Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΩΝ BUENOS AIRES 2018

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην συνεδρίασή του της 19-07-2018 με θέμα την Τελετή Αφής για τους ΙΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη Buenos Aires της Αργεντινής τον Οκτώβριο του 2018 ανττλώντας δυνάμεις από την πανάρχαιη πολιτιστική του κληρονομιά και τον ρόλο του ως θεματοφύλακα των μνημείων του τόπου και των συμβόλων που εκπορεύονται από αυτά και αφού έλαβε υπ΄ όψιν του:

- Τον καθορισμό ως Τόπο Αφής «Φλόγας» για τους ΙΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του 2018 στην πόλη Buenos Aires της Αργεντινής, το Παναθηναϊκό Στάδιο, αναιρώντας με τον τρόπο αυτό την ιερότητα και μοναδικότητα της Ολυμπιακής Φλόγας, ως συμβόλου του Ολυμπιακού Ιδεώδους.
- Το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες Νέων αποτελούν Ελληνική πρόταση για την

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2018 | 9:05 pm


Το IliaPress ανανεώνεται!

 Σε λίγες μέρες, το IliaPress θα είναι κοντά σας ανανεωμένο και αναβαθμισμένο!
Με όλους εσάς στο πλάι μας,

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2018 | 12:52 pm


Λαμπρή η εορτής της Πανένδοξης Μάρτυρος του Χριστού Μαρίνας, στο Καταράχι Πύργου

 Γράφει ο πρεσβύτερος Νικόλαος Κατσηδήμας

H Ιερή Μνήμη της Μεγαλομάρτυρος και λαοφιλούς Αγίας Μαρίνης της νύμφης του Χριστού, η οποία ευρίσκεται στο πάνθεον των Ηρώων και Μαρτύρων της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεώς μας, που γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του Αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β', το 270 μ.Χ., εορτάστηκε με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια στον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό αυτής, στο Καταράχι του Πύργου.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου από χορεία Ιερέων, ενώ ακολούθησε Ιερά αγρυπνία τελούμενη υπό των Αιδ. π. Παναγιώτου Κλουκίνα και π. Γεωργίου Κουτσοχρόνη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, ιερουργούντων πλειάδος Ιερέων.

Το εσπέρας της εορτής, τελέσθηκε ο μεθεόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2018 | 9:13 am


Κατάκολο: Το Σάββατο ξεκινά το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων – Τουρισμού και Κρουαζιέρας

 Γιορτή γεύσεων και παράδοσης στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας που διοργανώνεται στο Κατάκολο, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Ιουλίου και ωρα 21.30 παρουσία των Υπουργών Τουρισμού κ Έλενας Κουντουράς , Εμπορικής Ναυτιλίας κ Παναγιώτης Κουρουμπλής , του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γιάννης Τσιρώνη, εκπροσώπων κομμάτων, βουλευτών, δημάρχων, καθώς επίσης και εκπρόσωποι Ναυτιλιακών Εταιρειών, του ΕΟΤ, της ΓΑΙΑΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , της διαΝΕΟσις καθώς και εκπρόσωποι λοιπών

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2018 | 8:58 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr