1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Πυλος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Πυλος και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΚΕΔΕ: Κατάρρευση των δημοτικών υπηρεσιών, εάν επιβληθούν νέες περικοπές δαπανών

Για την κατάρρευση των δημοτικών υπηρεσιών σε περίπτωση περαιτέρω συρρίκνωσης των δαπανών προειδοποιεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η οποία εκδόθηκε με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, η κεντρική εξουσία εξακολουθεί να ζητά από τους δήμους, περαιτέρω μείωση των δαπανών τους, όταν οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί κατά 60%.
«Πόσο ακόμη να μειώσουμε τις δαπάνες μας, πώς θα στηρίξουμε τις χιλιάδες κοινωνικές μας δομές που σήμερα υποστηρίζουν δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, πώς θα λειτουργήσουμε τις υπηρεσίες μας χωρίς δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης, όταν όλοι γνωρίζουν ότι λειτουργούμε με 40% λιγότερο προσωπικό, πώς θα γίνουν έργα στους δήμους μας, αν μειώσουμε κι άλλο τις προμήθειες;», διερωτάται η ΚΕΔΕ.
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι δεν είναι δυνατόν να ζητούν από τους δήμους ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς, όταν δεν γνωρίζουν αν θα είναι η κεντρική εξουσία συνεπής στις δικές της θεσμοθετημένες υποχρεώσεις, όπως τα «παρακρατηθέντα» του 2015 και τα έσοδά από τον φόρο μπύρας, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και τέλη διαφήμισης.
Η ΚΕΔΕ ζητεί να αυξηθούν οι ΚΑΠ κατά το ποσό τουλάχιστον του κόστους των μεταφερομένων αρμοδιοτήτων (δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες) όπως ορίζει το άρθρο 102 του Συντάγματος, να παύσει η στάση πληρωμών από πλευράς Δημοσίου για τα δημοτικά έργα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013, να ληφθεί μέριμνα ώστε το κόστος που προκλήθηκε από την καθυστέρηση να μην επιβαρύνει τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και να γίνουν αποδεκτές και να νομοθετηθούν άμεσα, οι προτάσεις της για τους υπερχρεωμένους δήμους.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 5:52 pm


Συνελήφθη 28χρονος κατηγορούμενος για βιασμό 17χρονης στη Ρόδο

Με την κατηγορία του βιασμού συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου 28χρονος ομογενής από την Αλβανία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, τις πρώτες πρωινές ώρες ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνόδευε 17χρονη υπήκοο Νορβηγίας, την οδήγησε σε πυλωτή πολυκατοικίας, όπου την εξανάγκασε σε συνουσία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 5:42 pm


Την Παρασκευή οικογενειακά επιδόματα β' τριμήνου σε πάνω από 230 χιλιάδες δικαιούχους

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 καταβάλλονται τα Οικογενειακά Επιδόματα Β’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 26-6-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η πληρωμή αφορά 235.463 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 64.921.421,42€.
Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης διευκρινίζει ότι, όσοι από τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση Α21 έως τις 26-6-2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr), στην ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.  Η πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων στους δικαιούχους, οι οποίοι πρέπει να αποστείλουν στον ΟΓΑ δικαιολογητικά, θα γίνει μετά την προσκόμιση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδιο Υποκατάστημα).
Επίσης, επισημαίνεται ότι μετά την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Α21, ο αιτών να εκτυπώνει το έντυπο και να προβαίνει σε έλεγχο και επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσε. Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείων στο έντυπο Α21 θα πρέπει, άμεσα, να προβαίνει σε διόρθωση των στοιχείων και επανάληψη της αρχικής αίτησής του (έντυπο Α21

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 5:40 pm


ΤΟΝ ΤΡΕΛΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ!!!

Πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ένας άνδρας 50 ετών, επιχειρηματίας και μια γυναίκα γύρω στα 35, πωλήτρια και αρκετά εντυπωσιακή.
 Οι συνεχόμενες έξοδοι της γυναίκας ήταν η αφορμή ώστε ο άνδρας της να αρχίζει να υποψιάζεται ότι…κάτι τρέχει. 
Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι τσακωμοί έδιναν και έπαιρναν! Η δικαιολογία της νεαρής ήταν ότι απλά έβγαινε με τις φίλες της. Αυτό ισχυρίστηκε και ενώπιον του Δικαστηρίου.

Ακόμα και μέσα στην δικαστική αίθουσα τα σχόλια που αντάλλασσαν έδιναν και έπαιρναν. Τις περισσότερες φορές περιορίζονταν σε κοφτές κουβέντες με τις οποίες επέκρινε ο ένας τους ισχυρισμούς του άλλου. Ο πρόεδρος της έδρας τους επανέφερε στην τάξη αρκετές φορές, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Το ζευγάρι συνέχιζε …απτόητο! Ούτε καν στις εκκλήσεις των δύο δικηγόρων τους δεν ανταποκρίνονταν. Ο άνδρας επέμενε: «Η κυρία με απατούσε και μάλιστα συνεχώς και με διαφορετικούς».

Την απόφαση να χωρίσουν πήρε ο άνδρας, αφού όπως είπε στο Δικαστήριο (χωρίς μάλιστα να αισθανθεί ίχνος ντροπής) δεν άντεχε άλλο το… κέρατο και την κοροϊδία.
 

 dete.gr

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 4:00 pm


ΟΙΧΑΛΙΑ - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ...ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ! Δύο συλλήψεις για κατοχή ποσότητας... λαθραίου καπνού !!!


Δύο συλλήψεις για κατοχή ποσότητας λαθραίου καπνού

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους 65 γραμμαρίων, έξι αυτοσχέδια τσιγάρα, εκατό κενά τσιγάρα και μία συσκευή για την πλήρωση αυτών. Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη ένας 39χρονος, γιατί όπως προέκυψε είχε προμηθευτεί από τον 36χρονο, ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους 52 γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε.
Επιπρόσθετα, ο 36χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 3:29 pm


Διεθνής ημερίδα από το Μανιατάκειον Ίδρυμα σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου το Μανιατάκειον Ίδρυμα διοργάνωσε Διεθνή Ημερίδα με την ευκαιρία επίσκεψης στην Κορώνη του θερινού σχολείου Καλαμάτας, το οποίο οργάνωσαν η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και άλλοι φορείς.

Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενίσχυση της ελληνικής παιδείας των ομογενών με την καθημερινή βίωση της ελληνικής κουλτούρας, η κοινωνικοποίηση των νέων σε ένα αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η δημιουργία ελληνικής συνείδησης που θα συντελέσει στην καλλιέργεια, διατήρηση και προώθηση του ελληνισμού στη διασπορά.
Ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, Δημήτρης Μανιατάκης, χαιρέτισε την Ημερίδα, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και τόνισε τη σημασία του Απόδημου Ελληνισμού και τη σημαντική συμβολή του στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική εξέλιξη του συνολικού ελληνικού κόσμου, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας.
Ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Τζαλαλής, ευχαρίστησε το Μανιατάκειον Ίδρυμα για τη διοργάνωση και αναφέρθηκε στους σκοπούς του θερινού σχολείου «ελληνικής γλώσσας» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2005.
Η Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Πελαγία Λευτάκη, στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε επιγραμματικά στην ιστορία της Κορώνης καθώς και στους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Έλληνες της Διασποράς.
Η Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, Ελένη Ταγωνίδη Μανιατάκη, στην ομιλία της με θέμα «Η πολιτιστική κληρονομιά της Κορώνης ως παράγοντας κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης», αναφέρθηκε στα δύο συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κορώνης: α) την πολιτιστική διάσταση της Μεσογειακής Διατροφής και τη διαφύλαξή της ως άυλο πολιτιστικό αγαθό της ανθρωπότητας και β) το κάστρο της Κορώνης. Τόνισε ότι και τα δύο αυτά πολιτιστικά αγαθά συνδέουν την Κορώνη με  αναπτυξιακή προοπτική και μπορεί να γίνουν «ατμομηχανές» αλλά ταυτόχρονα και καταλύτες κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.
Ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Δημήτρης Βελισσαρίου, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Μεσσηνιακών προϊόντων και κυρίως στην παγκοσμίου φήμης κορωνέικη ελιά. Τόνισε την σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με το Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το βιβλίο των Ν. Γεωργαράκη και Ν. Δεμερτζή με τίτλο «Το πολιτικό πορτρέτο της Ελλάδας: κρίση και η αποδόμηση του πολιτικού». Οι συγγραφείς αναφέρθηκαν στα αίτια της κρίσης, στα συναισθήματα που αυτή «γέννησε» και στους ψυχοκοινωνικούς μηχανισμούς, μέσω των οποίων αυτά τα συναισθήματα οδήγησαν σε μορφές πολιτικής δράσης ή αδράνειας. Ο Ν. Γεωργαράκης μίλησε για το πελατειακό κράτος που έχει τις ρίζες του στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, με τον γνωστό «μπάρμπα στην Κορώνη» και που φτάνει μέχρι τις μέρες μας.
Ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη, Διονύσης Παπαδάτος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις δράσεις του Ιδρύματος σχετικά με την αειφόρο αγροτική παραγωγή στη Μεσσηνία. Σκοπός του Ιδρύματος είναι να υποστηριχθεί η ταυτότητα των τοπικών προϊόντων, να ενισχυθεί η ποιότητά τους, να συνδεθούν με τον πολιτισμό της περιοχής προκειμένου να αποφέρουν κέρδος στην τοπική αγορά και να συμβάλουν στην ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.
Ο καθηγητής Παναγιώτης Νιάρχος στην ομιλία του με τίτλο «Έρευνα για την ύπαρξη εξωηλιακών πλανητών», εστίασε στα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας για την ύπαρξη άλλων πλανητών στο Σύμπαν που δείχνουν ότι υπάρχουν περίπου 30 (ανάμεσα σε πάνω από 1000 επιβεβαιωμένους) εξωηλια
κοί πλανήτες που μοιάζουν αρκετά με τη Γη, αλλά κανένας δεν είναι εντελώς όμοιος με αυτή. Η έρευνα συνεχίζεται από τη Γη και το Διάστημα και ελπίζουμε σε μερικά χρόνια να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε στο αιώνιο πρόβλημα αν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν.
Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Νιάρχος ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της μοναδικότητας της Ελληνικής γλώσσας από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα και επέστησε την προσοχή των φοιτητών και των φοιτητριών να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, η οποία αποτελεί την κυριότερη έκφραση και μαρτυρία του Ελληνικού πολιτισμού.
Στο τέλος των εργασιών της Ημερίδας ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος κάλεσε τους νέους και τις νέες να συνεχίσουν τις επαφές τους με την Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την ανάληψη καίριων πρωτοβουλιών, η κρίση που μαστίζει τη χώρα μας θα ανατραπεί και θα δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης.
Οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ιστορική περιήγηση της Κορώνης από τον πρώην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορώνης και οικονομολόγο Δημήτρη Κυριαζή. 

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 3:24 pm


Άδοξο τέλος είχε ρομπότ που έκανε ώτο - στοπ για να μάθει αν οι άνθρωποι είναι άξιοι εμπιστοσύνης

Άδοξο τέλος είχαν οι περιπέτειες του μικρού, φιλικού ρομπότ που έκανε ώτο - στοπ για να μάθει αν το ανθρώπινο είδος είναι άξιο εμπιστοσύνης καθώς βρέθηκε διαμελισμένο από βανδάλους σε δρόμο της Φιλαδέλφειας, στις ΗΠΑ.
Το ρομποτάκι HitchBot με το κυλινδρικό σώμα, τα μπλε πόδια και τα κίτρινα γάντια —με τον αντίχειρα πάντα σηκωμένο και έτοιμο να σταματήσει ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο για να το μεταφέρει— κατασκευάστηκε από Καναδούς ερευνητές.
Ο στόχος τους ήταν να ανακαλύψουν αν οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εμπιστευτούν την τεχνολογία. Πήρε την απάντησή του σχεδόν αμέσως μόλις έφτασε στις ΗΠΑ.
«Ωχ, το σώμα μου πληγώθηκε» είπε το ρομπότ στον ιστότοπό του το Σαββατοκύριακο.
«Φαντάζομαι ότι, κάποιες φορές, άσχημα πράγματα συμβαίνουν στα ευγενικά ρομπότ. Το ταξίδι μου πρέπει να λάβει τέλος προς το παρόν αλλά η αγάπη μου για τους ανθρώπους δεν θα σβήσει ποτέ», πρόσθεσε χωρίς μνησικακία.
Αφού διέτρεξε περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα στον Καναδά χωρίς να συναντήσει προβλήματα και αφού επισκέφθηκε περιοχές της Γερμανίας και της Ολλανδίας, ο HitchBot πρόλαβε να καλύψει, σε διάστημα δύο εβδομάδων, μια απόσταση περίπου 480 χιλιομέτρων στις ανατολικές ΗΠΑ μέχρι να πέσει στα χέρια των βανδάλων.
hitchBOT  @hitchBOT
Oh dear, my body was damaged, but I live on with all my friends. Sometimes bad things happen to good robots!#hitchBOTinUSA
Οι εφευρέτες του, ερευνητές των Πανεπιστημίων Ράιερσον και Μακμάστερ του Τορόντο οι οποίοι ήθελαν να ανακαλύψουν αν «τα ρομπότ μπορούν να εμπιστευτούν τους ανθρώπους», προσπάθησαν να παρηγορήσουν τους θαυμαστές του.
«Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί υποστηρικτές του HitchBOT θα απογοητευτούν αλλά θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η υπέροχη εμπειρία δεν τελειώνει εδώ. Θα επικεντρωθούμε στο εξής στο ερώτημα 'τι μπορούμε να μάθουμε απ' όλα αυτά' και θα εξερευνήσουμε τις πιθανές μελλοντικές περιπέτειες των ρομπότ και των ανθρώπων», έγραψαν στον ιστότοπο www.hitchbot.me.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 3:00 pm


ΓΙ' ΑΥΤΟ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΡΤΟΥΡΙΖΟΥΝ!«Σεξιστικό» το αιρ-κοντίσιον: Κάνει... διακρίσεις σε βάρος των γυναικών!


«Σεξιστικό» το αιρ-κοντίσιον: Κάνει... διακρίσεις σε βάρος των γυναικών!

Τώρα εξηγείται γιατί μια γυναίκα, είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο, διαμαρτύρεται κάθε λίγο και λιγάκι ότι έχει ξεπαγιάσει από το αιρ-κοντίσιον, ενώ ο άνδρας δίπλα της -σύζυγος ή συνάδελφος- περνά μια χαρά. Απλούστατα, στο θέμα του κλιματισμού υπάρχει μια μεγάλη (ανδρική) συνωμοσία κατά των γυναικών. Μία νέα ολλανδική επιστημονική έρευνα έρχεται να δικαιώσει τις γυναίκες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι από την πρώτη στιγμή που φτιάχθηκαν τα κλιματιστικά, είχαν μια...σεξιστική τάση. Ήσαν -και είναι ακόμη- ρυθμισμένα με βάση τον ταχύτερο ανδρικό μεταβολισμό, που παράγει περισσότερη εσωτερική θερμότητα, αγνοώντας έτσι τις ιδιαιτερότητες του πιο αργού γυναικείου μεταβολισμού.
Οι σχετικές προδιαγραφές (‘εξίσωση θερμικής άνεσης') τέθηκαν από τον Δανό επιστήμονα Ποβλ Όλε Φάνγκερ στη δεκαετία του ΄60 και βασίσθηκαν στον μεταβολισμό ενός 40χρονου άνδρα με βάρος 70 κιλών, ο οποίος ήταν πάντα ντυμένος με κοστούμι. Ο Φάνγκερ θεωρούσε ιδανική θερμοκρασία για τα -τότε ανδροκρατούμενα- γραφεία τους 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ με βάση τη νέα έρευνα η πιο ‘σωστή' θερμοκρασία είναι οι 24 βαθμοί Κελσίου («σωστή» δεν σημαίνει βέβαια ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν πάντα κάποιοι και κάποιες που δεν θα διαμαρτύρονται...).
Η συνέπεια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι οι θερμοκρασίες που μέχρι σήμερα βγαίνουν από τα κλιματιστικά, τείνουν να είναι δυσάρεστες για ανθρώπους με διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά και ιδίως για τις γυναίκες. Έτσι, ο μέσος άνδρας νιώθει πιο άνετα σε έναν κλιματιζόμενο χώρο από ό,τι η μέση γυναίκα (συν το γεγονός ότι οι σύγχρονες γυναίκες σχεδόν πάντα είναι πιο ελαφριά ντυμένες σε σχέση με τους άνδρες).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιοφυσικό Μπόρις Κίνγκσμα του Τμήματος Ανθρώπινης Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Climate Change", σύμφωνα με το "Science" και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», μελέτησαν τη φυσιολογία 16 ελαφρά ντυμένων γυναικών ηλικίας 20-30 ετών, ενόσω εργάζονταν σε ένα κλιματιζόμενο γραφείο-εργαστήριο.
Όπως διαπιστώθηκε, οι ρυθμοί μεταβολισμού των γυναικών ήσαν σημαντικά χαμηλότεροι σε σχέση με εκείνον του 40χρονου άνδρα-πρότυπου για τα κλιματιστικά. Μία αιτία γι' αυτό είναι ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερα κύτταρα λίπους στο σώμα τους, τα οποία παράγουν λιγότερη θερμότητα σε σχέση με τα μυικά κύτταρα, που έχουν οι άνδρες σε μεγαλύτερη αναλογία.
Τα νέα ευρήματα επιβεβαιώνουν προηγούμενες μελέτες ότι η μέση γυναίκα προτιμά θερμοκρασίες περίπου τρεις βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τον μέσο άνδρα. Οι ερευνητές συστήνουν να αναπροσαρμοσθούν οι προδιαγραφές των κλιματιστικών, ώστε να λάβουν υπόψη τους καλύτερα τις μεταβολικές ανάγκες των γυναικών. Χρειάζεται όμως περισσοτερη έρευνα, εωσότου βρεθεί μια νέα ιδανική βιοφυσική «φόρμουλα».
Ο σωστός κλιματισμός (ψύξη ή θέρμανση) σε έναν χώρο πρέπει να είναι τέτοιος, ώστε να βοηθά το ανθρώπινο σώμα να διατηρεί την εσωτερική θερμοκρασία των περίπου 37 βαθμών Κελσίου. Αν ο χώρος είναι υπερβολικά ζεστός ή κρύος, τότε το σώμα αντιδρά χρησιμοποιώντας πρόσθετη ενέργεια (κάτι που εκδηλώνεται είτε με το τουρτούρισμα είτε με την εφίδρωση), ώστε να επανέλθει στη σωστή εσωτερική θερμοκρασία.
Είτε κρυώνει ένας εργαζόμενος, είτε σκάει από τη ζέστη, είναι λιγότερο παραγωγικός. Προηγούμενη αμερικανική μελέτη στους χώρους εργασίας είχε δείξει ότι οι υπάλληλοι των γραφείων κάνουν περισσότερα λάθη, όταν ο χώρος είναι πολύ κρύος από ό,τι όταν είναι πολύ ζεστός. Από την άλλη, αν ανέβει η μέση θερμοκρασία των κλιματιστικών σε σπίτια και γραφεία, θα υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 2:29 pm


Στην Ελλάδα για διακοπές η Νία Βαρντάλος

H ηθοποιός και σεναριογράφος, φαίνεται να περνά πολύ όμορφα στην Ελλάδα
Στιγμές χαλάρωσης με τον σύζυγο της στην Ελλάδα απολαμβάνει η διάσημη ηθοποιός Νία Βαρντάλος και για ακόμη  μία φορά διαφημίζει τη χώρα μας με τις φωτογραφίες που ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.
H ηθοποιός και σεναριογράφος, φαίνεται να περνά πολύ όμορφα στην Ελλάδα, ενώ σε κάθε φωτογραφία που ανεβάζει χρησιμοποιεί και το hashtag #VisitGreece. 

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 2:00 pm


Κόλαση το Ιράν! 75 βαθμούς κελσίου ακούμπησε ο υδράργυρος

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα αρχεία, οι 81 βαθμοί Κελσίου είναι η υψηλότερη γνωστή θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ

Η δεύτερη υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία καταγράφηκε στην πόλη Μπαντάρ Μασάχρ του Ιράν, όπου το θερμόμετρο έδειξε 74 βαθμούς Κελσίου, συνυπολογίζοντας την υγρασία.

Για να επιτευχθεί η αστρονομική επίδοση του δείκτη θερμοκρασίας, η πραγματική θερμοκρασία του αέρα του Μπαντάρ Μασάχρ, που έχει πληθυσμό περίπου 110.000 κατοίκους, έφτασε τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Η επίδοση των 74 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε την Παρασκευή στις 4:30 μ.μ., μία ημέρα αφού ο δείκτης θερμοκρασίας κατέγραψε 70 βαθμούς Κελσίου στην ίδια τοποθεσία.

Το Μπαντάρ Μασάχρ βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο στο νοτιοδυτικό Ιράν, όπου οι θερμοκρασίες του νερού κυμαίνονται στους 25 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αυτές οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε μερικά από τα πιο έντονα επίπεδα υγρασίας στον κόσμο, όταν φυσούν άνεμοι προς την περιοχή της πόλης. Εξάλλου στο Τζασκ στο νοτιοανατολικό Ιράν, επίσης κατά μήκος του Περσικού Κόλπου, καταγράφηκε θερμοκρασία 69 βαθμών Κελσίου.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα αρχεία, οι 81 βαθμοί Κελσίου είναι η υψηλότερη γνωστή θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ. Το ρεκόρ συνέβη στις 8 Ιουλίου 2003 στην πόλη Νταχράν της Σαουδικής Αραβίας, που βρίσκεται επίσης στον Περσικό Κόλπο.


Οι υψηλές θερμοκρασίες αυτής της εβδομάδας καταγράφηκαν στο πλαίσιο ενός έντονου κύματος καύσωνα που μαστίζει τη Μέση Ανατολή. Την περασμένη Πέμπτη, η θερμοκρασία στη Βαγδάτη έφτασε τους 50 βαθμούς Κελσίου και η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε τους κατοίκους να μένουν σε εσωτερικούς χώρους και να πίνουν άφθονο νερό, αλλά αυτό είναι δύσκολο για πολλούς από τα εκατομμύρια Ιρακινούς που έχουν εκτοπιστεί λόγω των βίαιων συγκρούσεων στην περιοχή.


Protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 1:00 pm


Έτοιμες για λουκέτο επιχειρήσεις της Μεσσηνίας…

Πολλές επιχειρήσεις, που δεν έχουν βάλει λουκέτο μέχρι σήμερα στη Μεσσηνία, είναι έτοιμες να το κάνουν το επόμενο δίμηνο. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και η ανεργία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, θα διογκωθεί στο μέγιστο βαθμό στον νομό μας.
Μεγάλη επιχείρηση της Μεσσηνίας που απασχολεί πάνω από 120 υπαλλήλους, στον χώρο της υγείας, χρωστά στο προσωπικό μισθούς πάνω από 6 μήνες. 
Κάποιοι απ΄ αυτούς, αυτές τις μέρες, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας και κάποιοι ετοιμάζονται να πράξουν το ίδιο αφού δε φαίνεται προοπτική στον ορίζοντα. 
Σε κατάσταση απελπιστική είναι και οι προμηθευτές της συγκεκριμένης επιχείρησης. Η διοίκηση της επιχείρησης καθώς και οι μέτοχοι ισχυρίζονται ότι το οικονομικό αδιέξοδο οφείλεται στη στάση πληρωμών που ατύπως έχει επιβάλλει το δημόσιο.
Μια άλλη επιχείρηση κινούμενη στον εκπαιδευτικό χώρο έκανε εφαρμογή του τελευταίου νόμου που ψηφίστηκε και ζήτησε να μετατραπούν οι υπάρχουσες συμβάσεις του προσωπικού σε συμβάσεις ωρομισθίου κάτι που σημαίνει  κατακόρυφη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Πολλά φαρμακεία της Μεσσηνίας βρίσκονται σε πλήρη οικονομικό αδιέξοδο αφού η αγορά έχει στεγνώσει, οι φαρμακαποθήκες με δυσκολία τους προμηθεύουν φάρμακα και το δημόσιο που τους χρωστά τεράστια ποσά έχει κάνει στάση πληρωμών.
Τέλος, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες της Μεσσηνίας το επόμενο δίμηνο οδεύουν, με μαθηματική ακρίβεια, στο να κλείσουν την επιχειρηματική τους δράση… 
Η αγορά έχει στεγνώσει και η παραγωγική βάση έχει υποχωρήσει.
Η μισθωτή εργασία βρίσκεται στο μνημονιακό στόχαστρο της πρώτης αριστερής κυβέρνησης αφού όλοι μαζί αριστεροί, δεξιοί και σοσιαλιστές ψήφισαν, πριν λίγες μέρες στη Βουλή, ότι όταν βάζει λουκέτο μια επιχείρηση πρώτα ικανοποιούνται οι τράπεζες, μετά το δημόσιο και αν μείνει κάτι, που δε μένει, θα παίρνουν οι εργαζόμενοι τα χρήματα που τους χρωστούσε για τη μισθωτή εργασία τους η επιχείρηση.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 12:47 pm


Υποχρεωτικές εξετάσεις για τέσσερις μορφές καρκίνου αλλιώς… πρόστιμο

Κουρουμπλής: Όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ποινή

Υποχρεωτικές σκοπεύει να καταστήσει για όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες τις προληπτικές εξετάσεις για τέσσερις διαδεδομένες μορφές καρκίνου ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιφυλάσσοντας τσουχτερό penalty στους αμελείς πολίτες, οι οποίοι θα παραλείπουν να κάνουν τα επιβεβλημένα τσεκ-απ.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων. Με τις εξετάσεις αυτές-που ξεκινούν σε συγκεκριμένη ηλικία και επαναλαμβάνονται με συγκεκριμένη συχνότητα (που θα καθοριστεί βάσει των επιστημονικών οδηγιών)-επιτυγχάνεται πρώιμη διάγνωση τεσσάρων νεοπλασματικών νοσημάτων τα οποία έχουν ήδη υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην πατρίδα μας.
Πρόκειται για τους καρκίνους του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του προστάτη και του παχέος εντέρου για τους οποίους οι επιδημιολογικές μελέτες φανερώνουν πως επίκειται μεγάλη αύξηση εντός της προσεχούς 20ετίας, εξαιτίας του καπνίσματος και της κακής διατροφής.
Οπως εξηγεί ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», η πρόληψη του καρκίνου πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των πολιτών-κάτι που δεν ισχύει μέχρι σήμερα. «Σαν λαός είμαστε αμελείς σε ό,τι αφορά την υγεία μας. Το αποδεικνύει το γεγονός πως πρόσφατα υλοποιήθηκε πρόγραμμα αντικαρκινικών εξετάσεων για 60.000 ωφελούμενους στο οποίο προσήλθαν να εξεταστούν μόλις 7.000 άτομα» λέει ο κ. Κουρουμπλής.
Και συνεχίζει: «Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν». Υπάρχει σκέψη να επωμίζεται ο αμελής πολίτης το 50% του κόστους της νόσου. Σημειώνεται πως η θεραπεία του καρκίνου ανέρχεται σε… χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 12:42 pm


Ντροπή! Λογίστρια ποζάρει στο Facebook με τα άγρια ζώα που έχει σκοτώσει


Ντροπή! Λογίστρια ποζάρει στο Facebook με τα άγρια ζώα που έχει σκοτώσει
Απανωτά τα «χτυπήματα»! Ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμα η διεθνής κατακραυγή για το φόνο του λιονταριού Σεσίλ από τον Αμερικανό οδοντίατρο, Walter Palmer
Παρόλο, που η βάναυση εκτέλεση του εμβληματικού λιονταριού Σεσίλ, από τον Αμερικανό οδοντίατρο Walter Palmer, σε εθνικό πάρκο της Ζιμπάμποουε, δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει, η επίσης, Αμερικανίδα κυνηγός άγριων ζώων, Sabrina Corgateli, ανεβάζει φωτογραφίες με τα άγρια ζώα που η ίδια έχει σκοτώσει, στο Facebook.
Η Corgateli, εργάζεται ως λογίστρια στο πανεπιστήμιο του Αϊντάχο, αλλά, παράλληλα, το χόμπι της, όπως η ίδια με έπαρση αναφέρει στην ιστοσελίδα της, είναι το κυνήγι άγριων ζώων.
Η νεαρή Αμερικανίδα προκλητική απέναντι σε εκείνους τους ζωόφιλους, που με αναρτήσεις τους κατηγορούν τον οδοντίατρο από την Μινεσότα, Walter Palmer, που πλήρωσε για να σκοτώσει με τόξο τον Σεσίλ, ανέβασε φωτογραφίες με τα άγρια ζώα που έχει σκοτώσει και προειδοποίησε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες».
Ανάμεσα στα τρόπαια της Αμερικανίδας κυνηγού, μια καμηλοπάρδαλη, μια αντιλόπη και ένας αγριόχοιρος.
Στο κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία με την νεκρή καμηλοπάρδαλη στα πόδια της, η Sabrina Corgateli, γράφει: «Σκότωσα μια εκπληκτική καμηλοπάρδαλη, ένα εκπληκτικό ζώο, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη»!
Οι χρήστες στο facebook αποκαλούν την Αμερικανίδα κυνηγό «ανισόρροπη» και «ντροπή για την ανθρωπότητα». Πρώτο ΘέμαΔημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 12:00 pm


ΑΓΡΟΤΕΣ SOS !Το Roundup προκαλεί αλλοίωση DNA;

Η γλυφοσάτη είναι το δραστικό συστατικό του προϊόντος Roundup της εταιρείας Monsanto, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ως ζιζανιοκτόνο.

Η γλυφοσάτη, το ζιζανιοκτόνο που χρησιμοποιείται πιο συχνά σε γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες, μπορεί να βλάψει το ανθρώπινο DNA με τρόπους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εκδήλωση καρκίνου, δήλωσε ο Κρίστοφερ Πόρτιερ, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς πάνω στον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, στα πλαίσια διεθνούς συνεδρίου στο Λονδίνο.
«Η γλυφοσάτη είναι σίγουρα γονιδιοτοξική», δήλωσε ο Πόρτιερ, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου της Έρευνας Αξιολόγησης Κινδύνου στο Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου. Γονιδιοτοξική ουσία είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε μεταλλάξεις ή άλλες γενετικές αλλαγές στο DNA, και να προκαλέσει καρκίνο», εξήγησε.
Τον περασμένο Μάρτιο ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο, ένα όργανο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε τη γλυφοσάτη ως «πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο».
Η γλυφοσάτη είναι το δραστικό συστατικό του προϊόντος Roundup της εταιρείας Monsanto, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως ως ζιζανιοκτόνο. Η χρήση του έχει 16πλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Παρά τις ισχυρές δημόσιες αντιδράσεις από την εταιρεία, αλλά και τους παραγωγούς καλαμποκιού και σόγιας, ο Διεθνής Οργανισμός επιμένει στην αρχική επιστημονική του εκτίμηση.
Τα 20 χρόνια αποτελούν ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα για την κατάληξη σε συμπεράσματα σχετικά με την αιτία εκδήλωσης καρκίνου στους ανθρώπους, ωστόσο το πόρισμα συνοδεύεται από νέες μελέτες, καθώς και από στοιχεία που δείχνουν ότι η γλυφοσάτη προκαλεί όγκους και σε ζώα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 11:00 am


Πώς επιδρούν τα ναρκωτικά στο μυαλό των γυναικών

Οι γυναίκες επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τη μακροχρόνια χρήση ναρκωτικών ουσιών, σε σχέση με τους άντρες, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα επιστημόνων από τις ΗΠΑ.
Η παρατεταμένη χρήση κοκαΐνης και αμφεταμινών επηρεάζουν τμήματα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη λήψη αποφάσεων, τα συναισθήματα, την επεξεργασία της ανταμοιβής και τη δημιουργία συνηθειών.
Μετά από ένα μέσο όρο αποχής 13,5 μηνών, οι γυναίκες που είχαν προηγουμένως εξάρτηση από διεγερτικές ουσίες εμφάνιζαν μικρότερο όγκο φαιάς ουσίας σε συγκεκριμένα τμήματα του εγκεφάλου τους, αναφέρουν οι ερευνητές.
Οι επιστήμονες προσπάθησαν να βρουν πώς οι εγκέφαλοι ανθρώπων, που κατά το παρελθόν ήταν εξαρτημένοι από ναρκωτικά, διέφεραν από τους εγκεφάλους υγιών ανθρώπων.
«Ειδικότερα, θέλαμε να καθορίσουμε πώς αυτές οι εγκεφαλικές επιδράσεις διέφεραν ανάμεσα στα δύο φύλα. Βρήκαμε, ότι μετά από ένα μέσο όρο 13,5 μηνών αποχής, οι γυναίκες που ήταν προηγουμένως εξαρτημένες σε διεγερτικές ουσίες είχαν σημαντικά μικρότερο όγκο φαιάς ουσίας σε αρκετές περιοχές του εγκεφάλου τους, συγκριτικά με υγιείς γυναίκες» εξήγησε η Dr. Jody Tanabe από τη σχολή ιατρικής του πανεπιστημίου Κολοράντο Ντένβερ. «Αυτές οι περιοχές του εγκεφάλου είναι σημαντικές για τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τα συναισθήματα, την επεξεργασία της ανταμοιβής και το σχηματισμό συνηθειών» είπε.
«Συγκριτικά με τους άνδρες, οι γυναίκες τείνουν να αρχίζουν τη χρήση κοκαΐνης ή αμφεταμινών σε μικρότερη ηλικία, εμφανίζουν επιτάχυνση της κλιμάκωσης της χρήσης ναρκωτικών, αναφέρουν μεγαλύτερη δυσκολία στο να εγκαταλείψουν και, αφότου αναζητήσουν βοήθεια, κάνουν χρήση σε μεγαλύτερες ποσότητες» πρόσθεσε η ίδια και κατέληξε: «Ελπίζουμε τα ευρήματά μας να οδηγήσουν σε περαιτέρω μελέτες γύρω από τις διαφορές των επιπτώσεων στη χρήση ναρκωτικών ανάμεσα στα δυο φύλα και κατά συνέπεια στη  δημιουργία πιο αποτελεσματικών θεραπειών».
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Radiology.


newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 10:00 am


Η πόλη στην οποία απαγορεύεται το internet και τα κινητά

Για κάποιους ακούγεται σαν σύγχρονος εφιάλτης για άλλους είναι σκηνή από τον Παράδεισο.
Η σύνδεση στο internet και το σήμα του κινητού... τα θεωρούμε δεδομένα. Υπάρχει όμως μια πόλη στη Βιρτζίνια όπου τα κινητά τηλέφωνα είναι απαγορευμένα και το αυτό ισχύει για το internet.
Για κάποιους ακούγεται σα σύγχρονος εφιάλτης για άλλους είναι σκηνή από τον Παράδεισο. Η πόλη Green Bank βρίσκεται στο όρος και έχει μόλις 143 κατοίκους. Σε περίπτωση που σκέφτεστε ότι δε μπορεί κάτι θα γίνεται... με το κινητό, να σας πούμε ότι βάσει νόμου αν πιαστείτε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τιμωρείστε αυστηρά.
Προς τι όλο αυτό θα αναρωτηθείτε. Υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός. Σύμφωνα με το CNN το μέρος είναι το σημείο από όπου οι επιστήμονες έχουν δυνατότητα να ακούν τους γαλαξίες να εκρήγνυνται. Το σήμα που λαμβάνεται στην περιοχή είναι μεν απειροελάχιστο αλλά είναι το μόνο σημείο όπου συμβαίνει αυτό. Οπότε ακόμα και η απειροελάχιστη εκπομπή από ένα κινητό τηλέφωνο χαλάει τα πάντα.
Σε αυτήν την πόλη λοιπόν οι άνθρωποι κάθονται στο τραπέζι και τρώνε με όποιον τρώνε χωρίς να κοιτάνε το κινητό τους, αναγκάζονται να ανοίξουν κουβέντα και άλλα τέτοια πριμιτίβ που έχουμε ξεχάσει οι υπόλοιποι με τη δυνατότητα συνεχούς σύνδεσης.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 9:00 am


Πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες - Πιθανότητα για νέο κύμα καύσωνα κοντά στον Δεκαπενταύγουστο.

Από Πέμπτη έως και την Κυριακή θα δροσίσει ακόμη περισσότερο - Δεν αποκλείεται νέο κύμα καύσωνα κοντά στον Δεκαπενταύγουστο.
Σε πτωτική τάση ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της εβδομάδας και κυρίως το Σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία στα ηπειρωτικά να πέφτει στους 31-32 βαθμούς. Τα κύρια χαρακτηριστικά μέχρι και την Κυριακή θα είναι οι μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά και το μελτέμι στο Αιγαίο που θα φτάνει τα 5-6 μποφόρ (τοπικά 7 την Πέμπτη και Παρασκευή).
Όσον αφορά την τάση του καιρού, όπως όλα δείχνουν μέχρι τις 11 Αυγούστου θα διατηρηθούν φυσιολογικές οι μέγιστες θερμοκρασίες γύρω στους 32-33 βαθμούς, ενώ υπάρχει πιθανότητα για νέο κύμα καύσωνα κοντά στον Δεκαπενταύγουστο.


Ο καιρός στην Ελλάδα

Την Τρίτη στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το βόρειο Αιγαίο και την Ήπειρο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεθς στα δυτικά 3-4, στα ανατολικά 4-6 και στο Αιγαίο πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική Ελλάδα.
Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη και Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Το Σάββατο και την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη οπότε και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά το Σάββατο.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 8:00 am


Η απόδειξη για τις ξαπλώστρες που σαρώνει στο ίντερνετ! Δεν φαντάζεστε πόσο πλήρωσαν

Η συγκεκριμένη απόδειξη από μία... κοσμική παραλία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του ίντερνετ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο κόστισαν 3 ξαπλώστρες, μία ομπρέλα και ένα μπουκάλι νερό.
"Η ξαπλώστρα είναι απο τίμιο ξύλο, η ομπρέλα είναι απο ύφασμα που βρέθηκε στον τάφο του Φαραώ και το νερό κατευθείαν απο πηγή απο το ιερό βουνό Σουνγκ των Σαολίν". 
Αυτό είναι το μήνυμα που συνοδεύει την απόδειξη που βλέπετε στην φωτογραφία και σαρώνει στο ίντερνετ.
Τα σχόλια δικά σας.
 

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 7:00 am


ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΨΕΜΑΤΑ ;

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για το περιστατικό που έγινε έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μεσσήνης την Τρίτη 21/07/2015.

                                                               *****************

  Δεν έχω συνηθίσει να δημιουργώ προβλήματα ποτέ και σε κανέναν. Όσο για τον κ. Τσώνη το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι πάρα πολύ για τον τρόπο που λειτουργεί και φέρεται. Πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν και άνθρωποι με φιλότιμο και πρέπει να τους σέβεται.

 Αναφέρει ότι ίσως υποκινούμαι από τον κ. Αναστασόπουλο. Του απαντώ λοιπόν ότι εγώ δεν υποκινούμαι από κανέναν  και δεν κατευθύνομαι από κανέναν . Δεν καταφεύγω σε δικηγόρους και συμβούλους να μου συντάσσουν κείμενα για τις εφημερίδες. Όσο για τα απαράδεκτα λόγια που λέει ότι ψιθύρισα την ώρα του περιστατικού και το ότι του γύρισα την πλάτη είναι κάτι που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ. 
Άλλωστε για να δικαιολογηθεί επικαλέστηκε την μαρτυρία ανθρώπων που ήταν δίπλα στο περιστατικό και οι οποίοι ερωτώμενοι εντός του Δημοτικού Συμβουλίου επιβεβαίωσαν την αλήθεια, δηλαδή ότι: 

Ούτε ψιθύρισα, ούτε τα χέρια μου κίνησα, ούτε κουνήθηκα από την θέση μου. Δεν συνηθίζω να ψιθυρίζω και δεν υιοθετώ τέτοιες συμπεριφορές.

 Την απάντησή μου την έδωσα μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία, άκουσαν όλοι. 
Μην προσπαθεί λοιπόν να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα . Η φράση "Άντε πνίξου" που μου είπε και που επιμελώς  προσπαθεί να αποκρύψει δεν νομίζω ότι τιμά τον ρόλο του δημάρχου. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσώνης συμπεριφέρεται καταυτόν τον τρόπο. 
Άλλες παρόμοιες φράσεις, κατά διαστήματα, έχουν ακουστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Δεν νομίζω ότι εδώ πλέον μιλάμε για ΔΗΘΕΝ ανάρμοστη συμπεριφορά. Όσο για το ποιος είναι "ιδιάζουσα περίπτωση ανθρώπου"  αφήστε τους Δημότες να το κρίνουν.

Θέλω να δηλώσω ότι ο κ. Τσώνης ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, ώστε τα περί συγγνώμης είναι αναληθή  και το δημοτικό συμβούλιο το γνωρίζει πάρα πολύ καλά αυτό. Επομένως ας αναρωτηθεί κανείς για το ποιος πρέπει τελικά να ερυθριάζει, εκτός αν η ένταση και οι χειρονομίες είναι ο τρόπος με τον οποίο ζητάει συγγνώμη ο κ. Τσώνης , και πραγματικά να με συγχωρείτε πάρα πολύ που δεν το αντιλήφθηκα. 
Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι εκείνη την ώρα αναρωτήθηκα αν προσπαθεί να μιμηθεί το περιστατικό με τον κ. Κασιδιάρη και την κα. Κανέλλη.

Τώρα αν ο κ. Τσώνης επιθυμεί επικοινωνία μέσω εφημερίδων καμία αντίρρηση. Διότι στο Χατζή υπάρχουν πραγματικά προβλήματα, όπως  άτυπες χωματερές, αδιάβατοι αγροτικοί δρόμοι, σοβαρές εστίες μόλυνσης και άλλα πολλά, τα οποία, όταν τα αναφέρω,με αγνοούν συστηματικά και ανελλιπώς τόσο ο ίδιος, όσο και ο εντεταλμένος της Δ.Ε. Βουφράδος.

Οι δημότες όντως προσδοκούν από εμάς λύσεις σε πολλά από τα προβλήματά τους. Ας  αφήσει λοιπόν ο κ. Τσώνης τους λεονταρισμούς και τα ψέματα ως δικαιολογίες και ας ασχοληθεί με τα αληθινά προβλήματα των Δημοτών μας. Εκτός κι αν δεν έχει καταλάβει το ρόλο του. 

Εγώ πάντως δεν ζητάω τίποτα, παρά μόνον να δουλέψω για το χωριό μου, δίπλα σε ΟΛΟΥΣ τους δημότες του, όπως κάνω πέντε χρόνια τώρα. Νομίζω ότι μου το αναγνωρίζουν και για αυτό με επέλεξαν, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, για να τους εκπροσωπήσω για δεύτερη συνεχόμενη θητεία. 
Τους ευχαριστώ όλους πολύ για αυτό.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε o ο κόσμος προσδοκά από την τοπική 
αυτοδιοίκηση να παίξει τον ρόλο της σωστά σε όλους τους τομείς.

Εάν δεν το γνωρίζεται κ. Τσώνη, ο σεβασμός και η εκτίμηση κερδίζεται, δεν επιβάλλεται.

  
                                                                                                             Πρόεδρος Τ.Κ. Χατζή

                                                                                                              Βαμβακά Αντωνία


Υ.Γ. Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 6:34 am


Ο καιρός τρελάθηκε: Καταιγίδες και χαλάζι στη Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία!

Ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν τις τελευταίες ώρες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι, ισόγεια σπίτια και καταστήματα. Στη Φλώρινα και την Πτολεμαΐδα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις, για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και αποθήκες.
Η νεροποντή, στις δύο αυτές πόλεις, συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους, οδηγώντας παράλληλα σε "βουτιά" τον υδράργυρο που αυτήν την στιγμή δεν ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Σε περιοχές της Καστοριάς έπεσε χαλάζι προκαλώντας ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες, ενώ στην επαρχία Εορδαίας Κοζάνης σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης. 

Καταστροφές στα Γιάννενα από... χαλάζι

Χαλάζι σε μέγεθος φουντουκιού και δυνατοί άνεμοι ξάφνιασαν για δύο ώρες το απόγευμα τους πολίτες των Ιωαννίνων, μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις για δένδρα που ξεριζώθηκαν, ενώ στην παλιά πόλη, στην οδό Αγίου Νικολάου, δένδρο που έπεσε λόγω των δυνατών ανέμων καταπλάκωσε 4 αυτοκίνητα.
Την ίδια ώρα, στον παραλίμνιο δρόμο σπασμένα κλαδιά και δένδρα και δρόμοι πλημμυρισμένοι έδιναν την εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου.
Κολόνα της ΔΕΗ έσπασε στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στην περιοχή της Ανατολής, ενώ κεραμίδια υποχωρούσαν από τις στέγες και τέντες «σηκώνονταν» από τα σπίτια. 
Τόσο η εθνική οδός Ιωαννίνων - Αθηνών όσο και η Εγνατία δεν έμειναν αλώβητες, αφού αντιμετώπισαν και αυτές τη σφοδρή χαλαζόπτωση και τις τεράστιες ποσότητες νερού που περιόρισαν την ορατότητα και δυσκόλεψαν την κίνηση των οχημάτων.
Η καταιγίδα έπληξε ανά διαστήματα διαφορετικές περιοχές του λεκανοπεδίου και άφησε εικόνες καταστροφής.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 6:33 am


Εκρηξη σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Βουλιαγμένη

Έκρηξη σημειώθηκε στις 23:35 χθες στο προαύλιο οικίας επιχειρηματία στην Οδό Πραξιτέλους 11 στη Βουλιαγμένη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άτομα που επέβαιναν σε βανάκι, περνώντας μπροστά από την οικία πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη.

Το σπίτι ανήκει στον έμπορο υγρών καυσίμων Θεόδωρο Σαββαΐδη, ο οποίος είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο κακοποιών καθώς το 2013 άγνωστοι είχαν εισβάλει στην οικία του και τον είχαν τραυματίσει σοβαρά.

Από την έκρηξη δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προκειμένου να ερευνήσει το χώρο.

Στο μεταξύ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των βομβιστών, καθώς η περιοχή όπου έγινε η επίθεση είναι «υψηλού κινδύνου», αφού κοντά στο σπιτι του Σαββαΐδη βρίσκεται και η οικία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 6:28 am


ΧΑΜΟΣ στο twitter με το "τιτίβισμά"του Πάνου Καμμένου

Γελάει όλο το twitter με το ανορθόγραφο "τιτίβισμά"του Πάνου Καμμένου για την κατάκτηση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος μπάσκετ από τους Έλληνες εφήβους.
Δείτε κάποια από τα σχόλια στα οποία χρήστες τρολάρουν τον Καμμένο ....που ειναι "περίφανος"!

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 6:21 am


Καλημέρα από τον ΚΥΡ

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 6:11 am


O Βαρουφάκης... ποιητής: «Θα παραιτηθώ εάν επιλέξεις μια στρατηγική παράδοσης. Δεν θα σε υπονομεύσω αλλά θα χαθώ μέσα στη νύχτα»

O Βαρουφάκης... ποιητής: «Θα παραιτηθώ εάν επιλέξεις μια στρατηγική παράδοσης. Δεν θα σε υπονομεύσω αλλά θα χαθώ μέσα στη νύχτα»
Μια ακόμη συνέντευξη  αυτή τη φορά στο περιοδικό Monthly και τον ελληνοαυστραλό πεζογράφο Χρήστο Τσιόλκα έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης περιγράφοντας με εξαιρετικό λυρισμό το «διαζύγιο» του με τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του δημοψηφίσματος.
  Μιλώντας για το παρασκήνιο της νύχτας του δημοψηφίσματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε:
«Έκανα μία δήλωση στο υπουργείο Οικονομικών και έπειτα πήγα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντήσω τον Πρωθυπουργό και το υπόλοιπο επιτελείο του υπουργείου. Ήμουν συνεπαρμένος. Το ηχηρό “όχι”, μη αναμενόμενο, ήταν σαν μία αχτίδα φωτός που διαπερνούσε το πολύ βαθύ, πηχτό σκοτάδι. Περπατούσα στα γραφεία μεταφέροντας μαζί μου την απίστευτη ενέργεια των ανθρώπων έξω. Υπερνίκησαν τον φόβο. Όμως από τη στιγμή που εισήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου, όλη αυτή η αίσθηση απλώς εξαφανίστηκε.  Εκεί επικρατούσε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, αλλά αρνητικά φορτισμένη. Ήταν σαν η ηγεσία να έχει ξεπεραστεί από τον λαό. Και η αίσθηση που έλαβα ήταν αυτή του τρόμου. “Τι κάνουμε τώρα;”».
Μιλώντας για την αντίδραση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Μπορώ να πω πως ήταν αποκαρδιωμένος. Ήταν μια μεγάλη νίκη την οποία πιστεύω ότι γεύτηκε κατά βάθος, αλλά που δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί. Γνώριζε πως το υπουργικό του συμβούλιο δεν μπορούσε να τη διαχειριστεί. Ήταν ξεκάθαρο πως άνθρωποι μέσα στην κυβέρνηση ήδη άρχισαν να τον πιέζουν. Ήδη μέσα σε ώρες, πιέστηκε από υψηλόβαθμους αξιωματούχους μέσα στην κυβέρνηση να μετατρέψει ουσιαστικά το “όχι” σε “ναι”, να παραδοθεί».
«Από την πίστη του στον Τσίπρα, και για να τιμήσει την υπόσχεση που έδωσε, ο Βαρουφάκης δεν θα αναφέρει ονόματα. Αλλά μου είπε ότι υπήρχαν άνθρωποι εντός της εύθραυστης κυβέρνησης συνασπισμού "οι οποίοι εκλάμβαναν το δημοψήφισμα ως μια στρατηγική εξόδου, όχι ως μια στρατηγική πάλης"» σημειώνει ο συντάκτης του άρθρου.
«Όταν το αντιλήφθηκα αυτό, του επεσήμανα πως είχε μία ξεκάθαρη επιλογή: Να χρησιμοποιήσει αυτό το 61,5% ως μία αναζωογονητική δύναμη, ή να παραδοθεί. Και του είπα πριν καν απαντήσει, ότι εάν κάνει το δεύτερο, “εγώ θα παραιτηθώ”.  Θα παραιτηθώ εάν επιλέξεις μια στρατηγική παράδοσης. Δεν θα σε υπονομεύσω αλλά θα χαθώ μέσα στη νύχτα», προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης.
«Πάντα πιστεύαμε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο, παρά τις αδυναμίες του θα ήταν μία ευκαιρία για την Ευρώπη να ενωθεί, ότι ίσως υπάρξει μια ευκαιρία να ανατρέψει τις αρχικές της προθέσεις και να μετατραπεί σε ένα είδος Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο να κινηθούν προς αριστερές προοδευτικές πολιτικές. Αυτή ήταν η ιδεολογία μας, ο τρόπος που γαλουχηθήκαμε από πολύ νεαρή ηλικία» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Και πρόσθεσε:
«Ο Τσίπρας με κοίταξε και μου είπε: “Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πρόκειται να δώσουν συμφωνία σε εμένα και σε σένα. Θέλουν να μας ξεφορτωθούν ”. Και στη συνέχεια μου είπε την αλήθεια, ότι υπήρχαν άλλα μέλη της κυβέρνησης που πίεζαν προς την κατεύθυνση της παράδοσης. Ήταν πραγματικά στεναχωρημένος. Του απάντησα: Κάνε το καλύτερο στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβες, μία απόφαση με την οποία διαφωνώ από καρδιάς, αλλά δεν είμαι εδώ για να σε υπονομεύσω».

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 12:17 am


ΒΙΝΤΕΟ - Αντί για τουριστικό σπότ γύρισαν "ύμνο" στα... γυναικεία οπίσθια !

Η Reef σε συνεργασία με την Travelindex Network and Travel & Tourism Foundation παρουσίασε ένα βίντεο τουριστικό οδηγό για χώρες της λατινικής Αμερικής.
Το αξιοσημείωτο δε είναι οτι ο σκηνοθέτης αντί να δώσει βάση στις ομορφιές της εκάστοτε περιοχής, επικεντρώθηκε στα ωραία μάτια των μοντέλων. Παρεμπιπτόντως ωραίο το νησί Galeta με τα κανό του...

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2015 | 12:03 am


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: