1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο Έλληνας που έβαλε τον Σέσιλ στην πρόσοψη του Empire State Building

 Με πρωτοβουλία του Έλληνα σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού, γιγαντιαίες εικόνες ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση προβλήθηκαν στην πρόσοψη του Empire State Building, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού (pics)

Γιγάντιες εικόνες ζώων που κινδυνεύουν προβλήθηκαν χθες το βράδυ πάνω στην πρόσοψη του Empire State Building της Νέας Υόρκης, σε μια θεαματική πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στον κίνδυνο που διατρέχουν να εξαφανισθούν.

Η προβολή στη νότια πρόσοψη του διάσημου ουρανοξύστη έγινε σ' ένα τμήμα ύψους 114 μέτρων και πλάτους 56 που κάλυπτε 33 ορόφους και ήταν ορατή από απόσταση μέχρι και 20 δρόμων προς τον νότο.

Η εικόνα του Σέσιλ, του λιονταριού - συμβόλου της Ζιμπάμπουε, που σκοτώθηκε από έναν αμερικανό οδοντίατρο στη Ζιμπάμπουε άδικα, εμφανίσθηκε εκεί ανάμεσα σε αυτές πολλών άλλων ζώων, μεταξύ των οποίων μια λεοπάρδαλη του χιονιού, ένας χρυσός λεοντοπίθηκος, ένα σαλάχι μάντα, πουλιά, θαλάσσια θηλαστικά, έντομα, ακόμη και ο ίσκιος του Κινγκ Κονγκ που ανέβαινε την πρόσοψη.

Το διάρκειας οκτώ λεπτών θέαμα, που συνοδευόταν από μουσική, επαναλαμβανόταν κάθε τέταρτο της ώρας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 04:00 έως 07:00 σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας).

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2015 | 3:56 pm


Καζούλης - Ζιώγαλας & On the Road στο 3ο Port Festival

 Ολοκληρώνονται απόψε οι εκδηλώσεις στο αλσύλλιο Κατακόλου

Ομάδα εθελοντών: «Καλούμε τους πολίτες να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας και αντί εισιτηρίου να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, για ανθρώπους που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες των ημερών».
Η αυλαία πέφτει για το 3ο Port Festival με συγκροτήματα από Πύργο, Πάτρα και Αθήνα. Το live ξεκινά στις 9 το βράδυ με τo stoner συγκρότημα «Squirt Family & the Cousin» από τον Πύργο, ακολουθεί ο Απόστολος Γουγουλάκης από την Πάτρα και κορυφώνεται με τους «On the Road», Νίκο Ζιώγαλα και Βασίλη Καζούλη από την Αθήνα.
Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα
Βασίλης Καζούλης - Νίκος Ζιώγαλας & On the Road
Νίκος Ζιωγαλας-Βασίλης Καζούλης, δυο από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς τους. Από τα μπαράκια μέχρι τις μουσικές σκηνές, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στη σκηνή είναι γεμάτη αυθορμητισμό, αγάπη και ο ενθουσιασμός που εισπράττουν από τον κόσμο είναι για εκείνους πάντα ο τρόπος να «φορτίζουν τις μπαταρίες τους» και να συνεχίζουν... Όλοι μας έχουμε τραγουδήσει την «Φανή», το «Σαν Σταρ του σινεμά», την «Βασιλική», τα «Αεροπλάνα», την «Αμοργό», το «Πέρασε η μπόρα» και πολλές ακόμα από τις γνωστές επιτυχίες τους που μένουν διαχρονικές στο μουσικό στερέωμα. Μια μουσική παράσταση που όλοι θέλουμε να την ζήσουμε!

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2015 | 3:53 pm


Με πολιτική φρόνηση και εθνική ευαισθησία

 Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος*

Οι τοποθετήσεις του πολιτικού κόσμου για την ορθότητα της υπογραφής της συμφωνίας 12-ης Ιουλίου, απο την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους εταίρους, είναι πλείστες και πολυποίκιλες. Εδραζόμενες βεβαίως στον ωμό εκβιασμό που αντιμετώπισε η ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ του να αποδεχτεί την επαχθή για τον ελληνικό λαό συμφωνία – που πάραυτα μέσα απο εξορθολογικοποίηση της εφαρμογής της και με κοινωνικά δίκαιες παρεμβάσεις, αφήνει την ελπίδα ζωντανή για να ανασυγκροτηθεί ο τόπος – ή να επιλέξει την κοινωνική διάλυση και το χάος, με την διακοπή της ρευστότητας στην Ελλάδα και την τραγικά επαγόμενη άτακτη χρεοκοπία. Σήμερα λοιπόν η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, θα λάβει σημαντικές αποφάσεις και δοθέντων των ριζοτομικών διαφωνιών στο εσωτερικό του – ως πρός την πολιτική ορθότητα της υπογραφής της σύμβασης – για τις επόμενες κινήσεις του κόμματος και την πολιτική ρότα που θα υιοθετήσει, σε ότι αφορά την υλοποίηση ή όχι της ιστορικής πλέον για τον τόπο συμφωνίας. Σε αυτό το πρίσμα είναι δύσκολο να διαβλέψει κανείς τις εξελίξεις και τις νέες κομματικές συμμαχίες που θα διαμορφωθούν, εν όψει των ιστορικών διλημμάτων της ηγεσίας του και δή του Αλέξη Τσίπρα – που έστω και μέσα απο αυτή την δίνη, επιδεικνύει αντοχές και ανακλαστικά ηγέτη μακράς πνοής – μήτε και να προκαταλάβει όμως τα γεγονότα. Σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα, πολύ περισσότερο σ΄αυτά της αριστεράς που έχουν μακρά παράδοση στον πλουραλισμό και την πολυφωνία, οι αποφάσεις πρέπει να είναι προϊόντα συλλογικότητας και όχι κατευθυνόμενων πρόσκαιρων συμμαχιών. Θα ήταν όμως μεγάλη υποκρισία, να παραβλέψει κανείς, ότι πλέον οι αποφάσεις που θα πάρει προσεχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορούν πιά μόνον τον πολύχρωμο κομματικό του χώρο, αλλά το μέλλον και την εθνική προοπτική πολλών γενεών της χώρας. Με αυτή την έννοια – κατά την υποκειμενική μας πάντα εκτίμηση - το αίτημα της εθνικής επιβίωσης της χώρας, έστω και με τις οδυνηρές υποχωρήσεις στις οποίες εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση, πρέπει να κατισχύσει έναντι οιασδήποτε απαίτησης, για ιδεολογική καθαρότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δύσκολο αυτό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, προβάλλει η αξίωση οι όποιες αποφάσεις ληφθούν απο

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2015 | 9:56 am


Τοποθέτηση Χρήστου Αθανάσουλα για το μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στις 30/7/2015

 1. Θεωρούμε τον δεματοποιητή και την δεματοποίηση έγκλημα και όχι λύση! (βλέπε Ποτόκι)

Αρθρογραφούσα ΜΟΝΟΣ πριν αγοραστεί ο δεματοποιητής του Πύργου και το φώναζα...

2. Το αδιέξοδο με τα σκουπίδια το δημιούργησαν οι ίδιες λογικές και νοοτροπίες που πτώχευσαν τη χώρα. Που βολεύονταν-πλούτιζαν με τις εργολαβίες, που δεν ένωναν σε μια συνολική διαχείριση στα πλαίσια του Νομού...
Την δημιουργία ΧΥΤΑ στην Ηλεία δεν την εμπόδισαν τα "τρακτέρ" που είπε επικεφαλής δημοτικής παράταξης αλλά ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ... Οι βλαχοπαράγοντες και οι πολιτευτάδες που χάιδευαν πλάτες, γιγάντωναν τους τοπικισμούς και το έπαιζαν "προστάτες συγκεκριμένων περιοχών".
3. Να μην φοβάται ο Δήμαρχος τις διαμαρτυρίες των πολιτών και των επιστημονικών φορέων για τα σκουπίδια αλλά ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ - ΤΗ ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ.
Εγώ δεν φοβάμαι όσους διαμαρτύρονται αλλά ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ...

4. Η λύση στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών του Πύργου μπορεί να υπάρξει μόνο στα πλαίσια της συνολικής λύσης για όλη την Ηλεία. Όμως ο Δήμαρχος Πύργου δείχνει να φοβάται τους άλλους Δημάρχους της Ηλείας για το αν θα προχωρήσει η συνολική λύση που προτείνει και το Υπουργείο Περιβάλλοντος! Γιατί;;; Ποιούς φοβάται;;; Οι δήμαρχοι της

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2015 | 9:42 am


Παρουσίαση βιβλίου σε βιβλιοπωλείο της Αμαλιάδας

 Οι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοπαιδεία-Διονύσιος Πυλαρινός σας προσκαλούν σε μια γνωριμία με τους συγγραφείς Μαρίνα Γιώτη και το βιβλίο της Η στιγμούλα είναι δυνατή και Κώστα Κρομμύδα και το νέο του βιβλίο Μη με λησμόνει

την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, στις 21:00 στην έκθεση

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2015 | 9:22 am






Φιλικοί ιστότοποι:






Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: