1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λασιθίου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η απόκτηση διατηρητέων κτιρίων στη Σητεία

Η απόκτηση διατηρητέων κτιρίων στη Σητεία
Το δημοτικό συμβούλιο Σητείας αποφάσισε την καταβολή επιπλέον τιμήματος για την απόκτηση διατηρητέων κτιρίων στο πλαίσιο του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου  

Το δημοτικό συμβούλιο Σητείας αποφάσισε την καταβολή επιπλέον τιμήματος για την απόκτηση διατηρητέων κτιρίων στο πλαίσιο του προγράμματος του Πράσινου Ταμείου. Ο Δήμος πρέπει να καλύψει τα 67.487,66 € για να συνεχιστεί η διαδικασία και να ολοκληρωθεί η αγορά δύο κτιρίων, που θα μπορούν μελλοντικά να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του.
«Ο Δήμος συμμετέχει στο πρόγραμμα που προέβλεπε την αγορά διατηρητέων κτιρίων με ένα μεγάλο ποσοστό του προγράμματος κι ένα μικρό από την πλευρά του Δήμου. Συγκεκριμένα υπάρχουν δύο κτίρια συνολικής αξίας περίπου 260.000 € με την συμμετοχή του Δήμου περίπου 67 χιλιάδες €.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη, αλλά εκφράστηκαν και προβληματισμοί αναφορικά με την παλαιότητα και την χρήση του ενός κτιρίου και το κόστος για την αναπαλαίωσή του. Όπως τονίστηκε, θα είναι ευχής έργον να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 9:51 pm


Ζωντανεύει ξανά ο Οδηγισμός στη Νεάπολη

Ζωντανεύει ξανά ο Οδηγισμός στη Νεάπολη
Ζωντανεύει ξανά ο Οδηγισμός στη Νεάπολη

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, το απόγευμα για δύο ώρες οι Οδηγοί (Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί, Ναυτοδηγοί, Στελέχη, μέλη Τοπικού Συμβουλίου) κατέκλυσαν το Δημοτικό Κήπο Νεάπολης όπου μαζί με τα Στελέχη και το Τοπικό Τμήμα Νεάπολης, ξεκίνησαν να ζωντανέψουν ξανά τον Οδηγισμό στη πόλη της Νεάπολης αφού παλαιότερα και μέχρι το 1983 υπήρχαν ενεργές ομάδες.
Παιδιά όλων των ηλικιών της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για παιχνίδι.
Συμμετείχαν μικροί, μεγάλοι όπου πραγματικά δοκίμασαν τις ικανότητες τους σε διάφορα παιχνίδια, ζωγράφισαν, ακόνισαν τις αισθήσεις τους, κυνήγησαν στόχους, έπαιξαν, τραγούδησαν ομαδικά παιχνίδια, έλαβαν μια μικρή γεύση από το παιδαγωγικό πρόγραμμα του Οδηγισμού.
Η συνάντηση έκλεισε με ένα τεράστιο «Κρίκο» και με μια υπόσχεση για περισσότερες κοινές Δράσεις μεταξύ των δυο τοπικών Τμημάτων Αγ. Νικολάου –Νεάπολης, αλλά και έδωσαν την πληροφορία στα παιδιά της πόλης ότι οι Οδηγοί αποκτούν γνώσεις ακονίζουν το μυαλό τους μέσα από το παιχνίδι, χαίρονται τη φύση, τις εκδρομές, μαθαίνουν τον τόπο τους, μέσα από επισκέψεις, παιχνίδια πόλης, συνεργασίες.
Αν θες και εσύ να γίνεις Οδηγός, να έρθεις στην πιο Μεγάλη Παρέα του Κόσμου αλλά δεν ξέρεις που βρίσκεται η πιο κοντινή Ομάδα πληροφορίες για τη Νεάπολη (Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου 4, παλιό Ορφανοτροφείο Α' Οροφος) τηλ. 6972786564 , 6947001380 και για τον Άγιο Νικόλαο εντός της Μαρίνας Αγ. Νικολάου (δίπλα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο) τηλ: 6972771457, 6972388462.

ΣΕΟ ΝΕΑΠΟΛΗ α

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 9:12 pm


Αστυνομική επιχείρηση στον Άγιο Νικόλαο για τη μεταφορά 40χρονου στο Νοσοκομείο

Αστυνομική επιχείρηση στον Άγιο Νικόλαο για τη μεταφορά 40χρονου στο Νοσοκομείο
Είχε κλειστεί στο σπίτι του και αρνούνταν να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε. Τις δύο τελευταίες μέρες δεν πήγε στη δουλειά του, προκαλώντας ανησυχία στο εργασιακό του περιβάλλον.
Είχε κλειστεί στο σπίτι του και αρνούνταν να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε. Τις δύο τελευταίες μέρες δεν πήγε στη δουλειά του, προκαλώντας ανησυχία στο εργασιακό του περιβάλλον.
Πρόκειται για ένα 40χρονο ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που ήταν στο κοντινό του περιβάλλον, «είχε μανία καταδίωξης».
Ο άνθρωπος παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν ήταν επιθετικός ούτε δημιούργησε κανένα πρόβλημα, ωστόσο είχε απομονωθεί, αρνούνταν να έρθει σε επαφή με οποιοδήποτε και δεν αντιδρούσε φυσιολογικά, στοιχείο που οδήγησε τελικά σε εισαγγελική εντολή για τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.
Για το σκοπό αυτό στήθηκε χθες αργά το απόγευμα αστυνομική επιχείρηση. Περίπου δέκα άντρες της Αστυνομίας συμμετείχαν με δύο οχήματα και μία μηχανή καθώς κι ένα πυροσβεστικό όχημα που κλήθηκε για λόγους ασφαλείας και λόγω του φόβου που εκφράστηκε να μην πέσει από το ανοικτό μπαλκόνι του σπιτιού του. Παρόντα και συγγενικά του πρόσωπα που ήρθαν από την Αθήνα απ' όπου κατάγεται για την υποστήριξή του. Τελικά, ο άνδρας ακολούθησε ήρεμος τους αστυνομικούς που τον μετέφεραν σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Μετά το περιστατικό οι γείτονες και οι άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν για την τύχη του 40χρονου, έκαναν λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες μέχρι να πραγματοποιηθεί η όλη επιχείρηση, ενώ είχαν ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι να προσπαθούν να βρουν λύσεις στο πρόβλημα, κινούμενοι από το φόβο της αυτοχειρίας ή κάποιας πράξης που θα έβλαπτε τον εαυτό του, διότι όπως τόνιζαν, δεν είχε προκαλέσει κανένα πρόβλημα.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:50 pm


Συνελήφθη στην Ιεράπετρα γιατί διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα

Συνελήφθη στην Ιεράπετρα γιατί διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα
19χρονος Βούλγαρος

 

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 19χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, ενώ χθες το απόγευμα συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 21χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.
Η 21χρονη εντοπίστηκε κατά το χρόνο που αποβιβαζόταν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 27χρονο, ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο. Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας ακινητοποιήθηκε το εν λόγω όχημα στο οποίο πραγματοποιήθηκε έλεγχος, καθώς και στον 27χρονο και την 21χρονη. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• δέκα οκτώ χαρτονομίσματα των δέκα ευρώ, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν εμφανώς πλαστά, διότι όλα είχαν τον ίδιο σειριακό αριθμό,
• αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και
• το χρηματικό ποσό των εξακοσίων πενήντα (650) ευρώ
Από την διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ο 27χρονος και η 21χρονη είχαν προβεί κατ' εξακολούθηση σε συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα, αγοράζοντας προϊόντα μικρής χρηματικής αξίας από διάφορα καταστήματα του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι στη διακίνηση των αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομισμάτων εμπλέκονται ακόμα δύο άτομα και συγκεκριμένα 50χρονος ημεδαπός ο οποίος αναζητείται και ο 19χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στην Ιεράπετρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας.
Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:39 pm


Συνελήφθη στην Ιεράπετρα με καπνό χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης

Συνελήφθη στην Ιεράπετρα με καπνό χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 γραμμάρια καπνού

Συνελήφθη, σήμερα το μεσημέρι, στην Ιεράπετρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, 54χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης καπνού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε ο 54χρονος και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία, περιέχουσα 325 γραμμάρια καπνού, η οποία δεν έφερε την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου.

Ανωτέρω ποσότητα καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Αγίου Νικολάου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:31 pm


Πεζοπορία στο Πάνω Μεραμπέλλο

Πεζοπορία στο Πάνω Μεραμπέλλο
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ διοργανώνει πεζοπορία στα χωριά του Πάνω Μεραμπέλλου
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ διοργανώνει πεζοπορία στα χωριά του Πάνω Μεραμπέλλου.
Η πεζοπορία είναι κυκλική, διάρκειας 6 ωρών περίπου (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις), με πορεία ανηφορική/κατηφορική και με ήπια υψομετρική διαφορά.
Η εκκίνηση είναι από τον γραφικό παραδοσιακό οικισμό του ΝΟΦΑΛΙΑ, με τους ελάχιστους κατοίκους και τα ξεχωριστά πετρόκτιστα σπίτια που βρίσκονται αραδιασμένα στην κορφή και στις πλαγιές μικρού λόφου. Η ομορφιά του Νοφαλιά δεν οφείλεται μόνο στην εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών του, αλλά και στην αρμονική συνύπαρξη του ίδιου του οικισμού με τη φύση και το γύρω περιβάλλον.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε παλιό καλντερίμι με προορισμό τον μικρό οικισμό του ΣΟΥΒΛΟΥ με τους ελάχιστους κατοίκους. Με κατηφορική πορεία από σχετικά δύσβατο μονοπάτι θα κατέβουμε και θα διασχίσουμε το μικρό φαράγγι της περιοχής. Ακολουθώντας κατόπιν ανηφορική πορεία θα επισκεφτούμε τον σχεδόν ακατοίκητο οικισμό ΑΔΡΑΒΑΣΤΟΣ και τελικά θα επιστρέψουμε στον Νοφαλιά τερματίζοντας την κυκλική διαδρομή μας.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που ο καιρός το Σαββατοκύριακο είναι βροχερός, πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα στον σχεδιασμό της πεζοπορίας. Συγκεκριμένα το σημείο κατάβασης στο φαράγγι, να είναι λόγω της κακής κατάστασης του μονοπατιού και των γλιστερών βράχων, σχετικά δύσκολο μετά από έντονη βροχόπτωση. Στην περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν θα γίνει αλλαγή της διαδρομής με άλλη στην ίδια περίπου περιοχή.
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από τον ΄Αγιο Νικόλαο -οδός Κ.Καραμανλή 24, στις 8:15 το πρωί της Κυριακής.
Μετάβαση με δικά μας αυτοκίνητα.
Περισσότερες πληροφορίες για την πεζοπορία, όροι συμμετοχής, απαραίτητος εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου, στο facebook και στο τηλέφωνο 6945603032.
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:26 pm


Παρέμβαση στα γήπεδα τένις στη Σητεία

Παρέμβαση στα γήπεδα τένις στη Σητεία
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας, ήταν αυτό της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίηση της πράξης «Αποκαταστάσεις- βελτιώσεις αθλητικών υποδομών Δήμου Σητείας στην…
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας, ήταν αυτό της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίηση της πράξης «Αποκαταστάσεις- βελτιώσεις αθλητικών υποδομών Δήμου Σητείας στην Π.Ε. Λασιθίου- Γήπεδα Αντισφαίρισης Σητείας».
Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση στα γήπεδα του τένις στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αλλαγή του τάπητα και των λαμπτήρων με τύπου LED για εξοικονόμηση ενέργειας και τη δημιουργία μίας ξύλινης εξέδρας χωρητικότητας περίπου 60 ατόμων για να παρακολουθούν τους αγώνες.
Η σύμβαση ήταν αναγκαία, καθώς ο χώρος είναι ιδιοκτησίας Δήμου Σητείας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:18 pm


Η διαχείριση των υδάτων στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού

Η διαχείριση των υδάτων στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού
Ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας ο Πρόεδρός του κ. Νίκος Κοζυράκης εστίασε στην σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Δήμο Ιεράπετρας για τη ρύθμιση λειτουργίας των κοινών έργων άρδευσης, ύδρευσης και αποχέτευσης της πρώην ΔΕΥΑ Μακρύ Γιαλού.
«Στην περιοχή», εξήγησε, «του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού υπήρχαν δύο γεωτρήσεις. Μετά την αλλαγή των δεδομένων και τη διάλυση της ΔΕΥΑ Μακρύ Γιαλού, το διαμορφούμενο καθεστώς δεν προσδιόριζε τον τρόπο διαχείρισης των υδάτων με αποτέλεσμα να υπάρξει μία κατάσταση μη σύννομης διαχείρισης αυτών. Μετά από συζητήσεις και την παρουσία της Περιφέρειας, δημιουργήθηκε μία τριμελής επιτροπή -από το Δήμο Σητείας ορίστηκε ο κ. Νίκος Λαντζανάκης- και θα παρακολουθεί την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης η οποία προβλέπει συνεκμετάλλευση από τους δύο Δήμους των δύο γεωτρήσεων σε ποσοστό στα έξοδα και τα έσοδα».
Η απόφαση για την προγραμματική σύμβαση ελήφθη ομόφωνα.
Ωστόσο η αντιπολίτευση εξέφρασε προβληματισμούς ως προς την επάρκεια των υδάτων για το Δήμο Σητείας, αλλά και επεσήμανε ότι ο ρόλος της Επιτροπής περιλαμβάνει κι αυτό το σκέλος της παρακολούθησης και παρέμβασης, εφ' όσον υπάρχουν αλλαγές στο πληθυσμιακό καθεστώς στην περιοχή ώστε να διασφαλίζεται η επαρκής κάλυψη των αναγκών του Δήμου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 8:07 pm


Εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο για την Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα

Εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο για την Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα
Στις 30 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι η σημαντικότερη έως τώρα διάσκεψη για το κλίμα, με εκπροσώπους από 196 χώρες
Στις 30 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι η σημαντικότερη έως τώρα διάσκεψη για το κλίμα, με εκπροσώπους από 196 χώρες, οι οποίοι θα κληθούν να συμφωνήσουν σε μέτρα που θα αποτρέψουν την αλλαγή του κλίματος προτού γίνει ακατάλληλο για την ζωή μας.
Η διακύβευση δεν είναι τίποτα λιγότερο από το μέλλον του πλανήτη!
Οι σημαντικότερες οργανώσεις για το περιβάλλον WWF, Greenpeace και Avaaz.org, ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν εμάς, τους πολίτες όλου του κόσμου, να συναντηθούμε στους δρόμους την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα, μία ημέρα προτού οι ηγέτες του κόσμου φθάσουν στο Παρίσι, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την Γη, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα.
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, περισσότερες από 174 χώρες από 6 ηπείρους έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους με δράσεις και εκδηλώσεις.
Η πόλη μας είναι μία από τις χιλιάδες που θα λάβουν μέρος στην κινητοποίηση!
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 13:00 η ώρα το μεσημέρι στην Λίμνη του Αγίου Νικολάου, θα κάνουμε μία Γιορτή για την Γη, όπου θα μαζευτούμε ενήλικες και παιδιά για να συζητήσουμε για το μέλλον του πλανήτη μας, να ακούσουμε τις μουσικές των Σήφη Αποστολάκη και Βαγγέλη Τσαγκαράκη, να φτιάξουμε τεράστιες πράσινες καρδιές-σύμβολο της φετινής Παγκόσμιας Δράσης για το Κλίμα, να κάνουμε αναρρίχηση και ποδηλατοδρομίες.
Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη: της WWF, της Avaaz.org, της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου, της Οργανωτικής Επιτροπής Παιδικού Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου, των μουσικών Σήφη Αποστολάκη και Βαγγέλη Τσαγκαράκη, του Φώς και Ήχος-Γιάννης Πάγκαλος, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αγίου Νικολάου, του Ποδηλατικού Ομίλου Αγίου Νικολάου, της Ομάδας Διάσωσης Κρήτης, των 104,4 στα FM και της Ανατολής.
Σας περιμένουμε όλους εκεί!
Πληροφορίες: τηλ. 6946917036

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 7:56 pm


Πρόταση της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας για την αξιοποίηση της Βιβλιοθήκης

Πρόταση της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας για την αξιοποίηση της Βιβλιοθήκης
Ένα προσχέδιο- πρόταση για τη στέγαση της βιβλιοθήκης «Μαρία Λιουδάκι» παρέδωσαν χθες στον Αντιδήμαρχο κ. Mάνο Λουτσέτη τα μέλη της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας κ. Γεωργία Μετινίδου- Μαρκοπούλου, πρόεδρος και η…
Ένα προσχέδιο- πρόταση για τη στέγαση της βιβλιοθήκης «Μαρία Λιουδάκι» παρέδωσαν χθες στον Αντιδήμαρχο κ. Mάνο Λουτσέτη τα μέλη της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας κ. Γεωργία Μετινίδου- Μαρκοπούλου, πρόεδρος και η κ. Πόπη Δερμιτζάκη.
Ως γνωστόν, η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ισόγειο του κτιρίου που βρίσκεται η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».
Στο κτίριο αυτό μεταφέρονται το τελευταίο διάστημα οι δημοτικές υπηρεσίες και το Δημαρχείο. Στο παλιό Δημαρχείο σχεδιάζεται να μεταφερθεί μεταξύ άλλων η βιβλιοθήκη. Ωστόσο δεν έχει ακόμη ληφθεί η σχετική απόφαση και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο της πρότασης που κατετέθη γίνεται όμως μια προεργασία.
Όπως ανέφερε η κ. Μετινίδου, «η πρόταση αφορά την αξιοποίηση του πρώτου ορόφου και ενός τμήματος του ισογείου. Πιο συγκεκριμένα πέρα από τους χώρους της βιβλιοθήκης, που θα φιλοξενούν τα βιβλία που θα είναι προσβάσιμα στο κοινό για να μπορούν να τα δανείζονται και να τα επιστρέφουν, προτείνεται σε κάποιο ιδιαίτερο χώρο να φιλοξενηθεί η συλλογή σπάνιων, παλιών, βιβλίων, τα οποία δεν θα δανείζονται θα είναι όμως στη διάθεση των ερευνητών ή των ενδιαφερομένων να τα αναγνώσουν επιτόπου.
Επίσης σε άλλο σημείο θα φιλοξενηθεί η συλλογή του Μανώλη Μιλτ. Παπαδάκη, ο οποίος διέθεσε περίπου 6.000 βιβλία, αλλά και κάποια έπιπλά του και ο Δήμος παρέλαβε. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί η βιβλιοθήκη φιλοξενεί τον αγαπημένο της Μανώλη Παπαδάκη, που έγραψε για τη Μαρία Λιουδάκι τα πάντα».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 7:34 pm


Σκεπάστηκαν οι κάδοι απορριμμάτων στην Ελούντα

Σκεπάστηκαν οι κάδοι απορριμμάτων στην Ελούντα
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς για την πρωτοβουλία να σκεπαστούν οι κάδοι απορριμμάτων σε δημόσιο δρόμο όπου καθημερινά ακόμα και τον χειμώνα, ειδικά τα σαββατοκύριακα, περνούν εκατοντάδες επισκέπτες, πέρα από…
Είναι πραγματικά να απορεί κανείς για την πρωτοβουλία να σκεπαστούν οι κάδοι απορριμμάτων σε δημόσιο δρόμο όπου καθημερινά ακόμα και τον χειμώνα, ειδικά τα σαββατοκύριακα, περνούν εκατοντάδες επισκέπτες, πέρα από τους μόνιμους κατοίκους.
Ξέρουμε να σκεπάζονται για τον χειμώνα αντικείμενα, κυρίως φωτιστικά και κλιματιστικά, για να προστατευτούν από τα καιρικά φαινόμενα από την στιγμή που οι επιχειρήσεις δεν λειτουργούν. Όμως, το να σκεπάζονται περίπου 10 κάδοι από την είσοδο της Ελούντας μέχρι και την είσοδο του οικισμού και να αφήνονται μόνο δύο «ελεύθεροι» δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Καθαριότητα εποχική;
ΘΑΝΟΣ Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 7:12 pm


Δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι στην Παγκρήτια Τράπεζα

Δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι στην Παγκρήτια Τράπεζα
«Είκοσι χρόνια τώρα η τράπεζα δεν έχει διώξει εργαζόμενο και ούτε έχει σκοπό να το κάνει», σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Γιάννης Λεμπιδάκης.…

«Είκοσι χρόνια τώρα η τράπεζα δεν έχει διώξει εργαζόμενο και ούτε έχει σκοπό να το κάνει», σχολίασε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Γιάννης Λεμπιδάκης.
Στα επαγγελματικά αναπτυξιακά πλάνα της τράπεζας είναι μικρότερα καταστήματα, περισσότερα προϊόντα και μεγαλύτερη εξυπηρέτηση μέσω μια νέας ψηφιακής πλατφόρμας.
Ερωτηθείς αν η ανάπτυξη αυτή με τις νέες υπηρεσίες μέσω Internet θέτει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας της τράπεζας ο κ. Λεμπιδάκης -χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο φόβου για απολύσεις από τα καταστήματα ή τις υπηρεσίες της που ήδη λειτουργούν- σημείωσε: «Μια ομάδα που πέρασε τα πολύ δύσκολα και έμεινε ενωμένη και όρθια θα τα καταφέρει και στην συνέχεια χωρίς κανείς να περισσεύει».
ΘΑΝΟΣ Κ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 6:51 pm


Ενημέρωση των εργαζομένων του Δήμου Σητείας

Ενημέρωση των εργαζομένων του Δήμου Σητείας
Επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ε.Ε. της ΠΟΕ- ΟΤΑ
Παρουσία του Αντιπροέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ κ. Βασίλη Γκετάκου πραγματοποιήθηκε χθες Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λασιθίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Ανδρέας Φραγκούλης αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Γκετάκου σημείωσε ότι αποσκοπεί στην ενημέρωση των εργαζομένων του Δήμου. Παράλληλα εστίασε στην καλή συνεργασία και στην βοήθεια του κ. Γκετάκου προς τον Σύλλογο και στην παροχή άμεσης ενημέρωσης.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνης Πετράκης.
«Η αύξηση ορίων στο συνταξιοδοτικό», ανέφερε ο κ. Γκετάκος, «είναι πλέον νόμος του κράτους. Το συνταξιοδοτικό συνδέεται με το ασφαλιστικό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υλοποιηθούν τα όσα προβλέπονται. Πρόκειται για ένα σύστημα που καταδικάζει όχι μόνο εμάς που εργαζόμαστε τώρα, αλλά και τους προηγούμενους και τις επόμενες γενιές, συντάξεις μελλοντικές που δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να είναι πλήρεις κι επομένως θα είναι πενιχρές».
«Ένα άλλο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνέχισε, είναι αυτό των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει σε πολλές υπηρεσίες των Δήμων. Πρωτίστως της καθαριότητας, αλλά και στις υπηρεσίες πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού και διοικητικές και οικονομικές, με το άλλοθι ότι δεν υπάρχει προσωπικό.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 6:30 pm


Παραχώρηση ακινήτου στην Αστυνομία από τον ΔΑΝ για την ανέγερση Διοικητηρίου

Παραχώρηση ακινήτου στην Αστυνομία από τον ΔΑΝ για την ανέγερση Διοικητηρίου
Παραχώρηση ακινήτου στην Αστυνομία από τον Δήμο Αγίου Νικολάου για την ανέγερση Διοικητηρίου

 

Την πρόθεση του Δήμου, να παραχωρήσει ακίνητο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, με στόχο την ανέγερση διοικητηρίου, γνωστοποίησε σήμερα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης– υποστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, κατά την συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, με αφορμή την επικαιροποίηση των διαύλων συνεργασίας και επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τις δημόσιες αρχές τους φορείς και τους πολίτες του νησιού.
Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός κατά σημερινή συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, συζητήθηκαν εκτός των άλλων θέματα που σχετίζονται με την τάξη, την ασφάλεια, την κυκλοφορία στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που υπάρχει έτσι κι αλλιώς με τον Δήμο, αφού κοινός στόχος μας –είπε-είναι η βελτίωση κατά τον καλύτερο τρόπο, της καθημερινότητας των πολιτών.
Αναφορικά με την πρόταση για την παραχώρηση ακινήτου από το Δήμο, με στόχο την ανέγερση στρατιωτικού διοικητηρίου, στην ευρύτερη περιοχή, ο κ. Ζερβός υπογράμμισε ότι: «Ήδη έχουν υπάρξει ανάλογες συζητήσεις με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ,έχει υποδειχθεί συγκεκριμένη θέση για την ανάπτυξη αυτής της δομής, ενώ –όπως παρατήρησε-σε σύντομο χρόνο θα πρέπει να εξεταστεί από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η δυνατότητα ανέγερσης ενός σύγχρονου διοικητηρίου που θα επιτρέψει την ανάπτυξη των υπηρεσιών του υπουργείου και την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία τους.
Αν και με τις τρέχουσες υφεσιακές συγκυρίες-πρόσθεσε- το εγχείρημα αυτό, φαντάζει δύσκολο, ωστόσο η δεδομένη στιγμή, αποτελεί ίσως μοναδική ευκαιρία, για να τεθούν οι βάσεις και να εξελιχθεί η πρόταση αυτή, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Παρόντες στην προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε στον Δήμο Αγίου Νικολάου, ήταν επίσης ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου ταξίαρχος κ. Περάκης Κωνσταντίνος, και ο ταξίαρχος κ. Πετάσης Εμμανουήλ.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 6:18 pm


Εθελοντική αιμοδοσία στον Άγ. Ιωάννη

Εθελοντική αιμοδοσία στον Άγ. Ιωάννη
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην κινητή μονάδα του Πανανείου Βενιζελείου Νοσοκομείου στην αίθουσα του Συλλόγου Ανάπτυξης «Ι. Καραβελάκης» στους Βοθόνους Αγ. Ιωάννου.
Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην κινητή μονάδα του Πανανείου Βενιζελείου Νοσοκομείου στην αίθουσα του Συλλόγου Ανάπτυξης «Ι. Καραβελάκης» στους Βοθόνους Αγ. Ιωάννου.
Η νεοσύστατη Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Αγίου Ιωάννη παρακαλεί τους φίλους και τους εθελοντές αιμοδότες να προσέλθουν από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.
Όπως είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη κ. Ν. Αθάνατος, «οι τοπικοί σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους γονείς, το Τοπικό Συμβούλιο, τους αλιείς και διοργανώνουν αιμοδοσία και καλούν μέλη και μη, να συμμετάσχουν προσφέροντας αίμα για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Η αξία της αιμοδοσίας είναι μεγάλη, θα πρέπει όλοι μαζί από κοινού να βοηθήσουμε και να αγκαλιάσουμε αυτή την προσπάθεια, που είναι μια πράξη εθελοντισμού».
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ-ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 6:01 pm


Ποιοι πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου

Ποιοι πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου
Τα αποτελέσματα των αγώνων

Οι επαναληπτικοί αγώνες της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Λασιθίου διεξήχθησαν σήμερα και την πρόκριση στα ημιτελικά πήραν ο ΑΟΑΝ, ο ΑΟ Ελούντας, η ΑΕ Λακωνίων και ο ΟΦΙ.
Τα σημερινά αποτελέσματα:
ΑΟΑΝ-Νίκη 1-0
ΑΟ Ελούντας-Δόξα 2-1
ΑΕ Λακωνίων-ΑΟ Κριτσάς 3-0
ΑΣΙ-ΟΦΙ 0-5

ΛΑΚΩΝΙΑ
Αναλυτικό ρεπορτάζ για όλα τα παιχνίδια στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της Πέμπτης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 5:14 pm


Επαφές Ι. Πλακιωτάκη με κομματικά στελέχη

Επαφές Ι. Πλακιωτάκη με κομματικά στελέχη
Επαφές Ι. Πλακιωτάκη με κομματικά στελέχη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ξεκίνησε κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη.
Στο πλαίσιο αυτό είχε σήμερα, συνεργασία με το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Η συνεργασία αυτή θα συνεχισθεί σε καθημερινή βάση, με βασική προτεραιότητα την ταχεία, ομαλή και απόλυτα διαφανή διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 5:08 pm


Μουσειακός χώρος αφιερωμένος στον μεγάλο Κρητικό Πατριάρχη Μελέτιο Μεταξάκη

Μουσειακός χώρος αφιερωμένος στον μεγάλο Κρητικό Πατριάρχη Μελέτιο Μεταξάκη
Τη δημιουργία του πρότεινε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με αφορμή το μνημόσυνο για την συμπλήρωση των 80 χρόνων

Με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την εκδημία του Πατριάρχη Μελετίου Μεταξάκη, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου τέλεσε μνημόσυνο στην Τοπική Κοινότητα Μεταξοχωρίου.
Στο μνημόσυνο προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Κύριλλος Διαμαντάκης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύντης και Σητείας, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος Τοπικών Κοινοτήτων, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Κωνσταντίνος Λαμπράκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Γεώργιος Φανουράκης, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Λασιθίου, κ. Μανώλης Συλιγάρδος, ο ιεραπετρίτης δικηγόρος, κ. Αντώνης Βγόντζας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του BIC Κρήτης, κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου και πλήθος πολιτών.

5937
Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεταξοχωρίου «Μελέτιος Μεταξάκης», καθώς και την Τοπική Κοινότητα για την πρωτοβουλία τους να μεριμνήσουν για την τέλεση του μνημοσύνου και επιγραμματικά αναφέρθηκε σε πρότασή του για αξιοποίηση, σε συνεργασία και με την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, του κτιρίου του παλιού Δημοτικού Σχολείου σε μουσειακό χώρο με πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του μεγάλου αυτού κρητικού Πατριάρχη.
Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε το Μεταξοχώρι αποτελεί ένα μικρό χωριό του Δήμου Ιεράπετρας που διαθέτει πολλές φυσικές ομορφιές και προσπάθεια του δήμου είναι το υποστηρίξει, αξιοποιώντας στην προκειμένη περίπτωση στοιχεία και από την ιστορία του.
Ο μεγάλος κρητικός Πατριάρχης, Μελέτιος Μεταξάκης με καταγωγή από το Μεταξοχώρι, τόνισε, άφησε ένα σημαντικό και πολυδιάστατο εκκλησιαστικό έργο με έμφαση σε τομείς όπως η παιδεία και η γλώσσα και ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του έργου αυτού από τον τόπο καταγωγής του είναι η δημιουργία ενός μουσειακού χώρου στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου για τη ζωή και το έργο του, επισκέψιμο τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, κατέληξε κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.
Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Ιεράπετρας

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 2:42 pm


Εκδήλωση στον Αγ. Νικόλαο για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

 Εκδήλωση στον Αγ. Νικόλαο για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών
Την Τετάρτη  

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου διοργανώνουν παράλληλες εκδηλώσεις με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» σε Ηράκλειο, Άγ. Νικόλαο, Ρέθυμνο, Χανιά.
Για το Ν. Λασιθίου το πρόγραμμα προβλέπει εκδήλωση στον Άγιο Νικόλαο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου, ώρα 18.30:
- Χαιρετισμός Πελαγία Πετράκη, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου
- Ομιλία «Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» κ. Ολυμπία Καρέτσου Κουτουλάκη, Γ. Γραμματέας του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης
- Προβολή ντοκιμαντέρ-ταινίας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 2:22 pm


Η Σητεία τίμησε την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη (ΦΩΤΟ)

Η Σητεία τίμησε την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη (ΦΩΤΟ)
Η Σητεία τίμησε την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη

 

Με λαμπρότητα και επισημότητα η Σητεία τίμησε την πολιούχο της Αγία Αικατερίνη.
Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός ενώ σήμερα το πρωί η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας.
Ακολούθησε η περιφορά της σεπτής εικόνας της Αγίας με την συνοδεία Αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας , της Φιλαρμονικής του Δήμου και πλήθος κόσμου.

001  002 
 004  006
 007  008
 010  013
 017  019


Μ.Ψ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2015 | 1:51 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Λασιθίου

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: