1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
 3. ΕΤ3
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Παναιτωλιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Παναιτωλιο και εμείς θα το προσθέσουμε.

Έρευνα σοκ για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα – Μπορεί να περιέχουν 10πλάσιες καρκινογόνες ουσίες

Έρευνα σοκ για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα – Μπορεί να περιέχουν 10πλάσιες καρκινογόνες ουσίες
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να περιέχουν έως δέκα φορές μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων καρκινογόνων ουσιών σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική έρευνα.
Η ανακοίνωση αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που έχουν προβληθεί ως μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με τα παραδοσιακά.

Δείτε το βίντεοΤα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή διεθνώς, ιδίως μεταξύ των νεότερων ανθρώπων, λειτουργούν θερμαίνοντας ένα υγρό με γεύση, το οποίο συχνά περιέχει νικοτίνη, δημιουργώντας έναν ατμό που εισπνέεται. Η αγγλική λέξη για το «ρούφηγμα» (vape) του ηλεκτρονικού τσιγάρου επιλέχθηκε από τα Λεξικά της Οξφόρδης ως η πιο χαρακτηριστική νέα λέξη του έτους.

Όμως οι ερευνητές που μελέτησαν αυτά τα τσιγάρα, μετά από εντολή του υπουργείου Υγείας της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, βρήκαν στον ατμό αρκετών ηλεκτρονικών τσιγάρων μερικές καρκινογόνες ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη, σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από ό,τι στον καπνό των συμβατικών τσιγάρων.

«Σε ένα είδος ηλεκτρονικού τσιγάρου η (ερευνητική) ομάδα βρήκε υπερδεκαπλάσιο επίπεδο καρκινογόνων ουσιών από ό,τι σε ένα κανονικό τσιγάρο», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ναόκι Κουνουγκίτα. Όπως είπε, φαίνεται ότι μεγαλύτερες ποσότητες φορμαλδεΰδης παράγονται, όταν υπερθερμαίνεται το σύρμα που εξατμίζει το υγρό στο εσωτερικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Η ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας της Ιαπωνίας με επικεφαλής τον Ναόκι Κουνουγκίτα υπέβαλε τη σχετική έκθεση στο υπουργείο Υγείας της χώρας.

Όπως είπαν οι ερευνητές, τα ευρήματά τους δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι τα αβλαβή προϊόντα που ο πολύς κόσμος νομίζει. «Πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι ορισμένοι κατασκευαστές πουλάνε τέτοια προϊόντα για διπλή χρήση (μαζί με καπνό) ή ως προθάλαμο (καπνίσματος) για τους νέους», προειδοποίησε ο επικεφαλής ερευνητής.Φέτος τον Αύγουστο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάλεσε τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων σε νέους, προειδοποιώντας ότι αποτελούν «σοβαρή απειλή» και για τα έμβρυα των εγκύων γυναικών. Ζήτησε επίσης να απαγορεύονται σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, περισσότεροι από 250.000 νέοι, που ποτέ δεν είχαν καπνίσει κανονικό τσιγάρο, χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικό τσιγάρο πέρυσι.

Οι υποστηρικτές των ηλεκτρονικών τσιγάρων υποστηρίζουν ότι αποτελούν μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα, τα οποία περιέχουν ένα συνδυασμό τοξικών χημικών ουσιών και αερίων που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Από την άλλη, οι αντίπαλοι των ηλεκτρονικών τσιγάρων αντιτείνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται εδώ και λίγα μόνο χρόνια, συνεπώς είναι ακόμη αβέβαιη η μακροπρόθεσμη επίπτωσή τους στην υγεία των χρηστών.

Στο μεταξύ -και όσο μαίνεται η διαμάχη για τα υπέρ και τα κατά- οι καπνοβιομηχανίες εξαγοράζουν εταιρείες παραγωγής ηλεκτρονικών τσιγάρων, ανησυχώντας μήπως μείνουν έξω από μια παγκόσμια αγορά συνεχώς διευρυνόμενη, που ήδη αγγίζει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 4:30 pm


ΒΙΝΤΕΟ-Κάμερα κατέγραψε φάντασμα σε γήπεδο της Αργεντινής

ΒΙΝΤΕΟ-Κάμερα κατέγραψε φάντασμα σε γήπεδο της Αργεντινής
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ανάμεσα στη Ρασίνγκ και τη Ρίβερ Πλέιτ για το πρωτάθλημα της Αργεντινής, η κάμερα που κατέγραφε το παιχνίδι «είδε» ένα φάντασμα ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται εκείνοι που δημοσίευσαν το σχετικό βίντεο.
Αν δείτε προσεκτικά το βίντεο που ακολουθεί, μια σκιά φαίνεται να τρέχει με ταχύτητα ανάμεσα και πάνω από τους θεατές του ποδοσφαιρικού αγώνα.
Μεταφυσική δραστηριότητα ή μοντάζ;
Δείτε το βίντεο

Ενικό 

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 4:27 pm


Τι αλλάζει στη φορητότητα των αριθμών – Οι νέες ρυθμίσεις για τους συνδρομητές

Τι αλλάζει στη φορητότητα των αριθμών – Οι νέες ρυθμίσεις για τους συνδρομητές
Νέες ρυθμίσεις για τη φορητότητα αριθμών επιβάλλει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, "προωθώντας τη διαφάνεια, την ταχύτητα και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της διαδικασίας από τους ίδιους τους συνδρομητές".
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ, που ισχύουν πλέον:
• επιταχύνεται ο χρόνος εξέτασης και υλοποίησης των αιτημάτων για φορητότητα
• περιορίζονται οι λόγοι απόρριψης της αίτησης
• καθορίζονται συγκεκριμένες προθεσμίες για την ακύρωση της αίτησης
• επιβεβαιώνεται από τον πάροχο η υποβολή όλων των αιτήσεων φορητότητας και των αιτήσεων ακύρωσης του συνδρομητή και
• καθορίζεται διαδικασία αποζημίωσης για καθυστέρηση μεταφοράς και καταχρηστική μεταφορά αριθμών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη φορητότητα αριθμών βρίσκονται στο http://www.eett.gr ή στο ειδικό website www.foritotita.gr.

Επίσης, με την ειδική εφαρμογή της ΕΕΤΤ «Βρείτε τον πάροχο ενός αριθμού», οι συνδρομητές μπορούν να ενημερωθούν εάν η κλήση που θα πραγματοποιήσουν είναι εντός ή εκτός δικτύου του παρόχου τους και κατά συνέπεια να εκτιμήσουν τη σχετική χρέωση, ανάλογα με το οικονομικό πρόγραμμα που διαθέτουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 4:15 pm


Οι Αρχηγοί που “κυνηγάνε” τα κόμματα!

Image
Οι εθνικές εκλογές μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Ίσως και πολύ σύντομα . Δεν είναι μυστικό ότι οι κομματικοί μηχανισμοί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό ετοιμάζονται για “παν ενδεχόμενο”. Κι επίσης δεν είναι πια κρυφό ότι και η επιχειρούμενη προσπάθεια για την δημιουργία νέου κόμματος που θα κινείται στα δεξιά της ΝΔ βρίσκεται σ΄ εξέλιξη υπό την καθοδήγηση του Τάκη Μπαλτάκου. Ποιο είναι το ενδιαφέρον κοινό στοιχείο; Ότι άπαντες έχουν στα σχέδιά τους την ένταξη στα ψηφοδέλτιά τους γνωστών ονομάτων που προέρχονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις.Και όλοι παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές τους τοποθετήσεις έχουν στα σχέδιά τους τα ίδια πρόσωπα!

Ποιοι είναι οι στρατιωτικοί που ενδιαφέρουν τα κόμματα; Έχουμε και λέμε:

•Φραγκούλης Φράγκος. Ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει ακουστεί σε σενάρια που έχουν να κάνουν με την ΝΔ και το νέο κομματικό σχηματισμό που “τρέχει” ο Τάκης Μπαλτάκος. Με την ΝΔ υπήρξε “θερμό φλερτ” αλλά ποτέ η “σχέση” δεν προχώρησε. Ο στρατηγός αρχικά μάλλον ενοχλήθηκε όταν μετά από την ανάλειψη της κυβέρνησης από τη ΝΔ αντικαταστάθηκε από τον Πάνο Πανγιωτόπουλο. Υπήρχαν πληροφορίες και ενδείξεις ότι ο Φράγκος από υπηρεσιακός ΥΕΘΑ θα γινόταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν έγινε και φαίνεται ότι αυτό ήταν “τραύμα” στη σχέση του με την ΝΔ. Με την επιλογή του Αβραμόπουλου για την θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης τα σενάρια τοποθέτησης του Φράγκου στο ΥΕΘΑ “φούντωσαν” ,αλλά ο στρατηγός αυτή τη φορά δεν “τσίμπησε”. Το “διαζύγιο” -αν και “γάμος” δεν υπήρξε- ήρθε με την απόφαση Φράγκου να μην πάει στην κεντρική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ,αν και αναμενόταν.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ “πολιορκήθηκε” από τον Τάκη Μπαλτάκο για να συμμετάσχει στο νέο κομματικό εγχείρημα. Συναντήθηκαν ,άκουσε τις απόψεις Μπαλτάκου, συμφώνησε για την ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος, αλλά τελικά δεν είπε το ναι.

•Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. Ο πρώην Α/ΓΕΣ που επέλεξε την παραίτηση από τον συμβιβασμό είναι…περιζήτητος. Στις ευρωεκλογές ο Τσίπρας του πρότεινε θέση στο ευρωψηφοδέλτιο με εγγύηση εκλογής. Αρνήθηκε, γιατί δεν πίστευε ότι μπορούσε από την Ευρωβουλή να έχει ουσιαστικό ρόλο και παρέμβαση. Έχει πολύ καλές σχέσεις με αρκετά σημαντικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι πληροφορίες τον θέλουν να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα των στρατιωτικών που ενημέρωσαν και προετοίμασαν τον Τσίπρα για την επίσκεψή του στο ΥΠΕΘΑ. Πολλοί θεωρούν δεδομένο ότι θα του προταθεί να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ .

Τον Ζιαζιά τον είχε προσεγγίσει και ο Τάκης Μπαλτάκος. Έγινε τουλάχιστον ένα ραντεβού στο Χίλτον και κάποιες πληροφορίες λένε ότι υπήρξε κι ένα δεύτερο στην Χαλκίδα. Ο πρώην Α/ΓΕΣ έχει την άποψη ότι πρέπει όλους να τους ακούει . Αυτό έκανε και με τον Μπαλτάκο. Δεν υπήρξε σημείο προσέγγισης όπως ήταν αναμενομενο.

Και όπως έγραψε το Onalert.gr ο κ.Ζιαζιάς κλήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για να τον ενημερώσει. Κίνηση με ιδιαίτερη σημασία. Αλλά για την “επόμενη μέρα”.


•Κοσμάς Χρηστίδης: Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ που δεν είχε διστάσει να μιλήσει δημόσια για το “δυσανάλογο των περικοπών στις ΕΔ” όσο ήταν ακόμη εν ενεργεία είναι ιδιαίτερα “ελκυστικός” στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ο κ.Χρηστίδης φέρεται να έχει “διαύλους επικοινωνίας” με την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ναύαρχος Χρηστίδης είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τον Τάκη Μπαλτάκο για βολιδοσκόπηση. Η απάντησή του ήταν αρνητική.

Η πρόβλεψη όσων γνωρίζουν περισσότερο τον Επίτιμο Α/ΓΕΝ είναι ότι αν αποφασίσει να εμπλακεί με την πολιτική θα το πράξει με κομματικό σχηματισμό “πατριωτικό αλλά αν πρέπει να τον εντάξουμε και σ΄ έναν ιδεολογικό προσανατολισμό, τότε είναι βέβαιο ότι του ταιριάζουν καλύτερα τα κόμματα αριστερής κατεύθυνσης”.


•Δημήτρης Γράψας: Ο στρατηγός Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ έχει επιλέξει μετά από την αποστρατεία του να απομονωθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του και να περιορίσει στο ελάχιστο τις δημόσιες εφανίσεις και περεμβάσεις του. Για να είμαστε ακριβείς έχει επιλέξει την σιωπή αν κι έχει απόψεις και μάλιστα πολύ σκληρές τις οποίες διατυπώνει στον περίγυρό του.

Το “μυστήριο” της αποστρατείας του που επισήμως δεν έχει διαλευκανθεί τον κάνει ακόμη πιο “ελκυστικό” υποψήφιο για τα κόμματα που διεκδικούν εξουσία. Ναι και για την προσπάθεια Μπαλτάκου με τον οποίο συναντήθηκε ο Γράψας.

Τελευταίο “επεισόδιο” που δείχνει το ενδιαφέρον των κομματικών μηχανισμών για τον Γράψα είναι η ανάγνωση επιστολής του στο συνεδριο των ΑΝΕΛ. Μόνο που ποτέ ο στρατηγός δεν είχε στείλει επιστολή!


Ο Γράψας πολιορκείται για να εμπλακεί στην πολιτική αλλά αρνείται μέχρι στιγμής πεισματικά να το κάνει.
onalert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 4:00 pm


Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς... ψήφο εμπιστοσύνης

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς... ψήφο εμπιστοσύνης
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται με προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση, αλλά οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τις κυβερνητικές ικανότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε και την κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,5% με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί στο 20%.

Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 6,5% και ακολουθούν το Ποτάμι με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η ΕΛΙΑ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ 1%. Άλλο κόμμα 8,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι το 17% του δείγματος. Στα ποσοστά δεν περιλαμβάνονται η αποχή και η επιλογή Άκυρο/Λευκό.

Διχασμένοι για τον Πρόεδρο

Η δημοσκόπηση αποδεικνύει πως οι πολίτες είναι μοιρασμένοι όσον αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το 46% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως δεν θέλουν εκλογές και πως η εκλογή νέου Προέδρου από αυτή τη Βουλή θα ήταν καλύτερο για τη χώρα. Το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι η Βουλή πρέπει να διαλυθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές τώρα.

Καμία εμπιστοσύνη

Το ότι οι πολίτες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους πολιτικούς επίσης αποδεικνύεται και από αυτή τη δημοσκόπηση. Το 47% πιστεύει πως κανένας από τους υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται, ενώ μόλις στο 42,5% πιστεύει πως θα βρεθεί το πρόσωπο που θα τα καταφέρει.

Από εκεί και πέρα, το 65,5% θεωρεί ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αντίθετα από το 25,5%. Το θέμα είναι πως οι πολίτες δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Το 63% θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κυβερνήσει αποτελεσματικά και μόλις το 24% θεωρεί πως μπορεί να τα καταφέρει.

Η γεωγραφική κάλυψη της δημοσκόπησης είναι το σύνολο της επικράτειας και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 21 - 24 Νοεμβρίου 2014.
newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 3:45 pm


Ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί και πετά πέτρες σε ΙΧ αυτοκίνητα

Τύχη βουνό είχε ο Βασίλης Μπάντιος από την Ολυμπία, που χθες το πρωί, έπεσε θύμα του… ελεύθερου σκοπευτή, στο ύψος της Βαρβάσαινας. Η εμπειρία του, ήταν αυτή που τον γλίτωσε, καθώς, όταν μετά τον δυνατό θόρυβο το παρμπρίζ του αυτοκινήτου άρχισε να διαλύεται, ο ίδιος οδήγησε με προσοχή μέχρι τον κόμβο της Βαρβάσαινας και σταμάτησε το αυτοκίνητο με ασφάλεια.
Πριν δυο χρόνια, δεκάδες διερχόμενοι οδηγοί, είχαν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα, όταν άγνωστος δράστης, πυροβολούσε - ενίοτε πετούσε και πέτρες - κατά διερχόμενων οχημάτων, σπάζοντας τους τα παρμπρίζ. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν ο πυροβολισμός σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μετέφερε μαθητές αλλά και σε αυτοκίνητο που οδηγούσε έγκυος και υπέστη σοκ.
«Θα μπορούσα να σκοτωθώ…»
Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, γύρω στις 8:00, όταν ο Βασίλης Μπάντιος, ερχόταν στον Πύργο για δουλειές και ψώνια. «Εν κινήσει, ενώ βρισκόμουν στην κατηγόρα, άκουσα ένα δυνατό θόρυβο, χωρίς να καταλάβω από πού ήρθε και αμέσως το παρμπρίζ ράγισε και άρχισε να θρυμματίζεται. «Μαύρισε» και δεν έβλεπα τίποτα.

Οδήγησα σιγά - σιγά μέχρι τον κόμβο, σταμάτησα δεξιά και έσπασα τελείως το τζάμι για να μην πέσει πάνω μου και για να μπορέσω να φτάσω ασφαλής στον Πύργο» εξηγεί ο ίδιος, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» για την περιπέτειά του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διευκρινίσει αν πρόκειται για πυροβολισμό ή πέτρα, πέραν του ότι η θραύση δεν έγινε από χαλίκι προπορευόμενου οχήματος - κάτι που συνηθίζεται - αφού μπροστά του δεν υπήρχε άλλο όχημα. «Ευτυχώς που δεν τα έχασα. Θα μπορούσα να είχα σκοτωθεί…», σημειώνει ανακουφισμένος.

patrisnews.com

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 3:38 pm


Γιατί μειώθηκε η βενζίνη;

Κάτω από 1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώσεις και στη βενζίνη
Όχι, δεν πέφτουν ξαφνικά οι φόροι. Το παγκόσμιο οικονομικό παιχνίδι γύρω από την τιμή του πετρελαίου είναι που αναμένεται να δώσει ανάσα στα ελληνικά νοικοκυριά ρίχνοντας τις τιμές σε πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα κίνησης σε χαμηλά επίπεδα
Ήδη το πετρέλαιο έχει χάσει πάνω από το ένα τρίτο της τιμής του στις διεθνείς αγορές. Αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι και είναι θέμα χρόνου αυτό να περάσει και στη λιανική τιμή.

Με την τιμή στα 77 δολάρια το βαρέλι οι τιμές λιανικής με τους αυξημένους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκαν κοντά στο 1.02, ενώ η τιμή της βενζίνης ήταν κοντά στο 1,51 το λίτρο.

Με τις συνεχείς μειώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στις διεθνείς τιμές οι λιανική πώληση αναμένεται να κυμανθεί σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από το ένα ευρώ και ήδη σε ό,τι αφορά στη βενζίνη στην Αττική εμφανίστηκαν πρατήρια με τιμές στο 1,48
newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 3:30 pm


Γιατί παχαίνω; Μήπως έχω θυρεοειδή; Δείτε όλα τα συμπτώματα

Γιατί παχαίνω; Μήπως έχω θυρεοειδή; Δείτε όλα τα συμπτώματα
Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένα όργανο σε σχήμα πεταλούδας στην πρόσθια επιφάνεια του λαιμού και αποτελεί τον κύριο ρυθμιστή του μεταβολισμού. Η δυσλειτουργία του έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα σημάδια που μας προειδοποιούν.

Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί όλα τα σημάδια που προειδοποιούν ότι κάτι δεν πάει καλά στη λειτουργία του.

Της Χριστίνας Ι. Μπουντούρη
Γενικού – Οικογενειακού Ιατρού

Ο θυρεοειδής αδένας παράγει αποθηκεύει και απελευθερώνει τις θυρεοειδικές ορμόνες στο αίμα, ρυθμίζοντας μεταξύ άλλων τη θερμοκρασία, το μεταβολισμό και τους χτύπους της καρδιάς. Συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται όταν ο θυρεοειδής υπολειτουργεί ή υπερλειτουργεί εξαιτίας διαφόρων αιτιών.

Το αίσθημα κόπωσης, η μειωμένη ενεργητικότητα και η αδυναμία συγκέντρωσης σχετίζονται με πολλές καταστάσεις και παθήσεις, αλλά είναι έντονα συνδεδεμένα και με τον υποθυρεοειδισμό.

Πολλές φορές η κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας ακόμα και μετά από πλήρη νυχτερινό ύπνο είναι η πρώτη ένδειξη υποθυρεοειδισμού σε πολλούς ανθρώπους. Ο υποθυρεοειδισμός έχει ενοχοποιηθεί και για την εκδήλωση κατάθλιψης. Αντίθετα το άγχος, η ανησυχία, η νευρικότητα και η αϋπνία είναι ενδεικτικά του υπερθυρεοειδισμού.

Η αύξηση του σωματικού βάρους παρά τη μειωμένη όρεξη υποδηλώνουν υποθυρεοειδισμό, ενώ η αυξημένη όρεξη που δε συνοδεύεται με αντίστοιχη αύξηση του βάρους, αλλά μπορεί να συνοδεύεται με απώλεια κιλών είναι χαρακτηριστική του υπερθυρεοειδισμού.

Οι διαταραχές στις συνήθειες του εντέρου, όπως διάρροια και δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού και του υποθυρεοειδισμού αντίστοιχα. Επιπλέον διαταραχές στην έμμηνο ρύση στις γυναίκες που μπορεί να εκδηλωθούν με ολιγομηνόρροια ή συχνομηνόρροια μπορεί να οφείλονται σε πρόβλημα της θυρεοειδικής λειτουργίας.

Στους άνδρες, ο υποθυρεοειδισμός έχει συνδεθεί με στυτική δυσλειτουργία, καθυστερημένη εκσπερμάτιση και ελαττωμένη ποσότητα και κινητικότητα του σπέρματος. Ο υπερθυρεοειδισμός έχει και αυτός συνδεθεί με στυτική δυσλειτουργία, αλλά και με πρόωρη εκσπερμάτιση, ολιγοσπερμία και μη φυσιολογική μορφολογία σπέρματος.

Η γαλακτόρροια σε έναν άνδρα μπορεί να κινήσει υποψίες για υποθυρεοειδισμό, ενώ η γυναικομαστία (σε άντρα) μπορεί να υποδηλώνει υπερθυρεοειδισμό.

Η δυσανεξία στο κρύο συνδέεται με τον υποθυρεοειδισμό, ενώ η δυσανεξία στη ζέστη με τον υπερθυρεοειδισμό.

Ακόμα και από το δέρμα μπορεί να καταλάβουμε ότι ο θυρεοειδής αδένας δεν λειτουργεί φυσιολογικά. Για παράδειγμα στον υποθυρεοειδισμό το δέρμα είναι κρύο, τραχύ και ξηρό, ενώ στον υπερθυρεοειδισμό είναι θερμό, λείο και υγρό.

Τα εύθραυστα νύχια και η τριχόπτωση επίσης μπορεί να υποδηλώνουν υπό- ή υπερ- θυρεοειδισμό.

Από το καρδιαγγειακό σύστημα τα πιο συχνά συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι η βραδυκαρδία και η ήπια αρτηριακή υπέρταση, ενώ ο υπερθυρεοειδισμός συνοδεύεται από ταχυκαρδία και αρρυθμίες, όπως η κολπική μαρμαρυγή.

Αν κάποιος εμφανίζει ορισμένα από τα προαναφερθέντα συμπτώματα δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει πρόβλημα του θυρεοειδούς αδένα, αλλά θα πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό του για την ανεύρεση της αιτιολογίας.Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός
www.bountouri.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 3:15 pm


Δύσκολες ώρες γία την Ελένη Μενεγάκη

Δύσκολες στιγμές για την Ελένη Μενεγάκη! Η Ελένη αποκάλυψε πως συνεργάτης της για μια εβδομάδα δεν θα είναι στην εκπομπή....

Η παρουσιάστρια τον αποχαιρέτησε on air λέγοντας: «Να αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο μας Θοδωρή, όχι τώρα αλλά στο τέλος της εκπομπής, που την άλλη εβδομάδα δεν θα είναι εδώ και κλαίω... Λέω δεν τον νοιάζει που με αφήνει έτσι, που με αφήνει μόνη σαν αηδόνι»! Δείτε το σχετικό απόσπασμα και τι δήλωσε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
 gkourou.com

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 3:14 pm


Πήραν φωτιά τα ρολόγια της ΔΕΗ σε πολυκατοικία

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε οικοδομή της οδού Παύλου Μελά στην περιοχή Καλλιθέας στο Αίγιο, όταν τα ρολόγια της ΔΕΗ προφανώς από βραχυκύκλωμα, πήραν φωτιά και οι πυκνοί καπνοί έφτασαν μέσω του κλιμακοστασίου αρκετά ψηλά, προκαλώντας τρόμο στους γείτονες που ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Τρία οχήματα έφτασαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος και οι άνδρες της Πυροσβεστικής αντιμετώπισαν άμεσα τη φωτιά, η οποία ευτυχώς περιορίστηκε στα ρολόγια και οι καπνοί δεν πρόλαβαν να περάσουν στα διαμερίσματα. Τέλος καλό, όλα καλά.
Πηγή:filodimos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 3:08 pm


Ληστές οπλισμένοι σαν αστακοί "σήκωσαν" μεγάλο χρηματικό ποσό από την ΕΥΔΑΠ

Ληστές οπλισμένοι σαν αστακοί `σήκωσαν` μεγάλο χρηματικό ποσό από την ΕΥΔΑΠ στην Γλυφάδα
Όλα έγιναν λίγα λεπτά πριν τις 9 το πρωί. Δυο άνδρες βαριά οπλισμένοι εμφανίστηκαν έξω από την ΕΥΔΑΠ Γλυφάδας και απείλησαν τους δυο υπαλλήλους που ετοιμάζονταν να εφοδιάσουν το ATM με χρήματα.
Οι δυο υπάλληλοι έντρομοι και υπό την απειλή των όπλων τους έδωσαν αμέσως το βαλιτσάκι με τα χρήματα.

Αμέσως μετά οι δυο ένοπλοι εξαφανίστηκαν. Ακόμα παραμένει άγνωστο το χρηματικό ποσό που περιέιχε το βαλιτσάκι το οποίο είναι εφοδιασμένο με ειδικό μηχανισμό ο οποίος αμέσως αχρηστεύει τα χρήματα αφού τα γεμίζει μπογιά.
newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 3:00 pm


Αυτοκτόνησε μετά από τηλεφώνημα στην κόρη του - Τα τελευταία λόγια του αυτόχειρα πατέρα δύο παιδιών!

Ηράκλειο: Αυτοκτόνησε μετά από τηλεφώνημα στην κόρη του - Τα τελευταία λόγια του αυτόχειρα πατέρα δύο παιδιών!
Τραγική φιγούρα η 17χρονη κόρη που προσπαθούσε να ερμηνεύσει τα λόγια του πατέρα της - Συγκλονίζει την Κρήτη η αυτοκτονία...
Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 42χρονος άνδρας, πατέρας ενός 17χρονου κοριτσιού και ενός αγοριού 12 ετών στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στη θέση "Αλυκές", κοντά στη θάλασσα. Ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με καραμπίνα, με τα τραύματα που υπέστη να είναι συντριπτικά.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 42χρονος αντιμετώπιζε πολλά προσωπικά προβλήματα, τα οποία είχαν μεταφερθεί και στο οικογενειακό του περιβάλλον. Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα φέρεται να είχε "καταπέσει" και σε κάθε ευκαιρία να δηλώνει ότι ξέρει ποια είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα του

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα ίχνη του χάθηκαν και η οικογένεια του άρχισε να τον αναζητεί. Κάποια στιγμή ο ίδιος τηλεφώνησε στην κόρη του και της είπε χαρακτηριστικά "Πες του θείου ότι θα με βρει εκεί που ψαρεύω". Στο σημείο έσπευσε συγγενικό του πρόσωπο που τον εντόπισε νεκρό και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

 Στο σημείο, μετά το βενζινάδικο επί της Εθνικής Οδού, στον γκρεμό προς τη θάλασσα, έσπευσαν αστυνομικοί, το ΕΚΑΒ και ο ιατροδικαστής. Το τραγικό συμβάν συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, που βλέπει να μεγαλώνει η λίστα των αυτοκτονιών στην Κρήτη

Πηγή: cretalive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 2:45 pm


Συγκλονιστικό βίντεο: Μια κοπέλα παγιδεύτηκε κάτω από το αμάξι

 
Αυτό το βίντεο τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας στην επαρχία Zhejiang στην Κίνα και δείχνει το γενναίο πλήθος να ενώνει τις δυνάμεις του  για να σώσει μια γυναίκα που βρίσκεται παγιδευμένη κάτω από ένα αυτοκίνητο...


Η γυναίκα βρέθηκε εκεί μετά από μια σύγκρουση ενός αυτοκινήτου με το σκούτερ που επέβαινε.

Οι περαστικοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και σήκωσαν το αυτοκίνητο. Τους πήρε μόλις 10 δευτερόλεπτα για να σώσουν την γυναίκα από το αυτοκίνητο.

Το βίντεο είναι αρκετά σεκταριστικό και ταυτόχρονα και συγκινητικό.

plektani.g

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 2:32 pm


Ο κλέφτης του μαύρου αγροτικού βρήκε τις λύσεις για να το κυκλοφορεί ξέγνοιαστος στο χωριό!

Κρήτη: Ο κλέφτης του μαύρου αγροτικού βρήκε τις λύσεις για να το κυκλοφορεί ξέγνοιαστος στο χωριό!
Είχε δει το αγροτικό αυτοκίνητο του παπά από το Αρκαλοχώρι και του είχε "γυαλίσει". Tο "έβαλε στο μάτι" και αποφάσισε να το κάνει δικό του - Ο δράστης δεν σταμάτησε εκεί...
Ο λόγος για ένα TOYOTA Hilux, το οποίο έκλεψε μια νύχτα αλλά δεν αρκέστηκε σε αυτό. Του άλλαξε χρώμα, βάφοντας το μαύρο, του αφαίρεσε τις πινακίδες και το κυκλοφορούσε ... σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Μόνο που το αυτοκίνητο βρέθηκε και ο παπάς κλήθηκε, από την αστυνομία, να το αναγνωρίσει. Την περασμένη Τετάρτη (26-11-2014), και αφού η ΕΛΑΣ παρακολουθούσε επί μέρες το φερόμενο ως δράστη, ένα κτηνοτρόφο από το Χαράκι, τον σταμάτησε για τροχονομικό έλεγχο και αφού οι αστυνομικοί έστειλαν το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπεία για τα "περαιτέρω", διαπιστώθηκε πως όχι μόνο το αγροτικό αυτοκίνητο ήταν το "χαμένο" όχημα του ιερέα αλλά και ότι πάνω σε αυτό υπήρχαν εξαρτήματα από...3 άλλα αυτοκίνητα, πιθανόν "τρόπαια" του ίδιου συλλέκτη!

 Το όχημα μεταφέρθηκε στο ΚΤΕΟ για περισσότερο έλεγχο μέχρι να αποδοθεί στον ιερέα, που σίγουρα ... θα έχει να το λέει, πως έγινε κάποιο θαύμα και μετά από καιρό βρήκε το αυτοκίνητό του!

Πηγή: cretalive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 2:30 pm


Αυτό το μοντέλο έκανε την 7η πλαστική για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο στήθος

Αυτό το μοντέλο έκανε την 7η πλαστική για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο στήθος
Oύτε μια, ούτε δυο, ουτέ τρεις.... αλλά 7 φορές πλαστική στήθους έχει κάνει το μοντέλο, παρουσιάστρια, τραγουδίστρια Katie Price.Ανέβασε λοιπόν στο προφίλ της στο facebook φωτογραφίες από το κρεβάτι του ...πόνου και βέβαια τα νέα της εμφυτεύματα για να μας ενημερώσει για το πόσο ..μεγαλύτερα θα δούμε τα στήθη της στην ...επόμενη φωτογράφιση.Όταν λέει ότι τα έκανε πιο μεγάλα... τι ακριβώς εννοεί;

tlife.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 2:25 pm


Αυτός είναι ο άνθρωπος που ασελγούσε στο 12χρονο κοριτσάκι

Αυτός είναι ο άνθρωπος που ασελγούσε στο 12χρονο κοριτσάκι
Ήταν η παρατηρητικότητα των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που έσωσε το παιδί από τα χέρια του αδίστακτου παιδεραστή. Ο 77χρονος είδε οδηγήσει τη 12χρονη σε ένα κακόφημο ξενοδοχείο στα πέριξ της Ομόνοιας και είχε ασελγήσει πάνω της.
Πρόκειται για τον Δημήτρη Μαργαρίτη του Αχιλλέα και της Αντιγόνης, που γεννήθηκε το 1937 στη Λάρισα.

Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή της Ομόνοιας είδαν το απόγευμα της Τρίτης να βγαίνει από κακόφημο ξενοδοχείο της περιοχής ένας ηλικιωμένος κρατώντας αγκαλιά ένα 12χρονο κοριτσάκι.

Αμέσως οι αστυνομικοί υποπτεύτηκαν πως κάτι δεν πάει καλά. Αμέσως πλησίασαν τον άνδρα και το παιδί και ζήτησαν εξηγήσεις από τον 77χρονο.

Ο άνδρας άρχισε να ψελλίζει αρχικά πως είναι εγγονή του. Όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το παιδί είναι από τη Ρουμανία ο 77χρονος άλλαξε “παραμύθι” και υποστήριξε ότι το παιδί είναι από προβληματική οικογένεια και πως το προστατεύει δίνοντάς του φαγητό και στέγη.

Το παιδί είχε πάνω του κινητό και οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως είχε δεχθεί μήνυμα από τον 77χρονο με το οποίο το δελέαζε με χρήματα και φαγητό προκειμένου να συναντηθούν.

Όπως αποκαλύφθηκε αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο 77χρονος είχε πείσει το 12χρονο κοριτσάκι να τον ακολουθήσει στο ξενοδοχείο. Όπως είπε το παιδί το ανάγκαζε να παρακολουθεί μαζί του ταινίες πορνό και ασελγούσε πάνω της.

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 2:15 pm


Βρήκε τον άντρα της νεκρό δεμένο σε μία καρέκλα - Αποκαλύψεις για τη δολοφονία επιχειρηματία στο σπίτι του!

Χαλκιδική: Βρήκε τον άντρα της νεκρό δεμένο σε μία καρέκλα - Αποκαλύψεις για τη δολοφονία επιχειρηματία στο σπίτι του!
Η γυναίκα μπήκε στο σπίτι και τα ουρλιαχτά της ξεσήκωσαν τη γειτονιά - Όπως αποκαλύπτεται οι σκέψεις του άντρα της για τα χρήματα και τις ελληνικές τράπεζες ήταν αυτά που έφεραν τους δράστες στο σπίτι του...
Φως στη στυγερή δολοφονία ενός 57χρονου ιδιοκτήτη γνωστής ταβέρνας στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, που έγινε το απόγευμα της 3ης Σεπτέμβρη του 2013, έριξαν μετά από 14 μήνες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου. Ως δράστες συνελήφθησαν από τις αρχές, σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκη, 5 άτομα Γεωργιανής καταγωγής μεταξύ των οποίων μία γυναίκα αλλά και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας.

Οπως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών τους εντόπισαν σε σπίτι στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης όπου έμεναν οι δράστες πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζονται και ως επαγγελματικά. Χαρακτηριστικά, πηγές ανέφεραν ότι στα εργαλεία που είχαν στην κατοχή τους οι δράστες συγκαταλέγεται και «μήτρα» για κλειδιά. Σε βάρος των φερόμενων ως δραστών, οι οποίοι συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων, ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε Ο 57χρονος ιδιοκτήτης της ταβέρνας είχε βρεθεί από την σύζυγό του το απόγευμα της 3ης Σεπτέμβρη του 2013 δολοφονημένος μέσα στο σπίτι όπου διέμενε, λίγα μέτρα μακριά από την επιχείρησή του. Όταν η σύζυγος του 57χρονου γύρισε στο σπίτι, όπου διέμεναν, εντόπισε τον άτυχο άνδρα της νεκρό, δεμένο σε μία καρέκλα και φιμωμένο, μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Αμέσως η σύζυγος κάλεσε την Αστυνομία. Λίγη ώρα αργότερα, στο σημείο του φονικού έφτασε κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και Ιατροδικαστής, ενώ είχε κληθεί και συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την διερεύνηση του χώρου. Όπως γνωστοποιήθηκε, το θύμα έφερε τραύμα στο κεφάλι, αλλά ο θάνατός του τελικά επήλθε από ασφυξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα διέδιδε ότι τα χρήματά του τα κρατούσε στο σπίτι και όχι στην τράπεζα, διότι δεν την εμπιστευόταν. Εικάζεται, μάλιστα, ότι οι δράστες ήταν γνωστοί του θύματος και γνώριζαν πολλά για εκείνον. Οπως προέκυψε από τις έρευνες των Αρχών, ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας φέρεται να είναι ο 35χρονος συλληφθείς ο οποίος είχει εισέλθει στο σπίτι του 57χρονου από κάποια ανασφάλιστη πόρτα.

Πηγή: seleo.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 2:00 pm


Λύνεται το μυστήριο με το πτώμα άντρα - Τα ρούχα αποκαλύπτουν την ταυτότητά του!

Κοζάνη: Λύνεται το μυστήριο με το πτώμα άντρα - Τα ρούχα αποκαλύπτουν την ταυτότητά του!
'Πάγωσαν'' οι κάτοικοι της περιοχής που ήρθαν αντιμέτωποι με τις σκληρές εικόνες...
Σε 58χρονο άνδρα, τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν τους τελευταίους μήνες, εκτιμάται ότι ανήκει το πτώμα που βρέθηκε προχθές σε κατάσταση σαπωνοποίησης σε παραλίμνια περιοχή της λίμνης Πολυφύτου Κοζάνης. Οικείοι του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του τον περασμένο Μάρτιο.

 Η σορός του μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η ταυτοποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και εργαστηριακά. Ήδη πάντως συγγενείς αναγνώρισαν τον 55χρονο από τον ρουχισμό του. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 1:45 pm


Το πρωί υπάλληλος της αστυνομίας και το βράδυ έμπορος ναρκωτικών

Αχαϊα: Το πρωί υπάλληλος της αστυνομίας και το βράδυ έμπορος ναρκωτικών - Συλλήψεις σε πάρκινγκ της Πάτρας!
Η παρακολούθηση έβγαλε λαβράκι - Ο υπάλληλος πιάστηκε με 290 γραμμάρια ηρωίνης...
Για διακίνηση ναρκωτικών κατηγορείται ένας 48χρονος πολιτικός υπάλληλος της αστυνομικής διεύθυνσης Αχαΐας, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα (27-11-2014), έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, 290 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών, έχοντας στοιχεία για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, περιπολούσαν σε χώρο στάθμευσης στην περιοχή Περιβόλα της Πάτρας.

Κάποια στιγμή, έφθασε στον χώρο στάθμευσης ο 48χρονος, οδηγώντας ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο είχε υπεξαιρέσει. Αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο ένας 37χρονος και τότε οι αστυνομικοί πλησίασαν το όχημα και ξεκίνησαν τον έλεγχο.

 Ύστερα από λίγη ώρα, οι αστυνομικοί βρήκαν στο κάθισμα πίσω από την θέση του οδηγού την ποσότητα της ηρωίνης και συνέλαβαν τους δύο άνδρες. Αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζουν τις έρευνες για τη δράση του 48χρονου πολιτικού υπαλλήλου, ενώ οι δύο συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 1:30 pm


Πέθανε και άφησε όλη την περιουσία της σε μία άγνωστη γυναίκα - Σάλος με τη διαθήκη της πλούσιας γιαγιάς!

Ρόδος: Πέθανε και άφησε όλη την περιουσία της σε μία άγνωστη γυναίκα - Σάλος με τη διαθήκη της πλούσιας γιαγιάς!
H ηλικιωμένη διέθετε χιλιάδες ευρώ σε τράπεζες και υπερπολυτελή ακίνητα τόσο στη Ρόδο όσο και στην Αθήνα...
Κατηγορούμενη για το αδίκημα της πλαστογράφησης της ιδιόχειρης διαθήκης της άκληρης υπερήλικης είναι μια κάτοικος Ρόδου μετά την υποβολή σχετικής μηνυτήριας αναφοράς ενός εκ των εξαδέλφων της εκλιπούσης, τέως αστυνομικού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιεχόμενο της οποίας θα ελεγχθεί ως προς την αλήθεια του αρμοδίως, η 91χρονη, πρώην τραπεζική υπάλληλος, άκληρη και κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας αλλά και ρευστού σε τραπεζικούς λογαριασμούς, βρέθηκε καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιακά προβλήματα τρεις μέρες πριν το θάνατο της εκτός της κατοικίας της.


Προηγουμένως η καταγγελλόμενη, που είχε αναπτύξει σχέσεις συμπάθειας με την υπερήλικη, φέρεται να είχε απομονώσει από το περιβάλλον της τη γυναίκα. Σύμφωνα πάντα με τη μήνυση συγγενής της εκλιπούσης ενημερώθηκε από την τράπεζα που διατηρούσε τους λογαριασμούς της ότι κάποια κυρία άγνωστη στον διευθυντή ενδιαφέρθηκε για τους λογαριασμούς της και προσπάθησε να αποσπάσει πληροφορίες επικαλούμενη ότι είχε προς τούτο εξουσιοδότηση.

Η υπερήλικη απεβίωσε τον Μάιο του 2010 και λίγες μέρες μετά το θάνατό της παρουσιάστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ιδιόγραφη διαθήκη με την οποία καθιστούσε την καταγγελλόμενη ως αποκλειστική κληρονόμο της περιουσίας της, που περιλαμβάνει πέραν των τραπεζικών λογαριασμών δύο κατοικίες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, συνολικού εμβαδού άνω των 200 τ.μ., ένα προνομιακό ακίνητο σε πανοραμική πλαγιά στις παρυφές της πόλεως Ρόδου και μια ακόμη κατοικία σε μια από τις κεντρικότερες συνοικίες της Αθήνας.

 Ο εξάδελφος της γυναίκας, αφού πληροφορήθηκε για την ύπαρξη της ιδιόχειρης διαθήκης προχώρησε σε σχετικό έλεγχο και διατείνεται ότι τόσο ο γραφικός χαρακτήρας με τον οποίο έχει γραφεί όσο και η υπογραφή που έχει τεθεί είναι εξ’ ολοκλήρου πλαστοί. Προς τούτο έχει ήδη αναθέσει σχετική πραγματογνωμοσύνη σε γραφολόγο αν και όπως επισημαίνεται και από το νομικό του συμπαραστάτη η πλαστότητα της διαθήκης είναι οφθαλμοφανής. Η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει ενώπιον της δικαιοσύνης...

Πηγή: dimokratiki.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 1:15 pm


Δυο τροχαία ατυχήματα με το καλημέρα…

Δυο τροχαία ατυχήματα με το καλημέρα…
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 8.30 περίπου, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στην περιοχή του Μεσολογγίου, λίγο πριν την είσοδο της πόλης, όταν ένα αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση προς Αντίρριο, το οποίο οδηγούσε ένας 54χρονος άνδρας, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα άλλο.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο 74χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, επιχείρησε να βγει από το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ που υπάρχει στο σημείο και να κατευθυνθεί προς Αγρίνιο. Έτσι η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη και οι δυο οδηγοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, με ελαφρά τραύματα. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό της τροχαίας Μεσολογγίου, καθώς και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, προκειμένου να επιληφθούν του γεγονότος, αλλά και να ρυθμίσουν την κυκλοφορία η οποία για αρκετή ώρα γινόταν, εκ περιτροπής, από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.
Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και ένα δεύτερο τροχαίο στην Αγριλιά, στην περιοχή Ταμπράκι, όταν δυο αυτοκίνητα που είχε την αντίθετη κατεύθυνση, κινούμενα στο δρόμο αριστερά του πεδίου βολής, συγκρούστηκαν μετωπικά. Από το τροχαίο τραυματίστηκαν ελαφρά οι δυο οδηγοί που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ περιπολικό της τροχαίας Μεσολογγίου έφθασε άμεσα στο σημείο.
aixmi-news.grΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

Image Gallery

 • Click to enlarge image troxaio-eisodos-polis-1.jpg
 • Click to enlarge image troxaio-eisodos-polis-2.jpg
 • Click to enlarge image troxaio-eisodos-polis-3.jpg
 • Click to enlarge image troxaio-eisodos-polis-4.jpg

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 1:03 pm


Πάγωσαν όταν είδαν το ψάρι που πωλούσε ο ιχθυοπώλης! Η φωτογραφία που σαρώνει στο διαδίκτυο [photo]Ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να λάβει η εμφάνιση των...λαγοκέφαλων (ή λαγόψαρων) στα νερά της Ηλείας καθώς χθες (24-11-2014), ένα ακόμα από τα πλέον επικίνδυνα για τον άνθρωπο ψάρια, «τσίμπησε» το δόλωμα του ερασιτέχνη αλιέα κ. Παναγιώτη Χατζηγιάννη στα ανοιχτά των Λεχαινών!

Ο λαγοκέφαλος έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες, ανήκει στους οργανισμούς οι οποίοι προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, έχει νευροτοξίνες και είναι επικίνδυνος για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Το εν λόγω είδος έχει εξαπλωθεί στην Κρήτη και το ΝΑ Αιγαίο πέλαγος, ενώ αν και μέχρι πρόσφατα υπήρχαν μόνο αναφορές για την παρουσία του στο νότιο Ιόνιο πέλαγος η αλίευση του δεύτερου ψαριού στην Ηλεία μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Ο κ. Χατζηγιάννης ψάρευε με συρτή και έπιασε το λαγοκέφαλο, βάρους δύο κιλών, τον οποίο στη συνέχεια πήγε στο ιχθυοπωλείου του κ. Ανδρέα Κόλλια, στα Λεχαινά όπου και εκτέθηκε σε περίοπτη θέση ως… αλίευμα προς αποφυγή! Δεκάδες ήταν οι κάτοικοι των Λεχαινών που έσπευσαν να «γνωρίσουν» το ψάρι για το οποίο έχουν ακούσει και έχουν διαβάσει τόσα πολλά από τον Τύπο, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά!tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 1:00 pm


Οι Τούρκοι "παρενόχλησαν" το ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Δένδια


Σε σοβαρή – ηχητική – πρόκληση προέβησαν χθες το απόγευμα οι Τούρκοι προς το ελικόπτερο τύπου Chinook με το οποίο ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας μετέβη από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο πραγματοποιώντας μία ανακοινωμένη από καιρό επίσκεψή του στο νησί, συμφώνως με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, με αποτέλεσμα να το πληροφορηθεί αυτό προφανώς ο Υπουργός και να απευθύνει το γνωστό από άλλο δημοσίευμά μας, αυστηρό μήνυμα προς τους Τούρκους τους οποίος και «έδειξε» σαφώς («Θα ήθελα να πω κάτι προς τους γείτονές μας»).

Συμφώνως με τις πληροφορίες μας ενώ ο υπουργός και η αποστολή του μετέβαιναν από τη Ρόδο στη Μεγίστη (Καστελλόριζο), δύο φορές εντός ενός λεπτού, οι ελεγκτές του τουρκικού ραντάρ της περιοχής (Ντάτσα)) απηύθυναν δύο φορές (στις 16:05 και 16:06) προειδοποίηση προς τους πιλότους του ελικοπτέρου Chinook ότι «πετούν εντός του τουρκικού FIR». Φυσικά, οι προειδοποιήσεις τους αγνοήθηκαν και η πτήση συνεχίστηκε κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι λεκτικές/ηχητικές οχλήσεις των Τούρκων ελεγκτών αεραμύνης είναι συνήθεις προς όλα τα αεροσκάφη που πετούν στην περιοχή. Συμφώνως με τις πληροφορίες μας η Πολεμική Αεροπορία δια παν ενδεχόμενο είχε στην ευρύτερη περιοχή ένα «ζευγάρι» F-16 Block.52+ από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας που συνόδευε διακριτικώς το ελικόπτερο.

Λ.Σ.Μ.
parapolitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 1:00 pm


Συνελήφθη έμπορος ηρωίνης

Συνελήφθη έμπορος ηρωίνης στα Γιάννενα
Συνελήφθη, το  μεσημέρι της Πέμπτης στα  Ιωάννινα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 43χρονος Έλληνας,  έμπορος ηρωίνης,  ο οποίος κατηγορείται  για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 43χρονο καθώς και  σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 107,7 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσα για τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς  θα  οδηγηθεί  στον  κ.  Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων,  ενώ  την  προανάκριση  διενεργεί  το  Τμήμα  Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων

Πηγή: ipeirotika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 12:49 pm


ΦΩΤΟ-Αστυνομική επιχείρηση για την μεταφορά χαρτιού για χαρτονομίσματα

ΦΩΤΟ-Αστυνομική επιχείρηση για την μεταφορά χαρτιού για χαρτονομίσματα
«Φρούριο» θύμιζε χθες το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξαιτίας της παρουσίας φορτηγών που μετέφεραν χαρτί για εκτύπωση χαρτονομισμάτων. Τις τέσσερις νταλίκες, που είχαν ως προορισμό το εθνικό νομισματοκοπείο, συνόδευαν αστυνομικοί που ήλεγχαν την περιοχή.

Δείτε τις φωτογραφίες:


Πηγή φωτογραφιών: epirusgate.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2014 | 12:48 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: