1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Πυλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Πυλος και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΗ - Θησαυρός σε ισπανικό ναυάγιο στη Ζάκυνθο


Στο «φως» ο θησαυρός που έκρυβε ισπανικό ναυάγιο στη Ζάκυνθο

Ολοκληρώθηκε στις αρχές Οκτωβρίου η συστηματική υποβρύχια ανασκαφή που διενεργεί η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο ισπανικό ναυάγιο του 16ου αιώνα στη Ζάκυνθο, υπό τη διεύθυνση της προϊσταμένης 2ης ΕΒΑ, αρχαιολόγου Κατερίνας Δελλαπόρτα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, κατά τη φετινή περίοδο, η ανασκαφή συνεχίστηκε προς το κεντρικό τμήμα, στο μέγιστο πλάτος του πλοίου. Αποκαλύφθηκε η συνέχεια των νομέων στη δυτική και ανατολική πλευρά της κόντρα– καρίνας (keelson), καθώς και τμήμα του υποφράγματος, δηλαδή του ενδιάμεσου καταστρώματος.
Ο ξύλινος σκελετός του πλοίου διατηρείται σε σημαντικότατο βαθμό, επιτρέποντας τη μελέτη της μεταβατικής τεχνικής της ναυπηγικής του 15ου– 16ου αιώνα.
Στο «φως» ο θησαυρός που έκρυβε ισπανικό ναυάγιο στη Ζάκυνθο Το πλοίο χρονολογείται λίγο μετά τη ναυμαχία της Ναυπάκτου και είναι το μόνο ναυάγιο της ισπανικής θαλασσοκρατίας της εποχής του Φιλίππου Β', όπως μαρτυρούν τα ασημένια νομίσματα διαφόρων κοπών του Φιλίππου Β' και τα αρχικά εγχάρακτης λαβής όπλου με σταυρό, που έχει, μέχρι τώρα, εντοπισθεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εκτός από τα ναυπηγικά δομικά στοιχεία του σκάφους (νομείς, διαδοκίδες, εσωτερικό πυθμένα κ.λπ.), τα υπόλοιπα ευρήματα ανήκουν στον εξοπλισμό του πλοίου, όπως μεταλλικά συσσωματώματα και στην καθημερινή ζωή των αξιωματικών, όπως χρηστική και λεπτή κεραμεική, φαγεντιανή και μαγιόλικα, μεταλλικά μαγειρικά σκεύη και υπολείμματα τροφών. Κυρίαρχη παρουσία στο φορτίο έχουν τα διάσπαρτα στον βυθό φουντούκια, που διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.
Ο ξύλινος σκελετός του ναυαγίου της Ζακύνθου διατηρείται σε σημαντικό βαθμό, γεγονός σπάνιο για το μεσογειακό οικοσύστημα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεδομένου ότι η ανέλκυση, συντήρηση και έκθεση των ξύλινων ναυαγίων δεν είναι πάντα οικονομικά εφικτή, δίνεται διεθνώς έμφαση στην προστασία και διαχείριση των ναυαγίων in situ, αρχή κατοχυρωμένη από τη Σύμβαση για την Προστασία της Υποβρύχιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.
Στο «φως» ο θησαυρός που έκρυβε ισπανικό ναυάγιο στη Ζάκυνθο Έτσι, για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου το ναυάγιο καλύφθηκε με γεωΰφασμα. Η συγκεκριμένη μέθοδος προστασίας in situ-που πρωτοεφαρμόσθηκε στο ναυάγιο της Ζακύνθου από τα μέσα δεκαετίας του '90 από την συντηρήτρια Αν. Πούρνου- αποτελεί, πλέον, καθιερωμένη μέθοδο προστασίας ξύλινων ναυαγίων στην επιστημονική βιβλιογραφία.
Τέλος, στο ναυάγιο εφαρμόσθηκε πιλοτικά 3D prototype profiling δοκιμαστική μέθοδος για την τρισδιάστατη αποτύπωση του βυθού από τον καθηγητή Γ. Παπαθεοδώρου και την επίκουρη καθηγήτρια Μαρία Γεραγά του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η υποβρύχια ανασκαφή πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, με χρηματοδότηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, την τεχνική υποστήριξη του ΥΕΝ- Λ/Χ Ζακύνθου και με τη συμβολή σε διάθεση προσωπικού του δήμου Πειραιώς και του Μουσείου Πειραιώς.
Στην ανασκαφή συμμετείχαν ο καταδυόμενος αρχαιολόγος της ΕΕΑ, Δ. Ευαγγελιστής, η αρχαιολόγος της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του ΥΠΠΟΑ, Ελ. Πιπέλια, ο τοπογράφος μηχανικός του δήμου Πειραιώς, Αθ. Ψαρογιάννης , η συντηρήτρια αρχαιοτήτων του Μουσείου Πειραιώς, Ευ. Αποστολακοπούλου, η καταδυόμενη εργατοτεχνίτρια της ΕΕΑ, Αθ. Πατσούρου και ο φοιτητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Π. Τζοβάρας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 8:30 pm


Άστεγος ξεψύχησε σε ερημόσπιτο στην Άρτα

Μόνος και αβοήθητος άφησε την τελευταία του πνοή, ίσως και μην αντέχοντας την παγωνιά της νύχτας, ένας άστεγος που είχε βρει καταφύγιο τα τελευταία δύο χρόνια σε ένα ερειπωμένο αρχοντικό σπίτι στην πόλη της Άρτας.

Η έντονη δυσοσμία που προερχόταν από το κτίριο έκανε τους περίοικους να καλέσουν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας ανακάλυψαν τη σορό του άτυχου 57χρονου σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Οι αστυνομικοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο να είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας και η νεκροτομή θα δείξει τα αίτια του θανάτου, που εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά.

Ο 57χρονος Καταγόταν από την περιοχή της Καλεντίνης και παλιότερα εργάζονταν ως φορτοεκφορτωτής, όμως έμεινε άνεργος και έκανε μεροκάματα όπου έβρισκε. Όλοι τον γνώριζαν στην περιοχή όπου βρήκε κατάλυμα και είχε στολίσει το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό με υλικά που έβρισκε πεταμένα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 8:20 pm


Αναστασία Μήλιου: Στην ιδιοκτησία του Δημοσίου από το 2015 τα ακίνητα στήν Καλαμάτα που δεν δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο

Από το έτος 2015 τα ακίνητα όλων όσων δεν τα έχουν δηλώσει στα κατά τόπους κτηματολόγια θα αρχίσουν να περιέρχονται στην κυριότητα του Δημοσίου. Αυτά είναι όσα φέρονται με την ένδειξη «αγνώστου ιδιοκτήτη» στα φύλλα του Κτηματολογίου.
Αυτό ισχύει για τα κτηματολόγια που άρχισαν να λειτουργούν την περίοδο 1997-1999 σε 340 περιοχές σε όλη την και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προθεσμία δήλωσης -για τα παλαιά προγράμματα- είναι 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μία περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 χρόνια για τους κατοίκους εξωτερικού.
Για την κτηματογράφηση που ξεκίνησε από το 2008, ο προθεσμίες είναι 5 χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού και 7 χρόνια για τους κατοίκους εξωτερικού.
Η διαδικασία που προβλέπει ο νόμος αυτή την στιγμή για να περιέλθει ένα ακίνητο που φέρεται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», στην κυριότητα κάποιου είναι εφόσον είναι συνιδιοκτήτης και το ακίνητο έχει ήδη δηλωθεί από τον άλλο ιδιοκτήτη με την διαδικασία του προδήλου σφάλματος που γίνεται στο Κτηματολόγιο διαφορετικά, αν το ακίνητο φαίνεται να είναι εξ ολοκλήρου αγνώστου ιδιοκτήτη, μέσω της δικαστικής οδού με αίτηση στο κατά τόπον αρμόδιο Πρωτοδικείο.
Σε περίπτωση που ένα ακίνητο περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου, οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφύγουν δικαστικά όχι για να επανακτήσουν το ακίνητό τους αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση.
Ο αριθμός των ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» ανέρχεται σε 200.000, εκ των οποίων 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια, και 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα.
Τα ακίνητα που κινδυνεύουν άμεσα, από το 2015, βρίσκονται σ ε 20 περιοχές: Αγία Τριάδα (Θεσ/νίκη), Μεθώνη, (Πιερία), Μέγας Αλέξανδρος (Δράμα), Άγιος Ανδρέας (Καβάλα), Άβατο (Ξάνθη), Εράσμιος (Ξάνθη), Αίγειρος (Ροδόπη), Πηγές (Καβάλα), Καλαμπάκι (Δράμα), Πευκοδάσος (Κιλκίς), Πολύκαστρο (Κιλκίς), Μεσιά (Κιλκίς), Φιλοθέη (Άρτα), Αγία Βαρβάρα (Ημαθία), Γλίνος (Τρίκαλα), Μαρτίνο (Φθιώτιδα), Παράλιο Άστρος (Αρκαδία), Ασπρόχωμα (Μεσσηνία), Άστρος (Αρκαδία), Λαίικα (Μεσσηνία).
Από το 2016 εκπνέει η προθεσμία για άλλες 92 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, κάποιες εκ των οποίων σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Η Αναστασία Χρ. Μήλιου
Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 8:11 pm


Την 187η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου γιόρτασε η Πύλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο.
Στις 9.30 το πρωί, οι σημαίες Ελλάδας, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας  μεταφέρθηκαν  σε πομπή από το Δημαρχείο  Πύλου στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου  έγινε η επαρσή τους  από τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη , παρουσία των εκπροσώπων της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και όλων των αρχών του νομού.
Στην συνέχεια τελέστηκε  δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και ακολούθησε  επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων  όπου έγινε κατάθεση στεφάνων  και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Σοφία Καπετανάκη, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τίτλο «Η σωτήριος για την Ελληνική Επανάσταση Ναυμαχία του Ναβαρίνου».
Ακολούθησε παρέλαση σχολείων και στρατιωτικών τμημάτων και μισή ώρα αργότερα, εκπρόσωποι πρεσβειών, του ΓΕΝ και του Δήμου Πύλου - Νέστορος θα μετέβησαν στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Αγγλων πεσόντων,  όπου τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια στο καθένα από αυτά.
Αργά το απόγευμα  παρουσιάστηκαν  παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία Τριών Ναυάρχων από το χορευτικό του Συλλόγου Κυριών Πύλου. 

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και ανταλλαγή αναμνηστικών ενθυμίων.
Ο Αρχηγός Ταξιδιού , κ. Βάλερι Τρανκόφσκι, της Ρωσικής Κορβέττας «SAMUM», η οποία βρίσκεται στην Πύλο από το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 187η Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο, επισκέφτηκε το Δήμαρχο, κ. Δημήτριο Καφαντάρη, στο γραφείο του. Στη συνάντηση αντάλλαξαν συμβολικά δώρα φιλίας και συνεργασίας και αναφέρθηκαν και οι δυο στην άψογη συνεργασία και οργάνωση των εκδηλώσεων.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τη ρωσική αποστολή για την αδιάκοπη παρουσία τους στις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνο, καθώς η παρουσία τους κάθε χρόνο επιβεβαιώνει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών.
Εν συνεχεία, ο Κυβερνήτης της Φρεγάτας «Αιγαίον», η οποία επίσης ναυλοχεί στο λιμάνι της Πύλου από το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποδοθούν οι δέουσες τιμές στις επετειακές εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, επισκέφτηκε το Γραφείο του Δημάρχου.  Ο Κυβερνήτης του πλοίου, κ. Μιχαήλ Δεμέστιχας, εξέφρασε τις καλύτερες εντυπώσεις για την πόλη της Πύλου και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, καθώς είναι η πρώτη φορά που παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιάζουσα σημασία της συγκεκριμένης επετείου, καθώς υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την εθνική μας ανεξαρτησία.
Αργότερα την ίδια μέρα, τελέστηκε τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση στη Γιάλοβα, στη μνήμη των θανόντων Γάλλων στρατιωτών και οπλιτών του εκστρατευτικού σώματος του στρατηγού Μαιζώνος κατά τα έτη 1828-1832, από ελονοσία. Την πομπή των επισήμων στη δοξολογία, συνόδευσε η μπάντα και το άγημα του Πολεμικού Ναυτικού.
Τέλος, το απόγευμα, στις 19:00, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έδωσε συναυλία για τον κόσμο, στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, στην Πύλο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 7:53 pm


Ερωτεύτηκαν μέσα στο Μαξίμου και παντρεύτηκαν κρυφά!

Δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά παντρεύτηκαν την Κυριακή σε μυστική τελετή, μετά τον έρωτα που αναπτύχθηκε ανάμεσά τους μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκτός από διαπραγματεύσεις με την τρόικα και συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου λαμβάνουν χώρα και άλλα πράγματα, πιο όμορφα.

Ο λόγος για το φλερτ που είχε αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα ανάμεσα στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, τον κ. Σταύρο Παπασταύρο, ο οποίος λαβώθηκε από τα βέλη του έρωτα, όταν αντίκρισε την Μάρη Αγαλιώτου, που εργάζεται ως επικοινωνιολόγος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Και οι δύο τους ήταν όλο αυτό τον καιρό ιδιαίτερα διακριτικοί και φάνηκε και από το γεγονός πως παντρεύτηκαν μυστικά σε στενό κύκλο

Ο γάμος τελέστηκε την Κυριακή το απόγευμα και είχε ζητηθεί από όλους τους καλεσμένους να μην μιλήσουν για το γεγονός έτσι ώστε να κρατήσουν μακριά τις τηλεοπτικές κάμερες. Φυσικά από τον γάμο δεν θα μπορούσε να λείψει και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο δεύτερος γάμος για τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, τον κ. Παπασταύρου.

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 7:14 pm


ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΡΙΣ

Το Ασπρόχωμα πλέον δεν είναι μια απομονωμένη περιοχή του Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για την είσοδο της πόλης, είναι η κατάληξη των αυτοκινητοδρόμων και η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει ο επισκέπτης, όταν αποβιβάζεται στο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Σε κάθε προηγμένη χώρα, σε κάθε περίπτωση, την ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος θα την φρόντιζαν ως κόρη οφθαλμού. Ο ποταμός Άρις, τα Ακοβίτικα και η δυτική παραλία αποτελούν την κληρονομιά των παιδιών μας. Το Γ.Π.Σ, η επέκταση του βιολογικού και οι νέες συνδέσεις αποτελούν πισώπλατη μαχαιριά στην μελλοντική ανάπτυξη του τόπου μας.
Οι κάτοικοι του Ασπροχώματος και οι υπόλοιποι πολίτες του Δήμου Καλαμάτας μας υποδεικνύουν το δρόμο μια υγειούς, διαχρονικής ανάπτυξης, η οποία μπορεί να επαναφέρει την χαμένη αυτάρκεια από την τοπική μας  κοινωνία. Όχι απλώς θα προστατεύει το περιβάλλον αλλά θα στηρίζεται από αυτό και θα το αναδεικνύει επιπλέον.


Νίκος Χριστόπουλος
Σύμβουλος Κοινότητας Ασπροχώματος
Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 7:09 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Εκδήλωση ανάδειξης του ποταμού Άρι

Εκδήλωση για την ανάδειξη του ποταμού Άρι αλλά και της αναγκαιότητας προστασίας του πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 19 Οκτωβρίου. Πλήθος κόσμου, στο οποίο εκπροσωπούνταν όλες οι ηλικίες, και ιδίως πολλά παιδιά, απόλαυσαν τις δραστηριότητες που είχαν ετοιμασθεί, στη γέφυρα του Άρι στο Ασπρόχωμα (νοτιοδυτικά από τον κόμβο Ζαφείρη), κοντά στο γήπεδο. 
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροχώματος – Δυτικής Παραλίας «Ο Ποσειδών» και το Τοπικό Συμβούλιο Ασπροχώματος, με την ευκαιρία καθαρισμού του ποταμού.....

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 7:06 pm


ΠΥΛΟΣ - ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ «ΘΟΔΩΡΗ & ΠΑΝΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗ»

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, απονεμήθηκαν, για όγδοη συνεχή χρονιά, τα Βραβεία Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη, την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014, στο Ινστιτούτο Πυρινικής και Σωματιδιακής Φυσικής, στην Πύλο.

Η κ. Βάσιλική Βλαχοδημήτρη τίμησε τους τρεις αριστούχους μαθητές της Γ’ Λυκείου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις κατά το σχολικό έτος 2013-2014, καταφέρνοντας έτσι να εισαχθούν με επιτυχία στην σχολή της προτίμησής στους.

Ο θεσμός των βραβείων εδραιώθηκε και πραγματοποιείται από την κα Βλαχοδημήτρη, σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, με στόχο την επιβράβευση της προσπάθειας των νέων παιδιών, να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και τη θύμηση των δύο σπουδαίων ανθρώπων των γραμμάτων, του πνεύματος και της φιλοσοφίας, του Θοδωρή και του Πάνου Βλαχοδημήτρη.

Στην όμορφη και σεμνή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, επεσήμανε στην ομιλία του πως ο χαρακτήρας των βραβείων είναι κατά βάση συμβολικός, υπογραμμίζοντας :«Στο πρόσωπο των μαθητών τιμάται το μεγαλείο της εκπαίδευσης και της επιστημονικής κατάρτισης σε συνδυασμό με την προαγωγή του ήθους και των πανανθρώπινων ιδεών.» και συνέχισε «ορμώμενος από τον συμπατριώτη μας Θοδωρή Βλαχοδημήτρη για το σθένος του και την προσήλωσή του στα ανθρωπιστικά ιδεώδη, θα σας προτρέψω να είστε πιστοί ακόλουθοι του ήθους και της ανθρωπιάς.»

Στη συνέχεια η κα Μαργαρίτα Γιαννούτσου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αμβούργου, καθηγήτρια του Ελληνοαμερικάνικου Πανεπιστημίου Αθηνών, στην ομιλία της για τη ζωή και το έργο του ποιητή και στοχαστή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη, αλλά και για το μεγάλο συγγραφικό έργο-κληρονομιά που μας έχει κληροδοτήσει, ανέφερε μεταξύ άλλων : «Κοιτώντας απέξω, η πορεία του Βλαχοδημήτρη ήταν περιπετειώδες, ακανθώδες, δύσκολη, διχασμένη, ανηφορική και φυσικά ποτέ δεν ήταν ευθύγραμμη… Πως όμως η πορεία ενός πρωτοπόρου, ενός ανθρώπου που τολμάει να πάει πρώτος, θα μπορούσε να είναι και διαφορετική… Ο Βλαχοδημήτρης πίστευε ότι οι άνθρωποι καλούμαστε όχι στον άλλον κόσμο αλλά εδώ πάνω στη Γή, μαζί, να χτίσουμε τη Γή της απαγγελίας, με γνώμονα το τι μας υπαγορεύει η σοφία της ψυχής μας, η δύναμη του μυαλού μας και η έγνοια για τον άνθρωπο δίπλα μας. Γιατί είναι αλήθεια ότι παρά την τεθλασμένη πορεία της ζωής του, η ψυχή του είχε μια πορεία και έναν προορισμό εντελώς ευθύγραμμο. Ο άνθρωπος σε μία κοινωνία αλληλεγγύης, αγάπης και αξιοπρέπειας. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο ίδιος, “όποιος με αγάπη μιλάει, με αγάπη πληρώνεται”.»

Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε κατά την απαγγελία των ποιημάτων του Βλαχοδημήτρη από τον ηθοποιό, κ. Νίκο Καλογερόπουλο. Μερικές από τις συλλογές ποιημάτων από τις οποίες απαγγέλθηκαν αποσπάσματα ήταν τα «Νέα από την πόλη του Νέστορα», τα «Λυρικά Υπομνήματα» και «ο άλλος δρόμος». Στη συνέχεια ο κ. Καλογερόπουλος ευχήθηκε στα παιδιά καλή σταδιοδρομία σημειώνοντας: «Τα νέα μας παιδιά είναι τα καλύτερα παλικάρια μας.»

Οι πρωτεύσαντες μαθητές που βραβεύτηκαν ήταν ο Σαράντης Παπαχρηστοφίλου, από το Γενικό Λύκειο της Χώρας, με βαθμό πρόσβασης 19,28 , ο Γύφτος Ραφαήλ, από το Γενικό Λύκειο της Χώαρς, με βαθμό πρόσβασης 18,91 ,  και η Αναστασία Σάκουλα, από το Γενικό Λύκειο της Πύλου, με βαθμό πρόσβασης 18,53. Τα βραβεία που απονεμήθηκαν, στους φοιτητές πλέον, από την κα Βάσω Βλαχοδημήτρη, συνοδεύονταν και από ένα βιβλιάριο τραπέζης με συμβολικό χρηματικό ποσό.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 6:36 pm


Σ.Τ.Ε - Δικαστικό μπλόκο στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών

Μπλόκο στο μέτρο της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία συνεδρίασε έπειτα από προσφυγές που κατατέθηκαν. Οι δικαστές θεωρούν ότι ναι μεν το δημόσιο θέλει να προασπίσει τα συμφέροντά του, ωστόσο, στη συγκεκριμένη ρύθμιση υπάρχουν πολλά αντισυνταγματικά εμπόδια.
Οπως για παράδειγμα ότι υπάρχει σοβαρός περιορισμός στα περιουσιακά δικαιώματα και τις οικονομικές ελευθερίες.
Αναλυτικά, η περίληψη της απόφαση αναφέρει:
Επειδή, το κατά τη διάταξη του άρθρου 30 παρ. 5 περ. ε΄ του ν. 3296/2004 μέτρο της δεσμεύσεως των τραπεζικών λογαριασμών και οιουδήποτε είδους περιουσιακών στοιχείων συνεπάγεται σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχομένου προσώπου.
Συγκεκριμένα.....

Διαβάστε περισσότερα εδώ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 6:33 pm


Η ιστορία του σεξ ξαναγράφεται - Ξεκίνησε πριν από 385 εκατ. χρόνια μεταξύ... ψαριών!


Η ιστορία του σεξ ξαναγράφεται - Ξεκίνησε πριν από 385 εκατ. χρόνια μεταξύ... ψαριών!

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τις απαρχές της συνουσίας και τα αρχαιότερα γεννητικά όργανα, που επέτρεψαν σε δύο οργανισμούς να κάνουν σεξ με διείσδυση του αρσενικού μορίου στο θηλυκό, αν και όχι ακριβώς με τον τρόπο που το φανταζόμαστε. 
Η ανακάλυψη οδηγεί στο να ξαναγραφτεί η πανάρχαια ιστορία του σεξ στον πλανήτη μας.
Η «πρωτιά» συνέβη ανάμεσα σε ψάρια (πλακόδερμα) που ζούσαν πριν από περίπου 385 εκατ. χρόνια. Η σεξουαλική πράξη κατά πάσα πιθανότητα γινόταν κάπως ασυνήθιστα, με το πλαϊνό μέρος και των δύο συντρόφων, καθώς το αρσενικό γεννητικό όργανο ήταν ένα οστό σε σχήμα αγγλικού γράμματος L, ενώ το θηλυκό ψάρι διέθετε μια μικρή ανατομική δομή στο πίσω μέρος του, δύο μικρά οστά, ανάμεσα στα οποία «κλείδωνε» το αρσενικό μόριο που μετέφερε το σπέρμα.
Τα πλακόδερμα είναι οι αρχαιότεροι σπονδυλωτοί πρόγονοι των ανθρώπων. Σημερινά ανατομικά χαρακτηριστικά όπως τα σαγόνια, τα δόντια και τα δύο ζεύγη άκρων για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στα πλακόδερμα, που πήραν το όνομά τους από το γεγονός ότι διέθεταν μια εξωτερική οστέινη «πανοπλία» για να προστατεύονται στα επικίνδυνα νερά όπου κυκλοφορούσαν. Μετά από μακρά εξέλιξη 70 εκατ. ετών, αυτοί οι οργανισμοί εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς πριν από περίπου 360 εκατ. χρόνια.
Οι ερευνητές από πολλές χώρες, με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοντολογίας Τζον Λονγκ του Πανεπιστημίου Φλίντερς της Αδελαϊδας της Αυστραλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και το "New Scientist", δήλωσαν ότι ουσιαστικά επρόκειτο για μια τυχαία ανακάλυψη.
Όπως ανακοίνωσαν, μελετώντας απολιθώματα ξεχασμένα σε διάφορα παλαιοντολογικά μουσεία ανά τον κόσμο, ανακάλυψαν πως το ψάρι Microbrachius dicki, μήκους οκτώ εκατοστών, το οποίο ζούσε σε αρχαίες λίμνες στη σημερινή Σκωτία, στην Εσθονία και στην Κίνα, είναι το πρώτο γνωστό ζώο που εγκατέλειψε την έως τότε πρακτική της εξωτερικής γονιμοποίησης (εκτόξευση σπερματοωαρίων και ωαρίων στο νερό, όπου γονιμοποιούνται), για να υιοθετήσει την πρακτική της εσωτερικής γονιμοποίησης μέσω διείσδυσης του ενός γεννητικού οργάνου στο άλλο. Πιο απλά, το εν λόγω ψάρι εφηύρε το σεξ!
«Προσδιορίσαμε το συγκεκριμένο σημείο της εξέλιξης, όπου άρχισε η καταγωγή της εσωτερικής γονιμοποίησης σε όλα τα ζώα. Πρόκειται για πραγματικά μεγάλο βήμα», δήλωσε ο Λονγκ και πρόσθεσε ότι, όπως φαίνεται από την ιδιόμορφη ανατομία των πρώτων αυτών γεννητικών οργάνων, τα ψαράκια έπρεπε να κάνουν περίεργες χορευτικές «πιρουέτες» κατά τη συνουσία τους. «Δεν θα μπορούσαν να το κάνουν στην τυπική 'ιεραποστολική' στάση. Η πρώτη-πρώτη πράξη της συνουσίας θα έγινε σε πλαϊνή στάση», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι το σχήματος L όργανο του αρσενικού ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το μήκος του ζώου.
Το αξιοπερίεργο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι αυτή η πρώτη προσπάθεια εσωτερικής γονιμοποίησης μέσω σεξ εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια, στην πορεία της εξέλιξης, καθώς τα ψάρια επέστρεψαν στην πρακτική της εξωτερικής γονιμοποίησης στο νερό. Χρειάστηκαν να περάσουν 20 έως 40 εκατομμύρια ακόμη χρόνια, εωσότου η εσωτερική γονιμοποίηση υιοθετηθεί ξανά από τους προγόνους των καρχαριών και των σαλαχιών - και αυτή τη φορά όχι σε πλαϊνή στάση. Έκτοτε οι πάντες κόλλησαν με το σεξ!

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 6:30 pm


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΝΤΑΣΗ - To τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» εισήλθε στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ

To τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» εισήλθε λίγο μετά το μεσημέρι στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. 
Συνοδεύεται από τα υποστηρικτικά πλοία M/V Bravo και M/V Deep Supporter και μια φρεγάτα.
 
Ο υπουργός 'Αμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, τόνισε ότι πρόκειται για μια προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο που ταυτόχρονα υπονομεύει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.
 
Στο μεταξύ, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις. Στη συνεδρίαση, έγινε ανασκόπηση της πορείας του Κυπριακού, συζητήθηκαν οι τουρκικές ενέργειες και αναλόγως των εξελίξεων τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης, όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και αύριο, οπότε θα ανακοινωθούν και τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης της Λευκωσίας. Σημείωσε, επίσης, ότι υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για όλες τις εξελίξεις, ενώ σε κλίμα συναντίληψης ακούστηκαν εισηγήσεις τόσο από τους αρχηγούς των κομμάτων όσο και από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 6:16 pm


Στις 26 Οκτωβρίου τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ για όσους δικαιούνται έκπτωσηΟλιγοήμερη προθεσμία για πληρώσουν τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ θα έχουν οι φορολογούμενοι που δικαιούνται έκπτωσης από το φόρο.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ με τις εκπτώσεις για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και για τους ιδιοκτήτες τα ακίνητα των οποίων είναι κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα θα αναρτηθούν στο Taxis στις 26 Οκτωβρίου.

Στα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα θα έχει γίνει συμψηφισμός με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που καταβλήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς και με τις εκπτώσεις που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες ανάλογα με την περίπτωση.


Σε αυτά θα εμφανίζονται οι νέες δόσεις και τα ποσά που θα πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.


Οι δικαιούχοι εκπτώσεων θα πρέπει να καταβάλουν έως τις 31 Οκτωβρίου τη δεύτερη (μειωμένη) δόση του φόρου, ώστε να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 5:30 pm


Ετοιμη η ρύθμιση για τα χρέη προς Εφορία και ΤαμείαΤην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έλθει στη Βουλή η ρύθμιση για τα χρέη προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, με την οποία θα επωφεληθούν περίπου τρία εκατ. οφειλέτες.

Το περιθώριο για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση θα είναι τρίμηνο, δηλαδή η σχετική αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί από την 1 Νοεμβρίου 2014 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2015.

Η ρύθμιση, σύμφωνα με το Εθνος, προβλέπει τα εξής:

1. Δίνονται 100 δόσεις για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ. Το ελάχιστο ποσό της δόσης καθορίζεται στα 50 ευρώ, ενώ η έκπτωση στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις θα είναι 20%.

2. Προβλέπονται έως και 72 δόσεις για οφειλές από 15.001 ευρώ και άνω. Η έκπτωση στα πρόσθετα τέλη και τις
προσαυξήσεις συνδέεται με τον αριθμό των δόσεων.

Συγκεκριμένα, διαμορφώνεται, ως εξής: Έκπτωση        Εξόφληση σε: 30%                72 δόσεις 50%                60 δόσεις 60%                48 δόσεις 70%                36 δόσεις 80%                24 δόσεις 90%                12 δόσεις 100%              Εφάπαξ

3. Το ετήσιο επιτόκιο υπερημερίας διαμορφώνεται στο 4,6% (από 8,76%).


4. Η ρύθμιση αφορά οφειλές που έχουν κεφαλαιοποιηθεί μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Από εκεί και πέρα, ο οφειλέτης που θέλει να μπει στη ρύθμιση, θα πρέπει να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του στην εφορία και τα Ταμεία. Για παράδειγμα, οφειλέτης που θέλει να μπει στη ρύθμιση τον Νοέμβριο, θα πρέπει να έχει καταβάλει κανονικά τις εισφορές για το μήνα Οκτώβριο. Σε περίπτωση που υποβάλει αίτηση τον Ιανουάριο, θα πρέπει να έχει πληρώσει τις οφειλές του κανονικά το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου.


5. Δίνεται η δυνατότητα να μην καταβληθεί μία δόση εγκαίρως. Ωστόσο, στη συνέχεια, θα πρέπει να καταβληθεί η συγκεκριμένη δόση με μία επιβάρυνση 2% στο υφιστάμενο επιτόκιο. Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν εγκαίρως περισσότερες από μία δόσεις, ο οφειλέτης βγαίνει από την ευνοϊκή ρύθμιση.


6. Ειδικό καθεστώς θα ισχύει για όσους έχουν ήδη μπει στη ρύθμιση «νέα αρχή» και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις του. Στόχος είναι να δοθεί ένα «μπόνους» σε όσους καταβάλλουν με συνέπεια τις δόσεις τους προς τις εφορίες και τα Ταμεία.


7. Οι οφειλέτες που δεν θα μπουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο στη ρύθμιση «νέα αρχή» χάνουν οριστικά την ευκαιρία. Το μόνο περιθώριο που θα έχουν είναι να υπαχθούν στην «πάγια ρύθμιση», η οποία, ωστόσο, προβλέπει μόνο 12 δόσεις. Και σε αυτή την περίπτωση, το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 4,6%, ενώ μπορεί να μην καταβληθεί μόνο μία δόση εγκαίρως. Η δόση αυτή θα πρέπει να καταβληθεί στη συνέχεια με επιβάρυνση 2% στο υφιστάμενο επιτόκιο, διαφορετικά ο οφειλέτης βγαίνει και από την πάγια ρύθμιση.


8. Οι αιτήσεις για την αποπληρωμή θα μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά εντός της διορίας που ήδη αναφέρθηκε (δηλαδή από την 1η Νοεμβρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου).


9. Από τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών θα βγαίνουν, όσοι δεν υποβάλλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ όσο διαρκούν οι δόσεις, αλλά και όσοι έχουν υποβάλει ανακριβή ή ανεπαρκή στοιχεία για να εγκριθεί η αίτησή τους.


10. Η νέα ρύθμιση προβλέπει την απλούστευση των διαδικασιών ένταξης σε αυτή, ενώ θα καταργηθούν και γραφειοκρατικά εμπόδια.


11. Όσοι οφειλέτες μπουν στη ρύθμιση και καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις, δεν απειλούνται από μέτρα αναγκαστικής είσπραξης οφειλών (όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, κ.ά.).


12. Επιπρόσθετα, σε όσους οφειλέτες μπουν στη ρύθμιση θα χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής (φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα), το οποίο, εφόσον φυσικά αποπληρώνονται οι δόσεις, θα ανανεώνεται κάθε μήνα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 4:30 pm


Η Γιάννα Αγγελοπούλου εξηγεί γιατί θα ψήφιζε ευχαρίστως ....ΣΥΡΙΖΑ«Είμαι απέναντι στο πολιτικό σύστημα» δηλώνει η Γιάννα Αγγελοπούλου. Αποκαλύπτει ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον ΣυΡιζΑ και δηλώνει ότι ευχαρίστως θα ψήφιζε ένα κόμμα που φέρνει μια «νέα αντίληψη» για τα πράγματα.


Σε συνέντευξή στην Καθημερινή της Κυριακής, η κ. Αγγελοπούλου αναφερόμενη στην Προεδρία της Δημοκρατίας λέει: «Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να μου το ζητήσουν. Θα ήταν σουρεαλιστικό αν το έκαναν. Το σύστημα σκέπτεται και χειρίζεται τα πράγματα τελείως διαφορετικά από τη δική μου αντίληψη-γι' αυτό λέω ότι είμαι απέναντί τους».


Η Γιάννα Αγγελοπούλου λέει ότι ψάχνει το καινούργιο στην πολιτική, τονίζοντας ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον ΣυΡιζΑ. «Μ' αρέσει κάθε τι που είναι νέο. Όταν κοιτάς το παλιό και δεν σου αρέσει, οι επιθυμίες σου σε σπρώχνουν εκ των πραγμάτων προς το νέο».


Και συνεχίζει, λέγοντας: «Στον Τσίπρα βλέπω έναν νέο άνθρωπο που μιλά με τρόπο ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει αυτό που εγώ λέω το "αντισύστημα"».


Ιδού ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

«Ναι, θα ψήφιζα για να έρθει το καινούργιο»


– Αφού ξεμπερδέψαμε με τα παλιά κόμματα, ας στρέψουμε τη ματιά μας στα καινούργια. Πώς βλέπει το Ποτάμι ή τον ΣυΡιζΑ;


«Μ’ αρέσει κάθε τι που είναι νέο. Οταν κοιτάς το παλιό και δεν σου αρέσει, οι επιθυμίες σου σε σπρώχνουν εκ των πραγμάτων προς το νέο. Τα κόμματα που λέτε εκπροσωπούν το νέο, αλλά το θέμα είναι αν θα μείνουν στα λόγια ή θα πάνε και στις πράξεις. Αρχή άνδρα δείκνυσι...».


– Ο ΣυΡιζΑ εκπροσωπεί το νέο, απορώ εγώ. Μα αυτοί δεν είναι που επαγγέλλονται την πλήρη αναπαλαίωση του συστήματος;


«Οταν ένα κόμμα ξεκινά από τις δυο-τρεις μονάδες και φθάνει να κινείται γύρω στο είκοσι πέντε, είτε μας αρέσει είτε όχι είναι κάτι νέο, τουλάχιστον για τους ανθρώπους που το έχουν επιλέξει. Μου έδειξε τις προάλλες ο γιος μου κάτι που είχε πει ο Κέινς, όταν τον ρώτησαν γιατί είχε αλλάξει άποψη: “Οταν τα δεδομένα της πραγματικότητας αλλάζουν, αλλάζουν και οι απόψεις μου. Εσείς τι κάνετε;”»


– Η Γιάννα είναι προφανές ότι δεν φοβάται τον ΣυΡιζΑ και είναι λογικό, αφού κανείς δεν θα τον φοβόταν αν μπορούσε να ζει στη Ζυρίχη. Κάποιοι θα υποπτευθούν, όμως, ότι φλερτάρει μαζί του επιπλέον.

«Δεν έχει σημασία τι πιστεύει η Γιάννα. Σημασία έχει τι θα αποφασίσει ο κόσμος, καθώς επίσης και η αποφασιστικότητα αυτών που θα εκλεγούν».

– Ναι, αλλά επειδή ο λαός εκλέγει, σημαίνει ότι αυτό που εκλέγει είναι απαραιτήτως το σωστό;

«Ψηφίζουμε αυτούς που θεωρούμε ότι μας αξίζουν. Ετσι είναι το δημοκρατικό πολίτευμα. Αν η λύση που προτείνεται δεν λειτουργεί και δεν αρέσει στον κόσμο, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε νέα λύση. Αν θα είναι η σωστή λύση, αυτό δεν το ξέρει κανείς. Εξαρτάται από το αν εκείνοι που θα εκλεγούν θα πουν την αληθινή πραγματικότητα με το όνομά της, αν θα παρουσιάσουν τον ορίζοντα των θυσιών, αν θα έχουν την αποφασιστικότητα να κόψουν τους ομφάλιους λώρους που λέγαμε, εξαρτάται, τέλος, από το αν θα τολμήσουν να δώσουν λύσεις ή αν θα συνεχίσουν να ανακατεύουν τη σούπα».

– Συνεπώς, δικαιούμαι να συμπεραίνω (όσο και να φρίττω με την ιδέα…) ότι η Γιάννα ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, την ερωτώ.

«Ελπίζω σε οτιδήποτε είναι νέο και κινεί τα πράγματα προς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που υπάρχει τώρα και η οποία δεν είναι καλή. Οι άνθρωποι αυτής της χώρας βλέπουν πώς τους συμπεριφέρεται το πολύπλοκο πολιτικό-μιντιακό-επιχειρηματικό σύστημα και δεν είναι ευχαριστημένοι. Οτιδήποτε τέτοιο νέο θα πίστευε ο κόσμος ότι μπορεί να κινήσει τα πράγματα διαφορετικά, ναι, θα το ψήφιζα. Θα ψήφιζα για να έρθει αυτό το νέο». Και πρέπει να το εννοεί, νομίζω, διότι ταυτοχρόνως υψώνεται λίγο και ο τόνος της φωνής της.

– Ο Τσίπρας, με τον τρόπο που μιλάει και με αυτά που λέει, είναι το νέο; Αυτός, π.χ., καλεί τη νεολαία να εμπνέεται από τον Αρη Βελουχιώτη.

«Οταν μιλώ για το νέο, δεν εννοώ necessarily ένα νέο κόμμα, εξάλλου δεν έχω κάνει κόμμα και δεν θα κάνω. Ομως δεν μπορώ να αδιαφορώ. Ακούω και παρακολουθώ: και τον Τσίπρα και τον Θεοδωράκη και τον Σαμαρά, εκτός από τα κόμματα που διαφωνώ εκ προοιμίου με τις θέσεις τους. Στον Τσίπρα βλέπω έναν νέο άνθρωπο που μιλά με τρόπο ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει αυτό που εγώ λέω το “αντισύστημα”. Για τα προγράμματά του δεν θα εκφράσω απόψη, γιατί βλέπω πως χρησιμοποιούν τρόπους για την ανάδειξη των προβλημάτων που είναι αφελείς. Από την άλλη όμως, βλέπω ότι ο κόσμος που τον παρακολουθεί ελπίζει σε κάτι καλύτερο».

– Πόσο «αντισύστημα» μπορεί να είναι ο ΣυΡιζΑ όταν προσφέρει πολιτική προστασία στους προσληφθέντες στο Δημόσιο με πλαστογραφημένα πιστοποιητικά;

«Αυτό είναι λάθος πρακτική. Η ουσία του θέματος, πάντως, είναι κατά πόσον θέλουμε να μείνουμε στον παλιό τρόπο με τον οποίο τακτοποιούσαμε τα πράγματα ή αν θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα… Αλλά γιατί σας ενδιαφέρει τόσο η άποψη της Γιάννας για τον ΣΥΡΙΖΑ; Σημασία έχει αν ο ίδιος ο ΣυΡιζΑ κατορθώσει να δώσει στον κόσμο την πεποίθηση μιας νέας αντίληψης για τα πράγματα».

– Αυτή την ώρα που μιλάμε βρίσκετε στον ΣυΡιζΑ στοιχεία της νέας αντίληψης;

«Οταν φθάσουν οι εκλογές, θα σκεφθώ πραγματικά πάρα πάρα πολύ σοβαρά…».

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 3:30 pm


Νόμιζε ότι ήταν έγκυος αλλά είχε καρκίνοΗ Σόνια ήταν περήφανη που θα γινόταν μητέρα για δεύτερη φορά αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν ίχνος του μωρού

Η πληγωμένη μητέρα στην πραγματικότητα είχε χτυπηθεί από μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Όταν η 39χρονη πήγε στο γιατρό για τον πρώτο της υπέρηχο, ο γιατρός δεν μπορούσε να εντοπίσει πουθενά το μωρό. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις της είπαν ότι πάσχει από μία σπάνια μορφή της ασθένειας όπου τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται στον τράχηλο της.

Η Σόνια έμεινε άφωνη όταν της είπαν ότι τα ωάρια της εξελίσσονταν σε μία μάζα κυττάρων που ενδεχομένως ήταν καρκινικά.

«Ήταν ένα σοκ. Πριν λίγο καιρό είχα χάσει τη μητέρα μου από καρκίνο ενώ και ο πατέρας μου είχε πρόσφατα διαγνωσθεί με την ασθένεια. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είχαμε και οι τρεις τη συγκεκριμένη αρρώστια.» δήλωσε η Σόνια.

Με την κατάλληλη χημειοθεραπεία όμως η Σόνια έγινε γρήγορα καλά και ανυπομονεί να ξανασφίξει στην αγκαλιά της το γιο της.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 2:30 pm


Χρήσιμες οδηγίες, προς τους καταναλωτές, για το πετρέλαιο θέρμανσης

Χρήσιμες οδηγίες, προς τους καταναλωτές, για το πετρέλαιο θέρμανσης, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και ανάρτησε στην ηλεκτρονική της σελίδα. Με βάση τις τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε την εβδομάδα που πέρασε στα πρατήρια της νομαρχίας Αθηνών από 0,985 ευρώ το λίτρο μέχρι και 1,100 ευρώ.

Η γενική γραμματεία,  συμβουλεύει τους καταναλωτές, μεταξύ άλλων:
1. Να κάνουν έρευνα αγοράς προτού προβούν σε παραγγελία πετρελαίου ώστε να επιλέξουν την οικονομικότερη τιμή. Οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις τιμές των καυσίμων από το Παρατηρητήριο Υγρών Καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή www.fuelprices.gr.
2. Πριν την παραλαβή πετρελαίου καλό είναι να έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση- ρύθμιση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης. Με τον τρόπο αυτό καταναλώνεται λιγότερο πετρέλαιο, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρημάτων και υπάρχει αποφασιστική συμβολή στη δημιουργία καθαρότερου περιβάλλοντος. Ο καταλληλότερος χρόνος για τη συντήρηση της εγκατάστασης είναι αμέσως μετά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης (δηλ. Απρίλιο-Μάιο) ώστε να μη μείνουν τα κατάλοιπα της καύσης κατά την περίοδο του καλοκαιριού και γίνεται πιο δύσκολος ο καθαρισμός της.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 1:30 pm


Ασυνείδητοι πυροβόλησαν και σκότωσαν προστατευόμενο είδος γύπα στην ΟλύτσικαΌρνιο, είδος προστατευόμενο, βρέθηκε χτυπημένο από λαθροθήρες στις 9 Οκτωβρίου 2014, στο βουνό Τόμαρος (Ολύτσικα), νότια των Ιωαννίνων.
Ο νεαρός γύπας είχε αρχίσει το παρθενικό του ταξίδι από την Κροατία, διασχίζοντας μια μεγάλη απόσταση για να προσγειωθεί στην Ελλάδα και να βρει τελικά το θάνατο από σκάγια ασυνείδητων λαθροθήρων. Η Δασική Υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα για το περιστατικό.
Τον γύπα περισυνέλεξε νεκρό το Δασαρχείο Ιωαννίνων μετά από τον εντοπισμό του από δασοφύλακα. Η ακτινογραφία έδειξε ότι το ζώο έφερε πολλαπλά τραύματα από 15 σκάγια πυροβόλου κυνηγετικού όπλου.
Στο Όρνιο είχε τοποθετηθεί δαχτυλίδι στο νησί Cres της Κροατίας τον περασμένο Μάιο προκειμένου να καταγραφούν οι μετακινήσεις του από Κροάτες επιστήμονες. Το νεαρό Όρνιο πραγματοποιούσε το πρώτο του ταξίδι ύστερα από την εγκατάλειψη της φωλιάς του, φέτος τον Αύγουστο. Συνηθίζεται νεαρά άτομα του είδους, κατά την ενηλικίωσή τους να μετακινούνται στα Βαλκάνια με αρκετά από αυτά να επισκέπτονται τη χώρα μας.
Τα Όρνια παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία καθώς επιτελούν τον κρίσιμο ρόλο του καθαριστή της υπαίθρου από τα νεκρά ζώα αποτρέποντας τη διάδοση των ασθενειών. Ο σπουδαίος αυτός ρόλος οδήγησε τις κυβερνήσεις της Κύπρου, της Κροατίας, της Βουλγαρίας και άλλων γειτονικών χωρών να υλοποιήσουν προγράμματα ενδυνάμωσης του πληθυσμού των Όρνιων (των οποίων ο πληθυσμός είχε μειωθεί και εκεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες), προκειμένου να αποκαταστήσουν τη δωρεάν αυτή υπηρεσία.
Στην Ελλάδα ο πληθυσμός των Όρνιων, που παλαιότερα ήταν σε μεγάλη αφθονία, κατέρρευσε μετά τη δεκαετία του 1990 στην ηπειρωτική χώρα, κατατάσσοντας το είδος στο Κόκκινο Βιβλίο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας, ως «τρωτό». Ανάμεσα στις κύριες αιτίες μείωσης είναι η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, η μείωση της διαθέσιμης τροφής λόγω εγκατάλειψης της εκτατικής κτηνοτροφίας και οι συγκρούσεις με τις ανεμογεννήτριες. Η λαθροθηρία έρχεται να προστεθεί στις απειλές που αντιμετωπίζει το είδος για την επιβίωσή του στη χώρα μας.
Η θλιβερή πρακτική της λαθροθηρίας είναι προϊόν άγνοιας και αδιαφορίας κάποιων ανθρώπων και για την αποτροπή παρόμοιων ενεργειών κρίνεται απαραίτητη η συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ανάλογα με την αρμοδιότητά τους για την ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και την επιβολή του νόμου.
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία καταδικάζει απερίφραστα τη λαθροθηρία και καλεί την Πολιτεία να επιδείξει μηδενική ανοχή σε αντίστοιχα περιβαλλοντικά εγκλήματα. Ο καθένας μας μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, αναφέροντας ανάλογα περιστατικά στις αρμόδιες αρχές καλώντας στο 1591, την ειδική γραμμή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

pamepreveza.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 12:30 pm


Το «στρατηγείο» είναι... λυόμενο!Ενα μικρό λυόμενο οίκημα με... τσίγκινη σκεπή μέσα στο προαύλιο του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» είναι ο χώρος υποδοχής και νοσηλείας των κρουσμάτων Εμπολα στη χώρα μας.

Οπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα που δημοσιεύει αποκλειστικά η Realnews, το οίκημα το οποίο έχει ορισθεί ως χώρος υποδοχής των κρουσμάτων της μεγαλύτερης υγειονομικής απειλής που έχει αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, δεν πληροί τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnewsreal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 11:30 am


ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ; Το απόγευμα η συζήτηση στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για την βίλα Καλτσίδη

Σήμερα στις 4:00 έχει προγραμματιστεί η νέα συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου 
Στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η ΜΠΕ στο Βασιλίτσι  για την βίλα Καλτσίδηκαι τα σκουπίδια 

Αναλυτικά η πρόσκληση:

Πορεία διαγωνισμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί σε αρκετές περιοχές στην Πελοπόννησο.
Επερώτηση των Συμβούλων της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» με θέμα: Έλεγχος από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» (εξ αναβολής).
Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: «Μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων» (εξ αναβολής).
Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Παναγιώτη Αλευρά με θέμα: «Καθυστέρηση της αποζημίωσης των ελαιοπαραγωγών λόγω ακαρπίας» (εξ αναβολής).
Επερώτηση των Συμβούλων της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» με θέμα: Πορεία υλοποίησης ΕΣΠΑ 2007-2013 – Ενέργειες εξυγίανσης και απένταξης έργων (εξ αναβολής).
Επερώτηση του Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: «Ασύδοτη δράση των καπιταλιστών του ποιοτικού τουρισμού».
Επερώτηση των Συμβούλων της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» με θέμα: Διαχείριση απορριμμάτων.
Εισήγηση της Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου και λήψη απόφασης – γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Έργο προστασίας ακτής (επέκταση) από διάβρωση εντός της θάλασσας και σε απόσταση από την ακτή, δημιουργία μεμονωμένου αγκυροβολίου εντός της θάλασσας και τεχνητών υφάλων στον πυθμένα της θάλασσας, στη θέση Άγιος Νικόλαος ΤΚ Βασιλιτσίου ΔΕ Κορώνης Δ Πύλου – Νέστορος ΠΕ Μεσσηνίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες Ελένη Αλειφέρη, Περικλής Μαντάς και Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Επιλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης (άρθρ. 179 Ν.3852/2010)
Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020. (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς
Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εκμετάλλευση και αποκατάσταση λατομείου εξόρυξης μαρμάρου της εταιρείας ΜΑΡΜΥΚ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ σε ιδιωτική δασική έκταση 44.741,27m2 στη θέση Μερτζάνα ΔΕ Ασίνης Δ Ναυπλιέων Ν Αργολίδας».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου
Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ορισμός εκπροσώπων στα καταστατικά όργανα της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΖΗΡΕΙΑ Α.Ε.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης
Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ορισμός εκπροσώπων στα καταστατικά όργανα της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης
Ορισμός εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
Ορισμός εκπροσώπου για την ανασυγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Π.Δ. 170/2003, για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στα διοικητικά όργανα και στους ιδιοκτήτες λεωφορείων του ΚΤΕΛ Α.Ε. Κορινθίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης
Ορισμός εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΚΟΥΡΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 11:09 am


Με face control η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών


Με face control η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σύστημα ελέγχου πρόσβασης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις θα τοποθετηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως αποφασίστηκε, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.
Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο εκφράζει την συστράτευσή του με τις Πρυτανικές Αρχές για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην πανεπιστημιακή κοινότητα. «Το πανεπιστήμιο είναι δημόσια περιουσία, ανήκει στους Έλληνες πολίτες και πρέπει να προστατεύεται αναλόγως, ακόμη και με προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο. Κρίνεται απαραίτητο να εκπονηθεί και υλοποιηθεί σύστημα ελέγχου της πρόσβασης όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα».
Το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ στηρίζει επίσης τις πρυτανικές Αρχές σε δράσεις που έχουν στόχο την άμεση λύση, με προσφυγή στις απολύτως απαραίτητες απευθείας αναθέσεις, του οξύτατου προβλήματος καθαρισμού των πανεπιστημιακών χώρων μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και ανάληψης του έργου από αναδόχους».
Όπως επισημαίνεται, «αυτό απαιτεί η άμεση αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που συνδέεται με την προστασία της δημόσιας υγείας και της νεολαίας μας».

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 11:01 am


Επίσκεψη Αντ. Σαμαρά στην Κύπρο στις 7 Νοεμβρίου

Την Κύπρο θα επισκεφθεί στις 7 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Λευκωσία για το συντονισμό των ενεργειών εν όψει της συνάντησης κορυφής του Καΐρου, αλλά και με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την έκδοση της τουρκικής οδηγίας προς ναυτιλλόμενους.
Σε ερώτηση κατά πόσο με την τριμερή Σύνοδο Κορυφής στην Αίγυπτο οριστικοποιείται ουσιαστικά η συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι πρόκειται για πολύ σημαντική συνάντηση, από την οποία αναμένεται να προκύψουν συμπεράσματα.
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, οι οποίοι θα συναντηθούν στη Λευκωσία στις 29 Οκτωβρίου, για την προετοιμασία της συνάντησης του Καΐρου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε τη διεύρυνση του διαλόγου και με άλλα γειτονικά κράτη, σημειώνοντας το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διατηρεί η Κύπρος, λόγω των άριστων σχέσεων με όλες τις χώρες της περιοχής, πλην της Τουρκίας. Όπως είπε ο ίδιος, η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε διάλογο και με το Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών του οποίου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο στις 5 και 6 Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ, με αυστηρότατα διαβήματα προς Λονδίνο, Στοκχόλμη και Ελσίνκι θα απαντήσουν Λευκωσία και Βρυξέλλες στη στάση που τήρησαν Βρετανία, Σουηδία και Φιλανδία σε διάβημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Ηνωμένα Έθνη για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε ατυχή εξέλιξη τη στάση των τριών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επικαλέστηκαν διαδικαστικούς λόγους για να στηρίξουν τη θέση τους.
Αναφερόμενος ειδικά στη βρετανική στάση, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι το Λονδίνο υποστήριξε ότι τυχόν διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη θα δυσχέραινε το όλο κλίμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική προκλητικότητα αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών των «28», αύριο και μεθαύριο, στο Λουξεμβούργο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 10:40 am


Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο σε μια νύχτα


Λαφαζάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο σε μια νύχτα

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν, δήλωσε ο κοινοβoυλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Σε ό,τι αφορά στο χρέος είπε ότι «δε θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους». Όπως είπε το χρέος είναι μη βιώσιμο και τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί μίας συνολικής λύσης είναι «δυνατά». «Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα».
Παρομοίασε μάλιστα τη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη με την αντίστοιχη πριν το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όπου οι οικονομικές απαιτήσεις μεταξύ των χωρών οδήγησαν σε εκείνη την καταστροφική εμπειρία για την ανθρωπότητα.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, η Ευρώπη δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται και να επιβάλει πολιτικές στην Ελλάδα σαν αποικία. «Το συμφέρον των χωρών της ΕΕ είναι η Ελλάδα να καταφέρει να ξεφύγει από την κρίση. Αυτό είναι και το μακροπρόθεσμο συμφέρον που στηρίζει ενώσεις. Δυστυχώς με την πολιτική που ακολουθούν τώρα οδηγούν σε διάλυση την ΕΕ».
«Εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Όπως είπε μάλιστα από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του Κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 10:08 am


ΧΑΝΙΑ - Επίθεση με καρότα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη


Επίθεση με καρότα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη

Σακούλα με καρότα πέταξαν στον προαύλιο χώρο του πρώην Δημαρχείου Καλυβών δύο νεαροί λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Κυριακής (19-10-2014).

Τα δύο άτομα επέβαιναν σε μηχανάκι ενώ σύμφωνα με τους περίοικους οι οποίοι τους αναγνώρισαν οι δράστες κινούνται στο χώρο της ακροδεξιάς και έχουν απασχολήσει τις αρχές και στο παρελθόν.
Υπενθυμίζεται ότι κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ο οποίος μίλησε για το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος, αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Πηγή: haniotika-nea.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 10:07 am


ΣΟΚ - Παιδόφιλος συστηνόταν ως … 9χρονη Ελενίτσα και φωτογράφιζε γυμνά κοριτσάκια!

Η σύλληψη του 68χρονου επαίτη με το μπουζούκι ο οποίος ασελγούσε συστηματικά σε ανήλικα αγόρια έναντι χρηματικής αμοιβής 10-15 ευρώ σόκαρε ακόμη και τους αστυνομικούς που του πέρασαν τις χειροπέδες.

Την ίδια ώρα, στο τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει σημάνει συναγερμός,αφού όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί η Ελλάδα είναι "σταυροδρόμι" των παιδόφιλων. Μάλιστα οι αστυνομικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος έχουν φτιάξει μια "ασπίδα προστασίας" στο διαδίκτυο καθώς προμηθευτήκαν ένα λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας το οποίο έχουν ελάχιστες χώρες.Αστυνομικοί βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο στο διαδίκτυο και εντοπίζουν όποιον διακινεί υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από το 2011 μέχρι και το 2014 σχηματίστηκαν 271 δικογραφίες για παιδική πορνογραφία και οι αστυνομικοί έστειλαν στη φυλακή 101 άτομα.

Ο επικεφαλής του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μ.Σφακιανάκης υποστηρίζει ότι τα παιδιά πρέπει να εκπαιδεύονται από έξι ετών στο διαδίκτυο, για να μην έχουν άγνοια για τους κινδύνους που κρύβει.

«Μια μητέρα είδε την 9χρονη κόρης της στην τουαλέτα με τα εσώρουχα και το λάπτοπ που την φωτογράφιζε ο παιδόφιλος ο οποίος της είχε παρουσιαστεί ως συνομήλικη Ελενίτσα ετών εννέα» είπε ο κ.Σφακιανάκης.

Πως μπορούν οι γονείς να προστατέψουν τα παιδιά

Οι υπολογιστές πρέπει να βρίσκονται πάντα στο σαλόνι σε κοινή θέα και όχι μέσα στα υπνοδωμάτια των παιδιών. Ποτέ να μην λειτουργεί ως μπέιμπι σίτερ ένας υπολογιστής, ο οποίος μπορεί να ανοίγει παράθυρα στην γνώση, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και την πόρτα σε πολλούς κακοποιούς οι οποίοι μπορούν εύκολα να ξεγελάσουν ένα παιδί. Επίσης οι γονείς πρέπει πάντα να κλείνουν την κάμερα της οθόνης καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι παιδεραστές καταφέρνουν να σπάσουν το λογισμικό και να φωτογραφίσουν τα παιδιά την ώρα που ντύνονται στο δωμάτιο τους και μετά τα εκβιάζουν.

star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 9:58 am


Ξυλοδαρμό και λεκτική βία από νοσηλεύτρια του Δρομοκαΐτειου καταγγέλει η Βίκυ Σταμάτη


Ξυλοδαρμό και λεκτική βία από νοσηλεύτρια του Δρομοκαΐτειου καταγγέλει η Βίκυ Σταμάτη

Λίγα 24ωρα μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο κεφάλι, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, δέχτηκε, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση, λεκτική και σωματική επίθεση από νοσηλεύτρια του Δρομοκαΐτειου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γνωστός δικηγόρος, η κ.Σταμάτη δέχτηκε την επίθεση από συγκεκριμένη νοσηλεύτρια το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.
Ωστόσο, όπως τονίζει, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η σύζυγος του κ.Τσοχατζόπουλου δέχεται μια τέτοια επίθεση.
«Πολλάκις η κ. Σταμάτη έχει πέσει θύμα λεκτικών επιθέσεων και προσπάθειας εξευτελισμού από εργαζόμενους.
Ημέρες τώρα, η Βασιλική Σταμάτη δέχεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση από ανθρώπους που έχουν ταχθεί να υπηρετούν τον πάσχοντα συνάνθρωπο, με γνωστούς ηθικούς αυτουργούς που αναζητούν εξιλαστήρια θύματα για να επιτύχουν την ατιμωρησία τους.
Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να είναι παρούσα στην κρίσιμη φάση της ζωής της για να δώσει τέλος στο μαρτύριο της μητέρας και γυναίκας αυτής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2014 | 9:55 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: