1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

H καταπολέμηση κουνουπιών για το 2015 στο νομό Λασιθίου

H καταπολέμηση κουνουπιών για το 2015 στο νομό Λασιθίου
Έγκριση πιστώσεων

Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρητης που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Ηρακλείου (Πλατεία Ελευθερίας), θα συζητηθεί το θέμα της έγκρισης:

α) διενέργειας του πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση της «Καταπολέμηση κουνουπιών στη Π.Ε. Λασιθίου για το έτος 2015», με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή

β) διάθεσης πίστωσης,

γ)των όρων της διακήρυξης,

δ) συγκρότησης τριμελούς επιτροπής για τη διενέργεια και αξιολόγησης του διαγωνισμού και

ε) συγκρότησης τριμελούς επιτροπής για την παρακολούθηση του προγράμματος, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Λασιθίου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 12:34 pm


Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μονής Τοπλού

Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μονής Τοπλού
Κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Ιεράς Μονής Τοπλού

 

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος μετέβη στιν Ιερά και ιστορική Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Ακρωτηριανής και Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Τοπλού, προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Ηγούμενο της Μονής Πανοσιώτατο Αρχιμ. Φιλόθεο Σπανουδάκη.

Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος  ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα στο Αρχονταρίκι της Μονής και ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και πνευματική καρποφορία, παρουσίᾳ Αδελφών της Μονής, του Δημάρχου Σητείας κ. Θεοδώρου Πατεράκη, Μελών του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή», φίλων και συνεργατών της Μονής.

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 11:45 am


Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Πεύκων Σητείας

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Πεύκων Σητείας
Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Πεύκων Σητείας

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών μεγάλων Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Πεύκων Σητείας.
Αντί κηρύγματος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος ανέγνωσε το μήνυμά του προς τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την εορτή της σύναξης των Τριών Αγίων Ιεραρχών, προστατών της Παιδείας του Γένους μας. Όπως τόνισε ''Οι μεγάλοι αυτοί Πατέρες της Εκκλησίας αναδείχθηκαν υποδειγματικοί Διδάσκαλοι και Παιδαγωγοί που αγαπούσαν τη μόρφωση, την καλλιέργεια δηλ. της ψυχής και του νου, και συνδύασαν τη θεωρία με την πράξη. Στα πρόσωπά τους τιμούμε την τρισήλιο Θεότητα που τους ανέδειξε φωστήρες της Οικουμένης για χάρη όλων μας. Πρώτοι αυτοί κατανόησαν και εφάρμοσαν αυτό που μας παραγγέλνει ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος: «Για να μπορέσεις να διδάξεις πρέπει πρώτα εσύ να διδαχθείς, για να φωτίσεις τους άλλους πρέπει πρώτα εσύ να φωτίσεις την ψυχή σου με τη γνώση, για να οδηγήσεις τους άλλους στο Θεό πρέπει πρώτα εσύ να ανακαλύψεις τον Θεό και να τον αγαπήσεις». Πίστευαν ότι «η παιδεία είναι αγαθό που πρέπει να μεταδίδεται» και ότι δεν πρέπει να παραγνωρίζεται και να εξοβελίζεται η πατερική παράδοση και η κλασσική παιδεία, αφού σκοπός της εκπαίδευσης είναι η πνευματική και ηθική αγωγή του νέου.
Με την ίδια τους τη ζωή οι Τρεις Ιεράρχες μας δίδαξαν έμπρακτα ότι η αληθινή σοφία είναι η θυσιαστική αγάπη στον Θεό και στον συνάνθρωπο. Ως φωτισμένοι Επίσκοποι της Εκκλησίας θεωρούσαν τους εαυτούς τους «της θεραπείας υπηρέτες και συνεργούς» και έκαναν καθημερινή πράξη την εν Χριστώ ζωή. Η πίστη τους δεν ήταν νεκρή αλλά γεμάτη έργα αγάπης και φιλανθρωπίας. Αποτελούν πρότυπο κάθε πιστού και αγωνιζόμενου χριστιανού, γι' αυτό και οι Τρεις είναι παρόντες σε κάθε ιερή ακολουθία της Εκκλησίας μας, ο Μέγας Βασίλειος και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος με τη Θεία Λειτουργία τους και ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος με την ποίησή του.
Στο πρόσωπο του απλού, πονεμένου, ταπεινού και καταφρονημένου συνανθρώπου τους οι Τρεις Άγιοι Ιεράρχες έβλεπαν τον ίδιο τον Χριστό. Η κοινωνική ευαισθησία τους ήταν συνώνυμη της αυταπάρνησης και της χωρίς όρια θυσιαστικής προσφοράς και διακονίας στον κάθε δοκιμαζόμενο άνθρωπο. Έκαναν πράξη την κοινωνική δικαιοσύνη και τη στήριξη των φτωχών και αδυνάτων και υπήρξαν οι πιο ρηξικέλευθοι αναμορφωτές της κοινωνίας. Στηλίτευσαν την πλεονεξία, τη φιλαργυρία και τα άλλα ανθρώπινα πάθη και αγωνίσθηκαν για να καθαρίσουν την ψυχή των ανθρώπων απ' αυτά και να την στολίσουν με αρετές. Γι' αυτό ο Μέγας Βασίλειος παροτρύνει κάθε χριστιανό «να πολλαπλασιάσει το χάρισμα που θα αποδειχθεί κατόπιν δοκιμής ό,τι έχει από τον Θεό, χρησιμοποιώντας το μόνο για όφελος των πολλών. Διότι κανένας δεν είναι αμέτοχος της χρηστότητος του Θεού, κανείς δεν έμεινε χωρίς χαρίσματα»''. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά στη δύσκολη εποχή που ζούμε οι Τρεις μεγάλοι Πατέρες και Οικουμενικοί Διδάσκαλοι να εμπνεύσουν στον καθημερινό αγώνα της δια βίου μάθησης, της καταξίωσης και της νοηματοδότησης της ζωής.
Στην πανήγυρη του ναού παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σητείας κ. Ιωάννης Δρακάκης, Νικόλαος Λατζανάκης, ο Πρόεδρος κ. Στέργιος Ρουσάκης και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Πεύκων.

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 11:28 am


Το Βρεφονηπιακό Σταθμό Μακρύ Γιαλού επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Το Βρεφονηπιακό Σταθμό Μακρύ Γιαλού επισκέφτηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας
Και η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

Επίσκεψη στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Μακρύ Γιαλού πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης. Στην επίσκκεψη παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, καθώς επίσης και η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τη λειτουργία του σταθμού, τις ανάγκες του και τις άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Ένα από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν είναι αυτό του αύλειου χώρου του σταθμού προκειμένου να μπορέσει να διαμορφωθεί κατάλληλα για δραστηριότητες. Παράλληλα έγινε αναφορά στη συντήρηση του κτιρίου του πρώην δημοτικού σχολείου Μακρύ Γιαλού, όπου και στεγάζεται ο Βρεφονηπιακός σταθμός σήμερα και στις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη «η ασφαλής λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών είναι η βασική προτεραιότητά μας. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να καλύπτουμε άμεσα τις ανάγκες όλων των βρεφονηπιακών σταθμών. Κατά τη σημερινή μας επίσκεψη συζητήσαμε και ενημερωθήκαμε από τους εργαζομένους για τις ανάγκες του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Μακρύ Γιαλό, την αποκατάσταση των οποίων θα προγραμματίσουμε άμεσα, προκειμένου να συμβάλουμε στην καλή λειτουργία του».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ιεράπετρας « Η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Ιεράπετρας υποστηρίζει καθημερινά την λειτουργία επτά Βρεφονηπιακών Σταθμών. Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Μακρύ Γιαλού είναι ένας σχετικά νέος σταθμός. Εξυπηρετεί καθημερινά της ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Μακρύ Γιαλού, φιλοξενώντας αρκετά νήπια και βρέφη. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στην ασφαλή λειτουργία του και να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας του, όπως άλλωστε και σε όλους τους Βρεφονηπιακούς. υποστηρίζοντας παράλληλα το καθημερινό παιδαγωγικό έργο που επιτελούν.

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 10:47 am


Παράταση για περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και καταβολής φόρου

Παράταση για περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ και καταβολής φόρου
Έως 27 Φεβρουαριου 
Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και η καταβολή του φόρου έως 27 Φεβρουαρίου 2015. Η προθεσμία έληγε  30 Ιανουαρίου. 

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με τη διευκρίνηση ότι η νέα προθεσμία είναι καταληκτική και για τις δύο δόσεις καταβολής του φόρου στην περίπτωση που επιλεγεί η καταβολή του σε δόσεις.

 

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2015 | 9:10 am


Mε "εντέλλεστε να εφημερεύσετε" ανοίγει το Σάββατο η παιδιατρικη κλινική

Mε
Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Για ακόμη μια φορά (ελπίζουμε για τελευταία ) έκλεισε σήμερα Παρασκευή 30/1/15 παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, λόγω έλλειψης ιατρών για να εκτελούν όλες τις εφημερίες του μήνα.

Για αύριο Σάββατο 31/1 η κλινική θα εφημερεύσει και θα ξανανοίξει μετά από διαταγή "εντέλλεστε να εφημερεύσετε " του διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου  προς παιδίατρο του Νοσοκομείου ΚΥ Νεάπολης "Διαλυνάκειο" που εδώ και χρόνια κάνει εφημερίες στο ΓΝΑΝ και το μήνα Ιανουάριο έχει ήδη ξεπεράσει το πλαφόν των εφημεριών που ορίζει ο νόμος (7) έχοντας κάνει οκτώ εφημερίες. Η αναγκαστική εντολή εφημέρευσης προέκυψε σήμερα το μεσημέρι όταν πλέον έγινε αντιληπτό ότι από κακή συνεννόηση των διοικήσεων αύριο Σάββατο δεν εφημέρευε παιδίατρος ούτε στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου ούτε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Με δεδομένο ότι  το ΓΝΑΝ στους ιατρούς οφείλει απλήρωτες εφημερίες πέραν του πλαφόν (9%) για 25 (!) μήνες, η εντολή του διοικητή του ΓΝΑΝ με "εντέλλεστε" για αναγκαστική εφημέρευση αποτελεί κατά τη γνώμη μας μια αυταρχική και παράνομη πράξη επιβολής απλήρωτης εργασίας.

Τη  στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας ακυρώνει τα διατάγματα αναγκαστικής επιστράτευσης εργαζομένων σε διάφορους εργασιακούς χώρους, θεωρούμε ότι και στον ευαίσθητο χώρο της υγείας οι λύσεις θα πρέπει να δοθούν με κάλυψη των κενών θέσεων και με συναινετικές λύσεις (όπως η ολοκλήρωση της μετακίνησης του παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Ικαρίας) και όχι με λογικές "αποφασίζομεν και διατάζομεν" από τις απερχόμενες διοικήσεις των Νοσοκομείων προς τους Ιατρούς.

Είμαστε σίγουροι πως για να λύσει τα φλέγοντα προβλήματα των Νοσοκομείων η νέα κυβέρνηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση της κάλυψης των κενών και του διαλόγου με τους φορείς της υγείας, και όχι στην επιβολή μονομερών λύσεων και "εντέλλεστε" προς τους εργαζόμενους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 8:56 pm


Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας
Συνεδριάζει τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιεράπετρας με θέματα:
• Ορισμός επιτροπής διαγωνισμού για την εκτέλεση της πράξης Τηλεματική Διαχείριση Απορριμματοφόρων Δήμου Ιεράπετρας.
• Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου Ιεράπετρας και των Νομικών Δημοτικών Προσώπων για το 2015.
• Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας (οικονομικής προσφοράς) για την εκτέλεση του έργου Ανάπτυξη και διάχυση πολιτιστικού περιεχομένου μέσω δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου στο Δήμο Ιεράπετρας.
• Έκθεση εκτέλεσης προϋπολογισμού 4ου τριμήνου 2014.
• Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
• Χορήγηση πάγιας προκαταβολής στους προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και στον πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας.
• Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την εκτέλεση του έργου Ολοκλήρωση αποχετευτικών δικτύων, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεση λυμάτων οικισμού Αγ. Στεφάνου.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 8:37 pm


Βρεφικός Σταθμός στον Άγιο Νικόλαο και Παιδικοί στην Ελούντα και στο Σίσι

Βρεφικός Σταθμός στον Άγιο Νικόλαο και Παιδικοί στην Ελούντα και στο Σίσι
Η προοπτική αξιοποίησης διαθέσιμων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ μέσω χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του αρκετά μεγάλου χρηματικού αποθεματικού που διαθέτει ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών…
Η προοπτική αξιοποίησης διαθέσιμων κονδυλίων από το ΕΣΠΑ μέσω χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του αρκετά μεγάλου χρηματικού αποθεματικού που διαθέτει ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου (ΟΚΥΔΑΝ), έχει κινητοποιήσει το Δήμο Αγίου Νικολάου ο οποίος εξετάζει τις δυνατότητες δημιουργίας Βρεφικού Σταθμού στον Άγιο Νικόλαο και Παιδικών Σταθμών στην Ελούντα και στο Σίσι, με την προϋπόθεση ότι παράλληλα θα βρεθεί φόρμουλα για την εξασφάλιση και του αναγκαίου προσωπικού που θα στελεχώσουν τις δομές αυτές. Ήδη το Δ.Σ. του ΟΚΥΔΑΝ έχει λάβει απόφαση.
Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος Αντ. Ζερβός ενημέρωσε για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης οικοπέδου που διαθέτει ο Δήμος νότια του Θεραπευτηρίου, για την ανέγερση κτιρίου όπου θα στεγαστεί βρεφονηπιακός σταθμός, πιθανόν και άλλες λειτουργίες, μιας και το ακίνητο είναι μεγάλο. Παράλληλα εξήγησε ότι η αξιοποίηση του οικοπέδου δίπλα στο Θεραπευτήριο για την ανέγερση κτιρίου όπου θα μπορούσαν να στεγαστούν το Δημαρχείο και το σύνολο των δημοτικών Υπηρεσιών, εξετάζεται. Υπάρχει, όπως είπε, ο προβληματισμός ότι η γύρω περιοχή είναι χώρος κατοικίας και η δημιουργία κέντρου Υπηρεσιών, εκτός από την κυκλοφοριακή φόρτιση που θα προκαλέσει, θα προσελκύσει και σειρά άλλων χρήσεων και λειτουργιών (καφετέριες κλπ.) που δεν προβλέπονταν αρχικά. Αφού διαμορφωθεί συνολική πρόταση αυτή θα κατατεθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει μετά από 15 χρόνια την ανασύσταση της Εργατικής Εστίας για να παραχωρηθεί οικόπεδο και να κτίσει βρεφονηπιακό σταθμό, όταν υπάρχει δυνατότητα άμεσα ο ΟΚΥΔΑΝ να διαθέσει μέρος των χρημάτων με συμπλήρωση κονδυλίου του ΠΕΠΕ Κρήτης από την Περιφέρεια, όπως ήδη έχει αναφέρει ως εφικτό ο Περιφερειάρχης, για την κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 8:19 pm


Τροποποίηση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Τροποποίηση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της Ιεράπετρας ήταν και συζητήθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος 2015 με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ. Εμμ. Φραγκούλη.
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της Ιεράπετρας ήταν και συζητήθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος 2015 με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κ. Εμμ. Φραγκούλη.
Ο κ. Φραγκούλης είπε ότι τον περασμένο Αύγουστο έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ο προϋπολογισμός σημειώνοντας παράλληλα πως σχεδόν στη μέση μιας χρονιάς προσπαθεί μια δημοτική αρχή να κάνει τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά. Με συνέπεια ο προϋπολογισμός να γίνεται κατά προσέγγιση. «Τώρα στο στάδιο που βρισκόμαστε ερχόμαστε να τον τροποποιήσουμε και να τον φέρουμε στα πραγματικά μεγέθη του, καταγράφοντας τα έσοδα, τα ανείσπρακτα έσοδα, τις υποχρεώσεις του δήμου και τα υπόλοιπα από τα έργα του τεχνικού προγράμματος που συνεχίζονται.»
Ακολούθησαν παρατηρήσεις και επισημάνσεις από τους δημοτικούς συμβούλους Μ. Μαχαιρά, Μ. Κοτσυφάκη, Μ. Γερακιανάκη, για κωδικούς στους οποίους καταγράφονται μειώσεις σε ποσά ή σε άλλους για τους οποίους δεν προβλέπονται κάποια ποσά ενώ οι ανάγκες υπάρχουν.
Διευκρινίσεις δόθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, τον αντιδήμαρχο και την προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Μαρία Φρατζεσκάκη.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:56 pm


Αναγγελία θυελλωδών ανέμων στην περιοχή της Ιεράπετρας

Αναγγελία θυελλωδών ανέμων στην περιοχή της Ιεράπετρας
Αναγγελία θυελλωδών ανέμων στην περιοχή της Ιεράπετρας

Από την Ε.Μ.Υ. εκδόθηκε το από 30-01-2015 Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων και ισχύει από την 30-01-2015  1600 UTC. Αναφέρει  ότι στο Νοτιοανατολικό Κρητικό Ιεράπετρα από 30-01-2015 2200 UTC τουλάχιστον και μέχρι 31-01-2015 0400 UTC  θα πνέουν   άνεμοι Δυτικοί  Νοτιοδυτικοί  εντάσεως   7 Η 8 BF.

Τα μέλη των συλλόγων ερασιτεχνών και επαγγελματιών αλιέων, των ναυταθλητικών ομίλων καθώς και οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής παρακαλούνται όπως αναστείλουν τις δραστηριότητες τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και μέχρι βελτιώσεως των καιρικών συνθηκών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:51 pm


Πρόταση οργανωμένου εμβολιασμού με αφορμή τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στα Χανιά

Πρόταση οργανωμένου εμβολιασμού με αφορμή τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στα Χανιά
Η εμφάνιση δύο έως τριών κρουσμάτων ιογενούς μηνιγγίτιδας σε ένα νομό είναι αφορμή για να υπάρξει εγρήγορση των εμπλεκομένων υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο πρόβλημα εξάπλωσης του ιού
Η εμφάνιση δύο έως τριών κρουσμάτων ιογενούς μηνιγγίτιδας σε ένα νομό είναι αφορμή για να υπάρξει εγρήγορση των εμπλεκομένων υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο πρόβλημα εξάπλωσης του ιού και πρέπει να εμβολιάζονται όλα τα παιδιά μέχρι τη νηπιακή ηλικία. Αυτό τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Μανώλης Κλώντζας, με αφορμή και τα περιστατικά που κατεγράφησαν πρόσφατα στα Χανιά και έδειξαν πως πρέπει να υπάρξει πραγματική πρόνοια από την πλευρά του κράτους έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται τα φαινόμενα των ιώσεων στο ξεκίνημά τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει πως η Περιφέρεια Κρήτης και οι υπηρεσίες της, με πρωτοβουλία του ίδιου, θα αναδείξουν το επόμενο διάστημα με πολύ συγκροτημένο τρόπο την αναγκαιότητα που υπάρχει για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων σε επίπεδο Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Ήδη για την Κρήτη ο κ. Κλώντζας επεξεργάζεται σχέδιο που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες και θα ξεκινήσει να υλοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα. ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:45 pm


Συζήτηση για την ασφαλή διακίνηση των τουριστών στην περιοχή του λιμανιού

Συζήτηση για την ασφαλή διακίνηση των τουριστών στην περιοχή του λιμανιού
Για τα μέτρα που προγραμματίζει να λάβει ο Δήμος προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή μετάβαση των τουριστών από το λιμάνι μέχρι την πόλη, ζήτησε να πληροφορηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο…
Για τα μέτρα που προγραμματίζει να λάβει ο Δήμος προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή μετάβαση των τουριστών από το λιμάνι μέχρι την πόλη, ζήτησε να πληροφορηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» Πανίκος Καρατσής, καταθέτοντας και σχετική επερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο κ. Καρατσής στην επερώτησή του ανέφερε: «Σε δυο περίπου μήνες ξεκινά η νέα τουριστική περίοδος και όπως γνωρίζετε η κρουαζιέρα συμβάλλει σημαντικά στο μέγεθος του αριθμού των επισκεπτών, κυρίως της πόλης του Αγίου Νικολάου. Η πρώτη εικόνα που προσλαμβάνουν οι επισκέπτες μας είναι αυτή του λιμανιού και γενικά του παραλιακού μετώπου. Η γνωστή εικόνα που όλοι γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια. Eρωτάστε: Ποιός είναι ο προγραμματισμός και τα μέτρα που έχετε σχεδιάσει, για να αποφύγουμε πιθανόν δυσάρεστες καταστάσεις και αν δεν έχει σχεδιάσει, τι προτίθεστε να κάνετε στο επόμενο χρονικό διάστημα που απομένει;».
Ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός απάντησε στον κ. Καρατσή: «Ο καθένας μπορεί να βλέπει τα πράγματα από την δική του την πλευρά. Την επιστολή του Λιμενάρχη την έχουμε λάβει υπόψιν μας. Εξ άλλου ετοιμάζουμε μια σειρά πράγματα και ρυθμίσεις κυκλοφοριακές κ.α., που θα περάσουν από τις αρμόδιες δημοτικές επιτροπές και θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο».
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:38 pm


Μια όμορφη γιορτή στο ΚΑΠΗ Ιεράπετρας

Μια όμορφη γιορτή στο ΚΑΠΗ Ιεράπετρας
Μια όμορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιεράπετρας με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Μια όμορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιεράπετρας με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Τα μέλη γέμισαν ασφυκτικά το χώρο που στεγάζεται το ΚΑΠΗ και όλοι μαζί, με καλή διάθεση και πολύ κέφι, πέρασαν ένα όμορφο και ευχάριστο πρωινό.
Την δική τους ξεχωριστή παρουσία είχαν τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ που τραγούδησαν υπό την διεύθυνση της κ. Λένας Φραγκούλη αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο και καλωσορίζοντας το νέο και έκλεισαν το μουσικό τους πρόγραμμα με ένα πανέμορφο τραγούδι που αφορά όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα την τρίτη ηλικία, εφηβεία όπως τη χαρακτήρισε η κ. Φραγκούλη, με τίτλο «να μείνουμε πάντα παιδιά».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:23 pm


Πεζοπορία στην περιοχή των Ποτάμων

Πεζοπορία στην περιοχή των Ποτάμων
Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, η Ορειβατική Ομάδα της Περιηγητικής Λέσχης Αγίου Νικολάου θα εξερευνήσει την ορεινή περιοχή μεταξύ Ποτάμων και του Οροπεδίου Λασιθίου.
Την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, η Ορειβατική Ομάδα της Περιηγητικής Λέσχης Αγίου Νικολάου θα εξερευνήσει την ορεινή περιοχή μεταξύ Ποτάμων και του Οροπεδίου Λασιθίου. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει λίγο πριν τους Μέσα Ποτάμους. Θα κατέβουμε στην ρεματιά -είναι το ποτάμι που εκβάλει δίπλα από το γήπεδο του Αγίου Νικολάου!- και, σε κυκλική διαδρομή, θα συνδυάσουμε παλιά μονοπάτια από τα οποία το ένα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Η πεζοπορία είναι σχετικά εύκολη και θα διαρκέσει περίπου 3.30 ώρες. Η αναχώρηση θα γίνει από την οδό Καραμανλή, στις 08:30 το πρωί.
Μετά το τέλος της πεζοπορίας ο σύλλογος μας θα παραβρεθεί στο κόψιμο της βασιλόπιττας που οργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου στο Τζερμιάδο. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει θα πρέπει να ενημερώσει έγκαιρα στα τηλέφωνα 6944-782.507 (Λεωνίδας) και 6948-040.401 (Ανδρέας).

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:12 pm


Εκτενής συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον παραλιακό Μιλάτου - Σισίου

Εκτενής συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον παραλιακό Μιλάτου - Σισίου
O παραλιακός δρόμος Μιλάτου - Σισίου, ο οποίος εδώ και χρόνια αποτελεί αντικείμενο αντιδικίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και ενός ξενοδόχου της περιοχής, απασχόλησε, εκτός ημερησίας διατάξεως, το Δημοτικό Συμβούλιο…
O παραλιακός δρόμος Μιλάτου - Σισίου, ο οποίος εδώ και χρόνια αποτελεί αντικείμενο αντιδικίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και ενός ξενοδόχου της περιοχής, απασχόλησε, εκτός ημερησίας διατάξεως, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, με αφορμή επερώτηση την οποία κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Κουνενάκης.
Παίρνοντας αφορμή από την τελευταία «πράξη» στο σήριαλ που αφορά τον συγκεκριμένο δρόμο, όπου, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ξενοδοχειακός επιχειρηματίας παραμονή των εκλογών μπάζωσε το δρόμο, ο κ. Κουνενάκης είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο ξενοδόχος επιθυμεί και επιδιώκει την κατάργηση του δρόμου, προκαλώντας διαχρονικά πολλά επεισόδια.
Ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στο θέμα, είπε ότι όταν ενημερώθηκε την περασμένη Παρασκευή για τις ενέργειες του επιχειρηματία, υπέδειξε τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας να κάνει τις σχετικές καταγγελίες προς την Αστυνομία, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος θα ακολουθήσει την διαδικασία.
Ο κ. Κουνενάκης επεσήμανε απαντώντας στο Δήμαρχο ότι «ούτε ο Πρόεδρος ούτε τα μέλη του Τ.Σ. μιας Τοπικής Κοινότητας εκπροσωπούν το Δήμο. Το Δήμο τον εκπροσωπεί ο Δήμαρχος και αυτός παρεμβαίνει, καταγγέλλει... δεν ακολουθεί».
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 7:05 pm


Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου το θέμα του κόμβου Κριτσάς

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου το θέμα του κόμβου Κριτσάς
Θέμα για την ασφαλή λειτουργία του κόμβου Κριτσάς μετά την απόδοση στην κυκλοφορία του νέου τμήματος του ΒΟΑΚ αλλά και την απομάκρυνση των φαναριών, έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σγουρός…
Θέμα για την ασφαλή λειτουργία του κόμβου Κριτσάς μετά την απόδοση στην κυκλοφορία του νέου τμήματος του ΒΟΑΚ αλλά και την απομάκρυνση των φαναριών, έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Σγουρός στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Τώρα που είναι χειμώνας και δεν υπάρχει τουριστική κίνηση, μπορεί να λειτουργεί σε ένα βαθμό, αλλά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, που θα αυξηθεί η κίνηση, μπορεί να προκύψουν προβλήματα», τόνισε.
Ο Δήμαρχος Αντώνης Ζερβός υπήρξε καθησυχαστικός. «Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε έργα με κουβέντες στο καφενείο», απάντησε. Και πρόσθεσε: «Ο κόμβος Κριτσάς σήμερα εξυπηρετεί πλέον τοπικές κυκλοφορίες και όχι την κεντρική κυκλοφορία Άγιος Νικόλαος – Ιεράπετρα – Σητεία. Άρα είτε σήμερα είτε το καλοκαίρι, ο φόρτος κυκλοφορίας θα είναι σημαντικά μικρότερος από εκείνον στο παρελθόν». Ο κ. Ζερβός πρόσθεσε ότι «τέτοιοι κόμβοι συνήθως, αν όχι πάντα, δεν εξυπηρετούνται με φανάρια. Και αυτό επειδή είναι πολλές οι κατευθύνσεις κυκλοφορίας που εμπλέκονται, αλλά λείπουν τα αντίστοιχα μήκη δρόμων για να δημιουργούνται ουρές αναμονής και να μπορεί να δουλεύει το φανάρι».
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 6:57 pm


Μεγάλη είναι η συμβολή της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας

Μεγάλη είναι η συμβολή της Περιηγητικής Λέσχης Σητείας
Απολογισμός έργου και προγραμματισμός νέων δράσεων
Τη βασιλόπιτά της θα κόψει την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου η Περιηγητική Λέσχη Σητείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ίτανος» και το Δ.Σ. της Λέσχης απευθύνει κάλεσμα προς όλα τα μέλη, αλλά κι όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη να παραβρεθούν.
Η Περιηγητική Λέσχη Σητείας είναι ένα από τα ιστορικότερα και πιο πολυπληθή σωματεία της περιοχής. Η συμβολή της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, στην προβολή της περιοχής και στην πορεία σπουδαίων έργων, όπως το αεροδρόμιο, είναι σημαντική.
Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ανέλαβε περίπου πριν από ένα χρόνο, έχει ήδη να επιδείξει πλούσιο έργο. Αλλά κι έναν αξιοσημείωτο προγραμματισμό δράσεων για τη νέα χρονιά, που θα παρουσιαστεί και στην εκδήλωση της Κυριακής.
Ο Πρόεδρος της Περιηγητικής Λέσχης κ. Μιχάλης Περάκης κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε εστίασε στην προσπάθεια συντήρησης του κτιρίου της Περιηγητικής στον Τρυπητό, στην υλοποίηση διαφόρων εργασιών καθώς και στη γραφειοκρατική διαδικασία για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων σχετικά με το κτίριο (διόρθωση συμβολαίων κλπ ).
Επίσης η Περιηγητική ανέλαβε και πραγματοποίησε με επιτυχία το Φεστιβάλ «Σητείας Γη». Οργάνωσε και μία εξαιρετική εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής της Περιηγητικής Λέσχης, στη διάρκεια της οποίας βράβευσε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Και βέβαια διοργάνωσε και μία πολύ ωραία εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 6:41 pm


Χορήγηση παράτασης της μελέτης παράκαμψης οικισμών Μέσα Λακωνίων δρόμου προς Λατομική Περιοχή Ταπών

Χορήγηση παράτασης της μελέτης παράκαμψης οικισμών Μέσα Λακωνίων δρόμου προς Λατομική Περιοχή Ταπών
Χορήγηση παράτασης της μελέτης παράκαμψης οικισμών Μέσα Λακωνίων δρόμου προς Λατομική Περιοχή Ταπών

Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρητης που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Καταστήματος Ηρακλείου (Πλατεία Ελευθερίας), θα συζητηθεί το θέμα της έγκριση 1ου Συγκριτικού Πίνακα και χορήγηση παράτασης της μελέτης "μελέτη παράκαμψης οικισμών Μέσα Λακωνίων δρόμου προς Λατομική Περιοχή Ταπών", σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λασιθίου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 2:56 pm


Προϋπολογισμό 126.690 ευρώ έχει η ανακατασκευή του γηπέδου του Κρούστα

Προϋπολογισμό 126.690 ευρώ έχει η ανακατασκευή του γηπέδου του Κρούστα
Περνάει από την οικονομική επιτροπή

Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρητης που θα συνεδριάσει την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 θα συζητηθεί η έγκριση διάθεσης πίστωσης, διακήρυξης και σύσταση επιτροπής δημοπρασίας του έργου: ''ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «ΚΡΟΥΣΤΑ» ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ'', προϋπολογισμού 126.690,00 Ευρώ (με αναθεώρηση και ΦΠΑ), σύμφωνα με το αρ. πρωτ. 8975/21-01-2015 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 2:46 pm


Θα εφημερεύσει το Σαββατοκύριακο η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου

Θα εφημερεύσει το Σαββατοκύριακο η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου
Θα έμενε κλειστή και της Ιεράπετρας

Κανονικά θα εφημερεύσει το Σαββατοκύριακο η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, όπως διαβεβαιώνει ο Διοικητής Μανόλης Μακρονικολάκης.
Αρχικά, με βάση το πρόγραμμα είχε διαφανεί πως το μεσημέρι της Παρασκευής η κλινική θα έβαζε λουκέτο για άλλη μια φορά και παράλληλα θα ήταν κλειστή και η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Ιεράπετρας, γεγονός που θα οδηγούσε στην εξυπηρέτηση οποιουδήποτε περιστατικού από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου.
Τελικά, μετά από παρέμβαση του Διοικητή και συνεννοήσεις που έγιναν η παιδιατρική κλινική του Αγίου Νικολάου θα εφημερεύει μ' ένα παιδίατρο αύριο Σάββατο και κανονικά την Κυριακή όπως προέβλεπε το πρόγραμμα.
Μιχάλης Ατσαλάκης

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2015 | 2:17 pm

Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: