1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Οιχαλια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Οιχαλια και εμείς θα το προσθέσουμε.

«Αφήνουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν ούτε για… γάλα»

Δεκαέξι χρόνια έζησε στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας του Πειραιά η Γ.Κ.. Από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών, όταν οι γονείς της, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκαν να την αφήσουν εκεί μαζί με τις δύο αδελφές της.

«Οι μέρες στην αρχή περνούσαν δύσκολα. Δεν καταλάβαινα γιατί οι γονείς μου μας έστειλαν εκεί. Έπειτα από τόσα χρόνια συνειδητοποίησα ότι ο μοναδικός λόγος ήταν η θέλησή τους να σπουδάσουμε και οι τρεις και να πάρουμε γερές βάσεις στη ζωή μας», αναφέρει στον «Ελεύθερο Τύπο» η Γ.Κ.

Ένα κορίτσι που πάλεψε και τελικά κατάφερε να σταθεί στα πόδια του (αποφοίτησε από το ΤΕΙ Πάτρας) έχοντας στο πλευρό του, τους ανθρώπους του Χατζηκυριάκειου. Πρόκειται για το παλαιότερο ίδρυμα της χώρας (ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριακό και τη σύζυγό του Μαριγώ), το οποίο χρόνο με το χρόνο καλείται να φροντίσει ολοένα και περισσότερα ανήλικα παιδιά, καθώς οι γονείς δεν μπορούν να τους προσφέρουν καν τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Στρουμπούλης, από το 2010 ο αριθμός των αιτήσεων για την εισαγωγή παιδιών έχει αυξηθεί δραματικά. Σήμερα φιλοξενούνται 120 κορίτσια, ενώ πριν ξεσπάσει η κρίση ήταν μόλις 70.

«Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και εξαθλιώνονται, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί οι αιτήσεις. Οι γονείς είναι άνεργοι, δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κουτί γάλα και σε πολλές περιπτώσεις στο σπίτι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό. Όπως καταλαβαίνετε, τα παιδιά δεν μπορούν να μεγαλώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον κι έτσι οι δικοί τους αναγκάζονται να τα στείλουν εδώ», εξηγεί η διευθύντρια παιδικής προστασίας του Χατζηκυριακείου, Αναστασία Κατσιλιέρη.

Το Χατζηκυριάκειο φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας 6-18 ετών. Εκτός από στέγη, προσφέρει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εκπαίδευση και συμβουλευτική στήριξη. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει τα παιδιά στις σπουδές τους. Η πλειονότητα ανήκει στο πρόγραμμα κλειστής περίθαλψης, ενώ παράλληλα λειτουργούν τα προγράμματα ημιαυτόνομης-αυτόνομης διαβίωσης και του Κέντρου Οικογένειας και Παιδιού. Όλα λειτουργούν βάση ενός καταστατικού, στο οποίο προβλέπεται ακόμη και η παροχή γαμήλιου επιδόματος στα κορίτσια που παντρεύονται.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 1:00 pm


Το Facebook «κατέβασε» φωτογραφία μητέρας που θήλαζε το μωρό της - Χρήστης τη θεώρησε... προσβλητική

Μπορεί μια μητέρα που θηλάζει το παιδί της να είναι εικόνα... προσβλητική; Φαίνεται πως ναι για κάποιους. 
Οπως φαίνεται ότι το Facebook, υποκύπτει όλο και πιο συχνά στις απαιτήσεις μιας προτεσταντικής ψευδο-ηθικολογίας καθώς κατέβασε αυθαίρετα από το λογαριασμό μιας χρήστριας, μια φωτογραφία που θηλάζει το νεογέννητό της.
Και τούτο γιατί ένας άλλος χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης έκρινε ότι αυτή η εικόνα είναι προσβλητική και ξεπερνά τους κανόνες ηθικής του περί γυμνού.

Η Εμμα Μπόντ, 24 ετών, είχε μια δυσάρεστη εμπειρία, την οποία αποκάλυψε η Daily Mail. Γέννησε πρόωρα με καισαρική το δεύτερο παιδί της, την Καρίν που έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Οι γιατροί της είπαν ότι δεν θα ζούσε πάνω από 3 μέρες.
Ετσι, όταν θήλασε το μωρό της για πρώτη φορά, θέλησε να μοιραστεί τη χαρά της, με φίλους και γνωστούς, ποστάροντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της στιγμής στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.
Ωστόσο, το Facebook την διέγραψε την ίδια μέρα, καθώς κάποιος χρήστης έκανε αναφορά στην φωτογραφία ως «προσβλητική».
Η Μπόντ, έλαβε ένα μήνυμα στο inbox της όπου η εταιρεία της έλεγε πως η φωτογραφία της αφαιρέθηκε επειδή «δεν ακολουθούσε τα κριτήρια της κοινότητας του Facebook αναφορικά με το γυμνό».

Η φωτογραφία έγινε βίραλ όταν η μητέρα την ανέβασε σε ένα σάιτ που τάσσεται υπέρ του δημόσιου θηλασμού. Εκεί προσέλκυσε 166.00 «likes» και 22,000 το αναδιένειμαν («shares»).
Ωστόσο όταν άλλες μητέρες επιχείρησαν να κάνουν share τη φωτό στο Facebook είδαν να διαγράφονται τα σχετικά links.

Τελικά, με μια εντυπωσιακή... πιρουέττα, το Facebook πόσταρε εκ νέου τη φωτογραφία, βλέποντας τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την λογοκρισία.
Η Μπόντ, έλαβε εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον κόσμο και δήλωσε ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η φωτογραφία ανέβηκε ξανά και το Facebook αναθεώρησε την πολιτική του περί «γυμνού».

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 12:00 pm


ΟΔΗΓΟΣ - Πετρέλαιο θέρμανσης: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα


Πετρέλαιο θέρμανσης: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το επίδομα - 11 ερωτήσεις - απαντήσεις για τους δικαιούχους

Απαντήσεις στις 11 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για την καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα:
1. Με ποιούς κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος πετρελαίου Θέρμανσης;
α. Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. συνδέονται, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.
β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιου εκ των τελευταίων 5 εκκαθαριστικών των Δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων.
Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον ΑΦΜ σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασης σας μέσω των σχετικών διαδικασιών. (βλέπε Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις που αφορούν στην Πιστοποίηση Χρηστών).
2. Ποιες διαδικτυακές εφαρμογές θα χρησιμοποιήσω για την εξυπηρέτηση του Επιδόματος Πετρελαίου (Ε.Κ.Π.Θ) ;
Στην ιστοσελίδα www.gsis.gr Υπηρεσίες προς Πολίτες> >Υπηρεσία Χορήγησης Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης
α. Εφαρμογή Υποβολής/Τροποποίησης Αίτησης Ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης συγκεκριμένου έτους
β. Εφαρμογή Διαχειριστών - Εκπροσώπων για συμπλήρωση στοιχείων ενοίκων και χιλιοστών θέρμανσης.
3. Μέχρι πότε έχω προθεσμία υποβολής αίτησης στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης;
Μέχρι 31 Μαϊου 2015
4. O προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε στοιχεία για να υποβάλλω αίτηση χορήγησης επιδόματος. Πώς θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων;
Ο προμηθευτής πετρελαίου δεν δίνει στοιχεία για την υποβολή της αίτησής σας.
Κάθε παραστατικό αγοράς πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτή στη ΓΓΔΕ.
Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:
Η σωστή αναγραφή του ΑΦΜ σας ή του ΑΦΜ διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία.
Η σωστή αναγραφή του αριθμού παροχής της ΔΕΗ ή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής, αν πρόκειται για πολυκατοικία.
ΠΡΟΣΟΧΗ! τα στοιχεία του ΑΦΜ και του αριθμού παροχής της ΔΕΗ πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του προμηθευτή και στην αίτησή σας.
5. Τι πρέπει να κάνει ο διαχειριστής σε ότι αφορά την εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/ Χιλιοστών Θέρμανσης μιας Πολυκατοικίας ;
Η Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας απευθύνεται στους διαχειριστές των πολυκατοικιών ή σε εκπροσώπους κτισμάτων όπου υπάρχουν περισσότερες από μία κατοικίες (ολιγοκατοικίες) και για τις οποίες υπάρχει κοινός καυστήρας.
Ο διαχειριστής-εκπρόσωπος εισάγει τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας/ολιγοκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά. Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί ο διαχειριστής να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει την δυνατότητα πληρωμής.
Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της (ανοικτά - κλειστά - ανήκοντα και σε φυσικά πρόσωπα και σε νομικά πρόσωπα).
Θα πρέπει να συμφωνήσετε σε μια κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο.
Το σύνολο των χιλιοστών των διαμερισμάτων πρέπει να είναι 1000, ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα πληρωμής.
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα πληρωμής, όταν θα έχουν υποβληθεί όλες οι αιτήσεις από τους δικαιούχους.
Πριν προβείτε στην ενεργοποίηση της δυνατότητας πληρωμής, επιβεβαιώστε την ορθή υποβολή των αιτήσεων των δικαιούχων. Η αίτησή τους είναι σωστή μόνο όταν δίπλα στα στοιχεία τους υπάρχει η ένδειξη <Υπάρχει αίτηση>.
Στα παραστατικά των αγορών πετρελαίου θέρμανσης τα στοιχεία του ΑΦΜ και του αριθμού κοινόχρηστης παροχής της ΔΕΗ θα πρέπει να ταυτίζονται με αυτά τα οποία έχετε εισάγει στην Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης.
Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί ΑΦΜ για την πολυκατοικία και θέλετε τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης να εκδίδονται σε αυτόν τον ΑΦΜ, θα πρέπει να ορίσετε τον ΑΦΜ αυτόν στα στοιχεία της πολυκατοικίας, επιλέγοντας το σχετικό δεσμό «Ορισμός ΑΦΜ». Ο ΑΦΜ πολυκατοικίας δεν μπορεί να αλλάξει στη συνέχεια, ούτε και να διαγραφεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Ακόμη και στην περίπτωση που έχει οριστεί ΑΦΜ πολυκατοικίας, στις αιτήσεις των ενοίκων θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του διαχειριστή.
6. Είμαι διαχειριστής, αλλά δεν έχουμε κοινόχρηστο μετρητή ΔΕΗ (ρολόι ΔΕΗ ) στην πολυκατοικία. Ποιο ρολόι ΔΕΗ πρέπει να δηλώσω σαν Κοινόχρηστο;
Δηλώστε το δικό σας (ως διαχειριστή/εκπροσώπου) ρολόι ΔΕΗ, ή εναλλακτικά επιλέξτε ένα ρολόι (αρ. παροχής ΔΕΗ) που θα έχετε συμφωνήσει με όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας σας.
7. Τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση αλλαγής διαχειριστή;
Στην Εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας, θα δηλωθούν τα νέα στοιχεία. Οι ένοικοι θα υποβάλουν τις νέες αιτήσεις με τον νέο αφμ διαχειριστή. Ο διαχειριστής θα ενεργοποιήσει την δυνατότητα πληρωμής. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι νέες διασταυρώσεις παραστατικών αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, αφορούν τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία ενεργοποίησης της δυνατότητας πληρωμής.
8. Είμαστε μια πολυκατοικία, όπου κάθε διαμέρισμα έχει δικό του καυστήρα. Πρέπει να τη δηλώσουμε σαν πολυκατοικία ή ο κάθε ένοικος να κάνει αίτηση ως κάτοικος μονοκατοικίας;
Θα κάνετε χωριστή αίτηση ο καθένας ως κάτοικοι μονοκατοικίας, με την προϋπόθεση ότι θα προμηθευτείτε πετρέλαιο με διαφορετικά παραστατικά αγοράς. Τα στοιχεία του ΑΦΜ και του αριθμού παροχής της ΔΕΗ πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και αντίστοιχα στην αίτησή κάθε δικαιούχου.
9. Έχω υποβάλλει την αίτησή μου στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης, το παραστατικό αγοράς όμως αναγράφει τον αφμ της συζύγου μου. Θα υπάρξει πρόβλημα στην διασταύρωση των στοιχείων;
Η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα ολοκληρωθεί. Τα στοιχεία του ΑΦΜ και του αριθμού παροχής της ΔΕΗ πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και στην αίτησή σας.
10. Η πίστωση του λογαριασμού μου δεν πραγματοποιείται λόγω ανενεργού IBAN που έχω δηλώσει. Πώς μπορώ να τον διορθώσω;
Θα προβείτε σε τροποποιητική αίτηση στην οποία θα διορθώσετε τον ΙΒΑΝ.
11. Η ερώτησή μου δεν υπάρχει στις Συχνές-Ερωτήσεις. Τι να κάνω;
Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή ο λογαριασμός μου/My TAXISnet. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm
Επίσης στο τηλεφωνικό κέντρο της ΓΓΔΕ/ΔΥΠΗΣ 15515 (με αστική χρέωση) και στο 210480313

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 11:00 am


Κατασκευάζεται το χάπι που θα ανιχνεύει τις ασθένειες!

Ο κολοσσός των διαδικτυακών υπηρεσιών μπαίνει δυναμικά στο χώρο της Υγείας, καθώς πρόκειται να δημιουργήσει

προηγμένα συστήματα εντοπισμού του καρκίνου, του εμφράγματος, του εγκεφαλικού και άλλων σοβαρών παθήσεων σε πρώιμο στάδιο.

Η νέα τεχνολογία θα συνδυάζει τα νανοσωματίδια με ένα αισθητήρα που θα εφαρμόζει στον καρπό. Τα νανοσωματίδια θα εισέρχονται στον οργανισμό με ένα χάπι και θα μεταφέρονται μέσω του αίματος ώστε να ανιχνεύουν τους βιολογικούς δείκτες της ασθένειας.

nanoparticles
Στόχος είναι να ανιχνεύονται έγκαιρα ανεπαίσθητες μεταβολές στη βιο-χημική σύσταση του οργανισμού.
Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, η τεχνολογία που αναπτύσσει η Google βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.
Είναι γνωστό πως η έγκαιρη διάγνωση παίζει καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων. Αρκετές μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος στο πάγκρεας, διαγιγνώσκονται συχνά σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν.
Καθώς παρατηρούνται σημαντικές διαφορές μεταξύ των υγιών ιστών και των ιστών που έχουν πληγεί από τον καρκίνο, η Google ευελπιστεί πως θα είναι σε θέση να εντοπίζει τους δείκτες καρκίνου στο αίμα, διευκολύνοντας την έγκαιρη διάγνωση πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.
Το καινοτόμο πρότζεκτ έχει αναλάβει το τμήμα έρευνας της εταιρίας, Google X, το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο των πρωτοποριακών τεχνολογικών συστημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 10:10 am


Τι αλλάζει στην αγορά με τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας που εκπόνησε το ΥΠΑΝ

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της αγοράς επέρχονται με τον Κώδικα Δεοντολογίας που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως προκύπτει από το τελικό σχέδιο της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.
 Συγκεκριμένα, εισάγεται το ηλεκτρονικό μητρώο προσφορών και προωθητικών ενεργειών, ως ίδια ομάδα πρακτικών πώλησης, οι οποίες δηλώνονται δημόσια και μπορούν να διαρκούν έως 15 ημέρες για το 1/3 του συνόλου των ειδών, όμως θα πρέπει να ολοκληρώνονται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των εκπτώσεων.

Επίσης, εισάγεται η «τιμή γνωριμίας» που δεν μπορεί να ξεπερνά τις δύο εβδομάδες, καθώς και το δικαίωμα κάθε επιχείρησης να έχει «γωνιά stock» η οποία θα αφορά στο 10% του συνολικού αριθμού των προϊόντων. Οι παραπάνω ρυθμίσεις ήταν και προτάσεις της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, όπως ανέφερε σήμερα σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος σημείωσε: «Αναφορικά με τη δημιουργία της εννεαμελούς ειδικής επιτροπής παρακολούθησης αθέμιτων πρακτικών που συμμετέχει η ΕΣΕΕ για να παρακολουθεί την εφαρμογή του Κώδικα, η οποία και θα καταγράφει τα προβλήματα και θα υποβάλει προτάσεις στον υπουργό, η ΕΣΕΕ ζήτησε κατηγορηματικά την αντικατάσταση του μη θεσμοθετημένου ΣΕΛΠΕ, με εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος».

Στο μεταξύ, με αφορμή την έναρξη των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων την 1η Νοεμβρίου 2014, η ΕΣΕΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 10:00 am


Ανοιχτές βάσεις και αεροπορικές επιδείξεις για τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

 Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας (στις 10:30 το πρωί) !!!

Με σειρά εκδηλώσεων από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία μας τιμά φέτος τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίζουν οι επιδείξεις των μαχητικών αεροσκαφών σε πολλές πόλεις της περιφέρειας.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από ακριτικά νησιά, ενώ οι ομάδες επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Ζευς και Τ-6Α Δαίδαλος θα πραγματοποιήσουν επιδείξεις σε Πάτρα, Λάρισα, Αγχίαλο, Σούδα, Καλαμάτα και Τρίπολη.
Επίσης θα υπάρξουν στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις μονάδες και εκδηλώσεις αερολεσχών και αεραθλητικών σωματείων σε αεροπορικές βάσεις.
Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου θα δοθεί συναυλία στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου από τη μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας (20:00 μ.μ.).
Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και θα ακολουθήσει (11:00 πμ) ο επίσημος εορτασμός στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας.
Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τις μονάδες τις Πολεμικής Αεροπορίας:
-Την Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
-Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου από τις 13:00-17:00 μ.μ.
-Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται την αεροπορική βάση Δεκέλειας μετά τις 12:00.
Πρόγραμμα αεροπορικών επιδείξεων:
Η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Ζευς θα πραγματοποιήσει επιδείξεις:
-Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο λιμάνι της Πάτρας (στις 14:00 μ.μ.)
-Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση στη Λάρισα (στις 15:00 μ.μ.), και
-Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου και στην αεροπορική βάση της Σούδας θα χρησιμοποιηθεί δεύτερο αεροσκάφος επιδείξεων F-16 ώστε το πρόγραμμα της επίδειξης να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι ταυτόχρονα στις 2 πόλεις.
Η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους -T-6A θα πραγματοποιήσει επιδείξεις:
-Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας (στις 10:30 το πρωί)
-Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 12:10 μμ στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας και στις 14:00 μμ στην αεροπορική βάση της Λάρισας και
-Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου και μία ώρα αργότερα στην αεροπορική βάση της Τρίπολης.

Πηγή:ethnos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:30 am


Τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρήσεων, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, όμως η κυβερνητική πρόταση είναι σχηματοποιημένη και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος έχει στα χέρια του ένα προσχέδιο με ρυθμίσεις που αν δεν αλλάξει κάτι από την επικοινωνία με την τρόικα θα είναι και αυτό που θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο προσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση, ως «μικρές επιχειρήσεις» νοούνται επιχειρήσεις που κατά τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2013 είχαν κύκλο εργασιών έως 2.500.000 ευρώ.

Ως «επαγγελματίες» νοούνται τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα η άσκηση της οποίας προϋποθέτει την εγγραφή του προσώπου σε ειδικό μητρώο και που κατά τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2013 είχαν κύκλο εργασιών μέχρι 2.500.000 ευρώ.
   Ως «επιλέξιμοι οφειλέτες» νοούνται μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που πληρούν σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
   - Δεν έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.3869/2010 ή έχουν εγκύρως παραιτηθεί από αυτήν.
   - Δεν έχουν λυθεί ούτε παύσει τις εργασίες τους και, εφόσον έχουν πτωχευτική ικανότητα.
   - Δεν έχει υποβληθεί αίτηση υπαγωγής τους σε οποιαδήποτε από τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Κώδικα ή έχει υπάρξει έγκυρη παραίτηση από σχετική αίτηση.
   - Δεν έχουν καταδικαστεί τελεσιδίκως για φοροδιαφυγή ή απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
 
 Ως «συνοφειλέτης» νοείται κάθε πρόσωπο που ευθύνεται εις ολόκληρον με τον οφειλέτη, εκ του νόμου ή ως αποτέλεσμα δικαιοπραξίας, συμπεριλαμβανομένου και κάθε εγγυητή ως προς τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την εγγύηση, για την ομαλή εξόφληση των οφειλών του οφειλέτη προς το χρηματοδοτικό ίδρυμα.
   Επιλέξιμες διαγραφές είναι διαγραφές απαιτήσεων ως προς κεφάλαιο και τόκο:
   Α. Κατά επιλέξιμων οφειλετών, εφόσον τα πρόσωπα αυτά την 30η Ιουνίου 2014:
   - Είχαν προς το χρηματοδοτικό ίδρυμα οφειλή σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών, ή επίδικη ή ρυθμισμένη, ή
   - δεν είχαν φορολογική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα λόγω ρύθμισης, ή
   - δεν είχαν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή είχαν ενημερότητα λόγω ρύθμισης.
   Β. Αφορούν μία ή περισσότερες πιστώσεις του χρηματοδοτικού ιδρύματος προς τον οφειλέτη, για τις οποίες το χρηματοδοτικό ίδρυμα έχει σχηματίσει σχετική πρόσθετη ειδική πρόβλεψη μέχρι τις 31.12.2014.
   Γ. Αφορούν μία ή περισσότερες πιστώσεις του χρηματοδοτικού ιδρύματος προς τον οφειλέτη και συνολικά ανά επιλέξιμο οφειλέτη δεν υπερβαίνουν το ποσό των 500.000 ευρώ.
   Δ. Ισούνται τουλάχιστον προς:
   - Το 50% των συνολικών απαιτήσεων του χρηματοδοτικού ιδρύματος κατά του οφειλέτη όπως αποτυπώνονται στα βιβλία του χρηματοδοτικού ιδρύματος την [ημερομηνία έγκρισης από το χρηματοδοτικό ίδρυμα της διαγραφής] ή, εφόσον είναι μικρότερο,
   - του ποσού που απαιτείται έτσι ώστε μετά τη διαγραφή το υπόλοιπο της απαίτησης του χρηματοδοτικού ιδρύματος κατά του οφειλέτη να μην υπερβαίνει το 75% της καθαρής περιουσιακής θέσης του οφειλέτη και των συνοφειλετών του.
   Ε. Περιλαμβάνουν τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πιστωτών κατά των συνοφειλετών του οφειλέτη, καθώς και τα περιουσιακά δικαιώματά τους σε περιουσιακά αντικείμενα του οφειλέτη ή τρίτων, στο ίδιο ποσό με την απαίτηση τους κατά του οφειλέτη όπως αυτή διαμορφώνεται με τη επιλέξιμη διαγραφή.
   ΣΤ. Έχουν συντελεστεί το αργότερο μέχρι την 30 Ιουνίου 2016.
   Στη βεβαίωση που καταθέτει ο οφειλέτης παρέχει πλήρη στοιχεία τυχόν ομοειδούς επιχείρησης με έναρξη λειτουργίας μεταγενέστερη της 1ης Ιανουαρίου 2010 την οποία ασκεί συγγενής πρώτου βαθμού ή σύζυγος του οφειλέτη (επί νομικών προσώπων ελέγχεται η σχέση με τον ομόρρυθμο εταίρο ή τον ελέγχοντα εταίρο, μεριδιούχο ή μέτοχο, κατά περίπτωση) καθώς και πλήρη στοιχεία ακινήτων που τυχόν μεταβιβάστηκαν από τον οφειλέτη από την 1η Ιανουαρίου 2010 και εφεξής.
   Το χρηματοδοτικό ίδρυμα παρέχει την αιτούμενη διαγραφή και ρύθμιση κατά τη διακριτική του ευχέρεια σύμφωνα με κριτήρια το οποία επιλέγει για την αξιολόγηση της ικανότητας του αιτούμενου την διαγραφή να ανταπεξέλθει στις ρυθμισμένες υποχρεώσεις. Σε άσκηση της διακριτικής του ευχέρειας το χρηματοδοτικό ίδρυμα μπορεί να παράσχει διαγραφή ή/ και ρύθμιση υπό διαφορετικούς όρους από τους περιλαμβανόμενους στην αίτηση ή και να αρνηθεί συνολικά τη διαγραφή ή/ και ρύθμιση.
   Εφόσον πρόσωπο υπαγόμενο στη ρύθμιση προσκομίσει βεβαίωση χρηματοδοτικού ιδρύματος ότι έχει λάβει από χρηματοδοτικό ίδρυμα επιλέξιμη διαγραφή, δικαιούται να υπαχθεί σε πρόγραμμα εξυπηρέτησης της ληξιπρόθεσμης οφειλής του σε 100 μηνιαίες δόσεις και να λάβει πρόσθετη διαγραφή των προσαυξήσεων και προστίμων που το βαρύνουν ίση προς 20%. Το διαγραφόμενο ποσό θα αφαιρεθεί από τις οφειλόμενες δόσεις σε αντίστροφη χρονική σειρά μέχρις ολικού συμψηφισμού του και υπό την προϋπόθεση της ολοσχερούς εξυπηρέτησης του ποσού της οφειλόμενης κύριας οφειλής και των επ' αυτής λογιζόμενων τόκων καθώς και των υποχρεώσεων του ως προς τις ρυθμισθείσες από το χρηματοδοτικό ίδρυμα οφειλές. Σε περίπτωση που το ανωτέρω πρόσωπο κατά τον χρόνο που προσκομίζει τη βεβαίωση έχει ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση με πρόγραμμα εξόφλησης διαφορετικής διάρκειας, μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα επιλογής και με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας ή φορέα, κατά περίπτωση, υπολογίζεται εκ νέου η παρεχόμενη διαγραφή έτσι ώστε ως ποσοστό επί του συνολικού ποσού προσαυξήσεων και προστίμων (και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η με το παρόν παρεχόμενη πρόσθετη διαγραφή) να αντιστοιχεί στην δια το παρόντος νόμου παρεχόμενη για την εξόφληση της ρυθμισθείσας οφειλής σε 100 δόσεις.
   Η μη εκπλήρωση από τον οφειλέτη των όρων ρύθμισης (από χρηματοδοτικό ίδρυμα ή δημόσια αρχή ή φορέα) για χρονικό διάστημα αθροιστικά μεγαλύτερο των τριών μηνών ως προς οποιαδήποτε από τις ρυθμισθείσες οφειλές, προκαλεί αυτοδικαίως την αναβίωση των ρυθμισθεισών οφειλών του, οι οποίες καθίστανται στο σύνολό τους ληξιπρόθεσμες και απαιτητές.
   Υπαγωγή στην έκτακτη διαδικασία ρύθμισης υποχρεώσεων εμπόρων
   Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με πτωχευτική ικανότητα, μπορεί να αιτείται τη ρύθμιση των υποχρεώσεών του, εφόσον στη ρύθμιση αυτή συναινούν πιστωτές που εκπροσωπούν τουλάχιστον 50,1% του συνόλου των απαιτήσεων, στο οποίο περιλαμβάνεται τουλάχιστον 50,1% των τυχόν εμπραγμάτως ή με ειδικό προνόμιο ή με άλλης μορφής εξασφαλιστική συμφωνία ως προς περιουσιακό στοιχείο (ενδεικτικά ενέχυρο απαίτησης, εξασφαλιστική εκχώρηση απαίτησης, πλασματικό ενέχυρο) ή προσημείωση υποθήκης εξασφαλισμένων απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, μεταξύ αυτών προς τα οποία οι υποχρεώσεις του οφειλέτη αντιπροσωπεύουν περισσότερο του 20% των συνολικών του υποχρεώσεων.
   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτούνται την υπαγωγή στις διαδικασίες του παρόντος νόμου μέχρι τις 30.6.2016.
   Η συμφωνία ρύθμισης, δύναται να προβλέπει μέτρα για την αναδιάρθρωση του δανεισμού, όπως μείωση απαιτήσεων, παράταση του χρόνου αποπληρωμής αυτών, μετοχοποίηση των απαιτήσεων ή κάθε άλλο πρόσφορο μέσο.
   Αρμόδιο δικαστήριο για την εκδίκαση της αίτησης είναι το Μονομελές Πρωτοδικείο, στην περιφέρεια του οποίου ο οφειλέτης έχει το κέντρο των κυρίων συμφερόντων του, και για τη συζήτηση της αίτησης ορίζεται δικάσιμος εντός διμήνου από την υποβολή της.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 9:00 am


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Δύο καινούργια τμήματα ενηλίκων στην Δημοτική Σχολή Χορού της «ΦΑΡΙΣ»

Ο Νοέμβριος ξεκινά δημιουργικά στην Δημοτική Σχολή Χορού της «ΦΑΡΙΣ» με δύο καινούργια τμήματα ενηλίκων.

Το πρώτο τμήμα αφορά την δημιουργία τμήματος yoga. Είναι γεγονός ότι η yoga ως μέθοδος εκγύμνασης έχει γίνει πολύ δημοφιλής στις μέρες μας λόγω των πολλαπλών ωφελειών της, όπως η εκτόνωση των μυϊκών εντάσεων, η σωστή αναπνοή, η ευλυγισία αλλά και η συγκέντρωση και η διαχείριση του άγχους.

Το δεύτερο τμήμα αφορά τους ενήλικες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα οφέλη της άσκησης μέσω του σύγχρονου χορού, της barre à terre και του stretching.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Γραμματεία της Δημοτικής Σχολής Χορού, καθημερινά 4.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. και στα τηλέφωνα 27210-83086 - 90886.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 8:30 am


Χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ από 1ης Νοεμβρίου

Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου. Έτσι οι πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου θα έχουν μειωμένη χρέωση και για ένα δίωρο το μεσημέρι.

Αναλυτικά, το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι:
 
-Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών (περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, οι Σποράδες, η 'Ανδρος, η Τήνος, η Κέα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Θάσος και η Σαμοθράκη) η μειωμένη χρέωση ισχύει από τις 3 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 2 τα ξημερώματα ως τις 8 το πρωί.
-Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.
Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ ή στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr), και του ΔΕΔΔΗΕ (www.deddie.gr).

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 8:00 am


ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Συμφωνητικό με τα σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος

Επίκειται η υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και των σουπερμάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος για τη δωρεάν παράδοση από τα σουπερμάρκετ στο Δήμο τροφίμων, τα οποία θα πλησιάζουν στη λήξη τους. 
Σκοπός είναι η διανομή τους σε οικονομικά αδύνατους συμπολίτες μας, διαμέσου του μηχανισμού του Δημοτικού Παντοπωλείου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 7:00 am


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωράει στη οργάνωση και στη λειτουργία ενός  απογευματινού ΣΧΟΛΕΙΟΥ για  τα παιδιά της πόλης μας. 
Σε εθελοντική βάση από όλους τους εκπαιδευτικούς που θα προσφέρουν στο απογευματινό  αυτό σχολείο,  θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση και θα καλύπτει τις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών  , που θέλουν να συμμετέχουν δωρεάν σ' αυτό.   Θα πλαισιώνεται και από πλήθος άλλων δράσεων, έτσι ώστε να δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με δραστηριότητες καλλιτεχνικές, δημιουργικές και ψυχαγωγικές. Σας στέλνουμε την αίτηση για να την συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να πάρουν μέρος σ' αυτήν τη δράση του Συλλόγου. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ.

Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των εθελοντών -εκπαιδευτικών θα είναι μέχρι τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

Αιτήσεις μπορούν να γίνονται με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1)  Ηλεκτρονικά με  την  υποβολή αυτής της φόρμας, 

2) Με αποστολή της συμπληρωμένης αίτησης , που επισυνάπτεται στο ekpprot@gmail.com 

3) Με αποστολή της συμπληρωμένης αίτησης , που επισυνάπτεται στο FΑΧ -  27210 85185

Αν  έχετε κάνει αίτηση και δεν έχετε λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα από το Σύλλογο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, σας παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας  στα τηλέφωνα του Συλλόγου ή των μελών του Δ.Σ. 

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 6:50 am


Το 2% των ιερέων δεν πιστεύει στο Θεό!

Ως προϋπόθεση για τη δουλειά ενός ιερέα, σε μια Εκκλησία της Αγγλίας, φαίνεται λογικό να περιμένουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει πίστη στο Θεό. 

Αλλά αυτό δε φαίνεται να συμβαίνει απόλυτα καθώς σύμφωνα με μια δημοσκόπηση στις τάξεις των κληρικών διαπιστώθηκε ότι το 16% είναι ασαφής σχετικά με τον Θεό και ένα 2% πιστεύει ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα. 

Εκτός από εκείνους που περιγράφουν τον Θεό ως ένα ανθρώπινο δημιούργημα, η δημοσκόπηση της YouGov διαπίστωσε ότι το 3% πιστεύει ότι υπάρχει κάποιου είδους πνεύματος ή κάποιας δύναμης και ένα 9% που υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τι είναι ο Θεός. 

Σύμφωνα με άρθρο της Independent, σχεδόν το 90% των ατόμων που χειροτονήθηκαν από το 2011 πιστεύουν στο Θεό σε σύγκριση με μόνο το 72% των όσων έγιναν ιερείς κατά τη δεκαετία του 1960.

newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 1:00 am


ΕΡΕΥΝΑ - «Σερφάρισμα» μέσω κινητού: Πόσο επικίνδυνο είναι για τα παιδιά;


«Σερφάρισμα» μέσω κινητού: Πόσο επικίνδυνο είναι για τα παιδιά;

Η νέα έρευνα του EU Kids Online, Online on the Mobile, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με έρευνα του προγράμματος Net Children Go Mobile, εξετάζει τις ενδεχόμενες ριψοκίνδυνες εμπειρίες για τα παιδιά που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.
Η έρευνα του EU Kids Online που πραγματοποιήθηκε το 2010 σε 25.000 παιδιά κατέδειξε ότι τους αρέσει να σερφάρουν στο διαδίκτυο εν κινήσει. Έκτοτε, έχει υπάρξει μια δραματική αύξηση σε παιδιά ηλικίας μεταξύ εννέα και δεκαέξι ετών, τα οποία χρησιμοποιούν «έξυπνα» κινητά τηλέφώνα για να σερφάρουν στο διαδίκτυο.
Σήμερα, το 28% των παιδιών στην Ευρώπη, ηλικίας 9 έως 12 ετών, πλοηγούνται στο διαδίκτυο μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων. Το 2010, τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν τέτοιου τύπου κινητά τηλέφωνα, προέρχονταν συνήθως από πιο προνομιούχα κοινωνικά στρώματα. Όμως, το τεχνολογικό χάσμα μεταξύ πλουσιότερων και φτωχώτερων παιδιών φαίνεται να μειώνεται σταδιακά. Η πλειονότητα των παιδιών ηλικίας 13 έως 16 ετών στην Ευρώπη χρησιμοποιεί πλέον «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.
Σύγκριση μεταξύ «έξυπνων» και παλαιότερων μοντέλων κινητών τηλεφώνων
Η νέα έκθεση του EU Kids Online, δείχνει ότι όσα παιδιά κάνουν χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωπα με περισσότερες ριψοκίνδυνες εμπειρίες συγκριτικά με όσα χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο παλαιού τύπου, ή έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από εγκατεστημένο υπολογιστή ή laptop.
Η Δρ. Λίζα Τσαλίκη, Επ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη για το πρόγραμμα στην Ελλάδα, εξηγεί: «Τα παιδιά που είναι κάτοχοι «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων έχουν πλέον πιο συχνή πρόσβαση στο διαδίκτυο και εκτελούν ένα διευρυμένο φάσμα δραστηριοτήτων. Παράλληλα με την ενδεχόμενη έκθεση σε ριψοκίνδυνες εμπειρίες, πρέπει να σημειωθεί ότι τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα και με μεγαλύτερες ευκαιρίες».
Ο ρόλος της γονικής διαμεσολάβησης
Η νέα έρευνα υπογραμμίζει ότι τα μικρότερα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να έρθουν αντιμέτωπα με πιθανές ριψοκίνδυνες εμπειρίες από ό,τι τα μεγαλύτερα. Επίσης, τα παιδιά ηλικίας 9 έως 10 ετών που έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους εμπειρίες από εκείνα που δεν είναι κάτοχοι των συγκεκριμένων τηλεφώνων.
«Η πιθανή έκθεση σε ριψοκίνδυνες εμπειρίες ποικίλλει ανάλογα με το φύλο και την ηλικία. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα «έξυπνα» μέσα εισάγουν για παράδειγμα, νέες εφαρμογές και δεδομένα γεωγραφικής θέσης, θα ήταν χρήσιμο οι γονείς, κυρίως των μικρότερων παιδιών, να ρυθμίζουν και να συμμετέχουν ενεργά στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου των παιδιών τους» επισημαίνει η κ. Λίζα Τσαλίκη.
Η έκθεση Online on the Mobile βασίζεται στην έρευνα του EU Kids Online το 2010 σε περισσότερα από 25,000 παιδιά σε 25 χώρες καθώς και στην έρευνα του προγράμματος Net Children Go Mobile, το οποίο διερευνά την ανάπτυξη της πρόσβασης στο διαδίκτυο, μέσω κινητού τηλεφώνου, σε επτά χώρες-Βέλγιο, Δανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Τα δυο ερευνητικά προγράμματα αποτυπώνουν, από κοινού, μια εικόνα της σταδιακής αλλαγής στη διαδικτυακή πρόσβαση των παιδιών από το 2010.
Η έρευνα συνιστά να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη εύχρηστων συσκευών ελέγχου από προγραμματιστές λογισμικού, εταιρείες τεχνολογίας καθώς και παρόχους υπηρεσιών, τις οποίες οι γονείς να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν για να υποστηρίξουν την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών τους στο διαδίκτυο μέσω κινητών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 12:30 am


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ! " Σαρώνει " το βίντεο που καταγράφει σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας


Ανάρπαστο το βίντεο που καταγράφει σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας (δείτε το βίντεο)
Ένα βίντεο που καταγράφει τα σχόλια των ανδρών την ώρα που μια γυναίκα περνά από μπροστά τους ενώ περπατά στους δρόμους της Νέας Υόρκης έχει γίνει ανάρπαστο στο Διαδίκτυο, αναζωπυρώνοντας τη διαμάχη για το φαινόμενο της παρενόχλησης την οποία αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι εθνοτικές μειονότητες.
Στο σύντομο αυτό βίντεο, διάρκειας 2 λεπτών, πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Σοσάνα Μπ. Ρόμπερτς που περπατά σιωπηλή στους δρόμους του Μανχάταν, φορώντας ένα τζιν παντελόνι και ένα μπλουζάκι, ενώ την παρενοχλούν επανειλημμένα άνδρες προβαίνοντας σε σχόλια όπως «Εϊ, μωρό» ή «Εϊ, όμορφη».
Καθώς εκείνη δεν τους απαντά, την κατηγορούν ότι είναι αγενής και ακολουθούν σχόλια όπως «χαμογέλα» ή «κάποιος σου είπε ότι είσαι όμορφη. Πρέπει τουλάχιστον να απαντήσεις ευχαριστώ».
Στο βίντεο, που έχει τίτλο «10 ώρες στην Νέα Υόρκη από την θέση μιας γυναίκας», απεικονίζεται κάποια στιγμή ένας άνδρας που περπατά δίπλα της για ένα διάστημα 5 λεπτών, χωρίς να της απευθύνει ούτε μια λέξη, ενώ εκείνη δείχνει εμφανώς να τρομάζει.
Το υλικό αυτό έχει 8.5 εκατομμύρια και πλέον προβολές στον ιστότοπο YouTube αφότου αναρτήθηκε την Τρίτη. 
Την παραγωγή του βίντεο είχε αναλάβει η φιλανθρωπική οργάνωση Hollaback!, που μάχεται για να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο της παρενόχλησης στους δρόμους.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του βίντεο η ηθοποιός αντιμετώπισε εκατοντάδες σχόλια που χαρακτηρίζονται ως λεκτικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εμπειρίας, που διήρκησε 10 ώρες. Χωρίς να υπολογίζονται τα κλεισίματα του ματιού ή τα σφυρίγματα θαυμασμού.
Η οργάνωση επισημαίνει ότι οι γυναίκες, οι εθνοτικές μειονότητες, οι ομοφυλόφιλοι και οι διαφυλικοί διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της παρενόχλησης στο δρόμο.
Ο Ρομπ Μπλις, που τράβηξε το βίντεο με μια κάμερα που είχε κρύψει στο σακίδιό του που φόραγε στους ώμους ενώ περπατούσε μπροστά από την ηθοποιό στον δρόμο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Μπορείτε πολύ γρήγορα να αισθανθείτε ότι μεταμορφώνεται σε αντικείμενο, κι αυτό είναι πολύ άσχημο».
Η ίδια η ηθοποιός Σοσάνα Ρόμπερτς εξήγησε ότι το είδος αυτό παρενόχλησης είναι καθημερινό φαινόμενο. «Με παρενοχλούν όταν χαμογελάω, με παρενοχλούν όταν δεν χαμογελάω. Με παρενοχλούν λευκοί, με παρενοχλούν μαύροι, με παρενοχλούν λατίνοι»...

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 12:10 am


Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 30 Οκτωβρίου 1888. - Γεννήθηκε στην Πύλο ο Ολυμπιονίκης Κ. Τσικλητήρας

Σαν σήμερα, στις 30 Οκτωβρίου 1888, γεννήθηκε στην Πύλο από εύπορη οικογένεια της περιοχής, ο μετέπειτα Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Τσικλητήρας.
Ο πατέρας του ήταν γιατρός και εξέχον μέλος της τοπικής κοινωνίας τον έστειλε στην Αθήνα για να σπουδάσει Οικονομικά, αλλά ο ίδιος έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό αφού από τη νεαρή του ηλικία είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό ενώ παράλληλα η προπόνησή του βασιζόταν σε αυτοσχεδιασμούς όπως το να πηδά τη μάντρα του σπιτιού του ή να περνά επάνω από τρία δεμένα άλογα. Στη συνέχεια διακρίθηκε στους μαθητικούς αγώνες.
Στην Αθήνα ο Κώστας Τσικλητήρας αφιερώθηκε στον αθλητισμό και το 1906 έγινε αθλητής του Πανελληνίου. Σπάνιες οι ψυχικές του αρετές, έξοχες οι σωματομετρικές του ικανότητες, όπως επισημαίνεται στην ιστορία του Πανελλήνιου Γ.Σ.. Ασχολήθηκε παράλληλα με το στίβο και το ποδόσφαιρο. Το 1906 κατέκτησε την τρίτη θέση στο μήκος άνευ φοράς στους Πανελληνίους Αγώνες με επίδοση 2.83 μ.. Το ίδιο έτος στους Μεσολυμπιακούς της Αθήνας, κατετάγη 6ος στο ύψος άνευ φοράς με 1.30 μ, ενώ στο μήκος άνευ φοράς αποκλείστηκε στον προκριματικό.
Το 1907 κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στους Πανιώνιους Αγώνες της Σμύρνης, στο άλμα εις ύψος με 1.65 μ., στο ύψος άνευ φοράς με 1.40 μ. και στο μήκος άνευ φοράς με 3.14 μ.. Επίσης του απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός του Πανιωνίου. Στους Πανελλήνιους Αγώνες κατάκτησε 2 χρυσά μετάλλια. Με την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανελληνίου συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 1907 αγωνιζώμενος στη θέση του τερματοφύλακα.
Συμμετείχε και πάλι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για την περίοδο 1907-08. Στις 20 Ιουλίου αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο αγαπημένο του αγώνισμα το οποίο ήταν το μήκος άνευ φοράς και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο υποσχώμενος ότι θα γίνει πρώτος ολυμπιονίκης.Στις 23 Ιουλίου του 1908 ο Τσικλητήρας κατέκτησε για δεύτερη φορά το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση στο ύψος άνευ φοράς. Τα άλματά του ήταν 3,28 μ. και 1,15 μ. αντίστοιχα.
Από το 1908 ακολούθησε το Γιώργο Καλαφάτη εγκταλείποντας την ποδοσφαιρική ομάδα του Πανελληνίου και συμμετείχε στην πρώτη ομάδα που σχημάτισε ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών. Αγωνιζώμενος ως τερματοφύλακας στον ΠΟΑ, στις 9 Σεπτεμβρίου του 1908 κατέκτησε το Κύπελλο ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε από την Ολυμπιακή Επιτροπή και στις 30 Νοεμβρίου του 1908 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε από το ΣΕΑΓΣ. Στις 7 Δεκεμβρίου του 1910 κατάκτησε ένα ακόμη Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τον ΠΟΑ.
Την 1 Απριλίου του 1912 κατέρριψε στην Αλεξάνδριεα το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα ειςμήκος άνευ φοράς με 3,47 που κατείχε ο Αμερικανός Ρέι Γιούρι από το 1904. 
Στις 21 Απριλίου του 1912 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος με επίδοση 1,72.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη, κατά τους οποίους ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, κατέκτησε στις 8 Ιουλίου το χρυσό μετάλλιο στομήκος άνευ φοράς με άλμα 3,37και το χάλκινο στο ύψος άνευ φοράς με άλμα 1,55.
Παρόλο που επέστρεψε νικητής και τροπαιούχος από την Στοκχόλμη, ο Τσικλητήρας είπε παρών στο προσκλητήριο των Βαλκανικών Πολέμων. Αρνήθηκε να υπηρετήσει σε άλλη θέση εκτός από την πρώτη γραμμή για να μην κατηγορηθεί για άνιση μεταχείριση. 
Εκεί στο μέτωπο προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα και άφησε την τελευταία του πνοή στις 10 Φεβρουαρίου 1913 σε ηλικία 25 ετών.
 Πέθανε πριν οκληρωθεί η Μάχη του Μπιζανίου μετά την οποία απελευθερώθηκαν τα Ιωάννινα. 
Τάφηκε στο οικογενειακό μνήμα της οικογένειας στο Α΄ νεκροταφείο Πατρών όπου βρίσκεται και σήμερα, πάνω στην πλάκα υπάρχουν 5 κύκλοι, το έμβλημα των ολυμπιακών αγώνων, εφόσον 3 μέλη της οικογένειας είχαν πάρει μέρος στους αγώνες. Το 1963 διοργανώθηκαν για πρώτη φορά οι Αγώνες Στίβου Τσικλητήρεια που φέρουν το όνομα του αθλητή.
Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 12:05 am


Οι ιδανικές χώρες για να ζει μία γυναίκα – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων αποδεικνύεται από την έρευνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που απέδειξε ότι οι Σκανδιναβικές χώρες είναι οι καλύτερες για να ζουν οι γυναίκες.
Οι πέντε πρώτες θέσεις για τις χώρες που είναι καλύτερο να ζει μία γυναίκα ήταν αναμενόμενο ότι θα καταληφθούν από τις πέντε χώρες της Σκανδιναβίας. Οι χειρότερες για να ζει μία γυναίκα είναι η Υεμένη, το Πακιστάν, το Τσαντ, η Συρία και το Μαλί.
Στον τομέα «ισότητα» δεν τα πάει καλά ούτε η Ελλάδα που βρίσκεται στην 81η θέση, πέφτοντας πολλές θέσεις από το 2006 όπου είχε γίνει η τελευταία έρευνα. Οι χώρες κρίθηκαν με βάση ορισμένα κριτήρια όπως οι δείκτες των γυναικών για την υγεία, η πολιτική τους ενδυνάμωση, η συμμετοχή τους στην οικονομία της χώρας τους και το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση.
ereuna-pagosmio-oikonomiko-forum-570
Παρά τις τεράστιες διαφορές μεταξύ των χωρών το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προειδοποιεί ότι καμία χώρα δεν έχει κλείσει πλήρως το χάσμα των δυο φύλων.
Σημειώνεται πάντως ότι η θέση των γυναικών βελτιώνεται σε όλο τον κόσμο, συνολικά, ενισχυμένη από την αύξηση του αριθμού που έχει πρόσβαση σε θέσεις εργασίας και την οικοδόμηση της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή της χώρας τους.
Παραμένουν όμως οπισθοδρομικές πραγματικότητες με τις γυναίκες να αγωνίζονται για την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη σε μια σειρά από αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ οι ανισότητες των μισθών εξακολουθούν να υφίστανται σχεδόν παντού.

Koolnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 12:02 am


Ταξιδεύει για να κάνει σεξ με κάθε άντρα που συναντά σε κάθε πόλη

Η 19χρονη Ju Peng από τη Σανγκάη, ανέβασε στα social media της Κίνας μια αγγελία στην οποία εξηγούσε τα ταξιδιωτικά της πλάνα. 

Η Ju ελπίζει ότι στο μελλοντικό της ταξίδι σε όλη την Κίνα θα πληρώνει με σεξ και όχι με χρήματα!

Κάθε βράδυ, η 19χρονη θα μείνει και σε ένα διαφορετικό κατάλυμα το οποίο και θα πληρώνει και ένας διαφορετικός «αγαπημένος» ο οποίος αφού θα έρχεται σε ερωτική επαφή μαζί της, θα καταβάλει και το αντίστοιχο αντίτιμο στον ξενοδόχο… 

Η ίδια πιστεύει ότι αυτός είναι ένας αλάνθαστος, φιλικός τρόπος για χρηματοδοτήσει την εκδρομή της.

Στην αγγελία περιγράφει τον ιδανικό «προσωρινό» φίλος της ως εξής: «εμφανίσιμος, κάτω των 30 ετών, ψηλότερος από 1,75 και, φυσικά, πλούσιος». 

newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 October 2014 | 12:00 am


Το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας απαντά στο " Ποτάμι " !!!

Σε σημερινή τηλεοπτική του εμφάνιση στο MEGA, ο επικεφαλής του κόμματος Ποτάμι αναφερόμενος σε ερώτηση που δέχτηκε από πολίτες στη Καλαμάτα, για ποιο λόγο το κόμμα του δε διατηρεί γραφεία, εξήγησε πως δε πρόκειται να λειτουργήσουν γραφεία, όπως τα υπόλοιπα κόμματα που το πράττουν με χρήματα από τη κρατική τους χρηματοδότηση, εκτός και αν δεχτούν υποστηρικτές του κόμματος του να τα συντηρούν μόνοι τους.
Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας όπως και όλες ανα την Ελλάδα Νομαρχιακές ή Τοπικές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν Γραφεία, από την ημέρα εκλογής τους, τον Ιούνιο του 2013, τα διατηρούν αποκλειστικά με δικά τους έξοδα στα πλαίσια αυτοοργάνωσης χωρίς τη χρήση ούτε ενός ευρώ από τη κρατική χρηματοδότηση.
Μια προσπάθεια που πραγματοποίειται από το υστέρημα μελών και φίλων προκειμένου το Κίνημα που διαχρονικά εξέφραζε και εκφράζει του Δημοκράτες Προοδευτικούς Πολίτες να συνεχίσει να αγωνίζεται για να μείνει όρθια η χώρα, είναι άδικο να σπιλώνεται στα πλαίσια μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Αντί να υψώνουμε τοίχους για τυχόν μικροκομματικά οφέλη καλούμε και εμεις με τη σειρά μας τόσο το Ποτάμι όσο και όλους τους Πολίτες – Κόμματα – Κινήσεις,  που ανήκουν στο χώρο τη Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης να ρίξουν γέφυρες συστράτευσης για την έξοδο από τη κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 11:55 pm


Αναμένονται 500 προσλήψεις στα Επαγγελματικά Λύκεια!

Δύο σημαντικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας βρίσκονται στην αναμονή και τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν πολλούς μαθητές ως προς τη μαθησιακή διαδικασία.
Πρόκειται για τα Προγράμματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
Το πρώτο αφορά τα Γυμνάσια και το δεύτερο αφορά τα Λύκεια. Το Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας αναμένεται να λειτουργήσει με τη συμπλήρωση ωραρίου για  τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά όπου είχαν γίνει προσλήψεις ωρομισθίων και αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου.
Προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και ωρομισθίων εκπαιδευτικών αναμένονται για το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης αποκλειστικά στα ΕΠΑΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει 400 πιστώσεις μέσω ΕΣΠΑ για το εν λόγω πρόγραμμα, που θα προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στους μαθητές, τόσο των μικρότερων τάξεων των  ΕΠΑΛ ( Α και Β), που έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν την "Τράπεζα Θεμάτων", καθώς και τους τελειόφοιτους οι οποίοι τον Μάιο θα κληθούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.
Το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης εκτός της ενίσχυσης των μαθητών θα προσφέρει, όπως προειπώθηκε  και θέσεις εργασίας.
Περίπου 500 εκπαιδευτικοί πιθανόν να προσληφθούν για τις ανάγκες του προγράμματος. Φιλόλογοι και μαθηματικοί θα έχουν τη μερίδα του λέοντος ενώ προσλήψεις θα γίνουν και σε τεχνικές ειδικότητες.
Όσον αφορά τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών αναμένεται να ακολουθηθεί η πεπατημένη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Δηλαδή αναμένεται να εκδοθεί πρόσκληση κατάθεσης αιτήσεων των εκπαιδευτικών που είναι ενταγμένοι στους καταλόγους των αναπληρωτών. Θυμίζουμε ότι στην Ενισχυτική οι εκπαιδευτικοί δήλωναν μια Περιφέρεια και 2 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με εξαίρεση την Αττική όπου δήλωναν επτά Περιφέρειες.
Η επιλογή των εκπαιδευτικών πραγματοποιούνταν με βάση τη σειρά τους στον πίνακα των αναπληρωτών.
Φυσικά, οι περίπου 500 προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των σχολείων αν λάβουμε υπόψη μας τον αριθμό των ΕΠΑΛ.  
Το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης αναμένεται να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους μαθητές των ΕΠΑΛ και γι αυτό το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την άμεση έναρξή του και να μην επαναληφθούν τα όσα σημειώθηκαν με την Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια η οποία και πέρσι λειτούργησε τους τελευταίους μήνες του σχολικού έτους.
Καλόγηρος Βασίλειος

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 11:30 pm


Βίαζαν και εξέδιδαν την ανήλικη συμμαθήτριά τους

Οι δράστες, ηλικίας 20 και 19 ετών καταδικάστηκαν από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης

Τη φρίκη στα χέρια δύο συμμαθητών της βίωνε ανήλικη κοπέλα σε σχολικό συγκρότημα της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Την ανάγκαζαν με απειλές και χρήση βίας να ικανοποιεί τις σεξουαλικές τους ορέξεις και την υποχρέωναν να συνευρίσκεται ερωτικά με άλλους άνδρες, λαμβάνοντας χρηματικά οφέλη.

Οι δράστες, ηλικίας 20 και 19 ετών -αντιστοίχως- σήμερα, κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, το οποίο τους καταδίκασε σε φυλάκιση 3 ετών και 3 μηνών, τον καθένα.

Το δικαστήριο, κατά την κεκλεισμένων των θυρών δίκη, αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή σε εξαγοράσιμη (προς 5 ευρώ την ημέρα) και άφησε ελεύθερους τους δύο νεαρούς ενόψει του Εφετείου υπό την προϋπόθεση της εμφάνισής τους σε αστυνομικό τμήμα.

Προηγουμένως τους έκρινε ένοχους για βιασμό, μαστροπεία και σωματική βλάβη σε βάρος της συμμαθήτριας τους. Το μαρτύριο της κοπέλας άρχισε στην ηλικία των 14 ετών.

Οι δε πράξεις τελέστηκαν κατά την 3ετία 2009-2012.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκαν άλλοι τρεις συνομήλικοι των καταδικασθέντων, οι οποίοι όμως αθωώθηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 11:25 pm


Λογότυπο από το διάστημα στο Μουντιάλ 2018 της Ρωσίας

Πρωτότυπη ήταν η παρουσίαση του λογότυπου του Μουντιάλ 2018 από τη Ρωσία. Συγκεκριμένα αστροναύτες έδειξαν σε όλο τον κόσμο τη «μαγική σφαίρα», με την οποία τιμούν το Σπούτνικ (τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο στην ιστορία που εκτοξεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου 1957 από τη Σοβιετική Ένωση), και μετατράπηκε στο βαρύτιμο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Παράλληλα στο σήμα της διοργάνωσης κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, ενώ είναι εμφανείς οι επιρροές της οικοδέσποινας χώρας.
Τέλος ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι το συνολικό κόστος της διοργάνωσης θα ανέλθει στα 664 εκατ. ρούβλια (12 δις ευρώ), ένα ποσό κοντά σε αυτό που δαπάνησαν οι Βραζιλιάνοι.

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 11:00 pm


Έκαναν σεξ μέσα στη θάλασσα και.... κόλλησαν !!!

Περιπέτεια για δύο ερωτευμένους Ιταλούς

Σε τραγωδία κατέληξε το ερωτικό πάθος ενός ζευγαριού στην Ιταλία. Το ζευγάρι θέλησε να επωφεληθεί την ηλιόλουστη μέρα και πήγε σε μια σχεδόν ερημική παραλία, το Porto San Giorgio.

Ενώ βρίσκονταν στη θάλασσα, ήρθαν λίγο πιο κοντά και κατέληξαν να κάνουν σεξ. Όμως… κόλλησαν.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται την ιταλική εφημερίδα The Local, το ζευγάρι έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό μην ξέροντας τι να κάνει.

Κάποια στιγμή μία λουόμενη τούς προσέφερε μια πετσέτα για να τυλιχτούν και να μπορέσουν να βγουν έξω. Μάλιστα, στην παραλία εκλήθη και γιατρός, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και το ζευγάρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του κοντινότερου νοσοκομείου.

Οι γιατροί εκεί έκαναν στη γυναίκα μια ένεση που χρησιμοποιείται για να προκαλέσει διαστολή της μήτρας στις εγκύους και μετά από λίγη ώρα… αποδεσμεύτηκαν ο ένας από τον άλλο.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι γιατροί πιστεύουν ότι το ζευγάρι έπεσε «θύμα» ενός σπάνιου φαινομένου, κατά το οποίο ο γυναικείος κόλπος συσπάται σταθερά σε ρυθμούς πιο γρήγορους απ' ό,τι συνήθως, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζει το ανδρικό μόριο.

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 10:30 pm


Μήνυμα Ουάσιγκτον στην Αθήνα: Συλλάβετε τον Χριστόδουλο Ξηρό

Μήνυμα Ουάσιγκτον στην Αθήνα: Συλλάβετε τον Χριστόδουλο Ξηρό
Η εσωτερική τρομοκρατία κυριάρχησε στις συναντήσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, στην Ουάσιγκτον και τα ονόματα του Χριστόδουλου Ξηρού και του Νίκου Μαζιώτη ακούστηκαν πολλές φορές στη διάρκεια των συναντήσεων.
Επίσης συζητήθηκε η υπόθεση των τζιχαντιστών και όπως αναφέρθηκε η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τώρα πρόβλημα, καθώς η παρουσία τους είναι σχεδόν μηδενική.
Η αμερικανική πλευρά επιθυμεί διακαώς τη σύλληψη του Ξηρού, επειδή -όπως τονίστηκε- ήταν ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης 17 Νοέμβρη και επειδή συμμετείχε σε δολοφονίες Αμερικανών υπηκόων.
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή «δεν θα αποτελέσει καθόλου έκπληξη η προκήρυξη του Ξηρού με μεγάλο χρηματικό ποσό από την αρμόδια υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».
Ολοι οι αξιωματούχοι που δέχθηκαν τον κ. Κικίλια, ως «σύμμαχο εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας», από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ μέχρι τον αρχηγό της CIA, τον διευθυντή του FBI, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, και τους επικεφαλής της αντιτρομοκρατίας στον Λευκό Οίκο εξέφρασαν ικανοποίηση για τις επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας και έγινε ειδική αναφορά στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.
Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης είπε στον κ. Κικίλια ότι «η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρα» και «ένας πραγματικός σύμμαχος των ΗΠΑ» και δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τις πρόσφατες επιτυχίες της Ελλάδας εναντίον της τρομοκρατίας.
«Η Ελλάδα», επανέλαβε, «παραμένει μια ασφαλής χώρα κι ένας πραγματικός σύμμαχος των ΗΠΑ σε μια ολοένα αποσταθεροποιούμενη περιοχή». Ο κ. Χόλντερ ζήτησε την συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση, όπως είπε, «άμεσων προκλήσεων ασφάλειας, όπως το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους και των ξένων μαχητών».
Στη συνάντηση του Ελληνα υπουργού με τη συντονίστρια επί θεμάτων αντιτρομοκρατίας, πρέσβη Τίνα Κάιντανο, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για διεθνή συνεργασία με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου των ξένων τρομοκρατών.
Συμφωνήθηκε επίσης η ανταλλαγή πληροφοριών σε όλα τα επίπεδα, κυρίως μέσω της αξιοποίησης υφιστάμενων θεσμών και διαδικασιών όπως η Interpol και το σύστημα Σένγκεν.
Μιχάλης Ιγνατίου - Εθνος

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 10:01 pm


Από κεντρικός τραπεζίτης ... ελαιοπαραγωγός !!!

Αποφάσισε να εγκατασταθεί στα Κύθηρα, όπου διαθέτει εξοχικό, και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ελιές και το λάδι.
Απέφυγε να απαντήσει σε όλες τις επαγγελματικές προτάσεις που του έγιναν, και του έγιναν αρκετές, και αποφάσισε να εγκατασταθεί στα Κύθηρα, όπου διαθέτει εξοχικό, και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις ελιές και το λάδι. Ο λόγος για τον πρώην διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, που σύμφωνα με τον Βηματοδότη, παρασκεύασε ένα εξαιρετικής ποιότητας αγουρέλαιο.
«Ξεκουράζομαι δουλεύοντας, νιώθω σαν παιδί» λέει. Ολο αυτό το διάστημα που εγκατέλειψε τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας ο κ. Προβόπουλος έχει σχεδόν απομονωθεί στα Κύθηρα και έγινε περίπου... αγρότης. 

Διαθέτει συνολικά 370 ελαιόδενδρα, μετέχει στη συγκέντρωση των ελιών και στην παρασκευή του ελαιολάδου, το οποίο το θεωρεί «εξαιρετικό». 

Οσον αφορά τα stress tests των τραπεζών λέει ότι αισθάνεται «υπερήφανος, ικανοποιημένος και δικαιωμένος».

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 10:00 pm


Μεγάλη επένδυση 300 εκατ. δολαρίων από την Aegean για την αγορά νέων αεροσκαφών

Μεγάλη επένδυση 300 εκατ. δολαρίων από την Aegean για την αγορά νέων αεροσκαφών
Ένα χρόνο μετά τη συνένωσή της με την Olympic Air η Αegean μπαίνει σε νέα τροχιά ανάπτυξης, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, αφού το 2014 και οι δυο εταιρείες καλύπτουν συνολικά, ένα δίκτυο 120 προορισμών εξωτερικού και εσωτερικού σε 33 χώρες με 13 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, 1,2 εκατ. περισσότερες από την αρχή της συνένωσης.
Αυτή τη στιγμή η Aegean, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της, Ευτύχης Βασιλάκης με αφορμή τον ένα χρόνο από την συνένωση με την Οlympic Air, διαθέτει ένα στόλο 50 αεροσκαφών, απασχολεί 2.400 εργαζόμενους, με τους 250 να έχουν προσληφθεί μετά την συνένωση, μεταφέρει 9,8 εκ. επιβάτες και έχει 2 τεχνικά hangars. Για την περίοδο 2015-2016 η εταιρεία επενδύει 300 εκατ. δολάρια για την αγορά 7 ολοκαίνουργιων Airbus A320ceos στο στόλο της.
Ωστόσο πέραν αυτών των αεροσκαφών, η Aegean αναμένεται να προκηρύξει του χρόνου διαγωνισμό μεταξύ της Airbus και της Boeing για την ριζική ανανέωση του στόλου της με προτεραιότητα στα αεροσκάφη που αγοράστηκαν το 2007.
Στόχος της διοίκησης της εταιρείας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, είναι να φτάσει τα 70 αεροσκάφη το 2023 καλύπτοντας 350 προορισμούς και μεταφέροντας 14 - 15 εκατ. επιβάτες. Σήμερα η εταιρεία, όπως τόνισε ο κ. Βασιλάκης, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της για καθολική κάλυψη του εσωτερικού της χώρας, καλύπτει μέσα από τα δρομολόγιά της 33 ελληνικούς προορισμούς, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση και στο πιο μικρό νησί. Ειδικότερα, πέρα από τους κύριους προορισμούς που υπήρχε ανάπτυξη, σε μικρούς προορισμούς που πετούσε μόνο μία εταιρεία ο μέσος ναύλος μειώθηκε έως και 34%. Αντίστοιχα, παρουσιάστηκε σημαντική αύξηση της κίνησης. Ενδεικτικά, η κίνηση αυξήθηκε κατά 66% στην Κεφαλονιά, 36% στην Κάρπαθο και 44% στη Ζάκυνθο.
Η Αegean αποτελεί μια μεγάλη εταιρεία για τα ελληνικά δεδομένα, (920 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών), όπως είπε ο κ. Βασιλάκης, έχει ωστόσο αρκετό δρόμο μπροστά της ώστε να συγκριθεί με διεθνείς ανταγωνιστές της. Η συνεισφορά της εταιρείας στο Δημόσιο από φόρους και αεροπορικά τέλη για την τρέχουσα χρονιά είναι 280 εκατ. ευρώ φέτος, έναντι 248 που συνεισέφερε το 2013.
Τέλος, συστηματική είναι και η συμβολή της Aegean κατά τον ένα αυτό χρόνο και στην προβολή της χώρας μας και την ανάπτυξη του τουρισμού. Μέσα από συντονισμένες προσπάθειες με φορείς όπως ο ΕΟΤ, ο ΣΕΤΕ, η Marketing Greece, ΕΞΑΑ, και η Συμμαχία για την Ελλάδα, καθώς και μέσα από τα δικά της κανάλια, όπως το enter Greece, το νέο Inflight κανάλι της Aegean που προβάλλει τις ομορφιές και τον πολιτισμό της χώρας, η εταιρεία συνεχίζει να αποτελεί ουσιαστικό πυλώνα και υποστηρικτή του ελληνικού τουρισμού.
Κυπριακές αερογραμμές
«Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της Κύπρου αλλά και η ανάπτυξη της Ελλάδας μέσω της Κύπρου» δήλωσε ο κ. Βασιλάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημειώνοντας ότι μαζί με την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair εισέρχονται στην δεύτερη φάση της διαδικασίας για την διεκδίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2014 | 9:44 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: