Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Λαρίσης   >   Λάρισα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρωτοσέλιδο 16/7/2020

Πρωτοσέλιδο 16/7/2020

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 12:00 am


Ο Γιώργος Μανώλης με τον ηγούμενο της Ι.Μ.Αγίου Νικοδήμου π. Ειρηναίο

Με τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικοδήμου π. Ειρηναίο, τον ηγούμενο της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού π. Νεκτάριο συναντήθηκε  δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης μαζί με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κυρίτση.

Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου στον Πυργετό.

Μετά τον εσπερινό, ο δήμαρχος συνεχάρη τον καθηγούμενο της Μονής γέροντα Ειρηναίο για το έργο που επιτελεί.

Σε δήλωσή του ο κ. Μανώλης τονίζει ότι «Τα μοναστήρια ήταν πάντα φάροι όχι μόνο της Ορθοδοξίας αλλά και του Ελληνισμού. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις θρασύτατες και προκλητικές ενέργειες  από τους εξ ανατολών γείτονες, αλλά και την υγειονομική πανδημία που βιώνουμε, τα μοναστήρια του δήμου μας, δίνουν  δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία σε όλους.

Επιπλέον, τα μοναστήρια της περιοχής μας αποτελούν πλέον πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού τόσο από το εσωτερικό όσο και από ομόδοξες γειτονικές μας χώρες».

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμου εκτός του δημάρχου και του Προέδρου του Δ.Σ., παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος  κ. Γιώργος Νικολάου, ο τοπικός σύμβουλος Πυργετού κ. Λάμπρος Σωτηρίου και πλήθος προσκυνητών.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 10:51 pm


Oμιλία Κουτσούμπα στο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο

Η ΚΝΕ πραγματοποιεί το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της, στις 17-19 Ιούλη, στο Στόμιο της Λάρισας, με σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!».

Το φετινό διήμερο είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου θα κορυφωθούν με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 18 Ιούλη, στις 20.30, στο χώρο της κατασκήνωσης, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 9:00 pm


Ενισχύεται η οδική ασφάλεια στην Ελασσόνα - 4,5 εκατ. ευρώ για το επαρχιακό δίκτυο

Σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο Δήμο Ελασσόνας δρομολογεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου «Αποκαταστάσεις – Συντηρήσεις Ασφαλτικών στο Δήμο Ελασσόνας» προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση της επαρχιακής οδού που ενώνει τον οικισμό της Ελασσόνας με τον οικισμό της Τσαριτσάνης καθώς και βελτιώσεις σε άλλα σημεία του επαρχιακού δικτύου του Δήμου Ελασσόνας τα οποία ανήκουν  στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας.

«Σε συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους  και τις υπηρεσίες μας προχωράμε σε χρήσιμα έργα ουσίας που ενισχύουν την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των προϊόντων. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι στους κατοίκους της υπαίθρου δίνοντας λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Βελτιώνουμε τα χαρακτηριστικά του επαρχιακού δικτύου και το ασφαλτοστρώνουμε για την ασφαλή και άνετη πρόσβαση στην περιοχή. Δημιουργούμε θέσεις εργασίας, φέρνουμε χρήμα στην τοπική οικονομία».

Τί περιλαμβάνει το έργο

Το έργο περιλαμβάνει τα ακόλουθα διακριτά τμήματα:

•     Συντήρηση - αποκατάσταση της Επαρχιακής Οδού 13 στο τμήμα που ενώνει τον οικισμό της Ελασσόνας με τον οικισμό της Τσαριτσάνης (Ομαδικός  Αμπελώνας) με συντήρηση - ενίσχυση των υφιστάμενων τεχνικών, κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίου για τον διαχωρισμό της μετακίνησης πεζών και οχημάτων και αποκατάσταση της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας.

•     Συντήρηση ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου αρμοδιότητας συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με: 

- άρση καταπτώσεων, καθαρισμό και μόρφωση ερεισμάτων με απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης, λιθορριπές  και επιχωματώσεις σε θέσεις καθιζήσεων, καθαρισμό ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με τις υπό συντήρηση οδούς.

- εργασίες συντήρησης της υποδομής, καθαρισμού και ενίσχυσης των τεχνικών (τοίχοι αντιστήριξης, πτερυγότοιχοι οχετών, κοιτοστρώσεις γεφυρών) σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες αστοχίες και φθορές, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις ελιγμών και περιορισμένου πλάτους οδοστρώματος.

- εργασίες συντήρησης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται ρηγματώσεις – καθιζήσεις ή φυσιολογική φθορά με την πάροδο του χρόνου. Σε θέσεις που απαιτείται εξυγίανση μετά την αφαίρεση της υπάρχουσας ασφαλτικής στρώσης θα συμπληρωθούν στρώσεις οδοστρωσίας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 8:34 pm


Θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας στο Κιλελέρ

Εν όψει του εορτασμού της Αγίας Μαρίνης, την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις 19:30 θα τελεστείεσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στο εξωκλήσι της Αγίας στο Κιλελέρ.

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία από 7:00 -10:00.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 8:08 pm


Μέχρι την κορυφή του Ολύμπου με τη δύναμη της ψυχής (Βίντεο)

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, το VICE Greece ακολούθησε τη Βιβή Χριστοδουλοπούλου στην κορυφή Μύτικα του Ολύμπου, με τη συνεργασία της "Trekking Hellas Mountain Olympus".

Η Βιβή γεννήθηκε με φωκομέλεια κάτω άκρων, με αποτέλεσμα να μην έχει αναπτυχθεί το αριστερό της πόδι, καθώς και κυφοσκολίωση 90° στη σπονδυλική της στήλη.

Ωστόσο, ο δυναμικός της χαρακτήρας και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας σε ιδρύματα την οδήγησαν να βάζει υψηλούς στόχους και να ξεπερνάει τους περιορισμούς της σωματικής της διάπλασης.

Έως σήμερα έχει κάνει σκι βουνού (κερδίζοντας διακρίσεις), καταδύσεις, ενώ ασχολήθηκε και με τον χορό, συμμετέχοντας σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τελευταίο της επίτευγμα είναι η ανάβαση στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας. Το ταξίδι ξεκίνησε από την Ελασσόνα με 4x4 μέχρι το πρώτο καταφύγιο στα 2.500 μέτρα.

Αμέσως μετά η Βιβή, έμπειρη ιππέας, συνέχισε τη δύσκολη διαδρομή με άλογο, ενώ τα τελευταία 300 μέτρα πριν τον Μύτικα, τα σκαρφάλωσε μόνο με το ένα πόδι και τα χέρια της. Την ίδια μέρα έγινε και η κατάβαση.

Δείτε το βίντεο εδω

vice.com

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 7:42 pm


Missing Alert App: Πρωτοποριακή εφαρμογή για τα εξαφανισμένα παιδιά

Με σύμμαχο την κοινωνία το «Χαμόγελο του Παιδιού» ευελπιστεί ότι η πρωτοποριακή εφαρμογή «Missing Alert App» θα γίνει ένα νέο σημαντικό εργαλείο προκειμένου να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών αλλά και ενηλίκων έως 60 ετών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Γιαννόπουλος, «το όνειρο έγινε πραγματικότητα για την αδιαμεσολάβητη και γρήγορη επικοινωνία με τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν. Τα αυτιά και τα μάτια των Αρχών στις εξαφανίσεις προσώπων είναι ο κόσμος».

Η κινητοποίηση των πολιτών τις πρώτες ώρες μιας εξαφάνισης αποδεικνύεται κομβικής σημασίας. «Είναι πολύ σημαντικές οι πρώτες στιγμές, το να μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε αμέσως. Αυτό μπορεί να σώσει την κατάσταση» εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος στην παρουσίαση της εφαρμογής.

Η ιδέα για την ανάπτυξη της εφαρμογής ξεκίνησε από συνεργάτες της Cosmote, οι οποίοι είχαν βιώσει τέτοιο περιστατικό στο οικογενειακό τους περιβάλλον, ανέφερε εκ μέρους της εταιρείας ο Γεώργιος Αθανασόπουλος. Κατόπιν η εφαρμογή διακρίθηκε στον ετήσιο διαγωνισμό καινοτομίας της Cosmote και έγινε πραγματικότητα χάρη στην τεχνογνωσία του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Το αγκαλιάσαμε γιατί βλέπουμε την τεχνολογία ως αρωγό στα προβλήματα των ανθρώπων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η μαζική χρήση της εφαρμογής γιατί έτσι διευκολύνεται το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού και των Αρχών. Εκπληρώνεται η προϋπόθεση της αμεσότητας και της ταχύτητας που έχει τεράστια σημασία στις εξαφανίσεις προσώπων» επεσήμανε ο κ. Αθανασόπουλος.

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη δωρεάν για android κινητά, ενώ άμεσα αναμένεται να λάβει έγκριση και για τα υπόλοιπα smartphones. Έχει δύο βασικές λειτουργίες. Κατ’ αρχάς ειδοποιεί τους χρήστες για τις εξαφανίσεις προσώπων, μάλιστα με γεωγραφικό προσδιορισμό, ούτως ώστε να μπορούν να συνδράμουν στο έργο των Αρχών ανάλογα με την τρέχουσα τοποθεσία τους. Επίσης, επιτρέπει στους χρήστες, εφόσον διαθέτουν πληροφορίες, να επισυνάψουν φωτογραφίες αλλά και γεωγραφική «πινέζα» με βάση την τεχνολογία γεωεντοπισμού.

Επιπλέον όμως, για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα σε φροντιστές ανθρώπων υψηλού κινδύνου να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων για τα άτομα που για λόγους υγείας κινδυνεύουν να χαθούν. Έτσι, εφόσον παραστεί ανάγκη, η ενεργοποίηση του μηχανισμού είναι εξαιρετικά γρήγορη. Τα στοιχεία των ατόμων υψηλού κινδύνου δεν δημοσιοποιούνται παρά μόνο όταν ενεργοποιηθεί η διαδικασία.

«Δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη εφαρμογή στην Ελλάδα, αλλά ούτε και παγκοσμίως. Υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες ενημερώνουν, αλλά δεν επιτρέπουν τη διάδραση. Με το Missing Alert App ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μας ενημερώσει εύκολα και αμέσως. Αναζητούμε τους συνειδητοποιημένους πολίτες, όχι τους απλώς ευαισθητοποιημένους» σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Στελέχη της οργάνωσης από το επιχειρησιακό της κέντρο τόνισαν ότι πρόκειται για έναν μύθο που «πρέπει επιτέλους να καταρριφθεί» ότι στις εξαφανίσεις προσώπων οφείλουμε να περιμένουμε 24 ώρες πριν τη σχετική δήλωση στις Αρχές, ενώ επεσήμαναν δύο χρήσιμες συμβουλές προς τους γονείς: «Να πουν στα παιδιά τους ότι εάν χαθούν, είναι καλό να παραμείνουν στο ίδιο σημείο, να μην μετακινούνται. Δεύτερον, εάν κάποιος άγνωστος τα πλησιάσει και νιώσουν ότι απειλούνται να κάνουν φασαρία, να φωνάξουν βοήθεια. Εάν μπορούν να χειριστούν τηλέφωνο, να καλέσουν στο 116000».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 7:12 pm


Χαρδαλιάς σε Λιακούλη: “Αλχημείες” για το προσωπικό της Πυροσβεστικής Λάρισας – Θετικά νέα για τον εξοπλισμό

Τα παράπονα και τις διεκδικήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ν. Λάρισας σε σχέση με τα προβλήματα υποστελέχωσης και πεπαλαιωμένου υλικού, μετέφερε με επίκαιρη ερώτησή της στην Ολομέλεια, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, απευθυνόμενη στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Δυόμισι χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι το 2019 και το 2020, κι ούτε ένας από αυτούς στη Λάρισα! Σε μια πολύ μεγάλη περιοχή, με  υπεραιωνόβια μηχανήματα, που μετρούν τριανταεπτά και πάνω χρόνια χρήσης και, δυστυχώς, μετακινείτε και τριάντα ανθρώπους αυτό το καλοκαίρι, αφήνοντας ακάλυπτες πενήντα οκτώ κενές οργανικές θέσεις…».

Η πρώτη, αντίδραση του Νίκου Χαρδαλιά, ήταν στηριγμένη στην ευκολοχώνευτη και  χιλιοακουσμένη, τα τελευταία χρόνια, αρχή του κοινωνικού αυτοματισμού, που θέλει: «οι συνδικαλιστές πολλές φορές να λένε τη μισή αλήθεια...», ενώ με αμφιβόλου ποιότητας αριθμητικούς υπολογισμούς συμπλήρωσε ότι: «η αλήθεια, είναι ότι φεύγουν είκοσι τέσσερις υπάλληλοι και έρχονται τριάντα δύο υπάλληλοι. Άρα, έχουμε υπεράριθμους οκτώ στη Λάρισα (!) που μαζί με τους πενήντα δύο των Τρικάλων (!), υπεράριθμους, και τους σαράντα της Καρδίτσας (!), υπεράριθμους, καθιστούν τη Θεσσαλία μας μια από τις πιο ασφαλείς επιχειρησιακά περιφέρειες στην Ελλάδα».

Η Ευαγγελία Λιακούλη, ωστόσο, δεν άφησε τα λεγόμενα του Υφυπουργού να «πέσουν κάτω» και αφοπλιστικά του ανταπάντησε πως παρότι η ίδια ακολούθησε… κλασικές σπουδές ως δικηγόρος, θυμάται ακόμη στοιχειώδη μαθηματικά.

Παράλληλα, του υπέδειξε πως το σημαντικότερο που ξέχασε να προσθέσει στους υπολογισμούς του, ήταν από πότε ένας πολύ μεγάλος και δύσκολος γεωγραφικά νομός όπως η Λάρισα, περιλαμβάνει στους σχεδιασμούς του, τις δυνητικές ενισχύσεις από τους όμορους νομούς, είτε της Θεσσαλίας, είτε της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και το πότε έρχονται οι πυροσβέστες που θα καλύψουν τα κενά του ν. Λάρισας: «αυτοί που έρχονται, οι «32», πότε έρχονται; Έρχονται αύριο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή καλό Δεκέμβρη και καλά Χριστούγεννα, οπότε και θα έχει λήξει η τρέχουσα αντιπυρική περίοδος; Γιατί μην ξεχνάτε πως η Λάρισα είναι ένας ιδιαίτερος Νομός με διάφορα γεωμορφικά στοιχεία, που δυσκολεύουν πολύ το έργο της Πυροσβεστικής».

Τα πράγματα κύλησαν, ωστόσο, ομαλότερα σε σχέση με τα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου υλικού, κάνοντας λόγο για «ξεπάγωμα» κονδυλίων, με τα οποία η Πυροσβεστική μέσα στα επόμενα χρόνια θα εφοδιαστεί με νέα μηχανήματα: «Εγώ δεν θα κρυφτώ. Πραγματικά, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει έναν πεπαλαιωμένο εξοπλισμό… Όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε μια γενική προσέγγιση των ζητημάτων που αφορούσαν στους εξοπλισμούς, η οποία βασιζόταν στο δόγμα του ευχολόγιου. Εγώ δεν περιμένω κανένα ΕΣΠΑ.

Και κλείνοντας, θέλω να πω πως στα επόμενα εικοσιτετράωρα οριστικοποιείται η αξιολόγηση της πρότασης που έχουμε κάνει στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αφορά ένα μεγάλο κονδύλι το οποίο οι ίδιοι οι πυροσβέστες έχουν καταγράψει μέσα από τις ΔΙ.Π.Υ.Ν τους και τις Περιφέρειες και αφορά εξοπλισμό 120 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι ώστε μέσα στην επόμενη πενταετία όλος ο εξοπλισμός, που είναι πάνω από δεκαετία να ανανεωθεί και επιτέλους η Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει και τα μέσα και τα εργαλεία δουλειάς για να κάνει καλύτερα τη δουλειά της».

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 6:51 pm


Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, 4 στις πύλες εισόδου της χώρας

27 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην ενημέρωση της Τετάρτης. Τέσσερα από αυτά εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

(in.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 6:32 pm


ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: "Μένουμε Όρθιοι" με επισκέψεις και στο δήμο Τεμπών

Συνεχίζοντας τις εβδομαδιαίες επισκέψεις σε αγροτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς του νομού Λάρισας, το κλιμάκιο του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας,  στο πλαίσιο της διάδοσης του προτεινόμενου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι II» για τον αγροτικό τομέα, επισκέφθηκε την Τετάρτη περιοχές του δήμου Τεμπών.

Πιο συγκεκριμένα, το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπεύθυνο του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε Λάρισας Χρήστο Παπαδημητρίου, τον Γραμματέα της Ο.Μ. δήμου Τεμπών Χαράλαμπο Λανάρα καθώς και τον δημοσιογράφο Χρήστο Αθανασιάδη, επισκέφθηκε διαδοχικά:

•    Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ομάδα Παραγωγών Επιτραπέζιας Ελιάς «Το Λιόδεντρο», που εδρεύει στο Πουρνάρι, με τον πρόεδρο του συν/σμού Γιώργο Πολύμερο και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργο Παυλακούδη

•    Το Δημαρχείο του δήμου στο Μακρυχώρι, με τον δήμαρχο Γιώργο Μανώλη και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών  και πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου, Νίκο Μητσογιάννη  

•    Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πυργετού, με τον πρόεδρο Θανάση Βλάχο

Το κλιμάκιο του αγροτικού Τμήματος του  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, αφού άκουσε με προσοχή τις πολυποίκιλες  δραστηριότητες  που αναπτύσσουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και ο δήμαρχος της περιοχής αλλά και τις νέες ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας, τα νέα προβλήματα που ανέκυψαν, καθώς και τις άμεσες προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, ανέπτυξε τις προτάσεις του εμπροσθοβαρούς προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι II».

Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα για τον αγροτικό τομέα, συμπεριλαμβάνονται:

•    Το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης, για όλους τους αγρότες, το οποίο μπορεί να αποτελέσει «δίχτυ ασφαλείας». Για παράδειγμα κτηνοτρόφος παντρεμένος  με 2 παιδιά με καθαρό περσινό εισόδημα 9.000€, θα μπορεί να λάβει:
*3.200€από το εισόδημα έκτακτης ανάγκης
* Ενίσχυση με βάση μέσο ποσό ανά κτηνοτροφική εκμετάλλευση: 1.800€
Σύνολο: 5.000€

•    Στήριξη των κτηνοτρόφων για απώλεια εισοδήματος λόγω χαμηλών τιμών πώλησης (αμνοερίφια και λοιπή ζωική παραγωγή) σύνολο 80 εκ.

•    Ειδική ενίσχυση ελαιοκαλλιέργειας λόγω πτώσης ζήτησης και τιμών ύψους 120 εκ. (πρόβλημα που προηγείται της πανδημίας)

•    Ειδικό σχέδιο απόσταξης οίνου με ενίσχυση ύψους 30 εκατ.

•    Μείωση των εισφορών ΕΛΓΑ για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο κατά 20% με κάλυψη του κενού από εθνικούς πόρους, ύψους 35 εκατ.

•    Επιτάχυνση των πληρωμών του δημοσίου προς δικαιούχους (παλαιές οφειλές, υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης, μέτρα ΠΑΑ, κλπ)

Το Κράτος ως αγοραστής «ύστατης καταφυγής» για την απορρόφηση παραγωγής πληττόμενων κλάδων

•    Ειδικό πρόγραμμα απορρόφησης παραγόμενων προϊόντων ύψους 30 εκατ.

•    Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

•    Άμεση ενεργοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος «Φρούτα & Γάλα στα σχολεία» ύψους 4.8 εκ. περίπου για το 2020

•    Ενίσχυση ρευστότητας μέσω Χρηματοδοτικών Εργαλείων, με άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας, του νεοϊδρυθέντος Ταμείου Εγγυήσεων ΠΑΑ για την χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων στη γεωργία καθώς και του χρηματοδοτικού εργαλείου των μικροπιστώσεων

•    Γρηγορότερη καταβολή του 70% των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ στους αγρότες στη βάση  του μέσου όρου των δηλώσεων των περασμένων τριών ετών.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, θα συνεχιστούν οι επισκέψεις του κλιμακίου σε αγροτικούς φορείς και  περιοχές του νομού Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 6:10 pm


Προσφυγή κατά της απόφασης της ΕΕΑ από την Λάρισα

Αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα, προκειμένου να ανατρέψουν την αρχική απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που τους οδήγησε στην αποβολή από την Basket League, είναι στην Λάρισα.

Ο «ισχυρός άνδρας» της Θεσσαλικής ομάδας Θόδωρος Ριζούλης, με το νομικό επιτελείο του εξαντλεί κάθε πιθανότητα, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα.

Μάλιστα, σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του ONSPORTS βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΕΑ οι άνθρωποι της Λάρισας προσκομίζοντας και νέα αναλυτικά στοιχεία που αφορούν την πιστοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ και παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, ότι μπορεί η απόφαση να ανατραπεί.

Η απόφαση της ΕΕΑ την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε παγωμάρα στον χώρο του μπάσκετ και πολύ περισσότερο στη Λάρισα, η οποία όλη την χρονιά ήταν συνεπής σε όλα και λειτουργούσε με την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού.

Το θέμα της καταβολής του ποσού του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ σε χρόνο και τρόπο που προβλέπεται από το νόμο ήταν κάτι που εξέτασε η επιτροπή, αλλά επειδή προσκομίστηκαν νέα στοιχεία, φαίνεται ικανή να ανατρέψει τα δεδομένα και να προχωρήσει σε αναίρεση της αρχικής απόφασης.

Στη Λάρισα άλλωστε και ο πολιτικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί, γνωρίζοντας ποιος είναι ο Θόδωρος Ριζούλης, ο οποίος είναι τυπικός σε όλες τις υποχρεώσεις του και σύμφωνα με πληροφορίες πολιτικοί της Λάρισας φέρνουν το θέμα στην Βουλή.

Όλα αυτά μαζί δείχνουν αν μη τι άλλο πως υπάρχει μεγάλη κινητικότητα τα τελευταία 24ωρα και συγκρατημένη αισιοδοξία για το θέμα που βρίσκεται πάλι στην πρώτη γραμμή της συζήτησης…

onsports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 5:46 pm


Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας αύξησε την κερδοφορία της

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14.07.2020 στον αρχαιολογικό χώρο του Φρουρίου Tρικάλων η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Aναστάσιος Λάππας «σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία έβρισκε σιγά σιγά τον βηματισμό της και προχωρούσε σε αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης βελτιώνοντας μεγέθη όπως η ανεργία, οι εξαγωγές, η οικονομική δραστηριότητα, η εγχώρια ζήτηση και ο τουρισμός, η πανδημία Covid-19 ανατρέπει το υπάρχον πλαίσιο και αυξάνει την αβεβαιότητα.

Χαρακτηριστικό των επιπτώσεων της πανδημίας είναι το γεγονός ότι η αναμενόμενη οικονομική κρίση θα αφορά όλες τις οικονομίες παγκοσμίως, ενώ αναμένεται να υπάρξουν από τις κυβερνήσεις και τους υπερεθνικούς οργανισμούς σημαντικές παρεμβάσεις στήριξης με δημόσιο χρήμα.

Η Τράπεζά μας αύξησε και στη χρήση 2019 τα μεγέθη, τις εργασίες και την κερδοφορία της. Το υπόλοιπο των καταθέσεων πελατών αυξήθηκε κατά 9 εκατομμύρια ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Με τα δεδομένα αυτά η Τράπεζα έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του 2015, λόγω της αρνητικής επίδρασης των καταστάσεων που οδήγησαν στα capitalcontrols. Σημαντική ήταν η αύξηση των χορηγήσεων προς τους πελάτες, ανερχόμενη στα 9 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό 4%.

Σημειώνεται επίσης η μεγάλη αύξηση των ταμειακών ισοδυνάμων ανερχόμενη σε 38% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η οποία αποτυπώνει την υψηλή ρευστότητα της Τράπεζας, όπως καταγράφεται με την υπερκάλυψη των σχετικών εποπτικών δεικτών καθ’ όλο το έτος.

Όλα τα επιμέρους μεγέθη των αποτελεσμάτων (καθαρά έσοδα από τόκους, καθαρά έσοδα προμηθειών, συνολικά καθαρά έσοδα, αποτέλεσμα εκμετάλλευσης, αποτέλεσμα προ φόρων, και αποτέλεσμα μετά από φόρους) είναι θετικά στην τρέχουσα χρήση.

Η καθαρή κερδοφορία προ φόρων της Τράπεζας ανήλθε στα 1,44 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένη κατά 16% σε σχέση με το αποτέλεσμα της προηγούμενης χρήσης. Το αποτέλεσμα αυτό επιτεύχθηκε παρά τις υψηλές για ακόμη φορά προβλέψεις χορηγήσεων, οφειλόμενες στο χαρτοφυλάκιο των καθυστερημένων δανείων, που δημιουργήθηκε από την κρίση .

Μετά την κερδοφορία η καθαρή θέση της Τράπεζας αυξήθηκε στα 14,6 εκατομμύρια ευρώ αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση κατά 20%. Η αύξηση προέρχεται κατά 1 εκατομμύριο περίπου από τα κέρδη της χρήσης και κατά 1,4 από τις εισφορές στο κεφάλαιο των συνεταίρων.

Επισημαίνεται η ιδιαίτερα επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου με ειδική τιμή που έγινε τον Οκτώβρη του 2016 και εισέφερε συνεταιριστικό κεφάλαιο της τάξης των 900 χιλιάδων ευρώ.

Σημαντική ήταν στη χρήση 2019 η ενίσχυση των εποπτικών κεφαλαίων της Τράπεζας, μέσω δύο εκδόσεων ομολόγων. Η έκδοση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ανήλθε στο ποσό των 4,82 εκατομμυρίων ευρώ επιτυγχάνοντας υπερκάλυψη της τάξης του 20%. Το μετατρέψιμο ομόλογο ανήλθε στο ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ.

Κλείνοντας την εισήγηση του ο Πρόεδρος του ΔΣ επισήμανε τα εξής: «Η Τράπεζα μας κατόρθωσε χωρίς καμία στήριξη από το κράτος να παραμείνει ακόμη και στην κορύφωση της κρίσης ασφαλής, ευέλικτη, φιλική, δική μας.

Καλώ λοιπόν όλους τους Θεσσαλούς να συνεργαστούν μαζί της, διασφαλίζοντας άμεση εξυπηρέτηση, φιλικότητα στη συνεργασία και υψηλές αποδόσεις.
Καλώ τους καταθέτες να μεταφέρουν πέραν των προθεσμιακών καταθέσεων και τις καταθέσεις ταμιευτηρίου τους στην Τράπεζά μας, διασφαλίζοντας και πολύ υψηλότερες αποδόσεις και λειτουργικότητες όπως οι μεταφορές κεφαλαίων και το internet banking.

Καλώ τους πελάτες της Τράπεζας να διευρύνουν τις τραπεζικές εργασίες πέραν των χορηγήσεων ώστε να κερδίσουν από την άμεση εξυπηρέτηση, τη φιλική συνεργασία και τις μειωμένες προμήθειες.

Καλώ για άλλη μια φορά τους πελάτες μας που έχουν αθετήσει τις υποχρεώσεις τους, να έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας για να βρούμε μια αμοιβαία επωφελή λύση.

Κυρίως όμως καλώ τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην διαδικασία ενίσχυσης των κεφαλαίων που θα λάβει χώρα, επενδύοντας σε μία Τράπεζα που έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην ανάπτυξη της Θεσσαλίας και να προσφέρει υψηλές αποδόσεις στο παρόν και στο μέλλον.

Η Τράπεζα μας συνεχίζει κερδοφόρα παρά τις επιπτώσεις μιας μοναδική σε ένταση και διάρκεια οικονομικής κρίση της χώρας, προσφέροντας μεγαλύτερες αποδόσεις από τις άλλες τράπεζες στους αποταμιευτές και τους επενδυτές και μικρότερες προμήθειες στους συνεργαζόμενους μαζί της.

Η Τράπεζα μας συνεχίζει να βαδίζει στα χνάρια του οράματος των ιδρυτών της αφ’ ενός ενισχύοντας την αποταμίευση των Θεσσαλών και αφετέρου στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διατηρώντας πάντα και ενδυναμώνοντας τη βιωσιμότητα μέσα από μια ικανή κερδοφορία η οποία εξασφαλίζει την υγεία των ιδίων κεφαλαίων της και την αυτοδύναμη ανάπτυξη της.» 

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας κ. Παναγιώτης Βαρελάς παρουσίασε διεξοδικά την Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση όπου αναλύθηκαν:

1.    Οι Οικονομικές εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία

2.    Οι Εξελίξεις στην ελληνική οικονομία

3.    Οι Εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

4.    Οι Εξελίξεις στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

5.    Οι σημαντικότερες δράσεις για τη χρήση 2019

6.    Η εξέλιξη οικονομικών μεγεθών

7.    Οι Στόχοι & Δραστηριότητες 2020

8.    Οι συναλλαγές με συνδεδεμένα μέρη

9.    Η ανάλυση των σημαντικότερων οικονομικών μεγεθών

10.    Τα αποτελέσματα χρήσης

11.    Οι Συνεταίροι – το Συνεταιριστικό Κεφάλαιο – η Συνεταιριστική Μερίδα

12.    Το Ανθρώπινο Δυναμικό

13.    Οι Οικονομικές Καταστάσεις

14.    Ο Προϋπολογισμός – Απολογισμός 2019

Για τα τρία πρώτα θέματα της ΓΣ ήτοι:

1) Απολογισμός Διοικητικού Συμβουλίου της διαχειριστικής περιόδου 1.01.2019 – 31.12.2019,

2) Έγκριση οικονομικών καταστάσεων της Τράπεζας της διαχειριστικής περιόδου 1.01.2019 – 31.12.2019 και

3) Απαλλαγή των μελών του ΔΣ και των Ελεγκτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας από κάθε ευθύνη σχετικά με τις οικονομικές καταστάσεις, στα πεπραγμένα και τη διαχείριση υποθέσεων της Τράπεζας για τη χρήση 2019, διεξήχθη μυστική ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 120 μέλη (εκ των οποίων ψήφησαν 115 άτομα) με 440 ψήφους.

Τα αποτελέσματα είναι: 438 ψήφοι ΝΑΙ, 1 ψήφος ΟΧΙ & 1 ψήφος ΛΕΥΚΗ.

Τέλος ομόφωνα εγκρίθηκαν:

15.    Προϋπολογισμός του 2020

16.    Εγγραφή Νέων Μελών

17.    Επιλογή των Ελεγκτών με την αμοιβή τους για τη χρήση 2020

18.    Oι όροι 7ετούς ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης

19.    Oι όροι ομολόγου μετατρέψιμου υπό όρους σε εταιρικές μερίδες αορίστου διάρκειας

20.    Προσφορά εταιρικών μερίδων σε ειδική τιμή

21.    Τροποποίηση του Καταστατικού και τέλος

22.    Επιτροπή Ελέγχου 

Τέλος για την ενημέρωση τους οι συνεταίροι και οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Θεσσαλίας www.bankofthessaly.gr όπου είναι αναρτημένος ο Απολογισμός έτους 2019 στη διεύθυνση http://www.bankofthessaly.gr/sites/default/files/econ_2019.pdf και η Ετήσια Χρηματοοικονομική Έκθεση της 31.12.2019 βάσει ΔΠΧΑ στη διεύθυνση http://www.bankofthessaly.gr/sites/default/files/ekthesi_2019_amin.pdf

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 5:17 pm


3η Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων στήριξης για την ένταξη στη Δράση 10.1.08-«ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ»

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Λάρισας στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης  της γεωργοπεριβαλλοντικής – κλιματικής δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)», ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης για την ένταξή τους στη δράση, κατά το διάστημα από  30-7-2020 έως 7-9-2020. 

Επιλέξιμες είναι οι καλλιέργειες: Ροδακινιά, Νεκταρινιά, Βερικοκιά, Μηλιά, Αχλαδιά, Κυδωνιά, Δαμασκηνιά, Αμπέλι (οινοποιήσιμο, επιτραπέζιο, σταφίδα).  Με την εφαρμογή της μεθόδου παρεμπόδισης σύζευξης των μικρολεπιδοπτέρων-εχθρών της καρπόκαψας, της ανάρσιας και του φυλλοδέτη, της καρπόκαψας της μηλιάς, της καρπόκαψας της δαμασκηνιάς, καθώς και της ευδεμίδας, ελαχιστοποιείται ο πληθυσμός των επιβλαβών προνυμφών των εντόμων.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης των υποψηφίων πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του πληροφορικού συστήματος. Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα γίνεται στον ιστότοπο : 

https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ όπου θα υπάρχει αναρτημένο και το Εγχειρίδιο Οδηγιών συμπλήρωσης της αίτησης στήριξης. Οι αιτήσεις στήριξης υποβάλλονται στον ιστότοπο : https://p2.dikaiomata.gr/M1018/. Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων είναι πενταετούς (5) διάρκειας, εκκινούν την 1η Απριλίου 2020 και λήγουν την 31η Μαρτίου 2025.

Οι δικαιούχοι της δράσης δεσμεύονται να διαθέτουν και να εφαρμόζουν Ετήσιο Σχέδιο Εφαρμογής το οποίο καταρτίζεται και παρακολουθείται από επιβλέποντα Γεωπόνο.  

Διευκρινίζεται και για τις τρεις Προσκλήσεις της δράσης ότι δεν γίνεται αποδεκτό Ετήσιο Σχέδιο Εφαρμογής, το οποίο προβλέπει μηδενικό αριθμό παγίδων παρακολούθησης, σύμφωνα με την 2η τροποποίηση της εγκυκλίου προδιαγραφών του Ετήσιου Σχεδίου Εφαρμογής με αριθμ. 3056/19-6-2020 (ΑΔΑ: 69ΧΒ4653ΠΓ-ΒΟΙ).

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 4:44 pm


Σύσκεψη της ΕΙΝΚΥΛ για τα προβλήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Σύσκεψη για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας συγκάλεσε σήμερα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Βασίλης Πινακάς. 

Το κύριο αίτημα της ΕΙΝΚΥΛ είναι ο ορισμός των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, μετά την χθεσινή τοποθέτηση του νέου Διοικητή, Γρηγόρη Βλαχάκη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν και να επιλύσουν τα σοβαρά για την λειτουργία του προβλήματα, όπως το κτηριακό με την έλλειψη χώρων και εκείνη του προσωπικού, που θα πρέπει άμεσα να διευθετηθεί μέσω νέων προσλήψεων.

(*) φωτογραφία: tinealarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 4:19 pm


Παρουσίαση βιβλίου στη Ραψάνη

Το βιβλίο της Λίνας Μουσιώνη "Η Βαλίτσας της Νίνας" θα παρουσιαστεί την Κυριακή 19 Ιουλίου στη Ραψάνη.

Στη σχετική πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:

"H Nίνα παίρνει τη βαλίτσα της και ταξίδεύει στη  Ραψάνη!Είστε έτοιμοι και έτοιμες να ταξιδέψετε μαζί της ;

Έχετε σκεφτεί τι θα βάλετε στη δική σας βαλίτσα; Πώς μπορεί να χωρέσει πάρτι, παιχνίδια εκδρομές και να γίνει ελαφριά σαν πούπουλο;

Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη θα είναι κοντά μας και να μοιραστεί  με μικρούς και μεγάλους το μεγάλο μυστικό της Νίνας!

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης και το πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας –Ξενώνας Ραψάνης θα υποδεχτούν  την συγγραφέα την συγγραφέα Λίνα Μουσιώνη με μεγάλη χαρά στη Ραψάνη.

Φυσικά, θα φτιάξουμε τις δικές μας μοναδικές  βαλίτσες  για να χωρέσουμε ό,τι αγαπάμε πιο πολύ!

Σας περιμένουμε την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 19:00 μ.μ. στη πλατεία της Ραψάνης, την πιο μικρή κάτω από την παιδική χαρά!"

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 2:56 pm


"Κατασκήνωση στην πόλη": Ικανοποιήθηκε το σύνολο των αιτήσεων

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων και την Δ/νση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνεται ότι ικανοποιήθηκε το σύνολο των υποβληθέντων αιτήσεων των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη», ηλικίας 5-12 ετών, για το διάστημα από 20/7/2020 έως 7/8/2020 και τις ώρες 07:30 π.μ.-15:00 μ.μ

Το πετυχημένο πρόγραμμα «Κατασκήνωση ατην πόλη» εντάσσεται στα πλαίσια Της Πόλης που Μαθαίνει και λειτουργεί για 5η συνεχή χρονιά.

Φέτος λόγω ειδικών συνθηκών (Covid 19), θα πραγματοποιηθεί για μία περίοδο και με μικρότερο αριθμό παιδιών, τηρουμένων όλων των μέτρων για την ασφάλεια και υγιεινή των παιδιών, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στα παιδιά μας να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης μας, να ψυχαγωγηθούν, να γνωρίσουν νέους φίλους να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους, μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, κολύμβησης, ρομποτικής, θεατρικού παιχνιδιού, κινηματογράφου, κηπουρικής, μουσικής, φυσικών επιστημών, σκακιού, ζαχαροπλαστικής, ελεύθερου-ψυχαγωγικού παιχνιδιού, εκδρομών ΠΙΚ-ΝΙΚ και άλλα.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα  οι οικογένειες,  τα κέντρα–σταθμοί, τα οποία θα λειτουργήσουν είναι τα εξής:

1.      4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)

2.      5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2-Άγιος Κωνσταντίνος)

3.      12ο Δημοτικό Σχολείο (Αρκαδίου 38- Άγιος Γεώργιος)

4.      14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2- Ιπποκράτης)

5.      19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32- Χαραυγή)

6.      25ο Δημοτικό Σχολείο (Νεάπολη)

7.      1ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης (Κουλουψούζη 25)

Υπενθυμίζεται ότι  η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Καταστάσεις με τα ονόματα των παιδιών θα είναι αναρτημένα σε κάθε δομή και θα ακολουθήσει τηλεφωνική ενημέρωση των γονέων.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 2:42 pm


Τρίκαλα: Από μεγάλο ύψος φέρεται να έπεσε η 16χρονη

Από μεγάλο ύψος φέρεται να έπεσε η 16χρονη, η οποία βρέθηκε νεκρή σήμερα το πρωί έξω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα, με την αστυνομία να εξετάζει με προσοχή και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πιθανόν η κοπέλα  να ανέβηκε στην εκκλησία σε σημαντικό ύψος και στη συνέχεια έπεσε στο κενό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιατροδικαστής στην νεκροψία που πραγματοποίησε επί τόπου, διαπίστωσε πως στο άψυχο σώμα της ανήλικης υπήρχαν εκχυμώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από χτυπήματα, τα οποία όμως μπορεί να προκλήθηκαν και από πτώση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κοντά στο πτώμα της άτυχης κοπέλας, έχει βρεθεί μια μεγάλη πέτρα που φέρει ίχνη αίματος και εξετάζεται εάν χρησιμοποιήθηκε από τον δολοφόνο του παιδιού, στην περίπτωση που ο ιατροδικαστής διαπιστώσει εγκληματική ενέργεια.

Για την ώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο και οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αυτοκτονία ή για εγκληματική ενέργεια.

star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 2:25 pm


Περιοδική έκθεση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας - Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν μεγάλη περιοδική έκθεση με θέμα: «Ειδώλιο. Ένας κόσμος σε μικρογραφία. Θεσσαλία και Μακεδονία».

Μέσα από τα 558 ειδώλια της έκθεσης, που προέρχονται από 92 οικισμούς της νεολιθικής εποχής καθώς και οικισμούς, πόλεις και νεκροταφεία των αρχαίων ιστορικών χρόνων της Θεσσαλίας και Μακεδονίας, αναδεικνύονται όψεις της πολιτισμικής ταυτότητας, της ζωής, της ιδεολογίας και της κοινωνίας των ανθρώπων των δύο περιοχών από τους νεολιθικούς γεωργοκτηνοτρόφους (μέσα 7ης χιλιετίας π.Χ.) μέχρι το τέλος της αρχαιότητας (3ος αι. μ.Χ.).

Η έκθεση πλαισιώνεται από έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα, εμπνευσμένα από τον κόσμο των ειδωλίων.

Κατά την έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας σε ολιγομελείς ομάδες στο πλαίσιο περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Διάρκεια έκθεσης: 23 Ιουλίου 2020 - Ιούνιος 2021.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 2:13 pm


Στην ΑΕΛ ο Γρηγορόπουλος

Σε ακόμη μία επένδυση για το μέλλον προχώρησε η ΑΕΛ.
Ξέχωρα από τον φορ Σπύρο Γλυνό του Διαγόρα που έχει αποκτηθεί από τον Γενάρη με φόντο τη νέα σεζόν και τον «κόφτη» Θεοχάρη Ηλιάδη που έκανε τον χειμώνα το δρομολόγιο Ρόδος-Λάρισα και έκτοτε μετρά 7 συμμετοχές (1 γκολ), στην ομάδα θα συνεχίσει και ο Ορέστης Γρηγορόπουλος.
Ο 19χρονος δεξιός μπακ ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Football League με τα Τρίκαλα (16 ματς), ενώ έχει ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου.
gazzeta.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 1:49 pm


Υποβιβάζονται δύο σχολικές μονάδες στο νομό Λάρισας

112 δημοτικά και νηπιαγωγεία καταργούνται, συγχωνεύονται ή υποβιβάζονται από τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β’ 2813/13.7.20).

Ειδικότερα καταργούνται 26 σχολικές μονάδες, συγχωνεύονται 33 και υποβιβάζονται άλλες 53.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υποβιβάζονται από το σχολικό έτος 2020-2021 το δημοτικό σχολείο Λυκουδίου από τετραθέσιο σε διθέσιο και το δημοτικό σχολείο Συκουρίου από 12θέσιο σε 9θέσιο.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 1:29 pm


Λάρισα - Ειδήσεις και Νέα

Οι 300 εικόνες της Λάρισας - Ελευθερία

Οι 300 εικόνες της Λάρισας  Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2020 | 8:20 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: