1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Φεγγαροβραδιά στο δάσος Κριτσάς

Φεγγαροβραδιά στο δάσος  Κριτσάς
Στην -καθιερωμένη πια- εκδήλωση «Φεγγαροβραδιά 2015» του Τμήματος Νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς στο Δάσος
Στην -καθιερωμένη πια- εκδήλωση «Φεγγαροβραδιά 2015» του Τμήματος Νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς στο Δάσος, στη θέση Αστιβιδωπό το Σάββατο 29 Αυγούστου δημιουργήθηκε πραγματική κοσμοσυρροή!
Το ολόγιομο φεγγάρι και ο τόπος που πραγματοποιείται η εκδήλωση, σε συνδυασμό με την άρτια διοργάνωση κάθε χρόνο από τους Νέους του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς έκαναν και φέτος πάνω από 1.400 άτομα να ανηφορήσουν στο Δάσος και να περάσουν μια αξέχαστη βραδιά με πολύ φαγητό, ποτό και καλή, ποιοτική, παραδοσιακή μουσική.
Κ.Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 8:05 pm


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει σήμερα στις 8.30 π.μ. υπό την προεδρία του Δημάρχου με θέματα:  

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας θα συνεδριάσει σήμερα στις 8.30 π.μ. υπό την προεδρία του Δημάρχου με θέματα:
- Τροποποίηση προϋπολογισμού -τεχνικού προγράμματος έτους 2015
- Απευθείας ανάθεση προμήθειας Η/Μ εξοπλισμού βιολογικών καθαρισμών
- Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός των όρων της δημοπρασίας για την προμήθεια υλικών για τη φύτευση κοινοχρήστων χώρων πρασίνου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 7:24 pm


Εκδήλωση τιμής στο Ρούσσο Κούνδουρο

Εκδήλωση τιμής στο Ρούσσο Κούνδουρο
71 χρόνια από την εκτέλεσή του
Eκδήλωση τιμής στο Ρούσσο Κούνδουρο, 71 χρόνια από την εκτέλεσή του από τους Γερμανούς και κατάθεση στεφάνων μπροστά από την προτομή του στην πλατεία της Νεάπολης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.
Μετά τη λειτουργία της Κυριακής στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό της Μεγάλης Παναγίας τελέστηκε, από τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμανδρίτη Τίτο Ταμπακάκη τρισάγιο στην μνήμη του.
Για την ζωή του μίλησε ο Γιάννης Δαμιανάκης.
Περισσότερα στην έντυπη ΑΝΑΤΟΛΗ.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 7:00 pm


Εξετάστηκαν θέματα της Κοινότητας Καβουσίου

Εξετάστηκαν θέματα της Κοινότητας Καβουσίου
Οδοποιία, αδέσποτα ζώα και ύδρευση
Προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο, κ. Ι. Ρεμεδιάκη και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καβουσίου, κ. Κ. Πλακαντωνάκη και Ι. Χαλκιαδάκη είχαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης και ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης – Άρδευσης – Αποχέτευσης, κ. Χάρης Κορνάρος στο πλαίσιο ενημέρωσης για θέματα και προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας.
Κατά την επίσκεψή τους συζήτησαν για θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή και τους οικισμούς Τσαμάντι και Δακαλεύρι, καθώς επίσης και για θέματα σχετικά με την αγροτική οδοποιία, την άρδευση, την ύδρευση και τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε επίσκεψη σε όλες τις πηγές της ευρύτερης περιοχής καθ' υπόδειξη του αρμόδιου Αντιδημάρχου και του Τοπικού Συμβουλίου και παράλληλα συζήτησε με κατοίκους των οικισμών οι οποίοι και αναφέρθηκαν στα χρονίζοντα προβλήματα που τους προκαλούν μεταξύ άλλων αγανάκτηση.
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, «αναφορικά με την αγροτική οδοποιία μέχρι σήμερα από πλευράς δήμου έχει γίνει συστηματικός καθαρισμός των αγροτικών δρόμων και μετά από πολλή προσπάθεια ένα δίκτυο αρκετών χιλιομέτρων έχει καθαριστεί με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η προσπελασιμότητά του και η διέλευση των οχημάτων, ενώ όσον αφορά το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα αρκετές είναι οι προσπάθειές που έχουν γίνει σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς. Πρόκειται για ένα πρόβλημα σύνθετο που δεν έχει λυθεί και που από πλευράς μας θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, εφαρμόζοντας όσα προβλέπει η νομοθεσία προκειμένου να προστατευθούν οι καλλιέργειες.»
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Καλαντζάκης «μείζον ζήτημα για την ευρύτερη περιοχή του Καβουσίου είναι η ύδρευση, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξε σχεδιασμός για μόνιμη λύση ύδρευσης σε περιοχές όπως η Αύγος, το Τσαμάντι και το Δακαλευρί. Αυτό που σήμερα χρειάζεται, δεδομένου ότι στις περιοχές αυτές έχουν χτιστεί πολλές νέες κατοικίες και δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχές που διαθέτουν αρκετές πηγές, είναι η εκπόνηση μελέτης για τη μεταφορά νερού ύδρευσης προκειμένου βρεθεί μόνιμη και ουσιαστική λύση.
Από πλευρά μας καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υποστηρίζουμε την καθημερινότητα των Τοπικών Κοινοτήτων με παρεμβάσεις και έργα υποδομών. Στην προσπάθειά αυτή ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεργασία τον πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Καβουσίου. Σε μια δύσκολη για την αυτοδιοίκηση εποχή, όπως τη σημερινή, μόνο μέσα από τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, τις Υπηρεσίες του Δήμου, τα Τοπικά Συμβούλια, φορείς και συλλόγους μπορούν πραγματικά να δοθούν λύσεις στα τόσα προβλήματα μπροστά σε ένα ανύπαρκτο κράτος».

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 6:32 pm


Εκδήλωση για τον Μεραμπελλιώτη Πάπα

Εκδήλωση για τον Μεραμπελλιώτη Πάπα
Προβολή και ανάδειξη της μονής Φραρό και των άλλων μνημείων
Τη διάθεση, την επιθυμία και τη συμφωνία για συμβολή όλων στη συντήρηση, ανάδειξη και προβολή του καθολικού μνημείου της ιστορικής Φραγκισκανικής μονής του Αγίου Αντωνίου Φραρό Νεάπολης, εξέφρασαν όσοι συμμετείχαν στην επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο δίπλα από το μνημείο το βράδυ της Κυριακής.
Ο Μιχάλης Χουρδάκης- Νίσπιτας με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του για το Μεραμπελλιώτη Πάπα της Ρώμης Αλέξανδρο τον Ε΄ κατάφερε σε συνεργασία με τον ΠΑΟΔΑΝ και τον Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βουλισμένης να αναδείξει για μια ακόμα φορά την ανάγκη όλοι οι τοπικοί φορείς να σκύψουν και να ενδιαφερθούν για τη σωτηρία, ανάδειξη και προβολή του μνημείου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 6:19 pm


Αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Αύριο συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο
Αύριο Τετάρτη, στις 5 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας με θέματα
Αύριο Τετάρτη, στις 5 μ.μ. θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας με θέματα:
- Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2015
- Έγκριση διενέργειας προμηθειών και εκτέλεσης υπηρεσιών 2015
- Έκδοση ψηφίσματος για τα προβλήματα των αγροτών
- Εξέταση διαδικασίας ΤΟΕΒ Μαλών-Χριστού-Μεταξοχωρίου
- Έκφραση γνώμης για τη ΜΠΕ, που αφορά μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας Αφοί Χατζάκη-Καζάνη Ο.Ε. στην θέση Πλατιά Όψη Δήμου Ιεράπετρας
- Παράταση σύμβασης με τον ΤΟΕΒ Σχινοκαψάλων για την παροχή νερού ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Ιεράπετρας
- Παράταση σύμβασης με τον ΤΟΕΒ Σχινοκαψάλων για άρδευση της παραλιακής ζώνης
- Επιχορήγηση Κ.Π.Ε. Ιεράπετρας- Νεάπολης
- 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015 του ΝΠΔΔ «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας»
- Τροποποίηση της με αρ.183/2015 απόφασης ΔΣ, που αφορά στη σύσταση Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών
- Αίτηση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση δρόμου Άγιος Ιωάννης- Θρυπτή»
- Αίτηση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση δρόμου Ρίζα-Καρύδι»
- Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου Ιεράπετρας»
- Εξέταση ένστασης της εταιρίας ΒΙΚΑΤ Α.Ε. για το έργο «Ανάπλαση κεντρικών δρόμων πόλης Ιεράπετρας και κατασκευή ποδηλατόδρομου»
- Αποδοχή Χρηματοδότησης και έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση Βατότητας Δημοτικών Δρόμων περιοχής Δήμου Ιεράπετρας»
- Αιτήσεις διαγραφής τελών ύδρευσης και άρδευσης.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 5:50 pm


Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου προτείνει την υποψηφιότητα του Μανόλη Θραψανιώτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου προτείνει την υποψηφιότητα του Μανόλη Θραψανιώτη
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου προτείνει την υποψηφιότητα του Μανόλη Θραψανιώτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Νικολάου προτείνει την υποψηφιότητα του Μανόλη Θραψανιώτη


Η Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Αγίου Νικολάου του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στις 31/8/2015, ασχολήθηκε με την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και καθόρισε τα πρώτα βήματα εν όψει των εκλογών.
♦ Επιβεβαιώθηκε η στήριξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, ιδιαίτερα στις δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας.
♦ Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να δώσουμε κάθε δυνατότητα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αυτοδύναμα, και να μην επιτρέψουμε την επάνοδο του παλαιού, φθαρμένου και διαπλεκόμενου πολιτικού κατεστημένου.
♦ Εκφράστηκαν οι προβληματισμοί όλων των μελών και η αποφασιστικότητα για καθολική συμμετοχή στον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας.
♦ Συστήθηκε Εκλογική Επιτροπή η οποία είναι ανοιχτή για συμπλήρωση τόσο από μέλη αλλά και από φίλους του κόμματος που θέλουν να βοηθήσουν στον προεκλογικό αγώνα.

Επίσης η Γενική Συνέλευση αποφάσισε και ομόφωνα προτείνει στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 την υποψηφιότητα του Μανόλη Θραψανιώτη, ο οποίος το απεδέχθη.


Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 5:49 pm


Πλοίο με παράνομα όπλα στην περιοχη της Ιεραπετρας

Πλοίο με παράνομα όπλα στην περιοχη της Ιεραπετρας
Φορτηγό πλοίο το οποίο μεταφέρει φορτίο με παράνομα όπλα εντόπισαν οι λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας.  

Φορτηγό πλοίο το οποίο μεταφέρει φορτίο με παράνομα όπλα εντόπισαν οι λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας. Στην επιχείρηση μετείχαν πλωτά λιμενικά σκάφη από την Ιεράπετρα και τον Πειραιά καθώς και μέλη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών. Το πλοίο βρίσκεται ανοιχτά της Ιεράπετρας και από τους άνδρες του Λ.Σ. έγιναν συλλήψεις του πληρώματος.
Ωστόσο όμως επειδή τα containers δεν μπορούν να ανοιχτούν επειδή δεν υπάρχουν τα μέσα αναμένεται το πλοίο να αποπλεύσει για το Ηράκλειο. Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να μεταφέρεται και άλλο ύποπτο εμπόρευμα.


Το πλοίο προερχόταν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας της Τουρκίας με προορισμό λιμάνι της Λιβύης.

Το 60 μέτρων πλοίο είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τη Λιβύη και στα χαρτιά του, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει εμπόρευμα με πλαστικά. Ωστόσο, μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι στα αμπάρια του ήταν κρυμμένος σε κοντέινερ σημαντικός αριθμός όπλων.

Το επταμελές πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από υπηκόους Συρίας, Αιγύπτου και Ινδίας.
Ε.Λ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 1:13 pm


Καρδιολόγοι από άλλα νοσοκομεία στο Νοσοκομείο Σητείας

Καρδιολόγοι από άλλα νοσοκομεία στο Νοσοκομείο Σητείας
Καρδιολόγοι από άλλα νοσοκομεία στο Νοσοκομείο Σητείας

Καρδιολόγοι από άλλα νοσοκομεία στο Νοσοκομείο Σητείας

Με απόφαση της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ιατρός Καρδιολόγος από την Μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Ηρακλείου θα επισκέπτεται το ΓΝ Σητείας μια εβδομάδα κάθε μήνα και τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, αρχής γενομένης από τις 10 Σεπτεμβρίου 2015.
Ο Δήμος Σητείας συμβάλλοντας στην προσπάθεια ενίσχυσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την κάλυψη κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο των καρδιολογικών περιστατικών, έχει διασφαλίσει στέγαση και σίτιση του ιατρού.

Επίσης δύο φορές την εβδομάδα καρδιολόγοι των ΓΝ Αγ. Νικολάου και της Ιεράπετρας επισκέπτονται εκ περιτροπής το ΓΝ-ΚΥ Σητείας για την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της περιοχής.
Για τις ανάγκες του καρδιολογικού τμήματος του ΓΝ-ΚΥ Σητείας αναμένεται η προκήρυξη μιας θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ, την οποία έχει αιτηθεί η 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 12:11 pm


326 κενά στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Ν. Λασιθίου

326 κενά στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Ν. Λασιθίου
326 κενά στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Ν. Λασιθίου!

326 κενά στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Ν. Λασιθίου!


Την πιο δύσκολη σχολική χρονιά, από άποψη κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, καλείται να αντιμετωπίσει ο Νομός Λασιθίου, στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όπως δήλωσε χθες στην ΑΝΑΤΟΛΗ, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου Εμμ. Μπαρμπεράκης, πρώτη φορά αντιμετωπίζει τέτοιου μεγέθους πρόβλημα κενών θέσεων στα σχολεία του νομού!
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχουν 150 κενές θέσεις δασκάλων και 70 κενές θέσεις νηπιαγωγών, καθώς και 24 δασκάλων και νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής. Οι κενές θέσεις σε ειδικότητες είναι: 19 Αγγλικής Γλώσσας, 2 Γερμανικής Γλώσσας, 14 Καλλιτεχνικών, 13 Φυσικής Αγωγής, 8 Μουσικής, 15 Πληροφορικής και 3 Θεατρικής Αγωγής.
Η κατάσταση επιβαρύνθηκε φέτος δυσανάλογα από την έγκριση 30 αποσπάσεων σε άλλους νομούς, ενώ προς το νομό μας αποσπάστηκαν μόλις 10 εκπαιδευτικοί, ενώ πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών.
Ν.Τ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 12:07 pm


Μαθητές 2βάθμιας και φοιτητές ΤΕΙ θα φιλοξενηθούν στη Μαθητική Εστία Σητείας

Μαθητές 2βάθμιας και φοιτητές ΤΕΙ θα φιλοξενηθούν στη Μαθητική Εστία Σητείας
Μαθητές 2βάθμιας και φοιτητές ΤΕΙ θα φιλοξενηθούν στη Μαθητική Εστία Σητείας

Μαθητές 2βάθμιας και φοιτητές ΤΕΙ θα φιλοξενηθούν στη Μαθητική Εστία


Συζήτηση για τη διευθέτηση λειτουργικών θεμάτων της Μαθητικής Εστίας της Σητείας πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΤΕΙ Κρήτης.
Η Εστία της Σητείας εξυπηρετεί ανάγκες σπουδαστών του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας και μαθητών που φοιτούν στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης και μετακινούνται από μακρινές περιοχές του Δήμου (Ζάκρο, Γούδουρα κλπ.), οπότε καθίσταται αναγκαία η εξεύρεση ενός τρόπου νόμιμης, χωρίς προβλήματα λειτουργίας της.
Όπως αποφασίστηκε θα παραχωρηθεί ο ένας όροφος για τις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας και ο άλλος όροφος γι' αυτές της σπουδαστικής.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 12:03 pm


Ανακοίνωση του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» για το ανοικτό θέατρο

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» για το ανοικτό θέατρο
Ανακοίνωση του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος» για το ανοικτό θέατρο

Ανοικτό θέατρο Αγίου Νικόλαου
Ανακοίνωση του συνδυασμού «Σύγχρονος Δήμος»


Οι εκδηλώσεις στο χώρο του Α Γυμνασίου και ιδίως οι θεατρικές παραστάσεις, ανέδειξαν και πάλι το πρόβλημα του ανοικτού θεάτρου. Είναι μια μεγάλη έλλειψη που μας απασχόλησε κατ' επανάληψη δεδομένου ότι απουσιάζει από την πόλη κατάλληλο Δημοτικό Οικόπεδο. Καταβλήθηκαν προσπάθειες και μετά από έρευνα καταλήξαμε στον κατάλληλο χώρο. Με την βοήθεια της πολεοδομίας, εξασφαλίστηκε ότι είναι δυνατή η κατασκευή ανοικτού θεάτρου σε κοινόχρηστο οικόπεδο στο σχέδιο πόλης. Κατόπιν τούτου προχωρήσαμε στην χωροθέτηση του θεάτρου στο Ο.Τ. 333 που βρίσκεται απέναντι περίπου στον παιδικό της Αμμούδας, δίπλα στον περιφερειακό δρόμο. Η επιλογή του χώρου θεωρήθηκε κατάλληλη διότι μπορεί κάποιος να προσεγγίσει το χώρο πεζή ή και μέσω του περιφερειακού με μεταφορικό μέσο. Υπάρχει άνεση στην περιοχή χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία της πόλης και ο περιφερειακός δρόμος εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση και για τους εκτός πόλης.

Η κατασκευή της νέας γέφυρας για την οποία προχωρήσαμε την μελέτη, διευκολύνει ακόμα περισσότερο την προσέγγιση. Επί πλέον υπάρχει δίπλα και άλλος κοινόχρηστος χώρος που θα διαμορφωθεί για τις ανάγκες.
Η Διεύθυνση Μελετών του Δήμου, σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους κ. Δαγιάντη και κ. Καναβάκη, εκπόνησαν το τοπογραφικό διάγραμμα, την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη. Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ενημερώθηκε, με την 7/16-4-2014 ομόφωνη απόφαση του ενέκρινε το σχετικό τεύχος για Η/Μ μελέτη. Η μελέτη έχει προχωρήσει και βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Ο στόχος ήταν να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη το καλοκαίρι και να προκηρυχθεί το έργο ώστε να έχουμε ένα αξιοπρεπή χώρο για τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Χρήματα υπήρχαν ώστε το έργο να γίνει εξ ιδίων. Οι εκλογές ανέτρεψαν τον προγραμματισμό.

Η πρόταση περιλαμβάνει:
Εξωτερική διάμετρο 32 μέτρα και τελικό ύψος 5μ. Ισόγειο 851 μ2 και υπόγειο τμήμα 281μ2
Κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα. Χώροι κάτω από την κερκίδα όπου θα υπάρχουν τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ. Κυλικείο, εκδοτήριο εισιτηρίων, αποθηκευτικούς χώρους.
Ανοικτό αμφιθέατρο 650 θέσεων, ανοικτή σκηνή 12,00 μ
Κτίσμα παρασκηνίων, χώρους προετοιμασίας, ξεκούρασης. Παρατηρητήριο ηλεκτρολογικών φωτισμών, ήχου. Κατασκευή ικριώματος φωτισμού. Είσοδο προσέλευσης, αποχώρησης

Χωρίς όμως καμιά απόφαση, χωρίς συζήτηση ο Δήμαρχος κ. Ζερβός έκανε γνωστή την άποψη του ότι διαφωνεί για το θέατρο ακυρώνοντας ότι έγινε μέχρι σήμερα. Θα πείτε είναι κάτι περίεργο και μη αναμενόμενο; Ναι, αλλά μέχρι πότε μπορεί να συνεχίζει ναι κινείται ο Δήμος με αυτόν τον τρόπο; Τι ρόλο παίζει άραγε το Δημοτικό Συμβούλιο; Έχει άραγε συνέχεια ο Δήμος ή μήπως ξεκίνησε με την ανάληψη της Διοίκησης από τον κ. Ζερβό; Αυτό που υπάρχει είναι η προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του ΔΣ την οποία έχει υποχρέωση να εφαρμόσει ο κ. Ζερβός. Αν θέλει να την αλλάξει ή να την καταργήσει ας φέρει το θέμα στο συμβούλιο. Η δημιουργία της νέας γέφυρας που εμείς άλλωστε προωθήσαμε, δεν ακυρώνει το θέατρο και μπορούν να συνυπάρξουν και τα δύο. Αρκεί η θέληση.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ακυρώνεται η όλη προσπάθεια, γιατί επιβαρύνεται ο Δήμος με το κόστος της μελέτης, γιατί και για ποιο λόγο δεν προχωρεί η προσπάθεια εδώ και ένα χρόνο και με ποιά δικαιολογία απαξιώνεται η δουλειά και η πρόταση έγκυρων μηχανικών και ποιος και με ποια κριτήρια ακυρώνει τη δουλειά τους.
Περιμένουμε τη θέση του Πολιτιστικού Οργανισμού, του οποίου ήταν αίτημα, των πολιτιστικών συλλόγων αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Εμείς θα ζητήσουμε να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Άγιος Νικόλαος, 1η Σεπτεμβρίου 2015
ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 11:56 am


Το πρόγραμμα επίσκεψης Β. Μεϊμαράκη στο Ν. Λασιθίου

Το πρόγραμμα επίσκεψης Β. Μεϊμαράκη στο Ν. Λασιθίου
Το πρόγραμμα επίσκεψης Β. Μεϊμαράκη στο Ν. Λασιθίου

Η επίσκεψη Μεϊμαράκη στο Ν. Λασιθίου

Από τη ΝΟΔΕ Λασιθίου της ΝΔ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της περιοδείας Μεϊμαράκη στην Κρήτη:


Tην Τετάρτη και Πέμπτη, 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Κρήτη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του στο Νομό Λασιθίου περιλαμβάνει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
09.50 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
11.00 ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗ
11.30 ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ
11.50 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ
12.00 ΑΦΙΞΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ & ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣIΘΙΟΥ
12.30 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
13.30 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΔΕ
14.30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
15.15 ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

19.30 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ "ΑΣΤΟΡΙΑ"


Η επίσκεψη αυτή του Κρητικού Πολιτικού (Λασηθιώτικης - Σητειακής καταγωγής εκ Μητρός, από τους Πεύκους), είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος, όπως και η ομιλία του, την οποία πρέπει να ακούσουν όχι μόνο τα Μέλη και οι Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όλος ο Κρητικός Λαός.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μιχάλης Σταυρακάκης

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 11:29 am


Αποφάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουτσουρά - Σταυροχωρίου

Αποφάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουτσουρά - Σταυροχωρίου
Συνεδρίασε την Τρίτη 25η Αυγούστου το Διοικητικό Συμβούλιο και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις
Συνεδρίασε την Τρίτη 25η Αυγούστου το Διοικητικό Συμβούλιο και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Σε κάθε γιορτή, που θα γίνεται στα ξωκλήσια του Σταυροχωρίου και Κουτσουρά, θα προσφέρεται καφές δωρεάν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Αυτό θα βοηθήσει μαζί με τις άλλες μας ενισχυτικές δράσεις στην προβολή, ανάδειξη των εκκλησιών αυτών και στη σύσφιξη των σχέσεων των κατοίκων και φίλων. Ξεκινήσαμε από τον Άγιο Φανούριο στις 27 Αυγούστου.
* Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό του Πολιτιστικού Συλλόγου σε τραπεζοκαθίσματα ή το χώρο του Δημοτικού Σχολείου, θα προσφέρουν στον Σύλλογο: 1) Για μερική χρήση μικρού αριθμού τραπεζοκαθισμάτων 20 ευρώ και 2) Για συνολική χρήση μεγάλου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων 50 ευρώ. Αυτό γίνεται για να έχει ο Σύλλογος ένα ελάχιστο οικονομικό όφελος και συγχρόνως να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι ή φίλοι της Τοπικής Κοινότητας και να περιφρουρείται η περιουσία του. Πρέπει να επισημάνουμε ότι θα παίρνουν τα τραπεζοκαθίσματα την παραμονή της ημέρας, που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν και θα τα επιστρέφουν αμέσως την επομένη ημέρα. Κάθε επί πλέον ημέρα καθυστέρησης θα χρεώνεται στο χρήστη με το αντίστοιχο ποσό.
* Για τις 8 Σεπτεμβρίου εορτή της Παναγίας στην Κάπαρη αποφασίσαμε να δώσουμε 200 κιλά αλεύρι, για την παρασκευή των παραδοσιακών κουλουριών, που διαχειρίζονται και διατίθενται από την εκκλησία και να συνεχίσουμε την παρουσία μας με το παραδοσιακό γλέντι στο χώρο δίπλα από την εκκλησία.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ -ΣΤΑΥΡΟΧΩΡΙΟΥ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Κανάκης Μπάμπης Ο Γραμματέας
Σαραντώνης Ιωάννης

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 8:04 pm


Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Λασιθίου

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Λασιθίου
Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Γιώργος Πάγκαλος, ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος και οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις 25 Ιανουαρίου θα παραμείνουν στις επάλξεις για το κομουνιστικό κόμμα στο…

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Γιώργος Πάγκαλος, ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος και οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις 25 Ιανουαρίου θα παραμείνουν στις επάλξεις για το κομουνιστικό κόμμα στο νομό. Έτσι, η φαρμακοποιός Καράμπελα Σταυρούλα του Νικολάου, η συνταξιούχος υπάλληλος ΔΟΥ Κοτσιφάκη Μαρία του Νικολάου, ο οικονομολόγος Συμεωνίδης Συμεών και ο Γιώργος Θεοδώρου ξενοδοχοϋπάλληλος θα αποτελούν την τετράδα των υποψηφίων.
Εξάλλου, την Παρασκευή ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος με την οργάνωση του καθιερωμένου Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου.
Μ.Α.
Περισσότερα στην έντυπη ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 7:52 pm


Έκανε το όνειρό της πραγματικότητα

Έκανε το όνειρό της πραγματικότητα
Η Χρυσούλα Παράσογλου μαθήτρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα
Η Χρυσούλα Παράσογλου μαθήτρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιεράπετρας κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Έχοντας ήδη δύο παιδιά και δύο εγγόνια, στα 45 της κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών- Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.
Ε.Λ.
Περισσότερα στην έντυπη ΑΝΑΤΟΛΗ.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 7:40 pm


Διαμαρτυρία για τα κενά και τους μεταταχθέντες

Διαμαρτυρία για τα κενά και τους μεταταχθέντες
Πλέουμε πλησίστιοι προς τη νέα σχολική χρονιά και το τοπίο στην εκπαίδευση είναι ζοφερό. Ασαφής η ενημέρωση από το υπουργείο παιδείας για τον αριθμό των πιστώσεων τακτικού προϋπολογισμού
Πλέουμε πλησίστιοι προς τη νέα σχολική χρονιά και το τοπίο στην εκπαίδευση είναι ζοφερό. Ασαφής η ενημέρωση από το υπουργείο παιδείας για τον αριθμό των πιστώσεων τακτικού προϋπολογισμού, ενώ οι υπηρεσιακές μεταβολές ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ούτε λόγος πλέον για μόνιμους διορισμούς, ενώ τα κενά αγγίζουν σε Α/θμια και Β/θμια τα 24000 και μέσω ΕΣΠΑ δε γίνεται να καλυφθούν.
Τα κενά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αιρετού είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Με την ολοκλήρωση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , οι οποίες θα βγουν το προσεχές διάστημα, το ισοζύγιο θα βγει ελλειμματικό για το νομό.
Τα οργανικά κενά ειδικοτήτων που προτάθηκαν από τη Διεύθυνση Π.Ε.Ν. Λασιθίου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κάλυπταν τις ανάγκες των σχολείων. Δυστυχώς οι ιδρυθείσες οργανικές θέσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες ούτε κατά το ήμισυ αλλά δεν υπάρχει και καμία απόφαση για την κατανομή τους στο νομό. Με έκπληξη ακούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης να λέει ότι είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και να αναφέρει έναν αριθμό κενών πολύ μικρότερο από τον πραγματικό.
Οι μεταταγμένοι συνάδελφοί μας έχουν μείνει για ακόμα μια χρονιά «έξωθεν του νυμφώνος» αφού ούτε στις υπηρεσιακές μεταβολές μπορούσαν να συμμετέχουν, ούτε απόφαση για την τοποθέτησή τους έχει δοθεί από το υπουργείο. Απαιτούμε να σταματήσει η ομηρία τους και να δοθεί άμεση λύση τοποθετώντας τους σε οργανικές θέσεις.
Ακόμα και σε καιρούς πολιτικής αστάθειας και προεκλογικής περιόδου κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να λειτουργεί.
Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων»

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 7:28 pm


Με σημαία την αλήθεια η Νέα Δημοκρατία

Με σημαία την αλήθεια η Νέα Δημοκρατία
Συνέντευξη του Γιάννη Πλακιωτάκη στην «Α»

«Οδηγούμαστε σε εθνικές εκλογές με αποκλειστική ευθύνη του Αλ. Τσίπρα. Η κυβέρνησή του προσπαθώντας να δραπετεύσει από τα προβλήματα και να αποφύγει το μεγάλο πολιτικό κόστος που θα αντιμετώπιζε παραμένοντας, προσφεύγει για τρίτη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο, στις κάλπες! Έτσι, όμως, επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την οικονομία και εξουθενώνει, απογοητεύοντας ακόμη περισσότερο την κοινωνία. Η Ν.Δ. προσέρχεται στην εκλογική αναμέτρηση, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, με σημαία της την αλήθεια που θα πει για μια ακόμη φορά στον κόσμο και τη σταθερή υποστήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, ως το κατ' εξοχήν, ελληνικό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό», δήλωσε ο Γ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης με συνέντευξή του στην ΑΝΑΤΟΛΗ και στο δημοσιογράφο Νίκο Τραντά.
Όλη η συνέντευξη στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 7:15 pm


Προετοιμασία για την επίσκεψη Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Προετοιμασία για την επίσκεψη Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Από το Νομό Λασιθίου επέλεξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, να ξεκινήσει τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, συνεχίζοντας τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της κρίσιμης…

Από το Νομό Λασιθίου επέλεξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, να ξεκινήσει τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, συνεχίζοντας τον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 20ής Σεπτεμβρίου.
Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και ο εκλογικός μηχανισμός ανασυντάσσεται προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκλογές – εξπρές που δρομολόγησε η απόφαση παραίτησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Την Παρασκευή το απόγευμα συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας, όπου παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Γ. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο τομεάρχης Κρήτης του κόμματος Κων. Ζεκεντές, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μιχ. Σταυρακάκης και στελέχη της κομματικής οργάνωσης.
Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η προετοιμασία και οργάνωση της επίσκεψης του προέδρου της Ν.Δ. στον Άγιο Νικόλαο, την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 6:45 pm


Χρειάζεται στήριξη το Ορφανουδάκειο Γηροκομείο

Χρειάζεται στήριξη το Ορφανουδάκειο Γηροκομείο
Το Ορφανουδάκειο Γηροκομείο, που φιλοξενεί άτομα της τρίτης ηλικίας είναι μία σημαντική κοινωνική δομή που λειτουργεί στην Ιεράπετρα.
Το Ορφανουδάκειο Γηροκομείο, που φιλοξενεί άτομα της τρίτης ηλικίας είναι μία σημαντική κοινωνική δομή που λειτουργεί στην Ιεράπετρα.
Τα έξοδα του προσωπικού και τα λοιπά λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τις συντάξεις των εξυπηρετούμενων και ενίοτε μέρος αυτών από δωρεές. Δυστυχώς όμως λόγω της οικονομικής στενότητας τα έσοδα έχουν μειωθεί, αφού από τη μια τα ποσά των συντάξεων πλέον δεν επαρκούν και οι δωρεές έχουν μειωθεί αισθητά.
Η κατάσταση έχει ως συνέπεια την αδυναμία πληρωμής του προσωπικού, που παραμένει απλήρωτο για δυο και πλέον μήνες.
Περισσότερα στην έντυπη ΑΝΑΤΟΛΗ.
Ε.Λ.

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 6:33 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Λασιθίου

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: