1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου (VIDEO))

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου (VIDEO))
Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής


Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΡΕΞ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Αγίου Νικολάου. Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος τέλεσε Αγιασμό και κάλεσε τους αιρετούς να δώσουν τον νενομισμένο όρκο. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής και συνεργασία με τον τοπική Εκκλησία.

 

 

 

Video: Θάνος Κορομπύλιας


Για φωτογραφίες δείτε ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 5:37 pm


Οι αιτήσεις συμμετοχής στο οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ
Από τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου

Από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 θα μπορούν οι δικαιούχοι με δύο τέκνα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ 2014 το οποίο αφορά 300.000 οικογένειες ενώ όσοι έχουν ένα παιδί η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων ξεκινάει την 1 Οκτωβρίου 2014 με λήξη της προθεσμίας κατάθεσης στις 31 Ιανουαρίου 2015 εκείνοι με τρία παιδιά και πάνω έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 14 Ιουλίου 2014 και υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Να τονιστεί ότι οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που κατατίθενται μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή ταχυδρομείου θα παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες ανεξάρτητα από των αριθμό παιδιών ενώ η φετινή χρονιά θα είναι και η τελευταία που χορηγείται το οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ ενώ θα είναι και μειωμένο κατά 50%.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 1:59 pm


Μηνυμα Κ. Δερμιτζάκη στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Αγίου Νικολάου

Μηνυμα Κ. Δερμιτζάκη στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Αγίου Νικολάου
Μήνυμα του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίου Νικολάου
Μήνυμα του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστή Δερμιτζάκη στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίου Νικολάου
Κύριε Δήμαρχε,

δυστυχώς λόγω προσωπικού προβλήματος δεν μπορώ να παραστώ στην τελετή της ορκωμοσίας σας.

Θα ήθελα με το μήνυμά μου να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία σε εσάς και τους συνεργάτες σας στο δύσκολο έργο που έχετε μπροστά σας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η εξουσία που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια πολύ μεγάλη υποβάθμιση με μειώσεις πόρων, προσωπικού και περιουσιακών στοιχείων. Πολύ λίγοι Δήμοι κατάφεραν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις τους και να σταθούν δίπλα στους πολίτες, χωρίς να καταρρεύσουν οικονομικά. Στην εποχή των Μνημονίων η Πολιτεία, αντί να ενισχύσει τους δήμους για να μπορέσουν να παίξουν το ρόλο τους τόσο στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης όσο και στην αξιοποίηση του παραγωγικού και ανθρώπινου δυναμικού, τους αποδυνάμωσε, στερώντας τους τα εργαλεία μιας ουσιαστικής παρέμβασης.

Ιδιαίτερα στο Δήμο σας, έναν κατεξοχήν τουριστικό τόπο, η ΑΣΤΕΑΝ κινδυνεύει να απομακρυνθεί, η μαρίνα, αυτό το στολίδι στο κέντρο της πόλης, κινδυνεύει με ιδιωτικοποίηση ενώ οι ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους έκαναν εξαιρετικά δυσχερή την ικανοποιητική ανταπόκριση στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης για την κοινωνική και οικονομική ανόρθωση της χώρας είναι σημαντικός. Η προσπάθεια να βγούμε από την κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι και πολιτική. Έχει να κάνει με την ενεργή παρουσία του λαού, την αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδίου κοινωνικής σωτηρίας και ανάπτυξης, με Δημοκρατία και συμμετοχή. Έχει να κάνει με κρίσιμες παραμέτρους, στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, την αποκέντρωση του κράτους, την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής, την παραγωγική ανάκαμψη, την ανακατανομή του πλούτου και τη μείωση της ανεργίας.

Να υπολογίζετε στην στήριξη μας για κάθε προσπάθεια σας που θα συμβάλει στην ενίσχυση του ρόλου και της αποτελεσματικότητας του Δήμου στην ανάπτυξη προς όφελος του τόπου και των κατοίκων, την κοινωνική συνοχή και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 1:49 pm


Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου (φωτο)

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου (φωτο)
Το πρωί του Σαββάτου

 Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΡΕΞ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Αγίου Νικολάου. Ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος τέλεσε Αγιασμό και κάλεσε τους αιρετούς να δώσουν τον νενομισμένο όρκο. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής και συνεργασία με τον τοπική Εκκλησία.

orkomosia1

orkomosia2

orkomosia3

orkomosia4

orkomosia5

orkomosia6

orkomosia7
Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η καθημερινότητα είναι πιεστική και πρέπει να τη διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι' αυτό θα κινηθούμε μέσα στο υπάρχον νομικό πλαίσιο αγωνιζόμενοι ταυτόχρονα μέσα από τα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ, να βελτιώσουμε την κατάσταση και έτσι, να μας αποδοθούν οι αναλογούντες πόροι αλλά και το απόλυτο της αυτοδιοίκησης που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά, στα όρια της εξαφάνισης! Γιατί πολιτική διοίκηση και πολύ περισσότερο αυτοδιοίκηση δεν σημαίνει μόνο μάνατζμεντ και αριθμοί. Υπάρχει και η κοινωνική διάσταση, που δεν διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Η οποία αποκτιέται μόνο μέσα από τη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες από την κατάργηση του
«εγώ» και την αποδοχή του «Εμείς», από τη γνώση του τι σημαίνει ζωή και προσπάθεια επιβίωσης.
Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε όλους κοντά. Συμμετοχικά. Η παρουσία σας θα μας δίνει κουράγιο και ο διαρκής σας έλεγχος δε θα μας αφήνει να εφησυχάσουμε. Προτεραιότητά μας η καθημερινότητα του πολίτη. Θα το πετύχουμε με την καθημερινή μας παρουσία κοντά σας και με τη στήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου έτσι ώστε να μπορούν απερίσπαστοι οι δημοτικοί υπάλληλοι να κάνουν τη δουλειά τους όσο γίνεται καλύτερα. Θα αναδιοργανωθεί ο Οργανισμός του Δήμου για να έχουμε λιγότερους διευθυντές και περισσότερους εκτελεστικούς υπαλλήλους. Θα εξεταστεί σοβαρά ο τρόπος λειτουργίας των νομικών προσώπων του Δήμου και η πιθανότητα κατάργησης κάποιων ή η συνένωσή τους. Μέχρι τέλος του έτους θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα αυτά τα ζητήματα και θα προχωρήσουμε με προσεκτικά και σταθερά βήματα στις αλλαγές που θα δώσουν ώθηση στη λειτουργία του Δήμου».
Xαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι επικεφαλής των τριών δημοτικών ομάδων της μειοψηφίας, Δημήτρης Κουνενάκης, Πανίκος Καρατσής και Γεώργιος Πάγκαλος.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

ορκ1

ορκ2

ορκ3

ορκ4

Φωτό: Θάνος Κορομπυλιας

 

Δείτε ΕΔΩ video από την εκδήλωση

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 1:26 pm


Πήρε φωτιά το λάδι στο τηγάνι σε σπίτι σε σπίτι στην περιοχη της Κριτσας

Πήρε φωτιά το λάδι στο τηγάνι σε σπίτι σε σπίτι στην περιοχη της Κριτσας
Την έσβηση η Πυροσβεστική

Τηγάνι με λάδι στην κουζίνα, ήταν η αιτία της πρόκλησης πυρκαγιάς σε σπίτι στον δρόμο για τον Κρούστα μετά την Κριτσά το πρωί του Σαββάτου.

 

Επιτόπου έφτασαν άμεσα 2 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 4 άντρες ενώ επίσης άμεσα στο σπίτι έφτασε συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει την παροχή ρεύματος.

Η φωτιά έσβησε λίγο μετά τις 10.30 αφήνοντας πίσω της υλικές μονάχα ζημιές, σύμφωνα με τον διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Αγίου Νικολάου Μιχάλη Βασιλάκη.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ τόνισε ότι λόγω των δυνατών ανεμών που πνέουν στην περιοχή να έχουμε όλοι το  νου μας και σε καμία περίπτωση να μην χρησιμοποιούμε φωτιά ή αντικείμενα που δημιουργούν σπίθες.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 12:52 pm


Είχε στην κατοχή του καπνό χωρις την απαιτούμενη ταινια φόρου κατανάλωσης

Είχε στην κατοχή του καπνό χωρις την απαιτούμενη ταινια φόρου κατανάλωσης
Κατασχέθηκαν συνολικά 1.900 γραμμάρια καπνού
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε περιοχή του Δήμου Σητείας, από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας, 35χρονος Βούλγαρος για παραβάσεις της νομοθεσίας του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον 35χρονο αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1.900 γραμμάρια καπνού, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 11:14 am


Κυκλοφοριακά μέτρα στον κόμβο Κριτσας

Κυκλοφοριακά μέτρα στον κόμβο Κριτσας
Ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Λασιθιου
Από την αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου ανακοινώνεται ότι λόγω εκτέλεσης έργων κατά τη τρίτη φάση για την κατασκευή του Ανισόπεδου Κόμβου Αγ. Νικολάου (κόμβος Κριτσάς) ¨Ολοκλήρωση κατασκευής τμήματος Ν.Ε.Ο. Αγ. Νικόλαος – Καλό Χωριό του Β.Ο.Α.Κ. , παρατείνουμε τη λήψη προσωρινών έκτακτων μέτρων κυκλοφορίας των οχημάτων από 1 Σεπτεμβρίου 2014 έως και 31 Δεκεμβρίου 2014 , ως ακολούθως :

α. Διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού από κόμβο Ξηροκάμπου προς κόμβο Κριτσάς και σε απόσταση 500 μέτρα πριν τον κόμβο Κριτσάς. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων με κατεύθυνση από κόμβο Ξηροκάμπου προς κόμβο Κριτσάς μετατοπίζεται και θα διεξάγεται παράλληλα δεξιά , από την νέα παράπλευρη οδό του Εθνικού Οδικού Δικτύου που κατασκευάστηκε από την ανάδοχο εταιρεία εκτέλεσης του έργου.

β. Η κίνηση όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό που έχουν κατεύθυνση από κόμβο Κριτσάς προς κόμβο Ξηροκάμπου μετατοπίζεται παράλληλα δεξιά και θα διεξάγεται από την νέα παράπλευρη οδό του Εθνικού Οδικού Δικτύου που κατασκευάστηκε από την ανάδοχο εταιρεία εκτέλεσης του έργου και σε απόσταση μέχρι και 500 μέτρα από τον κόμβο Κριτσάς , σημείο από το οποίο τα οχήματα θα επανέρχονται στο ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς τον κόμβο Ξηροκάμπου.

γ. Η κίνηση όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό που έχουν κατεύθυνση από κόμβο Κριτσάς προς Κριτσά – Λακώνια , θα διεξάγεται από την νέα οδό του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου που κατασκευάστηκε από την ανάδοχο εταιρεία εκτέλεσης του έργου.

δ. Η κίνηση όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό που έχουν κατεύθυνση από Κριτσά – Λακώνια προς κόμβο Κριτσάς και σε απόσταση 100 μέτρα πριν τον κόμβο Κριτσάς θα διεξάγεται από την νέα οδό του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου που κατασκευάστηκε από την ανάδοχο εταιρεία εκτέλεσης του έργου.

Οι χρήστες του παραπάνω Οδικού Δικτύου, παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με μικρές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με την κάθετη και οριζόντια σήμανση που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 10:32 am


Το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Οροπεδίου Λασιθίου

Το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Οροπεδίου Λασιθίου
Το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Οροπεδίου Λασιθίου

Σήμερα Σάββατο 30 Αυγούστου και ώρα 4.30 μ.μ. θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του εκλεγέντος Δημάρχου, των εκλεγέντων Δημοτικών Συμβούλων, των μελών των Συμβουλίων Τοπικών Κοινοτήτων και των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Τζερμιάδων.
Την τελετή ορκωμοσίας θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος.
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννης Γ. Στεφανάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 10:13 am


Φωτιά σε σπίτι σε σπίτι στην περιοχη της Κριτσας

Φωτιά σε σπίτι σε σπίτι στην περιοχη της Κριτσας
Επιχειρούν δυο οχήματα της Πυροσβεστικής
Φωτιά έχει ξεσπάσει σε σπίτι στην περιοχη της Κριτσας, στο δρόμο για τον Κρουστα.

;">Ήδη στο σημείο έχουν φτάσει δύο οχήματα της πυροσβεστικής του Αγίου Νικολάου.

 

ΘΑΝΟΣ Κ.

 

νεότερα σε λίγο...

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 10:10 am


Σήμερα η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου

Σήμερα η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου
Η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Αυγούστου στις 10.30 π.μ. στο «Ρεξ».  

Η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Αυγούστου στις 10.30 π.μ. στο «Ρεξ».
Σχετική πρόσκληση απηύθυνε ο εκλεγείς Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνιος Ζερβός.

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2014 | 9:19 am


Σε έξι δόσεις η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

 Σε έξι δόσεις η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ
Σε έξι δόσεις η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

Την αύξηση, σε έξι, του αριθμού των δόσεων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Οι δόσεις θα είναι έξι (από πέντε) ισόποσες μηνιαίες, με ελάχιστη δόση τα 10 ευρώ. ). Η 1η δόση θα είναι καταβλητέα την 30η Σεπτεμβρίου, και οι επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα (31 Οκτωβρίου, 28 Νοεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου, 30 Ιανουαρίου 2015 και 27 Φεβρουαρίου 2015). Σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, από τη ΓΓΔΕ επισημαίνεται ότι η οριστική εικόνα των δόσεων (και οι πιθανοί συμψηφισμοί ποσών) θα διαμορφωθεί μετά την επανεκκαθάριση των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, που αναμένεται να ψηφιστούν από τη Βουλή.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 9:29 pm


«Προϋπολογισμό ανάγκης» ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αγίου Νικολάου

«Προϋπολογισμό ανάγκης» ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αγίου Νικολάου
Mε βασικό θέμα την έγκριση του σχεδίου Προϋπολογισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου για το 2015, συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή υπό την προεδρία του Δημάρχου Δημήτρη Κουνενάκη  

Mε βασικό θέμα την έγκριση του σχεδίου Προϋπολογισμού του Δήμου Αγίου Νικολάου για το 2015, συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή υπό την προεδρία του Δημάρχου Δημήτρη Κουνενάκη, προκειμένου να τηρηθούν οι προβλεπόμενες προθεσμίες, μιας και μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα πρέπει το σχέδιο το οποίο συντάχθηκε με τους όρους και τις προδιαγραφές που ορίζει το Οικονομικό Παρατηρητήριο να έχει αναρτηθεί στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως ανακοινώθηκε από τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας Γιάννη Τσιρακάκη, το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Αγίου Νικολάου, στις 11.30 χθες το μεσημέρι, είχε διαμορφωθεί στο ύψος των 6.596.854 ευρώ, το οποίο είναι κατατεθειμένο σε τράπεζες.
Ο Προϋπολογισμός του Δήμου για την επόμενη χρονιά ανέρχεται σε 32.547.000 ευρώ, είναι ισοσκελισμένος ως προς τα έσοδα και τα έξοδα. Τα έσοδα προέρχονται κυρίως, από τα τακτικά 12.594.000 ευρώ, τα τέλη καθαριότητας 2.557.000, από τέλη παρεπιδημούντων και ΤΑΠ 1.275.000, έσοδα από επιχειρήσεις για λειτουργικές δαπάνες 8.126.674 κλπ. Στα έκτακτα έσοδα προβλέπονται 4.839.000 από επιχορηγήσεις για επενδύσεις, η ΣΑΤΑ είναι η ίδια με τη φετινή, δηλαδή 457.000 και χρήματα από ΕΣΠΑ 2.925.000 κλπ. Σημειώνεται ότι ο αντίστοιχος περυσινός Προϋπολογισμός ήταν 36.443.000 και η διαφορά οφείλεται στο ότι είχαν μπει μέσα ολόκληροι οι προϋπολογισμοί για τα έργα ΧΥΤΑ, το ΒΙΟΠΑ, την ανάπλαση Σταυρού, αλλά τώρα έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις κατασκευής και έχουν αναγραφεί τα πραγματικά ποσά.
Μιλώντας για τον Προϋπολογισμό του 2015, ο απερχόμενος δήμαρχος τον χαρακτήρισε «προϋπολογισμό ανάγκης», εξηγώντας ότι καταρτίστηκε με τρόπο ώστε να τηρεί τις προδιαγραφές και τις διαδικασίες του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, προκειμένου να εγκριθεί...
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 8:52 pm


Ο απερχόμενος δήμαρχος Αγίου Νικολάου παρέδωσε στο νέο Δήμαρχο

Ο απερχόμενος δήμαρχος Αγίου Νικολάου παρέδωσε στο νέο Δήμαρχο
Κατ' ιδίαν συνάντηση είχαν χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό  

Κατ' ιδίαν συνάντηση είχαν χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό. Κατά τη συνάντηση ο κ. Κουνενάκης παρέδωσε στον κ. Ζερβό ένα αρχείο από φακέλους από το προσωπικό αρχείο του και υπεγράφησαν τα σχετικά πρωτόκολλα.
Τέλος συζήτησαν τις τελευταίες εκκρεμότητες και ανανέωσαν το ραντεβού για το Σάββατο το πρωί στο «Ρεξ», όπου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής.
Ν.Τ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 8:44 pm


Τοποθέτηση νέων σύγχρονων στηθαίων στο Ν. Λασιθίου

Τοποθέτηση νέων σύγχρονων στηθαίων στο Ν. Λασιθίου
Ύψους 1,6 εκ. ευρώ είναι το έργο που θα ξεκινήσει στο Λασίθι για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου
Ύψους 1,6 εκ. ευρώ είναι το έργο που θα ξεκινήσει στο Λασίθι για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου, στο πλαίσιο των έργων αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας που γίνονται σε όλο το νησί ύψους 30 εκ. ευρώ, από την Περιφέρεια Κρήτης.
Χθες ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, επισκέφθηκε το Διοικητήριο στον Άγιο Νικόλαο και υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου, που αφορά την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Το έργο αναλαμβάνει η εταιρεία Eurocat η οποία ανήκει στον όμιλο της Ιντρακάτ και η οποία εκτελεί στην περιοχή τα έργα του Αποσελέμη.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, έχει προϋπολογισμό 1.650.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η επίβλεψη του έργου θα γίνει από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δέκα μηνών.
Το έργο αυτό αφορά τους παρακάτω επαρχιακούς δρόμους όπου θα γίνουν σημειακές παρεμβάσεις: Άγιος Νικόλαος – Ελούντα, Νεάπολη – Φουρνή – Βρουχάς, Νεάπολη – Οροπέδιο Λασιθίου μέσω Ποτάμων, Άγιος Νικόλαος – Κριτσά – Κρούστας – Πρίνα, Κριτσά – Καθαρό, Καλό Χωριό – Μάλες, Παχειά Άμμος – Ιεράπετρα, Μύθοι – Μάλες, Γρα Λυγιά – Ανατολή, Ιεράπετρα – Άγιος Στέφανος – Σητεία, Κάτω Χωριό – Ορεινό – Σητεία, Σητεία – Αγιά Φωτιά – Παλαίκαστρο.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 8:14 pm


Μειωμένες χρηματοδοτήσεις του Δήμου Σητείας

Μειωμένες χρηματοδοτήσεις του Δήμου Σητείας
Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης εκφράζοντας την αντίθεση και την πικρία του Δήμου Σητείας -και συνολικά της ΤΑ- αναφέρθηκε στις μειωμένες χρηματοδοτήσεις, που δίνουν τα αρμόδια υπουργεία
Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θ. Πατεράκης εκφράζοντας την αντίθεση και την πικρία του Δήμου Σητείας -και συνολικά της ΤΑ- αναφέρθηκε στις μειωμένες χρηματοδοτήσεις, που δίνουν τα αρμόδια υπουργεία -βασικά από το υπουργείο Εσωτερικών και -όπως είπε- δεν φαίνεται στο ορατό μέλλον να αυξηθούν.
«Εξέθεσα τη λογική σύνταξης της πρότασης που συζητήσαμε στην Επιτροπή Διαβούλευσης και αφορά βασικά ένα πολύ μικρό σε προϋπολογισμό Τεχνικό Πρόγραμμα της τάξης των 490.000 ευρώ, που χρηματοδοτεί έργα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των οδικών αξόνων, των κτιριακών εγκαταστάσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με παρεμβάσεις που γίνονται στις Τοπικές Κοινότητες.
Αυτές έχουν με βάση το νόμο υποχρεωτικό τη χρηματοδότηση του 80% από τις εισπράξεις που έχουμε από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που λειτουργούν στις συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες. Αυτές είναι το Παλαίκαστρο, ο Χανδράς, η Μαρωνιά, τα Αχλάδια και τα Κρυά. Σε αυτές τις Τοπικές Κοινότητες κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις και κάποιες προμήθειες από τα χρήματα τα οποία δικαιούνται βάσει του νόμου.
Για τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες, δυστυχώς το πρόγραμμά μας είναι τόσο περιορισμένο σε δυνατότητα, που, αν και θα θέλαμε, δε μπορούμε να κάνουμε. Οπότε μπαίνουμε στη λογική να αντιμετωπίσουμε γενικά τα θέματα ασφάλειας στην αγροτική οδοποιία, στη δημοτική, ενώ βάζουμε κι ένα πολύ μεγάλο ποσό για την συντήρηση των αντλητικών μας συγκροτημάτων.
Όλα αυτά, το Τεχνικό Πρόγραμμα, οι προμήθειες, οι εργασίες, οι μελέτες κλπ., τις οποίες έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να υλοποιήσει την επόμενη χρονιά με βάση τα λιγοστά έσοδα που έχει, αντιστοιχούν σε ένα ποσό περίπου 1.200.000 ευρώ.
Πέραν αυτών βέβαια θα έχουμε και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα τα οποία υλοποιούνται αυτή τη στιγμή ή θα ξεκινήσουν τέλος της τρέχουσας χρονιάς και θα ολοκληρωθούν τέλος της επόμενης. Αφορούν έργα με χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ, όπως είναι η ανάπλαση της πόλης, βιολογικοί, ο "Μπαλταζτής", έργα αρδευτικά, τα οποία υπερβαίνουν τα 4 εκατομ. ευρώ όσον αφορά τον προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 8:03 pm


Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα για τα σχολεία Αγ. Νικολάου

Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα για τα σχολεία Αγ. Νικολάου
Εξαιρετικά θετικά είναι τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών από τα σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου  

Εξαιρετικά θετικά είναι τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών από τα σχολεία του Δήμου Αγίου Νικολάου, που φαίνεται να καταγράφουν και φέτος σημαντικές επιτυχίες με πολλούς εισακτέους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με πολλούς μαθητές να επιλέγουν τις σχολές που λειτουργούν στα ιδρύματα του νησιού.
«Τα θέματα ήταν πιο εύκολα, ανέβηκαν οι βάσεις αλλά είχαμε επιτυχίες. Εμείς θέλουμε να ευχηθούμε καλές σπουδές στους επιτυχόντες αλλά και στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν πρέπει να επισημάνουμε πως είναι μια αφορμή για να βρουν το δρόμο που θα επιλέξουν για τη ζωή τους», επεσήμανε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Σταμέλος.
Στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου η εικόνα είναι αρκετά ικανοποιητική αφού 81 μαθητές έχουν πετύχει την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από την πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων προκύπτει πως υπάρχουν εισαγωγές τόσο σε υψηλόβαθμες παραδοσιακές σχολές όπως η Ιατρική αλλά και σε παραδοσιακές σχολές του πανεπιστημίου και του πολυτεχνείου Κρήτης, όπου κυριαρχούν οι επιτυχόντες ενώ υπάρχει σημαντική καταγραφή επιτυχιών και στις οικονομικές επιστήμες.
Με θετικό πρόσημο αποτιμάται και η εισαγωγή φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο 2ο Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου, από το οποίο εισήχθησαν 60 μαθητές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, με τις σχολές της Κρήτης να κυριαρχούν και σε αυτό το σχολείο.
Στο ΕΠΑΛ του Αγίου Νικολάου είχαμε 11 μαθητές που εισήχθησαν με τη γενική σειρά και τρεις επιτυχόντες με το σύστημα του 10% που εφαρμόστηκε φέτος για πρώτη φορά στα ΕΠΑΛ. Σε σύγκριση με το παρελθόν οι επιτυχίες είναι λιγότερες κυρίως γιατί οι βάσεις σε σχολές Υγείας - Πρόνοιας κινήθηκαν ανοδικά. Έτσι, αν και αρκετοί μαθητές είχαν γράψει καλά, αντιμετωπίζουν πρόβλημα διότι δεν βρέθηκαν εισακτέοι στις σχολές προτίμησης.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 7:48 pm


Οι πρώτοι σε βαθμολογία στην Ιεράπετρα

Οι πρώτοι σε βαθμολογία στην Ιεράπετρα
Οι μαθητές που στις πανελλήνιες εξετάσεις συμπλήρωσαν σε τουλάχιστον ένα επιστημονικό πεδίο βαθμολογία άνω των 18.000 μορίων εισήχθησαν στις εξής σχολές
Οι μαθητές που στις πανελλήνιες εξετάσεις συμπλήρωσαν σε τουλάχιστον ένα επιστημονικό πεδίο βαθμολογία άνω των 18.000 μορίων εισήχθησαν στις εξής σχολές:
- Από το 1ο Λύκειο Ιεράπετρας:
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ Φιλολογίας Θεσσαλονίκης
ΔΡΑΚΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης
ΜΟΥΤΣΑΚΗ ΜΕΛΙΝΑ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Χημικών Μηχανικών Αθήνα
ΚΥΜΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Μαθηματικών Αθήνα
ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης
ΣΥΜΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλονίκης
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσσαλονίκης
ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Υπαξιωματικών Διοικ. Αεροπορίας Σ.Υ.Δ.
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Φαρμακευτικής Πάτρας
- Από το 2ο Λύκειο Ιεράπετρας:
ΧΑΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ Ιατρικής Θεσσαλονίκης
ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Ιατρικής Ηράκλειο
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθήνας
ΤΖΑΒΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ Φαρμακευτικής Θεσσαλονίκης
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΣΑΒΒΑΣ Φυσικής Ηράκλειο
ΤΣΕΛΙΟΥ ΖΑΜΠΙΑ Παιδαγωγικό ειδικής αγωγής Βόλος
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Ψυχολογίας Αθήνας
ΚΟΡΝΙΩΤΑΚΗ ΜΙΧΑΕΛΑ Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης
ΠΕΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Φαρμακευτικής Αθήνας
ΠΗΓΙΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Χημείας Ηράκλειο
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΥΛΟΣ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας
ΚΕΛΕΠΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 7:28 pm


Συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του 2015 του Δήμου Σητείας

Συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του 2015 του Δήμου Σητείας
Χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Θοδωρή Πατεράκη η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για να γνωμοδοτήσει για το Τεχνικό Πρόγραμμα…
Χθες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Θοδωρή Πατεράκη η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για να γνωμοδοτήσει για το Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου και το προσχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2015.
Η συζήτηση διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, τα μέλη έθεσαν σειρά ερωτημάτων και προτάσεων και τελικά η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά.
«Η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης είναι μία γνωμοδοτική διαδικασία, η οποία προβλέπεται κατά τη φάση της σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να ενημερώνει τους φορείς της περιοχής που συμμετέχουν στην Επιτροπή, για τα τεκταινόμενα στο Δήμο, τις δυνατότητες που έχει, τις οικονομικές ή διαχειριστικές δυνατότητες που έχει ώστε να υπάρχει μία ανταλλαγή απόψεων στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.
Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής που συζητήθηκε στη συνεδρίαση είναι αποτέλεσμα προτάσεων που έχουν καταθέσει οι Τοπικές Κοινότητες, η Εκτελεστική Επιτροπή και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Αφορά στην ουσία τις βασικές παρεμβάσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν στις Τοπικές Κοινότητες και την πόλη της Σητείας ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν τουλάχιστον τα προβλήματα της καθημερινότητας, που συνεχώς εντείνονται», δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης ο κ. Πατεράκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 7:12 pm


Αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2015 το έντυπο δήλωσης ΦΠΑ

 Αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2015 το έντυπο δήλωσης ΦΠΑ
Αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2015 το έντυπο δήλωσης ΦΠΑ

Αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2015 το έντυπο δήλωσης ΦΠΑ, μετά από απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σε σύγκριση με το παλαιό έντυπο (από το 2011), το νέο έντυπο είναι πιο εύχρηστο και λειτουργικό, με τις βασικότερες αλλαγές να αφορούν στα εξής:

1. Δεν θα αναγράφονται οι εισροές (δαπάνες και αγορές) ανά συντελεστή ΦΠΑ σε 12 κωδικούς, όπως απαιτούσε το παλαιό έντυπο, αλλά θα χρησιμοποιούνται μόνον 2 κωδικοί (αξία και αναλογών ΦΠΑ)

2. Οι ειδικοί λογαριασμοί (κωδικοί πληροφοριακού χαρακτήρα) ενσωματώνονται αντίστοιχα στις εκροές και εισροές, σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές, με στόχο την ορθότερη δήλωση των συναλλαγών των επιχειρήσεων για σκοπούς ΦΠΑ και την απαραίτητη διασταύρωση αυτών από τη Φορολογική Διοίκηση

3. Ενσωματώνεται η αίτηση επιστροφής, με την απλή συμπλήρωση ενός κωδικού για το ποσό και αντίστοιχων κωδικών για το λόγο της επιστροφής, και δεν θα απαιτείται πλέον κατάθεση ξεχωριστής αίτησης επιστροφής

4. Ενσωματώνεται η αίτηση συμψηφισμού του προς επιστροφή ποσού με μελλοντικές οφειλές

5. Δίνεται η δυνατότητα να αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού για την κατάθεση σε αυτόν του προς επιστροφή ποσού.

Το ίδιο έντυπο θα χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις για τον διακανονισμό παγίων και για τον προσδιορισμό της αναλογίας έκπτωσης (pro-rata), χωρίς να απαιτείται η συμπλήρωση περίπλοκων πινάκων για τον προσδιορισμό των παραπάνω.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 7:02 pm


Μαθητές των σχολείων του Αγίου Νικολάου και της Νεάπολης πρώτευσαν στις σχολές τους

Μαθητές των σχολείων του Αγίου Νικολάου και της Νεάπολης πρώτευσαν στις σχολές τους
Ανακοινώθηκαν χθες οι βάσεις εισαγωγής στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές.  

Ανακοινώθηκαν χθες οι βάσεις εισαγωγής στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές και αναζητήσαμε κάποιους από τους επιτυχόντες που... εντυπωσίασαν, των σχολείων του Αγίου Νικολάου και της Νεάπολης και ζητήσαμε να μας απαντήσουν σε τρία ερωτήματα: Αν η Σχολή στην οποία εισήχθησαν ήταν η πρώτη τους επιλογή... αν «τρελάθηκαν» στο διάβασμα και, τέλος, τί θα συμβούλευαν τα παιδιά που προετοιμάζονται για τις επόμενες πανελλήνιες εξετάσεις.


• Η Χρυσούλα Τζάβλα είχε μια σημαντική πρωτιά. Πέτυχε πρώτη στη Σχολή Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Φυσικά, ήταν η Σχολή της προτίμησής μου και είμαι πολύ ευτυχισμένη για την πρωτιά. Τα κατάφερα! Η Σχολή αυτή είναι ένα θεωρητικό Πανεπιστήμιο και καλλιεργεί κυρίως την έρευνα και την επιστήμη της Μουσικολογίας σε όλες τις σύγχρονες εκφάνσεις της... ανθρωπολογία, ιστορία της μουσικής, παραδοσιακή μουσική, ακουστική και άλλα. Το πτυχίο από τη Σχολή αυτή δίνει πολλές επαγγελματικές επιλογές στους αποφοίτους.
Για να επιτύχω στη Σχολή διάβασα πολύ, αλλά όχι... αρρωστημένα. Στη διάρκεια των εξετάσεων είχα μεγάλη ψυχραιμία και μεθοδικότητα και καθόλου άγχος. Αυτό συμβουλεύω και τα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου εξετάζεις... να μην έχουν άγχος», μας είπε.


• Η Μαριάνθη Φουρνιώτη εισέρχεται με πολύ υψηλή βαθμολογία στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών.
«Ήταν η πρώτη μου επιλογή! Προς το παρόν δε σκέπτομαι την δικηγορική, αλλά άλλους κλάδους, όπως είναι η Εγκληματολογία και το Διπλωματικό σώμα. Είχα κάνει καλή προετοιμασία και στη διάρκεια των εξετάσεων συμβουλεύω τα παιδιά να προσπαθήσουν να μην έχουν καθόλου άγχος», μας είπε.


• Η Ευαγγελία Μανδελένη πέτυχε 27η στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.
«Το σκέφτηκα πολύ και τελικά η Ιατρική ήταν η πρώτη μου επιλογή. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο κλάδος της παιδιατρικής ογκολογίας. Διάβασα πολύ, αλλά χαλαρά, χωρίς ξενύχτια. Είχα πρόγραμμα στο διάβασμά μου... όταν διάβαζα... διάβαζα.
Στα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις του χρόνου, θα συμβούλευα να μην... τρελαθούν και στη διάρκεια των εξετάσεων να είναι χαλαροί και να κοιμούνται νωρίς», ανέφερε.

 

 

Από το Λύκειο Νεάπολης


• Ο Μιχάλης Χρονάκης εισήλθε 2ος στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
«Η Σχολή αυτή ήταν η πρώτη μου επιλογή. Διάβασα αρκετά, αλλά δε μπορώ να πω ότι ζορίστηκα ιδιαίτερα. Συμβουλεύω να παιδιά που θα δώσουν του χρόνου εξετάσεις να μη φοβηθούν τίποτα... να το δουν σαν μια εμπειρία της ζωής τους. Είναι μια φάση που περνάμε όλα τα παιδιά και θα πρέπει να νοιώθουν καλά με τον εαυτό τους».


• Η Κωνσταντίνα Χαβάκη εισήλθε 2η στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Ρεθύμνου.
«Η εισαγωγή μου στη σχολή αυτή ήταν το όνειρο της ζωής μου και γι' αυτό είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Με ενδιαφέρει πολύ η Αρχαιολογία και παρακολουθώ και τις αρχαιολογικές έρευνες που γίνονται στην περιοχή μας. Διάβασα αρκετά και κουράστηκα περισσότερο τα τελευταία δυο χρόνια. Με σωστό πρόγραμμα και ρυθμό όλα μπορούν να επιτευχθούν», σημείωσε.


• Ο Άρης Σταυρουλάκης πέρασε 5ος στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
«Εισήλθα και θα γραφτώ στο Τμήμα Χημείας, αλλά θα φοιτήσω σε Πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Δεν έκανα ιδιαίτερο διάβασμα. Συμβουλεύω σταθερό διάβασμα και ηρεμία», ανέφερε.


• Η Σωτηρία Γουλιδάκη εισήλθε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Η Νομική ήταν η μεγάλη μου επιθυμία. Με ενδιαφέρει η δικηγορία αλλά για αργότερα σκέπτομαι και τη Σχολή Δικαστών και Εισαγγελέων ή Νομικός Σύμβουλος... Το καλό με τη Σχολή μου είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές. Διάβαζα αρκετές ώρες, αλλά συστηματικά και με πρόγραμμα... έβγαινα τα Σαββατοκύριακα, έκανα και τις βόλτες μου», δήλωσε.
Πέρα από τις πρωτιές, ζητήσαμε δήλωση και από τη Μαρία Πατρωνάκη, που είναι η μοναδική επιτυχούσα από το ΕΠΑΛ Νεάπολης και εισέρχεται στο Τμήμα Μηχανολόγων - Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης.
«Ήταν η Σχολή της προτίμησής μου... διάβασα αρκετά, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες πριν τις εξετάσεις. Συμβουλεύω τα παιδιά να διαβάζουν συστηματικά με πρόγραμμα, αλλά να έχουν και ελεύθερο χρόνο για να ξεκουράζονται», σημείωσε.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2014 | 7:00 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: