1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Πυλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Πυλος και εμείς θα το προσθέσουμε.

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 23 Σεπτεμβρίου 1896.- Ξεκινά η επισκευή του δρόμου Καλαμάτας-Αλμυρού

Σαν σήμερα, στις 23 Σεπτεμβρίου 1896, πραγματοποιήθηκε η μίσθωση έργου για την επισκευή του πρώτου τμήματος της επαρχιακής οδού Καλαμάτας-Αλμυρού. (Μίσθωση, 16364/23-9-1896, Παν. Χαριτόπουλου). 
Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο για την εποχή εκείνη που δημιουργούσε συνθήκες ανάπτυξης για την πόλη της Καλαμάτας και την παραλιακή ζώνη.

(Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, Χριστίνα Θεοφιλοπούλου-Στεφανούρη, Καλαμάτα 1830-1940)

Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2014 | 12:04 am


Απεργιακό «λουκέτο» στο δημόσιο τομέα - Ποιοι απεργούν την Τρίτη


Απεργιακό «λουκέτο» στο δημόσιο τομέα - Ποιοι απεργούν την Τρίτη

Προβλήματα στις μετακινήσεις χιλιάδων Αθηναίων αλλά στις συναλλαγές των πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες, προκαλεί η 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι βάζουν «λουκέτο» για τις διαδικασίες της αξιολόγησης ενώ η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις και τα προβλήματα που θα προκληθούν:
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) η οποία αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας-αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.
Για το λόγο αυτό δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Η αναταραχή στην Υγεία, μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστεί και τον Οκτώβριο, καθώς οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού διοργανώνουν διήμερο κινητοποιήσεων, 1-2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».
Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας η οποία καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ έξω από τον Αρειο Πάγο.
Στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη.
Αύριο οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα κρατήσουν ακινητοποιημένα τα οχήματα, από τις 11:00 έως τις 16:00. Τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:00 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00.
Στάση εργασίας στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 17:00.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 11:04 pm


Μόλις 31 ετών !!! Από την ανεργία στη μελαγχολία και δυστυχώς στην...αυτοκτονία

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας νεαρός μηχανολόγος που δεν άντεξε τα οικονομικά προβλήματα

Μόλις 31 ετών και δεν άντεξε τα προβλήματα που του δημιούργησε η ανεργία. 
Ένας Χανιώτης μηχανολόγος επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Ο νεαρός άνδρας πήγε σε ελαιώνα σε αγροτική περιοχή των Μουρνιών και χρησιμοποιώντας μια αυτοσχέδια θηλιά απαγχονίστηκε. Τον άτυχο 31χρονο αντίκρυσε νεκρό ο ιδιοκτήτης του χωραφιού ο οποίος και ειδοποίησε τις αρχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν γνωστό στην τοπική κοινωνία ότι η ανεργία και τα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα είχαν οδηγήσει τον μηχανολόγο στην μελαγχολία, ωστόσο κανένας δεν περίμενε ότι θα υπάρξει αυτή η τραγική καταληξη

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 10:25 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Ετοιμαστείτε για έναν επερχόμενο Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Κίνας και Ρωσίας με αντίπαλο τις ΗΠΑNα ετοιμαστούν για έναν επερχόμενο Γ΄ ΠΠ΄ Κίνα και Ρωσία με αντίπαλο τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προειδοποιούν Κινέζοι και Ρώσοι αναλυτές, οι οποίοι εκφράζουν τις κατευθυντήριες γραμμές των κυβερνήσεων των δύο υπερδυνάμεων.
Σε συνέντευξη του ο Κινέζος καθηγητής Han Xudong αναφέρει “το Πεκίνο πρέπει να προετοιμαστεί για τον επόμενο Γ ΠΠ΄ που θα συμβεί εξαιτίας της σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας για την Ουκρανία”.
Τα σχόλια του Κινέζου καθηγητή Xudong έγιναν αμέσως μετά την αποστολή 12000 στρατιωτών στα σύνορα με τη Ρωσία όπου συμμετείχαν στην μεγάλη κοινή ρωσοκινεζική αντιτρομοκρατική άσκηση όπου ως "τρομοκράτης" στην ουσία ορίζεται η Αμερική που χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους απανταχού εξτρεμιστές σουνίτες στον πλανήτη για να πετύχει τους γεωστρατηγικούς της στόχους.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι ποτέ πριν στην ιστορία της Κίνας δεν έχει υπάρξει τέτοια κίνηση και ότι ο στρατός που μεταφέρθηκε στα σύνορα στάλθηκε εκεί ως μια μελλοντική υποστήριξη στην Ρωσία. Βέβαια αυτό είναι η μισή αλήθεια, καθώς η Κίνα περιμένει πρώτη την στήριξη της Ρωσίας σε περίπτωση που CIA και MIT, υποδαυλίσουν μια εξέγερση των Ουϊγούρων Τούρκων στην επαρχία Ξιν Γιανγκ από την οποία θα περνά ο αγωγός που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην ενεργοβόρα κινεζική αγορά.
Η συμφωνία αφορά προμήθεια φυσικού αερίου αξίας 400 δισ.δολαρίων, και είναι χτύπημα στην Δύση καθώς δεν μπορεί να βρει τον τρόπο για να καθυποτάξει οικονομικά την Ρωσία.
Σημειώνεται ότι ανάλογη συμφωνία ετοιμάζεται και με την Ινδία. Η χώρα των μαχαραγιάδων παρά τις πονηρές προτροπές της Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την συμμαχία της με την Ρωσία, καθώς την θεωρεί αξιόπιστη, αντίθετα δεν θεωρεί αξιόπιστους τους Αγγλοσάξωνες. Η Ινδία υπέφερε πολλά από τους Άγγλους και από τους Ολλανδούς για πολλούς αιώνες.
Καθώς η ουκρανική κρίση βαθαίνει, οι διεθνείς παρατηρητές ανησυχούν όλο και περισσότερο για την άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των ΉΠΑ και της Ρωσίας.
“Αυτή η ένοπλη αντιπαλότητα είναι σίγουρο ότι θα επεκταθεί σε όλο τον κόσμο. Αναμένουμε το ξέσπασμα ενός Παγκόσμιου Πολέμου.Ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή με όρους παγκόσμιας αντιπαράθεσης που θα έχει ως κύριο μέτωπο το διαδίκτυο (κυβερνοεπιθέσεις) και τις ναυτικές δυνάμεις”.
“Είναι πολύ πιθανό ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος να εκδηλωθεί κυρίως για την κυριαρχία στην θάλασσα και στο Πεκίνο η Κίνα πρέπει να προετοιμαστεί για την επερχόμενη σύγκρουση και να αναπτύξει στρατιωτική δύναμη βασισμένη θεωρητικά στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, έτσι ώστε να μην γίνει παθητικό θύμα στα γεγονότα που έρχονται”.
Ο Han Xudong προειδοποιεί ότι “το Πεκίνο σκεπτόμενο έναν Γ Παγκόσμιο Πόλεμο πρέπει να αναπτύξει περαιτέρω τις στρατιωτικές δυνάμεις του και ιδίως τις ναυτικές και εναέριες δυνάμεις”. Είναι γνωστό στην Κίνα το δόγμα που ακολουθεί ο Μ.Ομπάμα ο οποίος επικεντρώνεται στην περικύκλωση της Κίνας από την πλευρά του Ειρηνικού, και νοτίως από την πλευρά του Ινδικού. 
Έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα συμμαχιών με Ιαπωνία, Φιλιππίνες, Ινδονησία ακόμα και τον πρότερο μεγάλο εχθρό των ΗΠΑ, το Βιετνάμ.
Κίνα και Ρωσία είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν τον δρόμο του φυσικού αερίου. 
Ο Yuri Jakubov αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας προχώρησε σε μια δήλωση που δείχνει ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για τα χειρότερα, "προτεραιότητα της αναθεώρησης του ρωσικού στρατιωτικού δόγματος είναι να αντιμετωπιστούν οι ΉΠΑ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ως εχθροί, εναντίον των οποίων θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμα και μια προληπτική πυρηνική επίθεση"
Η Ρωσία θέλει να αποφύγει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως και οποιοσδήποτε νοήμονας άνθρωπος, αλλά στην Ουάσιγκτον δεν βρίσκονται νοήμονες, αλλά επικινδυνοι άνθρωποι που θέλου να κρατήσουν την παγκόσμια εξουσία πάση θυσία.
 Χωρίς αυτήν θεωρούν τις ζωές τους ανύπαρκτες και είναι αποφασισμένοι να την κρατήσουν ακόμα και οδηγώντας τον πλανήτη στον όλεθρο. 
Εισέβαλαν στην Ουκρανία, έδιωξαν την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας και επιδιώκουν μια ολική σύγκρουση για να σβήσουν το "γαλαξιακό" χρέος των ΗΠΑ.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι πολύ ενδιαφέρον διότι δείχνει ακριβώς πως σκέφτονται οι Αμερικανοί να αντιμετωπίσουν το ζήτημα του Χρέους αλλά και γιατί ο Β.Πούτιν κρατα μια κυριολεκτικά παροιμιώδη ψυχραιμία που έχει σώσει τον πλανήτη από τα χειρότερα, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 9:42 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Η γυναίκα με τα τρία στήθη

Μία 21χρονη κοπέλα, με το ψευδώνυμο Jasmine Tridevil υποστηρίζει ότι υπεβλήθη σε επέμβαση προσθετικής ενός ακόμη στήθους, με σκοπό να έχει τρία.
Μάλιστα η 21χροονη έχει ανεβάσει και τα «πειστήρια»  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η 21χρονη υποστηρίζει στη σελίδα της στο Facebook, ότι πριν από λίγους μήνες υπεβλήθη σε προσθετική επέμβαση τρίτου στήθους. 
Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η ίδια δεν έβρισκε γιατρό να προχωρήσει στην επέμβαση.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά της χρειάστηκε να επικοινωνήσει με 50-60 γιατρούς πριν βρει αυτόν που δέχθηκε τελικά να της προσθέσει ένα τρίτο στήθος και μάλιστα ο γιατρός τής ζήτησε να μην αποκαλύψει το όνομά του.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 9:22 pm


ΣΟΚ - Κοριτσάκι 3,5 ετών έπαθε ηλεκτροπληξία σε πλατεία της Πάτρας

Τη στιγμή που έπαιζε χθες το βράδυ μαζί με το αδελφάκι του στην πλατεία !

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας ένα νήπιο ηλικίας 3,5 ετών, το οποίο υπέστη ηλεκτροπληξία στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κοριτσάκι τη στιγμή που έπαιζε χθες το βράδυ μαζί με το αδελφάκι του στην πλατεία, ακούμπησε, για άγνωστο ακόμη λόγο, σημείο κολώνας ηλεκτροφωτισμού, από όπου, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, έλειπε προστατευτικό καπάκι.
Το κοριτσάκι έχασε τις αισθήσεις και διακομίστηκε αμέσως στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια εισήχθη στην παιδιατρική κλινική, όπου νοσηλεύεται.
Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για το περιστατικό.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 9:09 pm


Ποινές - σοκ σε δύο Χρυσαυγίτες για την επίθεση σε στέκι μεταναστών στα Πετράλωνα


Ποινές - σοκ σε δύο Χρυσαυγίτες για την επίθεση σε στέκι μεταναστών στα Πετράλωνα

Βαριές «καμπάνες» επιφύλασσε για τους δύο Χρυσαυγίτες που κατηγορούνταν για την επίθεση στο στέκι μεταναστών στα Πετράλωνα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Τα δύο μέλη της οργάνωσης καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια και έξι μήνες και 11 χρόνια και 6 μήνες κάθειρξη χωρίς αναστολή εκτέλεσης της ποινής. Μετά την απόφαση αυτή θα οδηγηθούν στη φυλακή.
Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες κατά την απολογία τους ωστόσο δεν έπεισαν το δικαστήριο που έλαβε την καταδικαστική απόφαση ομόφωνα. Οι καταδικασθέντες ήταν μέλη 20μελούς ομάδας μελών της ΧΑ που επιτέθηκε στο στέκι "Αντίπνοια" στα Πετράλωνα το 2008 την ώρα που γινόταν μάθημα ισπανικών. Τραυματίστηκαν δυο άνθρωποι.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 8:58 pm


Επαιρναν επίδομα τυφλού και είχαν... άδεια οδήγησης


Επαιρναν επίδομα τυφλού και είχαν... άδεια οδήγησης

Από 'κόσκινο' πέρασαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. δεκάδες περιπτώσεις επιδομάτων τυφλότητας, των οποίων οι δικαιούχοι ήταν κάτοχοι άδειας ικανότητας οδήγησης.
Η έρευνα, που ξεκίνησε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, εστιάστηκε σε επιδόματα που «εγκρίθηκαν» από τις αρμόδιες προνοιακές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διαπιστωθούν τυχόν περιπτώσεις «μαϊμού» τυφλών.
Όπως έγινε γνωστό, με τη συνδρομή των αρμόδιων διευθύνσεων Μεταφορών και Προνοιακών Επιδομάτων εξετάστηκαν συνολικά 196 περιπτώσεις τυφλών. Από την επεξεργασία τους προέκυψε ότι 14 δικαιούχοι, ύστερα από την έγκριση χορήγησης του επιδόματος τυφλότητας, είχαν προχωρήσει σε μετατροπές στα διπλώματα οδήγησής τους, γεγονός που κίνησε υποψίες. Οι μετατροπές αυτές αφορούσαν επί παραδείγματι ανανεώσεις αδειών, αλλαγές από μία κατηγορία οδήγησης σε άλλη κ.ά.
Από την περαιτέρω διερεύνηση των «ύποπτων» περιπτώσεων διαπιστώθηκε ότι έντεκα από τους παραπάνω κατόχους διπλώματος οδήγησης δεν είχαν ικανότητα να οδηγούν, γεγονός που γεννά ερωτήματα ως προς τι εξυπηρετούσαν οι παραπάνω μετατροπές αλλά και ποιοι συναίνεσαν στο να γίνουν. Στις άλλες τρεις περιπτώσεις οι «οδηγοί» δεν προσήλθαν για εξέταση. Για τις υπόλοιπες υποθέσεις δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω κινήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 8:56 pm


ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ - Χειροπέδες μόνο σε όσους είναι ύποπτοι φυγής ή αντιστέκονται στη σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο


Χειροπέδες μόνο σε όσους είναι ύποπτοι φυγής ή αντιστέκονται στη σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο

Εγκύκλιο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να προχωρούν σε συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία για όσους οφείλουν στο δημόσιο και να χρησιμοποιούν χειροπέδες, εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.
Η εισαγγελική εγκύκλιος εκδόθηκε με αφορμή αναφορά διαμαρτυρίας μιας δικηγόρου για την παραπομπή 80χρονου οφειλέτη που εμφανίστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές για να οδηγηθεί σε αυτόφωρο ή σε ρητή δικάσιμο και παρά τις διαμαρτυρίες δεσμεύθηκε με χειροπέδες.
Τώρα, με την εγκύκλιό του, την οποία απευθύνει στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Παντελής εφιστά την προσοχή των αρμόδιων αρχών και επισημαίνει καταρχάς ότι τα αστυνομικά όργανα θα πρέπει να χρησιμοποιούν χειροπέδες όταν οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι φυγής ή φέρνουν αντίσταση.
Επιπλέον, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει πως οι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου πρέπει να γίνονται με γνώμονα την προστασία της προσωπικής ελευθερίας και μόνον όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.
Επικαλούμενος δε τη σχετική νομοθεσία σημειώνει πως η σύλληψη σε περίπτωση αυτοφώρου πρέπει να ερμηνεύεται σε συνάρτηση με το ότι ο κανόνας είναι η προστασία της προσωπικής ελευθερίας (άρθρο 6 του Συντάγματος) και η στέρησή της η εξαίρεση.
Ο κ. Παντελής υπενθυμίζει στις αστυνομικές αρχές πως πρέπει να συμπεριφέρονται με κάθε δυνατή ευγένεια κατά τη σύλληψη, να μεταχειρίζονται βία μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και να αποφεύγουν φράσεις που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος.
Σημειώνει ακόμη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πως στην πράξη οι οφειλέτες του δημοσίου ειδοποιούνται συχνά από τις διωκτικές αρχές για τις φορολογικές τους εκκρεμότητες και τους παρέχεται εύλογη προθεσμία τακτοποίησης. Ωστόσο, όπως αναφέρει, για όσους από αυτούς βρίσκονται σε αδυναμία ή οι υποθέσεις τους δεν μπορούν να ρυθμιστούν και εμφανίζονται αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές για να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, είναι προφανές ότι εκλείπουν οι προϋποθέσεις που επιβάλλουν αλλά και δικαιολογούν τη δέσμευσή τους με χειροπέδες.
Ο κ. Παντελής επαναλαμβάνει τις θέσεις παλαιότερης εγκυκλίου του, του 2011, για λελογισμένη χρήση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιπτώσεις ακραίας και προκλητικής φοροδιαφυγής και προσθέτει ότι η αυτόφωρη διαδικασία και καταδίκη στα συγκεκριμένα αδικήματα (φοροδιαφυγή μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο) δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων της πολιτείας.
Επιπλέον, αναφέρει ότι από την τριετή εφαρμογή του 3943/2011 προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών επέρχεται ανάκληση των παραγγελιών αυτόφωρης διαδικασίας. Και αυτό διότι – όπως λέει - οι ειδοποιούμενοι για τις οικονομικές εκκρεμότητες σπεύδουν υπό την απειλή σύλληψης να τακτοποιήσουν την οφειλή. Όπως όμως αναφέρει το πρόβλημα είναι πως την ρύθμιση και καταβολή μιας ή δυο δόσεων οι ίδιοι δεν εξυπηρετούν το χρέος τους και επανέρχονται στο καθεστώς του οφειλέτη του δημοσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 8:54 pm


Αιματηρή καταδίωξη δουλεμπόρων από σκάφος του Λιμενικού

Αιματηρό περιστατικό με τρεις τραυματίες, σημειώθηκε το πρωί στη διάρκεια καταδίωξης δουλεμπορικού σκάφους με παράτυπους μετανάστες από πλωτό του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψερίμου και Καλύμνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι λιμενικοί εντόπισαν το σκάφος πάνω στο οποίο υπήρχαν δύο δουλέμποροι και άγνωστος αριθμός μεταναστών.
Κατά τη καταδίωξη, οι διακινητές επιχείρησαν να εμβολίσουν και να βυθίσουν το σκάφος του Λιμενικού, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ανδρών του Λιμενικού και των δουλεμπόρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας λιμενικός και δυο μετανάστες οι οποίοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ήταν κρυμμένοι στο αμπάρι του σκάφους. Οι δύο διακινητές συνελήφθησαν.

Οι δύο παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν, με ελικόπτερο Super-Puma και αεροσκάφος C-130 αντίστοιχα, σε νοσοκομεία της Ρόδου και της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκαν πιθανότατα από εξοστρακισμό σφαίρας. Ο ένας εξ αυτών φέρεται να είναι τραυματισμένος στο κεφάλι και ο άλλος στον ώμο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 5:54 pm


To σημείωμα του 58χρονου καθηγητή που αυτοκτόνησε για το "ειδεχθές άλγος των κοινωνικών συνθηκών"

Ο συνταξιούχος καθηγητής, Εμμανουήλ Μαρώλιας, από τη Σάμο έδωσε τέλος στη ζωή του την Παρασκευή πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου. 
Ο 58χρονος είχε εγκατασταθεί εδώ και δέκα χρόνια μαζί με τη σύντροφό του στη Συκαμιά Μυτιλήνης.

Συνεργαζόταν με τοπική εφημερίδα και ασχολούνταν με την ποίηση.

Την Παρασκευή όμως αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.

image

Το Lesvosnews.net δημοσιεύσει το τελευταίο σημείωμα του Εμμανουήλ. Πρόκειται για ένα μήνυμα που ήθελε να κοινοποιήσει στους πολίτες καθώς «ολοκλήρωσε το βιολογικό του κύκλο». Στο σημειώμα του αναφέρει:

«ΕΛΛΑΔΑ 20/9/2013
ΠΡΟΣ ΗΜΑΣ:
- ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΡΧΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΚΟΚΚΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕ ΠΛΗΡΕΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΙΑ-ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑΣΕΜΙ-ΑΠΕΦΑΣΙΣΑ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΜΑΙ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΑΛΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, ΤΗΝ ΕΚΟΥΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟΥ._
ΕΡΡΩΣΘΕ!»


athensvoice.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 5:38 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ: ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΠΕΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ - Αυξάνονται συνεχώς τα αιτήματα για δεκατιανό σε μαθητές !!!

ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ....ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΛΤΣΙΔΗ ;

Αυξάνονται τα αιτήματα για παροχή δεκατιανού σε οικονομικά αδύνατους μαθητές, καθώς η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας απέστειλε νέο έγγραφο, με το οποίο ζητεί να καλύψει ο Δήμος την παροχή κολατσιού σε 382 αγόρια και κορίτσια που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Καλαμάτας.
 Ο Δήμος θα ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτές και η διαδικασία θα διενεργείται πάντοτε με την ορθή ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 5:25 pm


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΕΝ πληρώνω ...ΔΕΝ πληρώνω από επαγγελματίες !!!

Ο Δήμος Καλαμάτας ξεκινά συστηματικούς ελέγχους, που θα ολοκληρωθούν εντός 10 ημερών, σχετικά με την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, δεδομένου ότι πολλά καταστήματα δεν πληρώνουν τα αντίστοιχα τέλη. 

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  
Όποιος καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο οφείλει να πληρώνει και τα τέλη, πολλώ μάλλον διότι δεν έχουν γίνει αυξήσεις. 
Εφόσον οι επαγγελματίες δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, θα επιβάλλονται πρόστιμα.
Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πόλη, με έμφαση στο Ιστορικό Κέντρο, στη Ναυαρίνου, στη Φαρών και αλλού.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 5:17 pm


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Οχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί τους αλλά συνεχίζουν να προκαλούν !!!

 ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ !!!

Τελικά  οχι μονο δεν το επισκευάζουν αλλα κάνουν προσθήκη θέσης για κάδους απορριμμάτων του Νοσοκομείου με μολυσμένα σκουπίδια σε κατοικημένο χώρο....

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 5:04 pm


Πύργος Μούρτζινου: Ο Παλαιολόγος, η λαϊκή μούσα και η παλαιά Καρδαμύλη

Το συγκρότημα των Τρουπάκηδων-Μούρτζινων που αποκαταστάθηκε πρόσφατα «ταξιδεύει» τον επισκέπτη στον χρόνο αλλά και στον τρόπο που επιβίωσαν και προόδευσαν οι Μανιάτες σε δύσκολες εποχές
 
Tι ρόλο έπαιξε άραγε η πατριαρχική οικογένεια - κυρίαρχη κοινωνική δομή της εποχής - στον τρόπο με τον οποίο όχι μόνο επιβίωσαν αλλά και πρόκοψαν οι Μανιάτες σε δύσκολες εποχές; Πώς αξιοποιήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση τα αγροτικά προϊόντα, με πρώτη την ελιά, αλλά και η θάλασσα;

Το συγκρότημα του γένους των Τρουπάκηδων-Μούρτζινων, μια τυπική οχυρωμένη κατοικία καπετάνιου της Εξω Μάνης της εποχής της Τουρκοκρατίας στην παλαιά Καρδαμύλη, που αποκαταστάθηκε πρόσφατα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, δεν εξυπηρετεί μόνο σκοπούς πολιτιστικούς και τουριστικούς. Φιλοδοξεί να αποτελέσει ταυτόχρονα χώρο εκπαίδευσης αλλά και αναλογισμού της κοινωνικής συγκρότησης της περιοχής στη διάρκεια μιας μακράς περιόδου...

Η ανέγερση των πρώτων κτιρίων του συγκροτήματος τοποθετείται στα τέλη του 17ου αιώνα ενώ συνεχείς ανακατασκευές και προσθήκες πραγματοποιήθηκαν ως τις αρχές του 19ου. Στη σημερινή του μορφή διαθέτει τρεις περιβόλους και περιλαμβάνει μια τριώροφη οχυρή κατοικία («οντά») με το μαγειρείο και τη στέρνα, βοηθητικά κτίσματα - μεταξύ αυτών και ελαιοτριβείο -, έναν μεγάλου ύψους πολεμόπυργο, καθώς και τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, οικογενειακή εκκλησία του γένους των Μούρτζινων.

Παλαιότερα, στο πλαίσιο του Β' ΚΠΣ, ο οντάς και τα προσκείμενα σε αυτόν κτίσματα αποκαταστάθηκαν και μετατράπηκαν σε μουσείο για την πολιτισμική κληρονομιά της Μάνης που αποτέλεσε μέρος του Προγράμματος του ΥΠΠΟΑ «Δίκτυο Μουσείων Μάνης», στο οποίο εντάσσονται επίσης ο πύργος Πικουλάκη στην Αρεόπολη και ο πύργος Δουράκη στην Καστάνια.

Η δεύτερη φάση του έργου της αποκατάστασης του συνόλου του συγκροτήματος υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ με χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το έργο ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουλίου και ήδη παρελήφθη από τον φορέα λειτουργίας του που είναι η αρμόδια 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ο μυθικός γενάρχης
Η ιστορία των Τρουπάκηδων-Μούρτζινων, καπετάνιων της Ανδρούβιστας, που ανήκαν σε ένα από τα ισχυρότερα γένη της Εξω Μάνης, αρχίζει με έναν «ημι-μυθικό», όπως χαρακτηρίζεται, γενάρχη, τον Μιχαήλ Παλαιολόγο, ο οποίος εμφανίζεται στην περιοχή στα τέλη του 17ου αιώνα. Εκτοτε η γενιά χωρίζεται σε γενιές και υπογενιές, που εμφανίζονται στον οικισμό της Καρδαμύλης με πύργους και πυργόσπιτα οργανωμένα σε γειτονιές. Η μόνη γραπτή μνεία του ονόματος του Μιχαήλ Παλαιολόγου γίνεται σε επιγραφή κρήνης στην Πάνω Καρδαμύλη, την οποία έκτισε ο γιος του Παναγιώτης το 1734. Από το γένος αυτό προέρχεται και ο Μιχάλμπεης Τρουπάκης, μπέης της Μάνης από το 1779 ως το 1782. Το επίθετο Μούρτζινος ήταν παρατσούκλι του γιου του Μιχάλμπεη, Παναγιώτη, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση της καπετανίας το 1798.

Στους στίχους του λαϊκού ποιητή Νικήτα Νηφάκη, που έζησε στη Μάνη στο τέλος του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα, παρέχονται πληροφορίες για την κατοικία των Μούρτζινων και ιδιαίτερα για τον οντά και τη χρήση της «γούβας» του πύργου της φυλακής, σατιρίζοντας την αιχμαλωσία του καπετάν Κιτρινιάρη και των ανθρώπων του στον χώρο αυτόν: [...] Δεν το παντέχαμε ποτέ / τοιαύτην συμφορά ποτέ! Τοιαύτα έλεγαν αυτοί / οι σμπράβοι οι διαλεκτοί του κυρ Θεοδωράκη / στη γούβα του Τρουπάκη. Αυτός δεν ήτο 'κει κοντά / μονέ τον είχαν στον οντά του Παναγιώτη του Τρουπάκη / του κυρ Μιχαλμπεάκη.

Ο Παναγιώτης Τρουπάκης-Μούρτζινος και ο γιος του Διονύσιος ήταν μέλη της Φιλικής Εταιρείας, με έντονη δράση κατά την Επανάσταση του 1821. Ο Διονύσιος, μάλιστα, το 1823 διορίστηκε υπουργός Πολέμου και επί Καποδίστρια διετέλεσε γερουσιαστής και μέλος του Πολεμικού Συμβουλίου.

Τα κείμενα και οι γκραβούρες των ξένων περιηγητών παρείχαν πολλές πληροφορίες γενικά για τους μανιάτικους πύργους, για την Καρδαμύλη και το συγκρότημα στα τέλη του 18ου και στις αρχές του 19ου αιώνα. Την ατμόσφαιρα και τον τρόπο ζωής στους μανιάτικους πύργους αποτυπώνουν με χαρακτηριστικό τρόπο στο κείμενό τους οι Γάλλοι της Επιστημονικής Αποστολής του Μοριά. «Η άνεση είναι κάτι που αγνοείται απολύτως σε αυτά τα φεουδαρχικά κρησφύγετα, όπου μοιάζει να αποτραβήχτηκε ο Μεσαίωνας, για να μας δείξει έμπρακτα τον τρόπο ζωής των προγόνων μας στους δικούς τους πύργους»... Σε γκραβούρα μάλιστα απεικονίζεται η συνάντηση της Αποστολής με τον Διονύσιο Μούρτζινο και η συνοδεία του το 1829 στον χείμαρρο του Βιρού με φόντο το συγκρότημα του καπετάνιου...

Μετά τον θάνατο του Διονυσίου το 1830 η οικογένεια παρήκμασε και έσβησε με τον πρόωρο θάνατο της εγγονής του Κατερινιώς, κόρης του Γεωργίου Μούρτζινου, τελευταίου άρρενος απογόνου της ονομαστής γενιάς, την οποία η λαϊκή μοιρολογίστρα αποχαιρέτησε στα μέσα του 19ου αιώνα με αυτούς τους στίχους: «Το σημαντήρι βάρεσε Μυστρά και Καλαμάτα / του ρήγα η 'γγονα πέθανε, του βασιλιά η κόρη / το σκέπος της Αντρούβιστας και το κλειδί της Μάνης / του Μούρτζινου του τρομερού του Γιώργη η θυγατέρα».

Εγκατάλειψη και αποκατάσταση
Στα τέλη του 19ου ή στις αρχές του 20ού αιώνα γίνονται επεμβάσεις στον Οντά, ο οποίος έτσι προσαρμόζεται στις νεοκλασικίζουσες τάσεις της εποχής. Γρήγορα όμως οι κάτοικοι της Πάνω Καρδαμύλης αφήνουν τους πύργους και τα πυργόσπιτα για τις άνετες κατοικίες της «Αγοράς», που συγκεντρώνει τις εμπορικές και διοικητικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής.

Το οχυρωμένο συγκρότημα εγκαταλείπεται, ενώ δομικά μέλη του αποξηλώνονται για να επαναχρησιμοποιηθούν. Σταδιακά, το μνημειακό σύνολο μετατρέπεται σε έναν γοητευτικό ερειπιώνα.

Από το 1967 το συγκρότημα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο δωρήθηκε από τις τελευταίες ιδιοκτήτριές του, Μαρία και Ευαγγελία Ιωάννου Μπουκουβαλέα, προκειμένου να γίνει μουσείο.

Η μελέτη για το έργο - η οποία εγκρίθηκε ύστερα από γνωμοδότηση του ΚΑΣ - εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟΑ (προϊστάμενη αρχή, Θεμιστοκλής Βλαχούλης, διευθύνουσα υπηρεσία, Ιωάννα Καράνη, επιβλέπουσες, Αλεξάνδρα Φραντζή, Αικατερίνη Κοντού, σύμβουλος, Αθηνά Χριστοφίδου). Περιλάμβανε εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στον Πύργο, στο Ελαιοτριβείο, στο καμαροσκέπαστο βοηθητικό κτίσμα και στον οχυρωματικό περίβολο.

Οπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι «στην εκπόνηση της μελέτης αξιοποιήθηκαν όλες οι πληροφορίες που παρείχαν τα ίδια τα κτίσματα μέσω της συστηματικής έρευνας και της σχολαστικής αποτύπωσής τους αλλά και οι αναμνήσεις των γηραιότερων κατοίκων του οικισμού, όσον αφορά την τελευταία φάση του συγκροτήματος, την ερείπωση και την κατάρρευσή του».

Μια παλιά φωτογραφία, η οποία βρέθηκε σε μουσειακό χώρο της γειτονικής Σαϊδώνας, έδωσε πληροφορίες για την ανατολική όψη του Οντά και την τρίριχτη στέγη του. Συγκριτικά στοιχεία αναζητήθηκαν στην Καρδαμύλη, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, σε συγγενείς κατασκευαστικά και μορφολογικά οικοδομές. Ολο το συγκρότημα έχει κατασκευαστεί από ντόπια υλικά ενώ δεν λείπουν και οι αλληλεπιδράσεις με άλλους τόπους, όπως διακρίνεται από τις δυτικές επιρροές στο κωδωνοστάσιο του Αγίου Σπυρίδωνα.


Πολιτισμός και πραγματική οικονομία
«Αυτή τη στιγμή ως υπουργείο Πολιτισμού εκτελούμε στη Μεσσηνία 27 έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό περίπου 35 εκατ. ευρώ και η κλίμακα είναι πολύ ευρεία: από το Μέγαρο Χορού που έχει ήδη ολοκληρωθεί ως την αντικατάσταση του στεγάστρου στο Ανάκτορο του Νέστορα στην Πύλο»
εξηγεί στο «Βήμα» η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ κυρία Λίνα Μενδώνη.

Στη συνέχεια, αναφέρει ενδεικτικά τη μεταφορά του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πύλου στο Νιόκαστρο, αλλά και τα έργα αποκατάστασης σημαντικών βυζαντινών μνημείων όπως ο Ναός του Σωτήρος στη Χριστιανόπολη, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Νιόκαστρο, ο Μικρός Ναός της Αναλήψεως στα Φιλιατρά, χωρίς βέβαια να παραλείπει και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Μεσσήνης.

Η κυρία Μενδώνη χαρακτηρίζει την αναπτυξιακή δύναμη των έργων αυτών πολύ μεγαλύτερη. «Οι παρεμβάσεις που γίνονται», εξηγεί, «δεν είναι απομονωμένες αλλά μπορούν να λειτουργήσουν στο πλαίσιο μιας τουριστικής διαδρομής. Αυτό βοηθά τον επισκέπτη να αντιληφθεί γενικότερα την ιστορία της περιοχής, όχι μια μόνο περίοδο, και φυσικά με τον τρόπο αυτόν παρατείνεται και ο χρόνος παραμονής του. Θα καθήσει περισσότερες ώρες, θα πιει έναν καφέ, θα φάει ένα μεσημεριανό, ενδεχομένως θα διανυκτερεύσει... Αλλωστε και σχετική μελέτη που παρουσιάσαμε πρόσφατα δείχνει ότι η επένδυση ενός ευρώ στον πολιτισμό σημαίνει 3,44 ευρώ στην πραγματική οικονομία, κι αυτό αποδεικνύεται με αριθμούς» καταλήγει η κυρία Μενδώνη.  

tovima.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 3:26 pm


ΠΥΛΟΣ - Εορτασμός της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας

Τη μνήμη της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, Πολιούχου της πόλης της Πύλου, εορτάζει για μια ακόμα χρονιά ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις.

Την  Tετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 07:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Λειτουργίας θα ακολουθήσει Λιτάνευση της  Ιερής Εικόνας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η πόλη της Πύλου, έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος, τιμά την προστάτιδα Παναγία Μυρτιδιώτισσα με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα. Η εικόνα της Πολιούχου θα σκορπίσει τη χάρη και την ευλογία της σε κατοίκους και επισκέπτες.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 2:56 pm


ΟΑΕΔ -Νέα προγράμματα για 21.620 ανέργους

Δύο νέα προγράμματα απασχόλησης και επανακατάρτισης, που θα δώσουν ευκαιρίες εισόδου στην εργασία σε 21.620 ανέργους, ξεκινά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εργασίας.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης πρόκειται για προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και εθνικής χρηματοδότησης που ανήκουν σε μια νέα γενιά παρεμβάσεων με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν, ενώ διασφαλίστηκε η συμμετοχή ανέργων από περιφέρειες που αποκλείονταν σε προηγούμενα προγράμματα, όπως η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο.
Τα προγράμματα

Τα κυριότερα στοιχεία των νέων προγραμμάτων, που θα υλοποιηθούν από τον ΟΑΕΔ, έχουν ως εξής:

 Διαβάστε περισσότερα εδώ ....

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 2:26 pm


ΚΑΙΡΟΣ: Έρχεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται σε όλη την Ελλάδα από την ερχόμενη Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, ως και 15 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα.

Πιο συγκεκριμένα, από τη Τρίτη, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, αγγίζοντας το μεσημέρι, τους 21-22oC, ενώ από τη Τετάρτη, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και στην υπόλοιπη χώρα, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 24-25oC.

Τις βραδινές ώρες, η ψύχρα ως και το κρύο θα λέγαμε, θα είναι αισθητά κυρίως στη βόρεια αλλά και κεντρική Ελλάδα. 

Μάλιστα, στη βόρεια ημιορεινή και ορεινή Ελλάδα, η θερμοκρασία θα πέσει πρόσκαιρα τις βραδινές ώρες και κάτω από τους 4-5oC.

Το Φθινόπωρο λοιπόν φαίνεται να μπαίνει στη χώρα μας και θερμοκρασιακά από τις 24 Σεπτεμβρίου και μετά.

 Πάντως ο φετινός Σεπτέμβριος, θεωρείται ως ο πιο βροχερός των τελευταίων 10 περίπου ετών. Σύμφωνα και με τους επιστήμονες, φέτος, ο Χειμώνας, ενδέχεται να είναι αρκετά ''βαρύς'', με πολλά κρύα και χιόνια στην Ευρώπη.

 greek-weather.org

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 2:14 pm


Γιάννης Λαμπρόπουλος - Απαλοιφή των ενεργών στρατοπέδων από τον κάταλογο οικοπέδων πρός πώληση του ΤΑΙΠΕΔ

Τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα πρέπει εφεξής να λαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ για περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτων που είτε είναι ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ είτε ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν παραχωρηθεί για κάλυψη αναγκών της Εθνικής Άμυνας. 
Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταβίβαση στρατοπέδων στο ΤΑΙΠΕΔ.
Την ερώτηση είχαν καταθέσει οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Βαρεμένος, Ελένη Αυλωνίτου, Αγνή Καλογερή και Βασίλης Χατζηλάμπρου, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση απόφασης της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο στη θέση Κάλαθος Λίνδου στη Ρόδο και καταγγέλλοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμη και ενεργά στρατόπεδα που βρίσκονται στην παραμεθόριο με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να βρίσκεται προ τετελεσμένων.
«Τα Γενικά Επιτελεία ενημερώθηκαν από το ΦΕΚ»
Στο απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 16 Σεπτεμβρίου, γίνεται γνωστό ότι τον περασμένο Απρίλιο η Διϋπουργική Επιτροπή είχε λάβει απόφαση για τη μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακινήτου κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου εμβαδού 1.360.000 τμ στη θέση Θέρμη του νομού Θεσσαλονίκης χαρακτηριζόμενο ως στρατιωτικό αεροδρόμιο. Η απόφαση αυτή περιήλθε σε γνώση του ΓΕΑ «με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ και κατόπιν αυτού άμεσα το ΥΠΕΘΑ απέστειλε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης». Στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών (Γραφείο Υπουργού) διαβίβασε στο ΓΕΑ έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας το οποίο επιβεβαιώνει τη μεταβίβαση 1.360 στρεμμάτων του αεροδρομίου ΣΕΔΕΣ στο ΤΑΙΠΕΔ και παράλληλα ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον Ν. 3986/2011 τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορούν να αναμεταβιβαστούν στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο.
«Σε κάθε περίπτωση τα Γενικά Επιτελεία δεν είχαν, ούτε και έχουν μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών, για την παραχώρηση των υπόψη ακινήτων», κάνει γνωστό ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ενημερώνει ότι «ο έλεγχος όλων των ακινήτων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προς αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκεται σε εξέλιξη με μέριμνα του ΤΕΘΑ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ακίνητα ιδιοκτησίας του, ή παραχωρημένα από το υπουργείο Οικονομικών για χρήση από το ΥΠΕΘΑ». Ωστόσο «ο υπόψη έλεγχος καθίσταται δυσχερής καθόσον ο Αριθμός Βιβλίου Καταγραφής που αναφέρεται ως ταυτότητα του εκάστοτε ακινήτου, χρησιμοποιείται μόνο από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ αντίστοιχα το ΤΕΘΑ χρησιμοποιεί τον Αριθμό Κτηματολογίου ο οποίος δεν σχετίζεται με τον Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής».
Επιστολές σε ΤΑΙΠΕΔ και υπουργό Οικονομικών
«Προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά το ΥΠΕΘΑ δια του ΓΕΣ έχει ήδη αποστείλει επιστολές, από την 18η Αυγούστου 2014, προς το ΤΑΙΠΕΔ με κοινοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, για τα ακίνητα που έχει διαπιστωθεί ότι ενώ ανήκουν ιδιοκτησιακά στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν παραχωρηθεί στο ΥΠΕΘΑ και χρησιμοποιούνται σήμερα ως ενεργά στρατόπεδα, ενώ αιτείται από το ΤΑΙΠΕΔ την απαλοιφή τους από τον πίνακα των προς αξιοποίηση ακινήτων του χαρτοφυλακίου του», υπογραμμίζει ο υφυπουργός και ενημερώνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει παράλληλα ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών «στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Φορέων του Δημοσίου και δη Υπουργείου, να μεριμνήσει για τη διαγραφή των υπόψη ακινήτων από τον πίνακα ακινήτων (ΦΕΚ 1020/Β/25 Απρ. 13)».
«Απαιτείται σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΘΑ»
«Προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων, επισημάνθηκε ότι εφεξής θα πρέπει να λαμβάνεται η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις περιπτώσεις μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ, όχι μόνο των ακινήτων ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ αλλά και των ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν παραχωρηθεί για την κάλυψη αναγκών Εθνικής Άμυνας», αναφέρει επίσης ο κ. Λαμπρόπουλος και εκτιμά ότι εφ΄ όσον το υπουργείο Οικονομικών υλοποιήσει τα αναφερόμενα δεν θα υπάρξει πρόβλημα πλέον.
Στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ μονάδα υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας
Ως προς το στρατόπεδο στη Ρόδο, με άλλο έγγραφό του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κάνει γνωστό ότι και στην περίπτωση αυτή το ΓΕΣ και το υπουργείο δεν είχαν λάβει επίσημη ενημέρωση και γι΄ αυτό απέστειλαν επιστολή στο ΤΑΙΠΕΔ με κοινοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών στην οποία επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ενεργό και εντάσσεται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Στρατού Ξηράς και στα εν ισχύ αμυντικά σχέδια και ότι εντός αυτού στεγάζεται Μονάδα υψίστης επιχειρησιακής ετοιμότητας. Με την επιστολή το υπουργείο και ΓΕΣ ζητούν την απαλοιφή από τον πίνακα των προς αξιοποίηση ακινήτων του χαρτοφυλακίου του, του συνόλου της έκτασης του υπόψη ακινήτου και ζητούν επίσης στο εξής να λαμβάνεται υπόψη η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
«Να προστατευθεί η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων από τη μνημονιακή λαίλαπα κατά του δημόσιου πλούτου», έχουν τονίσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ζητούν να αναζητηθούν ευθύνες για το γεγονός ότι περιλήφθηκαν στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ στρατόπεδα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 2:01 pm


Κορινθιακός: Πάνω από 90 σεισμοί το τελευταίο τριήμερο

«Δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο για τον Κορινθιακό κόλπο, η σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται από την περασμένη Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ναυπάκτου» δήλωσε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μαρία Σαχπάζη.
Σύμφωνα με την κ.Σαχπάζη, από την περασμένη Παρασκευή έχουν σημειωθεί στην συγκεκριμένη περιοχή περίπου 60 σεισμοί, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 3.45 τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Από εκείνη την ώρα έχουν επίσης καταγραφεί άλλοι περίπου 30 σεισμοί, μικρότερου όμως μεγέθους.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 1:51 pm


H Αγγελική Νικολούλη στο Public Καλαμάτας!

Η Αγγελική Νικολούλη σας περιμένει τη Δευτέρα στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στα Public Καλαμάτας, με το νέο της βιβλίο «Θάνατος με κόκκινα χείλη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
 Η πολυβραβευμένη συγγραφέας του best seller «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της που είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία.
 
Μια άγρια νύχτα του χειμώνα, σ’ ένα ερημικό ορεινό χωριό, μια νεαρή γυναίκα διαπράττει αποτρόπαιο έγκλημα.
Με δαιμονικό σχέδιο καλύπτει το φόνο και μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Μια αληθινή περιπέτεια που ξεπερνά τη φαντασία με τους παίκτες να εναλλάσσονται σε ένα παιχνίδι θανάτου όπου όλα είναι ανοιχτά. Μια αγωνιώδης αναζήτηση, με καλοστημένες παγίδες και ανατροπές που κόβουν την ανάσα. Μια ομίχλη μυστηρίου που πυκνώνει συνεχώς γύρω από ατιμώρητα εγκλήματα. 


Λίγα λόγια για την Αγγελική Νικολούλη

Η Αγγελική Νικολούλη είναι δημοσιογράφος-ερευνήτρια και έχει εργαστεί στην τηλεόραση, στις εφημερίδες (Απογευματινή, Ελεύθερος Τύπος, Έθνος κ.ά.) και στα περιοδικά (Εικόνες, Επίκαιρα). 
Είναι η πρώτη γυναίκα αστυνομικός ρεπόρτερ στην Ελλάδα. Μεγάλες επιτυχίες της ήταν: η αποκάλυψη της δράσης του "δράκου" Κυριάκου Παπαχρόνη· η συμβολή της στον εντοπισμό και στη σύλληψη του "δράκου" των νοτίων και βορείων προαστίων Σπύρου Μπέσκου· η αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών με θύματα πολιτικούς και παράγοντες της χώρας που γίνονταν στην ΕΥΠ και η κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων. 
Τα σύνορα της χώρας πέρασαν οι αποκαλύψεις της για κατασκοπεία, αεροπειρατεία και τρομοκρατία. Έχει συμβάλει σημαντικά στην εξιχνίαση δεκαοκτώ δολοφονιών. Συνεργάζεται με έξι χώρες, που έχουν κάνει εκτενή αφιερώματα στην εκπομπή της. 
Οι Ιάπωνες επέλεξαν από σαράντα χώρες το "Φως στο Τούνελ" ως μια ξεχωριστή εκπομπή με κοινωνική προσφορά. Για την εκπομπή αυτή η Αγγελική Νικολούλη έχει τιμηθεί με είκοσι δύο βραβεία από κοινωνικούς φορείς, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Η πολύχρονη, καθημερινή επαφή της με το κέντρο της Άμεσης Δράσης, το γνωστό "100", της έδωσε, πέρα από τις σοβαρές ειδήσεις, πιπεράτες ιστορίες, που τις ζωντάνεψε με χιούμορ στην προσωπική στήλη που διατηρούσε στον "Ελεύθερο Τύπο". Ο Αλέκος Σακελάριος τη βοήθησε να τις μεταφέρει το 1990 σε ένα χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο "Τα πιπεράτα του 100".Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.


Είσοδος: Ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 1:23 pm


ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Το χειμερινό ωράριο των πρατηρίων υγρών καυσίμων !

Με την υπ. αριθμ.Φπρατ/3838/19-9-2014 Απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με θέμα: 
«Εκ περιτροπής διανυκτέρευση για τις καθημερινές, Κυριακές και αργίες, καθώς και  εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία κατά τις Κυριακές και αργίες των πρατηρίων πώλησης υγρών καυσίμων Ν. Μεσσηνίας, κατά τη χειμερινή περίοδο από 1-10-2014 έως 30-4-2015, καθορίζεται η λειτουργία αυτών, όπως οι συνημμένες καταστάσεις, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εν λόγω απόφασης,  σύμφωνα και με την εισήγηση του Σωματείου Βενζινοπωλών Ν. Μεσσηνίας « Ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ», ως εξής:
 1. Η εκ περιτροπής διανυκτέρευση πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις Κυριακές και αργίες  θα διαρκεί κατά τη χειμερινή περίοδο (από 1η Οκτωβρίου έως και 30 Απριλίου) από ώρα 9:00 μ.μ. έως και 6:00 π.μ. της επομένης σύμφωνα με το άρθρο 37,παρ.2 εδάφιο ββ του Ν.4062/2012.
 2. Τα ανωτέρω πρατήρια θα καλύπτουν ποσοστό 10% του συνόλου των πρατηρίων του Ν. Μεσσηνίας, λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της πληθυσμιακής κάλυψης του συνόλου του Ν. Μεσσηνίας.
 3. Η εκ περιτροπής ημερήσια λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων κατά τις Κυριακές και αργίες θα διαρκεί κατά τη χειμερινή περίοδο από ώρα: 06:00 π.μ μέχρι 9:00 μ.μ. 
 4. Τα ανωτέρω πρατήρια θα καλύπτουν ποσοστό 25% του συνόλου των πρατηρίων του Ν. Μεσσηνίας, λαμβάνοντας υπόψη την εξασφάλιση της πληθυσμιακής κάλυψης του Ν.Μεσσηνίας.
 5. Οι παραβάτες της παρούσης τιμωρούνται σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 37 του Ν.4062/2012.
 6. Οι πρατηριούχοι υποχρεούνται να αναρτήσουν, με δική τους ευθύνη, τις καταστάσεις διανυκτερεύσεων και ημερήσιας λειτουργίας κατά τις Κυριακές και αργίες σε εμφανές μέρος των πρατηρίων τους.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 12:49 pm


48χρονος παντρεύτηκε 70χρονη και της "έφαγε" όλη την περιουσία

Μία απίστευτη υπόθεση οικονομικής εκμετάλλευσης αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε χωριό της Χαλκίδας και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία 

Η τεράστια περιουσία που διέθετε η 70χρονη, ήταν το λαχείο που κυνήγησε ο 48χρονος Χαλκιδέος, ο οποίος παντρεύτηκε την ηλικιωμένη στο Δημαρχείο και στην συνέχεια έβαλε σε εφαρμογή το ύπουλο σχέδιο του.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν πέντε μήνες στο Βασιλικό και από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς της ηλικιωμένης είχαν αντίρρηση για αυτή την σχέση, διαισθανόμενοι προφανώς την σκοπιμότητα από την πλευρά του φερόμενου δράστη.

Η 70χρονη επέμεινε και μάλιστα τον παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο, ο οποίος κατέληξε σε εφιάλτη...

Όπως καταγγέλουν οι συγγενείς στο eviazoom.gr, ο 48χρονος άρπαξε μεγάλο χρηματικό ποσό και μεταβίβασε στο όνομα του, τρία οικόπεδα και δύο σπίτια, ενώ στην συνέχεια εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητο που του είχε κάνει δώρο η ηλικιωμένη.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα και είναι θέμα ωρών να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του 48χρονου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 12:42 pm


Απεργία στο Δημόσιο την Τρίτη

Ρολά κατεβάζει αύριο Τρίτη ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, που προκηρύχθηκε ως απάντηση σε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε «παράνομη και καταχρηστική» η απεργία - αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε και νέα αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. 
Η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση πως «συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο».

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 11:15 am


Νοσοκόμα βίασε ασθενή και απολύθηκε από το νοσοκομείο

Μία 33χρονη νοσοκόμα από το Ιλινόις των ΗΠΑ, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση αφού εξανάγκασε έναν 60χρονο να κάνει σεξ μαζί της και ενώ ήταν στην αναμονή για επέμβαση μεταμόσχευσης της καρδιάς. 
Το θύμα και η σύζυγος του έκαναν μήνυση στο νοσοκομείο και ζητούν αποζημίωση της τάξης των 200.000 δολαρίων.
 Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η νεαρή νοσοκόμα μπήκε στο δωμάτιο του ασθενή και άρχισε να τον χαϊδεύει ενώ εκείνος περίμενε να μπει στο χειρουργείο.
Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο άντρας ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων τη δεδομένη στιγμή και δεν μπορούσε να αντισταθεί.
Το νοσοκομείο γνώριζε ότι η νοσοκόμα είχε «κακούς σκοπούς» και με άλλους ασθενείς αλλά δεν την είχαν υπό στενή... παρακολούθηση.
Τελικά η 33χρονη απολύθηκε γιατί «ξεπέρασε την επαγγελματική σχέση της με ασθενή» όπως ανέφερε η ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2014 | 10:38 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: