1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τραγουδάμε για τον έρωτα και την αγάπη!!! στην Παιδόπολη Νεάπολης

Τραγουδάμε για τον έρωτα και την αγάπη!!! στην Παιδόπολη Νεάπολης
Τραγουδάμε για τον έρωτα και την αγάπη!!! στην Παιδόπολη Νεάπολης

«Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος να κοιμηθεί ο άνεμος», λέει ο ποιητής. Μαζί της συνταξιδεύουμε κι εμείς.
Μουσική σημαίνει πολιτισμός. Κι αυτό την κάνει να ηχεί τόσο πολύτιμη! Μπορεί κανείς κι έτσι να ορίσει το σκοπό της: να δίνει ζωή στα όνειρα από τη μια μεριά και να παρασταίνει τη ζωή σαν όνειρο από την άλλη.
Σήμερα η μουσική ως τέχνη έρχεται να καλύψει την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει μέσα από τους ήχους της τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του και τις ψυχικές του καταστάσεις.
Έρωτας κι αγάπη!! Με κεντρικό άξονα τα θρυλικά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα η μουσική παράσταση «Ο Δρόμος» τοποθετεί στις μέρες μας τις ελπίδες, τα όνειρα, την αγάπη, τη θυσία, το συμβιβασμό. Ο μουσικός Δρόμος του Μίμη Πλέσσα δεν έχει τέλος. Είναι μια ιστορία για την ψυχή. Μίμης Πλέσσας θα πει Πηγαίνω. Προχωρώ. Διασχίζω και Διασχίζομαι. Και Ξεμακραίνω. Μίμης Πλέσσας θα πει Φτάνω. Φτάνω στον προορισμό που αξιώθηκα.
Με τη μουσική και τα τραγούδια του, το φεγγαρόφωτο και τα όνειρα -που είναι άλλωστε τα μαγικά μας όπλα- μια όμορφη παρέα ξεκινά ένα διαφορετικό πολιτιστικό και ανθρωπιστικό ταξίδι...
Το Σωματείο «Φίλοι Παιδόπολης Νεάπολης», ο Μιχάλης Κλώντζας, η Χαρά Τυμπακιανάκη, ο Μπάμπης Τσακιρίδης και ο Κώστας Σύρμος στο τραγούδι, ο Γιώργος Σκοντινάκης, ο Σωκράτης Μαστοράκης, ο Χρήστος Κακούρης και ο Μανώλης Κλώντζας στη μουσική παρέα με τους χορευτές από το «Σπίτι της τέχνης» της Ανδριάνης Γαλανού, σας ετοίμασαν μια όμορφη μουσική διαδρομή με σκοπό τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για την κατασκευή παιδικής χαράς στο χώρο της Παιδόπολης.
Στο βυθό της μουσικής λοιπόν συνταξιδεύουμε και όλοι εμείς και τα παιδιά της Παιδόπολης σας περιμένουμε το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου (πρώην Παιδόπολη Νεάπολης).
Για το Σωματείο
«ΦΙΛΟΙ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ»
Ο Πρόεδρος
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 8:35 pm


Κινητοποιήσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων των Φυλακών Νεάπολης

Κινητοποιήσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων των Φυλακών Νεάπολης
Κινητοποιήσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων των Φυλακών Νεάπολης

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δικαστικής Φυλακής Νεάπολης Λασιθίου ανακοινώνει ότι, αφού έλαβε υπ' όψιν του το υπ' αριθμόν 216/25-7-2014 έγγραφο της Ο.Σ.Υ.Ε. αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του Συλλόγου στη συνέχιση των κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014.
Σύμφωνα με τα παραπάνω κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δε θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.
Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους καθώς και την έκδοσή τους ή μη στις Αρχές της χώρας τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 12μηνου ή 18μηνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες του Καταστήματος θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 8:25 pm


Ένα αναξιοποίητο Καλό Χωριό

Ένα αναξιοποίητο Καλό Χωριό
Ένα αναξιοποίητο Καλό Χωριό

Περπατώντας (το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής) προς το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα στο Καλό Χωριό, πέρασα από τον υγρότοπο της παραλίας, ένα εξαιρετικής ομορφιάς σημείο, κρυμμένο και άγνωστο στους πολλούς.
Γνωρίζοντας ότι όλη η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Α' αρχαιολογική ζώνη, προσπαθώ να σκεφθώ πως θα μπορούσε, μέχρις ότου ολοκληρωθούν -σε ποιον αιώνα;-... οι αναγκαίες αρχαιολογικές έρευνες, να αξιοποιηθούν ενιαία οι τρεις παραλίες του Καλού Χωριού -Καραβοστάσι, Άγιος Παντελεήμονας και Βούλισμα- σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο Πρινιάτικος Πύργος, το γήπεδο, τα κατοχικά παρατηρητήρια, τα κρινάκια της θάλασσας και τον υγρότοπο.
Μια αξιοποίηση που θα μπορούσε να συμπεριλάβει επίσκεψη στο Βρόκαστρο, στη θέση Μαρμάρω, στους ωραίους νερόμυλους, στα αναρριχητικά βράχια της Πέζας, τα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια προς Πρίνα και Μεσελέρους, το πέρασμα του φαραγγιού της Κατσικαντάρας... θέλετε κι' άλλα;
Δεν νομίζω -δεν πρέπει- οι αρχαιολόγοι να διαφωνήσουν σε μια επιφανειακή ενιαία ανάπλαση, χωρίς ιδιαίτερα κτίσματα, κατεδαφιστέα όποτε ζητηθεί, αυτού του σημαντικού για την τοπική οικονομία χώρου. Το ερώτημα είναι ποιος τα κάνει όλα αυτά;
Ο Δήμος ή οι ιδιώτες;
Υπό προϋποθέσεις όλα γίνονται!
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 8:00 pm


Η σύνθεση της νέας δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου

Η σύνθεση της νέας δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου
Η σύνθεση της νέας δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου

 

Την πλήρη σύνθεση του πολιτικού-διοικητικού σχήματος με το οποίο η νέα δημοτική αρχή θα διοικήσει το Δήμο Αγίου Νικολάου τα επόμενα 2,5 χρόνια, ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου, δημοσιεύει σήμερα, κατ' αποκλειστικότητα η ΑΝΑΤΟΛΗ.
Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός συγκάλεσε το συνδυασμό του σε πλήρη σύνθεση, τη Δευτέρα το βράδυ, στο ΡΕΞ, κατέθεσε τις δικές του προτάσεις και έγινε ευρεία συζήτηση για τις θέσεις ευθύνης όπου θα μπορούσε να τοποθετηθούν αιρετοί και μη, ανάλογα με τη διάθεση χρόνου, των ενδιαφερόντων και των ικανοτήτων του καθενός.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση κύλησε ομαλά, οι περισσότεροι έδειξαν ικανοποιημένοι από τις επιλογές και προτάσεις που έγιναν, χωρίς να λείψουν όμως και εκείνοι, οι προσδοκίες των οποίων δεν εκπληρώθηκαν απόλυτα.


Χθες, ο κ. Ζερβός, με συνέντευξή του στην ΑΝΑΤΟΛΗ, έδωσε τη σύνθεση της ερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Αναφερόμενος στη συγκέντρωση του συνδυασμού, τη Δευτέρα στο ΡΕΞ, είπε: «Έγινε εκτενής ανάλυση για το τι έγινε μέχρι τώρα, τις επαφές που προηγήθηκαν. Προσπάθησα να δώσω στους συνεργάτες μου του συνδυασμού να καταλάβουν ότι η επιλογή των προσώπων δεν ήταν μια πολύ εύκολη υπόθεση, από τη στιγμή που έπρεπε να συντρέξει ο συγκερασμός του παλιού με το νέο, όπως κατά κόρον υποστηρίξαμε ως αρχή και προεκλογικά, με το νέο να επικρατεί. Καθώς επίσης η παρουσία στη σύνθεση που έγινε όλων των περιοχών του Δήμου. Προσπάθησα, με τις επιλογές που έκανα, κατά το δυνατόν, να δημιουργήσω μια ομάδα η οποία και να λειτουργήσει, αλλά παράλληλα να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα, στη λογική του συνδυασμού μας».
Διευκρίνισε, ειδικά για τη Νεάπολη, όπου ο συνδυασμός διαθέτει μόνο μία δημοτική σύμβουλο στην κεντρική σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «και λόγω του νεαρού της ηλικίας της αλλά και της έλλειψης εμπειρίας γύρω από τα δημοτικά πράγματα, σε συνεννόηση μαζί της, συμφωνήσαμε να αποκτήσει ρόλο στη δεύτερη φάση της δημοτικής περιόδου, εμπλεκόμενη στη διάρκεια των επόμενων 2,5 χρόνων συμμετέχοντας σε συμβούλια και επιτροπές. Έτσι η Έφη Βελημβασάκη-Κοκολάκη θα αντιληφθεί συνολικά τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου και θα μπορέσει να προσφέρει στον τόπο της κάτι παραπάνω».
Στη λογική αυτή κινήθηκαν οι επιλογές για την πρώτη περίοδο των 2,5 χρόνων, αφού μετά την πάροδο αυτών, τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν τώρα, θα αντικατασταθούν τη δεύτερη περίοδο, συμπλήρωσε ο κ. Ζερβός.

 

Οι θέσεις


Αντιδήμαρχοι: Κωνσταντίνος Κοκκίνης, Αφροδίτη Βαρκαράκη, Νίκος Χαριτάκης.
Ο Κων. Κοκκίνης θα έχει αρμοδιότητες Παιδείας, Πολιτισμού και Νεάπολης-Βραχασίου-Μιλάτου.
Η Αφροδίτη Βαρκαράκη θα έχει αρμοδιότητες επί τεχνικών θεμάτων, εποπτεία της Πολεοδομικής Υπηρεσίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, έργων κλπ. Πιθανόν να αναλάβει επιπλέον, την εποπτεία κάποιων χωριών στο Πάνω Μεραμβέλλο.
Ο Νίκος Χαριτάκης θα εποπτεύει την Υπηρεσία Καθαριότητας και το διοικητικό προσωπικό του Δήμου. Επίσης θα έχει ως περιοχή εποπτείας τα χωριά Κριτσά, Κρούστα, Καλό Χωριό, Πρίνα.


Εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι θα είναι:
Ο Xάρης Αλεξάκης, με αρμοδιότητα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Επίσης θα εποπτεύει στην περιοχή Λιμνών, Χουμεριάκου, Βρυσών, Ζενίων, Ποτάμων. Ο Νίκος Δασκαλάκης, με αρμοδιότητα στον τομέα Οικονομικών του Δήμου και περιοχή εποπτείας Ελούντα, Λούμα, Βρουχά, Σκινιά.


Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τα πρώτα 2,5 χρόνια θα αναλάβει ο Γεώργιος Καλογεράκης. Για τα επόμενα 2,5 χρόνια η Δέσπω Καρνιαδάκη.


Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας θα είναι ο Σπύρος Μασσάρος.
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η Πόπη Καφφετζάκη.
Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Εμμανουήλ Μαμαλάκης.


Για πρόεδροι στα παρακάτω δημοτικά νομικά πρόσωπα, θα προταθούν για να εκλεγούν, οι εξής:
- Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ο Γιάννης Κοκκίνης.
- Στη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία (ΔΑΕΑΝ) ο Μιχάλης Φαρσάρης.
- Στον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό ο Χάρης Αλεξάκης.
- Στον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών ο Νίκος Μουδατσάκης.
- Στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης ο Εμμανουήλ Καραβελάκης.
- Στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Βραχασίου ο Νίκος Κουτέπας.

 

«Θα παραχθεί έργο»


«Πιστεύω ότι με αυτό το «μίγμα» παλιών και νέων στελεχών, θα παραχθεί έργο. Ήδη έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και η συγκρότηση των συμβουλίων, όπου εξασφαλίζεται αναλογική εκπροσώπηση περιοχών και χωριών και σε όλα τα συμβούλια των νομικών προσώπων υπάρχει αντιπροσώπευση Νεαπόλεως και Βραχασίου», τόνισε ο κ. Ζερβός. Διερευνάται δε η πιθανότητα τροποποίησης του οργανισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ώστε να εκπροσωπείται και το Βραχάσι (με λιμενίσκο Μιλάτου), άρα και αύξηση των μελών του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. σε εννεαμελές.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:50 pm


Κάρτα Πολιτισμού για τους τρίτεκνους

Κάρτα Πολιτισμού για τους τρίτεκνους
Κάρτα Πολιτισμού για τους τρίτεκνους

 

Ύστερα από διακοπή κάποιων μηνών, εκδίδεται ξανά η Κάρτα Πολιτισμού για τους τρίτεκνους.
Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για την έκδοση Κάρτας Πολιτισμού μπορούν να βρουν πληροφορίες για τους δικαιούχους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κτλ. στα ΚΕΠ: στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.kep.gov.gr ακολουθώντας το εξής path: XoρήγησηHYPERLINK "http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/kep/FullStory?sid=1738" Κάρτας Πολιτισμού και / ή να επικοινωνούν με τις τηλεφωνικές γραμμές 1500 ή 800 1 100 100 (γραμμή χωρίς χρέωση) για διευκρινίσεις.

Η διαδικασία απόκτησης
Ο πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση κάρτας πολιτισμού, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Βήµα 1: Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει κάποιο ή είναι ελλιπές, ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.
Βήµα 2: Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Ο πολίτης παραλαμβάνει την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.
Βήµα 3: O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
Ο πολίτης παραλαμβάνει ταχυδρομικά την κάρτα από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, χωρίς περαιτέρω μεσολάβηση των ΚΕΠ σε 10-15 μέρες το πολύ.

Τα δικαιώματα του κατόχου
Η «Κάρτα Πολιτισμού» δίνει στον κάτοχο της το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου στα μουσεία του Υπουργείου Πολιτισμού και τους Αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, ελεύθερης εισόδου σε θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου κάθε Τρίτη και Πέμπτη για περιορισμένο αριθμό θέσεων, καθώς και στις παιδικές παραστάσεις για τα παιδιά- κατόχους της κάρτας, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο (στην απογευματινή παράσταση) και στις παιδικές παραστάσεις (Κυριακή πρωί) και των δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων σε όλη την Ελλάδα, ελεύθερης εισόδου στις συναυλίες- παραστάσεις της «Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών», της «Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης», της «Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής», της «Ορχήστρας των Χρωμάτων», της «Εθνικής Λυρικής Σκηνής» για όλες τις ημέρες της εβδομάδας εκτός Σαββάτου, στο θέατρο «Ακροπόλ Νέα Σκηνή» και μόνον για τις παραστάσεις οπερέτας, της «Όπερας Θεσσαλονίκης» για μια καθορισμένη ημέρα της εβδομάδας για κάθε παραγωγή και του «Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum», ελεύθερης εισόδου σε ορισμένες μουσικές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ελεύθερης εισόδου κάθε Δευτέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Ολύμπιον 1 και 2) και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, εισόδου με μειωμένο εισιτήριο στις Κινηματογραφικές Αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (5 αντί 7), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (5 αντί 7), του Δικτύου Δημοτικών Κινηματογράφων του Υπουργείου Πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιθουσαρχών- Κινηματογραφιστών σε όλη την Ελλάδα (5 αντί 7) και των συγκροτημάτων Odeon, Ster Century και Village Cinemas στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη (5 αντί 7).
Έκπτωση 50% σε βιβλία στοκ και 10% σε σχολικά βιβλία από τα καταστήματα των μελών του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Βορείου Ελλάδος.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:40 pm


Γ. Νταλάρας: «Τραγούδια από Καρδιάς» την Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο

Γ. Νταλάρας: «Τραγούδια από Καρδιάς» την Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο
Γ. Νταλάρας: «Τραγούδια από Καρδιάς» την Πέμπτη στον Άγιο Νικόλαο

Είναι μεγάλη μου η χαρά, που ο μεγαλύτερος εν ζωή Έλληνας τραγουδιστής, ο Γιώργος Νταλάρας, έρχεται αυτήν την Πέμπτη 31 Ιουλίου στον αγαπημένο μας Άγιο Νικόλαο, να παρουσιάσει στους κατοίκους τούτης της πανέμορφης πόλης τα τραγούδια της καρδιάς του...Είναι διπλή δε η χαρά μου, μιας και συμβάλλω κι εγώ στην πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας από την πλευρά της διοργάνωσης, συνεργαζόμενος με τον αξιολογότατο και πολύπειρο παραγωγό κο. Ανδρέα Καραχάλιο, μιας συναυλίας που πραγματικά «περίμενε» καρτερικά να «συμβεί» στον Άγιο Νικόλαο, κοντά στα 30 χρόνια, αφού η τελευταία φορά που εμφανίστηκε ο Γιώργος Νταλάρας στον Άγιο, ήταν πριν το 1990..! Θυμάμαι από μικρό παιδί που ερχόμουν στον Άγιο Νικόλαο-μιας και η καταγωγή της μητέρας μου είναι από το Λούμα-είχα την επιθυμία να δω τον αγαπημένο μου τραγουδιστή να τραγουδά εδώ...Αγαπημένος για πολλούς λόγους, όχι μόνο για τον «κοινότυπο» της αξεπέραστης ερμηνευτικής του δεινότητας, που συνεχίζει να αποδίδεται εδώ και 45 χρόνια με αναλλοίωτη δυναμική και «ειδικό» συναίσθημα...Τα τραγούδια των μεγάλων μας ποιητών, μέσα από τις συνθέσεις του Κουγιουμτζή, του Λοϊζου, του Καλδάρα, του Θεοδωράκη, του Ξαρχάκου, του Νικολόπουλου,του Πάνου, του Μαρκόπουλου, τα ρεμπέτικα, τα λάτιν και τόσα άλλα, με τα οποία έχουμε συγκινηθεί, αγαπήσει, ερωτευτεί, έχουμε πάρει δύναμη στα...παράξενα μεταπολιτευτικά χρόνια «της υπομονής», καθώς και τα τελευταία οργισμένα χρόνια της πολλαπλής κρίσης, μέσα από τη φωνή του Γιώργου Νταλάρα...Από παιδί όμως δεν ήταν αγαπημένος μονάχα για τη φωνή του, αλλά πρωτίστως για την ιδιοσυγκρασία του, την πολυποίκιλη συμβολή του στον ελληνικό πολιτισμό εντός κι εκτός συνόρων και τη γενικότερη στάση της ζωής του, που έκανε την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη να πει τη δεκαετία του '90 στην εφημερίδα «Guardian», «O Νταλάρας κάνει σήμερα, ό,τι η υπόλοιπη Ελλάδα θα κάνει αύριο»... Θα μπορούσα να μιλάω ώρες αμέτρητες για τον «τραγουδιστή της καρδιάς μου», αλλά θα τον αφήσω να μας τα πει όλα εκείνος, όπως μοναδικά κι αξεπέραστα ξέρει, μέσα από τα τραγούδια της ψυχής του, αυτήν την Πέμπτη στο Α' Γυμνάσιο της πόλης μας, μαζί με τον σημαντικότατο συνθέτη Γιώργο Ανδρέου στο πλευρό του, την ανανεωτική πνοή της νεοεμφανιζόμενης ερμηνεύτριας Ευτυχίας Μητρίτσα, καθώς και μια εξέχουσα ομάδα μουσικών και τεχνικών. Πέμπτη λοιπόν,31 Ιουλίου, στο Ά Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, ο Γιώργος Νταλάρας σε «Τραγούδια από Καρδιάς»!
Να είστε όλοι εκεί!!
ΑΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:25 pm


Ταξίδι ως το… φεγγάρι με τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας

Ταξίδι ως το… φεγγάρι με τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας
Ταξίδι ως το... φεγγάρι με τη Χορωδία και την Ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας

Ως το φεγγάρι ταξίδεψαν το κοινό τους η Χορωδία και η Ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας με μια συναυλία αφιερωμένη στο Μάνο Χατζηδάκη με αφορμή τα 20 χρόνια απουσίας του.
Η μουσική εκδήλωση «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των «Κυρβείων 2014», που διοργανώνει η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας. Ήταν μια από τις πρώτες εμφανίσεις της Χορωδίας και της Ορχήστρας για το φετινό καλοκαίρι.
Με σύμμαχο την ήρεμη καλοκαιρινή βραδιά πρόσφερε στους παραβρισκόμενους ένα όμορφο μουσικό ταξίδι εμπνευσμένο από το έργο του μεγάλου συνθέτη.
Το μουσικό σχήμα διηύθυνε ο κ. Μάνος Γρυσμπολάκης. Συμμετείχαν η κ. Λένα Φραγκούλη και η κ. Ελεάννα Καρανδεινού. Την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Πέπυ Χαροκοπάκη- Μεντζάκη.
Η επόμενη εμφάνιση της Χορωδίας και της Ορχήστρας του Δήμου Ιεράπετρας προγραμματίζεται για την Πέμπτη 30 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο Μακρύ Γιαλό.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:10 pm


Ενημέρωση για το γεωπάρκο αλλά και τα πολλά σπήλαια στον Περιστερά Σητείας

Ενημέρωση για το γεωπάρκο αλλά και τα πολλά σπήλαια στον Περιστερά Σητείας
Ενημέρωση για το γεωπάρκο αλλά και τα πολλά σπήλαια στον Περιστερά Σητείας

Μία ιδιαίτερη βραδιά σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο αμφιθεατρικό κοίλωμα του σπηλαίου του Περιστερά στο Καρύδι Δήμου Σητείας.
Ήταν μία πράγματι μοναδική εκδήλωση φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μιχάλη Περάκη Προέδρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Λασιθίου. Τη στήριξαν οι κεντρικοί εισηγητές της εκδήλωσης ο υπεύθυνος του Φυσικού Πάρκου Σητείας κ. Βαγγέλης Περάκης και ο Πρόεδρος του Φυσιολατρικού, Ορειβατικού Συλλόγου Σητείας κ. Γιάννης Δασκαλάκης. Στην υλοποίηση της δράσης εκτός από τους συλλόγους συνέβαλαν η ΕΔΕΑΚ, Ομάδα Ερασιτεχνών Αστρονόμων, το Τοπικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίου.
Το πολυπληθές κοινό -αρκετά μάλιστα παιδιά και φοιτητές- δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το περιεχόμενο της εκδήλωσης και τα δρώμενα που έλαβαν χώρα από το απόγευμα μέχρι και πολύ αργά το βράδυ της Δευτέρας. Συμμετείχαν άνθρωποι από την περιοχή της Σητείας αλλά και αποστολές από άλλα μέρη, την Ιεράπετρα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τα Χανιά και τη Θεσσαλονίκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Οι κ. Γιάννης Δασκαλάκης, Μιχάλης Περάκης και Βαγγέλης Περάκης

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:55 pm


Τα αεροδρόμια της Κρήτης οι σημαντικότερες πύλες εισόδου

Τα αεροδρόμια της Κρήτης οι σημαντικότερες πύλες εισόδου
Τα αεροδρόμια της Κρήτης οι σημαντικότερες πύλες εισόδου

Τη μερίδα του λέοντος έχουν τα αεροδρόμια της Κρήτης στις τουριστικές αφίξεις, όπως αποδεικνύεται από την επεξεργασία των στοιχείων για την περσινή τουριστική χρονιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το 33% των αφίξεων τουριστών στη χώρα, που ταξιδεύει σε αμιγώς τουριστικές περιοχές, να διακινείται από τα αεροδρόμια «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και «Γιάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων, στοιχείο που απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής και τη φετινή σεζόν δε θα αλλάξει.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 10.153.457 τουρίστες που διακινήθηκαν απ' όλα τα αεροδρόμια της χώρας, οι 3.373.405 τουρίστες έφτασαν στα δύο αεροδρόμια του νησιού με αποτέλεσμα να αποτελεί η Κρήτη μακράν τον πρώτο προορισμό αφίξεων αλλοδαπών τουριστών στη χώρα. Να σημειωθεί πως το αεροδρόμιο της Αθήνα που υπολογίζεται ξεχωριστά είχε συνολικά 2,6 εκατομ. τουρίστες. Είναι δε αξιοσημείωτο ότι ξεπέρασε το αεροδρόμιο Ηρακλείου που άγγιξε τα 2,5 εκατομ. επισκέπτες μόλις κατά 100.000 άτομα κι αυτό όταν το «Νίκος Καζαντζάκης» έχει μεγάλη κίνηση ουσιαστικά μόνο την κλασσική τουριστική σεζόν, ενώ το «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχεται τουρίστες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο της Αθήνας η αύξηση κατά 2,5% των αφίξεων τουριστών από το εξωτερικό το 2013 σε σχέση με το 2012 ήταν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα από το 2007, ενώ το 2014 κινείται ήδη με εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς αύξησης με τα ποσοστά του πρώτου εξαμήνου να είναι όλους τους μήνες πάνω από το 20%.
Με βάση τα παραπάνω, αλλά και το γεγονός ότι τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων ήταν στη δεύτερη και στην τέταρτη θέση αντίστοιχα των αυξήσεων που υπήρξαν στην Ελλάδα, γίνεται κατανοητό πως τα δύο αεροδρόμια, αποτελούν ουσιαστικά τις σημαντικότερες πύλες εισόδου τουριστών στη χώρα αυτή τη στιγμή, κάτι που αποδεικνύεται και με τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την τρέχουσα τουριστική χρονιά, παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο αεροδρόμιο Αθηνών στο κομμάτι της προβολής. Γενικά, πάντως, οι παραδοσιακοί τουριστικοί προορισμοί της χώρας, όπως η Μύκονος (26%), τα Χανιά (22%), η Σαντορίνη (20%), το Ηράκλειο (18%), η Κως (15%) και η Ρόδος (12%), κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα αυξήσεων.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:40 pm


Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν κίνητρα στους επισκέπτες τους να βγουν έξω

Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν κίνητρα στους επισκέπτες τους να βγουν έξω
Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν κίνητρα στους επισκέπτες τους να βγουν έξω

Δεν επιθυμούν όλα τα ξενοδοχεία να παραμένουν οι πελάτες τους κλεισμένοι εντός των εγκαταστάσεών τους. Μάλιστα πολλά από αυτά που είναι κοντά στον Άγιο Νικόλαο καταβάλουν προσπάθειες να κινηθούν οι τουρίστες προς την πόλη.
Διευθυντικό στέλεχος αλυσίδας ξενοδοχείων της περιοχής του Αγίου Νικολάου μας σχολίασε σχετικά ότι: «Έχουμε και εμείς ένα ποσοστό πελατών all inclusive, ενώ όλοι οι άλλοι δεν είναι, μπορεί να έχουμε εστιατόρια και αν θέλουν εδώ να μένουν για φαγητό και ποτό, όμως δεν τους το επιβάλουμε σε καμία περίπτωση. Πολλές φορές δε, θέλουμε να δοκιμάσουν και άλλες γεύσεις, ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τις δικές μας υπηρεσίες.
Όμως υπάρχουν περιπτώσεις και λόγω της θέσης μερικών μονάδων, που είναι κουραστικό για τους επισκέπτες μας να περπατήσουν να βρουν μια στάση του ΚΤΕΛ, που δεν έχουν όλες σκέπαστρο στους δρόμους μας και να περιμένει το λεωφορείο για να εξυπηρετηθεί. Είναι δε πολλές οι περιπτώσεις που μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε τις στάσεις για τα λεωφορεία, όμως ορισμένες είναι σε ιδιοκτησίες, που δεν το δέχονται να παραχωρήσουν τον χώρο για να τοποθετηθούν.
Σε άλλες περιπτώσεις ξενοδοχεία κοντά την πόλη έχουν προμηθευτεί ποδήλατα και κράνη τα οποία και τα διαθέτουν στους πελάτες ώστε να επισκεφθούν την πόλη και την αγορά της.
Ήδη δε έχουν γίνει επαφές με το ΚΤΕΛ ώστε να προγραμματίσει δρομολόγια μέσα από μερικά ξενοδοχεία και ο κόσμος να μπορεί καλλίτερα να εξυπηρετηθεί.
Υπάρχουν και τα ταξί, που μπορούν να εξυπηρετήσουν φυσικά, όμως είναι πολλοί οι πελάτες που προτιμούν τα μέσα δημόσιας μεταφοράς διότι αυτά εμπιστεύονται και στην περιοχή που ζουν μόνιμα, και σαφώς δε μπορούμε να τους στερούμε και αυτή την επιλογή».
Είναι καταφανές ότι μια τοπική αγορά μπορεί να βγει κερδισμένη αν όλες αυτές οι λεπτομέρειες γίνουν θέματα συζήτησης και προχωρήσει η εύρεση λύσεων σε κοινές συναντήσεις και σε συμφωνίες κυρίων που από όλες τις μεριές θα τηρηθούν. Έτσι κανείς δε θα χάνει από τον κύκλο των εσόδων του. Και κυρίως οι επισκέπτες θα μένουν ικανοποιημένοι, αφού θα έχουν εξυπηρετηθεί σωστά και θα έχουν κάνει τις καλύτερες επιλογές.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 6:25 pm


Ζωντανή εκπομπή από την παραλία του Αμμουδίου για καλό σκοπό!

Ζωντανή εκπομπή από την παραλία του Αμμουδίου για καλό σκοπό!
Ζωντανή εκπομπή από την παραλία του Αμμουδίου για καλό σκοπό!

Την Κυριακή 3 Αυγούστου ο ραδιοφωνικός σταθμός Λατώ fm 103,3 πάει παραλία και εκπέμπει από το Ammoudi Club.
Από τις 12 το πρωί οι συνεργάτες του σταθμού θα παίζουν μουσική για όλους έως αργά το βράδυ σε μια διαφορετική ραδιοφωνική ροή προγράμματος.
Για ακόμα φορά τόσο το ραδιόφωνο του Λατώ fm, οι συνεργάτες του, οι επαγγελματίες της περιοχής, τα επιλεγμένα τοπικά μέσα ενημέρωσης και η διεύθυνση του Ammoudi Club δείχνουν τη διάθεσή τους για κοινωνική προσφορά. Μέρος από τα έσοδα της μέρας θα διατεθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Αγίου Νικολάου και θα ενισχύσει την αγορά εμβολίων για τα ανασφάλιστα παιδιά, αλλά και την αγορά γάλακτος για τις οικογένειες της περιοχής που το έχουν ανάγκη.
Το πρόγραμμα ξεκινά στις 12 το μεσημέρι και η ροή του θα έχει ως εξής: 12 μ.- 1 μ.μ. Παύλος Παπαδόπουλος, 1- 2.30 μ.μ. Γιώργος Βιδάκης, 2.30- 4 μ.μ. Χρυσάνθη Ζάχου, 4-6 μ.μ. Θάνος Κορομπύλιας, 6- 8 μ.μ. Μάινας, 8- 9.30 μ.μ. Μανόλης Καλογεράκης, 9.30 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα Μανόλης Γεροντής (city vibes).
Όλο το πρόγραμμα θα μεταδίδεται ζωντανά στους 103,3 και στο www.latofm.gr
Η είσοδος είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο, αλλά με καλή παρέα, καλοκαιρινές μουσικές και στερεοφωνική διάθεση προσφοράς από όλους.
«Όπου και αν πας την Κυριακή, πέρνα από το Αμμούδι, έστω για μια στιγμή».
ΘΑΝΟΣ Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 5:35 pm


Να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από την οδό Λακέρδα

Να απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από την οδό Λακέρδα
Ανακοίνωση του Δήμου Ιεράπετρας

Από το Δήμο Ιεράπετρας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Παρακαλούνται όσοι έχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα επί της οδού Λακέρδα, στο τμήμα από την πλατεία Ελ. Βενιζέλου έως την οδό Γρ. Αυξεντίου να τα απομακρύνουν εντός της ημέρας, λόγω της έναρξης των εργασιών πλακόστρωσης της οδού.

Στο παραπάνω τμήμα δεν θα επιτρέπεται επίσης η είσοδος των οχημάτων για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για τις εργασίες.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 5:11 pm


Ποιος θα βεβαιώσει την παράβαση;

Ποιος θα βεβαιώσει την παράβαση;
Ποιος θα βεβαιώσει την παράβαση;

Τα αστυνομικά όργανα παρακολουθούν τις συμπεριφορές, κάνουν παρατηρήσεις στους πολίτες και προχωρούν και στην επίδοση κλήσεων κατά περιπτώσεις.
Υπάρχουν όμως και οι πολίτες που σημειώνουν τις αστοχίες των αστυνομικών και τις καταγράφουν χωρίς όμως να μπορούν να τους βεβαιώσουν παράβαση!
Ο φακός του αναγνώστη της στήλης Γ.Α. «συνέλαβε» στο δημοτικό κήπο Νεάπολης το περιπολικό να έχει κλείσει τη ράμπα των ΑμεΑ, που οδηγεί στα δικαστήρια. Και, όπως σημειώνει, έστειλε στη στήλη τη φωτογραφία «προς έστω γνώσιν και συμμόρφωσιν»...
ΘΑΝΟΣ Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 5:02 pm


Βίντεο από την επίσκεψη του Εσθονού Πρωθυπουργού στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου (VIDEO)

Βίντεο από την επίσκεψη του Εσθονού Πρωθυπουργού στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου (VIDEO)
Που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα έγινε, στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου η συνάντηση του Πρωθυπουργού της Εσθονίας Τaavi Roivas με τον Δήμαρχο Δημήτρη Κουνενάκη.
Συνοδευόμενος από δύο στενούς φίλους και συνεργάτες ο Εσθονός πρωθυπουργός, με εξαιρετική απλότητα τόνισε ότι είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται την περιοχή μας για διακοπές, εκτιμώντας την ομορφιά του Αγίου Νικολάου, τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων εδώ και την εξαιρετική παραδοσιακή κουζίνα.
Ο κ. Roivas θα παραμείνει για διακοπές με την οικογένειά του μέχρι τέλος της εβδομάδας, κάνοντας εξορμήσεις σε κοντινά χωριά και απολαμβάνοντας τη θάλασσά μας.
Ο Δήμαρχος προσέφερε στον Πρωθυπουργό της Εσθονίας το μετάλλιο του Δήμου Αγίου Νικολάου και μια τσάντα με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, βιβλία και ταξιδιωτικούς οδηγούς που αναφέρονται στην ιστορία και τέχνη του τόπου μας.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:46 pm


Βελτίωση του δρόμου Ιεράπετρας- Καλαμαύκας

Βελτίωση του δρόμου Ιεράπετρας- Καλαμαύκας
Βελτίωση του δρόμου Ιεράπετρας- Καλαμαύκας

 

Για την έγκριση πρακτικών του έργου «Βελτίωση δρόμου Ιεράπετρας- Καλαμαύκας» προϋπολογισμού 300.000 €, θέμα που επρόκειτο να συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σ. Αναστασάκης επεσήμανε: «Η πίστωση διετέθη από την Περιφέρεια Κρήτης κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Ιεράπετρας. Με το έργο αυτό προβλέπεται να συντηρηθεί και να βελτιωθεί σημαντικά ο δρόμος Ιεράπετρας - Καλαμαύκας. Πιο συγκεκριμένα θα γίνουν νέες ασφαλτικές εργασίες όπου το ασφαλτικό οδόστρωμα χρειάζεται βελτίωση, θα κατασκευαστούν επενδεδυμένοι τάφροι απορροής των όμβριων υδάτων όπου χρειάζεται. Επίσης σε ορισμένα τμήματα όπου υπάρχει καθίζηση του οδοστρώματος θα γίνουν τοίχοι αντιστήριξης.
Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι πολυσύχναστος, εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων προς χωριά που βρίσκονται δυτικά του Δήμου μας καθώς και των επισκεπτών των περιοχών αυτών. Είναι σημαντικό έργο γιατί θα συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία και την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση προς την Καλαμαύκα».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-
ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:31 pm


Εκδήλωση στο Καλό Χωριό με τους IMAM BAILDI

Εκδήλωση στο Καλό Χωριό με τους IMAM BAILDI
Την Τρίτη

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:11 pm


Εκδήλωση στη Βουλισμένη

Εκδήλωση στη Βουλισμένη
Στις 5 Αυγούστου

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 3:44 pm


Συνελήφθη στη Σητεία για οφειλές προς το δημόσιο

Συνελήφθη στη Σητεία για οφειλές προς το δημόσιο
Ύψους 89.370,39 ευρώ

Επιπλέον, στη Σητεία, συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, που διενεργεί την προανάκριση, για οφειλές οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 89.370,39 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 1:56 pm


Ο Μάνος Πυροβολάκης στο θεατράκι των Έξω Λακωνίων

Ο Μάνος Πυροβολάκης στο θεατράκι των Έξω Λακωνίων
Εκδήλωση της ΑΕ Λακωνίων

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 1:37 pm


Συγκρότηση επιτροπής εξέτασης της καταλληλότητας και της επιλογής χώρων για την ανέγερση διδακτηρίων, καθώς και χώρων μετά κτιρίων καταλλήλων για στέγαση σχολικών μονάδων

Συγκρότηση επιτροπής εξέτασης της καταλληλότητας και της επιλογής χώρων για την ανέγερση διδακτηρίων, καθώς και χώρων μετά κτιρίων καταλλήλων για στέγαση σχολικών μονάδων
Στο Δήμο Σητείας

Ο Δήμαρχος Σητείας αποφασίζει τη συγκρότηση της επιτροπής εξέτασης της καταλληλότητας και της επιλογής χώρων για την ανέγερση διδακτηρίων, καθώς και χώρων μετά κτιρίων καταλλήλων για στέγαση σχολικών μονάδων, στο Δήμο Σητείας, η οποία αποτελείται από τους εξής: † - Μπαρμπεράκη Εμμανουήλ Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή του τον κ.Σταμέλο Ιωάννη Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου †
- Ηλιόπουλο Θεόδωρο του Ηλία Πολιτικό Μηχανικό Τ.Ε. εκπρόσωπο της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. ς οιονεί καθολική διάδοχο της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. με αναπληρωτή του την κ. Σκαλτσά Αντριάνα Τοπογράφο Μηχανικό
- Στούκα Γεωργία του Σταύρου κατηγορίας Τ.Ε. Κλάδου Εποπτών Δημόσιας Υγείας με βαθμό Ε της Δνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου με αναπληρώτρια της, την κ. Φραγκιαδάκη Μαρία του Εμμανουήλ της ίδιας Δνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας
- Ταβλαδάκη Ιωάννα του Ιωάννου υπάλληλο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) Αγ. Νικολάου με αναπληρωτή της τον κ.Ζωγραφάκη Κωνσταντίνο του κίμων επίσης υπάλληλο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) Αγ.Νικολάου
- Αντωνιδάκη Μιχαήλ Δημοτικό Σύμβουλο Σητείας με αναπληρωτής του τον κ.Τερζή Λεωνίδα επίσης Δημοτικό Σύμβουλο Σητείας
Η ευθύνη σύγκλησης και λειτουργίας της παραπάνω Επιτροπής ανατίθεται στον Δημοτικό Σύμβουλο κ.Αντωνιδάκη Μιχαήλ ο οποίος και αναλαμβάνει χρέη Προέδρου της παραπάνω Επιτροπής
Το έργο της συγκεκριμένης επιτροπής αφορά στην έκδοση διαπιστωτικής πράξης καταλληλότητας των ιδιωτικών ακινήτων που θα προσφερθούν για μίσθωση από το Δήμο για την στέγαση των παρακάτω σχολικών μονάδων.
- Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σητείας
- 6ο Νηπιαγωγείο Σητείας
- Νηπιαγωγείο Παλαικάστρου
- Νηπιαγωγείο Πισκοκεφάλου

Ο Δήμαρχος Σητείας
Πατεράκης Θεόδωρος

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 1:24 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: