1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Παναιτωλιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Παναιτωλιο και εμείς θα το προσθέσουμε.

Έρχονται ριζικές αλλαγές στην Παιδεία...[photo]Σύστημα Δεσμών του 1983 σε μια light μορφή εν έτει 2015...

Την επιστροφή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που καθιερώθηκε το 1983 αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις στον νόμο Αρβανιτόπουλου του 2013.


Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Καθημερινής», η προαγωγή από τάξη σε τάξη στο λύκειο θα είναι ουσιαστικά ελεύθερη, με αποτέλεσμα να χαμηλώσει ο ποιοτικός πήχυς της λυκειακής βαθμίδας.

Ειδικότερα, από τη νέα ηγεσία του υπουργείου έγινε σαφές ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα πανελλαδικών εξετάσεων με το οποίο θα εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ οι φετινοί υποψήφιοι. Αντίθετα, ανατρέπεται η φιλοσοφία του συστήματος που καθιερώθηκε το 2013 και το οποίο επρόκειτο να εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου. Οι αλλαγές, που παρουσιάζει η εφημερίδα, και θα ισχύσουν για την επόμενη διετία, προβλέπουν τα ακόλουθα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από φέτος για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου (σε παρένθεση ό,τι ισχύει έως τώρα, με βάση το σύστημα που εφαρμόστηκε πέρυσι για πρώτη φορά από τους μαθητές της Α΄ Λυκείου):

• Η Τράπεζα Θεμάτων θα μετατραπεί σε απλό βοήθημα για τους καθηγητές (στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των τριών τάξεων λυκείου, το 50% των θεμάτων επέλεγε ο καθηγητής του μαθήματος και το υπόλοιπο 50% κληρωνόταν από την Τράπεζα).

• Στις συνολικές μονάδες των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ δεν θα μετρούν οι βαθμοί προαγωγής στην Α΄ και Β΄ Λυκείου (μετρούσαν στο συνολικό άθροισμα μονάδων, μπορούσαν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν έως και 200 μονάδες).

• Τα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ΑΕΙ παραμένουν τέσσερα και τα επιστημονικά πεδία έξι. Ομως, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιλέξουν σχολές από δύο διαφορετικά επιστημονικά πεδία. Συγκεκριμένα, με βάση τον κλάδο, κάθε υποψήφιος θα μπορεί να δηλώσει από 60 έως 140 σχολές (έως τώρα οι υποψήφιοι μπορούσαν να δηλώσουν σχολές μόνο από ένα πεδίο). Σε ποιο εκ των έξι πεδίων θα συμπεριληφθεί κάθε σχολή θα ανακοινωθεί έως τις 15 Μαρτίου.

• Καταργούνται τα μαθήματα βαρύτητας για την προαγωγή και απόλυση. Δηλαδή, πλέον, ο μέσος όρος του μαθητή σε κάθε τάξη θα διαμορφώνεται από τους βαθμούς σε όλα τα μαθήματα και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 9,5. Με το σύστημα που καθιερώθηκε το 2013, ο μαθητής για να προαχθεί θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον τη βάση του 10 σε Γλώσσα και Μαθηματικά και μέσο όρο 8 στα υπόλοιπα μαθήματα. Οπως εξήγησε χθες στην «Κ» ο εκπαιδευτικός-αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, με το νέο καθεστώς ο μαθητής μπορεί να προαχθεί στην επόμενη τάξη έχοντας πάρει σε ένα βασικό μάθημα (π.χ. Μαθηματικά) προφορικό βαθμό 8 και μονάδα στα γραπτά, και υψηλότερους βαθμούς σε ευκολότερα μαθήματα (π.χ. Γυμναστική). Ουσιαστικά οι μαθητές θα ολοκληρώσουν το λύκειο ευκολότερα σε σχέση με τώρα, αλλά θα αντιμετωπίσουν οξύτερο ανταγωνισμό στις πανελλαδικές εξετάσεις όπου η μείωση των μαθημάτων από 6 σε 4 θα οξύνει τις επιπτώσεις αποτυχίας σε ένα μάθημα στις συνολικές μονάδες.«Παγώνει» η αξιολόγηση

Παράλληλα, θα «παγώσει» η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και μέσω διαλόγου θα αναζητηθεί ένας τρόπος αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου και της σχολικής μονάδας ώστε να αντιμετωπισθούν οι αδυναμίες και οι ελλείψεις. Επίσης, θα γίνει διάλογος για νέα δομή λυκείου.

tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 9:45 am


Η απίστευτη ατάκα της Περιστέρας Μπαζιάνα για τη μετακόμιση στο Ψυχικό! Τι απάντησε η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα;Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας: η οικογένεια του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αφήνει το σπίτι στην Κυψέλη και μετακομίζει στο Ψυχικό, σε μονοκατοικία...


Μόνο που ο... θησαυρός αποδείχθηκε άνθρακες, καθώς καμία τέτοια πρόθεση δεν έχει ο νέος πρωθυπουργός της χώρας. Μάλιστα, ούτε καν σαν σκέψη δεν υπάρχει στο μυαλό του.

Ακόμα και το left.gr μπήκε στο... κόλπο και με ένα έξυπνο φωτομοντάζ διέψευσε τα σενάρια, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Η είδηση είναι προφανώς αναληθής και σκόπιμα διοχετευμένη. Στη φωτογραφία, για να μη χαλάσουμε το χατίρι των ευφάνταστων ρεπόρτερ, βλέπετε την πολυκατοικία της Κυψέλης που μεταφέρεται μαγικά σε πιο χλιδάτη γειτονιά».

Όμως, όπως ήταν λογικό, το... κακό είχε γίνει και τα «νέα» διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα, φτάνοντας ακόμα και σε γείτονες του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Κυψέλη. Σύμφωνα με τη Real News, μια γειτόνισσα της Μπέττυς Μπαζιάνα, συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα, την πλησίασε μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα και τη ρώτησε αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα που φέρουν αυτήν και την οικογένειά της να αλλάζουν περιοχή και από το διαμέρισμα της Κυψέλης να μετακομίζουν σε μονοκατοικία του Ψυχικού.

Αν και αιφνιδιασμένη, η Μπέττυ Μπαζιάνα δεν έχασε την... ψυχραιμία της και, κυρίως, το χιούμορ της. Τι απάντησε; «Αν ήταν να φύγουμε... φαντάζομαι θα το ήξερα», είπε γελώντας με νόημα στη γειτόνισσα.

tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 9:30 am


ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΕ: Μάθετε τι λέει το Κοράνι για τους Έλληνες...«Οι Έλληνες [πάντα] θα...
νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)

Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Το ρήμα «κορέω» εκφράζει και την ιερή πράξη της δημιουργίας: όταν ο πατέρας μας «εκόρευσε», δηλαδή έσπειρε τον σπόρο του στην κόρη-μάνα μας και έπλασαν εμάς!

Σήμερα το ρήμα είναι γνωστό ως: «δια-κορεύω», από το κόρη: δια-κορεύω<κόρη. Δηλαδή η πιο δημιουργική πράξη στον κόσμο! Στο «Κοράνιο» (η λέξη είναι ΔΑΝΕΙΟ των Αράβων, Περσών και Τούρκων από το ελληνικό-ομηρικό: κορέω).

Το «Κοράνιο» έχει 114 «Κεφάλαια» (η αντίστοιχη «Αραβική» λέξη: «Surah» είναι και αυτή ελληνική, από το «Σειρά»).

Αλλά και η λέξη «Αλλάχ» είναι από το ελληνικότατο «άλιος», που είναι η πρωτο-ελληνική λέξη ήλιος: Ο πρώτος πρώτος Θεός του πρωτο-Ελληνα Πελασγού ήταν, όχι ο Δίας, όχι ο Κρόνος, αλλά ο Ηλιος! Που χαρίζει το φως και τη ζωή στους Ανθρώπους: άλιος**ήλιος**Ελλάς (=το Φως)**Hellas**(Η=Χ) Αλλάχ…

Και το όνομα «Μωάμεθ» είναι δάνειο από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής.

Καθηγητής Πάντειου Πανεπιστημίου Σταύρος Θεοφανίδης , E-mail [email protected]

(Αποσπάσματα από το Βιβλίο του « Τα Αγγλικά Είναι Ελληνική Διάλεκτος » (English is a Hellenic Dialect)

tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 9:19 am


Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε Αγρίνιο και Κατούνα

Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε Αγρίνιο και Κατούνα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου πέντε κλοπές σε οικίες στο Αγρίνιο και στην Κατούνα που είχαν συμβεί τον τελευταίο μήνα.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, αντρών, Ρομά ηλικίας 21 και 20 για τέλεση κλοπών κατ΄ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου αξιοποιώντας στοιχεία και που προέκυψαν από την ερευνά τους σε συνδυασμό με την ανάλυση των ευρημάτων που συνέλεξαν από τους τόπους των εγκλημάτων, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών.
Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει από τις (31-12-2014) μέχρι και τις (26-1-2015) τέσσερις κλοπές σε οικίες στο Αγρίνιο και μια στην Κατούνα, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα, έχοντας αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 2000 ευρώ.
Σε ότι αφορά τον τρόπο δράσης, οι δράστες παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα των οικιών εισέρχονταν σε αυτά, και στη συνέχεια αφαιρούσαν τα κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και χρήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

aixmi-news.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 9:00 am


Βιβλική καταστροφή στην Άρτα – Γέφυρα κόπηκε στα δύοΕικόνες βιβλικής καταστροφής σε περιοχές της Άρτας, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που σημειώνεται τις τελευταίες ώρες.
Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει, ενώ ζημιές έχουν υποστεί σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Πολλοί οικισμοί είναι χωρίς νερό, καθώς τα δίκτυα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. είναι η ανάγκη επισκευής των πυλώνων της γέφυρας, στον Κομποτέικο ποταμό, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκοινωνία. Την γέφυρα επισκέφθηκε αργά το μεσημέρι και ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

Στο μεταξύ, με απόφαση της Νομαρχίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των δήμων Αρταίων και Νικολάου Σκουφά.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Γ. Στύλιος και Β. Τσίρκας καθώς και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης ο οποίος περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 8:45 am


Πνίγηκαν χωράφια στις εκβολές του Ευήνου στο Γαλατά
Σε λίμνες μετατράπηκαν χωράφια στην περιοχή των εκβολών του Ευήνου στο Γαλατά.

Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, όμως η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει επικίνδυνα. Έντονη είναι η ανησυχία των αγροτών και κτηνοτρόφων για την αποψινή νύχτα, οι όποιοι έσπευσαν να μετακινήσουν τα τρακτέρ τους από τα κτήματα προκειμένου να μην βουλιάξουν στα λασπόνερα. Επειδή τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αγρότες θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ώστε να παρέμβουν για να μην χάσουν τις περιουσίες τους, αφού κοντά στις κοίτες του ποταμού βρίσκονται ποιμνιοστάσια.

πηγή : aixmi-news.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 8:30 am


Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Θέρμου
Μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας χρειάστηκε χθες να επέμβουν στο οδικό δίκτυο κοντά στην Τοπική Κοινότητα Χαλικίου του δήμου Θέρμου για τον απεγκλωβισμό δυο συμπολιτών μας.

Νωρίτερα στο δημαρχείο Θέρμου πραγματοποίηθηκε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή υπό τον δήμαρχο Σπ. Κωνσταντάρα και με την συμμετοχή του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλ/νιας Γ. Τέγα, εκπροσώπων του ΑΤ Θέρμου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου.

Παρ” όλα αυτά ο δρομος προς την Κόνισκα έκλεισε εξ’αιτίας κατολίσθησεων σε δύο σημεία.

agrinioculture.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 8:15 am


Υπερχείλιση σε Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία
Υπερχείλιση σε Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία


Πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Η συνεχής βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να ανεβεί η στάθμη της Τριχωνίδας και της Λυσιμαχείας προκαλώντας πλημμυρικά στην περιοχή και ειδικότερα στην περιοχη έξω από το Ζευγαράκι Μακρυνείας όσο και στην περιοχή παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων κόντα στην διασταύρωση της Συκιάς, όπου πολλά χωράφια έχουν πλημμυρίσει.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ενημερώνει τους δημότες ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα, οπότε πρέπει να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 8:00 am


«Δεν ζηλεύω τα άλλα μοντέλα»

«Δεν ζηλεύω τα άλλα μοντέλα»

Η Alessandra Ambrosio είναι πολύ απασχολημένη για να ασχολείται με ίντριγκες και χαζούς ανταγωνισμούς ανάμεσα σε μοντέλα.

Η βραζιλιάνα καλλονή υποστηρίζει σε συνέντευξή της στο Ocean Drive, ότι ποτέ δεν μένει στα αρνητικά πράγματα και δεν ζηλεύει τις συναδέλφισσές της μοντέλα γιατί είναι πολύ απασχολημένη με την προσωπική της ζωή.

«Εμπνέουμε η μία την άλλη. Κάνουμε το ίδιο επάγγελμα, είναι όλες τους υπέροχες και όμορφες και η κάθε μια έχει τα δικά της προσόντα και ταλέντα. Δεν έχω λόγο να ζηλέψω» και συνέχισε: «Ακόμα και αν ακούσω κάτι για μένα δεν το παίρνω προσωπικά και το ξεπερνάω. Εξάλλου υπάρχουν τόσες πολλές και διαφορετικές απόψεις. Δεν μπορείς να παίρνεις τοις μετρητοίς ό,τι ακούς. Πρέπει να είσαι ο εαυτός σου».

Το μοντέλο της Victoria’s Secret αναφέρθηκε και στην επίδειξη μόδας του οίκου όπου φόρεσε το Fantasy Bra και μοιράστηκε την πασαρέλα με την Adriana Lima. «Όλα αυτά που ακούστηκαν δεν ισχύουν. Με την Adriana είμαστε φίλες και ήταν μεγάλη μου τιμή και χαρά που κάναμε μαζί το σόου».

Η Alessandra Ambrosio αναφέρθηκε, στην ίδια συνέντευξη, και στα παιδιά της: «Όταν είμαι με τα παιδιά μου στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό. Ασχολούμαι μόνο με αυτά. Δεν δίνω σημασία στα αρνητικά αλλά προσπαθώ να επικεντρώνομαι μόνο σε θετικά πράγματα και δεν αφήνω τίποπα »χαζό» να μου χαλάει τη διάθεση».

Το μοντέλο μίλησε τέλος και για τη διατροφή του παραδέχοντας ότι προσέχει πάρα πολύ: «Το επάγγελμά μου είναι πολύ απαιτητικό. Ειδικά τώρα που μεγαλώνω. Αν καμιά φορά φάω junk food τις επόμενες μέρες θα είμαι πολύ αυστηρή. Βεβαίως ακόμα και εμείς είμαστε άνθρωποι και έχουμε αδυναμίες».

Πηγή: newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 7:30 am


"Άλλος άνθρωπος" πριν 23 χρόνια η Νατάσα Θεοδωρίδου - ΦΩΤΟ

"Άλλος άνθρωπος" πριν 23 χρόνια η Νατάσα Θεοδωρίδου - ΦΩΤΟ  Θυμήθηκε τα παλιά η τραγουδίστρια
Τα παλιά θυμήθηκε η Νατάσα Θεοδωρίδου και ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία από το 1992. Με καστανό μαλλί τότε, η γνωστή τραγουδίστρια πόζαρε χαμογελαστή στο φωτογραφικό φακό.
“Θεσσαλονίκη, αναμνήσεις 1992...”, έγραψε κάτω από τη φωτογραφία, δείχνοντας πώς ήταν πριν από 23 χρόνια!
Να και η φωτογραφία:

/

ΠΗΓΗ: tlife.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 7:04 am


Εσπασε «για… πλάκα» 12 οχήματα και ένα μαγαζί!Ως «προβληματικό» άτομο χαρακτηρίζουν οι αστυνομικές αρχές της Πρέβεζας τον δολιοφθορέα που αναστάτωνε επί τέσσερις νύχτες την πόλη, καταστρέφοντας αυτοκίνητα και βιτρίνες των οποίων έσπαζε τα τζάμια για να… διασκεδάσει!
Ο 45χρονος Έλληνας έδρασε από την προηγούμενη Πέμπτη ως την περασμένη Δευτέρα στην πόλη της Πρέβεζας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, έσπασε τα παρμπρίζ δώδεκα σταθμευμένων αυτοκινήτων και τη γυάλινη πόρτα ενός καταστήματος προξενώντας οικονομική ζημιά στους ιδιοκτήτες. Πάντα, όμως, κατάφερνε να διαφεύγει πριν εμφανιστούν οι αστυνομικοί.

Ωστόσο, το πρόσωπό του καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας τη στιγμή που δρούσε κι έτσι ταυτοποιήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. Όμως, αφέθηκε ελεύθερος μια και είχαν παρέλθει τα όρια του αυτοφώρου.

Πηγή: www.protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 7:03 am


Ζευγάρι προσποιήθηκε τους λογιστές και άρπαξε 30.000 από ηλικιωμένηΤους λογιστές υποδήθηκαν ένας 40χρονος και μια 42χρονη προκειμένου να αποσπάσουν ποσό 30.000 ευρώ από μια 83χρονη στη Λιβαδειά.
Οι δύο απατεώνες προσέγγισαν την ηλικιωμένη στις 18 Δεκεμβρίου και της είπαν ότι η νύφη της χρωστάει και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι από την .
Η 83χρονη τους πίστεψε και αρχικά τους έδωσε 7.000 ευρώ. Οι απατεώνες όμως επέστρεψαν και κατάφεραν να πείσουν τη γιαγιά να τους δώσει ακόμη 23.000 ευρώ, αφού η υποτιθέμενη συνολική οφειλή της νύφης της ήταν 30.000.
Σύμφωνα με το lamiareport.gr την πήγαν μάλιστα και στο «λογιστικό τους γραφείο» όπου την εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν παίρνοντας τα χρήματα.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς κατάφεραν τελικά, ύστερα από έρευνα, να ταυτοποιήσουν το ζευγάρι των απατεώνων σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ο 40χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες.
Πηγή: www.protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 7:03 am


Το Facebook άρχισε να παρέχει πληροφόρηση ανάλογα με την θέση

Το Facebook άρχισε να παρέχει πληροφόρηση ανάλογα με την θέση

To Facebook άρχισε να παρέχει πληροφόρηση για τα καταστήματα-επιχειρήσεις που επισκέπτεται ο χρήστης, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων, φωτογραφιών και σχολίων φίλων.

Εκτός από τις φωτογραφίες και τα post φίλων για κάθε «Place», η υπηρεσία εμφανίζει τα δημοσιεύματα της επιχείρησης από την Σελίδα της στο Facebook, τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εκεί, ή άλλες σχετικές δραστηριότητες ή χρήσιμες πληροφορίες, όπως το μενού, ή προτάσεις.

Ως τώρα, ο χρήστης έπρεπε να δηλώσει την παρουσία του σε μια τοποθεσία, με το λεγόμενο Check in.

Με τα Place Tips, ενδιαφέρον είναι ότι το Facebook εξοπλίζει τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις ακόμα και με συσκευές Bluetooth που ενημερώνουν την υπηρεσία ότι κάποιο μέλος του κοινωνικού δικτύου βρίσκεται εκεί για να στείλει το περιεχόμενό τους στο κινητό του.

Πρόκειται για τα επονομαζόμενα Facebook beacons, για τα οποία η υπηρεσία αναφέρει ότι χρησιμεύουν στην αποστολή ενός σήματος στο app του Facebook στο τηλέφωνο του επισκέπτη ώστε να στείλει ό,τι υπάρχει διαθέσιμο σχετικά με το κατάστημα που επισκέπτεται.

Οι συσκευές είναι τοποθετημένες σε λιγοστά σημεία στην Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα σε ένα μεγάλο μουσείο, σε ένα φούρνο, βιβλιοπωλείο, σε εστιατόριο, παμπ και παγωτατζίδικο. Προφανώς, για να λειτουργήσει το Facebook beacon, ο χρήστης πρέπει να έχει ενεργοποιημένο το Bluetooth.

Εναλλακτικά, τα Place Tips μπορεί να εμφανίζονται όταν η θέση του χρήστη αποκαλύπτεται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, δίκτυα Wi-Fi ή το σύστημα δορυφορικού γεωεντοπισμού GPS -υπό την προϋπόθεση ότι το Wi-Fi και το GPS είναι ενεργοποιημένα. Οι δοκιμές της υπηρεσίας με αυτό τον τρόπο ξεκινούν από το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, την Γέφυρα του Μπρούκλιν, την πλατεία Times Square, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το αεροδρόμιο JFK.

Προς το παρόν, τα Place Tips αφορούν μετρημένες στα δάκτυλα επιχειρήσεις και μόνο τους χρήστες iPhone (οι οποίοι αποτελούν περί το 42% του συνόλου των χρηστών smartphone στις ΗΠΑ).

Πάντως, η θέση του χρήστη δεν εμφανίζεται και δεν δημοσιοποιείται στο Facebook, όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τα Place Tips. Μπορεί δε να απενεργοποιήσει την εμφάνιση των Place Tips στο News Feed του από τις Ρυθμίσεις θέσης στο app του Facebook (More, Settings, Location, Place Tips Settings, Place Tips in News Feed).

Πηγή: in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 7:00 am


Ξεκόλλησε τοίχος κτιρίου κι έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο Ι.Χ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνεχίζονται στην Πάτρα τα περιστατικά που οφείλονται στους ισχυρούς που πνέουν από χθες στην περιοχή. Το βράδυ του Σαββάτου ξεκόλλησε ένα μεγάλο κομμάτι τοίχου από κτίριο στην οδό Νόρμαν και έπεσε πάνω σε παρκαρισμένο Ι.Χ. το οποίο βρισκόταν στο σημείο.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσαν πεζοί ενώ και το αυτοκίνητο ήταν άδειο. Στην περιοχή έσπευσε Πυροσβεστικό Όχημα τα μέλη του οποίου δεν χρειάστηκε να επέμβουν αφού δεν υπήρχε εγκλωβισμός.
thebest

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 6:55 am


Ο καιρός σήμερα

Καταιγίδες, χιόνι και... σκόνη την Κυριακή - Αναλυτική πρόβλεψη του καιρού
Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν σημαντικά τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 και τοπικά στο αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά η πρόβλεψη για ολόκληρη τη χώρα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι εξασθένηση των φαινομένων. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 με 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι
Θερμοκρασια: από 08 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς από το βράδυ
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι
Θερμοκρασια: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στη Θεσσαλία και από το βράδυ και στις νοτιότερες περιοχές
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι
Θερμοκρασια: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι
Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές
Ανεμοι: νότιοι 8 με 9 και στα βόρεια τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι
Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις. Το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση
Θερμοκρασια: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σταδιακή βελτίωση
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι
Θερμοκρασια: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 6:41 am


Δυνατή η κακοκαιρία σε Μύτικα και Κανδήλα

KANDHLA
Σε ποτάμια είχαν μετατραπεί οι δρόμοι και γέμισαν με φερτά υλικά στο Μύτικα, από τη δυνατή νεροποντή και τον αέρα που έπληξε το χωριό.
Η  κακοκαιρία είχε και άσχημες επιπτώσεις στην Κανδήλα, αφού έπεσε ένα δέντρο κι έκλεισε το δρόμο….
ΦΩΤΟ: Βάσω Παππά
KANDHLA
MYTIKAS (1)
MYTIKAS (2)xiromeronews.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 6:39 am


«Κηδεία» Στο 94′ : ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός 1-2


Ο Παναιτωλικός πήρε σπουδαία νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 2-1 με τον Άλβες να πετυχαίνει και τα δυο τέρματα για τα «καναρίνια», που είναι και τα πρώτα του στο πρωτάθλημα.Eνα παιχνίδι γεμάτο ένταση, δυνατές μονομαχίες, νεύρα,συγκινήσεις και μεγάλο νικητή τον Παναιτωλικό έγινε στην Τούμπα. Ο «Δικεφαλος» έκανε το πιο χοντρό στραβοπάτημα από τη αρχή της σεζόν μία εβδομάδα πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κινδυνεύει να μείνει στο -5 αν οι «ερυθρόλευκοι» κερδίσουν αύριο στη Βέροια.

Οι γηπεδούχοι είχαν κακή απόδοση, σε ελάχιστα διαστήματα μπόρεσαν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους και έχοντας (χωρίς σοβαρή δικαιολογία) για ένα ημίχρονο εκτός τον Μακ που αποδείχθηκε πως ήταν ο μόνος που μπορούσε να γυρίσει το ματς, υπέστησαν μία ήττα που μπορεί να τους κοστίσει ακριβά.

Από την άλλη, η ομάδα του Μάκη Χάβου έκανε εξαιρετικό πρώτο μέρος, έπαιξε αποτελεσματική άμυνα με ηγέτη τον Εντζεγκουέλ για μεγάλο διάστημα στο δεύτερο και τελικά πήρε ένα σπουδαίο διπλό που κυνηγούσε από το Καραϊσκάκη, γιορτάζοντάς το περίπου με τους 100 οπαδούς της.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Δημητρόπουλο και τους βοηθούς του (τα εξέφρασε στο τέλος ο Μακ) και είδαν το ντεμπούτο του Νομπόα (στην ενδεκάδα) και του Κόστα (ως αλλαγή) να μην συνοδεύεται με θετικό αποτέλεσμα.

0-1 από νωρίς
Μόλις στο 6′ είχαμε την πρώτη φάση του αγώνα στην οποία ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι σε μονομαχία του Αθανασιάδη με τον Κούσα. Ο επιθετικός του «Δικεφάλου» τραβούσε παρατεταμένα τον αντίπαλό του και ο Δημητρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Άλβες δεν αστόχησε και ο Παναιτωλικός βρέθηκε γρήγορα – γρήγορα στη θέση του οδηγού. Δύο λεπτά αργότερα, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κάπελ να κάνει το 0-2, αλλά ο Ιτάνζ απέκρουσε την μπάλα.

ΠΑΟΚ σε τρικυμία

Ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να τα έχει χαμένα στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Οι παίκτες του Αναστασιάδη έκαναν πολλά λάθη, κι έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό που είχε επιβάλλει ο πιο φρέσκος και με διάθεση Παναιτωλικός. Η ομάδα του Χάβου, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεχαράνο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, αλλά και πάλι ο σωτήρας του ΠΑΟΚ, Σαρλ Ιτάνζ, είχε απάντηση.

Αντίδραση…

Το πρώτο σουτ του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι έγινε στο 27′ (!) από τον Φακούντο Περέιρα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη αξιόλογη φάση του «Δικέφαλου» στο ματς.

Κι άλλη φάση για τον Παναιτωλικό

Στο 38′ ο Παναιτωλικός έφτασε για ακόμη μία φορά απέναντι από την εστία του Ιτάνζ. Ο Κούσας σέντραρε, αλλά η κεφαλιά του Κάπελ, αν και ήταν μόνος του, ήταν αδύναμη με αποτέλεσμα ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος, στο οποίο ο Παναιτωλικός ήταν η καλύτερη ομάδα του γηπέδου, αφού ο «Δικέφαλος» σε κανένα σημείο του δεν θύμισε την ομάδα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την αρχή της σεζόν.

Μέσα ο Μακ, έξω ο Τζανδάρης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία φάση στην οποία ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα. Και δικαίως, αφού ο πρώτος βοηθός, Βέρρης, υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος έβγαινε σε πλάγια θέση μόνος του απέναντι από τον Στεφανάκο.

Άλλη ομάδα
Με την είσοδο του Μακ το πρόσωπο του ΠΑΟΚ άλλαξε προς το καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 56′ με τον Νομπόα, του οποίου η κεφαλιά πέρασε άουτ, αν και ήταν αφύλακτος μέσα στη μικρή περιοχή.

Το έβαλε ο Μακ!

Στο 73′ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει το 1-1 με τον άνθρωπο που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Ρόμπερτ Μακ έγινε κάτοχος της μπάλας από πάσα του Νομπόα, άδειασε υπέροχα τον Μπεχαράνο και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, βάζοντας φωτιά στην Τούμπα. Μάλιστα, ο Σλοβάκος θα μπορούσε στο αμέσως επόμενο λεπτό να κάνει και το 2-1, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Στεφανάκος. Κρατήστε ότι μετά το γκολ, ο Αναστασιάδης πέρασε στο παιχνίδι τον Ρικάρντο Κόστα, ο οποίος πήρε ρόλο κεντρικού χαφ!

Απείλησε ο Παναιτωλικός

Μετά το 1-1 ο ΠΑΟΚ κατέβασε στροφές. Στο 84′, μάλιστα, ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να κάνει το 1-2, αλλά ο Ιτάνζ έσωσε τον ΠΑΟΚ από ένα τρομερό αυτογκόλ, αφού η προβολή του Κατσικά σε σέντρα του Μαρτίνες, σταμάτησε στο σώμα του Καμερουνέζου. Τρία λεπτά αργότερα ο Βίτορ απείλησε με κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το πήρε στις καθυστερήσεις

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο (1-1) στην τελευταία επίθεση ο Άλβες εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Σκόνδρας ξεχάστηκε καλύπτοντας τον επιθετικό του Παναιτωλικού, ο οποίος πέρασε και τον Ιτάνζ κάνοντας εύκολα το 1-2 και χάρισε μία τεράστια νίκη στην ομάδα του, αναγκάζοντας τον ΠΑΟΚ σε μία γκέλα ολκής!

Γήπεδο: Τούμπα

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Κατσικάς (87′ Κίτσιου), Βίτορ, Σκόνδρας, Μαντούρο, Τζανδάρης (46′ Μακ), Νομπόα, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (75′ Ρικάρντο Κόστα), Αθανασιάδης

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Κέβιν, Ετζεγκουέλε, Κούσας, Μπεχαράνο, Γοδόι, Φωτάκης (81′ Μαλεζάς), Μαρτίνες, Βιγιαφάνες (70′ Ρουσκουγιέδα), Κάπελ (59′ Λάζαρ), Άλβες

Γκολ: 7′ (πεν.), 90’+4′ Άλβες, 73′ Μακ,

Κάρτες: 6′ Αθανασιάδης, 49′ Μαντούρο, 53′ Ρατς, 70′ Mπεχαράνο, 78′ Μαρτίνες, 82′ Νομπόα, 90’+1 Στεφανάκος

http://www.sport24.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 6:38 am


«Λογιστές» έκλεψαν 30.000 ευρώ από ηλικιωμένη

«Λογιστές» έκλεψαν 30.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Θύμα απατεώνων, που κατάφεραν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό ύψους 30.000 ευρώ, είχε πέσει, τον περασμένο Δεκέμβριο, μία 83χρονη από τη Λιβαδειά.

Οι δύο δράστες, ένας άνδρας 40 ετών και μία 42χρονη γυναίκα, παρουσιάστηκαν ως λογιστές και ισχυρίστηκαν ότι η νύφη της ηλικιωμένης κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της λόγω χρεών στην εφορία.

Η 83χρονη τους πίστεψε και αρχικά τους έδωσε 7.000 ευρώ. Οι απατεώνες όμως επέστρεψαν και κατάφεραν να την πείσουν να τους δώσει ακόμη 23.000 ευρώ, αφού η υποτιθέμενη συνολική οφειλή της νύφης της ήταν 30.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πήγαν μάλιστα και στο «λογιστικό τους γραφείο», όπου την εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν παίρνοντας τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς κατάφεραν τελικά, ύστερα από έρευνα, να ταυτοποιήσουν το ζευγάρι των απατεώνων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ο 40χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες.

Με πληροφορίες από το lamiareport.gr

zougla.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 6:30 am


ΣΑΛΟΣ στο διαδίκτυο με τo ροζ βίντεο ξανθιάς Ελληνίδας παρουσιάστριας...Σάλο προκαλεί, εδώ και μερικές ώρες, στο ίντερνετ το ακατάλληλο βιντεάκι γνωστής ξανθιάς Ελληνίδας παρουσιάστριας...
Το “γύρισμα” έχει γίνει στη Μύκονο με παρτενέρ καυτή γυναίκα!

Είναι φρέσκο το βίντεο. Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μερικές ώρες. Αλλά έχει προλάβει να προκαλέσει τον σχετικό ντόρο γιατί η πρωταγωνίστρια είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο της ελληνικής TV.

Η ξανθιά παρουσιάστρια επιδίδεται σε τρελά παιχνίδια με μία άλλη γυναίκα, η οποία δεν φαίνεται για επώνυμη, αλλά είναι εξίσου όμορφη με εντυπωσιακά προσόντα.

Το ακατάλληλο βίντεο έχει τραβηχτεί από κάμερα κινητού στη Μύκονο το περασμένο καλοκαίρι και σίγουρα θα βάλει σε μεγάλους μπελάδες τη γνωστή τηλεπερσόνα.

tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 6:08 am


Άνδρας μετέτρεψε το σπίτι του σε παιχνιδότοπο για γάτες [Video]Τα τελευταία χρόνια, ο Peter Cohen από την Καλιφόρνια έχει ξοδέψει περισσότερα από...
40.000 δολάρια με σκοπό να μετατρέψει το σπίτι του σε έναν εκπληκτικό παιχνιδότοπο για τις γάτες που έχει υιοθετήσει.

Ο μικρός αυτός παράδεισος για τα κατοικίδια αιλουροειδή διαθέτει τούνελ, αψίδες, γέφυρες, αιωρούμενα ράφια, σπιράλ σκάλες και άλλα.Όπως λέει ο συγκάτοικος του Manuel Flores «Είναι λες και αυτό είναι το δικό τους σπίτι κι εμείς απλά μένουμε εδώ μαζί τους».

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 5:30 am


Ο γύρος της Γης σε 90 λεπτά [Video]Προκειμένου να κρατήσει την τροχιά του σε σχετικά χαμηλό ύψος, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός διατηρεί...
μια ταχύτητα της τάξης των 27.600 χλμ/ώρα.

Αυτό δίνει την δυνατότητα στα μέλη του πληρώματος να κάνουν μια πλήρη τροχιά γύρω από την Γη σε περίπου 90 λεπτά, δίνοντας του την ευκαιρία να δουν τον πλανήτη μας από μια εξαιρετικά μοναδική προοπτική.


Σε μόλις μιάμιση ώρα, οι αστροναύτες μπορούν να παρατηρήσουν κάθε ωκεανό, κάθε έρημο και κάθε βουνό. Και τη νύχτα, το θέαμα είναι τόσο υπέροχο που οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν…Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 5:00 am


Τα σπανιότερα λουλούδια του πλανήτη...Τα ακριβοθώρητα στολίδια της παγκόσμιας χλωρίδας...Σύμφωνα με την τελευταία επιστημονική καταμέτρηση, περισσότερα από 270.000 είδη λουλουδιών έχουν εντοπιστεί στην οικουμένη, με ένα επιπλέον 10-15% αυτών να παραμένουν αταξινόμητα, καθώς φύονται σε απομονωμένες γωνιές του πλανήτη.

Το να βρεις λοιπόν τα σπανιότερα όλων μόνο εύκολο δεν το λες, αν και δεν θα μας απασχολήσει το σχολαστικό του πράγματος, καθώς θα παρελάσουν από μπροστά μας όχι μόνο μια σειρά από τα πλέον σπάνια άνθη της υφηλίου, αλλά και αυτά με τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στους στήμονές τους!

Ιδιαίτερα, πανέμορφα και μοναδικά από κάθε άποψη, ιδού τα «πράσινα» κοσμήματα της Φύσης…
Silene tomentosaΦύεται αποκλειστικά στο Γιβραλτάρ και το 1992 χαρακτηρίστηκε εξαφανισμένο από την επιστημονική κοινότητα. Κι όμως το 1994 ανακαλύφθηκε ένα και μοναδικό δείγμα από ορειβάτη στα κορφοβούνια της χερσονήσου του Γιβραλτάρ, το οποίο διατηρήθηκε στον βοτανικό κήπο της πόλης και απέδωσε απογόνους, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στον βασιλικό βοτανικό κήπο του Λονδίνου…
Strongylodon macrobotrysΗ ιδιαίτερη κληματαριά διατηρεί μια από τις πλέον παράξενες ταξιανθίες του κόσμου και γονιμοποιείται με τη βοήθεια των νυχτερίδων, που κρέμονται ανάποδα για να πιουν το νέκταρ της. Φύεται αποκλειστικά στις Φιλιππίνες και θεωρείται ότι έχει εξαφανιστεί πλέον από την άγρια ζωή, με κάποια ελάχιστα δείγματα να συναντώνται στους βοτανικούς κήπους της χώρας…
Lotus berthelotiiΜε κοινή ονομασία «ράμφος παπαγάλου», το λουλούδι χαρακτηρίστηκε εξαιρετικά σπάνιο ήδη από το 1884. Γηγενής κάτοικος των Κανάριων Νήσων, πιστεύεται ότι έχει εξαφανιστεί από τη Φύση και κάθε απόπειρα να αναβιώσουν οι ένδοξες ημέρες του στην άγρια χλωρίδα έχει αποτύχει οικτρά. Ελάχιστα δείγματα εργαστηρίου συναντώνται στον βοτανικό κήπο του νησιωτικού κράτους…
Cosmos atrosanguineusΜε κοινή ονομασία «σοκολατένιος κόσμος», το σπανιότατο λουλούδι ζούσε κάποτε στις ερημιές του Μεξικού, έχει εκλείψει ωστόσο εδώ και 100 χρόνια. Τα ελάχιστα που υπάρχουν ακόμα και σήμερα είναι εργαστηριακοί κλώνοι, ανήμποροι να γονιμοποιηθούν, έχοντας έρθει τεχνητά στη ζωή ήδη από το 1902…
Kokai cookieΆλλο ένα σπανιότατο λουλούδι είναι ο ανθός ντόπιου δέντρου της Χαβάης: το δέντρο Koki’o ανακαλύφθηκε το 1860 και εξαιτίας της περίπλοκης αναπαραγωγικής διαδικασίας του, μέχρι το 1950 χαρακτηρίστηκε εξαφανισμένο. Είκοσι χρόνια αργότερα ωστόσο εντοπίστηκε ο τελευταίος των τελευταίων, αν και έμελλε να χάσει τη ζωή του σε πυρκαγιά το 1978! Ένα όμως κλωνάρι επιβίωσε και μπολιάστηκε κατόπιν σε 23 δέντρα, διάσπαρτα σε όλη την επικράτεια της Χαβάης, κάτι που διατήρησε την υπέροχη κληρονομιά του…

tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 4:30 am


Όλοι οι σκύλοι στην πορεία ενός ταχυδρόμου [Video]

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ο χειρότερος «εφιάλτης» του ταχυδρόμου… ή μήπως όχι;

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 4:03 am


ΘΑΥΜΑ: Γυναίκα χωρίς μήτρα γέννησε δίδυμα!Η Hayley Haynes έκανε τα μωρά-θαύματα, Avery και Darcey, μετά από ορμονοθεραπεία που της επέτρεψε να δημιουργήσει μήτρα...


Και ενώ στα 19 της της δήλωσαν οτι δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει παιδιά, καθώς δεν είχε ωοθήκε ή σάλπιγγες, η μητέρα εννέα χρόνια αργότερα με ορμονοθεραπεία και θεραπεία τεχνητής γονιμοποίησης (IVF) με δωρητή ωαρίου.

Η Hayley η οποία συνειδητοποίησε στα 19 της ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς δεν είχε ποτέ έμμηνο ρύση, δήλωσε με τον σύζυγο της ότι και οι δύο είναι πάρα πολύ χαρούμενοι.
Το πρόβλημα υγείας της ήταν πως είχε γεννηθεί με χρωμόσωμα ΧΥ, δηλαδή τυπικά ήταν άνδρας και για αυτό δεν είχε αναπαραγωγικό σύστημα. Παρ' όλα αυτά τα γεννητικά της όργανα ήταν γυναικεία.
Η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι σκεφτόταν ότι δεν θα την αποδεχτεί κανείς άνδρας. Εκμυστηρέυτηκε όμως το πρόβλημα της στον καλύτερο της φίλο που έγινε αργότερα το αγόρι της και σήμερα ο σύζυγος της.

Δυστυχώς όμως το κράτος δεν την βοήθησε χρηματικά να κάνει την θεραπεία της και έτσι η νεαρή πήγε στην Κύπρο όπου και με την τοποθέτηση των δύο ωαρίων κατάφερε να μείνει με την πρώτη φορά έγκυος σε μονοζυγωτικά δίδυμα. «Τα δύο κοριτσάκια μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή μου».

tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 3:30 am


Πέντε έξυπνα TIPS που πρέπει να κάνεις κάθε βράδυ αν θες να χάσεις γρήγορα και εύκολα τα περιττά κιλά!Μην τρως φαγητά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού...


Αν θες να ξυπνήσεις το πρωί χωρίς να νιώθεις πρησμένη ξέχασε τα πικάντικα και αλατισμένα φαγητά.

Το αλάτι μένει στον οργανισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας οπότε αν κάθε πρωί θα ξυπνάς φουσκωμένη μην αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος. Μαγείρεψε τα βράδια λαχανικά στον ατμό και τροφές με πρωτεΐνη στις οποίες δεν θα προσθέτεις αλάτι.

Πόνταρε στη βραδινή άσκηση
Το ξέρεις καλά πως το γυμναστήριο σε βοηθάει να χάσεις γρήγορα τα περιττά κιλά... αλλά το να μεταφέρεις την γυμναστική κοντά στην ώρα που κοιμάσαι θα σε αφήσει ξάγρυπνη για όλο το βράδυ. Έτσι νόμιζες! Πρόσφατη έρευνα απέδειξε πως το 67% των ατόμων που έκαναν γυμναστική το βράδυ είχαν ένα πολύ καλό ύπνο ανεξάρτητα από την ώρα που πήγαιναν γυμναστήριο. Προτίμησε λοιπόν την άσκηση της ημέρας να την κάνεις μετά τη δουλειά.

Πιες μπόλικο νερό
Τα νερό αποτοξινώνει τον οργανισμό και αποτρέπει το αιώνιο πρόβλημα των γυναικών που είναι η κατακράτηση. Αν δεν θες να ταλαιπωρηθείς όλο το βράδυ από τις επισκέψεις σου στο μπάνιο οι ειδικοί προτείνουν να σταματήσεις την κατανάλωση νερού μία ώρα πριν πέσεις για ύπνο.

Βεβαιώσου πως κοιμάσαι στο απόλυτο σκοτάδι
Η ορμόνη μελατονίνη βοηθάει το σώμα σου να παράγει περισσότερες ουσίες που καίνε το λίπος σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Αφού το σώμα σου παράγει μελατονίνη στο απόλυτο σκοτάδι βεβαιώσου πως η τηλεόραση και οι κουρτίνες είναι κλειστές πριν πέσεις για ύπνο.

Κλείσε το θερμοστάτη όταν πας στο κρεβάτι
Η ιδέα ότι μπορείς να κάψεις θερμίδες την ώρα που κοιμάσαι μπορεί να ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, αλλά οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν! Από έρευνες διαπιστώθηκε πως οι άνθρωποι που κοιμούνται σε δωμάτιο με θερμοκρασία 19 βαθμών έκαιγαν 7% περισσότερες θερμίδες από όσους επέλεγαν το δωμάτιο τους να έχει θερμοκρασία από 23 βαθμούς και πάνω. Το 7% δεν είναι πολύ, αλλά δεν είναι και κακό....

tromaktiko

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2015 | 3:00 am

Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: