1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΦΡΙΚΗ! Στο Νοσοκομείο Πύργου μία 33χρονη έβγαλε το μάτι της με τα ίδια της τα χέρια!

 Επιχείρησε να βγάλει και το άλλο αλλά την πρόλαβε μία νοσοκόμα!

Σοκ και φρίκη κυρίευσαν τη νοσοκόμα βάρδιας στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, όταν μπήκε στο δωμάτιο μιας 33χρονης ασθενούς. Η 33χρονη είχε βγάλει το ένα της μάτι και προσπαθούσε με τα δάχτυλά της να βγάλει και το άλλο!
Αμέσως στο Νοσοκομείο σήμανε συναγερμός. Η ασθενής ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο. Εκεί, ο γιατρός μετά από μεγάλες προσπάθειες κατάφερε να αποτρέψει την πλήρη τύφλωσή της.
Στη συνέχεια, συνοδεία γιατρού, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, σε

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 9:25 am


Παρέμβαση για διευκρινίσεις σχετικά με τον ιό Έμπολα από το Υπουργείο Υγείας ζητά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

 Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες Υπηρεσίες σχετικά με την προστασία των πολιτών και των υπαλλήλων και κυρίως την πρώτη αντιμετώπιση κρούσματος του ιού Έμπολα και τον ειδικό εξοπλισμό που χρειάζεται, θα ζητήσει με παρέμβασή της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της 7ης Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας και στην οποία συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, αλλά και οι θεματικοί.
Για το μείζον ζήτημα του ιού Έμπολα υπήρξε ενημέρωση τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο, όσο και από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, Σοφία Συμεωνίδου και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Θεόδωρο Λάμπο.
«Η Πάτρα είναι πύλη εισόδου- εξόδου προς την Ευρώπη, ενώ και το Κατάκολο αποτελεί σημείο εισόδου, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας των κρουαζιεροπλοίων. Αυτόματα βρισκόμαστε όλοι υπ' ατμόν, καθώς θα πρέπει να τεθούν αυστηρότεροι και περισσότεροι όροι και μέτρα πρόληψης σχετικά με τον ιό», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, και συνέχισε: «Το ζήτημα είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι, όταν φθάσει στη χώρα μας ο ιός Έμπολα. Να μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε άμεσα και φυσικά να μην υπάρξει εξάπλωσή του, και κυρίως να μην κινδυνεύσει κανένας από τους άμεσα εμπλεκόμενους με το περιστατικό που μπορεί να εμφανιστεί. Δεν χρειάζεται πανικός. Και εδώ είναι που θέλω τη συνεργασία όλων».
Κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπήρξε ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Χαροκόπο, για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας Ebola και αποφασίστηκε, και αυτό ουσιαστικά αναμένουν όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες και στη Δυτική Ελλάδα, να εκδοθούν σχετικές εγκύκλιοι προς ενημέρωση και εφαρμογή.
Επιπλέον, άρχισαν να πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες (με ΟΛΠΑ, Λιμεναρχείο Πατρών κ.λπ.) στην Αχαΐα, και κάτι αντίστοιχο αποφασίστηκε να γίνει τόσο στην Ηλεία για το λιμάνι Κατακόλου, όσο και στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ άμεσα και αφού δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες από το Υπουργείο, θα υπάρξει

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 10:11 am


Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το γεγονός ότι οι βουλευτές Ηλείας της Συγκυβέρνησης διαμαρτύρονται και ζητούν «κατόπιν εορτής» ενημέρωση των Ηλείων για την σύμβαση στο Κατάκολο»

 Δεν μας κάνει εντύπωση η στάση του ΥΠΕΚΑ απέναντι στον Ηλειακό λαό για το ζήτημα των υδρογονανθράκων.

Άλλωστε, ήδη στις 18 Σεπτεμβρίου στην ομιλία της στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για τη σύμβαση μίσθωσης υδρογονανθράκων στο Κατάκολο σημείωνε εισαγωγικά τα εξής:
"Η συγκυβέρνηση κύρωσε την αντιαναπτυξιακή και υποτελή σύμβαση για το Κατάκολο παρακάμπτοντας τις ανάγκες του νομού Ηλείας και τη γνώμη των κατοίκων" (http://www.efigeorgopoulou.gr/site/?p=1791)
Στη συγκεκριμένη ομιλία, επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποκαλύψει την πρόθεση και απόφαση του κυρίου Υπουργού για την επικείμενη συνάντησή του στην Πάτρα μετά την υπογραφή και την κύρωση των συμβάσεων και είχε χαρακτηρίσει υποτιμητική την στάση του απέναντι στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.
Επομένως, ο Υπουργός πρώτα υπόγραψε, μετά κύρωσε τις συμβάσεις και θα βρει λίγο χρόνο να περάσει από την Πάτρα, και όχι με δική του πρωτοβουλία, αλλά μετά από σχετικό αίτημα του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Για ενημέρωση των κατοίκων της Ηλείας δεν γίνεται λόγος. Αυτή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 10:08 am


Επικοινωνία πολιτών με τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντ. Χαροκόπο

 Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, στην οδό Πανεπιστημίου 224 (Τ.Κ. 26110) στην Πάτρα, βρίσκεται το γραφείο του νέου Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αντώνη Χαροκόπου.

Το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη θα είναι ανοικτό για τους πολίτες κάθε Πέμπτη, κατά τις ώρες 9-1, ενώ κατόπιν επικοινωνίας, καθημερινά θα να δέχεται συλλόγους, αθλητικά σωματεία και εκπροσώπους φορέων.
Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας στο

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 10:04 am


Ενημερωτική ημερίδα για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα με την παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτη

 Ενημερωτική ημερίδα για την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή, διοργανώνει την ερχόμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κατά την οποία θα παραστεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννης Μανιάτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ., στην ισόγεια αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου - Τμήμα Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα).
«Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στο Κατάκολο και στον πατραϊκό Κόλπο, για εμάς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι μια ευκαιρία που μπορεί να αποτελέσει μια ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική που θα φέρει πλούτο και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας. Θα επαναπροσδιορίζει τη θέση της Περιφέρειας στον ενεργειακό χάρτη της χώρας, θα της προσδώσει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία και θα διαμορφώσει νέες προοπτικές. Όλα αυτά βέβαια με βασικές προϋποθέσεις τη διατήρηση του περιβαλλοντικού αποθέματος της Περιφέρειάς μας και τον σεβασμός προς τις λοιπές οικονομικές δραστηριότητες» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, καλώντας τους φορείς και τους ενδιαφερόμενους να παραστούν στην ημερίδα.
Μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βουλευτές,

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 10:01 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: