Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Πυλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Πυλος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Πυλος

Πιο αργά η «παντρειά» !!! Πάνω από τρεις στους τέσσερις νέους Έλληνες μένουν με τους γονείς τους

Σύμφωνα με την έκθεση «Η Κοινωνία με μία Ματιά» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το ο 76% των νέων δεν είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία το 2014, κάτι που φέρνει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση πίσω από την Ιταλία.

 Το φαινόμενο πάντως φαίνεται πως συνδέεται και με την κρίση, καθώς οι χώρες της νότιας Ευρώπης «κυριαρχούν» στη συγκατοίκηση των νέων με τους γονείς τους. 

Περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις νέους Έλληνες συγκατοικούσαν με τους γονείς τους το 2014, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, το 76% των νέων 15 έως 29 ετών δεν είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία, ποσοστό που κατατάσσει τη χώρα μας στη δεύτερη θέση ανάμεσα στα 35 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ, μαζί με τη Σλοβενία και πίσω μόνο από την Ιταλία.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν η Σλοβακία, η Πορτογαλία και η Ισπανία, κάτι που σημαίνει ότι τα έξι υψηλότερα ποσοστά συγκατοίκησης νέων με τους γονείς τους καταγράφονται στη νότια Ευρώπη. Στον αντίποδα, σε τέσσερις από τις πέντε τελευταίες θέσεις του πίνακα βρίσκονται χώρες της βόρειας Ευρώπης, η Δανία, η Σουηδία, η Φινλανδία και η Νορβηγία.

Το γεγονός αυτό οφείλεται εν μέρει σε πολιτισμικούς παράγοντες, αλλά εξηγείται σε ένα βαθμό και από την οικονομική κρίση που έπληξε βαθιά τον ευρωπαϊκό νότο, και υποχρέωσε πολλούς νέους να συνεχίσουν να κατοικούν με τους γονείς τους καθώς δεν είναι οικονομικά αυτάρκεις.

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ φανερώνουν ότι οι νέοι είναι η ηλικιακή ομάδα που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας, ενώ ειδικά σε περιόδους ύφεσης ή αναιμικής ανάπτυξης δυσκολεύονται να βρουν επαγγελματική αποκατάσταση.

Τον Αύγουστο, περισσότεροι από 4,1 εκατομμύρια νέοι 15 έως 24 ετών ήταν άνεργοι στην Ε.Ε., σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Τα τρία υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία.

Πιο αργά η «παντρειά»

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα εξέλιξη που προκύπτει από τα στοιχεία είναι ότι τόσο στη χώρα μας όσο και γενικότερα στον ΟΟΣΑ έχει αυξηθεί σημαντικά η μέση ηλικία γάμου και για τα δύο φύλα.

Στην Ελλάδα, το 2014 ο μέσος άνδρας παντρευόταν όταν ήταν περίπου 33 ετών, ενώ το 1990 η αντίστοιχη ηλικία ήταν τα 29.

Εφάμιλλη είναι η αλλαγή για τις γυναίκες, καθώς η μέση ηλικία γάμου αυξήθηκε από τα 25 στα 29.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 10:00 am


Αυξάνονται οι σεξουαλικοί εκβιασμοί μέσω διαδικτύου

Πληθαίνουν τα κρούσματα σεξουαλικής εκβίασης (sextortion) μέσω διαδικτύου, ενώ όλο και περισσότεροι είναι οι ανήλικοι χρήστες που δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους και τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από την κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων στον ψηφιακό κόσμο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στοχεύοντας σ’ ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο και στην προστασία των χρηστών από διάφορες παράνομες δραστηριότητες.
Όπως τονίζει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, ο θύτης συνήθως προσεγγίζει το θύμα μέσω κάποιου κοινωνικού δικτύου, συχνά με ψεύτικο λογαριασμό και στοιχεία
Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του, πείθει το θύμα να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά στην κάμερα και στη συνέχεια του ζητάει, είτε χρήματα, είτε άλλες προσωπικές φωτογραφίες ή κάποια χάρη σεξουαλικού περιεχομένου, προκειμένου να μη δημοσιεύσει το μαγνητοσκοπημένο υλικό στο Διαδίκτυο ή για να μην το αποστείλει σε γνωστούς και φίλους του θύματος.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα παιδιά είναι συνήθως ευκολότεροι στόχοι, καθώς δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο.
Όπως επισημαίνεται, όταν κάποιο παιδί ή ενήλικας, πέφτει θύμα σεξουαλικής εκβίασης, συχνά βιώνει αυτό που του συμβαίνει με αυξημένα αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου, ενώ κάποιες φορές η θυματοποίηση μπορεί να διαρκέσει τόσο καιρό, που να το οδηγήσει σε τάσεις αυτοκαταστροφής.
Το SaferInternet4Kids προτρέπει τους γονείς να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στις δραστηριότητες των παιδιών τους όταν κάνουν χρήση διαδικτυακής κάμερας, να συζητούν μαζί τους για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, καθώς επίσης να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τις ασφαλείς ρυθμίσεις στα κινητά τους τηλέφωνα και τις συσκευές τους, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες να παραβιαστούν τα δεδομένα τους από κάποιον τρίτο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 9:32 am


Πιθανόν να κρύβεται στη Μεσσηνία ο δράστης του φόνου των Αμπελοκήπων

Ο φερόμενος ως δράστης του φόνου του 62χρονου γυμναστή στους Αμπελόκηπους την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου πιθανόν να έχει διαφύγει στη Μεσσηνία από όπου κατάγεται, και όπου ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή το 2012.

Ο 62χρονος Μάκης Μαρκόπουλος, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και  θύμα του συνταξιούχου αστυνομικού και πολιτευτή της Χρυσής Αυγής το 2012 στη Μεσσηνία, τρεις μέρες πριν από τον θανατηφόρο διαπληκτισμό, είχε απευθυνθεί σε συνάδερφό του, ειδικευμένο στη πυγμαχία, προκειμένου να πάρει μαθήματα για να αντιμετωπίσει τον πιο σωματώδη αντίπαλό του, Φώτη Μπέλλο.
Μία μέρα πριν είχαν έρθει στα χέρια, με τον συνταξιούχο αξιωματικό να «νικά» τον γυμναστή, ο οποίος είχε εμφανές τραύμα στο πρόσωπο από αυτή την συμπλοκή. Οι αντιπαραθέσεις τους είχαν φθάσει σε οριακό σημείο. Ήταν καθημερινές και διαρκείς.
Ο γυμναστής στο πρόσφατο παρελθόν επέτρεπε στον συνταξιούχο αστυνομικό να γυμνάζεται στην επιχείρησή του. Κάποια στιγμή όμως έγινε ενοχλητικός με τις γυναίκες που γυμνάζονταν εκεί, καθώς προέβαινε σε απρεπή σχόλια και χειρονομίες. Ο Μάκης Μαρκόπουλος του έκανε παρατηρήσεις γιατί οι ενέργειες του έκαναν κακό στην επιχείρησή του και έδιωχναν τις πελάτισσές του. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες προστριβές τους. Την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκε η ένταση ανάμεσά τους. Ο γυμναστής ήταν φανερά ανήσυχος, έβγαινε διαρκώς από την επιχείρησή του και πρόσεχε το αυτοκίνητό του, στο οποίο άλλαζε συνεχώς θέση στάθμευσης, ενδεχομένως εξαιτίας απειλών που είχε δεχθεί από τον δράστη.
Οι κάτοικοι της περιοχής, αναφέρονται στον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του δράστη, που είχε εντάσεις και προστριβές με όλους εξαιτίας της συμπεριφοράς του. Κάποια στιγμή είχε αναγκάσει έναν γείτονα να δέσουν τα δέντρα του πεζοδρομίου στους τοίχους πολυκατοικιών γιατί… έγερναν προς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Η αφορμή των τελευταίων ημερών για προστριβή ανάμεσά τους, ήταν η ενέργεια του γυμναστή να τοποθετήσει τρεις κάμερες στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του στην οδό Βατοπεδίου. Ο συνταξιούχος αστυνομικός αντιδρούσε έντονα λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει… big brother την πολυκατοικία.  
Η τελευταία πράξη της φιλονικίας που κατέληξε στο έγκλημα για ασήμαντη αφορμή εξελίχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, με τους δράστες να έρχονται ακόμη μία φορά στα χέρια για τις… κάμερες μετά από τις βρισιές που αντάλλαξαν. Ο συνταξιούχος αστυνομικός φεύγει οργισμένος, και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναξε στο θύμα του: «Περίμενε και θα σε τακτοποιήσω, πάω να πάρω το όπλο μου».
Δυστυχώς πραγματοποίησε την απειλή του. 
Πήγε στο σπίτι του πήρε το όπλο του και επέστρεψε. Καταδίωξε για λίγο το θύμα, το πρόλαβε ανάμεσα σε δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τον πυροβόλησε τρεις φορές στο στήθος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. 
Σαν να μην συμβαίνει τίποτα κινήθηκε προς την οδό Πανόρμου. Συνάντησε έναν καταστηματάρχη που γνώριζε, τον οποίο… χαιρέτησε κρατώντας ακόμη το πιστόλι στο χέρι του.
Από εκείνη τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 60χρονου πρώην αστυνομικού, σε όλα τα πιθανά μέρη που θα μπορούσε να έχει καταφύγει ακόμη και σε χωριό της Μεσσηνίας από το οποίο κατάγεται.
Ο πρώην αστυνομικός υπηρετούσε στο Α.Τ. Αμπελοκήπων, κάνοντας τα περισσότερα χρόνια στατική φρουρά έξω από τον… Άρειο Πάγο, και έφυγε το 2008. 
Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του την ΕΛ.ΑΣ. λόγω της πολιτικής του δράσης στη Μεσσηνία. 
Ο ταξίαρχος του νομού είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν θα ανεχτεί δράσεις ατόμων που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν την Αστυνομία. Η δήλωση αναφερόταν στη δράση ομάδας κατοίκων της περιοχής, από όπου κατάγεται ο πρώην αστυνομικός, που προσπαθούσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της δρώντας ως «τάγμα ασφαλείας». 
Την ίδια περίοδο -Μάιος 2012- ο πρώην αστυνομικός είχε πολιτευτεί με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

thetoc.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 9:25 am


ΦΩΤΟ - Το σύμπλεγμα των λιμνών και των καταρρακτών της Μεσσηνίας που δεν είναι πλέον προσβάσιμο

Δείτε τις φωτογραφίες από το Πολυλίμνιο
Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Μεσσηνίας συνήθιζε να μαγεύει τους επισκέπτες με το μοναδικό φυσικό του τοπίο.
Ο λόγος για το πολυφωτογραφημένο Πολυλίμνιο το οποίο αποκαλούν πολλές φορές και «Γαλάζια Λίμνη» της Πελοποννήσου.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον το οποίο βρίσκεται περίπου μισή ώρα από την Καλαμάτα στην διαδρομή πρός Πύλο.
Εκεί ο επισκέπτης μπορούσε να συναντήσει ένα σύμπλεγμα από τρεχούμενα νερά τα οποία λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν λίμνες και καταρράκτες.
Οι λίμνες Μαυρηλίμνα με το Κεφαλοβρυσο, Μαυρολίμνα και μετά ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού.
Η πρόσβαση στο Πολυλίμνιο ήταν πολύ εύκολη και κανείς μπορούσε να το βρει ακολουθώντας το δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο.
Η τραγωδία στην οποία κατέληξε η βόλτα μιας παρέας τον περασμένο Αύγουστο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 24χρονη και να τραυματιστεί από πτώση βράχου άλλο ένα νεαρό κορίτσι είχε σαν αποτέλεσμα την απαγόρευση εισόδου στους περιπατητές.
Messhnia2Messhnia3Messhnia4Messhnia5Messhnia6Messhnia7Messhnia1

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 9:00 am


Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης την 28η Οκτωβρίου

Να εξερευνήσουν την Αίθουσα του Παρθενώνα με τη βοήθεια ενός νέου δανειστικού σακιδίου με θέμα «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα», προσκαλεί τις οικογένειες με παιδιά από οκτώ έως δώδεκα ετών το Μουσείο Ακρόπολης, την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου.
Μέσα από ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό έντυπο υλικό, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία ενδιαφέρουσα και ευχάριστη επίσκεψη παίζοντας, αλλά και συζητώντας μεταξύ τους και με τους γονείς τους. Το σακίδιο διατίθεται και στην αγγλική γλώσσα. Οι οικογένειες παραλαμβάνουν το δανειστικό σακίδιο από το Γραφείο Πληροφοριών με παράδοση ταυτότητας.
Στις 28 Οκτωβρίου οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8:00 έως τις 22:00, με ελεύθερη είσοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στις μόνιμες συλλογές αλλά και την περιοδική έκθεση «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων».
Όπως κάθε Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους-φροντιστές οι θεματικές παρουσιάσεις «Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων» (στις 13:00, στα ελληνικά και στις 11:00 στα αγγλικά) και «Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο» (στις 20:00 στα ελληνικά και στις 18:00 στα αγγλικά). Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 8:00 am


ΗΡΘΑΝ - Η γενιά των… 100 ευρώ εμφανίστηκε στην αγορά εργασίας!

Στο προσκήνιο έχει έρθει μια νέα γενιά, αυτή των 100 ευρώ, την στιγμή που οι δανειστές απαιτούν και νέα μείωση στον κατώτατο μισθό.

Όλο και περισσότεροι νέοι αναγκάζονται να απασχολούνται με μισθούς πείνας.


Σύμφωνα με «Τα Νέα», πλέον κάνουν θραύση οι φτωχοί εργαζόμενοι.
Η έκρηξη της ανεργίας και η εργασιακή ζούγκλα οδηγούν σε… φτωχοποίηση μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων, η προοπτική της οποίας συνοψίζεται στο τρίπτυχο: μισή δουλειά, μισός μισθός και σύνταξη 500 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μεικτό μηνιαίο μισθό έως 100 ευρώ. Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίους μισθούς από 100 έως και 400 ευρώ μεικτά. Πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία 2, 3 ημερών την εβδομάδα, ή ακόμη και μερικών ωρών την εβδομάδα.
Τα στοιχεία του μηνός Σεπτεμβρίου από το σύστημα Εργάνη, αποτυπώνουν την ανατροπή στην απορυθμισμένη αγορά εργασίας. 

Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης τη διετία 2015-2016 έσπασαν το ιστορικό φράγμα του 50% (σε ότι αφορά τη συμμετοχή τους στις νέες προσλήψεις) και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε το 2014 και όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ειδικότερα την περίοδο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2015 οι προσλήψεις που έγιναν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούσαν στο 51,50%, έναντι 48,50% της πλήρους απασχόλησης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 7:44 am


Χειμωνιάτικο Σάββατο με βροχές και καταιγίδες

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, αλλά και σταδιακή βελτίωση του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες και από τα βόρεια περιμένουμε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016. 

Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 10 έως 20 βαθμούς), 19 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 16 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια του νομού, αλλά και σταδιακή βελτίωση περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 6:55 am


Με το πενάκι του ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 6:11 am


Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΟ - Μελανό σημείο για τον Μεσσήνιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Προκόπη Παυλόπουλο

Μία από τις ποιο σημαντικές στιγμές της Νεώτερης Ελληνικής  και πιθανόν  η πιο καθοριστική  είναι η Ναυμαχία του Ναυαρίνου, όπου ο συμμαχικός στόλος βυθίζει τον τουρκοαιγυπτιακό και ξεκαθαρίζει πλέον ότι η Ελλάδα θα γίνει αυτόνομο κράτος και θα αποσυνδεθεί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Χθές στην Πύλο σε  ένα λαμπρό εορτασμό  με την παρουσία του  πρέσβη της Αγγλίας  και εκπροσώπων των πρεσβειών Ρωσίας  ,Γαλλίας  του τέως πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά των αρχηγών του στόλου και του Πυροσβεστικού Σώματος ,τιμήθηκε  όπως τις άξιζε η μητέρα των μαχών για την Εθνική μας Ανεξαρτησία  και την θεμελίωση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους 

Από τις εορταστικές εκδηλώσεις απουσίαζε ο πρώτος πολίτης της Χώρας ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος
Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος σύμφωνα με την τρέχουσα ειδησεογραφία  προτίμησε να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Μυκόνου για την γιορτή του Αγίου Αρτεμίου  και την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη στο νησί των «celebrities της συμφοράς»,  που φιλοξενεί   χολιγουντιανούς σταρ και κροίσους

Είναι γνωστή η συμπάθεια που τρέφει ο κος Πρόεδρος της δημοκρατίας για το νησί των ανέμων αλλά κατά την ταπεινή μας γνώμη  η απουσία του από την Πύλο γράφεται με μελανά γράμματα  στην  Προεδρική του  θητεία

Β.Μ

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 6:09 am


ΒΙΝΤΕΟ - VisionTV !!! Η εφεύρεση που... ακυρώνει το «μαύρο» στα κανάλια από τον Παππά !

Δύο νέοι Έλληνες φοιτητές δημιούργησαν μια νέα συσκευή που στόχο έχει να δώσει λύση για να αποφευχθεί το «μαύρο» που πρόκειται να «πέσει» στα κανάλια, τον επόμενο μήνα. 
To VisionTV, όπως την έχουν ονομάσει, φέρνει στο ίδιο τηλεκοντρόλ τα 4 «νόμιμα», αλλά και όλα τα υπόλοιπα κανάλια που «κόβονται» από το νόμο Παππά.
Δύο φίλοι και συμφοιτητές στο τρίτο έτος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Λεωνίδας Παπαναστασίου και ο Λάμπης Ευαγγελάτος εφηύραν το VisionTV.
Μέσα σε ένα διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, οι δύο νεαροί επεξεργάστηκαν την ιδέα, σχεδίασαν το ηλεκτρονικό κύκλωμα, κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο και δοκίμασαν στην πράξη την επινόησή τους.
Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν αποκωδικοποιητή, κόστους μόλις 20 ευρώ. Μέσω αυτού, ο χρήστης θα μπορεί να παρακολουθεί στην τηλεόρασή του οποιοδήποτε κανάλι, αδειοδοτημένο ή μη.
Το VisionTV περνά αυτόματα και χωρίς καμία παρέμβαση του τηλεθεατή, από τα κανάλια της Digea σε όσα εκπέμπουν - ή θα εκπέμπουν - μόνο μέσω διαδικτύου και είναι πλήρως λειτουργικό. 

Την αρχική ιδέα για το VisionTV είχε ο Λεωνίδας Παπαναστασίου, διαβάζοντας κάποιο άρθρο για τις εναλλακτικές οδούς που απομένουν για τους σταθμούς οι οποίοι δεν έλαβαν άδεια εκπομπής κατά τη διαδικασία της δημοπράτησης.
Η «καρδιά» της συσκευής είναι το Raspberry Pi, ένας μικροσκοπικός υπολογιστής σε μορφή πλακέτας. 
Το λογισμικό που χρησιμοποιείται για την λειτουργία του VisionTV είναι επίσης ελεύθερο, «ανοιχτού κώδικα», οπότε η όλη φιλοσοφία της συσκευής είναι η απλούστερη δυνατή - αλλά και εξίσου οικονομική.
Επιπλέον, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Λεωνίδας Παπαναστασίου, στο protothema.gr «Έχουμε φροντίσει ώστε το λειτουργικό περιβάλλον του VisionTV να είναι φιλικό για κάθε τηλεθεατή, σαν ένα οποιοδήποτε τηλεκοντρόλ. Στο μυαλό μας είχαμε όχι τους εξοικειωμένους με την τεχνολογία, αλλά ανθρώπους που θέλουν απλώς να πατήσουν ένα κουμπί και να αλλάξουν κανάλι, όπως έκαναν πάντα. Οπότε, για παράδειγμα οι ηλικιωμένοι ή τα μικρότερα παιδιά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα εξοικείωσης με το VisionTV».
Η άποψη των δύο νεαρών εφευρετών είναι ότι «Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών άγγιξε ευαίσθητες χορδές μας. Θεωρήσαμε ευθύνη μας το να προσπαθήσουμε να σώσουμε τις θέσεις εργασίας τόσων ανθρώπων. Στόχος μας δεν είναι να επέμβουμε στην κυβερνητική απόφαση στο θέμα των αδειών, αλλά να επιτρέψουμε με τη δική μας λύση να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να συνεχίσουν οι σταθμοί να εκπέμπουν με διαφορετικό, αλλά νόμιμο τρόπο».
Το VisionTV δεν προϋποθέτει καμία συνδρομή. Με τα 20 ευρώ που όπως υπολογίζουν ο Λεωνίδας και ο Λάμπης, κάθε τηλεθεατής θα αγοράζει τον «αποκωδικοποιητή» αλλά και το δικαίωμα πρόσβασης στην τεχνική πλατφόρμα του VisionTV.
Ωστόσο, προκειμένου να γίνει η μαζική παραγωγή της συσκευής, αυτό που επιδιώκουν οι δύο φίλοι, είναι την έμπρακτη στήριξη από τα κανάλια εκείνα που έμειναν εκτός αδειοδότησης.
«Εμείς βάζουμε την ιδέα, οι ιδιοκτήτες των σταθμών καλούνται να συνεισφέρουν σε όλα τα υπόλοιπα» εξηγεί ο Λεωνίδας Παπαναστασίου. Και υπάρχει καλός λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο, εφόσον χάρη στο απλούστατο αλλά τόσο έξυπνο VisionTV το «μαύρο» μπορεί να παρακαμφθεί, με απολύτως νόμιμο τρόπο.
Αρκεί, φυσικά, οι σταθμοί να εξασφαλίσουν την βέλτιστη εκπομπή του προγράμματός τους μέσω διαδικτύου.
Στο εύλογο ερώτημα για το ποια είναι η σχέση του Νίκου Ευαγγελάτου με το εγχείρημα του γιου του, ο οποίος είναι ο ένας εκ των δύο εφευρετών, είναι ότι «Μας στηρίζει ηθικά και μας παρέχει διακριτικά συμβουλές, αλλά δεν έχει καμία ουσιαστική ανάμιξη».
Όπως υπογραμμίζει ο Λεωνίδας Παπαναστασίου «Το τελευταίο που θέλουμε, είναι να ακολουθήσουμε την συνήθη ελληνική πρακτική του "κονέ" και των γνωριμιών κάποιων άλλων για να προωθήσουμε τη δική μας δουλειά».

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 12:42 am


Πρόχειρο φαγητό και αναψυκτικά παχαίνουν και οδηγούν στο διαβήτη

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος, θα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας έως το 2025. 
Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παχυσαρκίας η Ελλάδα - μετά από 10 -12 χρόνια - θα είναι η πιο παχύσαρκη χώρα στην Ευρώπη.  
Το πρόχειρο φαγητό και τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία των παιδιών διεθνώς θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους. Τα παιδιά που έχουν αρκετά παραπανίσια κιλά διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 και υπέρταση, δύο ασθένειες που μέχρι τώρα εκδήλωναν μόνο οι ενήλικες. 
Με άλλα λόγια, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, το fast food και τα ζαχαρώδη αναψυκτικά αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για την υγεία, με την παχυσαρκία, τον διαβήτη τύπου 2 και την υπέρταση να καραδοκούν.
-- Όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο παχύσαρκοι γίνονται οι Έλληνες. Αυτό προκύπτει από νεώτερα στοιχεία της ΕUROSTAT, για το 2014, που δόθηκαν μόλις χτες στη δημοσιότητα. Όπως αναφέρει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής αρχής  για την Ελλάδα: τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται από 4,2% σε ηλικίες 18 ως 24 ετών, σε 9% μεταξύ 25 και 34 ετών, σε 15,3%  μεταξύ 35 και 44 ετών, σε 22,4% μεταξύ 45 και 64 ετών και σε 25,2% μεταξύ 65 και 74 ετών. Από τα 75 και μετά το ποσοστό παχυσαρκίας μειώνεται στο 18%.
Από τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως στην Ελλάδα παχύσαρκο είναι το 22,3% του πληθυσμού με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, το 14,4% με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης και το 13,4% με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 19,9%, 16% και 11,5%.                   
Παχύσαρκος ήταν ένας στους έξι ενήλικους Ευρωπαίους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για τη δημόσια υγεία το 2014 το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 18 ετών στην ΕΕ που ήταν παχύσαρκο ανέρχεται στο 15,9%, έναντι 17,3% στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η παχυσαρκία είναι περισσότερο διαδεδομένη στους άντρες (16,1% στην ΕΕ, έναντι 18,3% στην Ελλάδα) και λιγότερο στις γυναίκες (15,7% στην ΕΕ, έναντι 16,4% στην Ελλάδα). Επιπλέον, παρατηρείται αύξηση των ποσοστών της παχυσαρκίας όσο αυξάνεται η ηλικία του πληθυσμού και μείωση όσο μεγαλύτερο είναι το μορφωτικό επίπεδο του πληθυσμού.
Τι ισχύει στις άλλες Ευρωπαικές χώρες; 
Τα χαμηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας καταγράφονται στη Ρουμανία (9,4%), στην Ιταλία (10,7%), στην Ολλανδία (13,3%), στο Βέλγιο και τη Σουηδία (14%). 
Τα υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας καταγράφονται στη Μάλτα (26%), στη Λετονία (21,3%), στην Ουγγαρία (21,2%), στην Εσθονία (20,4%) και στη Μ. Βρετανία (20,1%).
Σημειώνεται ότι παχύσαρκος θεωρείται κάποιος με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) μεγαλύτερο του 30.

Αντώνης Χαζάπης

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 12:05 am


Οι 7 τρόποι για να ζεσταθείς χωρίς να ξοδευτείς!

Οι 7 τρόποι για να ζεσταθείς χωρίς να ξοδευτείς!Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να παραμείνει το σπίτι μας ζεστό χωρίς να ξοδέψουμε μια ολόκληρη περιουσία.

Οπως αναφέρει το faysbook.gr είναι οι εξης:

1. Ακόμη και ένας βαθμός χαμηλότερα στο θερμοστάτη μπορεί να αλλάξει δραματικά την κατανάλωση του πετρελαίου σας. Σύμφωνα με στοιχεία της WWF η μείωση της θερμοκρασίας του χώρου κατά 1°C επιφέρει εξοικονόμηση έως και 10% . Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα το χειμώνα έχουμε κατανάλωση ενέργειας 500€ τότε να κατεβάσουμε το θερμοστάτη μόλις μία μονάδα η εξοικονόμηση θα είναι περίπου 50€.

2. Ακόμη και το τζάκι μπορεί να σας φέρνει κρύο. Ναι, καλά διαβάζεις. Όταν το τζάκι είναι σβηστό, βάζε πάντα το ειδικό κλείστρο. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε ενέργεια έως και 15%

3. Βάλε μπρος τον ανεμιστήρα. Ναι, ναι. Ο ανεμιστήρας οροφής που σε δροσίζει το καλοκαίρι μπορεί να σε ζεστάνει το χειμώνα. Ρύθμισέ το στην ανάστροφη περιστροφή (συνήθως είναι ένα διακοπτάκι που βρίσκεται πάνω στην ανεμιστήρα) έτσι ώστε να σπρώχνει το ζεστό αέρα προς τα κάτω.

4. Αν έχεις κλιματιστικό, φρόντισε οι περσίδες του να κοιτούν προς τα κάτω ώστε να βοηθήσεις το ζεστό αέρα να κινηθεί αντίθετα.

5. Αερίζουμε καθημερινά τους χώρους πολύ πρωί. Αν ο καιρός είναι πολύ κρύος, κλείνουμε τα παντζούρια.

6. Οι χοντρές κουρτίνες περιορίζουν τις απώλειες από τα κουφώματα και τις επιφάνειες των παραθύρων. Βάλε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω από κάθε σώμα ώστε να αντανακλά τη θερμότητα.

7. Ο θερμοστάτης του καλοριφέρ θα πρέπει να βρίσκεται στους 19-20° το χειμώνα. Καλό θα είναι επίσης να αφήνεις πάντα ανοιχτό το καλοριφέρ στους 16° και να μην το κλείνεις εντελώς καθώς η προσπάθεια που κάνει μετά ο καυστήρας για να επαναφέρει τη θερμοκρασία οδηγεί σε πολύ μεγάλη κατανάλωση.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 12:02 am


ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ! Εισαγγελική έρευνα για την επιβολή των capital controls

Σε εξέλιξη εδώ και μήνες και κάτω από άκρα μυστικότητα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών - Αφορά σε βαρύτατα ποινικά αδικήματα, όπως είναι ακόμα και αυτό της εσχάτης προδοσίας

Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, έπειτα από δεκάδες μηνυτήριες αναφορές πολιτών, για την επιβολή των capital controls στη χώρα τον Ιούνιο του 2015.

Η έρευνα αποτελεί την πρώτη προσπάθεια ποινικής αποτίμησης μιας περιόδου που ακολούθησε  του διαγγέλματος του πρωθυπουργού και έφτασε στην επιβολή των τραπεζικών περιορισμών με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η προκαταρκτική εξέταση διενεργείται με άκρα μυστικότητα εδώ και μήνες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αφορά σε βαρύτατα ποινικά αδικήματα, ακόμα και σε βάρος του πολιτεύματος.

Αφορμή για την έναρξη της έρευνας αποτέλεσαν δεκάδες αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την οικονομική δυσπραγία, στην οποία περιήλθαν.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διερευνούνται κακουργηματικής μορφής ποινικά αδικήματα, όπως και αυτό της εσχάτης προδοσίας, τα οποία περιγράφουν οι πολίτες στις αναφορές τους.

Ήδη, ο εισαγγελικός λειτουργός που διενεργεί την έρευνα έχει εξετάσει τουλάχιστον δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες, αλλά και οικονομολόγοι, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης».

Μάλιστα, ήδη συλλέγονται και έγραφα από αρμόδιες αρχές, για να ξεκαθαριστεί το τοπίο με όλα τα στοιχεία.

Βασιλική Κόκκαλη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 11:37 pm


Απίστευτο: Δείτε τι βρήκαν στη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας... που δεν υπάρχει στη γη!

Το 1837, ο συνταγματάρχης Howard Vyse, με τη βοήθεια δύο μηχανικών και εργατών, αποφάσισε να ερευνήσει ένα δωμάτιο της μεγάλης πυραμίδας Γκίζας της Αιγύπτου.
Για τον καθαρισμό της εισόδου του δωματίου χρησιμοποίησαν μέθοδο όχι και τόσο λεπτή. Χρησιμοποίησαν εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να πέσει ένα κομμάτι τοίχου της πυραμίδας.
Αυτό έγινε την Παρασκευή στις 26 Μαΐου του 1837.
Όταν έπεσε η σκόνη τότε ανακάλυψαν και ένα κομμάτι κατεργασμένο σίδηρο, περίπου 26 εκατ μήκος και πλάτος 8,6 εκατ. περίπου με πάχος 4 εκατ. περίπου.
Το σίδηρο ζυγίζει 750g.
Ο συνταγματάρχης και δύο μηχανικοί αφού πέρασε η πρώτη τους έκπληξη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο σίδηρος χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της οικοδόμησης της πυραμίδας (ήταν ίσως μέρος σφήνας).
Τώρα αυτό το χειροποίητο κομμάτι σιδήρου βρίσκεται στο βρετανικό μουσείο (αιγυπτιακό τμήμα, αριθ. 2433).
Αυτό όμως το κομμάτι σιδήρου είχε νικέλιο 26% πράγμα που δεν υπάρχει στη γη.
Εξήγηση δεν μπορούν να δώσουν, όπως αναφέρει το pyli-apokalypseis.
Πώς βρέθηκε στα χέρια των εργατών της πυραμίδας πριν 5.500 χρόνια;
Μήπως αυτοί που το χρησιμοποίησαν το έφεραν από άλλο πλανήτη μια που σε μετεωρίτες όταν βρίσκουν σίδερο έχει και νικέλιο της τάξεως 7-10%;
Ας δώσουν λοιπόν οι δύσπιστοι επιστήμονες μια λογική απάντηση πως βρέθηκε το 26% νικέλιο σε αυτό το κομμάτι σίδηρο.
Ώσπου να μας δώσουν την απάντηση, αν την δώσουν, θα χρειαστεί πολύ καιρό πιστεύω.
ptramida aigyptou vrethike kommati sidirou me nikelio pou den yparxei sti gi 1

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 11:00 pm


Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ. ΟΛΓΑ

Στο κρατικό νοσοκομείο Αγ. Όλγα της Ν. Ιωνίας, εισήχθη και νοσηλεύεται, εδώ και  μερικές ημέρες, στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου, ο  κ. Πυκνής Κώστας του Σταμάτη, άστεγος και άπορος, στον οποίο διαγνώστηκε όγκος στο Πάγκρεας με μετάσταση στην χολή.

Η διεύθυνση της συγκεκριμένης κλινικής, μετά την διαπίστωση της κατάστασης του ασθενούς και παρά τους πόνους και την τραγική κατάστασή του, κατά παράβαση του νόμου και κάθε ιατρικής δεοντολογίας, καταπατώντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των ασθενών, ασκεί άγρια πίεση στον ίδιο τον ασθενή και συγγενείς του  και ζητά από τον απελπισμένο και άστεγο Πυκνή να εγκαταλείψει το νοσοκομείο και να επιστρέψει στον ξενώνα του Δήμου Αθηναίων, σαν να ήταν σκουπίδι!  

Αυτή είναι η εποχή του νέου Άουσβιτς! 
Η εξαχρείωση αυτή τελεί υπό την ηγεμονία και τα «ιδανικά» του νέου δικομματικού συστήματος και της κατάπτωσης των στοιχειωδών ηθικών αξιών υπό τους Τσίπρα - Μητσοτάκη καθώς και της Ε.Ε της ανεργίας, των κοινωνικών εγκλημάτων κατά των εργαζομένων,  της φτωχολογιάς και των πολέμων!

Καλούμε την Διοίκηση του νοσοκομείου Όλγα να ευθυγραμμισθεί με τα δικαιώματα των ασθενών και του νόμου. Την καλούμε να σταματήσει τις πιέσεις πάνω στον ασθενή να υπογράψει την «οικιοθελή» τάχα έξοδό του από το νοσοκομείο!...
Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο νόμος της ζούγκλας! 
Εάν πεταχτεί ο Πυκνής στο δρόμο θα ζητήσουμε την επέμβαση της δικαιοσύνης. 
Δεν ανήκει στα δικαιώματα της ιατρική επιστήμης ούτε είναι δικαίωμα των διευθυντών των κλινικών ή οποιοδήποτε γιατρών να διώχνουν τους ασθενείς από τα νοσοκομεία. Αντιλαμβανόμαστε τις υφιστάμενες απογοητεύσεις  αφού ο ασθενής είναι άστεγος και άπορος! Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. 
Αλήθεια τι κάνει ο κ. Υπουργός Υγείας;

ΚΙΦΒ       

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 10:18 pm


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ! Η Τουρκική προκλητικότητα δεν είναι τυχαία!


Καταγραφή1

Επειδή τίποτα δεν κάνουν τυχαία οι Τούρκοι, αλλά βάση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου που ξεδιπλώνεται, όχι χρόνο με χρόνο, αλλά δεκαετία με τη δεκαετία, συμπεραίνει κανείς ότι αργά ή γρήγορα ευθέως θα αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, όχι μόνο στη Θράκη που θα ζητήσουν μια αυτοδιοικητική αυτονόμηση της αλλά και στην νησιωτική χώρα καθώς τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν, δεν υπάρχει πλήρης ονομασία όλων των νήσων και των βραχονησίδων όπως ευθέως ήδη έχουν κάνει με τα Ίμια – Καρντακ.
Όπως μάλιστα γραφεί ο Τουρκολόγος και δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης για όσους παρατηρούν από κοντά τις τουρκικές εξελίξεις επί δεκαετίες, δεν εκπλήσσουν καθόλου οι τελευταίες προκλήσεις του Ερντογάν που μετά το αποτυχών πραξικόπημα έχουν χτυπήσει καμπανάκι, με όλες τις συνέπειες αυτή της εξέλιξης.
Η παγίωση της αντίληψης στην Άγκυρα ότι η Τουρκία δεν χωρά πλέον στα στενά σύνορα της και παράλληλα η αντίληψη ότι στην δυτική πλευρά βρίσκεται μια χώρα, άλλοτε επαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και με μεγάλη οθωμανική κληρονομιά, σήμερα εξοντωμένη από μια εξαετή μνημονιακή καταστροφή, οδηγούν στην αναπόφευκτη τουρκική προκλητικότητα που μάλιστα «ντύνεται» και με ένα νομιμοποιημένο μανδύα καθώς η Ελλάδα… καταγγέλλεται ότι παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες και εξοπλίζει τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η προκλητικότητα αύτη δεν είναι εν αιθρία, αλλά εξελίσσονταν τις τελευταίες δεκαετίες με διάφορους σταθμούς, (όπως η ατιμώρητη κατάρριψη του ελληνικού F-16 του Κώστα Ηλιάκη στις 23 Μαΐου του 2006), για να φτάσει σήμερα στην επίσημη αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας επί χερσαίων εδαφών της ελληνικής επικράτειας. Δηλαδή τα χαστούκια το ένα πίσω από το άλλο.
Το θέμα όμως δεν είναι τι έκανε και τι κάνει η Άγκυρα εναντίον μας, αλλά τι κάναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο, όπου η ίδια η ύπαρξη μας σαν έθνος και σαν κράτος είναι υπό αμφισβήτηση.
Η ευρωπαϊκή «τύφλωση» και η παράδοση της χώρας από μια πολιτική συμμορία στην μνημονιακή κατοχή, κατέστρεψε όλες τις γραμμές εθνικής άμυνας και έριξε την χώρα στον λάκκο των ευρωπαϊκών εταιρικών «λεόντων», αφήνοντας ξέφραγο αμπέλι τα σύνορα για να μας στέλνει η άλλη πλευρά όποτε γούσταρε εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους σαν εισβολή, προάγγελος της τουρκικής επέλασης.
Αλλεπάλληλα ευρωπαϊκά εταιρικά χαστούκια, έφεραν τον ελληνικό λαό στην κατάσταση αυτοχειρίας και στην εγκατάλειψη των πατρώων εδαφών σε μια άνευ προηγούμενου μετανάστευση όλων των αξιόλογων κεφαλών της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ η οικονομική δραστηριότητα έχει πεθάνει στον βωμό της εμμονής σε ένα δολοφονικό νόμισμα.
Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο αυτό της Ανατολικής Ορθοδοξίας σε τζαμί, το οριστικό κλείσιμο της Παναγιάς Σουμελά σε ορθόδοξες θρησκευτικές τελετές και η απαίτηση της Τουρκίας να ανοίξουν μια σειρά οθωμανικά τεμένη σε όλη την ελληνική επικράτεια, είναι μόνο ένα μέρος του σχεδίου επανάοθωμανοποίησης της χώρας μας, διακόσια σχεδόν χρόνια μετά την επανάσταση του 1821. Η συνθήκη της Λοζάνης είναι πλέον ένα κουρελόχαρτο για την Άγκυρα.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 10:00 pm


ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΑΦΟΡΜΗ - Απόστρατος αστυνομικός και μέλος της Χρυσής Αυγής εκτέλεσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου


Απόστρατος αστυνομικός και μέλος της Χρυσής Αυγής εκτέλεσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου [φωτό]
Σκηνές Φαρ Ουέστ με έναν νεκρό εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, με φερόμενο ως δράστη τον Φώτη Μπέλλο  πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία. Σκηνές φαρ-ουεστ το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, όταν άνδρας δέχθηκε πυροβολισμούς στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, πολύ κοντά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο άνδρας που δέχθηκε τους πυροβολισμούς ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην περιοχή.
Απόστρατος αστυνομικός και μέλος της Χρυσής Αυγής εκτέλεσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου [φωτό]Μάρτυρες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί λογομαχία, ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι του πήρε το όπλο του και γύρισε στο σημείο όπου και πυροβόλησε τον άνδρα τρεις φορές. 

Οι δύο άντρες και τις προηγούμενες ημέρες είχαν συνεχείς διαπληκτισμούς. Σήμερα, το απόγευμα ο καυγάς ήταν τόσο άγριος που πιάστηκαν στα χέρια και οι ψυχραιμότεροι τους χώρισαν. Τότε ο απόστρατος αστυνομικός έφυγε από το σημείο, επέστρεψε σπίτι του, πήρε το όπλο του και επέστρεψε στο σημείο ξανά. 
Απόστρατος αστυνομικός και μέλος της Χρυσής Αυγής εκτέλεσε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου [φωτό]Μάλιστα, ο απόστρατος από το σπίτι του μέχρι το γυμναστήριο περπατούσε με το όπλο στα χέρια. Πλησίασε τότε το θύμα και τον σκότωσε εν ψυχρώ με τρεις σφαίρες. Εν συνεχεία περπατώντας και με το όπλο στα χέρια απομακρύνθηκε από το σημείο με τρομερή ψυχραιμία.
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες οι δύο άντρες καυγάδιζαν συχνά αλλά η αφορμή ήταν μία κάμερα ασφαλείας που είχε το θύμα στην πόρτα του γυμναστηρίου και η οποία ενοχλούσε τον δράστη.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 9:00 pm


Προσωρινές συντάξεις: Ανώτερο ποσό τα 768 ευρώ για δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς

Με μπόνους και κόφτες.

Οι περισσότερες «έξτρα» εισφορές που κατέβαλαν μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι θα λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του μέσου μηνιαίου εισοδήματος με βάση το οποίο θα υπολογίζεται η προσωρινή σύνταξη.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος για τους συνταξιοδοτούμενους επιστήμονες η προσωρινή σύνταξη θα αντιστοιχεί στο 50% του μέσου μηνιαίου εισοδήματος εντός του 12μηνου που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της προσωρινής σύνταξης ενώ στις περιπτώσεις που η καταβαλλόμενη εισφορά δεν είναι συνάρτηση του μηνιαίου εισοδήματος θα γίνεται αναγωγή της καταβληθείσας ασφαλιστικής εισφοράς σε μηνιαίο εισόδημα με 3 «μπόνους» και 3 «κόφτες».
Τα 3 «μπόνους»  Τα επιπλέον ποσά που θα συνυπολογίζονται στο εισόδημα είναι:
• Η πρόσθετη εισφορά 2% επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας των Π.Δ. 124/1993, Π.Δ. 125/1993 και Π.Δ. 126/1993, δηλαδή μηνιαίως €13,87 (€693,35 x 2%) που καταβάλλουν, από την 1/7/2011, οι μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ οι οποίοι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.
• Οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν παρακρατηθεί έναντι της καταβολής δώρων και επιδόματος αδείας στους έμμισθους ασφαλισμένους που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα (ισχύει για όσους κατά το τελευταίο 12μηνο ασφάλισης είχαν ασφάλιση μισθωτού και ελεύθερου επαγγελματία).
• Η πρόσθετη εισφορά για την Ειδική Προσαύξηση (ύψους 2% επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας) και τον Κλάδο Μονοσυνταξιούχων (ύψους 1% επί του ποσού της 1ης ασφαλιστικής κατηγορίας) που έχουν καταβληθεί έως τα τέλη του 2015 (οι σχετικές κρατήσεις έχουν καταργηθεί αναδρομικά από την 1/1/2016).
Οι 3 «κόφτες»  Ως «κόφτες», ωστόσο, θα ισχύουν:
• Το ποσό των 768 ευρώ που είναι, με βάση το νέο Ασφαλιστικό, το ανώτατο όριο της προσωρινής σύνταξης.
• Η καταβαλλόμενη εισφορά των 10 ευρώ το μήνα υπέρ ΟΑΕΔ δεν αποτελεί εισφορά για τον κλάδο κύριας σύνταξης και δεν θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της προσωρινής σύνταξης.
• Δεν θα δίνεται δεύτερη προσωρινή σύνταξη σε συνταξιούχους που λαμβάνουν ή έχουν υποβάλλει αίτηση για να λάβουν σύνταξη γήρατος με τις ειδικές διατάξεις (β' σύνταξη).
Παραδείγματα
1ο: Παλαιός ασφαλισμένος του ΤΣΜΕΔΕ που ασκεί ελεύθερο επάγγελμα υποβάλλει αίτηση για τη λήψη προσωρινής σύνταξης (δικαίωμα πλήρους σύνταξης γήρατος), η οποία θα υπολογιστεί με βάση τις εισφορές που έχουν καταβληθεί το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2015 έως Μάιος 2016. Αν συνολικά, το 12μηνο έχουν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές ύψους €2.509,97 (€249,61 x 7 + €152,54 x 5), το μέσο μηνιαίο εισόδημα ανέρχεται σε €1.045,82 (€2.509,97 δια του 20% και στη συνέχεια δια του 12), και η προσωρινή σύνταξη σε €522,91 (50% x €1.045,82).
2ο: Παλαιός ασφαλισμένος του ΤΣΜΕΔΕ υποβάλλει αίτηση για προσωρινή σύνταξη η οποία θα υπολογιστεί με βάση τις εισφορές που έχουν καταβληθεί το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2015 έως Μάιος 2016. Ο ασφαλισμένος παρείχε εξαρτημένη εργασία με αποδοχές €2.500,00 μηνιαίως, και έλαβε Δώρα Εορτών και Επίδομα Αδείας. Οι συντάξιμες αποδοχές του Αυγούστου 2015 και Απριλίου 2016 διαμορφώνονται σε €3.750,00 (€2.500,00 μηνιαίες αποδοχές και €1.250,00 Επίδομα Αδείας ή Δώρο Πάσχα), του Δεκεμβρίου 2015 σε €5.000,00 (€2.500,00 μηνιαίες αποδοχές και €2.500,00 Δώρο Χριστουγέννων), ενώ τους λοιπούς 9 μήνες οι συντάξιμες αποδοχές ανέρχονται σε €2.500,00. Συνεπώς, ο μέσος όρος των συντάξιμων αποδοχών του 12μηνου ανέρχεται σε €2.916,67 [(€2.500,00 x 9 + €3.750,00 x 2 + €5.000.00)/12], και συνεπώς η προσωρινή σύνταξη ανέρχεται σε €1.458,36 (50% x €€2.916,67). Δεδομένου όμως ότι υπερβαίνει το ανώτατο όριο ο ασφαλισμένος θα λάβει ως προσωρινή σύνταξη το ποσό των €768,00.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 9:00 pm


ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ - Ένστολοι πλέον οι δασοφύλακες στην ύπαιθρο


Ένστολοι πλέον οι δασοφύλακες στην ύπαιθρο

Ένστολοι πλέον θα τελούν την υπηρεσία τους οι δασοφύλακες στην ύπαιθρο, ύστερα από δημοσίευση σχετικού προεδρικού διατάγματος.Παράλληλα, με το εν λόγω ΠΔ, καθορίζεται ο τρόπος ελέγχου αυτοκινήτων και οδηγών για τυχόν παραβάσεις που αφορούν τη δασική νομοθεσία, όπως λαθροϋλοτομία, παράνομη θήρα και εκχερσώσεις.
Σύμφωνα με την ειδική σύμβουλο του ΥΠΕΝ Δήμητρα Λυμπεροπούλου, «οι δασοφύλακες θα φορούν στολή όχι μόνο προκειμένου να είναι ευδιάκριτη η παρουσία τους, αλλά πολύ περισσότερο προκειμένου να παίξουν έναν αποτρεπτικό ρόλο σε θέματα παραβατικότητας της δασικής νομοθεσίας, και προκειμένου να δώσουν ένα επιπλέον αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες».
Όπως υπογραμμίστηκε από την πλευρά των δασοφυλάκων, η συγκεκριμένη απόφαση αν και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πανάκεια για την καλύτερη λειτουργία των δασικών υπηρεσιών, αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς θα διευκολύνει το ρόλο τους.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, με αυτό τον τρόπο ενισχύεται και ισχυροποιείται ο ρόλος των δασικών υπηρεσιών της χώρας, ώστε ως ακόμα περισσότερο οργανωμένη και συγκροτημένη δομή, να προστατέψουν αποτελεσματικά το δασικό περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία, προς όφελος του πολίτη.
Τέλος, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, ώστε η δασική υπηρεσία να αποτελέσει τον κύριο βραχίονα προστασίας συνολικά του φυσικού περιβάλλοντος της ελληνικής επικράτειας σε ενιαία βάση και αναφορά.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 8:26 pm


ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ - Φερόμενος ως δράστης πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία

Σκηνές Φαρ Ουέστ με έναν νεκρό εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, με φερόμενο ως δράστη έναν πρώην υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία.
 
Σκηνές φαρ-ουεστ το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, όταν άνδρας δέχθηκε πυροβολισμούς στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, πολύ κοντά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο άνδρας που δέχθηκε τους πυροβολισμούς ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην περιοχή.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί λογομαχία, ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι του πήρε το όπλο του και γύρισε στο σημείο όπου και πυροβόλησε τον άνδρα τρεις φορές.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

O δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, ονομάζεται Φώτης Μπέλλος και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να ήταν επιφορτισμένος με τη δημιουργία ταγμάτων εφόδου της ΧΑ στην περιοχή του. 

Σε άρθρο μίσους σε τοπική εφημερίδα, ο φερόμενος ως δράστης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η τρομοκρατία του κράτους του υπουργείου Προστασίας του λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα και της παράλυτης Αστυνομίας της αλλοδαπολαγνίας δεν θα περάσει. Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τις πράξεις και για τις παραλείψεις των κρατικών οργάνων»

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 8:13 pm


ΒΙΝΤΕΟ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ξύλο μεταξύ δύο γυναικών !

Ένα απίστευτο βίντεο που τράβηξε περαστικός, αποτυπώνει σκληρές εικόνες από το ξύλο που έπαιξαν δύο γυναίκες στη Φλόριντα των ΗΠΑ.
Το βίντεο έχει γίνει ήδη viral καθώς οι δύο γυναίκες δεν… αστειεύονται. 
Ο καβγάς ξεκινά από μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων. 
Τρέχει προς την άλλη γυναίκα, ονόματι Αμπερ Κουκ φωνάζοντάς της και ρίχνοντας την πρώτη μπουνιά.

00:04

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 8:00 pm


Ο ανδρικός εγκέφαλος, η αγάπη και το σεξ

Η αλήθεια είναι ότι οι εγκέφαλοι των γυναικών και των ανδρών είναι κατά κύριο λόγο πανομοιότυποι, άλλωστε τα δύο φύλα ανήκουν στο ίδιο είδος. 

Υπάρχουν, όμως, κάποιες προφανείς διαφορές που συχνά ενισχύουν την πεποίθηση ότι οι άνδρες είναι από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη.

Έχει βρεθεί ότι ο πρόσθιος πυρήνας του προ-θηλαστικού εγκεφάλου είναι μεγαλύτερος στους άνδρες και περιέχει διάφορα κυκλώματα που τους επιτρέπει να περιφρουρούν την περιοχή τους από ξένους εισβολείς. Παράλληλα οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη αμυγδαλή, η οποία λειτουργεί ως το σύστημα συναγερμού του εγκεφάλου όταν υπάρχει κίνδυνος, φόβος ή απειλή. Αυτές οι διαφορές στις εγκεφαλικές περιοχές καθιστούν τους άνδρες πιο ετοιμοπόλεμους από τις γυναίκες ως προς τις απειλές που μπορεί να δεχτεί η περιοχή τους.

Από την άλλη, όμως, οι εγκεφαλικές περιοχές που είναι υπεύθυνες για την αναγνώριση των συναισθημάτων και την ενσυναίσθηση είναι πιο αναπτυγμένες στις γυναίκες. Για αυτόν τον λόγο, οι γυναίκες καταλαβαίνουν καλύτερα τη συναισθηματική κατάσταση των άλλων, μπορούν να διαβάσουν τις εκφράσεις του προσώπου, να ερμηνεύσουν τον τόνο της φωνής, καθώς και έναν αριθμό άλλων μη λεκτικών μηνυμάτων.

Ίσως η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του γυναικείου και του ανδρικού εγκεφάλου να είναι ότι η εγκεφαλική περιοχή που είναι υπεύθυνη για τη σεξουαλική αναζήτηση είναι 2,5 φορές μεγαλύτερη στους άνδρες.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της εφηβείας τους οι άνδρες παράγουν 20-25 φορές περισσότερη τεστοστερόνη σε σύγκριση με αυτή που παρήγαγαν προεφηβικά. Η αύξηση της τεστοστερόνης ενεργοποιεί τη σεξουαλική ορμή και το αποτέλεσμα είναι οι άνδρες να μην μπορούν να σταματήσουν να σκέφτονται το γυναικείο σώμα και τη σεξουαλική πράξη.

Τα οπτικά κυκλώματα του εγκεφάλου ενός άνδρα λοιπόν αναζητούν πάντα τα σώματα γόνιμων γυναικών, ακόμα κι αν δεν έχει καμία πρόθεση να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί τους. Για τον άνδρα η πιο φυσιολογική απόκριση στον κόσμο είναι να παρατηρήσει τα σώματα των γυναικών που βρίσκονται στο περιβάλλον του. Πολύ συχνά, μάλιστα, απορεί με το πόσο προδομένη νιώθει η σύντροφός του όταν αντιλαμβάνεται ότι κοιτά άλλες γυναίκες. Αυτό συμβαίνει γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις οι άνδρες κοιτούν τις ωραίες γυναίκες με τον ίδιο τρόπο που κοιτά κάποιος τις όμορφες πεταλούδες. Ο εγκέφαλος τις προσέχει για μερικά δευτερόλεπτα και μετά τις ξεχνά.

Ο γυναικείος εγκέφαλος αναζητεί την ασφάλεια και την αξιοπιστία στον σύντροφο πριν προχωρήσει στη σεξουαλική πράξη, αλλά ο ανδρικός είναι προγραμματισμένος ώστε να αναζητεί τη σεξουαλική πράξη με διαφορετικές παρτενέρ ξανά και ξανά μέχρι να βρει τη σύντροφο της ζωής του. Παρά τα στερεότυπα που θέλουν να ισχύει το αντίθετο, ο ανδρικός εγκέφαλος ερωτεύεται δυνατά και γρήγορα, ακριβώς όπως και ο γυναικείος.

Σημαντικές αλλαγές συμβαίνουν, επίσης, στον εγκέφαλο ενός άνδρα όταν περιμένει παιδί. Η έγκυος σύντροφός του παράγει φερορμόνες που ενεργοποιούν τον εγκέφαλό του να παράγει περισσότερη προλακτίνη. Παράλληλα, οι φερορμόνες της γυναίκας ευθύνονται για τη μείωση της τεστοστερόνης του άνδρα κατά 30%. Οι αλλαγές αυτές αυξάνουν την πιθανότητα ο άνδρας να είναι πρόθυμος να βοηθήσει στην ανατροφή του μωρού, ενώ παράλληλα τροποποιούν τα κυκλώματα της αισθητηριακής του αντίληψης καθιστώντας τον πιο ικανό να ακούσει το κλάμα του μωρού. Είναι πολύ σημαντικό οι νέες μητέρες να αφήνουν τους νέους πατέρες να ασχοληθούν με το μωρό. Όσο περισσότερο ένας άνδρας ασχολείται με το νεογέννητο μωρό του, τόσο περισσότερο ο εγκέφαλός του επαναπρογραμματίζεται σύμφωνα με τον πατρικό ρόλο.

Ακόμη μία παρεξήγηση σχετικά με τις διαφορές ανδρών και γυναικών έχει να κάνει με τη συναισθηματική τους ανταπόκριση. Αν και οι άνδρες έχουν τη φήμη ότι είναι περισσότερο στωικοί, φαίνεται πως στην πραγματικότητα έχουν πιο ισχυρές συναισθηματικές αντιδράσεις από τις γυναίκες, απλώς δεν τις δείχνουν το ίδιο συχνά.

Πιο συγκεκριμένα, μελέτες έχουν δείξει ότι ο εγκέφαλος των ανδρών έχει πιο ισχυρή αρχική ανταπόκριση στα συναισθήματα σε σύγκριση με αυτόν των γυναικών, αλλά έπειτα από 2,5 δευτερόλεπτα αλλάζει το πρόσωπό του για να το κρύψει. Ο άνδρας εξασκείται στο να ελέγχει τα συναισθήματά του, ενώ παράλληλα ο εγκέφαλός του είναι προγραμματισμένος έτσι ώστε να χρησιμοποιεί περισσότερο τις αναλυτικές του δομές και όχι τις συναισθηματικές και να προσπαθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Πολλές φορές, λοιπόν, οι γυναίκες παραπονιούνται ότι οι άνδρες τους δεν τις ακούν. Στην πραγματικότητα όμως, αυτοί μπορεί να μη δίνουν σημασία στα συναισθήματα των γυναικών τους, γιατί προσπαθούν να βρουν μια λύση στο πρόβλημα που τις βασανίζει.

Καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν σε ηλικία, ο εγκέφαλος και το σώμα τους εισέρχονται σε αυτήν την περίοδο της ζωής που ονομάζεται ανδρόπαυση. Τα επίπεδα της βασικής ανδρικής ορμόνης, της τεστοστερόνης, μειώνονται και τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται. Εάν τα επίπεδα της τεστοστερόνης πέσουν πολύ, ο άνδρας μπορεί να νιώθει κόπωση, να είναι ευέξαπτος ή να έχει κατάθλιψη. Κάποιοι άνδρες αναζητούν θεραπεία υποκατάστασης, ενώ άλλοι καταφέρνουν να νιώσουν καλυτέρα μέσω της φυσικής άσκησης, της συχνότερης σεξουαλικής επαφής και της κοινωνικής συναναστροφής.

Εάν ο άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας είναι παππούς, μπορεί να νιώσει επίσης την επίδραση της ωκυτοκίνης, της επονομαζόμενης και ως ορμόνης του δεσμού και της αγάπης. Η ορμόνη αυτή τον κάνει ευδιάθετο, πρόθυμο να παίξει με τα μικρά παιδιά και να ακούσει τι έχουν να του πουν. Είναι πολύ πιο υπομονετικός μαζί τους από όσο είχε υπάρξει με τα δικά του παιδιά.

Ο ώριμος ανδρικός εγκέφαλος όμως όχι μόνο ανταποκρίνεται περισσότερο στους δεσμούς, αλλά είναι και πιο ευαίσθητος στη μοναξιά. Το 60% των διαζυγίων που παίρνουν ζευγάρια άνω των 50 προκύπτει έπειτα από πρωτοβουλία των γυναικών που αφήνουν τους άνδρες σοκαρισμένους και συντετριμμένους. Ο άνδρας που μένει χωρίς τη σύντροφό του είναι πολύ σημαντικό να έχει ενεργά κοινωνικά δίκτυα, ώστε να μπορεί να διατηρεί ενεργοποιημένο το κύκλωμα ενίσχυσης και ανταμοιβής του εγκεφάλου.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι η καλύτερη μηχανή μάθησης και δίνει στα άτομα τη δυνατότητα να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους. Υπάρχουν όμως κάποια χαρακτηριστικά της εγκεφαλικής λειτουργίας που διαφέρουν μεταξύ των γυναικών και των ανδρών και τα οποία, όπως φαίνεται, δεν θα αλλάξουν μέσα στα επόμενα χρόνια. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να τα αναγνωρίζει κάποιος, ώστε να αποφεύγονται συγκρούσεις και εντάσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 7:00 pm


Πυροβολισμοί κοντά στη ΓΑΔΑ - Ενας βαριά τραυματίας

Σκηνές φαρ-ουεστ το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, όταν άνδρας δέχθηκε πυροβολισμούς στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, πολύ κοντά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Ο άνδρας μεταφέρεται στο πλησιέστερο νοσοκομείο, βαρύτατα τραυματισμένος σύμφωνα με πληροφορίες.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης είναι συνταξιούχος αστυνομικός και ο άνδρας που δέχθηκε τους πυροβολισμούς ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στην περιοχή.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί λογομαχία, ο συνταξιούχος επέστρεψε στο σπίτι του πήρε το όπλο του και γύρισε στο σημείο όπου και πυροβόλησε τον άνδρα τρεις φορές.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη, καθώς και δύο ακόμη άτομα.
Περισσότερα σε λίγο...

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 6:54 pm


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ VIRAL! Η καλόγρια και το… σελφοκόνταρο!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία με πρωταγωνίστρια μια καλόγρια στην Κεφαλλονιά.

Ο λόγος που η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε viral  δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι η μοναχή έβγαζε selfie με σελφοκόνταρο μέσα σε εκκλησία του νησιού την ώρα της λειτουργίας.
kefalonia2_7

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 5:52 pm


Υπογραφή πρωτοκόλλου προθέσεων για αδελφοποίηση μεταξύ των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Αζόβ της Ρωσίας

Υπογράφηκε σήμερα το Πρωτόκολλο Προθέσεων για την καθιέρωση αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Αζόβ της Ρωσίας, σημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη στενότερων φιλικών σχέσεων μεταξύ τους.

Η συμμετοχή του θωρηκτού «Αζόβ» του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827, η οποία αδιαμφισβήτητα συντέλεσε στη θετική έκβαση της ελληνική απελευθέρωσης, στάθηκε αφορμή για να γνωριστούν οι δύο πόλεις καλύτερα, και σεβόμενοι το ηρωικό παρελθόν του ελληνικού και του ρωσικού λαού, να προχωρήσουν σε περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη στενότερων φιλικών σχέσεων.

Η συνάντηση για την υπογραφή πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Πύλου-Νέστορος, όπου οι Δήμαρχοι κ. Δημήτρης Καφαντάρης και κ. Βλαντιμίρ Ρασούπκιν υπέγραψαν το πρωτόκολλο προθέσεων μεταξύ των δύο Δήμων, ευχόμενοι ο ένας στον άλλον τις εφεξής φιλικές σχέσεις, καθώς και την κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη και συνεργασία των δύο περιοχών.

Η Ρωσική αντιπροσωπία που αποτελείτο από το Δήμαρχο της Azov, τη σύζυγό του και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επισκέφθηκε την Πύλο την περίοδο του  εορτασμού της 189ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Ο κ. Ρασούπκιν δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εκδηλώσεις και την οργάνωσή τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Καφαντάρη για την φιλοξενία του τόπου μας, κάνοντας πρόταση του χρόνου να επισκεφθεί με τη σειρά του την πόλη Αζόβ.

Μιλώντας για τη σημασία της αδελφοποίησης, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος τόνισε τα εξής: «Η συνεργασία αυτή επιβάλλεται να έχει ένα ουσιαστικό περιεχόμενο, το οποίο θα επικεντρώνεται στη νεολαία, την απόκτηση εμπειριών και τεχνογνωσίας, αλλά και  την κοινωνική προσέγγιση. Για μας η εξωστρέφεια και οι διεθνείς συνεργασίας είναι αυτοσκοπός, στο δήμο τον οποίο χτίζουμε».

Η σημερινή συνάντηση για την υπογραφή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτη Πετρόπουλου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρνούσκου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Azov κ. Βλαντιμίρ Μικαϊλοβ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 5:22 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr