1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ: « Παίρνω ένα ποδήλατο...»

 Στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι Πύργου φιλοξενείται ομαδική έκθεση ζωγραφικής, η οποία είναι καρπός πρωτοβουλίας ομάδας εικαστικών καλλιτεχνών.
Όλα τα έργα έχουν ως κεντρικό θέμα το ποδήλατο, το οποίο προσεγγίζει κάθε καλλιτέχνης μέσα από τη δική του εικαστική ματιά και καλλιτεχνική αντίληψη.
Σε κάποιους το ποδήλατο φέρνει μνήμες από την παιδική τους ηλικία. Για κάποιους άλλους είναι μία αγαπημένη συνήθεια των καλοκαιρινών διακοπών, ενώ για αρκετούς αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους, ένα εναλλακτικό και οικολογικό μέσο μεταφοράς. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν στους δρόμους ολοένα και περισσότερα ποδήλατα, πραγματοποιούνται οργανωμένες ποδηλατικές δράσεις και φουντώνουν οι συζητήσεις για τη δημιουργία στις πόλεις ποδηλατικών σταθμών δημόσιας χρήσης και ποδηλατόδρομων όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Το ποδήλατο όμως, μεταξύ άλλων, έχει αποτελέσει όχημα έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών, οι οποίοι το ενσωματώνουν στην τέχνη τους προκειμένου να μεταφέρουν μέσω αυτής, σκέψεις, προβληματισμούς και κοινωνικά μηνύματα.
Οι μαθητές των σχολείων που θα επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα:
Α. Να συνομιλήσουν με εκπροσώπους ποδηλατικών συλλόγων της πόλης για τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ποδηλάτου έναντι των λοιπών μέσων μετακίνησης και τα οφέλη για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.
Β. Να ακούσουν χρήσιμες συμβουλές ώστε η χρήση του να γίνει ασφαλής, ξεκούραστη και ευχάριστη για όλους, σε όλες τις συνθήκες.
Γ. Να συνομιλήσουν με τους καλλιτέχνες.
Δ. Να εκφραστούν δημιουργικά και να αποτυπώσουν τα συναισθήματά τους σε σχέση με το ποδήλατο

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2016 | 5:31 pm


Ανακοίνωση των Επιστημονικών φορέων της πόλης του Πύργου για την μη αποκομιδή των απορριμμάτων

 Οι Επιστημονικοί φορείς της πόλης του Πύργου (Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας, Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας, Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας, Παράρτημα Πύργου) για πολλοστή φορά καταγγέλλουν την μη αποκομιδή των απορριμμάτων από την πόλη και τις κοινότητες του Δήμου Πύργου, η οποία έχει δημιουργήσει κατάσταση άκρως επικίνδυνη για την υγεία τόσο των νυν κατοίκων της περιοχής όσο και των επόμενων γενεών. Τα απορρίμματα συνεχίζουν να αθροίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης και των κοινοτήτων προκαλώντας σημαντική υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων με το αποκρουστικό θέαμα, την έντονη δυσοσμία και τους σημαντικότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία που τα συνοδεύουν. Πρόκειται δε για κινδύνους τους οποίους έχουμε αναλυτικά περιγράψει πολλάκις και έχουμε γνωμοδοτήσει επί αυτών. Όσον αφορά τα σημεία στα οποία η αποκομιδή περιστασιακά λαμβάνει χώρα, ακόμη και αυτό δυστυχώς γίνεται με αντάλλαγμα την μεταφορά των αποκομισθέντων απορριμμάτων και την απόθεσή τους πλησίον του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, το οποίο τείνει να μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή μέσα στην καρδιά της πόλης καθιστώντας, μεταξύ των άλλων, αδύνατη την άθληση σε όσους το επιθυμούν.

Το όλο θέαμα δεν τιμά την πόλη μας, περισσότερο όμως δεν τιμά τους αρμοδίους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίοι από καιρό έχουν υποσχεθεί οριστική λύση, η οποία επί του παρόντος είναι ανύπαρκτη. Καλούμε για άλλη μια φορά τους αρμοδίους να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να δώσουν άμεσα, οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα, καθιστώντας τους ταυτόχρονα αποκλειστικά υπεύθυνους για τις όποιες καταστροφικές συνέπειες για την δημόσια

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2016 | 5:26 pm


Ανακοίνωση της "Λαϊκής - Ελληνικής - Πατριωτικής Ένωσης"

 Σήμερα οι Έλληνες πενθούν για την άλωση της Κωνσταντινούπολης την 29 Μαΐου του 1453 μ.Χ.

Σαν σήμερα οι Έλληνες θυμούνται άλλη μία φορά, που οδήγησαν το Ελληνικό Έθνος, όλα αυτά τα εμφύλια πάθη και οι διχασμοί,οι οποίοι συνεχίζονται και μέχρι σήμερα.
Σαν σήμερα οι Έλληνες δηλώνουν πίστη και αφοσίωση και δεν ξεχνούν τη θυσία του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου και πρώτου Αυτοκράτορα των Ελλήνων ΜΕΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΙ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ.
Σαν σήμερα οι πραγματικοί Έλληνες ,θυμούνται,τιμούν και δεν ξεχνούν και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να δώσουν την τελική μάχη,η οποία θα στείλει κάθε είδους δυνάστη εκεί που του αρμόζει,στη κόκκινη Μηλιά,από όπου προήλθαν ιστορικά οι δυνάστε

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2016 | 5:09 pm


Δωρεάν προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος σε Ανδραβίδα, Λεχαινά, Αιτωλικό και Πάτρα

Δευτέρα 30 Μαϊου Ανδραβίδα και Τρίτη 31 Μαϊου Λεχαινά

Η Διεύθυνση Δημοσίας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει δωρεάν προληπτικό σπιρομετρικό έλεγχο στο πλαίσιο προστασίας και προαγωγής της υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας.

Οι έλεγχοι γίνονται, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και τους Δήμους Μεσολογγίου, Ανδραβίδας - Κυλλήνης, τον Σύλλογο Ειρήνης και Φιλίας και την Πολιτιστική Δράση Δημοτικής Ενότητας Βραχνεΐκων, στις παρακάτω περιοχές:
Δευτέρα 30 Μαΐου
9 π.μ. – 1 μ.μ. Στο χώρο του ΚΑΠΗ Ανδραβίδας.
Τρίτη 31 Μαΐου
9 π.μ. – 1 μ.μ. Στο χώρο του ΚΑΠΗ

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2016 | 9:24 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Τη Δευτέρα 30-05-2016 και από ώρα 08.30 έως 10.30 στη Κεραμυδιά, Δαφνιώτισσα, Κρυονέρι του Δήμου ΄Ηλιδας.
2. Την Τρίτη 31-05-2016 και από ώρα 08.30 έως 10.30 στα Δουνέικα, Αγία Μαρίνα, Αγία Παρασκευή, Ασφαλακτός, Αγιος Δημήτριος, Κατάρα του Δήμου ΄Ηλιδας.
3. Την ίδια ημερομηνία 31-05-2016 και από ώρα 11.00 έως 12.00 στον Καρδαμά, Κουρούτα, Πετρούλες, Αγγινάρα Κουρούτας, Τρία Γεφύρια του Δήμου ΄Ηλιδας.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που
αναφέρεται πιο πάνω. Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2016 | 9:19 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: