1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πορεία του Ορειβατικού Ιεράπετρας στην Θρυπτή

Πορεία του Ορειβατικού Ιεράπετρας στην Θρυπτή
Πορεία του Ορειβατικού Ιεράπετρας στην Θρυπτή


Την Κυριακή 19 Απριλίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιεράπετρας «Ο Σταυραετός» θα πραγματοποιήσει πορεία στη Θρυπτή. Θα ξεκινήσουμε από τη διασταύρωση για Αγία Άννα, θα περάσουμε από την ομώνυμη εκκλησία και θα καταλήξουμε στον οικισμό της Θρυπής, διασχίζοντας το υπέροχο πευκοδάσος της περιοχής.
Ώρες πορείας 3, πορεία εύκολη, βαθμός δυσκολίας 1, αρχηγός: Γιώργος Ζυγάκης, τηλ. 6971-953.481, αναχώρηση 8.30 π.μ. (ακριβώς) από την Πλατεία Ελευθερίας- Εθνική Τράπεζα.
Μετά το τέλος της πεζοπορίας θα καταλήξουμε στη Θρυπτή για φαγητό, γι' αυτό να κρατάτε τα συναφή. Στην πορεία μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά. Κόστος συμμετοχής για όσους δε μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους 5 €.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 2:56 pm


Συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας
Την Τρίτη

Η Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 και ώρα 20:00 στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας, με τα παρακάτω θέματα:
- Εξέταση αίτησης κ. Δημοπούλου Αικατερίνης για χορήγηση παροχής άρδευσης στην περιοχή «Παπούρα»
- Εξέταση αιτήσεων κ. Νικολάου Λιοντάκη για χορήγηση παροχής άρδευσης στις περιοχές Ζώνες και Μάχες.
- Εξέταση αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης παλαιότητας οικίας ιδιοκτησίας κ. Μουτσάκη Βαλέντραως, στον οικισμό Αγ. Φωτιάς.
- Εξέταση αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης παλαιότητας οικίας, ιδιοκτησίας κ. Αλίκης Ρουθ Τζάκσον, στον οικισμό Αγ. Ιωάννου.
- Εξέταση αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης παλαιότητας οικίας, ιδιοκτησίας κ. Δέσποινας Χαμηλού, στον οικισμό Φέρμων.
- Εξέταση αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης παλαιότητας οικίας, ιδιοκτησίας κ. Αικατερίνης Γιανναδάκη, στον οικισμό Αγ. Ιωάννου.
- Εξέταση αίτησης της εταιρίας ΑΚΤΗ Α.Ε. για χορήγηση παροχής ύδρευσης για το εστιατόριο του ξενοδοχείου ΛΥΚΤΟΣ.
- Ένταξη περιοχής Αλιστρών στον ορεινό αρδευτικό τομέα
Σχετική πρόσκληση απεύθυνε η Πρόεδρος Μαρία Σακκαδάκη-Μπαχλιτζανάκη

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 1:51 pm


Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Παρασκευή της Διακαινησίμου 17 Απριλίου η εορτή των εγκαινίων του Ναού της Θεοτόκου, της επονομαζομένης Ζωοδόχου Πηγής.


Το εσπέρας της Πέμπτης της Διακαινησίμου 16/4 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Κύριλλο Διαμαντάκη και τους Πατέρες της Μονής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ευχήθηκε χρόνια πολλά στον περιεστώτα λαό στο Καθολικό της Ιεράς και ιστορικής Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.


Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου 17/4, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της περιοχής, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής Ιεράπετρας, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Γεωργίου Δρακάκη, πρώην Εφημερίου της Ενορίας.


Στην βαρυσήμαντη ομιλία του στο πολυάριθμο εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο ως Ζωοδόχο Πηγή, ελπίδα, μεσίτρια, βοηθό, σκέπη και προστασία πάντων των χριστιανών, καθώς και στη μνήμη του αγαθού και ταπεινού Λευΐτου, π. Γεωργίου Δρακάκη, ο οποίος αφιέρωσε εαυτόν στη διακονία της εκκλησίας και της κοινωνίας.


Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης και Ιωσήφ Αναστασάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, ο Σεβ. κ. Ευγένιος μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων στην παρακείμενη νεόδμητη αίθουσα, η οποία θα στεγάζει το Γραφείο της Ενορίας, και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για τη δραστηριότητά του.


Τέλος, ο Σεβ. κ. Ευγένιος μετέβη στο Κοιμητήριο Επισκοπής και ανέγνωσε Τρισάγιο και επιτάφιο ευχή στον τάφο του μακαριστού Γεωργίου Δρακάκη, υπέρ αναπάυσεως της ψυχής του.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 1:19 pm


Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για το 2016

Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για το 2016
Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για το 2016

Την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για το 2016 θα συζητήσουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιεράπετρας» στη συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου στις 13.00μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο «Μελίνα Μερκούρη».
Σχετική πρόσκληση απεύθυνε ο πρόεδρος κ. Ηλίας Νταραράς.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 12:48 pm


Καθαρισμός του λιμανιού και της λίμνης Αγίου Νικολάου

Καθαρισμός του λιμανιού και της λίμνης Αγίου Νικολάου
Την Κυριακή Â 

Tο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου καλεί-παρακαλεί τους πλοιοκτήτες των σκαφών της Λιμνης Αγίου Νικολάου να βοηθήσουν τους δύτες της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης που την Κυριακή 19 Απριλίου θα καθαρίσουν εθελοντικά για άλλη μια φορά το βυθό στο Λιμένα και της λίμνης Αγίου Νικολάου.
Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ
ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 12:35 pm


«Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» από την ομάδα «Les Vagues» στο ΡΕΞ

 «Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» από την ομάδα «Les Vagues» στο ΡΕΞ
Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων του έργου «Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» στην Αθήνα, η ομάδα «Les Vagues» συνεχίζει τις παραστάσεις της σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μετά τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων του έργου «Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» στην Αθήνα, η ομάδα «Les Vagues» συνεχίζει τις παραστάσεις της σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Το έργο του πλέον ανεβασμένου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Jean-Luc Lagarce, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ολοκληρωμένη μορφή σε σκηνοθεσία Esther André Gonzalez, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 18 Απριλίου στις 21.00 στο κινηματοθέατρο REX στον Άγιο Νικόλαο σε συνδιοργάνωση με τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.

 

Το έργο
Πέντε γυναίκες, κεκλεισμένων των θυρών, στο σπίτι τους, στις εμμονές τους, στις σκέψεις τους, περιμένουν. Περίμεναν για χρόνια την επιστροφή του άντρα του σπιτιού: του αδερφού και του γιού και τα δυο ταυτόχρονα. Τώρα που είναι και πάλι κοντά τους, ακίνητος και σιωπηλός, εκείνες βυθίζονται για μια ακόμα φορά στην αναμονή.
Συγκρούσεις μέσα στην ατέλειωτη νύχτα που φέρνουν στην επιφάνεια αναμνήσεις, θυμούς και στιγμές παραίτησης, ενοχές και εκλάμψεις ελπίδας. Οι πέντε γυναίκες ανοίγουν την ψυχή τους ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτουν η μία στην άλλη περισσότερο τη ζωή που υπέμειναν παρά τη ζωή που έζησαν.
Η παράσταση πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική (φλάουτο, τσέλο). Τον Δεκέμβριο του 2014, επιλέχθηκε από το in.gr ως μία από τις πέντε ασυνήθιστες παραστάσεις που αξίζει να δείτε και ήταν μία από τις επιλογές των κριτικών στο Αθηνόραμα.

 

Κινηματοθέατρο REX, Άγιος Νικόλαος
Σάββατο 18 Απριλίου, Ώρα 21:00
Διάρκεια παράστασης: 80'
Γενική Είσοδος: 10 €

Συντελεστές: Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας, Σκηνοθεσία - Κίνηση: Εστέρ Αντρέ Γκονζάλες, Σκηνικά - Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Γρηγόρης Δροσίδης, Διδασκαλία φωνητικής: Κώστας Χατζηδημητρίου, Teaser - Trailer: Πέτρος Γκίκας, Φωτογραφίες παράστασης: Γιάννης Καραμπάτσος, Φωτογραφίες: Λευτέρης Ευφραίμης, Σχεδιασμός εντύπων: Χάρης Περιορέλλης
Ερμηνεύουν ζωντανά οι μουσικοί: Στέλλα Βαρβέρη (φλάουτο), Σίση Μπαρακάρη (τσέλο)
Παίζουν: Άννα Αναστασιάδου, Χρυσούλα Ζαχαριάδη (κόρη του συντοπίτη μας Ιωάννη Ζαχαριάδη), Ευαγγελία Καμπερίδου, Όλγα Κωνσταντοπούλου, Βιβή Σμέτη


facebook page: https://www.facebook.com/perimenontas

Χορηγοί της παράστασης: Εκδόσεις Γρηγόρης, ANEK LINES, BLUE STAR FERRIES

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Jean-Luc Lagarce είναι ο απόλυτος θεατράνθρωπος: ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης και συγγραφέας. Η απλότητα των λέξεών του, το βάθος της σκέψης του και η πρωτοτυπία της σύνταξης των έργων του, τον καθιστούν έναν σύγχρονο κλασικό. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και παίζονται σήμερα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Το 2007 ανακηρύχτηκε σε «Έτος Lagarce».
Απαράμιλλη η ευγένεια και το αίσθημα δικαιοσύνης που τον χαρακτήριζαν. Όλοι τον θυμούνται σαν ένα ψηλό αγόρι, με λεπτή φωνή και ακατανίκητη γοητεία. Στο θέατρο τον λάτρευαν. Δεν σου έδειχνε ποτέ τι έπρεπε να κάνεις. Μιλούσε μαζί σου. Παρών κάθε βράδυ στην κουίντα για να εμψυχώνει τους ηθοποιούς του. Και τις εισπράξεις τις μοίραζε σε όλους δίκαια. Δεν είναι τυχαίο που ο Olivier Py τον αποκαλεί «προλετάριο αριστοκράτη».
Στις 23 Ιουλίου 1988 μαθαίνει αυτό που φοβόταν: είναι οροθετικός. Αφήνοντας πλούσιο έργο πίσω του με 24 θεατρικά, 3 διηγήματα, ένα λιμπρέτο, ένα σενάριο για τον κινηματογράφο, 2 προσωπικά φιλμ, άρθρα, σημειώματα και ένα Ημερολόγιο σε 23 τετράδια, πεθαίνει τον Σεπτέμβριο του 1995, μόλις 38 ετών. Παρότι το έργο του υπήρξε σχεδόν άγνωστο όσο ζούσε, εκείνος έγινε -μετά το θάνατό του- ο πλέον ανεβασμένος σύγχρονος θεατρικός συγγραφέας στη Γαλλία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 12:25 pm


Καρχιμάκης σε Βενιζέλο: "Να αναζητήσεις στον εαυτό σου την πολιτική ευθύνη της υπονόμευσης"

 Καρχιμάκης σε Βενιζέλο:
Καρχιμάκης σε Βενιζέλο: Να αναζητήσεις στον εαυτό σου την πολιτική ευθύνη της υπονόμευσης

Ένα αιχμηρό μήνυμα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο έστειλε ο Μιχάλης Καρχιμάκης κατηγορώντας τον ευθέως για υπονόμευση της ενότητας της παράταξης.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Καρχιμάκης σχολιάζει τη δήλωση του κ. Βενιζέλου​ για ιστορική ήθική και πολιτική ευθύνη επώνυμων προσώπων που υπονόμευσαν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ απαντώντας του πως να αναζητήσει στον εαυτό του τις ευθύνες.
Συγκεκριμένα ο κ. Καρχιμάκης έγραψε:
«Προς: Ευάγγελο Βενιζέλο.
Διαβάζω ότι μιλάτε "για ασυγχώρητη ιστορική ηθικη και πολιτική ευθύνη " επωνύμων προσώπων που υπονόμευσαν την ενότητα της παράταξης.
Την ηθική και την πολιτική ευθύνη κ. Βενιζελο της υπονόμευσης, ας την αναζητήσεις στον εαυτό σου.
Η υπονόμευση από εσένα και την "παρέα"σου του εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου θα μείνει ως ένα μελανό στίγμα στην ιστορία του Δημοκρατικού Κίνηματος».

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 12:05 pm


Ευνοϊκή απόφαση για ξενοδοχοϋπάλληλο από το Ειρηνοδικείο Νεάπολης

Ευνοϊκή απόφαση για ξενοδοχοϋπάλληλο από το Ειρηνοδικείο Νεάπολης
Ευνοϊκή απόφαση για ξενοδοχοϋπάλληλο από το Ειρηνοδικείο Νεάπολης

 

Την περιουσία του έσωσε 42χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος με την απόφαση 8/2015 του Ειρηνοδικείου Νεάπολης και του ορίζει να καταβάλει 200 ευρώ το μήνα στην τράπεζα.
Η υπόθεση αυτή, αφορά δανειολήπτη εποχιακά εργαζόμενο, ως ξενοδοχοϋπάλληλος, έγγαμο, πατέρα δύο τέκνων, ο οποίος είχε οφειλές σε μία τράπεζα με συνολικό ποσό οφειλής 224.812,78 ευρώ. Το εισόδημα που διαθέτει ο καταναλωτής είναι 590 ευρώ, από τον μισθό του συν 300 ευρώ της συζύγου ενώ το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας, όπως προσδιορίζεται από την ίδια στην αίτηση του, προσδιορίζεται στο ποσό των 700 ευρώ.
Περιουσιακά στοιχεία που έχει στην κυριότητα του, ο δανειολήπτης είναι α) Μία διώροφη οικία (πρώτος όροφος, συνολικής επιφάνειας 162,87 τ.μ και ισόγειο, επιφάνειας 40,69 τ.μ. επί οικοπέδου επιφάνειας 276,64 τ.μ. β) κατάστημα επιφάνειας 127.13 τ.μ και γ) Ι.Χ και αγροτικό όχημα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος της, το Δικαστήριο της Νεάπολης έκρινε ότι ο ανωτέρω, πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης του στις διατάξεις του Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη) καθώς η αίτηση του, είναι ορισμένη, καθόσον περιέχει όλα τα κατά νόμον (άρθ. 4 παρ.1 ν.3869/2010) στοιχεία, αποφασίζοντας τα εξής, παρά τις ενστάσεις της πιστώτριας Τράπεζας:
α) Υπάγει τον αιτούντα στις ρυθμίσεις του νόμου 3869/2010
β) Ορίζει προσωρινές μηνιαίες καταβολές εκ ποσού 200 ευρώ μηνιαίως.
γ) Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία του αιτούντος.
δ) Επιβάλλει στον αιτούντα την αξιοποίηση της υπόλοιπης περιουσίας του αστικής και αγροτικής και ειδικότερα την εκμίσθωση του καταστήματος
ε) Εξαιρεί από την εκποίηση το αγροτεμάχιο επιφάνειας ενός στρέμματος περίπου
ζ) Εξαιρεί από την εκποίηση ένα Ι.Χ αυτοκίνητο και ένα αγροτικό
η) Ορίζει νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό τυχόν μηνιαίων καταβολών από τον αιτούντα στις 11-04-2016
Ο εν λόγω δανειολήπτης μετά την ολοκλήρωση των καταβολών και μέχρι την επανασυζήτηση της αίτησης, στις 11-04-2016, θα έχει καταβάλει το ποσό (12 μήνες Χ 200)= 2.400 ευρώ και για την διάσωση της κατοικίας του θα κληθεί να καταβάλλει το ποσό 80.775,36 ευρώ, ποσό στο οποίο καθοριστούν μηνιαίες δόσεις με την οριστική απόφαση, για δε του υπολοίπου ποσού θα απαλλαχθεί Δηλ. εφόσον τηρηθεί η διαδικασία θα απαλλαχθεί
224.812,78 -83.175,36 = 141.637,52 ευρώ. σε ποσοστό 63%

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 11:52 am


Εντυπωσιακές φωτογραφίες απο το Φράγμα Αποσελέμη-Σφενδύλι

Εντυπωσιακές φωτογραφίες απο το Φράγμα Αποσελέμη-Σφενδύλι
Εντυπωσιακές φωτογραφίες απο το Φράγμα Αποσελέμη-Σφενδύλι

Εντυπωσιακές φωτογραφίες του κ. Κων. Μπριλάκι την Πέμπτη 16-4-2015 στο Φράγμα Αποσελέμη και στο Σφενδύλι.

 

IMG 8819

IMG 8872

IMG 8874

IMG 8876

IMG 8877

IMG 8878

IMG 8899

IMG 8910

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 11:38 am


Συνάντηση Δερμιτζάκη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τα εγγειοβελτιωτικά Λασιθίου

Συνάντηση Δερμιτζάκη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τα εγγειοβελτιωτικά Λασιθίου
Συνάντηση Δερμιτζάκη στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τα εγγειοβελτιωτικά Λασιθίου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημήτρη Γελαλή. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του βουλευτή για την πορεία των εγγειοβελτιωτικών έργων στο νομό. Ο Κωστής Δερμιτζάκης τόνισε την αναγκαιότητα επιτάχυνσης της υλοποίησης των συγκεκριμένων φραγμάτων και αγωγών έτσι ώστε να μη χάνονται ποσότητες νερού, οι οποίες είναι άκρως απαραίτητες για τις δενδρώδεις, θερμοκηπιακές και υπαίθριες καλλιέργειες τις περιοχής, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ξηροθερμική περιοχή με ελάχιστες βροχοπτώσεις.
Πιο συγκεκριμένα:
- Η μελέτη της προσαγωγού διώρυγας Μύρτους – φράγματος Μπραμιανών με κωδικό 2010 081/8/0041 και προϋπολογισμό έργου 16.275.000 ευρώ ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015. Έχει συνταχθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων η οποία ελέγχεται προκειμένου να σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Κρήτης για την έκδοση περιβαλλοντικών όρων.
- Η μελέτη για τον ταμιευτήρα στη θέση Φλέγα του οικισμού Χοχλακιές με κωδικό 081/8/0040 με προϋπολογισμό έργου 11.600.000 ευρώ θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.
- Η μελέτη για το φράγμα Αγίου Ιωάννη με κωδικό 081/8/0039 προϋπολογισμού έργου 22.450.000 ευρώ ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, καθώς έχει υποβληθεί στην Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων.
- Το φράγμα Λιθινών με κωδικό 081/8/0042 προϋπολογισμού έργου 69.150.000 ευρώ. ενώ έχει ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, δεν έχει δημοπρατηθεί, με κίνδυνο να μη μεταφερθεί στη νέα προγραμματική περίοδο.
- Τα έργα στο Οροπέδιο Λασιθίου που αφορούν το αρδευτικό δίκτυο της λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου, της λιμνοδεξαμενής Τσιτσιμπή καθώς και τα συμπληρωματικά έργα στην αρχική μελέτη του φράγματος Μπραμιανών άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Ο Κωστής Δερμιτζάκης τόνισε επίσης ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκείμενου να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευση των έργων.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2015 | 11:02 am


Συνελήφθη, 56χρονος στην Ιεράπετρα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη,  56χρονος στην Ιεράπετρα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Κατασχέθηκαν έξι δενδρύλλια κάνναβης και μισό κιλό καπνός

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στο Δήμο Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, 56χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν έρευνα σε εξωτερικό χώρο οικίας του 56χρονου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι δενδρύλλια κάνναβης σε γλάστρες, ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης, 140 σπόροι κάνναβης και δύο συσκευασίες καπνού οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολόγησης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου, συνολικού βάρους 500 γραμμαρίων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, ενώ ο  συλληφθείς θα  οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 7:57 pm


Εθελοντική δράση καθαρισμού στη Σητεία

Εθελοντική δράση καθαρισμού στη Σητεία
Εθελοντική δράση καθαρισμού στη Σητεία

Ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο η εθελοντική δράση καθαρισμού και βαψίματος της παιδικής χαράς  στην οδό Γεννηματά στην πόλη της Σητείας . Στην δράση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Σητείας συμμετέχουν εθελοντές πολίτες αλλά και μικρά παιδιά που επιδιώκουν αφενός να αποκτήσει μία πιο όμορφη εικόνα η παιδική χαρά κι αφετέρου να ευαισθητοποιήσουν περισσότερους πολίτες στην κατεύθυνση της εθελοντικής προσφοράς.

 

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 7:47 pm


Πρόσκληση δήλωσης στοιχείων ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων για το έτος 2015

Πρόσκληση δήλωσης στοιχείων ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων  για το έτος 2015
Πρόσκληση δήλωσης στοιχείων ζωικού κεφαλαίου των κτηνοτρόφων για το έτος 2015

Σε συνέχεια της από 27/3/2015 ανακοίνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι κτηνοτρόφοι στην συμπλήρωση της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης για το 2015 και να μην υπάρξουν προβλήματα εκπρόθεσμων Δηλώσεων με ότι αυτό συνεπάγεται η ΕΑΣ Ιεράπετρας καλεί τους κτηνοτρόφους μέχρι την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 να προχωρήσουν σε :
1. Δήλωση ζωικού κεφαλαίου υποδεικνύοντας και την ακριβή θέση της μόνιμης σταβλικής εγκατάστασης
2. Δήλωση σταβλικής εγκατάστασης μετακίνησης στον τόπο όπου πρόκειται να μετακινηθεί καθώς και του ζωικού κεφαλαίου που θα μετακινήσει.
Κρίνουμε αναγκαίο αυτό το μέτρο, αντιλαμβανόμαστε την ταλαιπωρία, αλλά δυστυχώς εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξασφάλισης των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων.
Αναφορικά με την προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών των βοσκοτόπων «Κατάθεση και σκανάρισμα των δικαιολογητικών για βοσκότοπους που νέμεται τη χρήση «ιδιωτικούς», συμπεριλαμβανομένων και των ενοικιαζόμενων από ιδιώτες ή ΝΠΙΔ, και ψηφιοποίηση τους στην ΕΑΕ 2015» σχετική εγκύκλιος επίκειται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας που πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίζει το θέμα.
Ωράριο λειτουργίας γραφείων ΕΑΣ Ιεράπετρας καθημερινά 07.00-18.00 και Σάββατο 08.00-14.45.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2842022248 εσωτ.111 και 118.

ΕΑΣ Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 3:15 pm


Συνάντηση του νέου διοικητή της 7ης ΥΠΕ με το Σύλλογο Εργαζομένων του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου

Συνάντηση του νέου διοικητή της 7ης ΥΠΕ με το Σύλλογο Εργαζομένων του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου
Σε άριστο κλιμα  

 

Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων του Γ.Ν. Αγίου Νικολάου είχε σήμερα στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης που αναμένεται να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα Διοικητή τις προσεχείς ημέρες.

Η συνάντηση έγινε ακολούθως της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο ΓΝΑΝ πριν λίγες ημέρες και με τον Υπουργό Υγείας, κατά την επίσκεψη του στην Κρήτη, με στόχο την επίλυση θεμάτων που απασχολούν την υγειονομική μονάδα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης σήμερα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας, εξετάσθηκαν εξειδικευμένα θέματα του ΓΝΑΝ, εκφράστηκε ότι κοινό στόχο Διοίκησης 7ης ΥΠΕ Κρήτης και Σωματείου εργαζομένων αποτελεί η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας στο Λασίθι, ενώ κ. Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε και για την ολοκλήρωση των διαδικασιών προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού το αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να πραγματοποιηθεί η έναρξη λειτουργίας των χειρουργείων της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.  

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 3:05 pm


Πυρκαγιά στην περιοχή Σελιά Σταυρωμένου του Δήμου Σητείας

Πυρκαγιά στην περιοχή Σελιά Σταυρωμένου του Δήμου Σητείας
Εκδηλώθηκε το μεσημέρι 

 

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε περίπου στη μία το μεσημέρι στην περιοχή Σελιά Σταυρωμένου του Δήμου Σητείας . Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν τρία οχήματα με 6 πυροσβέστες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σητείας καθώς και ένα όχημα με 2 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 2:47 pm


Αντιπαράθεση Μπαλάφα-Πλακιωτάκη με φόντο τη διαπραγμάτευση

Αντιπαράθεση Μπαλάφα-Πλακιωτάκη με φόντο τη διαπραγμάτευση
Αντιπαράθεση Μπαλάφα-Πλακιωτάκη με φόντο τη διαπραγμάτευση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου διασταύρωσαν τα ξίφη τους με φόντο τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Η όξυνση της κινδυνολογίας τις τελευταίες ημέρες πριν από τη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων είναι κάτι συνηθισμένο, στη διαπραγμάτευση που διεξάγουμε και επειδή θυμόμαστε και πολύ πρόσφατα γεγονότα πάντα παραμονές των κρίσιμων αποφάσεων ανέβαινε με πρωτοβουλία των δανειστών, την οποία υιοθετούσε ένα μεγάλο μέρος και του εσωτερικού μετώπου, η κινδυνολογία του τι μέλλει γενέσθαι. Δηλαδή ο εκβιασμός και η απειλή. Ετσι εκλαμβάνουν τη διαπραγμάτευση ορισμένοι κύκλοι και μέσα και έξω από την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μπαλάφας.

Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η μία πλευρά, η άλλη πλευρά είναι βέβαια ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, η πλευρά των δανειστών ή τουλάχιστον το πιο σκληροπυρηνικό κομμάτι αυτής της πλευράς δεν θέλει με τίποτα να υπάρχει μια λύση τέτοια στη λογική ενός έντιμου συμβιβασμού, μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσεως και διεξόδου που θα αποδείξει ότι υπήρχε και υπάρχει κι άλλος δρόμος πέραν των υφεσιακών μνημονίων. Και αντιδρά αυτό το κομμάτι. Ο πρωθυπουργός ουσιαστικά με σαφήνεια έδωσε τον τόνο, την ενημέρωση που ακριβώς υπάρχουν πολιτικές διαφορές, όμως ταυτόχρονα μίλησε για αξιόλογη πρόοδο σε μια σειρά θεμάτων, δηλαδή έχει υπάρξει πρόοδος, υπάρχουν τα τέσσερα αγκάθια και εξέφρασε ο πρωθυπουργός την αισιοδοξία του για συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. ανέφερε: «Χωρίς να θέλω να υπερβάλω βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Βρισκόμαστε ακόμα στην 20ή Φεβρουαρίου, ενώ η κυβέρνηση έχει υπογράψει μία συμφωνία αυτή η συμφωνία δεν υλοποιείται διότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει καμία απολύτως πρωτοβουλία και ενώ ο χρόνος περνάει ο λογαριασμός μεγαλώνει».

Και πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης: «Στην πραγματικότητα υπάρχει μία εσωτερική στάση πληρωμών. Ακόμα και οι υποχρεώσεις είτε στους διεθνείς οργανισμούς, είτε στην καταβολή μισθών και συντάξεων αποτελεί γεγονός, δηλαδή το αυτονόητο. Από την άλλη η κυβέρνηση σε μείζονα θέματα όπως για παράδειγμα το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων δεν έχει πάρει καμία απολύτως ξεκάθαρη θέση. Άλλα ακούμε από τον ένα υπουργό, άλλα από τον άλλον, ας αποφασίσει η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες, ας συμφωνήσει μέχρι τέλος του μηνός και ας σταματήσει να απειλεί ότι θα βάλει "χέρι" στα διαθέσιμα των δημοσίων φορέων γιατί η πραγματικότητα είναι ότι δεν ευνοεί κανέναν, αυτή την ώρα, να μην υπάρξει συμφωνία».

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 2:12 pm


Δεκάδες σεισμοί σημειώνονται στην θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κρήτης

Δεκάδες σεισμοί σημειώνονται στην θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κρήτης
Μετά τον σεισμό των 6.1 R
Δεκάδες είναι οι μετασεισμοί που σημειώνονται στην θαλάσσια περιοχής της Κάσου, Ανατολικά της Κρήτης μετά τον χθεσινό κύριο σεισμό των 6,1 βαθμών (δείτε ΕΔΩ) που έγινε στις 21:07.
Ας δούμε τους υπόλοιπους σεισμούς που σημειώθηκαν στην περιοχη απο χθες το βραδυ σύμφωνα με το seismoi.gr:

17-04-2015, 13:23, 4.2 R, 39 χλμ Νότια της Κάσου
17-04-2015, 13:20, 3.6 R, 25 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 12:33, 2.9 R, 33 χλμ Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 11:35, 3.6 R, 34 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 10:50, 3.5 R, 28 χλμ Νότια της Κάσου
17-04-2015, 10:28, 3.2 R, 12 χλμ Βόρεια - Βορειοανατολικά της Κάσου
17-04-2015, 10:26, 2.2 R, 24 χλμ Δυτικά της Κορίνθου
17-04-2015, 09:20, 3.0 R, 6 χλμ Ανατολικά - Βορειοανατολικά της Ιεράπετρας
17-04-2015, 07:53, 3.5 R, 22 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 07:41, 3.3 R, 27 χλμ Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 07:31:49, 3.5 R, 28 χλμ Νότια της Κάσου
17-04-2015, 07:31:19, 3.4 R, 26 χλμ Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 07:14, 2.9 R, 30 χλμ Βορειοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 06:53, 2.8 R, 13 χλμ Νότια της Κάσου
17-04-2015, 06:41, 3.6 R, 27 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 06:15, 2.7 R, 17 χλμ Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 06:10, 2.4 R, 69 χλμ Βορειοδυτικά της Καρπάθου
17-04-2015, 05:41, 3.2 R, 30 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά της Κάσου
17-04-2015, 05:30, 2.8 R, 16 χλμ Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 05:05, 5.4 R, 39 χλμ Νότια της Κάσου
17-04-2015, 04:57, 2.9 R, 53 χλμ Νοτιοανατολικά της Κάσου
17-04-2015, 04:50, 4.1 R, 33 χλμ Νότια της Κάσου
17-04-2015, 04:36, 2.7 R, 27 χλμ Δυτικά - Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 04:01, 2.7 R, 16 χλμ Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 03:53, 2.7 R, 17 χλμ Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 03:43, 2.4 R, 33 χλμ Βορειοανατολικά της Σητείας
17-04-2015, 03:27, 2.1 R, 13 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά του Άθου
17-04-2015, 03:00, 2.8 R, 36 χλμ Ανατολικά - Βορειοανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου Κρήτης
17-04-2015, 02:56, 2.7 R, 21 χλμ Δυτικά της Κάσου
17-04-2015, 02:35, 3.2 R, 27 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 02:17, 3.4 R, 48 χλμ Ανατολικά - Βορειοανατολικά της Καρπάθου
17-04-2015, 02:14, 2.9 R, 27 χλμ Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 02:05, 3.0 R, 49 χλμ Ανατολικά - Βορειοανατολικά της Χίου
17-04-2015, 01:48, 2.9 R, 5 χλμ Ανατολικά της Χαλκίδας
17-04-2015, 01:46, 4.0 R, 37 χλμ Νότια της Κάσου
17-04-2015, 01:44, 2.9 R, 13 χλμ Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 01:27, 3.3 R, 20 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Κάσου
17-04-2015, 01:25, 3.1 R, 21 χλμ Νότια της Κάσου
17-04-2015, 00:52, 4.1 R, 24 χλμ Νότια της Κάσου
17-04-2015, 00:46, 3.0 R, 16 χλμ Νότια της Κάσου
17-04-2015, 00:24, 3.1 R, 33 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Κάσου
16-04-2015, 23:41, 3.3 R, 22 χλμ Νότια της Κάσου
16-04-2015, 23:26, 3.6 R, 34 χλμ Νότια της Κάσου
16-04-2015, 23:23, 3.6 R, 28 χλμ Νότια της Κάσου
16-04-2015, 23:15, 4.1 R, 45 χλμ Νότια της Κάσου
16-04-2015, 23:01, 4.1 R, 29 χλμ Νότια της Κάσου
16-04-2015, 22:02, 4.9 R, 37 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά της Κάσου
16-04-2015, 21:52, 4.7 R, 26 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά της Κάσου
16-04-2015, 21:50, 4.3 R, 35 χλμ Νότια της Κάσου
16-04-2015, 21:36, 3.1 R, 10 χλμ Νοτιοανατολικά της Κάσου
16-04-2015, 21:23, 4.1 R, 33 χλμ Νότια - Νοτιοανατολικά της Κάσου
16-04-2015, 21:21, 4.0 R, 28 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Κάσου
16-04-2015, 21:14, 4.3 R, 17 χλμ Νοτιοδυτικά της Κάσου
16-04-2015, 21:07, 6.1 R, 30 χλμ Νότια της Κάσου

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 1:53 pm


Συνεδριάζει την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Σητείας

Συνεδριάζει την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Σητείας
Τα θέματα συζήτησης

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Απριλίου και ώρα 18:00, στο δεύτερο όροφο του δημοτικού καταστήματος επί της οδού Π. Βαρθολομαίου 9, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1) Συμπλήρωση Τεχνικού προγράμματος Έργων 2015.
2) Έγκριση εκτέλεσης του έργου: Βελτίωση περιφερειακού δρόμου τ.κ. Σφάκας, πρ/σμού 203.000,00 €
3) Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: Βελτίωση αρδευτικού τ.κ. Λάστρου.
4) Έκδοση βεβαιωτικών πράξεων αυτοδίκαιης άρσης απαλλοτριώσεων στις τ.κ. Ρ.Εκκλησιάς και τ.κ.Σκοπής (Παπαδιόκαμπο).
5) Κατάρτιση προγράμματος από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2014, αδιάθετα υπόλοιπα ΣΑΤΑ π.ε., ΚΑΠ ν.3756/09 και Α.Π.Ε.
6) Έγκριση έκθεσης υλοποίησης του πρ/σμού του Δήμου πρώτου τριμήνου 2015.
7) Διαγραφή οφειλών Δήμου Σητείας προς τρίτους, παρελθόντων ετών.
8) Έγκριση 4ης αναμόρφωσης πρ/σμού.
9) Έγκριση εκτέλεσης διαφόρων προμηθειών.
10) Συγκρότηση επιτροπών παραλαβής προμηθειών.
11) Έγκριση δαπάνης μετακίνησης αντιδημάρχου.
12) Καθορισμός τελών άρδευσης στην τ.κ. Ζήρου.
13) Διαγραφή οφειλών από τέλη άρδευσης.
14) Λήψη απόφασης για εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού-παραλίας. Καθορισμός μισθώματος αιγιαλού για τους ιδιοκτήτες όμορων επιχειρήσεων.
15) Λήψη κανονιστικής απόφασης για το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο.
16) Καθορισμός ανώτατου αριθμού θέσεων πωλητών Λαϊκής Αγοράς Σητείας.
17) Καθορισμός αδειών υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου.
18) Χαρακτηρισμός Αγροτικού Σταφιδικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Σητείας, ως εποχιακής επιχ/σης.
19) Χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας επιχ/σης προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου.
20) Επιχορήγηση Ναυτικού Ομίλου Σητείας.
21) Πρόσληψη υδρονομέων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου για το έτος 2015.
22) Καθιέρωση, κατ'εξαίρεση, ωραρίου λειτουργίας διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου.
23) Έγκριση οικονομικών απολογισμών σχολικών επιτροπών Δήμου Σητείας, έτους 2014.
24) Έγκριση απόφασης Μ.Α.Δ.Ε.Σ για τροποποίηση πρ/σμού.
25) Έγκριση απόφασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τροποποίηση πρ/σμού.
26) Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου.
27) Έγκριση μετατόπισης περιπτέρου Χατζηδάκη Μαρίας.
28) Χορήγηση άδειας βοσκής στην τ.κ. Ζήρου.
Ο Πρόεδρος
Νίκος Κοζυράκης

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 1:45 pm


Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Αλλέγκρα»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη «Αλλέγκρα»
Την Παρασκευή 17 Απριλίου στο ΡΕΞ

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 στις 20:00 στο Κινηματοθέατρο REX, Άγιος Νικόλαος στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του ΜΙΜΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ «Αλλέγκρα».
Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν οι:
Έφη Μπουκουβάλα-Κλώντζα, φιλόλογος-ψυχολόγος
Γιάννης Χρονάκης, φιλόλογος
Tη συζητηση θα συντονισει η Μαρία Κωστάκη, φιλόλογος

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 1:17 pm


Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας
Την Δευτέρα

Τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και ώρα 13:30, στο δημοτικό κατάστημα Σητείας με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
- Σύνταξη σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του Δήμου Σητείας έτους 2015.
- Κατακύρωση πρακτικών δημοπρασίας μίσθωσης ιδιωτικών ακινήτων για τη στέγαση σχολείων του Δήμου μας.
- Έγκριση αποφάσεων Ανάληψης Υποχρέωσης (ΑΑΥ) και δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμό οικ. έτους 2015.
- Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης του προϋπολογισμού έτους 2015
- Παραίτηση από την προσφυγή κατά της αρθμ.26 απόφασης τη ΤΔΕ του υποκαταστήματος ΙΚΑ Σητείας ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.
Ο Πρόεδρος της Οικ. Επιτροπής
Τερζής Λεωνίδας
Αντιδήμαρχος Σητείας

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2015 | 1:04 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: