Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Μεσολόγγι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρόταση αρχιτεκτονικού-βιοκλιματικού σχεδιασμού για την ανάπλαση της οδού Θυσίας στην Παλιά πόλη του Μεσολογγίου (Τμήμα 1ο)


Γράφει η Σταυρούλα Τσακμακλή

Πολ. μηχανικός


Με αφορμή το γεγονός  της κατάθεσης φακέλου για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου στις διαδικασίες που προχωρούν για το  Οpen Mall από τον Δήμο Μεσολογγίου, θέλουμε να καταθέσουμε δημόσια προς κάθε αρμόδιο  και την δικιά μας σχεδιαστική  πρόταση ως  πρόταση πολιτών, που σχεδιάζουν  κοινόχρηστους  χώρους  για την  πόλη του Μεσολογγίου. Επιθυμία μας είναι να ενημερωθεί  για την δουλειά μας η αρμόδια επιτροπή  που έχει επιφορτισθεί το εν λόγω θέμα καθώς και  η τεχνική ομάδα της Δ.Τ.Ε του Δήμου  που  θα ελέγξει -παραλάβει  την  πρόταση  του μελετητικού γραφείου που θα αναλάβει τη μελέτη.

 Η λειτουργία  της οδού Θυσίας   ως πεζόδρομου  που προτείνεται,  προκύπτει   από το προσχέδιο πρότασης βελτίωσης  της  εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης που μελετούμε  για την παλιά πόλη του Μεσολογγίου. Σε άλλο άρθρο μας αργότερα θα παρουσιάσουμε το σχεδιασμό της  πρότασής μας  και θα τον  αναλύσουμε.  


Σχεδιαστική  λύση για την οδό ΘυσίαςΟ σχεδιασμός μας αναφέρεται σε   δύο τμήματα ανάλογα στο κυμαινόμενο  πλάτος της εν λόγω οδού. Το πρώτο  τμήμα  Ξεκινά από την Αγ. Παρασκευή και τελειώνει στο ξενοδοχείο Λίμπερτυ. Έχει μήκος 230μ. Παρουσιάζουμε σε  κάτοψη και πανοραμικό  σχεδιασμό το μισό  μήκος.


 
Σχέδιο (α) Πανοραμική άποψη ενός μήκους  115μ  από το σύνολο της διαδρομής των 230μ.


Το πλάτος  των 8,0μ της οδού διαμορφώνεται με ενιαία στάθμη. Διαχωρίζουμε τις λειτουργίες του καταστρώματος της οδού  με τα υλικά κατασκευής. Στο κέντρο  του καταστρώματος αναπτύσσεται  μια λωρίδα για τους τυφλούς με τα ειδικά πλακίδια στο μέσον. Δυτικά  μια λωρίδα πλάτους 1,20μ  για καροτσάκια, αναπηρικά αμαξίδια και ποδήλατα από έγχρωμο βιομηχανικό δάπεδο.  Χρησιμοποιήθηκαν ως υλικά επίστρωσης το   βοτσαλωτό σκυρόδεμα , οι πλεχτοί κυβόλιθοι, οι ορθογωνισμένες πλάκες και το έγχρωμο βιομηχανικό δάπεδο. Επίσης ο πεζόδρομος   φέρει σχεδιασμούς  από γρανίτη ή και άλλα υλικά.
Με τα διευρύσματα που δημιουργούμε  εναλλάξ εκατέρωθεν του δρόμου, αφενός αναπτύσσουμε το πράσινο και τον αστικό εξοπλισμό για ίση διαχείριση στο σχεδιασμό των ιδιοκτησιών εκατέρωθεν του δρόμου. Αφετέρου αποτρέπουμε  την ανάπτυξη ταχυτήτων στους ποδηλάτεςμε την κατάργηση της ευθύγραμμης κίνησης στην λωρίδα των τροχήλατων οχημάτων. Το ελάχιστο  καθαρό πλάτος του οδοστρώματος για την παρέλαση  είναι   μεγαλύτερο ίσο των 5,00μ. Τα τμήματα που παρελαύνουν  στις γιορτές εξόδου μπορούν να σχηματίζουν επτάδες.

Με τον τρόπο αυτό   υιοθετούμεστο οδόστρωμα των κεντρικών πεζόδρομων της παλιάς πόλης  μια ξεχωριστή λωρίδα  για τυφλούς και μια για τροχήλατα με  υλικό επίστρωσης λείας επιφάνειας και όχι ανάγλυφης. Η διαδρομή  αυτή είναι «σιγμοειδής» για να μην αναπτύσσονται ταχύτητες. Τα ποδήλατα στην λωρίδα αυτή  κινούνται μόνο για βόλτα.

Προοπτικό σχέδιο

Δίπλα στη Ρυμοτομική γραμμή μπορούν  να αναπτύσσονται γραμμικά  τραπεζο-καθίσματα ανάλογα με την χρήση των μαγαζιών. Υιοθετούμετην χρήση του  πλεχτού  κυβόλιθου επί υποστρώματος άμμου και όχι σκυροδέματος,  για την άμεση κάθετη  απορρόφηση των όμβριων στον υδροφόρο ορίζοντα. Έτσι  αποφεύγονται  και τα φαινόμενα της  πλημμύρας.Προοπτικό σχέδιο


Προσπαθούμε με τον σχεδιασμό μας να αναδείξουμε στο  εμπορικό - ιστορικό  κέντρο ασφαλείς ξέχωρες διαδρομές  για τυφλούς και τροχήλατα οχήματα μέσα στους νέους δρόμους που θα πεζοδρομούνται από εδώ και στο εξής στην παλιά πόλη.  Επίσης προσπαθούμε να επιβάλλουμετο πράσινο με δένδρα και βοκαμβίλιες επί των όψεων των κτιρίων, τα παγκάκια και καλάθια απορριμμάτων που λείπουν σχεδόν παντελώς  από τους δρόμους της πόλης μας.

Το δεύτερο τμήμα σχεδιασμού  ξεκινά  από το Ξενοδοχείο Λίμπερτυ  μέχρι τον κήπο των Ηρώων. Έχει πλάτος 16μ.  Θα αναλυθεί σε επόμενο άρθρο μας.

Σημείωση: α) Για να γίνουν κατανοητά τα όσα αναλύουμε στο παρόν άρθρο  το καλύτερο θα ήταν να  μας δοθεί  η δυνατότητα να τα προβάλλουμε και να τα παρουσιάσουμε σε όλους  τους ενδιαφερόμενους για την ανάδειξη του συγκεκριμένου δρόμου του εμπορικού κέντρου της παλιάς μας  πόλης.

β) Η ίδια λύση δόθηκε και για την ίδιου πλάτους παράλληλη οδό των Ελευθέρων Πολιορκημένων, την οποία επίσης πεζοδρομούμε στην πρόταση βελτίωσης του εγκεκριμένου  σχεδιασμού της κυκλοφοριακής μελέτης της παλιάς πόλης.

γ )  Οι ηλεκτρονικοί τρισδιάστατοι σχεδιασμοί εκπονήθηκαν από τον Βεροιανό Μηχανικό κ. Δημ. Αράβα που σχεδιάζει εθελοντικά  και με πολύ αγάπη  για την πόλη μας.

 H  ομάδα  που σχεδιάζει λύσεις  εθελοντικά  και καταθέτει  προτάσεις μελέτης για  τους κοινόχρηστους χώρους της πόλη μας.

  1. Τσακμακλή.Σταυρούλα - Πολιτικός Μηχανικός – Επίτιμο μέλος ΤΕΕ- Συγγραφέας

  2. Αράβας.Δημήτρης  -Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ (με μεταπτυχιακό σε εναλλακτικούς    

                                                Σχεδιασμούς) Δημόσιος λειτουργός Δ.Τ.Υ   Π.Ε Αιτ/νίας.

  1. Ράπτης Βασίλης -Χημικός -Καθηγητής Ιταλικών – Ποδηλάτης

  2. Γεωργιάδης Γιάννης -Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

  Στοιχεία επικοινωνίας:

E-Mail:   [email protected]             Web:    http://tsakmakli.wordpress.com.      

Όλες οι προτάσεις και οι σχεδιασμοί  για την πόλη μας είναι  αναρτημένοι στο διαδίκτυο.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2019 | 4:36 pm


Τα μέλη του "Λιάρου" έκοψαν τη Βασιλόπιτα τους!Τα μέλη του Ομίλου παραδοσιακής φορεσιές και οπλισμού «Ο Λιάρος» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους χθες το βράδυ στα γραφεία του ομίλου στο Μεσολόγγι.

Ο Αλέξανδρος Παπανικολάου ήταν ο τυχερός αφού στο κομμάτι του βρέθηκε το «φλουρί» της Βασιλόπιτας.

Επίσης παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός δράσεων του Ομίλου για τη νέα χρονιά με σημαντικότερη τη λειτουργία του εκθετηρίου φορεσιών και οπλισμού στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των γραφείων του.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2019 | 4:15 pm


Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: "Άμεσα κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση που αποσαφηνίζει ότι οι αρχαιολογικοί χώροι δεν μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο"


Με ανακοίνωσή της η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας γνωστοποιεί ότι εντός 15μερου θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα αποσαφηνίζει ότι οι αρχαιολογικοί χώροι δεν μεταβιβάζονται στο «Υπερταμείο».

Η ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και τη σχετική λίστα μνημείων και αρχαιολογικών χώρων που φαίνεται ότι έχουν ενταχθεί στο «Υπερταμείο» (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).


Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες πληθώρας δημοσιευμάτων και παρεμβάσεων στελεχών της αντιπολίτευσης, στον Νομό και πανελλαδικά, που αφορούσαν την δήθεν εκχώρηση αρχαιολογικών χώρων στο «Υπερταμείο» και συνεπώς τη δήθεν εκποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Με τον πιο επίσημο τρόπο, στη Βουλή των Ελλήνων, αλλά και με επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα που δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

-              Η κυβέρνηση το 2016 εξαίρεσε τους αρχαιολογικούς χώρους από τη μεταβίβαση στο υπερταμείο (άρθρο 196 του ν. 4389/2016).

-              Ακολούθησε η καταγραφή και ταυτοποίησή τους από τότε ως και σήμερα και αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

-              Στο αμέσως επόμενο διάστημα (δύο εβδομάδων) κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση που αποσαφηνίζει ότι οι αρχαιολογικοί χώροι δεν μεταβιβάζονται στο υπερταμείο και εξασφαλίζει στο διηνεκές την πολιτιστική κληρονομιά από προσπάθειες ιδιωτικοποίησης όπως εκείνη της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου τα έτη 2013-2014.

Η προσπάθεια ανακίνησης ενός ανύπαρκτου θέματος, που άπτεται της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καταλαβαίνουμε ότι εντάσσεται στην απέλπιδα προσπάθεια αντιπολιτευόμενων κύκλων να αυτοανακηρυχθούν «εθνικοί σωτήρες», ποντάροντας για μια ακόμη φορά σε φήμες, στη θολή πληροφόρηση και στην δεδομένη πατριωτική ευαισθησία των πολιτών. 

Ελπίζουμε όταν θα έρθει η νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή να την υπερψηφίσουν και να μην κρυφτούν για άλλη μια φορά πίσω από ευφάνταστες  ερμηνείες και «κομματικές γραμμές».”


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2019 | 4:01 pm


Το νέο βιβλίο της Βησσαρίας Ζορμπά – Ραμμοπούλου παρουσιάζεται στο Μεσολόγγι


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα και το βιβλιοπωλείο Πολύπλευρο,  διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Βησσαρίας Ζορμπά – Ραμμοπούλου με τίτλο: «Το Ρόδο και η άκανθα Φόνοι στην αυλή των χαγάνων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 στο Μουσείο Τρικούπη (οδός Τριαντάφυλλου Σπονδή στο Μεσολόγγι) και ώρα 19.00 μ.μ.
Θα προλογίσει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος, ενώ θα συντονίσει η αντιπρόεδρος Σοφία Λαναρά. Για το βιβλίο, θα μιλήσουν επίσης ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου Δυτικής Ελλάδας Δρ. Απόστολος Βετσόπουλος και η συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα παρουσιάσουν οι θεατρολόγοι Άννα Μανθάτη και Φοίβος Μαρκαντώνης.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2019 | 1:38 pm


Ο Θύμιος Γερολυμάτος ο υποψήφιος του ΚΚΕ στο δήμο Μεσολογγίου με τη "ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ"


Η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές υποψήφιος Δήμαρχος Μεσολογγίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι ο Ευθύμιος (Θύμιος) Γερολυμάτος.

Ο Θύμιος Γερολυμάτος γεννήθηκε στο Μεσολόγγι και είναι 56 χρονών. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει τελειώσει τη σχολή Ηλεκτρολόγων (κατώτερα-μέση) κι έχει κάνει διάφορες δουλειές, σαν οικοδόμος, σε λαϊκές αγορές κλπ. Τα τελευταία 27 χρόνια δούλεψε στα πρακτορεία εφημερίδων ΠΕΑΤ (1987-1999) και "ΑΡΓΟΣ" (1999-2014) στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και στο Μεσολόγγι. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ. Μέχρι πριν 1,5 μήνα δούλευε σαν οδηγός.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 12:05 pm


Κώστας Λύρος: "Ζητήσαμε ενημέρωση και απαντήσεις δεν λάβαμε. Για την "ταμπακέρα" κουβέντα!!"


Με νέα του ανακοίνωση ο συνδυασμός "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΉ" του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου συνεχίζει την αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.
Συγκεκριμένα στη νέα ανακοίνωση τονίζεται:
"Με λύπη, αλλά όχι κατάπληξη διαπιστώνουμε ότι ο κ. Καραπάνος αντί να απαντήσει στα εύλογα και καλοπροαίρετα ερωτήματά μας, κάνει προσωπικές επιθέσεις. Δεν θα τον ακολουθήσουμε, η κοινωνία είναι ο καλύτερος κριτής.

Από την πλευρά μας επιμένουμε, ότι τα σοβαρά θέματα χρήζουν υπεύθυνης αντιμετώπισης από κάθε αρχή.

Πρόχειρες προσεγγίσεις, βιαστικές και αμελέτητες κινήσεις, που μόνο για προεκλογικά πυροτεχνήματα χρησιμεύουν δεν οδηγούν το τόπο μας μπροστά, ΜΑΣ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ.

Οι διαφορές μας δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ. Το διακύβευμα δεν είναι τα πρόσωπα. Το διακύβευμα είναι ο τόπος μας.
Κάθε προσωποποίηση στο χώρο της δημοτικής αλλά και πολιτικής διαχείρισης των θεμάτων και του εκλογικού αγώνα παραπέμπει σε παλαιοκομματικές τακτικές. Αυτές τις τακτικές δεν θα τις ακολουθήσουμε. Επιδιώκουμε ένα δημόσιο διάλογο χωρίς ειρωνείες, χλευασμούς και αμετροέπειες. Δεν μας ταιριάζουν!

Επί του θέματος: Θεωρούμε εξαιρετικά θετική εξέλιξη την ακτοπλοϊκή σύνδεση της πόλης με τα νησιά. Αρκεί να είναι βιώσιμη γραμμή και όχι επικοινωνιακό, προεκλογικό τρικ με σκοπό τον εμπαιγμό των συμπολιτών μας που τόσα χρόνια μάταια αναζητούν κάποιες καλές ειδήσεις για τον τόπο μας.


Ζητήσαμε ενημέρωση και απαντήσεις δεν λάβαμε. Για την "ταμπακέρα" κουβέντα!!


Το μόνο που έχουμε ως δεδομένο μέχρι στιγμής είναι ότι μας έχουν συνηθίσει σε επικοινωνιακές "κορώνες" με μεγαλεπήβολα έργα όπως:

-       Την μετατροπή του "ρημαγμένου" παλιού Νοσοκομείου της πόλης σε...πολυτελές ξενοδοχείο με υδροθεραπευτήριο (SPA), που τελικά χαρακτηρίστηκε μνημείο,

-       Την μετατροπή του στρατοπέδου σε Μουσείο εικονικής πραγματικότητας της Ελληνικής Επανάστασης,

-       την ανάπλαση της λιμενικής ζώνης κατόπιν εγκεκριμένου master plan

-       Τον ερχομό Mega yacht και υδροπλάνων,

-       Την ολοκλήρωση της Μαρίνας που στη θητεία της νυν δημοτικής αρχής έκλεισε,

-       Την πολυδιαφημισμένη ανάπλαση του δρόμου της Τουρλίδας που παρότι από τον Δεκέμβριο του 2016 έχει παρελάσει μπροστά μας ως μακέτα από τη νυν δημοτική αρχή, ακόμη το έργο δεν δημοπρατήθηκε και οι συνδημότες μας «απολαμβάνουν» καθημερινά τις σκουριασμένες γέφυρες και τους χορταριασμένους δρόμους

και πολλά άλλα, που μας θυμίζουν την τακτική των Μαυρογυαλούρων.

Το ότι αυτά επαναλαμβάνονται συνεχώς  δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να τα ανεχόμαστε.

Ο συνδυασμός μας αυτές τις τακτικές και συμπεριφορές θα τις ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ. Και θα τις ανατρέψει ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ."
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:02 pm


Τέλος στο θρίλερ της αναζήτησης του αεροσκάφους της Αερολέσχης Μεσολογγίου. Δύτες ανέλκυσαν τη σορό του κυβερνήτη


Τέλος δόθηκε στο θρίλερ της αναζήτησης του μικρού αεροσκάφους της Αερολέσχης Μεσολογγίου το απόγευμα του Σαββάτου όταν και εντοπίστηκε η άτρακτός του στο βυθό του όρμου του Κρυονερίου και δύτες του Λιμενικού Σώματος ανέσυραν τα άψυχο κορμί, του κυβερνήτη του, Παναγιώτη Κεφαλά.

Η σορός του πιλότου διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για το δύσκολο έργο της αναγνώρισης από τους οικείους του.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:55 pm


Το ωκεανογραφικό "ΝΑΥΤΙΛΟΣ" του Π.Ν. εντόπισε το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Κρυονέρι Μεσολογγίου;


Το ωκεανογραφικό «Ναυτίλος» του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στην επιχείρησης έρευνας για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου αεροσκάφους της Αερολέσχης Μεσολογγίου που κατέπεσε προχθές στη θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) εντόπισε στο βυθό και σε απόσταση 1 μιλίου από την ακτή,  αντικείμενο μήκους 4 μέτρων.

Όπως μεταδίδει το onairnews.gr αυτή την ώρα στο σημείο που εντοπίστηκε το αντικείμενο κάνουν κατάδυση, δύτες του Λιμενικού Σώματος για να εξακριβώσουν, εάν πρόκειται για την άτρακτο του αεροσκάφους.Νεώτερη ενημέρωση
Το αντικείμενο τελικά δεν αποτελεί τμήμα του αεροσκάφους. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 5:01 pm


Αδιανόητη και καταδικαστέα η "εμπορευματοποίηση" του Κήπου των Ηρώων


Είναι παντελώς αδιανόητη και καταδικαστέα η απόφαση, για ένταξη στο «Υπερταμείο» του Κήπου των Ηρώων καθώς και η όποια σκέψη για «εμπορευματοποίηση» του χώρου διότι ο Κήπος των Ηρώων δεν είναι αρχαιολογικός χώρος, αλλά ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ,  αυτών που άφησαν παρακαταθήκη την έμπρακτη βούληση για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια επιλέγοντας να θυσιαστούν.

Πιστεύω επίσης, ότι οι όποιοι πόροι διατίθενται, από το δήμο Μεσολογγίου για τη λειτουργία και συντήρηση του χώρου δεν αποτελούν και την αιτία της δημοσιονομικής κατάρρευσης της χώρας.

Κυρίως, όμως,  δεν πρέπει ο ιερός αυτός χώρος να αποτελέσει με τον οποιονδήποτε τρόπο πηγή εσόδων για τα δημοσιονομικά της χώρας ή και του δήμου, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί ασέβεια και τυμβωρυχία.

Τέλος από το γεγονός αυτό αναδεικνύεται και το «επικίνδυνο» των τεχνοκρατών σε κάθε του έκφανση…


Δημήτρης Μαλαβέτας

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 4:23 pm


Στο "Υπερταμείο" ο Κήπος των Ηρώων του Μεσολογγίου! Έντονη αντίδραση από Ν. Καραπάνο και Π. Παπαδόπουλο


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η δημοσιοποίηση της ένταξης στο «Υπερταμείο» για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αρχαιολογικών χώρων. Μάλιστα χθες σε συνέντευξη τύπου του συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων παρουσιάστηκε και κατάλογος αυτών των χώρων σε όλη τη χώρα. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)Στον κατάλογο μνημείων που έχουν ενταχθεί στο «Υπερταμείο» περιλαμβάνεται  ακόμη και ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι καθώς και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι της ευρύτερης περιοχής. Πιο συγκεκριμένα: ο Κήπος των Ηρώων, το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, οι αρχαιολογικοί χώροι της Πλευρώνας και της αρχαίας Ιθωρίας (στον λόφο Αγίου Ηλία Αιτωλικού) καθώς και τα Βυζαντινά Μνημεία της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών στο Νεοχώρι Οινιαδών, της Ιεράς Μονής Αγίου Σώστη και του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Σταμνά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου αλλά και του επικεφαλής του συνδυασμού «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», Παναγιώτη Παπαδόπουλου που ζητούν την άμεση απένταξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής από το «Υπερταμείο» με τις ακόλουθες δηλώσεις τους:

Νίκος Καραπάνος: «Αδιανόητη κάθε συζήτηση για το «ξεπούλημα» του Κήπου των Ηρώων»

«Μετά την συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε χθες ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και την ανακοίνωση που ακολούθησε, καλούνται οι βουλευτές του νομού να λάβουν άμεσα θέση και πρωτοβουλία για το θέμα της «μεταβίβασης αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και ακινήτων που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά στο «Υπερταμείο».

Θεωρούμε αδιανόητη κάθε συζήτηση για το «ξεπούλημα» του Κήπου των Ηρώων, των εκκλησιών και μονών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου μας.

Ακόμη και η συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχομένου, αποτελεί ασέβεια και προσβολή προς το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τους δημότες του.

Κάθε οικονομική συμφωνία που έχει συναφθεί από το ελληνικό κράτος και τους διαχειριστές του, ας ψάξει να βρει το αντίτιμό της.

Οι Εξοδίτες, δεν «πουλιούνται» και δεν «αγοράζονται» από κανέναν. Το απέδειξαν 193 χρόνια πριν»


Παναγιώτης Παπαδόπουλος: «Άμεσα να εξαιρεθούν μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι»

«Σύμφωνα με όσα έχει μπορέσει να ταυτοποιήσει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, ο Κήπος των Ηρώων, το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, οι αρχαιολογικοί χώροι της Πλευρώνας και της αρχαίας Ιθωρίας (στον λόφο Αγίου Ηλία Αιτωλικού) καθώς και τα Βυζαντινά Μνημεία της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών στο Νεοχώρι Οινιαδών, της Ιεράς Μονής Αγίου Σώστη και του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στη Σταμνά, έχουν περάσει στο λεγόμενο Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας).

Παρότι μέχρι σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι έχει εισηγηθεί την εξαίρεσητου συνόλου των ακινήτων που έχει υποδείξει το Υπουργείο Πολιτισμού, δεν έχει ψηφισθεί ακόμη η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Καλούμε λοιπόν – άμεσα – τώρα – μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ να εκδοθεί η ως άνω απόφαση εξαίρεσης, όχι μόνο των μνημείων αλλά και των πάσης φύσεως αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται:

α) Η εξαίρεση των ανωτέρω μνημείων από την όλη διαδικασία ένταξης.

β) Η αποτροπή τυχόν ιδιωτικοποίησής τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

β) Η ονομαστική δημοσιοποίηση εξαίρεσης των μνημείων πολιτιστικού ενδιαφέροντος από τη μεταβίβαση κάθε δικαιώματος (κυριότητας και διαχείρισης).»

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 3:59 pm


Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου "έκοψε" την πρωτοχρονιάτικη πίτα της!


Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης -Ε.Ο.Ε.Δ σε μια λιτή γιορτή)άλλα γεμάτη αγάπη και συναδελφικότητα έκοψε την πίτα της. Η κοπή της πίτας έγινε στα γραφεία της ΕΟΕΔ, παρουσία πολλών μελών. Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

«Ανταλλάξαμε ευχές και κάναμε έναν απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε μέσα σε ένα γιορτινό περιβάλλον, καθώς πριν λίγους μήνες συμπληρώσαμε 11 χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, είδαμε τις δυνάμεις μας άλλα και τις αδυναμίες μας, που θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε, αλλά και όλοι μαζί συμφωνήσαμε να είμαστε εκεί που είμαστε τόσα χρόνια δηλ στην πρώτη γραμμή και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Εμείς Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε πάρα τις δυσκολίες που είναι τεράστιες και χωρίς να έχουμε  στήριξη, εκτός κάποιων εξαιρέσεων !!»»δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ. Διονύσης Τσιρόγλου στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 3:29 pm


Ν. Καραπάνος: "«Αδιάβαστος» ο κ. Λύρος" - Τι απαντά ο δήμαρχος Μεσολογγίου στα ερωτήματα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κεφαλλονιά και Ιθάκη


Άμεση και σε υψηλούς τόνους είναι η απάντηση του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου στα ερωτήματα που έθεσε χθες με σχετική ανακοίνωση του (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ), υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Λύροςσχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με Κεφαλλονιά και Ιθάκη.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Καραπάνος αναφέρει:

«Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου κ. Κ. Λύρου σχετικά με …διάφορα θέματα  αντιλαμβάνεται την έννοια του όρου «μιζέρια» στην πρακτική της εφαρμογή.

Ξεκινούμε λοιπόν πληροφορώντας τον ίδιο  ότι στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, δεν «κυνηγάμε» έργα. Έχουμε συντονισμό ενεργειών και προσωπικό υπεύθυνο, με γνώση και εμπειρία που συντάσσει μελέτες και φακέλους τα οποία υποβάλλει στις αρμόδιες αρχές και έτσι εξασφαλίζονται οι χρηματοδοτήσεις των έργων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των Δήμων της χώρας σε ότι αφορά απορροφήσεις χρηματοδοτήσεων και αξιοποίησης δυνατότητων μέσα από προγράμματα.

Άξιο απορίας είναι επίσης η πλήρης άγνοιά του για τον δρόμο της Τουρλίδας. Αν και όπως δηλώνει ο ίδιος ενεργοποιείται επαγγελματικά στον κατασκευαστικό τομέα, δεν γνωρίζει πως η συγκεκριμένη οδός είναι επαρχιακή και όχι δημοτική, συνεπώς ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Τα άλλα δύο έργα πάντως της Ο.Χ.Ε. (ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση πιο αναλυτικά) σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό έχουν εγκατεστημένους ανάδοχους κατασκευής. Για κάποιο λόγο πάντως ο ίδιος δεν αναφέρεται σε αυτά…Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, προχωρά και το Αρχαιολογικό μουσείο με ανάδοχο έργου.
Σε ότι αφορά δε το κολυμβητήριο, αυτή η δημοτική αρχή έκανε πράξη κυβερνητικές υποσχέσεις 30 και παραπάνω ετών.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη ασφαλώς δεν έγινε πίσω από «κλειστές πόρτες» κι ούτε χρειάσθηκε καμιά «μυστική διπλωματία» για να ολοκληρωθεί. Ο διάλογος που προηγήθηκε ήταν στοχευμένος, με σοβαρότητα και χωρίς επικοινωνιακές «κορώνες». Δεν υπογράφηκαν κανενός είδους «χαρτιά» και «σύμφωνα» και ασφαλώς κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία που έλαβε αυτή η δημοτική αρχή γι’ αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό βήμα του δήμου, μπορεί ν’ ακυρωθεί από τον ίδιο εάν και εφόσον εκλεγεί δήμαρχος… Προς το παρόν, ο Δήμος εκτελεί το έργο της εκβάθυνσης του διαύλου, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα αξιοποίησης του λιμένα Μεσολογγίου.

Για τα υπόλοιπα τεχνικά ζητήματα μπορεί ν’ απευθυνθεί στην πλοιοκτήτρια εταιρεία και να ενημερωθεί σχετικά.

Επίσης θα τον καλέσουμε να μας πει ποια ακριβώς έργα – χερσαία και θαλάσσια - εννοεί και τα οποία θεωρεί ως απαραίτητα για την ολοκλήρωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, μήπως μας διαφεύγει κάτι. Πολύ πιθανόν όμως να μην έχει αφεθεί τίποτε στην τύχη του. Επίσης να γίνει πιο σαφής όταν μιλά για «επιπτώσεις» στο λιμάνι, το οποίο προφανώς αγνοεί πως ήδη είναι εμπορευματικό και χρησιμοποιείται μάλιστα για την μεταφορά μεγάλων φορτίων (π.χ. ανεμογεννήτριες).

Σε κάθε περίπτωση επειδή είναι λίγο δύσκολο ν’ αντιληφθούμε τον ειρμό των σκέψεων του κ. Λύρου, θα προτείναμε στον ίδιο ν΄ αποκτήσει πρώτα προσωπική άποψη για το Δήμο. Από την ανακοίνωσή του αποδεικνύεται πως αγνοεί στοιχειώδη και βασικά δεδομένα-υποδομές (εισόδους και εξόδους πόλης, περιμετρικές οδοί, δυναμικότητα λιμένα, προσβάσεις στο οδικό δίκτυο, όρια αρμοδιοτήτων κ.α.), ανακυκλώνοντας τη «μιζέρια» και την άγνοια, στην–μάλλον ασύνδετη -ροή των γραφομένων του.»  
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 3:18 pm


Στον συμπατριώτη μας Παντελή Μπουκάλα το κρατικό βραβείο Δοκιμίου - Κριτικής για το έργο του:«Όταν το ρήμα γίνεται όνομα. Η “Aγαπώ” και το σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των δημοτικών» (εκδ. Άγρα)


Με το βραβείο Δοκιμίου - Κριτικής τιμήθηκε ο συμπατριώτης μας, Παντελής Μπουκάλας για το έργο του «Όταν το ρήμα γίνεται όνομα. Η “Aγαπώ” και το σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των δημοτικών» (εκδ. Άγρα) στα Κρατικά Βραβεία για τη λογοτεχνική παραγωγή του 2017.

Πρόκειται για ακόμη μια διάκριση για τον Παντελή Μπουκάλα, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι το έργο που βραβεύτηκε είχε παρουσιαστεί στο Μεσολόγγι σε εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου στις 13 Μαΐου 2017 (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).

Με τη μελέτη του αυτή,  ο Παντελής Μπουκάλας αναδεικνύει τον ιδιαίτερα δυναμικό γλωσσικό χαρακτήρα της δημοτικής μας παράδοσης και την επίδραση που άσκησε σε μεταγενέστερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Περιλαμβάνει πρωτογενές υλικό αντλημένο από 180 συλλογές και 50 έργα γενικότερου λαογραφικού ενδιαφέροντος, συμπληρωματικές σημειώσεις 200 σελίδων, τρία κατατοπιστικά ευρετήρια στο τέλος της μελέτης του, προσφέρουν έναν απίστευτο πλούτο σε όποιον θελήσει να αναζητήσει το ανοιχτό πνεύμα της δημοτικής μας ποίησης. Επίσης πραγματεύεται την νόθευση που υπέστη ο ανεκτίμητος πολιτιστικός θησαυρός της δημοτικής μας παράδοσης στο όνομα του εθνικού και του φιλολογικού ευπρεπισμού.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 6:06 pm


«Δέκα ψηφίδες ιστορίας: Οδοιπορικό στα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας (Grecia Salentina)»


Γράφει η Σόφη Λαναρά
Φιλόλογος, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου

του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου 


Λίγο πριν εκπνεύσει το 2018, αντιπροσωπεία του δήμου μας, είχε μια υπέροχη “αποστολή”: τετραήμερη περιήγηση στα ελληνόφωνα χωριά – κωμοπόλεις τα περισσότερα – της Grecia Salentina.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος, ο Μαέστρος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου κ. Σπύρος Χολέβας, το Μουσικό Σχήμα «Armonia Greca» με επικεφαλής το Μαέστρο και Μουσικό  κ. Χρήστο Βλαχογιάννη και η υπογράφουσα με την ιδιότητα της αντιπροέδρου του Πνευματικού Κέντρου.

Η Grecia Salentina είναι μια περιοχή της ΝΑ Ιταλίας, που βρίσκεται στη χερσόνησο Σαλέντο, πολύ κοντά στην πόλη Λέτσε.
Κάτοικοί της είναι οι Γκρίκο, οι οποίοι μιλούν τη διάλεκτο των Γκραικάνικων, γλώσσα με ιταλικές αλλά και πλήθος ελληνικών λέξεων. Παρά το γεγονός της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας στην περιοχή της Απουλίας (ήδη από τη Μινωική εποχή), η σύγχρονη έρευνα δεν έχει καταλήξει για το εάν το ελληνικό γλωσσικό στοιχείο της περιοχής προέρχεται από την αρχαιότητα ή προέκυψε μετά τη βυζαντινή περίοδο, εξαιτίας της μετακίνησης ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή – κυρίως από την Πελοπόννησο. 

Τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας είναι δέκα, με γνωστότερα το Martano, το Melpignano, το Calimera, το Castriniano de’ Greci – και συνολικό πληθυσμό 43.000 κατοίκους.

Το 1966 ιδρύθηκε η Ένωση των πόλεων της Grecia Salentina (unione dei Comuni della Grecia Salentina) με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής και ιστορικής τους κληρονομιάς και είναι μέρος της επαρχίας του Λέτσε στη Διοικητική Περιφέρεια της Απουλίας.

Σύμμαχός μας σ’ αυτό το οδοιπορικό ήταν ο υπέροχος καιρός και η υψηλή για την εποχή θερμοκρασία.

Από το Μπρίντιζι οδικώς, σε μία μόλις ώρα, ο ταξιδιώτης φτάνει στο πρώτο κατωιταλιώτικο χωριό. Η διαδρομή ως εκεί είναι καθαρά μεσογειακή και πολύ οικεία σε όλους μας. Τεράστιες ελιές με κορμούς που θύμιζαν γλυπτά, απέραντες εκτάσεις με καλλιέργειες λαχανικών – κυρίως αγκινάρας και μπρόκολου – και μεγάλα χωράφια που χωρίζονταν μεταξύ τους με ξερολιθιές και μεγάλους φράχτες από φραγκοσυκιές. Το τοπίο – χαρακτηριστικό του ιταλικού νότου – αποπνέει ηρεμία και απλότητα.

Αυτή η ξεχασμένη Ελλάδα του νότου, μας καλωσόρισε με τον καλύτερο τρόπο: «Kalos irtate» μας ευχήθηκε η πρώτη επιγραφή που είδαμε.

Η αποστολή διέμενε στο Martano, φιλοξενούμενη του Δήμου και του Δημάρχου κ. Φάμπιο Ταραντίνο, τη μεγαλύτερη πόλη των ελληνόφωνων με 10.000 κατοίκους. Από κει είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και την υπόλοιπη περιοχή αλλά και να γευτούμε την πολύ ζεστή φιλοξενία των Δημάρχων αλλά και των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στους τοπικούς συλλόγους και κρατάνε ζωντανά τα ήθη, τα έθιμα αλλά κυρίως τη γλώσσα τους που αναδύουν άρωμα και πολιτισμό ελληνικό.

Μεσαιωνικό το σκηνικό σ’ όλες τις πόλεις και τους οικισμούς της Grecia Salentina. Χτισμένα όλα τα κτίρια από την τοπική πέτρα «Λετσέζε», αντιγράφουν στην πολεοδομική τους μορφή τους βυζαντινούς οικισμούς. Υπέροχες πλατείες, στενοί δρόμοι, επιβλητικά δημόσια κτίρια και ναοί συνθέτουν την εικόνα τους.

Συγκινητική στιγμή της εκεί διαμονής μας ήταν η παρουσίαση σε τρία χωριά (Martano, Melpignano, Castriniano de’ Greci) γκραικάνικων τραγουδιών – αλλά και ελληνικών – από την ορχήστρα «Armonia Greca». Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με συγκίνηση τα ακούσματα, ενώ στο Castriniano de’ Greci η βραδιά εξελίχθηκε σε ξέφρενο πανηγύρι με τους ντόπιους να χορεύουν ταραντέλα στην πλατεία, υπό τους ήχους του τοπικού συγκροτήματος που διαδέχθηκε το ελληνικό.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα ξενάγηση στο Ότραντο – με το υπέροχο κάστρο του –, γνωριμία με το Λέτσε – που μας ξάφνιασε με τα υπέροχα κτίρια που περιβάλλουν το ιστορικό κέντρο του – και σε πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, διαπιστώνοντας την ευρηματικότητα, την εργατικότητα και την οργάνωση των νέων επιχειρηματιών του Σαλέντο.

Μετά την ενθουσιώδη και συγκινητική υποδοχή, κοινή ήταν η επιθυμία και των δύο πλευρών, να αδελφοποιηθεί ο δήμος μας με την Ένωση των πόλεων της Grecia Salentina. Στην έδρα της Ένωσης – στο χωριό Calimera – υπογράφτηκε το προσύμφωνο της αδελφοποίησης μεταξύ του Δημάρχου κ. Νικολάου Καραπάνου και των δέκα Δημάρχων των χωριών της περιοχής. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί ο Δήμος μας είναι ο πρώτος της Ελλάδας που θα αδελφοποιηθεί με την Ένωση, πιθανόν στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου 2019.

Οι συζητήσεις που έγιναν με τον Πρόεδρο της Ένωσης και Δήμαρχο του Melpignano κ. Ίβαν Στομέο ήταν θερμότατες και σχεδιάστηκαν ήδη οι πρώτες πολιτιστικές ανταλλαγές. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή μουσικού σχήματος στο φημισμένο ετήσιο φεστιβάλ «Notte della Taranda», που γίνεται στο Melpignano, καθώς και η παρουσίαση θεατρικής παράστασης. Αντίστοιχα εμείς θα υποδεχθούμε το καλοκαίρι παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα για να απολαύσουμε τους ρυθμούς της tarantella pizzica (δημοφιλής λαϊκός χορός της Νοτίου Ιταλίας).

Φεύγοντας, ήταν πολύ συγκινητικό που αφήναμε πίσω μας ένα κομμάτι μιας άλλης, χαμένης πατρίδας. Θα μας συντροφεύει η αγάπη για την Ελλάδα που κρατάνε αυτοί οι άνθρωποι ζωντανή, καθώς και τα υπέροχα γκραικάνικα κάλαντα που κλείσαμε για πάντα στην καρδιά μας:

«Άρτε που εστά στην ώρια μασσαρία

’βλο’ώ την πόρτα με το λιμπιντάτι

’βλο’ώ την μάνα μ’ όλα τα παιντία

και πόι το τσούρη που’ν ο τζενεράλη.


Μόλις φτάσαμε σ’ αυτό το ωραίο αγρόκτημα

παινεύω την πόρτα με το κατώφλι

παινεύω τη μάνα μ’ όλα τα παιδιά

και μετά τον κύρη που είναι ο αρχηγός του σπιτιού»


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 5:41 pm


Άμεση στήριξη πυρόπληκτης οικογένειας από το δήμο Μεσολογγίου


Από το γραφείο του Αντιδημάρχου Μεσολογγίου Σπύρου Καρβέλη γίνεται γνωστό ότι:

«Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στις 16/1/2019 σε μονοκατοικία στο Μεσολόγγι επί της οδού Φάβρου 18 πλησίον του Δικαστικού Μεγάρου, κλιμάκιο του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και τουΚέντρου Κοινότητας του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη από Κοινωνικούς Λειτουργούς και Νοσηλευτικό προσωπικό.
Από την καταγραφή των αναγκών της οικογένειας, προέκυψε η ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών, προκειμένου η οικογένεια να εγκατασταθεί σύντομα στην οικεία της διότι αυτή τη στιγμή φιλοξενείται από φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.

Κατόπιν άμεσης συνεννόησης μεταξύ του Δημάρχου Ν. Καραπάνου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Σπ. Καρβέλη, η Δημοτική αρχή (όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν σε περιπτώσεις που έχριζαν παρέμβασης και υποστήριξης) θα προβεί άμεσα σε απαραίτητες ενέργειες στήριξης των μελών αλλά και αποκατάστασης των ζημιών με συνεργείο καθαρισμού, ενώ παράλληλα θα προσφερθεί υλική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης».Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 5:22 pm


Εκδρομή εμπειριών και γνώσης στο CERN για μαθητές από τα γυμνάσια Αιτωλικού, Νεοχωρίου και Ευηνοχωρίου


Έναν πλούτο εμπειριών και γνώσεων, προσέφερε στους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων Νεοχωρίου, Ευηνοχωρίου και Αιτωλικού, το προ μηνός ταξίδι τους με τελικό προορισμό το CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire), το μεγαλύτερο σε έκταση,  κέντρο πυρηνικών ερευνών, επί της σωματιδιακής φυσικής, στον κόσμο.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε ειδικά διαμορφωμένο για την ηλικία τους εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από Έλληνες ερευνητές που εργάζονται στα πειράματα του κέντρου. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα επιτεύγματα και την απίστευτη γνώση που παράγεται εκεί με τη συνεργασία επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Η περιήγησή τους μέσα σε αυτό το υψηλής τεχνολογίας πολυεθνικό περιβάλλον, η είσοδός τους στο πείραμα ALICE(που είναι από τα πιο μεγάλα) και η επαφή τους με τόσους Έλληνες επιστήμονες ήταν ένας από τους επιδιωκόμενους στόχους του ταξιδιού αυτού. Ένας ακόμη προορισμός ήταν το Πολυτεχνείο της Λοζάνης (EPFL), όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο κτήριο ROLEX(βιβλιοθήκη) και στο εργαστήριο Υδραυλικής Μηχανικής, με πολύτιμο ξεναγό τον διδακτορικό φοιτητή Δημήτρη Τσιτσόκα. Η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε με την φροντίδα του Μεσολογγίτη, διακεκριμένου καθηγητή του Πολυτεχνείου της Λοζάνης κ. Νικολάου Γερολιμίνη.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού, εμπλουτίστηκε με περιήγηση και επισκέψεις σε μνημεία και αξιοθέατα στην πόλη της Γενεύης, όπως στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου, το Μέγαρο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το ξύλινο επιβλητικό μνημείο της Σπασμένης Καρέκλας, το εμβληματικό σιντριβάνι Ζετντ΄Ο, μέσα στη λίμνη Λεμάν, το Διεθνές Μουσείο Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

Η επίσκεψη στη Μεσαιωνική πόλη Υβουάρ, ήταν μια παραμυθένια απόδραση, σε αυτό το ανέπαφο από τον χρόνο, Γαλλικό χωριουδάκι.

Στη Λοζάνη, η περιήγηση ανάμεσα σε πλήθος εκθεμάτων και μνημείων του πάρκου των Ολυμπιακών Αγώνων τους υπενθύμισε το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.


Η διαδρομή ανάμεσα στους διάσημους αμπελώνες που αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά της UNESCΟ, στην περιοχή του Βεβέ και του Μοντρέ και το κάστρο του Σιγιόν, τους ταξίδεψε στο χρόνο, μαζί με διάσημους ρομαντικούς συγγραφείς (Βίκτωρ Ουγκώ και Λόρδο Βύρωνα) και καλλιτέχνες (Τσάρλι Τσάπλιν και Φρέντυ Μέρκιουρι) που έζησαν, έστω και για λίγο, εκεί.

Το ταξίδι της επιστροφής προς Ιταλία έγινε μέσα από τις επιβλητικές Άλπεις, σε 2005 μ. υψόμετρο! Για το τέλος έμεινε ο βραδινός περίπατος στο κέντρο του Μιλάνου, στο κάστρο των Σφόρτσα, στον καθεδρικό ναό Duomo, στην Σκάλα και στο εμπορικό κέντρο Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ. Ήταν μια βόλτα ανάλογη με το κλίμα των Χριστουγέννων!

«Εκπαιδευτικές εκδρομές τέτοιας ποιότητας, στοχοθεσίας και επιτυχίας επιβεβαιώνουν ότι η γνώση δεν παράγεται μόνο εντός της σχολικής τάξης. Μαθητές, κηδεμόνες /γονείς και καθηγητές μέσα από μια τέτοια εμπειρία αποκομίζουν ποικίλα πνευματικά, ηθικά και συναισθηματικά οφέλη.

Ευχόμαστε οι μαθητές μας να συνεχίσουν να έχουν τη «δημιουργική περιέργεια» που θα τους ανοίγει τα φτερά τους για όλο και πιο μακριά , για όλο και πιο ψηλά!» τόνισαν οι καθηγητές - υπεύθυνοι της εκδρομής, Φώτιος Σκληρός, Ανδριανή Χαλαζιά, Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου, Ζωή Περδικάκη και Ελένη Αντζουλάτου.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 5:07 pm


Ερωτήματα από τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου για τις διαδικασίες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μεσολογγίου με Κεφαλλονιά και Ιθάκη


Από το γραφείο τύπου του συνδυασμού «Δημιουργική Ανατροπή» του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη δρομολόγηση πλοίου από το Μεσολόγγι προς Κεφαλλονιά και Ιθάκη:

«Στην πολιτική άλλοι επιλέγουν να ανακοινώνουν μακέτες και σχέδια και άλλοι πραγματικά έργα. Η δημοτική αρχή μέχρι στιγμής έχει κάνει το πρώτο. Παραδείγματα όπως το κολυμβητήριο αλλά και οι μακέτες του δρόμου της Τουρλίδας και άλλα, έχουν ανακοινωθεί ενάμιση και δύο χρόνια πριν προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους και ακόμα δεν έχουν μπει σε φάση υλοποίησης. Οι λόγοι που γίνεται αυτό είναι ευνόητοι.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας Ionion P Lines για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με νησιά του Ιονίου μας χαροποίησε ως είδηση από τη μία, από την άλλη μας δημιούργησε άπειρα ερωτηματικά ενόψει και της επερχόμενης προεκλογικής περιόδου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συνεργασία της εταιρείας με το Δήμο. Κατά τη δική μας άποψη πρέπει ο Δήμος να κυνηγάει όλους τους στόχους της πόλης, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται άνευ όρων.

Καλούμε τη Δημοτική αρχή :

1.            Να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα στοιχεία της συμφωνίας και της συνεργασίας, που ανακοινώθηκε και η οποία πιθανότατα θα δεσμεύσει και την επόμενη δημοτική αρχή.

2.            Να μας ενημερώσει εάν υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο.

3.            Να μας ενημερώσει αν μελετήθηκαν και αν προβλέπονται τα έργα που απαιτείται να γίνουν στο λιμάνι καθώς και στις συνδετήριες με την Εθνική Οδό Δημοτικές οδούς, ποιο το κόστος αυτών και ποιος ο τρόπος χρηματοδότησης τους ώστε να υλοποιηθούν ουσιαστικά εντός τριών μηνών και να είμαστε συνεπείς ως δήμος στο εγχείρημα.

4.            Να μας απαντήσει για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στη λειτουργία του λιμανιού.

5.            Να μας ενημερώσει για το αν και πότε κατατέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο φάκελος σχετικός με την αδειοδότηση της νέας γραμμής και πότε αναμένεται η πιθανή έγκριση.

Επειδή ως Μεσολόγγι έχουμε χορτάσει σχέδια, επειδή η περίοδος είναι ουσιαστικά προεκλογική και επειδή μήνα Ιανουάριο του 2013 (σαν τώρα δηλαδή) είχαμε αντίστοιχη ανακοίνωση και ακόμα περιμένουμε το πλοίο, καλούμε τη δημοτική αρχή να ενημερώσει τους Δημότες για το τι ακριβώς συμβαίνει και να μην εξαντλείται………σε προεκλογικού τύπου πανηγυρικές ανακοινώσεις , αλλά να αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τα σοβαρά πράγματα.

Χαιρετίζουμε το πλάνο της εταιρίας αλλά ζητάμε άμεση, ειλικρινή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το θέμα και όχι εν κρυπτώ διαδικασίες.»


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 4:46 pm


Ξεκινούν πλακοστρώσεις και ηλεκτροφωτισμοί 100.000€ σε πλατείες του Μεσολογγίου, Αιτωλικού και Κουδουνίου


Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, η σύμβαση του έργου της διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων αρχικού προϋπολογισμού 110.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις αποπεράτωσης και διαμόρφωσης σε δύο πλατείες του Σχεδίου Πόλεως (Καλονή) στο Μεσολόγγι, μια πλατεία στο Αιτωλικό και μια πλατεία στην Τ.Κ. Α. Κουδουνίου. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν, αφορούν πλακοστρώσεις και τοποθέτηση δικτύων ηλεκτροφωτισμού.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 4:36 pm


Στην Αθήνα παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Κατσούλη «1940 – 1950 Φωτεινές και σκοτεινές ημέρες στην περιοχή Μεσολογγίου».


Μετά το Μεσολόγγι και την Αθήνα τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ.,  στη «Στοά του Βιβλίου» (Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου) στην Αθήνα θα γίνει εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του τ. δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, «1940 – 1950 Φωτεινές και σκοτεινές ημέρες στην περιοχή Μεσολογγίου».

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Κώστας Καρκανιάς, Εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος Αδελφότητας Ελεύθερων Πολιορκημένω

Δημήτρης Αλεξανδρής, Ιστορικός, ερευνητής, συγγραφέας.

Νίκος Μήτσης, Ιστορικός, ερευνητής, συγγραφέας.

Ελένη Χολέβα, Εκπαιδευτικός


Την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Γραφικές Τέχνες Κασσαβέτης” θα συντονίσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΔΣ της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας, Παναγιώτης Κοντός.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 4:30 pm


Με επιτυχία οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις του 2019 στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού


Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων συμμετείχε στις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων Πτηνών (ΜΕΚΥΠ) που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Οι ΜΕΚΥΠ διενεργούνται σε πάνω από 160 υγροτόπους και αποτελούν ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα παρακολούθησης πληθυσμών πουλιών στην Ελλάδα ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να αποσκοπούν σε έναν σχεδιασμό μέτρων διαχείρισης και προστασίας, διατήρησης των πτηνών στα οποία παρατηρούνται μειωτικές τάσεις.
Το συντονισμό των εργασιών καταμέτρησης για το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού είχε ο κ. Περγαντής Φώτης (Βιολόγος M.Sc. - Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων). Στις καταμετρήσεις συμμετείχαν τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων κ.κ. Κασβίκης Γιάννης, Κουτσογιάννη Κυριακή, Παλαιός Νίκος και Χρυσόπουλος Σωτήρης. Εκ μέρους της  Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας συμμετείχαν οι κ.κ.: Χονδρός Γρηγόρης, Γκανιάτσου Ελίνα, Κατερινόπουλος Λάμπρος, Ευαγγελίδης Άγγελος, Ρουσόπουλος Γιάννης, Νατσακάκος Ανδρέας, Βουγιούκαλου Μανόλια, Παπακωνσταντίνου Κώστας, Νούλας Νίκος, Λιανός Κώστας, Χατζάρα Βίκυ, Ράντος Λευτέρης, Κοτσίρης Γεράσιμος.

Κατά την καταγραφή παρατηρήθηκε μεγάλη ποικιλία  σε υδρόβια & παρυδάτια είδη καθώς επίσης σπάνια αρπακτικά, γεγονός που αποδεικνύει τον  βιοτικό πλούτο του Εθνικού Πάρκου για την φιλοξενία και την διατροφή αυτών των οργανισμών.

«Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την εταιρεία  Ελληνικές Αλυκές ΑΕ για την άδεια εισόδου στις Αλυκές της Άσπρης  για την πραγματοποίηση των εκεί καταμετρήσεων.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των καταμετρήσεων για το 2020, απολαμβάνοντας μία αξέχαστη εμπειρία, μπορούν να αποταθούν στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων (υπ’ όψη κ. Κασβίκη) στο τηλ. επικοινωνίας: 2632055094 ή μέσω e-mail: [email protected]τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του Φορέα.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 3:26 pm


Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πιλότο του μονοκινητήριου που έπεσε στο Κρυονέρι. Με το πρώτο φως θα συνεχιστούν οι έρευνες (VIDEO)Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν αύριο το πρωί οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου για τον εντοπισμό του χειριστή και της ατράκτου του μονοκινητήριου αεροσκάφους της Αερολέσχης Μεσολογγίου, που κατέπεσε από άγνωστη αιτία, λίγο πριν την 1 το μεσημέρι.

Έτσι κορυφώνεται η αγωνία για τον 49χρονο αγνοούμενο πιλότο του αεροσκάφους, Παναγιώτη Κεφαλά, που διέμενε στην Πάτρα και ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι έρευνες γίνονται από εναέρια και πλωτά μέσα καθώς και από δύτες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν αδύνατη η εγκατάλειψη του αεροσκάφους.Ακολουθεί βίντεο από την προσωπική σελίδα στο Facebook του αγνοούμενου πιλότου από απογείωσή του από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου:
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 8:27 pm


Μεγάλες υλικές ζημιές από πυρκαγιά σε μονοκατοικία στο Μεσολόγγι

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε χαμηλή μονοκατοικία στο Μεσολόγγι στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου.Ο ιδιοκτήτης παρακείμενης καφετέριας βοήθησε την διαμένουσα στην οικία να απομακρυνθεί εγκαίρως και έτσι υπήρξαν μόνο σοβαρές υλικές ζημιές.
Η φωτιά ξεκίνησε από το δωμάτιο της κουζίνας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου διερευνά τις συνθήκες.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 2:48 pm


Με πλωτά και εναέρια μέσα η επιχείρηση έρευνας διάσωσης για το αεροσκάφος που έπεσε στο Κρυονέρι.Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κρυονερίου τόσο με πλωτά όσο και με εναέρια μέσα. Μέχρι στιγμής (ώρα 14:23) δεν έχει βρεθεί κανένα τμήμα του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο κυβερνήτης.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 2:27 pm


Σπήλιος Λιβανός: «Πολιτικοί γυρολόγοι και ναυάγια αφήνουν θλιβερό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή»


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Σπήλιος Λιβανός, καταγγέλλοντας παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με στόχο το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Μιλώντας στη ΔΗΜΤΟ Αγρινίου ο Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «τραγέλαφο άθλιου θεάτρου Τσίπρα-Καμμένου» με στόχο να παραμείνουν λίγο παραπάνω στην κυβέρνηση και στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «ψεύτικο» το διαζύγιο, που όπως είπε, υποκρύπτει συναλλαγή. 

«Η χειρότερη κυβέρνηση της νεότερης Ιστορίας που διαλύει την μεσαία τάξη , καταποντίζει την οικονομία και  διώχνει τους Έλληνες στο εξωτερικό, τώρα παίζει με τους θεσμούς και αφήνει ένα θλιβερό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή λίγο πριν αποχωρήσει» είπε χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές που σπεύδουν να στηρίξουν, αιφνιδιαστικά, την κυβέρνηση, ως «πολιτικούς  γυρολόγους και ναυάγια με μόνο στόχο την εξουσία».
«Ξαφνικά βουλευτές που τον Δεκέμβριο καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης σήμερα τη στηρίζουν. Τί μεσολάβησε άραγε;» διερωτήθηκε ο κ. Λιβανός κάνοντας λόγο για τελευταίους ρόγχους πριν τον θάνατο της κυβέρνησης που όμως απειλούν την Δημοκρατία μας. Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ισοδυναμεί με στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ υπενθύμισε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το 2014 πως την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός μέσα από τις κάλπες.

Ο Σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της οικονομίας επισημαίνοντας πως οι πολίτες ξέρουν ότι τα εισοδήματά τους μειώθηκαν, ότι οι φόροι αυξήθηκαν.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί σήμερα να δανειστεί με ευνοϊκούς όρους, οι πολίτες πλήρωσαν περισσότερα από €100 δισ., με κλειστές τράπεζες, με capital controls. Έχουν υποστεί 29 αυξήσεις φόρων και 17 παρεμβάσεις που μειώνουν το εισόδημα των συνταξιούχων. Η Ελλάδα επιτηρείται στο πλαίσιο ενός άτυπου Μνημονίου που ναρκοθετεί την οικονομία με υπερβολικά πλεονάσματα μέχρι και το 2022 και με ενέχυρο για 99 χρόνια τον δημόσιο πλούτο - μέχρι και τα μνημεία μας» δήλωσε, τονίζοντας πως η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται πολιτική αλλαγή που θα οδηγήσει και σε αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. «Μιλάμε ήδη για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στα πρώτα δύο χρόνια αλλά και για σειρά παρεμβάσεων με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προσέλκυσης επενδύσεων. Οι πολίτες δεν χρειάζονται μόνο φιλοδωρήματα. Χρειάζονται στέρεες βάσεις για μια υγιή οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σκληρή κριτική άσκησε και για τα ζητήματα της ασφάλειας δηλώνοντας πως η χώρα έχει αφεθεί στο έλεος της ανομίας με τα ακραία στοιχεία να κυριαρχούν στα Πανεπιστήμια την ώρα, που όπως είπε, «η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε τρομοκρατικές ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας και αφήνει τον Κουφοντίνα να κάνει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας

Τέλος ο Σπήλιος Λιβανός επεσήμανε την ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα, άμεσα, σε εκλογές. «Είναι σαφές πλέον πως οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2019. Το συντομότερο θα είναι το καλύτερο για τη χώρα. Ήδη ξένοι οίκοι και ΜΜΕ επισημαίνουν πως το καλύτερο για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι η πολιτική αλλαγή. Η πολιτική αυτή αβεβαιότητα σε συνδυασμό με την πολιτική Τσίπρα είναι σαφές πως θα συνεχίσουν να οδηγούν τη χώρα προς τα πίσω.  Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση με ξεκάθαρο όραμα και πρόγραμμα για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό το μέλλον μπορεί να το διασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μια κυβέρνηση της ΝΔ» δήλωσε ο κ. Λιβανός.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 2:15 pm


Πλοίο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου με Κεφαλλονιά και Ιθάκη θα δρομολογήσει η "IONION P LINES"


Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,  Νίκος Καραπάνος σε δήλωσή του εκφράζει την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη του θέματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με νησιά του Ιονίου και ειδικότερα την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Η εξέλιξη αυτή προκύπτει μετά και από  την επίσημη ανακοίνωση ναυτιλιακής εταιρείας η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ενεργοποίηση της γραμμής Μεσολόγγι – Κεφαλλονιά – Ιθάκη. 
«Χωρίς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς, με στόχο την ουσία και το αποτέλεσμα, δουλέψαμε εντατικά και συστηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διασφαλιστεί τόσο η καλή του λειτουργία του εγχειρήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όσο και η μονιμότητά του. Με ρεαλισμό και τόλμη, βαδίζουμε σταθερά στην εφαρμογή του  σχεδιασμού μας, που στόχο έχει την ανάπτυξη του θαλασσίου μετώπου.  Κάθε δέσμευση που υλοποιείται από τη δημοτική αρχή, ικανοποιεί αιτήματα ετών. Προχωράμε δυναμικά στα επόμενα βήματα που θα αλλάξουν οριστικά την πορεία αυτού του τόπου» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Καραπάνος.

Η παραπάνω δήλωση αποτελεί συνέχεια ανακοίνωσης της  IONION P LINES που γνωστοποιεί την απόφαση της εταιρείας να δρομολογήσει πλοίο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με το Μεσολόγγι. Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η IONION P LINES , ανακοινώνει ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου θα δρομολογήσει το πλοίο ΙΘΑΚΗ ΝΤΑΙΑΜΟΝΤ , με καθημερινά δρομολόγια από τον Μάιο 2019 συνδέοντας την πόλη του Μεσολογγίου με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Η εταιρεία κατέθεσε, ήδη,  τον σχετικό φάκελο στο  Υ.Ε.Ν  και παρά την φημολογούμενη πρόθεση επιδότησης της γραμμής από το Υπουργείο δεν θα επιδιώξει κάτι τέτοιο , γιατί ευελπιστεί πως με τον κατάλληλο σχεδιασμό δρομολογίων από τον Αστακό ( γραμμή , την οποία εξυπηρετεί αδιαλείπτως από το 2006) και το Μεσολόγγι μπορεί να καταστήσει βιώσιμες και τις δυο γραμμές .

Θεωρούμε δόκιμη την συνεργασία του Δήμου  Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής , ώστε να ικανοποιηθεί με τον καλύτερα δυνατό τρόπο, η διαχρονική επιθυμία των κατοίκων και φορέων .

Θεωρούμε υποχρέωση μας να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον Δήμαρχο της Ιερας Πόλεως Μεσολογγίου για την άριστη συνεργασία , η οποία οδήγησε στο σημερινό αποτέλεσμα.»


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 2:04 pm


Μεσολόγγι - Ειδήσεις και Νέα

Ημερίδα στο Δ. ΙΕΚ Μεσολογγίου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας - Sinidisi.gr

Ημερίδα στο Δ. ΙΕΚ Μεσολογγίου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας  Sinidisi.gr

Σήμερα που η γνώση και η πληροφορία μεταδίδεται ραγδαία, το Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, σχεδιάζει δράσεις προσπαθώντας να συμβάλει στην ενημέρωση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 9:00 pm


Κόβουν την πίτα τους στο Μεσολόγγι ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ - ΝΔΦΚ - ΑgrιnιοΝews.gr

Κόβουν την πίτα τους στο Μεσολόγγι ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ - ΝΔΦΚ  ΑgrιnιοΝews.gr

Η ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΤΕΙ Μεσολογγίου εύχονται καλή χρονιά και προσκαλούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας που θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 6:17 pm


Το τελευταίο αντίο στον πιλότο του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Μεσολόγγι - Larissanet.gr

Το τελευταίο αντίο στον πιλότο του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Μεσολόγγι  Larissanet.gr

Σήμερα θα παιχτεί η τελευταία πράξη του δράματος για τον άτυχο πιλότο που έχασε τη ζωή του όταν το διθέσιο αεροσκάφος του κατέπεσε στο Μεσολόγγι.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 1:25 pm


Με μεγάλη επιτυχία η χοροεσπερίδα της Ακαδημίας Θέρμου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Με μεγάλη επιτυχία η χοροεσπερίδα της Ακαδημίας Θέρμου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Θέρμιος Απόλλων» η χοροεσπερίδα της Ακαδημίας Θέρμου. Η εκδήλωση ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 1:24 pm


Εργοστάσιο Ζωοτροφών ζητά εξωτερικό συνεργάτη - Αιχμή News - Αιχμή

Εργοστάσιο Ζωοτροφών ζητά εξωτερικό συνεργάτη - Αιχμή News  Αιχμή

Το Εργοστάσιο Ζωοτροφών «Αιτωλία» με έδρα το Μεσολόγγι, επιθυμεί να συνεργαστεί.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 9:58 am


Το Μεσολόγγι µιλάει Γραικάνικα - Ύπαιθρος Χώρα

Το Μεσολόγγι µιλάει Γραικάνικα  Ύπαιθρος Χώρα

Η «ένωση» του Δήμου Μεσολογγίου με τις ελληνόφωνες περιοχές της Grecìa Salentina «φέρνει» συνεργασίες στον αγροτικό τομέα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 9:46 am


Μεσολόγγι: Με "Κβαντικές αναζητήσεις" ξεκίνησε τη νέα χρονιά η "Διέξοδος" (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Με "Κβαντικές αναζητήσεις" ξεκίνησε τη νέα χρονιά η "Διέξοδος" (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με μια ξεχωριστή έκθεση εμπνευσμένη από την επιστήμη της κβαντικής φυσικής του εικαστικού Γιώργου Γιομελάκη εγκαινίασε τις δραστηριότητες της τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 9:10 am


Οι ιδιοκτήτες σπιτιών πληρώνουν τα σπασµένα! - Αιχμή News - Αιχμή

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών πληρώνουν τα σπασµένα! - Αιχμή News  Αιχμή

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών πληρώνουν τα σπασµένα! Πολλοί ενοικιαστές αφήνουν απλήρωτους λογαριασµούς ύδρευσης / Η ΔΕΥΑΜ δεν µπορεί να τους βεβαιώσει στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 8:17 am


Ο «φτερωτός» Ερμής…και το «Παγκράτι» Μεσολογγίου - ΑgrιnιοΝews.gr

Ο «φτερωτός» Ερμής…και το «Παγκράτι» Μεσολογγίου  ΑgrιnιοΝews.gr

Ολοκληρώνεται το επερχόμενο Σάββατο (26/1) ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, και οι περισσότεροι έχουν κατασταλάξει στην δυναμική των ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2019 | 6:39 pm


Μεσολόγγι: Κορυφώνεται ο πόνος για τον αδικοχαμένο πιλότο Παναγιώτη Κεφαλά – Η αυλαία της τραγωδίας! - Newsit

Μεσολόγγι: Κορυφώνεται ο πόνος για τον αδικοχαμένο πιλότο Παναγιώτη Κεφαλά – Η αυλαία της τραγωδίας!  Newsit

Μετά από τέσσερις ημέρες ερευνών βρέθηκε ο πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας. Εντοπίστηκε από το λιμενικό στο σημείο που είχε υποδείξει ο αυτόπτης μάρτυρας...

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2019 | 11:07 am


Λαϊκή Ενότητα: «Το υπερταμείο λαφυραγωγεί και τις αρχαιότητες της Αιτωλοακαρνανίας - ΑgrιnιοΝews.gr

Λαϊκή Ενότητα: «Το υπερταμείο λαφυραγωγεί και τις αρχαιότητες της Αιτωλοακαρνανίας  ΑgrιnιοΝews.gr

«Το υπερταμείο λαφυραγωγεί και τις αρχαιότητες της Αιτωλοακαρνανίας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της Λαϊκής ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2019 | 10:44 am


Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: Καρέ-καρέ η ανέλκυση του αεροσκάφους - CNN Greece

Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: Καρέ-καρέ η ανέλκυση του αεροσκάφους  CNN Greece

Ειδήσεις - Μία ημέρα μετά από την ανάσυρση της σορού του Παναγιώτη Κεφαλά, ο οποίος έχασε την ζωή του από την συντριβή του αεροπλάνου σε θαλάσσια ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2019 | 10:31 am


Tραυματισμός σε τροχαίο στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Tραυματισμός σε τροχαίο στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι αγροτικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συνεπιβάτη του ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 8:58 pm


Μεσολόγγι: Ανελκύστηκε από το βυθό το μοιραίο αεροσκάφος (video) - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika News

Μεσολόγγι: Ανελκύστηκε από το βυθό το μοιραίο αεροσκάφος (video) - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika News

Ανελκύστηκε από τον βυθό του Κρυονερίου στο Μεσολόγγι το αεροσκάφος που κατέπεσε οδηγώντας στο θάνατο τον χειριστή, Παναγιώτη Κεφαλά. Οι άνδρες του ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 5:04 pm


Η ανέλκυση του αεροσκάφους που έπεσε στο Κρυονέρι (Βίντεο-φωτό) - ΑgrιnιοΝews.gr

Η ανέλκυση του αεροσκάφους που έπεσε στο Κρυονέρι (Βίντεο-φωτό)  ΑgrιnιοΝews.gr

Tραγικό ήταν χθες το τέλος στο θρίλερ της πτώσης του διθέσιου αεροσκάφους στο Μεσολόγγι και των ερευνών για τον εντοπισμό του χειριστή Παναγιώτη Κεφαλά.

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 4:28 pm


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 49χρονος από ξυλοδαρμό στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται 49χρονος από ξυλοδαρμό στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αιτωλικού, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για βαριά σωματική βλάβη κατά συναυτουργία. Πρόκειται ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 1:57 pm


Οδηγούσε μεθυσμένος στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Οδηγούσε μεθυσμένος στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 1:15 pm


Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του πιλότου - Ο Φιλελεύθερος

Θρίλερ στο Μεσολόγγι: Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του πιλότου  Ο Φιλελεύθερος

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για κατά μήκος της ακτογραμμής Πατραϊκού και Κορινθιακού Κόλπου,με στόχο την έρευση κάποιου ίχνους που θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 12:00 pm


Μεσολόγγι: Απατεώνες πήραν 5.000 από γυναίκα! - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Απατεώνες πήραν 5.000 από γυναίκα!  Sinidisi.gr

Είναι πολλές οι φορές που η Αστυνομία, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης προσπαθούν με σχετικές ανακοινώσεις και ρεπορτάζ να επιστήσουν την προσοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 11:20 am


Εντοπίστηκε η σορός του 47χρονου πιλότου του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μεσολόγγι - Alpha tv News

Εντοπίστηκε η σορός του 47χρονου πιλότου του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μεσολόγγι  Alpha tv News

Εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή «Καβουρότρυπα» η σορός του 47χρονου χειριστή του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους που ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:34 pm


Μεσολόγγι: Βρέθηκε η σορός του άτυχου πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά - The TOC

Μεσολόγγι: Βρέθηκε η σορός του άτυχου πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά  The TOC

Εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα στην θαλάσσια περιοχή «Καβουρότρυπα» η σορός του 47χρονου χειριστή του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους που ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:21 pm


Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε η σορός του άτυχου πιλότου - Pentapostagma

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε η σορός του άτυχου πιλότου  Pentapostagma

Μετά από τέσσερις ημέρες ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο και στην θαλάσσια περιοχής της Καβουρότρυπας, ανασύρθηκε νεκρός ο πιλότος Κεφάλας. Ο άτυχος ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 5:52 pm


Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου και το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Μεσολόγγι - Thestival

Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου και το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Μεσολόγγι  Thestival

Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά, το αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε την Τετάρτη, στην περιοχή της Καβουρότρυπας, στον Πατραϊκό ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 5:52 pm


Μεσολόγγι: Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος! - www.star.gr

Μεσολόγγι: Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος!  www.star.gr

Μετά από τέσσερις ημέρες ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο και στην θαλάσσια περιοχής της Καβουρότρυπας, ανασύρθηκε νεκρός ο πιλότος Κεφάλας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 5:48 pm


Μεσολόγγι: Οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού βρήκαν τον άτυχο πιλότο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού βρήκαν τον άτυχο πιλότο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η σορός του πιλότου του διθέσιου αεροσκάφους εντοπίστηκε σε βάθος 38 μέτρων με τη χρήση ειδικών σόναρ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 5:31 pm


Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου - CNN Greece

Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου  CNN Greece

Ειδήσεις - «Μάχη» με το χρόνο δίνουν πυροσβέστες και άνδρες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του πιλότου Παναγιώτη Κεφαλά , το μικρό αεροσκάφος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 3:14 pm


Μεσολόγγι: Τέταρτη μέρα ερευνών για τον εντοπισμό του πιλότου - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Τέταρτη μέρα ερευνών για τον εντοπισμό του πιλότου  Πρώτο ΘΕΜΑ

Συνεχίζονται και σήμερα, Σάββατο,οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου, Παναγιώτη Κεφαλά που κατέπεσε την Τετάρτη, στην περιοχή της Καβουρότρυπας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:53 am


Μεσολόγγι: Μεγαλώνει η αγωνία για τον πιλότο του αεροσκάφους - Newsit

Μεσολόγγι: Μεγαλώνει η αγωνία για τον πιλότο του αεροσκάφους  Newsit

Σπιθαμή προς σπιθαμή ερευνούν την ακτογραμμή Πατραϊκού και Κορινθιακού Κόλπου, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με στόχο τον εντοπισμού κάποιου ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:42 am


Οι µη καπνιστές χρειάζονται τον χώρο τους - Αιχμή News - Αιχμή

Οι µη καπνιστές χρειάζονται τον χώρο τους - Αιχμή News  Αιχμή

Επιτακτική η ανάγκη εφαρµογής του αντικαπνιστικού νόµου / Ποια καταστήµατα στο Μεσολόγγι λένε stop στο κάπνισµα. Οι µη καπνιστές χρειάζονται τον χώρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:04 am


Μεσολόγγι: Στο πλευρό του Νίκου Καραπάνου η Κωνσταντίνα Γεωργίου - Νικολοπούλου - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Στο πλευρό του Νίκου Καραπάνου η Κωνσταντίνα Γεωργίου - Νικολοπούλου  Sinidisi.gr

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο συνδυασμό την κυρία Κωνσταντίνα Γεωργίου-Νικολοπούλου του Γεωργίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:46 pm


Κανένα ίχνος από τον αγνοούμενο πιλότο στο Μεσολόγγι - Alpha tv News

Κανένα ίχνος από τον αγνοούμενο πιλότο στο Μεσολόγγι  Alpha tv News

Χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται για τρίτο εικοσιτετράωρο, οι έρευνες, για τον αγνοούμενο πιλότο στο Μεσολόγγι. Τα σωστικά συνεργεία, εντόπισαν πάντως, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:05 pm


Μεσολόγγι: "Άκυρος ο συναγερμός" - Δεν εντόπισαν κάτι τελικά οι δύτες στην Καβουρότρυπα - BEST News

Μεσολόγγι: "Άκυρος ο συναγερμός" - Δεν εντόπισαν κάτι τελικά οι δύτες στην Καβουρότρυπα  BEST News

Άκυρος αποδείχτηκε τελικά ο "συναγερμός" για εντοπισμό από το ωκεανογραφικό, αντικειμένου στον βυθό στην Καβουρότρυοπα, σύμφωνα με νεότερες ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 4:03 pm


Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε αντικείμενο στο βυθό στην Καβουρότρυπα - Βουτάνε δύτες - BEST News

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε αντικείμενο στο βυθό στην Καβουρότρυπα - Βουτάνε δύτες  BEST News

Αντικείμενο μήκους περίπου 4 μέτρων εντοπίστηκε στον βυθό στην Καβουρύτρυπα σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr . Στο σημείο βουτάνε δύτες για να ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 3:27 pm


Μεσολόγγι: Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τον πιλότο και το αεροσκάφος - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι έρευνες για τον πιλότο και το αεροσκάφος  Πρώτο ΘΕΜΑ

Δύτες, σκάφη του λιμενικού, άνδρες της ΕΜΑΚ, αεροσκάφη και ειδικό ωκεανογραφικό πλοίο μετέχουν στην επιχείρηση.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:16 am


Τρίτη ημέρα αγωνίας για τον πιλότο που αγνοείται στο Μεσολόγγι - Επιστρατεύονται και drones - Real.gr

Τρίτη ημέρα αγωνίας για τον πιλότο που αγνοείται στο Μεσολόγγι - Επιστρατεύονται και drones  Real.gr

Ένα ακόμα 24ωρο αγωνίας για τους συγγενείς και φίλους του Παναγιώτη Κεφαλά του οποίου το μονοκινητήριο αεροσκάφος που κυβερνούσε κατέπεσε πριν από ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:43 am


Μεσολόγγι: Έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο μετά από καυγά - E-Radio.gr

Μεσολόγγι: Έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο μετά από καυγά  E-Radio.gr

Σε σοβαρό επεισόδιο εξελίχθηκε ο έντονος διαπληκτισμός δύο ανδρών που είχαν προσωπικές διαφορές, μέσα στα γραφεία ενός αγροτικού συνεταιρισμού στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:29 am


Επικίνδυνη λησταρχίνα συνελήφθη στο Μεσολόγγι - Πρώτο ΘΕΜΑ

Επικίνδυνη λησταρχίνα συνελήφθη στο Μεσολόγγι  Πρώτο ΘΕΜΑ

Σε βάρος της εκκρεμούσε καταδίκη για υπόθεση ληστείας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:16 am


Μεσολόγγι: Έβγαλε μαχαίρι κι έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο μετά τον καβγά! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Έβγαλε μαχαίρι κι έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητο μετά τον καβγά!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Σε σοβαρό επεισόδιο εξελίχθηκε ο έντονος διαπληκτισμός δύο ανδρών που είχαν προσωπικές διαφορές, μέσα στα γραφεία ενός αγροτικού συνεταιρισμού στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:11 am


Βρέθηκε τμήμα από το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Μεσολόγγι - Real.gr

Βρέθηκε τμήμα από το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Μεσολόγγι  Real.gr

Στη θαλάσσια περιοχή όπου γίνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου διθέσιου αεροσκάφους, το οποίο κατέπεσε στη θάλασσα, ανάμεσα στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 11:24 pm


Βρέθηκε τμήμα από το αεροσκάφος που έπεσε στο Μεσολόγγι [εικόνες] - Ελεύθερος Τύπος

Βρέθηκε τμήμα από το αεροσκάφος που έπεσε στο Μεσολόγγι [εικόνες]  Ελεύθερος Τύπος

Την ίδια ώρα οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη από την γνωστοποίηση του περιστατικού σταμάτησαν για σήμερα και αναμένεται να συνεχιστούν με το πρώτο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 10:25 pm


Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε τμήμα από το αεροπλάνο [εικόνες] - iefimerida

Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε τμήμα από το αεροπλάνο [εικόνες]  iefimerida

Τμήμα του διθέσιου αεροσκάφους που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου, εντοπίστηκε την Πέμπτη.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 9:01 pm


Αγωνία για τον 47χρονο πιλότο στο Μεσολόγγι - Alpha tv News

Αγωνία για τον 47χρονο πιλότο στο Μεσολόγγι  Alpha tv News

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες, για τον εντοπισμό του πιλότου του μικρού αεροπλάνου, το οποίο κατέπεσε χθες, στο Μεσολόγγι. Σκάφη του λιμενικού αλλά και ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:07 pm


Πρωτοβουλία στήριξης της οικογένειας που κάηκε το σπίτι της στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

Πρωτοβουλία στήριξης της οικογένειας που κάηκε το σπίτι της στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ανακοινώνει ότι προτίθεται να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε μονοκατοικία στο Μεσολόγγι από ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 2:21 pm


Μεσολόγγι: Ώρες αγωνίας για τον 47χρονο πιλότο! Οικογένεια του στο σημείο της πτώσης (video) - Athens Magazine

Μεσολόγγι: Ώρες αγωνίας για τον 47χρονο πιλότο! Οικογένεια του στο σημείο της πτώσης (video)  Athens Magazine

Ώρες αγωνίας για τον πιλότο στο Μεσολόγγι! O πιλότος του αεροσκάφους είναι o 47χρονος Παναγιώτης Κεφαλάς, μηχανικός που εργάζεται στην Πολεμική ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 11:33 am


Σοβαρό επεισόδιο σε συνεταιρισμό στο Μεσολόγγι - 47χρονος έβγαλε μαχαίρι και έκαψε αυτοκίνητο! - Sinidisi.gr

Σοβαρό επεισόδιο σε συνεταιρισμό στο Μεσολόγγι - 47χρονος έβγαλε μαχαίρι και έκαψε αυτοκίνητο!  Sinidisi.gr

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος χθες το απόγευμα, μετέβη σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 11:13 am


Πτώση αεροσκάφους Μεσολόγγι. Εντόπισαν το ένα κάθισμα του αεροπλάνου - ANT1

Πτώση αεροσκάφους Μεσολόγγι. Εντόπισαν το ένα κάθισμα του αεροπλάνου  ANT1

Στη μάχη ρίχτηκαν για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς η έντονη βροχόπτωση δυσκολεύει το έργο τους. Στη θάλασσα έχει ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:58 am


Αυτός είναι ο χειριστής του αεροπλάνου που συνετρίβη στο Μεσολόγγι (εικόνες) - Athens Voice Online

Αυτός είναι ο χειριστής του αεροπλάνου που συνετρίβη στο Μεσολόγγι (εικόνες)  Athens Voice Online

Στο κόκκινο η αγωνία για την τύχη του πιλότου - Σταμάτησαν οι έρευνες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 8:04 pm


Μεσολόγγι: Δύο νέοι υποψήφιοι στον συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Δύο νέοι υποψήφιοι στον συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στον Συνδυασμό τον κ. Δημήτρη Ιωάννου – Σαρτζή του Κωνσταντίνου, Ιδιωτικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 7:45 pm


Αγνοείται ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στο Μεσολόγγι - HuffPost Greece

Αγνοείται ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροσκάφους που έπεσε στο Μεσολόγγι  HuffPost Greece

Σαμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που κατέπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή Καβουρότρυπα στο Μεσολόγγι. Ιδιώτες δύτες αλλά και οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 7:00 pm


Σταμάτησαν οι έρευνες για το αεροσκάφος στο Μεσολόγγι – Ούτε οι βατραχάνθρωποι το εντόπισαν - AgrinioPress

Σταμάτησαν οι έρευνες για το αεροσκάφος στο Μεσολόγγι – Ούτε οι βατραχάνθρωποι το εντόπισαν  AgrinioPress

Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ιδιώτες δύτες αλλά και οι ειδικά εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού βούτηξαν στο νερό ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 6:27 pm


Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους - Epoli.gr

Μεσολόγγι: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους  Epoli.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι, μετά την ενημέρωση για πτώση αεροπλάνου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 5:00 pm


Αιτωλοακαρνανία - Μεσολόγγι: Γερό μπάσιμο στο χάρτη της Ακτοπλοΐας! (ΗΧΗΤΙΚΟ) - Sinidisi.gr

Αιτωλοακαρνανία - Μεσολόγγι: Γερό μπάσιμο στο χάρτη της Ακτοπλοΐας! (ΗΧΗΤΙΚΟ)  Sinidisi.gr

Μεσολόγγι - Αιτωλοακαρνανία: Γερό μπάσιμο στο χάρτη της Ακτοπλοΐας! Καθημερινά δρομολόγια (πρωί - απόγευμα) από τον ερχόμενο Μάιο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 4:47 pm


Φωτογραφίες από το σημείο πτώσης του διθέσιου αεροπλάνου στο Μεσολόγγι - parapolitika.gr

Φωτογραφίες από το σημείο πτώσης του διθέσιου αεροπλάνου στο Μεσολόγγι  parapolitika.gr

Οι δύτες αυτή τη στιγμή θα προσπαθήσουν με το δίχτυ της ανεμότρατας να πιάσουν το αεροσκάφος. Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στο Μεσολλόγι, μετά από ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 4:18 pm


Μεσολόγγι - Νεότερα: Εντοπίστηκε κηλίδα του αεροπλάνου - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι - Νεότερα: Εντοπίστηκε κηλίδα του αεροπλάνου  Sinidisi.gr

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει εντοπιστεί κηλίδα από τα καύσιμα του αεροπλάνου και αυτή την ώρα υπάρχει κινητοποίηση και δύτες ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 4:16 pm


Συναγερμός στο Μεσολόγγι: Πυρκαγιά σε μονοκατοικία - NewsBomb

Συναγερμός στο Μεσολόγγι: Πυρκαγιά σε μονοκατοικία  NewsBomb

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα (16/1/2019) σε σπίτι στο κέντρο του Μεσολογγίου κοντά στα δικαστήρια, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν τρία ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 3:22 pm


Μεσολόγγι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για πτώση μονοκινητήριου στη θάλασσα - ΝΕΟΤΕΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ - BEST News

Μεσολόγγι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για πτώση μονοκινητήριου στη θάλασσα - ΝΕΟΤΕΡΑ - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ  BEST News

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αεροσκάφους που φέρεται να έχει πέσει στη θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 2:26 pm


Σε εξέλιξη οι έρευνες στο Μεσολόγγι για το αεροσκάφος - Newsbeast.gr

Σε εξέλιξη οι έρευνες στο Μεσολόγγι για το αεροσκάφος  Newsbeast.gr

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες κοντά στην περιοχή του Κρυονερίου, ανάμεσα στο Αντίρριο και το Μεσολόγγι, μετά την αναφορά στις Αρχές ότι χάθηκε ένα μικρό ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 2:04 pm


Έκτακτο: Πτώση αεροπλάνου στο Μεσολόγγι - indicator

Έκτακτο: Πτώση αεροπλάνου στο Μεσολόγγι  indicator

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μεσολόγγι, μετά την ενημέρωση για πτώση αεροπλάνου στην περιοχή. Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, πρόκειται για ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 1:10 pm


Εκτακτο: Πτώση αεροπλάνου στο Μεσολόγγι - Life events

Εκτακτο: Πτώση αεροπλάνου στο Μεσολόγγι  Life events

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την πτώση μικρού αεροπλάνου στο Μεσολόγγι. Η πτώση τοποθετείται στο Κρυονέρι ενώ έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 1:10 pm


Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι - SKAI

Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι  SKAI

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειεται για διθέσιο εκπαιδευτικό....

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 1:09 pm


Πτώση διθέσιου αεροσκάφους στο Μεσολόγγι - Έρευνες για τον πιλότο - CNN Greece

Πτώση διθέσιου αεροσκάφους στο Μεσολόγγι - Έρευνες για τον πιλότο  CNN Greece

Ειδήσεις - Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι μετά την πτώση ενός μικρoύ μονοκινητήριου αεροσκάφους στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 1:05 pm


Μεσολόγγι: Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου Παν. Κεφαλά – (PIC&VID) - Patras Times

Μεσολόγγι: Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου Παν. Κεφαλά – (PIC&VID)  Patras Times

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:10. Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 47χρονου Παναγιώτη Κεφαλά, του πιλότου που κατέπεσε στην θάλασσα με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 1:04 pm


Πτώση διθέσιου αεροπλάνου στο Μεσολόγγι (φωτο-video) - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika News

Πτώση διθέσιου αεροπλάνου στο Μεσολόγγι (φωτο-video) - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika News

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεσολόγγι, μετά την ενημέρωση για πτώση αεροπλάνου στην περιοχή, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 12:52 pm


Μεσολόγγι: 54χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης και συνελήφθη - Ειδήσεις - Επικαιρότητα - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: 54χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης και συνελήφθη - Ειδήσεις - Επικαιρότητα  AgrinioTimes

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 11:28 am


Έκτακτο: Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι! - Panathinaikos24.gr

Έκτακτο: Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι!  Panathinaikos24.gr

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την πτώση αεροπλάνου στο Μεσολόγγι. Αναλυτικά εδώ. Ενοτητες. εκτακτο · επικαιροτητα. AddThis Sharing Buttons. Share to ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 11:18 am


Μεσολόγγι: Πατέρας και ανήλικος γιος λήστεψαν αυγοτάραχο και γκουρμέ αλιεύματα - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Μεσολόγγι: Πατέρας και ανήλικος γιος λήστεψαν αυγοτάραχο και γκουρμέ αλιεύματα - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Mια απίστευτη διάρρηξη έγινε στο Μεσολόγι. Ένας 40χρονος πατέρας και ο ανήλικος γιος του, ηλικίας 16 ετών, έκλεψαν αυγοτάραχο και άλλα γκουρμέ αλιεύματα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 10:52 am


Μεσολόγγι: Ιχθυοπωλείο στόχος διάρρηξης με λεία... αυγοτάραχο! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Ιχθυοπωλείο στόχος διάρρηξης με λεία... αυγοτάραχο!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι δράστες άρπαξαν αυγοτάραχο και αλιεύματα αξίας 1.800 ευρώ, με σκοπό να τα μεταπουλήσουν.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 10:11 am


Προς δρομολόγηση πλοίο που θα συνδέει το Μεσολόγγι με Κεφαλονιά και Ιθάκη - Patras Times

Προς δρομολόγηση πλοίο που θα συνδέει το Μεσολόγγι με Κεφαλονιά και Ιθάκη  Patras Times

Ακτοπλοϊκά αναμένεται να συνδεθεί από τον Μάιο του 2019 το Μεσολόγγι με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας IONION P ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 9:00 am


Γιατί το Μεσολόγγι θα είναι η πιο φθηνή έξοδος στην Ιόνια Οδό για Κεφαλλονιά-Ιθάκη - ΑgrιnιοΝews.gr

Γιατί το Μεσολόγγι θα είναι η πιο φθηνή έξοδος στην Ιόνια Οδό για Κεφαλλονιά-Ιθάκη  ΑgrιnιοΝews.gr

Γεγονός ουσίας είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κεφαλλονιάς-Ιθάκης με λιμάνι Μεσολογγίου, αν αυτή πραγματοποιηθεί. Φαίνεται όμως ότι είναι στην πρόθεση της ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 11:18 pm


Δέκα ψηφίδες ιστορίας: Οδοιπορικό από το Μεσολόγγι στα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας - ΑgrιnιοΝews.gr

Δέκα ψηφίδες ιστορίας: Οδοιπορικό από το Μεσολόγγι στα ελληνόφωνα χωριά της Νότιας Ιταλίας  ΑgrιnιοΝews.gr

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2018, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Πνευματικό Κέντρο, είχαν μια υπέροχη "αποστολή" στα ελληνόφωνα χωριά...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 6:08 pm


Μεσολόγγι: Συνελήφθη 36χρονος για μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού (pics) - NewsBomb

Μεσολόγγι: Συνελήφθη 36χρονος για μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού (pics)  NewsBomb

Στο Μεσολόγγι συνελήφθη στις 12/1/2019), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 12:50 am


Σύλληψη για κλοπή σε ιχθυοπωλείο στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Σύλληψη για κλοπή σε ιχθυοπωλείο στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεσολογγίου ο φερόμενος ως δράστης κλοπής σε ιχθυοπωλείο της πόλης. Περισσότερα σε λίγο...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 9:23 pm


Επένδυση στο Μεσολόγγι προς αδειοδότηση για φαρμακευτική κάνναβη - AgrinioPress

Επένδυση στο Μεσολόγγι προς αδειοδότηση για φαρμακευτική κάνναβη  AgrinioPress

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ελληνική αγορά φαρμακευτικής κάνναβης καθώς ήδη έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο 26 φάκελοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 4:37 pm


Μεσολόγγι: Σύντοµα υπογράφεται η σύµβαση για το "Ξενοκράτειο" και την μετατροπή του σε Μουσείο - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Σύντοµα υπογράφεται η σύµβαση για το "Ξενοκράτειο" και την μετατροπή του σε Μουσείο  Sinidisi.gr

Εν αναμονή της υπογραφής της σύμβασης βρίσκεται η εταιρεία που ανέλαβε το έργο «Αποκατάσταση «Ξενοκράτειου» διατηρητέου κτιρίου και αλλαγή χρήσης.

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 11:13 am


Μεσολόγγι: Στον συνδυασμό του Ν. Καραπάνου άλλοι δυο υποψήφιοι (Φωτό) - Ειδήσεις - Επικαιρότητα - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Στον συνδυασμό του Ν. Καραπάνου άλλοι δυο υποψήφιοι (Φωτό) - Ειδήσεις - Επικαιρότητα  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο Συνδυασμό την κυρία Χαρίκλεια Κεφαλά – Καρέτσου του Χρήστου, από το Αιτωλικό.

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 12:43 pm


Μεσολόγγι: Δύο νέοι υποψήφιοι στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Δύο νέοι υποψήφιοι στο συνδυασμό του Νίκου Καραπάνου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει στο Συνδυασμό τον κ. Σπύρο Καρατζογιάννη του Δημητρίου, Χειριστή ΤΒΜ,από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Νέες υποψηφιότητες για τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου - Πολιτική - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Νέες υποψηφιότητες για τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου - Πολιτική  AgrinioTimes

Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόταση του Κώστα Λύρου, Υποψήφιου Δημάρχου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η Διονυσία (Σίσσυ) Μπίλα για την τοπική ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 5:37 pm


Μεσολόγγι: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Η. Μπουργιώτη «Το βλέμμα της αιωνιότητας - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Η. Μπουργιώτη «Το βλέμμα της αιωνιότητας  ΑgrιnιοΝews.gr

Εγκαινιάζεται στο Μεσολόγγι η έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Μπουργιώτη, «Το βλέμμα της αιωνιότητας», την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 8.00 μ.μ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Τραυματισμοί από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο Μεσολόγγι (φωτο) - AgrinioPress

Τραυματισμοί από σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο Μεσολόγγι (φωτο)  AgrinioPress

Τραυματισμούς και σοβαρές υλικές ζημιές είχε ως αποτέλεσμα το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο δρόμο Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Το Μεσολόγγι υποδέχονται οι Καρυάτιδες - flynews.gr

Το Μεσολόγγι υποδέχονται οι Καρυάτιδες  flynews.gr

Β΄ Κατηγορία γυναικών (2ος όμιλος) (6η αγωνιστική) ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΠΑΡΤΗΣ (ΓΥΝ.) – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008 (ΓΥΝ.) ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΓΥΝ.) – ΑΜΑΖΟΝΕΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Μοναδικής ομορφιάς στιγμιότυπα από τη λιμνοθάλασσα στο Μεσολόγγι [εικόνες] - iefimerida

Μοναδικής ομορφιάς στιγμιότυπα από τη λιμνοθάλασσα στο Μεσολόγγι [εικόνες]  iefimerida

Η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδας και αποτελεί φυσικό καταφύγιο για σπάνιας ομορφιάς πουλιά.

Δημοσιεύθηκε στις 30 December 2018 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Απασχόλησε τον φίλο της και τον ξάφρισε! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Απασχόλησε τον φίλο της και τον ξάφρισε!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το θύμα αντιλήφθηκε ότι τα 700 ευρώ που είχε μόλις σηκώσει από την τράπεζα έκαναν φτερά στο διάστημα που ήταν μαζί με την «φίλη» του.

Δημοσιεύθηκε στις 30 December 2018 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους Αστυνομικούς - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Προσφορά ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους Αστυνομικούς - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προσέφεραν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Νέες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου (Φωτό) - Ειδήσεις - Επικαιρότητα - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Νέες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο του Νίκου Καραπάνου (Φωτό) - Ειδήσεις - Επικαιρότητα  AgrinioTimes

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος καλωσορίζει συνδυασμό τον Βασίλειο Μαραγκούλα του Κωνσταντίνου από το Ευηνοχώρι, ιδιωτικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2018 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Νέες υποψηφιότητες με τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου - Πολιτική - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Νέες υποψηφιότητες με τον συνδυασμό του Κώστα Λύρου - Πολιτική  AgrinioTimes

Η νέα γενιά δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί, για να "γυρίσει σελίδα" η περιοχή μας, το Αιτωλικό μας, ο Δήμος μας !

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 10:00 am


Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Μεσολόγγι - AgrinioNews

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Μεσολόγγι  AgrinioNews

Η εναρκτήρια εκδήλωση των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε απόψε στην κεντρική πλατεία ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Διακινητές μετέφεραν με φορτηγό 40 αλλοδαπούς αγρεργάτες - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Διακινητές μετέφεραν με φορτηγό 40 αλλοδαπούς αγρεργάτες  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στο φορτηγό επέβαιναν 40 μετανάστες που μεταφέρονταν σε περιοχές που γίνεται συγκομιδή εσπεριδοειδών – Οι περισσότεροι δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


«Έγδυσαν» ολόκληρη πολυκατοικία στο Μεσολόγγι! Ζημιά ύψους 205.000 ευρώ - AgrinioPress

«Έγδυσαν» ολόκληρη πολυκατοικία στο Μεσολόγγι! Ζημιά ύψους 205.000 ευρώ  AgrinioPress

Εξιχνιάσθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών κλοπή, που διαπράχθηκε τον προηγούμενο μήνα σε πολυκατοικία στο Μεσολόγγι.

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Ενταση στο Μεσολόγγι για μετανάστες | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Ενταση στο Μεσολόγγι για μετανάστες | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα αναμένεται να έχει ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος αύριο το πρωί για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχείο της πόλης - Αντιδρά ο δήμαρχος - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Φιλοξενία προσφύγων σε ξενοδοχείο της πόλης - Αντιδρά ο δήμαρχος  Πρώτο ΘΕΜΑ

Είμαστε αντίθετοι σε διαμονή ή παραμονή προσφύγων σε ιδιωτικούς και δημόσιους στεγασμένους χώρους εντός των ορίων του δήμου μας» λέει ο δήμαρχος, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Mεσολόγγι: Εύθραστες ισορροπίες | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Mεσολόγγι: Εύθραστες ισορροπίες | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

H πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας μπορεί να εξελιχθεί σε πόλο έλξης ντόπιων και διεθνών οικοτουριστών. Αρκεί να αξιοποιήσει με όραμα και σύνεση τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 November 2018 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Στην πόλη της λιμνοθάλασσας και των υπέροχων διαδρομών - Reader.gr

Μεσολόγγι: Στην πόλη της λιμνοθάλασσας και των υπέροχων διαδρομών  Reader.gr

Επισκεφθείτε, μεταξύ άλλων, το Αιτωλικό. Ελλάδα. Δευτέρα, 15. Οκτωβρίου 2018 - 8:25. Αποκαλείται και Ιερά Πόλη, καθώς έχει ταυτιστεί με τον Αγώνα του 1821, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:00 am


Στο Καρπενήσι εντόπισαν ελικόπτερο που εκλάπη στο Μεσολόγγι - Πρώτο ΘΕΜΑ

Στο Καρπενήσι εντόπισαν ελικόπτερο που εκλάπη στο Μεσολόγγι  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η κλοπή ελικοπτέρου είχε γίνει πριν από δυο μήνες στο Μεσολόγγι – Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξιχνιάσουν την κλοπή.

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Γιατρός του νοσοκομείου διακινούσε ναρκωτικά και έκανε υπεξαιρέσεις (φωτο) - Dikaiologitika News... - Dikaiologitika News

Μεσολόγγι: Γιατρός του νοσοκομείου διακινούσε ναρκωτικά και έκανε υπεξαιρέσεις (φωτο) - Dikaiologitika News...  Dikaiologitika News

Συνελήφθη ιατρός Δημόσιου Νοσοκομείου για κατοχή ναρκωτικών και υπεξαίρεση. Κατασχέθηκαν 440 φαρμακευτικά ναρκωτικά δισκία, 59 αμπούλες, ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2018 | 10:00 am


«Επική» κλοπή στο Μεσολόγγι - Κυνηγοί μετάλλων «μάδησαν» ελικόπτερο! - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Επική» κλοπή στο Μεσολόγγι - Κυνηγοί μετάλλων «μάδησαν» ελικόπτερο!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι δράστες γνώριζαν ότι πάνω σε μια πλατφόρμα βρίσκονταν τοποθετημένα τμήματα ενός ελικοπτέρου που δεν ήταν λειτουργικό και αποφάσισαν να ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2018 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Στο... κοτέτσι του έκρυβε χασίς και στο σπίτι σφαίρες - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Στο... κοτέτσι του έκρυβε χασίς και στο σπίτι σφαίρες  Πρώτο ΘΕΜΑ

Προανάκριση διενεργούν οι αστυνομικοί για να διαλευκάνουν, εκτός από την διακίνηση ναρκωτικών, και τις υπόλοιπες παράνομες ενασχολήσεις του 42χρονου ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2018 | 10:00 am


Για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ)  902.gr

Επίσκεψη στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, όπου φιλοξενούνται δεκάδες Ιρακινοί και Σύριοι μετανάστες, ανάμεσά τους και παιδιά, που περισυνελέγησαν την Πέμπτη από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2018 | 10:00 am


Φωτιά στο Μεσολόγγι: Δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές - CNN Greece

Φωτιά στο Μεσολόγγι: Δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές  CNN Greece

Ειδήσεις - Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον λόφο του Τρίκαρδου, στην περιοχή της Κατοχής Μεσολογγίου, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Οινιαδών.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μεσολόγγι

Φιλικοί ιστότοποι: