Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Μεσολόγγι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Θλίψη για την απρόσμενη "απώλεια" του Κώστα Παπακώστα

"Χωρίς φωνές και τυμπανοκρουσίες, χωρίς να ανήκεις σε συλλόγους και ομάδες, χωρίς να επιζητήσεις ποτέ την επιβράβευση, φρόντιζες καθημερινά το Μεσολόγγι φυτεύοντας, σκαλίζοντας και ποτίζοντας τα αλσύλλιά του.

Επανειλημμένως σε ευχαρίστησα γι αυτά που πρόσφερες αλλά από σεμνότητα αρνιούσουν να δεχθείς τα συγχαρητήρια λέγοντάς μου ότι δεν έκανες τίποτε περισσότερο από ό,τι επέβαλε το καθήκον σου, όπως εσύ το εννοούσες, απέναντι στη πόλη που γεννήθηκες, ανδρώθηκες και τόσο αγαπούσες.

Σήμερα φεύγεις και αφήνεις πίσω σου την καλοσύνη σου, την ταπεινότητα και το παράδειγμά σου.


Κωστάκη, Αγαπημένε και Φίλε των εφηβικών μας χρόνων, στο καλό." σημείωσε στο Facedook, ο Νίκος Κορδόσης για την απρόσμενη "απώλεια" του 72χρονου Κώστα Παπακώστα.
Η κηδεία του Κώστα Παπακώστα θα γίνει σήμερα Δευτέρα 19/8/2019  στις 6 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 4:48 pm


Στο "Τρικούπειο" η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου - Τι τονίζει στο κάλεσμα του ο Κώστας Λύρος


Στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ θα γίνει η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου (σ.σ. Δημάρχου, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων), έτσι όπως προέκυψε από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Στην ανοιχτή του πρόσκληση – μέσω Facebook -  για την τελετή, ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος σημειώνει:

«Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.

Με την στήριξη των Δημοτών ενώνουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις μας και όλοι μαζί προχωρούμε για να αλλάξουμε ό,τι μας κράτησε πίσω ...
Την 30η Αυγούστου και ώρα 20:00, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο υπογράφουμε, συμβόλαιο ευθύνης με του Δημότες μας και από την 1η Σεπτεμβρίου ανασηκώνουμε μανίκια και ξεκινάμε δουλειά.

Για να δημιουργήσουμε προοπτικές και να ανατρέψουμε παθογένειες.

Προχωράμε δημιουργικά και αποφασιστικά !

Διεκδικούμε το Δήμο που μας αξίζει, τον τόπο που θα μας ταξιδέψει και θα ταξιδευτεί!

Γιατί μπορούμε… γιατί θέλουμε…


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2019 | 3:15 pm


Συστάσεις και οδηγίες για αποφυγή εξάπλωσης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων


Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, λόγω της επιζωοτίας Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων στη Βουλγαρία και την εμφάνιση νέας εστίας της νόσου μόλις 13 χιλιομέτρων από τα ελληνικά σύνορα συστήνει την αυστηρή τήρηση μέτρων βιοασφάλειας σε εμπορικές και μη εκμεταλλεύσεις χοίρων.

Α. Επίσης οι κάτοχοι οικόσιτων χοίρων (χοίρων που διατηρούνται σε αυλές) υποχρεούνται για την τήρηση των ακόλουθων μέτρων:

Ø  Στέγαση των οικόσιτων χοίρων εντός περιφραγμένου χώρου (περίφραξης) ο οποίος θα εμποδίζει οποιαδήποτε είσοδο/έξοδο ζώων, αδέσποτων και άγριων και ειδικότερα την είσοδο αγριόχοιρων,

Ø  Κατά την είσοδο στο χώρο στέγασης των χοίρων, χρήση καθαρών ρούχων που να μην έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την επίσκεψη σε χώρο που διαβιούν άλλοι οικόσιτοι χοίροι,

Ø  Τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής από τον κάτοχο και όσους εισέρχονται εντός του περιφραγμένου χώρου στέγασης των χοίρων,

Ø  Καθαριότητα του χώρου στέγασης των ζώων, απομάκρυνση σκουπιδιών, κοπριάς και σωστή συλλογή και επεξεργασία των αποβλήτων,

Ø  Αποφυγή σχηματισμού στάσιμων νερών που προσελκύουν έντομα

Ø  Αντιμετώπιση τρωκτικών, εντόμων και παρασίτων και τακτική χρήση εξωπαρασιτοκτόνων σκευασμάτων στα ζώα,

Ø  Αποθήκευση των ζωοτροφών σε στεγασμένο χώρο,

Ø  Δήλωση των χοίρων τους στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και σήμανσή τους.


Επιπρόσθετα για όλες τις εκμεταλλεύσεις χοίρων:
1.       Θα πρέπει όλα τα ζώα της εκμετάλλευσης να φέρουν ενώτια είτε αυτά είναι ενσταβλισμένα είτε αγελαίας εκτροφής.

2.       Να βρίσκονται όλα τα ζώα εντός του χώρου της σταβλικής εγκατάστασης ή εντός  περιφραγμένου χώρου.

3.       Χοίροι οι οποίοι βρίσκονται εκτός του χώρου της σταβλικής εγκατάστασης και παρόλο που μπορεί να φέρουν ενώτιο  θα θεωρούνται ζώα ανεπιτήρητα και θα εφαρμόζονται οι σχετικές διατάξεις για αδέσποτα και ανεπιτήρητα ζώα.   


Επιπρόσθετα απαγορεύονται για όλες τις εκμεταλλεύσεις χοίρων:

Ø  Η είσοδος ή η μεταφορά ενήλικων αγριόχοιρων και άγριων χοιριδίων στο χώρο στέγασης των χοίρων.

Ø  Η σίτιση των χοίρων με ωμό χοιρινό κρέας και υποπροϊόντα χοιρινού κρέατος ή κρέας θηραμάτων αγριόχοιρων

Ø  Η είσοδος κυνηγών, του εξοπλισμού τους, των ενδυμάτων και υποδημάτων τους, στο χώρο στέγασης των χοίρων.

Ø  Η παραμονή χοίρων προερχόμενων από εμπορικές ή μη εκμεταλλεύσεις, εκτός περιφραγμένων εγκαταστάσεων.

Επισημαίνεται ότι η τήρηση μέτρων βιοασφάλειας από τους κατόχους οικόσιτων χοίρων είναι ζωτικής σημασίας, προκειμένου να αποτραπεί η ενδεχόμενη επαφή των ζώων τους με μολυσμένους αγριόχοιρους ή άλλους χοίρους ελεύθερης βόσκησης, καθώς και η ενδεχόμενη μόλυνση των οικόσιτων χοίρων μετά από βρώση μολυσμένης ζωοτροφής ή επαφή τους με μολυσμένα υλικά, ρουχισμό, εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα.


Β. Προκειμένου να επιτρέπεται η πώληση χοίρων από κατόχους εμπορικών εκμεταλλεύσεων χοίρων, με σκοπό την εκτροφή τους ως οικόσιτα, τα οποία αποτελούν υψηλού κινδύνου πληθυσμό για την μετάδοση της Αφρικανικής Πανώλους των Χοίρων θα πρέπει, οι υπεύθυνοι της συστηματικής χοιροτροφικής εκμετάλλευσης να απευθύνονται στα κατά τόπους Τμήματα Κτηνιατρικής της ΠΕ Αιτωλ/νίας προκειμένου να λάβουν σχετικές υποδείξεις και οδηγίες για τη διαδικασία που απαιτείται.            


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 3:57 pm


Yψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 σε όλη τη Δυτική Ελλάδα – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.Οδηγίες προστασίας προς τους πολίτες


Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια όπως ρίψη αναμένουν τσιγάρου , καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα , χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α .

 Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμουςγια την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται ή χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.


Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς


      Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.

      Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

      Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

      Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους  χώρους.

      Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

      Σεβασθείτε τα           απαγορευτικά   πρόσβασης        σε           περιόδους          υψηλού κινδύνου


Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος ή δασική έκταση


      Δημιουργήστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι σας καθαρίζοντας και απομακρύνοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα, τις πευκοβελόνες, τα ξερά φύλλα, τα κλαδιά κλπ.1

      Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία τους και την κατάσταση των κλαδιών τους.

      Απομακρύνετε όλα τα ξερά κλαδιά από τα δέντρα και τους θάμνους.

      Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους τη στέγη και τα μπαλκόνια. Κλαδέψτε τα έτσι ώστε να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι σας.

      Αραιώστε γύρω από το κτίσμα την δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. Για λόγους ακόμη μεγαλύτερης ασφάλειας και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, απομακρύνετε την δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων.      Μαζέψτε άμεσα όλες τις τέντες που έχετε ανοίξει στα μπαλκόνια και τα παράθυρα του κτίσματος.

      Ανοίξτε την πόρτα του κήπου για να διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

      Τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου έτσι ώστε να ανέβει κάποιος άμεσα στη στέγη του. Η σκάλα θα πρέπει να τοποθετηθεί στην πλευρά του κτιρίου που βρίσκεται αντίθετα από την κατεύθυνση που έρχεται η πυρκαγιά.

      Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος με τις βρύσες που έχετε στο εξωτερικό του κτίσματος και απλώστε τους σωλήνες έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η περίμετρος του.

      Εάν η ορατότητα είναι μειωμένη ανάψτε τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά φώτα του κτιρίου για να γίνει περισσότερο ορατό μέσα από τους καπνούς.
Αν η πυρκαγιά είναι στο κατώφλι σας


Μην επιχειρείτε την εγκατάλειψη του χώρου σας, εκτός εάν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα είναι μικρή μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.

      Μπείτε μέσα στο σπίτι μαζί με όλη την οικογένεια σας και τα κατοικίδια ζώα σας.


      Κλείστε καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και φράξτε όλες τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει καπνός στο εσωτερικό του κτιρίου.

      Απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα.

      Απομακρύνετε προς το εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.

      Κλείστε όλες τις ενδιάμεσες πόρτες για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο εσωτερικό του κτιρίου.

      Γεμίστε τις μπανιέρες, τις λεκάνες και τους κουβάδες έτσι ώστε να υπάρχει άμεσα εφεδρικό νερό.

      Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα χώρο.

      Προβλέψτε να έχετε ένα φακό και εφεδρικές μπαταρίες δίπλα σας σε περίπτωση που διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

      Αν το σπίτι σας είναι ξύλινη κατασκευή, αναζητήστε καταφύγιο σε γειτονικό κτιστό σπίτι.

      Αν διαταχθεί η οργανωμένη απομάκρυνση από την περιοχή στην οποία βρίσκεσθε, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τις διαδρομές που θα σας δοθούν από τις αρμόδιες αρχές.

      Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή πλαστικούς οχετούς νερού στους τοίχους του κτίσματος.

  Προφυλάξετε, εξωτερικά, τα παράθυρα και τις γυάλινες πόρτες, τοποθετώντας παντζούρια από μη εύφλεκτα υλικά.

  Καλύψτε τις καμινάδες και τους αγωγούς εξαερισμού του κτίσματος με ειδικό, μη εύφλεκτο, συρμάτινο σύρμα έτσι ώστε οι σπίθες να μην μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

  Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.

  Αποφύγετε την κατασκευή ακάλυπτων δεξαμενών καυσίμου κοντά στο σπίτι σας.

  Τοποθετείστε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.

  Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και μεριμνήστε για τη συντήρηση τους.

  Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε σε περίπτωση πυρκαγιάς.


  Μία δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένας σωλήνας νερού, μπορεί να σας προστατεύσουν από την πυρκαγιά.

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά

      Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο Κέντρο της Πυροσβεστικής (στον αριθμό κλήσης 199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βλέπετε την πυρκαγιά.

      Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.

      Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

      Μην κλείσετε το τηλέφωνο προτού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

      Αν η πυρκαγιά πλησιάζει

      

 

Τι πρέπει να κάνετε έξω από το σπίτι σας

      Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.

      Απομακρύνετε αμέσως όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτίσματος και μεταφέρετέ τα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους. Η ανάφλεξή τους μπορεί να συμβάλει στην μετάδοση της πυρκαγιάς στο κτίριο.

      Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, κλπ) έτσι ώστε να εμποδίσετε τις καύτρες να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

      Κλείστε όλες τις παροχές στις συσκευές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το κτίσμα.

Μόλις περάσει η πυρκαγιά

      Μόλις περάσει η πυρκαγιά βγείτε έξω από το σπίτι σας και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που παραμένουν.

      Ελέγχετε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και όλους τους εξωτερικούς χώρους του κτίσματος για πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 3:49 pm


Οδηγός αγοράς εκτυπωτή 2019 – Ποιον να πάρω;


Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε καινούριο printer και δεν ξέρετε ποιον να πάρετε, σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας οδηγήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση.


Υπάρχουν βασικά δύο είδη από εκτυπωτές: inkjet(με μελάνι) και laser. Η επιλογή σας θα γίνει ανάλογα με το είδος και το χώρο χρήσης που επιθυμείτε, καθώς και τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.


ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ:


Εάν θέλετε εκτυπωτή για το σπίτι, τότε αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσετε τι είδους χρήση θέλετε να κάνετε. Εφόσον η κύρια λειτουργία του είναι η εκτύπωση γραπτών εγγράφων, υπερτερεί ο laser printer για πολλούς λόγους. Αν όμως  επιθυμείτε να εκτυπώνετε συχνά έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, τότε θα πρέπει σίγουρα να διαλέξετε εκτυπωτή μελανιού.


Οι εκτυπωτές laser, αν και γενικά είναι πιο ακριβοί από τους inkjet, έχουν πολύ καλύτερη απόδοση σε εκτύπωση μεγάλων ποσοτήτων εγγράφων από τους δεύτερους, και επιπλέον τυπώνουν πολύ πιο γρήγορα. Επίσης, τυπώνουν πολύ καθαρά γράμματα, χωρίς την παραμικρή μουτζούρα ή αλλοίωση, που τυχόν μπορεί να γίνει με το μελάνι.

Οι  εκτυπωτές μελανιού από την άλλη, είναι ιδανικοί για την εκτύπωση φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, με ζωντανά χρώματα και λεπτομέρειες που δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί ένας laser printer. Δυστυχώς όμως, έχουν το μειονέκτημα της αλλαγής μελανιού, η οποία απαιτείται συχνά για συστηματική χρήση και έχει ένα σημαντικό κόστος. Επιπλέον, το μελάνι στεγνώνει αν έχει καιρό να χρησιμοποιηθεί ο εκτυπωτής και χρειάζεται αντικατάσταση.


ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Η ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ:


Στην περίπτωση που χρειάζεστε έναν εκτυπωτή καθαρά για επαγγελματικούς λόγους, τότε η καλύτερη επιλογή είναι αναμφισβήτητα ο laser. Η κύρια χρήση στις περισσότερες εργασίες είναι η εκτύπωση εγγράφων, και πιθανότατα μεγάλων ποσοτήτων, επομένως ο laser printer θα έχει πολύ καλύτερη απόδοση, όπως αναφέραμε και πιο πάνω.


Η ταχύτητα εκτύπωσης είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τις επιχειρήσεις και τα γραφεία, διότι ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Για να καταλάβετε τη διαφορά, ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ένας εκτυπωτής laser τυπώνει μέχρι και 100 σελίδες το λεπτό, ενώ ένας εκτυπωτής μελανιού μέχρι και 16 σελίδες το λεπτό περίπου. Ακόμα δηλαδή και να πάρετε έναν laser printer, ο οποίος δεν θεωρείται από τους καλούς και έχει σχετικά φθηνή τιμή, θα είναι σίγουρα πολύ πιο γρήγορος από τον inkjet.


Ακόμα, εάν χρειάζεστε να εκτυπώνετε σποραδικά κάποιες φωτογραφίες στη δουλειά σας, τότε αυτό είναι δυνατόν με έναν laserεκτυπωτή, που θα τυπώνει από μεσαίας μέχρι και καλής ποιότητας φωτογραφίες, καθώς οι τελευταίας τεχνολογίας laser printersέχουν βελτιωθεί σημαντικά σε αυτόν τον τομέα.


Τέλος, οι εκτυπωτές laser διαθέτουν ειδικές ρυθμίσεις, με τις οποίες επιτυγχάνεται η σύνδεση σε δίκτυο πιο εύκολα από ότι με τους inkjet, κάτι που είναι απαραίτητο για επιχειρήσεις με πολλούς εργαζόμενους.


Συμπερασματικά, το δίλημμα περισσότερο υπάρχει για τη χρήση στο σπίτι, παρά για την εργασία, όπου τα πλεονεκτήματα των laser εκτυπωτών είναι πολύ περισσότερα. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο στην απόφασή σας, όπως η συχνότητα της χρήσης, καθώς και το budget που διαθέτετε..ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά και επιλέξτε συνετά.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 1:26 pm


Το μήνυμα του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την εορτή της Κοιμήσεως της ΘεοτόκουΠ Ο Ι Μ Α Ν Τ Ο Ρ Ι Κ Η    Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

(Εγκύκλιοσ υπ’ αριθ. 118  - Εορτή Κοιμήσεως Θεοτόκου 2019)

Ο ΧΑΡΙΤΙ ΘΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΤΗΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Προς  τον ιερόν κλήρον, τις μοναστικές αδελφότητες

και τον ευσεβή λαό της  καθ’  ημάς  θεοσώστου Ιεράς  Μητροπόλεως


Την  υψηλότερα  των  ουρανών … ύμνοις  τιμήσωμεν»

(Μεγαλυνάριον).

Μας χάρισε, αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, πάλι εφέτος ο Τριαδικός μας Θεός, τη μεγάλη ευλογία να πλησιάσουμε το θείο Παράδεισο που λέγεται Παναγία και είναι η Παναγία Μητέρα του Χριστού.

Δεκαπέντε ημέρες τώρα, με τους παρακλητικούς κανόνες εισερχόμαστε στο μυστικό Παράδεισο, ο οποίος είναι μυρίπνοος και ευωδιάζει σε όλους μας. Ναι! Η Παναγιά μας είναι ο αμαράντινος Κήπος των αρετών, και το πλησίασμά της και η τιμή της φέρει σε μας άνθη ευωδίας, ωφελείας πνευματικής και αφθαρσίας.

Η Παναγία μας, το γνωρίζουμε, είναι η πιο ευλογημένη γυναίκα του κόσμου. Είναι το έμψυχο πολυσύνθετο παλάτιο των αρετών. Οι αρετές της την ανύψωσαν, την υπερύψωσαν επάνω από τους Ουρανούς και γι’ αυτό ο Ιερός Υμνογράφος την ονομάζει «υψηλοτέρα των ουρανών»!
Η επιρροή και η δύναμι μεγάλων, κατά κόσμον, γυναικών κύλισαν στην άβυσσο της λήθης. Το όνομα, όμως, της Κυρίας Θεοτόκου, μένει αθάνατο και δοξασμένο εις τους αιώνας. Οι αρετές της Παναγίας φωτίζουν, θέλγουν, ηλεκτρίζουν, συγκινούν, παρηγορούν, σώζουν, αγιάζουν όλους μας.

Σήμερα, αυτή την ευλογημένη ημέρα, ελάτε όλοι μας, αγαπητοί, να γνωρίσουμε την μεγάλη αρετή της Παναγίας Μητέρας μας∙ να την μελετήσουμε, να την αντιγράψουμε, να την μιμηθούμε. Με την βεβαιότητα ότι θα μεταμορφωθή η ζωή μας, θα ωραιοποιηθή, θα χριστοποιηθή, θα λάμπη,  όταν ζούμε την αρετή την οποία καλλιέργησε η Παναγία μας.

Ήθελε, αγαπητοί, ο Θεός μας να έλθη στη γη. Αγαπούσε και αγαπά τον άνθρωπο και ήθελε να τον σώση. Περίμενε, όμως, να ευρεθή ο άνθρωπος που θα έλεγε το ολόψυχο, το άνευ ορίων «ναι», στο θέλημά Του. Περίμενε να ευρεθή ο άνθρωπος με την αδαμαντίνη καθαρότητα, αλλά και ο οποίος με όλη του την ύπαρξι, χωρίς κανένα δισταγμό, θα έκανε υπακοή στην απόφαση του Θεού για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Η Εύα, η πρώτη γυναίκα στον κόσμο, έκανε ανυπακοή και στέρησε το ανθρώπινο γένος από την ευλογία, από την κοινωνία με το Θεό και την ένωσι μαζί Του. Η Παναγία μας διόρθωσε το λάθος της Εύας. Μια απλή και ταπεινή κόρη, μια άσημη χωριατοπούλα, μια σχεδόν αγράμματη, ήλκυσε το Θεό και ο Θεός «εσκήνωσε εν αυτή» και την ανέδειξε «χώρα του Αχωρήτου…», «υψηλοτέρα των ουρανών».

Μεγαλείο η υπακοή της Παναγίας μας! Άκουσε η Παναγία από το στόμα του Αρχαγγέλου το πρωτάκουστο και όχι συνηθισμένο άγγελμα. Και τη στιγμή εκείνη γνώριζε, από τη μελέτη της Παλαιάς Διαθήκης, ότι πολλά θαύματα κατά καιρούς χάρισε στους ανθρώπους ο Θεός: Στείρες γυναίκες και γερόντισσες τεκνοποίησαν, ράβδοι ξερές είχαν βλαστήσει και από τις πέτρες είχε αναβλήσει νερό. Όμως, ποτέ δεν άκουσε ότι μία Παρθένος, άνευ σποράς ανδρός, θα γεννούσε υιόν. Αυτό, ποτέ δεν είχε ακουσθεί.

Αυτό, τώρα, είπε ο Θεός ότι θα γίνει… Αφού το είπε ο Θεός, η Παναγία μας άνευ όρων το δέχεται και υπακούει στη φωνή Του: «Ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου» (Λουκ. α  38). Αυτή η υπακοή έκανε τον «Αχώρητο παντί», να χωρήση εν τη γαστρί της Παρθένου.

Αλλά και η Κοίμησι της Παναγίας μας, ομολογεί την απόλυτο και σωτήριο υπακοή της στον Κύριο. Όπως αναφέρθηκε, εκεί στα Άγια των Αγίων, με υπακοή προσέφερε τον εαυτό της στο έργο της σωτηρίας του ανθρώπου. Έτσι και τώρα, που ήλθε η ώρα ως άνθρωπος και Αυτή να φύγη από τον κόσμο, πάλι προσφέρθηκε με ολόψυχη υπακοή και εμπιστοσύνη.

Αφού πληροφορήθηκε το χρόνο της Κοιμήσεώς της, με ολόψυχη υπακοή προσέφερε την μακαρία ψυχή της στα χέρια του Δεσπότου Χριστού, και το Πανάχραντο σώμα της για να ταφή, χωρίς να φοβάται το σκοτεινό μυστήριο του θανάτου, χωρίς να φοβάται το χώμα που θα την κάλυπτε.

Δια των πράξεών της, είπε το ίδιο και κατά την Κοίμησί της:  «Ιδού η δούλη Κυρίου γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου». Όλη η ζωή της Παναγίας μας ήταν μια ολοκάρδια υπακοή. Αυτή η αρετή της Παναγίας μας, η υπακοή, ανάγκη είναι να γίνει και δική μας αρετή, αγαπητοί.

Οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, οι οποίοι μιμήθηκαν την αρετή της υπακοής της Παναγίας μας, όλοι συμφωνούν ότι η υπακοή στη φωνή του Χριστού μας είναι ζωή, ενώ η ανυπακοή θάνατος.

Θα ήταν δύσκολο, αγαπητοί, σήμερα στη μεγάλη εορτή της Μητέρας μας, να της χαρίσουμε ένα μεγάλο δώρο, που θα της δώσει πολλή χαρά; Να θελήσουμε να κάνουμε ζωή μας την υπακοή στη φωνή του Θεού μας, την υπακοή στο Ιερό Ευαγγέλιο, στη φωνή των ορθοδόξων αγίων Πατέρων, στη φωνή της Εκκλησίας, στο λόγο και τη συμβουλή του Πνευματικού μας.

Θα αντιδράση, ίσως, η λογική μας και ο εγωισμός μας. Αν η Παναγία, όμως, έμενε στη λογική και τον εγωισμό της, δεν θα γινόταν Θεοτόκος, σώτειρα του κόσμου, υψηλοτέρα των ουρανών!

Μήπως πάλι σκεπτόμαστε ότι θα μας ειρωνευθή ο κόσμος; Ποιός κόσμος;  Ο χωρίς Θεό κόσμος, ο θολωμένος, ο ταραγμένος, ο αγχωτικός, ο διχασμένος, ο κόσμος που με την ανυπακοή του στο θέλημα του Θεού, έφερε στη ζωή του όλα τα ψυχολογικά προβλήματα, όλα του τα πάθη, όλη την αποκτήνωσι και τη διαστροφή;  Ο κόσμος, αγαπητοί μου, πέταξε το Θεό και έχασε τον εαυτό του, την ανθρωπίνη ωραιότητά του, διέλυσε την οικογένεια, έφερε στα παιδιά μας τον αποπροσανατολισμό, την απώλεια της ελπίδος και τους απεμάκρυνε την αληθινή χαρά, τους ωραίους στόχους και οραματισμούς, την ευγένεια και την νεανική σφριγηλότητα.

Ας διδαχθούμε, αγαπητοί, από το κατάντημα της κοινωνίας χωρίς Θεό.

Σήμερα, εορτή της Κοιμήσεως της Παναγίας μας, αυτό το «Πάσχα του καλοκαιριού», ας ανανύψουμε, κληρικοί και λαϊκοί. Ας γίνει η ζωή μας όλη μια ολόψυχη, δυνατή, ειλικρινής υπακοή στη φωνή, στο θέλημα του Χριστού. Τότε μόνο θα αλλάξη η ζωή μας, θα αναμορφωθή η οικογένειά μας, θα ολοκληρωθούν τα παιδιά μας. Η υπακοή στον Κύριό μας θα φέρη φωτισμό και χάρι Θεού! Όταν ο Χριστός κυβερνά το πλοίο της ζωής μας και της ψυχής μας, πάντοτε εκείνο θα οδηγείται σε λιμάνια χαράς, επιτυχίας,  ευτυχίας  και  σωτηρίας.  Αμήν!

Μετά  πατρικών  ευχών,

O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣΔιαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 1:22 pm


Μια βόλτα στα τραγούδια από τους Συνεπιβάτες στο DresCafe (Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, Μεσολόγγι)

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου και από ώρα 21 30 σας περιμένουμε στο DRESCAFE να απολαύσουμε όλοι μαζί μια καλοκαιρινή βραδιά στην αυλή μας κάτω από το φως του φεγγαριού με ζωντανή ελληνική μουσική, παρέα με τους ΣΥΝΕΠΙΒΆΤΕΣ .
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 1:00 pm


3 πράγματα που θα μάθεις στα digital marketing σεμινάρια


Ασχολείστε με το marketing, που είτε αποτελεί το αντικείμενο εργασίας σας είτε καταπιάνεστε με αυτό στο πλαίσιο της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας, γι αυτό επιδιώκετε να διευρύνετε τις γνώσεις σας στην πλέον σύγχρονη, ψηφιακή εκδοχή του. 


Προκειμένου να καταφέρετε να αποκτήσετε τη γνώση που χρειάζεστε αλλά και την εμπειρία στον τομέα της ηλεκτρονικής προώθησης, είναι απαραίτητο να λάβετε εκπαίδευση με επαγγελματικά digital marketing σεμινάρια.


Δείτε παρακάτω γιατί είναι σημαντικό να εκπαιδευτείτε στα εργαλεία και τις πρακτικές του digital marketing και ποια σεμινάρια συστήνεται να παρακολουθήσετε ώστε να ξεκινήσετε άμεσα να δραστηριοποιείστε, διαθέτοντας στο εγχώριο αλλά και παγκόσμιο κοινό τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.


Γιατί προτείνεται να παρακολουθήσετε digitalmarketing σεμινάρια
Σε περίπτωση που επιδιώκετε να εκπαιδευτείτε στο digital marketingπροκειμένου να πετύχετε επαγγελματική ανέλιξη στην εταιρεία ή επιχείρηση που εργάζεστε, είτε σκοπεύετε να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας, αλλά και σε περίπτωση που θέλετε να προωθήσετε στο Διαδίκτυο την επαγγελματική σας δραστηριότητα, τα επαγγελματικά digital marketingσεμινάρια είναι αυτά που χρειάζεστε.


Είναι πρακτικά και ευέλικτα προκειμένου να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις κάθε ενδιαφερόμενου που επιδιώκει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο αλλά και στις ανάγκες των επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων που επιθυμούν να αναλάβουν μόνοι τους την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους στο Ίντερνετ.


Με τα σεμινάρια digital marketing μπορείτε να αποκομίσετε πολύτιμες γνώσεις και να εκπαιδευτείτε σε επιτυχημένες μεθόδους ψηφιακής προώθησης, για να είστε σε θέση να εφαρμόσετε με επιτυχία τη δική σας στρατηγική προβολής για τον σκοπό που θέλετε να εξυπηρετήσετε.


Σεμινάριο για διαφήμιση στη Google


Το σεμινάριο Google Ads (Adwords) σάς προσφέρει όλα τα εφόδια που χρειάζεστε για να επιφέρετε άμεσο αποτέλεσμα στη δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού που εσείς ορίζετε. Στο σεμινάριο για τη διαφήμιση στη Google εκπαιδεύεστε στη δημιουργία μοναδικών καμπανιών για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών, έχοντας ως στόχο την πρώτη θέση στα διαφημιστικά αποτελέσματα της Google. Δεδομένου ότι λαμβάνετε καθοδήγηση βήμα προς βήμα, στη διάρκεια της εκπαίδευσης θα μάθετε πώς να σχεδιάζετε καμπάνιες βάσει στρατηγικής, πώς να επιλέγετε κατάλληλες λέξεις κλειδιά για τις διαφημιστικές καταχωρήσεις και ακόμη, να εφαρμόζετε πρακτικές δοκιμασμένα επιτυχημένες, οι οποίες δύνανται να επιστρέψουν στο πολλαπλάσιο την επένδυσή σας.


Σεμινάριο Facebook


Το σεμινάριο Facebook σάς παρέχει όλη τη γνώση που χρειάζεται να έχετε αποκτήσει για να χειριστείτε το πρώτο σε δημοφιλία κοινωνικό μέσο δικτύωσης για επαγγελματικό σκοπό. Το Facebook συνιστά πολύτιμο εργαλείο στο digital marketing λόγω του ότι συγκεντρώνει καταναλωτές από κάθε σημείο του κόσμου σε μία «τοποθεσία», συν το ότι διαθέτει μια προηγμένη διαφημιστική πλατφόρμα, η οποία προσφέρει ποικίλες επιλογές διαφήμισης και προβολής στους διαφημιζόμενους. Στο σεμινάριο Facebook μαθαίνετε πώς να δημιουργείτε οργανικές και χορηγούμενες αναρτήσεις για επαγγελματικές σελίδες βάσει επιτυχημένων πρακτικών αλλά και να διαχειρίζεστε τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών για να καταφέρετε αποτελεσματικά να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να επιφέρετε αύξηση πελατολογίου, πωλήσεων, κερδών και αναγνωρισιμότητας.


Σεμινάριο Email marketing


Το σεμινάριο Email marketing σάς εκπαιδεύει σε ένα από τα βασικότερα εργαλεία του digital marketing, το οποίο αξιοποιείται στη διαφημιστική προώθηση από τον καιρό πριν την εμφάνιση των social media και συνεχίζει να επιφέρει υψηλής απόδοσης αποτελέσματα στους διαφημιζόμενους. Με το σεμινάριο αυτό μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε τα βασικά εργαλεία του email marketing, να σχεδιάζετε επιτυχημένες στρατηγικές και να δημιουργείτε καμπάνιες που να φτάνουν τους στόχους σας.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 12:57 pm


Σε αγροικία σταμάτησε η πορεία φορτηγού στην Αγριλιά Μεσολογγίου - Μεγάλη κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων


«Σαν τρελό φορτηγό με τα φρένα σπασμένα» που λέει το γνωστό σουξέ του Γιάννη Πάριου ήταν η πορεία ενός φορτηγού στην επαρχιακή οδό Ελληνικών – Μεσολογγίου, λίγο μετά τα Ρέτσινα, όταν λόγω πιθανής μηχανικής βλάβης ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να εκτραπεί και η πορεία του να σταματήσει σε μια αγροικία, την οποία και γκρέμισε.

Στο σημείο έσπευσαν τα σωστικά συνεργεία (τέσσερα οχήματα με 8 άνδρες της ΠΥ Μεσολογγίου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και περιπολικά της τροχαίας)  που εντόπισαν τραυματισμένο τον οδηγό εκτός του οχήματος, ενώ έκαναν και έρευνες για τον πιθανό εντοπισμό άλλων τραυματιών.

Το τμήμα τροχαίας Μεσολογγίου διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος που από τύχη δεν μετατράπηκε σε δυστύχημα.

Ο οδηγός του φορτηγού διακομίστηκε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 5:11 pm


Laser αποτρίχωση και το καλοκαίρι; Αν ναι, πώς;


Χρησιμοποιείτε σχεδόν καθημερινά ποικίλες αποτριχωτικές μεθόδους προκειμένου να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αλλά εκείνη δείχνει να… επιμένει!

Αν έχετε κουραστεί από τις σύντομης διάρκειας μεθόδους αποτρίχωσης και σκέφτεστε να εκμεταλλευτείτε την εποχή προκειμένου να προχωρήσετε σε μια αποτελεσματική και μόνιμη λύση, η αποτρίχωσηlaser μπορεί να είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς!


Μπορώ να κάνω αποτρίχωση laser κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού;

Η απάντηση πλέον είναι «ναι», χάρη στην τεχνολογική πρόοδο των μεθόδων laser αποτρίχωσης που επιτρέπει την εφαρμογή τους και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Όπως θα σας ενημερώσουν ωστόσο, και στο δερματολογικό ιατρείο ή κέντρο αισθητικής που θα απευθυνθείτε για να κάνετε αποτρίχωση laser, χρειάζεται να τηρείτε κάποιους κανόνες πριν την εφαρμογή της μεθόδου, που οι περισσότεροι ενδείκνυνται για κάθε εποχή.

Τι χρειάζεται λοιπόν, να ξέρετε πριν πάρετε την απόφαση να προβείτε στην διαδικασία της αποτρίχωσης με laser; Παρακάτω σας έχουμε τα πιο σημαντικά tips, ώστε να τα έχετε κατά νου και να ενημερωθείτε αναλυτικά από τον ειδικό που θα εφαρμόσει τη θεραπεία αποτρίχωσης στο σώμα σας.


Τι χρειάζεται να προσέχετε αν πρόκειται να κάνετε αποτρίχωση laser
Επιλέξτε με προσοχή τον ειδικό. Πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα σύγχρονο δερματολογικό κέντρο ή ένα κέντρο αισθητικής, το οποίο να διαθέτει τα κατάλληλα μηχανήματα, αλλά και οι ειδικοί να έχουν και τη γνώση και την εμπειρία για να εφαρμόσουν με ασφάλεια τη θεραπεία. Στο πρώτο σας ραντεβού μην παραλείψετε να ρωτήσετε για την τεχνολογία του laser που χρησιμοποιεί η μέθοδος και ζητήστε να δοκιμάσετε σε ένα μικρό σημείο του σώματός σας την εφαρμογή, για να ελέγξετε τυχόν αντιδράσεις της επιδερμίδας σας.

Κάνετε συστηματική χρήση αντιηλιακού. Η ηλιοφάνεια αυτή την περίοδο «επιβάλλει» τη συχνή χρήση του αντηλιακού, ειδικά τις ημέρες που προηγούνται της επίσκεψης σας στον ειδικό για την αποτρίχωση με laser. Τα συστατικά του αντιηλιακού προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου και ενυδατώνουν επαρκώς την επιδερμίδα, προετοιμάζοντάς τη για τη θεραπεία αποτρίχωσης.

 Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κερί πριν το laser. Η χρήση αποτριχωτικού κεριού φθείρει τη ρίζα της τρίχας, με αποτέλεσμα το laser να μην επιφέρει την αναμενόμενη αντιμετώπιση της  τριχοφυΐας. Καλύτερα είναι να αποτριχώσετε με άλλη μέθοδο την περιοχή που σας ενδιαφέρει, κατά την οποία οι τρίχες κόβονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, χωρίς να επηρεάζονται οι ρίζες.


Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με κρέμα από αλόη. Η αλόη έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικά για το δέρμα, προσφέροντας πλούσια ενυδάτωση. Έχει επιπλέον την ιδιότητα να καταπραΰνει τους μικροερεθισμούς στην επιδερμίδα και μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε με ασφάλεια τόσο πριν τις συνεδρίες αποτρίχωσης, όσο και μετά.

Σε κάθε περίπτωση, έχετε κατά νου ότι η αποτρίχωση με laser δεν απαιτεί μόνο 1 συνεδρία  για να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα αποτρίχωσης. Το πλήθος των συνεδριών εξαρτάται από τον τύπο της τρίχας και του δέρματός σας, οπότε θα πρέπει ο ειδικός να σας ενημερώσει για τη διάρκεια αλλά και το κόστος της διαδικασίας.

Με την αποτρίχωση laser θα δείτε μόνιμα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της τριχοφυΐας και θα απαλλαγείτε οριστικά από τις χρονοβόρες και αρκετά δαπανηρές μη μόνιμες μεθόδους αποτρίχωσης.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 4:42 pm


Απόψε στο "Liberty" η συνάντηση στελεχών και φίλων του συνδυασμού "Συμμαχία για το Μέλλον"

Καλούνται οι υποψήφιοι και οι φίλοι του συνδυασμού "Συμμαχία για το Μέλλον", σε ανοιχτή συνάντηση, την Δευτέρα 12/8/2019 και ώρα 8.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Liberty, στο Μεσολόγγι με σκοπό, την ενημέρωση, την συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, για θέματα που αφορούν :
1. Τις αλλαγές στον νόμο για την αυτοδιοίκηση 
2. Θέματα που αφορούν τον Δήμο μας
3. Την πορεία της παράταξής μας
"Η παρουσία όλων των στελεχών και  φίλων της παράταξης είναι απαραίτητη" τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
 

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 4:38 pm


Κιρσοί: Από τι δημιουργούνται και πώς αντιμετωπίζονται; Οι ειδικοί απαντούν


Οι φλεβικές παθήσεις στην περιοχή των ποδιών είναι σύνηθες φαινόμενο, ειδικά στις γυναίκες. Μία από αυτές είναι οι κιρσοί, οι οποίοι είναι επιζήμιες διογκωμένες φλέβες, που εμφανίζονται στα κάτω άκρα η και στους μηρούς, και έχουν καταπονηθεί από την καθημερινότητα.


Στη συνηθισμένη τους μορφή δεν αποτελούν επικίνδυνη πάθηση, αλλά προκαλούν σημαντικό αισθητικό πρόβλημα, που συνήθως κινητοποιεί τους ασθενείς να αναζητήσουν θεραπεία. Οι χρόνιοι, πολύ διεσταλμένοι και παραμελημένοι κιρσοί, μπορεί να δημιουργήσουν φλεβική ανεπάρκεια.


Φλεβική ανεπάρκεια ονομάζεται η χρόνια διαταραχή στην επιστροφή του φλεβικού αίματος των κάτω άκρων προς την καρδιά, που έχει αρχίσει να παρουσιάζει αλλοιώσεις στα πόδια μας. Συμβαίνει όταν εμφανιστεί πρήξιμο στον αστράγαλο, αλλοιώσεις στη ποιότητα και στο χρώμα του δέρματος του ποδιού χαμηλά, ή άτονο φλεβικό έλκος.

Η φλεβική ανεπάρκεια υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του και προκαλεί μόνιμα και ανεπίστρεπτα αντιαισθητικά σημάδια στο δέρμα των ποδιών. Μπορεί ωστόσο να προληφθεί, αν ο ασθενής κινητοποιηθεί για να αναζητήσει έγκαιρα θεραπεία για τους κιρσούς του.


Το κλασικό επίπονο χειρουργείο των κιρσών είναι πια παρελθόν, και η αντιμετώπιση τους γίνεται με σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται μέσα στον αυλό της φλέβας, και προσφέρουν υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία. Υπάρχουν τρεις μέθοδοι θεραπείας:


1. Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη σκληροθεραπεία με αφρό

Με τη σκληροθεραπεία αντιμετωπίζονται όλα τα είδη κιρσών και τα αντιαισθητικά φλεβίδια. Η θεραπεία εφαρμόζεται στο ιατρείο με ασφάλεια, χωρίς περιορισμούς στην καθημερινότητα μας, και απαιτούνται μονάχα μερικές επισκέψεις, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Με την μέθοδο αυτή, θεραπεύουμε όλες τις χαλασμένες φλέβες του ποδιού μας. Τις κεντρικές που δημιουργούν το πρόβλημα, αλλά και τους κιρσούς που βλέπουμε στα πόδια μας.


Θεραπεία με Laser ή RF

Η θεραπεία με λέιζερ ή ραδιοσυχνότητες είναι πιο επεμβατική από τις ενέσεις, εκτελείται σε κλινική και απαιτεί ειδική αντισηψία και τοπική αναισθησία. Δεν χρειάζεται νοσηλεία και ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του αμέσως μετά την επέμβαση, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

Εισάγεται μέσα στον αυλό της παθολογικής κεντρικής φλέβας μια οπτική ίνα λέιζερ ή μια ίνα ραδιοσυχνοτήτων και χορηγείται θερμική ενέργεια που καυτηριάζει τη κεντρική φλέβα, η οποία δημιουργεί τους κιρσούς. Η φλέβα νεκρώνεται και απορροφάται ύστερα από τον οργανισμό.


Οι κιρσοί που βλέπαμε στα πόδια μας και προέρχονταν από την φλέβα, αν μεν είναι μικροί, μικραίνουν κι άλλο και εξαφανίζονται με τον καιρό. Αν είναι μέτριοι ή μεγάλοι, δεν θα εξαφανιστούν μόνοι τους και καλό είναι να αφαιρούνται με μικροφλεβεκτομές και επιπλέον τοπική αναισθησία την ώρα της διαδικασίας. Διαφορετικά, πρέπει να γίνει επιπλέον σκληροθεραπεία τους σε μετέπειτα χρόνο, στο ιατρείο του ιατρού.


3. Θεραπεία με ενδοφλεβική κόλλα

Αποτελεί την πιο σύγχρονη θεραπεία για τους κιρσούς, που χρησιμοποιεί την επαναστατική ενδοφλεβική κόλλα VenaSeal.  Πρόκειται για μία δοκιμασμένη θεραπεία, που θεωρείται ασφαλής.

Με τη συνδρομή των υπερήχων και με τη χρήση ενός λεπτού καθετήρα, εισάγονται στη κεντρική φλέβα μικροποσότητες της ειδικής κόλλας. Η παθολογική φλέβα κλείνει σε λίγα δευτερόλεπτα, και μετά από καιρό απορροφάται από τον οργανισμό.

Με την μέθοδο αυτή, δεν απαιτείται ούτε τοπική αναισθησία, εκτός αν χρειαστεί να γίνουν και μικροφλεβεκτομές μερικών κιρσών για ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 4:30 pm


Το εντυπωσιακό επετειακό video για τα 15χρονα της Γέφυρας "Χαρίλαος Τρικούπης" (Ρίου - Αντιρρίου)


2004-2019: 15 ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΧΡΟΝΙΑ με σημαία να ανεμίζει στους πυλώνες της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης»
Η Εθνική μας Γέφυρα συμπληρώνει σήμερα 15 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας.  Σαν σήμερα, το 2004, σε μία χρονιά - ορόσημο για τη χώρα, η Ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου εγκαινιάστηκε την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, παραμένοντας έκτοτε εθνικό μνημείο ενωτικού συμβολισμού, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα του κόσμου.  

Η γαλανόλευκη ανεμίζει ήδη στους τέσσερις πυλώνες της Γέφυρας.
Η αναλυτική ενημέρωση για τη 15ετή «πορεία» του μεγάλου έργου, προγραμματίζεται για τις 14 Σεπτεμβρίου, μέσω Συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στη «Στέγη Πολίτη & Πελάτη» της Γέφυρας στο Αντίρριο.

Ως τότε, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. εύχεται σε όλους να είναι αυτός ο Αύγουστος, καθώς και εκείνοι που θα ακολουθήσουν, πλήρεις από στιγμές ανάτασης, όπως ήταν και ο Αύγουστος του 2004.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 4:23 pm


Διαφήμιση Google για κοσμήματα - τι πρέπει να γνωρίζεις


Τα κοσμήματα είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια αναπτύσσουν δυναμική παρουσία στην ψηφιακή αγορά της Ελλάδας και σημειώνουν πρόοδο στο εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο, ιδιαίτερα εκείνα που αποτελούν χειροποίητες δημιουργίες.


Αν δραστηριοποιείστε επιχειρηματικά με τα κοσμήματα και επιδιώκετε να διευρύνετε τη δραστηριότητά σας στο Ίντερνετ ή αν ασχολείστε επαγγελματικά με την κατασκευή κοσμημάτων και επιθυμείτε να προωθήσετε τα κοσμήματά σας στο Διαδίκτυο, δείτε τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τη διαφήμιση Google προκειμένου να καταφέρετε να αντεπεξέλθετε με επιτυχία στο καινούριο σας εγχείρημα.


Γιατί χρειάζεστε τη διαφήμιση Google για να προωθήσετε τα κοσμήματα


Με τη διαφήμιση Google μπορείτε να προωθήσετε αποτελεσματικά και σε σύντομο χρόνο τα κοσμήματα που διατίθενται στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, καθώς οι καμπάνιες καταφέρνουν να προσελκύουν τους χρήστες που πραγματοποιούν σχετικές με τα προϊόντα που εμπορεύεστε αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης.


Χάρη στην προηγμένη διαφημιστική πλατφόρμα της Google, που συνιστά τη νούμερο 1 μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, κάθε διαφημιζόμενος έχει τη δυνατότητα να διανέμει τις διαφημίσεις σε συγκεκριμένους χρήστες με βάση ποικίλα κριτήρια και χαρακτηριστικά.

Τα κοσμήματα που επιδιώκετε να προωθήσετε στο καταναλωτικό κοινό του Διαδικτύου προβάλλονται -αξιοποιώντας αυτή την τεχνολογία- στα μάτια των χρηστών οι οποίοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τα κοσμήματα όπως τα δικά σας και έτσι καθίσταται πιο πιθανό να γίνουν πελάτες σας.


Τι πρέπει να προσέχετε στη διαφήμιση Google


Οι παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης Googleείναι πολλοί και διαφορετικοί. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται ο ανταγωνισμός, οι λέξεις κλειδιά και οι σελίδες στις οποίες προωθούνται οι χρήστες από τις διαφημίσεις σας.


Ανταγωνισμός


Είναι σημαντικό προτού ξεκινήσετε τη διαφήμιση Google να έχει διενεργηθεί έρευνα ώστε να γνωρίζετε ακριβώς σε ποια μερίδα του καταναλωτικού κοινού απευθύνεται η επιχειρηματική σας δραστηριότητα, ποιες ανάγκες των καταναλωτών στοχεύει να καλύψει και ποιο είναι το ξεχωριστό της στοιχείο το οποίο είναι ικανό να τη διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Στη διάρκεια προβολής των διαφημίσεών σας, μπορείτε να ελέγχετε τις κινήσεις των ανταγωνιστών σας με την αξιοποίηση ενός εργαλείου της διαφημιστικής πλατφόρμας, το Impression Share. Με αυτό, κάθε διαφημιζόμενος μπορεί να εμβαθύνει την ανάλυση του ανταγωνισμού, εξετάζοντας ποιοι άλλοι κάνουν bid στις λέξεις κλειδιά που αφορούν στη δική σας δραστηριότητα -τα κοσμήματα, εν προκειμένω.


Λέξεις κλειδιά


Με τη χρήση λέξεων ή φράσεων που προσιδιάζουν στα κοσμήματα που εμπορεύεστε, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι χρήστες εισάγουν στο πεδίο αναζήτησης της Google, πετυχαίνεται η στόχευση του κατάλληλου κοινού που βλέπει τις διαφημίσεις σας. Οι χρήστες τείνουν να επιλέγουν τις καταχωρήσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα στους όρους αναζήτησής τους, γι αυτό η επιλογή των κατάλληλων λέξεων κλειδιά είναι πάντοτε πολύτιμη. Η διαφημιστική πλατφόρμα της Google δίνει τη δυνατότητα στον διαφημιζόμενο, εκτός από το να επιλέγει κατάλληλες λέξεις και φράσεις, να αποκλείει όσες δεν εξυπηρετούν τους στρατηγικούς του στόχους, με αποτέλεσμα το ενδιαφερόμενο κοινό να γίνεται πιο συγκεκριμένο, επομένως είναι πιο πιθανό να δείξει την προτίμησή του στα δικά σας κοσμήματα.


Σελίδες προορισμού


Οι σελίδες προορισμού (landing pages) υποδέχονται τους χρήστες που κάνουν κλικ στις διαφημίσεις σας, προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν που τους ενδιαφέρει. Γι αυτό, κάθε landing page που συνδέεται με διαφημίσεις είναι απαραίτητο να συμπυκνώνει όλες τις χρηστικές πληροφορίες που χρειάζονται να λάβουν οι χρήστες για το εκάστοτε προϊόν που διατίθεται προς πώληση. Έτσι, κάθε χρήστης, είτε πλοηγείται στο Ίντερνετ μέσω υπολογιστή, είτε μέσω φορητής συσκευής, έχει τη δυνατότητα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να ενημερωθεί επαρκώς για το κόσμημα που τον ενδιαφέρει, να δει τις φωτογραφίες του και εν γένει να βιώσει μια θετική εμπειρία από την επίσκεψη στο site σας, ώστε να πραγματοποιήσει αγορά.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 4:09 pm


Τα πρώτα για το 2019 χελωνάκια Caretta – caretta εντοπίστηκαν στην παραλία του Λούρου Οινιαδών


Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων με χαρά ανακοινώνει την καταγραφή των πρώτων ιχνών από χελωνάκια Caretta – caretta στην παραλία του Λούρου. Τα ίχνη από τους νεοσσούς καταγράφηκαν από τα στελέχη του Φορέα το πρωί της Παρασκευής 9 Αυγούστου στα πλαίσια παρακολούθησης της φωλιάς που είχε εντοπιστεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Έτσι σε σχετική ανακοίνωση του φορέα τονίζεται: «Με την ευκαιρία της πρώτης εκκόλαψης φωλιάς για το 2019 να ενημερώσουμε ότι, λόγω του μεγάλου αριθμού των αυγών, οι φωλιές εκκολάπτονται σε δόσεις. Μετά την εκκόλαψη οι νεογνοί εξέρχονται κατά ομάδες από τις φωλιές συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας που είναι πιο δροσερά και με προστασία το σκοτάδι βρίσκουν τον δρόμο τους προς την θάλασσα από την αντανάκλαση του φωτός του φεγγαριού και των αστεριών στο νερό.
Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να πειράζονται οι φωλιές οι οποίες έχουν σημανθεί αλλά και ούτε να αγγίζονται ή να μεταφέρονται στη θάλασσα οι νεοσσοί. Επίσης, πιθανή λήψη φωτογραφιών των νεοσσών θα πρέπει να γίνεται χωρίς φλας.

Ευελπιστούμε να μπορέσουν τα χελωνάκια που εκκολάφθηκαν καθώς και εκείνα που θα εκκολαφθούν στις φωλιές που κατέγραψε ο Φορέας στην αμμολουρίδα του Λούρου να φτάσουν με ασφάλεια στην θάλασσα και τα θηλυκά να επιστρέψουν στο μέλλον να ωοτοκήσουν με την σειρά τους στην παραλία όπου γεννήθηκανΔιαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 3:53 pm


Πώς θεραπεύονται οι αιμορροΐδες οριστικά & ανώδυνα


Ταλαιπωρεί περίπου το 60 - 70% του πληθυσμού, κυρίως του δυτικού κόσμου, και επηρεάζει δραματικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων.


Η πάθηση στις αιμορροΐδες, που λέγεται αιμορροϊδοπάθεια, συνιστά μια εξαιρετικά συχνή πάθηση αφού ο ένας στους 3 ανθρώπους του πληθυσμού του πλανήτη ταλαιπωρείται από αυτή σε κάποια περίοδο της ζωής του.


Οι παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση της αιμορροϊδοπάθειας σχετίζονται με την κληρονομικότητα, τις διατροφικές συνήθειες του ασθενή αλλά και με τον σύγχρονο τρόπο ζωής που περιλαμβάνει πολύωρη αδράνεια του σώματος σε καθιστή θέση και έντονο καθημερινό άγχος. Η πάθηση στις αιμορροϊδες πιο συχνά εμφανίζεται σε άνδρες παρά σε γυναίκες κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας αλλά μπορεί να προκληθεί και σε παιδιά και νέες γυναίκες που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης.


Καθώς το πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με τις αιμορροΐδες συνιστά ζήτημα ταμπού για μεγάλη μερίδα ανθρώπων, οι ασθενείς δυσκολεύονται να εκφράσουν την ανησυχία τους ότι πιθανώς πάσχουν, επομένως ωθούνται στο να αναβάλουν τη διάγνωση και τη θεραπεία, κατ’ επέκταση. Συμβαίνει έτσι, οι ασθενείς να επισκέπτονται τον ιατρό έχοντας ξεπεράσει τα αρχικά στάδια της νόσου και πλέον να βιώνουν αφόρητο πόνο -εκτός του ότι με την αναβολή εκθέτουν την υγεία τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο.


Η διάγνωση της πάθησης στις αιμορροΐδες γίνεται από ειδικό ιατρό ο οποίος βάσει των εξετάσεων που πραγματοποιεί είναι σε θέση να προτείνει θεραπευτικές λύσεις στον ασθενή.


Πώς οι αιμορροΐδες θεραπεύονται πλέον οριστικά χωρίς πόνο;

Ανάλογα με τη διάγνωση του ιατρού, αποφασίζεται από κοινού με τον ασθενή το πλάνο της θεραπείας που ο δεύτερος θα ακολουθήσει.


Η θεραπεία για αιμορροΐδες ήπιας έως μέτριας μορφής μπορεί να είναι συντηρητική, συνδυάζοντας: αύξηση φυτικών ινών στη διατροφή του ασθενούς, σωστή ενυδάτωση του οργανισμού του, χρήση τοπικών αλοιφών, λήψη υπακτικών από το στόμα ή και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για την καταπολέμηση του πόνου και ακόμη, όσο το δυνατόν ανάπαυση. Σε κάθε περίπτωση, η σωστή διατροφή και η αποφυγή της παρατεταμένης ορθοστασίας έχει διαφανεί πως βελτιώνουν τις ενοχλήσεις σε ασθενείς με χαμηλού βαθμού αιμορροΐδες.


Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρότερα συμπτώματα εξαιτίας της εξέλιξης της αιμορροϊδοπάθειας στο τρίτο ή τέταρτο στάδιο, χρειάζονται συνδυαστικό πλάνο θεραπείας, που περιλαμβάνει και χειρουργικές, αλλά πλέον ελάχιστα επεμβατικές, μεθόδους.


Η πλέον σύγχρονη θεραπευτική μέθοδος που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά, οριστικά και ανώδυνα την αιμορροϊδοπάθεια σε κάθε στάδιο εξέλιξης είναι η μέθοδος των υπερήχων Trilogy. Ο εξειδικευμένος ιατρός μετά από την εξέταση του ασθενή έχει τη δυνατότητα να κρίνει σε ποιους ασθενείς μπορεί να εφαρμοστεί η εν λόγω μέθοδος, όπως συμβαίνει με όλες τις θεραπευτικές τεχνικές στη χειρουργική.


Η θεραπεία με υπερήχους είναι ανώδυνη και αναίμακτη, προσφέροντας οριστική λύση στο πρόβλημα της αιμορροϊδοπάθειας. Η μέθοδος είναι ελάχιστα επεμβατική γι αυτό δεν προκαλεί πόνο και επαναφέρει τις αιμορροΐδες στην φυσιολογική τους κατάσταση, χωρίς να προκαλούνται εκτομές.


Η σύγχρονη μέθοδος θεραπείας διαρκεί μόλις 15 - 30 λεπτά και δεν απαιτεί νοσηλεία, καθώς ο ασθενής μπορεί να αναρρώσει για το υπόλοιπο της ημέρας στο σπίτι του. Η γρήγορη ανάρρωση που παρέχει η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στην εργασία του και τις καθημερινές του δραστηριότητες πολύ άμεσα.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 3:47 pm


Yψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 σε όλη τη Δυτική Ελλάδα – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες


Σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, θα βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλή), όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.Οδηγίες προστασίας προς τους πολίτες


Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια όπως ρίψη αναμένουν τσιγάρου , καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα , χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α .

 Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται ή χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.


Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς


      Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.

      Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

      Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

      Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους  χώρους.

      Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

      Σεβασθείτε τα           απαγορευτικά   πρόσβασης        σε           περιόδους          υψηλού κινδύνου


Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος ή δασική έκταση


      Δημιουργήστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι σας καθαρίζοντας και απομακρύνοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα, τις πευκοβελόνες, τα ξερά φύλλα, τα κλαδιά κλπ.1

      Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία τους και την κατάσταση των κλαδιών τους.

      Απομακρύνετε όλα τα ξερά κλαδιά από τα δέντρα και τους θάμνους.

      Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους τη στέγη και τα μπαλκόνια. Κλαδέψτε τα έτσι ώστε να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι σας.

      Αραιώστε γύρω από το κτίσμα την δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. Για λόγους ακόμη μεγαλύτερης ασφάλειας και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, απομακρύνετε την δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων.      Μαζέψτε άμεσα όλες τις τέντες που έχετε ανοίξει στα μπαλκόνια και τα παράθυρα του κτίσματος.

      Ανοίξτε την πόρτα του κήπου για να διευκολύνετε την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

      Τοποθετείστε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου έτσι ώστε να ανέβει κάποιος άμεσα στη στέγη του. Η σκάλα θα πρέπει να τοποθετηθεί στην πλευρά του κτιρίου που βρίσκεται αντίθετα από την κατεύθυνση που έρχεται η πυρκαγιά.

      Συνδέστε τους σωλήνες ποτίσματος με τις βρύσες που έχετε στο εξωτερικό του κτίσματος και απλώστε τους σωλήνες έτσι ώστε να καλύπτεται όλη η περίμετρος του.

      Εάν η ορατότητα είναι μειωμένη ανάψτε τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά φώτα του κτιρίου για να γίνει περισσότερο ορατό μέσα από τους καπνούς.
Αν η πυρκαγιά είναι στο κατώφλι σας


Μην επιχειρείτε την εγκατάλειψη του χώρου σας, εκτός εάν η διαφυγή σας είναι πλήρως εξασφαλισμένη. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα οικοδόμημα κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι μεγάλη, ενώ αντίθετα είναι μικρή μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.

      Μπείτε μέσα στο σπίτι μαζί με όλη την οικογένεια σας και τα κατοικίδια ζώα σας.


      Κλείστε καλά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα και φράξτε όλες τις χαραμάδες με βρεγμένα πανιά για να μην μπει καπνός στο εσωτερικό του κτιρίου.

      Απομακρύνετε τις κουρτίνες από τα παράθυρα.

      Απομακρύνετε προς το εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα που βρίσκονται κοντά στα παράθυρα και τις εξωτερικές πόρτες.

      Κλείστε όλες τις ενδιάμεσες πόρτες για να επιβραδύνετε την εξάπλωση της πυρκαγιάς στο εσωτερικό του κτιρίου.

      Γεμίστε τις μπανιέρες, τις λεκάνες και τους κουβάδες έτσι ώστε να υπάρχει άμεσα εφεδρικό νερό.

      Συγκεντρωθείτε όλοι μαζί σε ένα χώρο.

      Προβλέψτε να έχετε ένα φακό και εφεδρικές μπαταρίες δίπλα σας σε περίπτωση που διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

      Αν το σπίτι σας είναι ξύλινη κατασκευή, αναζητήστε καταφύγιο σε γειτονικό κτιστό σπίτι.

      Αν διαταχθεί η οργανωμένη απομάκρυνση από την περιοχή στην οποία βρίσκεσθε, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και τις διαδρομές που θα σας δοθούν από τις αρμόδιες αρχές.

      Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή πλαστικούς οχετούς νερού στους τοίχους του κτίσματος.

  Προφυλάξετε, εξωτερικά, τα παράθυρα και τις γυάλινες πόρτες, τοποθετώντας παντζούρια από μη εύφλεκτα υλικά.

  Καλύψτε τις καμινάδες και τους αγωγούς εξαερισμού του κτίσματος με ειδικό, μη εύφλεκτο, συρμάτινο σύρμα έτσι ώστε οι σπίθες να μην μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

  Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.

  Αποφύγετε την κατασκευή ακάλυπτων δεξαμενών καυσίμου κοντά στο σπίτι σας.

  Τοποθετείστε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.

  Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και μεριμνήστε για τη συντήρηση τους.

  Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε σε περίπτωση πυρκαγιάς.


  Μία δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένας σωλήνας νερού, μπορεί να σας προστατεύσουν από την πυρκαγιά.

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά

      Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο Κέντρο της Πυροσβεστικής (στον αριθμό κλήσης 199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βλέπετε την πυρκαγιά.

      Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.

      Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

      Μην κλείσετε το τηλέφωνο προτού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες

      Αν η πυρκαγιά πλησιάζει

     

 

Τι πρέπει να κάνετε έξω από το σπίτι σας

      Διατηρήστε την ψυχραιμία σας.

      Απομακρύνετε αμέσως όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτίσματος και μεταφέρετέ τα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους. Η ανάφλεξή τους μπορεί να συμβάλει στην μετάδοση της πυρκαγιάς στο κτίριο.

      Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, κλπ) έτσι ώστε να εμποδίσετε τις καύτρες να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

      Κλείστε όλες τις παροχές στις συσκευές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το κτίσμα.

Μόλις περάσει η πυρκαγιά

      Μόλις περάσει η πυρκαγιά βγείτε έξω από το σπίτι σας και σβήστε αμέσως τις μικροεστίες που παραμένουν.

      Ελέγχετε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και όλους τους εξωτερικούς χώρους του κτίσματος για πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 3:44 pm


Αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας από το 2020;


Τα τέσσερα γράμματα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας


Ο όρος “WLTP” ίσως είναι άγνωστος στους περισσότερους, όμως συνοδεύει πλέον όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που πωλούνται από τον Σεπτέμβριο του 2019. Το πρωτόκολλο Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test Procedure (Διεθνώς Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμών για Ελαφρά Οχήματα) αφορά τον νέο κύκλο μέτρησης κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων για τα επιβατικά οχήματα και εφαρμόζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αντίθεση με τον κύκλο NEDC (τον οποίο αντικατέστησε), αποτυπώνει πιο πιστά τόσο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κινητήρα-κιβωτίου όσο και την συμπεριφορά των οδηγών. Οι αλλαγές εντοπίζονται στη συνολική χρονική διάρκεια του τεστ, στο χρόνο κατά τον οποίο το όχημα παραμένει ακινητοποιημένο, στη μέση και ανώτατη ταχύτητα, καθώς και στη συνολική απόσταση που έχει διανυθεί.
Ενώ στον κύκλο δοκιμών NEDC το μήκος διαδρομής ήταν περίπου 11 χλμ, στο WLTPυπερδιπλασιάστηκε (23 χλμ). Ο κύκλος διαρκούσε περίπου 20 λεπτά (13 λεπτά προσομοίωσης οδήγησης στην πόλη και 7 λεπτά εκτός πόλης). Τώρα φθάνει τη μισή ώρα με τέσσερις φάσεις: low, medium, high, extra-high. Το ποσοστό ακινησίας μειώθηκε από 25% σε 13% και η μέγιστη ταχύτητα αυξήθηκε από 120 χλμ/ώρα σε 130 χλμ/ώρα.

Επιπλέον, ο κύκλος WLTP λαμβάνει υπόψιν τον εξοπλισμό που επηρεάζει το βάρος, την αντίσταση κύλισης και την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου. Στο προηγούμενο καθεστώς οι δοκιμές μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων γίνονταν με κλειστό τον κλιματισμό, με απενεργοποιημένα τα θερμαινόμενα καθίσματα, χωρίς τον έξτρα εξοπλισμό (π.χ. φαρδύτερα ελαστικά ή ηλιοροφή).

Είναι φυσιολογικό λοιπόν ότι η μέση κατανάλωση που δηλώνουν οι κατασκευαστές είναι πλέον πιο κοντά στην πραγματική, αυτή δηλαδή που διαπιστώνουμε κατά τη χρήση του αυτοκινήτου. Παράλληλα όμως αυξάνονται και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), οι οποίες συνοδεύουν κάθε μοντέλο. Από 1ης Σεπτεμβρίου 2019 ο κύκλος δοκιμών WLTP περνά στη δεύτερη φάση του, με τις διαδικασίες μέτρησης κατανάλωσης-ρύπων να αυστηροποιούνται περαιτέρω. Νέοι κανονισμοί θα καταστήσουν πιο πλήρες το υπάρχον πρωτόκολλο και θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερη νομική βεβαιότητα. Παράλληλα θα αυξηθούν κι άλλο οι τιμές CO2 που εκπέμπονται από το ίδιο powertrain(κινητήρας-κιβώτιο).


Υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας στα καινούρια αυτοκίνητα

Οι εκπομπές CO2 χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα και αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες για τον καθορισμό των τελών κυκλοφορίας, ενός ετήσιου φόρου που όλοι οι κάτοχοι οχημάτων καλούμαστε να πληρώσουμε. Υψηλότερα γραμμάρια CO2 (λόγω του νέου προτύπου μέτρησης WLTP) συνεπάγονται υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει πως, το ίδιο μοντέλο αυτοκινήτου που θα πωληθεί τον Σεπτέμβριο του 2019 θα πληρώσει υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας από ένα ολόιδιο που πουλήθηκε τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Ας δούμε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, δηλαδή πώς θα επηρεαστούν τα τέλη κυκλοφορίας δύο δημοφιλών αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς. Σουπερμίνι με ατμοσφαιρικό 1.2 βενζίνης εκπέμπει – σύμφωνα με τον κύκλο NEDC– 131 γρ. CO2 ανά χλμ. και ο ιδιοκτήτης του πληρώνει ετήσια τέλη κυκλοφορίας 157 ευρώ. Με βάση τον κύκλο WLTP, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πλησιάζουν τα 160 γραμμάρια και τα τέλη κυκλοφορίας εκτοξεύονται στα 296 ευρώ! Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες πίνακες στα 141 γρ. CO2 αλλάζει η κλίμακα.

Δεύτερο παράδειγμα: οικογενειακό της μικρομεσαίας κατηγορίας με κινητήρα 1.4 τούρμπο βενζίνης εκπέμπει στον κύκλο NEDC 125 γρ. CO2, τιμή που αντιστοιχεί σε τέλη κυκλοφορίας 150 ευρώ. Τώρα με το WLTP, οι εκπομπές ανεβαίνουν στα 153 γραμμάρια CO2 και τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας στα 283 ευρώ! Και εδώ αλλάζει η κλίμακα.

Προκειμένου πάντως να μην επιβαρυνθούν οι αγοραστές νέων αυτοκινήτων, όσων δηλαδή ταξινομηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και μετά, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το ενδεχόμενο να υποχωρήσουν οι συντελεστές υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή ένα αυτοκίνητο με περισσότερες εκπομπές CO2 να πληρώνει τα ίδια (ή περίπου τα ίδια) τέλη κυκλοφορίας με το αντίστοιχο μοντέλο που είχε ταξινομηθεί παλαιότερα. Αν ισχύσει αυτό, θα βοηθήσει στο να μην επηρεαστούν αρνητικά οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων και αντίστοιχα τα κρατικά έσοδα από ΦΠΑ, τέλος ταξινόμησης κ.α.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 3:37 pm


Η «V2 Development» "Grand Sponsor" της ομάδας μπάσκετ του "Χαρίλαου Τρικούπη" για τη νέα σεζόν


O Γ.Σ. ''Χαρίλαος Τρικούπης'' Μεσολογγίου ανακοίνωσε τη χορηγική συμφωνία με την «V2 Development» η οποία θα είναι και ο μεγάλος χορηγός-ονοματοδότης του Συλλόγου για τη σεζόν 2019-2020 στο πρωτάθλημα της Α2 του μπάσκετ.

​Η V2 Development είναι μια εταιρεία με μακρά και επιτυχημένη παράδοση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδρύθηκε το 1962 από τον κ. Βαγγέλη Κτενιάδη, πατέρα του σημερινού προέδρου της εταιρείας με την επωνυμία ''Ergon SA'' και γρήγορα έγινε συνώνυμη της υψηλότερης ποιότητας στην ανάπτυξη ακινήτων παρέχοντας επενδύσεις υψηλής απόδοσης, ενώ παράλληλα διασφαλίζει την ακεραιότητα μέσω μακροχρόνιων δεσμεύσεων στον επιχειρηματικό τομέα. Ο κ. Βαγγέλης Κτενιάδης, ο νεότερος είναι ο σημερινός πρόεδρος της εταιρείας, συνεχίζοντας με επιτυχία 57 χρόνια οικογενειακής παράδοσης.
​Η V2 Development εξελίσσεται συνεχώς και επενδύει σε αναδυόμενες αγορές, με 4 γραφεία στην Αθήνα, 4 γραφεία στην Κίνα, 1 γραφείο σε Ντουμπάϊ και Ναϊρόμπι καθώς και ισχυρή παρουσία στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Αίγυπτο και το Λίβανο.

​Από τον Μάιο του 2013, είναι ενεργός υποστηρικτής του Ελληνικού Προγράμματος Χρυσής Βίζας, ενός πρωτοποριακού επενδυτικού νόμου που παρέχει δικαίωμα μόνιμης διαμονής στην Ελλάδα μέσω επενδύσεων στην αγορά ακινήτων.

​Ο κύριος Κτενιάδης ως ένδειξη σεβασμού στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου και στην προσωπικότητα  του Χαρίλαου Τρικούπη ζήτησε η ομάδα να διατηρήσει την ονομασία της,  ως έχει.

​«Η διοίκηση, τα μέλη, οι αθλητές και προπονητές του Γ.Σ. "Χαρίλαος Τρικούπης'' Μεσολογγίου, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την οικογένεια Κτενιάδη για τη προσφορά της, που δίνει στην ομάδα μας νέα δυναμική και τροφοδοτεί ένα μεγάλο όραμα για τον αθλητισμό και την κοινωνία του Μεσολογγίου.» τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 5:41 pm


"Κυβερνησιμοτητα Ο.Τ.Α.": Ποιοί φοβούνται τη δημοκρατία;


Γράφει ο Παναγιώτης Κατσούλης

Πρώην δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


Κλείνοντας συνέντευξη του στην efsyn (3/8/2019), ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Άκης Σκερτσος γράφει:

"Στο ερώτημα, λοιπόν, τι είναι προοδευτικό και τι είναι συντηρητικό στον 21ο αιώνα, μια απάντηση μπορεί να δοθεί: η άποψη ότι οι παθολογίες είναι πεπρωμένο είναιβαθιά συντηρητική. Γι' αυτό οφείλουμε να τολμήσουμε μια πιο δημοκρατικήαλλά πιο ορθολογική οργάνωση του κράτους".

Ορθή η παραπάνω θέση του κ. Σκερτσου, μόνο που αντιφάσκει πλήρως με την αντίληψη του νομοσχεδίου περί "κυβερνησιμοτητας των Ο.Τ.Α.", αφού:

1. Νομοθετείται το "πεπρωμένο της παθολογίας" της μη συνεργασίας των αιρετώνκαι των παρατάξεων τους σε τοπικό επίπεδο στην "ενός ανδρός αρχή". 

Αν η συγκεκριμένη κυβερνητική πρακτική δεν αποτελεί μια βαθειά αντιδημοκρατική και συντηρητική στάση στον 21ο αιώνα, τότε πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί; Πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που αυτοχαρακτηρίζεται ως "φιλελεύθερη", να νομοθετεί πως για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα (ύδρευση, διαχείριση απορριμμάτων, χρηστή οικονομική λειτουργία, φωτισμός, έργα ΕΣΠΑ), οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν και επιβάλλεται ο νόμος του "απόλυτου μονάρχη" ( Δημάρχου, Περιφερειάρχη), για να λειτουργήσουν οι Ο.Τ.Α., ανεξαρτήτως δε του ποσοστού που έλαβε ο συνδυασμός αυτού στο Α γύρο των εκλογών;

Επιπλέον πως μπορεί να γίνει αυτό πιστευτό, όταν στο δεκαετή κύκλο της κρίσης δοκιμάστηκε κάθε σχεδόν μορφή κυβερνητικής συνεργασίας στο επίπεδο της κεντρικής εξουσίας, αλλά οι συνεργασίες σε τοπικό επίπεδο είναι αδύνατες!
Δυστυχώς εν έτει 2019, η κεντρική εξουσία αδυνατεί για μια ακόμη φορά να κατανοήσει πως η εγχώρια παθογένειατης δημόσιας διοίκησης οφείλεται στον "εκρηκτικό" συνδυασμό υπερσυγκεντρωτισμουκαι γραφειοκρατίας, αντίληψη την οποία υιοθετεί στον υπερθετικο βαθμό το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

2. Αποκλείεται ουσιαστικάη συμφωνία των δημοτικών παρατάξεων, αφού στο νέο νόμο αναφέρεται ρητά πως "οι συμπράττουσες παρατάξεις αποτελούν ενιαίαΠαράταξη, που εισέρχεται σε όλα ταδικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμπραττουσώνπαρατάξεων και λογίζεται ως η Παράταξημε την οποία εξελέγη οΔήμαρχος".

Επομένως, ακόμη και η προ ολίγων μηνών λαϊκή ετυμηγορία δεν έχει την παραμικρήαξία. Μπορεί οι πολίτες να ψήφισαν την Α παράταξη και όχι εκείνη του δημάρχου, αλλά αν αυτή συνεργαστεί καθίσταται "παράταξη του Δημάρχου"! Όλα βορά στο βωμό της "κυβερνησιμοτητας".

Εύγε. "Η δημοκρατία στο απόσπασμα" και δίχως ίχνος αντισυνταγματικότητας....

Επιπλέον, προβλέπεται πως μια δημοτική παράταξη για να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο προτάσεις "εναλλακτικές σε αυτές του δημάρχου", τότε αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχες εισηγήσεις των υπηρεσιών. Δηλαδή οι υπηρεσίες θα εισηγούνται επί δύο η τριών διαφορετικών προτάσεων! Τραγελαφος και στην πράξη οι προτάσεις της αντιπολίτευσης θα απορρίπτονται "ωςμη επαρκώς αιτιολογημένες".

3. Ενισχύεται η απολυταρχία του ΕΝΟΣ και ταυτόχρονα αποδυναμώνεται η οποίααποτελεσματικότητα της διοίκησης, αφού ακόμη και στο εξάμηνο μπορεί να αλλάζουν οι συνεργάτες εκείνου που τους όρισε. 

Η ορθολογική διοίκηση στο απόγειο της!

4. Καθίσταται δευτερεύουσα η λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων, ότι πιο ριζοσπαστικό κυοφορούσε ο προηγούμενος νόμος. 

Η μοναδική αποφασιστικού χαρακτήρα αρμοδιότητα που τους παρείχε ο "Κλεισθένης" αρεται, αυτή τη φορά μετά από πρόταση της ΚΕΔΕ (Πατούλης και "δημοκρατικές δυνάμεις"), στο όνομα της "αντισυνταγματικότητας", παρ' όλο που ουδείς μέχρι σήμερα προσέφυγε κατά αυτής. 

Τι και αν στήθηκαν κάλπες και μάλιστα με τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων και ανεξάρτητων συνδυασμών; Τι και αν οι πολίτες με τη ψήφο τους εξέφρασαν την επιδοκιμασία τους σε αυτούς; 

Ανακαλύφθηκε "συνταγματική ερμηνεία" περί "τρίτου βαθμού αυτοδιοίκησης" και ο ρόλος των κοινοτήτων πήγε στο καλάθι των αχρήστων. 

Είναι προφανές ότι πολλοί εντός και εκτός της αυτοδιοίκησης παθαίνουν "αλλεργία" όταν η αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προωθείται και κινδυνεύουν με απώλεια της εξουσίας τους. 

Ο προηγούμενος νόμος της απλής αναλογικής που συγκέντρωσε την οργή όλων εκείνων που δεν ξέρουν από "συναλλαγές" και "φοβόντουσαν πως θα εισαχθούν αυτές στο ασπιλο σώμα της αυτοδιοίκησης", είχε την ανάγκη πολλών βελτιωτικών προτάσεων. 

Αντί αυτών επιλέγεται η κατεδάφιση και η προώθηση ρυθμίσεων βαθύτατα αντιδημοκρατικών και υπερσυγκεντρωτικων

Βαδίζουμε προς τον αντεστραμμένο 21ο αιώνα. Τον 12ο!!!
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 5:13 pm


«Messolonghi By Locals Festival» από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2019


Μια ακόμη δράση προγραμματίζει ο Τοπικός Κόμβος-Local HUB στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου με στόχο την ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας της περιοχής.

Συγκεκριμένα θα διοργανωθεί το «Messolonghi By Locals Festival» για τα οποίο στην σχετική ανακοίνωση οι οργανωτές τονίζουν:

«Λίγο μετά το τέλος του καλοκαιριού, στις 6-7-8 Σεπτεμβρίου σε περιμένει μία ξεχωριστή εμπειρία για να βιώσεις στην πόλη του Μεσολογγίου.

🎉Το “Messolonghi By Locals Festival - Εξερεύνησε την τοπική ταυτότητα” θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Τι είναι το MESSOLONGHI BY LOCALS FESTIVAL - Εξερεύνησε την τοπική ταυτότητα;Είναι ένα τριήμερο δράσεων επηρεαζόμενων από την τοπική πολιτιστική ταυτότητα του Μεσολογγίου. Περίπατοι στην πόλη, πεζοπορίες, αθλήματα, εκθέσεις, προβολές, συναυλίες και φυσικά φαγητό και τοπικά προϊόντα.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η πολιτιστική ταυτότητα του τόπου με βιωματικό τρόπο αφού όσοι ανταποκριθούν στην πρόκληση και συμμετέχουν στο φεστιβάλ θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν και να γνωρίσουν καλύτερα διάφορες πτυχές της πόλης όπως:

📌Αρχιτεκτονική, 


📌Παραδόσεις, 

📌Τέχνες, 

📌Δραστηριότητες,
📌Περιβάλλον, 

📌Τοπικά Προϊόντα & Γαστρονομία, 

📌Ιστορία,
📌Αρχαιότητα.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: είστε έτοιμοι να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και να εξερευνήσετε την τοπική ταυτότητα του Μεσολογγίου;

Το πρόγραμμα του festival θα ανακοινωθεί τις ερχόμενες ημέρες.

Πληροφορίες:

-Καθημερινά στον Τοπικό Κόμβο-Local HUB (πλατεία Αθ. Ραζηκότσικα - πρώην πλ. Κέννεντυ)
Τηλέφωνο: 26313 02048

-Στην εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/2208588639240171/

-Στην σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/messolonghibylocals

-Στο Instagram: https://www.instagram.com/messolonghibylocals/

*Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση  στο πλαίσιο του προγράμματος «START - Create Cultural Change».»Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 4:57 pm


Εκπαιδευτικό Σύστημα και Αλλαγές : Ελπίδα & Εμμονή


Γράφει ο Χρήστος Κ. ΧαλαζιάςΕκπομπή ¨ΕΠΤΑ¨ στην ΕΡΤ1, της 6/7/2019, σημείο 45:30 :

Σχόλιο δημοσιογράφου :  ¨… το να μπαίνει ένα παιδί με τρία και τέσσερα σε πανεπιστημιακή σχολή δεν ξέρω αν ενισχύει την προσπάθεια στην παιδεία και στο εκπαιδευτικό σύστημά μας … ¨

Απάντηση/σχολιασμός συναδέλφου του : ¨… δεν κάνω αντιπαράθεση αλλά το θέμα είναι να δίνονται οι ευκαιρίες σε όλους και αν κάποιος μπορέσει να ανταπεξέλθει ας προχωρήσει … ¨

Η τελευταία φράση συνοψίζει με απλό και κατανοητό τρόπο την κύρια αποστολή ενός εθνικού εκπαιδευτικού συστήματος : ίσες ευκαιρίες μάθησης για όλους και περίσσεια μέριμνα για τους αδύνατους, τους μη έχοντες και για αυτούς που θέλουν αλλά δεν μπορούν για διάφορους λόγους. Ακόμα και αν δεν το θέλεις - πιθανόν να μην το γνωρίζεις - τουλάχιστον προσπάθησε.

Εγώ θα πρόσθετα (όχι απαραίτητα συμβολικά) ότι οι πανεπιστημιακές σπουδές πρέπει να είναι υποχρεωτικές!!

To νομοσχέδιο Γαβρόγλου αποτελεί την σημαντικότερη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση των τελευταίων 37 ετών.
Η ένταξη ή αναβάθμιση των ανώτατων ΤΕΙ σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα καθώς και η ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων δημιουργεί νέα κίνητρα σε όλους. Τα ήδη καταξιωμένα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα βρίσκονται αντιμέτωπα με νέους παίκτες. Καθηγητές των ΤΕΙ βλέπουν έναν νέο δημιουργικό ορίζοντα μπροστά τους. Και οι φοιτητές τους, καθώς δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε αναθεωρημένα προς τα πάνω προγράμματα σπουδών, απαλλάσσονται από το στερεότυπο του δευτεροκλασάτου σπουδαστή.

Η δυνατότητα για ελεύθερη πρόσβαση σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω του Απολυτηρίου, δεν λειτουργεί εις βάρος της πρόσβασης μέσω εξετάσεων. Δεν στερεί από τον άριστο τη θέση που του αξίζει. Λειτουργεί ως έσχατη εναλλακτική, καθώς χιλιάδες υποψήφιοι στερούνται ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων στη σωστή προετοιμασία προς την μία και μοναδική επιλογή που τους δινόταν μέχρι πρόσφατα, τις πανελλήνιες.

Η διάταξη της ελεύθερης πρόσβασης προσεγγίζει με τον αναλογικότερο και πιο ρεαλιστικό τρόπο, σημαντικούς παραμέτρους που επηρεάζουν την πορεία ενός νέου ανθρώπου. Γίνεται συνειδητή αξιοποίηση του θεσμού του επαγγελματικού προσανατολισμού. Το λιγοστό διαθέσιμο οικογενειακό εισόδημα δεν αποτελεί εμπόδιο. Η τοπική εγγύτητα γίνεται λειτουργική. Η ανάγκη για εργασία δεν εκφυλίζει την επιθυμία για σπουδές. Για τον μαθητή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αυξάνει την αυτοπεποίθησή του, χωρίς το ρίσκο της αποτυχίας στις εξετάσεις. Η επιλογή του είναι μετριοπαθής και αυτοκριτική. Δεν καλείται να μαντέψει αλλά να σταθμίσει και να επιλέξει το βέλτιστο για κείνον/η. Και οι επιλογές του δεν έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερο διαχωρισμό των σχολών μεταξύ εκείνων που – ούτως ή άλλως – έχουν ή/και αποκτούν αυξημένο κύρος και εκείνων που απαξιώνονται ακριβώς με βάση αυτές τις επιλογές.

Κάπως έτσι γίνεται η δουλειά. Πως και δεν τα σκεφτήκαμε τόσα χρόνια;

Διότι κάποιοι έχουν εμμονές!

Και επειδή είμαστε περικυκλωμένοι από λαγούς που μας προετοιμάζουν για το ¨αυτονόητο¨,  έφτασε η ώρα, όλα αυτά να ανακληθούν, απερίσκεπτα.

Η κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης, η επαναφορά της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, και ο καθορισμός ανώτατου χρονικού ορίου ολοκλήρωσης προπτυχιακών ή/και μεταπτυχιακών προγραμμάτων, είναι αποφάσεις που εμποδίζουν το εκπαιδευτικό σύστημα να εκπληρώσει τη σημαντική αποστολή του.

Περαιτέρω, τυχόν ρύθμιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής και ορισμός ετήσιου αριθμού εισακτέων από τη διοίκηση του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, δρα διασπαστικά στη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της εθνικής στρατηγικής για τη δημόσια εκπαίδευση. Είναι ρόλοι που όχι μόνο δεν αφορούν τα κύρια καθήκοντά τους αλλά και δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας οι διοικήσεις των ιδρυμάτων. Σε χώρες όπως η δική μας, οι ευθύνες και οι διαδικασίες λήψεις αποφάσεων για εθνικούς στόχους δεν κατακερματίζονται.

Ενδιαφέρει τους πανεπιστημιακούς σε πόσους φοιτητές διδάσκουν, όταν οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι;

Γνωρίζετε κάποιον εκπαιδευτικό που απαιτεί να διδάσκει μόνο σε άριστους φοιτητές; 

Και πως ορίζεται αντικειμενικά η βάση εισαγωγής και η διάρκεια σπουδών;

Από πότε η εκπαίδευση και η μόρφωση έχουν αποκτήσει συγκεκριμένο και ενιαίο βηματισμό για όλους;

Οι στρεβλώσεις και οι διακρίσεις στο σύστημα ίσων ευκαιριών, για την εισαγωγή και φοίτηση, προκαλούνται από τους ¨κόφτες¨ και την ενιαία και μονοπολική αντιμετώπιση.

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα και έχεις γράψει κάτω από τη βάση εισαγωγής. Γνωρίζεις αρκετά νωρίς ότι ¨κόβεσαι¨. Δεν έχεις δυνατότητα ούτε μηχανογραφικό να συμπληρώσεις. Πως περνάς το υπόλοιπο καλοκαίρι; Ίσως το ομορφότερο καλοκαίρι της ζωής σου;

Τελικά στη χώρα μας, η ελπίδα πεθαίνει … πρώτη ;

Ανέκαθεν μπερδεύουμε και εξισώνουμε τον τρόπο πρόσβασης με τη διαδρομή εντός του πανεπιστημίου και την αναζήτηση εργασίας. Δεν λέμε πάντα ; αφού μπήκες, θα βγεις! Έχουμε ρίξει ασύμμετρα όλη την προσοχή μας στο σύστημα πρόσβασης, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα στάδια.

Η Πολιτεία έχει χρέος να προσκαλεί και να εντάσσει ισορροπημένα στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης όσο το δυνατόν περισσότερο νέους. Το Πανεπιστήμιο δεν υπάρχει μόνο για να στηρίζει την αγορά εργασίας. Είναι πολύ περισσότερα. Στους χώρους του χτίζεται, διαμορφώνεται και καλλιεργείται η κοινωνία του μέλλοντος. Και όσους περισσότερους αντέχεις να είναι παρών, άλλους τόσους αποτρέπεις να διολισθήσουν στην παραβατικότητα, στη βία, στο ρατσισμό και στην ανέχεια.

Και κάτι τελευταίο για την αριστεία και την κατάργηση της κλήρωσης για τη σημαία.

Συμφωνούμε όλοι ότι (η αριστεία) δεν είναι ρετσινιά, αλλά είναι στάση ζωής. Να προσπαθείς διαρκώς να υπερβαίνεις τον εαυτό σου, να επιδιώκεις καθημερινά να γίνεσαι καλύτερος, να δουλεύεις σκληρά, να επιδιώκεις την αξιοκρατία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αρμόδια υπουργός.

Αλλά όλα αυτά, ιδιαίτερα για ανήλικα παιδιά, γίνεται να συμπυκνωθούν ¨αντικειμενικά¨ στους βαθμούς του γυμνασίου και του λυκείου; Ακόμα και έτσι, οι ¨άριστοι¨ επιθυμούν να μονοπωλούν;

Η σημαία είναι σύμβολο. Και ως σύμβολο, ανήκει σε όλους και έτσι ενώνει. Πέραν από ανταγωνισμούς ή συναγωνισμούς και άμιλλα. Η διαδικασία της κλήρωσης δημιουργεί σε όλους σχέσεις σεβασμού με το ιερό σύμβολο. Και να μην κληρωθείς, θα νιώθεις ότι είσαι εσύ ο σημαιοφόρος.

Προσοχή, ας μην επικαλούμαστε τόσο εύκολα την αριστεία.

Όταν το κάνουμε τούτο συχνά, συνήθως είτε κόμπλεξ έχουμε, είτε, στην πραγματικότητα, τη φθονούμε!Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 4:37 pm


Ο Χρήστος Καλαβρούζος παρουσιάζει το αριστούργημα «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών το Σάββατο 10 Αυγούστου


Ο Χρίστος  Καλαβρούζος   παρουσιάζει  στο αρχαίο Θέατρο  Οινιαδών, το Σάββατο 10 Αυγούστου  το αριστούργημα της  νεοελληνικής λογοτεχνίας  «Η  αληθινή  απολογία του Σωκράτη»  του Κώστα Βάρναλη  που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή.

Η  παράσταση  της αληθινής απολογίας του Σωκράτη  έχει μακριά  ιστορία  και έχει  δεχθεί τον έπαινο  της κριτικής  και τον ενθουσιασμό του κοινού  όπου και αν παίχτηκε.

Σας θυμίζουμε ότι πρωτοπαίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1986-1987.

Το βέβαιο είναι ότι με την παρακολούθηση της παράστασης θα δυναμώσει  ο προβληματισμός  και θα διδάξει ιδιαίτερα τους  νέους  για ζητήματα που έχουν ηθική, κοινωνική και πολιτική  σημασία  στις μέρες  της παρακμής των  Αθηνών του χθες  και του σήμερα.

Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ  ερμηνείας  που φέρει  την υποκριτική  σφραγίδα  του πρωταγωνιστή  Χρίστου  Καλαβρούζου. Η σκηνοθεσία  είναι του Χρίστου  Σιοπαχά  (με σκηνοθετική  επιμέλεια  του Χρίστου  Καλαβρούζου), τα σκηνικά  και τα  κοστούμια  είναι του  αείμνηστου  βραβευμένου σκηνογράφου Βασίλη  Φωτόπουλου και η μουσική  του Μιχάλη  Χριστοδουλίδη. 
Για την ερμηνεία του αυτή, ο Χρίστος Καλαβρούζος έχει αποσπάσει στο παρελθόν διθυραμβικές κριτικές, καθώς αυτή αποτελεί σταθμό στη μακρά θεατρική του διαδρομή. 

Ο ίδιος ο ηθοποιός αναφερόμενος στα μηνύματα του έργου που πρωταγωνιστεί τονίζει:«Ένα συγκλονιστικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, κόντρα στο καθεστώς της αδικίας, στη μασκαρεμένη δημοκρατία, στους μηχανισμούς των «σοφιστάδων» της πολιτικής, της ηθικής και της τέχνης κάθε απόχρωσης, δηλαδή σ’ εκείνους που δεν αξίζει το κόπο να είσαι πρώτος ή τελευταίος ανάμεσα σε τελευταίους που θαρούνε τον εαυτό τους πρώτο. 

Έργο που μας διδάσκει και οδηγεί στη συλλογή, τον προβληματισμό για ζητήματα που έχουν σημασία στις μέρες της παρακμής, της εξαθλίωσης και της βαρβαρότητας της εποχής μας. 

Το μεγάλο φιλόσοφο της αρχαίας Ελλάδας Σωκράτη τον κατηγόρησαν τρεις, αλλά τον καταδίκασε ο λαός να πιει το φαρμάκι. Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα της απολογίας «δίκης» του Σωκράτη περνάει θαυμάσια ότι είναι γνωστό απ’ τη ζωή και την φιλοσοφία της διδασκαλίας του. Το Σωκρατικό δαιμόνιο του μεγάλου φιλοσόφου της αρχαίας Ελλάδας διαλέγεται, κεντρίζεται από το Βαρναλικό δαιμόνιο και φωτίζεται από την διαλεκτική του ματεριαλισμού. Η ειρωνεία, η κοροϊδία, ο χλευασμός, ο σαρκασμός δένονται αρμονικά σ’ ένα παιχνίδι αντιθέσεων που γεννά το γέλιο και φθάνει στο πικρόγελο. Το απόσταγμα της τραγικής μορφής του Σωκράτη που φέρνει το στίγμα της γνώσης, της ιστορικής πείρας 3000 χρόνων». 

Ατενίζοντας το θάνατο μια εσωτερική εξομολόγηση γεμάτη συγκίνηση ένας απολογισμός της ζωής του μεγάλου Φιλοσόφου. 

Ο Κ. Παλαμάς γράφει στο Βάρναλη : «Έκανες το Σωκράτη από αρχαίο, μοντέρνο, χωρίς ούτε του αρχαϊσμού να κακοφαίνεται, μήτε ο μοντερνισμός να ζημιώνεται. Τους προστατεύει και τους δύο ο λυρισμός». 

Γιάννης Ρίτσος : «Αυτό το αριστούργημα της νεοελληνικής πεζογραφίας, όπου αίσθημα, στοχασμός και λόγος δένονται σε μια μοναδική αδιάσπαστη ενότητα».
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 4:03 pm


Ο Κώστας Λύρος "ανοίγει" τα χαρτιά του για την κατασκευή κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι


Με ανακοίνωσή του ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος δημοσιοποιεί τις θέσεις της παράταξής του, σχετικά, με την κατασκευή κολυμβητηρίου στο Μεσολόγγι.

Με μια πρώτη ανάγνωση της ανακοίνωσης γίνεται σαφές ότι η διαδικασία κατασκευής που έχει ξεκινήσει από την απερχόμενη δημοτική αρχή θα ακυρωθεί, παρά το γεγονός ότι είχε φθάσει στο σημείο, υπογραφής σύμβασης για την κατασκευή του έργου από το ανάδοχο του διαγωνισμού που έγινε.

Έτσι το βέβαιο είναι και με βάση τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου καθώς φαίνεται η νέα δημοτική αρχή θέλει να ξεκινήσει κυριολεκτικά από την αρχή τη διαδικασία.

Δηλαδή προσανατολίζεται σε επαναχωροθέτηση, αναζήτηση διαφορετικού τρόπου χρηματοδότησης, νέα μελέτη και φυσικά νέο διαγωνισμό. Κάτι που εκ των πραγμάτων - εάν υιοθετηθεί αυτός ο προσανατολισμός - συνεπάγεται μεγάλος βάθος χρόνου για την υλοποίηση του έργου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νεοεκλεγέντα δημάρχου Μεσολογγίου έχει ως εξής:


«Αναφορικά με το έργο του Δημοτικό  κολυμβητηρίου,  που σχεδιάζει να κατασκευάσει η απερχόμενη δημοτική αρχή,  θεωρούμε σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις μας, οι  οποίες με την ανάληψη των καθηκόντων μας και την εκ του σύνεγγυς προσέγγιση του θέματος θα είναι και θέσεις μας. Οι  απόψεις μας αυτές  εκπορεύονται από την αρχή της εξυπηρέτησης του συμφέροντος των πολιτών με γνώμονα τον σεβασμό στο δημοτικό χρήμα , μακριά από ακοστολόγητες και πρόχειρες κινήσεις εντυπωσιασμού,  οι οποίες καταλήγουν σε  αποτυχίες , τις  οποίες καλούμαστε  να ακριβοπληρώνουμε.

Μέσα στους στόχους μας , ως νέα Δημοτική αρχή είναι  η βελτίωση και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων  του αθλητισμού ,  ως παροχή προς του δημότες μας και μάλιστα στους νέους μας,  αλλά και ως μέσο προσέλκυσης επισκεπτών  (αθλητικού τουρισμός) . Πράγματι το Δημοτικό κολυμβητήριο όπως και γενικότερα η ανάπτυξη των αθλημάτων του νερού στο Δήμο μας με το τόσο πλούσιο υγρό στοιχείο (θάλασσα, λιμνοθάλασσα, ποτάμι) εξασφαλίζει την δυνατότητα  να υπηρετήσει κανείς τους παραπάνω στόχους  , όταν πληρούνται κάποιες  βασικές προϋποθέσεις.

Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο το οποίο :
1.   Θα είναι βιώσιμο.

2.   Θα τοποθετηθεί στο σωστό χώρο με προοπτική ανάπτυξης.

3.   Θα κατασκευασθεί με σωστή μελέτη και πρόβλεψη πλήρους ενεργειακής αυτονομίας,  ώστε το κόστος χρήσης να είναι ανεκτό. Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα εγκαταλελειμμένων κολυμβητηρίων λόγω του δυσανάλογου κόστους λειτουργίας .4.   Θα έχει οικοδομική άδεια , η οποία θα εκδοθεί νόμιμα από την Τ.Υ. του Δήμου.

5.   Θα χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκό ή Εθνικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα κι όχι από τα λιγοστά χρήματα του Δήμου,  τα οποία δεν επαρκούν.

6.   Θα είναι ανοικτό στους δημότες και σε συλλόγους αλλά ταυτόχρονα θα είναι κάτω από δημοτική διαχείριση.

Παρά τις εξαγγελίες, καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις  εκτός της τελευταίας,  ως πρωθύστερης, δεν πληρείται σχεδιαστικά και μελετητικά στο υποφαινόμενο  κολυμβητήριο.


Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη,  ότι η κατασκευή του κολυμβητήριου θα ολοκληρωθεί με κόστος περίπου 600.000 ευρώ,  αξία,  που αντιστοιχεί  στο ποσό της σύμβασης , τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα τα κολυμβητήρια που κατασκευάζονται στοιχίζουν κάποια εκατομμύρια ευρώ.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα έχουν οι δημότες την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικότερα και να οδηγηθούν σε  συμπεράσματα.»Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 3:43 pm


Τα "απόνερα" των δημοτικών εκλογών να μην αφήσουν αθωράκιστο το Λιμάνι του Μεσολογγίου...


Ολοκληρώνεται, ίσως και εντός της εβδομάδας, το έργο της εκβάθυνσης του διαύλου του λιμένος Μεσολογγίου, κάτι που χωρίς καμιά αμφιβολία αναμένεται να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξής του και κυρίως να δημιουργήσει συνθήκες για χρήση και από επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία.

Σε αυτή τη φάση ζητούμενο είναι να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ απερχόμενης και νέας δημοτικής αρχής, έτσι ώστε στο διάστημα αυτό να γίνουν ενέργειες προκειμένου, η ανάδοχος εταιρεία του έργου να προβεί σε εργασίες εκβάθυνσης και καθαρισμού στη λεκάνη του λιμανιού κατά μήκος της προβλήτας, ώστε να διασφαλιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η στατικότατα από πιθανές διαβρώσεις.Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κόστος αυτών των εργασιών είναι ελάχιστο σε σχέση με προγραμματισμό και εκτέλεσή του στο αόριστο μέλλον, μόνο που τα «απόνερα» των πρόσφατων εκλογών δεν δημιουργούν συνθήκες ελάχιστης συνεννόησης… και έτσι φαίνεται ότι θα χαθεί μια ευκαιρία θωράκισης του λιμανιού του Μεσολογγίου.


Και θα χαθεί διότι λόγω της έντασης που έχει προκληθεί από σειρά αβάσιμων καταγγελιών και δημοσιευμάτων δύσκολα το επόμενο διάστημα να βρεθεί κοινός τόπος ώστε ο ανάδοχος να προβεί σε εργασίες προστασίας του κριπιδώματος του λιμανιού, κάτι που δεν προβλεπόταν άλλωστε και στη μελέτη του έργου.
Τέλος, όσον αφορά την απόφαση απαγόρευσης κολύμβησης στην περιοχή που εκτελείται το έργο θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτή λήφθηκε για λόγους ασφαλείας των λουόμενων και δεν έχει καμιά σχέση με την ποιότητα των νερών. Δηλαδή τα νερά στις πλαζ της Τουρλίδας και του Λιμανιού είναι κατάλληλα για κολύμβηση.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2019 | 2:25 pm


Μεσολόγγι - Ειδήσεις και Νέα

Η Παναγία η Προυσιώτισσα σώζει το Αγρίνιο & το Μεσολόγγι - 29 Δυτικά

Η Παναγία η Προυσιώτισσα σώζει το Αγρίνιο & το Μεσολόγγι  29 Δυτικά

Οκτώβριος του 1918. Το Αγρίνιο δεν απαριθμεί περισσοτέρους από 15.000 κατοίκους. Μία επάρατος νόσος, Η ΓΡΙΠΗ, έχει ενσκήψει και θερίζει, κυριολεκτικώς, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 7:54 pm


Ενημέρωση-συζήτηση στο Μεσολόγγι για την Αυτοδιοίκηση - ΑgrιnιοΝews.gr

Ενημέρωση-συζήτηση στο Μεσολόγγι για την Αυτοδιοίκηση  ΑgrιnιοΝews.gr

Την Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 08.00 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Μεσολογγίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τις αλλαγές που φέρνει...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 7:17 pm


Θλίψη στο Μεσολόγγι για την απρόσμενη απώλεια του Κώστα Παπακώστα-ήταν σύμβολο εθελοντισμού - AgrinioPress

Θλίψη στο Μεσολόγγι για την απρόσμενη απώλεια του Κώστα Παπακώστα-ήταν σύμβολο εθελοντισμού  AgrinioPress

Θλίψη εκφράζεται στην τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου, για τον θάνατο του Κώστα Παπακώστα, σε ηλικία 72 ετών. Ο εκλιπών υπήρξε μια από τις πιο ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 7:15 pm


Αντίστροφη μέτρηση για το Lake Party στην Τριχωνίδα - AgrinioVoice

Αντίστροφη μέτρηση για το Lake Party στην Τριχωνίδα  AgrinioVoice

Όλο και πιο κοντά το διήμερο μουσικό φεστιβάλ στη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας. «Μία ανάσα» βρισκόμαστε από το Lake Party στην Τριχωνίδα και οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 6:58 pm


Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: Προμηθέας Πάτρας-Παναθηναϊκός και πιθανόν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στους «8» | ΣΠΟΡ - iefimerida

Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: Προμηθέας Πάτρας-Παναθηναϊκός και πιθανόν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στους «8» | ΣΠΟΡ  iefimerida

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 19/8, η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών στο μπάσκετ. | ΣΠΟΡ | iefimerida.gr | Κύπελλο Ελλάδας, μπάσκετ, κλήρωση ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 2:42 pm


Ι.Ν. Αγίας Τριάδος: Η Παναγία η Προυσιώτισσα σώζει το Αγρίνιο - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Ι.Ν. Αγίας Τριάδος: Η Παναγία η Προυσιώτισσα σώζει το Αγρίνιο - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Αμέτρητα τα Θαύματα της Παναγίας μας στην Ιερά Μονή Προυσού μέχρι σήμερα. Πλήθος κόσμου καταφτάνουν με πίστη να προσκυνήσουν την Θαυματουργή ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 2:38 pm


Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου: Η Παναγία η Προυσιώτισσα σώζει το Αγρίνιο το 1918 - AgrinioPress

Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου: Η Παναγία η Προυσιώτισσα σώζει το Αγρίνιο το 1918  AgrinioPress

Αμέτρητα τα Θαύματα της Παναγίας στην Ιερά Μονή Προυσού μέχρι σήμερα. Πλήθος κόσμου καταφτάνουν με πίστη να προσκυνήσουν την Θαυματουργή.

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 2:35 pm


Πρωτάθλημα Α2 μπάσκετ: Εντός με Τρίτωνα ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα - INBOX

Πρωτάθλημα Α2 μπάσκετ: Εντός με Τρίτωνα ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα  INBOX

Με εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Τρίτωνα θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στην Α2 μπάσκετ Ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 2:28 pm


A2 Ανδρών: Με Τρίτωνα στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός - Superbasket

A2 Ανδρών: Με Τρίτωνα στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός  Superbasket

Τον Τρίτωνα θα αντιμετωπίσει στην πρώτη αγωνιστική της Α2 για την επόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός. Ολοκληρώθηκε η κλήρωση της επόμενης αγωνιστικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 2:12 pm


Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας Ανδρών του Μπάσκετ - Sinidisi.gr

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας Ανδρών του Μπάσκετ  Sinidisi.gr

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α2 κατηγορίας Ανδρών. Στο πρώτο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Τρίτωνα, ομάδα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 2:11 pm


Επαναφέρει το θέμα της επιστροφής των Ιερών Κειμηλίων στην Ι.Μ. Βλοχού η Αρχαιολογική Εταιρεία Θεστιέων - Sinidisi.gr

Επαναφέρει το θέμα της επιστροφής των Ιερών Κειμηλίων στην Ι.Μ. Βλοχού η Αρχαιολογική Εταιρεία Θεστιέων  Sinidisi.gr

Στον πανηγυρικό εορτασμό της Παναγίας του Βλοχού στις 23 Αυγούστου,η Αρχαιολογική Εταιρεία Θεστιέων αναδημοσιεύει το ζήτημα της επαναφοράς των Ιερών ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 1:06 pm


Μεσολόγγι: 19χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα - Patras Events

Μεσολόγγι: 19χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα  Patras Events

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Νεοχώρι, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 19χρονος αλλοδαπός, διότι σε αστυνομικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 12:45 pm


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σουλιωτών (ΦΩΤΟ) - AgrinioVoice

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας στο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σουλιωτών (ΦΩΤΟ)  AgrinioVoice

Στο επιστημονικό μέρος του Πανελλήνιου Ανταμώματος Σουλιωτών συμμετείχε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας, την Παρασκευή 16 Αυγούστου, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 12:43 pm


Πώς επηρεάζει την παραβατικότητα της Ι.Π. Μεσολογγίου ο νέος νόµος - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Πώς επηρεάζει την παραβατικότητα της Ι.Π. Μεσολογγίου ο νέος νόµος - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Τα χέρια των Δικαστών λύνουν κάποια σημεία του καινούργιου νόμου που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου, σε ό,τι αφορά σε κλοπές, ληστείες κ.λπ., φαινόμενο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 10:36 am


Πρώτη προπόνηση της γυναικείας ομάδας Μεσολόγγι 2008 - Peiraiotika.gr

Πρώτη προπόνηση της γυναικείας ομάδας Μεσολόγγι 2008  Peiraiotika.gr

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ:4-8-2019 και το site peiraiotika.g.r βρέθηκε στο γήπεδο της ομάδας Μεσολόγγι 2008 και κατέγραψε μια σειρά από συνεντεύξεις των παίκτριων και ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2019 | 1:16 pm


Σύλληψη για κλοπή στο Μεσολόγγι - 29 Δυτικά

Σύλληψη για κλοπή στο Μεσολόγγι  29 Δυτικά

Συνελήφθη, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 16χρονος, διότι χθες τα ξημερώματα εισήλθε σε οικία και αφαίρεσε ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 5:01 am


Ανήλικος "μπούκαρε" σε σπίτι στο Μεσολόγγι και άρπαξε μια τσάντα - Patras Events

Ανήλικος "μπούκαρε" σε σπίτι στο Μεσολόγγι και άρπαξε μια τσάντα  Patras Events

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 16χρονος ημεδαπός, διότι χθες τα ξημερώματα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 1:48 pm


Μεσολόγγι: 16χρονος συνελήφθη για κλοπή σε σπίτι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: 16χρονος συνελήφθη για κλοπή σε σπίτι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Σύλληψη ανήλικου για κλοπή Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 16χρονος ημεδαπός ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 12:19 pm


Μεσολόγγι: "Απέκρυπταν έκτακτη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΜ από το Νοέμβριο του 2018!" - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: "Απέκρυπταν έκτακτη χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΜ από το Νοέμβριο του 2018!"  Sinidisi.gr

Από το Νοέμβριο του 2018 το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε έκτακτα τη ΔΕΥΑΜ με το ποσό των 150.000 ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 11:04 am


Μεσολόγγι: Συνελήφθη 16χρονος για διάρρηξη - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Συνελήφθη 16χρονος για διάρρηξη  AgrinioPress

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 16χρονος για διάρρηξη...

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 10:36 am


Μεσολόγγι: «Έφυγε» πρόωρα ο Σπύρος Παπαγεωργίου - Κοινωνία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: «Έφυγε» πρόωρα ο Σπύρος Παπαγεωργίου - Κοινωνία  AgrinioTimes

Πρόωρα ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ζωής για τον Σπύρο Παπαγεωργίου (Παπαβάγγελο) σε ηλικία 76 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα αύριο Τετάρτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 6:24 pm


Μεσολόγγι: Πληροφορίες και διάφορα ιστορικά στοιχεία - Texnologia

Μεσολόγγι: Πληροφορίες και διάφορα ιστορικά στοιχεία  Texnologia

Μεσολόγγι: Πληροφορίες και διάφορα ιστορικά στοιχεία. Το Μεσολόγγι ή Μεσολόγγιο, ή Ιερή πόλη του Μεσολογγίου, όπως είναι η επίσημη ονομασία της.

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:16 am


Μεσολόγγι: Φορτηγό αναποδογύρισε και γκρέμισε ολόκληρο σπίτι! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Φορτηγό αναποδογύρισε και γκρέμισε ολόκληρο σπίτι!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο φορτηγού, έσπασε τις μπάρες και πέρασε το ρέμα πέφτοντας σε ένα σπίτι στην Αγριλιά - Απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 7:16 pm


Καταγγελία Χρ. Σιάσου για τις μπάρες στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Καταγγελία Χρ. Σιάσου για τις μπάρες στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Χρήστος Γερ. Σιάσος: «Στο έλεος της αδιαφορίας το κέντρο του Μεσολογγίου»! Πριν από μερικά χρόνια ο Δήμος Μεσολογγίου σκέφθηκε να «προστατεύσει» το ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 6:41 pm


Ατύχημα μετά από "τρελή" πορεία φορτηγού στο Μεσολόγγι, στο νοσοκομείο ο οδηγός - ΑgrιnιοΝews.gr

Ατύχημα μετά από "τρελή" πορεία φορτηγού στο Μεσολόγγι, στο νοσοκομείο ο οδηγός  ΑgrιnιοΝews.gr

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Αγριλιά Μεσολογγίου.Φορτηγό βγήκε από την πορεία του και κατέληξε μετά από τρελή πορεία επάνω.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 6:33 pm


Μεσολόγγι: Ο Κήπος των Ηρώων μέσα από τα «μάτια» ενός drone (Βίντεο) - TRAVEL - Εφημερίδα Ελευθερία

Μεσολόγγι: Ο Κήπος των Ηρώων μέσα από τα «μάτια» ενός drone (Βίντεο) - TRAVEL  Εφημερίδα Ελευθερία

Ο Κήπος των Ηρώων βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια έκταση σχεδόν δεκατεσσάρων στρεμμάτων στην οποία κατά την διάρκεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 1:02 pm


Η κοιλάδα του Αχελώου στην ιστορία του τόπου - Ελευθερία

Η κοιλάδα του Αχελώου στην ιστορία του τόπου  Ελευθερία

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού πολιτιστικού προγράμματος «Τόποι Αυτοθυσίας, Ιερά Μονή Σέλτσου, Μεσολόγγι, Μυτιλήνη» θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 5:00 pm


Μεσολόγγι: To λιόγερμα της Πλώσταινας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: To λιόγερμα της Πλώσταινας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

To λιόγερμα της Πλώσταινας στο Μεσολόγγι μέσα από το φακό του Γιάννη Γιαννακόπουλου To λιόγερμα της Πλώσταινας στο Μεσολόγγι μέσα από το φακό του.

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Μένουν απλήρωτοι οι εργαζόµενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι - aftodioikisi.gr

Μεσολόγγι: Μένουν απλήρωτοι οι εργαζόµενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι  aftodioikisi.gr

Eπιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Μεσολογγίου, ότι μετά την δέσμευση των λογαριασμών της ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2019 | 9:22 am


Μεσολόγγι: Κλείνουν τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Κλείνουν τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας - Αιχμή News  Αιχμή

Μεσολόγγι: Κλείνουν τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Μεσολόγγι: Κλείνουν τα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2019 | 10:30 am


Μεσολόγγι: Η ηλεκτρονική παρουσία της «Διεξόδου» - Επιστήμες - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Η ηλεκτρονική παρουσία της «Διεξόδου» - Επιστήμες  AgrinioTimes

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η «Διέξοδος», ακολουθώντας τον σύγχρονο τρόπο επικοινωνίας και ενημέρωσης, έχει δημιουργήσει νέες ηλεκτρονικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2019 | 10:00 am


Πωλείται οικόπεδο στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Πωλείται οικόπεδο στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Πωλείται οικόπεδο στην Καλλονή Μεσολογγίου εκτάσεως 400 τ.μ. εντός σχεδίου πόλεως.

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 4:34 pm


Tριήμερο φεστιβάλ στο Μεσολόγγι - Sinidisi.gr

Tριήμερο φεστιβάλ στο Μεσολόγγι  Sinidisi.gr

Λίγο μετά το τέλος του καλοκαιριού, στις 6-7-8 Σεπτεμβρίου σε περιμένει μία ξεχωριστή εμπειρία για να βιώσεις στην πόλη του Μεσολογγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019: Οι Βάσεις 2018 για τη σχολή ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ... - Newsit

Βάσεις 2019: Οι Βάσεις 2018 για τη σχολή ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ...  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019: ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2018 για τη σχολή ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) . Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019: Οι Βάσεις 2018 για τη σχολή ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ... - Newsit

Βάσεις 2019: Οι Βάσεις 2018 για τη σχολή ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019: ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2018 για τη σχολή ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) . Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η ανακοίνωση για τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Πτώση της πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Πτώση της πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές μας, ότι λόγω βλάβης σε αντλία που τροφοδοτεί με πόσιμο νερό την πόλη του Μεσολογγίου, υπάρχει πτώση της πίεσης στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 11:33 am


Μεσολόγγι: Ξεκινά το έργο ολοκλήρωσης της ύδρευσης Ευηνοχωρίου - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ξεκινά το έργο ολοκλήρωσης της ύδρευσης Ευηνοχωρίου  Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Ξεκινά το έργο ολοκλήρωσης της ύδρευσης Ευηνοχωρίου. Υπογράφηκε σήμερα από τον αντιπρόεδρο ΔΕΥΑΜ Γ. Κοντογιάννη παρουσία του ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Οι απόψεις της δημοτικής παράταξης του Κώστα Λύρου για το Δημοτικό κολυμβητήριο - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Οι απόψεις της δημοτικής παράταξης του Κώστα Λύρου για το Δημοτικό κολυμβητήριο  Sinidisi.gr

Αναφορικά με το έργο του Δημοτικό κολυμβητηρίου, που σχεδιάζει να κατασκευάσει η απερχόμενη δημοτική αρχή, θεωρούμε σκόπιμο να δημοσιοποιήσουμε τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Έκλεψε 50 ευρώ με την μέθοδο της απασχόλησης - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Έκλεψε 50 ευρώ με την μέθοδο της απασχόλησης - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία 45χρονη ημεδαπή, διότι ενεργώντας από κοινού με ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 10:00 am


Ιστορίες από τα παλιά. Γεύση από Ολυμπιάδα στη «Διέξοδο» - Αιχμή News - Αιχμή

Ιστορίες από τα παλιά. Γεύση από Ολυμπιάδα στη «Διέξοδο» - Αιχμή News  Αιχμή

Τρίτη 27 - Παρασκευή 30 Ιουλίου 2004 Αριθµ. φύλλων: 1244 - 1247. Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 01/08/2019. Γεύση από Ολυμπιάδα στην «Διέξοδο».

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Συνελήφθη 45χρονη για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Συνελήφθη 45χρονη για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία 45χρονη για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης.

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 10:00 am


Χειροπέδες σε 45χρονη στο Μεσολόγγι για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης - AgrinioPress

Χειροπέδες σε 45χρονη στο Μεσολόγγι για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης  AgrinioPress

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία 45χρονη για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης.

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Αγέλη αδέσποτων (και) στο Λιμάνι προκαλεί φόβο - AgrinioPress

Μεσολόγγι: Αγέλη αδέσποτων (και) στο Λιμάνι προκαλεί φόβο  AgrinioPress

Καθημερινή εικόνα στην ευρύτερη περιοχή του «τουριστικού» λιμανιού του Μεσολογγίου: Μεμονωμένα ή ομάδες από αδέσποτα να επιτίθενται σε οχήματα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 1:03 pm


Ενοικιάζεται fast - food / ψησταριά στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Ενοικιάζεται fast - food / ψησταριά στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ fast - food - ψησταριά με πλήρη εξοπλισμό απέναντι από το στρατόπεδο Μεσο.

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 11:25 am


Πρόσληψη βιολόγου στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Πρόσληψη βιολόγου στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Η Π. Δυτικής Ελλάδας προχωράει στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων. Η διαδικασία για την.

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 10:00 am


Γερονικολού & Τσιμιτσέλης: Διακοπές στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Γερονικολού & Τσιμιτσέλης: Διακοπές στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Γερονικολού & Τσιμιτσέλης: Διακοπές στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ). Στιγμές χαλάρωσης στο πατρικό του ηθοποιού - Οι φωτογραφίες στο Instagram.

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2019 | 10:00 am


Πότε το Μεσολόγγι έγινε Ιερά Πόλις - AgrinioPress

Πότε το Μεσολόγγι έγινε Ιερά Πόλις  AgrinioPress

Στις 4 Αυγούστου του 1825 στον Μητροπολιτικό Ναό του Ναυπλίου είχε συγκεντρωθεί πολύς κόσμος. Πολεμιστές καταρρακωμένοι, ανάπηροι, χήρες...

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Παρεµβάσεις στην οδό Γεωργάκη ζητά το 1ο Δηµοτικό Σχολείο - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Παρεµβάσεις στην οδό Γεωργάκη ζητά το 1ο Δηµοτικό Σχολείο - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Την αναγκαιότητα δημιουργίας πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου στην οδό Νώντα Γεωργάκη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, αναδεικνύει ο διευθυντής ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2019 | 10:00 am


Τέσσερις συλλήψεις για διπλώματα στην παραλία Κρυονερίου και στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Τέσσερις συλλήψεις για διπλώματα στην παραλία Κρυονερίου και στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα στην παραλία Κρυονερίου και στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου και της ΟΠΚΕ του ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι - "Διέξοδος": "Φεύγουμε και μεις για διακοπές" - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι - "Διέξοδος": "Φεύγουμε και μεις για διακοπές"  Sinidisi.gr

Μεσολόγγι - "Διέξοδος": "Φεύγουμε και μεις για διακοπές". Αγαπητοί μας φίλοι,Σας ενημερώνουμε ότι κατά τον μήνα Αύγουστο το Ιστορικό Μουσείο.

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι - Οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα - Patras Events

Μεσολόγγι - Οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα  Patras Events

Συνελήφθησαν, σε διαφορετικές περιπτώσεις, χθες, στο Μεσολόγγι, από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, του ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2019 | 10:00 am


Αφιλόξενη πόλη για τα ΑμεΑ το Μεσολόγγι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Αφιλόξενη πόλη για τα ΑμεΑ το Μεσολόγγι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Δεν υπάρχουν υποδοµές για τα άτοµα µε κινητικά προβλήµατα - Καθηµερινά τα παραδείγµατα Tη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση των Ατόμων με Ειδικές.

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Επίσκεψη Κώστα Λύρου σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. - Αυτοδιοίκηση - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Επίσκεψη Κώστα Λύρου σε Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. - Αυτοδιοίκηση  AgrinioTimes

Στα πλαίσια της διαρκής προσπάθειας ενημέρωσης επί των θεμάτων, που αφορούν τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κώστας Λύρος ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για εκπαιδευτές Δ.ΙΕΚ - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για εκπαιδευτές Δ.ΙΕΚ - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δημοσίευσε σήμερα, την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για εκπαιδευτές Δ.ΙΕΚ. Δείτε την ανακοίνωση στον ιστότοπο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ εδώ:

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι - Καραπαπάς σε Λύρο: Τα περιβαλλοντικά θα γίνουν μετά την εκτέλεση του έργου - Αυτοδιοίκηση - AgrinioTimes

Μεσολόγγι - Καραπαπάς σε Λύρο: Τα περιβαλλοντικά θα γίνουν μετά την εκτέλεση του έργου - Αυτοδιοίκηση  AgrinioTimes

Τα έργα εκτελούνται βάσει εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και χωρίς καμία βιασύνη όπως αναφέρετε. Για την διακοπή εργασιών ενός έργου υπάρχει ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2019 | 10:00 am


Το Μεσολόγγι τίμησε το νησί Κάλαμος - Αιχμή News - Αιχμή

Το Μεσολόγγι τίμησε το νησί Κάλαμος - Αιχμή News  Αιχμή

Η «Διέξοδος» και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου με το βλέμμα τους στραμμένο στη Ιστορία οργάνωσαν εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης. Το Μεσολόγγι τίμησε ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Χωρίς φώτα η Καλλονή - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Χωρίς φώτα η Καλλονή - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Για έλλειψη φωτισμού κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής Καλλονή Μεσολογγίου. Όπως λένε οι ίδιοι έχουν καεί αρκετές λάμπες από τα φωτιστικά του δήμου και.

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Την Τρίτη συνεδριάζει το Δ.Σ. μετά από αναβολή - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Την Τρίτη συνεδριάζει το Δ.Σ. μετά από αναβολή - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 6η Αυγούστου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 12.00 μ. στην αίθουσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2019 | 10:00 am


Πωλείται σπίτι στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Πωλείται σπίτι στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Πωλείται οικία 60 τ.μ. σε οικόπεδο 1.100 τ.μ. στην Αγριλιά Μεσολογγίου επί του κεντρικ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2019 | 1:11 pm


Το Μεσολόγγι τίμησε την νήσο Κάλαμο - 29 Δυτικά

Το Μεσολόγγι τίμησε την νήσο Κάλαμο  29 Δυτικά

Για άλλη μια φορά η «Διέξοδος» και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου έκαναν την έκπληξη. Με το βλέμμα τους τη φορά αυτή στραμμένο αποκλειστικά στην Ιστορία ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2019 | 10:00 am


Το Μεσολόγγι τίμησε τη νήσο Κάλαμος - ΑgrιnιοΝews.gr

Το Μεσολόγγι τίμησε τη νήσο Κάλαμος  ΑgrιnιοΝews.gr

Για άλλη μια φορά η «Διέξοδος» και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου έκαναν την έκπληξη.Με το βλέμμα τους τη φορά αυτή στραμμένο αποκλειστικά στην.

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Τραυματίστηκε μοτοσυκλετιστής στο Ραδιομέγαρο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Μεσολόγγι: Τραυματίστηκε μοτοσυκλετιστής στο Ραδιομέγαρο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Το ατύχημα σημειώθηκε κοντά στο Ραδιομέγαρο και αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να πέσει στο οδόστρωμα η μοτοσυκλέτα και ο οδηγός της, ο οποίος ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Τα αρχεία µπορεί να έκρυβαν παράνοµες υιοθεσίες - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Τα αρχεία µπορεί να έκρυβαν παράνοµες υιοθεσίες - Ειδήσεις  AgrinioTimes

H καταστροφή του αρχείου από το παλιό Νοσοκομείο έχει δημιουργήσει ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στις περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, καθώς ήδη μια από ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ερωτήματα Λύρου σχετικά με το έργο της εκβάθυνσης του διαύλου - Αυτοδιοίκηση - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Ερωτήματα Λύρου σχετικά με το έργο της εκβάθυνσης του διαύλου - Αυτοδιοίκηση  AgrinioTimes

Ένα από τα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο μας και για το οποίο, αν και ως η νέα Δημοτική αρχή επιμόνως ερωτώντες, με πολύ μεγάλη δυσκολία και.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι:Παραστάσεις του Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών - ΕΡΤ

Μεσολόγγι:Παραστάσεις του Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών  ΕΡΤ

Ο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών στις 7 Αυγούστου. Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Γάλλου ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση επικίνδυνων φαινομένων - Αιχμή News  Αιχμή

Στο πλαίσιο της αποτελεσματικής πρόληψης για τις δασικές πυρκαγιές και τα έντονα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:00 am


Βραδιά τροχαίων η χθεσινή στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Βραδιά τροχαίων η χθεσινή στο Μεσολόγγι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Στην περιοχή της Καλονής Μεσολογγίου Ι.Χ. αυτοκίνητο παρέσυρε 11χρονη ποδηλάτρια με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:00 am


Πόσο θα φτάσει ο νέος ΕΝΦΙΑ σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο - AgrinioVoice

Πόσο θα φτάσει ο νέος ΕΝΦΙΑ σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο  AgrinioVoice

Μεγαλύτερες μειώσεις στα ποσά του ΕΝΦΙΑ για όσους έχουν μεσαίας και μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία και μικρότερες για όσους έχουν χαμηλής αξίας ακίνητα ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Το Μεσολόγγι τίμησε το νησί του Καλάμου Λευκάδας (Βίντεο) - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Το Μεσολόγγι τίμησε το νησί του Καλάμου Λευκάδας (Βίντεο) - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Σε μία ιστορική εκδήλωση στον Κάλαμο Λευκάδας, το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» Μεσολογγίου και ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν μία ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Θα ενοικιάζονται καταµαράν στο Μεσολόγγι… - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Θα ενοικιάζονται καταµαράν στο Μεσολόγγι… - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Εντυπωσιακό είναι το ενδιαφέρον για την δημιουργία επιχειρήσεων ενοικίασης τουριστικών σκαφών από Μεσολογγίτες, που επιθυμούν να ενταχθούν στο τρέχων.

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Αιτωλοακαρνανία - Γεωπονική Σχολή: Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν σε Αγρίνιο - Μεσολόγγι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Αιτωλοακαρνανία - Γεωπονική Σχολή: Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν σε Αγρίνιο - Μεσολόγγι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Με ταχύτατες διαδικασίες συνεχίζει η διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών την προετοιμασία των νέων Σχολών και Τμημάτων που προέκυψαν από τη συγχώνευση ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Όταν το Μεσολόγγι είχε κλασσικό αθλητισμό - ΑgrιnιοΝews.gr

Όταν το Μεσολόγγι είχε κλασσικό αθλητισμό  ΑgrιnιοΝews.gr

Τη δεκαετία του ΄70 ο κλασσικός αθλητισμός στο Μεσολόγγι βρίσκεται ακόμα σε άνθηση. Στο Εθνικό Στάδιο γίνονται οι προπονήσεις των αθλητών...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής - ΑgrιnιοΝews.gr

Μεσολόγγι: Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής  ΑgrιnιοΝews.gr

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με κατάνυξη την ακολουθία του Όρθρου και στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2019 | 10:00 am


Εσπερινός και Λιτανεία του Αγίου Παντελεήμονος στο Μεσολόγγι - romfea.gr

Εσπερινός και Λιτανεία του Αγίου Παντελεήμονος στο Μεσολόγγι  romfea.gr

Πλήθος πιστών παρακολούθησε με κατάνυξη τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό μετ' Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου της ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις για κλοπές σε Μεσολόγγι & Αγρίνιο - 29 Δυτικά

Συλλήψεις για κλοπές σε Μεσολόγγι & Αγρίνιο  29 Δυτικά

Συνελήφθη, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 32χρονος, διότι διέρρηξε γραφείο πολιτιστικού συλλόγου και ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους απ΄το Φεστιβάλ Δράμας - Κινηματογράφος - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους απ΄το Φεστιβάλ Δράμας - Κινηματογράφος  AgrinioTimes

Το βραβευμένο φεστιβάλ Δράμας ταινιών μικρού μήκους ταξιδεύει στο Μεσολόγγι. Δείτε το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους 1. ΕΚΤΟΡΑΣ ΜΑΛΟ-Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Ξάφρισε κουμπούρια και... φουστανέλες από πολιτιστικό σύλλογο! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Ξάφρισε κουμπούρια και... φουστανέλες από πολιτιστικό σύλλογο!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Τα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ εκθέματα βρέθηκαν στην κατοχή του, όταν συνελήφθη, και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους του συλλόγου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2019 | 10:00 am


Σύλληψη για διάρρηξη σε γραφείο πολιτιστικού συλλόγου στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Σύλληψη για διάρρηξη σε γραφείο πολιτιστικού συλλόγου στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Για κλοπή συνελήφθη, χθες το πρωί ,από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου ένας 32χρονος. Η σύλληψη έγινε διότι διέρρηξε γραφείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2019 | 10:00 am


32χρονος έκλεψε στολή, άρματα και φωτογραφικές μηχανές από Πολιτιστικό Σύλλογο στο Μεσολόγγι! - AgrinioPress

32χρονος έκλεψε στολή, άρματα και φωτογραφικές μηχανές από Πολιτιστικό Σύλλογο στο Μεσολόγγι!  AgrinioPress

Συνελήφθη, χθες Τρίτη το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 32χρονος , διότι διέρρηξε γραφείο πολιτιστικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Έκλεψαν άρματα, στολή και..φωτογραφική - thebest.gr - BEST News

Μεσολόγγι: Έκλεψαν άρματα, στολή και..φωτογραφική - thebest.gr  BEST News

Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 32χρονος Έλληνας, διότι διέρρηξαν γραφείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Άγνωστοι διέρρηξαν αυτοκίνητο στο Ευηνοχώρι - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Μεσολόγγι: Άγνωστοι διέρρηξαν αυτοκίνητο στο Ευηνοχώρι - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Διάρρηξη σε αυτοκίνητο στο Ευηνοχώρι έγινε το περασμένο βράδυ, το οποίο μάλιστα ήταν σταθμευμένο σε κεντρικό σημείο του χωριού. Οι δράστες έκλεψαν την.

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 10:00 am


Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Μεσολόγγι - ΑgrιnιοΝews.gr

Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Μεσολόγγι  ΑgrιnιοΝews.gr

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Δράμας έρχεται να χαρίσει όμορφες κινηματογραφικές στιγμές σε έναν τόπο που δεν σταματά να μαγεύει και να.

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 10:00 am


Το Μεσολόγγι τιμά τη νήσο Κάλαμος - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Το Μεσολόγγι τιμά τη νήσο Κάλαμος - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Οι διοργανωτές έχουν ναυλώσει θαλάσσιο λεωφορείο, το οποίο θα πραγματοποιήσει δωρεάν μεταφορά (έως 70 άτομα) στο νησί. Tο Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 8 το ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Χειροπέδες σε διαρρήκτη αυτοκινήτου - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Χειροπέδες σε διαρρήκτη αυτοκινήτου - Αιχμή News  Αιχμή

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι την ίδια ημέρα τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 10:00 am


Εφιαλτικό σενάριο για το Μεσολόγγι! Κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας έως και 2 μέτρα μέχρι το 2100 - Sinidisi.gr

Εφιαλτικό σενάριο για το Μεσολόγγι! Κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας έως και 2 μέτρα μέχρι το 2100  Sinidisi.gr

Εφιαλτικά είναι τα σενάρια για το κόστος της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα. Πέρα από το γεγονός ότι οι απώλειες ανθρώπινων ζωών και οι φυσικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 10:00 am


Διέλυσαν ΑΤΜ σε κτίριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι - Πρώτο ΘΕΜΑ

Διέλυσαν ΑΤΜ σε κτίριο της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το ΑΤΜ που βρίσκεται στα γραφεία της πρώην Νομαρχίας, όπου πλέον στεγάζεται το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:00 am


"Kίνδυνος πλημμύρας ξανά στο Μεσολόγγι" (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

"Kίνδυνος πλημμύρας ξανά στο Μεσολόγγι" (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Eξώδικη διαμαρτυρία απέστειλαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου κάτοικοι.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 10:00 am


Άγριος καυγάς μεταξύ μεταναστών στο Μεσολόγγι - Κοινωνικά νέα και ειδήσεις - BEST News

Άγριος καυγάς μεταξύ μεταναστών στο Μεσολόγγι - Κοινωνικά νέα και ειδήσεις  BEST News

Εικόνες άγριας βιαιότητας καταγράφονται στο αποκλειστικό βίντεο που δημοσιεύει το sinidisi.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Εγκρίθηκε το "Open Mall" στο Μεσολόγγι - Αιχμή News - Αιχμή

Εγκρίθηκε το "Open Mall" στο Μεσολόγγι - Αιχμή News  Αιχμή

Με μεγάλη χαρά η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου σας ενημερ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Τον μαχαίρωσε πάνω στον καβγά! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσολόγγι: Τον μαχαίρωσε πάνω στον καβγά!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το θύμα, που είναι Αλβανός, εισήχθη στο χειρουργείο για να αντιμετωπιστούν τα αρκετά σοβαρά τραύματα που έφερε.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Στο Μουσείο του Μπορντό «μετέφερε» το Μεσολόγγι ο Ν. Αλιάγας - Αιχμή News - Αιχμή

Στο Μουσείο του Μπορντό «μετέφερε» το Μεσολόγγι ο Ν. Αλιάγας - Αιχμή News  Αιχμή

Φωτογραφίες που απεικονίζουν στιγμές του Μεσολογγίου, του Νίκου Αλιάγα παρουσιάζονται σε έκθεση στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Μπορντό και θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε 31χρονος χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε 31χρονος χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα όταν εκδηλώθηκε καταιγίδα με δυνατούς ανέμους.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες - Euro2day

Μεσολόγγι: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε πολίτες  Euro2day

Οι απάτες έχουν διαπραχθεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη βόρεια Ελλάδα, μέχρι την Κρήτη και από τα Ιόνια Νησιά, μέχρι τα.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Θρίαμβος Κώστα Λύρου / Εντολή για Ανατροπή (φωτό - βίντεο) - Αιχμή News - Αιχμή

Μεσολόγγι: Θρίαμβος Κώστα Λύρου / Εντολή για Ανατροπή (φωτό - βίντεο) - Αιχμή News  Αιχμή

Επικράτησε του Ν. Καραπάνου με ποσοστό 58% - 42%. Μεσολόγγι: Θρίαμβος Κώστα Λύρου / Εντολή για Ανατροπή (φωτό - βίντεο) ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Παρουσία του ΠτΔ η Κυριακή των Βαΐων στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Παρουσία του ΠτΔ η Κυριακή των Βαΐων στο Μεσολόγγι (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Kορυφώθηκαν, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 193ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: «Στους δύσκολους καιρούς για την Ευρώπη να διδαχθούμε από τους προγόνους» | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Μεσολόγγι: «Στους δύσκολους καιρούς για την Ευρώπη να διδαχθούμε από τους προγόνους» | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Αυτή την περίοδο, που κρίνεται το μέλλον της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, οι πρόγονοί μας διδάσκουν και μας εμπνέουν, τόνισε ο πρόεδρο της Δημοκρατίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 10:00 am


Μοναδικές στιγμές: Η καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Μεσολόγγι - Το Βήμα Online

Μοναδικές στιγμές: Η καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Μεσολόγγι  Το Βήμα Online

Το μοναδικό αυτό εθνικό κειμήλιο θα βρίσκεται μέχρι την Κυριακή των Βαϊων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου. Σε μια σεμνή τελετή εκατοντάδες πολίτες ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2019 | 10:00 am


Τώρα ξέρεις! Κουτέρης και στο Μεσολόγγι... - Αιχμή News - Αιχμή

Τώρα ξέρεις! Κουτέρης και στο Μεσολόγγι... - Αιχμή News  Αιχμή

Μια μεγάλη γιορτή ήταν τα χτεσινά εγκαίνια του νέου αρτοποιείου ζαχαροπλαστείου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Μεσολόγγι: Μια Λιμνοθάλασσα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Θεραπείας - Insider.gr

Μεσολόγγι: Μια Λιμνοθάλασσα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Θεραπείας  Insider.gr

O τουριστικός «χάρτης» της περιοχής του Μεσολογγίου αναμένεται ν' αλλάξει.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μεσολόγγι

Φιλικοί ιστότοποι: