Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Hμερίδα με θέμα ‘Παράγοντας ποιοτικά ελαιοκομικά προϊόντα’


O Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγρινίου ‘Η Ένωση’ διοργανώνει ημερίδα με θέμα ‘Παράγοντας ποιοτικά ελαιοκομικά προϊόντα’. Η ημερίδα θα διεξαχθεί  στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Νεάπολης  αύριο  Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 6:00 μ. μ.
Αποτελεί τη δέκατη κατά σειρά ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε  ο Δήμος Αγρινίου στις δέκα Δημοτικές Ενότητες του Δήμου ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα ενημερώσεων ημερίδων γεωργικού ενδιαφέροντος με γενική θεματολογία ‘ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ’ .
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στις  ορθές πρακτικές συγκομιδής των ελαιών, στην τυποποίηση της επιτραπέζιας ελιάς, στους παράγοντες που επηρεάζουν  την ποιότητα του ελαιολάδου κατά την παραγωγή, έκθλιψη και συντήρηση, στα προϊόντα ΠΟΠ, ΠΓΕ  καθώς και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου.


Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 9:46 am


"Ανυπότακτο Αγρίνιο":Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συναγωνιστή Αντρέα Καραγιάννη


Την Παρασκευή 31 Μάρτη, ένας συμπολίτης μας καλείται να απολογηθεί ενώπιον του δικαστηρίου, με την κατηγορία της υποκίνησης σε βίαια επεισόδια, επειδή, κατά το έτος, 2013 έγραψε «ανεπίτρεπτες φράσεις» στην προσωπική του σελίδα και σε συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Ανδρέας Καραγιάννης, ενεργός πολίτης με πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση, αποτελεί φαίνεται για κάποιους παράδειγμα προς αποφυγήν, αφού οι πολίτες, σύμφωνα με το δικό τους αξιακό σύστημα, θα πρέπει να μάθουν να σιωπούν και κυρίως να υποτάσσονται σε πολιτικές που σκορπούν φρίκη στην πλειοψηφία των ανθρώπων.
Αν όμως ο Αντρέας Καραγιάννης δικάζεται την Παρασκευή ως υποκινητής σε πράξεις βίας, όλοι αυτοί που την ασκούν, γιατί παραμένουν στο απυρόβλητο;
Όλοι αυτοί που νομοθετούν και εφαρμόζουν τη φτώχεια, την ανεργία, τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων, δεν είναι αυτουργοί μιας απόλυτης και απάνθρωπης βίας;
Όλοι αυτοί που νομοθετούν και εφαρμόζουν την εγκατάλειψη όλων των κοινωνικών δομών, το κλείσιμο των σχολείων και των νοσοκομείων, την ελλιπή πρόνοια για τους αδύναμους κρίκους αυτής της κοινωνίας, τους γέρους δηλαδή, τα παιδιά και τους ανάπηρους, δεν είναι αυτουργοί μιας απόλυτης και απάνθρωπης βίας;
Βία δεν είναι οι ατελείωτες ουρές, για ένα πιάτο φαί στα κοινωνικά συσσίτια;
Βία δεν είναι η κατάργηση κάθε εργατικής νομοθεσίας, που έχει παραδώσει τους εργαζόμενους στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, γυρνώντας το ρολόι του χρόνου αρκετούς αιώνες πίσω;
Βία δεν είναι τα άθλια κέντρα κράτησης, στα οποία αφήνουν τις ζωές τους οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους εξ’ αιτίας των πολέμων ή άλλων καταστροφών, για να σωθούν;
Βία δεν είναι οι ανελέητοι βομβαρδισμοί, που καταστρέφουν χώρες, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των δυνατών της γης;
Όλοι αυτοί που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές, που ψηφίζουν και εφαρμόζουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που υλοποιούν αυτές τις απάνθρωπες μορφές της βίας, πότε θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου;
Το Ανυπότακτο Αγρίνιο θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό, όσων διώκονται, επειδή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης του ανθρώπου και απέναντι σε κάθε παράλογη και άδικη μεθόδευση, που θα επιχειρεί να μετατρέψει «την τρίχα σε τριχιά», για να ποινικοποιήσει και να καταργήσει την αντίσταση του λαού μας απέναντι στους «φονιάδες» του, την ίδια ώρα μάλιστα, που η δικαιοσύνη κρατάει κλειστά τα μάτια της, μπροστά στους δήμιους που μας αλυσοδένουν, για να μας σύρουν σε μια αβίωτη ζωή.

Αυτό επιβάλλει το δικό μας αξιακό σύστημα, και εδώ θα σταθούμε.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συναγωνιστή Αντρέα Καραγιάννη
και Απαιτούμε την απαλλαγή του από κάθε κατασκευασμένη κατηγορία


ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 9:39 am


Ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια 29-3

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ζώδια

Κριός
Το τελευταίο διάστημα έχεις κάνει πολύ σκληρή και καλή δουλειά, που επιτέλους απολαμβάνεις τους καρπούς όσων πέτυχες. Κάνε μια μικρή παύση λοιπόν για να ξεκουραστείς και να το απολαύσεις στο έπακρο. Φρόντισε να μείνεις πιστός στον εαυτό σου και τις ιδέες σου, και να μην αφήσεις τίποτα και κανέναν να σε επηρεάσει και να σε βγάλει από την ορθή πορεία που έχεις χαράξει.

Αισθηματικές
Η ημέρα είναι ιδανική να αφοσιωθείς στον αγαπημένο σου και να περάσεις όμορφα και ρομαντικά, κάνοντας πράγματα που ευχαριστούν και εσένα και εκείνον. Φρόντισε να μην αναλωθείς σε μικροπράγματα που θα χαλάσουν το κλίμα ανάμεσά σας, γιατί θα είναι κρίμα. Αν από την άλλη βαδίζεις σε μοναχικά μονοπάτια, μην κλείνεσαι στον εαυτό σου. Αν απελευθερωθείς και χαλαρώσεις, θα δεις ότι αμέσως θα αλλάξει η ερωτική σου ζωή προς το καλύτερο.

Επαγγελματικές
Στον επαγγελματικό τομέα σημειώνεις σημαντική πρόοδο και βλέπεις έτσι τα πλάνα σου να υλοποιούνται με ευκολία και να φτάνεις στην επιτυχία. Διατήρησε επιφυλακτική στάση σε νέες συνεργασίες ή συμφωνίες, γιατί μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνονται. Μελέτησε λοιπόν προσεκτικά κάθε σου κίνηση για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων. Σε ότι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών σου, φρόντισε να χαλαρώσεις και να μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Με ψυχραιμία και σωστό προγραμματισμό, σύντομα θα μπεις σε μια σειρά.Ταύρος
Η πίεση του τελευταίου διαστήματος σε έχει κουράσει πολύ ψυχολογικά και σωματικά, με αποτέλεσμα να έχεις ξεπεράσει τα όρια αντοχής σου και πλέον να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις. Κάνε μια μικρή ανάπαυλα, ώστε να ξεκουραστείς και να αποφορτιστείς, γιατί το έχεις ανάγκη. Κατόπιν, με καθαρή σκέψη και γεμάτες μπαταρίες πια, θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις τις δουλειές σου και να ασχοληθείς με ζητήματα οικογενειακής φύσεως που θα έρθουν στο προσκήνιο.

Αισθηματικές
Στον ερωτικό τομέα μπαίνεις σε μια φάση έντονης σεξουαλικότητας και διάχυτου ερωτισμού είτε είσαι δεσμευμένος είτε όχι. Εάν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, με την αυξημένη ερωτική σου διάθεση θα καταφέρεις να έρθεις πολύ κοντά με τον αγαπημένο σου και να ζήσετε μοναδικές στιγμές που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε από την αρχή ο ένας τον άλλο. Αν είσαι αδέσμευτος, σήμερα είσαι τόσο ελκυστικός που ελάχιστα άτομα θα μπορέσουν να σου αντισταθούν. Εκμεταλλεύσου το και δώσε ζωή στα ερωτικά σου.

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου εργάζεσαι πολύ σκληρά και ίσως κάποια στιγμή αυτό σου φέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκεις. Έχεις τα όριά σου και καλό είναι να μην τα ξεπερνάς και να σέβεσαι τι ανάγκες σου. Αν δεν το κάνεις αυτό, θα ζοριστείς τόσο, που από ένα σημείο και μετά δεν θα έχεις αντοχές για τίποτα. Έτσι, θα κινδυνεύσεις να τα χάσεις όλα και να βρεθείς στο μηδέν. Βγάλε λοιπόν ένα πρόγραμμα, ώστε να κάνεις τις δουλειές σου χωρίς πίεση. Τα οικονομικά σου σύντομα θα βελτιωθούν.


Δίδυμοι
Επιτέλους βρίσκεις την ευκαιρία που έψαχνες και το κατάλληλο έδαφος να προχωρήσεις στην υλοποίηση σκέψεων και επιδιώξεων. Με την Σελήνη να κινείται στον Ταύρο από το μεσημέρι και μετά και να σε επηρεάζει θετικά, θα καταφέρεις να ολοκληρώσεις με επιτυχία ό, τι έχεις δρομολογήσει. Και φυσικά μεγάλη θα είναι η συμβολή των κοντινών σου ανθρώπων σε αυτό, που δε σταματούν να είναι δίπλα σου και να σε συμβουλεύουν. Μην φοβάσαι τίποτα λοιπόν, αφού φαίνεται να έχεις κάθε πιθανότητα να βγεις νικητής σε ό, τι κάνεις.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου κυριαρχεί γαλήνη και αρμονία, γεγονός που σε βοηθάει πολύ να είσαι χαλαρός και θετικός. Απόλαυσε αυτό που ζεις, ενώ καλό θα ήταν σήμερα να σχεδιάσεις μια ρομαντική βραδιά, για να έρθεις ακόμη πιο κοντά με το ταίρι σου. Αν από την άλλη βαδίζεις σε μοναχικά μονοπάτια, μην αφήνεις την ψυχολογία σου να επηρεάζεται από το αν είσαι σε σχέση ή όχι. Το σημαντικότερο είναι να μάθεις να περνάς όμορφα, ό, τι κι αν συμβαίνει στα ερωτικά σου, κι αν είναι να έρθει κάτι ακόμη καλύτερα.

Επαγγελματικές
Σήμερα προσπάθησε να κινείσαι με περισσότερη επιφυλακτικότητα στον χώρο της δουλειάς σου. Μελέτησε διεξοδικά κάθε παράμετρο των όποιων συμφωνιών κληθείς να υπογράψεις, γιατί μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνονται αρχικά. Βάλε ένα πρόγραμμα και στα επαγγελματικά σου και στα οικονομικά σου, για να ξέρεις που βαδίζεις και να είσαι πιο αποτελεσματικός.


Καρκίνος
Έχεις την τάση να αφήνεις άλυτες υποθέσεις να συσσωρεύονται και να εμφανίζονται ξανά και ξανά μπροστά σου, με αποτέλεσμα να αγχώνεσαι, ενώ παράλληλα θες να υλοποιήσεις νέα σχέδια. Θα έχεις έτσι πολλά μέτωπα ανοιχτά και θα τρέχεις και δε θα φτάνεις. Κλείσε πρώτα ανοιχτά κεφάλαια του παρελθόντος και κατόπιν κάνε νέα ξεκινήματα. Μόνε έτσι θα κινείσαι άνετα και χωρίς πίεση.

Αισθηματικές
Η ημέρα ενδείκνυται για τρυφερές στιγμές με τον σύντροφό σου και εκδηλώσεις αγάπης. Το κλίμα είναι ιδανικό να έρθετε πιο κοντά και να αναθερμάνετε τη σχέση σας. Αν παλεύεις να απαλλαγείς από τη μοναξιά που τόσο σε έχει κουράσει, σήμερα θα έχεις τη δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με άτομα που θα σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση. Χαλάρωσε λοιπόν και φρόντισε να περάσεις όμορφα.

Επαγγελματικές
Τα επαγγελματικά σου κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα και δεν υπάρχει κάτι να σε απασχολεί ή να σε προβληματίζει. Στα οικονομικά σου αντιθέτως πρέπει άμεσα να αλλάξεις τακτική και να τακτοποιήσεις υποχρεώσεις που καιρό τώρα έχεις σε αναμονή. Αυτό θα σε ανακουφίσει αρκετά.


Λέων
Το τελευταίο διάστημα ήσουν αρκετά αδρανής και η παθητική σου αυτή στάση είχε ως αποτέλεσμα να προχωράνε οι εξελίξεις χωρίς να έχεις απολύτως κανένα έλεγχο των καταστάσεων. Βλέποντας λοιπόν ότι αυτό είναι εντελώς λάθος, σήμερα βρίσκεις την ενέργεια και την αποφασιστικότητα να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου και να βάλεις μια σειρά. Έτσι, θα ξέρεις που βαδίζεις και θα είσαι σαφώς πιο ήρεμος.

Αισθηματικές
Όσον αφορά τη σχέση σου, εσύ που είσαι δεσμευμένος, οι συνθήκες σε αυτή γίνονται ιδιαίτερα ευνοϊκές, κι αυτό οφείλεται κυρίως σε εσένα που τη διαχειρίζεσαι πλέον πιο ώριμα και είσαι απολύτως ειλικρινής και ξεκάθαρος. Αν από την άλλη δεν έχεις κάτι μόνιμο στη ζωή σου, μην κάθεσαι άλλο με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας να γίνουν όλα από μόνα τους. Φόρα την καλή σου διάθεση και βγες έξω διεκδικώντας αυτό που θες.

Επαγγελματικές
Όσον αφορά τα επαγγελματικά σου, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείς τις επαφές σου με σημαντικά πρόσωπα, που θα σου λύσουν τα χέρια με τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Στα οικονομικά σου τώρα, τα πράγματα φαίνεται να πηγαίνουν αρκετά καλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορείς να επαναπαυθείς πλήρως και να κάνεις νέα ανοίγματα. Φρόντισε να είσαι εγκρατής, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν νέα έξοδα και να χάσεις τον έλεγχο.


Παρθένος
Η αυτοπεποίθηση και η καλή σου ψυχολογία σήμερα είναι στα ύψη και κανείς ή τίποτα δεν θα μπορέσει να σε πτοήσει. Εκμεταλλεύσου όλο το δυναμισμό και την αισιοδοξία που σε διακατέχουν, ώστε να κάνεις τώρα πράγματα που καιρό δίσταζες και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Καλό θα ήταν να δώσεις μια προτεραιότητα σε επαγγελματικά ζητήματα, γιατί ίσως αργότερα να μην δέχεσαι όλη αυτή την εύνοια.

Αισθηματικές
Στην προσωπική σου ζωή, προτίμησε να χαλαρώσεις και να αποβάλλεις ανασφάλειες και ανόητες υποψίες για τον σύντροφό σου. Επικεντρώσου στα θετικά κι ουσιώδη για να κυλήσει όμορφα και ήρεμα η μέρα. Αν βρίσκεσαι σε φάση αναζήτησης, κάθισε να σκεφτείς τι είναι αυτό που ζητάς και έχεις ανάγκη. Κατόπιν βγες έξω με φίλους, διασκέδασε και αν τύχει να σε προσεγγίσει κάποιος θα δώσεις άμεσα μια απάντηση, χωρίς να τον ταλαιπωρείς αγνοώντας τι θες.

Επαγγελματικές
Τα επαγγελματικά σου βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο, ενώ τα πλάνα σου δείχνουν προχωρούν ορθώς προς την υλοποίησή τους. Στα οικονομικά σου, φρόντισε να είσαι προγραμματισμένος, ώστε απρόοπτα έξοδα να μη σε κάνουν να χάσεις τον έλεγχο και να πανικοβληθείς. Με ψυχραιμία και σωστούς ελιγμούς, θα καταφέρεις να ξαναβρείς τις ισορροπίες σου.


Ζυγός
Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετώπιζες τελευταία, σε είχαν κουράσει πολύ, κυρίως ψυχολογικά. Σήμερα όμως, οι αστρολογικές όψεις έρχονται να σε ανακουφίσουν και να σε ξεκουράσουν, εξαλείφοντας καθετί που σε δυσκόλευε. Συνέχισε έτσι, λύνοντας τις υποθέσεις σου στην ώρα τους, χωρίς να μαζεύονται και να σε πνίγουν.

Αισθηματικές
Όσον αφορά την προσωπική σου ζωή, αν θες να φτιάξεις τα πράγματα, καλά θα κάνεις να βγάλεις στην επιφάνεια όλο τον ρομαντισμό και την αγάπη σου. Έτσι, θα περάσεις ένα αξέχαστο βράδυ παρέα με τον αγαπημένο σου και να ανανεωθείτε. Εσύ που είσαι αδέσμευτος, η ασυγκράτητη γοητεία σου σήμερα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό πολλών ατόμων, που τελικά θα σε προσεγγίζουν και θα ανεβάσουν στα ύψη την αυτοπεποίθησή σου.

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου προσπάθησε να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου και να οργανωθείς εκ νέου, γιατί τελευταία έχεις αποσυντονιστεί. Επίσης, φρόντισε να τακτοποιήσεις υποχρεώσεις οικονομικής φύσεως, ώστε να ανακουφιστείς και να μπεις σε μια τάξη.


Σκορπιός
Η σημερινή ημέρα είναι ιδανική για μια ανασκόπηση της ζωής σου, καθώς γύρω σου δεν υπάρχει κάτι που να σε αποσυντονίσει ή να σε απασχολεί. Φρόντισε λοιπόν να κλειστείς στον εαυτό σου και να κάνεις μια αξιολόγηση της πορείας σου ως τώρα. Μέσα σε όλο αυτό φρόντισε να μην παραμελείς τον εαυτό σου.

Αισθηματικές
Όσον αφορά τη σχέση σου, οφείλεις να δείξεις κατανόηση στους φόβους που αισθάνεται ο σύντροφός σου για την κοινή σας πορεία και να τον βοηθήσεις να χαλαρώσει. Αν από την άλλη είσαι αδέσμευτος, σήμερα που η τύχη φαίνεται να είναι με το μέρος σου, τόλμησε να προσεγγίζεις αυτόν που σε ενδιαφέρει και δε θα βγεις χαμένος.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου αν αποφασίσεις να τακτοποιήσεις ό, τι εκκρεμεί, ώστε να είναι όλα υπό έλεγχο. Τα οικονομικά σου εξακολουθούν να σε αγχώνουν και να σε πιέζουν, οπότε κάνε ό, τι μπορείς να μην κάνεις περεταίρω έξοδα και ανοίγματα.


Τοξότης
Η σημερινή ημέρα σε βρίσκει ιδιαίτερα εσωστρεφή και άκρως απογοητευμένο από άτομα και καταστάσεις. Κάνεις όμως λάθος που πιστεύεις ότι κανένας δεν σε υπολογίζει και δε σε αγαπάει. Αν το σκεφτείς καλύτερα, χωρίς να αφήνεις τον υπερβολικό σου συναισθηματισμό να σε επηρεάζει, θα δεις ότι δεν είναι έτσι και ότι κατηγορείς χωρίς λόγο τα κοντινά σου άτομα.

Αισθηματικές
Τα πράγματα στη σχέση σου κυλούν ήρεμα και όμορφα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με τον αγαπημένο σου. Αν είσαι αδέσμευτος, εκμεταλλεύσου την καλή σου διάθεση σήμερα και βγες με άτομα, των οποίων η παρέα σε ευχαριστεί. Και ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να προκύψει!

Επαγγελματικές
Γνωρίζεις ότι στο αντικείμενο της δουλειά σου έχεις πολλές ικανότητες, που αν τις αξιοποιήσεις στο έπακρο θα φτάσεις πολύ ψηλά. Στα έξοδά σου χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές.


Αιγόκερως
Είναι καιρός να αναθεωρήσεις την γνώμη σου για τον χαρακτήρα και τις προθέσεις ορισμένων ατόμων, που ίσως έκρινες λάθος. Έτσι, θα είσαι γενικότερα πιο καχύποπτος στο εξής και θα καταλαβαίνεις ευκολότερα ποιοι αξίζουν να είναι δίπλα σου και ποιοι όχι.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου όλα είναι τέλεια και φαίνεται να έχεις μια άψογη σχέση. Αν είσαι μόνος, σήμερα μια νέα γνωριμία θα σε ενθουσιάσει και θα αλλάξει τα δεδομένα στην ερωτική σου ζωή.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου έχεις δυσκολίες που θέλουν ακόμη πολλή προσπάθεια ακόμη για να ξεπεραστούν, αλλά με υπομονή και πίστη στον εαυτό σου όλα θα γίνουν. Τα οικονομικά σου απαιτούν άμεση οργάνωση για να μπορέσεις να ανακάμψεις.


Υδροχόος
Σήμερα τα πράγματα θα είναι κάπως δύσκολα και αγχωτικά στη ζωή σου. Τα σχέδιά σου κωλυσιεργούν, ενώ έρχεσαι συνεχώς σε ρήξη με οικεία σου άτομα. Φρόντισε να παραμείνεις ψύχραιμος όσο γίνεται και να φέρεσαι πιο διπλωματικά, για να αποφύγεις τα χειρότερα.

Αισθηματικές
Η σημερινή ημέρα αναμένεται άκρως ερωτική και το απολαμβάνεις στο έπακρο μαζί με τον αγαπημένο σου. Αν από την άλλη είσαι αδέσμευτος, η σημερινή σου γοητεία σε κάνει άκρως ελκυστικό, με πολλά φλερτ και κομπλιμέντα να σε ανανεώνουν.

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου όλα κυλούν ομαλά και αισθάνεσαι σίγουρος και θετικός για την πορεία σου στο εξής. Και τα οικονομικά σου όμως είναι σε πολύ καλό σημείο, γεγονός ιδιαίτερα ανακουφιστικό.


Ιχθείς
Η σημερινή ημέρα φέρνει νέα δεδομένα, που δεν υπολόγιζες και σε βγάζουν από τη σειρά σου. Επιστράτευσε την ευφυΐα και τη λογική σου, και να είσαι σίγουρος πως θα καταφέρνεις να συντονιστείς στη νέα πραγματικότητα, κάνοντας σχέδια εκ νέου. Σε αυτό σε βοηθάει ιδιαίτερα η θετική όψη της Αφροδίτης με τον Κρόνο, οπότε οι πιθανότητες αποτυχίας είναι ελάχιστες.

Αισθηματικές
Η ερωτική σου ζωή βελτιώνεται σημαντικά . Ειδικά αν αφιερώνεις περισσότερο χρόνο και βγάλεις όλη σου την τρυφερότητα στην επιφάνεια, η σχέση σου θα αναθερμανθεί και θα περάσει σε άλλο επίπεδο. Αν είσαι μόνος, σύντομα θα απαλλαγείς από την μοναξιά σου με μια νέα και άκρως ενδιαφέρουσα γνωριμία.

Επαγγελματικές
Όσον αφορά τα επαγγελματικά σου, καλό θα ήταν να κινείσαι μεθοδικά και κυρίως συντηρητικά, αποφεύγοντας ρίσκα και αλλαγές, μιας και η τύχη δεν φαίνεται να σε ευνοεί. Ανάλογα πρέπει να κινηθείς και στα οικονομικά σου, περιορίζοντας στο ελάχιστο την τάση σου για περιττά έξοδα.

προβλέψεις:tlife.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 8:53 am


Συνέντευξη τύπου της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ,στην Πάτρα


Η 6η ΥΠΕ να σπάει σε δύο κομμάτια. Το ένα προβλέπεται να καλύπτει την Πελοπόννησο, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και το άλλο, πιθανότατα, την Ήπειρο, την Κέρκυρα και την Αιτωλοακαρνανία.

Δέκα τοπικές μονάδες υγείας σε διάφορές περιοχές της πόλης αποκτά μέχρι τα τέλη του έτους η Πάτρα. Παράλληλα ολοκληρώνεται άμεσα η μετεγκατάσταση όλων των κλινικών, και από  409 και Νοσημάτων Θώρακος, στο 7όροφο του Νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας, ενώ την ίδια ώρα περνάει νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει την συντόμευση του χρόνου προσλήψεων γιατρών.

Αυτά, μεταξύ πολλών άλλων ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη αίσθηση προκάλεσαν τα σχόλια για την φασαρία που έχει δημιουργηθεί στα Ζαρουχλέικα για το κτίριο της εκεί υποδομής του ΠΕΔΥ. Η 6η ΥΠΕ απέδωσε τις αντιδράσεις σε προσωπικά συμφέροντα με ειδική αναφορά να γίνεται στον ιδιοκτήτη του κτιρίου που οι άνθρωπο της ΥΠΕ το χαρακτήρισαν «ακατάλληλο».

Πιο αναλυτικά ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος μίλησε για το στόχο που έχει τεθεί αναφορικά με την λειτουργία των 10 τοπικών μονάδων υγείας στην Πάτρα, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017. Προπλάσματα των ΤΟ.Μ.Υ. χαρακτήρισε τα δημοτικά ιατρεία, όπως είπε άμεσα θα υπάρξει αξιοποίηση του Αγ. Αλεξίου, της Άνω Πόλης και ανάπτυξη των Ζαρουχλεΐκων ενώ σε δεύτερη φάση να αναπτυχθούν περιφερειακά ιατρεία και σε Δεμένικα, Οβρυά, Παραλία, Άγιο Βασίλειο και αλλού.

Μεταξύ 6ης ΥΠΕ και Δήμου Πατρέων υπάρχει στενή συνεργασία για την εξεύρεση διαθέσιμων χώρων και σήμερα το πρωί, κοινό κλιμάκιο έκανε αυτοψίες σε κτίρια που θα μπορούσαν να παραχωρηθούν για τον σκοπό αυτό.

Ως δεύτερο στόχο ο κ. Νικολόπουλος έθεσε τη νοσοκομειακή περίθαλψη όπου όπως αποκάλυψε υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που θα επιτρέψει την τοποθέτηση γιατρών μέσα σε 4 μήνες από 10 που είναι σήμερα. Επίσης προανήγγειλε αλλαγές στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων  με κριτήριο την ανάπτυξή τους και αντικατάσταση των «κουτσουρεμένων» σημερινών Οργανισμών.

Σε σχέση με την μεταστέγαση των κλινικών στο ανακαινισμένο κτίριο του Αγ. Ανδρέα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανακοίνωσε ότι το τριήμερο 7-9 Απριλίου μεταφέρεται το 409 ενώ σειρά παίρνει (πιθανότατα μετά το Πάσχα) και το Νοσημάτων Θώρακος. Βέβαια ο κ. Νικολόπουλος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα οξύ πρόβλημα με την χρηματοδότηση της μεταφοράς και των απαραίτητων παρεμβάσεων που δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική σύμβαση από τις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Το ποσό αυτό ανέρχεται στις 700.000 ευρώ και υπάρχει δέσμευση από την πολιτεία ότι θα εκταμιευτεί σύντομα. Για τα κτίρια που απελευθερώνονται εξήγησε ότι υπάρχουν σχέδια αξιοποίησής τους. Στο Νοσημάτων Θώρακος πιθανότατα θα μεταφερθεί η 6η ΥΠΕ ενώ για το 409 εξετάζονται πολλές εναλλακτικές (π.χ. η δημιουργία υποδομής μητέρας-παιδιού ή η μεταφορά εκεί της μονάδας της Άνω Πόλης) όμως η όποια ενέργεια θα εξαρτηθεί από τα χρήματα που θα απαιτηθούν για τη διαμόρφωση του κτιρίου το οποίο τα τελευταία χρόνια, ουσιαστικά, είχε αφεθεί στην τύχη του.

Εκτός αυτών διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για κλείσιμο ή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας.

Από την πλευρά του ο υποδιοικητής Δημήτρης Κωστακιώτης κάνοντας έναν απολογισμό των έως τώρα πεπραγμένων αναφέρθηκε στην σημαντική αύξηση των πιστώσεων για τις εφημερίες των γιατρών στα Κέντρα Υγείας της Αχαΐας, τις ουσιαστικές προσθήκες, ιατρικού και λοιπού προσωπικού στα Νοσοκομεία του Νομού. Πρόσθεσε ότι αναμένονται ακόμα 40 άτομα προσωπικό ενώ γίνονται και προσπάθειες για μαζικές προσλήψεις στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας. Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στις διαμαρτυρίες συλλόγων στα Ζαρουχλέικα.

Όπως είπε η 6η ΥΠΕ δέχθηκε λάσπη ότι προτίθεται να κλείσει το ιατρείο κάτι που δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη. Αντιθέτως, πρόσθεσε, αναζητείται χώρος για να μεταφερθεί καθώς το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα είναι ακατάλληλο για να δέχεται ασθενείς ειδικά στο υπόγειο όπου συχνά γεμίζει νερά. «Δεν πρόκειται να δεχθούμε τον εκβιασμό που γίνεται να μην φύγουμε από το κτίριο», είπε συμπληρώνοντας ότι στόχο της υπηρεσίας αποτελεί να υπάρξει και Αστικό Κέντρο Υγείας στις νότιες συνοικίες και προς τούτο εξετάζονται κατάλληλα κτίρια. Ανάμεσα σε αυτά εκείνο του πρώην ΙΕΚ καθώς και ο Λαδόπουλος που έχει προταθεί από το Δήμο Πατρέων.

Ο εταίρος υποδιοικητής, Μιλτιάδης Ζαμπάρας, εστίασε στην ενίσχυση του προϋπολογισμού για την υγεία κατά τα έτη 2016-2017 όσον αφορά την περιοχή μας καθώς και στην ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΠΝΠ ο οποίος έχει προϋπολογισμό 5εκ. ευρώ και θα μειώσει σημαντικά τις λειτουργικές δαπάνες του Νοσοκομείου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδιάζεται η αναδιάρθρωση των Υγειονομικών Περιφερειών με την 6η ΥΠΕ να σπάει σε δύο κομμάτια. Το ένα προβλέπεται να καλύπτει την Πελοπόννησο, την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και το άλλο, πιθανότατα, την Ήπειρο, την Κέρκυρα και την Αιτωλοακαρνανία.

πηγή:tempo24.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 8:49 am


Καιρός:Πρόγνωση για την Τετάρτη 29-3

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike καιρός

Την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, το νότιο Ιόνιο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που όμως θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση σποραδικών όμβρων ή καταιγίδων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στην κεντρική και βόρεια χώρα, και μικρή πτώση στην νότια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 έως 21 βαθμούς, στην κεντρική από 4 έως 20, στη νότια από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 19, στα νησιά του βορείου Αιγαίου από 6 έως 20, και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 17.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, και κατά τόπους από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς.

πρόγνωση:meteo.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 8:40 am


H πρώτη συνάντηση των Αιτωλοακαρνάνων δημοσιογράφων στην ΕΣΗΕΑΔημοσιογράφοι,φωτορεπόρτερς και τεχνικοί,που γεννήθηκαν ή κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι,θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20 στην Αθήνα.

Σκοπός της συνάντησής η εγγραφή στο νεοσύστατο Σύλλογο Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων και η ενημέρωση των μελών για τους σκοπούς και τις δράσεις του.

Στον Σύλλογο μπορούν να εγγραφούν δημοσιογράφοι, αθλητικογράφοι της τηλεόρασης, των sites ,των ραδιοφώνων,των περιοδικών,των εφημερίδων, συνάδελφοι από γραφεία τύπου, φωτορεπόρτερς καθώς και τεχνικοί,που εργάζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ή στο εξωτερικό.

Οι Αιτωλοακαρνάνες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν τα θέματα,τα προβλήματα,τις δυνατότητες και τον πολιτισμό της ιδιαίτερης Πατρίδας τους,μακριά από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

-Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΚΩΣΤΗΣ ΤΣΙΑΚΑΝΙΚΑΣ
Γενικός Γραμματέας ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΛΕΚΗΣ
Οργανωτικός Γραμματέας ΡΑΝΙΑ ΤΡΑΓΟΜΑΛΛΟΥ
Ταμίας ΚΩΣΤΗΣ ΤΣΙΑΚΑΛΟΣ
Αναπληρωτής Ταμίας ΚΙΚΗ ΠΑΠΠΑ
Μέλη ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΑΛΑΜΑΓΚΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΚΑΣ

-Εξελεγκτική Επιτροπή

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΦΕΝΤΗΣ

-Υπεύθυνη Τύπου - Δημοσίων Σχέσεων: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

EMAIL επικοινωνίας: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 8:34 am


Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Ακτίου - Βόνιτσας στον Αθλητικό και Μορφωτικό Σύλλογο "Μεδεών" Κατούνας"Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στην ιστορική ομάδα του Α.Μ.Σ. Μεδεών Κατούνας  για την παραμονή της, μετά από αγώνες μπαράζ, στη Β Κατηγορία της Β΄ΕΠΣΝ Αιτωλοακαρνανίας.
Αξίζουν πραγματικά τα συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στον προπονητή, στο Δ.Σ. και φιλάθλους της ομάδας μας γιατί παρότι ξεκίνησε να αγωνίζεται κάτω από αντίξοες και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με αρνητική βαθμολογία, κατάφερε αγωνιζόμενη με πείσμα και ψυχή που χαρακτηρίζει τον ξηρομερίτη, να κάνει την ανατροπή και να παραμείνει πανηγυρικά στην Β κατηγορία.
Εμείς ως δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά ως δήμαρχος, τηρώντας την δέσμευσή μας έναντι των δημοτών, της νεολαίας και της ομάδας, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις  εργασίες  στο γήπεδο της Κατούνας, γιατί η δέσμευσή μας είναι λόγος τιμής, παρότι τα οικονομικά των Δήμων έχουν υποστεί μεγάλες περικοπές και η δυνατότητα πληρωμής των δημοτών στον Δήμο είναι εξαιρετικά περιορισμένη λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σκοπός μας είναι, με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος η ιστορική ομάδα Μεδεών Κατούνας να αγωνίζεται σε ένα άλλο γήπεδο σε σχέση με το χθες  και η τελική διαμόρφωση του στο σύνολο  να είναι αντάξιο της ιστορίας του Α.Μ.Σ.
Πέρα όμως από τους δίκαιους πανηγυρισμούς και την ικανοποίηση μας, δεν πρέπει στιγμή να παραβλέψουμε η να ξεχάσουμε το ατυχές περιστατικό με τον βαρύ τραυματισμό του ποδοσφαιριστή της ομάδας Βασίλη Προξενιά, στην οικογένεια του οποίου και τον ίδιο, ευχόμαστε από καρδιάς την γρήγορη ανάρρωσή  του και επάνοδο στην οικογένειά του και την καθημερινότητά του."

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 8:20 am


video-Το αρχαίο Βουκάτιο στην Παραβόλα


Στα βόρεια της λίμνης Τριχωνίδας, στην κωμόπολη Παραβόλα του δήμου Αγρινίου, στο κέντρο του οικισμού υψώνεται ένας λόφος που ονομάζεται Παλιόκαστρο, με πανοραμική θέα στη λίμνη Τριχωνίδα, στην κορυφή του οποίου σώζονται τα ερείπια του αρχαίου αιτωλικού οχυρού Βουκάτιον.
Στα ερείπια του κάστρου συνυπάρχουν στοιχεία από την Ελληνιστική, την Βυζαντινή και την Οθωμανική περίοδο.

Πρόκειται για μικρό φρούριο και οικισμό.

Η οχύρωση της πόλης αποτελούνταν από ευρύ περίβολο ο οποίος σήμερα διατηρείται καλύτερα στο βόρειο τμήμα του, όπου σε ορισμένα σημεία το τείχος διατηρεί σχεδόν το αρχικό του ύψος. Προς νότον ο περίβολος εκτεινόταν στο πεδινό τμήμα που μεσολαβεί ως τη λίμνη Τριχωνίδα, τα ίχνη του όμως βαθμιαία χάνονται, με αποτέλεσμα να μην είναι σαφής η συνολική μορφή και έκτασή του.

Στην κατασκευή της οχύρωσης παρατηρούνται διαφοροποιήσεις που υποδηλώνουν επιδιορθώσεις και συμπληρώσεις της οχύρωσης από την αρχική φάση, του 5ου αιώνα, έως και τα Ελληνιστικά Χρόνια, όταν η πόλη ήταν μέλος της Αιτωλικής Συμπολιτείας.

Η ακρόπολη, η οποία ήταν ενσωματωμένη στη βόρεια πλευρά, ήταν μικρή και μακρόστενη. Η είσοδός της ήταν στη δυτική πλευρά και πλαισιωνόταν με ημικυκλικούς πύργους. Εξωτερικά ακολουθούσε τη φυσική μορφολογία με μία σειρά ακανόνιστων προεξοχών.

Στη ΝΑ γωνία της ακρόπολης αξιοσημείωτος είναι ένας ημικυκλικός πύργος ο οποίος διατηρείται και σήμερα σε σημαντικό ύψος και απαρτίζεται από είκοσι δόμους, τρία παράθυρα και δύο πόρτες. Ο πύργος αυτός επικοινωνούσε τόσο με την ακρόπολη, όσο και με το υπόλοιπο τμήμα της οχύρωσης. Στη νότια πλευρά του διατηρούνται ενδείξεις ύπαρξης ξύλινης κλίμακας, η οποία μπορεί να οδηγούσε σε ξύλινη στέγη ή πλατφόρμα.

Τα τείχη είναι κτίσματα του 4ου π.Χ. Οι ημικυκλικοί και τετράγωνοι πύργοι είναι κτίσματα των βυζαντινών χρόνων.

Δείτε το βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση
Κοντά στον πύργο βρίσκονται και χαλάσματα τουρκικού οχυρού.

Από τη Βυζαντινή περίοδο είναι και ο παρακείμενος ναός της Παναγίας του Κάστρου (Κοίμηση της Θεοτόκου), ο οποίος είναι περιορισμένος στο ανατολικό μέρος του μεσαίου κλίτους παλαιοχριστιανικής βασιλικής του 6ου αι. Ιδιαίτερη σημασία έχει η μορφολογία της αψίδας.
Το σημερινό της μέγεθος είναι αποτέλεσμα παρεμβάσεων και καταστροφών κατά την εποχή του Δεσποτάτου και αργότερα της Τουρκοκρατίας.

Η περιοχή κυριεύθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους και παρέμεινε κατακτημένη ως το 1828 οπότε και συμπεριλήφθηκε στο πρώτο αυτόνομο κράτος με τον ερχομό του Καποδίστρια για να αποτελέσει τελικά το 1830 τμήμα οργανικό του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2017 | 8:17 am


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο Αντιρρίου-Ιωαννίνων


« Περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, από την 98+500 χ/θ έως την 99+700 χ/θ
της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, για την κατασκευή του έργου: ‘’ Αυτοκινητόδρομος Ιόνια
Οδός από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα .»
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Έ χ ο ν τ α ς υ π ό ψ η:
1. Τις διατάξεις των άρθρων 52 και 109 του Ν. 2696/99 (ΦΕΚ 57/23-3-1999), «Περί
κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και
ισχύουν σήμερα.
2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (Α-164) «Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και
λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας».
3. Τις διατάξεις του άρθρου 40 Π.Δ. 178/2014 «Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής
Αστυνομίας».
4. Το υπ’ αριθ. IC-X-CO-S215N-PRO59326/KV/kp από 17/3/2017 έγγραφο της
Κοινοπραξίας ‘’EURO IONIA”.
5. Το υπ’ αριθμ. 74481/1819 από 22/3/2017 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος/Δ-
νση Τεχνικών Συγκοινωνιακών Έργων.
6. Την υπ’ αριθμ. 2501/10/975-22-δ΄ από 28/3/2017 αναφορά του Τ.Τ. Αγρινίου.
Και αποσκοπούντες στην απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών και στην ομαλή και ασφαλή
διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
ΑΡΘΡΟ (1)
Τον περιορισμό των ορίων ταχύτητας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα της
Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων από την 98+500 χ/θ έως την 99+700 χ/θ, σύμφωνα με την
εργοταξιακή σήμανση που θα τοποθετηθεί με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας, βάση της υπ’
αριθμό (5) εγκεκριμένης μελέτης σήμανσης και ασφάλισης του έργου, λόγω του περιορισμού
του πλάτους του οδοστρώματος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ανωτέρω τμήμα
της οδού, προκειμένου εκτελεστούν με ασφάλεια οι εργασίες συναρμογής – σύνδεσης της
Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων με τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού.
ΑΡΘΡΟ (2)
Η ισχύς των ανωτέρω περιορισμών αφορά το χρονικό διάστημα από 29/3/2017 έως
28/4/2017.
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, με ευθύνη της αναδόχου Κοινοπραξίας «EURO
IONIA», ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ακώλυτη και ασφαλή διεξαγωγή της
κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 του
Κ.Ο.Κ. εργοταξιακή σήμανση, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502 από 9/7/2003
απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων οδικών έργων) και
την εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου.
ΑΡΘΡΟ (3)
 Η ισχύς της παρούσας απόφασης έχει ισχύ από την δημοσίευσή της , σύμφωνα με το
άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο
4 Ν. 3862/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης.
ΑΡΘΡΟ (4)
Οι παραβάτες της Απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις
διατάξεις του άρθρου 52 Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής
Κυκλοφορίας». Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου ανατίθεται στο
Τ.T. Αγρινίου.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ 
Αστυνομικός Διευθυντής 

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 11:56 pm


Ομιλία του Καθηγητή Κωνσταντίνου Καρακατσάνη στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike σχολή γονέων

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Δευτέρα 3 Απριλίου και ώρα 7:00’ το απόγευμα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία, για την φετινή χρονιά, συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Ομιλητής θα είναι ο ελλογιμώτατος κ. Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ψυχική και πνευματική υγεία. Ιατρική, φιλοσοφική και θεολογική προσέγγιση».
Ο Κωνσταντίνος Γ. Καρακατσάνης είναι καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έλαβε το πτυχίο και το διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Middlesex και RoyalBrompton. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επιδείξει στη μελέτη του «εγκεφαλικού θανάτου» και στις βιοηθικές και κοινωνικές προεκτάσεις του, ενώ έχει δημοσιεύσει δύο εργασίες σε διεθνή περιοδικά του εξωτερικού (ένα ιατρικό, το «Spinal Cord», και ένα νομικό –το «Issuesin Law and Medicine») και μία μονογραφία στα ελληνικά, η οποία ήδη κυκλοφορείται στην 3η έκδοση. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας 
της Ιεράς  Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 11:49 pm


Αγρίνιο:Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή


Η Β' ΕΛΜΕ Αιτ/νίας συνδιοργανώνει  με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου ημερίδα για την Ειδική Αγωγή με θέμα: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Τι πραγματικά ξέρω;»

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου(κτήριο πρώην Τράπεζας Ελλάδας)

Σας αποστέλλουμε συνημμένα ανακοίνωση - πρόσκληση και αφίσα.

Με εκτίμηση, 

Εκ του ΔΣ

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 11:46 pm


Σπ.Κωνσταντάρας σε Θ.Κασόλα:«Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΡΙΝΙΟΛΙΚΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΆΡΑς

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν» είναι η φράση που θα ταίριαζε απόλυτα στις συνεχείς  ανακοινώσεις  και αιτήσεις  του αρχηγού της αντιπολίτευσης του Δήμου Θέρμου κ. Θ. Κασόλα σχετικά με την λειτουργία του ΤΟΕΒ  Κ. Χρυσοβίτσας, με τις οποίες φάσκει και αντιφάσκει. Από τη μία ο κ. Θ. Κασόλας συνηγόρησε για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου με σχετική αίτησή του  που συζητήθηκε  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης-6-2016 και λήφθηκε σχετική Απόφαση να γίνει διαχειριστικός έλεγχος  στο εν λόγω ΤΟΕΒ από ορκωτούς λογιστές. Στις 31-7-2016  έγινε αναμόρφωση  ποσού 7.440, 00 €  για την αμοιβή των ορκωτών λογιστών,  στην οποία και πάλι συνηγόρησε, ενώ  κατέθεσε αίτηση  στο Δήμο Θέρμου με αρ. πρωτ. 3880/23-9-2016  διαμαρτυρόμενος  γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η ανάθεση σε ορκωτούς λογιστές για έλεγχο.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως προαναφέρθηκε, υπερψήφισε τη σχετική πρόταση τόσο κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και κατά την ανάθεση από την Οικονομική Επιτροπή σε αντίστοιχη με το αντικείμενο του ζητήματος ελεγκτική εταιρία και από την άλλη μιλάει για δήθεν αποκαλύψεις, υπονοώντας, προφανώς, πως δεν γνώριζε τίποτα για τις παραμέτρους του συγκεκριμένου ζητήματος και αφήνοντας να εννοηθεί ότι προηγήθηκε κάποια δήθεν κρυφή ενέργεια που οδήγησε σε ….συγκάλυψη και ο ίδιος την ….αποκάλυψε και βιάστηκε γι’ αυτό να ανακοινώσει τα νέα σε δημόσια ανακοίνωση του στις 18-3-2017  μην τυχόν και προλάβει κανείς άλλος να του υποκλέψει τη δόξα της δήθεν “αποκάλυψης”.  
Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο κ. Θ. Κασόλας γνωρίζει πολύ καλά τις παραμέτρους του ζητήματος, αλλά τον βολεύει να συσκοτίζει τα πράγματα, όπως συνήθως, για μικροπολιτικά οφέλη. Αλήθεια, θα ήταν σκόπιμο να γνωστοποιούσε δημοσίως ο κ. Θ. Κασόλας τι θα έπραττε ο ίδιος στην έκτακτη κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπιστεί χωρίς δυνατότητα καθυστέρησης, όταν η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο αντλιοστάσιο της  Κάτω Χρυσοβίτσας το οποίο, όμως, χρησιμοποιείται και για την ύδρευση του οικισμού; Τι θα έπρεπε να κάνει ο Δήμος; Να αδιαφορήσει και ν’ αφήσει ένα ολόκληρο χωριό χωρίς νερό; Το ζήτημα αυτό δεν  αποτελεί μείζον πρόβλημα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί άμεσα; Η ενέργεια του Δήμου για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης δεν εξυπηρετεί δημόσια ανάγκη; Ποια εναλλακτική λύση θα είχε να προτείνει ο κ. Θ. Κασόλας και την κρατάει μυστική;
Επιπλέον, σαν να μην έφτανε αυτό, με  αίτησή του, συνοδευόμενη και με τρεις άλλες υπογραφές δημοτικών του συμβούλων, επανέρχεται στο θέμα αιτούμενος τάχα να ληφθεί Απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 29ης-3-2017 σχετικά  με την έκθεση του Ορκωτού Ελεγκτή. Ο σκοπός του προφανής. Να ανακυκλώνει  τις συνήθεις φλυαρίες του και να αυτοαναιρείται.
Ας ελπίσουμε ότι  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θα κατανοήσει την αναγκαιότητα αναθεώρησης της τακτικής του αυτής, η οποία, σημειωτέον, είναι κατακριτέα από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του στο Δημοτικό Συμβούλιο και αμφισβητείται ακόμη και από μέλη της ίδιας της παράταξής του. Όλα αυτά, βέβαια, είναι γνωστά στους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι είναι και οι τελικοί κριτές όλων μας.  
Για τον συνδυασμό «Δύναμη Συνεργασίας»
Ο επικεφαλής του συνδυασμού και Δήμαρχος Θέρμου

Σπύρος Κωνσταντάρας

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 11:21 pm


Η φροντίδα και η προστασία των παιδιών, προτεραιότητα στη στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Σύμφωνο Συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού»


Η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που έχει ως κύριο σκοπό την ενίσχυση ενός υποστηρικτικού δικτύου για την φροντίδα των παιδιών της Δυτικής Ελλάδας που βρίσκονται σε κίνδυνο, είτε για λόγους υγείας, είτε εξαιτίας της φτώχειας και της έλλειψης επαρκούς οικογενειακού περιβάλλοντος, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Όπως προβλέπεται από το Σύμφωνο, οι δύο φορείς θα υλοποιήσουν, μεταξύ άλλων, προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής, διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, για θέματα σχετικά με την εξαφάνιση και την ενδοσχολική βία, ημερίδες για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση επαγγελματιών και φοιτητών για την παιδική προστασία και την αποκατάσταση παιδιών σε κίνδυνο, οργάνωση εκδηλώσεων, δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών.
«Η ραγδαία μείωση του εισοδήματος, το υψηλό ποσοστό ανεργίας, η αποσύνθεση των εργασιακών σχέσεων, ο θρυμματισμός των ανθρωπίνων σχέσεων, η αποδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανεπάρκεια του οικογενειακού περιβάλλοντος, η έλλειψη κοινωνικών δομών, η ανισότητα του εισοδήματος, έχουν οδηγήσει σε μία τεράστια κρίση που έχει φτωχοποιήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει στην χάραξη μιας στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής ειδικότερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά με φτώχεια και με χρόνια νοσήματα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, σημειώνοντας πως η Περιφέρειά μας συνεργάζεται με δεκάδες φορείς που προσφέρουν εθελοντικά προς το κοινό καλό, και ιδίως έχοντας στο επίκεντρο το παιδί.
«Κάποιες πολιτικές απαιτούν εθελοντική προσφορά, κοινή συμμετοχή χωρίς κόστος, καθώς και τοπική κοινωνική συμφωνία. Κάποιες άλλες κινητοποιούν τη συλλογική ευαισθησία και δεν απαιτούν ιδιαίτερη χρηματοδότηση από την κρατική μηχανή. Στόχος μας μέσα από αυτή τη συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι να αξιοποιήσουμε τις δράσεις και την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει ο Σύλλογος για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών, να συνεργαστούν και να στηρίξουν το έργο και τις δράσεις σε περιφερειακή κλίμακα και να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες τους που χρήζουν στήριξης», κατέληξε ο Περιφερειάρχης.

Όπως τόνισε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος κατά την εισήγησή του, στόχος είναι η συνεργασία για την από κοινού προώθηση και υποστήριξη της κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης, προαγωγής υγειάς παιδιών, τόσο στο πεδίο παρεμβάσεις όσο και της προστασίας των παιδιών, η ανάληψη της κοινής δέσμευσης ότι θα προβούμε σε μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες κατά αρμοδιότητα για την καλύτερη και πιο άμεση υποστήριξη των παιδιών και η συνεργασία για ανεύρεση ή διάθεση χώρων για δημιουργία δομών με στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών  στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα για την λειτουργία Σπιτιού Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών στην περιοχή της Αχαΐας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 11:19 pm


Προφυλακίστηκαν οι διακινητές ναρκωτικών που συνελήφθησαν στο ΑιτωλικόΟι  δύο δράστες που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα για διακίνηση ηρωίνης στο Αιτωλικό, μετά την απολογία τους στο Ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστεοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 11:17 pm


"'Οψεις του φανταστικού"-Φεστιβάλ σε Αστακό,Πάτρα,Αγρίνιο
Το φεστιβάλ «ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ 2017 - Δυτική Ελλάδα» 
θα διοργανωθεί στις παρακάτω πόλεις:

Στον Αστακό
Την Παρασκευή, 31 Μαρτίου, από τις 7 το απόγευμα,
στο Δημαρχείο Αστακού, στην αίθουσα εκδηλώσεων

Στην Πάτρα
Το Σάββατο, 1 Απριλίου, από τις 6.15 το απόγευμα,
στο Ghetto Bar and Live Stage
Ευμύλου 8


Στο Αγρίνιο
Την Κυριακή, 2 Απριλίου, από τις 6.30 το απόγευμα,
στο πρώην Δημοτικό καφενείο Veggera - 
τωρινό, Veggera Cafe-Restaurant 
Πλατεία Δημοκρατίας


Όλοι μαζί κάναμε τις Όψεις του Φανταστικού το ένα και μοναδικό μεγάλο Πανελλαδικό Φεστιβάλ για τη λογοτεχνία του φανταστικού και θα συνεχίσουμε πόλη με πόλη στην Ελλάδα και στην Κύπρο φέρνοντας παντού τους συγγραφείς και τα βιβλία μας και αγκαλιάζοντας τον κόσμο της κάθε πόλης!ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

Κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ θα διατίθενται προς πώληση όλα τα βιβλία των εκδόσεων που θα γίνουν παρουσίαση και μια μεγάλη επιλογή από τα υπόλοιπα. Επίσης θα υπάρχει διαθέσιμο ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό των Εκδόσεων ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ. 

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το τμήμα «Αυτοέκδοση για συγγραφείς» των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σε όλη τη διάρκεια των φεστιβάλ θα μπορείτε να ενημερωθείτε για την Αυτοέκδοση από τους συνεργάτες μας.


Η είσοδος και τις τρεις ημέρες είναι ελεύθερη για όλους.


Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, στηρίζουμε τους συγγραφείς με πράξεις και έργα! 
Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Όψεις του Φανταστικού! 
Η γιορτή της Λογοτεχνίας του Φανταστικού που έγινε θεσμός!Αστακός
Παρασκευή, 31 Μαρτίου


19:00 «Είπαμε πολλά και σώνει» της Νένας Μπούρα
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα 

19:20 «Το μεγάλο ερώτημα» της Σοφίας Ζαρκαλή
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα

19:40 Ενημέρωση για τις υπό έκδοση ανθολογίες του εκδοτικού 
και για την υπηρεσία αυτοέκδοση για συγγραφείς

19:50 «Κλωθώ: Στο ξημέρωμα του χρόνου» της Ευσταθίας Γαλάνη
Θα μιλήσουν οι:
Ευσταθία Γαλάνη (συγγραφέας) 
Παρασκευή Καλαϊτζίδου(φιλόλογος) 
Θεοδώρα Παπανικολάου (φιλόλογος)
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι μαθήτριες: 
Κατσάνου Χριστίνα και Καρανίκα Έλενα


Πάτρα
Σάββατο, 1 Απριλίου

18:15 «Οι ορίζοντες των γεγονότων» του Νίκου Ζαρειφόπουλου
Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα 

18:30 Σύντομη παρουσίαση των ανθολογίων 
Το ξύπνημα: Η πρώτη ανθολογία ελληνικού διηγήματος με ζόμπι
Θα μιλήσει ο Παναγιώτης-Αναστάσιος Κομνηνός
Κόκκινος θάνατος: Ιστορίες εμπνευσμένες απο το έργο του Ε.Α.Πόε
Η πτώση των θεών, ανθολογία διηγημάτων εμπνευσμένων από το έργο του Φ.Χ. Λάβκραφτ

18:40 «Η αρχή του απείρου» του Γιάννη Παπαθανασίου
Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα 

18:55 «Φώο Σπόετ» του Γιάννη Καμπουρόπουλου
Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα 

19:10 «Κ.» του Γιώργου Μπιλικά
Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα 

19:25 1η Κλήρωση 

19:30 «Όνειρα χρυσαφένια, όνειρα τενεκεδένια» της Ιφιγένειας Κυργιώ
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα 

19:45 «Κλωθώ: Στο ξημέρωμα του χρόνου» της Ευσταθίας Γαλάνη
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα 

20:00 «Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα του Γιώργου Περισανίδη
Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα 

20:15 «Το μεγάλο ερώτημα» της Σοφίας Ζαρκαλή
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα 

20:30 Ενημέρωση για τις υπό έκδοση ανθολογίες του εκδοτικού 
και για την υπηρεσία αυτοέκδοση για συγγραφείς

20:40 «Ψυχές από Ατσάλι Βιβλίο Α'
Το ταξίδι στο Βορρά Τόμος Α'» της Μ. Γκοσιμίδα
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα 

2η Κλήρωση Αγρίνιο
Κυριακή, 2 Απριλίου


18:30 «Ψυχές από Ατσάλι Βιβλίο Α'
Το ταξίδι στο Βορρά Τόμος Α'» της Μ. Γκοσιμίδα
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα 

18:45 «Το μεγάλο ερώτημα» της Σοφίας Ζαρκαλή
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα 

19:00 «Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα του Γιώργου Περισανίδη
Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα 

19:15 Runner's High του Γιώργου Θεμελή
Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα 

19:30 Σύντομη παρουσίαση των ανθολογίων 
Το ξύπνημα: Η πρώτη ανθολογία ελληνικού διηγήματος με ζόμπι
Κόκκινος θάνατος: Ιστορίες εμπνευσμένες από το έργο του Ε.Α.Πόε
Η πτώση των θεών, ανθολογία διηγημάτων εμπνευσμένων από το έργο του Φ.Χ. Λάβκραφτ

19:40 Κλωθώ: Στο ξημέρωμα του χρόνου της Ευσταθίας Γαλάνη
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα 

19:55 «Φώο Σπόετ» του Γιάννη Καμπουρόπουλου
Παρουσίαση του βιβλίου από τον συγγραφέα 

20:10 Ενημέρωση για τις υπό έκδοση ανθολογίες του εκδοτικού 
και για την υπηρεσία αυτοέκδοση για συγγραφείς

20:20 «Είπαμε πολλά και σώνει» της Νένας Μπούρα 
Παρουσίαση του βιβλίου από τη συγγραφέα

Ψυχές από Ατσάλι, Βιβλίο Α’ – Το ταξίδι στο Βορρά, Τόμος Α’ της Μαρίας Γκοσιμίδας


Συνέντευξη της συγγραφέως των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, Μαρίας Γκοσιμίδας, που δίνεται με την ευκαιρία του Φεστιβάλ  «Όψεις του Φανταστικού 2017 – Δυτική Ελλάδα» που θα διοργανωθεί στις παρακάτω πόλεις, 31 Μαρτίου Αστακός – 1 Απριλίου Πάτρα – 2 Απριλίου Αγρίνιο και τη συμμετοχή της συγγραφέως σε αυτό. 

Γεια σου, Μαρία. Εδώ κανονικά ρωτάνε πως νιώθεις για το πρώτο σου βιβλίο, πως ένιωσες όταν το έπιασες στα χέρια σου και ότι έχει να κάνει γενικά με την αίσθηση του βιβλίου. Θα σου κάνω ίσως την ίδια ερώτηση αλλά σίγουρα όχι με τον ίδιο σκοπό. 
Αυτό που θέλω να μάθουμε είναι πως νιώθεις που γράφεις. 
Για την ακρίβεια πως νιώθεις που επιτέλους γράφεις. Νιώθεις ελευθερία, καταπίεση, άγχος, πίεση; 
Ή απλά, ίσως πάντοτε, νιώθεις μόνο την ατέλειωτη ελευθερία, έχοντας στα χέρια σου ένα εργαλείο έκφρασης που δεν λογοδοτεί σε κανέναν;
Μίλησες μας, για σένα και την συγγραφή, και την ιδέα της συγγραφής, και τι εκφράζει για σένα.   

Για μένα η συγγραφή είναι προπαντώς μία μορφή έκφρασης κι αποθεραπείας θα έλεγα, αφού εικόνες, λόγια και ιδέες που σχηματίζονται στο μυαλό μου μεταφέρονται στο χαρτί και παίρνουν σάρκα και οστά. Για μένα προσωπικά, είναι και ένα είδος ψυχοθεραπείας, αφού ένιωθα ευεξία κάθε φορά που τελείωνα το γράψιμο. Το ότι έφτασα και στο σημείο να δω ένα βιβλίο μου να εκδίδεται με γεμίζει με τεράστια χαρά και ευγνωμοσύνη και μου δημιουργεί τόσα πολλά συναισθήματα, που θα χρειαζόμουν πολύ χρόνο για να τα αναλύσω!

Σίγουρα μια από τις πιο κλασσικές ερωτήσεις είναι να μας πεις κάποια πράγματα για το βιβλίο σου ή γιατί θα πρότεινες σε κάποιον να το αγοράσει. Θα σου κάνω και εγώ την ίδια ερώτηση αλλά όχι με το κλασσικό τρόπο, γιατί θέλω οι αναγνώστες να γνωρίσουν και εσένα και το βιβλίο σου. 
Θέλω να διαλέξεις ένα απόσπασμα από το βιβλίο σου, ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα, να το παραθέσεις εδώ και μετά να το σχολιάσεις. Πιστεύω ότι είναι ίσως ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να μπορέσεις να αποκαλύψεις σε κάποιον αυτό που νιώθεις και πιστεύεις πραγματικά για το βιβλίο σου. 

Ναι, πιστεύω ότι η εισαγωγή που βρίσκεται στην αρχή της ιστορίας είναι το πιο κατατοπιστικό κομμάτι για να κατανοήσει ο αναγνώστης το βιβλίο. Η ιστορία έχει πολλούς χαρακτήρες και πλοκές, παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι η εισαγωγή χρωματίζει το κεντρικό θέμα και ίσως προοικονομεί και το τέλος της ιστορίας μας, έστω και αινιγματικά. (εισαγωγή..) Όπως καταλαβαίνουμε, έχουμε έναν αφηγητή, έναν ηλικιωμένο άνθρωπο, ο οποίος μας καταγράφει τις εμπειρίες του από κάποιον συγκεκριμένο πόλεμο που έγινε κάποια χρόνια πρίν και, όπως ο δικός μας Μακρυγιάννης, θέλει με όσο το δυνατόν πιο άμεσο και αυθεντικό τρόπο, να μεταφέρει τα ιστορικά γεγονότα στις επόμενες γενιές. Το περιβάλλον, όπως θα διαπιστώσατε, θυμίζει έναν ομηρικό κόσμο, εφόσον έχουμε μια ομάδα θεοτήτων, οι οποίοι κυβερνούν τον κόσμο και επεμβαίνουν κατά το δοκούν στα ανθρώπινα δρώμενα. Οι ήρωες είναι πολλοί και με τεράστιες διαφορές ως προς τις ιδιότητές τους ο ένας από τον άλλο, όλοι όμως θα παίξουν κάποιο ρόλο στο ξετύλιγμα της ιστορίας μας, όπως κυρίως τη βλέπει ο αφηγητής μας..

Ο σκοπός μας σαν Εκδόσεις ήταν και είναι να φέρουμε τους συγγραφείς στο προσκήνιο και σίγουρα τους συγγραφείς δίπλα στους αναγνώστες, μέσα στην κοινωνία. Με τις Όψεις του Φανταστικού και τις ανθολογίες μας πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει. Πως βλέπεις την συμμετοχή σου στις Εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού και γενικά τις δραστηριότητες των Συμπαντικών Διαδρομών όλα αυτά τα χρόνια; Πιστεύεις ότι τελικά θα καταφέρουμε να φέρουμε τους συγγραφείς και την λογοτεχνία στο προσκήνιο; 
Φυσικά κι έχετε καταφέρει να φέρετε τους συγγραφείς και τα έργα τους στο προσκήνιο, εφόσον τους δίνετε την ευκαιρία να διαφημιστούν και να μιλήσουν για τα έργα τους, αφού ποιος μπορεί να μιλήσει με μεγαλύτερο πάθος για το έργο του, από τον ίδιο τον δημιουργό; Η καινοτόμα κίνηση των εκδηλώσεων «Όψεις του Φανταστικού» που περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα, δίνει την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερο κόσμο να γνωρίσει τον οίκο, τους εκπροσώπους και τα βιβλία του, όπως και στους ίδιους τους συγγραφείς να προωθήσουν με άμεσο τρόπο τα δημιουργήματα τους!

Ένα σίγουρα μεγάλο ερώτημα για κάθε αναγνώστη που λατρεύει έναν συγγραφέα είναι πως θα είναι σαν απλός άνθρωπος, τι συνήθειες θα έχει. Τι τρώει, τι μουσική του αρέσει, που ταξίδεψε και πολλά άλλα πράγματα. 
Θα προσπαθήσω να κάνω απλή αλλά αναγκαστικά και περίπλοκη ταυτόχρονα την ερώτηση. 
Πες μας, που θα ήθελες να ταξιδέψεις για να απαγγείλεις κάποιο κείμενο σου και όταν θα το έκανες αυτό, τι μουσική θα ήθελες να ακούγεται, τι ποτό να γεμίζει το ποτήρι μπροστά σου και ποια αγαπημένη νοστιμιά να σε περιμένει στο πιάτο σου;

Μιας και το βιβλίο μου ανήκει στην κατηγορία της ιστορικής φαντασίας, θεωρώ ότι τα πιο αποδοτικά μέρη για να διαβάσω κάποιο απόσπασμα θα ήταν η Αμερική και η Μ. Βρετανία, αφού αυτές οι χώρες διαθέτουν ένα μεγάλο κοινό από θαυμαστές και λάτρεις του είδους. Επίσης θα ήθελα να πάω σε όλη την Ευρώπη, αφού η γηραιά ήπειρος αποπνέει τόση ιστορία και πολιτισμό που με συναρπάζει. Από μουσική θα ήθελα μια απαλή μουσική στα σίγουρα και με όμορφο, στρωτό ρυθμό. Όσον αφορά το ποτό και το φαγητό, το μόνο που θα απαντήσω είναι ότι θα προτιμούσα ένα ποτήρι μοσχάτο κι ένα σοκολατένιο και κρεμώδες γλύκισμα για λιχουδιά.

Κάτι ευχάριστο, όμορφο και γλυκό που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας; Μέσα σε αυτόν τον σκληρό, βίαιο και απάνθρωπο κόσμο και μέσα σε αυτή την απρόσωπη κοινωνία υπάρχει κάτι που σε κρατάει, σου δίνει δύναμη;
Ίσως το όνειρο να γράψεις κάτι καινούργιο, να ζωγραφίσεις στην άμμο του χρόνου ένα καινούργιο όνειρο, ένα καινούργιο μύθο;  

Θεωρώ ότι ο κόσμος μας δεν είναι μόνο βίαιος, απρόσωπος και απάνθρωπος, παρ’ολο που η αλληγορική κοινωνία του δικού μου έργου εμφανίζεται έτσι…. Πιστεύω ότι αυτά τα χαρακτηριστικά τα αποκτά εξαιτίας μας, εμείς είμαστε εκείνοι που διαμορφώνουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε, με τη συμπεριφορά, τις επιλογές και τη στάση που κρατάμε απέναντι στους συνανθρώπους μας. Αν επιλέξουμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι και ίσως πιο δεκτικοί στα μηνύματα που θέλει να μας περάσει η ζωή, τότε θα βλέπαμε ότι ο κόσμος που ζούμε είναι πολύχρωμος, γεμάτος φαντασία και ένα σωρό θαυμαστά πράγματα. Αυτό το νόημα προσπαθώ να περάσω κι εγώ μέσα στο βιβλίο μου. Ότι όσα και να συμβούν σε κάποιον, όσο προδιαγεγραμμένα και να φαίνονται κάποια πράγματα, πάντα κάπου υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα και να φέρει δικαίωση σε αυτόν που αγωνίζεται και μάχεται, χωρίς ταξικές και κοινωνικές διακρίσεις. Η φύση κι ο κόσμος είναι φτιαγμένη το ίδιο για όλους και μας ανήκει με τον ίδιο τρόπο και όποια παραβίαση έχει γίνει οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε εμάς, οπότε είναι στο χέρι μας το αν θα αναπαράγουμε τις σκοτεινές πλευρές του ή το αν θα κάνουμε ένα μικρό βήμα για να τον χρωματίσουμε και να τον αλλάξουμε… 


Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου. Κάτι τελευταίο που θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες μας; 

Σας ευχαριστώ για την ανοχή σας και το χρόνο σας, ελπίζω να μη σας κούρασα! Χαίρομαι που βλέπω τόσο κόσμο να διαβάζει στη σημερινή εποχή, γιατί το βιβλίο, πέρα από ξεκούραση και διαφυγή, προσφέρει και τροφή στον εγκέφαλο. Ακόμα και από το χειρότερο βιβλίο, κάτι θα προσκομίσει ο αναγνώστης. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όποιον μου κάνει την τιμή να διαβάσει και το δικό μου βιβλίο και να του μεταφέρω μέσα από την καρδιά μου, τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη που με επέλεξε και μου χάρισε τον πολύτιμό του χρόνο..!Κλωθώ, στο ξημέρωμα του χρόνου  της Ευσταθίας Γαλάνη
Συνέντευξη της συγγραφέως των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, Ευσταθίας Γαλάνη, που δίνεται με την ευκαιρία του Φεστιβάλ  «Όψεις του Φανταστικού 2017 – Δυτική Ελλάδα» που θα διοργανωθεί στις παρακάτω πόλεις, 31 Μαρτίου Αστακός – 1 Απριλίου Πάτρα – 2 Απριλίου Αγρίνιο και τη συμμετοχή της συγγραφέως σε αυτό.


Ερώτηση: Γεια σου, Ευσταθία. Εδώ κανονικά ρωτάνε πως νιώθεις για το πρώτο σου βιβλίο, πως ένιωσες όταν το έπιασες στα χέρια σου και ότι έχει να κάνει γενικά με την αίσθηση του βιβλίου. Θα σου κάνω ίσως την ίδια ερώτηση αλλά σίγουρα όχι με τον ίδιο σκοπό.
Αυτό που θέλω να μάθουμε είναι πως νιώθεις που γράφεις.
Για την ακρίβεια πως νιώθεις που επιτέλους γράφεις. Νιώθεις ελευθερία, καταπίεση, άγχος, πίεση;
Ή απλά, ίσως πάντοτε, νιώθεις μόνο την ατέλειωτη ελευθερία, έχοντας στα χέρια σου ένα εργαλείο έκφρασης που δεν λογοδοτεί σε κανέναν;
Μίλησες μας, για σένα και την συγγραφή, και την ιδέα της συγγραφής, και τι εκφράζει για σένα.   


Απάντηση: Σίγουρα, είναι μεγάλη χαρά και ηθική ικανοποίηση, όταν κρατάς στα χέρια σου το πρώτο σου «πνευματικό» παιδί. Η συγγραφή δεν είναι κάτι πρόσκαιρο για μένα, ούτε κάτι που ανακάλυψα ότι μπορώ να κάνω πρόσφατα. Από τότε που έμαθα γραφή και ανάγνωση, γεννήθηκε μέσα μου η ανάγκη να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Κι αυτό έκανα. Έγραφα θεατρικά από το δημοτικό, ποιήματα και διηγήματα φαντασίας. Στο Πανεπιστήμιο έγραψα και τα πρώτα μεστά ποιήματά μου, αποσπάσματα απ’ τα οποία υπάρχουν στο βιβλίο μου «Κλωθώ, Στο Ξημέρωμα του Χρόνου». Το πρώτο μυθιστόρημα που αποφάσισα να το στείλω για δημοσίευση είναι οι «Μοίρες» που κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Ιωλκός.
Η συγγραφή είναι για μένα ψυχοθεραπεία. Συνήθως ξεκινώ το γράψιμο ύστερα από μια πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή μου, όπου αναζητώ διέξοδο, διαφυγή. Και τη βρίσκω σε μια πλαστή πραγματικότητα, αυτή των έργων μου.
Το κάνω πρώτα για μένα και αν πιστεύω ότι τα μηνύματά του έχουν καθολικό χαρακτήρα, τότε τα δημοσιεύω. Δηλαδή η συγγραφή είναι κομμάτι του εαυτού μου που με γεμίζει και με ολοκληρώνει. Δεν θα έγραφα ποτέ ένα έργο «κατά παραγγελία» και ελπίζω να μην χρειαστεί να το κάνω αυτό, γιατί δεν θα είμαι «εγώ». Ο συγγραφέας χρειάζεται χρόνο, ανάπαυση για να ανασυγκροτηθεί κι έπειτα αρχίζει το γράψιμο.

Ερώτηση: Σίγουρα μια από τις πιο κλασσικές ερωτήσεις είναι να μας πεις κάποια πράγματα για το βιβλίο σου ή γιατί θα πρότεινες σε κάποιον να το αγοράσει. Θα σου κάνω και εγώ την ίδια ερώτηση αλλά όχι με το κλασσικό τρόπο, γιατί θέλω οι αναγνώστες να γνωρίσουν και εσένα και το βιβλίο σου.
Θέλω να διαλέξεις ένα απόσπασμα από το βιβλίο σου, ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα, να το παραθέσεις εδώ και μετά να το σχολιάσεις. Πιστεύω ότι είναι ίσως ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να μπορέσεις να αποκαλύψεις σε κάποιον αυτό που νιώθεις και πιστεύεις πραγματικά για το βιβλίο σου.


Απάντηση: «Όποιος νομίζει ότι ο κόσμος μας αποτελείται μόνο από γη, νερό, φωτιά κι αέρα, πλανάται πλάνη οικτρά.  Όποιος έχει το θράσος να πιστεύει ότι μπορεί να εμπιστεύεται τις αισθήσεις του για να ερμηνεύει αυτόν τον κόσμο και να πορεύεται, βρίσκεται ήδη μέσα σε έναν σκοτεινό λαβύρινθο με καθρέπτες ολόγυρά του να αντανακλούν το λιγοστό φως που μπαίνει μέσα από ένα παράθυρο καθιστώντας την έξοδό του αδύνατη, αδιανόητη.  Όποιος πάλι κρατά σφαλιστά τα μάτια του κοιτώντας γύρω του με τα μάτια της ψυχής του, μόνο αυτός βλέπει το φως της αλήθειας, την πραγματικότητα γυμνή και τέλεια, όπως ακριβώς τη βλέπουν οι Θεοί, αιώνια και νέα».

Στο βιβλίο μέσα υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί, αλλά και ολόκληρο αποτελεί μια αλληγορία. Οι δυνάμεις του κόσμου, αυτές που μας δημιούργησαν είτε τις λέμε Αλλάχ, Βούδα, Άγιο Πνεύμα ή κάτι άλλο, είναι κάτι που αφορά τον καθένα ξεχωριστά. Σίγουρα από κάπου ήλθαμε, όμως το ζητούμενο είναι «τι προσφέρουμε» σ’ αυτόν τον κόσμο που μας φιλοξενεί, τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές. Στο βιβλίο οι θεοί «εκδικούνται» τους ανθρώπους για την αλαζονεία τους, την Ύβρη, την ασέβεια που υπέδειξαν στον κόσμο μας, αλλά και στους ίδιους. Είναι φρικτό να ξεχνάς ποιος σε γέννησε και να δείχνεις αχαριστία. Αν πάλι αποφασίσεις να μάθεις από που προήλθες, ίσως να μην χαρείς με την ανακάλυψή σου. Ίσως μάθεις ότι κατάγεσαι από… τους θεούς και γι’ αυτό τρομάξεις περισσότερο!

Ερώτηση: Ο σκοπός μας σαν Εκδόσεις ήταν και είναι να φέρουμε τους συγγραφείς στο προσκήνιο και σίγουρα τους συγγραφείς δίπλα στους αναγνώστες, μέσα στην κοινωνία. Με τις Όψεις του Φανταστικού και τις ανθολογίες μας πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει. Πως βλέπεις τη συμμετοχή σου στις Εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού και γενικά τις δραστηριότητες των Συμπαντικών Διαδρομών όλα αυτά τα χρόνια; Πιστεύεις ότι τελικά θα καταφέρουμε να φέρουμε τους συγγραφείς και τη λογοτεχνία στο προσκήνιο;


Απάντηση: Πιστεύω πως οι εκδηλώσεις, αλλά και οι ανθολογίες είναι ό, τι καλύτερο για τους συγγραφείς που θέλουν -και οι συνθήκες τους το επιτρέπουν- να προωθήσουν τη δουλειά τους, το έργο τους. Είναι πολύ αισιόδοξο που υπάρχουν στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα άνθρωποι που κοπιάζουν για να αναδείξουν στη σκηνή νέους δημιουργούς με όρεξη και πάνω απ’ όλα αγάπη για το καλό βιβλίο. Όλα είναι θέμα παιδείας. Αν θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός είναι στο χέρι της ελληνικής κοινωνίας να μάθει να ξεχωρίζει το αυθεντικό και το σημαντικό απ’ το λαμπερό «πυροτέχνημα».

Ερώτηση: Ένα σίγουρα μεγάλο ερώτημα για κάθε αναγνώστη που λατρεύει έναν συγγραφέα είναι πως θα είναι σαν απλός άνθρωπος, τι συνήθειες θα έχει. Τι τρώει, τι μουσική του αρέσει, που ταξίδεψε και πολλά άλλα πράγματα.
Θα προσπαθήσω να κάνω απλή αλλά αναγκαστικά και περίπλοκη ταυτόχρονα την ερώτηση.
Πες μας, που θα ήθελες να ταξιδέψεις για να απαγγείλεις κάποιο κείμενο σου και όταν θα το έκανες αυτό, τι μουσική θα ήθελες να ακούγεται, τι ποτό να γεμίζει το ποτήρι μπροστά σου και ποια αγαπημένη νοστιμιά να σε περιμένει στο πιάτο σου;

Απάντηση: Είμαι ένας απλός άνθρωπος, ΜΑΝΑ, πάνω απ’ όλα, γυναίκα, σύζυγος, εργαζόμενη, συγγραφέας. Δεν χρειάζεται να πω μέρος, όπως λέει και το τραγούδι: Δεν έκανα ταξίδια μακρινά, ταξίδεψε η καρδιά κι αυτό μου φτάνει….
Αφού ρωτάτε, όμως… Απ’ το μαγικό μου σπίτι, στην Καλλίπολη, στον Πράσινο Γιαλό, στην ξύλινη βεράντα…. με ένα ποτήρι λευκό κρασί, σκέτο, και να ακούγεται το…  «χάρτινο το φεγγαράκι… ψεύτικη η ακρογιαλιά… αν με πίστευες λιγάκι …θα ‘ταν όλα αληθινά».

Ερώτηση: Κάτι ευχάριστο, όμορφο και γλυκό που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας; Μέσα σε αυτόν τον σκληρό, βίαιο και απάνθρωπο κόσμο και μέσα σε αυτή την απρόσωπη κοινωνία υπάρχει κάτι που σε κρατάει, σου δίνει δύναμη;
Ίσως το όνειρο να γράψεις κάτι καινούργιο, να ζωγραφίσεις στην άμμο του χρόνου ένα καινούργιο όνειρο, ένα καινούργιο μύθο;  


Απάντηση: Η ανάσα του πιο τρυφερού, αληθινού, όμορφου πλάσματός μου. Ο γιος μου!  Και γενικότερα η μητρότητα (αλλά και η πατρότητα ) είναι αυτό που κινεί τον μάταιο τούτο κόσμο. Μανάδες και πατεράδες έχουν στα χέρια τους το πιο σπουδαίο έργο, τη μεγαλύτερη ευθύνη. «Ζωή δώσε, για να πάρεις ζωή,» όπως αναφέρω και στην «Κλωθώ». Και πάνω απ’ όλα «Συγχώρεσε».
Μόνο τότε θα νιώσεις ελεύθερος απ’ όλα! Πάθη, μίση, μικρότητες, ασημαντότητες.


Ερώτηση: Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου. Κάτι τελευταίο που θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες μας;Απάντηση: «Μην ξεχνάς από που ήλθες και που πηγαίνεις».

Είπαμε πολλά και σώνει…  της Νένας Μπούρα

                         

Συνέντευξη της συγγραφέως των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές, Νένας Μπούρα, που δίνεται με την ευκαιρία του Φεστιβάλ  «Όψεις του Φανταστικού 2017 – Δυτική Ελλάδα» που θα διοργανωθεί στις παρακάτω πόλεις, 31 Μαρτίου Αστακός – 1 Απριλίου Πάτρα – 2 Απριλίου Αγρίνιο και τη συμμετοχή της συγγραφέως σε αυτό. 

Ερώτηση: Γεια σου, Νένα. Εδώ κανονικά ρωτάνε πως νιώθεις για το πρώτο σου βιβλίο, πως ένιωσες όταν το έπιασες στα χέρια σου και ότι έχει να κάνει γενικά με την αίσθηση του βιβλίου. Θα σου κάνω ίσως την ίδια ερώτηση αλλά σίγουρα όχι με τον ίδιο σκοπό. 
Αυτό που θέλω να μάθουμε είναι πως νιώθεις που γράφεις. 
Για την ακρίβεια πως νιώθεις που επιτέλους γράφεις. Νιώθεις ελευθερία, καταπίεση, άγχος, πίεση; 
Ή απλά, ίσως πάντοτε, νιώθεις μόνο την ατέλειωτη ελευθερία, έχοντας στα χέρια σου ένα εργαλείο έκφρασης που δεν λογοδοτεί σε κανέναν;
Μίλησες μας, για σένα και τη συγγραφή, και την ιδέα της συγγραφής, και τι εκφράζει για σένα.   


Απάντηση: Ένιωσα απέραντη χαρά όταν άγγιξα για πρώτη φορά το πρώτο μου ΄΄πνευματικό παιδί΄΄ το πρώτο μου βιβλίο «Είπαμε πολλά και σώνει». Ήταν το συναίσθημα το μητρικό που αγγίζεις κάτι που είναι δικό σου, δημιούργημά σου. Πάντοτε έγραφα, σκάλιζα μικρά στιχάκια, μικρές ιστορίες σε χαρτάκια, σε παλιά τετράδια. Μέσα από τις γραμμές που γέμιζαν με λέξεις απελευθέρωνα τον εαυτό μου.  Ήταν κάτι το λυτρωτικό. Έγραφα τις δικές μου σκέψεις και αργότερα έγραφα πράγματα που μου έκαναν εντύπωση. Μέσα σε αυτά ήταν ιστορίες, παραμύθια και δημοτικά τραγούδια που άκουγα από τους παππούδες μου.  Η αφορμή να δω πιο σοβαρά τη συγγραφή ήταν, όταν ως δασκάλα πια διαπίστωσα πως τα παιδιά όσο περνάνε τα χρόνια απομακρύνονται από το βιβλίο και τα παραμύθια. Υπάρχει μια επικράτηση ότι «δεν χρειάζεται να διαβάζουμε παραμύθια γιατί μεγαλώσαμε». Το ακούω συχνά και από μικρά παιδιά. Θλιβόμουν πολύ και έτσι αποφάσισα αυτά τα παραμύθια, τα παραδοσιακά να τα μοιραστώ με άλλους, γιατί είναι κομμάτι της παράδοσης μας που δεν πρέπει να χάσουμε. Είναι η συνέχεια μας και αυτό προσπαθώ να μεταφέρω και στους αναγνώστες.

Ερώτηση: Σίγουρα μια από τις πιο κλασσικές ερωτήσεις είναι να μας πεις κάποια πράγματα για το βιβλίο σου ή γιατί θα πρότεινες σε κάποιον να το αγοράσει. Θα σου κάνω και εγώ την ίδια ερώτηση αλλά όχι με το κλασσικό τρόπο, γιατί θέλω οι αναγνώστες να γνωρίσουν και εσένα και το βιβλίο σου. 
Θέλω να διαλέξεις ένα απόσπασμα από το βιβλίο σου, ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα, να το παραθέσεις εδώ και μετά να το σχολιάσεις. Πιστεύω ότι είναι ίσως ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να μπορέσεις να αποκαλύψεις σε κάποιον αυτό που νιώθεις και πιστεύεις πραγματικά για το βιβλίο σου. 

Απάντηση: Το βιβλίο μου είναι μια συλλογή λαϊκών παραμυθιών όπου απευθύνεται σε μεγάλους και μεγάλα παιδιά. Ένας παράξενος ταξιδιώτης, που είναι το παραμύθι προσωποποιημένο, κουβαλάει μια παράξενη πραμάτεια. Συναντάει ένα βασιλόπουλο,  όπου ασθενεί ψυχικά. Μέσα από την πραμάτεια του αυτή το βασιλόπουλο γιατρεύει την ψυχή του. Αποκτά την παραμυθία, την παρηγοριά, όπως άλλωστε είναι και η ετυμολογία της λέξης παραμύθι. Παραθέτω ένα απόσπασμα του βιβλίου μου. 

«… Εκείνη την ώρα ακούστηκε ένα αηδονάκι στο βάθος του βασιλικού κήπου. Το βασιλόπουλο άνοιξε τα μάτια του. Τον είχε πάρει γλυκά ο ύπνος. Ο άντρας με την πραμάτεια του τον κοιτούσε στοργικά. Ο νεαρός άντρας σηκώθηκε. Πήγε στο γραφείο του, άνοιξε το ντουλάπι του και πήρε ένα σακουλάκι με φλουριά.
«Παρτο, είναι η αμοιβή σου ταξιδιώτη».
«Όχι, βασιλόπουλο, η αμοιβή μου είναι να μεγαλώσεις, να κάμεις παιδιά και να πεις σε αυτά τις ιστορίες μου κι αυτά στα δικά τους  παιδιά. Η αποστολή μου τελειώνει εδώ».
«Είπαμε πολλά και σώνει και ας λαλήσει κι άλλο αηδόνι, βασιλόπουλο μου» είπε ο παράξενος ταξιδιώτης και χάθηκε από τα μάτια του…» 

Αυτή ακριβώς θα είναι και η επιτυχία της συνέχειας του παραμυθιού. Το μοίρασμα από ένα στόμα σε ένα αυτί και από το αυτί στο στόμα. Για αυτό άλλωστε το παραμύθι έφτασε ως τις μέρες μας, γιατί υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που το αγαπούν.
                         
Ερώτηση: Ο σκοπός μας σαν Εκδόσεις ήταν και είναι να φέρουμε τους συγγραφείς στο προσκήνιο και σίγουρα τους συγγραφείς δίπλα στους αναγνώστες, μέσα στην κοινωνία. Με τις Όψεις του Φανταστικού και τις ανθολογίες μας πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει. Πως βλέπεις τη συμμετοχή σου στις Εκδηλώσεις Όψεις του Φανταστικού και γενικά τις δραστηριότητες των Συμπαντικών Διαδρομών όλα αυτά τα χρόνια; Πιστεύεις ότι τελικά θα καταφέρουμε να φέρουμε τους συγγραφείς και τη λογοτεχνία στο προσκήνιο; 

Απάντηση: Ναι, οι Συμπαντικές Διαδρομές προσπαθούν να αναδείξουν συγγραφείς που έχουν σπουδαία έργα, οι οποίοι είναι άγνωστοι ή δεν έχουν τις γνωριμίες ή ακόμα και τα χρήματα για να προωθήσουν τα έργα τους. Μέσα από όλα αυτά τα φεστιβάλ, τις παρουσιάσεις, τις γιορτές της φανταστικής λογοτεχνίας  και όλη την προώθηση δίνουν το βήμα σε όλους τους συγγραφείς να γίνουν γνωστοί αλλά και να πλησιάσουν και τους αναγνώστες. Να τους δουν από κοντά, να συζητήσουν μαζί τους και να γνωριστούν καλυτέρα με το κοινό τους. Είμαι τυχερή που είμαι κι εγώ μέσα σε αυτή την συγγραφική ΄΄αγκαλιά΄΄ των Συμπαντικών Διαδρομών και μου δίνεται η ευκαιρία να γνωριστώ με ανθρώπους που έχουμε κοινή αγάπη τα παραμύθια.

Ερώτηση: Ένα σίγουρα μεγάλο ερώτημα για κάθε αναγνώστη που λατρεύει έναν συγγραφέα είναι πως θα είναι σαν απλός άνθρωπος, τι συνήθειες θα έχει. Τι τρώει, τι μουσική του αρέσει, που ταξίδεψε και πολλά άλλα πράγματα. 
Θα προσπαθήσω να κάνω απλή αλλά αναγκαστικά και περίπλοκη ταυτόχρονα την ερώτηση. 
Πες μας, που θα ήθελες να ταξιδέψεις για να απαγγείλεις κάποιο κείμενο σου και όταν θα το έκανες αυτό, τι μουσική θα ήθελες να ακούγεται, τι ποτό να γεμίζει το ποτήρι μπροστά σου και ποια αγαπημένη νοστιμιά να σε περιμένει στο πιάτο σου;

Απάντηση: Ωραία αλλά ταυτόχρονα δύσκολη ερώτηση. Δεν θα ήθελα να είμαι σε κάποιο σπουδαίο μέρος. Θα μου άρεσε να είμαι σε μια ακρογιαλιά μια ξάστερη καλοκαιρινή βραδιά με ανθρώπους γύρω μου να ακούνε τις ιστορίες μου και να ακούγεται ο ήχος των κυμάτων. Ή πάλι θα ήθελα να κάθομαι μια χειμωνιάτικη βραδιά δίπλα στο τζάκι και να με παρακολουθούν να τους αφηγούμαι ιστορίες για δράκους και για νεράιδες. Να φαίνονται οι σκιές από την φωτιά στο τοίχο και να ταξιδεύουν στα μαγικά μέρη που θα τους λέω. Δεν θα χρειάζονταν ούτε να πίναμε ούτε να τρώγαμε και μόνο τα παραμύθια είναι αρκετά για να χορταίνει η καρδιά μας και να γεμίζει η ψυχή μας από ηρεμία.


Ερώτηση: Κάτι ευχάριστο, όμορφο και γλυκό που θα ήθελες να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας; Μέσα σε αυτόν τον σκληρό, βίαιο και απάνθρωπο κόσμο και μέσα σε αυτή την απρόσωπη κοινωνία υπάρχει κάτι που σε κρατάει, σου δίνει δύναμη;
Ίσως το όνειρο να γράψεις κάτι καινούργιο, να ζωγραφίσεις στην άμμο του χρόνου ένα καινούργιο όνειρο, ένα καινούργιο μύθο;  

Απάντηση: Θα ήθελα να πω ότι δεν είναι κακό καμία φορά να μπλέκουμε στις καθημερινότητα μας και τους δράκους και τα ξωτικά και όλα αυτά τα παραμυθιακά στοιχεία. Σίγουρα ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν αλλά κακό δεν είναι το παραμύθι, κακό είναι το παραμύθιασμα. Αν διαβάζουμε παραμύθια θα μπορέσουμε να αντέξουμε τις δυσκολίες τις ζωής άλλωστε όσο κι αν είμαστε αδύναμοι μπορούμε να νικήσουμε το δράκο. Τα παραμύθια μας το δείχνουν. Αυτό που με κρατάει και μου δίνει δύναμη είναι το χαμόγελο των παιδιών, το οποίο όσο το ενισχύουμε τόσο πιο γερές βάσεις βάζουμε στην κοινωνία μας. Ας μεγαλώσουμε ευτυχισμένους ανθρώπους εύχομαι.

Ερώτηση: Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σου. Κάτι τελευταίο που θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες μας; 


Απάντηση: Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα να πω στους γονείς ότι είναι σημαντικό να διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους γιατί όπως είπε και ο Αϊνστάιν, είναι το βασικό για να γίνουν έξυπνα! Τέλος θέλω να πω σε όλους, να έχουμε χαμόγελο και αισιοδοξία στη ζωή μας κι έτσι ας πορευτούμε.ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,

www.universepaths.com
universe-pathways.blogspot.com
www.facebook.com/Universe.Pathways.Editions
[email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 10:50 pm


Lets Do It :Κατασκευές για βραβείο στο 1ο Νηπιαγωγείο Θεστιέων

Στα πλαίσια του Lets Do it Greece το εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου νηπιαγωγείου Θεστιέων σε συνεργασία...
με τους γονείς των μαθητών πραγματοποίησαν καθαρισμό του προαύλιο χώρου και προχώρησαν σε καλλωπισμό και δέντροφύτευση του χώρου.

Ο Δήμος Αγρινίου πρόσφερε υλικά για τη δέντροφύτευση, χρώματα, λουλούδια,γαλότσες, κουτάλες,πινέλα και φυτόχωμα,ενώ και το  κατάστημα του κ.Δημητρίου πρόσφερε υλικά.

Δημιούργησαν πανέμορφες κατασκευές,αποδεικνύοντας  ότι πολλά πράγματα που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια μπορούν να αξιοποιηθούν ,με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Από σήμερα ο χώρος είναι πιο όμορφος και καθαρός για τα παιδιά.πηγή:kainourgiopress.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 9:19 pm


Καινούργιο:Ενημέρωση για την σχολική βία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  χθες, 27/03/2017, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων το διαδραστικό project με θέμα « Εκφοβισμός και Βία στα Σχολεία». Η εν λόγω δράση, η οποία απευθυνόταν στους μαθητές της Γ΄, Δ, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, έγινε από την ψυχολόγο του Χαμόγελου του Παιδιού, κυρία Χαραλαμποπούλου.
 Η όλη προσπάθεια ήταν πολύ αξιόλογη, ενώ το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των μαθητών μας ήταν εντυπωσιακή.πηγή:kainourgiopress.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 9:17 pm


Παναιτωλικός :Οι σημερινές προπονήσεις


Προπόνηση δύναμης στο γυμναστήριο έγινε το πρωί και το απόγευμα η ομάδα μας ακολούθησε πρόγραμμα με ασκήσεις τακτικής και δίτερμα. Ατομικό έκανε ο Ρέι. Απουσίαζαν οι Κλέσιο, Βασιλούδης, Μιχάι, που έχουν υποχρεώσεις με Εθνικές ομάδες. Η προπόνηση της Τετάρτης θα γίνει στις 5.00 το απόγευμα στο Emileon.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 7:09 pm


Επείγον:Ανάγκη από παιδί για αιμοπετάλια


Στο νοσοκομείο «Ελπίδα». Ογκολογικό Μαριάννα Βαρδινογιάννη Τ.Α.Ο. Νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι που πάσχει από Οξεία Λεμφοβλαστική Λευχαιμία. Η κατάστασή της είναι σοβαρή και υποβάλλεται σε μετάγγιση αιμοπεταλίων.

Δότες αιμοπεταλίων μπορούν να γίνουν άτομα τα οποία έχουν υγιέστατο αίμα (δεν έχουν στίγμα ή έντονες αλλεργίες, δεν έχουν ασθενήσει πρόσφατα, δεν παίρνουν φάρμακα κτλ).Ο υποψήφιος δότης υποβάλλεται σε μία απλή εξέταση αίματος ώστε να κρίνει ο γιατρός αν όντως είναι σε θέση να δώσει αιμοπετάλια. Αυτή η εξέταση γίνεται σε πολλά νοσοκομεία, διαρκεί λίγα λεπτά και δεν χρειάζεται καν ραντεβού.
Εφόσον τα αποτελέσματά της είναι θετικά, τότε ακολουθεί η διαδικασία απόσπασης αιμοπεταλίων από το αίμα του δότη. Όσοι είναι αιμοδότες, κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να γίνουν και δότες αιμοπεταλίων.

Αν υπάρχει κάποιος που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και πιστεύει ότι μπορεί να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του για να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο, παρακαλώ, ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο για να του δωθούν τα στοιχεία που είναι απαραίτητα. Η προσφορά αυτή είναι πολύτιμη γιατί το αίμα μας, για μερικούς ανθρώπους είναι ανεκτίμητο αγαθό και για τους υπόλοιπους δεδομένο.

Το όνομα του παιδιού είναι «Αλεξάνδρα Αλέξη του Ιωάννη»
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 698 002 4215
πηγή:agrinio24.com

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 6:08 pm


Γενική Συνέλευση και εκλογές στον Σύλλογο Α.με.Α Αιτ/νίας "Απόστολος Λουκάς"


Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση και εκλογική διαδικασία στις 28/4/2017-29/4/2017 για εκπροσώπους του Συλλόγου μας στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα αναπήρων, Ε.Σ.Α.με.Α και ΠΟΜΑμεΑ και για ανάδειξη Περιφερειακού Δ.Σ,καθώς και αναπληρωματικών μελών του.Υποψηφιότητες μπορούν να υποβάλλουν τα ταμειακά ενήμερα μέλη μας,Α.με.Α,γονείς Α.με.Α έως 18 ετών και γονείς Α.με.Α άνω των 18 ετών που δεν μπορούν τα τέκνα τουςνα αυτοεκπροσωπευτούν. Προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων είναι έως τις 25/4/2017 και ώρα 13.μ.μ, ώστε να διευκολυνθούμε στην έγκυρη εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 3:44 pm


Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο Βάσως Κατράκη στο ΑιτωλικόΤο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό, επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαρτίου η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.
   Η Υπουργός Πολιτισμού η οποία συνοδευόταν από το Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο, τους Αντιδημάρχους Π. Σταράμο και Σπ. Ψιλογιάννη , τους προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αν. Σκαρμούτσο και Δημ. Μπουσμπουρέλη καθώς επίσης τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού Γ. Γένδουλα,  ξεναγήθηκε στους χώρους και τις μόνιμες συλλογές του Κέντρου από το μέλλος του Δ.Σ. Χαράκτη κ. Μιχ. Κότσαρη, ενώ ενημερώθηκε σχετικά με την πολιτιστική  δραστηριότητα του φορέα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.   Λίγο νωρίτερα την ίδια ημέρα, η κυρία Κονιόρδου παρέλαβε υπόμνημα από τον Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπου στην σχετική αναφορά επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της λειτουργίας του Κέντρου Χαρακτικών Τεχνών Μουσείο Βάσως Κατράκη  για τον πολιτισμό και την Τέχνη. Ωστόσο, όπως αναφέρεται επίσης στο υπόμνημα, είναι απαραίτητη η χρηματοδότηση των υπαρχουσών κτηριακών υποδομών, αφενός για την προστασία των πολύτιμων έργων τέχνης που φιλοξενούνται εκεί, αφετέρου για την δημιουργία νέων που θα επιτρέψουν την καλλιτεχνική και πολιτιστική επέκταση του Κέντρου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 3:37 pm


Εθελοντικός καθαρισμός της Ακτής στο ΑιτωλικόΗ Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού, της συνεργασίας, του «Let’s Do It», της ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο αύριο, ιδίως για τα παιδιά μας. Μόνος στόχος είναι η μετάδοση του υγιούς εθελοντισμού, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη συνεργασία μεταξύ Συλλόγων και φορέων για περαιτέρω ανάλογες ενέργειες. 

Για την Κυριακή 2 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, περιβαλλοντικοί, ποδηλατικοί, σπηλαιολογικοί, καταδυτικοί, αθλητικά σωματεία, φορείς πολιτικής προστασίας, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι σε όλη τη χώρα, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τουριστικοί φορείς, εταιρείες, ιδιώτες, μουσεία, πανεπιστήμια, σχολεία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, θα υλοποιηθεί και φέτος η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017» σε όλα τα σχολεία της χώρας, με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 3:34 pm


Μεσολόγγι :Εκδηλώσεις Εορτών Εξόδου – Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 ΜαρτίουΕκδηλώσεις Εορτών Εξόδου – Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Μαρτίου

Τετάρτη 29 Μαρτίου

7.00 μ.μ. «Η καθημερινότητα των παιδιών στο πολιορκημένο Μεσολόγγι»
Δράση του Συλλόγου Οι Φίλοι της μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «Ο ΛΙΑΡΟΣ». – Πολυχώρος Πολιτισμού Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ».

8.30 μ.μ. «Η Ιστορία μας, η κληρονομιά μας, τα τραγούδια μας»
Εισαγωγή: Γιάννης Μακρής – Κείμενα Αφήγηση: Μαρίνα Κασσαβέτη
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο
Οργάνωση: Σύλλογος Πανηγυριστών «Αη - Συμιός»

Πέμπτη 30 Μαρτίου

7.30 μ.μ. «Έκθεση γραμματοσήμου Εορτές Εξόδου 2017»
Φιλοτελική Έκθεση.
Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαρτίου – 22 Απριλίου
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο

Οργάνωση: Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου – Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 3:19 pm


Αγρίνιο :Διανομή φρούτων με προβλήματα(φωτο)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον χώρο του πάρκινγκ των παλαιών σφαγείων Αγρινίου η προγραμματισμένη διανομή φρούτων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου.

Ο κόσμος που σήμερα έσπευσε μαζικά στο σημείο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Τροχαίας Αγρινίου,καθώς στην Καλλέργη δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο ,από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα.


Όμως καλύτερη δεν ήταν η εικόνα και στον χώρο της διανομής,καθώς ο κόσμος δεν περίμενε στην σειρά του όπως γίνονταν στις προηγούμενες διανομές ,με αποτέλεσμα όποιος προλάβει να παίρνει ότι μπορούσε,ακόμη και πάνω από τα φορτηγά,ενώ έντονες ήταν οι αψιμαχίες και οι απειλές μεταξύ πολιτών που βρέθηκαν στο σημείο.Ο αντιδήμαρχος Αγρινίου κ.Κώστας Καλαντζής με τους υπεύθυνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου προσπαθούσαν μάταια να επιβάλουν την τάξη,ενώ πολλοί από τους δικαιούχους διαμαρτυρήθηκαν για ποσότητες μήλων τα οποία ήταν σάπια.


Τα συγκεκριμένα φρούτα κρίθηκαν ακατάλληλα,μετά τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών για διανομή και δεν παρελήφθησαν από τους υπεύθυνους του Κοινωνικού Παντοπωλείου,όμως κατ'απαίτηση του κόσμου παρέμειναν στο σημείο και όποιοι επιθυμούσαν έπαιρναν τα τελάρα και διάλεγαν ότι κατά τη γνώμη τους ήταν κατάλληλο για τροφή.Εκτός από μήλα διανεμήθηκαν πορτοκάλια και πράσινα λάχανα(μάπες).

Ήταν η πρώτη φορά που διαπιστώθηκαν ακατάλληλα φρούτα ,καθώς ο Δήμος Αγρινίου έχει μοιράσει τεράστιες ποσότητες φρούτων τους προηγούμενους μήνες χωρίς να παρατηρηθεί πρόβλημα.

Επίσης η συνολική σημερινή εικόνα δείχνει το μέγεθος του Κοινωνικού προβλήματος που βιώνει η περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 2:59 pm


Ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου γ


Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου της 27ης Μαρτίου 2017, οι εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή και Αντιπροσώπους θα διεξαχθούν στις 10 & 11 Μαΐου 2017.

2.  Η εκλεγμένη από την Γενική Συνέλευση της 27ης Μαρτίου 2017 Εφορευτική  Επιτροπή ανακοινώνει, γνωστοποιεί και εφιστά την προσοχή των μελών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι, ότι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιότητας (σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και το Καταστατικό) λήγει την Τρίτη 25 Απρίλη 2017 και ώρα 8:00 μμ.

3.   Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει ότι:
      Α. Αιτήσεις υποψηφιότητας υπάρχουν στα γραφεία του Συλλόγου
           Βλαχοπούλου 8.
      Β.   Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο: 26410-31569.
      Γ.   Οι εκλογές θα διεξαχθούν:
Για Διοικητικό Συμβούλιο.
Για Ελεγκτική Επιτροπή.
Για Αντιπροσώπους στις Ομοσπονδίες.

4.   Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν υποψηφιότητα:
Ή σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Ή σε παραταξιακό ψηφοδέλτιο.
Ή σαν ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

5.   Για κάθε μέλος, ασυμβίβαστο υπάρχει αποκλειστικά και μόνο για υποβολή   διπλής υποψηφιότητας, σε Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή. Ειδικότερα, το μέλος έχει δικαίωμα να υποβάλλει υποψηφιότητα:
Για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Για μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Για μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόσωπος.
Για μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπρόσωπος.

6. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όσα μέλη είναι οικονομικά τακτοποιημένα ως 31-12-2016.
7.  Δικαίωμα ψήφου έχουν:
  Τα μεν παλαιά μέλη εφόσον έχουν εξοφλήσει πλήρως τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και 30-6-2016.
  Τα νέα μέλη εφόσον έχουν εγγραφεί σαν μέλη του Συλλόγου έως και  τις 10 Απριλίου 2017.

8. Για Αντιπροσώπους δικαίωμα υποψηφιότητας και ψήφου έχουν μόνο τα μέλη   που έχουν επιλέξει τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου σαν κύρια οργάνωση.

9. Αν και αυτονόητο, τονίζεται ότι δικαίωμα να ψηφίσει έχει μόνο το  συγκεκριμένο μέλος του Συλλόγου και όχι άλλος αντ’ αυτού με εξουσιοδότηση.

10. Ολοκληρώνοντας, η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει και γνωστοποιεί ότι η  ψηφοφορία για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπους θα διεξαχθεί κατά τον ακόλουθο τρόπο:


ΕΚΛΟΓΕΣ

α)  Την Τετάρτη 10/5/2017 θα διεξάγεται από 13.00 το μεσημέρι έως 9.00    το βράδυ.
       β) Την Πέμπτη 11/5/2017 θα διεξάγεται από 12.00 το μεσημέρι έως 7.00 το απόγευμα.
 γ) Η πρόταση προς την Δικαστική αρχή θα υποβληθεί μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.
 δ) Οι εκλογές θα διεξαχθούν στα γραφεία του Συλλόγου,  Βλαχοπούλου 8,      Αγρίνιο. τηλ. 26410-31569.

Η Εφορευτική Επιτροπή, εφιστά την προσοχή των μελών όταν προσέρχονται να έχουν μαζί τους:
Την αστυνομική τους ταυτότητα ή
Άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους  (π.χ. ασφαλιστικό βιβλιάριο, άδεια οδήγησης κ.λπ.).

Η Εφορευτική Επιτροπή καλεί τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου να ασκήσουν το κορυφαίο δικαίωμά τους έγκαιρα και να αποφύγουν τον συνωστισμό τις τελευταίες ώρες. Επίσης τα παροτρύνει να θέσουν υποψηφιότητα και να βοηθήσουν έτσι την Συλλογική μας προσπάθεια.

ΕΙΔΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Η Εφορευτική  Επιτροπή υπενθυμίζει ότι παράλληλα με τις εκλογές, τα μέλη του Συλλόγου, σε ξεχωριστή κάλπη, θα ψηφίζουν σύμφωνα και με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, για την εφαρμογή ή όχι θερινού πενθημέρου για το 2017.  Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΓΡΙΝΙΟ   28-3-2017           


Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:49 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr