1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συζήτηση για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Σητείας

Συζήτηση για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Σητείας
Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαϊου και ώρα 18:00, στο δεύτερο όροφο του δημοτικού καταστήματος επί της οδού Π. Βαρθολομαίου 9, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
- Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & 2ου ΠΚΝΤΜΕ του έργου « Ολοκληρωμένες δράσεις για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας Δημοσίων Χώρων (Ο.Σ.Α.Α περιοχής Ξεροκαμάρες Δήμου Σητείας).
- Συζήτηση και λήψη απόφασης για την επανασύσταση ή μη της Υπηρεσίας Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο.
- Συζήτηση και λήψη απόφασης για το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας (ΠΠΧΣΑΑ) Κρήτης.
Ο Πρόεδρος Νίκος Κοζυράκης

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 1:43 pm


Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή στο Ηράκλειο

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή στο Ηράκλειο
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή στο Ηράκλειο

Ομιλία στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή 24 Μαίου στις 18:00, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.
Σε ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ Λασιθίου αναφέρει:
Σας προσκαλούμε στην Προσυνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας που οργανώνεται στο Ηράκλειο, με θέμα: «Σταθερότητα + Μεταρρυθμίσεις= Ανάπτυξη - Η Ελλάδα της επόμενης ημέρας».
Η Προσυνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 στο Ξενοδοχείο «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» στις 18:00 μ.μ.
Στην Προσυνδιάσκεψη θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 1:34 pm


Η Ελούντα γιόρτασε τους προστάτες της Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (VIDEO)

Η Ελούντα γιόρτασε τους προστάτες της Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη (VIDEO)
Η Ελούντα γιόρτασε τους προστάτες της Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

 

Με λαμπρότητα -παρά τις απουσίες, κατ' αρχήν του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκταρίου, που ανελλιπώς παρίστατο και χοροστατούσε στον Εσπερινό των πολιούχων της Ελούντας και φέτος δε μπόρεσε για λόγους υγείας, αλλά και βουλευτών, του περιφερειάρχη κά. που τιμούσαν άλλες χρονιές την εορτή με την παρουσία τους- εορτάστηκε και φέτος η γιορτή των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.


Στον Εσπερινό παρέστησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Εμμ. Κλώντζας, ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός και αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ελούντας Γιάννης Δρακωνάκης, δημοτικοί σύμβουλοι κά. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου, Αρχιμανδρίτης Εμμανουήλ Κατσαρός, πλαισιούμενος από ιερείς της Ελούντας και του Αγίου Νικολάου.
Στο κήρυγμά του ο πατήρ Εμμανουήλ αναφέρθηκε στους τιμώμενους αγίους- προστάτες, όπως τόνισε «της πασίγνωστης, ανά την υφήλιο, Ελούντας, της Ελούντας της παράδοσης, της κουλτούρας, της λεβεντιάς και του εκσυγχρονισμού...».

ΕΛΟΥΝΤΑ 3

ελουντα

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 1:11 pm


Συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης διαχείρισης αδέσποτων ζώων

Συνεδρίαση της Επιτροπής παρακολούθησης διαχείρισης αδέσποτων ζώων
Τη Δευτέρα

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τη Δευτέρα 25-5-2015 και ώρα 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, που βρίσκεται δίπλα στο Γραφείο του Δημάρχου, στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου Ιεράπετρας, με θέμα «το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου».

Ο πρόεδρος της επιτροπής

Παπαδοπετράκης Ανδρέας

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 12:51 pm


Λήγει στις 26 Μαϊου η ρύθμιση των 100 δόσεων

Λήγει στις 26 Μαϊου η ρύθμιση των 100 δόσεων
Παράταση για τις 100 δόσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Λήγει την ερχόμενη Τρίτη η προθεσμία ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ενώ σύσσωμοι έμποροι επαγγελμτοβιοτέχνες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών παράταση της προθεσμίας. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των οφειλετών στη ρύθμιση είναι ως τώρα ιδιαίτερα ικανοποιητική ενώ έχει συμβάλλει και στην ανάκαμψη των δημοσίων εσόδων τους τελευταίους μήνες. Για αυτό και εξετάζεται η παράταση της σχετικής προθεσμίας για ακόμη έναν μήνα ως το τέλος Ιουνίου.

Συμφωνάμε πληροφορίες και το Μάιο τα έσοδα του προϋπολογισμού παρουσιάζουν ικανοποιητικούς ρυθμούς αύξησης σε ποσοστά υψηλότερα συγκριτικά με τον Απρίλιο. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στα φορολογικά έσοδα και ιδιαίτερα στην μεγάλη ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους. Μαζική είναι η ένταξη στη ρύθμιση των φορολογουμένων που τα προηγούμενα χρόνια λόγω οικονομιών δυσκολιών συσσώρευσαν απλήρωτα χρέη από φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας προς το δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι τη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να ενταχθούν βεβαιωμένες οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως και την 1 Μαρτίου 2015 ενώ προβλέπεται απαλλαγή από τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν ως ακολούθως:

- Για εφάπαξ εξόφληση απαλλαγή κατά 100%

- Από δύο ως 5 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 90%

- Από 6 έως 10 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 80%

- Από 11 ως 20 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 75%

- Από 21 ως 30 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 70%

- Από 31 ως 40 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 65%

-Από 41 ως 50 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 60%

- Από 51 ως 60 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 55%

- Από 61 ως 70 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 50%

- Άπω 71 ως 80 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 45%

- Από 81 πως 90 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 40%

- Από 91 ως 100 μηνιαίες δόσεις απαλλαγή κατά 30%

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 11:30 am


Άμεση δράση για την προστασία των ελαιοδέντρων ζητά το ευρωκοινοβούλιο

Άμεση δράση για την προστασία των ελαιοδέντρων ζητά το ευρωκοινοβούλιο
Άμεση δράση για την προστασία των ελαιοδέντρων ζητά το ευρωκοινοβούλιο

Το Ευρωκοινοβούλιο, με ψήφισμά του την Τετάρτη 20 Μαΐου, ζήτησε από την ΕΕ να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του βακτηρίου Xylella fastidiosa, το οποίο έχει πλήξει μεγάλες εκτάσεις ελαιόδεντρων στην Ιταλία.

Επίσης, χαιρέτισε την επιβολή περιορισμών στις εισαγωγές από πληγείσες περιοχές σε τρίτες χώρες ενώ απηύθυνε έκκληση για την αποζημίωση των παραγωγών που έχουν πληγεί και την αύξηση της χρηματοδότησης της έρευνας για την καταπολέμηση των επιβλαβών βακτηρίων.

Οι ευρωβουλευτές επικροτούν την απόφαση που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο για τη διακοπή των εισαγωγών μολυσμένων καφεόδεντρων από την Κόστα Ρίκα και την Ονδούρα, αλλά την κατηγορούν γιατί "πολύ συχνά δεν αντιδρά αρκετά γρήγορα ώστε να προλάβει την είσοδο στην ΕΕ φυτικών ασθενειών από τρίτες χώρες".

Το Ευρωκοινοβούλιο ζητάει να επανεξεταστεί η εφαρμογή του επίσημου συστήματος φυτοϋγειονομικού ελέγχου στην ΕΕ, προκειμένου να προστατευθεί και να διαφυλαχθεί το ευρωπαϊκό έδαφος και ζητεί την εφαρμογή σκληρότερων μέτρων στις εισαγωγές, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να διατεθούν περισσότερα μέσα για να διασφαλιστεί ο εντοπισμός επιβλαβών οργανισμών στα σημεία εισόδου της ΕΕ και παροτρύνουν τα κράτη μέλη να αυξήσουν τις τακτικές επιθεωρήσεις με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης της Xylella fastidiosa εκτός των οριοθετημένων περιοχών.

Το βακτήριο Xylella fastidiosa συνιστά εξαιρετικά επικίνδυνη και άμεση απειλή για την παραγωγή ορισμένων καλλιεργειών στη νότια Ευρώπη, στις οποίες περιλαμβάνονται τα ελαιόδεντρα, οι αμυγδαλιές και οι ροδακινιές, καθώς και τα καλλωπιστικά φυτά. Το ψήφισμα υποστηρίζει την διεξαγωγή ενημερωτικών εκστρατειών σε δυνητικά μολυσμένες περιοχές της ΕΕ προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν όσοι ασχολούνται όχι μόνο με τον γεωργικό τομέα, αλλά και με τον τομέα των οπωροκηπευτικών, συμπεριλαμβανομένων των εμπόρων λιανικής πώλησης καλλωπιστικών φυτών, των επαγγελματιών κηπουρών και των πελατών τους.

 

Αποζημίωση των παραγωγών και επενδύσεις στην έρευνα

Το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη να αποζημιώσουν τους παραγωγούς για τα μέτρα εκρίζωσης και για την εισοδηματική απώλεια – η οποία συνεπάγεται απώλειες όχι μόνο σε επίπεδο αγροτικής παραγωγής, αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορίας και δραστηριοτήτων συναφών με τον τουρισμό. Τους ζητεί ακόμη να χρησιμοποιήσουν όλα τα υπάρχοντα κονδύλια και μέσα για να συνδράμουν στην οικονομική ανάκαμψη των περιοχών που έχουν πληγεί και να εντοπίσουν κίνητρα που θα ωθήσουν τους παραγωγούς να εφαρμόσουν μέτρα πρόληψης.

Σε ό,τι αφορά την έρευνα, οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν την άμεση εντατικοποίηση των προσπαθειών, μεταξύ άλλων με την αυξημένη διεθνή δικτύωση και με τη διάθεση κονδυλίων σε ερευνητικά ιδρύματα, προκειμένου να βελτιωθούν οι επιστημονικές γνώσεις για το βακτήριο Xylella fastidiosa και να εντοπισθεί με βεβαιότητα η σχέση που συνδέει το παθογόνο, τα συμπτώματα και την εκδήλωση της νόσου.

Το μη νομοθετικό ψήφισμα υιοθετήθηκε με 507 ψήφους υπέρ, 115 κατά και 37 αποχές.

Σημειώνεται πως το βακτήριο Xylella fastidiosa συνιστά εξαιρετικά επικίνδυνη και άμεση απειλή για την παραγωγή ορισμένων καλλιεργειών στη νότια Ευρώπη. Προς το παρόν δεν υφίσταται καμία θεραπεία για τα νοσούντα φυτά στους χώρους παραγωγής και τα προσβεβλημένα φυτά τείνουν να παραμένουν μολυσμένα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους ή ξηραίνονται σε μικρό χρονικό διάστημα.

ΕΑΣ Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 10:42 am


Δημοκρατικές ευαισθησίες !!!!

Δημοκρατικές ευαισθησίες !!!!
Δήλωση του πρώην Δημάρχου Αγίου Νικολάου Δημ. Κουνενάκη


Την Πέμπτη επισκέφθηκε το Δήμο ο νέος ΔΥΠΕΑΡΧΗΣ κ Ηγουμενίδης.
Συνηθίζαμε να καλούνται όλες οι παρατάξεις σε τέτοιες συναντήσεις. Συνηθίζαμε, γιατί ο κ Ζερβός δεν έχει τέτοιες συνήθειες.
Ουδείς Εκλήθη!!!!
Δεν βαριέσαι.
Ορισμένοι δεν αλλάζουν... Και άλλοι το δέχονται ή το ανέχονται ή σιωπούν...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΝΕΝΑΚΗΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 9:53 am


Τα ευλογημένα φύκη στην Ανάληψη της Ελούντας (VIDEO)

Στην Ελούντα η γιορτή της Ανάληψης είναι ξεχωριστή καθώς το τελετουργικό που ακολουθείται 

Στην Ελούντα η γιορτή της Ανάληψης είναι ξεχωριστή καθώς το τελετουργικό που ακολουθείται έρχεται από τα παλιά χρόνια και θυμίζει την Ελούντα όπως την γνωρίσαμε πριν από την μεγάλη ανάπτυξη του τουρισμού.
Την ημέρα της γιορτής (Πέμπτη 21 Μαΐου), ο πατήρ Μιχαήλ Δρακωνάκης τέλεσε την Θεία Λειτουργία και μετά, στον εξωτερικό περιφραγμένο χώρο της εκκλησίας, έγινε η περιφορά της εικόνας και η ευλογία των άρτων. Στην συνέχεια όλοι μαζί, ο ιερέας με τους πιστούς, με μια σεμνή λατρευτική πομπή κατευθύνθηκαν στο Κανάλι για τον καθιερωμένο, την ημέρα αυτή, Αγιασμό των Υδάτων.
Στο Κανάλι, ο ιερέας, οι ψάλτες και η εικόνα επιβιβάστηκαν σε μια βάρκα και «ανοίχτηκαν» για να κάνουν τις ευχές και να αγιάσουν τα ύδατα. Την ίδια ώρα, πολλοί πιστοί, κυρίως γυναίκες είχαν βγάλει τα υποδήματά τους, ανασήκωναν τα φουστάνια τους, βουτούσαν στην θάλασσα και άρχισαν να ψαχουλεύουν για τα ιερά φύκη... συμβολισμοί παραδοσιακών τελετουργιών που έχουν βαθιές ρίζες στην τοπική λατρευτική παράδοση.Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας


ana WP 20150521 09 46 31 Pr


ana WP 20150521 09 04 21 Pa


ana WP 20150521 029


ana WP 20150521 09 24 21 Pr


Εσπερινός στην Ανάληψη στον Αλμυρό Αγίου Νικολάου


Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2015 | 9:27 am


Με χαρά ξαναδέχεται ο Δήμος Ιεράπετρας τη Δημοτική Αστυνομία

Με χαρά ξαναδέχεται ο Δήμος Ιεράπετρας τη Δημοτική Αστυνομία
Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ιεράπετρα είναι μια εξέλιξη θετική.

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ιεράπετρα είναι μια εξέλιξη θετική. Η υπηρεσία θα λύσει τα χέρια του Δήμου και θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων, που άπτονται κυρίως της καθημερινότητας του πολίτη.
Χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης συναντήθηκε με τον -πρώην και νυν πλέον- Δημοτικό Αστυνομικό κ. Γιάννη Γαϊτανάκη, που το προηγούμενο διάστημα υπηρετούσε στην Αστυνομία της Ιεράπετρας. Συνάδελφοί του είχαν μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες και αναμένεται και εκείνοι - τουλάχιστον στην πλειονότητά τους - να επιστρέψουν.
«Μετά από είκοσι μήνες απουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας η επιστροφή τους είναι για το δήμο Ιεράπετρας» ανέφερε ο Δήμαρχος, «χαρά διότι θα μπορέσουμε να λύσουμε αρκετά από τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και σχετίζονται με θέματα αστυνόμευσης στο δήμο, στην πόλη και στα χωριά. Τα άτομα που θα τη στελεχώνουν είναι γνώριμα, έχουμε συνεργαστεί μαζί τους και στο παρελθόν, έχουν εμπειρία, τη διάθεση και την όρεξη να βοηθήσουν επιτελώντας επάξια τα καθήκοντά τους. Ο Δήμος Ιεράπετρας θα στηρίξει τη Δημοτική Αστυνομία, θα βοηθήσει στην ενδυνάμωσή της με εξοπλισμό που ενδεχομένως χρειαστεί, οχημάτων, διάθεση χώρων για τη στέγασή τους και ό,τι άλλο χρειαστεί διαμορφώνοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να μπορέσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 8:54 pm


Αισιοδοξία για το καταδυτικό πάρκο στον Άγιο Νικόλαο

Αισιοδοξία για το καταδυτικό πάρκο στον Άγιο Νικόλαο
Μέχρι τέλος του καλοκαιριού καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για την επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών και της συμπλήρωσης με νέες που θα απαιτηθούν για τη συγκρότηση ολοκληρωμένου φακέλου
Μέχρι τέλος του καλοκαιριού καθορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για την επικαιροποίηση των υφιστάμενων μελετών και της συμπλήρωσης με νέες που θα απαιτηθούν για τη συγκρότηση ολοκληρωμένου φακέλου, ο οποίος θα καταστήσει την πρόταση για δημιουργία υποθαλάσσιου πάρκου στον Άγιο Νικόλαο, εναρμονισμένη με το νέο νομικό πλαίσιο και ώριμη για άμεση υποβολή προς χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, μόλις κάνει τη σχετική προκήρυξη του μέτρου η Περιφέρεια Κρήτης.
Λεπτομέρειες για το θέμα συζήτησαν χθες σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και ο Πρόεδρος της Δ.Α.Ε.Α.Ν. Μιχ. Φαρσάρης, με τον Ερευνητή στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Βιολογίας και Γενετικής (ΙΘΑΒΙΓ) του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) Κωνσταντίνο Ντούνα και την υπεύθυνη του Γραφείου Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λασιθίου Ελένη Ψόχιου.
Όπως συμφωνήθηκε χθες, θα οριστεί η ΔΑΕΑΝ, η οποία, πιθανότατα με ένα μικτό επιχειρηματικό σχήμα, με τη συμμετοχή και ιδιωτών επιχειρηματιών του χώρου των καταδύσεων, θα λειτουργήσουν το νέο καταδυτικό πάρκο. Αυτό θα γίνει στη βάση όσων θα προβλέπουν η οικονομοτεχνική μελέτη, το «business plan» και ο Κανονισμός Λειτουργίας που θα εκπονηθούν από ιδιωτικό μελετητικό γραφείο. Ιδιοκτήτης θα είναι το ελληνικό δημόσιο στο οποίο ανήκει και ο θαλάσσιος χώρος και η παραχώρηση εκμετάλλευσης θα γίνεται κατά το πρότυπο που προβλέπεται και για την παραχώρηση διαχείρισης των παραλιών.
Ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι το έργο δεν είχε προχωρήσει ως σήμερα γιατί δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο. «Τώρα που διαμορφώθηκε, ο Δήμος θέλοντας να βοηθήσει στην προσπάθεια αυτή, συζητήσαμε λεπτομερώς για τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν και να «τρέξουμε» όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μιας και υπάρχει πιθανότητα χρηματοδότησης του έργου μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για δημιουργία καταδυτικών πάρκων. Μοιραστήκαμε τα αντικείμενα που εκκρεμούν. Το πιθανότερο είναι ότι φορέας του έργου θα είναι η ΔΑΕΑΝ. Το Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα θα αποφασίσει να αναθέσει την παρακολούθηση και λειτουργία του καταδυτικού πάρκου στη ΔΑΕΑΝ, η οποία και θα αναλάβει την κατάθεση του σχετικού φακέλου του έργου με τη στήριξη μελετητικού γραφείου. Μέχρι τέλος Ιουνίου, πιθανόν και μέσα στον Ιούλιο, στοχεύουμε να συλλεχθεί όλο το αναγκαίο υλικό για τη συμπλήρωση του φακέλου.»
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 8:43 pm


Επίσκεψη Ηγουμενίδη στην Σητεία

Επίσκεψη Ηγουμενίδη στην Σητεία
Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού Συμβουλίου Σητείας ο δήμαρχος κ. Θ. Πατεράκης
Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού Συμβουλίου Σητείας ο δήμαρχος κ. Θ. Πατεράκης Αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Νίκου Ηγουμενίδη στη Σητεία την ερχόμενη Τρίτη, όπως γνωστοποίησε χθες ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Νίκος Κοζυράκης. Ο κ. Ηγουμενίδης θα έχει σειρά επαφών με τους εκπροσώπους του Δήμου, του Νοσοκομείου, των Εργαζομένων προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα καίρια προβλήματα που ταλανίζουν το νοσηλευτικό ίδρυμα.
Μάλιστα κατόπιν και σχετικής πρότασης από την πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας και της επικεφαλής κ. Σταυρούλας Καράμπελα θα πραγματοποιηθεί -μετά την επίσκεψη του κ. Ηγουμενίδη- ειδική συνεδρίαση του σώματος για το Νοσοκομείο και γενικά για τα θέματα υγείας της περιοχής του Δήμου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 8:27 pm


Περιοδεία του ΚΚΕ στα νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου και της Νεάπολης

Περιοδεία του ΚΚΕ στα νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου και της Νεάπολης
Την Παρασκευή

Ενημερώνουμε ότι λόγω έκτακτης κοινοβουλευτικής εργασίας, επικεφαλής του κλιμακίου του ΚΚΕ, που θα περιοδεύσει στα νοσοκομεία Νεάπολης και Αγίου Νικολάου θα είναι ο Στέλιος Ορφανός επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Κρήτη.
Το πρόγραμμα δεν θα μεταβληθεί:
Νεάπολη 9:00
Άγιος Νικόλαος 11:00
Από το Γραφείο Τύπου ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 8:10 pm


Ένα εργαστήριο ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού στο παιδικό φεστιβάλ

Ένα εργαστήριο ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού στο παιδικό φεστιβάλ
Στον αιώνα της πληροφορικής και στο Έτος 2015 – Διεθνές Έτος Φωτός και Τεχνολογίας- τα παιδιά Δημοτικού δύσκολα αφιερώνουν χρόνο παιχνιδιού για να στοιβάζουν... τουβλάκια.
Στον αιώνα της πληροφορικής και στο Έτος 2015 – Διεθνές Έτος Φωτός και Τεχνολογίας- τα παιδιά Δημοτικού δύσκολα αφιερώνουν χρόνο παιχνιδιού για να στοιβάζουν... τουβλάκια. Για να φτιάξουν ένα ρομπότ, όμως;
Τα παιδιά σχολικής ηλικίας γοητεύονται από την τεχνολογία, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον τομέα. Προφανώς αυτό έγινε γρήγορα αντιληπτό από τη γραμμή παραγωγής της Lego η οποία πρόσθεσε στα γνωστά σε όλους τουβλάκια, αισθητήρες, και τεχνικά κομμάτια (εργαλεία, άξονες, ακτίνες, και υδραυλικά μέρη), κατάλληλα για να «χτίσει» ο χρήστης ένα ρομπότ! Τα «παιχνίδια» αυτά κυκλοφόρησαν πρώτη φορά στο εμπόριο το 1998 ενώ το 2006 η έκδοση αναβαθμίστηκε στη γνωστή Lego Mindstorms με αισθητήρες για την αφή, το φως, τον ήχο, και την απόσταση.
Τα Lego Mindstorms πάνε σχολείο.
Η φιλοσοφία σχεδίασης του εκπαιδευτικού υλικού της Lego, στηρίζεται στην άποψη ότι το παιδί πρέπει από μόνο του να οικοδομεί τη γνώση. Στο πλαίσιο αυτό, τα εκπαιδευτικά ρομπότ της Lego έχουν χρησιμοποιηθεί συστηματικά για την εισαγωγή αρχάριων μαθητών στην εκμάθηση του προγραμματισμού, σε μαθήματα πληροφορικής. Με τα εύκολα προγραμματιζόμενα ρομπότ της Lego κάθε παιδί μπορεί να χτίσει φυσικά μοντέλα και να τα προγραμματίσει, ώστε να εκτελούν μία σειρά ενεργειών και να αντιδρούν σε ερεθίσματα που δέχονται οι αισθητήρες τους!
Ποια είναι η εκπαιδευτική προστιθέμενη αξία;
Καθώς τα παιδιά δουλεύουν ομαδικά για να φτιάξουν το ρομποτάκι, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τους αλγόριθμους. Μαθαίνουν να βάζουν εντολές σε λογική σειρά με σκοπό αυτές να γίνουν πράξη. Στην συνέχεια αποφασίζουν όλα μαζί τι θέλουν να κάνει αυτό, π.χ. να οδηγεί, μετά από λίγο να στρίβει, μετά για δέκα δευτερόλεπτα να προχωρά, στην συνέχεια να επιστρέφει κ.ο.κ. Έπειτα, τα παιδιά μαθαίνουν να περνούν με την γλώσσα Logo αυτές τις εντολές στον υπολογιστή, να τις βάζουν με την σειρά και με Bluetooth να τις στέλνουν στο ρομποτάκι.
Επομένως, με τον πιο δημιουργικό τρόπο γίνεται βιωματικά αντιληπτό πως οι υπολογιστές υπάρχουν για να ακολουθούν εντολές και να μας βοηθούν να δημιουργούμε με τα εργαλεία των καιρών μας.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η χρήση των ρομπότ για την εισαγωγή σε θέματα προγραμματισμού μπορεί να βοηθήσει στη νοητική ανάπτυξη του παιδιού, μέσα από τη διαδικασία κατανόησης μιας ακριβούς και λογικής γλώσσας εντολών, ενώ παράλληλα οξύνει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.
Το 6ο Παιδικό φεστιβάλ έχει τη χαρά να συστήσει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τη βιωματική διαδικασία της ρομποτικής, πέρα από τη θεωρία..
Σε ένα εργαστήριο, που πραγματοποιείται χάρη στους επιστημονικούς συνεργάτες του Εργαστηρίου Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, Γιάννη Αλεξόπουλο και Δημήτρη Πιπερίδη, οι συμμετέχοντες θα "γίνουν" για λίγο μηχανικοί ακολουθώντας τη διαδικασία "Engineering Design Process (EDP)". Θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και την εφευρετικότητά τους για να αντιμετωπίσουν μία πρόκληση: το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός οχήματος «ρομπότ» που θα κινηθεί στην επιφάνεια της Σελήνης! Μετά την κατασκευή, τα παιδιά θα επιλύσουν προβλήματα πλοήγησης του οχήματος στον χώρο και αποφυγής εμποδίων, μετατρέποντας έτσι το όχημα σε ένα πραγματικό ρομπότ!!!
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/6 με μέγιστο αριθμό συμμετοχών 20 παιδιά και θα επαναληφθεί με 20 νέες συμμετοχές την Κυριακή 14/6. Απευθύνεται σε μαθητές ΣΤ΄τάξεων, στους οποίους θα διανεμηθούν από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων δηλώσεις συμμετοχής.
Σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί ο αριθμός, θα γίνουν δεκτές αιτήσεις από Ε΄ τάξη.
Οι συμμετοχές θα πρέπει να υποβληθούν στα σχολεία το αργότερο ως την Παρασκευή 6 Ιουνίου.
Ελένη Ανδρουλάκη
Εκπ/κός, μέλος οργανωτικής επιτροπής Παιδικού Φεστιβάλ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 8:02 pm


Προμήθεια αντλίας θερμότητας για το Δημοτικό Κολυμβητήριο στη συνεδρίαση του ΠΑΟΔΑΝ

Προμήθεια αντλίας θερμότητας για το Δημοτικό Κολυμβητήριο στη συνεδρίαση του ΠΑΟΔΑΝ
Το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ θα συνεδριάσει αύριο στις 5 μ.μ. στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με τα εξής θέματα:
Το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ θα συνεδριάσει αύριο στις 5 μ.μ. στην Κουνδούρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με τα εξής θέματα:
- Έγκριση Απολογιστικών Στοιχείων 2014
- Σύσταση επιτροπής για την απογραφή περιουσιακών στοιχείων του ΠΑΟΔΑΝ
- Προμήθεια αντλίας θερμότητας για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αγίου Νικολάου
- Έγκριση μελέτης προμήθειας ειδών καθαριότητας -ευπρεπισμού και σάκων απορριμμάτων έτους 2015 του Δήμου Αγίου Νικολάου και των νομικών προσώπων του
- Ληξιπρόθεσμες οφειλές Αθλητικού Κέντρου Νεαπόλεως
- Συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Future Library
- Προγραμματισμός εκδηλώσεων
- Μίσθωση λεωφορείων για τις ανάγκες των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του ΠΑΟΔΑΝ
- Έγκριση διενέργειας προμηθειών και εργασιών- υπηρεσιών
- Ορισμός επιτροπών παραλαβής προμηθειών με ΕΚΠΟΤΑ.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. κ. Χαρίλαος Γ. Αλεξάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 7:46 pm


Τέρμα οι ουρές και η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Τέρμα οι ουρές και η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Ηλεκτρονική απογραφή

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γνωστοποίησε την πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής απογραφής των προστατευόμενων μελών, συζύγων και τέκνων, και την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας στους άμεσα ασφαλισμένους εργαζομένους και συνταξιούχους.
Έτσι μπαίνει ένα τέλος στην ταλαιπωρία των χιλιάδων ασφαλισμένων καθώς η ηλεκτρονική απογραφή τους απαλλάσσει από την υποχρέωση της φυσικής παρουσίας στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ.
Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι διαθέσιμη στο διαδικτυακό ιστότοπο του ΙΚΑ www.ika.gr όπου παρέχονται διευκρινίσεις και όλες οι σχετικές πληροφορίες που αφορούν στις διαδικασίες πιστοποίησης των χρηστών.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 7:37 pm


Προβληματισμός για τη Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Σητείας

Προβληματισμός για τη Δημοτική Αστυνομία στο δήμο Σητείας
Δεν προβλέπονται να δοθούν και οι αναγκαίοι πόροι
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας έγινε συζήτηση για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Στο Δήμο Σητείας τέσσερις Δημοτικοί Αστυνομικοί υπηρετούν σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Σητείας και ένας στο Τελωνείο. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στο Δ.Σ. προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την επανασύσταση ή όχι της Δημοτικής Αστυνομίας.
Βέβαια, όπως προέκυψε από την ήδη διενεργηθείσα συζήτηση, τίθεται και η χρηματοδότηση της όλης προσπάθειας, αφού, ενώ υπήρχε η υπόσχεση κι αναμενόταν να γίνει από κεντρικούς πόρους για την τρέχουσα χρονιά, το κόστος τελικά θα πρέπει να καλυφθεί από τους Δήμους. Η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές των δημοτικών αστυνομικών για το Δήμο Σητείας αντιστοιχούν σε 30.000 ευρώ περίπου, ποσό που δεν είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου. Τους προβληματισμούς τους για το θέμα εξέφρασαν σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι αναφέροντας ότι είναι θετική η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, όμως ζητούμενο είναι και η χρηματοδότηση. Αποφασίστηκε λοιπόν να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση ώστε να ληφθεί τελική απόφαση.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 7:31 pm


Πιλοτικά από την Κρήτη νέο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας

Πιλοτικά από την Κρήτη νέο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας
Πιλοτικά από την Κρήτη θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε ιατρικό συνέδριο.  

Πιλοτικά από την Κρήτη θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε ιατρικό συνέδριο.
Ο κ. Κουρουμπλής είπε πως το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα είναι πολιτικό και θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σε δύο μήνες από σήμερα, περίπου τον Ιούλιο. Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε πως θα ξεκινήσει σε τρεις περιοχές της χώρας. Οι δύο θα είναι οι μεγαλύτερες πόλεις, δηλαδή, Αθήνα και Θεσσαλονίκη και η τρίτη περιοχή θα είναι η Κρήτη. Ο υπουργός, αναφέρθηκε με έμφαση στην ανάγκη να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προσθέτοντας ότι «σύστημα Υγείας που θέλει να λέγεται σύστημα, χωρίς πρωτοβάθμια δεν μπορεί να υπάρξει».
Η ανακοίνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κρήτη και ειδικά για το Λασίθι, όπου το θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα με μεγάλες και σημαντικές διαστάσεις. Το πρώτο στοιχείο είναι ότι απουσιάζουν πλήρως οι αυτοτελείς δομές της πρωτοβάθμιας υγείας από το νομό αφού δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον Άγιο Νικόλαο εξαιτίας της απουσίας του πολυιατρείου του ΙΚΑ ενώ παράλληλα, υπάρχει σε εκκρεμότητα το θέμα του πολυιατρείου στο Μακρύ Γιαλό, του Κέντρου Υγείας στο Τζερμιάδων και της ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας όπου λειτουργούν κέντρα υγείας.
Με τα δεδομένα αυτά, η αναγγελία του Υπουργού Υγείας για πιλοτική εφαρμογή του συστήματος στην Κρήτη, συνεπάγεται πως πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο και συγκεκριμένες δράσεις για τα παραπάνω προβλήματα του Λασιθίου που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να φανεί και η αξία της πιλοτικής εφαρμογής. Επιπλέον, το σύστημα αυτό απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στα προβλήματα λειτουργίας του ΕΚΑΒ και στην επαρκή στελέχωσή του, ώστε να μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο που πρέπει σε μια τέτοια προσπάθεια, αφού χωρίς το ΕΚΑΒ το συνολικό σύστημα αναβάθμισης δεν θα μπορεί να αποδώσει.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 7:17 pm


Θα συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις στη Χρυσή

Θα συνεχιστούν οι κατεδαφίσεις στη Χρυσή
Αρκετά θέματα συζήτησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου κ. Μανόλης Συλιγάρδος.
Αρκετά θέματα συζήτησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου κ. Μανόλης Συλιγάρδος. Παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι Μανόλης Φραγκούλης, Αργύρης Πανταζής, Ανδρέας Παπαδοπετράκης. Στο επίκεντρο ετέθη η νήσος Χρυσή.
Όπως ανέφερε σε ο κ. Συλιγάρδος, «οι κατεδαφίσεις που για κάποιο χρονικό διάστημα είχαν σταματήσει για τεχνικούς λόγους από τη διεύθυνση τεχνικού ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, πλέον συνεχίζονται. Τα τελευταία παραπήγματα θα κατεδαφιστούν και στη συνέχεια τα προϊόντα της κατεδάφισης θα απομακρυνθούν και θα μεταφερθούν στην Ιεράπετρα στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων ή στην ανακύκλωση».
Για το ότι ήδη οι πρώτοι επισκέπτες μεταβαίνουν στη Χρυσή και η εικόνα που αντικρίζουν δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ο κ. Συλιγάρδος εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η καθυστέρηση που παρατηρείται στην όλη διαδικασία δε θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα έτσι ώστε οι επισκέπτες να δουν ένα νησί καθαρό, απαλλαγμένο όχι μόνο από τα κατεδαφισθέντα αυθαίρετα, αλλά και από τα σκουπίδια που ο Δήμος και η Υπηρεσία Καθαριότητας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο θα απομακρύνουν από το έδαφος.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 7:02 pm


Ρεσιτάλ πιάνου και τρομπέτας το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο

Ρεσιτάλ πιάνου και τρομπέτας το Σάββατο στον Άγιο Νικόλαο
Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Αγίου Νικολάου διοργανώνει το Σάββατο 23 Μαΐου στο «Ρεξ»
Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Δήμου Αγίου Νικολάου διοργανώνει το Σάββατο 23 Μαΐου στο «Ρεξ» στις 8.30 μ.μ. ρεσιτάλ πιάνου και τρομπέτας με τους Αμερικανούς μουσικούς Cynthia και William Lawing.
Θα ερμηνευτούν μουσικά έργα κυρίως Αμερικανών συνθετών του 20ού αιώνα.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σεμινάριο
Εκτός από το ρεσιτάλ του Σαββάτου, η Cynthia Lawing θα δώσει την Κυριακή το πρωί σεμινάριο – master class για τους προχωρημένους μαθητές πιάνου του Ωδείου Τέχνης, σε συνεργασία με το Ωδείο. Το σεμινάριο είναι ανοικτό και για το κοινό, ενώ ο William Lawing ενδέχεται να κάνει μία παρουσίαση για την τρομπέτα στους ερμηνευτές της Φιλαρμονικής.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 6:47 pm


Λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα δώσει ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ

Λύσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου θα δώσει ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ
Επίσκεψη του κ. Ηγουμενίδη στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Άριστη χαρακτήρισε την συνεργασία που είχε με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Ν. Ηγουμενίδης ,σε δηλώσεις που έκανε λίγο μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο Δήμο το πρωί της Πέμπτης 21 Μαίου.
Ο κ. Ηγουμενίδης δήλωσε αισιόδοξος για την επίλυση σειράς ζητημάτων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, δεδομένης της συμπαράστασης και της συνεργασίας με την Τ.Α. «Κινούμαστε, ανέφερε χαρακτηριστικά, στην ίδια κατεύθυνση με το δήμαρχο Αγίου Νικολάου, και ευελπιστώ να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που διαπιστώνονται στο νοσοκομείο της πόλης, στον χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας και επιπλέον να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το θέμα των Περιφερειακών Ιατρείων σε Ελούντα, Κριτσά και Σίσι».
Ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, ανέφερε ότι η συνάντηση με τον Διοικητή έγινε σε καλό κλίμα, ενώ διαφάνηκε ότι οι βασικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από πλευράς υγεινομικής Περιφέρειας, είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτές του Δήμου. «Ουσιαστικά-πρόσθεσε- ζήτησα να ενημερωθώ, εάν υπάρχει ένα σαφές σχέδιο για την υγεία στο Νομό. Κατατέθηκε η άποψη ότι το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, με επαρκή στελέχωση και την παράλληλα λειτουργία τριών-τεσσάρων κλινικών στα δύο άλλα νοσοκομεία, μπορεί να στηρίξει αξιοπρεπώς το νομό Λασιθίου, περιορίζοντας παράλληλα τις διακομιδές ασθενών στο Ηράκλειο.
Ο διοικητής θέλησε επίσης να ενημερωθεί –είπε- για την διαδικασία ανταλλαγών οικοπέδων, εξεύρεσης χώρων που θα επιτρέψουν τη λειτουργία των περιφερειακών Ιατρείων (Κριτσά, Ελούντα, Σίσσι) καθώς και για το εάν ο Δήμος είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει το οικόπεδο «Μπρούσκαρη».
Τέλος όπως έκανε γνωστό, υπήρξαν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και επικουρικών γιατρών για το Ν. Λασιθίου.
Τον Δυπεάρχη Κρήτης συνόδευσαν ο διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων Λασιθίου κ. Εμμ. Μακρονικολάκης και η διοικήτρια του Διαλυνάκειου νοσοκομείου Νεάπολης κ. Λία Μοσχοβιτάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2015 | 6:20 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: