1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Πυλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Πυλος και εμείς θα το προσθέσουμε.

Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2015 | 3:40 pm


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Τατούλη: Μαζέψτε τα σκουπίδια από την Τρίπολη εδώ και τώρα!


Τατούλης: Μαζέψτε τα σκουπίδια από την Τρίπολη εδώ και τώρα!

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών της Τρίπολης, με γραπτή δήλωσή του, καλεί τη δημοτική Αρχή της πόλης «να μαζέψει τα σκουπίδια εδώ και τώρα».
Στην δήλωσή του, ο περιφερειάρχης επισημαίνει: «Τελείωσαν τα ψέματα. Η δημοτική Αρχή να μαζέψει τα σκουπίδια εδώ και τώρα. Αν οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να βρουν λύση να ομολογήσουν ευθέως την αδυναμία τους και να εξουσιοδοτήσουν άλλο φορέα».
Ο κ. Τατούλης προσθέτει: «Οι πολίτες της Τρίπολης πληρώνουν κάθε μήνα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη για τον συγκεκριμένο σκοπό και δεν επιτρέπεται ο δήμος να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, προξενούνται ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον και δυσφημείται η πόλη».

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2015 | 3:34 pm


ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 60 ΕΤΩΝ- Εφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης


Εφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 60 ετών ο διακεκριμένος σεισμολόγος Γιώργος Σταυρακάκης, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 28/2/2015 και ώρα 11:00 π.μ. στο κοιμητήριο Μελισσίων.
Ο Γιώργος Σταυρακάκης γεννήθηκε το 1954 στην Ιεράπετρα Κρήτης. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών το 1978, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Γεωφυσική από το Πανεπιστήμιο Münster, Γερμανία (1981), Τεχνικής Σεισμολογίας από το Πανεπιστήμιο Tsukuba, Ιαπωνία (1985), ενώ έκανε διδακτορικό στη Σεισμολογία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1986).
Είχε διατελέσει ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (1989-1994) και στη συνέχεια Διευθυντής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (1995-2008).
Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (1992-1999). Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (1997-2005)
Αναπληρωματικό μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών και Ερευνών Βαθείας Θαλάσσης και Αστροσωματιδιακής Φυσικής Νετρίνων - Νέστωρ (1998-2000)
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (1999-2000). Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Πρόγνωσης Σεισμών και Αντισεισμικής Προστασίας (1999-2000). Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου και της σεισμικής διακινδύνευσης (2002-2005 και Ιανουάριος 2009-Ιούνιος 2009)
Επιπλέον, είχε συμμετάσχει και συντονίσει μεγάλα ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα και έχει προωθήσει σημαντικές συνεργασίες μεταξύ Ερευνητικών Ευρωπαϊκών Ινστιτούτων σε θέματα γεωδυναμικής έρευνας, ενώ έχει υπάρξει μέλος πολλών επιστημονικών επιτροπών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ήταν παντρεμένος και είχε δύο γιους.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2015 | 3:27 pm


ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΛΟΓΩ... ΟΤΕ

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ !

Αγαπητοί αναγνώστες ζητάμε συγνώμη για το κενό ενημέρωσης το οποίο οφείλεται σε βλάβη στο δίκτυο Internet του οποίου είμαστε συνδρομητές.
Λυπούμεθα αλλά η ενημέρωση της σελίδας θα επανέλθει όταν οι τεχνικοί του ΟΤΕ  θα αποκαταστήσουν την βλάβη στο δίκτυο μας

Newsmessinia

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2015 | 3:25 pm


ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ - Ryanair: Αθήνα - Ρώμη από 14,99 ευρώ


Ryanair: Αθήνα - Ρώμη από 14,99 ευρώ

Η Ryanair προσκαλεί σήμερα, 27 Φεβρουαρίου, όλους τους επιβάτες της να κλείσουν τα εισιτήριά τους για ένα ταξίδι από Αθήνα προς Ρώμη από 14,99 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η προσφορά ισχύει για κρατήσεις εισιτηρίων μέχρι την Παρασκευή 6 Μαρτίου και θα αφορά πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο του 2015.
Ο John Alborante, διευθυντής marketing και πωλήσεων της Ryanair για την Ελλάδα, δήλωσε:
«Η Ryanair απελευθερώνει ναύλους προς κράτηση από 14,99 ευρώ προς μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ιταλίας, καθιστώντας ένα ταξίδι προς την Ρώμη ως την ιδανική επιλογή για μια απόδραση. Οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν ήδη την Ryanair λόγο των χαμηλών ναύλων της, έκτακτη εξυπηρέτηση και μεγάλη ποικιλία δρομολογίων. Τώρα μπορούνε να κλείσουνε τα εισιτήρια τους μέσω της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας και νέας μας εφαρμογής. Μπορούνε επίσης να μεταφέρουνε δεύτερη δωρεάν χειραποσκευή μικρού μεγέθους, να επωφεληθούν από τις αριθμημένες θέσεις και από τις νέες μας υπηρεσίες Family Extra και Business Plus, και να χρησιμοποιήσουνε τις προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές τους καθ' όλη την διάρκεια της πτήσης τους, καθώς η Ryanair εξακολουθεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από απλά τις χαμηλότερες τιμές».

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2015 | 3:24 pm


Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 27 Φεβρουαρίου 1944. Φτάνουν στην Καλαμάτα τρόφιμα του Ερυθρού Σταυρού

Σαν σήμερα, στις 27 Φεβρουαρίου 1944, ο ελεγχόμενος από τους κατακτητές τοπικός τύπος, πληροφορεί τους κατοίκους της Καλαμάτας που λιμοκτονούσαν ότι ήρθαν στην Καλαμάτα δυο αυτοκίνητα του Ερυθρού Σταυρού με αλεύρια για τον πληθυσμό της πόλης. 
Το δημοσίευμα αναφέρει: 
«Χθες αφίχθησαν δυο ακόμη αυτοκίνητα του Ερυθρού Σταυρού με άλευρα και άλλα τρόφιμα προοριζόμενα δια τας ανάγκας του πληθυσμού της πόλεώς μας. Ούτω εις τας αποθήκας της Αγροτικής Τραπέζης έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τας 10 χιλιάδας οκάδας αλεύρων. 
Επειδή η ποσότης αυτή δεν επαρκεί δια μιαν διανομήν εις το κοινόν, η τοπική επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού αναμένει την άφιξιν τουλάχιστον τριών ακόμη αυτοκινήτων με άλευρα προκεμένου να προβή εις διανομήν ημίσειας οκάς κατ΄ άτομον….».

Ο Βουφραδιώτης

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2015 | 12:05 am


Πόσο κόστισε στη χώρα η... σύντομη επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ;

Ένα καίριο ζήτημα θέτει  μέσω του Facebook ο Στέφανος Μάνος, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «αριστερή» νομιμοποίηση του e-mail Χαρδούβελη.

Ο κ. Μάνος σημειώνει:
Οι αγορές αποτίμησαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ως προάγγελμα διάλυσης. Επικράτησε αβεβαιότητα. Το email Βαρουφάκη ακύρωσε το πρόγραμμα.
Η αβεβαιότητα είχε τεράστιο κόστος. Καταθέσεις έφυγαν, τα έσοδα πλήγηκαν, απολύσεις έγιναν, επενδύσεις ματαιώθηκαν, αξίες χάθηκαν. Κάποιος πρέπει να ΜΕΤΡΗΣΕΙ τη ζημιά. Το ΚΕΠΕ, το ΙΟΒΕ; 
Για να συνειδητοποιήσουμε τη ζημιά που προκαλούν εξωπραγματικές υποσχέσεις.
Μοναδική δυνατότητα εξιλέωσης του κ. Τσίπρα για τη ζημιά που προκάλεσε η καταιγιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων του email Βαρουφάκη.
Μιας και είναι μάλλον απίθανο να μετρηθεί το εύρος της ζημιάς που προκάλεσε στη χώρα η πενταετής παρέλαση του αντιμνημονιακού τσίρκου, ας μετρηθεί τουλάχιστον το κόστος του χάους των τελευταίων εβδομάδων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 9:52 pm


ΣΟΚ από ΔΝΤ: Πιστωτικό γεγονός αν δεν πληρώσετε τη δόση!


Σοκ από ΔΝΤ: Πιστωτικό γεγονός αν δεν πληρώσετε τη δόση!

Νέο σοκ στην ελληνική κυβέρνηση προκαλούν οι πληροφορίες ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βάζει «θηλειά» στην οικονομία.
Πηγές του ΔΝΤ άφησαν να εννοηθεί ότι εφόσον η Ελλάδα προχωρήσει σε αναβολή της δόσης χωρίς συνεννόηση με την Ουάσινγκτον και τους δανειστές τότε είναι πιθανό να προκληθεί πιστωτικό γεγονός.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega, Μιχάλης Ιγνατίου, ακόμα κι αν υποβάλλει σχετικό αίτημα δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτό και είναι πιθανό να ζητηθεί η υπογραφή ενός τρίτου Μνημονίου.
Την Τετάρτη το βράδυ έγινε έκτακτη σύσκεψη στο Ταμείο για την Ελλάδα με τα στελέχη του ΔΝΤ να μην κρύβουν την καχυποψία τους για τις κινήσεις της Αθήνας, θεωρώντας ότι μπορεί να είναι και μπλόφα.
Πάντως ο Πολ Τόμσεν υπογράμμισε ότι μπορεί η Αθήνα να ονομάσει όπως θέλει τη νέα συμφωνία, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει Μνημόνιο, καθώς η Ευρώπη απαιτεί τον έλεγχο των μέτρων και γι' αυτό όλα πρέπει να είναι γραμμένα αναλυτικά.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 9:47 pm


Καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα αντιεξουσιαστών


Σημαντικές καταστροφές σε βιτρίνες καταστημάτων και σε στάσεις λεωφορείων προκάλεσαν ομάδες αντιεξουσιαστών, μετά την πορεία που διοργανώθηκε κατά της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των νεαρών κινούνταν προς την αντικυβερνητική πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, ωστόσο, δεν ενσωματώθηκαν ποτέ στη συγκέντρωση.
Αποχωρώντας, έσπασαν στάσεις λεωφορείων, τηλεφωνικούς θαλάμους, ενώ προκάλεσαν ζημιές στις τζαμαρίες ενός ζαχαροπλαστείου και δύο κοσμηματοπωλείων.
Υπάρχουν επίσης πολλά σπασμένα παρμπρίζ αυτοκινήτων ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων όπου έχουν ανάψει φωτιές.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 8:50 pm


Θέλει δικό της κανάλι η Γιάννα

Ενδιαφέρεται για αγορά τηλεοπτικής συχνότητας 

Πρόθεση να αποκτήσει τηλεοπτική συχνότητα έχει σύμφωνα με πληροφορίες η Γιάννα Αγγελοπούλου με αφορμή τις εξαγγελίες περι νέων αδειοδοτήσεων.
Η ίδια μάλιστα σύμφωνα με το aixmi.gr έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της σε στελέχη της κυβερνώσας παράταξης ...
Πάντως η μάχη αναμένεται να έχει ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με το κυβερνηστικό σχέδιο στο διαγωνισμό προτεραιότητα αναμένεται να έχουν οι νυν ιδιοκτήτες χωρίς να αποκλείονται οι νέοι αγοραστές.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 8:45 pm


Καταδικάστηκε η ... μεθυσμένη από έρωτα που έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο του φίλου της !

Ισχυρίστηκε ότι ήταν μεθυσμένη και δε θυμόταν τις πράξεις της ...
Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο  ηρακλείου Κρήτης στην 28χρονη ερωτοχτυπημένη που δεν δίστασε να βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του πρώην συντρόφου της γιατί της ζήτησε να χωρίσουν !
Στην απολογία της στο δικαστήριο η ίδια ανέφερε ότι μάλωσε με το σύντροφο της βγήκε και ήπιε και δε θυμάται τι έγινε. Η ίδια παραδέχτηκε ότι έβαλε φωτιά ωστόσο πήρε την πυροσβεστική για να την προλάβει. Από την πλευρά την η εισαγγελέας ανέφερε ότι η 28χρονη ήταν τόσο μεθυσμένη που δε θυμόταν τις πράξεις της ωστόσο θυμήθηκε να πάρει την πυροσβεστική ...
 Από την πλευρά του ο 34χρονος πρώην σύντροφος της νεαρής ανέφερε ότι η κατηγορούμενη με την οποία είχε σχέση 2,5 χρόνια παραδέχτηκε την πράξη της. Ο ίδιος ανέφερε ότι η 28χρονη τον πήρε τηλέφωνο δυο φορές την πρώτη για να του πει ότι έσπασε τα τζάμια του ΙΧ του και τη δεύτερη για να του πει ότι το έκαψε... Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ούτως ή άλλως το αυτοκίνητο ήταν παλιό...
Η 28χρονη κοπέλα κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς που έγινε με φωτιά. Υπενθυμίζεται ότι από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο όχημα,  χωρίς ευτυχώς να πάρει διαστάσεις, χάριν στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 8:40 pm


Νέο δάνειο 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με... τρίτο Μνημόνιο!


Νέο δάνειο 30 δισ. ευρώ στην Ελλάδα με... τρίτο Μνημόνιο!

Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί ένα νέο δάνειο ύψους άνω των 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εν λόγω αξιωματούχος, οι πιστωτές συζητούσαν την πιθανότητα να υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης πριν ακόμη διεξαχθούν εκλογές.
Υπήρχε «συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ των πιστωτών, από τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε χρειαστεί ένα τρίτο δάνειο» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο εν λόγω αξιωματούχος δηλώνει πως είναι πιθανό ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.
Παράλληλα, τονίζει ότι η συμφωνία του Eurogroup μπορεί να αλλάξει, ενώ κάνει λόγο για πολλούς στο Eurogroup που δεν πείσθηκαν από τις δεσμεύσεις της Αθήνας.
Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει πως στο επόμενο διάστημα των τεσσάρων μηνών δεν θα υπάρξουν συζητήσεις περί ελάφρυνσης.
Τα σενάρια για τρίτο Μνημόνιο διακινούνται και από το Βερολίνο και ήδη χθες διέρρευσαν φήμες για χρηματοδοτική ανάγκη ύψους 20 δισ. ευρώ το καλοκαίρι.
Σήμερα, ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών, Κάρστεν Σνάιντερ, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε σίγουρος για τρίτο πακέτο.
«Το αποφασιστικό ερώτημα θα τεθεί πριν το καλοκαίρι: Αν η Ελλάδα είναι να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να της δοθεί ένα τρίτο πακέτο ύψους λίγων δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ» δήλωσε ο Σνάιντερ για να προσθέσει ότι «μια χρηματοδότηση των υπό λήξη χρεών της μέσω δανείων από τις αγορές αποτελεί αυταπάτη».

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 8:24 pm


Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια κι ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Δυτική Μάνη

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Καλαμάτας δεκαεπτά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε σπίτια, ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Δυτικής Μάνης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, που αφορούσε εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας τον περασμένο Αύγουστο η οποία διέπραττε συστηματικά κλοπές σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και σπίτια στη Μεσσηνία, στη Λακωνία και στη Φωκίδα, προέκυψε ότι τα μέλη της ενέχονται στη διάπραξη και των διαρρήξεων και κλοπών στη Δυτική Μάνη.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα από 6 Μαΐου έως και 10 Αυγούστου του 2014, είχαν διαπράξει επιπλέον δεκαεπτά διαρρήξεις και κλοπές σε δύο σπίτια στο Νεοχώριο Μεσσηνίας, έξι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή της Στούπας, πέντε σε ενοικιαζόμενες κατοικίες στον Άγιο Δημήτριο Μεσσηνίας, τρεις σε ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας και μία σε ενοικιαζόμενη κατοικία στην Πλάτσα Μεσσηνίας.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Επιπλέον, έπειτα από συστηματική αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην εγκληματική ομάδα, που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, ακόμη ενός 34χρονου Αλβανού, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 8:22 pm


Με την ματιά του ΚΥΡ

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 8:19 pm


Επιστολή διαμαρτυρίας από την ΚΕΔΕ στον Πρωθυπουργό και την Περιφερειάρχη Αττικής για την αντιθεσμική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου

Σε δημόσια καταγγελία κάθε εκβιαστικής συμπεριφοράς σε βάρος αιρετών του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης προχωρεί η ΚΕΔΕ με ψήφισμα που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της.
Το ψήφισμα εκδόθηκε μετά τις δημόσιες αναφορές από δημάρχους του Βορείου Τομέα Αττικής, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τους ασκήθηκαν εκβιαστικές πιέσεις και απειλές από τον αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοπραξία με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια, και όχι σε κοινοπραξία Δήμων, με σκοπό την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτισμού που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης προχώρησε δημόσια σε απαξιωτικές αναφορές για τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού , όπως π.χ. « το πάρτι για τους Δημάρχους τελείωσε», «οι Δήμαρχοι νοιάζονται για την κουτάλα». 

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ καλεί με ψήφισμά του την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να ανακαλέσει στην τάξη τον αντιπεριφερειάρχη της.

Τέλος το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συμφώνησε να σταλεί σχετική επιστολή στον Πρωθυπουργό και στην Περιφερειάρχη Αττικής, μέσω της οποία θα τους ζητεί να πάρουν θέση.

Ακολουθεί το ψήφισμα

H  Κ.Ε.Δ.Ε. αφού έλαβε γνώση

Α) των δημόσιων αναφορών, μέσω συνέντευξης τύπου που δόθηκε,  των Δημάρχων Λυκόβρυσης- Πεύκης, Παπάγου - Χολαργού και Μεταμόρφωσης, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τους ασκήθηκαν εκβιαστικές πιέσεις κι απειλές από τον αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοπραξία με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια, κι όχι σε κοινοπραξία Δήμων, με σκοπό την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτισμού που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Β) το περιεχόμενο συνεντεύξεων και δημόσιων δηλώσεων για το περιεχόμενο των καταγγελιών από τον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Καραμέρο, όπου γίνονται απαξιωτικές αναφορές για τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού , όπως π.χ. « το πάρτι για τους Δημάρχους τελείωσε», «οι Δήμαρχοι νοιάζονται για την κουτάλα», κλπ.


Λαμβάνει την απόφαση

·        Να καταγγείλει δημόσια κάθε εκβιαστική συμπεριφορά σε βάρος αιρετών του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης, από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

·        Να εκφράσει δημόσια την αποφασιστικότητά της να μην επιτρέψει σε κανέναν να  αμφισβητήσει το δικαίωμα και τη δυνατότητα της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να διαχειρίζεται αυτόνομα και με διαφάνεια τα κονδύλια που αφορούν έργα και δράσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Είτε αυτά προέρχονται από το ΕΣΠΑ, είτε από άλλα ευρωπαϊκά ταμεία ή εθνικά προγράμματα. Δηλώνουμε ότι δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να διεκδικούμε και να διαχειριζόμαστε οι ίδιοι, κι όχι μέσω μεσαζόντων, τα χρήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες.

·        Να εκφράσει για μια ακόμη φορά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο τη βούληση των ΟΤΑ Α’ Βαθμού να είναι αυτοί που θα διαχειριστούν τα προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αφού διαθέτουν τις δομές, το προσωπικό , την γνώση των τοπικών αναγκών και την εμπειρία ώστε τα χρήματα αυτά να αξιοποιηθούν άμεσα κι αποτελεσματικά . 

·        Να ζητήσει από την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να ανακαλέσει στην τάξη τον αντιπεριφερειάρχή της, καθώς και να δηλώσει δημόσια ότι η κατανομή των κονδυλίων του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής προς τους Δήμους θα γίνει με κριτήρια αντικειμενικά, κι όχι με κριτήριο το αν θα συμμορφώνονται με τις υποδείξεις εκπροσώπων της Περιφέρειας.

Εκφράζουμε δημόσια τη βούλησή μας ως Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού να συνεργαστούμε με κάθε θεσμικό φορέα στη βάση της ειλικρίνειας, της συναίνεσης και της εξυπηρέτησης του αμοιβαίου συμφέροντος , προς όφελος των πολιτών και της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 8:16 pm


Εμείς, οι προδότες....

Πέντε χρόνια… Για πέντε χρόνια εμείς ήμασταν οι προδότες. Οι νεοφιλελεύθεροι γερμανοτσολιάδες που γουστάραμε ο λαός να πεινάει. Να χάνουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους, να μένουν στο δρόμο, να αυτοκτονούν.
Εμείς ήμασταν οι νενέκοι που σκύψαμε το κεφάλι στους κακούς Ευρωπαίους. 
Που υιοθετήσαμε το σκοτεινό σχέδιο της «Νέας Τάξης» εναντίον του υπέροχου και αδούλωτου ελληνικού λαού. Γιατί τα κάναμε όλα αυτά; Μα επειδή μισούμε και το λαό και την Ελλάδα! Πέρα φυσικά από τα οικονομικά οφέλη που αποκομίσαμε από όλο αυτό το αλισβερίσι με τους ξένους.
Αυτοί ήταν οι αγαπησιάρηδες. Τον αγαπούσαν το λαό, τον πονούσαν τον Έλληνα. Του έταζαν αυξήσεις μισθών, εξαΰλωση φορολογίας, εξαφάνιση ανεργίας. Γιατί αυτοί διέθεταν τον άσο στο μανίκι. Έλεγαν πως θα
πήγαιναν στους Ευρωπαίους, θα τους κολλούσαν στον τοίχο και θα τους ανάγκαζαν να μαζέψουν τα μνημόνια και να βάλουν την ουρά στα σκέλια. Το χρέος; Ποιο χρέος; Αρχικά θα το έβγαζαν απεχθές και επαχθές. Θα δημιουργούσαν μια Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (όπως έκαναν στο Μεξικό μετά την πτώση του Μαξιμιλιανού) και θα το εξαφάνιζαν στο πι και φι. Στην πορεία έβαλαν λιγουλάκι νερό στο κρασί τους και ανακάλυψαν πως το χρέος δεν ήταν, λέει, βιώσιμο γι’ αυτό οι Ευρωπαίοι θα μας το χάριζαν.
Εμείς τους λέγαμε πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Τους εκλιπαρούσαμε για συνεργασία, για συναίνεση. Αυτοί, όμως, ανένδοτοι. Συνέχιζαν να υπόσχονται και να τάζουν στον κόσμο. Με τα λεφτά των άλλων. Με λεφτά που δεν υπήρχαν καν. 
Για πέντε χρόνια εμείς καθυβριστήκαμε, στοχοποιηθήκαμε, δεχθήκαμε απειλές. Ορισμένοι μάλιστα προπηλακίστηκαν, έφαγαν και ξύλο. Όχι μόνο επώνυμοι αλλά και απλοί εργαζόμενοι. Από τους ελεγκτές και τους οδηγούς των ΜΜΜ έως τους εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.
Την ίδια στιγμή αυτοί πούλαγαν μούρη. Βλέπετε, αυτοί όχι απλώς αγαπούσαν το λαό, αυτοί ήταν ο λαός. Σε κάθε ευκαιρία ζητούσαν από τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους, να παραλύει το κράτος. Αν μέσα στην αναμπουμπούλα καιγόταν και κάνα μαγαζί δεν χάλαγε δα κι ο κόσμος. Ζητούσαν από τους φορολογουμένους να μην πληρώνουν, ακόμα και αν είχαν να πληρώσουν (άλλο αν τώρα παρακαλάνε ακόμα και αυτούς που δεν έχουν να είναι απολύτως συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις). Ο στόχος ήταν ένας: Να καταρρεύσει η οικονομία, να διαλυθεί η Ελλάδα για να πέσει ο ΓΑΠ, ο Παπαδήμος, οι «Σαμαροβενιζέλοι» Μας έλεγαν πως μόλις έρθουν τα πράγματα αυτοί θα έσκιζαν «με ένα νόμο και ένα άρθρο» τα μνημόνια και ως διά μαγείας θα επανέφεραν την Ελλάδα στο 2009.
Και στις 25 Ιανουαρίου ήρθαν στην εξουσία. Και ξεκίνησαν ένα show που φαιδροποίησε τη χώρα μας στα μάτια όλων των κατοίκων της Γης. Ένα show που κατέληξε σε μια άνευ όρου παράδοση και στη σιωπηλή παραδοχή πως «Ναι, δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Ναι, τόσο καιρό σας λέγαμε ψέματα». Στο ίδιο διάστημα έχωσαν στην κυβέρνηση ως ισότιμο εταίρο το φριχτό ακροδεξιό κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ μας φόρτωσαν για πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, άξιο εκπρόσωπο της δεξιάς νεοκαραμανλικής λαίλαπας που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία με την άθλια διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009.
Θα περίμενε κανείς μια συγγνώμη, μια αυτοκριτική. Τίποτα όμως αυτοί. Όλα καλά κι όλα ωραία. «Σκίσαμε τα μνημόνια» (που από δω και πέρα θα ονομάζονται αλλιώς), «εξαφανίσαμε την Τρόικα» (που από δω και πέρα θα ονομάζεται αλλιώς). Ακόμη και το –μέχρι πρότινος– ιερό τοτέμ της παράταξης, ο (έντιμος τουλάχιστον) Μανώλης Γλέζος, απαξιώθηκε επιδεικτικά από τους νέους κατοίκους του Μαξίμου. Μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να στηλιτεύσει την αποκρουστική ασυνέπεια των «συντρόφων» του.
Αλήθεια, όμως, φίλοι μου. Περιμένατε κάτι άλλο; Πού να την βρουν την τσίπα αυτοί; Μόνο Τσίπρα έχουν…

 ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ-http://www.athensvoice.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:32 pm


Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στον προαστιακό σιδηρόδρομο της Πάτρας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης σημειώθηκε στον προαστιακό σιδηρόδρομο, κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το καρναβάλι της Πάτρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περισσότεροι από 30.000 Πατρινοί και επισκέπτες όλων των ηλικιών προτίμησαν τον προαστιακό σιδηρόδρομο για να μετακινηθούν από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα, ενώ και όλη την προηγούμενη εβδομάδα η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πάντως φιλοδοξεί να αποκτήσει ακόμα περισσότερους ικανοποιημένους επιβάτες και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στην περιοχή της Αχαΐας, με περισσότερους σταθμούς και επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου, αφού, όπως αναφέρει, όσοι τον επιλέγουν στις μετακινήσεις τους μεταφέρονται γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια στον προορισμό τους. Παράλληλα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, καθώς συνδέει τα προάστια με το εμπορικό κέντρο.
Τέλος, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της εταιρείας, η επιβατική κίνηση που παρουσίασε ο προαστιακός Πάτρας το 2012 ανήλθε στους 1.340.000 επιβάτες, ενώ το 2013 μετακινήθηκαν 1.430.000. Η αυξητική τάση συνεχίστηκε και το 2014, όπου ο αριθμός των επιβατών έφτασε στους 1.600.000.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:26 pm


Σύλληψη γυναικολόγου για «φακελάκι»

Στη σύλληψη γυναικολόγου δημόσιου νοσοκομείου για «φακελάκι» προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία γυναίκας, σύμφωνα με την οποία ο 65χρονος γιατρός, απαίτησε από αυτήν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλλει σε γυναικολογική επέμβαση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, σήμερα Πέμπτη, η καταγγέλλουσα παρέδωσε στον γυναικολόγο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, κατά την έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, οι οποίοι στη συνέχεια συνέλαβαν τον 65χρονο γιατρό.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210–8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:25 pm


Στον Κτενιά την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 με τον Ορειβατικό Καλαμάτας

Ο Μάρτιος ξεκινά για τον ΕΟΣ Καλαμάτας με ανάβαση στο όρος Κτενιάς, που βρίσκεται στα σύνορα Αργολίδας και Αρκαδίας και ενώνεται βόρεια με το Αρτεμίσιο και νότια με το Παρθένιο όρος και τον Πάρνωνα.  
Η ανάβαση θα γίνει από τη Νεστάνη, στην οποία θα επιστρέψουν οι πεζοπόροι μέσω της θέσης Γουλά και της Μονής Γοργοεπηκόου.
Ώρες πορείας 7-8
Βαθμός δυσκολίας 5
Η αναχώρηση θα γίνει από τα γραφεία του Συλλόγου στις 7.00 το πρωί της Κυριακής.  
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, κάθε βράδυ μετά τις 21.00, τηλ. 27210 97733 και 6977 716580.
Δηλώσεις συμμετοχής, δανεισμός υλικών μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου 2015.
 

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:23 pm


Στην Καλαμάτα το περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας νοτιοδυτικής Ελλάδος Optimist και Laser 4.7

Με εκπροσώπους των ναυταθλητικών σωματείων Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» και Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας «Αίολος» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας το βράδυ της Τετάρτης 25 Φεβρουαρίου 2015, στο Δημαρχείο. 
Αντικείμενο της συζητήσεως υπήρξε η διοργάνωση στην Καλαμάτα του περιφερειακού πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας νοτιοδυτικής Ελλάδος για αθλητές 6 έως 17 ετών, με σκάφη Optimist και Laser 4.7, την οποία έχουν αναλάβει τα προαναφερθέντα σωματεία, ενώ οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Θα μετάσχουν αθλητές από την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. Οι διακρίσεις οδηγούν σε πρόκριση σε επόμενες αγωνιστικές διαδικασίες, από τις οποίες θα προκύψει η εθνική ομάδα.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν μεταξύ 20 και 25 Μαρτίου 2015, ενώ θα έλθουν στην Καλαμάτα περί τους 120 αθλητές και 80 συνοδοί. 
Ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει την τέλεση αυτών των αγώνων.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα διευκόλυνσης και υποστήριξης των ναυταθλητικών σωματείων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:20 pm


Το Costa Neoromantica και πάλι στην Καλαμάτα

Ακόμα μία φορά κατέπλευσε σήμερα, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 9.00, το κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica στο λιμένα Καλαμάτας.
Το κρουαζιερόπλοιο ήλθε από τη Νάπολη της Ιταλίας, ενώ απόψε στις 20.00 θα αποπλεύσει για το λιμάνι του Βόλου και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στον Πειραιά, από όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στη Μασσαλία.
Το σκάφος ήλθε στο λιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με 1.381 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και πλήρωμα αποτελούμενο από 612 άτομα, επικεφαλής του οποίου είναι Ιταλός πλοίαρχος. Οι επιβάτες είναι Γάλλοι, Ιταλοί, Γερμανοί, Ελβετοί, Ισπανοί, Ρώσοι κ.ά.
Τους τουρίστες υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας και τους προσέφερε χάρτες, κάρτες με αξιοθέατα της περιοχής που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Καλαμάτας και τοπικά προϊόντα, ενώ τους έδωσε και τουριστικές πληροφορίες. Οι περισσότεροι τουρίστες περιηγήθηκαν στην Καλαμάτα, ενώ ορισμένοι είδαν με ταξί την πόλη και τη γύρω περιοχή.
Επίσης, ορισμένοι επισκέπτες προτίμησαν εκδρομές, κυρίως στην Αρχαία Μεσσήνη, στη Μάνη, στο Μυστρά και στην Πύλο.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:17 pm


ΣΟΚΑΡΕΙ !!! Μάνα και γιος αυτοκτόνησαν επειδή τους έκοψαν την αναπηρική σύνταξη


Μάνα και γιος αυτοκτόνησαν επειδή τους έκοψαν την αναπηρική σύνταξη

Η απίστευτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες, στην πόλη της Χαλκίδας, όταν μία 63χρονη μητέρα βούτηξε στο κενό από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας μαζί με τον 27χρονο γιο της, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, εξακολουθεί να συγκλονίζει και σήμερα την τοπική κοινωνία (και όχι μόνο), αφού η 63χρονη άφησε πίσω της σημείωμα στο οποίο επιβεβαιώνει ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviazoom.gr, ο γολθοθάς της 63χρονης ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 όταν η επιτροπή του ΙΚΑ εξέτασε την περίπτωσή της και έκοψε την αναπηρική σύνταξη που έπαιρνε για λόγους υγείας.
Τα τρία τελευταία χρόνια αγωνίζονταν δικαστικά να την ανακτήσει, ωστόσο ήρθε αντιμέτωπη με μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση που την οδήγησε και στην απελπισία. Μαζί με τον 27χρονο Χρήστο, διέμεναν στην οδό Σαμαρτζή, όπου αδυνατούσαν να πληρώσουν το νοίκι του σπιτιού.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviazoom.gr, λίγη ώρα μετά την οικογενειακή τραγωδία, οι αστυνομικοί έψαξαν το σπίτι και βρήκαν ένα ιδιόχειρο σημειώμα της 63χρονης που προανήγγειλε την αυτοκτονία, εξαπολύοντας... μύδρους εναντίον του ΙΚΑ και της δικαιοσύνης.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:08 pm


Τρία χρόνια με αναστολή σε καθηγητή που έστελνε άσεμνα μηνύματα σε μαθήτριά του


Τρία χρόνια με αναστολή σε καθηγητή που έστελνε άσεμνα μηνύματα σε μαθήτριά του

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε την Τετάρτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 37χρονο εκπαιδευτικό ο οποίος κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα με το portal rodiaki.gr υπόθεση αφορά πονηρά μηνύματα τα οποία αντάλλαξε ο 37χρονος μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης με ανήλικη κοπέλα που το διάστημα εκείνο που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα ήταν και μαθήτρια του, ενώ πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η μαθήτρια στον διευθυντή του σχολείου.

Απολογούμενος, ο 37χρονος επεσήμανε πως στην τάξη της μαθήτριας έμπαινε μόνο μία φορά την εβδομάδα για μάθημα και πως την όποια επικοινωνία την έκοψε γρήγορα. Πρόσθεσε πως ήδη έχει πληρώσει για αυτή του την βλακώδη πράξη, ενώ και από την πλευρά του συνηγόρου του επισημάνθηκε πως δεν υπήρξαν ασελγείς προτάσεις από τον 37χρονο.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 37χρονο στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

  skai.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:06 pm


ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ - Η εφορία βάζει «χέρι» σε καταθέσεις, δάνεια και επενδύσεις

Η εφορία βάζει «χέρι» σε καταθέσεις, δάνεια και επενδύσεις - Ολη η περιουσία των Ελλήνων στο στόχαστρο των Ράμπο
Πρόσβαση όχι μόνο στα στοιχεία που αφορούν στις καταθέσεις των φορολογούμενων αλλά και τα δάνεια και τα χρηματιστηριακά προϊόντα αποκτούν οι ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΓΓΔΕ για το 2015, το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, που παρακολουθεί τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών επεκτείνεται και σε συναλλαγές δανειακών προϊόντων.
Ταυτόχρονα το περιουσιολόγιο στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο.
Το επιχειρησιακό σχέδιο για το 2015 με τους ελεγκτικούς και εισπρακτικούς στόχους έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με τους στόχους που θέτει η ΓΓΔΕ φέτος θα πρέπει να βεβαιωθούν έσοδα πάνω από 2,6 δισ. ευρώ από τον έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων, 1,04 δισ. ευρώ από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους και επιπλέον 700 εκατ. ευρώ από μερικούς φορολογικούς ελέγχους. Επίσης θα πρέπει να εισπραχθούν 1,7 δισ. ευρώ από παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη και το 25% των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με το σχέδιο θα γίνουν τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικές οχλήσεις στους φορολογούμενους με σκοπό τη συμμόρφωση τους και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., Φ.Ε. Φ.Π.-Ν.Π., κλπ) και την καταβολή των ληξιπροθέσμων οφειλών τους.
Η εφορία βάζει «χέρι» σε καταθέσεις, δάνεια και επενδύσεις - Ολη η περιουσία των Ελλήνων στο στόχαστρο των Ράμπο Στο σχέδιο υπάρχει πρόβλεψη για 40.000 τελωνειακούς ελέγχους, τουλάχιστον 2.000 ελέγχους φορολογίας κεφαλαίου, ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου από την ΥΕΔΔΕ από τις οποίες σαράντα να αφορούν απάτες στο ΦΠΑ, διενέργεια τουλάχιστον 5.000 φορολογικών ελέγχων από την ΥΕΔΕΕ, 400 πλήρων ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις και 500 μερικών ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις. Προγραμματίζονται 900 έλεγχοι φορολογουμένων μεγάλου πλούτου στους οποίους περιλαμβάνονται υποθέσεις με εμβάσματα offshore και γενικά φορολογούμενους που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για διάπραξη φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με το σχέδιο:
 • Οι εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Δ.Ο.Υ., Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. 34,3 δις ευρώ.
 • Εισπράξεις προ επιστροφών φόρων από Τελωνεία 12,4 δις ευρώ.
 • Εισπράξεις έναντι του «παλαιού» ληξιπροθέσμου χρέους Φορολογικής Διοίκησης 1,7 δις ευρώ (αύξηση 10% σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2014).
 • Εισπραξιμότητα έναντι του «αποτελεσματικού νέου» ληξιπροθέσμου χρέους Φορολογικής Διοίκησης, σε ποσοστό τουλάχιστον 25%.
 • Αύξηση της εισπραξιμότητας επί των συνολικών ληξιπροθέσμων οφειλών της Τελωνειακής Διοίκησης, κατά 5% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα στις 31/12/2014.
 • Εισπραξιμότητα επί των βεβαιούμενων προστίμων, πολλαπλών τελών, δασμών και φόρων από απλές τελωνειακές παραβάσεις και λαθρεμπόριο σε ποσοστό άνω του 10%.
 • Αύξηση των εισπράξεων από πωλήσεις οχημάτων και δικύκλων τα οποία εκποιούνται, κατά 5% σε σχέση με το 2014.
 • Αύξηση εσόδων από διαχείριση λοιπών ειδών (πλην οχημάτων & δικύκλων) κατά 5% σε σχέση με το 2014.
 • Αύξηση των χαρακτηρισμένων ως ανεπίδεκτων είσπραξης ληξιπροθέσμων οφειλών της Φορολογικής Διοίκησης, κατά 15% σε σχέση με τον στόχο του 2014 (3,45 δις €).
 • Βεβαίωση από πλήρεις φορολογικούς ελέγχους ποσού άνω του 1,04 δις € (εξαιρούνται οι υποθέσεις με χαμηλή ή μηδενική αναμενόμενη εισπραξιμότητα π.χ. ανύπαρκτοι/πτωχοί/εξαφανισμένοι φορολογούμενοι και υποθέσεις με πλαστά και εικονικά στοιχεία) (Αύξηση κατά 50% έναντι του επιτευχθέντος αποτελέσματος την 31/12/2014 )
 • Αύξηση της βεβαίωσης από μερικούς φορολογικούς ελέγχους, κατά 50% έναντι του επιτευχθέντος αποτελέσματος την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 700 εκ. €).
 • Μείωση του ποσοστού των υποθέσεων ελέγχου για τις οποίες ασκείται ενδικοφανής προσφυγή κατά 25% σε σχέση με το έτος 2014.
 • Εισπράξεις επί των βεβαιωθέντων τόσο από πλήρεις όσο και από μερικούς ελέγχους των Δ.Ο.Υ. ποσού άνω των 170 εκατ. Ευρώ (εισπραξιμότητα τουλάχιστον 10%)
 • Επαναξιολόγηση υφιστάμενων υποθέσεων Δ.Ο.Υ. με εντολές ελέγχου και υποβολή εισήγησης προτεραιοποίησης και αναμενόμενης απόδοσής τους στη Γεν. Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης μέχρι 13/03/2015.
 • Διενέργεια τουλάχιστον 2.000 ελέγχων φορολογίας κεφαλαίου
 • Διενέργεια ικανού αριθμού ελέγχων πρόληψης (μερικών επιτόπιων) από τις Δ.Ο.Υ. και την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή, η λαθρεμπορία και το παρεμπόριο.
 • Διενέργεια τουλάχιστον 15.000 ελέγχων πρόληψης από τις Δ.Ο.Υ. σε κλάδους ή επιχειρήσεις με υψηλή παραβατικότητα (πλήθος επιχειρήσεων με παράβαση ως προς το σύνολο των ελέγχων σε ποσοστό άνω του 25%).
 • Διενέργεια τουλάχιστον 5.000 προληπτικών ελέγχων από την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., με διαφορές προς καταλογισμό τουλάχιστον 1,5 εκ. ευρώ (από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.).
 • Έκδοση Πράξεων Επιβολής Προστίμων (Π.Ε.Π.), το αργότερο εντός τριών μηνών από τη διαπίστωση των παραβάσεων κατά τη διενέργεια ελέγχων πρόληψης, με σκοπό την καταπολέμηση της φοροαποφυγής και της λαθρεμπορίας. Ειδικά για τις εκκρεμείς υποθέσεις με διαπιστωμένη παράβαση μέχρι 31/10/2014, η σύνταξη έκθεσης και η έκδοση Π.Ε.Π. να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 13/03/2015.
 • Ολοκλήρωση τουλάχιστον 200 υποθέσεων έρευνας φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, από την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., από τις οποίες 40 να αφορούν απάτες στο Φ.Π.Α.
 • Αύξηση κατά 400% των εντοπιζόμενων διαφυγόντων εσόδων από τη διενέργεια ερευνών της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., σε σχέση με το 2014.
 • Διαπίστωση διαφορών προς καταλογισμό τουλάχιστον στο 80% των υποθέσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου που ερευνά η Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.
 • Βελτίωση κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου για στόχευση υποθέσεων ελέγχου και εξειδίκευση ανά κατηγορία ελεγχόμενων υποθέσεων, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας σε όλα τα είδη φορολογικού ελέγχου Γενική Δ/νση Φορολογικής Διοίκησης Κατάρτιση ετήσιου σχεδίου δράσης φορολογικών ελέγχων (ανά είδος, τύπο ελέγχου και ελεγκτική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών επιχειρησιακών προγραμμάτων που αφορούν ελέγχους ηλεκτρονικού εμπορίου, εξωχώριων εταιρειών, υποθέσεων ενδοομιλικής τιμολόγησης και έμμεσων μεθόδων ελέγχου) μέχρι 30/01/2015.
 • Προτεραιοποίηση εκκρεμών υποθέσεων ελέγχου, Ελεγκτικών Υπηρεσιών, και έκδοση σχετικών οδηγιών προς αυτές, προς επίτευξη των στόχων τους. Ανάληψη ενεργειών και πρωτοβουλιών για την αποφυγή κινδύνου παραγραφής υποθέσεων. Δ/νση Ελέγχων
 • Ενεργοποίηση μίας (1) επιπλέον έμμεσης τεχνικής ελέγχου μέχρι 31/12/2015.
 • Διενέργεια τουλάχιστον 400 πλήρων ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων.
 • Διενέργεια τουλάχιστον 500 μερικών ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων.
 • Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από πλήρεις ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. (εξαιρούνται οι υποθέσεις με χαμηλή ή μηδενική αναμενόμενη εισπραξιμότητα π.χ. ανύπαρκτοι/ πτωχοί/ εξαφανισμένοι φορολογούμενοι και υποθέσεις με πλαστά και εικονικά στοιχεία), κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 2,6 δις €).
 • Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από μερικούς ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 325 εκ. €).
 • Από το συνολικό ποσό βεβαίωσης του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., ποσό τουλάχιστον 30 εκ. € να προέρχεται από ελέγχους τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών με χρήση της βάσης δεδομένων AMADEUS.
 • Αύξηση των εισπράξεων, τόσο από πλήρεις όσο και από μερικούς ελέγχους του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ., σε ποσοστό άνω του 20% επί του επιτευχθέντος αντίστοιχα αποτελέσματος την 31/12/2014 (ήτοι είσπραξη ποσού άνω των 370 εκ. €).
 • Διενέργεια τουλάχιστον 900 ελέγχων φορολογουμένων μεγάλου πλούτου (περιλαμβάνονται υποθέσεις φορολογουμένων με εμβάσματα, με μεγάλη ακίνητη περιουσία, off shore εταιριών και λοιπών περιπτώσεων υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής).
 • Αύξηση του συνολικού ποσού βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων από ελέγχους του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. κατά 30% σε σχέση με το επιτευχθέν αποτέλεσμα την 31/12/2014 (ήτοι βεβαίωση ποσού άνω των 325 εκ. €)
 • Αύξηση των εισπράξεων από φορολογικούς ελέγχους του Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π. σε ποσοστό άνω του 20% επί του επιτευχθέντος αποτελέσματος την 31/12/2014 (ήτοι είσπραξη ποσού άνω των 77 εκ. €).
 • Επίτευξη ποσοστού συμμόρφωσης τουλάχιστον 40% επί των φορολογουμένων που εμφανίζουν για πρώτη φορά ληξιπρόθεσμες οφειλές, κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου και επίτευξη ποσοστού είσπραξης τουλάχιστον 25% μετά από δράσεις της φορολογικής συμμόρφωσης κατά το μήνα διαχείρισης των οφειλών.
 • Επίτευξη υποβολής περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. σε ποσοστό τουλάχιστον 92% επί των υπόχρεων, για κάθε φορολογική περίοδο.
 • Επίτευξη ποσοστού συμμόρφωσης 20% επί των μη υποβληθέντων εμπροθέσμως προσωρινών δηλώσεων Φ.Ε.Ν.Π., μετά από δράσεις της φορολογικής συμμόρφωσης.
 • Δημιουργία κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου για νέες επιχειρήσεις που πιθανόν στο άμεσο μέλλον να παρουσιάσουν πρόβλημα βιωσιμότητας σε δύο φάσεις (η πρώτη μέχρι 30/09/2015 και η επόμενη μέχρι 31/12/2015).
 • Προσδιορισμός κλαδικών δεικτών επιχειρήσεων σε σχέση με την οικονομική συμπεριφορά αυτών και χρήση τους στη στόχευση της φορολογικής διοίκησης, μέχρι 31/12/2015.
 • Ανάλυση απαιτήσεων για διασταυρωτικές επαληθεύσεις επί περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων σε δύο φάσεις (η πρώτη μέχρι 30/06/2015 και η επόμενη μέχρι 31/12/2015).
 • Μείωση του ποσοστού των υποθέσεων που άγονται στα Δικαστήρια μετά από τη Δ.Ε.Δ. κατά 10% σε σχέση με το 2014.
 • Διενέργεια τουλάχιστον 100.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών, από το τηλεφωνικό κέντρο της Δ.Φ.Σ., με σκοπό τη συμμόρφωση των φορολογούμενων και την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων ως προς την υποβολή δηλώσεων (Φ.Π.Α., Φ.Μ.Υ., Φ.Ε. Φ.Π.-Ν.Π., κλπ) και την καταβολή των ληξιπροθέσμων οφειλών τους.
Ειδικότερα με τους επιχειρησιακούς στόχους και τις δράσεις επιδιώκεται μεταξύ άλλων: 1) Η αποτελεσματικότερη είσπραξη των δημοσίων εσόδων,
2) ο εντοπισμός και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου,
3) η ενίσχυση του φορολογικού και τελωνειακού ελεγκτικού μηχανισμού,
4) η αυτοματοποιημένη συλλογή και διασταύρωση στοιχείων,
5) η ενίσχυση της εκούσιας συμμόρφωσης των φορολογουμένων,
6) η βελτίωση των μεθόδων και των μέτρων είσπραξης,
7) η αξιοκρατική επιλογή, εξέλιξη και συνεχή επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της Γενικής Γραμματείας,
8) η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες,
9) η δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών,
10) η προστασία της δημόσιας υγείας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και του περιβάλλοντος,
11) η δημιουργία αποτελεσματικότερης και πιο αξιόπιστης φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης.
Βασικό μέλημα, επίσης, του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι η υλοποίηση δράσεων που θα στηρίξουν τις βασικές αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της συνεχούς βελτίωσης των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας, θα ενισχύσουν την εξωστρέφειά της, θα υποστηρίξουν την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις και θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος.
Η ενεργός συνεργασία και συμβολή όλων των στελεχών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή υλοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου, καθώς έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουν και να κατανοούν την αποστολή, τους στόχους της, αλλά και το ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσουν, ώστε από κοινού να συνδράμουν στην επίτευξή τους.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:03 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ - «Ελπίζω η ΕΚΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα!»


«Ελπίζω η ΕΚΤ θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα!»

Το κόστος δανεισμού της Ελλάδας θα κατρακυλούσε στο επίπεδο των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, εάν η χώρα μπορεί να συμφωνήσει με τους πιστωτές της για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg, στην οποία δήλωσε επίσης ότι την Τρίτη υπήρξε επιστροφή καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες περίπου 700 εκατ. ευρώ.
Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησε στο 8,86% από το 11,4% που είχε φθάσει στις 2 Φεβρουαρίου, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές. «Οι επενδυτές κατανοούν ότι αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία, δεν μπορούν να έχουν κέρδος από την Ελλάδα» συνέχισε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Τη στιγμή που θα ανακοινωθεί μία λογική συμφωνία για τις επενδύσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και την αναδιάρθρωση του χρέους, θα δείτε ότι οι αποδόσεις αυτές θα βυθισθούν στο 1%, όπως συμβαίνει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Ο υπουργός τόνισε ότι με δεδομένη την ύφεση της ελληνικής οικονομίας και το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων, θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάκαμψη εάν το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα υπερβαίνει το 1,5% του ΑΕΠ τα επόμενα 5-8 χρόνια. Ο μόνος τρόπος, τόνισε, για να πληρωθούν οι πιστωτές είναι να υπάρξει ανάπτυξη. Επομένως, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο μείγμα πολιτικής αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, τις επενδύσεις και την αναδιάρθρωση του χρέους. Ο υπουργός είπε ότι είναι γνωστό πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αισθάνεται άνετα με τα πρωτογενή πλεονάσματα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και συμφωνήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο υπουργός δήλωσε εξάλλου -σύμφωνα με το Bloomberg- ότι «υπολογίζει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία τον επόμενο μήνα όταν δεν θα έχει χρήματα για να εξυπηρετήσει το χρέος της». Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει δάνειο του ΔΝΤ τον Μάρτιο και ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει τα 2 δισ. ευρώ -που οφείλει στην Ελλάδα από τα κέρδη που είχε από ελληνικά ομόλογα- ως μερική αποπληρωμή στο ΔΝΤ. «Σας δίνω ένα παράδειγμα, τίποτε δεν έχει αποφασισθεί. Αυτό είναι ένα ποσό που μας οφείλεται. Είναι δικά μας χρήματα» τόνισε ο υπουργός.
«Είμαι αρκετά βέβαιος ότι δεν θα έχουμε ταμειακό πρόβλημα, επειδή προσπαθήσαμε πολύ σκληρά στις μακρές συζητήσεις με τους εταίρους μας, τους θεσμούς να φθάσουμε σε αυτό το στάδιο» δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα μας αφήσουν να σκοντάψουμε σε ένα σχετικά μικρό ταμειακό πρόβλημα».
Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε άδικη την κριτική της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ότι οι μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς δεν είναι πολύ συγκεκριμένες. «Μας ζητήθηκε να στείλουμε ένα τρισέλιδο έγγραφο το Σαββατοκύριακο και στείλαμε ένα πεντασέλιδο» είπε.
Αναφερόμενος στην επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για ελάφρυνση του χρέους, ο υπουργός δήλωσε: «Είμαστε ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά ερχόμαστε με μία ατζέντα που μοιάζει με αυτήν ενός μεταρρυθμιστή δικηγόρου πτώχευσης. Έχουμε έναν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που είναι περισσότερο ή λιγότερο χρεοκοπημένοι». Και πρόσθεσε: «Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τους αναδιαρθρώσουμε, να τους μεταρρυθμίσουμε, να αναδιαρθρώσουμε τα χρέη τους και να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο».

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2015 | 7:01 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: