Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το προσκλητήριο του γάμου Μπαλατσινού-Κικίλια

Ο γάμος του ζευγαριού θα πραγματοποιηθεί σε ιδιαίτερα κλειστό κύκλο
Ετοιμο είναι το προσκλητήριο του γάμου του Βασίλη Κικίλια και της Τζένης Μπαλατσινού με παραλήπτες πολύ κοντινούς συγγενείς και φίλους, καθώς ο γάμος θα πραγματοποιηθεί σε ιδιαίτερα κλειστό κύκλο, αφού οι προσκεκλημένοι δεν ξεπερνούν τους 100. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο προσκλητήριο ζητούν από τους φίλους τους, αντί για δώρο γάμου, όποιος επιθυμεί να κάνει δωρεά στο Ειδικό Κατάστημα Νέων Αυλώνα, όπου φιλοξενούνται 285 παιδιά με σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, καθώς και έλλειψη οικογενειακού στηρίγματος.

Ο γάμος του Βασίλη Κικίλια και τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. και της Τζένης Μπαλατσινού είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 16 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό, στο εκκλησάκι που είναι μέρος προσευχής και κατάνυξης και για τους δύο και το επισκέπτονται πολύ συχνά.

Οι προετοιμασίες για το μυστήριο είναι στην τελική ευθεία. Η Τζένη έχει ξεκινήσει τις πρόβες για το νυφικό της που θα είναι Zeus + Δione. Κουμπάροι του Βασίλη και της Τζένης θα είναι το ζεύγος Ηλία Καντζούρη και Έμη Πανουσοπούλου. Ο Ηλίας αδερφικός φίλος από το Πανεπιστήμιο, προπονητής μπάσκετ στην ΑΕΚ μετά από μια εξαιρετική προπονητική καριέρα ως βοηθός προπονητή δίπλα σε μεγάλους Έλληνες και ξένους προπονητές στην Ελλάδα, Γερμανία, Ρωσία, Λιθουανία αλλά και σαν βοηθός του Ιταλού Τρινκέρι στην Ελληνική Εθνική ομάδα. Η σύζυγος του Ηλία, Έμη Πανουσοπούλου, είναι μητέρα των δύο παιδιών τους, του Αλεξάνδρου και του Φώτη και καλή φίλη της Τζένης.


protothema

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 1:16 am


Την Κυριακή έχεις ένα ΝΕΟ λόγο να πας να ψηφίσεις!

Σας παρουσιάζουμε ακόμα τέσσερα νέα παιδιά που σε  μία εποχή που η νεολαία αποστρέφεται την πολιτική  στην πλειοψηφία της, αυτοί κατεβαίνουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής  με κέφι , όραμα και διάθεση προσφοράς στην αυτοδιοίκηση και στο κοινωνικό σύνολο 

Γεωργία (Μπέλλα) Παυλάκου  Δήμος Καλαμάτας 

Η Γεωργία (Μπέλλα) Παυλάκου Gio Pav είναι 33 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Μετά από σπουδές με γνωστικά αντικείμενα την κλασική φιλολογία και την ψυχολογία έχει επιστρέψει στην πόλη που μεγάλωσε κατ ' επιλογή. 
Η διαμονή της σε άλλες πόλεις του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας είναι μια εκ των παραμέτρων που τέθηκαν ως μέτρο σύγκρισης για έναν λειτουργικό δήμο και μια ποιοτική καθημερινότητα με προοπτικές συνεχούς βελτίωσης και ακμής. Ένας άλλος τομέας, στον οποίο δρα πάνω από 10 χρόνια είναι ο τουρισμός, βλέποντας την πραγματικότητα του, εντοπίζοντας πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η Μπέλλα υπήρξε πολυσχιδής, με ποικίλα ενδιαφέροντα και πολύχρονη ενασχόληση με τις τέχνες, αλλά και με ιστορικό εθελοντικής προσφοράς. Πάντα ανήσυχη τόσο για τα οικεία όσο και για τα ξένα, διακρίνοντας το πρόβλημα , κοιτώντας όμως στη λύση του.


 Λία (Ευαγγελία)Νικ.Γκασούκα - Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Αχαρνών ΑττικήςΒασίλης Πουλόπουλος και  Ευδόκιμος -Νίκων Φρέγκογλου στον Δήμο Καλαμάτας

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 12:26 am


Σαράντα ψηφοδέλτια, 4 οι σταυροί για το Ευρωκοινοβούλιο

Από 40 κόμματα και συνδιασμούς θα επιλέξουμε την Κυριακή τους εκπροσώπους της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της επόμενης 5ετίας
 Στο ψηφοδέλτιο της αρεσκείας – προτίμησής μας πρέπει να βάλουμε μέχρι 4 σταυρούς.  
Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε πληροφορίες για τον τρόπο σταυροδοσίας αλλά κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών που είναι το κύριο ζητούμενο αυτής της εκλογικής διαδικασίας.   


Δείτε δέκα από τις πιο χρήσιμες πληροφορίες: 


1. Πότε ψηφίζω; Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 από 7 το πρωί έως 7 το απόγευμα.

2. Πόσες εκλογικές περιφέρειες έχει η Ελλάδα για τις Ευρωεκλογές και πόσους Ευρωβουλευτές εκλέγει η Ελλάδα; Για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνική Επικράτεια αποτελεί μία ενιαία εκλογική περιφέρεια. Συνεπώς τα πολιτικά κόμματα έχουν καταρτίσει ενιαία ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια.

➜ Φέτος συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές 40 πολιτικά κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων.

➜ Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες.

3. Βάζω σταυρούς στις Ευρωεκλογές κι αν ναι πόσους; Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων – κατά ανώτατο όριο – υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

4. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές του 2019 στην Ελλάδα;

α. Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή των Ελλήνων – μελών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν οι Έλληνες πολίτες που:

➜ Συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής (μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2019). Σε αυτές τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1.1.2002 μέχρι και 31.12.2002

➜ Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας και δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγειν.

β. Το εκλογικό δικαίωμα έχουν επίσης και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που:

➜ Διαμένουν στην Ελλάδα και συμπληρώνουν το 17 έτος της ηλικίας κατά το έτος της εκλογής (μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019). Στις εκλογές του 2019 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1.1.2002 μέχρι και 31.12.2002.

➜ Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν στην Ελλάδα και στο κράτος μέλος καταγωγής τους.

➜ Έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου του ελληνικού κράτους μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019.

Φέτος έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους 22.812 πολίτες των λοιπών κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Ποιο είναι το κατώτερο όριο για την είσοδο των πολιτικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

6. Πώς θα εκλεγούν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα; Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, όλες οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιούν εκλογικά συστήματα που να εξασφαλίζουν αναλογική εκπροσώπηση, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των εκλεγμένων μελών από κάθε κόμμα εξαρτάται από το ποσοστό των ψήφων που έλαβε το κόμμα.

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης, η οποία δίνει στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να πριμοδοτήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ή συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει έδρα.

7. Πώς θα μάθω ποιοι είναι υποψήφιοι; Ο Άρειος Πάγος, ως αρμόδιο Δικαστήριο της Ελλάδας, ανακοίνωσε τους υποψήφιους κατά συνδυασμούς στις 12 Μαΐου 2019, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές.

8. Πού θα δω τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών; Τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται ζωντανά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (https://ekloges.ypes.gr), για κάθε τμήμα μετά την αποστολή τους, στο Υπουργείο, από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο την Κυριακή 26 Μαΐου 2019.

9. Ποια είναι τα επόμενα βήματα αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές; Τις ημέρες αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα νέα μέλη του νέου Κοινοβουλίου εργάζονται για να σχηματίσουν πολιτικές ομάδες. Η πολιτική σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου θα καταστήσει ενδεχομένως αναγκαία τη δημιουργία νέων συμμαχιών και την ανάδειξη νέων ομάδων. Στην πρώτη σύνοδο της ολομέλειας, το νέο Κοινοβούλιο θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το νέο Κοινοβούλιο θα εκλέξει στη συνέχεια τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αργότερα θα εξετάσει και θα εγκρίνει ολόκληρη την Επιτροπή.

10. Με τι έγγραφα ψηφίζω; Τι κάνω αν έχω χάσει την αστυνομική μου ταυτότητα; Μπορείτε να ψηφίσετε με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 12:15 am


Το σκίτσο της ημέρας με το πενάκι του FRATELLO


Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 12:10 am


Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι υπέγραψαν συμβόλαια με ινστιτούτα αδυνατίσματος

Από την πρώτη στην όγδοη θέση υποχώρησαν μεταξύ 2002 και 2018 τα παράπονα των καταναλωτών κατά των ινστιτούτων αδυνατίσματος και των γυμναστηρίων προς το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), καθώς στην αρχή της περιόδου κατείχαν ποσοστό 24,22% επί του συνόλου, που πέρυσι μειώθηκε στο 2,87%. Η μείωση αυτή παρατηρήθηκε μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης Ζ1-1262/29-10-2007, που εισήγαγε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των καταναλωτών.
Ωστόσο, το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει ότι υπάρχουν πολίτες που επειδή επιθυμούν να βγουν στις παραλίες με ωραίο σώμα το καλοκαίρι, πιστεύουν ό,τι υπόσχεση τους δοθεί και υπογράφουν συμβόλαια με ινστιτούτα αδυνατίσματος ή γυμναστήρια και αν αλλάξουν γνώμη είτε πριν αρχίσουν τις επισκέψεις είτε μετά, τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζουν την άρνηση της επιχείρησης να ακυρώσει ή να διακόψει το συμβόλαιο. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, δημιουργείται στους καταναλωτές η εντύπωση ότι, από τη στιγμή που υπέγραψαν ένα συμβόλαιο, πρέπει να πληρώσουν είτε πάρουν υπηρεσίες, είτε όχι, ενώ στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα ψέμα.
Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι η Υπουργική Απόφαση Ζ1-1262 ορίζει τα εξής:
1. Στη σύμβαση, η οποία υπογράφεται, ανάμεσα στις μονάδες αδυνατίσματος, στα γυμναστήρια και στους Καταναλωτές, πρέπει να αναγράφεται το όνομα, η επωνυμία, ο διακριτικός τίτλος, η πλήρης διεύθυνση, ο Α.Φ.Μ., η αρμόδια ΔΟΥ, ο αριθμός μητρώου της επιχείρησης, το όνομα αυτού, που υπογράφει τη σύμβαση, από την πλευρά της επιχείρησης, ο αριθμός αδείας λειτουργίας της επιχείρησης, η χρονολογία και ο τόπος κατάρτισης της σύμβασης, η αναλυτική περιγραφή των υπηρεσιών, ο αριθμός και η διάρκεια των συνεδριών, οι δωρεάν υπηρεσίες, ο χρόνος παροχής των υπηρεσιών, η ολική επιβάρυνση του καταναλωτή, με ανάλυση της αξίας κάθε υπηρεσίας, οι όροι πληρωμής και το δικαίωμα υπαναχώρησης. Η σύμβαση πρέπει να συνοδεύεται, από έντυπο υπαναχώρησης.
2. Ο καταναλωτής μπορεί να υπαναχωρήσει, αναιτιολόγητα, εντός 30 ημερών, με την αποστολή γραπτής δήλωσης, προς την επιχείρηση.
3. Ο καταναλωτής δικαιούται, οποιαδήποτε στιγμή, κατά τη διάρκεια της σύμβασης, να καταγγείλει τη σύμβαση. Στην περίπτωση αυτή, γίνεται εκκαθάριση των υπηρεσιών, που παρασχέθηκαν και αυτών, που υπολείπονται. Επίσης, η επιχείρηση δικαιούται να παρακρατήσει ένα ποσό μέχρι 2,5% του υπολοίπου της σύμβασης, πέραν του ποσού, που αντιστοιχεί, στις ήδη παρασχεθείσες υπηρεσίες.
4. Τυχόν εκπτώσεις, που συμφωνήθηκαν, κατά τη σύναψη της σύμβασης, εξακολουθούν να ισχύουν και στην περίπτωση της καταγγελίας και διακοπής της σύμβασης.
5. Απαγορεύεται η είσπραξη οποιαδήποτε προκαταβολής, που υπερβαίνει το 2,5% του συνολικού ποσού της σύμβασης, πριν αρχίσει η εκτέλεση της σύμβασης.
6. Εάν η πληρωμή της επιχείρησης γίνεται, με πίστωση, που χορηγείται, από Τράπεζα, η υπαναχώρηση ή η καταγγελία της σύμβασης συνεπάγεται διακοπή πληρωμών, για το μέρος των υπηρεσιών, που δεν παρασχέθηκε.
7. Η επιχείρηση έχει υποχρέωση να επιστρέψει, εντός των 30 ημερών, τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ή να απαλλάξει τον καταναλωτή, από τα ποσά, που αναλογούν, στο υπόλοιπο της σύμβασης.
"Από τη υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, τα παράπονα και οι καταγγελίες των καταναλωτών, για τις επιχειρήσεις αυτές, άρχισαν να μειώνονται. Ενώ, το 2002 βρισκόταν, στην 1η θέση των παραπόνων του ΚΕ.Π.ΚΑ., κατέχοντας ποσοστό 24,22% το 2018, υποχώρησαν στην 8η θέση, κατέχοντας ποσοστό μόλις 2,87%. Δυστυχώς, όμως, η εικόνα αυτή αμαυρώνεται, από κάποια ινστιτούτα αδυνατίσματος, που: αρνούνται να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, αρνούνται να αποδεχτούν την ακύρωση της σύμβασης, μέσα στην περίοδο υπαναχώρησης., αρνούνται να προβούν, σε εκκαθάριση υπηρεσιών και παραπλανούν τους καταναλωτές, με τον ισχυρισμό ότι η ακύρωση επιτρέπεται μόνον τις πρώτες 30 ημέρες ή δεν επιτρέπεται καθόλου" επισημαίνει το ΚΕΠΚΑ.
Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές να μην παρασύρονται από δώρα - λαχνούς κ.λπ και αν θέλουν να αδυνατίσουν ή να περιποιηθούν τον εαυτό τους, να το κάνουν με δική τους σκέψη και απόφαση και να μην αποδέχονται παραβίαση του νόμου και των δικαιωμάτων τους και να καταγγέλλουν τις περιπτώσεις αυτές.  Τέλος καλεί την Πολιτεία να εποπτεύει την αγορά, να συνεχίσει να επιβάλλει κυρώσεις, ακόμα και κλείσιμο επιχειρήσεων, να δημοσιοποιεί τα ονόματα των ινστιτούτων, που παρανομούν, ώστε να προστατεύονται οι καταναλωτές.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 12:05 am


ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Ακόμα ένα νέο παιδί στην μάχη της αυτοδιοίκησης

Τον γνωρίσαμε  κάνοντας ρεπορτάζ σε υποθέσεις που απασχόλησαν  την κοινή γνώμη της Μεσσηνίας κυρίως σε θέματα αθλητισμού και μας προξένησε εντύπωση η πολύπλευρη δράση του

Ο Σταύρος Λάμιας ένας σκληρά εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα τώρα κατεβαίνει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό του Μανώλη Μάκαρη , « Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες », ζητώντας την ψήφο μας  δίνοντας την υπόσχεση  ότι θα είναι πάντα στο πλευρό και στη διάθεση των δημοτών.....
Ας τον τιμήσουμε !


ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΛΑΜΙΑΣ
 
Ιδ.Υπάλληλος Καπνοβιομηχανίας Καρέλια

Πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Οδηγών Ν.Μεσσηνίας
 

Μέλος Πανελλήνιας Ομ/ νδίας Υπαλλ.Προσωπικού Αυτοκινήτων Π.Ο.Υ.Π.Α
 

Αντιπρόσωπος Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας
 

Αν.Πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας Ν.Μεσσηνίας
 

Μέλος Συνδέσμου Διαιτητών Ν.Μεσσηνίας
 

Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Διαιτησίας Ν.Μεσσηνίας

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 11:38 pm


Πόσους σταυρούς βάζουμε για περιφερειάρχη και δημάρχους

Χρήσιμες πληροφορίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. 

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την ανάδειξη
περιφερειακών και δημοτικών αρχών
περιφερειάρχη και μελών περιφερειακού συμβουλίου
δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου
των οργάνων διοίκησης των κοινοτήτων (συμβούλους κοινότητας για τις κοινότητες με πληθυσμό πάνω από 300 κατοίκους ή προέδρους κοινοτήτων για τις κοινότητες έως 300 κατοίκους)
1. Πότε ψηφίζουμε; Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσους Δήμους και Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο), από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.
2. Πόσους σταυρούς προτίμησης σημειώνω;
Στις Περιφερειακές Εκλογές: Με σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του:
➜ Προς 1 υποψήφιο σύμβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως και 3 περιφερειακοί σύμβουλοι.
➜ Προς 1 ή 2 υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από 4 έως και 7 περιφερειακοί σύμβουλοι.
➜ Προς 1 ή 2 ή 3 υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από 8 έως και 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.
➜ Προς 1 ή 2 ή 3 ή τέσσερις 4 υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.
Δημοτικές Εκλογές:
Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια: έως 3 σταυρούς προτίμησης
➜ Σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες:
α. Όταν η εκλογική περιφέρεια έχει έως 3 έδρες: έναν  σταυρό προτίμησης
β. Όταν η εκλογική περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις έδρες: έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 11:30 pm


ΤΡΙΠΟΛΗ - ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο εφιάλτης που ξεκίνησε το 2015, τελειώνει

Μήνυμα στους πολίτες να δείξουν την πόρτα «στη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών» έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς. 
Από την Τρίπολη όπου πραγματοποίησε ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως τώρα είναι η ώρα για να φύγει η κυβέρνηση που κόστισε 100 δισεκατομμύρια στη χώρα μέσα σε έξη μήνες, που είπε και λέει τα περισσότερα - και χειρότερα - ψέματα, που θέλει να διχάσει τους Έλληνες, που υποσχέθηκε να δώσει τα πάντα και πήρε τα πάντα από τους πάντες, που άνοιξε τα σύνορα και μπήκαν χιλιάδες λαθρομετανάστες, που ανοίγει τις φυλακές για τους βαρυποινίτες και όμως κλείνει τα μάτια για τους Ρουβίκωνες. Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ήρθε η ώρα για να φύγουν «εκείνοι που πούλησαν τη Μακεδονία καθυβρίζοντας όποιον διαμαρτύρεται», που έβαλε φόρους και γονάτισε την οικονομία και που μοιράζει στο λαό ένα ελάχιστο μέρος από αυτά που του πήρε «και περιμένει να της πει ο λαός και ευχαριστώ».
«Ο λαός όμως θα πει «όχι άλλη κοροϊδία κ. Τσίπρα!...Όχι άλλη ηθική κατάπτωση κ. Τσίπρα!...Οι Έλληνες έχουμε αξιοπρέπεια!...Έρχεται το τέλος μιας κυβέρνησης που διώχνει τις επενδύσεις, διώχνει τις θέσεις εργασίας και διώχνει τα νέα παιδιά...Μιας κυβέρνησης που νομιμοποίησε τους κουκουλοφόρους, μιας κυβέρνησης που κυνηγάει κάθε Έλληνα που νοιάζεται και πονάει για την πατρίδα μας. Ε λοιπόν, αυτή η κυβέρνηση τελειώνει! Έσπειρε ανέμους και τώρα θα θερίσει καταιγίδες» είπε ο κ. Σαμαράς εξαπολύοντας προσωπική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα:

«Μας λέει ο κ. Τσίπρας ότι εκείνος είναι δήθεν 'με τους πολλούς'. Έτσι είναι. Τους πολλούς έχει ξεζουμίσει και έχει κοροϊδέψει ο κ. Τσίπρας! Τελικά όμως, αποδείχθηκε ο κ. Τσίπρας και για τους λίγους και για τους πολλούς και για όλους ο μεγαλυτέρος πολιτικός Μαυρογιαλούρος που γνώρισε ποτέ ο τόπος... Ας καταλάβει λοιπόν ο κ. Τσίπρας ότι Ελλάδα σημαίνει κατάθεση ελληνικής ψυχής - κι όχι κατάθεση κομματικών ψεμάτων» τόνισε προσθέτοντας πως «πατρίδα δεν είναι 'κότερο χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη'». Συνεχίζοντας σε προσωπικούς τόνους την επίθεσή του και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Σαμαράς είπε πως «πατρίδα δεν είναι να θεωρείς προδότη όποιον έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια για να την ξαναβάλεις εσύ μετά - και να γίνεις ο πιο θλιβερός 'αγαπητικός των μνημονίων'! Και εν πάση περιπτώσει κ. Τσίπρα, εσύ που ξεπούλησες τη Μακεδονία, σίγουρα δεν την αγαπάς την πατρίδα σου!».

«Βλέπεις, κ. Τσίπρα, εσύ είσαι με τους λίγους, τους ελάχιστους, κι εμείς είμαστε με τους πολλούς, με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που του έκλεψες χωρίς άδεια την αξιοπρέπειά του! Γιατί εμείς παλεύουμε όχι για τους λίγους, ούτε για τους πολλούς αλλά για όλους τους Έλληνες» διατράνωσε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι το «αγαπημένο παιδί» των διάφορων ελίτ, αλλά και ο άνθρωπος που ξαναέβαλε τη χώρα σε νέο αχρείαστο μνημόνιο, την ώρα που αυτή έβγαινε από τα μνημόνια στο τέλος του 2014.
Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως την Κυριακή ψηφίζουμε και για την Ευρώπη, καλώντας τους πολίτες να στείλουν στις Βρυξέλλες εκπροσώπους που αγαπάνε την πατρίδα τους «και όχι κόμματα εθνομηδενιστών».
«Μη ξεχνάτε: Η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι, αλλά η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας!» δήλωσε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ούτε στην Ευρώπη, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα σύνορα που πρέπει να τα φυλάμε, ούτε στη ασφάλεια των πολιτών που πρέπει να την περιφρουρούμε, ούτε στην ανάπτυξη που πρέπει να την στηρίζουμε. Ήταν δηλωμένος εχθρός της Ευρώπης κι έγινε 'πιστό σκυλάκι' των δανειστών! Δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη. Απλώς διασύρει την Ελλάδα! Ιδιαίτερα όταν ταυτίζεται με τυραννικά καθεστώτα, όπως του δικτάτορα Μαδούρο στη Βενεζουέλα» είπε.
Ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση, την κατηγόρησε πως κακοποίησε τη δημοκρατία, καθώς χρησιμοποίησε τα πιο ανήθικα μέσα για να σπιλώσει τους αντιπάλους του.
«Το περιβόητο «σκάνδαλο Novartis», αποδείχθηκε η μεγαλύτερη σκευωρία ηθικής εξόντωσης αντιπάλων. Δεκαπέντε μήνες ψάχνουν και δεν βρήκαν απολύτως τίποτα. Και πώς να βρουν; Κατηγορούν εμάς που σταματήσαμε τη σπατάλη στο φάρμακο. Και μας κατηγόρησαν ποιοι; Αυτοί που στήριζαν τότε τη σπατάλη στο φάρμακο, υποστήριζαν τις θέσεις των εταιριών φαρμάκου, και καταψήφιζαν τα μέτρα που έπαιρνε η κυβέρνησή μας!» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε:

«Η σκευωρία κατέρρευσε. Και τώρα οι σκευωροί θα λογοδοτήσουν. Θα τους πάω μέχρι τέλους! Και θα αποκαλυφθεί ποιος το έστησε, ποιοι συνεργάστηκαν, που αποσκοπούσαν, τι έγινε... Και κάποιοι βέβαια, θα πληρώσουν γι' αυτό. Ώστε να μη τολμήσει ποτέ κανένας να το ξανακάνει» είπε χαρακτηριστικά.
Επισημαίνοντας πως στην Ευρώπη θα υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε πως αγωνιζόμαστε για μιαν Ευρώπη που θα μας βοηθήσει επιτέλους στην πράξη να ελέγξουμε τα σύνορά μας, που είναι και δικά της σύνορα. «Δεν πάει άλλο με τα καραβάνια των λαθρομεταναστών! Ζητούμε κλείσιμο των συνόρων στους 'διακινητές'. Επαναπατρισμό όσων βρέθηκαν παράνομα εδώ, χωρίς να δικαιούνται άσυλο. Και δίκαιο καταμερισμό όσων έχουν δικαίωμα στο άσυλο και είναι πράγματι πρόσφυγες. Γιατί αποτελεί νομική και ηθική μας υποχρέωση να τους προστατεύσουμε» είπε προσθέτοντας πως στην επόμενη πενταετία, θα κριθεί για μας και το τεράστιο ζήτημα της ΑΟΖ.

«Χρειαζόμαστε εδώ την ξεκάθαρη αλληλεγγύη όλης Ευρώπης, γιατί η Τουρκία από απέναντι προκαλεί και κλιμακώνει. Βρίσκει και τα κάνει, βέβαια. Είδαμε μέχρι και κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν και να προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για νέες υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Και λένε στους Έλληνες να μην είναι... 'μοναχοφάήδες'! Δηλαδή να ετοιμαστούμε να δώσουμε από τα δικά μας!».

«Αυτή η υπονόμευση των εθνικών δικαίων πρέπει να σταματήσει! Και αυτή η προκλητικότητα της Τουρκίας πρέπει επίσης να σταματήσει. Κι εδώ χρειαζόμαστε συμμάχους. Κι αν δεν έχουμε ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, θα μείνουμε χωρίς στήριξη στην πιο δύσκολη στιγμή... Κι όλα αυτά συνοψίζονται σε μια λέξη: Εμπιστοσύνη! Μια χώρα που στέκεται στα πόδια της! Ώστε να τη σέβονται και όλοι οι άλλοι. Μια χώρα που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και στο μέλλον της. Όχι μια χώρα που φορολογεί τα πάντα, απομυζά τους πάντες, και σπαταλά τα πάντα, χωρίς να προσφέρει τίποτε στους Έλληνες παρά μόνο επιδόματα από δανεικά. Μια χώρα που κερδίζει την εμπιστοσύνη εταίρων και συμμάχων. Ώστε να τη στηρίζουν στα δύσκολα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη.

«Σήμερα είσαστε καλύτερα, ή πριν τέσσερα χρόνια;» ρώτησε το πλήθος ο κ. Σαμαράς ο οποίος και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Ο Τσίπρας νομίζει σήμερα - και καμαρώνει - ότι έλυσε ένα εθνικό θέμα. Δεν καταλαβαίνει ότι δημιούργησε ένα πολύ χειρότερο πρόβλημα, που θα το βρούμε δυστυχώς μπροστά μας» είπε για να συμπληρώσει πως ο εφιάλτης που ξεκίνησε το 2015 τελειώνει!
«Εσείς θα τον τελειώσετε. Μαζί θα τον τελειώσουμε. Δώστε τους την απάντηση σε όλες τις κάλπες. Δώστε τους την απάντηση στην κάλπη για τις Ευρωεκλογές, ψηφίζοντας ΝΔ. Δώστε τους την απάντηση στην κάλπη για τις περιφερειακές εκλογές, ψηφίζοντας εδώ στην Πελοπόννησο τον Παναγιώτη Νίκα. Δώστε τους την απάντηση στις δημοτικές εκλογές ψηφίζοντας υποψήφιους δημάρχους άξιους ανθρώπους, που στάθηκαν απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Και προφανώς όχι σε όσους τυχάρπαστους προσκύνησαν την καρέκλα. Κρίνετε με καθαρή καρδιά και με ανοικτό μυαλό που ήμασταν και που βρεθήκαμε. Στο χέρι σας είναι να πάρει τέλος αυτός ο εφιάλτης. Πρέπει λοιπόν να στηρίξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δύσκολο έργο του. Την Κυριακή πρέπει να υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, μια καθαρή ήττα. Ώστε στις βουλευτικές εκλογές που θα ακολουθήσουν να πάρουν το μεγάλο μήνυμα: Τα ψέματα τελείωσαν! Η Κοροϊδία τελείωσε! Έρχεται η Νέα Δημοκρατία! Έρχεται η ελπίδα για τους Έλληνες, η προοπτική για την πατρίδα, η υπερηφάνεια για το λαό της και η ανακούφιση για όσους βλέπουν τους φόρους να τους πνίγουν και τις απειλές να γιγαντώνονται γύρω από τη χώρα...
Και όπως συμβαίνει πάντα, το σκοτάδι φεύγει και επιστρέφει το φως! Αυτοί θα επιμένουν μέχρι τέλους να εκπαιδεύουν τον κόσμο να συνηθίσει στο σκοτάδι και να τον τυφλώνει το φως! Αλλά οι Έλληνες δεν αντέχουν το σκοτάδι. Και το φως, που στην Ελλάδα ονομάζουμε Ελπίδα, πάντα επιστρέφει! Αυτή την Ελπίδα δεν θα μας τη δώσει κανείς άλλος. Μόνοι μας θα την κατακτήσουμε. Με την ψήφο μας την Κυριακή. Όταν μας έρχονται από παντού μηνύματα νίκης, δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μια χαλαρή ψήφος! Δεν πρέπει να μείνει κανείς σπίτι του! Πρέπει ο καθένας να ψηφίσει με οδηγό του την Ελλάδα! Είναι η Ελλάδα που ζητάει από μας να δώσουμε όρθιοι τον αγώνα για το μέλλον των παιδιών της! Ψηφίζουμε την Κυριακή ώστε να στηθούν αμέσως μετά και οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές. Για να φύγουν εκείνοι που βάζουν πρώτα το κόμμα και μετά την πατρίδα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. 

Ασκώντας έντονη κριτική στα πεπραγμένα του Πέτρου Τατούλη, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες της Πελοποννήσου να ψηφίσουν τον Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:49 pm


Αυτοκτονία 14 χρονης στο Μοσχάτο: Κακουργηματική δίωξη στον 42χρονο για σειρά αδικημάτων

Ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων, δυο εκ των οποίων είναι σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 42χρονου άνδρα που σχετίζεται με την υπόθεση αυτοκτονίας της 14χρονης στον ΗΣΑΠ του Μοσχάτου.
Συγκεκριμένα, η δίωξη που ασκήθηκε στον 42χρονο αφορά στα εξής αδικήματα:-Αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών (κακούργημα)
-Κατάχρηση σε ασέλγεια (κακούργημα) και
-Πορνογραφία ανηλίκων (πλημμέλημα)
Ο 42χρονος παραπέμφθηκε μετά την άσκηση της δίωξης σε αρμόδιο ανακριτή.


Η ανήλικη αυτόχειρας που διατηρούσε εpωτική σχέση με τον 42χρονο ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ είχε αναστατωθεί από το γεγονός ότι η μητέρα και ο πατριός της είχαν γίνει έξαλλοι μόλις το έμαθαν.
Την είχαν πιέσει να διακόψει, ωστόσο φαίνεται ότι συνέχισαν τις επαφές με αποτέλεσμα ο πατριός να πάει στο μίνι μάρκετ και να τους συλλάβει επ' αυτοφώρω να εpωτοτροπούν. Μάλιστα φέρεται να χτύπησε τον 46χρονο.
Εν συνεχεία, η μητέρα της 14χρονης και ο πατριός της, κατήγγειλαν στην Αστυνομία για αποπλάνηση ανηλίκου τον 43χρονο με τον οποίο διατηρούσε δεσμό.
Ο ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ενώ παράλληλα του απαγόρευσαν την επικοινωνία με τη μαθήτρια.
Οπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ πάντως, ο 42χρονος είχε και άλλη σχέση με 14χρονη την περίοδο 2017-2018 και μάλιστα διώκεται και για παιδική ποpνογραφία, αφού φέρεται να είχε βιντεοσκοπήσει εpωτικές περιπτύξεις μαζί της.
Η ψυχολογική φόρτιση λύγισε την 14χρονη η οποία πριν κάνει το απονενοημένο διάβημα είχε γράψει ένα σημείωμα το οποίο βρέθηκε επάνω της.
Δείτε το σπαρακτικό σημείωμα
«Δεν προλάβαμε να ζήσουμε το όνειρό μας, μας το χαλάσανε, μου λείπεις πολύ θυμάμαι τις στιγμές μας όλα τα “σ’ αγαπώ” στο βλέμμα σου, στα φιλιά σου και στο υπέροχο χαμόγελό σου. Σου είχα πει κάποτε πως αν δεν ήμασταν για οποιοδήποτε λόγο μαζί θα πέσω από τον έκτο. Δημήτρη μου, πονάω, δεν αντέχω άλλο και δε μπορώ να ζω με τη σκέψη πως εξαιτίας μου θα είσαι φυλακή. Σε ευχαριστώ για όλες τις στιγμές που μου πρόσφερες και την αγάπη που μου χάρισες».
Τι αναφέρει ο ίδιος 
«Είχα ερωτική σχέση με την κοπέλα. Ήταν με τη θέλησή της. Είχα κερδίσει την εμπιστοσύνη της», φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες του  ο 42χρονος. Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι πως η κόρη του συγκεκριμένου άνδρα φέρεται να ήταν συμμαθήτρια με την 14χρονη.
Το χρονικό της τραγωδίας
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η 14χρονη έπεσε στις ράγες του «ηλεκτρικού» το μεσημέρι της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από συρμό.
Τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν για τον απεγκλωβισμό του κοριτσιού, δυστυχώς, όμως, άφησε την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, το κορίτσι μπήκε στο σταθμό επικυρώνοντας κανονικά το εισιτήριό του, χωρίς κάτι να μαρτυρά την τραγωδία που θα επακολουθούσε. Η κοπέλα περίμενε μάλιστα με τον υπόλοιπο κόσμο το τρένο στο σταθμό, όταν ξαφνικά έπεσε στις γραμμές.
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο όταν έφτασαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ οι γονείς του κοριτσιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις έφτασαν στο σημείο και διαπίστωσαν τι είχε γίνει με την κόρη τους λιποθύμησαν, με αποτέλεσμα να τους παραλάβει το ΕΚΑΒ και να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Αυτόπτες μάρτυρες επίσης αναφέρουν ότι την είδαν να ασχολείται με το κινητό της. Μετά από λίγη ώρα λοιπόν, ένας νεαρός πλησίασε τους αστυνομικούς λέγοντας «τι έγινε; μου έστειλε μήνυμα ότι θα αυτοκτονήσει».

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:29 pm


Μαρούσι: Αυτοκτόνησε άνδρας έπειτα από καβγά με τη γυναίκα του

Σε τραγωδία εξελίχθηκε τελικά η υπόθεση των πυροβολισμών που ακούστηκαν στο Μαρούσι το βράδυ της Πέμπτης.
Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως οι πυροβολισμοί στο Μαρούσι έπεσαν μετά από τσακωμό ζευγαριού, με τον άνδρα να πυροβολεί στον αέρα και την γυναίκα να φεύγει από το σπίτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, ο άνδρας έχει αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι και έχασε τη ζωή του.
Οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, αναφέρουν πως το περιστατικό συνέβη στην οδό Δωδεκανήσου. Συγκεκριμένα, μετά τον τσακωμό ο άνδρας φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να φύγει έντρομη από το σπίτι και να καλέσει την αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο αστυνομικών μετά την αναφορά της συζύγου του άνδρα ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:23 pm


Η μαγειρική έφερε τηλεθέαση στο STAR

Ο τελικός του Master Chef 3 εκτόξευσε την τηλεθέαση του Star σε ποσοστά που κανείς δεν φανταζόταν. 

Ο Μανώλης και η Σπυριδούλα που μαγείρεψαν στην τριήμερη δοκιμασία, κράτησαν τόσο ψηλά το ενδιαφέρον του κοινού που σχεδόν κανένας δεν κατάφερε να πλησιάσει μέχρι τώρα στην τρέχουσα τηλεοπτική περίοδο.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, ο τελικός του Master Chef 3 την Τετάρτη σημείωσε ποσοστό 33,1% (μέσο όρο) στο γενικό κοινό και 42% (επίσης μέσο όρο) στο δυναμικό κοινό. 
Η τηλεθέαση του διαγωνισμού ανέβαινε συνεχώς όσο πλησίαζε το φινάλε. Μάλιστα στο τελευταίο τέταρτο άγγιξε το αστρονομικό 61%!
Δείτε τον πίνακα τηλεθέασης και συγκρίνεται προγράμματα προεκλογικά, ψυχαγωγικά και άλλα:
Γενικό κοινό: Master Chef 33,1%, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα 22,7%,
Το τατουάζ 22,1%, Survivor 11,5%, Εκλογές 2019 (ΑΝΤ1) 4,3%
Δυναμικό κοινό (μέχρι 45 ετών) Master Chef 42%, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα 22,9%, Το τατουάζ 18,3%, Survivor 9,2%, Εκλογές 2019 (ΑΝΤ1) 3,2%.
Κι όπως ανακοινώθηκε λίγο πριν το τέλος του προγράμματος «ετοιμαστείτε για το Master Chef 4»  

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 pm


Χρήσιμες οδηγίες για τις εκλογές της Κυριακής

«Εκλογές 26ης Μαΐου: Ουσιαστικά  πρόκειται  για  τρεις (ή,  σε  κάποιες  περιπτώσεις, τέσσερις) αυτοτελείς εκλογές, οι οποίες διεξάγονται ταυτόχρονα.
Η εκλογή των Δημάρχων-Δημοτικών Συμβούλων θα γίνει με ενιαίο (κοινό) ψηφοδέλτιο, ένα φάκελο (λευκό) που θα έχει έντυπο το κεφαλαίο γράμμα Δ και αυτοτελή κάλπη.
Η εκλογή των Συμβούλων Κοινότητας ή του Προέδρου Κοινότητας (όπου υπάρχουν) θα διενεργηθεί με αυτοτελές ψηφοδέλτιο (λευκού χρώματος), επίσης λευκό φάκελο που θα φέρει έντυπο το κεφαλαίο γράμμα Κ, σε διαφορετική κάλπη, στο ίδιο με τις Δημοτικές Εκλογές Εκλογικό Τμήμα.
Η εκλογή των Περιφερειακών Αρχών θα γίνει επίσης με αυτοτελές ψηφοδέλτιο, φάκελο (λευκό) που θα φέρει έντυπο το κεφαλαίο γράμμα Π και αυτοτελή κάλπη, σε διαφορετικό Εκλογικό Τμήμα (όπου προβλέπονται Α και Β) ή στο ίδιο (όπου δεν προβλέπεται διάκριση).
Τέλος, η εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα γίνει επίσης με αυτοτελές ψηφοδέλτιο (σιέλ απόχρωσης), φάκελο (σιέλ) και αυτοτελή κάλπη, στο ίδιο Εκλογικό Τμήμα με αυτό των Περιφερειακών Εκλογών.
Στις 2 Ιουνίου 2019 θα διεξαχθούν επαναληπτικές Δημοτικές ή/και Περιφερειακές Εκλογές μόνο για την ανακήρυξη Περιφερειάρχη και Δημάρχου, εκεί όπου οποιοσδήποτε συνδυασμός δεν συγκέντρωσε την προβλεπόμενη πλειοψηφία (υπέρ το 50%). Στις επαναληπτικές εκλογές θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια ψηφοδέλτια, χωρίς σταυρούς προτίμησης, και οι ίδιοι φάκελοι. (Οι Σύμβουλοι Κοινότητας για πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων εκλέγονται αναλογικά από την 1η εκλογή, ενώ οι Πρόεδροι Κοινότητας για πληθυσμό κάτω των 300 κατοίκων εκλέγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο και σχετική πλειοψηφία. Συνεπώς, δεν προβλέπονται επαναληπτικές εκλογές για αυτούς -άρθρα 79, 40 και 188 αντίστοιχα του Ν. 3852/2010).
Κατά τον νόμο (άρθρο 68§13 Π.Δ. 26/2012) ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος –τακτικός ή αναπληρωτής– οφείλει να βρίσκεται στον τόπο όπου θα ασκήσει τα καθήκοντά του δύο (2) ημέρες πριν τις εκλογές, δηλαδή την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 (και Παρασκευή 31.05.2019 αντίστοιχα). Αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί μέσο μαζικής μεταφοράς (κυρίως αεροπλάνο, αλλά και πλοίο, τραίνο ή λεωφορείο), αμέσως μετά την παραλαβή του διορισμού πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την εξασφάλιση θέσης. Οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι έχουν απόλυτη προτεραιότητα καθώς και σχετικές εκπτώσεις.
Κατά την άφιξή τους πρέπει να επικοινωνήσουν με το Δήμο ή την Κοινότητα, να προχωρήσουν στις τυπικές διαδικασίες και να ελέγξουν AMEΣΑ τους σάκους που βρίσκονται τα ορθά ψηφοδέλτια (της συγκεκριμένης εκλογικής Περιφέρειας, του Δήμου, Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας και των Ευρωεκλογών), ανάλογα πάντοτε με το Εκλογικό Τμήμα που έχετε διορισθεί, σε επαρκή ποσότητα και σε καλή κατάσταση) όλων των συνδυασμών, που αναφέρονται στην αντίστοιχη προκήρυξη, καθώς και λευκά.
Μετά τον έλεγχο της κάλπης είναι σκόπιμο να προετοιμασθεί το εκλογικό κατάστημα για τη διενέργεια της ψηφοφορίας. Στην πράξη οι υπάλληλοι του αντίστοιχου Δήμου φροντίζουν για τη στοιχειώδη διαρρύθμισή του (άρθρο 57 του Π.Δ. 26/2012).
Οι εργασίες για τα έγγραφα γίνονται το Σάββατο και επιβάλλεται να γίνονται μέσα στο Εκλογικό Τμήμα, μετά το πέρας των οποίων το εκλογικό υλικό πρέπει να ασφαλίζεται με προσοχή. Αντίστοιχα απαγορεύεται να απομακρύνεται το εκλογικό υλικό (βιβλία, σφραγίδα, εκλογικός κατάλογος κλπ) από το Εκλογικό Τμήμα (πχ. στο σπίτι του Δικαστικού Αντιπροσώπου ή στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει) καθόσον, στην περίπτωση που προκύψει αιφνίδιο κώλυμα του Δικαστικού Αντιπροσώπου να ασκήσει τα καθήκοντά του, η διεξαγωγή των εκλογών στο συγκεκριμένο Εκλογικό Τμήμα, με Αναπληρωτή Δικαστικό Αντιπρόσωπο, καθίσταται δυσχερής ή αδύνατη.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος αναθέτει (συνήθως): α. Στο ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής τον χειρισμό του εκλογικού καταλόγου.  β. Σε άλλο μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής τον έλεγχο των δύο καλπών. (Είναι σκόπιμο στο ίδιο μέλος να ανατεθεί και η απόδοση της ταυτότητας στον εκλογέα, μαζί με τη βεβαίωση ότι ψήφισε, καθώς και ο έλεγχος της ορθής συμπλήρωσής της).  γ. Στον Γραμματέα τη σύνταξη του Πρωτοκόλλου Ψηφοφορίας και τη συμπλήρωση της βεβαίωσης ότι ο εκλογέας ψήφισε. δ. Στα δύο άλλα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής τη διανομή των ψηφοδελτίων στους ψηφοφόρους κατά εκλογή. Καταρχήν δεν επιτρέπεται (ούτε είναι φρόνιμο) να εμπλέκονται οι Αντιπρόσωποι των συνδυασμών στη διαδικασία των εκλογών.
Στις 07.00′ (τόσο για τις 26.05.2019 όσο και για τις 02.06.2019), όπως προβλέπεται από το Πρόγραμμα, αρχίζει η ψηφοφορία και προσκαλούνται οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν. Οι ψηφοφόροι εισέρχονται ο ένας πίσω από τον άλλο (σε ένα στοίχο) στο Εκλογικό Τμήμα. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απαγορεύεται να παραμένει στο Εκλογικό Τμήμα οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο πέρα από την Εφορευτική Επιτροπή, τους Αντιπροσώπους των συνδυασμών, τους πληρεξουσίους των συνδυασμών και υποψηφίων και τους ίδιους τους υποψηφίους (άρθρο 87§3 του Π.Δ. 26/2012).  Η Εφορευτική Επιτροπή οφείλει να δεχθεί στο Εκλογικό Τμήμα προσωρινά συνεργεία τηλεόρασης και ραδιοφώνου, καθώς και δημοσιογράφους, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους. Η ψηφοφορία απαγορεύεται να διακοπεί πλην για λόγους εξαιρετικούς και απρόβλεπτους, οπότε πρέπει να γίνει σχετική μνεία στα πρακτικά. Η αδικαιολόγητη διακοπή της ψηφοφορίας αποτελεί ειδικό εκλογικό ποινικό αδίκημα (άρθρο 119§2 α΄ περ. γγ΄ του Π.Δ. 26/2012), ενώ παράλληλα θα πρέπει να παραταθεί η ψηφοφορία για χρόνο ίσο με αυτόν της διακοπής (άρθρο 89§1 ΠΔ 26/2012). ε.- Οι εκλογείς με αναπηρία ψηφίζουν με απόλυτη προτεραιότητα. Ακολουθεί η διαδικασία επαλήθευσης εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο.
Αν ο εκλογέας λόγω γήρατος, ασθένειας, αναπηρίας, αναλφαβητισμού κλπ. αδυνατεί να ασκήσει μόνος το εκλογικό του δικαίωμα, υποβοηθείται στην άσκηση του δικαιώματός του από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο ή Μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής. Απαγορεύεται να εισέλθει στο παραβάν οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 9:35 pm


Μήνυση Λαφαζάνη κατά Τσίπρα για "παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας"

Ο γραμματέας του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά των Αλ. Τσίπρα, Ξ. Δημητρίου, Ο. Γεροβασίλη και «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος σχετικά με τις πολιτικές δικαστικές διώξεις σε βάρος του για τη δράση του στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Μετα την κατάθεση της μήνυσης την οποία έκανε συνοδευόμενος συνοδευόμενος από τους δικηγόρους Άρη Κωνσταντακάκη και Σαρ. Θεοδωρόπουλο, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι πολιτικές διώξεις σε βάρος μου γιατί ειρηνικά προάσπιζα τις πρώτες κατοικίες από τους πλειστηριασμούς, συνιστούν πρώτου μεγέθους πολιτική ανωμαλία ενόψει εκλογών. Ο Αλ. Τσίπρας και η αδίστακτη κυβερνητική και ηγετική ομάδα του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να θάψουν την ΛΑΕ, στο πρόσωπο της οποίας βλέπουν τον κατ’ εξοχή αντίπαλό τους και αντίπαλο του σημερινού φαύλου, διεφθαρμένου και παρακμιακού συστήματος.
ADVERTISING
Με τη μήνυσή μου προσάπτω στους μηνυόμενους τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας με στόχο να πλήξουν εμένα ως γραμματέα της ΛΑΕ και την ίδια την ΛΑ.Ε ενόψει των επερχόμενων εκλογικών μαχών.
Μηνύω και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου γιατί την συνάντησα προσωπικά και της ζήτησα να ξεκαθαριστούν οι δικαστικές υποθέσεις που με αφορούν και είτε πριν τις εκλογές να πάνε στο ακροατήριο ή να μπουν στο αρχείο, τονίζοντας ότι αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι να παραμένει η εκκρεμότητα ενόψει των εκλογών.
Μόνο στην Τουρκία πάντως γίνονται εκλογές με υπόδικους ή έγκλειστους στις φυλακές για πολιτικούς λόγους ηγέτες της αντιπολίτευσης και αντίπαλους τους καθεστώτος».

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 7:00 pm


Έφυγε πλήρης ημερών η μητέρα του πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Γιαννακόπουλου

Έφυγε το βράδυ της Τετάρτης από τη ζωή πλήρης ημερών η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου, μητέρα του Γιάννη Γιαννακόπουλου και γιαγιά της Νάντιας Γιαννακοπούλου, πρώην Βουλευτών Μεσσηνίας.
Η Κωνσταντίνα Γιαννακοπούλου έζησε όλη της τη ζωή ως αγρότισσα στο χωριό της Παλιόκαστρο (Ξεροκάσι) Μεσσηνίας.
Από το γάμο της με τον Φώτη Γιαννακόπουλο απέκτησε οκτώ παιδιά, είκοσι εγγόνια και δεκαοκτώ δισέγγονα.
Διακρινόταν για την υπομονή, την εντιμότητα και την καλοσύνη της. 
Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 12.00 στο Παλαιόκαστρο Μεσσηνίας.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 6:12 pm


Η ΠΡΩΤΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΡΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη αρθροπλαστική καρπού που έγινε στην Ελλάδα  για την αποκατάσταση της κατεστραμμένης άρθρωσης!

Η επέμβαση διήρκησε   περίπου δυο ώρες, έγινε με  περιοχική αναισθησία μαζί με ελαφρά ύπνωση και ο ασθενής απέκτησε και πάλι τον «χαμένο»  του καρπό.
«Η αρθροπλαστική καρπού αποτελεί εξέλιξη αυτής που είχε καθιερωθεί επιτυχώς στο ισχίο και το γόνατο και δίνει πλέον λύσεις και στην κατεστραμμένη άρθρωση του χεριού» αναφέρει  ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού,Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού, που μαζί με την ομάδα του πραγματοποίησε την επέμβαση.
 Μέχρι χτες οι λύσεις, για την κατεστραμμένη άρθρωση του καρπού (από διάφορες αιτίες),  ήταν  η μόνιμη ολική αρθρόδεση του  σε ενεργούς χειρώνακτες ή η αφαίρεση τού εγγύς στοίχου (rowcarpectomy) σε γυναίκες κυρίως μειωμένων λειτουργικών απαιτήσεων.
Οι επεμβάσεις αυτές  (μόνιμη αρθροδεσία με πλακόβιδο και εγγύς καρπεκτομή ) παρουσίαζαν όμως  σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στις κινήσεις του χεριού.
Σύμφωνα με τον κ Ιγνατιάδη « η αρθροπλαστική καρπού παρουσιάζει το σοβαρό πλεονέκτημα απέναντι στην αρθροδεσία ότι διατηρείται η κίνηση του καρπού, ενώ στην αρθροδεσία ναι μεν εξαλείφετε ο πόνος και διατηρείτο η ισχύς, πλην όμως καταργούνταν εντελώς η έκταση-κάμψη του καρπού, στη δε εγγύς καρπεκτομή είχαμε μεν κίνηση αλλά υπήρχε σχετική αστάθεια και έλλειψη ισχύος».
Η αρθροπλαστική καρπού έχει πάντως ένα περιορισμό που αφορά την ανύψωση βάρους, για το οποίο ανάλογα με τον τύπο που επιλέγει κανείς δεν πρέπει να υπερβαίνει κάποια κιλά. Η διάρκεια νοσηλείας είναι συνήθως δυο διανυκτερεύσεις.
«Στην συγκεκριμένη επέμβαση η ομάδα μου  επέλεξε το μοντέλο  «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ» ή “FREEDOM” το οποίο επιτρέπει κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις. Όχι μόνο έκταση-κάμψη, επιτρέπει και ανύψωση βάρους 8-10 κιλών μετά το πρώτο χρόνο από την εφαρμογή του. Φανταστείτε το υλικό σαν ένα μεγάλο ρουλεμάν που μπορείτε να το στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις με εγκεφαλική και μόνο εντολή στους μύες του χεριού» εξηγεί ο κ Ιγνατιάδης.
 ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΣΤΗΝ  ΑΜΕΡΙΚΗ  ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία  που παρουσιάστηκαν σε δημοσιεύσεις και συνέδρια, στις ΗΠΑ κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκατοντάδες  ολικές αρθροπλαστικές καρπού.
Οι περισσότερες αρθροπλαστικές που γίνονται σε νέους και αφορούν   πάσχοντες από ρευματοειδή αρθρίτιδα , ή εργαζόμενους που έχουν αρθρίτιδες καρπού!
Σε μεσήλικες και μεγαλύτερες ηλικίες οι αρθροπλαστικές εφαρμόζονται σε ρευματοπάθειες και βαρειές οστεοαρθρίτιδες.
Στο 90% των περιπτώσεων δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παραγγελία για το υλικό(custommade), δεδομένου του ότι στο σετ υπάρχουν όλα τα μεγέθη και το υλικό είναι σχεδόν έτοιμο(modular). Σε νέα άτομα η ενσφήνωση γίνεται χωρίς ειδικό τσιμέντο, ενώ σε μεγάλες ηλικίες χρησιμοποιείται κατά την τοποθέτηση ιατρικό τσιμέντο(δίκην πορσελάνης).
Κατά την διάρκεια της αποθεραπείας ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του γιατρού.
«Ο κυριότερος μετεγχειρητικός περιορισμός, καταλήγει ο κ Ιγνατιάδης, είναι η αποφυγή ανύψωσης βάρους με το επίμαχο χέρι μεγαλύτερου των πέντε κιλών το πρώτο έτος και μετά 8-10 κιλών. Η φυσικοθεραπεία αφορά την τελική απόκτηση πλήρους εύρους κίνησης, και ενδυνάμωσης».
Οι ασθενείς που έχουν χειρουργηθεί με αυτή τη μέθοδο απέκτησαν  μεγάλο εύρος κίνησης (range of motion)  και επανήλθαν απόλυτα ικανοποιημένοι έχοντας ένα πλήρες followup για  5 χρόνια χωρίς άλλα προβλήματα.
               ΑΙΤΙΕΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ  ΚΑΡΠΟΥ
Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες και στατιστικά στοιχεία  τρείς είναι οι βασικές αιτίες για να υποστεί ο καρπός καταστροφική κάκωση. Αυτές είναι:
 • Ο τραυματισμός (μετατραυματική αρθρίτιδα ή οστικό έλλειμμα),
  • Η ρευματοειδής αρθρίτιδα,
  • Η οστεοαρθρίτιδα (εκφύλιση χόνδρου).
 
www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974280,  κιν. 6944251529.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 4:00 pm


Πέντε βήματα για εξοικονόμηση βενζίνης

Την ώρα που ουσιαστική οικονομία στο καύσιμο γίνεται μόνο όταν πέφτει η τιμή της βενζίνης, υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει ο οδηγός για να βγάζει λίγα περισσότερα χιλιόμετρα ανά γέμισμα.
Αυτό μας λέει τουλάχιστον ο μη κυβερνητικός οργανισμός των ΗΠΑ, Car Care Council, ο οποίος σε συνεργασία με το αμερικανικό κράτος έχει εγκαινιάσει την εκστρατεία ενημέρωσης «Be Car Care Aware», που καλεί τους οδηγούς να συντηρούν σωστά το όχημά τους και να γλιτώνουν από περιττές περιπέτειες. Και σπατάλες, όπως υποδεικνύει με νόημα.
To Car Care Council «ενθαρρύνει τους οδηγούς να είναι ευαισθητοποιημένοι με το αμάξι τους και να εκτελούν αυτά τα πέντε απλά βήματα ώστε να βελτιώσουν την οικονομία της βενζίνης και να γλιτώνουν λεφτά», λέει χαρακτηριστικά.
1. «Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών»: Τα σωστά φουσκωμένα λάστιχα έχει βρεθεί πως εξοικονομούν καύσιμο μέχρι και 3,3%.
2. «Χρησιμοποιήστε τον σωστό τύπο λαδιού μηχανής»: Από 1-2% εξοικονόμηση βλέπει εδώ το Car Care Council αν χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο είδος λιπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής.
3. «Αντικαταστήστε τα βρόμικα φίλτρα αέρα»: Όσο πιο καθαρός είναι ο αέρας που εισέρχεται στον κινητήρα, τόσο καλύτερη είναι η καύση, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη απόδοση. Η αντικατάσταση των πολυκαιρισμένων φίλτρων βελτιώνει όχι μόνο την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και τη συνολική απόδοση του κινητήρα, περιλαμβανομένων των επιδόσεων.
4. «Ελέγξτε την απόδοση του κινητήρα»: Μια μηχανή που δουλεύει απρόσκοπτα και αποδοτικά, μας λέει πάντα το Car Care Council, βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμου ακόμα και κατά 4%.
5. «Επισκευάστε το»: Η επισκευή ενός σοβαρού μηχανικού προβλήματος, όπως ένας ελαττωματικός αισθητήρας λ, μπορεί να εξοικονομήσει ακόμα και 40% περισσότερο καύσιμο, μας λέει το Car Care Council, παραθέτοντας εδώ τη μελέτη του fueleconomy, της επίσημης σελίδας του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας για πληροφορίες εξοικονόμησης καυσίμου…

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 3:00 pm


Τα σημάδια που “δείχνουν” εγκεφαλικό

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι κάτι που σίγουρα απεύχονται όλοι, αλλά όταν συμβεί, το πιο σημαντικό είναι η έγκαιρη διάγνωσή του.

Δείτε πώς να αναγνωρίσετε το εγκεφαλικό τόσο στον εαυτό σας, όσο και στους γύρω σας.

Πώς θα το αναγνωρίσετε στον εαυτό σας
 • Ξαφνικό μούδιασμα ή αδυναμία στο πρόσωπο, το χέρι ή το πόδι, ειδικά σε μία μόνο πλευρά του σώματος
 • Ξαφνικό αίσθημα σύγχυσης, πρόβλημα στην ομιλία και την αντίληψη
 • Ξαφνική δυσκολία στην όραση σε ένα ή και στα δύο μάτια
 • Ξαφνική δυσκολία στο περπάτημα, ζαλάδα και απώλεια ισορροπίας ή προσανατολισμού
 • Ξαφνικός πολύ έντονος πονοκέφαλος χωρίς καμία γνωστή αιτία
Πώς θα το αναγνωρίσετε στους γύρω σας
 • Ζητήστε του να σας χαμογελάσει. Μοιάζει “χαλαρή” η μία πλευρά του προσώπου;
 • Ζητήστε του να σηκώσει και τα δύο χέρια. Πέφτει προς τα κάτω το ένα χέρι;
 • Ζητήστε του να επαναλάβει μία απλή φράση. Είναι η ομιλία του μπερδεμένη και η προφορά του περίεργη;
Αν διαπιστώσετε οτιδήποτε από τα παραπάνω, μην χάσετε καθόλου χρόνο και καλέστε επειγόντως τις Πρώτες Βοήθειες!


onmed

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 2:00 pm


BravoSchools - Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Γινόμαστε όλοι Πρεσβευτές των Στόχων!

Οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για εμάς και τα παιδιά μας. Έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και ανισότητες, έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.Για να επιτευχθεί το όραμα που εκπροσωπούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, απαιτείται η συμμετοχή και η συντονισμένη προσπάθεια όλων μας!Όλοι μαζί, οργανισμοί, εκπαιδευτικοί, μαθητές, οικογένειες και τοπικές κοινωνίες δραστηριοποιούμαστε σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο για τα θέματα που μας αφορούν, ώστε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας!

Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας είναι πολύ σημαντικός στη διαμόρφωση προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς προς τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας και το BravoSchoolsσυμβάλλει σε αυτό το σκοπό. Αποτελεί μέροςτου μεγάλου κοινωνικού διαλόγου για τα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναπτύσσεται στη χώρα μας, προωθώντας την ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού για το περιβάλλον, την κοινωνία και την προώθηση της ποιότητας ζωής.Είναι η πρωτοβουλία που ενώνει σχολική κοινότητα, οικογένεια και τοπική κοινωνία για ένα κοινό όραμα: Να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο!

Αναγνωρίζοντας ότι το σχολείο και η οικογένεια λειτουργούν ως ένας ζωντανός πυρήνας της ενημέρωσης, της αφύπνισης και της ενεργοποίησης των πολιτών του αύριο, το BravoSchools,ο Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, καλεί τα σχολεία της χώρας και τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για έναν καλύτερο κόσμο στοwww.bravoschools.gr.

Με τη συμμετοχή όλων μας στο www.bravoschools.gr, ακούμετα μηνύματα των παιδιών μας, αναδεικνύουμετις  καλύτερες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και υποστηρίζουμε την ένταξη  των σχολείων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Σχολείων. Γινόμαστε όλοι Πρεσβευτές των 17 Παγκόσμιων Στόχων !

Φέτος, στο Bravoschoolsσυμμετέχουν 350 σχολεία με περισσότερες από 750 συμμετοχές,πολλές από τις οποίες προέρχονται από την περιοχή μας !

Το BravoSchoolsαποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας inactionforabetterworld-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμοπου διακρίθηκεαπό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα EuropeanSustainabilityAwards 2019, με το βραβείο του καλύτερου προγράμματος μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη για την επιτυχημένη προώθηση των Παγκόσμιων Στόχων του ΟΗΕ.

Στόχος του inactionείναι ηενημέρωση, η εκπαίδευση και η ενεργοποίησητης ελληνικής κοινωνίας για τηνυιοθέτηση της Agenda 2030, αποσκοπώντας στη δημιουργία των ενεργών πολιτών του αύριο, αυτών που θα φέρουν την αλλαγή στον πλανήτη μας: τουςμαθητές! Παράλληλα, μέσω της ενεργοποίησης της οικογένειας και της τοπικής κοινωνίαςαναπτύσσει δράσεις συνεργασίας & παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο.

Εσύ, η οικογένειά σουκαι όλη η τοπική κοινωνία,μπείτε στη δράση τώρα!
Πάρτε μέρος στην ψηφοφορία  τώρα και αναδείξτε  το σχολείο της γειτονιάς σας  στο bravoschools.gr

Περισσότερες πληροφορίες
2106898594


ΟΟργανισμόςQualityNetFoundation

Το  QualityΝetFoundation, το Δίκτυο των Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, αποτελεί έναν Οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εξειδικευμένου στην Βιώσιμη Ανάπτυξη. Με στόχο την υποστήριξη ενός βιώσιμου μέλλοντος με περιβαλλοντική ευαισθησία και κοινωνική συνοχή ,αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα διαλόγου και δικτύωσης μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας, των θεσμικών φορέων, της κοινωνίας πολιτών και του ευρύ κοινού, με στόχο τη δημιουργία μεθοδολογιών και εργαλείων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Κοινωνική Υπευθυνότητα.

Από την έναρξη της λειτουργίας του και αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας, δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της μη-τυπικής εκπαίδευσης, ως αναγνωρισμένος φορέας από το Υπουργείο Παιδείας, έχοντας εκπαιδεύσει έως σήμερα περισσότερους από 1.200.000 μαθητές καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες 13 περιφερειών και περισσοτέρων από 4.500 εκπαιδευτικών μονάδων.

Την αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πρωτοβουλίας inactionforabetterworld - Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο!, όπως έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:
Για τον οργανισμό μας, επισκεφθείτε το www.qualitynetfoundation.org,
Για την Πρωτοβουλία SustainableGreece 202,0 www.sustainablegreece2020.com
Για το εκπαιδευτικό μας έργο, το www.biomatiko.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 1:00 pm


Εκλογές 2019: Κλειστά τα σχολεία Παρασκευή και Δευτέρα

Kλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της χώρας από την Παρασκευή 24 έως και την Δευτέρα 27 Μαΐου λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί στις 26 Μαΐου.
Οι διευθυντές/διευθύντριες των σχολικών μονάδων που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας θα πρέπει να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.
Σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα υπάρχει δεύτερος γύρος για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 12:00 pm


Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο απολίθωμα μύκητα ηλικίας σχεδόν 1 δισ. ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στην αρκτική περιοχή του βορειοδυτικού Καναδά το μικροαπολίθωμα του αρχαιότερου μύκητα που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, ηλικίας 900 εκατομμυρίων έως ενός δισεκατομμυρίου ετών. Έως τώρα, το ρεκόρ κατείχε ένας μύκητας με ηλικία περίπου 410 εκατομμυρίων ετών, που είχε βρεθεί στη Σκωτία.
Ο πολυκύτταρος καναδικός μύκητας (που ονομάστηκε Ourasphaira giraldae) ανήκει στην Προτεροζωική εποχή, πολύ πριν εμφανιστούν οι πολύπλοκες μορφές ζωής στη Γη. Η ανακάλυψη του ρίχνει περισσότερο φως στην καταγωγή και εξέλιξη ενός σημαντικού κλαδιού του δέντρου της ζωής. Πρόκειται για τον μακρινό πρόγονο της ευρείας γκάμας των σημερινών μυκήτων, που περιλαμβάνει τα μανιτάρια, τη μαγιά, τη μούχλα κ.α.
Οι μύκητες ανήκουν μαζί με τα φυτά και τα ζώα στην ευρύτερη ομάδα των ευκαρυωτικών οργανισμών (που έχουν κύτταρα με πυρήνα), αλλά δεν είναι ούτε φυτά ούτε ζώα. Είναι από τους πιο άφθονους οργανισμούς του πλανήτη μας, τρίτοι κατά σειρά σε βιομάζα μετά τα φυτά και τα βακτήρια, έχοντας εξαπλάσια περίπου βιομάζα σε σχέση με όλα τα ζώα της Γης (συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων).

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 11:00 am


Νέα επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας σε Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και Κέντρο Υγείας Καλαμάτας

Μετά την πρόσφατη επιχορήγηση των 146.000€ στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού η ηγεσία του Υπουργείο Υγείας ενέκρινε και ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 125.000€ για επισκευή κτηρίου και προμήθεια μηχανημάτων.
Συγκεκριμένα:
α) Κατασκευή υγρομόνωσης στην ταράτσα του κτηρίου
β) Προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας ηλιοθερμικού πεδίου για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και εξοικονόμησης κατά 30% της δαπάνης πετρελαίου
γ) Επιδιόρθωση εξωτερικών επιχρισμάτων στην πρόσοψη του κτιρίου σε μεγάλη έκταση και εξωτερικό βάψιμο
δ) Προμήθεια ενός (1) πλυντηρίου ρούχων 40 κιλών, ενός (1) στεγνωτηρίου 35 κιλών και μίας (1) πρέσας σιδερώματος και
Επίσης εγκρίθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η αλλαγή χρήσης του ποσού των 140.000€ για το Κ.Υ Καλαμάτας που είχαν προκύψει ως προϊόν ανταγωνισμού στο διαγωνισμό προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των 370.000€. Με τα χρήματα θα γίνει υγρομόνωση της οροφής του Κέντρου Υγείας με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί ένα χρόνιο πρόβλημα όπως επίσης και θα λάβουν χώρα παρεμβάσεις αναβάθμισης της ψύξης και θέρμανσης.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:27 am


Έβαλε την παρέα του να δείρει τον γιατρό επειδή… είχε ουρά στα επείγοντα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας στη χθεσινοβραδινή εφημερία του, με «θύμα» έναν ειδικευόμενο χειρουργό που δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από ομάδα ατόμων που κλήθηκαν από ασθενή στην αναμονή.
Πολεμικό παραμένει όμως το σκηνικό στο δημόσιο νοσοκομείο και γενικότερα στο σύστημα υγείας και σήμερα, καθώς η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το βίαιο συμβάν εις βάρος του γιατρού και τη σιωπή – αλλά και την ευθύνη- της διοίκησης του νοσοκομείου και της ηγεσίας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του υπουργείου Υγείας πυροδότησε την αντίδραση του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και του Ερυθρού Σταυρού, κ. Θύμιου Γεωργόπουλου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, τα ξημερώματα, συγκεκριμένα στις 2μμ, της Τετάρτης, ασθενής, με τραύμα από μαχαίρι, που είχε αξιολογηθεί και είχε κληθεί να περιμένει στη σειρά, έπειτα από άλλα βαρύτερα περιστατικά της εφημερίας προκάλεσε ένα πρωτοφανές σκηνικό ως «απάντηση» στην μη άμεση εξυπηρέτησή του.
«Επειδή οι γιατροί εξυπηρετούσαν άλλα περιστατικά εκνευρισμένος ο ασθενής ειδοποίησε άλλα άτομα για να κάνουν φασαρία. Προσήλθαν περί τα 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου και το έκαναν γυαλιά-καρφιά. Έκαναν κυριολεκτικά μαύρο στο ξύλο ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό. Τον χτυπούσαν με το κράνος, με μπουνιές, κλωτσιές κλπ. Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία. Του έσπασαν τέσσερα δόντια, τη μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα» αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.
Ο ασθενής νοσηλεύεται στη Θωρακοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, ενώ η νοσηλεία του χτυπημένου γιατρού, αφού περιθάλπη από τους συναδέλφους του, συνεχίστηκε εκτός του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν νέο βίαιο συμβάν εις βάρος του, από οικείους του ασθενή.
Η ΠΟΕΔΗΝ καταλογίζει ευθύνη στη διοίκηση του νοσοκομείου τόσο για τη διαχείριση του συμβάντος όσο και για τη σιωπή που τήρησε στη συνέχεια αναφορικά με αυτό, κάνοντας μάλιστα λόγο για τακτική «ομερτά» των αρμοδίων. Υπενθυμίζει δε ότι ανάλογη σιωπή είχε επιβληθεί και στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, όταν θύμα ασθενή είχε πέσει προϊσταμένη νοσηλεύτρια,.
«Κλήθηκε και προσήλθε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας κ. Γεωργόπουλος. ΟΜΕΡΤΑ. Καμία ανακοίνωση από την Διοίκηση και το εκλεκτό του Αν.Υπουργού Υγείας. Το ίδιο είχε κάνει και στο Νοσοκομείο Ερυθρός όταν μαχαίρωσαν νοσηλεύτρια. Πού είναι ο Διοικητής και ο Πολάκης; Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος» επισήμανε η ΠΟΕΔΗΝ.
Τι απαντά ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας
Με μία ανακοίνωση, που χαρακτηρίζεται κυρίως για τις προσβλητικές και ειρωνικές εκφράσεις εις βάρος της ΠΟΕΔΗΝ και όχι για την ουσία του βίαιου αυτού συμβάντος και το έλλειμμα στη διαχείρισή του και συνεπώς ούτε και για τις ευθύνες του, απάντησε ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, κ. Γεωργόπουλος, το απόγευμα της Τετάρτης στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.
Είναι ενδεικτικό της ύφους του διοικητή ότι αρχίζει την επίσημη ανακοίνωσή του με μία πετυχημένη όπως την χαρακτηρίζει ατάκα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο: «Η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ με τίτλο: «10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας χθες παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό» θυμίζει την επιτυχημένη ατάκα από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο: “Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα ”» γράφει ο κ. Γεωργόπουλος. Ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αποκαλεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων «ναυτομάχοι της μπανιέρας».
Στη συνέχεια επιχειρεί να μειώσει τη βαρύτητα του συμβάντος και κατηγορεί την ΠΟΕΔΗΝ ότι η ανακοίνωσή της «βρίθει από πλείστες όσες ανακρίβειες έως πολλαπλά τραγικά ψεύδη». Ωστόσο, ο διοικητής δεν απαντά το εύλογο ερώτημα που γεννάται γιατί δεν ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου το θλιβερό όσο και επικίνδυνο αυτό συμβάν.
«Η ομάδα των 10 φορώντας κράνη μηχανής (κατά πάσα πιθανότητα χούλιγκαν) ειδοποιήθηκαν από την συνοδό του τραυματία και αιφνιδιαστικά εισέβαλαν απειλώντας τον γιατρό, ένας των οποίων τον χτύπησε στην μύτη με το κράνος (χωρίς “παραλίγο να τον σκοτώσουν” και χωρίς να τα κάνουν “γυαλιά καρφιά”. Αποχώρησαν αμέσως πριν έρθει η αστυνομία» είναι η εκδοχή που αναφέρει ο διοικητής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «από την πρώτη στιγμή προσήλθαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κα Ιορδανίδου. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος και έδινε τηλεφωνικά (από την Κρήτη όπου βρισκόταν) κατευθύνσεις (άλλωστε μίλησε μαζί του και ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ μετά τις 2:00 τα ξημερώματα). Αμέσως μετά την φυγή των «εισβολέων» ενημερώθηκε η αστυνομία και η Υπουργός κα Όλγα Γεροβασίλη.
Αμέσως μετά την φυγή των εισβολέων προσήλθε στο Νοσοκομείο ο Διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας. Τις πρώτες πρωινές ώρες (και με την εφημερία να εξελίσσεται ομαλά) αποχώρησαν ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Κούρλας και ο Διοικητής κ. Γεωργόπουλος, για να επανέλθουν στις 7:30 το πρωί».
Από την περιγραφή του κ. Γεωργόπουλου, είναι προφανές ότι υπάρχει σύγχυση για το αν τελικά πρόκειται για βίαιο ή μη συμβάν, ικανό σε κάθε περίπτωση να παρακωλύσει την εφημερία ή να θέσει σε κίνδυνο τους ασθενείς και τους εργαζόμενους σε αυτή. Από τη μία πλευρά, επιχειρεί να απαξιώσει το εύρος και τη βαρύτητα του συμβάντος και από την άλλη αναφέρει ότι για το -ήσσονος σημασίας κατ΄ αυτόν- συμβάν ειδοποιήθηκε όχι μόνο η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, που έδινε μάλιστα κατευθύνσεις τηλεφωνικά από την Κρήτη!
Δεν μπορεί να μην προβληματιστεί κάποιος διαβάζοντας τις εξηγήσεις του διοικητή για το πώς τελικά διαχειρίζονται οι επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων, και δη ο κ. Γεωργόπουλος, τέτοια κρίσιμα συμβάντα. Αν για τη διαχείριση ενός τέτοιου συμβάντος, χρειάζονταν οι τηλεφωνικές οδηγίες του κ. Πολάκη, τότε τι περιλαμβάνει η διαχείριση του επικεφαλής του νοσοκομείου;
Μόνο απορία προκαλεί επίσης η αναφορά στην Ελληνική Αστυνομία και η κλήση της αμέσως μετά την αποχώρηση των ατόμων που επιτέθηκαν στον χειρουργό. «Αμέσως μετά την φυγή των «εισβολέων» ενημερώθηκε η αστυνομία και η Υπουργός κα Όλγα Γεροβασίλη. Αμέσως μετά την φυγή των εισβολέων προσήλθε στο Νοσοκομείο ο Διοικητής του Α.Τ. Νίκαιας» μας ενημερώνει ο κ. Γεωργόπουλος. Τα «γιατί;» που τίθενται μετά την ανάγνωση αυτών των προτάσεων δεν έχουν σαφή απάντηση. Γιατί ενημερώθηκε μετά τη φυγή των «εισβολέων» η Αστυνομία; Γιατί πήγε στο νοσοκομείο ο διοικητής του ΑΤ Νίκαιας αμέσως μετά τη φυγή των εισβολέων; Γιατί χρειάστηκε να ειδοποιηθεί η υπουργός, κυρία Όλγα Γεροβασίλη;
Και συνεχίζοντας το απαξιωτικό λεξιλόγιο και το παιχνίδι με την μπάλα των ευθυνών ο κ. Γεωργόπουλος επιλέγει για το τέλος να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, βάζοντας στην ανακοίνωση και δύο δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ και καλώντας την ΠΟΕΔΗΝ να λάβει θέση σε κάποιες τοποθετήσεις τους: «Όταν τα «μπουμπούκια» της δημοσιογραφίας Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου από τα ερτζιανά του ΣΚΑΪ ζητούσαν “να κλείσουν τα μισά τουλάχιστον δημόσια νοσοκομεία και να γκρεμίσουν το κρατικό της Νίκαιας, στα πλαίσια των καλών ιδεών του Μητσοτάκη”, αλήθεια εσείς σε ποια παραλία είχατε απλώσει πετσέτα;» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Γεωργόπουλου προς την ΠΟΕΔΗΝ.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 9:58 am


Τραγωδία στη Λέσβο: 25χρονος εκτέλεσε με καραμπίνα την εν διαστάσει 24χρονη σύζυγό του

Σοκ έχει προκαλέσει η εκτέλεση με καραμπίνα μίας 24χρονης νεαρής κοπέλλας από τον εν διαστάσει σύζυγό της με καραμπίνα.
Το άγριο φονικό έγινε πριν λίγη ώρα στη Χρυσομαλλούσα της Λέσβου και λίγο αργότερα ο δράστης συνελήφθη.
Το δράμα στην υπόθεση είναι ότι το εν διαστάσει ζευγάρι έχει και ένα ανήλικο κοριτσάκι, όπως μετέδωσε το lesvosnews.
 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το εν διαστάσει ζευγάρι είχε συνεχώς έντονους διαπληκτισμούς.
 
Όλοι πάντως στο χωριό του 25χρονου συζυγοκτόνου μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν αφού προέρχεται από μία πολύ καλή οικογένεια και έχουν εκπλαγεί για την αποτρόπαια πράξη του.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 9:21 am


Ανατρέπουν τον Τσίπρα την νύχτα των Εκλογών- Διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η βαριά ήττα που έρχεται

Θέμα ηγεσίας θα τεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση, που το βράδυ της 26 Μαΐου, στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ υποστεί στρατηγική ήττα από τη ΝΔ. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι αποφασισμένος να «εκτελέσει» πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα, ως υπεύθυνο της εκλογικής συντριβής, αλλά και της απομάκρυνσης του κόμματος από τις παραδοσιακές αριστερές αρχές. Το αριστερό «συμβόλαιο» για το τέλος της εποχής Τσίπρα στο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογραφεί, όχι μόνο από τον υπουργό Οικονομίας αλλά και από πλειάδα επιτελικών στελεχών της Κουμουνδούρου, όπως του γραμματέα του κόμματος Π. Σκουρλέτη του πρώην υπουργού Νικ. Φίλη αλλά και του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση. Η προσχώρηση Βούτση στην «ομάδα» αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας, καθώς ο Βούτσης είναι παραδοσιακό στέλεχος της Αριστεράς, με ειδικό βάρος μέσα στο κόμμα. Ο «τσάρος» της οικονομίας στις κατ’ ιδίαν επαφές του με τον Πρωθυπουργό έχει καταστήσει σαφές τις διαφωνίες του τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Ωστόσο, η «ομάδα» έκρινε ότι δεν είναι έντιμο πολιτικά να δημοσιοποιηθούν αυτή την περίοδο οι στρατηγικής σημασίας διαφωνίες τους και διαφορές τους με τη θεαματική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών για να «κτυπήσουν». Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να πάει στις Βρυξέλλες, ως ευρωβουλευτής και ως εκ τούτου η σύγκρουση γίνεται αμετάκλητη και μετωπική. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η «Κίνηση των 53», που δεν μπορεί να «χωνέψει» ακόμη τη μετάλλαξη Τσίπρα από το λιτό βίο στη «χλίδα» των πολυτελών θαλαμηγών και των πούρων. Η πιθανή εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιεί την «ομάδα ανατροπής» να ζητήσουν εξηγήσεις για τα αίτια της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η «αποκαθήλωση» Τσίπρα ο οποίος εν μια νυκτί, θα μετατραπεί από το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης σε αδύναμο κρίκο, θα ξεκινήσει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στα πάνελ των τηλεοράσεων για το σχολιασμό των αποτελεσμάτων. Εκεί, θα αρχίσουν να βαράνε τα «νταούλια» και  ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τα «μαύρα μαντάτα» στο Μαξίμου, όπου θα παρακολουθεί ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση της παραμονής του στην Εξουσία. Τα μηνύματα θα είναι καθαρά και το πιθανότερο είναι να ζητηθεί έκτακτο συνέδριο για να συζητηθούν τα αίτια της ήττας. Το σχέδιο για την καθαίρεση του Πρωθυπουργού, έστω κι αν αυτό σημαίνει και πτώση της κυβέρνησης, έχει τεθεί  σε εφαρμογή, καθώς άπαντες στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η πραγματική αριστερή συνιστώσα στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι δεν έχει μέλλον στο νέο σχεδιαζόμενο κόμμα Τσίπρα και έχουν αποφασίσει να «τελειώσουν» τον Τσίπρα ή να φύγουν οι ίδιοι. Όλα αυτά που συντελούνται στο παρασκήνιο του κυβερνώντος κόμματος  είναι κοινό μυστικό, που έχει ωστόσο εξοργίσει τους λεγόμενους «Τσιπροφύλακες». Οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μιχάλης Καλογήρου, Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Λιάκος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χριστόφορος Βερναρδάκης και η γενιά των σαραντάρηδων που αξιοποιήθηκε σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις και σε νευραλγικούς τομείς του κρατικού μηχανισμού, είναι η γραμμή κρούσης του Πρωθυπουργού, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να γλιτώσουν τον Τσίπρα από την «καρατόμηση». Τα προαναφερόμενα στελέχη άλλωστε παίζουν και κομβικό ρόλο στην προώθηση του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας, που είναι το όχημα για την πολιτική διάσωση του Αλέξη Τσίπρα, μετά την πιθανή εκλογική πανωλεθρία του. Η μάχη «χαρακωμάτων», των δυο «στρατοπέδων» σε παρασκηνιακό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό προκύπτει από τα πολλαπλά και «υπογάστρια» κτυπήματα που δέχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τον Πρωθυπουργό και το περιβάλλον του. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ουσιαστικά εξαναγκάστηκε να παραστεί στο Ζάππειο και να παρακολουθήσει δίπλα από τον Τσίπρα τις εξαγγελίες-παροχές, στο πλαίσιο της κακοστημένης  φιέστας που στήθηκε από το Μαξίμου. Επίσης καθόλου τυχαία δεν είναι και η επίθεση από τις κρυφοκυβερνητικές εφημερίδες Δημοκρατία-Εστία, που δέχθηκε ο «τσάρος» της Οικονομίας. Στην  μεν "Δημοκρατία" ο Τσακαλώτος εμφανίσθηκε ως ο ηθικός αυτουργός της χυδαίας επιχείρησης εξαγοράς ψήφων μέσω των παροχών που ανακοίνωσε ο Τσίπρας, ενώ είναι γνωστό πως ο υπουργός Οικονομικών διαφωνούσε κάθετα με τέτοιου είδους παροχολογία. Στην έτερη εφημερίδα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι το «μαύρο πρόβατο», που υπονομεύει, με αριστερές ραδιουργίες το λαϊκό παιδί της Κυψέλης για να τον διαδεχθεί στο «θρόνο» του. Σε πολιτικό επίπεδο, εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου υπάρχει ένα χάσμα που χωρίζει την αριστερή συνιστώσα των Ευκλείδη Τσακαλώτου, της «Κίνησης των 53», του Π. Σκουρλέτη, του Ν. Φίλη και του Ν. Βούτση, με τη Σοσιαλδημοκρατική του Αλέξη Τσίπρα. Στα σχέδια της πρώτης ομάδας περιλαμβάνεται ένα προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, για την συγκρότηση ενός κόμματος που θα βασίζεται σε ιδεολογικές αρχές που θα έχει στόχο την προστασία των λαϊκών συμφερόντων. Το μεγάλο πάρτι στο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από το βράδυ των εκλογών και ο μεγάλος πρωταγωνιστής- χαμένος αναμένεται να είναι ο Αλέξης Τσίπρας, που θα χρεωθεί τη βαριά ήττα του κόμματος του.


  lykavitos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 9:10 am


Αλέξης Τσίπρας, όπως μαντάμ Σουσού

Όταν στο Μάτι ο κ. Τσίπρας είχε πει σε πυρόπληκτη εκείνο το περίφημο «κι αν έπαιρνες τα 2000 ευρώ θα τα σπατάλαγες», δεν πιστεύαμε στα αφτιά μας. 
Προχτές, πάλι, είπε: 
«Γιατί διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι; Γιατί παίρνουν λιγότερα από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου»; Ρεσιτάλ αλαζονείας. Δεν έγινε ξαφνικά. Ούτε και «διαφθείρονται» οι ηγέτες με πούρα και γιοτ. Είτε το έχεις μέσα σου…
Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει στην πλάτη του την εκλογική αναμέτρηση. Όχι τυχαία. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτό υπήρχε το 2012, το 2015. Σήμερα υπάρχει μόνο Αλέξης Τσίπρας. Αυτοί που θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ το κάνουν επειδή εξακολουθούν και πιστεύουν τον Αλέξη. Οι περισσότεροι το έχουν πάρει απόφαση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πεθάνει. Είναι μία μεταφυσική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία ο μεγάλος ηγέτης δεν ευθύνεται για το παραμικρό. Αυτός απλά… προήδρευε. Είναι κι αυτός ένας τρόπος για να μην έρχεται κανείς αντιμέτωπος με το πραγματικό πρόβλημα. Ότι στο τέλος το πρόβλημα δεν είναι ούτε στον Τσίπρα, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον ψηφοφόρο…

Ο Αλέξης, λοιπόν, αναγκάζεται πλέον να βγαίνει περισσότερο προς τα έξω. Αν έβγαινε ο… ανύπαρκτος ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ χειρότερο. Υποχρεώνεται έτσι να εκτεθεί. Και πράγματι… εκτίθεται. Η εικόνα που παρουσιάζει δεν είναι εκείνη που είχαν περίτεχνα κτίσει οι σύντροφοί του. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι το παιδί του λαού, ο άνθρωπος που καταλαβαίνει την λαϊκή ψυχή. Είναι ένα προϊόν του κομματικού σωλήνα, εμφανώς ακοινώνητος, ένας άνθρωπος που επειδή ακριβώς δεν έχει εργασιακές εμπειρίες δεν μπορεί να αντιληφθεί την καθημερινότητα του μέσου ανθρώπου.

Του φαίνεται «περίεργο» που οι συνταξιούχοι εξοργίστηκαν από το φιλοδώρημα που βρήκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αντί της 13ης σύνταξης που τους είχε υποσχεθεί. Δεν ξέρει τι σημαίνει να περιμένει κάποιος 600, 800 ή 1000 ευρώ για να καλύψει «τρύπες» και να του δίνουν στο τέλος σαν ελεημοσύνη 200 ευρώ. Και από πάνω να τον μαλώνουν γιατί δεν είναι… ευχαριστημένος.

Το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό να λέει τρεις μέρες πριν τις εκλογές ««Ο συνταξιούχος πρέπει να γνωρίζει πως η σύνταξή του θα είναι στο ψηφοδέλτιο που θα πάρει». Να εξαγοράζει ψήφους. Με τόσο απροκάλυπτο τρόπο που δεν είχε κάνει η Δεξιά στα χειρότερά της.

Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι τυχαία η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Έχει ως αρχηγό της τον χειρότερο πρωθυπουργό που έχει ποτέ περάσει. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να είναι και η κυβέρνησή του κάτι διαφορετικό. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να είναι το λαϊκό παιδί, διότι δεν αγαπάει τον λαό. Τον αντιμετωπίζει όπως η μαντάμ Σουσού. Με αλαζονεία και κακοήθεια. Αυτός ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μας απαλλάξει από την παρουσία του το συντομότερο δυνατόν. Και ύστερα να τον ξεχάσουμε. Όπως τα κακά όνειρα…

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 9:05 am


Νομός Μεσσηνίας - Ειδήσεις και Νέα

Μπούλμπου: “Έχουμε πρόγραμμα και γνώση και θέλουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας” - Messinialive

Μπούλμπου: “Έχουμε πρόγραμμα και γνώση και θέλουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας”  Messinialive

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Μελιγαλά και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Δέδε "Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο", ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:59 pm


Μπαλκονάτος χασισοκαλλιεργητής στη Μεσσηνία - Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Μπαλκονάτος χασισοκαλλιεργητής στη Μεσσηνία  Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Συνελήφθη, σήμερα (23.5.2019) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου- Νέστωρος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 6:37 pm


Στέγαστρο Γυμνασίου στην Αρχαία Μεσσήνη - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Στέγαστρο Γυμνασίου στην Αρχαία Μεσσήνη - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του μεταλλικού στεγάστρου του Γυμνασίου στην Αρχαία Μεσσήνη ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 6:36 pm


Navarino Challenge: Ενισχύονται οι δράσεις στη Μεσσηνία - Αθλητικά | News 24/7 - NEWS 24/7

Navarino Challenge: Ενισχύονται οι δράσεις στη Μεσσηνία - Αθλητικά | News 24/7  NEWS 24/7

Το "Navarino Challenge" επιστρέφει για 7η συνεχή χρονιά, 11-13 Οκτωβρίου 2019, στη Μεσσηνία με ένα gold βραβείο στα Tourism Awards 2019 - Το πλούσιο ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 4:24 pm


ΕΦΚΑ: Επικοινωνία με το Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας) - Taxheaven.gr

ΕΦΚΑ: Επικοινωνία με το Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας)  Taxheaven.gr

Αθήνα, 23 Mαΐου 2019. Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι λόγω τεχνικού προβλήματος δεν είναι διαθέσιμη-προσωρινά- η επικοινωνία των συναλλασσομένων ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 2:47 pm


Η έμπρακτη προσφορά και ο πολύτιμος ρόλος του ΣΔΥ Μεσσηνίας στην κοινωνία - ΘΑΡΡΟΣ

Η έμπρακτη προσφορά και ο πολύτιμος ρόλος του ΣΔΥ Μεσσηνίας στην κοινωνία  ΘΑΡΡΟΣ

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργάνωσε και φέτος στις 20 Απριλίου τον Αγώνα Δρόμου της πόλης μας, για 19η συνεχή χρονιά.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 12:48 pm


Σε τεράστιο ελαιώνα μετατρέπεται η Μεσσηνία - Ύπαιθρος Χώρα

Σε τεράστιο ελαιώνα μετατρέπεται η Μεσσηνία  Ύπαιθρος Χώρα

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή παραμένει κορυφαία σε όλη την Ελλάδα καθώς φτάνει τους 55.000 τόνους ελαιολάδου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 11:23 am


Η Καλαμάτα προσκυνά την Παναγιά την Βουλκανιώτισσα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η Καλαμάτα προσκυνά την Παναγιά την Βουλκανιώτισσα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η Καλαμάτα και ειδικότερα η ενορία της Αγίας Αικατερίνης, υποδέχθηκαν την Iερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, εκ της ομωνύμου ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 5:53 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Κάστρο της Ζαρνάτας (Γ΄μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Κάστρο της Ζαρνάτας (Γ΄μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Μετά την αποχώρηση των Βενετών το 1715, το κάστρο καταλήφθηκε και πάλι από τους Τούρκους. Μετά όμως τα Ορλωφικά και τον άτυχο ξεσηκωμό του 1770, με ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 9:12 pm


Περιοδείες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία για τις εκλογές της Κυριακής - Kalamata Journal

Περιοδείες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία για τις εκλογές της Κυριακής  Kalamata Journal

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κορυφώνονται αύριο, Πέμπτη και την Παρασκευή, οι περιοδείες στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε διάφορες ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 7:59 pm


Κλειστός αύριο o 4ος και 5ος όροφος του Διοικητηρίου λόγω προετοιμασίας εν όψει εκλογών - Messinialive

Κλειστός αύριο o 4ος και 5ος όροφος του Διοικητηρίου λόγω προετοιμασίας εν όψει εκλογών  Messinialive

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ "Σας πληροφορούμε πως αύριο, Πέμπτη, 23-05-2019, ο τέταρτος και ο πέμπτος όροφος του Διοικητηρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 4:45 pm


Σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αλειφέρη και “Πρωτεύουσα Δύναμη” - Messinialive

Σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αλειφέρη και “Πρωτεύουσα Δύναμη”  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ" Η υποψήφια Δήμαρχος Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη θεωρεί, το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 3:53 pm


Οn line τα αποτελέσματα των εκλογών την Κυριακή το βράδυ - Messinialive

Οn line τα αποτελέσματα των εκλογών την Κυριακή το βράδυ  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ενόψει των επικείμενων εκλογών 2019 (ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ), το βράδυ της ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 1:12 am


Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Μεσσηνίας - ert.gr - ΕΡΤ

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Μεσσηνίας - ert.gr  ΕΡΤ

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 10:50 απόψε, σε περιοχές της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 12:38 am


Ο Δημήτρης Φαββατάς ξανά πρόεδρος στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Ο Δημήτρης Φαββατάς ξανά πρόεδρος στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Συγκροτήθηκε σε Σώμα η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ κι επανεξελέγη πρόεδρος ο Δημήτρης Φαββατάς.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 9:38 pm


Συνάντηση Ανοιχτού Δήμου με συλλόγους των ΑμεΑ Μεσσηνίας - Messinialive

Συνάντηση Ανοιχτού Δήμου με συλλόγους των ΑμεΑ Μεσσηνίας  Messinialive

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΏΛΗ ΜΑΚΑΡΗ "ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" "Τα γραφεία του συλλόγου των ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 5:14 pm


Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας για τα διαγνωστικά κέντρα - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας για τα διαγνωστικά κέντρα - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας γνωστοποιεί ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδα...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 3:36 pm


Αργυράκης: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια ισχυρή Μεσσηνία - Messinialive

Αργυράκης: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια ισχυρή Μεσσηνία  Messinialive

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗ "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" Φθάνοντας στις κάλπες της Κυριακής 26-05-2019, είμαι ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 12:34 pm


Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια του ναού της Αγίας Βαρβάρας - Messinialive

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια του ναού της Αγίας Βαρβάρας  Messinialive

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ "ΖΑΝ ΚΑΙ ΡΩΣ" Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 8:28 pm


“Οργώνουν” τη Μεσσηνία κλιμάκια της ΝΔ από πολιτευτές και υποψηφίους - Messinialive

“Οργώνουν” τη Μεσσηνία κλιμάκια της ΝΔ από πολιτευτές και υποψηφίους  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ενόψει των εκλογών της 26 ης Μαΐου, κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας περιοδεύουν σε όλο το νομό ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 4:06 pm


Τιμή στον ήρωα Παπαφλέσσα και όσους θυσιάστηκαν στο Μανιάκι Μεσσηνίας (pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τιμή στον ήρωα Παπαφλέσσα και όσους θυσιάστηκαν στο Μανιάκι Μεσσηνίας (pics) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Τιμήθηκε με σεμνό εορτασμό, η επέτειος της Μάχης στο Μανιάκι, όπου ο Παπαφλέσσας και οι γενναίοι συμπολεμιστές του αγωνίσθηκαν τιτάνια ενάντια στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 1:54 pm


ΜΕΛΕΤΗ: "Ο τουρισμός στο νομό Μεσσηνίας: Επιδόσεις, προοπτικές και η οικονομική κατάσταση των... - Εφημερίδα Ελευθερία

ΜΕΛΕΤΗ: "Ο τουρισμός στο νομό Μεσσηνίας: Επιδόσεις, προοπτικές και η οικονομική κατάσταση των...  Εφημερίδα Ελευθερία

"Ο τουρισμός στο νομό Μεσσηνίας: Επιδόσεις, προοπτικές και η οικονομική κατάσταση των ξενοδοχειακών μονάδων" είναι ο τίτλος της μελέτης, που πραγματοπ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 12:34 pm


ΚΕΠΕΠΣΥ Μεσσηνίας: Βιωματικό πρόγραμμα “Σχολική Διαμεσολάβηση” - Messinialive

ΚΕΠΕΠΣΥ Μεσσηνίας: Βιωματικό πρόγραμμα “Σχολική Διαμεσολάβηση”  Messinialive

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ Το Κέντρο Πρόληψης (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ.) Μεσσηνίας σε συνεργασία με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 11:07 am


Αντωνόπουλος: Επίσκεψη σε Επιμελητήριο Μεσσηνίας και Σπερχογεία - Messinialive

Αντωνόπουλος: Επίσκεψη σε Επιμελητήριο Μεσσηνίας και Σπερχογεία  Messinialive

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε με στελέχη του συνδυασμού Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών τo Επιμελητήριο ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 9:34 am


Κυπαρισσία: Η νύμφη της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κυπαρισσία: Η νύμφη της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Κυπαρισσία, η πόλη των Γιγάντων ή αλλιώς Αρκαδιά ή αλλιώς η πόλη της καρδιάς μας. Πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει ένας τόπος; Ο Μιχάλης Κατσαρός με έν.

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 8:30 pm


4 συμβασιούχοι στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

4 συμβασιούχοι στη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Την πρόσληψη 4 συμβασιούχων εργατών αποθήκης προκηρύσσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:32 am


Αποστόλης Γκούνης: “Πάντα δίπλα στους Μεσσήνιους και τη Μεσσηνία μας”! (+video) - sportstonoto

Αποστόλης Γκούνης: “Πάντα δίπλα στους Μεσσήνιους και τη Μεσσηνία μας”! (+video)  sportstonoto

Από τη μεγάλη αθλητική οικογένεια της Ανδρούσας – χρόνια φίλος και χορηγός της τοπικής ομάδας και της ΕΠΣΜ – ο Απόστολος Γκουνης υποψήφιος ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 10:13 am


Σε λίγο τα σπουδαία για την σωτηρία σε Α' Μεσσηνίας – Όλα τα σενάρια για την παραμονή - sportstonoto

Σε λίγο τα σπουδαία για την σωτηρία σε Α' Μεσσηνίας – Όλα τα σενάρια για την παραμονή  sportstonoto

Ενα ταξίδι οχτώ και πλέον μηνών φθάνει στο τέλος του για τις 15 ομάδες της Α' τοπικής. Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου του 2018 έγινε η πρώτη αγωνιστική και αυτό το ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 4:36 pm


Το νέο Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Notosport

Το νέο Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Notosport

Το νέο Δ.Σ. του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ εξελέγη σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την περασμένη εβδομάδα. Πλειοψήφησε η “Ανεξάρτητη ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 8:27 pm


Νίκας στις γυναίκες της Μεσσηνίας: “Η νίκη είναι γένους θηλυκού!” - Messinialive

Νίκας στις γυναίκες της Μεσσηνίας: “Η νίκη είναι γένους θηλυκού!”  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΙΚΑ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" "Παράσταση νίκης στον Παναγιώτη Νίκα έδωσαν οι γυναίκες της Μεσσηνίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 7:54 pm


Καλαμάτα:Eκδήλωση με θέμα "Η προσφορά και ο ρόλος του ΣΔΥ Μεσσηνίας" - ΕΡΤ

Καλαμάτα:Eκδήλωση με θέμα "Η προσφορά και ο ρόλος του ΣΔΥ Μεσσηνίας"  ΕΡΤ

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνει τη Δευτέρα (20 Μαΐου) στις 7.00 μ.μ. εκδήλωση με θέμα «Η προσφορά και ο ρόλος του ΣΔΥ Μεσσηνίας στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 7:51 pm


Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας είχε ο Γιώργος Δέδες - Messinialive

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας είχε ο Γιώργος Δέδες  Messinialive

Επισκέψεις στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησαν σήμερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 6:18 pm


Οι διαιτητές στο φινάλε της Α' Μεσσηνίας – Sportstonoto - sportstonoto

Οι διαιτητές στο φινάλε της Α' Μεσσηνίας – Sportstonoto  sportstonoto

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΣ Μεσσηνίας οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Α' τοπικής.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 5:40 pm


Ανεβαίνουν χωρίς μπαράζ στην Α1 Μεσσηνίας Πανιώνιος Καλαμάτας και Νέος Αρις! - sportstonoto

Ανεβαίνουν χωρίς μπαράζ στην Α1 Μεσσηνίας Πανιώνιος Καλαμάτας και Νέος Αρις!  sportstonoto

Όπως αποκαλύπτει το Sportstonoto.gr, χωρίς μπαράζ θα ανέβουν τελικά στην Α1 Μεσσηνίας ο Πανιώνιος Καλαμάτας και ο Νέος Αρις, δευτεραθλήτριες σε δεύτερο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 9:39 pm


Αλήθεια και πρόγραμμα για τους δρόμους της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Αλήθεια και πρόγραμμα για τους δρόμους της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Είναι σπουδαία είδηση η δημοπράτηση του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Πρόκειται για το σπουδαιότερο έργο, που η Μεσσηνία περίμεν ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 5:39 pm


Διαγόρας: Ευχαριστίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας - Δημοκρατική της Ρόδου - Η Δημοκρατική της Ρόδου

Διαγόρας: Ευχαριστίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας - Δημοκρατική της Ρόδου  Η Δημοκρατική της Ρόδου

Παρότι το κλίμα ήταν εκρηκτικό, δεν σημειώθηκε το παραμικρό επεισόδιο στο εκτός έδρας επαναληπτικό παιχνίδι μπαράζ για την άνοδο στην Football League ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 5:33 pm


ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: Προχωρά σε 4 προσλήψεις εργατών αποθήκης - Messinialive

ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: Προχωρά σε 4 προσλήψεις εργατών αποθήκης  Messinialive

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι θα δεχθεί αιτήσεις για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 1:41 pm


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Επισκέψεις του Γιάννη Αδαμόπουλου σε χωριά του Δήμου Οιχαλίας - Εφημερίδα Φωνή

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΝΩ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Επισκέψεις του Γιάννη Αδαμόπουλου σε χωριά του Δήμου Οιχαλίας  Εφημερίδα Φωνή

ΤΑ ΧΩΡΙΑ του πρώην Δήμου Ανδανίας επισκέφθηκε προχθές το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Οιχαλίας Γιάννης Αδαμόπουλος μαζί με μέλη του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 11:34 am


Σε 13 χωριά της Μεσσηνίας σήμερα οι υποψήφιοι του Δέδε - Messinialive

Σε 13 χωριά της Μεσσηνίας σήμερα οι υποψήφιοι του Δέδε  Messinialive

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ Το πρόγραμμα επισκέψεων για σήμερα στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 10:07 am


Απονομή πιστοποιητικών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Notosport

Απονομή πιστοποιητικών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Notosport

Εκδήλωση με την ευκαιρία της απονομής των πιστοποιητικών σπουδών στους αποφοίτους του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 5:10 pm


Βιωματικό σεμινάριο από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας - Εφημερίδα Φωνή

Βιωματικό σεμινάριο από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας  Εφημερίδα Φωνή

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνία.

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας: Ελεύθερη είσοδος το Σάββατο-Οι εκδηλώσεις - Messinialive

Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας: Ελεύθερη είσοδος το Σάββατο-Οι εκδηλώσεις  Messinialive

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 18 ΜΑΪΟΥ «To Moυσείο ως χώρος εμπειρίας και δράσης» Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Σε 6 παραλίες της Μεσσηνίας η “Γαλάζια Σημαία” - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Σε 6 παραλίες της Μεσσηνίας η “Γαλάζια Σημαία” - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Συνολικά 6 παραλίες της Μεσσηνίας απέσπασαν τη διάκριση της “Γαλάζιας Σημαίας” για το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνι...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 9:11 am


ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας: Η μεγαλύτερη δομή δια βίου μάθησης στην Πελοπόννησο «πιλότος» για όλη τη χώρα - ΘΑΡΡΟΣ

ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας: Η μεγαλύτερη δομή δια βίου μάθησης στην Πελοπόννησο «πιλότος» για όλη τη χώρα  ΘΑΡΡΟΣ

Πάνω από 3.000 οι φετινοί καταρτιζόμενοι, με τον Π. Τατούλη να δηλώνει ότι θα διπλασιάσει τον προϋπολογισμό -Απόστολος Γκούνης: «Κέντρο πρότυπο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 7:33 pm


Eθελοντική αιμοδοσία από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας - Messinialive

Eθελοντική αιμοδοσία από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας  Messinialive

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας διοργανώνει την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και μεταξύ των ωρών 9.00 έως 13.30 εθελοντική αιμοδοσία, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 5:41 pm


Σε χωριά της Μεσσηνίας περιοδεύουν σήμερα υποψήφιοι με τον Γ. Δέδε - Kalamata Journal

Σε χωριά της Μεσσηνίας περιοδεύουν σήμερα υποψήφιοι με τον Γ. Δέδε  Kalamata Journal

Συνεχίζονται στη Μεσσηνία οι περιοδείες των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του Συνδυασμού «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο», του υποψήφιου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 11:23 am


Παράταση μέχρι τις 25 Νοεμβρίου για το Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία - Εφημερίδα Φωνή

Παράταση μέχρι τις 25 Νοεμβρίου για το Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία  Εφημερίδα Φωνή

ΜΙΚΡΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ… χελών.

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 9:02 am


Mεσσηνίας: ''Μητέρα χωρίς πατέρα δεν μπορεί να υπάρξει'' (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Mεσσηνίας: ''Μητέρα χωρίς πατέρα δεν μπορεί να υπάρξει'' (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, και ιδιαιτέρως αρκετών κληρικών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαϊου 2019, στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:29 am


Νομός Μεσσηνίας: 3.500 υποψήφιοι σε δήμους & Περιφέρεια - aftodioikisi.gr

Νομός Μεσσηνίας: 3.500 υποψήφιοι σε δήμους & Περιφέρεια  aftodioikisi.gr

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι υποψήφιοι σύμβουλοι 3.496 Μεσσήνιοι σε 9 περιφερειακά ψηφοδέλτια, 39 δημοτικούς συνδυασμούς και… αμέτρητα κοινοτικά.

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Λιγότεροι κατά 6.000 σε σχέση με το 2014 οι ψηφοφόροι της Μεσσηνίας - ΘΑΡΡΟΣ

Λιγότεροι κατά 6.000 σε σχέση με το 2014 οι ψηφοφόροι της Μεσσηνίας  ΘΑΡΡΟΣ

Που θα συμμετέχουν σε Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές εκλογές Τη μεθεπόμενη Κυριακή στις τέσσερις κάλπες που θα στηθούν στα Εκλογικά Τμήματα για τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Τατούλης: «Συνεχίζουμε μπροστά και δεν επιστρέφουμε πίσω»-Περιοδείες στα χωριά της Μεσσηνίας - Messinialive

Τατούλης: «Συνεχίζουμε μπροστά και δεν επιστρέφουμε πίσω»-Περιοδείες στα χωριά της Μεσσηνίας  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ" Ηχηρό μήνυμα νίκης στον Πέτρο Τατούλη από την Μεσσηνία Το μήνυμα της νίκης εστάλη στον Πέτρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Μεσσηνίας Αλειφέρη και “Πρωτεύουσα Δύναμη” - Messinialive

Στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Μεσσηνίας Αλειφέρη και “Πρωτεύουσα Δύναμη”  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΔΥΝΑΜΗ" "Σε κλίμα κατανόησης η συνάντηση Αλειφέρη με ΑμΕΑ" Τα προβλήματα που ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Τουρνουά Γυναικών η ΕΠΣ Μεσσηνίας – Sportstonoto - sportstonoto

Τουρνουά Γυναικών η ΕΠΣ Μεσσηνίας – Sportstonoto  sportstonoto

Τουρνουά Γυναικών διοργανώνει σε Καλαμάτα και Πύλο, η ΕΠΣ Μεσσηνίας. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: H ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Λαμπρός ο εορτασμός της Σύναξης των εν Μεσσηνία Αγίων - Messinialive

Λαμπρός ο εορτασμός της Σύναξης των εν Μεσσηνία Αγίων  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 12 Μαΐου 2019, η Σύναξη των ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 10:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το κάστρο της Ζαρνάτας (Β’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το κάστρο της Ζαρνάτας (Β’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Περισσότερο από εκατό χρόνια μετά την ανακατασκευή του κάστρου από τους Τούρκους και την αποτυχημένη απόπειρα κατάληψής του από τους Μανιάτες και ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 8:35 am


“Πεντάρα” η Θουρία, νίκη και η Ανδρούσα, σε Α' Μεσσηνίας – Η βαθμολογία - sportstonoto

“Πεντάρα” η Θουρία, νίκη και η Ανδρούσα, σε Α' Μεσσηνίας – Η βαθμολογία  sportstonoto

Δύο μόνο παιχνίδια είχαμε σήμερα για το πρωτάθλημα της Α' τοπικής της Μεσσηνίας. Ο Πανθουριακός νίκησε εύκολα, καθώς επιβλήθηκε 5-2 του Τέλου Άγρα για ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 11:20 pm


Επίσκεψη Πετράκου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας - Messinialive

Επίσκεψη Πετράκου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ" "Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Θανάσης Πετράκος ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Δ.Καλαμάτας: Το Πρωτοδικείο "έκοψε" υποψήφιο-Συνολικά 39 στους δήμους Μεσσηνίας (ονόματα) - aftodioikisi.gr

Δ.Καλαμάτας: Το Πρωτοδικείο "έκοψε" υποψήφιο-Συνολικά 39 στους δήμους Μεσσηνίας (ονόματα)  aftodioikisi.gr

Δέκα τελικά θα είναι οι συνδυασμοί, που θα διεκδικήσουν τον Δήμο Καλαμάτας στις εκλογές της 26ης Μαιΐου. Όπως γράφει η εφημερίδα "Ελευθερία", αν και είχαν.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Η αγωνία στο έπακρο για την Σωτηρία στην Α' Μεσσηνίας - sportstonoto

Η αγωνία στο έπακρο για την Σωτηρία στην Α' Μεσσηνίας  sportstonoto

Δύο αγωνιστικές έμειναν για να πέσει η “αυλαία” στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής και η αγωνία για την παραμονή καλά κρατεί. Τέσσερις ομάδες, η Ομόνοια, η Α.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Ετήσια έκθεση δημιουργημάτων ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας - Kalamata Journal

Ετήσια έκθεση δημιουργημάτων ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας  Kalamata Journal

Την ετήσια Έκθεση των δημιουργημάτων τους παρουσιάζουν τα εργαστήρια του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 12:49 pm


Οι διαιτητές της ΕΠΣ Μεσσηνίας του Σαββατοκύριακου – Sportstonoto - sportstonoto

Οι διαιτητές της ΕΠΣ Μεσσηνίας του Σαββατοκύριακου – Sportstonoto  sportstonoto

Οι διαιτητές της ΕΠΣ Μεσσηνίας του Σαββατοκύριακου έχουν ως εξής: Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2018-2019 (29η αγωνιστική). Αγώνας, Γήπεδο, Ημέρα, Ημ/νία, Ώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Πήρε κεφάλι ο παικταράς Αλεξόπουλος στους σκόρερ της Α' Μεσσηνίας! - sportstonoto

Πήρε κεφάλι ο παικταράς Αλεξόπουλος στους σκόρερ της Α' Μεσσηνίας!  sportstonoto

Ο Βαγγέλης Αλεξόπουλος του Απόλλωνα Καλαμάτας πέτυχε τέσσερα γκολ στο ματς της ομάδας του με την Σπερχογεία, έφτασε τα 16 στο πρωτάθλημα και πέρασε ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Τους Μεσσηνίους Αγίους θα εορτάσει η Μητρόπολη Μεσσηνίας - Messinialive

Τους Μεσσηνίους Αγίους θα εορτάσει η Μητρόπολη Μεσσηνίας  Messinialive

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Με κάθε λαμπρότητα θα εορτάσει το ερχόμενο διήμερο 11 και 12 Μαΐου 2019, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: “Χαιρετίζουμε την επανέναρξη των πτήσεων της RYANAIR στην Καλαμάτα” - Messinialive

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: “Χαιρετίζουμε την επανέναρξη των πτήσεων της RYANAIR στην Καλαμάτα”  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει την επανέναρξη των αεροπορικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Επιμελητήριο Μεσσηνίας: «Κανονισμός Πυροπροστασίας Βιομηχανικών Κτιρίων και Καταστημάτων Εστίασης» - Messinialive

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: «Κανονισμός Πυροπροστασίας Βιομηχανικών Κτιρίων και Καταστημάτων Εστίασης»  Messinialive

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κανονισμός ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Πελοπόννησος: Όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε. Μεσσηνίας ανά συνδυασμό - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ... - Εφημερίδα Ελευθερία

Πελοπόννησος: Όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε. Μεσσηνίας ανά συνδυασμό - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...  Εφημερίδα Ελευθερία

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε. Μεσσηνίας ανά συνδυασμό. “Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου” Νίκος ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 6:37 pm


ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας: Την Κυριακή τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης στο Πνευματικό - Messinialive

ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας: Την Κυριακή τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης στο Πνευματικό  Messinialive

Τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης δημιουργημάτων των εργαστηρίων του ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Μαίου στις 19:00, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 10:00 am


Ημερίδα από το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας - Messinialive

Ημερίδα από το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας  Messinialive

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) διοργανώνει ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση των δράσεων που υλοποιεί, καθώς και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 10:00 am


Πολιτιστικές διαδρομές με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Πολιτιστικές διαδρομές με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Στην επετειακή επικοινωνιακή δράση «2 Πολιτιστικές Διαδρομές 2019» θα συμμετάσχει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με δράση που θα γίνει την Κυριακή 1...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 8:16 am


Mουσική βραδιά από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Mουσική βραδιά από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Μια μουσική βραδιά γεμάτη οπερέτες και αγαπημένα τραγούδια διοργανώνει ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Μεσσηνίας αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 7:49 pm


Στα 45 λεπτά η φρέσκια πατάτα της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Στα 45 λεπτά η φρέσκια πατάτα της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Στα 45 λεπτά είναι η τιμή για τις χοντρές φρέσκες πατάτες της Μεσσηνίας και στα 40 για τις ψιλές, όπως ενημέρωσε την “Ε” ο τυποποιητής - εξαγωγέας Γι...

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:21 am


Επιμελητήριο Μεσσηνίας και Eurobank: “Business Banking Τουρισμός 2019 & Προγράμματα ΕΣΠΑ” - Messinialive

Επιμελητήριο Μεσσηνίας και Eurobank: “Business Banking Τουρισμός 2019 & Προγράμματα ΕΣΠΑ”  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Eurobank, σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:00 am


Οι ακτές της Μεσσηνίας σε ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε., του Γιώργου Λιάλιου - Η Καθημερινή

Οι ακτές της Μεσσηνίας σε ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε., του Γιώργου Λιάλιου  Η Καθημερινή

Η προστασία των παράκτιων περιοχών δεν συνεπάγεται την... εκδίωξη κάθε οικονομικής δραστηριότητας. Πρέπει όμως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να βρεθεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:00 am


“Ανοιχτός Δήμος” και Μάκαρης σε Δασαρχείο Καλαμάτας και Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας - Messinialive

“Ανοιχτός Δήμος” και Μάκαρης σε Δασαρχείο Καλαμάτας και Διεύθυνση Δασών Μεσσηνίας  Messinialive

Ο Μανώλης Μάκαρης και μέλη της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» συναντήθηκαν με τον Δασάρχη Καλαμάτας Σπύρο Κατσίποδα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:00 am


Μεσσηνία: Νοσταλγοί της χούντας γέμισαν με αφίσες του Παπαδόπουλου τους Γαργαλιάνους - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσσηνία: Νοσταλγοί της χούντας γέμισαν με αφίσες του Παπαδόπουλου τους Γαργαλιάνους  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι αφίσες με τον δικτάτορα έμειναν επί αρκετή ώρα σε κεντρικά σημεία της κωμόπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Προκηρύχθηκε το leader Μεσσηνίας -Τι να προσέξετε - ΘΑΡΡΟΣ

Προκηρύχθηκε το leader Μεσσηνίας -Τι να προσέξετε  ΘΑΡΡΟΣ

Καλό πρόγραμμα, άριστοι στόχοι, λίγα τα χρήματα… Το Πρόγραμμα Τοπικής Ανάπτυξης LEADER (CLLD – Community Led Local Development) Μεσσηνίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Ρεκόρ υποψηφιοτήτων στους έξι δήμους του νομού Μεσσηνίας - Messinia Press

Ρεκόρ υποψηφιοτήτων στους έξι δήμους του νομού Μεσσηνίας  Messinia Press

40 υποψήφιοι διεκδικούν 6 θέσεις δημάρχων. 12 περισσότεροι από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και 17 περισσότεροι από τις εκλογές του 2010.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Λαϊκή Συσπείρωση: Τα ψηφοδέλτια και στους 6 Δήμους Μεσσηνίας - Messinialive

Λαϊκή Συσπείρωση: Τα ψηφοδέλτια και στους 6 Δήμους Μεσσηνίας  Messinialive

Στο Δήμο Καλαμάτας η Λαϊκή Συσπείρωση κατεβάζει πλήρες ψηφοδέλτιο με 63 άτομα και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Οικονομάκο. Εκλογική Περιφέρεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Η κινητοποίηση της Μεσσηνίας για τα έργα που δικαιούται - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Η κινητοποίηση της Μεσσηνίας για τα έργα που δικαιούται - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

«Βούλιαξε» από κόσμο η Μεσσηνία τις μέρες του Πάσχα. Κόσμο που βρέθηκε σε όλο το νομό και επισκέφθηκε τη Μάνη, την Κορώνη, τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη,.

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 6:29 pm


Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νομό Μεσσηνίας - 902.gr

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νομό Μεσσηνίας  902.gr

Πραγματοποιήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας η κατάθεση της δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νομό ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας Μάκαρης και “Ανοιχτός Δήμος” - Messinialive

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας Μάκαρης και “Ανοιχτός Δήμος”  Messinialive

Συνάντηση του Μανώλη Μάκαρη με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Παναγιώτη Πούπουζα Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας είχε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Διακοπή ρεύματος σε 4 Δήμους της Μεσσηνίας την Κυριακή - Messinialive

Διακοπή ρεύματος σε 4 Δήμους της Μεσσηνίας την Κυριακή  Messinialive

Πολύωρη διακοπή ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της Μεσσηνίας έχει προγραμματιστεί από τον ΔΕΔΔΗΕ για σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου. Οπως ανακοίνωσε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας ο Βασιλόπουλος - Messinialive

Στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας ο Βασιλόπουλος  Messinialive

TI ANAΦΕΡΕΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019 ο συνδυασμός «Δημιουργική ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Οι διαιτητές στην ΕΠΣ Μεσσηνίας το Σαββατοκύριακο – Sportstonoto - sportstonoto

Οι διαιτητές στην ΕΠΣ Μεσσηνίας το Σαββατοκύριακο – Sportstonoto  sportstonoto

Οι διαιτητές στην ΕΠΣ Μεσσηνίας το Σαββατοκύριακο, έχουν ως εξής: Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2018-2019 (28η αγωνιστική). Αγώνας, Γήπεδο, Ημέρα, Ημ/νία, Ώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά - Messinialive

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Με μαζική συμμετοχή συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στη Μεσσηνία στην απεργιακή συγκέντρωση πού διοργάνωσαν τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2019 | 10:00 am


ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: “Άστοχες, προσβλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις Νίκα - Messinialive

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: “Άστοχες, προσβλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις Νίκα  Messinialive

"ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΑΪΤΟΠΟΛΕΜΟΥ" ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2019 | 10:00 am


Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας για την τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ανακοίνωση για την τραγωδία στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας εξέδωσε η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά η είδηση: "Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2019 | 10:00 am


Το DNA της Μεσσηνίας και τα αυτοάνοσα της δημοσιογραφίας - CNN Greece

Το DNA της Μεσσηνίας και τα αυτοάνοσα της δημοσιογραφίας  CNN Greece

Ο σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις». Η δήλωση ανήκει στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2019 | 10:00 am


Ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας για τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ... - Εφημερίδα Ελευθερία

Ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας για τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...  Εφημερίδα Ελευθερία

Για το θάνατο του εικονολήπτη Κωνσταντίνου Θεοδωρακάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης (φωτο) προέβη στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 April 2019 | 10:00 am


Σαϊτοπόλεμος 2019: Απόψε, Κυριακή του Πάσχα, το εντυπωσιακό έθιμο της Μεσσηνίας [βίντεο] - iefimerida

Σαϊτοπόλεμος 2019: Απόψε, Κυριακή του Πάσχα, το εντυπωσιακό έθιμο της Μεσσηνίας [βίντεο]  iefimerida

Αμέσως μετά τον πασχαλινό οβελία, τα «φώτα» όλης της Μεσσηνίας θα στραφούν στο μοναδικό έθιμο του σαϊτοπόλεμου, το οποίο αυτή την Κυριακή του Πάσχα ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 5:01 pm


Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας - Messinialive

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας  Messinialive

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε στην Καλαμάτα η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενδύθηκε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


Αλλάζει ο οικονομικός χάρτης της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Αλλάζει ο οικονομικός χάρτης της Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ανεξάρτητα από τους νικητές των αυτοδιοικητικών εκλογών, το μέλλον της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου δεν θα κριθεί στον πολιτικό στίβο, αλλά στον οικ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


Το Αναστάσιμο μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας - Messinialive

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας  Messinialive

"Ἀγαπητά μου παιδιά· Ἡ ἑορτή τῆς Ἀναστάσεως μᾶς καλεῖ: Νά ἀναβαπτιστοῦμε στό εὐαγγελικό ἦθος τοῦ Ἀναστάντος Κυρίου πού σηματοδοτεῖ τήν ἄνευ ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: η επόμενη μέρα για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019: η επόμενη μέρα για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Του Νικολάου Ε. Θεοδώρου* Μέσα σε κλίμα πόλωσης, η Ελλάδα οδεύει προς τετραπλές κάλπες στις 26 Μαΐου. Αναπόφευκτα οι πολίτες θα βρεθούν σε καθεστώς ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Μία βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (φωτογραφίες) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μία βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας (φωτογραφίες) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας κλείνει φέτος τον Ιούνιο 10 χρόνια λειτουργίας. Στεγάζεται στην παλιά δημοτική αγορά Καλαμάτας - η οποία κατέρρευσε...

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Η πολυπρόσωπη αλλά με χαρακτήρα «κυρά» της Μεσσηνίας - Newsbeast.gr

Η πολυπρόσωπη αλλά με χαρακτήρα «κυρά» της Μεσσηνίας  Newsbeast.gr

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί προορισμό όλο και περισσότερων ταξιδιωτών που επιθυμούν σύντομες και κοντινές αποδράσεις. Η Καλαμάτα είναι ένα μέρος που ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ο Αντωνόπουλος - Messinialive

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ο Αντωνόπουλος  Messinialive

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε με στελέχη του συνδυασμού "Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών" την Αστυνομική ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2019 | 10:00 am


Σχεδόν 500.000 ευρώ στους Δήμους της Μεσσηνίας για αντιπυρική προστασία - Kalamata Journal

Σχεδόν 500.000 ευρώ στους Δήμους της Μεσσηνίας για αντιπυρική προστασία  Kalamata Journal

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Υπογράφτηκε και φέτος από τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, η απόφαση για την επιχορήγηση των Δήμων ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2019 | 10:00 am


Στη Μεσσήνη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για την Ακολουθία του Νυμφίου - Messinialive

Στη Μεσσήνη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για την Ακολουθία του Νυμφίου  Messinialive

Το εσπέρας της Μεγάλης Τρίτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην τελευταία Ακολουθία του Νυμφίου, η οποία ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι: