1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ρεθύμνης   »   Ρουστικα    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ρουστικα και εμείς θα το προσθέσουμε.

Δεκάδες τα οργανικά κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στο νομό Ρεθύμνου

Δεκάδες τα οργανικά κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στο νομό Ρεθύμνου
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΤΡΟΥΛΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
Σε εκτιμήσεις για τα πιθανά οργανικά κενά που μπορεί να προκύψουν για δασκάλους και νηπιαγωγούς του νομού Ρεθύμνου, προχώρησε ο αιρετός της ΠΥΣΠΕ κ. Γιώργος Τρούλης με την επισήμανση πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους εκπαιδευτικούς ως πιθανά, κατά τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεών τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, καλούνται οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί του Ν. Ρεθύμνης που έχουν υποβάλει αίτηση για βελτίωση θέσης ή για οριστική τοποθέτηση και οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, που βρίσκονται στη διάθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, επειδή μετατέθηκαν από άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, να υποβάλουν δήλωση στην οποία να αναγράφουν τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που επιθυμούν να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν, από την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 έως και την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015.

Εκτός από τα οργανικά κενά όπως είχαν ανακοινωθεί από η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, ο αιρετός της ΠΥΣΠΕ κ. Γιώργος Τρούλης προχώρησε σε εκτιμήσεις που αφορούν τα πιθανά οργανικά κενά που μπορούν να δηλωθούν. Στις δηλώσεις αυτές μπορούν να αναγράφονται μέχρι είκοσι επιλογές – σχολικές μονάδες.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν είτε αυτοπροσώπως είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, fax 28310 27747/ 27453 και με email: [email protected] και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα παρακάτω τηλέφωνα για την επιβεβαίωση της λήψης της αίτησής τους στα τηλ. επικοινωνίας: 28310 58277, για το φαξ και 28310 25827 για το e-mail.

Υπενθυμίζεται ότι αλλαγές στις προτιμήσεις ή στη σειρά των προτιμήσεων, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ρεθύμνου, επιτρέπονται έως 7-7-2015.
Επισυνάπτεται για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών ο σύνδεσμος με τα μόρια των δασκάλων και νηπιαγωγών που συμμετέχουν στη διαδικασία των μεταθέσεων. Ο κ. Τρούλης υπογράμμισε πως αν διαπιστωθεί μετά την προσεκτική εξέταση του πίνακα από τους εκπαιδευτικού κάποιο λάθος ή διαφορά μορίων από αυτά που οι ίδιοι έχουν υπολογίσει, μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ρεθύμνου μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 10 πμ. Εφόσον δεν λυθεί διοικητικά οι εκπαιδευτικοί, όπως ανέφερε, μπορούν να καταθέσουν ένσταση για να την εξετάσει το ΠΥΣΠΕ του Ρεθύμνου

ΠΙΘΑΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
A/A ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΕΝΑ
20 10/θ Δημοτικό Σχολείο 1ο Ανωγείων Ε 1
15 12/θ Δημοτικό Σχολείο 1ο Περάματος Γ 5
10 12/θ Δημοτικό Σχολείο 1ο Ρεθύμνου Α 4
11 12/θ Δημοτικό Σχολείο 3ο Ρεθύμνου Α 2
22 12/θ Δημοτικό Σχολείο 6ο Ρεθύμνου Α 1
23 12/θ Δημοτικό Σχολείο 7ο Ρεθύμνου Α 2
3 12/θ Δημοτικό Σχολείο 9ο Ρεθύμνου Α 3
2 12/θ Δημοτικό Σχολείο Άδελε Β 1
12 2/θ Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάμαντα Ε 1
26 2/θ Δημοτικό Σχολείο Αλφάς Δ 1
27 3/θ Δημοτικό Σχολείο Αγγελιανών Δ 3
4 3/θ Δημοτικό Σχολείο Μελάμπων Ε 1
21 3/θ Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου Αμαρίου Ζ 1
25 3/θ Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά Ε 1
13 4/θ Δημοτικό Σχολείο Μαργαρίτων Δ 1
14 4/θ Δημοτικό Σχολείο Μπαλίου Δ 1
28 4/θ Δημοτικό Σχολείο Πρινέ Β 1
29 5/θ Δημοτικό Σχολείο Αγκουσελιανών Δ 1
17 5/θ Δημοτικό Σχολείο Απλαδιανών ΣΤ 1
19 6/θ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Β 1
1 6/θ Δημοτικό Σχολείο Αποστόλων Δ 4
5 6/θ Δημοτικό Σχολείο Γωνιάς Β 1
6 6/θ Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής Β 2
16 6/θ Δημοτικό Σχολείο Ζωνιανών Ζ 1
9 8/θ Δημοτικό Σχολείο 1ο Ατσιπόπουλου Β 1
8 8/θ Δημοτικό Σχολείο Σπηλίου Δ 3
24 8/θ Δημοτικό Σχολείο 16ο Ρεθύμνου Α 1
18 8/θ Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου Β 1
7 9/θ Δημοτικό Σχολείο 2ο Ατσιπόπουλου Β 3

ΠΙΘΑΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
A/A ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΕΝΑ
1 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 1ο Ρεθύμνου Α 2
2 2/θ Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής Β 2
3 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Μύρθιου Ε 2
4 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 1ο Ατσιπόπουλου Β 1
5 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 5ο Ρεθύμνου Α 1
6 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 2ο Ατσιπόπουλου Β 2
7 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 4ο Ρεθύμνου Α 1
8 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ζωνιανών Ζ 1
9 2/θ Νηπιαγωγείο Λιβαδίων Ζ 1
10 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 1ο Περάματος Γ 1
11 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 4ο Ατσιπόπουλου Β 1
12 1/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγκουσελιανών Δ 1
13 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 10Ο Ρεθύμνου Α 1
14 1/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Γαράζου Ε 1
15 1/θ Νηπιαγωγείο Καλονύχτη Δ 1
16 1/θ Νηπιαγωγείο Μελάμπων Ε 1
17 1/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγίας Γαλήνης Ε 1
18 1/θ Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης Ε 1
19 1/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Μαρουλά Β 1
20 1/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σπηλίου Δ 1
21 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 1ο Ανωγείων Ε 1
22 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 9ο Ρεθύμνου Α 2
23 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 14ο Ρεθύμνου Α 1
24 1/θ Νηπιαγωγείο Μπαλίου Δ 1
25 1/θ Νηπ/γείο Αποστόλων Δ 1
26 1/θ Νηπ/γείο Φουρφουρά Ε 1
27 1/θ Ολοήμ. Νηπ/γείο Αγγελιανών Δ 2
28 1/θ Νηπ/γείο Απλαδιανών ΣΤ 1
29 1/θ Νηπ/γείο Μελιδονίου Δ 1
30 2/θ Ολοήμ. Νηπ/γείο Μισιρίων Α 1
31 2/θ Νηπ/γείο Πλατανιά Α 1

ΠΙΘΑΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
A/A ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΕΝΑ
1 12/θ Δημοτικό Σχολείο 3ο Ρεθύμνου (Τμήμα ένταξης) Α 1

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 2:00 pm


Ξεκινά η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής»

Ξεκινά η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής»
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ
Ανοίγει σήμερα η αυλαία των εκδηλώσεων της 4ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής που διοργανώνει η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, στις 19:30 στο Δημοτικό κήπο.

Περίπου 40 εκθέτες θα παρουσιάσουν στο κοινό τοπικά προϊόντα παραγωγής τους με στόχο την εξωστρέφεια και εντάσσεται στην προσπάθεια προβολής και ανάδειξης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων. Τη φετινή χρονιά οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν καινοτομίες τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και στις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την έκθεση.

Για αλλαγές που πιθανόν να προκύψουν, λόγω της ιδιαιτερότητας των ερχόμενων ημερών, θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση: www.cretandietfestival.gr και www.rethymno.gr
Σήμερα, ημέρα των εγκαινίων η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 1 Ιουλίου
19:30 Πρώτη μέρα της έκθεσης, ξεκινάμε με ρυθμό και με Παλμό!
Τραμπολίνο – Αλεξίπτωτο – Παιδική Ζούμπα και συμβουλές ασφαλούς κολύμβησης, για μικρούς και μεγάλους. Επιμέλεια προγράμματος: κ. Γιώργος Μπενάκης, γυμναστής.
20:00 Εγκαίνια της Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2015
Τέλεση Αγιασμού από το Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο. Χαιρετισμοί από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Γιακουμάκη.
Ακολουθεί γευστικό κέρασμα από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων «Τεχνολογία και Εκπαίδευση» με παρουσίαση μπουφέ από τους μαθητές της σχολής.
21:00 Παραδοσιακή Κρητική μουσική και χοροί της Κρήτης από το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου και τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη με το συγκρότημά του.
Συναυλία με τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη - Πύλη Του Ήχου
Ο Κρητικός μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Φραγκιαδάκης με το συγκρότημα του παρουσιάζουν δικά του τραγούδια αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Μιχάλης Φραγκιαδάκης: Λαούτο, τραγούδι, Γιάννης Δροσανάκης: Λύρα, τραγούδι, Παναγιώτης Βασιλάκης: Τραγούδι, Στράτος Φραγκιαδάκης: Λαούτο
Κώστας Σοφός: Κιθάρα, Νίκος Μοσχονάς: Ντραμς, Γιώργος Σαλούστρος: Ασκομπαντούρα.
22:00 Συναυλία με τον Μάνο Πυροβολάκη
Ο Μάνος Πυροβολάκης ξεχωρίζει ως ένας ιδιαίτερος τραγουδοποιός και ως ο «σύγχρονος λυράρης», που κατάφερε μέσα από τις σύγχρονες pop – rock συνθέσεις του, να ενσωματώσει στοιχεία της κρητικής παράδοσης.
Παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, απρόσμενες διασκευές, κοντυλιές και μαντινάδες με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο! Το μοναδικό ηχόχρωμα της κρητικής λύρας συνδυάζεται πότε με τον ήχο μίας ηλεκτρικής pop – rock μπάντας και πότε με μία πιο ακουστική διάθεση δίνοντας έτσι ένα ιδιαίτερο μεσογειακό ήχο.
Μαζί του οι: Γιάννης Μολυμπάκης (λαούτο), Παναγιώτης Κατσικιώτης (ντραμς – κρουστά), Δημήτρης Φροσύνης (μπάσο), Χρήστος Ηλιόπουλος (κιθάρα). Στον ήχο ο Σταύρος Συκιανάκης.
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 1:24 pm


Ξεκινάει αύριο η γιορτή κρητικής διατροφής

Ξεκινάει αύριο η γιορτή κρητικής διατροφής
Στο Ρέθυμνο


Ξεκινάει αύριο η γιορτή κρητικής διατροφής στο Ρέθυμνο, εκδήλωση σταθμός τα τελευταία χρόνια μέσω της οποίας προβάλλονται τα Κρητικά τοπικά προϊόντα σε συνδυασμό με την προβολή του κρητικού πολιτισμού, της διατροφής και του κρητικού διατροφικού μοντέλου.

 

Η συνεργασία της περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ρεθύμνης και του επιμελητηρίου του νομού, στόχο έχουν να καταδείξουν μέσα στις μέρες της γιορτής, από 1η Ιουνίου έως και 7 Ιουνίου 2015 στο χώρο του Δημοτικού Κήπου στο κέντρο της πόλης, τη συνύπαρξη παραγωγών κρητικών προϊόντων, μαγείρων παραδοσιακών εδεσμάτων, καλλιτεχνικών σχημάτων, εκφραστών της κρητικής παράδοσης, ότι δεν είναι τυχαίο που ο συγκεκριμένος θεσμός έχει λάβει πλέον διεθνή αναγνώριση και έχει ταυτιστεί απόλυτα, σύμφωνα και με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, με την ταυτότητα της Κρήτης.

Η γιορτή που ξεκινάει αύριο, θα κυλήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, ενδέχεται όμως σύμφωνα με την κα Λιονή να υπάρξουν τροποποιήσεις σε περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις το απαιτήσουν.

Σύμφωνα με το Γιώργο Γιακουμάκη πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Ρέθυμνο με τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, έχει δοθεί νέα ώθηση στην παρουσίαση των τοπικών προϊόντων και της υψηλής ποιότητας τους, ενώ οι ξένοι επισκέπτες, αλλά και οι εκτός Κρήτης επιχειρηματίες που επισκέπτονται τα περίπτερα, ενδυναμώνουν τις προσπάθειες των φορέων για τη διάδοση των προϊόντων της Κρητικής Γης. Αποτέλεσμα της επιτυχίας σύμφωνα με το κ. Γιακουμάκη είναι ότι φέτος υπάρχει μεγάλη αύξηση στον αριθμό συμμετοχής εκθετών και περιπτέρων ενώ όπως έχει δείξει η εμπειρία το ενδιαφέρον δεν αφορά μόνο στις μέρες της γιορτής αλλά συνεχίζεται και μετά που θα σβήσουν τα φώτα των εκθετών.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως και τις 11 το βράδυ ενώ πλήθος πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και σεμιναριακών εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν την γνωριμία και παρουσίαση των προϊόντων στους επισκέπτες και ενδιαφερόμενους.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 9:13 pm


«Βάλτωσε» η κίνηση στην αγορά

«Βάλτωσε» η κίνηση στην αγορά
ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
«Η αγορά εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με αναπνευστήρα. Από χθες έκλεισε και ο αναπνευστήρας».

Με αυτή τη φράση περιγράφει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Μανώλης Ψαρουδάκης την κατάσταση που επικράτησε χθες Δευτέρα στην αγορά της πόλης.

Τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, όμως επί της ουσίας η αγοραστική κίνηση ήταν κατακόρυφα μειωμένη, αφού οι πολίτες περιορίστηκαν στις απολύτως απαραίτητες αγορές, που αφορούν κυρίως τρόφιμα και βενζίνη, δεδομένης της οικονομικής αβεβαιότητας και του πλαφόν των 60 ευρώ στις τραπεζικές αναλήψεις από τα ΑΤΜ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 4:48 pm


«Πυρετός» για την προετοιμασία του δημοψηφίσματος

«Πυρετός» για την προετοιμασία του δημοψηφίσματος
Στην Π.Ε. Ρεθύμνου

Πυρετός προετοιμασιών επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, προκειμένου εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία των εκλογικών κέντρων για το δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής.

 

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ανέφερε ότι με βάση τις εγκυκλίους που έχουν φτάσει στην περιφέρεια, τα εκλογικά τμήματα θα είναι ίδια με εκείνα των βουλευτικών εκλογών του Ιανουαρίου και μάλιστα οι εφορευτικές επιτροπές και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι οι ίδιοι και δεν θα τους σταλεί ενημερωτικό.

Παράλληλα, έγινε η παραγγελία για τους εκλογικούς σάκους και γίνεται η συγκρότηση των συνεργείων. Εκτιμάται πως μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, τυπικά και διαδικαστικά η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι έτοιμη για την εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Πηγή: www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 3:29 pm


Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής Ρεθύμνου

Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής Ρεθύμνου
Την Τρίτη

Συνεδριάζει την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του δήμου Ρεθύμνου στο δημοτικό κατάστημα του Άδελε.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1) Σύνταξη σχεδίου αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Ρεθύμνης έτους 2015.
2) Λήψη απόφασης έγκρισης πρακτικών διαγωνισμού και κατακύρωσης του αποτελέσματος του έργου: «Έργα ανάπλασης στην οδό Μελισσηνού».
3) Λήψη απόφασης έγκρισης πρακτικών διαγωνισμού και κατακύρωσης του αποτελέσματος του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ».
4) Λήψη απόφασης για έγκριση πρακτικών και ανάθεση της μελέτης «ΜΠΕ και μελέτη διευθέτησης υδατορέματος ανατολικά του 5ου Γυμνασίου – 4ου Λυκείου στο Σφακάκι Δήμου Ρεθύμνου».
5) Λήψη απόφασης ψήφισης πίστωσης για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Μαΐου - Ιουνίου 2015 (Γ΄ Δίμηνο έτους 2015).
6) Ψήφιση πίστωσης για καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (Βοήθημα Ένδειας).
7) Λήψη απόφασης για τον καθορισμό και έγκριση των όρων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του κυλικείου εντός του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» Δήμου Ρεθύμνης.
8) Λήψη απόφασης για τον καθορισμό και έγκριση των όρων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση των κυλικείων στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γάλλου (Στάδιο ποδοσφαίρου και των γηπέδων αντισφαίρισης).
9) Λήψη απόφασης για ψήφιση πίστωσης ποσού 287.369,82 € για την πληρωμή του έργου «Πολιτιστικά μονοπάτια Δήμου Ρεθύμνου και ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ανάδειξης και προβολής πολιτιστικού αποθέματος τοπικών μουσειακών συλλογών».
10) Εγκρίσεις δαπανών που αφορούν δημοσιεύσεις στις εφημερίδες.
11) Λήψη απόφασης ψήφισης πίστωσης για την συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων του Δήμου Ρεθύμνης έτους 2015.
12) Λήψη απόφασης ψήφισης πίστωσης για προμήθεια ανταλλακτικών για την συντήρηση των Οχημάτων – Μηχανημάτων του Δήμου Ρεθύμνης έτους 2015
13) Λήψη απόφασης για ψήφιση πίστωσης ποσού 20.910,00 € για την διενέργεια του τακτικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Ρεθύμνης έτους 2014.
14) Λήψη απόφασης για ψήφιση πίστωσης ποσού 1.200,00 € για την πληρωμή των δικηγόρων και συμβολαιογράφων για τον χειρισμό διαφόρων νομικών υποθέσεων, κατ' εντολή των Νομικών Συμβούλων του Δήμου Ρεθύμνης.
15) Λήψη απόφασης για ψήφιση πίστωσης ποσού 49,20 € για την συντήρηση και επισκευή κτιρίων ακινήτων του Δήμου Ρεθύμνης.
16) Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης και για τον καθορισμό και την έγκριση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών για την διενέργεια του διαγωνισμού της προμήθειας «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ 2015».
17) Απόδοση λογαριασμού για το υπ' αριθμ. 512Α/2015 Χρηματικό Ένταλμα Προπληρωμής και έγκριση δικαιολογητικών πληρωμής.
18) Λήψη απόφασης για ψήφιση πίστωσης ποσού 132,84 € για την συντήρηση του συστήματος παρακολούθησης του συναγερμού του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γάλλου.
19) Λήψη απόφασης για τον καθορισμό και την έγκριση των όρων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (οικοπέδου) στην περιοχή Κουμπέ του Δήμου Ρεθύμνης.
20) Λήψη απόφασης έγκρισης των πρακτικών και κατακύρωσης του αποτελέσματος του έργου: «Ολοκλήρωση δρόμου πρόσβασης στο 5ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο στο Σφακάκι»
21) Ψήφιση πίστωσης ποσού 23.248,00 € για την πληρωμή του 5ου και μέρους του 6ου λογαριασμού της «Μελέτη Αλιευτικού Καταφυγίου Σκαλέτας».
22) Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης για την προμήθεια «ΠΑΡΟΧΗ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» Έτους 2015-2016.
23) Ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια «ΠΑΡΟΧΗ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» Έτους 2015-2016
24) Λήψη απόφασης έγκρισης των πρακτικών και κατακύρωσης του αποτελέσματος του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΚΟΥΛΟΥΦΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ».

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 3:41 pm


Ενεργά βλήματα στο βυθό στην θαλάσσια περιοχή του Εμπορικού Λιμανιού

Ενεργά βλήματα στο βυθό στην θαλάσσια περιοχή του Εμπορικού Λιμανιού
Απαγόρευση δραστηριοτήτων
Ενεργά βλήματα στο βυθό στην θαλάσσια περιοχή του Εμπορικού Λιμανιού – Απαγόρευση δραστηριοτήτων Ενεργά βλήματα βρέθηκαν στο βυθό, στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά θωράκισης του λιμενοβραχίονα προσήνεμου μόλου του Εμπορικού Λιμένα Ρεθύμνου, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, απαγορεύτηκε κάθε δραστηριότητα και δόθηκαν οι συντεταγμένες των σημείων της περιοχής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Γνωστοποιείται ότι με αριθμ. : 08/22-06-2015 απόφαση λιμενάρχη Ρεθύμνου απαγορεύτηκε για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μέχρι νεωτέρας, η πάσης φύσεως δραστηριότητα, αλιεία, κολύμβηση, υποβρύχια αλιεία στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά θωράκισης λιμενοβραχίονα προσήνεμου μόλου Εμπορικού Λιμένα Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα:

Συντεταγμένες Google Earth:
1. 35ο 22' 21.80'' Β
24ο 28' 37.56''
2. 35ο 22' 23.06'' Β
24ο 28' 37.51'' Α
3. 35ο 22' 21.18''Β
24ο 28'34.34''Α
4. 35ο 22'20.64''Β
24ο 28'34.77'' Α
5. 35ο 22' 21.03'' Β
24ο 28' 35.57''Α

Συντεταγμένες European 1950:
1. 35ο 22.417'Β
24ο 28.644' Α
2. 35ο 22.433' Β
24ο 28.643'Α
3. 35ο 22.415' Β
24ο 28.603' Α
4. 35ο 22.405' Β
24ο 28.611'Α
5. 35ο 22.408'Β
24ο 28.622'Α

Συντεταγμένες WGS 1984:
1. 35ο 22.359' Β
24ο 28.607'Α
2. 35ο 22.375'Β
24ο 28.606'Α
3. 35ο 22.357'Β
24ο 28.566'Α
4. 35ο 22.347'Β
24ο 28.574'Α
5. 35ο 22.350'Β
24ο 28.585'Α
Καθ' ότι στο βυθό επίμαχης θαλάσσιας περιοχής ανευρέθηκαν πυρομαχικά (βλήματα)».

GOODnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 1:48 pm


Ουρές στα βενζινάδικα και αναμονή συνταξιούχων έξω από κλειστές τράπεζες στο Ρέθυμνο

Ουρές στα βενζινάδικα και αναμονή συνταξιούχων έξω από κλειστές τράπεζες στο Ρέθυμνο
Πρωτόγνωρες εικόνες  

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες από νωρίς στο πρωί στους δρόμους του Ρεθύμνου, αφού οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές ενώ ουρές οχημάτων σχηματίζονται στα πρατήρια καυσίμων της πόλης. Πολίτες, κυρίως συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί, έξω από τις κλειστές τράπεζες του Ρεθύμνου, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους τόσο για τις καταθέσεις τους αλλά και την καταβολή των συντάξεών τους. Αρκετοί, μάλιστα, διαθέτουν μόνο βιβλιάρια και όχι κάρτες, κάτι που καθιστά απαραίτητη την εξυπηρέτησή τους από τα γκισέ των τραπεζών. Παράλληλα, περιμένουν, όπως αναφέρουν, ενημέρωση από τους αρμόδιους υπαλλήλους των τραπεζών. Την ίδια ώρα πολίτες προσπαθούν να εξυπηρετηθούν και από τα ΑΤΜ των τραπεζών που σε αρκετά υποκαταστήματα έχουν στερέψει λόγω των αυξημένων αναλήψεων των ημερών.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα πρατήρια καυσίμων, όπου σχηματίζονται ουρές Ι.Χ. προκειμένου να εφοδιάσουν με καύσιμο για τις επόμενες ημέρες τα οχήματά τους. Ορισμένα πρατήρια μάλιστα στο νομό όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών νομού Ρεθύμνου κ. Ηρακλής Ξυδάκης, ξεμένουν από καύσιμα λόγω αυξημένης ζήτησης, ωστόσο συνέστησε στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται καθώς δεν τίθεται ζήτημα τροφοδοσίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το μεσημέρι, μετά από συνεννόηση με τις εταιρίες θα πραγματοποιηθεί κανονικά η τροφοδοσία των πρατηρίων ενώ υπογράμμισε: «Με μια σωστή διαχείριση θα έχουμε καύσιμα τις επόμενες ημέρες. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις εταιρίες που μας τροφοδοτούν και παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να δρομολογούμε τις ενέργειές μας. Ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται, δεν θα τεθεί θέμα τροφοδοσίας».

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο το απόγευμα η αύξηση του ποσοστού της ζήτησης στα καύσιμα έφτασε το 100%.

Πηγή: www.goodnet.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 1:29 pm


Έλεγχοι για τις παράνομες καταλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Έλεγχοι για τις παράνομες καταλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.
Ξεκίνησαν έλεγχοι σε διάφορα σημεία της πόλης, κυρίως στους τουριστικούς δρόμους, προκειμένου η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παράνομων καταλήψεων από κάθε λογής αντικείμενα.
Ξεκίνησαν έλεγχοι σε διάφορα σημεία της πόλης, κυρίως στους τουριστικούς δρόμους, προκειμένου η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παράνομων καταλήψεων από κάθε λογής αντικείμενα.

Οι πολίτες έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για το γεγονός ότι πεζοδρόμια, αλλά και θέσεις στάθμευσης είναι συχνά κατειλημμένα από πινακίδες διαφημιστικές, καφάσια και οτιδήποτε άλλο πρόσφορο για να μην παρκάρουν τα οχήματα.

Η Κρητική Επιθεώρηση και τo GOODnet.gr επανέλαβαν τις επισημάνσεις (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και η ΕΛ.ΑΣ. έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται με συστάσεις για συμμόρφωση.

Μάλιστα, για όσους δεν συμμορφώνονται υπάρχουν και τα πρόστιμα και από ό,τι μαθαίνουμε, είναι ήδη αρκετά αυτά που έχουν επιβληθεί.

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2015 | 5:33 pm


Η απελευθέρωση της «Αριάδνης», θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta

Η απελευθέρωση της «Αριάδνης», θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta
ΣΤΟ GRECOTEL CRETA PALACE
Η «Αριάδνη» θαλάσσια χελώνα Caretta caretta βρέθηκε τραυματισμένη την 15η Ιουνίου, στην περιοχή Σφακάκι Ρεθύμνου από τους εθελοντές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, όπου και μεταφέρθηκε στο Ενυδρείο της Κρήτης για την περίθαλψή της παραμένοντας εκεί περίπου 2 εβδομάδες. Εφόσον πλέον είναι υγειέστατη και τρέφεται χωρίς πρόβλημα, ήρθε ο καιρός να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως η «Αριάδνη» επισκέπτεται το Ρέθυμνο για να ωοτοκήσει, τουλάχιστον 16 χρόνια τώρα.

Η εκδήλωση απελευθέρωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 17:30 μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace στα Μισίρια Ρεθύμνου από τον σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης- Γραφείο Τουρισμού, το Ενυδρείο Κρήτης και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Βασικοί χορηγοί της εκδήλωσης είναι τα ξενοδοχεία του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel, Creta Palace, Caramel, White Palace, Club Marine Palace, Plaza Spa Apartments και Grand Leoniki Residence, τα οποία κάλυψαν τα έξοδα μιας τραυματισμένης χελώνας του Κέντρου Διάσωσης, που διατηρεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής, για 6 μήνες, βοηθώντας σημαντικά το έργο του Συλλόγου.

Το Grecotel Creta Palace συμμετέχει στην προστασία της υπό εξαφάνιση θαλάσσιας χελώνας Καρέττα Καρέττα σε συνεργασία με το σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων», με το να εφαρμόζει τα παρακάτω μέτρα κατά την περίοδο της ωοτοκίας της χελώνας (περίπου αρχές Ιουνίου με τέλη Σεπτεμβρίου)
- Καθημερινή συλλογή των ξαπλωστρών και επανατοποθέτηση το πρωί
- Ελάττωση φωτισμού όλης της παραλίας καθώς επίσης και των μπαλκονιών του κεντρικού κτηρίου για τον μη αποπροσανατολισμό των χελωνών.
- Μη πλύσιμο των ξαπλωστρών για να μη σαπίζουν οι φωλιές εξαιτίας του νερού.
- Μη χρήση βαρέων μηχανοκίνητων μέσων καθαρισμού της παραλίας
- Τοποθέτηση αρκετών κάδων απορριμμάτων και συχνή περισυλλογή των σκουπιδιών
- Τοποθέτηση σταχτοδοχείου σε κάθε ομπρέλα
- Το Grecotel Creta Palace υιοθετεί προστατευμένες φωλιές στην παραλία του
- Δοχείο προσφορών του Συλλόγου «Αρχέλων», στην παραλία
- Διάθεση χώρου πληροφοριών στο Σύλλογο «Αρχέλων» για την παρουσίασή τους και ενημέρωση των φιλοξενούμενων.

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2015 | 3:41 pm


Υποχρεωτική κατάθεση της μισθοδοσίας σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Υποχρεωτική κατάθεση της μισθοδοσίας σε τραπεζικούς λογαριασμούς
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΥΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Την άμεση υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική κατάθεση των αποδοχών σε τραπεζικό λογαριασμό ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνο Σκουρλέτη το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Το ΕΚΡ σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων. Αναλυτικά, τονίζει:

«Κύριε Υπουργέ,
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου, εκφράζει την απαίτηση των εργαζομένων του Νομού και ιδιαίτερα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, για την άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Νόμου 3863 άρθρο 40 (ΦΕΚ Α-115/15/7/10) που προβλέπει οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα να κατατίθενται από τους εργοδότες σε τράπεζα.
Γνωρίζουμε όλοι, ότι ιδιαίτερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, εκβιάζονται και μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας, κάνουν προφορικές συμφωνίες με τα ξενοδοχεία, ότι δεν θα πληρωθούν την άδεια, το επίδομα και το δώρο των Χριστουγέννων, ενώ θα υπογράψουν αποδείξεις ότι τα πληρώθηκαν.

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε ότι η πληρωμή των εργαζομένων μέσω τραπέζης τους διασφαλίζει ότι θα λάβουν όλες τις νόμιμες αποδοχές τους και γι΄ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, να προχωρήσετε άμεσα στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης χωρίς να περιμένετε να καταθέσετε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τα εργασιακά».

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2015 | 3:13 pm


Ανησυχία για κρούσματα καταρροϊκού πυρετού μετά τον πρώτο καύσωνα

Ανησυχία για κρούσματα καταρροϊκού πυρετού μετά τον πρώτο καύσωνα
ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Έντονη ανησυχία για την επανεμφάνιση του καταρροϊκού πυρετού έχουν προκαλέσει στους κτηνοτρόφους του Ρεθύμνου αλλά και όλης της Κρήτης, τα δύο κρούσματα που διαπιστώθηκαν με τον πρώτο καύσωνα σε περιοχή του Ηρακλείου.

Οι κτηνοτρόφοι του νομού Ρεθύμνου, όπως τόνισε ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων κ. Γιώργος Βενιεράκης μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση έχουν προβεί στα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, εμβολιασμό αλλά και ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών που μεταδίδουν τη νόσο, ώστε να περιορίσουν τις πιθανότητες επανεμφάνισης κρουσμάτων. Ωστόσο, μετά τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών οι δύο νέες προσβολές σε περιοχή του Ηρακλείου έφεραν και πάλι ανησυχία καθώς την περυσινή χρονιά ο απολογισμός της νόσου ήταν ένα ισχυρό πλήγμα που υπέστη το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων.

Ο κ. Βενιεράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε λάβει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή. Όπως μας επιβεβαίωσαν οι κτηνίατροι παρουσιάστηκαν δύο κρούσματα στο Ηράκλειο κάτι που οφείλεται ενδεχομένως στον καύσωνα και παρακολουθούνται στενά από τους κτηνιάτρους. Μέχρι τώρα η θερμοκρασία είναι σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα αλλά όταν ξεκινήσει η ζέστη θα δούμε πως θα εξελιχθεί».

ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο καταρροϊκός πυρετός είναι λοιμώδης νόσος των μηρυκαστικών –βοοειδών, αιγοπροβάτων- η οποία οφείλεται σε ιό και μεταδίδεται με έντομα του γένους Culicoides (κουνούπια, σκνίπες). Στις τυπικές περιπτώσεις παρατηρείται υψηλός πυρετός, κατάπτωση, ανορεξία, σιαλόρροια, ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα, φλεγμονή του στοματικού βλεννογόνου και οίδημα στα χείλη, τη γλώσσα, το πρόσωπο και την υπογνάθια χώρα. Επίσης παρατηρείται έντονη χωλότητα. Είναι γνωστός και ως νόσος της κυανής γλώσσας. Οι θάνατοι κυμαίνονται από 1% μέχρι και 90% και κυρίως οφείλονται στην αδυναμία πρόσληψης της τροφής, την απίσχνανση και τις παρατηρούμενες επιπλοκές.

Για την αντιμετώπισή της νόσου συνίσταται η λήψη αυστηρών υγειονομικών μέτρων, όπως θανάτωση της προσβλημένης εκτροφής, περιορισμός των μετακινήσεων των ζώων, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόληψη το «κλειδί» είναι καταπολέμηση των εντόμων μέσω των ψεκασμών και ο εμβολιασμός. Η αύξηση της θερμοκρασίας ευνοεί την κινητικότητα των εντόμων συνεπώς και την ταχεία μετάδοση της νόσου. Παρόλο, που το οικονομικό πλήγμα για τους κτηνοτρόφους είναι ιδιαίτερα μεγάλο ο καταρροϊκός πυρετός δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2015 | 2:12 pm


Σε εξέλιξη η ψηφιοποίηση ληξιαρχικών πράξεων στο Δήμο Ρεθύμνου

Σε εξέλιξη η ψηφιοποίηση ληξιαρχικών πράξεων στο Δήμο Ρεθύμνου
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Με στόχο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής με τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, ο Δήμος Ρεθύμνου βρίσκεται σε διαδικασία ψηφιοποίησης 90.000 με 100.000 ληξιαρχικών πράξεων που θα δώσουν τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού οι πολίτες να ολοκληρώνουν διαδικασίες που έως τώρα ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Παρόλο που, όπως ανέφερε ο ληξίαρχος του Δήμου Ρεθύμνου κ. Γιάννης Φωτάκης, η διαδικασία απαιτεί πολλές ώρες εργασίας και βρίσκεται στο πρώτο σκέλος της αφού οι υπάλληλοι καλούνται να καταχωρήσουν ληξιαρχικές πράξεις από το 1926 έως την 8η Μαΐου του 2013, αφού ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, θα ανοίξει ο δρόμος για μια απλοποιημένη και πιο γρήγορη έκδοση πιστοποιητικών, για υπαλλήλους και δημότες.

Ο κ. Φωτάκης μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ανέφερε: «Το πρώτο σκέλος είναι ότι πρέπει να σκαναριστούν οι πράξεις και να καταχωρηθούν στο σύστημα. Αρχικά θα τρέχουν δύο προγράμματα στο σύστημα τα οποία τελικά θα ενοποιηθούν. Είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί πολλές εργατοώρες, καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι παλιές μεταβολές, να γίνει διόρθωση, να περάσει όλη η πράξη στο σύστημα. Επιπλέον πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι σε μεγάλο όγκο στοιχείων κατά τη διάρκεια της καταχώρησης, πριν οριστικοποιηθούν. Παρ' όλο που το πρώτο στάδιο είναι δύσκολο, στη συνέχεια θα είναι πιο εύκολη η διαδικασία. Ήταν απαραίτητο να γίνει και μάλιστα χρόνια πριν. Τα συστήματα πρέπει να λειτουργούν με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις και δεδομένα».

Όταν ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να παίρνει ηλεκτρονικά τα αρχεία που χρειάζεται κάτι που θα αποτελέσει αναμφίβολα «εργαλείο» και θα μειώσει τον χρόνο που κάποτε θα ξόδευε στις υπηρεσίες.

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2015 | 12:50 pm


Το όνομα του Ιωάννη Παλλήκαρη φέρει το οφθαλμολογικό νοσοκομείο της Ινδίας «Asian Eye Hospital»

Το όνομα του Ιωάννη Παλλήκαρη φέρει το οφθαλμολογικό νοσοκομείο της Ινδίας «Asian Eye Hospital»
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ GHANDHI ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Μια ξεχωριστή τιμή και διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτέλεσε η πρόσκληση του καθηγητή οφθαλμολογίας κ. Ιωάννη Παλλήκαρη για τα εγκαίνια του οφθαλμολογικού νοσοκομείου Asian Eye Hospital στην Ινδία, στο οποίο μάλιστα δόθηκε το όνομα «Κέντρο LASIK & SMILE-Ιωάννης Παλλήκαρης».

O κ. Παλλήκαρης με τη σύζυγό του κ. Βαρβάρα Τερζάκη-Παλλήκαρη βρέθηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Pune της Ινδίας για τα εγκαίνια τα οποία πραγματοποιήθηκαν από την τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας, Pratibha tai Patilji αλλά και τον κ. Παλλήκαρη και τη σύζυγό του ενώ πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων από την Ινδία και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα παρακολούθησαν την τελετή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υιός της οικογενείας, Vardhaman Kankariya, στην οποία ανήκει το νοσοκομείο, είναι ένας από τους εκατοντάδες οφθαλμιάτρους από όλον τον κόσμο, που εκπαιδεύονται δίπλα στον καθηγητή Ι. Παλλήκαρη, στο ΒΕΜΜΟ, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2015 | 5:00 pm


Προτάσεις για τη βελτιστοποίηση του νομοσχεδίου από το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου

Προτάσεις για τη βελτιστοποίηση του νομοσχεδίου από το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου
ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕΠΑ)
Θετικό κρίνει το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ρεθύμνης το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο «Μέτρα Ανακούφισης για τα ΑμεΑ και απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α)», μετά τη δημόσια διαβούλευση.

Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται θετικές διατάξεις ως προς την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των ΚΕΠΑ. Θετικές επίσης είναι διατάξεις με τις οποίες καταργούνται άδικα μέτρα όπως, η διακοπή του εξωϊδρυματικού επιδόματος κατά τη νοσηλεία του δικαιούχου και η διακοπή χορήγησης της σύνταξης υπερηλίκων του ΟΓΑ σε άτομα με βαριές αναπηρίες.

Επισημαίνεται επίσης ότι μέρος των προτάσεων που είχε καταθέσει το σωματείο κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης έχουν συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο του κατατεθέντος νομοσχεδίου.

Με νέα επιστολή του το σωματείο ΑμεΑ καταθέτει προτάσεις στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των διατάξεων του νομοσχεδίου προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2015 | 3:56 pm


Χιλιάδες αποφάσεις για γερμανικές αποζημιώσεις θυμάτων του Ρεθύμνου

Χιλιάδες αποφάσεις για γερμανικές αποζημιώσεις θυμάτων του Ρεθύμνου
ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Α. ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟ 1998 ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ
Μία πλήρη ανασκόπηση των πεπραγμένων σχετικά με τις αποφάσεις αποζημίωσης πολιτών που υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές από τη γερμανική θηριωδία έκανε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM «Πρώτη Γραμμή» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Βαγγέλης Μουνδριανάκης.

Με αφορμή τις διαπιστώσεις που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του σωματείου πληγέντων από τη γερμανική κατοχή, Γιώργος Σταράκης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρει ότι πρόκειται για αποφάσεις, που αφορούν περίπου δύο χιλιάδες θύματα στο νομό Ρεθύμνου, που είναι γνωστές από το 1998, εντούτοις ουδέποτε εκτελέστηκαν αφού είναι αναγνωριστικές, αλλά κυρίως γιατί δεν δημιουργήθηκαν μέχρι σήμερα οι συνθήκες για την εκτέλεσή τους, διά της πολιτικής, διπλωματικής και νομικής οδού. Ουσιαστικά, οι αποφάσεις αυτές υπενθυμίζουν ότι μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν προχωρήσει επί της ουσίας στην απόφαση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Αναφερόμενος στην προϊστορία της υπόθεσης, ο κ. Μουνδριανάκης ανέφερε: «Όλοι οι άνθρωποι που έχουν δικαιωθεί και οι οποίοι είχαν προσφύγει μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου και ενήμεροι είναι και γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια τι έχει συμβεί. Κάποιοι προφανώς ανακαλύπτουν την Αμερική και πήραν χαμπάρι τώρα ότι υπάρχει ένα θέμα που υπάρχει από το 1998.

Το 1998 η ΝΑ που εκπροσωπείτο από τον τότε νομάρχη, Μανώλη Λίτινα, είχε αναλάβει την πρωτοβουλία προκειμένου να προσφύγουν οι πολίτες που έχουν ζημιωθεί από τηνγερμανική θηριωδία στα δικαστήρια. Σε αυτό το ζήτημα αρωγός στάθηκε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, ο οποίος με μία τεράστια δουλειά, πάρα πολύ επιμελημένη για όσους είχαν πλήρεις φακέλους, προσέφυγαν στα δικαστήρια και αυτά έχουν εκδώσει γύρω στις 15 αποφάσεις, που αφορούν περίπου δύο χιλιάδες ανθρώπους. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαιωθεί. Έχουν βγει αποφάσεις που είναι αμετάκλητες και δεν μπορούν να προσβληθούν στα ελληνικά δικαστήρια, οι οποίες αποφάσεις αναγνωρίζουν τα δικαιώματα ενός εκάστου των ζημιωθέντων.

Για παράδειγμα, στα Ανώγεια έχουν προσφύγει 771 άτομα, η απόφαση είναι 361 σελίδες και αναφέρεται στην απόφαση για τη ζημία που υπέστη καθένας από τους προσφυγέντες. Το ίδιο έχει γίνει για την Κρύα Βρύση, την Επισκοπή και διάφορα άλλα μέρη που είχαν έτοιμους φακέλους».

Οι αποφάσεις εκδόθηκαν το 1999, αλλά μέχρι το 2011 δεν καθαρογράφηκαν. Τότε ο δικηγορικός σύλλογος Ρεθύμνου ανέλαβε τη δαπάνη για την καθαρογραφή τους, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Μουνδριανάκης, τώρα είναι ανοιχτό το πεδίο ώστε η Ελλάδα κάποια στιγμή να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Οι αποφάσεις αυτές είχαν εκδοθεί το 1999. Βέβαια, τότε είχε επικρατήσει μία πολύ μεγάλη απογοήτευση, επειδή τότε το ελληνικό δημόσιο δεν είχε δώσει τη δυνατότητα να εκτελεστούν αυτές οι αποφάσεις. Και μετά βέβαια προέκυψαν οι διάφορες εμπλοκές νομικού, διαδικαστικού, πολιτικού χαρακτήρα, που παρακώλυσαν την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών. Στα πλαίσια αυτά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου και η Ν.Α. Ρεθύμνου και όλοι όσοι έχουν προσφύγει πανελλαδικά, δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα παρά τις διαρκείς προσπάθειες να ικανοποιηθούν τα θύματα των γερμανικών θηριωδιών.

Οι αποφάσεις αυτές είχαν εκδοθεί, είχαν δημοσιευθεί, αλλά δεν είχαν καθαρογραφεί. Εγώ το 2011 που ανέλαβα την ευθύνη του Δικηγορικού Συλλόγου, αυτεπαγγέλτως είχα αναλάβει την πρωτοβουλία, χωρίς να ενοχληθώ από κανένα σωματείο, να καθαρογραφούν αυτές οι αποφάσεις. Για το σκοπό αυτό ο δικηγορικός σύλλογος πλήρωσε άτομο για να τις καθαρογράψει και στη συνέχεια με τη δική μας πρωτοβουλία θεωρήθηκαν οι αποφάσεις και είναι πανέτοιμες».

Απαντώντας στο ποιο είναι το επόμενο βήμα, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου αναφέρει: «Θα πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα να μπορεί η ελληνική έννομη τάξη να εκτελέσει τις αποφάσεις αυτές σε βάρος του γερμανικού δημοσίου. Αυτό προϋποθέτει ότι θα πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένα διπλωματικού χαρακτήρα και διακρατικού χαρακτήρα εμπόδια και βεβαίως είτε μέσω του διεθνούς δικαστηρίου είτε του ευρωπαϊκού δικαστηρίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαστηρίων της Ε.Ε. να γίνει κατορθωτό αυτό το πράγμα. Αναζητούνται λύσεις, όμως μέχρι στιγμής τα θέματα δεν έχουν φτάσει σε αποτέλεσμα».
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2015 | 3:01 pm


Οι παλιές σωληνώσεις νερού εγκυμονούν κινδύνους στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Οι παλιές σωληνώσεις νερού εγκυμονούν κινδύνους στο νοσοκομείο Ρεθύμνου
ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ΛΕΓΙΩΝΕΛΛΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ Â 

Σοβαρούς κινδύνους εγκυμονεί πλέον το δίκτυο σωληνώσεων του νοσοκομείου Ρεθύμνου, το οποίο είναι πεπαλαιωμένο και χρήζει άμεσης αντικατάστασης, όμως μέχρι σήμερα ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί και εγκριθεί δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω έλλειψης πιστώσεων.

 

Μάλιστα, πριν από 10 μήνες σε έναν τακτικό έλεγχο, διαπιστώθηκε στο δίκτυο των σωληνώσεων το μικρόβιο της λεγιωνέλλας, ένα άκρως επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών μικρόβιο, το οποίο αντιμετωπίστηκε τότε αποτελεσματικά, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί έναν βραχνά για τη διοίκηση του νοσοκομείου, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Τον περασμένο Αύγουστο μάλιστα η τεχνική υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου είχε συντάξει έγγραφο, αναδεικνύοντας το πρόβλημα του πεπαλαιωμένου δικτύου και ζητώντας την αντικατάσταση του πιεστικού συγκροτήματος και των σωληνώσεων νερού.

Το πιεστικό συγκρότημα είναι εγκατεστημένο από το 1985 στο λεβητοστάσιο του νοσοκομείου. Σήμερα έχει εξακριβωθεί σημαντική φθορά λόγω διάβρωσης στα δοχεία διατήρησης πίεσης, που σύμφωνα με τη βιβλιογραφία είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη του βακτηρίου της λεγιωνέλλας. Παράλληλα, όπως διαπιστώνει η αρμόδια υπηρεσία ήδη από τον Αύγουστο του 2014 για το πιεστικό συγκρότημα, είχε διαπιστωθεί η πρώτη διαρροή «με συνέπεια τη δυσλειτουργία των αντλιών του συγκροτήματος που λειτουργούν χωρίς παύση, γεγονός που θέτει όλο το συγκρότημα εκτός λειτουργίας με σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία όλων των τμημάτων και ιδιαίτερα στη μονάδα επεξεργασίας νερού της ΜΤΝ. Το γεγονός ότι και το υπόλοιπο συγκρότημα (ηλεκτρικός πίνακας, αντλίες κλπ) λόγω παλαιότητας είναι πλέον οριακό όσον αφορά στις συνθήκες λειτουργίας αλλά και ενεργοβόρο λόγω μεγάλης απορρόφησης ρεύματος, επιβάλλεται η αντικατάστασή του με το σύστημα τύπου inverter, το οποίο αυτόματα ρυθμίζει τη λειτουργία των αντλιών αναλόγως της ζήτησης. Παρόμοιο σύστημα έχει εγκατασταθεί για τις ανάγκες του κτηρίου της επέκτασης».

Επιπλέον, η υπηρεσία σχετικά με τις σωληνώσεις του νερού, ζεστού και κρύου, αναφέρει: «Ήδη, έχει διαπιστωθεί ειδικά στο δίκτυο του ζεστού νερού χρήσης η ύπαρξη σκουριάς που οφείλεται στη διάβρωση των σωληνώσεων λόγω 30ετίας. Με αφορμή το βακτήριο της λεγιωνέλλας που ανιχνεύτηκε στο δίκτυο του νοσοκομείου, αλλά και σύμφωνα με τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και απρόσκοπτης λειτουργίας των εγκαταστάσεων, επιβάλλεται η αντικατάσταση των σωληνώσεων κρύου και ζεστού νερού».

Πολλούς μήνες μετά τις διαπιστώσεις και ενώ η ΔΥΠΕ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου για τον διαγωνισμό αντικατάστασης του δικτύου με προϋπολογισμό 140 χιλιάδες ευρώ, η υπόθεση όπως αναφέρει ο διοικητής του ιδρύματος, Νίκος Ξυπολυτάς έχει «κολλήσει» στην απουσία πιστώσεων. Έτσι, φυσικά, συνεχίζουν να υπάρχουν οι κίνδυνοι ο οποιοσδήποτε ασθενής ή επισκέπτης να προσβληθεί ανά πάσα στιγμή από το επικίνδυνο μικρόβιο με απρόβλεπτες συνέπειες.

«Οι εγκαταστάσεις μας είναι πολύ παλιές, οι σωληνώσεις είναι παλαιότερες των 30 ετών. Είχαμε διάφορα προβλήματα από τις σωληνώσεις αυτές, όπως σκουριές, διαρροές, που συνεχίζουμε να έχουμε. Το πιεστικό μηχάνημα που έχει κι αυτό προβλήματα αδυνατούμε να το συντηρήσουμε και ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας αφήσει χωρίς παροχή νερού σε όλο το νοσοκομείο. Λόγω των ρωγμών μπορεί να παρουσιαστούν διάφορα μικρόβια, όπως το μικρόβιο της λεγιωνέλλας, που είναι ένα πολύ επικίνδυνο μικρόβιο, ή μια πολύ επικίνδυνη μορφή πνευμονίας, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο, αν δεν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει.

Φανταστείτε σε ένα νοσοκομείο που έχει ήδη ευπαθή πληθυσμό να κολλήσει και ένα μικρόβιο. Ή κάποιον επισκέπτη να κολλήσει μικρόβιο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ξυπολυτάς, ο οποίος πρόσθεσε ότι το μικρόβιο μεταδίδεται με την κατάποση. Ήταν σαφής πάντως ότι το περασμένο καλοκαίρι όταν εντοπίστηκε το μικρόβιο, αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά και έκτοτε δεν έχει ξανά προκύψει θέμα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Αδυναμία να διενεργήσει διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών για τα κέντρα υγείας, αλλά και για τις μονάδες ΠΕΔΥ παραδέχεται η 7η ΥΠΕ Κρήτης με έγγραφό της προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων, απαντώντας στο πως θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη χρημάτων από τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων. Και όλα αυτά, ενώ θεωρητικά πάντα, από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι προμήθειες των Κ.Υ. έπρεπε να γίνονται από την ΥΠΕ και για αυτό το λόγο μειώθηκαν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων. Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφο της ΥΠΕ ενημερώνει ότι οι προμήθειες «για τα απολύτως απαραίτητα υλικά για τα οποία δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί ακόμα προμήθεια από την 7η ΥΠΕ Κρήτης» θα γίνονται από τα νοσοκομεία, προκαλώντας την αντίδραση των διοικήσεων.

Αγγελική Καλλέργη
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2015 | 1:04 pm


«Μένουμε Ευρώπη» και στο Ρέθυμνο!

«Μένουμε Ευρώπη» και στο Ρέθυμνο!
Συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το σύνθημα: «Μένουμε Ευρώπη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου.…

Συγκέντρωση υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το σύνθημα: «Μένουμε Ευρώπη» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.30 το απόγευμα έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου.
Η συγκέντρωση θα συμπέσει με την κρίσιμη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, όπου θα εξετασθούν οι νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και οι προτάσεις των δανειστών, με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία.

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2015 | 2:33 pm


Στα Χανιά γκρέμισαν περίπτερα. Εδώ στο Ρέθυμνο πότε;

Στα Χανιά γκρέμισαν περίπτερα. Εδώ στο Ρέθυμνο πότε;
Το είδαμε στα Χανιά και πραγματικά χαρήκαμε για τη γειτονική πόλη και ελπίζουμε κάποια στιγμή να το δούμε να γίνεται και στο Ρέθυμνο.
Το είδαμε στα Χανιά και πραγματικά χαρήκαμε για τη γειτονική πόλη και ελπίζουμε κάποια στιγμή να το δούμε να γίνεται και στο Ρέθυμνο.

Ήδη, στο κέντρο της πόλης των Χανίων απομακρύνθηκαν από τον δήμο τρία επί χρόνια ανενεργά περίπτερα.

Και βέβαια, εκ των πραγμάτων, το μυαλό μας πήγε στα δικά μας εγκαταλελειμμένα κιόσκια που δημιουργούν αισθητική ρύπανση και αποτελούν εστίες μόλυνσης αλλά παραμένουν αμετακίνητα στις θέσεις τους.
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2015 | 12:02 pm


Ξεκίνησε η οργάνωση για την 10η διανομή τροφίμων του Δικτύου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου

Ξεκίνησε η οργάνωση για την 10η διανομή τροφίμων του Δικτύου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου
Χωρίς μεσάζοντες
Ξεκίνησε η οργάνωση για την 10η διανομή τροφίμων του Δικτύου Αλληλεγγύης Ρεθύμνου – Χωρίς μεσάζοντες ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Δίνοντας βάρος σε ποιοτικά τοπικά και βιολογικά προϊόντα που διατίθεται απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, το δίκτυο αλληλεγγύης Ρεθύμνου χωρίς μεσάζοντες θα πραγματοποιήσει την 10η διανομή τροφίμων την Κυριακή 28 Ιουνίου, στο ρέμα Συνατσάκη, στην Καλλιθέα, στο χώρο της λαϊκής της Δευτέρας. Παραγγελίες θα γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της διανομής θα γίνει ενημέρωση για το ζήτημα της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ (γνωστή ως TTIP) και θα διανεμηθεί δωρεάν για τον σκοπό αυτό το βιβλίο του John Hilary "Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP)".

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου - Χωρίς Μεσάζοντες, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλει την επικίνδυνη αυτή συμφωνία ως μέρος μιας ευρύτερης διαδικασίας που στόχο έχει την κατάλυση της δημοκρατίας, την επίθεση στην εργασία, την ολοκληρωτική κυριαρχία των πολυεθνικών στη φύση, την τροφή, το περιβάλλον, την υγεία και εντέλει την υποδούλωση των λαών στα συμφέροντά τους, εις βάρος των μικρών και μεσαίων παραγωγών και επιχειρήσεων.

Τα προϊόντα αυτής της διανομής είναι :
Όσπρια
• Γίγαντες Καστοριάς (παραγωγός: Γιώτα Διονυσιάδου) - συσκευασία 2 κιλών - τιμή συσκευασίας 7,60 € (3,80/κιλό)
• Φασόλια Βανίλιες Φενεού (παραγωγός: Παναγιώτης Φιακάς) – συσκευασία 2 κιλών - τιμή συσκευασίας 5,00 € (2,50/κιλό)
• Φάβα Φενεού (παραγωγός: Παναγιώτης Φιακάς) – συσκευασία 2 κιλών - τιμή συσκευασίας 5,00 € (2,50/κιλό)
• Ρεβίθια χοντρά Φαρσάλων (παραγωγός: Γιώργος Αποστολίδης) – συσκευασία 2 κιλών - τιμή συσκευασίας 4,80 € (2,40/κιλό)
• Κουκιά ΒΙΟ Ρεθύμνου (παραγωγός: Γιάννος Γεωργουλόπουλος) - συσκευασία 1 κιλού - τιμή συσκευασίας 3,50 € (3,50/κιλό)

Ρύζι
• Ρύζι αρωματικό ΒΙΟ Μεσολογγίου (παραγωγός: 3ος Αγρ. Συν. Μεσολογγίου) – συσκευασία 500 γραμμαρίων - τιμή συσκευασίας 1,00 € (2,00/κιλό)
• Ρύζι καστανό ΒΙΟ Μεσολογγίου (παραγωγός: 3ος Αγρ. Συν. Μεσολογγίου) – συσκευασία 500 γραμμαρίων - τιμή συσκευασίας 1,00 € (2,00/κιλό)
• Ρύζι κίτρινο ΒΙΟ Μεσολογγίου (παραγωγός: 3ος Αγρ. Συν. Μεσολογγίου) – συσκευασία 500 γραμμαρίων - τιμή συσκευασίας 1,00 € (2,00/κιλό)
• Ρύζι καρολίνα Ανθήλης Φθιώτιδας (παραγωγός: Χρυσούλα Βλάχου) - συσκευασία 5 κιλών - τιμή συσκευασίας 5,25 € (1,05/κιλό)
• Ρύζι νυχάκι Ανθήλης Φθιώτιδας (παραγωγός: Χρυσούλα Βλάχου) - συσκευασία 5 κιλών - τιμή συσκευασίας 5,25 € (1,05/κιλό)

Αλεύρι
• Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις Δράμας (παραγωγός: Μύλοι Φραγκούλη) – συσκευασία 5 κιλών - τιμή συσκευασίας 3,15 € (0,63/κιλό)
• Αλεύρι Ολικής Άλεσης Δράμας (παραγωγός: Μύλοι Φραγκούλη) – συσκευασία 5 κιλών - τιμή συσκευασίας 3,50 € (0,70/κιλό)
• Αλεύρι Χωριάτικο Δράμας (παραγωγός: Μύλοι Φραγκούλη) – συσκευασία 5 κιλών - τιμή συσκευασίας 3,75 € (0,75/κιλό)
• Αλεύρι τύπου Ζέα Δράμας (παραγωγός: Μύλοι Φραγκούλη) – συσκευασία 5 κιλών - τιμή συσκευασίας 11,50 € (2,30/κιλό)

Πατάτες
• Πατάτες ΒΙΟ Ρεθύμνου (παραγωγός: Στέλιος Βαρδάκης) - συσκευασία 10 κιλών - τιμή συσκευασίας 8,00 € (0,80/κιλό)

Μέλι
• Μέλι θυμαρίσιο Ρεθύμνου (παραγωγός: Γιώργος Γαρτζωλάκης) – βάζο 1 κιλού - τιμή συσκευασίας 9,00 € (9,00/κιλό)

Κρασί
• Κρασί Κόκκινο ΒΙΟ ποικιλία λιάτικο Ρεθύμνου (παραγωγός: Δημήτρης Συριανόγλου) - ασκός 10 λίτρων - τιμή συσκευασίας 20,00 € (2,00/λίτρο)
• Κρασί Ροζέ ΒΙΟ Ρεθύμνου (παραγωγός: Δημήτρης Συριανόγλου) - ασκός 10 λίτρων - τιμή συσκευασίας 20,00 € (2,00/λίτρο)

Άλλα προϊόντα
• Λιαστή ντομάτα ΒΙΟ Ρεθύμνου (παραγωγός: Βασίλης Ευαγγελίδης) - χαρτοσακούλα 150 γραμμαρίων - τιμή συσκευασίας 3,00 €
Προϊόντα καθαρισμού από το Αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ
-Υγρό σαπούνι χεριών με αντλία (παραγωγός: ΒΙΟΜΕ) – συσκευασία 500 ml - τιμή συσκευασίας 1,60 €
-Υγρό σαπούνι χεριών χωρίς αντλία (παραγωγός: ΒΙΟΜΕ) – συσκευασία 1 λίτρου - τιμή συσκευασίας 2,60 €
-Υγρό καθαριστικό γενικής χρήσης (παραγωγός: ΒΙΟΜΕ) – συσκευασία 1 λίτρου - τιμή συσκευασίας 1,40 €
-Υγρό καθαριστικό τζαμιών (παραγωγός: ΒΙΟΜΕ) - συσκευασία 1 λίτρου - €τιμή συσκευασίας 1,70

Για παραγγελίες:
Διαδικτυακά, στην ιστοσελίδα, www.dareth.gr
Τηλεφωνικά, στο 6987172643 τις ώρες 10:00-13:00 και 19:00-21:00

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2015 | 7:42 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: