1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Πυλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Πυλος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Πυλος

Πρίν αλέκτωρ λαλήσει … « Ρήμαξαν » νέο σπίτι στο Βλάση Μεσσηνίας

Η ΕΛΑΣ πανηγυρίζει για τα πρόστιμα των τροχαίων παραβάσεων που κόβει σε ανυποψίαστους οδηγούς στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας με δελτία τύπου αλλά οι κακοποιοί κάνουν πάρτυ στην Μεσσηνιακή ύπαιθρο !

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από το  «ρημαδιό» που προκάλεσαν σε οικία άγνωστοι δράστες στην Τοπική Κοινότητα Βλάση του δήμου Μεσσήνης και μία νέα κλοπή αναστάτωσε την μικρή τοπική κοινωνία

Στην κυριολεξία οι «ποντικοί » που τρύπωσαν σε οικία απουσιάζοντα πολίτη για προσωπικές του υποθέσεις στην Καλαμάτα έκαναν ….πάρτυ !
Έκλεψαν το λάδι που με κόπο και έξοδα  είχε συλλέξει, άδειασαν τον …καταψύκτη αφαίρεσαν όλα τα τρόφιμα από τα ντουλάπια της κουζίνας κατανάλωσαν ότι βρήκαν στο ψυγείο και αποχωρώντας πήραν μαζί τους και εργαλεία (αλυσπρίονα ) κλπ 

Οι κάτοικοι αναστατωμένοι από τα διαδοχικά κρούσματα μιλούν για παντελή έλλειψη αστυνόμευσης ενώ χαριτολογώντας αναφέρουν ότι έχουν ξεχάσει ακόμα και το ….χρώμα των περιπολικών !!!

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 10:10 pm


ΦΟΡΟΙ - Πώς έβλεπε ο Γ. Σουρής τους φόρους το 1883 !...

132 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΗΣ : ΟΙ ΦΟΡΟΙ (1883)


«Βάλετε φόρους, βάλετε εις την πτωχήν μας ράχη,
ποτίστε με το αίμα μας την άρρωστη πατρίδα
σεις... το κρασί και τον καπνό που πίνετε μονάχοι
κι εμείς να σας κοιτάζομε με μάτι σαν γαρίδα
Βαριά φορολογήσετε και το νερό που τρέχει
βάλετε φόρους, βάλετε, η πλάτη μας αντέχει.


Ο,τι καλό κι αν έχουμε επάνω σας ας μείνει
στα πρόσωπά μας ας χυθεί του μαρασμού το χρώμα
μ’ εμάς το ισοζύγιο του έθνους μας ας γίνει
φορολογήστε και αυτή τη σάρκα μας ακόμα
του σώματός μας κόβετε καμιά παχιά λωρίδα
και τρώγετέ την λαίμαργα μαζί με την πατρίδα.


 

Ο,τι κι αν τρώγουν οι πτωχοί το έθνος ας τα τρώγει
ό,τι κι αν πίνουν οι πτωχοί το έθνος ας τα πίνει
χορταίνετε σαν Λούκουλοι μ’ εμάς το σκυλολόγι
κι εμείς θα σας γνωρίζουμε γι’ αυτό ευγνωμοσύνη.
Τέτοιοι χωριάτες που ‘μαστε αντέχουμε εις όλα
και ούτε τόσον εύκολα τινάζουμε τα κώλα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 9:51 pm


150 ευρώ πρόστιμο για όσους υπόχρεους δεν περάσουν ΚΤΕΟ μέχρι τέλος του έτους

Τι ανακοινώθηκε από την Δ/νση Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων της Γενικής Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας
Λήγει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου η προθεσμία για να περάσουν από ΚΤΕΟ, όσα οχήματα συμπλήρωσαν εξάμηνο χωρίς να έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο από την 1/1/2015 έως και τις 14/9/2015, καταβάλλοντας μειωμένο τέλος εκπρόθεσμης προσέλευσης.
Έτσι λοιπόν, από την 1 Δεκεμβρίου, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που περνούν καθυστερημένα από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ, θα πληρώνουν το πλήρες (αναλογούν) πρόστιμο ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα τους επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.
Αναλυτικότερα, από την Δ/νση Ελέγχου Οχημάτων & Εγκαταστάσεων της Γενικής Δ/νσης Οδικής Ασφάλειας εν όψει της καταληκτικής προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου 2015 υπενθυμίζονται, τα ακόλουθα:
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία παρήλθε εντός του διαστήματος από 1-1-2015 έως 14-9-2015 χρονικό διάστημα 6 μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την διάταξη του νόμου περί καταβολής μειωμένου τέλους εκπρόθεσμης προσέλευσης, μπορούν να προσκομίζονται σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια του ελέγχου έως τις 30 Νοεμβρίου 2015.
Όσοι από αυτούς προσκομίσουν τα οχήματά τους σε ΚΤΕΟ μετά την 30-11-2015 και έως τις 31-12-2015, θα καταβάλλουν το πλήρες (αναλογούν) πρόσθετο ειδικό τέλος. Εφόσον δε, παρέλθει και η ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2015, τότε θα τους επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση.
- Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν τήρησαν τις πρώτες δύο προθεσμίες για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση περί καταβολής μειωμένου πρόσθετου τέλους, ήτοι:
α) την προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014
β) την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών είχε παρέλθει εντός του χρονικού διαστήματος από 01-07-2014 έως 31-12-2014
Τέλος, τα οχήματα για τα οποία το χρονικό διάστημα των 6 μηνών έχει παρέλθει μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2015, όχι μόνο δεν τυγχάνουν μειωμένου πρόσθετου τέλους, αλλά τους επιβάλλεται και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 9:30 pm


ME TON ΛΕΒΕΝΤΗ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ;


ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΨΗΦΟΦΟΡΕ !

Πάμε για κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου-Λεβέντη. 
 
Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ ο Βασίλης Λεβέντης είπε ότι αν του ζητηθεί, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καθώς ο πρωθυπουργός του είπε ότι συμφωνεί με τα σημεία προγραμματικής σύγκλισης που παρουσίασε η Ενωση Κεντρώων.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 9:01 pm


Συνελήφθη για "φρουτάκια " στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθη, χθες (26.11.2015) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) 41χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα-καφετέρια, ιδιοκτησίας της 41χρονης, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει και να λειτουργεί δύο (2) παιγνιομηχανήματα, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «Φρουτάκια», τα οποία κατασχέθηκαν.
Η 41χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 8:50 pm


Κοινό χαρακτηριστικό στα περιστατικά ηλεκτρονικού εγκλήματος η απουσία επικοινωνίας ανάμεσα σε γονείς και παιδιά


Κοινό χαρακτηριστικό στα περιστατικά ηλεκτρονικού εγκλήματος η απουσία επικοινωνίας ανάμεσα σε γονείς και παιδιά

Τη διαπίστωση ότι κοινό χαρακτηριστικό στα περιστατικά ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι η απουσία επικοινωνίας με συναίσθημα ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, με αποτέλεσμα τα τελευταία να καταφεύγουν στο διαδίκτυο, έκανε ο διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Μανώλης Σφακιανάκης, κατά την παρουσίαση της αναβαθμισμένης ιστοσελίδας www. cyberkid.gr για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, στο κατάμεστο από μαθητές και μαθήτριες δημοτικών και γυμνασίων της Θεσσαλονίκης, συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης". Ο κ. Σφακιανάκης κάλεσε τα παιδιά να μπουν στη σχετική ιστοσελίδα, στην οποία υπάρχουν χρήσιμες συμβουλές αλλά και εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά παιχνίδια και να τηλεφωνούν στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 11 188 όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ενώ διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία θα δώσει λύση σε κάθε περίπτωση.
Τόνισε ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δίνει αγώνα για να είναι ασφαλή τα παιδιά και ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει το μικρότερο ποσοστό παιδοφιλίας επειδή είναι πρωτοπόρος στην Ευρώπη στον σχεδιασμό εφαρμογών για τη δίωξη των παιδόφιλων, έχοντας αναπτύξει ειδικά προγράμματα που ανιχνεύουν στοιχεία στον παγκόσμιο ιστό. Συγκεκριμένα γνωστοποίησε ότι τη διετία 2014 - 2015 έγιναν 950 ποινικές διώξεις για τέτοια ζητήματα ενώ από το 2006 μέχρι σήμερα εντοπίστηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο 1400 απόπειρες αυτοκτονίας.
Καθώς, όμως, η χώρα μας είναι πρώτη στην Ευρώπη στη χρήση on - line παιχνιδιών και ο εθισμός στο διαδίκτυο έχει φτάσει το 40% σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 4% επανέλαβε τα ακόλουθα:
-η κακοποίηση μικρών παιδιών δεν έχει ταυτότητα, ο κακοποιός είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας,
-το 50% των φωτογραφιών που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταλήγει στα κανάλια της παιδοφιλίας,
-μπαίνοντας στο διαδίκτυο έχουμε όλοι έναν μοναδικό αριθμό, ένα ηλεκτρονικό ίχνος που μας ακολουθεί πάντα και δεν σβήνεται,
-ό,τι διαβάζουμε στο Internet δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια,
-δεν είμαστε ποτέ απόλυτα προστατευμένοι ακόμη και όταν χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα εργαλεία προστασίας υπολογιστών,
-ασφαλής υπολογιστής είναι μόνο αυτός που βγαίνει από τη πρίζα,
-η χρήση του facebook από άτομα ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν επιτρέπεται.
Για τους παραπάνω λόγους έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες τις παρακάτω συμβουλές:
-δεν δημοσιοποιούμε υλικό με προσωπικά δεδομένα στο διαδίκτυο,
-δεν δημοσιοποιούμε στοιχεία που αφορούν την οικογένειά μας,
-δεν "ανεβάζουμε" φωτογραφίες των παιδιών στο facebook ή τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται με μαγιό ή εσώρουχα,
-δεν εμπιστευόμαστε ανθρώπους που γνωρίσαμε στο Internet,
-κολλάμε ένα χαρτί στις συσκευές που έχουν κάμερα ή στις κάμερες που συνδέονται με τον υπολογιστή μας, καθώς μπορεί κάποιος διαδικτυακά να τις ενεργοποιήσει,
-δεν πατάμε links που μας στέλνουν μέσω e-mail,
-δεν δίνουμε σε κανέναν τα στοιχεία μας στο διαδίκτυο όπως δεν θα τα δίναμε σε οποιονδήποτε άγνωστο στο δρόμο,
-είμαστε πολύ προσεκτικοί στις αναρτήσεις μας στο διαδίκτυο ή στα μηνύματα που στέλνουμε,
-δεν απαντάμε σε μηνύματα με απειλές με τον ίδιο τρόπο αλλά ενημερώνουμε τους γονείς ή τους δασκάλους.
"Στο διαδίκτυο το κακό παρουσιάζεται με αγγελικό πρόσωπο" είπε και μιλώντας ειδικότερα για τους κινδύνους που κρύβονται στον κυβερνοχώρο αναφέρθηκε στην παιδική πορνογραφία, τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο, τον εθισμό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα chatrooms, για τα οποία υπογράμμισε ότι εκεί γίνονται όλες οι αποπλανήσεις ανηλίκων.
Ανέφερε μάλιστα συγκεκριμένα περιστατικά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται:
-η υπόθεση μιας 14χρονης που εμφανιζόταν σε βίντεο με ερωτικές σκηνές, χωρίς να έχει καμία σχέση με το θέμα, με υπαίτιο συμμαθητή της που ήταν ο δεύτερος μαθητής και ήθελε να γίνει πρώτος,
-η περίπτωση 44χρονου που εμφανίστηκε μέσω διαδικτύου ως 16χρονος και κατέγραφε 15χρονη μέσω κάμερας που ενεργοποίησε από απόσταση, εκβιάζοντάς την στη συνέχεια ότι θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες,
-η αποτροπή αυτοκτονίας 17χρονου που αναζητούσε στο διαδίκτυο τρόπους να αυτοκτονήσει χωρίς πόνο,
-η διάσωση 16χρονης που αυτοτραυματιζόταν και εντοπίστηκε μέσω της ομάδας ΔΙΑΣ,
-η αναγνώριση της περίπτωσης ενός κοριτσιού που μέσα σε ένα μήνα είχε περάσει δεκαπέντε 24ωρα σε Internet cafe στον παραλιακό της Αθήνας,
-η συνάντηση στο κέντρο της Αθήνας 13χρονης με 75χρονο ο οποίος είχε παρουσιαστεί στο διαδίκτυο ως 15χρονος και προσπάθησε να την απαγάγει.
Ο κ. Σφακιανάκης παρουσίασε τέλος στους μαθητές και τις μαθήτριες τη λεγόμενη "φιλική σύμβαση γονέων - παιδιού" για τη χρήση του διαδικτύου και τους κάλεσε να το δείξουν στους γονείς τους, να συζητήσουν τους κινδύνους που υπάρχουν και να υπογράψουν τη σύμβαση. "Υπογράψτε το σύμφωνο, δεν το λέει ο Σφακιανάκης, το λέει ο Bill Gates" είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 8:25 pm


ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Με ανακοίνωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανάλογή δημοσιότητα, ο Δήμος Πύλου-Νέστορος προχωράει σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου προσωρινής διαχείρισης  με μηχανική διαλογή και κομποστοποίηση των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου. 

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 25 του μηνός Ιανουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα.

Μετά από εντατικές και μακροχρόνιες προσπάθειες, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και το Δημοτικό Συμβούλιο δίνουν λύση σε ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία.

Το έργο θα οδηγήσει σε προσωρινή μεν, αλλά ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου, πλήρως συμβατή με τον υπό υλοποίηση περιφερειακό αλλά και τον εθνικό σχεδιασμό. Επιπλέον, τίθενται οι βάσεις για την ανακύκλωση στο μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων, η οποία στο μέλλον θα επεκταθεί με διαχείριση που θα ξεκινάει από τους πολίτες.

Συγκεκριμένα στο έργο  περιλαμβάνεται η εγκατάσταση και λειτουργία ενός κτιρίου για τη διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών, των οργανικών υλικών και των υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτικό καύσιμο. Τα οργανικά απορρίμματα θα μετατρέπονται μέσω της κομποστοποίησης σε λίπασμα και θα αξιοποιούνται. Τα υπόλοιπα διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά θα διατίθενται στις βιομηχανίες ανακύκλωσης και το τελικό υπόλειμμα σε ειδικούς αδειοδοτημένους χώρους με ευθύνη του αναδόχου.

Οι εν λόγω εργασίες θα πραγματοποιηθούν στη θέση «Αγ. Νικόλαος», εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πύλου, σε έκταση περίπου 45 στρεμμάτων. Η έκταση αυτή περικλείει και το ΧΑΔΑ της Πύλου, επιφάνειας 7,5 στρεμμάτων, που αποκαθίσταται από την Περιφέρεια.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Καφαντάρης τόνισε: «Με το συγκεκριμένο έργο ο Δήμος Πύλου-Νέστορος δίνει λύση στο ζωτικής σημασίας ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, σε συμβατότητα τόσο με τον Περιφερειακό όσο και με τον Εθνικό σχεδιασμό, γεγονός που τον καθιστά πρωτοπόρο, ως έναν από τους λίγους δήμους, που προχωράει στην προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης».

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 8:23 pm


ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΤΟ ΑΝΕΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ;

Ευρισκόμενο στο στάδιο της διαβούλευσης το σχέδιο νόμου αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. , επιβάλλεται άπαντες οι αιρετοί στον Α΄και Β΄βαθμό αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων να εκφράσουν ξεκάθαρα  θέσεις και απόψεις, για τις επιχειρούμενες αλλαγές. Με αυτό το σκεπτικό, δημοσιοποιώ τις δικές μου θέσεις  για το θέμα.
Θεωρώ ως πρόχειρο και χωρίς τις αναγκαίες αλλαγές που θα έκαναν την Ελληνική Αστυνομία μία σύγχρονη Αστυνομία, απαλλαγμένη από όσα  διαχρονικά την καθήλωναν το σχέδιο αναδιάρθρωσης. Μίας αναδιάρθρωσης όμως, που είναι επιβεβλημένη, διότι  είναι γνωστές οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που  λειτουργούσαν σε βάρος της αστυνόμευσης και της άμεσης παρουσίας της Αστυνομίας, κάτι  που έχει ανάγκη η κοινωνία αυτήν την περίοδο της  μεγάλης οικονομικής κρίσης.
Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε, πως το έγκλημα έχει διαφοροποιηθεί, έχει γίνει σύγχρονο, σκληρότερο , με πολιτικές και θρησκευτικές προεκτάσεις και τείνει να επεκταθεί ακόμη και σε παραδοσιακά φιλήσυχες περιοχές της Χώρας μας. Μέχρι σήμερα, η επαγγελματικότητα και το φιλότιμο των Αστυνομικών έχει αποτρέψει δυσάρεστα γεγονότα  και έχει διαλευκάνει δύσκολες υποθέσεις εγκλημάτων που έχουν συνταράξει την κοινή γνώμη.
Τις  θέσεις των κυβερνητικών βουλευτών που ακούστηκαν στη διαβούλευση …περί  δήθεν τόλμης  στη λήψη αποφάσεων, θα τις συμμεριζόμουνα αν δεν μάθαινα το σχεδιασμό της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών που ήρθε προς διαβούλευση.
Σωστή η σκέψη ως προς την ενίσχυση κάποιων Αστυνομικών Τμημάτων καθώς  και η κατάργηση άλλων Τμημάτων ή Σταθμών που τύποις και με κόστος σε χρήματα και  εργατοώρες  λειτουργούσαν χωρίς να μπορούν  να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας, λόγω της  εν γένει δομής λειτουργίας  της Αστυνομίας.
Τραγικό λάθος όμως να αφήνονται ακάλυπτες ολάκερες περιοχές της Μεσσηνίας όπως π.χ.οι Γαργαλιάνοι  και τα Φιλιατρά που λόγω ιδιαιτεροτήτων πχ τουριστική ανάπτυξη, μεγάλες παραγωγές στον αγροτικό τομέα, προσέλευση αλλοδαπών προς εργασία κλπ παρουσιάζουν αυξημένη εγκληματικότητα και απαιτείται η παραμονή κι ενίσχυση ει δυνατόν των Αστυνομικών Τμημάτων.
Λάθος η διατήρηση  κι όχι η κατάργηση των  Επιτελικών Υπηρεσιών  στις έδρες των Γενικών Αστυν.Διευθύνσεων κυρίως  ή η αμείωτη και συνεχώς αυξανόμενη γραφειοκρατία που αποσυντονίζει την Αστυνομία από το σημαντικό έργο της  και εγκλωβίζει δυνάμεις  σε όλες τις Περιφ.Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Λάθος η απασχόληση της Αστυνομίας με ξένα προς την αποστολή της καθήκοντα και λάθος η κατάργηση Υπηρεσιών που βοηθούν την πάταξη της παραξενοδοχίας, την εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας, εφαρμόζουν  τη νομοθεσία για τον τουρισμό  και βοηθούν την αυξανόμενη στην περιοχή μας τουριστική ανάπτυξη.
Το βάρος πρέπει να δοθεί στην εποχούμενη αστυνόμευση με ενίσχυση των υλικοτεχνικών μέσων στις εναπομείνασες Αστυνομικές Υπηρεσίες  και αλλαγή της εν γένει δομής της δυσκίνητης και χαμένης στη γραφειοκρατία Αστυνομίας,  σε έναν ευέλικτο οργανισμό που δεν θα καταταλαιπωρεί τους εργαζόμενους σ αυτό και  θα αποδίδει άμεσα έργο προς τους πολίτες.Για να επιτευχθεί ο στόχος της αναδιάρθρωσης, πρέπει να μεταρρυθμιστεί συνολικά η λειτουργία της Αστυνομίας και να μην μείνει η όποια προσπάθεια στο χωροταξικό σχεδιασμό χωρίς περαιτέρω αλλαγές.
Μένει να δούμε το τελικό σχέδιο , όπου ελπίζουμε να αφουγκρασθούν οι Κυβερνώντες την τοπική κοινωνία , την αυτοδιοίκηση και τις συνδικαλιστικές Ενώσεις των Αστυνομικών, που διαχρονικά δεν βλέπουν μόνο προς τα δικά τους αιτήματα, αλλά προτείνουν σωστές λύσεις για την καλύτερη αστυνόμευση και την ασφάλεια των Αστυνομικών
Καλαμάτα 27 Νοεμβρίου 2015

Αντωνία Μπούζα
Περιφερειακή Σύμβουλος –Εντεταλμ.Σύμβουλος Τουρισμού

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 8:20 pm


Εύη Τατούλη: Οι Έλληνες παρατηρούν τον κ. Τσίπρα να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση

Τον προβληματισμό της για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και την άποψή της για την κίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σχολίασε η πολιτευτής Αρκαδίας, Εύη Τατούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό Arcadia938 και στην εκπομπή της Κατερίνας Κανέλλη «Ραντεβού στις 12», έχοντας ως σημείο εκκίνησης το χθεσινό άρθρο της στον «Ελεύθερο Τύπο» με τίτλο: «Αλέξης Τσίπρας: Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κράτος και παρακράτος».
Η κυρία Τατούλη τόνισε ότι το άρθρο της αναφέρεται στους κινδύνους που παίρνει πλέον η διακυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, αφού μόνος του καλείται να κάνει τα πάντα και να καλύψει και το ρόλο της αντιπολίτευσης, ενώ οι πολίτες έχουν χάσει την ελπίδα που εκφράζει η εκάστοτε αντιπολίτευση. «Η καρδιά της χθεσινής μου παρέμβασης έχει να κάνει με τον ολιστικό χαρακτήρα που έχει πάρει η διακυβέρνηση του κυρίου πρωθυπουργού. Βλέπουμε έναν πρωθυπουργό που καλείται να υπηρετήσει το όραμα μίας κυβέρνησης, να καλύψει το κενό μίας αντιπολίτευσης που αδυνατεί να καλύψει το ρόλο της, έναν πρωθυπουργό που καλείται να υπηρετήσει το κράτος έχοντας αφομοιώσει ένα μεγάλο κομμάτι, αυτό που μέχρι πρότινος ονομάζαμε παρακράτος. Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο κίνδυνο για αυτή τη χώρα…», είπε συγκεκριμένα. Και συνέχισε εξηγώντας ότι στη χώρα μας «υπήρχε πάντοτε η κόλαση της εξουσίας που η κάθε κυβέρνηση έφερνε και από την άλλη πλευρά υπήρχε  πάντα η μεγάλη ελπίδα που η εκάστοτε αντιπολίτευση ενσάρκωνε ρεαλιστικά ή μη ρεαλιστικά. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι οι πολίτες έχουν χάσει την ελπίδα τους. Δεν έχουν από πουθενά να πιαστούν και αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος».
Αναφορικά με την κίνηση του πρωθυπουργού να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η κυρία Τατούλη εξέφρασε την πεποίθησή της ότι πρόκειται για επικοινωνιακό παιχνίδι, από αυτά που γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. «Είναι εξαιρετικά εγκλωβισμένος ο πρωθυπουργός. Δεν έχει από κάτω την κοινωνική συνοχή που απαιτείται για να δρομολογήσει τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν ή που του επιβάλλουν κατ΄ ανάγκη οι δανειστές. Είναι μία επικοινωνιακή κίνηση η σημερινή του κ. Τσίπρα. Γνωρίζει πολύ καλά το κοινωνικό παιχνίδι. Είδα πρόσφατα στα κοινωνικά δίκτυα ένα εύστοχο σχόλιο. ‘Πώς απολαμβάνουν οι Έλληνες να απολαμβάνουν τον πρωθυπουργό να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση σε μία διαδικασία φαρσοκωμωδίας’. Αυτό το σκηνικό της δήθεν συναίνεσης βάσει ποιων προγραμματικών συγκλήσεων και ποιας στόχευσης θα γίνει; Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αλώσει και το επίπεδο θεσμικής εκπροσώπησης του τόπου μας. Αναζητά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στηρίγματα, τα οποία  κανείς δεν δύναται να του δώσει», υπογράμμισε η πολιτευτής Αρκαδίας.
Η κυρία Τατούλη αναφέρθηκε και σε μία οικονομική είδηση που αφορά όλους τους πολίτες. «Εκείνο το οποίο είναι οδυνηρό για όλους εμάς τους πολίτες είναι ότι πέρασε εξαιρετικά στα ψιλά η είδηση ότι για τα τραπεζικά ιδρύματα που κληθήκαμε την προηγούμενη πενταετία να ανακεφαλαιοποιήσουμε με 33 δις, η κατάληξη είναι ότι με 700 εκατομμύρια ξεπουληθήκαν στα ξένα κεφάλαια. Τα χρήματα των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων έπεσαν στην ελεύθερη οικονομία; Είδατε καμία τράπεζα να χρηματοδοτεί μικρομεσαία επιχείρηση; Ερχόμαστε μετά από πέντε χρόνια σκληρής κρίσης να οδεύουμε σε έναν δρόμο, όπου δεν υπάρχει χαραμάδα φωτός».
Σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο κόμμα της στη ΝΔ, η κυρία Τατούλη τόνισε ότι η ΝΔ έχει μία τεράστια ευθύνη. «Η ΝΔ έχει ένα ρόλο πολύ πιο ουσιαστικό από το να ήταν η ίδια κυβέρνηση. Από τη στιγμή της ίδρυσής της η ΝΔ, ήταν ένα κόμμα ιδεών και παράταξη αξιών. Εδώ και αρκετό καιρό η ΝΔ απειλείται από το ακροδεξιό μόρφωμα και το απολίτικο μόρφωμα. Βλέπουμε τις διάφορες τάσεις που η συγκολλητική ουσία της εξουσίας τις κρατούσε ενωμένες στην ιστορία, τώρα ο καθένας να προσπαθεί να εφαρμόσει τη δική του ατζέντα.  Η ΝΔ για να σταθεί στο ύψος της δικής της πολιτικής ιστορίας, πρέπει να βρει αυτή τη συγκολλητική ουσία όχι στην εξουσία, αλλά στην ελπίδα που θα ενσαρκώσει για τον τόπο. Το ζήτημα της εκλογής προέδρου ήταν ένα άκαιρο ζήτημα. Δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές. Το ζήτημα μας δεν ήταν στα πρόσωπα, αλλά η απώλεια της εμπιστοσύνης στους θεσμούς. Ουδείς εμπιστεύεται τον άλλο. Όταν χάνεται ο προσανατολισμός, που είναι η ενσάρκωση της ελπίδας των πολιτών, βλέπουμε τα αποτελέσματα που είδαμε στη ΝΔ».
Η κυρία Τατούλη ξεκαθάρισε ότι ο χώρος που εκφράζει η ΝΔ συνεχίζει να υφίσταται και οι πολίτες αναμένουν την ανασυγκρότηση του κόμματος. «Η ΝΔ είναι οι πολίτες που παραδοσιακά εκφράζει. Δεν εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας. Οι πολίτες υπάρχουν εκεί έξω, και περιμένουν να δουν πότε θα ανασυγκροτηθεί η ΝΔ. Η ΝΔ για μένα εκτείνεται από την κεντροαριστερά καλύπτοντας μέχρι και τα άκρα της κεντροδεξιάς. Πρέπει να πάμε σε ένα πολύ διευρυμένο ακροατήριο που θέλει να ακούσει μετρημένα λόγια χωρίς υποσχέσεις ανεδαφικές. Ο κόσμος θέλει να δει ένα μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου που ο κ. Τσίπρας μέσα στην παντοδυναμία του αδυνατεί να ενσαρκώσει. Οι πολίτες αναμένουν από εμάς να ενσαρκώσουμε αυτό το πολιτικό σκηνικό».
Όσον αφορά τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ, η κυρία Τατούλη υποστήριξε ότι κανένας δεν εξέφρασε ένα σχέδιο για την παράταξη και τον τόπο, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν ήταν αδυναμία των προσώπων αλλά των μηχανισμών εντός του κόμματος, που την κρατάνε αγκυλωμένη στο παρελθόν. «Με αγωνία περιμέναμε να ακουστεί ένα σχέδιο για την παράταξη και τον τόπο. Η περίοδος αυτή κύλησε έτσι ώστε κανένας διάλογος δεν επιτεύχθηκε. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα ενός μηχανισμού που την άφησε πολύ πίσω από τις εξελίξεις. Οι πολίτες θέλουν να ακούσουν νέα γλώσσα, νέα πράγματα. Τι μπορεί να κάνει ένας βουλευτής σήμερα; Ο βουλευτής σήμερα βρίσκεται στο ναδίρ της εκτίμησής του από τους πολίτες. Το μόνο που κάνει είναι να ακολουθεί την παράταξή του στη  μία ή στην άλλη κατεύθυνση. Ο βουλευτής πρέπει να δείξει το ενδιαφέρον του και να επικεντρωθεί προβλήματα του τόπου του ο καθένας. Προσωπικά απευθύνομαι μεν στη χώρα, αλλά το πρώτιστο μέλημά μου είναι η Αρκαδία και σε αυτή την κατεύθυνση είναι η πολιτική μου».
Η κυρία Τατούλη εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το κενό της αντιπολίτευσης θα πληρωθεί. «Τα κενά η φύση βρίσκει ένα τρόπο και τα πληρώνει. Αυτό το κενό, είμαι βεβαία, ότι θα γεμίσει προκειμένου να βρει και ο κ. Τσίπρας τις ισορροπίες του και να κάνει πιο καλά το κυβερνητικό του έργο. Μία κυβέρνηση εξαρτάται από μία καλή αντιπολίτευση για να κάνει καλά τη δουλειά της. Και αυτή τη στιγμή ασφαλώς και δεν είμαστε καλή αντιπολίτευση».

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 8:17 pm


ΦΡΙΚΗ - Ζευγάρι εξέδιδε την 15 χρονη κόρη του έναντι αμοιβής !!!


Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι εξέδιδε την ανήλικη κόρη του!

Στην πορνεία εξωθούσε την ανήλικη κόρη του ανδρόγυνο που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ζεύγος Βουλγάρων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία κατ' εξακολούθηση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται μία ομοεθνής τους που αναζητείται για διευκόλυνση ακολασίας. Όπως προέκυψε, το μαρτύριο της 15χρονης -σήμερα- κοπέλας ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν ο 42χρονος πατέρας της και η 36χρονη σύζυγός του, συνεργαζόμενοι με τη συμπατριώτισσά τους, την υποχρέωναν να συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες έναντι μικρής χρηματικής αμοιβής.
   Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, χρησιμοποιούσαν σωματική βία εναντίον της ανήλικης προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις της.
   Κατά πληροφορίες, η Βουλγάρα που αναζητείται φέρεται ότι κανόνιζε τα ερωτικά ραντεβού της μικρής και να τη συνόδευε σε διαμέρισμα, σε κεντρική περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου το θύμα ικανοποιούσε τους πελάτες. Η ίδια γυναίκα φαίνεται να κρατούσε μέρος της αμοιβής και το υπόλοιπο κατέληγε στο ανδρόγυνο.
   Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία στην εθνική γραμμή για τα παιδιά SOS που διαβιβάστηκε στο τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της οποίας συνέλαβαν το ζευγάρι.
   Η ανήλικη, η οποία ζούσε μαζί με τους γονείς της, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 4:00 pm


ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ - ΕΞΙ ΝΕΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Παρελήφθησαν από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου Καλαμάτας οι προσλήψεις έξι (6) νέων επικουρικών ιατρών οι οποίοι θα καλύψουν ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας.

Οι προσλήψεις των επικουρικών ιατρών αφορούν τις κάτωθι ειδικότητες:


Α/Α    ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
1    ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΕΛΕΝΗ    Αναισθησιολόγος (ΜΕΘ)
2    ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ    Γαστρεντερολόγος
3    ΜΠΟΝΑΡΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ    Παθολόγος
4    ΚΕΓΙΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ    ΩΡΛ
5    ΛΥΜΒΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    Παθολόγος
6    ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    Αναισθησιολόγος

Επίσης τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η πρόσληψη ακόμα δύο
(2) επικουρικών ιατρών (Καρδιολόγος και Ακτινοδιαγνώστης με εξειδίκευση στο Μαγνητικό Τομογράφο)

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 3:26 pm


Αντιπλημμυρικά έργα στην Μεσσηνία

Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Καθαρισμός κοίτης – κατασκευή – επισκευή τεχνικών έργων σε ρέματα του Δήμου Οιχαλίας» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, καθώς και τη δημοπράτηση των έργων «Αντιπλημμυρικά έργα στις Τ.Κ. Καρυοβουνίου – Μηλιάς – Καστανέας – Κέντρου (Δήμου Δυτικής Μάνης)», «Βελτίωση – συντήρηση δρόμου από 22η Επ. Οδό Γέφυρα «Μάμι» έως Ανδρομονάστηρο» και «Βελτίωση – Συντήρηση 1ης Επ. Οδό (Τμήμα Καλαμάτα Σωτηριάνικα)».

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 3:00 pm


ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ !!!

«Γέφυρες»  συνεννόησης με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης προσπαθεί να δημιουργήσει το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επώδυνης μεταρρύθμισης για το ασφαλιστικό, που φέρνει σημαντικές περικοπές στις συντάξεις.

Η αιφνιδιαστική κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, και μάλιστα από το Ισραήλ όπου βρισκόταν χθες το πρωί, μαρτυρά την πρόθεσή του να καταστήσει «συνυπεύθυνα» τα κόμματα και έχει πολλαπλούς αποδέκτες και σαφή στόχευση.
Ωστόσο, στο τραπέζι της συζήτησης εκτός του Ασφαλιστικού και του προσφυγικού θα πέσει και το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Τριπλή η στόχευση της κυβέρνησης
1. Ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος από τα μέτρα που εισηγείται και ταυτόχρονα να αναγκάσει τις δυνάμεις της  αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση μπροστά σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως το ασφαλιστικό. Ακόμα και αν η όποια πρόταση, είναι αντίθετη από αυτήν της κυβερνητικής. Όπως εξηγούν από το περιβάλλον του πρωθυπουργού «τα κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν κι αυτά», πέρα από το να επενδύουν στην πολιτική ήττα της κυβέρνησης. Επ’ αυτού, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δηλώνει στο iefimerida.gr ότι «μπορούμε να συζητήσουμε με ψυχραιμία για να τα πάμε καλύτερα στο ασφαλιστικό», τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «μακροπρόθεσμο θέμα».
2. Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει παράλληλα να προτάξει και να επικοινωνήσει το επιχείρημα ότι «το ασφαλιστικό είναι μια μεταρρύθμιση μακράς πνοής», εξηγώντας έτσι ότι θα μπορούσε να υπάρξει κοινή γραμμή απέναντι στους δανειστές.
3. Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας ανεβάζει… στροφές για να θέσει σε εγρήγορση και τους δικούς του βουλευτές. Η μειωμένη κοινοβουλευτική ισχύς έχει εδραιώσει το αίσθημα της ανησυχίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, η ηγεσία επιθυμεί να στείλει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα το μήνυμα ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά και πρέπει να «βάλουν πλάτη» ενόψει της πρώτης αξιολόγησης που μπορεί να ανοίξει τη συζήτηση για το χρέος.

Ο Τσίπρας στα τηλέφωνα 
 
Με το βλέμμα στραμμένο στο αυριανό...ραντεβού, το οποίο κατά πληροφορίες θα γίνει στις 12,  ο πρωθυπουργός θα έχει από νωρίς το πρωί αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες. Ηδη έχει συνομιλήσει με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, αλλά και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ενώ αναμένεται να ενημερώσει και τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κλείνουν εκκρεμότητες
 
Με τα έως τώρα δεδομένα πάντως, το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης προβλέπει Ασφαλιστικό και δεύτερο πακέτο μέτρων να ψηφίζεται ως τις 15 Δεκεμβρίου, ούτως ώστε με το ξεκίνημα του νέου χρόνου να μην υπάρχουν για το Μαξίμου τρύπες και ανοιχτά θέματα και βέβαια το... άγχος για νέες ψηφοφορίες.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 2:10 pm


Φώφη σε Τσίπρα - Συμμέτοχο στον "φόνο " δεν θα με έχετε !

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του ξέκοψε κάθε συζήτηση
 
Στο κενό φαίνεται πως έπεσε η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ από τον Αλέξη Τσίπρα για συναίνεση στο ασφαλιστικό, όταν πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος που είχε ο κ. Τσίπρας με την κ. Γεννηματά ήταν έντονος, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε αντιρρήσεις για την ατζέντα της σύσκεψης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον πρωθυπουργό ότι θα πάει στην σύσκεψη αλλά μόνο για να συζητήσει για το προσφυγικό και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή που αφορούν την ασφάλεια και τα εθνικά μας θέματα. Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί διάλογο σε αυτό το επίπεδο για το ασφαλιστικό.

«Αν ήθελες να μας ενημερώσεις για το ασφαλιστικό θα μπορούσες να το κάνεις στη Βουλή με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή στην ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Γι” αυτό και δεν θα συμμετάσχω σε τέτοια συζήτηση» είπε κατά πληροφορίες η κ. Γεννηματά στον κ. Τσίπρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πάει στο Ασφαλιστικό.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταπείσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιχειρηματολογώντας ότι το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα που αφορά τις μέλλουσες γενιές, για να του απαντήσει η κ. Γεννηματά ότι και η Παιδεία είναι εθνικό θέμα αλλά έσπευσες να κάνεις αλλαγές με τον… Μπαλτά και χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 2:08 pm


«Χόρτο του Θεού» - Το θαυματουργό βότανο!

Γνωρίστε τις θεραπευτικές ιδιότητες αυτού του μαγικού βοτάνου…

Ονομάζεται και «Χόρτο του Θεού». Είναι ιδανικό για δίαιτα, επίσης αποτελεί και ένα ιδανικό βότανο κατά της κυτταρίτιδας.

Αναφερόμαστει στη Λουίζα!

Ένα εξαιρετικό ρόφημα σίγουρα με σημαντικά οφέλη στη αποτοξίνωση του οργανισμού, στην αύξηση του μεταβολισμού και γενικά στην υγεία και συνολική ευεξία του οργανισμού.
Είναι πράγματι από τα πιο φημισμένα φαρμακευτικά βότανα στον κόσμο για τη συμβολή της στο αδυνάτισμα, τη λιποδιάλυση, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και ως εκ τούτου στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Οδηγίες:

1. Βράζεις λίγο νερό σε ένα μπρίκι και μετά ρίχνεις μέσα μερικά φυλλαράκια χωρίς να συνεχίσεις το βράσιμο και το αφήνεις για 3-5 λεπτά ώστε να βγάλει το βότανο τις ωφέλιμες ουσίες του.
2. Στραγγίζεις το ρόφημα από τα φύλλα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 2:00 pm


Εμπάργκο στην Άγκυρα.... Αγριεύει ο " πόλεμος " Ρωσίας - Τουρκιας !

 Σταματάνε στρατιωτικές επαφές, τρόφιμα και πτήσεις!
 
Όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία διεκόπησαν, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό καταδιωκτικό, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.


«Σήμερα, έπειτα από την λήψη πρότερης απόφασης, κλείνουν όλα τα κανάλια συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Κονασένκοφ. «Αυτό αφορά και την λεγόμενη γραμμή επικοινωνίας που άνοιξε για την αποφυγή αεροπορικών ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της καταστροφής των υποδομών τρομοκρατών στη Συρία», διευκρίνισε.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η επιβολή περιορισμών στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία.
«Το υπουργείο θα προετοιμάσει τις προτάσεις του μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες και το υπουργείο Μεταφορών θα τις προωθήσει», δήλωσε ο Ουλουκάγεφ, έπειτα από σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με τον Ουλουκάγεφ, τα σχέδια όπως ο αγωγός αερίου TurkStream και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακουγιού στην Τουρκία είναι ανάμεσα στα επενδυτικά προγράμματα που ενδεχομένως να παγώσουν ή να ακυρωθούν στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που επιβληθούν ενάντια στην Άγκυρα

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με δημοσίευση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του, το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας θα προετοιμάσει προτάσεις περιορισμού του εφοδιασμού τροφίμων από την Τουρκία εντός των επόμενων δύο ημερών, σε συνέχεια της εντολής του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ που ζήτησε νωρίτερα σήμερα από την κυβέρνησή του να ετοιμάσει σειρά οικονομικών μέτρων σε αντίποινα για την «επιθετική ενέργεια» της Τουρκίας.

Εξάλλου ο εκπρόσωπος του συριακού στρατού ταξίαρχος Αλί Μαϊχούμπ ανέφερε πως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από τουρκικό καταδιωκτικό F-16 αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της υποστήριξης που παρέχει η Τουρκία στις «τρομοκρατικές» οργανώσεις στην Συρία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 1:00 pm


2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών: Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς !

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών:
 Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς !

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 12:07 pm


ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ... Ο καύσωνας του 2007 στην Ελλάδα στους 10 χειρότερους της Ευρώπης


Ο καύσωνας του 2007 στην Ελλάδα στους 10 χειρότερους της Ευρώπης

Ο καύσωνας που έπληξε την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007, ανήκει στους δέκα χειρότερους καύσωνες που έχουν πλήξει την Ευρώπη μετά το 1950, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Κοινού Ερευνητικού Κέντρου (JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μελέτη προβλέπει -και προειδοποιεί- ότι τις δύο επόμενες δεκαετίες έρχονται χειρότεροι καύσωνες και μπορεί να «χτυπήσουν» οπουδήποτε στην Ευρώπη.
         Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Σιμόν Ρούσο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών "Environmental Research Letters", ανέπτυξαν ένα νέο δείκτη, που συνυπολογίζει τόσο την ένταση όσο και τη διάρκεια των καυσώνων. Με βάση αυτό τον δείκτη (Heat Wave Magnitude Index daily-HWMId), συνέταξαν το Top 10 των χειρότερων ευρωπαϊκών καυσώνων μετά τα μέσα του 20ού αιώνα.
         Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο χειρότερος καύσωνας μετά το 1950 -και με διαφορά από τον δεύτερο στην Κεντρική Ευρώπη το 2003- είναι αυτός που έπληξε τη Ρωσία το 2010 και σκότωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ο καύσωνας της Ελλάδας του 2007, που διήρκεσε 21 μέρες, βρίσκεται στην έβδομη θέση της πρώτης δεκάδας.
         Οι ερευνητές εκτιμούν ότι μέσα στην επόμενη εικοσαετία θα αυξηθεί τόσο ο αριθμός, όσο και η ένταση των καυσώνων στην Ευρώπη, κυρίως εξαιτίας της συνεχούς αύξησης των ανθρωπογενών «αερίων του θερμοκηπίου».
   «Ακόμη κι αν οι παγκόσμιες μέσες θερμοκρασίες δεν αυξηθούν πάρα πολύ, θα δούμε ακραίους καύσωνες, που θα είναι πιο καυτοί, πιο μεγάλης διάρκειας και πιο συχνοί», δήλωσε ο Ρούσο.
         Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, μπορεί να υπάρξει πενταπλασιασμός ή και δεκαπλασιασμός των «καυτών» συμβάντων. Αυτό που είναι πιο σίγουρο, είναι ότι πλέον οι καύσωνες μπορεί να πλήξουν οποιαδήποτε περιοχή της Ευρώπης, νότιας, κεντρικής ή βόρειας. Όμως οι επιστήμονες δεν μπορούν να προβλέψουν ποιά κράτη θα πληγούν περισσότερο στο μέλλον.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 12:00 pm


ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ !!! Στα πιο εμβληματικά έργα του ΕΠΠΕΡΑΑ κατατάχθηκε το έργο του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Γιώργος Μπέζος, Διοικητής Γ.Ν Μεσσηνίας:

« Είναι μια διάκριση που μας κάνει περήφανους όλους. Αντίστοιχα έργα έχουμε προγραμματίσει και για την επόμενη προγραμματική περίοδο»

Στη καλύτερη 7άδα των πιο εμβληματικών  έργων που χρησμοδοτήθηκαν από το κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ  την προγραμματική περίοδο  ΕΣΠΑ 2007-2013, κατατάχθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Τα υπόλοιπα έξι (6) είναι τα: η Περιβαλλοντική Αποκατάσταση των Μεταλλείων Αμιάντου Βορείου Ελλάδος (ΜΑΒΕ), η Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, η αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Ηγουμενίτσα, ο ΧΥΤΑ στα Ιωάννινα, το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα, ο Βιολογικός Καθαρισμός Ηρακλείου.

Για το σκοπό αυτό ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες από την διαχειριστική αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ, ένα ντοκιμαντέρ το οποίο επιμελείται ο γνωστός δημοσιογράφος κ.Γιάννης Πιτταράς για τη φυσιογνωμία, την σημασία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για το καθένα από τα παραπάνω έργα.

Με αφορμή αυτό το καλό νέο ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος δήλωσε:

«Είναι μια τιμητική διάκριση που μας κάνει όλους περήφανους. Τέτοια έργα αντίστοιχης αξίας και διάστασης έχουμε προγραμματίσει να υλοποιήσουμε και την επόμενη προγραμματική περίοδο. Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου».

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 11:58 am


Δείτε το μένος των Ρώσων κατά των Τούρκων - Τι λένε για την Ελλάδα! Ο χάρτης που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στο ρωσικό τουίτερ κάνει το γύρο των social media και δείχνει το μίσος των Ρώσων που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Ρωσία για τους Τούρκους.

 Μάλιστα το μήνυμα αναφέρει:

«Κόψτε την Τουρκία στη μέση και δώστε την στα αδέλφια μας τους Έλληνες και τους Αρμένιους»!

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 11:48 am


Η ΝΔ ψάχνει εταιρεία και ημερομηνία

Στον αέρα ακόμα οι εκλογές

Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές στη ΝΔ στις 13 Δεκεμβρίου μετά το φιάσκο της Κυριακής.
Τα μέλη της ΚΕΦΕ δεν κατάφεραν, χθες, Πέμπτη, να έρθουν σε συμφωνία με την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία και στην περίπτωση που δεν καταλήξουν σήμερα, τότε οι εκλογές θα πάνε για τη νέα χρονιά.
Ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκης, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, όσο και ο εκπρόσωπος του Άδωνη Γεωργιάδη Στέφανος Σταμούλης έθεσαν θέμα Παπαμιμίκου στη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ την ίδια στιγμή ο Ευάγγελος Μειμαράκης έδινε στην δημοσιότητα την ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε με τους αρμοδίους λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στην οποία αποδεικνύεται ότι είχε εκφράσει την ανησυχία του για τα όσα έβλεπε να συμβαίνουν.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 11:25 am


ΤΩΡΑ - Σφοδρή καταιγίδα στην Καλαμάτα

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει  αυτή την ώρα την Καλαμάτα

Οι δρόμοι της πόλης σε πολλές περιπτώσεις έχουν μετατραπεί σε ποτάμια 

Νεώτερα για την εξέλιξη και για τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα σε λίγο  ....

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 
 

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 11:08 am


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ AIDS ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ

Προσοχή στο AIDS, αλλά να μην ξεχνάμε τα υπόλοιπα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συνιστούν οι αφροδισιολόγοι-δερματολόγοι με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας
 Κι αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια  καθώς το βάρος της παγκόσμιας ενημέρωσης έχει πέσει στο AIDS,  τείνουν να ξεχαστούν τα μέτρα προφύλαξης για τα άλλα σεξουαλικώς  μεταδιδόμενα νοσήματα.
«Καλό είναι με την ευκαιρία της  1η Δεκεμβρίου  να θυμόμαστε ότι υπάρχουν και τα άλλα σεξουαλικώς  μεταδιδόμενα νοσήματα και θα πρέπει να παίρνουμε μέτρα προφύλαξης»αναφέρει η  αφροδισιολόγος - δερματολόγος  Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του τμήματος δερματολογίας και εφαρμογών Laserστην κλινική  Cosmetic      Derma    Medicine.
 Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία στην πρώτη θέση των πιο συχνά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων εξακολουθούν να παραμένουν τα κονδυλώματα, παρά τη χρήση του εμβολίου, χάρη στο οποίο τα τελευταία χρόνια υπάρχει  πτωτική τάση στα κρούσματα ασθενών σε κάποιες χώρες.
Σύμφωνα με τα ίδια στατιστικά στοιχεία  πτωτική τάση έχει καταγραφεί  στην Αυστραλία  σε αρκετά υψηλό ποσοστό της τάξης  του  61%  και τη Σουηδία, χώρες πρωτοπόρες στον εμβολιασμό κατά της μετάδοσης του ιού HPVπου προκαλεί κονδυλώματα.

              ΕΙΚΟΝΑ  -  ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ  - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

ØΕικόνα
Τα κονδυλώματα είναι μικρά ογκίδια που εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα της γυναίκας αλλά και του άνδρακαι οφείλονται σε ιούς της οικογένειας  των Ανθρώπινων Θηλωμάτων.
Μπορεί να είναι επίπεδα ή να προεξέχουν από το δέρμα, είναι μικρά σαν κεφάλι καρφίτσας ή μεγαλύτερα, μεμονωμένα ή πολλά μαζί. Συνήθως έχουν ανώμαλη επιφάνεια και το χρώμα τους είναι στο χρώμα του δέρματος ή ροζ. Πολλές φορές τα κονδυλώματα δεν φαίνονται με το μάτι αλλά ο ασθενής τα αντιλαμβάνεται με την αφή.
Στη γυναίκα μπορεί να εμφανιστούν στην είσοδο του κόλπου, στα μικρά και τα μεγάλα χείλη, στον πρωκτό, στο εφήβαιο και στο δέρμα μεταξύ του πρωκτού και των κόλπου (περίνεο). Επίσης  μπορεί να αναπτυχθούν στον κόλπο και τον τράχηλο της μήτρας.
Στον άνδρα τα κονδυλώματα εμφανίζονται συνήθως στο πέος, τους όρχεις και τον πρωκτό.
Τα κονδυλώματα μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή, ακόμη και τη μη ολοκληρωμένη. Αν ο ένας ερωτικός σύντροφος έχει κονδυλώματα, είναι πολύ εύκολο να τα μεταδώσει. Ακόμη και αν το χέρι του έρθει σε επαφή με κονδυλώματα, μπορεί με μεγάλη ευκολία να μεταφέρει  τους ιούς σε άλλες περιοχές είτε των γεννητικών οργάνων του είτε στα γεννητικά όργανα του συντρόφου του.
ØΣυμπτώματα
Στις γυναίκες συνήθως δεν εμφανίζουν συμπτώματα. Η ασθενής τα αντιλαμβάνεται συνήθως με την αφή ή τα βλέπει με μεγεθυντικό καθρεφτάκι.
Στους άνδρες προκαλούν:
   -Κνησμό (φαγούρα) του πέους, του όσχεου, της πρωκτικής χώρας
    -Επιμόλυνση των βλαβών από μικρόβια
    -Αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη στα άτομα που πάσχουν από   πρωκτογεννητικά κονδυλώματα.
Τα κονδυλώματα είναι κατά κανόνα καλοήθεις βλάβες  αλλά πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
ØΠροφύλαξη.
«Στο κομμάτι της πρόληψης εκτός από το τετραδύναμο εμβόλιο που μειώνει τις πιθανότητες μετάδοσης των πιο κοινών τύπων του ιού HPVπου προκαλούν κονδυλώματα, καθοριστικό ρόλο παίζει και η εξέταση HPVDNAtestπου γίνεται για την ανίχνευση και ταυτοποίηση του ιού HPV» τονίζει ηΔρ Αμαλία Τσιατούρα και προσθέτει
 «Η αξία της ταυτοποίησης είναι πολύ μεγάλη και προτείνεται σε όλους όσους  για πρώτη φορά διαγιγνώσκονται με κονδυλώματα αλλά και σε εκείνους που ταλαιπωρούνται αρκετό καιρό».
ØΘεραπεία
Επανάσταση στη θεραπεία των  κονδυλωμάτων έχει φέρει το laserC02, η πιο σύγχρονη τεχνολογία για την καταστροφή τους. Τα πλεονεκτήματα για τον ασθενή είναι ότι η θεραπευτική προσέγγιση είναι αναίμακτη, σύντομη και δεν αφήνει ουλές. Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία και το laserεξαχνώνει τις βλάβες χωρίς να τραυματίζει τους γύρω ιστούς. Το σημαντικότερο είναι ότι το laserσχετίζεται με μικρότερο ποσοστό υποτροπών μετά τη θεραπεία και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ελεύθερο νόσου σε σχέση με τις εναλλακτικές μεθόδους (κρυοθεραπεία, κρέμες, διαθερμοπηξία).
Την ίδια στιγμή, μεγάλη αύξηση στα περιστατικά σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) καταγράφτηκε το 2014, τουλάχιστον στις ΗΠΑ. Ενδεικτικά, τα κρούσματα με σύφιλη σε προχωρημένο στάδιο αυξήθηκαν κατά 15,1%. Τα περιστατικά με χλαμύδια, νόσο που συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα, αυξήθηκαν κατά 2,8% σε σχέση με το 2013. Τα στοιχεία για τον έρπη γεννητικών οργάνων δεν παρουσιάζουν μεγάλες αλλαγές. Για όλα τα παραπάνω η θεραπεία γίνεται με αντιβίωση ή αντιιική αγωγή.    
 
«Τα βασικά μέτρα πρόληψης και προστασίας που πρέπει λαμβάνουμε όλοι για να προστατευτούμε από τη μετάδοση των Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νοσημάτων είναι η χρήση προφυλακτικού , η επιλογή σταθερού συντρόφου και  ο εμβολιασμός για τον ιό HPV»καταλήγει η Δρ Τσιατούρα

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 11:00 am


ΒΙΝΤΕΟ - Έκανε ...στριπτίζ σε εμπορικό κέντρο γιατι ο φίλος της δεν της αγόραζε iPhone!

Είναι γνωστό γενικότερα εδώ και πολλά χρόνια ότι η Apple και οι συσκευές αποτελούν ένα είδος...μανίας για πολλούς από τους φανατικούς χρήστες τους, που μπορεί να φτάσουν σε ακραίες αντιδράσεις και ενέργειες για να τις αποκτήσουν.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι τεράστιες ουρές που δημιουργούνται έξω από καταστήματα μετά από κάθε έναρξη διάθεσης νέου μοντέλου iPhone- και δεν αποτέλεσε εξαίρεση το iPhone 6S, η διάθεση του οποίου άρχισε πρόσφατα.

Σε αυτό το πλαίσιο...φανατισμού εντάσσεται και η περίπτωση μιας Κινέζας η οποία προσπάθησε ανεπιτυχώς (όπως φαίνεται) να πείσει τον φίλο της να της αγοράσει ένα νέο iPhone. Και βλέποντας ότι δεν μπορούσε να τα καταφέρει, έκανε το...απόλυτα λογικό:
Να αρχίσει να βγάζει τα ρούχα της στη μέση του εμπορικού κέντρου, προκειμένου (προφανώς) να τον πείσει να της πάρει το smartphone.

Το βίντεο έχει γίνει viral στο Ίντερνετ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν τελικά η δεσποινίς απέκτησε ή όχι το πολυπόθητο κινητό.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 10:00 am


Καταγγελία - φωτιά ! ''Ο Τσίπρας διόρισε στο δημόσιο τον άνθρωπο που τον φιλοξένησε το καλοκαίρι''

 Ε, τι πρωθυπουργός θα ήταν ο Αλέξης Τσίπρας εάν δεν μπορούσε να διορίσει ένα συμφοιτητή του;

Μία καταγγελία-φωτιά για τον πρωθυπουργό έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Ανδρέας Γουλής, παλαιός συμφοιτητής του Αλέξη Τσίπρα και ο άνθρωπος που φιλοξένησε τον κ. Τσίπρα στην Ερείκουσα το καλοκαίρι, διορίστηκε στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

Σε δήλωσή του ο κ. Βαρβιτσίωτης κάνει λόγο για «ρουσφετολογικούς διορισμούς» της κυβέρνησης στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας και μάλιστα, διερωτάται «μήπως o κ. Τσίπρας ανταποδίδει την προσωπική του φιλοξενία με διορισμό, παραβλέποντας, για ακόμη μία φορά, το δημόσιο συμφέρον;».

Σύμφωνα με τον γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ, η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, να ξηλώνει τις διοικήσεις στα περιφερειακά λιμάνια με διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, όπως τονίζει, αυτή τη φορά προχώρησε στην αιφνιδιαστική και ανεξήγητη αλλαγή του -κατά κοινή ομολογία- επιτυχημένου Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας που -όπως σημειώνει- ανέπτυξε τον τομέα της κρουαζιέρας στο νησί.

Κατά τον κ. Βαρβιτσίωτη, το Διοικητικό αυτό Συμβούλιο «κατάφερε να ολοκληρώσει, μετά από δώδεκα χρόνια κωλυσιεργιών, το νέο προβλήτα κρουαζιερόπλοιων, μήκους 430 μέτρων και συνυπέγραψε, μαζί με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Ναυτιλίας και Μεταφορών, την ίδρυση του πρώτου και μοναδικού μέχρι σήμερα υδατοτοδρομίου στην Ελλάδα».

Όπως, όπως καταγγέλλει, στη θέση του προέδρου, αντί του νέου τεχνοκράτη που υπηρετούσε, η κυβέρνηση επέλεξε έναν 75χρονο, ενώ αυξάνει τον αριθμό των μελών του Δ.Σ από επτά σε εννιά, ώστε να μπορέσει να «βολέψει» ακόμα περισσότερους «συντρόφους».

«Ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί για την προσέλκυση επενδυτών και αποδεικνύει ότι το "νέο" που διατυμπάνιζε προεκλογικά, είναι τελικά "πολύ παλιό"», υπογραμμίζει και διερωτάται: «Μήπως, με αυτόν τον τρόπο, ανταποδίδει την προσωπική του φιλοξενία, παραβλέποντας, για ακόμη μία φορά, το δημόσιο συμφέρον;»

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2015 | 9:23 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: