Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Αγρινιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τζόκερ :Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα (25/4/2024)


Στην κλήρωση Τζόκερ ΟΠΑΠ, σήμερα Πέμπτη 25-04-2024 (αριθμός κλήρωσης 2745), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι: 6,32,33,36,40 και τζόκερ το 7 .

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 11:26 pm


Με βιβλιοπαρουσίαση ο Δήμος Αμφιλοχίας τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου


Ο Δήμος Αμφιλοχίας γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με μια υπαίθρια παρουσίαση του βιβλίου «Από ήλιο και στάχτη» του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες πολίτες που προσήλθαν το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της Αμφιλοχίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμφιλοχίας (Παν. Κόκκαλης) σε συνεργασία με τις εκδόσεις 24γράμματα / Εκδoτικός Οίκος, με σκοπό να αναδειχθεί η αξία του βιβλίου έξω από τις στερεοτυπικές παρουσιάσεις και να γίνει πιο προσιτό και αγαπητό στο κοινό μέσω του ήλιου, της θάλασσας και του ανοιχτού χώρου.

Το βιβλίο του καλεσμένου είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που ξεκίνησε να γράφεται την περίοδο της πανδημίας με σκοπό να αναδείξει το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, τον αέναο αγώνα του ανθρώπου να κρατήσει ζωντανό μέσα του τον άνθρωπο και να μείνει μακριά από απόψεις που εγκλωβίζουν τον νου και την ψυχή.

Χαιρετισμό απηύθυνε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ελένη Αγρογιάννη, η οποία απένειμε εκ μέρους του Δήμου Αμφιλοχίας τιμητική πλακέτα στον συγγραφέα ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης του προσφοράς στη μετάδοση των αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι δασκάλες κα Σοφία Πεταλά και Μαρία Τσόγκα, οι μαθήτριες του ΓΕΛ Αμφιλοχίας Ρέα Κουρκούτα και Δώρα Λιανού και τον συντονισμό έκανε η Κατερίνα Μολώνη.

Θερμές ευχαριστίες στη Μουσική Σχολή της κυρίας Ρόζας Μαλιγιάννη, τον μαθητή της Μιχαήλ Αδάμο, στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμφιλοχίας, στον Αλέξη Βογά για την επιμέλεια κειμένων για την ιστορική ανασκόπηση του βιβλίου και στους επαγγελματίες της Αμφιλοχίας για την προσφορά τραπεζοκάθισμάτων.








Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 11:22 pm


Εκπαιδευτική εκδρομή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου στην Βουλή των Ελλήνων

 Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 το σχολείο μας στο πλαίσιο της δράσης «Μπορώ κι εγώ», που υλοποιείται από ομάδα εκπαιδευτικών πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, επισκεφτήκαμε τη Βουλή των Ελλήνων, στην οποία ξεναγηθήκαμε στον χώρο, περιηγηθήκαμε με τη συνοδεία ξεναγού, η οποία μας έδωσε πληροφορίες για τις αίθουσες αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της αίθουσας συνεδριάσεων. Οι μαθητές/τριες είχαν τη δυνατότητα να καθίσουν και οι ίδιοι στα βουλευτικά έδρανα και να δουν από πολύ κοντά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις της Βουλής των Ελλήνων.

Η αλλαγή φρουράς που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στον Άγνωστο Στρατιώτη, μας εντυπωσίασε.

Η περιήγηση στην ιστορική οδό Ερμού μας χάρισε μοναδικές εικόνες, ενώ επισκεφτήκαμε και τη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας που χρονολογείται από τον 11 ο αιώνα.

Η βόλτα από το Θησείο προς την Ακρόπολη, το Αρχαιολογικό μουσείο και το Ηρώδειο, μας έκανε να αισθανθούμε δέος για την ιστορία του τόπου μας.

Η φιλοξενία του συντοπίτη μας κ. Μπαϊρακτάρη Σπυρίδωνα στο εστιατόριό του στο Μοναστηράκι μας, συγκίνησε.

Το ρόφημα που απολαύσαμε στο Θησείο, μας χαλάρωσε.

Επιστρέψαμε γεμάτοι εικόνες, εμπειρίες και προσδοκίες για την επόμενη εξόρμησή μας.

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, ‘’Λέσχη Φίλων Hard Rock & Metal μουσικής Αγρινίου’’, κ. Χάιδω Λάζαρη, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Παπαθανάση Αθανάσιο που μας καλωσόρισε και μας εξέφρασε την χαρά του για την πρωτοβουλία μας να επισκεφθούμε το χώρο της Βουλής των Ελλήνων.τον Διευθυντή μας και όλους τους εκπαιδευτικούς που μας στήριξαν σε αυτή την εκδρομή.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αγρινίου (Ε.Ε.Ε.ΕΚ  Αγρινίου) αποτελεί σχολική μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης  (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.).

 Ανήκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και βρίσκεται υπό  την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Στο  σχολείο φοιτούν μαθητές μετά από εισήγηση του Κέντρου Διεπιστημονικής  Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής (ΚΕ.Δ.Α.ΣΥ.).

Με εκτίμηση

Σπύρος Μπαλτάς

Διευθυντής Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου




Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 11:13 pm


Αυτοψία Τραπεζιώτη στον κατεστραμμένο κεντρικό δρόμο της Άνω Μακρυνούς

 Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο – Υπερκομματική Συνεργασία», Δημήτρης Τραπεζιώτης μετέβη στη Δημοτική Κοινότητα Άνω Μακρυνούς του δήμου Αγρινίου, συνοδευόμενος και από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης κ. Παναγιώτη Μυζήθρα. 

Εκεί είχαν συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα προσβασιμότητας καθότι ο δρόμος που συνδέει την Άνω Μακρυνού με την πόλη του Αγρινίου και την πόλη της Ναυπάκτου καθώς επίσης και με τους γύρωθεν οικισμούς είναι κατεστραμμένος λόγω ενός κατολισθητικού φαινομένου, το οποίο αν και έχει συμβεί πριν από περίπου τρία χρόνια (Δεκέμβριος 2021) δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.

Μετά από συζήτηση με τους κατοίκους, ο κύριος Τραπεζιώτης μαζί με τον κύριο Μυζήθρα πήγαν στο σημείο της κατολίσθησης, πραγματοποίησαν αυτοψία και διαπίστωσαν το πρόβλημα που υπάρχει. Άκουσαν προσεκτικά τους κατοίκους, οι οποίοι θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης αποκατάστασης του προβλήματος διότι εκτός από την προσβασιμότητα, η οποία πλέον είναι  αδύνατη από τον εν λόγω κατεστραμμένο κεντρικό δρόμο υπάρχει και ο κίνδυνος εάν ξεσπάσει πυρκαγιά να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, διότι η περιοχή είναι δασώδης και η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων δεν είναι εφικτή.

Επομένως είναι απόλυτη και επείγουσα ανάγκη να παρέμβει ο δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια και να λύσουν το θέμα της προσβασιμότητας άμεσα, τόσο για λόγους διευκόλυνσης των κατοίκων στις μετακινήσεις τους , όσο και για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα , ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. 

Δείτε σχετική δήλωση του Επικεφαλής της Παράταξης κ. Δημήτρη Τραπεζιώτη στο ακόλουθο βίντεο:

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 10:52 pm


Το Σάββατο (27/4) η τελετή λήξης του 12ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου


Το Σάββατο 27 Απριλίου 2024, στις 11:00 π.μ. στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, με την απονομή, των επαίνων και των αναμνηστικών διπλωμάτων θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 12ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, που διεξάγεται στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Αγρινίου από 8 έως 27 Απριλίου 2024.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 10:37 pm


Το αδιαχώρητο στον Άνεσις για το «Μην ανοίγεις την πόρτα»


Το αδιαχώρητο έγινε σήμερα το βράδυ στον δημοτικό κινηματογράφο Άνεσις στο Αγρίνιο κατά την πρώτη ημέρα προβολής της ταινίας «Μην Ανοίγεις την Πόρτα».



Από νωρίς δεκάδες θεατές έσπευσαν να προμηθευτούν εισιτήριο και να παρακολουθήσουν την πρώτη ταινία των «unboxholics».


Η ταινία θα προβάλετε καθημερινά στις 9:30 μ.μ.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Μακριά από τον πολιτισμό, σε ένα παγωμένο δάσος στην αφιλόξενη πλαγιά ενός βουνού, μια ομάδα ερευνητών δέχεται επίθεση από μια απροσδιόριστη φιγούρα.

Μοναδική διασωθείσα, μια νεαρή βιολόγος η οποία βρίσκει καταφύγιο στην απομονωμένη καλύβα ενός μυστήριου άντρα. Μαζί, θα ξεκινήσουν ένα αποκαλυπτικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Τι βρίσκεται άραγε στη σκοτεινή καρδιά του δάσους;

Έπειτα από 12 χρόνια δυναμικής παρουσίας τους στο ελληνικό internet, οι UNBOXHOLICS έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με original περιεχόμενο σε όλους τους digital προορισμούς τους.

Στο παρελθόν έχουν παρουσιάσει, στο κοινό, τέσσερις πρωτότυπες mini ταινίες horror μυθοπλασίας, καθώς και το “Κουκλοθέατρο”, μια διαδραστική horror σειρά πέντε επεισοδίων.

Σκηνοθεσία: Σάκης & Αλέξανδρος Καρπάς

Σενάριο: Σάκης Καρπάς & Αλέξανδρος Καρπάς

Ηθοποιοί: Φωτεινή Λεβογιάννη, Σάκης Καρπάς

Δείτε το trailer : h https://youtu.be/nqDECA1WknY

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€

ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 9:59 pm


Πασχαλινό bazaar από την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Οι φίλες-εθελόντριες της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου φιλοτέχνησαν με φαντασία, αγάπη και μεράκι πασχαλινές λαμπάδες για το καθιερωμένο μας Πασχαλινό Βazaar. 

Σας περιμένουμε όλους με χαρά να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας και να στηρίξετε το

έργο μας!

Από την Δευτέρα 22/04/2024 έως και την Μ. Πέμπτη 02/05/2024 και ώρες 9:00-13:30 (πρωί) και 6:00-21:00 (απόγευμα)

Σημείο πώλησης: Ηλία Ηλιού 4,πλατεία Δημοκρατίας.

Αγοράζοντας μια λαμπάδα συμβάλετε και εσείς στις θεραπείες των Γενναίων Παιδιών!

Για την Τ.Δ.Ε.

Η Πρόεδρος

Λαμπρινή Κολοβού

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 7:40 pm


Θεόδωρος Σβέρκας: Ένα οφειλόμενο ευχαριστώ….



Ο Εκδότης του ΠΑΛΜΟΥ κ. Σβέρκας Θεόδωρος παραθέτει ένα σύντομο σημείωμα με τα οφειλόμενα ευχαιριστώ προς τους ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα, στην τεράστια επιτυχία που σημείωσε η Εκδήλωση στη μνήμη των απελθόντων εκδοτών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης το «ευχαριστώ» δεν ειπώθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης και όπως οφείλουμε το εκφράζουμε δημοσίως και με πολλή αγάπη:

«Και με τον Μάγιερ έστειλε κονδύλι και μαχαίρι του Τέλλου η πατρίδα» Κωστής Παλαμάς.


Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί καλεσμένοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή σας την συνάντηση μνήμης για τους απελθόντες εκδότες της πόλης μας. Μια συνάντηση που όχι μόνο είναι μοναδική σε τοπικό επίπεδο, αλλά και ευρύτερα στον ελλαδικό χώρο.Το χρωστάμε στην νεότερη ιστορία του τόπου μας. Το χρωστάμε στην πόλη μας που ο Παλαμάς τόσο όμορφα την αποκάλεσε. «Μα πιο πολύ αγαπώ το αρχαίο όνομα σου Αγρίνιο» .

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φίλους μου και συνοδοιπόρους αυτής της προσπάθειας. Τον Νίκο Κανή, τον Βλάση Αλμπάνη και το Μιλτιάδη Γρηγορόπουλο.Τις οικογένειες των εκλιπόντων που μας εμπιστεύτηκαν και μας έκαναν δικούς τους συγγενείς, φίλους, κοινωνούς σε αυτή την προσπάθεια.

Τους δημάρχους που είναι σήμερα κοντά μας από τον αείμνηστο Στέλιο Τσιτσιμελή, που τον αντιπροσωπεύουν οι αγαπημένες του θυγατέρες Μίρκα και Τατιάνα. Τους κυρίους Γιάννη Βαϊνά, Θύμιο Σώκο τον οποίο εκπροσωπεί ο γιος του Νικόλας , Παύλο Μοσχολιό και τον σημερινό δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, ο οποίος όχι μόνο συμφώνησε ώστε η εκδήλωση να είναι υπό την αιγίδα του δήμου Αγρινίου αλλά να είναι και ο μεγάλος χορηγός της. Η χαρά και η συγκίνηση που έλαβα εγώ και οι συνοδοιπόροι μου ήταν απερίγραπτη.Το δάκρυ μου έγινε ποτάμι χαράς και ευγνωμοσύνης γιατί η πόλη αξίζει και τιμά τα παιδιά της.

Ευχαριστώ τον Χρήστο Γαρουφαλή που επί 3 χρόνια τώρα όποτε τον έβλεπα του έλεγα να γράψει με τον μοναδικό τρόπο που αυτός ξέρει τα ονόματα των τιμώμενων στους επαίνους και αυτός δεν μας το αρνήθηκε, Την κυρία Αλεξάνδρα Μοσχονά για τους Παπύρους, Χειροποίητο χαρτί, όπου γράφτηκαν οι έπαινοι. Την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου Δήμου Αγρινίου κ. Ρούλα Φλώρου , δημοσιογράφο για την υποστήριξη που μας παρείχε. Τους αδελφούς Βοϊδή για τις καλαίσθητες προσκλήσεις, αφίσες και τα έντυπα που επιμελήθηκαν. Τον Παναγιώτη Αυγέρη για την ηχητική κάλυψη και τα σλάιντς των τιμωμένων προσώπων που μας έδειξε. τον Κώστα Λέτσα για τις φωτογραφίες και τα εφέ, το φωτογραφείο Μπερερή, το Ανθοπωλείο Πιστιόλη για τις ωραίες ανθοδέσμες και συνθέσεις, τον Δημήτρη Δραγκανά και την πινακοθήκη του Μεσολογγίου για την προσφορά τους να μας επιτρέψουν να φωτογραφίσουμε και να γράψουμε τα ονόματα στο μοναδικό κομμάτι από το τυπογραφείο του Μάγερ που καταστράφηκε στις 10/04/1826 και σε αυτό πρωτοτυπώθηκε ο Ύμνος στην Ελευθερία και τα Ελληνικά Χρονικά από το Μεσθενεύ τον Θεσσαλονικιό.Την εταιρεία Φίρμα και ιδιαίτερα την κυρία Βάσω Τσούνη για τα ταμπλό όπου εκτίθενται τα πορτραίτα των τιμώμενων πρόσωπων, τους αγαπητούς συναδέλφους που αντιπροσωπεύουν τις ενώσεις που στήριξαν την εκδήλωσή μας τον Παναγιώτη Γιαλένιο, τον Άγγελο Βασίλαινα από την Ε Ι Ε Τ. , τον Πρόεδρο των ημερήσιων επαρχιακών εφημερίδων κύριο Τριανταφυλλόπουλο Γρηγόριο. Την Πρόεδρο των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και κεντρική ομιλήτρια.της εκδηλώσης κυρία Σάγια Τσαουσίδου, την κυρία Νάντια Σαμαρά , που αντιπροσώπευσε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΠΕ, τον κ. Σωκράτη Τσόμπο , δημοσιογράφο που εκπροσωπεί τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

Τους εκλεκτούς φίλους, δημοσιογράφους όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης του ηλεκτρονικού και γραπτού τύπου, της Τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, που μας βοήθησαν να περάσει το μήνυμα της εκδήλωσής μας. Την κυρία, Λαοπόδη Δήμητρα και τον κύριο Αμερικάνο Νίκο που μας έδωσαν βήμα στις εκπομπές τους.Το ραδιοφωνικό σταθμό Μεσολογγίου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κυριο Γιάννη Ατσαλάκη. Όπως και την Τηλεόραση του Αχελώου τον κ. Κώστα Μπόκα και τους εικονολήπτες και δημοσιογράφους του καναλιού, την κ. Μαίρη Τσιχριτζή –Βαϊνά για τα έντυπα και τα βιβλία που μας πρόσφερε και όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι δέχτηκαν να αναρτήσουν την αφίσα της εκδήλωσής μας στα καταστηματά τους. Τέλος, άφησα τις κυρίες που επιμελήθηκαν και μας παρουσίασαν τα βιογραφικά των τιμώμενων.

Τις κυρίες κυρίες Κατερίνα Κιτσάκη Δικηγόρο, Κωνσταντίνα Κουτσονίκα Φιλόλογο και Καλλιόπη Μυρισιώτη Δημοσιογράφο. Όπως και τους κυρίους Δημήτρη Ρουμελιώτη, Θανάση Στούμπο, Απόστολο Καρακώστα , Μιλτιάδη Γρηγορόπουλο τους συνάδελφους που προσέφεραν πρωτοσέλιδα και υλικό για την έκθεση και τις κυρίες Βιολέτα Αλμπάνη και Σοφία Αλμπάνη που βοήθησαν όσο κανείς άλλος την προσπάθεια του φίλου Βλάση Αλμπάνη για την όμορφη έκθεση του τοπικού και αθηναϊκού τύπου που σε λίγο θα δείτε.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Ο Ναζίμ Χικμέτ είπε: «Μην κατηγορείς το σκοτάδι, άναψε ένα κερί …» και εμείς σήμερα με αυτή μας την παρουσία ανάψαμε ένα μεγάλο αγιοκέρι για αυτούς που μας έδειξαν το δρόμο της δράσης, τον δρόμο να αγαπήσουμε τον άνθρωπο, τον δρόμο να αγαπήσουμε την πόλη μας, το Αγρίνιο, την Αιτωλοακαρνανία ολάκερη.

Σας ευχαριστώ και σας υπόσχομαι εγώ και οι συνοδοιπόροι μου ότι και η επόμενη εκδήλωση θα είναι μοναδική και θα αφορά πρόσωπα που λάμπρυναν και συνεχίζουν να λαμπρύνουν την πόλη μας το Αγρίνιο. Σήμερα με αυτή μας την εκδήλωση τα λόγια του Μακρυγιάννη αποτυπώνουν το γεγονός οτι δεν είμαστε στο εγώ αλλά στο εμείς. Σας ευχαριστώ.

Θ. Β. Σβέρκας

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 7:24 pm


Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε συγκέντρωση για την εργατική πρωτομαγιά την Μ.Τετάρτη


Αναλυτικά το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου 

ΟΛΟΙ στην απεργία την Μ.Τετάρτη 1η ΜΑΗ και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. 1η ΜΑΗ 2024, στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ώρου ως ώριμης ανάγκης από τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν περάσει, για να καταργηθεί το 8ωρο, να γίνει λάστιχο ο εργάσιμος χρόνος, να καθιερωθεί η 13ωρη, η 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά. Νόμοι και οδηγίες που βρήκαν και βρίσκουν τη στήριξη των εργοδοτικών συνδικαλιστών που υπηρετούν το κεφάλαιο και την πολιτική των αστικών κομμάτων.

80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη αντιμέτωπη με την ολομέτωπη επίθεση της Ε.Ε., των αστικών κρατών και των επιχειρηματικών ομίλων απέναντι σε όλους όσους αγωνίζονται για το δίκιο των εργατών, με τη βρώμικη εξίσωση φασισμού – κομμουνισμού.

Από το Σικάγο του 1886 ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας του 1894, από το Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη ως την Πρωτομαγιά του 1944 με την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, η εργατική τάξη έχει γράψει με το ανεξίτηλο μελάνι του αίματός της τις πιο λαμπρές σελίδες του ταξικού αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης, που καμιά κρατική κι εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει.

Σηματοδοτεί τον αγώνα των εργατών, απέναντι στους κεφαλαιοκράτες εκμεταλλευτές τους, για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

Και έτσι αγωνιστικά θα τιμηθεί από το Ε.Κ.Α. και όλα τα συνδικάτα.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ/ Νέας Αριστεράς που πολέμησαν αυτές τις απεργίες, προσπάθησαν να τις αποδυναμώσουν και να τις υπονομεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης ότι απέναντι στα κέρδη των καπιταλιστών προτάσσει τη ζωή της!

Αυτή είναι η «πρόοδος» των επιχειρηματικών ομίλων και του πολιτικού τους προσωπικού, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των άλλων λυκοσυμμαχιών της αστικής τάξης:

Ένταση της εκμετάλλευσης και πόλεμος!

75 χρόνια από την ίδρυση της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ και 25 χρόνια από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουν τις συνέπειες της έντασης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και συγκρούσεων στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Βιώνουν τις συνέπειες της όλο και βαθύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό αυτό γαϊτανάκι, της όλο και πιο ισχυρής πρόσδεσης με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., προς όφελος των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των συμφερόντων τους στην περιοχή.

Την ίδια περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, αναγκάζονται να ζουν με μισθούς μειωμένους κατά 25% σε σχέση με το 2010, με την ακρίβεια να έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι καταγράφουν κέρδη ρεκόρ, στηριζόμενοι στα τσακισμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στις ελλείψεις μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας. Αυτός είναι άλλωστε ο βασικός όρος για να εκταμιεύονται τα τεράστια ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης από τους επιχειρηματικούς ομίλους, όταν οι λαός μας αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχει ακόμα και γιατρό στα απογευματινά χειρουργεία.

Αυτή η πολιτική που υλοποιείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. είναι η αιτία που μαζικά οι εργαζόμενοι βγαίνουν στους δρόμους και αγωνίζονται για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Είναι αγώνες ελπιδοφόροι, δείχνουν την τεράστια δύναμη της οργανωμένης εργατικής τάξης, φωτίζουν το δρόμο της προοπτικής ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:Τη διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς και ζωής, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων.

Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο όπως επιτρέπουν η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

Οι αγώνες μας πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.

ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. την Τετάρτη 1η ΜΑΗ 2024, στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

ΤΟ Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 6:15 pm


Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), στη Seafood Expo Global



Στη Seafood Expo Global, που έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη 22 -25 Απριλίου 2024, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), κύριος φορέας ανάπτυξης της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, συμμετείχε με περίπτερο 300τμ σε κύριο σημείο προβολής της έκθεσης, όπου φιλοξένησε Μέλη, εκθέτες και επισκέπτες, προσδίδοντας κύρος και προστιθέμενη αξία στον κλάδο και την χώρα.

Η ισχυρή παρουσία της ΕΛΟΠΥ, ενισχύθηκε φέτος με την επίσκεψη των κ.κ. Υφυπουργού Σταύρου Κελέτση και Γενικού Γραμματέα Γεωργίου Στρατάκου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Συνοδεία του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ κ των κ.κ. Παντελή Γκάσιου, Συμβούλου ΟΕΥ Α’ της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη και Ανδρέα Παππά, Προέδρου του Ισπανοελληνικού Επιμελητηρίου, επισκέφθηκαν και συνομίλησαν με τα μέλη της ΕΛΟΠΥ κ άλλους Έλληνες εκθέτες.

Τα καθημερινά γαστρονομικά live cooking sessions στο περίπτερο της ΕΛΟΠΥ, προσέλκυσαν πολλούς Έλληνες και ξένους επισκέπτες, καθώς ο διακεκριμένος Έλληνας Chef κ. Κωνσταντίνος Βασσάλος με το επιτελείο του ετοίμαζε καθημερινά γευστικούς μεζέδες με τα κύρια είδη που παράγουν τα 22 Μέλη της ΕΛΟΠΥ, τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό και φαγκρί βραχύπτερο. Το περίπτερο της ΕΛΟΠΥ με έντονο ελληνικό branding και εντυπωσιακή προβολή της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και των ελληνικών φρέσκων ψαριών εκτροφής Fish from Greece, επιμελήθηκε η εταιρεία Promo Solution, σταθερή και αξιόπιστη συνεργάτιδα της ΕΛΟΠΥ στις εκθέσεις.

Με τη διαχρονική παρουσία της σε διεθνείς εκθέσεις, η ΕΛΟΠΥ, αποδεικνύει τον εξωστρεφή κ εξαγωγικό προσανατολισμό των 22 Μελών της.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 6:07 pm


Μεσολόγγι: Η Ολυμπιακή Φλόγα στον Κήπο των Ηρώων(φωτο)


Με μια σεμνή τελετή στον Κήπο των Ηρώων, παρουσία εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Προξένου της Γαλλίας, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, την Ολυμπιακή Φλόγα.

Ο αθλητής ΑΜΕΑ Σπύρος Λαχανάς εισήλθε στον Κήπο των Ηρώων και άναψε με τη φλόγα την εστία, κερδίζοντας το χειροκρότημα του συγκεντρωμένου πλήθους, ενώ στη συνέχεια η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε τον Ολυμπιακό Ύμνο, τον γαλλικό και τον ελληνικό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Φώτης Καϋμενάκης, η Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα κα Κατρίν Σανιελάνζ και ο αναπληρωτής Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας Σωτήρης Φαράντος, ενώ ακολούθησε χορευτικό δρώμενο από το τμήμα χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου (υπεύθυνη καθηγήτρια κλασικού χορού κα Άννα Κοκκινάκη).

Μετά το πέρας της σύντομης αλλά όμορφης τελετής, ο διεθνούς φήμης παρουσιαστής και δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας, άναψε από την ολυμπιακή λαμπάδα από την εστία, τρέχοντας στη συνέχεια με τον πυρσό προς τον επόμενο λαμπαδηδρόμο, στην μακρά πορεία της φλόγας προς το Παρίσι, όπου στις 26 Ιουλίου θα κηρυχθεί η έναρξη των 33ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.






Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 6:00 pm


Ανοίγει τις πόρτες του το Λαογραφικό Μουσείο της Ματαράγκας

 

Ανακοίνωση

Το Λαογραφικό Μουσείο της Ματαράγκας ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και θα είναι επισκέψιμο τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, τις  ημέρες των εκδηλώσεων των Λαζαριών 2024, όποιος επιθυμεί, μπορεί να  επισκεφθεί το τριώροφο οίκημα, να ταξιδέψει στο χρόνο και να βιώσει για λίγο τα χρόνια εκείνα..

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 4:17 pm


Δράση ενημέρωσης του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για τα οφέλη του εμβολιασμού


Στα πλαίσια των δράσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σχετικά με τον εμβολιασμό και τη διαμόρφωση σωστών αντιλήψεων σχετικά με τη χρησιμότητα των εμβολίων, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Ιατρείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγεία Δήμου Αγρινίου.


Το κοινό έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου και ενημερώθηκε από τους επιστήμονες επαγγελματίες υγείας που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου παραστάθηκαν ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αγραφιώτης, ο ειδικός γραμματέας κ. Αθανάσιος Ζήσης και το μέλος κα. Ειρήνη Κουκοπούλου, ενώ από το Κοινωνικό Ιατρείο το παρών έδωσαν οι νοσηλεύτριες κα. Ξανθή Δανιά και κα. Αντιγόνη Σαγάνα.

Τη δράση στήριξαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κα. Γεωργία Μπόκα, ο Αντιδήμαρχος ΚΟΙΠΑ Αγρινίου κ. Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγρινίου κ. Κώστας Μποκώρος, ο αντιπρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγρινίου κ. Βασίλειος Καραμάνης και ο πρόεδρος του συλλόγου εμπόρων και επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου κ. Σωκράτης Κωστίκογλου.


Ο κύριος στόχος της δράσης ήταν να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους για τη σημασία του εμβολιασμού στην πρόληψη ασθενειών και την προστασία της ζωής.

Το κοινό ΣΥΝΘΗΜΑ για την φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού είναι «Προστατεύοντας όλες τις γενεές».

Η αξιολόγηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του εμβολίου μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ από το θεράποντα ιατρό, τον οποίο πρώτα θα πρέπει να συμβουλεύονται οι πολίτες.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 12:55 pm


Προσφορά Αγάπης από το Τμήμα Παραδοσιακής & Λαϊκής Τέχνης της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου

 

Το Τμήμα Παραδοσιακής & Λαϊκής Τέχνης της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου  πραγματοποίησε δράσεις ενόψει του Πάσχα στις 23 και 24 Απριλίου 2024, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Αγρινίου  , στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγρινίου, στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Μαρία Δημάδη Αγρινίου και στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Αγρινίου. 

Το Τμήμα Παραδοσιακής & Λαϊκής Τέχνης δημιούργησε Πασχαλινές κατασκευές με γλυκίσματα όπου τα πρόσφερε στα παιδιά και στο Εκπαιδευτικό Προσωπικό των Ειδικών Σχολείων. 

Επίσης συγκέντρωσε είδη υγιεινής για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγρινίου και πραγματοποίησε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών.

Οι μαθητές του τμήματος βοήθησαν εθελοντικά για τη δημιουργία των Πασχαλινών δώρων και τα πασχαλινά σοκολατάκια, τρόφιμα και τα είδη υγιεινής που μοιραστήκαν ήταν προσφορά των μαθητών.

Χορηγία  πρόσφεραν σε καραμέλες τα τοπικά καφεκοπτεία Σταύρος Κοκοσούλας και Νικόλαος Χολιασμένος.

Η Υπεύθυνη του τμήματος κ.Ξανθή Παπαδημητρίου – Γκούβρα δήλωσε ότι : Είναι μια προσφορά Αγάπης! Ευχόμαστε το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα τη ζωή σας και να σας οδηγεί στο δρόμο της Αγάπης και της Αλληλεγγύης! Καλό Πάσχα!




Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 12:50 pm


Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

 

Το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, υπό τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, με σκοπό τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Κατά τη συζήτηση αναφέρθηκαν ζητήματα που έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, ενώ παράλληλα έγιναν προτάσεις με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης και βελτίωση του βαθμού ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.

Ειδικότερα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πυρκαγιών, εκφράστηκε η αναγκαιότητα να ενισχυθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και να τίθεται σε άμεση κινητοποίηση ο μηχανισμός, βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας,

«Ο φετινός μας επιχειρησιακός σχεδιασμός θα πρέπει να εστιάσει στην πρόληψη και στην αυξημένη επιτήρηση, ώστε τυχόν συμβάντα να αντιμετωπίζονται στο ξεκίνημά τους, είτε πρόκειται για εμπρησμούς από πρόθεση , είτε από αμέλεια» τόνισε ο Περιφερειάρχης κατά την τοποθέτησή του και ζήτησε την ανάπτυξη πλαισίου συνεργατικότητας, με σκοπό την αποτελεσματικότερη λειτουργία του συντονιστικού οργάνου (ΠΕΣΟΠΠ) στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση κρίσεων.





Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 9:39 am


Πρωτιά της «Συμμαχίας Καθηγητών» στις εκλογές της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας


Ανακοίνωση εξέδωσε η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης εκλογικής διαδικασίας.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά:




Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 8:34 am


Αγρίνιο:Ανήλικοι διέρρηξαν δύο περίπτερα και μίνι μάρκετ


Συνελήφθησαν δυο ανήλικοι, ηλικίας 14 και 16 ετών, ενεργώντας από κοινού με έναν 17χρονο, στις 21-04-2024 και στις 22-4-2024, στο Αγρίνιο, τα ξημερώματα, διέπραξαν τρεις κλοπές (δυο σε περίπτερα και μια σε μίνι μάρκετ), κατά τις οποίες αφαίρεσαν προϊόντα, αξίας 90 ευρώ καιτο χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα Αγρινίου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 11:30 pm


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στα Αμπάρια Παναιτωλίου(φωτο-βίντεο)

Με  αίτημα

την  κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή, την διαπλάτυνση και τον φωτισμό του κεντρικού δρόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας,στα Αμπάρια Παναιτωλίου που διοργάνωσε η Επιτροπή Κατοίκων Παναιτωλίου.

Η Επιτροπή κάλεσε τοπικά ΜΜΕ να καταγράψουν και να δημοσιοποιήσουν τα αιτήματα της.

Δείτε δηλώσεις στο kainourgioPressWebTv ΕΔΩ


Παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος δήμου Αγρινίου με την Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης Μπλέτσας καθώς και ο αναπληρωτής προέδρου της Κοινότητας Παναιτωλίου Θεόδωρος Νίκου.

Επίσης παραβρέθηκαν και μίλησαν, η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Παναιτωλίου "Χρήστος Καπράλος" Μαρία Ψηλού - Βασιλαγόρη, τα μέλη της Επιτροπής Υγείας και Αλληλεγγύης Παναιτωλίου Διονύσης Παλούμπας και Γεώργιος Αγγελίδης, τα μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Παναιτωλίου Γιώργος Ντίνος και Μαρίνος Ψειμάδας, το μέλος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Παναιτωλίου Ιορδάνης Καπλανίδης και άλλοι, όπου ανέλυσαν τα αιτήματά τους.

Έκαναν λόγο  για την επικινδυνότητα στο σημείο, για τα πολλά ατυχήματα που έχουν συμβεί στην συγκεκριμένη περιοχή και ζήτησαν άμεση κατασκευή πεζοδρομίων,ηλεκτοφωτισμό της περιοχής, ανάγκη για ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης και ενημέρωσαν ότι θα προβούν και σε άλλες κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα.

Ο αναπληρωτής προέδρου Κοινότητας Παναιτωλίου παίρνοντας τον λόγο ενημέρωσε ότι έχει μιλήσει με τον Δήμαρχο Αγρινίου και σύντομα θα έρθει το θέμα προς συζήτηση στο συμβούλιο της Κοινότητας, ώστε να γίνει παρέμβαση στο σημείο για την ακίνδυνη προσέλευση πεζών και αυτοκινήτων.




Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 10:52 pm


Πυρκαγιά στο ΕΠΑ.Λ Μεσολογγίου-Απεγκλωβισμός καθηγητή και μαθητών,το σενάριο της ετήσιας άσκησης της Πυροσβεστικής (φωτο & βίντεο)


Στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης των Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου η ετήσια άσκηση ετοιμότητας στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑ.Λ Μεσολογγίου.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο Α' ορόφου της σχολικής μονάδας ,αλλά και τον εγκλωβισμό καθηγητή και μαθητών στον φλεγόμενο χώρο.


Η πυρκαγιά προκλήθηκε από άγνωστα αίτια και ο καθηγητής στην προσπάθεια του να απομακρύνει με ασφάλεια τους μαθητές, λόγω εισπνοής καπνών, έχασε τις αισθήσεις του και εγκλωβίστηκε με δύο μαθητές.

Η Π.Υ Μεσολογγίου κατόπιν ειδοποίησης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς σήμανε συναγερμό, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι πυροσβεστικές έξοδοι αναχώρησαν άμεσα για τον τόπο του συμβάντος με 5 οχήματα και πλήρωμα περίπου 12 ατόμων,όπου μετά από συντονισμένες ενέργειες ,υπό τις οδηγίες του επικεφαλής προέβησαν σε κατάσβεση της πυρκαγιάς ,ενώ ταυτόχρονα εντόπισαν τα εγκλωβισμένα άτομα τα οποία και διέσωσαν.
















Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 10:41 pm


Ασφαλτοτάπητας στην γέφυρα του Εύηνου (video)

Στην τελική ευθεία για να παραδοθεί στην κυκλοφορία είναι η γέφυρα του Εύηνου. Σήμερα στην γέφυρα ολοκληρώθηκε η πρώτη ασφαλτόστρωση στην γέφυρα και σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη για να παραδοθεί στους πολίτες. Ένα έργο που ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα μεσα σε περίπου δύομιση χρόνια από την πτώση της παλιάς γέφυρας. 

Χάρις των αγώνων της τοπικής κοινωνίας και της άμεσης αντίδρασης του Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και του αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρομμάτη που από την στιγμή ήταν εκεί δίπλα στους πολίτες και με δικές τους παρεμβάσεις τα έργα προχώρησαν ταχύτατα και φτάσαμε στην σημερινή εικόνα που το έργο είναι έτοιμο να παραδοθεί. 

Αξίζει να αναφέρουμε την παντελής απουσιά των βουλευτών του νομού μας για το θέμα κάτι που φώναζαν και οι πολίτες όλο αυτό το διάστημα. Τώρα για το πότε θα γίνει η παράδοση της γέφυρας θα γίνει γνωστό την ερχόμενη εβδομάδα όπου και θα την επισκεφτούν άνθρωποι της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου΄.


πηγή:nafpaktianews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 7:18 pm


«Τι Μύκονος,τι Κεράσοβο...;», λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου για τα POS

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ του Ε.Σ.Α  

 Ας υποθέσουμε – για να μην μας λένε γκρινιάρηδες και κακοπροαίρετους – ότι η ιστορία με τα POS, αναβαθμίσεις, συνδέσεις κ.λπ. αποτελεί εκσυγχρονιστικό άλμα, βήμα προόδου, εδραιώνει τη χώρα στο σκληρό πυρήνα των αναπτυγμένων οικονομιών, δίνει σκληρό χτύπημα στη φοροδιαφυγή και όπως ακριβώς ήδη στη Μύκονο, στο Φαληράκι στη Ρόδο και αλλού, έτσι και στη Λεπενού και στο Κεράσοβο δεν θα μπορεί ο μπακάλης του χωριού των 50 κατοίκων να φοροκλέπτει και να φοροδιαφεύγει κ.λπ.

Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο Υπουργός έχει δίκιο. Όλα είναι σωστά στο σύστημα, οι πάροχοι ανταποκρίνονται άμεσα και λύνουν αστραπιαία κάθε πρόβλημα και κατά συνέπεια όποιος δεν έχει τακτοποιηθεί είναι ο μπαταχτσής που δεν θέλει, και φυσικά πρέπει να ναι βαρύς ο πέλεκυς του οικονομικού προστίμου.

Ας υποθέσουμε τέλος ότι όσοι επικαλούνται προβλήματα, ανέφικτο ημερομηνιών κ.λπ., λένε ψέματα και το κάνουν με μικροκομματικά κίνητρα για να πλήξουν την εικόνα της Κυβέρνησης.

Λοιπόν ας σοβαρευτούμε.

Καταγγέλλουμε και εγκαλούμε την Κυβέρνηση όχι για άγνοια αλλά για πρόθεση.

Γνωρίζει τα προβλήματα και το χρονικά ανέφικτο αλλά απειλεί, εκβιάζει και εργαλειοποιεί το θέμα για να μπορέσει, όταν το αποφασίσει, με διοικητικά μέτρα να κλείσει όσα μικρομάγαζα εμποδίζουν την καθολική κυριαρχία των ομίλων στην αγορά και την κατανάλωση.

Δεν την προσκαλούμε, την προκαλούμε να στείλει τα πιο πιστά κομματικά της λυκόσκυλα, υπηρεσίες και παράγοντες, ειδικούς τεχνοκράτες κ.α. και παρέα να επισκεφτούμε επιχειρήσεις και περιοχές για να φανεί:

ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια

ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης

Επίσης, προς τους «ανεξάρτητους» κυβερνητικούς συνδικαλιστές σε συλλόγους, ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες και επιμελητήρια θιασώτες του διαλόγου και του ήπιου κλίματος,

Ε! το τερματίσατε με τις συνέργειές σας

Τέλος προς όσους ασκούν δραστηριότητα σαν υπηρέτες της αλήθειας σε Μ.Μ.Ε.:

Ισχύει η πρόσκληση παρέα να επισκεφτούμε και το ρεπορτάζ δικό σας.    

                                                                                                                   ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Ε.Σ.Α

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 4:46 pm


Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στην Αιτωλοακαρνανία


Στην Αιτωλοακαρνανία θα βρίσκεται το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες στο Αγρίνιο και την Αμφιλοχία ενώ θα αποτίσει φόρο τιμής στους Αγωνιστές της Εξόδου του Μεσολογγίου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Ι.Π. Δήμου Μεσολογγίου.

Ειδικότερα, το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 12.30 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στην αρχή του πεζοδρόμου της Ηλία Ηλιού (καφέ- Salvatore).

Ενώ νωρίτερα θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά της πόλης προκειμένου να συνομιλήσει με τους πολίτες και τους ανθρώπους της αγοράς.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18.00 θα μεταβεί στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, όπου θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων τον Απρίλιο του 1826.

Τέλος, την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στις 11.00 το πρωί θα μεταβεί στην Αμφιλοχία όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Τορουνίδη, ενώ στη συνέχεια θα έχει ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες στην παραλία της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 1:11 pm


Το Αγρίνιο τίμησε τους νεκρούς του Γερμανικού βομβαρδισμού του 1941(φωτο)


Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Τέταρτη 24 Απριλίου 2024 η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού του Αγρινίου που έγινε την Μεγάλη Τετάρτη, 16 Απριλίου 1941 στην κεντρική πλατεία της πόλεως.


Στην οδό Αναστασιάδη, όπου βρίσκεται η τιμητική επιγραφή με τα ονόματα των Αγρινιωτών που έχασαν την ζωή τους, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Φαρμάκη, ως εκπροσώπου του Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου, του Αστυνομικού Διευθυντή Ακαρνανίας Δ. Γαλαζούλα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Ζώη, Αντιδημάρχων, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, καθώς και εκπροσώπων των οικογενειών των πεσόντων.

«Τιμούμε τη μνήμη των Αγρινιωτών αγωνιστών στο σημείο που κατέβαλαν βαρύ
τίμημα αίματος. Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων εκείνων που θυσιάστηκαν για να πνέει στον τόπο μας άνεμος ελευθερίας», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ιωάνν ης  Φαρμάκης.

Στη σημασία της ημέρας αναφέρθηκε ο εκπαιδευτικός Σπύρος Αδάμης: “Πρόκειται για  μια ακόμη ιστορική στιγμή για το Αγρίνιο. Πέρασαν δεκαετίες για να ακουμπήσουμε την ιστορική επέτειο και να τιμήσουμε του ήρωες. Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας και να διηγηθούμε την ιστορία εκείνων που πλήρωσαν την ελευθερία του τόπου με τη ζωή τους».




Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους, ενώ τις αρμόζουσες τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.










Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/sPKnn49zDF3XkdDA8

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 12:39 pm


Μεσολόγγι: Σοβαρό επεισόδιο σε γυμνάσιο με ξυλοδαρμό μαθήτριας από άλλη μαθήτρια

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike αστυνομία

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος ανήλικης, καθώς και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων σε βάρος των γονέων της.

Ειδικότερα, χθες 23-4-2024, μετέβη στο Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου, μια μαθήτρια Γυμνασίου, συνοδευόμενη από τη μητέρα της και κατήγγειλε ότι στις 22-4-2024, το πρωί, κατά το χρόνο που βρίσκονταν στην αυλή του Γυμνασίου, δέχτηκε επίθεση από μαθήτρια του ίδιου Γυμνασίου, η οποία την πλησίασε από πίσω και την έσπρωξε ρίχνοντάς την στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια της φόρεσε με τη βία κουκούλα από φούτερ στο κεφάλι και της προκάλεσε σωματικές βλάβες γρονθοκοπώντας την στο κεφάλι της και στο σώμα της.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου. Επιπλέον, παραγγέλθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών η εξέταση του ανήλικου θύματος.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 12:19 pm


Μακρυνεία :Συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών μετά από πεζή καταδίωξη

Κατασχέθηκαν περίπου 45 γραμμάρια κοκαίνης, ένας σωλήνας εξαερισμού, ένας ανεμιστήρας και μια λάμπα τεχνητού φωτισμού.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Μακρυνείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται πεζός και χωρίς να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αστυνομικών για έλεγχο, τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη έπειτα από πεζή καταδίωξη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορούμενου οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου βρήκαν και κατάσχεσαν:

• 45,4 γραμμάρια κοκαΐνης,

• Ένα σωλήνα εξαερισμού, έναν ανεμιστήρα, ένα θερμόμετρο τοίχου και

• Μια λάμπα τεχνητού φωτισμού με αλουμινένιο κάτοπτρο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 11:09 am


Αγρινιο - Ειδήσεις και Νέα

Τριπλό τζακ ποτ στο Τζόκερ - AgrinioPress

Τριπλό τζακ ποτ στο Τζόκερ  AgrinioPress

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 10:10 pm


Πότε ξεκινάνε τα γεράματα - AgrinioPress

Πότε ξεκινάνε τα γεράματα  AgrinioPress

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 8:34 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο





Φιλικοί ιστότοποι: