1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Οδικοί άξονες, κονδύλια, Μακροπεριφέρεια και νέο ΕΣΠΑ στην ατζέντα της συνάντησης Κατσιφάρα – Περιφερειαρχών και της Ευρωπαίας Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου

 Το ΕΣΠΑ, η νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020, η Μακροπεριφέρεια, η χρηματοδότηση των οδικών αξόνων και άλλα σημαντικά αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα, έθεσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, παρουσία του Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη, με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για την Περιφερειακή Πολιτική Κορίνα Κρέτσου.

Αρχικά ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα της διασφάλισης των πόρων και αν χρειαστεί την παράταση του υφιστάμενου ΕΣΠΑ ώστε να μην κινδυνεύσει ούτε ένα ευρώ από τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, ενώ ζήτησε και την άμεση έναρξη του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020, καθώς θα πρέπει να διατεθούν άμεσα τα εγκεκριμένα κονδύλια, αφού με την έναρξη υλοποίησης νέων έργων θα ενισχυθεί και η περιφερειακή οικονομία και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας επεσήμανε την ανάγκη προετοιμασίας των Περιφερειών για το πακέτο «Γιούνκερ», το νέο δηλαδή επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη, και επιπλέον ζήτησε από τον Υπουργό κ. Σταθάκη την υποστήριξη του Υπουργείου έτσι ώστε άμεσα να διοχετευθούν οι πόροι στις τοπικές κοινωνίες.
Ο Απ. Κατσιφάρας υπογράμμισε και τη σημασία της υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την νέα Μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής και Ιονίου (EUSAIR), ενώ ζήτησε από την Επίτροπο να τεθεί -κατά το ιταλικό μοντέλο- μία ελληνική Περιφέρεια στη συντονιστική ομάδα υλοποίησης κάθε πυλώνα.
Δε θα μπορούσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας να μην αναφερθεί και στους μεγάλους οδικούς άξονες της Περιφέρειάς μας που η υλοποίησή τους αποτελεί μείζονα στρατηγικό στόχο για την περιοχή και τους συμπολίτες μας.
«Θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδοτική ροή για την ολοκλήρωση κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων μας, της

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2015 | 9:21 am


Σεισμός στον Πύργο

 13 χλμ Νοτιοανατολικά του Πύργου ήταν το επίκεντρο του σεισμού που σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 18.30 σήμερα το απόγευμα.
Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 2,8 βαθμούς της κλίμακας

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2015 | 7:05 pm


Δίκαιες διεκδικήσεις Αγροτών

 Του Θανάση Βομπίρη*

Συνάδερφοι Αγρότες – Σταφιδοκαλλιεργητές
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (Ο.Α.Σ.Η) Και οι αγροτικοί σύλλογοι που είναι μέλη της σε κινητοποιήσεις που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια καθώς και παραστάσεις διαμαρτυρίας όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαμε βάλει κάποιες διεκδικήσεις για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε και την νέα περίοδο.
Ζητάγαμε:
Να μην ισχύσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο (βιβλία εσόδων – εξόδων), Κατάργηση του Φ.Π.Α. στα εφόδια, αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές 0,30€/ λίτρο, κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ κ.λ.π., οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς καμία επιβάρυνση για τους μικρομεσαίους αγρότες, ικανοποιητική τιμή στην σταφίδα με βάση το κόστος καλλιέργειας και τις ανάγκες για μια αξιοπρεπή ζωή. Να μην μειωθούν οι επιδοτήσεις και να δίνονται με βάση την παραγωγή.
Καταγγείλαμε τον αντισυνεταιριστικό νόμο που επέτρεψε να κάνουν μπίζνες με την περιουσία των αγροτών (ξεπούλημα ΑΣΟ-ΚΥΔΕΠ κ.α., την μετατροπή της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας σε Ανώνυμη Εταιρική Σύμπραξη. Είπαμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα (δώρο) της Αγροτικής στην Πειραιώς. Προειδοποιήσαμε τους καλλιεργητές και αντιταχθήκαμε στις ανώνυμες εταιρικές συμπράξεις πρώην Ε.Α.Σ. και στους εμπόρους εισαγωγείς οι οποίοι τσάκισαν την τιμή της σταφίδας μέσα σε 2 χρόνια από 1,45€ στη μισή τιμή με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται να εφαρμοστεί και η νέα ΚΑΠ. της Ε.Ε. σε σχέση με τις μειώσεις των στρεμματικών ενισχύσεων με αποτέλεσμα οι σταφιδοκαλλιεργητές να βρίσκονται σε απόγνωση και να μην έχουν την δυνατότητα να ξανακαλλιεργήσουν.
Πηγή όλων των προβλημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς της χώρας μας, βρίσκεται στην Ε.Ε. Εκεί μέσω της

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2015 | 10:19 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Δευτέρα 25-05-2015 και από ώρα 09.00 έως 12.00 στα Πετράλωνα τμηματικά του Δήμου Ζαχάρως.
2. Την ίδια ημερομηνία 25-5-2015 και από ώρα 12.30 έως 14.30 στην Αμπελιώνα του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
3. Tην ίδια ημερομηνία 25-05-2015 από ώρα 08.30 έως 09.30 στο ΚΕΠΕΠ ΛΕΧΑΙΝΩΝ , οικισμός ΑΓ. Γερασίμου , ΓΕΟΠΛΑΝ, ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ, ΟΜΗΡΟΣ 117 Π.Μ.του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης.
4. Την Τρίτη 26-5-2015 και από ώρα 08.30 έως 14.30 σε τμήμα της τοπικής κοινότητας Μίνθης του Δήμου Ζαχάρως.
5. Την Τετάρτη 27-5-2015 και από ώρα 08.30 έως 14.30 σε τμήμα της τοπικής κοινότητας Μίνθης του Δήμου Ζαχάρως.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2015 | 10:13 am


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: