Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρωτοσέλιδο 18/11/2019

Πρωτοσέλιδο 18/11/2019

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2019 | 12:00 am


18/11/2019

18/11/2019

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2019 | 12:00 am


Στέλλα Μπίζιου: Πολύτιμη η συνεργασία με τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας

Συνάντηση με το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Λάρισας πραγματοποίησε η βουλευτής της ΝΔ στο νομό κα Στέλλα Μπίζιου και ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν τα μέλη και τις επόμενες δράσεις τους.

Στο επίκεντρο της κουβέντας βρέθηκε η στρατηγική χάραξη εθνικής αγροτικής πολιτικής, η οποία θα επιτρέψει στη χώρα να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Με τον τρόπο αυτό, όπως συμφώνησαν οι παριστάμενοι στη συνάντηση, θα καταφέρουμε να αυξήσουμε τα παραγόμενα πρωτογενή μας προϊόντα και θα καταφέρουμε να πετύχουμε την αύξηση των εξαγωγών.

Ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα των επιδοτήσεων και ειδικά στη λάθος διαχείριση που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τελικά, την καθυστέρηση του τομέα στις νέες τεχνολογίες και καλλιέργειες.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου ν. Λάρισας στάθηκαν στην ανάγκη να υπάρχει σύγκλιση των απόψεων από όλους τους φορείς, μετά την πληροφόρηση που μπορούν να παρέχουν οι ίδιοι ως επιστήμονες και ως οι άνθρωποι που έχουν την πιο στενή επαφή με τους αγρότες.

Ειδική αναφορά έγινε και στο μείζον θέμα του νερού, με επίκεντρο την διαπίστωση πως η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα βρίσκεται σε πτώση, κάτι που θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στο άμεσο μέλλον. Ήδη αυτό το γεγονός έχει συμβάλλει στην μείωση του αγροτικού εισοδήματος στο νομό Λάρισας.

«Στο νομό μας όσοι καλλιεργούν εντατικές καλλιέργειες έχουν πολύ ακριβό νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, με συνέπεια οι αγρότες του νομού μας να έχουν υψηλό κόστος παραγωγής», υποστήριξαν τα μέλη του Γεωπονικού Συλλόγου.

Τέλος, τα μέλη της διοίκησης του Γεωπονικού Συλλόγου ενημέρωσαν τη Λαρισαία βουλευτή για το σκοπό του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, το πλαίσιο της δράσης τους και τον συμβουλευτικό ρόλο που πρέπει να έχουν για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ζητώντας ταυτόχρονα, την εκπροσώπηση τους στα διοικητικά συμβούλια των Αγροτικών Οργανισμών.

Η κα Μπίζιου μετά τη συνάντηση εργασίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με χαρά δέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου και συνεργάστηκα με τη διοίκηση του Γεωπονικού Συλλόγου του νομού Λάρισας.

Πρόκειται για άριστους επιστήμονες με βαθιά γνώση του αντικειμένου, κάτι που τους καθιστά πολύτιμους συνεργάτες μου. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι διαχρονικά και μεγάλα. Οφείλουμε πλέον να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κινείται προσεκτικά και μελετημένα προς αυτή ακριβώς την κατεύθυνση. Σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης, μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Γιαννακός, ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Γρουσόπουλος, ο ταμίας Αλέξανδρος Ζαχαρής και τα μέλη Αθανάσιος Γραβάνης και Θεόδωρος Κατσής.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 9:38 pm


Η Λάρισα τίμησε με δύο εκδηλώσεις την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Με δύο συγκεντρώσεις γιορτάστηκε η 46η επέτειος του Πολυτεχνείου, σήμερα στη Λάρισα.

Μία συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Πρωτοβάθμια Σωματεία, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, την Ένωση Γυναικών Λάρισας, τον Σύλλογο Σπουδαστών ΣΤΕΦ, τον Σύλλογο Σπουδαστών ΣΕΥΠ και τον Σύλλογο Σπουδαστών Φοιτητικών Εστιών Λάρισας.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λάρισας και κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου στην πλατεία Νομαρχίας.

Τη δεύτερη συγκέντρωση οργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας).

Φωτό: Ανδρέας Τσιβούλης

tinealarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 9:07 pm


Oμιλία του Λέοντα Ναρ στα Τρίκαλα

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Τρικάλων, με την υποστήριξη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καλούν τον δρ Φιλολογίας ΑΠΘ, συγγραφέα και ερευνητή Λέοντα Ναρ για να συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Λάζαρο Τσουμένη και την φιλόλογο Ελένη Αλεξίου για την φιλολογία, την συγγραφή, το θέατρο, την εκπαίδευση, την έρευνα, τον ελληνικό εβραϊσμό, την δημόσια ιστορία και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ. στην Suita art cafe και σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την συζήτηση, αλλά και να συμμετάσχετε σ' αυτήν.

Στον χώρο θα υπάρχουν βιβλία του συγγραφέα, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος», ενώ θα προβληθεί απόσπασμα από την θεατρική παράσταση «Δεν σε ξέχασα ποτέ» που ανέβηκε από το ΚΘΒΕ και γράφτηκε από τον κ. Ναρ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 8:32 pm


4.418 πωλήσεις οχημάτων το δεκάμηνο στη Θεσσαλία - Συνεχίζεται η ανοδική πορεία

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Οκτώβριο οι πωλήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ειδικότερα, συνολικά 15.996 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) κυκλοφόρησαν τον περασμένο Οκτώβριο έναντι 15.187 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 5,3%.

Στη Θεσσαλία

Σε ανοδική πορεία οι πωλήσεις νέων οχημάτων και στη Θεσσαλία σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΣΕΑΑ).

Ειδικότερα τον Οκτώβριο πουλήθηκαν 430 οχήματα (278 επιβατικά, 17 ελαφρά φορτηγά και 135 μοτοσικλέτες), αριθμός αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018 όταν είχαν πωληθεί 337 οχήματα.

Τον προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριος 2019) στη Θεσσαλία είχαν πωληθεί 355 οχήματα.

Συνολικά από την αρχή του έτους και στο πρώτο δεκάμηνο έχουν ταξινομηθεί 4.418 νέα οχήματα.

Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 8:12 pm


Τέλος ο Σκότι Ρέινολντς από την ΚΑΕ Λάρισα

Τη λύση της συνεργασίας με τον Σκότι Ρέινολντς ανακοίνωσε η ΚΑΕ Λάρισα.

Αναλυτικά:

"Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον Σκότι Ρέινολντς, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του".

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 7:43 pm


Στη Λάρισα τη Δευτέρα ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Επίσκεψη στη Λάρισα θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο Ανδρέας Ξανθός θα επισκεφτεί διαδοχικά στις 12 το μεσημέρι την ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και στη 1 το μεσημέρι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας (Δευκαλίωνος 11, 4ος όροφος).

Στις 6 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του 2ου ορόφου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44).

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 7:07 pm


Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την τραγωδία με την 17χρονη

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης ανάσυρσης από την πυροσβεστική των σορών της 17χρονης και της μητέρας της που είχαν εξαφανισθεί από την Κατερίνη μπήκε ο τραγικός επίλογος στην πολυήμερη αναζήτηση των δύο γυναικών (δείτε εδώ)

Στο ενημερωτικό της σημείωμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε επιχείρηση ανάσυρσης δύο γυναικών χωρίς τις αισθήσεις τους από χαράδρα στη Δ.Ε. Πέτρας στην Κατερίνη.

Στο συμβάν επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα από την Π.Υ. Κατερίνης, την Π.Υ. Λιτοχώρου και την 2η ΕΜΑΚ καθώς και η ΕΛ.ΑΣ.

voria.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 6:34 pm


Ηττα με 2-0 για τον Απόλλωνα Λάρισας στη Λιβαδειά

Μία πολύ σημαντική νίκη σημείωσε το μεσημέρι της Κυριακής (17/11) ο Λεβαδειακός ο οποίος επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Λάρισας για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 2.

Για την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου η νίκη αυτή ήταν η δεύτερη φετινή, μετά από εκείνη με 1-0 απέναντι στην Κέρκυρα και με την οποία έφτασε τους 7 βαθμούς, ενώ ο Απόλλων Λάρισας υπέστη τη δεύτερη ήττα του μένοντας στους 5 πόντους.

Αγωνιστικά οι Βοιωτοί σκοράροντας σε καίρια σημεία της αναμέτρησης, ένα γκολ πριν το ημίχρονο και ένα στο φινάλε έφτασαν στο τρίποντο, σε ένα ματς όπου ήταν καλύτεροι καθ όλη τη διάρκεια, έχοντας και ένα δοκάρι. Δοκάρι είχε και ο Απόλλων Λάρισας στο 0-0.

Αγωνιστικά ο Κοζορώνης στο 5’ έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει σε πόδι αμυντικού και να περνά κόρνερ, ενώ στο 17’ στο σουτ του Κονέ για τον Λεβαδειακό από πλάγια δεξιά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 23’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ για τον Λεβαδειακό, ο Σιφναίος δέχτηκε την κάθετη από τον Ναζίμ βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπάιτς ο οποίος βγήκε από την εστία του, ο Σιφναίος τον πέρασε και ενώ ήταν μόνος του με το κενό τέρμα έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Μπάιτς αιφνιδιάστηκε και ενώ η μπάλα πήγαινε πάνω του δεν την μπλόκαρε με συνέπεια να πάρει τροχιά προς την εστία, αλλά ο Φυτανίδης πάνω στη γραμμή αποσόβησε το 0-1.

Στο 40’ ο Μπάιτς απομάκρυνε σε κόρνερ την μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Σιφναίου πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Και εκεί που δεν έγινε το 0-1, έγινε το 1-0, τρία λεπτά μετά.

Συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ ο Ανγκουά στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, ο Γκέκας έκανε την απόκρουση, η μπάλα όμως έφτασε στον Ιωαννίδη που με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Λαρισαίοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο 1-1 στο 44’ αλλά η κεφαλιά του Ναζίμ στη καρδιά της άμυνας των Βοιωτών, πέρασε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο 2-0 στο 51’ όταν σε αντεπίθεση ο Ιωαννίδης πάσαρε στον Κονέ που έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά με την μπάλα να παίρνει φάλτσα και να περνά άουτ, ενώ στο 63’ ο Κοζορώνης με σέντρα «λουκούμι» βρήκε τον Κόναν η κεφαλιά του οποίου σταμάτησε πάνω στο σώμα του Γκέκα.

Ο Κόναν ήταν πρωταγωνιστής και στο 68’ δεχόμενος τη σέντρα από τον Καστιγιόν όμως η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γκέκα με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το 2-0.

Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 83’ όταν ο Ιωαννίδης έκανε το σουτ με τον Γκέκα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καραχάλιος από τον άξονα με νέο σουτ ανάγκασε τον πορτιέρο του Απόλλωνα να διώξει σε κόρνερ.

Στο 88’ ο Λεβαδειακός ισοφάρισε… τα δοκάρια με το σουτ του Συμελίδη να σταματά στο αριστερό του Γκέκα, όμως οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν στο δεύτερο λεπτό του εξτρά χρόνου με τον Κοζορώνη από τα 30 μέτρα να στέλνει με βολίδα την μπάλα στα δίχτυα του Γκέκα για το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Κίτρινες: 45’ Κοζορώνης - 38’ Καρατάσιος, 41’ Καρρίκι, 46’ Ναζίμ

Διαιτητής: Πάνος (Ηπείρου), Βοηθοί: Καραθανάσης (Ανατολικής Αττικής), Καλλής (Ανατολικής Αττικής), 4ος: Μπαϊρακτάρης (Αθηνών)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπάιτς, Αργυρόπουλος, Ανγκούα, Φυτανίδης, Κονέ (82′ Παντελιάδης), Καραχάλιος, Κοζορώνης, Σανάμπρια (60′ Κονάν), Συμελίδης, Καστιγιόν (71′ Μακρής), Ιωαννίδης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αριάν Μπελά): Γκέκας, Καρατάσιος, Σάντος Κόστα, Μπαστακός, Λίταινας (88′ Νύκταρης), Ναζίμ (65′ Μπιμάι), Σουλιώτης, Κουρτεσιώτης, Σιφναίος, Καρρίκι, Νούσιος (53′ Καμπέρης).

Φωτογραφία: starsports.gr

a-sports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 6:22 pm


"Οχι στην εγκατάσταση μεταναστών" από φορείς και κατοίκους των παραλίων του Δήμου Τεμπών

Την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση μεταναστών στα παράλια του Δήμου Τεμπών εκφράζουν φορείς της περιοχής, μετά από συνάντηση που έγινε σήμερα στα Μεσάγκαλα.

Στο ψήφισμα το οποίο υπογράφεται από τους φορείς: Εξωραϊστικοί Σύλλογοι Μεσαγκάλων-Καστρί Λουτρό-Κουλούρας, Σύλλογος Αλιέων, Σύλλογος τουριστικών επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου, Σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων Λάρισας, Πανλαρισαϊκή ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων αναφέρονται τα εξής:

«Εμείς που συμμετέχουμε σε αυτή την συγκέντρωση, με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για μεταφορά μεταναστών στις παραλίες του δήμου Τεμπών, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση μεταναστών στον οικισμό  μας .

Κατανοούμε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι Εθνικό θέμα για την επίλυση του οποίου όμως χρειάζεται βούληση σε κεντρικό επίπεδο , για την διαμόρφωση σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής, που μεταξύ άλλων είναι η αποτίμηση των αναγκών της  σε αλλοδαπό εργατικό δυναμικό, Απαράβατος δε κανόνας είναι τους μετανάστες να τους καλούμε και όχι να τους διαχειριζόμαστε με τον τρόπο που όλοι μας βιώνουμε.

Δεν δεχόμαστε την αλλοίωση της δίκης μας ζωής, της δίκης μας κοινωνίας και ταυτότητας με τον ανεύθυνο τρόπο της τυχαίας εγκατάστασης χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της τοπικής κοινωνίας,  να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο δράσης και  κατανομής των μεταναστών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας και Επικράτειας.

Συμπονούμε τους μετανάστες και τις οικογένειες τους για τις τραγικές συνθήκες που τους υποχρέωσαν να μεταναστεύσουν. Αλλά συμπονούμε περισσότερο τους συντοπίτες μας.

Με την παρούσα δήλωσή μας απαιτούμε από κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει και να προστατέψει τον τόπο μας από την εγκατάσταση μεταναστών. Καθόσον η εγκατάστασή τους θα αποτελέσει πηγή προβλημάτων για ολόκληρη την περιοχή, που ήδη βρίσκεται εδώ και χρόνια σε φάση αποδόμησης και αντιμετωπίζει μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητούμε από τους αρμόδιους να μας διασαφηνίσουν:

Εάν έχουν υπολογίσει την ζημιά  που θα επέλθει στον τουρισμό των παραλιών του Δήμου Τεμπών, και αν αυτή είναι η ανταμοιβή των επιχειρήσεων για την δεκάχρονη οικονομική αιμορραγία που παρ όλα αυτά στάθηκαν όρθιές στα χρόνια της κρίσης προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες, και προσέφεραν στην ελληνική οικονομία  φρέσκο εισαγόμενο χρήμα .

Πώς εξασφαλίζεται η μη αλλοίωση του τοπικού πληθυσμού; Με ποια κριτήρια επελέγησαν οι μετανάστες, πρόσφυγες, παράτυποι ,  που θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας;

Ποιος ρώτησε την τοπική κοινωνία και τους φορείς της που θα υποστούν ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα;

Ποιος εγγυάται για την ασφάλεια των κατοίκων σε μια περιοχή που η αστυνόμευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη; Ποιος αναλογίστηκε ποιος φαντάστηκε το τι μπορεί να γίνει στις αφύλαχτες οικίες μας  , με την λογική ότι επί  ένα οκτάμηνο περίπου είναι αφύλαχτες,.

Ως εκ τούτου, εμείς οι κάτοικοι των παραλιών του Δήμου Τεμπών ζητάμε να μην υπάρξει εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή, διότι ούτε η ένταξή τους εξασφαλίζεται, αλλά και η ζωή της περιοχής μας θα ανατραπεί πλήρως και οριστικά.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η απόφασή μας αυτή είναι αμετάκλητη και ότι αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε όσο δυναμικές κινητοποιήσεις και με οποιαδήποτε μορφή αγώνα θα αποτρέψουμε την επιχειρούμενη αλλοίωση του  πληθυσμού του οικισμού μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση  να προβεί σε τετελεσμένες αποφάσεις χωρίς διαβούλευση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη των δημοτών και τοπικών κοινωνιών που εκπροσωπούμε.

Το παρόν ψήφισμα κοινοποιείται στο γραφείο Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στους βουλευτές Λάρισας, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στον Δήμαρχο Τεμπών,  και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 5:48 pm


Eυαγγελία Λιακούλη: "Δεν δεχόμαστε ειλημμένες αποφάσεις στο προσφυγικό"

Η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη σε παρέμβασή της, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγιάς, για το προσφυγικό τόνισε τα εξής:

"Σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγιάς συζητιέται ένα εξαιρετικής σημασίας θέμα: η έλευση των προσφύγων στην περιοχή και ο τρόπος διαχείρισης του συγκεκριμένου ζητήματος.

Δυστυχώς, είναι γνωστός σε όλους σας εδώ και μέρες ο λόγος, για τον οποίο δεν θα μπορέσω να παραστώ αυτοπροσώπως: τα από καιρό προγραμματισμένα εγκαίνια του πολιτικού μου γραφείου.

Παρόλα αυτά η έλευση προσφύγων στο νομό μας είναι ένα θέμα, για το οποίο έχω πολλές φορές συζητήσει με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κι έχω ήδη τοποθετηθεί από το βήμα της Βουλής επ’ αυτού.

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα είναι ένα εξόχως σημαντικό ζήτημα.

Η διαχείρισή του φαίνεται ότι αποτελεί μια πολύ δύσκολη εξίσωση, τόσο για την προηγούμενη, όσο και για την παρούσα κυβέρνηση.

Η τελευταία αναζωπύρωση των πολεμικών συρράξεων, με ευθύνη της Τουρκίας, στην πολύ κοντινή μας Συρία, δημιουργεί νέα αιφνιδιαστικά δεδομένα.

Το προσφυγικό αποτελεί μια ιστορία που – κακά τα ψέματα - εκφεύγει από τα στενά εθνικά μας όρια και δεν αποτελεί – ούτε μπορεί να αποτελέσει - αντικείμενο διαχείρισης, μόνο από την Ελλάδα.

Δυστυχώς, η Ε.Ε. όλο και περισσότερο αποδεικνύει ότι ακόμη και μετά το πέρασμα 8 ετών από την έναρξη του πολέμου στην Συρία, δεν έχει καταφέρει να βρει ένα κοινό βηματισμό για την αντιμετώπιση του.

Αλλά κι εμείς ως χώρα δεν έχουμε βρει, ακόμη, την ανταπόκριση που περιμέναμε από τους εταίρους μας.

Το προσφυγικό ζήτημα – είπα και προηγουμένως - δεν είναι ένα αμιγώς ελληνικό ζήτημα.

Όσες προσπάθειες κι αν καταβάλουμε, όση νομοθετική συναίνεση κι αν υπάρξει – που ούτε αυτό βέβαια είναι εύκολο.

Όσο και αν οι τοπικές κοινωνίες αποδείξουν την θέλησή τους για αλληλεγγύη και έμπρακτο σεβασμό στην προσφυγιά και στα ανθρώπινα δικαιώματα, το ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και μόνο από εμάς.

Δεν είναι ζήτημα εσωτερικής αυτό-οργάνωσης των τοπικών κοινωνιών, πόσο μάλλον ζήτημα βολονταρισμού, ότι δηλαδή επειδή εμείς επιθυμούμε την επίλυση του προβλήματος, αυτό μαγικά θα επιλυθεί.

Απαιτούνται ευρύτερες πρωτοβουλίες σε επίπεδο Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός.

Απαιτείται η συνδρομή και του Υπουργείου Εξωτερικών, κι όχι όπως άστοχα – και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης - πράττει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, μόνο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Γιατί, παρά το γεγονός ότι έχουμε την ευτυχία να είμαστε η χώρα που βρίσκεται εδώ που βρίσκεται, ταυτόχρονα, έχουμε και την ατυχία να βρισκόμαστε στις παρυφές της ηπείρου μας, καλύπτοντας ένα μεγάλο και ευάλωτο τμήμα των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

Ακριβώς εκεί όπου συναντιούνται δυο κόσμοι.

Ο κόσμος της Δύσης και ο κόσμος της Ανατολής.

Και μεγάλο μέρος του κόσμου της Ανατολής βρίσκεται σε αναβρασμό, τις συνέπειες του οποίου καθημερινά βιώνουν τα νησιά πρώτης γραμμής του Ανατολικού Αιγαίου,  πλέον όμως έντονα και κλιμακούμενα και η ενδοχώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό και με αυτά τα δεδομένα, δίχως να έχουμε καμία πρότερη ειδοποίηση, πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο ότι είχαμε την έλευση προσφύγων στην περιοχή του Δήμου Αγιάς, και όχι μόνο.

Λίγες ημέρες πριν είχαμε ζητήσει την ρητή διαβεβαίωση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι δεν θα έχουμε αιφνιδιασμούς.

Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη.

Κάτοικοι, Τοπική Αυτοδιοίκηση, βουλευτές του Νομού, όλοι αιφνιδιαστήκαμε, γιατί φαίνεται ότι υπερίσχυσαν άλλες διαδικασίες…

Έτσι, χωρίς καμία συνεννόηση και χωρίς να έχουμε καμία γνώση επί του συγκεκριμένου ζητήματος δεχθήκαμε νέους πρόσφυγες στην περιοχή μας και δυστυχώς καλούμαστε εκ των υστέρων να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις.

Μάλλον, όμως, κανένας σε επίπεδο κεντρικής διακυβέρνησης δεν αναρωτήθηκε πως αυτοί οι άνθρωποι θα διαμείνουν και πως θα ενσωματωθούν στην τοπική κοινότητα.

Κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν αναρωτήθηκε για το αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ενσωμάτωσης αυτών των ανθρώπων, για το αν υπάρχουν τα εχέγγυα διασφάλισης της διαμονής τους, αλλά ακόμη και για το πως θα καταφέρουν να σχετιστούν στοιχειωδώς με τους κατοίκους της περιοχής.

Μέχρι τώρα η αλληλεγγύη των τοπικών κοινωνιών έχει φανεί.

Πουθενά δεν εκδιώχθηκαν οι πρόσφυγες.

Αντιθέτως, οι τοπικές κοινωνίες στις περισσότερες περιπτώσεις στέκονται αρωγοί στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους.

Πλέον, όμως, ελλείψει μεσοπρόθεσμου χρονικά, αλλά και ευρύτερου ευρωπαϊκού  σχεδιασμού, το ζήτημα αρχίζει να εκφεύγει κάθε ορίου.

Συνεπώς, συμμερίζομαι απολύτως τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της Δημοτικής Αρχής.

Γιατί δεν γίνεται έτσι…

Δεν μπορεί με μία υπογραφή να ρυθμίζεται η τύχη εκατοντάδων ψυχών είτε αυτοί είναι πρόσφυγες, είτε είναι κάτοικοι.

Είναι ένα θέμα που απαιτεί συναίνεση, που απαιτεί σοβαρό σχεδιασμό και, προηγουμένως, απαιτεί συζήτηση.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ειλημμένες αποφάσεις, ούτε μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας και τη διαμαρτυρία μας για τον τρόπο, με τον οποίο οι εξελίξεις αυτές συμβαίνουν.

Δεδομένου ότι εκπρόσωπός μου βρίσκεται ήδη στη συνεδρίαση, δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθήσω την όλη διαδικασία στενά και θα ζητήσω τα πρακτικά, προκειμένου να ενημερωθώ ενδελεχώς για κάθε άποψη που θα ακουστεί σήμερα.

Δεσμεύομαι πως θα είμαι σε διαρκή επαφή με την περιοχή.

Αυτό δεν θα το περάσετε μόνοι σας.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό"

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 5:22 pm


Συνελήφθη ο φυγόποινος «πατήρ Κλεομένης» - Βανδάλισε το μνημείο Ολοκαυτώματος στη Λάρισα

Συνελήφθη ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης», που τον τελευταίο ενάμισι χρόνο παρέμενε άφαντος, μετά την ερήμην καταδίκη του για βανδαλισμούς στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, το καλοκαίρι του 2017.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας τον εντόπισαν το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης σε συγγενικό του σπίτι στον Άνω Μαχαλά της Αλαγονίας.
Ο ρασοφόρος συνελήφθη στον Ταΰγετο (στο σπίτι του παππού του σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία»).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χρειάστηκαν πολλές ώρες για να πειστεί τελικά από εισαγγελικό λειτουργό να ακολουθήσει τους αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συμβίωνε με ακολούθους του και, αν και ο ίδιος δηλώνει μοναχός, η Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας είχε καταδικάσει τον «Κλεομένη» σε φυλάκιση 18 μηνών επιβάλλοντάς του και χρηματική ποινή 7.500 ευρώ για δημόσια υποκίνηση μίσους κατ' εξακολούθηση και συγκρότηση ένωσης προσώπων που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση πράξεων δημόσιας υποκίνησης μίσους.

Αιτία για την καταδίκη του ήταν ένα βίντεο που ο ίδιος είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο, στο οποίο εμφανιζόταν να βεβηλώνει το μνημείο πετώντας αυγά και φτύνοντας προς το μέρος του, βρίζοντας ταυτόχρονα τους Εβραίους.

Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στην δίκη του που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο και έτσι καταδικάστηκε ερήμην.

Τον Σεπτέμβριο εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του και, μετά από εκτεταμένη έρευνα, η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα ίχνη του.

lifo.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 4:56 pm


«Οι επισκέπτες του δεκαπενταύγουστου» από την θεατρική ομάδα «Πολύμνια»

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) προσκαλεί στην θεατρική παράσταση που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του συλλόγου ‘’Πολύμνια’’, «Οι επισκέπτες του δεκαπενταύγουστου» της Άννας Ετιαρίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Καρμίρη, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Τεχνών.  Σάββατο 21:30, Κυριακή 19:30

Λίγα λόγια για το έργο…

«Ελλάδα 1957. Δεκαπενταύγουστος. Έξι γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, δουλεύουν σ' ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και κατοικούν στις ετοιμόρροπες παράγκες που τους παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου.

Τρόμος επικρατεί στην καθημερινότητά τους, καθώς στην παραμικρή αντίδραση απέναντι στο αφεντικό διακυβεύεται η παραμονή τους στο εργοστάσιο και στη στέγη που τους προσφέρει. Διακυβεύεται η επιβίωσή τους.

Ώσπου μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα φέρνει τις έξι εργάτριες σε αδιέξοδο και ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση με το αφεντικό. Στη διάρκεια ενός έτους, η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη και μέχρι τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο, τίποτα δεν είναι το ίδιο...»

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η πλοκή του έργου διαπερνά την Ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας όμως οι ήρωες θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Οι έξι εργάτριες αντιπροσωπεύουν την εργατική τάξη συνολικά και το αφεντικό την κάθε λογής εξουσία, η οποία θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο για να διατηρήσει τη θέση, την ισχύ και την κυριαρχία της. Άλλοτε με χειραγώγηση, άλλοτε σπέρνοντας τη διχόνοια, άλλοτε με απειλές και άλλοτε με ωμή βία, προσπαθεί να κρατήσει τις εργάτριες υποταγμένες και πειθήνιες.

Τα σύμβολα του έργου παραπέμπουν στο σήμερα. Η φάμπρικα είναι η σύγχρονη κοινωνία, που κρατάει εγκλωβισμένους τους ανθρώπους σε άθλιες εργασιακές συνθήκες καλλιεργώντας τους συνεχώς την ιδέα ότι πρέπει να είναι ευγνώμονες και να μη ζητούν παραπάνω γιατί θα χάσουν κι αυτά που έχουν.

Ταυτόχρονα όμως τους δημιουργεί και την ψευδαίσθηση ότι είναι "ελεύθεροι". Όμως όπως σε όλες τις εκμεταλλευτικές  κοινωνίες αυτή η ελευθερία είναι επίπλαστη και ο άνθρωπος παλεύει καθημερινά σε μια αόρατη φυλακή.

Όμως οι ηρωίδες του έργου μας δείχνουν ότι μπορούμε να σηκώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στη δύναμη της εξουσίας, να ξεφύγουμε από αυτό τον κόσμο που «τα πάντα μπορούν να είναι φυλακή» . Γιατί όπως λέει και η Δέσποινα στο τέλος του έργου, το σημαντικό είναι «όπου κι αν πας ότι κι αν κάνεις, να αφήνεις κάτι πίσω σου». Και τότε, ίσως αλλάξει κάποτε αυτός ο κόσμος.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974305655, mail:[email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 4:35 pm


Το μήνυμα του Κώστα Κολλάτου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τεμπών και πρώην δήμαρχος κ. Κ. Κολλάτος στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου αναφέρει τα εξής:

"Ο αγώνας  για την Παιδεία, την Ελευθερία και την Κοινωνική Δικαιοσύνη αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορία του τόπου μας.

Σαράντα έξι χρόνια έχουν παρέλθει από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, την μεγάλη αντιστασιακή πράξη του Νοεμβρίου του 1973, που υπήρξε μια πρώτη αχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι στο οποίο είχε βυθιστεί η Ελλάδα από το δικτατορικό καθεστώς των Συνταγματαρχών.

Η εξέγερση των φοιτητών το Νοέμβρη του 1973 «δεν ήταν σπορά της τύχης, αλλά ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής» του λαού μας. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν αποτέλεσμα συνεχών και αφανών αγώνων του λαού που στέναζε κάτω από τον φασισμό.

Ο Νοέμβρης του 1973 λειτούργησε σαν καταλύτης στην καρδιά της φασιστικής δικτατορίας.

Έδειξε πως η Χούντα δεν είναι αήττητη, ένωσε το κομμένο νήμα με τον αντικατοχικό, αντιφασιστικό αγώνα, πήρε την σκυτάλη από τον αγώνα για δημοκρατία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική προκοπή των μετεμφυλιο-πολεμικών χρόνων, χρωματίστηκε από τα σκιρτήματα, κυρίως των νέων, σε όλο τον κόσμο για Ειρήνη, ενάντια στις επεμβάσεις των ΗΠΑ, και παραμένει η μεγαλύτερη επέτειος για την νέα γενιά.

Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, της Νομικής και όλων όσοι υπέστησαν διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια από το χουντικό καθεστώς.

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία» αξίες αναλλοίωτες στο χρόνο."

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 4:22 pm


Την αναστήλωση του αρχαίου τείχους των Φαρσάλων ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη

Σημαντικές ανακοινώσεις πραγματοποίησε την Παρασκευή από τα Φάρσαλα η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Είναι η πρώτη φορά που υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται τα Φάρσαλα, την αρχαία Φθία την πατρίδα του Αχιλλέα.

Η κ. Μενδώνη αποδέχτηκε την πρόσκληση του Φαρσαλινού Προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστου Καπετάνου και επισκέφτηκε τα Φάρσαλα όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 900.000 ευρώ, του έργου της αναστήλωσης του αρχαίου τείχους της πόλης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ενημερώθηκε για την πρόταση της νέας δημοτικής αρχής για την αναστήλωση και συντήρηση της εκκλησίας της Υπάπαντής στο Θετίδιο που χρονολογείται από το 1100 μ.Χ, αλλά και την προετοιμασία κατάθεσης μελέτης του αρχαίου ναού και κατόπιν εκκλησίας, στην Ζωοδόχο Πηγή, μνημείο για το οποίο η κυρία Μενδώνη έδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τέλος, ο κ. Εσκίογλου ζήτησε από την υπουργό μέσω των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, την καταγραφή όλων των αρχαιολογικών αποτυπωμάτων της πόλης για την ανάδειξη του τόπου καταγωγής του ομηρικού ήρωα Αχιλλέα και τη συνδρομή της στην προσπάθεια ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων σε Καλλιθέα, Ερέτρια, Σκοτούσσα, Χτούρι και Φάρσαλα. Επιπρόσθετα της επέδωσε ένα αναμνηστικό δώρο.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σ. Χατζηπλή, Ν. Γκατζόγιας, Στ. Κουκουλιός, ο Προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Δαμιανός, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χ. Μπασαγιάννης, η πρόεδρος και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Φαρσάλων κ.κ. Πρεκατέ, Βαρακλιώτης, Πιτσιάβα και Γεροβασίλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γούσιας, Μπρόζος, Τριάντης, Αρσενοπούλου κ.α.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 4:13 pm


H Λίνα Μενδώνη στη ΝΟΔΕ Λάρισας

Το κατώφλι των Γραφείων της ΝΟΔΕ Λάρισας πέρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χρήστο Καπετάνο καθώς και τα κομματικά στελέχη της ΝΔ.

Ο κ. Καπετάνος ευχαρίστησε την υπουργό για την παρουσία της και ανέφερε χαρακτηριστικά «τα τελευταία 5 χρόνια ερχόταν οι ΥΠΠΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, επισκέπτονταν το Αρχαίο Θέατρο, έβγαιναν μια φωτογραφία και εξαντλούσαν το αντικείμενο της εργασίας τους, με πολλά θέματα να βαλτώνουν.

Η κα Μενδώνη ήρθε, δεν βγήκε φωτογραφία αλλά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πραγματοποίησαν μια σύσκεψη 5 ωρών με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και προχώρησαν θέματα που ήταν κολλημένα χρόνια».

Η κα Μενδώνη με την σειρά της, ευχαρίστησε τη ΝΟΔΕ Λάρισας για το πολύ σημαντικό έργο που έχει παράξει και κατόπιν αναφέρθηκε στα ώριμα προς χρηματοδότηση έργα του ΥΠΠΟ σε ολόκληρη την Θεσσαλία που ανακοινώθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν άμεσα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Στην συνέχεια η κα Μενδώνη είχε εποικοδομητικό διάλογο με στελέχη της ΝΔ, ενώ ο κ. Καπετάνος της προσέφερε ως δώρο ένα αντίγραφο του πίνακα του Αστεριάδη για την Λάρισα, το οποίο η υπουργός δέχτηκε με χαρά, υποσχόμενη σύντομα να ξανάρθει.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 4:01 pm


Oι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη της Λάρισας - Ολο το πρόγραμμα

Εκτός από τις εκδηλώσεις του Πάρκου των Ευχών (συναυλίες με πρώτη των Onirama στις 6 Δεκεμβρίου, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, καλλιτεχνικά εργαστήρια,αφηγήσεις παραμυθιών κλπ), η Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει εκδηλώσεις και μέσα στην πόλη (μουσικές στο δρόμο, συναυλίες στο Δημοτικό Ωδείο, έκθεση, εικαστικά και μουσικά δρώμενα στο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων, στο Λαογραφικό και στο Διαχρονικό Μουσείο) ώστε κάθε μέρα για όλους να είναι γιορτή!

Οι εκδηλώσεις στην πόλη ξεκινούν με το άναμμα των φώτων του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κεντρικής Πλατείας και τη συναυλία του πιο αγαπημένου hip hop συγκροτήματος της Ελλάδας, τους Stavento του Μιχάλη Κουινέλη την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 20:00. 

Και θα συνεχίσουν, με τα εγκαίνια της έκθεσης του Σωματείου Εικαστικών 8 «Ετεροτοπίες» στο Μουσείο Σιτηρών, με συναυλίες του Θοδωρή Βουτσικάκη, του Δημήτρη Μαραμή, τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ, τους MEZZOTONO από την Ιταλία που θα δώσουν μια διαφορετική και πολύ πρωτότυπη παράσταση, χωρίς καθόλου όργανα αλλά μόνο με πέντε φωνές, που μιμούνται τον ήχο των πραγματικών οργάνων, κοκ, ενώ θα ολοκληρωθούν με τη συναυλία της Παραμονής στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο με τους Μπλε.

Το μήνυμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και φέτος είναι «…κι αυτά τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε μαζί!»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΛΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27.11.2019

20:00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
«Άναμμα Φώτων» ΣΥΝΑΥΛΙΑ STAVENTO, ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΛ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30.11.2019

20:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΙΤΗΡΩΝ & ΑΛΕΥΡΩΝ
«Ετεροτοπίες» ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 8

ΣΑΒΒΑΤΟ 07.12.2019

11:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΙΤΗΡΩΝ & ΑΛΕΥΡΩΝ
«Έθιμα και στολίδια από ύφασμα στο Μουσείο!» ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 6-12 ΕΤΩΝ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 2410530083)

20.00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ» & «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ»

ΚΥΡΙΑΚΗ 08.12.2019

11:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΙΤΗΡΩΝ & ΑΛΕΥΡΩΝ
«Έθιμα και στολίδια από ύφασμα στο Μουσείο!» ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 6-12 ΕΤΩΝ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 2410530083)

ΤΡΙΤΗ 10.12.2019

20:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Όμορφη Ζωή» ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΟΔΩΡΗ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.12.2019

20:00 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΦΡΙΞΟΥ & ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΩΛ

ΔΕΥΤΕΡΑ 16.12.2019

20:00 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΩΛ

20.00 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Η Μουσική που κάνει τη Σιωπή και Κλαίει» ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΜΗ

ΤΡΙΤΗ 17.12.2019

09:00 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Τα Χριστούγεννα της παράδοσης» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 2410239446)

20:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ MEZZOTONO

ΤΕΤΑΡΤΗ 18.12.2019

09:00 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Τα Χριστούγεννα της παράδοσης» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 2410239446)

10.00 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Φέρνουμε τα Χριστούγεννα» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

19:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΑΞΕΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 19.12.2019

09:00 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Τα Χριστούγεννα της παράδοσης» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 2410239446)

20:00 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΥΜΑ & ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΔΩΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.12.2019

18.30 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Ήθη και έθιμα 12ημέρου» ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2ης ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

19:30 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΦΡΙΞΟΥ & ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ DINO + DAPHNE

ΣΑΒΒΑΤΟ 21.12.2019

12:30 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΥΜΑ & Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΝΑ ΓΚΑΤΖΑ & ΝΙΚΟΛΑΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22.12.2019

20:30 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΛ & ΣΟΛ JUNIOR

ΔΕΥΤΕΡΑ 23.12.2019

19:30 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ & ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ DINO + DAPHNE

ΤΡΙΤΗ 24.12.2019

12:00 ΤΡΙΓΩΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ DINO + DAPHNE

19:00 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΦΡΙΞΟΥ & ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΟΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΝΑ ΓΚΑΤΖΑ & ΘΑΝΟΣ ΦΥΣΕΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.12.2019

19:30 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ DINO + DAPHNE

ΣΑΒΒΑΤΟ 28.12.2019

12:00 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΥΜΑ & Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ DINO + DAPHNE

ΚΥΡΙΑΚΗ 29.12.2019

12:30 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΡΟΥΣΒΕΛΤ & ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΝΑ ΓΚΑΤΖΑ & ΝΙΚΟΛΑΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

20:00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΚΤΗΣ & ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 30.12.2019

12:00 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΥΜΑ & ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΝΑ ΓΚΑΤΖΑ & ΘΑΝΟΣ ΦΥΣΕΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ  31.12.2019

12:00  ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΟΥ
«Αναβίωση του παλιού εθίμου της παραμονής πρωτοχρονιάς» ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΛ, ΣΥΝΑΥΛΙΑ DINO + DAPHNE

23:00 ΦΡΟΥΡΙΟ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ
«Πάει ο παλιός ο χρόνος» ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΠΛΕ

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 3:38 pm


Τραγικός επίλογος για τη 17χρονη από την Ελασσόνα και τη μάνα της - Νεκρές σε χαράδρα

Νεκρές έξω από το το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν ξεκινήσει από το σπίτι τους, στις 8 Νοεμβρίου βρέθηκαν πριν από λίγη ώρα η 17χρονη Μαρία Ιωάννα Δεληγιάννη (με καταγωγή από την Τσαριτσάνη Ελασσόνας) και η 45χρονη μητέρα της.

Αυτή την ώρα γίνεται επιχείρηση για την ανάσυρσή τους από τη χαράδρα βάθους περίπου 120 μέτρων, στη θέση Καρακόλι Αγίου Δημητρίου Πιερίας.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από drone που πέταξε πάνω από την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, στο 26ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κατερίνης - Ελασσόνας από τη στιγμή που κάτοικος εντόπισε τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Αυτή την ώρα ψυχολόγοι της αστυνομίας βρίσκονται κοντά στην οικογένεια της 17χρονης Μαρίας - Ιωάννας και της μητέρας της προκειμένου να τους στηρίξουν στο άκουσμα της τραγικής κατάληξης.

Η 17χρονη Μαρία - Ιωάννα αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα. Είχε εξαφανισθεί μαζί με την μητέρα της, στις 8 Νοεμβρίου, από το σπίτι τους στην Κατερίνη.

Την ημέρα της εξαφάνισης το κορίτσι γιόρταζε τα γενέθλιά του και η οικογένεια, όπως έχει δηλώσει η γιαγιά του κοριτσιού, ετοίμαζε πάρτι. Τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν.

Οι πληροφορίες που έγιναν γνωστές τις προηγούμενες ημέρες έλεγαν ότι η μητέρα βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση όταν είχε ξεκινήσει με την κόρη της, στην οποία είχε αφιερώσει τη ζωή της, για μια βόλτα.

Μόλις 26 χιλιόμετρα μακριά από την Κατερίνη, στο δρόμο προς την Ελασσόνα, το μπλε αυτοκίνητο που οδηγούσε η 45χρονη μάνα, βρέθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες στη χαράδρα, σε βάθος περίπου 120 μέτρων.

protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 3:31 pm


O διοικητής της 1ης Στρατιάς στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, ο Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη της Λαμίας.

Επιπλέον στην τελετή παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εκπρόσωποι θρησκευτικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Το τελετουργικό περιελάμβανε επίσημη Υποδοχή στην πλατεία Πάρκου, τελετή ενθρόνισης στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και επίσημο γεύμα.


Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 3:19 pm


Λάρισα - Ειδήσεις και Νέα

Κολοσσός η ΛΑΡΙΣΑ - Ελευθερία

Κολοσσός η ΛΑΡΙΣΑ  Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 6:04 pm


Λάρισα – Πόλη Που Μαθαίνει - tirnavitikanea

Λάρισα – Πόλη Που Μαθαίνει  tirnavitikanea

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2019 | 11:25 am


Νέο e-branch στη Λάρισα - Ελευθερία

Νέο e-branch στη Λάρισα  Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 3:48 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: