1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ρεθύμνης   »   Ρουστικα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Ρουστικα και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ρουστικα

Δικαίωση για τους δικαιούχους του εξωϊδρυματικού επιδόματος

Δικαίωση για τους δικαιούχους του εξωϊδρυματικού επιδόματος
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ Â 

Σταματά η απαράδεκτη τακτική να χάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα οι δικαιούχοι σε περιπτώσεις νοσηλείας τους στα νοσοκομεία, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία του νομού Ρεθύμνου. Το Σωματείο είχε πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας και δηλώνει ικανοποιημένο από τη δικαίωσή του.

 

Αναλυτικά:
«Με επείγουσα επιστολή του, στις 22 Ιουλίου το σωματείο ατόμων με αναπηρία Ν. Ρεθύμνης ζητούσε από τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο για το άρθρο 7 του ν.4331/2015 και να εκδοθεί νέα, πιστή στο γράμμα του Νομοθέτη. Με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4331/2015 έχει καταργηθεί η απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση Φ11321/1119/79/27-3-2013 (ΦΕΚ Β' 909) που προέβλεπε την αναστολή του εξωϊδρυματικού.

Τελικά, στις 25 Αυγούστου το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε νέα εγκύκλιο, με την οποία ερμηνεύεται ορθά ο νέος νόμος και αναφέρει: «(...) αναστέλλεται η καταβολή του εξωϊδρυματικού επιδόματος λόγω νοσηλείας των τετραπληγικών-παραπληγικών ασφαλισμένων των Οργανισμών Κύριας Ασφάλισης για χρονικό διάστημα περισσότερο των 30 ημερών σε Ιδρύματα ασυλιακής μορφής».
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 3:07 pm


Συλλογή σχολικών ειδών για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές

Συλλογή σχολικών ειδών για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων και διαπιστώνοντας την αδυναμία πολλών οικογενειών να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους εξαιτίας…
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων και διαπιστώνοντας την αδυναμία πολλών οικογενειών να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους εξαιτίας των ανάλγητων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 6 χρόνια στη χώρα μας, αποφάσισε σε συνεργασία με αρκετά βιβλιοπωλεία του Ρεθύμνου να συλλέξει σχολικά είδη τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν στους οικονομικά αδύναμους μαθητές της εκάστοτε σχολικής μονάδας.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Σε κάθε βιβλιοπωλείο θα τοποθετηθεί ένα ειδικό κουτί όπου ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει μεταχειρισμένα ή καινούρια σχολικά είδη (π.χ. τετράδια, στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, μπογιές, τσάντες, κασετίνες κτλ.). Στη συνέχεια αφού συλλεγούν από το Δ.Σ. και συσκευαστούν σε πακέτα, θα διανεμηθούν, πάντα σε συνεννόηση με τους διευθυντές και προϊσταμένους, στις σχολικές μονάδες για να δοθούν στους μαθητές αυτούς που κρίνουν εκείνοι ότι χρήζουν της παραπάνω βοηθείας.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο με Fax ή e-mail μέχρι τις 11/9 έτσι ώστε να ενημερώσουν για τον ακριβή αριθμό των οικονομικά αδύναμων μαθητών που φοιτούν στο σχολείο τους.

Ακολουθεί λίστα με τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία:
1. Κλαψινάκης Λεωφ. Κουντουριώτου 15, Πορτάλιου Εμμ. 31 & Ηγ. Γαβριήλ 59
2. Καρυστιανός Πορτάλιου Εμμ. 23 & Πρεβελάκη Μ. 17
3. Σελίδα Μοάτσου Θ. 20
4. Δασκαλάκης Βοσπόρου 6
5. Χαρταετός Θεοτοκοπούλου 13
6. Γνώση Καλλέργη Βάρδα 9
7. Αυτογνωσία Πορτάλιου Εμμ. 14

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 2:02 pm


Αύριο εκδικάζεται στο Ρέθυμνο η υπόθεση του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ

Αύριο εκδικάζεται στο Ρέθυμνο η υπόθεση του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ
ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» Αύριο, αναμένεται να ξεκινήσει στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του…

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 1:01 pm


Ο περιπατητικός τουρισμός «αφετηρία» για την ανάδειξη της ενδοχώρας του Ρεθύμνου

Ο περιπατητικός τουρισμός «αφετηρία» για την ανάδειξη της ενδοχώρας του Ρεθύμνου
ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σταθερή παραμένει η προσπάθεια του Δήμου Ρεθύμνου για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με σημείο αναφοράς για την επόμενη τουριστική περίοδο το περιβάλλον, την ενδοχώρα, την τοπική φιλοξενία και τα παραδοσιακά προϊόντα αναγνωρίζοντας τις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών που επιθυμούν... κάτι παραπάνω από τον «εναλλακτικό» τουριστικό προορισμό που θα επιλέξουν.

Τα τελευταία χρόνια το έδαφος κερδίζει συνεχώς η Κρητική Γη, τόσο για τα προϊόντα της όσο και για το φυσικό κάλλος δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τη φιλοξενία εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Αποτελούν, μάλιστα ένα από τα πιο ελκυστικά πακέτα στις διεθνείς αγορές, ενώ θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ευκαιρία για την ανάδειξη του νομού και ιδιαίτερα της ενδοχώρας προς την κατεύθυνση αυτή θα αποτελέσει η συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου στην παγκόσμια έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού με τίτλο «Tour Natur» που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί πόλο έλξης για Ευρωπαίους επισκέπτες που προτιμούν τον τουρισμό στο φυσικό περιβάλλον και τις περιηγήσεις στη φύση με τα πόδια, με το ποδήλατο, με το άλογο, στο νερό κ.ά.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ

Οι πιο σημαντικοί άξονες πάνω στους οποίους ο Δήμος έχει «επενδύσει» και έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία για την προβολή στις διεθνείς αγορές είναι οι υποδομές αλλά και οι περιοχές του νομού που είναι παγκοσμίως γνωστές για το φυσικό κάλλος που διαθέτουν.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού προβολής και πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση υπογράμμισε: «Έχουμε ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση για τις υποδομές, το περιβάλλον τον περιπατητικό τουρισμό μέσα από τον οποίο θα αναδείξουμε όλες τις πτυχές που αφορούν την ενδοχώρα και τη φύση του νομού. Θα παρουσιάσουμε χαρτογραφημένες διαδρομές όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει την φύση και τα μοναδικά στοιχεία που έχει η ενδοχώρα του νομού μας. Ετοιμάσαμε ένα ολοκληρωμένο προφίλ της Κρητικής φύσης, πως έχουμε αξιοποιήσει το περιβάλλον μας, τα φαράγγια, τα βουνά, τις παραλίες και τι μπορούμε να προσφέρουμε στα πλαίσια του περιπατητικού τουρισμού».

ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επισκέπτες θα μπορούν παράλληλα να γνωρίσουν όλα όσα μπορούν να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη φύση στην ενδοχώρα του νομού, τα χωριά, τους οικισμούς όπου μπορούν να πάρουν μια γεύση από την τοπική φιλοξενία και τα παραδοσιακά προϊόντα. Οι φυσιολάτρες επισκέπτες θα γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου, να επισκεφτούν τα φαράγγια, να κάνουν διαδρομές στη φύση με το ποδήλατο, να δουν από κοντά την περίοδο της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στις παραλίες του Ρεθύμνου ακόμη και να συναντήσουν μοναστήρια και ξωκλήσια, στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο τουριστικό «πακέτο» που περικλείει πολλές συνδυαστικές μορφές τουρισμού ανοίγοντας τη «βεντάλια» των επιλογών για τους επισκέπτες και δίνοντας σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία, της πόλης και της ενδοχώρας. «Αυτά είναι κάποια από τα τουριστικά πακέτα που θα φέρει η προβολή του περιπατητικού τουρισμού. Επίσης πρόκειται για το κομμάτι εκείνου του τουρισμού που θα βρεθεί στη μεσαία και χαμηλή σεζόν, επεκτείνοντας στα δύο άκρα της την τουριστική περίοδο που είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους για το Ρέθυμνο» ανέφερε η κ. Μπιρλιράκη.

ΤΟ 5ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

Όπως υπογράμμισε η κ. Μπιρλιράκη οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες για την ανάπτυξη δράσεων, μέσα από τις οποίες θα δοθούν νέες προοπτικές και περισσότερες επιλογές. Ωστόσο, το 5ο Κοινοτικό πλαίσιο που περιμένει ο Δήμος Ρεθύμνου στοχεύει στην ενδοχώρα, τον πολιτισμό και τον τουρισμό διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις επιλογές των ξένων επισκεπτών. Ο θρησκευτικός τουρισμός, ο ιατρικός τουρισμός, ο αγροτικός και αθλητικός τουρισμός θα είναι βασικές παράμετροι στον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου με στόχο πάντα τη βελτίωση και δημιουργία νέων υποδομών. Οι υποδομές αυτές θα επικεντρωθούν στην ανάπλαση των οικισμών, τις ποδηλατικές διαδρομές και την αξιοποίηση τμημάτων της φύσης.

ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό μια συνολική προσπάθεια για «σύμπλευση» του περιβάλλοντος με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Ολοένα αυξανόμενα είναι τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου που συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ. Στην ακτογραμμή του Ρεθύμνου, γνωστή για τις φωλιές χελωνών που φιλοξενεί κάθε χρόνο οι επιχειρηματίες φροντίζουν να τηρούν τους κανόνες που προβλέπονται για να εξασφαλίσουν ένα καλό περιβάλλον για τη θαλάσσια χελώνα την περίοδο της ωοτοκίας. Κάποια από αυτά είναι ο χαμηλός φωτισμός, το μάζεμα των ομπρελοκαθισμάτων ενώ όσα ξενοδοχεία προμηθεύονται νέο εξοπλισμό φροντίζουν να είναι κατάλληλος για να συνυπάρξει με τη θαλάσσια χελώνα στην παραλία της πόλης. Η προστασία της θαλάσσιας χελώνας μάλιστα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούν κάθε χρόνο τα ξενοδοχεία με τη συμμετοχή των επισκεπτών τους.

Σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες υποδέχονται κάθε περιβαλλοντική δράση με μεγάλη ευχαρίστηση εντάσσοντας και τα παιδιά τους σε όλες τις δράσεις που υλοποιούνται. Η κ. Μπιρλιράκη ανέφερε: «Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουμε συνεχώς στους επισκέπτες μας ότι και η πόλη μας και οι επιχειρήσεις μας σέβονται το περιβάλλον. Στα μεγάλα ξενοδοχεία υπάρχουν περιβαλλοντικές ομάδες στις οποίες οι επισκέπτες συμμετέχουν με πολύ ευχαρίστηση».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2015 | 1:34 pm


ΣΥΝΠΟΛΙΣ: Πρώτη προτεραιότητα η βιωσιμότητα και η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου

ΣΥΝΠΟΛΙΣ: Πρώτη προτεραιότητα η βιωσιμότητα και η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου
«Eίναι επιτακτική ανάγκη να συμβάλουμε στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Γιατί με την υγεία δεν παίζουμε!». Αυτό επισημαίνει ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ που θέτει ως πρώτη…

«Eίναι επιτακτική ανάγκη να συμβάλουμε στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Γιατί με την υγεία δεν παίζουμε!». Αυτό επισημαίνει ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τη βιωσιμότητα και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

 

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:
«Στο ίδιο επαναλαμβανόμενο, κακόγουστο και επικίνδυνο έργο πρωταγωνιστεί -δυστυχώς- το πολύπαθο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η κρίση, που φυσικά έχει πλήξει και τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, τείνει να «μετατρέψει» το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας σε κέντρο υγείας! Γεγονός, που αυτομάτως καθίσταται ως το Νο 1 πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει ο νομός μας.

Οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός και η πεπαλαιωμένη κτιριακή υποδομή αποτελούν το σκηνικό, που μπορεί να περιγράψει «ιδίοις όμμασι» ο ασθενής και ο επισκέπτης του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Μια ζοφερή κατάσταση, που κρατάει χρόνια και ταλαιπωρεί ξένους και ντόπιους ασθενείς και συγγενείς, οι οποίοι, ωστόσο, λένε τα καλύτερα για τη φιλότιμη και υπεράνθρωπη προσπάθεια από πλευράς προσωπικού του ιδρύματος.

Η βιωσιμότητα και η επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου πρέπει να βρίσκεται πρώτη στην αντζέντα όλων των θεσμικών αρχών, βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων. Η αφύπνιση και η εγρήγορση δε της ρεθεμνιώτικης κοινωνίας είναι επιτακτική, πριν χειροτερέψουν περισσότερο τα πράγματα. Εξάλλου, η συμβολή της τοπικής κοινωνίας στην επίλυση μείζονος και άμεσης ανάγκης προβλημάτων, που προκύπτουν κάθε φορά, είναι καταλυτική.

Είναι γνωστό πλέον ότι ιδιώτες, μεμονωμένα ή συλλογικά, συνδράμουν οικονομικά στα λειτουργικά έξοδα του νοσοκομείου. Μια υποχρέωση, που θα έπρεπε και πρέπει να βαραίνει αποκλειστικά και μόνο το κεντρικό κράτος. Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στην ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης των πολιτών και του ιατρικού προσωπικού, που πραγματικά υπερβαίνουν εαυτούς.

Η πολιτεία οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο Ρεθύμνου και επιπλέον, να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο με όλους τους τοπικούς και θεσμικούς φορείς του νομού. Η ομαλή λειτουργία του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και αυτονόητη υποχρέωση του κράτους. Γιατί, πέραν από την έλλειψη χρηματοδότησης (κάτι που πολλές φορές λειτουργεί ως άλλοθι), χρειάζεται το όραμα και ο μελλοντικός σχεδιασμός. Γιατί με την υγεία δεν παίζουμε!

Ως Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ, θα προβούμε στις ανάλογες συναντήσεις και ενέργειες, με σκοπό το καυτό θέμα του νοσοκομείου μας να μπει ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων και του δημόσιου διαλόγου. Κι αυτό, διότι είναι επιτακτική ανάγκη να συμβάλουμε στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Γιατί -το ξαναλέμε- με την υγεία δεν παίζουμε!»
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2015 | 12:24 pm


Ο περιπατητικός τουρισμός «αφετηρία» για την ανάδειξη της ενδοχώρας του Ρεθύμνου

Σταθερή παραμένει η προσπάθεια του Δήμου Ρεθύμνου για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών

tour1Σταθερή παραμένει η προσπάθεια του Δήμου Ρεθύμνου για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με σημείο αναφοράς για την επόμενη τουριστική περίοδο το περιβάλλον, την ενδοχώρα, την τοπική φιλοξενία και τα παραδοσιακά προϊόντα αναγνωρίζοντας τις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών που επιθυμούν... κάτι παραπάνω από τον «εναλλακτικό» τουριστικό προορισμό που θα επιλέξουν.

Τα τελευταία χρόνια το έδαφος κερδίζει συνεχώς η Κρητική Γη, τόσο για τα προϊόντα της όσο και για το φυσικό κάλλος δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τη φιλοξενία εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Αποτελούν, μάλιστα ένα από τα πιο ελκυστικά πακέτα στις διεθνείς αγορές, ενώ θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ευκαιρία για την ανάδειξη του νομού και ιδιαίτερα της ενδοχώρας προς την κατεύθυνση αυτή θα αποτελέσει η συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου στην παγκόσμια έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού με τίτλο «Tour Natur» που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί πόλο έλξης για Ευρωπαίους επισκέπτες που προτιμούν τον τουρισμό στο φυσικό περιβάλλον και τις περιηγήσεις στη φύση με τα πόδια, με το ποδήλατο, με το άλογο, στο νερό κ.ά. (goodnet)

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2015 | 9:50 pm


Έκκληση για αίμα από την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη

Έκκληση για αίμα από την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη
Έκκληση για αίμα απευθύνει η οικογένεια του Στάθη Λαζαρίδη που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, επτά χρόνια μετά τον τραυματισμό από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αστυνομικής…
Έκκληση για αίμα απευθύνει η οικογένεια του Στάθη Λαζαρίδη που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, επτά χρόνια μετά τον τραυματισμό από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης το 2007 στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου.

Ο Στάθης Λαζαρίδης έχει υποβληθεί σε μια σειρά επεμβάσεων ωστόσο η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη και η ανάγκη για χορήγηση αίματος αυξημένη.

Όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα θα πρέπει να απευθύνονται στα νοσοκομεία της περιοχής τους και να αναφέρουν το όνομα του ασθενούς Ευστάθιου Λαζαρίδη του Ιωάννη που νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2015 | 2:01 pm


544 ρεθυμνιώτικες επιτυχίες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

544 ρεθυμνιώτικες επιτυχίες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Διατηρεί το Ρέθυμνο το υψηλό επίπεδο στην εισαγωγή φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, αφού σε μια, κατά κοινή ομολογία δύσκολη χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων, οι ρεθυμνιώτες υποψήφιοι σε ικανοποιητικό…
Διατηρεί το Ρέθυμνο το υψηλό επίπεδο στην εισαγωγή φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, αφού σε μια, κατά κοινή ομολογία δύσκολη χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων, οι ρεθυμνιώτες υποψήφιοι σε ικανοποιητικό ποσοστό κατάφεραν να περάσουν σε δημοφιλείς και υψηλόβαθμες σχολές.

Για μια ακόμα χρονιά επιβεβαιώνεται ότι οι ρεθυμνιώτες υποψήφιοι δεν θέλουν να αφήσουν τον τόπο τους για σπουδές, αφού μια μεγάλη πλειοψηφία δηλώνει σχολές στην Κρήτη, όχι τόσο για να μην επιβαρύνουν οικονομικά τις οικογένειές τους αλλά για συναισθηματικούς λόγους, όπως επίσης και επειδή γνωρίζουν ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο αλλά και τα ΤΕΙ, είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα υψηλού επιπέδου.

Στα αξιοσημείωτα των φετινών αποτελεσμάτων είναι ότι σε Ιατρική Σχολή πέρασε μόνο ένας υποψήφιος, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες σχολές και οι λίγοι που επιθυμούσαν να εισαχθούν σε αυτές δεν τα κατάφεραν λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας των θεμάτων φέτος.

Από την άλλη, φαίνεται ότι το Ρέθυμνο σε μερικά χρόνια θα γεμίσει με δικηγόρους, αφού οι Νομικές Σχολές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ρεθυμνιώτες νέους φοιτητές, όπως επίσης και οικονομολόγους, αφού τόσο από την πόλη όσο και από τα περιφερειακά λύκεια οι επιτυχίες στις οικονομικές σχολές είναι πολλές.
Η γενική εικόνα είναι καλή και φέτος σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου Ανδρέα Ταξάκη, ο οποίος τονίζει ότι αποδεικνύεται πως με προσπάθεια και αγώνα τα παιδιά μπορούν να καταφέρουν πολλά. Μάλιστα το ποσοστό επιτυχίας φέτος είναι ελαφρά αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, κάτι που δείχνει το υψηλό επίπεδο των μαθητών τόσο στην πόλη όσο και στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

Για μια ακόμη χρονιά το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας είχε το 1ο λύκειο με 83,67%, ενώ το λύκειο Ανωγείων και Περάματος είχαν επίσης πολύ υψηλά ποσοστά, 70,83% και 70,73% αντίστοιχα. Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν ωστόσο όλα τα λύκεια του νομού.

Αναλυτικότερα, από τα Γενικά Λύκεια του νομού πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 497 παιδιά και από τα ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και Γαράζου 47.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

Μια ακόμα γενιά νέων ανθρώπων από την Κρήτη ετοιμάζεται για το ξεκίνημα της νέας πορείας τους.
Μέσα από μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία για τους ίδιους τους επιτυχόντες, αλλά και τις οικογένειές τους, νέοι άνθρωποι εγκαινιάζουν την ακαδημαϊκή τους διαδρομή, αποτελώντας την πιο σίγουρη εγγύηση για το μέλλον του τόπου μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους εισαχθέντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις σχολές επιλογής τους, με την ευχή ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται οι γονείς των αυριανών φοιτητών που μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, καθώς με τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης το εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία ολόκληρη.

Για τους υποψηφίους που δεν εκπλήρωσαν το στόχο τους, είμαστε βέβαιοι ότι και εκείνοι θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική και κοινωνική σταδιοδρομία.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων, η οποία σηματοδότησε το τέλος της αγωνίας σας, θα ήθελα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να σας συγχαρώ για την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλατε τα προηγούμενα χρόνια και για την αντοχή που επιδείξατε στην πρώτη, ίσως πιο σοβαρή, δοκιμασία της μέχρι σήμερα ζωής σας.

Ελπίζω κι εύχομαι ο κόπος σας να ανταμείφθηκε και να επιτύχατε τους στόχους που θέσατε. Σε σας που καταφέρατε να ανοίξετε την πόρτα ενός ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μας, καταθέτω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου να είστε υγιείς και δυνατοί για να παραμείνετε προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι στα όνειρά σας και να συνεχίσετε τις σπουδές σας με την ίδια θέληση, επιμονή και δύναμη ώστε να γίνετε λαμπροί επιστήμονες. Επιπλέον, την ελπίδα, ότι μετά το πέρας των σπουδών σας, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες ώστε να έχετε κάθε δυνατή ευκαιρία ν' ασκήσετε την επιστήμη σας στη χώρα μας και να γίνετε χρήσιμοι πολίτες, από κείνους, που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη.

Ιδιαίτερα όμως, θα ήθελα να απευθυνθώ και σε σας, τους νέους μας που δεν πετύχατε την εισαγωγή σας σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και να σας προτείνω να μην επιτρέψετε σε μια πρόσκαιρη αποτυχία να σφραγίσει την ζωή σας και να επηρεάσει τη διάθεσή σας για συνέχιση της προσπάθειας. Ποτέ οι άξιοι και όσοι έχουν τη θέληση για μάθηση, δεν χάνονται.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς σας που στάθηκαν πλάι σας και αγωνίστηκαν για να σας εξασφαλίσουν το μέλλον που ονειρεύεστε αλλά και τους δασκάλους σας, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οι οποίοι συνέβαλλαν, με γνώση και υπομονή, στην προσωπική σας καλλιέργεια και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων σας.
Καλή επιτυχία στο νέο σας ξεκίνημα και κάθε πρόοδο σε όλους σας!
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2015 | 12:15 pm


Πουλούσε… κλεμμένα κοσμήματα

Συνελήφθη στο Ρέθυμνο 36χρονος  

Συνελήφθη, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ύστερα από καταγγελία 47χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε κατάστημα (κοσμηματοπωλείο), ιδιοκτησίας του 36χρονου. Κατά το χρόνο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα συνολικής αξίας επτά χιλιάδων ευρώ και όπως προέκυψε, ήταν μέρος αφαιρεθέντων κοσμημάτων, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή, από τον 47χρονο, τον Οκτώβριο 2014 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2015 | 3:33 pm


Είχε στην κατοχή του μεταλλική ράβδο και παραλυτικό σπρέι

Σύλληψη 31χρονου ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη, χθες  πρώτες πρωινές ώρες στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, 31χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας διενεργήθηκε έλεγχος στον 31χρονο, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μεταλλική ράβδος και παραλυτικό σπρέι.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2015 | 6:09 pm


Παρεμβάσεις για την εικόνα της παράκτιας γραμμής

Ρεθύμνου

Η βελτίωση της εικόνας στην παραλία του δήμου Ρεθύμνου και του Ενετικού Λιμανιού είναι πλέον ορατή σε Έλληνες και ξένους που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της παρλιακής ζώνης της πόλης.

Το Λιμενικό Ταμείο υλοποιώντας τους στόχους που είχε βάλει για την πιο «φωτεινή» ανάδειξη των συγκεκριμένων πολυσύχναστων και διεθνώς αναγνωρισμένων γωνιών του Ρεθύμνου, καταφέρνει ολοένα και πιο πολύ να αποβάλλει τις όποιες αυθαιρεσίες ταλαιπωρούν τους κατοίκους της πόλης και τους τουρίστες που επισκέπτονται την παράκτια ζώνη στα όρια της παλιάς πόλης με τα σύνορα της προς τη νέα.

Παρεμβάσεις που αφορούν στην αυθαίρετη στάθμευση, στη σήμανση για τα οχήματα και τις δυνατότητες πάρκινγκ, ζητήματα καθαριότητας και απόρριψης απορριμμάτων, συνεργασία του εμπορικού κόσμου και των καταστηματαρχών εστίασης με της υπηρεσίες του δήμου, καθώς επίσης και η προσπάθεια στοίχισης όλων με τον κοινό στόχο της καλής συνεργασίας για την ανάπτυξη των τουριστικών κινήτρων, είναι από τα βασικά που δήμος, Λιμενικό Ταμείο και αντιπεριφέρεια έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν. Μέτρα και παρεμβάσεις που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση τόσο της εμπορικής όσο και της τουριστικής κίνησης, καθώς επίσης και στην οργάνωση μιας πιο ανθρώπινης πόλης με σεβασμό στους πολίτες της.

Είναι φανερό πως ημέρα με την ημέρα αρκετά αλλάζουν προς το καλύτερο. Στο πλαίσιο αυτό και οι παρεμβάσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία τόσο του εμπορικού λιμένα του Ρεθύμνου όσο και με τα μέτρα προστασίας για τους πολίτες που κινούνται στους χώρους του αλλά και στην ευρύτερη του λιμανιού περιοχές.

Ήδη, από τις αρχές του Ιουλίου λειτουργεί με ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες, το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών εντός του Ενετικού Λιμανιού για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη και το νομό, καθώς επίσης και υπηρεσίες ενημέρωσης για όλα τα επισκέψιμα τουριστικά, αρχαιολογικά σημεία του Ρεθύμνου, όπως επίσης και πληροφόρηση για κάθε είδους θεματικό τουρισμό. Αξίζει να αναφερθεί πως μέρος της λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης αφορά σε εθελοντική εργασία πολιτών.

Παρά τα όποια αρνητικά της κρίσης οι προσπάθειες στο Ρέθυμνο από φορείς και αυτοδιοίκηση, για τη διατήρηση των θετικών εντυπώσεων και της εμπέδωσης της τουριστικής αγοράς πως η πόλη, αλλά και ο νομός, αποτελούν μία αξιόλογη επιλογή των επισκεπτών και τουριστών, συνεχίζονται με σημαντικά αυξανόμενους ρυθμούς.

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2015 | 12:31 pm


Εθελοντισμός με φόντο το νοσοκομείο

Στο Ρέθυμνο

Ο εθελοντισμός στο Ρέθυμνο καλά κρατεί με φόντο μεταξύ άλλων και την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείο του νομού.

Εθελοντικές προσφορές σε αναλώσιμα και είδη υποστήριξης της λειτουργίας του, από απλούς πολίτες, έχουν γίνει πλέον σχεδόν καθημερινότητα. Όπως πολλές φορές έχει γραφτεί και αναφερθεί, τόσο από επίσημα χείλη όσο και από το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, η λειτουργία του πλέον είναι σε οριακή κατάσταση.

Μία νέα εθελοντική προσφορά έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της κοινωνικής εγρήγορσης για την προστασία του νοσοκομείου. Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου από το Ρέθυμνο εξέφρασε στη διοίκηση, την πρόθεση του να δωρίσει ένα ειδικό μηχάνημα για την πλύση και τον καθαρισμό των χειρουργικών εργαλείων, δεδομένου ότι το υπάρχον λόγω βλάβης και παλαιότητας δεν λειτουργεί.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει κόστος περί τα 10.000 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2015 | 12:02 pm


Συνελήφθησαν για άσκοπους πυροβολισμούς

Και υπόθαλψη εγκληματία

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή το πρωί, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρέθυμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, δύο ημεδαποί (29χρονος και 29χρονη), για άσκοπους πυροβολισμούς και υπόθαλψη εγκληματία.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, που είχε οργανώσει ο 29χρονος, μαζί με την 29χρονη, στην οικία τους, ρίφθηκαν  άσκοποι πυροβολισμοί.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία των συλληφθέντων και στους εξωτερικούς χώρους, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα κάλυκες.

Εξεταζόμενοι οι συλληφθέντες, αρνήθηκαν να κατονομάσουν τους δράστες των άσκοπων πυροβολισμών, ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δίωξη και νόμιμη τιμωρία τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες , θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2015 | 11:28 am


Εκτεταμένες έρευνες για φυτείες

Από την Αστυνομία

Εκτεταμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. από γης και αέρος, πραγματοποιούνται από χθες στον ορεινό Μυλοπόταμο και τις γύρω περιοχές, με στόχο τον εντοπισμό καλλιεργειών ινδικής κάνναβης.

Οι έρευνες, που συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., είχαν ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, τον εντοπισμό σε διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής, άνω των χιλίων δενδρυλλίων κάνναβης σε φυτείες.

Οι δεκάδες αστυνομικοί των ειδικών αποστολών της ΕΛ.ΑΣ. που βρέθηκαν στα σημεία των καλλιεργειών, βρήκαν διάφορα αντικείμενα και σύνεργα τα οποία μεταφέρονται στα ειδικά εργαστήρια, ώστε να εξετασθούν για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2015 | 9:15 pm


Συνελήφθη με αναβολικά

Σύλληψη 24χρονου ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αθλητισμού

Συνελήφθη, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, 24χρονος ημεδαπός,  για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας διενεργήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 24χρονου, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και  κατασχέθηκαν 33 δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων (αναβολικά).

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2015 | 10:23 am


Διανομή τροφίμων σε άτομα που έχουν ανάγκη

Στο Ρέθυμνο

Παροχή τροφίμων σε άτομα που δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής, έχει εξασφαλίσει και διανέμει το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Πρόκειται για συνεργασία της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου με τους δήμους του νομού, η οποία έχει ξεκινήσει από τις 10/08/2015, και αφορά στη διανομή των τροφίμων, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με προτεραιότητα στους δικαιούχους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα και έχουν ανήλικα παιδιά.

Μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί νωπά κοτόπουλα, γραβιέρα Κρήτης, αβγά, πορτοκάλια και κρεμμύδια ξερά, ενώ αναμένεται να διατεθούν στις επόμενες ημέρες ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, λάχανο, πατάτες, φασόλια ξερά και φακές. Η διανομή θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2015 | 8:21 pm


«Ανάσα» στα εμπορικά καταστήματα του Ρεθύμνου από τον εγχώριο τουρισμό

ΔΕΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
«Πληγές» που δεν θα κλείσουν εύκολα για τους επόμενους μήνες έχει αφήσει ο Ιούλιος στα εμπορικά καταστήματα του Ρεθύμνου που έκλεισε για τους περισσότερους με απώλειες ακόμη και ύψους 40% στους τζίρους τους. Ένας μήνας που «παρέλυσε» εμπορικά λόγω των Capital Controls και των πολιτικών εξελίξεων και σκόρπισε τον φόβο ακόμη και για τη βιωσιμότητα αρκετών τοπικών καταστημάτων.

Την πολυπόθητη «ανάσα» στα εμπορικά καταστήματα φαίνεται πως δίνει η αύξηση του εγχώριου τουρισμού, δηλαδή οι ετεροδημότες και οι Έλληνες που έχουν επισκεφτεί το Ρέθυμνο για ολιγοήμερες διακοπές. Μπορεί σε σχέση με πέρυσι αλλά και τα προηγούμενα έτη το «πέρασμα» του εγχώριου τουρισμού από το Ρέθυμνο να είναι ανεπαίσθητο, τουλάχιστον για τα οφέλη στην τοπική οικονομία, ωστόσο έστω και «το λίγο είναι καλύτερο από το τίποτα» αναφέρουν καταστηματάρχες της πόλης.

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Οι δρόμοι του Ρεθύμνου έχουν κατακλυστεί από επισκέπτες, αλλάζοντας ταυτόχρονα και την ψυχολογία των καταναλωτών. Ωστόσο, όσοι επισκέπτονται τα τοπικά καταστήματα περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, εποχικά είδη ένδυσης και υπόδησης, τρόφιμα, αλλά και μικρής αξίας δώρα. Η εικόνα που δίνουν οι καταστηματάρχες της πόλης για τους καταναλωτές έχει κοινή συνιστώσα την προσεκτική έρευνα αγοράς, ενώ όταν βάλουν το χέρι στην τσέπη, τότε θα επιλέξουν αυτά που έχουν άμεση ανάγκη αξιοποιώντας τις εκπτώσεις και τις προσφορές και κάνοντας παράλληλα και «παζάρια».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Μανώλης Ψαρουδάκης στην Κρητική Επιθεώρηση: «Η εικόνα βελτιώθηκε λίγο με την αύξηση του εγχώριου τουρισμού την τελευταία εβδομάδα. Ανεβάζουν τον τζίρο αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Όπως όλοι και εκείνοι ψωνίζουν περισσότερο τρόφιμα και ελάχιστα δώρα. Σε ό,τι αφορά την ένδυση και την υπόδηση, εκεί βλέπουμε ότι ο κλάδος στηρίζεται στις κοινωνικές εκδηλώσεις». Σε ό,τι αφορά την περίοδο των εκπτώσεων, έχει χαρακτηριστεί από χαμηλή κίνηση που δεν παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στους τζίρους των καταστημάτων. Ωστόσο, χωρίς την περίοδο των εκπτώσεων η κατάσταση δεν αποκλείεται να έσφιγγε ακόμη περισσότερο τη «θηλιά» γύρω από τα εμπορικά καταστήματα.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλη απώλεια έχουν υποστεί και οι τουριστικές επιχειρήσεις απόρροια της χαμηλής τουριστικής κίνησης. Το κενό των Ρώσων διαφαίνεται έντονα κυρίως στα καταστήματα που στηρίζονταν στους Ρώσους επισκέπτες, όπως τα χρυσοχοεία και τα καταστήματα πώλησης γούνας. Οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται γούνες μάλιστα βλέπουν «βουτιά» ρεκόρ στις πωλήσεις τους που φτάνει ακόμη και το 70%.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Η κ. Δήμητρα ιδιοκτήτρια καταστήματος ένδυσης στο Ρέθυμνο μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση, ανέφερε: «Για την ώρα ο Αύγουστος είναι στα περυσινά επίπεδα. Δεν υπάρχει αύξηση, αν είχαμε αύξηση αυτό θα ήταν πολύ καλό για το «κενό» που δημιούργησε η πτώση του Ιουλίου. Ο χώρος μας έχει γίνει πια πολύ δύσκολος, αυτό φαίνεται και στους τζίρους μας. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε με πάρα πολύ αυστηρό πρόγραμμα χωρίς περιττά έξοδα. Έχουμε μειώσει πολύ τις προμήθειές μας. Μετράω και το τεμάχιο πλέον. Αυτό το μήνα βλέπω ότι ο κόσμος που μπαίνει έχει άλλη ψυχολογία, τον προηγούμενο ήταν πολύ ανήσυχοι, τώρα πια φαίνεται ότι το έχουν αφήσει πίσω. Τώρα είναι και περίοδος εκπτώσεων, ψάχνουν πράγματα που χρειάζονται και κοιτάνε πολύ τις προσφορές».

Η κ. Πέλλα ιδιοκτήτρια καταστήματος οπτικών, αναφέρθηκε στη μεγάλη απώλεια που είδαν το φετινό καλοκαίρι τα εποχικά είδη όπως τα γυαλιά ηλίου, ένα προϊόν που όπως ανέφερε αν δεν σημειώσει πωλήσεις την καλοκαιρινή περίοδο, χάνεται. Παράλληλα, τόνισε πως η ψυχολογία των καταναλωτών έχει αλλάξει τις ημέρες του Αυγούστου κάτι που αποτυπώνεται και στις αγορές τους. «Υπάρχει κίνηση τις τελευταίες 20 ημέρες. Βέβαια τον προηγούμενο μήνα ισοπεδωθήκαμε. Έχουμε πιο πολύ εγχώριο τουρισμό που κάπως έχει βελτιώσει την κατάσταση, έχουμε και ξένους επισκέπτες που παραγγέλνουν περισσότερο γυαλιά οράσεως. Κινείται τώρα κάπως και η αγορά στα γυαλιά ηλίου αλλά γενικά αυτή τη χρονιά το χάσαμε αυτό το κομμάτι που περιμένουμε τώρα να δουλέψει που είναι η εποχή του όχι τον Σεπτέμβριο. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ από τους καταναλωτές είναι πως θέλουν λίγο να ξεφύγουν, το ρίχνουν λίγο έξω και το έχουν ανάγκη, είναι θέμα ψυχολογίας πλέον. Ο κόσμος κινείται τώρα αυτές τις ημέρες. Στους τζίρους μας δεν περιμένουμε να δούμε την παλιά εικόνα αλλά για τα δεδομένα της εποχής αυτές τις ημέρες είμαστε ικανοποιημένοι, από Σεπτέμβριο δεν ξέρω. Έχουμε απώλειες όλο το χρόνο αλλά αυτό που έγινε τον Ιούλιο νιώθαμε ότι πέσαμε όλοι στην αγορά σε κώμα. Το κενό αυτό δύσκολα θα κλείσει. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα χάναμε ένα τόσο μεγάλο τμήμα του τουρισμού όπως αυτό που χάσαμε τη φετινή χρονιά» ανέφερε.

Η κ. Δέσποινα, ιδιοκτήτρια καταστήματος τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και καλλυντικών, στηρίζεται κυρίως στους ξένους επισκέπτες αλλά και στους Έλληνες που επισκέπτονται το Ρέθυμνο και επιθυμούν να προμηθευτούν Κρητικά παραδοσιακά προϊόντα. «Έχει τουρισμό και αρκετό κόσμο. Είναι όμως μια περίεργη χρονιά, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Ήταν δύσκολα τα πράγματα μέχρι τώρα, ο κόσμος είναι φοβισμένος. Το κενό που δημιουργήθηκε δεν νομίζω να καλυφθεί, δεν βλέπω κάτι τέτοιο ακόμα. Ο Αύγουστος είναι η υψηλή περίοδος και έχει ελάχιστη κίνηση. Οι επισκέπτες ζητούν κυρίως τοπικά προϊόντα, αλλά κάνουν προσεκτική έρευνα, θέλουν να το δουν γραμμένο πάνω στις συσκευασίες. Για να ψωνίσουν όμως παζαρεύουν πολύ και οι ξένοι επισκέπτες και οι Έλληνες οι οποίοι ζορίζονται ακόμη περισσότερο. Δεν υπάρχει η κίνηση που περιμέναμε υπάρχει όμως ενίσχυση από τον εγχώριο τουρισμό».

Ο κ. Γιάννης, ιδιοκτήτης καταστήματος παιδικών ενδυμάτων ανέφερε: «Κινείται πολύ λίγο η αγορά τώρα τον Αύγουστο. Όλο το καλοκαίρι πήγε πολύ άσχημα φέτος. Τα εμπορικά καταστήματα έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, μόνο τα τρόφιμα δουλεύουν πλέον. Οι Έλληνες που κατέβηκαν τώρα έχουν κινήσει πολύ λίγο την αγορά. Λίγα πράγματα, μερικά δωράκια αγοράζουν και αυτό πολύ περιορισμένα».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2015 | 2:01 pm


Κάμπινγκ στο κέντρο του Ρεθύμνου;

«Πότε επιτράπηκε το ελεύθερο κάμπινγκ; Και μάλιστα στο κέντρο του Ρεθύμνου, δίπλα στο Λιμενικό Ταμείο;»,

«Πότε επιτράπηκε το ελεύθερο κάμπινγκ; Και μάλιστα στο κέντρο του Ρεθύμνου, δίπλα στο Λιμενικό Ταμείο;», αναρωτιέται αναγνώστης που μας έστειλε μία ...ενδιαφέρουσα φωτογραφία.

 

Διάσπαρτες σκηνές κατασκήνωσης στην παραλία του Ρεθύμνου και μάλιστα δίπλα στο λιμενικό ταμείο.

Πραγματικά δημιουργεί μία σειρά από ερωτήματα πως κάποιοι μπορεί να καταφέρνουν να παρανομούν κάτω από τη μύτη των αρχών...

Εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε.
Πηγή: www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2015 | 4:47 pm


Οι «Εμείς και Εμείς» δώρισαν αναλώσιμα σε έλλειψη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ «ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ» ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Â 

Σε εποχές κοινωνικής και οικονομικής κρίσης... το γέλιο λειτουργεί ως ανάχωμα στις δυσκολίες, όπως άλλωστε και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

 

Αυτό οι «Εμείς και Εμείς» η Ρεθεμνιώτικη καρναβαλική ομάδα το γνωρίζει καλά, καθώς επί σειρά ετών τα μέλη της πρωταγωνιστούν στο γέλιο, απλώνουν όμως ταυτόχρονα, όπως αποδεικνύουν, το χέρι στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία σε δύσκολες στιγμές.

«Απάντηση» στην αδυναμία του κράτους να προμηθεύσει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου με τα απαιτούμενα αναλώσιμα για τις ανάγκες νοσηλείας και εξέτασης των ασθενών, έδωσαν χθες το πρωί οι «Εμείς και Εμείς» προσφέροντας στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης αναλώσιμα υλικά που θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου για περίπου ένα μήνα. Την ίδια ώρα, οι αποθήκες του Νοσοκομείου αδειάζουν καθημερινά και οι ελλείψεις δημιουργούν έντονη «ασφυξία» στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Υλικά όπως σύριγγες, γάζες, γύψος, συσκευές ορού και πλήθος αναλώσιμων βρίσκονται σε έλλειψη, την ίδια ώρα που τα συνεχόμενα έγγραφα που στέλνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προς τους αρμόδιους φορείς όπως επισημαίνει ο Διοικητής κ. Νίκος Ξυπολυτάς, δεν βρίσκουν καμία ανταπόκριση.

Συνολικά 17 κούτες συγκεντρώθηκαν και διατέθηκαν από τους «Εμείς και Εμείς» οι οποίες γέμισαν προσωρινά τις αποθήκες του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με σύριγγες και συσκευές ορού, χωρίς τα οποία μάλιστα οι διαδικασίες εξέτασης και νοσηλείας ασθενών δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τα υλικά είναι συνολικής αξίας δύο χιλιάδων ευρώ, ποσό που συγκέντρωσαν από τις δράσεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο στην πόλη του Ρεθύμνου.

ΣΤΕΡΕΥΟΥΝ ΟΙ «ΑΝΤΟΧΕΣ» ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, παρά την έντονη εθελοντική προσφορά που για ακόμη μια φορά υποκαθιστά τους κρατικούς μηχανισμούς, οι «αντοχές» του νοσηλευτικού ιδρύματος στερεύουν καθώς οι ελλείψεις δημιουργούν «κενά» ζωτικής σημασίας με αποδέκτες δυστυχώς τους ασθενείς.

Μάλιστα, ο κ. Ξυπολυτάς επεσήμανε πως η προσφορά αλληλεγγύης μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για 25 ημέρες την ίδια ώρα που άγνωστο παραμένει αν στη συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία θα μπορέσει να εξασφαλίσει εκ νέου αυτά τα υλικά για το Νοσοκομείο. Για το λόγο αυτό, όπως επεσήμανε, η πράξη αλληλεγγύης από τους «Εμείς και Εμείς» δίνει ανάσα έστω και για λίγο, παροτρύνοντας και άλλους Ρεθεμνιώτες να ενισχύσουν το Νοσοκομείο της πόλης.

«Τις τελευταίες 25 ημέρες το Νοσοκομείο Ρεθύμνου στηρίζεται σε εθελοντές, στους Ρεθεμνιώτες οι οποίοι ανιδιοτελώς κάνουν δωρεές για να μπορέσουμε να λειτουργούμε και να θεραπεύσουμε συμπολίτες μας. Μιλάμε για βασικά είδη, σύριγγες, συσκευές ορών, αναρροφήσεις αναλώσιμα χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Οι Εμείς και Εμείς τους οποίους ευχαριστώ για άλλη μια φορά δεν ήθελαν να φανεί η δωρεά τους. Επέμεινα γιατί πρέπει να προβληθεί η αλληλεγγύη του Ρεθεμνιώτικου κόσμου, τους εθελοντές και να αποτελέσουν παράδειγμα για ευαισθητοποίηση κι άλλων συμπολιτών μας. Δεν παλεύουμε μόνο για τους Ρεθεμνιώτες. Η εικόνα αυτή δεν πρέπει να φτάσει στους επισκέπτες μας. Το Ρέθυμνο δέχεται πλήθος τουριστών οι οποίοι αν βρεθούν σε ένα Νοσοκομείο με τεράστιες ελλείψεις αυτή η εικόνα θα μεταφερθεί και στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής αντέχουμε 25 ημέρες να στηριζόμαστε στους εθελοντές. Μέρα με τη μέρα ζούμε. Αν δεν βοηθηθούμε σύντομα θα υπάρξει έλλειψη και σε άλλα είδη και δεν θα μπορέσουμε να τα αντικαταστήσουμε. Δεν έχουμε χρήματα να προμηθευτούμε τίποτα. Αν έχουμε βλάβες και χαλάσει κάποιο μηχάνημα δεν μπορούμε να το αντικαταστήσουμε. Ολόκληρο το Νοσοκομείο μπορεί να μείνει χωρίς νερό, έχω επισημάνει πολλές φορές το ζήτημα του πιεστικού, να μείνει δηλαδή χωρίς κλιβάνους και χωρίς αποστειρώσεις. Είναι πολλά τα προβλήματα, τα έχω επισημάνει και δεν κινητοποιείται κανείς» ανέφερε ο κ. Ξυπολυτάς.

 

«ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»

Από την πλευρά της η υπεύθυνη της ομάδας «Εμείς και Εμείς» κ. Όλγα Σπυριδάκη-Πλαΐτη σε δηλώσεις της εξήρε το έργο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, που παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς στην υγεία, πασχίζουν με αυταπάρνηση πολλές φορές να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών.

«Το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της ομάδας, θέλουμε πάντα να είναι αθόρυβο και χωρίς δημοσιότητα γιατί αυτό είναι και το νόημά του. Αν τη φετινή χρονιά έχει πάρει κάποιο χαρακτήρα δημοσιότητας είναι επειδή μετά από προτροπή του Διοικητή του Νοσοκομείου, λόγω των αυξημένων αναγκών και των ελλείψεων, να γίνει γνωστό και να ενεργοποιηθούν ενδεχομένως και άλλοι συμπολίτες μας. Από τις δράσεις, τον αγώνα και τον προσωπικό μας κόπο, καταφέραμε να έχουμε αυτό το ποσόν και να το διαθέσουμε για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που είναι και το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην πόλη μας και λίγο πολύ όλοι έχουμε την εμπειρία από τη δική μας νοσηλεία ή οικείων μας προσώπων. Έχουμε δει πόσο καλά προσπαθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να εξυπηρετεί πάντα με μεγάλο κόπο, αγνοώντας πολλές φορές τις προσωπικές τους ανάγκες. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να διευκολύνουμε το έργο τους.

Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε κάποιες άμεσες ανάγκες και να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί το Νοσοκομείο. Μακάρι να μην χρειάζονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αλλά να επιχορηγείται όπως πρέπει να επιχορηγείται από το κράτος. Εμείς ευχαριστούμε για τη βοήθεια που παρέχει το προσωπικό όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς θα προσπαθήσουμε και σε άλλες μας δράσεις να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να προσφέρουμε. Ευχόμαστε σε όλους να είμαστε υγιείς και να έχουμε αγάπη σε αυτόν τον τόπο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Πηγή: www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2015 | 3:54 pm


Ο «σφυγμός» της λαϊκής αγοράς του Ρεθύμνου στην εποχή της κρίσης

Με "τεφτέρι"  

Ένας από τους χώρους που αποτελεί «ακτινογραφία» για την κοινωνία και «πιάνει το σφυγμό» των καταναλωτών τα τελευταία χρόνια της οικονομικής ύφεσης, είναι αναμφίβολα η λαϊκή αγορά σε κάθε πόλη.

 

Προϊόντα σε προσιτές τιμές από ντόπιους παραγωγούς, εγγυημένης ποιότητας, διαπροσωπικές σχέσεις που «δένουν» σε εποχές κρίσης αλλά και η αλληλεγγύη είναι μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά που κρατούν ζωντανή και σε εγρήγορση τη λαϊκή αγορά. Πλέον, η εικόνα στη λαϊκή αγορά της πόλης είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τα χρόνια πριν την οικονομική κρίση, τείνει ωστόσο να αποκτά σταδιακά πολλές ομοιότητες με παλαιότερες δεκαετίες καθώς τα γνωστά σε όλους «τεφτέρια» που ήταν δημοφιλή τη δεκαετία του '50 και '60 στην Ελλάδα παίρνουν ξανά τη θέση τους στις συναλλαγές μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.

 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ, ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Οι παραγωγοί που πωλούν τα προϊόντα τους στη λαϊκή αγορά του Ρεθύμνου, χρόνο με το χρόνο, προσαρμόζονται στα δεδομένα ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο κέρδος και να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές που γίνονται όλο και πιο φειδωλοί στις αγορές τους. Όπως ανέφερε μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκής αγοράς νομού Ρεθύμνου κ. Νίκος Σταυρακάκης, η αύξηση στην προσέλευση των καταναλωτών στη λαϊκή αγορά του Ρεθύμνου δεν συνεπάγεται και αύξηση των κερδών για τους παραγωγούς. Αντίθετα, οι ίδιοι έχουν προσαρμόσει και την παραγωγή τους αλλά και τις τιμές τους προκειμένου τα προϊόντα τους να ανταποκρίνονται στην αγοραστική δυνατότητα των Ρεθεμνιωτών και να μην μένουν αδιάθετα καταλήγοντας στον κάδο των απορριμμάτων καθώς δεν μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και να διατεθούν εκ νέου.

«Τα χρόνια της κρίσης έρχονται όλο και περισσότεροι στη λαϊκή. Τα προϊόντα γίνονται όμως πιο φθηνά και προσαρμόζονται στην αγοραστική δυνατότητα των καταναλωτών. Το κέρδος για τους παραγωγούς είναι μηδαμινό. Δεν φυτεύουμε πια αυτά που φυτεύαμε παλιά γιατί δεν φεύγουν. Ο κόσμος ψωνίζει ελάχιστα και τα προϊόντα μένουν και φυσικά δεν μπορούν να πωληθούν ξανά. Αρκετά καταλήγουν στα σκουπίδια» αναφέρει ο κ. Σταυρακάκης.

Οι τιμές στα οπωροκηπευτικά, όπως ανέφερε ο κ. Σταυρακάκης κυμαίνονται πλέον από 30 έως 50 λεπτά το κιλό, ενώ στα όσπρια δεν ξεπερνούν τα 2,5 ευρώ. Η μείωση αυτή αφήνει ένα πολύ μικρό περιθώριο κέρδους για τους παραγωγούς ενώ στο ερώτημα πώς οι ίδιοι ανταπεξέρχονται στην κρίση ο κ. Σταυρακάκης δίνει την απάντηση: «Το μοναδικό στοιχείο που μας κάνει να αντέχουμε ακόμα είναι ότι ορίζουμε εμείς την παραγωγή μας και δεν έχουμε υπαλλήλους να πληρώνουμε. Τα κάνουμε όλα μόνοι μας. Έτσι μένει ένα μικρό ποσό που είναι το κέρδος μας».

 

«ΤΑ... ΓΡΑΦΟΥΝ» ΚΑΙ ΕΞΟΦΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές, κάνουν πλέον πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς σε όλους τους πάγκους της λαϊκής πριν καταλήξουν σε κάποια αγορά. Η καταβολή των συντάξεων στις αρχές του μήνα φέρνει τη ...διαφορά, όπως τόνισε ο κ. Σταυρακάκης, καθώς οι συνταξιούχοι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές και μάλιστα σε περισσότερα είδη. Ωστόσο, από τα μέσα του μήνα βγαίνουν ακόμη και τα τεφτέρια, με αρκετούς να ζητούν να «γράψουν» τα είδη που προμηθεύονται και στο τέλος του μήνα, με την πληρωμή των συντάξεων εξοφλούν τα τεφτέρια παραμένοντας μάλιστα ιδιαίτερα συνεπείς. «Από τα μέσα του μήνα και μετά ο κόσμος αραιώνει πολύ. Όταν μπαίνουν οι συντάξεις και οι μισθοί, αρχές του μήνα έχουμε μεγάλη ζήτηση. Από τα μέσα του μήνα μας ζητάνε αρκετοί να τους δώσουμε κάποια προϊόντα και είναι πάντα συνεπείς, έρχονται στο τέλος του μήνα και τα πληρώνουν μαζεμένα» ανέφερε ο κ. Σταυρακάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Δεν είναι λίγες όμως και οι περιπτώσεις εκείνων που στα χρόνια της κρίσης έχουν βρεθεί άνεργοι και στο Ρέθυμνο. Οι παραγωγοί, όπως τόνισε ο κ. Σταυρακάκης, τους γνωρίζουν πλέον και δεν διστάζουν να τους δώσουν, αφού ξέρουν με βεβαιότητα ότι έχουν πραγματική ανάγκη, μια τσάντα με φρούτα ή λαχανικά. «Υπάρχουν άνθρωποι στο Ρέθυμνο, που όμως είναι γνωστοί σε εμάς και ξέρουμε ότι έχουν παιδιά και ότι έχουν χάσει τη δουλειά τους. Τους δίνουμε πάντα μια σακούλα με διάφορα είδη» ανέφερε ο κ. Σταυρακάκης.

Ο Αύγουστος, όπως ανέφερε ο κ. Σταυρακάκης, ήταν ένας πολύ καλός μήνας για τη λαϊκή αγορά τα προηγούμενα έτη. Τη φετινή χρονιά δεν θυμίζει όμως σε τίποτα άλλα χρόνια αφού κάθε Δευτέρα μένουν αδιάθετα δεκάδες προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν μάλιστα να προσφερθούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ο κ. Σταυρακάκης πάντως επεσήμανε πως οι παραγωγοί δεν επιθυμούν να πετούν τα προϊόντα που μένουν και δεν μπορούν να πωληθούν εκ νέου υπογραμμίζοντας: «Τη Δευτέρα μένουν πολλά προϊόντα τα οποία δεν μπορούμε να τα συντηρήσουμε έως την Πέμπτη. Πέρυσι τα παίρνανε εθελοντές, τη φετινή χρονιά όμως καταλήγουν στα σκουπίδια. Αν ο Δήμος ή η Μητρόπολη διέθεταν συνεργεία να τα παίρνουν και να τα χρησιμοποιούν στις κοινωνικές δομές ή στα συσσίτια θα τα δίναμε εκεί».

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Η λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται στην περιοχή του κολυμβητηρίου κάθε Σάββατο, λόγω της αργίας το Σάββατο 15 Αυγούστου θα γίνει την Παρασκευή 14 Αυγούστου, στον ίδιο χώρο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ
Πηγή: www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2015 | 2:45 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Ρεθύμνης

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: