Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Πυλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Πυλος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Πυλος

Το πείραμα Πρωτέας αποκάλυψε τα «μυστικά» της Σαντορίνης


Έξι ηφαιστειακούς κώνους, ενεργά αλλά ανεξερεύνητα σεισμικά ρήγματα αλλά και ένα υποθαλάσσιο όρος ύφους 300 μέτρων ...αποκάλυψε η έρευνα Αμερικανών, Βρετανών και Ελλήνων επιστημόνων στον βυθό της Σαντορίνης.
Με το πείραμα Πρωτέας επιχειρήθηκε μέσα σε 26 ημέρες να γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία πλήρης καταγραφή του υποθαλάσσιου χώρου του νησιού των Κυκλάδων.

Οι έρευνες έγιναν το Δεκέμβριο του 2013, όμως τώρα έρχονται στο φως τα αποτελέσματα ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει το άγνωστο ενεργό σεισμικό ρήγμα που θεωρείται υπεύθυνο για τον μεγάλο σεισμό του 1956 στην Αμοργό.

Σε δεύτερο χρόνο από την έρευνα θα προκύψει μια τρισδιάστατη απεικόνιση σε βάθος 12 χιλιομέτρων των μαγματικών θαλάμων τόσο του ηφαιστείου της Σαντορίνης, όσο και του γειτονικού Κολούμπου, το οποίο θεωρείται ακόμη πιο επικίνδυνο, καθώς είναι επτά φορές πιο ενεργό από εκείνο της Σαντορίνης. Το ηφαίστειο αυτό μάλιστα φάνηκε να ξυπνάει την περίοδο 2011-2012 δίνοντας μια σειρά σεισμικών δονήσεων...

Όπως εξηγεί στο Εθνος η επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών οι επιστήμονες διάλεξαν τη Σαντορίνη καθώς είναι το ηφαίστειο που έδωσε τη μεγαλύτερη έκρηξη στην ιστορία τα τελευταία 10.000, η οποία θεωρείται ότι άλλαξε την ανθρώπινη ιστορία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2017 | 12:03 am


ΕΡΕΥΝΑ ΓΣΕΒΕΕ: Στοιχεία - σοκ για την κατάρρευση της μεσαίας τάξης


Στοιχεία - σοκ για την κατάρρευση της μεσαίας τάξης

Επτά στα δέκα νοικοκυριά είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται περισσσότερο το 2016 με το τρίτο μνημόνιο να βαραίνει πάνω τους ακόμη περισσότερο εντείνοντας τις ανισότητες ενώ ενδεκτικό της κατάστασης που βιώνουν ότι ένα στα τέσσερα νοικοκυριά φοβάται ότι θα χάσει την περιουσία του λόγω χρεών, φορολογίας και οικονομικής αδυναμίας να αντεπεξέλθει.
H έρευνα της Marc που έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 νοικοκυριών για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ καταδεικνύει ότι ρυθμίσεις όπως η άρση της αναστολής πλειστηριασμών, η αύξηση των φόρων σε αγαθά ευρείας κατανάλωσης (τηλέφωνο, καπνός, αύξηση ΦΠΑ στα νησιά) οι πρόσθετες επιβαρύνσεις που προβλέπει το νέο ασφαλιστικό αναμένεται να συρρικνώσουν περαιτέρω την δυνητική κατανάλωση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθά οι ανισότητες που είχαν διαμορφωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης διευρύνονται και μέσα στο 2016, ενώ οι νέες ρυθμίσεις του τρίτου προγράμματος έχουν ήδη προσθέσει βάρη στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τα εισοδήματα των νοικοκυριών.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι το 75% των ελληνικών νοικοκυριών διαβιώνει με πολύ χειρότερους όρους (ποσοτικούς και ποιοτικούς) σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα της κρίσης.
Στοιχεία - σοκ για την κατάρρευση της μεσαίας τάξης Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την άποψη ότι η οικονομική προσαρμογή στη χώρα μας ήταν πολύ οξύτερη και βίαιη για τη «μεσαία τάξη», εγείροντας ερωτηματικά για την αναγκαιότητα συνέχισης της ίδιας οικονομικής πολιτικής, που συνδυάζει μειωμένες δημόσιες δαπάνες και αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις.
Η έναρξη εφαρμογής του προγράμματος κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης παρά τις θετικές προθέσεις που φέρει ως ρύθμιση, αδυνατεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα της «αξιοπρεπούς διαβίωσης» και της καταπολέμησης της φτώχειας - καθώς προβλέπει μέγιστη ενίσχυση κατ’ άτομο 200€-  και ενδέχεται να οδηγήσει σημαντικό τμήμα του πληθυσμού σε μια ιδιότυπη ομηρία φτώχειας και απλήρωτης εργασίας.
Το μέτρο αυτό πρέπει να συνδυαστεί με ένα οργανωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας, που θα συνδυάζει παροχές σε χρήμα και είδος, και θα διευθετεί αποτελεσματικά το ζήτημα της ιδιωτικής υπερχρέωσης.
Τα κυριότερα συμπεράσματα της έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία ΜARC ΑΕ σε πανελλαδικό δείγμα 1000 νοικοκυριών, στο διάστημα 14 έως 23 Νοεμβρίου 2016 έχουν ως εξής:
Εισήδημα- οικονομική κατάσταση νοικοκυριών
 • Πάνω από 37% των νοικοκυριών δηλώνει ότι διαβιώνει με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα. Στην πιο δεινή θέση είναι τα νοικοκυριά με έναν τουλάχιστον άνεργο, όπου καταγράφεται ποσοστό άνω του 50%.
 • Το 75,3% των νοικοκυριών παρουσίασε μείωση των εισοδημάτων το 2016 σε σχέση με το 2015, με σαφέστατη την τάση διεύρυνσης της ανισότητας υπέρ των ανώτερων εισοδηματικών κλιμακίων (στην κατηγορία άνω των 30,000€ παρουσιάζεται αύξηση στο 11,1% του πληθυσμού). Ιδιαίτερα ευάλωτα είναι τα μονομελή νοικοκυριά και όσα έχουν ένα άνεργο στο νοικοκυριό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο το 1,5% του πληθυσμού καταφέρνει να αποταμιεύσει. Σύμφωνα με στοιχεία της AMECO, η καθαρή αποταμίευση του ιδιωτικού τομέα το 2015 μειώθηκε κατά 9,5 δις. Σε πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνεται ότι τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν απολέσει το 35,9% της αξίας των περιουσιακών τους στοιχείων μετά την έναρξη της κρίσης.
 • Το 16,0% των νοικοκυριών δηλώνει ότι τα εισοδήματά του δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες, εύρημα που συνάδει με το ποσοστό ακραίας φτώχειας που σημειώνεται στη χώρα (το οποίο υπολογίζεται στο 40% του ενδιάμεσου εισοδήματος, ΕΛΣΤΑΤ). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών), το κατώφλι σχετικής φτώχειας μειώθηκε από τις 7,178 στο 2010 στις 4,512€ το 2015, ένδειξη κατάρρευσης των μεσαίων εισοδημάτων. Αν λαμβάναμε ως μέτρο σύγκρισης το κατώφλι φτώχειας του 2010, τότε περίπου τα μισά νοικοκυριά θα θεωρούνταν σήμερα φτωχά.
 • Ενδεικτικό της εκτεταμένης εισοδηματικής επισφάλειας  είναι το γεγονός ότι στο ενδεχόμενο μιας έκτακτης ανάγκης πληρωμής 500€, το 15,8% δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να την πραγματοποιήσει, ενώ το 51,4% θα κάλυπτε αυτή τη δαπάνη με μεγάλη δυσκολία.
 • Σχεδόν τα 2/3 των νοικοκυριών (65,3%) αναγκάζονται να κάνουν περικοπές για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία προς το ζην. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πολυμελή (άνω 5 ατόμων) νοικοκυριά, τα νοικοκυριά με ανέργους και χαμηλό εισόδημα αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα κάλυψης των βασικών αναγκών.
 • Αποθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι οι προσδοκίες των νοικοκυριών για το νέο έτος παραμένουν συντριπτικά αρνητικές, καθώς το 73,5% αναμένει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης (μόνο το 5,1% αναμένει βελτίωση των οικονομικών του δυνατοτήτων). Τούτο συναρτάται με τις προβολές των νοικοκυριών σχετικά με την ικανότητα τους να ανταποκριθούν στις τρέχουσες και μελλοντικές υποχρεώσεις.
Ανεργία
 •  Το 32,6% των νοικοκυριών, δηλαδή σχεδόν 1,1 εκ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστο άτομο σε ανεργία. Το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας ανέρχεται στο 73,3% του συνολικού αριθμού των ανέργων. Από το σύνολο των άνεργων μελών των νοικοκυριών, μόνο το 9,5% λαμβάνει επίδομα ανεργίας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, για την οποία απαιτείται να διαμορφωθεί ένα ελάχιστο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας που θα συνδυάζει οικονομική- κοινωνική στήριξη και παροχές σε είδος, με σκοπό την επανένταξη στην αγορά εργασίας και όχι την περιθωριοποίηση.
 • Η οικονομική επισφάλεια δεν διατρέχει μόνο άνεργους αλλά και εργαζόμενους. Περισσότερα από 1 στα 5 νοικοκυριά (22,4%) έχουν ένα μέλος στην οικογένεια που εργάζεται για λιγότερα χρήματα από τον επίσημα καθορισμένο κατώτατο μισθό των 586€ (490,00€ καθαρή αμοιβή).    
 •  Εκρηκτικές διαστάσεις φαίνεται ότι έχει λάβει το φαινόμενο της οικονομικής μετανάστευσης.  Το 9,7% των νοικοκυριών δηλώνει ότι είχε ένα τουλάχιστο μέλος που μετανάστευσε στο εξωτερικό για να βρει εργασία (αυτό αντιστοιχεί σε πάνω από 400,000 οικογένειες). Ο αριθμός αυτός συγκλίνει σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των στατιστικών αρχών, όπου υπάρχει η εκτίμηση της μετανάστευσης περισσότερων από 500,000 Ελλήνων πολιτών από την απαρχή της κρίσης (427,000 την περίοδο 2008-2013). Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η προοπτική συνέχισης του φαινομένου, καθώς το 42% των νοικοκυριών θα εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει στο εξωτερικό, αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για εξεύρεση εργασίας. Στις νεότερες ηλικίες 18-35 ετών, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 67,7%.
 • Τα νοικοκυριά που δηλώνουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα ως κύρια πηγή εισοδήματος παραμένουν στο χαμηλό 9% (από 12,6% το 2012), ποσοστό που αναμένεται να υποχωρήσει με την εφαρμογή του νέου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Σταθερά υψηλό, αλλά οριακά μειούμενο είναι το ποσοστό των νοικοκυριών (49,2%) που δηλώνει  τη σύνταξη κάποιου μέλους ως την κυριότερη πηγή εισοδήματος. Η μικρή μείωση (έναντι 52% το Δεκέμβριο του 2014) πιθανότατα οφείλεται στην προοδευτική οριζόντια μείωση του επιπέδου των συντάξεων).
Οικονομικές υποχρεώσεις
 • Το 21,3% των νοικοκυριών έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, ενώ το 58,2% των οφειλετών έχει υπαχθεί σε κάποιου είδους ρύθμιση, ένδειξη της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στα υπέρογκα φορολογικά βάρη. Ασφαλώς, οι ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν, και ιδιαίτερα των 100 δόσεων έχουν επιφέρει θετικά αποτελέσματα στη διαχείριση των φορολογικών βαρών. Συνολικά, από την έναρξη της κρίσης, πάνω από 160,000 νοικοκυριά έχουν υποστεί δέσμευση/ ή κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι φόροι ως %ΑΕΠ καταγράφουν την υψηλότερη τιμή στις χώρες της περιφέρειας.
 • Το 27,3% των νοικοκυριών με δανειακές υποχρεώσεις έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες (αφορά περίπου 430,000 νοικοκυριά). Εντονότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα φτωχότερα και μονομελή νοικοκυριά (άνω του 40%).
 •  Το 34% των νοικοκυριών εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις φορολογικές υποχρεώσεις το επόμενο έτος, ενώ ειδικότερα, το 15,1% των νοικοκυριών με ιδιόκτητο ακίνητο δηλώνει ότι αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους για τα ακίνητα που διαθέτει (ΕΝΦΙΑ). Είναι χαρακτηριστικό ότι το 24,7% των ιδιοκτητών είναι διπλά υπόχρεοι για το ακίνητό τους: παράλληλα με την καταβολή ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταβάλλουν και τις δόσεις του στεγαστικού δανείου.
 • Το 34,5% εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις το επόμενο έτος. 1 στα 4 νοικοκυριά που διαμένουν σε ιδιόκτητο σπίτι έχουν στεγαστικό δάνειο, ενώ το 31,5 % εξ αυτών των οφειλετών έχει καθυστερημένες οφειλές.
 •  Συνολικά, το ύψος των δανείων των νοικοκυριών ανέρχεται, με βάση στοιχεία της ΤτΕ σε 94,8 δις. Τα 67,2 δις αφορούν στεγαστικά δάνεια και τα 27,6 καταναλωτικά δάνεια. Τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα των νοικοκυριών ανέρχονται στο 45,7%.
 • Από τα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε ρυθμίσεις στο 40% των στεγαστικών δανείων. Ωστόσο, 1 στα 4 (24,3%) νοικοκυριά εκφράζουν φόβο ότι θα χάσουν το σπίτι τους εξ αιτίας τόσο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων όσο και των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων (δανειακών, φορολογικών και άλλων).
Κατανάλωση-ποιότητα ζωής
 • Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της εγχώριας ζήτησης καθώς σχεδόν στο σύνολο των αγαθών και υπηρεσιών σημειώνεται αρνητικό ισοζύγιο. Σχετικά με τις τάσεις κατανάλωσης,  μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σημείωσε περικοπές στις δαπάνες ένδυσης- υπόδησης (53%), στις εξόδους (48,2%) και στα είδη διατροφής (40,2%), ένδειξη στροφής στην κατανάλωση χαμηλότερης ποιότητας αγαθών.
 • Αντίθετα, διευρύνθηκε ο αριθμός νοικοκυριών δήλωσε ότι αύξησε την ιδιωτική δαπάνη για τους οικιακούς λογαριασμούς, την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη (3η συνεχή χρονιά) και την εκπαίδευση.  Αυτό συμβαίνει λόγω προφανώς της αύξησης της ιδιωτικής συμμετοχής και της μείωσης της δημόσιας δαπάνης, ειδικά στην υγεία. Η τάση αυτή διεύρυνσης της ιδιωτικής δαπάνης για την εξασφάλιση αγαθών κοινωνικού χαρακτήρα (υγεία, εκπαίδευση, λογαριασμοί κοινής ωφέλειας) αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την διατήρηση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής.
 • Πάνω από τα μισά νοικοκυριά δήλωσαν ότι καθυστέρησαν να λάβουν ιατρικές συμβουλές  και θεραπείας λόγω οικονομικής αδυναμίας.  Πάνω από 1 στα 3 νοικοκυριά έχει καθυστερήσει να επισκευάσει ηλεκτρική οικιακή συσκευή, ενώ αντίστοιχα το 35% καθυστερεί να κάνει service στο αυτοκίνητο.
 • Αξιοσημείωτη είναι η προσαρμογή των ελληνικών νοικοκυριών στη νέα ψηφιακή εποχή και τα capital controls. Περίπου τα μισά νοικοκυριά χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα και e-banking για αγορά αγαθών και πληρωμή λογαριασμών, αλλά παραμένει ένα 46% που προτιμά να πληρώνει μόνο με μετρητά. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται διαφορετικό μίγμα κινήτρων σε διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού, αλλά και συμμόρφωση των τραπεζών με τις οδηγίες της ΤτΕ και το πνεύμα μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή. Σημαίνει επίσης ότι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού αδυνατεί να προσαρμοστεί σε αυτή την συναλλακτική συνήθεια.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2017 | 12:02 am


ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 27  Ιανουαρίου, στο κινηματοθέατρο REX   στις 18.00 στην Χώρα

Ενημερωτική εκδήλωση  με θέμα: «Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών στον Δήμο Πύλου – Νέστορος » διοργανώνουν  ο δήμος Πύλου – Νέστορος και το Τοπικό Συμβούλιο Χώρας

Στόχος της  ενημέρωση από ειδικούς  που εμπλέκονται στην διαδικασία (δασολόγοι ,μηχανικοί κλπ)  είναι  οι επιπτώσεις που φέρνουν οι δασικοί χάρτες   στις ατομικές ιδιοκτησίες ,της ελαιοπαραγωγής  και των αγροτικών επιδοτήσεων  σε χιλιάδες καλλιεργητές του δήμου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  27 Ιανουαρίου 2017 στο κινηματοθέατρο REX   στις 18.00 στην Χώρα 

Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν θέματα ενημερωτικά σχετικά με την σύνδεση της κτηματογράφησης με τους δασικούς χάρτες, διευκρινιστικά για τις αναρτήσεις, καθώς και νομικά θέματα για το καθεστώς που διέπει τις ενστάσεις  καθώς και τους τρόπους αντίδρασης των χιλιάδων θιγόμενων

Να σημειωθεί ότι η ανάρτηση δασικών χαρτών ξεκίνησε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου κι αφορά  όλη την Μεσσηνία

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 11:22 pm


Το DNA αποκάλυψε μυστικό για τα παιδάκια από την Πάτρα… Η μάνα αρνείται τα αποτελέσματα

Το DNA αποκάλυψε μυστικό για τα παιδάκια από την Πάτρα… Η μάνα αρνείται τα αποτελέσματα
Από τα τέσσερα παιδιά, τα τρια ανήκουν στον πατέρα, ενώ το πιο μικρό, το κοριτσάκι των 4 μηνών είναι αγνώστου πατρός

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των παιδιών που βρέθηκαν παρατημένα από τη μητέρα τους, στην Πάτρα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας ακόμη ένα σκοτεινό μυστικό της 20χρονης μητέρας από την Αλβανία.
Τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA, που όλοι περίμεναν και βρίσκονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, αποκαλύπτουν πως από τα τέσσερα παιδιά, τα τρια ανήκουν στον πατέρα, ενώ το πιο μικρό, το κοριτσάκι των 4 μηνών είναι αγνώστου πατρός.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα αρνείται τα αποτελέσματα αφού ισχυρίζεται πως και τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 4 μηνών έως 5 ετών, τα γέννησε από τον ίδιο πατέρα.
Από την άλλη ο πατέρας, φαίνεται πως γνώριζε το μυστικό της 20χρονης γυναίκας του αλλά για το καλό της οικογένειας το είχε αποδεχτεί.
Σε δηλώσεις της η μητέρα και αφού αφέθηκε ελεύθερη, δηλώνει μετανιωμένη, ενώ ισχυρίζεται με κάθε τρόπο πως η απόφασή της να εγκαταλείψει τα παιδιά της ήταν πάρα πολύ δύσκολη.
Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, οι συχνοί καυγάδες με τον σύζυγό της και η έλλειψη χρημάτων ήταν οι λόγοι που την ώθησαν να φθάσει σε αυτή την πράξη. Η 20χρονη που αρχικά ισχυριζόταν πως εγκατέλειψε τα παιδιά της για να ζήσει ένα μεγάλο έρωτα τώρα τα γυρίζει και ζητά να συνεχίσει τη ζωή της με τον σύζυγο και πατέρα των παιδιών της.
Η ίδια πάντως θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη αφού έχει οριστεί δικάσιμος για την 1η Μαρτίου με την κατηγορία της εγκατάλειψης ανηλίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικούς κύκλους της αχαϊκής πόλης, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια ιδιάζουσα υπόθεση αφού από τη μια έχουν βρεθεί οικογένειες που θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδάκια, από την άλλη όμως καμία από αυτές τις οικογένειες δεν έχει τη δυνατότητα να αναθρέψει και τα τέσσερα παιδιά.
«Είναι μια διαδικασία που μας δυσκολεύει γιατί είναι παράνομα στη χώρα μας και οι δυο γονείς, τα παιδιά δεν έχουν δηλωθεί στο ληξιαρχείο και μετά από πολύ μεγάλο κόπο βρήκαμε τις κλινικές που έχουν γεννηθεί και ευτυχώς τα παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και εντός της ημέρας περιμένουμε τις ακριβείς ημερομηνίες γέννησής τους.
Οι γονείς είναι εκτός γάμου γιατί δεν έχουν ούτε επίθετο τα παιδιά. Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει πού θα δοθούν τα παιδιά γιατί θέλουμε να δούμε τι θα γίνει και με το τέταρτο παιδί. Δεν θέλουμε να δώσουμε τα τρία και να αφήσουμε το τέταρτο. Από την άλλη δεν μπορείς να κρίνεις τον πατέρα ικανό για το τέταρτο παιδί και ανίκανο για τα τρία παιδιά.
Το ότι δεν έχουν χαρτιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να δοθούν σε κάποιο ίδρυμα για φύλαξη. Πρέπει να ανατεθεί η επιμέλειά τους και θεωρώ ότι το σωστό είναι να δοθούν τα παιδάκια σε κάποια ανάδοχη οικογένεια. Αλλά αυτή τη στιγμή για να τα πάρει και τα τέσσερα παιδάκια μια οικογένεια είναι δύσκολο γιατί θα έχουν πολλά έξοδα.
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε προσφορές, έχουν εμφανιστεί άτεκνα ζευγάρια να  πάρουν τα δύο παιδιά αλλά δεν θέλουμε και να τα χωρίσουμε. Και ειδικά το παιδάκι που είναι 5 ετών τα καταλαβαίνει όλα και πικραίνεται», λέει άνθρωπος μέσα από την εισαγγελία και προσθέτει:
«Ο πατέρας είναι παράνομα  στη χώρα. Άρα θα πρέπει να κινήσουμε διοικητικά τις διαδικασίες της απέλασης. Επίσης δεν έχει αναγνωρίσει τα παιδιά και δεν έχουμε ληξιαρχικές πράξεις και τα παιδιά εφόσον δεν είναι αναγνωρισμένα δεν μπορούν να του δοθούν κιόλας. Αλλά δεν θα του δινόντουσαν έτσι κι αλλιώς αυτή τη χρονική στιγμή. Τα παιδιά είναι ασφαλή εκεί που είναι, έχουν άμεση ιατρική παρακολούθηση και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο»..

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 11:00 pm


Τραγωδία: Σκοτώθηκε ενώ πήγαινε να επισκεφθεί την νεογέννητη κόρη του - Θρήνος στα Λεχαινά για τον 35χρονο Λευτέρη

ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΠΑΤΡΩΝ -ΠΥΡΓΟΥ
Η χαρά που μετατράπηκε σε θρήνο για την οικογένεια του Ελευθέριου Στασινόπουλου του Δημητρίου, του 35χρονου οδηγού Ι.Χ αυτοκινήτου που σκοτώθηκε στο τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαϊας.
Ο άτυχος άνδρας κάτοικος εν ζωή Λεχαινών, χθες έγινε πατέρας και σήμερα ερχόταν στην Πάτρα για να ξαναδεί την σύζυγο και την νεογέννητη κορούλα του.
troxaio_kato_axagia2_0.jpg
Η είδηση του θανάτου του, σόκαρε την τοπική κοινωνία και όλους όσοι των γνώριζαν, ενώ συγλονίζει η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ανδρέα Μίγκου, που δημοσιεύει το patrisnews.com,
16237878_1482305288455758_1925242161_n.jpg
Υπενθυμίζεται πως στο τροχαίο ενεπλάκησαν δυο Ι.Χ αυτοκίνητα και μια νταλίκα.
 Το όχημα που οδηγούσε ο άτυχος 35χρονος εξετράπη της πορείας του και σφηνώθηκε στο μπροστινό μέρος του βαρέου οχήματος, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Τραυματίας είναι 27χρονος από τα Μοιρέικα Αχαίας.
troxaio_kato_axagia_2_0.jpg
troxaio_kato_axagia5_0.jpg

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 10:56 pm


Μας δουλεύει άγρια και ο Πρίμπους

Ο φερόμενος ως ''Ομογενής'' νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, απευθυνόμενος σε ''νεόπλουτους'' Ελληνοαμερικανούς και στους υπουργούς Π. Καμμένο και Ν. Παππά, σε εκδήλωση (19 Ιανουαρίου) στην Ουάσιγκτον, την παραμονή ορκωμοσίας Τράμπ και εκτιμώντας σωστά ΠΟΙΟΥΣ έχει ως ακροατήριο, δήλωσε τα ακόλουθα: 
 «θα κάνουμε πρώτα την Αμερική μεγάλη ξανά, και μετά θα πάμε εκεί έξω και θα βοηθήσουμε την Ελλάδα... 
Θέλουμε να βάλουμε την έννοια της θρησκευτικής ελευθερίας και την προστασία του Πατριαρχείου στο επίκεντρο του Λευκού Οίκου... 
Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης είναι σύμβολο για τους πιστούς σε όλον τον κόσμο και θα ήθελα να δω την ημέρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται στην εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη, αναγνωρίζοντας την καταπίεση που υφίσταται και τον αγώνα που δίνει».
Δηλαδή, γιά τον ''προσωπάρχη'' Ελλάδα, Ομογένεια, είναι ΜΟΝΟ η Εκκλησία, το Πατριαρχείο. 'Αντε λοιπόν ''γιούργια'', γιά ''να πάρουμε την πόλη και την αγιά Σοφιά, με τον Καμμένο αρχιστράτηγο'', γιά να συνλειτουργήσει με τον Τραμπ (και τον Ν. Παππά, με ράσο ή γραβατωμένο).
- Ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ (''ομόλογος'' του Νίκου Καρανίκα), ακροδεξιός Steve Bannon, που είδε γιά λίγο ο Π. Καμμένος, υποθέτουμε θα είναι στο συν-λείτουργο
...................................
Τώρα ''σωθήκαμε'': Σύναξη ''σοφών υφυπουργών'' στην Αθήνα, γιά τον απόδημο Ελληνισμό
Με ποιά λογική, γραφικοί πολιτικοί Ελλάδας, μέλη κυβερνήσεων που κατάστρεψαν-ρήμαξαν και υποθήκευσαν την χώρα, θα... ''φιάξουν'',
θα... ''οργανώσουν'' ή θα... ''συμβουλεύσουν'', τον απόδημο Ελληνισμό;;;
Πρέπει να είναι πολύ ''φευγάτοι'' οι πολιτικοί στην Ελλάδα (''αρμόδιοι'' και συν''αρμόδιοι''), αν νομίζουν ότι ο απόδημος Ελληνισμός ασχολείται έστω στο ελάχιστο μαζί τους... Ο φερόμενος ως υφυπουργός Εξωτερικών ''αρμόδιος γιά Απόδημους'', λειτουργεί ως... ''πατριαρχικός έξαρχος'' γιά τους Απόδημους και τώρα που βρήκε χρήμα στην Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, ταξιδεύει κάθε δύο εβδομάδες (μέσον όρο) στο εξωτερικό ''γιά να γνωρίσει την Ομογένεια'', αδιαφορώντας γιά τα υπόλοιπα, νομίζοντας ότι οι Ομογενείς είναι... ''πρόβατα''.
..................................
Δικαστήριο Μασσαχουσέτης, ''παγώνει'' τους λογαριασμούς της ελλην. Ομοσπονδίας Βοστώνης, εξαιτίας μήνυσης-αγωγής εις βάρος της Οργάνωσης, γιά την υπόθεση ''έρανος γιά Μυρτώ''
.................................

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 10:30 pm


«Βράζουν» οι πολίτες με το κράτος «ΝΤΑΒΑΤΖΗ » με το κράτος «ΔΥΝΑΣΤΗ » !!!

Ο αγροτικός κόσμος υποφέρει, ο επιχειρηματικός αργοπεθαίνει  ,οι πολίτες ασφυκτιούν και το κράτος συνεχίζει ακάθεκτο την επιβολή υπερβολικής φορολογίας 
Ο  αγρότης με πρόσχημα τους δασικούς χάρτες  χάνει την περιουσία τουκαι καλείται να πληρώσει υπερβολικα χαράτσια,ο πολίτης δουλεύει για το κράτος, ο επιχειρηματίας μετατρέπεται σε φοροεισπράκτορα και το κράτος δεν μπορεί να βουλώσει ποτέ τη μαύρη τρύπα της οικονομίας.
Ως πότε οι φορολογούμενοι θα αντέξουν.
 Όχι δεν θέλουν αλλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
 Όταν ένα κράτος δεν μπορεί να κατανοήσει την δυσχέρεια στην οικονομία και επιβάλλει νέα μέτρα, τότε είναι φυσιολογικό το σύστημα να καταλήξει σε ισοπέδωση.
Δεν είναι τυχαίο που το επιστημονικό και εργατικό δυναμικό της χώρας φεύγει μέρα με τη μέρα στο εξωτερικό και χάνεται από την πατρίδα.
Αν συνεχιστεί η κρίση για ακόμη λίγα  χρόνια θα έχουμε χάσει όλη τη νεολαία, ζώντας ουσιαστικά μια νέα δεκαετία του 50.
Από τον πρωτογενή τομέα μέχρι την βιομηχανία και από τον τουρισμό μέχρι τη ναυτιλία, η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.
Και όταν τα παιδιά της έχουν φύγει θα έρθουν στη χώρα οι αποικιοκράτες άνευ όρων γιατί τότε θα υπάρχει ανάγκη, έστω και για μια απλή επένδυση για να επιβιώσει το κράτος.
 Ένα κράτος που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εισπράττει φόρους και αυτούς με λάθος τρόπο
Τα τελευταία  χρόνια το κράτος δεν ήταν αρωγός σε κανένα επιχειρηματικό ή μη εγχείρημα.
Πάντα προβλήματα ,βάζει  πάντα εμπόδια.
Ούτε μια επένδυση.. Και αν κάτι πάει να γίνει σταματάει γιατί πολύ απλά δεν δίνουν κανένα εφόδιο για να μπορέσει να συνεχιστεί.
Κάτι μου λέει, βέβαια ότι ίσως να έχουν πάρει απόφαση τη ροή των πραγμάτων κάποιοι στην  αριστεροδεξιά κυβέρνηση  και αφήνουν να κυλίσει μέχρι το τέλος.
Αν δεν αλλάξει κάτι  το 2017 θα είναι πολύ δύσκολο  για την Ελληνική κοινωνία
Οι πολίτες δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο ,ένα κράτος «Νταβατζη», ένα κράτος δυνάστη.
Β.Μ

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 10:26 pm


Μια Ελληνίδα ετοιμάζεται να κατακτήσει το Έβερεστ

Η νεαρή ορειβάτισσα επέστρεψε από την αποστολή στην οροσειρά των Άνδεων, όπου έμεινε «λίγο παραπάνω από έναν μήνα» και τελείωσε με επιτυχία ένα ακόμη στάδιο της προετοιμασίας της

Έναν μήνα απομονωμένη στις Άνδεις και μετά επιστροφή στην Ελλάδα, πριν από την επόμενη αποστολή προετοιμασίας, αυτή τη φορά στη Νορβηγία, για εξοικείωση με τις χαμηλές θερμοκρασίες... Κι όλα αυτά, με στόχο την τελική αποστολή της: την κατάκτηση της κορυφής του Έβερεστ τον ερχόμενο Απρίλιο. 
Ο λόγος για την Κική Τσακαλδήμη, η οποία μίλησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", όχι μόνο για την απόφαση της να βρεθεί στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, αλλά και για το σχέδιο της, με την ονομασία "Higher than Everest", όταν μάλιστα μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν είχε ανέβει ψηλότερα από τα βουνά της Σαμοθράκης.
Η νεαρή ορειβάτισσα επέστρεψε από την αποστολή στην οροσειρά των Άνδεων, όπου έμεινε «λίγο παραπάνω από έναν μήνα» και τελείωσε με επιτυχία ένα ακόμη στάδιο της προετοιμασίας της, με την άνοδο στον στόχο, στα 6.310 μέτρα. «Είναι κάτι που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν αποφάσισα ότι θέλω να αλλάξω τη ζωή μου και να κάνω κάτι μεγάλο, να προκαλέσω τον εαυτό μου, να σταματήσω να φοβάμαι» αναφέρει, ενώ σημειώνει πως, κάπως έτσι, χωρίς ιδιαίτερη σπουδή, απλά αποφάσισε να ξεκινήσει τις αναβάσεις «με τον υψηλότερο στόχο».
«Το Έβερεστ θα είναι μόνο η αρχή», αναφέρει η Εβρίτισα ορειβάτισσα που μάλιστα τονίζει πως ποτέ δεν είχε την οικονομική άνεση ή την τεχνική κατάρτιση για την προσπάθεια αυτή: «όταν κάτι πραγματικά το θέλεις, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, δεν πρέπει να φοβάσαι. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι για να κάνουμε μεγάλα πράγματα εξαιρετικά. Αν περιμένουμε από τους άλλους να δημιουργήσουν τις συνθήκες, δεν θα γίνει ποτέ τίποτα» τονίζει.
Η κα. Τσακαλδήμη αναχωρεί την ερχόμενη εβδομάδα για το επόμενο στάδιο της προσπάθειάς της, αφού θα βρεθεί στη Νορβηγία όπου θα πρέπει να εκτεθεί «σε χαμηλές θερμοκρασίες» ώστε να προσομοιώσει την κατάσταση στην οποία θα εκτεθεί στα Ιμαλάϊα και συγκεκριμένα στην αποστολή της για άνοδο στην κορυφή του Έβερεστ με το σύνολο της προετοιμασία της να έχει σχεδιαστεί από έναν ειδικό, έμπειρο οδηγό από την Ινδία με κάθε λεπτομέρεια.
Σχολιάζει δε, το πώς αλλάζει έναν άνθρωπο ένας τέτοιος μεγάλος στόχος: «Ήδη νιώθω πως μετά από κάθε ανάβαση γίνομαι άλλος άνθρωπος» δηλώνει και προσθέτει πως σε άλλο επίπεδο πρέπει να διαχειριστεί την καθημερινότητα της, όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, ενώ το όλο εγχείρημα δεν θα μπορούσε ξεκινήσει ή και να πετύχει χωρίς και ιδιωτικές χορηγίες. Καλούμενη να προβλέψει μια τελική επιτυχία εστιάζει στον τομέα της ψυχολογίας: «μετά τα 7.500 μέτρα, επειδή το σώμα σου θα σε φωνάζει "κατέβα κάτω με σκοτώνεις", το μυαλό είναι αυτό το οποίο θα μπορέσει να σε κρατήσει, θα σε κάνει να κάνεις άλλο ένα βήμα».

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 10:00 pm


ΧΑΡΤΕΣ - Ρωσικό ψύχος θα χτυπήσει την Ελλάδα από Πέμπτη μέχρι και Σάββατο

Επιδείνωση παρουσιάζει από χθες βράδυ ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Στο μεταξύ τις επόμενες ώρες αναμένεται να πέσει σημαντικά και η θερμοκρασία, ενώ από το πρωί της Πέμπτης ρωσικές ψυχρές μάζες θα εισβάλλουν στη χώρα ρίχνοντας ακόμα περισσότερο τον υδράργυρο.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το πολικό ψύχος θα καλύψει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν χιόνια ακόμα και στις πεδινές περιοχές της Αθήνας.
Για την επιδείνωση του καιρού και την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη προειδοποίησε χθες μέσω του Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος κάνοντας λόγο για «ρωσικό χιονιά». «Τα νεότερα μετεωρολογικά στοιχεία επιμένουν για πιθανή έλευση πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την προσεχή Πέμπτη, πρώτα από την βόρεια Ελλάδα και από το βράδυ της ίδιας ημέρας μέχρι και το Σάββατο τουλάχιστον και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.
Οι νεφώσεις που θα περνούν πάνω από την Ελλάδα θα είναι εμπλουτισμένες με μεγάλα ποσά υγρασίας, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι προγνωστικές μεταβλητές θα είναι ευνοϊκές ώστε να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα», έγραψε.
Αναφερόμενος στις πολικές θερμοκρασίες που θα εκδηλωθούν έκανε λόγο ακόμα και για -15 στα ορεινά. «Αυτή την ώρα δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για τις περιοχές των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών.
Σίγα σίγα το κουβάρι θα ξετυλίγεται και επομένως τις επόμενες ώρες με τα πιο φρέσκα στοιχεία θα αρχίσω να σας μιλάω και τα τμήματα της χώρας που θα «χτυπήσει» ο συγκεκριμένος χιονιάς, που αν διατηρηθούν αυτά, ενδεχομένως να σημειωθούν θερμοκρασίες της τάξεως των -15 βαθμών κελσίου από τη Παρασκευή και έπειτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και -8 με -10 στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ορεινά αντίστοιχα», έγραψε ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για χιόνια μέσα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και για χιόνια σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Πολικές θερμοκρασίες δείχνουν οι χάρτες
Με βάση τους πίνακες του weather.gr, η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει από το βράδυ της Πέμπτης, και η πτώση θα συνεχιστεί ακόμα περισσότερο την Παρασκευή και το Σάββατο ρίχνοντας σε πολλές περιοχές τον υδράργυρο πολύ κάτω από το μηδέν.
Δείτε την πτώση που θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη έως το Σάββατο:
Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν
Α. Στα νησιά του Ιονίου το πρωί
Β. Στην Πελοπόννησο (κυρίως στα παραθαλάσσια και πιθανώς και στην Αττική και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι
Γ. Κατά τόπους σε όλη την ανατολική νησιωτική χώρα
Την Τετάρτη (25/01/17) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα το πρωί
Πυκνό χιόνι θα πέσει:
Στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα)
Τρίτη (24/01/17)
Α. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές μέχρι το απόγευμα
Β. Στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 300 μέτρα) της Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
3. Την Τετάρτη (25/01/17) στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και σταδιακά θα εξασθενήσουν
Πηγή: Lykavitos

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:42 pm


ΦΡΙΚΗ !!! Μάνα έστελνε γυμνές φωτογραφίες της κόρης της σε παιδόφιλο για να τη βιάσει!

Μια μητέρα που συμφώνησε με έναν παιδόφιλο να του επιτρέψει να βιάσει την κόρη της καταδικάστηκε σε 9 χρόνια φυλάκισης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη εδιάρκεια ατηα ακροαματικής διαδικασίας στο δικαστήριο της Κάρντιφ στην Βρετανία, η μητέρα έστελνε ακόμα και γυμνές φωτογραφίες της κόρης της στον άντρα, ώστε να προκαλέσει τον βιασμό της μικρής.
Συγκεκριμένα, του έστειλε φωτογραφίες με τη μικρή να κάνει μπάνιο, ενώ του είπε πως είχε δοκιμάσει υπνωτικά χάπια στην κόρη της για να δει αν την «πιάνουν».
Όπως έγινε γνωστό η μητέρα γνωρίστηκε με τον παιδόφιλο μέσα από το ίντερνετ και όπως ομολόγησε ήταν η πρακτική του τέτοια, σύμφωνα με την οποία λίγο καιρό μετά τη γνωριμία τους να ενθαρρύνει τις γυναίκες να προχωρούν σε σεξουαλικές περιπτύξεις με παιδιά.
Ευτυχώς, η αστυνομία ειδοποιήθηκε εγκαίρως από τον σύντροφο της μητέρας όταν ανακάλυψε τα μηνύματα αναφορικά με τον επικείμενο βιασμό της μικρής.
Τόσο η γυναίκα όσο και ο παιδόφιλος ισχυρίστηκαν πως δεν επρόκειτο να προβούν την αποτρόπαια αυτή πράξη, με τη μητέρα να υποστηρίζει πως ο άντρας άσκησε ψυχολογική βία και την εκβίασε για να του στείλει τις γυμνές φωτογραφίες της μικρής.


 topontiki.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:30 pm


ΜΕΣΣΗΝΗ: Τσιγγάνος «έφαγε» επτά χρόνια φυλακή για μια τσάντα… χυλοπίτες

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον θεώρησε υπότροπο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη επτά ετών για τη διάρρηξη που είχε διαπράξει παίρνοντας κέρματα αξίας 120 ευρώ και μια τσάντα με χυλοπίτες

Μειώθηκε, αλλά όχι ιδιαίτερα, η ποινή των οκτώ ετών κάθειρξης στην οποία είχε καταδικαστεί πρωτόδικα ένας τσιγγάνος ο οποίος «κατέβασε» την τζαμαρία ενός εργαστηρίου ζυμαρικών στη Μεσσήνη και άρπαξε κέρματα αξίας 120 ευρώ και μια τσάντα με… χυλοπίτες!

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον θεώρησε υπότροπο και τον καταδίκασε σε κάθειρξη επτά ετών για την… θορυβώδη διάρρηξη που είχε διαπράξει χρησιμοποιώντας ένα σιδερένιο καπάκι από υδρόμετρο! Παράλληλα, συνεκδικάστηκε και άλλη μια υπόθεση, στην οποία δικάστηκε για απόπειρα ληστείας. 

Ο τσιγγάνος κατηγορούνταν από έναν τοξικομανή ότι τον ξεγέλασε στη μοιρασιά της ηρωίνης και, όταν του ζήτησε το μερίδιό του, εκείνος τον απείλησε με μαχαίρι. Ωστόσο, αν και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση δυο ετών, το δικαστήριο τον αθώωσε.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:00 pm


ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Η πρόβλεψη Καλλιάνου


xionia-athina

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ προβλέποντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες από σήμερα Τρίτη, ενώ η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου ξαναφέρνει τα χιόνια στην… Αθήνα!

Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος στην προσωπική του σελίδα στο facebook για την Αθήνα «το κρίσιμο διάστημα για εκδήλωση χιονοπτώσεων στην Αθήνα -ακόμη και στα πεδινά- είναι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και πριν ξημερώσει η Παρασκευή) έως και τις πρώτες απογευματινές ώρες τις ίδιας ημέρας.
Εκτιμώ πως πάνω από τα 100-150 μέτρα υψόμετρο θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα με πιθανές εξάρσεις ακόμη και μέχρι τα πεδινά.
Κατά βάση όμως οι χιονοπτώσεις δεν θα έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλα τα προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν στο γεγονός ότι από την Πέμπτη, αρχικά από την βόρεια Ελλάδα και μετά τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, θα εισέλθουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τη Ρωσία και τη Μαύρη Θάλασσα.
Σε καμία περίπτωση, αυτή η κατάβαση ψύχους δεν θα πρέπει να θεωρείται επικίνδυνη (όπως την προηγούμενη φορά) τόσο ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες όσο και ως προς την σφοδρότητα των χιονοπτώσεων αλλά και την έκταση αυτών».

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:32 pm


Δύο χρόνια μετά, τα νταούλια, τα Κούγκια και το παράλληλο Σύμπαν των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ

Δυο χρόνια μετά, πολλές απαντήσεις μπορούν να δοθούν με βεβαιότητα, για όλα όσα έμοιαζαν με υπερβολές, με δογματισμούς, με προκαταλήψεις τον μακρινό Δεκέμβρη του 2014 για την προοπτική της τότε «πρώτης φοράς Αριστερά», που εξελίχθηκε στην πρώτη φορά «Αριστερολαϊκοδεξιά» με το logo ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ. 
Μια διακυβέρνηση της χώρας που άρχισε να πανηγυρισμούς και λαϊκούς χορούς στα Προπύλαια, με νταούλια που θα έκαναν να χορεύουν οι αγορές και οι δανειστές στο ταψί, που θα κράταγε στην φωτιά ο κ. Τσίπρας και η παρέα των Βαρουφακηδο-Τσακαλώτων, με το φιτίλι αναμμένο στο χέρι του -και υπουργού Άμυνας- Πάνου Καμμένου πριν κάνει (εμάς) Κούγκι.
 Με όλους εκείνους που προειδοποιούσαν στα όρια της υπερβολής μερικές φορές, ότι ο συρφετός αυτός του εθνολαϊκισμού, αναμεμειγμένου σε μεγάλες δόσεις Εξαρχειώτικου χουλιγκανισμού και θεωριών συνομωσίας, με επικάλυμμα ασχετοσύνης και ιδεοληψιών, δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει την χώρα σε γκρεμό. Δυο χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι όλα είναι πολύ χειροτέρα από ότι φαντάζονταν τότε, ακόμη και οι πιο ορκισμένοι εχθροί του δίδυμου Τσίπρα- Καμμένου. 
Δεν θα αναφερθώ στην γνωστή ιστορία της ένδοξης διαπραγμάτευσης, του εκβιασμού των δανειστών που κατέληξε στην ταπεινωτική ήττα της χώρας, το κλείσιμο των Τραπεζών και το τρίτο Μνημόνιο.
 Όμως ας δούμε τις τελευταίες ημέρες και βδομάδες, όπου τελικά διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση αυτή πάσχει από έναν βαρύτατο ιδεασμό: Θέλοντας να πείσει εμάς, ότι ζούμε σε άλλη πραγματικότητα, πίστεψε η ίδια τελικά ότι πράγματι υπάρχει παράλληλο σύμπαν. 
Και έτσι άρχισε να ακούει φωνές. Να νομίζει ότι διαπραγματεύεται, να ερμηνεύει τις δηλώσεις Σόιμπλε και Λαγκάρντ, κατά το δοκούν, όπως ταιριάζει σε αυτό το παράλληλο σύμπαν. Την μια να πανηγυρίζει ότι ο Σόιμπλε πάει με τα νερά της, θέλοντας να διώξει το ΔΝΤ και την επόμενη να στηλιτεύει τον Γερμανό, επειδή κρατάει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ. Κι όλα αυτά προσπαθώντας να ερμηνεύσει τις ίδιες ταυτόσημες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού… 
Παραζαλισμένη, άβουλη και μοιραία, η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφύγει μερικές εβδομάδες, μερικούς μήνες ακόμη, μέσα στην παράλληλη πραγματικότητα της.
 Μια κυβέρνηση που δυο χρόνια μετά συνεχίζει να είναι ο μεγάλος πολιτικός χορηγός των δανειστών. Πάνω στις δικές της συνεχείς ήττες που οδηγούν στις συνεχείς ταπεινώσεις της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, κτίζει ο κάθε Σόιμπλε τις πολιτικές νίκες του. Και ο λογαριασμός μεγαλώνει και τα αδιέξοδα γίνονται πιο επώδυνα. Στον παράλληλο κόσμο της εμφανίσθηκε τώρα νέος κρυφοσωτήρας. 
Ο Ντόναλντ Τραμπ. Που ο ρατσισμός, ο ομοφοβισμός, ο μισογυνισμός και το lifestyle του δεν ταιριάζει πολύ στο προοδευτικό προφίλ της Αριστεράς, αλλά κουμπώνει τέλεια στους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.
 Και περιμένουν ότι ο Τραμπ θα κηρύξει τον πόλεμο στο Βερολίνο, θα χάσει η Γερμανία και θα σωθούν οι ίδιοι καθώς θα σπεύσει κάποια αόρατη δύναμη να τους απαλλάξει από τα Μνημόνια που υπέγραψαν… 
Έτσι δίνουν μάχες στον φανταστικό κόσμο τους και εμείς μετράμε τις ήττες τους στην κανονική πραγματικότητα. Που γίνεται όλο και πιο δύσκολη για την χώρα, δυο χρόνια μετά…

Του Γιώργου Πετράκη

Πηγή: Δύο χρόνια μετά, τα νταούλια, τα Κούγκια και το παράλληλο Σύμπαν των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ http://mignatiou.com/2017/01/dio-chronia-meta-ta-ntaoulia-ta-kougkia-ke-to-parallilo-simpan-ton-sirizo-anel/
Γ. Πετράκης-http://mignatiou.com/

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 7:34 pm


Πολιτική πρωτοβουλία Τατούλη για τους δασικούς χάρτες

Επιστολή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης
Πολιτική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την ανάρτηση των δασικών χαρτών και των εκρηκτικών συνεπειών του για τους πολίτες.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης με επιστολή του στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντοπίζει τις μεγάλες αδυναμίες που αφορούν:
 • Το γεγονός ότι η ανάρτηση γίνεται αποκλειστικά Ηλεκτρονικά αποκλείοντας απ’ αυτήν τον κάθε πολίτη που δεν διαθέτει πρόσβαση στο διαδίκτυο αλλά και την δυνατότητα να χειριστεί την online εφαρμογή της ΕΚΧΑ που έχει σχεδιαστεί για γνώστες GIS
 • Το απαράδεκτα υψηλό ειδικό τέλος που φτάνει ως τις 3600 ευρώ και απαιτείται να καταβάλει ο πολίτης προκειμένου να υποβάλει αντιρρήσεις, τη στιγμή μάλιστα που το κόστος σύνταξης των χαρτών έχει καλυφθεί από κοινοτικούς πόρους.
 • Την πλήρη αποτυχία της διαδικασίας στην ενσωμάτωση των θεσμικών γραμμών που προσδιορίζουν τις αστικές περιοχές προκειμένου αυτές να εξαιρεθούν του δασικού χαρακτήρα.
 • Την ασυμβατότητα που υπάρχει μεταξύ των δασικών χαρτών και των διαγραμμάτων του ΟΣΔΕ που θα οδηγήσει μεγάλο αριθμό αγροτών σε απώλεια των επιδοτήσεων.
 • Την πλειάδα των σφαλμάτων μεγάλης κλίμακας που εντοπίζονται και αφορούν τον χαρακτηρισμό ως δάσους χιλιάδων στεμμάτων καλλιέργειας ήμερης καστανιάς, και ελιάς με υπεραιωνόβια δένδρα.        
Στην επιστολή που απέστειλε  επισημαίνει με έμφαση ότι δεν θα επιτρέψει μέσα από μια προσχηματική ανάρτηση των δασικών χαρτών:
 • Να μην αναδειχθούν και να μη διορθωθούν πλειάδα σφαλμάτων μεγάλης κλίμακας που εντοπίζονται σ’ αυτούς και δημιουργούν τις προϋποθέσεις απαξιώσεις τους. 
 • Να αναγκαστούν χιλιάδες πολίτες που εσφαλμένα επηρεάζονται από δασικά πολύγωνα  για να αποδείξουν το αυτονόητο να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ και τελικά να οδηγηθούν μαζικά στα δικαστήρια.
 • Να δημιουργηθεί ένα αβέβαιο τοπίο σε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα που θα ακυρώσει την αναπτυξιακή δυναμική  την οποία με μεγάλη προσπάθεια και  κόπο η Περιφέρεια δημιούργησε στην Πελοπόννησο.
 • Να θεσμοθετηθούν λανθασμένα δασικές χρήσεις σε καλλιεργούμενες εκτάσεις που θα προκαλέσουν την απώλεια  εκατομμύριων ευρώ κοινοτικών ενισχύσεων για τον αγροτικό τομέα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζητά την προσωπική παρέμβαση του νέου Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη και ταυτόχρονα την υλοποίηση ευρείας σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους Υπουργούς και Υπηρεσιακούς παράγοντες για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 7:18 pm


ΚΟΡΩΝΗ - Το Βασιλίτσι ενημερώνεται γιά τους Δασικούς Χάρτες

Το  διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλιτσιωτών «η Φανερωμένη» αναλαμβάνει δράση για το θέμα των Δασικών Χαρτών.
 Καλεί τους κατοίκους του χωριού να παρευρεθούν στο Δημοτικό Σχολείο, το Σάββατο (21/1/2017) στις 5 μ.μ, όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση - ενημέρωση για τους Δασικούς Χάρτες, από τους
 Χάρη Μάραντο (δικηγόρο),
Λεωνίδα Ευτυχιάκο (τοπογράφο) και
 Άρη Χριστόπουλο (τραπεζικό).
Η παρουσίαση θα επαναληφθεί το μεσημέρι της Κυριακής στο δημοτικό σχολείο Χρυσοκελλαριάς.
Οι τρεις ομιλητές θα αναφερθούν διεξοδικά σε όλα τα ζητήματα, θα αναπτύξουν παραδείγματα και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των παρισταμένων.


Επίσης

Την Κυριακή καθώς  συμπληρώνονται σαράντα τέσσερα (44) χρόνια από τον θάνατο του πρώτου Έλληνα Ιεραπόστολου στα Έθνη (Κεντρική Αφρική), συμπατριώτη  Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπασαραντόπουλου ο  Σύλλογός «η Φανερωμένη»  τιμώντας την μνήμη του, θα τελέσει μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Βασιλίτσι!!
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ομιλία για το Ιεραποστολικό του έργο και θα τελεσθεί τρισάγιο στην προτομή του που βρίσκεται κοντά στο ναό.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 7:05 pm


ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ 2017: Χρονιά του κόκκορα και ο Τραμπ... βασιλιάς στο κοτέτσι


2017: Χρονιά του κόκκορα και ο Τραμπ... βασιλιάς στο κοτέτσι

Επιθετικότητα και μεταβλητότητα είναι οι λέξεις-κλειδιά για το έτος 2017, σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών του γεωμαγνητισμού στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι κρίνουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί εντελώς στο στοιχείο του: ο εν λόγω μαχητικός κόκκορας του κινεζικού σεληνιακού ημερολογίου.

Ο απότομος και ευμετάβλητος χαρακτήρας του πουλερικού, σε συνδυασμό με το στοιχείο της "φωτιάς", προοιωνίζεται ταραγμένους καιρούς κυρίως στον δυτικό κόσμο, εξηγούν αυτοί οι σεβάσμιοι δάσκαλοι του φενγκ-σούι την ώρα που η Κίνα γιορτάζει το Σάββατο την αρχή του νέου έτους.
"Ο κόκκορας αρέσκεται να πολεμά, λατρεύει τις σφοδρές φραστικές επιθέσεις, είναι μαχητικός", δηλώνει η Τιέρι Τσόου, η οποία ασκεί την μαντική τέχνη στην πρώην βρετανική αποικία που πέρασε ξανά το 1997 υπό κινεζική κυριαρχία.
Η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε έδαφος σε μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης. Πριν καν εισέλθει στον Λευκό Οίκο είχε προκαλέσει την μήνιν της Κίνας και έγειρε φόβους για έναν εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο πρώτων μεγάλων παγκοσμίων οικονομικών δυνάμεων.
2017: Χρονιά του κόκκορα και ο Τραμπ... βασιλιάς στο κοτέτσιΣύμφωνα με την Τσόου, ο Τραμπ θα γίνει ακόμη πιο επιθετικός κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς του στην προεδρία. "Θα υπάρξουν πολλές απεργίες, ακόμη και ταραχές".
Ο Τραμπ γεννήθηκε τη χρονιά του σκύλου αλλά μπορεί να λειτουργήσει αποθαρρυντικά για μερικούς λόγω της δεξαμενής των πιστών του και του προσωπικού του "bazi" (κινέζικη μέθοδος αστρολογίας) με το στοιχείο "χώμα" που είναι συμβατό με το στοιχείο "φωτιά" να χαρακτηρίζουν το 2017.
Ευημερία
Η τέχνη του φενγκ σούι -που σημαίνει άνεμος και νερό- έχει μεγάλη επιρροή σε χώρες της Ασίας. Οι κάτοικοι ακολουθούν τις αρχές της για να τακτοποιούν το σπίτι ή το γραφείο τους και να παίρνουν αποφάσεις ελπίζοντας να μεγιστοποιούν την ευζωία, την τύχη και την περιουσία τους. Η τέχνη αυτή βασίζεται σε μια αρχαία φιλοσοφία που θεωρεί ότι όλες οι εξελίξεις είναι το προϊόν μιας λεπτής ισορροπίας ανάμεσα στα πέντε στοιχεία που σχηματίζουν το σύμπαν: το μέταλλο, το ξύλο, το νερό, τη φωτιά και το χώμα.
Στην κινεζική αστρολογία, το "bazi" καθορίζει τα χαρακτηριστικά και συνεπώς, το πεπρωμένο ενός ανθρώπου, σε συνάρτηση με την ημερομηνία και την ακριβή ώρα της γέννησής του.
"Αυτή η χρονιά του κόκκορα θα έχει όλα αυτά τα στοιχεία, τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και το περιβάλλον που θα τον ευνοήσουν προσωπικά ως πρόεδρο", προσθέτει η Τσόου.
Ο Αλιον Γεό, πασίγνωστος δάσκαλος του φενγκ-σούι στο Χονγκ Κονγκ, θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία θα επωφεληθεί τη χρονιά του κόκκορα λόγω του στοιχείου του "μετάλλου" του πουλερικού, το οποίο αντιπροσωπεύει επίσης τα χρήματα και τις μετοχές. "Το 'bazi' του Τραμπ δείχνει ότι αυτός θα ευημερήσει και ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο θα γνωρίσει καλές επιδόσεις το 2017".
Επικοινωνία με τους ουρανούς
Ωστόσο η καλή τύχη του προέδρου δεν θα διαρκέσει παρά για κάποια περίοδο καθώς τα στοιχεία θα στραφούν εναντίον του τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, προβλέπει ο Γεό. "Θα έχει μια καλή χρονιά το 2017, αλλά δεν θα είναι έτσι το 2018", χρονιά του σκύλου.
Για να κάνουν τις προβλέψεις τους, ορισμένοι παλιοί δάσκαλοι του φενγκ σούι ανακινούσαν τρία κομμάτια μέσα στο καύκαλο μιας χελώνας. Σύμφωνα με τον τρόπο που τα κομμάτια έπεφταν, οι δάσκαλοι έδιναν τις συμβουλές τους για την ημερομηνία του γάμου ή τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής μάχης.
Ο Γεό εξακολουθεί να χρησιμοποιεί κομμάτια αλλά αντικατέστησε το καύκαλο μ' ένα μεταλλικό κουτί.
Για να μπορεί να προβλέψει το μέλλον, η καρδιά του οραματιστή πρέπει να είναι "πολύ σιωπηλή". "Η δύναμη της επικοινωνίας με τους ουρανούς είναι ένα δώρο", δηλώνει.
Σύμφωνα με τον Γεό, ο κόσμος θα είναι σαν "ένα άρρωστο βόδι" το 2017, με ακόμη πιο δυσμενείς προοπτικές σε σχέση με το ταραχώδες 2016"."Μόλις που καταφέρνει να σηκωθεί για να βοσκήσει το χορτάρι που το περιβάλλει" και η Ευρώπη θα καταπονηθεί ιδιαίτερα, τονίζει.
Το στοιχείο του "μετάλλου" στον κόκκορα αντιπροσωπεύει επίσης τις δυτικές χώρες, κυρίως την Ευρώπη που θα υποβληθεί στην πίεση της "φωτιάς", προσθέτει ο Γεό.
Το Brexit και η προσφυγική κρίση θα συνεχίσουν να σπέρνουν το χάος στη γηραιά ήπειρο, εκτιμά η Τσόου, η οποία χρησιμοποιεί για τις προβλέψεις της το σύστημα του "ιπτάμενου αστεριού", που βασίζεται στη θέση των αστερισμών. "Δεν θα πω ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν. Θα είναι μια χρονιά τοξικών αντιπαραθέσεων".

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 6:53 pm


Ερευνες ανοιχτά του ακρωτηρίου Ταίναρου για τον εντοπισμό 39χρονου ναυτικού


Ερευνες ανοιχτά του ακρωτηρίου Ταίναρου για τον εντοπισμό 39χρονου ναυτικού

Σε εξέλιξη είναι έρευνες του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του Ακρωτηρίου Ταίναρου, για τον εντοπισμό 39χρονου ναυτικού από τη Μιανμάρ, μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου LOUISA SCHULTE που μεταφέρει κοντέινερ. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πλοίαρχος, ο 39χρονος εθεάθη για τελευταία φορά στο πλοίο στις 10 το πρωί.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου συμμετέχουν τρία πλωτά του λιμενικού, ναυαγοσωστικό και αεροπλάνο της frontex. Στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός ενώ πνέουν άνεμοι νοτιονατολικοί 5 μποφόρ

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 6:47 pm


Νέος Συντονιστής Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Πελοποννήσου - Παρέμβαση στο ΠΕ.ΣΥ

Το  άρθρο 30 του Καταστατικού  του ΠΑΣΟΚ,  προβλέπει την συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής αποτελούμενη από τους Γραμματείς και Αναπληρωτές Γραμματείς ΠΑΣΟΚ κάθε Περιφέρειας.

Στην Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εξελέγη Συντονιστής, ο  Γραμματέας Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας Γιάννης Άρχοντας.
Η Περιφερειακή Επιτροπή είναι το ανώτερο συντονιστικό και προγραμματικό όργανο του κινήματος στην Περιφέρεια.
Διαβουλεύεται με τους φορείς και τους πολίτες για τη διαμόρφωση της πολιτικής και των προτεραιοτήτων του Κινήματος.

Παρέμβαση που αφορά τη λειτουργία του Συμπαραστάτη του Πολίτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Ενημερωθήκαμε ότι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στο ¨Αποστολοπούλειο¨ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής και παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έτος 2016.
Σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 179 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης συντάσσει ετήσια έκθεση η οποία πρέπει να αναρτάται μαζί με τις τυχόν ειδικές προτάσεις που έχει υποβάλλει στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας. Η διάταξη αυτή αποσκοπεί προδήλως στην ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας για το έργο του Συμπαραστάτη και στη δημοσιοποίηση των προτάσεων του για τη βελτίωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η δημοσιοποίηση του έργου διαμεσολαβητικών θεσμών όπως ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης, αποτελούν ουσιώδη προϋπόθεση επιτυχούς λειτουργίας τους.
Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου διαπιστώνουν ότι η τελευταία αναρτημένη έκθεση πεπραγμένων του Περιφερειακού Συμπαραστάτη κ. Γεωργίου Μπουλούκου, αφορά το έτος 2011.
Το γεγονός αυτό αποτελεί οπωσδήποτε ουσιώδη παράλειψη των αρμοδίων υπηρεσιών, διότι με αυτό τον τρόπο δεν καθίσταται δυνατό να ενημερωθούν οι πολίτες της περιφέρειας και κάθε ενδιαφερόμενος για το έργο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη και συνεπώς να το αξιολογήσουν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης λαμβάνει αντιμισθία ισόποση με αυτή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου,  που ισούται με το 75% των κάθε είδους αποδοχών, εξόδων παράστασης και επιδομάτων ή προσαυξήσεων του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, που σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2/1015/ΔΕΠ/5.1.2016 Εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανέρχεται στο ποσό των 3.473 ευρώ περίπου μηνιαίως.
Σε κάθε περίπτωση και προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνολική αξιολόγηση του παρεχόμενου από τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη έργου, θα πρέπει να αναρτηθούν άμεσα όλες οι ετήσιες εκθέσεις του και οι τυχόν υποβαλλόμενες προτάσεις και οι σχετικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με τη ρητή πρόβλεψη του ν. 3852/2010 (Σχέδιο «Καλλικράτης»).

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 6:00 pm


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν οι πολύτεκνοι Τριφυλίας σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση δημιουργεί σοβαρές αναταράξεις στις πολύτεκνες οικογένειες καθώς το μεγάλο τους παράπονο είναι ότι η Πολιτεία αδιαφορεί για την στήριξη του θεσμού..ε
Πιο αναλυτικά με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας. 
Στην κοπή της αγιοβασιλόπιτας, με την παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου δόθηκαν οι ευχές της εκκλησίας για την μακροζωία των οικογενειών αλλά κυρίως για την στήριξη που απαιτείται καθώς ο σύλλογος καλύπτει όλη την Τριφυλία γνωρίζοντας από κοντά τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τις οικογένειες.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Κωστναντόπουλος επισήμανε την αδιαφορία της πολιτείας στην πολύτεκνη οικογένεια, καθώς και το διωγμό που δέχεται τη σημερινή εποχή, ενώ αντίθετα όπως υποστήριξε θα πρεπε να αποτελεί από τις βασικές προτεραιότητες όλων των κυβερνήσεων η ενίσχυσή της. Μάλιστα με συντριπτικά στοιχεία που έχει παρουσιάσει κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων πέρσι και φέτος φαίνεται ότι οι πολύτεκνοι βιώνουν μια τεράστια μάζα προβλημάτων με δεδομένο το γεγονός της υπογεννητικότητας καθώς η άγρια φορολογία συρρικνώνει τις οικογένειες άρα υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών..
ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

                         
ΕΚΟΨΑΝ ΠΙΤΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ
ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΥΓΕΙΑ...
ΜΕ αρκετό κέφι ξεχνώντας τα προβλήματα της καθημερινότητας συμμετείχε ενεργά φέτος τηρώντας τα έθιμα στην κοπή της αγιοβασιλόποτας ο Σύλλογος εργαζομένων της Νοσηλευτικής μονάδας της .Κυπαρισσίας παρουσία της διοίκησης αλλά και του προσωπικού, ευχόμενοι πρώτα από λα μια χρονιά με υγεία καθώς αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό.
H κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υποδιοικητή της μονάδας κ.
Μπασιάκου ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο των εργαζομένων με την διοίκηση να ακούει πάντα τα προβλήματα που τους απασχολούν καθώς η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι βασική προτεραιότητα για όλους. Μετά τις καθιερωμένες ευχές των εκπροσώπων από τους εργαζόμενους ακολούθησε γλέντι όπου ο υποδιοικητής χόρεψε ζειμπέκικο, ενώ όλοι έδωσαν ξανά ραντεβού σε επόμενη εκδήλωση. ΙΩΑΝ. ΜΠ.

                                        
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 3 ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ                                    
Τιμούν και εορτάζουν την  Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 ώρα 18:00 στον Καθεδρικό Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου Γαργαλιάνων με 
Μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας οι φορείς της Τριφυλιακής πόλης. Θα πραγματοποιηθεί Ομιλία από τη Σχολική Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ. Θεοφανεία Σιούτη με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες Σύμβουλοι ζωής»
Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση θα είναι οι :
Δήμος Τριφυλίας
Γραφείο Σχολικής Συμβούλου Δημοτικής Εκπ/σης
Σχολικές Επιτροπές Π. & Δ. Εκπαίδευσης Δήμου Τριφυλίας
Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας
Σχολικές Μονάδες Π. & Δ. Εκπαίδευσης Δ.Ε. Γαργαλιάνων
Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δ.Ε. Γαργαλιάνων
Μετά το πέρας του Εσπερινού θα γίνει κοπή αγιοβασιλόπιτας και θα προσφερθούν αναψυκτικά , καφέδες ροφήματα προς τιμή των εκπαιδευτικών προσφορά της Ι.Μ. Τριφυλίας & Ολυμπίας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:52 pm


Χιουμοριστικές Ασκήσεις … Πνεύματος

 **  πως λέγεται ο φοβιτσιάρης ισπανός?  Αντόνιο εκλασαμεντες !!

 ** πως λέγεται ο ρώσος αριστοκράτης ομοφυλόφιλος?   σερ-γκει !!

** πως λέγεται αυτός που χάνει την μπάλα?   χάνι-μπαλ !!

** πως λέγεται αυτός που στύβει και αναρωτιέται? Stevie wonder!!

 ** πως λέγεται αυτός που πηδάει την Έφη? εφι-άλτης !!

 ** πως λέγεται το όπλο του Μήτσου? μιτσι-γκαν !!

** πως λέγεται ο μπαϊσεξουαλ λοχίας? αμφι-λοχίας !!

** ποιο ζώο είναι αγριο στη ζουγκλα και χορευει νησιώτικα? το λιοντάρι νταρι-νταρι-νταρι !!…

** πόσες νότες γνωρίζουν οι αστυνομικοί?  τρεις:  μι –λα -ρε !!

** πως λέγεται κάποιος που πεθαίνει ελεύθερος?   φρι -τέζα !!

** πως λέγονται οι 7 νάνοι που βλέπουν την χιονάτη γυμνή?   Seven up!!

** πως λέγονται οι μακεδόνες που ψήνουν μπριζόλες?  Θρακο-μακεδόνες !!

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:36 pm


Τώρα γραβάτα κύριε Νίκο;

Άλλο Αμερική...άλλο Ελλάδα

Άσχημα...καρφώνει τον υπουργό κ. Νίκο Παππά ο "Κήρυκας" της Νέας Υόρκης ,η ομογενειακή εφημερίδα. 

Τόσο για τα...ναύλα του πρωθυπουργικού αεροσκάφους όσο και για την ξαφνική ενδυματολογική προσέγγιση με τη γραβάτα!

"Δεν θα ασχολιόμουν σε καμιά περίπτωση με τη γραβάτα που φόρεσε ο Νίκος Παππάς, για πρώτη φορά την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, αν οι ίδιοι οι υπουργοί (όχι όλοι, αλλά κάποιοι) της κυβέρνησης, ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν είχαν αναγάγει σε… ιδεολογική σημαία την ενδυματολογική τους αυτή επιλογή (βέβαια, όταν δεν εκπροσωπείς τον εαυτό σου αλλά το δημόσιο αξίωμα που σου ανατέθηκε, δεν μπορείς να φοράς ό,τι θέλεις). 
Θεωρώ λοιπόν τουλάχιστον υποκρισία αυτόν τον επιλεκτικό αντικομφορμισμό (στην Ελλάδα «χωρίς γραβάτα», στις ΗΠΑ «με γραβάτα»).
Θα ήταν καλό δε να εξηγήσει ο κ. Παππάς για ποιο λόγο θεώρησε σκόπιμο να τιμήσει την εκδήλωση των ομογενών φορώντας γραβάτα, ενώ δεν κάνει το ίδιο όταν βρίσκεται στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη. 
Είτε τους υπολοίπους τους θεωρεί δεύτερης κατηγορίας, είτε, όπως λένε κάτι κακιές γλώσσες, του διεμηνύθη πως αν δεν φορούσε γραβάτα δεν θα μπορούσε να μπει στην εκδήλωση, οπότε θα πήγαινε χαμένο και το ταξίδι."

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:00 pm


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ - Ερχεται το βιάγκρα του... εγκεφάλου;


Ερχεται το βιάγκρα του... εγκεφάλου;

Ένα «βιάγκρα του εγκεφάλου» μπορεί να βρίσκεται στον ορίζοντα, καθώς επιστήμονες στη Βρετανία (με επικεφαλής έναν Έλληνα) ανακάλυψαν ότι μια ορμόνη, η κισπεπτίνη, μπορεί να ενισχύσει τη δραστηριότητα στις συγκεκριμένες εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με την αγάπη, τον έρωτα και το σεξ.
Αν και η σχετική έρευνα βρίσκεται σε αρχικό ακόμη στάδιο, οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει ένα χάπι που θα περιέχει την εν λόγω ορμόνη και θα θεραπεύει διάφορα ψυχοσεξουαλικά προβλήματα, τονώνοντας την ερωτική επιθυμία.
Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Γουαλτζίτ Ντίλο και τον ελληνικής καταγωγής δρα Αλέξανδρο Κομνηνό (πρώτο συγγραφέα της μελέτης), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικών ερευνών «Journal of Clinical Investigation», μελέτησαν 29 υγιείς ετεροφυλόφιλους άνδρες. Η μελέτη ήταν διπλά «τυφλή» και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο (πλασίμπο).
Οι συμμετέχοντες έκαναν είτε ενέσεις κισπεπτίνης είτε πλασίμπο και κλήθηκαν να δουν διάφορες εικόνες με ρομαντικό, σεξουαλικό ή αδιάφορο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα, παρακολουθείτο ο εγκέφαλός τους με μαγνητική απεικόνιση. Διαπιστώθηκε ότι η ορμόνη πυροδότησε τη δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το σεξ και τον έρωτα, ενώ παράλληλα μειώθηκε η αρνητική συναισθηματική διάθεση των εθελοντών, πράγμα που επίσης ανοίγει προοπτικές για τη χρήση της κισπεπτίνης για τη θεραπεία και της κατάθλιψης. Οι άνθρωποι που είχαν τη μικρότερη σεξουαλική όρεξη, φάνηκε να ωφελούνται περισσότερο.
Η κισπεπτίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται φυσικά στο σώμα, ενεργοποιώντας την απελευθέρωση άλλων αναπαραγωγικών ορμονών, γι' αυτό αυξάνει κατά την εφηβεία. Θεωρείται υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την αυξημένη σεξουαλική διάθεση των νέων.
Όπως είπε πάντως ο δρ Κομνηνός, θα χρειασθούν περαιτέρω μελέτες, προτού η συγκεκριμένη ορμόνη πιθανώς αξιοποιηθεί κλινικά, μεταξύ άλλων από ζευγάρια που δυσκολεύονται να κάνουν παιδί όχι εξαιτίας βιολογικών διαταραχών, αλλά ψυχοσεξουαλικών. Γι' αυτό, η επόμενη μεγαλύτερη μελέτη θα εστιάσει αφενός σε άνδρες όχι υγιείς αλλά με ψυχολογικές διαταραχές οι οποίες έχουν επιπτώσεις στη σεξουαλική συμπεριφορά τους, αφετέρου και σε γυναίκες.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 4:00 pm


ΕΡΕΥΝΑ - Πώς μία εικονική εξωσωματική εμπειρία μπορεί να μειώσει τον φόβο του θανάτου


Πώς μία εικονική εξωσωματική εμπειρία μπορεί να μειώσει τον φόβο του θανάτου

Αν ένας άνθρωπος βιώσει μια εικονική εξωσωματική εμπειρία, τότε μειώνεται ο φόβος που έχει για τον θάνατο, έδειξε μια νέα πρωτότυπη ισπανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, με επικεφαλής τον Μελ Σλέιτερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "PLoS One", σύμφωνα με το "New Scientist", πειραματίσθηκαν με 32 εθελοντές. Ορισμένοι συμμετέχοντες φόρεσαν στο κεφάλι τους ειδική κάσκα εικονικής πραγματικότητας και είχαν την ψευδαίσθηση ότι βγαίνουν από το σώμα τους και ότι διαθέτουν ένα άλλο εικονικό σώμα, με το οποίο μπορούσαν να «πετούν» πάνω από το κανονικό σώμα τους και να το βλέπουν από ψηλά (κάτι ανάλογο συμβαίνει με ορισμένες επιθανάτιες εμπειρίες σε αίθουσες χειρουργείων).
Στη συνέχεια, οι εθελοντές απάντησαν σε ερωτηματολόγια αξιολόγησης του φόβου τους. Όσοι είχαν βιώσει την (εικονική) αποσύνδεση από το σώμα τους, ανέφεραν ότι ένιωθαν πολύ λιγότερο φόβο θανάτου. Για «πολύ δυνατή επίδραση» έκανε λόγο ο Σλέιτερ.
Αυτό, κατά τους ερευνητές, πιθανώς οφείλεται στο ότι η εξωσωματική εμπειρία -έστω και εικονική- δίνει στον άνθρωπο την εντύπωση ότι η συνείδησή του (ή η ψυχή του) είναι κάτι διαφορετικό από το σώμα του και ότι συνεπώς δεν θα πεθάνει μαζί του, αλλά μπορεί να επιβιώσει μετά το θάνατο.
Οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα να αξιοποιήσουν την εικονική πραγματικότητα σε ασθενείς τελικού σταδίου που βρίσκονται λίγο πριν τον θάνατο, ώστε να τους ανακουφίσουν από το άγχος και να τους δώσουν ελπίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 3:00 pm


ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ !!! «Μάγος» έβγαλε το σουτιέν κριτή στο «Βρετανία Εχεις Ταλέντο»

Τα έκανε… όλα στη σκηνή του Βρετανία Εχεις Ταλέντο ένας μάγος, ακόμα και… αφαίρεση του σουτιέν μιας εκ των μελών της κριτικής επιτροπής.

Και κατόρθωσε, είναι αλήθεια, να αποσπάσει τέσσερα ναι και να μπει στην τελική φάση του παιχνιδιού…

Δείτε όλα τα… απίθανα που έκανε!

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 2:00 pm


ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ -ΝΕΣΤΟΡΟΣ: Στα "κάγκελα" για τους δασικούς χάρτες - Αφανίζουν τους αγρότες !!!

Ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι της  Μεσσηνίας , πραγματοποιούν συσκέψεις και έκτακτα δημοτικά συμβούλια  προκειμένου μέσα στο χρονικό διάστημα το οποίο δίνεται από το Νόμο να υποβάλλουν ενστάσεις τόσο για τις αγροτικές καλλιέργειες, όσο και για χωριά τα οποία εμφανίζονται στους χάρτες ως δάσος.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Πύλο  έκτακτο δημοτικό συμβούλιο  με αφορμή την ανάρτηση των δασικών χαρτών και την ανάγκη υποβολής ενστάσεων από πλευράς των πολιτών. στην σύσκεψη είχαν κληθεί να παρευρεθούν όλοι οι πρόεδροι των Τοπικών και Δημοτικών Διαμερισμάτων προκειμένου να ενημερωθούν για το τι ισχύει με τους δασικούς χάρτες αλλά και για το περιθώριο αντίδρασης που υπάρχει.

Σε ψήφισμα  του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται ότι η διαδικασία πρέπει να παγώσει η διαδικασία να καταργηθεί το χαράτσι των ενστάσεων και να δημιουργηθούν νέοι χάρτες με σύγχρονες μεθόδους φωτογράφησης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ -ΝΕΣΤΟΡΟΣ 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 
 

1. Προσωρινή αναστολή της διαδικασίας για τον χαρακτηρισμό της εδαφοκάλυψης μέσα από τους αναρτημένους δασικούς χάρτες, προκειμένου να θεσπιστεί νέο σύγχρονο νομοσχέδιο, με αρκετά μεταγενέστερο έτος βάσης της πρώτης φωτοερμηνείας σε σχέση με το 1945. 

2. Κατάργηση του παραβόλου για την υποβολή αντίρρησης.

 3. Να μην επηρεαστεί η επιδότηση των καλλιεργειών από τα αποτελέσματα των Δασικών χαρτών που έχουν ως έτος βάσης της πρώτης φωτοερμηνείας το 1945.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 1:17 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr