1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ηλείας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 30.000 παιδιά εκτιμά η ΚΕΔΕ

 Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την κάλυψη επιπλέον 30.000 θέσεων σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η ΚΕΔΕ εκτιμά ότι 30.000 παιδιά θα μείνουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι συνολικά θα καλυφθούν 70.000 θέσεις.

Η κατάθεση αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 4 Αυγούστου και σύμφωνα με την ΚΕΔΕ θα υπερβεί κατά πολύ τις 100.000, λόγω της αύξησης της ανεργίας, καθώς και του εισοδηματικού κριτηρίου που μειώθηκε

στις 27.000 ευρώ για το ζευγάρι, έναντι 30.000 που ήταν πέρσι.

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 10:17 am


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα στην Ηλεία

 Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ( www.civilprotection.gr ), για σήμερα, Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 10:11 am


Προτάσεις ΟΝΝΕΔ για μείωση της φορολογίας και λοιπές ρυθμίσεις

 Προς: Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη

Κοινοποίηση: κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Γιώργο Μαυραγάνη, Υφυπουργό Οικονομικών
Θέμα: Προτάσεις ΟΝΝΕΔ για μείωση της φορολογίας και λοιπές ρυθμίσεις

Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιηθεί ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών, που ως αποτέλεσμα είχε την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος ύστερα από αρκετά χρόνια. H επιτυχία αυτή στηρίχτηκε πάνω στις θυσίες του ελληνικού λαού, που πολλές φορές κλήθηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ενώ όμως οι στόχοι επιτεύχθηκαν, υπάρχουν φόροι οι οποίοι δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και οι πολίτες αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να αποπληρώσουν τους συγκεκριμένους φόρους. Ο επανασχεδιασμός και η κατανομή των φόρων αυτών με διαφορετικό τρόπο θα μπορέσει να δώσει ανάσα σε χιλιάδες φορολογούμενους και να βελτιώσει περαιτέρω τα δημόσια έσοδα. Επιπρόσθετα οι πλεονάζοντες φόροι λειτουργούν

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2014 | 10:04 am


Φέιγ βολάν προκάλεσαν αναστάτωση στον Πύργο

 Γέμισε ο Πύργος φέιγ βολάν που αναστάτωσαν ολόκληρη την πόλη.
Ο λόγος της αναστάτωσης; Ο άγνωστος συντάκτης τους κατηγορούσε ονομαστικά επτά γνωστούς Πυργιώτες για σεξουαλική παρενόχληση.
Όπως γράφεται στις ανακοινώσεις, οι εφτά Πυργιώτες με την συμπεριφορά τους, προκαλούν την κοινή γνώμη και υποπέπτουν σε άσεμνες χειρονομίες, σε βάρος γυναικών.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 5:17 pm


Ζώα που αγαπούν το ταίρι τους για πάντα!

Η αφοσίωση και η πίστη στο σύντροφο είναι ένα από τα βασικά προνόμια στο χαρακτήρα των ζώων που περιλαμβάνονται στην ακόλουθη λίστα. Το ζωικό βασίλειο μπορεί να φημίζεται για τα είδη αυτά που αγαπούν το ταίρι τους για πάντα και στιγμή δεν σκέφτονται να ξενοκοιτάξουν! Μαζι στη ζωή μέχρι οθάντος να τους χωρίσει...

 1. Άλμπατρος
Είναι από τα μεγαλύτερα ιπτάμενα πτηνά, μοιάζουν με τους γλάρους και για να ζευγαρώσουν χορεύουν, φωνάζουν και κάνουν ολόκληρο σόου. Σπάνια »χωρίζουν» από το ταίρι τους, μόνο αν δεν πετύχει το ζευγάρωμα.


 2. Αετός
Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά αν και εξωτερικά είναι ολόιδια. Φλερτάρουν κάνοντας φιγούρες στον αέρα και όταν είναι στην ηλικία αναπαραγωγής γυρνούν εκεί όπου γεννήθηκαν για να βρουν ταίρι. Μένουν μαζί για πάντα εκτός αν κάποιο από τα δύο πεθάνει.


 3. Κουκουβάγια
Είναι πουλιά μονογαμικά και δένονται πολύ με το ταίρι τους.


 4. Κάστορας
Είναι υπέροχοι κολυμβητές και τηρούν τις οικογενειακές αξίες, αφού ζουν με το ταίρι τους φροντίζοντάς το σαν πραγματικοί άντρες.


 5. Μαύρος γύπας
Τα πτηνά αυτά ζουν μαζί σε οικογένειες και μένουν πιστά στο ταίρι τους για όλη τους τη ζωή. Αν μάλιστα υποψιαστεί ότι ο σύντροφος τον απατά, όλη η κοινωνία θα επιτεθεί στον... άπιστο!


 6. Γερανός
Αυτά τα πτηνά μιλάνε μεταξύ τους, χορεύουν, πηδούν και τρέχουν για να ζευγαρώσουν και αφού τα καταφέρουν μένουν πιστά στο ταιρι τους για μια ζωή!


 7. Κόνδορας
Ζουν για 50 χρόνια και ζευγαρώνουν μόνο με ένα ταίρι.


 8. Κογιότ

Μένουν μονογαμικά για πολλά χρόνια ή και για όλη τους τη ζωή.


 9. Γίβωνας
Είναι είδος πιθήκου και ζει σε μικρές σταθερές οικογένειες. Κρατούν τα παιδιά τους μέχρι την ηλικία των 7 ετών και υπερασπίζονται την περιοχή τους.


 10. Πιγκουίνος
Τα περισσότερα είδη είναι μονογαμικά και μένουν με το ταίρι τους για πολλές περιόδους ζευγαρώματος.


 11. Κύκνος
Το παγκόσμιο σύμβολο της αγάπης. Αυτά τα υπέροχα πλάσματα ζευγαρώνουν μόνο με το ταίρι τους και αν το αρσενικό χάσει το θηλυκό του θρηνεί, πετά μακριά και δεν ξαναζευγαρώνει ποτέ!
perierga.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 2:22 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: