Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας   »   Καλαμάτα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μεγάλη επιχείρηση κατά πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης προσφύγων

Μεγάλη επιχείρηση κατά πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης προσφύγων

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ήδη η ΕΛΑΣ κατόρθωσε έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, να προχωρήσει στην εξάρθρωση κυκλώματος που προωθούσε μη νόμιμους αλλοδαπούς σε χώρες της Ευρώπης, με κομβικό σημείο όπως φαίνεται την Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου και ακολούθησε στη συνέχεια σε Χανιά και άλλες περιοχές της χώρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης και μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δέκα άτομα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και οι προσαγωγές.

Η όλη επιχείρηση για τη δράση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης οργανώθηκε έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση και έγινε κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 11:01 pm


Στο φως η ταφική πλάκα του Ιησού

Στο φως η ταφική πλάκα του Ιησού

Την επιφάνεια του τάφου του Ιησού Χριστού στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ έφεραν στο φως επιστήμονες, ανάμεσά τους και Έλληνες, στη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται στο χώρο. Ο τάφος είχε καλυφθεί από μαρμάρινη επένδυση τουλάχιστον από το 1.555 μ.Χ. και ίσως αρκετούς αιώνες νωρίτερα.

«Το μαρμάρινο κάλυμμα του τάφου απομακρύνθηκε και εκπλαγήκαμε από την ποσότητα του υλικού πλήρωσης κάτω από αυτό. Θα είναι μια μακρά επιστημονική ανάλυση, αλλά επιτέλους θα είμαστε σε θέση να δούμε την αρχική πέτρινη επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, αναπαύθηκε το σώμα του Χριστού» δήλωσε στο National Geographic ο αρχαιολόγος Φρέντρικ Χάιμπερτ.

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, το σώμα του Ιησού Χριστού εναποτέθηκε σε ένα «ταφικό κρεβάτι» λαξευμένο στην ασβεστολιθική πλευρά του σπηλαίου μετά την σταύρωσή του.

Αποτέλεσμα εικόνας για Στο φως η ταφική πλάκα του Ιησού

Το ταφικό κρεβάτι περικλείεται από μια μικρή δομή γνωστή ως Κουβούκλιο, που ανακατασκευάστηκε για τελευταία φορά το 1808-1810, αφού καταστράφηκε από πυρκαγιά. Το Κουβούκλιο και ο εσωτερικός τάφος βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης από ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αντωνίας Μοροπούλου.

Σύμφωνα με το National Geographic, που δημοσίευσε τα εντυπωσιακά ευρήματα, η αποκάλυψη δίνει στους ερευνητές μια πρωτοφανή ευκαιρία να μελετήσουν την αρχική επιφάνεια του τι θεωρείται η πιο ιερή τοποθεσία στον Χριστιανισμό. Μια ανάλυση του αρχικού πετρώματος μπορεί να τους επιτρέψει να κατανοήσουν καλύτερα όχι μόνο την αρχική μορφή του ταφικού θαλάμου, αλλά και το πώς εξελίχθηκε ο συγκεκριμένος τόπος σε έναν από τους πιο ιερούς τόπους της Χριστιανοσύνης.

Έλληνες επιστήμονες έφεραν στο φως την ταφική πλάκα του Ιησού (pics)

«Είμαστε σε κρίσιμη στιγμή για την αποκατάσταση του Κουβουκλίου. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να καταγράψουμε αυτό το μοναδικό μνημείο θα επιτρέψουν στον κόσμο να μελετήσουν τα ευρήματά μας σαν να ήταν οι ίδιοι μέσα στον τάφο του Χριστού» είπε η κ. Μοροπούλου στο National Geographic.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 10:44 pm


Ενας υπερτυχερός πήρε τα 3,8 εκατ. ευρώ του ΛΟΤΤΟ (29/10)

Ενας υπερτυχερός πήρε τα 3,8 εκατ. ευρώ του ΛΟΤΤΟ (29/10)

Ενας υπερτυχερός κατάφερε να πάρει το μεγάλο ποσό των 3,8 εκατ. ευρώ στο ΛΟΤΤΟ μετά την κλήρωση της 29ης Οκτωβρίου 2016

Οι τυχεροί αριθμοί του ΛΟΤΤΟ:

14, 21, 38, 40, 46, 49 Μπόνους: 44

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ   ΝΙΚΗΤΕΣ      ΚΕΡΔΗ

  6αρια            -     3.800.000.000

   5+1             2      50.000,00

  5αρια           23       1.500,00 

  4αρια        1.255          30,00

  3αρια       26.911           1,50

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 10:29 pm


Το κουμπί για να κλείσεις την πόρτα στο ασανσέρ είναι απάτη

Το κουμπί για να κλείσεις την πόρτα στο ασανσέρ είναι απάτη

Οι κατασκευαστές των ασανσέρ αποκαλύπτουν πως το κουμπί που υποτίθεται ότι επισπεύδει το κλείσιμο της πόρτας και σε γλυτώνει από την αναμονή είναι μια απάτη. Διαβάστε γιατί.

 

Νομίζατε ότι το κουμπί που υπάρχει εντός του ασανσέρ για να κλείσουν οι πόρτες επισπεύδει τη διαδικασία. Και εμείς, αλλά ετοιμαστείτε να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε.

Οι κατασκευαστές, ενός εκ των πιο χρήσιμων πραγμάτων της καθημερινότητας μας, των ασανσέρ ή ανελκυστήρων (πείτε το όπως θέλετε) μας ανοίγουν τα μάτια.

Σύμφωνα με τους ίδιους,, το "μαγικό" κουμπί, που υποτίθεται ότι βοηθάει να κλείνει η πόρτα του ασανσέρ πιο γρήγορα απ' όσο είναι ρυθμισμένο, είναι "άχρηστο". Όπως αναφέρει η Karen W. Penafiel στους New York Times, το κουμπί αυτό πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές των 90s είναι ψεύτικο, όσο και να επιμένεις να το πατάς δεν πρόκειται να κλείσει πιο γρήγορα την πόρτα, επομένως υπομονή.

Ο σκοπός της δημιουργίας αυτού του κουμπιού, όπως και πολλών άλλων, είναι να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ελέγχουμε την κατάσταση, στην προκειμένη το ασανσέρ , επομένως όταν το πατάμε νομίζουμε ότι η πόρτα κλείνει πιο γρήγορα.

Όπως αποκαλύπτει η Ellen J. Langer, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Χάρβαρντ, είναι σημαντικό να νομίζουμε ότι ελέγχουμε τα πάντα, καθώς έτσι μειώνεται το άγχος και το στρες και ζούμε καλύτερα.

Από την άλλη, το κουμπί, που πατάμε για να ανοίξει ή για να παραμείνει ανοιχτή για περισσότερη ώρα (ναι, εκείνο δίπλα ή κάτω απ' το κουμπί απάτη) λειτουργεί.

Αυτό γιατί, όπως σημειώνουν, είναι χρήσιμο για τα ΑμεΑ ή για τους ηλικιωμένους, που χρειάζονται περισσότερη ώρα να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το ασανσέρ.

Παράλληλα, τονίζουν πως το κουμπί για το κλείσιμο της πόρτας μπορεί να λειτουργήσει, ωστόσο μόνο για τους πυροσβέστες και τους συντηρητές, που διαθέτουν συγκεκριμένο κλειδί για τη χρήση του, λύνοντας έτσι και το μυστήριο με την κλειδαριά εντός του ασανσέρ.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 10:27 pm


Κεραμίδια - ηλιακούς συλλέκτες λανσάρει η Tesla

Κεραμίδια - ηλιακούς συλλέκτες λανσάρει η Tesla

Η τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στην οροφή του σπιτιού είναι μία οικολογική, αλλά συχνά άβολη και αντιαισθητική προσθήκη. Η γνωστή από τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα εταιρεία Tesla πρότεινε μία πιο διακριτική λύση.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Έλον Μασκ, παρουσίασε την Παρασκευή μία νέα μορφή ηλιακών συλλεκτών, που έχουν συρρικνωθεί στο μέγεθος και τη μορφή γυάλινων κεραμιδιών.

Τα κεραμίδια αυτά θα βγαίνουν σε διάφορα χρώματα και το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα δεν διαφέρει από μία κλασική κεραμοσκεπή. 

Ο Μασκ ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη λύση θα είναι φθηνότερη από την κατασκευή μίας κανονικής οροφής και την προσθήκη τυπικών ηλιακών συλλεκτών.

Νέα μπαταρία σπιτιού

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης την επόμενη γενιά ηλεκτρικών συσσωρευτών για το σπίτι, με την ονομασία Powerwall 2.

Οι μπαταρίες αυτές φορτίζονται στη διάρκεια της ημέρας από τους ηλιακούς συλλέκτες και μπορούν να αποθηκεύσουν 14kWh ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως ισχυρίζεται η εταιρεία, η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει τις βασικές ανάγκες ενός σπιτιού τεσσάρων δωματίων για μία ημέρα.

Η τιμή του Powerwall 2 ανέρχεται σε 5.500 δολάρια και έχει εγγύηση δέκα ετών για απεριόριστους κύκλους φόρτισης.

Η εξαγορά της SolarCity

Τα προϊόντα παράγει η εταιρεία του Έλον Μασκ SolarCity, η οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο «κόκκινο», παρουσιάζοντας οικονομικές ζημίες. 

Ο Μασκ έχει προτείνει την εξαγορά της SolarCity από την Tesla, η οποία το τελευταίο τρίμηνο ήταν κερδοφόρα για πρώτη φορά.

Το deal έχει δεχτεί επικρίσεις, καθώς ισοδυναμεί για διάσωση μίας εταιρείας του Έλον Μασκ από μία άλλη, επίσης δικών του συμφερόντων, με λεφτά των μετόχων. 

Ο ίδιος υπερασπίστηκε εκ νέου τη λογική της εξαγοράς, λέγοντας ουσιαστικά ότι το ηλιακό σπίτι και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι αλληλοσυμπληρούμενα. 

Η διατήρηση των δύο δραστηριοτήτων ως ξεχωριστές επιχειρηματικές οντότητες «απλώς θα επιβραδύνει τα πράγματα», είπε ο Μασκ.

Οι μέτοχοι της Tesla καλούνται να αποφανθούν επί της συμφωνίας, ύψους 2,6 δισ. δολαρίων, στις 17 Νοεμβρίου.

Η παρουσίαση των νέων προϊόντων της SolaCity έγινε στα στούντιο της Universal στο Λος Αντζελες, στο πλατό όπου γυριζόταν η σειρά Desperate Housewives...

ΠΗΓΗ: in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 10:10 pm


Ισπανία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε ο Μαριάνο Ραχόι

Ισπανία: Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε ο Μαριάνο Ραχόι

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι κέρδισε την ψηφοφορία, που διεξήχθη στο ισπανικό κοινοβούλιο, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και την ανάδειξή του σε πρωθυπουργό της χώρας, μια εξέλιξη που βάζει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων 10 μηνών στην χώρα.

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι θα σχηματίσει τώρα κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού έλαβε την υποστήριξη του κόμματος Ciudadanos, την ώρα που πολλοί βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος απείχαν από την ψηφοφορία.

Ο Ραχόι χρειαζόταν να συγκεντρώνει την απλή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για την επιστροφή του στην εξουσία.

Έλαβε 170 "ναι", 111 "κατά" και 68 βουλευτές απείχαν.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας  έκανε γνωστό ότι θα παρουσιάσει τη νέα κυβέρνηση της χώρας την Πέμπτη, μετά την εξασφάλιση της ψήφου εμπιστοσύνης σήμερα από το ισπανικό κοινοβούλιο, με την οποία επιστρέφει στην εξουσία, την ώρα που τερματίζεται το πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων 10 μηνών στην χώρα.

"Θα ανακοινώσω την κυβέρνηση την Πέμπτη το απόγευμα και θα ορκιστούν την Παρασκευή. Έχω ήδη μιλήσει με τον βασιλιά (Φίλιππο)", δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους μετά την ψηφοφορία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 9:53 pm


Στη δημοσιότητα το αυτοκινητάκι που ανακαλύφθηκε στην Κω και φέρεται να ανήκει στον Μπεν

Στη δημοσιότητα το αυτοκινητάκι που ανακαλύφθηκε στην Κω και φέρεται να ανήκει στον Μπεν

Η αστυνομία του Νοτίου Γιορκσάιρ έδωσε στη δημοσιότητα το αυτοκινητάκι, που φέρεται να άνηκε στον μικρό Μπεν και ανακάλυψε κατά τη διάρκεια των ερευνών στην Κω.

 

Οι Βρετανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το αποδεικτικό στοιχείο, όπως ισχυρίζονται, του τραγικού θανάτου που βρήκε το μικρό αγοράκι κατά τη διάρκεια των διακοπών του μαζί με την οικογένειά του στην Κω το 1991.

Σύμφωνα με τις αναφορές των Αρχών, το κίτρινο αυτοκινητάκι ήταν αυτό που κρατούσε ο μικρός την ημέρα της εξαφάνισης του, στις 24 Ιουλίου.

Η μητέρα του είχε αποκαλύψει πως οι αρχές εξέταζαν τη μαρτυρία ενός άνδρα που φέρεται να είναι φίλος του οδηγού ενός εκσκαφέα που εκείνη την περίοδο εκτελούσε εργασίες με το βαρύ όχημα σε κοντινή απόσταση, από το σημείο που χάθηκε ο Μπεν και ο οποίος αποκάλυψε πως στο σημείο έλαβε χώρα ένα τραγικό δυστύχημα με θύμα τον μικρό Μπεν.

Ο άνδρας, είχε αποκαλύψει στην αστυνομία πως ο φίλος του σκότωσε άθελά του το μικρό αγόρι κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Το αντικείμενο που αποδεικνύει ότι ο Μπεν βρισκόταν στο οικόπεδο πριν την εξαφάνισή του, βρέθηκε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο οι αρχές δεν κατάφεραν να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.

Το μικρό αυτοκινητάκι αναγνωρίστηκε από τη μητέρα του Μπεν, που ξέσπασε σε λυγμούς όταν οι αστυνομικοί της το έδειξαν, σύμφωνα με τον ερευνητή John Cousins.

Οι έρευνες της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ  έληξαν οριστικά, καθώς ο Ντίνος Μπάρκας έχει, πλέον, πεθάνει.

Πάντως και στις έρευνες του 2012 με τα υπερσύγχρονα σκάνερ που έφεραν μαζί τους οι Βρετανοί δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάτι, με τον γολγοθά της οικογένειας Νίνταμ να συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 9:36 pm


Skoda Octavia 2017: To νέο πρόσωπο της επιτυχίας

Skoda Octavia 2017: To νέο πρόσωπο της επιτυχίας

Σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί όχι μόνο από το ίδιο της το παρελθόν αλλά και από το μετριοπαθές σχεδιαστικό προφίλ που χαρακτήριζε ως σήμερα την πλειοψηφία των προτάσεων της Skoda, η ανανεωμένη εκδοχή της Octavia υιοθετεί ένα πολύ ιδιαίτερο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό.

Πρόκειται για τους διαιρούμενους προβολείς του μπροστινού τμήματος, οι οποίοι φαντάζουν από μόνοι τους αρκετοί ώστε να θέσουν τις απαραίτητες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο χθες και το σήμερα του αυτοκινήτου.

Παράλληλα με το νέο σχεδιασμό του μπροστινού τμήματος, η Octavia αποκτά σύγχρονες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας. Οι προβολείς τεχνολογίας LED, το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής των 9,2 ιντσών, όπως και το σύστημα αυτόνομης πέδησης με δυνατότητα εντοπισμού πεζών είναι μερικά από τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά που αναλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό του δημοφιλούς Skoda.

Σε επίπεδο κινητήρων, δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Η βενζινοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου ξεκινά από τον τρικύλινδρο TSI κινητήρα του ενός λίτρου καταλήγοντας σε εκείνον των 1,8 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται, προαιρετικά, και με σύστημα τετρακίνησης.

Αντιστοίχως, στους κινητήρες πετρελαίου την αρχή κάνει ο TDI κινητήρας των 1,6 λίτρων, με τα δίλιτρα σύνολα να δίνουν την απαραίτητη συνέχεια εξοπλίζοντας εκδόσεις διαφορετικής ισχύος. 

Νέο στοιχείο για την Octavia αποτελεί το Dynamic Chassis Control το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης. Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί από επίσημα χείλη αν η κορυφαία έκδοση του αυτοκινήτου με τα διακριτικά RS πρόκειται να διατηρηθεί, η παρουσία της θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 9:21 pm


ΗΠΑ: Σταθερό το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον στην πρόωρη ψηφοφορία

ΗΠΑ: Σταθερό το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον στην πρόωρη ψηφοφορία

Μόλις 11 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον προηγείται του αντιπάλου της των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ με 15 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην πρόωρη ψηφοφορία τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με την ανάλυση States of the Nation project του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και του ινστιτούτου Ipsos.

Αν και τα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα για όλες τις πολιτείες όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της πρόωρης ψηφοφορίας, η Χίλαρι Κλίντον εξασφαλίζει ένα πλεονέκτημα σε πολιτείες κλειδιά όπως το Οχάιο και η Αριζόνα και σε μέχρι πρότινος προπύργια του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος όπως η Τζόρτζια και το Τέξας.

Υπολογίζεται πως 19 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής στις εκλογές, σύμφωνα με το United States Election Project του Πανεπιστημίου της Φλόριντας, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με το 20% του εκλογικού σώματος.

Συνολικά, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν δείχνει να χάνει τον στόχο να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους στο Εκλεκτορικό Κολέγιο, κατέδειξε η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Το να έχει εξασφαλίσει πριν από την 8η Νοεμβρίου τόσες πολλές ψήφους αποτελεί καλό νέο για την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον. Δεδομένου μάλιστα ότι χθες, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ανακοίνωσε ότι εξετάζει νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που είδαν το φως της δημοσιότητας και ανήκουν στην βοηθό της Χίλαρι Κλίντον, Χούμα Αμπεντίν. Τα email εντοπίστηκαν σε υπολογιστή που ανήκει στον Άντονι Ουάινερ, τον σύζυγο της Αμπεντίν που βρίσκονται σε διάσταση κατά τη διάρκεια μιας διαφορετικής έρευνας σχετικά με μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο ίδιος σε μια έφηβη. Η έρευνα των Reuters/Ipsos διεξήχθη πριν από τις αποκαλύψεις.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν η έρευνα του FBI θα διαταράξει τις ισορροπίες στην προεκλογική κούρσα.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών διατηρεί ένα προβάδισμα που κυμαίνεται μεταξύ 4% έως 7% στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων καθώς ο αντίπαλός των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών.

Από την Πέμπτη, οι πιθανότητες υπέρ της Χίλαρι Κλίντον να συγκεντρώσει τις 270 ψήφους των εκλεκτόρων που χρειάζεται για να κατακτήσει τον προεδρικό θώκο βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, άνω του 95%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην ανάλυση State of the Nation project. Εκτιμάται ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να κερδίσει με 320 ψήφους έναντι 218 κι ενώ 278 ψήφοι θεωρούνται βέβαιοι για τους Δημοκρατικούς.

Το προβάδισμα της Κλίντον μεταξύ των ψηφοφόρων της πρόωρης ψηφοφορίας είναι ανάλογο με το προβάδισμα που είχε ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έναντι του αντιπάλου του, του Ρεπουμπλικανού Μιτ Ρόμνεϊ την ίδια περίοδο στην κούρσα του 2012, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos εκείνη την εποχή. Ο Ομπάμα κέρδισε τις εκλογές συγκεντρώνοντας 332 εκλεκτορικές ψήφους έναντι 206 του Μιτ Ρόμνεϊ.

Η ανάλυση States of the Nation project διενεργείται κάθε εβδομάδα σε ένα δείγμα περίπου 15.000 ανθρώπων και στις 50 αμερικανικές πολιτείες (http://www.reuters.com/statesofthenation/).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 9:05 pm


Τουρκία: Απόπειρα εναντίον του αντιπροέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Τουρκία: Απόπειρα εναντίον του αντιπροέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Τουρκίας Μπουλέντ Τεζτζιάν δέχθηκε επίθεση σε εστιατόριο όπου βρισκόταν στο Αϊδίνιο.

Ο δράστης τον πυροβόλησε μια φορά στο πόδι και διέφυγε από το εστιατόριο φωνάζοντας συνθήματα.

Ο Τεζτζιάν διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Αϊδινίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 8:48 pm


Φοιτήτρια έπεσε πάνω σε περιπολικό βγάζοντας ημίγυμνη selfie

Φοιτήτρια έπεσε πάνω σε περιπολικό βγάζοντας ημίγυμνη selfie

Μία 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Texas A&M, στις ΗΠΑ, στάθηκε εξαιρετικά άτυχη, καθώς χρειάστηκε να δώσει εξηγήσεις στην αστυνομία και να πληρώσει ένα σεβαστό ποσό για τις «πιπεράτες» φωτογραφίες που έστελνε στο αγόρι της.

Η Μιράντα Ράντερ οδηγούσε μόνη στο Μπράιαν, περίπου 100 χλμ. από το Χιούστον του Τέξας, με προορισμό την εστία της πανεπιστημιούπολης, έχοντας πιει κάτι παραπάνω, όπως μαρτυρά το μπουκάλι κρασί που βρέθηκε στην ποτηροθήκη του αυτοκινήτου της. 

Σταματημένη στο φανάρι, η νεαρή είχε την ιδέα να στείλει μερικές ημίγυμνες φωτογραφίες στο αγόρι της, μέσω του Snapchat. Απρόσεκτη καθώς ήταν, χτύπησε το μπροστινό αυτοκίνητο ξεκινώντας. Για κακή της τύχη ήταν περιπολικό της αστυνομίας.

Στην αναφορά του για το περιστατικό, το Αστυνομικό Τμήμα του Μπράιαν έγραψε ότι η κοπέλα βρέθηκε πίσω από το τιμόνι με το στηθόδεσμό της ξεκούμπωτο και προσπαθώντας να ξαναφορέσει τη μπλούζα της. 

Το καλό της υπόθεσης: Κανένας δεν τραυματίστηκε στο τρακάρισμα. Το κακό: Η Ράντερ συνελήφθη ως ύποπτη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Αφέθηκε ελεύθερη την επομένη, πληρώνοντας εγγύηση 2.000 δολάρια.

ΠΗΓΗ: in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 8:32 pm


Η εισπνεόμενη λεβοντόπα ανακουφίζει πιο γρήγορα τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον

Η εισπνεόμενη λεβοντόπα ανακουφίζει πιο γρήγορα τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον

Μια εισπνεόμενη μορφή της λεβοντόπα, του κλασικού φαρμάκου κατά της νόσου Πάρκινσον, μπορεί να έχει ταχύτερα αποτελέσματα και να βοηθήσει πιο αποτελεσματικά τους ασθενείς, σε σχέση με τα συνήθη χάπια που περιέχουν την ίδια ουσία, η οποία βοηθά στην αύξηση της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.

Η λεβοντόπα ((L-Dopa), μια κατεχολαμίνη που αποτελεί πρόδρομη ουσία της ντοπαμίνης, αποτελεί την καλύτερη σήμερα θεραπεία από το στόμα για τη νευροεκφυλιστική νόσο Πάρκινσον.

Οι ερευνητές της εταιρείας βιοτεχνολογίας Acorda Therapeutics, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "Science Trnaslational Medicine", ανέπτυξαν μια μορφή λεβοντόπα σε σκόνη, με την ονομασία CVT-301, που μπορεί ο ασθενής να εισπνεύσει μέσω ειδικής συσκευής ακριβούς δοσολογίας.

Όπως έδειξαν τα πειράματα σε σκύλους και ανθρώπους, η εισπνεόμενη λεβοντόπα απορροφάται γρήγορα από το σώμα και είναι ανιχνεύσιμη στο αίμα πέντε μόλις λεπτά μετά τη χορήγησή της, σε σχέση με χρονικό διάστημα 20 λεπτών, όταν η λεβοντόπα λαμβάνεται με μορφή χαπιού. Ενώ η λεβοντόπα σε χάπια πρέπει να περάσει πρώτα από το στομάχι, προτού φθάσει στον εγκέφαλο, η εισπνεόμενη λεβοντόπα μέσω των πνευμόνων φθάνει πιο γρήγορα στα κέντρα του εγκεφάλου.

Έτσι, η εισπνεόμενη λεβοντόπα βελτιώνει πιο γρήγορα τις κινητικές δυσκολίες των ασθενών (μυικές ακαμψίες, τρέμουλα, έλλειψη ισορροπίας και συντονισμού κινήσεων κ.α.) από ό,τι τα χάπια. Οι μελέτες εξάλλου δείχνουν ότι είναι ασφαλής και καλά ανεκτή, ενώ η πιο κοινή παρενέργειά της είναι η πρόκληση βήχα.

Οι μισοί περίπου ασθενείς που παίρνουν λεβοντόπα σε χάπια, μετά από δύο χρόνια ξαφνικά εκδηλώνουν επεισόδια κινητικών προβλημάτων, καθώς το φάρμακο εμφανίζει πλέον μειωμένη αποτελεσματικότητα. Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο αυτές οι περίοδοι επανεμφάνισης των συμπτωμάτων γίνονται συχνότερες.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι δύο μορφές λεβοντόπα, σε χάπι και εισπνεόμενη, μπορούν να συνδυασθούν στον ίδιο ασθενή για καλύτερα αποτελέσματα. Το 2017 θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από την τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη με ψευδοφάρμακαο (πλασίμπο) κλινική δοκιμή φάσης 3 του CVT-301.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη πάσχουν από Πάρκινσον. Η νόσος προκαλείται από τη σταδιακή καταστροφή των νευρώνων που παράγουν ντοπαμίνη. Εκτός από τα κινητικά προβλήματα, οι ασθενείς μπορεί να εκδηλώσουν κατάθλιψη, άγχος, διαταραχές ύπνου, γαστρεντερικά προβλήματα κ.α.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 8:16 pm


26 προσφορές για  50 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία

26 προσφορές για  50 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στη Μεσσηνία

Είκοσι έξι προσφορές υποβλήθηκαν στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τη μεταφορά μαθητών στη Μεσσηνία, που αφορούσε 50 συνολικά δρομολόγια ταξί σε πολλές περιοχές του νομού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού με προαίρεση, παράταση και ΦΠΑ, είναι 306.514,25 ευρώ.

Η επιτροπή διαγωνισμού θα κάνει σήμερα την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών και θα γίνει γνωστό πόσα και ποια από τα 50 δρομολόγια καλύφθηκαν και ποια θα μείνουν άγονα, σε αυτή τη φάση.

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 8:13 pm


Νέες προκλήσεις Ερντογάν: "Γιατί ενοχλείστε; Δικά μας ήταν τα νησιά του Αιγαίου!"

Νέες προκλήσεις Ερντογάν:

O Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της υπερταχείας Άγκυρας - Κωνσταντινούπολης, αναφέρθηκε πάλι στη Συνθήκη της Λωζάννης.

Ο κ. Ερντογάν αφού τόνισε ότι καμία δύναμη δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να φτάσει τους στόχους της, συνέχισε:

«Η τουρκική Δημοκρατία δεν είναι το πρώτο αλλά το τελευταίο μας κράτος. Το κράτος το οποίο δεχθήκαμε υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν 100 χρόνια πριν, είναι σημαντικό επίτευγμα μας. Αναφέρω τον Εθνικό Όρκο. Τον είχε χαράξει Μουσταφά Κεμάλ. Κάποιους τούς είχε ενοχλήσει. Μπορείτε να το ψάξετε και να δείτε. Είπα Λωζάννη και ενοχλήθηκαν. Γιατί ενοχλείστε; Αυτά τα νησιά ήταν δικά μας. Έχουμε δικά μας μνημεία, τεμένη. Γιατί ενοχλείστε; Είναι υπεύθυνος όποιος υπέγραψε, φέρει την ευθύνη».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας σε άλλο σημείο της ομιλίας του διαβεβαίωσε  ότι το θέμα της επαναφοράς της θανατικής ποινής θα εισαχθεί προς συζήτηση στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, χωρίς να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ πρόσθεσε ότι η κριτική που ασκείται επ’ αυτού του θέματος από χώρες της Δύσης «δεν μετράει».

«Σύντομα, σύντομα, μην ανησυχείτε. Θα γίνει σύντομα, Θεού θέλοντος» επισήμανε ο Τούρκος ηγέτης κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στην Άγκυρα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο πλήθος που φώναζε «θέλουμε την θανατική ποινή» για τους δράστες του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου.

«Η κυβέρνησή μας θα το καταθέσει αυτό στην Εθνοσυνέλευση. Κι εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η Εθνοσυνέλευση θα το εγκρίνει και όταν αυτό θα καταλήξει σε εμένα, εγώ θα το επικυρώσω» υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Μια ενδεχόμενη κοινοβουλευτική συζήτηση με αντικείμενο την θανατική ποινή αναμένεται θυελλώδης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, σε μια χρονική περίοδο όπου η κυβέρνηση ελπίζει να πάρει με το μέρος της τους βουλευτές της αντιπολίτευσης με στόχο την αναθεώρηση του Συντάγματος και την εγκαθίδρυση ενός αμιγώς προεδρικού συστήματος.

Από την επόμενη κιόλας ημέρα της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποσχόταν να εξαλείψει «τον ιό» των ταραχοποιών στους κόλπους του Κράτους κάνοντας λόγο για επαναφορά της θανατικής ποινής, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η θανατική ποινή καταργήθηκε το 2004 στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Άγκυρας για την ένταξή της στην ΕΕ και η επαναφορά της θα μπορούσε να σημάνει το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων.

«Η Δύση είπε αυτό, η Δύση είπε το άλλο. Συγγνώμη αλλά αυτό που μετράει δεν είναι αυτό που λέει η Δύση, είναι αυτό που λέει ο λαός μου» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια ομιλία που εκφώνησε με αφορμή την τελετή εγκαινίων μιας ενός σιδηροδρομικού σταθμού υπερταχείας στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 8:00 pm


Ο Θανάσης Κουρλαμπάς στην παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ»

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς στην παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ»

 

Στη μουσικοθεατρική παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ» εμφανίζεται ο Καλαματιανός ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς. 

Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα που έγραψε για τη βασίλισσα του ρεμπέτικου ο Παναγιώτης Μέντης. Ερμηνεύει η Νεφέλη Ορφανού και η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Λουδάρου.

Η «Ρόζα Εσκενάζυ» παρουσιάζεται στον πολυχώρο «Αθηναΐς» (οδός Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ. 210 3480080), από προχθές Τρίτη και κάθε Τρίτη στις 9 μ.μ.

Εκτός από τον Θανάση Κουρλαμπά παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Φάνης Μουρατίδης, Θοδωρής Μπουζικάκος, Παύλος Ορκόπουλος και Γιάννης Στάνκογλου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 October 2016 | 7:44 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλαμάτα

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr