Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Λαρίσης   >   Λάρισα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δ.Λαρισαίων: Έλεγχοι σε δημόσια κτίρια και σπίτια - Κλειστά την Παρασκευή όλα τα σχολεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων στην έκταση του Δήμου Λαρισαίων, μετά την σεισμική ακολουθία του τελευταίου 24ωρου. 

Συγκροτήθηκαν κλιμάκια που στελεχώνονται από στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  μηχανικούς του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας.

Στην πρώτη φάση βαρύτητα δίνεται στα χωριά του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα στην Μάνδρα, το Κουτσόχερο και τη Ραχούλα, που φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερα προβλήματα. Τρία από τα τέσσερα κλιμάκια βρίσκονται ήδη στα προαναφερθέντα χωριά, ενώ έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε ι σπίτια στην πόλη της Λάρισας. 

Παράλληλα, άλλα κλιμάκια μηχανικών του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ ελέγχουν δημοτικά κτίρια καθώς και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. 

Αύριο Παρασκευή αναμένονται στην Λάρισα, κλιμάκια στελεχών των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτίρια. (Δικαστικό Μέγαρο, σχολικά συγκροτήματα κ.α.) 

Να σημειωθεί, με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά.  

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων του Δήμου καθώς και στο προσωπικό των Παιδικών Σταθμών για την άψογη και αποτελεσματική και ασφαλή για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς διαχείριση της μεγάλης σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην περιοχή μας

Αναφορές πολιτών για ρωγμές σε κτίσματα

Συνεχίζεται, επίσης, η υποβολή αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε σπίτια, στα τηλέφωνα επικοινωνίας του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων. 

Επίσης, για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε, επικουρικά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

Στην παραπάνω διεύθυνση οι πολίτες μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες καθώς και τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κτίσματος, τηλέφωνο επικοινωνίας). 

Η αποστολή των φωτογραφιών θα διευκολύνει στην ιεράρχηση των προβλημάτων και των αναγκών.  

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για το θέμα της υδροδότησης της πόλης και τη διανομή εμφιαλωμένου νερού. 

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 1:35 pm


Κλειστά όλα τα σχολεία του Δ.Κιλελέρ την Παρασκευή 5/3

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου δε θα λειτουργήσουν και αύριο Παρασκευή 05 Μαρτίου όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κιλελέρ λόγω του ισχυρού σεισμού που έπληξε την περιοχή μας και της ανάγκης ελέγχου των σχολικών κτηρίων για πιθανά προβλήματα.

Αναλυτικά δε θα λειτουργήσουν Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 1:22 pm


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλελέρ για δίκτυο ύδρευσης και την πιθανή εμφάνιση θολού νερού

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν συνεργεία της ΔΕΥΑ Κιλελέρ στα σημεία υδροληψίας πόσιμου νερού, μετά από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε στην περιοχή μας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα πρόβλημα στη λειτουργία τους και επομένως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για προβλήματα θολότητας στο δίκτυο κατανάλωσης.

Αναφορικά με τα δίκτυα των οικισμών που τροφοδοτούνται από τη γειτονική ΔΕΥΑ Λάρισας, ήτοι Νίκαιας, Νέων Καρυών, Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου, Κραννώνα, Κάμπου, Αγίων Αναργύρων, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα θολότητας. 

Αν όμως κάποια στιγμή, τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Λάρισας, διαπιστωθεί ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες των καταναλωτών να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους έρθει καθαρό (διαυγές) νερό. 

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται ψυχραιμία και ηρεμία στους καταναλωτές οι οποίοι για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 1:20 pm


Π.Ε. Λάρισας: Κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 5/3

Σύμφωνα με απόφαση των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, θα παραμείνουν κλειστές για αύριο, Παρασκευή 5/3/2021.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 1:15 pm


Λάρισα: Κλειστό μέχρι την Κυριακή 7/3 το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

Σας ενημερώνουμε ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Ν. Λάρισας (Ρούσβελτ 4, Λάρισα) θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Κυριακή 07/03/2021 λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας.

Ως εκ τούτου, το Φαρμακείο θα επαναλειτουργήσει από Δευτέρα 08/03/2021. 

Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ λειτουργούν στο Βόλο και τη Λαμία. Σημεία διανομής ΦΥΚ λειτουργούν στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 

2410534180 Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Λάρισας από Δευτέρα 08/03/2021.

2410539920 Περιφερειακή Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 1:04 pm


Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δίπλα στους πληγέντες των περιοχών Δαμάσι Μεσοχώρι Τύρναβο από την πρώτη στιγμή

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ, τον Παναγιώτη Σπήλιο, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και Γραμματέα της ΤΕ Υπαίθρου, και τον Δημήτρη Αβρανά, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή και εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών, αναδεικνύοντας ότι δεν μπορεί κανείς να μείνει μόνος του να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση. Οτι η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η διεκδίκηση για μέτρα πραγματικής ανακούφισης, για όλα τα αναγκαία έργα υποδομής, για την αντισεισμική θωράκιση και προστασία της περιοχής, είναι υπόθεση ζωής για τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους. Και ότι οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ο Τ. Τσιαπλές, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας επεσήμανε: «Είμαστε εδώ, κλιμάκιο του ΚΚΕ, για να συμπαρασταθούμε στο λαό της περιοχής. Σ' αυτήν τη φάση είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση, η Τοπική Διοίκηση, το κράτος να φροντίσουν για να αποκατασταθούν άμεσα ό,τι ζημιές υπάρχουν στα σπίτια των κατοίκων, να ελεγχθούν τα κτίρια, τα σχολεία, όλα τα δημόσια κτίρια, να στεγαστεί ο κόσμος. Εδώ και τώρα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προμήθειά τους με νερό, φαγητό, κουβέρτες και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο. Ειδική φροντίδα χρειάζεται για την προστασία των ευπαθών ομάδων και για όσους έχουν ανάγκη φαρμάκων, οξυγόνου, ηλεκτρικού ρεύματος. Βέβαια θεωρούμε ότι πρέπει να μπει επί τάπητος για ακόμα μια φορά το θέμα της πρόληψης γι' αυτά τα ζητήματα, της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας».

 Ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αυτό που επείγει τώρα είναι η ασφάλεια όλων των κατοίκων της περιοχής!

Την άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία του λαού απέναντι στις ζημιές και τις καταστροφές, που προκλήθηκαν από τη μεγάλη σεισμική δόνηση και τους ισχυρούς μετασεισμούς που είναι σε εξέλιξη, απαιτεί με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, καλεί το λαό της Θεσσαλίας να οργανώσει την πάλη του για μέτρα προστασίας, να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη στήριξη στους πληγέντες από το σεισμό.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Η πλειοψηφία του λαού της Θεσσαλίας βρίσκεται στους δρόμους, έξω από τα σπίτια του, με μεγάλη ανησυχία για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση.

Εχουν σημειωθεί πολύ σοβαρές ζημιές: Σε 2 σχολικά κτίρια στο Μεσοχώρι και το Δαμάσι, όπου έχουν καταρρεύσει τμήματά τους, ενώ πολλά σπίτια στο Δαμάσι και αλλού έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και καθίστανται ακατάλληλα για κατοικία. Οι δύο γέφυρες στα περίχωρα του Δαμασίου έχουν κλείσει, λόγω των πολύ σοβαρών ζημιών που έχουν υποστεί.

Στην πόλη της Λάρισας έχουν σημειωθεί ζημιές σε κτίρια (πτώση σοβάδων, ρωγμές κ.λπ.). Παράλληλα, σε δεκάδες χώρους δουλειάς εργαζόμενοι καλούνται να πάνε στη δουλειά τους, παρά τον κίνδυνο που υπάρχει από τους συνεχείς μετασεισμούς και ενώ υπάρχει κάλεσμα της Πολιτικής Προστασίας για να μείνει ο κόσμος εκτός των κατοικιών τους.

Από την πρώτη στιγμή κλιμάκια της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ βρέθηκαν στο πλευρό των πληγέντων, καταγράφοντας προβλήματα και ζημιές, διεκδικώντας λήψη μέτρων προστασίας του λαού μας. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, το λαό της Θεσσαλίας, να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλους όσοι έχουν πληγεί. Να εντείνουν τη διεκδίκησή τους για την προστασία από τα σεισμικά φαινόμενα.

Απαιτούμε:

Αμεσα μέτρα προστασίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη. Αμεσα μέτρα στήριξης στους πληγέντες με όλες τις απαραίτητες υποδομές (σκηνές εκστρατείας, τροφή, νερό, θέρμανση).

Να διασφαλισθεί ότι οι εργαζόμενοι δεν θα εργαστούν στους χώρους δουλειάς, για όσο διάστημα η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους να μείνουν εκτός κατοικίας.

Αμεσα να προχωρήσουν ο έλεγχος και η αποκατάσταση ζημιών σε δημόσια κτίρια, υποδομές, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, σε χώρους δουλειάς. Με δεδομένο ότι στην πόλη της Λάρισας, για παράδειγμα, όσον αφορά τα σχολικά κτίρια, 51 είναι κατασκευασμένα με παλιότερο οικοδομικό κανονισμό, κάποια πριν από το 1985, κάποια πριν από το 1955! Είναι κτίρια που χαρακτηρίζονται "γερασμένα" και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο στο ενδεχόμενο νέας ισχυρής σεισμικής δόνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι 2 σχολεία υπέστησαν πολύ σοβαρές ζημιές!

Να ελεγχθούν τα σπίτια και να υπάρξει η απαραίτητη στήριξη για να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Να γίνει άμεσα καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο σύνολό τους (100%) οι καταστροφές που υπάρχουν στην περιουσία του λαού της περιοχής και στις μικρές επιχειρήσεις.

Κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Κανείς εργαζόμενος που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μη θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών από την εργασία του.

Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες. Καμία διακοπή νερού, ρεύματος και τηλεφώνου σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που έχουν χρέη.

Ο μεγάλος σεισμός στο νομό της Λάρισας, μαζί με τις ζημιές και τις καταστροφές, ξανάφερε στην επιφάνεια τις μεγάλες ανάγκες, αλλά και τις μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της αντισεισμικής προστασίας, για τις οποίες ευθύνονται διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Γι' αυτό είναι αναγκαία ο άμεσος σχεδιασμός, η χρηματοδότηση και υλοποίηση των αναγκαίων έργων με ευθύνη του κράτους.

Το ΚΚΕ καλεί τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, σωματεία, συνδικάτα, αγροτικούς συλλόγους, σπουδαστικούς συλλόγους και συλλόγους γυναικών να οργανώσουν τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους».

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 12:59 pm


Κλειστά την Παρασκευή όλα τα σχολεία της επαρχίας Φαρσάλων

Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία, όλων των βαθμίδων στην επαρχία Φαρσάλων, λόγω της εξέλιξης του σεισμικού φαινομένου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 12:29 pm


Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης στο Δαμάσι Τυρνάβου

Ο Δήμος Τυρνάβου ενημερώνει ότι στο πλαίσιο ψυχολογικής στήριξης των πληγέντων από το σεισμό, λειτουργεί στο Δαμάσι Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.

Ο σταθμός λειτουργεί στο Γήπεδο Δαμασίου και ώρες 10:00πμ ως 5:00μμ για όσες ημέρες παραμένει ο καταυλισμός.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 12:16 pm


Καθαρίζει και καλλωπίζει αρχαιολογικούς χώρους o δήμος Φαρσάλων

Με στόχο τη συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της επαρχίας Φαρσάλων, η υπηρεσία Πρασίνου του δήμου προβαίνει σε διαρκείς εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού τους.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε κοπή χόρτων, καθαρισμός των περιβαλλόντων χώρων και καλλωπισμός του πρασίνου στο θολωτό τάφο, στα εναπομείναντα τμήματα του αρχαίου τείχους μέσα στην πόλη των Φαρσάλων, στην παραδοσιακή κρήνη της Ζωοδόχου Πηγής, στις λιθόκτιστες δεξαμενές του και στα βυζαντινά της περιοχής Βαρουσίου, στο λιθόκτιστο πηγάδι στον Άγιο Κωνσταντίνο και στην Εκκλησία της Υπαπαντής του Χριστού στο Θετίδιο.

«Έχουμε εντάξει στον προγραμματισμό της διαρκούς μέριμνας όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς μας χώρους, προκειμένου να έχουν πάντα την εικόνα και το σεβασμό που τους αξίζει» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπασαγιάννης.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 12:10 pm


Νέα μετασεισμική δόνηση 4.4 Ρίχτερ "κούνησε" τη Λάρισα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μετασεισμική ακολουθία στο νομό Λάρισας.

Στις 11.36 καταγράφηκε νέος μετασεισμός 13 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, μεγέθους 4.4 Ρίχτερ, ο οποίος ταρακούνησε εκ νέου την πόλη της Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 11:54 am


Δήμος Ελασσόνας: Οι πολίτες της Ποταμιάς να μην καταναλώνουν νερό από το δίκτυο ύδρευσης

Η ΔΕΥΑ Ελασσόνας ανακοινώνει ότι συστήνεται στους πολίτες της Δ.Ε Ποταμιάς να μην καταναλώνουν νερό από το δίκτυο της ύδρευσης και να προμηθευτούν εμφιαλωμένα νερά από τα κατά τόπους καταστήματα ή τα σημεία διανομής που έχει ο Δήμος Ελασσόνας σε κάθε κοινότητα.

Έχουν ήδη ληφθεί δείγματα από την υπηρεσία και έχουν αποσταλεί για έλεγχο, ώστε να διαπιστωθεί η καταλληλόλητα και η ποιότητα του νερού.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν οι πολίτες να καλούν στο τηλέφωνο 2493029524 - 6974122323

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 11:39 am


Cosmote: Δωρεάν χρόνος ομιλίας σε Ελασσόνα, Τύρναβο, Φαρκαδόνα και Λάρισα

Η COSMOTE στηρίζει τους συνδρομητές της στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας και Λαρισαίων, που επλήγησαν από τον σεισμό των 6 ρίχτερ και για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους, προχωρά στις παρακάτω ενέργειες:

•    Προσφέρει δωρεάν 1.500 λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα και 15GB για χρήση Internet από το κινητό, σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- ιδιώτες και επιχειρήσεις, με ισχύ από 04/03 έως και τις 18/03/21.

•    Επιπλέον, για τη διευκόλυνση των συνδρομητών της, η COSMOTE αναστέλλει μέχρι και τις 31/03/21 κάθε διαδικασίαγια -οριστική ή προσωρινή- φραγή για όλους τους συνδρομητές συμβολαίου σταθερής, κινητής και συνδρομητικής τηλεόρασης στις εν λόγω περιοχές.

Όλοι οι δικαιούχοι συνδρομητές ενημερώνονται για την ενεργοποίηση των δωρεάν πακέτων, μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS).

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 11:32 am


Κλειστά τα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Τα γραφεία του Ι. Σ. Λάρισας θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα 4-3-2021 έως ότου ειδική επιτροπή της πολεοδομίας εκτιμήσει τις ζημιές που υπέστη το κτήριο.

Για την επαναλειτουργία θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 11:21 am


Σε πέντε σημεία διανομή εμφιαλωμένου νερού από την ΔΕΥΑΛ

Σχετικά με τη θολότητα του νερού στο δίκτυο της ΔΕΥΑΛ και την προτροπή στους συμπολίτες να μην καταναλώνουν νερό, όπου εμφανίζεται θολότητα, ανακοινώνονται τα σημεία διανομής δωρεάν εμφιαλωμένου νερού.

Τα σημεία διανομής είναι τα εξής:

1. Κτίριο της ΔΕΥΑΛ (υδατόπυργος)

2. Σκεπαστή αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)

3. Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Λαρισαίων (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)

4. Ροδοπούλειο (συνοικία Αβέρωφ)

5. Αμπελόκηποι (Στέκι ΚΑΠΗ)

Τονίζεται ότι από τη ΔΕΥΑΛ είναι σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού.

Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό.

Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 11:17 am


Κλειστά και την Παρασκευή τα σχολεία στον Δήμο Ελασσόνας

Με απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή 5 Μαρτίου όλα τα σχολεία Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ελασσόνας, λόγω της έντονης μετασεισμικής ακολουθίας, για προληπτικούς λόγους.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 10:55 am


Στη δύσκολη στιγμή το γραφείο τελετών Κιβωτός αναλαμβάνει για εσάς όλες τις διαδικασίες

Τα γραφεία τελετών επιτελούν ένα δύσκολο έργο σε καθημερινή βάση, αφού αναλαμβάνουν κηδείες, μνημόσυνα, ταφές, ενώ έρχονται σε άμεση επαφή με τις οικογένειες των εκλιπόντων. Το επάγγελμα αυτό χρειάζεται επαγγελματισμό, συνείδηση και ανθρωπιά για να μπορέσει να σταθεί.

Ο ανταγωνισμός από την άλλη είναι μεγάλος, γι’ αυτό και ουσιαστικά λίγα είναι τα γραφεία που έχουν διατηρήσει υψηλά το επίπεδο των υπηρεσιών τους.

Ένα απ’ αυτά είναι το γραφείο τελετών Κιβωτός, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το οποίο διαθέτει όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό για την προετοιμασία των εγγράφων, του νεκρού και της τέλεσης μιας νεκρώσιμης τελετής με αμέριστο σεβασμό στον νεκρό και τους συγγενείς.

Είναι στη διάθεσή σας κάθε μέρα, ακόμα και αργίες, επετείους και γιορτές αλλά και όλο το 24ωρο για να προσφέρει τις υπηρεσίες της και να πάρει από εσάς το βάρος της προετοιμασίας.

Οι δεξιώσεις προς τιμήν του αποθανόντος διατηρούν έναν πολυτελή χαρακτήρα, χωρίς τίποτα το περιττό και πάντα με εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες.

Εφόσον θέλετε να συμμετέχετε στην προετοιμασία τους, είμαστε στη διάθεσή σας να ακούσουμε την επιθυμία σας και να την κάνουμε πράξη.

Υπηρεσίες

Αποτέφρωση με συνοδεία της σορού και κατόπιν της τέφρας από έμπειρο προσωπικό του γραφείου μας

Κηδείες και μνημόσυνα από τα πιο λιτά μέχρι τα πιο πολυτελή και αριστοκρατικά

Δεξιώσεις με έμφαση στην απόδοση τιμής του νεκρού

Μεταφορές σορών και επαναπατρισμοί με την πρέπουσα προσοχή και αναλαμβάνοντας όλες τις τυπικές διαδικασίες των εγγράφων

Κάθε μεταφορά γίνεται με ιδιόκτητα πολυτελή και καινούργια οχήματα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310 788318 και μέσα από την ιστοσελίδα kivotos-teletes.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 10:35 am


Σεισμός: Τα σχολεία που προκλήθηκαν ζημιές στη Λάρισα

Ζημιές σε σχολικά κτίρια προκάλεσε σε Λάρισα, Τρίκαλα και Κοζάνη ο σεισμός των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με το σεισμό και τα σχολικά κτίρια:

Δεν υπάρχει ανησυχία για μαθητές, αλλά υπήρξαν ζημιές σε κτίρια των κάτωθι σχολείων:

- Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου Λάρισας: κατέρρευσε το μισό, ακατάλληλο για χρήση

- Νηπιαγωγείο, Δημοτικό στο χωριό Πλατανούλια Λάρισας: έπεσε το ταβάνι και υπέστη σοβαρές ρωγμές.

Στην περιοχή Τρικάλων, οι μαθητές των σχολικών μονάδων αποχώρησαν, ενώ αναφέρθηκαν από τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες ζημιές και ρωγμές σε κτίρια των κάτωθι σχολείων:

- Δημοτικό Σχολείο Ζάρκου

- 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

- Δημοτικό Σχολείο Διάσελλου

- Νηπιαγωγείο Διάσελλου

- 1ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας.

Επίσης ζημίες σημειώθηκαν στα σχολικά κτίρια:

- Διδακτήριο Δήμου Δέντρων Λάρισας: έχει ρωγμές, κατέπεσαν σοβάδες.

- Δημοτικό Σχολείο Βλαχογιαννίου Λάρισας: έχει ρωγμές και

- Γενικό Λύκειο Σερβίων Κοζάνης: έχει ρωγμές.

skai.gr

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 10:19 am


Αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Κατόπιν της μεγάλης ισχύος σεισμικής δόνησης που έλαβε χώρα σε εστιακό χώρο πλησίον της Λάρισας και της ακόλουθης μετασεισμικής δραστηριότητας, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Λάρισας, Ελασσόνας, Καλαμπάκας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αλμυρού και Βόλου, που λήγουν στο χρονικό διάστημα από 3 Μαρτίου έως και 10 Μαρτίου.

Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι που υπάγονται στα παραπάνω ΚΠΑ2 δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

Επιπλέον, δεν θα υπάρξει επίπτωση στην καταβολή των επιδομάτων για τους επιδοτούμενους ανέργους των παραπάνω ΚΠΑ2 που πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν προβούν στη απαραίτητη δήλωση. 

Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση όσον αφορά στη λειτουργία των παραπάνω ΚΠΑ2 και οδηγίες εξυπηρέτησης προς τους συναλλασσόμενους με τον ΟΑΕΔ για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες Αρχές που θα επιθεωρήσουν την κατάσταση των κτιριακών υποδομών, αλλά και την εξέλιξη του ίδιου του φαινομένου.

Ο ΟΑΕΔ εκφράζει την έμπρακτη συμπαράστασή του στους κατοίκους της περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 10:01 am


ΔΕΥΑΛ: Θολό νερό σε σπίτια της Λάρισας - Θα γίνει διανομή εμφιαλωμένου

Εξαιτίας της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που καταγράφηκε την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 στην περιοχή της Λάρισας, παρατηρήθηκε σήμερα Πέμπτη  θολότητα στο νερό σε διάφορα σημεία του δικτύου της πόλης.

Από τη ΔΕΥΑΛ γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες εντοπισμού και διακοπής των γεωτρήσεων που δημιουργούν το πρόβλημα άντλησης θολού νερού.

Η υδροδότηση της πόλης θα συνεχιστεί κανονικά από εναλλακτικές γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΛ που δεν παρουσιάζουν προβλήματα θολότητας.

Μέχρι να ολοκληρωθεί από τη ΔΕΥΑΛ η διαδικασία καθαρισμού και απομάκρυνσης της ποσότητας θολού νερού που έχει εισέλθει στα δίκτυα ύδρευσης συστήνεται στους καταναλωτές της ΔΕΥΑΛ που διαπιστώνουν την ύπαρξη θολού νερού στις βρύσες τους να μην το χρησιμοποιήσουν για πόση, μέχρις ότου στις βρύσες τους να έρθει καθαρό (διαυγές) νερό.

Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιοχές, μπορεί να απαιτηθεί έως και ένα 24ωρο για την πλήρη ανανέωση του νερού του δικτύου.

Από τη ΔΕΥΑΛ ανακοινώνεται ότι θα γίνεται διανομή δωρεάν εμφιαλωμένου νερού στους καταναλωτές μέχρι την επίλυση του προβλήματος.

Τα σημεία διανομής θα ανακοινωθούν σε λίγο με νεότερη ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 9:44 am


Επίσκεψη του Μητροπολίτη Λαρίσης στην πληγείσα περιοχή του Τυρνάβου

Στην πληγείσα από τον σεισμό περιοχή του Τυρνάβου, μετέβη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος, και διεπίστωσε τις εκτεταμένες υλικές ζημιές στους Ιερούς Ναούς της περιοχής.

Ο κ. Ιερώνυμος – όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης- “συνομίλησε με τους κατοίκους, δόξασε μαζί τους τον Θεό που δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα και μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας διαπιστώθηκε η αποφασιστικότητα να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ο Σεβασμιώτατος συνέστησε σε όλους ψυχραιμία και σύνεση και ευχήθηκε η Παναγία η Φανερωμένη και ο Άγιος νεομάρτυς Γεδεων, Πολιούχος Τυρνάβου, να προστατεύουν το λαό και τον τόπο και να βοηθήσουν να ξεπεράσουμε γρήγορα τη δεινή δοκιμασία”.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2021 | 9:20 am


Λάρισα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: