1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες εργαζομένων των δημοτικών αναπτυξιακών επιχειρήσεων - Fri, 25 Jul 2014 20:20:51 +0300
Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε κατηγορίες εργαζομένων των δημοτικών αναπτυξιακών επιχειρήσεων
και στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)

Επεκτείνεται και στους εργαζoμένους με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου των ΝΠΙΔ το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ (2/53212/0022) που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2012, 24 Ιουλίου 2014), δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος είναι πλέον (εκτός του μόνιμου προσωπικού σε ΟΤΑ α' και β' βαθμού) οι εργαζόμενοι στις δημοτικές και αναπτυξιακές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και στους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Η ΚΥΑ ορίζει σε 150 ευρώ το μηνιαίο επίδομα για το προσωπικό που απασχολείται στη συγκομιδή και αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, σε συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας και με το πλύσιμο αυτών, καθώς και οι οδοκαθαριστές οι εργάτες αφοδευτηρίων, οι εργάτες επεξεργασίας λυμάτων, οι χειριστές μηχανικών σαρώθρων, οι εργάτες ταφής και εκταφής νεκρών, οι καθαριστές οστών, οι εργάτες και τεχνίτες ασφαλτόστρωσης, οι τοποθετητές μαρμάρων και πλακών, οι κατεργαστές και κόπτες μαρμάρων, οι σφαγείς και εκδορείς ζώων και πτηνών, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι, οι εργάτες και τεχνίτες αποχέτευσης, οι οδηγοί ανοιχτών φορτηγών και βαρέων φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λεωφορείων, οι χειριστές μηχανημάτων έργου, οι νοσηλευτές και νοσοκόμοι.

Μηνιαίο επίδομα ύψους 70 ευρώ δικαιούνται οι χημικοί, βοηθοί χημικοί και αναλυτές οι οποίοι απασχολούνται αποκλειστικά σε εργαστήρια, οι μηχανοτεχνίτες και ηλεκτροτεχνίτες οι οποίοι απασχολούνται στη συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού και μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού, οι συντηρητές μηχανημάτων έργων.

Τέλος, μηνιαίο επίδομα 35 ευρώ δικαιούνται οι φύλακες χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, οι εργάτες καθαριότητας σφαγείων και οι στολιστές νεκρών.
Aιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς - Fri, 25 Jul 2014 20:50:26 +0300
Aιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς
Έως τις 4 Αυγούστου

 

Έως τις 4 Αυγούστου μπορούν να αποστείλουν τις αιτήσεις τους ταχυδρομικά ή με courier οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2014-2015.

Όπως ανακοίνωσε ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος ΕΕΤΑΑ Α.Ε., οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) έως στις 4 Αυγούστου και ώρα 14:00 βάσει απόδειξης ταχυδρομείου ή εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier).

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία. Επίσης, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία.

Το έντυπο συμμετοχής αιτούντων /αιτουσών καθώς και το έντυπο ένστασης βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.eetaa1.gr/index1.html
Ενίσχυση στα φανάρια της Κριτσάς - Fri, 25 Jul 2014 19:26:59 +0300
Ενίσχυση στα φανάρια της Κριτσάς
Με την παρουσία 2 αντρών της τοπικής αστυνομίας έχει ενισχυθεί η καλύτερη ροή των οχημάτων στον κόμβο της Κριτσάς.

Κάθε απόγευμα την ώρα της μεγάλης επιστροφής προς το Ηράκλειο σχηματίζονται ουρές στους κόμβους της πόλης και αν και τα φανάρια λειτουργούν δεν βοηθούν πάντα στην ροή των οχημάτων. Έτσι για κάποια ώρα οι άντρες της τοπικής αστυνομικής δύναμης παιζούν τον ρόλο του ρυθμιστή της κυκλοφορίας. Τα φανάρια λειτουργούν όμως η παρουσία αστυνομικών τα αναιρεί, προσοχή λοιπόν.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.
Την Παρασκευή Στειακές κοντυλιές και μουσικές στην πλατεία του χωριού Βορρί - Fri, 25 Jul 2014 18:51:10 +0300
Την Παρασκευή Στειακές κοντυλιές και μουσικές στην πλατεία του χωριού Βορρί
Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βορρί στην πλατεία του χωριού, με το συγκρότημα του Ι. Κατσαβαβάκη με Στειακές κοντυλιές και μουσικές.
Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βορρί στην πλατεία του χωριού, με το συγκρότημα του Ι. Κατσαβαβάκη με Στειακές κοντυλιές και μουσικές.
Την Παρασκευή χοροεσπερίδα του Πολ. Συλλόγου "Οι Τουρτούλοι" - Fri, 25 Jul 2014 18:29:44 +0300
Την Παρασκευή χοροεσπερίδα του Πολ. Συλλόγου
Χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Τουρτούλοι», με το συγκρότημα του Μανώλη Κονταρού.
Χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Τουρτούλοι», με το συγκρότημα του Μανώλη Κονταρού.
Την Παρασκευή έκθεση ζωγραφικής στην Ιεράπετρα - Fri, 25 Jul 2014 18:24:39 +0300
Την Παρασκευή έκθεση ζωγραφικής στην Ιεράπετρα
Η Σοφία Δατσέρη παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα δημιουργίες της που έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στο εξωτερικό.25, 26, 27 Ιουλίου και 1,2,3 Αυγούστου, 8 - 11 μ.μ. κτίριο «ΜΕΛΙΝΑ»
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ. Η Σοφία Δατσέρη παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ιεράπετρα δημιουργίες της που έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στο εξωτερικό.
25, 26, 27 Ιουλίου και 1,2,3 Αυγούστου, 8 - 11 μ.μ. κτίριο «ΜΕΛΙΝΑ»
Την Παρασκευή Καζανέματα στην Επισκοπή - Fri, 25 Jul 2014 18:08:25 +0300
Την Παρασκευή Καζανέματα στην Επισκοπή
Με μουσική από το συγκρότημα του Γ. Τόκα. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής
ΕΠΙΣΚΟΠΗ//ΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ με μουσική από το συγκρότημα του Γ. Τόκα. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Επισκοπής
ΧΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ. Μία μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους - Fri, 25 Jul 2014 17:55:47 +0300
ΧΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ. Μία μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους
Mε βραβευμένα τραγούδια της έβδομης τέχνης από την Παιδική-Νεανική Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας. Διεύθυνση: Τζένη Φραγκούλη. Πιάνο: Στέλλα Μαστοράκη. Παρασκευή και ώρα έναρξης 9:30μ.μ στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας.  

ΧΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ. Μία μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με βραβευμένα τραγούδια της έβδομης τέχνης από την Παιδική-Νεανική Χορωδία του Δήμου Ιεράπετρας. Διεύθυνση: Τζένη Φραγκούλη. Πιάνο: Στέλλα Μαστοράκη. Παρασκευή και ώρα έναρξης 9:30μ.μ στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας.

 
Παραδοσιακό γλέντι στον Ανδριανό - Fri, 25 Jul 2014 17:53:30 +0300
Παραδοσιακό γλέντι στον Ανδριανό
Ανδριανός. Το παραδοσιακό γλέντι της Αγ. Παρασκευής με το συγκρότημα του Γ. Καραγιώργη. Διοργάνωση: «Αορήτες».
Ανδριανός. Το παραδοσιακό γλέντι της Αγ. Παρασκευής με το συγκρότημα του Γ. Καραγιώργη. Διοργάνωση: «Αορήτες».
Διευκόλυνση για εστιατόρια - καφέ μπαρ για την εξόφληση των οφειλών τους - Fri, 25 Jul 2014 20:33:30 +0300
Διευκόλυνση για εστιατόρια - καφέ μπαρ για την εξόφληση των οφειλών τους
Μια διευκόλυνση εξασφάλισε το Δ.Σ. του συλλόγου των καφέ μπαρ και εστιατορίων του Αγίου Νικολάου για τα μέλη του
Μια διευκόλυνση εξασφάλισε το Δ.Σ. του συλλόγου των καφέ μπαρ και εστιατορίων του Αγίου Νικολάου για τα μέλη του. Μετά από επαφή που είχε με τις δημοτικές υπηρεσίες και τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Σγουρό μπορούν όλοι όσοι τυχόν έχουν οφειλές σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις, το Λιμενικό Ταμείο, τη ΔΕΥΑΑΝ, τη ΔΑΕΑΝ κ.λ.π. να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε δόσεις, εάν κάνουν αίτηση έως τις 14 Αυγούστου. Ακόμα, όπως ενημέρωσε την ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος Γιώργος Νεραντζούλης, οι επαγγελματίες ζητούν την αύξηση της έκπτωσης του 10% στα λιμενικά τέλη, ενώ και για τα καταστήματα που είναι ανοικτά όλο το χρόνο και έχουν ήδη μια έκπτωση 25 % ζητούν αυτή η έκπτωση να γίνει 35%.
«Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση του συμβουλίου που θα δει τα θέματα αυτά στην επόμενη συνεδρίαση του, από την στιγμή που κάθε βοήθεια, ιδιαίτερα σε μια άσχημη περίοδο όπως είναι αυτή που διανύουμε, είναι πολύτιμη για τον κλάδο μας.»
ΘΑΝΟΣ Κ.
Ατύχημα σε εργαζόμενο στον Δήμο Ιεράπετρας - Fri, 25 Jul 2014 20:12:38 +0300
Ατύχημα σε εργαζόμενο στον Δήμο Ιεράπετρας
Ατύχημα σε εργαζόμενο στο Δήμο Ιεράπετρας συνέβη τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς ευτυχώς η υγεία του να διατρέχει κάποιο κίνδυνο
Ατύχημα σε εργαζόμενο στο Δήμο Ιεράπετρας συνέβη τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς ευτυχώς η υγεία του να διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Ο υπάλληλος ήταν συμβασιούχος και είχε πιάσει δουλειά πριν από μια εβδομάδα.
Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λασιθίου κ. Ανδρέας Φραγκούλης είπε πως ενώ είχε γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων από κάδο, το απορριμματοφόρο ξεκίνησε και συνέχισε την πορεία του. Ο υπάλληλος ανέβηκε κανονικά στο σκαλοπάτι του οχήματος.
Στην πορεία και ενώ το απορριμματοφόρο ήταν εν κινήσει, πέρασε από ένα σημείο του δρόμου όπου υπήρχε σαμαράκι, με συνέπεια την πτώση του εργαζόμενου από το σκαλοπάτι. Η φορά της πτώσης ήταν προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να μείνει αναίσθητος.
Ο συνάδελφός του που αντιλήφθηκε το περιστατικό ειδοποίησε τον οδηγό του απορριμματοφόρου, που αμέσως σταμάτησε.
Κατά τύχη περνούσε από το σημείο εκείνο ένας γιατρός που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο να παραλάβει τον εργαζόμενο και να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Είχε χτύπημα στον αυχένα και είχε πάθει μια μικρή διάσειση.
Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ανέφερε πως είναι καλά, αναμενόταν ωστόσο και οι τελικές εξετάσεις για να μπορέσει να πάρει εξιτήριο.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
Ζήτησαν ελέγχους στα ξενοδοχεία και καλύτερη στελέχωση του ΙΚΑ - Fri, 25 Jul 2014 19:56:50 +0300
Ζήτησαν ελέγχους στα ξενοδοχεία και καλύτερη στελέχωση του ΙΚΑ
Με τον Ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας

Σειρά επαφών για θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους του Νομού Λασιθίου, είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου Μανόλης Πεπόνης, μαζί με τον Πρόεδρο Μιχάλη Γαρεφαλάκη και τη Γραμματέα του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Αντιπρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μαρία Φαζού.
Με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) Κωνσταντίνο Πανταζή συζήτησαν το πρόβλημα της υποστελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας Λασιθίου, η οποία έχει απομείνει με έναν μόνο επιθεωρητή και αδυνατεί να επιτελέσει τους ελέγχους που επιβάλλονται, σε ολόκληρο το νομό, όπου υπάρχουν πληθώρα καταγγελιών το τελευταίο χρονικό διάστημα και για ανασφάλιστη εργασία και για παραβιάσεις της βασικής εργατικής νομοθεσίας.

 

Οι επιτροπές ΑμεΑ


Συνάντηση επίσης είχε ζητηθεί και με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αλλά επειδή δεν κατέστη εφικτή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του υπουργού, ο κ. Πεπόνης και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του γραφείου του Παναγιώτη Τουφεξή, στον οποίο έθεσαν το ζήτημα των επιτροπών πιστοποίησης ΑμΕΑ που εξαναγκάζει εδώ και αρκετό καιρό τους Λασιθιώτες να μεταβαίνουν στο Ηράκλειο, υποκείμενοι σε μεγάλη ταλαιπωρία και δαπάνες προκειμένου να περάσουν από τις επιτροπές αυτές.
Επίσης έθεσαν το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ιδρύματος.

 

Με τον κ. Πλακιωτάκη


Τα ίδια περίπου θέματα ετέθησαν και στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με τον οποίο συζήτησαν με τη διπλή ιδιότητά του ως αρμόδιου υφυπουργού και ως βουλευτή Λασιθίου.
Το πρώτο θέμα που ζητήθηκε η παρέμβαση και η συνδρομή του κ. Πλακιωτάκη, ήταν η στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας Λασιθίου με επιπλέον προσωπικό, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί άμεσα.
Επίσης του ζήτησαν τη συμπληρωματική στελέχωση του ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, αλλά και το πρόβλημα της αναστολής λειτουργίας της επιτροπής ΑμΕΑ Λασιθίου.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
Το Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας - Fri, 25 Jul 2014 19:47:05 +0300
Το Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας
Το Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Χλουβεράκη στη Σητεία 25, 26 και 27 Ιουλίου.
Το Μεσογειακό Ραδιοφωνικό Φεστιβάλ Σητείας θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Χλουβεράκη στη Σητεία 25, 26 και 27 Ιουλίου.
Το Sitia Mediterranean/ radio Festival 2014 είναι ένα μεγάλο «ραντεβού» των ανθρώπων του ραδιοφώνου, της μουσικής, της τέχνης, του πολιτισμού, των λαών...
Τρεις μέρες με συναυλίες κι εκδηλώσεις από όλο το έμψυχο δυναμικό της περιοχής, με καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του ευρύτερου μεσογειακού χώρου. Τοπικά, μουσικά, θεατρικά κι άλλα καλλιτεχνικά σχήματα θα δώσουν «υλικό προς ραδιοφωνική αναμετάδοση» σε 24ωρη βάση στους δρόμους της πόλης, στο άλσος Χλουβεράκη ή μέσω ραδιοφώνου.

Το πρόγραμμα
Παρασκευή 25: Κρητική Στειακή Μουσική από ντόπια συγκροτήματα: Τσαντάκης Γιώργος, Τσαγκαράκης Νίκος, Παραγυιός Γιώργος, Κουτάντος Νίκος, Μπουντρονικόλας Γιάννης, Καραπιδάκης Αντρέας, Πρωτογεράκης Γιάννης, Φραγκούλης Μιχάλης
Σάββατο 26: Simone Mongelli +Φένια Χρήστου +Κώστας Μπουρόπουλος, Body Music και τραγούδια από την Ελληνική παράδοση, τα ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας και το ρεμπέτικο, Almoraima ένα πολυεθνικό μουσικό σχήμα με παραδοσιακή μουσική της Ανδαλουσίας και Balcan Project, Παντελής Στόικος - Δήμος Βουγιούκας, μουσικές, μοτίβα και αυτοσχεδιασμοί από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια από δύο σπουδαίους σολίστες.
Κυριακή 27: Το Μουσικό Πολύτροπο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ιδιαιτερότητα της ομάδας και καρπός της δουλειάς της το ξαναζωντάνεμα παλαιών τρόπων εκφοράς του ποιητικού λόγου του δημοτικού τραγουδιού στη δική μας «ελληνική μουσική γλώσσα» και ο Χάικ Γιαζιτζιάν, που έρχεται στη Σητεία να ξεδιπλώσει μεταξύ άλλων μνήμες από την αραβική παράδοση, μιας και είναι γεννημένος στη Συρία και θα προσπαθήσει να μεταδώσει στο κοινό την αγάπη για καλλιτέχνες «μύθους» της μουσικής του αραβικού κόσμου σαν τη Λιβανέζα Fairous και την Αιγύπτια Ουμ Καλσουμ.
Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας στο πάρκο Χλουβεράκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
Αναστολή λουκέτου για πέντε επιχειρήσεις στο λιμάνι Αγίου Νικολάου - Fri, 25 Jul 2014 19:36:21 +0300
Αναστολή λουκέτου για πέντε επιχειρήσεις στο λιμάνι Αγίου Νικολάου
Την αναστολή της απόφασης για λουκέτο 10 ημερών εξασφάλισαν 5 επιχειρήσεις του λιμανιού που θα έκλειναν τις επόμενες μέρες, μετά από παρέμβαση δικηγόρων.
Την αναστολή της απόφασης για λουκέτο 10 ημερών εξασφάλισαν 5 επιχειρήσεις του λιμανιού που θα έκλειναν τις επόμενες μέρες, μετά από παρέμβαση δικηγόρων.
Έτσι δείχνει προς το παρόν να αποφεύγεται το σενάριο να κλείσουν τα μισά σχεδόν μαγαζιά του λιμανιού, με όλα τα άσχημα επακόλουθα που αυτό θα έχει, τόσο για την εικόνα της πόλης όσο και για την τοπική οικονομία.
ΘΑΝΟΣ Κ.
Προετοιμάζονται οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στη Νεάπολη - Fri, 25 Jul 2014 19:21:26 +0300
Προετοιμάζονται οι εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στη Νεάπολη
Ήταν η πλέον ουσιαστική και αποτελεσματική συνάντηση που έγινε στη Νεάπολη το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ των εκπροσώπων της παρούσας δημοτική αρχής, της επόμενης, των επαγγελματιών, των συλλόγων και των…
Ήταν η πλέον ουσιαστική και αποτελεσματική συνάντηση που έγινε στη Νεάπολη το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ των εκπροσώπων της παρούσας δημοτική αρχής, της επόμενης, των επαγγελματιών, των συλλόγων και των φορέων. Και στη διάρκειά της ολοκληρώθηκαν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Συντόνισε ο εντεταλμένος για θέματα Νεάπολης Δημοτικός σύμβουλος κ. Δημοσθένης Μεθυμάκης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος θα γίνει μια προσπάθεια ώστε να κυκλοφορήσει ένα σχετικό ενημερωτικό έντυπο, στο οποίο παράλληλα θα μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότεροι χορηγοί, ώστε τα χρήματα να καλύψουν διάφορες δαπάνες για την καλύτερη οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων.
Τα τελευταία χρόνια λαμβάνει χώρα μια σωστότερη προσπάθεια για τη διοργάνωση των αθλημάτων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το πανηγύρι της Παναγίας. Πλέον η καλύτερη προετοιμασία τους επιβάλει να πραγματοποιηθούν επιπλέον δράσεις που θα φέρουν περισσότερο κόσμο στην περιοχή.
Στα πλάνα των διοργανωτών είναι να γίνει το διήμερο η περιοχή ένας προορισμός όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ως θεατές όχι μόνο τα βραδινά πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και την ροή των αγώνων που ξεκινούν από νωρίς και διεξάγονται εντός της Νεάπολης και στους γύρω οικισμούς, ενώ οι συμμετέχοντες τερματίζουν την πλατεία της Νεάπολης.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ
Μέχρι τέλους του έτους η μελέτη για την Χρυσή - Fri, 25 Jul 2014 19:04:43 +0300
Μέχρι τέλους του έτους η μελέτη για την Χρυσή
Σύσκεψη των εμπλεκομένων υπηρεσιών
Σύσκεψη για τη νήσο Χρυσή πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Ιεράπετρας.
Συμμετείχαν αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες από το Δήμο, τη Διεύθυνση Δασών, το Λιμεναρχείο, την Πυροσβεστική, καθώς επίσης και εκπρόσωποι συλλόγων, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο Δήμαρχος κ. Σήφης Αναστασάκης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού και τις μοναδικές ομορφιές του, επισημαίνοντας ότι είναι ένα στολίδι για το Δήμο Ιεράπετρας, ένας αξιόλογος τουριστικός προορισμός με μεγάλη επισκεψημότητα.
Ωστόσο σημείωσε «θα πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για την προστασία του φυσικού του περιβάλλοντος. Παράλληλα να προχωρήσει η δημιουργία των υποδομών εκείνων που θα διασφαλίσουν στους επισκέπτες αξιόλογες υπηρεσίες κατά τις ώρες παραμονής τους.
Ο Δήμος έχει αναθέσει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας την εκπόνηση ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης που αφορά τη Χρυσή. Ο κ. Μ. Δρετάκης από το ΜΦΙ έκανε μια πρώτη παρουσίαση των προτάσεων για τη Χρυσή. Συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες και θα επακολουθήσει ανοιχτή διαβούλευση με τους φορείς και τον κόσμο της Ιεράπετρας. Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος του έτους η διαχειριστική μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί και θα υπάρχει ένα πλαίσιο λειτουργίας στο νησί. Είναι ένα βασικό βήμα για να μπορέσει να μπει μια τάξη στη Χρυσή».
Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου κ. Εμμ. Συλιγάρδος επεσήμανε: «Όποια μελέτη προκύψει από το Μουσείο θα πρέπει να εγκριθεί από τη Διεύθυνση Δασών και μετά θα εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα, που θα καθορίσει και το φορέα διαχείρισης. Η μελέτη του Μουσείου θα είναι εισήγηση- πρόταση προς την υπηρεσία μας, θα μελετηθεί για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ελλείψεις ή παρατυπίες ενδεχομένως λόγω άγνοιας. Αφ' ότου εγκριθεί από την υπηρεσία θα κινηθούν οι επόμενες διαδικασίες».
Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε να περιλαμβάνεται στη μελέτη του Μουσείου η δημιουργία υποδομών που θα παρέχουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες -δεδομένων και των αρκετών ωρών παραμονής τους στο νησί- να μπορούν να απολαμβάνουν αυτονόητες και αναγκαίες υπηρεσίες, να προμηθεύονται ένα μπουκάλι νερό ή να χρησιμοποιήσουν τουαλέτες.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ
Οι «έξυπνοι» μετρητές θα αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ - Fri, 25 Jul 2014 18:57:54 +0300
Οι «έξυπνοι» μετρητές θα αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ
Οι «έξυπνοι» μετρητές που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές μέσα από το κινητό τους ή τον φορητό τους υπολογιστή για το ρεύμα που καταναλώνουν, έρχονται να αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια της…
Οι «έξυπνοι» μετρητές που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές μέσα από το κινητό τους ή τον φορητό τους υπολογιστή για το ρεύμα που καταναλώνουν, έρχονται να αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ.
Οι νέοι μετρητές θα τοποθετηθούν πιλοτικά σε περίπου 200.000 κατοικίες και καταστήματα. Σε πρώτη φάση οι οθόνες θα εγκατασταθούν σε 30.000 κατοικίες. Η αντικατάσταση των παλιών ρολογιών της ΔΕΗ θα αρχίσει μέσα στο 2015. Οι καταναλωτές θα ενημερώνονται με μηνύματα στο κινητό τους για το ρεύμα που έχουν ξοδέψει, καθώς και για τις προγραμματισμένες διακοπές.
Αν συνδεθούν μέσω του κινητού τους στο Ιντερνέτ ή αν διαθέτουν «ταμπλέτα», τότε θα έχουν πρόσβαση και σε ιστορικά δεδομένα κατανάλωσης, προκειμένου να συγκρίνουν τις καταναλώσεις που έκαναν τον ένα μήνα με τον προηγούμενο.
Αν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους, θα βλέπουν τα δεδομένα αυτά σε μια μικρή οθόνη στο εσωτερικό του σπιτιού τους, που θα είναι συνδεδεμένη με το μετρητή.
Στο Λασίθι, όπως μας πληροφόρησε ο Υπομηχανικός Δικτύων Αγίου Νικολάου της ΔΕΗ Μιχ. Καλαρχάκης, θα αντικατασταθούν κατά προτεραιότητα οι μετρητές που αφορούν πελάτες της ΔΕΗ με μεγάλες παροχές ρεύματος, σε μεγάλες εγκαταστάσεις. Η λειτουργία των παροχών και η εξέλιξη της κατανάλωσης ρεύματος από κάθε τέτοια παροχή θα παρακολουθείται διαρκώς από την Αθήνα με τηλεμέτρηση.
Οι μετρητές θα αλλάξουν όλοι σε βάθος χρόνου, όπως έχει ανακοινώσει η ΔΕΗ, αλλά στη φάση αυτή, στην περιοχή μας, θα αλλάξουν μόνο οι μετρητές των «μεγάλων πελατών» (μηνιαίοι πελάτες) και η αλλαγή αυτή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, είπε ο κ. Καλαρχάκης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
Τι ακριβώς είναι η… SITEIA; - Fri, 25 Jul 2014 18:45:11 +0300
Τι ακριβώς είναι η… SITEIA;
Λάθος από την αρχή είναι οι νέες ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί στον κόμβο της Κριτσάς
Λάθος από την αρχή είναι οι νέες ταμπέλες που έχουν τοποθετηθεί στον κόμβο της Κριτσάς. Οι εμπνευστές τους και οι δημιουργοί τους σκέφτηκαν... αλά Ελληνικά και σε ότι αφορά την λατινική γραφή των προορισμών, κάτι που γίνεται κατά κόρoν στις ταμπέλες στους ελληνικούς δρόμους.
Οπότε τη Σητεία στα λατινικά την έγραψαν... SITEIA, κάτι που ουδείς ξέρει πώς προφέρεται.
Είναι δε πραγματικά άξιο αναφοράς ότι στις παλιές ταμπέλες η Σητεία γράφεται στα λατινικά Sitia, άρα το λάθος είναι καθαρά σύγχρονο νεοελληνικό!
Πάνω από όλα Ελληνικά και... πρόχειρα, ξανά.
Πάντως, η IERAPETRA, καλά γράφτηκε...
ΘΑΝΟΣ Κ.
Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να ανταποκριθεί ο Δήμος Οροπεδίου - Fri, 25 Jul 2014 18:33:37 +0300
Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να ανταποκριθεί ο Δήμος Οροπεδίου
Πρόβλημα βιωσιμότητας λόγω της έλλειψης προσωπικού
Την εξεύρεση μεθόδων συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου να ανταποκριθεί σε μια σειρά από υποχρεώσεις που έχει αναζητά μέσα από ειδική μελέτη ο Δήμος, με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Μηλιαρά.
Με δεδομένη την αδυναμία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες και να αξιοποιήσει, να διαχειριστεί και να συντηρήσει, τον μεγάλο αριθμό αλλά και το μέγεθος των συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιήθηκαν και θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στα όρια του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, κρίνεται σκόπιμη η εκπόνηση μελέτης η οποία θα εξετάσει και θα υποδείξει τον τρόπο και το είδος των καταλληλότερων μηχανισμών και δομών συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με βάση τα εθνικά, περιφερειακά και τοπικά δεδομένα, για την αξιοποίηση και διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιήθηκαν τα δέκα τελευταία χρόνια στο Δήμο Οροπεδίου και τα οποία μπορούν να είναι αντικείμενο συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δεδομένης της αδυναμίας του Δήμου λόγω υπολειτουργίας και ελλιπούς στελέχωσης των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων του.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ
Ενημέρωση στη Σητεία για τις νέες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου - Fri, 25 Jul 2014 18:17:56 +0300
Ενημέρωση στη Σητεία για τις νέες υπηρεσίες του Επιμελητηρίου
Θα μπορεί να στηρίξει καλύτερα τα μέλη του
Με σκοπό την ενημέρωση των ντόπιων επιχειρηματιών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την ανάπτυξη νέων και με στόχο την μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη υποστήριξη των Μικρομεσαίων, το Επιμελητήριο Λασιθίου πραγματοποίησε εκδήλωση στην Σητεία. Αντίστοιχες εκδηλώσεις- εσπερίδες διαβούλευσης έχουν προηγηθεί κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Άγιο Νικόλαο και στην Ιεράπετρα.
Η Αντιπρόεδρος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Νατάσσα Πλακάκη και κ. Ευάγγελος Δουλουφάκης αναφέρθηκαν στα νέα δεδομένα. Ακολούθησαν σχετικές τοποθετήσεις και ερωτήματα των παρισταμένων με αποτέλεσμα να διεξαχθεί μία ουσιαστική περίπου τριών ωρών συζήτηση.
Τέθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο γενικότερα και της περιοχής της Σητείας ειδικότερα, από το παράνομο εμπόριο μέχρι το μεγάλο πρόβλημα των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ. Όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν τη μεγάλη αγωνία τους για τη διαμορφούμενη κατάσταση ως απόρροια της συνεχόμενης οικονομικής κρίσης και ζήτησαν τη στήριξη του Επιμελητηρίου.
Η κ. Πλακάκη υποσχέθηκε να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την πορεία των μέχρι τότε δράσεων του Επιμελητηρίου και για τις εργασίες προώθησης του, αλλά και απαρίθμηση των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει.
«Η συγκεκριμένη εκδήλωση», όπως δήλωσε ο κ. Δουλουφάκης, «εντάσσεται στο πλαίσιο μίας επαναπροσέγγισης του Επιμελητηρίου με τα μέλη του, έχοντας διπλό στόχο. Αφ' ενός την ενημέρωση για τις νέες υπηρεσίες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Επιμελητήριο για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα στο Νομό κι αφ' ετέρου τη διαβούλευση με τα μέλη του ώστε να προκύψει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος τους.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ


Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: