Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής - Αθηνών   »   Ταυρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων - 28 φάροι ανοικτοί για το κοινό, την Κυριακή 18 Αυγούστου


Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη συμβολή των φάρων στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, για την αξιοποίηση του φαρικού δικτύου ως πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και για τη συνεισφορά των φαροφυλάκων στη λειτουργία του δικτύου, θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 18 Αυγούστου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων.

Σημαντικότεροι φάροι στην αρχαιότητα ήταν ο φάρος της Αλεξάνδρειας και ο Κολοσσός της Ρόδου, ενώ σήμερα αναμφίβολα την πρώτη θέση κατέχει το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, έστω κι αν ουσιαστικά δεν φωτοδοτεί. Στην Ελλάδα, σε κάποιες πόλεις οι υφιστάμενοι φάροι αποτελούν τα σύμβολά τους όπως ο Φάρος της Αλεξανδρούπολης για την Αλεξανδρούπολη, ο Φάρος της Κρανάης για το Γύθειο, ο Φάρος της Πάτρας για την Πάτρα κ.λπ.

Κάθε Φάρος φέρει ιδιαίτερο όνομα -συνήθως της περιοχής εγκατάστασης, και γεωγραφικό στίγμα. Επίσης, ιδιαίτερα στοιχεία εκάστου είναι το ύψος του -της φωτιστικής εστίας του από της μέσης πλήμμης της στάθμης της Θάλασσας, και η περιοδικότητα διαδοχής φωτοβολίας και σκότους. Το τελευταίο αυτό γνώρισμα καλείται χαρακτηριστικό φάρου (characteristic).

Η περίπτωση ύπαρξης δύο φάρων με ίδιο χαρακτηριστικό στην ίδια γεωγραφική περιοχή πρέπει να θεωρείται αποκλεισμένη. Ο απαιτούμενος χρόνος για μια πλήρη επανάληψη του χαρακτηριστικού του Φάρου ονομάζεται περίοδος φάρου. Η περιοδικότητα φάρου μετριέται σε λεπτά ή δευτερόλεπτα της ώρας. Τα ύψη των φάρων, για λόγους ασφαλείας, μετρούνται συνήθως σε πόδια ή μέτρα και αντιπροσωπεύουν το ύψος της εστίας και όχι όλου του κτίσματος από τη μέση πλήμμη (MHV) της θάλασσας.Όλα τα παραπάνω στοιχεία που προσδιορίζουν έκαστο Φάρο καθώς και τις εγκαταστάσεις του  περιλαμβάνονται στους Φαροδείκτες.
Στους ναυτικούς χάρτες, οι Φάροι συμβολίζονται με κόκκινο μικρό κύκλο ή με αστερίσκο συνοδευόμενο με κόκκινο λοβό στη γεωγραφική του θέση.

28 φάροι ανοικτοί για το κοινό, την Κυριακή 18 Αυγούστου

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), τη συγκεκριμένη ημέρα 28 φάροι θα είναι ανοικτοί για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Πρόκειται για τους εξής φάρους:
Αγ. Νικολάου - Κέας
Ακρωτηρίου - Θήρας
Αρκίτσας - Φθιώτιδας
Μουδαρίου - Κυθήρων
Βρυσακίου - Λαυρίου
Φισκάρδου - Κεφαλλονιάς
Γουρουνιού - Σκοπέλου
Δρεπάνου - Αχαΐας
Δρεπάνου - Χανίων
Κασσάνδρας - Χαλκιδικής
Κατακόλου - Ηλείας
Σκιναρίου - Ζακύνθου
Κρανάης - Γυθείου
Μεγάλου Εμβόλου - Θεσσαλονίκης
Μελαγκάβι - Λουτρακίου
Πλάκας - Λήμνου
Κόρακα - Πάρου
Κοκκινοπούλου - Ψαρών
Αλεξανδρούπολη - Αλεξανδρούπολης
Ταινάρου - Λακωνίας
Κόπραινας - Άρτας
Κακής Κεφαλής - Χαλκίδας
Μονεμβασιάς - Λακωνίας
Λάκκας - Παξών
Βασιλίνας - Ευβοίας
Πάππα - Ικαρίας
Σπαθιού - Σερίφου και
Δουκάτου - Λευκάδας

naftemporiki.gr


Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 12:30 pm


Εργασία: Στο 47,78% η πλήρης απασχόληση - Χάθηκαν 14.691 θέσεις εργασίας

Στο 47,78% η πλήρης απασχόληση -Τον Ιούλιο χάθηκαν 14.691 θέσεις εργασίας


Μειοψηφία πλέον η πλήρης απασχόληση, με τις… ευέλικτες μορφές να έχουν επικρατήσει πλήρως. Τα νούμερα δεν μπορούν να διαψευσθούν, από τη στιγμή που φέρουν την υπογραφή του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», οι διαπιστώσεις του οποίου είχαν και το ok της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, καθώς τα στοιχεία του δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ.

Και το ανησυχητικό πέρα από τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι η επικράτηση των απολύσεων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, εκτός των νέων ηλικίας 15 – 24 ετών, δηλαδή των νέων με… μπράτσα!

Και με τη βούλα πλέον των κυβερνήσεων, και της σημερινής του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πλήρης απασχόληση έχει αρχίσει να γίνεται μακρινό όνειρο…

Ήδη τον Ιούλιο το ισοζύγιο έδειξε ότι 14.691 έχασαν τη δουλειά τους. Οι προσλήψεις ήταν 250.319 και οι απολύσεις 265.010, ήτοι μείον 14.691 θέσεις εργασίας. 

Την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου οι προσλήψεις ήταν 1.669.921 και οι αποχωρήσεις 1.388.146, από τις οποίες οι 817.006 ήταν καταγγελίες συμβάσεων και οι 571.140 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Από τις συμβάσεις που υπογράφηκαν τον Ιούλιο το 55,42% ήταν εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης. Στο επτάμηνο, το 56,22% ήταν ευέλικτες μορφές απασχόλησης και το 47,78% πλήρους απασχόλησης.

Στο 17,2% η ανεργία τον Μάιο

Στο μεταξύ, τον Μάιο η ανεργία ήταν 17,2% ένα­ντι του 19,4% του Μαΐου του 2018 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 17,4% του φετινού Απριλίου. Οι απασχολούμενοι τον Μάιο ήταν 3.922.991, οι άνεργοι 815.166, ο δε μη ενεργός οικονομικά πληθυσμός 3.198.741 άτομα.

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 81.995 σε σχέση με τον Μάιο του 2018 και κατά 6.183 σε σχέση με τον φετινό Απρίλιο. Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 108.124 και κατά 10.902 άτομα α­ντίστοιχα.

Τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία μειώθηκαν κατά 16.919 από τον Μάιο του 2018 και κατά 772 από τον Απρίλιο του 2019.

Πηγή: paron.gr


.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 12:06 pm


Στην Κίνα για προετοιμασία η Μαρία Πρεβολαράκη


Η Ταυριώτισσα  πρωταθλήτρια μαζί με τον προπονητή της βρίσκεται στην ασιατική χώρα όπου πραγματοποιείται ένα πολυήμερο καμπ προετοιμασίας. Η Μαρία Πρεβολαράκη στην Κίνα βάζει τις βάσεις για το επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (14-22 Σεπτεμβρίου).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μαζί με τον προπονητή της βρίσκεται στην ασιατική χώρα όπου πραγματοποιείται ένα πολυήμερο καμπ προετοιμασίας και γυμνάζεται απέναντι στις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου. H Πρεβολαράκη βρίσκεται στην πόλη Σενγιάνγκ και προετοιμάζεται κάτω από εξαιρετικές συνθήκες.

Στην Κίνα θα μείνει 15 ημέρες και επιστροφή στις 25 του μηνός. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επερχόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης δίνει Ολυμπιακά εισιτήρια. Συνολικά έξι αθλητές σε κάθε Ολυμπιακή κατηγορία θα πάρουν την πρόκριση, όσοι δηλαδή αγωνιστούν για ένα μετάλλιο.

voria.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 11:28 am


Οι ήρωες της πύρινης κόλασης

Είτε με τη μάνικα στα χέρια είτε πετώντας με καναντέρ, ρισκάρουν συνεχώς τη ζωή τουςΟι ήρωες της πύρινης κόλασης

Ηρωικές είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες. Είτε με τη μάνικα στα χέρια, είτε πετώντας με καναντέρ έρχονται αντιμέτωποι με αντίξοες συνθήκες, ρισκάροντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του Open Tv για αυτούς τους ανθρώπους που τα δίνουν όλα στα πύρινα μέτωπα…

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2019 | 1:02 am


Ιός του Δυτικού Νείλου: Όλες οι περιοχές της Ελλάδας που κυκλοφορούν μολυσμένα κουνούπια


Στους έξι έφθασε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, ενώ οι άνθρωποι που προσβλήθηκαν από τον ιό αγγίζουν τους 49. Δείτε σε ποιες περιοχές της Ελλάδας εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα. 

Σύμφωνα με την σημερινή επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) τα κρούσματα του θανατηφόρου ιού του Δυτικού Νείλου εντοπίζονται κυρίως στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. 

 Δείτε αναλυτικούς πίνακες στο iatropedia.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 11:47 pm


Μαγευτική Πανσέληνος από το Ναύπλιο και το Παλαμήδι (video -photos)


Η θέα από το Ναύπλιο και συγκεκριμένα από το Παλαμήδι είναι μαγική πόσο μάλλον αν παρακολουθεί κανείς από εκεί την αυγουστιάτικη πανσέληνος. 

Την Αυγουστιάτικη πανσέληνο αλλά και την πανοραμική άποψη της πόλης, το βράδυ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες του Ναυπλίου που επισκέφθηκαν το Μεσαιωνικό και πολυθρύλητο κάστρο του Παλαμηδίου, καθώς παρέμεινε ανοικτό μέχρι τα μεσάνυχτα στα πλαίσια των εκδηλώσεων Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία με την πανσέληνο στις οποίες συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το argolikeseidhseis:


Περισσότερα στο argolikeseidhseis.gr


.

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 11:30 pm


Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Μπράμος


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, αιφνίδια, σε ηλικία 67 ετών ο Γιώργος Μπράμος, δημοσιογράφος, συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου.

Ο Γιώργος Μπράμος έχασε τη ζωή του καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, μετά από δυσφορία που αισθάνθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Αυγούστου, ενώ μεταξύ των σημαντικών θέσεων που υπηρέτησε ήταν και αυτή του ειδικού συμβούλου για θέματα πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου στην ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Μπράμος γεννήθηκε το 1952 στην Τρίπολη και σπούδασε Νομικά και Κινηματογράφο στην Αθήνα και την Ιταλία. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου σε εφημερίδες -Αυγή, Καθημερινή, Ελευθεροτυπία- και περιοδικά -Σύγχρονος Κινηματογράφος, Τέταρτο, Αντί κά.

Συνεργάστηκε στα σενάρια των ταινιών «Ήταν ένας ήσυχος θάνατος» της Φρίντας Λιάππα, «Καλή πατρίδα, σύντροφε» του Λευτέρη Ξανθόπουλου, «Κλοιός» του Κώστα Κουτσομύτη, «Ξένια» του Πατρίς Βιβανκός, «Terra incognita» του Γιάννη Τυπάλδου. Έγραψε δοκίμια για τον κινηματογράφο, μονογραφίες σκηνοθετών και συμμετείχε σε πολλές συλλογές διηγημάτων.

newsit.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 11:13 pm


Συγκίνηση και ελπίδα - Πρώτο μπάνιο μετά από επτά χρόνια για τη Μυρτώ!

Ανήμερα της Παναγίας η Μυρτώ της Πάρου έκανε το πρώτο της μπάνιο!!


Επτά χρόνια μετά τη φρικτή κακοποίησή της, η Μυρτώ, το 16χρονο -τότε- κορίτσι που η περιπέτεια του συγκλόνισε όλη τη χώρα ένιωσε ξανά τη χαρά της θάλασσας.

«Πρώτο μπάνιο μετά από επτά χρόνια», έγραψε στην ανάρτησή της η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου και συγκίνησε γνωστούς, φίλους, αλλά και ανθρώπους που έχουν συγκλονιστεί από την περιπέτεια της κοπέλας.

Υπενθυμίζεται πως η Μυρτώ στα 16 της είχε κακοποιηθεί άγρια από έναν Πακιστανό.


Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 7:10 pm


Με κατάνυξη και ευλάβεια γιόρτασε σήμερα την Παναγιά το Μοσχάτο


Με κατάνυξη και ευλάβεια γιορτάζεται σήμερα η μέρα του Δεκαπενταύγουστου, γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, σήμερα κάθε σπίτι, κάθε αυλή ένα πανηγύρι, γιορτάζουμε την Παναγιά μας την μητέρα του Σωτήρα, του Χριστού μας.

Έτσι σήμερα και οι Μοσχατιώτες γιόρτασαν, λιτά και περίτρανα την Παναγιά, με ευλάβεια και κατάνυξη στον κατάμεστο από κόσμο Ι. Ν. της Μεταμορφώσεως.

Χρόνια πολλά, με αγάπη, χαμόγελα και δύναμη σε όλους μας!!


.

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 12:03 pm


Ανδρέας Ευθυμίου: Eύχομαι η χάρη της Παναγίας να δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους μας

Μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέα Ευθυμίου για την εορτή της Παναγιάς!
Στη σημερινή μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εύχομαι η χάρη της Παναγίας να δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους μας. Όσοι δοκιμάζονται σκληρά να βρουν ελπίδα στο πλευρό της και όσοι πονούν και υποφέρουν να βρουν ανακούφιση. Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ταύρο μας περιμένει να γιορτάσουμε με κατάνυξη τη χάρη της. Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν.Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 9:12 am


Η ομορφιά της Παναγίας στα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου

Κανένα άλλο πανηγύρι στη χώρα μας δεν έχει την αίγλη αλλά και την κατάνυξη όσο της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο. Όπως πουθενά στον κόσμο, δεν γιορτάζουν με τόσους χορούς και τραγούδια την Κοίμηση της Θεοτόκου. Οι  Έλληνες δεν λυπούνται για την Παναγιά που “έφυγε”, αλλά χαίρονται γιατί πήγε να βρει τον μονάκριβο Γιο της. Γι’ αυτό και ο Δεκαπενταύγουστος ονομάζεται από το λαό ως το Πάσχα του καλοκαιριού. 
Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στα απομακρυσμένα νησιά, στα ακατοίκητα ορεινά χωριά, παντού υπάρχει μια εκκλησία ή ένα ξωκλήσι αφιερωμένο στην Παναγία.
Κάθε τόπος προσκυνήματος έχει κάποια ιστορία να διηγηθεί, κάποια παράδοση αιώνων ν’ αναφέρει, που είναι ακλόνητη ιστορική αλήθεια για όσους ζουν γύρω από το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στη “Χάρη της Παναγίας”.

Γεμάτη και η Βόρεια Ελλάδα από προσκυνήματα της Παναγιάς. Στην Παναγία Σουμελά, στη Βλάστη Κοζάνης, στην Αλεξάνδρεια και στην Καστανιά Ημαθίας, στην  Άρνισσα της Πέλλας, στο Αιγίνιο και στον Πλαταμώνα Πιερίας. Στον Πολύγυρο, στη Νέα Τρίγλια, στην Κασσάνδρα, στο Παλιούρι, στην Κρυοπηγή, στην Άφυτο και στη Σάρτη Χαλκιδικής. Στην Ηρακλίτσα και στη Νέα Πέραμο Καβάλας, καθώς και στην Παναγιά και στο Λιμένα Θάσου.
Σημείο αναφοράς για τους Βορειοελλαδίτες είναι η Παναγία Σουμελά, το ιστορικό μοναστήρι στις πλαγιές του Βερμίου, όπου χιλιάδες  Έλληνες από όλα τα μέρη της χώρας αλλά και του εξωτερικού ανηφορίζουν στην Καστανιά Βερμίου να προσκυνήσουν την Παναγία τη Σουμελιώτισσα.
Η εκκλησία κτίστηκε το 1951 από τους πρόσφυγες του Πόντου, στη μνήμη της ιστορικής ομώνυμης μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εδώ φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που είναι φιλοτεχνημένη από τον ευαγγελιστή Λουκά.
Μετά τον μέγα εσπερινό της παραμονής γίνεται η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και στη συνέχεια ακολουθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ποντιακά συγκροτήματα. Ανήμερα της Παναγίας γίνεται η περιφορά της Αγίας Εικόνας, την οποία ακολουθεί πλήθος πιστών.
Στο αποκορύφωμα της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης, ποντιακά συγκροτήματα από τη Μακεδονία προσφέρουν μοναδικές στιγμές με παραδοσιακούς σκοπούς και πολύωρο γλέντι.

Τα πανηγύρια της Δ. Μακεδονίας
Στα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου έχει το δικό του, ιδιαίτερο χρώμα. Στη Σιάτιστα, το έθιμο των καβαλάρηδων θέλει μεγάλες παρέες με στολισμένα τα άλογα να επισκέπτονται το μοναστήρι του Μικροκάστρου το μεσημέρι και στη συνέχεια να επιστρέφουν στο χωριό, όπου το γλέντι στις πλατείες κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στη Βλάστη Κοζάνης το τοπικό πανηγύρι κρατά τρεις μέρες, με κύριο χαρακτηριστικό τον παραδοσιακό χορό τρανό. Το δικό τους, μοναδικό χορό έχουν και οι κάτοικοι του χωριού Σαμαρίνα, κοντά στα Γρεβενά, που ονομάζεται τσιάτσιο και κλέβει την παράσταση στο προαύλιο της εκκλησίας της Μεγάλης Παναγιάς.
Στη Σιάτιστα η λειτουργία στο μοναστήρι της Μεγαλόχαρης είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Τη λειτουργία παρακολουθούν προσκυνητές καβαλάρηδες πάνω σε στολισμένα άλογα και όταν αυτή τελειώσει επιστρέφουν καβάλα στην πόλη, όπου τους υποδέχεται πλήθος κόσμου, που περιμένουν πώς και πώς να ξεκινήσει η γιορτή, με χορούς και τραγούδια στις πλατείες. Το έθιμο χρονολογείται από την Τουρκοκρατία, όταν το πανηγύρι της Παναγίας ήταν από τις ελάχιστες στιγμές που οι  Έλληνες ένιωθαν ελεύθεροι.
Στη Βλάστη από την παραμονή της γιορτής συγκεντρώνεται πολύς κόσμος στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια γίνεται κατανυκτικός εσπερινός.

Ανήμερα της Παναγίας παραβρίσκονται όλοι στη θεία λειτουργία και το απόγευμα συγκεντρώνονται στα λιβάδια του χωριού για να τραγουδήσουν τραγούδια που σώζονται από την εποχή της Τουρκοκρατίας και να χορέψουν τον τρανό χορό. Πρώτοι πιάνονται στο χορό οι γεροντότεροι από τους άντρες, στη συνέχεια οι νεότεροι και στο τέλος οι γυναίκες με ανάλογη σειρά. Το έθιμο του τρανού χορού συναντάται και σε άλλα βλαχοχώρια όπως στην Αβδέλλα, στη Σαμαρίνα, στο Περιβόλι, στην Κλεισούρα, στα Νάματα. Παλιά οι άντρες ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές (τσιπούνια) και οι γυναίκες με χρυσοκέντητες μεταξωτές φορεσιές. Την τρίτη ημέρα έρχεται ο μητροπολίτης, γίνεται δοξολογία και περιφορά της εικόνας της Παναγίας. Στη συνέχεια χορεύεται και πάλι ο τρανός χορός.
Οι Κοζανίτες το Δεκαπενταύγουστο πανηγυρίζουν στο εξωκλήσι της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στα νότια της πόλης.

Η Εικοσιφοίνισσα των Σερρών  
Κτισμένη στις βόρειες παρυφές του όρους Παγγαίου (Δράμας) σε υψόμετρο 753 μ., η μονή ιδρύθηκε από τον  Άγιο Γερμανό το 518 μ.Χ. σε απόσταση 50 μ. από το μοναστικό οικισμό που είχε ιδρύσει στη θέση Βίγλα γύρω στο 451 μ.Χ. ο επίσκοπος Φιλίππων Σώζων. Το όνομά της εικάζεται ότι προήλθε από παραφθορά της έκφρασης “εικών φοινίσσουσα”, διότι η αχειροποίητος εικόνα της Παναγίας λέγεται ότι εξέπεμπε ερυθρωπό φως (φοινικούν χρώμα).
Η ιστορία της μονής παραμένει άγνωστη μέχρι τον 11ο αι., οπότε ανακηρύχθηκε σταυροπηγιακή και κτίστηκε νέος καθολικός ναός. Από το 1472 η μονή γνώρισε περίοδο ακμής μέχρι το 1507. Η δράση των μοναχών στην ευρύτερη περιοχή προκάλεσε την οργή των Τούρκων, οι οποίοι τους θανάτωσαν, χωρίς όμως να καταστρέψουν το κτιριακό συγκρότημα της μονής.  Έπειτα από παρέμβαση του Πατριαρχείου στη σουλτανική αυλή, η μονή επανακατοικήθηκε από μοναχούς του Αγίου Όρους γύρω στο 1510-1520 και με τα χρόνια μετατράπηκε σε σημαντικό πνευματικό κέντρο.
Μετά την πυρκαγιά του 1854, που αποτέφρωσε τη δυτική πλευρά της, την επιδημία χολέρας το 1864, που αποδεκάτισε τους μοναχούς, τις λεηλασίες των Βουλγάρων το 1917 και το 1943, η Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας άρχισε να επαναλειτουργεί το 1965 με αδελφές-μοναχές.
Σήμερα μέσα στον περίβολο της μονής βρίσκονται η επιβλητική εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα κελιά των μοναχών, το ηγουμενείο, το αρχονταρίκι, παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Παρασκευή, όπου αναβλύζει το αγίασμα, καθώς και μουσείο. Κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές σπεύδουν στο μοναστήρι για να ζητήσουν τη χάρη της Παναγιάς.

Η Παναγιά της Θάσου  
Πατάτες, ρύζι, μοσχάρι και στιφάδο περιλαμβάνει το γεύμα που παρατίθεται στο μεγάλο τραπέζι όπου συμμετέχουν όλοι οι πιστοί που έχουν συρρεύσει στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Παναγία της Θάσου, στο χωριό που πήρε το όνομά του από τη Παναγία. Μετά τη λιτάνευση της εικόνας, που συνοδεύεται από πολυμελή μπάντα, όλοι μαζεύονται στο προαύλιο της εκκλησίας, με σκοπό να φουντώσει το γλέντι, με χορούς από όλη την Ελλάδα, μεζέδες, κρασί.

Η Κοσμοσωτήρα του  Έβρου

Και στις Φέρες  Έβρου η Παναγία έχει την τιμητική της, το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου όταν, με επίκεντρο την εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας, τελείται μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Από το ναό ξεκινά μια από τις πιο συγκινητικές λιτανείες της ιερής εικόνας, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεπερνούν το στοιχείο της θρησκευτικής κατάνυξης και απογειώνονται με τα κέφια των ανθρώπων.
Το Δεκαπενταύγουστο στη Σαμοθράκη κάνουν το εφτάζυμο ψωμί, που λέγεται “Γοργή”. Το εφτάζυμο γίνεται με το αλεύρι από το πρώτο σιτάρι της παραγωγής, ανακατεμένο με μαγιά από ρεβίθια. Με αυτό κάνουν παξιμάδια για όλο το χρόνο. Τα παξιμάδια αυτά με μέλι και καρύδια προσφέρονταν στους αρραβώνες και στα γεννητούρια. Σήμερα καθημερινά ο φούρνος στην επάνω γειτονιά της Χώρας κάνει ψωμί με ρεβιθένια μαγιά, που δεν λείπει ποτέ από τα τραπέζια των πανηγυριών.
Το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων της Σαμοθράκης είναι βαθύ. Τα 999 κυρίως βυζαντινά ξωκλήσια της αποτελούν αντικείμενο σεβασμού και λατρευτικών εκδηλώσεων. Τα πανηγύρια του νησιού είναι πολύ όμορφα. Δίνουν μεγάλη ζωντάνια σε αυτά οι τοπικές ενδυμασίες, η παραδοσιακή μουσική και οι χοροί.

Κλαρίνα στην καρδιά της Πίνδου
Στην καρδιά της Πίνδου, στα 1.450 μέτρα, η Σαμαρίνα είναι το μεγαλύτερο βλαχοχώρι της Ελλάδας, που το χειμώνα έχει ελάχιστους κατοίκους. Τα... παιδιά της Σαμαρίνας όμως γυρίζουν πάντα στα μέρη τους για τη γιορτή της Παναγίας. Στις 14 και 15 Αυγούστου εκατοντάδες απανταχού Σαμαρινιώτες ακολουθούν τους αργόσυρτους ρυθμούς του κλαρίνου χορεύοντας και γλεντώντας στην πλατεία του χωριού και στις 16 Αυγούστου συναντιούνται στην αυλή της εκκλησίας της Μεγάλης Παναγιάς. Πιάνονται πίσω από τους γεροντότερους για να τραγουδήσουν και να χορέψουν τον πατροπαράδοτο -από την εποχή της Τουρκοκρατίας- τσιάτσιο.


Το περιβόλι της Παναγίας


Οι καλόγεροι της μοναχικής πολιτείας του  Άθω ονομάζουν το  Άγιον  Όρος “κλήρον ίδιον της Θεοτόκου” και “περιβόλι της Παναγίας”. Σύμφωνα με τις μοναχικές παραδόσεις, η Θεοτόκος επισκέφθηκε το Όρος, όταν πλέοντας για την Κύπρο μαζί με τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή, για να επισκεφθούν τον Λάζαρο, αναγκάστηκαν εξαιτίας μιας μεγάλης τρικυμίας, από τις συνηθισμένες στη βορειοανατολική πλευρά του  Άθω, να προσορμιστούν στη θέση όπου αργότερα ιδρύθηκε η Μονή των Ιβήρων.
Στην περιοχή τότε δεν υπήρχαν άλλοι οικισμοί παρά τα ερείπια ενός ναού του Απόλλωνος. Η Παναγία, κατά την παράδοση, ενθουσιάστηκε με το μοναδικό τοπίο του  Άθω και ζήτησε από τον Γιο της να της δωρίσει τη χερσόνησο. Τότε, σύμφωνα με την παράδοση, ακούστηκε η φωνή του Χριστού, που αφιέρωνε αιώνια τον  Άθω στην Παναγία: “Έστω ο τόπος ούτος κλήρος σος και περιβόλαιόν σου και παράδεισος, έτι δε και λιμήν σωτήριος των θελόντων σωθήναι”. Από τότε αφιερώθηκε το Όρος ως “κλήρος και περιβόλι της Παναγίας”.
 Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 8:42 am


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Ελλάδα ανήκει σε όλους και δεν μοιράζεται


«Η Ελλάδα ανήκει σε όλους και δεν μοιράζεται», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας, όπου χοροστάτησε στον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό.

Συγχοροστάτησαν ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ και ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την πρόσκληση που δέχθηκε από τον μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ να παραβρεθεί στην Ύδρα, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να την αποδεχθεί, πως ήθελε να γιορτάσει μαζί του, αλλά και με το ποίμνιό του «τη μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, την Κοίμηση της Θεοτόκου, ταπεινά, χωρίς τυμπανοκρουσίες που πολλές φορές χαλάνε την ουσία των πραγμάτων και μας εκτρέπουν από την πραγματικότητα και την αλήθεια».

Επιπλέον, εξέφρασε την αγάπη και τον σεβασμό του στον μητροπολίτη, ο οποίος υπήρξε αδερφός και συμπαραστάτης σε προβλήματα που έχουν σχέση με την πορεία της Εκκλησίας και του έθνους. Σε αυτό το πλαίσιο της αναφοράς του, πρόσθεσε ότι «ο Κύριος μάς κάλεσε τα τάλαντα που έχουμε να τα αυξήσουμε για το κοινό καλό και όχι για τον εαυτό μας» και υπογράμμισε πως ο μητροπολίτης Ύδρας τα χαρίσματά του τα προσφέρει προς όφελος του λαού.

Χαρακτήρισε, ακόμη, τον συγκεκριμένο χώρο σχολείο, αφού δίπλα στον ναό υπάρχει το Δημαρχείο, και επισήμανε πως «όταν αποφασίστηκε αυτό, το 1833, δεν έλεγαν "αυτό είναι δικό μου κι αυτό δικό σου'', αλλά "αυτό είναι δικό μας'', κάτι το οποίο λείπει σήμερα. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι αυτός σήμερα. Αυτό, δηλαδή, που είπε ο Μακρυγιάννης, "όχι εγώ, αλλά εμείς''. Και εύχομαι να μη βρεθούν κάποτε κάποιοι προοδευτικοί που θα πουν "αυτό είναι εκκλησιαστικό και αυτό είναι κρατικό''. Είναι δικά μας. Δεν είναι ούτε του ενός ούτε του άλλου. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο δίδαγμα για όλους». Εν συνεχεία, ανέφερε ότι «προέκταση αυτού του πράγματος είναι η προσωπικότητα του Ιωσήφ Ανδρούση, που το 1822, όταν η Ελλάδα χρειαζόταν χρήματα και τα ζήτησε από την Ισπανία, αποφάσισε να δοθούν από όλους τους ναούς και τα μοναστήρια ο χρυσός και το ασήμι, για να βοηθηθούν ο λαός και η πατρίδα. Και αναφέρουν οι ιστορικοί ότι μαζεύτηκαν 800 οκάδες χρυσού και αργύρου και από αυτά πληρώθηκε ο στρατός, έφαγαν τα φτωχά παιδιά και κόπηκε νόμισμα».

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι «για εμένα σήμερα ήταν ένα βάπτισμα το προσκύνημα σε αυτό το μοναστήρι και εύχομαι τα μηνύματα αυτά να γίνουν κτήμα όλων, των ιεραρχών, των πολιτικών, όλου του λαού. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους και δεν μοιράζεται» και ευχήθηκε «η Παναγία μας που είναι η βασίλισσα της αρετής, του πόνου, αλλά και της δόξας να μας φωτίσει όλους και τον καθένα χωριστά να γίνουν όλα αυτά πράξη».  

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ύδρας καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και εξέφρασε τη χαρά του ιδίου και του ποιμνίου του για την παρουσία του στο ιστορικό μοναστήρι με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μίλησε για την εκκλησιαστική και εθνική ιστορία του νησιού, αλλά και στους τοπικούς αγίους, όπως, επίσης, και για τους εθνικούς ήρωες. Αναφέρθηκε, ακόμη, στους άξιους, όπως τόνισε, συνεργάτες του αρχιεπισκόπου, όπως είναι ο επίσκοπος Θεσπιών, ενώ κάνοντας λόγο για τις κοινωνικές δομές της Αρχιεπισκοπής μίλησε για το Κέντρο Γεροντολογίας που εγκαινιάστηκε στις αρχές του καλοκαιριού.

Σημερα το πρωί, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Καθεδρικό Ναό και ακολούθως στη συνεδριακή αίθουσα του ναού θα λάβει χώρα επίσημη τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Ύδρας.

dikaiologitika.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 8:37 am


Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τήνου.

Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τήνου είναι ο πιο γνωστός προσκυνηματικός προορισμός του Ελληνισμού και από τους πιο δημοφιλείς των απανταχού Χριστιανών. Χιλιάδες πιστοί έχουν καταθέσει περιγραφές θαυμάτων από την ημέρα της εύρεσης της Ιερής Εικόνας μέχρι σήμερα.

Η εύρεση της εικόνας της Παναγίας Ευαγγελίστριας και η νεότερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι ταυτόσημη. Η εύρεση της Θείας εικόνας Της το 1823 θεωρήθηκε θεϊκός οιωνός για το δίκαιο της ελληνικής Επανάστασης.


Στην Τήνο κάθε χρόνο καταφθάνουν, από κάθε γωνία του πλανήτη, χιλιάδες πιστών στη Χάρη Της, προκειμένου να νιώσουν κοντά της και να πάρουν την ευλογία της.


Η ιστορία του Ναού

Το ιστορικό της Εύρεσης

Ο Ναός κτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, μετά από οράματα μίας ταπεινής μοναχής της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κεχροβουνίου Τήνου, της Οσίας Πελαγίας.


Η Αγία Πελαγία για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες (Κυριακή 9, 16, 23/7/1822), έβλεπε στον ύπνο της την Παναγία να της ζητά να οργανώσει ανασκαφές για να εντοπίσει την Εικόνα Της που είναι θαμμένη στον αγρό του Αντ. Δωξαρά, στην Χώρα. Η Αγία Πελαγία συνοδεία της Ηγουμένης της Μονής ειδοποιεί τον Μητροπολίτη Γαβριήλ της Τήνου ο οποίος προσκαλεί τον λαό της Τήνου στον Μητροπολιτικό ναό των Ταξιαρχών, παρακαλώντας τον να συνδράμουν, για τον σκοπό αυτό, σε χρήμα ή και σε εργασία.


Ο λαός πρόθυμα άρχισε τις ανασκαφές στις αρχές Σεπτεμβρίου 1822 από τις οποίες αποκαλύφθηκαν ο αρχαίος ναός του Διονύσου και ο ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Ωστόσο δεν βρέθηκε κανένα ίχνος εικόνας πράγμα που επισκίασε το θετικό κλίμα και οδήγησε τον κόσμο σιγά, σιγά στην εγκατάλειψη του εγχειρήματος. Όσο οι εργασίες δεν έφερναν αποτέλεσμα, ο λαός χλεύαζε και κατηγορούσε την Πελαγία ως ονειροπόλα.


Οι εργασίες επαναλαμβάνονται με περισσότερη οργάνωση και πείσμα και στις 30/1/1823, η αξίνα του Δημ. Βλάσση προσκρούει στο θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας Ευαγγελίστριας.
Ο ρόλος της Εύρεσης στην Επανάσταση του 1821


Αμέσως μετά την εύρεση το μήνυμα διαδόθηκε ταχύτατα σε ολόκληρο τον Ελληνισμό. Το συγκεκριμένο γεγονός θεωρήθηκε ίσως το σημαντικότερο ιερό μήνυμα του Ελληνορθόδοξου Χριστιανισμού, για το δίκαιο της Επανάστασης. Στο νησί καταφθάνουν οι Κολοκοτρώνης, Μιαούλης, Νικηταράς και Μακρυγιάννης για να προσκυνήσουν.


Το χρονικό ανέγερσης του Ναού


Μετά την εύρεση της Θείας Εικόνας ακολούθησε η οικοδόμηση του Ιερού Ναού. Απαιτούνταν μεγάλες ποσότητες μαρμάρων οι οποίες κατά κύριο λόγο μεταφέρονταν από την γειτονική Δήλο. Απαιτούνταν επίσης και μεγάλος αριθμός εργατών επεξεργασίας και τοποθέτησης μαρμάρων, αλλά κυρίως πολλά χρήματα η έλλειψη των οποίων έφερνε πολλές φορές σε αμηχανία τους επιστάτες του έργου που δυσκολεύονταν να πληρώσουν στο τέλος της εβδομάδας, εργαζόμενους και υλικά. Ως εκ θαύματος όμως πάντοτε κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζονταν με την γενναία συνδρομή σε εργασία και χρήμα τόσο του Τηνιακού Λαού, όσο και ολόκληρου του Χριστιανισμού σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Μέχρι τα μέσα του 1832 είχε ανεγερθεί η ανατολική πτέρυγα του συγκροτήματος, το τμήμα ανατολικά του καμπαναριού και το τμήμα ανατολικά της κεντρικής εισόδου. Το σύνολο των εργασιών ανέγερσης ολοκληρώθηκε το 1880.
Ο Ναός


Ο επιβλητικός ναός της Παναγίας της Τήνου ιδρύθηκε το 1823. Κτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σύμφωνα με το όραμα της Αγίας Πελαγίας. Πρόκειται για ένα λαμπρό οικοδόμημα από λευκό μάρμαρο, το οποίο είναι το πρώτο αξιόλογο αρχιτεκτονικό μνημείο του απελευθερωμένου ελληνικού έθνους. Βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην Χώρα της Τήνου. Η επιλογή του ρυθμού της εκκλησίας είναι τρίκλιτη Βασιλική με τρούλο.


Μπαίνοντας κανείς στο ναό από την κεντρική πύλη, αντικρίζει στα αριστερά της εισόδου το εικονοστάσι, στο οποίο φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία είναι γεμάτη από αφιερώματα (τάματα) των πιστών, όπως και παντού στο εσωτερικό.


Ο Ναός είναι κατασκευασμένος σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με τρούλο πάνω από την Αγία Τράπεζα. Το τέμπλο του Ναού είναι ξυλόγλυπτο, στο κατώτερο μέρος του ξύλινο επίχρυσο και στο ανώτερο γύψινο με ξύλινα διαζώματα. Ακολουθεί το σχέδιο των υψηλών μεταβυζαντινών σχεδιαστών. Κατασκευάστηκε το 1825 από τον Φραγκίσκο Καναχίλη.


Το Ιερό Βήμα βρίσκεται τρεις μαρμάρινες βαθμίδες ψηλότερα από τον κυρίως Ναό στο οποίο υπάρχουν τρεις κόγχες. Η κεντρική βρίσκεται πίσω από την Αγία Τράπεζα, η Ανατολική διαμορφώθηκε σε Αγία Τράπεζα προς τιμή της Ανάληψης του Κυρίου και η Δυτική προς τιμή της Κοίμησης της Θεοτόκου.


Ο Ναός παραμένει μέχρι σήμερα χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, εκτός από την κύρια όψη και το καμπαναριό.


Σε επαφή με τα Δυτικά του Ναού, πριν τον 19ο αιώνα, βρίσκεται ο Ναός του Τιμίου Προδρόμου.


Ο Ναός της Ευρέσεως


Βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Ναό της Ευαγγελίστριας. Πρόκειται για τον Χώρο που βρέθηκε η Θεία Εικόνα και πάνω στον οποίο κτίστηκε ο Ναός της Ευαγγελίστριας. Τρεις θολοσκέπαστες στοές παράλληλα συνεχόμενες αποτελούν τον κάτω Ναό. Οι στοές επικοινωνούν μεταξύ τους με τοξωτά ανοίγματα (καμάρες) στους ενδιάμεσους τοίχους. Η πρώτη στοά είναι ο χώρος στον οποίο βρίσκεται το Αγίασμα και είναι ο χώρος στον οποίο βρέθηκε η Αγία Εικόνα της Παναγίας.
Η μεσαία στοά χρησιμοποιείται κυρίως για τις βαπτίσεις.


Παρεκκλήσιο


Ο χώρος αυτός βρίσκεται στην εξωτερική είσοδο του συγκροτήματος όπου οι προσκυνητές μπορούν να ανάψουν τις λαμπάδες τους των οποίων η καύση απαγορεύεται στον κυρίως Ναό.


Τα εξομολογητήρια


Στην δυτική πλευρά στον όροφο υπάρχουν τα εξομολογητήρια, όπου οι ιερείς εξομολόγοι και πνευματικοί παρέχουν στους προσκυνητές κάθε πνευματική βοήθεια, προετοιμάζοντάς τους στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Ξενώνες


Υπάρχουν δωμάτια που χρησιμοποιούνται για την φιλοξενία των προσκυνητών. Για τον ίδιο λόγο υπάρχει και ξενώνας φιλοξενίας έξω από το συγκρότημα.


Το Ίδρυμα


Το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου είναι η γενικότερη και ουσιαστική μορφή της εκκλησίας της Παναγίας της Τήνου. Πρόκειται για ένα ευαγές ίδρυμα με μεγάλη περιουσία η οποία προέρχεται κυρίως από τα αφιερώματα των πιστών στον Ιερό Ναό. Συνδράμει όχι μόνο στον ανώνυμο πιστό, αλλά και στο ελληνικό έθνος γενικότερα.


Το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας συνεστήθη τυπικά και ουσιαστικά τον Ιανουάριο του 1825 με την δημοσίευση της Διαθήκης των Κτητόρων και Ιδρυτών του Προσκυνήματος. Οι Κτήτορες είναι οι πρώτοι Επίτροποι του Ναού. Αυτοί αξιώθηκαν να ανεύρουν την Αγία Εικόνα και να ανεγείρουν τον Ιερό Ναό και το μεγαλύτερο μέρος του Συγκροτήματος που περιβάλλει τον Ναό της Ευαγγελιστρίας. Αυτοί συνέστησαν την διαθήκη του Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας, θέτοντας τους πρώτους κανόνες διοικήσεώς του και σαν πρώτους στόχους την Παιδεία και την Φιλανθρωπία.
Οι τέσσερις μεγάλες γιορτές


Ο εορτασμός της επετείου της εύρεσης (30/1)


Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέρα της Τήνου.


Το απόγευμα της παραμονής η Αγία Εικόνα μεταφέρεται με πομπή στον κάτω Ναό της Ευρέσεως και τοποθετείται κοντά στο σημείο όπου επί αιώνες ήταν θαμμένη. Στην συνέχεια τελείται μεγάλος εσπερινός με ειδική ακολουθία. Το βράδυ γίνεται επίσης ακολουθία που παρακολουθεί πλήθος πιστών.


Την επόμενη ημέρα τελείται αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Αρχιεπισκόπου Γαβριήλ. Στις 2 μ.μ περίπου γίνεται λιτανεία της Αγίας Εικόνας μέσα σε κουβούκλιο που το σηκώνουν τιμητικά κάτοικοι και επισκέπτες της Τήνου. Η λιτανεία ακολουθεί την ίδια πορεία στα σοκάκια της Τήνου που ακολούθησαν στην πρώτη περιφορά της Εικόνας το 1823. Στην εξέδρα της προκυμαίας γίνεται δέηση και η πομπή γυρίζει στον Ναό από την Ανατολική πλευρά της πόλης.


Εορτή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (25/3)


Μέχρι το 1920 Έλληνες της Αλύτρωτης Ελλάδας, οι κάτοικοι της Μικράς Ασίας πλημμύριζαν την Τήνο με την παρουσία τους επιβαίνοντας σε δεκάδες ατμόπλοια και ιστιοφόρα παρακαλώντας την απελευθέρωση της πατρίδας τους.


Αρκετές χιλιάδες κόσμος εξακολουθούν να έρχονται και στις μέρες μας, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που συνήθως επικρατούν την εποχή αυτή.


Την παραμονή της εορτής ψάλλεται πανηγυρικός εσπερινός και την νύχτα γίνεται ολονυχτία και παράκληση. Ο Ναός μένει ανοικτός όλη τη νύχτα.


Την ημέρα του Ευαγγελισμού τελείται Αρχιερατική Λειτουργία και κατόπιν λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και δέηση στην παραλία.


Επέτειος Οράματος Οσίας Πελαγίας (23/7)


Ημέρα αφιερωμένη στην Αγία Πελαγία η οποία στις 23/7/1822 αξιώθηκε της Υπέρτατης Τιμής να δει μέσα στο κελί της την Θεοτόκο. Το πρωί αυτής της μέρας η εικόνα μεταφέρεται στο Μοναστήρι της «Κυρίας των Αγγέλων» στο Κεχροβούνι, όπου παραμένει ολόκληρη την ημέρα. Στον Ναό της Αγίας Πελαγίας γίνεται πανηγυρική Λειτουργία και Παράκληση. Χιλιάδες λαού προσέρχονται να προσκυνήσουν την Αγία Εικόνα. Η Ηγουμένη και οι Μοναχές φιλοξενούν τον κόσμο που υπομονετικά περιμένει την ώρα της επιστροφής. Γύρω στις 6μμ, ο κλήρος και χιλιάδες λαού συνοδεύουν την Αγία Εικόνα που μεταφέρεται στην πόλη με τα πόδια. Από όπου περνά η Εικόνα της Παναγίας οι καμπάνες των εκκλησιών των χωριών και των εξωκλησιών χτυπούν χαρμόσυνα. Γέροντες και ανήμποροι κάτοικοι βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο για να προσκυνήσουν την Αγία Εικόνα.


Όταν η Ιερή Πομπή φτάσει στην πόλη, γίνεται δέηση στην εξέδρα της παραλίας, καίγονται πυροτεχνήματα και αργά το βράδυ η Αγία Εικόνα μεταφέρεται στον Ναό της.


Εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15/8)


Στο προαύλιο του Ιερού Ναού από 1-13 Αυγούστου γίνονται διαδοχικές παρακλήσεις. Την παραμονή της γιορτής το νησί στολίζεται εορταστικά και πλήθος πιστών κατακλύζει το νησί. Η Τήνος μετατρέπεται σε έναν απέραντο ξενώνα.


Όλος ο κόσμος έρχεται στη Χάρη της να φέρει ένα τάμα, να κάνει μία παράκληση, ή να ευχαριστήσει την Μεγαλόχαρη για κάποια ευεργεσία της.


Το βράδυ τελείται Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια Παράκληση και Θεία Λειτουργία και μεταδίδεται η Θεία Μετάληψη.


Το πρωί της εορτής μετά το πέρας της λειτουργίας ακολουθεί μεγαλοπρεπής λιτάνευση. Το κουβούκλιο το σηκώνουν άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.
Μουσεία και συλλογές


Από τα πρώτα χρόνια της ιστορίας οι κτήτορες συνέστησαν αρχαιολογική συλλογή με ευρήματα από την Τήνο και την Δήλο. Ανάλογη πρόνοια υπήρξε και για τους Εκκλησιαστικούς Θησαυρούς.


Η αρχική εκείνη προσπάθεια εξελίχθηκε στα σημερινά εντυπωσιακής αξίας μουσεία τα οποία οι εκάστοτε επιτροπές δεν έπαψαν να εμπλουτίζουν και να βελτιώνουν.


Έκθεση Εικόνων και Κειμηλίων


Λειτουργεί από το 1956, εκθέτοντας παλαιές εικόνες που συγκέντρωσε το Ιερό Ίδρυμα από τους Ενοριακούς Ναούς της Τήνου, τις οποίες συντήρησε, αναδεικνύοντας την Ορθόδοξη Αγιογραφική παράδοση του νησιού.


Υπάρχουν και άλλες εικόνες που αποτελούν αφιερώματα των πιστών από διάφορους τόπους, καθώς και ξυλόγλυπτα, χαρακτικά, και εκκλησιαστικά κειμήλια που συμπληρώνουν την έκθεση.


Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για την Χάρτα του Ρήγα Φεραίου, μία από τις τρεις αυθεντικές που σώζονται (1797), το Πατριαρχικό σιγίλιο του εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε' και το δαχτυλίδι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.


Σκευοφυλάκιο


Το πλούσιο σκευοφυλάκιο του Ιδρύματος περιλαμβάνει μέρος των αφιερωμάτων, κυρίως έργα εκκλησιαστικής αργυροχοΐας και χρυσοκεντητικής, εκτεθειμένα σε κομψές προθήκες.
Μαυσωλείο "Έλλης"


Εκεί βρίσκονται τα οστά των πρώτων θυμάτων του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου στην Ελλάδα, των μελών του πληρώματος του καταδρομικού ΕΛΛΗ, που τορπιλίστηκε στις 15 Αυγούστου του 1940 στο λιμάνι της Τήνου. Επίσης, υπάρχει τμήμα της τορπίλης που χτύπησε το "Έλλη".


Τηλ.: (+30) 2283022336 , 2283022256

http://www.monastiria.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 8:00 am


Η Ελλάδα τιμά την Κοίμηση της Παναγίας - Ο απίστευτος δεσμός μας με τη μητέρα του Θεανθρώπου
Από την 1η Αυγούστου ξεκινάει η προετοιμασία των Ορθόδοξων χριστιανών για να τιμήσουν τη μητέρα του Θεανθρώπου, αλλά και όλων των ανθρώπων, την αειπάρθενο Μαρία, που στις 15 Αυγούστου γιορτάζεται η Κοίμησή της.
Ετσι από την πρώτη του μήνα οι πιστοί αρχίζουν τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, που αποτελεί για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».
Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.
Χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της και να την ικετέψουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους, αφού, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η Παναγία λίγο πριν τη μετάστασή της στους Ουρανούς υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλο τον κόσμο και θα γίνει η «μεσίτρια» στον Υιό της για τη σωτηρία της ανθρωπότητας.
Το πρόσωπο της Παναγίας όμως για τους Έλληνες έχει και εθνική σημασία, αφού έχει συνδεθεί με τους αγώνες του έθνους και έτσι ο ελληνικός λαός την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο.
Αυτή η ιδιαίτερη λατρεία που έχει ο ελληνικός λαός για την Παναγία φαίνεται και από τα εκατοντάδες προσωνύμια που της έχουν αποδώσει, αλλά και από τα αναρίθμητα προσκυνήματα ανά την επικράτεια.
Κάθε χρόνο το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Παναγία της Τήνου, όπου έχει και εθνικό χαρακτήρα, αφού εκτός από την Παναγία τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη», από τους Ιταλούς, μέσα στο λιμάνι του νησιού ανήμερα της Παναγιάς, αλλά και στο Βέρμιο Ημαθίας, όπου τιμάται η Παναγιά των ξεριζωμένων Ποντίων.Τήνος - Η Παναγία του έθνους

Η εικόνα της Παναγίας της Τήνου βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου του 1823, έπειτα από πολλές προσπάθειες και «με την υπόδειξη της Παναγίας στη μοναχή Πελαγία», στην ιστορική Μονή της «Κυράς των Αγγέλων», στο Κεχροβούνι.
Με Βασιλικό Διάταγμα του 1836, καθιερώθηκε ο εορτασμός της Παναγίας στην Τήνο να είναι οκταήμερος και να διαρκεί έως τα «εννιάμερα της Θεοτόκου», στις 23 Αυγούστου, όπου μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, κατάνυξης και σεβασμού, ψάλλονται ύμνοι και εγκώμια, μπροστά στον επιτάφιο και την εικόνα.
Ο δρόμος που οδηγεί από το λιμάνι στο ναό του Ευαγγελισμού, όπου βρέθηκε η εικόνα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της άρρηκτης σχέσης του ελληνισμού με την Ορθοδοξία.

Ημαθία - Μία Πόντια από την Αθήνα

Η Παναγία Σουμελά αποτελεί το σύμβολο της ποντιακής πίστης, αν και η πρώτη ονομασία της θαυματουργής εικόνας ήταν Αθηνιώτισσα.
Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Μετά τον θάνατό του τη μετέφερε στην Αθήνα ο μαθητής του Ανανίας και τοποθετήθηκε σε περικαλλή ναό της Θεοτόκου. Έτσι αρχικά ονομάστηκε ως Παναγία η Αθηνιώτισσα.
Στο τέλος του 4ου αιώνα (380-386 μ.Χ.), σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία η Αθηνιώτισσα εμφανίστηκε ως όραμα στους μοναχούς Σωφρόνιο και Βαρνάβα, στη Αθήνα, και τους κάλεσε στην εκκλησία.
Εκεί είδαν την εικόνα να σηκώνεται από το προσκυνητάρι, να βγαίνει από το παράθυρο και να πετάει προς τα ουράνια. Συγχρόνως, άκουσαν την Θεοτόκο να λέει: «Πηγαίνω στην Ανατολή. Προπορεύομαι στο όρος Μελά. Ακολουθήστε με...».
Οι μοναχοί την ακολούθησαν και στο όρος Μελά, στον Πόντο, όπου στάθηκε, κτίστηκε μεγάλος Ναός και Μονή. Έτσι η εικόνα πήρε την ονομασία Σουμελά από τη φράση «στου Μελά».
Το 1922, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, μοναχοί έθαψαν την εικόνα, μαζί με άλλα κειμήλια.
Με την ανταλλαγή, τα ιερά κειμήλια παραχωρήθηκαν και το 1931 τα ξέθαψε και τα έφερε στην Ελλάδα, ο Αμβρόσιος ο Σουμελιώτης. Η εικόνα επανήλθε στην Αθήνα και παρέμεινε στο Μουσείο έως το 1951. Τότε, το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» Θεσσαλονίκης πρότεινε το κτίσιμο ναού στις πλαγιές του Βερμίου, στην Καστανιά Βέροιας.

Μικρόκαστρο Κοζάνης - Καβάλα παν στην εκκλησιά

Ιδιαίτερος είναι ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας στο Μικρόκαστρο, του δήμου Βοΐου- Κοζάνης.
Κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας, που χρονολογείται από το 1603, ενώ εντύπωση προκαλεί η αναβίωση του εθίμου των προσκυνητών καβαλάρηδων από τη Σιάτιστα.
Το έθιμο των καβαλάρηδων προσκυνητών έρχεται από την τουρκοκρατία, όταν αποτελούσε ευκαιρία για τους σκλαβωμένους να δείξουν τη λεβεντιά και τον πόθο τους για λευτεριά.

Πάρος - Η Παναγία με τις 100 πόρτες

Ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής βρίσκεται στην Παροικιά, της Πάρου. Για το ναό υπάρχουν δύο ονομασίες: «Καταπολιανή» και «Εκατονταπυλιανή».
Σύμφωνα με την παράδοση, η Κατοπολιανή έχει ενενήντα εννέα φανερές πόρτες, ενώ η εκατοστή είναι κλειστή και δεν φαίνεται. Η πόρτα αυτή θα φανεί και θα ανοίξει, όταν οι Έλληνες πάρουν την Πόλη.
Πολλές παραδόσεις αναφέρονται στην ίδρυση της Εκατονταπυλιανής. Η πρώτη πληροφορεί ότι, όταν η Αγία Ελένη μητέρα πήγαινε στην Παλαιστίνη για να βρει τον Τίμιο Σταυρό, έφτασε στην Πάρο και προσευχήθηκε σ' έναν μικρό ναό που βρίσκονταν στη θέση της Εκατονταπυλιανής. Κατά την προσευχή της έκανε τάμα ότι αν βρει τον Τίμιο Σταυρό, θα χτίσει στη θέση αυτή έναν μεγάλο ναό. Η προσευχή της εισακούστηκε. Βρήκε τον Τίμιο Σταυρό και, πραγματοποιώντας το τάμα της, ανήγειρε τον μεγαλόπρεπο ναό της Εκατονταπυλιανής. Μία δεύτερη παράδοση αναφέρει ότι το τάμα της Αγίας Ελένης ολοκλήρωσε ο γιος της Άγιος Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου, καθώς η ίδια δεν πρόλαβε.

Κεφαλονιά - Τα φιδάκια της Παναγιάς

Στη νότια Κεφαλονιά, κοντά στο χωριό Μαρκόπουλο, βρίσκεται ο ναός της Κοιμήσεως. Εκεί από τη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα (6 Αυγούστου) εμφανίζονται μέσα κι έξω από τον ναό μικρά φίδια. Είναι τα λεγόμενα «φίδια της Παναγίας».
Στη θέση αυτή, λέει η παράδοση, υπήρχε ένα παλιό μοναστήρι της Παναγιάς, μεγάλο και πλούσιο. Όταν το μοναστήρι δέχτηκε επίθεση από πειρατές οι καλόγριες για να μην πέσουν στα χέρια τους παρακάλεσαν την Παναγία να τις κάνει πουλιά, ή φίδια.
Έτσι, σαν φίδια, ιερά πλέον, γυρίζουν κάθε χρόνο στις αρχές του Αυγούστου και όσο περνούν οι μέρες πληθαίνουν. Την παραμονή της Κοιμήσεως «πλημμυρίζουν» τον ναό.
Σύμφωνα με την παράδοση αν κάποια χρονιά τα φίδια δεν παρουσιασθούν, είναι κακό σημάδι. Αυτό συνέβη το 1940 και το 1953, όταν το νησί δοκιμάσθηκε από τους σεισμούς.

Λέσβος- Παναγία Αγιασώτισσα

Στην ενδοχώρα της Λέσβου, στην Αγιάσο, ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία για όλους. Η ομώνυμη εικόνα είναι έργο του ευαγγελιστή Λουκά, πλασμένη με κερί και μαστίχα.
Πολλοί από τους προσκυνητές, με αφετηρία την πόλη της Μυτιλήνης, περπατούν 25 χιλιόμετρα για να φθάσουν στον αυλόγυρο της εκκλησίας, όπου διανυκτερεύουν. Την ημέρα της γιορτής της Παναγίας, ύστερα από τη λειτουργία, γίνεται η περιφορά της εικόνας γύρω από τον ναό, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις φθάνουν στο αποκορύφωμά τους με τις μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.

Κάρπαθος - Η Παναγία της Ολύμπου

Διαφορετικός είναι ο εορτασμός στην Όλυμπο της Καρπάθου. Οι λειτουργίες είναι βαθιά συνδεδεμένες με το πένθος που χαρακτηρίζει τη μέρα του Δεκαπενταύγουστου και το αποκορύφωμα του παραδοσιακού εορτασμού είναι ο χορός που γίνεται στη μικρή πλατεία, μπρος στην εκκλησιά της Παναγίας, με τους οργανοπαίκτες να παίζουν τον Κάτω Χορό. Ο χορός, αργός και πάντα με σταθερό βήμα και κατανυκτική διάθεση, κρατά για ώρες.

Αμοργός - Η Χοζοβιώτισσα

Στην Αμοργό, πάνω σε έναν γκρεμό 300 μέτρων δεσπόζει το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας που τιμάται στις 15 Αυγούστου. Κτίστηκε το 1088 μΧ από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Α' Κομνηνό, σύμφωνα με επιγραφή της Ι. Μονής.
Για τον τρόπο άφιξης της εικόνας στην Αμοργό υπάρχουν δύο παραδόσεις: Η πρώτη λέει ότι η εικόνα βρέθηκε μέσα σε μία βάρκα εκεί ακριβώς που είναι κτισμένο το σημερινό μοναστήρι. Λέγεται ότι την εικόνα τοποθέτησε μία ευσεβής κυρία μέσα σε βάρκα από την πόλη Χόζοβα της Παλαιστίνης και την άφησε να ταξιδέψει μόνη της στη θάλασσα, για να γλιτώσει από τα χέρια των εικονομάχων.
Η δεύτερη εκδοχή λέει ότι τη θαυματουργή εικόνα έφεραν στην Αμοργό μοναχοί από το μοναστήρι του Χοτζεβά της Παλαιστίνης, που βρίσκεται κοντά στην Ιεριχώ, οι οποίοι έφυγαν λόγω των διωγμών από τους εικονομάχους.
Περνώντας από την Κύπρο οι μοναχοί έπεσαν πάνω σε ληστές που βεβήλωσαν, έκοψαν στα δύο και έριξαν στη θάλασσα την εικόνα. Τα δύο τεμάχια ήρθαν με θαυματουργό τρόπο κάτω από το βράχο της Αμοργού κι ενώθηκαν μόνα τους χωρίς να διακρίνεται τίποτε από την τομή.
Αλλοι λένε ότι συγκολλήθηκαν από τους μοναχούς που συνέχισαν το ταξίδι τους, έφτασαν στην Αμοργό και έκτισαν το μοναστήρι στον τόπο που τους υπέδειξε η Παναγία. Μάρτυρας για τον τόπο αυτό ήταν η σμίλη, που για αιώνες βρισκόταν σφηνωμένη στο βράχο και έπεσε το 1952.

Nίσυρος - Παναγία Σπηλιανή

Ένας από τους πιο πολυήμερους και ξεχωριστούς εορτασμούς της Παναγιάς πραγματοποιείται στο νησί της Νισύρου. Εδώ γιορτάζεται το Nιάμερο της Παναγίας, που ξεκινά στις 6 Αυγούστου, γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Το έθιμο είναι αφιερωμένο στη γυναίκα, καθώς οι μαυροντυμένες Eννιαμερίτισσες (γυναίκες ταγμένες στην Παναγία) αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη λατρευτική δράση. Εγκαθίστανται στο χώρο του μοναστηριού της Παναγίας της Σπηλιανής που βρίσκεται μέσα στο κάστρο των Ιπποτών, προσκυνούν και καθαρίζουν τον χώρο και τα ιερά σκεύη.
Στην πραγματικότητα, διεξάγονται δύο παράλληλες λατρευτικές τελετουργίες, η επίσημη εκκλησιαστική από τους ιερείς και η ανεπίσημη με ιέρειες τις Eννιαμερίτισσες, που ακολουθούν αυστηρή νηστεία, κάνουν 300 μετάνοιες κάθε εικοσιτετράωρο και ψάλλουν. Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, με τη λήξη της λειτουργίας, οι ιερείς λιτανεύουν την εικόνα της Παναγίας ως το χωριό για να ευλογήσει το πανηγύρι. Οι Eννιαμερίτισσες, από την άλλη πλευρά, κρατούν τους δίσκους με τα κόλλυβα και προπορεύονται, ανοίγοντας τον δρόμο για την ιερή εικόνα. Το γλέντι ξεκινά τη στιγμή που η εικόνα φτάνει στο χωριό, με τον τοπικό χορό της «κούπας», τραγούδια και άφθονο κρασί, ενώ οι Εννιαμερίτισσες αποσύρονται.

Σκιάθος - Η Βαγγελίστρα των Σποράδων

Πνιγμένη μέσα στο πράσινο, στον μυχό του ρέματος του Λεχουνιού και πλάι στις πηγές του, την τοποθεσία Αγαλιανού, κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Σκιάθου, την Καραφλυτζανάκα, είναι κτισμένη η Ιερά Κοινοβιακή Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας ή της Βαγγελίστρας, όπως το λένε οι Σκιαθίτες. Η ανοικοδόμηση της Μονής άρχισε το 1794 από μία μικρή ομάδα μοναχών του κινήματος των «Κολλυβάδων», που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το Άγιο Όρος, λόγω του αναβρασμού που υπήρχε τότε με αφορμή την ημέρα κατά την οποία έπρεπε να τελούνται κανονικά τα μνημόσυνα, το Σάββατο δηλαδή αντί της Κυριακής και βασικό σύνθημα την επιστροφή στην αρχαία παράδοση της Εκκλησίας.
Χιλιάδες προσκυνητών συρρέουν τον δεκαπενταύγουστο, όπου την παραμονή το βράδυ γίνεται η έξοδος του επιταφίου της Παναγίας, μέσα σε ατμόσφαιρα μοναδικής κατάνυξης, υπό την συγκινητική μελωδία των εγκωμίων της Θεοτόκου που ψάλλουν όλοι μαζί οι Σκιαθίτες. Ένα έθιμο που συναντάται σε λίγα μέρη της Ελλάδος.
Το Μοναστήρι γιορτάζει δύο φορές τον χρόνο, στις 25 Μαρτίου και στις 15 Αυγούστου.

Πάτμος - Ο επιτάφιος της Παναγίας

Στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο, οι μοναχοί τηρούν το έθιμο του επιταφίου της Παναγίας, έθιμο με βυζαντινές καταβολές. Ο χρυσοποίκιλτος επιτάφιος της Παναγίας περιφέρεται στα σοκάκια του νησιού σε μεγαλοπρεπή πομπή, ενώ οι καμπάνες του μοναστηριού και των άλλων εκκλησιών ηχούν ασταμάτητα.

Κουφονήσια - Με τα καΐκια στην Παναγιά

Τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει η Παναγία στο Κάτω Κουφονήσι. Μετά τη λειτουργία προσφέρεται φαγητό από τους κατοίκους και κατόπιν εκείνοι μεταφέρονται με τα καΐκια τα οποία κάνουν αγώνες για το ποιος θα περάσει τον άλλο στο Πάνω Κουφονήσι.

Ανδρος - Παναγία Φανερωμένη

Το Κάστρο Φανερωμένης είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στην περιοχή του Κορθίου, σε ύψωμα κοντά στο χωριό Κοχυλού. Τον Δεκαπενταύγουστο γίνεται εδώ μεγάλο πανηγύρι στην Παναγία τη Φανερωμένη, που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.

Ρόδος - Παναγία Κρεμαστή

Και στο νησί της Ρόδου η λατρεία, οι παραδόσεις και οι θρύλοι που συνοδεύουν την Παναγία προκαλούν το ενδιαφέρον και το θαυμασμό μας. Αναμφισβήτητα το πιο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας στο νησί της Ρόδου, είναι το πανηγύρι της Κρεμαστής.

Πυργί Χίου - Θρησκευτική κατάνυξη και γλέντι

Στο Πυργί υπάρχουν 50 εκκλησίες. Το Δεκαπενταύγουστο, γίνεται το τοπικό πανηγύρι που ξεκινά με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στην εκκλησία της Παναγιάς και ολοκληρώνεται στην πλατεία, όπου χορεύεται ο «Πυργούσικος», χορός γρήγορος και χαρούμενος.

Θάσος - Το τραπέζι της Παναγίας

Πατάτες, ρύζι, μοσχάρι και στιφάδο περιλαμβάνει το γεύμα που παρατίθεται στο μεγάλο τραπέζι που συμμετέχουν όλοι οι πιστοί που έχουν συρρεύσει στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, στην Παναγία της Θάσου, στο χωριό που πήρε το όνομά του από τη Θεοτόκο. Μετά τη λιτάνευση της εικόνας, που συνοδεύεται από πολυμελή μπάντα, όλοι μαζεύονται στο προαύλιο της εκκλησίας, με σκοπό να φουντώσει το γλέντι, με χορούς από όλη την Ελλάδα, μεζέδες και κρασί.

Ζαγοροχώρια - Ηπειρώτικα πανηγύρια για να τιμήσουν την Παναγιά

Ξακουστά σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι τα πανηγύρια της Παναγίας που γίνονται τον Δεκαπενταύγουστο στα Ζαγοροχώρια. Σε χωριά όπως η Βίτσα και το Τσεπέλοβο, οι εκδηλώσεις στη μνήμη της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι τριήμερες και προσφέρουν την ευκαιρία για ατελείωτο γλέντι με παραδοσιακούς ηπειρώτικους χορούς. Κι ενώ οι δύο πρώτες ημέρες το γλέντι είναι ανοιχτό για όλους, την τρίτη και τελευταία ημέρα της χαράς και του κεφιού, τον πρώτο λόγο έχουν οι ντόπιοι, με τοπικούς σκοπούς και ηπειρώτικους χορούς.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 11:03 pm


Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου:Υποβολή αιτήσεων χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης από το σεισμό της 19ης Ιουλίου


Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου ΚΑΛΕΙ τους δημότες που έχουν υποβάλλει αίτηση για έλεγχο της κατοικίας τους μετά το σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019, να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης, σύμφωνα με την ΚΥΑ 33862/16-05-2019(ΦΕΚ 1699Β),  η οποία θα εξετασθεί από ειδική επιτροπή του Δήμου, για την εκτίμηση των ζημιών της κύριας κατοικίας. Δεν συμπεριλαμβάνονται ανεξάρτητα κτίσματα (βοηθητικοί χώροι, υπόγεια, αποθήκες, κοινόχρηστοι χώροι, λεβητοστάσια κ.λπ.)

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 8:22 pm


Παναγία Τήνου: Το Ιερό Προσκύνημα και οι χιλιάδες πιστοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Ευαγγελίστριας Τήνου.

Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τήνου είναι ο πιο γνωστός προσκυνηματικός προορισμός του Ελληνισμού και από τους πιο δημοφιλείς.


Το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τήνου είναι ο πιο γνωστός προσκυνηματικός προορισμός του Ελληνισμού και από τους πιο δημοφιλείς των απανταχού Χριστιανών. Χιλιάδες πιστοί έχουν καταθέσει περιγραφές θαυμάτων από την ημέρα της εύρεσης της Ιερής Εικόνας μέχρι σήμερα.

Η εύρεση της εικόνας της Παναγίας Ευαγγελίστριας και η νεότερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι ταυτόσημη. Η εύρεση της Θείας εικόνας Της το 1823 θεωρήθηκε θεϊκός οιωνός για το δίκαιο της ελληνικής Επανάστασης.

Στην Τήνο κάθε χρόνο καταφθάνουν, από κάθε γωνία του πλανήτη, χιλιάδες πιστών στη Χάρη Της, προκειμένου να νιώσουν κοντά της και να πάρουν την ευλογία της. 
 ΤΕΤΑΡΤΗ 14η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ώρα 7:00 μ.μ. Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, καταθέσεις στεφάνων στο κενοτάφιο Κ/Δ ″ΕΛΛΗ″ από τον Αρχηγό ΓΕΝ, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Τήνου και τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. 

 Ώρα 8:00 μ.μ. Τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ Δωροθέου Β΄. 

 Ώρα 11:00 μ.μ. Τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως. ΠΕΜΠΤΗ 15η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 

 Ώρα 2:30 π.μ. Τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας. 

 Ώρα 7:00 π.μ. Γενική χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία. Παιάνιση Εωθινού από τις Φιλαρμονικές του Π.Ν. και του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. εις τας οδούς της πόλης. 

 Ώρα 7:00 π.μ. Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως. 

 Ώρα 8:30 π.μ. Τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ Δωροθέου Β΄. 

Ώρα 9:30 π.μ. Ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Κ/Δ «ΕΛΛΗ» από τον Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως και τη Στρατιωτική ηγεσία. Τιμητικοί κανονιοβολισμοί από το «ΚΑΝΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ». 

Ώρα 10:30 π.μ. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, δέηση από της εξέδρας της πλατείας Παντανάσσης κι εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεο Β΄.

ΠΗΓΗ ekklisiaonline.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 8:13 pm


14 Αυγούστου: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος Κισαμίτης ηθοποιός Μάνος Κατράκης


Ο Μάνος Κατράκης, κορυφαίος πρωταγωνιστής και θιασάρχης, γεννήθηκε στις 14 Αυγούστου του 1908 στο Καστέλλι Κισάμου. Ήταν το μικρότερο από τα πέντε παιδιά του εμπόρου Χαράλαμπου Κατράκη και της Ειρήνης. 

 Το 1919 η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, όπου ο Μάνος, που από μικρός είχε δείξει το υποκριτικό ταλέντο του, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή. Έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 18 ετών, με το θίασο Οι Νέοι στο έργο Για την αγάπη της. Το μπρίο και η δυναμικότητά του ενθουσίασαν τον σκηνοθέτη Κώστα Λελούδα κι έτσι ένα χρόνο αργότερα, το 1928, έπαιξε στην πρώτη βουβή ταινία Το λάβαρο του ’21. 

 Λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της τελευταίας ταινίας Ταξίδι στα Κύθηρα, με σκηνοθέτη το Θόδωρο Αγγελόπουλο, άφησε την τελευταία του πνοή, στις 2 Σεπτεμβρίου του 1984, χτυπημένος από καρκίνο των πνευμόνων.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στο neoiorizontes.gr

Δείτε στο βίντεο τον Μάνο Κατράκη να τραγουδά Ερωτόκριτο στο καφενείο του Γιώργη Κουτσουρέλη στο Καστέλλι:

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 7:48 pm


Εμπρησμός πίσω από τη φωτιά στην Εύβοια - Αποκάλυψη του Open


Το OPEN TV και ο Μαρίνος Αλειφέρης αποκάλυψαν με ποιον τρόπο οι εμπρηστές έκαψαν 25.000 στρέμματα γης στην Εύβοια 

Ανθρώπινο χέρι έβαλε την πυρκαγιά στην Εύβοια σύμφωνα με τις έρευνες των αρχών.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ένα, μπορεί και δύο άτομα, ξεκίνησαν το καταστροφικό έργο τους, κινούμενοι ανάμεσα στα χωριά Σταυρός και Μακρυμάλλη. Σταμάτησαν κα κινήθηκαν μέσα στο δάσος, όπως ανέφερε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη στο κεντρικό δελτίο του Open TV.

Στη συνέχεια, γύρισαν στο αυτοκίνητο και συνέχισαν για περίπου 200 μέτρα. Έβαλαν και τη δεύτερη εστία και μετά από λίγο έβαλαν και την τρίτη εστία, θέλοντας να ολοκληρώσουν τη «δουλειά».

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν από την περιοχή. Δεν έχουν βρεθεί ευρήματα και θεωρούν από την Πυροσβεστική ότι την έβαλαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήσουν ίχνη.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο του OPEN TV:ΠΗΓΗ ethnos.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 7:33 pm


Φωτιά Εύβοια: «Μάχη» με τις διαρκείς αναζωπυρώσεις στο χωριό Μακρυμάλλη


"Πονοκέφαλος" για τις δυνάμεις στην Εύβοια οι αναζωπυρώσεις. Μέτωπο περίπου 5 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Μακρυμάλλη. Ανησυχητική η ενίσχυση των ανέμων. Τιτάνια προσπάθεια για νέες αντιπυρικές ζώνες. Πάνω από 25.000 στρέμματα παρθένου δάσους έγιναν αποκαΐδια.

Στις συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια είναι στραμμένη πλέον η προσοχή της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών. Το απόγευμα, λόγω των ανέμων, υπήρξε μια επικίνδυνη αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Μακρυμάλλη και προς στιγμή απειλήθηκαν σπίτια.

Συγκεκριμένα βορειοδυτικά του χωριού Μακρυμάλλη υπάρχει πύρινο μέτωπο που εκτείνεται σε περίπου 5 χιλιόμετρα. Το ανησυχητικό είναι πως μπροστά του και μέχρι το χωριό βρίσκεται παρθένο πευκοδάσος και όχι καμμένα δέντρα. Αν το ανησυχητικό μέτωπο δεν ελεγχθεί, τίθεται σε κίνδυνο και ο οικισμός Πλατάνα στην Εύβοια. Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και του Στρατού που έσπευσε στο σημείο ζήτησε από τους κατοίκους του χωριού Μακρυμάλλη να πάρουν τα αυτοκίνητά τους από το δρόμο, ώστε να περάσουν μηχανήματα για να δημιουργήσουν και νέα αντιπυρική ζώνη.

Αναλυτικό φώτο ρεπορτάζ στο newsit.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 7:04 pm


Τραγωδία στον Άλιμο: Το τραμ παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο


Mια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα το μεσημέρι, στις γραμμές του τραμ, ακριβώς έξω από την κεντρική είσοδο της «Ακτής του Ήλιου», στον Άλιμο.

Ένας 61χρονος που πήγαινε για μπάνιο με την 9χρονη βαφτιστήρα του, στην προσπάθειά του να περάσει απέναντι, χωρίς να αντιληφθεί το τραμ που ερχόταν, με αποτέλεσμα να τον παρασύρει και να τον σκοτώσει.

Τελευταία στιγμή το θύμα πρόλαβε να σπρώξει τη μικρή και να τη σώσει από βέβαιο θάνατο. Σοκαρισμένος από την τραγωδία που παίχτηκε μπροστά στα μάτια του ένας νεαρός αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφει: «Είδα τον άντρα με το κοριτσάκι να προσπαθούν να περάσουν απέναντι. Της κρατούσε το χέρι…Δυστυχώς δεν είχε δει το τραμ που ερχόταν με κατεύθυνση προς Πειραιά. Σε κλάσματα δευτερολέπτου το τραμ, έπεσε πάνω του και τον πέταξε πάνω σε μια σιδερένια κολόνα. Το κοριτσάκι, σώθηκε από θαύμα, αφού πέρασε ξυστά δίπλα του».


Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τη σορό του άτυχου άντρα και τη μετέφερε στο Ασκληπιείο. Η 9χρονη που είχε πάθει σοκ έτρεμε από τον φόβο της μετά από αυτό που έζησε, ενώ λίγη ώρα αργότερα βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας της που έφτασε στον τόπο της τραγωδίας.

Δυο βήματα πριν το σημείο που έγινε το δυστύχημα, υπάρχει διάβαση πεζών, αλλά και πάλι αν περνούσαν από εκεί, χωρίς να αντιληφθούν το τραμ που ερχόταν, θα κινδύνευαν το ίδιο.

Όπως είπε ο μηχανοδηγός του τραμ, τώρα το καλοκαίρι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με πολίτες που περνούν από τις γραμμές χωρίς να προσέχουν. Πολλοί φορούν ακουστικά, ακούγοντας δυνατά μουσική και μιλούν στο κινητό με αποτέλεσμα να μη αντιλαμβάνονται τα τραμ που περνούν.

Αναλυτικό φώτο ρεπορτάζ στο notia.gr


.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 3:26 pm


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον πάντοτε ωραία στολισμένο Άγιο Κων/νο Μοσχάτου (εικόνες)


Κανένα άλλο πανηγύρι στη χώρα μας δεν έχει την αίγλη αλλά και την κατάνυξη όσο της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο. Όπως πουθενά στον κόσμο, δεν γιορτάζουν με τόσους χορούς και τραγούδια την Κοίμηση της Θεοτόκου. Οι Έλληνες δεν λυπούνται για την Παναγιά που “έφυγε”, αλλά χαίρονται γιατί πήγε να βρει τον μονάκριβο Γιο της. Γι’ αυτό και ο Δεκαπενταύγουστος ονομάζεται από το λαό ως το Πάσχα του καλοκαιριού.

Παραμονή της Παναγιάς και ο Πάτερ Παρθένιος όπως πάντα έχει στολίσει ωραία τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μοσχάτο! Ο Επιτάφιος και η εικόνα της Παναγιάς στο κέντρο του Ναού!

Ο Πάτερ Παρθένιος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Μοσχάτου, γνωστός για το κοινωνικό του έργο, στόλισε και πάλι τον Ναό όπως αρμόζει η αυριανή μέρα, αφιερωμένη στη “Χάρη της Παναγίας”.

"Η μεγαλύτερη χαρά των ανθρώπων, είναι να βλέπουν την πρόοδο των παιδιών τους και να καμαρώνουν τις προσωπικές και επαγγελματικές τους επιτυχίες.
Έτσι και η Μεγάλη Μητέρα μας, χαίρεται... γιατί αξιώθηκε να καταστεί Μητέρα του Θεού, αλλά και όλης της ανθρωπότητας.
Θλίβεται...βέβαια, με τις αστοχίες μας, τα πάθη και τις εξαρτήσεις μας, την έπαρση και τον εγωκεντρισμό μας και την άρνηση μας να διαχειριστούμε ως σωστοί οικονόμοι την Δημιουργία του Υιού Της.
Ξέρει όμως... και ως Μάνα, να αγαπά, να συγχωρεί, να περιμένει, και να αφουγκράζεται τους χτύπους της καρδιάς μας... 
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!"

Η εορτή της Παναγιάς στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Μοσχάτου (πατήστε εδώ)

Δείτε εικόνες από τον πάντοτε ωραία στολισμένο Άγιο Κων/νο.


Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 2:01 pm


Το όνομα του μικρού ιδρυτή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Ανδρέα Γιαννόπουλου στο «Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή»


Το όνομα του μικρού ιδρυτή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Ανδρέα Γιαννόπουλου στο «Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή»

Σε μια συγκινητική τελετή, την Παρασκευή 9 Αυγούστου, το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Junior Academy-Χερρονάσιος Σχολή» πραγματοποίησε, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τελετή ονοματοδοσίας κατά την οποία ενέταξε ως φόρο τιμής και μνήμης το όνομα του 10χρονου ιδρυτή του Οργανισμού στην επίσημη ονομασία του σχολείου.

Πρόκειται για μια σπουδαία ενέργεια καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας χώρος μάθησης και εκπαίδευσης παιδιών στην Ελλάδα συνδέει το όνομά του με το όνομα ενός άλλου παιδιού, του 10χρονου Ανδρέα, που 23 και πλέον χρόνια αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα παιδιά και οι νέοι στη διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας επιγραφής «Junior Academy- Χερρονάσιος Σχολή-Ανδρέας Γιαννόπουλος», πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης, από τον Διευθυντή του Εκπαιδευτηρίου κ. Άρη Μαρκάκη, παρουσία του πατέρα του μικρού ιδρυτή και Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού κ. Κώστα Γιαννόπουλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς οι βουλευτές κ. Γιώργος. Λογιάδης, ο κ. Χαράλαμπος Μαμουλάκης, ο νυν Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο επερχόμενος Δήμαρχος κ. Γιάννης. Σέγκος, ο παραολυμπιονίκης Γιώργος Καπελάκης, ενώ παρόντες ήταν πολλοί αθλητές του Συλλόγου ΑμΕΑ «Μεγαλόνησος». Το μήνυμα του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη μετέφερε η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου κ. Νεκταρία Μανίκα. Το παρόν επίσης έδωσαν εκατοντάδες κόσμου, υποστηρικτές, φίλοι, εργαζόμενοι κι εθελοντές του Οργανισμού και φυσικά παιδιά, που «γέμισαν» με τις φωνές και τον ενθουσιασμό τους τον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε θερμά το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο και τον Διευθυντή του κ. Άρη Μαρκάκη για τη σπουδαία απόφαση να προστεθεί το όνομα του μικρού Ανδρέα στην επίσημη ονομασία του σχολείου. Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο κύριος Γιαννόπουλος ανέφερε: «Στα δέκα του χρόνια ο γιος μου Ανδρέας διαγνώστηκε με την αρρώστια και ταλαιπωρήθηκε για 11 μήνες. Αρρώστησε ο Ανδρέας και όλα γκρεμίστηκαν. Έχασα τον Ανδρέα και μαζί με αυτόν την κανονικότητά μας ως οικογένεια. Στο μικρό διάστημα που του έμεινε έδωσε σε όλους μας και πρώτα από όλους σε μένα μαθήματα ψυχικού σθένους, εσωτερικής δύναμης και στωικότητας. Με το σθένος αυτό αλλά και την ανόθευτη αγάπη και το ανιδιοτελές νοιάξιμο για τους συνανθρώπους του και κυρίως για τα παιδιά αποφάσισε να καταγράψει στο προσωπικό του ημερολόγιο το όραμά του για έναν σύλλογο που θα βοηθούσε παιδιά, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και καταγωγής. Το όραμα του γιου μου Ανδρέα για το χαμόγελο κάθε παιδιού και το παράδειγμά του μας διδάσκει όλους, μικρούς και μεγάλους με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο» ανέφερε ιδιαίτερα συγκινημένος ο κύριος Γιαννόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στα 23 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, ο Οργανισμός που έχει στηρίξει περισσότερα από 1. 500.000 παιδιά, είχε και θα συνεχίσει να έχει ως σταθερό οδηγό την ψυχή και το όραμα ενός 10χρονου αγοριού που άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη πιστεύοντας πως αν ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. «Ο Οργανισμός επιτελεί, ένα πολυδιάστατο ανθρωπιστικό έργο το μέγεθος του οποίου πολλοί ακόμη δε γνωρίζουν και που οφείλουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», συμπλήρωσε τελειώνοντας ο κ. Γιαννόπουλος .

Στην πολυετή σχέση αγάπης και προσφοράς με «Το Χαμόγελο του Πιαδιού, αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Διευθυντής του Junior Academy – Χερρονάσιος Σχολή κ. Άρης Μαρκάκης, τονίζοντας ότι αποτελεί για τον ίδιο και για το εκπαιδευτήριο μεγάλη τιμή το γεγονός ότι στην επίσημη ονομασία του προστίθεται εκείνο του οραματιστή και συμβόλου των παιδιών όλου του κόσμου Ανδρέα Γιαννόπουλου. «Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα σπουδαίο γεγονός για την οντότητα του σχολείου μας, καθώς ενωμένοι ως οικογένεια με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Πρόεδρο του κ. Κώστα Γιαννόπουλο, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις ίδιες ιδέες, αξίες και ιδανικά που τόσα χρόνια προάγουμε με ζήλο», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μαρκάκης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά άλλη μια φορά το «Junior Academy- Χερρονάσιος Σχολή-Ανδρέας Γιαννόπουλος» για τη συγκεκριμένη ενέργεια καθώς θα αποτελεί πλέον μια διαρκή υπενθύμιση του οράματος ενός μικρού παιδιού να προσφέρει απλόχερα το δικαίωμα στο χαμόγελο και την ελπίδα σε όλα τα ευάλωτα παιδιά στην Ελλάδα.

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 12:32 pm


Γιατί οι ένοπλες δυνάμεις τιμούν την Παναγία ως Υπερμάχο Στρατηγό


Ο Μήνας Αύγουστος είναι γνωστός και ως μήνας της Παναγίας γιατί στις δεκαπέντε του τιμάται με λαμπρότητα η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Το Ελληνορθόδοξο έθνος μας και οι ένοπλες δυνάμεις του, τιμούν την Θεοτόκο ως Υπερμάχο Στρατηγό.

Αύριο, 15 Αυγούστου, τιμάται με λαμπρότητα η Κοίμηση της Θεοτόκου. Η ημέρα δηλαδή, κατά την οποία η Παναγία μας εγκατέλειψε, ως άνθρωπος, αυτή τη ζωή και ετάφη στη Γεσθημανή από τους Αγίους Αποστόλους.… 

 Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 12:20 pm


Μέχρι την 31η Αυγούστου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ

Έως το τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Taxis   τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.Έως τις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Taxis τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι «ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2019, η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2019 δεν θα είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή, 16 Αυγούστου, στις 11 π.μ., και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης- ανάρτησης των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ 2019 και το άνοιγμα των τροποποιητικών δηλώσεων ΕΝΦΙΑ 2019. Η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού θα πραγματοποιηθεί μέχρι την 31η Αυγούστου».

Παράλληλα, «η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2020, δεν θα είναι διαθέσιμη στις 16/8, μεταξύ 11.00 και 15.00. Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010- 2018), θα είναι διαθέσιμες κανονικά, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών».

Σημειώνεται ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα περιλαμβάνουν μειώσεις στον φόρο κατά 10%- 30% για όλα τα φυσικά πρόσωπα, με βάση τις διατάξεις που ψηφίστηκαν στα τέλη Ιουλίου.

Η μείωση αυτή κυμαίνεται ανάλογα με τη συνολική αξία της περιουσίας των φυσικών προσώπων ως εξής:

*Για αξία ακίνητης περιουσίας έως 60.000 ευρώ, μείωση κατά 30%

*Για αξία ακίνητης περιουσίας έως 70.000 ευρώ, μείωση κατά 27%

*Για αξία ακίνητης περιουσίας έως 80.000 ευρώ, μείωση κατά 25%

*Για αξία ακίνητης περιουσίας έως 1.000.000 ευρώ, μείωση κατά 20% και 

*Για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ, μείωση κατά 10%.

Ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες και στο σύνολο του φόρου (κύριο και συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ) θα εφαρμοστεί ο μειωτικός συντελεστής 10%- 30%, ανάλογα με το ύψος της ακίνητης περιουσίας. Στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, ενώ η μείωση εφαρμόζεται επί του ΕΝΦΙΑ που προκύπτει μετά τον προσδιορισμό των μειώσεων του άρθρου 7 του ν. 4223/2013 (Α ́ 287).

Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 5 μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 (ταυτόχρονα με τη 2η δόση του φόρου εισοδήματος) και την τελευταία έως τις 31 Ιανουαρίου 2020.

newsit.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 12:10 pm


Βγήκαν για καφεδάκι οι παππούδες της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου (φώτο)


Σε γνωστό καφέ στην πλατεία δημαρχείου Μοσχάτου απόλαυσαν τον πρωινό τους καφέ οι παππούδες και γιαγιάδες της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου!

Λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς παρέα με εθελοντές του Σωματείου! 

Πρόσωπα χαρούμενα και χαμογελαστά όπως φαίνεται στην παρακάτω φώτο που δημοσίευσε το Σωματείο.Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου!

Τίποτε δεν είναι πιο όμορφο, από την ευθυμία σε ένα γερασμένο πρόσωπο.
Παππούδες και γιαγιάδες μας βγήκαν να πάρουν τον αέρα τους, συνοδευόμενοι από την γραμματέα του σωματείου και δυο εθελόντριες , ζώντας έτσι χαρούμενες στιγμές έξω από τον χώρο του ιδρύματος.
Κάθε χαρά είναι κέρδος και το κέρδος είναι κέρδος όσο μικρό κι αν είναι.


Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 12:06 pm


Ταυρος - Ειδήσεις και Νέα

Περίεργο Σαββατοκύριακο γι αυτά τα ζώδια: Η Άντα Λεούση προειδοποιεί! - Athens Magazine

Περίεργο Σαββατοκύριακο γι αυτά τα ζώδια: Η Άντα Λεούση προειδοποιεί!  Athens Magazine

Έρχεται ένα περίεργο Σαββατοκύριακο για κάποια τα ζώδια και ίσως πρέπει να προσέξουν λίγο παραπάνω αυτές τις μέρες. Η Άντα Λεούση κάνει τις αναλυτικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 3:26 pm


Ζώδια σήμερα 17/08 και οι Ημερήσιες προβλέψεις - Newse.gr του Γιώργου Κουτσελίνη

Ζώδια σήμερα 17/08 και οι Ημερήσιες προβλέψεις  Newse.gr του Γιώργου Κουτσελίνη

Τα 3 ζώδια που θα έχουν ένα δύσκολο καλοκαίρι. Για άλλους ο Απρίλιος θα είναι ένας καλός μήνας, άλλοι όμως θα ζοριστούν αρκετά. Βέβαια δεν υπάρχει λόγος ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 11:01 am


Aστρολογικές προβλέψεις 17/8: Αυτό το Σαββατοκύριακο θα επιτευχθούν οι στόχοι σας | Pronews - news.makedonias.gr

Aστρολογικές προβλέψεις 17/8: Αυτό το Σαββατοκύριακο θα επιτευχθούν οι στόχοι σας | Pronews  news.makedonias.gr

ΚΡΙΟΣ. Αυτό το διήμερο θα έχετε μία συγκεχυμένη άποψη για κάποια πράγματα και αυτό θα σας κάνει να συμπεριφέρεστε με εκνευρισμό και να χαλάτε τις σχέσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 9:33 am


Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας - Τα απαισιόδοξα και τα τυχερά ζώδια - TheCaller

Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας - Τα απαισιόδοξα και τα τυχερά ζώδια  TheCaller

Η Σελήνη στους Ιχθείς σήμερα, μας κάνει λίγο αφηρημένους, λίγο απαισιόδοξους και υπερευαίσθητους, όμως κάνουμε υπομονή γιατί οι επόμενες ημέρες, μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 8:01 am


Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 17 Αυγούστου; - Athens Magazine

Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Σάββατο 17 Αυγούστου;  Athens Magazine

Τι επιφυλάσσει η Σάββατο για όλα τα ζώδια; Δείτε παρακάτω τις προβλέψεις! Δείτε Ποιο Αιγυπτιακό ζώδιο σας αντιστοιχεί και τι σημαίνει!

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 7:36 am


Ζώδια: Προβλέψεις Σαββατοκύριακου 17-18 Αυγούστου - Espresso

Ζώδια: Προβλέψεις Σαββατοκύριακου 17-18 Αυγούστου  Espresso

ΚΡΙΟΣ: Μη χάνετε χρόνο προσπαθώντας ανέφικτα πράγματα, αλλά κυνηγήστε τα εφικτά και κερδίστε πολύτιμο χρόνο στον εργασιακό σας χώρο, χρησιμοποιώντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 7:00 am


Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου - newsbreak.gr

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου  newsbreak.gr

ΚΡΙΟΣ: Αυξημένες θα είναι οι δραστηριότητές σας, καθώς θα κάνετε νέα επαγγελματικά βήματα, ενώ παράλληλα θα βρείτε λύσεις στα οικονομικά σας θέματα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 6:40 am


Τα ζώδια σήμερα: 17 Aυγούστου - E-Radio.gr

Τα ζώδια σήμερα: 17 Aυγούστου  E-Radio.gr

ΚΡΙΟΣ. Ίσως να πρέπει να σκεφτείτε σήμερα για ένα προσωπικό σας θέμα. ΤΑΥΡΟΣ. Οι φίλοι σήμερα στηρίζουν τα σχέδια σας και βρίσκονται δίπλα σε κάθε ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 12:42 am


Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου - ZarpaNews

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 17 Αυγούστου  ZarpaNews

Η Σελήνη στους Ιχθείς σήμερα, μας κάνει λίγο αφηρημένους, λίγο απαισιόδοξους και υπερευαίσθητους. Κάνουμε υπομονή γιατί οι επόμενες ημέρες, μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 12:01 am


Τα Ζώδια του Σαββάτου - Athens Voice Online

Τα Ζώδια του Σαββάτου  Athens Voice Online

Τα Ζώδια του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2019: Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις της Ευαγγελίας Τσαβδάρη.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2019 | 9:03 pm


Ζώδια Ταύρος 16/8/2019 - www.star.gr

Ζώδια Ταύρος 16/8/2019  www.star.gr

Επιβάλλεται να χαλαρώσεις άμεσα γιατί με την κακή σου διάθεση θα γκρεμίσεις τα πάντα, ακόμα και τις σχέσεις σου.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2019 | 11:53 am


Ζώδια: Προβλέψεις Παρασκευής 16 Αυγούστου - Espresso

Ζώδια: Προβλέψεις Παρασκευής 16 Αυγούστου  Espresso

ΚΡΙΟΣ: Αφήστε σε άλλον τις πρωτοβουλίες, αν δεν μπορείτε να είστε ψύχραιμοι. Θα έχετε επιτυχία στα επαγγελματικά, ενεργώντας με αυτοπεποίθηση και ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2019 | 7:00 am


Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 16 Αυγούστου - ZarpaNews

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Παρασκευή 16 Αυγούστου  ZarpaNews

Απρόσμενα γεγονότα και καυγάδες, θα αναστατώσουν δυσάρεστα και θα προγειώσουν απρόσμενα, τα Σταθερά Ζώδια του 1ου δεκαημέρου! Αποκαλύψεις.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2019 | 12:02 am


Ζώδια: Ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό στις 16/8 και επιφυλάσσει πολλές ανατροπές - TheCaller

Ζώδια: Ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό στις 16/8 και επιφυλάσσει πολλές ανατροπές  TheCaller

Ο Ερμής βρίσκεται στον Λέοντα και ο Ουρανός στον Ταύρο, σχηματίζουν όψη Τετραγώνου την Παρασκευή 16/8 2019, κάτι που θα φέρει πολλές ανατροπές στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 8:04 pm


Επιτέλους ευχάριστες εκπλήξεις για αυτά τα δύο ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις από την κορυφαία αστρολόγο Άντα Λεούση! - Athens Magazine

Επιτέλους ευχάριστες εκπλήξεις για αυτά τα δύο ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις από την κορυφαία αστρολόγο Άντα Λεούση!  Athens Magazine

Επιτέλους ευχάριστες εκπλήξεις έρχονται για κάποια από τα ζώδια... Η Άντα Λεούση κάνει τις αναλυτικές προβλέψεις της για όλους!

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 7:22 pm


Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου; - Athens Magazine

Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 15 Αυγούστου;  Athens Magazine

Τι επιφυλάσσει η Πέμπτη (15/08) για όλα τα ζώδια; Δείτε παρακάτω τις προβλέψεις! Μπείτε εδώ και δείτε τι μας περιμένει σήμερα!

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 7:10 am


Ζώδια: Προβλέψεις Πέμπτης 15 Αυγούστου - Espresso

Ζώδια: Προβλέψεις Πέμπτης 15 Αυγούστου  Espresso

ΚΡΙΟΣ: Η ψυχολογική σας διάθεση θα είναι καλή, παρότι οι ευαισθησίες σας θα κάνουν την εμφάνισή τους. Ενεργώντας συγκρατημένα θα τα καταφέρετε θαυμάσια ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 7:00 am


Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Πέμπτη 15 Αυγούστου - ZarpaNews

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Πέμπτη 15 Αυγούστου  ZarpaNews

Xρόνια Πολλά σε όλους! Η σημερινή Πανσέληνος στο Ζώδιο του Υδροχόου, εντείνει την ανάγκη μας για κοινωνικοποίηση, αλλά και επανάσταση.

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 12:01 am


Τα ζώδια σήμερα 15 Αυγούστου 2019 - Ζώδια - thebest.gr - BEST News

Τα ζώδια σήμερα 15 Αυγούστου 2019 - Ζώδια - thebest.gr  BEST News

ΚΡΙΟΣ Γίνετε πιο αισιόδοξοι και δεχτείτε τη συμπαράσταση των φίλων σας σήμερα. Τολμήστε καινούργιες κοινωνικές συναναστροφές.

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 12:00 am


Ζώδια Ταύρος 14/8/2019 - www.star.gr

Ζώδια Ταύρος 14/8/2019  www.star.gr

Προσπάθησε να αλλάξεις την οπτική γωνία με την οποία αντιλαμβάνεσαι τις καταστάσεις και δώσε την προσοχή σου στα θέματα που χρειάζονται επανεξέταση.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 11:48 am


Άσχημη ημέρα γι αυτά τα ζώδια: Η Άντα Λεούση προειδοποιεί! - Athens Magazine

Άσχημη ημέρα γι αυτά τα ζώδια: Η Άντα Λεούση προειδοποιεί!  Athens Magazine

Η Άντα Λεούση μας δίνει τις ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις της για όλα τα ζώδια και προειδοποιεί! Ποια ζώδια θα έχουν άσχημη ημέρα;

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 11:47 am


Τα ζώδια σήμερα 14 Αυγούστου 2019 - Ζώδια - thebest.gr - BEST News

Τα ζώδια σήμερα 14 Αυγούστου 2019 - Ζώδια - thebest.gr  BEST News

ΚΡΙΟΣ Τα άστρα ευνοούν τις κοινωνικές αποδράσεις. Θα έχετε αλλαγές στις σχέσεις σας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 12:00 am


Ζώδια Ταύρος 13/8/2019 - www.star.gr

Ζώδια Ταύρος 13/8/2019  www.star.gr

Η μέρα προσφέρει πολλή χαρά, διασκέδαση, φαντασία και δημιουργία οπότε μην την αφήσεις ανεκμετάλλευτη.

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 12:15 pm


ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε Αθήνα, Γλυφάδα, Κερατσίνι, Πέραμα, Περιστέρι, Ταύρος, Πεντέλη, Χαλάνδρι - Fosonline

ΕΥΔΑΠ: Διακοπή νερού σε Αθήνα, Γλυφάδα, Κερατσίνι, Πέραμα, Περιστέρι, Ταύρος, Πεντέλη, Χαλάνδρι  Fosonline

Αναλυτικά οι περιοχές και οι οδοί όπου θα υπάρξουν διακοπές στην ύδρευση, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 7:48 am


Ζώδια Ταύρος 12/8/2019 - www.star.gr

Ζώδια Ταύρος 12/8/2019  www.star.gr

Η μέρα είναι κατάλληλη για επαναπροσδιορισμό καταστάσεων και σχεδίων, Ταύρε, γι' αυτό προσπάθησε να βάλεις στην άκρη τον εγωισμό σου και να σκεφτείς ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 11:15 am


Τα ζώδια σήμερα 12 Αυγούστου 2019 - Ζώδια - thebest.gr - BEST News

Τα ζώδια σήμερα 12 Αυγούστου 2019 - Ζώδια - thebest.gr  BEST News

ΚΡΙΟΣ Ενδέχεται να νιώθετε μόνοι και απογοητευμένοι από τις επαγγελματικές σας επιδιώξεις ή από τον χώρο που εργάζεστε και τα καθήκοντά σας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 12:00 am


Τα Ζώδια της Δευτέρας - Athens Voice Online

Τα Ζώδια της Δευτέρας  Athens Voice Online

Τα Ζώδια της Δευτέρας 12 Αυγούστου 2019: Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις της Ευαγγελίας Τσαβδάρη.

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 9:14 pm


Βίκη Παγιατάκη: Τα ζώδια της εβδομάδας (11-17/8) - Η αυγουστιάτικη πανσέληνος φέρνει ανατροπές - Ethnos

Βίκη Παγιατάκη: Τα ζώδια της εβδομάδας (11-17/8) - Η αυγουστιάτικη πανσέληνος φέρνει ανατροπές  Ethnos

Οι προβλέψεις της εβδομάδας από τη Βίκη Παγιατάκη στο «TV Έθνος», που κυκλοφορεί με το «Έθνος της Κυριακής»

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 2:14 pm


Τα Ζώδια της Κυριακής - Athens Voice Online

Τα Ζώδια της Κυριακής  Athens Voice Online

Τα Ζώδια της Κυριακής 11 Αυγούστου 2019: Οι ημερήσιες αστρολογικές προβλέψεις της Ευαγγελίας Τσαβδάρη.

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2019 | 9:02 pm


Τα ζώδια σήμερα 10 Αυγούστου 2019 - Ζώδια - thebest.gr - BEST News

Τα ζώδια σήμερα 10 Αυγούστου 2019 - Ζώδια - thebest.gr  BEST News

ΚΡΙΟΣ Στον οικονομικό τομέα προγραμματίστε με προσοχή τα έξοδα σας και λάβετε σαν βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο, ώστε να έχετε μια ασφάλεια, για κάθε.

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2019 | 12:00 am


«Ταύρος » ο Ντε Μποκ - To10.gr

«Ταύρος » ο Ντε Μποκ  To10.gr

Ο Βέλγος αμυντικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και αύριο θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Άρη.

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 10:00 am


Ένας ταύρος και δώδεκα γουρούνια - Newsit

Ένας ταύρος και δώδεκα γουρούνια  Newsit

Δημήτρης Καμπουράκης - Μία σταγόνα ιστορία: Η πιο τρελή πολεμική αποζημίωση στην παγκόσμια ιστορία. Όταν οι Ενετοί αντάλλαξαν έναν αιχμάλωτο ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 3:13 pm


Πώς να ηρεμήσεις το κάθε ζώδιο! - ZarpaNews

Πώς να ηρεμήσεις το κάθε ζώδιο!  ZarpaNews

Το κάθε ζώδιο λειτουργεί διαφορετικά, με βάση τα χαρακτηριστικά του στοιχεία. Ξέρεις όμως με ποιον τρόπο μπορείς να ηρεμήσεις το κάθε ζώδιο;. Ο καθένας μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 1:50 pm


ΗΠΑ: Μαινόμενος ταύρος στο Κολοράντο - Alpha tv News

ΗΠΑ: Μαινόμενος ταύρος στο Κολοράντο  Alpha tv News

Τον πανικό έσπειρε αφηνιασμένος ταύρος σε παρέλαση στο Κολοράντο, όπως θα δείτε στο θέμα που ακολουθεί. ΣΧΕΤΙΚΑ. ΗΠΑ: Ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2019 | 8:35 pm


Λαμία: Tαύρος έκανε «βόλτες» σε κεντρικό δρόμο - CNN Greece

Λαμία: Tαύρος έκανε «βόλτες» σε κεντρικό δρόμο  CNN Greece

Ειδήσεις - Σοκαρισμένοι οι οδηγοί και περαστικοί που βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευή στην οδό Παπαποστόλου στη Λαμία , είδαν μπροστά τους έναν ταύρο να ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2019 | 10:00 am


Καλοκαιρινές σχέσεις: Για ποια ζώδια πλησιάζει η ημερομηνία λήξης; - ANT1

Καλοκαιρινές σχέσεις: Για ποια ζώδια πλησιάζει η ημερομηνία λήξης;  ANT1

Κάλοκαιρινές σχέσεις! Για ποια ζώδια θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο έρωτα και για ποια το... παραμύθι θα τελειώσει σύντομα;;. ΚΡΙΟΣ. Με έναν Κριό η πρόκληση ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος:14/7-20/7 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος:14/7-20/7  www.star.gr

Μάθε με μια ματιά τι σου επιφυλάσσει η εβδομάδα 14/7-20/7 για το ζώδιο σου! Το astrology.gr λέει για τους Ταύρους τα εξής: Η εβδομάδα: Με καταιγίδες και ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 12/7/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 12/7/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Επικοινωνιακό αλαλούμ και περισσότερη βαβούρα στην καθημερινότητά σας μέχρι τις 18/7. Πολύ πιο ευχάριστο το επόμενο διάστημα».

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 11/7/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 11/7/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Κάποιες ουρανοκατέβατες αλλαγές στο πρόγραμμα σας εκνευρίζουν! Κάτι έκτακτο στην οικογένεια ή στο σπίτι».

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:00 am


Φωτιά σε αποθήκη στον Ταύρο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Φωτιά σε αποθήκη στον Ταύρο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Εκδηλώθηκε στις 5:30 το πρωί της Πέμπτης - Για εμπρησμό κάνει λόγο αυτόπτης μάρτυρας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:00 am


Η Βάρκιζα απέκτησε τον… κόκκινο ταύρο της - Newsbeast.gr

Η Βάρκιζα απέκτησε τον… κόκκινο ταύρο της  Newsbeast.gr

Ένα ακόμη γλυπτό του Κωστή Γωεργίου «κοσμεί» τα Νότια προάστια και πιο συγκεκριμένα στ.

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 10/7/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 10/7/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Αν κάποια σχέση πληγώθηκε στο παρελθόν κάντε μια κίνηση να τη διορθώσετε».

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια- Ταύρος: 09/07/2019 - www.star.gr

Ζώδια- Ταύρος: 09/07/2019  www.star.gr

Ο Ερμής γύρισε ανάδρομος σήμερα τα ξημερώματα και θα παραμείνει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία μέχρι τις 2/8. Πως, όμως, θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 08/07/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 08/07/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Έμφαση σε επαγγελματικές ασχολίες και προτάσεις! Ίσως ασχοληθείτε με ένα μέσο μεταφοράς, αλλά αποφύγετε αγορά αυτόν τον μήνα».

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια- Ταύρος: 05/07/2019 - www.star.gr

Ζώδια- Ταύρος: 05/07/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Ευκαιρίες για φλερτ, ενασχόληση με θέματα παιδιών, διασκέδαση αλλά και υποχρεώσεις που ίσως δεν μπορείτε να αποφύγετε».

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια- Ταύρος: 4/7/2019 - www.star.gr

Ζώδια- Ταύρος: 4/7/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Πιο δύσκολη η σημερινή μέρα με απαιτήσεις σε προσωπικά η επαγγελματικά θέματα!»

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Stars System: Ταύρος- Καλοκαίρι 2019 - www.star.gr

Stars System: Ταύρος- Καλοκαίρι 2019  www.star.gr

Η Άση Μπήλιου, στην τελευταία εκπομπή της για φέτος, έκανε αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 1/07/19 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 1/07/19  www.star.gr

Ταύρος: «Θα κουραστείτε με υποχρεώσεις απέναντι στο σπίτι ή τη δουλειά. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί απέναντι και στην επικοινωνία και τα ταξίδια»

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Ζώδια- Ταύρος: 28/06/2019 - www.star.gr

Ζώδια- Ταύρος: 28/06/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Η ανάγκη σας να μιλήσετε για ότι σας ενοχλεί γίνεται ακόμα πιο έντονη. Τα προσωπικά θέματα θα σας απασχολήσουν σήμερα και αύριο».

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 26/06/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 26/06/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Θέματα που αφορούν στην οικογένεια και το σπίτι μπορεί να σας απασχολήσουν. Προσοχή στις υπερβολές στην επικοινωνία»

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 24/06/19 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 24/06/19  www.star.gr

Ταύρος: «Με εξαίρεση την Τετάρτη και την Πέμπτη που θα έχετε πιο πολλές απαιτήσεις, η υπόλοιπη εβδομάδα είναι πιο θετική για εσάς».

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Stars System- Ταύρος: 24/06/19 - www.star.gr

Stars System- Ταύρος: 24/06/19  www.star.gr

Η Άση Μπήλιου μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή της για την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, αλλά και για το πώς θα επηρεάσουν οι εκλείψεις του καλοκαιριού το ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 21/06/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 21/06/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Κουραστική μέρα, γι' αυτό μην έχετε προσδοκίες. Το Σαββατοκύριακο θα είναι πιο διασκεδαστικό και με ευκαιρίες να ασχοληθείτε με αυτά που σας ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος:20/06/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος:20/06/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Μεγαλύτερη αποδοχή, ιδιαίτερη εύνοια από γυναίκες και σε επαγγελματικά ζητήματα».

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος:19/6/19 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος:19/6/19  www.star.gr

Ταύρος: «Από τις απαιτητικές μέρες η σημερινή, αλλά παρά το άγχος για κάποια επαγγελματικά εσείς παραμένετε αισιόδοξοι και θετικοί».

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 10:00 am


Βίντεο-σοκ:Ταύρος σκότωσε εθελοντή σε φεστιβάλ στην Ισπανία - CNN Greece

Βίντεο-σοκ:Ταύρος σκότωσε εθελοντή σε φεστιβάλ στην Ισπανία  CNN Greece

Ειδήσεις - Από τον τραγικό θάνατο ενός εθελοντή που δέχτηκε επίθεση από ταύρο , σημαδεύτηκε το φεστιβάλ Fiestas del Toro στην Ισπανία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Stars System Ταύρος-Καλύτερα Διαστήματα Για Καλοκαιρινές Διακοπές - www.star.gr

Stars System Ταύρος-Καλύτερα Διαστήματα Για Καλοκαιρινές Διακοπές  www.star.gr

Η Άση Μπήλιου μίλησε αναλυτικά στην εκπομπή της για το πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια η Πανσέληνος.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Ζώδια - Ταύρος: 18/06/19 - www.star.gr

Ζώδια - Ταύρος: 18/06/19  www.star.gr

Ταύρος: «Προσοχή στις μετακινήσεις αλλά και στην ανταλλαγή απόψεων και ιδεών».

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Ζώδια- Ταύρος:14/06/19 - www.star.gr

Ζώδια- Ταύρος:14/06/19  www.star.gr

Ταύρος: «Νιώθετε αποφασισμένοι να αλλάξετε κάποια πράγματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα για να βελτιώσετε τη ζωή σας!»

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 13/06/19 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 13/06/19  www.star.gr

Ταύρος: «Ξέρετε πολύ καλά ότι ο χρόνος μετρά πάντα υπέρ σας. Επιμείνετε και μην βιάζεστε σε μια σχέση που σημαίνει για σας πολλά».

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 6/6/19 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 6/6/19  www.star.gr

Ταύρος: «Από τη μία έχετε μια αίσθηση ελευθερίας και από την άλλη κάποιες δεσμεύσεις του παρελθόντος σας θυμίζουν την παρουσία τους».

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2019 | 10:00 am


Stars system- Ιούνιος: Ταύρος - www.star.gr

Stars system- Ιούνιος: Ταύρος  www.star.gr

Stars System: Οι μηνιαίες προβλέψεις για τους Ταύρους.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2019 | 10:00 am


Σχέδιο ανάπλασης για τα σφαγεία στον Ταύρο | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Σχέδιο ανάπλασης για τα σφαγεία στον Ταύρο | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Ενα νέο σχέδιο ανάπλασης για την «επανένταξη» στη ζωή της πόλης του συγκροτήματος των σφαγείων της οδού Πειραιώς παρουσίασαν οι Δήμοι Αθηναίων και ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 31/05/19 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 31/05/19  www.star.gr

Ταύρος: «Σχέσεις και συνεργασίες σας απασχολούν. Ενδεχομένως να πρέπει σήμερα αν αντιμετωπίσετε μια ξαφνική κατάστασης την δουλειά»

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Ταύρος πήρε εκδίκησή καρφώνοντας ταυρομάχο στα οπίσθια (Βίντεο) - Offsite News

Ταύρος πήρε εκδίκησή καρφώνοντας ταυρομάχο στα οπίσθια (Βίντεο)  Offsite News

Ένας νέος ταυρομάχος τραυματίστηκε σοβαρά στα οπίσθια από έναν ταύρο, στο φεστιβάλ του Σαν Ισίντρο, στο Λας Βέντας της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 28/5/19 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 28/5/19  www.star.gr

Ταύρος: «Ιδιαίτερα κοινωνική μέρα και βοηθά να κλείσετε εκκρεμότητες. Δεν είναι καλή μέρα για εκκινήσεις»

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


Μαδρίτη: Ταύρος τραυμάτισε σοβαρά ταυρομάχο στην αρένα - LiFO

Μαδρίτη: Ταύρος τραυμάτισε σοβαρά ταυρομάχο στην αρένα  LiFO

Ένας νέος ταυρομάχος τραυματίστηκε σοβαρά από έναν ταύρο, στο φεστιβάλ του Σαν Ισίντρο, στο Λας Βέντας της Μαδρίτης.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Ζώδια –Ταύρος: 23/05/2019 - www.star.gr

Ζώδια –Ταύρος: 23/05/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Μην μένετε στα λόγια. Η διαφορά ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα απέχει όσο εσείς δεν προχωράτε σε πράξεις».

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος: 21/05/2019 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος: 21/05/2019  www.star.gr

Ταύρος: «Θα ψαχτείτε πολύ με οικονομικά θέματα και θα θέλετε να βάλετε μια τάξη»

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 10:00 am


Ζώδια –Ταύρος: 17/5/19 - www.star.gr

Ζώδια –Ταύρος: 17/5/19  www.star.gr

Ταύρος: «Ενθουσιάζεστε, απογοητεύεστε και ίσως αυτά τα δύο να απέχουν λίγες μέρες ή ώρες. Αυτές τις μέρες κάτι θα γίνει, ίσως και ξαφνικά»

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 10:00 am


10 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Ταύρους (video) - clickatlife

10 πράγματα που δεν ξέρατε για τους Ταύρους (video)  clickatlife

Οι Ταύροι έχουν την τιμητική τους αυτόν τον μήνα και εμείς ανακαλύπτουμε κρυφές πτυχές του χαρακτήρα τους.

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Βίντεο: Ταυρομάχος σκουπίζει τα ματωμένα δάκρυα του ταύρου πριν τον σκοτώσει - CNN Greece

Βίντεο: Ταυρομάχος σκουπίζει τα ματωμένα δάκρυα του ταύρου πριν τον σκοτώσει  CNN Greece

Ειδήσεις - Οργή αλλά και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου και απαθανατίζει ταυρομάχο να σκουπίζει τα δάκρυα που ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Ζώδια- Ταύρος : 10/05/19 - www.star.gr

Ζώδια- Ταύρος : 10/05/19  www.star.gr

Ταύρος: «Μπορείτε να δώσετε λύσεις εκεί που οι άλλοι αδυνατούν. Ευχάριστες συναντήσεις . Το σαββατοκύριακο θα ασχοληθείτε με την οικογένεια».

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Περιήγηση στον Ταύρο του '50 -Εκεί που έφτιαχναν τα περίφημα χειροποίητα μοκασίνια [εικόνες] - iefimerida

Περιήγηση στον Ταύρο του '50 -Εκεί που έφτιαχναν τα περίφημα χειροποίητα μοκασίνια [εικόνες]  iefimerida

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει την Πέμπτη 9 Μαΐου (ώρες 17:30-19:30) πολιτιστικό περίπατο στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου, με σημείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 3:04 pm


Ταύρος έσπασε το σαγόνι γυναίκας ταυρομάχου στο Μεξικό - Δείτε βίντεο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ταύρος έσπασε το σαγόνι γυναίκας ταυρομάχου στο Μεξικό - Δείτε βίντεο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η 32χρονη Χίλντα Τενόριο γονάτισε μπροστά στον ταύρο αλλά δεν κατάφερε να τον ξεγελάσει με το «κόκκινο πανί»

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:00 am


Ταύρος: Το ζώδιο του μήνα! Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; - Athens Magazine

Ταύρος: Το ζώδιο του μήνα! Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;  Athens Magazine

Το ζώδιο του μήνα είναι ο ταύρος! Δείτε τα πάντα για τα χαρακτηριστικά του και πως αντιδρά στον έρωτα! Δείτε αναλυτικά!

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2019 | 10:00 am


Τα 9 καλύτερα τατουάζ για έναν Ταύρο - Jenny.gr

Τα 9 καλύτερα τατουάζ για έναν Ταύρο  Jenny.gr

Εάν στην παρέα σας φωνάζουν "μαμά", τότε πιθανότατα είστε Ταύρος. Όμως, το να έχετε γεννηθεί ανάμεσα στις 20 Απριλίου και στις 21 Μαΐου δεν σημαίνει μόνο ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2019 | 10:00 am


Ινδία: Ταύρος έπεσε πάνω σε πλήθος - Παρέσυρε μια μητέρα με το μωρό της - CNN Greece

Ινδία: Ταύρος έπεσε πάνω σε πλήθος - Παρέσυρε μια μητέρα με το μωρό της  CNN Greece

Ειδήσεις - Ένα σοκαριστικό βίντεο καταγράφηκε στην Ινδία , όταν ένας ταύρος εισέβαλε σε πλήθος και παρέσυρε ένα μωρό που είχε στην αγκαλιά η μητέρα του.

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Πώς μπορεί να σε τρελάνει ο Ταύρος - Τα Νέα Οnline

Πώς μπορεί να σε τρελάνει ο Ταύρος  Τα Νέα Οnline

Aν η Παρθένος σε τσακίζει με τον σαρκασμό της και την υπερανάλυση των πάντων και ο Αιγόκερως σου κάνει τα νεύρα κρόσσια με την ψυχρότητα και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Ζώδια – Ταύρος: 02/05/2019 - www.star.gr

Ζώδια – Ταύρος: 02/05/2019  www.star.gr

Για τους Ταύρους είπε: «Σχεδιάστε ξανά το μέλλον σας» - Οι προβλέψεις της Άσης Μπήλιου για τον ανάδρομο Κρόνο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Ζώδια- Ταύρος: 01/05/19 - www.star.gr

Ζώδια- Ταύρος: 01/05/19  www.star.gr

Ταύρος: «Μήνας αποφάσεων, συζητήσεων, ανάληψης ευθυνών σε σχέσεις και συνεργασίες»- Οι μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2019 | 10:00 am


Ταύρος σκότωσε θεατή σε φεστιβάλ! [VIDEO - Σκληρές εικόνες] - fonien.gr

Ταύρος σκότωσε θεατή σε φεστιβάλ! [VIDEO - Σκληρές εικόνες]  fonien.gr

Ενας άντρας 74 ετών, έχασε τη ζωή του από τα θανάσιμα χτυπήματα μαινόμενου ταύρου, στο φεστιβάλ Toro Embolao, στην πόλη Βέχερ της Ισπανίας. Ο άτυχος ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2019 | 10:00 am


Πότε ο Ταύρος φέρεται... σαν μαινόμενος ταύρος εν υαλοπωλείο - Τα Νέα Οnline

Πότε ο Ταύρος φέρεται... σαν μαινόμενος ταύρος εν υαλοπωλείο  Τα Νέα Οnline

Από τους πιο πρακτικούς κι ανθεκτικούς τύπους του ζωδιακού κύκλου o Ταύρος, που έχει και τα γενέθλιά του αυτή την περίοδο, μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2019 | 10:00 am


Ζώδια- Ταύρος: 22/04/19 - www.star.gr

Ζώδια- Ταύρος: 22/04/19  www.star.gr

Ταύρος: «Πρώτη φορά συναντά ο Ήλιος τον Ουρανό στο ζώδιό σας κι αυτό σημαίνει τάση για αλλαγές στο επόμενο διάστημα, κάποιες ίσως, αιφνίδιες».

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2019 | 10:00 am


Ζώδια – Ταύρος: 19/04/2019 - www.star.gr

Ζώδια – Ταύρος: 19/04/2019  www.star.gr

Για τους Ταύρους είπε: «Ο Ήλιος μπαίνει στο ζώδιο σας και φωτίζει την ψυχή και τη διάθεσή σας» - Οι προβλέψεις από την Άση Μπήλιου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 10:00 am


Ζώδια-Ταύρος 4/4/19 - www.star.gr

Ζώδια-Ταύρος 4/4/19  www.star.gr

Νέα Σελήνη στον Κριό! «Προσοχή σε θέματα υγείας και προσέξτε τα μυστικά σας σε επαγγελματικά θέματα» -Οι προβλέψεις από την Άση Μπήλιου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


Stars System- Ταύρος 1/4/19 - www.star.gr

Stars System- Ταύρος 1/4/19  www.star.gr

Η Άση Μπήλιου μίλησε αναλυτικά για όλα τα ζώδια στην εκπομπή της «Stars System», η οποία προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 14:00 στο STAR.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Ζώδια Ταύρος 26/3/2019 - www.star.gr

Ζώδια Ταύρος 26/3/2019  www.star.gr

Τελευταία εβδομάδα με έντονους ρυθμούς - Οι προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για τον Ταύρο - 26/3/2019.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Toni Vigato: Ο ταύρος της Τορίνο για 65 χρόνια | Contra.gr - CONTRA

Toni Vigato: Ο ταύρος της Τορίνο για 65 χρόνια | Contra.gr  CONTRA

Δεν θα πιάσει ποτέ πέναλτι, ούτε θα σκοράρει το νικητήριο γκολ. Είναι όμως ο ταύρος της Τορίνο, παρά του 82 του χρόνια. Ο Toni Vigato από 18 χρονών έχει ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 9:00 am


Ζώδια Ταύρος 19/3/2019 - www.star.gr

Ζώδια Ταύρος 19/3/2019  www.star.gr

Σιγά - σιγά οι τόνοι πέφτουν - Οι προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για τον Ταύρο - 19/3/2019.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 9:00 am


Τραγωδία στην Κόρινθο: Αφηνιασμένος ταύρος σκότωσε έναν 71χρονο και τραυμάτισε αστυνομικό - CNN Greece

Τραγωδία στην Κόρινθο: Αφηνιασμένος ταύρος σκότωσε έναν 71χρονο και τραυμάτισε αστυνομικό  CNN Greece

Ειδήσεις - Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Αρχαία Κόρινθο , όταν η αστυνομία έλαβε κλήση για νεκρό άνδρα με πλήγματα από μαχαίρι ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Ζώδια Ταύρος 5/3/2019 - www.star.gr

Ζώδια Ταύρος 5/3/2019  www.star.gr

Ταύρος και ανάδρομος Ερμής: Πώς θα επηρεάσει; - Οι προβλέψεις από την Άση Μπήλιου - Ταύρος 5/3/2019.

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 10:00 am


Αφηνιασμένος ταύρος προκαλεί πανδαιμόνιο σε θρησκευτική εκδήλωση - Newsbeast.gr

Αφηνιασμένος ταύρος προκαλεί πανδαιμόνιο σε θρησκευτική εκδήλωση  Newsbeast.gr

Ο φακός έπιασε την τρομακτική σκηνή που ένας ταύρος που τρέχει πηδά με όλη του τη φορά πάνω στον κόσμο που συνέρρευσε σε ένα θρησκευτικό γεγονός στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Ζώδια Ταύρος 11/2/2019 - www.star.gr

Ζώδια Ταύρος 11/2/2019  www.star.gr

Ο Άρης περνάει στο ζώδιό σας - Οι προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για τον Ταύρο 11/2/2019.

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2019 | 10:00 am


Ζώδια - Ταύρος 15/01/2019 - www.star.gr

Ζώδια - Ταύρος 15/01/2019  www.star.gr

Οι προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για τον Ταύρο 15/01/2019.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 10:00 am


Τι περιμένει τον Ταύρο το 2019; - In.gr

Τι περιμένει τον Ταύρο το 2019;  In.gr

Από τα ζώδια, που θα βιώσουν μεγάλες αλλαγές μέσα στην καινούργια χρονιά είναι ο Ταύρος. Παρόλο που θα είναι απαιτητικό το 2019, θα είναι και ευνοϊκό, αφού ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 10:00 am


Kι όμως! Βρέθηκε ο ταύρος που είναι μεγαλύτερος από τον Knickers (pics) - gazzetta.gr

Kι όμως! Βρέθηκε ο ταύρος που είναι μεγαλύτερος από τον Knickers (pics)  gazzetta.gr

Plus: Viral - Τελικά, υπάρχει ανταγωνισμός για τον τίτλο του μεγαλύτερου ταύρου στον κόσμο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ταυρος

Φιλικοί ιστότοποι: