Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Μεσολόγγι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο Παναγιώτης Τσιχριτζής πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

Από 1ης Σεπτεμβρίου 2019 Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου στη συνεδρίασή του στις 15/05/2018.
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση Α’ Αντιπρόεδρος παραμένει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας και Β’ Αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 4:07 pm


Επίδειξη παρακολούθησης ποιοτικών παραμέτρων με ρομποτικό σκάφος στη Λίμνη Τριχωνίδα

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων συμμετείχε την Πέμπτη, 18/09/2019, με τα στελέχη του (κ. Κασβίκης, κ. Παλαιός) στην επίδειξη δυνατοτήτων αυτόνομων σκαφών του ερευνητικού προγράμματος «INTCATCH 2020» που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Τριχωνίδα. Οι μετρήσεις ποιοτικών παραμέτρων των υδάτων πραγματοποιήθηκαν με την χρήση πλωτού, αυτόνομου μέσου της ΕΥΔΑΠ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του ΕΛΚΕΘΕ.
Το συγκεκριμένο τηλεκατευθυνόμενο ρομποτικό σκάφος είναι εξοπλισμένο με ειδικούς αισθητήρες και έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις φυσικοχημικές παραμέτρους σε λίμνες και ποταμούς της χώρας. Στο πεδίο έρευνας μπορεί να βρίσκεται από δύο έως τρεις ώρες. Ειδικότερα, ο χρήστης του μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για το pH, το διαλυμένο οξυγόνο, την αγωγιμότητα, τη χλωροφύλλη, τη θερμοκρασία. Ακόμη έχει τη δυνατότητα προσδιορισμού δύο βαρέων μετάλλων, του χαλκού και του μόλυβδου. Τα δεδομένα μπορούν να διαβαστούν στους ενδιαφερόμενος μέσω μιας εφαρμογής (βλέπε εικόνες).Στο πλαίσιο αυτής της εφαρμογής του ευρωπαϊκού πειραματικού έργου «Intcatch 2020» που αφορά τις νέες τεχνολογίες έξυπνης παρακολούθησης ποταμών και λιμνών, η ΕΥΔΑΠ στοχεύει να προβάλει το σκάφος και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος γίνεται στην Ισπανία, στον ποταμό Τερ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Επίσης στην Αγγλία, στο Λονδίνο ένα σκάφος παρακολουθεί τα νερά σε μικρά ποτάμια του Τάμεση, στην Αυστρία ένα ελέγχει τον ποταμό Δούναβη, ενώ ένα ακόμα βρίσκεται στη λίμνη Γκάρντα που βρίσκεται στη Βερόνα της Ιταλίας.
Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση (κ. Δημητρίου – ΕΛΚΕΘΕ, κ. Κατσούρας – ΕΥΔΑΠ) και την πρώτη αυτή επίδειξη ενώ στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προγραμματίσει τη συνδιοργάνωση μιας ημερίδας και εκ νέου επίδειξης των σκαφών του «INTCATCH» στο Αιτωλικό για την παρακολούθηση ποιοτικών παραμέτρων. 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 4:02 pm


Γιώργος Γεραπετρίτης: Επιτελικό κράτος σημαίνει και δραστική εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε Περιφέρειες και Δήμους

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στο βήμα του 7ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργανώνει η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Ο διαχωρισμός της δημόσιας διοίκησης από την Κυβερνητική δομή, η απλούστευση των διαδικασιών διοικητικών πράξεων, η μεταφορά του 80% των αρμοδιοτήτων σε Περιφέρειες και Δήμους και για πρώτη φορά η μεταφορά πόρων μέσω του Φόρου Περιουσίας (σημερινός ΕΝΦΙΑ) που θα περιέλθει ως αυτοτελής πόρος στην Αυτοδιοίκησης  είναι ορισμένες από τις βασικές αλλαγές που φέρνει μαζί της η στρατηγική για ένα νέο μοντέλο σύγχρονης διακυβέρνησης.
Το πλαίσιο για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στο 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργανώνει η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss, στην Πάτρα.
Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε για «απένταξη» της δημόσιας διοίκησης από την πολιτική, με την τοποθέτηση του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα, ο οποίος θα επιλέγεται αξιοκρατικά ως δημόσιος λειτουργός που δεν θα επηρεάζεται από Κυβερνητικές μεταβολές. Η νέα δομή στόχο έχει την καταπολέμηση της όποιας σχέσης διαφθοράς και πελατείας.Αναφέρθηκε επίσης στη μεταφορά αρμοδιοτήτων και στην απλοποίηση διαδικασιών ώστε οι διοικητικές πράξεις να επιταχύνονται σημαντικά. «Από οκτώ υπογραφές που χρειάζεται σήμερα η άδεια για ένα περίπτερο ή η άδεια για μια βιομηχανική εγκατάσταση, με την απλοποίηση των διαδικασιών οι υπογραφές θα μειωθούν σε δύο με τρεις και θα ολοκληρώνονται σε επίπεδο γενικού διευθυντή».
Συνεχίζοντας ο Υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που ισχυροποιούν το ρόλο των Περιφερειών. «Οι Περιφέρειες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν βασικούς πυλώνες στο νέο σύγχρονο αναπτυξιακό μοντέλο διακυβέρνησης» επεσήμανε ο κ. Γεραπετρίτης, εξηγώντας ότι μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες η διακυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην κάθαρση της δημόσιας διοίκησης με μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και τους Δήμους.
 «Στόχος είναι η μεταφορά στην Περιφερειακή Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση του 80% περίπου των συνολικών αρμοδιοτήτων που επαφίονται στο κράτος» τόνισε χαρακτηριστικά .
Άποψη από το κοινό κατά την εναρκτήρια συνεδρία του 7ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης
Σε δεύτερη φάση ανάπτυξης - ανέφερε - προβλέπεται να υπάρξει και μεταφορά αυτοτελών πόρων υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των φορέων της, ώστε να έχουν ίδιους πόρους που θα συγκεντρώνουν και θα αξιοποιούν επ ωφελεία των πολιτών. Έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα την περίπτωση του ΕΝΦΙΑ που σχεδιάζεται να περιέλθει ως αυτοτελής πόρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Πρόκειται για καινοτόμα πολιτική η οποία εφαρμόζεται ήδη και σε άλλες χώρες» τόνισε.
Έκανε ειδική αναφορά στην μικρή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ τονίζοντας ότι συνδέεται με την κεντρική γραφειοκρατία και την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδιασμού για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.
Επεσήμανε ότι στόχος της νέας Κυβέρνησης είναι να υπάρξει μεγαλύτερη ποσοστιαία αναφορά στους πόρους που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να υπάρξει ισορροπία και οι πόροι σχεδόν να κατανέμονται μεταξύ του Κεντρικού Κράτους και της ΤΑ.
Τέλος τόνισε, σχεδιάζεται  αύξηση της ευθύνης και λογοδοσία, με συμμετοχή των πολιτών και στη διαμόρφωση των οικονομικών. 
Οι εργασίες του 7ου Συνεδρίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη συνεχίζονται.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 3:58 pm


Με θετικό απόηχο η παράσταση "Η τρελή του Σαγιό" αό την θεατρική ομάδα "ΠΡΟΒΑ" του συλλόγου "Τέχνης και Λόγου" - Δείτε ποια τμήματα λειτουργούν στο νέο πολιτιστικό σύλλογο του Μεσολογγίου


Στις 9,11&13 Σεπτεμβρίου η θεατρική ομάδα «Πρόβα» ανέβασε με επιτυχία τη θεατρική παράσταση "Η τρελή του Σαγιό" τού Ζάν Ζιροντού στην αίθουσα της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.

Η θεατρική ομάδα "Πρόβα" δραστηριοποιείται πλέον στα πλαίσια της του νεοϊδρυθέντος "Συλλόγου Τέχνης & Λόγου"
Στο Σύλλογο λειτουργούν επίσης: τμήμα Φωνητικής και σύγχρονου τραγουδιού- τμήμα θεατρικού "Παιχνιδιού & Αυτοσχεδιασμού" για παιδιά και τμήμα διδασκαλίας πιάνου (Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6982232719---6971974613)
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 3:30 pm


Εικαστικές δημιουργίες εμπνευσμένες από τον τρύγο παρουσιάστηκαν στο οινοποιείο "Σωτηρίου"Το περασμένο Σάββατο, 14 του Σεπτέμβρη, μια βραδιά με πανσέληνο, βρεθήκαμε στο οινοποιείο της οικογένειας Σωτηρίου, στην περιοχή Λεσινίου.  Στο μεγάλο υπόστεγο στο πίσω μέρος του οινοποιείου οι μηχανές σύνθλιψης δούλευαν ακατάπαυστα. Οι καρότσες με τα τελάρα γεμάτα ώριμα, λαχταριστά κι ευωδιαστά σταφύλια, ερχόντουσαν από τα αμπέλια της Σταμνάς, που νωρίτερα, στο φως της μέρας είχαν τρυγηθεί.

Μοσχάτο και μαλαγουζιάοι ποικιλίες των σταφυλιών. Η χρονιά ήταν καλή. Το γραδάρισμα έδειχνε ιδανικούς βαθμούς.
Στη μεγάλη αυλή μπρος στο οινοποιείο, «το τερπνόν, μετά του ωφελίμου»! Ο Πολιτιστικός και μορφωτικός Σύλλογος "το Αιτωλικό" εξέθετε μια σειρά έργων των μαθητών του Τμήματος Ζωγραφικής, που λειτουργεί σταθερά κάθε χρονιά, υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Κότσαρη. Δεν χρειάζεται λόγια για την ποιότητα της δουλειάς τους, θα τη δείτε.

Τα παιδιά της οικογένειας επιμελήθηκαν την προβολή σειράς ταινιών μικρού μήκους, που όλοι παρακολουθήσαμε.

Τα μικρά παιδιά, με τη βοήθεια της μεγαλύτερης ηλικιακά Παναγιώτας, ζωγράφισαν κι αυτοσχεδίασαν.

Ο οικοδεσπότης Τάκης Σωτηρίου, μας κέρασε απ' το κρασί του.

Ήταν μια πανέμορφη βραδιά. Αυτοοργάνωση της κοινωνίας, με ουσία!


Γιάννης Ρουσόπουλος


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 4:23 pm


"Αίτηση - αναφορά για διακοπή του έργου ανάπλασης της οδού Κύπρου" θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου - Διαβάστε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης


Την προσεχή Δευτέρα 23/9, στις 7 μ.μ.  θα γίνει τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, με 38 θέματα στην ημερήσια διάταξη από τα οποία ξεχωρίζει αυτό της συζήτησης «αίτησης – αναφοράς για διακοπή εργασιών στην οδό Κύπρου».

Κατά τ’ άλλα στη συνεδρίαση το σώμα αναμένεται να εγκρίνει τα ΔΣ των νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων και να ορίσει εκπροσώπους σε διάφορες επιτροπές και ΔΣ που εκπροσωπείται ή συμμετέχει ο δήμος.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης είναι τα ακόλουθα:

1.Έγκριση συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με τίτλο ‘‘Κέντρο & Μουσείο Χαρακτικών Τεχνών – Βάσως Γ. Κατράκη’’  (εισηγητής κ.Κώστας Λύρος– Δήμαρχος).

2.Έγκριση συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με τίτλο ‘‘Πνευματικό – Κοινωνικό – Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου’’  (εισηγητής κ.Κώστας Λύρος– Δήμαρχος).

3.Έγκριση συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς επιχείρησης ‘‘Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου’’ (εισηγητής κ.Κώστας Λύρος– Δήμαρχος).

4.            Έγκριση συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Κώστας Λύρος– Δήμαρχος).

5.            Έγκριση συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (εισηγητής κ.Κώστας Λύρος– Δήμαρχος).

6.            Έγκριση συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με τίτλο ‘‘ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗ¬ΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ’’ (εισηγητής κ.Κώστας Λύρος– Δήμαρχος).

7.            Έγκριση συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με τίτλο ‘‘ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗ¬ΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ’’ (εισηγητής κ.Κώστας Λύρος– Δήμαρχος).

8.            Ενημέρωση σχετικά με εργαζόμενους του κοινωφελούς προγράμματος ΟΑΕΔ (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

9.            Συγκρότηση της επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών για την μίσθωση-εκμίσθωση και εκποίηση ακινήτων του Δήμου έτους 2019-2020 (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

10.          Ορισμός εκπροσώπων στις Γεν. Συνελεύσεις της “ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ” (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

11.          Ορισμός εκπροσώπων στην Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER της της “ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ”  (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

12.          Ορισμός εκπροσώπων στις Γεν. Συνελεύσεις της “ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ” (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

13.          Ορισμός εκπροσώπων στις Γεν. Συνελεύσεις της ΕΟΕΣ  “Εύξεινη Πόλη” (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

14.          Ορισμός εκπροσώπων στις Γεν. Συνελεύσεις της μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρίας “Δίκτυο πόλεων για την βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο” (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

15.          Ορισμός εκπροσώπων στο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

16.          Ορισμός εκπροσώπων στη στη Διαχειριστική Επιτροπή του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

17.          Ορισμός εκπροσώπων στη Διοικούσα Επιτροπή του κληροδοτήματος “Αριστ. Γιαννόπουλου” (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

18.          Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου ως μέλος του “Ιδρύματος Ευανθία Καρβέλη” (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

19.          Καθορισμός ανωτάτου ορίου χρήσης κινητής τηλεφωνίας από αιρετούς κλπ. του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

20.          Έγκριση πρόσληψης προσωπικού για αντιμετώπιση εκτάκτων εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών στα πλαίσια των δράσεων για την Πολιτική Προστασία-Πυροπροστασία (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

21.          Έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

στον άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και

δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: “Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

22.          Παράταση σύμβασης ΣΒΑΚ (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

23.          Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου “Συντήρηση και εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων αντλιοστασίων ομβρίων, υποδομών από τις καταστροφικές πλημμύρες Οκτωβρίου 2016 στο Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

24.          Έγκριση 1ου ΑΠΕ και παράτασης προθεσμίας του έργου “Κατασκευή πεζοδρομίων στον οικισμό Αγίου Ιωάννη Αιτωλικού” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

25.          Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου “Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στον οικισμό Χρυσοβεργίου” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

26.          Αίτηση-αναφορά για διακοπή εργασιών του έργου  “Ανάπλαση διαύλου

πόλης και Βυρώνειο πάρκο – Ανάπλαση οδού Κύπρου ” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

27.          Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου ‘‘Διαμόρφωση κεντρικής οδού Σταμνάς’’ (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

28.          Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε. του  έργου  “Εργασίες λήψης προσωρινών μέτρων ασφαλείας στο επικίνδυνο κτίριο κληροδοτήματος Κωστάκη (Τζαβέλα 23) στα Εξάρχεια” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

29.          Έγκριση 2ου ΑΠΕ και παράτασης προθεσμίας του έργου “Κατασκευές πρόσβασης ΑΜΕΑ” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

30.          Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου “Διανοίξεις οδών στο σχέδιο πόλεως Μεσολογγίου” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

31.          Έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου “Εργασίες στο κτίριο «Μουσείο Άλατος» (Αλυκές) ” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

32.          Έγκριση 1ου ΑΠΕ και παράτασης προθεσμίας του έργου “Αποπεράτωση πλακόστρωσης πλατείας Γουριάς και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ΚΠΕ Μεσολογγίου” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

33.          Έγκριση συγκρότησης της επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου “Αποκατάσταση οδού στη Τοπική Κοινότητα Λεσινίου” (εισηγητής κ.Σπύρ. Διαμαντόπουλος–Αντιδήμαρχος).

34.          Ορισμός μελών για τη συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής του αρθρ. 3 παρ.2 του Ν. 2734/1999 (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

35.          Διόρθωση-συμπλήρωση της υπ’αριθμ. 189/2019 απόφασής μας περί ορισμού υπολόγων και παροχή εξουσιοδοτήσεως για την κίνηση τραπεζικών λογ/σμών και συναλλαγών ηλεκτρονικής τραπεζικής (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

36.          Μετάβαση Δημάρχου και Δημ. Συμβούλων στο εξωτερικό (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).

37.          Έγκριση χορήγησης αδειών παραγωγού πωλητή υπαίθριου εμπορίου (εισηγητής κ.Νικ. Καραπάνος–Αντιδήμαρχος).

38.          Αναμορφώσεις προϋπ/σμού και τεχνικού προγράμματος έτους 2019 (εισηγητής κ.Σπύρ. Βασιλείου–Αντιδήμαρχος).


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 3:49 pm


Η Περιφερειακή Αρχή κοντά στις τοπικές κοινωνίες – Συνάντηση με τους Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων στην Αιτωλοακαρνανία


Με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των αιρετών προέδρων των τοπικών συμβουλίων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι, συνάντηση εργασίας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη.

 «Το σύνολο του δυναμικού της Περιφέρειας θα βρίσκεται δίπλα σας και κατ επέκταση δίπλα σε όλους τους πολίτες. Εσείς, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, έχετε την καλύτερη δυνατή εικόνα για το τι συμβαίνει στην περιοχή σας και η συμβολή σας σε επίπεδο σχεδιασμού και παρεμβάσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και πρόσθεσε:
«Είναι απαραίτητο ωστόσο να υπάρξει ιεράρχηση των αναγκών και η πληροφόρηση να φτάνει στους τελικούς αποδέκτες - τους Δήμους ή την Περιφέρεια - συγκροτημένα, με σαφήνεια και - στο μέτρο του δυνατού - έγκαιρα. Ήδη, με σειρά στοχευόμενων παρεμβάσεων δώσαμε άμεσες λύσεις σε ιδιαίτερα επείγοντα, και πολλά απ αυτά χρονίζοντα, ζητήματα. Στόχος μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα και σε αυτό η συνδρομή σας είναι πολύτιμη».

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης έκανε μια σύντομη παρουσίαση της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί αναφορικά με τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Επεσήμανε ότι η εντολή του Περιφερειάρχη είναι διαρκής παρουσία των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων δίπλα στον πολίτη και οι στοχευμένες και καίριες παρεμβάσεις τους στα ζητήματα που ανακύπτουν.

 «Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή, το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό της Περιφέρειας θα είναι πάντα στη διάθεσή σας. Είναι σημαντικό ωστόσο να υπάρχει μια διαδρομή του αιτήματος μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται σωστή αξιολόγηση και αποτίμηση. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της περιοχής μας είναι συνεργάτες σε έναν κοινό αγώνα βελτίωσης της ζωής των συμπατριωτών μας» τόνισε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν αρκετοί από τους προέδρους που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και τοποθετήθηκαν είτε για θέματα καλύτερης οργάνωσης είτε για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους. Κοινός παρονομαστής όλων ήταν οι ανάγκη για συντονισμό, άμεσες παρεμβάσεις αλλά και επανασύνδεση των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας με τους ίδιους τους πολίτες.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά, των Αντιπεριφερειαρχών Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρου Δημητρογιάννη και του εντεταλμένου σύμβουλου του Περιφερειάρχη με αρμοδιότητα τις συνεταιριστικές οργανώσεις Μιχαήλ Γούδα με τους Αντιδημάρχους -υπευθύνους για τα έργα και τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η σύσκεψη αφορούσε στον συντονισμό και την επιτάχυνση του έργου στον τομέα των Υποδομών και των Έργων που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις σχεδιασμού ή υλοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 1:48 pm


"Περάσαμε ωραία μαζί Μάστορα, Φίλε Περικλή! Καλό σου ταξίδι"


«Δεν νομίζω να υπάρχει Μεσολογγίτης της γενιάς μου και κυρίως της "παρέας" που να μην κάθισε μεσημέρι ή βράδυ να τα πιει στο μάρμαρο, στην "ταφόπλακα" της «Μέλισσας» (σ.σ. καφεζαχαροπλαστείο στο Μεσολόγγι).

"Τσακωμοί" για τα πολιτικά, ποδοσφαιρικά, γκομενικά και προεκλογικοί εμφύλιοι μέχρι τη Δευτέρα των εκλογών που "πάλι φίλοι είμαστε".

Βρήκαν εκεί το ταίρι της ζωής τους πολλοί ή τον μεγάλο έρωτα της βραδιάς άλλοι. Μετά τις μπύρες και τα ποτά έπεφτε και ένα από τα περίφημα γλυκά, στο καπάκι που λένε, στα τραπεζάκια έξω της πλατείας.

Ατελείωτη γνήσια Μεσολογγίτικη "κοινωνική κριτική". Θάψιμο με χιούμορ το λέγαμε τρομάρα μας. Έπειτα το μαγαζί στο Λιμάνι. Πηγαίναμε για ένα ούζο πριν πάμε για φαγητό σπίτι και έρχονταν το σπίτι να μας μαζέψει το βράδυ. Χειμώνα με το τζάκι, Καλοκαίρι κάτω από τα ευκάλυπτα ξυπόλητοι γιατί δούλευε κάτω από τα τραπέζια το μοντέρνο, για την εποχή του, κλιματιστικό anoixto lastixo potismatos.
Πλάκες, τραγούδια, χορός σπασίματα. Δεν πιστεύω να ξεχάσατε τις πρωινές μακαρονάδες μετά από ολονύκτιες μπαρότσαρκες που μαζί με το αφεντικό ανοίγαμε την κουζίνα και μαγειρεύαμε.

Όποιος δεν έχει πάει μαζί του σε πανηγύρι αφού κλείναμε το μαγαζί δεν έχει δει τίποτα. Τέλος, το μπαρ στο λιμάνι που γίνονταν ο χαμός.

Περάσαμε ωραία μαζί Μάστορα, Φίλε Περικλή! Καλό σου ταξίδι.

Ήσουν όμορφο κομμάτι της ιστορίας της Πόλης μας! Κουράγιο στη Χριστίνα και στα παιδιά σου.» σημείωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γιατρός, Απόστολος Αλετράς αποχαιρετώντας , τον Περικλή Διαμαντόπουλο.


Τον Περικλή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών νικημένος από το «θηρίο» προκαλώντας έναν βουβό θρήνο στην τοπική κοινωνία, διότι όπως πολύ σωστά είπε και ο ιερέας που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία στο ξωκκλήσι του Άη Γιώργη «Ο Περικλής ήταν για όλους, πατέρας και αδελφός».

Για τουλάχιστον 30 χρόνια ήταν από τους πλέον δραστήριους επιχειρηματίες στον τομέα της εστίασης και αναψυχής στο Μεσολόγγι αρχικά εκ των συνιδρυτών του ζαχαροπλαστείου «Μέλισσα», στη συνέχεια στο λιμάνι με την ομώνυμη ψαροταβέρνα και το φημισμένο «Μουράγιο» που για μια δεκαετία ήταν σημείο αναφοράς για την καλοκαιρινή νυχτερινή διασκέδαση για όλη την περιφέρεια.

Ήταν ο άνθρωπος που απλόχερα έτεινε «χείρα βοήθειας» σε όποιον του τη ζητούσε, χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό του κόστος και πολύ δε περισσότερο, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ήταν ο άνθρωπος που ακόμη και στη μάχη με το «θηρίο» δεν λύγισε και την έδωσε κυριολεκτικά όρθιος, δυστυχώς, όμως, δεν κατάφερε να το τιθασεύσει…

Ήταν ο άνθρωπος που ίσως δεν έπρεπε να τον λένε Περικλή αλλά «μερακλή» και έτσι θα τον θυμόμαστε…

Καλό ταξίδι Περικλή….
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 1:27 pm


Την κατασκευή του κόμβου "Χαλαζιά" στο Μεσολόγγι φέρνει στο προσκήνιο ο αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μαυρομμάτης


Η κατασκευή κόμβου της Ιόνιας Οδού στη θέση «Χαλαζιάς» στο Μεσολόγγι και η στατική θωράκιση των γεφυρών στο δρόμο της Τουρλίδας ήταν μερικά από τα θέματα που έθεσε ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης, σε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για ζητήματα της αρμοδιότητάς του, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα.

Παράλληλα σήμερα το απόγευμα ο κ. Μαυρομμάτης στο Μεσολόγγι θα έχει διαδοχικές συναντήσεις αρχικά με αντιδημάρχους υποδομών από όλους τους δήμους του νομού και στη συνέχεια ανάλογη συνάντηση στο αμφιθέατρο του νομαρχιακού μεγάρου με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
Προφανής στόχος αυτών των συναντήσεων η οικοδόμηση σχέσεων συναντίληψης  για την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών στον τομέα της αρμοδιότητάς του και κυρίως η στενή συνεργασία μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 3:16 pm


«Τα δώρα της Ειρήνης» Μια νέα χειρονομία αγάπης από τη «Διέξοδο». Μοίρασε τσάντες με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη σε 150 οικονομικά αδύναμους μαθητές


Η οικονομική κρίση που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα   έχει φέρει πάρα πολλούς γονείς  σε αδυναμία απόκτησης  των  σχολικών  ειδών που έχουν ανάγκη τα απιδιά τους για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Την αδυναμία αυτή έσπευσε για άλλη μια φορά να καλύψει η «Διέξοδος» αποστέλλοντας επιστολή στους διευθυντές των σχολείων  γνωστοποιώντας τους ότι το δυσάρεστο αυτό πρόβλημα θα το καλύψει  ή ίδια.

Έτσι μετά από υπόδειξη των δασκάλων  «μοίρασε   χαμόγελα»  σε 150 περίπου μαθητές των  Δημοτικών  Σχολείων του Μεσολογγίου προσφέροντάς τους  τσάντες με  όλα ανεξαιρέτως τα σχολικά είδη που τους ήταν αναγκαία.
Η χειρονομία αυτή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πραγματοποιήθηκε στη μνήμη της αδικοχαμένης νεαρής  φοιτήτριας Ειρήνης Τριανταφύλλου που ήταν από τα πρώτα μέλη του "Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου" της "Διεξόδου" και που μια μέρα του Ιανουαρίου 2014 επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε στο εκεί Πολυτεχνείο, η εγκληματική συμπεριφορά ενός ασυνείδητου οδηγού λεωφορείου της έκοψε το νήμα της ζωής και την οδήγησε στα ουράνια.

Έκτοτε η «Διέξοδος» τιμώντας τη μνήμη της αριστούχου και χαρισματικής  αυτής κοπέλας με τη φλογερή ματιά και τη μεγάλη ευαισθησία,   καθιέρωσε  στη μνήμη της  μια χειρονομία αγάπης προς τους μαθητές των δημοτικών σχολείων συνοδευόμενη από την ευχή  να διακριθούν μεταξύ των άριστων  και να σκορπίζουν γύρω τους καλοσύνη και χαμόγελα.

Και για όσα χρόνια  θα υπάρχουν  φίλοι που θα ενισχύουν και θα υποστηρίζουν  το  κοινωφελές και πολιτιστικό έργο της «Διεξόδου» η «χειρονομία» αυτή της προσφοράς σχολικών ειδών  θα επαναλαμβάνεται  διότι   τόσο ο ιδρυτής όσο και οι συνεργάτες της «Διεξόδου»  πιστεύουν   πως   αν η Ειρήνη βρίσκονταν  σήμερα στη ζωή  θα έκανε   το ίδιο. Θα μοιράζονταν δηλαδή  τα πράγματά της  με όσους συμμαθητές της  δεν είχαν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 12:42 pm


Ο Κώστας Λύρος ανέλαβε την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου. Στο ΔΣ θα συμμετέχει και ο τ. δήμαρχος Ν. Καραπάνος


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου στο   «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου».

Τα καθήκοντα Προέδρου του Νομικού Προσώπου ανέλαβε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ενώ στη λιμενική επιτροπή και μετά τις σχετικές ψηφοφορίες θα μετέχει και ο τ. δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, επίσης σε αυτή μετέχει και ο λιμενάρχης Μεσολογγίου, Νεκτάριος Μελιάδης.

Έτσι η νέα λιμενική επιτροπή συγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Κώστας Λύρος

Αντιπρόεδρος: Πηνελόπη Σαρδελή – Παπαγιαννοπούλου

Μέλη: Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Γ. Καραπάνος, Φωτεινή Τσιλιμέκη – Μαντζουράτου, Παναγιώτης Μυλωνάς και Νεκτάριος Μελιάδης.

  


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 12:30 pm


Την Κυριακή 22/9 η 2η Γιορτή Ελιάς στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού υπό την αιγίδα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η 2η Γιορτή Ελιάς

Η εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην παραδοσιακή κι ευρύτατη για το Δήμο μας καλλιέργεια της ελιάς – ιδιαίτερα δε της ποικιλίας «Καλαμών»- , θα ξεκινήσει το απόγευμα και ώρα 6.30 μ.μ. με συζήτηση όπου θα συμμετέχουν ειδικοί του χώρου, ενώ αμέσως μετά και ώρα 8.30 μ.μ. θ ακολουθήσει η Γιορτή στην οποία θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα με βάση την ελιά. Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους τους δημότες και επισκέπτες.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 12:09 pm


Ευχαριστήριο της οικογένειας του αείμνηστου Σωτηρίου Παπατσίρου

Ο αείμνηστος Σωτήρης Παπατσίρος που "έφυγε" απρόσμενα  "προδομένος" από την καρδιά του 

Ευχαριστούμε θερμά όλους που μας συμπαραστάθηκαν στο πένθος μας.
Ευχόμαστε υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο.

Οικογένεια Σωτηρίου Παπατσίρου. 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:45 pm


Νέο αεραθλητικό δυστύχημα στο Μεσολόγγι...

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Μεσολογγίου υπέκυψε στα τραύματά του, ανεμοπτεριστης που διακομίστηκε εκεί ύστερα από ανώμαλη προσγείωση του, στην περιοχή των αλυκών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο άτυχος αεραθλητής είναι κάτοικος Μεσολογγίου και γνωστός επαγγελματίας.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 9:49 pm


"Ψηλά" στις προτεραιότητες του αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη ανοιχτά ζητήματα χρόνων της περιοχής του ΜεσολογγίουΑυτοψία της κατάστασης του δρόμου της Τουρλίδας στο Μεσολόγγι έκανε σήμερα το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών, Θανάσης Μαυρομμάτης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Προφανής σκοπός, η άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για την επισκευή της πρώτης πεζογέφυρας η οποία κυριολεκτικά είναι απροσπέλαστη, για ποδηλάτες και πεζούς εξαιτίας μη συντήρησής της από την κατασκευή της, εδώ και 15 χρόνια!

Ταυτόχρονα ο κ. Μαυρομμάτης εξέτασε και το ενδεχόμενο για την αποπεράτωση ενός τμήματος - λιγότερο των 100 μέτρων – του ποδηλατόδρομου εκατέρωθεν της 2ης γέφυρας του δρόμου.

Έτσι διαπιστώνουμε ότι ο κ. Μαυρομάτης λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον, για ανοιχτά εδώ και χρόνια ζητήματα της περιοχής του Μεσολογγίου  που η επίλυσή τους δεν απαιτεί «πακτωλό» χρημάτων… εάν συνυπολογίσουμε ότι και χθες «επιθεώρησε» έργο της περιφέρειας στην Αγριλιά Μεσολογγίου.

Ενδιαφέρον που εστιάζεται σε ζητήματα που άπτονται της εικόνας της πόλης και της περιφέρειας θα λέγαμε, μιας και δρόμος, όπως αυτός της Τουρλίδας αποτελεί, μοναδικό αξιοθέατο που όμοιο του δεν υπάρχει πουθενά στη χώρα, ενώ χθες η επίσκεψή του ήταν τον κεντρικό κόμβο εισόδου της πόλης του Μεσολογγίου.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 12:36 pm


"Δάφνες"... για το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου διεκδικεί ο Κ. Καραγκούνης

Ως διεκδίκηση "δάφνης" και μόνο για τη λειτουργία Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου μπορεί να εξηγηθεί το ακόλουθο δελτίο τύπου του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κώστα Καραγκούνη:
"Επετεύχθη σήμερα Τετάρτη 11.09.19, να λειτουργήσει το 1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου. Πιο συγκεκριμένα ύστερα από ενημέρωση που έλαβε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης από την κα. Γούργαρη-Θεοδωράκη Γερασιμούλα (Μέμη), πρόεδρο της σχολικής επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πως κινδυνεύει να μην λειτουργήσει φέτος το σχολείο λόγω μικρού αριθμού μαθητών· ο κος Καραγκούνης μετέφερε το πρόβλημα αυτό στην αρμόδια Υπουργό Παιδείας.  
Ο κος Καραγκούνης είχε άμεση επικοινωνία με την αρμόδια Υπουργό και κατέστη δυνατό να δοθεί άδεια λειτουργίας του σχολείου. Είναι πολύ σημαντικό που διασφαλίστηκε η λειτουργία του εν λόγω γυμνασίου και έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο που γέννησε δεκάδες καλλιτέχνες  το πολύτιμο έργο του."
Χωρίς να αμφισβητούμε τις ενέργειες του πρώην υπουργού και «πρώτου» σε ψήφους βουλευτή είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε το περιεχόμενο του δελτίου τύπου καθώς η όποια παρέμβαση της υπουργού Παιδείας μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα έχει, σχετικά με τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο Μεσολόγγι.

Κι αυτό διότι η σύσταση του συγκεκριμένου σχολείου έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ικανοποίηση σχετικού αιτήματος της απελθούσας δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου κάτι που έγινε πριν την διεξαγωγή των εκλογών αυτοδιοικητικών και εθνικών και συνεπώς η ευθύνη - ευρείας και με ένταση - ενημέρωσης γονιών και μαθητών επιμερίζεται κατά βάση και στους πρώην και στους νυν δημοτικούς άρχοντες, ώστε να υπάρξει ο ικανός αριθμός εγγεγραμμένων μαθητών, για να λειτουργήσει η Α΄ τάξη του σχολείου.

Μια ενημέρωση που από πλευράς δήμου δεν υπήρξε. Έτσι λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς είχαν εγγραφεί λίγοι μαθητές και μόνο με τις άοκνες προσπάθειες του διευθυντή του σχολείου κατέστη εφικτό να υπερκαλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών.

Επομένως γίνεται αντιληπτό, ότι η όποια βοήθεια της υπουργού Παιδείας είναι απόρροια της μικροπολιτικής αντίληψης που διέπει μερίδα ντόπιων αιρετών, μιας αντίληψης που δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι γίνεται «κοινωνός», ο συμπαθής Κώστας Καραγκούνης.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 5:12 pm


Σπήλιος Λιβανός: "Μόνο όταν σταματήσει η φυγή των νέων στο εξωτερικό θα έχουμε πετύχει ως κοινωνία"


Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμά, και με αφορμή τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, βρέθηκε σήμερα κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες του B΄ Λυκείου Μεσολογγίου και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, ενός από τα ελάχιστα στην Ελλάδα, και εξέφρασε τις ευχές του για μία καλή και δημιουργική χρονιά προς τους μαθητές, γονείς και καθηγητές.   

Ο κ. Λιβανός τόνισε ιδιαίτερα το ρόλο της παιδείας για την εξέλιξη και ανάπτυξη της κοινωνίας, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε η έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς συμπίπτει με την αρχής μιας νέας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας από την Κυβέρνηση για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

Μόνο όταν σταματήσουμε να βλέπουμε τις νέες και τους νέους μας να αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει ως κοινωνία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ενώ όσον αφορά στην πολιτεία ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι θα πρέπει να δώσει στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για το μέλλον. “Όλοι εμείς, πολιτικοί και πολίτες, έχουμε την ύψιστη υποχρέωση να παρέχουμε στη γενιά που τώρα βρίσκεται στις σχολικές αίθουσες, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη μόρφωσή της” πρόσθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.
Ο κ. Λιβανός προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να μη σταματούν να αγωνίζονται για να επιτύχουν τους στόχους τους χωρίς να απογοητεύονται από τις δυσκολίες και να προσπαθούν να είναι οι καλύτεροι σε ό,τι κάνουν.  

Τόνισε την αναγκαιότητα της καλής διατροφής, της ξεκούρασης και της άθλησής τους και, παράλληλα, τους συμβούλεψε να χρησιμοποιούν τα social media “με μέτρο” ώστε να μην αποσπώνται από τον στόχο τους. Για το αναμενόμενο άγχος, ο κ. Λιβανός προέτρεψε τους γονείς να είναι ήρεμοι ώστε να μεταδώσουν αυτή την ηρεμία και στα παιδιά τους.

Εξαίροντας την συνεισφορά των εκπαιδευτικών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τόνισε πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, αν και με περιορισμένα μέσα λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, κάνουν πραγματικά εξαιρετική δουλειά και αυτό είναι εμφανές.

Αναφορικά με τα κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών στο νομό, ο κ. Λιβανός είπε πως έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι τα λιγότερα δυνατά και ότι όποια πιθανά ζητήματα εμφανιστούν, θα επιλυθούν ταχύτατα. Επισήμανε πως ο ίδιος είναι πάντα διαθέσιμος στους φορείς της εκπαίδευσης στον νομό Αιτωλοακαρνανίας ώστε να φροντίσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Στην τελετή του Αγιασμού στο σχολικό συγκρότημα του 2ου λυκείου Μεσολογγίου παρέστησαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, Μαρία Σαλμά και Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Βασιλείου, ο περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Κούστας, ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Μεσολογγίου, Γιώργος Σωτηρακόπουλος ο αστυνομικός διευθυντής Κώστας Κακούσης,  ο  προϊστάμενος Β΄ θμιας εκπαίδευσης, Χρήστος Καζαντζής, ο ιδρυτής της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ" Νίκος Κορδόσης, ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, Γιάννης Χαντζής και αρκετοί γονείς. 


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 4:13 pm


Κ. Λύρος: "Ο Δήμος Μεσολογγίου θα φροντίσει με κάθε τρόπο ώστε οι συνθήκες εκπαίδευσης να είναι οι καλύτερες!"


Στις τελετές Αγιασμού του 1ουΔημοτικού Σχολείου και 2ου Λυκείου Μεσολογγίου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, παρευρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Απευθυνόμενος προς τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς καθώς και τους γονείς, ο κ. Κώστας Λύρος χαρακτήρισε την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων ως ένα «ξεκίνημα με ελπίδα και κυρίως με διάθεση για δημιουργία και πρόοδο». Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως κάθε εξέλιξη προόδου έχει ως απαραίτητα στοιχεία της την υψηλή στόχευση και την συστηματική εργασία. Ωστόσο – όπως τόνισε – πέρα από την απόκτηση της γνώσης, η σχολική ζωή των παιδιών θα πρέπει αναμφίβολα να «…είναι γεμάτη με ευχάριστα συναισθήματα, δημιουργία και ελεύθερη σκέψη. Αυτό άλλωστε χρειάζεται η κοινωνία. Σκεπτόμενους, ενεργούς και δημιουργικούς ανθρώπους…».
«Ο Δήμος θα φροντίσει με κάθε τρόπο ώστε οι συνθήκες εκπαίδευσης να είναι οι καλύτερες…Σήμερα εδώ ανάμεσά σας, σας κοιτώ στα μάτια και παίρνω ακόμη μεγαλύτερη δύναμη. Αντιλαμβάνομαι ακόμη περισσότερο την ευθύνη μου. Γιατί εσείς είστε το μέλλον αυτού του τόπου και οι αυριανοί πολίτες του Δήμου μας…» σημείωσε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Στην τελετή Αγιασμού του 2ουΛυκείου ο κ. Λύρος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήριά του, τόσο στους μαθητές και μαθήτριες όσο και στους εκπαιδευτικούς για τις αξιόλογες κι ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες τους. Η οργάνωση της σχολικής βιβλιοθήκης και οι δράσεις της Ομάδας Φιλαναγνωσίας,   προάγουν τον πολιτισμό κι ασφαλώς θα υποστηριχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Αναφερόμενος δε στην ίδρυση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου που θα λειτουργήσει συστεγαζόμενο με το 2ο Λύκειο, ταυτόχρονα με τις ευχές για «καλή αρχή», κάλεσε σε άμεση και διαρκή συνεργασία με το Δήμο φορείς όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Πολιτεία, προκειμένου η νέα σχολική δομή να υποστηριχθεί και να διασφαλισθεί έτσι η απρόσκοπτη κι εύρυθμη λειτουργία της.


  Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 3:52 pm


Επιτόπιες επισκέψεις του Θανάση Μαυρομμάτη σε έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας με Μεσολόγγι και Βόνιτσα


Σειρά επιτόπιων επισκέψεων σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης.

Δίνοντας το στίγμα του τρόπου με τον οποίο σκοπεύει να ασκήσει τις αρμοδιότητές του επέλεξε να επισκεφθεί δύο διαφορετικά σημεία εργασιών σε Μεσολόγγι και Άκτιο. 

Συγκεκριμένα, αρχικά, ο κ. Μαυρομμάτηςεπισκέφθηκε το 38ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού (στην περιοχή της Αγριλιάς Μεσολογγίου) και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στα συνεργεία που έχουν αναλάβει το έργο του καθαρισμού, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η ασφαλτόστρωση του δρόμου.
Ακολούθως μετέβη σε σημείο του δρόμου Ακτίου – Αγίου Νικολάου (πλησίον Νατοϊκού Στρατόπεδο) όπου οι εργασίες ασφαλτόστρωσης βρίσκονται σε εξέλιξη και ενημερώθηκε για την πορεία εκτέλεσής τους, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους. 

«Με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο οδικό δίκτυο, με έργα που είτε υλοποιούνται, είτε βρίσκονται σε φάσεις λιγότερο ή περισσότερο ώριμες, στόχος της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι η συνεχής και από κοντά παρακολούθησης της προσπάθειας. Οι πόροι - εθνικοί και ευρωπαϊκοί - της Περιφέρειας ανήκουν στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και γι’ αυτό, κάθε ευρώ πρέπει να συμβάλλει στη βελτίωση των υποδομών, στη δημιουργία νέων ευκαιριών και στη διαρκή ανάδειξη και αναβάθμιση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας» τόνισε ο κ. Μαυρομμάτης.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 3:41 pm


Νεκτάριος Φαρμάκης: "Ευθύνη όλων μας ένα σχολείο που θα αγαπάει και θα αγαπιέται από τα παιδιά" (VIDEO)


«Ευθύνη όλων μας είναι να εργαζόμαστε για ένα σχολείο που θα αγαπάει τα παιδιά και θα αγαπιέται από αυτά» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, το πρωί της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 στους Αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, αλλά και στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών.

Ο κ. Φαρμάκης ευχήθηκε σε μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά θεμέλια της κοινωνίας και του ίδιου του μέλλοντος της χώρας, «που πρέπει να είναι καλύτερο, πιο όμορφο και πιο χαμογελαστό, όπως τα πρόσωπα των παιδιών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Από εδώ ξεκινάνε όλα. Από σχολικές αυλές σαν και αυτή. Από αίθουσες με θρανία. Και από την καθημερινή μετάγγιση γνώσης και εμπειριών προς τα παιδιά, αυτό το δύσκολο αλλά πολύτιμο έργο των εκπαιδευτικών μας» είπε ο κ. Φαρμάκης, υπογραμμίζοντας πως τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και συνολικά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στέκονται στο πλευρό της σχολικής κοινότητας και θα συμβάλλουν με κάθε τρόπο και κάθε δυνατότητα που υπάρχει στην επιτυχία του έργου της.

Απευθυνόμενος στα ίδια τα παιδιά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, είπε: «Μετατρέψτε τη χαρά της ζωής σε δημιουργία. Να έχετε εμπιστοσύνη στους εαυτούς σας και να μην φοβάστε τα λάθη γιατί ακόμα και από αυτά μαθαίνουμε. Μην… μασάτε! Πιστεύουμε σε σας και σας αγαπάμε γι’ αυτό που είστε!»

Σημειώνεται ότι στον Αγιασμό που τελέστηκε στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, τον κ. Φαρμάκη υποδέχτηκε ο Διευθυντής του σχολείου και εντεταλμένος σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Ανδρέας Φίλιας. Στο 2ο Γυμνάσιο τον υποδέχτηκε επίσης ο Διευθυντής, Αντώνης Γεράνιος, ενώ την τελετή του Αγιασμού πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 3:33 pm


Γ. Παπαναστασίου: "Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε την ενεργή συμπαράσταση στην εκπαιδευτική κοινότητα του Αγρινίου"


Το 5ο  Γενικό Λύκειο και 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου όπου  παρέστη στην τελετή  αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι Διευθυντές των σχολείων Φώτης Λαζαρίνης και Αθανάσιος Φλωρόπουλος  ευχήθηκαν καλή χρονιά στους μαθητές και τους καθηγητές και ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή  για τις παρεμβάσεις στο κτίριο.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε καλή πρόοδο στους μαθητές και τις μαθήτριες: «Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς εύχομαι, μέσα από την καρδιά μου, να έχετε υγεία και δύναμη προκειμένου να κατορθώσετε να κάνετε ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στη ζωή σας. Τώρα βαδίζετε σε έναν δημιουργικό δρόμο που σταδιακά θα οδηγήσει στα όνειρά σας. Χρειάζεται υπομονή και κυρίως πίστη για να φτάσετε στους στόχους σας. Να ξέρετε ότι η προσπάθεια πάντα ανταμείβεται.
Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας με παρεμβάσεις που υπογραμμίζουν τη στενή συνεργασία μας. Η φροντίδα μας θα είναι συνεχής για τη δημιουργία ενός σχολικού περιβάλλοντος που θα  δώσει γνώση και εφόδια για τις δυσκολίες της ζωής. 

Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα υπήρχαν σοβαρά προβλήματα. Από την αρχή προσπαθήσαμε να επιλύσουμε αρκετά από αυτά και να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των μαθητών. Συνεχίζουμε  με τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Θέλω να γνωρίζετε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες τα συνεργεία του Δήμου Αγρινίου  προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου ώστε η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς προβλήματα.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς να συνεχίζουν να αποτελούν  στήριγμα και πρότυπο ζωής για τα παιδιά μας. Σε όλους τους γονείς εύχομαι καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία. Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές».
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 3:25 pm


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα του πολιτιστικού - μορφωτικού συλλόγου "ΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ"


Ο "Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό" / Πύλη Πολιτιστικών Φορέων Υπουργείου Πολιτισμού" με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα του συλλόγου, ενώ για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων αυτές θα γίνονται στο Αιτωλικό που είναι η έδρα του συλλόγου αλλά και στο Μεσολόγγι!
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Μια νέα δημιουργική χρονιά ξεκινάει για τον Σύλλογό μας, γεμάτη δράσεις και παραγωγή πολιτιστικού έργου!
Ανακοινώνουμε λοιπόν την περίοδο εγγραφών, στα τμήματα παιδιών και ενηλίκων:
Tμήμα Εικαστικών  - Ζωγραφική/Χαρακτική (Μιχ. Κότσαρης) - Κεραμική (Μ. Γούργαρη).
Τμήμα Θεατρικής Αγωγής (Στάθης Σκοτίδας)
Τμήμα Παραδοσιακών Χορών (Λένα Καλόκληρου)


Τμήμα Φωτογραφίας (Γιάννης Ρουσόπουλος)
Τμήμα Διακόσμησης - Πλεκτική (Άντα Κοτσάλου) -Υφαντική (Τασία Νικολοπούλου)


- Κόσμημα (Ξανθή Αλετρά)
Τμήμα Χορωδίας (Ερμιόνη Καρβέλη)
Τμήμα Λαογραφίας/Δανειστική Βιβλιοθήκη/Κινηματογραφική Λέσχη.

Έγγραφές : 

Δευτέρα & Τετάρτη
6-8 μ.μ. στην έδρα του Συλλόγου μας
(Κεντρική Πλατεία Αιτωλικού).
στην Αίθουσα Τέχνης "έργω 98" - Αιτωλικό
6.00-9.00 μ.μ.
Στο Messolonghi By Locals 
(Πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα - Μεσολόγγι)
Καθημ. 10πμ-1μμ
Δευτ./Τετάρτη/Παρασκ. 5-8μμ

και στα τηλέφωνα:
697 281 2941 (Mιχ.Κότσαρης)
697 798 6526 (ΝίκοςΕυαγγελινός)
694 601 8042 (Κώστας Σύρρος)

Οι εγγραφές είναι δωρεάν!

  

Ευχόμαστε όμορφη και δημιουργική χρονιά σε όλους!

Με εκτίμηση, το ΔΣ του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό"


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 5:02 pm


Από τον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη ο κύκλος των συναντήσεων εργασίας του Ν. Φαρμάκη με τους δημάρχους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (VIDEO)


«Η Πάτρα αποτελεί το μεγάλο μητροπολιτικό και διοικητικό κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η δική μας θέληση είναι να ενισχύσουμε τον ρόλο της και σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή να επιλύσουμε εκκρεμότητες και να δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής. Τελικά, να συνεργαστούμε επ’ ωφελεία της κοινωνίας…».

Αυτά δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης,  μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο της Πάτρας με την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Η συνάντηση, πρώτη του κύκλου επαφών που ξεκινάει ο Περιφερειάρχης με τις δημοτικές Αρχές της Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και υπήρξε ιδιαίτερα ουσιαστική, καθώς κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε το σύνολο σχεδόν των ζητημάτων της πόλης και οι συνέργειες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα μια σειρά από εξειδικευμένες συναντήσεις για όλα τα θέματα, τόσο σε πολιτικό όσο και σε «τεχνικό» επίπεδο.
Επίσης, υπήρξε μία πρώτη ιεράρχηση των σημαντικότερων ζητημάτων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η διαχείριση των απορριμμάτων, η ύδρευση της Πάτρας (φράγμα Πείρου –- Παραπείρου), οι δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και η ανάπλαση του παλαιού βιομηχανικού συγκροτήματος «Λαδόπουλου», στη βόρεια παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

«Περιφέρεια και Δήμοι, αποτελούν κρίκους της ίδιας αλυσίδας. Και για να πραγματοποιήσουμε το άλμα προς τα εμπρός που έχει ανάγκη ο τόπος μας, αυτή η αλυσίδα πρέπει να είναι ισχυρή και οι κρίκοι γερά δεμένοι μεταξύ τους. Αυτός είναι ο στόχος μας και έτσι θα λειτουργήσουμε, κοιτάζοντας πάντοτε την κοινωνία ευθεία στα μάτια και λειτουργώντας με γνώμονα, το δίκαιο, το ορθό και το αληθινό» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης.

Στη συνάντηση έδωσαν επίσης το παρών, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Γιώργος Σύρμος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Περιφερειάρχη, Γιάννης Μάκκας και υπηρεσιακά στελέχη.

Η αποστολή της Περιφέρειας έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδηκαι τους συνεργάτες του, τον αν. Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου, Χρήστο Κορδά και τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ασπράγκαθο.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 4:50 pm


Τη λειτουργία στο Μεσολόγγι "Καλλιτεχνικού Γυμνασίου" σηματοδοτεί η αυριανή έναρξη της σχολικής χρονιάς


Το αυριανό πρώτο «κουδούνι» στο Μεσολόγγι για τη νέα σχολική χρονιά θα έχει ένα ιδιαίτερο θετικό χαρακτηριστικό αυτό της λειτουργίας στην πόλη μιας, ακόμη σχολικής δομής, που φιλοδοξεί να αναπτύξει τις δεξιότητες στον χορό, το θέατρο και τα εικαστικά. Πρόκειται για το «Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου» που συστάθηκε φέτος και είναι το μοναδικό που λειτουργεί, σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το σχολείο σε πρώτη φάση θα συστεγαστεί με το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και γι’ αυτό άλλωστε ο Αγιασμός θα είναι κοινός όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο διευθυντής του σχολείου Λίνος Υφαντής: «Αύριο Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριου, θα τελεστεί ο πρώτος κοινός αγιασμός του νεοσύστατου σχολείου μας μαζί με το 2ο Γενικό Λύκειο Μεσολογγίου.

Την ακολουθία του Αγιασμού, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:45 π.μ.Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος. Την Περιφερειακή Αρχή θα εκπροσωπήσουν για το σχολείο μας και το 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου αντίστοιχα ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης και η χορική Αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Σαλμά. Στον Αγιασμό έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο πρώην Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 4:22 pm


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολογγίου

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα λειτουργήσει και φέτος στο Μεσολόγγι και σε σχετική ενημερωτική ανακοίνωση η διευθύντρια του σχολείου, Αγγελική Γριβοπούλου σημειώνει:
"Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ότι σύμφωνα με τον νόμο 2525/97 (ΦΕΚ 188/Α/23-9-1997) απονέμουν απολυτήριο τίτλο ισότιμο με του τυπικού Γυμνασίου.
Στόχος των Σ.Δ.Ε. είναι η επανασύνδεση των εκπαιδευομένων με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων, η ενίσχυση της προσωπικότητας, η πρόσβαση στην αγορά εργασίας και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος σπουδών είναι δύο (2) εκπαιδευτικά έτη. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι 25ωρo και τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι:


Ελληνική Γλώσσα
Μαθηματικά
Αγγλική Γλώσσα
Πληροφορική
Κοινωνική Εκπαίδευση
Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
Φυσικές Επιστήμες
Πολιτισμική – Αισθητική αγωγή
Οι πολίτες στο ΣΔΕ αποκτούν απολυτήριο μέσα σε δύο μόλις χρόνια, εντελώς δωρεάν, χωρίς βιβλία και εξετάσεις, με μαθήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των εκπαιδευομένων. 
Οι εγγραφές πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, καθημερινά όλο τον Σεπτέμβριο." 

Το ΣΔΕ (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) λειτουργεί στο σχολικό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΚ-ΔΙΕΚ Μεσολογγίου
Τέρμα Σπ. Τρικούπη, 302 00 Μεσολόγγι,
Τηλέφωνο: 2631028176
Ιστοσελίδα: sde-mesol.ait.sch.gr
Facebook: sdemesol


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 3:58 pm


Μεσολόγγι - Ειδήσεις και Νέα

Καταχειροκροτήθηκε «Η τρελή του Σαγιό» στο Μεσολόγγι - Θέατρο - AgrinioTimes

Καταχειροκροτήθηκε «Η τρελή του Σαγιό» στο Μεσολόγγι - Θέατρο  AgrinioTimes

Στις 9, 11 & 13 Σεπτεμβρίου ή Θ.O.«Πρόβα» ανέβασε με επιτυχία τη θεατρική παράσταση «Η τρελή του Σαγιό» τού Ζάν Ζιροντού στην αίθουσα της περιφερειακής ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 11:30 am


Μεσολόγγι: Έφυγε ο τροχός φορτηγού στη μέση του δρόμου - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Έφυγε ο τροχός φορτηγού στη μέση του δρόμου - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Βλάβη υπέστη ένα φορτηγό στην παλιά Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για αρκετή ώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 9:57 pm


Μεσολόγγι - ΚΑΠΗ: Εκδήλωση εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι - ΚΑΠΗ: Εκδήλωση εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών – Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Μεσολογγίου Από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 3:32 pm


Μεσολόγγι: Ευχαριστήριο της οικογένειας του αδικοχαμένου ανεμοπτεριστή Ν. Κούστα - Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ευχαριστήριο της οικογένειας του αδικοχαμένου ανεμοπτεριστή Ν. Κούστα - Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας  Sinidisi.gr

Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την συμπαράστασή σας στο βαρύ πένθος μας για τον αδόκητο και άδικο χαμό του ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 12:36 pm


Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο - Αιχμή News - Αιχμή

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο - Αιχμή News  Αιχμή

Το Δ.Σ του Σ.Υ.Π.Ε.Α., στην τελευταία συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα, υιοθετώντας πλήρως το σκεπτικό της Ομοσπονδίας, τη συμμετοχή του συλλόγου μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 12:03 pm


Καταχειροκροτήθηκε "Η τρελή του Σαγιό" στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Καταχειροκροτήθηκε "Η τρελή του Σαγιό" στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Στις 9, 11 & 13 Σεπτεμβρίου ή Θ.O."Πρόβα" ανέβασε με επιτυχία τη θεατρική παράσταση "Η.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 11:50 am


Γενική καθαριότητα στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Γενική καθαριότητα στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Ξεκίνησε το κλάδεμα των δέντρων στο Μεσολόγγι όπως είχε προγραμματίσει η νέα αντιδήμαρχος Φώνη Μελαχρή και η υπηρεσία πρασίνου. Η κα Μελαχρή ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 10:56 am


Ξεκινά το φετινό ταξίδι του «Μεσολόγγι 2008» στην Α' Εθνική - Αιχμή News - Αιχμή

Ξεκινά το φετινό ταξίδι του «Μεσολόγγι 2008» στην Α' Εθνική - Αιχμή News  Αιχμή

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Γυναικών ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-20, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 10:17 am


Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι αξίζει περισσότερη φροντίδα από τους αρμόδιους φορείς - Αιχμή News - Αιχμή

Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι αξίζει περισσότερη φροντίδα από τους αρμόδιους φορείς - Αιχμή News  Αιχμή

Ο Κήπος των Ηρώων στο Μεσολόγγι είναι ό,τι το εμβληματικό έχει η Ιερά Πόλη και θα έπρεπε οι αρμόδιοι φορείς να τον φροντίζουν και να τον συντηρούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 9:15 am


Πωλείται οικόπεδο στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Πωλείται οικόπεδο στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Πωλείται. από ιδιώτη οικόπεδο 1800 τ.μ., στο Μεσολόγγι,. εκτός σχεδίου, υδρευόμενο και αρδευόμενο, 10 λεπτά από την πόλη,. με 21 μεγάλες ελιές και πρόσοψη ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 9:06 am


Α΄ Εθνική Γυναικών: Με Χαλκίδα εντός ξεκινά το Μεσολόγγι - AgrinioPress

Α΄ Εθνική Γυναικών: Με Χαλκίδα εντός ξεκινά το Μεσολόγγι  AgrinioPress

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Γυναικών ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-20, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 9:48 pm


Ενοικιάζεται κατάστημα στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Ενοικιάζεται κατάστημα στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Ενοικιάζεται κατάστημα 75 τ.μ. επί της οδού Μαυροκορδάτου 11 στο Μεσολόγγι Κατάλλη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 12:20 pm


Μεσολόγγι: Ανήλικοι Ροµά µπήκαν σε σπίτι την ώρα που βρισκόταν µέσα 15χρονος - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ανήλικοι Ροµά µπήκαν σε σπίτι την ώρα που βρισκόταν µέσα 15χρονος - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Δυο ακόμη κλοπές ήρθαν να προστεθούν την περασμένη εβδομάδα, στις χιλιάδες που έχουν σημειωθεί στο Μεσολόγγι, για τις οποίες ευθύνονται κάποιοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 11:36 am


Συλλήψεις αλλοδαπών σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Συλλήψεις αλλοδαπών σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο. Ειδικότερα: Συνελήφθη 33χρονος αλλοδαπός την Τετάρτη στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 10:53 am


Xειροπέδες σε 33χρονο φυγόποινο στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Xειροπέδες σε 33χρονο φυγόποινο στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας 33χρονος αλλοδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 10:38 am


Χειροπέδες σε 33χρονο φυγόποινο στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Χειροπέδες σε 33χρονο φυγόποινο στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας 33χρονος αλλοδαπός για καταδικαστική απόφαση ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 10:27 am


Μεσολόγγι: Δεκαέξι πληρώματα απ' όλη την Ελλάδα στους αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Δεκαέξι πληρώματα απ' όλη την Ελλάδα στους αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών  Sinidisi.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Αεροδρόμιο Ι.Π. Μεσολογγίου στης 7 Σεπτεμβρίου 2019 υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 9:20 am


Την κατασκευή του κόμβου «Χαλαζιά» στο Μεσολόγγι φέρνει στο προσκήνιο ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαυρομμάτης - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Την κατασκευή του κόμβου «Χαλαζιά» στο Μεσολόγγι φέρνει στο προσκήνιο ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαυρομμάτης - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Η κατασκευή κόμβου της Ιόνιας Οδού στη θέση «Χαλαζιάς» στο Μεσολόγγι και η στατική θωράκιση των γεφυρών στο δρόμο της Τουρλίδας ήταν μερικά από τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 7:22 pm


Στο επίκεντρο ο άξονας Μεσολόγγι - Καλάβρυτα (φωτό - video) - Αιχμή News - Αιχμή

Στο επίκεντρο ο άξονας Μεσολόγγι - Καλάβρυτα (φωτό - video) - Αιχμή News  Αιχμή

Ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης στην Πάτρα / Αισιοδοξία Φαρμάκη ότι η Δυτ. Ελλάδα μπορεί να γίνει top τουριστικός προορισμός. Στο επίκεντρο ο άξονας ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 4:34 pm


Μεσολόγγι: Δωρεά κλιματιστικού στο Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Δωρεά κλιματιστικού στο Νοσοκομείο «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Από την Διοίκηση του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» ανακοινώνεται η Δωρεά ενός (1) κλιματιστικού PANASONIC 24'' από τον συμπολίτη κ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 10:54 am


Μεσολόγγι: Ορίστηκε το νέο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου - Πρόεδρος ο Κ. Λύρος (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ορίστηκε το νέο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου - Πρόεδρος ο Κ. Λύρος (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ο ίδιος ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ανέλαβε την προεδρία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ενώ προτάθηκαν και εκλέχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:34 am


Μεσολόγγι: Χάος µε την πρακτική άσκηση των φοιτητών - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Χάος µε την πρακτική άσκηση των φοιτητών - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Στον αέρα είναι οι φοιτητές των τμημάτων που καταργήθηκαν, δηλαδή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην ΤΕΙ Δυτικής.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:37 am


Μεσολόγγι: 50χρονος σκοτώθηκε μετά από πτώση με αλεξίπτωτο - pelop.gr

Μεσολόγγι: 50χρονος σκοτώθηκε μετά από πτώση με αλεξίπτωτο  pelop.gr

Ένας 50χρονος, γνωστός επαγγελματίας του Μεσολογγίου, έχασε τη ζωή του σήμερα αργά το απόγευμα σε δυστύχημα με το αλεξίπτωτο του. Ο άτυχος άνδρας ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:17 pm


Μεσολόγγι: Νεκρός 50χρονος σε δυστύχημα με ανεμόπτερο - Reader.gr

Μεσολόγγι: Νεκρός 50χρονος σε δυστύχημα με ανεμόπτερο  Reader.gr

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής όταν ο άτυχος άνδρας μετέβη μαζί με δύο φίλους του στην πίστα παραπέντε στην περιοχή Ρέτσινα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 7:11 pm


Μεσολόγγι: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «1ο Σχολείο Μικρών Διασωστών» από την ΕΟΕΔ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «1ο Σχολείο Μικρών Διασωστών» από την ΕΟΕΔ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Σε μικροί διασώστες μετατράπηκαν οι 40 μαθητές Δημοτικού,Γυμνασίου και Λυκείου.Η Ε.Ο.Ε.Δ υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:59 pm


Τραγωδία στο Μεσολόγγι: 50χρονος σκοτώθηκε σε δυστύχημα με το ανεμόπτερο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: 50χρονος σκοτώθηκε σε δυστύχημα με το ανεμόπτερο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Λόγω της έντασης των ανέμων, ο 50χρονος έπεσε στην περιοχή των Αλυκών – Παρά τη μάχη των γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:45 pm


Μεσολόγγι: Συνέλαβαν κλεφτρόνια 11 και 13 χρόνων - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Συνέλαβαν κλεφτρόνια 11 και 13 χρόνων  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι «άγουροι» δράστες μπήκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και έκλεψαν το τσαντάκι ενός 27χρονου αλλοδαπού, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 3:21 pm


Μεσολόγγι: «Άγνωστοι» δράστες ρήμαξαν σπίτι όπου μέσα βρισκόταν ένα 15χρονο παιδί - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: «Άγνωστοι» δράστες ρήμαξαν σπίτι όπου μέσα βρισκόταν ένα 15χρονο παιδί - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Ένα σπίτι στο Μεσολόγγι ρήμαξαν τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου «άγνωστοι» δράστες αρπάζοντας κοσμήματα και χρήματα. Η κλοπή έγινε όταν η ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 1:01 pm


Κοινωνικό φροντιστήριο στο Μεσολόγγι - 29 Δυτικά

Κοινωνικό φροντιστήριο στο Μεσολόγγι  29 Δυτικά

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου ενημερώνει ότι ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους γονείς που επιθυμούν να ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 1:00 pm


Και στο Μεσολόγγι έφθασε η απάτη των e-mail - Κοινωνία - AgrinioTimes

Και στο Μεσολόγγι έφθασε η απάτη των e-mail - Κοινωνία  AgrinioTimes

Nέος τρόπος εξαπάτησης πολιτών κυκλοφορεί και στην περιοχή του Μεσολογγίου όπως άλλωστε συμβαίνει πανελλαδικά, με στόχο προφανώς να στηθούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:18 am


Μεσολόγγι: Μια νέα χειρονομία αγάπης από τη «Διέξοδο» στη μνήμη της Ειρήνης (φωτο) - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Μια νέα χειρονομία αγάπης από τη «Διέξοδο» στη μνήμη της Ειρήνης (φωτο)  ΑgrιnιοΝews.gr

Τα δώρα της Ειρήνης». Μια νέα χειρονομία αγάπης από τη «Διέξοδο».Μοίρασε τσάντες με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη σε 150 οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:38 am


Μεσολόγγι: Κατέληξε ο 55χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα με αλεξίπτωτο πλαγιάς - Pentapostagma

Μεσολόγγι: Κατέληξε ο 55χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα με αλεξίπτωτο πλαγιάς  Pentapostagma

Έχασε την μάχη με τη ζωή ο 55χρονος άνδρας που χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 18:00 μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου με σοβαρά τραύματα μετά ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 8:06 am


Την ζωή του έχασε ανεμοπτεριστής σήμερα το απόγευμα στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Την ζωή του έχασε ανεμοπτεριστής σήμερα το απόγευμα στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Στην περιοχή της Φοινικιάς ανεμοπτεριστής έχασε τον έλεγχο του ανεμοπτέρου του με αποτέλεσμα την πτώση του. Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου υπέκυψε στα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 10:40 pm


Μεσολόγγι: Κατεστραμμένη μπάρα στο λιμάνι δημόσιος κίνδυνος για τα μικρά παιδιά (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Κατεστραμμένη μπάρα στο λιμάνι δημόσιος κίνδυνος για τα μικρά παιδιά (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2019 στο λιμάνι υπάρχει μπάρα η οποία έχει φύγει από τη θέση της εδώ και αρκετό καιρό χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί να την ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 7:37 pm


Ανήλικοι συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι για κλοπή - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Ανήλικοι συνελήφθησαν στο Μεσολόγγι για κλοπή - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Δύο ανήλικους, 13 και 11 ετών, συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου τα ξημερώματα της Κυριακής (15/9) στο Μεσολόγγι. Οι δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 6:11 pm


Μεσολόγγι: Ανήλικοι μπήκαν σε κατάστημα και έκλεψαν 700 ευρώ - BEST News

Μεσολόγγι: Ανήλικοι μπήκαν σε κατάστημα και έκλεψαν 700 ευρώ  BEST News

Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο ανήλικοι ημεδαποί ηλικίας 13 και

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 3:30 pm


Μεσολόγγι: Σημαντική προσφορά στον "Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη" - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Σημαντική προσφορά στον "Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη"  Sinidisi.gr

Εκ βαθέων ευχαριστίες στην οικογένεια του Παναγιώτη και Ιωάννας Νικολοπούλου μόνιμων κατοίκων στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ δια την προσφοράν 300 δολαρίων.

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 12:16 pm


Κλέφτης ετών... 11 στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Κλέφτης ετών... 11 στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο ανήλικοι ηλικίας 13 και 11 ετών, διότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 8:30 am


Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης στο Μεσολόγγι - 29 Δυτικά

Δημοτική επιτροπή διαβούλευσης στο Μεσολόγγι  29 Δυτικά

Στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 78 του Ν.4555/18, ο Δήμος Ιεράς Πόλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 2:30 pm


Μεσολόγγι: Ένα… φιδόχελο εντυπωσίασε αγρινιώτες ψαράδες (φωτο) - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Ένα… φιδόχελο εντυπωσίασε αγρινιώτες ψαράδες (φωτο)  AgrinioPress

Ένα είδος χελιού που δεν είχαν συναντήσει στη ζωή τους, αλίευσαν ψαράδες από το Αγρίνιο χθες, κοντά στο λιμάνι του Μεσολογγίου στη θάλασσα...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 2:24 pm


Στο Μεσολόγγι ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας - AgrinioVoice

Στο Μεσολόγγι ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας  AgrinioVoice

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κ. Λύρο είχε ο Λ. Δημητρογιάννης. Ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας που αφορούν τόσο τον Δήμο Μεσολογγίου, όσο και την Περιφέρεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:26 pm


Μεσολόγγι: Συνάντηση του Δημάρχου Κώστα Λύρου με τον Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Δημητρογιάννη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Συνάντηση του Δημάρχου Κώστα Λύρου με τον Αντιπεριφερειάρχη Λάμπρο Δημητρογιάννη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12.09 συνάντηση του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστα Λύρου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:09 pm


Μεσολόγγι: Επικίνδυνη η κατάσταση στις γέφυρες Τουρλίδας - Άμεση η ενεργοποίηση της νέας δημοτικής Αρχής - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Επικίνδυνη η κατάσταση στις γέφυρες Τουρλίδας - Άμεση η ενεργοποίηση της νέας δημοτικής Αρχής  Sinidisi.gr

Εδώ και κάποιες ημέρες οι γέφυρες του δρόμου της Τουρλίδας είχαν κλείσει μιας και είχαν αποψιλωθεί οι ξύλινοι δοκοί από τους οποίους διέρχονται.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 2:03 pm


Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεσολόγγι - AgrinioVoice

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεσολόγγι  AgrinioVoice

«Δεύτερη ευκαιρία στη μάθηση – Νέες ευκαιρίες στη ζωή». Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεσολόγγι, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:29 am


Μεσολόγγι: Ξεχωριστός ο αγιασμός στο Ειδικό Γυμνάσιο - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ξεχωριστός ο αγιασμός στο Ειδικό Γυμνάσιο - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Την δέσμευσή του για κάθε στήριξη και δυνατή βοήθεια στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Μεσολογγίου εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 10:26 am


Μεσολόγγι: Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές στην κωμωδία "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη (φωτο) - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Καταχειροκροτήθηκαν οι μαθητές στην κωμωδία "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη (φωτο)  ΑgrιnιοΝews.gr

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στο θεατράκι του λιμανιού Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κωμωδία «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη από το 10 ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 9:47 am


O "Kαρυοθραύστης" έρχεται στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

O "Kαρυοθραύστης" έρχεται στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Αγαπητοί φίλοι,. Η πρόταση που εφέτος έχουμε για εσάς και ιδιαίτερα για την περίοδο των εορτών είναι ένα έργο το οποίο κατέχει την δική του ξεχωριστή θέση ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 9:33 am


Μεσολόγγι: Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας - AgrinioVoice

Μεσολόγγι: Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας  AgrinioVoice

Τιμάται την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, η ημέρα Εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας απ' το ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 11:41 am


Φούντα και λαθραίος καπνός στο σπίτι ζευγαριού στο Μεσολόγγι - Espresso

Φούντα και λαθραίος καπνός στο σπίτι ζευγαριού στο Μεσολόγγι  Espresso

Ζευγάρι στη ζωή αλλά και την... παρανομία ήταν ένας 54χρονος και μια 47χρονη ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ανάσανε η Σπ. Μουστακλή (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ανάσανε η Σπ. Μουστακλή (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Βελτιωμένη βλέπουν την κυκλοφοριακή κατάσταση στην οδό Σπύρου Μουστακλή στο Μεσολόγγι οι επαγγελματίες μετά την παρέμβαση της αστυνομίας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις στο Μεσολόγγι για διακίνηση ναρκωτικών - 29 Δυτικά

Συλλήψεις στο Μεσολόγγι για διακίνηση ναρκωτικών  29 Δυτικά

Συνελήφθησαν, σε χωριό του Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και της ΟΠΚΕ της ίδιας υπηρεσίας, ένας 54χρονος και μία ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 5:34 am


Συνελήφθη ζευγάρι διακινητών κάνναβης στο Μεσολόγγι - Patras Times

Συνελήφθη ζευγάρι διακινητών κάνναβης στο Μεσολόγγι  Patras Times

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, σε χωριό του Μεσολογγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και της Ομάδας Πρόληψης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 11:55 am


Μεσολόγγι: Η Φιλαρμονική του Σολωμού κι ο Ιερός Λόχος σε περιμένουν! - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Η Φιλαρμονική του Σολωμού κι ο Ιερός Λόχος σε περιμένουν!  Sinidisi.gr

Η υπέροχη οικογένεια της φιλαρμονικής του Σολωμού υποδέχεται νέους μαθητές για ένα ταξίδι στη Μουσική και την Ιστορία. Έλα κι εσύ στην μπάντα μας! Διάλεξε.

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Το πρώτο κουδούνι στο Μεσολόγγι (φωτορεπορτάζ) - Αιχμή News - Αιχμή

Το πρώτο κουδούνι στο Μεσολόγγι (φωτορεπορτάζ) - Αιχμή News  Αιχμή

Στο σχολείο επέστρεψαν σήμερα και οι μαθητές του Μεσολογγίου, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού. Το πρώτο κουδούνι ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Πετυχημένος ο 6ος κολυμβητικός διάπλους στο Μεσολόγγι (φωτο) - ΑgrιnιοΝews.gr

Πετυχημένος ο 6ος κολυμβητικός διάπλους στο Μεσολόγγι (φωτο)  ΑgrιnιοΝews.gr

Mε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ο 6ος κολυμβητικός διάπλους Α/Θ. Οι 44 αθλητές πού έλαβαν μέρος (12 Μεσολογγίτες...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Δωρεά στο δημοτικό ωδείο - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Δωρεά στο δημοτικό ωδείο  Sinidisi.gr

Έπειτα από επιθυμία του γιου του, Ευστάθιου Μαρούλη, ο συντοπίτης μας, Ξενάκης Μαρούλης, δώρισε αυτό το συνθεσάιζερ στο Πνευματικό Κέντρο.

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Έκθεση στην γκαλερί «Τύρβη» – «Ψυχή τε και χρώματι» - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Έκθεση στην γκαλερί «Τύρβη» – «Ψυχή τε και χρώματι»  AgrinioPress

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβριου στις 20:00 πραγματοποιήθηκαν στη Γκαλερί ΤΥΡΒΗ στο Μεσολόγγι, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙ» ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας σε αγιασμούς σχολείων στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας σε αγιασμούς σχολείων στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Στον Aγιασμό που τελέστηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό και στο 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου παραβρέθηκε σήμερα..

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Δυο κιλά χασίς βρήκε η Ασφάλεια σε σπίτι στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Δυο κιλά χασίς βρήκε η Ασφάλεια σε σπίτι στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Άλλη μια επιτυχία των αστυνομικών της Α.Δ. Αιτωλίας δίνει ένα μάθημα στην παραβατικότητα της περιοχής Μεσολογγίου. Σήμερα το μεσημέρι μετά από.

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:17 pm


Συνελήφθη και ανήλικος στο Μεσολόγγι για κλοπή τάμπλετ και... ηλεκτρικού τσιγάρου - ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη και ανήλικος στο Μεσολόγγι για κλοπή τάμπλετ και... ηλεκτρικού τσιγάρου  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 16χρονος και ένας 47χρονος για τα κατά ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 11:15 am


Μεσολόγγι: «Τα 'σπασε» μετανάστης και οδηγείται στο αυτόφωρο - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: «Τα 'σπασε» μετανάστης και οδηγείται στο αυτόφωρο - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Άλλη μια μικροένταση προκλήθηκε στον χώρο του Ξενοδοχείου που διαμένουν οι Αφρικανοί μετανάστες στο Μεσολόγγι. Ένας εξ αυτών έσπασε κάποια αντικείμενα ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Εκτός λειτουργίας τα φανάρια στο Νοσοκομείο, εδώ και μέρες - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Εκτός λειτουργίας τα φανάρια στο Νοσοκομείο, εδώ και μέρες - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Για πολλοστή φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα τα φανάρια στο Νοσοκομείο είναι εκτός λειτουργίας εδώ και μέρες. Καλούμε την αρμόδια Αντιπερειφεριάρχη.

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Είχε κλεμμένο τάμπλετ και συνελήφθη - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Μεσολόγγι: Είχε κλεμμένο τάμπλετ και συνελήφθη - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Συνελήφθη κι ένας 16χρονος για κλοπή του τάμπλετ κι ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου. Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας (9/9) στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Τρίτη αναβολή για την δίκη της… «υπεξαίρεσης» - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Τρίτη αναβολή για την δίκη της… «υπεξαίρεσης» - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Κατσούλη, ο οποίος μηνύθηκε από τον Νίκο Καραπάνο, για υπεξαίρεση.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Συνεδρίασε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Κώστα Λύρο, τον Διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Φρενίτιδα πωλήσεων στο Μεσολόγγι - Οικονομία - AgrinioTimes

Φρενίτιδα πωλήσεων στο Μεσολόγγι - Οικονομία  AgrinioTimes

Εντύπωση προκαλεί στο Μεσολόγγι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλά σπίτια και διαμερίσματα προς πώληση. Πρόκειται για κάτι που.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Σύλληψη 38χρονου για καλλιέργεια ναρκωτικών - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Σύλληψη 38χρονου για καλλιέργεια ναρκωτικών - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 38χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ο Γιάννης Τσώλος νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ο Γιάννης Τσώλος νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Sinidisi.gr

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου. Προέδρος εκλέχθηκε ο Γιάννης ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Γυναίκα Ρομά βούτηξε το πορτοφόλι ηλικιωμένου στην λαϊκή - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Γυναίκα Ρομά βούτηξε το πορτοφόλι ηλικιωμένου στην λαϊκή  AgrinioPress

Τον πολύ κόσμο φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε μια γυναίκα Ρομά σήμερα το πρωί στην λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και άρπαξε από ηλικιωμένο το πορτοφόλι που ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Χορός, ζωγραφική & θέατρο από φέτος στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Χορός, ζωγραφική & θέατρο από φέτος στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Ξεκινάει η λειτουργία του Καλλιτεχνικού Γυµνασίου / Οι εγγραφές θα γίνονται µέχρι τις 11 Σεπτέµβρη στο 2ο λύκειο. Χορός, ζωγραφική & θέατρο από φέτος στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη την Τρίτη στο Μεσολόγγι - Sinidisi.gr

Οι «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη την Τρίτη στο Μεσολόγγι  Sinidisi.gr

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη την Τρίτη στο Μεσολόγγι. Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού.

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Mεσολόγγι: συναντήσεις της δημοτικής αρχής με πυροσβεστική και αστυνομία - ΑgrιnιοΝews.gr

Mεσολόγγι: συναντήσεις της δημοτικής αρχής με πυροσβεστική και αστυνομία  ΑgrιnιοΝews.gr

Τα γενικότερα θέματα ασφάλειας, κυκλοφοριακής ρύθμισης , σήμανσης και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησής του ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Η "Διέξοδος" ευχαριστεί για την αγάπη των φίλων της - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Η "Διέξοδος" ευχαριστεί για την αγάπη των φίλων της  ΑgrιnιοΝews.gr

Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" το οποίο εδρεύει στο Μεσολόγγι, με ανακοίνωσή του ευχαριστεί όλους τους φίλους του για την αγάπη και την...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ο Γιάννης Τσώλος θα προταθεί για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ο Γιάννης Τσώλος θα προταθεί για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Sinidisi.gr

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του σώματος στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ και το μοναδικό θέμα που ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι. Επιχειρηματίας καταδίωξε τον κλέφτη και η αστυνομία τον έπιασε - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι. Επιχειρηματίας καταδίωξε τον κλέφτη και η αστυνομία τον έπιασε - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Σε ολόκληρη περιπέτεια μπήκε χθες το πρωί επιχειρηματίας του Μεσολογγίου όταν παραλίγο να πέσει θύμα κλοπής από έναν άνδρα Ρομά. Η ιστορία ξεκίνησε ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Ο καιρός το Σαββατοκύριακο σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Αμφιλοχία - Sinidisi.gr

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο και Αμφιλοχία  Sinidisi.gr

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις και κανονικές θερμοκρασίες,θα έχουμε το Σ/Κ που μας έρχεται στη Δυτική Ελλάδα. Αναλυτικά στις πόλεις του Μεσολογγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 9:50 am


Μεσολόγγι: οδηγούσε μεθυσμένος και με...δίκαννο - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: οδηγούσε μεθυσμένος και με...δίκαννο  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 41χρονος για τη νομοθεσία περί ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Οδηγούσε μεθυσμένος και δεν ήθελε το αλκοτέστ - BEST News

Μεσολόγγι: Οδηγούσε μεθυσμένος και δεν ήθελε το αλκοτέστ  BEST News

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 41χρονος Έλληνας, διότι σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Το δημοτικό συμβούλιο εκλέγει τον πρόεδρό του - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Το δημοτικό συμβούλιο εκλέγει τον πρόεδρό του  Sinidisi.gr

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε ειδική συνεδρίαση την 8η Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Να μην χαθεί χρόνος, ζήτησε από τους υπαλλήλους ο Κ. Λύρος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Να μην χαθεί χρόνος, ζήτησε από τους υπαλλήλους ο Κ. Λύρος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Τις υπηρεσίες του δήμου Μεσολογγίου επισκέφθηκε σήμερα ο νέος δήμαρχος Κώστας Λύρος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους και τους μελλοντικούς.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Συμπλοκή μεταναστών με δύο τραυματίες στο Μεσολόγγι - Zougla

Συμπλοκή μεταναστών με δύο τραυματίες στο Μεσολόγγι  Zougla

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου στον χώρο του ξενοδοχείου όπου διαμένουν οι Αφρικανοί μετανάστες στο Μεσολόγγι... Μεσολόγγι ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Συμπλοκές με δύο τραυματίες μεταξύ μεταναστών - iefimerida

Μεσολόγγι: Συμπλοκές με δύο τραυματίες μεταξύ μεταναστών  iefimerida

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σε ξενοδοχείο του Μεσολογγίου, όπου διαμένουν μετανάστες, το οποίο είχε ως απολογισμό δύο τραυματίες. | ΕΛΛΑΔΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 2:44 am


Μεσολόγγι: Νέα δωρεά από την οικογένεια Αλιάγα στο Νοσοκομείο - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Νέα δωρεά από την οικογένεια Αλιάγα στο Νοσοκομείο - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Άλλη μια δωρεά προς το Νοσοκομείο Μεσολογγίου ήρθε να προστεθεί στην προηγούμενη από την οικογένεια Αλιάγα. Η καινούργια δωρεά, σύμφωνα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Στη Λιθουανία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων τέσσερις παίκτριες του ''Μεσολόγγι 2008'' - ΑgrιnιοΝews.gr

Στη Λιθουανία για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων τέσσερις παίκτριες του ''Μεσολόγγι 2008''  ΑgrιnιοΝews.gr

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Κα Κατερίνα Φαλιδα ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων που θα διεξαχθεί στην Λιθουανία...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Περιφερειακοί αγώνες αεροσκαφών στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Περιφερειακοί αγώνες αεροσκαφών στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Σας γνωρίζουμε ότι την 7 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν στο Αεροδρόμιο Ι.Π. Μεσολογγίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Έναρξη Καλλιτεχνικού Γυμνασίου - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Έναρξη Καλλιτεχνικού Γυμνασίου  Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Έναρξη Καλλιτεχνικού Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2019 - 2020. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


"Το Μεσολόγγι που έφυγε" μέσα από τα αρχεία της "Διεξόδου" - ΑgrιnιοΝews.gr

"Το Μεσολόγγι που έφυγε" μέσα από τα αρχεία της "Διεξόδου"  ΑgrιnιοΝews.gr

Η «Διέξοδος» έχοντας προσανατολισμένο το ενδιαφέρον της στη διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής παρακαταθήκης της Ιερής Πόλης...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Την Παρασκευή η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Την Παρασκευή η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής  ΑgrιnιοΝews.gr

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου στο χώρο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Νεκρός άντρας στο σκάφος του - Athens Voice Online

Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Νεκρός άντρας στο σκάφος του  Athens Voice Online

Ο 76χρονος αλλοδαπός ήταν στο Μεσολόγγι προκειμένου να κάνει εργασίες στο σκάφος του το οποίο είχε αγκυροβολημένο στην μαρίνα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Θέατρο: "Η τρελή του Σαγιό" στο Μεσολόγγι με φιλανθρωπικό σκοπό - ΑgrιnιοΝews.gr

Θέατρο: "Η τρελή του Σαγιό" στο Μεσολόγγι με φιλανθρωπικό σκοπό  ΑgrιnιοΝews.gr

Η παράσταση "Η τρελή του Σαγιό" θα παρουσιαστεί από την Θεατρική ομάδα ΠΡόΒΑ στο Αμφιθέατρο της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας (πρώην Νομαρχία) στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) - ΠΑΝ.... - Newsit

Βάσεις 2019 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) - ΠΑΝ....  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. - ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 2019 - ΜΟΡΙΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Την Παρασκευή η ορκωμοσία της νέα δημοτικής αρχής στο Μεσολόγγι - Sinidisi.gr

Την Παρασκευή η ορκωμοσία της νέα δημοτικής αρχής στο Μεσολόγγι  Sinidisi.gr

Σε λίγες μέρες η νέα Δημοτική Αρχή, που εξελέγη από τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές , αναλαμβάνει τα καθήκοντα της. Την 1η Σεπτεμβρίου υπογράφεται.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Με τι βαθμούς περνούν οι νέοι φοιτητές στα Πανεπιστημιακά Τμήματα σε Μεσολόγγι-Αγρίνιο - AgrinioPress

Με τι βαθμούς περνούν οι νέοι φοιτητές στα Πανεπιστημιακά Τμήματα σε Μεσολόγγι-Αγρίνιο  AgrinioPress

Με την ανακοίνωση των βάσεων κλείνει ο κύκλος των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων , τον Ιούνιο είχε οριστεί ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


51χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης στο Μεσολόγγι - AgrinioPress

51χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης στο Μεσολόγγι  AgrinioPress

Συνελήφθη ένας 51χρονος, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


«Η τρελή του Σαγιό» στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

«Η τρελή του Σαγιό» στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Ο Σύλλογος Τέχνης & Λογού Θεατρική Ομάδα «ΠΡόΒΑ» παρουσιάζει την παράσταση «Η τρελή του Σαγιό» του Jean Giraudoux την Δευτέρα 09/09/2019, την ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Εργασίες στο Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη – Ευχαριστήριο του Προέδρου Πνευματικού Κέντρου - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Εργασίες στο Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη – Ευχαριστήριο του Προέδρου Πνευματικού Κέντρου  Sinidisi.gr

Από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, γίνεται γνωστό ότι κατά το χρονικό διάστημα από 26 έως 30 Αυγούστου 2019, το Μουσείο.

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Το νέο πλάνο ανάπτυξης για το Μεσολόγγι - Sinidisi.gr

Το νέο πλάνο ανάπτυξης για το Μεσολόγγι  Sinidisi.gr

Οι νέες προτεραιότητες για την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας. Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Βασίλης Σπυρόπουλος παρουσιάζει το νέο ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Με φουστανέλα ο Νίκος Αλιάγας σε πανηγύρι στο Μεσολόγγι - In.gr

Με φουστανέλα ο Νίκος Αλιάγας σε πανηγύρι στο Μεσολόγγι  In.gr

Ο δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας «τίμησε» και αυτό το καλοκαίρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Μεσολόγγι, όπου πέρασε μεγάλο μέρος του Αυγούστου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μεσολόγγι

Φιλικοί ιστότοποι: