Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής - Αθηνών   »   Ταυρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Κοινότητας Ταύρου

Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου, την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, στις 19.00, στο θεατράκι στο π. Δημαρχείο Ταύρου
(Πειραιώς και Επταλόφου)
Καλή Χρονιά
Παναγιώτης (Άκης) Καπλάνης
Πρόεδρος Κοινότητας Ταύρου

Ανδρέας Ευθυμίου
Δήμαρχος Μοσχάτου - ΤαύρουΔημοσιεύθηκε στις 27 January 2020 | 7:28 am


Κοπή πίτας της ΑΕ Μοσχάτου!


Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου μας η Αθλητική Ένωση Μοσχάτου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ακαδημιών. Η παρουσία σας θα αποτελέσει εξαιρετική τιμή για εμάς.

Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου
Κωνσταντινουπόλεως & Σολωμού.

.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2020 | 7:27 am


Κοπή πίτας Δίας Μοσχάτο - Ταύρος Ηandball


Την Δευτέρα 27/01 θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του συλλόγου μας και η παράδοση του εξοπλισμού στους αθλητές μας.
Επίσημη ενδυμασία: Αθλητική φόρμα!!!!

ΩΡΑ: 14:30-17:00
Κλειστό γήπεδο Μοσχάτου
Ποσειδώνος & Καποδιστρίου.


.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2020 | 7:27 am


Επείγουσα ανάγκη για αιμοπετάλια!


Ζητούνται αιμοδότες για αιμοπετάλια, για την Γεωργία Κεχαγιά του Παναγιώτη .
Αιμοπετάλια μπορούν να δοθούν από αιμοδότη που έχει δώσει τουλάχιστον μια φορά αίμα.
Η αιμοδοσία γίνεται μόνο στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματας.
Η ασθενής νοσηλεύεται στο Ερρίκος Ντυνάν αλλά τα αιμοπετάλια δίνονται μόνο στο Γ. Γεννηματας.

.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2020 | 7:26 am


Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Μοσχάτου, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020.


Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση της Κοινότητας Μοσχάτου που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κων/πολεως & Σολωμού), στις 29 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 με τα εξής θέματα:
  1. Υποβολή προτάσεων επί του σχεδίου του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.
  2. Ενημέρωση – συζήτηση.
Επισυναπτόμενα Έγγραφα

.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2020 | 7:26 am


Σε ζεστό κλίμα η κοπή της πίτας των Κρητών Μοσχάτου - Ταύρου (εικόνες)

Πολύ όμορφο κλίμα, εορταστική διάθεση και πολύς κόσμος σήμερα στην κοπή πίτας του Συλλόγου Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου στο Μοσχάτο, ενώ μαζί πραγματοποιούνται και οι Εκλογές του Συλλόγου. Ο Πολιτιστικός Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου -Ταύρου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου παρουσία του Προέδρου Μπονατάκη Παύλου, όλων των Μελών του ΔΣ και αρκετών φίλων του Συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις. 

 Την πίτα ευλόγησε ο Πάτερ Ζήσης του Ι. Ν. Μεταμορφωσεως Μοσχάτου. 

Οι εκλογές του Συνδέσμου συνεχίζονται μέχρι τις 6.00 το απόγευμα! 

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:
Εύχομαι στον Πολιτιστικό Πνευματικό Σύνδεσμο Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου, καλή χρονιά με υγεία και ευημερία και να συνεχίσουν να έχουν αυτή την ασίγαστη επιθυμία να κρατούν ζωντανή και να μας μεταφέρουν με τις δράσεις τους, την Κρητική παράδοση και λεβεντιά! Ήταν χαρά μου να παρευρεθώ και φέτος στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους!

 Δείτε εικόνες από το mymosxato.
.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2020 | 7:25 am


ΟΠΕΚΑ: Ημερομηνίες για πληρωμή σε επίδομα ενοικίου, παιδιού και ΚΕΑ


Έρχονται οι μέρες για τις πληρωμές σε επιδόματα του ΟΠΕΚΑ: το επίδομα παιδιού για την εμβόλιμη πληρωμή, το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου. Οι πληρωμές Ιανουαρίου 2020 έχουν εγκριθεί και θα ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Ο ΟΠΕΚΑ θα κάνει εμβόλιμη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21, η οποία -όπως έγκαιρα μετέδωσε πρώτο το Dikaiologitika News- θα αφορά εκείνους που έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου του 2020.

Στις 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21 και όσοι δικαιούχοι έχουν υποβάλλει αίτηση από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21

Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.

Τέλος, σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό της κυβέρνησης, όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, συνεπώς και το επίδομα παιδιού θα πληρώνεται τελευταία εργάσιμη του μήνα. 

ΚΕΑ: Πληρώνει στις 28/1

Παράλληλα, οι αιτήσεις για το ΚΕΑ συνεχίζονται κανονικά και την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα στους δικαιούχους. Εξάλλου με την ψήφιση του σχεδίου νόμου, το ΚΕΑ απλώς αλλάζει ονομασία και γίνεται Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα χωρίς όμως να υπάρχουν κάποιες άλλες αλλαγές.

Αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, είτε μέσω των Δήμων, είτε μέσω των Κέντρων Κοινότητας ή από τους αιτούντες απευθείας, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.keaprogram.gr.

Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος. 

Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση

Νέα αίτηση έως τις 31/01/2020 θα πρέπει να κάνουν για το επίδομα ενοικίου όσοι συμπληρώνουν το εξάμηνο ισχύος. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα στους δικαιούχους.

Ειδικότερα στις 31/01/2020 συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου που εγκρίθηκαν έως και 31 Ιουλίου 2019. 

Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος.

Ποιες αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν

Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, λήξη άδειας διαμονής, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν.

Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από 01/01/2020. Για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 31/01/2020.

Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για έξι ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

dikaiologitika.gr
.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2020 | 7:23 am


Με επιτυχία η κοπή της πίτας της Ένωσης Γονέων Μοσχάτου - Ταύρου (εικόνες)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου Ταύρου. 

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 το πρωί , η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μοσχάτου - Ταύρου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, παρουσία του Δημάρχου Μοσχάτου - Ταύρου κ Ανδρέα Ευθυμίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως & Σολωμού). 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Θοδωρής Μαραγκός ευχαριστεί όλους για την παρουσία τους!

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: 
Με χαρά παρευρέθηκα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας. Εύχομαι σε όλους να έχουν μια χρονιά με υγεία, ευτυχία και πρόοδο στη ζωή τους και στις οικογένειές τους. Με στόχο την διαρκή αναβάθμιση και πρόοδο των σχολείων μας, συνεχίζουμε με την Ένωση Γονέων την δημιουργική και συστηματική συνεργασία μας!"Μια χρονιά ολοκληρώθηκε, μια νέα χρονιά ξεκινά με τη κοπή της πίτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Μοσχάτου - Ταύρου, με προτάσεις & διεκδικήσεις που αποσκοπούν σε ένα καλύτερο εκπαιδευτικό και όχι μόνο, μέλλον για τα παιδιά μας!

Το Δ.Σ. της Ένωσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εκπροσώπους των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Αττικής, τους εκπροσώπους της Α.Σ.Γ.Μ.Ε., τον Κο Δήμαρχο, τους Κους Δημοτικούς & Κοινοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους της Α' Βάθμιας & Β' Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και φυσικά το mymosxato που κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση από όπου και οι φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης 
Θοδωρής Μαραγκός Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2020 | 10:26 pm


Πρωινή Γυμναστική χωρίς Πρωινό;

«Αν γυμναστώ το πρωί, χωρίς να έχω φάει, θα με βοηθήσει να κάψω περισσότερο λίπος;»
«Το ότι το σώμα αξιοποιεί περισσότερο λιπώδη ιστό με την πρωινή γυμναστική, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό μεταφράζεται στο ότι η προπόνηση, πριν το πρωινό, οδηγεί στη χρήση κυρίως λίπους ως καύσιμο για τους μύες.»Πρωινή Γυμναστική

Πολύ συχνά με ρωτούν στο γραφείο: «Αν μετά την πρωινή γυμναστική, χωρίς να έχω φάει πρωινό, θα με βοηθήσει να κάψω περισσότερο λίπος;» 

 Εγώ και η κόρη μου 

 Εγώ για παράδειγμα, με το που ξυπνάω θέλω να φάω το πρωινό μου και σίγουρα το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι δεν είναι η άσκηση, γιατί θέλω τον χρόνο μου. Δεν συμβαίνει το ίδιο με την κόρη μου όμως, που πετάγεται από το κρεβάτι γεμάτη ενέργεια… και είναι μόλις τεσσάρων χρονών! 

Επιστημονικά Δεδομένα 

 Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η μέτριας έντασης άσκηση, πριν την κατανάλωση πρωινού γεύματος, μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη για την υγεία σας, συμπεριλαμβανομένης της καύσης περισσότερου λιπώδους ιστού, αλλά και στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου του αίματος, βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη. 

 Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι: 

 • όσοι προπονούνταν πριν το πρωινό, έκαψαν διπλάσια ποσότητα λίπους από εκείνους που έκαναν προπόνηση μετά από ένα πρωινό γεύμα. 

• όσοι δεν είχαν φάει από το προηγούμενο βράδυ, είχαν χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της πρωινής άσκησης 

• δεν επηρέασε το ενεργειακό ισοζύγιο της ημέρας, άρα δεν εκφράστηκε και σε μείωση βάρους

Πώς λειτουργεί το σώμα μας;

Το ότι το σώμα αξιοποιεί περισσότερο λιπώδη ιστό με την πρωινή γυμναστική, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα χαμηλότερα επίπεδα ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό μεταφράζεται στο ότι η προπόνηση, πριν το πρωινό, οδηγεί στη χρήση κυρίως λίπους ως καύσιμο για τους μύες. 

 Όσο, δε, η άσκηση συνεχίζεται και αποκτάτε καλύτερη φυσική κατάσταση, βελτιώνεται η ευαισθησία στην ινσουλίνη, η διαχείριση της γλυκόζης από τους μύες, καθώς και η αξιοποίηση του λιπώδη ιστού.

Πρόληψη για το Σάκχαρο

Αυτή η γνώση είναι χρήσιμη και σε άτομα που έχουν κληρονομικότητα στο σάκχαρο ή βρίσκονται στο στάδιο του προδιαβήτη, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Ακόμη και σε άτομα με διαβήτη και υψηλό σάκχαρο, η άσκηση νηστικός/η μειώνει την ινσουλινοαντίσταση, δηλαδή τη δυσκολία μεταφοράς της γλυκόζης στα κύτταρα με τη βοήθεια της ινσουλίνης.

Τροφή για Σκέψη

• Η συγκεκριμένη έρευνα αφορούσε μόνο άντρες, είναι σημαντικό επομένως να δούμε αν τα αποτελέσματα ισχύουν και για το γυναικείο φύλο. 

• Περισσότερη απώλεια λίπους μεταφράζεται σε καλύτερη εικόνα σώματος. Ακόμη και όταν είναι σταθερό το βάρος, άλλο όγκο έχει το λίπος (σχεδόν διπλάσιο) και άλλο ο μυικός ιστός. 

• Φυσικά και είναι θεμιτή η προστασία κατά του σακχαρώδη διαβήτη, χωρίς μείωση βάρους. Ωστόσο, μας ενδιαφέρει σε άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, να στοχεύσουμε και στη μείωση του βάρους. 

 Κλείνοντας

Η Πρωινή Γυμναστική, χωρίς πρωινό γεύμα, προϋποθέτει να μην έχουν περάσει πολλές ώρες από την ώρα που ξυπνήσατε. Για παράδειγμα, αν γυμναστείτε στις 11.00 και έχετε ξυπνήσει από τις 7.00, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα έχετε την ίδια απόδοση στην άσκηση.

Συμβουλευτείτε λοιπόν, τον γυμναστή σας για το πρόγραμμα πρωινής γυμναστικής που θα κάνετε, αλλά και τον διαιτολόγο σας για το μετα-προπονητικό σας γεύμα ώστε να δείτε τα βέλτιστα αποτελέσματα στον οργανισμό σας και στο σώμα σας.

Μαρία Ζερβού, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Πηγή fmh.gr


.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2020 | 10:18 pm


Πλήθος κόσμου στην κοπή της πίτας του Συλλόγου "Τα Φάρασα Καππαδοκίας" (εικόνες)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συλλόγου "Τα Φάρασα Καππαδοκίας" το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020, στην αίθουσα του Συλλόγου, Νάξου 3 στο Μοσχάτο. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Καρφόπουλος και ο Δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου! 

Συμμετείχε η χορωδία της "Μουσικής Γωνιάς Κοινότητας Ταύρου" 

Ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί των Φαράσων από το χορευτικό του συλλόγου υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου. 

Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα και με την ευχή από τον πρόεδρο. «Καός χρόνος σε σεν και σον κόσμον το ταζο ναν ευλοημένον»

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:
Σε κλίμα εγκάρδιο πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πίτας του Συλλόγου «Τα Φάρασα της Καππαδοκίας», όπου είχα την χαρά να παρευρεθώ. Εύχομαι και τη νέα χρόνια να συνεχίσουν να πραγματοποιούν τις κοινωνικές και πολιτιστικές τους δράσεις στις οποίες ανταποκρίνονται πάντα με ζήλο οι συμπολίτες μας. Καλή Χρόνια! 
Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2020 | 10:02 pm


Α1 Γυναικών: Άνετα τις Εσπερίδες η Ελευθερία Μοσχάτου (74-54)

Η Ελευθερία Μοσχάτου επικράτησε άνετα με 74-54 των Εσπερίδων Καλλιθέας και διατηρεί την 2η θέση στην Α1 Γυναικών.Επιστροφή στις νίκες για τη γυναικεία ομάδα της ελευθερίας Μοσχάτου, με εύκολη επικράτηση επί των Εσπερίδων με σκορ 74-54. 

Οι Εσπερίδες προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, στοχεύοντας αρχικώς στο "ζωγραφιστό", αλλά αυτή τη φορά η είσοδος/επιστροφή της Ροσέλ και το το γέμισμα της ρακέτας, έστω και με ελάχιστες προπονήσεις, περιόρισε την απειλή. Έτσι σταδιακώς η Ελευθερία πήρε τον έλεγχο, αρχικώς με μικρή διαφορά, αλλά φάνηκε πως ήταν θέμα χρόνου να την αυξήσει. Ήταν η 10η νίκη στα 14 παιχνίδια και διατηρεί την 2η θέση, επόμενο παιχνίδι είναι την ερχόμενη Κυριακή στα Ιωάννινα με αντίπαλο την τοπική ομάδα. 
Διαιτητές: Αντωνιάδης-Ουσταμπασίδης-Κούλης Χαρ. Δεκάλεπτα: 15-18, 35-29, 51-41, 74-54 

Ελευθερία Μοσχάτου (Παπαναστασίου): Τζέιμς 18(1), Σπαθάρου 13(4), Μίχου 4, Ακρίβου, Σταμάτη 7(1), Γκίλντεϊ 14(2), Κούτρα, Αλεξανδρή 13, Ρόσελ 2, Βώλου 3(1). 

Εσπερίδες (Σκληρός): Γκιλ 16(2), Μουτεβελή 2, Παπαϊωάννου, Εμμανουηλίδου, Δανούση, Λουκάτου, Ακλ 11, Πατεράκη 12, Παπαμαρκάκη, Μπενέκη 2, Μάιζ 11.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2020 | 9:50 pm


Το νέο Δ.Σ των Κρητών Μοσχάτου - Ταύρου - 2020 (ονόματα)


Ο Πολιτιστικός Πνευματικός Σύνδεσμος Κρητών Μοσχάτου -Ταύρου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου το πρωί και την ίδια μέρα πραγματοποίησε στα γραφεία του Συλλόγου αρχαιρεσίες, για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 

 Την Κυριακή 26/1/20 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα δυο χρόνια. 

Το νέο Δ.Σ μετά από τις εκλογές της Κυριακής έχει ως εξής. 

Εκλέγονται 11.

Μπονατάκης Παύλος  119 

Καραπέτης Βασίλης  89 

Λαινάκη Νεκταρία  77  

Γιγουρτάκης Αντώνης  74 

 Πατσουράκης Πολύδωρος   74 

Παπαδάκης Νίκος  69 

 Βασιλάκη Πηνελόπη   60 

Δαμαβολίτης Μανώλης  54 

 Αλογδιανακη Αικατερίνη  46 

 Χρηστίδη Δήμητρα  45 

 Κυπριωτάκης Γιώργος  38 

Ζούλης Βασίλης 37 

 Ταμπακοπουλου Κωνσταντίνα 28 

 Εξελεγκτική επιτροπή: 

 Κατσιπουλάκης Μπάμπης, Ταμπουρατζής Μανώλης, Τσιβουράκης Γιάννης.


.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2020 | 9:31 pm


Nίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης ομιλητές σε εκδήλωση την Τετάρτη στο Μοσχάτο

Πρωτοβουλία Πολιτών Μοσχάτου-Ταύρου

Ομιλητές:
Nίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου


Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2020 | 7:03 pm


Νύχτα τρόμου για Καίτη Γαρμπή και Διονύση Σχοινά - Τους έδεσαν και τους λήστεψαν


Τρόμος για την Καίτη Γαρμπή και τον Διονύση Σχοινά. Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους τα ξημερώματα. Οι τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι είχαν στήσει καρτέρι στη γνωστή τραγουδίστρια. Έδεσαν και απείλησαν τον Διονύση Σχοινά για να τους ανοίξει χρηματοκιβώτιο!

Στιγμές τρόμου έζησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (25.01.2020) η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς, όταν τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους στη Νέα Ερυθραία!

Όλα έγιναν στις 05:50 ξημερώματα. Οι τέσσερις δράστες, οπλισμένοι και έχοντας κρύψει τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, είχαν στήσει καρτέρι στην Καίτη Γαρμπή και περίμεναν να επιστρέψει στο σπίτι της από το νυχτερινό μαγαζί όπου εμφανίζεται.

Όταν η Καίτη Γαρμπή επέστρεψε στο σπίτι και μόλις πάρκαρε το αυτοκίνητό της, τότε εμφανίστηκαν και την απείλησαν. Υπό την απειλή του όπλου, ανάγκασαν τη γνωστή τραγουδίστρια να τους ανοίξει για να μπουν στο σπίτι.

Στο σπίτι βρισκόταν ο Διονύσης Σχοινάς. Οι δράστες έδεσαν το ζευγάρι και σύμφωνα με πληροφορίες απείλησαν τον γνωστό τραγουδιστή πως θα του “φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι” αν δεν τους έλεγε που ήταν το χρηματοκιβώτιο.

Οι ληστές ανάγκασαν τον Διονύση Σχοινά να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν.

Το γεγονός πως ήξεραν τι ώρα επέστρεφε στο σπίτι η Καίτη Γαρμπή οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι δράστες παρακολουθούσαν το ζευγάρι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - newsit.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 4:07 pm


Γιώργος Ζαμπέτας - Συνθέτης, βάρδος του λαϊκού τραγουδιού και δεξιοτέχνης στο μπουζούκι


Συνθέτης, βάρδος του λαϊκού τραγουδιού και δεξιοτέχνης στο μπουζούκι. Γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1925 στην Αθήνα. Τα πρώτα μαθήματα στο μπουζούκι τα πήρε από τον κουρέα πατέρα του και από το 1950 άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά σε λαϊκά κέντρα. Στη δισκογραφία μπήκε το 1953.

Το 1959 ο Μάνος Χατζιδάκις τον έκανε «σολίστ» στις συνθέσεις του. Τα επόμενα χρόνια, ο Γιώργος Ζαμπέτας «κέντησε» με τις ξεχωριστές πενιές του τις εισαγωγές και τα τραγούδια των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Πλέσσα, Μαρκόπουλου, Μαρκέα, Καπνίση και πολλών άλλων συνθετών. Έγραψε ακόμα τραγούδια με τους Πυθαγόρα, Καγιάντα, Πρετεντέρη, Παπαδόπουλο, Τζεφρώνη, Μπακογιάννη και Παπαγιαννοπούλου, ενώ συνεργάστηκε στενά με τον κορυφαίο στιχουργό Χαράλαμπο Βασιλειάδη - Τσάντα, τον ποιητή Δημήτρη Χριστοδούλου και τον Αλέκο Σακελλάριο.

Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται πάνω από 250 τραγούδια, τα περισσότερα από τα οποία έγιναν επιτυχίες, όπως Πατέρα κάτσε φρόνιμα, Ρωμιός αγάπησε Ρωμιά, Σταλιά-σταλιά, Τι σου ’κανα και μ’ εγκατέλειψες, Τι γλυκό να σ’ αγαπούν, Ο πενηντάρης, Μάλιστα κύριε, Ο πιο καλός ο μαθητής κ.ά. Με τα τραγούδια του ανέδειξε μια ολόκληρη γενιά τραγουδιστών: Τόλης Βοσκόπουλος, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Βίκυ Μοσχολιού, Σταμάτης Κόκοτας, Δούκισσα κ.α.

Πήρε μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες (Κόκκινα Φανάρια, Λόλα, Οδός Ονείρων κ.ά.).

Πηγαίος, αθυρόστομος, χιουμορίστας, αλλά και μάγκας, αποκριθείς σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σχέση του με το χασίσι, απάντησε: «Αν έχω φουμάρει χασίσι; Λιβααααάδια. "Μάλιστα κύριε" (τίτλος τραγουδιού του Γ. Ζαμπέτα, με ερμηνεία δική του και στίχους του Αλέξανδρου Καγιάντα)».

Πέθανε στις 10 Μαρτίου του 1992.

Πηγή: sansimera.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 10:34 am


Ντέμης Ρούσσος - Διεθνούς φήμης Έλληνας τραγουδιστής, που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία

Ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε στις 25 Ιανουαρίου 2015 στην Αθήνα, ύστερα από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο «Υγεία».


Διεθνούς φήμης Έλληνας τραγουδιστής, που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, κυρίως τη δεκαετία του ‘70. Οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια.
Ο Αρτέμιος Βεντούρης - Ρούσσος, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ήταν ο πρωτότοκος γιος του μηχανικού και κλασσικού κιθαρίστα Γιώργου Ρούσσου και της συζύγου του Όλγας. Από μικρός σπούδασε μουσική και εντάχθηκε στην εκκλησιαστική χορωδία της ενορίας του. Μετά την Κρίση στο Σουέζ το 1956, η οικογένειά του έχασε τα πάντα και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Μετά την εγκατάστασή του στην Αθήνα, συμμετείχε σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα, ξεκινώντας από τους «The Idols» σε ηλικία 17 χρόνων. Αργότερα εντάχθηκε στους «We Five», αλλά έγινε γνωστός μέσα από τους «Aphrodite's Child», το ελληνικό συγκρότημα, που βρέθηκε στην πρωτοπορία του προοδευτικού ροκ (progressive rock). Σχηματίστηκε το Φεβρουάριο του 1968 από τους Βαγγέλη Παπαθανασίου (κίμπορντς), Ντέμη Ρούσσο (φωνητικά, μπάσο), Αργύρη Κουλούρη (κιθάρες) και Λουκά Σιδερά (ντραμς).
Με έδρα το Παρίσι κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά το άλμπουμ «The End of the World», από το οποίο ξεχώρισε το «Rain and Tears», διασκευή του κλασσικού «Κανόνα» του Πάχελμπελ, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία και ταυτίστηκε με τη νεανική εξέγερση του Μάη του ‘68. Ακολούθησε το «It's Five O' Clock» με την ομώνυμη μεγάλη επιτυχία, ενώ η κορυφαία στιγμή του συγκροτήματος ήταν το άλμπουμ «666», με πηγή έμπνευσης την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη. Κυκλοφόρησε το 1972, πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια δίσκους και θεωρείται ένα από τα πρώτα κόνσεπτ άλμπουμ (concept album, δίσκος με ενιαία θεματολογία).
Παράλληλα με τους «Aphrodite's Child» και μετά τη διάλυσή τους ακολούθησε σόλο καριέρα, με διαβατήριο τη σπουδαία τενόρο φωνή του, με τη χαρακτηριστική βραχνάδα και το εκκεντρικό του ντύσιμο (ενδυματολογικό σήμα - κατετεθέν η κελεμπία), που προανήγγειλε το κιτς του γκλαμ-ροκ (glam-rock). Πρώτη του μεγάλη επιτυχία, το τραγούδι «We Shall Dance». Ακολούθησαν τα  «White Sails» (αγγλική διασκευή του τραγουδιού «Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε» του Δήμου Μούτση), «Forever And Ever», «My Friend the Wind», «My Reason», «Velvet Mornings», «Goodbye My Love, Goodbye», «Someday Somewhere» και «Lovely Lady of Arcadia», όλα τη δεκαετία του ‘70.


Τα επόμενα χρόνια παρέμεινε μουσικά ενεργός. Πραγματοποίησε μεγάλες περιοδείες και ηχογράφησε τις μεγάλες του επιτυχίες σε διάφορες γλώσσες, που εξάπλωσαν τη φήμη του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υδρογείου. Το 2010 έδωσε μία μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, μετά από 37 χρόνια απουσίας από τα συναυλιακά δρώμενα της Ελλάδας.

Για πολλά χρόνια ο Ντέμης Ρούσσος έδινε μάχες με την παχυσαρκία που τον ταλαιπωρούσε. Τον Ιούνιο του 1980, όταν ζύγιζε 147 κιλά, ξεκίνησε ένα αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας, με αποτέλεσμα μέσα σε δέκα μήνες να χάσει 50 κιλά. Το 1982 εξέδωσε το βιβλίο «A Question of Weight» («Είναι θέμα βάρους»), μαζί με τη φίλη του φωτογράφο Βερονίκ Σκαβίνσκα, στο οποίο με πάσα ειλικρίνεια περιέγραψε το πρόβλημά του με την παχυσαρκία και πώς την καταπολέμησε.
Στις 14 Ιουνίου 1985 βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όταν έπεσε θύμα αεροπειρατείας, κατά τη διάρκεια της πτήσης 847 της TWA από την Αθήνα στη Ρώμη. Οι λιβανέζοι αεροπειρατές της «Χεζμπολάχ» και της «Ισλαμικής Τζιχάντ», μόλις τον αναγνώρισαν, γιόρτασαν τα γενέθλιά του την επομένη και τον απελευθέρωσαν μαζί με άλλους τέσσερις επιβάτες πέντε ημέρες αργότερα.


Στην προσωπική του ζωή νυμφεύθηκε τρεις φορές και απέκτησε δύο παιδιά. Τον Σεπτέμβριο του 2013, παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, σε τελετή που έγινε στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα. Μετά τη βράβευση δήλωσε: «Αυτό το μετάλλιο αντιπροσωπεύει την πρώτη χώρα μου, την Ελλάδα και τη δεύτερη, τη Γαλλία. Ευχαριστώ και τις δυο χώρες στις οποίες ανήκω».
Ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε στις 25 Ιανουαρίου 2015 στην Αθήνα, ύστερα από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο «Υγεία».

Πηγή: https://www.sansimera.gr/biographies/1178

.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 10:28 am


“Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” Ορκίστηκε ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος Ιάσονας Λουράντος


Ορκίστηκε το πρωί της Πέμπτης ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος της κίνησης “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή”, Ιάσονας Λουράντος.

Ο κ. Λουράντος αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος Δημοτικό Σύμβουλο, Σωτήρη Μωραΐτη, που παραιτήθηκε για λόγους υγείας. 

Ποιος είναι ο Ιάσονας Λουράντος

Γεννήθηκε το 1999 και κατοικεί στον Ταύρο, στη συνοικία της Πλατάνας. Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Ταύρου και φοιτά στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 10:08 am


Πρώτος πρόεδρος της Ένωσης των φωτογράφων ο Βασίλης Κουτρουμάνος!


Ο έμπειρος αθλητικός φωτορεπόρτερ Βασίλης Κουτρουμάνος πρώτος πρόεδρος της Ένωσης των φωτογράφων

Θριαμβευτική επικράτηση στις εκλογές των φωτορεπόρτερ για τον έμπειρο φωτογράφο των αθλητικών εκδηλώσεων σε παγκόσμια κλίμακα Βασίλη Κουτρουμάνο (με καταγωγή από τη Δήμητρα Γορτυνίας).

Σε ρεπορτάζ του Αντώνη Κατσαρού στη Βραδυνή, διαβάζουμε:

Ο συνάδελφος στηρίχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, σε μία χρονιά που θα δώσει ξανά το παρόν στο ρεπορτάζ τον Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με ευρεία συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία και ήταν οι πρώτες της Π.Ε.Φ.Φ.Ε. Ε. (Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επικαίρων).

Δεν είναι μόνο το λαμπρό πολυσέλιδο βιογραφικό του Βασίλη Κουτρουμάνου αλλά η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, η συνέπεια, το ήθος, το πάθος του για τη δουλειά, τα “μαγικά” κλικ της φωτογραφικής μηχανής του. Μάχιμος στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο, έχει καλύψει δεκάδες γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας, εντός κι εκτός Ελλάδας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που σχηματίσθηκε αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές είναι:

Πρόεδρος Κουτρουμάνος Βασίλειος
– Α’ Αντιπρόεδρος, Σκούρτης Θωμάς
– Β’ Αντιπρόεδρος, Ταμπούρης Αλέξανδρος
– Γενικός Γραμματέας Βούτος Ανδρέας
– Ταμίας Μπότσης Νεκτάριος
– Ειδικός Γραμματέας Ξενάκης Γεώργιος
– Μέλος Τσαπατσάρης Βασίλειος
– Μέλος Γκάντζιος Βασίλειος
– Μέλος Τσίλικα Δήμητρα.

.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 9:57 am


Την επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης ζητάει ο Βουλευτής Βασίλης Σπανάκης


Την επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης ζητάει ο Βουλευτής Βασίλης Σπανάκης 

Την επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όχι μόνο της κατοίκων της Αργυρούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τους συναρμόδιους Υπουργούς.

«Με αφορμή το νέο σχέδιο για την αξιοποίηση του Υμηττού καθώς και τις προτάσεις που υπάρχουν από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), η παρούσα χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη προκειμένου να ενταχθεί το θέμα της επέκτασης του Νεκροταφείου Αργυρούπολης στο συνολικό σχέδιο ανάπτυξης και ανάπλασης του Υμηττού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Β3΄ Περιφέρειας του Νότιου τομέα της Αθήνας, απευθυνόμενος στους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ.Χατζηδάκη, Εσωτερικών Π.Θεοδωρικάκο και Υποδομών & Μεταφορών Κ.Καραμανλή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 

 Προς: τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη 
τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο 
τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή 

 Θέμα: «Επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης» 

 Η επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης κρίνεται αναγκαία για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων όχι μόνο της Αργυρούπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Εδώ και χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες από τις Δημοτικές Αρχές προκειμένου να προχωρήσει η επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού. Είναι κοινή πεποίθηση ότι εάν υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός των αρμόδιων Υπηρεσιών και η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, μπορούν να επισπευστούν οι διαδικασίες επέκτασής του. 

Με αφορμή και το νέο σχέδιο για την αξιοποίηση του Υμηττού καθώς και τις προτάσεις που υπάρχουν από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), η παρούσα χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη προκειμένου να ενταχθεί το θέμα της επέκτασης στο συνολικό σχέδιο ανάπτυξης και ανάπλασης του Υμηττού. 

 Επειδή οι κάτοικοι της Αργυρούπολης και των ευρύτερων περιοχών αναμένουν εδώ και χρόνια τις αποφάσεις της πολιτείας. 

Επειδή ο πληθυσμός της εν λόγω περιοχής έχει αυξηθεί με γοργούς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες. 

Eρωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες του παρελθόντος και να προχωρήσει άμεσα η επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης; 

2) Υπάρχει μέριμνα στον συνολικό σχεδιασμό ανάπλασης του Υμηττού να ενταχθεί με κάθε λεπτομέρεια η επέκταση του Νεκροταφείου Αργυρούπολης; 

3) Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο προτίθεστε να προχωρήσετε σε ειδική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτή η πάγια διεκδίκηση των κατοίκων της Αργυρούπολης; 

Ο ερωτών Βουλευτής 
Βασίλειος- Πέτρος Ν. Σπανάκης


.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 9:30 am


Σεισμός 6,9 Ρίχτερ ταρακούνησε την Τουρκία


Κτίρια κατέρρευσαν από τον ισχυρό σεισμό - Τι λένε Ελληνες σεισμολόγοι 

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ στην ανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,9 βαθμοί. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 10 χλμ. Μετά τον αρχικό σεισμό, ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες να βγουν έντρομοι από τα σπίτια τους. Αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό, ακολούθησε και δεύτερος 5,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. 

 Το γραφείο διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού είναι το Σιβρίτζε. Τουρκικές οργανώσεις αρωγής στέλνουν ομάδες στην πληγείσα περιοχή. Κρατικά ΜΜΕ στη γειτονική Συρία μετέδωσαν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της χώρας. Μέσα μαζικής ενημέρωσης στον Λίβανο μετέδωσαν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στη Βηρυτό και την Τρίπολη. 

 «Σφοδρότατος ο σεισμός, το επίκεντρό του εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Το ρήγμα το οποίο έχει ενεργοποιηθεί είναι της ανατολικής Ανατολίας, ήδη γίνονται μετασεισμοί και θα γίνουν πολλοί ακόμα, καθώς ο σεισμός είναι πολύ μεγάλος. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, οι μετασεισμοί βρίσκουν ακόμα πιο ευάλωτα τα κτίρια σε τέτοια μεγέθη», τόνισε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος στον ΣΚΑΪ.

Τι λένε Ελληνες σεισμολόγοι

Για τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ στην Τουρκία μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Ο σεισμός εκδηλώθηκε στο κορυφαίο τμήμα της αραβικής πλάκας που διεμβολίζει τον τουρκικό χώρο. Έχουν εκδηλωθεί αρκετά μεγάλοι σεισμοί στο παρελθόν, ξέρουμε πολύ καλά την περιοχή. Δεν επηρεάζει ούτε το ρήγμα της Ανατολίας και δεν έχει καμία σχέση με τους σεισμούς που εκδηλώθηκαν χθες και προχθές ανατολικά της Χίου και της Λέσβου. Είναι εντελώς διαφορετικό σύστημα. Συνεπώς δεν επηρεάζει τον ελληνικό χώρο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα.

Φοβάμαι ότι στην Τουρκία θα υπάρχουν ζημιές, καθώς είναι περιοχή ευαίσθητη όπου οι κατασκευές δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή και λόγω της εμπειρίας από δύο προηγούμενες σεισμικές δονήσεις δεν μπορούμε να δούμε τα πράγματα με αισιοδοξία», σημείωσε ο κ. Λέκκας.

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, μάλιστα το πρωί της Παρασκευής είχε αναρτήσει στα social media το εξής μήνυμα: «Με την μέθοδο του φυσικού χρόνου (Varotsos et al., 2006) έτρεξα τα σημερινά στατιστικά σεισμικής επικινδυνότητας πού δείχνουν υψηλές τιμές 86,7% για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία μετα τα 5,6 Ρίχτερ προχτές. Υπάρχει εκεί ένα σεισμικό κενό από το 1970 πού είχε δώσει 6,9 Ρίχτερ και χρειάζεται προσοχή». Με αυτό του το μήνυμα, ουσιαστικά, προειδοποιούσε για μεγάλο σεισμό στη γειτονική χώρα.

«Είναι ένας επιφανειακός σεισμός που αναμένεται να δώσει ισχυρούς μετασεισμούς τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για ενεργοποίηση του ρήγματος της ανατολικής Ανατολίας. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Ένας τέτοιος σεισμός είναι βέβαιο πως προκαλεί ζημιές στο δομικό περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά για το πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είναι αρκετά μακριά για να συνδεθεί με τη χώρα μας, ωστόσο τόνισε πως απαιτείται λεπτομερής αξιολόγηση από τους επιστήμονες στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία. #Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde #deprem

Çevre illerde de hissedilen depremin ardından vatandaşlar sokaklara çıktıhttps://t.co/EqAKYn1mS1 pic.twitter.com/xkqQZzBTjD
— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) January 24, 2020
Significant 6.8 earthquake, 33km south of Elazığ in eastern Turkey pic.twitter.com/wsi05rrVi0
— Yörük Işık (@YorukIsik) January 24, 2020

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 9:04 pm


«Versus 17» : Χρήστος Αθανασίου εναντίον Σπύρου Πετράκη


To «Versus 17» ανακοινώνει ακόμα ένα ματσάρισμα για την διοργάνωση της 2ας Φεβρουαρίου που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε στο 'The Core Sports Center' στο Περιστέρι.

Εκεί ο Χρήστος Αθανασιου του 'Zambidis Club' τίθεται αντιμέτωπος με τον Σπύρο Πετράκη του 'Mad Gym'.

H αναμέτρηση είναι στο άθλημα της πυγμαχίας και οι δύο δυναμικοί αθλητές θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επικράτηση.ufight.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 7:03 pm


Βασίλης Σπανάκης: «Δεν κλείνουν τα ΕΛΤΑ του Ταύρου»


Βασίλης Σπανάκης: «Δεν κλείνουν τα ΕΛΤΑ του Ταύρου» 

Την διαβεβαίωση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη ότι δεν θα κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Ταύρο, έλαβε ο Βουλευτής Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του. 

Ο Βουλευτής της Β3΄ Περιφέρειας του Νοτίου τομέα της Αθήνας είχε ενημερωθεί νωρίτερα για την πρόθεση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος του Ταύρου, που λειτουργεί επί δεκαετίες και εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής. 

 Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους καθώς και την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Μοσχάτου Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, ο οποίος με επιστολή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ, κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, είχε ζητήσει την ανάκληση της απόφασης αυτής. 

Η τηλεφωνική παρέμβαση του Βασίλη-Πέτρου Σπανάκη στον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήταν άμεση. Σύμφωνα με την ρητή διαβεβαίωση του κ. Κ. Πιερρακάκη, το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον Ταύρο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.


Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 6:03 pm


Στο Ωνάσειο με υψηλό πυρετό ο Προκόπης Παυλόπουλος!


Ο πολύ υψηλός πυρετός που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οδήγησε στην μεταφορά του στο νοσοκομείο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος εμφάνισε συμπτώματα γρίπης επιστρέφοντας από τα Ιεροσόλυμα. Θα διανυκτερεύσει στο Ωνάσειο.

Στο Ωνάσειο μεταφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος λόγω του υψηλού πυρετού από μια ίωση που τον ταλαιπωρεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο κ. Παυλόπουλος πρόκειται να υποβληθεί σε εξετάσεις για να αποφασισθεί η θεραπεία που θα ακολουθηθεί. Η μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε αναγκαία από τον προσωπικό του γιατρό. Πριν από περίπου έναν χρόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε υποβληθεί σε στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική. Ο Προκόπης Παυλόπουλος αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την επιστροφή του από το ταξίδι του στα Ιεροσόλυμα.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές θα παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο προκειμένου να πραγματοποιήσει παράλληλα και το καθιερωμένο του ετήσιο ιατρικό check up.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας η ακύρωση όλων των συναντήσεων του Προέδρου.

Σήμερα σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχόταν στις 12 την Επίτροπο της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων, Στέλλας Κυριακίδου, στις έξι το διοικητικό συμβούλιο και εκπροσώπους των σωματείων της πανελλήνιας ομοσπονδίας ιδιοκτητών ακινήτων και στις 7 τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Φαιζάλ Μπιν Φαρχάν Μπιν Αμπντουλάχ αλ Σαούντ

newsit.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 5:07 pm


Επιστολή διαμαρτυρίας, Ανδρέα Ευθυμίου για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στον Ταύρο.


➣Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου, Ανδρέα Γ. Ευθυμίου στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ για την διακοπή λειτουργίας τους στο Ταύρο 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με επιστολή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ, κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για την αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος στον Ταύρο, το οποίο επί δεκαετίες εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ζήτησε την ανάκληση της απόφασης αυτής καθώς θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα εξυπηρέτησης σε όλους τους συμπολίτες μας και επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσει τη λειτουργία της συνέχισης του καταστήματος ΕΛΤΑ στον Ταύρο.

Ταυτόχρονα, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με επιστολή του προς τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ζήτησε την άμεση παρέμβασή του ώστε να αποτραπεί αυτή η ενέργεια, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη θέληση της τοπικής κοινωνίας και της Αυτοδιοίκησης. 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 4:41 pm


Σπανάκης: Νέα Ερώτηση σε Καραμανλή για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη εργασιών της Πεζογέφυρας Π.Φαλήρου


Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, με θέμα «Απαράδεκτες καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών στην Πεζογέφυρα του Παλαιού Φαλήρου επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος».

«Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, ένα ζευγάρι που επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την Λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, χρησιμοποιώντας τη διάβαση πεζών στο ύψος της οδού Ναϊάδων, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με συνέπεια ο άνδρας να χάσει τη ζωή του και η γυναίκα να μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ελάχιστα μέτρα από το σημείο του δυστυχήματος, βρίσκεται εγκαταλειμμένη η ημιτελής Πεζογέφυρα του Παλαιού Φαλήρου. Η ανάγκη παρέμβασης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι επιτακτική. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να θρηνήσουμε άλλα θύματα στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής της Β3΄ Περιφέρειας του Νότιου τομέα της Αθήνας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης: 

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή

Θέμα: «Απαράδεκτες καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών στην Πεζογέφυρα του Παλαιού Φαλήρου επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος»


Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, ένα ζευγάρι που επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την Λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, χρησιμοποιώντας τη διάβαση πεζών στο ύψος της οδού Ναΐάδων, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με συνέπεια ο άνδρας να χάσει τη ζωή του και η γυναίκα να μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ελάχιστα μέτρα από το σημείο του δυστυχήματος, βρίσκεται εγκαταλειμμένη η ημιτελής Πεζογέφυρα του Παλαιού Φαλήρου που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να παραδοθεί στο κοινό από τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η κατασκευή της πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος της οδού Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο, ξεκίνησε στις 20 Μαΐου 2018 στα πλαίσια της εργολαβίας «Κατασκευή έξι (6) Πεζογεφυρών σε βασικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής». Με την ολοκλήρωσή της, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής και ιδιαίτερα τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οι γονείς με μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι μαθητές, θα μπορούν να έχουν ασφαλή και αδιάκοπη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο, στον σταθμό Τραμ «Τροκαντερό», στις αθλητικές εγκαταστάσεις Δ.Α.Κ Παλαιού Φαλήρου, τις στάσεις των λεωφορείων, στο Πάρκο Φλοίσβου, στο Θ/Κ Αβέρωφ κ.α. 

Μετά από την αιφνιδιαστική διακοπή των εργασιών κατασκευής της παραπάνω Πεζογέφυρας στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, κατέθεσα Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών (υπ’ αριθμ. 901/25-09-2019), με θέμα «Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πεζογέφυρας του Παλαιού Φαλήρου στην Λ. Ποσειδώνος στο ύψος της οδού Αφροδίτης». Σε αυτήν αφενός ζητούσα ενημέρωση για τον χρονικό ορίζοντα επανέναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών, αφετέρου τόνιζα το γεγονός ότι η εγκατάλειψη του έργου δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.

Η ανταπόκριση του Υπουργείου υπήρξε άμεση κι έτσι στις 22 Οκτωβρίου 2019 έλαβα από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή την σχετική Απάντηση (υπ’ αριθμ. Β 1315/22-10-2019), στην οποία επισυναπτόταν το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών (υπ αριθμ. 3195/07-10-2019) που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Υποδομών. Σε αυτό μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

Κύριο αίτιο της καθυστέρησης των εργασιών στην πεζογέφυρα Παλαιού Φαλήρου αποτελεί « κοπή δένδρου, το οποίο βρισκόταν στο μικρό αλσύλλιο που τοποθετείται το ακρόβαθρο της γέφυρας και διήρκησε οκτώ μήνες, περίπου».

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο 2° Χρονοδιάγραμμα εργασιών του έργου, «η κατασκευή της Πεζογέφυρας στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου, έως το επίπεδο εφαρμογής του μεταλλικού φορέα και κατασκευής της πλάκας καταστρώματος, θα ολοκληρωνόταν έως τις 20-12-2019», αλλά η Διευθύνουσα Υπηρεσία κατόπιν αιτήματος του Αναδόχου, εισηγήθηκε θετικά στην Προϊσταμένη Αρχή για τη χορήγηση 3Πί παράτασης της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του έργου. Κατόπιν αυτού, «ο Χρονικός Προγραμματισμός για την ολοκλήρωση των ανωτέρω εργασιών στην Πεζογέφυρα Παλαιού της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος της οδού Αφροδίτης, μετακυλήθηκε για τις 20-02-2020». 

Αν και απομένει λιγότερος από ένας μήνας μέχρι την νέα προθεσμία ολοκλήρωσης της Πεζογέφυρας Παλαιού Φαλήρου, το έργο παραμένει σε κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πεζών που καθημερινά διασχίζουν κάθετα την Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Αποτελεί απαίτηση των πολιτών και των επισκεπτών του Παλαιού Φαλήρου καθώς και της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλου η άμεση επανέναρξη των εργασιών και η παράδοση του έργου το συντομότερο δυνατόν. Η ανάγκη παρέμβασης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι επιτακτική. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να θρηνήσουμε άλλα θύματα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. 

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής της Πεζογέφυρας Παλαιού Φαλήρου στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αφροδίτης; 
2) Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου και παράδοσής του στο κοινό, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα; 

Ο ερωτών Βουλευτής 

Βασίλειος- Πέτρος Ν. Σπανάκης

.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 4:30 pm


Ταυρος - Ειδήσεις και Νέα

Οι αρετές του Ταύρου - In.gr

Οι αρετές του Ταύρου  In.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 1:53 pm


Ταύρος - clickatlife

Ταύρος  clickatlife

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2020 | 11:58 am


Ταύρος και ρομαντισμός - tech.in.gr

Ταύρος και ρομαντισμός  tech.in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος:1/8/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος:1/8/2019  www.star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 30/07/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 30/07/2019  www.star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 24/07/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 24/07/2019  www.star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ταυρος

Φιλικοί ιστότοποι: