1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Προμήθεια φορτηγού 4x4 στο δήμο Ιεράπετρας

Προμήθεια φορτηγού 4x4 στο δήμο Ιεράπετρας
Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αποφασίστηκε και η προμήθεια φορτηγού 4x4.
Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας αποφασίστηκε και η προμήθεια φορτηγού 4x4. «Στην προσπάθειά μας», είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Αργύρης Πανταζής, «να βρούμε χρήματα ανέτρεξα σε κωδικούς τα προηγούμενα χρόνια. Διαπιστώθηκε πως από το 2011 με κωδικό αποδοχής υπάρχει διαθέσιμο το ποσό των 27.000 για αγορά φορτηγού για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας, τα χρήματα είχαν διατεθεί από το αρμόδιο υπουργείο για την αγορά, που όμως τελικά δεν έγινε. Ο Δήμος κάθε χρόνο λαμβάνει για την πολιτική προστασία περίπου 70.000 με 80.000 ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση για την προμήθεια δε δικαιολογείται, όπως συνέτρεχαν οι συνθήκες τότε, η διαδικασία ως κατεπείγουσα και γίνεται η διαδικασία από την αρχή. Η προμήθεια είχε βγει σε δημοπρασία δυο φόρες, απέβησαν όμως άκαρπες και μετά το θέμα είχε μπει -δυστυχώς κατά την άποψη μου - στο συρτάρι».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 7:33 pm


Σε 7.1 εκατ. ευρώ τα ανείσπρακτα έσοδα του Δήμου Αγίου Νικολάου

Σε 7.1 εκατ. ευρώ τα ανείσπρακτα έσοδα του Δήμου Αγίου Νικολάου
Σε 7.137.578 ευρώ ανέρχονται τα ανείσπρακτα έσοδα του Δήμου Αγίου Νικολάου από παρελθόντα έτη έως και τέλη Σεπτεμβρίου του 2014.
Σε 7.137.578 ευρώ ανέρχονται τα ανείσπρακτα έσοδα του Δήμου Αγίου Νικολάου από παρελθόντα έτη έως και τέλη Σεπτεμβρίου του 2014.
Απ' αυτά, ο Δήμος έχει εισπράξει φέτος 561.423 ευρώ (μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου), ποσό αισθητά μεγαλύτερο από εκείνο που είχε εισπραχθεί το αντίστοιχο 9μηνο του 2013. Συγκεκριμένα, μέχρι τέλος του 2013 ο Δήμος από τα ανείσπρακτα έσοδα παρελθόντων ετών είχε εισπράξει μόνο 312.000 και μέχρι τέλος του 2013 το συνολικό ποσό που κατάφερε να εισπράξει από τα καθυστερούμενα παρελθόντων ετών ήταν 399.000 ευρώ. Η διαφορά φέτος σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά εκτιμάται ότι θα είναι μεγαλύτερη του 80%!
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 7:24 pm


Αλλάζει η ώρα την Κυριακή τα ξημερώματα

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή τα ξημερώματα
Οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω
Αλλάζει τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής (26 Οκτωβρίου 2014) η ώρα. Έτσι στις 04:00, οι δείκτες των ρολογιών γυρίζουν μια ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 03:00.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 7:15 pm


Ένταξη έργων του δήμου Σητείας στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη»

Ένταξη έργων του δήμου Σητείας στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη»
Στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας συζήτησαν την υποβολή πρότασης ένταξης των παρακάτω έργων στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013
Στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας συζήτησαν την υποβολή πρότασης ένταξης των παρακάτω έργων στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013:
-Βιοκλιματική ανάπλαση δημοσίων χώρων Τ.Κ. Ζήρου προϋπολογισμού 466.615,50 ευρώ
- Κατασκευή κέντρου ενημέρωσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην πλατεία Γούδουρα προϋπολογισμού 369.000,00 ευρώ
- Αναβάθμιση αρδευτικών δικτύων Δήμου Σητείας προϋπολογισμού 615.000,00 ευρώ»
Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Γιάννης Δρακάκης που υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο είναι η υποβολή πρότασης έργων, που θα είναι ώριμα ώστε να μπορούν να αξιολογηθούν και να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Έχουμε το μέτρο 3.21 που μπορούμε να κάνουμε πρόταση για αρδευτικά δίκτυα με εύκολη μελέτη που μπορούμε να προχωρήσουμε. Επίσης πρόταση για κτίρια, χώρους άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας. Το μέτρο 3.22 αναφέρεται σε αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων. Υπήρξε μελέτη με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και το Δήμαρχο σχετικά με τα ώριμα έργα που μπορούμε να εντάξουμε.
Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων, πλήρης φακέλων είναι έως 1/12/14. Έχουμε δηλαδή μία προθεσμία 40 ημερών.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 7:06 pm


Εξετάζεται η μείωση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς Αγίου Νικολάου

Εξετάζεται η μείωση τροφείων στους παιδικούς σταθμούς Αγίου Νικολάου
Με αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΟΚΥΔΑΝ.Τα μέλη του έγιναν αποδέκτες αιτήσεων γονέων για μειώσεις και απαλλαγές τροφείων.
Με αυξημένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΟΚΥΔΑΝ.
Τα μέλη του έγιναν αποδέκτες αιτήσεων γονέων για μειώσεις και απαλλαγές τροφείων. Το επόμενο χρονικό διάστημα μετά από εισήγηση του Προέδρου Νίκου Μουδατσάκη θα διεξαχθεί θεματική συνεδρίαση ώστε να ληφθούν νέες αποφάσεις για τα τροφεία και μια εκ νέου αναπροσαρμογή τους. Άμεσα θα ερωτηθούν οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου αν θα είναι εφικτό να επέλθει μια συνολική μείωση των τροφείων σε ποσοστό 25% σε όλα τα παιδιά.
Έως τη Δευτέρα θα λειτουργήσει και το νέο τμήμα στην Αμμούδα, που θα φιλοξενήσει ακόμα 15 παιδιά μικρής ηλικίας.
Με δεδομένες τις μεγάλες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, άμεσα θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα της δημιουργίας ακόμα ενός παιδικού σταθμού στον Άγιο Νικόλαο και ακόμα ενός ίσως στο Σίσι, μιας και τα παιδιά από εκεί αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικούς σταθμούς γειτονικών πόλεων.
«Το οικόπεδο στον Άγιο Νικόλαο υπάρχει σε θέση καλή, που έχει βρεθεί και μένει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε με τον πλέον καλύτερο τρόπο τα χρήματα του ΟΚΥΔΑΝ ώστε να δημιουργήσουμε ακόμα ένα παιδικό σταθμό στην πόλη», ανέφερε ο κ. Μουδατσάκης.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 6:48 pm


Φ. Κοκοτός: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την αύξηση των τουριστών

Φ. Κοκοτός: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την αύξηση των τουριστών
Ο ελληνικός τουρισμός συνεισφέρει 16,4 % στο ΑΕΠ, καλύπτει το 51,2 %, του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, απασχολεί έναν στους πέντε κατοίκους της χώρας και δημιουργεί 34 δις στη συνολική…
Ο ελληνικός τουρισμός συνεισφέρει 16,4 % στο ΑΕΠ, καλύπτει το 51,2 %, του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, απασχολεί έναν στους πέντε κατοίκους της χώρας και δημιουργεί 34 δις στη συνολική ζήτηση της οικονομίας. Είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που φανερώνουν την σημασία και την σπουδαιότητα που έχει για την χώρα η ναυαρχίδα της ανάπτυξής της.
Ο ΣΕΤΕ πρόσφατα διοργάνωσε συνέδριο με σχετική θεματολογία και τίτλο «τουρισμός και ανάπτυξη».
Παρών στις εργασίες του ως μέλος του ΣΕΤΕ ήταν και ο Φώτης Κοκοτός, που μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ τόνισε πως τα επόμενα χρόνια είναι τα χρόνια, που ο τουρισμός στην Ελλάδα θα εκτοξευτεί και γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
«Τις προηγούμενες μέρες ακούσαμε από τους ανθρώπους κυρίως που μας φέρνουν τουρισμό τα καλά και τα άσχημα της χώρας, τί έχουν σκοπό να κάνουν, ποιά τα πλάνα τους, μας ζήτησαν τί να κάνουμε σα χώρα και βέβαια μας τόνισαν ότι οι πύλες εισόδου στην Ελλάδα χρειάζονται ανάπτυξη, που θα μπορέσει να καλύψει την είσοδο περισσότερων επισκεπτών. Ακόμα ακούσαμε ότι πλέον ο τουρισμός από τη γειτονική Τουρκία μπορεί να αυξηθεί πάρα πολύ, ενώ εν αναμονή βρίσκονται και οι Κινέζοι, που είναι ένα διαφορετικό προφίλ επισκεπτών, καθώς δεν έρχονται για να πάρουν χρώμα ή να κάνουν διασκεδαστικές διακοπές. Οι ηλικίες των επισκεπτών 50 ετών και άνω θα γνωρίσουν επιπλέον ανάπτυξη, όπως και ο τουρισμός με τις κρουαζιέρες επίσης.
Ο ρυθμός της ανάπτυξης του τουρισμού παγκόσμια καλπάζει και στα επόμενα 15 χρόνια όλα τα προϊόντα του τουρισμού θα αυξηθούν με ταχείς ρυθμούς.
Το διακύβευμα είναι αν η χώρα θα μπορέσει το κομμάτι που έχει να το κρατήσει και βέβαια να το αυξήσει και αυτό θα το κάνει μόνο όταν θα λάβει σοβαρά υπ' όψιν της όλα όσα ειπώθηκαν στο συνέδριο του ΣΕΤΕ από τους ανθρώπους του τουρισμού για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη πορεία του σε βάθος χρόνου στη χώρα μας.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 6:39 pm


Επιστολή προς το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης για να μην κλείσει ξανά η παιδιατρική κλινική

Επιστολή  προς το διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης για να μην κλείσει ξανά η παιδιατρική κλινική
Aπό το δήμαρχο Αγ. Νικολάου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ

Επιστολή με την οποία ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου ώστε να μην κλείσει ξανά στις επόμενες ημέρες απέστειλαν σήμερα ο δήμαρχος Αγ. Νικολάου Α. Ζερβός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΑΝ Γ. Μανουσάκης προς το διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Α. Γρηγοράκη. Η επιστολή κοινοποιείται και προς τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Γ. Πλακιωτάκη, προς το Βουλευτή Λασιθίου κ. Κ. ∆ερµιτζάκη και προς το ∆ιοικητή ΓΝ Λασιθίου κ. Μ. Μακρονικολάκη και αναφέρει τα παρακάτω:

Προς: ∆ιοικητή 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Α. Γρηγοράκη

Κοινοποίηση: -Υφυπουργό εργασίας κ. Γ. Πλακιωτάκη
- Βουλευτή Λασιθίου κ. Κ. ∆ερµιτζάκη
-∆ιοικητή ΓΝ Λασιθίου κ. Μ. Μακρονικολάκη

Kύριε ∆ιοικητά,
όπως γνωρίζετε το Γενικό Νοσοκοµείο Αγίου Νικολάου αντιµετωπίζει έντονο πρόβληµα  στελέχωσης, πρόβληµα που έχει επίπτωση στις παρεχόµενες υπηρεσίας υγείας προς τους  πολίτες του νοµού Λασιθίου που εξυπηρετεί το Νοσοκοµείο, το οποίο αποτελεί το κεντρικό Νοσοκοµείο του νοµού.

Το τελευταίο διάστηµα έχουν γίνει διαδοχικές συναντήσεις και µε εσάς και µε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την επίλυση των προβληµάτων στελέχωσης του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, ενώ µόλις πριν 10 ηµέρες η κοινωνία της περιοχής µας σε µια µεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου έδειξε την αγωνία και τη διαµαρτυρία της για το θέµα της κπορείας του Νοσοκοµείου.

Όµως παρά τα παραπάνω, ακόµα δεν έχουν δοθεί λύσεις ούτε έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασµός του υπουργείου υγείας για προσλήψεις επικουρικού και µόνιµου προσωπικού στο Νοσοκοµείο. ∆υστυχώς όµως τα προβλήµατα παραµένουν και το τελευταίο διάστηµα έχουν ενταθεί, µε τη συνταξιοδότηση του διευθυντή της Παιδιατρικής κλινικής, µε αποτέλεσµα η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκοµείου Αγ. Νικολάου να κλείσει το Σαββατοκύριακο 18-19/10 και να επίκειται νέο κλείσιµο αύριο Παρασκευή 24/10 και το τετραήµερο 27, 28,29,30/10, που κατά τις συγκεκριµένες ηµέρες η παιδιατρική κλινική δεν θα εφηµερεύει.

Το πρόβληµα είναι πολύ σοβαρό, αφού η Παιδιατρική είναι µία κλινική κρίσιµη για τον πληθυσµό της περιοχής, ενώ η εφηµερία παιδιάτρου είναι απαραίτητη και για τη διεξαγωγή τοκετών από τη Μαιευτική Κλινική του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου, η οποία έχει πολύ µεγάλο αριθµό γεννήσεων (630 ετησίως) και επωµίζεται σχεδόν όλο το βάρος των τοκετών του νοµού Λασιθίου εξυπηρετώντας ακόµα και γυναίκες από το νοµό Ηρακλείου.

Η λύση της εναλλάξ εφηµερίας της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου µε αυτή του Νοσοκοµείου της Ιεράπετρας σε καµιά περίπτωση δεν µπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσµού της περιοχής µας, αλλά κυρίως δεν µπορεί να καλύψει και τη λειτουργία της Μαιευτικής κλινικής του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου και δεν θα πρέπει ούτε καν να συζητείται και να προτείνεται.

Είναι ζήτηµα άµεσης προτεραιότητας για την κάλυψη των αναγκών υγείας των παιδιών της περιοχής µας αλλά και για την κάλυψη των τοκετών όλων του νοµού, να βρεθεί άµεσα λύση στο ζήτηµα της συνεχούς εφηµέρευσης της παιδιατρικής κλινικής του Γ.Ν. Αγίου Νικολαόυ, έτσι ώστε στο επόµενο διάστηµα να µην υπάρξει ούτε µία µέρα µε την Παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου κλειστή.

Γνωρίζουµε ότι για το ίδιο θέµα δείξατε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήµατα που αντιµετώπισε η Παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου και µε 2 συσκέψεις που συγκαλέσατε στην 7η ∆ΥΠΕ βρέθηκε άµεση λύση ώστε να µην κλείσει ούτε µία µέρα...

Γνωρίζοντας καλά πως θεωρείτε ότι οι πολίτες του νοµού Λασιθίου δεν είναι πολίτες Β κατηγορίας σε σχέση µε αυτούς του νοµού Ηρακλείου, σας ζητούµε να προχωρήσετε σε αντίστοιχες ενέργειες ώστε να βρεθεί άµεση λύση για τη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκοµείου Αγίου Νικολάου για να µη βρεθεί ούτε µία ηµέρα στο επόµενο διάστηµα χωρίς εφηµερία και να µην ξανακλείσει, αυτή η κλινική που είναι τόσο κρίσιµη για τον πληθυσµό της περιοχής µας και για την ολοκληρωµένη και ασφαλή λειτουργία του κεντρικού νοσοκοµείου του Νοµού Λασιθίου.

Ο ∆ήµαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζοµένων ΓΝΑΝ Γιώργος Μανουσάκης

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 6:26 pm


Με ένταση η συζήτηση για την υδροδότηση της Ιεράπετρας

Με ένταση η συζήτηση για την υδροδότηση της Ιεράπετρας
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας συζητήθηκε και η ανάκληση της απόφασής του για την Έγκριση Γενικού Σχεδίου-Φακέλου έργου ενιαίου υδραγωγείου Ιεράπετρας και μιας προμελέτης που προέβλεπε η απόφαση να…
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας συζητήθηκε και η ανάκληση της απόφασής του για την Έγκριση Γενικού Σχεδίου-Φακέλου έργου ενιαίου υδραγωγείου Ιεράπετρας και μιας προμελέτης που προέβλεπε η απόφαση να υλοποιηθεί.
Το θέμα εισηγήθηκε ο αρμόδιος για την υπηρεσία ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης αντιδήμαρχος κ. Χάρης Κορνάρος. Η τοποθέτησή του πυροδότησε τη συνεδρίαση, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας -που είχαν διατελέσει και αντιδήμαρχοι κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο- εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, που είχε ληφθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο φάκελο ήταν δυο έγγραφα. Το ένα αφορούσε αίτημα του Δήμου Ιεράπετρας προς το Δήμο Αγίου Νικολάου να εκπονήσει τη συγκεκριμένη προμελέτη λες και ο Δήμος Αγίου Νικολάου ήταν πιο ειδήμων περί του θέματος. Και το δεύτερο ένα έγγραφο που υποθέτω πολιτικοί προϊστάμενοι ανάγκασαν τη διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας να υπογράψει ότι ο Δήμος αδυνατεί να εκπονήσει μια τέτοια προμελέτη» ανέφερε.

Ο επικεφαλής της «Δημιουργικής Συνεργασίας» κ. Γιώργος Προϊστάκης και πρώην αντιδήμαρχος σημείωσε: «Έχετε μια εμπάθεια σε αυτούς που τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια δούλεψαν σε πολύ κακές συνθήκες. Αλλιώς δε δικαιολογείται να είστε ένα μήνα στο Δήμο και να θέλετε να ακυρώσετε κάποια διαδικασία που έχει γίνει και δεν έχετε εξετάσει τα δεδομένα. Η Υπηρεσία του Δήμου και οι υπάλληλοι είναι πολύ καλοί και έχουν κάνει μελέτες σημαντικές, όπως αυτή στο ΕΠΕΡΑΑ, που είναι στο στάδιο της έγκρισης για να λυθεί το πρόβλημα υδροδότησης.
Από 'κεί και πέρα δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τους κρίσιμους μήνες έχουμε ένα έλλειμμα σε νερό 2.000 κυβικών τη ημέρα και το πρόβλημα σήμερα λύνεται ανορθόδοξα. Εάν είχαν γίνει σωστές διαδικασίες εδώ και χρόνια, η Ιεράπετρα δε θα είχε πρόβλημα. Η συγκεκριμένη προμελέτη αυτά έρχεται να επιλύσει.

Ο επικεφαλής των Πολιτών εν Δράσει κ. Μιχάλης Μαχαιράς τόνισε: «Έχουμε καθαρό, ποιοτικό νερό και δεν έχουμε καταφέρει να το αξιοποιήσουμε και να το φέρουμε στην πόλη. Πρέπει γίνει σωστά η μελέτη και στο χρόνο που χρειάζεται. Προτείνουμε να αναβληθεί το θέμα και να έρθει με την άποψη της Υπηρεσίας, σε διαφορετική περίπτωση, εάν επιμείνετε, θα το υπερψηφίσουμε με τις ανωτέρω επιφυλάξεις».

Η κ. Μαρία Κοτσυφάκη από τη Λαϊκή Συσπείρωση πρόσθεσε: «Το θέμα του νερού είναι πολύ σοβαρό και δε μας επιτρέπει πολυτέλειες ούτε να λύνουμε ενδοπαραταξιακά προβλήματα. Ξέρουμε τί νερό έρχεται στα σπίτια μας. Και δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη πόλη, σε κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού». Μάλιστα πρότεινε να γίνει ένα μονοθεματικό συμβούλιο.

Η επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Ιεράπετρα» κ. Ελένη Βλασση συμπλήρωσε ότι «από τις βλάβες το καλοκαίρι η Ιεράπετρα έμεινε πολλές φορές χωρίς νερό και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν πολύ μεγάλο. Πρέπει να διασφαλιστεί νερό ύδρευσης για την πόλη και τα χωριά. Το έργο του Αποσελεμη θα επηρεάσει τους υδάτινους πόρους και πρέπει αυτό να ληφθεί υπ' όψιν. Εάν η προμελέτη που προτείνονταν δεν είναι επαρκής να γίνει μια άλλη, αλλά όχι εις βάρος των πολιτών».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 6:12 pm


Παραχωρείται το Πολύκεντρο στο Θέατρο Σητείας για τις πρόβες

Παραχωρείται το Πολύκεντρο στο Θέατρο Σητείας για τις πρόβες
Εκτός ημερήσιας διάταξης το δημοτικό συμβούλιο Σητείας αποφάσισε να παραχωρήσει το «Πολύκεντρο» Δήμου Σητείας στο Θέατρο της Σητείας μέχρι 31/1/15 κατόπιν σχετικού αιτήματος της θεατρικής ομάδας
Εκτός ημερήσιας διάταξης το δημοτικό συμβούλιο Σητείας αποφάσισε να παραχωρήσει το «Πολύκεντρο» Δήμου Σητείας στο Θέατρο της Σητείας μέχρι 31/1/15 κατόπιν σχετικού αιτήματος της θεατρικής ομάδας, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι πρόβες για την παράσταση που ετοιμάζει.
- Επίσης το Δ.Σ. απεδέχθη αίτημα του Συλλόγου Εμπόρων και Παραγωγών για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς από την Τρίτη 28 Οκτωβρίου (εθνική εορτή) τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 5:54 pm


Συναντήσεις προέδρου Επιμελητηρίου Λασιθίου με τον Δήμαρχο Σητείας και επιχειρηματικούς φορείς της πόλης

Συναντήσεις προέδρου Επιμελητηρίου Λασιθίου με τον Δήμαρχο Σητείας και επιχειρηματικούς φορείς της πόλης
Συναντήσεις προέδρου Επιμελητηρίου Λασιθίου με τον Δήμαρχο Σητείας και επιχειρηματικούς φορείς της πόλης

Την Τέταρτη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σητείας συνάντηση εργασίας του Προέδρους του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θ. Χαριτάκη με τον Δήμαρχο Σητείας Θεοδ. Πατεράκη στο πλαίσιο δράσεων συνεργασίας που προωθεί και αναπτύσσει το Επιμελητήριο με τοπικούς φορείς του Νομού Λασιθίου.

Συζητήθηκαν θέματα κοινών δράσεων στον τομέα της τουριστικής προβολής του νομού στο εξωτερικό, κοινής συμμετοχής σε εκθέσεις τουρισμού, δράσεις προώθησης του θεματικού τουρισμού (θρησκευτικός, καταδυτικός, κρουαζιέρας) αλλά και γενικότερης συνεργασίας των δυο φορέων για την προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων σε θέματα υποδομών στην περιοχή της Σητείας όπως για παράδειγμα στο ΒΟΑΚ, το Λιμάνι και το αεροδρόμιο.

Ακολούθησαν συναντήσεις του κ. Χαριτάκη με εκπροσώπους επιχειρηματικών και εκπαιδευτικών φορέων και πιο συγκεκριμένα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Δρ. Φραγκιαδάκη, με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κα Νικητάκη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης & Ψυχαγωγίας κ. Καλαμπόκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας κ. Κουκουράκη.

Στις συναντήσεις αυτές παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες δράσεις του επιμελητηρίου για την υποστήριξη της εξωστρέφειας και της προβολής των εξαγωγικών και τουριστικών επιχειρήσεων, δράσεις που ενισχύουν θεματικές μορφές τουριστικής ανάπτυξης καθώς επίσης και τρόποι ενίσχυσης των εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης της Σητείας.

Συμφωνήθηκε δε, οι πρωτοβουλίες αυτές να παρουσιαστούν αναλυτικότερα -αφού οριστικοποιηθούν με τους επιμέρους φορείς και κλάδους-στους επιχειρηματίες και φορείς της πόλη, σε εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Μετά το πέρας των συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς, ακολούθησε η συνεδρίαση του ΔΣ του επιμελητηρίου Λασιθίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 5:38 pm


Με πέντε άτομα ενισχύθηκε το προσωπικό των Δικαστηρίων Νεάπολης

Με πέντε άτομα ενισχύθηκε το προσωπικό των Δικαστηρίων Νεάπολης
Ένα θέμα που απασχόλησε την γενική συνέλευση των δικηγόρων Λασιθίου που πραγματοποιήθηκε χθες ήταν αυτό της στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών με προσωπικό.
Ένα θέμα που απασχόλησε την γενική συνέλευση των δικηγόρων Λασιθίου που πραγματοποιήθηκε χθες ήταν αυτό της στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών με προσωπικό.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Ν. Παπαδάκης, ήδη από χθες τοποθετήθηκαν δυο εργαζόμενοι στο Πρωτοδικείο, δυο στο Ειρηνοδικείο και ένας στην Εισαγγελία και έτσι με κάποιο τρόπο έστω καταπραΰνεται το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.
Η εξέλιξη αυτή που προήλθε από την κινητικότητα των εργαζομένων δεν λύνει το πρόβλημα, όμως προσφέρει μια τονωτική ένεση για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών.
Οι δικηγόροι πλέον βάζουν πλώρη για την ενημέρωση των τοπικών φορέων και αρχών ώστε τα αιτήματα τους να γίνουν αιτήματα της ίδιας της κοινωνίας πριν προχωρήσουν σε άλλα μέτρα πίεσης.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 5:29 pm


Τα προβλήματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Ιεράπετρα

Τα προβλήματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στην Ιεράπετρα
Συνάντηση του δημάρχου με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ

Τα προβλήματα των ΑΜΕΑ και οι ελλείψεις του συλλόγου τους ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Ιεράπετρας, κου. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και της προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου των ΑΜΕΑ.
Συζήτησαν το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης στην πόλη και στις παραλίες αλλά και οι κτιριακές ανάγκες του χώρου που στεγάζει το γραφείο του συλλόγου.

Όπως τονίστηκε το πρόβλημα προσβασιμότητας είναι αρκετά σοβαρό και απαιτεί παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα με τις ανύπαρκτες ή και καταστραμμένες σε πολλές περιπτώσεις ράμπες. Θα πρέπει να τοποθετεί η απαιτούμενη σήμανση και να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των ραμπών, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν επίσης και για την ομαλοποίηση της προσβασιμότητας στις παραλίες.

Παρεμβάσεις απαιτούνται παράλληλα, όπως αναφέρθηκε και στο χώρο που στεγάζει τα γραφεία του συλλόγου ΑΜΕΑ, καθώς υπάρχουν διάφορα κτιριακά προβλήματα. Όπως τόνισε ο δήμαρχος «μέριμνα του δήμου είναι η στήριξη όλων των συλλόγων και στην προκειμένη περίπτωση του συλλόγου ΑΜΕΑ. Τόσο η προσβασιμότητα όσο και τα κτιριακά προβλήματα είναι θέματα που μας απασχολούν και θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις. Ο σύλλογος ΑΜΕΑ αποτελεί μια σημαντική δομή της τοπικής κοινωνίας που καθημερινά εξυπηρετεί 270 και πλέον οικογένειες, για αυτό πρέπει να τον στηρίξουμε, καλύπτοντας τις πολλαπλές ανάγκες του προς όλες τις κατευθύνσεις»

Τέλος στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της έλλειψης ειδικοτήτων, όπως εργοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή και λογοθεραπευτή για την υποστήριξη των μελών του συλλόγου. Όπως αναφέρθηκε για το θέμα αυτό από το δήμαρχο και την Πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α υπάρχει πρόθεση να υπάρξει στήριξη του συλλόγου σε περιπτώσεις που χρειάζεται από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Ιεράπετρας προκειμένου να μπορούν να καλύπτονται οι τρέχουσες ανάγκες του».

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 5:14 pm


Προσπάθεια των δικηγόρων του Λασιθίου να μην καταργηθούν οι μεταβατικές έδρες των εφετείων

Προσπάθεια των δικηγόρων του Λασιθίου να μην καταργηθούν οι μεταβατικές έδρες των εφετείων
Την στήριξη όλων των τοπικών φορέων, από τους βουλευτές, την Περιφέρεια, τους Δήμους, συλλόγους, το Επιμελητήριο αλλά και ομάδες πολιτών ζητούν οι δικηγόροι του νομού Λασιθίου για να αποφευχθεί η…
Την στήριξη όλων των τοπικών φορέων, από τους βουλευτές, την Περιφέρεια, τους Δήμους, συλλόγους, το Επιμελητήριο αλλά και ομάδες πολιτών ζητούν οι δικηγόροι του νομού Λασιθίου για να αποφευχθεί η κατάργηση των μεταβατικών εδρών των εφετείων.
Στην γενική τους συνέλευση που έγινε χθες στη Νεάπολη οι δικηγόροι αποφάσισαν, πριν προβούν σε όποια μορφή κινητοποίησης, να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια του διαλόγου με το Υπουργείο και με ένα φάκελο υποστηρικτικό από όλους να γίνει μια συνάντηση με τον Υπουργό, καθώς, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου Νίκος Παπαδάκης, ίσως οι αποφάσεις αυτές να λαμβάνονται σαν «ασκήσεις επί χάρτου», χωρίς η πολιτική ηγεσία να γνωρίζει πόσα προβλήματα δημιουργούνται.
«Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δημιουργήσουμε ανωμαλία χωρίς πρώτα να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανές προσπάθειες ώστε να πείσουμε την ηγεσία του Υπουργείου για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται με την κατάργηση των μεταβατικών εδρών. Θα κάνουμε ότι μπορούμε με την βοήθεια και τη συμπαράσταση των φορέων και των Αρχών ώστε το αίτημα μας να πάρει κοινωνικό χαρακτήρα και να υποστηριχτεί από όλους», είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 5:07 pm


Παρέμβαση Γ. Ματαλλιωτάκη στο Συνέδριο των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Παρέμβαση Γ. Ματαλλιωτάκη στο Συνέδριο των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Παρέμβαση Γ. Ματαλλιωτάκη στο Συνέδριο των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Την άποψη ότι η περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να ενταχθεί στο δίκτυο υγιών περιφερειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προκειμένου να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες της σε συνεργασία με τις υγιείς πόλεις και να γίνουν τα κατάλληλα έργα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές και σύμφωνα με τα κριτήρια του ΠΟΥ εξέφρασε ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας Γιώργος Ματαλλιωτάκης, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), που πραγματοποιείται στην Αθήνα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου, την φιλοξενία και οργάνωση του οποίου έχει αναλάβει το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων που είναι το Εθνικό Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Π.Ο.Υ,.
Συζητώντας με την συντονίστρια Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου υγιών πόλεων –Προαγωγής Υγείας κ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου και τον διευθυντή Πολιτικής Διακυβέρνησης για την υγεία και την ευζωία κ. Άγη Τσουρό ο κ. Ματαλλιωτάκης τόνισε ότι «η περιφέρεια Κρήτης πρέπει να γίνει αρωγός ώστε να γίνουν οι υγιείς πόλεις πρότυπα προς τις άλλες πόλεις»


Και υπογράμμισε την ανάγκη προώθησης της διατομεακής συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών ώστε η καθεμία διεύθυνση υπηρεσίας της περιφέρειας να γνωρίζει τις κατευθύνσεις της άλλης, για να υπάρχει ένα κοινό πρόγραμμα με στόχο την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Η Υγεία, κατέληξε ο κ. Ματαλλιωτάκης, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής των πολιτών και πρέπει να είναι κεντρικό στοιχείο σε κάθε αναπτυξιακό πλάνο.
Σήμερα, το πρόγραμμα «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ. αποτιμά 25 χρόνια λειτουργίας του σε Δήμους από ολόκληρο τον κόσμο.
Στη χώρα μας λειτουργεί Εθνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων από το 1993, αλλά το 2011, έπειτα από μια ριζική αναδιοργάνωση και τη συγχώνευση τριών Δικτύων Δήμων που είχαν ως κύρια θέματα την προαγωγή και την αγωγή Υγείας, δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερα δυναμικό Δίκτυο -το μεγαλύτερο στην Ευρώπη- με 154 Καλλικρατικούς Δήμους μέλη και συνεχώς νέες αιτήσεις.
Το πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ., έχει μια ολιστική προσέγγιση της πόλης και εστιάζει το ενδιαφέρον του στην Υγεία, την Πρόνοια, το φυσικό και αστικό περιβάλλον, την οικονομία και τελικά την διοίκηση της κάθε πόλης, τους παράγοντες που επηρεάζουν την «Υγεία» και την «Ποιότητα Ζωής» .
Καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια να μεταφερθεί αυτή η τεχνογνωσία στους Δήμους μέλη ώστε να υιοθετήσουν αυτό τον δοκιμασμένο τρόπο λειτουργίας, σχεδιασμού και καλών πρακτικών και να εναρμονίσουν την πολιτική τους για την Υγεία, την Πρόνοια και το Περιβάλλον των πόλεων προς όφελος των πολιτών τους, με αυτό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. .

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 5:03 pm


Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ιεράπετρα
Οι επετειακές για την 28η Οκτωβρίου εκδηλώσεις στο Δήμο Ιεράπετρα περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό των Δημόσιων και Δημοτικών κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ, των Τοπικών Κοινοτήτων από την ανατολή της 27ης Οκτωβρίου μέχρι…
Οι επετειακές για την 28η Οκτωβρίου εκδηλώσεις στο Δήμο Ιεράπετρα περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό των Δημόσιων και Δημοτικών κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ, των Τοπικών Κοινοτήτων από την ανατολή της 27ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγησή τους, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου: Εορτασμός της εθνικής επετείου σε όλες τις μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επετειακές εκδηλώσεις και ομιλίες. Στις 11 π.μ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από σχολεία, συλλόγους, εκπροσώπους φορέων, Προσκόπους και Οδηγούς, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ο Εθνικός Ύμνος.
Στις 7 μ.μ. στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» θα διεξαχθεί ομιλία με θέμα «Οχυρά Κρήτη 1941-1945. Η στρατιωτική θέση του Γερμανο-Ιταλικού κατοχικού στρατοπέδου της Ιεράπετρας. Παρουσίαση μελέτης για την ιστορική και τουριστική ανάδειξη των κατοχικών οχυρώσεων της Ιεράπετρας», ομιλητές: Μ. Σπυριδάκης, Ψηφιακός Χαρτογράφος, Περιβαλλοντολόγος, Λ. Φοινίτσης, Μηχανικός Ερευνητής για Θύματα Πολέμου Β. Λεονταράκης Μηχανικός. Θα ακολουθήσει επετειακό μουσικό πρόγραμμα.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου
7.30 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών
8 π.μ. Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων
10 π.μ. Τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου, παρουσία των αρχών του τόπου, της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αντιπροσωπειών σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, συλλόγων και σωματείων
10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων, Κατάθεση Στεφάνων από το Δήμαρχο Ιεράπετρας, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, εκπρόσωπο του 3ου Κ.Ε.Π, το Διευθυντή Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, το Λιμενάρχη Ιεράπετρας, το Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος, τον Πρόεδρο Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εκπρόσωπο Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τήρηση ενός λεπτού σιγής, εθνικός Ύμνος
10.45 π.μ. Παρέλαση στην οδό Μιχαήλ Κοθρή, συμμετέχουν η Δημοτική Φιλαρμονική, οι Μοτοσικλετιστές Τμήματος Τροχαίας, σχολεία, θύματα πολέμου, αθλητικά σωματεία, σύλλογοι, όμιλοι, σχολές, Πρόσκοποι και Οδηγοί
- Στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού:
10 π.μ. Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στον Κουτσουρά παρουσία των αρχών του τόπου, αντιπροσωπειών σχολείων, προσκόπων, συλλόγων και σωματείων
10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο πεσόντων στο Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά, κατάθεση Στεφάνων, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος
11 π.μ. Παρέλαση των σχολείων της Δ.Ε.
Τελετάρχες ορίζονται στην Ιεράπετρα ο κ. Ηλίας Νταραράς, Εντεταλμένος Σύμβουλος Παιδείας και στη Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού η κ. Κατερίνα Σωφρονά, Δημοτική Υπάλληλος, βοηθοί: οι δημοτικοί Υπάλληλοι Κων/νος Πρωτογεράκης, Λευτέρης Γαλυμιτάκης, Γιώργος Μιχαλακάκης, Νίκος Λιοντάκης, Ιωάννης Κουναλάκης, Γεώργιος Συντυχάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 4:26 pm


Μαθήματα Α΄ βοηθειών από τον Διευθυντή της ΜΕΘ στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου

Μαθήματα Α΄ βοηθειών από τον Διευθυντή της ΜΕΘ στο 5ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου
Το διδακτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια τον κ. Μασούτ Χάνι
Το διδακτικό προσωπικό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια τον κ. Μασούτ Χάνι, ιατρό - διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, προσκεκλημένο για την παράδοση των μαθημάτων παροχής πρώτων βοηθειών.
Τα μαθήματα έλαβαν χώρα στις 20/21-10-2014 στο χώρο του σχολείου, σε ώρες πέραν του διδακτικού ωραρίου, απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς του σχολείου, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Πολύτιμες συμβουλές και πληροφορίες μεταδόθηκαν, σε συνδυασμό με πρακτική άσκηση σε προπλάσματα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 4:02 pm


Το 1ο Γυμνάσιο μαγειρεύει, γυμνάζεται, μαθαίνει! (VIDEO HD - PICS)

Το 1ο Γυμνάσιο μαγειρεύει, γυμνάζεται, μαθαίνει! (VIDEO HD - PICS)
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από δρώμενα στο χώρο του σχολείου

 

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας, το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου έχει προγραμματίσει μια σειρά από εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη μέρα αυτή.
Ένας συνδυασμός διατροφής-κίνησης-γνώσης θα είναι ο άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί το πρόγραμμα.

Στο κομμάτι τη διατροφής, ο γνωστός σεφ, Γιάννης Μπαξεβάνης και οι συνεργάτες του θα φροντίσουν να δώσουν τα ερεθίσματα εκείνα από την κρητική διατροφή τα οποία την έχουν κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο, με υλικά κατάλληλα επιλεγμένα. Για το σκοπό αυτό θα στηθούν 15 "παραστιές" στο χώρο του σχολείου όπου ομάδες παιδιών με την καθοδήγηση και την επίβλεψη των ειδικών θα μαγειρέψουν και θα συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία.

Παράλληλα με το κομμάτι της μαγειρικής θα υπάρχει και το κομμάτι της γνώσης πάνω στη διατροφή, με τη διαιτολόγο Ασπασία Καλαμάρη και τους συνεργάτες της να φροντίζει μέσα από βιωματικά δρώμενα να περάσει τα μηνύματα πάνω στα θέματα διατροφής.

Και τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει η άσκηση από το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, με τη Μαριάννα Καταξάκη να επιμελείται μια σειρά από θέματα χορευτικής γυμναστικής

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε η διευθύντρια του σχολείου Καλλιόπη Πεδιαδίτη, ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης και η διαιτολόγος Ασπασία Καλαμάρη εξηγούν το τι θα πραγματοποιηθεί αύριο (24/3) στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου.

 

{artsexylightbox flickrApiKey="79dfa6ca7889f4794514bb77f3ef1c87" flickrNumberOfImages="200" flickr="26636560@N06" flickrImageSize="b" flickrSet="72157648510921657"}{/artsexylightbox}

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 3:29 pm


Η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου θα εφαρμόσει το νόμο

Η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Αγίου Νικολάου θα εφαρμόσει το νόμο
Σε 7.137.578 ευρώ ανέρχονται τα ανείσπρακτα έσοδα του Δήμου Αγίου Νικολάου από παρελθόντα έτη έως και τέλη Σεπτεμβρίου του 2014.
Σε 7.137.578 ευρώ ανέρχονται τα ανείσπρακτα έσοδα του Δήμου Αγίου Νικολάου από παρελθόντα έτη έως και τέλη Σεπτεμβρίου του 2014.
Η προσπάθεια είσπραξης των καθυστερούμενων οφειλών προς το Δήμο θα συνεχιστεί, όπως τονίστηκε και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, είτε αφορά τον πιο μικρό είτε τον μεγάλο οφειλέτη. Η Ταμειακή Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το νόμο, που προβλέπει έως και κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς, γιατί είναι υπόλογη αν δεν το πράξει, ασχέτως αν ακόμη και αυτό το μέτρο αναζήτησης των οφειλομένων, λίγο αποδίδει, όπως ανέφερε ο Ταμίας του Δήμου Ν. Δεμέτζος.
Ο Δήμαρχος Α. Ζερβός τόνισε ότι ο Δήμος θα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε να ωθήσει τον οφειλέτη δημότη να αποπληρώσει ή να διακανονίσει την οφειλή του και αφού εξαντλήσει τα περιθώρια εξωδικαστικής επίλυσης του θέματος, τότε να μετέλθει και τη χρήση δικαστικών μέσων.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 3:00 pm


Επιστολή στον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Επιστολή στον πρωθυπουργό για την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης
Από το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

 

Ανοικτή επιστολή - υπόμνημα με θέμα τη Βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) απέστειλε μετά από απόφαση της Διοικουσας Επιτροπής του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ι. Χαρωνίτης, στον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά καθώς και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλο και στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.


Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη, το Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γρηγ. Ροκαδάκη, τους Βουλευτές & Ευρωβουλευτές Ανατολικής Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας & Περιβάλλοντος Κρήτης, κ. Ν. Καλογερή, τους Δημάρχους Ανατολικής Κρήτης, το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, το ΤΕΕ/ΤΔΚ, τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Κρήτης και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΑΕ, υπενθυμίζει στον Πρωθυπουργό παλαιότερη, με ημερομηνία 08/06/2011 και με το ίδιο θέμα, ανοικτή επιστολή Φορέων προς τον τ. Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς και πρόσφατη επιστολή της Περιφέρειας Κρήτης με την οποία του διαβιβάστηκε αιτιολογημένη και με αρνητική τοποθέτηση απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας Κρήτης που αφορά τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) 2014 – 2025.


Πιο αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε Πρωθυπουργέ, με Ανοικτή Επιστολή επιστολή Φορέων της Κρήτης στάλθηκαν από το έτος 2011 στον τ. Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, προτάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ολοκλήρωση των κάθετων οδικών αξόνων και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.).
Οι προτάσεις αυτές, αφορούσαν αναγκαία έργα, άμεσα υλοποιήσιμα, τα οποία θα δώσουν σημαντικής ποιότητας κυκλοφοριακή ασφάλεια στις μετακινήσεις στην Κρήτη.
Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, διαπιστώνεται ότι πολύ λίγα από αυτά τα έργα έχουν προχωρήσει στη φάση της κατασκευής τους, και ακόμα λιγότερα έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να διογκώνονται με γεωμετρική πρόοδο τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα των Μεταφορών, με κυριότερο αυτό των τροχαίων δυστυχημάτων και των τραυματισμών και θανάτων συνανθρώπων μας. Η διόγκωση αυτή, οφείλεται στη ραγδαία ανάπτυξη της Βόρειας Κρήτης, κυρίως λόγω του τουρισμού αλλά και της συγκέντρωσης του πληθυσμού, με συνακόλουθο αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς αυξανόμενοι κυκλοφοριακοί φόρτοι τους οποίους δεν μπορεί να αντέξει η υπάρχουσα κυκλοφοριακή υποδομή.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος μας, έχει κατ' επανάληψη ασχοληθεί και συνεχίζει να ασχολείται με το θέμα αυτό, το οποίο και πάλι συζήτησε κατά τη συνεδρίαση της 09/09/2014 που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου με τη συμμετοχή Εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Προεδρείου της Αντιπροσωπείας και της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του Τμήματος.


Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος μας λαμβάνοντας υπόψη:

 Όσα εισηγήθηκαν οι συμμετέχοντες σε αυτή τη συνεδρίαση,
 Το γεγονός ότι σας έχει διαβιβαστεί η με αριθμό 80/2014 (με αρνητική τοποθέτηση) αιτιολογημένη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Περιφέρειας Κρήτης που αφορά τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) 2014 – 2025,
 Την πρόταση για την αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ. η οποία υποβλήθηκε από τον Ο.Α.Κ. ΑΕ στους Υφυπουργούς Εργασίας κ.κ. Γ. Πλακιωτάκη και Β. Κεγκέρογλου, στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη και στους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του νησιού,
 Το γεγονός ότι η ολοκλήρωση και αναβάθμιση του ΒΟΑΚ αλλά και των κάθετων αξόνων είναι κάτι που επιτακτικά και δικαίως συνεχίζει να ζητά η Κρήτη, καθώς είναι κοινή διαπίστωση ότι η υπομονή της τοπικής κοινωνίας έχει εξαντληθεί, και
 Την πρόσφατη υπόσχεση σας για την πραγματοποίηση συνάντησης των Φορέων της Κρήτης μαζί σας,

Αποφάσισε να σας ζητήσει να φροντίσετε μέσω των αρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών, να ολοκληρωθεί - αναβαθμιστεί επιτέλους ο ΒΟΑΚ αλλά και οι κάθετοι σε αυτόν άξονες με αναλυτικό και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα μελετών και έργων. Βεβαίως, αναμένουμε και ελπίζουμε, μετά και από την πρόσφατη υπογραφή απόφασης από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδη, με την οποία χρηματοδοτείται η ολοκλήρωση του δρόμου της Μεσαράς και πιο συγκεκριμένα του πολύπαθου τμήματος από Αγία Βαρβάρα μέχρι Απομαρμά, ότι θα ολοκληρωθεί και θα δοθεί επιτέλους στην κυκλοφορία ο νέος αυτός δρόμος, που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Μεσαράς και ελάχιστη ανταπόδοση της Πολιτείας στη συνεισφορά του τόπου αυτού, του αποκαλούμενου 'σιτοβολώνα' της Κρήτης, στην Εθνική Οικονομία.
Σας υπενθυμίζουμε ότι για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρα - Πύργος, που δεν είναι χαρακτηρισμένο τμήμα του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 450 εκ. ευρώ για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το ΒΟΑΚ, που είναι χαρακτηρισμένο τμήμα του Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου, είναι μόνο 145 εκ. ευρώ. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι και τα δύο εν λόγω έργα δεν κατασκευάζονται μέσω συμβάσεων παραχώρησης και ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκη, μετά από την πραγματοποίηση σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης με Εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (Ε.Τ.Επ.) και της Παγκρήτιας Τράπεζας, «αποδεικνύεται και επίσημα πλέον ότι ο ΒΟΑΚ μπορεί να χρηματοδοτηθεί, να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει χωρίς την επιβολή διοδίων που θα επιβαρύνουν οικονομικά τους Κρητικούς».
Συνεπώς απαιτείται μόνο η πολιτική απόφαση την οποία και σας καλούμε να λάβετε άμεσα. Θα πρέπει κάποτε η πολιτεία να δείξει εμπράκτως στον Κρητικό πως τον σέβεται, και πως υλοποιεί τα ελάχιστα από τα οφειλόμενα εδώ και χρόνια στον τομέα των υποδομών.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χαρωνίτης

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 1:14 pm


Παρέμβαση Κ. Δερμιτζάκη για το θέμα των Νοσοκομείων Λασιθίου (VIDEO)

Παρέμβαση Κ. Δερμιτζάκη για το θέμα των Νοσοκομείων Λασιθίου (VIDEO)
Παρέμβαση Κ. Δερμιτζάκη για το θέμα των Νοσοκομείων Λασιθίου

Ο Βουλευτής Λασιθίου Κωστής Δερμιτζάκης στην ομιλία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη συνεδρίαση για την ανανέωση της θητείας του Διοικητή 7ης ΥΠΕ κ. Γρηγοράκη, αναφέρεται στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στο Ν. Λασιθίου, λόγω της υποστελέχωσης που έχουν υποστεί, στα πλαίσια της εφαρμογής των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 12:51 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: