Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Λέμε όχι στον Ρατσισμό


Η ΠΑΕ Παναιτωλικός είναι ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού. Έχει αναλάβει δεκάδες δράσεις για να εκφράσει αυτή την αντίθεσή της και διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις για να μεταφέρει το μήνυμά της, ειδικότερα στη νεολαία και τους μαθητές. Με χαρά συμμετέχει και στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού, στην οποία είναι αφιερωμένη η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια:

 Η Super League σε συνεργασία με την FARE (Football Against Racism in Europe) -επίσημο συνεργάτη της UEFA- αφιερώνει την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, (22-24 Οκτωβρίου 2016), στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

H Super League για δέκατη χρονιά συμμετέχει σε αυτήν την πανευρωπαϊκή εκστρατεία που έχει σκοπό να θυμίσει στους φιλάθλους και σε όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαχωρίζονται και να απομονώνονται λόγω φυλετικών ή άλλων κριτηρίων.

Αξιοποιώντας τη δυναμική του ποδοσφαίρου, η Super League συμμετέχει ενεργά και στηρίζει την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού, όπως άλλωστε έχει πράξει από την ίδρυσή της.

Ιδίως σε μια τέτοια συγκυρία, όπως αυτή που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με την έξαρση προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας, έχει μεγάλη σημασία να προβάλλονται θετικά παραδείγματα και να αναδεικνύονται τα ιδεώδη του ανθρωπισμού.

Ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο.

Κατά την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League, μια σειρά από δραστηριότητες θα αναδείξουν ότι το Ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα και με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στο Ρατσισμό» οι ποδοσφαιριστές, οι διαιτητές και τα παιδιά θα σηκώσουν πανό με μηνύματα κατά του ρατσισμού στην παράταξη των ομάδων.

Επίσης οι αρχηγοί των δύο ομάδων θα φορούν περιβραχιόνια της FARE, ενώ θα ακουστούν ηχητικά μηνύματα κατά του ρατσισμού και θα προβληθούν σχετικά βίντεο σε όποια γήπεδα διαθέτουν matrix.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 5:02 pm


Ημερήσια Διαταγή της 20ης Οκτωβρίου 2016 Για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και της μνήμης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου


Ένστολο και Πολιτικό Προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας,
Η σημερινή ημέρα, η 20η Οκτωβρίου, είναι μία σημαντική, μία ιδιαίτερη, μία εμβληματική ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της!
Η μέρα που επέλεξε η Πολιτεία προκειμένου να αποδώσει, σ’ ένα επίπεδο υψηλού συμβολισμού, την αναγνώριση, την ανταπόδοση και την τιμή που αρμόζει στην Ελληνική Αστυνομία, για το σημαντικό έργο και τη διαχρονική της προσφορά προς τη χώρα και την κοινωνία.
Όμως, η 20η Οκτωβρίου δεν είναι μόνο ημέρα εορτασμού, δεν είναι μόνο ημέρα ψυχικής ικανοποίησης, δεν είναι ημέρα εφησυχασμού και επανάπαυσης. Στο διττό, ξεχωριστό της χαρακτήρα ενυπάρχουν, συνλειτουργούν και συνέρχονται, συνδυαστικά και αλληλένδετα, παρά την εκ πρώτης όψεως ασύμβατη ή και αντίρροπη μεταξύ τους εννοιολογική σχέση:
 • το αίσθημα της ικανοποίησης για την αναγνώριση της προσφοράς μας με το αίσθημα του χρέους, έναντι της πολιτείας και της κοινωνίας, να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις τους,
 • η χαρούμενη διάθεση λόγω του εορταστικού κλίματος, με την περίσκεψη και την αυτοσυγκράτηση, αναλογιζόμενοι τις ευθύνες, τις δυσκολίες και την ανάγκη να εκπληρώσουμε με επιτυχία την αποστολή μας,
 • το αίσθημα της εσωτερικής ηρεμίας και πληρότητας που προκαλεί η επιβράβευση του μόχθου και της προσφοράς, με τη βούληση, την παρόρμηση, το κίνητρο και τη διάθεση να ανταποδώσουμε, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, την αποδοχή και την εμπιστοσύνη.
Είναι, λοιπόν, η Ημέρα αυτή, η 20η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής, ημέρα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία και για όλους εμάς που υπηρετούμε σ’ αυτή, αλλά, παράλληλα, είναι και ημέρα απολογισμού, περισυλλογής, αυτοκριτικής, εσωτερικής ενατένισης.
Γιατί, η αποστολή μας, το καθήκον μας, το χρέος μας, δεν περιορίζονται στο στενό πλαίσιο μια χρονικής περιόδου ούτε βεβαίως, εξαντλούνται με την πρόσκαιρη, ακόμη και επαναλαμβανόμενη επιτυχή ανταπόκριση σε συγκεκριμένες προκλήσεις, απαιτήσεις και ανάγκες της χώρας και της κοινωνίας.
Η προστασία των πολιτών και η διαφύλαξη των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων, η εξασφάλιση της τάξης και της ευνομίας και γενικά η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος σταθερότητας, ηρεμίας, κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας, απαιτούν διαρκή ετοιμότητα, συνεχή και επίπονη προσπάθεια, σταθερό προσανατολισμό στο σκοπό μας.
Απαιτούν, προσήλωση στο καθήκον, βαθύ αίσθημα της αρωγής και του χρέους προς τον συνάνθρωπο, διάθεση για προσφορά, αίσθημα αντικειμενικότητας και δικαιοσύνης, ψυχική δύναμη και αντοχή στις αντιξοότητες, στις δυσκολίες, στον κίνδυνο· σταθερή πίστη στις θεμελιώδεις ανθρώπινες αξίες και ιδανικά.
Απαιτούν, δηλαδή, τα στοιχεία εκείνα που χαρακτήριζαν τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο. Τον Προστάτη Άγιο της Ελληνικής Αστυνομίας, του οποίου η Μνήμη, εύστοχα και συμβολικά, συνδέθηκε με την «Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας»· ώστε, την Ημέρα αυτή, παράλληλα με την επιβράβευση της Πολιτείας για το έργο και την προσφορά μας να αναδεικνύονται και να υπενθυμίζονται μέσω του προτύπου-Αγίου, η στάση ζωής, η συμπεριφορά και οι υποχρεώσεις μας ως στελέχη του τιμώμενου Σώματος.
Σε μια περίοδο αναμφίβολα κρίσιμη· σε μια περίοδο που οι συνέπειες της βαθειάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης θέτουν σε δοκιμασία την αντοχή και την ανοχή των πολιτών σε μια κοινωνία που προσπαθεί να διατηρήσει τη συνοχή της και να ανασυντάξει τις δυνάμεις της· σε μια περίοδο γενικότερης διεθνούς αναστάτωσης και έντασης με τις μεταναστευτικές- προσφυγικές ροές να αναζητούν διεξόδους μέσω της χώρας μας, η διαφύλαξη της ομαλότητας, της ευνομίας, της σταθερότητας και της ασφάλειας και προστασίας όλων των πολιτών, έχουν αναχθεί σε πρωταρχικό και καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον και την προοπτική της ίδιας της χώρας και της κοινωνίας.

Η Ελληνική Αστυνομία, έχει μέχρι σήμερα ανταποκριθεί και είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στο ρόλο και στην αποστολή της. Κι εμείς, ως ενεργά μέλη του Αστυνομικού Οργανισμού, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε διαρκώς με τις πράξεις, τη συμπεριφορά και το έργο μας τα στοιχεία εκείνα που αποτέλεσαν την αιτιολογική βάση για την αναγνώριση της προσφοράς του Σώματος και την καταξίωσή του στη συνείδηση της κοινωνίας και των πολιτών.
Σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο της ιστορικής διαδρομής της πατρίδας μας, η Ελληνική Αστυνομία θα εξακολουθήσει να πράττει το χρέος της, όπως ακριβώς επιτάσσει ο ρόλος της ως εγγυητής της ευνομίας και της ασφάλειας των πολιτών στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης, δημοκρατικής χώρας.
Η πολιτεία, η κοινωνία, οι πολίτες την εμπιστεύονται. Μας εμπιστεύονται. Οφείλουμε λοιπόν να ανταποκριθούμε· και θα το πράξουμε!
Με συνέχεια, με συνέπεια, με σθένος, με αποφασιστικότητα, με ανθρωπισμό:
 • παρά τις δυσκολίες, σε ατομικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο,
 • παρά τις δυσμενείς συγκυρίες,
 • παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.
Άλλωστε, ο ελληνικός λαός και εμείς βεβαίως ως μέλη του λαού αυτού, έχουμε μάθει στις δυσκολίες, έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, έχουμε μάθει να βγαίνουμε πιο δυνατοί και κυρίως ενωμένοι από τις δοκιμασίες.
Γιατί υπό αυτές τις συνθήκες, σ’ αυτές τις περιόδους, ενεργοποιούμε αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε όλα τα προτερήματα, τις αξίες, τη δημιουργικότητά μας. Γιατί θυμόμαστε και ενστερνιζόμαστε μια βασική αρχή, που σε περιόδους και συνθήκες οικονομικής ευμάρειας δυστυχώς, καταφέρνουμε να ξεχνούμε. Πως η συνοχή, η αλληλεγγύη, η κοινή προσπάθεια και η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος συνιστούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία του λαού και κατ’ επέκταση τη δική μας σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.
Σας καλώ, λοιπόν, να συνεχίσου με την προσπάθειά μας!
 • όχι μόνον καταπολεμώντας το έγκλημα σ' όλες της μορφές του,
 • όχι μόνον εξασφαλίζοντας την ευνομία και το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων σε κάθε περιοχή, σε κάθε γειτονιά,
 • όχι μόνον υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών
 • σε κάθε δύσκολη στιγμή·
αλλά, στηρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται και τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται για την ανάδειξη του ανθρώπινου παράγοντα ως βασικού συστατικού της αστυνομικής δραστηριότητας και τη διαμόρφωση ενός πάγιου και σταθερού αξιακού κώδικα που θα καθορίζει τη σχέση και τη συμπεριφορά μας έναντι της κοινωνίας και των πολιτών.
Οι προσπάθειες που γίνονται από πλευράς φυσικής και πολιτικής ηγεσίας στο πλαίσιο αυτό είναι πιστεύω σημαντικές και στοχεύουν, παράλληλα με την αναβάθμιση του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και εξυπηρέτησης των πολιτών, στη διαμόρφωση ενός πληρέστερου, δικαιότερου και σύγχρονου θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία του Σώματος, τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της δράσης του και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των διαδικασιών που διέπουν το υπηρεσιακό πλαίσιο δράσης του προσωπικού.
Η προσπάθειά μας δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Θα συνεχιστεί. Σε όλους τους τομείς, σε όλα τα επίπεδα. Με ενότητα, με σύμπνοια, με σταθερό προσανατολισμό· πιστοί στον όρκο μας, στο καθήκον μας, στο χρέος μας· διαφυλάσσοντας τις παρακαταθήκες που «κληρονομήσαμε»· ενθυμούμενοι και τιμώντας τους συναδέλφους μας που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια και την προστασία.
Ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και να εκφράσω στην ευαρέσκειά μου στο προσωπικό του Σώματος για τις προσπάθειες που καταβάλλει και το έργο που αδιαλείπτως παράγει στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής του και να διαβεβαιώσω την Πολιτεία και τους πολίτες πως η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει την προσπάθειά της με συνέπεια και αυταπάρνηση, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των πολιτών, με προσήλωση στη νομιμότητα και τους κανόνες της δημοκρατίας.
Χρόνια πολλά.


Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
Κωνσταντίνος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 4:52 pm


Παναιτωλικός:Προπόνηση Παρασκευής


Προθέρμανση, τελειώματα φάσεων και δίτερμα περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση. Απουσίασε ο Μύγας, θεραπεία έκανε ο Παπάζογλου και ατομικό ο Παπουτσογιαννόπουλος. Η προπόνηση του Σαββάτου θα γίνει στις 10.00 το πρωί στο Emileon.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 3:16 pm


Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κ.Α.Μ. Ακαρνανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike κινητη μονάδα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (24-10-2016 έως 30-10-2016),  θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•       Την Δευτέρα 24-10-2016 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας δρομολόγιο, Χαλκιόπουλο – Μαλεσιάδα -  Περδικάκι - Βρουβιανά – Αυλάκι.
•       Την Τρίτη 25-10-2016    και κατά τις ώρες 17:00 έως 23:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φυτείες - Παπαδάτες – Κονοπίνα – Τρύφος - Κομποτή - Αετός – Αρχοντοχώρι.
•       Την Τετάρτη 26-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κάτω Μυρτιά – Σιταράλανα - Παμφίο – Μαραθιάς  - Κάτω Χρυσοβίτσα – Λεύκο – Ταξιάρχης – Καλλιθέα.
•       Την Πέμπτη 27-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου ακολουθώντας το δρομολόγιο, Χούνη - Άγιος Βλάσιος - Αμπέλια – Ποταμούλα.
•       Την Παρασκευή 28-10-2016 και κατά τις ώρες 18:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Δρυμός - Παλιάμπελα – Πάλαιρος - Μύτικας - Κανδήλα - Βάρνακα – Παναγούλα.
•       Το Σάββατο 29-10-2016 και κατά τις ώρες 08:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κεχρινιά – Βαρετάδα – Αριάδα – Αμπελάκι –  Λουτρό - Πτελιά – Ανοιξιάτικο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 3:14 pm


ΕΣΠΑ 2014-2020, Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις, Κέντρα Κοινότητας και φυσικό αέριο στη συνάντηση Απ. Κατσιφάρα με τον Π. Κορκολή


Η πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με τα Κέντρα Κοινότητας, τις στρατηγικές των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων και της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και η έλευση του φυσικού αερίου στην περιοχή βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ και Δημόσιων Επενδύσεων Παναγιώτη Κορκολή.
«Για εμάς το ΕΣΠΑ παραμένει η κινητήρια δύναμη. Σε αυτή τη νέα Προγραμματική Περίοδο δίνουμε βαρύτητα σε τρεις βασικούς στόχους, στην καταπολέμηση της φτώχειας και στην άρση κοινωνικών ανισοτήτων, στην υλοποίηση των ΟΧΕ και των ΒΑΑ, αλλά και στην ενίσχυση της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας. Για εμάς η υλοποίηση των ΟΧΕ αποτελούν προτεραιότητα και ήδη έχουν εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι στρατηγικές μελέτες» τόνισε ο Απ. Κατσιφάρας.
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας μέσω της ανάδειξης της παγκόσμιας ταυτότητάς της και του άξονα σύνδεσης Κατακόλου και Πύργου, με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, είναι το αναπτυξιακό όραμα που τίθεται στο επίκεντρο διαμόρφωσης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την Π.Ε. Ηλείας, ενώ στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής χωρικής επένδυσης σε έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόλο για τη Δυτική Ελλάδα τη «Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού», αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης και συντονισμού επενδύσεων μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος έχει σχεδιάσει ένα στοχευμένο πρόγραμμα αναζωογόνησης της υπαίθρου που θα αφορά όλες τις πόλεις της Περιφέρειάς μας και οι οποίες δεν εντάσσονται σε ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) ή ΒΑΑ (Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις) και ήδη έχει ξεκινήσει η δημιουργία του οδηγού του προγράμματος των αστικών αναπλάσεων.
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα και για τα 15 Κέντρα Κοινότητας που ήδη έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ και θα δημιουργηθούν στους Δήμους και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων, συνολικού ύψους 4.107.488 ευρώ.
«Το είχαμε δεσμευτεί και το κάνουμε πράξη. Δημιουργούμε ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη. Είμαστε εδώ ως αιρετή Περιφέρεια, χρήσιμοι στα κρίσιμα, δίπλα σε όσους μας έχουν ανάγκη» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, στη συνάντηση έγινε αναφορά για το μεγάλο ενδιαφέρον και τη μεγάλη συμμετοχή που είχε η 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα πριν από λίγες ημέρες, με το στίγμα που έδωσε ο κ. Κατσιφάρας πως «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, χωρίς δογματισμούς, με στοχοπροσήλωση, ευελιξία, αντανακλαστικά και ευθύνη».
Μείζονος σημασίας στη συζήτηση του Γ.Γ. με τον Περιφερειάρχη ήταν και το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα με τον κ. Κατσιφάρα να υπογραμμίζει: «Η υλοποίηση του σχεδίου έλευσης του φυσικού αερίου σε Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργο. Είναι στοίχημα για εμάς και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, θα γίνει πράξη».
Τέλος, ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας επεσήμανε την ανάγκη εκχώρησης επιπλέον πόρων στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, εφόσον διατεθούν τα περαιτέρω κονδύλια ύψους περίπου 1 δις από την Ευρώπη, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν ώριμα έργα στην Περιφέρεια.

Ειδικότερα, τόνισε: «Διεκδικούμε επιπλέον πόρους για δράσεις καταπολέμησης της φτώχειας, για την ύδρευση, ενός αναγκαίου κοινωνικού αγαθού, αστικές αναπλάσεις για την ανάπτυξη υπαίθρου. Οι ανάγκες της κοινωνίας και η ταχύτητα που “τρέχει” το Πρόγραμμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εγγυάται την απορρόφησή των κονδυλίων αυτών».

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 3:12 pm


Συναντήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας


Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, συναντήθηκε σήμερα 21 Οκτωβρίου 2016 με την Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Με ευκαιρία την πρόσφατη απόφαση αγιοκατατάξεως του Αγίου Βλασίου του εν Σκλαβαίνοις Ακαρνανίας, ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε σε συνάντηση την Αντιπεριφερειάρχη κα Χριστίνα Σταρακά ώστε να συζητήσουν τα περί της οργανώσεως και του συντονισμού των απαραιτήτων ενεργειών για την επισκευή του οδικού δικτύου προς τον Ιερό Ναό του Αγίου στα Σκλάβαινα.  
Κατά την συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ζήτησε την βοήθεια και συμβολή της Περιφερείας Δυτικῆς Ελλάδος στην προετοιμασία του οδικού δικτύου, ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις για την μνήμη του Αγίου Βλασίου, τον Ιούλιο του 2017 στα Σκλάβαινα Παλαίρου Ακαρνανίας.


Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την κα Αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον και τις ευχές της για την αποκατάσταση της υγείας του, μετά την πρόσφατη δοκιμασία που τον ταλαιπώρησε, και την ενημέρωσε σχετικά με την απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να καταχωρήσει στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τα ονόματα του αγίου Βλασίου του Ακαρνάνος και των συνασκητών του.
Η κα. Σταρακά διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι θα μιλήσει με τους αρμόδιους φορείς της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδος ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο το αίτημα του Σεβασμιωτάτου για την επισκευή του δρόμου προς το χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Βλασίου, στα Σκλάβαινα. Για το λόγο αυτό, στη συνάντηση παραβρέθηκε και η κα Καραθανάση, διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών της Αντιπεριφερίας.
Επίσης, σήμερα 21 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτη μας κ. Κοσμάς δέχθηκε στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Καραπάνο, ο οποίος ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο για την αποκατάσταση της υγείας του, και συζήτησαν θέματα αμοιβαίας συνεργασίας.Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας  της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 3:10 pm


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε δύο παράλληλες εκθέσεις, το 7ο Agroquality Festival και το 4ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο 7ο Agroquality Festival που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αττική, παράλληλα με το 4ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού.
Η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη και ιδιαίτερο το ενδιαφέρον από επαγγελματίες του εσωτερικού, αλλά και από το εξωτερικό, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση για την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων.
Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν, συνολικά, τριάντα εκθέτες με ελαιόλαδο, κρασί, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, μέλι και αυγοτάραχο προβάλλοντας τα προϊόντα τους.
Παρών και τις τρεις ημέρες των παράλληλων Φεστιβάλ ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωϊκής παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κωνσταντίνα Τσόλκα.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με παραγωγούς, αλλά και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, συμμετέχει στο 7ο Agro Quality Festival – Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα και στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού. Μία έκθεση που αποτελεί θεσμό για την παρουσίαση των πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων, με μεγάλη επισκεψιμότητα» σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος συμπληρώνοντας:


«Στόχος μας είναι η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, και η δικτύωση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα (μεταποίηση) με τον τουρισμό, καθώς και η ανάδειξη της ποιότητας και μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειάς μας. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, αφού αποτελεί πολιτική επιλογή μας η ουσιαστική στήριξη του αγροτικού τομέα, του σημαντικότερου πυλώνα ανάπτυξης της ΠΔΕ και της χώρας».

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 3:07 pm


« Συνάντηση εργασίας για τη λειτουργία του Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών Δήμου Αγρινίου»

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίο agriniolike

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου στο πλαίσιο της δικτύωσης του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Αγρινίου  πραγματοποίησε με επιτυχία συνάντηση εργασίας με δημόσιους, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο πρώην Τράπεζας Ελλάδος).
Συντονίστρια της συνάντησης ήταν η κα  Μαρία Τσίνα, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, η οποία ανέφερε πως ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου  λειτουργεί από το Μάρτιο του 2014 έως σήμερα, εντός του αστικού ιστού της πόλης του Αγρινίου. Επισήμανε επίσης πως το έργο εντάχθηκε στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος  κι αποτελεί τμήμα του Δικτύου Κοινωνικών Δομών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών αυτών.
Ο αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας κος  Κων/νος Καλαντζής με την έναρξη της συνάντησης  απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό προς  τους εκπροσώπους των φορέων  κι αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου του ξενώνα και στην ανάγκη να υπάρχει δίκτυο επικοινωνίας με τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε να μεταδοθεί το μήνυμα ότι η βία κατά των γυναικών δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά είναι φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας και πρέπει ο καθένας από τη δική του πλευρά να συνδράμει στην εξάλειψή της.
Στη συνέχεια η κα Αικατερίνη Δρούγα  και  Ρούλα Παπαρούνη, εκπρόσωποι του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, αναφέρθηκαν διεξοδικά στις νέες διαδικασίες που εντάσσονται στο πρόγραμμα με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του πλαισίου ώστε  να υπάρχουν περισσότερα αποκομίζοντα οφέλη για τις γυναίκες που βιώνουν την έμφυλη βία. Ομιλήτρια επίσης ήταν   η κα Χριστίνα Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων,  η οποία  παρουσίασε το έργο των Συμβουλευτικών Κέντρων και των Ξενώνων καθώς επίσης και μια γενικότερη θεώρηση στην αντιμετώπιση των θυμάτων έμφυλης βίας από την οπτική του φύλου.  Αναφέρθηκε  ακόμη στη διεύρυνση του πλαισίου φιλοξενίας στο οποίο εντάσσονται γυναίκες που αντιμετωπίζουν ταξικές διακρίσεις κι έμμεση βία όπως πρόσφυγες, μετανάστριες, άστεγες, μονογονείς, ΑμεΑ, κ.ά. Τέλος η κα Αναστασία Μακρυδήμα, ψυχολόγος του ξενώνα Αγρινίου, παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της συγκεκριμένης δομής από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι σήμερα και τη διαδικασία ένταξης των ωφελουμένων γυναικών στον ξενώνα.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις γόνιμες παρεμβάσεις εκπροσώπων τοπικών φορέων όπως του κου Θεόδωρου Νταλαπέρα, υποδιοικητή Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου και του κου Δημητρίου Μιχάλη, διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου, οι οποίοι εξέφρασαν μεταξύ άλλων την ικανοποίησή τους για τη λειτουργία αυτής της δομής στην πόλη μας και δεσμεύτηκαν στην έμπρακτη στήριξή τους και συνεργασία τους  ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του έργου που αφορά την ανακούφιση και βοήθεια προς τις γυναίκες και τα παιδιά αυτών που είναι θύματα βίας και λοιπών κοινωνικών διακρίσεων.
Να σημειωθεί ότι σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων δόθηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας προκειμένου να επικυρωθεί και τυπικά η δικτύωση του ξενώνα με τους εν λόγω φορείς.                                                                                                                        Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                                                      
                                                                              ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
                                                                                                & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
                                                                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ         ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ                                        
                                                                                  
                                                                                             

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 3:04 pm


Δήμος Αγρινίου:Ενημέρωση για την διανομή στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για αγρινιολικε τεβα

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και  Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:
Tην Δευτέρα 24 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016  θα πραγματοποιηθεί διανομή στους δικαιούχους του <<Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)>> που έχουν ενημερωθεί με γραπτό μήνυμα (sms) στα κινητά τηλέφωνα που έχουν δηλώσει στην υποβολή της αίτησης τους.
Ο κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. του όπως ορίζει το πρόγραμμα.
Σε περίπτωση που ο ωφελούμενες δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου.
Η διανομή θα πραγματοποιείται  στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου (Βλαχοπούλου 13) ως εξής:
Δευτέρα 24/10/2016 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00μ.μ.
Τρίτη 25/10/2016  από  τις   08.00 π.μ.  έως τις 14.00μ.μ.
Τετάρτη 26/10/2016 από τις 08.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2641363407 & 2641025392.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 3:02 pm


Π.Ε Αιτ/νιας:Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τεβα
Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ)  του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με φορείς, η Κοινωνική  Σύμπραξη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και οι εταίροι της θα προχωρήσουν στη διανομή νωπού κοτόπουλου στους δικαιούχους-ωφελούμενους.
Η διανομή θα γίνει τη Δευτέρα και την Τρίτη 24 και 25 Οκτωβρίου στους παρακάτω Δήμους:
- Δευτέρα 24/10/2016 σε Αγρίνιο (α’ διανομή) – Αμφιλοχία – Ναύπακτο
- Τρίτη 25/10/2016 σε Αγρίνιο (β’ Διανομή) – Ακτίου Βόνιτσας – Θέρμου και Ξηρομέρου.
Εφιστούμε την προσοχή στους δικαιούχους – ωφελούμενους ότι το προϊόν χαρακτηρίζεται ως ευαίσθητο και ευαλλοίωτο, οπότε οφείλει να καταναλωθεί σε μικρό χρονικό διάστημα από την ημέρα σφαγής του και δεν υπερβαίνει τις δύο με τρεις ημέρες.
Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν από τους εταίρους του προγράμματος ΤΕΒΑ για τη διαδικασία καθώς και για τον ακριβή τόπο διανομής.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 2:40 pm


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο 15ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ


Στο 15ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με θέμα «Τουρισμός και Ανάπτυξη» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας.
«Η Περιφέρεια έχει διαμορφώσει και υλοποιεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, με μόνο στόχο την μετατροπή της Δυτικής Ελλάδας σε έναν διακριτό και ανταγωνιστικό προορισμό Τουρισμού. Τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που διαθέτει, μπορούν να συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και στην αύξηση της επισκεψιμότητας» σημείωσε ο κ. Καρπέτας προσθέτοντας πως «ο σχεδιασμός που έχει ήδη γίνει και υλοποιούμε μπορεί να συνδράμει ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας».
Στο επίκεντρο του Συνεδρίου τέθηκε ο νέος οδικός χάρτης του Ελληνικού Τουρισμού, τα οφέλη διασύνδεσης του Τουρισμού με τους υπόλοιπους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας, ενώ συζητήθηκαν και οι μελλοντικές προκλήσεις, καθώς και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
«Οι αρχαιολογικοί μας χώροι, τα μουσεία, η ιστορία, η θρησκευτική κληρονομιά, το φυσικό μας περιβάλλον, τα προϊόντα μας, αποτελούν δυναμικό απόθεμα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Τουρισμό να παραμένει ένας σταθερός πυλώνας ιδίως τα τελευταία χρόνια με την κρίση, για την οικονομική ανάταση» συμπλήρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Να υπενθυμίσουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με τον ΣΕΤΕ όσον αφορά τον Τουρισμό για την υλοποίηση των δράσεων βάσει του Οδικού Χάρτη Εξειδίκευσης του Τουρισμού για την ΠΔΕ, που έχει εκπονηθεί από τον Σύνδεσμο.

Στο Συνέδριο μίλησαν μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δραγασάκης, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ο οποίος μίλησε για το σχέδιο για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, ο Γιώργος Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, ο Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ, ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.α.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 2:30 pm


Β'ΕΛΜΕ Αιτ/νιας :απόσυρση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπερωριακή εργασία στην παράλληλη στήριξη,


Το Δ.Σ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας ζητά την άμεση απόσυρση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπερωριακή εργασία στην παράλληλη στήριξη, που εστάλη από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας και απευθύνεται σε μόνιμους συναδέλφους. Τη στιγμή που εκατοντάδες αναπληρωτές συνάδελφοί μας, καταρτισμένοι σε θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, αναμένουν με αγωνία την επόμενη φάση προσλήψεων, με την ελπίδα να εργασθούν έστω και με μειωμένο ωράριο, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας καλεί μόνιμους εκπαιδευτικούς, χωρίς καμία εξειδίκευση στην ειδική αγωγή, να αναλάβουν με υπερωριακή εργασία το πολύ σημαντικό έργο της στήριξης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Κρίνουμε την κίνηση αυτή αντισυναδελφική και ταυτόχρονα αντιπαιδαγωγική. Ως εκ τούτου, ζητάμε την άμεση και οριστική ανάκληση της σχετικής πρόσκλησης.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
                    
                        Ο Πρόεδρος                                             Ο Γεν. Γραμματέας
           


            Γιώργος Καραμητσόπουλος                                   Βασίλης Καραγιάννης

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 2:28 pm


Εγγραφές στα τμήματα παραδοσιακών μουσικών οργάνων των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής


Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΔΑΥΙΔ Ο ΨΑΛΜΩΔΟΣ» στο Αγρίνιο λειτουργούν τμήματα παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων (κρητική και πολίτικη λύρα, κρητικό και πολίτικο λαούτο, βιολί, παραδοσιακά κρουστά, κανονάκι, κλαρίνο και έγχορδα – πνευστά (λαούτο, νέϊ, καβάλ, ούτι, ταμπουράς, ποντιακή λύρα).
Οι εγγραφές γίνονται στη γραμματεία της Σχολής στο παλαιό Φαφούτειο Οικοτροφείο, όπισθεν του Ι. Ναού Αγίας Τριάδος, στην οδό Αγίας Τριάδος 2, τις απογευματινές ώρες 18:00’ – 20:00’ από Δευτέρα έως Πέμπτη, έως τέλος Οκτωβρίου. (Πληροφορίες στο τηλ. 26410 31083).


Επίσης αντίστοιχα τμήματα παραδοσιακής μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων (βιολί, παραδοσιακά κρουστά, λαούτο, ούτι και κανονάκι) λειτουργούν και στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ», στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου.
Οι εγγραφές γίνονται στη γραμματεία της Σχολής στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στη διασταύρωση των οδών Γ. Χονδρού και Κανατά, τις απογευματινές ώρες 17:00’ -  19:00’ από Δευτέρα έως Πέμπτη, έως τέλος Οκτωβρίου. (Πληροφορίες στο τηλ. 26310 23301).

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

 της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 2:26 pm


Επιστολή Γ.Παπαναστασίου στον Υπουργό Παιδείας για το ΕΠΑΛ Καινουργίου.


Την αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για κατάργηση τμημάτων του ΕΠΑΛ Καινουργίου ζητά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου με επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Ν. Φίλη.


Ο κ. Παπαναστασίου στην επιστολή του χαρακτηρίζει το γεγονός ολέθριο για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας, της νέας γενιάς και των οικογενειών, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή, καθώς, στη συγκεκριμένη συγκυρία, θα υποχρεωθούν, μεταξύ άλλων, σε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης. Τονίζει δε ότι το κλείσιμο δυο τμημάτων γενικής παιδείας και ενός τμήματος της Β’ τάξης του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, πιθανότατα, θα έχει ως αποτέλεσμα μαθητές και μαθήτριες, μεταξύ των οποίων και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, να υποχρεωθούν στη διακοπή της φοίτησής τους.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου, πέρα από την ανάγκη αναβάθμισης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, και της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης για όλους, υπογραμμίζει ότι για το θέμα υπάρχει θετική εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας.

Επισυνάπτεται το ακριβές κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Αγρινίου προς τον Υπουργό Παιδείας.


                                                   
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                Αγρίνιο, 19 Οκτωβρίου 2016
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                         Αριθμ. πρωτ.:  67126
Ταχ.Δ/νση: Χαρ.Τρικούπη 10
30 100 Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο
Τηλ.: 2641 3 60300, 303
FAX: 2641 0 48498
                                                      


                                ΠΡΟΣ :


                                    ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ
                                ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
                            κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΦΙΛΗ


                                ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
                                Περιφερειακό Δ/ντή
                                    Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
                                      Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας

    Κύριε Υπουργέ,
    Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το ΕΠΑΛ Καινουργίου, βρίσκεται σε διαρκή κατάληψη, αφού οι μαθητές διεκδικούν την επαναλειτουργία των τμημάτων Γενικής παιδείας και της Β΄ τάξης του Τoμέα Οικονομίας και Διοίκησης (που καταργήθηκαν).
   Πιστεύουμε ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης του ΕΠΑΛ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, αν δεν επαναλειτουργήσουν τα τμήματα, ορισμένοι μαθητές από τις Δημοτικές Ενότητες Θεστιέων και Παραβόλας, την ορεινή Τριχωνίδα και τον Δήμο Θέρμου δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της ειδικότητάς τους σε άλλο σχολείο εξαιτίας της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης και θα οδηγηθούν στη διακοπή της φοίτησής τους.
    Επίσης, μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο δημιουργούν την ανάγκη λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων κι επομένως η συγχώνευση τμημάτων θα οδηγήσει στην απομάκρυνσή τους από την εκπαιδευτική διαδικασία.
    Κύριε Υπουργέ,
    Η κατάργηση των τμημάτων αποτελεί υποβάθμιση και οδηγεί στην σταδιακή κατάργηση της σχολικής μονάδας, γεγονός ολέθριο για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας, της νέας γενιάς και των οικογενειών, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.
    Ακόμη, θεωρούμε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, η οικονομική επιβάρυνση για τη μετακίνηση των μαθητών θα είναι ένα ακόμα δυσβάστακτο φορτίο στους ώμους των γονιών τους.
    Πιστεύουμε στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και σε μια αναβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση.
    Επιπλέον υπάρχει και η θετική εισήγηση τόσο του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας όσο και του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας.
    Με βάσει τα παραπάνω ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας και να εγκριθεί η επαναλειτουργία όλων των τμημάτων, όπως ορίζονται και από την πράξη 3η /14-09-2016 του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου (5 τμήματα Γ.Π., Β’ τάξη Οικονομίας και Διοίκησης).
    Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας.


                                                              Με τιμή


                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
                                                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 12:54 pm


Βρέθηκε ο "Σωτηράκης"!!!


Βρέθηκε τελικά ο "Σωτηράκης",το τραυματισμένο αδέσποτο, το οποίο είχε χαθεί την προηγούμενη εβδομάδα και το αναζητούσαν μέλη της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου.

Τελικά χθες εντοπίστηκε από Δημότη του Αγρινίου ,που ειδοποίησε την Φιλοζωική και είχε αίσιο τέλος η περιπέτειά του.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 10:07 am


Πότε ξεκινάει το νέο πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ - Για 10.000 ανέργουςη 12μηνη κοινωφελής

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να προκύψουν πάνω από 60.000 ωφελούμενοι, μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης που εκπονεί ο ΟΑΕΔ.Σύμφωνα με την διοικήτρια του Οργανισμού, κ. Μαρία Καραμεσίνη ήδη από χθες ξεκίνησε το Πρόγραμμα Εργασιακής Εμπειρίας που αφορά σε 3.000 νέους, ηλικίας 25-29 ετών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), η κ. Καραμεσίνη τόνισε ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα «έχει ήδη δοθεί εντολή στους εργασιακούς συμβούλους των ΚΠΑ να επικοινωνήσουν με τους ανέργους, που βρίσκονται στους πίνακες κατάταξης, για να προσέλθουν στα ΚΠΑ και να λάβουν το συστατικό τους. Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης θα ακολουθήσει ένα Πρόγραμμα, το οποίο θα επιχορηγήσει νέες θέσεις εργασίας για τους ίδιους νέους, στις ίδιες ή άλλες επιχειρήσεις από αυτές που έκαναν την πρακτική τους άσκηση». Σχετιικά με τα νέα προγράμματα που θα ξεκινήσουν από τον Οργανισμό, η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε διεξοδικά στο Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων 30-49 ετών, το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά μέσα στο Νοέμβριο. «Το  Πρόγραμμα αφορά άνεργους ηλικίας 30-49 ετών, με έμφαση στους μακροχρόνια άνεργους, και επιχορηγεί νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και ΚΟΙΝΣΕΠ. Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται για την πρόσληψη των ανέργων και την απασχόλησή τους για 12 μήνες. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανέργων ανέρχεται στις 10.000. Η αναζήτηση των ανέργων για πρόσληψη θα γίνεται υποχρεωτικά από το μητρώο του Οργανισμού και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι 10 επιλογές υποψηφίων. Ο ΟΑΕΔ θα αναρτήσει σύντομα στην ιστοσελίδα του τη σχετική πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις σύντομα, καθώς αναμένεται η ΚΥΑ με βάση την οποία θα βγει η πρόσκληση». Ο Οργανισμός πρόκειται στο εξής να δίνει έμφαση στην απασχόληση και όχι στην Κατάρτιση με Προγράμματα μεγαλύτερης διάρκειας. «Γι' αυτό και στο Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης, έχουμε 4 μήνες πρακτική άσκηση και 8 μήνες απασχόληση, και προσπαθούμε να υπάρχει αντιστοίχιση των σπουδών των συμμετέχόντων με το αντικείμενο της θέσης εργασίας. Και με αυτόν τον τρόπο, η μεν κατάρτιση να είναι πραγματικά μια εμπειρία πάνω στις σπουδές τους, η δε απασχόληση να είναι το πρώτο βήμα της εργασιακής τους ένταξης», επισήμανε η κ. Καραμεσίνη.

Τα υπόλοιπα προγράμματα που πρόκειται να «τρέξουν» εντός του έτους είναι:  α) Επιταγή επανένταξης που σχετίζεται με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας, σε επίδομα εργασίας για 10.000 επιδοτούμενους ανέργους. Αναμένεται Νομοθετική Ρύθμιση και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει μέσα στο Νοέμβριο. β) Πρόγραμμα που θα αφορά στις επιχειρήσεις ΟΤΑ, Πρώτου και Δεύτερου βαθμού, και άλλων Δημοσίων Φορέων και θα απευθύνεται σε 15.000 μακροχρόνια άνεργους άνω των 55 ετών. γ )Στη συνέχεια έπονται δύο Προγράμματα ένα για ΚΟΙΝΣΕΠ και ένα για ΚΟΙΣΠΕ. Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρχει επιχορήγηση για τα ιδρυτικά μέλη των ΚΟΙΝΣΕΠ προκειμένου να καλύψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και στη δεύτερη περίπτωση για να μπορούν να προσλάβουν ΑμΕΑ δ) Δρομολογείται πρόγραμμα για το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, 12μηνης διάρκειας για 10.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα, σε θέσεις, τις οποίες έχει εντοπίσει το υπουργείο Υγείας και έχει υποδείξει στον ΟΑΕΔ. Ξεχωριστή σημασία έχει για την διοικήτρια του ΟΑΕΔ το Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας, που αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2017 και αφορά 2.000-2.500 άνεργους ηλικίας 18-29 ετών. «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας, το οποίο αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους. Θα υπάρξει μια Κοινοπραξία, μια Προγραμματική Συμφωνία πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσουμε αυτό να γίνει μέσα στο 2016, διαφορετικά στις αρχές του νέου χρόνου.

Στόχος μας είναι η διαρκής συνεργασία, που ήδη υφίσταται, με τους επιχειρηματικούς φορείς», σημείωσε η κ. Καραμεσίνη. Αναφορικά με την πορεία της ανεργίας τον περασμένο Αύγουστο, μήνα κατά τον οποία κινήθηκε ανοδικά, η κ. Καραμεσίνη παραδέχτηκε ότι πράγματι «υπάρχει μια ανοδική πορεία στην εγγεγραμμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ, η οποία καταγράφεται εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό οφείλεται σε μια μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ΟΑΕΔ να προσελκύσει ανέργους, οι οποίοι δεν γράφονται στον Οργανισμό μας. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα Προγράμματα Απασχόλησης, γιατί θέλουμε να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση- δηλαδή στους ανέργους στους οποίους στοχεύουν τα Προγράμματα- να συμμετέχουν σε αυτά. Έτσι, αυξάνεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων. Από τον προηγούμενο Μάρτιο που βγήκε το πρώτο Πρόγραμμα για τους μακροχρόνια άνεργους άνω των 50 ετών, κάνουμε συστηματικά ειδοποιήσεις στους ανέργους που εντάσσονται στις διάφορες κατηγορίες στους οποίους απευθύνονται τα Προγράμματα, να έρθουν να γραφτούν, διότι επίκειται η έναρξη του Προγράμματος. Το ίδιο κάναμε και για τα δύο Προγράμματα Εργασιακής Εμπειρίας 18-24 και 25-29 ετών. Βεβαίως, εκτός από αυτό υπάρχουν και τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, τα οποία στοχεύουν στους μακροχρόνια ανέργους. Για να μπορέσει κάποιος να συμμετέχει σε αυτά τα Προγράμματα, πρέπει να ξεκινήσει την εγγραφή του ώστε να μετράει η διάρκεια της μακροχρόνιας ανεργίας. 'Αρα, υπάρχουν διπλά κίνητρα για τους ανέργους και αυτοί που δεν συμμετέχουν από μόνοι τους ειδοποιούνται από εμάς να γραφτούν».


Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει από το 2014 το σχέδιο αναδιοργάνωσης του Οργανισμού. Πρώτος στόχος είναι κατά την κ. Καραμεσίνη «η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη με το νέο portal, με το τηλεφωνικό κέντρο, με τις υπηρεσίες υποδοχής σε κάθε ΚΠΑ και γενικά με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες ώστε να μην χρειάζεται κάποιος να έρθει στον ΟΑΕΔ για να κάνει τη δουλειά του. Οι περισσότερες υπηρεσίες, πλέον, γίνονται ηλεκτρονικά εκτός απο ορισμένες που γίνονται σε ΚΕΠ, όπως π.χ παροχή εγγράφων και πιστοποιητικών».   «Το δεύτερο σκέλος της αναδιοργάνωσης», σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, «έχει να κάνει με την παροχή περισσότερων και πιο στοχευμένων υπηρεσιών στους ανέργους. Εκτός δηλαδή από το να δίνουμε επιδόματα ανεργίας και να κάνουμε προγράμματα απασχόλησης, αναπτύσσουμε δραστηριότητά μας στον τομέα της συμβουλευτικής υποστήριξης. Φιλοδοξούμε μέσα από αυτό, οι άνεργοι να έχουν πρόσβαση στις ηλεκτρονικές μας υπηρεσίες, που θα περιλαμβάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και νέες θέσεις εργασίας από τη μεριά των εργοδοτών. Οι σύμβουλοι θα καλύψουν και το κομμάτι της επαφής με τους εργοδότες και της τοποθέτησης των ανέργων

.Το τρίτο σκέλος της αναδιοργάνωσης αφορά στη βελτίωση των σχέσεων με τους εργοδότες. Αυτό θα γίνεται καθώς οι ίδιοι εργοδότες θα μπορούν να μπαίνουν στο portal του ΟΑΕΔ στο σύνολο των μητρώων των ανέργων, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση. Αυτό θα αφορά μεγάλες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Επίσης, κ. Καραμεσίνη γνωστοποίησε ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου ή το αργότερο αρχές Νοεμβρίου, πρόκειται να προκηρυχθεί το νέο Πρόγραμμα για τον Κοινωνικό Τουρισμό.

πηγή:www.dikaiologitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 9:42 am


ΟΑΕΔ: Πρόσκληση σε ανέργους για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίαςΟι άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας (Γενικού Λυκείου,
Επαγγελματικού Λυκείου, ΕΠΑΣ) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ) καλούνται να
προσέλθουν στα ΚΠΑ2 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, έως την
Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016, για να εγγραφούν στο Μητρώο ανέργων ή να
επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους προκειμένου να μπορούν να
ενταχθούν στο Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας τεσσάρων μηνών σε
επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, για 10.000 ανέργους νέους,
ηλικίας 18-24 ετών.
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι άνεργοι νέοι που δεν έχουν
ασφαλιστεί για περισσότερες από 100 ημέρες ασφάλισης σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό
Φορέα.
Με την ολοκλήρωση της τετράμηνης εργασιακής εμπειρίας, οι πρακτικά ασκούμενοι
θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσης εργασίας
διάρκειας οκτώ μηνών.
Για την αποτελεσματικότερη σύζευξη μεταξύ των προσφερόμενων από τους
εργοδότες θέσεων εργασιακής εμπειρίας με επίβλεψη στον χώρο εργασίας, με τις
ειδικότητες και το εκπαιδευτικό επίπεδο των ανέργων που επιθυμούν να απασχοληθούν
στις θέσεις αυτές ο ΟΑΕΔ καλεί:
• Όλους τους ενδιαφερόμενους ανέργους ηλικίας 18-24 ετών, οι οποίοι είναι ήδη
εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού να επικαιροποιήσουν τα
στοιχεία του βιογραφικού τους και ειδικότερα τις ειδικότητες στις οποίες επιθυμούν
να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην Ενότητα «Επιθυμητή Απασχόληση», είτε
ως πιστοποιημένοι χρήστες με τη χρήση κλειδαρίθμου μέσω των ηλεκτρονικών
Υπηρεσιών, είτε σε συνεργασία με τον Εργασιακό Σύμβουλο στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ.
• Όλους τους ενδιαφερόμενους ανέργους νέους οι οποίοι δεν είναι εγγεγραμμένοι
στο μητρώο του ΟΑΕΔ να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 προκειμένου να εγγραφούν και
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ

να πραγματοποιήσουν συνάντηση με εργασιακούς συμβούλους ώστε να περάσουν
από την διαδικασία της Εξατομικευμένης Προσέγγισης και να συντάξουν Ατομικό
Σχέδιο Δράσης.
Σημειώνεται ότι η ένταξη των ανέργων στους πίνακες επιλογής του προγράμματος,
θα γίνει σύμφωνα με την ειδικότητα για την οποία διαθέτουν συναφή τίτλο σπουδών
ή σύμφωνα με τις -οριζόντιες- ειδικότητες σε τομείς διοίκησης και διάθεσης (πωλήσεις) που
έχουν δηλώσει στην Εξατομικευμένη Προσέγγιση / βιογραφικό, ενώ οι
ενδιαφερόμενοι άνεργοι δεν υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής αλλά υποδεικνύονται από
τους εργασιακούς συμβούλους των ΚΠΑ2 στις επιχειρήσεις με σειρά προτεραιότητας.
Προτεραιότητα δίνεται επίσης στους γονείς ανήλικων τέκνων, με απόλυτη προτεραιότητα
στις μητέρες, και έπονται οι άνεργοι με την μεγαλύτερης διάρκειας (σε ημέρες),
εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των νέων στο Μητρώο
Ανέργων του ΟΑΕΔ και την έκδοση του δελτίου Ανεργίας είναι τα ακόλουθα:
• Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού,
αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1. Οι άνεργοι που
εμφανίζονται ως εξαρτώμενα μέλη θα προσκομίζουν το τελευταίο εκκαθαριστικό
σημείωμα φορολογίας εισοδήματος ή το Ε1 του ατόμου του οποίου τελούν υπό την
προστασία καθώς και παραστατικό μέσω του οποίου δηλώνεται η άρση του λόγου
εξάρτησης, όπου αυτό απαιτείται.
• Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής / κινητής τηλεφωνίας ή αντίγραφο
συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια ΔΟΥ.
• Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο Ταυτότητας, Διαβατήριο).
• Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ.
• Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων
χωρών.
Η Υπηρεσία ΚΠΑ2 διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει οποιοδήποτε δικαιολογητικό που
κατά την κρίση της θεωρείται απαραίτητο για τον έλεγχο ανεργίας.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν ανήλικα
τέκνα, τότε καλούνται να προσέλθουν στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ προκειμένου να
τα δηλώσουν και να προσκομίσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 9:29 am


Ανυποτάκτο Αγρίνιο:Ισολογισμός-Απολογισμός,άλλη μια εθιμοτυπική συνεδρίαση

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ανυπότακτο

Προχθές Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 ζήσαμε, για άλλη μια χρονιά, την εθιμοτυπική ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την συζήτηση και έγκριση του ισολογισμού και του απολογισμού των οικονομικών πεπραγμένων του 2015.
Την συγκεκριμένη συνεδρίαση την αποκαλούμε εθιμοτυπική, γιατί, για πολλά χρόνια, και ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται ο έλεγχος των στοιχείων και το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας παραμένουν απαράλλακτα μονότονα και ίδια, αποδεικνύοντας, όχι μόνο ότι ο οργανισμός συνεχίζει να λειτουργεί με τις «ευκολίες» που χρόνια τώρα συντηρούν το σύστημα εξουσίας του, αλλά και με τις ίδιες ακριβώς πολιτικές.
Το Ανυπότακτο Αγρίνιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, για μια ακόμα φορά έθεσε σχεδόν τα ίδια ερωτήματα με πέρσι, και για μια ακόμα φορά, στα περισσότερα απ’ αυτά, τα οποία μάλιστα αφορούν διαχρονικές επισφάλειες, πρακτικές και ελλείψεις, καμία σοβαρή απάντηση δεν πήρε.
Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωση να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία για τα παρακάτω:

1. Εδώ και αρκετά χρόνια, και ανεξάρτητα από το ποια είναι η δημοτική αρχή που διοικεί τον δήμο Αγρινίου, όλους τους ελέγχους των ισολογισμών και απολογισμών αναλαμβάνει και τους πραγματοποιεί το ίδιο γραφείο ορκωτών λογιστών, με αποτέλεσμα, κατά την κρίση μας, να έχει δημιουργηθεί μία πελατειακή σχέση αλληλεξάρτησης, η οποία κάθε άλλο παρά κολακεύει την αντικειμενικότητα του ελέγχου, χωρίς αυτό βέβαια να υποδηλώνει πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του ορκωτού λογιστή.
Στην ερώτηση μας, λοιπόν, προς την δημοτική αρχή με ποια διαδικασία γίνεται η ανάθεση για την εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών, αντί η απάντηση να δοθεί από ένα κάποιο στέλεχός της, δόθηκε από τον ίδιο τον ορκωτό λογιστή: «Είμαστε οι καλύτεροι», είπε… και κανείς άλλος δεν είπε τίποτα!
2.  Σε κάθε έκθεση του ορκωτού λογιστή όλα τα τελευταία χρόνια  υπάρχει η παρατήρηση ότι στο Δήμο Αγρινίου δεν εφαρμόζεται η αναλυτική λογιστική παρότι υπάρχει σχετική ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σε δήμους άνω των δέκα χιλιάδων κατοίκων. Στο Δήμο Αγρινίου μάλιστα, εδώ και χρόνια, έχουν προκηρυχτεί θέσεις από τον ΑΣΕΠ, οι οποίες και έχουν καλυφθεί ειδικά για την στελέχωση γραφείου που θα λειτουργεί  για την εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος.
Σε ερώτηση μας πόσοι είναι αυτοί οι υπάλληλοι, για ποιο λόγο δεν λειτουργεί το τμήμα και που υπηρετούν σήμερα, καμιά απάντηση δεν πήραμε.
 3. Επίσης στην ερώτηση μας γιατί δεν έχει δημιουργηθεί οργανωμένη αποθήκη υλικών μέχρι σήμερα, δομή που προϋποθέτει την εφαρμογή της σωστής αναλυτικής λογιστικής και προάγει την διαφάνεια και την οικονομία κλίμακος, εισπράξαμε για άλλη μια φορά την… σιωπή.
 4.  Σε κάθε έκθεση του ορκωτού λογιστή τα τελευταία χρόνια , εμφανίζεται η παρατήρηση, ότι δεν υπάρχει καμιά πληροφόρηση από το τέλος του 2008 για την ύπαρξη της εταιρείας ΚΕΚ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΑΕ, στην οποία ο δήμος Αγρινίου είναι μέτοχος. Σε όλες αυτές τις εκθέσεις του ο ορκωτός λογιστής ζητά από κάποιον αρμόδιο υπάλληλο να διερευνήσει το ζήτημα. Παρά ταύτα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, κανείς υπάλληλος δεν διερεύνησε το ζήτημα και καμία απάντησε δεν δόθηκε, με αποτέλεσμα αρκετοί να διατυπώνουν την άποψη για την ύπαρξη σημαντικού σκανδάλου με διαχρονική πολιτική συγκάλυψη.
 5.  Το ίδιο συμβαίνει και με την συμμετοχή του Δήμου στην ΑΝ.ΑΙΤ.ΑΕ, η οποία έχει «μηδενίσει». Να σημειώσουμε εδώ, ότι η συγκεκριμένη εταιρεία συμμετέχει σε μετοχική σύνθεση άλλης εταιρείας, η οποία  δημιουργήθηκε για να κατασκευάσει ανεμογεννήτριες στην περιοχή της ΑΡΕΝΤΑΣ ΑΙΤ/ΝΑΣ για την οποία κανείς δεν ξέρει τίποτα.
 6.  Χρονίζουσα και ατελέσφορη ακόμα είναι η εκκαθάριση της ΔΕΠΥΑΑ (Δημοτική Εταιρεία που λειτουργούσε το δημοτικό καφενείο και το αναψυκτήριο του Πάρκου, η οποία ξεκίνησε το 2007. Μετά από εννιά χρόνια με καθαριστή την ίδια εταιρεία των ορκωτών λογιστών να έχει αναλάβει την συγκεκριμένη εκκαθάριση η εταιρεία όχι μόνο δεν εκκαθαρίστηκε, αλλά παραμένει υπόχρεη και προς το προσωπικό της και ίσως και προς τρίτους. Στην ερώτησή μας μάλιστα ποιο είναι το ύψος των οφειλών της προς του εργαζόμενους εκείνους που έχουν απολυθεί η μόνη απάντηση που δόθηκε είναι, ότι η εταιρεία βρίσκεται σε εκκαθάριση.
 7.  Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ουδέποτε, εξ όσων γνωρίζουμε, έχει γίνει σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου κάποια αποτίμηση της συμμετοχής του δήμου σε όλες αυτές τις εταιρείες στις οποίες την εποχή της «οικονομικής ευμάρειας» ο Δήμος Αγρινίου έριχνε χρήματα χωρίς να ούτε να τα υπολογίζει, ούτε να ενδιαφέρεται για την τύχη τους, απ’ ότι φαίνεται.
 8. Το ποσό των ανεξόφλητων λογαριασμών ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ το οποίο μεταφέρεται από χρόνο σε χρόνο μόνο και μόνο, εξ όσων αντιλαμβανόμαστε για να κλείνουν οι ισολογισμοί χωρίς να μπορεί με σαφήνεια να μας πληροφορήσει πότε επιτέλους θα εισπραχθεί, καθώς και κατά πόσο η πλασματικότητα που το διακρίνει επηρεάζει τον πραγματικό προϋπολογισμό.
 9. Σαφή απάντηση δεν πήραμε ούτε καν στην ερώτηση που διατυπώσαμε προς την σημερινή δημοτική αρχή σε τι ποσοστό έχει ανέλθει η εισπραξιμότητα αυτού του ποσού τα δύο αυτά χρόνια για τα οποία  έχει την ευθύνη. Να θυμίσουμε μόνο τούτο. Αυτό το ζήτημα αποτέλεσε σημείο σφοδρής  κριτικής της τωρινής δημοτικής αρχής προς την απελθούσα.

Τα άλλα ερωτήματα τα οποία καταθέσαμε και λάβαμε ελλιπείς ή καθόλου απαντήσεις είναι τα παρακάτω:

1. Τι γίνεται με τα πρόστιμα από τις  αυθαίρετες κατασκευές και τα τραπεζο-καθίσματα  στη πόλη;
2. Υπάρχουν πληθώρα αγωγών προς το δήμο ανάμεσα σε άλλους και από εργαζόμενους του. Για παράδειγμα, όταν «πέρασε» το ΔΑΚ στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Αγρινίου υπήρχαν οφειλές στα ταμεία των εργαζομένων.
Υπάρχουν οικονομικές απαιτήσεις εν ενεργεία εργαζομένων στο Δήμο και για ποιο λόγο;
3. Τι ποσά από τα ιδία έσοδα αξιοποιήθηκαν πέρα από την ικανοποίηση των ανελαστικών δαπανών και προς ποια κατεύθυνση;
4.Τι ποσό από τις ΣΑΤΑ έχει εισπραχτεί το 2015 και τι μεταφέρθηκε το 2016;
5.  Τέλος στο ερώτημα μας σε τι ποσοστό έχει υλοποιηθεί το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου το 2015 και ποιο εκείνο που δεν έχει υλοποιηθεί, η δημοτική αρχή μας μοίρασε ένα πίνακα που αποδεικνύει ότι τα έργα που εκτελέστηκαν είναι της τάξης των 12 εκατομμυρίων ευρώ  έναντι  70 εκατομμυρίων που είχαν προϋπολογιστεί. Ποσοστό υλοποίησης δηλαδή17,5% περίπου

θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τον κατάλογο των ερωτημάτων, αλλά μικρή σημασία θα είχε, όταν η έλλειψη σε βασικές υποδομές του καλλικρατικού μας Δήμου,  όπως ύδρευση, αποχέτευση, άρδευση, σχολική στέγη, ελεύθεροι ανθρώπινοι δημόσιοι χώροι, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο θετικό ισολογισμό και στα ταμειακά διαθέσιμα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση αυτή.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 8:48 am


Ζώδια:Ημερήσιες προβλέψεις για την Παρασκευή 21-10

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ζώδια

Κριός
Σήμερα αγαπητέ Κριέ με την Σελήνη να πραγματοποιεί θετική όψη με τον Ποσειδώνα θα σου παρουσιαστούν αρκετές ευκαιρίες που αν τις εκμεταλλευτείς θα δείς πολύ σύντομα μια αισθητή βελτίωση στη ζωή σου. Το πρόβλημα είναι πως με την κούραση που σε χαρακτηρίζει τον τελευταίο καιρό, μάλλον δεν έχεις τη διαύγεια αλλά ούτε και τη δύναμη να αξιοποιήσεις τίποτα. Ξεκίνησε λοιπόν αλλάζοντας τον τρόπο ζωής σου και βρες χρόνο για να ξεκουραστείς.

Αισθηματικές
Στην αισθηματική σου ζωή, αν είσαι Κριός, μπορείς να λύσεις αρκετά ζητήματα που απασχολούν τη σχέση σου. Μην αναβάλεις άλλο την κουβέντα που θέλεις να κάνεις με τον σύντροφό σου για να τα ξεκαθαρίσεις. Εσύ που βαδίζεις σε μοναχικά μονοπάτια μην κλειστείς και το σημερινό βράδυ στο σπίτι, γιατί με την θέση της Σελήνης στον Καρκίνο σε περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις.

Επαγγελματικές
Η δουλειά σου εξακολουθεί να είναι αρκετά απαιτητική και χρειάζεται από εσένα απόλυτη ωριμότητα και σύνεση σε κάθε σου κίνηση φίλε Κριέ. Τα οικονομικά σου πάλι, μπορούν να εξελιχθούν θετικά σήμερα αν είσαι λίγο προσεκτικός στις επιλογές σου.

Ταύρος
Αγαπητέ Ταύρε, είσαι σε μια πολύ καλή μέρα όπου ότι σκέφτεσαι θα μπορεί να πραγματοποιηθεί και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ξεκίνησε λύνοντας υποθέσεις του παρελθόντος για να μπορέσεις να προχωρήσεις ανενόχλητος στα μελλοντικά σχέδιά σου. Μη δίνεις πολύ σημασία σε μικρά προβλήματα. Είναι σίγουρο ότι μπορείς να τα χειριστείς όλα, αν μείνεις προσηλωμένος σε όσα θέλεις να πετύχεις.

Αισθηματικές
Τα αισθηματικά σου, αν είσαι Ταύρος, θα πάνε πολύ καλά αν αφιερώσεις χρόνο στη σχέση σου και δείξεις με κάθε τρόπο τα έντονα συναισθήματά που έχεις για τον σύντροφο σου. Εσύ που ζεις ερωτικές μοναξιές η μέρα είναι καλή για να συναντήσεις ένα άτομο από το φιλικό σου περιβάλλον που το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει και σου εκδηλώνει τον έρωτα του.

Επαγγελματικές
Η δουλειά σου έχει αυξημένες απαιτήσεις και ίσως ζητά από εσένα λίγη παραπάνω προσπάθεια, αλλά η καλή σου διάθεση σε κάνει να είσαι αποτελεσματικός σε όλες τις υποχρεώσεις που προκύπτουν. Ακόμα και τα οικονομικά σου έχουν μια μικρή βελτίωση αφού ξαφνικά έσοδα θα σου λύσουν τα χέρια.


Δίδυμοι
Η ανασφάλεια που θα νιώσεις σήμερα θα σε κάνει να επανεξετάσεις αρκετές καταστάσεις, αλλά και πρόσωπα στα οποία είχες δείξει εμπιστοσύνη στο παρελθόν και μάλλον δεν την άξιζαν. Καλό είναι φίλε Δίδυμε, να αρχίσεις να κρατάς μια επιφύλαξη και να μην ανοίγεσαι τόσο εύκολα γιατί είναι πιθανό να πέσεις θύμα των περιστάσεων. Μην υποτιμάς το μυαλό σου που μπορεί να σε οδηγήσει στα σωστά συμπεράσματα.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Δίδυμος, θα χρειαστείς αρκετή ενέργεια γιατί ο σύντροφός σου δείχνει να έχει ανάγκη την υποστήριξή σου. Κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να κρατήσεις την καλή ατμόσφαιρα στη σχέση σου. Αν η μοναξιά επιμένει να μένει κοντά σου μην το βάζεις κάτω γιατί μπορείς να περάσεις πολύ καλά απόψε.

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου, αρκετά θα είναι τα γεγονότα που θα εξελιχθούν με καλύτερο τρόπο από αυτό που περιμένεις και οι υποθέσεις σου θα προχωρήσουν μια χαρά. Είναι μια καλή μέρα για νέες συμφωνίες ακόμα και οικονομικού περιεχομένου, αλλά προσοχή δεν είναι καλή μέρα για έξοδα…


Καρκίνος
Σήμερα είναι μια πολύ θετική μέρα για εσένα αγαπητέ Καρκίνε, που κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις και εξελίξεις σε διάφορα ζητήματα που είχες σχεδόν ξεγραμμένα. Θα μπορέσεις λοιπόν να ξεκολλήσεις από τη στασιμότητα και να δείς με μεγαλύτερη αισιοδοξία την πορεία σου.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Καρκίνος, η στάση του συντρόφου σου σήμερα θα σε εκπλήξει ευχάριστα και θα νιώσεις πολύ όμορφα μέσα στην ερωτική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει. Εσύ που βαδίζεις σε μοναχικά μονοπάτια είναι μια καλή μέρα για φλερτ… Αξιοποίησε την!

Επαγγελματικές
Η δουλειά σου, μπορεί να σε κουράσει λίγο καθώς οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις στις υποθέσεις που χειρίζεσαι είναι αρκετές. Καλό θα ήταν να κινηθείς με ψυχραιμία και να αποφύγεις κάθε τι που περιλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Κυρίως τα οικονομικά σου θέλουν μεγάλη προσοχή.


Λέων
Αγαπητέ Λέοντα αυτή η Παρασκευή είναι μια πολύ ευχάριστη μέρα για εσένα και ίσως και η αρχή μιας περιόδου, όπου όλα θα σου πηγαίνουν καλύτερα απ’ όσο περιμένεις. Μην χάνεις χρόνο και μην αφήσεις ανεκμετάλλευτη τη συγκυρία. Τακτοποίησε όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα και μην αφήσεις κανένα να μπει στο δρόμο σου. Όλα θα πάνε πολύ καλά!

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Λέων, χρειάζεται λίγη προσοχή γιατί μπορεί να βρεθείς σε ένταση με τον σύντροφό σου χωρίς να υφίσταται σοβαρός λόγος. Εσένα που η μοναξιά μονοπωλεί την ζωή σου είσαι σε μια πολύ ευνοϊκή μέρα για νέους έρωτες. Μην τη χάσεις κλεισμένος μέσα στο σπίτι και κλαίγοντας την τύχη σου!

Επαγγελματικές
Στην δουλειά σου κάθε αλλαγή θα είναι προς όφελός σου και όλα όσα επιθυμείς μπορούν να συμβούν. Να είσαι όμως συγκρατημένος και συγκροτημένος στις κινήσεις σου για να μην πάρεις ρίσκα. Τα οικονομικά σου θα πάνε καλύτερα αν τελειώνεις με χρέη του παρελθόντος.


Παρθένος
Σήμερα θα κινείσαι με τεράστια ταχύτητα και θα ξεκαθαρίζεις, θα λύνεις και θα δημιουργείς με τρόπο τόσο γρήγορο και αποτελεσματικό που ούτε εσύ οι ίδιος δεν θα το πιστεύεις. Η δυναμική σου προσωπικότητα παίρνει τα πάνω της και δεν μπορεί κανείς να σε σταματήσει. Ίσως όμως θα χρειαστεί να σκεφτείς στο τέλος αν πράττεις σωστά ή μήπως κάπου έχεις βιαστεί.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Παρθένος, μπορεί να προκύψουν κάποιες παρεξηγήσεις στην σχέση σου και να πρέπει να μιλήσεις για να ξεδιαλύνεις τις καταστάσεις ανάμεσα σε σένα και τον σύντροφο σου. Πάντως, είτε είσαι μόνος είτε όχι, να ξέρεις πως σήμερα όλα μπορούν να συμβούν! Η ζωή σου έχει πολλές πιθανότητες να αλλάξεις προς το καλύτερο το αποψινό βράδυ.

Επαγγελματικές
Στην δουλειά σου, όλη αυτή η ένταση μπορεί να σε κάνει να κινηθείς χωρίς πολύ σκέψη και αυτό θα δημιουργήσει αργότερα προβληματάκια. Τα οικονομικά πρέπει οπωσδήποτε να γλιτώσουν από τη βιασύνη σου γιατί κινδυνεύεις να τα τινάξεις στον αέρα…


Ζυγός
Αγαπητέ Ζυγέ κάποιοι σκόπελοι θα παρουσιαστούν σήμερα στο δρόμο σου και θα σου χαλάσουν τη διάθεση. Μη δίνεις πολύ σημασία και μην αφήνεις τα νεύρα σου να κάνουν κουμάντο στις αποφάσεις σου. Η αλήθεια είναι ότι ο θυμός σου μπορεί να σε οδηγήσει σε πολύ λάθος δρόμους.

Αισθηματικές
Σε ότι αφορά τα αισθηματικά σου φίλε Ζυγέ, η γοητεία σου λειτουργεί σαν καταλύτης σήμερα στη σχέση σου και διαλύει κάθε σύννεφο. Μπορείς λοιπόν να απολαύσεις μια πολύ ωραία μέρα με το αγαπημένο σου πρόσωπο και να δείξεις άφοβα τα συναισθήματά σου. Αν δεν έχεις κάποια σχέση, μην κλειστείς σπίτι. Είναι κρίμα όλη αυτή η διάθεση να πάει χαμένη! Η ζωή σου έχει πολλές πιθανότητες να αλλάξεις προς το καλύτερο το αποψινό βράδυ.

Επαγγελματικές
Η δουλειά σου πηγαίνει μια χαρά και δεν έχεις προβλήματα χάρη στις σωστές βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται η θέση σου. Αν τα οικονομικά σου είναι στάσιμα, μην αγχώνεσαι. Όσο δεν αυξάνονται τα έξοδα, τα καταφέρνεις μια χαρά.


Σκορπιός
Αγαπητέ Σκορπιέ σήμερα θα πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά τις καταστάσεις που σε προβληματίζουν και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου για το τι πρέπει να κάνεις από εδώ και στο εξής. Μην αναβάλεις άλλο τις αποφάσεις γιατί ο χρόνος θα αρχίσει να λειτουργεί εναντίον σου. Φτιάξε ένα πρόγραμμα και ακολούθησε το για να τελειώνεις μια και καλή με όσα σε αγχώνουν.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Σκορπιός, κάποια πράγματα που σε προβληματίζουν είναι μάλλον στη σφαίρα της φαντασίας σου και δεν πρέπει να τα καταλογίζεις στον σύντροφό σου. Αν ηρεμήσεις μπορείς να περάσεις πολύ καλά μαζί του. Εσύ που πίνεις καφέ παρέα με την μοναξιά σου, μην απογοητεύεσαι και σε παίρνει από κάτω και έχε το νου σου για κάτι που πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Επαγγελματικές
Η δουλειά σου θα σε ωθήσει σήμερα να κάνεις αρκετές αλλαγές, κάποιες μάλιστα θα είναι δραστικές. Μην πάρεις καμιά απόφαση πριν υπολογίσεις τα θετικά και τα αρνητικά της. Τα οικονομικά σου βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί. Μην χάσεις την ισορροπία σου με άσκοπα έξοδα.


Τοξότης
Αγαπητέ Τοξότη μόνο ένας σωστός προγραμματισμός θα σε σώσει σήμερα από τις κακοτοπιές. Μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις και μην εκνευρίζεσαι με το παραμικρό γιατί ίσως να πρέπει να χειριστείς έκτακτα περιστατικά και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και οργανωμένος.

Αισθηματικές
Στην προσωπική σου ζωή, αν είσαι Τοξότης, απόφυγε τη μοναξιά και την απομόνωση που θα σε παρασύρει αυτή η Παρασκευή. Εκδηλώσου, επικοινώνησε και πέρασε όμορφες στιγμές με τον σύντροφο σου. Αν είσαι αδέσμευτος βγες με φίλους, χαμογέλασε και γενικά νίκησε τη μιζέρια που σου χτυπάει κάθε τόσο την πόρτα. Αυτήν την φορά φρόντισε να μην της ανοίξεις!!!

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου θα πάνε όλα πολύ καλά και θα μπορέσεις να τελειώνεις με αρκετές υποχρεώσεις που σε έχουν αγχώσει. Το πιο βασικό είναι να αποφύγεις τη βιασύνη και τις υπερβολές ειδικά σε ότι αφορά αγορές και έξοδα.


Αιγόκερως
Αρκετά εμπόδια θα προκύψουν σήμερα σε ότι κι αν κάνεις αγαπητέ Αιγόκερε. Τα περισσότερα μάλιστα θα προέρχονται από ανθρώπους που δεν πίστευες ότι θέλουν να σταθούν στη μέση των σχεδίων σου σαν εμπόδιο. Παρ’ όλα αυτά θα καταφέρεις να αντεπεξέλθεις με τον καλύτερο τρόπο και χάρη στη διπλωματία σου θα ξεπεράσεις κάθε δυσκολία.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Αιγόκερως, ίσως παραμελήσεις λίγο τη σχέση σου με τόσα που θα έχεις στο κεφάλι σου. Καλύτερα να αφιερώσεις λίγο χρόνο στην προσωπική σου ζωή, είτε είσαι δεσμευμένος, είτε όχι. Δεν χρειάζεται να κρατάς όλο σου τον ερωτισμό για τον εαυτό σου. Εκδήλωσε τον!!!

Επαγγελματικές
Στην δουλειά σου, η σημερινή θέση της Σελήνης στο ζώδιο του Καρκίνου θα σου φέρει αρκετές ευκαιρίες και θα διευκολύνει την προώθηση των ζητημάτων σου για να έλθουν πιο γρήγορα στην επίτευξη τους. Μην χάσεις την ψυχραιμία σου ό, τι κι αν γίνει και δώσε προσοχή σε κάθε οικονομική συναλλαγή που θα προκύψει.

Υδροχόος
Αγαπητέ Υδροχόε, σήμερα αναθεωρείς αρκετά πράγματα μεταξύ των οποίων και η δική σου στάση απέναντι σε ορισμένες καταστάσεις. Μέσα από αυτή την εποικοδομητική διαδικασία θα μπορέσεις να ξεχωρίσεις κάποια άτομα με τα οποία θεωρείς ότι μπορείς να συνεργαστείς και να ζητήσεις τη συμβουλή τους σε κάποια ζητήματα.

Αισθηματικές
Τα αισθηματικά σου, αν είσαι Υδροχόος, μάλλον έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα σήμερα, καθώς τα άγχη από τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου δεν σου επιτρέπουν να ασχοληθείς όσο χρειάζεται με τη σχέση σου. Προσπάθησε να αλλάξεις αυτή την ατμόσφαιρα και να κάνεις ευχάριστα πράγματα σήμερα με τον σύντροφό σου.

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου θα υπάρξουν αρκετές εξελίξεις, αλλά καλό είναι να κρατήσεις κλειστά τα χαρτιά σου για κάποιο διάστημα μέχρι τουλάχιστον να είσαι σίγουρος γι’ αυτό που θέλεις. Το καλό είναι ότι αρχίζουν και αποδίδουν οι προσπάθειες σου και τα οικονομικά σου δείχνουν σαφή βελτίωση.

Ιχθείς
Αγαπητέ Ιχθύ έχεις βάλει στόχο να αλλάξεις πολλά πράγματα στη ζωή σου. Θα τα καταφέρεις αν κάνεις έναν προγραμματισμό που θα σε βοηθήσει να μην αγχωθείς. Σήμερα πάντως θα σου παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες και δεν πρέπει να τις αφήσεις να πάνε χαμένες.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου φίλε Ιχθύ, αν δεν ηρεμήσεις δεν θα μπορέσεις να βάλεις σε μια καλή σειρά τη σχέση σου. Ο εκνευρισμός σου από όλα τα άλλα ζητήματα βγαίνουν στην προσωπική σου ζωή και τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά. Κυρίως αν δεν έχεις σχέση μην κάνεις κανένα τολμηρό εγχείρημα που μπορεί να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου θα μπορέσεις να κάνεις συμφέρουσες συμφωνίες και να τακτοποιήσεις παλιές εκκρεμότητες. Έχε το νου σου σε συνεργασίες που θέλουν λίγο σπρώξιμο. Ίσως εσύ είσαι αυτός που πρέπει να σπρώξει… Τα οικονομικά ανοίγματα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για αυτή την ημέρα. Απόφυγε όσο μπορείς τις νέες συμφωνίες.

προγνώσεις:tlife.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 8:43 am


Σήμερα η ολοήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Παπαστράτειο


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου συνδιοργανώνει Ολοήμερη Εθελοντική Αιμοδόσία
την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου.
Ώρες προσέλευσης 08:00-19:00

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 8:33 am


Καιρός:Βροχές και καταιγίδες

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike βροχές

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, όπου βαθμιαία θα επηρεάσουν και περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας περιμένουμε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο, το Ιόνιο και τη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 8 έως 17 βαθμούς), 18 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 18 έως 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή σε νότιους στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση και στροφή τους σε νότιους ασθενείς.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και μετά το απόγευμα πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
πρόγνωση:meteo.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 8:24 am


Ψήφισμα φορέων για το ΕΠΑΛ Καινουργίου

Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα τμήματα και ο τομέας που έκλεισαν με απόφαση του Υπουργού Παιδείας


Σήμερα Πέμπτη 20-10-2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Καινουργίου Δ.Ε. Θεστιέων του διευρυμένου Δήμου Αγρινίου Αιτωλ/νίας, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου των Διδασκόντων του σχολείου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων, Δήμων, Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, ΠΕΤΕΕΜ, Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινουργίου, μαθητών και των εκπαιδευτικών, που υπογράφουν και το παρόν ψήφισμα, σχετικά με το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας της επαναλειτουργίας  των δύο τμημάτων γενικής παιδείας, καθώς επίσης και της Β’ τάξης του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης (που καταργήθηκαν), που είναι βασικό αίτημα διεκδίκησης των μαθητών που βρίσκονται σε διαρκή (3η εβδομάδα) κατάληψη του ΕΠΑΛ Καινουργίου.Εμείς οι εκπρόσωποι φορέων, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη συρρίκνωση του ΕΠΑΛ Καινουργίου και κάθε περιφερειακού σχολείου της ευρύτερης περιοχής μας. Η μη επαναλειτουργία άμεσα των τμημάτων αυτών του ΕΠΑΛ Καινουργίου (που έκλεισε το Υπουργείο Παιδείας), οι μαθητές της ορεινής Τριχωνίδας Δήμου Αγρινίου και ορισμένοι του Δήμου Θέρμου δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της ειδικότητάς τους σε άλλο ΕΠΑΛ, εξαιτίας της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, έλλειψη συγκοινωνίας, κ.α. και θα οδηγηθούν στη διακοπή της φοίτησής τους.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι υπάρχει η θετική εισήγηση προς το υπουργείο από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για επαναλειτουργία όλων των τμημάτων του ΕΠΑΛ. Για το λόγο αυτό το ΕΠΑΛ Καινουργίου πρέπει να τοποθετηθεί σε κατηγορία ηπειρωτικών περιοχών, αντί της C που είναι σήμερα, ώστε από τον επόμενο χρόνο να τύχει της πρόνοιας του νόμου των απομονωμένων Λυκείων, δυσπρόσιτων περιοχών, όσον αφορά τις περιοχής προέλευσης των μαθητών του ορεινού όγκου της Τριχωνίδας.
Παράλληλα θεωρούμε αναγκαία την ίδρυση νέων ειδικοτήτων, στο μοναδικό ΕΠΑΛ της περιοχής, κυρίως του πρωτογενή τομέα για την στήριξη της περιοχής και την αξιοποίηση των εργαστηριακών υποδομών του σχολείου.
Επίσης μαθητές με μαθησιακές και ακόμα κινητικές δυσκολίες που φοιτούν στα συγκεκριμένα τμήματα του ΕΠΑΛ Καινουργίου, δημιουργούν την ανάγκη λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων κι επομένως η συγχώνευση τμημάτων θα οδηγήσει στην απομάκρυνσή τους από την εκπαιδευτική διαδικασία.
Η  κατάργηση των τμημάτων αποτελεί υποβάθμιση και οδηγεί στην σταδιακή κατάργηση της σχολικής μονάδας, γεγονός ολέθριο για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας, της νέας γενιάς και των οικογενειών, που κατοικούν ευρύτερη περιοχή, που είναι από τις πιο πολυπληθείς της Αιτωλ/νίας.
Διαπιστώνουμε ταυτόχρονα ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, η όποια οικονομική επιβάρυνση για μετακίνηση των μαθητών θα είναι ένα ακόμα δυσβάστακτο φορτίο στους ώμους των γονιών τους. Αυτά τα σχολεία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία καθώς καλύπτουν την ανάγκη και το δικαίωμα επαγγελματικής εκπ/σης μαθητών που προέρχονται από απομακρυσμένες και ορεινές περιοχές, όπου οι γονείς τους είναι αγρότες και δύσκολα τα βγάζουν σήμερα πέρα.
Πιστεύουμε στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και σε μια πραγματικά αναβαθμισμένη σύγχρονη Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των μαθητών για μόρφωση


Σύμφωνα με τα παραπάνω ο μ ό φ ω ν α ζητάμε από τον Υπουργό παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή του και να εγκρίνει την επαναλειτουργία όλων των τμημάτων, όπως ορίζονται και από την πράξη 3η/14-09-2016 του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Καινουργίου (5 τμήματα Γεν. Παιδείας και Β΄ τάξη Οικονομίας και Διοίκησης), σύμφωνα και με την θετική εισήγηση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας.
Τέλος καλούμε την κυβέρνηση να τηρήσει την υποχρέωση της ως πολιτεία εξασφαλίζοντας όλες τις προϋποθέσεις, σε υποδομές και έμψυχο δυναμικό, για ίσες ευκαιρίες όλων των μαθητών στην εκπαίδευση.Εξουσιοδοτήθηκε το σχολείο να γνωστοποιήσει το παρόν ψήφισμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς και να ενημερωθεί η κοινή γνώμη.
           
 1. Μελιάδης Γιώργος Αντιδήμαρχος Δήμου Αγρινίου
 2. Σπύρος Κωνσταντάρας Δήμαρχος Θέρμου  
 3. Κών/νος Ευθυμίου, Πρόεδρος Τ.Κ. Καινουργίου
 4. Φώτης Παπούτσης Πρόεδρος Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αγρινίου
 5. Γιώργος Καραμητσόπουλος Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας,
 6. Περικλής Παπασάικας, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινουργίου
 7. Παναγιώτης Πανογεώργος, Αντιπρόεδρος ΠΕΤΕΕΜ (Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Εκπ/κών Εργαστηριακών Μαθημάτων)
 8. Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Καινουργίου
 9. Επιτροπή κατάληψης μαθητών

 1. Σύλλογος Διδασκόντων ΕΠΑΛ Καινουργίου
Καινούργιο 20 – 10- 2016

Από το ΕΠΑΛ Καινουργίου

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2016 | 8:33 pm


Κίνηση εκ περιτροπής λόγω θανατηφόρου τροχαίου στην Ε.Ο Αθηνών Πατρών

Αποτέλεσμα εικόνας για αγρινιολικε τροχαίο

Η ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ:

Λόγω θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, που συνέβη πριν λίγη ώρα, στο 171ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται εκ περιτροπής μέχρι να καθαριστεί το οδόστρωμα. Παρακαλουνται οι οδηγοί, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να τηρούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.
φωτο αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2016 | 6:05 pm


Βραβείο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το ολοκληρωμένο σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας


Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στο Ίδρυμα Ευγενίδου η 6η τελετή απονομής των «Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment και των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον», η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έλαβε το 2ο βραβείο Περιβάλλοντος στην κατηγορία των ΟΤΑ και ήταν η μοναδική Περιφέρεια που διακρίθηκε, μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, για το «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας».
Σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας υποδέχθηκε στο γραφείο του τα στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ΠΔΕ προκειμένου να τους συγχαρεί για την σημαντική τους επιτυχία.


«Είναι ιδιαίτερη η τιμή για εμάς, για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε πράξη και πλέον αναγνωρίζεται για τη συμβολή στην περιβαλλοντική ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά όλους σας και στο πρόσωπό σας όλους τους εργαζόμενους της Διεύθυνσής μας, τα στελέχη των τμημάτων Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας. Αποτελούν παράδειγμα για όλους μας καθώς εργάστηκαν ακούραστα ώστε να υλοποιήσουν αυτό το έργο. Επίσης, να ευχαριστήσω για τη στήριξη που παρείχε σε όλους ο  πρώην Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Υφαντής  και ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Σχεδιασμού Δημήτρης Καραβίδας».
Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ παρέστησαν ο αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης και ο πρώην Υπουργός Γιάννης Μανιάτης. Από την Περιφέρεια στην εκδήλωση εκτός του Αντιπεριφερειάρχη βρέθηκαν στελέχη και διευθυντές της Υπηρεσίες.
Να υπενθυμίσουμε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει λάβει ένα ακόμη βραβείο για το «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας», από τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο στη Ρόδο και επιδιώκουν να συμβάλλουν στην προβολή και στην αναγνώριση της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Τι είναι το «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας»
Το «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας» είναι μια βάση γεωχωρικής πληροφορίας όπου σκοπό έχει την δυνατότητα παρουσίασης, διάχυσης των αποτελεσμάτων από τους συστηματικούς ελέγχους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΔΕ στους πολίτες και φορείς δια μέσω της ιστοσελίδας της ΠΔΕ.
Οι συστηματικοί έλεγχοι  της ΠΔΕ έχουν ξεκινήσει το 2013 αρχικά σε όλους τους ΒΙΟΚΑ και έχουν ήδη επεκταθεί στη διερευνητική παρακολούθηση ποιοτικής κατάστασης στα υπόγεια υδατικά συστήματα και στα επιφανειακά υδάτινα σώματα στις περιοχές υφιστάμενων ΧΥΤΑ της Π.Δ.Ε., στον έλεγχο τήρησης των ορίων διάθεσης σε επιλεγμένα Υδατικά Συστήματα από παρακείμενες μεταποιητικές και βιομηχανικές μονάδες και στη συμπληρωματική εποπτική παρακολούθηση της ποιότητας των επιφανειακών υδάτων.
Επίσης στο Γεωχωρικό Σχέδιο παρουσιάζεται η παρακολούθηση της ποιοτικής κατάστασης του αέρα σε αστικά κέντρα της ΠΔΕ (αρχικά στη πόλη της Πάτρας και στη ΒΙΠΕ) και οι θέσεις έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων (γεωτρήσεις), οι αδειοδοτημένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τα ελαιοτριβεία ΠΔΕ.
Το «Γεωχωρικό Σχέδιο Περιβαλλοντικής Εποπτείας» είναι σε πιλοτική φάση, δυναμικό και θα παρουσιαστεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τον Νοέμβριο του 2016.


Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2016 | 5:59 pm


«Το άγαλμα που κρύωνε» από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ιερής πόλης Μεσολογγίου


Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάσθηκε χθες το απόγευμα από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, η θεατρική παράσταση «Το άγαλμα που κρύωνε», στο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου.
Στην παράσταση στην οποία συμμετείχαν παιδιά από τα καλλιτεχνικά τμήματα θεάτρου, μουσικής και χορού, το κοινό καλωσόρισαν  ο Διευθυντής του ΚΔΑΠ Ι.Π. Μεσολογγίου Μιχάλης Ραυτόπουλος και η Θεατρολόγος Κατερίνα Ζαχοπούλου. Την μουσική της παράστασης επιμελήθηκε ο Δημήτρης Νικολάου ενώ η επιμέλεια των χορών έγινε από την Μαρίζα Φωκά.
  Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Σπ. Καρβέλης, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά αλλά και τους διοργανωτές της εντυπωσιακής εκδήλωσης.
  Ο κ. Καρβέλης χαρακτήρισε την παράσταση ως το αποτέλεσμα της δημιουργικής ενασχόλησης αλλά και της προσεκτικής προσέγγισης των ιδιαίτερων καλλιτεχνικών ευαισθησιών των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή. Όπως επεσήμανε, ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει θερμά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε κάθε δημοτική ενότητα (Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Οινιάδες), όπου φιλοξενούνται συνολικά 450 παιδιά.
  Φορέας υλοποίησης της δομής των ΚΔΑΠ, είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου 

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2016 | 5:53 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr