1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας

Ανάσταση 2014 στην Αγία Κυριακή Πύργου - Sun, 20 Apr 2014 12:59:50 +0300

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Η Ορθοδοξία γιορτάζει την
ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΣΧΑ 2014 του Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ - Sat, 19 Apr 2014 11:25:33 +0300

 Αγάπη και χαρά είναι το Πασχα

«Αναστάσεως ημέρα, λαμπρυνθώμεν τη
πανηγύρει και αλλήλους περιπτυξώμεθα»
( Ύμνος της Αναστάσεως )

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, αγαπητοί,
Για να συνεγείρη από τα κατάβαθα του άδου τον κατακείμενον άνθρωπον· Να αναστήση τον ηθικά, πνευματικά και κοινωνικά πεσμένον και στην γη συρόμενον άνθρωπον· Να τον ανυψώση μέχρι του ουρανού και να τον οδηγήση και πάλι στον Παράδεισο, στα δεξιά του Τριαδικού Θεού.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,
Για να λάμψη το φως της Αναστάσεως, ώστε να φύγουν τα σκοτάδια από τη ζωη των ανθρώπων και να βλέπουν καθαρά πλέον γύρω τους, αλλά και για να βαδίζουν με ασφάλεια στο διάβα τους· Για να μη παραπλανώνται και περιπλανώνται· Για να μη ταλαιπωρούνται, αλλά σταθερά να πορεύωνται στη ζωη τους· Για να προκόβουν και να χαίρωνται.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,
Για να συμφιλιώση τον άνθρωπο με τον Θεο, με τον συνάνθρωπο και με ολόκληρη την φύσι· Για να επικρατή στούς ανθρώπους αντι της θλίψεως και του πόνου, η χαρά· Αντι του μίσους και των πολέμων, η αγάπη· Αντι των καταστροφών, η ανοικοδόμησις· Αντι της βαρβαρότητος, η ανθρωπιά· Αντι
Πασχαλινό μήνυμα - Sat, 19 Apr 2014 11:16:35 +0300

 Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Χριστός Ανέστη ! Νέοι, γέροι και κόρες
Μέσα στις εκκλησιές τες δαφνοφόρες
Ανοίξτε αγκαλιές ειρηνοφόρες
πέστε Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι.
Δ. Σολωμός

Αγαπητοί μου Ηλείες και Ηλείοι,

Eπ΄ ευκαιρία της αναστάσεως του θεαν-θρώπου, σας εύχομαι ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Υγεία, οικογενειακή και ατομική πρόοδο και προκοπή. Το ανέσπερο φως της αναστάσεως, εύχομαι να ζεστάνει τις παγωμένες καρδιές των ανθρώπων από τα ποικίλα προβλήματα και τις ηθικές αναστατώσεις που έχουν εγκύψει, και να αποτελέσει έναυσμα προόδου και ευημερίας. Το φετινό ΠΑΣΧΑ βρίσκει τους Έλληνες δυστυχώς και πάλι, εν μέσω μιας οξύτατης οικονομικής κρίσης, η οποία σκιάζει ανεξάλειπτα τον κοινωνικό μας ιστό. Ως θλιβερός απότοκος των δυσπλασιών του μετα-πολιτευτικού πολιτικού μας συστήματος, που προέταξε την κομματική ιδιοτέλεια έναντι του συλλογικού συμφέροντος, κληροδοτώντας στον τόπο ένα αβυσσαλέο οικονομικό χάος. Όμως η τραγική αυτή
Χριστός Ανέστη! - Sat, 19 Apr 2014 21:49:37 +0300


Η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού απέδειξε και επισφράγισε με πανηγυρικό τρόπο ότι: "Το μέγεθος της αγάπης μετριέται με τη θυσία".

Ο Χριστός αναστήθηκε.

Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!


Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: