1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη τεχνικού ασφαλείας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη τεχνικού ασφαλείας
Στον ΟΚΥΔΑΝ

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ σε εφαρμογή του Ν. 3850/2010 ,του Ν.1568/1985 και του Π.δ 17/1996, ύστερα από τις 63/2014 απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού προτίθεται να προσλάβει με σύμβαση Ανεξαρτήτων Υπηρεσιών, ένα (1) Τεχνικό Ασφαλείας ειδικότητας : Πτυχιούχος Α.Ε.Ι Μηχανολογίας –Ηλεκτρολογίας , με τους ακολούθους όρους :

1. Το σύνολο των ωρών απασχόλησης ορίστηκε στις 75 ώρες για τον Τεχνικό Ασφαλείας ετησίως .
2. Η αποζημίωση ανά ώρα απασχόλησης ορίσθηκε στα 20 ευρώ για τον Τεχνικό Ασφαλείας χωρίς ΦΠΑ
(απαλλαγή βάσει άρθρου 18/Ν.1642/86 )δηλαδή η ετήσια αποζημίωση 1500,00 ευρώ για τον Τεχνικό Ασφαλείας. Από την αμοιβή αυτή θα παρακρατείτε φόρος σε ποσοστό 20% (άρθρο Ν.2238/94)
3. Στην σύμβαση που θα υπογραφούν δεν θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας ούτε εκείνες περί ασφαλείας στο ΙΚΑ
4. Οι αρμοδιότητες του Τεχνικού Ασφαλείας θα είναι οι αναφερόμενες στην σχετική νομοθεσία (Ν.3850/11,Ν.1568/85,ΠΔ17/96)

Μετά τα παραπάνω, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του Τεχνικού Ασφαλείας του Οργανισμού, να εκδηλώσουν εγγράφως το ενδιαφέρον τους με βιογραφικό Σημείωμα (και τα απαραίτητα δικαιολογητικά αίτηση, πιστοποιητικά, οικονομική προσφορά) και σε χρονικό διάστηκα δέκα (10) ημερών από την δημοσίευση της παρούσης στον τοπικό τύπο, στην γραμματεία του Γραφείων του ΟΚΥΔΑΝ (Κ.Κοζύρη 18) στον 1ο όροφο . (Υπεύθυνη Χατζάκη Μαρία)

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν στο τηλέφωνο 2841086090.

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:28 pm


Βιογραφικό Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη

Βιογραφικό Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη
Βιογραφικό Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη

Γ εννήθηκε 21 Ιανουαρίου του 1962. Σπούδασε στη σχολή Ηλεκτρονικών στο Ηράκλειο Κρήτης και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνιτών Τηλεπικοινωνιών (ΣΕΤΗΛ). Είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης Hydroponic Farm που εξειδικεύεται στις θερμοκηπιακές, υδροπονικές καλλιέργειες και στο εμπόριο.

Ασχολείται με τα κοινά από το 1981, όπου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Νεότητας Μακρύ Γιαλού. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες που αφορούν την αγροτική διοίκηση και οικονομία και είναι μέλος του «Δικτύου Επιχειρήσεων Παραγωγής Πιστοποιημένων Υδροπονικών Θερμοκηπιακών Προοιόντων Green Club».

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε Δήμαρχος Μακρύ Γιαλού με το συνδυασμό «Μακρύς Γιαλός: Καλύτερος Δήμος». Κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Μακρύ Γιαλού, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μακρύ Γιαλού, Μέλος του Δ.Σ της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Λασιθίου.

Μέλος του Δ.Σ του ΟΑΣ Σητείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Ιεράπετρα Βλέμμα στο Μέλλον». Κατόπιν διετέλεσε για ένα διάστημα Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας και εν συνεχεία Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας, διεκδικώντας και υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών του.

Από την 1/9/2014 είναι Δήμαρχος Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:17 pm


Δημόσια διαβούλευση του σχεδίου κανονισμού λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Σητείας

Δημόσια διαβούλευση του σχεδίου κανονισμού λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Σητείας
Δημόσια διαβούλευση του σχεδίου κανονισμού λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Σητείας

Εισάγουμε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο κανονισμού λειτουργίας Λαϊκής Αγοράς Δημοτικής Κοινότητας Σητείας, με την ανάρτησή του στο site του Δήμου στη διεύθυνση www.sitia.gr .

Σκοπός του κανονισμού είναι η εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δήμου Σητείας, η διασφάλιση και προστασία του καταναλωτικού κοινού και η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την δραστηριοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, που θα συμβάλλουν στον υγιή ανταγωνισμό.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις, έως και τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] , ή στο fax.: 28430 29243.

Η συμμετοχή σας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας αυτής της προσπάθειας.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για τη συμβολή σας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

Λατζανάκης Νικόλαος

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:07 pm


Συνεχίζεται ο διαγωνισμός λαχανικών

Συνεχίζεται ο διαγωνισμός λαχανικών
Συνεχίζεται ο διαγωνισμός λαχανικών και φρούτων στην Ιεράπετρα

Συνεχίζεται ο διαγωνισμός λαχανικών και φρούτων στην Ιεράπετρα, με τους καλλιεργητές από τη Γρα Λυγιά να επιδεικνύουν υπερήφανα τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους στο καφενείο του Μ. Χαραλαμπάκη με κολοκύθι 1,30 εκατοστών, αλλά και με δίδυμο 0,60 εκατοστών.
Μπορούμε να παράγουμε τα πάντα!
ΜΗΝΑΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:46 pm


Παρεμβάσεις και έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του δήμου Σητείας

Παρεμβάσεις και έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του δήμου Σητείας
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας συζητήθηκαν παρεμβάσεις

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας συζητήθηκαν παρεμβάσεις και έργα που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Σητείας.
Εγκρίθηκε το πρώτο πρακτικό διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού, με σφραγισμένες προσφορές για την εκτέλεση της υπηρεσίας «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ζάκρου Δήμου Σητείας». Η έγκριση του πρώτου πρακτικού νομιμοποιεί, όπως αναφέρθηκε, στην ουσία την συμμετοχή των υποψηφίων αναδόχων για το συγκεκριμένο έργο.
Η Οικονομική Επιτροπή καθόρισε και τους όρους διεξαγωγής ανοικτού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Πυροσβεστικού Δικτύου Φαραγγιού Ρίχτη». Όπως τόνισε ο κ. Πατεράκης, «είναι ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές που θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν άμεσα νερό -μακάρι να μη χρειαστεί- στα πυροσβεστικά οχήματα, αν χρειαστεί κάποια στιγμή να κάνουμε παρεμβάσεις στο Φαράγγι, που είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερης ομορφιάς Φαράγγι».
Επίσης τους όρους διεξαγωγής διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της υπηρεσίας «Δημιουργία internet spot στο Πολύκεντρο Ζάκρου και επέκταση δικτύου wi-fi στην Κάτω Ζάκρο».
Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών, όπως αναφέρθηκε, θα έχουν τη δυνατότητα όλοι οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες στην περιοχή δωρεάν χρήσης Ιnternet.
«Αφορά και τη Ζάκρο. Αυτό που μας απασχολούσε βέβαια ήταν να ικανοποιήσουμε την απομονωμένη περιοχή της Κάτω Ζάκρου», σημείωσε ο κ. Πατεράκης.
Επιπλέον εγκρίθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές της προμήθειας «Προμήθεια-Εγκατάσταση Αστικού Εξοπλισμού (Ανάπλαση περιοχής Ξεροκαμάρες Δήμου Σητείας)». Όπως αναφέρθηκε, χρειάστηκε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός διότι δεν επετράπη από την Διαχειριστική Αρχή η προμήθεια των φωτιστικών, τα οποία είχαν προβλεφθεί από την αρχική μελέτη, με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχε το στοιχείο του ανταγωνισμού. «Οπότε αναγκάστηκε η υπηρεσία να κάνει νέα μελέτη για να προμηθευτούμε νέα είδη φωτιστικών και νέα είδη αστικού εξοπλισμού για την περιοχή της ανάπλασης», εξήγησε ο Δήμαρχος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:30 pm


Αναβλήθηκε η συζήτηση του προϋπολογισμού 2015 του Δήμου Σητείας

Αναβλήθηκε η συζήτηση του προϋπολογισμού 2015 του Δήμου Σητείας
Αρκετά και σημαντικά θέματα και αντίστοιχες αποφάσεις περιελάμβανε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας.

Αρκετά και σημαντικά θέματα και αντίστοιχες αποφάσεις περιελάμβανε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας.
Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2015 και η υποβολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση. Όμως η συζήτησή του αναβλήθηκε, καθώς -όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σητείας και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Θοδωρής Πατεράκης- λόγω έλλειψης απαρτίας δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης.
«Το πρώτο θέμα είχε να κάνει με την σύνταξη του προϋπολογισμού, που -όπως προβλέπεται από το νόμο- πρέπει να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και στη συνέχεια να προχωρήσει στο Παρατηρητήριο, για να υποβληθούν οι σχετικές παρατηρήσεις μέχρι 5 Σεπτεμβρίου. Αναβάλαμε το θέμα διότι δεν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης, στο οποίο θα έπρεπε να ψηφιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προϋπολογισμού. Άρα αναβάλαμε το θέμα και όλα αυτά θα συζητηθούν με τη νέα σύνθεσή του. Ελπίζουμε να μην έχουμε προβλήματα, επειδή θα ξεφύγουμε από τις ημερομηνίες που προβλέπονται από το νόμο», σημείωσε ο Δήμαρχος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:10 pm


Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αδήλωτων κυνηγετικών όπλων

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αδήλωτων κυνηγετικών όπλων
Τις ευνοϊκότατες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αδήλωτων κυνηγετικών όπλων

Τις ευνοϊκότατες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αδήλωτων κυνηγετικών όπλων και την ανανέωση αδειών πού έχουν λήξει, επισημαίνει με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παροτρύνει τους πολίτες να δηλώσουν τα όπλα τους, αφ' ενός για να δοθεί μια διέξοδος σε όσους κατέχουν τέτοια όπλα και δεν ήξεραν τι να κάνουν και αφ' ετέρου να γνωρίζουν κατά το δυνατόν οι Αρχές τί όπλα κυκλοφορούν.
Οι σχετικές διατάξεις περιλαμβάνονται στους νόμους 4249/2014 για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και 4254/2014 για τα μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα για τη νομιμοποίηση όλων των όπλων με ευτελές χρηματικό ποσό, αφού ελαχιστοποιούνται τα πρόστιμα και καταργούνται τα παράβολα υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και οι ποινικές κυρώσεις.
Συγκεκριμένα οι νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνουν τα εξής:
- Οι κάτοχοι αδήλωτων κυνηγετικών όπλων, δε θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εάν προσέλθουν με δική τους πρωτοβουλία στις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση των απαραίτητων αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων, καταβάλλοντας παράλληλα 30 ευρώ, αντί των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.
- Οι κάτοχοι κυνηγετικών όπλων για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια κατοχής, αλλά έχει λήξη η ισχύς της, δεν θα έχουν καμία ποινική συνέπεια, εφ' όσον προσέλθουν μόνοι τους στο αστυνομικό τμήμα μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών από την ημερομηνία λήξης της αδείας και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καταβάλλοντας 15 ευρώ, αντί των 120 ευρώ που ίσχυε με τις προηγούμενες διατάξεις.
Αυτό βέβαια ισχύει για όσους δεν έχουν εξεταστεί πριν με οποιοδήποτε τρόπο από αρμόδια Αρχή για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.
Νομικές συνέπειες θα έχουν οι κάτοχοι των κυνηγετικών όπλων των οποίων έχει λήξει η άδεια, εάν μετά το πέρας της διετίας δεν έχουν υποβάλλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και με οποιοδήποτε τρόπο εξεταστούν ή ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές για παράνομη κατοχή. Στην περίπτωση αυτή θα κινείται αυτεπάγγελτα από τις αστυνομικές Αρχές η ποινική διαδικασία σε βάρος τους.
Για περισσότερες πληροφορίες ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 7:39 pm


Μόνο 2 εκατομμύρια ευρώ για εξετάσεις στο Νομό Λασιθίου

Μόνο 2 εκατομμύρια ευρώ για εξετάσεις στο Νομό Λασιθίου
Πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις έβαλε ο ΕΟΠΥΥ με σχετική υπουργική απόφαση

 

Πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις έβαλε ο ΕΟΠΥΥ με σχετική υπουργική απόφαση και ο συνολικός προϋπολογισμός για τη διετία 2014-2015 περιορίζεται στα 2 δις ευρώ για όλη τη χώρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ειδικά για τις διαγνωστικές εξετάσεις σε εργαστήρια το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 302 εκ. ευρώ, από τα οποία το Λασίθι θα έχει 2.105.276,48 ευρώ.
Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με την απόφαση, θα κατανέμεται ανά νομό και ανά πάροχο. Τα κριτήρια θα είναι αναλογικά, ανά πληθυσμό και ανάγκες, αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε παρόχου την προηγούμενη χρονιά, όπως τονίζεται από την πλευρά του Οργανισμού.
Ωστόσο, με βάση την εξέλιξη αυτή, μόλις δύο εκατομμύρια ευρώ διατίθενται για τις παρακλινικές εξετάσεις των Λασιθιωτών για το 2015, ποσό που δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, όπως υπογραμμίζει ο Εντεταλμένος για την Υγεία Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Κλώντζας, σημειώνοντας πως το πλαφόν που μπαίνει από το Υπουργείο Υγείας στις εργαστηριακές εξετάσεις οδηγεί σε δραματική μείωση των δαπανών και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και όπως προκύπτει από την ανάλυση που κάνει ο κ. Κλώντζας, η εξέλιξη θα είναι απολύτως αρνητική για την υγεία.
Παράλληλα εξηγεί πως για να υπάρχει σωστή χρήση των πόρων που δίνονται για τις εξετάσεις θα έπρεπε να δοθούν έξι εκατομμύρια ευρώ για το Λασίθι προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες, χωρίς περιττά έξοδα.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 7:15 pm


Η απορρόφηση των παιδιών στους παιδικούς και τα ΚΔΑΠ

Η απορρόφηση των παιδιών στους παιδικούς και τα ΚΔΑΠ
Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του, το νυν Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του, το νυν Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας προχώρησε στην έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε ΟΤΑ πρώτου βαθμού, για την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών, της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ.
Το νυν Δ.Σ. θα έχει την ευθύνη των αποφάσεων μέχρι να αναλάβει το νέο, που θα προκύψει το επόμενο διάστημα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής από 1η του Σεπτεμβρίου.
Τα θέματα στο μεταξύ τρέχουν και ειδικά οι αιτήσεις για ένταξη παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.
Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση, αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ για τον αριθμό των παιδιών που θα γίνουν δεκτά μέσω ΕΣΠΑ, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα χρειάζεται οι γονείς να καταβάλλουν ποσό για τροφεία.
Τα παιδιά που δεν θα γίνουν δεκτά με το πρόγραμμα αυτό, θα γίνουν πάντως δεκτά στις δομές του δήμου – ο στόχος είναι να γίνουν δεκτά όλα – με την καταβολή τροφείων 65 ευρώ.
Ήδη οι γονείς έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους και για τις δυο περιπτώσεις, είτε ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, είτε όχι, έτσι ώστε οι διαδικασίες να κυλήσουν με γρήγορους ρυθμούς.
Για όσα παιδιά δεν επιλεγούν μέσω ΕΣΠΑ, επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. θα εξετάσει τις αιτήσεις για ένταξη με καταβολή τροφείων.
Οι οριστικοί πίνακες μέσω ΕΣΠΑ αναμένονται τη Δευτέρα και περίπου δυο ημέρες μετά οι γονείς θα γνωρίζουν συνολικά εάν τα παιδιά τους εντάχθηκαν σε δομές και σε ποιες.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 7:00 pm


Μεγάλες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού και στην Τεχνική Υπηρεσία στο νοσοκομείο Σητείας

Μεγάλες ελλείψεις διοικητικού προσωπικού και στην Τεχνική Υπηρεσία στο νοσοκομείο Σητείας
Τρέχοντα, σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νοσηλευτικό ίδρυμα

Τρέχοντα, σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νοσηλευτικό ίδρυμα και τους εργαζόμενους του συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την έλλειψη διοικητικού προσωπικού, η οποία επιφέρει σημαντικότατα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Η κατάσταση όπως αυτή είχε διαμορφωθεί σήμερα -στην οποία αναφέρθηκαν τόσο η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυριακή Ιατρίδου, όσο και οι εναπομείναντες διοικητικοί υπάλληλοι- είναι οριακή, στηρίζεται δε από την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει το διοικητικό προσωπικό με βοήθεια των συναδέλφων τους.

Πλέον όμως, όπως επισημάνθηκε, τα περιθώρια και οι δυνατότητες όλων έχουν εξαντληθεί και πρέπει άμεσα να υποστηριχθεί ο τομέας αυτός. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από το 2010 και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, ενώ αντίθετα έχουν αποχωρήσει πολλά άτομα λόγω συνταξιοδοτήσεων, μεταθέσεων, μετατάξεων κλπ.

Ένα άλλο, επίσης πολύ σημαντικό θέμα, ήταν η Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Σητείας, την οποία ουσιαστικά αποτελεί ένας και μόνο εργαζόμενος!

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 6:50 pm


Πρώτες βοήθειες για πολίτες

Πρώτες βοήθειες για πολίτες
Ανακοινώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

Ανακοινώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ» (πρώτες βοήθειες για πολίτες) από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Τα μαθήματα θα γίνουν σε τέσσερα ημερήσια πεντάωρα στις 1 - 2 - 4 - 5 Σεπτεμβρίου 2014. Ώρες 09.30 έως 14.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Ενότητες:

1. Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών και διάσωσης

2. Αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος

3. Βασική υποστήριξη ζωής

4. Αιμορραγίες και τραύματα

5. Μυοσκελετικές κακώσεις

6. Προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον

7. Επείγοντα περιστατικά-Φαρμακείο.

Το κόστος συμμετοχής είναι πενήντα (50) ευρώ, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του, ο εκπαιδευόμενος αποκτά πιστοποιητικό εκπαίδευσης με ισχύ 5 χρόνια.

Δηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής, καθημερινά στο τηλ. 6934-014.012 (Γραμματεία τμήματος). Εκπαιδευτής: Νικόλαος Πολυχρονάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 6:35 pm


Σε Λιμεναρχείο αναβαθμίστηκε το Υπολιμεναρχείο Σητείας

Σε Λιμεναρχείο αναβαθμίστηκε το Υπολιμεναρχείο Σητείας
έγινε από το Σάββατο 30 Αυγούστου

Σε Λιμεναρχείο με έδρα τη Σητεία έγινε από το Σάββατο 30 Αυγούστου, το Υπολιμεναρχείο Σητείας σύμφωνα με το άρθρο 52 του Π.Δ. 81/2014 (ΦΕΚ. 125 Α/14) «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών».

Για μία θετική εξέλιξη έκανε λόγο ο Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Παττακός. Όπως επεσήμανε, «η αναβάθμιση του Υπολιμεναρχείου συντελεί στην αύξηση του κύρους της Υπηρεσίας, η οποία θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει τις υπηρεσίες της με σκοπό την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος πάντα και σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου -Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής».

 

Τι σημαίνει

η αναβάθμιση

Η αναβάθμιση της Υπηρεσίας δικαιολογεί πλέον τη θέση του Λιμενάρχη από το βαθμό του Πλωτάρχη και άνω.

Επίσης πλέον η Υπηρεσία σα Λιμεναρχείο μπορεί να νηολογήσει σκάφη Β΄ κλάσης, ενώ σα Υπολιμεναρχείο σκάφη Α΄ κλάσης. Επιπλέον το Λιμεναρχείο Σητείας μπορεί να εγγράφει ναυτικές υποθήκες, δυνατότητα που δεν είχε ως Υπολιμεναρχείο.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 6:25 pm


Ικανοποιητικός ο αριθμός των φοιτητών που θα σπουδάσουν στον Άγιο Νικόλαο

Ικανοποιητικός ο αριθμός των φοιτητών που θα σπουδάσουν στον Άγιο Νικόλαο
Πλησιάζουν τους 120 στην ΑΣΤΕΚ και τους 500 στο ΤΕΙ

Μετά τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αριθμός των επιτυχόντων στις δυο Σχολές που εδρεύουν στον Άγιο Νικόλαο: της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του TEI Κρήτης.

 

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων

Για τους επιτυχόντες στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης (ΑΣΤΕΚ και όχι πια ΑΣΤΕΑΝ) που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο, επικοινωνήσαμε με την διευθύντρια της Σχολής κ. Ευαγγελία Σημαντηράκη, που μας είπε:

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τον ακριβή ορισμό των εισακτέων αλλά τον υπολογίζουμε στους 62. Από αυτούς μένει να δούμε πόσοι τελικά θα αποφασίσουν να εγγραφούν και να φοιτήσουν στον Άγιο Νικόλαο. Τώρα οι φοιτητές γνωρίζουν τι προσφέρει η Σχολή… έχουν πια συνειδητοποιήσει ότι, όπως και σε άλλες σχολές, δεν προβλέπεται δωρεάν στέγαση και σίτιση. Γι’ αυτό υπολογίζω ότι τελικά δεν θα έχουμε πολλές απώλειες και ότι από τα 62 παιδιά, θα εγγραφούν τουλάχιστον τα 40 με 45… δηλαδή θα δημιουργήσουμε, όπως και πέρυσι, δυο τμήματα. Σίγουρα με τον αριθμό αυτό θα έχουμε κάποιο κτιριακό πρόβλημα και γι’ αυτό ίσως κάποια μαθήματα τα μεταφέρουμε τις απογευματινές ώρες. Στο υπάρχον κτίριο υπάρχει μόνο μια μεγάλη αίθουσα για 40 - 45 παιδιά!»

Για το συνολικό αριθμό των φοιτητών στην ΑΣΤΕΚ η κ. Σημαντηράκη μας ενημέρωσε ότι «…στο 2ο έτος οι φοιτητές είναι 40 με 45, αλλά πιθανόν ο αριθμός αυτός να μεγαλώσει γιατί κάποια παιδιά που είχαν ζητήσει αναβολή θα ενεργοποιήσουν την περσινή εγγραφή τους. Στο 3ο έτος φοιτούν 20 σπουδαστές. Συνολικά υπολογίζω ότι ο αριθμός των φοιτητών μας το ακαδημαϊκό έτος 2014 -15 θα είναι γύρω στους 120… ο μεγαλύτερος αριθμός της τελευταίας δεκαετίας».

 

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Την ικανοποίησή του για τον αριθμό των εισακτέων στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης, που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο (Λακώνια), μας εξέφρασε ο προϊστάμενος του Τμήματος κ. Στέλιος Παπαδάκης:

«Υπολογίζουμε ότι οι εισακτέοι στο νέο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου θα είναι περίπου 200… και αυτός είναι ο μέγιστος αριθμός εισακτέων που μπορούν να φοιτήσουν στο Τμήμα. Τον ακριβή αριθμό θα τον ξέρουμε μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Βεβαίως αναμένουμε να δούμε και πόσοι από τους επιτυχόντες θα θελήσουν να εγγραφούν και να φοιτήσουν στον Άγιο Νικόλαο».

Ρωτήσαμε τον κ. Στέλιο Παπαδάκη για τα προβλήματα που πιθανόν θα υπάρξουν το νέο ακαδημαϊκό έτος και η απάντησή του ήταν «…όπως και σε όλες τις Σχολές, με τις υπάρχουσες περικοπές, ίσως να έχουμε πρόβλημα με τον αριθμό των ωρομίσθιων καθηγητών».

 

Το σύνολο των φοιτητών

Όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των φοιτητών που θα φοιτήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 15 στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, από την Γραμματεία του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου μας ενημέρωσαν ότι:

«Πέρυσι, το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 14, στο 1ο εξάμηνο εισήχθησαν 164 φοιτητές, στο 3ο εξάμηνο (ακαδημαϊκό έτος 2012 - 13) φοίτησαν 42, το 5ο εξάμηνο (ακαδημαϊκό έτος 2011 - 12) ήταν η χρονιά που δεν είχαμε εισακτέους παρά μόνο 5 από κατατάξεις, στο 7ο εξάμηνο (ακαδημαϊκό έτος 2010 - 11) φοίτησαν 79, ενώ από το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 10, οι φοιτητές της πρακτικής ήταν 4 και του πτυχίου 22. Συνολικά, με τα περσινά δεδομένα, στο ΤΕΙ Αγίου Νικολάου είχαμε 316 φοιτητές. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους φετινούς εισακτέους, περίπου 200, τότε ο αριθμός των φοιτητών του Αγίου Νικολάου, για το ακαδημαϊκό έτος 2014 - 15, ίσως πλησιάσει τους 500».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 6:09 pm


Ευχαριστίες του Δημάρχου Ιεράπετρας στο Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Ευχαριστίες του Δημάρχου Ιεράπετρας στο Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.
Την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη δέχτηκαν κατά τη συνεδρίασή τους τα μέλη του Δ.Σ.  

 

Την επίσκεψη του Δημάρχου κ. Σήφη Αναστασάκη δέχτηκαν κατά τη συνεδρίασή τους τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.

Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια στους τομείς, με τους οποίους ασχολήθηκαν.

«Το έργο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ήταν πολύ μεγάλο, αφορούσε κυρίως τον πολιτισμό, αλλά παράλληλα ήταν και το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Πιστεύω ότι ήταν πρωτοπόρος σε επίπεδο Κρήτης, χωρίς δόση υπερβολής. Κάνοντας κάποιος μια σύγκριση του αριθμού των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας με άλλους μεγάλους Δήμους του νησιού, θα αντιληφθεί τη διαφορά και το έργο που έχει γίνει.

Από την πλευρά μου, όπως έχω δηλώσει, θα παραμείνω ένας ενεργός πολίτης, που θα ενδιαφέρεται για το καλό της Ιεράπετρας και ολόκληρου του Νομού Λασιθίου. Διότι η ανάπτυξη και η πρόοδος δεν έχει όρια», δήλωσε ο κ. Αναστασάκης.

Στη συνέχεια χαιρέτισε το προσωπικό της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. και το ευχαρίστησε για την συνεργασία που είχαν αυτά τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν.

ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-

ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 5:53 pm


Στοχεύουμε στην εξέλιξη των δομών και των υπηρεσιών του δήμου Ιεράπετρας

Στοχεύουμε στην εξέλιξη των δομών και των υπηρεσιών του δήμου Ιεράπετρας
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας παρευρέθηκε και η νέα δημοτική σύμβουλος

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας παρευρέθηκε και η νέα δημοτική σύμβουλος, οικονομολόγος κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, που θα προτείνει ο νέος Δήμαρχος κ. Θεοδ. Καλαντζάκης για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.
Η κ. Χατζημαρκάκη σημείωσε: «Η παρουσία μου στη συνεδρίαση στόχο είχε την ενημέρωση. Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. είναι ένα από τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα του πολίτη. Ως δημοτική αρχή στοχεύουμε στην εξέλιξη των δομών και των υπηρεσιών ώστε να έχει ο Γεραπετρίτης αυτό που του αξίζει όσον αφορά στον πολιτισμό, την παιδεία και την παροχή υπηρεσιών από τις λοιπές δομές που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Οι δομές αυτές είναι αναγκαίες, θα πρέπει να υπάρχουν στην Ιεράπετρα και με αυτό το σκεπτικό θα εργαστούμε με σκοπό και τη βελτίωσή τους».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 5:49 pm


Μικρότερη η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σητείας

Μικρότερη η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σητείας
Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σητείας μειώνεται κατά ένα μέρος

Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου Σητείας μειώνεται κατά ένα μέρος, χωρίς όμως αυτό να σχετίζεται με τη μετάταξη του Υπολιμεναρχείου σε Λιμεναρχείο. Περιλαμβάνει και πάλι μία πολύ μεγάλη ακτογραμμή με την περιφέρεια δικαιοδοσίας της Υπηρεσίας να ξεκινάει βορειοδυτικά από την άκρα Λεγάμενη και να επεκτείνεται νοτιοανατολικά μέχρι την άκρα Αλυκή. Επίσης περιλαμβάνει τις νησίδες Ψείρα, Ελάσα, Γκράντες, Κάβαλλοι, Γιανυσάδες, Άγιος Νικόλαος, Δασκαλειά καθώς και παρακείμενες βραχονησίδες.

Παλαιότερα η περιοχή δικαιοδοσίας της Υπηρεσίας ξεκινούσε από την άκρα Λεγάμενη και κατέληγε ως άκρα Γούδουρα, δηλαδή συμπεριλαμβανόταν ο Αθερινόλακκος και η νήσος Κουφονήσι.

Βάσει της νέας κατανομής προσωπικού, ο αριθμός των 20 ατόμων που σήμερα υπηρετούν θεωρείται ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 5:38 pm


Αποχαιρετιστήρια γιορτή για τα παιδιά του ΚΑΠ Αγίου Νικολάου

Αποχαιρετιστήρια γιορτή για τα παιδιά του ΚΑΠ Αγίου Νικολάου
Το «τελευταίο κουδούνι» των καλοκαιρινών μαθητών του ΚΑΠ Αγίου Νικολάου

Το «τελευταίο κουδούνι» των καλοκαιρινών μαθητών του ΚΑΠ Αγίου Νικολάου χτύπησε την Παρασκευή το απόγευμα, όχι στο 3ο Δημοτικό Σχολείο όπου φιλοξενήθηκαν όλο το καλοκαίρι, αλλά στην παραλία του ΕΟΤ.

Με κέφι, διάθεση, εξερεύνηση και πολύ… μπουγέλωμα οι 70 περίπου μαθητές του ΚΑΠ αποχαιρέτησαν το καλοκαιρινό σχολείο τους λίγες μέρες πριν επιστρέψουν στα θρανία των τάξεών τους για τη νέα σχολική χρονιά.

Στο ΚΑΠ πέρασαν δύο περίπου μήνες πραγματικής επαφής με την γνώση, αποκτώντας πολλές εμπειρίες και εκμεταλλεύτηκαν τις διακοπές του καλοκαιριού χωρίς να επιτρέψουν να χαθεί η επαφή με το σχολείο αλλά και χωρίς να χάσουν χρόνο από το παιχνίδι τους. Γνώρισαν νέους ανθρώπους, νέα επαγγέλματα και έκαναν νέους πολύ καλούς φίλους.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι στον Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν. και φίλοι πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα χθες ψάχνοντας τον έξυπνα κρυμμένο θησαυρό, δοκιμάζοντας λιχουδιές στον μπουφέ που οι γονείς είχαν ετοιμάσει, έφαγαν παγωτό και αποχαιρέτησαν το ΚΑΠ του φετινού καλοκαιριού με πυροτεχνήματα και πολύ τραγούδι και χορό.

Στον χώρο λειτούργησε παράλληλα έκθεση με τις χειροτεχνίες των μαθητών.

Στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων βοήθησαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο νέος πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ Νίκος Μουδατσάκης, καθώς και ο νέος δημοτικός σύμβουλος Χάρης Αλεξάκης.

ΘΑΝΟΣ Κ.

  

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 5:10 pm


Συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων Στον Άγιο Νικόλαο

Συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων Στον Άγιο Νικόλαο
Συνελήφθησαν για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων Στον Άγιο Νικόλαο

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, δύο ημεδαποί ηλικίας 54 και 28 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, προχθές κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, που είχαν οργανώσει ο 54χρονος και ο 28χρονος, ρίφθηκαν άσκοποι πυροβολισμοί.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, όπου κατά τη διάρκεια αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερα κυνηγετικά όπλα (δίκαννο – καραμπίνες) και δέκα φυσίγγια.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, καταλήγει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 4:52 pm


Με τελετή Αγιασμού ξεκίνησε η Νέα Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας

Με τελετή Αγιασμού ξεκίνησε η Νέα Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας
Με τελετή Αγιασμού ξεκίνησε η Νέα Δημοτική Αρχή Ιεράπετρας

Με τελετή Αγιασμού προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Ευγένιου ξεκίνησε η θητεία της Νέας Δημοτική Αρχής Ιεράπετρας. Ο αγιασμός τελέστηκε στο χώρο του Δημαρχείου το πρωι της Δευτέρας παρουσία του νέου Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του απερχόμενου Δημάρχου, κ. Σήφη Αναστασάκη, εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων, του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων του δήμου, διευθυντών, προϊσταμένων, υπαλλήλων του Δήμου, καθώς και πολιτών.

Πολλές ήταν οι ευχές που δέχτηκε η νέα Δημοτική Αρχή για επιτυχημένη, γόνιμη και παραγωγική θητεία στον αυτοδιοικητικό στίβο του Δήμου. Υγεία, καλή επιτυχία και πρόοδο ευχήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ενώ καλή αρχή και πολλές επιτυχίες ευχήθηκαν και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι εργαζόμενοι του Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος μετά το πέρας του Αγιασμού «η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για το Δήμο Ιεράπετρας. Με αρκετή διάθεση για δουλειά, όραμα και πρόγραμμα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για τη νέα πορεία. Γνωρίζοντας τα προβλήματα και παράλληλα τις ανάγκες ξεκινάμε άμεσα με στοχευμένες παρεμβάσεις και οργανωμένες κινήσεις σε όλους τους τομείς και σε όλες τις υπηρεσίες , για να καλύψουμε τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και να δώσουμε νέο πρόσωπο στην πόλη μας και στα χωριά της».

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 4:04 pm


Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2011»

Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2011»
Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2011»

Ο ΕΛ.Γ.Α. με σχετική ανακοίνωση του προς στους Δήμους καλεί τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να υποβάλουν αιτήσεις, από Δευτέρα 1-9-2014 έως και Τρίτη 30-9-2014, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες), δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετό, χιόνι, χαλάζι) και ασθένειες (περονόσπορο στα αμπέλια) ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2011. (Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Ετήσιο 2011»)
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2259/Β/2014), η Ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης, τα έντυπα, οι επιλέξιμες αναγγελίες και οι επιλέξιμες Περιφερειακές Ενότητες για ζημιές από περονόσπορο στα αμπέλια του προγράμματος έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Γ.Α (www.elga.gr).
Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν μήνυμα στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected], [email protected] και [email protected] ή να απευθυνθούν τηλεφωνικώς στο Υποκ/μα ΕΛ.Γ.Α της περιοχής τους.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 3:21 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: