1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Λαμία    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Α΄ Φθιώτιδας: 1η αγωνιστική - Αποτελέσματα - ΒαθμολογίαΠρεμιέρα με αρκετά γκολ στην Α' Φθιώτιδας.


Ξεκίνησε σήμερα το πρωτάθλημα της Α' Φθιώτιδας με το σκορ της αγωνιστικής να σημειώνεται στο Νέο Κρίκελλο, όπου η τοπική ομάδα κέρδισε 7-3 την ομάδα του Παμμωλιακού.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε νίκες εκτός έδρας σε πέντε συνολικά αναμετρήσεις.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα:1η Αγωνιστική - ΕΠΣΦ ΣΚΟΡ
ΜΑΛΕΣΙΝΑ - ΣΤΥΛΙΔΑ 2 - 0
ΑΤΑΛΑΝΤΗ - ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 0 - 2
ΠΡΟΟΔ. ΛΑΡΥΜΝΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ 0 - 4
ΑΡΧΑΝΙ - ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ 2 - 3
ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ - ΕΝΩΣΗ 2010 1 - 2
ΚΗΦΙΣΣΟΣ - ΚΑΛΑΠΟΔΙ 0 - 1
ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠ. ΛΑΜΙΑΣ 1 - 1
ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ - ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ 7 - 3
ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ* 3 - 0 α.α.


Βαθμολογία της Φθιώτιδας- 1η Αγωνιστική

ΘΕΣΗ                    ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΝΕΟ ΚΡΙΚΕΛΛΟ  3
2 ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 3
3 ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ 3
4 ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ 3
5 ΕΝΩΣΗ 2010 3
6 ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ 3
7 ΜΑΛΕΣΙΝΑ 3
8 ΚΑΛΑΠΟΔΙ 3
9 ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 1
10 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 1
11 ΚΗΦΙΣΣΟΣ 0
12 ΣΤΥΛΙΔΑ 0
13 ΑΡΧΑΝΙ 0
14 ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ 0
15 ΠΡΟΟΔ. ΛΑΡΥΜΝΑΣ 0
16 ΑΤΑΛΑΝΤΗ 0
17 ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ 0
18 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ* 0


*Ο Αχιλλέας Δομοκού δήλωσε ότι δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα.


Η επόμενη 2η αγωνιστική  - (20/9, 16:30):
 


ΑΤΑΛΑΝΤΗ - ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠ. ΛΑΜΙΑΣ - ΠΡΟΟΔ. ΛΑΡΥΜΝΑΣ
ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ - ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
ΔΑΦΝΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ - ΠΑΓΚΡΑΤΙΑΚΟΣ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΟΜΟΚΟΥ - ΑΡΧΑΝΙ
ΕΝΩΣΗ 2010 - Ν. ΚΡΙΚΕΛΛΟ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ - ΜΑΛΕΣΙΝΑ
ΠΑΜΜΩΛΙΑΚΟΣ - ΚΗΦΙΣΣΟΣ
ΣΤΥΛΙΔΑ - ΚΑΛΑΠΟΔΙ

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2014 | 2:22 am


40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ* (Του Πάνου Σκουρολιάκου)

Και ξαφνικά, ένα πρωί, πέφτεις πάνω σε μια αφίσα που γράφει: «40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ». Ανερυθρίαστα η άτιμη! Μηδενίζεις το κοντέρ, πας δηλαδή 40 χρόνια πίσω, και ως διά μαγείας βρίσκεσαι στο γήπεδο Ζωγράφου, πλάι στην ταμπέλα που γράφει «Α Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ», λίγο πριν από την παράσταση που έχεις ετοιμάσει με τους υπόλοιπους συντρόφους σπουδαστές Δραματικών Σχολών και ηθοποιούς. Δεν θυμάμαι τον τίτλο (είχε;), δεν θυμάμαι το κείμενο.

Ποιοι έπαιζαν; Συγκρατώ μόνο τα ονόματα της τωρινής βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου και του Γιάννη Καλατζόπουλου. Εγώ χειριζόμουν το μαγνητόφωνο στην παράσταση. Πάταγα το κουμπί για να μπαίνουν οι ήχοι και οι μουσικές. Κόλλαγε όμως, το άτιμο. Και όταν έπρεπε να ακουστεί η ριπή του πολυβόλου που γάζωνε στον τοίχο του Σκοπευτηρίου τους αγωνιστές, αυτό δεν ανταποκρινόταν. Είδαν κι απόειδαν οι ηθοποιοί και έπεσαν χωρίς ριπή. Τότε βρήκε το άχρηστο να ξεκολλήσει. Η ριπή ακούστηκε μετά, αφού είχαν πέσει κάτω !

Στο 2ο Φεστιβάλ στην Καισαριανή, ήμασταν πιο οργανωμένοι. Είχαμε και καλύτερο μαγνητόφωνο. Παίξαμε ένα έργο δικό μου. Μια διασκευή από ένα διήγημα της Έλλης Αλεξίου, που κι αυτή το είχε διασκευάσει από ένα ρώσικο παραμύθι. Εντός γραμμής και το έργο, και ο τίτλος: «Έτσι διώξαμε τη φτώχεια». Αργότερα στο Περιστέρι, ανάμεσα στα άλλα διοργανώναμε σε μια κερκίδα χιλίων ατόμων παρουσιάσεις ποιητών της γενιάς του '70. Δεν ήταν και τόσο εντός γραμμής, αλλά δεκαετία του '70 είχαμε ακόμα.

Είναι εκείνη η εποχή που οι νεολαίες ήταν σχολεία. Καθόριζαν και σφράγιζαν τα μέλη τους διά βίου. Όποια πορεία κι αν είχε ο καθένας και καθεμιά μας αργότερα, τα κύρια χαρακτηριστικά του κνίτη, του ρηγά, του αασπίτη ή του πιπισιπή είναι ανεξίτηλα. Εκ των υστέρων, βλέποντας τις πορείες και μελετώντας τις διαδρομές πολλών από τους νεολαίους εκείνης της εποχής, θα μπορούσες να πεις «αναμενόμενο ήταν» είτε θετικά είτε αρνητικά, για πλείστους εξ αυτών...

Για να ξαναγυρίσουμε στο φεστιβάλ, αντίπαλο εκείνου της ΚΝΕ ήταν το Φεστιβάλ της "Αυγής" και του Θούριου στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Η ίδια φόρμα και εδώ, με διαφορετικά υλικά. Μουσικές, συζητήσεις, βιβλία. Πιο καλλιτεχνική η ατμόσφαιρα και παρ' ότι ήταν εγκληματικό να το επισκεφθούμε -ως κνίτες-, το κάναμε! Μάλιστα, μια φορά συνάντησα εκεί και τον καθοδηγητή μου από την ΚΝΕ!

Έπαιξαν αυτές οι πολιτιστικές - πολιτικές διοργανώσεις σπουδαίο ρόλο και στη διακίνηση ιδεών και αισθητικών ρευμάτων, φέρνοντας σε επαφή πολλούς νέους αλλά και μεγαλύτερους με συνθέτες, μουσικούς, εικαστικούς, συγγραφείς, διανοητές. Η παρουσίαση του καλλιτεχνικού έργου των δημιουργών βοηθούσε την πολιτική δουλειά των οργανώσεων της νεολαίας και το αντίθετο. Πολλοί μετέπειτα γνωστοί καλλιτέχνες ευεργετήθηκαν από την παρουσία τους σε αυτούς τους χώρους.

Να, λοιπόν, που μια αφίσα φέρνει στον νου μου καλούς φίλους και συντρόφους από τη γενιά μας που έφυγαν πολύ νωρίς. Όπως τον Βαγγέλη Βλουμίδη, τον Χρήστο Βακαλόπουλο, τον Στρατή Τσομπανέλη, τον Ηλία Χριστόπουλο, κι άλλους... Γυρίζουν πίσω οι εικόνες πολλών τωρινών διάσημων της τέχνης αλλά και της πολιτικής, που τότε κάρφωναν ή έβαφαν ετοιμάζοντας τα φεστιβάλ. Θυμάμαι εκείνους που είχαν διακριτό πολιτικό λόγο και έγιναν αργότερα βουλευτές, αρχηγοί κόμματος, υπουργοί...

Σαράντα χρόνια μετά λοιπόν. Ζώντας το χάος που έχει δημιουργήσει αυτή η περιβόητη και κατασκευασμένη κρίση, αναρωτιέσαι τι άφησαν αυτές οι διοργανώσεις. Ποια ήταν η δυναμική τους για το μέλλον -τότε- που τώρα έχει γίνει οδυνηρό παρόν; Θλίβεσαι όταν αναλογίζεσαι πως πολλοί από τους συμμετέχοντες στην κατασκευή της κρίσης ήταν παρόντες και παρούσες ως στελέχη στις γιορτές αυτές των πολιτικών νεολαιών της Μεταπολίτευσης.

Δεν χρειάζονται ονόματα. Γνωστοί οι μαθητές των θρανίων της Αριστεράς που, μετά το πέρας των μαθημάτων, προσέφεραν υπηρεσίες στους -μέχρι πρότινος- πολιτικούς τους αντιπάλους. Χαίρεσαι όταν συναντάς παλιούς συντρόφους που τώρα είναι δάσκαλοι στη Χίο, επαγγελματίες στην Τρίπολη, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ή γιατροί σε δημόσιο νοσοκομείο, που στους σύστησε κάποιος ως: «Καλούς επιστήμονες που είναι μαζί και τίμιοι!». Αυτή η δεύτερη κατηγορία είναι και η πολυπληθέστερη, αλλά δεν φαίνεται.

Ξεκολλάω τα μάτια μου από την αφίσα. Πιο κάτω κι άλλη. Κι άλλη, κι άλλη! Πιστεύοντας λοιπόν ακράδαντα πως τίποτα δεν πάει χαμένο, αποχαιρετώ τις αφίσες και τα σαράντα χρόνια των νεολαιίστικων γιορτών, ευχόμενος ο τεσσαρακοστός πρώτος χρόνος να είναι ένας χρόνος όπου τα όνειρα της νεολαίας, του λαού, των απλών ανθρώπων θα πάρουν εκδίκηση!
 

* Αφιερωμένο στον Πάνο Τζαβέλα και στα παιδιά του μουσικού γκρουπ «Ταμπούρι»
 

Ο Πάνος Σκουρολιάκος είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2014 | 1:35 am


Σουηδία: Νίκη της κεντροαριστεράς στις βουλευτικές εκλογέςΗ αντιπολίτευση κερδίζει τις εκλογές στη Σουηδία. Έντονη ανησυχία από την άνοδο της ακροδεξιάς

Τα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς στη Σουηδία διατηρούν το προβάδισμα και θα καταλάβουν 160 έδρες στην επόμενη Βουλή, όμως χρειάζονταν 175 για να εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία, σύμφωνα με μια προβολή με βάση τα αποτελέσματα στο μεγαλύτερο μέρος των εκλογικών τμημάτων.

Η αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και του κόμματος της Αριστεράς θα είναι η ισχυρότερη συμμαχία στη Βουλή, η οποία έχει 349 έδρες, σύμφωνα με την προβολή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου SVT με βάση τα αποτελέσματα σε σχεδόν 5.000 από τα λίγα λιγότερα από 6.000 εκλογικά τμήματα όπου έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι. Σύμφωνα με την ίδια προβολή, η συμμαχία της κεντροδεξιάς υπό τον πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελτ καταλαμβάνει 142 έδρες.

Το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα Δημοκράτες της Σουηδίας κερδίζει 47 έδρες.

Τα τρία κόμματα της κεντροαριστεράς και της αριστεράς συγκεντρώνουν το 43,7% των ψήφων έναντι ενός 39,1% για το συντηρητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελτ. Το αποτέλεσμα μοιάζει να σημαίνει πως θα σχηματισθεί μια κυβέρνηση μειοψηφίας χωρίς μεγάλα περιθώρια για την προώθηση σημαντικών νομοθετημάτων. Ο Ράινφελτ —ο οποίος τάσσεται εναντίον της συνεργασίας με την άκρα δεξιά— είχε υποσχεθεί πως θα επιτρέψει στην κεντροαριστερά να σχηματίσει κυβέρνηση εάν το ποσοστό της είναι υψηλότερο από αυτό της δικής του συμμαχίας κομμάτων.

Οι Δημοκράτες της Σουηδίας, με το 13% των ψήφων που συγκέντρωσαν στις σημερινές βουλευτικές εκλογές, έγιναν το τρίτο κόμμα και είναι σε θέση πλέον να κρίνουν την ισορροπία των δυνάμεων στη Βουλή—όλα τα υπόλοιπα κόμματα όμως αρνούνται να συνεργαστούν μαζί τους.

Εάν η προβολή αυτή επαληθευτεί, οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης εκτιμάται πως πρόκειται να είναι δύσκολες και παρατεταμένες.

Παρότι οι Σοσιαλδημοκράτες αναδεικνύονται πρώτο κόμμα, πρόκειται για μια από τις χειρότερες εκλογικές τους επιδόσεις τον τελευταίο αιώνα.

Μια ακόμη εξέλιξη που χαρακτηρίζεται πλήγμα για την κεντροαριστερά είναι ότι το κόμμα Φεμινιστική Πρωτοβουλία συγκεντρώνει σύμφωνα με την προβολή του SVT 3,2% και επομένως δεν εκλέγει μέλη στη Βουλή, κάτι για το οποίο απαιτείται ένα κόμμα να φθάσει το όριο του 4%.

news247.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2014 | 12:04 am


Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με μοναδική «παράσταση» η ΑμερικήΜπασκετική ραψωδία από τους παίχτες του Σιζέφσκι που κέρδισαν με 129-92 - Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κάιρι Ίρβινγκ - Οι ΗΠΑ έγιναν η τρίτη ομάδα που κερδίζει δύο συνεχόμενους τίτλους


Μπορεί ομάδα όνειρο να ήταν μόνο μία (άντε το πολύ δύο), ωστόσο οι ΗΠΑ κατέθεσαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας ακόμη μία απόδειξη πως οι αντίπαλοί τους μόνο στα όνειρά τους μπορούν να τους κερδίσουν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά μπορούν κάλλιστα να μετατρέψουν σε εφιάλτη τη βραδιά για όσους έχουν το θράσος να πιστέψουν πως μπορούν να τους κοιτάξουν στα μάτια.

Η ερχόμενη με φόρα Σερβία έκανε το λάθος να πιστέψει πως είναι ικανή για το θαύμα. Όμως αυτή η πίστη ήταν αρκετή για να πορευτεί μαζί της μόνο για… τέσσερα αγωνιστικά λεπτά. Γιατί τότε πολύ απλά οι Αμερικανοί διαπίστωσαν πως έπρεπε να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους στην πράξη. Και θαρρείς πως σαν παιδιά που τους έθιξαν τον εγωισμό, έβαλαν στα καλάθια τους «πλάβι» και μετέτρεψαν σε παντελώς αδιάφορο έναν αγώνα που πολλοί περίμεναν με αγωνία, αποστομώνοντας όσους βλέποντας το ντεμαράζ της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς έλεγαν ή σκέφτονταν «βρε λες να καταφέρουν και τους Αμερικανούς;».

Πιθανώς η περισσότερο ταλαντούχα Ισπανία να πρόβαλε περισσότερη αντίσταση στην Team USA. Όμως το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, γιατί οι ΗΠΑ καταδυναστεύουν πλέον το παγκόσμιο μπάσκετ. Το χαστούκι της Εθνικής το 2006 στον ημιτελικό της Σαϊτάμα ήταν τόσο ηχηρό, που αρκεί για να διατηρεί ακόμη και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, τους Αμερικανούς σε εγρήγορση για να αποδεικνύουν αυτό που όλοι γνωρίζουν: πως είναι έτη φωτός από όλους τους υπόλοιπους.

Μάλλον, δε, η διαφορά αυτή αυξάνεται πλέον ολοένα και περισσότερο. Αν και το χάσμα φαινόταν να γεφυρώνεται ή να εξανεμίζεται την προηγούμενη δεκαετία και οι αποτυχίες των ΗΠΑ το 2002, το 2004 και το 2006 πιστοποιούσαν κάτι τέτοιο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Λίγο η περισσότερη σοβαρότητα με την οποία αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν την εθνική τους ομάδα οι Αμερικανοί, λίγο το γεγονός ότι το μπάσκετ στην Ευρώπη αμερικανοποιήθηκε (με τα αθλητικά προσόντα να παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο), λίγο και το ότι στις ΗΠΑ άρχισαν να διαβάζουν καλύτερα το παιχνίδι και να είναι πιο μελετημένοι στα προπονητικά τρικ της Γηραιάς Ηπείρου, δεν ήθελε και πολύ να ανοίξει ξανά η ψαλίδα.

Οι σύγχρονες ομάδες των ΗΠΑ μπορεί να μην προσφέρουν το απίθανο θέαμα εκείνων του 1992 και του 1994, μπορεί οι παίκτες που τις απαρτίζουν να μην πλησιάζουν καν εκείνους τους μύθους, ωστόσο είναι εξίσου πειστικές για την καθολική υπεροχή τους. Αυτό που συνέβη στη διοργάνωση της Ισπανίας με μια δωδεκάδα παικτών που δεν είναι όλοι τους πρώτης διαλογής έπεισε μάλλον και τον τελευταίο δύσπιστο. Ζήτημα είναι εφόσον όλοι οι ΝΒΑερς ήταν διαθέσιμοι αν 1-2 από τα μέλη των νέων παγκόσμιων πρωταθλητών θα έβρισκαν θέση ανάμεσα στη συνομοταξία των Λεμπρόν, Ντουράντ, Κόμπι και λοιπών. Η ευκολία με την οποία οι Αμερικανοί επέβαλαν το νόμο τους δείχνει πως πρόκειται για μια αστείρευτη δεξαμενή ταλέντων, που περνούν από την κατάλληλη κατεργασία (σωματική κι αγωνιστική) στα κολέγια με αποτέλεσμα να φαντάζουν προϊόντα από εργαστήρια της NASA τη στιγμή που οι παίκτες από τον υπόλοιπο πλανήτη πλην εξαιρέσεων να φαίνεται πως παράχθηκαν σε… βιοτεχνίες.

Κατά τα λοιπά, το Παγκόσμιο Κύπελλο απένειμε δικαιοσύνη σχεδόν σε όλους. Στη Σερβία γιατί αποτελεί σταθερά τη μεγαλύτερη σχολή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και φρόντισε να το υπενθυμίσει ξανά σε όλους αυτό. Στη Γαλλία που πέρα από παίκτες με πλούσια αθλητικά προσόντα, διαθέτει πλέον πολύ ταλέντο για να καλύψει και τεράστιες απουσίες, ενώ με την πάροδο των ετών αποδεικνύει πως έχει χτίσει ΚΑΙ χαρακτήρα, που κάποτε αποτελούσε άγνωστη λέξη.

Ίσως η μόνη τρόπον τινά αδικημένη, υπό την έννοια ότι δεν πήρε αυτό ακριβώς που άξιζε αλλά κάτι λιγότερο πληρώνοντας ακριβά το ένα και μοναδικό κακό παιχνίδι της, να είναι η δική μας Εθνική. Κι αυτό γιατί βρέθηκε εξ αρχής σε δύσβατο μονοπάτι, πιθανώς παρασύρθηκε από την πολύ καλή δική της και την κακή της Σερβίας εικόνα και αποχαιρέτησε το Μουντομπάσκετ περισσότερο πρόωρα από ό,τι της άξιζε, βάσει και της δυναμικής που έδειξε η ίδια και έδειξαν ομάδες που προχώρησαν παρακάτω. Ίσως αποτελεί κι αυτό ένα ακόμη δίδαγμα για το μέλλον…

sport-fm.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2014 | 12:04 am


Σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός: Στην εντατική ένας οπαδός - Θεωρείται κλινικά νεκρός- Πεδίο μάχης οι κερκίδες του γηπέδου του Ηροδότου
- Οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν «ντου» στο σημείο που κάθονταν οι οπαδοί του Εθνικού
- 47χρονος φίλαθλος των Πειραιωτών χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είναι κλινικά νεκρός
- Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του δεύτερου τραυματία
- Συνελήφθη ένας 27χρονος


Δεν το χωράει ανθρώπου νους πως ένας άνθρωπος 47 ετών που πήγε να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική του Βενιζέλειου και θεωρείται κλινικά νεκρός.

Πως ένας άνθρωπος που επέλεξε να περάσει το μεσημέρι της Κυριακής του στο γήπεδο, έφυγε από εκεί με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις απλά και μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν πως είχαν όρεξη να παίξουν ξύλο.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι η απατηλή λάμψη των πανηγυρισμών της πρόκρισης της Εθνικής στους 16 του Μουντιάλ ούτε το σεντόνι του Champions League: είναι η μιζέρια, η βία, η αναρχία και η ανικανότητα των υπευθύνων να βάλουν τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο.

Δυστυχώς, οι τελευταίες πληροφορίες από το "Βενιζέλειο" αναφέρουν ότι ο 47χρονος άνδρας που χτυπήθηκε βάναυσα στο κεφάλι θεωρείται κλινικά νεκρός.


ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Όλα έγιναν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, έδρα του Ηροδότου. Σε παιχνίδι που λίγοι θα έδιναν σημασία. Κι όμως, οι ανεγκέφαλοι ζουν ανάμεσά μας. Υπάρχουν παντού και είναι ικανοί για το χειρότερο.


ΦΩΤΟ cretapost.gr
ΦΩΤΟ cretapost.gr

Οι δυο τραυματίες ήταν ανάμεσα στους οπαδούς του Εθνικού. Που να φανταστούν όμως ότι στο 75ο λεπτό και με το παιχνίδι στο 0-0, οι οπαδοί των γηπεδούχων θα έκαναν... ντου στην εξέδρα που φιλοξενούνταν εκείνοι του Εθνικού και το ξύλο θα είχε τραγικές συνέπειες.

Ο ένας από τους τραυματίες, 47 ετών, δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και υπέστη σοβαρές κρανιογκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Όσον αφορά στον δεύτερο τραυματία, είναι κι εκείνος σοβαρά αλλά η κατάστασή του είναι σταθερή.

Ήδη, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 27χρονου που σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωρίστηκε για συμμετοχή στα επεισόδια.

Το παιχνίδι διακόπηκε για 20 λεπτά, αλλά ο διαιτητής αποφάσισε την συνέχεια του, παρά τις αντιρρήσεις των ανθρώπων του Εθνικού. Στο φινάλε του αγώνα, ο Ηρόδοτος πήρε τη νίκη με γκολ του Καϊμακαμούδη (97')

newsit.gr
Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 10:58 pm


Τιμωρός... ο Λεοζίνιο – "Προβληματικός" ο ΠαναθηναϊκόςΜε υπέροχο πλασέ του Λεοζίνιο η Καλλονή επικράτησε εντός έδρας του Παναθηναϊκού με 1-0 και πήρε σπουδαία και ιστορική νίκη – Αποβλήθηκε στο 86' ο Μανούσος – Πρόβλημα στη δημιουργία και το τελείωμα φάσεων είχε σε ένα ακόμα αγώνα το “τριφύλλι”

Παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό να έχει ελαφρά υπεροχή, προσπαθώντας να κυκλοφορήσει την μπάλα και τους παίκτες της Καλλονής να προσπαθούν να φανούν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 20λεπτο, είχαν καλή στιγμή στο 29 με τον Χουάνμα και -τελικά- άνοιξαν το σκορ στο 35, με το υπέροχο σουτ του Λεοζίνιο (λάθος του Κουτρουμπή στη φάση). Λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, οι νησιώτες είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου, χάνοντας έτσι σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους πριν την ανάπαυλα.

Να τονίσουμε πως οι “πράσινοι” φωνάζουν για την φάση του 9', όταν ο Κλωναρίδης βγήκε απέναντι από τον Χογκ, ο γκολκίπερ της Καλλονής βγήκε από την περιοχή του και τον μάρκαρε αντικανονικά, έχοντας δίπλα του δυο συμπαίκτες του και με τον διαιτητή Τριτσώνης να μη βλέπει την παράβαση

Με την έναρξη της επανάληψης ο Αναστασίου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους λαγό και Μπαϊράμι, θέλοντας να βελτιώσει την ομάδα του σε άμυνα και μεσοεπιθετικά. Η Καλλονή είχε τη ψυχολογία με το μέρος της και κατάφερε αρχικά να κρατήσει τους “πράσινους” μακριά από την εστία του Χογκ.

Η πίεση του “τριφυλλιού” αυξήθηκε, με τον Κλωναρίδη να αναγκάζει τον πορτιέρε της Καλλονής σε δύσκολη επέμβαση στο 54'. Το “τριφύλλι” είχε σαφή υπεροχή στη συνέχεια, έχοντας μάλιστα δυο πολύ καλές στιγμές με τον Πέτριτς στο 71'. Οι παίκτες της καλλονής αμύνθηκαν δυναμικά, ενώ στο 86' έμειναν με δέκα παίκτες, μετά και την αποβολή του Μανούσου. Τελικά οι γηπεδούχοι άντεξαν και πήραν μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Καλλονή: Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Γιορέντε (69' Πιπίνης), Κεϊτά (66' Μπαρέρα), Λεοζίνιο (85' Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα, Καλτσάς

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής (46΄Λαγός), Μέντες, Κλωναρίδης, Ζέκα, Ατζαγκούν (70' Καρέλης), Νάνο, Μπούι (46' Μπαϊράμι), Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πέτριτς

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 10:45 pm


Διευθύντρια νοσοκομείου πέθανε από τον Έμπολα - Καθαίρεσαν 10 αξιωματούχουςΗ διευθύντρια νοσοκομείου της Φρίταουν υπέκυψε μετά τη μόλυνσή της από τον ιό Έμπολα, ενώ η πρόεδρος της Λιβερίας καθαιρεί 10 αξιωματούχους.

Μια ακόμη γιατρός, η δρ. Όλιβ Μπακ, υπέκυψε σήμερα στην επιδημία του Έμπολα που σαρώνει τη χώρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος των υγειονομικών υπηρεσιών, ο δρ. Μπρίμα Κάργκμπο.

Η Μπακ, η οποία ήταν η διευθύντρια του δημόσιου νοσοκομείου Λάμλεϊ, στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας Φριτάουν, περίπου 60 ετών, διαγνώστηκε πως προσεβλήθη από τον ιό την Τρίτη και είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης.

«Είναι άλλη μια θλιβερή ημέρα για τους επαγγελματίες της υγείας», είπε ο Κάργκμπο, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Υγείας εκφράζει τη λύπη του για τον χαμό «μιας ακόμη μαχήτριας στον αγώνα εναντίον του Έμπολα».

Η Σιέρα Λεόνε καταμετρά πλέον τέσσερις ιατρούς που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του Έμπολα —ο πρώτος εξ αυτών ήταν ο μοναδικός ιατρός ειδικευμένος στην ιολογία στη χώρα, που απεβίωσε τον Ιούλιο—, όπως και περίπου 50 νοσοκόμες και νοσοκόμους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του την 25η Αυγούστου για το «δίχως ιστορικό προηγούμενο» ποσοστό των γιατρών, των νοσοκόμων και του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της επιδημίας στη δυτική Αφρική. Οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας στις χώρες που πλήττονται ανέρχεται σχεδόν στο 10% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η Σιέρα Λεόνε πάντως αναμένεται να δεχθεί προσεχώς ενισχύσεις στο μέτωπο κατά του Έμπολα καθώς η Κούβα, μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο ποσοστό ιατρών ανά αριθμό κατοίκων, ανακοίνωσε την Παρασκευή πως στέλνει 62 ιατρούς και 103 νοσοκόμες και νοσοκόμους στη χώρα αυτή της Αφρικής, γεγονός που χαιρέτισε ο ΠΟΥ.

Στο μεταξύ στη Λιβερία, η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ ανακοίνωσε πως καθαίρεσε 10 κυβερνητικούς αξιωματούχους που εγκατέλειψαν τη χώρα κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος της επιδημίας και δεν υπάκουσαν την εντολή της να επιστρέψουν.

Οι αξιωματούχοι αυτοί παρέμειναν «εκτός της χώρας αδικαιολόγητα», τόνισε η Τζόνσον-Σίρλιφ και δεν υπάκουσαν στην εντολή της να επιστρέψουν εντός μιας εβδομάδας.

Ο ΠΟΥ έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Λιβερία και ειδικά στην πρωτεύουσα Μονρόβια, σημειώνοντας ότι αναφέρονται πολύ λιγότερα από τα πραγματικά κρούσματα, περιλαμβανομένων των θανατηφόρων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ ανέφερε ότι ο απολογισμός της επιδημίας του Έμπολα στη δυτική Αφρική έχει φθάσει τους 2.400 νεκρούς επί συνόλου 4.784 κρουσμάτων.

Τον Αύγουστο, ο Οργανισμός προειδοποίησε ότι έως και 20.000 άνθρωποι ενδέχεται να μολυνθούν από τον Έμπολα πριν το ξέσπασμα τεθεί υπό έλεγχο.

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 10:31 pm


Τροχαίο στην έξοδο από την πόλη της Λαμίας προς ΑθήναΣήμερα 14-09 και ώρα 06.00 το πρωί έγινε ατύχημα στο στενό τμήμα πριν την έξοδο προς το φαρδύ τμήμα προς Αθήνα , χωρίς σοβαρό τραυματισμό.
Έγινε βέβαια ένα μικρό κομφούζιο και υπήρξε καθυστέρηση στην διέλευση των οχημάτων, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την εταιρεία που φτιάχνει τον δρόμο, ενώ θα έπρεπε να είχε την απαραίτητη σηματοδότηση , τις απαραίτητες πινακίδες για την στενότητα του δρόμου , και θα έπρεπε να έχει σε ετοιμότητα κάποιο από τα αυτοκίνητα με τους φάρους έτσι ώστε να ενημερώνονται οι οδηγοί και όχι να συνωστίζονται όλα τα οχήματα στο σημείο του ατυχήματος , καθώς επίσης και κάποιο γερανοφόρο όχημα για άμεση απομάκρυνση των οχημάτων από το οδόστρωμα.

Αναγνώστης

(φώτο αρχείου)Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 10:28 pm


Έρχεται ο πτωχευτικός κώδικας - Διαγραφή χρεών για νοικοκυριά με υποθήκευση ακόμη και της πρώτης κατοικίαςΕξετάζεται από την κυβέρνηση, σχέδιο προτάσεων σύμφωνα με το οποίο θα μπορούν να υπάγονται πλέον στο άρθρο 99 και νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις ρυθμίσεις των χρεών τους.

Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης επεξεργάζονται αυτήν την περίοδο σχέδιο προτάσεων για την καθιέρωση πτωχευτικού κώδικα που θα μπορούν να υπάγονται και νοικοκυριά.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας, αναφέρουν ότι εμπειρογνώμονες των υπουργείων εξετάζουν τα αντίστοιχα πτωχευτικά δίκαια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογο νομοσχέδιο ετοιμάζει αυτήν την περίοδο και η Κύπρος.

Η σχετική πρόταση θα τεθεί υπόψη και της τρόικας, ενώ στον σχεδιασμό προβλέπεται το συγκεκριμένο πλαίσιο να μην έχει ημερομηνία λήξης αλλά να εφαρμόζεται μόνιμα.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα αφού μπορεί μεν με ταχείες διαδικασίες να «σβήνονται» οι οφειλές, ωστόσο αν υιοθετηθούν θεσμικές διατάξεις των προαναφερόμενων χωρών, τότε για να μηδενιστούν τα χρέη καθώς και για να πάψει να διώκεται ο οφειλέτης θα πρέπει να δεχτεί την εκποίηση της υποθηκευμένης του περιουσίας, έστω κι αν αυτή είναι η κύρια κατοικία.

• Η διαδικασία που μελετάται προβλέπει την καθιέρωση ενδιάμεσων φορέων, ίσως δικηγόρων, οικονομολόγων και άλλων ειδικών, οι οποίοι θα βοηθούν τον οφειλέτη να συμπληρώνει μία αίτηση απαλλαγής οφειλών. Ο ενδιάμεσος φορέας επίσης θα τον συμβουλεύει αν τον συμφέρει να μπει στην πτωχευτική διαδικασία.

Επίσης στις άλλες χώρες έχει καθιερωθεί η υπηρεσία αφερεγγυότητας, η οποία και τηρεί μητρώο, ενώ εκδίδει και το διάταγμα απαλλαγής οφειλών. Αυτό στη συνέχεια αποστέλλεται στο δικαστήριο για επικύρωση.

• Ο οφειλέτης μπαίνει σε ένα καθεστώς παρακολούθησης. Για την ακρίβεια, για ένα χρονικό διάστημα, συνήθως δύο ετών, εκείνος που παίρνει το διάταγμα απαλλαγής οφειλών υπόκειται σε περιορισμούς.

Δηλαδή, δεν μπορεί να δανειστεί από ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και πάνω ή αν προτίθεται να το πράξει θα πρέπει να ενημερώσει τον πιστωτή του. Επίσης δεν μπορεί χωρίς να πάρει άδεια από το δικαστήριο να κάνει μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ή να γίνει διευθυντής εταιρείας.

• Ο οφειλέτης, θα μπορεί να διαθέτει εισόδημα που να καλύπτει τα αναγκαία έξοδα διαβίωσης και περιουσιακά στοιχεία μέχρις ενός ποσού το οποίο θα καθοριστεί από τον νόμο.

• Για να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος ο οφειλέτης θα δίνει ρητώς τη συγκατάθεσή του για εξακρίβωση των στοιχείων του, θα γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων φορέων και θα αποκαλύπτονται πλήρως όλα τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις αλλά και οι ποινές που επιβάλλονται.

Απαλλαγή από τα χρέη όταν υπάρχει περιουσία
Διαγραφή οφειλών από φυσικά πρόσωπα με εισόδημα και περιουσιακά στοιχεία.

Το σχέδιο αφορά νοικοκυριά τα οποία έχουν εισόδημα και υποθηκευμένη ή όχι ακίνητη περιουσία, ακόμη και την κύρια κατοικία, αλλά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την Εφορία και την τράπεζα ακόμη και σε βάθος ετών.

Και με ρύθμιση, δηλαδή, οφειλών δεν μπορούν αυτά να τα εξυπηρετήσουν.

• Για τους οφειλέτες από τη στιγμή που θα υποβάλλουν αίτηση θα ορίζεται μια περίοδος παρακολούθησης ίσως δύο ή και τρία χρόνια. Μετά την πάροδο και εφόσον είναι συνεργάσιμοι τότε θα απαλλάσσονται πλήρως από τα χρέη τους.

Ετσι, ο οφειλέτης θα υποβάλλει αίτημα πτώχευσης στο δικαστήριο.

• Από τη στιγμή που έχει υποθηκευμένη περιουσία θα την εκχωρεί π.χ. κύρια κατοικία ή άλλο ακίνητο στους πιστωτές και στο κράτος. Αυτοί με τη σειρά τους θα ορίζουν έναν διαχειριστή πτώχευσης, ο οποίος θα διαθέτει τα περιουσιακά στοιχεία στους πιστωτές αλλά και στο Δημόσιο, εφόσον οφείλει ποσά κι εκεί.

• Αν στη διάρκεια επιτήρησης ο οφειλέτης επανακτήσει την ικανότητα πληρωμής π.χ. πάρει αύξηση ή βρει εργασία, τότε μπορεί να υποχρεωθεί να διαθέτει στους πιστωτές ένα πληρωτέο ποσοστό.

Για να μην υπάρχει δυνατότητα εκμετάλλευσης εκείνος που δεν συμμορφώνεται με τον νόμο π.χ. αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία ή διαθέτει «μαύρο» εισόδημα ή δόλια μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία πριν από την αίτηση πτώχευσης τότε θα έρχεται αντιμέτωπος με ποινικές κυρώσεις.

• Κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης τα οικονομικά του δεδομένα θα ερευνώνται. Ακόμη θα ισχύει και αναδρομική εξέτασή τους για περίοδο τρία έως και πέντε χρόνια.

Και για τις περιπτώσεις αυτές θα υπάρχει το δικαίωμα διατήρησης ενός εισοδήματος το οποίο θα καλύπτει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 10:15 pm


Η απάντηση του Χειρούργου Γυναικολόγου-Μαιευτήρα για την 35χρονη Λαμιώτισσα που χειρούργησε


Σεβόμενος τους ανθρώπους και τον τόπο που ζω εδώ και τέσσερα χρόνια, έπειτα από δημοσιεύματα που εγράφησαν στον ηλεκτρονικό τύπο στις 14/8/2014, χρωστώ μία ειλικρινή και έγκυρη απάντηση. Ο τύπος έγραφε, ότι εγώ ως Χειρουργός Γυναικολόγος-Μαιευτήρας, χειρούργησα Λαπαροσκοπικά Λαμιώτισσα ασθενή και προκάλεσα σοβαρές βλάβες στο έντερο της η οποία υπέστη κατόπιν δεύτερο διορθωτικό χειρουργείο στο νοσοκομείο Λαμίας και παλεύει για τη ζωή της.

Καθώς γνωρίζουμε όλα τα Λαπαροσκοπικά χειρουργεία βιντεοσκοπούνται. Γνωρίζω την επιστημονική μου κατάρτιση και την μακροχρόνια εμπειρία μου στην Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα, ήμουν σίγουρος ότι στο δικό μου χειρουργείο δεν είχε γίνει κανένα λάθος. Προτρέπω βέβαια όποιον επιθυμεί, να διαβάσει το βιογραφικό μου στο internet.

Η αργοπορία της απάντησής μου οφείλετε στο ότι έπρεπε να δει το DVD και ένας αναγνωρισμένος οργανισμός και να δώσει τη γνώμη του.

Το DVD Εστάλη στην Ελληνική Γυναικολογική Λαπαροσκοπική Εταιρία όπου οι εμπειρογνώμονες απάντησαν, ότι στο χειρουργείο μου δεν υπήρξε κανένα λάθος και ότι πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς λαπαροσκοπικούς κανόνες.

Τελειώνοντας θέλω να διευκρινίσω ότι υπήρξε επιπλοκή στην ασθενή τέσσερις ημέρες μετά το δικό μου χειρουργείο, που όμως δεν εμπίπτει στην δικιά μου ειδικότητα και δεν μπορώ να την αναφέρω γιατί ανήκει στο ιατρικό απόρρητο.

Εύχομαι για την πλήρη και σύντομη ανάρρωση της ασθενούς, όπως όλος ο κόσμος.

Όλα τα στοιχεία που διαθέτω είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης όποτε και εάν ζητηθούν.

Εις το εξής οιαδήποτε κακοήθεια γραφεί ή ακουστεί θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Με εκτίμηση
Δρ. Ι. Παπαγιαννάκης
Χειρούργος Γυναικολόγος-Μαιευτήρας
Λεωνίδου 4 - Λαμία
Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 10:05 pm


Παιδικά τμήματα SALUTE - 35 χρόνια εμπειρίας


Από το 1978, το SALUTE προσφέρει υπηρεσίες άσκησης και αναψυχής στα παιδιά της Λαμίας!

Εγγραφές καθημερινά 11πμ-1μμ & 6μμ-9μμ.

Περισσότερες πληροφορίες στο 22310 26767 & www.salute.gr


Λειτουργούν τμήματα για παιδιά από 3 έως 16 ετών:

Ρυθμικής Γυμναστικής - Μοντέρνου Χορού - Κινητικού Θεατρικού Παιχνιδιού


Ρυθμική Γυμναστική - Κινητικό Θεατρικό Παιχνίδι

Στο Salute δεν κάνουμε διακρίσεις στα παιδιά. Στόχος μας είναι να μάθουμε σε όλες τις μικρές “Κομανέτσι” τα βασικά της γυμναστικής, του ρυθμού και της κίνησης.

Μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένα μαθήματα, ενισχύουμε την αντίληψη της ισορροπίας, την κιναίσθηση (ικανότητα του παιδιού να έχει αίσθηση της κίνησης του σώματός του), την ευλυγισία και τη σωστή μυϊκή ανάπτυξη.

Χωρίς να γεμίζουμε τα παιδιά με το άγχος του αγωνιστικού αθλητισμού, τα μαθήματα στο Salute προσφέρουν κινητική μάθηση σε συνδυασμό με αναψυχή, όλα όσα έχουν ανάγκη σε αυτή την ηλικία.

Στο μάθημα του Κινητικού Θεατρικού Παιχνιδιού, τα παιδιά συμμετέχουν σε μουσικά, κινητικά και ρυθμικά παιχνίδια με στόχο να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Επίσης γνωρίζουν ρυθμούς και ρυθμικές αξίες και μέσα από κινητικά παιχνίδια που τα βοηθούν να συνειδητοποιήσουν το σώμα τους και την κίνησή του.
 Μοντέρνος Χορός για παιδιά δημοτικού

Για τις "μεγάλες" μαθήτριες που πηγαίνουν στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, εμπλουτίσαμε τα τμήματα του Μοντέρνου Χορού. Έτσι εκτός από Hip hop, Funky και KIDS Aerobic, στα τμήματα αυτά γίνεται πλέον και μάθημα PILATES KIDS, με στόχο τη μυική ενδυνάμωση των παιδιών. Κάτι εντελώς νέο για την πόλη μας και πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα το αγκαλιάσουν!
 Σχολή γυμναστικής SALUTE - 35 χρόνια εμπειρίας

Και για τη φετινή χρονιά ετοιμάσαμε όμορφες εκπλήξεις για τις μικρές μας μαθήτριες!

Νέα ανανεωμένα προγράμματα, νέες χαμηλότερες τιμές χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα στις υπηρεσίες μας και φυσικά ΔΩΡΟ τα χρήματα της εγγραφής, τα μαθήματα του Σεπτεμβρίου και ΔΩΡΟ μία υπέροχη αθλητική τσάντα!

 

 Γνώρισε το SALUTE καλύτερα στο www.salute.gr
 

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 10:00 pm


Σχεδίαζαν επίθεση στην Ουγκάντα – Κατασχέθηκαν εκρηκτικά και γιλέκα βομβιστώνΟι αρχές της Καμπάλα κατέσχεσαν εκρηκτικά και γιλέκα βομβιστών-καμικάζι στην επιχείρηση εναντίον πυρήνα στελεχών της αλ Σεμπάμπ που σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση άμεσα.


Η αστυνομία στην Καμπάλα, πρωτεύουσα της Ουγκάντας, κατέσχεσε «μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών» και γιλέκα βομβιστών-καμικάζι στις επιδρομές που έκανε χθες στο πλαίσιο της επιχείρησής της με σκοπό να εξαρθρώσει έναν πυρήνα τρομοκρατών που πιστεύεται ότι συνδέονται με την οργάνωση αλ Σεμπάμπ της Σομαλίας και ότι ετοιμαζόταν να διαπράξει μια άμεσα επικείμενη επίθεση στη χώρα, δήλωσε σήμερα ένα στέλεχος της κυβέρνησης της χώρας.

Η υπουργός Πληροφοριών Ρόουζ Ναμαγιάντζα δήλωσε ότι η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να «παραμείνουν σε επαγρύπνηση» καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση, η οποία κατά τις αρχές επρόκειτο να γίνει στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η αστυνομία στην Ουγκάντα ανακοίνωσε πως συνέλαβε 19 ξένους χθες και απέτρεψε την επίθεση που σχεδίαζαν.

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 9:58 pm


Ρήτρα... μοιχείας στο προγαμιαίο συμβόλαιο των Jolie-PittΑν o Brad Pitt την απατήσει, η Angelina Jolie θα πάρει τα παιδιά και θα... φύγει - Τι γίνεται με την περιουσία τους αν χωρίσουν - Εκτός από το συμβόλαιο έκαναν και διαθήκες

Είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα ζευγάρια του Hollywood, αλλά ακόμα και η Angelina Jolie και ο Brad Pitt, λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας μετά από δέκα χρόνια σχέσης και συμβίωσης, υπέγραψαν το δικό τους προγαμιαίο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, την Angelina «προέτρεψαν οι δικηγόροι της» να προσθέσει μια ρήτρα μοιχείας στο προγαμιαίο συμβόλαιο τους, το οποίο και υπέγραψαν.

Πηγή αποκάλυψε τους όρους της ρήτρας, όπως αυτό που προβλέπει ότι «αν ο Brad συνάψει σχέση με κάποια άλλη γυναίκα, ενώ είναι παντρεμένος με την Jolie ή Lara Croft της μεγάλης οθόνης θα πάρει την κύρια επιμέλεια των έξι τους παιδιών, αν χωρίσουν».

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν, βέβαια, ότι η Angelina έβαλε ρήτρα μοιχείας και θέλησε να πάρει «τα μέτρα της», έχοντας πάρει το μάθημά της από το χωρισμό του Brad Pitt με την Jennifer Aniston.

Η ίδια πηγή ισχυρίζεται ότι η ρήτρα αυτή ορίστηκε όχι για να προστατεύσει την Angelina, αλλά για να προστατέψει τα παιδιά τους, και δεν έχει σε καμία περίπτωση κάποια σχέση με τα χρήματα.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το λαμπερό ζευγάρι έχει κοινή περιουσία που υπολογίζεται στα 425 εκατομμύρια δολάρια (328,7 εκατομμύρια ευρώ), με τον Brad έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας», μιας και θα πάρει τα 240.

Σε περίπτωση διαζυγίου, το ζευγάρι θα λάβει όσα προσέφερε στο γάμο, πριν αυτός γίνει. Από εκεί και πέρα, τα χρήματα που έχουν βγάλει από τη στιγμή του γάμου τους και μετά, πηγαίνει στα παιδιά τους και θα μοιραστεί ισόποσα στα έξι -όσα και τα παιδιά τους Maddox, Pax, Zahara, Vivienne, Shiloh και Knox.

Το προγαμιαίο συμβόλαιο προβλέπει, επίσης, ότι ο καθένας τους θα πάρει πίσω ό,τι είχε αρχικά και πριν το γάμο, ενώ όλα τα υπόλοιπα μεταβιβάζονται στα παιδιά τους.

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι, σε περίπτωση διαζυγίου, κανένας δεν θα μπορέσει να πάρει χρήματα από αυτά που αντιστοιχούν στα έσοδα που είχαν όσο ήταν παντρεμένοι, ούτε θα μπορέσει να τα δώσει σε κάποιο νέο σύντροφο που τυχόν θα έχουν. Όλα μεταβιβάζονται στα παιδιά τους. Λέγεται, μάλιστα, ότι το συμβόλαιο έχει συνταχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε «να φαίνεται και να είναι όσο πιο δίκαιο γίνεται».

Εκτός από το προγαμιαίο συμβόλαιο τους, η Angelina Jolie και ο Brad Pitt έχουν επίσης ήδη γράψει και τις διαθήκες τους, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους στα παιδιά τους. Επίσης, αρκετά από τα εκατομμύρια τους προορίζονται να πάνε σε ορφανοτροφεία «σε καθεμιά από τις χώρες από τις οποίες υιοθέτησαν τα παιδιά τους».

Ποσό, επίσης, θα διατεθεί στη χρηματοδότηση των ερευνών της θεραπείας του καρκίνου, λόγω της προσωπικής εμπειρίας της Jolie. Υπενθυμίζουμε ότι η Angelina συγκλόνισε τον κόσμο το 2013, όταν ανακοίνωσε ότι έκανε διπλή μαστεκτομή και τώρα ισχυρίζεται ότι «ξέρει καλύτερα από τον καθένα πόσο απρόσμενη τροπή μπορεί να πάρει η ζωή».

protothema.grΔημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 9:41 pm


Πανελλήνια Λέσχη Φίλων ΠΑΣ Λαμία: Ας είναι η πρώτη και τελευταία φορά για τους ανεγκέφαλους


Η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων ΠΑΣ Λαμία 1964, καταδικάζει την συμπεριφορά μεμονωμένων - ανεγκέφαλων φιλάθλων (μη μέλη της Λέσχης), για το αντεθνικό σύνθημα που ακούστηκε κατά την διάρκεια του αγώνα ΠΑΣ Λαμία - Ηρακλής, καθώς και για την ρίψη αντικειμένων στους οπαδούς του Ηρακλή, με τους οποίους διατηρούμε άριστες σχέσεις.

Μοναδική πρόθεση του ΔΣ της Λέσχης μας ήταν να ανταποδώσει την άριστη φιλοξενία που έτυχε στον πρώτο αγώνα στην Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα αρχίζει από το Καστελόριζο και τελειώνει στον Έβρο.

Θέλουμε όλον τον κόσμο στο γήπεδο εκτός από τους ανεγκέφαλους που θα δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα.

Ας είναι αυτή η πρώτη και τελευταία φορά που ανεγκέφαλοι ήρθαν στο γήπεδο και δημιούργησαν πρόβλημα στην ομάδα και τους φιλοξενούμενους οπαδούς.

Για το ΔΣ

Πρόεδρος Γεώργιος Σγατζούρης - Γεν. Γραμματέας Ευθύμιος Αντωνόπουλος


Διαβάστε επίσης:

Παπαϊωάννου: "Είμαι περήφανος για τον ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ" - Μπάμπης Τεννές: "Η Λαμία μπορεί να γίνει μεγάλη ομάδα"Βίντεο με τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις από τον αγώνα Λαμία - Ηρακλής (ΦΩΤΟ)
Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 9:32 pm


Συνάντηση αύριο στη Λαμία για τη "Φλόγα της Αγάπης" - Μάθε πως μπορείς να συμμετέχειςΚάλεσμα για την Αιμοδοτική Φλόγα, που έρχεται και στη Λαμία με το σύνθημα "Δώστε Αίμα, Σώστε μια Ζωή"


Η Αιμοδοτική Φλόγα, η Φλόγα της Αγάπης, στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει σε ετήσια βάση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, πραγματοποιείται με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το ταξίδι της Αιμοδοτικής Φλόγας ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου 2014 και περνάει απ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας.

Στις 3 Οκτωβρίου το ταξίδι της φλόγας θα καταλήξει στη Πτολεμαΐδα Κοζάνης όπου και θα πραγματοποιηθεί η 27η Αμφικτιονία Εθελοντών Αιμοδοτών και η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, όπου διοργανώνεται το ετήσιο συνέδριο για ενημέρωση σε θέματα αιμοδοσίας και δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος αλλά και προβλημάτων των συλλόγων αιμοδοτών.

Από 21 -24 Σεπτεμβρίου του 2014 η φλόγα θα είναι στο Νομό Φθιώτιδας, περιμένοντας τους εθελοντές να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Η συμβολή όλων μας στην διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι επιτακτική και όσο ποτέ αναγκαία, το μήνυμα για ακόμα περισσότερους εθελοντές αιμοδότες στη περιοχή μας που είναι επιτακτική ανάγκη.

Συνάντηση των ενδιαφερόμενων θα πραγματοποιηθεί την Δεύτερα 15 Σεπτεμβρίου στις 6,00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Λεωνίδου 9 - Λαμία.

Καλούμε κάθε φορέα, σύλλογο και απλό πολίτη να συμμετέχει, να ενώσουμε τις φωνές μας για τον ιερό αυτό σκοπό.

Σύνθημα μας “ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ, ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ”.
Συμμετέχει και ο Σύλλογος Διβριωτών

Το τμήμα  αιμοδοσίας  του Πολιτιστικού  Συλλογου  Διβριωτών από  το  1988 προσπαθεί  να  ευαισθητοποιήσει  πολίτες , να  βοηθήσει  συνανθρώπους  που  έχουν  ανάγκη  αυτό  το  πολύτιμο  αγαθό, που  δεν  αγοράζεται, αλλά  μόνο  χαρίζεται.

Από  την  πρώτη  στιγμή  δηλώσαμε  συμμετοχή και  καλούμε  κάθε φορέα,  σύλλογο και  απλό πολίτη να  συμμετέχει, να  ενώσουμε  τις  φωνές  μας για  τον  ιερό  αυτό  σκοπό.

Από  21 -24 Σεπτεμβρίου  του 2014 η  φλόγα θα  είναι  στο  Νομό  Φθιώτιδας, περιμένοντας  τους  εθελοντές  να  στείλουν  το  δικό  τους  μήνυμα.

Η συμβολή όλων μας  στην διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι  επιτακτική  και  όσο  ποτέ  αναγκαία, το μήνυμα για ακόμα περισσότερους εθελοντές αιμοδότες στη περιοχή μας που είναι επιτακτική ανάγκη.    
                          
 Σύνθημα μας “ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ ΣΩΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ”

Οι  Διβριώτες  παρακαλούνται  να  δηλώσουν  συμμετοχή στο  σύλλογο  μας, ενώ φορείς   και  συλλογοι  να  παραστούν  στη  συνάντηση  ενδιαφερόμενων  την  Δεύτερα  15 Σεπτεμβρίου  στις  6,00 μμ   στο  Πολιτιστικό  Κέντρο  του  Δήμου  Λαμιέων,  στην  οδό  Λεωνίδου 9.
                                                                               
                                                                                Για το  Δ. Σ. του Συλλόγου

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

  ΦΟΥΝΤΑΣ  ΠΑΡΗΣ                                                                ΓΚΟΥΖΙΝΗ  ΕΛΕΝΑ

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 9:24 pm


Βασίλισσα Ελισσάβετ: Οι Σκωτσέζοι να σκεφτούν πολύ προσεκτικά το μέλλον τουςΓια πρώτη φορά δημόσια παρέμβαση - έστω και σε ιδιωτική συνάντηση - στο θέμα από την κάτοχο του βασιλικού θρόνου της Βρετανίας

Σε μια σπάνια για τα δεδομένα της παρέμβαση σε θέμα της επικαιρότητας προχώρησε η βασίλισσα Ελισσάβετ καλώντας με δήλωσή της τους Σκωτσέζους «να σκεφτούν πολύ προσεκτικά το μέλλον τους», τέσσερις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα με ερώτημα την απόσχιση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δήλωση της κατόχου του βρετανικού βασιλικού θρόνου έγινε μετά τη Θεία Λειτουργία στο Κράθι Κιρκ κοντά στο βασιλικό κτήμα του Μπαλμόραλ στη Σκωτία.

Οι υποστηριχτές της απόσχισης εκτίμησαν ότι το σχόλιο της βασίλισσας θα βοηθήσει την καμπάνια τους.

Τη Δευτέρα αναμένεται στη Σκωτία και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προκειμένου να υπενθυμίσει για μια και τελευταία φορά ότι η ψήφος υπέρ του «ναι» θα οδήγησει σε μια μόνιμη απόσχιση.

Το σχόλιο της Ελισσάβετ ήρθε ως απάντηση στο αστείο ενός εκ των παρισταμένων ότι δεν θα αναφέρουν το δημοψήφισμα. 

Την αποκάλυψη έκανε ο πολιτικός συντάκτης των σκωτσέζικων Times με τους υποστηρικτές της καμπάνιας για τη διατήρηση της ένωσης να υποδέχονται θετικά την παρέμβαση αυτή σε ιδιωτικές τους συζητήσεις. 

Πάντως εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε ότι «δεν σχολιάζουμε ποτέ ιδιωτικές συνομιλίες. Απλά τονίζουμε αυτό που λέει πάντα η Βασίλισσα: ότι διατηρεί την συνταγματική ουδετερότητά της. Όπως έχει κατ' επανάληψη πει η Βασίλισσα, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τον λαό της Σκωτίας».

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 9:09 pm


Σοβαρά επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός για τη Γ’ Εθνική με δυο τραυματίες – Διασωληνωμένος στην εντατική σε κρίση κατάσταση ένας οπαδός- Πεδίο μάχης οι κερκίδες του γηπέδου του Ηροδότου
- Οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν «ντου» στο σημείο που κάθονταν οι οπαδοί του Εθνικού
- 47χρονος φίλαθλος των Πειραιωτών χτυπήθηκε σοβαρά στο κεφάλι και νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο
- Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του δεύτερου τραυματία
- Συνελήφθη ένας 27χρονος

Δεν το χωράει ανθρώπου νους πως ένας άνθρωπος 47 ετών που πήγε να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα βρίσκεται διασωληνωμένος στην εντατική του Βενιζέλειου. Πως ένας άνθρωπος που επέλεξε να περάσει το μεσημέρι της Κυριακής του στο γήπεδο, έφυγε από εκεί με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις απλά και μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν πως είχαν όρεξη να παίξουν ξύλο.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι η απατηλή λάμψη των πανηγυρισμών της πρόκρισης της Εθνικής στους 16 του Μουντιάλ ούτε το σεντόνι του Champions League: είναι η μιζέρια, η βία, η αναρχία και η ανικανότητα των υπευθύνων να βάλουν τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο.

Όλα έγιναν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο γήπεδο της Αλικαρνασσού, έδρα του Ηροδότου. Σε παιχνίδι που λίγοι θα έδιναν σημασία. Κι όμως, οι ανεγκέφαλοι ζουν ανάμεσά μας. Υπάρχουν παντού και είναι ικανοί για το χειρότερο.

Οι δυο τραυματίες ήταν ανάμεσα στους οπαδούς του Εθνικού. Που να φανταστούν όμως ότι στο 75ο λεπτό και με το παιχνίδι στο 0-0, οι οπαδοί των γηπεδούχων θα έκαναν... ντου στην εξέδρα που φιλοξενούνταν εκείνοι του Εθνικού και το ξύλο θα είχε τραγικές συνέπειες.

Ο ένας από τους τραυματίες, 47 ετών, δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και υπέστη σοβαρές κρανιογκεφαλικές κακώσεις. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Όσον αφορά στον δεύτερο τραυματία, είναι κι εκείνος σοβαρά αλλά η κατάστασή του είναι σταθερή.

Ήδη, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός 27χρονου που σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωρίστηκε για συμμετοχή στα επεισόδια.

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 8:56 pm


Kλινική αποκατάστασης η βίλα Σουμάχερ


Περίπου 15 ιατροί, νοσηλευτές και θεραπευτές θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, που θα ωφεληθεί από την επάνοδό του στο οικογενειακό περιβάλλον


Από την Τρίτη βρίσκεται πλέον ο Μίκαελ Σουμάχερ και πάλι σπίτι του στις όχθες της λίμνης της Γενεύης. Ο 45χρονος Γερμανός θα συνεχίσει τη θεραπεία του σε γνώριμο περιβάλλον και δίπλα στην οικογένειά του, κάτι που –όπως λένε οι ειδικοί- είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε ασθενείς με προβλήματα στον εγκέφαλο. Η μεταφορά στη βίλα αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο στάδιο στην πορεία ανάρρωσης του Σουμάχερ, που έχει αποσυνδεθεί πλέον από τα μηχανήματα υποστήριξης και θα αντιλαμβάνεται συνεχώς την παρουσία της συζύγου του Κορίνας και των παιδιών του Τζίνα Μαρία (17 ετών) και Μικ (15 ετών).

Στην αποκατάσταση της υγείας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 θα συμβάλλουν περίπου 15 άτομα. Πρόκειται για γιατρούς, νοσοκόμες, βοηθούς νοσηλευτές και διάφορους φυσιοθεραπευτές. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί από την κλινική CHUV της Λωζάνης, που ήταν ο δεύτερος σταθμός νοσηλείας του Σούμι μετά το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Η κλινική της Λωζάνης θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί την κατ΄ οίκον θεραπεία του Σουμάχερ και θα βρίσκεται σε στενή επαφή με τους νοσηλευτές του.

gazzetta.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 8:52 pm


Κέρι: “Δεν υπάρχει συντονισμός με τη Δαμασκό για τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία”O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επιβεβαίωσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει συντονισμός με τη Δαμασκό στο πλαίσιο των ενδεχόμενων αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία όμως όλα θα γίνουν προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες άτοπες παρεμβάσεις.

«Όχι δεν θα συντονίσουμε (την αεροπορική εκστρατεία) με τη Συρία. Σίγουρα θα εξασφαλίσουμε ότι θα αποφευχθούν οι παρεμβάσεις και ότι θα μας διαβεβαιώσουν ότι αυτοί (οι Σύροι) δεν θα κάνουν κάτι για το οποίο θα μετανιώσουν ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο Κέρι σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face The Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δίκτυου CBS, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Κάιρο χθες και μεταδόθηκε σήμερα στις ΗΠΑ.

Ο Κέρι χρησιμοποίησε στρατιωτικούς όρους που περιγράφουν τα μέτρα συντονισμού προκειμένου να αποφευχθεί για παράδειγμα ο κίνδυνος της σύγκρουσης αεροσκαφών στον αέρα ή τα φίλια πυρά.

«Δεν θα θα υπάρξει συντονισμός....» επέμεινε την ίδια στιγμή o υπουργός, την ώρα που Σύροι αξιωματούχοι εμφανίζονται ευνοϊκά διακείμενοι στο ενδεχόμενο επιδρομών εναντίον των εξτρεμιστών που αποτελούν τον κοινό εχθρό, υπό τον όρο ότι θα τις συντονίσουν.

Επιπλέον ο Τζον Κέρι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση στο αίτημά του για παροχή στρατιωτικής βοήθειας εκτιμώντας ότι ήδη έχει λάβει αρκετή στήριξη ακόμα και για τη συμμετοχή σε αεροπορικές επιδρομές αλλά για άλλες πτυχές του πολέμου που οι ΗΠΑ θέλουν να εξαπολύσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διευκρίνισε- χωρίς ωστόσο να κατανομάσει χώρες- ότι ορισμένα μέλη του συνασπισμού είναι έτοιμα να στείλουν χερσαίες δυνάμεις.

«Αλλά δεν είναι ούτως ή άλλως αυτό που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή» υπογράμμισε ο ίδιος.
«Υπάρχουν χερσαίες δυνάμεις, που δεν ανήκουν σε εμάς. Τους αποκαλούμε τους Σύρους»- τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, το στρατιωτικό σκέλος «Της συριακής αντιπολίτευσης που βρίσκεται στο πεδίο και είναι λυπηρό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος ολομόναχη τα τελευταία αυτά χρόνια» προσέθεσε ο Κέρι, σημειώνοντας ότι η παροχή εξοπλισμού και η εκπαίδευση της συριακής αντιπολίτευσης αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της στρατηγικής του προέδρου Ομπάμα με στόχο την εξόντωση του Ισλαμικού Κράτους.

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 8:45 pm


«Αδειάζει» Τσίπρα ο Ντράγκι: Το ότι τον συνάντησα δεν σημαίνει ότι συμφωνώ μαζί του- Κύκλοι της ΕΚΤ απάντησαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα όσα είπε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ
- Χαρακτήρισαν τη συνάντηση του Ιουνίου ιδιωτική
- «Ούτε ο Ντράγκι δε μου είπε αυτά που λες οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας
- «Η συνάντηση με πολιτικούς χωρών που είναι σε πρόγραμμα, δεν σημαίνει και ταύτιση απόψεων» αναφέρουν πηγές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας
- Κυβέρνηση: Ο Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε νέο Μνημόνιο!

«Το προγράμμά μας δεν είναι αυτό που θα θέλαμε αλλά αυτό που μπορούμε. Όταν εγώ τα λέω αυτά στα διεθνή φορά δεν μου λέει κανείς ότι θα βγάλει την χώρα από την Ευρώπη. Αυτά που λες μου λένε είναι αξιοποιήσιμα. Όταν τα είπα στον Ντράγκι δεν μου είπε θα σας κόψουμε την χρηματοδότηση!».

Αυτή η φράση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Κυριακή από τη ΔΕΘ φαίνεται πως ανάβει... φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού προκάλεσε την αντίσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κύκλοι της οποίας απάντησαν στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κύκλοι της ΕΚΤ σχολίαζαν ότι «η συνάντηση μεταξύ των Ντράγκι και Τσίπρα τον Ιούνιο ήταν ιδιωτική. Η ΕΚΤ έχει ως αρχή να συναντάται με πολιτικούς παράγοντες από χώρες που είναι σε πρόγραμμα, κάτι που βεβαίως δεν συνεπάγεται την αποδοχή των απόψεών τους».

Με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η κυβέρνησης, δια της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως μόνο «ανάσταση νεκρών δεν υποσχέθηκε» και ότι οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο.

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 8:42 pm


ΟΓΑ: Σύνταξη στα 62 για τους αγρότεςΜε 40 χρόνια ασφάλισης...


Υπουργική τροπολογία κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες, και σύμφωνα με την οποία θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης για τους αγρότες.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κατέθεσαν τροπολογία που «κατεβάζει» το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών, από τα 67 στα 62 έτη, με 40 χρόνια ασφάλισης ΟΓΑ.
Σχετικό αίτημα είχε δημοσιοποιηθεί πριν από έναν περίπου μήνα από βουλευτες της ΝΔ που με ερώτηση-επιστολή τους ζητούσαν από τον κ. Βρουτση να μειωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της υπουργικής τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής και άλλες διατάξεις», το καθεστώς αυτό «δημιουργεί άνιση μεταχείριση σε βάρος των ασφαλισμένων των λοιπών ασφαλιστικών οργανισμών».

Συνεπώς, από τη δημοσίευση του νόμου πλέον οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ θα έχουν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με 40 χρόνια ασφάλισης και σε ηλικία 62 ετών.

Σε περίπτωση που ο ΟΓΑ είναι τελευταίος ασφαλιστικός φορέας, αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από τον ΟΓΑ ή αν ο ΟΓΑ δεν είναι αρμόδιος για την κρίση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, η αίτηση συνταξιοδότησης δεν διαβιβάζεται σε προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα πριν από τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η ετήσια δαπάνη από την πρόωρη καταβολή σύνταξης σε πρόσωπα ασφαλισμένους στον ΟΓΑ που συμπληρώνουν το 62ο έτος ηλικίας και 40 χρόνια ασφάλισης, εκτιμάται (βάσει στοιχείων του υπουργείου Εργασίας) σε 10.500.000 ευρώ από το 2017 και μετά.

Για το 2014 η δαπάνη εκτιμάται σε μόλις 225.000 ευρώ, για το 2015 σε 4.390.000 ευρώ και για το 2016 σε 7.560.000 ευρώ. 

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ

Με την ίδια τροπολογία προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ και η πλήρης αξιοποίηση του διαδικτύου, προκειμένου οι δικαιούχοι του Οργανισμού να έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες. Για παράδειγμα, δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας.

Εξάλλου με την τροπολογία:
-Τροποποιείται η σύνθεση του ΔΣ της ΗΔΙΚΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπου σε αυτό και του υπουργείου Υγείας.
-Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ θα αποδίδει σε άμεση σύνδεση και σε πραγματικό χρόνο ΑΜΚΑ στο νεογέννητο ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του.Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 8:21 pm


Βενιζέλος κατά Παπανδρέου: Τα φαντάσματα και οι καλικάτζαροι της παράταξης είναι παρόντεςΝέα κόντρα στο ΠΑΣΟΚ - Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι ανάμεσα σε Χρυσοχοϊδη και Γρηγοράκο με παρέμβαση και του Γ. Λιάνη - Επανέλαβε τα περί παραβάν ο Βενιζέλος και είπε ότι κάποιοι επενδύουν στην ήττα του κόμματος


Επανήλθε στην κόντρα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και την πανελλαδική συνάντηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, το μεσημέρι της Κυριακής, σε γνωστό ξενοδοχείο. Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών αναζωπυρώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, με τις γνωστές αποδοκιμασίες παπανδρεικών κατά του κ. Βενιζέλου.

Αφορμή στάθηκε η κριτική που άκουσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός άσκησε σφοδρή κριτική κατά του κ. Βενιζέλου την προηγούμενη Παρασκευή σε κλειστή σύσκεψη υπουργών και στελχών του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Εξωτερικών και επανέλαβε τις επικριτικές απόψεις του δημόσια, σήμερα.

Στη δευτερολογία του ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους εσωκοματικούς του αντιπάλους να μετρήσουν τις προσωπικές τους διαδρομές. Είπε πως όσοι στρέφονται κατά του ΠΑΣΟΚ το κάνουν επειδή χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση.

Σημείωσε αναφερόμενως στις πολύχρονες επιθέσεις που δέχεται από τους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου πως ότι κι αν έχει πει ο εσμός των ψεκασμένων και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι των όσων άκουσε το 2007 μέσα στο ΠΑΣΟΚ. "Τα φαντάσματα και οι καλικάτζαροι της παράταξης είναι παρόντες", τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος, δε, στο εγχείρημα της Ελιάς και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, υπογράμμισε: "Περιμέναμε μια δήλωση στήριξης έστω την ημέρα της ψηφοφορίας και αυτή έγινε αργά και ήταν αμφίθυμη" υπονοώντας τη στάση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος αρκέστηκε σε μία χλιαρή δήλωση την Κυριακή των ευρωεκλογών, όταν βγήκε από το παραβάν.

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε μιλώντας σε έντονο ύφος: "Δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τα αριστερά και να μιλάνε για σύμπραξη με τη Δεξιά τα παλικαράκια του μνημονίου που μας οδήγησαν εκεί. Επίσης επανέφερε με έμμεσο τρόπο την άποψη ότι πολλά στελέχη πρώτης γραμμής του κόμματος δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ/Ελιά λέγοντας: "Ύψιστη δημοκρατική λειτουργία είναι να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ στο παραβάν και να μην επενδύεις στην ήττα".

Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και με έμμεσο τρόπο σχολίασε τα όσα ακούγονται περί απροθυμίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και κάποιων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο, στην περίπτωση που αυτός προταθεί. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος πως του ίδιου δεν του αρέσουν οι συναλλαγές, το παρασκήνιο και οι σκοτεινές σχέσεις και συμπλήρωσε με νόημα: "Δεν φαντάζομαι να πιστεύει κάποιος ότι δεν πρέπει να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να το πει αν είναι. Φαντάζομαι ότι δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι επ' αυτού".

Αναφορικά με την κριτική που έχει ακούσει για τις πολιτικές συμμαχίες κάλεσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσουν τι είναι προοδευτικό, η τρικομματική κυβέρνηση με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ ή η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εσμό των ψεκασμένων. "Υπάρχουν κάποιοι σύντροφοι που λένε ότι μπορούμε να λαικίσουμε όπως ο Τσίπρας, είπε και αντέκρουσε αυτή την άποψη σημειώνοντας ότι ο κόσμος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ γιατί καταλαβαίνει την κρισιμότητα των στιγμών.

"Ο Τσίπρας προτείνει διαρκές μνημόνιο"
Απαντώντας στα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως σε σχέση με τη χθεσινή ομιλία του "τα πράγματα επιδεινώθηκαν".
Κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδεχτεί την επίκαιρη και ισχύουσα πρότασή μου από το 2012 να συμπράξει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης "για να δει το πραγματικό έδαφος της αποδοχής των προτάσεών του". Ο κ. Βενιζέλος είπε, επίσης, ο κ. Τσίπρας προτείνει "το διαρκές μνημόνιο, τον διαρκή ζυγό της Τρόικας και τη διαρκή ταπείνωση της χώρας". Επιπλέον τόνισε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει την επιστροφή στα πρωτογενή ελλείμματα του 2009, η χώρα έχει να χάσει πάρα πολλά από αυτό.

Αντιπαράθεση Χρυσοχοΐδη - Γρηγοράκου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης όταν το λόγο πήρε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων πρότεινε έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε πού λαμβάνονται οι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ. "Δεν είμαστε ουρά, δεν είμαστε τσόντα, δεν είμαστε παρακολούθημε κανενός", είπε.

Στον κ. Χρυσοχοΐδη απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος. Όταν ανέβηκε στο βήμα ο κ. Γρηγοράκος είπε: "εσύ είχες πει Μιχάλη ότι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει και να αλλάξει το όνομα και ότι ο Παπανδρέου δεν κάνει ούτε για πρωθυπουργός στη Ζιμπάμπουε".
Ο κ. Γρηγοράκος σημείωσε: "να πάμε όλοι μαζί και στα λόγια και στα έργα και στην κάλπη. Δεν μπορεί κάποιοι να προσπαθούν να μας διαλύσουν".

Από τη θέση όπου καθόταν ο κ. Χρυσοχοΐδης αντέδρασε έντονα: "βλέπω δικηγόρους και συνηγόρους του Προέδρου,", είπε και αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις από τους παριστάμενους. "Τα εεε αλλού", αντέκρουσε και συμπλήρωσε: "δεν ανήκω στο κόμμα κανενός προέδρου, είμαι ΠΑΣΟΚ γιατί θέλω μια δημοκρατική παράταξη και όχι μια αντιδημοκρατική παράταξη".

Στον κ. Χρυσοχοΐδη απάντησε ο Γιώργος Λιάνης ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα, ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως αν κάποιος είναι στην κυβέρνηση και διαφωνεί είτε κρατάει το στόμα του κλειστό, είτε παραιτείται.

Στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επίσης, απάντησε στον κ. Χρυσοχοΐδη χωρίς να τον κατονομάσει: "εγώ ποτέ δεν έχω μιλήσει για αποκαθήλωση συμβόλων", είπε.

protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 7:53 pm


Βούλτεψη: Μόνο ανάσταση νεκρών δεν υποσχέθηκε ο ΤσίπραςΕπίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε πως μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή Τύπου στη ΔΕΘ.

«Μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, που μετά τη χθεσινή ακατάσχετη παροχολογία, σήμερα ήταν "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"», σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη, συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα πάει σε μονομερείς ενέργειες, «απαντώντας χωρίς ντροπή "Τι θα κάνουμε αν έρθουν δυσκολίες; Θα δούμε"».

Επίσης τον κατηγόρησε ότι απέφυγε να αναφερθεί στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ευχόμενος ουσιαστικά τη διάλυση της ευρωζώνης, ότι απέφυγε να πει πού θα βρει τα λεφτά, αναφερόμενος συνεχώς στο ΤΧΣ και στο ΕΣΠΑ, δηλαδή σε λεφτά που δεν θα υπάρχουν όταν θα έχουμε βρεθεί εκτός Ευρώπης και ευρώ, ότι απέφυγε να εξηγήσει από πού θα δανειστεί, λέγοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται δάνεια, διότι προφανώς «λεφτά υπάρχουν» και ότι απέφυγε να αναφερθεί σε μείωση φορολογικών συντελεστών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αποκαλύπτοντας ότι έχει κρυφή ατζέντα.

«Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Τσίπρα δεν είναι και τόσο κρυφή, διότι την έχουν όλοι αντιληφθεί, σε σημείο που να λένε πως ο ΕΝΦΙΑ είναι παράδεισος σε σχέση με την "κόλαση" που επιφυλάσσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η κα Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Τσίπρας «απέφυγε να αποκαλύψει ποια ακίνητη περιουσία θα φορολογήσει, μιλώντας για αυτούς που έχουν… δύο πισίνες και 18 δωμάτια», ότι απέφυγε να μιλήσει για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και το πρόγραμμα του κόμματός του, που αρνείται τη φύλαξη των συνόρων ενώ καταγγέλλει την «Ευρώπη- Φρούριο» και υπόσχεται «δωρεάν περίθαλψη σε όλους, ντόπιους και ξένους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, νόμιμους και "χωρίς χαρτιά"», ότι απέφυγε να μιλήσει για τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ, επιμένοντας μεν στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διάλυση της Συμμαχίας, αλλά προσθέτοντας "πως… δεν είναι στις προτεραιότητές του", ότι απέφυγε να επαναλάβει τη θέση του κόμματός του για χωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, μιλώντας για «εξορθολογισμό» της σχέσης, "απόψεις που προφανώς ξέχασε να τις πει στο 'Αγιον Όρος…", ότι απέφυγε να μιλήσει για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αποδίδοντάς το "στη… χαλαρή ψήφο", όταν ο ίδιος έλεγε πως «την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα φεύγουνε», ότι απέφυγε να τοποθετηθεί στο θέμα των πλαστών πτυχίων, λέγοντας «ότι… δεν γνωρίζει τις θέσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ!, ότι απέφυγε να απαντήσει για τις αποκρατικοποιήσεις, παραπέμποντας το θέμα στον… έλεγχο της Βουλής και ότι επίσης απέφυγε να αναφερθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ξεχνώντας το (προφανώς υποκριτικό) ενδιαφέρον του γι' αυτούς».

«Το μόνο που έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν να υποσχεθεί αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και το μόνο που μας είπε είναι ότι δεν θα μείνει Ευρωπαίος ηγέτης που δεν θα γοητέψει! Χαιρόμαστε για την ευκολία του κ. Τσίπρα να μετατρέπεται από μάγο σε… γητευτή δανειστών!», συμπλήρωσε η κα Βούλτεψη η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στη φαντασίωση ότι έχει στο τσεπάκι του τους δανειστές, και στη λογική του «πάρε κόσμε» που είναι πιο επικίνδυνη από το «λεφτά υπάρχουν».

«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στον εαυτό του να γίνει πρωθυπουργός και για να το πετύχει, υπόσχεται στον λαό τα πάντα και τίποτε. Μόλις πετύχουμε την χαρτογράφηση της απίστευτης παροχολογίας και συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πρώτη εκτίμηση κόστους», κατέληξε στη δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 7:48 pm


"Κληρονόμος" με... ενετικό διάταγμα πούλησε 15.000 στρέμματα στη Ζάκυνθο - Το σκάνδαλο, το Ναυάγιο και ο Εμίρης του Κατάρ


Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να στράφηκαν πριν από λίγους μήνες στην είδηση ότι πωλείται η παγκοσμίου φήμης παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, ωστόσο το σκάνδαλο είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς αφορά σε μια αγοραπωλησία χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας και πέρα ως πέρα παράνομη...

Μάλιστα, πηγές που γνωρίζουν καλά τα όσα έχουν συμβεί από τις αρχές Μαΐου μέχρι σήμερα εμφανίζονται απόλυτες ότι στις έκνομες δραστηριότητες εμπλέκονται αρκετοί κρατικοί υπάλληλοι, ενώ αφήνονται υπόνοιες για χρηματισμό.

Όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το συμβόλαιο που συντάχθηκε μεταξύ του φερόμενου ως ιδιοκτήτη και του αγοραστή είναι άκυρο. Παράλληλα, στο «Βατοπέδι της Ζακύνθου», όπως ήδη το χαρακτηρίζουν ντόπιοι παράγοντες, ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, υπάλληλοι του δασαρχείου, της κτηματικής υπηρεσίας, έφοροι και συμβολαιογράφοι που συνέπραξαν για να γίνει η πώληση 15.000 στρεμμάτων έναντι του... ευτελούς ποσού των 9 εκατ. ευρώ, όπως τουλάχιστον αναφέρει το συμβόλαιο φέρνει στο φως η εφημερίδα..

Στο συγκεκριμένο συμβόλαιο, με αριθμό 23.943, το οποίο συντάχθηκε στις 7 Μαΐου 2014 στην Αθήνα, αναφέρεται ότι η αντικειμενική αξία της τεράστιας αυτής έκτασης εκτιμήθηκε 17,2 εκατ. ευρώ, ουσιαστικά ο αγοραστής πήρε μια έκταση παραθαλάσσια, μοναδικού κάλλους, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή του Ναυαγίου αντί 600 ευρώ το στρέμμα και με αντικειμενική αξία γύρω στα 1.100 ευρώ το στρέμμα...

Στην υπόθεση αυτή, ωστόσο, το εμφανώς χαμηλό τίμημα είναι το λιγότερο σε σχέση με τα σκάνδαλα που κρύβονται πίσω από τις λεπτομέρειες. Μεγαλύτερο όλων είναι ότι, όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα αλλά και η ιστορία της περιοχής, συντάχθηκε συμβόλαιο για μια έκταση η οποία δεν μπορούσε να πουληθεί, καθώς δεν ανήκει στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη. Δεν έχει δηλαδή νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ πρόκειται για μια έκταση στην οποία περιλαμβάνονται παρθένα δάση, ρέματα, δημόσιοι δρόμοι, αιγιαλοί και εκκλησιαστική περιουσία.

Κληρονόμος με... ενετικό διάταγμα!

Το «ρεσάλτο» στο... Ναυάγιο και το υπόλοιπο νησί έχει γίνει από τον Γεώργιο Χάρο, ο οποίος είναι κληρονόμος της οικογένειας Φλαμπουριάρη, στην οποία είχε δοθεί η έκταση με... ενετικό διάταγμα λίγο πριν διαλυθεί η Ενετοκρατία στα Ιόνια Νησιά στα τέλη του 18ου αιώνα.

Αγοραστής των ζακυνθινών φιλέτων εμφανίζεται η εταιρεία λιβανικών συμφερόντων Pimana Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων, η οποία εκπροσωπήθηκε κατά τη σύνταξη του συμβολαίου από την οικονομολόγο Τζουμάνα Μπεσάρα, κάτοικο Βηρυτού.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία αυτή είναι, συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, ο οποίος μάλιστα προ ολίγων εβδομάδων αγκυροβόλησε στη Ζάκυνθο με το πολυτελές σκάφος του, το Katara.

Το σκάνδαλο με την αγοραπωλησία στη Ζάκυνθο, πάντως, έχει πολύ... βάθος. Οπως τονίζει ο δικηγόρος Διονύσης Γκούσκος, «στην υπόθεση του Βατοπεδίου υπήρχαν τουλάχιστον χρυσόβουλα. Εδώ δεν υπάρχουν τίτλοι παρά μόνον ένα ενετικό διάταγμα, αλλά με διατάγματα δεν μπορεί να υπάρξει κατοχή. Είναι σαθρός ο συγκεκριμένος τίτλος διότι: Δεν μπορεί να μεταφραστεί από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς χρησιμοποιεί μια άγνωστη ενετική διάλεκτο, δεν έχει σαφή όρια, δεν αναφέρεται το εμβαδόν, ούτε καν τα τοπωνύμια».

Ακόμη πιο σοβαρό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν μπορεί να μεταβιβαστεί, διότι είναι δασική και έχει κηρυχθεί μεγάλο μέρος της αναδασωτέα. Γνώστες της υπόθεσης τονίζουν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για μια δημόσια, δασική και διακατεχόμενη έκταση για την οποία επί δεκαετίες δεν είχε εμφανιστεί κανείς για να τη διεκδικήσει.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι επί 30 χρόνια η περιοχή είχε μπει στο στόχαστρο εμπρηστών, οι οποίοι συστηματικά την κατέκαψαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί δίωξη για εμπρησμό κατά του πωλητή Γεώργιου Χάρου!

Η έκταση-μαμούθ, που πωλήθηκε στις 7 Μαΐου και δύο ημέρες αργότερα μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο, βρίσκεται στις περιοχές Αναφωνήτρια, Μαριές και Βολίμες και περιλαμβάνει όλη τη χερσαία έκταση πάνω από την παραλία του Ναυαγίου. Oπως λένε πολλοί στη Ζάκυνθο, σε μια έκταση 15.000 στρεμμάτων θα μπορούσαν να γίνουν πολλές τουριστικές επενδύσεις, ειδικά στο χερσαίο τμήμα του Ναυαγίου με την εκπληκτική θέα.

Σοβαρά ερωτήματα

Παράγοντες του νησιού τονίζουν σκωπτικά ότι «ο Γεώργιος Χάρος... βγήκε παγανιά για την έκταση μόλις το 2014, οπότε και έγινε αποδοχή κληρονομιάς. Ωστόσο, επί δεκαετίες η έκταση, πέραν ορισμένων αγροτεμαχίων που δεν ξεπερνούν τα 100 στρέμματα και τα εκμεταλλεύονταν κάτοικοι της περιοχής, είχε παραμείνει στα... αζήτητα. Μάλιστα, από το 1961, οπότε και πέθανε ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας Φλαμπουριάρη, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την έκταση. Και παρότι έπρεπε από το 1945 να κριθεί «αδέσποτη» και να περιέλθει στο Δημόσιο, οι απόγονοι της οικογένειας «ξέθαψαν» τα διατάγματα που δεν έχουν ουδεμία ισχύ. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα πολύ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και που δημιουργούν υπόνοιες για μεγάλο σκάνδαλο.

- Στις 31 Ιανουαρίου 2000, συγκεκριμένοι δασολόγοι υπέγραψαν απόφαση η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μεγάλος μέρος της πωληθείσας έκτασης είναι «διακατεχόμενη δημόσια έκταση εμβαδού 4.000 στρεμμάτων που βρίσκεται στη θέση "Αγιος Γεώργιος Κρημνών Βολιμών"».

Η απόφαση βασιζόταν σε φύλλο της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 1985. Αυτή η έκταση ξαφνικά το 2014 από τους ίδιους δασολόγους χαρακτηρίστηκε αγροτεμάχιο και πουλήθηκε. Ανάλογο έγγραφο με ημερομηνία 25/4/2012 ενημερώνει τον ιδιοκτήτη Γ. Χάρο ότι μεγάλα κομμάτια της έκτασης είναι δασικά ή έχουν κηρυχθεί αναδασωτέα. Οι ίδιοι υπάλληλοι, όμως, δύο χρόνια μετά επέτρεψαν τη μεταβίβαση.

- Η συμβολαιογράφος στην Αθήνα συνέταξε ένα συμβόλαιο χωρίς να έχει γίνει ουδείς έλεγχος και χωρίς να ληφθεί πλήθος εγγράφων. Πώς το Υποθηκοφυλακείο επέτρεψε τη μεταγραφή του ακινήτου χωρίς να να υποψιαστεί ότι δεν μπορούν να πουληθούν δάση, παραλίες, αιγιαλοί, δρόμοι και ρέματα;

- Γιατί το Δασαρχείο επέτρεψε τη μεταβίβαση, ενώ γνώριζε ότι υπάρχουν μεγάλα κομμάτια παρθένου δάσους και η περιοχή είχε κηρυχθεί αναδασωτέα;

- Προκλητικός και ύποπτος είναι ο ρόλος της κρατικής περιφέρειας, διότι είχε προθεσμία τριών μηνών να παρέμβει. Ακόμη κι αν ο τίτλος ιδιοκτησίας ήταν νόμιμος, θα μπορούσε να ζητήσει την αγορά της έκτασης έναντι 9 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο. Το τρίμηνο παρήλθε με αποτέλεσμα να γίνει το deal ανενόχλητα.

- Εντός των 15.000 στρεμμάτων υπάρχει και εκκλησιαστική περιουσία. Μάλιστα, οι τίτλοι της τοπικής Εκκλησίας είναι 124 χρόνια πριν από το ενετικό διάταγμα παραχώρησης προς την οικογένεια Φλαμπουριάρη. Κι όμως, αυτή η έκταση περιλαμβάνεται στα πωληθέντα ακίνητα. Είναι εντυπωσιακό ότι ο εμίρης -ίσως εν αγνοία του- αγόρασε και τα χαλάσματα από τη βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Κρημνών που βρίσκεται πάνω από το Ναυάγιο.

- Η Εκκλησία είχε ζητήσει να αποχαρακτηριστούν 10 στρέμματα από τη δική της περιουσία, αλλά της απάντησαν ότι είναι αναδασωτέα. Η ίδια έκταση που φέτος πουλήθηκε ως... αγροτεμάχιο.

- Γιατί αποδέχθηκαν το συμβόλαιο το οποίο δεν διέθετε την ειδική δήλωση ότι όλα τα παραθαλάσσια δεν γειτνιάζουν με αιγιαλό, δεν υπάρχει ρέμα ή ζώνη παραλίας;

- Υπάρχει έγγραφο που υπογράφουν απόγονοι της οικογένειας Φλαμπουριάρη που τονίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την αγοραπωλησία κι ότι από την εν λόγω έκταση το πολύ 2.000 στρέμματα να ήταν η κληρονομιά; Επομένως ακόμη και νόμιμους τίτλους να είχε ο Γ. Χάρος δεν θα μπορούσε να πουλήσει πάνω από 2.000 στρέμματα.

- Υπάρχει έγγραφο προς τον έφορο από υφιστάμενό του να μην προχωρήσει στην εκτίμηση της έκτασης;

Οπως τονίζει ο κ. Γκούσκος, «θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι όσοι συνεργάστηκαν ώστε να συνταχθεί το συμβόλαιο. Αυτοί που σκάρωσαν τη μεταβίβαση, βρήκαν όλες τις πόρτες του ελληνικού δημοσίου ανοικτές».

πηγή: "Έθνος της Κυριακής"/newsitΔημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 7:44 pm


“Πάνθηρες” για μεγάλα πράγματαΟ Πανιώνιος σε ακόμα ένα παιχνίδι έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο και επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης φτάνοντας τις δύο νίκες στα τρία πρώτα παιχνίδια.

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο 17΄ με το καταπληκτικό σουτ του Μητρόπουλου.

Αυτό το γκολ αφύπνισε τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης που αντέδρασαν εντυπωσιακά και αφού έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μάσα στο 21΄, έφτασαν στην ισοφάριση ένα λεπτό αργότερα με τον Πάρα.

Μετά από αυτό το γκολ ο Πανιώνιος ανέβασε ξανά την απόδοση του και κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα με τον Μπουμάλ στο 32΄.

Ο Αστέρας άγγιξε την ισοφάριση, ωστόσο ο Παντίδος με τρομερή προσπάθεια έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν έπεσε, ωστόσο οι δύο ομάδες δεν δημιουργούσαν με την ίδια ευκολία καλές φάσεις.

Στο 55΄ο Μπουμάλ δε μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Κορσίτσκι, ενώ στο 70΄ο Κολοβός και πάλι σε τετ α τετ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Αστέρα προσπάθησε να πιέσει στο φινάλε και απείλησε με τον Γιαννιώτα στο 81΄, ωστόσο αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη προσπάθεια της ομάδας του Βεργέτη και το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Χατζηισαΐας, Τασουλής, Μητρόπουλος, Σιώπης, Ιμπαγάσα (68' Γκίνη), Μπουμάλ (87' Μπούζας), Κολοβός (90' Μ. Γκέζος), Γιάννου

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης):
Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης (76' Μπαράλες), Ουσέρο, Μουνάφο, Ρόλε (65' Γιαννιώτας), Μπακασέτας (57' Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Πάρα

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 7:29 pm


Ανεξαρτησία Σκωτίας: Προβάδισμα του «Ναι» με 54%


Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Telegraph, ωστόσο δημοσιεύτηκε ως πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα της Sunday Times, πριν την επίσημη δημοσίευσή της, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς

Προβάδισμα φαίνεται πως αποκτούν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο έναντι των πολιτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής της στη χώρα, κατέγραψε μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε, μόλις 5 ημέρες πριν το δημοψήφισμα, από την εταιρεία ICM και την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Sunday Times.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Telegraph, ωστόσο δημοσιεύτηκε ως πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα της Sunday Times, πριν την επίσημη δημοσίευσή της, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει ανέλθει στο 54%, ενώ το ποσοστό όσων επιθυμούν την παραμονή της στη Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στο 46%.

Ωστόσο, το δείγμα το πολιτών που ερωτήθηκαν -705 άτομα- είναι μικρό, κάτι που σημαίνει ότι το περιθώριο λάθους είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις.

Το δημοψήφισμα είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

protothema.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 6:09 pm


Αγωνία στην Αμφίπολη: Κινδυνεύει με κατάρρευση ο τρίτος θάλαμος του τάφου - Νέες φωτογραφίες από τις ανασκαφές- Φρένο στην άμεση απομάκρυνση των χωμάτων βάζουν τα ευρήματα στον τρίτο θάλαμο του τάφου
- Σε οριακή κατάσταση ισορροπίας ο θόλος του
- Ρωγμές και σημαντική απώλεια μάζας υλικού στους θολίτες εντόπισαν οι αρχαιολόγοι
- Τί προβλέπουν τα μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης που θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες
- Μαρμάρινη επικάλυψη και πωρόλιθος και σε αυτόν τον θάλαμο
- Νυχτερινό φωτισμό και σύστημα ασφάλειας τοποθέτησε ο Δήμος Αμφίπολης

Σε στήριξη του τρίτου θαλάμου στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη θα προχωρήσουν οι αρχαιολόγοι πριν συνεχιστούν οι εργασίες, καθώς διαπιστώθηκε ότι η θόλος του θαλάμου βρίσκεται σε κατάσταση οριακής ισορροπίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, την Παρασκευή τα μέλη της ομάδας,  μπήκαν στον τρίτο θάλαμο του μνημείου, από την τρύπα στον τοίχο του τρίτου διαφράγματος, προκειμένου να τεκμηριωθεί αρχαιολογικά η εικόνα του και να διαπιστωθεί η δομική κατάσταση του θαλάμου, ώστε να σχεδιαστούν τα αναγκαία μέτρα αντιστήριξης και υποστύλωσης.


Από την επί τόπου παρατήρηση προέκυψαν τα ακόλουθα δεδομένα:

Το ύψος του αμμώδους χώματος βρίσκεται χαμηλότερα από ότι στους προηγούμενους δυο χώρους. Επί των χωμάτων διαπιστώνονται αμμώδη φυσικά ιζήματα με απολιθώματα από όστρακα, που προέρχονται από το φυσικό έδαφος του λόφου Καστά. Σύμφωνα με τις γεωλογικές παρατηρήσεις φαίνεται ότι η επίχωση παραμένει αδιατάρακτη.


Εσωτερικά, η θόλος είναι κατασκευασμένη από πωρόλιθο, ακριβώς όπως και στους προηγούμενους θαλάμους.


Στους τρεις κατακόρυφους τοίχους-ανατολικό, δυτικό και βόρειο- στο ορατό μέρος, επαναλαμβάνεται η ίδια μορφή μαρμάρινης επικάλυψης, όπως και στους δυο προηγούμενους θαλάμους, με ορθοστάτες, στέψη και ιωνικό επιστύλιο.


Στο νότιο τοίχο -στο εμφανές μέρος του- δεξιά και αριστερά του θυρώματος, συνεχίζεται η μαρμάρινη επικάλυψη. Οι υπερκείμενοι πωρόλιθοι καλύπτονται με επίχρισμα κόκκινου χρώματος.


Έχει καταπέσει το εσωτερικό τμήμα του υπέρθυρου.


Η θόλος του θαλάμου δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση οριακής ισορροπίας, με τους θολίτες στην περιοχή της στέψης να παρουσιάζουν άνοιγμα αρμών, σε ικανό βάθος, από την εσωτερική επιφάνειά της. Στο σύνολο σχεδόν των θολιτών παρατηρούνται ρηγματώσεις και επιπλέον σε εκτεταμένες περιοχές, εκατέρωθεν της στέψης, διαπιστώθηκε σημαντική απώλεια μάζας του υλικού.


Οι μαρμάρινοι ορθοστάτες περιμετρικά, στο ορατό τμήμα των κατακόρυφων τοίχων παρουσιάζουν συστηματικά αποκολλήσεις, ενώ κάποια τα κομμάτια εντοπίστηκαν στην επιφάνεια της επίχωσης, φωτογραφήθηκαν, αριθμήθηκαν και περισυνελέγησαν.


Οι αποκολλήσεις φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα έντονης καταπόνησης, πιθανώς από τις μεγάλου ύψους επιχώσεις επί της θόλου. Συγκεκριμένα, το νότιο τμήμα του θαλάμου φορτίζεται από γαίες ύψους 2μ. περίπου, ενώ στο βόρειο τμήμα οι γαίες έχουν ύψος περί τα 12-13μ.


Τα παραπάνω τεχνικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την ασφαλή εκτέλεση εργασιών απομάκρυνσης χώματος από τον τρίτο θάλαμο, πριν ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, για την αντιστήριξη-υποστύλωση του θαλάμου, θα χρησιμοποιηθεί ισχυρότερη διάταξη από αυτή των δύο προηγούμενων θαλάμων. Θα περιλαμβάνει σύστημα οριζόντιων πλαισιωτών δοκών, κατά μήκος και πλάτος του θαλάμου, για την αντιστήριξη των κατακόρυφων τοίχων από τις γεωστατικές ωθήσεις.

Για την στήριξη της θόλου θα χρησιμοποιηθούν μεταλλικές σωληνωτές δοκοί. Η απομάκρυνση του χώματος θα γίνεται τμηματικά, κατά περιοχές της επίχωσης, ώστε να καθίσταται εφικτή η ασφαλής προσαρμογή της έδρασης των αντιστηρίξεων.


 
Η εφαρμογή των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης, εξαιτίας της δυσκολίας πρόσβασης στο χώρο και της απαίτησης ιδιαίτερης προσοχής, λόγω της δυσμενούς δομικής κατάστασης, θα απαιτήσουν αρκετές μέρες εργασίας.

Τέλος, συνεχίζονται οι εργασίες γεωμετρικής τεκμηρίωσης του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου του, ενώ ο Δήμος Αμφιπόλεως τοποθέτησε νυχτερινό φωτισμό και σύστημα ασφαλείας.

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 6:04 pm


Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του Ντ. Χέινς από τους τζιχαντιστέςΌλα δείχνουν ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν είναι» δήλωσε εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το βίντεο δημοσιοποίησαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και δείχνει τον 44χρονο Βρετανό ακτιβιστή γονατισμένο και από πίσω του έναν μαυροφορεμένο άνδρα με καλυμμένο το πρόσωπό του.

Το βίντεο έχει τίτλο “Ένα μήνυμα προς τους συμμάχους της Αμερικής” και ο μαυροφορεμένος άνδρας δηλώνει: «αυτός ο Βρετανός πρέπει να πληρώσει το τίμημα τις υπόσχεσής σου, Κάμερον, να προετοιμάσεις για μάχη τους Πεσμεργκά κατά του Ισλαμικού Κράτους».Ο 44χρονος Ντέιβιντ Χέινς απήχθη στη Συρία τον Μάρτιο του 2013. Από το 1999 είχε αφιερώσει τη ζωή του στο ανθρωπιστικό έργο και ήταν υπεύθυνος διαχείρισης υλικού στον προσφυγικό καταυλισμό του Ατμεχ, ενός συριακού χωριού κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η οικογένειά του είχε απευθύνει έκκληση στους απαγωγείς του να τον απελευθερώσουν.


 
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εκτέλεση ομήρου κατ’ αυτόν τον τρόπο έπειτα από εκείνες των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων που επίσης κρατούνταν όμηροι στη Συρία, του Τζέιμς Φόλεϊ και του Στίβεν Σοτλοφ.

Η εκτέλεσή του συμπίπτει χρονικά με την απόφαση του Λονδίνου να ταχθεί στο πλευρό των Αμερικανών προκειμένου να συγκροτήσουν ένα διεθνή συνασπισμό που θα πολεμήσει εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Στο βίντεο της εκτέλεσης, η εξτρεμιστική οργάνωση απειλεί να εκτελέσει ένα άλλο Βρετανό όμηρο, τον Ντέιβιντ Χένινγκ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 4:51 pm


Λοβέρδος για την Προεδρία: Υπάρχουν δύο πρόσωπα που μπορούν να συγκεντρώσουν 180 ψήφους


«Ο επόμενος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα μπορούσε να είναι και από την Κεντροδεξιά» είπε ο υπουργός Παιδείας

Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από το χώρο της Κεντροδεξιάς «βλέπει» ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος εκτίμησε ότι θα μπορούσε να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία έως και 190 βουλευτών.

Υπάρχουν ένας άνδρας και μία γυναίκα από τον κεντροδεξιό χώρο που μπορούν να συγκεντρώσουν πάνω από 180 ψήφους για να εκλέγει Πρόεδρος Δημοκρατίας, επανέλαβε σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Αν δείτε τη Βουλή, και ιδιαίτερα το χώρο των ανεξάρτητων, μια τέτοια υποψηφιότητα δεν πρόκειται να βρει απέναντί της πάνω από 110 ψήφους», σημείωσε σχετικά με την πιθανή γυναίκα υποψήφιο ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε ότι και ο ίδιος ως συνταγματολόγος τασσόταν πάντα υπέρ των συναινετικών λύσεων για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα όπως είχε κάνει και το 2010 με την πρότασή του προς τον τότε προεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε, επίσης, τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί κατά πόσον θεωρεί τον Κάρολο Παπούλια ως «κακό Πρόεδρο», με αφορμή τη συζήτηση για πρόωρη κίνηση των διαδικασιών εκλογής νέου Προέδρου υποστηρίζοντας ότι οι κουβέντες αυτές αποτελούν «ασέβεια στο πρόσωπο του κ. Παπούλια».

Μιλώντας για τα θέματα της αρμοδιότητάς του επανέλαβε ότι τα κενά στα σχολεία θα παραμείνουν τελικά γύρω στα 1.000 καθώς «μας ενδιαφέρει να έχουμε τις βασικές ειδικότητες».

Ανέφερε τέλος ότι στην Ελλάδα δίνονται τα λιγότερα χρήματα στην Ευρώπη για την εκπαίδευση - «είμαστε σίγουρα κάτω από το 2%» σημείωσε χαρακτηριστικά - συμπληρώνοντας πως «όπου υπάρχει οικονομικη κρίση τα πρώτα που χτυπιούνται είναι οι δομές του κοινωνικού κράτους».

protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 4:14 pm


Επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα: Με στυλ Μαυρογιαλούρου έδωσε φεστιβάλ ανευθυνότητας και παροχολογίαςΓια “βαθιά ασέβεια στις θυσίες, τις ταλαιπωρίες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού” έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.


Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στη πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για “φεστιβάλ ανευθυνότητας και παροχολογίας” και “στυλ Μαυρογιαλούρου” του “δώσε κι εμένα μπάρμπα', που, όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, αποκαλύπτει κάτι “ενδόμυχο' για τον ΣΥΡΙΖΑ, την έλλειψη πίστης ότι μπορεί να κληθεί σύντομα να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται, “γιατί αν είχαν την βεβαιότητα ότι θα κληθούν να εφαρμόσουν έστω κατ' ελάχιστο αυτά που υπόσχονται θα ήταν φειδωλοί”.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας μιας «νοσηρής» κατάστασης και «ανιστόρητης» συζήτησης σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την προεδρική εκλογή ως «όχημα αστάθειας». «Τα παιχνίδια με τους θεσμούς που δυστυχώς τα ‘χουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν, πληρώνονται τελικά», είπε.

Αναφερόμενος στο «λεφτά υπάρχουν» είπε ότι αυτό είχε ειπωθεί τότε σε άλλα συμφραζόμενα και σε άλλες συνθήκες, και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα οτι αυτός είναι τώρα που «τα δίνει όλα», αναφέροντας: «Αλέξη δώσ' τα όλα» και επικρίνοντας τον ότι δεν μίλησε καθόλου για διαρθρωτικές αλλαγές, νέο παραγωγικό μοντέλο, σύγχρονο κράτος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ουσιαστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει να μπούμε για δεκαετίες στην απόλυτη εξάρτηση από το ΔΝΤ και την τρόικα, να γίνουμε μια χώρα χωρίς ανεξαρτησία, χειραφέτηση και ουσιαστική ισοτιμία. Διερωτήθηκε δε σκωπτικά: «Οι εταίροι μας δεν θέλουν να βοηθήσουν της φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά θα υποκύψουν στη γοητεία του ευρωσκεπτικισμού;».

Υποστήριξε ότι με αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «θα καταφέρει την απόλυτη καταστροφή, την επιστροφή πίσω από το μηδέν».

«Ή λένε συνειδητά ψέματα, εξαπατούν, ασεβούν σε σχέση με τις θυσίες και τις αγωνίες ή δεν έχουν συνείδηση της κατάστασης και των συσχετισμών ή είναι συνδυασμός και των δύο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και σημείωσε ότι «εμείς πρέπει να σταθούμε όρθιοι απέναντι σε αυτήν την κατάσταση να εγγυηθούμε και πάλι την ομαλή πορεία της χώρας». Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι «η πρόκληση της ιστορίας συνεχίζεται» και πως «στα τελειώματα αυτό γίνεται πιο κουραστικό αλλά πρέπει να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια αυτή», για να υποστηρίξει πως με αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας «εξηγεί γιατί είναι εθνική και ηθική υποχρέωση τη ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης, γιατί πρέπει να υπάρχει η τρίτη λύση, η εθνική στρατηγική, γιατί χωρίς τη δημοκρατική παράταξη η χώρα οδηγήθηκε σε τραγικά αδιέξοδα».

Τριπλό προσκλητήριο

Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε τριπλή πρόσκληση ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, προς κινήσεις και κόμματα που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, προς τους ενεργούς πολίτες, καθώς επίσης και προς τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αγκαλιάσουν την προσπάθεια.

Τόνισε οτι το συνέδριο αφορά στο μέλλον της παράταξης αλλά και του τόπου, σημείωσε ότι στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή και στη Γραμματεία της ΕΟΕ θα μετέχουν ισότιμα όλοι και πως η Επιτροπή είναι εκείνη που θα απευθύνει την πρόσκληση συμμετοχής στο συνέδριο.

newsit.gr


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2014 | 4:02 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: