1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ ΣΠΟΡ
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Παναιτωλιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Παναιτωλιο και εμείς θα το προσθέσουμε.

Πετούσαν πορτοκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα

portokalia
Πρόκειται, πιθανόν, για νεαρούς μικρής σχετικά ηλικίας που σκοτώνουν τον χρόνο τους, καταστρέφοντας περιουσίες, αλλά και αυτή τη φορά βάζοντας σε κίνδυνο οδηγούς αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, προ δύο ημερών, οδηγοί που κινούνταν στην περιοχή του Υδατόπυργου, δέχθηκαν ριπές από πορτοκάλια και μανταρίνια.

Πριν από μήνες, σπίτια στην ίδια περιοχή δέχονταν ομοβροντίες από εσπεριδοειδή στα παράθυρα και τις πόρτες τους, προκαλώντας μάλιστα και ζημιές.

Πρόκειται για μια παρέα νεαρών ατόμων μικρής ηλικίας που έχουν βρει αυτόν τον τρόπο να διασκεδάζουν…

pamepreveza.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 11:00 am


Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα με έμφαση στο παρεμπόριο


Πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές εξορμήσεις σε Αχαΐα, Ακαρνανία,  Ηλεία  και Αιτωλία

Ελέχθησαν  (1368)  άτομα και συνελήφθησαν (81 ) δράστες  από τους οποίους οι (22) για παρεμπόριο

Κατασχέθηκαν περίπου ( 3500 ) είδη παρεμπορίου, (655) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι και ένας τόνος περίπου οπωροκηπευτικών

Βεβαιώθηκαν ( 521 ) τροχονομικές παραβάσεις

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, των τροχαίων ατυχημάτων και του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα (16 έως 20-12-2014), στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε περιοχές της Αχαΐας, Ακαρνανίας Ηλείας και Αιτωλίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας με έμφαση στην δίωξη του παρεμπορίου.

Ειδικότερα, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αχαΐα, με τα εξής αποτελέσματα:

Ελέχθησαν:  (214) άτομα και (68) οχήματα.

Προσήχθησαν:  (70) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Συνελήφθησαν: (26) άτομα, από τα οποία:

(10) δράστες ( (8) αλλοδαποί και (2) ημεδαποί) για παρεμπόριο και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας,
(6) ημεδαποί για κλοπή,
(5) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
(3) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών,
(1) ημεδαπός για υγειονομικές διατάξεις,
(1) αλλοδαπός για καταδικαστικές αποφάσεις.
Βεβαιώθηκαν:

(216) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
(10) παραβάσεις για παρεμπόριο,
(22) παραβάσεις νόμων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αλλοδαπών.
Κατασχέθηκαν:

(3.483)  είδη παρεμπορίου όπως ηλεκτρικές συσκευές, τσάντες, εσώρουχα κ.α.,
(655) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι( CD – DVD)
(240) κιλά οπωροκηπευτικών,
(17,1) γραμμάρια κάνναβης,
(13) ναρκωτικά δισκία.
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ακαρνανία, με τα εξής αποτελέσματα:

Ελέχθησαν: (475) άτομα και (296) οχήματα.

Προσήχθησαν: (56) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Συνελήφθησαν : (21) άτομα, από τα οποία:

(2) δράστες ( (1) αλλοδαπός και (1) ημεδαπός) για παρεμπόριο,
(6) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
(5) ημεδαποί για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος,
(4) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
(2) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
(2) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών.
Βεβαιώθηκαν:

(146) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
(21) παραβάσεις νόμων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αλλοδαπών.
Αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ηλεία, με τα εξής αποτελέσματα:

Ελέχθησαν: (446) άτομα και (236) οχήματα.

Προσήχθησαν: (72) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Συνελήφθησαν : (36) άτομα, από τα οποία:

(9) ημεδαποί για παρεμπόριο
(11) άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
(7) αλλοδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
(6) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις,
(2) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί όπλων,
(1) ημεδαπός για παράβαση διατάξεων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Βεβαιώθηκαν:

(104) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
(10) παραβάσεις για παρεμπόριο,
(23) παραβάσεις νόμων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αλλοδαπών.
Κατασχέθηκαν:

(670) κιλά οπωροκηπευτικών
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αιτωλία, με τα εξής αποτελέσματα:

Ελέχθησαν: (233) άτομα και (155) οχήματα.

Προσήχθησαν: (18) άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

Συνελήφθησαν : (8) άτομα, από τα οποία:

(1) ημεδαπός για παρεμπόριο,
(1) αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών,
(1) ημεδαπός για μεταφορά παράνομων αλλοδαπών,
(2) ημεδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
(3) ημεδαποί για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Βεβαιώθηκαν:

(55) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
(6) παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και αλλοδαπών.
Υπογραμμίζεται ότι, οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στη τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 10:45 am


Τι θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου

eforia

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται και φέτος οι φορολογούμενοι. Οι εφορίες άρχισαν να αποκτούν τις γνώριμες εικόνες χάους που επικρατούν κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες.

Χιλιάδες φορολογούμενοι περιμένουν και ταλαιπωρούνται στις μεγάλες ουρές των ΔΟΥ, ενώ δεν λείπουν ο εκνευρισμός και οι διαπληκτισμοί. Οι φορολογούμενοι σπεύδουν στις εφορίες για να να κλείσουν ή να ρυθμίσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες, οι οποίες εκτείνονται από τις διορθώσεις στο Ε9 και τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, τη διακοπή εργασιών, την κατάθεση πινακίδων αλλά και το συμψηφισμό οφειλών με επιστροφές φόρου.

Η πλειονότητα των φορολογουμένων «στήνεται» στα γκισέ των υπαλλήλων που έχουν επιφορτισθεί με την παραλαβή των δικαιολογητικών, για τις απαλλαγές από το ΕΝΦΙΑ και τα δικαιολογητικά για το Ε9 (όσοι πήραν εντολή από το σύστημα, προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για τις διορθώσεις που έκαναν). Ακολουθούν οι οφειλέτες του Δημοσίου που προσπαθούν να ρυθμίσουν τις τρέχουσες οφειλές τους (σε έως και 12 δόσεις) προκειμένου να εντάξουν παλαιότερα χρέη (μέχρι την 1η Οκτωβρίου) στην ρύθμιση των 72-100 δόσεων.

Η τροποποίηση του Ε9 οδηγεί περισσότερους από 100.000 ιδιοκτήτες ακινήτων στις εφορίες, αφού οι διορθώσεις που έκαναν στο περιουσιολόγιό τους, έβγαλαν μειωμένο ΕΦΝΙΑ τουλάχιστον κατά 300 ευρώ. Σ” αυτές τις περιπτώσεις, δεν εκδίδεται εκκαθαριστικό αλλά η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet στέλνει τους φορολογούμενους στην εφορία για τα περαιτέρω. Πρόκειται ουσιαστικά για τα δικαιολογητικά τα οποία τεκμηριώνουν τη μείωση του φόρου. Δηλαδή τι ακριβώς άλλαξε στα χαρακτηριστικά των ακινήτων (τετραγωνικά κ.λπ.), αλλά και στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Πολλούς φορολογούμενους έστειλε στην εφορία και η «διπλή» τροποποιητική δήλωση Ε9. Σε περίπτωση δεύτερης τροποποιητικής δήλωσης καλούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να τεκμηριωθούν οι αλλαγές που δηλώθηκαν.

Πολλοί είναι και οι φορολογούμενοι που τρέχουν για άλλες διευθετήσεις όπως: η προσκόμιση των δικαιολογητικών για να τύχουν των μειώσεων από τον ΕΝΦΙΑ, η ρύθμιση νέων χρεών -τα οποία δεν μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της ηλεκτρονικής οδού- αλλά και η κατάθεση πινακίδων. Φέτος ο συνολικός αριθμός ιδιοκτητών αυτοκινήτων που αναμένεται να παραδώσουν πινακίδες υπολογίζεται σε τουλάχιστον 135.000, όσοι δηλαδή κατέθεσαν και πέρυσι.

Πληρωμή φόρων

Παράλληλα με τις φορολογικές εκκρεμότητες που έχουν να ρυθμίσουν, οι φορολογούμενοι μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουν:

1. Την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Όσοι αδυνατούν να την πληρώσουν και έχουν απλήρωτες και τις δυο προηγούμενες δόσεις (Οκτωβρίου και Νοεμβρίου) έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση και να τις εξοφλήσουν σε έως 12 μηνιαίες δόσεις.

2. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Οι κάτοχοι οχημάτων μπορούν να εισέρχονται στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του Τaxisnet και με τους κωδικούς πρόσβασης να εκτυπώσουν την Ταυτότητα Οφειλής των τελών κυκλοφορίας με την οποία θα τα εξοφλήσουν σε τράπεζες και ΕΛΤΑ. Όσοι δεν καταβάλλουν τα τέλη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, κινδυνεύουν με πρόστιμο το οποίο είναι ισόποσο των τελών κυκλοφορίας.

3. Τη δεύτερη δόση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πρόκειται για περίπου 30.000 οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι εντάχθηκαν τον Νοέμβριο στη νέα ρύθμιση χρεών των 72 ή 100 δόσεων πληρώνοντας την πρώτη δόση και τώρα θα πρέπει να καταβάλουν τη δεύτερη.

Συγκεντρωτικές

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεούνται στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών- προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές- τιμολόγια 2013).

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε9-Νέα προθεσμία έως 30 Δεκεμβρίου

Ανοιχτή μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα παραμείνει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, λόγω του μεγάλου όγκου δηλώσεων που υποβάλλονται καθημερινά.

Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά, αφού από τις 14 Νοεμβρίου που άνοιξε η εφαρμογή μέχρι χθες που έληγε κανονικά η προθεσμία υποβλήθηκαν 2.500.000 τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2010-2014 εκ των οποίων 1.200.000 δηλώσεις αφορούν μόνο στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2014.

Η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 μέσω των οποίων οι φορολογούμενοι μπορούν να διορθώνουν την περιουσιακή τους κατάσταση προβλέπεται σε τροπολογία που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Με την ίδια τροπολογία θα προβλέπεται ότι οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων, που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2014 (μετά την 1η Ιανουαρίου 2014), θα δηλωθούν μέχρι και 31 Μαρτίου 2015 αφού με βάση τα στοιχεία αυτά θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ του έτους 2015.

Επίσης από την 1η Ιανουαρίου 2015 η ηλεκτρονική εφαρμογή του Περιουσιολογίου ακινήτων θα ενημερώνεται διαρκώς για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 10:30 am


Facebook: Πώς θα καταλάβετε αν «κολλήσατε ιό»

fec diaf
Τις τελευταίες ημέρες, έγινε γνωστό ότι διαδίδεται αστραπιαία στο Facebook ένας ιός που εγκαθίσταται όταν ο χρήστης κάνει κλικ σε ένα link, μια διεύθυνση η οποία υποτίθεται ότι παραπέμπει σε ένα βίντεο «φίλου» με σχετική αναφορά του αποδέκτη της ειδοποίησης ή μηνύματος. Δείτε πώς θα αναγνωρίσετε εάν πρόκειται για επιχείρηση μόλυνσης του συστήματός σας από ιό.

Σκεφτείτε εάν η παραπομπή έγινε σε μια ανάρτηση που σχετίζεται με ένα από τα μεγάλα γεγονότα των ημερών -στο τοπικό ή διεθνές επίπεδο.

Η ιστορία έχει καταγράψει έξαρση στα χτυπήματα, όπως για παράδειγμα όταν ανακοινώθηκε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν νεκρός («δείτε τον σώμα του», «δείτε την επιχείρηση»).

Ένα άλλο ύποπτο μήνυμα είναι όταν λαμβάνετε ειδοποίηση ότι κάποιος σας έχει προσθέσει με ετικέτα σε μια φωτογραφία ή έχει σχολιάσει μια φωτογραφία σας. Τις περισσότερες φορές, σύμφωνα με την υπηρεσία, αυτός που πρόσθεσε την ετικέτα δεν είναι κάποιος που γνωρίζετε, κι όμως, πολλοί ήταν εκείνοι που έπεσαν στην παγίδα (προφανώς από περιέργεια). Κάτι ανάλογο είχε καταγραφεί παλαιότερα και στο Twitter.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, να αναφέρεται ότι κάποιος «φίλος που γνωρίζετε» στο Facebook έκανε κάτι τέτοιο. Εάν κάνετε κλικ στο link, τότε θα δείτε να μεταβαίνετε σε μια λευκή σελίδα. Πολλοί υποθέτουν ότι απλώς η διεύθυνση στο link ήταν εσφαλμένη. Στην πραγματικότητα, το κλικ στο link επέτρεψε την εγκατάσταση του ιού και φρόντισε να τον διασπείρει στέλνοντας το ίδιο κακόβουλο μήνυμα στους φίλους σας. Εάν κάνουν με την σειρά τους κλικ, τότε το σύστημά τους μολύνεται.

Η μέθοδος προφύλαξης που συνιστά το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι η προσοχή. Πριν κάνετε κλικ στο link, αναζητήστε από που προέρχεται. Σας θυμίζει τον τρόπο που μοιράζεται ο εν λόγω φίλος κάτι στο Facebook; Εάν όχι, μην κάνετε κλικ. Εάν δεν μπορείτε να το διακρίνετε με βεβαιότητα, τότε αφήστε τον κέρσορα του mouse πάνω από το αδιόρατο link (την μπλε παραπομπή με το κείμενο) και κοιτάξτε στην κάτω αριστερή γωνία του browser. Εκεί, θα δείτε την διεύθυνση (URL) στην οποία σας παραπέμπει, πριν κάνετε κλικ. Εάν δεν δείτε έναν έμπιστο προορισμό στο URL, μην κάνετε κλικ.

Η Kaspersky Lab επισημαίνει επίσης ότι ο αριθμός των πλαστών σελίδων του Facebook (που παραπέμπουν δηλαδή στο facebook.com) μέσω των οποίων επιχειρείται η απόσπαση των στοιχείων εισόδου στην υπηρεσία μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014 αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 10% του συνόλου των επιχειρήσεων «ψαρέματος» στοιχείων (phishing).

Επισημαίνεται επίσης ότι η υπηρεσία χρησιμοποιεί το ασφαλές https για την μετάδοση δεδομένων, το οποίο πρέπει να αναζητήσετε στα URL που σας παραπέμπουν οι ειδοποιήσεις ή τα μηνύματα που λαμβάνετε στο Inbox σας.

Επίσης, επίφοβες χαρακτηρίζονται από την υπηρεσία οι διευθύνσεις με κατάληξη .info, αν και δεν υπάρχει άλλη τεκμηρίωση εκτός από περιστατικά που καταγράφηκαν.

Πηγή: in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 10:16 am


Απειλούσε να βάλει φωτιά σε βενζινάδικο - ΒΙΝΤΕΟ

Απειλούσε να βάλει φωτιά σε βενζινάδικο - ΒΙΝΤΕΟ

Νεαρός απειλούσε να βάλει φωτιά σε βενζινάδικο στην Κίνα πιθανώς υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ωστόσο όπως φαίνεται και στο βίντεο η αστυνομία κατάφερε να τον ακινητοποιήσει χωρίς να προκληθούν ζημιές. 

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

enikos

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 10:00 am


Ελληνίδα τραγουδίστρια αποκαλύπτει για το sex tape της: «Η αλήθεια είναι ότι...»

Ελληνίδα τραγουδίστρια αποκαλύπτει για το sex tape της: «Η αλήθεια είναι ότι...»
ταν κάτι το οποίο το έχει κάνει περίπου το 90 τοις εκατό του πληθυσμού»
Στην Νάνσυ Ζαμπέτογλου και στην εκπομπή JoinUs μίλησε η σέξι Κατερίνα Στικούδη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως αντιμεπώπισαν οι γονείς της τις σέξι φωτογραφίσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην απάντηση που είχε δώσει στο εξομολογητήριο του Θέμη Γεωργαντά πως έχει κάνει sex tape...

«Η αλήθεια είναι ότι έκανα σχολή, γιατί μετά από εμένα ακολούθησαν κι άλλοι. Υπήρξαν πέντε έξι που το είπαν μετά. Έγινε της μόδας. Ήταν κάτι που έγινε πάνω σε ένα παιχνίδι που κάνει ο Θέμης. Ήμουν αρκετά ειλικρινής σε εκείνο το παιχνίδι, κέρδισα δηλαδή, ήταν κάτι το οποίο το έχει κάνει περίπου το 90 τοις εκατό του πληθυσμού για να μην πω και παραπάνω και δε θέλω να μιλάμε για κάτι που δεν υπάρχει. Δεν είναι sex tape, το sex tape παραπέμπει και λίγο σε κάτι πιο επαγγελματικό, τραβάς ένα βίντεο με το κινητό σου και το σβήνεις. Σαφώς και το σβήνεις. Μια φορά, πιο παλιά, πιο μικρή»

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη της:
zappit

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 9:45 am


Σάλος με τις δασκάλες που κακοποιούσαν παιδάκια (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλος με τις δασκάλες που κακοποιούσαν παιδάκια στη Νάπολη (ΒΙΝΤΕΟ)
Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη της Ιταλίας το βίντεο με τις δύο δασκάλες παιδικού σταθμού της Νάπολης, που φαίνονται να κακομεταχειρίζονται μικρά παιδιά.
Στις εικόνες, που καταγράφηκαν από τις κάμερες μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στη διεύθυνση του σταθμού, φαίνονται οι δύο δασκάλες να σπρώχνουν και να χαστουκίζουν τα μικρά παιδιά, ακόμη και να αναποδογυρίζουν τα καροτσάκια τους, με τα βρέφη να βρίσκονται με το κεφάλι προς τα κάτω, μια ανάσα από το έδαφος.

Με αυτό τον τρόπο, οι δασκάλες τα τιμωρούσαν, επειδή έκλαιγαν... Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για παιδιά από έξι μηνών έως δύο ετών.

Η διεύθυνση του παιδικού σταθμού τις έπαυσε από τα καθήκοντά τους. 


newsit

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 9:30 am


Εγκρίθηκαν όλα τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για τη χώρα μας

Εγκρίθηκαν όλα τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ για τη χώρα μας

“Πράσινο φως” για το σύνολο των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ στη χώρα μας, άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πρόκειται για προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 19 δισ. ευρώ, της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020.
Οι κλάδοι στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα και αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην οικονομική μεγέθυνση είναι η βιομηχανία, ο τουρισμός, η ενέργεια και το αγρο-διατροφικό σύστημα. Άλλοι τομείς με ανοδική πορεία, όπως η έρευνα και η τεχνολογική ανάπτυξη, οι υδατοκαλλιέργειες, οι εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, η δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η σύγχρονη ελληνική δημιουργία, η φαρμακευτική βιομηχανία, η πληροφορική και οι επικοινωνίες, η διαχείριση των απορριμμάτων, το εμπόριο και οι υπηρεσίες εμπορευματικών μεταφορών επιδιώκεται επίσης να συμμετέχουν διακριτά στην ανάπτυξη. Ομοίως, η εκπαίδευση και η διαρκής κατάρτιση αποτελούν εργαλεία μεταφοράς και διάχυσης γνώσεων και δεξιοτήτων, προσαρμογής στις απαιτήσεις του παγκόσμιου ανταγωνισμού και διαρκούς αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, μια αποτελεσματική και αποδοτική δημόσια διοίκηση, βασισμένη στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, θα στηρίξει σε σημαντικό βαθμό τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας προς το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα.

Υπολογίζεται ότι το σύνολο των ευρωπαϊκών πόρων από τους οποίους θα επωφεληθεί η χώρα την περίοδο 2014-2020 μαζί με την εθνική συμμετοχή θα ξεπεράσουν τα 26 δισ. ευρώ.

Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται εκτιμώμενο ποσό περίπου 2 δισ. ευρώ που αναμένεται να κατανεμηθούν στη χώρα και τις περιφέρειές της το 2016 με βάση τη διαδικασία της λεγόμενης «ρήτρας αναθεώρησης».

Βασική επιδίωξη είναι να χρηματοδοτηθούν έργα που θα προάγουν την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων αυτών του πρωτογενή τομέα. Τα χρήματα του νέου ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός και εκτός του πλαισίου του ΕΣΠΑ 2014-2020 επιδιώκεται να οδηγήσουν σε:
- αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων και της απασχόλησης,
- μείωση της ανεργίας,
- επαναφορά του κατά κεφαλήν εισοδήματος στα προ της κρίσης επίπεδα,
- αύξηση της ολικής παραγωγικότητας,
- μείωση της εξάρτησης της οικονομίας από την εσωτερική κατανάλωση,
- βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών,
- προστασία/ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωση της ποιότητας ζωής,
- μείωση των οικονομικών, κοινωνικών και χωρικών ανισοτήτων και
- άμεσο και ορατό εκσυγχρονισμό του κράτους με την προώθηση του συνόλου των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών σε όλους τους τομείς.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 9:15 am


Έπαιζαν πόκερ στο καφενείο και συνελήφθησαν

Έπαιζαν πόκερ στο καφενείο και συνελήφθησαν
Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (21/12/2014) στην Ξάνθη από αστυνομικούς, οκτώ άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί παιγνίων και περί καζίνων.
Πρόκειται για επτά Έλληνες, ηλικίας 59, 51, 38, 34, 33, 31 και 27 ετών και έναν 36χρονο αλλοδαπό, υπήκοος Αλβανίας.
Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε καφενείο, όπου εντόπισαν τον 31χρονο ιδιοκτήτη του, να έχει οργανώσει τη διενέργεια του τυχερού - απαγορευμένου παιγνίου «Πόκερ», σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, στο οποίο συμμετείχαν άλλοι επτά παίκτες.
Στην κατοχή των δραστών και στο χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
147 μάρκες
2 τράπουλες
Το χρηματικό ποσό των 74 ευρώ
1 τετράδιο με ιδιόχειρες σημειώσεις
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 9:00 am


Είχε βγει για διανομή… ηρωίνης

Είχε βγει για διανομή… ηρωίνης στη Θήβα

Ο ύποπτος ακινητοποιήθηκε για έλεγχο και οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης

Την προσοχή του στραμμένη στην αναζήτηση πελατείας είχε ένας 37χρονος που περιφερόταν στα στέκια τοξικομανών στη Θήβα αναζητώντας αγοραστές για την «πραμάτεια» του και δεν παρατήρησε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας που τον παρακολουθούσαν διακριτικά.Ο ύποπτος ακινητοποιήθηκε για έλεγχο και οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης οι οποίες κατασχέθηκαν. Ο δράστης, που σε βάρος του εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών για αντίσταση, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Μια ποσότητα ακατέργαστης κατασχέθηκε κάνναβης βάρους 15 γραμμαρίων βρέθηκε από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. κατά τη διάρκεια έρευνα που έκαναν στο σπίτι ενός 48χρονου στην κοινότητα Κάτω Κλεινές της Φλώρινας. Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 8:45 am


Ανήλικοι διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν ένα κινητό

Ανήλικοι διέρρηξαν σπίτι και έκλεψαν ένα κινητό

Οι τρεις φίλοι άρπαξαν από το εσωτερικό ένα κινητό και επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη

Από την Αλεξανδρούπολη έφτασαν στην Κομοτηνή για να κλέψουν τρία αμούστακα παιδιά, που διέρρηξαν ένα σπίτι την ώρα που απουσίαζαν οι ένοικοι! Οι τρεις φίλοι άρπαξαν από το εσωτερικό ένα κινητό και επέστρεψαν στην Αλεξανδρούπολη!Όμως, εκεί τους περίμεναν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί για την κλοπή από τους συναδέλφους τους, που είχαν και την περιγραφή των τριών νεαρών ηλικίας 18, 17 και 16 χρόνων. Το κινητό βρέθηκε στην κατοχή τους και για να αποδοθεί στην ιδιοκτήτριά του, ενώ οι δράστες πήραν την άγουσα για τον εισαγγελέα.

Ένας νεαρός ήταν και ο δράστης της απόπειρας κλοπής που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2013 στο σπίτι μιας 84χρονης γυναίκας στην κοινότητα Άνοιξη των Γρεβενών. Πρόκειται για έναν 18χρονο που μπήκε στο σπίτι παραβιάζοντας το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας, αλλά τράπηκε σε φυγή μόλις είδε την ηλικιωμένη. Τα στοιχεία του εξακριβώθηκαν τώρα από τους αστυνομικούς του τμήματος Δεσκάτης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.
protothema

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 8:30 am


Είχε μαζί του το λαθραίο καπνό

Είχε μαζί του το λαθραίο καπνό
Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου με την κατηγορία της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα

Για λαθρεμπορία δεν συλλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν στην παράνομη αγορά αδασμολόγητο καπνό, αλλά και όσοι τον αγοράζουν καθώς ο νόμος τους θεωρεί συνυπεύθυνους. Κάπως έτσι την έπαθε ένας νεαρός αλλοδαπός σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας.Τυχαία, οι αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου σταμάτησαν τον 33χρονο Αλβανό για να τον υποβάλλουν σε έλεγχο, αλλά βρήκαν στην κατοχή του μια συσκευασία με καπνό βάρους 235 γραμμαρίων που δεν έφερε την ειδική ταινία φορολόγησης και έτσι του πέρασαν χειροπέδες.

Ο αλλοδαπός παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου με την κατηγορία της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ ο αδασμολόγητος καπνός κατασχέθηκε και εστάλη στην αρμόδια τελωνειακή αρχή για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 8:15 am


Τσάκωσαν τον λαθροθήρα πριν σκοτώσει θηράματα

Τσάκωσαν τον λαθροθήρα πριν σκοτώσει θηράματα
Παραδέχθηκε ότι έψαχνε για πέρδικες ή λαγούς, αλλά δεν είχε εντοπίσει κανένα κι έτσι συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα

Τι δουλειά μπορεί να είχε πάνω στο βουνό μέσα στη νύχτα ένας… υδραυλικός; Αυτό αναρωτήθηκαν και οι θηροφύλακες της περιοχής Αρχαγγέλου στη Ρόδο, που είδαν το αυτοκίνητο ενός 46χρονου κατοίκου της περιοχής να κατευθύνεται προς την κορυφή!Όπως ήταν επόμενο, θεώρησαν ύποπτες τις κινήσεις του αλλά δεν τον ακολούθησαν για να μην τους αντιληφθεί. Τον περίμεναν να κατεβεί από το βουνό και τον σταμάτησαν για έλεγχο.

Μάλιστα, δεν χρειάστηκε να ψάξουν πολύ, καθώς ο 46χρονος οδηγός κρατούσε ένα κυνηγετικό όπλο με την κάννη έξω από το παράθυρό του, έτοιμο για χρήση καθώς είχε μέσα πέντε φυσίγγια από τα οποία ένα στη θαλάμη!

Ο υδραυλικός παραδέχθηκε ότι έψαχνε για πέρδικες ή λαγούς, αλλά δεν είχε εντοπίσει κανένα κι έτσι συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κατηγορούμενος για παράνομη θήρα, ενώ το κυνηγετικό του όπλο κατασχέθηκε.

Ο 48χρονος άνδρας που συνελήφθη στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δεν ήταν λαθροθήρας. Ήταν, όμως, πάνοπλος έχοντας στο αυτοκίνητό του ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 16 εκατοστών, ένα σουγιά με λάμα έξι εκατοστών και ένα κλομπ! Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου που του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και αφέθηκε ελεύθερος
protothema

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 8:00 am


Πάνω από 50 ζώα νεκρά από φόλες

Πάνω από 50 ζώα νεκρά από φόλες στη Ρόδο!
Η μαζική δολοφονία έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους κατοίκους που ζητούν από την Αστυνομία να πάρει μέτρα για να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι δράστες

Ασύλληπτες διαστάσεις έχει πάρει η δράση απάνθρωπων εγκληματιών που έχουν βαλθεί να εξοντώσουν τα αδέσποτα ζώα στη Ρόδο, θέτοντας σε κίνδυνο και τις ανθρώπινες ζωές καθώς σκορπίζουν δηλητηριασμένα δολώματα ακόμη και δίπλα σε αυλές σπιτιών!Περισσότερα από 50 ανυπεράσπιστα αδέσποτα έχουν βρει μαρτυρικό θάνατο τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές Κοσκινού και Μαριτσά, από φόλες που πετούν άγνωστοι. Η μαζική δολοφονία έχει προκαλέσει αγανάκτηση στους κατοίκους που ζητούν από την Αστυνομία να πάρει μέτρα για να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι δράστες.

Τουλάχιστον επτά σκυλιά και 30 γατιά βρέθηκαν νεκρά μόνο την Παρασκευή στην περιοχή Κοσκινού, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν εξοντωθεί με τον ίδιο τρόπο άλλα 15 αδέσποτα ζώα στην περιοχή των Μαριτσών. Παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες στην Αστυνομία, όμως, οι δράστες των φονικών επιθέσεων παραμένουν άφαντοι.
protothema

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 7:45 am


82χρονος σκοτώθηκε προσπαθώντας να κατεβάσει θερμοσίφωνα

Ηλεία: 82χρονος σκοτώθηκε προσπαθώντας να κατεβάσει θερμοσίφωνα

Η είδηση του θανάτου του, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην μικρή κοινότητα της Αχλαδινής και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό συμβάν

Τραγικό τέλος βρήκε ένας 82χρονος, συνταξιούχος αστυνομικός, από την περιοχή της Αχλαδινής Ηλείας χθες το πρωί, που έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού του, τη στιγμή που προσπαθούσε να κατεβάσει έναν ηλιακό θερμοσίφωνα.Το δυστύχημα συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο άτυχος ηλικιωμένος, Κώστας Ν. Γεωργακόπουλος, είχε ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού του, στην Αχλαδινή, με σκοπό να μεταφέρει τον ηλιακό θερμοσίφωνα που βρισκόταν στο σημείο.

Κατά την διάρκεια που κατέβαινε όμως, γλίστησε από την σιδερένια σκάλα με αποτέλεσμα να πέσει από την διόροφη οικία και να τραυματισθεί θανάσιμα, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στην αυλή του σπιτιού του.

Η σύζυγός του, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σημείο και αντιλήφθηκε τι συνέβη, δεν μπορούσε να πιστέψει το τραγικό συμβάν και κάλεσε αμέσως σε βοήθεια όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στην περιοχή και μετέφερε τον άτυχο ηλικιωμένο στο Νοσοκομείο και εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Να σημειωθεί πως ο 82χρονος, Κώστας Ν. Γεωργακόπουλος, ζούσε στο χωριό με την σύζυγό του ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και της Φολόης, ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός, καθώς εκτός από την επαγγελματική του ιδιότητα ως αστυνομικός, είχε διατελέσει και πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αχλαδινής, για δύο τετραετίες.

Η είδηση του θανάτου του, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην μικρή κοινότητα της Αχλαδινής και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό συμβάν, καθώς ο άτυχος ηλικιωμένος, ήταν πάντα δραστήριος και υπερκινητικός και συχνά ασχολιόταν με διάφορες εργασίες στο χώρο του σπιτιού.

Ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Πέτρος Γιαννακόπουλος, μόλις έμαθε για το περιστατικό, εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα του άτυχου Κώστα Ν. Γεωργακόπουλου, τον οποίο γνώριζε προσωπικά, όχι μόνο μέσα από την δράση του στην πολιτική σκηνή του τόπου αλλά και λόγω της καταγωγής του, από το χωριό Αχλαδινή, εκφράζοντας τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η κηδεία του 82χρονου συνταξιούχου αστυνομικού θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Αχλαδινής.


Πηγή: www.patrisnews.com

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 7:30 am


Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Μία γυναίκα τραυματίας

Κρήτη: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Μία γυναίκα τραυματίας
Το ατύχημα σημειώθηκε στην λεωφόρο Σούδας στα Χανιά

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγο με τραυματία μία γυναίκα που επέβαινε σε δίκυκλο, στην λεωφόρο Σούδας στα Χανιά.Η 30χρονη οδηγός του δικύκλου συγκρούστηκε με αυτοκίνητο ωστόσο άμεση ήταν η επέμβαση του ΕΚΑΒ που παρέλαβε την οδηγό και την μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση ενώ το περιστατικό ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Πηγή: cretalive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 7:15 am


Τροχαίο δυστύχημα ένας άνθρωπος ακρωτηριάστηκε και έχασε τη ζωή του και τρεις σοβαρά τραυματίες

Τροχαίο δυστύχημα ένας άνθρωπος ακρωτηριάστηκε και έχασε τη ζωή του και τρεις σοβαρά τραυματίες
Tροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό και τρεις σοβαρά τραυματίες συνέβη το απόγευμα της Κυριακής στην Πανεπιστημίου. Σε αυτό, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, ένας φέρει πολλαπλά εγκαύματα κι άλλοι δύο είναι σοβαρά τραυματισμένοι, ενεπλάκησαν δύο μοτοσυκλέτες.

Ένας άνθρωπος ακρωτηριάστηκε και έχασε τη ζωή του, ένας φέρει πολλαπλά εγκαύματα και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ ένα ζευγάρι τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε επίσης στο Λαϊκό, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του nantiareport από το οποίο έχουμε αντλήσει και σχετική φωτογραφία.

Όπως διαπιστώθηκε οι αναβάτες της μηχανής, δύο άντρες, δεν φορούσαν κράνη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό και το θάνατο του ενός, αλλά και τα σοβαρά εγκαύματα του άλλου έπειτα από έκρηξη του τεπόζιτου της μηχανής.

Η τροχαία Αθηνών διενεργεί έρευνα για να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος στο κέντρο της πρωτεύουσας.πηγή:koutipandoras.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 7:10 am


Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγά

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε φορτηγά
Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 11 συλλήψεις

Στην εξάρθρωση μεγάλης σπείρας που έκλεβε φορτηγά προχώρησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με το seleo.gr για την υπόθεση έχουν ήδη πραγματοποιηθεί έντεκα συλλήψεις.

Η δραση της εγκληματικής οργάνωσης θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε συνέντευξη τη Δευτέρα στην Γενική Αστυνομική Διευθυνση Θεσσαλονικης.

Πηγή: seleo.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 7:00 am


Νεκρός ο 25χρονος μοτοσικλετιστής

Κρήτη: Νεκρός ο 25χρονος μοτοσικλετιστής
Άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο ο άτυχος νέος - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ δε βρήκε κράνος...


Την τελευταία του πνοή άφησε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ο 25χρονος μοτοσικλετιστής που βρέθηκε χτυπημένος σοβαρά στην άσφαλτο στην περιοχή Σφάκα Σητείας.
Άγνωστο παραμένει το πως έχασε τον έλεγχο του δικύκλου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να χάσει την ζωή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ δε βρήκε κράνος...


Πηγή: www.cretalive.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 6:45 am


Τρόμος από πυροβολισμούς στο Ζεφύρι

Τρόμος από πυροβολισμούς στο Ζεφύρι

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (20/12/2014) στο Ζεφύρι όταν άγνωστοι προέβησαν σε άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την πτώση βολίδας προκλήθηκαν φθορές στην οροφή αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 58χρονης. Στο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα βλήμα πυροβόλου όπλου.


Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 6:30 am


Κάηκε ολοσχερώς Ι.Χ.

Αυτοκίνητο λαμπάδιασε στο Ηράκλειο

Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα ΙΧ στο Ηράκλειο Κρήτης τα ξημερώματα της Κυριακής.
Όπως αναφέρεται στο cretapost.gr, το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο στην περιοχή του Μπεντεβή και για άγνωστο λόγο, «λαμπάδιασε».


Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με 6 άντρες οι οποίοι κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά χωρίς αυτή να επεκταθεί αν και πρόλαβε να προκαλέσει υλικές ζημιές στο ΙΧ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 6:15 am


Ο καιρός σήμερα

Δείτε τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα!
Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με εξαίρεση τα ανατολικά και τα νότια όπου θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Στην Κρήτη, αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια και ορεινά τμήματα, οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν και πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Στη Δυτική Μακεδονία, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς, από -2 έως 10 στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από -1 έως 12 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 7 έως 14 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια κεντρικά πελάγη, όπου το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς σχεδόν μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς ασθενείς.

Παρόμοια η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου ο καιρός θα είναι καλός με αρκετό κρύο το πρωί και περιορισμένη τοπικά ορατότητα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. 

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 6:05 am


Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού

Μεγάλη ποσότητα λαθραίου καπνού εντοπίστηκε στην Μακρακώμη
Τρία άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο (20/12/2014) στην ευρύτερη περιοχή της Μακρακώμης Φθιώτιδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.
Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 81 και 42 ετών, και μία 38χρονη υπήκοο Αλβανίας.
Οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου, νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 81χρονου, όπου εντοπίστηκαν στο υπόγειο οι συλληφθέντες, οι οποίοι έκοβαν αδασμολόγητο καπνό σε ειδικό μηχάνημα κοπής.
Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν εντός του υπογείου και κατασχέθηκαν:
συνολικά 80 κιλά και 200 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού,
ένα ηλεκτρικό μηχάνημα κοπής καπνού,
μία ηλεκτρική μπετονιέρα,
δύο ζυγαριές, εκ των οποίων η μία ηλεκτρονική, καθώς και
διάφορα νάιλον σακουλάκια για την συσκευασία του καπνού.
Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Στυλίδας Φθιώτιδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.


Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 6:00 am


Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά το διάγγελμα Σαμαρά – Ποιοι βουλευτές λένε το “ναι” - Κρίσιμες διαβουλεύσεις ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας

Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μετά το διάγγελμα Σαμαρά – Ποιοι βουλευτές λένε το “ναι” - Κρίσιμες διαβουλεύσεις ενόψει της δεύτερης ψηφοφορίας
 Ανατροπή λίγες ώρες πριν την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά το διάγγελμα Σαμαρά
- Οι πρώτοι βουλευτές που είπαν το “ναι” μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού
- Τι δήλωσε μέσω Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος
– Αισιοδοξία στο Μαξίμου για 170 βουλευτές στη δεύτερη ψηφοφορία και 180 που θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία
- Διαβάστε ποιοί ανεξάρτητοι βουλευτές άλλαξαν γνώμη και πως έπαιξαν ρόλο οι καταγγελίες Χαικάλη και Καμμένου
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην κούρσα για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι "κάλπες" για τη δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία.

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προχώρησε σε διάγγελμα το μεσημέρι της Κυριακής, αλλάζουν τα δεδομένα, με τους ανεξάρτητους βουλευτές να αναθεωρούν τη στάση τους και να λένε το "ναι" στην εκλογή του Σταύρου Δήμα.

δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Β. Οικονόμου και ο Γ. Κουράκος ήδη έχουν δηλώσει ότι θα αλλάξουν στάση στη δεύτερη ψηφοφορία
Τα πρώτα αποτελέσματα κρίνονται θετικά καθώς δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Β. Οικονόμου και ο Γ. Κουράκος ήδη έχουν δηλώσει ότι θα αλλάξουν στάση στη δεύτερη ψηφοφορία της προεδρικής εκλογής ψηφίζοντας τον Σταύρο Δήμα. Ενώ Σταύρο Δήμα έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει και ο Π. Μελάς.

Με δήλωσή του, πάντως, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το διάγγελμα Σαμαρά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος ανέφερε πως θα ψηφίσει “παρών” στην ψηφοφορία της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπερνάρος είπε ότι «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Εγώ θα ψηφίσω παρών»..

εφικτός ο στόχος των 170 στη δεύτερη ψηφοφορία η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την εύρεση των 180 στην τρίτη ψηφοφορία
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία ότι μετά τις πολιτικές πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού είναι πλεον εφικτός ο στόχος των 170 στη δεύτερη ψηφοφορία η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την εύρεση των 180 στην τρίτη ψηφοφορία.

Στους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι οι πληροφορίες θέλουν να εκφράζουν θετική άποψη για την πρωτοβουλία Σαμαρά χωρίς να έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους φέρονται να είναι ο Κ. Γιοβανόπουλος, η Μ. Ιατρίδη, ο Γ. Κασαπίδης.
Δεν πρόκειται ν' αλλάξω τη ψήφο μου εάν δεν την αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ
Πάντως ο Πέτρος Τατσόπουλος έσπευσε να δηλώσει ότι «Εχω δηλώσει πολλές φορές πως δεν ψάχνω για πρόσχημα ώστε ν' αλλάξω τη ψήφο μου. Δεν πρόκειται ν' αλλάξω τη ψήφο μου εάν δεν την αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.»


Στάση δεν αλλάζει ούτε ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος όπως έλεγαν στενοί του συνεργάτες «θα ακολούθησει και στις επόμενες δυο ψηφοφορίες την ίδια στάση με την πρώτη». 

Ερωτηματικό παραμένει πλέον η στάση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ (Ν. Τσούκαλης, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρας) οι οποίοι είχαν υπογραψει την πρόταση των «8» η οποία σε μεγάλο βαθμό συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο προτάσεων του πρωθυπουργού. 

Στάση όμως δεν φαίνεται να αλλάζει και η ΔΗΜΑΡ μετά τις δηλώσεις Σαμαρά καθώς σε δήλωσή της αναφέρει «Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του συνεδρίου και των οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας απο την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα.

Παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης σημαίνει παράταση αυτών ακριβώς των αδιέξοδων πολιτικών. Η χώρα έχει ανάγκη πολιτικής αλλαγής. Έχει ανάγκη προοδευτικής διακυβένησης του τόπου».

Τέλος, στο κυβερνητικό στρατόπεδο βλέπουν ότι το νοσηρό κλίμα που δημιουργήθηκε από αβάσιμες καταγγελίες βουλευτών περι χρηματισμού συναδέρφων τους αλλά και οι καταγγελίες των ΑΝΕΛ μπορούν να λειτουργήσουν συσπειρωτικά και πολλοί ακόμη ανεξάρτητοι βουλευτές στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία να αισθανθούν την πίεση της κοινωνίας η οποία όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.
Θοδωρης Δαφέρμος
newsit

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 5:45 am


Εξιχνιάσθηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος 57χρονης

Εξιχνιάσθηκε περίπτωση ληστείας σε βάρος 57χρονης
Τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 46, 25, 25 και 50 ετών (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) συνέλαβαν αστυνομικοί  του Τμήματος Ασφαλείας Πολίχνης – Ευκαρπίας και του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίσταση κατηγορίες της ληστείας κατά συναυτουργίας και ηθικής αυτουργίας σε ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες ηλικίας 25 ετών, το βράδυ της Παρασκευής (19/12/2014), στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης, εισήλθαν στο σπίτι της 57χρονης αλλοδαπής, ενώ λίγο νωρίτερα είχε δεχτεί απειλητικό τηλεφώνημα από την 50χρονη, με την οποία εργάζονταν κατά το παρελθόν μαζί της.
Ακολούθως, με απειλές και με τη χρήση ξύλινου αντικειμένου, αφαίρεσαν την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και προσωπικά της έγγραφα και στη συνεχεία διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο ανέμενε ο 46χρονος συνεργός τους.
Αστυνομικοί των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν το Σάββατο (20/12) τους τέσσερις αλλοδαπούς, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στις περιοχές του Εύοσμου και Κορδελιού.
Επίσης, στη κατοχή και σε έρευνες που ακολούθησαν στις κατοικίες τους, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα καθώς και μέρος του χρηματικού ποσού, τα οποία αποδόθηκαν στη παθούσα.
Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2014 | 5:30 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: