Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Λαρίσης   >   Λάρισα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

5 κρούσματα στην Λάρισα - Ανησυχία στην Καρδίτσα με κρούσματα σε δομή ηλικιωμένων

Από  29/9/2020 ώρα 14:00  έως 30/9/2020 ώρα 14:00

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

-Στην περιοχή των Τρικάλων 

Καταγράφηκαν 9 νέα κρούσματα Covid -19. 

2 κρούσματα αποτελούν επαφές κρούσματος (28/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 6 ακόμη κρούσματα προσήλθαν και εξετάστηκαν κατόπιν

συμπτωμάτων τρία σε ιδιωτικά εργαστήρια και τρία στο Γ.Ν. Τρικάλων. Τέλος 1 κρούσμα δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 5 νέα κρούσματα Covid -19. 

  • 1 κρούσμα αποτελεί στενή επαφή κρούσματος (28/09/2020) και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο

  • 1 ακόμη κρούσμα εξετάστηκε κατόπιν συμπτωματολογίας στο Γ.Ν. Λάρισας

  • 3 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κουτσόχερο και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως.

-Στην περιοχή του Βόλου 

Καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.

Πρόκειται για στενή επαφή κρούσματος (27/09/2020) και προέκυψε κατόπιν Ιχνηλατήσεως.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας 

Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid -19. 

4 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές κρουσμάτων(24/09/2020) – (25/09/2020) και προέκυψαν κατόπιν Ιχνηλατήσεως ενώ 1 ακόμη κρούσμα αποτελεί επαφή κρούσματος (29/09/2020) και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας.

Επιλογικά 2 κρούσματα προέκυψαν κατόπιν δειγματοληψίας των Κ.ΟΜ.Υ σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων και δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 3:52 pm


Οικονομική ενίσχυση του Fashion City Outlet στο Ειδικό Σχολείο της Λάρισας

Το Fashion City Outlet έχοντας τοποθετήσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στους βασικούς άξονες λειτουργίας του, συνεχίζει τις δράσεις του με κατεύθυνση την στήριξη και ενίσχυση τοπικών οργανώσεων, φορέων και δράσεων. Στα πλαίσια αυτά, προχώρησε στην ενίσχυση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρισας που πριν μερικές ημέρες λειτούργησε για πρώτη φορά. 

Με την επισήμανση ότι πρωτοβουλίες σαν αυτή αναδεικνύουν την ευαισθησία της περιφερειακής αρχής στη στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο Managing Director της Sonae Sierra Ελλάδος κος. Θάνος Ευθυμιόπουλος προσέφερε το χρηματικό ποσό των 3.000€ στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο. Κώστα Αγοραστό για την οικονομική ενίσχυση του διδακτηρίου των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), που λειτουργεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου στη Νεάπολη της Λάρισας.

Πρόκειται για τη  μοναδική στη  χώρα εκπαιδευτική υποδομή,  ένα ειδικό σχολείο με πλήρως λειτουργικούς και εξοπλισμένους χώρους, που  δίνει  τη δυνατότητα στους μαθητές  που θα φοιτήσουν σε αυτό,  να αποκτήσουν εφόδια για την αυτόνομη διαβίωση τους και να αναπτύξουν κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες.

«Το Fashion City Outlet έχει θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού του σχεδιασμού, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προς όφελος της κοινωνίας», υπογράμμισε ο κος. Ευθυμιόπουλος παραδίδοντας  στον περιφερειάρχη την επιταγή, παρουσία της Διευθύντριας του Fashion City Outlet κας. Μαρίας Γρηγοριάδη και της Διευθύντριας του ΕΕΕΕΚ κας. Αντιγόνης Παλληκαρά. Από πλευράς του Fashion City Outlet παρέστησαν επίσης η Διευθύντρια Μάρκετινγκ κα. Νάνσυ Κουρούπη και ο Διευθυντής Λειτουργίας κος. Θωμάς Χαϊδάς. 

«Όλοι έχουμε δικαίωμα στις ίσες ευκαιρίες  στη ζωή και στη γνώση» τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος. Κώστας Αγοραστός εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την έμπρακτη στήριξη της λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ από το Fashion City Outlet. Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε η Περιφέρεια Θεσσαλίας ώστε να λειτουργήσει το πρώτο αυτής της μορφής σχολείο στην Ελλάδα και δήλωσε υπερήφανος γι’ αυτή την πρωτοβουλία. «Ανοίγουμε δρόμους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την αξία της μοναδικής αυτής μονάδας υπογράμμισε η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ κ. Αντιγόνη Παλληκαρά: «δεν χρειάστηκαν πάνω από τρία λεπτά ώστε να αποφασίσει ο περιφερειάρχης τη δημιουργία της πρωτοποριακής αυτής εκπαιδευτικής δομής» σημείωσε, ευχαριστώντας τον κ. Αγοραστό «για την αποφασιστικότητα με την οποία προχώρησε στην υλοποίηση του έργου». Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία, τόνισε και ευχαριστώντας το Fashion City Outlet για την οικονομική ενίσχυση  ευχήθηκε η αξιέπαινη πρωτοβουλία του να βρει πολλούς μιμητές.  

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του στον θεσσαλικό χώρο, το Fashion City Outlet φροντίζει με κάθε τρόπο να δείχνει την ευαισθησία του, στηρίζοντας συνεχώς δράσεις και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την τοπική κοινωνία και τους φορείς της. Όπως σημείωσε η Διευθύντρια  του Fashion City Outlet κα. Μαρία Γρηγοριάδη, με αυτό τον τρόπο νιώθουμε ότι «επιστρέφουμε» στην θεσσαλική κοινωνία την αγάπη, την στήριξη και την εμπιστοσύνη με την οποία το θεσσαλικό κοινό έχει περιβάλλει το εκπτωτικό μας κέντρο και μας τιμά συνεχώς με την παρουσία του.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 2:51 pm


Λάρισα: Συνελήφθη για κλοπή με την απειλή μαχαιριού

Συνελήφθη σήμερα (30-09-2020) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, ένα άτομο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, αναζητείται ένας άγνωστος μέχρι στιγμής συνεργός του. 

Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, οι δύο δράστες προσέγγισαν ημεδαπή και υπό την απειλή μαχαιριού, της αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των -60- ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.  

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 2:41 pm


H METRO ΑΕΒΕ είναι η πρώτη εταιρεία λιανεμπορίου που αναπτύσσει πανελλαδικό δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προσβάσιμο σε όλους!

Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, η METRO έχει θέσει ως στρατηγική της προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, και με συνέπεια στους στόχους και τις δεσμεύσεις της, η εταιρεία προχώρησε σε  στρατηγική συνεργασία με την ENERES CPM για τη δημιουργία του πανελλαδικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων «Charge Plus».

Το δίκτυο θα αποτελείται από 320 φορτιστές σε 160 καταστήματα My market και METRO Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας με υπευθυνότητα στο Εθνικό Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης. Το δίκτυο θα παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα και θα είναι διαρκώς αναπτυσσόμενο, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες.

 

Το φιλόδοξο πλάνο θα ξεκινήσει άμεσα και θα υλοποιηθεί σε 3 φάσεις:

1η φάση: 80 φορτιστές σε μεγάλες πόλεις & κεντρικούς οδικούς άξονες.

2η φάση: 80 φορτιστές σε αποκεντρωμένα σημεία της χώρας.

3η φάση: 160 φορτιστές με στόχο την επίτευξη πανελλαδικής κάλυψης.

Η 1η και η 2η φάση θα ολοκληρωθούν εντός του 2021, ενώ η 3η φάση μέσα στο 2022.

 

Οι «έξυπνοι» fast-charging φορτιστές που θα εγκατασταθούν στα My market και τα METRO Cash & Carry, θα μπορούν να εξυπηρετήσουν οποιονδήποτε τύπο οχήματος, είτε πρόκειται για αμιγώς ηλεκτρικό (BEV), είτε για plug-in υβριδικό (PHEV).

 

Πρόκειται για φορτιστές τελευταίας τεχνολογίας, ισχύος 22 KW οι οποίοι θα επιτυγχάνουν φόρτιση έως 50% για τα αμιγώς ηλεκτρικά και έως 100% για τα υβριδικά, σε μιάμιση ώρα. Έτσι, οι πελάτες των καταστημάτων θα μπορούν να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους, ενώ κάνουν τα ψώνια τους.

Στο δίκτυο Charge Plus, οι πελάτες της METRO θα μπορούν πολύ εύκολα:

        Να συνδέουν και να φορτίζουν το όχημά τους χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή στο κινητό τους ή σκανάροντας την ειδική κάρτα στον σταθμό φόρτισης.

        Να εντοπίζουν τα πλησιέστερα διαθέσιμα σημεία φόρτισης του δικτύου.

        Να κάνουν κράτηση του σημείου φόρτισης για το διάστημα που θα κάνουν τα ψώνια τους.

 

Σε ένα τοπίο που αλλάζει διαρκώς και που οι νέες τεχνολογίες εντάσσονται όλο και περισσότερο στις ζωές όλων μας, η METRO τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά σε καινοτόμες λύσεις και συνέργειες, με στόχο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, έχοντας αποσπάσει πλήθος διακρίσεων, καθώς και την κορυφαία πιστοποίηση ISO 50001. Είναι η εταιρεία λιανεμπορίου που πρώτη, από τις αρχές του 2019, τοποθέτησε πέντε σταθμούς φόρτισης οχημάτων σε καταστήματά της. Σήμερα, πρωτοπορεί με τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου σταθμών φόρτισης οχημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 2:17 pm


Κορωνοϊός: Αναστολή λειτουργίας του Β1 τμήματος του 16ου Δημοτικού σχολείου

Στην αναστολή λειτουργίας του Β1 τμήματος του προχωρά το 16ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού. 

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία μετά από 14 ημέρες, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου. 

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφεται σε σχολείο της Λάρισας και όπως επιβάλλεται από τον ΕΟΔΥ, θα ακολουθήσει η διαδικασία της στοχευμένης ιχνηλάτησης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως και εκείνη της απολύμανσης των εσωτερικών χώρων του σχολείου. 

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 1:30 pm


Τύρναβος: Χειροπέδες σε δύο άτομα για ρευματοκλοπή

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, δύο άτομα, διότι κατά τον έλεγχο κατελήφθησαν να προβαίνουν, με χρήση αυτοσχέδιας σύνδεσης καλωδίων, σε αυθαίρετη αφαίρεση ηλεκτρικής ενέργειας από το εναέριο δίκτυο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. προς τις οικίες τους.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 12:13 pm


Λάρισα: Εκλεψε τσαντάκι και κατέληξε στο Τμήμα

Συνελήφθη χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένα άτομο, κατηγορούμενο για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της 28-09-2020, ο δράστης αφαίρεσε ένα τσαντάκι ατόμου, το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και το χρηματικό ποσό των -35- ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 12:02 pm


Μητρόπολη Λαρίσης: Σύναξη των καθηγητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Σύναξη όλων των καθηγητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου «ο Άγιος Αχίλλιος», οι οποίοι επιλέγησαν από την τριμελή επιτροπή αξιολόγησης, συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στην αίθουσα θρόνου του Επισκοπείου.

Ο Ποιμενάρχης παρουσίασε τον νέο Διευθυντή της Σχολής κ. Ιωάννη Μαυρομάτη και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα, ευθυνοφόρα του καθήκοντα, ενώ έδωσε κατευθυντήριες συμβουλές στους καθηγητές για το έργο της Σχολής, η οποία πλέον θα στεγάζεται εντός του χώρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 11:45 am


Χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί στα ορεινά - Πού έδειξε κάτω από 5 βαθμούς

Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στα ορεινά της χώρας.

Στον πίνακα που ακολουθεί, φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Σημειώνεται ότι σε σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια (δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα) καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών όπου η ελάχιστη έφτασε στους 2.8 βαθμούς Κελσίου.

tanea.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 11:23 am


Aλλαγές στα δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας

Το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ Λάρισας ενημερώνει το επιβατικό του κοινό ότι από την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 και στο εξής μόνο τις Κυριακές τροποποιείται στη γραμμή Αθηνών το δρομολόγιο ώρα 04.00΄ και γίνεται ώρα 06.30΄.

Επίσης, από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 προστίθενται τα κάτωθι δρομολόγια:

Λάρισα-Τύρναβος ώρα 14.30΄ και ώρα 16.00΄
Τύρναβος –Λάρισα ώρα 15.00΄ και ώρα 16.30΄

Λάρισα-Αμπελώνας ώρα 06.20΄, ώρα 14.30΄ και ώρα 19.30΄
Αμπελώνας-Λάρισα ώρα 07.00΄ και ώρα 20.15΄

Λάρισα-Πλατύκαμπο-Χάλκη ώρα 14.30΄ και ώρα 19.30΄
Χάλκη-Πλατύκαμπο-Λάρισα ώρα 15.00΄και ώρα 20.00΄

Από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και στο εξής κάθε Σάββατο προστίθεται το εξής δρομολόγιο:

Λάρισα-Αγιά :21.00΄
Αγιά-Λάρισα: 21.45΄

Επίσης, τροποποιείται το δρομολόγιο
Αγιά-Λάρισα από ώρα 20.15΄ σε 19.00΄ .

Τέλος, από την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 και το εξής τροποποιείται το δρομολόγιο:

Λάρισα-Αγιά από ώρα 07.15΄ σε 09.30΄
Αγιά-Λάρισα από 10.00΄ σε 10.15΄ και από 20.15΄ σε 19.00΄ .

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410 56.76.00
www.ktellarisas.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 10:54 am


Σε ξενοδοχεία στα Αμπελάκια και Καστρί Λουτρό 84 πρόσφυγες

Σε δύο ξενοδοχεία σε περιοχές του δήμου Τεμπών μεταφέρθηκαν το πρωί, συνοδεία Αστυνομίας, 84 συνολικά πρόσφυγες και μετανάστες.

Πρόκειται για το Καστρί Λουτρό και τα ιστορικά Αμπελάκια, όπου εγκαθίστανται σε ξενοδοχειακές μονάδες 52 και 32 πρόσφυγες αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Λάρισας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος ενημερώθηκε από την Αστυνομία για την φιλοξενία των 84 συνολικά ατόμων και την εγκατάστασή τους στις δύο ξενοδοχειακές μονάδες στα Αμπελάκια και το Καστρί Λουτρό.

Ο κ. Μανώλης υπογράμμισε ότι η ενημέρωση που έγινε στον ίδιο προσωπικά από του Α.Τ. Τεμπών ανέφερε ότι «η μεταφορά των μεταναστών έγινε με πούλμαν στις 2 τα ξημερώματα.

Θα συγκαλέσω έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να ενημερώσω το σώμα για τις εξελίξεις και θα επικοινωνήσω και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής», πρόσθεσε ο δήμαρχος Τεμπών, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση της δημοτικής αρχής για το συγκεκριμένο θέμα.

ert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 10:27 am


Θεσσαλία: Πνίγηκαν χιλιάδες ζώα λόγω "Ιανού" - Υγειονομική βόμβα τα κουφάρια τους

Χιλιάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία του Ιανού που έπληξε την περιοχή.

Όπως εξήγησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δυτικής Θεσσαλίας, Γιώργος Βαϊόπουλος, ο συνεταιρισμός που εκπροσωπεί αριθμεί περί τα 3.500 πνιγμένα αιγοπρόβατα.

Εκτίμησε δε, ότι άλλα τόσα -που ανήκουν σε άλλους συνεταιρισμούς- πρέπει να πνίγηκαν από τις καταστροφές, ενώ χάθηκαν και 1000 βοοειδή.

«Πολλά ζώα πνίγηκαν μέσα στους στάβλους. Άλλα, βρίσκονται κάτω από τις κοπριές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περισυλλεγούν με τα χέρια.

Πολλά τα παρέσυρε το ποτάμι και τα σκόρπισε σε χωράφια» σημείωσε, λέγοντας πώς δεν μπορεί να υπάρξει πρόσβαση στα πλημμυρισμένα χωράφια.

Σύμφωνα με τον κ. Βαϊόπουλο, οι δήμοι της περιοχής αλλά και οι ίδιοι οι παραγωγοί προσπαθούν να μαζέψουν τα κουφάρια των ψόφιων ζώων, τα οποία αποτελούν υγειονομικές βόμβες.

Σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις, έκανε λόγο για «αλαλούμ» την πρώτη εβδομάδα.

«Θα πάρουν 70-80 ευρώ το ζώο, όταν η παραγωγική αξία του ζώου είναι πάνω από 200 ευρώ» επισήμανε.

megatv.com

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 10:04 am


Βήμα αποσυμφόρησης στη δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο

Τον επαναπρογραμματισμό και κατ’ επέκταση την επίσπευση εκκρεμών συνεντεύξεων των αιτούντων άσυλο που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας δρομολογεί το νέο πρόγραμμα “Project North” της Υπηρεσίας Ασύλου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (European Asylum Support Office-EASO).

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι εκκρεμείς συνεντεύξεις των αιτούντων άσυλο θα ολοκληρωθούν σε συντομότερο χρονικό διάστημα, από ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Θα πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο εσωτερικό των δομών φιλοξενίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων εντός του 2021 στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και η ουσιαστική αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας.

Ειδικότερα στο νέο πρόγραμμα συμμετέχουν:

1.    Η δομή φιλοξενίας του Κουτσόχερου, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας Κουτσόχερου και Βόλου.

2.    Η δομή φιλοξενίας του Κατσικά, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας Κατσικά, Φιλιππιάδας και Δολιανών.

3.    Η δομή φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας και της Βέροιας.

4.    Η δομή φιλοξενίας των Σερρών, η οποία θα εξυπηρετήσει αρχικά τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των Σερρών και Σιντικής.

5.    Η δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στη δομή.

6.    Η δομή φιλοξενίας των Λαγκαδικίων, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των Λαγκαδικίων, Λουτρών Βαγιοχωρίου και Βαγιοχωρίου,

7.    Η δομή φιλοξενίας της Καβάλας, η οποία θα εξυπηρετήσει τους διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας της Καβάλας και της Δράμας.

Τέλος, στην έδρα του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν οι συνεντεύξεις των διαμενόντων στις δομές φιλοξενίας Διαβατών, Κάτω Μηλιάς και Γρεβενών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 9:48 am


H Αστυνομία για τη σύλληψη του Αμπελωνίτη με τα λαθραία τσιγάρα

Ένα ακόμη άτομο συνελήφθη στον Αμπελώνα για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την κατασχεθείσα ποσότητα 27.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, ανέρχεται σε 133.520,35 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, μεσημβρινές ώρες χθες διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντος, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•    ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο με κομμένη την κάννη και το κοντάκι (τροποποιημένο),

•    μία ζώνη φυσιγγίων με 10 κυνηγετικά φυσίγγια και

•    ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, σε παρακείμενο αποθηκευτικό χώρο της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -27.000- πακέτα τσιγάρων και -1.500- συσκευασίες καπνού των  -50- γραμμαρίων, η καθεμία, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, από την κατασχεθείσα ποσότητα λαθρεμπορικών καπνικών προϊόντων, εκτιμάται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των -133.520,35- ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 9:31 am


Καταστράφηκε από φωτιά ο ξύλινος ξενώνας της Μελιβοίας

Ολοκληρωτική ήταν η ζημιά που υπέστη ο ξύλινος ξενώνας της Μελιβοίας μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ.

Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας δεν έκρυψε την απογοήτευσή του και σε ανάρτησή του στο facebook σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι στο συγκεκριμένο χώρο «στεγάστηκαν όνειρα και ελπίδες για τη δημιουργία μιας κουλτούρας που να βασίζεται στη προσφορά, στο λιτό τρόπο ζωής, στην επαφή με τη φύση…».

Ο δήμαρχος ευχαριστεί τους πυροσβέστες και όλους όσοι βοήθησαν στην κατάσβεση και τονίζει πως τις επόμενες ημέρες θα κινήσει τις διαδικασίες για την ανοικοδόμηση του κτιρίου.


Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 9:09 am


Διακοπή νερού την Παρασκευή σε τμήμα της οδού Υψηλάντου

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού στην οδό:
•    ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ (από ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ μέχρι ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ).

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 8:49 am


Λάρισα: Μείωση 50% στα τέλη χρήσης σχολικών γυμναστηρίων

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε συλλόγους που χρησιμοποιούν σχολικά γυμναστήρια για προπονήσεις.

Αυτό γιατί τα τέλη που καλούνται να καταβάλλουν οι σύλλογοι στο Δήμο Λαρισαίων θα είναι στο 50% για όσο διάστημα διαρκεί ο κορωνοϊός.

Αυτό πρότεινε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και έγινε δεκτό στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο διευκρίνισε πως παρά το γεγονός πως είχε γίνει και παλαιότερα μείωση, αυτή δεν φάνηκε στα δίδακτρα των γονέων αλλά επωφελήθηκαν μόνο οι σύλλογοι.

Τώρα είπε πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο και θα το ελέγξει.

Κώστας Γκιάστας Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 8:43 am


Αμπελώνας: Εκρυβε σε αποθήκη 27.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Στη σύλληψη ενός 56χρονου κατοίκου του Αμπελώνα για λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Λάρισας.

Πρόκειται για μια ακόμη σύλληψη Αμπελωνίτη σε αποθήκη του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα συνελήφθησαν άλλοι 11 κάτοικοι του Αμπελώνα – μέλη δύο οικογενειών στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 4.000 πακέτα τσιγάρων και άλλες 500 συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες οδηγούμενοι στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας αφέθηκα ελεύθεροι ζητώντας προθεσμίας έως τις αρχές Οκτωβρίου προκειμένου να καταβάλλουν τους διαφυγόντες δασμούς από τη λαθρεμπορία τσιγάρων.

Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 8:24 am


ΟΣΕ: Συνεχίζονται οι εργασίες στον υποσταθμό Παλαιοφαρσάλου

Συνεχίζονται οι εργασίες για την άμεση αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό», όπως ανακοίνωσε ο ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα:

Στη γραμμή Λιανοκλάδι - Λάρισα δόθηκε σε κυκλοφορία την Κυριακή 27.9.2020, η γραμμή ανόδου στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος - Λάρισα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δοθεί και η γραμμή ανόδου στο τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός, οπότε θα υπάρχει πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας και στις δύο γραμμές.

Επίσης συνεχίζονται και οι εργασίες στον υποσταθμό Παλαιοφαρσάλου, ο οποίος έχει υποστεί σοβαρότατες ζημιές, ώστε να αποκατασταθεί η Ηλεκτροκίνηση.

Με την πρόοδο των εργασιών θα μειώνεται και ανάλογα ο χρόνος καθυστέρησης του δρομολογίου Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα, το οποίο είναι εκτός λειτουργίας και έχει υποστεί σοβαρές ζημιές τμηματικά σε 2.500 μέτρα γραμμής, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, ξεκινούν την Τετάρτη οι εργασίες.

Η γραμμή Παλαιοφάρσαλος - Καρδίτσα θα έχει αποκατασταθεί έως την Παρασκευή  9.10.2020 και το Καρδίτσα - Καλαμπάκα έως το Σάββατο 31.10.2020, οπότε θα υπάρξει και πλήρης επαναλειτουργία της γραμμής.

Σχετικά με τις τοπικές γραμμές Τιθορέα - Λιανοκλάδι και Λιανοκλάδι - Στυλίδα, που επίσης έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές σε διάφορα τμήματα, ολοκληρώνονται οι μελέτες και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης για την επαναλειτουργία τους.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, ο οργανισμός «έχοντας ως γνώμονα την διασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση του δικτύου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 7:55 am


Πρωτοσέλιδο 30/9/2020

Πρωτοσέλιδο 30/9/2020

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2020 | 12:00 am


Λάρισα - Ειδήσεις και Νέα

Αγιασμό τέλεσε η ΚΑΕ Λάρισα - Ελευθερία

Αγιασμό τέλεσε η ΚΑΕ Λάρισα  Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2020 | 8:25 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: