1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων πραγματοποίησε χθες ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Λυρώνης

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων πραγματοποίησε χθες ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Λυρώνης
Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων πραγματοποίησε χθες ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Λυρώνης

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων πραγματοποίησε χθες ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Λυρώνης, συνοδευόμενος από το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Σκοπός της επίσκεψης ο έλεγχος της πορείας του έργου «Εκσυγχρονισμός και ενεργειακή βελτίωση του Κ.Υ. Τζερμιάδων», προϋπολογισμού 220.000 €, το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης του και η επίλυση κάποιων προβλημάτων τεχνικής φύσεως που παρατηρήθηκαν.
Το έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, εκτελείται από την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η οποία με την αποπεράτωση των εργασιών θα το παραδώσει στο Γενικό Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου-7η Υ.ΠΕ Κρήτης.
Κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στο Κ.Υ. ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης επίσης συνομίλησε με τους επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν σ αυτό και συζήτησε προβλήματα που σημειώνονται στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2014 | 2:10 pm


«Όχι» στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

«Όχι» στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου
Διαδοχικές συσκέψεις των στελεχών του
Δεν υπάρχει διάθεση να δεχθούν τα στελέχη του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου την υποβάθμιση του ιδρύματος από Β΄ σε Γ΄ ζώνη, όπως φάνηκε κατ' αρχήν χθες στη διάρκεια επαφών και συναντήσεων που έγιναν στο Νοσοκομείο.
Με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε προχθές στην Αθήνα ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος για υποβάθμιση του Νοσοκομείου εντάσσοντάς το στην Γ' ζώνη εφημεριών, υπήρξαν χθες μια σειρά από συναντήσεις.
Η πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ήταν του Διοικητή κ. Μανόλη Μακρονικολάκη με τους χειρουργούς, αφού μετά και τη σύσκεψη στο Υπουργείο, ο Διοικητής υπέγραψε χθες τη μετακίνηση του μόνιμου χειρουργού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.
Ακολούθησε ενημέρωση του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων, την οποία ζήτησαν από τον Διοικητή, για να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα των επαφών στην Αθήνα.
Στη συνέχεια έγινε σύσκεψη των γιατρών του Νοσοκομείου, την οποία κάλεσε ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Μασούντ Χάνι, προκειμένου να ενημερωθούν οι γιατροί για την πρόταση του υπουργού και να εκφράσουν τη δική τους άποψη.
Για το θέμα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου με την υπαγωγή του στη Γ' ζώνη εφημεριών ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας εξήγησε πως ήταν μια πρόταση, που έθεσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υπουργός, αλλά ο ίδιος δεν πήρε θέση στο θέμα, διότι ήθελε πρώτα να ενημερώσει τους γιατρούς κι εκείνοι συλλογικά να αποφασίσουν ποιά θέση έχουν για το θέμα.
Για το λόγο αυτό έγινε και η χθεσινή συνάντηση κατά την οποία οι γιατροί επεσήμαναν κατά κύριο λόγο πως η πρόταση αυτή συντελεί στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου, επιχειρηματολογώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την παροχή υπηρεσιών των γιατρών προς τους πολίτες.
Από την πλευρά του ο Διοικητής υποστήριξε πως μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει να λειτουργήσουν καλύτερα οι εφημερίες και τάχθηκε τελικά υπέρ της προοπτικής αυτής.
Στο ξεκίνημα της συνάντησης παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου επισημαίνοντας πως για το θέμα λειτουργίας του Νοσοκομείου αναμένει να στηρίξει την κοινή θέση και απόφαση που θα λάβουν οι γιατροί και την οποία ως Δημοτική Αρχή θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2014 | 1:26 pm


...Πάμε σαν άλλοτε... με μουσική και χορό

...Πάμε σαν άλλοτε... με μουσική και χορό
Την Τετάρτη
Μουσική εκδήλωση στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων την Τετάρτη.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2014 | 1:10 pm


Παράταση προθεσμίας για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών

 Παράταση προθεσμίας για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών
Παράταση προθεσμίας για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών

Παρατείνεται, έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015, η προθεσμία υποβολής των τριμηνιαίων καταστάσεων πελατών - προμηθευτών του πρώτου, δευτέρου και τρίτου τριμήνου του ημερολογιακού έτους 2014.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της γγ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου για τη διευκόλυνση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των φορολογουμένων.

Η ΓΓΔΕ διευκρινίζει ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι καταληκτική, δεδομένου ότι, συμπίπτει με αυτή της υποβολής των καταστάσεων του τελευταίου τριμήνου του ημερολογιακού έτους 2014 και επομένως δεν δύναται να παραταθεί περαιτέρω.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2014 | 12:21 pm


Συζήτηση για τη λειτουργία του ΤΕΙ Σητείας

Συζήτηση για τη λειτουργία του ΤΕΙ Σητείας
Με αφορμή και τα δημοσιεύματα για «Αθηνά ΙΙ»
Η λειτουργία του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας συζητήθηκε στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Πέτρος Δημητροπουλάκης κατέθεσε- ζητώντας να ψηφιστεί και να αποσταλθεί στους αρμοδίους- σχετική επιστολή- ψήφισμα για την «δυσφήμιση κι απαξίωση του Τμήματος» βάσει πρόσφατων δημοσιευμάτων του αθηναϊκού Τύπου. Σύμφωνα με αυτά το εν λόγω Τμήμα βρίσκεται στη λίστα των 49 προς κατάργηση ή συγχώνευση με το σχέδιο «Αθηνά ΙΙ», όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεση της αρχής διασφάλισης και πιστοποίησης ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση.
Ο κ. Δημητροπουλάκης στην επιστολή του επεσήμανε την ανησυχία που προκαλεί στους φοιτητές το ότι το κράτος θέτει σε αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα του Τμήματος κατατάσσοντάς το στη λίστα με τα υπό κατάργηση. Επίσης εστίασε στις παρενέργειες που αποσκοπούν και στα επόμενα μηχανογραφικά υποψηφίων, αν δεν αποδεχθεί το υπουργείο την πραγματικότητα της επιτυχημένης πορείας του Τμήματος και διορθώσει το απειλητικό για το Τμήμα απαιτούμενο των 4 μονίμων καθηγητών σε 9, που είναι το όριο που έθεσε.
«Ως τοπική κοινωνία έχουμε καθήκον να υπερασπιστούμε το Τμήμα ως σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα για την περιοχή μας», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Δημητροπουλάκης. Αλλά και προτείνει να αποσταλεί, στον Υπουργό Παιδείας κ. Λοβέρδο και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης κ. Καπετανάκη σχετικό ψήφισμα, το οποίο κατέθεσε στο σώμα. Με αυτό εκφράζεται η έντονη ανησυχία και αντίθεση του Δ.Σ. στη διαφαινόμενη προσπάθεια του υπουργείου για συγχώνευση ή και κατάργηση του τμήματος ζητώντας παράλληλα σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης την συμπλήρωση των θέσεων με στόχο τις ελάχιστες απαιτούμενες -9- και προειδοποιεί ότι η προσπάθεια κατάργησης του Τμήματος θα βρει δυναμικά και ανυποχώρητη, αντίθετη την τοπική κοινωνία.
Τελικά αποφασίστηκε η σύσταση της επιτροπής αποτελούμενης από τους κ. Πατεράκη και Δημητροπουλάκη, που θα προχωρήσουν σε επαφή και συζήτηση με την διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης και εφ' όσον χρειαστεί και του υπουργείου. Επίσης αποφασίστηκε η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 9:00 pm


ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: ο προγραμματισμός των φετινών μαθημάτων

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: ο προγραμματισμός των φετινών μαθημάτων
Ο ΑΟ ΛΑΤΩ, ανακοινώνει στα μέλη του και γενικά στους φίλους του σκακιού, τον προγραμματισμό των σκακιστικών μαθημάτων αυτής της σχολικής περιόδου, όπως κατωτέρω:
Ο ΑΟ ΛΑΤΩ, ανακοινώνει στα μέλη του και γενικά στους φίλους του σκακιού, τον προγραμματισμό των σκακιστικών μαθημάτων αυτής της σχολικής περιόδου, όπως κατωτέρω:
1) Αυτό το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, ξεκινούν οι εγγραφές και οι τακτοποιήσεις των φετινών τμημάτων για τις ηλικίες νηπίων και αρχαρίων 1ης – 6ης Δημοτικού.
Ως προς αυτό, σας γνωστοποιούμε πως κάθε Σάββατο 10-11 πμ. θα κάνουν μαθήματα εκείνα τα παιδιά που την περασμένη χρονιά πήγαιναν Νήπιο ή Προνήπιο και έκαναν μαθήματα κάθε Σάββατο την ίδια ώρα.
Τα παιδάκια της ίδιας ηλικίας που παρακολούθησαν τα προπαρασκευαστικά μαθήματα του Αυγούστου αλλά και τα νέα (πάντα νήπια-προνήπια) που θα εγγραφούν, θα κάνουν μάθημα 11-12:00 (και αν χρειαστεί και 12-13:00) κάθε Σάββατο.
Τα αρχάρια παιδιά που θα πηγαίνουν φέτος Δημοτικό, θα κάνουν μάθημα το πρωί του Σαββάτου 10-11:00 (1η, 2α, 3η δημοτικού) και 11-12:00 (4η, 5η και 6η δημοτικού). Για τα παιδιά του Δημοτικού, αν χρειαστεί θα γίνονται μαθήματα και 12-13:00 την ίδια ημέρα, ενώ ανάλογα με το ενδιαφέρον του κάθε παιδιού, θα υπάρχει η δυνατότητα για επιπλέον μάθημα και μέσα στην εβδομάδα (Τρίτη ή Τετάρτη σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο δάσκαλο).
Τα μαθήματα για τα παραπάνω τμήματα, θα ξεκινήσουν κανονικά, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και γι' αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς των παιδιών να επισκεφθούν (εί δυνατόν μαζί με τα παιδιά) το εντευκτήριο του Συλλόγου (εντός της πλαζ του ΕΟΤ) το Σάββατο 20/9 από τις 10-13:00. Για τα παραπάνω τμήματα, μπορείτε να επικοινωνείτε και με τον κ. Θανάση Γραμμέλη στο τηλ. 6974-197957.
2) Τα μαθήματα των παιδιών που έχουν ικανοποιητικές ή αρκετές γνώσεις του παιχνιδιού όπως και τα προχωρημένα, θα κάνουν μαθήματα τα απογεύματα της Τρίτης και της Τετάρτης. Τα μαθήματα αυτά, θα ξεκινήσουν την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου και γι' αυτό, οι γονείς των παιδιών θα πρέπει να έλθουν σε επαφή με τον υπεύθυνο δάσκαλο (κ. Τάκης Παπαθανασίου) για την τακτοποίηση των τμημάτων αλλά και για την παροχή σχετικών πληροφοριών για τα επερχόμενα μαθήματα. Προς τούτο, οι γονείς καλούνται να παραβρεθούν στην συνάντηση που θα γίνει την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 6μμ. στο εντευκτήριο του Συλλόγου. Μπορείτε επίσης εν τω μεταξύ να επικοινωνήσετε για τον προγραμματισμό αυτόν και με τον κ. Γιώργο Μαγουλιανό, στο τηλέφωνο 6949-722260.
3) Ανακοινώνεται επίσης, πως από την Τρίτη 7 Οκτωβρίου (και ώρα 5-6 μμ.), θα παραδίδονται μαθήματα βασικών γνώσεων σε αρχάριους ενηλίκους και γι' αυτό όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να το δηλώσουν εγκαίρως στον κ. Θανάση Γραμμέλη.
4) Με ιδιαίτερη χαρά επίσης, ανακοινώνουμε πως ήδη έχουν προγραμματιστεί και θα αρχίσουν σκακιστικά μαθήματα στην Νεάπολη και στην Ελούντα. Ως προς αυτά, θα υπάρξει λεπτομερές δημοσίευμα εντός πολύ λίγων ημερών.
ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Εκ του Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 8:26 pm


Πρόταση για κατεπείγουσα συζήτηση για το Νοσοκομείο Σητείας

Πρόταση για κατεπείγουσα συζήτηση για το Νοσοκομείο Σητείας
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Καραμανωλάκης ζήτησε να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Καραμανωλάκης ζήτησε να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σητείας αλλά κατόπιν ψηφοφορίας του σώματος το θέμα δε συζητήθηκε.
Στην επιστολή του ο κ. Καραμανωλάκης παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Σητείας, εστιάζοντας στα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Δηλαδή την έλλειψη καρδιολόγου από το 2012 -τονίζοντας ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού -έχουν συνταξιοδοτηθεί 29 και δεν έχει προσληφθεί κανένας, την πλήρη εγκατάλειψη στο έλεος του χρόνου των πανάκριβων μηχανημάτων- όπως του αξονικού τομογράφου, που ενώ απαιτείται να υποβάλλονται σε ετήσιο service, δεν έχει γίνει κανένα τα τελευταία 10 χρόνια. Επίσης το πολύ σοβαρό πρόβλημα της διάλυσης της Τεχνικής Υπηρεσίας, αφού υπάρχει αίτηση παραίτησης και του τελευταίου υπαλλήλου, «που σημαίνει ότι δεν υπάρχει προσωπικό να κάνει τα απαραίτητα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και άρα πάλι θα θρηνήσουμε θύματα, αφού δε θα μπορούν να γίνουν έκτακτα χειρουργεία, δε θα λειτουργούν οι διάφορες βιοιατρικές συσκευές, οι ανελκυστήρες κλπ. Επειδή θεωρούμε ότι το Νοσοκομείο Σητείας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούμε να συζητηθεί το θέμα αυτό διότι οποιαδήποτε ολιγωρία μας καθιστά συνυπεύθυνους», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Καραμανωλάκης, αλλά και ακολούθως στην τοποθέτησή του.
Κατέθεσε τρεις προτάσεις: τη σύσταση Επιτροπής Υγείας, για να ελέγξει την κατάσταση του Νοσοκομείου, να ζητηθεί η παρέμβαση του εισαγγελέα και να προβεί ο Δήμος σε μηνύσεις κατά των υπευθύνων (κ. Μακρονικολάκη, Γρηγοράκη κι άλλων) για εγκατάλειψη Νοσοκομείου, άρα ασθενών και κατά συνέπεια για παράβαση καθήκοντος και να προκαλέσει άμεσα ο Δήμος ανοικτό συνέδριο για ενημέρωση των πολιτών με την παρουσία των βουλευτών Λασιθίου των παραγωγικών φορέων, της εκκλησίας κλπ.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 8:08 pm


Οι Σχολικές Επιτροπές με περισσότερους πολίτες

Οι Σχολικές Επιτροπές με περισσότερους πολίτες
Tη δυνατότητα να μπορεί στη θέση του προέδρου των δύο Σχολικών Επιτροπών – Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα – να τοποθετείται εκτός από το Δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο και ένας…
Tη δυνατότητα να μπορεί στη θέση του προέδρου των δύο Σχολικών Επιτροπών – Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα – να τοποθετείται εκτός από το Δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο και ένας δημότης, πρότεινε και κατάφερε να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή. Αυτό ανοίγει το δρόμο για υλοποίηση της πρόθεσης του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού να τοποθετήσει ως πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την κ. Πόπη Καφφετζάκη και ως Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τον κ. Μανόλη Μαμαλάκη.
Κατόπιν συζητήσεως, έγιναν και βελτιωτικές προτάσεις. Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Αφορδακός πρότεινε και υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αντί πέντε διευθυντών δημοτικών σχολείων, στη Σχολική Επιτροπή να υποδειχθεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χωριστά και μία διευθύντρια νηπιαγωγείου, που δεν εκπροσωπούνταν μέχρι σήμερα.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Πανίκος Καρατσής υποστήριξε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε στις δύο αυτές επιτροπές να εκπροσωπείται απλώς με ένα το πολύ δημοτικό σύμβουλο και όχι να ορίζει τέσσερα ή πέντε μέλη του. Αντί αυτών, τόνισε ότι θα έπρεπε να ορίζονται περισσότεροι πολίτες, λαμβάνοντας τη σχετική αποφασιστική εξουσιοδότηση που τους δίνει ο ορισμός τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρότεινε λοιπόν να γίνει σχετική μείωση των δημοτικών συμβούλων.
Έτσι, στη συγκρότηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συμμετέχουν 3 δημοτικοί σύμβουλοι (εκ των οποίων οι 2 της μειοψηφίας), 3 δημότες, 4 διευθυντές δημοτικών σχολείων και ένας διευθυντής νηπιαγωγείου, 2 εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, με την ευχέρεια ο πρόεδρος να μπορεί να είναι και μη αιρετό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην απόφαση μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ανδριώτης.
Στη συγκρότηση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα συμμετέχουν 3 δημοτικοί σύμβουλοι, 2 δημότες, 5 διευθυντές σχολείων, 2 εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και 1 εκπρόσωπος των Μαθητικών Κοινοτήτων, με τη δυνατότητα και εδώ της επιτροπής να προεδρεύει και μη αιρετό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Και στην απόφαση αυτή μειοψήφησε ο κ. Ανδριώτης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 7:46 pm


Τεχνικό πρόγραμμα έργων 2015 για το δήμο Σητείας

Τεχνικό πρόγραμμα έργων 2015 για το δήμο Σητείας
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας συζητήθηκε και η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος έργων 2015.
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας συζητήθηκε και η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος έργων 2015. «Φτωχό» χαρακτηρίζεται το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για την επόμενη χρονιά και το ύψος του ανέρχεται στο ποσό των 457.000 ευρώ για τα νέα έργα. Περιλαμβάνει συντήρηση σχολικών κτιρίων, αναπλάσεις, συντήρηση δημοτικών και κοινοτικών οδών, κατασκευή γηπέδου beach volley, συντήρηση παιδικών χαρών κι άλλα. Από τα συνεχιζόμενα έργα αρκετά υλοποιούνται στις τοπικές κοινότητες του Δήμου, αλλά και στην πόλη της Σητείας όπως αναπλάσεις, ασφαλτοστρώσεις, πλακοστρώσεις κι άλλα.
Ο κ. Πατεράκης εστίασε στην οικονομική δυσχέρεια, αλλά και στη δυσκολία σύνταξης του προϋπολογισμού λόγω των προϋποθέσεων που τίθενται από πλευράς πολιτείας στους Δήμους. «Είμαστε υποχρεωμένοι ακολουθώντας τη λογική που τίθεται να κάνουμε ένα προϋπολογισμό ανάγκης, ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα αντιμετώπισης της καθημερινότητας του Δήμου και των δημοτών. Να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε δυνατότητα στην ουσία να κάνουμε Τεχνικό Πρόγραμμα, το οποίο να διακατέχεται από μία αναπτυξιακή λογική που θα επιθυμούσαμε», υπογράμμισε ο κ. Πατεράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 7:33 pm


Αναφορά για την αδράνεια των υπηρεσιών στην ανεξέλεγκτη βόσκηση

Αναφορά για την αδράνεια των υπηρεσιών στην ανεξέλεγκτη βόσκηση
Οι φορείς απευθύνονται στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
Αναφορά στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την -όπως υποστηρίζουν- αδράνεια των αρμόδιων στην αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βόσκησης και των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν από μια επί σειρά ετών συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση στον Δήμο Ιεράπετρας καταθέτουν πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Κινήσεις των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας.
Στο πολυσέλιδο κείμενο, που απέστειλαν στον Επιθεωρητή, μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Οι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων και Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Κινήσεις των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας προσφεύγουμε σε εσάς για να καταγγείλουμε την αδράνεια των αρχών ως προς την αντιμετώπιση ενός σοβαρότατου προβλήματος που έχει επιφέρει ανυπολόγιστη οικολογική και οικονομική καταστροφή και κρατά ομήρους χιλιάδες κατοίκους. Κατ' αρχάς να διευκρινίσουμε ότι αναφερόμαστε σε μια μεγάλης έκτασης ορεινή και ημιορεινή περιοχή που περικλείει τον κάμπο της Ιεράπετρας και εκτείνεται από το Κρητικό έως το Λιβυκό πέλαγος και από το Δήμο Σητείας έως και την ημιορεινή έκταση δυτικά του εθνικού δρόμου Ιεράπετρας- Παχειάς Άμμου (με την κορυφή της Ασαρης) έως και τον οικισμό του Σταυρού (Καπίστρι). Περιλαμβάνει περίπου 14 χωριά και πολλούς οικισμούς μεγάλου οικονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος με καλλιέργειες, τουριστικά αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, πηγές υδάτων, μνημεία της φύσης (ελιά Καβουσίου), μινωικούς οικισμούς, παραδοσιακές κατασκευές (ξερολιθιές, μύλους, στέρνες, αλώνια, πετρόκτιστες οικίες) κ.ο.κ. Καταλαμβάνει δε μια έκταση περίπου 130.000 στρεμμάτων εκ των οποίων 85.000 στρέμματα, στον ορεινό όγκο της Θρυπτής, είναι χαρακτηρισμένα ως προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, ενώ το υπόλοιπο περιλαμβάνει οικιστικές ζώνες, ζώνες περιορισμού και ελέγχου δόμησης ΖΠΕΔ, περιοχές ειδικής προστασίας (ΠΕΠ) και αγροτικές καλλιέργειες (κυρίως ελιά και αμπέλι.)
Το χρονίζον (από 30ετίας) πρόβλημα εντοπίζεται στην ανεξέλεγκτη βόσκηση χιλιάδων αιγών. Κανείς δε μπορεί να υπολογίσει τον ακριβή αριθμό, μιας και πολλά δε φέρουν ενώτια και ένα μέρος αυτών ζει ελεύθερο σε ημιάγρια κατάσταση. Ανάλογα δε με την πηγή και τον τρόπο εκτίμησης αναφέρονται αριθμοί από 5 έως 25 χιλιάδες αίγες, οι οποίες ανήκουν σε λίγους (μεγαλο)κτηνοτρόφους, συχνότατους επισκέπτες των δικαστικών αιθουσών, που μετέρχονται απειλών και εκβιασμών προκειμένου να πετύχουν το σκοπό των. Πολλές υποθέσεις έχουν παραγραφεί ή δεν έχουν φθάσει καν στα δικαστήρια, οι αποζημιώσεις που επιδικάζονται σπανιότατα εισπράττονται, ακόμη και οι δικαστικοί επιμελητές φοβούνται να επιδώσουν τις αποφάσεις, τα χρέη προς το δημόσιο από πρόστιμα και δικαστικά έξοδα συμψηφίζονται με τις επιδοτήσεις(!) Στην ουσία οργανωμένα και μεθοδικά επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους καταργώντας στην πράξη κάθε δικαίωμα των κατοίκων πάνω στην περιουσία τους και προκαλώντας οικολογική καταστροφή. Παράλληλα έχοντας ελεύθερα, μη σεσημασμένα και στην ουσία ανεξέλεγκτα πολλά αιγοπρόβατα στην πραγματικότητα αυτά είναι τρόπος είσπραξης "μαύρων" χρημάτων και έτσι αποκρύπτουν εισοδήματα, ενώ η μη ελεγχόμενη σφαγή συνεπάγεται και τους σχετικούς κίνδυνους για τη δημόσια υγεία.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 7:17 pm


Συζήτηση για τα περίπτερα στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Συζήτηση για τα περίπτερα στο Δήμο Αγίου Νικολάου
Οξύ αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το ζήτημα της λειτουργίας των περιπτέρων, ειδικά μέσα στα αστικά κέντρα του Δήμου Αγίου Νικολάου  

Οξύ αναδεικνύεται για άλλη μια φορά το ζήτημα της λειτουργίας των περιπτέρων, ειδικά μέσα στα αστικά κέντρα του Δήμου Αγίου Νικολάου. Η παρέμβαση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης περιέπλεξε ακόμη περισσότερο το όλο ζήτημα. Ο Επιθεωρητής, κατόπιν σχετικής προσφυγής περιπτερούχου, ζητά την ανάκληση απόφασης που είχε λάβει το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (192/2013), με την οποία επανακαθόριζε τις διαστάσεις των περιπτέρων σε σχέση με τον τρόπο αξιοποίησης του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου σ' αυτά.
Στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα με τη νέα σύνθεσή του και υπό την προεδρία του Γιώργου Καλογεράκη το θέμα ετέθη με επείγοντα χαρακτήρα, εξ αιτίας της εκπνοής εντός του επόμενου δεκαημέρου, της διορίας που έδωσε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, για να ανακληθεί η απόφαση του 2013, σε εφαρμογή της οποίας όμως πολλοί περιπτερούχοι είχαν κάνει τις υποδειχθείσες προσαρμογές στα περίπτερά τους. Αυτές όμως οι αλλαγές με την κατάργηση της απόφασης τους καθιστούν αυτόματα, παράνομους..! Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε μακρά συζήτηση για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν, ώστε από τη μια να τηρηθεί η νομιμότητα και από την άλλη να προστατευτούν οι περιπτερούχοι στο μεταβατικό διάστημα, μέχρι τη διαμόρφωση και ψήφιση μιας νέας Κανονιστικής Απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα διευθετεί συνολικά το πλαίσιο λειτουργίας των περιπτέρων.
Ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός επεσήμανε ότι το θέμα για την ανάκληση των προηγούμενων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου δε μπορεί να αναβληθεί άλλο, μιας και το έγγραφο του Επιθεωρητή είχε σταλεί προ διμήνου περίπου, αλλά δε θα μπορούσε να εγερθεί τέτοιο ζήτημα στη μεταβατική περίοδο, μετά τις δημοτικές εκλογές και έτσι έρχεται σήμερα. Είπε ότι σε γενικές γραμμές η νομοθεσία που διέπει τις διαστάσεις, τη μορφολογία και τους παραχωρούμενους χώρους από το Δήμο δεν έχει διαφοροποιηθεί κατά πολύ. Τις διαστάσεις του κουβουκλίου του περιπτέρου τις ορίζει ο νόμος. Πρότεινε σύντομα να γίνει συνάντηση με τους περιπτερούχους, υπογραμμίζοντας ότι μετά την ανάκληση της επίμαχης απόφασης ο Δήμος δε θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατά των περιπτέρων, μέχρι να διαμορφωθεί η νέα Κανονιστική Απόφαση. «Επιτροπή του Δήμου με τη συμμετοχή και εκπροσώπου των περιπτερούχων θα συζητήσει όλα τα θέματα, ώστε να κωδικοποιηθεί το πλαίσιο λειτουργίας των περιπτέρων, που θα ενσωματωθεί στην Κανονιστική Απόφαση. Ο Δήμος δεν έχει καμία πρόθεση ή λόγο να έλθει σε αντιπαράθεση με τους περιπτερούχους», σημείωσε ο Δήμαρχος.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 6:48 pm


Αρνητική γνωμοδότηση για τη μονάδα βιοαερίου στη Σητεία

Αρνητική γνωμοδότηση για τη μονάδα βιοαερίου στη Σητεία
Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας τη Δευτέρας.
Ιδιαίτερα σημαντικά ήταν τα δύο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας τη Δευτέρας.
Το σώμα εκλήθη να γνωμοδοτήσει για δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 999 kw και 499 kw στη Σητεία».
Ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης ανέφερε ότι «για τις συγκεκριμένες μονάδες υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση από την Δημοτική Κοινότητα Σητείας, την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, από την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου, που έχει σταλεί στην Περιφέρεια, καθώς και η αρνητική τοποθέτησή μου στην συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, προτείνω την επίσης αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου».
Το σώμα συμφώνησε, όμως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Στέλλα Αϊλαμάκη, ο κ. Νίκος Καραμανωλάκης αλλά και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Νίκος Κοζυράκης επεσήμαναν ότι θα πρέπει να γίνουν γνωστοί και οι λόγοι για τους οποίους λαμβάνεται η συγκεκριμένη απόφαση. Στην συζήτηση που ακολούθησε έγιναν πολλές τοποθετήσεις μεταξύ των οποίων του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Λεβεντέρη, της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κατερίνας Σκαρβελάκη, των κ. Μιχάλη Αντωνιδάκη, Νίκου Πλακαντωνάκη, Γιάννη Κατσαράκη, Μανόλη Φουντοραδάκη καθώς και του Δημάρχου.
Εκτός από τη χωροθέτηση των μονάδων στη συγκεκριμένη θέση -πλησίον της πόλης της Σητείας, κοντά στο αεροδρόμιο- υφίστανται και μία σειρά άλλων λόγων που συνηγόρησαν στην αρνητική γνωμοδότηση. Αφορούν τη λειτουργία της μονάδας, των υλών που θα χρησιμοποιεί και των ποσοτήτων που θα απαιτηθούν, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κά.
Η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη, το Δ.Σ. γνωμοδότησε αρνητικά για τις δύο μελέτες στην συγκεκριμένη θέση, αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν και σε οποιαδήποτε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 6:39 pm


Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ
Ευνοϊκές είναι οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να τις αξιοποιήσουν προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους, δηλώνει ο πρόεδρος του…
Ευνοϊκές είναι οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να τις αξιοποιήσουν προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις τους, δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Αποστόλης Παπαϊωάννου. Όπως αναφέρει, πρόσφατα το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών – ΚΕΑΟ έστειλε σε πολλούς ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, έγγραφα σύμφωνα με τα οποία απειλούνται με κατάσχεση. Μέχρι πρόσφατα ο μοναδικός οργανισμός ο οποίος δεν δεχόταν έναντι πληρωμές ήταν ο ΟΑΕΕ. Ωστόσο με αφορμή σχετική δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση τις προηγούμενες ημέρες, με το γνωστό «δώστε ό,τι μπορείτε», ο Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Διευθύντρια του ΚΕΑΟ κ. Αγγελική Γκίνη η οποία υπογράφει και τα κατασχετήρια για το εάν είναι δυνατόν να γίνονται ελεύθερες καταβολές στον ΟΑΕΕ έτσι ώστε να αποφεύγονται οι κατασχέσεις. Η απάντηση ήταν θετική.
«Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη που θα δώσει μια μεγάλη ανάσα σε ένα μεγάλο αριθμό εμπόρων οι οποίοι θα μπορέσουν να σώσουν τις επιχειρήσεις και την περιουσία τους. Η θετική απάντηση σημαίνει ότι θα μπορούμε να κάνουμε ελεύθερες καταβολές στην ταμειακή υπηρεσία του κατά τόπους γραφείου του ΙΚΑ», είπε ακόμα ο κ. Παπαϊωάννου.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 6:30 pm


Συστάσεις για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας

Συστάσεις για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας
Θα ακολουθήσουν και πρόστιμα
«Το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι νέα στην ανάληψη των καθηκόντων της δε σημαίνει ότι δε μπορεί αμέσως να ενεργοποιήσει τις υπάρχουσες ήδη αποφάσεις της προηγούμενης», ξεκαθαρίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Χαριτάκης. «Υπάρχει κανονισμός στην καθαριότητα που έχει εγκρίνει το Δ.Σ. του Αγίου Νικολάου, σε αυτό λοιπόν τον κανονισμό εμπεριέχονται και πρόστιμα σε όσους δεν είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους. Μπορεί δυστυχώς να μην έχουμε δημοτική αστυνομία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα μας βρουν μπροστά τους όλοι αυτοί που δε φέρονται σύμφωνα με το νόμο», προσθέτει ο Αντιδήμαρχος.
Ουσιαστικά διαψεύδει και προτρέπει να συμμορφωθούν όσους θεωρούν ότι υπάρχει «περίοδος χάριτος», είτε είναι επαγγελματίες, είτε κάτοικοι.
«Έχουμε ξεκινήσει και κάνουμε συστάσεις σε όσους έχουμε αντιληφθεί ότι δε λειτουργούν με βάση το σωστό και το λογικό και δεν είναι συνεπείς με τον κανονισμό καθαριότητας. Όλοι θα πρέπει να φέρονται ανάλογα ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Η συνεργασία όλων μαζί με τις αρχές πρέπει να είναι δεδομένη γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε σαν κοινωνία να λειτουργήσουμε. Δεν υπάρχει ούτε το προσωπικό που θα θέλαμε ούτε και τα μέσα που κάποτε είχαμε τη δυνατότητα για να αποκτήσουμε εξοπλισμό, οπότε μόνο με την συμμετοχή όλων θα μπορέσει να υπάρξει αποτέλεσμα. Όποιος παίξει με το θέμα της καθαριότητας θα βρει μπροστά του την αρμόδια υπηρεσία και εμένα τον ίδιο», τονίζει ο κ. Χαριτάκης.
ΘΑΝΟΣ Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 6:21 pm


Νεκρός κυνηγός σε περιοχή του Παλαικάστρου Σητείας

Νεκρός κυνηγός σε περιοχή του Παλαικάστρου Σητείας
Νεκρός κυνηγός σε περιοχή του Παλαικάστρου Σητείας

Νεκρός βρέθηκε το πρωί, σε περιοχή του Παλαικάστρου Σητείας, κυνηγός ηλικίας περίπου 60 χρονών.
Ο άτυχος άνδρας, κατά τις πρώτες πληροφορίες, είχε πάει στην συγκεκριμένη περιοχή για κυνήγι και άφησε την τελευταία του πνοή από παθολογικά αίτια.
Στελέχη της Πυροσβεστικής, ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν για την ανάσυρσή του από μικρή χαράδρα και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Σητείας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του αναμένονται από την νεκροψία- νεκροτομή.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 5:59 pm


Η μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ στα σχολεία τους

Η μεταφορά των μαθητών από το ΚΤΕΛ στα σχολεία τους
Μπήκαν οι υπογραφές μεταξύ Περιφέρειας και ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών
Μπήκαν οι υπογραφές μεταξύ Περιφέρειας και ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των μαθητών. Στο νομό Λασιθίου οι μαθητές που καθημερινά θα μεταφέρονται προς και από τα σχολεία τους -όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, από Δημοτικό έως και το Λύκειο- είναι 2.500.
Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο προϊστάμενος του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης κ. Γιάννης Πατεράκης, «τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ έτσι και αλλιώς μεταφέρουν τους μαθητές από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, άσχετα μάλιστα και από την απόσταση έως το σχολειό τους. Τα ΚΤΕΛ ανατολικής Κρήτης και φέτος κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλους τους μαθητές ανεξάρτητα από την απόσταση, ενώ οι περιπτώσεις που δεν εξυπηρετούμε είναι πολύ λίγες, χωρίς να σημαίνει ότι οι μαθητές δε φτάνουν στο σχολείο τους, απλά πρέπει να μετακινηθούν λιγάκι».
Φέτος έχουν αλλάξει οι όροι που το υπουργείο έχει θέσει για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών και για τους δικαιούχους. Οι αποστάσεις που έχουν καθοριστεί φέτος είναι για τους μαθητές του Δημοτικού τα 1.270 μέτρα, του Γυμνασίου τα 3.700 μ. και των Λυκείων τα 4.000 μ. Οι μαθητές κάτω των ορίων αυτών δε δικαιούνται δωρεάν μεταφορά.
«Αν όλα αυτά τα λάμβανε υπ' όψιν του το ΚΤΕΛ και τα ακολουθούσε αυστηρά, τότε θα έμεναν εκτός εξυπηρέτησης σε όλο το νομό 300 μαθητές. Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε όλοι οι μαθητές να εξυπηρετηθούν και να μη δημιουργηθεί θέμα στη μετακίνησή τους προς το σχολείο. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν όλες οι περιπτώσεις και είμαι σίγουρος ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο κ. Πατεράκης.
Αλλά και ξεκαθάρισε ότι το ΚΤΕΛ, πιστό πάντα στο κοινωνικό του πρόσωπο, κάνει ό,τι μπορεί ώστε να βοηθήσει τους πολίτες που περνούν πιο δύσκολα την οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 5:37 pm


Αύριο η καταβολή της τρίτης δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων του ΟΓΑ

 Αύριο η καταβολή της τρίτης δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων του ΟΓΑ
Αύριο η καταβολή της τρίτης δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων του ΟΓΑ

Καταβάλλεται αύριο (Πέμπτη) η τρίτη δόση των oικογενειακών επιδομάτων του 2014, καθώς και των επιδομάτων που αφορούν τα αναδρομικά του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών που θα χορηγηθούν σε 670.857 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 195.774.826,61 ευρώ.

Αναλυτικότερα, 665.529 δικαιούχοι θα λάβουν την 3η δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2014 και 5.328 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί.

Όπως διευκρινίζει ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης:

α) Οι δικαιούχοι Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

β) Οι δικαιούχοι να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθος να προβαίνουν άμεσα σε διόρθωση ή τροποποίηση του Α21 για να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους.

γ) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 5:31 pm


Αποδεσμευονται 3,5 περίπου εκατ. ευρώ για την αποπεράτωση των έργων στο αεροδρόμιο Σητείας

Αποδεσμευονται 3,5 περίπου εκατ. ευρώ για την αποπεράτωση των έργων στο αεροδρόμιο Σητείας
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υφυπουργού Εργασίας Ι. Πλακιωτάκη

Υπεγράφη χθες από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια η απόφαση με την οποία αποδεσμεύονται 3,478 εκατ. Ευρώ για την αποπεράτωση των αναγκαίων εργασιών κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροσταθμού στον Δημοτικό Αερολιμένα Σητείας και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου.
Όπως είναι ήδη γνωστό ο κ. Δένδιας, μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας κ. Ι. Πλακιωτάκη, είχε εγκρίνει την εν λόγω δαπάνη και το μόνο που απέμενε ήταν η υπογραφή της σχετικής απόφασης όπερ και έγινε χθες αργά το απόγευμα.
Ο κ. Πλακιωτάκης εξάλλου στις 5 Σεπτεμβρίου είχε συναντηθεί , με τον Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κ. Β. Αλευρά και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΥΠΑ Δρ. Δ. Τσούκα, οι οποίοι και τον είχαν ενημερώσει αναλυτικά για την πορεία των σχετικών εργασιών.
Στην διάρκεια της συνάντησης αυτής είχαν συζητηθεί και άλλα θέματα τα οποία συνδέονταν άμεσα με την καλή λειτουργία του νέου σταθμού, όπως :
- Οι δαπάνες του ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νέου αεροσταθμού, οι οποίες θα καλυφθούν από την ΕΥΔΕ, αλλά και από πιστώσεις της ΥΠΑ.
- Η τεχνολογία του συστήματος μεταφοράς των αποσκευών, θέμα, το οποίο είχε απασχολήσει και τον Δήμο Σητείας, για το οποίο διευκρινίστηκε από πλευράς ΥΠΑ ότι το σύστημα που θα τοποθετηθεί περιλαμβάνει μεταφορικές ταινίες σύγχρονης τεχνολογίας, οι οποίες θα συνδυαστούν με διαθέσιμο εξοπλισμό της υπηρεσίας και συγκεκριμένα ειδικό ακτινοσκοπικό μηχάνημα ελέγχου αποσκευών, από ενιαία προμήθεια της.
Ο κ. Πλακιωτάκης είχε ζητήσει τότε από τον Υποδιοικητή της ΥΠΑ να προωθηθεί τάχιστα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, ώστε να εκδοθεί άμεσα η άδεια οικοδομής από την αρμόδια πολεοδομία.
Επίσης είχε καλέσει τον κ. Αλευρά να εξετασθεί εκ μέρους της ΥΠΑ η δυνατότητα επέκτασης του υφιστάμενου αεροδιαδρόμου του αεροδρομίου Σητείας, καθώς όπως τον ενημέρωσε σημαντικές μεγάλες ξένες τουριστικές και αεροπορικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αυξήσουν την ροή τουριστών προς την περιοχή και για τον λόγο αυτό ζητούν εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών, καταλήγει το δελτίο τύπου του Υφυπουργού Εργασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 3:15 pm


Την Κυριακή 28/9 ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων στην Εθνική Τράπεζα

Την Κυριακή 28/9 ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων στην Εθνική Τράπεζα
Οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους από την τράπεζα και το ΑΣΕΠ


Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του κλάδου κύριου προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που προκηρύχθηκε στις 4/7/2014, όπως προβλέπεται από το ΑΣΕΠ.

 

Από την Αρχή επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν από την έναρξη της εξέτασης (9.00 πμ), ενώ σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο των θυρών, στις 9.30 πμ, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα εξεταστικά κέντρα.

Οι πίνακες με τα εξεταστικά κέντρα και οι οδηγίες που αφορούν τους υποψηφίους του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΤΕ και του Ομίλου (Αιόλου 86, 1ος όροφος), σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας και στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ (nbg.gr). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να πληροφορηθούν σχετικά με το πού βρίσκεται το εξεταστικό τους κέντρο και να ενημερωθούν για τις οδηγίες από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 2:44 pm


Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Την Παρασκευή

Καλούνται όλοι εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα τις αρνητικές εξελίξεις σχετικά με την πορεία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου την Παρασκευή 19/9 και ώρα 13.00 στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του ΓΝΑΝ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2014 | 2:19 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: