1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρόταση ίδρυσης Διεθνούς Ολυμπιακού Πανεπιστημίου

 Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*

"Η κρίση είναι βασικό κλειδί στην πορεία μας για αυτογνωσία" αλλά, ακόμα κι αν εμείς αποδίδουμε όλα τα δεινά του τόπου μας σε αυτήν, για τα περισσότερα ξεκάθαρα ευθύνεται η πολιτική ανικανότητα...όλων όσων διαχρονικά εμπιστευθήκαμε στα χέρια τους, τις τύχες της Ηλείας μας.Η έλλειψη οράματος και ενότητας των Ηλείων οδήγησε στην παρακμή τον τόπο.Το τραγικό είναι πως, ενώ ζούμε σε έναν τόπο ιδιαίτερα πλούσιο, τα παιδιά μας, είτε φεύγουν στο εξωτερικό, είτε συνθλίβονται στην ανεργία!

Ας σταματήσουμε όμως να μεμψιμοιρούμε κι ας κοιτάξουμε αυτά που μας απομένουν να σώσουμε.Ας οραματιστούμε. Η πρόταση που ακολουθεί είναι σε αυτό το πνεύμα. Θεωρώ ότι αποτελεί λύση και πιστεύω ότι είναι ικανή να βγάλει τον τόπο από την σημερινή του δύσκολη κατάσταση.

Η Ίδρυση ενός Διεθνούς Ολυμπιακού Πανεπιστημίου Ειρήνης και Φιλίας με έδρα την Αρχαία Ολυμπία θα μετέτρεπε αυτόματα την Ολυμπία σε Διεθνές κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού.Στο Πανεπιστήμιο αυτό θα μπορούσε να υπάρχει η δυνατότητα κάθε κράτος με δικά του έξοδα, να έχει τη δική του Πανεπιστημιακή έδρα καθιστώντας έτσι την Ολυμπία κέντρο της Παγκόσμιας διανόησης.

Αν και εξαιρετικό, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών : "Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση Και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων" του Πανεπιστημίου Πελοπονήσου που υλοποιεί το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού δεν αρκεί για να κατοχυρώσει διεθνώς το όνομα "Ολυμπιακό Πανεπιστήμιο" για την Αρχαία Ολυμπία και την Ελλάδα, ούτε είναι αρκετό για να αντισταθμίσει τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος πολύ πριν την οικονομική κρίση.

Προτείνω λοιπόν, όλοι οι φορείς της Ηλείας να συνυπογράψουν μια Πανηλειακή Διακήρυξη την οποία θα αποστείλουν στην κυβέρνηση, την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον ΟΗΕ περί ίδρυσης ενός πολύγλωσσου, Διεθνούς Ολυμπιακού Πανεπιστημίου Ειρήνης και Φιλίας στην Ολυμπία.Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου θα μπορούσε να είναι στην Ήλιδα τιμώντας τη διοργανώτρια πόλη των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και αποδεικνύοντας την ενότητα της Ηλείας.

Η πρόταση θα πρέπει να απευθυνθεί σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αλλά και σε όλους τους

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2015 | 11:09 am


Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στην Αμαλιάδα για διακεκριμένες κλοπές

 Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σε οικίες

Συνελήφθη, χθες στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 33χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι ο 33χρονος, στην Αμαλιάδα, εισήλθε σε δύο οικίες ημεδαπών, όπου αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα το δράστη, στην ίδια περιοχή.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι ο 33χρονος είχε διαπράξει ακόμη (4) κλοπές σε δύο οικίες και σε δύο καταστήματα, από τις (8-9-2015) μέχρι και τις (10-10-2015), στην Αμαλιάδα, κατά τις οποίες είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στα (600) ευρώ.

Ο δράστης εισέρχονταν σε οικίες και στα καταστήματα από

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2015 | 11:05 am


ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

 Ειδοποιούνται οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες Τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνουν οι εξής διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος:
1. Την Τετάρτη 14/10/2015 και από ώρα 08.30 έως 10.00 στην περιοχή της Ζαχάρως και συγκεκριμένα στο Πλατανούλι Ζαχάρως, η περιοχή γύρω από Αστυνομία Ζαχάρως, Αγιος Παντελεήμων, SUPER MARKET ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, SUPER MARKET ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, φούρνος Βλασόπουλου, βενζίνες Σιάγκα, Κακόβατος, Νιοχώρι, Καλλίδωνα, Σχίνοι, Ροδινά, Αρήνη, Φ/Β Κοπανιτσάνου, Αρτέμιδα, Μηλέα, Χρυσοχώρι, Λογγό και Μίνθη του Δήμου Ζαχάρως.
2. Την ίδια ημερομηνία 14/10/2015 και από ώρα 11.00 έως 12.30 τμήμα της περιοχής γύρω από τη ΔΕΗ Ζαχάρως του Δήμου Ζαχάρως.
3. Την ίδια ημερομηνία 14/10/2015 και από ώρα 11.30 έως 14.00 στην αγροτική περιοχή Ξηροχωρίου γύρω από φρέαρ Γεωργακόπουλου τμηματικά του Δήμου Ζαχάρως.
4. Την Πέμπτη 15/10/2015 και από ώρα 08.00 έως 08.15 και από 11.00 έως 11.15 στη Βάρδα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
5. Την ίδια ημερομηνία 15/10/2015 και από ώρα 08.30 έως 11.00 στη Ν. Μανωλάδα, Π. Μανωλάδα, Βάρδα περιοχή ΟΣΕ έως Δημαρχείο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
6. Την ίδια ημερομηνία 15/10/2015 και από ώρα 10.30 έως 13.00 στη Βάρδα και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγίου Νικολάου και Ν.Ε.Ο έως SUPER MARKET ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω.
Γι' αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2015 | 11:00 am


Περιφερειακό Συμβούλιο: Να μην μειωθεί η χρηματοδότηση για τις σχολικές καθαρίστριες

 Την κάθετη αντίθεσή του για την μείωση της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας στην τελευταία συνεδρίαση, με ψήφισμά του και ζητά από την Κυβέρνηση να καλύψει το σύνολο των αναγκών με σταθερή δουλειά και μισθούς, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε και θα αποσταλεί στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων διαπιστώνεται πως η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών είναι μειωμένη κατά 10%, σε σχέση με την περσινή χρονιά και με την εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου, πρακτικά οδηγούμαστε είτε σε μη ανανέωση μέρους των συμβάσεων, είτε σε μείωση του ήδη πενιχρού μεροκάματου των καθαριστριών.
Μεταξύ άλλων σημειώνεται στο ψήφισμα: «Οι συμβασιούχες, Σχολικές Καθαρίστριες που ως γνωστόν προσλαμβάνονται για δέκα (10) μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση τις αίθουσες που υπογράφουν με την σύμβασή τους (παρότι υποχρεωτικά χρεώνονται και καθαρίζουν επίσης όλους τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς αμοιβή- Τουαλέτες, Γραφεία, Σκάλες, Προαύλιο), πέρυσι αμειβόταν με 28 ευρώ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280 ευρώ μηνιαίως,

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2015 | 10:55 am


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς

 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και με σύμμαχο τον καιρό η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς που συνδιοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς (Φ.Δ.Υ.Κ.Σ.), η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.) και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.).

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της περιβαλλοντικής εκδήλωσης για παρατήρηση πουλιών (birdwatching) στην λιμνοθάλασσα Προκόπου. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προστατευόμενης περιοχής είναι η πλούσια ορνιθοπανίδα της. Η περιοχή είναι σημαντική για μεταναστευτικά, αναπαραγόμενα και διαχειμάζοντα υδρόβια ενώ βρίσκεται πάνω σε έναν από τους σημαντικότερους μεταναστευτικούς διαδρόμους των πουλιών.
Το κοινό αφού ενημερώθηκε για την φυσιογνωμία, την περιβαλλοντική αξία, τα οικοσυστήματα και την ορνιθοπανίδα της περιοχής από την κα. Βασιλική Ορφανού και τον κ. Διονύση Μαμάση με την βοήθεια εποπτικών μέσων (τηλεσκόπια-κιάλια) είχαν την δυνατότητα να

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2015 | 9:03 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Ηλείας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: