1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συνελήφθησαν για κατοχή ηρωίνης και καταδικαστική απόφαση στο Αίγιο


Συνελήφθησαν, χθες (29-6-2016) τα ξημερώματα, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 37 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κατοχής ναρκωτικών, της απείθειας και της αντίστασης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σήμερα τα ξημερώματα στο Αίγιο, τον 37χρονο ημεδαπό και σε σωματική έρευνα που του πραγματοποίησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν δεκαεπτά ναρκωτικά δισκία και μια σύριγγα με ηρωίνη, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του, προέκυψε ότι, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης, δεκατεσσάρων μηνών, για υπόθεση ναρκωτικών.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο 37χρονος πριν λίγες ώρες είχε προμηθευτεί ποσότητα ηρωίνης, από δράστη που αναζητείται, την οποία είχε αποκρύψει κοντά στα παλιά διόδια του Αιγίου με σκοπό να την παραλάβει μαζί με τον 35χρονο συνεργό του.

Ύστερα από αναζητήσεις οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 35χρονο, στην Τέμενη Αιγίου και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης βάρους δεκαοκτώ γραμμαρίων, την οποία και κατέσχεσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2016 | 9:41 am


ΕΝΦΙΑ 2016:Οι αλλαγές που θα γίνουν φέτος σε συντελεστές και υπολογισμούς

Εντός του τρέχοντος έτους, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να πληρωθεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ, χωρίς ωστόσο να αλλάζει ο αριθμός των πέντε μηνιαίων δόσεων.

Σύμφωνα με το σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο, ο ΕΝΦΙΑ του 2016 θα εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, κάθε μία από τις οποίες θα λήγει την τελευταία εργάσιμη μέρα των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016, και δεν θα επεκταθεί και τον επόμενο χρόνο (μέχρι τέλος Φεβρουαρίου), όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με το Euro2day, αν η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου, οπότε εκπνέει και η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τα ποσά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) που πρέπει να καταβάλλουν για το 2016 οι ιδιοκτήτες ακινήτων, θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο (στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISNET 6.000.000 φυσικά πρόσωπα και περίπου 250.000 εταιρίες και λοιπά νομικά πρόσωπα), το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Φέτος θα κληθούν να καταβάλλουν, λόγω των αλλαγών που επήλθαν, σημαντικά αυξημένα ποσά ΕΝΦΙΑ, περίπου 600.000 φυσικά πρόσωπα που κατείχαν την 1η-1-2016 ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ, καθώς επίσης και όλες οι εταιρίες και τα λοιπά νομικά πρόσωπα (εμποροβιομηχανικές επιχειρήσεις, ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες, εταιρίες παροχής υπηρεσιών, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, δικηγορικά γραφεία κ.λπ.) που κατέχουν ακίνητα.

Αμετάβλητος θα παραμείνει ο ΕΝΦΙΑ για τη συντριπτική πλειονότητα των φυσικών προσώπων με ιδιοκτησίες συνολικής αντικειμενικής αξίας χαμηλότερης των 200.000 ευρώ, ενώ θα είναι μειωμένος έως και 25% για το 15%-20% των φορολογουμένων που κατέχουν μόνο μία ή δύο το πολύ κατοικίες.

Από τον περασμένο Μάιο, ορισμένοι συντελεστές υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ αυξήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα καταργήθηκαν απαλλαγές από τον συγκεκριμένο φόρο, με στόχο να αντισταθμιστούν οι απώλειες φορολογικών εσόδων που προκύπτουν από την εφαρμογή αντικειμενικών αξιών μειωμένων κατά 5% έως και 38% για τα κτίσματα και τα εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα σε πολλές περιοχές της χώρας, αναδρομικά από την 21η-5-2015.

Όμως, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις που θα προκαλέσουν σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους οι αλλαγές στις παραμέτρους υπολογισμού του ΕΝ.Φ.Ι.Α., θα είναι τόσο μεγάλες, ώστε εκτιμάται ότι τελικά τα έσοδα που θα επιδιώξει να εισπράξει φέτος το Δημόσιο από την εφαρμογή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα υπερβούν τα 3 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση πάνω από 13% σε σύγκριση με τα 2,65 δισ. ευρώ που εισπράχθηκαν με την επιβολή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. για το 2015.

Οι αλλαγές

Με το νόμο 4389/2016 (άρθρο 50):

- Αυξάνονται κατά 23%-25% οι συντελεστές υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ επί των οικοπέδων.

- Δεν διατηρείται για το 2016 η ευνοϊκή διάταξη που εφαρμόστηκε το 2014 και το 2015 και προέβλεπε έκπτωση 20% στον κύριο και τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα και λοιπά κτίσματα.

- Μειώνεται από τα 300.000 στα 200.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, ο οποίος υπολογίζεται επί του αθροίσματος των αντικειμενικών αξιών όλων των ακινήτων του φορολογούμενου. Στα φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 200.000 ευρώ και μέχρι 300.000 ευρώ θα επιβάλλεται πλέον συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ με συντελεστές 0,1%-0,15%.

- Αυξάνονται κατά 15% έως και 200%, από 0,1%-1% σε 0,3%-1,15%, οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ για όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

- Ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ των φυσικών προσώπων θα επιβαρύνει πλέον και τα αγροτεμάχια και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.

- Αυξάνεται από 0,5% σε 0,55% ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ. για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, ενώ για τα Ν.Π.Δ.Δ και Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και τις Α.Ε. Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας, ο συντελεστής του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ αυξάνεται από το 0,25% στο 0,35%.

- Επιβάλλεται για πρώτη φορά συμπληρωματικός ΕΝ.Φ.Ι.Α. με συντελεστή 0,1% και στα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση κάθε είδους επιχειρηματικής δραστηριότητας.
πηγή:http://www.euro2day.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2016 | 9:34 am


Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα ΠέμπτηΤην Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 29 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά στα βορειότερα τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 και τοπικά στο νότιο Ευβοϊκό μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε νότιους ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου.
πρόγνωση:http://www.meteo.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2016 | 8:23 am


Οι προβλέψεις όλων των ζωδίων για σήμερα Πέμπτη 30-6-2016

ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Η Σελήνη στον Ταύρο επηρεάζει τα οικονομικά σου κι ίσως κατά την διάρκεια της ημέρας να προκύψουν κάποια έκτακτα έξοδα που θα σε βάλουν σε ανησυχία. Αντίστοιχα όμως θα σου δοθεί η ευκαιρία να αυξήσεις το εισόδημά σου, οπότε το πιθανότερο .....
......  είναι να έρθεις «μια η άλλη». Παράλληλα, η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο σε καλεί να κάνεις μετατροπές στο σπίτι σου αλλά και να κινηθείς για την ρύθμιση ενός περιουσιακού σου ζητήματος.
Ερωτικά
Ο Ουρανός στο ζώδιό σου δεν σε βοηθά να καταλήξεις οριστικά στο τι θες και τι… δεν θες με συνέπεια να πέφτεις συχνά σε αντιφάσεις που προβληματίζουν τον άνθρωπο που ενδιαφέρεται για σένα. Κοινωνικά πάντως, είσαι σε καλή φάση.ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά
Η Σελήνη στο ζώδιό σου σε καλεί να επιστρατεύσεις όλες τις δεξιότητές σου, αφού είναι βέβαιο πως θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις αρκετές έκτακτες καταστάσεις, που θα δοκιμάσουν τις ικανότητές σου. Επιπλέον, ίσως νιώσεις μια συναισθηματική αστάθεια ή αβεβαιότητα. Παράλληλα, η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο εγκαινιάζει μια περίοδο αυξημένων επαφών, μετακινήσεων αλλά και ευκαιριών για να βελτιώσεις τις γνώσεις ή την τεχνική σου κατάρτιση.
Ερωτικά
Η αστάθεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας κι από αυτήν την άποψη δεν θα έπρεπε να πάρεις πολύ σοβαρά οτιδήποτε. Επιπλέον, ο Άρης απέναντί σου, προσδίδει στην προσωπική σου ζωή μια αίσθηση περιπέτειας, άλλοτε επιθυμητής κι άλλοτε όχι.ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά
Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο στρέφει το ενδιαφέρον σου στα οικονομικά και οτιδήποτε αφορά στην κάλυψη των αναγκών σου, ίσως μάλιστα να σημειώσεις μια μικρή «νίκη» σε αυτόν τον τομέα. Επιπλέον, μπορεί να μάθεις κάτι που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια πλήρη εικόνα για τα τεκταινόμενα. Παράλληλα, η Σελήνη στον Ταύρο σε καλεί να ξεκουραστείς και να δώσεις προτεραιότητα σε θέματα σχετικά με την σωματική και ψυχική σου ευεξία.
Ερωτικά
Η επιρροή του Κρόνου στις σχέσεις σου είναι καταλυτική, με συνέπεια να «φορτώνεσαι» διαρκώς με άγχη και υποχρεώσεις άλλων. Και το κακό είναι ότι η συγκαταβατική σου στάση θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκάς.ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά
Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιό σου ορίζει την έναρξη μιας περιόδου με αυξημένες επαφές αλλά και κάποιες συμφωνίες που θα σε ωφελήσουν. Επιπλέον θα σου δοθεί η δυνατότητα να συμπληρώσεις κενά στην επιμόρφωσή σου. Παράλληλα, η Σελήνη στον Ταύρο, προάγει την κοινωνικότητά σου κι ίσως γνωρίσεις ένα άτομο που μπορεί να συμβάλλει θετικά στις υποθέσεις σου. Όσον αφορά όμως στις τρέχουσες φιλίες σου, ενδέχεται να γίνουν κάποια «φάουλ».
Ερωτικά
Πρώτα η Αφροδίτη, μετά ο Ήλιος και τώρα ο Ερμής… Όσα περισσότερα ουράνια σώματα φιλοξενούνται στο ζώδιό σου, τόσο διευρύνεται και το «target group» σου κι αν είσαι μόνος/η είναι βέβαιο ότι… δεν θα πλήξεις! Από εκεί και ύστερα βέβαια οι αποφάσεις ανήκουν σε σένα.ΛΕΩΝ
Γενικά
Η Σελήνη στον Ταύρο τονίζει τις φιλοδοξίες σου και την ανάγκη σου να επιβεβαιώσεις την υπεροχή σου μέσα από την παραγωγή ενός συγκεκριμένου έργου. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν και κάποιες δυσκολίες, που έχουν να κάνουν κυρίως με την έλλειψη συνεννόησης ή την διαφορά νοοτροπίας ανάμεσα σε σένα και τα άτομα που εμπλέκονται στις κινήσεις σου. Παράλληλα, η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο σε ωθεί να διερευνήσεις το παρασκήνιο.
Ερωτικά
Σε αυτήν την φάση οι προτεραιότητές σου είναι κυρίως επαγγελματικές, οπότε ίσως δεν έχει νόημα να συζητάμε τα προσωπικά σου. Εξ άλλου με τον Κρόνο στον Τοξότη, καλείσαι περισσότερο να λύσεις προβλήματα, παρά να απολαύσεις αβίαστα τον έρωτά σου.ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά
Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου, που θα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της την αυξημένη κοινωνικότητά σου, τις νέες γνωριμίες και ίσως την σύμπραξή σου με φίλους/ες ή ομοϊδεάτες με σκοπό την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Παράλληλα, η Σελήνη στον Ταύρο αναμένεται να πολλαπλασιάσει τις επαφές και τις μετακινήσεις σου, ίσως μάλιστα να σου γίνει μια πρόταση για ένα μακρινό ταξίδι.
Ερωτικά
Το βέβαιο είναι ότι θα γνωρίσεις κόσμο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα μείνεις και ικανοποιημένος/η από τα όσα θα βιώσεις. Επιπλέον ίσως κληθείς να δώσεις λύσεις σε προβλήματα φίλων, βάζοντας τα δικά σου θέματα σε «δεύτερη μοίρα».ΖΥΓΟΣ
Γενικά
Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο τονίζει τις επαγγελματικές σου βλέψεις και σε καλεί να δικτυωθείς ή να αξιοποιήσεις τις επαφές σου, ώστε να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στις επιδιώξεις σου. Στο πρόγραμμα είναι και μια σημαντική συμφωνία που θα σου «λύσει τα χέρια». Παράλληλα, η Σελήνη στον Ταύρο σε καλεί να επικεντρωθείς στις πραγματικές σου ανάγκες και να μην ξοδεύεις χρήματα από εδώ κι από εκεί, μόνο και μόνο για να καταναλώσεις!
Ερωτικά
Με τον Ουρανό να «κάνει παιχνίδι» στον τομέα των σχέσεών σου, φαίνεται να προηγούνται οι αλλαγές και οι ανατροπές, κάτι βέβαια που μπορεί να συνδυαστεί με θετικές εξελίξεις αν είσαι διαθέσιμος/η. Στην αντίθετη περίπτωση όμως, μπορεί να σου «σκάσει» κεραμίδα!ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά
Η Σελήνη στον Ταύρο δημιουργεί νέα δεδομένα στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, μην βιαστείς όμως να καταλήξεις σε οριστικά συμπεράσματα πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των διαβουλεύσεων, αφού πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν. Παράλληλα, η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο θα σε βοηθήσει να χειριστείς πιο αποτελεσματικά μια νομική υπόθεση σου αλλά και να διευρύνεις τις γνώσεις σου με ποικίλα διαβάσματα ή σεμινάρια.
Ερωτικά
Τα θέλεις όλα «εδώ και τώρα», χωρίς όμως να υπολογίζεις τις διαθέσεις των άλλων, κάτι που εύκολα μπορεί να προκαλέσει προστριβές ή παρεξηγήσεις. Καλό είναι λοιπόν να απευθυνθείς σε ένα πρόσωπο που ξέρεις ότι θα ανταποκριθεί θετικά στις προσδοκίες σου.ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά
Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο σου ανοίγει την όρεξη για να αποκτήσεις περισσότερα κι αν περιορίσεις την συνήθη τάση σου να καταπιάνεσαι με πολλά ταυτόχρονα, είναι βέβαιο πως θα πετύχεις τον στόχο σου. Στο πρόγραμμα είναι κι ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο ή μια φορολογική ρύθμιση. Παράλληλα, η Σελήνη στον Ταύρο σε καλεί να διεκπεραιώσεις έναν ικανό αριθμό καθημερινών υποθέσεων, κάτι που δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα αν κινηθείς οργανωμένα.
Ερωτικά
Με τον Κρόνο να φιλοξενείται στο ζώδιό σου, δυσκολεύεσαι να κινηθείς με την άνεση που σε χαρακτηρίζει συνήθως. Επιπλέον, προηγούνται εκείνα που πρέπει να γίνουν, με συνέπεια η προσωπική σου ευχαρίστηση να μπαίνει σε «καραντίνα».


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά
Η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο ορίζει την έναρξη μιας περιόδου κοινωνικών «ανοιγμάτων» αλλά και συμφωνιών, που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις ευκολότερα τις όποιες δυσκολίες. Επιπλέον, ίσως διορθώσεις κάποια λάθη ή αβλεψίες προσώπων που δουλεύουν για σένα αλλά έχουν ελλείψεις στην κατάρτισή τους. Παράλληλα, η Σελήνη στον Ταύρο σε καλεί να επικεντρωθείς στα προβλήματα ή τις απαιτήσεις ενός αγαπημένου σου προσώπου.
Ερωτικά
Αν είσαι μόνος/η, φαίνεται ότι οι προϋποθέσεις για να αλλάξεις αυτό το «καθεστώς», ολοένα και αυξάνονται! Αλλά κι αν είσαι ήδη σε μια σχέση θα μπορέσεις να την ανανεώσεις με ευχάριστο τρόπο, μέσα από παρέες και κοινωνικά δρώμενα.ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά
Η Σελήνη στον Ταύρο ενδέχεται να συμβάλλει σε μια προσωρινή οικογενειακή αναστάτωση, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για κάτι που θα σου στοιχίσει ουσιαστικά. Απλά μπορεί να χάσεις για λίγο τον ρυθμό σου. Παράλληλα, η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο φέρνει καλά μαντάτα σε σχέση με τα εργασιακά σου. Επιπλέον σε καλεί να φροντίσεις για την αναπλήρωση ή την εύρυθμη λειτουργία εργαλείων και γενικότερα του εξοπλισμού που χρησιμοποιείς.
Ερωτικά
Αν είσαι ήδη σε μια σχέση, τότε καλείσαι να την «δέσεις» περισσότερο, παρέχοντας στο ταίρι σου όλα αυτά που χρειάζεται. Αν πάλι είσαι μόνος/η, δεν έχεις παρά να… περιμένεις τις καλύτερες ημέρες που έρχονται, αφού για την ώρα η «dolce vita» τελείωσε!ΙΧΘΥΕΣ
Γενικά
Η Σελήνη στον Ταύρο αναμένεται να αυξήσει τις επαφές και τις μετακινήσεις σου, καλό είναι όμως να αξιολογήσεις τι αξίζει και τι όχι, ώστε να μην χάσεις τον χρόνο σου σε ανούσιες υποθέσεις. Τα ανάλογα ισχύουν και για τα διαβάσματά σου, που πρέπει να υπερτερήσουν των… κουτσομπολιών! Παράλληλα, η είσοδος του Ερμή στον Καρκίνο θα σε βοηθήσει να έρθεις σε επαφή με ένα πιο νεανικό κοινό, ικανό να «φρεσκάρει» τις αντιλήψεις σου και να σου δώσει ιδέες.
Ερωτικά
Εξακολουθείς να είσαι σε «φόρμα» και πραγματικά είναι δύσκολο να μην έχεις αυτό που ζητάς. Από εκεί και ύστερα βέβαια καλείσαι να διαχειριστείς σωστά το πλεονέκτημά σου, ανάλογα με τις τάσεις και την ιδιοσυγκρασία σου.
http://www.astrology.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2016 | 8:19 am


Παναιτωλικός:Συνέντευξη Τύπου και “πρώτη” την Παρασκευή


Την πρώτη προπόνηση που σηματοδοτεί την έναρξη της προετοιμασίας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 1 Ιουλίου η ομάδα μας. Θα γίνει στο Emileon με ώρα έναρξης 19.30 και θα είναι ανοικτή στο κοινό.
Θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Emileon στις 17.30, στην οποία προσκαλούνται οι εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης.
Θέματα:
-          Παρουσίαση νέου εμβλήματος Παναιτωλικού
-          Παρουσίαση νέας ιστοσελίδας
-          Εισιτήρια διαρκείας περιόδου 2016-2017
-          Έργα στο γήπεδο Παναιτωλικού
-          Αγωνιστικά θέματα

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 10:31 pm


Αγρίνιο:Συνελήφθη 30χρονος κλέφτης,αποδόθηκαν τα κλεμμένα


Συνελήφθη, χθες (29-6-2016) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 30χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κλοπή.

Ειδικότερα, ο δράστης χθες το πρωί  στο Αγρίνιο, εισήλθε σε κατάστημα ιδιοκτησίας  50χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε από την τσάντα της το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (770) ευρώ, το κινητό της τηλέφωνο και το βιβλιάριο τράπεζας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και τον συνέλαβαν, ενώ βρήκαν  στην κατοχή του και κατέσχεσαν όλα τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και τα χρήματα, τα οποία απόδωσαν στην 50χρονη.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 7:24 pm


Αγρίνιο:Έκαψαν κάδο ανακύκλωσης στην οδό Φιλελλήνων


Σε μια ακόμη αψυχολόγητη καταστροφή Δημόσιας περιουσίας προέβησαν κάποιοι ή κάποιος,οι οποίοι στο πέρασμά τους από την οδό Φιλελλήνων έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν τον μπλε κάδο ανακύκλωσης.
Το φαινόμενο αυτό είναι συχνό στο Αγρίνιο,κάτι που εξοργίζει τους πολίτες,όπως ανέφερε και ο αναγνώστης που έστειλε τις φωτογραφίες,αφού το κόστος της αντικατάστασης το πληρώνουν οι Δημότες,συν το γεγονός ότι εν'μέσω της οικονομικής κρίσης και των πενιχρών κονδυλίων, δύσκολα γίνεται η αντικατάσταση.
Αυτή είναι η εικόνα που παρουσίαζε το σημείο σήμερα το πρωί.


Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 7:23 pm


Στην κυκλοφορία τον Μάρτιο Ιόνια Οδός και Ε65...


Λίγοι μήνες απέμειναν για τη λειτουργία των 2 αυτοκινητόδρομων της Ιόνιας Οδού και της Κεντρικής Οδου Ε65. Αυτό σημείωσε ο Γιώργος Περιστέρη, Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και έθεσε ως ορόσημο για τη λειτουργία των 2 οδικών αξόνων, τον Μάρτιο του 2017.

Οι 2 άξονες είναι ο πρώτος από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα μήκους 196χλμ και περνά από τις πόλεις Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία και Άρτα και ο δεύτερος από την Ξυνιάδα μέχρι τα Τρίκαλα περνώντας και από τις πόλεις του Δομοκού και της Καρδίτσας.

Να θυμίσουμε πως τα έργα στην Ιόνια Οδό ξεκίνησαν το 2017, συνοδεύτηκαν από μεγάλα προβλήματα στις απαλλοτριώσεις και έμειναν παγωμένα για 3 χρόνια (2011-2012-2013).

Το ίδιο συνέβη και στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Οδού Ε65 όπου εκτός από τα 3 "παγωμένα" χρόνια, είχαμε απώλεια του νότιου και βόρειου τμήματος του άξονα.

Το νότιο τμήμα από τη Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα αυτή την εποχή ενεργοποιείται και με χρηματοδότηση 310εκ.ευρώ από το ΕΣΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή της αποπεράτωσης του μέχρι το τέλος του 2016.

Για το βόρειο τμήμα τα πράγματα παραμένουν θολά καθώς απαιτούνται 500εκ.ευρώ, ποσό που δεν έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και το οποίο αναζητείται.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 6:16 pm


Διαβήματα Γ. Βαρεμένου για την πληρωμή των καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας

Με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Μάρκο Μπόλαρη, επικοινώνησε ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Βαρεμένος, και έθεσε το θέμα της πολύμηνης καθυστέρησης πληρωμής που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί της Μακρυνείας για τα καπνά εσοδείας 2015 που έχουν παραδώσει.
Το πρόβλημα αφορά, συγκεκριμένα, εκατό περίπου παραγωγούς, οι οποίοι τον Νοέμβριο 2015 παρέδωσαν την παραγωγή τους στην Καπνική Α. Μιχαηλίδης Α.Ε. και, σύμφωνα με τη συμβατική υποχρέωση της εταιρείας, έπρεπε να έχουν πληρωθεί τα Χριστούγεννα, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν καπνοπαραγωγοί και της Βόρειας Ελλάδας.
Ο Γιώργος Βαρεμένος επικοινώνησε και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, στον οποίο υπογράμμισε την ανάγκη διευθέτησης της εκκρεμότητας το ταχύτερο δυνατόν, καθώς η πληρωμή της προηγούμενης εσοδείας είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου οι παραγωγοί να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα περίοδο.
Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι έχει ήδη καταβάλει 150.000 ευρώ στους καπνοπαραγωγούς της Μακρυνείας και δεσμεύτηκε ότι αύριο, Πέμπτη, θα καταβάλει ακόμη 50.000. Από το υπόλοιπο των χρεωστουμένων, το 50% προτίθεται να το καταβάλει μέσα στην επόμενη εβδομάδα και το υπόλοιπο 50% μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 6:06 pm


Αβώρανη:Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε λιοστάσι(φωτο)Νεκρός εντοπίστηκε πριν λίγη ώρα ένας ηλικιωμένος πάνω από 70 χρονών σε λιοστάσι στην Αβώρανη Αγρινίου.
Στις 13:25 ενημερώθηκε η Α.Δ Ακαρνανίας  και στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις,ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να έχει τραύμα στην κροταφική χώρα.
Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:31 pm


Φωτογραφίες από τον επίδοξο βιαστή ανήλικου παιδιού

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 37χρονου ημεδαπού σε βάρος του οποίου ασκήθηκε  ποινική δίωξη για απόπειρα βιασμού και απόπειρα αποπλάνησης παιδιού, που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη και συνελήφθη την 21-6-2016, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, με ένταλμα σύλληψης του οικείου Ανακριτή.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον :
1. ΑΤΤΙΚΟ – ΓΙΔΟΓΙΑΝΝΗ Χρήστο του Παναγιώτη και της Αθανασίας, γεννηθέντα το 1979 στην Αμαλιάδα Ηλείας

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας δύο μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, καθώς και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 26220-38232 και 26220-24101 του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. 
Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 3:06 pm


Αγρίνιο:Τροχαίο με τραυματισμό δικυκλιστή


Τραυματισμός του οδηγού ενός μοτοποδηλάτου σημειώθηκε νωρίτερα στην οδό Καρπενησίου στο Αγρίνιο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να υπήρξε σύγκρουση διερχόμενου δικύκλου με ένα ι.χ αυτοκίνητο,κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες,στην διασταύρωση με τους σηματοδότες.
Από την πτώση τραυματίστηκε ο οδηγός του δικύκλου ο οποίος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Αγρινίου.
Τα ακριβή αίτια αναζητά η Τροχαία Αγρινίου
Η φώτο είναι από το σημείο λίγο μετά το συμβάν.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 2:28 pm


Πυροσβέστες της Π.Υ Αγρινίου(φωτο) συμμετείχαν στην διάσωση των πιλότων του canader στα Δερβενοχώρια


Σε μια συγκλονιστική διάσωση συμμετείχαν άνδρες της Π.Υ Αγρινίου στις 26 Ιουνίου 2016.Οι δύο πυροσβέστες της Π.Υ Αγρινίου στο πλαίσιο διετεταγμένης υπηρεσίας είχαν μεταβεί στην περιοχή των Δερβινοχωρίων Βοιωτίας για συνδρομή σε κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούσε μεγάλη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος επίγεια και εναέρια,όταν ξαφνικά ένα canader τύπου cl-215 που συμμετείχε στην κατάσβεση, αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και κατέπεσε κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την διάσωση των δύο πιλότων στην οποία συμμετείχαν και οι δύο Αγρινιώτες Πυροσβέστες μαζί με συναδέλφους, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο της πτώσης μερικά λεπτά μετά το συμβάν και με ανακούφιση είδαν τους δύο χειριστές να βγαίνουν σώοι από το canader.

Τους πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους παρέλαβε και τους μετέφερε κυρίως για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο.
Λίγο αργότερα οι φλόγες έφθασαν στο σημείο και κατέκαψαν τα πάντα.

Οι φωτογραφίες είναι λίγα λεπτά μετά την πτώση.

Όπως ανέφερε στο agriniolike.gr ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου κ.Χριστόφορος Μπόκας η Π.Υ Αγρινίου από το Σάββατο που ξεκίνησε η πυρκαγιά στην Βοιωτία έχει συνδράμει υπηρεσιακώς καθημερινά με ένα όχημα και δύο πυροσβέστες,ενώ η τελευταία αποστολή επέστρεψε χθες το απόγευμα.Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 12:35 pm


Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ΑγρινίουΣε  ώριμες και  στοχευμένες  δράσεις ,έξυπνες και λειτουργικές επιλογές  θα στηρίζεται το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Αγρινίου.

« Για την Ποιότητα  Ζωής σ’ ένα Αγρίνιο με αναπτυξιακή προοπτική, πιο φιλικό προς το Περιβάλλον, με λιγότερο κυκλοφοριακό και περισσότερους ελεύθερους χώρους Πρασίνου, με ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής, της Επιχειρηματικότητας και του Υδάτινου στοιχείου, αλλά και ταυτόχρονη ανάδειξη του παρελθόντος του», έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου κατά την παρουσίαση του σχεδίου και την έναρξη της ανοιχτής διαβούλευσης,όπως αναφέρει το ert.gr.

 Το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στοχεύει στο  να αναδείξει  το υδάτινο στοιχείο- το Αγρίνιο είναι η πόλη του νερού, χωρίς νερό!- αλλά και τα ίχνη των ρεμάτων που έχουν απομείνει, επαναφέροντας έτσι τη Φύση στο αστικό τοπίο, με ταυτόχρονη βελτίωση του  μικροκλίματος, μείωση των επιπέδων θορύβου και της ρύπανσης ατμοσφαιρικού αέρα.

 Κύριες  παρεμβάσεις στο πλαίσιο του Προγράμματος θα είναι η δημιουργία δακτυλίου εκτεταμένων πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης και ο πράσινος δακτύλιος που θα ενοποιεί τους χώρους πρασίνου που υπάρχουν σήμερα.

 Πόροι του ΠΕΠ  Δυτικής Ελλάδας που προέρχονται τόσο από το ΕΤΠΑ όσο από το ΕΚΤ αλλά και χρηματοδοτικά και άλλα Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020 θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 10:13 am


Καινούργιο:Κολωνάκια σε πλατεία Καλφούντζου και Άγιο Νικόλαο


Στην τοποθέτηση των σιδερένιων κολωνακίων προέβη σήμερα η τοπική αρχή του Καινουργίου στην είσοδο της πλατείας Καλφούντζου από την μεριά του κεντρικού δρόμου και στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου.
Όπως είχε γράψει το kainourgiopress πριν λίγες ημέρες οι αποφάσεις έχουν εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας του Δήμου Αγρινίου, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των πολιτών, όπως ανέφερε ο Κώστας Ευθυμίου.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες,έχουν ενημερωθεί τα αρμόδια όργανα,καθώς είναι αδιανόητο να υπάρχει θέμα ασφάλειας πολιτών και ειδικά μικρών παιδιών που πηγαίνουν στις συγκεκριμένες πλατείες.
Όσον αφορά τα κολονάκια στον Άγιο Νικόλαο θα είναι μόνιμα,ενώ λόγω της ιδιαιτερότητας, στην πλατεία Καλφούντζου το αποσπώμενο  κολωνάκι(θα γίνει εγκατάσταση τις επόμενες ημέρες), θα τοποθετείται από την τοπική αρχή για συγκεκριμένες ώρες και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.


Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 9:52 am


(video)Τα πατήματα της Παναγίας-Προυσός ευρυτανίας


Το 829 μ.Χ., περίοδος της εικονομαχίας, ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεόφιλος προστάζει να κατέβουν όλες οι βυζαντινές εικόνες και να καούν.
Ένα πλουσιόπαιδο αποφάσισε να σώσει την εικόνα της Παναγίας και τη φυγάδευσε στην Ελλάδα. Ο νέος αποκοιμήθηκε και η εικόνα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.
Έπειτα από μερικά χρόνια, ο νέος ξαναβρήκε την εικόνα σε δύσβατο σημείο της ορεινής Ευρυτανίας, όμως για κακή του τύχη το ιερό κειμήλιο «έκανε φτερά» για δεύτερη φορά.
Η αρχική του σκέψη ότι οι ντόπιοι την έκλεψαν, ξεθώριασε όμως γρήγορα εξαιτίας ενός οράματος.
Ο νέος οραματίστηκε την Παναγία να του λέει πώς διάλεξε αυτό τον τόπο για να «γίνει το Σπίτι της» και εάν ήθελε μπορούσε και ο ίδιος να μείνει κοντά Της. Μαζί με έναν υπηρέτη του έχτισαν τον Οίκο της Παναγίας, στον τόπο που η ίδια τους υπέδειξε. Το σπήλαιο όπου «κρυβόταν» η εικόνα μέχρι να τους φανερωθεί, έγινε αργότερα η Μονή Προυσού, αντλώντας το όνομά της από τη θαυματουργή εικόνα της «Παναγίας της Προυσιώτισσας», και εκείνοι έγιναν οι πρώτοι μοναχοί. Ήταν πια, ο Διονύσιος και ο Τιμόθεος.

Δείτε το βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση


Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 9:43 am


Ερώτηση ΚΚΕ για τους Απλήρωτους καπνοπαραγωγους στη Μακρυνεία Αιτωλοακαρνανίας


Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για το θέμα των απλήρωτων καπνοπαραγωγών της Μακρυνείας ,αναλυτικά η ερώτηση:
Σε απόγνωση βρίσκονται 100 και πλέον καπνοπαραγωγοί καπνού ποικιλίας «ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΣΑΜΨΟΥΣ Σ53)» στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μακρυνείας γιατί βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες παρότι έχουν παραδώσει την παραγωγοί τους στην εταιρεία με Επωνυμία «ΚΑΠΝΙΚΗ Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α. Ε.» από την αρχή της χρονιάς.
Οι καπνοπαραγωγοί εφάρμοσαν πλήρως τη σύμβαση που προβλέπονταν, μια σύμβαση σύγχρονης σκλαβιάς που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της καπνοβιομηχανίας. Η εταιρεία δεν τους πληρώνει και τους εκβιάζει να παραδώσουν ξανά την παραγωγή για τη νέα χρονιά στην ίδια εταιρεία με τις ίδιες εξευτελιστικές τιμές. Οι φτωχοί καπνοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης οι ίδιοι και οικογένειες τους. Είναι μονοκαλλιεργητές και δεν έχουν άλλο εισόδημα και τελευταία έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα από την ΚΑΠ και τους κανονισμούς της ΕΕ, οι οποίοι ευνοούν τους μεγάλους και χτυπούν τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και η προηγούμενη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κάνουν πλάτες στους εμπόρους που συνεχίζουν ασύδοτοι να λυμαίνονται τον ιδρώτα των παραγωγών, οι οποίοι βλέπουν συνεχώς το εισόδημά τους να συρρικνώνεται από την άγρια φορολογία, το υψηλό κόστος παραγωγής, την άρση κάθε προστασίας των προϊόντων τους, τη μετατροπή των Ενώσεων σε ΑΕ, με γνώμονα το κέρδος.
Δεδομένου πως οι μικρομεσαίοι παραγωγοί είναι τελείως εκτεθειμένοι στους εκβιασμούς των εμπόρων και των Ενώσεων ΑΕ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει προκειμένου:
Οι καπνοπαραγωγοί άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις να πληρωθούν για την περσινή συγκομιδή.
Το εισόδημα των παραγωγών να προστατεύεται αποτελεσματικά από τους οικονομικούς εκβιασμούς των εμπόρων και των Ενώσεων ΑΕ με την εξασφάλιση τιμών που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.

Οι βουλευτές
Νίκος Μωραΐτης

Διαμάντω Μανωλάκου

Νίκος Καραθανασόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 9:31 am


Summer party από το Δ.ΙΕΚ Αγρινίου

Την προηγούμενη χρονιά μαζί με τους καταρτιζόμενους στο ΔΙΕΚ Αγρινίου,
διοργανώσαμε για πρώτη φορά ένα καλοκαιρινό party, ανοιχτό για όλους τους φίλους του ΙΕΚ.
Η επιτυχία του, μας έδωσε την ιδέα να το καθιερώσουμε.
Έτσι και η φετινή χρονιά που ολοκληρώθηκε με αρκετή πίεση,
αποφασίσαμε να κλείσει με ένα ακόμη Summer party.
Έστω κι αν δε σας δούμε εκεί, να γνωριστούμε από κοντά,ευχόμαστε σε όλους ένα καλό και ανέμελο καλοκαίρι.

Δ.ΙΕΚ Αγρινίου

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 9:17 am


Καιρός:Συννεφιά και ασθενείς τοπικές βροχέςΤην Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Θράκη θα είναι περισσότερες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες. Τις θερμές ώρες της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα αναμένεται πύκνωση των νεφώσεων στο ορεινό άξονα της Πίνδου, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγοι πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι κατά κανόνα ασθενείς και τοπικού χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32, στη Δυτική Ελλάδα από 19 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Από τις απογευματινές ώρες πάντως οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή πρόσκαιρης καταιγίδας στα νότια κυρίως τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στο Σαρωνικό νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν, κυρίως στα ανατολικά ορεινά τμήματα του νομού, όπου και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 9:13 am


Τι προβλέπουν τα ζώδια για σήμερα Τετάρτη

ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Η «στάση» του Άρη στον Σκορπιό δεν προσφέρεται για να αναλάβεις δράση, ιδιαίτερα γύρω από οικονομικά θέματα, αφού οι προσπάθειές σου θα πέσουν στο κενό. Προτίμησε λοιπόν να περιμένεις και να προετοιμαστείς καλύτερα για ....
.... τον νέο κύκλο εξελίξεων που έρχεται. Παράλληλα, ο Ερμής στους Διδύμους σε καλεί να βελτιώσεις την κατάρτισή σου σε τεχνικά θέματα και να είσαι πιο προσεκτικός/η με τις λεπτομέρειες.
Ερωτικά
Οι τρέχουσες υποχρεώσεις σου δεν θα σου επιτρέψουν πιθανότατα να ασχοληθείς με τα προσωπικά σου, κάτι όμως που στην παρούσα φάση μάλλον καλό θα σου κάνει, αφού έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια εξέλιξη με προοπτική.


ΤΑΥΡΟΣ
Γενικά
Η «στάση» του Άρη στον Σκορπιό μπορεί να «παγώσει» για λίγο τις εξελίξεις στις σχέσεις ή τις συνεργασίες σου, κάτι όμως που δεν θα έχει ουσιαστικές συνέπειες αν αποδεχθείς την πραγματικότητα και δεν πασχίσεις για το αντίθετο. Παράλληλα, ο Ερμής στους Διδύμους σε καλεί να ρυθμίσεις λεπτομέρειες σχετικές με οικονομικά ή εργασιακά θέματα και σε παροτρύνει να απευθυνθείς στους ειδικούς για να βρεις τις λύσεις που θα σε ικανοποιήσουν.

Ερωτικά
Φαίνεται πως κλείνει ένας κύκλος εξελίξεων για να ανοίξει ο επόμενος και σε μια τέτοια περίοδο το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένας απολογισμός κι ένα «ξεκαθάρισμα» σε σχέση με όλα αυτά που ίσως θα ήθελες να συμβούν αλλά τελικά δεν σε αντιπροσώπευαν.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Γενικά
Ο Ερμής στο ζώδιό σου αναδεικνύει τις πιο «τεχνοκρατικές» πλευρές του, κάτι που θα σε βοηθήσει να οργανωθείς και να βρεις πρακτικές λύσεις σε ποικίλα ζητήματα. Πρόσεξε μόνον μήπως προσπεράσεις κάποιες λεπτομέρειες που στην συγκεκριμένη περίπτωση αποτελούν και την ουσία του θέματος. Παράλληλα, η «στάση» του Άρη στον Σκορπιό σε καλεί να επιδείξεις μεγαλύτερη υπομονή στην δουλειά σου ακολουθώντας την συνταγή «κάθε πράγμα στην ώρα του».
Ερωτικά
Προς το παρόν όλα φαίνεται να εξαντλούνται σε επικοινωνιακό επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι γνωρίζεις κόσμο, συλλέγεις πληροφορίες αλλά… μέχρι εκεί! Εξ άλλου οι προτεραιότητές σου είναι μάλλον επαγγελματικές κι εκεί οφείλεις να ρίξεις το βάρος των προσπαθειών σου.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Γενικά
Η «στάση» του Άρη στον Σκορπιό μπορεί να αφήσει «μετέωρα» κάποια θέματα που αφορούν στα αγαπημένα σου πρόσωπα και τις σχέσεις τους μαζί σου. Επιπλέον, σε δημιουργικό επίπεδο είναι πιθανό να νοιώσεις ότι έχεις «κολλήσει» αλλά αυτό είναι κάτι που σύντομα θα πάψει να ισχύει. Παράλληλα, ο Ερμής στους Διδύμους θα σε βοηθήσει να βάλεις σε μια τάξη τις σκέψεις σου αλλά και να προετοιμάσεις καλύτερα τις επόμενες κινήσεις σου στον επαγγελματικό τομέα.
Ερωτικά
Μια προσωπική σου υπόθεση που πέρασε από «σαράντα κύματα» και διαρκείς παλινδρομήσεις, φαίνεται να βρίσκει την «κάθαρσή» της και είτε το τελικό αποτέλεσμα σου αρέσει, είτε όχι, το βέβαιο είναι ότι θα αποκτήσεις μια ξεκάθαρη εικόνα των πραγμάτων.


ΛΕΩΝ
Γενικά
Ο Ερμής στους Διδύμους σε καλεί να βελτιώσεις την τεχνική σου κατάρτιση αλλά και να αναζητήσεις λύσεις μέσω της τεχνολογίας, ιδιαίτερα της ψηφιακής. Επιπλέον, είναι πιθανό να αξιοποιήσεις τις επικοινωνιακές δυνατότητες του διαδικτύου. Παράλληλα, η «στάση» του Άρη στον Σκορπιό σηματοδοτεί μια μικρή περίοδο αναμονής και προετοιμασίας σε θέματα που αφορούν στο σπίτι ή την οικογένειά σου, γι’ αυτό μην… αδημονείς!
Ερωτικά
Αν είσαι ήδη σε μια σχέση, φαίνεται να τερματίζεται μια περίοδος εσωστρέφειας ή αμφισβητήσεων, για να αντικατασταθεί από μια άλλη πιο «αποφασιστική», όσον αφορά τις εξελίξεις. Αν πάλι είσαι διαθέσιμος/η, δεν έχεις παρά να… περιμένεις μερικές ακόμη ημέρες!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Γενικά
Ο ρόλος σου αναβαθμίζεται κι είναι πιθανό να φανείς εξαιρετικά χρήσιμος/η επιλύοντας προβλήματα που απαιτούν υπομονή και έμφαση στις λεπτομέρειες. Επιπλέον, καλείσαι να διευθετήσεις κάποια «λεπτά» σημεία που αφορούν στην δουλειά και τα οικονομικά σου. Παράλληλα, να θυμάσαι ότι, η «στάση» του Άρη στον Σκορπιό δεν ευνοεί τα ταξίδια, ενώ γενικότερα στις μετακινήσεις σου είναι πιθανό να εγκλωβιστείς προσωρινά σε κάποιο αδιέξοδο.
Ερωτικά
Πρώτα οι δουλειές! Οι διαρκείς υποχρεώσεις αλλά και η ανάγκη σου να μπουν τα πράγματα σε μια τάξη θα απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου, με συνέπεια να «υποβαθμιστεί» η προσωπική σου ζωή και να μπουν σε δεύτερη μοίρα οι συναισθηματικές σου αναζητήσεις.


ΖΥΓΟΣ
Γενικά
Η «στάση» του Άρη στον Σκορπιό μπορεί να συνδυαστεί με ένα «γύρισμα» της τύχης στον οικονομικό τομέα, σε κάθε περίπτωση όμως, δεν είναι σκόπιμο να δράσεις άμεσα αλλά να περιμένεις μέχρι να αποκρυσταλλωθούν τα νέα δεδομένα. Παράλληλα, ο Ερμής στους Διδύμους σε καλεί να ρυθμίσεις τις τεχνικές λεπτομέρειες μιας συνεργασίας αλλά και να οργανώσεις καλύτερα την καθημερινότητά σου με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Ερωτικά
Η ημέρα είναι κατάλληλη για να συζητήσεις με τον άνθρωπό σου τα πρακτικά ζητήματα της σχέσης σας στα πλαίσια μιας αμοιβαίας εξυπηρέτησης που θα ωφελήσει αμφότερους. Παράλληλα βέβαια η Αφροδίτη στον Καρκίνο εξακολουθεί να σου δίνει «πόντους» σε κοινωνικό επίπεδο.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Γενικά
Η «στάση» του Άρη στο ζώδιό σου σηματοδοτεί ένα διάστημα αδράνειας, όπου τα πράγματα δεν πάνε ούτε μπρος ούτε πίσω. Κι αν αυτή η περίοδος αναμονής σε κάνει να νιώθεις σαν «θηρίο στο κλουβί», μην ματαιοπονείς και παρηγορήσου με την ιδέα ότι πολύ σύντομα θα έρθει και η ώρα της δημιουργικής δράσης. Παράλληλα, ο Ερμής στους Διδύμους θα σε βοηθήσει να διευθετήσεις λεπτομέρειες σχετικές με τα οικονομικά ή τα εργασιακά σου.

Ερωτικά
Βρίσκεσαι στα πρόθυρα μιας νέας πορείας, απαλλαγμένης από εμμονές ή «φαντάσματα», κάτι βέβαια που μπορεί να συνδυαστεί με το τέλος μιας ιστορίας, η οποία αν μη τι άλλο αποδείχτηκε εξαιρετικά «διδακτική» σε σχέση με τα όρια ή τις επιθυμίες σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Γενικά
Η σχετική αδυναμία σου να επικεντρώνεσαι σε λεπτομέρειες -που πάντα έχουν την σημασία τους- μπορεί να σου στοιχίσει σε χρόνο και χρήμα, ενώ επιπλέον, σε αυτήν την φάση είναι εύκολο να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με τους συνεργάτες σου, ιδιαίτερα εκείνους που δεν συμμερίζονται την έλλειψη πρακτικού πνεύματος. Παράλληλα, ο «στάσιμος» Άρης στον Σκορπιό σε καλεί να επιβραδύνεις τους φυσικούς ρυθμούς σου και να ξεκουραστείς.
Ερωτικά
Το τι κερδίζεις και το τι χάνεις από μια σχέση ταιριάζει περισσότερο σε μια επαγγελματική συνεργασία, παρά σε μια συναισθηματική υπόθεση, όπου ο «νόμος» και τα κριτήρια είναι άλλου είδους. Κράτα λοιπόν τις λογικές σου αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η καρδιά σου.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Γενικά
Από την στιγμή που η οργάνωση και η κατάταξη γίνονται mainstream έχεις κάθε λόγο να νιώθεις ικανοποιημένος/η ή δικαιωμένος/η από τις εξελίξεις. Επιπλέον, θα σου δοθεί η δυνατότητα να βάλεις σε μια τάξη ό,τι έχει «ξεφύγει» στον χώρο της εργασίας σου αλλά και να προμηθευτείς τον αναγκαίο εξοπλισμό. Παράλληλα, στις φιλικές σου σχέσεις ξεκινά σταδιακά μια αντιστροφή του κλίματος, κάτι που μπορεί να έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες κατά περίπτωση.
Ερωτικά
Η Αφροδίτη στον Καρκίνο εξακολουθεί να διευρύνει τον κύκλο των προσώπων που «σε πάνε» κι ίσως θα ήθελαν να ζήσουν μαζί σου κάτι περισσότερο. Ωστόσο, επειδή δεν υπάρχει πίεση έχεις όλο τον χρόνο για να αποφασίσεις το «με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις»!


ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Γενικά
Ο «στάσιμος» Άρης στον Σκορπιό σηματοδοτεί ένα πέρασμα από τις διορθωτικές κινήσεις ή τις επαναλήψεις σε μια «πορεία προς τα εμπρός», ωστόσο για την ώρα είναι προτιμότερο να περιμένεις, αφού σύντομα θα έχεις μια πολύ πιο καθαρή εικόνα για αυτά που ζητάς αλλά κι εκείνα που θέλουν οι άλλοι από σένα. Παράλληλα, ο Ερμής στους Διδύμους σε καλεί να βελτιώσεις τις τεχνικές σου γνώσεις, ώστε να δώσεις έναν πιο πρακτικό χαρακτήρα στα σχέδια σου.
Ερωτικά
Σε αυτήν την φάση καλείσαι κυρίως να διευθετήσεις κάποια πρακτικά ζητήματα στις σχέσεις σου, αν όμως είσαι διαθέσιμος/η, τότε δεν αποκλείεται να γνωρίσεις ένα «ενδιαφέρον» πρόσωπο στην δουλειά σου ή κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων σου.


ΙΧΘΥΕΣ
Γενικά
Το «ψείρισμα» ποτέ δεν ήταν το αγαπημένο σου χόμπι κι ίσως σήμερα να κουραστείς από την επιμονή ή τα «κολλήματα» κάποιων προσώπων του περιβάλλοντός σου, που θεωρούν ότι «η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά». Τελικά βέβαια, με την συνδρομή του Ερμή στους Διδύμους, θα διαπιστώσεις ότι η καλή αντίληψη της «μεγάλης εικόνας» μπορεί να είναι το ίδιο χρήσιμη και παραγωγική με την σχολαστικότητα και την έμφαση στις λεπτομέρειες.
Ερωτικά
Αν είσαι ήδη δεσμευμένος/η, το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να διαμορφώσεις ένα πιο λειτουργικό περιβάλλον για σένα και τον άνθρωπό σου. Αν πάλι είσαι μόνος/η, η Αφροδίτη στον Καρκίνο δεν σκοπεύει να σε αφήσει με το παράπονο!
προβλέψεις:http://www.astrology.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2016 | 9:11 am


Συνεργασία του Δήμου Θέρμου με τον Δήμο Αγρινίου

Ο Δήμος Θέρμου, ως Ορεινός, έχει πλέον την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγρινίου μετά από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης από τους Δημάρχους Σπύρο Κωνσταντάρα και Γιώργο Παπαναστασίου.Η άρτια Τ.Υ.του Δήμου Αγρινίου με πάνω από 30 μηχανικούς θα βοηθήσει αποφασιστικά στην επιτάχυνση της κατασκευής έργων στον Δήμο Θέρμου ,υποστηρίζοντας τους δυο μηχανικούς του Δήμου μας. Προχωράμε με τον Δήμαρχο Αγρινίου δυναμικά την συνεργασία μας και σύντομα θα ανακοινώσουμε κοινές δράσεις για την Λίμνη Τριχωνίδα ,την οδοποιία ,το πανεπιστήμιο ,τον πολιτισμό!!!
ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

Σπύρος Κωνσταντάρας
Δήμαρχος Θέρμου 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2016 | 11:17 pm


Πρόσκληση στην Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων στο Μεσολόγγι


Το Παραδοσιακό εργαστήρι χειροποίητων προϊόντων "Ο Κήπος των Εσπερίδων", σας προσκαλεί στην Αναπτυξιακή Έκθεση Υπηρεσιών και Προϊόντων που θα διεξαχθεί στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου το τετραήμερο  8-11 Ιουλίου 2016,στο Λιμάνι Μεσολογγίου.

Σας περιμένουμε να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας και να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2016 | 10:56 pm


"Το Χαμόγελο του Παιδιού":Βρέθηκαν τα δύο ανήλικα κορίτσια

Η περιπέτεια των ανήλικων αδερφών, Ειρήνη Σ., 14 ετών και Άννα Σ. 11ετών, έληξε σήμερα το βράδυ, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών τους ανθρώπων που τις αναζητούσαν. Οι ανήλικες βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.
Καταλυτικό ρόλο στην εύρεση των ανηλίκων, έπαιξε η μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών καθώς και η πληθώρα τηλεφωνημάτων από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν στην αναζήτηση των ανηλίκων, γεγονός για το οποίο θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Ειρήνη, την Άννα και την οικογένειά τους για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.
Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000
e mail: [email protected]
http://www.hamogelo.gr/…/Aisio-telos-sthn-peripeteia-Eirhnh…

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2016 | 10:30 pm


Νέα δήλωση Π.Μοσχολιού:«Ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα από τον κ. Παπαναστασίου...»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου, ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο λαός λέει ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Παρότι μακροσκελής η ανακοίνωση του Δήμου δεν απαντά για την ταμπακιέρα.
Πρώτα απ’ όλα, πήρε χαμπάρι την πρόσκληση της Περιφέρειας και αν ναι, γιατί δεν κατέθεσε πρόταση;
Δέυτερον, από όσο καταλαβαίνουμε, η έγνοια της Δημοτικής Αρχής για την ένταξη έργων εξαντλείται στην επικοινωνία των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας!!!
Τρίτον, αν σε μια πρόσκληση της Περιφέρειας δεν καταθέτει πρόταση ο δεύτερος μεγάλος Δήμος, που μάλιστα έχει μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης, πως λέγεται αν δεν είναι αδιαφορία, άγνοια ή αναποφασιστικότητα;
Τέταρτον, φοβούμαστε ότι η Δημοτική Αρχή ξεχνά ότι διοικεί τον Δήμο περίπου 2 χρόνια και θα έπρεπε να έχει λύσει όποιες εκκρεμότητες, που εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν, στις μελέτες του 11ου, 17ου Δημοτικού Σχολείου και του 7ου Γυμνασίου.
Πέμπτον, αν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κυριαρχούταν από τη λογική του σημερινού Δημάρχου στην άσκηση της πολιτικής της, δεν θα υπήρχε κανένα έργο να παραλάβει η σημερινή Δημοτική Αρχή, σαν αυτά που επισκέπτεται κατά καιρούς ο Δήμαρχος και καμαρώνει μεν, πλην όμως δεν έχει κουνήσει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για να γίνουν...
Τέλος, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αφήσει κατά μέρος τις επικοινωνιακές τακτικές και τα μεγάλα λόγια και να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με τα προβλήματα του Δήμου.
Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...».

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2016 | 9:50 pm


ΕΣΠΑ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει την έκδοση πρόσκλησης για τη δράση «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020


Η πρόσκληση αφορά στον σχεδιασμό προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, την παροχή της σχετικής κατάρτισης και την πιστοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν και έχει ως στόχο να δώσει στους εργαζομένους πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες επί του επαγγέλματός τους, με άμεση και θετική επίπτωση στην επαγγελματική τους ικανότητα. Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ και η εμβέλεια της εφαρμογής της αφορά στο σύνολο των περιφερειών της χώρας. Οι ωφελούμενοι είναι εργαζόμενοι που προέρχονται κατά προτεραιότητα από τους εννέα στρατηγικούς τομείς του νέου ΕΣΠΑ: αγροδιατροφή-βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές & δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, υλικά-κατασκευές, υγεία. Ο αρμόδιος Υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Η πρόσκληση εντάσσεται στη συνολικότερη αναπτυξιακή στρατηγική που η κυβέρνησή μας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί μεθοδικά. Έρχεται σε συνέχεια της πρώτης μεγάλης παρέμβασης με τα Προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων για τις Επιχειρήσεις και εκδίδεται σε  συνδυασμό με την πρόσκληση για την παροχή επιμόρφωσης, κατάρτισης και μετεκπαίδευσης στους ανέργους ναυτικούς, ύψους 21 εκατ. ευρώ. Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες αντίστοιχες μείζονες παρεμβάσεις ενίσχυσης των δεξιοτήτων των εργαζομένων. Στο σχεδιασμό της πρόσκλησης ξεχωρίζουν τρεις καινοτομίες στη διαμόρφωση της ασκούμενης πολιτικής επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες διασφαλίζουν κρίσιμα στοιχεία της και αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα του παρελθόντος: • Η πρόβλεψη να επιτρέπεται σε κάθε δυνητικό δικαιούχο να υποβάλει μια και μοναδική πρόταση, εξασφαλίζει την ισότιμη μεταχείρισή τους και αποτρέπει φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης των σχετικών δράσεων και προσπάθειες άσκησης αθέμιτης επιρροής. • Η πρόβλεψη για υποχρεωτική σύνδεση κάθε δράσης παροχής κατάρτισης με την τελική πιστοποίηση του εργαζομένου, από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης φυσικών προσώπων, διασφαλίζει ότι θα αποφευχθούν περιπτώσεις εικονικής ή πλημμελούς κατάρτισης που σημειώθηκαν σε ευρεία κλίμακα στο παρελθόν. • Η πρόβλεψη να στηρίζονται οι προτάσεις σε τεκμηριωμένη διάγνωση των αναγκών των εργαζομένων στον στρατηγικό τομέα που αφορούν, προδιαγράφει στοχευμένες και ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι προσχηματικές δράσεις χωρίς αντίκρισμα στις επαγγελματικές δεξιότητες των ωφελουμένων». Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε, τέλος, ότι: «Η  οικονομική κρίση που έχει πλήξει βαθιά την ελληνική κοινωνία δεν έχει αποκλειστικά δημοσιονομικά αίτια, αλλά αποτελεί σύμπτωμα δομικών αναπτυξιακών αδυναμιών της χώρας. Για το λόγο αυτό, οι πολιτικές εξόδου από την κρίση δεν μπορεί να εξαντλούνται στη δημοσιονομική της διάσταση. Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της κατάρτισης στηρίζουν τους εργαζομένους και βελτιώνουν την επαγγελματική τους θέση στην αγορά εργασίας». Δείτε εδώ την πρόσκληση

πηγή:www.dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2016 | 7:30 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: