτημα».


onalert.grΟΔΗΓΙΕΣ από την Πολιτική προστασία - Σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ημέρες - Tue, 15 Apr 2014 21:35:14 +0300
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 και από τα βορειοδυτικά. 

Πιο αναλυτικά:

Την Μεγάλη Τετάρτη (16/4)

 • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους, προβλέπονται στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην Δυτική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και βόρεια Ελλάδα, μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
 • Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της Δυτικής) και της Δυτικής Στερεάς (σε υψόμετρο πάνω από τα 1.200 μέτρα).
Την Μεγάλη Πέμπτη (17/4)
 • Στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν, κατά διαστήματα, να είναι τοπικά ισχυρές.
 • Τα έντονα φαινόμενα (ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι) θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα βαθμιαία, όμως στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο θα εξασθενήσουν.
 • Χιονόπτωση θα εκδηλωθεί στα ορεινά (σε υψόμετρο πάνω από τα 1.100 μέτρα).
Την Μεγάλη Παρασκευή (18/4)
 • Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί, με περεταίρω εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες στις περισσότερες περιοχές, εκτός από την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανό να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα.
 • Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (σε υψόμετρο πάνω από τα 1.10 μέτρα).
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων (καταιγίδων, πιθανής χαλαζόπτωσης και χιονόπτωσης). Ειδικότερα:

 • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
 • Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.
 • Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
 • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
 • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
 • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
 • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να πληροφορήσουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
 • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.Νέο πρόγραμμα για 75.000 ανέργους - Tue, 15 Apr 2014 21:28:35 +0300
 Τις 75.000 θα φτάσουν οι ωφελούμενοι από το νέο κύκλο του προγράμματος Voucher «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών», που ξεκινάει μέσα τον Απρίλιο. Το πρόγραμμα voucher απευθύνεται σε νέους ανέργους έως 29 ετών, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 5 μήνες σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.
Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher δεν αναμένεται να έχει διαφοροποιήσεις από το περσινό πρόγραμμα......

Διαβάστε περισσότερα εδώ...Πάνω από 2 κιλά ηρωίνης εντοπίσαν αστυνομικοί στα Εξαμίλια Κορινθίας - Tue, 15 Apr 2014 21:24:36 +0300
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου, ερευνώντας πληροφορία, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση και εντόπισαν σε υπαίθριο χώρο πλησίον εγκαταλελειμμένου κτίσματος στα Εξαμίλια Κορινθίας, επιμελώς κρυμμένη, μία συσκευασία που περιείχε δύο κιλά και 120 γραμμάρια ηρωίνης, ένα πιστόλι κρότου, μία ζυγαριά ακριβείας, καθώς και ένα ζευγάρι γάντια, τα οποία κατασχέθηκαν. Η Ασφάλεια Κορίνθου ερευνά την υπόθεση για τον εντοπισμό των δραστών. Στο μεταξύ, στο πλαίσιο επιχείρησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνελήφθησαν δώδεκα άτομα κατηγορούμενα κατά περίπτωση, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, για άσκοπους πυροβολισμούς και για παραβάσεις του ΚΟΚ και του Τελωνειακού Κώδικα.
Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, εξακόσια σαράντα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και διάφορα αντικείμενα, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων ερευνάται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.Επιστροφή κατασχεθέντων ποσών μισθών και συντάξεων από τις ΔΟΥ - Tue, 15 Apr 2014 21:09:09 +0300
Με αίτησή τους στην αρμόδια εφορία οφειλέτες του δημοσίου, στους οποίους έχει γίνει κατάσχεση μισθού ή σύνταξης κάτω των 1.500 ευρώ ή για ληξιπρόθεσμες οφειλές χαμηλότερες των 500 ευρώ θα μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή των ποσών αυτών.
Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, λόγω των νέων διατάξεων της νομοθεσίας που ψηφίσθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με αυτές αυξήθηκε από 1.000 ευρώ σε 1.500 ευρώ το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων και από 300 σε 500 ευρώ του ορίου των οφειλών για τις οποίες δεν θα γίνεται κατάσχεση.ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων - Tue, 15 Apr 2014 20:34:58 +0300
 Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων και όπως επισημαίνεται, τα μαθήματα του σχολικού έτους 2013-2014 θα λήξουν στις 21 Μαΐου.
 Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) θα αρχίσουν την Τετάρτη 28 Μαΐου ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29 Μαΐου.  
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου ως και 4 Ιουλίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου. 
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13 Ιουνίου για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά, ενώ οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Ιουνίου και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.Ισόβια σε δύο Χρυσαυγίτες για τη δολοφονία Πακιστανού - Tue, 15 Apr 2014 20:25:23 +0300

Ισόβια σε δύο Χρυσαυγίτες για τη δολοφονία Πακιστανού

Ενοχοι με ποινή ισόβιας κάθειρξης και χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό κρίθηκαν με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού , Λουκμαν Σεχζάντ, το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου του 2013 στα Κάτω Πετράλωνα.

Δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν ομόφωνα την καταδίκη των δυο κατηγορουμένων - Δ. Λιακόπουλου και Χρ. Στεργιόπουλου - για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού, της οπλοφορίας, της οπλοχρησία, της παράνομης όπλο κατοχής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Αναμένεται η απόφαση επί των ποινών, αν και τα ισόβια δεν μπορούν να «σπάσουν» από τη στιγμή που δεν επιβλήθηκε κανένα ελαφρυντικό.
Tα καρκινικά κύτταρα τρέφονται. Μάθετε με τι! - Tue, 15 Apr 2014 20:23:49 +0300
Αφού επί σειρά ετών ο κόσμος γνώριζε ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος προσπάθειας (τονίζουμε "ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ") καταπολέμησης του καρκίνου, το JOHN HOPKINS HOSPITAL επιτέλους ισχυρίζεται ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος.

1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.

2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου.

3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και έτσι αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια ο σχηματισμός όγκων.


4. Όταν κάποιος έχει καρκίνο αυτό υποδεικνύει ότι παρουσιάζει πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Κάτι τέτοιο μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, καθώς και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, πρέπει να αλλάξει η διατροφή και να συμπεριληφθούν συμπληρώματα, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

6. Η χημειοθεραπεία έχει να κάνει με τη δηλητηρίαση των ραγδαία αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, αλλά και με την καταστροφή των ραγδαία αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στο μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες, στο ήπαρ, τους νεφρούς, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.

7. Η ακτινοβολία καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και παράλληλα, καυτηριάζει, σημαδεύει και καταστρέφει υγιή κύτταρα, ιστούς και όργανα.

8. Η αρχική θεραπεία με ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία συχνά μειώνει το μέγεθος ενός όγκου. Ωστόσο, η παρατεταμένη χρήση χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω καταστροφή ενός όγκου.

9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει είτε κατασταλεί είτε καταστραφεί, έτσι το άτομο μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.

10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν τη μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων, ούτως ώστε να γίνουν πιο ανθεκτικά με αποτέλεσμα να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.

11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.

ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ:

α. Η ζάχαρη τρέφει τον καρκίνο. Αφαιρώντας τη ζάχαρη από τη διατροφή μας απομακρύνουμε μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως τα Canderel, NutraSweet, Equal, Spoonful κ.λπ. παράγονται από ασπαρτάμη, που είναι βλαβερή. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο θα ήταν το μέλι Manuka ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες. Το επιτραπέζιο αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες για να αποκτήσει το λευκό του χρώμα.

Καλύτερη εναλλακτική είναι μπαχαρικά τύπου Bragg’s aminos ή θαλασσινό αλάτι.

β. Το γάλα κάνει το σώμα μας να παράγει βλέννα, ιδίως στη γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται από τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη. Είναι προτιμότερο να τρώμε ψάρι και λίγο κοτόπουλο, από ότι μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας. Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.

δ. Μία διατροφή που αποτελείται από 80% φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα σας. Το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα στα οποία να περιλαμβάνονται τα φασόλια.

Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών (από τα περισσότερα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των βλαστών από τα φασόλια) και να φάτε ωμά λαχανικά 2 ή 3 φορές την ημέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ).

ε. Αποφεύγετε καφέ, τσάι και σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και έχει ιδιότητες κατά του καρκίνου. Νερό, καλύτερα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλύτερα να αποφεύγεται.

12. Η πρωτεΐνη του κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στα έντερα αποσυντίθεται και έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.

13. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονείς να μπορούν να τα καταστρέψουν.

14. Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα κ.λπ.). Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.

15. Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε το πνεύμα σας να αγαπά και να συγχωρεί. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.

16. Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στη διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.


yahoo.comΗ ΛΙΣΤΑ - Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας - Tue, 15 Apr 2014 20:12:28 +0300
Τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης σε πανηγυρική τελετή παρουσία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά:
Οι υποψήφιοι είναι:
Γιώργος Αμυράς, δημοσιογράφος,
Ανέστης Γεώργιος, γγ της ΠΑΣΕΓΕΣ,
Βασιλειάδης Αναστάσιος, αρχιτέκτων-μηχανικός
Βόζενμπεργκ Ελίζα, δικηγόρος,
Γιαννόπαπα-Κατριβάνου Χριστίνα, μηχανολόγος-μηχανικός,
Δαβέτας Δημοσθένης, ποιητής συγγραφέας και ζωγράφος,
Δημητρίου Λευτέρης, γεωπόνος,
Δημοσχάκης Αναστάσιος, πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας,
Ζαγοράκης Θεόδωρος, διεθνής ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής στο Euro 2004,
Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης, δικηγόρος, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου,
Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη Ιωάννα, δικηγόρος,
Καραγεωργίου Δημήτριος, φαρμακοποιός,
Καρακοστάνογλου Βενιαμίν, καθηγητής στο ΑΠΘ, διεθνολόγος,
Καραλευθέρης Παντελής, εργοδηγός-ηλεκτρολόγος στη ΔΕΗ,
Καράνταης Ιλιάς του Φαήκ, δάσκαλος τουρκικής και αγγλικής γλώσσας,
Κεφαλογιάννης Μανώλης, βουλευτής και πρώην υπουργός,
Κορκίδης Βασίλης, πρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών Συλλόγων,
Κράτσα Ρόδη, ευρωβουλευτής,
Κυμπαρίδης Γεώργιος, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης
Κυρανάκης Κωνσταντίνος, πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ,
Κύρτσος Γιώργος, δημοσιογράφος και εκδότης,
Κώτσηρας Γιώργος, δικηγόρος,
Λιούτας Αθανάσιος, αγρότης-γεωπόνος,
Μαυρομάτης Μανώλης, δημοσιογράφος, πρώην ευρωβουλευτής,
Μομφεράτος Γιώργος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, γιος του δολοφονηθέντος Νίκου Μομφεράτου,
Μουζάλα Έλενα, πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου,
Μουσουρούλης Κωστής, βουλευτής και πρώην υπουργός Ναυτιλίας,
Ξαρχάκος Σταύρος, μουσικοσυνθέτης,
Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη, παιδαγωγός,
Πέπας Νίκος, ολυμπιονίκης στους παραολυμπιακούς,
Πικρού Μωραϊτάκη-Ελευθερία, σύμβουλος επενδύσεων,
Ράγιου Νατάσσα, δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής,
Ράπτη Ζωή, δικηγόρος,
Σπυράκη Μαρία, δημοσιογράφος,
Στεργίου Νικόλαος, αγρότης,
Στεφανάδης Χριστόδουλος, καθηγητής καρδιολογίας,
Τάσιος Γρηγόριος, ξενοδόχος,
Τζαβέλα Νίκη, ευρωβουλευτής,
Τομαή-Κωνσταντοπούλου Φωτεινή, αρχαιολόγος, λογοτέχνης,
Χαλιλοπούλου Χριστίνα, νομικός
Χατζηνάσιου Μαρία, μέλος του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών,
Χολέβας Κωνσταντίνος, αρχισυντάκτης του περιοδικού Εκκλησία.Θ.ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ - Τον "πρόδωσε " και ο Φαβατάς !!! - Tue, 15 Apr 2014 19:57:24 +0300
Την παραίτηση του από τον συνδυασμό Μπρεδήμα έκανε γνωστή με δηλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Δ Φαβατάς ο οποίος προσχώρησε στο συνδυασμό Μάκαρη(ΣΥΡΙΖΑ).
Η δήλωση  Δ. Φαβατά.
Πάγια πεποίθησή μου είναι ότι η λύση για το δήμο Καλαμάτας είναι η ευρύτερη συμπόρευση δυνάμεων, για να καταθέσουμε στους πολίτες μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, μια πρόταση ελπίδας, προοπτικής και ανάπτυξης. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο η δημοτική ομάδα του πρώην Δήμου Θουρίας, από την οποία προέρχομαι, αποφασίσαμε ομόφωνα να στηρίξουμε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του κ. Μανώλη Μάκαρη στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Έτσι λοιπόν, πιστός στους θεσμούς και τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκα τόσα χρόνια στα δημοτικά πράγματα, από τη στιγμή που ο συνδυασμός, του οποίου τώρα είμαι δημοτικός σύμβουλος, κατέρχεται αυτόνομα στις εκλογές, παραιτούμαι από δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας.
" Μαγνήτης " η Καλαμάτα για το Πάσχα - Tue, 15 Apr 2014 19:32:07 +0300
Πλήθος επισκεπτών αναμένεται να κατακλύσει την Καλαμάτα και την περιοχή της για την περίοδο του Πάσχα, καθώς τα στοιχεία από τις ξενοδοχειακές μονάδες δείχνουν εξαιρετικά αυξημένες κρατήσεις. Ιδιαίτερα αυξημένος αναμένεται ο αριθμός επισκεπτών από την Αθήνα και άλλα σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδος, δεδομένης και της σημαντικά βελτιωμένης προσβασιμότητας μέσω του αυτοκινητοδρόμου.
Η Καλαμάτα, πλέον, αναδεικνύεται σε κέντρο της τουριστικής κίνησης. Και τούτο σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν οι επισκέπτες που έρχονταν στην περιοχή μας, έφευγαν για να καταλύσουν σε άλλα σημεία και όχι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει κάθε προσπάθεια να είναι η πόλη και οι τοπικές κοινότητες καθαρές και ευπρεπισμένες. Η προσπάθεια αυτή συμπληρώνει τη συνεχή προβολή της περιοχής μας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα οποία ο Δήμος Καλαμάτας έχει παρουσία, με στόχο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ
Η κορύφωση του Θείου Δράματος κατά τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου εστιάζεται στον Επιτάφιο Θρήνο. Το βράδυ της ημέρας αυτής, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, θα τελεσθεί με κάθε επισημότητα η περιφορά του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού. Η έξοδος του Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί στις 21.15.
Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου 19 Απριλίου θα τελεσθεί η μεγάλη θρησκευτική εορτή της Ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.
Ανήμερα το Πάσχα, 20 Απριλίου και ώρα 10.15 το πρωί, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού του Πάσχα (Αγάπη) στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό. Η πασχαλινή πομπή θα ξεκινήσει από το Επισκοπείο στις 10.00 το πρωί.

ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ
Στο Δήμο Καλαμάτας τηρούμε τις παραδόσεις και τα έθιμά μας. Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι σαϊτολόγοι ετοιμάζουν τις σαΐτες για το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, αλλά και για τον Επιτάφιο. Μεταξύ 6 το πρωί και 12 το μεσημέρι, στην οδό Σπάρτης 45 θα γίνουν τα γεμίσματα της σαΐτας.
Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, στις γειτονιές της Καλαμάτας καίνε τον Ιούδα και ρίχνουν σαΐτες: στη Ράχη, στον Αβραμόγιαννη στις 21.30 και την ίδια ώρα στην πλατεία Φυτειάς.

Ο ΣΑΪΤΟΠΟΛΕΜΟΣ
Ανήμερα το Πάσχα, στις 20.00, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα (πλησίον πλατείας Όθωνος και έναντι 5ου Δημοτικού Σχολείου "Μπενάκειου"), τα μπουλούκια των σαϊτολόγων θα κάνουν το σαϊτοπόλεμο.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 20.30, στην Τοπική Κοινότητα Αιθαίας (κεντρική πλατεία) θα πραγματοποιηθούν σαϊτοπόλεμος και κάψιμο του Ιούδα.
Τέλος, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, την Τετάρτη 23 Απριλίου και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθούν οι ιπποδρομίες στο Πλατύ, ένα έθιμο με ρίζες βαθιές στην ιστορία.ΠΕΣΥ - Συνεδρίαση με 17 θέματα μεσσηνιακού ενδιαφέροντος - Tue, 15 Apr 2014 19:16:01 +0300
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης, με αντικείμενο τα 17 θέματα μεσσηνιακού ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν στη χθεσινή (14-4-2014) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των παρακάτω έργων:
 1. Εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των οικισμών Μεσοχωρίου και Βασιλιτσίου του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
 2. Ομαδική υδρογεώτρηση στη θέση “Σχίνο” του ιδίου Δήμου.
 3. Σχέδιο αντιδιαβρωτικής προστασίας παραλίας πρώην Δήμων Μεθώνης – Αίπειας.
 4. Λειτουργία Φιλιατρινού Φράγματος και κατασκευή αρδευτικών δικτύων στα Δ.Δ. Εξοχικού, Χαλαζονίου και Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας.
 5. Δίκτυο ύδρευσης Δ.Ε. Νέστορος του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
 6. Βελτίωση διαδημοτικού άξονα Χρυσοκελαριά – Υάμεια – Καπλάνι – Ζιζάνι – Βλασέικα – Μηλίτσα του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Το ΠΕ.ΣΥ ενέκρινε τις παρακάτω προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με:
 1. ToKEKΜεσσηνίας για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης το 2014 προϋπολογισμού 60.000 €.
 2. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Δήμο Πύλου – Νέστορος για την μελέτη του έργου «Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα Τριφυλίας».
 3. Το Δήμο Οιχαλίας για την εκτέλεση του έργου: «Ανάπλαση αστικού χώρου στην Τ.Κ. Αγίου Σώστη Οιχαλίας», προϋπολογισμού 127.900 €.
 4. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας για την βιοκλιματική αναβάθμισή του.
Με τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος το ΠΕ.ΣΥ ενέκρινε τις πιστώσεις για τα κάτωθι έργα:
 1. Αποκατάσταση ζημιών ηλεκτρολογικού υλικού αντλιοστασίου ΓΟΕΒ στον Άγιο Φλώρο με 24.000 €.
 2. Αύξηση της πίστωσης κατά 50.600 € για το έργο: «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου μνημείου Γκρίτζαλη στο Άνω Ψάρι Μεσσηνίας».
 3. Στήριξη του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ με 40.000 €.
 4. Κατένειμε τις πιστώσεις των 1.150.000 € που αφορούν αντιπλημμυρικά έργα πυρόπληκτων περιοχών για τη βελτίωση – συντήρηση του δρόμου Πελεκητό – Άνω Βρομόβρυση.
Επίσης στον τομέα των τεχνικών έργων έχουμε:
Στις 8-4-2014 δημοπρατήθηκε το έργο της διαγράμμισης και κατασκευής στηθαίων ασφαλείας για το εθνικό οδικό δίκτυο προϋπολογισμού 500.000 €.
Σήμερα (15-4-2014) δημοπρατήθηκε η συντήρηση ασφαλτόστρωσης εθνικού οδικού δικτύου προϋπολογισμού 600.000 €.
Στις 29-4-2014 δημοπρατείται η συντήρηση – ασφαλτόστρωση επαρχιακού οδικού δικτύου προϋπολογισμού 400.000 €.
Τέλος, στις 6 Μαΐου δημοπρατείται το μεγάλο έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας, σε συνέχεια του ήδη υπάρχοντος μέχρι και τις Κιτριές, προϋπολογισμού 4.920.000 €.
Έτσι θα ολοκληρωθεί η προστασία των ακτών της Ανατολικής παραλίας.

Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: