1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο ΔΟΚΑΣ θα συμμετάσχει στην έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση»

Ο ΔΟΚΑΣ θα συμμετάσχει στην έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση»
Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.) θα συμμετάσχει στην έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση 2015» που θα λάβει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 1-4 Μαΐου 2015.  

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας (Δ.Ο.Κ.Α.Σ.) θα συμμετάσχει στην έκθεση «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση 2015» που θα λάβει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από 1-4 Μαΐου 2015.
Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Κ.Α.Σ. Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής, σκοπός της συμμετοχής είναι η παρουσίαση και ανάδειξη του Φυσικού Πάρκου Σητείας, των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων της περιοχής, καθώς και τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς και παραγωγοί, να απευθυνθούν για πληροφορίες στα γραφεία της Υπηρεσίας έως την 15/3/2015.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 9:16 pm


Συνάντηση Κ. Δερμιτζάκη και αγροτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Κ. Δερμιτζάκη και αγροτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Συνάντηση Κ. Δερμιτζάκη και αγροτών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου με το Βουλευτή Λασιθίου Κωστή Δερμιτζάκη και εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων Ιεράπετρας, Σητείας, Οροπεδίου Λασιθίου και Χανίων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Βουλευτής και οι εκπρόσωποι των αγροτών ανέπτυξαν στον Υπουργό τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, όπως η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την άδικη φορολόγηση των αγροτών, το υψηλό κόστος παραγωγής, το εχθρικό τραπεζικό σύστημα, τα προβλήματα για τα πρώιμα κηπευτικά από το εμπάργκο της Ρωσίας, τα προβλήματα στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και στη λειτουργία των ΤΟΕΒ, τις αναγκαίες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που διέπει τον ΕΛΓΑ και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ. Επίσης επεσήμαναν τις ελλείψεις στον τομέα της έρευνας και τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή και ο Κωστής Δερμιτζάκης πρότεινε την επαναλειτουργία του ΕΘΙΑΓΕ στην Ιεράπετρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στασιμότητα και την καθυστέρηση στα εγγειοβελτιωτικά έργα. Ο Κωστής Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στην καθυστέρηση που υπάρχει στο φράγμα Μύρτους και στα συνοδά έργα καθώς και στο αρδευτικό δίκτυο της Λιμνοδεξαμενής Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο και στο φράγμα των Λιθινών. Πολύ σύντομα θα γίνει συνεργασία με το Υπουργείο για την προώθηση των εγγειοβελτιωτικών έργων του νομού.

Τόσο ο Υπουργός όσο και ο Κωστής Δερμιτζάκης επεσήμαναν ότι η συζήτηση ήταν άκρως ουσιαστική και εποικοδομητική και ότι οι θέσεις των αγροτών συμπίπτουν σε πολλά σημεία με τις προγραμματικές θέσεις τις κυβέρνησης. Τόνισαν τη σημασία που αποδίδει αυτή η κυβέρνηση στην ανάπτυξη και αναζωογόνηση του πρωτογενούς τομέα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας..

Τόνισαν επίσης ότι η συνεργασία με το Υπουργείο θα συνεχιστεί και σε επόμενες προγραμματισμένες συναντήσεις.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 8:47 pm


Η προμελέτη για την ανάπλαση της πλατείας της Ελούντας

Η προμελέτη για την ανάπλαση της πλατείας της Ελούντας
Με τις αλλαγές που ζητήθηκαν από τους μελετητές
Η προμελέτη για την ανάπλαση της πλατείας της Ελούντας παραδόθηκε από το μελετητικό γραφείο στο Δήμο Αγίου Νικολάου, έχοντας ενσωματώσει όλες εκείνες τις αλλαγές και τροποποιήσεις που υποδείχθηκαν από τη νέα δημοτική αρχή και οι οποίες συνθέτουν ένα εντελώς νέο λειτουργικό και αισθητικό πλαίσιο, από το σημερινό.
Ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας, αρχιτέκτονας Δημήτρης Τσακαλάκης έκανε μια σύντομη παρουσίαση της πρότασης στη συνάντηση που είχε χθες με το Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό, στην οποία παρέστησαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Αφροδίτη Βαρκαράκη και η αρχιτέκτονας των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρία Πρατσινάκη.
Συμφωνήθηκε να γίνει η πρώτη δημόσια παρουσίαση των όσων προτείνονται να γίνουν στην πλατεία, σε «λαϊκή συνέλευση», στις 16 Μαρτίου, στο Κοινοτικό Κατάστημα της Ελούντας, όπου θα παραστεί και ο επικεφαλής της μελετητικής ομάδας.
«Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή κινείται απολύτως προς την κατεύθυνση και τη λογική της δικής μας δημοτικής αρχής. Μένει ακόμη να το συζητήσουμε με τους τοπικούς παράγοντες και τους καταστηματάρχες, σε μια λαϊκή συνέλευση. Είναι μια πολύ καλή πρόταση που θα αλλάξει τη λογική εμφάνισης και λειτουργίας του νευραλγικού χώρου της πλατείας Ελούντας, δίνοντας τη δυνατότητα και στους πελάτες των πολυτελών ξενοδοχείων, να βγουν και να δουν κάτι ενδιαφέρον στην περιοχή και όχι το ανάκατο, χωρίς στυλ και τάξη χώρο που συνθέτουν τη σημερινή πλατεία», δήλωσε ο δήμαρχος.
Βασικές παρεμβάσεις στην οργάνωση και λειτουργία της πλατείας, αποτελεί η μετατόπιση του παραχωρούμενου χώρου για τραπεζοκαθίσματα ακριβώς μπροστά και σε επαφή με τα καταστήματα και η παράλληλη μετατόπιση του υφιστάμενου δρόμου προς την πλευρά της θάλασσας. Ο χώρος που απομένει μετά το δρόμο, μέχρι τη θάλασσα θα αποτελεί ενοποιημένη ζώνη όπου θα μπορούν να περπατήσουν οι πεζοί και να παίζουν τα παιδιά. Έτσι θα αντιμετωπιστούν και τα πολυσύνθετα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα με τις πέργκολες, μιας και η μελέτη προτείνει νέες, ομοιόμορφες κατασκευές.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 8:33 pm


Το Σπίτι του Μεγάλου Ναπολέοντα στην Ιεράπετρα

Το Σπίτι του Μεγάλου Ναπολέοντα στην Ιεράπετρα
Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας από την πρόεδρο κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη προτάθηκε η αξιοποίηση του Σπιτιού του Μεγάλου Ναπολέοντα και επιτέλους να ανοίξει τις πόρτες του…
Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας από την πρόεδρο κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη προτάθηκε η αξιοποίηση του Σπιτιού του Μεγάλου Ναπολέοντα και επιτέλους να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό με τη μορφή, θα μπορούσε να πει κανείς, μουσείου. «Έχουμε κάποιες σκέψεις, είμαστε σε καλό δρόμο και ευελπιστούμε πως το καλοκαίρι το Σπίτι του Ναπολέοντα θα είναι ανοιχτό», συμπλήρωσε η κ. Ρουμελιωτάκη
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 8:17 pm


Οικολογική Γεωργία: θεωρία και πράξη

Οικολογική Γεωργία: θεωρία και πράξη
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της «Κιβωτού Σπόρων» ομάδα πρωτοβουλίας προετοίμασε συντονισμένη παρέμβαση για την Οικολογική Γεωργία,
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της «Κιβωτού Σπόρων» ομάδα πρωτοβουλίας προετοίμασε συντονισμένη παρέμβαση για την Οικολογική Γεωργία, τόσο σε γνωστικό – θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό, με εφαρμογή των γνώσεων στα εδάφη του τόπου μας.
Η ομάδα σκοπεύει να μεταφέρει και να εμπλουτίσει την πετυχημένη Ελληνική και Διεθνή εμπειρία.
Την Τετάρτη 4/3/2015 η ομάδα θα ασχοληθεί με τα «παραγωγικά κλαδέματα ελαιοδέντρων». Την δράση θα στηρίξουν εξειδικευμένα μέλη. Το σχέδιο έχει ως εξής:
Εκτίμηση των δεδομένων για την απόφαση του τρόπου κλαδέματος (φυσική και ηλικιακή κατάσταση των δένδρων, πυκνότητα φύτευσης, ικανότητα του εδάφους κλπ) σε λιόφυτα μελών της ομάδας στο Καλό Χωριό, την Παχιά Άμμο και το Καβούσι.
Συμπεράσματα από προηγούμενα κλαδέματα για ορθές και λάθος εφαρμογές.
Παρουσίαση λιόφυτου που εφαρμόζεται Φυσική Καλλιέργεια χωρίς χημικά λιπάσματα και συμπεράσματα για την αποδοτικότητα και την ποιότητα του.
Συντονισμένο κλάδεμα δένδρων επί τόπου και εξήγηση του τρόπου εφαρμογής.
Επίδειξη μηχανήματος για τον θρυμματισμό των λιόκλαδων και παραμονή τους στο χωράφι για εμπλουτισμό του εδάφους ή κομποστοποίηση.
Πιστεύουμε ότι μόνο αν η οικολογική γεωργία κερδίσει το έδαφος που δικαιωματικά της ανήκει, θα οδηγηθούμε στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, στην διατήρηση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και στην προάσπιση της υγείας μας.
Εκτιμούμε ότι είναι αναγκαία η διάδοση και η παραγωγή τεχνογνωσίας σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την οικολογική γεωργία και κτηνοτροφία, σε επαγγελματικό επίπεδο (καλλιεργητές, γεωτεχνικοί, ερευνητές, σύμβουλοι κ.α.), αλλά ακόμα και ως ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται να παράγουν προϊόντα ποιοτικής διατροφής για τις οικογένειες και τους φίλους τους.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Το σημείο συνάντησης την Τετάρτη 4/3/2015 και ώρα 13.30 είναι στο Σταυρό, επί της Κ. Καραμανλή αμέσως μετά τον κυκλικό κόμβο.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973-764.507, 6944-548.153.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 8:02 pm


Σε ιδιώτες οι παραλίες του Δήμου Αγ. Νικολάου αν δεν εγκριθούν οι προσλήψεις

Σε ιδιώτες οι παραλίες του Δήμου Αγ. Νικολάου αν δεν εγκριθούν οι προσλήψεις
Η Δ.Α.Ε.Α.Ν. χρειάζεται 30 άτομα προσωπικό
Στον προγραμματισμό των αναγκαίων προσλήψεων έκτακτου προσωπικού προχώρησε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου (Δ.Α.Ε.Α.Ν.) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Μιχ. Φαρσάρη, προκειμένου να καταστεί εφικτή η λειτουργία νευραλγικών τομέων της Εταιρείας, ενόψει και της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.
Στη συζήτηση του θέματος, τονίστηκε ότι την περίοδο του 2014 κατέστη εφικτή η λειτουργία τομέων με εποχικό προσωπικό από εκείνο που ετεροχρονισμένα είχε εγκριθεί κεντρικά, ενώ φέτος δεν θα ισχύσει κάτι αντίστοιχο, αφού η έγκριση για πρόσληψη προσωπικού που είχε ζητηθεί από πέρυσι, δεν δόθηκε ποτέ...!
Το ζήτημα τέθηκε με έμφαση και στη χθεσινή συνεδρίαση, με την επισήμανση ότι θα ζητηθεί έγκριση για την πρόσληψη 30 τουλάχιστον ατόμων που χρειάζονται για τη λειτουργία των παραλιών, πάρκινγκ και λιμενεργάτες της Μαρίνας, αλλιώς το πρόβλημα θα είναι οξύ.
Ο Πρόεδρος της Δ.Α.Ε.Α.Ν. διευκρίνισε ότι αν μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο δεν δοθεί έγκριση, τότε η Εταιρεία θα προχωρήσει σε προκήρυξη εκμίσθωσης των παραλιών που διαχειρίζεται ως σήμερα, σε ιδιώτες, γιατί η οργανωμένη λειτουργία των παραλιών συνιστά βασική υπηρεσία προς τους λουόμενους τουρίστες, οι αφίξεις των οποίων, όπως αναφέρθηκε χθες, ξεκινούν σε μεγάλους αριθμούς μετά το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 7:45 pm


Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο εκμάθησης ρωσικής γλώσσας στη Σητεία

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο εκμάθησης ρωσικής γλώσσας, που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Νομού Λασιθίου και την Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας.
Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο εκμάθησης ρωσικής γλώσσας, που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Σητείας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Νομού Λασιθίου και την Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας. Η προσπάθεια είχε επίσης τη στήριξη του Δήμου, του ΔΟΚΑΣ, του ΟΑΣ, του ΚΕΚ Κρήτης και του 3ου Δημοτικού Σχολείου.
Το σεμινάριο ήταν επιδοτούμενο και διάρκειας 40 ωρών. Συμμετείχαν 40 εργαζόμενοι, ενώ αξίζει να αναφερθεί και ότι ο αριθμός των αιτήσεων που είχε υποβληθεί ήταν πολύ μεγαλύτερος, όμως απαιτούνταν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεν υπήρχε η δυνατότητα συμμετοχής όλων.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 7:36 pm


Δράσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ιεράπετρα

Δράσεις για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ιεράπετρα
Σημαντικά θέματα για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου της Ιεράπετρας καθώς και δράσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών
Σημαντικά θέματα για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου της Ιεράπετρας καθώς και δράσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών και θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή ετέθησαν στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας.
Η Πρόεδρος κ. Μαρία Ρουμελωτάκη δήλωσε ότι «αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης ενός χάρτη με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης καθώς και των τοπικών διαμερισμάτων και χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη έτσι ώστε να διευκολύνεται η παραμονή του, αλλά και να αναζητήσει μέσα από το χάρτη προορισμούς που πιθανόν τον ενδιαφέρουν να επισκεφθεί».
Ένα άλλο θέμα ήταν η συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις. Η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για τη συμμετοχή στην έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές του Μαΐου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Η Επιτροπή «τρέχει» και τη δημιουργία ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή του Δήμου.
Το θετικό είναι ότι το ενδιαφέρον τους εκδήλωσαν αρκετοί εθελοντές που κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους και δήλωσαν ότι είναι στη διάθεση της Επιτροπής για τη δημιουργία της ιστοσελίδας και τον εμπλουτισμό της με το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 7:22 pm


Δεν υπάρχουν εξελίξεις για τα θέματα των Νοσοκομείων

Δεν υπάρχουν εξελίξεις για τα θέματα των Νοσοκομείων
Σε στασιμότητα βρίσκονται τα θέματα που αφορούν την λειτουργία της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου, αφού δεν υπάρχει κάποια κίνηση από την πλευρά του υπουργείου Υγείας ή την 7η ΥΠΕ…
Σε στασιμότητα βρίσκονται τα θέματα που αφορούν την λειτουργία της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου, αφού δεν υπάρχει κάποια κίνηση από την πλευρά του υπουργείου Υγείας ή την 7η ΥΠΕ Κρήτης που να υποδεικνύει πως ξεκινά να εφαρμόζεται ο νέος σχεδιασμός.
Καταρχάς, σε ότι αφορά το θέμα της συγχώνευσης των χειρουργικών κλινικών η 7η ΥΠΕ Κρήτης δεν έχει λάβει κάποια απόφαση, σύμφωνα με το αίτημα που διατυπώθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου, ούτε βέβαια για το ζήτημα της επιστροφής των νοσηλευτών που έχουν φύγει από το Λασίθι με αποσπάσεις.
Παράλληλα, δεν υπάρχει ακόμα κάποια εξέλιξη σχετικά με τις τοποθετήσεις των επικουρικών γιατρών που θα διοριστούν στα νοσοκομεία και στις οποίες προβλέπεται δύο από αυτούς να αναλάβουν υπηρεσία στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, θέμα που εκτιμάται πως θα πρέπει να κλείσει εντός του μήνα, αφού απαιτούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Είναι δε χαρακτηριστικό πως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο με τη συμμετοχή Δυπεαρχών και Διοικητών νοσοκομείων προκειμένου να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για την πολιτική που θα ακολουθηθεί.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 7:09 pm


«Χελιδονίσματα» στην Κριτσά

«Χελιδονίσματα» στην Κριτσά
Τα αναβίωσαν τα παιδιά της 6ης Δημοτικού
Ένα σχεδόν ξεχασμένο έθιμο, αναβίωσαν οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κριτσάς την Κυριακή, με αφορμή την πρωτομηνιά και την ημερολογιακή είσοδο στην άνοιξη.
Πρόκειται για τα "Χελιδονίσματα" ένα έθιμο που υπήρχε σε πολλές περιοχές της χώρας μας, όταν την πρώτη Μαρτίου ή στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας, τα παιδιά γυρνάνε στα σπίτια κρατώντας ένα αρθρωτό ομοίωμα χελιδονιού, την «χελιδόνα», και τραγουδούν ένα είδος καλάντων, τα χελιδονίσματα.
«Χαρούμενες γλυκές φωνές και παρουσίες γέμισαν οι δρόμοι της Κριτσάς την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015. Χελιδονίσματα και ευχές από τα παιδιά της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κριτσας συνοδευόμενα από την αξιαγάπητη εκπαιδευτικό τους κα Άννα Κόκκαλη, αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν το πρωί στην Παναγία την Οδηγήτρια. Εύχομαι στα παιδιά να μην σταματήσουν ποτέ να κυνηγάνε τα όνειρά τους όταν μάλιστα έχουν συνοδοιπόρους τέτοιους εκπαιδευτικούς. Καλή πρόοδο!», μας έγραψε η Ελένη Σφενδουράκη-Παπαδούλη για το γεγονός που προκάλεσε τον έπαινο και την θετική ανταπόκριση των κατοίκων της Κριτσάς.
Αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος δημόσιας υγείας, Μανόλης Κλώντζας ευχήθηκε στα παιδιά παρέα με τους συγχωριανούς και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:53 pm


Το Τοπικό Τμήμα Οδηγισμού Σητείας στο 1ο Διαδικτυακό Μεγάλο Παιχνίδι

Το Τοπικό Τμήμα Οδηγισμού Σητείας στο 1ο Διαδικτυακό Μεγάλο Παιχνίδι
Το Τοπικό Τμήμα Σητείας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, συμμετείχε την Κυριακή στο 1ο Διαδικτυακό Μεγάλο Παιχνίδι με κεντρική ιδέα «World Thinking toDAY».
Το Τοπικό Τμήμα Σητείας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, συμμετείχε την Κυριακή στο 1ο Διαδικτυακό Μεγάλο Παιχνίδι με κεντρική ιδέα «World Thinking toDAY».
Η δράση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης, που είναι και ο αναπτυξιακός στόχος της χιλιετίας. Την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι τα μέλη και τα στελέχη του Τοπικού Τμήματος συγκεντρώθηκαν έξω από το καφέ «The Wall» και πέρασαν ένα δημιουργικό δίωρο.
Όπως ανέφερε η Έφορος του Τοπικού Τμήματος Σητείας του ΣΕΟ κ. Κατερίνα Ζερβάκη, η όλη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του όγδοου άξονα, που ονομάζεται παγκόσμια συνεργασία για την ανάπτυξη. Με σκοπό εξάλλου την εμπλοκή όσο γίνεται περισσότερου κόσμου επελέγη ο συγκεκριμένος χώρος -στην παραλιακή της πόλης- για την υλοποίηση της δράσης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:40 pm


Με ένα μουσικό παραμύθι συνεχίστηκε το «Μικρό Φεστιβάλ»

Με ένα μουσικό παραμύθι συνεχίστηκε το «Μικρό Φεστιβάλ»
Οι παραστάσεις που το Σαββατοκύριακο περιελήφθησαν στο «Μικρό Φεστιβάλ» του ΠΑΟΔΑΝ απευθυνόταν κυρίως στους μικρούς ηλικιακά πολίτες του τόπου μας.
Οι παραστάσεις που το Σαββατοκύριακο περιελήφθησαν στο «Μικρό Φεστιβάλ» του ΠΑΟΔΑΝ απευθυνόταν κυρίως στους μικρούς ηλικιακά πολίτες του τόπου μας.
Σε συνεργασία με το Ωδείο Τέχνης Αγίου Νικολάου παρουσιάστηκε σε τρεις παραστάσεις μια όμορφη ιστορία για ένα παγκάκι που δε ήθελε να μένει καρφωμένο στην ίδια πάντα θέση, ήθελε να γίνει κάτι άλλο, κατά προτίμηση βάρκα, για να γυρίσει τον κόσμο όλο. Και αυτό έγινε μουσικά βασισμένο στο παραμύθι της Εύας Ιεροπούλου, ενώ ερμηνεύτηκε από τους Family Sound Machine, μια οικογένεια που έπαιζε μουσική και έκανε όλες τις παραλλαγές στις φωνές που είχαν ρόλο στο έργο, η Νίκη Μπραβάκη βιολί, η Νεφέλη Μπραβάκη πιάνο, ο Κώστας Μπραβάκης κιθάρα και η Εύα Ιεροπούλου τσέλο.
Όταν θέλεις, όλα τα μπορείς και το μικρό παγκάκι τα κατάφερε τελικά, όχι ν' αρμενίσει, αλλά να βουλιάξει στο βυθό. Εκεί ήρθε αντιμέτωπο με μια διαφορετική πραγματικότητα, που το βοήθησε να δει με άλλα μάτια την παλιά του ζωή, τη δική του ταυτότητα, στην οποία και επέστρεψε πιο ευτυχισμένο από ποτέ.
Το κοινό στο «Ρεξ» καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Χάρης Αλεξάκης τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι το πείραμα με το «Μικρό Φεστιβάλ» δείχνει να αποκτά το κοινό του. Αλλά και ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν σε αυτό και δη το Ωδείο Τέχνης για την άψογη συνεργασία.
ΘΑΝΟΣ Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:24 pm


Τα άτομα με αναπηρίες θα μπορούν να κολυμπήσουν στην Ιεράπετρα

Τα άτομα με αναπηρίες θα μπορούν να κολυμπήσουν στην Ιεράπετρα
Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για την Κάτω Παραλία
Μια σημαντική απόφαση, που αφορά την πρόσβαση των ΑμεΑ στην παραλία και στη θάλασσα της Ιεράπετρας έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο. Το θέμα «Έγκριση διενέργειας προμήθειας πρόσβασης ΑμεΑ στις περιαστικές ακτές της Ιεράπετρας και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης των δυο υποέργων της προμήθειας» συμπεριελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας ως κατεπείγον και η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Το έργο περιλαμβάνει τρία υποέργα, αγορά της συγκεκριμένης συσκευής 36.900 ευρώ, προμήθειες διαδρόμων, ντους, σκιάστρων, αποδυτηρίων, παράκτια και πλωτή σήμανση 26.445 ευρώ και προμήθεια, η οποία έχει εκτελεστεί, σε τουαλέτα και δυο πλωτά αμαξίδια 9.605 ευρώ. Τα χρήματα προέρχονται από το Πράσινο Ταμείο και θα πρέπει μέχρι 30 Ιουνίου να έχει γίνει η ολοκλήρωση του έργου και η αποπληρωμή του. Θα γίνει με απ' ευθείας ανάθεση επειδή υπάρχει στην Ελλάδα ένας μόνο προμηθευτής».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 6:11 pm


Αξιολόγηση των Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου

Αξιολόγηση των Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου
Σύνταξη πενταετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος
Στα χέρια του Δημάρχου Αντώνη Ζερβού βρίσκεται από την περασμένη εβδομάδα η έκθεση της ομάδας που είχε αναλάβει την αξιολόγηση των Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δήμου Αγίου Νικολάου, με σκοπό την αναδιοργάνωση, πιθανή αναδιάρθρωση και τη μετεξέλιξή τους.
Η ίδια ομάδα συνεχίζει επίσης τη σύνταξη του πενταετούς Αναπτυξιακού Προγράμματος του Δήμου, αφού -όπως είπε ο Δήμαρχος- έπρεπε να προηγηθεί ο Οργανισμός του Δήμου ώστε στη συνέχεια να μπορέσει ο Δήμος να αναπτύξει τις δραστηριότητές του το επόμενο διάστημα.
«Από την αξιολόγηση που έγινε προκύπτει ότι απαιτούνται αλλαγές στον υφιστάμενο Οργανισμό του Δήμου. Η αξιολόγηση που έγινε, είναι μια διαδικασία υποχρεωτική για τους δήμους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, αν και δεν την έχουν κάνει όλοι.
Πριν ανακοινώσουμε ως δημοτική αρχή, τις σκέψεις και τις τελικές αποφάσεις μας για την αναμόρφωση του Οργανισμού, την οποία θεωρούμε επιβεβλημένη, έπρεπε να έχουμε την εικόνα και άποψη των υπηρεσιακών παραγόντων που διενέργησαν και την αξιολόγηση, που κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Η θέση μας θα είναι ενδεχομένως η μείωση του αριθμού των Διευθύνσεων, αλλά είναι ζήτημα που θα συζητηθεί κατ' αρχήν στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και στη συνέχεια θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για περαιτέρω συζήτηση. Το σχέδιο αναμόρφωσης του Οργανισμού θα γίνει εσωτερικά από τις Υπηρεσίες του Δήμου και σε ένα δίμηνο περίπου θα είναι έτοιμο, για να σταλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση», τόνισε ο κ. Ζερβός.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 5:57 pm


Προσπάθεια για δημιουργία Ένωσης Συλλόγων Γονέων στη Σητεία

Προσπάθεια για δημιουργία Ένωσης Συλλόγων Γονέων στη Σητεία
Για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των σχολείων
Με σκοπό τη συνεργασία και την από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων πολιτιστικού κυρίως περιεχομένου ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια μία προσπάθεια συντονισμού των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Σητείας.
Απώτερος στόχος του εγχειρήματος είναι η ίδρυση Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία λείπει από την περιοχή σε αντίθεση με άλλες περιοχές της Κρήτης, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των Συλλόγων. Επίσης έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους Συλλόγους να διεκδικήσουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους συλλογικά και την επίλυση προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι μαθητές και τα τελευταία χρόνια είναι πολλά και σημαντικά.
Η ανάγκη για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης αναδείχθηκε, όπως εξηγεί ο Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Γυμνασίου Σητείας κ. Κυριάκος Παπαϊωάννου, τα τελευταία περίπου τρία χρόνια στη διάρκεια των οποίων προέκυψαν σοβαρά προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας. Τότε «έπεσε η ιδέα» της δημιουργίας Ένωσης Γονέων.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 5:44 pm


Απαράδεκτο: Πυροβόλησαν σκυλάκι!

Απαράδεκτο: Πυροβόλησαν σκυλάκι!
Τέτοια περιστατικά δημιουργούν ερωτήματα για το τί κοινωνία είμαστε και πώς επιτρέπουμε σε κάποιους ανθρώπους να φέρονται έτσι σε ζώα... Και δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές αποκτούν συχνότητα και προκαλούν απορία, οργή…
Τέτοια περιστατικά δημιουργούν ερωτήματα για το τί κοινωνία είμαστε και πώς επιτρέπουμε σε κάποιους ανθρώπους να φέρονται έτσι σε ζώα... Και δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές αποκτούν συχνότητα και προκαλούν απορία, οργή και ντροπή.
Πρόσφατα οι ρόδες ενός 4x4 πάτησαν στην κυριολεξία μικρό σκύλο, που είχαν βγάλει βόλτα οι ιδιοκτήτες του, ανήλικα κορίτσια, στην Γιαμπουδάκη, στο κέντρο της πόλης χωρίς κανείς έως τώρα να έχει καταθέσει το παραμικρό για το συμβάν.
Λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε κατοικημένη περιοχή στον Αλμυρό πυροβόλησαν το σκύλο της φωτογραφίας. Ένας πυροβολισμός τόσο νωρίς το πρωί μια εντύπωση την προκαλεί στους περιοίκους.
«Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι ή άκουσε κάτι να μας ενημερώσει, καθώς θα κινηθούμε νομικά γι' αυτό. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για σκύλο πολύ ήρεμο και φιλικό, ενώ είναι και προστάτης άλλων ζώων που έχουμε στην οικία μας», σημειώνουν στην έκκλησή τους οι ιδιοκτήτες.
Το τηλέφωνό τους είναι στη διάθεση της εφημερίδας για κάθε πληροφορία ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος, που βγάζει ένα όπλο και πυροβολεί εντός κατοικημένης περιοχής ό,τι κινείται από ζώα έως και..... ποιός ξέρει τί άλλο θα μπορούσε.
ΘΑΝΟΣ Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 5:36 pm


Προγραμματική συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς και του Επιμελητηρίου Λασιθίου

Προγραμματική συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς και του Επιμελητηρίου  Λασιθίου
Προγραμματική συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς και του Επιμελητηρίου Λασιθίου

Προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Επιμελητηρίου Λασιθίου και της Τράπεζας Πειραιώς υπέγραψαν την Τρίτη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θωμάς Χαριτάκης και ο Διευθυντής Καταστήματος Αγίου Νικολάου (Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου 13) κ. Κωνσταντίνος Βλαστός.
Οι δύο φορείς επιδιώκουν με τον τρόπο αυτό να ανταποκριθούν στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου, ιδιαιτέρως των Μ.Μ.Ε του νομού Λασιθίου, αναφορικά με τις αυξημένες ανάγκες χρηματοδότησης τους μέσω ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων, υποστήριξης και διευκόλυνσης των οικονομικά τακτοποιημένων μελών του Επιμελητηρίου σε προτάσεις χρηματοδότησης και αναπτυξιακών προγραμμάτων στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή εθνικών ενισχύσεων, καθώς και στην κατά προτεραιότητα χρήση από το Επιμελητήριο των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχει ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, πάντα στο πλαίσιο της εφαρμογής των ελάχιστων προϋποθέσεων και κριτηρίων πιστοληπτικής φερεγγυότητας.
Η παρούσα προγραμματική συμφωνία θα αποτελέσει το πλαίσιο μιας πιο στενής και ουσιαστικής σύνδεσης των μελών του Επιμελητηρίου με τον Όμιλο Πειραιώς για αμοιβαία εξυπηρέτηση των συμφερόντων, τόσο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της Τράπεζας, όσο και σε μια πιο αποφασιστική και τολμηρή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας μας.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 5:22 pm


Εσπερίδα με θέμα προτάσεις και προοπτικές σύγχρονης επιχειρηματικότητας

Εσπερίδα με θέμα προτάσεις και προοπτικές σύγχρονης επιχειρηματικότητας
Στην Ιεράπετρα

Ο Δήμος Ιεράπετρας και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη: «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», στο πλαίσιο της δράσης: Δημοσιότητα – Ευαισθητοποίηση» του προγράμματος «Στηρίζουμε την Εργασία και την Ανάπτυξη», διοργανώνουν την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 εσπερίδα με θέμα «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας. Επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων του προγράμματος, προτάσεις και προοπτικές σύγχρονης επιχειρηματικότητας»

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 18:00 και ομιλητές θα είναι ο κ. Μανώλης Κ. Τσαντάκη, Διαχειριστής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», ο κ. Γιώργος Σισαμάκης, Οικονομολόγος, ο κ. Μανώλης Δ. Τσαντάκης, Στέλεχος της Εταιρείας Αναπτυξιακών Μελετών, η κα. Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Βαγγέλης Δρίμτζιας, Πρόεδρος του DKG GROUP και ο κ. Χάρης Ροδιτάκης, πρώην στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην Εσπερίδα θα παρουσιαστούν προγράμματα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας του ΠΕΠ Κρήτης 2014 – 2020, επιτυχημένες κοινωνικές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θα γίνει αναφορά στις προϋποθέσεις επιτυχίας μια κοινωνικής επιχείρησης, καθώς και στην μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, στον αγροτουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και επίσης στις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις δημιουργίας επιχειρήσεων.

Τέλος θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών δύο υφιστάμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων της περιοχής της Ιεράπετρας, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» και του Αγροτικού Οικοτεχνικού Συνεταιρισμού Χειροτεχνών «Χειρο-ποίηση».

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 5:11 pm


Ενημέρωση φορέων για το νέο ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Ενημέρωση φορέων για το νέο ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου
Παρουσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη

Συναντήσεις σε ολόκληρη την Κρήτη προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς για το νέο ΕΣΠΑ και να γίνει καλύτερη προετοιμασία μέσα από το διάλογο πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής. Ο κ. Αρναουτάκης με την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μαρία Κασσωτάκη και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας Γιάννη Μπαλαντινάκη ενημέρωσαν σήμερα τους φορείς σε συνάντηση που έγινε στην ΠΕ Λασιθίου στον Άγ. Νικόλαο, για τους άξονες, τις προβλέψεις και τις απαιτήσεις του νέου ΕΣΠΑ, με την παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πελαγίας Πετράκη του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Δημόσιας Υγείας Μανόλη Κλώντζα, των δημάρχων Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού, Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη, Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων.
«Κάνουμε συναντήσεις σε ολόκληρη την Κρήτη για να ενημερώσουμε όλους τους φορείς για το νέο ΕΣΠΑ, με στόχο να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα προετοιμασίας και να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την αρχιτεκτονική που έχουμε κτίσει τη νέα προγραμματική περίοδο και στηρίζεται πάνω στον αγροτικό, τον τουριστικό τομέα, στον πολιτισμό, τη διατροφή και την έξυπνη εξειδίκευση που δουλεύουμε μαζί με τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα όλη της Κρήτης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Η δουλειά που παράγεται όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, «πρέπει να πάει στην πραγματική οικονομία και στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης και του πρωτογενή τομέα».

perif

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 4:38 pm


Την Πέμπτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης

Την Πέμπτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης
Την Πέμπτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2015 | 1:53 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: