1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
Τηλεόραση:
 1. ΝΕΤ
 2. ΕΤ3
 3. ALPHA
 4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Λαμία    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Διαψεύσεις από Ολυμπιακό για Ετό και Αθανασιάδη!Οι “ερυθρόλευκοι” θέλησαν να βάλουν ένα τέλος στα... σενάρια που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη και τους ήθελαν να κινούνται για την απόκτηση του Καμερουνέζου επιθετικού και του φορ του ΠΑΟΚ


Από τον Ολυμπιακό ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα απόκτησης του Ετό, κάτι που αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, την Τετάρτη.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες διέψευσαν και ανάλογα σενάρια για τον Στέφανο Αθανασιάδη του ΠΑΟΚ. “Δεν μας ενδιέφερε και δεν μας ενδιαφέρει”, ήταν χαρακτηριστική αναφορά τους για το ζήτημα.

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:59 pm


Απομακρύνεται κι άλλο η πιθανότητα χρεωκοπίας: "Ξεπάγωσαν" οι συναλλαγές με τα ελληνικά CDS μετά από 2 χρόνια


Ξεκίνησαν οι συναλλαγές με τα ελληνικά CDS για πρώτη φορά μετά το 2012. Πρόκειται για συναλλαγές επί των ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας

Ξεκίνησαν οι πρώτες συναλλαγές επί των ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας (cds). Οι επενδυτές έδιναν εδώ και αρκετό καιρό τιμές και αποδόσεις στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Ωστόσο τούτο δεν συνεπάγεται ότι γίνονταν και αγοραπωλησίες των σύνθετων αυτών χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό που πραγματοποιεί την εκκαθάριση των συναλλαγών αυτών, Depository Trust & Clearing Corp, οι πρώτες 74 συναλλαγές μετά το 2012, καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Οι συναλλαγές αυτές καλύπτουν ομόλογα ονομαστικής αξίας 123 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αμέσως προηγούμενες συναλλαγές είχαν εκκαθαριστεί τον Μάρτιο του 2012, λίγο πριν από το PSI, και αφορούσαν τίτλους αξίας 2,25 δισ. ευρώ.

Η επανεμφάνιση των ελληνικών cds, αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ομαλοποίηση της αγοράς σύμφωνα με δήλωση του Αθαν. Βαμβακίδη στελέχους της Bank of America στο Βloomberg. O ίδιος επισημαίνει ότι το εργαλείο των cds με το οποίο οι επενδυτές αντισταθμίζουν τον κίνδυνο των επενδύσεων σε κρατικά ομόλογα, θα διευκολύνει την προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά ομολόγων.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του cds πενταετούς διάρκειας κυμαίνεται στις 449 μονάδες βάσης δηλαδή 4,49%, ενώ της Πορτογαλίας βρίσκεται στις 178 μονάδες βάσης.

Στην κορύφωση της κρίσης το ελληνικό cds είχε εκτιναχθεί στις 5.000 μονάδες βάσης, ήτοι 50%.

Πλέον με βάση το ύψος αγοράς των CDS, δηλαδή τα spreads τα οποία διαμορφώνονται στις 450 μονάδες βάσης, η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας τα επόμενα πέντε χρόνια είναι 33%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σημειώνεται ότι η τελευταία συναλλαγή σε ελληνικά CDS καταγράφηκε το Μάρτιο το 2012, οπότε και οι κάτοχοι ελληνικών τίτλων υποχρεώθηκαν σε απώλειες στο πλαίσιο της συμφωνίας για την ανταλλαγή χρέους (PSI), και αφορούσε την κάλυψη κρατικού χρέους ύψους 3 δις. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι επενδυτές αγοράζουν ξανά προστασία έναντι των ελληνικών τίτλων, καθώς η χώρα απέκτησε ξανά πρόσβαση στις αγορές τον Απρίλιο.


news247.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:28 pm


Συναγερμός για τους Έλληνες στη Λιβύη! Η φρεγάτα Σαλαμίς σπεύδει για να εκκενώσει την ελληνική πρεσβεία- Στη φρεγάτα Σαλαμίς επιβαίνει και ομάδα ελλήνων βατραχανθρώπων για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης
- Η εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας ήταν απόφαση της κυβέρνησης
- Δεν αποκλείεται κι άλλες ευρωπαικές χώρες να ζητήσουν η ελληνική φρεγάτα να βοηθήσει και ευρωπαίους πολίτες
- Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε από τη Λιβύη μέσω θαλάσσης περίπου 50 γάλλους και βρετανούς πολίτες.

Κόλαση επικρατεί στην Λιβύη όπου ανθρώπινες ζωές χάνονται από ανεξέλεγκτη βία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσε σε εκκένωση της πρεσβείας μας στην Λιβυυή και την επικίνδυνη αποστολή ανέλαβε το ΠΝ.

Η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στην οποία επιβαίνει ομάδα βατραχανθρώπων απέπελευσε από το ναυάσταθμο και αναμένεται αύριο το πρωί να φθάσει στη Λιβυή.

«Ο επαναπατρισμός των Γάλλων» από τη Λιβύη «αναφέρθηκε» στη διάρκεια ενός υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν λε Φολ, διευκρινίζοντας ότι η χώρα «επαναπάτρισε παράλληλα (…) βρετανούς πολίτες».

Η πρεσβεία της Γαλλίας στην Τρίπολη κατέγραψε και συγκέντρωσε 55 Γάλλους, όπως έγινε γνωστό. Σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, ο πρεσβευτής της Γαλλίας και επτά Βρετανοί είναι μεταξύ των προσώπων που απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη.

«Με δεδομένη την κατάσταση ασφαλείας, το κτίριο της πρεσβείας μας στην Τρίπολη έχει κλείσει προσωρινά. Οι διπλωματικές δραστηριότητες συνεχίζονται από το Παρίσι», διευκρίνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Βενσάν Φλορεανί.

Το Παρίσι είχε ζητήσει τη Δευτέρα από τους πολίτες του στη Λιβύη, που εκτιμάται ότι είναι λιγότεροι από εκατό, να εγκαταλείψουν τη χώρα εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας. Τους είχε επίσης ζητηθεί να έρθουν σε επαφή το συντομότερο δυνατό με την γαλλική πρεσβεία στην Τρίπολη, η οποία είχε αναλάβει το έργο του εντοπισμού τους.

Η απομάκρυνσή τους έγινε λίγο αργότερα με ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών η Βρετανία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία έχουν ζητήσει από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η κατάσταση στη Λιβύη έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, κυρίως γύρω από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπου αντίπαλες πολιτοφυλακές μάχονται από την 13η Ιουλίου —με τον μέχρι στιγμής απολογισμό των αρχών να κάνει λόγο για πάνω από 100 νεκρούς και 400 τραυματίες—, ενώ δύο δεξαμενές καυσίμων καίγονται από την Κυριακή αφού επλήγησαν από ρουκέτες.

Εξάλλου οι ΗΠΑ, η πρεσβεία των οποίων βρίσκεται στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Τρίπολης, απομάκρυναν το διπλωματικό τους προσωπικό το Σάββατο.

Παράλληλα, οι Φιλιππίνες, η Ολλανδία και η Αυστρία προετοιμάζονται σήμερα να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό, ενώ ο ΟΗΕ και η Τουρκία έχουν ήδη αναστείλει τη λειτουργία των υπηρεσιών του και της πρεσβείας της αντιστοίχως.

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:24 pm


Διόρισαν τον χρυσαυγίτη που χτύπησε άνδρα των ΜΑΤ στο ΕφετείοΠρωτοπαλίκαρο του Ηλία Κασιδιάρη θεωρείται ο Αλέξανδρος Λύρης, ο χρυσαυγίτης που πρωταγωνίστησε στα πρόσφατα επεισόδια στο Εφετείο όταν χτύπησε άνδρα των ΜΑΤ και τώρα διορίζεται στο... Ευρωκοινοβούλιο!

Ο Λύρης διορίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως επιστημονικός συνεργάτης του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Λάμπρου Φουντούλη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.

Ο 28χρονος χρυσαυγίτης ήταν από τους... πρωταγωνιστές στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 4 Ιουλίου έξω από το Εφετείο, όπου απολογούνταν οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Ο φακός έχει καταγράψει τον Λύρη τη στιγμή που έκανε κεφαλοκλείδωμα σε άνδρα των ΜΑΤ και με επαγγελματικό τρόπο τον έριξε στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια εκείνων των επεισοδίων, οπαδοί της Χρυσής Αυγής είχαν επιτεθεί και τραυματίσει δυο φωτορεπόρτερ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν την έρευνα για τα επεισόδια στο Εφετείο έχουν ταυτοποιήσει αρκετά από τα πρόσωπα με τις μαύρες μπλούζες. Ανάμεσά τους είναι και ο Λύρης.

Ο Λύρης θεωρείται εδώ και χρόνια ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των νεαρών οπαδών του κόμματος, ενώ διατηρεί και άριστες σχέσεις με τον προφυλακισμένο βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη.

Είναι εδώ και χρόνια αρθρογράφος στην εφημερίδα του κόμματος και στις ευρωεκλογές ήταν υποψήφιος.newsit.grΔημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:13 pm


Βαριά “καμπάνα” από FIFA στον Φερνάντο Σάντος!Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τιμώρησε τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος, για την αποβολή του στο παιχνίδι της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα για τη φάση των "16" του Μουντιάλ!


Η FIFA επέβαλε αποκλεισμό οκτώ αγωνιστικών στον Πορτογάλο τεχνικό και πρόστιμο ύψους 20.000 ελβετικών φράγκων.

Την τιμωρία του Φερνάντο Σάντος γνωστοποίησε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής στη συνεδρίαση του ΔΣ η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 7:07 pm


Νέο πλήγμα για τις επιχειρήσεις: Αυξάνουν τον χρόνο επιστροφής των φόρων


Ένα ακόμα πλήγμα δέχονται οι επιχειρήσεις που θα πρέπει να περιμένουν ακόμα περισσότερο για την επιστροφή του φόρου εισοδήματος

Τη στιγμή που οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν τεράστια προβλήματα ρευστότητας, η χορήγηση δανείων (όπως αναφέρεται και στην έκθεση Ράιχνεμπαχ) είναι περιορισμένη και χαρακτηρίζεται από υψηλές απαιτήσεις για εμπράγματες εγγυήσεις και υψηλά επιτόκια και η πρόσβαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι σχεδόν αδύνατη, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με τη σειρά της βάζει και άλλα εμπόδια στις επιχειρήσεις, αυξάνοντας τον χρόνο επιστροφής των φόρων από 60 σε 90 ημέρες.

Η προηγούμενη εγκύκλιος προέβλεπε ότι η επιστροφή θα διενεργείται εντός 60 ημερών από την υποβολή της δήλωσης. Πλέον με τη νέα εγκύκλιο η επιστροφή όχι μόνο θα γίνεται έπειτα από 90 ημέρες, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό χειρόγραφο αίτημα στη ΔΟΥ. Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει τη γραφειοκρατία αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να πηγαίνουν στις εφορίες και να υποβάλλουν χειρόγραφο αίτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντίστοιχη διάταξη προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και για τις επιστροφές φόρων όπως για παράδειγμα του ΦΠΑ.

Πάντως τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν στο διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου ότι οι επιστροφές φόρων ανέρχονται στο ποσό των 1,558 δισ. ευρώ δηλαδή έχουν επιστραφεί 96 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον στόχο που είχε τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προς τους προϊσταμένους των εφοριών ορίζει:

α) Για δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν υποβληθεί μέχρι 31/12/2013:

• Να πραγματοποιήσουν την επιστροφή συμπεριλαμβανομένης και της εκταμίευσης/συμψηφισμού για όσες υποθέσεις δεν απαιτείται έλεγχος, εντός 30 ημερών από την παραλαβή του αρχείου και στη συνέχεια να ενημερώσουν τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απολογιστικά.

• Να διενεργήσουν μερικό έλεγχο (εφόσον απαιτείται) και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία επιστροφής ή συμψηφισμού εντός 60 ημερών συμπεριλαμβανομένης και της εκταμίευσης/συμψηφισμού από την ημερομηνία έκδοσης της εντολής ελέγχου.

• Στην περίπτωση που από τον ανωτέρω έλεγχο κριθεί απαραίτητο να διενεργηθεί πλήρης έλεγχος, αυτός ολοκληρώνεται, εκταμιεύεται/συμψηφίζεται εντός 4 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της εντολής ελέγχου.

β) Για δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από 01/01/2014 και εφεξής, να καταβάλουν στους δικαιούχους εντός 90 ημερών από την ημερομηνία υποβολής έγγραφου αιτήματος, το ποσό που απομένει προς επιστροφή μετά τη διενέργεια τυχόν συμψηφισμών με βεβαιωμένες οφειλές αυτών προς τη Φορολογική Διοίκηση. Στο αίτημα αναγράφεται ο αριθμός IBAN τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου και περιλαμβάνεται η τυχόν έγγραφη δήλωση συμψηφισμού του επιστρεπτέου ποσού με μελλοντικές οφειλές. Η αίτηση αυτή συνοδευόμενη με εκτύπωση από την εφαρμογή του Taxisnet του αντίστοιχου εντύπου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, από το οποίο προκύπτει η επιστροφή, θα υποβάλλεται χειρόγραφα στο Γραφείο Πρωτοκόλλου της ΔΟΥ στην οποία έχει υποβληθεί η δήλωση, όπου θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ρητά ως αίτηση επιστροφής φόρου εισοδήματος. Στην περίπτωση που δεν έχει αναγραφεί IBAN λογαριασμού επί της αίτησης επιστροφής είτε απαιτείται για την εξόφληση η προσκόμιση δικαιολογητικών είτε η υλοποίηση περαιτέρω ενεργειών που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, αποστέλλεται μετά την εκκαθάριση του σχετικού ΑΦΕΚ (Ατομικό Φύλλο Εκπτωσης), άμεσα και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, ειδοποίηση στον δικαιούχο. Διαφορετικά, το επιστρεπτέο ποσό μεταφέρεται στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου αμέσως.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση χειρόγραφης υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος με πιστωτικό υπόλοιπο, η διενέργεια ή μη ελέγχου για την επιστροφή του φόρου θα κρίνεται κατά περίπτωση από τον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ.


Καθημερινή
,news247.gr
 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:55 pm


Απροκάλυπτη σφαγή αμάχων χωρίς ίχνος ντροπής στη Γάζα – ΟΗΕ: Είχαμε ενημερώσει 17 φορές το Ισραήλ για το σχολείο – Εκεχειρία για τα μάτια του κόσμου- "Ανθρωπιστική" εκεχειρία μέχρι τις 19:00 στη Γάζα κήρυξε το Ισραήλ
- Δεν θα ισχύσει σε περιοχές όπου γίνονται επιχειρήσεις
- Κατακραυγή για τον βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ όπου είχαν βρει καταφύγιο Παλαιστίνιοι
- ΟΗΕ: Διεθνής ντροπή η επίθεση στη Τζαμπαλίγια - Είχαμε ενημερώσει 17 φορές το Ισραήλ πως εκεί έμεναν άμαχοι
- Καταγγελίες πως είχε κρύψει εκεί ρουκέτες η Χαμάς
- Έλληνες Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Μη στέλνετε φάρμακα στη Γάζα, δε θα φτάσουν ποτέ!


Εκεχειρία. Μια λέξη που ακούγεται συνεχώς τις τελευταίες μέρες. Μια λέξη που έχει χάσει το νόημά της όσον αφορά στη Γάζα. Όπως και ο όρος "ανθρωπιστική εκεχειρία". Όρος κενός πια, αφού με εκεχειρία ή μη, οι άμαχοι Παλαιστίνιοι γίνονται στόχος δολοφονικών επιθέσεων.

Το Ισραήλ αποφάσισε να κηρύξει τετράωρη "ανθρωπιστική" εκεχειρία από τις 15:00 μέχρι τις 19:00 το απόγευμα στη Λωρίδα της Γάζας. Αλλά πρόκειται για μια εκεχειρία αποκλειστικά για τα μάτια του κόσμου, αφού όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός δεν θα ισχύσει στις περιοχές όπου διεξάγονται επιχειρήσεις!

Γι’ αυτό και ζητά από τους Παλαιστίνιους να μην επιστρέψουν στις περιοχές για τις οποίες έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης. Και νωρίς ίχνος ντροπής, τους προειδοποίησε ότι αν γυρίσουν να δουν τα βομβαρδισμένα σπίτια τους, μπορεί να γίνουν (ξανά) στόχος, αφού το Ισραήλ "θα απαντήσει σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον ισραηλινών στρατιωτών ή πολιτών".

Μέσα στο σχολείο – τάφο

Αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που παράκουσαν την... "εντολή" του Ισραήλ. Ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο σχολείο του ΟΗΕ στην Τζαμπαλίγια, όπου είχαν βρεί δεκάδες άμαχοι καταφύγιο, το οποίο έγινε στόχος ισραηλινής επίθεσης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι.

Βρέθηκαν στις βομβαρδισμένες τάξεις, εκεί όπου άλλοτε επικρατούσαν χαρούμενες φωνές παιδιών.

Οβίδες έπληξαν δύο αίθουσες του σχολείου αλ Χουσέιν της UNRWA στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια και όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας που το σχολείο αυτό έγινε στόχος βομβαρδισμού.


Εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ δήλωσε από το Τελ Αβίβ ότι η προκαταρκτική έρευνα που διεξήχθη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παλαιστίνιοι αντάρτες είχαν εκτοξεύσει ρουκέτες από μια περιοχή κοντά στο σχολείο και οι ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν στα πυρά.
Σύμφωνα με καταγγελίες, στο σχολείο βρέθηκαν ρουκέτες που χρησιμοποιεί η Χαμάς.

Αλλά η προκαταρκτική έρευνα του ΟΗΕ έδειξε άλλα... Η υπηρεσία ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) κατήγγειλε σήμερα τον ισραηλινό στρατό για «κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» μετά τον βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας.


«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πιερ Κρέενμπιλ, ο επικεφαλής της UNRWA. «Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να δεσμευθεί σε μια πολιτική δράση ώστε να τερματιστεί άμεσα η σφαγή που διαπράττεται», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Την προηγούμενη νύχτα παιδιά σκοτώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν πλάι στους γονείς τους στο πάτωμα μιας σχολικής αίθουσας σε ένα καταφύγιο στη Γάζα που έχει χαρακτηριστεί ως τέτοιο. Είναι μια προσβολή για κάθε έναν από εμάς, μια αιτία διεθνούς ντροπής», υπογράμμισε ο Κρέενμπιλ.


«Μεταβήκαμε στο σημείο και συγκεντρώσαμε αποδείξεις. Αναλύσαμε τα συντρίμμια, τους κρατήρες και τις άλλες ζημιές. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το ισραηλινό πυροβολικά είναι αυτό που έπληξε το σχολείο μας όπου 3.300 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο», συνέχισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε έναν οριστικό απολογισμό των θυμάτων, όμως γνωρίζουμε ότι πολλοί πολίτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών καθώς και ενός φύλακα της UNRWA που προσπάθησε να προστατεύσει το σχολείο», υπογράμμισε ο Κρέενμπιλ.
«Πρόκειται για ανθρώπους από τους οποίους ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει να φύγουν από τα σπίτια τους», είπε.


«Η συγκεκριμένη τοποθεσία του σχολείου και το γεγονός ότι σε αυτό βρίσκονται χιλιάδες εκτοπισμένοι είναι πληροφορίες που δόθηκαν 17 φορές στον ισραηλινό στρατό ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους, η τελευταία φορά ήταν στις 22:00 (την Τρίτη) το βράδυ, λίγες ώρες πριν τον αιματηρό βομβαρδισμό», επεσήμανε ο Κρέενμπιλ.

«Είναι η έκτη φορά που ένα από τα σχολεία μας βομβαρδίζεται. Οι εργαζόμενοί μας, αυτοί οι άνθρωποι που διεξάγουν ανθρωπιστικό έργο σκοτώθηκαν. Τα καταφύγιά μας είναι υπερπλήρη», κατήγγειλε.


«Δεν βρισκόμαστε πλέον αποκλειστικά στον τομέα της ανθρωπιστικής δράσης. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου πρέπει να αποδοθούν ευθύνες», σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ.

Πολλοί Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν αναζητήσει καταφύγια σε σχολεία του ΟΗΕ, κυρίως στη Τζαμπαλίγια, αφού ο ισραηλινός στρατός τους προειδοποίησε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των συνοικιών που ζουν.

Σχεδόν 180.000 κάτοικοι της Γάζας ζουν σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες στα 83 σχολεία της UNRWA. Πολλά από αυτά τα σχολεία έχουν πληγεί από τους βομβαρδισμούς.


Μόνο σήμερα, στη Λωρίδα της Γάζας έχουν χάσει τη ζωή τους 67 άνθρωποι. Άλλοι επτά Παλαιστίνοι, εκ των οποίων τέσσερις γυναίκες, σκοτώθηκαν σε δύο νέους βομβαρδισμούς από ισραηλινά άρματα μάχης στη Λωρίδα της Γάζας στις περιοχές Χαν Γιούνες και Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

Συνολικά 1.296 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 7.200 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της επιχείρησης στις 8 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα τρία τέταρτα των νεκρών Παλαιστινίων είναι άμαχοι.
Από την πλευρά του το Ισραήλ έχει χάσει 53 στρατιώτες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EPA


newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:47 pm


Έγινε σήμερα η κηδεία του 9χρονου αγοριού - Ψυχολόγοι αύριο στις Κομποτάδες για να μιλήσουν σε παιδιά και μητέρες


Ο φονικός κορμός είναι ακόμα εκεί και λίγα λουλούδια στο σημείο, όπου το μικρό παιδί βρήκε τραγικό θάνατο, παίζοντας αμέριμνο στην πλατεία του χωριού.

Η κηδεία του έγινε στις 12:00΄ το μεσημέρι στην Αλβανία. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι από τις Κομποτάδες που πήγαν μέχρι την Αλβανία για να πουν το τελευταίο αντίο στον 9χρονο Μπάμπη και να συμπαρασταθούν στους τραγικούς γονείς.

Το κλίμα στο χωριό είναι βαρύ. Κάποιοι αποφεύγουν να περάσουν ακόμα και από την πλατεία. Άλλοι περνούν και κάνουν το σταυρό τους, ενώ οι περισσότεροι κάθονται και κοιτάζουν τον πεσμένο πλάτανο βουβοί, μη μπορώντας να πιστέψουν πως από τη μια στιγμή στην άλλη τους βρήκε τόσο μεγάλο κακό.Τα παιδιά που ήταν εκείνο το βράδυ στην πλατεία και έπαιζαν μαζί με τα δυο αδελφάκια, που καταπλακώθηκαν, έχουν υποστει σοκ. Το ίδιο και οι μητέρες τους, που συνέχεια λένε και ξαναλένε ότι στη θέση του Μπάμπη θα μπορούσε να ήταν τα δικά τους παιδιά.

Κάποιες από τις μητέρες σε συνεννόηση με την κοινότητα πήραν την πρωτοβουλία και ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη για τα παιδιά τους και για τις ίδιες.

Αύριο στις 10:00΄ το πρωί στο γραφείο της κοινότητας στην πλατεία των Κομποτάδων θα βρεθούν ψυχολόγοι από τη Φθιωτική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας (Φ.Ε.Ψ.Υ.) για να τους μιλήσουν και να τους στηρίξουν ψυχολογικά.
Έρευνα σε βάθος ζήτησε ο Εισαγγελέας Λαμίας


Το πεσμένο πλατάνι είναι ακόμη εκεί, αφού πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες πριν απομακρυνθεί.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε ένα τμήμα του κορμού να κρατηθεί και να φυλαχτεί, ενώ παράλληλα ζήτησε και πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς, έτσι ώστε να διερευνηθούν σε βάθος και με κάθε λεπτομέρεια όλες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό συμβάν.

Ήταν η κακιά στιγμή ή θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το κακό; Θα μπορούσαν να είχαν καταλάβει ότι ένας κορμός που εξωτερικά έδειχνε υγιής, από μέσα ήταν σάπιος και τελικά μετατράπηκε σε φονικό όπλο;

Πάντως όπως έλεγε στο LamiaReport ένας από τους κατοίκους το κόσμημα του χωριού τους, η πλατεία, ποτέ δεν θα είναι όπως ήταν. «Όταν χάνεται ένα αγγελούδι με τέτοιο τραγικό τρόπο, όλα τα άλλα δεν έχουν πλέον σημασία. Είμασταν υπερήφανοι για την πλατεία μας και τα πλατάνια της. Τώρα θα τα κοιτάμε και θα σκεφτόμαστε το κακό που έγινε. Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω....»

Δείτε τι είπαν κάτοικοι του χωριού στο LamiaReport όταν χθες το πρωί βρεθήκαμε στην πλατεία των Κομποτάδων:


Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:45 pm


Διακρίσεις σε έξι αθλητές του ΠΡΩΤΕΑ Λαμίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων-Νεανίδων-Παίδων-ΕφήβωνΜε επιτυχημένες εμφανίσεις των αθλητών-τριων του ΠΡΩΤΕΑ ΛΑΜΙΑΣ και οχτώ  συνολικά συμμετοχές στους τελικούς των αγωνισμάτων  έπεσε η αυλαία  του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων-Νεανίδων-Παίδων-
Εφήβων, που διεξήχθη στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο της Αθήνας στις 25, 26 και 27 Ιουλίου 2014.

Οι αθλητές του Πρωτέα Λαμίας για  μία ακόμη φορά έδωσαν το παρόν στη  μεγαλύτερη κολυμβητική διοργάνωση (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ), κατάφεραν να προκριθούν σε οχτώ  συνολικά τελικούς  και με τις επιδόσεις τους  ανέδειξαν την ομάδα σε μία από τις καλύτερες επαρχιακές ομάδες πανελληνίως.

Τα αποτελέσματα συνολικά και στα δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα είναι άξια συγχαρητηρίων και φανερώνουν ότι πανελλήνιες διακρίσεις στο σύνολο των αθλητών της ομάδας  μπορούν να υπάρχουν ακόμη και όταν τα παιδιά αναγκάζονται πολλές φορές να προπονούνται κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες, αρκεί να υπάρχει σωστή καθοδήγηση από έμπειρους και χρόνια καταξιωμένους  στο χώρο προπονητές.

Η σκληρή δουλειά όλης της χρονιάς τόσο των παιδιών όσο και του προπονητή τους ανταμείφτηκε για μία ακόμη φορά και αφήνει πολλές υποσχέσεις για ακόμη πιο μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα για τους έξι αθλητές-τριες  είναι:

ΣΑΠΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ: 5η στα 1500μ. ελεύθερο με χρόνο 18.13.21
            6η στα 800μ. ελεύθερο με χρόνο 9.39.84                                         
    8η στα 400μ. ελεύθερο με χρόνο 4.46.22                      

ΜΠΡΑΖΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ:  6η στα 400μ. Μεικτή Ατομική  με χρόνο 5.20.43 
   8η στα 1500μ. ελεύθερο με χρόνο 18.47.92
                                   13η  στα 800μ. ελεύθερο με χρόνο 9.51.50
                                        
ΓΡΙΒΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ:  7η στα 1500μ. ελεύθερο με χρόνο 18.24.93
      8η στα 800μ. ελεύθερο με χρόνο 9.39.18                            
     16η στα 400μ. ελεύθερο με χρόνο 4.50.06

ΜΠΡΑΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: 8ος στα 200μ. πεταλούδα με χρόνο 2.12.01
                                               21ος στα 100μ. πεταλούδα με χρόνο 1.01.49
                                               38ος στα 50μ. πεταλούδα με χρόνο 28.51
 
ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ ΡΟΥΜΠΙΝΗ:  9η στα 200μ. πεταλούδα με χρόνο 2.29.34
                                              12η στα 100μ. πεταλούδα με χρόνο 1.07.89
                                              14η στα 50μ. πεταλούδα με χρόνο 31.22
 
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ: 54ος στα 50μ. ελεύθερο με χρόνο 27.42      
     60ος στα 100μ. ελεύθερο με χρόνο 1.01.12,
                              

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 3:48 pm


ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964: Συμβόλαια για Μκρτσιάν και Ντελέκο


Ο ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 ανακοινώνει και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Αντρέα Μκρτσιάν.

Ο 25χρονος αμυντικός υπέγραψε το συμβόλαιό του με την ομάδα, μετά την περσινή χρονιά που είχε 25 συμμετοχές και 3 γκολ. Στο παρελθόν ο Αντρέας είχε αγωνιστεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στη Θράκη, στη Κοζάνη, στη Νίκη Βόλου και τη Δόξα Δράμας.
Επίσης το συμβόλαιό του υπέγραψε χτες και ο νεοαποκτηθείς Βαγγέλης Ντελέκος (29/7/1989) μέσος που τα τέσσερα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον Ηρακλή Ψαχνών. Έχει φορέσει ακόμη τη φανέλα του Λήλαντα Βασιλικού και των Λουκισίων.

Σε επαγγελματικό επίπεδο έχει 112 συμμετοχές και 9 γκολ.
Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 3:46 pm


Αλλάζει η διάταξη για το επικουρικό των ενστόλωνΣε αλλαγές της τελευταίας στιγμής προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο, υπό το φόβο μαζικού κύματος συνταξιοδότησης των ενστόλων.

Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, λόγω των εντονότατων αντιδράσεων των ενστόλων.

Το πολυνομοσχέδιο το οποίο απέσυρε και επανεκατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή η Κυβέρνηση έχει αλλαγές στην τροπολογία για την υπαγωγή του επικουρικού ταμείο των ενστόλων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και συγκεκριμένα προβλέπει τη σταδιακή και όχι την άμεση υπαγωγή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η απόφαση πάρθηκε αργά χθες το βράδυ μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του ΥΠΟΙΚ Γκίκα Χαρδούβελη, λόγω του φόβου να υπάρξουν μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης των ενστόλων προκειμένου οι τελευταίοι να προλάβουν αλλαγές επί τα χείρω στο καθεστώς συνταξιοδότησής τους.


thetoc.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 3:42 pm


Δείτε σε ποιες περιοχές είναι αύριο Πέμπτη υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς


Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) για αύριο Πέμπτη στην Αττική (ΠΕ Δυτικής Αττικής, ΠΕ Πειραιά και ΠΕ Νήσων), στη Βοιωτία, στην Κορινθία, στη Μεσσηνία και στη Λακωνία.

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, καλούνται να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η ΓΓΠΠ παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.ά.

Υπενθυμίζει, επίσης πως, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την πυροσβεστική υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 3:28 pm


Η τελευταία ημέρα της Εθνικής στο Καρπενήσι (VIDEO)Η Εθνική ομάδα μπάσκετ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι και από την Πέμπτη ξεκινάει τις προπονήσεις στο ΟΑΚΑ.

Δείτε την τελευταία ημέρα της Εθνικής στο Καρπενήσι:newsit.grΔημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 3:10 pm


Κομισιόν: Επιβεβαιώνει τώρα το ραντεβού στο ΠαρίσιΣτις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει η συνάντηση της κυβέρνησης με την Τρόικα στο Παρίσι, επιβεβαιώνει σήμερα εκπρόσωπος της Κομισιόν. «Το ζήτησαν οι ελληνικές Αρχές».

O εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τζόναθαν Τοντ, ερωτηθείς εκ νέου σήμερα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των ελληνικών Αρχών και των επικεφαλής της τρόικας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών.

«Αυτή η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, γιατί το ζήτησαν οι ελληνικές Αρχές και ευχαρίστως δεχόμαστε το αίτημά τους», δήλωσε ο Τζόναθαν Τοντ. Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η συνάντηση αφορά πρωτίστως την Ελλάδα και εφόσον οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν να πραγματοποιηθεί εκτός Αθηνών, προτείνοντας το Παρίσι, δεν υπήρχε κανένας λόγος άρνησης.


thetoc.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 3:03 pm


Έπιασαν επικίνδυνο κακοποιό που είχε πάνω του το μισό ποινικό κώδικαΕίχε καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα και εκκρεμούσαν σε βάρος του σωρεία Ενταλμάτων και καταδικαστικών Αποφάσεων....


Ο λόγος για έναν 32χρονο Αλβανό, που τον τελευταίο χρόνο είχε "λουφάξει" στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και συγκεκριμένα εργαζόταν σύμφωνα με πληροφορίες σε αγρόκτημα κοντά στην Ιστιαία.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες στο δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, χθες (29-07-2014) το απόγευμα στην
ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία Ενταλμάτων και καταδικαστικών Αποφάσεων, για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

 Συγκεκριμένα σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν:

 

 • Το από 24-12-2004 Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή του 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ληστεία κατά συναυτουργία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου, ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
 • Το από 14-08-2005 Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ζακύνθου, για τέλεση ληστειών κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και τέλεση κλοπών από κοινού.
 • Το από 08-10-2010 Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή του 3ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συρροή, τελεσμένη και σε απόπειρα, από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
 • Η από 09-01-2006 Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, οπλοφορία, οπλοχρησία, καθώς και κατοχή και χρήση πλαστού διαβατηρίου.
 • Η από 12-10-2007 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και έντεκα (11) μηνών, για κλοπή, απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
 • Η από 02-11-2007 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για κλοπή.
 • Η από 22-01-2010 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών, για κλοπή.
 • Η από 16-12-2010 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε (15) μηνών, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

 

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος στερούταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων που να δικαιολογούν την είσοδο και παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τα σε βάρος του εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, παραπέφθηκε ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας και διατάχθηκε η φυλάκισή του στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.


Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 3:02 pm


Συναγερμός για τον Έμπολα: Εκτός ελέγχου η επιδημία προειδοποιούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα


Η επιδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου, εξαπλώνεται και κινδυνεύει να πλήξει και άλλες χώρες, προειδοποιεί η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και κινδυνεύει να πλήξει και άλλες χώρες, προειδοποιεί ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα Μπαρτ Γιάνσενς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Libre Belgique.

"Η επιδημία αυτή είναι πρωτοφανής, τελείως εκτός ελέγχου και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, διότι η επιδημία εξαπλώνεται, κυρίως στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, όπου υπάρχουν πολύ μεγάλες εστίες", λέει.

"Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την εξέλιξη της κατάστασης ιδιαίτερα στις δύο αυτές χώρες, όπου η εξάπλωση της επιδημίας γίνεται ανεξέλεγκτα και με μη ορατό τρόπο...Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί αρκετά σύντομα, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εξάπλωσης και σε άλλες χώρες", προειδοποιεί προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν προβλέψεις διότι "δεν έχουμε ποτέ αντιμετωπίσει τέτοια επιδημία. Λείπει η συνολική εικόνα για να κατανοήσουμε πού εντοπίζονται τα κύρια προβλήματα".

"Εναπόκειται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και στις κυβερνήσεις να διαθέσουν και να οργανώσουν περισσότερα μέσα αντιμετώπισης ώστε να φθάσουν στο αναγκαίο επίπεδο από το οποίο θα αρχίσει ο έλεγχος της επιδημίας", καταλήγει.

Η επιδημία εκδηλώθηκε αρχικά στη Γουινέα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Μέχρι τις 23 Ιουλίου είχαν εμφανισθεί 1.201 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα 672 θανατηφόρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ.

Ο ιός Εμπολα μεταδίδεται μέσω απευθείας επαφής με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τους ιστούς των μολυσμένων ανθρώπων ή ζώων. Ο αιμορραγικός πυρετός που προκαλεί εμφανίζεται με αιμορραγίες, εμετούς και διάρροια. Το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται από 25% μέχρι 90% στον άνθρωπο και δεν υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού.

news247.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 2:58 pm


Κώστας Μπακογιάννης - Σία Κοσιώνη: Χέρι - χέρι στην Αντίπαρο


Φωτογραφίες σε εβδομαδιαίο περιοδικό - Η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας είναι ερωτευμένοι και δεν το κρύβουν!

Μπορεί από τον Απρίλιο να είναι μόνο φήμη, αλλά μετά από τις τελευταίες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μάλλον δεν χρειάζεται να γίνει επιβεβαίωση της φήμης από καμία από τις δύο πλευρές.

Ο λόγος για την παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, η οποία έχει βρει το άλλο της μισό στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Το ζευγάρι εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό του περιοδικού Hello να περπατάει πιασμένο χεράκι - χεράκι στα σοκάκια της Αντίπαρου, όπου απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Οι δυο τους ήταν ιδιαίτερα διαχυτικοί και τρυφεροί μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας δημόσια αγκαλιές και φιλιά.


protothema.gr
Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 2:55 pm


Σοκ στην Ιταλία: Νοσηλεύτρια έβγαλε selfie με νεκρή ασθενήΑπολύθηκε λίγες ημέρες αργότερα - Ανήρτησε την ανατριχιαστική φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook - Ανάλογο μακάβριο περιστατικό στην Ελβετία με νοσοκόμα να σχολιάζει ότι «κλέβει ψυχές»

Προκαλεί τουλάχιστον σοκ η είδηση ότι μία νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Ραβένα στην Ιταλία πόζαρε δίπλα σε νεκρή ασθενή και φωτογραφήθηκε με το κινητό τηλέφωνό της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η νοσοκόμα με το μακάβριο χόμπι κατηγορείται από τις ιταλικές αρχές για φόνο καθώς μία ασθενής 78 ετών που νοσηλεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο για μία κοινή αδιαθεσία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πρώτες έρευνες οι γιατροί διαπίστωσαν πως στο αίμα της θανούσης υπήρχε υψηλή δόση καλίου, το οποίο σε συνδυασμό με άλλες ουσίες χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για τις εκτελέσεις θανατοποινιτών, όπως επισημαίνει το ιταλικό δημοσίευμα.

Επιπλέον, την ίδια περίοδο 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ξαφνικά και υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες στο ίδιο τμήμα, όπου εργαζόταν η νοσηλεύτρια.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου σε συνεργασία με την εισαγγελία της Ραβένα, ερευνά την υπόθεση.

Στο μεταξύ η ίδια νοσηλεύτρια κατηγορείται και για κλοπές προσωπικών αντικειμένων των νοσηλευόμενων, αιτία για την οποία απολύθηκε από το ιατρικό κέντρο.

Όσο για τις λήψεις φωτογραφιών με τη νεκρή ασθενή, ο εισαγγελέας της Ραβένα, Αλεσάντρο Μαντσίνι, δήλωσε πως υπάρχουν δύο εικόνες αυτού του είδους.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω δει πολλές σοκαριστικές εικόνες, αλλά σαν αυτή λίγες. Προσπαθούμε ακόμα να καταλάβουμε αν η νεκρή εικονιζόμενη είναι μία από τους 38 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους (ανεξήγητα) και για αυτό το λόγο ερευνούμε τους ιατρικούς φακέλους τους. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος», δήλωσε ο Μαντσίνι.

Ανάλογη μακάβρια υπόθεση σημειώθηκε σε ίδρυμα υπερηλίκων της Ελβετίας, όταν δίχως ίχνος σεβασμού μία νοσηλεύτρια φωτογραφήθηκε δίπλα σε νεκρή ασθενή και στη συνέχεια ανήρτησε τις εικόνες ντροπής στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Η Μπλέιζ Μπ. με καταγωγή από τις Φιλιππίνες που εργαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια σε ίδρυμα στο καντόνι Σεν Γκαλέν, δε δίστασε να ποζάρει δίπλα στη νεκρή γυναίκα και να «ποστάρει» τις φωτογραφίες στο προφίλ της, συνοδεία σχολίου: «Είναι νεκρή ή κοιμάται; Είμαι κλέφτρα ψυχών. Τις στέλνω στην κόλαση όπου πολλές από αυτές ανήκουν. Το υπόλοιπο της σορού είναι έτοιμο για λίπασμα».

Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, με «φίλους» της γυναίκας να σχολιάζουν πως δε θα έπρεπε να αναρτά τέτοιες εικόνες στο προφίλ της και άλλους να την ρωτούν αν ο διευθυντής της γνωρίζει τη χυδαία δραστηριότητά της.


Η ίδια αναίσχυντα απάντησε πως στη σελίδα της μπορεί να αναρτά οτιδήποτε επιθυμεί και σε όποιον δεν αρέσουν οι φωτογραφίες της «μπορεί να πεθάνει, γιατί ο κόσμος πεθαίνει».

Όταν απολύθηκε, βέβαια, η γυναίκα επιχείρησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της λέγοντας ότι δεν ήθελε να βλάψει κανέναν και ότι σκοπός της ήταν να δείξει σε μία φίλη της πώς ζει και πεθαίνει κάποιος στην Ελβετία.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος είναι θυμωμένος μαζί μου. Σε τελική ανάλυση είναι όμορφες φωτογραφίες», απάντησε η Φιλιππινέζα νοσηλεύτρια.

protothema.gr Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 2:33 pm


Βρέθηκε ασύλητος μυκηναϊκός τάφος κοντά στην 'Αμφισσα


Ένα ιδιαίτερα σημαντικό μνημείο αποκαλύφθηκε πρόσφατα κοντά στην Άμφισσα στο πλαίσιο της επίβλεψης των εκσκαφών του έργου «Αρδευτικό έργο ελαιώνα Άμφισσας, Π.Ε. Φωκίδας».

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε θολωτός τάφος των μυκηναϊκών χρόνων, ο οποίος διαθέτει τα χαρακτηριστικά των μνημείων της κατηγορίας, δηλαδή μακρύ δρόμο με κτιστές τις πλευρές μήκους 9 μέτρων, βαθύ προθάλαμο και κυκλικής κάτοψης ταφικό θάλαμο, ο οποίος έχει εσωτερική μέγιστη διάμετρο 5,90 μέτρων.

Η ανωδομή της θολωτής οροφής, η οποία είναι κτισμένη με αργούς λίθους, είχε καταρρεύσει, ωστόσο τα τοιχώματα του θαλάμου διατηρήθηκαν σε ύψος σχεδόν 3 μέτρων.

Ο τάφος δεν έχει συληθεί, τουλάχιστον σε μεγάλο μέρος του, και τα κτερίσματα που βρέθηκαν στο δάπεδο επιτρέπουν τη διαχρονική χρήση του από τον 14ο έως και τα τέλη του 12ου π.Χ.

Άξια ιδιαίτερης μνείας είναι τα σαράντα τέσσερα αγγεία με γραπτή διακόσμηση, δύο χάλκινα αγγεία αποσπασματικά σωζόμενα, δαχτυλίδια χρυσά, από τα οποία ένα με έγγλυφη διακόσμηση στη σφενδόνη, και χάλκινα, κομβία και ψήφοι από ημιπολύτιμους λίθους, δυο χάλκινα εγχειρίδια, γυναικεία και ζωόμορφα ειδώλια, και μεγάλος αριθμός σφραγιδόλιθων με ζωικά, φυτικά και γραμμικά μοτίβα.

Στο τέλος του δρόμου αποκαλύφθηκε αποθέτης με άφθονη την παρουσία κεραμικής που προέρχονται πιθανώς από αγγεία πόσεως, κρατήρες, υδρίες, αμφορείς.

Ο θολωτός τάφος της Άμφισσας είναι ένα μοναδικό εύρημα, το πρώτο αυτού του είδους που αποκαλύπτεται στη Φωκίδα και ένα από τα ελάχιστα στη Στερεά Ελλάδα.

Η επιστημονική δημοσίευσή του αναμένεται να προσφέρει σημαντικά στοιχεία τόσο για την εγκατάσταση στην περιοχή της Άμφισσας κατά την μυκηναϊκή περίοδο, αλλά και για την ιστορική εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα του ιερού των Δελφών.

Για την προστασία του μνημείου καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας η Εφορεία με επικεφαλής την Προϊσταμένη αρχαιολόγο κ. Αθανασία Ψάλτη  μερίμνησε για την παρουσία αρμοδίων υπαλλήλων σε εικοσιτετράωρη βάση, ενώ διαρκής ήταν και η μέριμνα στης Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 2:20 pm


Τέλος εποχής για το Κοινωνικό Ιατρείο ΛαμίαςΔιαβάστε την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Μητρόπολη, ο Δήμος και ο ΙΣΦ με τίτλο: Ολοκλήρωση του έργου του Κοινωνικού Ιατρείου Λαμίας

«Το Κοινωνικό Ιατρείο Λαμίας που συστήθηκε τον Ιούνιο του 2012 από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, τον Δήμο Λαμίας και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, προσέφερε μέχρι σήμερα ότι μπορούσε καλύτερο, όσον αφορά υπηρεσίες υγείας, σε περισσότερους από 3.000 ανασφάλιστους και άνεργους συμπολίτες μας που έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας.

Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί περισσότεροι από 80 γιατροί της πόλης μας συμμετείχαν εθελοντικά και αθόρυβα στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου με την συμπαράσταση και την ουσιαστική συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και του Δήμου Λαμίας.

Μετά την υπογραφή των πρόσφατων υπουργικών αποφάσεων (αρ. 2/43504/ΔΠΓΚ/ΦΕΚ1465 τ.Β’/5-6-2014, αρ. Γ.Π./ΟΙΚ. 56432/ΦΕΚ1753 τ.Β’/27-6-2014) οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι συμπολίτες μας αποκτούν πλέον το δικαίωμα νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης από την Ελληνική Πολιτεία όπως αρμόζει σε μία κοινωνία που σέβεται όλους τους πολίτες της.

Ως εκ τούτου, το Κοινωνικό Ιατρείο Λαμίας ολοκληρώνει την 1 Αυγούστου 2014 το κοινωνικό του έργο προς τους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, δίδοντας το μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς της τοπικής κοινωνίας προς τους αδύναμους κρίκους της.

Οι ανασφάλιστοι και άνεργοι συμπολίτες μας μπορούν πλέον να επισκέπτονται τους γιατρούς του ΠΕ.ΔΥ.-οδός Θερμοπυλών (πρώην ΕΟΠΥΥ) καθώς και τους γιατρούς ΕΣΥ (εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείου Λαμίας, Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία) για ιατρικές υπηρεσίες, συνταγογράφηση, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσοκομειακή περίθαλψη, εμβολιασμοί, κλπ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 80 γιατρούς που συμμετείχαν καθημερινά, στους συντονιστές και την γραμματέα του κοινωνικού ιατρείου, σε όσους βοήθησαν από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας και τον Δήμο Λαμίας και πάνω απ’ όλα στους ανώνυμους πολίτες που αγκάλιασαν το κοινωνικό ιατρείο προσφέροντας φάρμακα και αγάπη σ’ αυτή την προσπάθεια όλων μας.»

Λαμία 30-7-2014

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣΔημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 2:13 pm


Έτσι είναι το σήμα WiFi μέσα στο σπίτι σου! (φωτό)Το ασύρματο ίντερνετ έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν αν το... οπτικοποιούσαμε; Δείτε τις απίστευτες φωτογραφίες.

Ο φοιτητής Luis Hernan που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Newcastle προσπάθησε να οπτικοποιήσει αυτό που σχεδόν όλοι έχουμε δίπλα μας... Το ασύρματο δίκτυο (wifi), αποτυπώνοντας με χρώματα τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα.
Ο φοιτητής Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης προσπάθησε με δικά του μέσα να δώσει... ζωή στο ασύρματο δίκτυο που μας περιβάλλει και διαχέεται στο περιβάλλον από κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες συσκευές.
Όπως σημειώνει ο ίδιος, το κόκκινο χρώμα υποδηλώνει την πιο ισχυρή εκπομπή σήματος, ενώ το το μπλε σημειώνει την ασθενέστερη.
«Προσπάθησα να βρω έναν τρόπο για να οπτικοποιήσω αυτή την ασύρματη οντότητα που είναι γύρω μας. Γινόμαστε όλο και πιο εξαρτημένοι σε κάτι που δεν μπορούμε να δούμε, και αυτό είναι κάτι που με εξιτάρει», δηλώνει ο φοιτητής Luis Hernan.
Δείτε τις απίστευτες φωτογραφίες:newsit.gr
Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 2:00 pm


Άνοιξε η ρόμπα της ενώ τραγουδούσε κι έμεινε γυμνή!


Απίστευτο αποκαλυπτικό ατύχημα πασίγνωστης τραγουδίστριας - Δείτε το βίντεο!

Η Laura Pausini είχε ένα άκρως αποκαλυπτικό ατύχημα πάνω στην σκηνή, όταν άνοιξε η ρόμπα που φορούσε και... τα είδαμε όλα!

Ενώ είχε ολοκληρωθεί η συναυλία της στο Περού, η Ιταλίδα τραγουδίστρια επέστρεψε για το encore κι ενώ είχε βγάλει τα ρούχα της και φορούσε μία ρόμπα. Κάποια στιγμή, η μεταξωτή μαύρη ρόμπα άνοιξε και αποκάλυψε τα πάντα!

«Όσοι το είδαν, το είδαν. Άλλωστε έχω το ίδιο με όλες τις υπόλοιπες» είπε με χιούμορ η Pausini και αποχώρησε.zappit.grΔημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 1:40 pm


Μανωλάδα: Αθώος ο επιχειρηματίας για τους πυροβολισμούς σε μετανάστες - Καταδικάστηκαν δύο υπάλληλοι και αθωώθηκε ακόμη ένας - Ένταση στα δικαστήρια!- Η αυλαία της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση έφερε επεισόδια και έντονες διαμαρτυρίες στα δικαστήρια
- Δύο αθώοι και δύο ένοχοι που περιμένουν να μάθουν τις ποινές τους, για την επίθεση στα φραουλοχώραφα
- Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχαν τραυματιστεί 28 εργάτες και το βίντεο ντοκουμέντο προκάλεσε σάλο
- Τι υποστήριξε στην απολογία του ο επιχειρηματίας και έπεισε τους δικαστές
ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν λίγο μετά τις 12.00 από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Το δικαστήριο συνεδριάζει για την επιβολή των ποινών.

Όλα αυτά την ώρα που ένταση επικρατεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται έξω από το κτίριο των δικαστηρίων.

ΦΩΤΟ από thebest.gr
ΦΩΤΟ από thebest.gr

Η απολογία του επιχειρηματία και το χρονικό της υπόθεσης

Ο επιχειρηματίας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την επίθεση που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2013 εναντίον εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί 28 οικονομικοί μετανάστες.

Ο επιχειρηματίας, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι δεν έκανε τίποτα και πως δεν είχε σχέση με την επίθεση, προσθέτοντας ότι δεν έχει μάθει να χρωστάει. Ακόμη, ανέφερε ότι δεν είχε καμία επαφή με τους εργάτες που απασχολούνταν στις καλλιέργειες φράουλας.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι την ημέρα της επίθεσης βρισκόταν στην περιοχή Λάππα Αχαΐας και συζητούσε με ξένους επιχειρηματίες για την εξαγωγή ποσοτήτων φράουλας.

Στη συνέχεια είχαν απολογηθεί οι δύο από τους τέσσερις που καταδικάστηκαν. Υποστήριξαν ότι πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν τους εργάτες γης που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή διότι, όπως πρόσθεσαν, φοβήθηκαν για τη ζωή τους, επειδή οι οικονομικοί μετανάστες κρατούσαν ξύλα και άλλα αντικείμενα...
newsit.grΔημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 1:32 pm


Τρία τροχαία δυστυχήματα σε τουριστικές περιοχές με 3 νεκρούς


Στην Ηλεία, τη Βούλα και το Ρέθυμνο, τρία τροχαία δυστυχήματα στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Σε όλα, αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με μοτοσυκλέτες.

Τρεις νεκροί σε ισάριθμα τροχαία δυστυχήματα τις τελευταίες 12 ώρες, σε τουριστικές περιοχές της Ηλείας, Βούλας και Ρεθύμνου.

Ένας 27χρονος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ Βάρδας Ηλείας, έχασε τη ζωή του στην Ανδραβίδα Ηλείας, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε, κινούμενη σε μονόδρομο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε 59χρονος. Ο νεαρός αθλητής προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω στο αυτοκινήτο, εκτοξεύτηκε σε μεγάλη απόσταση, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, μετά από δύο ώρες, κατέληξε.

Σχεδόν ταυτόχρονα, στη Βούλα Αττικής, αυτοκίνητο που οδηγούσε 89χρονος συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε 70χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσυκλέτας.

Στο μεταξύ στο 71,5ο χιλιόμετρο της περιφερειακής επαρχιακής οδού Ηρακλείου-Ρεθύμνου, αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 40χρονος, συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα, στην οποία επέβαινε 37χρονος άνδρας. Από την σφοδρότητα της σύγκρουσης έχασε τη ζωή του ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη.

thetoc.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 1:00 pm


Έλπι δυνατά! - Το ζευγάρι που τα άφησε όλα για να διασχίσει την Αφρική με μια σκηνή και δυο σακίδια!
Ένα δικό μας παιδί από τη Λαμία, ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, διασχίζει όλη την Αφρική, από το Cape Town μέχρι και το Cairo, μαζί με την κοπέλα του !

Ο Έλπι και η Δώρα είναι μόλις 25 χρονών, και μιλούν στο TLIFE για το ταξίδι της ζωής τους (μέχρι τώρα τουλάχιστον)... 11 χώρες, 6 μήνες, 15.000 χιλιόμετρα και 1 ντοκιμαντέρ!!!

Ο Έλπι και η Δώρα είναι από τα πιο τρελά ζευγάρια που θα συναντήσει κανείς στον πλανήτη μας! Έχουν όμως από εκείνη την τρέλα, την καλή, που σε κάνει να τους αγαπήσεις και να θες να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους. Περίπου δηλαδή, γιατί το να τα παρατήσεις όλα και να ξεκινήσεις με μόνο μία σκηνή και δύο σακίδια να διασχίσεις την Μαύρη Ήπειρο δεν είναι κάτι που μπορείς εύκολα να το κάνεις. Μπορείς όμως να εμπνευστείς από το ταξίδι τους και να ακολουθήσεις το μότο τους Dream, Travel, Live.

Τα δύο παιδιά θα γνωρίσουν 11 χώρες, σε 6 μήνες, διασχίζοντας 15.000 χιλιόμετρα και ζώντας μία περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη. Τόσο σε κείνους όσο και στους ανθρώπους που γνωρίζουν στο πέρασμά τους αλλά και σε όσους δουν το AfriQuest που θα κυκλοφορήσει όταν ολοκληρωθεί το ταξίδι τους.

Οι εικόνες που καταγράφουν, οι στιγμές που βιώνουν και οι άνθρωποι που γνωρίζουν στη διαδρομή τους -ανάμεσά τους και πολλοί ακόμα Έλληνες που ζουν στην Αφρική- θα συμπεριληφθούν σε αυτό το ντοκιμαντέρ που μπορείς μάλιστα να ενισχύσεις κι εσύ.

Μέχρι τότε μπορείς να δεις τις φωτογραφίες με τις περιγραφές που έχουν ανεβάσει στο blog τους, στη σελίδα τους στο facebook αλλά και στον λογαριασμό τους στο instagram και να ταξιδέψεις νοερά. Και να ζηλέψεις, δεν είναι κακό. Εγώ αυτό έπαθα και αποφάσισα να τους βρω να μου τα που όλα.

Το τολμηρό ζευγάρι μοιράστηκε με το TLIFE τις καλύτερες αλλά και τις χειρότερες μέχρι τώρα εμπειρίες του. Εντάξει, ο Ελπιδοφόρος μας μίλησε λίγο παραπάνω!
Πώς προέκυψε η ιδέα για αυτό το φανταστικό ταξίδι;


Η Αφρική σαν ήπειρος έχει μια σημαντική ιστορία αρκετών χρόνων καθώς και πολλές διαφορετικές κουλτούρες που εξιτάρουν κάθε ταξιδιώτη.

Όντας λοιπόν ήδη στο Cape Twon με την κοπέλα μου τη Δώρα, και έχοντας ήδη από καιρό το μικρόβιο του ταξιδιού και της εξερεύνησης, μας ήρθε η ιδέα να μην πάρουμε το αεροπλάνο όταν θα φύγουμε, αλλά να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και να την αποχαιρετήσουμε διασχίζοντας την ολόκληρη.

Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε και το AfriQuest. 11 χώρες, 6 μήνες, 15.000 χιλιόμετρα και ένα ντοκιμαντέρ με όλα όσα θα ζήσουμε και θα καταγράψουμε στο ταξίδι μας στη Μαύρη Ήπειρο.

Θέλοντας να κάνουμε το κάτι παραπάνω, μαζεύουμε και χρήματα για εθελοντικά προγράμματα στα οποία συμμετέχουμε σε διάφορες χώρες (Νότιο Αφρική, Τανζανία, Κένυα και Αιθιοπία)!

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντήσατε μέχρι σήμερα στην διαδρομή σας;


Θα λέγαμε πως μέχρι στιγμής έχουμε διασχίσει το σχετικά πιο εύκολο κομμάτι του ταξιδιού μας (για τα δικά μας δεδομένα βέβαια, χεχε)! Το μόνο που μας απασχολεί είναι η υγεία και η ασφάλεια.

Ένα κομμάτι που μας φόβιζε λίγο στην κεντρική Μοζαμβίκη, όπου αντάρτες για αρκετό καιρό είναι σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, ευτυχώς είναι παρελθόν χωρίς σοβαρές συνέπειες.

Συνοδευόμενοι από το στρατό, περάσαμε από την επικίνδυνη ζώνη με αμάξι το οποίο είχαμε κάνει ωτοστόπ λίγο πιο πριν και συνεχίσαμε το οδοιπορικό μας προς το φιλήσυχο Μαλάουι!Υπήρχαν στιγμές που σκεφτήκατε ότι δεν θα αντέξετε;

Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει η περιπέτεια όσο τίποτα! Δηλαδή ‘’hakuna matata’’ το να είσαι μέρες ολόκληρες σε λεοφωρεία, στριμωγμένος με αρκετές big mamas και ζωντανές κότες, να κουβαλάς πάντα τα σακίδια σου, να στήνεις και να ξεστήνεις τη σκηνή συνέχεια, να μαγειρεύεις το φαγητό σου σχεδόν κάθε μέρα, κλπ, κλπ!

Αλλά το ξέραμε από την αρχή ότι αυτό το ταξίδι μπορεί να γίνει μόνο έτσι καθώς το budget μας είναι υπερβολικά χαμηλό για κάτι τέτοιο.. Έχει τη μαγεία του όμως και μας έχει διδάξει αρκετά!

Ποια είναι η πιο super ανάμνηση που κουβαλάτε;

Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ την εβδομάδα που περάσαμε στο χωριό Gongo, στο δάσος Miseni στην Τανζανία. Το μέρος αυτό είναι σχετικά απομονωμένο, περίπου 4 ώρες από την πρωτεύουσα Dar Es Salaam, και πήγαμε εκεί για να δώσουμε ιατρικό εξοπλισμό που αγοράσαμε και να βάψουμε το καινούριο ιατρείο του χωριού με λεφτά που μαζέψαμε από φίλους και γνωστούς!

Το χωριό λοιπόν ήταν χωρίς τρεχούμενο νερό, χωρίς ηλεκτρισμό και χωρίς δίκτυο!

Έτσι, περάσαμε μια αξέχαστη εβδομάδα σε ένα τόσο όμορφο και ανέγγιχτο μέρος, ξέγνοιαστοι, με ολόκληρο το χωριό να μας φέρεται όπως η οικογένεια μας.. πφ, θέλουμε να πάμε πίσωωωωωω!
Στεναχωριέστε όταν αφήνετε έναν προορισμό για να πάτε στον επόμενο;
Αυτό είναι τελικά το μόνο αρνητικό σε αυτό το οδοιπορικό! Σε κάθε μέρος λέμε ότι είναι το πιο ωραίο που έχουμε πάει μέχρι που έρχεται ο επόμενος προορισμός και το ανατρέπει!
Βέβαια, δε μπορούμε να τα συγκρίνουμε, κάθε μέρος έχει τη δική του ομορφιά και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο στο οποίο δε θα μπορούσαμε να ζήσουμε αρκετό καιρό!

Καλώς ή κακώς όμως πάντα συνεχίζουμε και αφήνουμε πίσω μέρη με πολύ όμορφες αναμνήσεις, εικόνες αλλά και καλούς φίλους που δύσκολα θα ξεχάσουμε!
Έχετε συναντήσει και άλλους Έλληνες στους σταθμούς που έχετε κάνει. Τι σας λένε όταν τους περιγράφετε το σκοπό σας;
Ένα κομμάτι του AfriQuest μας είναι να συναντήσουμε και τον εναπομείναντα Ελληνισμό στις χώρες από τις οποίες θα περάσουμε. Ναι, και όμως υπάρχουν Έλληνες και στο Μαλάουι, και στην Ουγκάντα και στην Αιθιοπία και παντού!!

Μέχρι στιγμής η φιλοξενία τους έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αισθανόμαστε κατά-υποχρεωμένοι! Βέβαια τρελούς μας ανεβάζουν, τρελούς μας κατεβάζουν, αλλά στηρίζουν υπερβολικά την ιδέα μας καθώς πιστεύουν και αυτοί πως πρέπει ο Έλληνας να μάθει περισσότερα πράγματα για την Αφρική και να τη δει με άλλο μάτι!

Να φανταστώ ότι αυτό το project σας έχει φέρει πιο κοντά ως ζευγάρι;

Η αλήθεια είναι πως είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον δίπλα σου όταν ζεις τόσο έντονες στιγμές.. Βέβαια με τόση ταλαιπωρία που τραβάμε καθημερινά, φυσικό είναι οι καβγάδες μεταξύ μας να μην έχουν τελειωμό.. ο ένας ξεσπάει στον άλλον, κλπ!

Όμως ότι κι αν γίνει, πάντα ο ένας υπάρχει για τον άλλο και με μια αγκαλιά όλα είναι παρελθόν!Θα θέλατε να γυρίσετε κι άλλες ηπείρους μετά την Αφρική;

Στο μυαλό μας είσαι! Το επόμενο ταξίδι μας θα είναι προς Αμερική μεριά με σκοπό να την εξερευνήσουμε από Βορρά προς Νότο. Αρχικά στον Καναδά για λίγο διάστημα, να βρούμε δουλείτσα και να αποταμιεύσουμε κάποια λεφτά, και έπειτα φύγαμε προς τα κάτω!

Η μικρή γεύση που έχουμε πάρει από Νοτιοανατολική Ασία την κάνει επίσης ιδανικό προορισμό για εμάς και εννοείται πως θα επιστρέψουμε και εκεί μελλοντικά!
Τι σημαίνει ταξίδι για σας;
Για εμάς ταξίδι σημαίνει να μπαίνει κανείς στη διαδικασία να γνωρίσει τον κόσμο στη χώρα που επισκέπτεται για να δει μια διαφορετική νοοτροπία ζωής από αυτή που έχει συνηθίσει.

Στο δικό μας ταξίδι προσπαθούμε να «αφηνόμαστε», να βλέπουμε έξω από τα στερεότυπα που μας υποδεικνύει η κουλτούρα μας και ο τρόπος που μεγαλώσαμε. Φυσικά και δεν είναι εύκολη πάντα η προσαρμογή, όμως οι διαφορετικές εικόνες και εμπειρίες είναι σίγουρα το καλύτερο σχολείο!

Μαθαίνεις να έχεις υπομονή, να σέβεσαι την διαφορετικότητα και τα πιστεύω του καθενός και να αγαπάς τους ανθρώπους γύρω σου. Συνειδητοποιείς τι είναι τελικά σημαντικό στη ζωή σου και γίνεσαι αρκετά πιο ώριμος. Για αυτό λοιπόν, μην το σκέφτεστε, Dream.Travel.Live
tlife.gr


Διαβάστε επίσης:


Ένας Λαμιώτης διασχίζει την Αφρική - Συνέντευξη στο LamiaReport.grΔημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 12:57 pm


Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στην Ινδία - Κατολίσθηση «έσβησε» χωριόΠροκλήθηκε σήμερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις - Περισσότεροι από 150 άνθρωποι αγνοούνται και πιστεύεται πως είναι θαμμένοι κάτω από το έδαφος - Ξένα μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 πτώματα


Τουλάχιστον 150 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι έχουν καταπλακωθεί ύστερα από κατολίσθηση που προκλήθηκε σήμερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο γενικός επιθεωρητής της εθνικής υπηρεσίας φυσικών καταστροφών, ο οποίος πρόσθεσε ότι σωστικά συνεργεία μεταβαίνουν στην περιοχή, η οποία απέχει 60 χιλιόμετρα από την πόλη Πούνε στη δυτική Ινδία. Ξένα μέσα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 πτώματα.

Επτά ομάδες αποτελούμενες από 42 διασώστες η καθεμία βρίσκονται καθ' οδόν.

Τμήμα ενός λοφίσκου αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε χωριό στην περιοχή της Πούνε εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που προκαλούν οι μουσώνες, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

Στις προσπάθειες διάσωσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συμμετέχουν και οι κάτοικοι του χωριού, ο στρατός και η αστυνομία.

protothema.gr
Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 12:43 pm


Άγριος καβγάς Justin Bieber-Orlando Bloom για τα μάτια της Miranda Kerr


Προσπαθούσαν να τους χωρίσουν έξω από εστιατόριο της Ιμπιζα

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο τραγουδιστής Justin Bieber με τον ηθοποιό Orlando Bloom για την πρώην γυναίκα του δεύτερου. Ολα ξεκίνησαν στο εστιατόριο Cipriani στην Ιμπιζα όπου βρίσκονται και οι δύο άντρες για διακοπές. Μάλιστα εκείνη την ώρα το μέρος ήταν γεμάτο celebrities αφού εκεί έτρωγαν η Paris Hilton, η Lindsay Lohan και ο Diddy. Οι δυο τους κάθονταν σε διπλανά τραπέζια και όταν ο Rlando σηκώθηκε να φύγει αγνόησε επιδεικτικά τον Justin που του έτεινε το χέρι του για να τον χαιρετήσει. Ο νεαρός τραγουδιστής εκνευρίστηκε πολύ με αποτέλεσμα να γυρίσει να του πει κάτι για την πρώην γυναίκα του. Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες του είπε ότι η Miranda Kerr είναι πολύ καλή, αφήνοντας σεξουαλικά υπονοούμενα για τους δυο τους. Η συνέχεια δόθηκε έξω από το Cipriani και μέρος του καβγά έχει καταγραφεί σε βίντεο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το TMZ.

Unfortunately your browser does not support IFrames.
Ο Bieber ακούγεται στην αρχή του βίντεο να λέει προς τον Orlando «what's up bitch» («τι γίνεται σκύλα»), ενώ διάφοροι προσπαθούν να τους κρατήσουν μακριά.

Στο βίντεο δεν έχει καταγραφεί αλλά σύμφωνα με τους παρισταμένους ο Orlando προσπάθησε να γρονθοκοπήσει τον Bieber.

Σύμφωνα πάντως με τα ξένα ΜΜΕ, ο Bieber κάνει πολλή παρέα με τη Miranda Kerr τώρα τελευταία, και μάλιστα μετά τον καβγά ανέβασε μία φωτογραφία της στο Instagram που γρήγορα έσπευσε να σβήσει.
protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 12:38 pm


Θα πάρει άδεια το ΔΑΚ της Λαμίας για τη Football League;


Εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω, μετά την άνοδο της ομάδας της πόλης μας στη Football League, ήτοι μετά από 35 ολόκληρα χρόνια και η οποία επετεύχθη πριν τις Δημοτικές εκλογές, προκειμένου να συμμετάσχει αυτή στο ως άνω πρωτάθλημα, επιβάλλεται-πρέπει να γίνουν στο ήδη πεπαλαιωμένο [για να μην πώ εγκατελειμμένο] γήπεδο, κάποιες απαραίτητες εργασίες.

Όμως η τότε Δημοτική Αρχή, παρασυρόμενη πιθανολογώ από το άγχος των εκλογών και προ του κινδύνου να χάσουν αυτές, όπως και έγινε στη συνέχεια, "έδωσε" ό,τι είχε να δώσει τότε, στη δημιουργία έργων αναγκαίων ή εντυπωσιασμού για αλλαγή κλίματος επ΄ωφελεία της, τα οποία ασφαλώς θα κόστισαν αρκετά????, χωρίς κάν να ασχοληθεί έστω κατά το ελάχιστο με τα του γηπέδου, ως όφειλε, δεδομένου ότι, προεκλογικά κατά τους αγώνες ο κ. ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ κ.λ.π.μέλη της τότε Δημ.Αρχής, προσήρχοντο στο γήπεδο σαν "αγνοί" φίλαθλοι με τα κασκόλ γύρω από το λαιμό τους, για ευνοήτους λόγους.

Μετά λοιπόν από τα δυσμενή γι αυτήν αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών, ουδείς εξ αυτών με πρώτο τον κ. ΚΟΤΡΩΝΙΑ, ασχολήθη με το τι μέλει γενέσθαι όσον αφορά τα εκκρεμεί, αναγκαία και επιβεβλημένα έργα του Δημοτικού γηπέδου, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα αυτό [γήπεδο] άν δεν απατώμαι να έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του και να κινδυνεύει η ομάδα της πόλης μας, να μεταφερθεί η έδρα της σε άλλο γήπεδο, καθόσον κινδυνεύει για να μην πώ ότι είναι βέβαιο, να μην αδειοδοτηθεί λόγω των έργων που αναγκαιούν να γίνουν.

Και ερωτώ εγώ ο αδαής φίλαθλος και όλοι οι φθιωτείς υγιείς φίλαθλοι τον κ. ΚΟΤΡΩΝΙΑ [Σημειωτέον πως η νέα Δημ.Αρχή αναλαμβάνει 1/9 και θα είναι ήδη αργά], εάν κέρδιζε στις Δημ.Εκλογές, θα το εγκατέλειπε το γήπεδο όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα [Από εκδίκηση; Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά ????], ή θα είχαν τελειώσει τα έργα αποκατάστασής του [καθίσματα, σκέπαστρο, δημιουργία αποδυτηρίων, χώρου δημοσιογράφων και τηλεοπτικών μέσων κ.λ.π.];

Αυτά πότε θα γίνουν κ. ΚΟΤΡΩΝΙΑ και κ. ΣΥΛΕΟΥΝΗ που κατά τους πανηγυρισμούς των φιλάθλων της ομάδας στην πλατεία Ελευθερίας όταν κατέβηκαν από τα πούλμαν, ήσασταν κατά το κοινώς λεγόμενο, πρώτο τραπέζι πίστας; Κι άν ό μη γένοιτο η ομάδα δεν αδειοδοτηθεί για τους προαναφερόμενους λόγους και αναγκασθεί ως εκ τούτου να αλλάξει έδρα, ποιός θα ευθύνεται κύριοι κύριοι της απελθούσας Δημοτικής Αρχής;

Αλλά έτσι είναι δυστυχώς. Όταν ο λαός σας τιμωρεί και σας στέλνει στην αντιπολίτευση, γιατί δεν κάνατε αυτά που οφείλατε κατά την άποψη των πολιτών στη διάρκεια της διανυθείσας 4ετίας σας έστω, τότε δείχνετε δυστυχώς το αληθινό σας πρόσωπο με την στάση σας [όπως εδώ και μάλιστα την παρούσα μεταβατική χρονική περίοδο].

ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΛΑΜΙΑΣΔημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 12:25 pm


Μάνα και γιος ξύπνησαν με πέντε διαρρήκτες πάνω από τα κεφάλια τους που άρχισαν να τους κτυπούν


Δεν ήξεραν αν είναι εφιάλτης ή πραγματικότητα....

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν στα Οινόφυτα Βοιωτίας, μια 63χρονη μητέρα και ο 25χρονος γιος της, όταν άκουσαν θόρυβο και άνοιξαν τα μάτια τους στις 5:00 τα ξημερώματα.

Πέντε άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι και έψαχναν για χρήματα και κοσμήματα. Οι διαρρήκτες άρχισαν να χτυπούν μάνα και γιο με τα χέρια, στο πρόσωπο και όλο το σώμα. ζητώντας να τους πουν που είναι τα χρήματα.

Ο γιος αντέδρασε και η μάνα άρχισε να ουρλιάζει φοβούμενη ότι θα τον σκοτώσουν. Οι επίδοξοι ληστές που δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη, τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν τίποτα, αφού από τις φωνές σηκώθηκε όλη η γειτονιά στο πόδι.

Μάνα και γιος διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των αδίστακτων κακοποιών.Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 11:52 am


Πυροβόλησαν και χτύπησαν με ρόπαλο Αυστραλό τουρίστα - Σάλος στο νησί της Ζακύνθου από τη μαφιόζικη επίθεση!


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών...

της απόπειρας ανθρωποκτονίας 36χρονου Αυστραλού, που έγινε χθες το πρωί (29-07-2014), στην περιοχή του Λαγανά στη Ζάκυνθο.

Τα τρία άτομα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν τον 36χρονο Αυστραλό και τον χτύπησαν αρχικά με ένα ρόπαλο, ενώ στη συνέχεια ένας από αυτούς τον πυροβόλησε μια φορά στο δεξί πόδι με πυροβόλο όπλο.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχει προκύψει η εμπλοκή δύο ατόμων στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για έναν 42χρονο Βούλγαρο, που εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το βράδυ, καθώς και για έναν 47χρονο Ελληνα που αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εκβίασης, της ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα της ανθρωποκτονίας και της βαριάς σωματικής βλάβης. Ο 36χρονος Αυστραλός μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ο 42χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 
Εφημερίδα Ημερησία, newsit.grΔημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 11:49 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: