1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Προληπτικά μέτρα για τον Έμπολα

Προληπτικά μέτρα για τον Έμπολα
από το υπουργείο Υγείας
Σε ετοιμότητα θέτει το υπουργείο Υγείας τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας, τις ιδιωτικές κλινικές και τα στρατιωτικά ιδρύματα, καθώς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας για την αντιμετώπιση πιθανής εισαγωγής κρούσματος αιμορραγικού πυρετού έμπολα και την αποφυγή μετάδοσης της νόσου.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της γενικής γραμματέας Χριστίνας Παπανικολάου, οι μονάδες υγείας έχουν καίριο ρόλο στον έλεγχο της επιδημίας, μέσω της έγκαιρης αναγνώρισης και συστηματικής απομόνωσης των περιστατικών, καθώς και της κατάλληλης ατομικής προστασίας των εργαζομένων τους.

Όπως αναφέρεται, όλα τα ύποπτα ή πιθανά περιστατικά Εμπολα που μπορεί να ανιχνευθούν σε πύλες εισόδου της χώρας, μεταφέρονται μέσω ειδικά διαμορφωμένου οχήματος του ΕΚΑΒ στην Νοσοκομειακή Μονάδα Αμαλία Φλέμιγκ και σε περίπτωση ανάγκης νοσηλεύονται ή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία» ή στους ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους απομονωμένης πτέρυγας του ίδιου Νοσοκομείου.

Διευκρινίζεται, ότι τα Γενικά, Ειδικά και Νομαρχιακά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και οι λοιπές μονάδες Υγείας, δεν νοσηλεύουν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα, καθώς «αφενός μεν για τη νοσηλεία τους απαιτούνται ειδικές και προκαθορισμένες συνθήκες, αφετέρου για την αποφυγή διασποράς και μετάδοσης του μολυσματικού παράγοντα».

Όλες οι μονάδες υγείας του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα υποχρεούνται ωστόσο, να διαμορφώσουν σχέδιο για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος Εμπολα, το οποίο μπορεί να προσέλθει σε Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ή και εξωτερικά ιατρεία ως επείγον ή τακτικό περιστατικό.

Η διαχείριση των παραπάνω περιστατικών, μετά τον εντοπισμό τους, θα διεξάγεται αποκλειστικά από ολιγομελή ομάδα ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, κατάλληλα εκπαιδευμένη, η οποία θα πρέπει να οριστεί από τις Διοικήσεις και τις Επιτροπές Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων κάθε Νοσοκομείου.

Εντός μίας εβδομάδας, οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα σχέδια, όπως και τους καταλόγους του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που θα συμμετέχει στις ομάδες αντιμετώπισης του Έμπολα, ενώ σε μικρής δυναμικότητας Μονάδες, θα πρέπει να οριστεί ως υπεύθυνος ένας γιατρός παθολόγος η γενικός γιατρός άλλης παθολογικής ειδικότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 9:28 am


Ο σχεδιασμός της ΥΠΕ για προσλήψεις γιατρών στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ο σχεδιασμός της ΥΠΕ για προσλήψεις γιατρών στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Τις θέσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που έχουν προγραμματιστεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης για να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κοινοποίησε στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου…
Τις θέσεις του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που έχουν προγραμματιστεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης για να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου κοινοποίησε στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, με σχετικό έγγραφο που υπογράφει η αρμόδια Υποδιοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα Άννα Τριχοπούλου περιγράφοντας το σχεδιασμό που περιλαμβάνει προσωπικό όλων των κλάδων.
Υπενθυμίζεται πως ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο επισημαίνει πως το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου έχει σοβαρά κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης υπενθυμίζει πως τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αρκετές συσκέψεις και ειδικά με τους αρμόδιους πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Υγείας, αλλά και αναφέρεται στις συναντήσεις με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και στο ότι έχουν δοθεί οδηγίες για κάλυψη θέσεων σύμφωνα με τα υπομνήματα που έχουν κατατεθεί.
Ο κ. Ζερβός κατά την τελευταία συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, τόσο με το υπόμνημα, όσο και προφορικά ζήτησε από την Υγειονομική Περιφέρεια να γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των θέσεων αυτών σημειώνοντας πως θα πρέπει να γίνει με γραπτή απάντηση της, προκειμένου να υπάρχει μια τεκμηριωμένη, σαφής και ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα κινηθεί στο μέλλον η διαδικασία για τη στελέχωση του Νοσοκομείου. .

Οι θέσεις

.

Σύμφωνα με την αποτύπωση που κάνει η Υποδιοικήτρια, έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις γιατρών, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των υποψηφίων και εκκρεμεί ο διορισμός των επιλεγέντων γιατρών στο Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μία θέση ιατρικής βιοπαθολογίας, μία μικροβιολογίας ή αιματολογίας, μία παθολογίας και δύο χειρουργικής.
Επιπλέον επισημαίνει πως έχει προκηρυχθεί μία θέση επικουρικού χειρουργού από το Σεπτέμβριο και εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας από το Υπουργείο.
Στα παραπάνω η κα Τριχοπούλου προσθέτει ενημερωτικά ότι παρατάθηκε για έξι μήνες η σύμβαση που έχει το υπόλοιπο επικουρικό προσωπικό, αναφέροντας συγκεκριμένα έναν τεχνικό και μία Διοικητική Γραμματέα (ΔΕ), μία νοσηλεύτρια της ΜΕΘ (ΤΕ) και μία βοηθό ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων (ΔΕ). Παράλληλα επισημαίνει πως έχει ζητηθεί να καλυφθεί το Νοσοκομείο από προγράμματα προώθησης της απασχόλησης για οκτώ θέσεις. Συγκεκριμένα, μία θέση πανεπιστημιακής εκπαίδευσης Διοικητικού, μία θέση τεχνολογικής εκπαίδευσης Λογιστικού, δύο θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διοικητικών γραμματέων και έξι θέσεις νοσηλευτών.
Τέλος, η υποδιοικήτρια αναφέρει πως υπάρχει σχέδιο της Διοίκησης του Νοσοκομείου για την κάλυψη των επιτακτικών αναγκών εν όψει της προκήρυξης του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται ουσιαστικά για τις θέσεις που έχουν καταγραφεί και στο υπόμνημα που έχει καταθέσει ο Δήμος στον Υπουργό Υγείας και οι οποίες θα αναζητηθούν στη συνέχεια στο πλαίσιο της συνεργασίας που θα υπάρξει και των νέων συναντήσεων με παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.
«Είχαμε πει πως δεν έχει νόημα να υπάρχουν συνεχώς θεωρητικές συζητήσεις γύρω από τις υφιστάμενες ανάγκες και κάθε φορά να αναζητείται μια πρόσκαιρη λύση, αλλά πρέπει να βαδίσει τόσο το Νοσοκομείο, όσο και η Δημοτική Αρχή στη διεκδίκησή της μ' ένα σχέδιο γνωρίζοντας τα πραγματικά δεδομένα για τις προσλήψεις και τί άλλο θα διεκδικήσουμε. Προφανώς και τώρα προχωράμε στη συζήτηση για τις θέσεις που πρέπει ακόμα να καλυφθούν», τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου.
ΜΙΧ. ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 8:13 pm


Πρόσληψη προσωπικού στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου

Πρόσληψη προσωπικού στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου
Το πρόβλημα της υποστελέχωσης της επιχείρησης απασχόλησε κατά προτεραιότητα τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου  

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης της επιχείρησης απασχόλησε κατά προτεραιότητα τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου, μιας και η έλλειψη προσωπικού είναι κοινό πρόβλημα για όλα τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου.
Το Δ.Σ. της Επιχείρησης ενέκρινε την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου, με 8μηνες συμβάσεις. Η έγκριση για τις σχετικές προσλήψεις είχαν ζητηθεί εγκαίρως από τη ΔΕΥΑΑΝ, αλλά είχαν παγώσει στην πορεία λόγω των δημοτικών, περιφερειακών και των ευρωεκλογών. Αφορούν το 2014, και οι θέσεις θα προκηρυχθούν μέχρι τέλος του έτους, με αποτέλεσμα αυτοί να προσληφθούν για το επόμενο έτος. Συγκεκριμένα είναι 2 εργάτες, 2 ηλεκτρολόγοι τεχνίτες, 1 υδραυλικός και 1 χειριστής μηχανημάτων. Επειδή υπήρχαν σε εκκρεμότητα οι εγκεκριμένες προσλήψεις από το 2013, με 8μηνες συμβάσεις, για 1 υδραυλικό και 1 ηλεκτρολόγο, το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης να γίνουν και αυτές οι προσλήψεις, κατά προτεραιότητα έναντι των άλλων. Ήδη χθες ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ υπέγραψε τη σχετική προκήρυξη των δύο θέσεων.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 7:58 pm


Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών στην Ιεράπετρα

Μετά από κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. των δύο Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε., αποφασίστηκε η κοινή συμπόρευση με αγωνιστικές δράσεις.
7.40 ierap ΕΛ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 2

Μετά από κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. των δύο Ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε., αποφασίστηκε η κοινή συμπόρευση με αγωνιστικές δράσεις. Το πρώτο βήμα έγινε χθες με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη» σε συνεργασία με την Ε.Λ.Μ.Ε. Λασιθίου, πραγματοποίησαν χθες βράδυ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Ηρώων στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας στην Ιεράπετρα.
Η προσέλευση ήταν περιορισμένη, όμως αυτό δεν μας πτοεί, τόνισαν οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Μαρία Λιουδάκη» κ. Άρης Τσίτσος ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αυτά τα μέτρα του μνημονίου που είναι η κύρια αιτία υποβάθμισης της παιδείας. Εκ μέρους της ΕΛΜΕ Λασιθίου ο κ. Μιχάλης Παπαδάκης είπε ότι την ιστορία την κινούν οι λίγοι, δεν την κινούν οι πολλοί. «Εμείς οι λίγοι θα κάνουμε τους πολλούς να έρθουν. Η ουσία είναι να έχουμε το φρόνημα εκείνο για να παλέψουμε. Οι πολλοί φοβούνται, είναι τρομοκρατημένοι. Αυτό θα πρέπει να σπάσουμε, την τρομοκρατία. Να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι χωρίς αγώνα δεν γίνεται τίποτα. Τίποτα δεν μας χαρίζεται και όλα κατακτούνται με τους αγώνες.»
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 7:45 pm


Προτάσεις έργων για την Νεάπολη

Προτάσεις έργων για την Νεάπολη
Η Τοπική Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης καλείται να προτείνει στην ΔΕΥΑΝ έργα ώστε να γίνει προγραμματισμός εργασιών στην επόμενη χρονιά.  

Η Τοπική Δημοτική Κοινότητα Νεάπολης καλείται να προτείνει στην ΔΕΥΑΝ έργα ώστε να γίνει προγραμματισμός εργασιών στην επόμενη χρονιά. Δόθηκε προτεραιότητα στις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίο να γίνουν ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ομβρίων στην κεντρική πλατεία. Επίσης θα πρέπει να καθαριστούν και σε μερικές περιπτώσεις να αντικατασταθούν ή να μεγαλώσουν τα φρεάτια, να προχωρήσουν οι καθαρισμοί των δεξαμενών του νερού και να γίνει μια μελέτη καταγραφής και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης, καθώς υπάρχουν περιοχές στον αστικό ιστό της πόλης που παίρνουν ακόμα νερό με εξωτερικούς μαύρους σωλήνες.
Ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Νίκος Συλιγάρδος πρότεινε για την περίοδο του 2015 να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου η ανάπλαση της πλατείας Βερντέν, η συντήρηση και ανάδειξη των παλιών βρυσών εντός Νεάπολης και να γίνει μια μελέτη που θα αφορά την ανάπλαση του αστικού κέντρου. Θα περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία και όλο το τετράγωνο, την είσοδο της πόλης από τις Βρύσες έως και τη Μεγάλη Παναγία.
Τα μέλη από το συνδυασμό της αντιπολίτευσης επεσήμαναν ότι καλύτερο θα ήταν ο σχεδιασμός να αφορά μια πιο μακροχρόνια περίοδο ένταξης έργων και όχι μόνο την επόμενη χρονιά.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 7:32 pm


Δημοπρατήσεις και μελέτες έργων συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΝ

Δημοπρατήσεις και μελέτες έργων συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΝ
Μελέτες και όρους δημοπράτησης σημαντικών έργων υποδομής, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου
Μελέτες και όρους δημοπράτησης σημαντικών έργων υποδομής, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου, στην πρώτη συνεδρίαση υπό τη νέα σύνθεσή του, υπό την προεδρία του Μανόλη Καραβελάκη.
Το κλίμα, κατά γενική ομολογία ήταν άριστο και η επικοινωνία μεταξύ των μελών πολύ καλή, τόνισε, μιλώντας στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΝ. Ενδεχομένως, μας σχολίασε, στην κατανόηση των θεμάτων συμβάλλει και το γεγονός ότι στη σύνθεση του Δ.Σ. συμμετέχουν και τέσσερις μηχανικοί...
Το Δ.Σ. ενέκρινε τους όρους διακήρυξης για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή αγωγών ομβρίων εντός πόλεως» που συμπεριλαμβάνει και αγωγό απορροής ομβρίων που προέρχονται μέσα από το χώρο του Νοσοκομείου και καταλήγει στην οδό Μακεδονομάχων, όπου είχαν προκύψει διάφορα ζητήματα, προκαλώντας αντιδράσεις και περιοίκων, αφού ο αγωγός αυτός κατέληγε σε ανοιχτό φρεάτιο στη μέση της συγκεκριμένης οδού, που ενίοτε υπερχείλιζε... Με τη συμπλήρωση του αγωγού τα όμβρια θα απορρέουν πλέον μέχρι χαμηλά στον παραλιακό δρόμο και στη θάλασσα. Άλλος, παράλληλος αγωγός θα συλλέγει όμβρια από τους γύρω δρόμους με την ίδια κατάληξη στη θάλασσα. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 62.000 ευρώ. Το έργο θα προκηρυχθεί και θα ανατεθεί σε εργολάβο.
Επίσης, στην ίδια εργολαβία θα συμπεριληφθεί αγωγός για την περισυλλογή ομβρίων της οδού Μίνωος ώστε να μην καταλήγουν χαμηλά στον κόμβο Αμμουδίου και να προκαλούν πρόβλημα, αλλά θα εκτρέπονται αριστερά (στην άνοδο) για να συναντήσουν υπάρχοντα αγωγό πιο κάτω από το 4ο Δημοτικό Σχολείο.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 7:18 pm


Πρέπει να μπει μια τάξη στις λαϊκές αγορές

Πρέπει να μπει μια τάξη στις λαϊκές αγορές
Εξελίσσεται η διαδικασία που αφορά την έκδοση αδειών παραγωγών λαϊκών αγορών. «Είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό.
Εξελίσσεται η διαδικασία που αφορά την έκδοση αδειών παραγωγών λαϊκών αγορών. «Είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό. Πέραν των τριμελών επιτροπών, που έχουν συσταθεί, οι Δήμοι είναι επίσης έτοιμοι και δέχονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος για την έκδοση των αδειών. Είμαστε στην τελική ευθεία για την έκδοση των νέων αδειών. Το θέμα έχει δρομολογηθεί μετά από αναμονή περίπου ενός έτους προκειμένου να μπορούμε να θεωρήσουμε τις άδειες μας και να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με Δήμο και αρμόδιες αρχές, ώστε να είμαστε απολύτως νόμιμοι και καλυμμένοι μέσα στις λαϊκές αγορές», δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Λασιθίου κ. Μιχάλης Σαμπροβαλάκης.
«Πρέπει να μπει μία τάξη -όπως και σε όλα τα επαγγέλματα- μέσα στην λαϊκή αγορά. Αυτό επιδιώκουμε πρώτα από όλους εμείς οι ίδιοι οι παραγωγοί που δραστηριοποιούμαστε στις λαϊκές αγορές. Έχουν πιστεύω κατανοήσει όλοι, οι Δήμοι, οι αστυνομικές αρχές, το τμήμα εμπορίου ότι η κατάσταση που επικρατούσε τόσο καιρό δεν ήταν δική μας ευθύνη, αλλά αιτία ήταν το κενό, η αδιαφορία του νόμου. Περιμέναμε μεγάλο χρονικό διάστημα, άλλαξε το σχετικό νομοσχέδιο, συστήθηκαν οι τριμελείς επιτροπές που θα ασκούν έλεγχο, όλα αυτά όμως δεν εξαρτιόταν από εμάς. Δεν έχουμε εμείς ως παραγωγοί καμία ευθύνη στο ότι το κράτος ολιγώρησε και δε μπορέσαμε τόσο χρονικό διάστημα να θεωρήσουμε και να ανανεώσουμε τις άδειες μας. Όσοι λοιπόν θέλουν να συνεχίσουν, έχουν τα δικαιολογητικά και τα απαραίτητα έγγραφα, πρέπει να ακολουθήσουν τη σχετική διαδικασία ώστε να γίνει η ανανέωση της άδειας», πρόσθεσε.
Μ.Ψ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 7:03 pm


Τη Δευτέρα η λαϊκή αγορά Σητείας

Τη Δευτέρα η λαϊκή αγορά Σητείας
Με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για την μεταφορά της λαϊκής Σητείας την ερχόμενη Δευτέρα 27 του μήνα -αντί για την Τρίτη 28 Οκτωβρίου
Με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για την μεταφορά της λαϊκής Σητείας την ερχόμενη Δευτέρα 27 του μήνα -αντί για την Τρίτη 28 Οκτωβρίου λόγω της εθνικής επετείου- ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Λασιθίου κ. Μιχάλης Σαμπροβαλάκης σημείωσε: «Στο νομοσχέδιο, που προαναφέρθηκε και περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές αναφορικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο νομοθέτης συμπεριέλαβε κι ένα χρόνιο θέμα για εμάς, αυτό της μετακίνησης μίας λαϊκής αγοράς λόγω αργίας ή εθνικής εορτής. Αποτελούσε χρόνιο αίτημά μας προς τις κατά τόπους υπηρεσίες στο παρελθόν, τώρα αρμόδιος είναι ο Δήμος. Ο νόμος λοιπόν άλλαξε και μπορεί ο Δήμος να επικυρώσει μία μετακίνηση ημερομηνίας της λαϊκής αγοράς, όταν υπάρχει εθνική επέτειος, τοπική εορτή, αργία κάτι που στο παρελθόν δεν προβλεπόταν. Αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί. Είχαμε έρθει αρκετές φορές σε σύγκρουση και με εμπορικούς συλλόγους, με Δήμους, με Περιφέρειες, Νομαρχίες κλπ. Επιτέλους το θέμα έχει λυθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 6:46 pm


Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ στην Ιεράπετρα

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ στην Ιεράπετρα
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Ιεράπετρας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στον κλάδο.
Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Ιεράπετρας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι του ΙΚΑ διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στον κλάδο. Θέλησαν επίσης με την δράση τους αυτή να υποστηρίξουν την ανάγκη ύπαρξης και παραμονής του υποκαταστήματος στην πόλη καθώς και επαρκούς στελέχωσής του, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται κατά το καλύτερο δυνατό.
Οι συνταξιούχοι συναντήθηκαν με την προϊσταμένη κ. Κατερίνα Μανουσάκη στην οποία παρέδωσαν και σχετικό ψήφισμα με τις θέσεις τους.
Τα αιτήματα των συνταξιούχων είναι:
-Άμεση στελέχωση του καταστήματος με μόνιμο προσωπικό, αναβάθμιση του με βάση τις ανάγκες του Λαού μας.
-Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί αντιασφαλιστικοί φορομπηχτικοί νόμοι
- Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα
-Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας.
- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ της Ιεράπετρας την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντηθούν με τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και ένα από τα θέματα που θα τεθεί στη συζήτηση είναι τα τέλη που έχουν επιβληθεί στους λογαριασμούς και κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρξουν μειώσεις ή απαλλαγές.
Επίσης την 1η του Νοέμβρη θα γίνει πανελλαδική συνάντηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στο Σύνταγμα, σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας τους.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 6:32 pm


Εφοδίασαν και με λαχανικά το θερμοκήπιο του ΕΕΕΕΚ Σητείας

Εφοδίασαν και με λαχανικά το θερμοκήπιο του ΕΕΕΕΚ Σητείας
Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του θερμοκηπίου του ΕΕΕΕΚ Σητείας μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γούδουρα εφοδίασαν χθες τους υπευθύνους του σχολείου με φυτά, πιπεριές, ντομάτες κι άλλα.
Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του θερμοκηπίου του ΕΕΕΕΚ Σητείας μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γούδουρα εφοδίασαν χθες τους υπευθύνους του σχολείου με φυτά, πιπεριές, ντομάτες κι άλλα. Πλέον θα ξεκινήσει το φύτεμα και η αξιοποίηση του νέου θερμοκηπίου από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ.
Πρόκειται για μία δράση στην οποία συνέδραμαν αρκετοί άνθρωποι αποδεικνύοντας την στήριξη τους στο ΕΕΕΕΚ. Σητείας.
Η πρώην Διευθύντρια του σχολείου κ. Κατερίνα Γουλιέλμου μαζί με το νέο Διευθυντή κ. Γιώργο Χουρδάκη και τον Αντιδήμαρχο Σητείας κ. Γιάννη Δρακάκη υποδέχτηκαν χθες τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ευχαριστώντας τους θερμά για τη συνεισφορά τους.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 6:08 pm


To Σχέδιο Πόλης συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Νεάπολης

To Σχέδιο Πόλης συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο Νεάπολης
Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης στην αίθουσά της παρουσία αρκετών κατοίκων και δημοτών
Χθες το μεσημέρι συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης στην αίθουσά της παρουσία αρκετών κατοίκων και δημοτών. Οι πολυάριθμοι παρευρισκόμενοι ίσως μεταφέρουν τις συνεδριάσεις σε χώρο, λίγο μεγαλύτερο, ώστε να μπορεί να τις παρακολουθεί το κοινό.
Συζητήθηκαν θέματα καθημερινότητας, που απασχολούν τους κατοίκους, το σχέδιο έργων για το 2015.
Οι πράξεις αναλογισμού και το σχέδιο πόλης παραμένουν «καυτή πατάτα» στα χέρια των αιρετών που έχει εκλέξει η τοπική κοινωνία.
Ο σύμβουλος του Δημάρχου και πρώην πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Γιάννης Τσιχλής εισηγήθηκε το θέμα.
«Αμέσως πρέπει να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε το θέμα των αναλογισμών να ολοκληρωθεί και να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες με τα δεδομένα όμως να μη βοηθούν πολύ ώστε σύντομα χρονικά να ολοκληρωθεί το θέμα αυτό. Τα λάθη του προηγούμενου χρονικού διαστήματος αφορούν και το μελετητή, αλλά και την άσχημη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Το νέο σχέδιο πόλης δεν έχει ακόμα τροποποιηθεί με βάση την υπάρχουσα κατάσταση, κάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί επίσης», ανέφερε.

Για τις ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός της πόλης αποφασίστηκε να γίνουν προτάσεις για δέκα περίπου περιπτώσεις, από τις οποίες εξυπηρετούνται μόνιμοι κάτοικοι και σε επόμενη φάση να στρωθούν με άσφαλτο δευτερεύοντες δρόμοι, που δεν εξυπηρετούν άμεσα και καθημερινά κατοίκους.
Εν όψει και της τρέχουσας ελαιοκομικής περιόδου θα καταγραφούν οι αγροτικοί δρόμοι που πρέπει να καθαριστούν, καθώς το συνεργείο του Δήμου θα επέμβει πρώτα στις περιοχές του Σισίου, όπου και ξεκινά πιο νωρίς το μάζεμα των ελιών.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 5:49 pm


Ενημέρωση στην Ιεράπετρα για τους κινδύνους του διαδικτύου (VIDEO)

Ενημέρωση στην Ιεράπετρα για τους κινδύνους του διαδικτύου (VIDEO)
Ενημερωτική ομιλία για τα προβλήματα και τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου σε μαθητές πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το…

Ενημερωτική ομιλία για τα προβλήματα και τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου σε μαθητές πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το Σύλλογο Γονέων του 1ου Γυμνασίου. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Γιάννης Σταμέλος. Μίλησαν επίσης η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Φιλίτσα Πεδιαδίτη και ο υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. κ. Βασίλης Ορφανάκης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του σχολείου κ. Θεόδωρος Μανουσάκης.

 


Το περιεχόμενο της ομιλίας είχε να κάνει με τα γενικότερα φαινόμενα που έχουν προκύψει από τη χρήση των κοινωνικών δικτύων, την κρίση της εφηβείας και τους κινδύνους από τη μη ορθή χρήση του διαδικτύου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε λόγω κάποιων εκτάκτων συμβάντων που συμβαίνουν στα σχολεία της περιοχής μας και εστιάστηκε σε τρεις άξονες. Ο πρώτος είχε να κάνει με τα προβλήματα της εφηβείας γενικά, αλλά και σε σχέση με την οικογένεια, το σχολείο, τις νέες τεχνολογίες, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το κινητό τηλέφωνο, το διαδίκτυο.
Ο δεύτερος άξονας αφορούσε το ασφαλές διαδίκτυο, τους κινδύνους και τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να πάρουμε έτσι ώστε η πλοήγηση να γίνεται με ασφάλεια και προς όφελος των παιδιών.
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 5:34 pm


Η αξιοποίηση των κτιρίων της Νεάπολης

Η αξιοποίηση των κτιρίων της Νεάπολης
Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στην ΑΝΑΤΟΛΗ που αφορούσε το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Δήμος για κάποια ακίνητα στην πόλη του Αγίου Νικολάου
Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στην ΑΝΑΤΟΛΗ που αφορούσε το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Δήμος για κάποια ακίνητα στην πόλη του Αγίου Νικολάου, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης επανέφεραν στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου το θέμα της αξιοποίησης ακινήτων της Νεάπολης.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σταύρος Τζώρτζης παρέδωσε στο νέο Τ.Σ. όλη την αλληλογραφία που έχει προηγηθεί τα τελευταία χρόνια με υπουργεία και υπηρεσίες προτείνοντας την αξιοποίηση των κτιρίων.
Όλοι συμφώνησαν ότι είναι κρίμα κτίρια όπως αυτό που στεγάζονταν παλιά η εφορία, ή η Δημοτική Κοινότητα αλλά και αυτό που ήταν το παλιό ορφανοτροφείο και ανήκουν στην Κτηματική Υπηρεσία να τα τρώει ο χρόνος και να υπολειτουργούν.
ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 5:00 pm


Αίτημα για μεταφορά της λαϊκής Νεάπολης

Αίτημα για μεταφορά της λαϊκής Νεάπολης
Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης ζητήθηκε από τη μεριά των εμπόρων των λαϊκών αγορών η μεταφορά της Λαϊκής αγοράς της Νεάπολης σε άλλο σημείο
Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης ζητήθηκε από τη μεριά των εμπόρων των λαϊκών αγορών η μεταφορά της Λαϊκής αγοράς της Νεάπολης σε άλλο σημείο. Όπως είπαν, δίπλα από το στάδιο της πόλης δε μπορεί να λειτουργήσει σωστά, έχει ο δρόμος χώμα και με τις βροχές δημιουργείται λάσπη και έτσι είναι δύσκολο για όλους. Ακούστηκαν πολλές προτάσεις και τελικά το θέμα αναβλήθηκε για να συζητηθεί σε ξεχωριστή συνεδρίαση τους και να προταθούν άλλες θέσεις στους επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς.
Θ.Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 4:18 pm


Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας»

Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας»
Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας»

Στην Ιεράπετρα, σήμερα, την 24η Σεπτεμβρίου του έτους 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια, τακτική συνεδρίαση, ύστερα από τη με αριθμό πρωτ.13936/19-09-2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και επιδόθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους, στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας και στους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και στον κ. Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία

Επίσης, στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι υπάλληλοι του Δήμου Μαρία Φραγκούλη και Σοφία Δαγαλάκη, για την τήρηση των πρακτικών.

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το 20ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με τη με αρ.64/2011 απόφασή του είχε αποφασίσει τη συγχώνευση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 103 του Ν.3852/2010, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία: α) «Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Ιεράπετρας», β) ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας, γ) Μουσική Σχολή Δήμου Ιεράπετρας, δ) «Σερέπετσης Γεώργιος Δημοτική Φιλαρμονική  Ιεράπετρας»  και ε) Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιεράπετρας και  τη σύσταση νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας» και με τον τίτλο: «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ».

Η παραπάνω απόφαση εγκρίθηκε με τη με αρ.412/11.4.2011 όμοια του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ΄Β΄ 1068/31-5-2011.

Σύμφωνα με την παρ. 3 της ως άνω απόφασης:

«Το νέο Νομικό Πρόσωπο θα διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από  δεκαπέντε (15) μέλη  ως εξής:      

- Επτά  (7) Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων οι  δύο (2)  τουλάχιστον ορίζονται από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους

- Έξι (6) δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Ιεράπετρας, που είναι χρήστες των υπηρεσιών του νομικού προσώπου ή που έχουν ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση  ή ειδικές γνώσεις ανάλογα με το σκοπό του νομικού προσώπου,  με τους αναπληρωτές τους .

- Ένας (1)  εκπρόσωπος των τακτικών υπαλλήλων του Ν.Π.  που  ορίζεται  ύστερα από  γενική  συνέλευση των εργαζομένων , με τον αναπληρωτή του

- Ένας (1) εκπρόσωπος  του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας , που ορίζεται από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας ,με τον αναπληρωτή του.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.»

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος πρότεινε ως μέλος και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας» τη δημοτική σύμβουλο κ. Χατζημαρκάκη Χρύσα και την κάλεσε να προτείνει τα υπόλοιπα μέλη, από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Η κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, πρότεινε να μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ.κ. Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία, Νταραράς Ηλίας, Ασπραδάκης Γεώργιος και Σουραβλής Χριστόφορος, με αναπληρωτές τους κ.κ. Πανταζή Αργύριο, Λουτσέτη Εμμανουήλ, Μαστοράκη Πέτρο, Φραγκούλη Εμμανουήλ και Μαστοράκη Γεώργιο.

Από τη γενική συνέλευση των τακτικών υπαλλήλων του Νομικού Προσώπου, αναδείχθηκε εκπρόσωπός τους η κ. Τσουράκη Ελπινίκη αναπληρώτρια την κ. Μυτιληναίου Γεωργία.

Ως δημότες προτάθηκαν από την κ. Χατζημαρκάκη οι κ.κ. Πανταζής Σιμόπουλος, Γεωργαλάκης Εμμανουήλ, ως Αντιπρόεδρος, Καρανδεινού Ελεάνα, Χασάπη Κυριακή, Λαθουράκης Ιωάννης και Περαντώνη Ειρήνη, με αναπληρωτές τους κ.κ. Αγγελάκη Σοφία, Βεζυρινοπούλου Σοφία, Πανταζή Κωνσταντίνο, Μπαχλιτζανάκη Θεονύμφη, Κόλλια Δέσποινα και Προϊστάκη Μαρία.

Επίσης, με τη με αρ. 47/2014 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας ορίστηκε εκπρόσωπός της ο κ. Παπαδάκης Μιχαήλ, με αναπληρωτή του τον κ. Γαϊτανάκη Νικόλαο.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας να προτείνουν από δύο δημοτικούς συμβούλους, ως τακτικά μέλη με τους αναπληρωτές τους.

Προτάθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μυλωνά- Μαμαντοπούλου Ειρήνη και Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, με αναπληρωτές, αντίστοιχα, τους κ.κ. Σουργιαδάκη Αικατερίνη και Λιανάκη Γεώργιο.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες εν Δράσει» κ. Μιχαήλ Μαχαιράς, έχοντας επισημάνει προηγουμένως ότι θα μπορούσε να έχει δοθεί η δυνατότητα στις παρατάξεις της μειοψηφίας να εκπροσωπηθούν και μέσω δημοτών, όπως οι κ.κ  Χαράλαμπος Κανάκης και Χριστόφορος Σφακιανάκης, οι οποίοι είχαν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο Νομικό Πρόσωπο κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, δήλωσε ότι δε συμφωνεί για μέρος της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου.

Αυτό, τόνισε, δεν σημαίνει ότι αμφισβητεί, σε οποιονδήποτε βαθμό, τη διάθεση των ανθρώπων που προτάθηκαν, να προσφέρουν και να εργαστούν για το καλό του Νομικού Προσώπου και κατ’ επέκταση του Δήμου.

Η διαφωνία του, κατέληξε, έγκειται στο πώς καταρτίστηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και έγινε η πρόταση της πλειοψηφίας.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μαρία Κοτσιφάκη εξέφρασε τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι η παράταξή της δεν εκπροσωπείται ούτε από δημότες μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο ενός τόσο σημαντικού  Νομικού Προσώπου, που έχει να κάνει με υπηρεσίες πρόνοιας και τον πολιτισμό.

Επισήμανε την εμπειρία που αποκόμισε, μέσα από την προσφορά και τον αγώνα της στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου και τόνισε ότι η επιλογή των προσώπων θα έπρεπε να είναι πιο αντικειμενική.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει.

Ακολούθησε ψηφοφορία, κατά την οποία, υπέρ της παραπάνω πρότασης τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ασπραδάκης Γεώργιος, Βλάσση Ελένη, Βρυγιωνάκης Εμμανουήλ, Γερακιανάκης Εμμανουήλ, Ζερβάκης Εμμανουήλ, Κορνάρος Χαράλαμπος, Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, Λιανάκης Γεώργιος, Λουτσέτης Εμμανουήλ, Μαστοράκης Γεώργιος, Μαστοράκης Πέτρος, Νταραράς Ηλίας, Πανταζής Αργύριος, Παπαδοπετράκης Ανδρέας, Πετράς Αντώνιος, Προϊστάκης Γεώργιος, Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία, Σουραβλής Χριστόφορος, Σπυριδάκης Μιχαήλ, Τζιρβελάκης Ιωάννης, Φραγκούλης Εμμανουήλ και Χατζημαρκάκη Χρύσα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Κοτσιφάκη Μαρία, Μαχαιράς Μιχαήλ, Μπαλοθιάρης Κωνσταντίνος, Μυλωνά- Μαμαντοπούλου Ειρήνη και Σουργιαδάκη Αικατερίνη ψήφισαν κατά.

            Τέλος, το Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του:

 1. Την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ.
 2. Τις προτάσεις του κ. Δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων
 3. Τη με αριθμό 64/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ΄Β΄ 1068/31-5-2011
 4. Τη με αρ. 412/11.4.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης
 5. Τη με αρ. 47/2014 απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας
 6. Το από 17.09.2014 Πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας
 7. Την ψηφοφορία που διεξήχθη
 8. Τις  διατάξεις των άρθρων 65,  67 & 103 του Ν.3852/2010 και του άρθρου 240 του Ν. 3463/2006

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α. Ορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Κοινωνία, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη Ιεράπετρας» (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας), ως εξής:

Τακτικά Μέλη

 1.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

Χατζημαρκάκη Χρύσα, δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας | ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 1. Σκυβάλου-Ρουμελιωτάκη Μαρία , δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας
 2. Νταραράς Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 3. Ασπραδάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 4. Σουραβλής Χριστόφορος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 5. Μυλωνά- Μαμαντοπούλου Ειρήνη, δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας
 6. Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας

Αναπληρωματικά  Μέλη

 1. Πανταζής Αργύριος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 2. Λουτσέτης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 3. Μαστοράκης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 4. Φραγκούλης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 5. Μαστοράκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 6. Σουργιαδάκη Αικατερίνη, δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας
 7. Λιανάκης Γεώργιος, δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας

Τακτικά Μέλη

 1. Πανταζής Σιμόπουλος, δημότης
 2. Γεωργαλάκης Εμμανουήλ,  δημότης | ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
 3. Καρανδεινού Ελεάνα, δημότισσα
 4. Χασάπη Κυριακή,  δημότισσα
 5. Λαθουράκης Ιωάννης,  δημότης
 6. Περαντώνη Ειρήνη, δημότισσα

Αναπληρωματικά  Μέλη

 1. Αγγελάκη Σοφία,  δημότισσα
 2. Βεζυρινοπούλου Σοφία, δημότισσα
 3. Πανταζής Κωνσταντίνος, δημότης
 4. Μπαχλιτζανάκη Θεονύμφη, δημότισσα
 5. Κόλλια- Αντωνάκη  Δέσποινα, δημότισσα
 6. Προϊστάκη  Μαρία, δημότισσα

Τακτικά Μέλη

14    Τσουράκη Ελπινίκη, εκπρόσωπος εργαζομένων

Αναπληρωματικό  Μέλος

14    Μυτιληναίου Γεωργία εκπρόσωπος εργαζομένων

Τακτικά Μέλη

15     Παπαδάκης Μιχαήλ, εκπρόσωπος Δημοτικής Κοινότητας

Αναπληρωματικό  Μέλος

15     Γαϊτανάκης Νικόλαος, εκπρόσωπος Δημοτικής Κοινότητας

Β. Εκλέγει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τη δημοτική σύμβουλο   κ. Χατζημαρκάκη Χρύσα και Αντιπρόεδρο τον κ. Γεωργαλάκη Εμμανουήλ.

Γ. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 206/2014.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:35 pm


Τη Δευτέρα το βράδυ η επετειακή εκδήλωση του δήμου Ιεράπετρας για την 28η Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα το βράδυ η επετειακή εκδήλωση του δήμου Ιεράπετρας για την 28η Οκτωβρίου
Τη Δευτέρα το βράδυ η επετειακή εκδήλωση του δήμου Ιεράπετρας για την 28η Οκτωβρίου

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου στις 19:00 στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη θα πραγματοποιηθεί η επετειακή εκδήλωση του δήμου Ιεράπετρας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία, παρουσίαση της μελέτης για την ιστορική και τουριστική ανάδειξη των κατοχικών οχυρώσεων της Ιεράπετρας και επετειακό μουσικό πρόγραμμα. Η ομιλία με θέμα « Οχυρά Κρήτη 1941 – 1945. Η στρατιωτική θέση του Γερμανο-Ιταλικού κατοχικού στρατοπέδου της Ιεράπετρας» και η παρουσίαση της μελέτης θα γίνει από τον κ. Μ. Σπυριδάκη, ψηφιακό χαρτογράφο και περιβαλλοντολόγο και από τους κύριους Λ.Φοινίτση, μηχανικό – ερευνητή για θύματα πολέμου και Β. Λεονταράκη, μηχανικό.

Μετά το πέρας της ομιλίας και της παρουσίασης θα ακολουθήσει επετειακό μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία ιεροψαλτών, καθώς επίσης και από τους καλλιτέχνες Τζένη Φραγκούλη (φωνή), Στέλλα Μαστοράκη (πιάνο), Λένα Φραγκούλη (φωνή) και Μανώλη Μαστοράκη (φωνή).

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το δήμο Ιεράπετρας και την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:25 pm


Επίσκεψη Κ. Δερμιτζάκη στο Θεραπευτήριο Χρονιων Παθήσεων

Επίσκεψη Κ. Δερμιτζάκη στο Θεραπευτήριο Χρονιων Παθήσεων
Επίσκεψη Κ. Δερμιτζάκη στο Χρονιων Παθήσεων

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης θα επισκεφθεί την Δευτέρα 27/10/2014 στις 11.00 π. μ. Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου για να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις δυνατότητες της μονάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 2:10 pm


Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας»

Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας»
Ορισμός Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας»

 

Στην Ιεράπετρα, σήμερα, την 24η Σεπτεμβρίου του έτους 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια, τακτική συνεδρίαση, ύστερα από τη με αριθμό πρωτ.13936/19-09-2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και επιδόθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους, στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας και στους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και στον κ. Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία….

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το 22ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με τη με αρ. 161/2012 απόφασή του είχε ορίσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας», για την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται σήμερα να ορίσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου για τη νέα δημοτική περίοδο.

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος πρότεινε ως μέλος και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας» το  δημοτικό σύμβουλο κ. Πετρά Αντώνιο και τον κάλεσε να προτείνει τα υπόλοιπα μέλη.

Ο κ. Πετράς είπε ότι κατόπιν συνεννόησης που προηγήθηκε με τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας προτείνει να μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία ως Αντιπρόεδρος, Νταραράς Ηλίας, Λουτσέτης Εμμανουήλ, Προϊστάκης Γεώργιος και Μπαλοθιάρης Κωνσταντίνος, με αναπληρωτές τους κ.κ. Χατζημαρκάκη Χρύσα, Πανταζή Αργύριο, Μαστοράκη Πέτρο, Μαστοράκη Γεώργιο, Λιανάκη Γεώργιο και Γερακιανάκη Εμμανουήλ.

Κατόπιν αλληλογραφίας του Δήμου μας με το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ορίζονται ο Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας, Πλωτάρχης Λ.Σ. Παπαδάκης Ιωάννης με αναπληρωτή του τον Σημαιοφόρο  Λ.Σ. Χρυσοφάκη Ιωάννη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει.

Ακολούθησε ψηφοφορία, κατά την οποία υπέρ της παραπάνω πρότασης τάχθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός από την κ. Κοτσιφάκη Μαρία, η οποία δήλωσε ότι απέχει από την ψηφοφορία.

            Τέλος, το Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του:

 1. Την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ.
 2. Τις προτάσεις του κ. Δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων
 3. Τη με αριθμό 161/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
 4. Το με αρ.Σχ.2210/αρ.Φακ.8121/16-09-2014 έγγραφο του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας
 5. Την ψηφοφορία που διεξήχθη
 6. Τις διατάξεις του άρθρου 28 του Ν.2738/99, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει
 7. Τις  διατάξεις των άρθρων 65, 67 & 103 του Ν. 3852/2010 και των άρθρων 240 και 244 του Δ.Κ.Κ. (Ν.3463/2006)

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α. Ορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας», ως εξής:

Τακτικά Μέλη

 1.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

Πετράς Αντώνιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας,

 1. Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία, δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας
 2. Νταραράς Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 3. Λουτσέτης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 4. Προϊστάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 5. Μπαλοθιάρης Κωνσταντίνος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 6. Παπαδάκης Ιωάννης, Πλωτάρχης Λ.Σ., Προϊστάμενος της Λιμενικής Αρχής  Ιεράπετρας

Αναπληρωματικά  Μέλη

 1. Χατζημαρκάκη Χρύσα, δημοτική σύμβουλος πλειοψηφίας,
 2. Πανταζής Αργύριος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 3. Μαστοράκης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 4. Μαστοράκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 5. Λιανάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 6. Γερακιανάκης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 7. Χρυσοφάκης Ιωάννης, Σημαιοφόρος Λ.Σ., αναπληρωτής του Προϊσταμένου της Λιμενικής Αρχής Ιεράπετρας

Β. Εκλέγει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Πετρά Αντώνιο και Αντιπρόεδρο την κ. Σκυβάλου- Ρουμελιωτάκη Μαρία.

Γ. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 208/2014.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:50 pm


65χρονος πνίγηκε μέσα στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου

65χρονος πνίγηκε μέσα στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου
65χρονος πνίγηκε μέσα στην Μαρίνα Αγίου Νικολάου

Νεκρός ανασύρθηκε από τα νερά της Μαρίνας Αγίου Νικολάου στις 2.00 περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής Βρετανός υπήκοος ετών 65.
Το περιστατικό συνέβη μάλλον από ατύχημα.
Ο άτυχος Βρετανός, σύμφωνα με μαρτυρίες, επέστρεψε –την ώρα που αναφέραμε- στην Μαρίνα όπου διατηρεί σκάφος και έπεσε στη θάλασσα. Έγινε αντιληπτός από τον ναύτη της Μαρίνας και με άλλους ιδιοκτήτες σκαφών έσπευσαν για βοήθεια. Τον ανέσυραν από τα νερά ενώ συγχρόνως ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ το οποίο μετέβη εντός ολίγων λεπτών, και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.
Σήμερα διενεργείται νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.
Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:42 pm


Ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας».

Ορισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας».
Στο Δήμο Ιεράπετρας

Στην Ιεράπετρα, σήμερα, την 24η Σεπτεμβρίου του έτους 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00, το Δημοτικό Συμβούλιο συνήλθε σε δημόσια, τακτική συνεδρίαση, ύστερα από τη με αριθμό πρωτ.13936/19-09-2014 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου και επιδόθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους, στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας και στους Προέδρους και Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων, καθώς και στον κ. Δήμαρχο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010. Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει απαρτία…

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το 21ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, είπε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με τη με αρ. 92/2011 απόφασή του ενέκρινε τη σύσταση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 103 του Ν.3852/2010, του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία:  «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟΥ  ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ».

Η παραπάνω απόφαση ελέγχθηκε για τη νομιμότητά της με τη με αρ. 5967/23-6-2011 όμοια του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 1520/27.06.2011.

Σύμφωνα με την παρ.3 της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου: «Το νέο Νομικό Πρόσωπο θα διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από εννέα (9)  μέλη  ως εξής:      

- Τέσσερεις (4) Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων οι  δύο (2)  ορίζονται από τη μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους

- Πέντε (5) δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Ιεράπετρας ,που είναι χρήστες των υπηρεσιών του νομικού προσώπου ή που έχουν ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση  ή ειδικές γνώσεις ανάλογα με το σκοπό του νομικού προσώπου,  με τους αναπληρωτές τους. Σε περίπτωση που η επιχείρηση απασχολεί περισσότερους από είκοσι (20) εργαζόμενους, ένας δημότης αντικαθίσταται από τον εκπρόσωπο των τακτικών υπαλλήλων του Ν.Π.  που  ορίζεται  ύστερα από  γενική  συνέλευση των εργαζομένων, με τον αναπληρωτή του.

Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.»

Ακολούθως, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος πρότεινε ως μέλος και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Δήμου Ιεράπετρας» το  δημοτικό σύμβουλο κ. Σπυριδάκη Μιχαήλ και τον κάλεσε να προτείνει τα υπόλοιπα μέλη.

Ο κ. Μιχαήλ Σπυριδάκης, πρότεινε να μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κ.κ. Ασπραδάκης Γεώργιος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτές τους κ.κ. Σουραβλή Χριστόφορο και Βρυγιωνάκη Εμμανουήλ.

Ως δημότες, προτάθηκαν από τον κ. Σπυριδάκη οι κ.κ. Μπαλοθιάρης Παναγιώτης, Γεωργαλάκης Εμμανουήλ, Γενειατάκης Γεώργιος, Τζανάκης Στέφανος και Δασκαλάκης Παύλος, με αναπληρωτές τους κ.κ. Χαραλαμπάκη Άρτεμη, Δουλούμη Ιωάννη, Μανουσάκη Γεωργία, Τραχανά Μαρία και Πουλή Γεώργιο.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας να προτείνουν από δύο δημοτικούς συμβούλους, ως τακτικά μέλη με τους αναπληρωτές τους.

Προτάθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μπαλοθιάρης Κωνσταντίνος και Προϊστάκης Γεώργιος, με αναπληρωτές, αντίστοιχα, τους κ.κ. Κουγιουμουτζάκη Γεώργιο και Γερακιανάκη Εμμανουήλ.

Ο κ. Σπυριδάκης πρότεινε ως Αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο κ. Προϊστάκη Γεώργιο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο να αποφασίσει.

Ακολούθησε ψηφοφορία, κατά την οποία υπέρ της παραπάνω πρότασης τάχθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός από την κ. Κοτσιφάκη Μαρία, η οποία δήλωσε ότι απέχει από την ψηφοφορία.

            Τέλος, το  Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του:

 1. Την εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ.
 2. Τις προτάσεις του κ. Δημάρχου και των δημοτικών παρατάξεων
 3. Τη με αριθμό 92/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
 4. Τη με αρ. 5967/23.6.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ τ΄Β΄ 1520/27-6-2011
 5. Την ψηφοφορία που διεξήχθη
 6. Τις  διατάξεις των άρθρων 65,  67 & 103 του Ν.3852/2010 και του άρθρου 240 του Ν. 3463/2006

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Α. Ορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Περιβάλλον Δήμου Ιεράπετρας», ως εξής:

Τακτικά Μέλη

 1.  

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

Σπυριδάκης Μιχαήλ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας | ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 1. Ασπραδάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 2. Μπαλοθιάρης Κωνσταντίνος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 3. Προϊστάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας | ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αναπληρωματικά  Μέλη

 1. Σουραβλής Χριστόφορος, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 2. Βρυγιωνάκης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος πλειοψηφίας
 3. Κουγιουμουτζάκης Γεώργιος, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας
 4. Γερακιανάκης Εμμανουήλ, δημοτικός σύμβουλος μειοψηφίας

Τακτικά Μέλη

 1. Μπαλοθιάρης Παναγιώτης, δημότης
 2. Γεωργαλάκης Εμμανουήλ, δημότης
 3. Γενειατάκης Γεώργιος, δημότης
 4. Τζανάκης Στέφανος, δημότης
 5. Δασκαλάκης Παύλος, δημότης

Αναπληρωματικά  Μέλη

 1. Χαραλαμπάκη Άρτεμις, δημότισσα
 2. Δουλούμης Ιωάννης, δημότης
 3. Μανουσάκη Γεωργία, δημότισσα
 4. Τραχανά Μαρία, δημότισσα
 5. Πουλής Γεώργιος, δημότης

Β. Εκλέγει Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου το δημοτικό σύμβουλο κ. Σπυριδάκη Μιχαήλ και Αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο κ. Προϊστάκη Γεώργιο.

Γ. Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου και λήγει με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 207/2014.

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2014 | 1:24 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: