Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Χρ.Μαυραγάνης : Είναι αδιανόητο η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων για την Ιόνια Οδό να επανδρωθεί με προσωπικό από την Α.Δ Ακαρνανίας


Στις 17 Μαΐου 2018 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η δημιουργία Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για την Ιόνια Οδό, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. Το ένα τμήμα δημιουργείται στο Μεσολόγγι, ένα δεύτερο  στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Αμφιλοχίας και το τρίτο στη Καμπή Άρτας. Σε ότι αφορά στην στελέχωσή του δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί πως θα γίνει και από πού θα αντληθεί προσωπικό αλλά σιγά-σιγά επιχειρείται να μεταφερθούν θέσεις από τις Α.Δ που είναι κατά μήκος της Ιονιας Οδού και ήδη καταγράφονται αντιδράσεις. Προς ώρας στην Α.Δ Ακαρνανίας δεν έχει υπάρξει κάποια κρούσει για μεταφορά αστυνομικών αλλά αν υπάρξει οι αντιδράσεις θα είναι μεγάλες τόνισε στην εκπομπή «ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» στην Νανά Θεοδωροπούλου στον aeras fm 99.5 o νέος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας κ. Χρήστος Μαυραγάνης.

Ο κ.Μαυραγάνης υποστήριξε ότι, όταν υπάρχει μια νεοσύστατη εταιρεία, όπως η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων για την Ιόνια Οδό, πρέπει να στελεχώνεται με νέο προσωπικό και όχι από την υπάρχουσα Α.Δ και στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει αφού και η Άμεση Δράση επανδρώθηκε από προσωπικό της Ακαρνανίας.

«Ήδη υπάρχει έλλειψη προσωπικού κι αν γίνει κάτι τέτοιο όλα τα τμήματα θα υπολειτουργούν, την στιγμή που αστυνομικός πρέπει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Είναι αδιανόητο  η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων για την Ιόνια Οδό να επανδρωθεί με προσωπικό από την Α.Δ Ακαρνανίας» ανέφερε ο κ.Μαυραγάνης και κάλεσε τους αρμοδίους να ανοίξουν θέσεις και να γίνουν μεταθέσεις για την επάνδρωση της νέας υπηρεσίας και το αρμόδιο υπουργείο να σκύψει πάνω στα προβλήματα των αστυνομικών και στις ελλείψεις που υπάρχουν, σε εξοπλισμό.

Πάντως στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και από μάχιμες υπηρεσίες, μεταφέρονται στη νέα υπηρεσία που θα εδρεύει στην Άρτα είκοσι θέσεις, ενώ  πέντε οργανικές θέσεις αφαιρούνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.. Οι αντιδράσεις  είναι έντονες και  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ιωαννίνων αντέδρασε στην κατάργηση και την μεταφορά είκοσι θέσεων από μάχιμες υπηρεσίες στην Τροχαία της Ιόνιας Οδού.

«Θεωρούμε την απόφαση αυτή αδιανόητη και καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να αντιδράσουν και να προστατεύσουν τα συμφέροντα του Νομού μας. Ο Νομός δεν αντέχει άλλη «αφαίμαξη» αστυνομικών. Ήδη ο αγώνας που δίνουμε καθημερινά είναι άνισος.Ας σοβαρευτούμε. Η Ιόνια Οδός ναι είναι έργο πνοής και ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα όμως η αστυνόμευσή της δεν μπορεί να γίνει με την αποδυνάμωση άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Λύση υπάρχει και είναι απλή. Επαναφέρεται τις 6700 οργανικές θέσεις που καταργήσατε τεχνηέντως με τον Ν. 4249/2014 και καταστήσατε την ασφάλεια του πολίτη επισφαλή μόνο και μόνο για δημοσιονομικούς λόγους. Στην ασφάλεια όμως των πολιτών δεν χωρούν εκπτώσεις. «»Είναι δίκαιο – κάντε το πράξη», .επισημαίνεται σε ανακοίνωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 8:51 am


Αγρίνιο :«Μουσική Στρωματογραφία»,εκδήλωση για παιδιά το Σάββατο 23-6


Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 7 μ.μ,  η ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, σε συνεργασία με την μουσικοπαιδαγωγό Μελίνα Χονδρού, θα πραγματοποιήσει στον προαύλιο χώρο του Παπαστρατείου Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου εκπαιδευτική δράση για παιδιά, από 4  χρονών και άνω, με τίτλο «Μουσική Στρωματογραφία».

Σκοπός της δράσης είναι: μέσα από ποικίλες  μουσικές  δραστηριότητες τα παιδιά να κατανοήσουν την πολιτιστική συνέχεια και τα έργα των ανθρώπων σε διαφορετικές εποχές, να γνωρίσουν την εξέλιξη της μουσικής μέσα στο χρόνο αλλά και να ζωντανέψει το Μουσείο της πόλης μας.

Ευχαριστούμε την Εφορία Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας, για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου, καθώς και το Δήμο Αγρινίου για την παροχή ηχητικής κάλυψης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 8:51 am


«Επιστολική» αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων από τον κ. Δήμαρχο ή " Ό,τι θυμάται χαίρεται"...

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ανατροπή

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, θυμήθηκε μετά από 4 χρόνια τη δυσλειτουργία της εθνικής οδού στο κομμάτι από την Ερμίτσα έως τον κόμβο "sprider" και στέλνει παντού ελλιπείς επιστολές που περιγράφουν πρόχειρα και αφηγηματικά κάποιες από τις κατασκευαστικές αστοχίες του οδικού αυτού έργου.
Όταν η Δημοτική μας Παράταξη έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για το σημείο καρμανιόλα μπροστά από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, ο κ. Παπαναστασίου διαβεβαίωνε πως όλα είναι υπό έλεγχο και το πρόβλημα θα λυθεί σε λίγες ημέρες.
Η μοναδική ουσιαστική παρέμβαση που έγινε για το θέμα αυτό, ήταν η μήνυση "κατά παντός υπευθύνου" που κατέθεσε η παράταξή μας, που είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης προς συγκεκριμένα πρόσωπα για παραλείψεις και αστοχίες που σχετίζονται με την ασφαλή λειτουργία του αυτοκινητόδρομου και την κυκλοφοριακή σύνδεση του υπεραστικού ΚΤΕΛ με αυτόν.
Στην πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος στην Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο, η οποία έφτασε και στη βουλή με τη βοήθεια βουλευτών του ΚΚΕ (οι πρώτες επιδράσεις του "Κλεισθένης 1"), δεν αναφέρει πουθενά το πρόβλημα που αφορά στο σημείο καρμανιόλα όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 3 συμπολίτες μας και δεν επισημαίνει στην επιστολή του την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί, κάτι που θα έδινε μεγαλύτερη βαρύτητα στις απαιτήσεις του Δήμου για την επίλυση αυτού του σοβαρού προβλήματος.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή Αγρινίου μετράει 4 χρόνια θητείας και ήδη έχει καταγραφεί στην αυτοδιοικητική Ιστορία ως "η χειρότερη Δημοτική Αρχή που έχει περάσει ποτέ από το Αγρίνιο".
Η Παράταξή μας συνιστά στον Δήμαρχο να μη χαίρεται με ό,τι θυμάται ή τέλος πάντων, με ό,τι του θυμίζουν...

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ - ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ».


Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 8:49 am


Υπουργείο Υγείας :Καμιά απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού ιατρού(δείτε το έγγραφο)

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike νοσοκομείο

Καμία απολύτως απόλυση ή λύση σύμβασης επικουρικού προσωπικού δεν θα υπάρξει ακόμη και εάν συνεπεία παρατάσεων η διάρκεια της σχετικής σύμβασης έχει υπερβεί τους 24 μήνες, διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας.

Σε εγκύκλιο που εστάλη στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τονίζεται ότι έχει αποφασιστεί και επίκειται άμεση νομοθετική ρύθμιση η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση των συμβάσεων και της εργασιακής σχέσης του επικουρικού προσωπικού το οποίο υπηρετεί στα Νοσοκομεία. Επίσης, η καταβολή των αποδοχών του προαναφερόμενου προσωπικού συνεχίζεται κανονικά. Υπογραμμίζεται ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει με την συνέχιση των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών και καμία απόλυση δεν πρόκειται να συμβεί.

Το θέμα προέκυψε μετά την δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης του αρμόδιου κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017 και σύμφωνα με το οποίο, «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες». Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι όταν «η απόφαση κοινοποιηθεί θα αντιμετωπισθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με κάθε νόμιμο τρόπο».
Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 8:44 am


Eurogroup :Συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους. Τι προβλέπει


Σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος, που προβλέπει επέκταση των ωριμάνσεων στα δάνεια του ΕFSF κατά 10 χρόνια, περίοδο χάριτος 10 ετών και δόση 15 δισ. ευρώ, κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο. O πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο ανακοίνωσε πως η χώρα θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα τον προσεχή Αύγουστο με «μαξιλάρι» ασφαλείας 24,1 δισ. ευρώ για τους επόμενους 22 μήνες. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μια ιστορική στιγμή, που δικαιώνει τις θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμφωνία.

Στην τελική δήλωση του Eurogroup, η οποία χαιρετίζει την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης και περιγράφει το πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, περιλαμβάνονται αναλυτικά τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Όπως τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν η Ελλάδα δεσμεύτηκε για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, αλλά και εκτιμώμενα πλεονάσματα ύψους 2,2%, κατά μέσο όρο, από το 2023 έως το 2060.

Ειδικότερα, επικροτούνται οι ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. «Η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με μια ισχυρότερη οικονομία που στηρίζεται στις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν» αναφέρει η δήλωση, επισημαίνοντας πως «είναι σημαντικό να συνεχιστούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν τη βάση για μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης με υψηλότερη απασχόληση και δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup χαιρετίζει και την ολοκλήρωση της στρατηγικής ανάπτυξης της Ελλάδας, η οποία «στοχεύει στην ενίσχυση της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας και στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος».

Σε ό,τι αφορά τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για το μέλλον, το Eurogroup χαιρετίζει τη δέσμευση της Ελλάδας να διατηρήσει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και τη μετέπειτα ευθυγράμμισή της με τους κανόνες της ΕΕ. «Η ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνει ότι αυτό συνεπάγεται ένα πρωτογενές πλεόνασμα κατά μέσο όρο 2,2% του ΑΕΠ κατά την περίοδο από το 2023 έως το 2060» σημειώνει η ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το Eurogroup υπενθυμίζει ότι «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα πρέπει να παραμείνουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα και κάτω από το 20% του ΑΕΠ στη συνέχεια, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι το χρέος μειώνεται σταθερά».

Ως μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους η δήλωση του Eurogroup παραθέτει:

-την κατάργηση από το 2018 του step-up επιτοκίου που σχετίζεται με τα δάνεια του δεύτερου ελληνικού προγράμματος.

-τη χρήση από τον ESM των κερδών των κεντρικών τραπεζών (SMPs, ANFAs) από τα ελληνικά ομόλογα του 2014 και τη σταδιακή επιστροφή τους στην Ελλάδα. Τα εν λόγω κεφάλαια θα μεταφέρονται στην Ελλάδα ισόποσα, σε εξαμηνιαία βάση (Δεκέμβριο και Ιούνιο), αρχής γενομένης από το 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2022 μέσω ξεχωριστού λογαριασμού του ESM και θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών ή για τη χρηματοδότηση άλλων συμφωνηθέντων επενδύσεων.

-την παράταση της περιόδου χάριτος για τα δάνεια του EFSF κατά 10 χρόνια και την επιμήκυνση της μέσης διάρκειας λήξης κατά 10 χρόνια.

Επίσης, σημειώνεται ότι «βάσει της ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, το Eurogroup θα επανεξετάσει στο τέλος της περιόδου χάριτος, το 2032 εάν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα χρέους», ενώ γίνεται αναφορά στη συμφωνία του Μαΐου του 2016 για ένα «μηχανισμό, ο οποίος θα ενεργοποιείται στην περίπτωση πολύ δυσμενέστερου απρόοπτου μακροοικονομικού σεναρίου». Αυτός ο μηχανισμός, θα περιέχει μέτρα όπως την «περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους με ανώτατο όριο και παρατάσεις των πληρωμών τόκων του δανείου του EFSF», στο βαθμό που είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Σε ό,τι αφορά τη μεταμνημονιακή εποπτεία, το Eurogroup επισημαίνει ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους «πρέπει να περιέχουν κίνητρα που θα διασφαλίζουν ισχυρή και συνεχή εφαρμογή από την Ελλάδα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος». Αναφέρεται επίσης στη σύνδεση συγκεκριμένων δεσμεύσεων πολιτικής με την επιστροφή των SMPS και ANFAs, καθώς και την κατάργηση του επιτοκίου step up, χαιρετίζοντας παράλληλα «την πρόθεση της Επιτροπής να ενεργοποιήσει τη διαδικασία ενισχυμένης εποπτείας τις επόμενες εβδομάδες και επίσης την υποστήριξη αυτής της προσέγγισης από τις ελληνικές αρχές».

Εξάλλου, στην ανακοίνωση του Eurogroup γίνεται αναφορά στις εν εξελίξει νομικές διαδικασίες κατά των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ και κατά του πρώην προέδρου και άλλων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, καλώντας τους θεσμούς να παρακολουθούν την πορεία τους στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής επιτήρησης.

Αναφορικά με την τελευταία δόση που θα λάβει η Ελλάδα, το Eurogroup σημειώνει:

«Με την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών, τα όργανα διοίκησης του ESM αναμένεται να εγκρίνουν την εκταμίευση της πέμπτης και της τελευταίας δόσης του προγράμματος του ESM ύψους 15 δισ. ευρώ. Από το συνολικό αυτό ποσό, 5,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε ξεχωριστό λογαριασμό και θα χρησιμοποιηθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ τα 9,5 δισ. ευρώ θα διατεθούν σε ειδικό λογαριασμό για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος, που θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση του χρέους σε περίπτωση ανάγκης». Η χρήση των εν λόγω κεφαλαίων θα γίνεται μετά από συμφωνία με τους θεσμούς, ενώ σημειώνεται ότι «συνολικά, η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα με ένα σημαντικό ταμειακό απόθεμα ύψους 24,1 δισ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες της κυβέρνησης για περίπου 22 μήνες μετά το τέλος του προγράμματος».

Τέλος, σχετικά με το ΔΝΤ, η δήλωση του Eurogroup αναφέρει ότι «η διοίκηση του ΔΝΤ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος ESM και για την περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος που δόθηκε σήμερα από τα κράτη μέλη».

Συνεχίζοντας, επισημαίνεται ότι παρόλο που «δεν είναι πλέον δυνατή η ενεργοποίηση» του δικού του προγράμματος, το ΔΝΤ επιβεβαίωσε «τη συνεχιζόμενη συμμετοχή του στην Ελλάδα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, παράλληλα με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

Mοσκοβισί: Είναι μια ιστορική στιγμή, η ελληνική κρίση ολοκληρώνεται απόψε

Για μια ιστορική στιγμή μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, που κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup τόνισε ότι η ελληνική κρίση «ολοκληρώνεται απόψε».

«Δεν είναι μια τετριμμένη στιγμή. Είναι μια ιστορική στιγμή. Η ελληνική κρίση ολοκληρώνεται εδώ απόψε» είπε ο κ. Μοσκοβισί, και συμπλήρωσε: «Είναι μια ιστορική στιγμή κατ’ αρχάς για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη… Βάζει μια συμβολική τελεία σε μια υπαρξιακή κρίση για το ενιαίο μας νόμισμα».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο του Grexit το 2012 και το 2015, και υπογράμμισε ότι πρέπει να προσεγγίσουμε αυτή τη στιγμή με μεγάλη ικανοποίηση και συγκίνηση.

«Οι φίλοι μας οι Έλληνες θα ξαναβρούν την ελπίδα τους» είπε επίσης ο κ. Μοσκοβισί, που εξήρε τις προσπάθειες της χώρας αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που έφερε εις πέρας.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχει εποπτεία που θα είναι καταχρηστική για τη χώρα.Σεντένο: Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο για την Ελλάδα

Την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, που τόνισε ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο για τη χώρα μας.

«Αυτό ήταν ένα αξιομνημόνευτο Eurogroup» είπε ο Σεντένο, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο.

Συμπλήρωσε δε, ότι μετά από οκτώ χρόνια η Ελλάδα «αποφοιτά» και πλέον μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ χαιρετίζει τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είπε πως συμμερίζεται και αυτή την αίσθηση των Ευρωπαίων πως πρόκειται για μια ιστορική στιγμή.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι το ΔΝΤ χαιρετίζει τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα και ότι σημειώνει την δέσμευση των εταίρων της Ελλάδας στην ευρωζώνη να λάβουν αν απαιτηθεί και νέα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι το ΔΝΤ έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα για το χρέος που συμφωνήθηκαν, σε συνδυασμό με το υψηλό ταμειακό απόθεμα που δημιουργείται δίνουν «χωρίς αμφιβολία», τη δυνατότητα στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές.

Ρέγκλινγκ: Θα υπάρξουν επιμηκύνσεις των ωριμάνσεων των δανείων

Ιστορική χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη, και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθύμισε και αυτός ότι κατά το παρελθόν η Ευρωζώνη έζησε κρίσιμες στιγμές και χαιρέτισε την αλληλεγγύη των χωρών προς την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους ο Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι θα υπάρξουν επιμηκύνσεις των ωριμάνσεων των δανείων.

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση θεωρεί πλέον βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πλέον βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

«Είχαμε πει ότι υπάρχουν τέσσερα κομμάτια του παζλ και αυτά τα κομμάτια έπρεπε να δέσουν σήμερα» είπε ο κ. Τσακαλώτος, υπογραμμίζοντας ότι όλα παρουσιάστηκαν και έληξαν.

Το πρώτο, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ήταν η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και των 88 προαπαιτούμενων.

Το δεύτερο κομμάτι ήταν η ολιστική στρατηγική, το τρίτο είναι το πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης ενώ το τελευταίο η συμφωνία για το χρέος.

Ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα παρακολούθησης, παρέπεμψε στις δηλώσεις του Μάριο Σεντένο και του Πιερ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο τόνισαν πως δεν πρόκειται για τέταρτο μνημόνιο. «Είναι πράγματα είτε από το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο είτε πράγματα που βγαίνουν από το τρίτο πρόγραμμα» εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος.

Ντράγκι: Η υιοθέτηση του πακέτου των μέτρων θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Τη βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού  χρέους μετά την απόφαση του Eurogroup επισημαίνει με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μ. Ντράγκι:

«Χαιρετίζουμε την ολοκλήρωση από την Ελλάδα των προαπαιτούμενων. Αυτό ανοίγει το δρόμο για μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESΜ. Πιστεύουμε ότι η υιοθέτηση του πακέτου των μέτρων για το χρέος που συμφωνήθηκε από το Eurogroup θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα. Η παραμονή της Ελλάδας στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της συμπαγούς δημοσιονομικής πολιτικής είναι κλειδί. Χαιρετίζουμε την ετοιμότητα του Eurogroup να εξετάσει περαιτέρω μέτρα για το χρέος σε μακροπρόθεσμο επίπεδο σε περίπτωση αρνητικών οικονομικών εξελίξεων».

Γιούνκερ: Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό

«Η συμφωνία του Eurogroup ανοίγει το δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα. Θα αγωνίζομαι πάντα για να βρίσκεται η Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την ανθεκτικότητα και την ευρωπαϊκή προσήλωση του. Οι προσπάθειές τους δεν ήταν μάταιες» έγραψε στο Twitter, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

πηγή:madata.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 8:39 am


Καιρός :Άστατος και σήμερα με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike βροχές

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και ηλιοφάνεια με σποραδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε την Παρασκευή 22/06/2018. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονομένες καταιγίδες εντονότερες σε ορεινές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 15 έως 33 στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 29 και τοπικά 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 30 στο Βόρειο Αιγαίο και από 18 έως 28 και τοπικά 29 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι  θα πνέουν από τα δυτικά - βορειοδυτικά έως 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

πρόγνωση:https://www.weather.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 8:37 am


ΠΑΜΕ Υγείας: Τέτοιες είναι και στην υγεία του ΣΥΡΙΖΑ οι προσλήψεις

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike νοσοκομείο

Απόφαση κόλαφος για τους συναδέλφους επικουρικούς που δουλεύουν στο χώρο της Υγείας, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες, όπως άλλωστε έγκαιρα προειδοποιούσαμε από τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελεί το πλήρες κείμενο της απόφασης του Κλιμακίου προληπτικού Ελέγχου δαπανών του Ι τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε στις 12/12/2017.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο αφού επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών διατάξεων που και η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες έχουν ψηφίσει: Σύνταγμα, οδηγίες της Ε.Ε., νόμους, προεδρικά διατάγματα καταλήγει ότι: «Οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που έχουν συναφθεί μετά από παράταση προηγούμενων όμοιων καθ΄ υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου των 24 μηνών είναι αυτοδίκαια άκυρες».

Αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι επικουρικοί γιατροί-νοσηλευτές- τεχνολόγοι-διοικητικοί κλπ, βρίσκονται στα πρόθυρα της απόλυσης τις επόμενες μέρες.

• Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για το γεγονός ότι πετιούνται στον Καιάδα της ανεργίας χιλιάδες συνάδελφοι που έχουν δουλέψει χρόνια στο δημόσιο σύστημα Υγείας, καταστρέφοντας παράλληλα και ακυρώνοντας την εμπειρία που απέκτησαν.
• Έχει ευθύνη που απειλούνται με κλείσιμο ολόκληρα τμήματα και κλινικές, επειδή δε θα μπορούν να λειτουργήσουν εξαιτίας των απολύσεων των συναδέλφων, μέσα στο καλοκαίρι.
• Έχει ευθύνη γιατί αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν, διαιωνίζει το άθλιο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
• Έχει ευθύνη γιατί γνώριζε εδώ και έξι μήνες την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και καλλιεργούσε κλίμα επανάπαυσης και ψεύτικες προσδοκίες.
Ταυτόχρονα, καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, με τον ισχυρισμό ότι αν μονιμοποιηθούν οι υπάρχοντες γιατροί και το λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία, όσοι είναι εκτός τη δεδομένη συγκυρία θα καταδικαστούν στην ανεργία. Προωθεί δηλαδή τη μισή δουλειά, τη μισή ζωή…
Το Υπουργείο Υγείας με δελτίο τύπου στις 31/1/2018 διαβεβαίωνε ότι: « δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός ή λοιπό επικουρικό προσωπικό που περιλαμβάνεται στη ρύθμιση για την παράταση των συμβάσεων έως 31/12/2018» και μας κατηγορούσε ότι κινδυνολογούμε. Έλεγε χαρακτηριστικά «η κινδυνολογία για επικείμενες απολύσεις επικουρικών δεν έχει καμία βάση».
Και ενώ η κοροϊδία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας αποκαλύπτεται σε όλο της το μέγεθος, ενώ οι διοικήσεις νοσοκομείων καλούν τους συναδέλφους επικουρικούς για να τους ενημερώσουν ότι «οι συμβάσεις τους θα καταγγελθούν», ενώ απολύονται συνάδελφοι, ενώ κάποιοι από αυτούς δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και κινδυνεύουν όχι μόνο να χάσουν τη δουλειά τους αλλά και να μην πληρωθούν ούτε τα δεδουλευμένα τους, τα γνωστά κυβερνητικά παπαγαλάκια προσπαθούν ακόμα και τώρα να καλλιεργήσουν κλίμα εφησυχασμού ανάμεσα στους συναδέλφους.
Την πόρτα της εξόδου βλέπουν τις επόμενες μέρες και οι επικουρικοί (γιατροί-διοικητικοί) του νοσοκομείου Αγρινίου.

Καλούμε το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου, και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Να μην συμβιβαστούμε με τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, αλλά να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση του αγώνα για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν στα νοσοκομεία με ελαστικές σχέσεις εργασίας, καθώς και για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες.
Να ανοίξει το θέμα στις γενικές συνελεύσεις και να προχωρήσουμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των Νοσοκομείων και στις Υ.Π.Ε.
• Καμία αναμονή! Καμία αυταπάτη!
• Απαιτούμε η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση εδώ και τώρα.
• Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Αγρίνιο 21 Ιούνη 2018
ΠΑΜΕ Υγείας Αγρινίου

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 8:32 am


Εκδήλωση για την ανατίναξη του γερμανικού τρένου στο Σταθμό του Αιτωλικού


Το Παράρτημα Μεσολογγίου - Αιτωλικού της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για την ανατίναξη του γερμανικού τρένου που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιούνη 2018, στις 10 το πρωί, στο χώρο του Μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στο Σταθμό του Αιτωλικού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει προσκλητήριο νεκρών, ομιλία από μέλος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Μεσολογγίου - Αιτωλικού, κατάθεση στεφάνων και θα ολοκληρωθεί με Πένθιμο Εμβατήριο και τον Εθνικό Ύμνο.

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 12:20 am


Αγρίνιο-Πανελλήνιο Παίδων Μπάσκετ :Ηράκλειο-Πανιώνιος 57-88


Αήττητος συνεχίζει στο Πανελλήνιο Παίδων του Αγρινίου και ο Πανιώνιος που επικράτησε με 88-57 του Ηρακλείου στον τελευταίο σημερινό αγώνα.

Το Ηράκλειο προηγήθηκε με 11-10 στο έκτο λεπτό του αγώνα και διεύρυνε τη διαφορά σε 26-21 στο 13ο λεπτό. Ο Πανιώνιος όμως αφυπνίστηκε και με σερί 7-28 μέσα σε επτά λεπτά πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 33-49. Η διαφορά υπέρ του, ανέβηκε στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου με αποτέλεσμα την άνετη νίκη της ομάδας της Νέας Σμύρνης.

Δεκάλεπτα: 16-19, 33-49, 52-71, 57-88

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου-Τσιμπούρης

Ηράκλειο (Πινακουλάκης-Δελατόλας): Κουνετάκης, Περαντωνάκης 1, Ματθαιάκης, Ηλιάκης, Γκίζης 4, Κουκιαδάκης 15, Βασιλάκης 8(2), Ινιωτάκης, Βογιατζάκης, Νταής, Βαμβουκάκης 21(3), Καψάλης 8.

Πανιώνιος(Μελέτης): Μακρής 2, Νουρτσελλάρι 4, Παπακωνσταντίνου 11(1), Κουμάνταρος 5, Μεριχωβίτης 2, Νάνος 7(1), Τόλιας 25(1), Καραογλάνης 2, Κοκορέλης 12(4), Δημητρακόπουλος 6, Μπαμπάτσικος 3, Δαλαμπέκης 9.

Ο προπονητής των νικητών Κώστας Μελέτης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Ξεκινήσαμε χαλαρά και οι αντίπαλοί μας προηγήθηκαν στο σκορ. Στη συνέχεια ανεβάσαμε την απόδοσή μας και φθάσαμε δίκαια στη νίκη. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη».

Το πανόραμα της διοργάνωσης

Τετάρτη 20 Ιουνίου

Παναθηναϊκός ΑΟ - ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης 68-56
ΔΕΚΑ - Ηράκλειο ΟΑΑ  75-56
Πανιώνιος ΓΣΣ - ΑΣΠ Προμηθέας  74-72

Πέμπτη 21 Ιουνίου

ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης – ΔΕΚΑ  50-72
ΑΣΠ Προμηθέας - Παναθηναϊκός ΑΟ  71-79
Ηράκλειο ΟΑΑ - Πανιώνιος ΓΣΣ 57-88

Η βαθμολογία

ΔΕΚΑ  2-0   4
Παναθηναϊκός  2-0  4
Πανιώνιος 2-0  4
Προμηθέας Πάτρας  0-2   2
Αρίων Ξάνθης  0-2   2
Ηράκλειο  0-2   2

Παρασκευή 22 Ιουνίου

15.00 ΑΣΠ Προμηθέας - ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης
17.00 Πανιώνιος ΓΣΣ - ΔΕΚΑ
19.00 Παναθηναϊκός ΑΟ - Ηράκλειο ΟΑΑ

Σάββατο 23 Ιουνίου

14.00 ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης - Πανιώνιος ΓΣΣ
16.00 Ηράκλειο ΟΑΑ - ΑΣΠ Προμηθέας
18.00 ΔΕΚΑ - Παναθηναϊκός ΑΟ

Κυριακή 24 Ιουνίου

09.30 Ηράκλειο ΟΑΑ - ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης
11.30 Παναθηναϊκός ΑΟ - Πανιώνιος ΓΣΣ
13.30 ΑΣΠ Προμηθέας - ΔΕΚΑ
15.00 Τελετή Λήξης

πηγή :https://basket.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 12:17 am


Αγρίνιο-Πανελλήνιο Παίδων: Προμηθέας Πάτρας-Παναθηναϊκός 71-79Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στο 45ο Πανελλήνιο Παίδων που συνεχίζεται στο Αγρίνιο και ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με 79-71 του Προμηθέα Πάτρας στο ντέρμπι της δεύτερης ημέρας.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 0-6, ενώ στο 6ο λεπτό η διαφορά έφθασε σε διψήφιο νούμερο (6-17). Οι Πατρινοί όμως έκαναν το δικό τους ξέσπασμα και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το τέλος της πρώτης περιόδου σε 22-22 και να περάσουν μπροστά με ένα καλάθι στην αρχή της δεύτερης. Με σερί 2-11 οι «πράσινοι» ξαναπήραν προβάδισμα επτά πόντων, που το διατήρησαν με αυξομειώσεις μέχρι το τέλος του αγώνα καθώς ο Προμηθέας δε μπόρεσε να μειώσει το σκορ.

Δεκάλεπτα: 22-22, 37-45, 51-59, 71-79

Διαιτητές: Λιότσος-Λουλουδιάδης

Προμηθέας Πάτρας (Κεσαπίδης): Αλαφοδήμος 4, Νεόφυτος, Καρυδάκης 4, Καφεζάς 24, Μαντζούκας 22(1), Μαντίκος 3, Παγανιάς, Μαράτος, Γοργότσης Ν. 6, Μοίραλης 8(2), Λάγιος.

Παναθηναϊκός (Σιούτης): Πατρινιός 4 , Κορωπιώτης 5(1), Κάβουρας, Γιαννούλτσης 14(2), Κυραλέος 6, Βαδρατσίκας, Πολάτογλου, Παπαδημητρακόπουλος, Καλιανιώτης 17, Πάλλης, Πατρινός, Γιώτης 33(3).

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Σιούτης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Κάναμε άλλη μία σπουδαία νίκη. Από δω και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι σημαντική. Συνεχίζουμε το τουρνουά».

πηγή:https://basket.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2018 | 12:14 am


Ο Δήμος Θέρμου ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στις εκδηλώσεις για τους Πεσόντες Αεροπόρους

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike πεσόντες

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία  της εκδηλώσεως για τους Πεσόντες Αεροπόρους του Δήμου Θέρμου που πραγματοποιήθηκε  στις 17 Ιουνίου 2018  στο Μνημείο που έχει κατασκευαστεί  για το σκοπό αυτό  στο λόφο του Αγίου Κοσμά.

Η παρουσία της Μπάντας  και της Ορχήστρας  της Πολεμικής Αεροπορίας   , του Αγήματος  από την αεροπορική βάση Ακτίου , η άψογη  εμφάνιση τους , καθώς  και η υψηλή εκπροσώπηση  των Ενόπλων Δυνάμεων,  του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ,  της Ενώσεως Αποστράτων ,  των στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών  έδωσαν  την πρέπουσα τιμή στους  Πεσόντες Ήρωες αεροπόρους μας  .

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν  στις οικογένειες των Πεσόντων  Αεροπόρων  του Δήμου μας , που παρέστησαν και τίμησαν δεόντως  τους  οικείους τους , αλλά και έδωσαν το μήνυμα  της περηφάνιας   για την  θυσία υπέρ Πατρίδος των δικών τους προσώπων  .

Ξεχωριστές ευχαριστίες εκφράζουμε στο Δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα  Νομού Καρδίτσας  κ. Δημήτριο Τσιαντή  , γενέτειρας του Ήρωα Σμηναγού  Γεωργίου Μπαλταδώρου  που τίμησε την εκδήλωση μας και  παρέλαβε  την τιμητική πλακέτα .

Τέλος ,  άξια αναφοράς  είναι και η ευγενική προσφορά  του συμπολίτη μας Προέδρου  του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς  κ. Γεωργίου Χαντζηνικολάου προς το Δήμο Θέρμου  γα την επιτυχία της εκδηλώσεως  που δείχνει την ευαισθησία του  και την πατριωτική του αγάπη .Εκ του Δήμου Θέρμου

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 10:39 pm


Αμφιλοχία:Συνελήφθησαν στην Ιόνια οδό πατέρας και γιος με 80 κιλά χασίς

Αποτέλεσμα εικόνας για agrinio like κάνναβη

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στην Ιόνια Οδό (Σ.Ε.Α. Αμφιλοχίας), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο άτομα, πατέρας και γιος, ηλικίας 52 και 29 ετών, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 79 κιλών και 680 γραμμαρίων. Προανάκριση σε εξέλιξη από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

πηγή:http://www.vimanews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 10:28 pm


Καινούργιο :Εξετάσεις πολιτών από Αγγειοχειρουργούς την Κυριακή 24-6

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress κοινότηταΤο Περιφερειακό Τμήμα Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου διοργανώνουν την Κυριακή 24/06/2018  και ώρες 10.30 έως 13.30
στο Δημοτικό Κατάστημα του Τοπικού Διαμερίσματος Καινουρίου

«ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ - ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ - ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ»
Εξετάσεις πολιτών.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ:
Ανδρέας Λάζαρης
Αγγειοχειρούργος και Ενδαγγειακός Χειρούργος,
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών “ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Ευάγγελος Αλεξίου
Ειδικευόμενος Αγγειοχειρούργος στην Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:59 pm


Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο Στράτου


To Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», νομού Αιτωλ/νίας, (Μεσολόγγι-Αγρίνιο), για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, συμμετείχε σε  μια υπέροχη πολιτιστική δράση σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. 
Μία ομάδα εκπαιδευομένων νέων μας με εργαζόμενους – συνοδούς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Μαρία Χρονοπούλου, στα πλαίσια της δράσης «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ», επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Στράτου και περιηγήθηκαν στο αρχαίο Θέατρο Στράτου, με την καθοδήγηση της κας Λίνας Μακραδήμα, αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.   Οι νέοι μας ενθουσιάστηκαν με τη δράση αυτή, έμαθαν πολλές πληροφορίες για την ιστορία του τόπου μας και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και εικόνες.    Η Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Επίτιμη Πρόεδρος, οι νέοι με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», ευχαριστούμε θερμότατα την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας που με μεγάλο ενδιαφέρον και ευαισθησία στηρίζει το έργο μας και δίνει ίσες ευκαιρίες για να συμμετέχουμε σε τέτοιες δράσεις επιμόρφωσης σχετικά με την ιστορία της πατρίδας μας. 
 Ευελπιστούμε στην συνέχιση της συνεργασίας μας και στη συμμετοχή μας σε τέτοια δρώμενα που ανεβάζουν τον πολιτιστικό δείκτη του τόπου μας και δίνουν την ευκαιρία στα άτομα με την πληγωμένη νοημοσύνη να συμμετέχουν ισότιμα στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση.                                                             Με ιδιαίτερη τιμή
                                                      Το Διοικητικό Συμβούλιο
                                         του Εργαστηρίου ΄΄ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ΄΄
                                                         Μεσολόγγι - Αγρίνιο                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:56 pm


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Δοκίμεια"2018"Ο Δήμος Αγρινίου, η Τοπική Κοινότητα Δοκιμίου, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου η ΠΡΟΟΔΟΣ σας προσκαλούν στις Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις: ΔΟΚΙΜΕΙΑ 2018, οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με όλους τους Τοπικούς Φορείς προς τιμήν της Εορτής του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΜΟΥ.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στις 23 και 24 Ιουνίου στο Δοκίμι και σας παραθέτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα αυτών:

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018:

1. 18: 00 μμ Ποδηλατάδα εντός της Κοινότητας Δοκιμίου.
2. 19:00 μμ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Δοκιμίου.
3. 21:30 μμ Προαύλιο χώρο Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου : Πολιτιστικά Δρώμενα με Παραστάσεις από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», καθώς και Μουσικές Διαδρομές με την μπάντα του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018:

1. 07:00 πμ Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου
Προδρόμου Δοκιμίου χοροστατώντας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά.
2. 19: 00 μμ Θεία Παράκληση και Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας Γενέσιου Τίμιου
Προδρόμου στην πλατεία της Κοινότητας Δοκιμίου.
3. 20:00 μμ Παρέλαση Αλόγων επί της οδού Κοσμά Αιτωλού της Κοινότητας μας και
δυνατότητα σύντομης βόλτας για μικρά παιδιά σε χώρο έναντι του Δ/Σ Δοκιμίου.
4. 21:00 μμ προαύλιο χώρο Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου : Πολιτιστικά Δρώμενα με Χο-ρευτικά συγκροτήματα καθώς και το Παραδοσιακό Δρώμενο: ‘’Φωτιές Αϊ – Γιάννη’’

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί.
Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Δοκιμίου
Βασίλης Π. Παπούτσης

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:50 pm


Σειρά δράσεων για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike περιφέρεια

Η πρώτη προσέγγιση - γνωριμία με το περιεχόμενο και τις προοπτικές της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, καθώς επίσης τις δυνατότητες χρηματοδότησης συνεργατικών σχημάτων, θα γίνει την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, κατά τη διάρκεια ανοικτής  εκδήλωσης που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στις 11 το πρωί, στο «Καφέ- Γέφυρες», στην Πάτρα.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους οικονομικά αδύναμους πολίτες,  η Περιφέρεια τοποθετεί στο προσκήνιο την κοινωνική επιχειρηματικότητα και ξεκινά διάλογο, επιλέγοντας, όχι τυχαία, για με εναρκτήρια διαβούλευση, στο «Καφέ- Γέφυρες».

Στόχος είναι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και Περιφέρεια, στην εκδήλωση αυτή, να αναδείξουν τις αξίες της κοινωνικής οικονομίας και να  ενεργοποίησουν παραγωγικές δυνάμεις, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα σχήματα Κ.ΑΛ.Ο, με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης.

«Η κοινωνική επιχειρηματικότητα, η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία,   είναι ένα νέο εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενεργοποιώντας τοπικές δυνάμεις για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο Περιφερειάρχης,  δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στις θετικές προοπτικές του εγχειρήματος, θα παραστεί και θα μετάσχει στην εναρκτήρια διαβούλευση, η οποία θα είναι και ο προπομπός για την επόμενη, μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν υφιστάμενες συνεταιριστικού τύπου επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ΚΟΙΝΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, στις 6 και 7 Ιουλίου 2018,  προγραμματίζεται έκθεση καλών πρακτικών από ΚΟΙΝΣΕΠ, στην «Αγορά Αργύρη» της Πάτρας, παρουσία της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Εκεί,  εκθέτες θα παρουσιάσουν τη δράση τους, ενώ σε συζητήσεις που θα οργανωθούν θα δοθούν απαντήσεις σχετικά με την λειτουργία των Κ.ΑΛ.Ο, τον τρόπο ίδρυσής τους κ.α.

Εξάλλου, για τις συγκεκριμένες δράσεις και την προετοιμασία τους,  προ ημερών βρέθηκε στην Πάτρα ο  Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας Αντώνη Βορλόου, ο οποίος είχε  συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφέρειας  με τον Περιφερειάρχη  Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και υπηρεσιακά στελέχη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διαθέτει κονδύλι ύψους 7.000.000 ευρώ που πρόκειται να διοχετεύσει, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020, σε φορείς Κ.ΑΛ.Ο, έπειτα από σχετική πρόσκληση που θα προκηρυχτεί σύντομα.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η διαβούλευση που ξεκινά, ώστε   να παρουσιαστεί ο σχεδιασμός  και  κατατεθούν οι προτάσεις των φορέων κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να καταρτιστεί το Τεχνικό Δελτίο που θα υποβληθεί στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για χρηματοδότηση.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:23 pm


Μεσολόγγι :Συνεδρίαση της Επιτροπής για την χορήγηση του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ρεύμα

Από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Σπ. Καρβέλη, γίνεται γνωστό ότι την 18η Ιουνίου 2018, συνεδρίασε η Τετραμελής Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τις αιτήσεις δημοτών αναφορικά με την χορήγηση ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος.

   Στην επιτροπή εκτός του Αντιδημάρχου και υπηρεσιακού εκπροσώπου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε και της ΔΕΗ.

   Κατά το Πρακτικό της Επιτροπής, συνολικά υποβλήθηκαν 17 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 8. 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:20 pm


Διάψευση δημοσιεύματος για τις ανασκαφές στην Τ.Κ. Αγίου Ηλία


Από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Αιτωλικού Ανδρέα Κότσαλου γίνεται γνωστό ότι: Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν τις ανασκαφές στην Τ/Κ Αγίου Ηλία (θέση Κόκκινη Σπηλιά), γίνεται γνωστό πως στην περιοχή έχει μεταβεί μηχάνημα του Δήμου προκειμένου να συνδράμει τις εργασίες.
Η συμμετοχή δε του Δήμου με μηχανικό εξοπλισμό,  έχει αποφασισθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Φερόμενες δηλώσεις ή τοποθετήσεις που προέρχονται από κοινωνικά δίκτυα και φιλοξενούνται σε δημοσιεύματα  που αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος «δεν διαθέτει έναν εκσκαφέα για μια μέρα ώστε να βοηθήσει το έργο αυτής της ομάδας»  είναι ψευδείς και ανυπόστατες.

 
 
 


Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:18 pm


Αγρίνιο: Πανηγυρίζει το ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου Ριγανά

Αποτέλεσμα εικόνας για AGRINIOLIKE Άγιος Ιωάννης ρηγανάς

Την Κυριακή  24 Ιουνίου 2018, πανηγυρίζει το ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Ριγανά της πόλεως του Αγρινίου κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 7.30 μ.μ.θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στις 7.00 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος


Στις 19:00  Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά παρακλήσεως του Αγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:15 pm


Αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα με τις πτήσεις στο Αεροδρόμιο του ΑράξουΠριν από λίγα λεπτά ο Αερολιμενάρχης Γιώργος Γκουβίτσας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα, ενημερώνοντας τον για την άμεση επίλυση του προβλήματος στο Αεροδρόμιο του Αράξου, που είχε ως αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί η πτήση.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης  για την έγκαιρη  αντιμετώπιση του ζητήματος.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καρπέτας πραγματοποίησε σήμερα νωρίς  το πρωί  της Πέμπτης 21 Ιουνίου 2018, επίσκεψη στο Αεροδρόμιο του Αράξου, για να ενημερωθεί από τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα για το έκτακτο πρόβλημα που προέκυψε στο πολιτικό αεροδρόμιο.

Παράλληλα, ο κ. Καρπέτας απέστειλε και επιστολές προς  την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λυντζεράκο, την οποία κοινοποίησε και προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, επισημαίνοντας την καθοριστικής σημασίας συμβολή των πτήσεων από και προς το Αεροδρόμιο του Αράξου για την τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Από την πρώτη στιγμή στον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, γεγονός που επαληθεύτηκε μερικές ώρες αργότερα και πλέον προς το Αεροδρόμιο Αράξου εκτελούνται κανονικά όλες οι πτήσεις από το εξωτερικό. 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 9:03 pm


Πραγματοποιήθηκε η 1η ανοικτή Νομαρχιακή Συνέλευση μελών του Κινήματος Αλλαγής Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike κίνημα

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών από όλο το Νομό έγινε χθες, 20/06/2018, η  πρώτη ανοικτή Νομαρχιακή Συνέλευση μελών του Κινήματος Αλλαγής Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο.

Τη Συνέλευση άνοιξε η κεντρική ομιλήτρια Κατερίνα Μπατζελή, πρώην Υπουργός, η οποία αναφέρθηκε σε όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη χώρα και ανέλυσε την πολιτική και αυτοδιοικητική πλατφόρμα του νέου φορέα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία και το ρόλο των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος, που την Κυριακή, 24/06/2018, θα εκλέξουν τις  Συντονιστικές τους Γραμματείες. Τέλος, ζήτησε τη συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις στελεχών και μελών.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά τον ορισμό των Εφορευτικών Επιτροπών και την κατάθεση των αιτήσεων υποψηφιοτήτων όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές της Κυριακής.
Τα εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν σε όλους τους Δήμους της Αιτωλ/νίας από τις από τις 8.00 έως τις 20.00 ως εξής:

Μεσολόγγι: στο Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου
Αγρίνιο: στην Αίθουσα τραίνων
Ναύπακτος: Αίθουσα Ναυπακτία, στο λιμάνι.
Αμφιλοχία: Αίθουσα Τρομπούκη
Βόνιτσα: στο Δημαρχείο Ακτίου - Βόνιτσας
Αστακός: στο Δημαρχείο Αστακού
Θέρμο: στο Δημαρχείο Θέρμου

Καλούμε τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσους επιθυμούν να εγγραφούν μέλη ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε.                                                                ΤΑ ΜΕΛΗ Ν.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 1:19 pm


Αγρίνιο :Ξεκίνησε το 45ο Πρωτάθλημα Μπάσκετ Παίδων(φωτο)


Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του πρώην προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Κώστα Πολίτη ξεκίνησε το αγωνιστικό πρόγραμμα  του 45ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Παίδων στο Αγρίνιο.

Την έναρξη του Πρωταθλήματος κήρυξε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ο οποίος καλωσόρισε τους αθλητές και τους διοργανωτές: «Σας καλωσορίζω σε μια πόλη που αγαπά τον αθλητισμό και στηρίζει έμπρακτα το αθλητικό ιδεώδες. Το Αγρίνιο έχει συνδέσει την αθλητική ιστορία του με την πορεία σπουδαίων αθλητών και συλλόγων. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε σημαντικές εκδηλώσεις πανελληνίου ενδιαφέροντος. Το 45ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης  Παίδων είναι μια κορυφαία διοργάνωση και η φιλοξενία της αποτελεί για εμάς τιμή και πρόκληση. Εύχομαι ολόψυχα  καλή επιτυχία στους αθλητές και τις ομάδες».Καλή επιτυχία στους αθλητές ευχήθηκε ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. Κώστας Νικάκης: «Σας καλωσορίζω στο Αγρίνιο, στην μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού. Μπροστά μας έχουμε το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ που αναμένεται να δώσει εντυπωσιακό παρών και να προσελκύσει και άλλα νέα παιδιά στον αθλητισμό. Εύχομαι να παρακολουθήσουμε αγώνες υψηλού αγωνιστικού επιπέδου και ας κερδίσει ο καλύτερος». 
Το αγωνιστικό πρόγραμμα  των επόμενων ημερών έχει ως εξής:             ΗΜ/ΝΙΕΣ
   ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΕΣ
               ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ
21-06-2018

ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
16.00
18.00
20.00
ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝ. – ΔΕΚΑ
ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22-06-2018

ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
15.00
17.00
19.00
ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ – ΔΕΚΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ
23-06-2018

ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
14.00
16.00
18.00
ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝ. – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ – ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
ΔΕΚΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ
24-06-2018

ΔΑΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
09.30
11.30
13.30
15.00
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ – ΓΑΣ ΑΡΙΩΝ ΞΑΝ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ
ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΔΕΚΑ
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 1:09 pm


Στον Α.Ο Αγρινίου ο Διονύσης Καπινιάρης


Η ανακοίνωση του Α.Ο Αγρινίου

Παίκτης της ομάδας μας θα είναι τη νέα χρονιά ο Διονύσης Καπινιάρης. Ο 27χρονος γκαρντ που φέτος αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική με τα χρώματα της Ε.Κ. Καβάλας πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία, συμφώνησε με τη Διοίκηση της ομάδας μας και θα φορέσει τα χρώματά μας την επόμενη σεζόν.

Ο Καπινιάρης έχει αγωνιστεί στον Ηλυσιακό στην Α1 Εθνική Κατηγορία, στο Πέραμα στην Α2 Εθνική, στους Ίκαρους Σερρών στην Α2, στην Κύμη κατακτώντας την άνοδο από τη Β΄ Εθνική, στο Ψυχικό στην Α2, στην Ένωση Ιλίου στη Β΄ Εθνική, στον Ιωνικό Νίκαιας στη Β΄ Εθνική και στην Καβάλα την περσινή χρονιά. Έχει αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Εφήβων, ενώ το 2011 με την Εθνική Ενόπλων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες με τα χρώματά μας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 12:31 pm


Το ΔΙ.ΣΤΗ.ΜΑ. Αγρινίου εύχεται «Καλό Καλοκαίρι» σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα


Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, εύχεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καλή ξεκούραση με στιγμές αγάπης ευτυχίας και ξεγνοιασιάς. . . ξεχνώντας για λίγο τις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας μας.

Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή επάνοδο χωρίς εφησυχασμό!!!Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 12:27 pm


Μεσολόγγι ;Συνελήφθη καλλιεργητής ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης, περίπου εξήντα γραμμάρια της ίδιας ουσίας και ένα κυνηγετικό όπλο.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ενήργησαν έρευνα στην οικία του δράστη στο Μεσολόγγι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :


• Πέντε δενδρύλλια κάνναβης,
• Τέσσερα γυάλινα βάζα, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 55,1
γραμμαρίων
• Φύλλα αποξηραμένης κάνναβης, συνολικού βάρους τεσσάρων γραμμαρίων και
• Ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2018 | 11:53 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr