1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ξεκινάει το μεσημέρι η λειτουργία του νέου αεροσταθμού του αεροδρομίου Σητείας

Ξεκινάει το μεσημέρι η λειτουργία του νέου αεροσταθμού του αεροδρομίου Σητείας
Στις 2 η πρώτη άφιξη

Ξεκινάει επί της ουσίας σήμερα το μεσημέρι η λειτουργία του νέου αεροσταθμού του αεροδρομίου Σητείας. Στις 2 το μεσημέρι αναμένεται η πρώτη άφιξη της πτήσης Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος κι ακολούθως στις 2.30 αναχώρηση της πτήσης από τη Σητεία προς τους ίδιους προορισμούς.
Επίσης στις 16.30 θα αφιχθεί στη Σητεία η πτήση από Αθήνα με αναχώρηση ακολούθως στις 17.20.
Επισημαίνεται ότι η είσοδος του νέου αεροσταθμού είναι από τον περιφερειακό δρόμο της πόλης .
Από το πρωί επικρατεί έντονη κινητικότητα στους χώρους του νέου αεροσταθμού προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την άφιξη της πρώτης πτήσης.

ΣΗΤ1
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 1:34 pm


Εκδήλωση στη Νεάπολη για τον Μ. Αναγνωστάκη

Την Παρασκευή Â 

ΠΛΕΑΜ ΕΤΟΣ Μ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

Η ΠΛΕΑΜ τιμώντας τον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη, οργανώνει μια σεμνή και λιτή εκδήλωση, όπως σεμνός άλλωστε υπήρξε και ο ίδιος ο ποιητής σε όλη του τη ζωή. Στην εποχή των έντονων αμφισβητήσεων και προβληματισμών, η παροχή δυνατότητας διαλόγου με τα κείμενα εμβληματικών μορφών, όπως ο Αναγνωστάκης, είναι μοναδική ευκαιρία αυτοπροσδιορισμού και ετεροκατανόησης.
Ο Μανώλης Αναγνωστάκης, με Ρεθεμνιώτικη καταγωγή, υπήρξε παιδί της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1925 και απεβίωσε το 2005. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1942 από το περιοδικό «Πειραϊκά Γράμματα». Τα ποιήματα που ο Μανόλης Αναγνωστάκης άφησε πίσω του δημοσιευμένα είναι 88 και γράφτηκαν από το 1941 έως το 1971. Από το 1979 που κυκλοφόρησε ο συγκεντρωτικός τόμος των ποιημάτων του, και από το 1983 που κυκλοφόρησε ιδιωτικά το αυτοβιογραφικό σχόλιο «Y.Γ.», δεν υπήρξε καμία δημόσια παρέμβασή του. «Στο αλλοιωμένο τοπίο της εποχής μας δεν θα ξαναγράψω», είχε ξεκαθαρίσει, γιατί «το έργο μου το ολοκλήρωσα. Επιλέγω τη σιωπή».
Ποιήματά του μεταφράστηκαν στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ενώ μελοποιήθηκαν από συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (1986) και το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας (2002), ενώ αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, ώρα 20.30 στον άρτι διαμορφωμένο χώρο του Παλαιού Γυμνασίου Νεάπολης, σπονδή στον ποιητή και τον πάντα επίκαιρο λόγο του, κάτω από το διεισδυτικό φως της Πανσελήνου!
Πιάνο: Μανώλης Κανακάκης, Τραγούδι: Ξανθούλα Πορφυράκη,
Ανάγνωση: Μανώλης Φούσκης, Εμμανουέλα Φούσκη.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται οικονομικά από τον ΠΑΟΔΑΝ.
Είσοδος ελεύθερη
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΑΜΠΕΛΛΟΥ

 

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 1:21 pm


Ομάδα Παραγωγών Κηπευτικών δημιουργεί η ΕΑΣ Ιεράπετρας

Ομάδα Παραγωγών Κηπευτικών δημιουργεί η ΕΑΣ Ιεράπετρας
Συνάντηση τη Δευτέρα

Η Ένωση Ιεράπετρας στα πλαίσια της διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της προχωρά στη συγκρότηση και λειτουργία Ομάδας Παραγωγών Κηπευτικών με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο χώρο της Αγροτικής Οικονομίας και τα ισχύοντα από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς και τα όσα προβλέπονται για εντάξεις στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Καλούμε τους παραγωγούς, Μέλη της Ένωσης, του Δημοπρατηρίου και μεμονωμένους παραγωγούς της περιοχής μας την Δευτέρα 03-08-2015, ώρα 20.00, στο χώρο του Δημοπρατηρίου της Ένωσης Ιεράπετρας με θέμα «Συγκρότηση και λειτουργία Ομάδας Παραγωγών Κηπευτικών Ένωσης Ιεράπετρας».
ΕΑΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 12:55 pm


Χωρίς πλωτό μέσο το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου

Χωρίς πλωτό μέσο το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου
Χωρίς κανένα ναυαγοσωστικό σκάφος η Περιφέρεια Κρήτης

Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, σε σχέση με την έλλειψη ναυαγοσωστικού σκάφους για ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της απόφασης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ), σύμφωνα με την οποία το μοναδικό ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ 515) που διαθέτει ολόκληρη η Περιφέρεια Κρήτης εστάλη στη Χίο, προς αντικατάσταση άλλου ναυαγοσωστικού (Ν/Γ 519), το οποίο συγκρούστηκε πριν από λίγες ημέρες με κρουαζιερόπλοιο, που διερχόταν των στενών του Τσεσμέ.
Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, ότι το Ν/Γ 515 αποτελεί και το μοναδικό πλωτό μέσο του Λιμεναρχείου Αγίου Νικολάου Κρήτης, γεγονός που καθιστά πλέον την εν λόγω λιμενική αρχή μειωμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων, μεσούσης της θερινής περιόδου.
Η παραπάνω απόφαση, έχει πυροδοτήσει τις αντιδράσεις, τόσο των λιμενικών, όσο και των κατοίκων και των φορέων της Κρήτης, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουν τις ανάγκες της Χίου για τέτοιου είδους μέσα, από τη στιγμή που το ακριτικό νησί αποτελεί καθημερινό σημείο εισόδου των ερχομένων από την Τουρκία μεταναστών, από την άλλη δεν αντιλαμβάνονται με ποιο τρόπο ελπίζει το αρχηγείο του ΛΣ πως θα καλύψει και τις εξίσου υπαρκτές ανάγκες της Κρήτης.
Δεδομένου ότι ο προγραμματισμός διάθεσης των ναυαγοσωστικών σκαφών είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για μια νησιωτική χώρα όπως η Ελλάδα και δεν θα πρέπει να πραγματοποιείται κατόπιν προφορικών εντολών του Αρχηγείου του ΛΣ, αλλά αντίθετα κατόπιν ορθολογικού προγραμματισμού.
Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ναυαγοσωστικά σκάφη σε υπηρεσίες όχι πρώτης γραμμής, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν άμεσα για την κάλυψη των αναγκών της Χίου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Βάσει ποιου ορθολογικού σχεδιασμού και προγραμματισμού επέλεξε να αφήσει ολόκληρη την Περιφέρεια Κρήτης χωρίς κανένα ναυαγοσωστικό σκάφος;

- Πότε σκοπεύει να αντικαταστήσει το ναυαγοσωστικό σκάφος που εστάλη στη Χίο;

Ο ερωτών βουλευτής
Σπύρος Δανέλλης – Ηρακλείου

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 12:36 pm


Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Σίλα Ενορίας Καλού Χωριού

Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Σίλα Ενορίας Καλού Χωριού
Η πανήγυρη του Ι. Ναού Αγίου Σίλα Ενορίας Καλού Χωριού

Με μεγάλη λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πιστών από τις επαρχίες Μεραμβέλλου και Ιεράπετρας πανηγύρισε την Πέμπτη 30 Ιουλίου, εορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα, ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Καλού Χωριού Μεραμβέλλου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Αγίου Νικολάου-Σητείας, στην είσοδο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.


Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουλίου τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, στην οποία χοροστάτησε, ευλόγησε το πλήθος των προσφερόμενων άρτων και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος.


Στη μεστή θεολογικών νοημάτων ομιλία του προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Σίλα ως συνοδίτου και συνέκδημου του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, σημειώνοντας ότι: «Μετά τα ιερά Ευαγγέλια στην Κ.Δ. ακολουθούν οι Πράξεις των Αποστόλων. Αυτό σημαίνει ότι οι Απόστολοι γνώρισαν προσωπικά τον Ιησού Χριστό όχι ως ένα μεταρρυθμιστή αλλά ως Λυτρωτή και Σωτήρα. Άλλαξε ολόκληρη η ζωή τους και των πιστευσάντων σ’ Αυτόν.


Απέδειξαν έτσι ότι η διδασκαλία του δεν είναι θεωρία ή ιδεολογία αλλά εμπειρία και βίωμα για τον αγιασμό του ανθρώπου και κήρυξαν ότι η εικόνα του Θεού, ο άνθρωπος, δεν είναι πράγμα, δεν είναι είδος ανταλλαγής ή κατάκτησης, αλλά είναι η έμψυχος εικόνα που δημιούργησε ο Θεός και η οποία ενώνεται με το Θεό και ζει αιώνια μαζί Του».
Ανήμερα της πανηγύρεως τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, η ευλόγηση των άρτων και ιερατικό συλλείτουργο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 12:25 pm


Ακυρώνεται η παράσταση ΤΡΩΑΔΕΣ στη Σητεία

Ακυρώνεται η παράσταση ΤΡΩΑΔΕΣ στη Σητεία
Που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας ( Δ.Ο.Κ.Α.Σ.), ανακοινώνεται ότι λόγου έκτακτου προβλήματος υγείας της πρωταγωνίστριας που συμμετέχει στην παράσταση « ΤΡΩΑΔΕΣ», και ήταν προγραμματισμένη για τις 31/7/15 στο Άλσος Χλουβεράκη ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 12:12 pm


Παγκρήτιο τουρνουά ξυλορακέτας στην παραλία Άμμου

Παγκρήτιο τουρνουά ξυλορακέτας στην παραλία Άμμου
Το Σάββατο και την Κυριακή

Παγκρήτιο Τουρνουά Ξυλορακέτας διοργανώνει ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, στην παραλία «ΑΜΜΟΣ» δίπλα στην μαρίνα της πόλης, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015, με την στήριξη αθλητικών συλλόγων Ξυλορακέτας από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, την Ιεράπετρα και τη συμμετοχή αθλητών της πόλης μας.

Το τουρνουά οργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη του Αγίου Νικολάου και στοχεύει στην προώθηση του αθλήματος της Ξυλορακέτας, μιας φυσικής δραστηριότητας η οποία κερδίζει καθημερινά πολλούς νέους αθλητές και φιλάθλους.

Το Παγκρήτιο Τουρνουά Ξυλορακέτας - ΠΑΟΔΑΝ, είναι ένα OPEN ΤΟΥΡΝΟΥΑ Ξυλορακέτας στις εξής κατηγορίες: Δυάδες Ανδρών - Γυναικών, Τετράδες Ανδρών - Γυναικών, Μεικτές δυάδες.

«Στόχος του ΠΑΟΔΑΝ είναι το Παγκρήτιο Τουρνουά Ξυλορακέτας - ΠΑΟΔΑΝ να αποτελέσει μια νέα δραστηριότητα για όλους και να γίνει θεσμός για την πόλη και τις παραλίες μας. Ευχαριστούμε πολύ τους αθλητές των συλλόγων Ξυλορακέτας του νησιού μας για την στήριξη και συμμετοχή τους στο Παγκρήτιο Τουρνουά Ξυλορακέτας - ΠΑΟΔΑΝ και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προσπάθειες τους. Η Ξυλορακέτα, είναι ένα πολύ εντυπωσιακό άθλημα, επειδή βασίζεται στην ταχύτητα. Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας να έρθουν να το παρακολουθήσουν στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια των αθλητών και των προπονητών» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Χάρης Αλεξάκης, για την καινοτόμο αυτή αθλητική δραστηριότητα.

Για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αντιπρόεδρο του Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν. και συντονιστή της εκδήλωσης κ. Λευτέρη Ραφαϊλάκη (τηλ: 6977507054), ή στο site του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Παγκρήτιο Τουρνουά Ξυλορακέτας

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 12:01 pm


Τα τμήματα της νέας χρονιάς στο Δημόσιο ΙΕΚ Σητείας

Τα τμήματα της νέας χρονιάς στο Δημόσιο ΙΕΚ Σητείας
Τα τμήματα στο Δημόσιο ΙΕΚ Σητείας

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα προτεινόμενα τμήματα για την επόμενη χρονιά από το Δημόσιο ΙΕΚ Σητείας.
- «Τεχνικός Αυτοματισμών» του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού
- «Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού» ή «Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου- Φοροτεχνικού Γραφείου» του τομέα Οικονομίας & Διοίκησης
- «Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας» ή «Βοηθός Φυσικοθεραπείας» του τομέα Υγείας & Πρόνοιας
Η τελική επιλογή των τμημάτων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ενδιαφερομένων.
Υπενθυμίζεται ότι η φοίτηση είναι δωρεάν, αφορά απόφοιτους Λυκείου (ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) και διαρκεί 2 χρόνια + 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώνουν την επιθυμία τους στο e-mail του ΙΕΚ [email protected], στο κινητό 6973324589, ή στο 2843025230 μετά τις 15 Αυγούστου, πρωινές ώρες.
Καλούνται επίσης όποιοι φορείς ή ιδιώτες έχουν τεκμηριωμένες προτάσεις για τη δημιουργία τμημάτων, να επικοινωνήσουν με το ΙΕΚ.
Το ΔΙΕΚ Σητείας θα παραμείνει κλειστό από 1-15 Αυγούστου.
Η Διευθύντρια Χρηστάκη Αγγελική
Ο Υποδιευθυντής Σφενδυλάκης Εμμανουήλ

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 11:41 am


Γιορτή μυζηθρόπιτας και λαδιού στην Κριτσά

Γιορτή μυζηθρόπιτας και λαδιού στην Κριτσά
Την Παρασκευή

Γιορτή μυζηθρόπιτας και λαδιού θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Κριτσά. Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί ο Βασίλης Σκουλάς με το συγκρότημά του.

Τη γιορτή οργανώνει ο Α.Ο. Κριτσάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Αγίου Νικολάου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 11:14 am


Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στον Κουτσουρά

Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στον Κουτσουρά
Την Παρασκευή

Συναυλία με τον Γιάννη Χαρούλη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 9.30 το βράδυ στο Δασάκι του Κουτσουρά.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 10:59 am


Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας
Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είναι ενδεικτικό του πανικού που έχει καταλάβει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην περιοχή μας. Η δημοτική παράταξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων της κ. Σκαρβελάκη έφερε προς συζήτηση την απαράδεκτη ενέργεια του δημάρχου να παρουσιάσει σαν θέση του δήμου το «ναι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής κ. Πατεράκης εκμεταλλευόμενος τον θεσμικό του ρόλο προσπάθησε να παρουσιάσει σαν θέση του δήμου το ναι στα παλιά και νέα μνημόνια, πιστός στην υπηρέτηση της πολιτικής που εξαθλιώνει τους εργαζομένους, υποβαθμίζει τις δημοτικές δομές και τις προνοιακές υπηρεσίες.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε το «όχι» του ελληνικού λαού σε αντιλαϊκά μέτρα και διαπραγματεύτηκε το επαίσχυντο «ναι» με τους εταίρους της. Είναι κοροϊδία οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο να εγκαλούν την Δημοτική Αρχή για την πραγματικά απαράδεκτη ενέργεια, την στιγμή που όχι μόνο είναι στην ίδια πλευρά με τις δυνάμεις του ναι σε όλα τα μνημόνια αλλά εξαπατούν για ακόμη μια φορά τα λαϊκά στρώματα και κρύβουν πως έκαναν ότι μπορούσαν σε τοπικό επίπεδο για να στρωθεί ο δρόμος για το τρίτο μνημόνιο. Ας θυμηθούμε την θέση τους για την μεταφορά των αποθεματικών του δήμου στην τράπεζα της Ελλάδας για τις ανάγκες των δανειστών.
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, για να δικαιολογηθούν, αναπαραγάγουν τα σκουπίδια από το ιντερνέτ και τον κίτρινο τύπο που διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ για την ΕΕ. Όπως η Αριστερή Πλατφόρμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οπορτουνιστικές ομάδες, δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν ντόμπρα με την πολιτική και την στρατηγική του ΚΚΕ και καταφεύγουν να εφεύρουν μια ανύπαρκτη πολιτική γραμμή ότι τάχα το ΚΚΕ στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Στην ίδια γραμμή και ο Καζάκης του ΕΠΑΜ που αρθρογραφεί στην φιλοχουντική εφημερίδα ¨Ελεύθερη Ώρα¨.
Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση ότι μόνη διέξοδος για τον λαό είναι η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία. Αυτό σημαίνει ρήξη με τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης που την εξουσία έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι έχουν ανάγκη τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις για να επιβιώσουν.
Οι εργαζόμενοι δεν ωφελήθηκαν από την αλλαγή της κυβέρνησης όπως και δεν θα ωφεληθούν με την έξοδο της χώρας από το Ευρώ με μια άλλη ¨αριστερή¨ κυβέρνηση σε έδαφος καπιταλισμού. Ο συμβιβασμός που έκλεισε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες ήταν για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων για τους οποίους διαπραγματευόταν όλους αυτούς τους μήνες. Αν, άλλωστε, οι συνθήκες τα φέρουν αλλιώς και το κεφάλαιο προκρίνει ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι ασύμφορη, έχει άλλους να ακουμπήσει (Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα κλπ).
Τα λαϊκά στρώματα αντί να στοιχηθούν πίσω από ξένες σημαίες, αντί να ματώσουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου είτε εντός της Ευρωζώνης είτε εκτός, να παλέψουν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα σε γραμμή ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία όπου ο πλούτος που παράγουν με τον ιδρώτα τους θα τους ανήκει και δεν θα τον κλέβουν μια χούφτα κηφήνες.

Η κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ εκφράστηκε από τον γενικό γραμματέα σ. Κουτσούμπα «Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό, σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΩΡΑ».
Μόνο λόγω πολιτικού κρετινισμού ή πολιτικής αλητείας μπορεί να μεταφράσει κάποιος αυτή την θέση σε υποστήριξη της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ
Δημοτική σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 10:50 am


Σεμινάρια ναυαγοσωστικής στην Ιεράπετρα

Σεμινάρια ναυαγοσωστικής στην Ιεράπετρα
Συνάντηση το Σάββατο

Από το Δήμο Ιεράπετρας παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που έχουν υποβάλει αίτηση για την παρακολούθηση των σεμιναρίων Ναυαγοσωστικής να προσέλθουν στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1-8-2015 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και ώρα 19:00.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Σπυριδάκης Μιχαήλ

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 10:28 am


Ακόμα ένα τροχαίο…

Ακόμα ένα τροχαίο…
Στη διασταύρωση του ΟΤΕ

Ακόμα ένα τροχαίο σημειώθηκε στη διασταύρωση του ΟΤΕ χθες το μεσημέρι.
Ένα Ι.Χ. συγκρούστηκε με μηχανάκι.
Η οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε το stop επί της Κ. Σφακιανάκη και χτύπησε το μηχανάκι που οδηγούσε ένας 20χρονος νεαρός, ο οποίος ανέβαινε την 25ης Μαρτίου.
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, ενώ το μηχανάκι πετάχτηκε και τραυμάτισε και μια κοπέλα που καθόταν στο καφέ της γωνίας. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.
Είναι ένα από πολλά τροχαία που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο σημείο. Οι τοπικές Αρχές συμπλήρωσαν όπως μπορούσαν τη σήμανση, με το μεγάλο stop επί της Κ. Σφακιανάκη, με πιο μεγάλα σήματα, με την τοποθέτηση καθρέπτη και με κλάδεμα του δέντρου.
Πλέον η αποφυγή ατυχήματος εξαρτάται από τους οδηγούς και την προσοχή που επιδεικνύουν.
Ίσως τοποθετηθεί και σαμαράκι ή υπερυψωμένη διάβαση πεζών.
ΘΑΝΟΣ Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2015 | 9:55 am


Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

 Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Από τη Δευτέρα

Σε 5ήμερη επίσχεση εργασίας προχωρούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με τον Οργανισμό, από την Δευτέρα 3 Αυγούστου και επανεξέταση της στάσης τους την Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Οι γιατροί ζητούν την άμεση αποπληρωμή των οφειλομένων, υπογραφή νόμιμης σύμβασης , όπως λένε με τον οργανισμό και συνάντηση με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητήσουν από κοινού το μέλλον της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στη διάρκεια της επίσχεσης οι ασφαλισμένοι θα λαμβάνουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών και θα μπορούν στη συνέχεια να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 9:12 pm


Έλεγχοι και πρόστιμα πλέον από την Τροχαία Αγίου Νικολάου

Έλεγχοι και πρόστιμα πλέον από την Τροχαία Αγίου Νικολάου
Για την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης
Σε μέτρα καταστολής καταφεύγει η Τροχαία Αγίου Νικολάου έχοντας το «πράσινο φως» και από τη δημοτική αρχή Αγίου Νικολάου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλεως.
Εδώ και δύο μέρες στην κεντρική πλατεία «επέστρεψε» μοτοσικλετιστής της Τροχαίας και έτσι απελευθερώθηκε και πάλι η ομαλότητα στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σ. Βενιζέλου προς Ρ. Κουνδούρου, ενώ σε διαρκή κίνηση βρίσκονται μοτοσικλετιστές της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι επεμβαίνουν σε όποιο σημείο παρατηρείται εμπλοκή, βεβαιώνοντας παράλληλα κλήσεις για παράνομη στάθμευση κλπ.
Την τροχαία αστυνόμευση, όπως δήλωσε ο διοικητής της Τροχαίας Πέτρος Ζερβάκης, συμπληρώνει ο πεζός τροχονόμος, που κινείται διαρκώς στο κέντρο ελέγχοντας και «γράφοντας» τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα.
Επιπλέον ο Αστυνομικός Διευθυντής Κων. Περάκης επεσήμανε ότι όπου εντοπίζεται σοβαρό πρόβλημα επεμβαίνει μέσα στην πόλη και μοτοσικλετιστής της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) και συνεπικουρεί το έργο των υπολοίπων αστυνομικών.
Ο κ. Περάκης έκανε εκτενή αναφορά σε παράγοντες που θεωρεί ότι επιβαρύνουν τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη και στο ότι οι καθυστερήσεις από πλευράς του Δήμου στην υλοποίηση ειλημμένων αποφάσεων για συγκεκριμένα μέτρα συνέβαλαν στην επιδείνωση των κυκλοφοριακών συνθηκών, στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 8:40 pm


Ομιλία στον Κουτσουρά

Ομιλία στον Κουτσουρά
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού
(Εμπορικό Σύλλογο, Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων, Σύλλογο Γυναικών, Αθλητικό Σκοπευτικό Σύλλογο, καθώς και τους τοπικούς πολιτιστικούς Συλλόγους Σταυροχωρίου και Ορεινού), διοργανώνουν την τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση.
Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ Μανώλης Καναβάκης, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: "Συμβουλευτική κύησης – Προγενετικός έλεγχος".
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 και ώρα 8 μμ στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά.
Για την Ομάδα Πρωτοβουλίας
Δρ Μιχάλης Καναβάκης Μ. Α.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 8:26 pm


Μήνυση από Αντ. Βγόντζα κατά πέντε στελεχών του Υπουργείου για το plan B

Μήνυση από Αντ. Βγόντζα κατά πέντε στελεχών του Υπουργείου για το plan B
Από τα στοιχεία θα φανούν και ευθύνες των πολιτικών
Πέντε δικηγόροι -μεταξύ των οποίων και τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι κ. Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχαήλ Καλατζόπουλος- και επίσης η Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Δικηγόρων Κυριακή Σταμαδιανού και ο συντοπίτης δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, που θεωρούν ότι εμπλέκονται στην υπόθεση του «Plan B» του τέως Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
Άλλος δικηγόρος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και προσωπικά κατά του κ. Βαρουφάκη αποδίδοντας στον τέως ΥΠΟΙΚ το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών. Η μήνυση αυτή αναμένεται να διαβιβαστεί άμεσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τα περαιτέρω, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα η Εισαγγελέας αναμένεται να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 7:54 pm


Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική στη Σητεία

Σε διαρκή επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική στη Σητεία
Στα ίδια περίπου επίπεδα -με μία μικρή μείωση σε σύγκριση με τα περυσινά -κινείται η φετινή σαιζόν στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου ως προς τα συμβάντα.
Στα ίδια περίπου επίπεδα -με μία μικρή μείωση σε σύγκριση με τα περυσινά -κινείται η φετινή σαιζόν στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου ως προς τα συμβάντα. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας για να τα αντιμετωπίσει εμφανίζει μέχρι στιγμής έντονη κινητικότητα και συνεχή δράση.
«Φέτος», σημείωσε ο Προϊστάμενος του Κλιμακίου κ. Παύλος Καπετανάκης, «υπάρχει μία μικρή μείωση στα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς, όμως αντίθετα παρατηρείται αύξηση τροχαίων και παροχής βοήθειας».
Πάντως απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού ο κίνδυνος να εκδηλωθεί μία πυρκαγιά ανά πάσα στιγμή είναι πολύ μεγάλος, ενώ -όπως έχει διαπιστωθεί- ως τώρα πολλά περιστατικά έχουν εκδηλωθεί λόγω αμέλειας.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή. Οι ανησυχίες των ιθυνόντων είναι μεγαλύτερες για το διάστημα μετά τις 15 Αυγούστου. Όπως εξηγεί ο κ. Καπετανάκης, «η παρατεταμένη ξηρασία έχει επηρεάσει τη βλάστηση και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την έναρξη μίας πυρκαγιάς. Οπότε θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 7:37 pm


Μέρες Ραδιόφωνου…!!! Musical «50 χρόνια Ελλάδα»

Μέρες Ραδιόφωνου…!!! Musical «50 χρόνια Ελλάδα»
Η μουσική θεατρική παράσταση που κέρδισε τις καλύτερες κριτικές κοινού και κριτικών και παίχτηκε για δύο χρόνια στο «Γυάλινο μουσικό θέατρο» και στο θέατρο «Badminton» στην Αθήνα περιοδεύει σ' όλη…
Η μουσική θεατρική παράσταση που κέρδισε τις καλύτερες κριτικές κοινού και κριτικών και παίχτηκε για δύο χρόνια στο «Γυάλινο μουσικό θέατρο» και στο θέατρο «Badminton» στην Αθήνα περιοδεύει σ' όλη την Ελλάδα. Ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου θα σας κρατήσει συντροφιά τις ξάστερες νύχτες του καλοκαιριού, με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ξεκινώντας από τη δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας το 1938 και για πενήντα ολόκληρα χρόνια. Εκπομπές που άφησαν υπέροχες αναμνήσεις, όπως «Η θεία Λένα», «Χαρούμενα ταλέντα», «Το θέατρο στο μικρόφωνο», «Καλησπέρα, κύριε Έντισον», «Εδώ Λιλιπούπολη», «Μοντέρνοι ρυθμοί», «Πικρή, μικρή μου αγάπη», «Το σπίτι των ανέμων», «Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης» και πολλές ακόμη θα ζωντανέψουν επί σκηνής σε μια μοναδική ιστορική αναδρομή.
Στην παράσταση θα ακουστούν επίσης, τραγούδια όλων των μεγάλων μας δημιουργών όπως: Μουζάκη, Σουγιούλ, Πλέσσα, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Σπάρτακο, Σπανό, Κατσαρό, Λοΐζο, που σφράγισαν ανεξίτηλα τα ελληνικά ερτζιανά στις μέρες που πέρασαν. Τραγούδια όπως «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», «Βίρα τις άγκυρες, «Πόσο λυπάμαι», «Θα σε πάρω να φύγουμε», «Δώσε παιδί μου δώσε», «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου», «Η σκλάβα», «Ξέρω δύο μάτια γαλανά», «Οι θαλασσιές οι χάντρες», «Τόσα καλοκαίρια», «Ο τρόπος», «Το σχολείο», «Αυτό που τώρα μου συμβαίνει», «Ο δρόμος», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Αν ήμουν πλούσιος», «Άσε με να φύγω», «Να μείνουμε πάντα παιδιά» και άλλα.
Μια υπέροχη διαδρομή ονείρων και αναμνήσεων, τότε που η μαγεία του ραδιοφώνου έφερνε σε επαφή τους απλούς ανθρώπους με τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη μουσική κι άφηνε τη φαντασία του ακροατή να ντύσει τον ήχο με τις δικές του εικόνες. Γιατί, όπως έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκις: «...η τηλεόραση μας αιχμαλώτισε, ενώ το ραδιόφωνο μας μάγεψε». Σε αυτό το μουσικό φαντασμαγορικό ταξίδι «50 χρόνια Ελλάδα» με ζωντανή ορχήστρα και τους ηθοποιούς να αλλάζουν περισσότερα από 100 κοστούμια, θα μας συντροφεύσουν οι: Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Μίνως Θεοχάρης, Νεφέλη Ορφανού και ο Μάκης Δελαπόρτας.
Η παράσταση ανεβαίνει το Σάββατο 1 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου σε παραγωγή Α.Ε pr, κείμενα Μάκη Δελαπόρτα, Στέλιου Παπαδόπουλου, σκηνοθεσία Μάκη Δελαπόρτα, ενορχήστρωση Γιώργου Παγιάτη, Χορογραφίες Κρίστη Κουπάτου, κοστούμια Έλενας Παπανικολάου, δημόσιες σχέσεις Μαργαρίτας Δρούτσα.
Γενική είσοδος 15 €.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 7:23 pm


Επισκέπτονται τον Άγιο Νικόλαο 25 χρόνια

Επισκέπτονται τον Άγιο Νικόλαο 25 χρόνια
Βραβεύτηκαν σήμερα από το Δήμαρχο

 

«Ρακή» από την Ολλανδία, αναμένεται να λάβει ώς «πεσκέσι», ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, από το ζευγάρι των Ολλανδών που ως επαναλαμβανόμενοι τουρίστες βραβεύτηκαν την Πέμπτη από τον ίδιο, σε μια λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης.
Πρόκειται για τους Rudolf Gerardus Maria Yan Ophoven και Natalie Van Ophoven Van Hock, που επισκέπτονται τον Άγιο Νικόλαο 25 συναπτά έτη. Φέτος, έχουν επισκεφθεί την περιοχή δύο φορές, ενώ λόγω των ιδιαίτερα φιλικών σχέσεων που έχουν αναπτύξει με κατοίκους και επιχειρηματίες, αναμένεται να έρθουν ξανά στον Άγιο Νικόλαο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Ο Δήμαρχος, δώρισε στο ζεύγος των Ολλανδών, μια χειροποίητη ξύλινη σύνθεση δέντρου ελιάς που συμβολίζει την σχέση των ανθρώπων με τη γη και τις κοινές ρίζες λαών και πολιτισμών, που το κρατούν ζωντανό!
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όπου ο επιχειρηματίας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Havania Apartments» κ. Γιώργος Τζανόπουλος παρουσίασε στο δήμαρχο φωτογραφίες του ζευγαριού πριν 25 χρόνια.
Όπως έγινε γνωστό από το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ήδη από τον Δήμο συντάσσεται «Μητρώο Φίλων» για τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες, προκειμένου μέσω ευχών-επιστολών να υπάρχει στο εξής μια διαρκής επικοινωνία με τους «πολίτες του κόσμου» που στηρίζουν με την παρουσία τους και την συνεχή επιλογή τους, τον Άγιο Νικόλαο, μια πόλη που αποτέλεσε εφαλτήριο για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 6:46 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: