1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χαλκιδικής   »   Καρυες Αγιου Ορους    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Καρυες Αγιου Ορους και εμείς θα το προσθέσουμε.

Εκτιμήσεις για την παραγωγή πράσινης ελιάς

Αυτές τις ημέρες ξεκινάει η συγκομιδή της πράσινης επιτραπέζιας ελιάς Χαλκιδικής. Προβλήματα η φετινή παραγωγή αντιμετώπισε κυρίως από τις χαλαζοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες κατά την ανθοφορία που έπληξαν συγκεκριμένες περιοχές του νομού. Έτσι αναμένεται φέτος να έχουμε μια μέτρια παραγωγή, που όμως θα είναι καλύτερη από την περσινή καταστροφική χρονιά (είχαμε μείωση παραγωγής κατά 80%). Όσον αφορά τις τιμές παραγωγού, αναμένεται να ξεκινήσουν από 1,10 ευρώ το κιλό για της καλής ποιότητας ελιές. Μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, που θα ξεκινήσει η συγκομιδή των μεγάλων ποσοτήτων, θα έχουμε μια εικόνα για το που μπορούν να φτάσουν οι τιμές.

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2014 | 5:29 pm


Πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Σιθωνίας -VIDEO-

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος παραβρέθηκε στον αγιασμό του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης και στη συνέχεια στον αγιασμό του Γυμνασίου και Λυκείου Αγίου Νικολάου που φέτος κλείνουν 50 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2014 | 4:00 pm


Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά

Με το δεξί ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκιδική.  Το πρωί σε όλα τα σχολεία τελέσθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.


Όπως διαβεβαίωσε στο halkidikinews.gr ο Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Δημήτρης Κούκος τα κενά φέτος είναι ελάχιστα και η σχολική χρονιά στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία του Νομού θα ξεκινήσει ομαλά.

«Έχουμε περίπου 7 με 8 κενές θέσεις, οι οποίες προέκυψαν από επαπειλούμενες κυήσεις, ωστόσο θα πληρωθούν το πολύ σε μία εβδομάδα από άλλους εκπαιδευτικούς. Σύντομα περιμένουμε να καλύψουμε και κάποια κενά ειδικοτήτων μέσω ΕΣΠΑ για τα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα» ανέφερε ο κ.Κούκος.

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2014 | 3:21 pm


Μαργαρίτης Σχοινάς: Ο Χαλκιδικιώτης που αναλαμβάνει εκπρόσωπος της Κομισιόν

Μια θετική έκπληξη για τη χώρα μας έκρυβε η σημερινή ανακοίνωση της σύνθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκτός του αναβαθμισμένου χαρτοφυλακίου, που ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιφύλαξε για τον Έλληνα Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο τοποθέτηση ενός Έλληνα, του Μαργαρίτη Σχοινά, στη θέση του εκπροσώπου της ΕΕ, δείχνει πως η χώρα μας κατόρθωσε σε μεγάλο βαθμό να αναστρέψει την αρνητική εις βάρος της διεθνή εικόνα και, ταυτόχρονα, πως έχει πλέον μεγαλύτερη φωνή στα διεθνή κέντρα αποφάσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2014 | 10:10 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: