Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα και διάθεση των αποθεμάτων κρίσιμα ζητήματα για τυροκομικές μονάδες και γαλακτοβιομηχανίες

 Eυρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων τυροκομικών μονάδων και γαλακτοβιομηχανιών από την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαΐα και την Ηλεία συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σε συνέχεια των επαφών που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την απορρόφηση των κτηνοτροφικών προϊόντων και την τιμή του γάλακτος.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κτηνοτρόφους και αγροτικούς συλλόγους, ενώ το ζήτημα έχει απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Η στόχευση είναι κοινή. Πως θα προστατεύσουμε τον κλάδο της κτηνοτροφίας, τη φέτα ως ένα εθνική προϊόν και μέσα από τη κοινή μας δράση να διασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία των μεταποιητικών μονάδων. Πρέπει να λειτουργήσει όλη η αλυσίδα. Παραγωγή – μεταποίηση- κατανάλωση» τόνισε ο Περιφερειάρχης, και συνόψισε τις προτάσεις που κατατέθηκαν, προσδιορίζοντας μια δέσμη μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν.
«Η πρώτη πρόταση που τέθηκε για Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, μας βρίσκει σύμφωνους. Είναι ένα σημείο που θα συναποφασίζουν αυτοί που παράγουν, μεταποιούν, όπως επίσης η πλευρά της κατανάλωσης και των δικτύων διανομής. Ζητήθηκαν έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα. Πράγματι, έχοντας ως βασική παράμετρο το ισοζύγιο γάλακτος, μπορούμε να καταλάβουμε γρήγορα ποιοι παράγουν φέτα, ποιοι λευκό τυρί και πως τα διαθέτουν στην αγορά. Οι έλεγχοι θα πρέπει να συνεχιστούν και στα ράφια» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Τέλος, θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες μαζί με τις υπόλοιπες Περιφέρειες, ώστε να δούμε τι κάνουμε με τα σημερινά αποθέματα, γιατί το θέμα είναι εθνικό».
Ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε να υπάρχει συγκράτηση της τιμής αγοράς του γάλακτος σε ικανοποιητικά επίπεδα, ώστε να μην αφανιστεί ο κτηνοτροφικός κλάδος, ο οποίος στη Δυτική Ελλάδα είναι από τους πιο δυναμικούς της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2018 | 2:37 pm


Οριστικά αποτελέσματα εσωκομματικών εκλογών της 13ης Μαΐου 2018 στην Νομαρχιακή Οργάνωση Ηλείας :

 Ν.ΕΦ.Ε. : Νομού Ηλείας

Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Ηλείας
Επανεξελέγη ο κ. Γαβράς Χρήστος του Νικολάου με 1163 ψήφους έναντι του κ. Χήνου Γεωργίου του Βασιλείου που συγκέντρωσε 754 ψήφους.
Μέλη ΝΟΔΕ Ν.Δ Ηλείας
Παναγιωτάρας Διονύσιος του Όθωνα 552 .
Βλάχος Χρήστος του Σπυρίδωνα 418
Δούφα Ιωάννα του Γεωργίου 390
Χριστόπουλος Ιωάννης του Περικλή 382
Παπανικολάου Νικόλαος του Ιωάννη 317
Κωστοπούλου Ελισάβετ του Νικολάου 292
Κόρδας Αλέκος του Νικολάου 271
Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος του

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2018 | 5:25 pm


Αναστάσιμη Αγρυπνία στον Ι. Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου, για την «απόδοση» της εορτής του Πάσχα

 «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! όλα μου κράζουν και στη θλιμμένη μου καρδιά γαλήνης βάλσαμο σταλλάζουν». (Γ. Βερίτης).

Του πρεσβ. π. Νικολάου Κατσηδήμα

Φθάνοντας στο τέλος της Αναστάσιμης περιόδου, η οποία είναι περίοδος "Χαράς Ανθρώπων και Αγγέλων", λόγω της «Εορτής των εορτών και της Πανήγυρις των Πανηγύρεων», αφού το Πάσχα αποτελεί το κέντρο της Ορθόδοξης λατρείας και η Ανάσταση του Χριστού, είναι η κορωνίδα της Χριστιανικής πίστεώς μας, η οποία επισφραγίζει την πνευματική ταυτότητα των Χριστιανών και καθορίζει την δύναμη του Ορθοδόξου φρονήματος, με Ιερή κατάνυξη, λαμπρότητα καθώς επίσης την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια, τελέσθηκε η καθιερωμένη Αναστάσιμη Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.κ. Γερμανού, το βράδυ της Τρίτης

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2018 | 5:13 pm


ΚΟΜΒΟΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 Η έλλειψη της στοιχειώδους διαβούλευσης με τους πολίτες, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για τη φυσιογνωμία έργων που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα, οδηγεί σε κοινωνικές εντάσεις, όπως στην περιοχή του κόμβου Αγ. Γεωργίου.
Ας αναρωτηθεί η Δημοτική Αρχή, τι θα γίνει όταν ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Πύργου.
Αρχή μας είναι η δημοκρατική διαδικασία, ο διάλογος και ο σεβασμός στην άποψη των πολιτών για έργα που οι ίδιοι θα χρησιμοποιούν.
Στην περίπτωση του κόμβου Αγ. Γεωργίου, πολλές φορές στο Δημοτικό

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2018 | 5:10 pm


Αποχαιρετισμός στον Παναγιώτη Ραπακούλια

 Επικήδειος
«Είμαι ο άνθρωπος που έρχεται πάντα από τον Πύργο», μας έλεγες γελώντας ,με δανεικά από τον Σινόπουλο. Και τώρα που θα αναπαυτείς για πάντα στη πατρική γη ,αυτό το αέναο πήγαινε έλα θα συνεχίζεται στη μνήμη μας ,αγαπημένε μας Παναγιώτη . Αυτήν την υπόσχεση σου δίνουμε.
Μοναχογιός του Δημήτρη και της Δήμητρας Ραπακούλια , μιας αστικής παλιάς οικογένειας του Πύργου με βαθειά δημοκρατική παράδοση ,ο Παναγιώτης τέλειωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Ηλειακό Εκπαιδευτήριο στον Πύργο . Το 1970 περνάει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών . Η συμπάθεια της οικογενείας στο ΕΑΜ και την Αριστερά που κόστισε διώξεις στον πατέρα του , θα συναντηθεί με την δυναμική, αντιδικτατορική δράση του πρωτεξάδελφου του Σπύρου Λουκά . Ο Παναγιώτης θα

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2018 | 5:07 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr