1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χαλκιδικής   »   Ιερισσος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ιερισσος και εμείς θα το προσθέσουμε.

Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Καλλικράτειας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Πολιτιστικός, Μορφωτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Νέας Καλλικράτειας, στο Ενοριακό πνευματικό Κέντρο της πόλης, παρουσία των μελών του και δεκάδων φίλων του.

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 12:01 pm


Μια εξαιρετική ομιλία - ντοκουμέντο στον Πολύγυρο πριν 138 χρόνια (κατά τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών του 1877)

του Γιώργου Ζωγραφάκη, συντ. Δάσκαλου


 

Μια εξαιρετική ομιλία, ντοκουμέντο για το υψηλό επίπεδο μορφώσεως, το οποίο χαρακτήριζε τον Πολύγυρο στο β΄μισό του 19ου αιώνα, βρέθηκε, μεταξύ πολλών άλ- λων, στο Αρχείο Στέφ. Κότσιανου (σωστότερα: βρέθηκε, εκτεθειμένο στη φθορά, στο υπόγειο του Κοτσανέικου, μαζί με πλήθος άλλα πολύτιμα κείμενα, βιβλία και αντικείμενα). Η ομιλία αυτή δεν φέρει συντάκτη και ημερομηνία, ωστόσο, από το συνδυασμό των πληροφοριών για τον Αβδούλ Χαμίτ1 και τον Κιαμίλ Βέη2, μπορεί με βεβαιότητα να προσδιοριστεί ότι εκφωνήθηκε στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών του 1877. Όσον αφορά τον συντάκτη και εκφωνήσαντα την ομιλία πρόκειται ίσως για τον «ελληνοδιδάσκαλο Ιωάννη Μακρόπουλο» ή για άλλον ελληνοδιδάσκαλο των ονομαστών «Σχολείων του Πολυγύρου» της εποχής εκείνης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 1:51 pm


Κλοπή στο σφαγείο της Αρναίας

Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής, σε βάρος ενός 40χρονου ημεδαπού για κλοπή σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 1:39 pm


Σκοτώθηκε αγρότης στην Ουρανούπολη

Θανάσιμο τραυματισμό βρήκε ένας 73χρονος στην Ουρανούπολη, από το τρακτέρ που οδηγούσε.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 1:34 pm


Σε μερικούς μήνες απόφαση για την «Ελληνικός Χρυσός»

Προσφυγή της Ελλάδας συζητήθηκε την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση της «Ελληνικός Χρυσός». Η χώρα μας είχε καταδικαστεί το 2011 για παραχώρηση στη συγκεκριμένη εταιρεία της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στη Χαλκιδική έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος και απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής φόρου, επιλογές που θεωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι συνιστούσαν παράνομη επιδότηση.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 10:25 am


Κουντουρά: Δεν θα γίνει καμία ενέργεια σε βάρος των all-inclusive

«Δεν θα υπάρξει καμία ενέργεια εις βάρος των προϊόντων all-inclusive», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Αντίθετα, υποστήριξε ότι θα ενισχυθεί η διάχυση του οφέλους του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος στις τοπικές αγορές και κοινωνίες, μέσα από την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση των συγκεκριμένων προϊόντων.

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2015 | 2:07 pm


Πρόγραμμα Ἑμβολιάζουμε παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα"

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» που υλοποιεί η κοινωφελής μη κερδοσκοπική οργάνωση "Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ' σε συνεργασία με τον Δήμο Ν. Προποντίδας και το Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί δωρεάν εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών εντός του Φεβρουαρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2015 | 8:29 pm


Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και από σήμερα υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έκανε την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης που αποτελείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακούς και πέντε στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων - μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος που αναλαμβάνει υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παρουσιάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Παππάς είχε εκ δεξιών του τον νέο υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 3:44 pm


Προσέγγιση της τουρκικής τουριστικής αγοράς

Η παρουσία του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής στην έκθεση τουρισμού ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη (22-25/1) σηματοδοτεί την ώριμη και αποτελεσματική προσέγγιση της τουρκικής τουριστικής αγοράς, στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδιασμού.

 

Η προσπάθεια μας προσανατολίζεται σταθερά στη δημιουργία ισχυρών δεσμών με όλους τους σημαντικούς κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες της γειτονικής χώρας, σφυρηλατώντας, παράλληλα τις ήδη υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς operators της Τουρκίας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 2:17 pm


Δήλωση Γιάννη Δριβελέγκα

"Ευχαριστώ θερμά όλες και όλους τους συμπατριώτες μου που για μια ακόμα φορά εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και με εξέλεξαν Βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 11:14 am

Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: