Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής - Αθηνών   »   Ταυρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μέχρι μέσα Δεκεμβρίου θα έχουν εκδοθεί οι 96.000 άδειες οδήγησης που είχαν παγώσει για 1.5 χρόνο


➣Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των 96.000 αδειών οδήγησης που είχαν παγώσει για 1.5 χρόνο 

 ➣Γ. Πατούλης: « Σε συνεργασία με τους εργαζόμενούς μας που επέδειξαν υψηλό αίσθημα καθήκοντος, δίνουμε τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών» 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία έκδοσης των αδειών οδήγησης, οι οποίες εκκρεμούν εδώ και 1,5 περίπου χρόνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών η διαδικασία έκδοσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο 15ημερο του Δεκέμβρη. 

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ζήτησε να τεθεί το θέμα σε απόλυτη προτεραιότητα για να επιλυθεί. Μετά τις σχετικές κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη και σε συνεργασία με το Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρα, το προσωπικό στις Διευθύνσεις όλων των Γεωγραφικών Τομέων της Περιφέρειας επιτάχυνε τις διαδικασίες για την έκδοση των αδειών. Προς την κατεύθυνση αυτή οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν υπερωριακή εργασία και τα Σαββατοκύριακα, γεγονός το οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Τμήμα Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 10-09-2019 έως και σήμερα έχουν αποσταλεί συνολικά για εκτύπωση πάνω από 58.000 άδειες οδήγησης και έχουν εκτυπωθεί ήδη πάνω από  53.000. 

Από τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτει το συμπέρασμα ότι η ολοκλήρωση της έκδοσης των 96.000 αδειών οδήγησης που εκκρεμούν θα ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η έκδοση των αδειών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχετική εξέλιξη και ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους των Διευθύνσεων Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι εργάζονται υπερωριακά, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης αδειών. 

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει τα εξής: 

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τους γρήγορους ρυθμούς έκδοσης των αδειών οδήγησης και να συγχαρώ τους εργαζόμενούς μας, οι οποίοι απασχολούνται υπερωριακά ακόμα και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να λάβει τέλος η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας. Με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συμβάλλουν ουσιαστικά σε αυτή μας την προσπάθεια και τους ευχαριστώ θερμά. Προτεραιότητά μας είναι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτό θα το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις». 

Η χαρτογράφηση των αδειών ανά τομέα 

Παρακάτω παρουσιάζεται η χαρτογράφηση ανά Περιφερειακό τομέα των αδειών που έχουν αποσταλεί προς εκτύπωση στο Τμήμα Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Κεντρικού Τομέα: έχουν αποσταλεί 10.930 Α.Ο 

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Νοτίου Τομέα: έχουν αποσταλεί 7.475 Α.Ο 

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Βορείου Τομέα: έχουν αποσταλεί 7.367 Α.Ο 

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικού Τομέα: έχουν αποσταλεί 10.053 Α.Ο 

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Ανατολικής Αττικής: έχουν αποσταλεί 8.067 Α.Ο 

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής: έχουν αποσταλεί 4.516 Α.Ο 

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Πειραιώς & Νήσων: έχουν αποσταλεί 10.157 Α.Ο

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 6:49 pm


"Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή" Συμμετέχουμε στην πορεία για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


H Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στην πορεία για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου με το μπλοκ του Δικτύου Αλληλέγγυων Σχολείων. 

Το Κάλεσμα των Αλληλέγγυων Σχολείων:
Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, στις 16:00, συμμετέχουμε στην πορεία του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Προσυγκέντρωση 14:00 στο σταθμό του Μοσχάτου και 14:30 στο Μοναστηράκι.

46 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στη δικτατορία, η λάμψη του αγώνα συνεχίζει να φωτίζει τις διεκδικήσεις για δημοκρατία, ελευθερία και δικαιώματα. Παρά τις κατακτήσεις της μεταπολίτευσης, τα αιτήματα για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασιακά δικαιώματα, ολόπλευρη μόρφωση, μόρφωση για όλους, ελευθερία και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, επικαιροποιούνται, επανανοηματοδοτούνται και παραμένουν. Φέτος, η εξέγερση του πολυτεχνείου έρχεται σε ένα γενικευμένο κλίμα έντασης της αστυνομοκρατίας και του αυταρχισμού, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου ζει και κινείται μεγάλο μέρος της νεολαίας. Η πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο ήταν ήδη περιορισμένο, βάζει στο στόχαστρο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών εντός του χώρου του πανεπιστημίου. Το lockout, που αποφάσισαν οι πρυτανικές αρχές και η προκλητική εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) θυμίζει άλλες εποχές ανελευθερίας και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για το μέλλον του δημόσιου χαρακτήρα του πανεπιστημίου, σε όλες τις εκφάνσεις της ακαδημαϊκής ζωής. Ως Δίκτυο Αλληλέγγυων Σχολείων, μέσα από τη συλλογική δράση σε κάθε γειτονιά και τη δικτύωση των συλλογικοτήτων μας, χτίζουμε καθημερινά αντιπαραδείγματα κοινοτήτων μάθησης, στηρίζοντας και διευρύνοντας παράλληλα την έννοια του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας, αντιστεκόμαστε σε κάθε είδους αποκλεισμό, μέσα από οριζόντιες δημοκρατικές διαδικασίες, ενθαρρύνοντας την ενεργό συμμετοχή όλων των μελών της κοινότητας. Είμαστε αλληλέγγυα σχολεία, που στηρίζουμε τις ανάγκες των μαθητριών και των μαθητών του δημοσίου σχολείου, αλλά και σχολεία μεταναστών, που διδάσκουν ελληνική γλώσσα σε μετανάστες, στηρίζοντας το δικαίωμά τους να ζουν και να εργάζονται, με ασφάλεια, σεβασμό και αξιοπρέπεια στην χώρα μας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 6:00 pm


Macedonia the Great: Το σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας!


Ανακοινώθηκε το επίσημο σήμα που θα χρησιμοποιείται συλλογικά για τα μακεδονικά προϊόντα στην Θεσσαλονίκη. Είναι το Macedonia the Great και η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο των εργασιών του Τhessaloniki Summit, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δίνει το παρών.

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του σήματος των προϊόντων της Μακεδονίας από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΒ). Γιατί επιλέχθηκε το «Μ – Macedonia the Great».

Το κεφάλαιο γράμμα «Μ», με μια γραφιστική επεξεργασία, είναι το σήμα για τα προϊόντα της Μακεδονίας και το οποίο ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΒ) θα κατοχυρώσει για ευρωπαϊκή και διεθνή αναγνώριση των προϊόντων.

Το σήμα είναι «Μ – Macedonia the Great» και όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, θα αποτελεί την ομπρέλα προστασίας για όλα τα προϊόντα ολόκληρης της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον Στράτο Τσαχπίνη, ο οποίος εργάστηκε για το γραφιστικό, για τη λέξη «Macedonia» επιλέχθηκε το «C» και όχι το «Κ» καθώς στις μηχανές αναζήτησης (π.χ. Google) το «Macedonia» έχει 400.000.000 αποτελέσματα και το «Makedonia» έχει περίπου 14 εκατομμύρια αποτελέσματα.Ο Μητσοτάκης και η “καλή επιτυχία” στο Macedonia the Great 

Καλή επιτυχία στο σήμα ευχήθηκε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παραβρέθηκε στην παρουσίαση του εμπορικού σήματος, η οποία διεξήχθη παράλληλα με τις εργασίες του «Thessaloniki Summit».

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση για το Macedonia the Great

«Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, σήμερα, το καινούργιο συλλογικό σήμα το οποίο θα συνοδεύει από εδώ και στο εξής τα Μακεδονικά προϊόντα και τις Μακεδονικές υπηρεσίες σε όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου.

Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη.

Πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.

Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον.

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους φορείς οι οποίοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σήμα. Εύχομαι να είναι τυχερό και καλοτάξιδο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τον επικεφαλής δημιουργικού στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, Στηβ Βρανάκη, και το Γραφείο του Πρωθυπουργού για τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια δημιουργίας του σήματος.

Το νέο σήμα θα είναι η «σφραγίδα» που θα συνοδεύει τα Ελληνικά Μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Φωτογραφίες: Intime.

ΠΗΓΗ newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 5:21 pm


[Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη] Οι 10 top εφαρμογές κινητού


Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία μεταβολική ασθένεια η οποία τείνει να αυξάνεται στον πληθυσμό παγκοσμίως αλλά και στην χώρα μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 2006 οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη παγκοσμίως ξεπερνούσαν τα 170 εκατομμύρια, αριθμός που αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2030 καθώς η συχνότητα της νόσου αυξάνει ραγδαία. Ο διαβήτης είναι συχνότερος στον ανεπτυγμένο κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου 2) και φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με το λεγόμενο δυτικό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει τη διαβίωση στα μεγάλα αστικά κέντρα, τον ανθυγιεινό τρόπο διατροφής και την καθιστική ζωή.
Η σύγχρονη τεχνολογία συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του διαβήτη, αφού η καταγραφή κάποιων στοιχείων και η παρακολούθηση τους υπενθυμίζουν στον ενδιαφερόμενο τα μέτρα που πρέπει να λάβει π.χ. αλλαγές στην δίαιτα, περισσότερη άσκηση κλπ. Και τον βοηθούν στην καλύτερη συμμόρφωση του.
Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την τεχνολογία και ας δούμε την θετική της συμβολή στην ανθρώπινη υγεία.
Παρακάτω παρατίθενται οι καλύτερες εφαρμογές για τον Διαβητη!
1. forDiabetes
Πρόκειται για ένα εργαλείο για την αυτοδιαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη, που σας βοηθάει να παρακολουθείτε δεδομένα που αφορούν τον διαβήτη π.χ. επίπεδο γλυκόζης, σωματική άσκηση, υδατάνθρακες, αρτηριακή πίεση, HbA1c, βάρος, φαρμακευτική αγωγή κλπ. Η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη όλες τις βασικές παραμέτρους του διαβήτη, τις αναλύει και εξάγει χρήσιμα δεδομένων, που σας διευκολύνουν να βελτιώνετε την καθημερινότητά σας. Με την αυτόματη εισαγωγή μετρήσεων, τις υπενθυμίσεις, τα δυναμικά διαγράμματα και με άλλες λειτουργίες που διαθέτει η εφαρμογή, η διαχείριση του διαβήτη γίνεται ευκολότερη. Και επίσης ,μπορειτε να μοιραστείτε τα δεδομένα σας online με τον θεράποντα ιατρό ή το οικείο περιβάλλον σας.
2. Διαβητικές Συνταγές: Υγιεινή διατροφή, υγιεινές
Αυτή η εφαρμογή διαβητικών συνταγών σάς παρέχει γρήγορες απλές και υγιεινές συνταγές χωρίς ζάχαρη δωρεάν για τη διαβητική διατροφή σας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία συνταγών , τις οποίες μπορείτε να αναζητήσετε είτε με το όνομα είτε με το βασικό συστατικό. Επίσης, μπορείτε να προσθέστε τις αγαπημένες σας υγιεινές συνταγές και να τις χρησιμοποιείτε και όταν είστε offline.
3. ΚΑΤAPPΟΛΕΜΩ το διαβήτη
Η εφαρμογή «ΚΑΤAPPΟΛΕΜΩ το διαβήτη» είναι ένα εύχρηστο εκπαιδευτικό βοήθημα για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2. Περιλαμβάνει μια σειρά από εκπαιδευτικά κείμενα που συντάχθηκαν από έγκριτους επαγγελματίες υγείας και αποσκοπεί να προσφέρει ενημέρωση, συμβουλές και απαντήσεις στα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πάσχοντα. Η εφαρμογή τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.
4. Blood Sugar Checker - Glucose Level Test Tracker
Το ημερολόγιο ελέγχου γλυκόζης του αίματος παρέχει όλες τις λειτουργίες που χρειάζεστε για να καταγράφετε, να παρακολουθείτε και να αναλύετε το σάκχαρο. Ελέγξτε επίσης την πίεση του αίματος, τη θερμοκρασία του σώματος, το bmi, το spo2 και τη χοληστερόλη στο σώμα. Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί και εκτός σύνδεσης, υπάρχει δυνατότητα προσθήκης διαφόρων σημειώσεων και υπάρχει και λειτουργία υπενθυμίσεων.
5. Euglyca
Η εφαρμογή Euglyca έχει ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας παιδιών και ενηλίκων με Διαβήτη τύπου 1 και 2. Απαλλάσσει τον χρήστη από το βάρος πολύπλοκων αναζητήσεων και υπολογισμών, οδηγώντας σ' ένα καλύτερο έλεγχο του διαβήτη.
Μέσα από μία μεγάλη λίστα τροφίμων, είναι εύκολη η εύρεση και η δημιουργία γεύματος για το οποίο η εφαρμογή θα υπολογίσει άμεσα τους Υδατάνθρακες και τα Λιπαρά που περιέχει. Στην συνέχεια συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία η εφαρμογή προτείνει την ενδεικτική δόση ινσουλίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταχώρησε ο χρήστης.
Η εφαρμογή Euglyca έχει ελεγχθεί κλινικά στην Ενδοκρινολογική μονάδα της Γ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ κι έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να βελτιώσει τόσο τη ρύθμιση του διαβήτη όσο και την ποιότητα ζωής των χρηστών της.
6. Diabetes Diary - Blood Glucose Tracker
Ο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για άτομα με διαβήτη. Το ημερολόγιο του διαβήτη - Ο ιχνηλάτης γλυκόζης αίματος καθιστά εύκολη την παρακολούθηση των μετρήσεων της γλυκόζης. Η εφαρμογή περιέχει καθημερινές υπενθυμίσεις, στατιστικές, ετικέτες τροφίμων, και άλλα χρήσιμα στοιχεία.
7. Beat Diabetes
Αυτή η εφαρμογή έχει συνταχθεί από μια ομάδα Ιατρών ειδικά για ανθρώπους με διαβήτη. Περιλαμβάνει λίστα με τις καλύτερες και τις χειρότερες τροφές για την ρύθμιση του διαβήτη, εξειδικευμένες συμβουλές σχετικά με τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου, στρατηγικές για τη βελτίωση της σωματικής δραστηριότητας με απλές ασκήσεις ακόμη και στο σπίτι, την  Διαβητική δίαιτα, όπως προτείνεται από το American Heart Association (ΑΗΑ), λεπτομερής περιγραφή των επιπλοκών του διαβήτη και χρονοδιάγραμμα της εμφάνισής τους και μια λίστα με 10 θεραπείες Ayurveda.
8. Diabetes
Ο "διαβήτης" παρακολουθεί και αναλύει τα βασικά δεδομένα διαβήτη όπως το επίπεδο γλυκόζης, την περιγραφή, τις ετικέτες, τα οποία μπορείτε να επεξεργαστείτε, να δείτε σε διαδραστικά γραφήματα ή να τα στείλετε απευθείας στον γιατρό σας. Ο απλούστερος φίλος του διαβήτη για τους διαβητικούς. Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να καθορίσετε με TAGS οποιαδήποτε ενέργεια θέλετε, για παράδειγμα: πριν / μετά το πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο, φάρμακα, ασκήσεις, τζόκινγκ ή οτιδήποτε άλλο που έχει σημασία σε επίπεδο ελέγχου της γλυκόζης.
9. Pregnant with diabetes
Αυτή η δωρεάν εφαρμογή προορίζεται για τις έγκυες γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και ο διαβήτης τύπου 2, καθώς και για τις γυναίκες που αναπτύσσουν διαβήτη κύησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Η εφαρμογή αυτή προορίζεται επίσης για διαβητικές γυναίκες που επιθυμούν να μείνουν έγκυες.

Το περιεχόμενο δημιουργείται με βάση τις συστάσεις του Κέντρου εγκύων γυναικών με διαβήτη σε Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη. Όλο το περιεχόμενο σε αυτό το app έχει γραφτεί από τον επικεφαλής γιατρό, Σύμβουλο στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Καθηγητή Ελισάβετ R. Mathiesen και Διευθύνων Ιατρό, Σύμβουλο στη Μαιευτική Κλινική, καθηγητής Peter Damm. Και οι δύο έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και τη θεραπεία της εγκυμοσύνης και του διαβήτη.
10. Diabetes:M
Σχεδιασμένο για έξυπνα τηλέφωνα και tablet, αυτή η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το διαβήτη σας και να τον κρατήσετε υπό έλεγχο. Είτε είστε Τύπος 1 ή Τύπος 2, έχετε διαβήτη κύησης ή απλά θέλετε να βοηθήσετε και να παρακολουθήσετε ένα μέλος της οικογένειας, αυτή είναι η εφαρμογή ημερολογίου για εσάς. Η εφαρμογή παρακολουθεί σχεδόν όλες τις πτυχές της θεραπείας του διαβήτη και σας παρέχει λεπτομερείς αναφορές, διαγράμματα και στατιστικά στοιχεία. Μπορείτε να στείλετε τις αναφορές στον επιβλέποντα ιατρό σας μέσω email. Έχει επίσης μια τεράστια βάση δεδομένων διατροφής, για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις πληροφορίες για την πρόσληψη τροφής και διατροφής, καθώς και τον χρόνο άσκησης.
ΠΗΓΗ mednutrition.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 5:03 pm


«Μεταλλευτικά τοπία και επιχειρήσεις στον ελλαδικό χώρο, 19ος-20ός αιώνας»-Επιστημονική ημερίδα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ


«Μεταλλευτικά τοπία και επιχειρήσεις στον ελλαδικό χώρο, 19ος-20ός αιώνας» Επιστημονική ημερίδα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών/Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΜΣ/ΙΤΕ) συνδιοργανώνουν επιστημονική συνάντηση με τίτλο Μεταλλευτικά τοπία και επιχειρήσεις στον ελλαδικό χώρο, 19ος-20ός αιώνας, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου (ώρα 10:00-16:00), στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Η ημερίδα έχει στόχο τη χαρτογράφηση αρχειακών διαθεσιμοτήτων και την παρουσίαση πρόσφατων ερευνών σχετικά με την εξορυκτική δραστηριότητα και τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις στον ελλαδικό χώρο. Οι εισηγήσεις θα παρουσιάσουν συναφή αρχειακά σύνολα καθώς και μελέτες περίπτωσης για τα μεταλλεία υπό οθωμανική κυριαρχία και τις πρώτες απόπειρες εξορυκτικής δραστηριότητας στο ελληνικό κράτος τον 19ο αιώνα, σε περιοχές όπως η Εύβοια, το Λαύριο, η Σέριφος, η Σαντορίνη. Θα ανιχνευθούν διεθνή επιχειρηματικά δίκτυα και δίκτυα τεχνογνωσίας στον εξορυκτικό-μεταλλευτικό κλάδο και οι μετασχηματισμοί που γνώρισε η εργασία και η διαμόρφωση των μεταλλευτικών τοπίων. Θα παρουσιαστούν, επίσης, μελέτες περίπτωσης σχετικά με τη μεταπολεμική ανασυγκρότηση των μεταλλευτικών επιχειρήσεων, η οποία υποστηρίχθηκε από την αμερικανική βοήθεια.

Η ημερίδα οργανώνεται και ως αποτέλεσμα του ερευνητικού προγράμματος του ΙΜΣ/ΙΤΕ «ΜΕΤΟΠΟ-Μεσογειακά Τοπία του Πολιτισμού: πολιτισμικά τοπία του παρελθόντος στη διαχρονία της Μεσογείου», ερευνητική δράση «Τόποι και τοπία εξορυκτικής δραστηριότητας στον ελλαδικό χώρο, 19ος-20ός αιώνας», το οποίο υπάγεται στη Δράση «Στρατηγική Ανάπτυξης Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικό- τητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ 2014-2020) που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). 

Η ημερίδα συνδυάζεται με έκθεση συναφούς αρχειακού υλικού του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ. 

Το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Επιθυμητή η κράτηση θέσης στο τηλ. 210 3418011 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00)

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778,
Ταύρος Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

Εργάτες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους στα μεταλλεία λευκολίθου Βάβδου Χαλκιδικής, Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Αρχείο Κεντρικής Επιτροπής Δανείων.


Οι δύο κάμινοι καυστικής μαγνησίας στις εγκαταστάσεις φρίξεως λευκολίθου στα Μεταλλεία Βάβδου Χαλκιδικής, από τη μελέτη με τίτλο Οι λευκόλιθοι Βάβδου: κοιτασματολογική και μεταλλευτική μελέτη, του Μηχανικού Μεταλλειολόγο Κ. Ζάχο, 1956, Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Αρχείο Κεντρικής Επιτροπής Δανείων.


.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 4:55 pm


Σπανάκης: «Κινούμαστε γρήγορα, αλλάζουμε τα Νότια προάστια»


ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΠΕΤΡΟΣ Ν. ΣΠΑΝΑΚΗΣ Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Β’3 Νοτίου Τομέα Αθηνών

ΣΠΑΝΑΚΗΣ: «Κινούμαστε γρήγορα, αλλάζουμε τα Νότια προάστια» 

Σήμερα με την Τροπολογία που καταθέσαμε δέκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επιλύουμε άμεσα στην ουσία τους τα ιδιοκτησιακά ζητήματα που αφορούν τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους εντός της επένδυσης του Ελληνικού, ώστε να εξυπηρετηθεί το συντομότερο δυνατό το δημόσιο συμφέρον με την αξιοποίηση των χώρων αυτών από τους φυσικούς δικαιούχους, δηλαδή από τους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου. Ταυτόχρονα βάζουμε ένα μεγάλο stop σε αυτούς που έσπευσαν να κινδυνολογήσουν.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί πρωταγωνιστής στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η κάθε τοπική κοινωνία την οποία σεβόμαστε και υπηρετούμε. Θέλουμε τις γειτονιές μας να τις δούμε να αλλάζουν και θα αλλάξουν προς όφελος των κατοίκων και του μέλλοντος των παιδιών μας..

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 3:13 pm


Η Ένωση Γονέων Μοσχάτου - Ταύρου στηρίζει τη δράση Ανακύκλωσης του Δήμου.


ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ μια από τις χιλιάδες λέξεις του Ελληνικού λεξιλογίου με μοναδικά μεγαλειώδες νόημα!! Ένα νόημα που «επιβαλλεται» να υιοθετηθεί από όλους μας και περισσότερο από τα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο.
Ο Δήμος μας κινούμενος προς αυτή τη κατέυθυνση με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης εξήγγειλε την υλοποίηση Σχολικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης, στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου, ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος Followgreen, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Μοσχάτου - Ταύρου, την Περιφέρεια Αττικής, τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το Κάθε Κουτί Μετράει.

Η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου – Ταύρου στηρίζει τη δράση και καλεί όλα τα Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια με στόχο τη δημιουργία συνείδησης σχετικά με την ανακύκλωση υλικών.

Τέλος, ευελπιστεί στη διεύρυνση των δράσεων ανακύκλωσης μέσω των Σχολικών Συγκροτημάτων (Νηπιαγωγείων – Δημοτικών – Γυμνασίων – Λυκείων) όπως λ.χ. ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων βρώσιμων τηγανελαίων πρόσταση η οποία έχει ήδη εκτεθεί στο Δήμο από την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου – Ταύρου.

Το Δ.Σ.

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 2:55 pm


Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου - Ταύρου την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019 (θέματα)


Καλείστε στην 31 η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου την Δευτέρα στις 18 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 με τα εξής θέματα: 

1. Ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση ανάμεσα στην ανώνυμη εταιρία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ & ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ε. Ι. ΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε», που εδρεύει στον Ταύρο (οδός Π. Ράλλη αρ.26) και τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. 

2. Επικύρωση πρακτικών Δημοτικού Συμβουλίου ( 1 η Συνεδρίαση-15/1/2019, 2 η Συνεδρίαση-23/1/2019, 3 η Συνεδρίαση-31/1/2019, 4 η Συνεδρίαση-11/2/2019, 5 η Συνεδρίαση-26/2/2019, 6 η Συνεδρίαση-6/3/2019, 7 η Συνεδρίαση-12/3/2019, 8 η Συνεδρίαση-18/3/2019, 9 η Συνεδρίαση-20/3/2019, 11 η Συνεδρίαση-8/4/2019, 12 η Συνεδρίαση-9/4/2019, 13 η Συνεδρίαση-22/4/2019, 14 η Συνεδρίαση-22/4/2019, 15 η Συνεδρίαση- 24/4/2019, 16 η Συνεδρίαση-13/5/2019, 18 η Συνεδρίαση-14/6/2019, 19 η Συνεδρίαση-24/6/2019, 20 η Συνεδρίαση-16/7/2019, 21 η Συνεδρίαση-31/7/2019, 22 η Συνεδρίαση-31/7/2019, 23 η Συνεδρίαση-27/8/2019, 24 η Συνεδρίαση-25/9/2019, 25 η Συνεδρίαση-8/9/2019, 26 η Συνεδρίαση-25/9/2019, 27 η Συνεδρίαση- 3/10/2019, 28 η Συνεδρίαση- 16/10/2019, 29 η Συνεδρίαση- 23/10/2019, 30 η Συνεδρίαση- 30/10/2019 ). 

3. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 146/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά στην επιβολή και τον καθορισμό του συντελεστή του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού οικονομικού έτους 2020. 

4. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 147/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον καθορισμό του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (Φ.Η.Χ.) οικονομικού έτους 2020. 

5. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 148/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον καθορισμό του συντελεστή του τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) οικονομικού έτους 2020. 

6. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 149/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην ψήφιση κανονισμού επιβολής τελών χρήσεως πεζοδρομίων πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων, οικονομικού έτους 2020.

7. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 150/2019 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στον καθορισμό του ύψους των τελών διαφήμισης οικονομικού έτους 2020.

8. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση Επιτροπής προσβασιμότητας-Δικαιωμάτων των πεζών- Οδικής Ασφάλειας.

9. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση Αθλητικής Επιτροπής.

10. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση Συμβουλίου Παραβατικότητας.

11. Λήψη απόφασης για τον ορισμό δύο Δημοτικών Συμβούλων και την εν συνεχεία συγκρότηση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

12. Λήψη απόφασης για την από κοινού υποβολή με το Δήμο Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη πρότασης προς χρηματοδότηση στην 5η πρόσκληση κατάθεσης προτάσεων της Πρωτοβουλίας Urban Innovative Actions (UIA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το έργο με τίτλο «Ανάδειξη του τοπικού υλικού και άϋλου πολιτιστικού αποθέματος και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στους Δήμους Νίκαιας - Αγ.Ι. Ρέντη και Μοσχάτου- Ταύρου». 

13. Λήψη απόφασης για την τροποποίηση–συμπλήρωση της υπ΄αριθμ. 215/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου , για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας.

14. Λήψη απόφασης για την πραγματοποίηση προσλήψεων προσωπικού με δίμηνη σύμβαση για κατεπείγουσας ανάγκες.

15. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην απαγόρευση στάσης και στάθμευσης ανατολικά επί της οδού Καρύστου στην Κοινότητα Μοσχάτου.

16. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην έγκριση υποβιβασμού του πεζοδρομίου επί της οδού Κορυτσάς και Κωνσταντινουπόλεως 60-62 στην Κοινότητα Ταύρου για την εταιρία «Μ. Ι.-Μ. Γ. ΟΒΕ»

17. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην έγκριση υποβιβασμού του πεζοδρομίου επί της οδού 25ης Μαρτίου 9 στη Κοινότητα Ταύρου για την επιχείρηση «New Taste Εμπόριο Επεξεργασίας Κρέατος Α.Ε».

18. Έγκριση απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην κατασκευή-τοποθέτηση προστατευτικών εμποδίων σε τμήματα επί της οδού Πειραιώς (Ο.Τ. 217) στη Κοινότητα Μοσχάτου και εξέταση της πρότασης της εταιρίας TELEPERFORMANCE.

19. Λήψη απόφασης επί της υπ΄αριθμ.17/2019 απόφασης της Κοινότητας Μοσχάτου που αφορά στην στήριξη της καμπάνιας του «Αλληλέγγυου Σχολείου Μεσοποταμίας». 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ


.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 2:40 pm


Σπανάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: "Σας προκαλώ σε δημόσιο διάλογο για τη φορολογική πολιτική που εφαρμόσατε" (βίντεο)


Σπανάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: «Σας προκαλώ σε δημόσιο διάλογο για τη φορολογική πολιτική που εφαρμόσατε»

Πρόσκληση-πρόκληση σε δημόσιο διάλογο, με θέμα τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής που συζητά το Σχέδιο Νόμου για την κύρωση του Απολογισμού και του Ισολογισμού του Κράτους του οικονομικού έτους 2017. 

Ακολουθούν το βίντεο και τα βασικά σημεία της ομιλίας:«Μέσα από αυτήν την Επιτροπή, με την ιδιότητα του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας αλλά και με την προηγούμενη ιδιότητα μου ως προέδρου των Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων, προκαλώ και προσκαλώ, με πολύ καλή διάθεση, τον ΣΥΡΙΖΑ να πάμε σε έναν ανοιχτό δημόσιο διάλογο. Κύριε Αλεξιάδη, κυρία Παπανάτσιου, να πούμε και στην πρώην σύντροφό σας την κ. Βαλαβάνη και όλοι μαζί να μιλήσουμε για τη φοροδιαφυγή, για την κατάσταση στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ και για την απαξίωση της Δημόσιας Διοίκησης. Να μιλήσουμε για τις αντικειμενικές αξίες που αυξήσατε σε λαϊκές γειτονιές, για τον ΕΝΦΙΑ, για τις ρυθμίσεις οφειλών που δεν τολμήσατε να φέρετε το 2017 και χρειάστηκε να περάσουν 50 μήνες για να το κάνετε. Να μιλήσουμε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και πόσο αυτές αυξήθηκαν στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε σχέση με το παρελθόν. Εμείς δεν φοβόμαστε να κάνουμε μία συζήτηση και για πριν από το 2014. Είμαστε περήφανοι ως παράταξη για την οικονομική μας πολιτική, γιατί πάντα λέγαμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην περίοδο των capital controls: «Να μιλήσουμε όμως και για τα capital controls, κυρία Παπανάτσιου, γιατί το 2017 οι κατασχέσεις υπερέβησαν τα 1,7 εκατομμύρια επί δικής σας θητείας. Επιτρέψτε μου να σας διαβάσω τι αναφέρει ο Συνήγορος του Πολίτη στην Ειδική Έκθεση, στη σελίδα 34: “Κατά την περίοδο ισχυρής ισχύος των ελέγχων (capital controls), που η έξοδος από έναν λογαριασμό ή το άνοιγμα νέου δεν ήταν δυνατά, η πρακτική κατάσχεσης των κοινών λογαριασμών οδήγησε συχνά σε κατασχέσεις εισοδημάτων μη οφειλετών του Δημοσίου”. Aυτό ήταν το μπάχαλο που φέρατε στη Δημόσια Διοίκηση».

Αναφερόμενος στο Σχέδιο Νόμου για τον Απολογισμό και τον Ισολογισμό του οικονομικού έτους 2017, ο κ. Σπανάκης επισήμανε: «Οι Βουλευτές της πλειοψηφίας θα το υπερψηφίσουμε, όμως δεν έχουμε το δικαίωμα να μην πούμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, όχι με γενικές και αόριστες κουβέντες αλλά με στοιχεία και αριθμούς. Το 2017, τα διαθέσιμα και ταμειακά εισοδήματα από 3,8 δις έπεσαν στο 1,7 δις. Την ίδια στιγμή τα μακροπρόθεσμα δάνεια αυξήθηκαν από 291 δις στα 295 δις και τα βραχυπρόθεσμα δάνεια από 26,25 δις πήγαν στα 29,87 δις. Ως προς τα φορολογικά έσοδα, έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε τι ποσοστό ήταν οι άμεσοι και τι οι έμμεσοι φόροι και τελικά εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εφάρμοσε μια αριστερή πολιτική ή μία αόριστη και άστοχη οικονομική πολιτική. Γιατί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική σας ήταν τυφλή, χωρίς κατεύθυνση, έπληξε τα χαμηλά εισοδήματα, γονάτισε τη μεσαία τάξη. Το 2017 είναι η χρονιά που η μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα, δεν θα ήθελαν να θυμούνται για πολλά χρόνια, αφού στα 46,5 δις του συνόλου φορολογικών εσόδων, το 57% προήλθε από έμμεσους φόρους. Με άλλα λόγια, φορολογήσατε τον καφέ, φορολογήσατε την καθημερινότητα, φορολογήσατε τον εργαζόμενο που εργαζόταν λίγες ώρες, αλλά έπρεπε να πληρώνει έναν αυξημένο Φ.Π.Α, γιατί είστε η κυβέρνηση που αύξησε τον Φ.Π.Α. και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σπανάκης έκανε μία σύγκριση του χθες με το αύριο της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βλέποντας από τη μία τον Ισολογισμό και τον Απολογισμό του 2017 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη το φορολογικό νομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαβούλευση, βλέπουμε ποιο ήταν το χθες και ποιο είναι το αύριο της Ελλάδας, βλέπουμε ποιοί δρόμοι ανοίγονται για ένα αύριο με πραγματική κοινωνική δικαιοσύνη».

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 1:35 pm


Με επιτυχία η ημερίδα "Πράσινη Ανάπτυξη για Όλους" στο Μοσχάτο (εικόνες)


Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσαν με επιτυχία χθες 13 Νοεμβρίου 2019 ημερίδα με τίτλο «Πράσινη Ανάπτυξη για όλους».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας, των δύο φορέων για την προώθηση δράσεων, που σχετίζονται με τον 7ο στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Καθαρή και Προσιτή Ενέργεια για όλους), καθώς το ΚΕΠΑ από τον Οκτώβριο του 2018 είναι ο αποκλειστικός κόμβος της Ακαδημαϊκής Πρωτοβουλίας του ΟΗΕ (United Nations Academic Impact – UNAI) για τον 7ο στόχο (UNAI Hub SDG7).

Σκοπός της ημερίδας η ενημέρωση των δημοτών Μοσχάτου-Ταύρου για τα οφέλη, που παρέχει η χρήση φυσικού αερίου στην οικία ή στον επαγγελματικό τους χώρο, καθώς και για τις καλύτερες και οικονομικότερες δυνατές υπηρεσίες προς αυτούς από εταιρείες παροχής και επαγγελματίες εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.

Δήλωση του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ Ανδρέα Ευθυμίου!«ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», που συνδιοργανώσαμε με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας για την προώθηση δράσεων που σχετίζονται με τον 7ο στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (Καθαρή και Προσιτή Ενέργεια για όλους). Η ημερίδα είχε στόχο την ενημέρωση των δημοτών Μοσχάτου-Ταύρου για τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη που παρέχει η χρήση του φυσικού αερίου και των δυνατοτήτων εκμετάλλευσης του. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 1:23 pm


Ψήφισμα Κοινότητας Μοσχάτου για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.


Η Κοινότητα Μοσχάτου κατά την πρόσφατη (11/11) συνεδρίασή της ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ”

Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών περιόδων σε όλη τη χώρα, τόσο στις αυτοδιοίκητές όσο και στις εθνικές εκλογές, αρκετές γυναίκες υποψήφιες δέχτηκαν αήθεις και ανήθικες σεξιστικές επιθέσεις.

Κάθε μία τέτοια επίθεση αποτρέπει τις γυναίκες από τη συμμετοχή τους στα κοινά.

Κάθε μία τέτοια επίθεση συντηρεί και αναπαράγει στερεότυπα, δημιουργώντας μια κοινωνία που ανέχεται κάθε μορφή έμφυλης βίας και φυλετικών διακρίσεων, τη στιγμή που στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 9 γυναικοκτονίες μόνο το 2019.

Η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά γυναικείας απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και βρίσκεται στην τελευταία θέση του δείκτη ισότητας των φύλων μεταξύ των κρατών μελών της, σύμφωνα με έρευνα του Ο.Η.Ε..

Ως Κοινοτικό Συμβούλιο οφείλουμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια, την Ελευθερία και την Ισότητα για κάθε συμπολίτη μας και να σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

Εν όψει της 25ης Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης Της Βίας Κατά Των Γυναικών ζητάμε:

 • Την ουσιαστική και απρόσκοπτη λειτουργία της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
 • Την ενίσχυση του τοπικού συμβουλίου πρόληψης παραβατικότητας
 • Την επέκταση του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου.
 • Τη δημιουργία σχετικού link άμεσης πρόσβασης στο site του Δήμου που θα συνδέεται με αντίστοιχες δομές.
 • Τη δημιουργία ξενώνα για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών.

Εισηγούμαστε την πραγματοποίηση ειδικής εκδήλωσης για την ενημέρωση των συμπολιτών μας την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης Της Βίας Κατά Των Γυναικών. 

 Απόφαση 19 – Κοινότητα Μοσχάτου

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 12:26 pm


Έναρξη σχολικού διαγωνισμού ανακύκλωσης στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου!


Έναρξη Σχολικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης, ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου υλοποιεί στα δημοτικά και νηπιαγωγεία του Δήμου, Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης, ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος Followgreen, σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Μοσχάτου - Ταύρου, την Περιφέρεια Αττικής, τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), την ΑΦΗΣ Α.Ε. και το Κάθε Κουτί Μετράει.


Στόχος της δράσης είναι να γίνει η ανακύκλωση κομμάτι της καθημερινής ζωής των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι καλούνται να ανακυκλώνουν χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες στους ειδικούς κάδους, που έχουν τοποθετηθεί εντός των σχολικών μονάδων.

Η δράση αυτή θα επιβραβεύεται με πόντους καθώς τα ανακυκλώσιμα υλικά θα ζυγίζονται και κάθε σχολείο θα συγκεντρώνει πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακυκλώνει. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα επιβραβευθούν όλα τα σχολεία για τη συμμετοχή τους ενώ τα σχολεία που θα έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους θα λάβουν χρηστικά δώρα.

Οι γονείς από την πλευρά τους έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στη δημοτική πλατφόρμα www.followgreen.gr/moschato-tavros, όπου μπορούν να ενημερώνονται για θέματα γύρω από την ανακύκλωση, να λαμβάνουν πόντους επιβράβευσης τους οποίους μπορούν στη συνέχεια να δωρίζουν στα σχολεία, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των παιδιών τους και αποτελώντας έμπνευση για τη νέα γενιά, για να μάθει να αγαπά και να σέβεται το περιβάλλον. 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 12:16 pm


Αποτελέσματα δράσεων στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης


Αποτελέσματα δράσεων στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων του Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε στις 8-11-2019 στο κέντρο της Αθήνας στοχευμένη επιχείρηση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της διακίνηση ναρκωτικών. 

Στην εξόρμηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Παρεμπορίου και της Ομάδας Ασφαλείας του Σχεδίου ενώ τους συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών, της Ο.Π.Κ.Ε και της Ο.Ε.Π.Τ.Α καθώς και υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε στις οδούς Ερμού, Μενάνδρου, Σατωβριάνδου και Κουμουνδούρου καθώς και στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Θεάτρου και την Πλατεία Κοτζιά. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης :

 • προσήχθησαν -30- άτομα (12 ημεδαποί και 18 αλλοδαποί),
 • συνελήφθησαν -4- άτομα εκ των οποίων: -2- αλλοδαποί για παράβαση του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων και -2- άτομα (αλλοδαπός και ημεδαπός) για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών 
 • κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου και μικροποσότητα ηρωίνης 
 • βεβαιώθηκαν -22- παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.,
 • επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού -200- ευρώ για παραβάσεις του Νόμου περί άσκησης υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων,
 • αφαιρέθηκαν -4- άδειες και -2- πινακίδες κυκλοφορίας
 • ακινητοποιήθηκαν - 4- οχήματα


Ανάλογες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού και προγραμματισμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.


Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 12:01 pm


ΟΠΕΚΑ - Επίδομα παιδιού: Πιστώθηκε το ποσό για την πέμπτη δόση - Πότε η πληρωμή


Επίδομα παιδιού: Αφορά και αιτήσεις που εκκρεμούν

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας το κονδύλι για την καταβολή της πέμπτης δόσης του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με την απόφαση, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εγκρίνεται ποσό ύψους 195.000.000 ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Ε΄ διμήνου 2019.

Σημειώνεται ότι στην πληρωμή θα συμπεριληφθούν εκκρεμείς αιτήσεις δικαιούχων προηγούμενων ετών.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτές τις ημέρες δεν δέχεται αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί από τον ΟΠΕΚΑ η εκκαθάριση και καταβολή της διμηνιαίας δόσης. 

Η πέμπτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο) θα καταβληθεί στις 25-26 Νοεμβρίου 2019.

Πηγή: Protothema.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 11:52 am


Ενημερωτική επιστημονική ημερίδα για τον Διαβήτη στο Παλαιό Φάληρο!


Ενημερωτική ημερίδα από την Αντιδημαρχία Υγείας & Κοινωνικής Αρωγής με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τον Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου , η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου διοργανώνει επιστημονική ημερίδα για το θέμα, με την συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων και γιατρών, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων παγκοσμίως, ετησίως.

Η εκδήλωση με τίτλο «Μαθαίνοντας τον διαβήτη μου» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Π. Φαλήρου και περιλαμβάνει εισηγήσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες για όλες τις πτυχές του θέματος όπως για παράδειγμα την πρόληψη, την σωστή διατροφή, την άσκηση, την χρήση φαρμάκων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, την ρύθμιση και τον έλεγχο της ασθένειας.

Εκτιμάται ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν ενώ οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.

Άρα η επικέντρωση στην πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του διαβήτη αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για την προστασία των επιπλοκών και της ρύθμισης της νόσου και αυτή ήταν η πρόθεση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αρωγής και Υγείας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όταν σχεδίασε και οργάνωσε την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ¨. 

Αναλυτικά οι ομιλητές-συντονιστές που θα παραστούν είναι οι :

 • Αντωνόπουλος Σταύρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Παθολόγος-Κλινικός Υπερτασιολόγος, Διευθυντής Β Παθολογικού Τμήματος Τζάννειου Γ.Ν. Πειραιά
 • Αρκουμάνης Ιωάννης, Παθολόγος –Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικού Τμήματος στο Ιατρικό Π.Φαλήρου 
 • Καμαράτος Αλέξανδρος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντής Α Παθολογικού Τμήματος &Διαβητικού Κέντρου & Υπεύθυνος Διαβητικού ποδιού Τζάννειου Νοσοκομείου Πειραιά
 • Κατινιώτη Αναστασία, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Α καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν 
 • Μπεφόν Αγγελική, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, Επιμελήτρια Α στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός
 • Μπίτσικας Ιωάννης, Διδάκτωρ Ιατρικής Αθηνών, Διευθυντής ΕΣΥ, παθολόγος στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας 
 • Μυλωνοπούλου Μαρία, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Νεφρολόγος Επιστημονική Διευθύντρια στο Ιόνιο Μ.Χ.Α. Πειραιά
 • Ρέππα Μαρία, Ιατρός Ακτινολόγος, εξειδικευμένη στο μαστό, MSC,Νοσοκομείο Μetropolitan
 • Φιλιππόπουλος Νικόλαος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Master Practiotioner in Eating Disorders and Obesity, Συνεργάτης του μόνιμου Συμβουλευτικού Κέντρου Παχυσαρκίας & Διατροφικής Αγωγής Αθλητικού Κέντρου Π.Φαλήρου. Αντιπρόεδρος Αθλητικού & Πολιτιστικού κέντρου δήμου Π.Φαλήρου
 • Φουστέρης Ευάγγελος, Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παθολόγος- Διαβητολόγος, εθελοντής στα Δημοτικά ιατρεία-ΚΕΠ Υγείας Π.Φαλήρου

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: κ.Χαρίση Κλέλια, Δημοσιογράφος, Πρέσβειρα καμπάνιας επαναπατρισμού Αφροδίτης της Μήλου

09.00-09.15 ΕΝΑΡΞΗ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Δήμαρχος Π.Φαλήρου Φωστηρόπουλος Ιωάννης Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αρωγής &Υγείας Αρκουμάνης Ιωάννης

09.15-09.30 ΟΜΙΛΗΤΗΣ: κ.Φουστέρης Ευάγγελος, Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: κ.Μπίτσικας Ιωάννης,

09.30-09.45 ΟΜΙΛΗΤΗΣ: κ.Μπίτσικας Ιωάννης, Διάγνωση & θεραπευτικοί άξονες Σακχαρώδη Διαβήτη. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: κ.Φουστέρης Ευάγγελος ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ-ΚΑΦΕΣ

10.30-10.45 ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ: κ.Κατινιώτη Αναστασία, Διαβήτης & Καρδιαγγειακές παθήσεις ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: κ.Μπίτσικας Ιωάννης

10.45-11.00 ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ: κ.Μυλωνοπούλου Μαρία, Διαβήτης & Νεφροπάθεια ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ : κ.Ρέππα Μαρία

11.00-11.15 ΟΜΙΛΗΤΗΣ: κ.Αντωνόπουλος Σταύρος, Αρτηριακή υπέρταση σε διαβητικούς ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: κ. Αρκουμάνης Ιωάννης

11.15-11.30 ΟΜΙΛΗΤΗΣ: κ.Φιλιππόπουλος Νικόλαος, Ο ρόλος της Διατροφής στο Σακχαρώδη διαβήτη ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ:κ. Αρκουμάνης Ιωάννης 

11.30-11.45 ΟΜΙΛΗΤΗΣ: κ.Καμαράτος Αλέξανδρος, Διαβητικό Πόδι ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ:κ. Μπεφόν Αγγελική 

11.45-12.00 ΟΜΙΛΗΤΗΣ: κ.Αρκουμάνης Ιωάννης, Συμπέρασμα Ημερίδας

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 11:44 am


Αποστολές ανθρωπισμού της Περιφέρειας Αττικής προς το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Χίου και το Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α) Αμυγδαλέζας


Αποστολή από το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής ειδών πρώτης ανάγκης προς το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Χίου και το Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α) Αμυγδαλέζας

Γ. Πατούλης: «Με πράξεις και όχι με λόγια στεκόμαστε δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού»

Το «Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» (Κέντρο Εφοδιασμού) της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής ανταποκρινόμενο άμεσα στα αιτήματα που υπέβαλε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Αμυγδαλέζας, προχώρησε στην αποστολή σημαντικής ποσότητας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η αποστολή προς το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) Χίου 751 κλινοσκεπασμάτων και 1067 ειδών ανδρικής, γυναικείας και παιδικής ένδυσης. Παραλλήλως, ολοκληρώθηκε η αποστολή στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Αμυγδαλέζας 2.120 ειδών προσωπικής υγιεινής και 557 ειδών καθαριότητας.

Τη δράση συντόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, η οποία έχει την θεσμική εποπτεία του Κέντρου.
Με αφορμή την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επεσήμανε ότι «Ως νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλο αυτό το διάστημα, από τότε που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, ήταν συνεχώς παρούσα. Συνέβαλε στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και διαχειρίστηκε το ζήτημα με σχέδιο και με γνώμονα τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας. Με πράξεις και όχι με λόγια στεκόμαστε δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού»

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 11:30 am


14 Νοεμβρίου του Άγίου Φιλίππου- 40 μέρες για τα Χριστούγεννα!

Ο Άγιος Φίλιππος, εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου. Την άλλη μέρα από της γιορτή του, στις 15 Νοεμβρίου,  αρχίζει η 40μερη νηστεία των Χριστουγέννων.


Βιογραφία

Ο Άγιος Φίλιππος ήταν ένας από τους δώδεκα μαθητές του Κυρίου. Καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, απ' όπου και ο Ανδρέας με τον Πέτρο. Τον κάλεσε μαθητή Του ο ίδιος ο Κύριος, και κατόπιν ο Φίλιππος έφερε στον Κύριο το Ναθαναήλ. 
Αξίζει, όμως, να αναφέρουμε ένα διάλογο ( Ευαγγέλιο Ιωάννου, ιδ') που είχε ο Φίλιππος με τον Κύριο, όπου δίνει αφορμή στον Κύριο να φανερώσει ο ίδιος ότι είναι ομοούσιος με τον Πατέρα Θεό.

Είπε λοιπόν ο Φίλιππος: «Κύριε, δεῖξον ἡμῖν τὸν πατέρα καὶ ἀρκεῖ ἡμῖν» (Κύριε, αποκάλυψε μας, δείξε μας τον Πατέρα, και αυτό μας αρκεί).
Και ο Κύριος μεταξύ άλλων του απάντησε: «Οὐ πιστεύεις ὅτι ἐγὼ ἐν τῷ πατρὶ καὶ ὁ πατὴρ ἐν ἐμοί ἐστι; τὰ ῥήματα ἃ ἐγὼ λαλῶ ὑμῖν, ἀπ᾿ ἑμαυτοῦ οὐ λαλῶ· ὁ δὲ πατὴρ ὁ ἐν ἐμοὶ μένων αὐτὸς ποιεῖ τὰ ἔργα» (Δεν πιστεύεις, Φίλιππε, ότι εγώ είμαι αχώριστα συνδεδεμένος με τον Πατέρα, ώστε εγώ να είμαι και να μένω μέσα στον Πατέρα και ο Πατέρας να είναι και να μένει μέσα μου; Είμαι δε τόσο πολύ ενωμένος, ώστε αυτά πού σας διδάσκω δεν είναι από τον εαυτό μου. Άλλα ο Πατέρας μου πού μένει μέσα μου, αυτός ενεργεί τα υπερφυσικά έργα).

Η παράδοση αναφέρει ότι ο Φίλιππος κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Πάρθους και πέθανε μαρτυρικά στην Ιεράπολη της Συρίας.

Το σεπτό σκήνωμα του αποστόλου για πολλά χρόνια στόλισε τον ιερό ναό που είχε κτισθεί στην Ιεράπολη προς τιμή του αγίου. Η δε αγία κάρα του τιμήθηκε από διάφορους αυτοκράτορες, όπως τον Θεοδόσιο, τον Ηράκλειο και άλλους με τις βασιλικές σφραγίδες τους.
 Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Λατίνους κατά το 1204 μ.Χ. το σεπτό λείψανο μεταφέρθηκε στην Κύπρο και για πολλά χρόνια φυλασσόταν στο χωριό Άρσος (Αρσινόη της Πάφου) στον ιερό ναό που κτίστηκε εκεί προς τιμή του αποστόλου. 
Αργότερα ένα μέρος των λειψάνων για ευλογία διανεμήθηκε σε διάφορα μέρη. 

Η θήκη δε με την ιερή κάρα προ του 1788 μ.Χ. για μεγαλύτερη ασφάλεια μετακομίσθηκε στην Ιερά Μονή του Σταυρού στο Όμοδος και εκεί φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2019 | 11:00 am


Amber Alert: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 17χρονης Μαρίας – Ιωάννας Δεληγιάννη


ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ – ΙΩΑΝΝΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, 17 ΕΤΩΝ

Στις 08/11/2019, και ώρα 14:00 μ.μ., εξαφανίστηκε από την Κατερίνη, η Μαρία – Ιωάννα Δεληγιάννη, 17 ετών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε χθες, 12/11/2019, απογευματινές ώρες και προβαίνει στην ενεργοποίηση του συναγερμού Amber Alert κατόπιν συναίνεσης των Αστυνομικών Αρχών.

Η Μαρία - Ιωάννα έχει ύψος 1.55 μ., ζυγίζει 50 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και γαλάζια μάτια.

Η Μαρία - Ιωάννα εξαφανίστηκε μαζί με την μητέρα της, υποβασταζόμενη από περιπατητήρα χρώματος μπλε. Η ζωή τους ενδεχομένως να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 5:03 pm


Ποινικό αδίκημα η διατάραξη της κοινής ησυχίας


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας αναφέρθηκε στην επαναφορά ως πλημμέλημα της διατάραξης κοινής ησυχίας. «Θέλω να διαβεβαιώσω ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαφυλάξει ουσιαστικά και να προστατεύσει το συμφέρον του απλού πολίτη». 

Βλέπουμε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων. Πρόθεση μας είναι, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να δούμε εκ νέου τη διάταξη που προσδιορίζει τις δυνατότητες λειτουργίας όλων των καταστημάτων», είπε ο υπουργός και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη και όχι να δημιουργεί εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, με πολύ σφιχτά ωράρια που ίσχυσαν στο παρελθόν.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση θα φροντίσει να μην υπάρξουν τέτοιου είδους προβλήματα αλλά δεν μπορεί και να αφήσει απροστάτευτο το δικαίωμα του πολίτη. Συνεπώς είναι αδίκημα η διατάραξης κοινής ησυχίας. Το συγκεκριμένο αδίκημα (πταίσμα) είχε καταργηθεί (όπως και όλα τα πταίσματα) με το ισχύοντα Ποινικό Κώδικα, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στη καθημερινότητα των πολιτών, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω υψηλών ...ντεσιμπέλ σε κέντρα διασκέδασης και μπάρ σε ώρες κοινής ησυχίας. Η κατάργηση του αδικήματος της διατάραξης κοινής ησυχίας είχε ως αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες των πολιτών για εκκωφαντική μουσική να πέφτουν στο κενό, καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα.

Οι ώρες κοινής ησυχίας

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Οκτωβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας για τους χειμερινούς μήνες, αφορούν τα χρονικά διαστήματα:

Από 15.30 έως 17.30
Από 22.00 έως 7.30

Τους καλοκαιρινούς μήνες (1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι οι εξής: 

Από 15.00 έως 17.30
Από 23.00 έως 7.00

Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:

α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

γ. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

δ. Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

ε. Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

στ. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

ΠΗΓΗ dikaiologitika.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 3:14 pm


Φλέμα στον λαιμό: Τι να κάνετε για να φύγει


Το φλέμα συνοδεύει συχνά τα κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Αν και δεν είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, όταν το φλέμα δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα, μπορεί να φράξει και να ερεθίσει τους βρογχικούς σωλήνες και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει μια δευτερογενή λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Το φλέμα περιέχει βακτήρια, ιούς, ή φλεγμονώδη κύτταρα που παράγονται σε απόκριση του οργανισμού σε κάποια μόλυνση. Εκτός από λοιμώξεις, όπως το κοινό κρυολόγημα, τη γρίπη και τη βρογχίτιδα, το φλέμα μπορεί να προκληθεί από μια αλλεργική αντίδραση σε ερεθιστικές ουσίες, όπως στο άσθμα και την αλλεργική ρινίτιδα, τις κατεστραμμένες φωνητικές χορδές και το υπερβολικό κάπνισμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 3:00 pm


Τηλεφώνημα για βόμβα στη διεύθυνση Αλλοδαπών στον Ταύρο


Ο άγνωστος, που τηλεφώνησε σε ιστοσελίδα, τόνισε ότι η βόμβα θα εκραγεί στις 12:55 - Έχουν ειδοποιηθεί οι Αρχές

Άντρας αγνώστων στοιχείων τηλεφώνησε στις 12:00 στα γραφεία ιστοσελίδας και ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στη συμβολή των οδών Πέτρου Ράλλη και Σαλαμίνας, στον Ταύρο.

Ο άγνωστος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για φάρσα και ότι η βόμβα θα εκραγεί στις 12:55.

Για το συγκεκριμένο σκοπό, ειδοποιήθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές.

Μόνο που δεν βρήκε… βόμβα και τα τηλεφωνήματα αποδείχθηκαν μια κακόγουστη φάρσα…

.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 2:53 pm


Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και πότε θα ξανανοίξουν


Αντίστροφα μετρούν τις μέρες οι μαθητές για τις διακοπές των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα έχουν για τελευταία φορά μάθημα, για το 2019. 
 Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει παραδοσιακά μετά και τον εορτασμό των Θεοφανίων, με τα μαθήματα να ξεκινούν και πάλι στις 7 Ιανουαρίου 2020

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο άρχισε στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Οι σχολικές αργίες για τη σχολική χρονιά 2019-2020 

 Οι σχολικές αργίες για τα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 είναι οι εξής:

23η Δεκεμβρίου 2019 – 6η Ιανουαρίου 2020 (Διακοπές Χριστουγέννων), 
30ή Ιανουαρίου 2020 (Γιορτή των Γραμμάτων – Τριών Ιεραρχών), 
2α Μαρτίου 2020 (Καθαρά Δευτέρα), 
25η Μαρτίου 2020 (Εθνική Επέτειος), 
13η – 24η Απριλίου 2020 (Διακοπές Πάσχα), 
1η Μαΐου 2020, 
8η Ιουνίου 2020 (Αγίου Πνεύματος).

.


Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 12:41 pm


Επιστολή διαμαρτυρίας των σωματείων της Α1 Γυναικών προς την ΕΡΤ!


Επιστολή διαμαρτυρίας από τα σωματεία της Α1 Γυναικών προς την ΕΡΤ για τη μη προβολή του πρωταθλήματος που φτάνει στα όρια της ”απόλυτης απαξίωσης”.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για απεμπλοκή της όποιας συμφωνίας υπάρχει με τη δημόσια τηλεόραση, ώστε οι ομάδες να κλείσουν συμφωνίες και να μεταδίδονται οι αγώνες τους από το YouTube, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και η δυνατότητα, κάτι που είναι προτιμητέο. 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΡΤ ΑΕ 

 ”Τα σωματεία της Α1 γυναικών διαμαρτύρονται έντονα για την απόλυτη απαξίωση του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Α1 γυναικών παρότι η εταιρεία σας έχει από πέρυσι τα αποκλειστικά δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων. Στο διάστημα αυτό δεν υπήρξε καμία κάλυψη γεγονότων από μέρους σας ούτε καν αναφέρονται τα αποτελέσματα της τρέχουσας αγωνιστικής από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ή όποιες εκπομπές της επιχείρησης. Παρακαλούμε όπως απεμπλακούμε ως σωματεία της ΕΟΚ από την όποια συμφωνία και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους σας, να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο μεταδόσεων, σε ένα αναβαθμισμένο προϊόν με σημαντικές επενδύσεις και τρεις αλλοδαπές αθλήτριες ανά σωματείο.

Με μια απεμπλοκή θα υπάρξει η δυνατότητα web κάλυψης των γεγονότων, αφού ήδη κάποιοι σύλλογοι έχουν youtube channel ενώ υπάρχουν και ιντερνετικά κανάλια που ενδιαφέρονται και ήδη την τελευταία διετία κάλυπταν γεγονότα και πρόβαλλαν τους χορηγούς των σωματείων. Και σε κάθε περίπτωση, εάν παρά ταύτα εξακολουθείτε να θέλετε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, να υπάρξει πρόβλεψη-τροποποίηση, ώστε οι αγώνες που δεν καλύπτονται τηλεοπτικά από το κανάλι σας να υπάρχει η δυνατότητα να προβληθούν μέσω των καναλιών στο youtube.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ΑΣ ΠΑΟΚ ΑΟ ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΣ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ”

allstarbasket.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 10:58 am


Το 5/5 πέτυχε η Ελευθερία Μοσχάτου στην Α΄ΕΣΚΑΝΑ.


Ελευθερία 71-57 Δραπετσώνα (α ανδρ. Ε.Σ.Κα.Ν.Α.)

5η νίκη και παραμονή στην κορυφή. Η Δραπετσώνα, που ξεκίνησε αιφνιδιάζοντας, είχε το πάνω χέρι σχεδόν ως το τέλος της 3ης περιόδου, παρά την αντίδρασή της Ελευθερίας στο β μέρος. Όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ελευθερία, με καλή άμυνα πίσω και αυξάνοντας την παραγωγικότητά της στην επίθεση, πήρε την νίκη με διαφορά. 

 Το ματς αυτό ήταν η 11η συνεχόμενη νίκη τις δύο τελευταίες εβδομάδες, για τα τμήματα της Ελευθερίας που αγωνίζεται σε επίσημη διοργάνωση, αυτή τη χρονική περίοδο(7) και είναι ρεκόρ για τον σύλλογο. 

 Α ανδρών Ε.Σ.Κα.Ν.Α.(o5η/26 αγ.), Δευ 11.11.2019, ώρα 20.30, γηπ. κλ. Μοσχάτου Α. (διαιτ.: Δελαγραμμάτικας, Κηπωσης, Γεωργόπουλος)

Α.Ο. Ελευθερία Μ. 71- 57 Δραπετσώνας Δ.Α.Σ. ( δεκ.: 15-19 , 30-36 , 46-46 , 71-57 )

Α.Ο.Ε.Μ. ( Σίμος, Δολιανίδης ): Μαρκουίζος © 11{12 ριμπ}, Κολοφώτης 1, Σιδηρόπουλος 3(1), Δέλλιος 8(1), Μπουρσούκης, Γεράνιος, Γιαμπάνης 16(2), Κατσούρης 21(4), Νικολαϊδης 3, Ζενέλι 2, Κιούσης 6, ( δεν έπαιξαν : Γιαννικόπουλος ).

Δ.Α.Σ.Δ. ( Καλλιπολίτης, Παππάς ): Λύτρας, Αρμανίδης © 3(1), Σαγρής 17(1), Καρελάς 2, Καρλάφτης 12(2), Πεζιρκιανίδης 1, Καμπούρης 2, Καλής 5, Λουτριώτης 2, Τσελέκος 13(2), ( δεν έπαιξαν : Μωυσίδης, Καρζιλης). η κατάταξη:

Α Ε.Σ.Κα.Ν.Α.          Ν      Η      B      αγ.
1  Ικάρου Καλ.           5      ο      10      5
    Ελευθερία              5      ο      10       5
3  Ταταύλα                 3      2       8        5
    Πορφύρας              3      2       8        5
    Δραπετσώνα          3      2       8        5 
    Δάφνη                    3      2       8        5
    Ευρυάλη                 3      2      8        5
8  Πέραμα                   2      3      7       5 
    Τράχωνες                2      3      7       5 
    Ηλεκτρ/πολη           2      3      7       5 
    Α.Ε. Καλλιθ.           2       3     7       5
12 Πόλις Καλ.             1       4     6       5 
    Αστέρας Αγ. Δημ.   1       4     6       5 
14 Ικαρος Ν. Σμ.         ο       5     5       5

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 10:45 am


Επιδείνωση του καιρού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη επηρεάζοντας και περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.


Ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής

Επιδείνωση του καιρού βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη επηρεάζοντας και περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.
Σύμφωνα με την τακτική πρόγνωση της ΕΜΥ (13/11/2019, 06:00) "Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.". Ενημερωνόμαστε και προστατευόμαστε:
Ενημερωνόμαστε για τις προγνώσεις εξέλιξης των καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ (www.emy.gr) και για τις επικρατούσες μετεωρολογικές συνθήκες (όπως από την ΕΜΥ: https://bit.ly/2nV9PoR και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: https://bit.ly/2AgrgTL),

Σε περιπτώσεις εκδήλωσης έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων απαιτείται προσοχή. Συνιστάται οι πολίτες:

 • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
 • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
 • Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
 • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
 • Ιδιαίτερη προσοχή για τις μετακινήσεις σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων ή καταιγίδων. Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά στην αιχμή των φαινομένων. Ακολουθούμε οδηγίες για ασφαλείς μετακινήσεις για περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων ή καταιγίδων➡️https://bit.ly/2GGwopg.
 • Ενημερωνόμαστε για την κατάσταση των δρόμων από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές (και στο διαδικτυακό τόπο της ΕΛ. ΑΣ https://bit.ly/2Grc2kE).
Περισσότερες οδηγίες αυτοπροστασίας σε περιπτώσεις εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων ή των συνεπειών αυτών στους συνδέσμους που ακολουθούν και στα ενημερωτικά έντυπα

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 10:18 am


Ταυρος - Ειδήσεις και Νέα

Τα ζώδια σήμερα: 12 Noεμβρίου - E-Radio.gr

Τα ζώδια σήμερα: 12 Noεμβρίου  E-Radio.gr

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2019 | 10:16 am


Τα ζώδια σήμερα: 7 Nοεμβρίου - E-Radio.gr

Τα ζώδια σήμερα: 7 Nοεμβρίου  E-Radio.gr

Δημοσιεύθηκε στις 6 November 2019 | 12:21 pm


Ταύρος - clickatlife

Ταύρος  clickatlife

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος:1/8/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος:1/8/2019  www.star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2019 | 10:00 am


Ζώδια- Ταύρος: 05/07/2019 - www.star.gr

Ζώδια- Ταύρος: 05/07/2019  www.star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ταυρος

Φιλικοί ιστότοποι: