Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Λαρίσης   >   Λάρισα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ενατη στην Ελλάδα η Θεσσαλία στις παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Συνολικά 389 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, χθες, από τις 6:00 το πρωί έως τις 15:00, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι ένατη με 21 παραβάσεις.

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 89 στην Αττική, 64 στην Κρήτη, 36 στα Ιόνια Νησιά, 29 στη Στερεά Ελλάδα, 27 στη Δυτική Ελλάδα, 26 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 26 στην Πελοπόννησο, 25 στη Θεσσαλονίκη, 21 στη Θεσσαλία, 20 στο Νότιο Αιγαίο, 9 στην Ηπειρο, 9 στο Βόρειο Αιγαίο και 8 στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που εφαρμόζεται το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.452 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 11:24 am


Ρεκόρ διορθώσεων σε αδήλωτα τετραγωνικά - Πρωτιά των Λαρισαίων

Περισσότεροι από 2,3 εκατ. χρήστες επισκέφθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, την πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη διόρθωση των αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων μέσα σε ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για την περίοδο 27.2.2020 που άνοιξε η πλατφόρμα tetragonika.govapp.gr , έως και τις 26.3.2020 την είχαν επισκεφθεί 2.307.180 πολίτες με μέσο χρόνο παραμονής τα 5 λεπτά.

Παράλληλα το διάστημα αυτό υποβλήθηκαν πάνω από 200.000 δηλώσεις (200.255), ακόμη σχεδόν 9.000 (8.948) έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία αλλά δεν έχουν ακόμη υποβάλλει την δήλωση, 37.363 έχουν αποθηκεύσει την δήλωση, 5.552 την επεξεργάζονται , ενώ σε 337 έχει απορριφθεί

Από τις δηλώσεις σχεδόν 200.000 αφορούν ηλεκτροδοτούμενα και σχεδόν 55.000 μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα:

Αναφορικά με τα τετραγωνικά μέτρα:

Των Ηλεκτροδοτούμενων δηλώσεων ανέρχονται σε: 23.846.928

Των Ηλεκτροδοτούμενων ΔΕΔΔΗΕ: 17.205.180

Πρώτοι στις δηλώσεις έρχονται οι Λαρισαίοι (3.075), ακολουθούν οι κάτοικοι του Περιστερίου και αυτοί τους Ηρακλείου Κρήτης.

Δηλώσεις όμως γίνονται και από τους συμπατριώτες μας εκτός Ελλάδος με αυτούς από την Γερμανία να προηγούνται και να ακολουθούν, οι Έλληνες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναφορικά με τις συσκευές από τις οποίες γίνονται οι δηλώσεις πάνω από 3 στους 4 (77,72%), λιγότεροι από 1 στους 5 (18,9%) από κινητό και μόλις 3,38% από τάμπλετ.

aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 10:58 am


Προσλήψεις τεσσάρων ατόμων στον Δήμο Τεμπών

Ο Δήμαρχος Τεμπών θα προβεί στην άμεση πρόσληψη προσωπικού τεσσάρων (4) ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Ειδικότητες: ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΣΥΝΟΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ)

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 (δίνετε από την υπηρεσία)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση με τα δικαιολογητικά στο γραφείο ανθρωπίνου δυναμικού του Δήμου Τεμπών (Δ/νση: Μακρυχώρι, τηλ: 24953- 50410) αυτοπροσώπως ,είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο είτε με e-mail ([email protected]) και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Αρμόδιος για την παραλαβή είναι η υπάλληλος κα. Δήμητρα Παπαδημητρίου κατά τις ώρες 10:00π.μ-13:00μ.μ., μέσα σε προθεσμία δύο (2) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του δήμου δηλαδή από 30/3/2020 έως και 31/3/2020.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 10:14 am


Ιατρικές συνταγές στο κινητό - Σε δοκιμαστική λειτουργία η άυλη συνταγογράφηση

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, καθώς τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση μέσω του gov.gr.

Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, μέσω της οποίας μια ιδιαίτερα σημαντική και ευαίσθητη διαδικασία γίνεται απλούστερη για όλους τους εμπλεκόμενους (πολίτες, γιατρούς, φαρμακοποιούς) εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ασφάλεια, διαφάνεια και ιδιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους στάδια.

Καθιερώνεται, επιπλέον, η εξ αποστάσεως συνταγογράφηση για περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων συνταγών που αφορούν χρόνιες παθήσεις, απαλλάσσοντας τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού από την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο ιατρείο.

Η νέα διαδικασία είναι προαιρετική. Για την ενεργοποίησή της, οι πολίτες πρέπει να μπουν στο gov.gr, να επιλέξουν αρχικά την κατηγορία υπηρεσιών «Υγεία και Πρόνοια» και εν συνεχεία την υποκατηγορία «Φάκελος Υγείας», όπου θα βρουν την εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση, στην οποία θα εισέλθουν χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Στη συνέχεια θα ζητούνται (και θα επιβεβαιώνονται μέσω μηνύματος) ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε πολίτη, ώστε να λαμβάνει τη συνταγή με SMS ή/και e-mail.

Ο γιατρός θα μπαίνει στην πλατφόρμα e-prescription.gr, όπου θα καταχωρεί τη συνταγή με τον ίδιο τρόπο που το έκανε μέχρι τώρα.

Πλην όμως, όταν πρόκειται για πολίτες που έχουν επιλέξει την άυλη συνταγογράφηση, αντί να την εκτυπώσει θα αποστέλλει τον κωδικό της με SMS ή/και με e-mail. Ταυτόχρονα, η συνταγή θα συσχετίζεται με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς.

Η εκτέλεση της συνταγής από τον φαρμακοποιό θα γίνεται πάλι μέσω της πλατφόρμας e-prescription.gr μόνο με τον κωδικό που έχει αποσταλεί από το γιατρό στον ασθενή.

Σε περίπτωση, δε, που το μήνυμα έχει χαθεί ή για οποιονδήποτε λόγο ο ασθενής δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, η συνταγή θα μπορεί να εντοπίζεται και να εκτελείται μέσω του ΑΜΚΑ. Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς, ο πολίτης θα ενημερώνεται για αυτό με SMS ή/και e-mail.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 9:54 am


Λάρισα: Σε κρίσιμη κατάσταση 55χρονη – Έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον γιο της

Σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται μια 55χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον 30χρονο γιο της.

Ο 30χρονος, για λόγους που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ, στις 4 χθες το απόγευμα, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ, επιτέθηκε στη μητέρα του και με τα χέρια του τη χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά.

Η 55χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον ΠΓΝΛ όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο 30χρονος μετά τον ξυλοδαρμό επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε από το πατρικό του σπίτι, εγκαταλείποντας τη μητέρα του, για να συλληφθεί τελικά από τους αστυνόμους, στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου, στο ύψος της Γαλήνης.

Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 9:27 am


Ηλεκτρονική στήριξη στο σπίτι - H ψηφιακή πύλη του Δήμου Λαρισαίων

Σε μια ακόμη κρίση, σε μια περίοδο δύσκολη για όλους μας, η Λάρισα καλείται να στηρίξει τους πολίτες της.

Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς διακρίσεις. Με σεβασμό στον άνθρωπο και στην αξιοπρέπεια του.

Ο Δήμος Λαρισαίων δημιούργησε μια ειδική ιστοσελίδα, για τους δημότες που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό, εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Στο larissamazi.gr μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος Λαρισαίων σε όσους μένουν στο σπίτι, ή σε ομάδες και κατηγορίες πολιτών με αυξημένες ανάγκες, όπως ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες, ασθενείς ή άνθρωποι με οικονομικά προβλήματα που υποστηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Μπορείτε επίσης να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την αξιοποίηση του χρόνου στο σπίτι.

Παραγωγές των πολιτιστικών δομών του Δήμου Λαρισαίων, προγράμματα εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και ψυχαγωγικά προγράμματα για όλη την οικογένεια.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 9:11 am


Mία κηδεία σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Μία κηδεία σήμερα Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 στον νομό Λάρισας

1. Βάια Τσαντίλη ετών 72

Ώρα 13:00 Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Νίκαιας Λάρισας

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 8:44 am


29ος νεκρός από τον κορωνοϊό - Κατέληξε 70χρονος νεφροπαθής στην Καστοριά

Ενας 70χρονος νεφροπαθής κατέληξε τη νύχτα στο νοσοκομείο της Καστοριάς ανεβάζοντας τον αριθμό των θανόντων από τον κορονοϊό στη χώρα μας στους 29.

Ο άτυχος άνδρας, είχε προβλήματα υγείας και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού και τη χορήγηση αντιικού φαρμάκου πέθανε τα ξημερώματα του Σαββάτου, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους τους και προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Ο 70χρονος είναι ο τέταρτος νεκρός που χάνει τη μάχη από τον φονικό ιό στην πόλη των 13.500 κατοίκων.

Η Καστοριά κάνει δραματική έκκληση για την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού και οι φορείς της μακεδονικής πόλης φοβούνται ότι δεν θα αντέξει το νοσοκομείο στο εγγύς μέλλον.

Η Καστοριά είναι μία εβδομάδα πιο μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα σε ό,τι αφορά στη διασπορά του ιού και υπάρχει μεγάλος φόβος για την ανεξέλεγκτη εξάπλωσή του στον πληθυσμό.

ethnos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 8:30 am


Λαρισαίοι σε καραντίνα – Ήρθαν σε επαφή με το βρέφος με κορωνοϊό στη Ρόδο

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται Λαρισαίοι, συγγενείς της οικογένειας του βρέφους 7,5 μηνών που διαγνώστηκε με κορωνοϊό στο νησί της Ρόδου.

Οι συγγενείς της οικογένειας που τους επισκέφθηκαν από τη Λάρισα είναι όλοι τους σε κατ’οίκον περιορισμό καθώς ήρθαν σε επαφή με το μωρό, όπως επίσης οι γονείς του, το αδερφάκι του και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη που ζουν στο σπίτι.

Σύμφωνα με το STAR το τεστ για τον κορωνοϊό θα το κάνουν όλοι τη Δευτέρα, καθώς θα πάει στο σπίτι τους κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη λήψη δειγμάτων.

Κανείς τους όμως, δεν έχει ύποπτα συμπτώματα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτιση και άλλων επαφών που μπορεί να είχαν μέσα στο διάστημα των τεσσάρων αυτών ημερών.

Η οικογένεια που είναι αλλοδαποί, μένει στον Αρχάγγελο της Ρόδου από τον Νοέμβριο. Όπως μας είπε ο πατέρας, ούτε εκείνος, ούτε η σύζυγός του έχουν ταξιδέψει εκτός νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ένα από τα μέλη της οικογένειας που ήρθε από τη Λάρισα και ζει στο σπίτι με την οικογένεια του βρέφους, πριν λίγες μέρες ταξίδεψε με το καράβι μέχρι τον Πειραιά για μια δουλειά και επέστρεψε πάλι πίσω.

Με πληροφορίες από star.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 8:12 am


Eργαζόμενοι ΠΓΝΛ: Να βρεθεί ξενοδοχείο για τη φιλοξενία συναδέλφων σε καραντίνα

Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΛ μετά το πρώτο κρούσμα σε γιατρό του ΠΓΝΛ είχε έκτακτη σύσκεψη με τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους συναδέλφους μας ότι ακολουθήθηκαν όλα τα μέτρα που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και ότι θα είμαστε παρόντες και στα επόμενα βήματα.

Θέλοντας δε, να προλάβουμε τις όποιες ανησυχίες των συμπολιτών μας, τους λέμε ότι: Γνωρίζουμε ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή.

Γνωρίζουμε ότι θα έχουμε και συναδέλφους  που θα νοσήσουν.

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας, πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μας, πάντα στο πλευρό αυτών που μας έχουν ανάγκη.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους  φορείς, έχοντας ήδη μιλήσει με τη διοίκηση του ΠΓΝΛ και τον δήμαρχο Λαρισαίων κο Καλογιάννη, να μας βοηθήσουν ούτως ώστε να βρεθεί ένα ξενοδοχείο, στο οποίο θα φιλοξενούνται συνάδελφοι που χρειάζονται απομόνωση – καραντίνα. Είναι το πλέον σημαντικό για όλους εμάς.

Δίνουμε και την ψυχή μας, σας παρακαλούμε όμως βοηθήστε τις οικογένειες μας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Όλοι μαζί θα βγούμε νικητές.»

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 7:56 am


Διακοπές ρεύματος την Κυριακή στη Λάρισα - Δείτε σε ποιες περιοχές

Σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. την Κυριακή 29 Μαρτίου σε περιοχές της Λάρισας για να εκτελεσθούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες στο δίκτυο.

Αναλυτικά:

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/3/20 

Από ώρα 12:30 -15:00: α) Νοτιοδυτικό τμήμα και κέντρο Γιάννουλης, Εργατικές κατοικίες Νέες και Παλιές στην Γιάννουλη, β) CARREFOUR, JAMBO, ΚΕΝΤΡΟ PALANTIOUM, γ) Αντλιοστάσια Α2, Α3, Α4, δ) ΚΕΘΕΑ  «ΕΞΟΔΟΣ»

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα θα ξαναδοθεί ρεύμα πριν το χρόνο λήξης της διακοπής.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2020 | 7:45 am


Θεσσαλία: Διαδικτυακά σεμινάρια για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού οργάνωσαν και πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά σεμινάρια με θέμα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση προς τις/τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα για τις/τους Εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα Γυμνάσια και ένα για όσες/όσους διδάσκουν στα Λύκεια και τα Εργαστηριακά Κέντρα.

Όπως αναφέρει ο Περιφεριακός Διευθυντής  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Κ. Γ. Δοδοντσάκης (φωτο), "στις εισηγήσεις έγινε προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από του εκπαιδευτικούς και να προταθούν εργαλεία και κατευθύνσεις για τη σύγχρονη και την α-σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η πρωτοτυπία της δράσης βρίσκεται στο ότι οι επιμορφώσεις πραγματοποιήθηκαν με εκπομπή στο κανάλι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο Youtube. Με τον τρόπο αυτό επιμορφώθηκε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις και δρομολογήθηκαν διαδικασίες.

Όσοι/ες Εκπαιδευτικοί δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την επιμόρφωση, μπορούν ακολουθώντας τους παρακάτω υπερσυνδέσμους να παρακολουθήσουν τα μαγνητοσκοπημένα σεμινάρια. Ειδικότερες επιμορφώσεις και υποστήριξη των εκπαιδευτικών θα ακολουθήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τις επιμορφώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27/3 μπορείτε να τις βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις:

Εκπαιδευτικοί Γυμνασίου https://youtu.be/Vy-pgAjgkog

Εκπαιδευτικοί Λυκείου https://youtu.be/7zjEeb6B61I

Οι επιμορφώσεις και προς τους Εκπαιδευτικούς των άλλων βαθμίδων Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30/3 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

16:00-18:00 Εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης https://youtu.be/uAS63EuahK4

18:00-20:00 Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείου https://youtu.be/AXoMV9wqu9Y

Δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνο στα στελέχη του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και σε όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση και πραγματοποίηση αυτού του επιμορφωτικού σεμιναρίου, αλλά και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας, στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, στα μέλη των ομάδων υποστήριξης και σε επίπεδο σχολικών μονάδων και σε επίπεδο Διευθύνσεων για την πολύτιμη βοήθειά τους στους συναδέλφους τους.

Θέλω όμως ιδιαίτερα  να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που όχι μόνον « δεν κάνουν παρατεταμένες διακοπές», όπως γράφεται και λέγεται άκριτα και αδαώς, αλλά αντίθετα δουλεύουν και «παιδεύονται» ώρες ατέλειωτες να καταφέρουν να εφαρμόσουν την σύγχρονη και α-σύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσα σε δύσκολες συνθήκες. 

Κάνουν αυτό που μπορούν αλλά και αυτό που ως τώρα δεν μπορούσαν για να προσφέρουν ως επιστήμονες διδακτική υποστήριξη και  ως παιδαγωγοί ψυχολογική στήριξη. Για να είναι με όποιο τρόπο κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριές τους, κοντά στα παιδιά τους.»

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2020 | 9:04 pm


Λάρισα: Βουτιά τιμών και ζήτησης στα καύσιμα

Την κατιούσα έχουν πάρει οι τιμές των υγρών καυσίμων, αλλά και οι πωλήσεις. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει ρίξει στο ναδίρ τη ζήτηση.

Στην ελληνική αγορά η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει πέσει πάνω από 12 λεπτά το λίτρο.

Στη Λάρισα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ήταν στις 26 Μαρτίου στα 1,437 ευρώ το λίτρο σε σχέση με τα 1,586 ευρώ στις αρχές του μήνα.

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) ζητά την οικονομική ενίσχυση των πρατηρίων για μισθοδοσία εργαζομένων και επιδότηση ενοικίων, τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας τους καθημερινά και την αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων για την προστασία των εργαζομένων.


Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2020 | 8:38 pm


Επιμελητήριο Λάρισας: ΚΑΔ των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι τα μέλη μπορούν να πληροφορηθούν από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου την επικαιροποιημένη λίστα με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

(Με κόκκινο χρώμα επισημαίνονται οι κατηγορίες που προστίθενται).

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2020 | 8:08 pm


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφτηκε σήμερα το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εκφράζοντας τη στήριξή του στο υγειονομικό προσωπικό, το οποίο δίνει μάχη με τον κορονοϊό.

Μετά την επίσκεψή του στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και το ΠΓΝΛ δήλωσε:

«Είμαι πολύ περήφανος, είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνουν γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση μιας πανδημίας, που προφανώς δεν φανταζόταν κανείς ότι θα τύχει στη γενιά μας.

Ζητάω από όλους προσοχή, φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες, να τηρούμε τα μέτρα και να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, που η δουλειά τους είναι συγκλονιστική, είναι ηρωική, να μπορέσουν να τη φέρουν εις πέρας μέχρι τέλους».

Δείτε την ανάρτηση:

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2020 | 7:44 pm


Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλήνιες – Πώς θα γίνουν

Από τις 30 Μαρτίου ως τις 9 Απριλίου θα κατατίθενται φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Έτσι, υπογράφθηκαν και προχωρούν από το υπουργείο Παιδείας όλες οι εγκύκλιοι που αφορούν στις Αιτήσεις – Δηλώσεις των υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων) για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020, οι οποίες και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πότε θα γίνουν.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30/3/2020 έως 9/4/2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα αναφορικά με την εξάπλωση του κοροναϊού και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζει ότι επιδίωξη είναι αυτές να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

(in.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2020 | 7:17 pm


COVID-19 Screening test υποχρεωτικά σε όλους τους ασθενείς που προορίζονται για κλειστή νοσηλεία στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Σε ανακοίνωση από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας αναφέρεται από την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι ασθενείς που προορίζονται για κλειστή νοσηλεία στην Κλινική, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε COVID-19 screening test.

Αναλυτικά:

"Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η ασφάλεια των ασθενών, των εργαζομένων και των συνεργατών ιατρών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.

Δέκα χρόνια είμαστε αφοσιωμένοι στην αποστολή μας για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών μας και όλων των συνανθρώπων μας που μας έχουν ανάγκη.

Ήδη, εδώ και ένα μήνα, μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, έχουν έγκαιρα υιοθετηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών και του προσωπικού της Κλινικής μας, σύμφωνα πάντα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

Συγκεκριμένα τα μέτρα της Κλινικής μας για την προστασία από τον Κορωνοϊό είναι: 

•    Ο έλεγχος των ασθενών για την έγκαιρη ανίχνευση των κρουσμάτων ξεκινάει από την κεντρική πύλη της Κλινικής.

•    Υπάρχει μία μόνο διαθέσιμη είσοδος για την προσέλευση των ασθενών,  στην οποία εκπαιδευμένο προσωπικό υποβάλλει ερωτήσεις για τον εντοπισμό συμπτωμάτων πιθανού κρούσματος και θερμομετρά ασθενείς και προσωπικό.

•    Έχουν αναρτηθεί στην είσοδο της κλινικής οδηγίες για την ενημέρωση των προσερχομένων, οι οποίες ενημερώνουν ότι όποιος εισέρχεται στην Κλινική πρέπει να φοράει προστατευτική μάσκα και να απολυμαίνει τα χέρια του με αντισηπτικό κατά την είσοδο και την έξοδο.

•    Έχει απαγορευθεί πλήρως το επισκεπτήριο.

•    Κάθε ασθενής μπορεί να έχει έναν μόνο συνοδό, o οποίος δεν πρέπει να παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης ή να έχει έρθει σε επαφή με κάποιον που να παρουσιάζει.

•    Έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες σε όλους τους εργαζόμενους για την τήρηση των μέτρων προσωπικής προστασίας, χρήση γαντιών για την υγιεινή των χεριών και μάσκας για την αναπνευστική υγιεινή.

•    Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην καθαριότητα και την απολύμανση επιφανειών, καθώς και την αποστείρωση του ιατρικού εξοπλισμού και του ιματισμού. Οι κοινόχρηστοι χώροι και οι επιφάνειες, όπως τα ασανσέρ, τα κομβία, τα σαλόνια, τα WC, καθαρίζονται και απολυμαίνονται πολλές φορές την ημέρα. Τα περιοδικά και τα διαφημιστικά φυλλάδια έχουν απομακρυνθεί από όλους τους χώρους της Κλινικής.

•    Υπάρχουν δοχεία με απολυμαντικό χεριών σε όλους τους χώρους της Κλινικής.

•    Έχει γίνει προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για διαχείριση πιθανού κρούσματος.

•    Έχει δημιουργηθεί θάλαμος αρνητικής πίεσης για τη διαχείριση πιθανού κρούσματος.

Διαπνεόμενοι, λοιπόν, από υψηλό αίσθημα ευθύνης για τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών, του προσωπικού και των συνεργατών ιατρών, ενημερώνουμε ότι επιπλέον των παραπάνω μέτρων, από τη Δευτέρα 30.03.2020, όλοι οι ασθενείς που προορίζονται για κλειστή νοσηλεία στην Κλινική, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε COVID-19 screening test.

Το test θα πραγματοποιείται κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο για τους ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση, ή κατά τον διαγνωστικό έλεγχο για τους ασθενείς που πρόκειται να νοσηλευθούν για παθολογικά αίτια και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα είναι άμεση.

Η ασφάλειά σας ύψιστη προτεραιότητά μας!"

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2020 | 7:05 pm


Θετικός στον κορωνοϊό λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε σήμερα ένας γιατρός του τμήματος λοιμωδών νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μετά το περιστατικό γίνεται απολύμανση στις αίθουσες και τους χώρους του τμήματος λοιμωδών, από ειδικό συνεργείο, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2020 | 6:43 pm


Πρώην παίκτης της ΑΕΛ έσπασε την «καραντίνα» και συνελήφθη!

Ένας φημισμένος πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ επέλεξε να.. σπάσει την καραντίνα για να πάει σε ένα πάρτι!

Ποιος είναι αυτός; Θυμάστε τον Νολμπέρτο Σολάνο, άλλοτε μέλος της Νιούκαστλ και ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ το 2008;

Αυτός αποφάσισε να πάει κόντρα στην απαγόρευση που έχει επιβληθεί στο Περού.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί χρειάστηκε να πηδήξουν έναν φράχτη προκειμένου να προχωρήσουν στη σύλληψή του!

Το Περού έχει 580 επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον covid-19 και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 9.

sportime.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2020 | 6:28 pm


Λάρισα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: