1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Πυλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Πυλος και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Συνελήφθησαν 2 Σύριοι που θέλησαν να ταξιδέψουν στην Σουηδία

Συνελήφθησαν, χθες (23.5.2015) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ένας 34χρονος και μία 20χρονη, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Σουηδίας και ένα (1) Διαβατήριο Αρχών Σουηδίας, ενώ η 20χρονη συνόδευε και το ανήλικο τέκνο τους, για το οποίο υπέδειξε Διαβατήριο Αρχών Σουηδίας, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 8:48 pm


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ …ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ – Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΜΕΓΑ ΑΕ εκδρομή στην Καλαμάτα

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ !

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsmessinia  περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της εταιρείας ΜΕΓΑ ΑΕ βρίσκονται  με έξοδα της εταιρείας  για εκδρομή  αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει το πρόγραμμα παροχών προς τους εργαζόμενους με …..ΕΞΙ εκδρομές τον χρόνο  και με Έχτρα παροχές  στις περιόδους των εορτών 

Έλληνα καταναλωτή δώσε  δύναμη με την αγοραστική σου αξία  στις Ελληνικές επιχειρήσεις στηρίζοντας  ταυτόχρονα  τους εργαζομένους  σε αυτή την εταρεία επιλέγοντας τα προιόντα της από τα ράφια των σούπερ μάρκετ 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 8:44 pm


ΣτΕ: Μη νόμιμες διατάξεις στο Προεδρικό διάταγμα για το «Περιφερειακό Πάρκο Κόλπου Κυπαρισσίας»

Μη νόμιμες οριζόμενες διατάξεις του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του «Περιφερειακού Πάρκου Κόλπου Κυπαρισσίας» και των γύρω περιοχών, όπου φιλοξενείται η θαλάσσια χελώνα caretta caretta, έκρινε με την υπ΄ αριθμ. 32/2015 γνωμοδότησή του το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), επιστρέφοντας το διάταγμα στο αρμόδιο υπουργείο για να τροποποιηθεί.
Στο ΣτΕ κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορούσε την νομιμότητα χαρακτηρισμού του «Περιφερειακού Πάρκου Κόλπου Κυπαρισσίας» και τον γύρω περιοχών όπως Θίνες, Στροφυλιά, Κακόβατος, παραλιακό δάσος της Ζαχάρως, Λίμνη Καϊάφα, τον κόλπο της Κυπαρισσίας, Κατάκολο, κ.λπ., ενώ παράλληλα καθορίζει τους όρους και περιορισμούς δόμησης της επίμαχης περιοχή.
Η επίμαχη περιοχή έχει ενταχθεί στο κοινοτικό δίκτυο Natura 2000.
Να σημειωθεί ότι στο νότιο τμήμα του Κυπαρισσιακού Κόλπου, μεταξύ του ποταμού Νέδα και του Αρκαδικού, και ειδικότερα στις παραλίες Ελαία, Αγιαννάκης, Βουνάκι και Καλό Νερό, εμφανίζεται η εντονότερη αναπαραγωγική δραστηριότητα της caretta caretta,.
Η περιοχή αυτή αποτελεί τον πυρήνα του βιοτόπου ωοτοκίας και εκτιμάται ότι συγκεντρώνει, κατά μέσο όρο, πάνω από το 82% της συνολικής ωοτοκίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.
Ο Κυπαρισσιακός Κόλπος αξιολογείται ως η δεύτερη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της caretta caretta στη Μεσόγειο.
Στη γνωμοδότησή του το ΣτΕ αναφέρει ότι το επίμαχο πάρκο έχει τις νομοθετικές εκείνες προϋποθέσεις, να ονομασθεί Εθνικό Πάρκο αντί Περιφερειακό που το χαρακτηρίζει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και ο χαρακτηρισμός του ως περιφερειακού δεν είναι νόμιμος.
Ακόμη αναφέρει το ΣτΕ ότι πρέπει να οριοθετηθούν οι οικισμοί που εμπίπτουν στις περιοχές Natura, ενώ ζήτημα νομιμότητας τίθεται ως προς το όριο αρτιότητας και ελάχιστης κατάτμησης των οικοπέδων στις επίμαχες περιοχές.
Παράλληλα, ενστάσεις διατυπώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ως προς την επιτρεπόμενη χρήση των επίμαχων περιοχών, όπως είναι η ιππασία, καθώς θα υπάρξει κίνδυνος για τις φωλιές της χελώνας caretta caretta και στα αμμοθινικά συστήματα της περιοχής.
Κατόπιν αυτών το ΣτΕ ζητεί να ληφθούν υπόψη από το αρμόδιο υπουργείο οι παρατηρήσεις που έχει κάνει στην γνωμοδότησή του και να κατατεθεί άμεσα και πάλι για νέα νομοτεχνικού επιπέδου επεξεργασία.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 8:44 pm


Φόρος 40% στο βοήθημα για τα θύματα του Norman Atlantic

Ζητούν τα 400 από τα 1.000 ευρώ που έλαβαν οι οικογένειες

Και ενώ οι μνήμες από το ναυάγιο του Norman Atlantic είναι ακόμα νωπές, έρχεται ο φόρος… δωρεάς στο βοήθημα που έλαβαν οι οικογένειες νεκρών και αγνοούμενων οδηγών να ξεσηκώσουν αντιδράσεις.


Τον περασμένο Απρίλιο, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες των επτά άτυχων μελών της προσφέροντας καθεμία χρηματικό βοήθημα ύψους 1.000 ευρώ. Όταν όμως, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι συγγενείς των νεκρών και των αγνοούμενων της ναυτικής τραγωδίας πήγαν στην Εφορία να δηλώσουν το βοήθημα ως όφειλαν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, έκπληκτοι άκουσαν να τους ζητούν τα 400 από τα 1.000 ευρώ ως φόρο δωρεάς!

«Δεν έχω να τους τα δώσω. Ας έρθουν να βάλουν φυλακή εμένα και τα τρία παιδιά μου», δηλώνει η σύζυγος του αγνοούμενου Απόστολου Νικολαρά.

Όταν η ΟΦΑΕ ενημερώθηκε για το περιστατικό επικοινώνησε με το υπουργείο Οικονομικών. Η υπάλληλος αφού έψαξε το ζήτημα επί πέντε ημέρες, απάντησε ότι όντως το ποσό υπόκειται σε φορολογία και μάλιστα της τάξεως του 40%. Δηλαδή από τις 7.000 ευρώ τα 2.800 ευρώ πρέπει να πάνε στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η ΟΦΑΕ προχώρησε σε καταγγελία στέλνοντας επιστολή στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Δραγασάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη και ζητά την εξεύρεση ρύθμισης η οποία θα απαλλάσσει τις οικογένειες αυτές από οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση για τα ποσά των βοηθημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 7:48 pm


NY TIMES σε Τσίπρα:Διώξε τους ακραίους και κάνε εκλογές

Ο γνωστός δημοσιογράφος Ούγκο Ντίξον σε άρθρο του στους New York Times χαρακτηρίζει δυσοίωνα τα περισσότερα σενάρια για την Ελλάδα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Ούγκο Ντίξον σε άρθρο του στους New York Times χαρακτηρίζει δυσοίωνα τα περισσότερα σενάρια για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η μοναδική πιθανότητα για μια ευνοϊκή κατάληξη είναι να διώξει ο Τσίπρας  τους ακραίους από τον ΣΥΡΙΖΑ και να προκηρύξει νέες εκλογές.
«Η χώρα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, να εισαγάγει ελέγχους κεφαλαίων, να μετατρέψει -διά της βίας- τις καταθέσεις των αποταμιευτών σε τραπεζικό κεφάλαιο να αποχωρήσει από το ευρώ και ούτω καθεξής», σημειώνει ο Ντίξον στην έγκριτη αμερικανική εφημερίδα. Ωστόσο υποστηρίζει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα και να αποφευχθεί ένα Grexit, αρκεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να «μασήσει τα λόγια του (σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες), να προκηρύξει εκλογές – κάτι που θα του δώσει την ευκαιρία να διώξει τους σκληροπυρηνικούς από το κόμμα του -, και με μια νέα εντολή από τον ελληνικό λαό να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των δανειστών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η καλύτερη στιγμή για να προκηρυχθούν εκλογές, είναι ο Ιούλιος, πριν δηλαδή ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα. Με αυτό το σενάριο ο κ. Τσίπρας μπορεί να περάσει μερικά αντιδημοφιλή μέτρα από το Κοινοβούλιο ,κάτι που οι σκληροπυρηνικοί του κόμματός του δεν θα δεχθούν εύκολα. Συνεπώς ο κ. Τσίπρας θα χρειαστεί τη βοήθεια βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Μετά τη διεξαγωγή νέων εκλογών ο κ. Τσίπρας  θα μπορούσε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης. Δεδομένου ότι ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίζεται από περισσότερο μετριοπαθείς βουλευτές, οι πιστωτές θα ήταν πρόθυμοι να εκταμιεύσουν περισσότερα χρήματα με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, ενώ θα συμφωνούσαν σε κάποια απομείωση του τεράστιου χρέους της χώρας, πιθανότατα επεκτείνοντας το χρόνο αποπληρωμής και μειώνοντας τα επιτόκια.
«Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να φαίνεται σαν ένα παραμύθι. Αλλά είναι ένα από τα λίγα που δεν τελειώνει σε μια καταστροφή», καταλήγει το δημοσίευμα των New York Times.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 7:44 pm


Τραγωδία στον Βόλο: 8χρονο κορίτσι σκοτώθηκε όταν αφήνιασαν τα άλογα και ανατράπηκε η άμαξα

Μία απίστευτη τραγωδία εκτυλίχτηκε σήμερα το μεσημέρι στα Λεχώνια Βόλου, όπου ένα 8χρονο κορίτσι σκοτώθηκε όταν ανατράπηκε η άμαξα στην οποία επέβαινε με τον πατέρα της.
Τα άλογα ξανικά αφήνιασαν και ο πατέρας της μικρής προσπάθησε να τα ηρεμήσει τραβόντας τα γκέμια. Δεν το κατόρθωσε, με αποτέλεσμα η άμαξα να ανατραπεί.

Το κοριτσάκι έπεσε στο έδαφος χτυπημένο πολύ σοβαρά στο κεφάλι και οι γιατροί στο νοσοκομείο που διεκομίσθη, διαπίστωσαν ότι ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Ο πατέρας της 8χρονης ποδοπατήθηκε από τα άλογα και τραυματίστηκε ελαφρά.

.e-volos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:40 pm


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ Α’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του Α’ Πανελληνίου Συνεδρίου στην Πύλο με θέμα «Η προσφορά της Πύλου στον πολιτισμό από την αρχαιότητα έως σήμερα», που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαίου και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Μαίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ινστιτούτου Δημόκριτος, στην Πύλο. Τη διημερίδα διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυριών Πύλου και την αρωγή των χορηγών της περιοχής.

Στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτριος Καφαντάρης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες,  ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Πανοσιολογιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κκ. Χρυσόστομος και η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη. Οι πολίτες του Δήμου Πύλου-Νέστορος τίμησαν με την παρουσία τους το εν λόγω συνέδριο και παρακολούθησαν με απτόητο ενδιαφέρον, τους εισηγητές, οι οποίοι ανέλυσαν διάφορες θεματικές από την αρχαιότητα εως τη σύγχρονη εποχή,  με αναφορές στον πολιτισμό, την τέχνη, την ιστορία, τη θρησκεία και τη λαογραφια. Μετά το πέρας των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τη συμμετοχή των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του, αναφερθηκε εν συντομία στην ιστρική διαδρομή του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς και στη συμβολή της στην πολιτισμική πορεία τόσο της χώρας μας όσο και του υπόλοιπου κόσμου, ενώ δεσμεύτηκε, να καθιερωθεί το συνέδριο ως θεσμός, με τη συγκεκριμένη θεματολογία, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημαντικότητα της προαγωγής του πολιτισμού στην περιοχή μας.

Στοιχείο πρωτοτυπίας στο συνέδριο παρουσίασε η κα Διαμαντοπούλου-Κουτσουμπού, η οποία ανέφερε ότι, κατα τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, επέπλεε εικόνα, ως άνθρωπος, στα κύματα και έφερε την επιγραφή Παναγία Συλιβριανή, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του  ιστορικού Νικόλαου Σπυλιάδη.

Στους ομιλητές της διημερίδας συμμετείχαν ο Καθηγητής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ κ. Αναστάσιος Νικήτας, ο Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας και Παλαιογραφίας του ΕΚΠΑ κ. Φώτιος Δημητρακόπουλος, ο Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Χρήστου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Βασιλειος Κωνσταντινόπουλος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων κ. Δημήτριος Πανομήτρος, η Λέκτορας Βυζαντινής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κα Θεώνη Κολλυροπούλου, η Διδάκτωρ Φιλοσοφιας του ΕΚΠΑ κα Αικατερίνη Διαμαντοπούλου-Κουτσουμπού, η Διδάκτωρ Φιλολογίας κα Μεταξία Παπαδοπούλου, ο Φιλόλογος κ. Μανώλης Στεργιούλης και ο Λαογράφος κ. Κωνσταντίνος Μπαλαφούτης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:37 pm


ΠΑΡΙΣΙ- ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΛΛΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ “Η δική μας Κάλλας” στο Παρίσι. 
Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας με την Καλαματιανή Μυρτώ Καμβυσίδη που υποδύεται την Μαρία Κάλλας γύρισαν σκηνές στην Όπερα του Παρισιού, στον Πύργο του Άιφελ, στο Μπερσί, αλλά το πιο σημαντικό, στο ίδιο το σπίτι της Μαρίας Κάλλας στην οδό Ζορζ Μαντέλ. Στο σπίτι που άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι συντελεστές απόλαυσαν ιδιαίτερα την φιλοξενία των Ελλήνων του Παρισιού και ευχαριστούν από καρδιάς την εκπρόσωπο της ταινίας στο Παρίσι, Ελένη Ρούσση, για την πολύτιμη βοήθειά της, τους Χρήστο Ρούσση, Σεντρίκ Τιερρύ, Χαρίς Κοτί, Μαρίνα Ξανθάκη, Μάικλ Μέρφυ και Δέσποινα Φρονιμάκη.

Επιστρέφουν στην Καλαμάτα για να συνεχιστούν τα γυρίσματα Δευτέρα 25 Μαΐου έως 30 Μαΐου. Ενώ, δεν λησμονούν ότι καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της ταινίας είναι όλοι οι αφανείς ήρωες που βοήθησαν και πάλι, Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, Παύλος Παύλου, Μαρία Λιακάκη, Γιώργος Ηλιόπουλος, Θανάσης Ψαρούλης, Παναγιώτης Μπαζίγος, Μάρθα Σινάπη, Φώτης Κουτρουμπής, Παναγιώτης Σέρβος, Ιοκάστη Αλοιμονου και ο Σύλλογος Αποφοίτων ΜΣΚ Μαρία Κάλλας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:22 pm


ΟΙ…ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΜΠΕΡΤΟΥ-ΝΤΟΜΙΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

-Του: Αντώνη .Α. Αντωνόπουλου.
Real fm-pamesports.gr

Τι σου είναι η μπάλα. Μπορεί να σε τρελάνει, να σε στείλει αδιάβαστο, να σου κόψει τα πόδια ,να σε εκθέσει.
Όλοι, οι σχεδόν όλοι προ… χριστού προφήτες, είχαμε καταδικάσει, είχαμε τελειώσει την Σκόντα Ξάνθη πριν καν γίνει ο τελικός .Και όμως, οι Ακρίτες δεν έκαναν τόσες ώρες δρόμο για να υποκλιθούν αμαχητί στην ονομαστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Μπήκαν στο γήπεδο και από τα πρώτα λεπτά μας έδωσαν σαφή και ξεκάθαρη εικόνα ότι ήθελαν να κάνουν πράξη την κατά κράτος υπεροχή τους έναντι του Ολυμπιακού από πλευράς κινήτρου για την  κατάκτηση του τροπαίου.
Η εικόνα της Σκόντα Ξάνθη μέσα στο γήπεδο για 45΄ηταν υποδειγματική, για σεμινάριο. Απέναντι σε έναν πολύ κακό Ολυμπιακό ,που με άναρχο τρόπο στο παιχνίδι του και αποσπασματικές  και ατομικές προσπάθειες κάποιων παικτών του επιχειρούσε να βρει τρόπο για να απειλήσει του Ακρίτες.
Ο Ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου είχε στήσει με υποδειγματικό τρόπο την ομάδα του, που μέχρι και την περιοχή του Ολυμπιακού λειτουργούσε Ρολόι. Το άγχος; Τα βαριά ποδοσφαιρικά ονόματα ,η έλλειψη καθαρού μυαλού από την πίεση; Κάτι από αυτά , η και όλα μαζί, και η κλάση του Ρομπέρο στέρησαν στη Σκόντα να προηγηθεί στο σουτ του Κλέϊτον στο 25 ,και κυρίως στο 41΄που ο Σολτάνι βρήκε… αέρα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Και όταν βρίσκεις αέρα σε τελικό κυπέλλου μέσα στη περιοχή του Ολυμπιακού, μην έχεις απαιτήσεις να μη το πληρώσεις; Εκεί λοιπόν που οι ομάδες ήταν μισή… ανάσα πριν πάνε στα αποδυτήρια, ο δεξιός μπακ της Ξάνθης Μανώλης Μπέρτος που ήταν άψογος για ένα ημίχρονο, έπαθε ξαφνικά… αλτσχάίμερ!!!Άφησε
την θέση του βρέθηκε αμυντικό χαφ και για έναν ανεξήγητο λόγο λειτούργησε ως …επιθετικός του Ολυμπιακού πασάροντας με το στήθος μέσα στη περιοχή στο πιάτο έτοιμο γκολ στον Χάρα που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Κυριακίδη. Εκεί κόπηκαν τα πόδια όχι μόνο του Μπέρτου που είχε αυτή την πρωτοφανή, περίεργη και παιδαριώδη για επαγγελματία έμπνευση, αλλά ολόκληρης της Ξάνθης. 
Ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια συμμαζεύει τα ασυμμάζευτα μέχρι που στο 63΄μπάινει η σφραγίδα. Ο Τσόρι Ντομίγκεζ, μοιάζει μέσα στο γήπεδο σαν την μύγα μες στο γάλα .Το έχει το παλληκάρι, το ξέρει το αντικείμενο και το δείχνει. Είναι κάτω από το κέντρο ο «Ινδιάνος», και του έρχεται η έμπνευση να τελειώνει. Κάνει σόλο στην αριστερή πτέρυγα και σάντουιτς τους Μπέρτο και Παπαστεριανό, τρυπάει την άμυνα και με δυνατό σουτ και κάνει το 2-0.
Από εκεί και πέρα ήρθε και το κερασάκι από ένα χαρισματικό ποδοσφαιρικό ταλέντο, τον Κώστα Φορτούνη που είχε αντικαταστήσει τον Νταβίντ Φουστέρ .Στημένη μπάλα έξω από την περιοχή και ακούστηκε το γκούπ μέχρι την Σπύρου Λούη για να αναπαυτεί η μπάλα στο δεξί Γ του Κυριακίδη. Και η ταινία με τις εμπνεύσεις ολοκληρώθηκε στο 87΄όταν ο Παντελής Καπετάνος ξεχασμένος από το ύψος του πέναλτι με αριστερό σουτ πέτυχε το γκολ της τιμής. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με αυτές τις καθοριστικές… εμπνεύσεις Μπέρτου και Τσόρι, για να προσθέσει το 27 τρόπαιο ο μέτριος Ολυμπιακός, και η Ξάνθη να κρατήσει τις θετικές εντυπώσεις και την παρακαταθήκη της για το μέλλον και την συνέχεια της από την συμμετοχή σε ένα τελικό κυπέλλου Ελλάδος που ήταν πραγματικοί γιορτή του ποδοσφαίρου .Τι στιγμή μάλιστα που ο Κρητικός διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης και οι συνεργάτες του πέρασαν απαρατήρητοι. Θεός φυλάξει στην Ελλάδα ζούμε .Και όμως…

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:11 pm


“Δαγκωτό” Κουρουμπλή ψηφίζουν οι φαρμακοβιομήχανοι

Οι πλέον φανατικοί υποστηρικτές του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι.
Μόνο με μια υπογραφή του οι αναξιοπαθούντες φαρμακοβιομήχανοι θα κερδίζουν επιπλέον τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τα οποία βέβαια θα χρεώνεται το ελληνικό δημόσιο.
Πρόκειται για απόφαση της ντροπής η οποία παραπέμπει στον αλήστου μνήμης Κουτσονόμο.
Βέβαια τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν γαργάρα το θέμα γιατί μπούκωσαν στη κυριολεξία επί τρεις μήνες στη διαφήμιση απ’ τις γνωστές φαρμακοβιομηχανίες οι οποίες δεν διαφήμιζαν φάρμακα αλλά εξαγόραζαν τη σιωπή των Μέσων Ενημέρωσης για το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο.
Αυτοί που έστησαν το μεγάλο κόλπο πανηγυρίζουν στην κυριολεξία γιατί τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα απ’ ότι νόμιζαν.
Ακόμα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης το βούλωσαν γιατί το λόμπι των φαρμακοβιομήχανων είναι ισχυρό και έχει χώσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ολόκληρο το σύστημα.

πηγή 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 12:00 pm


H φοροκαταιγίδα που έρχεται - Πόσο θα γίνει ακριβότερο το «καλάθι της νοικοκυράς»

Της Μαρίας Βουργάνα

Σε σκληρό «μπρα ντε φερ» εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών στις Βρυξέλλες, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά για την επίτευξη συμφωνίας που θα «ξεκλειδώσει» τη γραμμή χρηματοδότησης για την Ελλάδα.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι συντελεστές του ΦΠΑ, με τα σενάρια να αλλάζουν πλέον μέρα με την ημέρα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν σε δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 23% με κατάργηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6,5% και μετάταξη αγαθών και υπηρεσιών που σήμερα επιβαρύνονται με συντελεστή 13%, στον κανονικό συντελεστή 23%.
Την ίδια στιγμή, ζητούν την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στα νησιά, όπου οι συντελεστές ΦΠΑ είναι μειωμένοι κατά 30% και απορρίπτουν την πρόταση της κυβέρνησης για έκπτωση του ΦΠΑ κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.
H φοροκαταιγίδα που έρχεται - Πόσο θα γίνει ακριβότερο το «καλάθι της νοικοκυράς»
Οι δανειστές ζητούν να παραμείνει ο υψηλός συντελεστής στα σημερινά επίπεδα και είναι υπό συζήτηση ο χαμηλός, ώστε να καθοριστεί ανάλογα με τους στόχους που θα τεθούν για τα έσοδα από τον φόρο. Σε κάθε περίπτωση θέλουν περισσότερα έσοδα από τον ΦΠΑ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2015 και του 2016 και δεν πείθονται ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά όπως λοταρία για τις αποδείξεις, αύξηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης.
Τι θα αυξηθεί
Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα του Brussels Group φαίνεται να ζητά τρεις συντελεστές ΦΠΑ 7%, 14% και 23% ή 22% με μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον υπερμειωμένο στον μεσαίο και από τον μεσαίο στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, υποστηρίζοντας ότι το σενάριο αυτό θα έχει δημοσιονομικό όφελος περίπου 850 εκατ. ευρώ.
H φοροκαταιγίδα που έρχεται - Πόσο θα γίνει ακριβότερο το «καλάθι της νοικοκυράς»
Με αυτό το σύστημα αυξάνουν οι τιμές σε φάρμακα, βιβλία και ξενοδοχεία αλλά και σε όλα τα βασικά προϊόντα του καλαθιού της νοικοκυράς όπως είναι τα τρόφιμα. Λίγο ακριβότερη γίνεται επίσης και η εστίαση.
Από την άλλη, σε περίπτωση που θα μειωθεί ο ανώτατος συντελεστής από το 23% στο 22% θα είναι χαμηλότερη η φορολογική επιβάρυνση σε καύσιμα, τσιγάρα, οινοπνευματώδη ποτά, παπούτσια, ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές ηλεκτρονικές συσκευές, υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.
H φοροκαταιγίδα που έρχεται - Πόσο θα γίνει ακριβότερο το «καλάθι της νοικοκυράς»
Σκληρό «παζάρι» για τον χαμηλό ΦΠΑ
Οι συζητήσεις συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό στις Βρυξέλλες προκειμένου οι δυο πλευρές να βρουν κοινό τόπο για μια συμφωνία στο ΦΠΑ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες η ελληνική πλευρά φαίνεται να συζητάει πάνω στην πρόταση των θεσμών για δυο συντελεστές και το μεγάλο «παζάρι» γίνεται τώρα για το ύψος του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ.
Η Αθήνα επιδιώκει ο χαμηλός συντελεστής να διατηρηθεί σε επίπεδα 10% -11% και να περιλαμβάνονται σε αυτόν όλα τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα βιβλία και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Πάντως σύμφωνα με όλα τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής προκύπτουν αυξήσεις για όλα τα προϊόντα που κατατάσσονται στον πολύ χαμηλό συντελεστή (ξενοδοχεία, φάρμακα, βιβλία εφημερίδες).
Από τη διαπραγμάτευση θα φανεί και αν το φετινό καλοκαίρι θα είναι το τελευταίο κατά το οποίο θα εφαρμοστεί η έκπτωση του 30% στους φορολογικούς συντελεστές των νησιών. Το πιθανότερο, τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα, είναι ότι από τον Σεπτέμβριο, το σύστημα θα αντικατασταθεί από μια διαδικασία επιστροφής φόρου μόνο για τους μόνιμους κατοίκους. Επισκέπτες και τουρίστες θα πληρώνουν κανονικά με βάση τους ενιαίους συντελεστές που θα ισχύουν για ολόκληρη τη χώρα.
Αναταράξεις στην αγορά
Το σίριαλ πάντως με τους νέους συντελεστές ΦΠΑ προκαλεί αναταράξεις στην αγορά και ανάλογα με τα σενάρια που κυκλοφορούν επηρεάζονται αντιστοίχως ολόκληροι κλάδοι και καταναλωτές. Χαρακτηριστική περίπτωση ο κλάδος του αυτοκινήτου, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που άρχισαν να κάνουν σχέδια για αγορές εάν τελικώς μειωθεί ο ΦΠΑ 23% που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα.
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι: «η συνολική φορολόγηση των ΙΧ , όταν και εφόσον αλλάξουν οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι περίπου η ίδια με την ισχύουσα σήμερα».
Συνεπώς, μειώσεις τιμών στα αυτοκίνητα δεν πρόκειται να υπάρξουν, ακόμα και αν μεταταχθούν σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε η αρχική πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές για καθιέρωση διπλών συντελεστών ΦΠΑ με τη χρήση πλαστικού χρήματος.
Οι πληροφορίες μάλιστα για ενδεχόμενη μείωση του συντελεστή 23% ακόμα και στο 15% (18% για όσους πληρώνουν με μετρητά), όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε προσδοκίες στην αγορά αυτοκινήτου και στους επίδοξους αγοραστές, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να μελετούν ακόμα και τη ματαίωση των παραγγελιών, για να αγοράσουν αργότερα φθηνότερα.
Ωστόσο το μήνυμα του υπουργείου Οικονομικών είναι σαφές: «η  φορολόγηση της αγοράς Ι.Χ θα είναι σχεδόν αμετάβλητη».Το μόνο σίγουρο είναι οι προσδοκίες όσων περίμεναν να πέσει ο ΦΠΑ για να αγοράσουν φτηνό αυτοκίνητο, σε κάθε περίπτωση θα διαψευστούν, αφού στην καλύτερη περίπτωση ο συντελεστής θα μειωθεί από το 23% στο 22%.
ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2015
Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους
Περισσότερους φόρους στους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, στους φορολογούμενους που διαθέτουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, πισίνες και σκάφη αναψυχής, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και φέτος αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια στο εξωτερικό ή «ξεχασμένες» δηλώσεις πάσης φύσεως περιλαμβάνει το υπόλοιπο φορολογικό πακέτο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να εγκαταλείπεται προς το παρόν το σχέδιο για την επιβολή φόρου με συντελεστή 1 τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, ενώ στα μέτρα που σχεδόν έχουν «κλειδώσει» περιλαμβάνονται:
1. Αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ. Αθήνα και θεσμοί έχουν συμφωνήσει στην κατάργηση της έκπτωσης 30% για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ. Στον αντίποδα, διατηρείται η έκπτωση που τέθηκε από φέτος σε ισχύ για τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα. Με την επαναφορά των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς στα αρχικά επίπεδα:
- Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ θα δουν την εισφορά αλληλεγγύης να αυξάνεται έως 300 ευρώ.
- Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ και μέχρι 100.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν από 495 έως και 900 ευρώ ετησίως.
- Οι φορολογούμενοι με εισοδήματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ θα έχουν αυξημένο φόρο από 1.440 ευρώ και πάνω.
2. Αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Μελετάται αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για αυτοκίνητα, πισίνες και αεροσκάφη και επιβολή φόρου στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής από 5 μέτρα και άνω.
3. Διατήρηση ΕΝΦΙΑ. Όλα δείχνουν ότι ο ΕΝΦΙΑ θα διατηρηθεί καθώς εξασφαλίζει έσοδα ύψους 2,6 δισ. αλλά θα είναι ελαφρώς «κουρεμένος», καθώς για την επιβολή του θα ληφθούν υπόψη οι νέες αντικειμενικές.
4. Νέου τύπου περαίωση για υποβολή πάσης φύσεως δηλώσεων οι οποίες είτε δεν είχαν υποβληθεί καθόλου, είτε είχαν υποβληθεί με ελλείψεις έως τα τέλη του 2014, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Η «οικειοθελής συμμόρφωση»  αφορά τα πάντα. Αδήλωτα εισοδήματα, ΦΜΑΠ, φόρους κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών, τέλη ( πλην τελών κυκλοφορίας) και χαρτόσημα δηλώσεις ΦΠΑ, ειδικό φόρο ακινήτων για τις off shore, συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών, ακόμα και εισφορές υπέρ δακοκτονίας, οι οποίες δεν δηλώθηκαν και δεν αποδόθηκαν.
5. Αποκάλυψη κρυφών καταθέσεων.  Ουσιαστικά πρόκειται για τη νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το σχέδιο προβλέπει τη θέσπιση ενός συντελεστή φορολόγησης ο οποίος θα κινείται μεταξύ 15% - 20% με κίνητρο την άρση των ποινικών διώξεων για όσους αποκαλύψουν στις φορολογικές αρχές τις «κρυφές» καταθέσεις.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΠΝΕΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ
Προς παράταση η ρύθμιση των 100 δόσεων
Να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες του Δημοσίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών επιθυμεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και για τον λόγο αυτό προσανατολίζεται στην παράταση κατά ένα μήνα της προθεσμίας.
Η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση εκπνέει την επόμενη Τρίτη 26 Μαΐου αλλά σύμφωνα με τον νόμο για τις 100 δόσεις, ο υπουργός δύναται με απόφασή του να παρατείνει για έναν ακόμα μήνα τη ρύθμιση επειδή υπήρξε καθυστέρηση στο «άνοιγμα» της ηλεκτρονικής εφαρμογής.
Μέχρι τώρα, η πορεία της ρύθμισης κρίνεται ικανοποιητική, με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη να θεωρεί ότι είναι εφικτός ο στόχος για την είσπραξη 550 εκατ. ευρώ φέτος. Για να διευκολυνθούν οι οφειλέτες εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως για παράδειγμα η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, ενεργοποιήθηκε η διάταξη που προβλέπει τον συμψηφισμό της πρώτης δόσης για την υπαγωγή στην ρύθμιση με χρήματα που έχουν δεσμευθεί από τράπεζες. Προϋπόθεση, τα αποδιδόμενα ποσά από κατασχετήρια, να εισπράττονται εντός της προθεσμίας των τριών εργασίμων ημερών από την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και να μην πιστώνονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 11:00 am


Κλείνουν οι δρόμοι για πρόωρες συντάξεις

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό τα μέτρα θα έλθουν σε δύο δόσεις:
Μέτρα στο ασφαλιστικό σύστημα, κατά κύματα, προβλέπει ο κυβερνητικός σχεδιασμός, που παρουσιάστηκε στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών και να προχωρήσει η χρηματοδότηση της χώρας.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση έχει καταλήξει στη λήψη μέτρων σε δύο φάσεις: εντός του Ιουνίου για το ζήτημα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ενώ το φθινόπωρο προτίθεται να ανοίξει νέο κύκλο διαλόγου για το Ασφαλιστικό προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα του συστήματος, που ταλαιπωρείται από υψηλά ταμειακά ελλείμματα.

Ο νέος χάρτης του Ασφαλιστικού βρίσκεται, εν πολλοίς, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης-δανειστών, με τους δεύτερους να επιμένουν στην υιοθέτηση νέων επώδυνων μέτρων και την ελληνική πλευρά να προσπαθεί να μετριάσει τις κοινωνικές επιπτώσεις των τελικών αποφάσεων.
Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η θέσπιση οικονομικών αντικινήτρων για όσους εξέρχονται της εργασίας πριν από το 62ο έτος,η περικοπή των «υψηλών» επικουρικών συντάξεων, ο νέος τρόπος υπολογισμού των κύριων συντάξεων, αλλά και ο επανασχεδιασμός του ασφαλιστικού συστήματος, με εξοικονομήσεις πόρων μέσω της οργανωτικής ανασυγκρότησης και των ενοποιήσεων των ασφαλιστικών ταμείων, είναι ορισμένες από τις προτάσεις που συζητούνται στο Brussels Group (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Αλλαγή

Η κυβέρνηση προανήγγειλε ήδη την έναρξη συζήτησης για το Ασφαλιστικό το φθινόπωρο, επιδιώκοντας να βρεθεί μια «άλλου τύπου λύση» στο θέμα της βιωσιμότητας των Ταμείων, κύριων και επικουρικών. Η λύση περιλαμβάνει την αναζήτηση νέων πηγών χρηματοδότησης του συστήματος, ενώ θα καταβάλλεται προσπάθεια να μην υπάρξουν νέες μειώσεις συντάξεων και να αποφευχθεί η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία.

Ωστόσο φαίνεται να έχει αλλάξει η «κάθετη» κυβερνητική στάση («όχι νέες μειώσεις συντάξεων») σε ό,τι αφορά τις «υψηλές» συντάξεις –κύριες και επικουρικές- όπου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής μειώσεων, χωρίς ακόμη να είναι σαφές από ποιο όριο και πέρα ξεκινούν οι «υψηλές» συντάξεις.

Κυβερνητικό στέλεχος που παίρνει μέρος στις διαπραγματεύσεις δήλωνε πρ΄σοφατα στο «Βήμα» ότι εξετάζονται αλλαγές «σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης» και πρόσθεσε ότι «το θέμα του Ασφαλιστικού είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται ενδελεχή μελέτη, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, δηλαδή με ποιον τρόπο θα καταστεί βιώσιμο, όταν η ανεργία βρίσκεται πάνω από το 20%.

Δύο εκδοχές

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό τα μέτρα θα έλθουν σε δύο δόσεις:

1. Το «πρώτο κύμα» αναμένεται μετά την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές και θα αφορά τις λεγόμενες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, δηλαδή όσους δικαιούνται να αποχωρήσουν πριν από το 62ο έτος της ηλικίας. Τα μέτρα περιλαμβάνουν δύο εκδοχές. Τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας για όσους διατηρούν αυτό το δικαίωμα. Η θέσπιση αντικινήτρων με την περαιτέρω μείωση του ποσού της σύνταξης σε όσους συνταξιοδοτούνται πριν από το 62ο έτος της ηλικίας.

Το «ήπιο σενάριο» αυτών των μέτρων περιλαμβάνει τη σταδιακή αύξηση των ορίων από την 1.1.2020 και την ολοκλήρωσή του ως το 2025, ενώ οι δανειστές ζητούν οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας να αρχίσουν άμεσα από το 2016. Σημειωτέον ότι από το 2012 τα γενικά όρια συνταξιοδότησης έχουν προσδιοριστεί στο 67ο έτος με τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης ή στο 62ο έτος με 40 έτη ασφάλισης. Ωστόσο κατηγορίες ασφαλισμένων διατηρούν σε ισχύ μεταβατικές διατάξεις πρόωρης συνταξιοδότησης.

Καταβολή εισφορών

Πέραν τούτου, έχει διατυπωθεί και η πρόταση να μην υπάρξουν αυξήσεις στα όρια ηλικίας και να θεσπιστούν οικονομικά αντικίνητρα για να καταστεί ασύμφορη η έξοδος, όπως είναι η συνέχιση της καταβολής εισφορών υπέρ του ασφαλιστικού ταμείου για τους συνταξιούχους που φέρουν πριν από το 62ο έτος. Η καταβολή θα συνεχίζεται μέχρι τη συμπλήρωση του 62ου έτους της ηλικίας. Πάντως η κυβέρνηση, δια του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλη, διέψευσε την εφαρμογή του σεναρίου αυτού, χωρίς ωστόσο να αρνηθεί ότι υπάρχει στο τραπέζι των συζητήσεων.

2. Το «δεύτερο κύμα» μέτρων θα έλθει το φθινόπωρο, αφού προηγηθεί διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς. Στη συζήτηση θα τεθούν θέματα όπως η αναζήτηση νέων πόρων χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος, η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία και ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων κύριας ασφάλισης από το 2015.

Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με την ελληνική πλευρά να θέλει την κατάργησή της επειδή οδηγεί σε συνεχείς περικοπές συντάξεων. Ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται να βρεθούν «μέτρα ισοδύναμου οικονομικού αποτελέσματος», δηλαδή να καλύπτονται εφεξής τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων. Σημειώνεται για το 2015 το έλλειμμα θα φθάνει τα 326 εκατ. ευρώ.
Στη συζήτηση του φθινοπώρου θα τεθεί και η αναζήτηση νέου τρόπου υπολογισμού των κύριων συντάξεων, αντί αυτού που καθιέρωσε ο νόμος 3863/2010 που έπρεπε να ξεκινήσει την 1.1.2015. η κυβέρνηση έχει παγώσει την εφαρμογή του, ενώ οι δανειστές ζητούν την τροποποίησή του έτσι ώστε να επέλθει μεγαλύτερη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Δηλαδή μεγαλύτερη μείωση κύριων συντάξεων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 10:00 am


Στοιχεία - σοκ: Ενα εκατομμύριο εργαζόμενοι απλήρωτοι 1-5 μήνες - Δύο εκατομμύρια αμοιβόμενοι με «μαύρα» και 1,2 εκατ. άνεργοι

Tου Γιώργου Γάτου

Ενα εκατομμύριο απλήρωτοι, από 1 - 5 μήνες, εργαζόμενοι (παρά τις περικοπές των μισθών), σχεδόν μισό εκατομμύριο υποαπασχολούμενοι (μέχρι 4 ώρες, επισήμως, την ημέρα με τις... μισές αποδοχές) 1,5 εκατ. έως 2 εκατ. αμειβόμενοι, περιοδικά, με «μαύρα» (σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΣΕΠΕ), 1.205.000 άνεργοι (από τους οποίους οι 867.855 αναζητούν, αλλά, δεν βρίσκουν απασχόληση), συνθέτουν τον «χάρτη» της μισθωτής εργασίας μετά την πολυετή ύφεση και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
Την... κατάρρευση των εργασιακών σχέσεων και της μισθωτής εργασίας (που εποχικά μόνο «ανακάμπτει», χάρις στον τουρισμό), αποκαλύπτουν τα στοιχεία της «Εργάνης», του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ και της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των μισθών, των μορφών απασχόλησης και των ανέργων την τελευταία πενταετία.
Στοιχεία - σοκ: Ενα εκατομμύριο εργαζόμενοι απλήρωτοι 1-5 μήνες - Δύο εκατομμύρια αμοιβόμενοι με «μαύρα» και 1,2 εκατ. άνεργοι (πίνακες)
«Ως εξαιρετικά αρνητικό κλίμα που δεν ανατρέπεται από τη μια ημέρα στην άλλη», χαρακτηρίζει στην «Ημερησία» ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π. Σκουρλέτης, τη «νέα τάξη» πραγμάτων, εκτιμώντας, ότι η κατάσταση υπό προϋποθέσεις (νέο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων και ανάπτυξη της οικονομίας) «είναι αναστρέψιμη».
Στοιχεία - σοκ: Ενα εκατομμύριο εργαζόμενοι απλήρωτοι 1-5 μήνες - Δύο εκατομμύρια αμοιβόμενοι με «μαύρα» και 1,2 εκατ. άνεργοι (πίνακες)
Τα στοιχεία
Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, μεταξύ του 2010 και του 2015:
 • Διπλασιάστηκε ο αριθμός των εργαζομένων ανδρών με καθεστώς μερικής απασχόλησης και οι εργαζόμενοι (άνδρες και γυναίκες) με μειωμένα ωράρια έφτασαν τους 446.159 από 269.873 (+65,32%). Συνολικά οι εργαζόμενοι ? ασφαλιζόμενοι στο ΙΚΑ με πλήρη απασχόληση και πλήρη μισθό, μειώθηκαν κατά 7,84% (κατά 6,89% οι άνδρες και κατά 9% οι γυναίκες) ενώ αυξήθηκαν κατά 65,32% οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση (κατά 100,68% οι άνδρες και κατά 45,11% οι γυναίκες). Πίσω από τη μεγάλη αύξηση των μεγεθών της μερικής απασχόλησης (που αποτυπώνεται και στις μετατροπές συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε ευέλικτης εργασίας) «κρύβεται», σύμφωνα με στελέχη του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ, η πρακτική της ασφάλισης εργαζομένων για λιγότερες ώρες μολονότι, στην πράξη, εργάζονται περισσότερο.
 • Ο μέσος μισθός, για τον οποίο ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, «κουρεύτηκε» κατά 12,47% (για πλήρη απασχόληση) έως και 34,12% (για τους άνδρες ? εργαζόμενους με καθεστώς μερικής απασχόλησης). Ο μέσος καταβαλλόμενος μεικτός μισθός, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΙΚΑ (μηνός Αυγούστου ‘14) δεν ξεπερνά για τους πλήρως απασχολούμενους τα 1.245 ευρώ (-12,47% σε σχέση με το 2010) και τα 452,50 ευρώ για τους μερικώς απασχολούμενους (-28,99% σε σύγκριση με τα 637,27 ευρώ που ήταν το 2010). Μέσα σε ένα χρόνο (μεταξύ 2013 ? 2014), με βάση τα στοιχεία της «Εργάνης», οι χαμηλόμισθοι - αμειβόμενοι με μισθό κάτω των 1.000 ευρώ αυξήθηκαν, ως ποσοστό επί του συνολικού αριθμού των δηλωμένων μισθωτών, από 56,96% (781.106 άτομα) σε 61,58% (942.946 άτομα). Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 20,32% οι εργαζόμενοι με καθεστώς μερικής και εκ περιτροπής εργασίας και αμοιβής κάτω των 500 ευρώ, φτάνοντας τους 333.918 από 277.532. Αυξήθηκαν κατά 30% οι αμειβόμενοι με μεικτές αποδοχές από 501 ευρώ - 700 ευρώ και σε μικρότερα ποσοστά (7%-21%) οι αμειβόμενοι με μισθό έως τα 1.000 και τα 1.200 ευρώ. Αντιθέτως μειώθηκαν οι αμειβόμενοι με μεγαλύτερες αποδοχές (από 1.201 ευρώ - 2.500 ευρώ) και οι «υψηλόμισθοι» (με μεικτό μισθό πάνω από 2.501 ευρώ.
 • Εγιναν καθεστώς οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και «εξαφανίστηκαν» οι κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές που κυριαρχούσαν έως και το 2012 και είχαν ως ελάχιστη βάση εκκίνησης για τις μισθολογικές αυξήσεις την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (η οποία έπαψε, διά νόμου, να ρυθμίζει τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων). Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ακόμη και στο πρώτο πεντάμηνο του 2015 (μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης) έχουν υπογραφεί 112 επιχειρησιακές συμβάσεις, 3 κλαδικές και 2 ομοιοεπαγγελματικές, ενώ οι περισσότερες επιχειρησιακές συμβάσεις εφαρμόζουν τα νομοθετημένα από το 2012 μειωμένα κατά 22% - 32% (για τους νέους ηλικίας έως 25 ετών) κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων χωρίς την καταβολή επιδομάτων (ακόμη και του γάμου, 10% ) τα οποία δεν υποχρεούνται να καταβάλουν οι επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη των εργοδοτικών οργανώσεων.
 • Αυξήθηκαν οι καθυστερήσεις πληρωμών μισθών από τις επιχειρήσεις ελλείψει... ρευστότητας αλλά και οι ανασφάλιστα απασχολούμενοι. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι της ΕΥΠΕΑ του ΙΚΑ έδειξαν ποσοστό ανασφάλιστων έως 23% το Σεπτέμβριο του ‘14 παρά την απότομη μείωση που είχε καταγραφεί τον ίδιο μήνα του ‘13 (όταν εφαρμόστηκε το πρόστιμο των 10.550 ευρώ στον εργοδότη για κάθε αδήλωτο ο οποίος εντοπίζεται).
Στην... ουρά για εργασία 867.855 άνεργοι
Στην... ουρά για μια θέση εργασίας περιμένουν, ήδη, 867.855 άνεργοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ. Από αυτούς, 465.539 είναι σε κατάσταση ανεργίας για περισσότερο από ένα χρόνο και ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 153,76% σε σύγκριση με το 2010 (οι μακροχρόνια άνεργοι που αναζητούσαν εργασία ήταν, τότε, 183.455 άτομα). Οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι - πρώην μισθωτοί έχουν αυξηθεί, στην πενταετία, σε 1.057.350 άτομα από 734.509 (+43,95%) ενώ στο σύνολο της οικονομίας, ο αριθμός των ανέργων είναι 1.205.857 άτομα (αυξημένοι κατά 110,26% σε σχέση με τους 573.520 που ήταν το 2010). Ιδιαίτερα υψηλή είναι η αύξηση των ποσοστών ανεργίας μεταξύ των μεγαλύτερων σε ηλικία ανέργων (έως 191,80%) μολονότι οι νέοι ηλικίας έως 24 ετών εξακολουθούν να έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας (50,1% σε σχέση με το γενικό ποσοστό ανεργίας 25,4% στη χώρα τον Φεβρουάριο του ‘15, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ).
 • «Τρύπα» 18 δις. ευρώ στο Ασφαλιστικό
  Εσοδα τουλάχιστον 18 δισ. ευρώ «χάνουν», σε ετήσια βάση, τα ασφαλιστικά ταμεία από τη διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα (-6 δισ. ευρώ), τους μειωμένους μισθούς σε συνάρτηση με τις «ευέλικτες» μορφές εργασίας (-6 δισ. ευρώ) και την εισφοροδιαφυγή (- 6 δισ. ευρώ), χωρίς να υπολογίζονται οι οφειλές («ρυθμισμένες» και «αρρύθμιστες») από τις απλήρωτες εισφορές.
 • 51.745 λιγότερες επιχειρήσεις
  Η κρίση «εξαφάνισε» στην 5ετία 51.745 επιχειρήσεις. Ο αριθμός όσων απασχολούν έστω και 1 εργαζόμενο και υποβάλλουν στο ΙΚΑ Ανακεφαλαιωτική Περιοδική Δήλωση, μειώθηκε σε 239.033 από 290.778 (-17,80%). Μεγαλύτερη ήταν η πτώση του αριθμού των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα οικοδομικοτεχνικά έργα (έχουν μείνει 11.057 από 36.521, μείωση 69,73%).
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 9:06 am


Φαρμακερά σχόλια των ξένων - Το twitter «περνά γεννεές 14» την Ελλάδα στη Eurovision

Σε χαρά του χρήστη των social media έχει εξελιχθεί η Eurovision τα τελευταία χρόνια. Και βέβαια, από τα φαρμακερά σχόλια των ξένων δεν γλίτωσε ούτε η ελληνική παρουσία στο διαγωνισμό.
Η οικονομική κρίση στη χώρα έδωσε έμπνευση σε αρκετές... κακίες, βασισμένες βέβαια στην πραγματικότητα, καθώς αρκετοί αναρωτιούνταν τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα κέρδιζε τη Eurovision και θα ήταν υποχρεωμένη να φιλοξενήσει το διαγωνισμό την επόμενη χρονιά.
«Ακολουθεί η Ελλάδα με το τραγούδι: Σας παρακαλούμε, μην μας ψηφίσετε, δεν μπορούμε να καλύψουμε τη διοργάνωση», ήταν ένα από αυτά τα σχόλια, αν και υπήρχαν κάποια με μεγαλύτερη δόση κακίας, όπως το «Θέλω να κερδίσει η Ελλάδα ώστε να πάθουν τεράστιο πανικό γιατί θα πρέπει να το διοργανώσουν».
Υπήρχαν βέβαια και εκείνοι που σχολίαζαν μέσω της Eurovision τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα, όπως εκείνος που έγραψε στο Twitter ότι «Αν η Ελλάδα κερδίσει είμαι σίγουρη ότι η Γερμανία θα πληρώσει για να φιλοξενήσει το διαγωνισμό», όπως και «Ας ψηφίσουμε όλοι την Ελλάδα, πάντα αναρωτιόμουν πώς θα είναι ένας διαγωνισμός στο Βερολίνο».
Εννοείται πως από τους χρήστες του Twitter δεν ξέφυγε ούτε το βαθύ σκίσιμο στο φόρεμα της Μαρίας Ελενας Κυριάκου. «Είναι τόσο φτωχοί που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε φερμουάρ», έγραψε κάποιος. «Δεν έχουν αρκετά χρήματα ούτε για να τελειώσουν το ράψιμο του φορέματος», σχολίασε άλλος, ενώ υπήρξε και η απορία «Ποιος πλήρωσε το φόρεμα;».

iefimerida.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 8:57 am


ΓΙΑΤΡΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ:Ετσι θα αξιολογούνται και θα βαθμολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι

ΈΧΕΙ ΚΑΙ τεστ ψυχομετρικών στοιχείων. 


Οι υποψήφιοι προϊστάμενοι αλλά και οι υπόλοιποι δημόσιοι
υπάλληλοι θα αξιολογούνται μέσω τεστ ερωτήσεων που θα έχουν καταρτιστεί από ειδικούς για την ψυχική τους ισορροπία.
Σε έξι στάδια θα πραγματοποιούνται η επιλογή προϊσταμένων και η αξιολόγηση του προσωπικού, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία και αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.
Το υπουργείο προσανατολίζεται να ακολουθήσει το γαλλικό μοντέλο, θεσμοθετώντας ακόμα και ψηφοφορία με κάλπες για την επιλογή των δύο καλύτερων ανά τμήμα ή διεύθυνση. Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την επιλογή προϊσταμένων, την αξιολόγηση του προσωπικού και τη στοχοθεσία υπαλλήλων και τμημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το νέο σύστημα αναμένεται να αλλάξει ριζικά και τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων και αξιολόγησης του προσωπικού, πάνω στα οποία θα χτιστεί το νέο σύστημα στοχοθεσίας. Μέχρι τώρα ισχύει το μεταβατικό στάδιο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, όπου η τοποθέτηση σε θέση ευθύνης γίνεται με απόφαση ανάθεσης καθηκόντων. Η φιλοσοφία του νέου συστήματος θα αφορά την «κυκλική αξιολόγηση» ή «αξιολόγηση 360 μοιρών», η οποία θα πραγματοποιείται τόσο από τους προϊσταμένους προς τους υπαλλήλους όσο και από τους υφισταμένους στις ανώτερες διοικητικές βαθμίδες. Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού, Γ. Κατρούγκαλου, το νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού θα έχει ως στόχο την ταχύτερη εξέλιξη των «καλύτερων» εργαζομένων, χωρίς όμως να συνδέεται άμεσα με τις αποδοχές, ενώ δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα για όσους αξιολογηθούν αρνητικά.

«Βαθμολόγηση»
Το σχέδιο για το νέο σύστημα αξιολόγησης θα περιλαμβάνει «βαθμολόγηση» των υπαλλήλων από τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους, με την ενεργοποίηση θεσμών άμεσης δημοκρατίας αλλά και αξιολόγηση των υπηρεσιών απότην κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το νέο σύστημα αξιολόγησης οι υπάλληλοι θα «βαθμολογούνται» σε έξι στάδια:

Στάδιο 1ο: Με αντικειμενικά κριτήρια, στα οποία θα περιλαμβάνονται η προϋπηρεσία τους, οι σπουδές και τα σεμινάρια στα οποία συμμετείχαν, η γνώση ξένων γλωσσών και η κατοχή μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων.

Στάδιο 2ο: Με συνέντευξη, την οποία θα παραχωρούν σε ειδικές επιτροπές με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιείται με βάση τα διεθνή πρότυπα, με τη συμμετοχή μελών του ΑΣΕΠ, ενώ θα μαγνητοφωνείται και θα υπάρχει δυνατότητα ένστασης, καθώς θα είναι ανοιχτή και θα παρακολουθείται και από τους ανθυποψηφίους των ερωτωμένων.

Στάδιο 3ο: Με γραπτές εξετάσεις. Το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσμοθετήσει γραπτές εξετάσεις μόνο για την επιλογή τμηματαρχών.

Στάδιο 4ο: Με τεστ ψυχομετρικών στοιχείων. Οι υποψήφιοι προϊστάμενοι αλλά και οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι θα αξιολογούνται μέσω τεστ ερωτήσεων που θα έχουν καταρτιστεί από ειδικούς για την ψυχική τους ισορροπία.

Στάδιο 5ο: Από τους υφισταμένους τους μέσω ψηφοφορίας σε επίπεδο τμήματος ή διεύθυνσης τόσο για την ανάδειξη των καλύτερων υπαλλήλων όσο και για όσους θέσουν υποψηφιότητα για θέσεις ευθύνης. Στην περίπτωση αυτή το υπουργείο εξετάζει διάφορα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και το μοντέλο της ψηφοφορίας των δύο καλύτερων υπαλλήλων ανά τμήμα ή διεύθυνση από τους υπαλλήλους. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα συγκρίνονται με την αξιολόγηση των προϊσταμένων και οι τρεις καλύτεροι θα έχουν τη δυνατότητα ταχύτερης εξέλιξης. Παράλληλα οι προϊστάμενοι θα βαθμολογούνται από τους υφιστάμενους τους.

Στάδιο 6ο: Από την κοινωνία. Το υπουργείο επεξεργάζεται μοντέλα κοινωνικού ελέγχου της δημόσιας διοίκησης που ισχύουν στο εξωτερικό, όπου οι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν σχόλια και παρατηρήσεις σχετικά με την αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών.
Με το νέο σύστημα αποσυνδέονται οι αποδοχές από την αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ η «βαθμολογία» των υπαλλήλων δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα. Σε περίπτωση που ένας υπάλληλος λάβει αρνητική βαθμολογία, μέσω της συνέντευξης θα αναζητούνται τρόποι βελτίωσης της αποδοτικότητάς του είτε με μετεκπαίδευση είτε με τη μετάταξή του σε άλλη θέση, όπου θα μπορεί να αποδώσει περισσότερο. Η θετική αξιολόγηση θα επιφέρει την έμμεση αύξηση του μισθού, όταν απελευθερωθεί το σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης στο Δημόσιο.
 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 8:47 am


ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ: 50 χρονος Γιατρός έφυγε απο τη ζωή την ώρα που εξέταζε ασθενείς στο ιατρείο του!

Σοκαρισμένη είναι η πόλη της Λευκάδας από το τραγικό τέλος που είχε χθες ο γνωστός γιατρός νευρολόγος Δημήτρης Βλάχος, 50 ετών την ώρα που ήταν στο ιατρείο του και εξέταζε ασθενείς.
Οι μαρτυρίες λένε ότι δεν αισθάνθηκε καλά ζήτησε συγνώμη, πήγε στην τουαλέτα όπου τον βρήκαν νεκρό μετά από λίγη ώρα οι ασθενείς του, οι οποίοι αμέσως φώναξαν την πνευμονολόγο που το ιατρείο της είναι ακριβώς δίπλα.
Όμως ήταν πολύ αργά για τον φιλήσυχο γιατρό. Αμέσως έφτασε η αστυνομία όπου απέκλεισε κάθε άλλη εκδοχή θανάτου πέρα από τον ξαφνικό παθολογικό.
Το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου θα ακολουθηθεί η διαδικασία της νεκροψίας.
H ανακοίνωση που ξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας μετά τον απροσδόκητο χαμό του ιατρού , μέλους του, Δημήτρη Βλάχου:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδος συνήλθε σήμερα εκτάκτως σε συνεδρίαση, ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του απροσδόκητου θανάτου του ιατρού,
ΒΛΑΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ
Και ΨΗΦΙΖΕΙ
1. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Σώματος στην οικογένεια του εκλιπόντος
2. Να παραστούν μέλη του Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία.
3. Να δοθεί το ποσό των 150,00 ευρώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λευκάδος.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο»

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 8:35 am


ΒΙΝΤΕΟ:ΕΓΙΝΑΝ ΜΑΛΛΙΑ - ΚΟΥΒΑΡΙΑ Ρωμανιάς και Γιακουμάτος: «Βούλωσέ το!… Στη γυναίκα σου»

Ανέβηκαν οι τόνοι το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, με τη συζήτηση για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να εξελίσσεται σε καυγά ανάμεσα στον Γιώργο Ρωμανιά και τον Γεράσιμο Γιακουμάτο.
Ο γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσων εκνευρίστηκε καθώς ο βουλευτής της ΝΔ τον διέκοπτε συνεχώς.

«Είσαι βαλτός για να ρίχνεις τα ποσοστά της ΝΔ. Είσαι βαλτός. Διότι δεν με αφήνεις να πω το ελάχιστο!
Παρεμβαίνεις συνέχεια. Βούλωσέ το λοιπόν επιτέλους» φώναζε ο Γιώργος Ρωμανιάς με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο να του απαντάει «το βούλωσέ το στη γυναίκα σου».

Ο παρουσιάστης, Γιώργος Αυτιάς σε ρόλο διαιτητή πήγε σε διαφημιστικό διάλειμμα σχολιάζοντας: «Πάμε σε ένα διάλειμμα για να μην πάθει τίποτα ο Ρωμανιάς σημέρα».

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 8:15 am


Politico: Πείτε στους Ελληνες ψηφοφόρους την αλήθεια

-Η κύρια ευθύνη των πολιτικών ηγετών είναι να πουν στους Ελληνες πολίτες την αλήθεια. 
-Δεν αρκεί η αυτοπεποίθηση και το επικοινωνιακό χάρισμα του κ. Βαρουφάκη.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και αρκετή διαμάχη. Στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο Ελληνας υπουργός μετέφερε ένα σοβαρό μήνυμα. Για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να συνεχίσει τις συζητήσεις με τους εταίρους της, θα πρέπει να συμφωνήσει σε μια κοινή αντίληψη: ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρόκειται αποπληρώσει το χρέος της.
Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι οι Έλληνες με το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη. Η κ. Μιράντα Ξαφά, οικονομολόγος με εμπειρία στην ελληνική κυβέρνηση και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), υποστηρίζει ότι η λιτότητα δεν αποτελεί τον πυρήνα του προβλήματος. Προς το παρόν, λέει, η εξυπηρέτηση του χρέους αντιπροσωπεύει το 3,1% του ΑΕΠ. «Το πραγματικό πρόβλημα», σύμφωνα με την κ. Ξαφά, «είναι ότι κανείς δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες».
Ο κ. Γιώργος Μπήτρος, ένας ομότιμος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμφωνεί μαζί της. «Μεταξύ του 1954 και του 1974, οι ρυθμοί ανάπτυξης στην Ελλάδα ξεπέρασαν το 6%. Ξεχάσαμε πώς να αναπτυσσόμαστε από τότε;». Ενώ ένα μεγάλο μέρος της Δύσης έχει δει μια επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας από το 1970, η Ελλάδα έχει αποτύχει να προσαρμοστεί στη νέα οικονομική πραγματικότητα.

Η γραφειοκρατία, η ευνοιοκρατία, ο διογκωμένος δημόσιος τομέας, καθώς και το αυστηρό νομικό πλαίσιο της αγοράς εργασίας φαίνεται να είναι οι κύριοι ένοχοι πίσω από τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στην αγορά εργασίας και την υψηλή ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων (σήμερα το ποσοστό ανεργίας των νέων υπερβαίνει το 50%).
Οι μεταρρυθμίσεις στους τομείς αυτούς είναι απαραίτητες, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς για την Τρόικα, την Άνγκελα Μέρκελ, ή την προοπτική διαγραφής του ελληνικού χρέους.
Ακόμη και ο κ. Βαρουφάκης παραδέχεται ότι οι εν λόγω μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες: «Χωρίς μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανακάμψουμε». Αλλά τα λόγια είναι εύκολα και δεν πείθουν, υπό το πρίσμα της πολιτικής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και το ιστορικό της παρούσας κυβέρνησης.
Το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, με τη σειρά του, οφείλεται κυρίως από στις δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 42% των συνολικών κρατικών δαπανών, σύμφωνα με τον κ. Αριστείδη Χατζή, γνωστό ακαδημαϊκό που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο.
Φυσικά, οι δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας πρέπει να υπάρχουν και μάλιστα, θα ήταν λογικό να υπάρχει ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας, σε περίπτωση που η κυβέρνηση έθετε σε εφαρμογή διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τους φτωχούς. Αλλά το ελληνικό κράτος πρόνοιας ευνοεί κυρίως τους πλούσιους.

Το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι οικονομικό

Πολλοί Έλληνες συμφωνούν ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας είναι πολιτικό και όχι οικονομικό.
«Κανένας πολιτικός δεν θα τολμήσει ποτέ να κάνει αυτό που χρειάζεται» μου είπε ένας Έλληνας φίλος. Ένας άλλος, πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος, πιστεύει ότι «η διαφορά ανάμεσα στους επιτυχημένους μεταρρυθμιστές της Ανατολικής Ευρώπης και στην Ελλάδα είναι ότι στην Ανατολική Ευρώπη, οι άνθρωποι ήταν δυσαρεστημένοι με το status quo. Στην Ελλάδα, όλοι θέλουν να επιστρέψουν τα πράγματα στο 2010».
Προφανώς, αυτό δεν είναι δυνατόν. Αλλά η πραγματικότητα δεν φαίνεται να περιορίζει την πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα αυτές τις μέρες.
Πρόσφατα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα 279 δισ. ευρώ από αποζημιώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Και μόνο το να υπαινίσσονται ότι μέρος των χρημάτων θα φτάσει ποτέ στην Ελλάδα, είναι μια επιχείρηση απόσπασης της προσοχής των πολιτών από την αποτυχία της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να πραγματοποιήσει αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις.
Η κύρια ευθύνη των πολιτικών ηγετών είναι να πουν στους πολίτες την αλήθεια. Ούτε η νυν ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση το έκανε αυτό.
Αν και πλέον είναι αργά, μια αλλαγή πορείας είναι εφικτή. Αλλά αυτό απαιτεί κάτι περισσότερο από την αυτοπεποίθηση και το επικοινωνιακό χάρισμα του κ. Βαρουφάκη. Απαιτεί ωριμότητα, αποφασιστικότητα και θάρρος για να πουν στους Έλληνες ψηφοφόρους την αλήθεια - και να κάνουν αυτό που είναι σωστό για τη χώρα τους.


Politico.eu

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:58 am


ΟΑΕΔ: Κλείνουν την Δευτέρα 25/5 οι αιτήσεις για τις δωρεάν κατασκηνώσεις

Εως την Δευτέρα 25/5 και ώρα 12 θα ειναι ανοιχτή η ηλεκτρονική αίτηση στο site του ΟΑΕΔ για τις δωρεάν κατασκηνώσεις 2015.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 15.06.2015 έως: α) 03.09.2015 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10.09.2015 για τα παιδιά με αναπηρία.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.
Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού από το έτος 2012 και εξής και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών, μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2014 μέχρι 22.000,00 €, οι οποίοι/ες το έτος 2014:
 • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ή
• έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή
 • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
• συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι που επιλέγονται, επιδοτούνται για τη διαμονή των παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
 Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.
Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01.01.1999 έως 14.06.2009 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι δεκαπέντε (15) συνεχόμενες ημέρες κατ' ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.
 Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.000.000,00€.
Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την 25.05.2015 και ώρα 12η μεσημβρινή. Υποχρέωση προσκόμισης δικαιολογητικών μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και ώρα 15:00 έχουν μόνο ειδικές περιπτώσεις δικαιούχων που περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, των οποίων τα δικαιολογητικά δεν μπορούν να αναζητηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο.
 Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ. Oδηγίες για την υποβολή Αίτησης Συμμετοχής από Δικαιούχους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015.
 Oδηγίες για την υποβολή Αίτησης Συμμετοχής από Παρόχους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015.
Ωρες επικοινωνίας για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα όλες τις εργάσιμες ημέρες είναι οι : 8:00 Πρωϊνή εως 02:00 Μεσημβρινή.
Πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής , κριτήρια μοριοδότησης και υποχρέωση ή μη υποβολής των δικαιολογητικών : 210.99.89.121, 210.99.89.122, 210.99.89.566 Πληροφορίες για θέματα μόνο τεχνικά : 210.99.89.758

dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:53 am


Καταργείται το αυτόφωρο για ληξιπρόθεσμα χρέη έως 50.000 ευρώ

Την απαλλαγή από ποινικές διώξεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως 50.000 ευρώ προβλέπει νέα εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαΐδου.

Με την εν λόγω εγκύκλιο, η Αικ. Σαββαΐδου ζητά από τις εφορίες να σταματήσουν να ασκούν ποινικές διώξεις σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη έως 50.000 ευρώ.

Επί της ουσίας η νέα εγκύκλιος προβλέπει αλλαγή των ρυθμίσεων για το ποινικό αδίκημα της μη πληρωμής βεβαιωμένων χρεών.

Αναλυτικά:

1. Αύξηση του ορίου του αξιοποίνου. Αυξάνεται το κατώτερο ποσό της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς το Δημόσιο και τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, άνω του οποίου ζητείται η ποινική δίωξη των υπευθύνων, από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ που ίσχυε μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, σε πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ. Αποποινικοποιείται, δηλαδή, η μη καταβολή χρεών για συνολικά ποσά μικρότερα των 50.000 ευρώ.

2. Κατάργηση αυτόφωρης διαδικασίας. Καταργείται η διάταξη η οποία αναδιατύπωνε την αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος, ορίζοντας ως χρόνο τέλεσης αυτού το χρονικό διάστημα από την παρέλευση τεσσάρων μηνών μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής, καθιστώντας το εν λόγω αδίκημα διαρκές και συνεχές αυτόφωρο. Με τις νέες διατάξεις επανέρχεται ο προγενέστερος της ανωτέρω διάταξης χαρακτηρισμός του εν λόγω αδικήματος ως στιγμιαίου, με χρόνο τέλεσης αυτού την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των οφειλών.

3. Δικαστικές αποφάσεις - Εκκρεμείς διαδικασίες (αιτήσεις ποινικών διώξεων ή ένδικα μέσα). Αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για μη καταβολή συνολικών ποσών κάτω των πενήντα χιλιάδων ευρώ, και δεν έχουν εκτελεστεί μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους, αυτή διακόπτεται.

Εκκρεμείς αιτήσεις ή ένδικα μέσα κατά αποφάσεων για χρέη που υπολείπονται του ποσού των 50.000 ευρώ, δεν εισάγονται για συζήτηση στο δικαστήριο.

4. Λήξη αναστολής παραγραφής χρεών. Η αναστολή παραγραφής των χρεών που άρχισε με την υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης για συνολικά ποσά κατώτερα των πενήντα χιλιάδων ευρώ, λήγει την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, δηλαδή την 21-03-2015, και δεν συμπληρώνεται, σε κάθε περίπτωση, πριν από την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της αναστολής.

Η παραπάνω ρύθμιση προϋποθέτει τη μη έκδοση κατά την ως άνω ημερομηνία τελεσίδικης απόφασης, καθόσον στην περίπτωση ήδη εκδοθείσας τελεσίδικης απόφασης η αναστολή της παραγραφής έληξε την ημερομηνία της τελεσιδικίας.

5. Παραγραφή του αδικήματος που τελεί στην αυτόφωρη διαδικασία. Με τις κοινοποιούμενες διατάξεις το αδίκημα κατέστη πλέον στιγμιαίο  με χρόνο τέλεσης αυτού, το χρονικό σημείο παρέλευσης τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των οφειλών. Κατά συνέπεια την ίδια χρονική στιγμή αρχίζει και η παραγραφή του αδικήματος, η οποία λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα αυτού είναι πενταετής.

Για τα αδικήματα για τα οποία κατά την δημοσίευση του νόμου έχει μεν παρέλθει το ως άνω χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών από το ληξιπρόθεσμο αυτών, δεν έχει όμως ακόμα συμπληρωθεί και το διάστημα  των είκοσι (20) μηνών του διαρκούς αδικήματος, η παραγραφή αυτού αρχίζει από τη δημοσίευση του  Ν 4321/2015 δηλαδή την 21-03-2015.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:48 am


ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ

Τραγωδία στο κέντρο της Κατερίνης συνέβη χθες, όπου 47χρονη δικηγόρος βρέθηκε κρεμασμένη στο δικηγορικό της γραφείο.
Η... σορός της άτυχης γυναίκας έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο για ιατροδικαστική εξέταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δικηγόρος ήταν παντρεμένη και είχε δύο τέκνα.


lefteria.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:43 am


Κάννες: Στην ταινία «Hrutar» το βραβείο «Ενα Κάποιο Βλέμμα»

Το βραβείο της επιτροπής κέρδισε η ταινία "The High Sun"

Το βραβείο του τμήματος "Ένα Κάποιο Βλέμμα" κέρδισε σήμερα στις Κάννες η ταινία "Hrutar" (Κριάρια) του Ισλανδού σκηνοθέτη Γκρίμουρ Χακόναρσον, η οποία αφηγείται την ιστορία δύο αδελφών που έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους πάνω από σαράντα χρόνια και ενώνονται για να σώσουν ό,τι έχουν πολυτιμότερο, τα κριάρια τους.
Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, η ιταλοαμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Ιζαμπέλα Ροσελίνι, δήλωσε πως ο Ισλανδός σκηνοθέτης κέρδισε το βραβείο επειδή διαχειρίσθηκε αριστοτεχνικά, μέσω της τραγικωμωδίας, τον αναντίρρητο δεσμό που ενώνει την ανθρώπινη φύση και τη ζωική φύση.
Το βραβείο της επιτροπής κέρδισε η ταινία "The High Sun" του Κροάτη σκηνοθέτη Ντάλιμπορ Μάτανιτς - τρεις ιστορίες αγάπης που εξελίσσονται σε δύο δεκαετίες, από το ξέσπασμα του πολέμου με τη Σερβία το 1991 έως την επιστροφή στη σύγχρονη ομαλότητα είκοσι χρόνια αργότερα.
Το βραβείο σκηνοθεσίας απονεμήθηκε στον Ιάπωνα Κιγιόσι Κουροσάβα για το "Journey to the Shore", ένα φιλοσοφικό έργο που παρουσιάζει μια γυναίκα, στην καρδιά της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκει στο σαλόνι της το φάντασμα του συζύγου της, ο οποίος έχει πνιγεί πριν από χρόνια.
Το βραβείο Un certain talent (Ένα κάποιο ταλέντο) κέρδισε ο Ρουμάνος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κορνέλιο Πορομπόιου για την ταινία "Comoara" (Ο θησαυρός), την τραγικωμική οδύσσεια δύο ηλικιωμένων που αναζητούν έναν θησαυρό που υποτίθεται ότι είναι θαμμένος στον κήπο ενός οικογενειακού σπιτιού στο Βουκουρέστι.
Το βραβείο του μέλλοντος κέρδισαν εξίσου οι ταινίες "Masaan" του Ινδού σκηνοθέτη Νιράτζ Γκαγιαουάν και "Nahid" της Ιρανής Ίντα Παναχαντέχ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:33 am


Φεστιβάλ Κορώνης / Koroni Festival 2015 - Συναυλία / concert 31 Μαΐου May 2015 Κυριακή / Sunday

Mediterra
"Πνοές της Μεσογείου" / "Mediterranean breath"
με τις Ελληνίδες σολίστ / with Greek soloists
Ναταλία Γεράκη, φλάουτο / Natalia Gerakis, flute
Ζωή Ζενιώδη, πιάνο / Zoe Zeniodi, piano

Music from France, Spain, Corsica, Lebanon & Greece.
Hebrew, arabic, latin and greek traditions, old and new compositions

Έργα των: / Works by:

Claude Debussy, Maurice Ravel, Francois Borne, Enrique Granados,
Μάνος Χατζιδάκις, Θόδωρος Αντωνίου, Γιώργος Κουμεντάκης,
Petru Guelfucci, Manuel Valls

31 Μαΐου / May 21:00 hrs (Κυριακή / Sunday)
Στην Ελεήστρια / at Eleistria

Είσοδος / Entrance fee € 10 / 7 / 5
(κάτω των 18 είσοδος ελεύθερη / under 18 yrs free entrance)

Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα Αλντεμπαράν
Tickets available at Aldebaran shop, Koroni

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:29 am


Eurovision: Η Σουηδία στην κορυφή του 60ού διαγωνισμού τραγουδιού - Η Ελλάδα στη 19η θέση

Η Σουηδία, με την ερμηνεία του Måns Zelmerlöw στο τραγούδι «Heroes», πήγε την Eurovision ένα βήμα παραπάνω, με εφέ που δεν είχαμε ξαναδεί μέχρι τώρα στη σκηνή του διαγωνισμού, και κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή διοργάνωση.
Η χώρα της Βόρειας Ευρώπης ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, ενώ μετά την εμφάνιση στον δεύτερο ημιτελικό και την πρόκρισή της, φάνηκε ακριβώς το γιατί ήταν έτοιμη να ανέβει στην κορυφή της διοργάνωσης.  «Είμαι τόσο ευτυχισμένος! Σας ευχαριστώ όλους που μας ψηφίσατε. Δεν έχει σημασία ποιόν αγαπάμε, ούτε τι είμαστε… Είμαστε όλοι ήρωες!», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Måns, παραλαμβάνοντας το βραβείο

.Η Ελλάδα στη 19η θέση

Η χώρα μας, η οποία εκπροσωπήθηκε από τη Μαρία Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι «One Last Breath», σε μουσική της ίδιας και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα, εμφανίστηκε 15η στη σκηνή του Stadthalle της Βιέννης, πραγματοποιώντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση,  η οποία την οδήγησε στην κατάκτηση της 19ης θέσης με 15 βαθμούς.
H Κύπρος με τον Γιάννη Καραγιάννη και το τραγούδι «One Thing I Should Have Done», απέσπασε την 22η θέση.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 6:20 am


ΠΑΤΡΑ - Σκότωσε την γυναίκα του και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Αιμόφυρτοι στο έδαφος βρήκαν οι αστυνομικοί ζευγάρι μέσα στην οικία τους στην οδό Μελίχου και Νοταρά στην Πάτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι έφτασαν οι αστυνομικοί και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους ενοίκους χωρίς ωστόσο να πάρουν απάντηση.
Έτσι αποφασίστηκε να μπουν στο διαμέρισμα και βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα. Το ζευγάρι που κατοικεί στην οικία βρισκόταν ξαπλωμένο στο πάτωμα του σπιτιού και τραυματισμένο.
Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε το τραυματισμένο ζευγάρι και τους μετέφερε στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν στην ζωή.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στο σημείο και ερευνούν τον χώρο. Υπήρξαν πληροφορίες για διπλή αυτοκτονία ωστόσο η αστυνομιά ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2015 | 11:35 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: