1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ;

 Στις 31-8-2014 στο Δημαρχείο Πύργου, ορκίστηκα Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου.

Σέβομαι απόλυτα την άποψη ότι δεν έχει νόημα να εξηγεί κανείς τα αυτονόητα.
Επειδή όμως στις ημέρες μας το αυτονόητο δεν είναι πάντα δεδομένο, ας εξηγήσω αυτή την πολιτική μου επιλογή, σαν μια ελάχιστη συμβολή στο μέλλον που οφείλουμε να το κάνουμε καλύτερο από το παρόν:

Έδωσα πολιτικό όρκο,
επειδή ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ στον ΠΟΛΙΤΙΚΑ (και όχι θρησκευτικά, ηθικά ή φιλοσοφικά) ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, να εκφράσω θρησκευτικές πεποιθήσεις ιδιαίτερα στις περιπτώσεις πολιτικής δράσης.

Έδωσα πολιτικό όρκο,
επειδή πιστεύω ότι οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ δεν χρειάζονται θρησκευτική επίφαση για να φανούν ΙΕΡΕΣ ή ΑΘΩΕΣ.
Οι πολιτικές είναι αυτό που αισθάνονται, που ζουν στο πετσί τους οι πολίτες....

Έδωσα πολιτικό όρκο,
σαν μια πολιτική πράξη ελάχιστης επιβεβλημένης διαφοροποίησης σε μια θεατρική παράσταση όπου "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" και ...τα κροκοδείλια δάκρυά τους επιδιώχτηκε να παρουσιαστούν στους πολίτες -με ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ...- σε συσκευασία δώρου.

Έδωσα πολιτικό όρκο,
επειδή η μητρόπολη, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΓΕΛΙΟ, ανέχεται να ορκίζει εδώ και χρόνια.... αυτούς που κατ' εξακολούθηση

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 10:37 am


Δήλωση των εκλεγμένων με την "Λαική Συσπείρωση" στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

 Σεβασμιότατε, κύριε Δήμαρχε, εκλεγμένοι στο Δημοτικό και στα τοπικά συμβούλια, αγαπητοί συμπολίτες μας.

Αρχικά, να ευχηθούμε υγεία σε όλους, καλή θητεία στους εκλεγμένους και καλή δύναμη σε όλους τους συμπολίτες μας για να μπορούν να αντιπαλέψουν την πολιτική που θα εφαρμόσει και η νέα δημοτική αρχή.
Γιατί υπάρχει αρκετή πείρα από την εφαρμογή του Καλλικράτη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επιβεβαιώθηκε η θέση μας για το αντιδραστικό - ασφυκτικό πλαίσιο του "Καλλικράτη", που στην ουσία οι Δήμοι, ως τοπικό κράτος, αναλαμβάνουν να ξεδιπλώσουν την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης - κεφαλαίου για λογαριασμό των μονοπωλιακών συμφερόντων, για το πιο γρήγορο ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος του λαού. Αυτό αποτυπώνεται σε μια σειρά από αποφάσεις που πάρθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και σχεδιάζονται για την επόμενη πενταετία, όπως το ξεπούλημα δομών - υπηρεσιών σε ιδιώτες, την καθιέρωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης δίχως δικαιώματα, τις απολύσεις υπαλλήλων, τη μείωση μισθών, την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες.
Εμείς συνεπείς και με τη δράση μας τα προηγούμενα χρόνια και με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, θα θέσουμε στο επίκεντρο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κύρια έξω στο λαό, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι στο πλευρό των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, θα συνεχίσει να συγκρούεται αποφασιστικά με τα μεγάλα συμφέροντα, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που χτυπάει συστηματικά τα λαϊκά δικαιώματα.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα ασκήσει αποφασιστική αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή και θα διεκδικήσει, σε συνεργασία με φορείς του μαζικού κινήματος, την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αιτημάτων.
Επαναλαμβάνουμε και σήμερα αυτό που τονίσαμε προεκλογικά. Κριτήριο της δικής μας δράσης είναι οι λαϊκές ανάγκες σε αντιπαράθεση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε.
Από αυτήν τη σκοπιά, επιγραμματικά οι προτεραιότητες της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μεταξύ των άλλων είναι:
Να απαιτήσουμε ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα ρίχνει το κόστος στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας.
Να παλέψουμε μαζί με τους ανέργους, τους απολυμένους, να διεκδικήσουμε πλήρη - σταθερή εργασία αλλά και ουσιαστική προστασία αυτών που έχουν πληγεί από την ανεργία.
Να διεκδικήσουμε ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, τα ασφαλιστικά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να αντιταχθούμε

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 10:26 am


20-21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι φετινές εκδηλώσεις για την 80η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

 Φέτος που η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής οι διοργανωτές ετοιμάζουν όμορφα ''πράγματα'' για να τιμήσουν την συμπλήρωση των 80 ετών ζωής μιας μοναδικής για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα έκθεσης.

Oι έγγραφες θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 15-19 Σεπτεμβρίου ενώ το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου τα αλόγα θα περάσουν εμπρός από την ελλανόδικο επιτροπή για να διαγωνισθούν. Την Κυριακή παρουσία πλήθος κόσμου και επίσημων θα γίνει η απονομή των βραβείων.
Όπως κάθε χρόνο το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό σόου με άλογα, το σκηνικό μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, χορευτές, μουσική, φωτιές και πανέμορφα αλόγα από όλη την Ελλάδα.
Την Κυριακή το βραδύ δόθηκε στην δημοσιότητα από τον σύλλογο ''Κένταυροι ''Ανδραβίδας η φετινή αφίσα για τα 80 χρόνια της έκθεσης η αφίσα κάνει αναφορά την ιστορία της πόλης με φόντο την Ελληνική σημαία σε κλίση και τον ναό της Αγίας Σοφίας σήμα κατατεθέν της πόλης.
Με σύνθημα ''80 Χρόνια Παράδοσης και Ιστορίας στην Ανδραβιδα'' καλούνται όλοι οι ιπποπαραγωγοί

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 10:21 am


Φινάλε Σινεμά στην πλατεία Επαρχείου Πύργου με τρεις ταινίες

 Ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, μετά από περιοδεία σε 29 πόλεις και χωριά της Ηλείας, οι προβολές φορητού κινηματογράφου από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Με τρεις ταινίες, που θα προβληθούν στην πλατεία Επαρχείου, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου στον Πύργο το πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες», που οργάνωσε τον Αύγουστο σε 29 ορεινά χωριά και παραθεριστικά κέντρα του νομού Ηλείας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
Οι προβολές των ταινιών γίνονται με ελεύθερη είσοδο, θα ξεκινήσουν στις 8:30 το βράδυ και θα τελειώσουν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν κατά σειρά: στις 20:30 το «Ένα παραμύθι για δυο κουνουπάκια», μεταγλωττισμένο κινούμενο σχέδιο για μικρά παιδιά των Jannik Hastrup & Flemming Quist Møller από τη Δανία (διάρκεια 75΄), στις 21:50 «Ο Ψύλλος», ελληνική δραματική ταινία του Δημήτρη Σπύρου (διάρκεια 90΄) και στις 23:30 το «Strings, το νήμα της ζωής», κινούμενο σχέδιο με κούκλες για μεγάλους του Anders Rønnow Klarlund, μια υπερπαραγωγή από τη Δανία, τη Σουηδία και τη Νορβηγία (διάρκεια 92') με εντυπωσιακά σκηνικά, πρωτότυπες μαριονέτες και αρμονική συνύπαρξη κλασσικού παιξίματος κουκλοθέατρου και νέων τεχνολογιών.
Σημειώνεται ότι οι προβολές του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες» ήταν μια προσφορά του Νεανικού Πλάνου, φορέα διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ολυμπίας και πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία τοπικών φορέων (σύλλογοι, κοινότητες και δραστήριες ομάδες ενεργών πολιτών) στους δήμους Πύργου, Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Ζαχάρως και Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Οι προβολές ξεκίνησαν στις 5 Αυγούστου με τους ανθρώπους του Νεανικού Πλάνου να στήνουν τους υπαίθριους

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 10:18 am


Επιμήκυνση πέους : Μια σύγχρονη πραγματικότητα

 Από το Ανδρολογικό Τμήμα ΓΝ Πατρών
Σύντομη συνέντευξη, με θέμα την επιμήκυνση πέους παρέθεσε ο επικεφαλής του Ανδρολογικού τμήματος, κ. Γκέκας Αριστομένης. Σε γνωστό περιοδικό των Πατρών, ο διακεκριμένος ανδρολόγος εξήγησε τους λόγους που ολοένα και περισσότεροι άνδρες καταφεύγουν στο εξειδικευμένο κέντρο του "Άγιου Ανδρέα" και ζητούν την αύξηση του μεγέθους του πέους τους.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2014 | 5:31 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: