Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μία κηδεία σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Μία κηδεία σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 στον νομό Λάρισας

1.Αφροδίτη Καλιαμπού ετών 71

Ώρα 12:30 Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λάρισας

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2020 | 6:06 am


21/02/2020

(8πμ-11μμ):

ΛΕΓΟΥ ΕΛΕΝΗ Ασκληπιού 26 τηλ. 2410535620

ΤΣΑΤΣΑΡΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ Παπαναστασίου 69 τηλ. 2410252928

ΠΑΤΣΑΛΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Δήμητρας 18 τηλ. 2410533930

ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Αγιάς & Σεφέρη 55 γωνία τηλ. 2410280613

ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Αγ. Χαραλάμπους 7 (έναντι Ιερού Ναού, μετά τη γέφυρα Αλκαζάρ) τηλ. 2410533059

ΚΑΡΑΠΑΤΟΛΗ-ΜΠΕΗ ΦΙΛΙΩ 31ης Αυγούστου 7 (στο δρόμο προς το Νοσοκομείο) τηλ. 2410535707

ΜΑΝΗ ΧΑΪΔΩ 23ης Οκτωβρίου 40 (παραπλεύρως ξενοδοχείου “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”) τηλ. 2410552426 

Διανυκτερεύει (11μμ-8πμ):

ΞΥΠΟΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ίωνος Δραγούμη –Κεντρική πλατεία  (Δημαρχείο) τηλ. 2410258114

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2020 | 12:00 am


Πρωτοσέλιδο 21/2/2020

Πρωτοσέλιδο 21/2/2020

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2020 | 12:00 am


Νέο ΔΣ στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τσαριτσάνης

Σε σώμα συγκροτήθηκε το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης μετά τις εκλογές της 16ης Φεβρουαρίου 2020.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος-Συντονιστής: Θάνος Βαθράκης

Αντιπρόεδρος: Στέφανος Τάσκας

Γραμματέας: Γιώργος Ν  Αναγνωστούλης

Ταμίας: Θανάσης Μανουλιάς

Μέλος: Θανάσης Ε. Νούσιας

Μέλος: Αντώνης Πάσχος

Μέλος: Μιχάλης Πλατίκας

Έγινε ο προγραμματισμός των δράσεων για το 2020 που περιλαμβάνει:

-Την πεζοπορία και κοπή πίτας στο δάσος Τσαριτσάνης (πραγματοποιήθηκε)

-Τη συμμετοχή στην Οικογιορτή Λάρισας 2&3 Μάιου και 5 Σεπτεμβρίου στη Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Κισσάβου για ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων και φυτών.

Τον 5ο Ορειβατικό αγώνα στις 12 και13 Σεπτεμβρίου με τρεις διαδρομές και αγώνα για παιδιά ,καθώς και

-Το ρεμπέτικο στην Τσαριτσάνη το Νοέμβριο

Στις Ομάδες με τις δράσεις του Συλλόγου ανέλαβαν υπεύθυνοι από το Δ.Σ και την Ε.Ε. και θα ολοκληρωθούν με τη συμμετοχή και  των μελών και φίλων που θέλουν να προσφέρουν σε όποια ομάδα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής στο Δ.Σ και την Ε.Ε. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης.
 

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 9:02 pm


Διάλεξη της Μαρίας Ευθυμίου για τη συμπλήρωση ενός έτους του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων διοργανώνουν την επιστημονική διάλεξη της αναπληρώτριας καθηγήτριας Ιστορίας κ. Μαρίας Ευθυμίου με τίτλο “Ιστορία του σίτου, ιστορία της διατροφής”, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τα εγκαίνια του Μουσείου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00 στο θέατρο “Κώστας Τσιάνος”, στον Μύλο του Παππά, με ελεύθερη είσοδο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 8:38 pm


Πεζή παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην οδό Φαρσάλων

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα την οδό Φαρσάλων, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας.

Αυτοκίνητο που κινούνταν στον συγκεκριμένο δρόμο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε τη γυναίκα που κινούνταν πεζή.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου και τη μετέφερε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 8:19 pm


Ερώτηση Λαμπρούλη για την χρηματοδότηση των δομών ΚΔΑΠ στους ΟΤΑ

Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό για τη χρηματοδότηση των δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ των ΟΤΑ, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λάρισας κ. Γ. Λαμπρούλης.

Στην ερώτηση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Έντονη είναι η ανησυχία των εργαζόμενων σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων και των γονιών των ωφελούμενων παιδιών σε 688 δομές ΚΔΑΠ και 93 δομές ΚΔΑΠ- ΜΕΑ ΟΤΑ πανελλαδικά, λόγω της φημολογούμενης απένταξης των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ των Δήμων από τη χρηματοδότηση της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», ή της δραστικής μείωσης της, μετά το τέλος της τρέχουσας περιόδου, τον Ιούλιο του 2020.

Σε κάθε περίπτωση, η ανησυχία για την τύχη των δομών αυτών επιτείνεται, καθώς όλα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ λειτουργούν για περιορισμένο χρονικό διάστημα, η υλοποίησή τους έχει ημερομηνία λήξης και αβέβαιη χρηματοδότηση, στις κατευθύνσεις της ΕΕ για αποσπασματικές «παροχές» και μέτρα.

Επιπλέον, οι πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών ότι από τη λειτουργία των δομών «δεν μπορεί να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και θα πρέπει να αναζητηθεί χρηματοδότηση», δε συνιστούν διάψευση για τον ενδεχόμενο σχεδιασμό στην κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης ακόμα και αυτών των ισχνών κοινωνικών δομών που έχουν απομείνει στην Τοπική Διοίκηση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων και συγκεκριμένα:

Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας, ο δημόσιος χαρακτήρας των δομών -που δεν μπορεί παρά να λειτουργούν με ενιαίο πλαίσιο, υπαγόμενες πανελλαδικά σε μία κοινή διοικητική μορφή-, η μόνιμη κρατική χρηματοδότηση και η επέκταση του δικτύου των δημοσίων ανωτέρω δομών, έτσι ώστε να καλύπτουν όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η μετατροπή των υπαρχουσών συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και επιπρόσθετα να προχωρήσει σε προκήρυξη και άλλων μόνιμων θέσεων εργασίας, απαραίτητων για κάλυψη των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ως άνω δομές».

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 8:02 pm


Στο 51% οι εντάξεις στα σχέδια βελτίωσης- Πρωταθλήτρια η Λάρισα στη Θεσσαλία

Εξόχως αποκαλυπτικά στοιχεία για την «ανθρωπογεωγραφία» των Σχεδίων Βελτίωσης φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο ΑγροΤύπος.

Τα στοιχεία που προέρχονται από σχετική επεξεργασία της ΠΕΦΑ και της Γεωτεχνικής Αιγαίου αφορούν τις επτά Περιφέρειες, που είχαν εκδώσει τους τελικούς πίνακες με τους δικαιούχους έως την Τετάρτη 19 του μήνα.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει επίσης ότι με την κατανομή και της υπερδέσμευσης, το υψηλότερο ποσοστό ένταξης για τους αιτούντες παραγωγούς εμφανίζεται στην Περιφέρεια Αττικής, όπου φθάνει το 93,8%.

Στην συγκεκριμένη Περιφέρεια, που ανακοίνωσε πρώτη, πίνακες, έχουν σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρωθεί και οι ενστάσεις, ενώ αυτοί που πέρασαν είναι 82 και μόλις 16 είναι οι επιλαχόντες.

Από κει και έπειτα το υψηλότερο ποσοστό εντάξεων (72,1%) εμφανίζει η Στερεά Ελλάδα, ακολουθεί η Κρήτη με 71,3%, η Θεσσαλία με 51,8%, η Ανατολική Μακεδονία με 46,5%, η Κεντρική Μακεδονία με 46,3% και η Δυτική Μακεδονία με 46%.

Από ποσοτική άποψη περισσότερες εγκρίσεις, 2.018 συγκεκριμένα, έχουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου όμως υπάρχουν 1.460 επιλαχόντες και 286 έχουν απορριφθεί.

Ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων αλλά και εντάξεων στην συγκεκριμένη Περιφέρεια αποδεικνύει την στρατηγική απ' ό,τι φαίνεται στόχευση των Σχεδίων Βελτίωσης, την ευθύνη της οποίας είχε η προηγούμενη θυμίζουμε κυβέρνηση.

Μια στρατηγική που ευνόησε να υποβάλλουν σχέδιο κυρίως τους παραγωγούς με δέντρα, αφήνοντας όμως... παραπονεμένους αγρότες που ασχολούνται με παραδοσιακές αροτραίες καλλιέργειες, όπως καλαμπόκι, σιτάρι κ.λπ. αφού στην πλειονότητά τους δεν κατάφεραν καν να υποβάλλουν αίτηση.

Μεγάλες ανισότητες μέσα στην ίδια Περιφέρεια

Αν πιάσουμε το παράδειγμα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία διατέθηκε και το υψηλότερο μπάτζετ μπορούμε να συμπεράνουμε κι άλλα πράγματα προς επίρρωση, όσων, πρωτύτερα αναφέραμε σχετικά με την στόχευση των Σχεδίων.

Για παράδειγμα, από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του ο ΑγροΤύπος, προκύπτει ότι ο νομός Πέλλας, με αγρότες κυρίως δενδροκαλλιεργητές εμφανίζει 764 εντάξεις επενδυτικών σχεδίων, η Ημαθία 264, το Κιλκίς 109 και η Χαλκιδική 383.

Την ίδια ώρα ο νομός Θεσσαλονίκης, κατεξοχήν αγροτικός νομός με μεγάλο κάμπο και δυναμικές μονάδες, έχει μόλις 170 εντάξεις, ενώ νοτιότερα, η Πιερία, μοιάζει με... φτωχό συγγενή, έχοντας μόλις... 64 εντάξεις, όπερ οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πρόκειται για νομό καπνοπαραγωγικό στο παρελθόν κυρίως. Στις Σέρρες, μια επίσης δυναμική περιοχή ανέκαθεν, οι εντάξεις είναι 264, όσες και στην Ημαθία, οι επιλαχόντες 324 και το ποσοστό επιτυχίας μόλις στο 45%.

Στην Θεσσαλία πρωταθλήτρια η Λάρισα, τελευταία τα Τρίκαλα

Αξιολογώντας τα ίδια στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας, πάμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο νομός Λάρισας εμφανίζει 627 εντάξεις, 311 επιλαχόντες, επί συνόλου 938 αιτήσεων, με το ποσοστό επιτυχίας να φθάνει το 67%.

Την ίδια ώρα στην Καρδίτσα οι ενταχθέντες είναι 131, οι επιλαχόντες 141 και το ποσοστό επιτυχίας στο 48%. Η Μαγνησία έχει 149 εγκρίσεις και 98 επιλαχόντες, με ποσοστό ένταξης στο 60%. Τελευταίος και... καταϊδρωμένος ο νομός Τρικάλων, με μόλις 53 (!) εγκρίσεις, 72 επιλαχόντες και ποσοστό ένταξης 42%.

Συμπερασματικά, αυτό που συνάγεται από τα στοιχεία αυτά, είναι ο στρατηγικός προσανατολισμός των Σχεδίων που αναμφισβήτητα ευνόησε φαινόμενα ανισοτήτων με τις εντάξεις ακόμα και στην ίδια Περιφέρεια, με κάποιους νομούς να σαρώνουν στις εντάξεις και κάποιες άλλες να ακολουθούν ασθμαίνοντας.

Το ίδιο φαινόμενο, τις συνέπειες του οποίου καλείται τώρα να αντιμετωπίσει η νυν ηγεσία του ΥπΑΑΤ και οι φέροντες την ευθύνη υλοποίησης των Σχεδίων, εμφανίζεται και σε άλλες Περιφέρειες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, όπου ο νομός Καβάλας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει την πρωτοκαθεδρία στις εντάξεις και στα ποσοστά επιτυχίας, ενώ νομοί όπως η Ξάνθη, έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται αδικημένες.

agrotypos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 7:41 pm


H 8η EMAK στην άσκηση "Όλυμπος 2020"

Στις 18 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η  ετήσια άσκηση Έρευνας – Διάσωσης « Ηρακλής» της 8ης ΕΜΑΚ με την κωδική ονομασία «Όλυμπος 2020» στην κορυφή «Σκολιό» του Ολύμπου.

Στην άσκηση συμμετείχαν η 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, η 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, η Π.Υ. Κατερίνης, η Π.Υ. Ελασσόνας, η Π.Υ. Λιτοχώρου και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η άσκηση περιλάμβανε την αναζήτηση, τον εντοπισμό και τη διάσωση ενός ορειβάτη μετά από πτώση του σε χιονοσκεπή παγωμένη ορθοπλαγιά.

Στην άσκηση συνέδραμε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ¨Φλόγα 10¨ (superpuma) το οποίο προσγειώθηκε και παρέλαβε τον τραυματία από το σημείο όπου ανασύρθηκε.

Την άσκηση συντόνιζε ο επιχειρησιακός συντονιστής βορείου Ελλάδος Υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης και παρακολούθησε την άσκηση ο υπαρχηγός του Π.Σ. Aντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 7:17 pm


ΑΕΛ: Νέα διοίκηση στην ΠΑΕ πριν το ματς με τον Βόλο

Η αναμέτρηση της Κυριακής (23/2) με τον Βόλο είναι προγραμματισμένη για τις 17:15 στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ωστόσο λίγες ώρες νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα στις 13.00 έχει προγραμματιστεί διοικητικό συμβούλιο στα γραφεία του συλλόγου με ένα εκ των θεμάτων να είναι η ανάδειξη νέου ΔΣ.

Κάτι βέβαια, που δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα ακόμα η ΠΑΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει και πάλι την προεδρία αντί του μέχρι σήμερα Σωτήρη Μάρκου.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου, δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές, αλλά ακόμα και αν γίνουν, η σύνθεση του νέου ΔΣ θα απαρτίζεται από τα ίδια μέλη.

ΑΕΛ: Με δύο απουσίες στο Πανθεσσαλικό

Στα αγωνιστικά, οι «βυσσινί» θέλουν μόνο νίκη για να διατηρήσουν τις λιγοστές ελπίδες που έχουν απομείνει για είσοδο στα πλέι οφ.

Για το παιχνίδι με τον Βόλο, ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Μιλοσάβλιεβιτς και τον τραυματία Αλί Γκαζάλ.

Επιστρέφουν ο Μασούρας που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ο νεαποκτηθέντας Στελιάνο, οι Ουάρντα, Κάτσε που δεν έπαιξαν με τον ΠΑΟΚ λόγω του δανεισμού τους και οι Καρανίκας, Μπέρτος, Μπούστος και Μιχαήλ που εξέτισαν την ποινή τους.

Όπως βέβαια και οι Νούνιτς, Ζίζιτς που ξεπέρασαν την ίωση που τους ταλαιπωρούσε.

sportime.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 6:48 pm


Γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο στην οδό Βόλου

Ελαφρά τραυματίστηκε σήμερα το απόγευμα μια γυναίκα σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε, στην οδό Βόλου, στον υπό κατασκευή νέο κυκλικό κόμβο.

Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε σε καλή κατάσταση στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 6:36 pm


Η Λάρισα πρωταγωνιστεί στα προγράμματα ένταξης προσφύγων

Περισσότεροι από 12.400 αιτούντες άσυλο και δικαιούχοι διεθνούς προστασίας έχουν στηριχθεί στο πλαίσιο του «Δικτύου Πόλεων για την Ένταξη» από 13 δήμους της χώρας, που αναζητούν τρόπους και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ενσωμάτωσή τους στις τοπικές κοινωνίες.

Το «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη» είναι ένα δίκτυο 13 αυτή τη στιγμή δήμων, που συνεργάζονται με στόχο την οργάνωση και υλοποίηση συντονισμένων δράσεων και παρεμβάσεων, σε τοπικό και εθνικό για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων και μεταναστών και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Συστάθηκε το 2018 στη βάση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης και τώρα εκτός από αυτούς συμμετέχουν οι δήμοι Αγίου Δημητρίου, Ηρακλείου Κρήτης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Λάρισας, Λιβαδειάς, Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, Πειραιά, Τήλου, Τρικάλων και Τρίπολης.

Σε πρόσφατη έκδοση του Δικτύου χαρτογραφήθηκαν οι καλές πρακτικές, οι οποίες υλοποιούνται σε κάποιους από τους δήμους.

Ειδικότερα στη Λάρισα βρίσκονται 420 αιτούντες άσυλο στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και 1.500 στη δομή φιλοξενίας Κουτσόχερου.

Ο δήμος προωθεί μία ολοκληρωμένη πολιτική διασύνδεσης του προσφυγικού πληθυσμού με φορείς κοινωνικών παροχών (ΤΟΜΥ, ΙΚΑ, ΔΟΥ, ΚΕΠ και άλλους δημοτικούς φορείς κοινωνικής πολιτικής).

Λειτουργεί παράλληλα 8 τμήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας για ενήλικες και 2 τμήματα αγγλικής γλώσσας για έφηβους.

Δημιουργήθηκε και Κέντρο Κοινότητας ως χώρος συνάθροισης προσφύγων και αιτούντων άσυλο με στόχο την ενδυνάμωση τους αλλά και εκείνη των κοινοτήτων υποδοχής.

Πραγματοποιούνται δράσεις συμβουλευτικής και ενημέρωσης για οικονομικά, εργασιακά, νομικά ζητήματα και ζητήματα υγιεινής, καθώς ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως χορός, γυμναστική, μαθήματα ραπτικής.

Mε πληροφορίες από protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 6:19 pm


Εργα καθαρισμού και κοπής χόρτων στην Π.Ε. Λάρισας (φωτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της κοπής χόρτων στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες καθαρισμού και κοπής χόρτων στο οδικό τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στο δρόμο Λάρισας – Συκουρίου – Ευαγγελισμού και σε τμήματα των δρόμων Λάρισας – Βόλου, Λάρισας – Τρικάλων και Λάρισας – Καρδίτσας.

Ενώ οι εργασίες το επόμενο διάστημα θα επεκταθούν σε σημεία του οδικού δικτύου των δήμων Τυρνάβου και Ελασσόνας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 200.000  ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Προσπαθούμε, βρίσκουμε πόρους, συνεργαζόμαστε με τα υπουργεία και υλοποιούμε έργα.

Συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας προχωρούν στον καθαρισμό οδικών τμημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με κυκλοφοριακό φόρτο, ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. 

Χρειάζεται επανασχεδιασμός της διαδικασίας δημοπράτησης των έργων, για να κερδίσουμε σε ταχύτητα. Όσο καθυστερούμε, τόσο χάνουμε σε θέσεις εργασίας και χρήματα στην πραγματική οικονομία. 

Αυτή είναι η πρότασή μας, ώστε να αποφευχθεί η γεωμετρία της γραφειοκρατίας, της αργοπορίας, της ταλαιπωρίας και της καθυστέρησης των έργων.

Υπάρχει η δέσμευση ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο Νόμος θα γίνει πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός, προς όφελος των ανθρώπων. Γιατί δεν μπορεί να έρθει ανάπτυξη, χωρίς να υπάρχουν υποδομές.

Και τα έργα είναι αυτά που σε περιόδους που η χώρα χρειάζεται να κάνει ένα βήμα μεγαλύτερο από τη φθορά, δίνουν τη δυνατότητα αυτή»..

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 5:54 pm


Oμάδα Ρομά συμμετέχει στο Καρναβάλι των Φαρσάλων

Στα πλαίσια των Αποκριάτικων εκδηλώσεων, Καρναβάλι 2020, ξεκίνησε η διοργάνωση της συμμετοχής ομάδας καρναβαλιστών Ρομά στην παρέλαση της Αποκριάς.

Για το λόγο αυτό την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, στην οποία συμμετείχαν από την Τοπική Κοινότητα Φαρσάλων, η Πρόεδρος Πρεκατέ Θεοδώρα και το μέλος Κων/ντίνος Βαϊρακλιώτης, τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά, Βασιλική Λιάπη, Μαρίνα Σισκου και Αθανασία Βακαλούλη και πολλοί ενδιαφερόμενοι καρναβαλιστές Ρομά.

Το θέμα της  ομάδας θα αποφασιστεί σε επόμενη συνάντηση πάντα στο πνεύμα των Απόκρεων.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:

-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350163 – 4, e-mail: [email protected]

-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805,
e-mail: [email protected]

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 8:30π.μ. έως 13:00μμ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 5:41 pm


Η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης μεταλλικού νερού στη Βόρεια Ελλάδα στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μπακούρας Λεωνίδας, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου & Νέων Συνδέσεων, κ. Στεργιόπουλος Μιχάλης και στελέχη της Εταιρείας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας εμφιάλωσης μεταλλικού νερού «ΣΟΥΡΩΤΗ Α.Ε», στο Δήμο Θέρμης, όπου τους υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής, κ. Ευκαρπίδης Βασίλειος με τους συνεργάτες του.

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπεγράφη η Σύμβαση Σύνδεσης του εργοστασίου με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου. Η έναρξη τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων της βιομηχανίας με φυσικό αέριο θα πραγματοποιηθεί έως τον Ιούνιο 2020 και η ετήσια κατανάλωση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα ~ 200.000 Nm3.

Από την πλευρά του ο κ. Ευκαρπίδης, εξέφρασε την έντονη ικανοποίηση του για τη σύνδεση του εργοστασίου, τόνισε ότι η χρήση του φυσικού αερίου ενισχύει την οικολογική προσέγγιση της εταιρείας και τέλος αναγνώρισε τα οφέλη της εξοικονόμησης που επιφέρει το ενεργειακό αυτό καύσιμο.

Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι «ο δείκτης διείσδυσης στις περιοχές της Αδείας ήδη ξεπερνά το 62% του πληθυσμού» και όπως ιδιαίτερα τόνισε «το σύνολο των βιομηχανιών στις περιοχές της Αδείας τροφοδοτείται από το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στηρίζοντας την ανάπτυξη και μειώνοντας το ενεργειακό κόστος των ενεργοβόρων εταιρειών. Σήμερα, με την εφαρμογή των χαμηλότερων τιμολογίων διανομής, η βιομηχανική παραγωγή καθίσταται πιο ευέλικτη και πιο ανταγωνιστική στις συνθήκες της αγοράς».

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 5:24 pm


50 μεγάλες επιχειρήσεις στο 1o Career Day του Project Future της Τράπεζας Πειραιώς

Πενήντα μεγάλες επιχειρήσεις από τους βασικούς κλάδους της οικονομίας μετείχαν στο πρώτο Career Day που διοργανώθηκε από το Project Future, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, σε συνεργασία με το ReGeneration.

Κατά τη διάρκεια του Career Day, περισσότεροι από 100 απόφοιτοι του Project Future, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με στελέχη των επιχειρήσεων, να γνωρίσουν εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους και να βρουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

To Project Future πραγματοποίησε με επιτυχία τρεις κύκλους και ετοιμάζεται στις αρχές Μαρτίου να ξεκινήσει τον τέταρτο κύκλο υλοποίησής του. Παράλληλα με το στάδιο των εκπαιδεύσεων σε επιλεγμένους τομείς που έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας, το πρόγραμμα φέρνει κοντά τους νέους πτυχιούχους με τις επιχειρήσεις και το Career Day που πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου ήταν ακόμη μια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο Career Day μετείχαν επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων, του χρηματοπιστωτικού τομέα, του τομέα των υπηρεσιών, της βιομηχανίας, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, του λιανικού εμπορίου και των καταναλωτικών αγαθών, του τουρισμού, της τεχνολογίας, του marketing, των κλάδων φαρμάκου και υγείας, της ναυτιλίας και των logistics.

Tη λίστα των εταιρειών απαρτίζουν οι Dialectica, Eurobank FPS, GEP, INTERAMERICAN, KPMG, PeopleCert, Piraeus Bank Group, EFA GROUP, MAS, MYTILINEOS, Nova, ΟΤΕ, Schneider Electric, AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, B. ΚΑΥΚΑΣ, Dixons South East Europe/Kotsovolos, JUMBO, Leroy Merlin, Lidl, MΙΝΕΡΒΑ, PUBLIC-MEDIA MARKT, Blueground, Kyvernitis Group, Accenture, Accepted, Benefit Software, GIAOLA, IknowHow, Intralot, INTRASOFT International, Oracle, QIVOS, SINGULARLOGIC, Softomotive, Toorbee, Uni Systems, Upstream, Generation Y, Sleed, DEMO, ELPEN, ΦΑΜΑΡ, JOHNSON & JOHNSON , Janssen Cilag Φαρμακευτική, Koρρές, Pharmaserve Lilly, Pharmathen, Αττική Κίνηση Logistics, Procureship, The Signal Group.

Μέσω του Project Future, η Tράπεζα Πειραιώς, επιδιώκει να «ανοίξει» για τους νέους την αγορά εργασίας, προσφέροντάς τους εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε καίριους τομείς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις ενώ παράλληλα, τους δίνει την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις στην Ελλάδα και να απασχοληθούν με τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις αμειβόμενης εργασίας.

Ανω του 80% των συμμετεχόντων στους τρεις πρώτους κύκλους του προγράμματος έχει ήδη τοποθετηθεί στην αγορά εργασίας, ενώ το 92% αυτών έχει ανανεώσει τη σύμβασή του.

Το πρόγραμμα υλοποιείται κάθε χρόνο σε δύο κύκλους, σε συνεργασία με το ReGeneration Academy, και με τη συνδρομή από τις Google, Facebook, Code.Hub, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς, την ΕΑΣΕ και το BCA College.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 5:10 pm


Σεμινάριο στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει σεμινάριο την Τετάρτη 04 Μαρτίου, ώρες 16:00 – 21:00, με θέμα: «Digital marketing crashcourse», στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ στη Λάρισα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να μάθουν τους τρόπους προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, πώς να αναπτύξουν τη στρατηγική τους μέσω των Digital Marketing εργαλείων και των Social Media καθώς και να εξοικειωθούν με τα παραπάνω.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη εταιριών που ασχολούνται με το στρατηγικό και το digitalmarketing, σε ελεύθερους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες digital marketing καθώς και επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν την onlineπαρουσία τους και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους.

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Στέφανος Οικονομίδης. Δραστηριοποιείται στον χώρο του Digital Marketing, καθοδηγώντας επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, έχοντας εξειδίκευση στο Search Engine Optimization. 

Το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% 2020. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στον Ο.Α.Ε.Δ: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία του σεμιναρίου και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ (αρμόδια κα Ελένη Ευαγγελοπούλου) email: [email protected]  και τηλ.: 2410555507.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 2:55 pm


Διακοπές ρεύματος την Κυριακή (23/2) στη Λάρισα - Δείτε σε ποιες περιοχές

Σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην πόλη της Λάρισας για να εκτελεσθούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες στο δίκτυο.

Αναλυτικά:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/2/20 

Από ώρα 07:30 – 15:00: Πόλη Λάρισας:

α) Οδός Ιακωβίδη από το ύψος της οδού Φαρσάλων έως το ύψος της οδού Γαλάνη,

β) Οδός Φαρσάλων, από το ύψος της οδού Ιακωβίδη έως το ύψος της οδού Παρνασού καθώς και από το ύψος της οδού Ευρίπου έως το ύψος της οδού Γρυπογιάννη,

γ) οδός Βασ. Λέγγα, από το ύψος της οδού Ιακωβίδη έως έως το ύψος της οδού Βας. Λέγγα με αριθμό 26,

δ) οδός Νικολάου Φλώρου,

ε) οδός Γ. και Βιργ. Σαράτση,

στ) οδός Γαλάνη, από το ύψος της οδού Ιακωβίδη έως το ύψος της οδού Ειρήνης της Αθηναίας,

ζ) οδός Βολανάκη, από το ύψος της οδού Γαλάνη έως το ύψος της οδού Βασ. Λέγγα, καθώς και το τμήμα της οδού Βολανάκη από τον αριθμό 9 έως το ύψος την οδό Φαρσάλων,

η) οδός Ειρήνης της Αθηναίας, από το ύψος της οδού Βας. Λέγγα έως το ύψος της ΠΕΟ Αθηνών - Θεσαλονίκης,

θ) οδός Αμμοχώστου, από το ύψος της οδού Φαρσάλων έως το ύψος της οδού Λευκωσίας,

ι) οδός Βασ. Λέγγα, από το ύψος της οδού Προσαλέντη έως το ύψος της ΠΕΟ Αθηνών - Θεσαλονίκης,

ια) οδός Βιγιγλαντίου, από το ύψος της οδού Βασ. Λέγγα έως το ύψος της ΠΕΟ Αθηνών – Θεσαλονίκης,

ιβ) οδός Λεμεσού, από το ύψος της οδού Φαρσάλων έως το ύψος της οδού Επισκοπής,

ιγ) οδός Φαρσάλων, από το ύψος της οδού Λεμεσού, έως το ύψος της οδού Ιακωβίδη,

ιδ) οδό Λευκωσίας, από το ύψος της οδού Λεμεσού, έως το ύψος της οδού Αμμοχώστου,

ιε) οδό Επισκοπής, από το ύψος της οδού Λακώνων έως το ύψος της οδού Αμμοχώστου, ιστ) οδός Λάρνακας,

ιζ) οδός Γύζη, ιη) οδός Αμμοχώστου, από το ύψος της οδού Φαρσάλων έως το ύψος της οδού ,

ιθ) οδός Κιτσίκη, από το ύψος της οδού Φαρσάλων έως το ύψος της οδού Κιτσίκη με αριθμό 5,

ικ) οδό Θηραμένους,

ιλ) οδό Παν. Ζωγράφου, ιμ) οδός Θεοφίλου, από το ύψος της οδού Φαρσάλων έως το ύψος της οδού Διοφάντους,

ιν) ) οδός Σωσιγένους, από το ύψος της οδού Φαρσάλων έως το ύψος της οδού Σωσιγένους με αριθμό 13-15,

ιξ) ) οδός Παπαδίτσα Δ.,

ιο) οδός Πολυκλείτου, από το ύψος της οδού Φαρσάλων έως το ύψος της οδού Παρθένη,

ιπ) οδός Παρθένη, από το ύψος της οδού Σωσιγένους έως το ύψος της οδού Ν. Λύτρα,

ιρ) οδός Κλεάρχου.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα θα ξαναδοθεί ρεύμα πριν το χρόνο λήξης της διακοπής.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 2:39 pm


Πανελλήνιοι χειμερινοί αγώνες τεχνικής κολύμβησης για πρώτη φορά στη Λάρισα

Περισσότεροι από 600 αθλητές  τεχνικής κολύμβησης απ όλη την Ελλάδα και μαζί με τους συνοδούς τους περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι θα βρίσκονται στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου στη Λάρισα για τους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες  Τεχνικής Κολύμβησης που διοργανώνει η  Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Κολυμβητικό Όμιλο Λαρισαϊκός Τιτάνες.

Σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι διοργανωτές, καλώντας τον κόσμο της Λάρισας να γνωρίσει από κοντά αυτό το εντυπωσιακό άθλημα, επεσήμαναν τα εξής:  

- Νίκος Λιούπας, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πιστή στον αθλητικό της χαρακτήρα φιλοξενεί ακόμα μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, τους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες  Τεχνικής Κολύμβησης, σε συνεργασία με το Κολυμβητικό Όμιλο Λαρισαϊκός Τιτάνες στις 21, 22 και 23 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Αλκαζάρ.

Πρόκειται για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ενός αθλήματος σχετικά άγνωστου στην Ελλάδα, αλλά πολύ εντυπωσιακού, που έχει χαρίσει στη χώρα σημαντικές  διακρίσεις και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το φίλαθλο κοινό της Λάρισας να το γνωρίσει από κοντά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει αυτό το πολύ εντυπωσιακό άθλημα.

Είμαστε πάντα δίπλα στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και σε Συλλόγους που προάγουν τον αθλητισμό όπως είναι ο Λαρισαϊκός Τιτάνες. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους χορηγούς που στηρίζουν τέτοιες  μεγάλες διοργανώσεις. 

Εκτός από τον αθλητικό χαρακτήρα, είναι πολύ μεγάλη  η σημασία και η  συνεισφορά των αγώνων στην τοπική οικονομία,  γιατί  πάνω από 2.500 άνθρωποι, αθλητές και οι συνοδοί τους,  θα βρίσκονται για τρεις  μέρες στη Λάρισα. 

Αυτή είναι η μεγάλη  προστιθέμενη αξία των αθλητικών διοργανώσεων και η μεγάλη σημασία του αθλητικού τουρισμού,  ενός είδους τουρισμού που  μας ενδιαφέρει  πολύ και αναπτύσσουμε μέσα από τις διοργανώσεις που φιλοξενούμε στη Θεσσαλία».

- Ηλίας Ξιάρχος,  Πρόεδρος αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και Ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος: «Η Κολυμβητική Ομοσπονδία είναι πάντοτε σε απόλυτη σχέση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και όλα αυτά τα χρόνια το έχει αποδείξει διοργανώνοντας παρά πολλούς αγώνες παγκοσμίου και πανευρωπαϊκού επιπέδου.

Έτσι και φέτος πήραμε την απόφαση ο Λαρισαϊκός Τιτάνες να οργανώσει τους Πανελλήνιους Χειμερινούς Αγώνες  Τεχνικής Κολύμβησης. Είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι αγώνες γίνονται σε ένα κολυμβητήριο με τη συμμετοχή και της Βορείου και της Νοτίου Ελλάδας. Μέχρι τώρα γίνονταν  χωριστά.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν περισσότεροι από  600 αθλητές και πάνω από 40 Σωματεία από την Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τα Γιάννενα μέχρι τη Χίο. Θα είναι παρούσα  όλη η Ελλάδα. Συμμετέχουν αθλητές οι οποίοι έχουν κερδίσει πολλά μετάλλια και είναι κάτοχοι παγκοσμίων ρεκόρ του αθλήματος της τεχνικής κολύμβησης.

Είναι ένα μεγάλο  test event  αυτό που θα γίνει εδώ στη Λάρισα, γιατί είναι η πρώτη ευκαιρία που  δίνεται στους αθλητές μας να πιάσουν όρια για τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα Ανδρών Γυναικών εν όψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος  που θα γίνει φέτος στη Ρωσία αλλά και στην Εθνική Ομάδα Νέων Νεανίδων οι οποίοι έχουν φέτος πανευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν στην Ιταλία.

Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μια επιτυχημένη διοργάνωση,  λόγω της εμπειρίας που έχει ο Λαρισαϊκός Τιτάνες που τόσο χρόνια καλλιεργεί το άθλημα και έχουμε τη χαρά να έχουμε αρκετούς αθλητές τους όλα αυτά τα χρόνια να συμμετέχουν τις εθνικές ομάδες.

Καλούμε όλο τον κόσμο της  Λάρισας  να έρθει στο Κολυμβητήριο  του Αλκαζάρ  για να παρακολουθήσει αυτούς τους αγώνες και να δουν όλοι από κοντά  τα αστέρια και τους μεγάλους αθλητές της τεχνικής κολύμβησης να  συναγωνίζονται μεταξύ τους για να πετύχουν τους χρόνους που  απαιτούνται για τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα.

Από πλευράς της ΚΟΕ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε  τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστό, που όλα αυτά τα χρόνια πάντα όταν τον καλούσαμε και θέλαμε να κάνουμε αγώνες στην πόλη της Λάρισας ήταν αρωγός και  κοντά μας στο να έχουμε πετυχημένες διοργανώσεις όλων των επιπέδων και πρωταθλημάτων.

Τον ευχαριστούμε παρά πολύ, καθώς και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και το Δήμο της πόλης. Θα είμαστε πάλι μαζί τον Ιούλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του  Water Πόλο που θα γίνει στην πόλη της Λάρισας και στην πόλη του  Βόλου».

- Γιώτα Παπαργύρη, Έφορος  τμήματος Τεχνικής Κολύμβησης Λαρισαϊκός Τιτάνες: «Το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης είναι ένα πολύ ξεχωριστό και εντυπωσιακό άθλημα, που έχει χαρίσει στη χώρα μετάλλια σε πολλές διοργανώσεις.

Κάτοχος μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι και δική μας αθλήτρια. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει, την Κολυμβητική Ομοσπονδία και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά».

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 2:24 pm


Χορός και λαϊκό γλέντι στην κεντρική πλατεία - Συνωστισμός παρά τη βροχή

Η βροχή δεν εμπόδισε τους Λαρισαίους να στήσουν ένα παραδοσιακό λαϊκό γλέντι στην κεντρική πλατεία (κάτω από τις τέντες), στην εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Λαρισαίων την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάνης, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας, έδειξαν τις δεξιότητές τους στο ψήσιμο και το σερβίρισμα.

Το γλέντι ξεκίνησε από παραδοσιακή ορχήστρα με κορυφαίους μουσικούς, με τα χορευτικά των τοπικών συλλόγων να ανοίγουν το χορό μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους, σαν μια μεγάλη παρέα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 2:08 pm


Λάρισα - Ειδήσεις και Νέα

3 Υδρονομείς στη Λάρισα - AlfaVita

3 Υδρονομείς στη Λάρισα  AlfaVita

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 11:09 am


Λάρισα: Κούγιας for... president - SDNA

Λάρισα: Κούγιας for... president  SDNA

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 9:21 am


Λάρισα: Aπεβίωσε 52χρονος - Larisanew

Λάρισα: Aπεβίωσε 52χρονος  Larisanew

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2020 | 8:46 am


Ένας ιός από τη Λάρισα - Athens Voice Online

Ένας ιός από τη Λάρισα  Athens Voice Online

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2020 | 1:19 pm


Ο Νίκος Φίλης στη Λάρισα - Larissanet.gr

Ο Νίκος Φίλης στη Λάρισα  Larissanet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2020 | 3:56 pm


Λάρισα: Κηδεύεται 51χρονος - Larissanet.gr

Λάρισα: Κηδεύεται 51χρονος  Larissanet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2020 | 7:28 am


«ΕθελοντίΖΩ» στη Λάρισα - Ελευθερία

«ΕθελοντίΖΩ» στη Λάρισα  Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2020 | 3:24 pm


Λάρισα: Απεβίωσε 49χρονος - Larissanet.gr

Λάρισα: Απεβίωσε 49χρονος  Larissanet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: