Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στο Σύνταγμα κτυπά η καρδιά της Ελλάδος

Όλα δείχνουν πως η σημερινή συγκέντρωση θα είναι μεγαλύτερη της περσινής, γιατί φέτος και ο θυμός είναι μεγαλύτερος.
 Θυμός, όχι μόνον για την ίδια την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και για τον φαύλο τρόπο που συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  
Διαλύθηκαν δύο κόμματα και ένα τρίτο είναι υπό κατάρρευση, για να βρεθούν οι έξι αποστάτες. Τα ρετάλια της πολιτικής.
Είναι μοιραίο και λογικό η συγκέντρωση, εκ των πραγμάτων, να λάβει και αντικυβερνητικό χαρακτήρα. Μέσα στο κάδρο θα βρεθεί και ο Π. Καμμένος που, ενώ τον Ιούνιο του 2018 είχε την ευκαιρία να αποτρέψει την συμφωνία των Πρεσπών, δεν το έπραξε για λίγους μήνες εξουσίας. Σήμερα είναι και δαρμένος και απατημένος.
Αυτό όμως που εξόργισε και εξοργίζει τους Έλληνες πολίτες είναι το γεγονός πως μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μαζί με τους idiots utiles, «έσπασε» την εθνική γραμμή δεκαετιών για να γίνει το βαποράκι του διεθνούς παράγοντα.
Είκοσι εφτά χρόνια ζούσαμε οι δύο χώρες με το πρόβλημα, και οι σχέσεις μας είχαν γίνει άριστες. Ήμασταν ο δεύτερος
οικονομικός εταίρος της FYROM, οι κάτοικοι της ερχόταν κατά χιλιάδες στην Β.Ελλάδα, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είχε για καλύτερο πελάτη, τους επιχειρηματίες της γείτονος.
«Μα 150 χώρες αναγνώρισαν την FYROM με το όνομα Μακεδονία», κράζουν οι γνωστοί πρόθυμοι, αυτοί που προφήτευαν την καταστροφή της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν δεν αποδεχόταν το σχέδιο Ανάν. 
Είναι οι ίδιοι που βήχει ο διεθνής παράγοντας και αυτοί αρρωσταίνουν.
Λησμονούν πως την Ανατολική Γερμανία την είχαν αναγνωρίσει όλες οι χώρες του ΟΗΕ, πλην της Δυτικής Γερμανίας, και η συνέχεια είναι γνωστή. Μετά από 40 χρόνια η Δυτική Γερμανία, απορρόφησε την Ανατολική. Γιατί, ουσιαστικά, για απορρόφηση επρόκειτο και όχι για επανένωση.
Ας αφήναμε κι εμείς το πρόβλημα να υπάρχει για άλλα σαράντα χρόνια. Ποιον θα πείραζε; Τον διεθνή παράγοντα, θα απαντήσουν καλοπροαίρετοι σχολιαστές. Δεν ζούμε σε κενό διεθνών σχέσεων, θα πουν.
Σύμφωνοι. Τότε ο διεθνής παράγοντας ας πίεζε την FYROM να αποδεχθεί την εθνική γραμμή της Ελλάδος, όπως χαράχθηκε στο Βουκουρέστι. Αυτοί είχαν το πρόβλημα, αυτοί ας έβρισκαν και την λύση.
Μετά βεβαιότητος, με την συμφωνία των Πρεσπών οι σχέσεις των δύο χωρών θα δοκιμασθούν. Οι δύο λαοί θα ξαναβιώσουν παλιές έχθρες και διαφορές. Αυτή η κατάσταση της ηρεμίας, θα παρέλθει με άγνωστες συνέπειες. Γιατί; Γιατί είναι μια κακή συμφωνία.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς την υπέγραψε με μεγάλη ευκολία, ερήμην των λοιπών κομμάτων και των πολιτών, για δύο λόγους που αφορούν την ίδια την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ: 1. Όλη η Αριστερά κουβαλά το προπατορικό αμάρτημα του «Μακεδονικού» από το οποίο, το μεγαλύτερο μέρος της δεν απαλλάχθηκε, γιατί δεν θέλησε να απαλλαγεί. 2. Ένα κομμάτι της, αυτό της ριζοσπαστικής Αριστεράς μετέφερε, δογματικά, και στις διεθνείς σχέσεις το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, που είναι η σημαία της στον χώρο των ατομικών δικαιωμάτων. Άλλο όμως διεθνείς σχέσεις και άλλο ατομικά δικαιώματα. Αυτά τα δύο ρεύματα της Αριστεράς συνέκλιναν και έφεραν την συμφωνία των Πρεσπών. Με τον αλαζονικό βολονταρισμό τους θέλουν να την επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό, που σχεδόν σύσσωμος την αποδοκιμάζει. Ένα όπλο έχουμε στα χέρια μας για να δείξουμε την αντίθεση μας. Την φωνή μας. Ανέκαθεν η Αριστερά μισούσε και έτρεμε, συγχρόνως, τον λαό. Ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε στον Τσίπρα και στην παρέα του πως καλά κάνουν και τρέμουν την λαϊκή οργή. Έρχεται!
  Σ. Μουμτζής
liberal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 8:31 am


Μετ΄ εμποδίων λόγω κακοκαιρίας η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού

Μετ΄ εμποδίων πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, αφού η συνεχής βροχόπτωση έγινε η αιτία να αλλάξουν τα σχέδια του δήμου.
Η τελετή ξεκίνησε περίπου στις 21:30, δηλαδή με μιάμιση ώρα καθυστέρηση.
Αρχικά προβλήθηκε βίντεο με δημιουργούς του καρναβαλιού, ενώ στην συνέχεια ανέβηκαν στην σκηνή εκπρόσωποι βραβευμένων πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού» και το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων.
Κατόπιν η παρουσιάστρια της τελετής, η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, κάλεσε στην σκηνή τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκο Χρυσοβιτσάνο και τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του καρναβαλιού, λέγοντας τα εξής:
«Δεν μας σταματά τίποτα, είμαστε παντός καιρού. Το πατρινό καρναβάλι αναδεικνύει ξανά την δύναμή του. Είμαστε οι καλύτεροι και παλεύουμε σε όλα τα μέτωπα, με όποιες συνθήκες και αν επικρατούν.
Αποδεικνύουμε ότι είμαστε το καλύτερο καρναβάλι της χώρας. Οι νέοι και οι νέες, τα πληρώματα του «Κρυμμένου Θησαυρού», η ψυχή του καρναβαλιού, είναι η ψυχή της πόλης μας. Συνεχίζουμε. Είμαστε οι καλύτεροι και μπορούμε.»
Λόγω της βροχόπτωσης δεν παρουσιάστηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ η τελετή έληξε με την ρίψη πυροτεχνημάτων.
Πάντως, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, ήταν αρκετός ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου και περίμενε κάτω από την βροχή με τις ομπρέλες για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης του καρναβαλιού.

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 1:05 am


" Φτώχεια " στην Πελοπόννησο - Στις 13.579 ευρώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ για κάθε κάτοικο

Στις 16.378 ευρώ ανήλθε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα το 2016, οριακά μειωμένο (0,02%) σε σύγκριση με τις 16.381 ευρώ το 2015. 

Η Πελοπόννησος ωστόσο βρίσκεται αρκετά κάτω από το μέσο όρο και πολύ πιο κάτω από την Αττική που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Αναλυτικά: 
 Το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ καταγράφεται στην Αττική με 22.204 ευρώ (-0,1% σε σχέση με το 2015) και στις επόμενες δύο θέσεις στο σύνολο των περιφερειών είναι το Νότιο Αιγαίο με 17.769 ευρώ (-2,8%) και τα Ιόνια Νησιά με 15.182 ευρώ (+0,3%).
Ακολουθούν, η Στερεά Ελλάδα με 14.727 ευρώ (+3%), η Δυτική Μακεδονία με 14.361 ευρώ (-8,9%), η Κρήτη με 13.811 ευρώ (-1,8%), η Πελοπόννησος με 13.579 ευρώ (+1%), η Κεντρική Μακεδονία με 12.880 ευρώ (+1,7%), η Θεσσαλία με 12.662 ευρώ (+1,2%), το Βόρειο Αιγαίο με 12.266 ευρώ (-3,4%), η Δυτική Ελλάδα με 12.058 ευρώ (-0,8%), η Ήπειρος με 11.785 ευρώ (+1,5%) και η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη με 11.432 ευρώ (+1,3%). Εν κατακλείδι, η διαφορά μεταξύ της πλουσιότερης (Αττική) και της φτωχότερης (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη) περιφέρειας της χώρας είναι 6.337 ευρώ.
Σύμφωνα επίσης με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους περιφερειακούς λογαριασμούς, η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία (ΑΠΑ) στο σύνολο της χώρας ανήλθε το 2016 σε 154,044 δισ. ευρώ και μειώθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το 2015. Η ΑΠΑ αυξήθηκε μόνον σε Στερεά Ελλάδα (1,6%) και Κεντρική Μακεδονία (0,1%). Τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας (10,8%), του Νότιου Αιγαίου (3,5%) και του Βόρειου Αιγαίου (3,1%).
Όσον αφορά στη συμμετοχή των περιφερειών στη δημιουργία της ΑΠΑ, το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει η Αττική με 47,5% και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 13,7%, ενώ τη μικρότερη συμμετοχή έχουν τα Ιόνια Νησιά με 1,8% και το Βόρειο Αιγαίο με 1,4%.

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 12:05 am


Η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Θα είμαι πολύ σαφής και ξεκάθαρος: η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, με δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ. 
Οι λόγοι που θα γίνει κάτι τέτοιο, «έχουν αποτυπωθεί από την πρώτη στιγμή και επιβεβαιώνονται καθ όλη την διάρκεια των τελευταίων μηνών. Στην ΠΓΔΜ υπάρχει αυτή η συζήτηση και με τη ρηματική διακοίνωση επιβεβαιώνονται όσοι κίνδυνοι έχει επισημάνει η Φώφη Γεννηματά από την πρώτη στιγμή.
Για τις συνέπειες αν κάποιος διαφοροποιηθεί από την Κοινοβουλευτικό Ομάδα, είπε πως «είναι προφανές πως όσα είπε η Φώφη Γεννηματά συνεχίζουν να ισχύουν. Κοιτάξτε πέρα και πάνω από κόμματα, υπάρχει μια συζήτηση που αφορά μια συμφωνία η οποία δεσμεύει τη χώρα μας εις το διηνεκές και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το σκεφτούν όλοι οι βουλευτές παρά πολύ καλά γιατί θα απασχολεί και μας και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και συνολικά τα εθνικά μας συμφέροντα.
Πριν λοιπόν κλειστεί ένα θέμα το οποίο υπάρχει στα βόρεια σύνορα μας, θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε: δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη συμφωνία; Δεν θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε κάποια σημεία περισσότερο, την ώρα που ξέρουμε ότι το μοναδικό που ενδιέφερε τον ευρωπαϊκό και διεθνή παράγοντα ήταν οι γείτονες μας να μπουν στην ευρωπαϊκή ένωση και στο ΝΑΤΟ; Επομένως εδώ και από το γεγονός δυο τρεις μέρες πριν κλείσει η ιστορία με το βόρεια Μακεδονία ο κ. Τσίπρας είχε αποδεχτεί ακόμα και το Μακεδονία του Ίλιντεν και ήταν η Φώφη Γεννηματά αυτή η οποία αντέδρασε τότε εκείνη την παρασκευή στη βουλή, φαίνεται ότι δεν έκαναν επί της ουσίας καμία διαπραγμάτευση» .
«Και επειδή αναφέρεστε και στη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, το λέει και αυτό. Εάν υπήρχε εθνική συνεννόηση από την πρώτη στιγμή και είχαμε κάτσει όλοι γύρω από ένα τραπέζι να συνδιαμορφώσουμε ή να επαναδιατυπώσουμε την εθνική μας γραμμή, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τα εθνικά μας συμφέροντα
Η πρόεδρος ήταν σαφής στην χθεσινή συνέντευξη του Άλφα είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες και αυτό είναι το οποίο μπορώ να πω αυτή την στιγμή, ο πρόεδρος έχει πάντοτε στη διάθεση του μια σειρά σκέψεων τις οποίες μπορεί να τις εφαρμόσει όταν έρθει η ώρα , σε κάθε περίπτωση θέλω να σας πω ότι εμείς λειτουργούμε και είναι πολύ σημαντικό αυτό, Λειτουργούμε βάση την εθνική ευθύνη δεν είναι ζήτημα ξέρετε κομματικής πειθαρχίας», πρόσθεσε ο κ. Χρηστίδης.
Αναφορικά με τη συζήτηση με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε: «Έχει πάρει μια ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή, έχει πει ότι βλέπει θετικά σημεία αλλά στα θετικά σημεία θα έβαζε και κάποιους όρους ώστε να μην εργαλειοποιείται από τον κ. Τσίπρα αυτή η συμφωνία, διότι επί της ουσίας όλη αυτή η δημόσια συζήτηση παίρνει ένα χαρακτήρα ο οποίος είναι μιας ψήφος εμπιστοσύνης στο κ. Τσίπρα. Πιστεύω ότι όλοι θα κινηθούμε συντεταγμένα γιατί αυτό εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα
Τέλος, για τη συνέντευξη Γιώργο Παπανδρέου, σχολίασε ότι «έχει διατυπώσει την άποψη του και στο παρελθόν. Επισημαίνει στη συνέντευξη ταυ ότι αν είχε μεσολαβήσει η εθνική συνεννόηση το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο και το δεύτερο το οποίο επισημαίνει ΕΊΝΑΙ ότι η εργαλειοποίηση του θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταστροφική για τον τόπο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική που έχει εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια δεν είναι προοδευτική δύναμη».

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 12:00 am


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Κυριακή μεσημέρι οι Γη & Ύδωρ επιστρέφουν στο "Καπηλειο "

Σας περιμένουμε αυτή την Κυριακή  το μεσημέρι στις 13:00 στο «Καπηλειό » στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας στην οδό Αγ.Παντελεήμονος 10 , να διασκεδάσουμε με τους "Γη & Ύδωρ"….
Θα σας χορτάσουμε  με … Μεζέδες, ποικιλίες με απίστευτες Μεσσηνιακές γεύσεις  για όλα τα γούστα και άφθονο ποτό

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2721402240
Κιν. 6975123987

·              
 * «Το καπηλειό»

Στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας στον πεζόδρομο της οδού Αγίου Παντελεήμονος 10 βρίσκεται το μεζεδοπωλείο « Το καπηλειό » όπου μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά ποικιλία μεζέδων, πιάτα της ώρας, μαγειρευτά φαγητά με αγνά υλικά και μοναδικές γεύσεις σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον Με  αυθεντικές συνταγές της Μεσσηνίας σε προσιτές τιμές με άψογη εξυπηρέτηση, σε έναν χώρο εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά πρότυπα του τόπου μας που μας μεταφέρουν στα χρόνια του παππού και της γιαγιάς

Β.Μ

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:18 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Έκρυψε βόα στο ...εσώρουχο του και προσπάθησε να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο

Με πολλά παράξενα περιστατικά έχουν βρεθεί αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου Σόνενφελντ, στο Βερολίνο.
Ωστόσο, ένα ήταν αυτό που ξεπέρασε κάθε φαντασία.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου αποκάλυψαν ότι ένας επιβάτης προσπάθησε να επιβιβαστεί στην πτήση του έχοντας έναν… βόα στο εσώρουχο του.
Το φίδι είχε μήκος 40 εκατοστά και ο 43χρονος άνδρας ήλπιζε πως δεν θα γίνει αντιληπτός από την ασφάλεια του αεροδρομίου και θα καταφέρει να ταξιδέψει από τη Γερμανία στο Ισραήλ.
Ωστόσο, ο επιβάτης “κίνησε” υποψίες λόγω του… εξογκώματος στο παντελόνι του. Το προσωπικό ασφαλείας, τότε, του ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι του, όπου έβγαλε έναν μικρό υφασμάτινο σάκο που είχε μέσα το φίδι.
Ο 43χρονος δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα ιδιοκτησίας του ερπετού και έτσι, ο βόας κατασχέθηκε και μεταφέρθηκε σε κέντρο προστασίας ζώων στο Βρανδεμβούργο.
Βερολίνο - βόας - παντελόνι
 ant1news.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:00 pm


Από την Καλαμάτα "μπούκωναν " Αττική και Κορινθία με χασίς !

Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη της οργάνωσης
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά
Πραγματοποιήθηκαν έρευνες με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν περισσότερο από -1,5- κιλό κάνναβης, χρήματα, ζυγαριές ακριβείας κ.ά.

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες κάνναβης, σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν χθες (18.1.2019), ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αθήνας Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 60, 69 και 77 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, συγκρότησαν από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2018 εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στις ευρύτερες περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.
Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» - ghost persons ), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα κ.α., βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -1.548,7- γραμμαρίων,
  • δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -2,2- μέτρων περίπου,
  • δύο (2) τσιγαριλίκια κάνναβης,
  • -4- ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των -1.170- ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών,
  • τρία (3) κινητά τηλέφωνα και
  • αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.
Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, προέκυψε η διασύνδεση των μελών της εγκληματικής ομάδας, με έτερη εγκληματική ομάδα, η οποία είχε εξαρθωθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και τα μέλη της οποίας, δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Πελοποννήσου
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και η τυχόν εμπλοκή- συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:42 pm


Αυτό είναι το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα έρθει στη Βουλή

Εβδομάδα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» είναι αυτή που έρχεται με τον Πρόεδρο της Βουλής να δηλώνει ότι μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Ο Ν. Βούτσης βγαίνοντας από την πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα Γραμματείας αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ από την Δευτέρα κιόλας θα ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κύρωση της συμφωνίας αναμένεται μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν επίσης, ότι κατά τη διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια, «θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε» και πως «όλα αυτά που ακούγονται είναι περί όνου σκιάς».

Στον Τύπο με την ένδειξη «Ξένη Δημοσίευση» παρουσιάζεται το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Σε PDF Αρχείο

    ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 1

    ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 2


    ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ 3 


topontiki

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:00 pm


Αυτοί είναι οι κεντρικοί ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονί

Το ραντεβού δίνεται αύριο Κυριακή στο Σύνταγμα 

Ο πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής Ένωσης και πρώην γερουσιαστής Κρις Σπύρου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος.
Χαιρετισμό θα απευθύνει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η ερμηνεύτρια Αφροδίτη Μάνου η οποία μάλιστα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook ενημερώνει πως μια πλειάδα από καλλιτέχνες ζητούν δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Επίσης ο ερευνητής Νίκος Λυγερός και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:00 pm


ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!! ΒΙΝΤΕΟ - Κόλλησε τον χάρτη της Μακεδονίας σε τζάμι καφετέριας όπου καθόταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη

 Τον χάρτη της Μακεδονίας , γράφοντας δεν πωλείται, κόλλησε στο τζάμι καφετέριας, όπου καθόταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, ο Ηλίας Πλιόγκας, εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει αποδοκιμάσει και στον παρελθόν, την κ.Τζάκρη.
«Σήμερα ,ξεκίνησα να γιορτάζω τα γενέθλιά μου ολίγον...ακτιβιστικά.
Το χάρτη που βλέπετε να κρατώ με την υποσημείωση ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ είχα την χαρά να τον κολλήσω στην γυάλινη προθήκη της καφετερίας ακριβώς μπροστά στην κ.Τζάκρη. Ήταν μια ελάχιστη πράξη αντίδρασης καθώς προσωπικά το χρωστούσα από το καλοκαίρι όταν έπεσα θύμα άθλιας κατασυκοφάντησης από την ίδια.Σε άλλα νέα της ημέρας σας ευχαριστώ από καρδιάς για τις όμορφες ευχές σας.Είστε απίθανοι!!!», έγραψε στη σελίδα του στο facebook, ο κ. Πλιόγκας, ανεβάζοντας βίντεο και φωτογραφία από τη στιγμή που κολλάει τον χάρτη.
Να σημειωθεί ότι το όνομα του εκπαιδευτικού από τα Γιαννιτσά, αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ως οργανωτής αποδοκιμασιών από ομάδα ατόμων σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και της ίδιας, το περασμένο καλοκαίρι στα Γιαννιτσά, με τον ίδιο τότε να, διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε «οργανωτική» συμμετοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:35 pm


Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή

Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019, τα καταστήματα, πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας είναι 11:00 – 18:00 για όλη την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης έχει προτείνει την Δευτέρα τα καταστήματα να λειτουργήσουν από τις 12:00 έως τις 18:00 και όχι από τις 9:00 το πρωί, με το σκεπτικό ότι «τις Δευτέρες μετά τις Κυριακές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά, παρατηρείται μηδενική προσέλευση καταναλωτών».

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:00 pm


Φεύγει από την Digea η ΕΡΤ. Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε σήμα

Σε επανασυντονισμό των τηλεοπτικών δεκτών τους από τις 2 Φεβρουαρίου, με χειροκίνητο ή αυτόματο τρόπο αναζήτησης θα πρέπει να προχωρήσουν οι τηλεθεατές σε πολλές περιοχές της χώρας προκειμένου να αποθηκεύσουν τα κανάλια της ΕΡΤ σε νέες συχνότητες εκπομπής.

Η ΕΡΤ θα εκπέμπει από το δικό της δίκτυο πομπών το σήμα της σε όλη τη χώρα, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγκατάστασης και λειτουργίας των ψηφιακών πομπών της. Μετά την αγορά και την εγκατάσταση των πομπών, η ΕΡΤ αποχωρεί από τις υπηρεσίες της Digea και χρησιμοποιεί πλέον τους δικούς της διαύλους.

Ο επανασυντονισμός, που αφορά στην Περιφέρεια και όχι στις περιοχές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να γίνει από τις 2 Φεβρουαρίου, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση από τους διαύλους της Digea.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΤ, οι νέες συχνότητες εκπομπής αφορούν στις περιοχές:

Οι νέες συχνότητες ανά περιοχή και Κέντρο Εκπομπής, έχουν ως εξής:

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΦΛΩΡΙΝΑ: δίαυλος 23
ΚΑΣΤΟΡΙΑ:δίαυλος 23
ΓΡΕΒΕΝΑ: δίαυλος 25
ΤΣΟΤΥΛΙ: δίαυλος 25
ΚΟΖΑΝΗ:  δίαυλος 25

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΒΟΛΟΣ:    δίαυλος 21
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: δίαυλος 22
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ:δίαυλος 22
ΣΠΟΡΑΔΕΣ: δίαυλος 21

HΠΕΙΡΟΣ
ΚΑΛΠΑΚΙ:   δίαυλος 24
ΚΟΝΙΤΣΑ:   δίαυλος 24
ΜΕΤΣΟΒΟ:   δίαυλος 24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ:  δίαυλος 24
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: δίαυλος 21

ΑΡΤΑ:  δίαυλος 23

ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ: δίαυλος 37
ΙΘΑΚΗ: δίαυλος 21

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: δίαυλος 23

ΑΓΡΙΝΙΟ: δίαυλος 21

Β/Α ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΛΑΜΙΑ: δίαυλος 39
ΑΤΑΛΑΝΤΗ:     δίαυλος 39
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ:    δίαυλος 24
ΦΘΙΩΤΙΔΑ:       δίαυλος 39

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ:    δίαυλος 21
ΣΥΜΗ:              δίαυλος 21
ΛΕΡΟΣ:            δίαυλος 21
ΠΑΤΜΟΣ:         δίαυλος 21
ΚΑΡΠΑΘΟΣ:     δίαυλος 21
ΝΙΣΥΡΟΣ:         δίαυλος 21
ΡΟΔΟΣ:            δίαυλος 21
ΚΩΣ:                δίαυλος 21
ΚΡΗΤΗ
ΤΥΜΠΑΚΙ:       δίαυλος 39
ΛΑΣΗΘΙ:        δίαυλος 27
ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ:  δίαυλος 21
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΡΗΤΗ:δίαυλος 39

ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΑΝΔΡΟΣ:         δίαυλος 26
ΤΗΝΟΣ:            δίαυλος 26
ΜΥΚΟΝΟΣ:      δίαυλος 26
ΣΥΡΟΣ:            δίαυλος 26
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:    δίαυλος 42
ΑΜΟΡΓΟΣ:       δίαυλος 42
ΝΑΞΟΣ:            δίαυλος 42
ΣΙΦΝΟΣ:          δίαυλος 42
ΙΟΣ:                 δίαυλος 42
ΜΗΛΟΣ:           δίαυλος 42

ΝΗΣIA Β/A ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΑΜΟΣ:            δίαυλος 27
ΦΟΥΡΝΟΙ:       δίαυλος 27
ΙΚΑΡΙΑ:            δίαυλος 27


flashnews

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:00 pm


Μεσολόγγι: Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος!

Μετά από τέσσερις ημέρες ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο και στην θαλάσσια περιοχής της Καβουρότρυπας, ανασύρθηκε νεκρός ο πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας. Ο άτυχος πιλότος εντοπίστηκε από δύτες του λιμενικού.
Οι δύτες εντόπισαν το αεροσκάφος σε βάθος πενήντα μέτρων και κοντά στο σημείο που είχε υποδείξει ο αυτόπτης μάρτυρας της πτώσης του αεροσκάφους.

Περισσότερα σε λίγο....

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:26 pm


Ντιμπέι ρε! Viral ο Νίκος Αλέφαντος για τη συμφωνία των Πρεσπών

Η ιστορική ατάκα του Νίκου Αλέφαντου «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα», έγινε «μότο» για πολλούς από εμάς.

Το debate είναι στην επικαιρότητα μετά την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τηλεοπτική αναμέτρηση.

Όμως ο μεγάλος Αλέφαντος τα είχε πει προ πολλού αυτά:  Ντιμπέι ρε , Ντιμπέι κάνε αν τολμάς… και είναι ήδη viral.

Δείτε τον Νικόλα:

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:00 pm


«Τραγουδάμε για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση» - Σειρά συναυλιών για τα Καλάβρυτα


Δύο χορωδίες ενώνουν τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους για ένα κοινό σκοπό: Η Διεθνής Χορωδία του Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού Deutsche Welle μαζί με την Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θυμίζουν τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στα Καλάβρυτα σε μια σειρά συναυλιών στην Κολωνία, τη Βόννη και το Βερολίνο με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 13 του περασμένου Δεκεμβρίου, 75 χρόνων από τη σφαγή στη πόλη.
Ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ (2010 - 2012) που από τον Φεβρουάριο του 2018 είναι πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Χορωδιών, εξήρε την προσπάθεια. «Οι συναυλίες αυτές αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα της συγκίνησης που μπορεί να προκαλέσει, όταν οι άνθρωποι τραγουδούν όλοι μαζί και τι αυτό αναδεικνύει στις ψυχές τους. Δύο τόσο εξέχουσες χορωδίες, που αποδέχτηκαν ένα τόσο δύσκολο γερμανο-ελληνικό θέμα, συμβάλλουν αποφασιστικά και στις διμερείς σχέσεις. Ο πολιτισμός, σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται γέφυρα, μέσω της οποίας ως κράτη αλλά και ως άνθρωποι, μπορούμε να βρούμε το δρόμο ο ένας προς τον άλλο».
Συγκεκριμένα, οι συναυλίες θα γίνουν την Τετάρτη, 23.01.19, ώρα 20.00, στον Ναό St.Aposteln της Κολωνίας, την Πέμπτη, 24.01.19, ώρα 19.00, στο Ναό Namen-Jesu-Kirche της Βόννης και το Σάββατο, 26.01.19, ώρα 18.00, στο Ναό Jesus Christus του Βερολίνου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Παράκληση των διοργανωτών είναι να προσφερθεί κάποιο αντίτιμο που θα δοθεί στο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καλαβρύτων.
Κανένας ίσως άλλος τόπος στην Ελλάδα δεν αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα και το συναισθηματικό βάρος στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο τα Καλάβρυτα. Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, σε μια ακόμη πράξη αντιποίνων ο ναζιστικός στρατός κατοχής εκτέλεσε όλο τον ανδρικό πληθυσμό του χωριού από ηλικίας 14 χρόνων και έκαψε το χωριό. Τον Οκτώβριο του 2016 η Διεθνής Χορωδία της Deutsche Welle ταξίδεψε στα Καλάβρυτα, όπου έδωσε συναυλία, επισκέφθηκε το μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και τον Τόπο Εκτέλεσης και μίλησε με τον Δήμαρχο, αυτόπτες μάρτυρες, συγγενείς των θυμάτων και κατοίκους του χωριού. Τα μέλη της γερμανικής χορωδίας διαπίστωσαν πόσο λίγο γνωστή στη σημερινή γερμανική κοινή γνώμη είναι η σφαγή των Καλαβρύτων σε σχέση με σφαγές σε άλλες πόλεις, όπως στο Οραντούρ ή το Λίντιτσε.
Η σειρά συναυλιών για τα Καλάβρυτα σε Κολωνία, Βόννη και Βερολίνο είναι υψηλού συμβολισμού και αντικατοπτρίζει τη βούληση των μελών της Χορωδίας της DW να συμβάλουν, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στην υπόμνηση της θηριωδίας των Καλαβρύτων μέσα σε πνεύμα συμφιλίωσης και συνεργασίας των δύο λαών για την υπέρβαση του φριχτού κοινού παρελθόντος και των σημερινών προκαταλήψεων. Εξ ου και ο γενικός τίτλος των συναυλιών: «Μνημονεύουμε τα Καλάβρυτα-Τραγουδάμε για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση».
Κορυφαία στιγμή των συναυλιών θα είναι το «Ορατόριο για τα Καλάβρυτα» που συνέθεσε ο γερμανός συνθέτης Γκέρχαρντ Φόλκερτς και αφιέρωσε στην νέα γενιά Καλαβρυτινών. Οι χορωδίες επέλεξαν να τραγουδήσουν δύο χορωδιακά κομμάτια σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, «Θυμάμαι» και «Ειρήνη» σε στίχους Πάμπλο Νερούδα.
Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1999 και αποτελείται από επαγγελματίες τραγουδιστές με σπουδές στο κλασσικό τραγούδι και πλούσια εμπειρία σε όλα τα είδη φωνητικής μουσικής. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι στην Αθήνα, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Το ρεπερτόριό της είναι τεράστιο, από μεγάλα συμφωνικά έργα μέχρι έντεχνη και ελαφρά ελληνική μουσική. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της προσφορά, η χορωδία επιτελεί αξιόλογο κοινωνικό έργο με ειδικά επιλεγμένα προγράμματα φωνητικής μουσικής σε σχολεία, λέσχες φιλίας, γηροκομεία και απομακρυσμένες γειτονιές της πόλης, ενώ συχνά συμμετέχει σε εκδηλώσεις κοινωφελών και φιλανθρωπικών οργανώσεων. Διευθυντής της ορχήστρας από την ίδρυσή της είναι ο Σταύρος Μπερής.
Η Διεθνής Χορωδία του Ραδιοφωνικού και Τηλεοπτικού Σταθμού Deutsche Welle ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια και έχει την έδρα της στη Βόννη. Ξεκίνησε ως χορωδία δημοσιογράφων εργαζομένων στο σταθμό από το γερμανικό και τα ξενόφωνα προγράμματά της. Σήμερα αποτελείται από 50 μέλη από 20 χώρες του κόσμου, που τραγουδούν με τις τοπικές ενδυμασίες των χωρών καταγωγής τους. Τη διεύθυνση της χορωδίας έχει η Μάγια Μπράουν. Στόχος των συναυλιών της, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στη Γερμανία και το εξωτερικό, είναι η συνεννόηση μεταξύ των λαών και οι πολιτιστικές ανταλλαγές μέσω της παγκόσμιας φωνής της μουσικής. Η χορωδία αντιλαμβάνεται την αποστολή της ως γεφυροποιός ανά τον κόσμο κατά το πρότυπο λειτουργίας της ίδιας της DW.
Οι συναυλίες είναι υπό την αιγίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:00 pm


Παραδοσιακές στολές από τα Τρίκαλα "ταξιδεύουν" σε όλο τον κόσμο

Η κρίση γεννά ευκαιρίες, όταν συνοδεύεται με σκληρή δουλειά, ρίσκο, και αισιοδοξία για την τελική επιτυχία της προσπάθειας.
Η Βασιλική Ασημακοπούλου, η οποία διαθέτει εργαστήριο παραδοσιακών χειροποίητων στολών στη Φανερωμένη του δήμου Φαρκαδόνας, προσθέτει σε όλα τα παραπάνω ακόμα δύο λέξεις: την εξωστρέφεια και την καινοτομία.
Μπορεί δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αγάπη για αυτό που κάνεις να αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για να πετύχεις, σήμερα όμως δεν αρκεί. Και εξηγεί:«Πρέπει συνέχεια να ψάχνεις, να κάνεις καινούργια πράγματα για το προϊόν σου. Και φυσικά η κατεύθυνση να είναι κυρίως σε αγορές εκτός της χώρας. Οι χειροποίητες παραδοσιακές στολές που φτιάχνω στο εργαστήριό μου,”ταξιδεύουν” σε διάφορες χώρες του κόσμου, εκεί που υπάρχει έντονο το στοιχείο του ελληνισμού. Ντύνουν συλλόγους ελληνικούς, μετά από παραγγελία που κάνουν στο εργαστήριό μας».
Όσον αφορά στο εγχείρημα αυτό, η κ. Ασημακοπούλου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνει πως «απαιτεί αρκετή δουλειά προκειμένου να εντοπίσουμε τους συλλόγους, να τους παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας και στη συνέχεια να επιλέξουν από την πλούσια γκάμα που διαθέτει το εργαστήριό μας». «Νιώθω, συνεχίζει μεγάλη ικανοποίηση για αυτό που κάνω, αν και πρόκειται για μια κοπιαστική εργασία μέχρι να ολοκληρωθεί μια φορεσιά, καθώς μέσα από αυτές τις χειροποίητες στολές αναδεικνύεται ένα κομμάτι της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού κάθε περιοχής μας. Πρόκειται για ενδυμασίες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική δομή των κατοίκων μιας περιοχής, όπως και στο συγκερασμό επαγγελμάτων και οικονομικής ανάπτυξης». Μιλώντας για την καραγκούνικη φορεσιά, την πιο δύσκολη και απαιτητική μέχρι να πάρει ολοκληρωμένη μορφή, σημειώνει ότι στο παρελθόν τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά.
Και εξηγεί:
«Η επεξεργασία του μαλλιού, κατασκευή και διακόσμηση, το κέντημα και φούντιασμα του πουκαμίσου, τα κεντήματα της ποδιάς, του μαντηλιού και προπαντός το έργο του παλιού ελληνοράφτη που για 10 έως 15 ημέρες καλούνταν στο σπίτι τής υποψήφιας για γάμο κοπέλας να κεντήσει τους σαϊάδες, τα καβάδια, τις ρούχινες ποδιές αποτελούν τα βασικότερα τμήματα της καραγκούνικης φορεσιάς. Πρόκειται για τεχνικές και μεθόδους της παλιάς εποχής». Η καραγκούνικη φορεσιά στον νομό Τρικάλων, συνεχίζει η κ. Ασημακοπούλου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , παρουσιάζει μεγάλο πλούτο και συγκερασμό στοιχείων σε μια ποικιλία μεγαλύτερη από εκείνη του νομού Καρδίτσας, που δημιουργεί περισσότερες επί μέρους ενδυματολογικές ομάδες οικισμών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με την ίδια, στη γεωγραφική θέση τής περιοχής, δεδομένου ότι από παλαιοτάτων χρόνων αποτελεί πέρασμα για τα καραβάνια των εμπόρων που μετέφεραν πρώτες ύλες και πολύτιμα είδη από την Ευρώπη. Έφταναν στα Γιάννενα και από εκεί στις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις μέσω των Τρικάλων. Άλλωστε η Τρίκκη υπήρξε επί αιώνες πρωτεύουσα της Θεσσαλίας (από την αρχαιότητα μέχρι και την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού) και αποτελούσε ονομαστό κέντρο διακίνησης πνευματικών και υλικών στοιχείων.
Η αίγλη και ωραιότητα της καραγκούνικης φορεσιάς των Τρικάλων δεν ξεφεύγει και από την αντίληψη των ουδέτερων επισκεπτών της περιοχής, όπως και ξένων περιηγητών οι οποίοι αναφέρονται σ’ αυτή με περίσσιο θαυμασμό .
Το ουδέτερο μάτι του ξένου τοπιογράφου Edward Lear που επισκέφτηκε τη Θεσσαλία από τις 15 έως τις 26 Μαΐου 1849 και διερχόμενος τη διαδρομή από τα Τρίκαλα προς το χωριό Νομή, τόσο κατά την κάθοδο όσο και κατά την επάνοδό του που τυχαία απολαμβάνει σε ένα καραγκούνικο γάμο, παρατηρεί τις Καραγκούνες και περιγράφει  την πολύχρωμη φορεσιά τους, χαρακτηρίζοντας αυτές ως τις ωραιότερες γυναίκες στην Ελλάδα, καταλήγει.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 5:00 pm


Όταν γύρω σου είναι όλοι άρρωστοι – 5 έξυπνοι τρόποι για να καταπολεμήσεις τις ιώσεις

Διανύουμε μια περιόδο που οι περισσότεροι γύρω μας είναι άρρωστοι.
Είτε είμαστε στο γραφείο, είτε μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς το μόνο πράγμα που ακούς είναι βήχας και φτέρνισμα.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει αισθητή της παρουσία τους και το κρύο καλά κρατεί.
H εποχή της γρίπης και των ιώσεων είναι εδώ και αυτό σημαίνει πως είναι ώρα να λάβουμε τα μέτρα μας για να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας απέναντι στους…κακόβουλους εισβολείς.
Οταν γύρω σου είναι όλοι άρρωστοι και τρέμεις στην ιδέα ότι μπορεί κι εσύ να κολλήσεις, διάβασε τους παρακάτω 5 έξυπνους τρόπους για να νικήσεις τις ιώσεις και το κρυολόγημα.
1. Ενισχύστε τον οργανισμό με βιταμίνη C
Η βιταμίνη C δεν παρέχει πλήρη προστασία από τη γρίπη και το κρυολόγημα, όμως έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη διάρκεια των ενοχλητικών συμπτωμάτων. Γερό ανοσοποιητικό σημαίνει γρήγορη ανάρρωση. Τα πορτοκάλια είναι το φρούτο που έχουμε συνδέσει περισσότερο με τη βιταμίνη C, ωστόσο η εξωτική παπάγια, το ακτινίδιο, οι πιπεριές, το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι εξίσου ή περισσότερο πλούσια στη βιταμίνη αυτή.
2. Κρατήστε τις απόστάσεις σας
Αποφύγετε την άμεση επαφή με ανθρώπους που έχουν συμπτώματα γρίπης ή κρυολογήματος, όπως βήχα, συνάχι, πυρετό κ.λπ. Εάν είναι εφικτό, μην πηγαίνετε σε πολυσύχναστους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν στο σπίτι υπάρχει κάποιος που είναι άρρωστος, τότε περιορίστε τον όσο μπορείτε σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Δημιουργήστε με έναν τρόπο ζώνες ασφαλείας.
3. Μάθετε στα παιδιά σας όταν φταρνίζονται να καλύπτουν την μύτη με το χέρι τους
Το φτάρνισμα αποτελεί πηγή διασποράς μικροβίων, επομένως πρέπει να προστατεύουμε τους γύρω μας. Τις περισσότερες φορές το φτάρνισμα εκδηλώνεται απρόσμενα και δεν προλαβαίνουμε να καλύπτουμε την περιοχή της μύτης. Οι πιθανότητες να μεταφερθούν τα μικρόβια και σε άλλους ανθρώπους είναι πάρα πολλές. Τα χέρια μας είναι η ασπίδα προστασίας μας και αυθόρμητα τα τοποθετούμε μπροστά από τη μύτη μας όταν φταρνιζόμαστε. Σίγουρα η μέθοδος αυτή εξασφαλίζει μικρότερη διασπορά μικροβίων, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια μας αμέσως μετά.
4. Κοιμηθείτε αρκετά
Οταν κοιμόμαστε καθημερινά λιγότερες από επτά ώρες το βράδυ, έχουμε τριπλάσιες πιθανότητες λοίμωξης από κρυολόγημα. Ένας καλός ύπνος αποτελεί κλειδί στη διαδικασία καταπολέμησης και πρόληψης του κρυολογήματος.
5. Βάλτε ευκάλυπτο στο σπίτι σας
«Σκοτώστε» τη γρίπη με τα όπλα της φύσης και ένα από αυτά είναι ο ευκάλυπτος. Ο ευκάλυπτος είναι γνωστός για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο αναπνευστικό σύστημα γιατί διευκολύνει και απελευθερώνει την αναπνοή. Προστατεύει από ασθενείς ιούς, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα ως γενετικό τονωτικό.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 4:00 pm


Η φωτογραφία τρολάρισμα στον Σταύρο Θεοδωράκη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου - «Ξέρεις από Πρέσπα;»

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το απόγευμα, η φωτογραφία του Σταύρου Θεοδωράκη πάνω σε μια βέσπα.
Η ανάρτηση που ρωτά τον επικεφαλής του Ποταμιού αν ξέρει από Πρέσπα, «τρολάρει» τον επικεφαλής του Ποταμιού για την απόφαση του να ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε τη φωτογραφία

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


Πλησίασε τους 18 β. η θερμοκρασία

Λιγότερες βροχές και περισσότερο ήλιο είχαμε την Παρασκευή στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.
Η θερμοκρασία έφτασε ή και ξεπέρασε τους 17β.
Οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν σε Χανιά (17.8), Κολυμπάρι Χανίων (17.2), Πλατανιά Χανίων (17.1),  Άνδρο (16.9), Λίνδο Ρόδου (16.8), Καστελόριζο, Λιβαδειά και Αυλίδα (16.7).
Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Κέρκυρα (23 χιλιοστά), στην Ηγουμενίτσα (17 χιλιοστά), στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (13 χιλιοστά) και στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων (11 χιλιοστά).
Τα στοιχεία συγκέντρωσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών  από τους μετεωρολογικούς σταθμούς που διαθέτει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκαν μέσα από το meteo.gr.
Πάντως για το υπόλοιπο της ημέρας προβλέπονται: Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες.  Χιόνια πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 2:17 pm


Χιλιάδες αστυνομικοί για το αυριανό συλλαλητήριο

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην αστυνομία, για τα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια στο αυριανό συλλαλητήριο, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο Σύνταγμα.
Εκατοντάδες πούλμαν αναμένεται να μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στις 2 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενώ «συναγερμός» έχει σημάνει στην αστυνομία και για το γεγονός ότι αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού μία ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για αντισυγκέντρωση.  
Τα πλάνα της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπουν ότι θα επιστρατευθούν συνολικά έως και 2.000 αστυνομικοί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν drone της αστυνομίας και ελικόπτερα, που θα μεταδίδουν εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης που θα επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να δημιουργηθούν «φραγμοί» με κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να μην υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους μετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και εκείνους που θα κάνουν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.
Οσο για τα πούλμαν, από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα τα συνοδεύουν περιπολικά. Εκείνα που θα ξεκινήσουν από τη νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ και εκείνα από τη βόρεια Ελλάδα, στην Κατεχάκη. Από εκεί, τα λεωφορεία θα πάνε να σταθμεύσουν στο ΟΑΚΑ, το Μπάντμιντον και το ΣΕΦ. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν το ίδιο μέτρο θα ληφθεί και για άλλους σταθμούς.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 2:00 pm


ΚΑΙ ΕΚΕΙ ....ΑΠΑΤΗ ; 8 στους 10 followers του Τσίπρα στο twitter είναι fake!

Το 80.7% των ακολούθων του επισήμου προφίλ του πρωθυπουργού στο twitter είναι, σύμφωνα με το σχετικό διαδικτυακό εργαλείο της εταιρίας sparktoro, ψεύτικοι.
Αυτό σημαίνει ότι οκτώ στους δέκα ακολούθους από τις 518.868, δηλαδή  418.726 λογαριασμοί, εμπίπτουν στις κατηγορίες εκείνες που χαρακτηρίζονται fake followers: από πληρωμένα ρομποτικά προφίλ και τρολ μέχρι προφίλ που φτιάχτηκαν επί τούτου και δεν λειτούργησαν ποτέ.
Το ίδιο το εργαλείο σημειώνει ότι ο μέσος όρος για προφίλ μεγέθους του atsipras είναι 32% και πως το επίσημο προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού έχει εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ψεύτικων ακολούθων - από τα υψηλότερα στο twitter.
Είναι προφανές, ότι, για να προβάλουν μιαν επίπλαστη εικόνα δημοφιλίας, ο Τσίπρας και η ομάδα του θεωρούν επιτρεπτό και δέον, να αγοράζουν διαδικτυακούς ακολούθους.
Το ίδιο κάνουν, άλλωστε, όπου μπορούν, και με τις ψήφους.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 1:23 pm


Ξεκινά σήμερα το πατρινό καρναβάλι


Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η Πάτρα και οι χιλιάδες καρναβαλιστές που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις σκοπεύουν να στείλουν για μία ακόμη φορά μηνύματα χαράς και αισιοδοξίας.
Οι σημερινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και θα ολοκληρωθούν με την τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου.
Ειδικότερα, στις 11:30 το πρωί θα ξεκινήσει από την πλατεία Τριών Συμμάχων η πομπή καρναβαλιστών, με κατεύθυνση το δημαρχείο της Πάτρας, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι, η ομάδα κρουστών Swingueira, αναμένεται να ξεσηκώσει το κέντρο της πόλης.
Στις 13:00, η καρναβαλική πομπή και η ομάδα κρουστών θα καταλήξουν στο δημαρχείο, όπου θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της δημοτικής μουσικής. Εκεί θα βρίσκονται οι σύλλογοι σοκολατοριχτών, «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες», αναβιώνοντας για μία ακόμη χρονιά το έθιμο του σοκολατοπόλεμου ενώ η χορωδία του συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας, «Η Φανερωμένη», θα παρουσιάσει καντάδες της Αποκριάς.
Λίγες ώρες αργότερα, στις 20:00 το βράδυ, θα ξεκινήσει στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης, η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στο θέμα του φετινού πατρινού καρναβαλιού, «Το Καρναβάλι που γράφει ιστορία και αναμνήσεις», με τη σκηνοθετική επιμέλεια του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρου Τσακίρη. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ, «φέτος την ιστορία του πατρινού καρναβαλιού την αφηγούνται οι κατασκευαστές των αρμάτων, οι ράφτρες των κοστουμιών, τα μέλη των πληρωμάτων που εμπνεύστηκαν τις στολές και οι συνθέτες που το "τραγούδησαν" και με την παρουσία τους στην σημερινή βραδιά ζωντανεύουν τις αναμνήσεις».
Πάντως, το κλίμα θα προθερμαίνεται από τις 19:00 με την πομπή του Τελάλη, συνοδευόμενου από την ομάδα κρουστών Bloco Swingueira, ο οποίος θα καλεί τον κόσμο να κατέβει στην πλατεία Γεωργίου.
Στην πλατεία, ο σκηνικός χώρος της τελετής έναρξης θα περιλαμβάνει δυο σκηνές, οι οποίες θα ενώνονται με μια πασαρέλα - διάδρομο. Με την άφιξή τους στην πλατεία ο Tελάλης και οι Bloco Swingueira θα ανέβουν στη σκηνή και θα απλωθούν στην πασαρέλα, καλωσορίζοντας τον κόσμο.
Στην τελετή θα συμμετάσχουν η Νίνα Λοτσάρη, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, ο Τάσος Μαραγκός, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων και το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων, η Ορχήστρα Πνευστών «Ο Πατρεύς» και μέλη πληρωμάτων του πατρινού καρναβαλιού. Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελετής ενάρξης θα αρχίσει και το 54ο παιχνίδι του «Κρυμμένου Θησαυρού», αφού θα δοθούν τα πρώτα θέματα στους κυνηγούς.
Παρουσιάστρια της τελετής θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή, η οποία θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού 2019.
Θα ακολουθήσει ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων, που αναμένεται κάνει τη νύχτα μέρα, ενώ η πρώτη καρναβαλική νύχτα θα ολοκληρωθεί με πάρτι και χορούς, αλλά και διασκέδαση σε πεζόδρομους και πλατείες.-


Δείτε  ζωντανά τη Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, σήμερα Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 8μμ, μέσα από τη συχνότητα του ΙΟΝΙΑΝ και διαδικτυακά μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.youtube.com/watch?v=JnXfes77AM4

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 1:00 pm


Ιερέας, ανθυπαστυνόμος και βιοκαλλιεργητής με χρυσό βραβείο για την ποιότητα του ελαιολάδου που παράγει

Τις καθημερινές, τον συναντάμε στο γραφείο του, στην Αστυνομία Πρέβεζας. Τις Κυριακές, λειτουργεί στην ενορία του, στην Καμαρίνα Ζαλόγγου.
Στον ελεύθερο χρόνο του, βρίσκεται στον ελαιώνα του, στο Νεοχώρι Άρτας. Ιερέας, ανθυπαστυνόμος, βιοκαλλιεργητής. Είναι ο 36χρονος Βασίλειος Ρούσσας, πατέρας 3 παιδιών, που ζει με την οικογένεια του στην Πρέβεζα.
Αφορμή για τη συνάντηση μαζί του, στάθηκε το χρυσό βραβείο για την ποιότητα του ελαιόλαδου που παράγει, σε διεθνή διαγωνισμό στο Λονδίνο. Στο ξάφνιασμα, στην έκπληξη των πρώτων λεπτών της συνάντησης, τα λόγια του πατέρα Βασίλη Ρούσσα, δίνουν το στίγμα της προσωπικότητάς του.
«Ένας καλός αστυνομικός, μπορεί να γίνει και ένας καλός ιερέας, φτάνει να έχει συνείδηση. Και όταν είσαι ευσυνείδητος, μπορεί να γίνεις ένας καλός ελαιοκαλλιεργητής».
Η συζήτηση με τον ιερέα αποκαλύπτει ένα άνθρωπο με «ανήσυχο» μυαλό. Το 2000, πέτυχε στην Σχολή Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη. Ένα χρόνο αργότερα με κατατακτήριες εξετάσεις εισάγεται στην Σχολή Αστυφυλάκων.
Κινητήριος δύναμη για κείνον, είναι η κοινωνική πρόσφορα. Το 2003, αρχίζει να εργάζεται ως αστυνομικός στην Αθήνα σε διάφορες περιοχές, όπως στο Αιγάλεω, στην Δυτική Αττική. Παράλληλα όμως, αποφασίζει να σπουδάσει Θεολογία. Είναι ένα 2ο στοίχημα για τον νεαρό αστυφύλακα. Τον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πανεπιστημίου. Το 2010 παίρνει πτυχίο. Τότε ζητεί μετάθεση για την Αστυνομία της Πρέβεζας και τα καταφέρνει. Λόγω του πτυχίου της Θεολογίας, γίνεται ανθυπαστυνόμος στο βαθμό.
Οι πολίτες τον συναντούν στο γραφείο αστυνόμευσης. Είναι υπεύθυνος για τα καταστήματα στην πόλη της Πρέβεζας.
Ο Βασίλειος Ρούσσας, ως ένας ευσυνείδητος αστυνομικός, ο οποίος έχει ως προτεραιότητά του την προσφορά βοήθειας στον κάθε άνθρωπο που έχει απέναντί του, μπορεί κάλλιστα να γίνει και ιερέας, εφόσον βέβαια πληροί και κάποιες επιπλέον προϋποθέσεις που απαιτεί και από την πλευρά της, η Εκκλησία.
Τον Δεκέμβρη του 2013, χειροτονείται διάκονος, το 2017 ιερέας και αναλαμβάνει την ενορία του Αγίου Βασιλείου, σε μία μικρή κοινότητα την Καμαρίνα Ζαλόγγου. Άμισθος τα πρώτα χρόνια, αφοσιωμένος στην εκκλησία και τον κόσμο, ενώ στην συνέχεια παίρνει ως επίδομα το 30% της μηνιαίας αμοιβής των κληρικών.
«Ήταν επιθυμία μου, ήταν αγάπη μου, να γίνω ιερέας», λέει χαρακτηριστικά. Δεν εγκατέλειψε όμως την πρώτη δουλειά του. Ταυτόχρονα είναι και αστυνομικός.
Πλέον στην Πρέβεζα, δεν εντυπωσιάζει κανέναν, ένας ιερέας με καθήκοντα και αστυνομικού.
Γεννήθηκε στο Νεοχώρι της Άρτας, όπου βρίσκεται και η πατρική του περιουσία την οποία έχει αξιοποιήσει. Είναι δέκα στρέμματα γης, με 220 ελαιόδεντρα στις εκβολές του Αράχθου ποταμού.
«Όταν πήρα από τον πατέρα το κτήμα, προσπάθησα να αλλάξω την καλλιέργεια, από βρώσιμες ελιές σε κορωνέικη ποικιλία και άρχισα να μελετώ τους τρόπους καλλιέργειες. Στον μικρό βιολογικό μας ελαιώνα, πλέον καλλιεργούμε ελιές ποικιλίας «Κορωνέικη»» αναφέρει και μας εξηγεί γιατί η ετικέτα του παραγόμενου ελαιολάδου είναι «ΠΟΙΗΜΑ».
«Ποιώ σημαίνει δημιουργώ, δίνω ύπαρξη σε κάτι. «Ποιούμε» καλό έργο στον ελαιώνα μας» τονίζει και συνεχίζει:
«Το ΠΟΙΗΜΑ, είναι το βιολογικό ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας που γεννήθηκε σε ένα μικρό βιολογικό ελαιώνα στη γη του Αμβρακικού κόλπου. Εκφράζει τη φιλοσοφία, τις αξίες και την πνευματική διάσταση μιας καλλιέργειας που έχει τις ρίζες της στο σεβασμό και τη διατήρηση ενός άρτιου οικοσυστήματος».
Το ΠΟΙΗΜΑ, διακρίθηκε για την εξαιρετική ποιότητά του (extra premium olive oil) και τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο στο διαγωνισμό «London International Olive Oil Competitition 2018».
Η καλλιέργεια των ελαιοδέντρων και η παραγωγή του λαδιού είναι μία οργανωμένη προσπάθεια επισημαίνει ο Βασίλειος Ρούσσας.
«Χρησιμοποιούμε κάθε σύγχρονο, επιστημονικό μέσο, και με τα οργανικά λιπάσματα και τη βοήθεια βιολογικών παραγόντων, εξισορροπούμε τα επιβλαβή παράσιτα και υποβοηθούμε την αύξηση των ωφέλιμων μικροοργανισμών στο έδαφος, αλλά και των ωφέλιμων για την καλλιέργεια εντόμων.
Η χρήση του νερού γίνεται όταν είναι απολύτως αναγκαία.
Εφαρμόζουμε συγκαλλιέργεια άλλων φυτών, κυρίως "Ψυχανθών" για να δώσουμε με φυσικό τρόπο επιπλέον στοιχεία στο έδαφος.
Η κάθε σταγόνα από το λάδι μας είναι πολύτιμη, για αυτό και την φροντίζουμε διπλά. Κάθε μπουκάλι της παραγωγής μας είναι μοναδικό, αριθμημένο και αποτέλεσμα μιας προσεκτικής και απαιτητικής διαδικασίας.
Τέλος, ανακυκλώνουμε τα οργανικά υπολείμματα που παράγει το ίδιο το κτήμα».
Ολοκληρώνοντας την συζήτηση μαζί του κρατάμε την τελευταία φράση του: «Όταν αγαπάς κάτι το κάνεις καλά, Να μην φεύγεις από το μέτρο και την ποιότητα».

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:58 am


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Μίκης Θεοδωράκης: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας

Να μην προχωρήσουν στο «έγκλημα» της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως τη χαρακτηρίζει, καλεί τους Ελληνες βουλευτές ο Μίκης Θεοδωράκης, με ανοιχτή επιστολή του, που δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκυρίακο».

«Εχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, όλων των πολιτικών πεποιθήσεων, ενώθηκαν στο Σύνταγμα απαιτώντας να μην προχωρήσουν οι εθνικές παραχωρήσεις εις βάρος της Ελλάδας στο Μακεδονικό. Τότε, μίλησα σε εκείνους, όπως και σε όλους τους Έλληνες για τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει για την πατρίδα μας αυτή η αναίτια υποχώρηση. Η κυβέρνηση αγνόησε και τους κινδύνους και τον ελληνικό λαό και, χωρίς καμία λογική, αποφάσισε να προχωρήσει, με κάθε κόστος. Για ένα θέμα στο οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να κάνουμε πίσω, ένα θέμα που δεν χρειάζεται να «λυθεί» γιατί για την Ελλάδα είναι λυμένο. Για να μας επιβληθεί μία συμφωνία που μόνο δεινά επιφυλάσσει για τη χώρα μας αλλά και για τα Βαλκάνια στο σύνολό τους. Και μάλιστα, την ώρα που τα ίδια τα Σκόπια δεν έχουν από τότε μέχρι σήμερα σταματήσει επισήμως να μιλούν για «μακεδονικό» έθνος, «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» ταυτότητα, παραβιάζοντας καθημερινά ακόμα και αυτή την ίδια τη Συμφωνία των Πρεσπών. ΟΛΟΙ. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους και την αντιπολίτευση μέχρι τον «καλών προθέσεων» πρωθυπουργό τους και τον υπουργό Εξωτερικών τους που τον ακούσαμε και προχθές ακόμα στην επίσημη επίσκεψή του στην Τουρκία» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:00 am


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΖΟΣ - ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!

Σκληρή απάντηση  στην περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου και προσωπικά στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη από τον  διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο  στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σε συνέχεια της επίθεσης που δέχθηκε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο από στελέχη της περιφερειακής αρχής...

Δείτε την ανάρτηση

ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!!!
Αγαπητοί μου φίλοι,
Δεν είχα καμία διάθεση Σαββατιάτικα να ασχοληθώ, αλλά πληροφορήθηκα μόλις χθες βράδυ, ότι στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, περιφερειακοί σύμβουλοι του κου Τατούλη –ίσως και με εντολή του- μου άσκησαν δριμεία κριτική για το γεγονός ότι δημοσιεύω το μηδενικό έργο της Περιφερειακής Αρχής στο Τομέα της Υγείας.
Λοιπόν, διαβάστε με προσοχή αγαπητοί εσείς κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι του κου. Περιφερειάρχη τα παρακάτω και βάλτε τα καλά στο μυαλό σας….γιατί εμένα μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία και αριθμούς και όχι γενικολογίες, πυροτεχνήματα και μεγάλα λόγια, όπως ακριβώς κάνει ΄΄ο αρχηγός σας’’.
Καταρχήν:
Σας προκαλώ να βγείτε και να πείτε δημόσια ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ έργο υγείας, το οποίο να εντάξατε την προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΤΕ, (με εξαίρεση φυσικά την προμήθεια των 10 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που ενώ ο διαγωνισμός είχε λιμνιάσει από το 2010, τελείωσε μέσα σε 8 μήνες ύστερα από αυστηρή εντολή της παρούσας ηγεσίας του Υπ.Υγείας). Συνεπώς πείτε μας ΕΝΑ & ΜΟΝΟ ΕΡΓΟ!!!
Α’ ΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ:
Έχετε βγάλει τα τελευταία 3 χρόνια, όχι μία (1) αλλά τρεις (3) φορές την ίδια πρόσκληση χρηματοδότησης με πόρους από το ΠΕΠ 2014-2020, π/υ 1.310.000€ και με τίτλο : ΄΄Κτιριακές υποδομές και εξοπλισμός α’ βθμιας Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου΄΄.
Την 1η φορά με προθεσμία από 4/7/2016 έως 30/9/2016
Την 2η φορά με προθεσμία από 27/11/2017 έως 10/10/2018
Την 3η φορά με προθεσμία από 10/1/2019 έως 15/2/2019
Σας ΠΡΟΚΑΛΩ λοιπόν να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:
1ον. Γιατί αναγκάζεστε και δημοσιεύεται-επαναλαμβάνεται συνέχεια από το 2016 την ίδια πρόσκληση;; Μήπως λόγω της αδιαφορίας σας ή και της ανεπάρκειά σας, στο να ωριμάσετε έγκαιρα τις μελέτες που αφορούν την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας;; Μήπως για αυτό το λόγο οι προσκλήσεις βγαίνουν άγονες και κάθε φορά στο ίδιο έργο θεατές και σε δουλειά να βρισκόμαστε;; Αυτό δεν σας προβληματίζει;; Δεν αποτελεί αυτό ευθύνη σας μιας και ήθελε αποκλειστικά, ο κος Τατούλης-Περιφέρεια Πελ/σου να είναι αυτός και μόνο αυτός, ο Φορέας Υλοποίησης (προφανώς ΄΄για να κοκορεύεται ότι αυτός μόνο κάνει έργο στην Υγεία΄΄;;; Αλλά που είναι αυτό το έργο;;Εσείς δεν είστε που πανηγυρίζατε πρόσφατα στο Πεσυπ ότι ΘΑ τα φτιάξετε και θα τα αναβαθμίσετε;; Αυτή είναι η προτεραιότητα που δείχνεται στην Υγεία;;
2ον.Και αφού οι υπουργικές αποφάσεις σκοπιμότητας για την κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση των ΚΥ της Πελ/σου έχουν βγει από το 2012 και σας έχουν κοινοποιηθεί, τι κάνατε τα τελευταία 7 χρόνια με την ωρίμανση μελετών που χρειάζονταν; Τίποτα. Απλά δεν ασχοληθήκατε σοβαρά ποτέ και τις θυμηθήκατε παραμονές των εκλογών;;;;Προφανώς είχατε άλλες προτεραιότητες.....
3ον. Πέστε μας -ΜΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Κέντρου Υγείας- που να εντάξατε σε αυτή τη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και να το ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ. Ένα ΚΥ Υγείας των Γαργαλιάνων, το πάτε και το φέρνετε από το 2014 και το έχετε καταντήσει το Γιοφύρι της Άρτας. Το πρωί το εντάσσετε και το βράδυ το απεντάσσετε. Ήμουνα νιος και γέρασα. Κοροϊδεύεται όλη την κοινωνία της Τριφυλίας-Μεσσηνία όπως ακριβώς κάνατε και με το αλιευτικό καταφύγιο στην εκεί περιοχή. Και θα καταφέρετε παραμονές των εκλογών -ύστερα από 6 χρόνια-να το εντάξετε και θα βγείτε και θα μας πείτε ότι αναβαθμίσετε και το ΚΥ Γαργαλιάνων.
4ον. Πέστε μας ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ, όπου με χρήματα της Περιφέρειας (είτε ιδίοι πόροι, είτε ΠΔΕ, είτε ΠΕΠ, προχωρήσατε στην προμήθεια έστω και 1 πιεσόμετρου, 1 καρδιογράφου, 1 απινιδωτή για οποιοδήποτε ΚΥ στη Περιφέρεια. Είτε στη Δημητσάνα, είτε στα Τρόπαια, είτε στο Μελιγαλά, είτε στο Κρανίδι κλπ. Σε κανένα, γιατί ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε να μάθετε, γιατί ποτέ δεν ήταν στις προτεραιότητές σας.
ΓΙΑ ΤΗΝ Β/ΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
5ον. Πέστε μας 1 ΜΟΝΟ έργο ή προμήθεια εξοπλισμού Νοσοκομείου της Περιφέρειας που να εντάξατε σ’ αυτή τη προγραμματική περίοδο ΠΕΠ 2014-2020 και να ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. 1 ΜΟΝΟ έργο να μας πείτε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ. Και δεν αναφέρομαι προφανώς στο Ψυχιατρικό της Τρίπολης το οποίο έχει ξεκινήσει από το 2012..........Αλλά και στο Νοσοκομείο Αργολίδας που κάνατε σχετικά πρόσφατα 1 ένταξη για εξοπλισμό είναι γιατί το παλεύεται από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο , κανά 4αρι δηλ. χρόνια τώρα.
Πάμε παρακάτω,
6ον. Πέστε μας γιατί δεν βγάλατε μία πρόσκληση χρηματοδότησης από το ΠΕΠ(όταν όλες οι άλλες Περιφέρειες στη Χώρα το έχουν κάνει) για την ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων και την εξοικονόμηση πόρων. Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο για παράδειγμα που φιλοξενεί και την διαχειριστική σας αρχή ξέρετε ότι πληρώνει 1.000.000€ το χρόνο για πετρέλαιο;; Δεν σας ενδιαφέρει;; Δεν σας ακουμπά το θέμα;;Αυτός είναι ο σεβασμός σας απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο Πολίτη;;
7ον. Σχεδόν όλες οι Περιφέρειες της Χώρας, είτε μέσα από τον προυπολογισμό τους (ιδίους πόρους), είτε μέσα από το ΠΔΕ, χρηματοδοτούν και καλύπτουν συνεχώς ανάγκες και στην Α΄θμια και στην Β΄θμια Φροντίδα Υγείας, είτε για προμήθεια εξοπλισμού, είτε οικονομικά κίνητρα σε επικουρικούς γιατρούς, είτε για την προμήθεια ασθενοφόρων κλπ (εάν θέλετε μπορώ να σας στείλω και για κάθε Περιφέρεια αναλυτικά στοιχεία). Ειδικά για την προμήθεια νέων ασθενοφόρων ο κος Τατούλης γνωρίζει ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε καταφέρει από το 2014 και είχε ωριμάσει σχετική πρόταση για προμήθεια 6 ακόμη ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Μεσσηνίας, και είχε μάλιστα βγει και σχετική υπουργική απόφαση σκοπιμότητας που την είχε υπογράψει ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, αλλά ο κος Τατούλης την αγνόησε παντελώς. Θυμάμαι μάλιστα του την είχα παραδώσει προσωπικά. Ενημερωθείτε λοιπόν τι κάνουν οι άλλες Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας κλπ. στο Τομέα της Υγείας και κάντε μια σύγκριση με τα δικά σας πεπραγμένα.
Τέλος επειδή μπορώ να γράφω με τις ώρες για πάρα πολλά που δεν έχετε κάνει, προχωρώ και κάνω της εξής απλή πρόταση:
προκαλώ οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε θέλει ο κος Περιφερειάρχης, μόνος του ή με όποιον θέλει να πάρει και μαζί του, μιας και κατέχουμε και οι δύο θεσμικές θέσεις, σε μια τηλεοπτική καλοπροαίρετη συζήτηση για όλα τα παραπάνω στο Τομέα της Υγείας στη Περιφέρεια Πελ/σου. Για να κρίνει ο κόσμος, να βγάλει τα συμπεράσματά του και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και όχι πίσω από την πλάτη μας όπως συνηθίζει να κάνει στα Περιφερειακά Συμβούλια και μάλιστα εν απουσία μας. ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ!!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕ ΤΑΤΟΥΛΗ !!!

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:26 am


Νομός Μεσσηνίας - Ειδήσεις και Νέα

Kάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Μονή Βελανιδιάς - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Notosport

Kάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Μονή Βελανιδιάς - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Notosport

Η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς είναι κτίσμα του 17ου αιώνα και βρίσκεται έξι χιλιόμετρα βόρεια της Καλαμάτας σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων. Τ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 7:31 am


Τροχαίο Μεσσηνία: Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του 15χρονου Νίκου - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Τροχαίο Μεσσηνία: Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία του 15χρονου Νίκου  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του άτυχου μαθητή Νίκου Δημόπουλου που βρήκε τραγικό θάνατο χθες το μεσημέρι σε τροχαίο στη Μεσσηνία, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:05 pm


Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 15χρονου που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από ΙΧ στη Μεσσηνία - Dikaiologitika... - Dikaiologitika News

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 15χρονου που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από ΙΧ στη Μεσσηνία - Dikaiologitika...  Dikaiologitika News

Θρήνος στην κηδεία του άτυχου μαθητή στη Μεσηνία που βρήκε τραγικό θάνατο επιστρέφοντας από το σχολείο του. Εκατοντάδες κόσμου βρέθηκαν σήμερα στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:51 pm


Παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας η κοπή της βασιλόπιτας του Δ.Σ. Καλαμάτας - ΘΑΡΡΟΣ

Παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας η κοπή της βασιλόπιτας του Δ.Σ. Καλαμάτας  ΘΑΡΡΟΣ

Π. Νίκας: Δημοτικές εκλογές χωρίς αλόγιστες σπατάλες Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έκοψε τη βασιλόπιτά του πριν από την έναρξη της πρώτης για το 2019 ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:41 pm


Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Επιτυχημένη η ημερίδα στο Elite - Messinialive

Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Επιτυχημένη η ημερίδα στο Elite  Messinialive

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας για οδοντιάτρους και ιατρούς με θέμα: «Γενική Υγεία και οδοντιατρική, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:17 pm


Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου σε Α΄, Α1, Β΄ και Γ΄ Μεσσηνίας - sportstonoto

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου σε Α΄, Α1, Β΄ και Γ΄ Μεσσηνίας  sportstonoto

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Σαββάτου σε Α΄, Α1, Β΄ και Γ΄ Κατηγορία Μεσσηνίας: Α' ΤΟΠΙΚΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – Α.Ο. ΦΑΡΑΙ 3-0 χ.α.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 5:35 pm


Από κοινού τα πλάνα τους… – Sportstonoto - sportstonoto

Από κοινού τα πλάνα τους… – Sportstonoto  sportstonoto

Ο φακός του Sportstonoto.gr τσίμπησε τους εξαιρετικούς Μεσσήνιους κόουτς, Κώστα Παλαμάρα και Βασίλη Μπλέτσα να καταστρώνουν… από κοινού παρακαλώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:27 pm


Θρήνος και στη Μεσσηνία! Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 15χρονο μαθητή - Espresso

Θρήνος και στη Μεσσηνία! Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 15χρονο μαθητή  Espresso

Οι δύο ασυνείδητοι νεαροί που επέβαιναν στο Ι.Χ. «την κοπάνησαν» χωρίς να βοηθήσουν το αιμόφυρτο παιδί.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


Πέτρος Κωνσταντινέας: O αριστερός ρέφερι που πιστεύει στον Θεό - Espresso

Πέτρος Κωνσταντινέας: O αριστερός ρέφερι που πιστεύει στον Θεό  Espresso

Εξομολόγηση από τον Πέτρο Κωνσταντινέα που πλέον «σφυρίζει» στο... τερέν του ΣΥΡΙΖΑ και στα γήπεδα της πολιτικής.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:00 pm


Μεσσηνίας Χρυσόστομος: ”Μια συμφωνία που διχάζει δεν δικαιώνεται” - Messinialive

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: ”Μια συμφωνία που διχάζει δεν δικαιώνεται”  Messinialive

Του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου στην Romfea.gr Σέ λίγες ἡμέρες τό Ἑλληνικό Κοινοβούλιο θά κληθεῖ νά τοποθετηθεῖ, θετικά ἤ ἀρνητικά, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 2:36 pm


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έκοψε την πίτα του, με ευχή όλων να είναι η δικαιοσύνη ανεξάρτητη - ΘΑΡΡΟΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έκοψε την πίτα του, με ευχή όλων να είναι η δικαιοσύνη ανεξάρτητη  ΘΑΡΡΟΣ

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας στο ισόγειο του Δικαστικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:57 am


Πάντα πρώτος σκόρερ σε Α' Μεσσηνίας ο Καλογερόπουλος του… Διαβολιτσίου! - sportstonoto

Πάντα πρώτος σκόρερ σε Α' Μεσσηνίας ο Καλογερόπουλος του… Διαβολιτσίου!  sportstonoto

Οι τρεις πρώτοι παίκτες του πίνακα των σκόρερ της Α' τοπικής δεν βρήκαν δίχτυα την 14η αγωνιστική. Ο Γιάννης Καλογερόπουλος παρέμεινε στην πρώτη θέση με ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 2:43 am


Οδοντιατρικός Μεσσηνίας: «Γενική Υγεία και οδοντιατρική, μία αμφίδρομη σχέση» - Messinialive

Οδοντιατρικός Μεσσηνίας: «Γενική Υγεία και οδοντιατρική, μία αμφίδρομη σχέση»  Messinialive

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας διοργανώνει Ημερίδα για οδοντιάτρους και ιατρούς με θέμα: «Γενική Υγεία και οδοντιατρική, μία αμφίδρομη σχέση», αύριο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:49 pm


Μεσσηνία: Διακομματικό ακροατήριο στον Ευ. Βενιζέλο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μεσσηνία: Διακομματικό ακροατήριο στον Ευ. Βενιζέλο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Πολιτική - Ειδήσεις από όλη την Πελοπόννησο, την Μεσσηνία και την Καλαμάτα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:15 pm


Μεσσηνία: Κατέληξε ανήλικος που παρασύρθηκε από αυτοκινητο και εγκαταλείφθηκε (βίντεο) - Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Μεσσηνία: Κατέληξε ανήλικος που παρασύρθηκε από αυτοκινητο και εγκαταλείφθηκε (βίντεο)  Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή της Θουρίας στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ήταν λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:42 pm


Ανοιχτός Δήμος: Ακόμα 20 νέους υποψήφιους ανακοίνωσε ο Μάκαρης - Messinialive

Ανοιχτός Δήμος: Ακόμα 20 νέους υποψήφιους ανακοίνωσε ο Μάκαρης  Messinialive

Την δεύτερη ομάδα υποψηφίων ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι στο Ιστορικό Δημαρχείο ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης για τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:02 pm


24 ζευγάρια μπότες δώρισε στη ΔΙ.ΑΣ. Μεσσηνίας η Eurobank - Messinialive

24 ζευγάρια μπότες δώρισε στη ΔΙ.ΑΣ. Μεσσηνίας η Eurobank  Messinialive

Δωρεά ειδών υπόδησης για τις ανάγκες της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας Σήμερα (18-1-2019) το πρωί στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 4:06 pm


Νεκρός 15χρονος μαθητής που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θουρία Μεσσηνίας - Πρώτο ΘΕΜΑ

Νεκρός 15χρονος μαθητής που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θουρία Μεσσηνίας  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος- Στην Αστυνομία παραδόθηκε αργότερα άτομο, που όμως εκτιμάται ότι δεν ήταν ο οδηγός, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 3:31 pm


Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Αυτά είναι τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το 2019 - Messinialive

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας: Αυτά είναι τα εκπαιδευτικά προγράμματα για το 2019  Messinialive

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων για το 2019 θα πραγματοποιήσει τα ακόλουθα εκπαιδευτικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 11:30 am


Τα προβλήματα του εμπορίου σε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Τα προβλήματα του εμπορίου σε συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Τα προβλήματα και οι προοπτικές του εμπορίου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στη.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:09 am


Σύσκεψη στη Σπάρτη για τους συνταξιούχους Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας στις 30 Γενάρη - 902.gr

Σύσκεψη στη Σπάρτη για τους συνταξιούχους Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας στις 30 Γενάρη  902.gr

Σε σύσκεψη για όλους τους συνταξιούχους σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία καλεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας. Θα γίνει στη Σπάρτη την ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:07 am


Μόνο επείγουσες εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μόνο επείγουσες εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Εξετάσεις για την απόκτηση άδειας οδήγησης, για επείγουσες περιπτώσεις, ξεκίνησαν προσωρινά στη Διεύθυνση Μεταφορών Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή κάποιω.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:11 am


Ετοιμάζονται κι άλλες διαγραφές στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας λόγω στήριξης Π. Τατούλη - Η Αυγή

Ετοιμάζονται κι άλλες διαγραφές στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας λόγω στήριξης Π. Τατούλη  Η Αυγή

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκα από τη ΝΔ, διαγραφές 5 αυτοδιοικητικών στελεχών που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη για την Περιφέρεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 7:48 pm


Ενημερωτική εκδήλωση κωφών και βαρηκόων Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Ενημερωτική εκδήλωση κωφών και βαρηκόων Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ενημερωτική εκδήλωση για τα μέλη του με κοπή πίτας πραγματοποιεί ο Επιμορφωτικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κωφών και Βαρήκοων Μεσσηνίας μεθαύριο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 7:46 pm


Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας υποψήφιος σύμβουλος του Τσώνη - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας υποψήφιος σύμβουλος του Τσώνη - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Ανδριανόπουλος αλλά και οι Νίκος Καρτερολιώτης (πρώην δημοτικός σύμβουλος - επιχειρηματίας, Βαλύρα), Αθανάσιος ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:29 am


ΝΟΔΕ Μεσσηνίας: Ο Αυγενάκης θα αποφασίσει για τους “αντάρτες” - Messinialive

ΝΟΔΕ Μεσσηνίας: Ο Αυγενάκης θα αποφασίσει για τους “αντάρτες”  Messinialive

ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ "ΑΝΤΑΡΤΕΣ" Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 12:21 am


Για δεύτερη φορά αναβλήθηκαν - Οι αγώνες των Μικτών με την ΕΠΣ Μεσσηνίας - Εφημερίδα Ημέρα, Ζάκυνθος

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκαν - Οι αγώνες των Μικτών με την ΕΠΣ Μεσσηνίας  Εφημερίδα Ημέρα, Ζάκυνθος

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκαν – Οι αγώνες των Μικτών με την ΕΠΣ Μεσσηνίας. Αθλητισμός. 16/01/2019. Διονύσης Μπινιώρης · Share · Tweet · Pin.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 3:09 pm


16 συλλήψεις στη Μεσσηνία μέσα σε δύο μέρες - Messinialive

16 συλλήψεις στη Μεσσηνία μέσα σε δύο μέρες  Messinialive

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 12:56 pm


Μεσσηνία: Προχωρεί στο Ριζόμυλο το “Navarino Blue” - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μεσσηνία: Προχωρεί στο Ριζόμυλο το “Navarino Blue” - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των έργων διευθέτησης του ρέματος Ριζόμυλου (ρέμα Καρυάς) της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που αφορά την ΠΟΤΑ στο Ριζόμυλο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 9:21 am


Στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Μεσσηνίας - Messinialive

Στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Μεσσηνίας  Messinialive

Διακοπή ηλεκτροδότησης παρατηρείται αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας λόγω βλάβης του δικτύου . Σε επικοινωνία που είχε το Μessinialive με ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 9:43 pm


Συνάντηση Κωνσταντινέα με Ανδρικόπουλο και Γεροβασίλη για την αστυνόμευση στη Μεσσηνία - Messinialive

Συνάντηση Κωνσταντινέα με Ανδρικόπουλο και Γεροβασίλη για την αστυνόμευση στη Μεσσηνία  Messinialive

Συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη αλλά και με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 8:50 pm


Ξεκινούν για 15 ημέρες εξετάσεις οδηγών στη Μεσσηνία ως ένδειξη καλής θελήσεως - ΘΑΡΡΟΣ

Ξεκινούν για 15 ημέρες εξετάσεις οδηγών στη Μεσσηνία ως ένδειξη καλής θελήσεως  ΘΑΡΡΟΣ

Μόνο για νέους οδηγούς και όχι για ηλικιωμένους Τη διενέργεια εξετάσεων για νέους οδηγούς, για τις επόμενες 15 ημέρες, αποφάσισαν χθες οι εξεταστές της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 1:23 pm


Μπαράζ συλλήψεων στη Μεσσηνία - flynews.gr

Μπαράζ συλλήψεων στη Μεσσηνία  flynews.gr

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, 27χρονος αλλοδαπός ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 1:10 pm


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Ανδρομονάστηρο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Ανδρομονάστηρο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Eνας αμυντικός πολεμόπυργος μας φέρνει στην περιοχή της Ανδρούσας, στο Ανδρομονάστηρο (ή Αντρομονάστηρο ή και Ανδρονικομονάστηρο). Το όνομά του ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 6:47 pm


Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Απολύουν ΑμεΑ” - Messinialive

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας: “Απολύουν ΑμεΑ”  Messinialive

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑμεΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ "Καταγγέλλουμε την Δημοτική αρχή της ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 11:24 am


Ανάλυση: Τραυματισμός ΣΟΚ του Μανωλόπουλου στο Ομόνοια – Απόλλων σε Α' Μεσσηνίας - sportstonoto

Ανάλυση: Τραυματισμός ΣΟΚ του Μανωλόπουλου στο Ομόνοια – Απόλλων σε Α' Μεσσηνίας  sportstonoto

ΣΟΚ από ένα πολύ βαρύ τραυματισμό – είναι αλήθεια μετά από πολύ καιρό στο τοπικό ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας. Από τον σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 6:35 pm


Μάθημα από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας για την τρανσαμινασαιμία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μάθημα από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας για την τρανσαμινασαιμία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Με ανακοίνωσή της η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας γνωστοποιεί ότι το επόμενο μάθημα θα γίνει την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβου...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 2:12 pm


ΤΕΛΙΚΑ Καλαμάτα-Ένωση Λέρνας, Γ΄ Εθνική, Football league, Τοπικα Μεσσηνίας (LIVEBLOG) - sportstonoto

ΤΕΛΙΚΑ Καλαμάτα-Ένωση Λέρνας, Γ΄ Εθνική, Football league, Τοπικα Μεσσηνίας (LIVEBLOG)  sportstonoto

Λεπτό προς λεπτό οι εξέλιξη των αναμετρήσεων Καλαμάτα-Ένωση Λέρνας, Πελλάνα-Πάμισος, Δόξα Δράμας-Σπάρτη και livescores από όλους τους αγώνες της ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 1:32 pm


Διακοπές ρεύματος σε χωριά της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Διακοπές ρεύματος σε χωριά της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Με προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος ξεκινάει η νέα εβδομάδα στην Μεσσηνία. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, τη Δευτέρα από τις 8 το ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 7:43 am


Διοικητική "κρίση" στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας - ΘΑΡΡΟΣ

Διοικητική "κρίση" στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας  ΘΑΡΡΟΣ

Σε δίνη διοικητικής κρίσης φαίνεται να μπαίνει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, μετά την αίτηση παραίτησης του προέδρου της Νικήτα Μπούρα. Μάλιστα, φήμες ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 7:04 am


Ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη ο ιερέας στη Γιάλοβα - ΘΑΡΡΟΣ

Ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη ο ιερέας στη Γιάλοβα  ΘΑΡΡΟΣ

Ένοχος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και αθώος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κρίθηκε χθες από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 1:27 pm


Πεταλίδι Μεσσηνίας: Συνελήφθησαν με ποσότητα κάνναβης στα σπίτια τους - flynews.gr

Πεταλίδι Μεσσηνίας: Συνελήφθησαν με ποσότητα κάνναβης στα σπίτια τους  flynews.gr

Συνελήφθησαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σήμερα (11.1.2019) το πρωί, στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 10:01 pm


Μάθημα της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας - ΘΑΡΡΟΣ

Μάθημα της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας  ΘΑΡΡΟΣ

Το επόμενο μάθημα της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Παλαιό Δημαρχείο Καλαμάτας (Αριστομένους 28), ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 7:35 pm


Πέτρος Τατούλης: «Πολιτική μας επιλογή η στήριξη του ναυταθλητικού προφίλ της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου - ΘΑΡΡΟΣ

Πέτρος Τατούλης: «Πολιτική μας επιλογή η στήριξη του ναυταθλητικού προφίλ της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου  ΘΑΡΡΟΣ

Με τους εκπροσώπους του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμάτας «Αίολος» συναντήθηκε προχθές στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 7:06 pm


Κίνδυνος τουριστικής υποβάθμισης της Μεσσηνίας από τη λειτουργία Διεθνού Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ - ΘΑΡΡΟΣ

Κίνδυνος τουριστικής υποβάθμισης της Μεσσηνίας από τη λειτουργία Διεθνού Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ  ΘΑΡΡΟΣ

Τελευταία διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι αντιμετωπίζεται θετικά από ταγούς της πολιτικής και δημοτικούς άρχοντες η πρόταση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 5:27 pm


Μεσσηνία: Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Πανάρετος Γεωργόπουλος - ΕΡΤ

Μεσσηνία: Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Πανάρετος Γεωργόπουλος  ΕΡΤ

Εκοιμήθη σήμερα 11 Ιανουαρίου 2019, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Πανάρετος Γεωργόπουλος, πρώην Ηγούμενος της Ι. Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 12:16 pm


Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας - ΘΑΡΡΟΣ

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας  ΘΑΡΡΟΣ

Στο πλαίσιο εφαρμογής του εθνικού προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Στο πλαίσιο εφαρμογής του ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 10:57 am


Μεσσηνία: 38.000 τόνοι φέτος η παραγωγή ελαιολάδου - ΘΑΡΡΟΣ

Μεσσηνία: 38.000 τόνοι φέτος η παραγωγή ελαιολάδου  ΘΑΡΡΟΣ

Όταν πέρυσι ξεπέρασε τις 50.000! Τους 38.000 τόνους θα αγγίζει η φετινή παραγωγή ελαιολάδου στο Νομό Μεσσηνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 10:26 am


301 δράσεις πρόληψης από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας το 2018 (βίντεο) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

301 δράσεις πρόληψης από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας το 2018 (βίντεο) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Συνολικά 301 δράσεις πρόληψης οργάνωσε και υλοποίησε μέσα στο 2018 η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 8:28 am


Έρχονται ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια – Ανοιχτό είναι ακόμα της Μεσσηνίας… - Messinialive

Έρχονται ανακοινώσεις για τα ψηφοδέλτια – Ανοιχτό είναι ακόμα της Μεσσηνίας…  Messinialive

ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΓΚΡΙΝΕΙ - ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Εντατικές προετοιμασίες για τις εκλογικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 10:32 pm


Ανασφάλεια κατοίκων σε χωριά της Ανω Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Ανασφάλεια κατοίκων σε χωριά της Ανω Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Σε κλίμα ανασφάλειας καταγγέλλει ότι ζουν στα χωριά της Ανω Μεσσηνίας κάτοικος της Οιχαλίας, ο οποίος πήρε τηλέφωνο στην "Ε" για να μεταφέρει τη δική...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 10:00 am


500 νέες επιχειρήσεις στη Μεσσηνία το 2018 - Messinialive

500 νέες επιχειρήσεις στη Μεσσηνία το 2018  Messinialive

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ Γ.Ε.ΜΗ. ΓΙΑ ΤΟ 2018 Στη δημοσιότητα έδωσε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας τα στατιστικά στοιχεία των επιχειρήσεων, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Μεσσηνία: 500 επιχειρήσεις άνοιξαν, 138 έκλεισαν - ΘΑΡΡΟΣ

Μεσσηνία: 500 επιχειρήσεις άνοιξαν, 138 έκλεισαν  ΘΑΡΡΟΣ

Εστίαση και τουρισμό επέλεξαν οι νέοι επαγγελματίες Τα επίσημα στοιχεία για το 2018 που έχουν να κάνουν με τις συστάσεις νέων επιχειρήσεων, αλλά και τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Εκδήλωση παρουσίασης ελαιόλαδων της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Εκδήλωση παρουσίασης ελαιόλαδων της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Εκδήλωση παρουσίασης ελαιόλαδων της Μεσσηνίας, νέας ελαιοκομικής περιόδου, πραγματοποιείται σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο “ ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Γιαννόπουλος: “Θα δούμε πολλά ευτράπελα με την απλή αναλογική” - Messinialive

Γιαννόπουλος: “Θα δούμε πολλά ευτράπελα με την απλή αναλογική”  Messinialive

Για την θητεία Νίκα, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την απλή αναλογική, τα προβλήματα στον χώρο της δημόσιας υγείας, αλλά και την ενδεχόμενη κάθοδό του στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Η ακρόπολη της Αρχαίας Θουρίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Η ακρόπολη της Αρχαίας Θουρίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Στα ανατολικά της Ανθειας, βρίσκεται η λοφοσειρά “Ελληνικά” που απλώνεται για ένα χιλιόμετρο περίπου, παράλληλα στον παλιό δρόμο Καλαμάτας - Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Παρουσίαση ελαιολάδων της Μεσσηνίας την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα - Ύπαιθρος Χώρα

Παρουσίαση ελαιολάδων της Μεσσηνίας την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στην Καλαμάτα  Ύπαιθρος Χώρα

Εσπερίδα για την παρουσίαση ελαιολάδων της Μεσσηνίας της νέας ελαιοκομικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Ο εορτασμός των Θεοφανείων σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας (φωτογραφίες) - ΘΑΡΡΟΣ

Ο εορτασμός των Θεοφανείων σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας (φωτογραφίες)  ΘΑΡΡΟΣ

Πέρα από τις περιοχές που έχουμε γράψει αναλυτικό ρεπορτάζ για το σημερινό εορτασμό και σε άλλα σημεία της Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε αγιασμός.

Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2019 | 10:00 am


Σε λευκό κλοιό η Μεσσηνία-Χιόνια σε Αρχαία Μεσσήνη και στην παραλία Φοινικούντας! - Messinialive

Σε λευκό κλοιό η Μεσσηνία-Χιόνια σε Αρχαία Μεσσήνη και στην παραλία Φοινικούντας!  Messinialive

ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ- ΤΟΝΟΙ ΑΛΑΤΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Χιονίζει αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές του ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Χιόνια σε όλη τη Μεσσηνία από τα 400μ. υψόμετρο! - Messinialive

Χιόνια σε όλη τη Μεσσηνία από τα 400μ. υψόμετρο!  Messinialive

Στα λευκά ντύθηκαν από χθες το βράδυ όλα τα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας. Το χιόνι μάλιστα κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέβηκε αρκετά χαμηλά. Έτσι το πρωί ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Αποκλεισμένα αρκετά χωριά στα ορεινά της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Αποκλεισμένα αρκετά χωριά στα ορεινά της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Πολλά προβλήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κάτοικοι ορεινών χωριών σε όλη την Μεσσηνία. Ουσιαστικά αποκλεισμένα είναι εδώ και ώρες χωριά στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Εκδήλωση παρουσίασης ελαιολάδων της Μεσσηνίας νέας ελαιοκομικής περιόδου - ΘΑΡΡΟΣ

Εκδήλωση παρουσίασης ελαιολάδων της Μεσσηνίας νέας ελαιοκομικής περιόδου  ΘΑΡΡΟΣ

Στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Rex, ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Τατούλης: «14,3 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Μεσσηνία» - Messinialive

Τατούλης: «14,3 εκατομμύρια ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στη Μεσσηνία»  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ-ΠΟΙΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ-ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Η Νέλλη Κουβελάκη υποψήφια με τον Π. Νίκα στην ΠΕ Μεσσηνίας - ΘΑΡΡΟΣ

Η Νέλλη Κουβελάκη υποψήφια με τον Π. Νίκα στην ΠΕ Μεσσηνίας  ΘΑΡΡΟΣ

Ο υπ. Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ε. Νίκας δήλωσε τα εξής: «Καλωσορίζουμε στην «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» τη Νέλλη Κουβελάκη. Πρόκειται για ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας: Παρέδωσαν τρόφιμα και φάρμακα στα Παιδικά Χωριά SOS - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Notosport

Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας: Παρέδωσαν τρόφιμα και φάρμακα στα Παιδικά Χωριά SOS - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Notosport

Οπως κάθε χρόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έτσι και φέτος οι αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας συγκέντρ.

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Π.Ε.Μεσσηνίας: Αρωγός του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας για το σπουδαίο ταξίδι στη Βιέννη - Messinialive

Π.Ε.Μεσσηνίας: Αρωγός του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας για το σπουδαίο ταξίδι στη Βιέννη  Messinialive

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Την ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Τον Γιώργο Μπουλούκο στo ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης - Messinialive

Τον Γιώργο Μπουλούκο στo ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης  Messinialive

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Μπουλούκου με τη "Νέα Πελοπόννησο" στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στις περιφερειακές εκλογές του ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Η Αγια-Σωτήρα στους Χριστιάνους - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Η Αγια-Σωτήρα στους Χριστιάνους - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ανατολικά των Φιλιατρών, στη δυτική πλαγιά της Αγιάς στους Χριστιάνους Τριφυλίας, βρίσκεται ένα από τα πιο αξιόλογα βυζαντινά μνημεία της Πελοποννήσο...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2019 | 10:00 am


Σε ποιες περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας υπάρχουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας - HuffPost Greece

Σε ποιες περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας υπάρχουν προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας  HuffPost Greece

Το κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία κυρίως του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αχαΐας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στα ορεινά Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας - Real.gr

Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στα ορεινά Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας  Real.gr

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω κακοκαιρίας σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


Καλαμάτα: Η υποδοχή του νέου έτους στο Διοικητήριο Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Καλαμάτα: Η υποδοχή του νέου έτους στο Διοικητήριο Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Την 1η μέρα του 2019 υποδέχθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα, εκπρόσωποι αρχών και φορέων της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2019 | 10:00 am


Πλούσιο σε αθλητικές δράσεις το 2018 στη Μεσσηνία - ΘΑΡΡΟΣ

Πλούσιο σε αθλητικές δράσεις το 2018 στη Μεσσηνία  ΘΑΡΡΟΣ

Γεμάτο αθλητικές δραστηριότητες ήταν και το 2018 για τη Μεσσηνία. Εμείς θ' αναφερθούμε κυρίως στο ποδόσφαιρο. Κατ' αρχήν η ΕΠΣΜ διοργάνωσε τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια στον μητροπολίτη Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια στον μητροπολίτη Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια έψαλαν σήμερα στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ομάδες παιδιών, η Φιλαρμονική του Δήμου ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας - Sofokleousin.gr

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας  Sofokleousin.gr

Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας, έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Προβλήματα από το χιονιά σε Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Κορινθία και Μεσσηνία - Newsbeast.gr

Προβλήματα από το χιονιά σε Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Κορινθία και Μεσσηνία  Newsbeast.gr

Προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Μεσσηνίας, έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Νέοι στόχοι από τους τρίτεκνους Μεσσηνίας για το 2019 - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Νέοι στόχοι από τους τρίτεκνους Μεσσηνίας για το 2019 - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Στη δραστηριότητα του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας τη χρονιά που πέρασε αναφέρθηκε χθες ο πρόεδρός του Χρήστος Κορομηλάς, με την ευκαιρία της ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Τροχαίο με 3 νεκρούς στο Καλό Νερό Μεσσηνίας, αναφορές ότι προηγήθηκε καταδίωξη - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Τροχαίο με 3 νεκρούς στο Καλό Νερό Μεσσηνίας, αναφορές ότι προηγήθηκε καταδίωξη  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα σχετίζεται με την απαγωγή νεαρής Ρομά.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Πρόσληψη προσωπικού φύλαξης στην ΕΦΑ Μεσσηνίας - aftodioikisi.gr

Πρόσληψη προσωπικού φύλαξης στην ΕΦΑ Μεσσηνίας  aftodioikisi.gr

Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (5 μήνες), συνολικά 2 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Κίνδυνος από τσουνάμι στις ακτές της Μεσσηνίας, σύμφωνα με ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κίνδυνος από τσουνάμι στις ακτές της Μεσσηνίας, σύμφωνα με ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Οι ακτές της Μεσσηνίας, όπως οι περισσότερες παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας, κινδυνεύουν από τσουνάμι μετά από υποθαλάσσια κατολίσθηση, σύμφωνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Ανοικτή επιστολή, καταγγελία από το Σωματείο Εργαζόμενων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας - ΘΑΡΡΟΣ

Ανοικτή επιστολή, καταγγελία από το Σωματείο Εργαζόμενων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας  ΘΑΡΡΟΣ

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 2.24 μ.μ. ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Μπασακίδης Νίκος κοινοποίησε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. (Παρασκευή ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Παρά τις ζημιές από το δάκο, το μεσσηνιακό ελαιόλαδο παραμένει πρωτοπόρο - ΘΑΡΡΟΣ

Παρά τις ζημιές από το δάκο, το μεσσηνιακό ελαιόλαδο παραμένει πρωτοπόρο  ΘΑΡΡΟΣ

Οι μεσογειακές χώρες είναι από τους σημαντικότερους παραγωγούς ελαιολάδου στον κόσμο, με την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα να παράγουν τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 10:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Οι οχυρώσεις της Αρχαίας Μεσσήνης (Ιθώμη) - Γ' Μέρος - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Οι οχυρώσεις της Αρχαίας Μεσσήνης (Ιθώμη) - Γ' Μέρος - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Μια ιστορική ευκαιρία για να δείξει την οχυρότητά της δόθηκε στη Μεσσήνη το 214 π.Χ. Τότε ο Μακεδόνας στρατηγός του Φιλίππου Ε΄, Δημήτριος Φάριος, την ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 10:00 am


Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των πυροσβεστών της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των πυροσβεστών της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των πυροσβεστικών υπαλλήλων διοργάνωσε την Κυριακή η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 December 2018 | 10:00 am


Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας (βίντεο) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας (βίντεο) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου. "Ἀγαπητά μου παιδιά,Καί πάλι φέτος, μέσα σέ μία ἀτμόσφαιρα δυσκολιῶν, ποικίλων ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 December 2018 | 10:00 am


Τρόφιμα από το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Τρόφιμα από το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Προσφορά κρέατος και άλλων τροφίμων, καθώς και παιχνιδιών, σε 45 τρίτεκνες οικογένειες πραγματοποίησε ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας τις προηγούμενες.

Δημοσιεύθηκε στις 25 December 2018 | 10:00 am


Η λειτουργία των Χριστουγέννων στους ναούς της Μητρόπολης Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Η λειτουργία των Χριστουγέννων στους ναούς της Μητρόπολης Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα στους ναούς της Μητρόπολης Μεσσηνίας ο εορτασμός της Δεσποτικής Εορτής της Γεννήσεως του Χριστού.

Δημοσιεύθηκε στις 25 December 2018 | 10:00 am


Mητροπολίτης Μεσσηνίας: “Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ξαναγραφτεί” - Messinialive

Mητροπολίτης Μεσσηνίας: “Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ξαναγραφτεί”  Messinialive

«Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ξαναγραφτεί», τόνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2018 | 10:00 am


Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας - Messinialive

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας  Messinialive

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια έψαλαν σήμερα στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ομάδες παιδιών αλλά και χορωδίες φορέων ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2018 | 10:00 am


Κυκλοφόρησε το χειμερινό “Flash της Μεσσηνίας” - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κυκλοφόρησε το χειμερινό “Flash της Μεσσηνίας” - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Με πολύ ενδιαφέροντα θέματα και ρεπορτάζ κυκλοφόρησε το χειμερινό τεύχος του περιοδικού “Flash της Μεσσηνίας”. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται άρθρα για τ.

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2018 | 10:00 am


Το νέο Δ.Σ. Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Το νέο Δ.Σ. Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας, με πρόεδρο τον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο και ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2018 | 10:00 am


Απάντηση της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Αν η πρότασή μας δεν είχε κατανοηθεί, την καταθέτουμε και πάλι δημόσια - ΘΑΡΡΟΣ

Απάντηση της ΛΑ.Ε. Μεσσηνίας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Αν η πρότασή μας δεν είχε κατανοηθεί, την καταθέτουμε και πάλι δημόσια  ΘΑΡΡΟΣ

Με δεδομένη τη θετική συνεργασία και την κοινή δράση που έχουμε στο κίνημα, αλλά και σε συνδικαλιστικές οργανώσεις με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Κάλεσμα στο σπιτάκι στην πλατεία - Messinialive

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Κάλεσμα στο σπιτάκι στην πλατεία  Messinialive

Ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της συνεχoύς υποστήριξης των Τρίτεκνων οικογενειών καλεί τα μέλη και τους φίλους, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Tα κάλαντα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και η καταγγελία - Messinialive

Tα κάλαντα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και η καταγγελία  Messinialive

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗ: "Και ανήμερα την πρωτοχρονιά να κάνει συμβούλιο θα μας βρει μπροστά του" Έναν πρωτότυπο τρόπο ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Υποψηφίους σε Πελοπόννησο και δήμους της Μεσσηνίας παρουσίασε το ΚΚΕ (βίντεο) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Υποψηφίους σε Πελοπόννησο και δήμους της Μεσσηνίας παρουσίασε το ΚΚΕ (βίντεο) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους υποψήφιους δημάρχους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Μεσσηνία παρουσίασε χθες το ΚΚΕ, ως εξής: ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Οι σημερινοί αγώνες στα γήπεδα της Μεσσηνίας - ΘΑΡΡΟΣ

Οι σημερινοί αγώνες στα γήπεδα της Μεσσηνίας  ΘΑΡΡΟΣ

Α΄ ΤΟΠΙΚΗ Eνδιαφέροντα ματς σε «Π. Γεωργανάς», Δυτική Παραλία Με δύο ενδιαφέροντα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 13ης αγωνιστικής του ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Ενημέρωση και προτάσεις σε εκδήλωση στην Καλαμάτα: Η πολιτιστική κληρονομιά της Μεσσηνίας μοχλός ανάπτυξης -... - Εφημερίδα Ελευθερία

Ενημέρωση και προτάσεις σε εκδήλωση στην Καλαμάτα: Η πολιτιστική κληρονομιά της Μεσσηνίας μοχλός ανάπτυξης -...  Εφημερίδα Ελευθερία

Με την ενημερωτική εκδήλωση “Ο πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία - Στρατηγική για τον πολιτισμό” ολοκλήρωσε τις δράσεις του για τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Μεσσηνία: Γέμιζε φιάλες με λαθραίο υγραέριο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μεσσηνία: Γέμιζε φιάλες με λαθραίο υγραέριο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ενας 24χρονος συνελήφθη την Τετάρτη σε χωριό της Αβίας γιατί σε έλεγχο που έγινε στο χώρο της επιχείρησής του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Είπαν τα κάλαντα στον μητροπολίτη Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Είπαν τα κάλαντα στον μητροπολίτη Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας έψαλαν χθες στον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: Προγράμματα Μελισσοκομίας 2019 - Messinialive

ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: Προγράμματα Μελισσοκομίας 2019  Messinialive

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των Δηλώσεων Διαχείμασης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Μεσσηνίας προς τους μελισσοκόμους.

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι: