1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Οι ανεμόμυλοι στο Λασίθι «ανοίγουν πανιά»

Οι ανεμόμυλοι στο Λασίθι «ανοίγουν πανιά»
   κοινή δράση Περιφέρειας - Δήμου Οροπεδίου  

Περιφέρεια και δήμος Οροπεδίου ξεκινούν «κοινή» δράση για την αναστύλωση των παραδοσιακών ανεμόμυλων του αρχαιότερου αιολικού πάρκου στο κόσμο. Αυτό ανακοίνωσαν παρουσία τοπικών φορέων και κατοίκων του Οροπεδίου σε εκδήλωση στο ορεινό δήμο του Λασιθίου ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ενώ ήδη η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει την αναστύλωση των πρώτων 20 ανεμόμυλων που λειτουργούν στην είσοδο του Οροπεδίου.

 Η αναστύλωση-αποκατάσταση των ανεμόμυλων σε μεγάλη έκταση θα γίνει όπως αναφέρθηκε, με σεβασμό στην παράδοση και το περιβάλλον με διάτρητα ελαστικά πολυεστερικά πανιά πουβασίζεται στην ευρεσιτεχνία του Λασιθιώτη μηχανολόγου μηχανικού Γιώργου Χατζάκη με του οποίου την τεχνική έχουν αναστηλωθεί και λειτουργούν οι πρώτοι 20 ανεμόμυλοι στην είσοδο του Οροπεδίου.

Μάλιστα ο κ. Χατζάκης για την τεχνική του -με την συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Οροπεδίου- απέσπασε βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Όλσο ενώ ως συνέχεια τιμήθηκε στην χθεσινή εκδήλωση στο δήμο Οροπεδίου από τον αντιπρόεδρο της Europa Nostra Κώστα Καρρά παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της Αντιπεριφερειάρχη Βιργινίας Μανασάκη, των δημάρχων Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη, Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, Περιφερειακών-Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και κατοίκων του Οροπεδίου.

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του αφού συνεχάρη δημόσια τον τιμώμενο για την διάκριση, τόνισε την δέσμευση της Περιφέρειας να προχωρήσει μαζί με το δήμο στην αποκατάσταση-αναστύλωση του πρώτου αρχαίου αιολικού πάρκου που θα συμβάλλει όπως είπε στην ανάδειξη της παράδοσης-πολιτισμού, του τουρισμού, της τοπικής ανάπτυξης-οικονομίας και που θα δώσει κίνητρα στους νέους να παραμείνουν στο τόπο τους. 

«Εκφράζω δημόσια τα συγχαρητήρια μου στο Γιώργο, με τη βεβαιότητα ότι όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Κρήτης, στηρίζοντας ανάλογες πρωτοβουλίες που τελικό στόχο έχουν την παραγωγή και τη διάδοση καινοτόμων αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, που σέβονται το περιβάλλον, ενισχύουν την τοπική οικονομία και προπάντων δίνουν τα εχέγγυα στη νέα γενιά αυτού του τόπου να παραμείνει και να δουλέψει στην πατρική γη. Πρέπει να τονίσω ότι θα συντονίσουμε μαζί με το Δήμο Οροπεδίου και το Δήμαρχο τις προσπάθειές μας, για να αξιοποιήσουμε την ιδέα του Γιώργου, αναζητώντας πηγές χρηματοδότησης, προκειμένου να προχωρήσει η αναστύλωση των μύλων του Οροπεδίου» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων χειροκροτούμενος από τους παρισταμένους ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τον Περιφερειάρχη ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον και την δέσμευση του ο αντιπρόεδρος της Europa Nostra Κώστας Καρράς, ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, ο Γιώργος Χατζάκης και οι τοπικοί εκπρόσωποι. Μάλιστα ο δήμαρχος στο χαιρετισμό του επισήμανε την εμπιστοσύνη του στη Περιφέρεια και στη συνεργασία-κοινή δράση για την υλοποίηση του έργου που όπως τόνισε θα συμβάλλει στη τοπική ανάπτυξη και ανάδειξη της παράδοσης, ενώ αναφέρθηκε στην τιμητική διάκριση αλλά και στο μεράκι του συντοπίτη του Γιώργου Χατζάκη. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για την προώθηση πρότασης, από κοινού  σε συνεργασία με το δήμο και την Περιφέρεια, για την αναστύλωση-αποκατάσταση των ανεμόμυλων στην περιοχή βασιζόμενο στην τεχνική του Γιώργου Χατζάκη. 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 11:37 am


Απαγορεύεται η κυκλοφορία προς τις Μαλλες

Απαγορεύεται η κυκλοφορία προς τις Μαλλες
Λογω έργων 

    Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου ανακοινώνεται ότι λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής τοίχου αντιστήριξης οδοστρώματος επί της Επαρχιακής οδού «Καλό Χωριό – Μάλλες» πέντε (5) χιλιόμετρα μετά τον οικισμό της Ανατολής με κατεύθυνση προς Μάλλες  ,  το χρονικό διάστημα από 5Οκτωβρίου 2015 μέχρι και 5 Δεκεμβρίου 2015 , θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: 

• Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του τμήματος της Επαρχιακής Οδού Ν.19 από Ανατολή έως Μάλλες . 
• Η κίνηση όλων των οχημάτων θα εξυπηρετείται με παράκαμψη μέσω των επαρχιακών οδών : 
o Ε.Ο. Ν.23 Ανατολή – Καλογέροι – Γρα Λυγιά .
o Ε.Ο. Ν.20 Γρα Λυγιά – Μύρτος .
o Ε.Ο. Ν.22 Μύρτος – Μύθοι – Μάλλες .

Οι χρήστες των παραπάνω Οδικών Δικτύων , παρακαλούνται να  είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με μικρές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με την κάθετη και οριζόντια σήμανση που θα τοποθετηθεί στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 10:21 am


Έναρξη μαθημάτων Σχολής Αγιογραφίας

Έναρξη μαθημάτων Σχολής Αγιογραφίας
Έναρξη μαθημάτων Σχολής Αγιογραφίας

Το εσπέρας της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.
Τον Αγιασμό πραγματοποίησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τίτος Ταμπακάκης, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταρίου και ευχήθηκε στον διδάσκοντα, π. Θεμιστοκλή Ματθαιάκη και τους μαθητές για μια γόνιμη και καρποφόρο χρονιά.

ΣΧΟΛΗ1

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 3:12 pm


Έναρξη μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Έναρξη μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
Έναρξη μαθημάτων Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου.
Την ακολουθία τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Περβολαράκης, ενώ το παρόν έδωσαν ο Διευθυντής, κ. Αντώνιος Πλαΐτης, οι διδάσκοντες και οι μαθητές.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 2:31 pm


Ανατροπές στη φορολογία των αγροτών

Ανατροπές στη φορολογία των αγροτών
Τα έξι σημεία

Έξι ανατροπές στον αγροτικό τομέα προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή. Σύμφωνα με το "'Εθνος", το σχέδιο περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις για τους κατά αποκλειστικό επάγγελμα -και νέους- αγρότες, αυστηροποίηση του όρου αγρότης με σημαντική αύξηση του εισοδήματος που θα προέρχεται από γεωργικές δραστηριότητες, ανασυγκρότηση του μηχανισμού καταβολής των επιδοτήσεων με σκοπό την παύση επιβολής προστίμων και καταλογισμών για τη χώρα που έχουν ήδη φτάσει τα 2 δισ. ευρώ και πρέπει να επιστρέψει, αλλά και "Κάρτα Αγρότη" για αναλήψεις έναντι και μέχρι του ποσού των επιδοτήσεων που δικαιούται.

Πιο συγκεκριμένα οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις θα επιφέρουν τις εξής αλλαγές:

- Φοροελαφρύνσεις για τους κατά αποκλειστικό επάγγελμα και νέους αγρότες, με αυστηροποίηση του όρου "αγρότης".

- Εισάγεται η "κάρτα αγρότη", με την οποία ο αγρότης θα μπορεί να κάνει αναλήψεις μέχρι του ποσού των κοινοτικών επενδύσεων που δικαιούνται.

- Ανασυγκροτείται ο μηχανισμός διαχείρισης και καταβολής πληρωμών, ώστε να εισπράττουν οι αγρότες έγκαιρα τις κοινοτικές επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

- Δημιουργία φορέα αξιοποίησης της αγροτικής γης, για άμεση βελτίωση και χρήση, με στόχο χιλιάδες στρέμματα σχολάζουσας δημόσιας γης να δοθούν για αγροτική παραγωγή.

- Αυστηρή εφαρμογή των κανόνων της ΚΑΠ, βάσει των οποίων αποκλείονται από τις επιδοτήσεις φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

- Βιβλία εσόδων- εξόδων για όλους, με έσοδα άνω των 5.000 ευρώ και αναγνώριση περισσότερων δαπανών ως έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 2:14 pm


Μεταστέγαση του Παραρτήματος Αγίου Νικολάου του ΣΔΕ

Μεταστέγαση του Παραρτήματος Αγίου Νικολάου του ΣΔΕ
Μεταστέγαση του Παραρτήματος Αγίου Νικολάου του ΣΔΕ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας ενημερώνει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μεραμπέλλου, ότι το Παράρτημα του σχολείου μας στον Άγιο Νικόλαο, μεταστεγάστηκε από το Σχολικό συγκρότημα του ΕΠΑΛ, στο Σχολικό Συγκρότημα του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Αγ. Νικολάου, στην περιοχή του Ξηροκάμπου με είσοδο από το δρόμο του κλειστού Γυμναστηρίου.
Το τηλέφωνο παραμένει το ίδιο (28410 21425) για πληροφορίες και εγγραφές, καθημερινά στις ώρες 18:00 – 20:00.
Ο Υποδιευθυντής
Σφακιανάκης Χριστόφορος

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 2:01 pm


Τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αγίου Νικολάου

Τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αγίου Νικολάου
Που συνεδριάζει την Τρίτη

Τακτική δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αγίου Νικολάου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Ρ. Καπετανάκη 7 (γραφείο Δημάρχου) την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 ( ΦΕΚ Α΄87) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
- Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2015
- Σύνταξη σχεδίου τροποποίησης προϋπολογισμού –Eισήγηση στο ΔΣ
- Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου
- Άσκηση προσφυγής κατά της αρ. πρωτ. 1223/23-9-2015 Απόφασης Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2008
- Άσκηση προσφυγής κατά της αρ. πρωτ. 1222/23-9-2015 Απόφασης Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2008
- Άσκηση του ενδίκου μέσου της ανάκλησης της αρ.Ν 121/2014 Απόφασης Διοικητικού
Πρωτοδικείου Ηρακλείου
- Εξέταση ενστάσεων σχετικά με την εκτέλεση της προμήθειας « ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»
Ο πρόεδρος της Επιτροπής
ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΜΜ. ΖΕΡΒΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 1:40 pm


Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Δήμου Σητείας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Δήμου Σητείας
Την Τρίτη

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Σητείας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Πατριάρχου Βαρθολομαίου 9 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δεύτερο όροφο, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 14:30,σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 3852/2010, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1. Γνωμοδότηση για το χαρακτηρισμό αγροτικής οδού ως δημοτικής που οδηγεί στον οικισμό Αγίας Φωτιάς Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Σητείας.
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος «επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος (ΤΑΒΕΡΝΑ)», στην Φραγκουλάκη
Σπυριδούλα, που βρίσκεται εντός οικισμού Λιθινών τοπικής κοινότητας Λιθινών Δημοτικής Ενότητας Ανάληψης Δήμου Σητείας.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής
Λεβεντέρης Χαράλαμπος
Αντιδήμαρχος Σητείας

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 1:28 pm


Αγώνας βόλεϊ για τη συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες

Αγώνας βόλεϊ για τη συγκέντρωση ειδών για πρόσφυγες
Στην Ιεράπετρα

Οι Πρόσκοποι Ιεράπετρας παρακολουθούμε με ανησυχία και ενδιαφέρον την κλιμακούμενη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων μηνών, λόγω της διόγκωσης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος, που βιώνει η χώρα μας. Πιστοί στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλάι αυτών των ευάλωτων πληθυσμών και να βοηθήσουμε την προσπάθειά τους για μια καλύτερη ζωή.

Με σύνθημα « Η ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ», σας καλούμε να παρεβρεθείτε στον ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΕΪ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3/10/2015 και ώρα 18:30 στο Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο.


Eλάτε να αποδείξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως η πόλη μας παραμένει πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Αντί εισιτηρίου:

• Κονσέρβες (εκτός χοιρινό)
• Ξηρά τροφή (φρυγανιές, κριτσίνια, κρουασάν κ.α.)
• Γάλα εβαπορέ
• Βρεφικά γάλατα
• Είδη προσωπικής υγιεινής (πάνες για μωρά, μωρομάντιλα, σερβιέτες, σαπούνια κ.α.)
• Πετσέτες
• Αδιάβροχα για μεγάλους και παιδιά
• Υπνόσακους
• Καπέλα για μεγάλους και παιδιά
• Γάζες
• Αντισηπτικά ( Betadine κ.α.)
• Αντιπυρετικά-Αναλγητικά (Depon χάπια, παιδικό σιρόπι κ.α)
• Αντιισταμινικά χάπια (Aerius, Xozal)
• Αλοιφές (Fucidine, Bactroban)
• Σύριγγες 5 & 10ml
• Λευκοπλάστ – Γάντια
Στην είσοδο θα υπάρχει κουμπαράς , τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά αδιάβροχων για παιδιά και ενήλικες.
Ακόμα και η μικρότερη προσφορά είναι πολύτιμη.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 1:15 pm


Τα θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Τα θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου
Συνεδριάζει την Τετάρτη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τα παρακάτω θέματα:
- Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος οικ. έτους 2015 Δήμου Ιεράπετρας. Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης.
- Έγκριση διενέργειας προμηθειών και εκτέλεσης υπηρεσιών 2015 (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Τροποποίηση Ο.Ε.Υ. Δήμου Ιεράπετρας (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Κανονισμός λειτουργίας κοιμητηρίων Δήμου Ιεράπετρας (Εισηγητής: Αργ. Πανταζής)
- Κατανομή πιστώσεων για επισκευή και συντήρηση σχολείων (Εισηγητής: Ηλίας Νταραράς)
- Εκμίσθωση του διαμερίσματος, ιδιοκτησίας του Δήμου, επί της οδού Μιχ. Βόδα 56 στην Αθήνα (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Καταβολή αποζημίωσης χρήσης στο Δήμο, από την εταιρία «DIGEA-Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.», για χρήση ακινήτου στη θέση Περιστεράς (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015, του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας» (Εισηγητής: Αντ. Πετράς)
- Απευθείας ανάθεση, μετά από άγονους διαγωνισμούς, της προμήθειας «Συντήρηση-αποκατάσταση οδών Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού (προμήθεια υλικών 2014)» (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Απευθείας ανάθεση, μετά από άγονους διαγωνισμούς, της προμήθειας σκυροδέματος C12/15 του έργου «Αγροτική οδοποιία 2014 Δ.Ε. Μακρύ Γιαλού)» (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την προμήθεια υλικών (θραυστό υλικό λατομείου 3Α, άμμος ορυκτή λατομείου (θραύση), χαλίκι λατομείου, του έργου «Αγροτική οδοποιία 2014 Δ.Ε. Ιεράπετρας» (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Τροποποίηση της με αρ. 258/2014 απόφασης Δ.Σ., που αφορά στη συγκρότηση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων (Εισηγητής: Π. Μαστοράκης)
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Κατασκευή δικτύων ηλεκτροφωτισμού και αποκατάσταση κοινοχρήστων χώρων οικισμού Ανατολής» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Ανάπλαση κεντρικών δρόμων πόλης Ιεράπετρας και κατασκευή ποδηλατόδρομου» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Έγκριση 1ου ΑΠΕ (Τελικού Τακτοποιητικού) του έργου «Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Μακρυλιάς» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Ιεράπετρας στο ΟΤΓ239 (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Τροποποίηση της με αρ. 36/2003 απόφασης Δ.Σ., που αφορά στον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στο Δίκτυο Κοινωνικής Πολιτικής Αυτοδιοικήσεων Κρήτης («ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Κρήτης») (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
- Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Σητείας, για την εκπόνηση της Μελέτης «Σύνταξη φακέλου εξαίρεσης από οριοθέτηση μικρών υδατορεμάτων περιοχής πολεοδομικής Μελέτης Μακρύ Γιαλού, Κουτσουρά, Ανάληψης» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Έκφραση άποψης για τη Μελέτη «Ν.Ο.Α.Κ. Ν. Λασιθίου Τμήμα Ιεράπετρα-Φέρμα» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Έγκριση Μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Μικρές επεμβάσεις στους οικισμούς Μεταξοχωρίου και Χριστού» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Έγκριση Μελέτης και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου «Αναβάθμιση κοινοχρήστων χώρων Ιεράπετρας» (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Έγκριση Έκθεσης Επιτροπής Εκτίμησης για τη μετατροπή υποχρέωσης εισφοράς γης σε χρήμα ιδιοκτησίας της εταιρίας ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ Α.Ε. (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Λειτουργία παιδικών χαρών στο Δήμο Ιεράπετρας (Εισηγητής: Εμμ. Λουτσέτης)
- Αίτηση διαγραφής τελών άρδευσης (Εισηγητής: Χαρ. Κορνάρος)
- Παραχώρηση χρήσης χώρου στο Κοινοτικό κατάστημα Παχείας Άμμου, στο Σύλλογο Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Νομού Λασιθίου, για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεών του (Εισηγητής: Εμμ. Φραγκούλης)
Σχετική πρόσκληση απεύθυνε ο Πρόεδρος Ιωάννης Τζιρβελάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 12:55 pm


Ορκίστηκαν Μ. θραψανιώτης και Ι. Πλακιωτάκης

Ορκίστηκαν Μ. θραψανιώτης και Ι. Πλακιωτάκης
Μεταξύ των οποίων και οι Μ. Θραψανιώτης, Γ. Πλακιωτάκης


Τον νενομισμένο από το Σύνταγμα όρκο, έδωσαν οι 300 βουλευτές, που απαρτίζουν το Σώμα της ΙΖ κοινοβουλευτικής περιόδου (Α' Σύνοδος) όπως προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, μεταξύ των οποίων και οι Λασιθιώτες βουλευτές Μ. Θραψανιώτης του ΣΥΡΙΖΑ και Ι. Πλακιωτάκης της Νέας Δημοκρατίας.

plakiotakhs

 

Της εναρκτήριας συνεδρίασης προήδρευσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ως ο παλαιότερος, από τους επανεκλεγέντες αντιπρόεδρους της προηγούμενης Βουλής, ο οποίος πριν την ορκομωσία υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, που τον συνόδευσαν.

Στην Ολομέλεια της Βουλής, τελέστηκε αγιασμός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και ακολούθησε η τελετή της ορκωμοσίας, κατά την οποία οι βουλευτές έδωσαν όρκο, άλλοι στο Ευαγγέλιο, οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές στο Κοράνι και άλλοι - κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ - έδωσαν τον πολιτικό όρκο.«Καλή δύναμη στο έργο σας και πολλές υπομονές», ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος στους βουλευτές, ενώ «άξιοι» αναφώνησε ο προεδρεύων του Σώματος. Με το πέρας της τελετής, οι βουλευτές υπέγραψαν το πρωτόκολλο της ορκωμοσίας, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αύριο στις 11 το πρωί, η Βουλή θα εκλέξει τον Πρόεδρό της και σε ξεχωριστή συνεδρίαση θα εκλέξει τους αντιπρόεδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς. Για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει τον Νίκο Βούτση. Αφού ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, αναγνώσει τις προγραμματικές του δηλώσεις από την Ολομέλεια, στη 1.30 το μεσημέρι θα διεξαχθεί η συνεδρίαση για την εκλογή των λοιπών μελών του νέου Προεδρείου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 12:40 pm


Εγγραφές νέων μελών στον Προοδευτικό Σύλλογο Σητείας "Ο Βιτσέντζος Κορνάρος"

Εγγραφές νέων μελών στον Προοδευτικό Σύλλογο Σητείας
Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος»


Ο Προοδευτικός Σύλλογος Σητείας «Ο Βιτσέντζος Κορνάρος» ανακοινώνει στους συμπολίτες φίλους και φίλες του ότι, στην προσπάθειά του να πραγματοποιήσει ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού του, καλεί όσους ενδιαφέρονται για την πρόοδο του τόπου μας να έλθουν και να γίνουν μέλη του Συλλόγου, ενισχύοντας έτσι το έργο του.
Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο Σύλλογο μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2015 επικοινωνώντας στα τηλέφωνα: 28430 22541, 6974 473482, 6974 496600.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 12:26 pm


Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων Δήμου Ιεράπετρας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων Δήμου Ιεράπετρας
Την Τρίτη

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων του Δήμου Ιεράπετρας θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα:
1. Τρέχουσες εξελίξεις στον Πρωτογενή Τομέα.
2. Νέα μέτρα για τους αγρότες. Εισηγητής κ. Α. Παπαδοπετράκης
3. Μέτρα που αφορούν τους αλιείς. Εισηγητής κ. Χ. Τζαράκης
4. Προβλήματα κτηνοτρόφων. Εισηγητής κ. Ι. Μπρόκος
5. Θέματα μελισσοκόμων. Εισηγητής κ. Μαυρουπλάκης
6. Θέματα λαϊκών αγορών. Εισηγητής κ. Μ. Σαμπροβαλάκης
Σχετική πρόσκληση απεύθυνε ο πρόεδρος Εμμ. Βρυγιωνάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 12:10 pm


Ο παραολυμπιονίκης Γ. Καπελάκης στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου

Ο παραολυμπιονίκης Γ. Καπελάκης στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου
Τη Δευτέρα

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το πρώτο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου εορτάζει την 2η Πανελλήνια ημέρα Φυσικής Αγωγής στο REX στις 11:00, με θεματικό άξονα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπως αυτό έχει οριστεί από το ΥΠΕΘ.
Επίσημος προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Καπελάκης, παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, ενώ παρών θα είναι και ο Γιώργος Κωστάκης, Παγκόσμιος και Ευρωπαϊκός πρωταθλητής, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα του 2016. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ιστορικές στιγμές των Ολυμπιακών αγώνων και θα αναπτυχθεί σχετική θεματολογία.
Οι μαθητές του Γυμνασίου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να παραδειγματιστούν από τους παραπάνω ως πρότυπα αγωνιστικότητας, υπομονής και ευγενούς άμιλλας.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 11:56 am


Η πολιτική εκπροσώπηση του νόμου Λασιθίου με τι ασχολείται;

Η πολιτική εκπροσώπηση του νόμου Λασιθίου με τι ασχολείται;
Δήλωση Μιχ. Καρχιμάκη

Μετά την απώλεια της έδρας του ΠΑΣΟΚ το 2012 μια σειρά από υπηρεσίες στο Λασίθι υποβαθμίστηκαν και άλλες καταργήθηκαν. Μεταξύ αυτών και η σχολή αστυνομίας στην Σητεία στο Ρέθυμνο και αλλού. Η σχολή που ίδρυσε και λειτούργησε με απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου μετά από εισήγηση του αρχηγού της αστυνομίας τότε Μανώλη Μπριλάκη. Μαθαίνω ότι στο Ρέθυμνο αποφασίστηκε η επαναλειτουργία της με πολιτική απόφαση και σωστά.
Αναρωτιέμαι, η πολιτική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νόμου Λασιθίου με τι ασχολήθηκε και ασχολείται;

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 11:02 am


Από πότε και για ποιους αυξάνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος

Από πότε και για ποιους αυξάνεται η προκαταβολή φόρου εισοδήματος
Σύμφωνα με εγκύκλιο
Διευκρινίσεις για την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, δίνει με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου. Πρόκειται για την εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες στις φορολογικές υπηρεσίες για την εφαρμογή μέτρων που ψηφίστηκαν με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής στη φορολογία εισοδήματος.

Στην εγκύκλιο, επίσης, διευκρινίζεται ότι από το 2016 δεν θα ισχύσει η έκπτωση 2% επί του φόρου στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής του.

Ειδικότερα η εγκύκλιος προβλέπει τα ακόλουθα:

1. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες η προκαταβολή φόρου είναι 55% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2014 έως και 31.12.2014 και αυξάνεται σε 75% για τα κέρδη που προκύπτουν στο φορολογικό έτος που αρχίζει από 1.1.2015 ενώ για τα εισοδήματα του 2016 θα αυξηθεί στο 100%.

2. Καταργείται η έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων έως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων ΟΠΑΠ για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά.

3. Καταργείται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1.1.2015 και μετά η έκπτωση 2% που προβλέπονταν κατά την εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου φόρου.

4. Για εισοδήματα του φορολογικού έτους 2014 από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, η προκαταβολή φόρου εισοδήματος υπολογίζεται με συντελεστή 55% ( από 27,5%).

Διευκρινίζεται ότι για όσες δηλώσεις φυσικών προσώπων έχουν ήδη υποβληθεί χωρίς να έχει βεβαιωθεί το νέο ποσοστό προκαταβολής (55%), θα γίνει εκ νέου προσδιορισμός φόρου, χωρίς να απαιτείται η υποβολή τροποποιητικής δήλωσης από το φορολογούμενο. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση και θα εκδοθεί νέα πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που θα γίνει για λογαριασμό κάθε Δ.Ο.Υ.

Για τις περιπτώσεις αυτές, εάν η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εμπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία της νέας εκκαθάρισης.

Εάν όμως η τελευταία υποβληθείσα δήλωση φορολογίας εισοδήματος (αρχική ή τροποποιητική) υποβλήθηκε εκπρόθεσμα, ως αφετηρία υπολογισμού των δόσεων λαμβάνεται η ημερομηνία που η δήλωση θα έπρεπε να υποβληθεί. Στις περιπτώσεις αυτές, για την επιβολή των τόκων εκπρόθεσμης καταβολής δεν θα υπολογίζεται το χρονικό διάστημα μεταξύ της αρχικής και της νέας εκκαθάρισης.

5. Για τις επιχειρήσεις η προκαταβολή φόρου αυξάνεται στο 100% για τα κέρδη που προκύπτουν σε φορολογικά έτη τα οποία αρχίζουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 10:47 am


Εκδηλώσεις στον Αγ. Νικόλαο για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών

Εκδηλώσεις στον Αγ. Νικόλαο για την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ και ο Σ.ΦΡΕΝΕ

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 10:29 am


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες
Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία...

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά κυρίως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία στο Ιόνιο, με σταδιακή εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο περιμένουμε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015. Παράλληλα, μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 17 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 10 έως 21 βαθμούς), 19 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 17 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες στο Κεντρικό Ιόνιο μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2015 | 8:23 am


Προσοχή λογω των δυνατών ανέμων

Προσοχή λογω των δυνατών ανέμων
Στην περιοχη της Ιεραπετρας 

 

Από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιεράπετρας  και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ Πανταζή εφιστάται η προσοχή των πολιτών λόγω των βορείων ανέμων που προβλέπονται  στην περιοχή της Ιεράπετρας για το Σαββατοκύριακο και του ορατού  κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ακόμα παρέλθει, οπότε απαιτείται οι πολίτες να  εξακολουθούν να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να αποφευχθεί ακόμα και ο παραμικρός κίνδυνος πυρκαγιάς. Παρά τις βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί, εξακολουθούν να υπάρχουν σε αρκετά σημεία ξερά χόρτα γεγονός που σε συνδυασμό με την επικράτηση ανέμων, σε περιπτώσεις απροσεξίας, δύναται να δημιουργήσει προβλήματα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, όπως διαβεβαιώνει, είναι πάντα σε ετοιμότητα προκειμένου να παρεμβαίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά, ωστόσο η πρόληψη και η αυτοπροστασία από τους δημότες κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2015 | 7:05 pm


Ανοιχτή συνάντηση για τα ανεπιτήρητα ζώα στον Αγιο Νικολαο

Ανοιχτή συνάντηση για τα ανεπιτήρητα ζώα στον Αγιο Νικολαο
Διοργανωνει ο Δημος Αγιου Νικολαου 

 

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, θέλοντας να συμβάλλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του ζητήματος που έχει ανακύψει με την διαχείριση «ανεπιτήρητων ζώων», διοργανώνει  ανοιχτή συνάντηση για το θέμα και καλεί τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα στον Γ΄όροφο του κινηματοθεάτρου ΡΕΞ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2015 | 6:39 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Λασιθίου

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: