1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

66χρονος απολυμένος σχολικός φύλακας αυτοκτόνησε με καραμπίνα

 Τον εντόπισε ο γιος του σε λίμνη αίματος
Οικονομικά τα αίτια που του όπλισαν το χέρι

Απολυμένος σχολικός φύλακας είναι ο άνδρας με τα αρχικά του ονόματός του να είναι Α.Μ. έβαλε τέλος στη ζωή του σήμερα το απόγευμα στη συμβολή των οδών Παμίσου και Αγίου Σπυρίδωνος στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας.
Ο αυτόχειρας πυροβολήθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του και τον εντόπισε ο γιος του.
Ο άνδρας τον τελευταίο καιρό, όπως αναφέρουν πληροφορίες, προσπαθούσε

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 7:08 pm


Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνολικού ύψους 4,5 εκ. ευρώ

 Στην υπογραφή δύο συμβάσεων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση των προβλημάτων του εθνικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας.

Πρόκειται για τα έργα συντήρησης, βελτίωσης, αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας για τα εξής τμήματα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:
· για τα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ στη Ν.Ε.Ο. «Πάτρα – Πύργος» και στην Ε.Ο. 9 «Πύργος – Καλό Νερό» με προϋπολογισμό μελέτης έργου 4 εκ. ευρώ, και
· για το Εθνικό Οδικό Δικτύου της Π.Ε. Αχαΐας, με προϋπολογισμό μελέτης έργου 550.000 ευρώ.
Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας με κωδικούς πράξης 2013ΕΠ00100000 και 2013ΕΠ00100012, αντίστοιχα.
«Βασικός στόχος μας είναι η άμεση έναρξη εργασιών που αφορούν τη συντήρηση και τη διασφάλιση της καλής κατάστασης του οδικού δικτύου. Σε μια εποχή που οι πόροι είναι σχεδόν εξαφανισμένοι, με καλή διαχείριση και σωστό προγραμματισμό καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση των έργων αυτών. Όλες μας οι προσπάθειες έχουν ως γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών μας» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας μετά την υπογραφή των δύο συμβάσεων.
Το πρώτο έργο αφορά έργα συντήρησης και βελτίωσης οδοστρωμάτων, τεχνικών, γεφυρών, οριζόντιας και

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 6:54 pm


Άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε.Ηλείας

 Όπως είναι γνωστό, στην περιοχή μας συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει σχέση με την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και βιάζει καθημερινά το φυσικό μας πλούτο, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, προσβάλει την ιστορικότητα της περιοχής, αμαυρώνουν την αξιοπρέπεια χιλιάδων κατοίκων.

Τα αίτια πολλά και διαχρονικά. Το πολύπλοκο θεσμικό πλαίσιο, η έλλειψη πολιτικής βούλησης, η ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού, η ηθελημένη ανικανότητα, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Με την πρόφαση της έκτακτης ανάγκης (χωρίς δυστυχώς μέχρι σήμερα να έχει γίνει γνωστό ποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτή την κατάσταση) η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Πύργου μετέτρεψε το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ που γειτνιάζει με τις εγκαταστάσεις που στεγάζεται η Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας και το Νοσοκομείο Πύργου σε χώρο προσωρινής μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Στην συνέχεια ο χώρος με την επίκληση δικαιολογιών μετατράπηκε σε χώρο προσωρινής εναπόθεσης και σήμερα θυμίζει απλά ένα σκουπιδότοπο που δεν πληροί απολύτως καμία υγειονομική προφύλαξη τόσο για το περιβάλλον όσο και για τους περιοίκους και κατά επέκταση τους εργαζόμενους που είναι και μέλη του Συλλόγου μας.
Σε αυτό τον παραλογισμό επικρατεί η απόλυτη σιωπή μετατρέποντας με αυτό το τρόπο όλους συνένοχους σε ένα έγκλημα που έχει παρελθόν και δυστυχώς θα έχει και μέλλον.
Σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο θεσμικό ρόλο σας και να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την απομάκρυνση του όγκου των απορριμμάτων από το χώρο της ΑΓΡΟΤΕΚ καταδικάζοντας παράλληλα ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία πολιτών, που δημιουργούν πυρήνες μολυσματικών ασθενειών σε χώρους εργασίας, που αγνοούν τον παράγοντα τυχαίο γεγονός (πλημμύρα, πυρκαγιά) με τις συνεπαγόμενες καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο των κατοίκων του Πύργου. Ο παραλογισμός

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 6:49 pm


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:

1. Την Δευτέρα 3/11/2014 και από ώρα 08.30 έως 14.30 στις περιοχές Μέλισσα, Μελίσσια και Άγιος Χαράλαμπος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
2. Την ίδια ημερομηνία 3/11/2014 και από ώρα 09.00 έως 14.30 τμηματικά στο Λούβρο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
3. Την Τρίτη 4/11/2014 και από ώρα 08.30 έως 14.30 στις περιοχές Μέλισσα, Μελίσσια και Άγιος Χαράλαμπος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
4. Την ίδια ημερομηνία 4/11/2014 και από ώρα 08.30 έως 11.00 στον Πύργο και συγκεκριμένα περιοχή Ροφιά και κεραίες Πύργου πλησίον 3ο Δημοτικού σχολείου και 4ο Γυμνάσιο Πύργου του Δήμου Πύργου.
5. Την ίδια ημερομηνία 4/11/2014 και από ώρα 11.30 έως 13.30 στα Λαστέικα και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Ντόμπρινο και γύρω από οικεία Αναστασόπουλου Δημήτρη του Δήμου Πύργου.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που
αναφέρεται πιο πάνω. Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 6:45 pm


"ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ": Άνθρακες και υδρογονάνθρακες, τεράστια οικολογική καταστροφή

 "Ο Υπουργός της «Ενεργειακής Δημοκρατίας», των πετρελαίων και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης κος Μανιάτης έρχεται στην Πάτρα για να μοιράσει ανέξοδες μελλοντικές υποσχέσεις, να μετατρέψει τους άνεργους σε «σεΐχηδες» και να φορέσει «κελεμπίες» στην ανεργία, τη φτώχια και την κοινωνική εξαθλίωση που μαστίζουν την Πάτρα και την Δυτική Ελλάδα.

Θέλει να κρύψει την τεράστια, πολύχρονη και πολύπλευρη οικολογική καταστροφή που θα προκληθεί από τις γεωτρήσεις, την εξόρυξη, τη μεταφορά και την εκμετάλλευση των πετρελαίων στο θαλάσσιο περιβάλλον του κλειστού Πατραϊκού κόλπου και του Ιονίου, στις πανέμορφες ακτές και τους σημαντικούς βιοτόπους, στην αλιεία και τις ιχθυοκαλλιέργειες, στο οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου καθώς και στον τουρισμό (Κατάκολο, Αρχαία Ολυμπία).
Όσο για το πολυδιαφημιζόμενο οικονομικό όφελος αυτό είναι αβέβαιο και μικρό (20% φόρος στις εταιρείες εκμετάλλευσης υπέρ του δημοσίου το οποίο θα πάει για την αποπληρωμή του χρέους) και μόνο 5% για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή ψίχουλα, έσοδα που δεν αναπληρώνουν σε καμία περίπτωση την τεράστια και ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή. Η δε παραχώρηση των ερευνών και της εξόρυξης γίνεται για τουλάχιστον 40 χρόνια. Επομένως «άνθρακες ο θησαυρός» από τους υδρογονάνθρακες του κου Μανιάτη.
Ακόμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο που ενέκρινε με την πλειοψηφία των κυβερνητικών παρατάξεων την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Κατάκολο και Πατραϊκό εξέφρασε επιφυλάξεις για την έντονη σεισμικότητα του Ιονίου, το ότι πρόκειται για κλειστή θάλασσα, την οπτική διαταραχή από τις τεράστιες εγκαταστάσεις που θα τοποθετηθούν απέναντι από τουριστικές περιοχές και βιοτόπους, τις επιπτώσεις στον τουρισμό και τα κρουαζιερόπλοια, στην αλιεία και τις ιχθυοκαλλιέργειες, την απουσία πρόβλεψης μέτρων αποφυγής περιβαλλοντικής καταστροφής μετά την εμπειρία της καταστροφικής διαρροής στον κόλπο του Μεξικού το 2010. Ενστάσεις που αγνοήθηκαν.
Κυβέρνηση και τρόικα θέλουν την πίτα ολόκληρη γι' αυτούς και τον λαό πεινασμένο. Παραχωρούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2014 | 6:42 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: