1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κάλεσμα από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ι. Π. Μεσολογγίου για Εθελοντές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο


Μετά την επιτυχή λειτουργία του 1ου Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Κέντρου μας, τα μαθήματα συνεχίζονται και για το τρέχον σχολικό έτος 2016 – 2017, παρέχοντας ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου  οικογενειών και μελών Σωματείων της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όσους εκπαιδευτικούς εν ενέργεια ή μη αλλά και φοιτητές θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά εκπαιδευτικό έργο στις Δομές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου να το δηλώσουν στη γραμματεία του Ε.Κ.Μ. τις εργάσιμες μέρες και ώρες 09:00 – 13:00 (τηλέφωνο 2631022281) από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2016.

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2016 | 9:08 am


Ενημέρωση από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εξαπάτηση χρηστών με εικονικούς διαγωνισμούς σούπερ μάρκετ


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές εξαπάτησης , μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες σχετικά με δραστηριότητα που εξελίσσεται στο διαδίκτυο και παρουσιάζεται ως «έρευνα αγοράς», με εμφανιζόμενη σε αυτήν το λογότυπο αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ.

Συμμετέχοντας στην έρευνα ο ανυποψίαστος χρήστης, αφού προωθηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα όπου πραγματοποιείται η έρευνα, στη συνέχεια καλείται να απαντήσει σε δυο ερωτήσεις με το πρόσχημα να αποκτήσει μια δωροεπιταγή αξίας τριακοσίων (300,00) ευρώ της αλυσίδας καταστημάτων – σουπερμάρκετ, που φέρεται ψευδεπίγραφα ότι διοργανώνει το διαγωνισμό. Επιπλέον ο χρήστης καλείται και να κοινοποιήσει την έρευνα σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολούθως για να αποκτήσει την υποτιθέμενη δωροεπιταγή, καλείται να εγγραφεί σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης, καταχωρώντας σε ειδική φόρμα το κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα την υπέρογκη χρέωση του τηλεφωνικού αριθμού σε εβδομαδιαία βάση.

Επισημαίνεται ότι τα διαφημιστικά αυτά μηνύματα χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν λογότυπα και στοιχεία γνωστών εταιριών και παρουσιάζονται ως εξαιρετικά αληθοφανή, ενώ η κοινοποίηση τους μέσω δημοφιλών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης καθιστά την εξάπλωσή τους ιδιαίτερα γρήγορη.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους διαφημιστικών μηνυμάτων στο διαδίκτυο, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισημαίνει ότι αυτά τα μηνύματα έχουν ως στόχο να πείσουν, με απατηλό τρόπο [«ψάρεμα»], τους ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου να αποστείλουν προσωπικά τους δεδομένα (όπως τηλεφωνικούς αριθμούς), τα οποία αξιοποιούν οι δράστες για να τους ζημιώσουν οικονομικά.

Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου ότι:

δεν πρέπει να ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα και να συμμετέχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, μέσω των οποίων μπορεί να ζητούνται ακόμη και προσωπικά τους δεδομένα,
να μην αποστέλλουν σε υποτιθέμενες διαδικτυακές έρευνες προσωπικά τους στοιχεία και οικονοµικά δεδοµένα,
η συμμετοχή σε διαγωνισμούς εταιρειών με δώρα προϋποθέτει την αποδοχή των «όρων συμμετοχής», οι οποίοι πρέπει να έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο και
η χρήση Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (Υ.Π.Π.) ( http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Faq_YPP.html ) συνεπάγεται ιδιαίτερα αυξημένο κόστος κλήσεων και μηνυμάτων SMS (χρέωση είτε ανά κλήση, είτε ανά λεπτό, είτε ανά εισερχόμενο / εξερχόμενο μήνυμα).
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: [email protected]
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android:CYBERKID.
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @ cyberalertGR

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2016 | 8:43 am


Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια 30-9

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ζώδια

Κριός
Αγαπητέ Κριέ έχεις πολλά πράγματα στο κεφάλι σου τον τελευταίο καιρό και κάποια τα κυνηγάς χωρίς να βλέπεις αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να τα παρατήσεις τώρα αλλά ίσως θα πρέπει να σκεφτείς να αλλάξεις τακτική. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να πετύχεις τους στόχους σου. Σκέψου καλά τις επόμενες κινήσεις σου.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Κριός, είναι καιρός να κουβεντιάσεις ανοιχτά για το τι ζητάς από τη σχέση σου και τον σύντροφο σου. Αν δεν είναι αυτό που θέλεις θα πρέπει να σκεφτείς να πάς παρακάτω. Αν πάλι όλα βαίνουν όπως θέλεις, διώξε τις αμφιβολίες και πέρασε όσο καλύτερα γίνεται. Οι αδέσμευτοι γίνεστε σήμερα πολύ γοητευτικοί και η μέρα επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Επαγγελματικές
Η δουλειά σου είναι αρκετά φορτισμένη και οι αλλαγές που θέλεις να κάνεις χρειάζονται και τη βοήθεια των συνεργατών σου. Συζήτησε μαζί τους για να βρεις τις κατάλληλες λύσεις. Στα οικονομικά σου θα προκύψουν ευκαιρίες για να αυξήσεις τα έσοδά σου. Αυτό θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις κάποιες υποχρεώσεις σου.


/


Ταύρος
Η στάση σου σήμερα αγαπητέ Ταύρε θα είναι πολύ δυναμική και αποφασιστική απέναντι σε διάφορες καταστάσεις που θα προκύψουν. Μην κάνεις πίσω νομίζοντας ότι δεν μπορείς να πιέσεις άλλο τα πράγματα. Έχεις τον τρόπο να καταφέρεις ότι βάλεις στο μυαλό σου και έτσι να λύσεις και αρκετά από τα προβλήματα που σε ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου φίλε Ταύρε μπορείς να κάνεις τη σημερινή μέρα πολύ ερωτική. Είτε είσαι μόνος είτε έχεις σχέση φρόντισε να περάσεις μια ρομαντική βραδιά και να φτιάξεις την ψυχολογική σου διάθεση, καθώς και να τονώσεις την πεσμένη σου αυτοπεποίθηση.

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια σήμερα για να αποφύγεις κάποιες κακοτοπιές που θα προκύψουν και θα σε αναστατώσουν. Έχεις την ικανότητα να τα καταφέρεις περίφημα και να τις προσπεράσεις προς όφελος σου. Απόφυγε μόνο τις οικονομικές συμφωνίες γιατί το ρίσκο είναι μεγάλο και μπορεί να βγεις εκτός προϋπολογισμού.Δίδυμοι
Αγαπητέ Δίδυμε έχεις μπει σε περίοδο που οι θετικές αλλαγές σε καταπλήττουν και πολλές καταστάσεις στην ζωή σου πηγαίνουν πολύ καλά. Χρειάζεται λίγη ψυχραιμία και να μην αγχώνεσαι για να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Οι πλανήτες σε ευνοούν, για αυτό προχώρα μπροστά. Ώρα να υλοποιήσεις πολλά σχέδια που έχεις για το μέλλον.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, φίλε Δίδυμε, σταμάτα να ασχολείσαι με τις ευθύνες που έχεις σε άλλους τομείς και να παραμελείς τον σύντροφο σου, γιατί μετά τα μικρά προβλήματα θα γίνουν μεγάλα. Για σένα που απολαμβάνεις ακόμη την ελευθερία σου, πρέπει να μην μένεις καθόλου στο σπίτι σου, αν θέλεις να δεσμευτείς, γιατί αυτήν την περίοδο έχεις πολλές πιθανότητες να κάνεις μία πολύ καλή γνωριμία.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά θα τα πας πάρα πολύ καλά. Μπορείς να λύσεις εκκρεμότητες που έχεις από το παρελθόν, αλλά καλό είναι να μην κάνεις καινούργια ξεκινήματα, γιατί η κρίση σου θα είναι μάλλον πάνω από τα συνηθισμένα, αισιόδοξη. Κάποια σχέδια που έχεις για τα οικονομικά σου θα είναι σε στασιμότητα. Κινήσου στους ίδιους ρυθμούς και όλα θα πάνε όπως τα θέλεις.Καρκίνος
Αγαπητέ Καρκίνε η απογοήτευση θα εναλλάσσεται σήμερα με την ικανοποίηση και τα συναισθήματά σου θα είναι ανάμικτα. Φρόντισε να καταλάβεις τι είναι αυτό που δεν πάει καλά και να μην καταθέτεις τα όπλα σε όσα ζητήματα σε ταλαιπωρούν. Άλλωστε έχεις τις ικανότητες να τα φέρεις όλα εκεί που επιθυμείς. Είναι καθαρά θέμα διάθεσης.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Καρκίνος, βρες το χρόνο να σκεφτείς πως θα κάνεις μια έκπληξη στον σύντροφο σου. Η σχέση σου χρειάζεται ανανέωση και πρέπει εσύ να κάνεις την πρώτη κίνηση. Οι αδέσμευτοι, αφήστε χώρο στην Σελήνη από τον Ζυγό για να σας βοηθήσει και ανοίξτε τα μάτια σας για κάποιο άτομο που πραγματικά σας νοιάζεται.

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου οι ικανότητες που έχεις θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση καθώς θα προκύψουν ζητήματα που χρειάζονται την προσοχή σου. Τα οικονομικά σου αρχίζουν να μπαίνουν σε μια καλή σειρά. Μην τα αφήσεις να πάρουν πάλι την κάτω βόλτα.Λέων
Αγαπητέ Λέοντα έχεις πολλούς προβληματισμούς σε σχέση με το μέλλον. Ταυτόχρονα όμως απασχολείσαι και με άλλα θέματα, που μέχρι τώρα σταματούν την ανοδική πορεία σου και σε κουράζουν. Να ξέρεις ότι η μέρα θα σου δώσει πολλά πλεονεκτήματα για να υλοποιήσεις τους στόχους σου και να προσπεράσεις τα σημερινά εμπόδια που θα εμφανιστούν στο δρόμο σου. Προχώρα λοιπόν με πολύ καλό πρόγραμμα και θα δεις στην πορεία με ότι θα ασχοληθείς, θα το πετύχεις με τον καλύτερο τρόπο.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Λέων, πρέπει να αφήσεις την ονειροπόληση και να δεις μερικές καταστάσεις ρεαλιστικά. Μίλησε με τον σύντροφο σου και ξεκαθάρισε την θέση σου. Εσύ που πίνεις ακόμη καφέ με την μοναξιά σου, αυτήν την Παρασκευή έχεις κάποιες καλές εξελίξεις σε σχέση με ένα πρόσωπο που σε έχει γοητεύσει το τελευταίο διάστημα.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά πολλές υποθέσεις θα πάνε πολύ καλά. Καινούργια ξεκινήματα αλλά και συνεργασίες ευνοούνται. Απόφυγε σήμερα να κλείσεις σημαντικές συμφωνίες για τα οικονομικά σου. Προσπάθησε να τακτοποιήσεις κάποιες εκκρεμότητες που μπορεί να έχεις με ζητήματα νόμου.Παρθένος
Αγαπητέ Παρθένε μπορεί αυτό το διάστημα να βλέπεις ότι πολλά πράγματα δεν αλλάζουν όπως θα ήθελες και σε δυσαρεστούν, αλλά σήμερα πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί θα σου προκύψουν πολλές ευκαιρίες που θα πρέπει να τις εκμεταλλευτείς. Κάνε το πρόγραμμά σου για να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου και κοίτα να μην αφήσεις να σε επηρεάσει οτιδήποτε μπορεί να ανακόψει την πορεία σου.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Παρθένος, πρέπει να ξεκαθαρίσεις μερικές καταστάσεις στην σχέση σου. Μίλησε στον σύντροφο σου για τα παράπονα που έχεις από την συμπεριφορά του και σταμάτα να τα κρατάς όλα μέσα σου - δεν σου κάνει καλό. Οι αδέσμευτοι Παρθένοι πρέπει να αναθεωρήσετε λίγο τις απόψεις σας για τον τρόπο που θα βρείτε αυτό που ψάχνετε, γιατί βλέπετε ότι οι μέθοδοι σας δεν σας έχουν φέρει ακόμη το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι κινήσεις που θα κάνεις, αλλά και κάποιες πρωτοβουλίες που θα πάρεις σε καινούργια ξεκινήματα που θέλεις να κάνεις. Τα έξοδα στα οικονομικά θα συνεχίζονται. Ωστόσο να ξέρεις ότι είναι στο τέλος τους. Τα πράγματα θα αρχίσουν να ισορροπούν και θα αυξήσεις και τα έσοδά σου.Ζυγός
Πολύ άγχος, πολλή πίεση, πολλές υποχρεώσεις… Δεν είναι και η καλύτερη μέρα η σημερινή Παρασκευή για εσένα αγαπητέ Ζυγέ γι αυτό να είσαι μετρημένος και εγκρατής σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων σου. Πρόσεξε τη συμπεριφορά σου γιατί θα έχεις την τάση να ξεσπάς σε λάθος άτομα…

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι ένας δεσμευμένος Ζυγός, μην παρασυρθείς σε εντάσεις με το ταίρι σου γιατί θα πεις πράγματα που δεν θα μπορείς να διορθώσεις μετά. Αν νομίζεις ότι δεν είσαι πολύ καλά, απόφυγε τις επαφές με άλλα άτομα. Αυτό ισχύει και για τους αδέσμευτους. Καλύτερα μείνετε σπίτι και να διαβάσετε ένα βιβλίο… Δεν χρειάζεται να περιφέρετε τον εκνευρισμό σας γύρω γύρω!!!

Επαγγελματικές
Η δουλειά σου πηγαίνει αρκετά καλά και παρότι οι πολλές υποχρεώσεις θα σου σπάσουν τα νεύρα, θα τα καταφέρεις όλα μια χαρά. Πρόσεξε τις άσκοπες σπατάλες και μην ανοίγεσαι σε επιπλέον έξοδα. Ήδη έχεις πολλές ανειλημμένες υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψεις άμεσα, για να μην μπλέξεις μετά.Σκορπιός
Σήμερα αγαπητέ Σκορπιέ, μπαίνεις σε διάφορα διλήμματα και δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι αυτό που πρέπει να κάνεις. Μην παρασύρεσαι από τους γύρω σου και σκέψου με ηρεμία τι σε συμφέρει καλύτερα τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα αισθηματικά σου. Εν τοιαύτη περιπτώσει έχεις κοντά σου άτομα που σου συμπαραστέκονται και είναι πρόθυμα να σε βοηθήσουν κάθε στιγμή. Αυτό μην το ξεχνάς…

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου φίλε Σκορπιέ, θα μπορέσεις να περάσεις όμορφα αν αποφασίσεις να ηρεμήσεις κάνοντας μια χαλαρή βόλτα με τον σύντροφο σου μακριά από τα προβλήματα. Αν ακόμη προσπαθείς να διώξεις την μοναξιά από την ζωή σου, σήμερα θα έχεις πολλές πιθανότητες να την διώξεις και να βρεις τον άνθρωπο που χρόνια ονειρεύεσαι.

Επαγγελματικές
Αν μπορείς να φανείς σήμερα ψύχραιμος στη δουλειά σου θα δείς ότι θα ανταμειφθείς για την υπομονή που δείχνεις αλλά και για την εργατικότητα σου. Μείνε σταθερός και μην κάνεις νέες συμφωνίες για συνεργασίες ή οικονομικές συναλλαγές. Τα έσοδα σου αυξάνονται, μην τα βάλεις πάλι σε κίνδυνο.Τοξότης
Σήμερα αγαπητέ Τοξότη μπορείς να μιλήσεις με δικά σου άτομα και να λύσεις διάφορα προβλήματα με τη δική τους συμβουλή και συμβολή. Μην αφήσεις την ημέρα να φύγει χωρίς να τακτοποιήσεις κάποιες υποχρεώσεις σου και χωρίς να φτιάξεις τα πλάνα σου για τις ημέρες που θα ακολουθήσουν.

Αισθηματικές
Φίλε Τοξότη στα αισθηματικά σου δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα, καθώς η μέρα σε γεμίζει με αισιοδοξία και ερωτισμό. Και αν η μοναξιά μονοπωλεί ακόμη την ζωή σου βγες από το σπίτι και άφησε τη γοητεία σου να λειτουργήσει ανεξέλεγκτα και να κατακτήσει εύκολα επικείμενους, ερωτικούς στόχους.

Επαγγελματικές
Η ενέργειά σου είναι μεγάλη και αυτό φαίνεται και στη δουλειά σου όπου οι κινήσεις που θα κάνεις θα αλλάξουν τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι τώρα και σε ενοχλούσαν. Τα οικονομικά σου βελτιώνονται όλο και περισσότερο. Μείνε σταθερός στο πρόγραμμά σου και τελείωνε με χρέη που έχουν μαζευτεί από το παρελθόν.Αιγόκερως
Αγαπητέ Αιγόκερε μπορείς σήμερα να κάνεις κάποιες στρατηγικές κινήσεις, που θα σου λύσουν τα χέρια. Τα προβλήματά σου φτάνουν σε ένα τέλος και όχι μόνα τους… Εσύ είσαι που παίρνεις τις καταστάσεις στα χέρια σου αποφασιστικά. Έχε το νου σου για να μην παρασυρθείς σε αγχώδεις κινήσεις και όλα θα πάνε πολύ καλά.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Αιγόκερως, χρειάζεται λίγη αποστασιοποίηση για να μην τσακωθείς σήμερα με τον άνθρωπό σου. Έχετε και οι δύο προβλήματα που σας φέρουν αντιμέτωπους με πολύ εκνευρισμό και ίσως πείτε μεταξύ σας λόγια που δεν εννοείτε. Εσύ που περιμένεις ακόμη την καινούργια γνωριμία να έρθει στην ζωή σου κάνε λίγη υπομονή ακόμα.. και η Σελήνη σήμερα από τον Ζυγό θα φέρει στο διάβα σου το κατάλληλο άτομο που θα σταθεί επάξια δίπλα σου.

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου καλύτερα σήμερα να περάσεις απαρατήρητος γιατί κινδυνεύεις να έρθεις σε προστριβές με συνεργάτες και προϊστάμενους. Κράτησε τα χαρτιά σου κλειστά και φρόντισε τα ζητήματα εκείνα που αφορούν οφειλές και γραφειοκρατικές υποθέσεις. Οικονομικά, συγκρατήσου και μην παρασύρεσαι σε άσκοπες αγορές, μόνο και μόνο για να καλύψεις το όποιο συναισθηματικό κενό νιώθεις.Υδροχόος
Φίλε Υδροχόε πολύ καλά νέα σε περιμένουν σήμερα. Κάποια γεγονότα που θα συμβούν θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σου αποδείξουν ότι ο επιμένων νικά. Κι εσύ, η αλήθεια είναι ότι έχεις επιμείνει ιδιαίτερα σε κάποιες καταστάσεις και μάλιστα σε πείσμα των γύρω σου που σε συμβούλευαν να τα παρατήσεις.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου, αν είσαι Υδροχόος, θα μπορέσεις σήμερα να καλύψεις το κενό που έχουν δημιουργήσει οι διάφορες υποχρεώσεις μέσα στη σχέση σου. Βάλε τα δυνατά σου για να φτιάξεις μια ερωτική ατμόσφαιρα. Κι αν ζεις ακόμη στην μοναξιά κάνε μια βόλτα και δείξε άφοβα την καλή σου διάθεση. Το χαμόγελό σου θα είναι ακαταμάχητο σε φλερτ και γνωριμίες…

Επαγγελματικές
Η δουλειά σου έχει ακόμα κάποιες καθυστερήσεις οι οποίες όμως θα τελειώσουν σύντομα και θα μπορείς να χαρείς τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου. Κινήσου μεθοδικά στα οικονομικά σου για να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που έχεις αμελήσει.

Ιχθείς
Αγαπητέ Ιχθύ τα οικογενειακά «συμβούλια» ευνοούνται σήμερα και εσύ θα πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Οι δικοί σου άνθρωποι χρειάζονται τη συμβουλή σου σε κάποια ζητήματα. Άλλωστε η μέρα είναι γεμάτη από αναπάντεχες καταστάσεις που θα σε βγάλουν εκτός προγράμματος. Λύσε όσα περισσότερα θέματα μπορείς ώστε να είσαι όσο πιο ήρεμος γίνεται τις ημέρες που ακολουθούν.

Αισθηματικές
Στα αισθηματικά σου φίλε Ιχθύ, πέρασε καλά και απαλλαγμένος από το άγχος, κάνε όμορφα και δημιουργικά πράγματα με τον σύντροφό σου. Το έχεις ανάγκη τόσο εσύ όσο και αυτός. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου να ξέρετε ότι αυτή η περίοδος είναι καλή για να γνωρίσετε κάτι ενδιαφέρον. Το νου σας λοιπόν…

Επαγγελματικές
Στη δουλειά σου θα μπορέσεις σήμερα να βρεις απαντήσεις σε θέματα που έμεναν άλυτα εδώ και καιρό. Μάλιστα θα σου έρθουν σαν επιφοίτηση κάποιες σκέψεις που θα λειτουργήσουν καταλυτικά για τις λύσεις των προβλημάτων σου. Τα οικονομικά σου θέλουν προσοχή. Οι προσωπικές αγορές μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα.
πηγή:http://www.tlife.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2016 | 8:38 am


Καιρός:Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike καιρός

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς, ενώ στη Ρόδο οι μέγιστη θα φτάσει στους 29 βαθμού Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στο Καρπάθιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ενώ νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.
πηγή:www.meteo.g

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2016 | 8:34 am


Θέρμο:Εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης για την οστεοπόρωση


Μεγάλη εκδήλωση προληπτικού ελέγχου & ενημέρωσης για την οστεοπόρωση στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμου διοργανώνουν σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση το διήμερο 7 (Παρασκευή) και 8 (Σάββατο) Οκτωβρίου 2016 με γενικό θέμα: «Σύγχρονες αντιλήψεις για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα σοβαρό θέμα υγείας όπως η οστεοπόρωση και περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη σύμφωνα με το παρακάτω επιμέρους πρόγραμμα:

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο κατόπιν ραντεβού. Οι μετρήσεις θα γίνουν στην αίθουσα συνεδριακού κέντρου Δήμου Θέρμου την Παρασκευή 07/10/2016, ώρες 17:00 έως 20:00 και το Σάββατο 08/10/2016, ώρες 10:00 έως 15:00.

Ενημερωτική ομιλία και παροχή οδηγιών από εξειδικευμένους επιστήμονες στην αίθουσα στην αίθουσα συνεδριακού κέντρου Δήμου Θέρμου το Σάββατο 08 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:30.

Η μέτρηση θα γίνεται σε άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να απευθύνονται για κλείσιμο ραντεβού στo τηλέφωνo: 26443 60133- 112.

Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO). Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο. Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων. Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φιλανδίας, στις 31/5 – 2/6/2013. Τηλ. Επικοινωνίας: 213 2086698, email:

[email protected], URL: www.osteocare.gr www.facebook.com/osteocaregr

http://www.youtube.com/user/OsteoporosisGR

www.twitter.com/Osteocaregr

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 11:14 pm


«ΑΛΑΣ – Σηματωρός της Ιστορίας»:Πρωτότυπη έκθεση με αλάτι του Β.Ρόμπολα στην Ναύπακτο


Μια πρωτότυπη έκθεση με έργα από αλάτι του Βαγγέλη Ρόμπολα πραγματοποιεί η «Διέξοδος» και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος στη Ναύπακτο.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκθεση του εικαστικού επιμελητή της "Διεξόδου" που περιλαμβάνει δημιουργίες από αλάτι της Άσπρης και Μαύρης Αλυκής του Μεσολογγίου.
Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στις 8.30 το βράδυ στο Φετιχιέ Τζαμί της Ναυπάκτου, σε έναν χώρο που σκοπίμως επιλέχθηκε για την έκθεση αυτή ενόψει του γεγονότος ότι την εποχή της Ενετοκρατίας λειτουργούσε ως αλαταποθήκη.


Έτσι λοιπόν, καθώς η «ιστορία κύκλους κάνει…» κρίθηκε ότι ήλθε πλέον ο χρόνος όχι για την φύλαξη του «λευκού θησαυρού» κάτω από τον θόλο του αρχαιολογικού χώρου του Φετιχιέ Τζαμί, αλλά για την παρουσίασή του μέσω εξαιρετικών έργων τέχνης του σεμνού και μη φωνασκούντος ζωγράφου Βαγγέλη Ρόμπολα.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.


Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 11:06 pm


Καινούργιο:5η μέρα κατάληψης του ΕΠΑΛ,συνάντηση με τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιαςΓια 5η ημέρα συνεχίστηκε η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Καινουργίου,ενώ ο πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτ/νιας κ.Γιώργος Καραμητσόπουλος,καθηγητές του ΕΠΑΛ,εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο της Δ.Κ Καινουργίου μετέβησαν στο Μεσολόγγι και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας,κ.Χρήστο Καζαντζή.
Το kainourgiopress επικοινώνησε με τον καθηγητή του ΕΠΑΛ κ.Κώστα Κορδάτο που ήταν και αυτός παρών στην συνάντηση και μας ανέφερε ότι κατέθεσαν την  γενική απαίτηση να μην καταργηθεί η ειδικότητα του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του σχολείου,ενώ ο κ.Καζαντζής δεσμεύτηκε να εισηγηθεί στον Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας την συνέχιση του τμήματος και αυτός με την σειρά του να κάνει την εισήγηση στο Υπουργείο.

Επίσης οι καθηγητές έθεσαν θέμα και για την επαναλειτουργία των τμημάτων γενικής παιδείας που συγχωνεύτηκαν με αποτέλεσμα να φύγουν καθηγητές από το σχολείο.

Σύμφωνα με την προσωπική του άποψη (κ.Κορδάτου),εκτιμάται ότι σχεδιάζουν το κλείσιμο του σχολείου,άποψη την οποία ενισχύει το γεγονός ότι χθες ο υπουργός παιδείας υπέγραψε την λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ,σε όλη την Ελλάδα με χαρακτηριστικά παραδείγματα στην Αιτ/νια, του εσπερινού ΕΠΑΛ Αγρινίου και του ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας,εκτός του Καινουργίου.

Επίσης εκ'μέρους των καθηγητών εκφράζει τεραστία παράπονα από την απουσία των κοινωνικών φορέων του χωριού

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 11:02 pm


Παναιτωλικός:Προπόνηση Πέμπτης


Προθέρμανση, αγωνιστικά τετράγωνα, παιχνίδι τακτικής και δίτερμα, περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση. Ο Παπάζογλου και ο Κουτρομάνος έκαναν θεραπεία (θλάση ορθού μηριαίου). Θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Παπουτσογιαννόπουλος και ο Βασιλούδης. Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις 5.30 το απόγευμα στο Emileon.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 10:57 pm


Τελετή υποδοχής οστών του Παραβολιώτη Ήρωα πολεμιστή Μονιά ΑιμίλιουΑπό συγγενείς πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας πληροφορηθήκαμε,  ότι την Τρίτη  4 Οκτωβρίου   θα γίνει τελετή  υποδοχής των οστών των παρακάτω δεκαπέντε (15) Ηρώων συμπολεμιστών μας και ενός (1) αεροπόρου   και τέλεσης επιμνημόσυνης δέησης, στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. (Τα οστά θα έρθουν την ίδια ημέρα από την Κύπρο).

Αναστασόπουλος Ανδρέας του Μιχαήλ Χάβαρι Ηλείας

Γιαννακάκης Κοσμάς του Εμμανουήλ Ζουνάκι Χανίων

Γιαννάκος Στέφανος του Θωμά Παλαιοεκκλήσιο Καρδίτσας

Δαλαμάγκας Ηλίας του Δημητρίου Μεσοχώρι Λάρισας

Ζησιμόπουλος Αντώνιος του Γεωργίου Βάρκιζα Αττικής

Λιγδής Χρήστος του Λουκά Αταλάντη Φθιώτιδας

Μανιάτης Σπυρίδων του Βασιλείου Ζαχάρω Ηλείας

Μονιάς Αιμίλιος του Γεωργίου Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας


φωτο http://www.comandos74.gr/

Νάκος Κωνσταντίνος του Γεωργίου Πλάτανος Τρικάλων

Πρινιανάκης Στυλιανός του Εμμανουήλ Στόλοι Ηρακλείου

Σκιαδαρέσης Νικόλαος του Χαραλάμπους Χαμόλακος Κεφαλληνίας

Τσάκωνας Ευάγγελος του Ανδρέα Κολιάκιο Αργολίδας

Τζουράς Σωτήριος του Ιωάννη Κορφές Καλαβρύτων

Χατζόπουλος Χρήστος του Αθανασίου Ελαφοχώρι Διδυμότειχο Έβρου

Χριστόπουλος Αθανάσιος του Ανδρέα Περιστέρι Αττικής
Πότε  θα γίνουν οι κηδείες των οστών των πεσόντων Ηρώων μας:
Λιγδή Χρήστου στην Αταλάντη,  8 Οκτωβρίου ημέρα Σάββατο

Πρινιανάκη Στυλιανού, 9 Οκτωβρίου  ημέρα Κυριακή στους Στόλους Ηρακλείου και Χριστόπουλου Αθανάσιου,  4 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη στο Περιστέρι.

Με νεότερη επιστολή μας θα σας ενημερώσουμε και για την τελετή και για τις ημερομηνίες  και τόπους των κηδειών των υπολοίπων συμπολεμιστών μας.

Παρακαλούμε όλους  τους συμπολεμιστές να πράξουν, ότι έκαναν σαράντα δύο χρόνια, το  ιερό χρέος τους με την απόδοση φόρου τιμής στα οστά  και τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας.

Οι Συγγενείς των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας, ευχαριστούν  διαχρονικά  όλους τους Δημαρχούς των δήμων, στους οποίους γεννήθηκαν και με τον ηρωικό τους θάνατο δόξασαν οι πεσόντες για την Πατρίδα συμπολεμιστών μας:
Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αταλάντης, Βούλας Βάρης Βάρκιζας, Γόρτυνας, Διδυμοτείχου, Επιδαύρου, Ζαχάρως, Καλαβρύτων, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας,  Πλατανιά, Τιρνάβου και Τρικάλων, που θα παραλάβουν οστά για κηδεία και των υπόλοιπων Δήμων, που δε θα παραλάβουν οστά, Αίγινας, Αιγάλεω, Άρτας, Ηρακλείου, Καβάλας, Μαλεβυζίου, Μαρκοπούλου, Πάτρας, Φαιστού, Χαλκιδέων και  Χανίων και τον τ. Υπουργό κ Ιωάννη Λαμπρόπουλο, γιατί με πράξεις και ενέργειες του,έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους, τιμώντας τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων συντοπιτών τους με την ανέγερση μνημείων (προτομών σε εμφανή σημεία στον τόπο καταγωγής του, ονομασία οδών-γηπέδων, κοινόχρηστων χώρων κλπ), έτσι:

-Κατέστησαν αιώνια τη μνήμη τους

-Απέδωσαν τη  μέγιστη δυνατή τιμή και ηθική ικανοποίηση στους συγγενείς, τους φίλους και τους συγχωριανούς τους,

-Αναγνώρισαν και δικαίωσαν έμπρακτα τη θυσία τους.

Περισσότερες πληροφορίες στον πρόεδρο του  Πολεμικού Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» Παναγιώτη Αφάλη τηλέφωνα 210-9241222 και κιν 6934-779656.
Αναδημοσίευση από :http://chalarisargiris.blogspot.gr/

Κύπρος: Επιχείρηση «Νίκη»- Η μοιραία νύχτα της 21ης Ιουλίου του 1974 (εικόνες)

4_petroulakis.jpg
Τη νύχτα της 21ης Ιουλίου του 1974 15 συνολικά μεταγωγικά αεροσκάφη Noratlas της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας με προορισμό την Κύπρο, μεταφέροντας επίλεκτες δυνάμεις της Α’ Μοίρας Καταδρομών και μιας Διμοιρίας της Γ” Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών για ενίσχυση του αγώνα κατά της τουρκικής εισβολής. Η μυστικότητα της αποστολής ήταν αυτή που στοίχισε και τη ζωή σε 33 αεροπόρους και καταδρομείς και μάλιστα από «φίλια πυρά».
Κύρια χαρακτηριστικά της επιχείρησης με την επωνυμία «ΝΙΚΗ,  ήταν ιδιαίτερα χαμηλή πτήση (στα 500 πόδια/152 μέτρα αλλά και χαμηλότερα) πάνω από τη θάλασσα, με σιγή ασυρμάτου και φώτα πλεύσης σβηστά, προς αποφυγή εντοπισμού από τα ραντάρ του εχθρού.

Σε κάθε αεροσκάφος επέβαιναν περίπου 30 καταδρομείς. Τα μόνα βοηθήματα που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήτες ήταν η γυρομαγνητική πυξίδα, το ταχύμετρο, προς διατήρηση σταθερής ταχύτητας, το χρονόμετρο, ώστε να υπολογίζουν το κάθε σημείο στροφής, και το υψόμετρο. Η σιγή ασυρμάτου ήταν επιβεβλημένη, όπως και η πτήση ελάχιστα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Οι κύπριοι πολυβολητές που χειρίζονταν τα αντιαεροπορικά δεν ενημερώθηκαν για την επικείμενη άφιξη της βοήθειας από την Ελλάδα, και όταν αντιλήφθηκαν τα αεροπλάνα ξεκίνησαν να βάλλουν εναντίον τους. Τα δύο πρώτα αεροπλάνα, αν και δέχθηκαν πυρά από τα αντιαεροπορικά της Εθνικής Φρουράς, που βρίσκονταν στην περιοχή του αεροδρομίου, κατάφεραν τελικά να προσγειωθούν. Σκοτώθηκαν, ωστόσο, δύο καταδρομείς και τραυματίστηκαν άλλοι 11. Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχθηκε το «ΝΙΚΗ 4», το οποίο κατέπεσε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 29 από τους 30 καταδρομείς που επέβαιναν, καθώς και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος.

kypros9.jpg

Συγκλονιστική περιγραφή
“Ήμασταν στο Μάλεμε, υπηρετούσαμε στην Α’ Μοίρα Καταδρομών, διοικητής μας ήταν ο Ταγματάρχης Γεώργιος Παπαμελετίου, όταν έγινε η εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου του 1974… Σε όλη τη χώρα ξεκίνησε η γενική επιστράτευση, ενώ η Μονάδα μας τέθηκε σε επιφυλακή. Την επόμενη μέρα το μεσημέρι, πήραμε εντολή να ετοιμαστούμε και να αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Σούδας όπου από εκεί θα μεταβαίναμε το ίδιο κιόλας βράδυ στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας με τα μεταγωγικά αεροσκάφη Νοράτλας”, μας λέει συγκινημένος ο πρώην Δήμαρχος Τυλίσου Βασίλης Φθενός, ο οποίος το 1974 υπηρετούσε με το βαθμό του Υπολοχαγού στην Α’ Μοίρα Καταδρομών.

1_niki_maleme.jpg

“Φύγαμε από τη Σούδα 17 αεροπλάνα, γεμάτα με Καταδρομείς έτοιμους να πέσουν στη φωτιά του πολέμου, το ηθικό μας ήταν στα ύψη, ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε και ήμασταν έτοιμοι, λέει χαρακτηριστικά. Στη πορεία για τη Λευκωσία, δύο αεροσκάφη έχασαν τον προσανατολισμό τους, όπως τουλάχιστον είπαν μετά οι υπεύθυνοι, ελπίζω να έγινε όντως έτσι τα πράγματα”, σημειώνει με νόημα ο βετεράνος Καταδρομέας.

kypros11.jpg

Και συνεχίζει: “Στη Λευκωσία φτάσαμε 15 αεροπλάνα, μέσα σε μια κόλαση πυρός… Δυστυχώς ένα αεροσκάφος καταρρίφθηκε από φίλια πυρά καθώς τα αντιαεροπορικά όπλα δεν είχαν δεσμευτεί εγκαίρων και μας πέρασαν για Τούρκους και χάθηκαν όλοι πλην ενός, ο Καταδρομέας Θανάση Ζαφειρίου ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο Νοράτλας πήδηξε από το αεροπλάνο την τελευταία στιγμή και έζησε από θαύμα. Και σε άλλα αεροπλάνα που χτυπήθηκαν υπήρχαν νεκροί και τραυματίες.
Ανασυγκροτηθήκαμε και στο προσκλητήριο που ακολούθησε πολλοί δεν ήταν ανάμεσά μας.
Αναλάβαμε αποστολές, όπως την προστασία του αεροδρομίου της Λευκωσίας το οποίο κρατήσαμε έπειτα από σκληρή μάχη. Οι Τούρκοι το ήθελαν και κινήθηκαν για την κατάληψή του, όπως πήραν την απάντηση που έπρεπε από της Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας. Το παραδώσαμε στο προσωπικό του ΟΗΕ, όταν απωθήσαμε τους Τούρκους, διαφορετικά κανείς δεν ξέρει πια θα ήταν η τύχη ολόκληρης της Λευκωσίας αν έπεφτε το αεροδρόμιο στα χέρια τους”.

1_niki_kypros.jpg

Ο Βασίλης Φθενός (ο οποίος διακρίνεται στην παραπάνω φωτογραφία καθήμενος πρώτος από τα δεξιά) αναφέρεται και στις επιχειρήσεις της Μοίρας κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της εισβολής, όταν και πάλι οι Καταδρομείς κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους: “Επιχειρήσαμε και στον Αττίλα 2 όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν να κυκλώσουν την Λευκωσία με επιτυχία, δεν τους αφήσαμε να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Η Α΄ Μοίρα Καταδρομών δεν είχε καμία απώλεια στα πεδία των μαχών αυτών… Αν δεν είχαμε την τραγωδία με αεροσκάφος κατά την διάρκεια της μεταφοράς μας στην Κύπρο, θα μιλάγαμε σήμερα για μια μεγάλη επιτυχία…”.

 http://www.pentapostagma.gr
πηγή:http://monada-efedron-katadromon.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 10:52 pm


Μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου


Ξεκινώντας τη νέα σχολική σεζόν η ΕΛΕΠΑΠ καλωσορίζει το φθινόπωρο με μία μουσική εκδήλωση, με σπουδαίους καλλιτέχνες που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στις 08:30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων «ΣΑΩ» του συλλόγου ΔΡΑΣΗ Νεοχωρίου με μαέστρο τον κ.Σπύρο Χολέβα. Τραγουδούν Ευγενία Γρέντζελου, Θοδωρής Νεοφώτιστος, Γεωργία Τριανταφύλλου.

Εισιτήριο: 4 €

Η παρουσία σας είναι δύναμη στο δύσκολο αγώνα μας.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 10:23 pm


Αγρίνιο:Τραυματισμός εργαζόμενου,έπεσε από σκαλωσιά(φωτο)


Πτώση ατόμου από σκαλωσιά κατά την διάρκεια εξωτερικών εργασιών σε οικία στην οδό Τσαπάρα και Δασκαλοπούλου συνέβη πριν λίγη ώρα(19:10)
Ο άτυχος άνδρας έπεσε από το ύψος δευτέρου ορόφου οικίας όταν για άγνωστους λόγους δημιουργήθηκε πρόβλημα στην σκαλωσιά.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία,ενώ είχε τις αισθήσεις του. Αστυνομικοί της Α.Δ Ακαρνανίας πήγαν στο σημείο και ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.
Επίσης Πυροσβέστες της Π.Υ Αγρινίου μετέβησαν στο σημείο και μάζεψαν την σκαλωσιά που είχε πάρει επικίνδυνη κλίση.


Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 8:20 pm


Κάλεσμα από την ΟΑΣ στην κινητοποίηση του ΕΚΑ στην ΔΟΥ ΑγρινίουΗ Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτ/νιας καλεί όλους τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής σε κινητοποίηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Συνάδελφοι μόλις πέντε μήνες μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου-λαιμητόμου, η κυβέρνηση «μαζεύει» όσα είχε παραχωρήσει με τις κινητοποιήσεις μας, αυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές για την Υγεία από το 2017 στο 6,95! Η αύξηση αυτή προστίθεται στην αύξηση εισφορών που προβλέπει ο ίδιος νόμος, όταν πάνω από το 50% των αγροτών αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΓΑ!
Συνεχίζει την φορολογική επιδρομή αφού για το εισόδημα του 2015 καλούμαστε να πληρώσουμε φόρο από το πρώτο ευρω με συντελεστή 13%, ενώ από του χρόνου ναι μεν θα ισχύει αφορολογητο όριο που πετύχαμε με σκληρό αγώνα το προηγούμενο διάστημα, όσοι όμως ξεπερνούν το όριο θα φορολογούνται με συντελεστή 20% που σταδιακά θα φτάσει στο 26%.
Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στο “κατα κυριο επαγγελμα αγρότης” που χιλιάδες μικροκαλλιεργητές θα μείνουν χωρίς ενισχύσεις κι άλλα υποβοηθητικά μέτρα. Ακόμη, η άρνηση του ΕΛΓΑ – με κυβερνητική εντολή – να αναγνωρίσει τις ζημιές στην παραγωγή και να προχωρήσει σε δίκαιες αποζημιώσεις Τέλος, ο ΕΝΦΙΑ, οι χαμηλές τιμές που δίνουν οι εμπόροι καθώς και το τεράστιο κόστος παραγωγής με τα αγροτικά μέσα και εφόδια να είναι στο 24% ΦΠΑ κάνουν την παραγωγή απαγορευτική.

Να οργανωθούμε τώρα να δώσουμε απάντηση! Η εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς δείχνει πως η πάλη μας μπορεί να πιέσει και να φέρει αποτέλεσμα, αν είναι οργανωμένη, αν έχει καθαρό ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας, αν έχουμε καθαρά αιτήματα!

Το κάλεσμα του ΕΚΑ

Όλοι στην κινητοποίηση του ΕΚΑ την Παρασκευή 30/9 και ώρα 10:30 στην Εφορία Αγρινίου!

Το Ε.Κ.Α. και τα ταξικά σωματεία καλούν τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη  και ώρα 10:30  το πρωί στην εφορία Αγρινίου .
Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ .
Να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ .
Όχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία.
Να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία.

ΤΟ Δ.Σ

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:43 pm


Επιμελητήριο Αιτ/νίας: Ενημέρωση για το πρόγραμμα "Επιχειρηματική Ανάπτυξη του ΟΠΑΠ"


Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του για την επίσημη έναρξη του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη», το οποίο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, με στόχο να δώσει μια μοναδική προοπτική στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τις αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το ελληνικό σκέλος του διεθνούς μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Endeavor, που στηρίζει τις πιο υποσχόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις, θα έχουν πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο, που θα τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν, αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους και κατ’ επέκταση δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα υποστηριχθούν στους παρακάτω άξονες:

προοπτικές σε διεθνείς αγορές,
πρόσβαση σε επενδύσεις και δανεισμό,
στρατηγική καθοδήγηση σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, branding και επικοινωνίας.
Η υποβολή των αιτήσεων, που θα ξεκινήσει σήμερα 29 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου, 2016, θα γίνεται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.somethingbetter.gr .

Πληροφορίες – διευκρινίσεις:

Endeavor Greece- Υπεύθυνος Συντονισμού προγράμματος

Τηλ: 210 36 24 812

E-mail: [email protected]
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:29 pm


Νέοι Αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ορίζονται νέοι Αντιπεριφερειάρχες και Βοηθοί Περιφερειάρχη, ως εξής:
Κώστας Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα της Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας
Δημήτρης Δριβίλας, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης
Παναγιώτης Μπράμος, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Οικονομικών
Νίκος Μπαλαμπάνης, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος
Κώστας Μητρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παραμένει ο Γιάννης Λύτρας, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Υποδομών και Δικτύων.
Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ορίζεται Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και Βοηθός Περιφερειάρχη.
Ο Αντώνης Χαροκόπος ορίζεται Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βοηθός Περιφερειάρχη.
Ο Γιώργος Τσόγκας ορίζεται Πρόεδρος του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.
Παραμένουν Βοηθοί Περιφερειάρχη και Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στον τομέα τους, οι Χρήστος Μπούνιας (Έρευνας και Καινοτομίας) και Δημήτρης Κωσταριάς (Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού).
Επίσης, παραμένουν ο Σάκης Μαυρόγιαννης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής και ο Τρύφωνας Φωτόπουλος, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Αναπληρωτές Περιφερειάρχη ορίζονται, ως εξής, με σειρά αναπλήρωσης:
Για την ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας: Χριστίνα Σταρακά, Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ
Για την ΠΕ Αχαΐας: Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ
Για την ΠΕ Ηλείας: Γιώργος Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ.
Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας τονίζει:
«Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, τον Νίκο Υφαντή και τον Γιώργο Αγγελόπουλο που από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας το 2011, βαδίσαμε μαζί άοκνα και με συνέπεια. Η συμβολή τους στη συνέχεια θεωρώ ότι θα είναι συνεχής και η εμπειρία που θα μεταφέρουν ανεκτίμητη.
Επίσης, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Λάμπη Αριστειδόπουλο, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε με θέρμη την δύσκολη αρμοδιότητα των οικονομικών της Περιφέρειας, στο οποίο και ανταπεξήλθε στο μέγιστο βαθμό, καθώς και στον Αντώνη Χαροκόπο, ο οποίος και θα συνεχίσει να ασκεί τις ίδιες αρμοδιότητές του από τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου».

Αύριο Παρασκευή το πρωί, ώρα 9.00 θα πραγματοποιηθεί Εκτελεστική Επιτροπή με το νέο σχήμα, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, για θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:24 pm


Η Συνέντευξη Τύπου για το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στο ΑγρίνιοΟλοκληρώθηκε λίγο πριν τις 13:00 η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Αγρινίου, στην οποία έγινε ενημέρωση για τους στόχους και το περιεχόμενο του 4ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου και τις κοινές δράσεις για τους πολίτες σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου,που ξεκινάει αύριο.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν και ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου κ.Κώστας Καλαντζής,ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ.Παντελής Παπαθανάσης και ο κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο,με καταγωγή από το Αγρίνιο.

Την ενημέρωση άνοιξε ο κ.Καλαντζής,ο οποίος κατά το καλωσόρισμα,ανέφερε ότι ο Δήμος Αγρινίου στηρίζει και θα στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και ειδικά δράσεις που αφορούν ιατρικά θέματα.
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το συνέδριο θα έχει επιτυχία και θα αποτελέσει το εύνανσμα ώστε και άλλες εταιρείες να έρθουν στο Αγρίνιο,με συμπαραστάτη τον Δήμο Αγρινίου.Συγχάρηκε την Καρδιολογική εταιρεία για την Δράση και εκ'μέρους του Δημάρχου Αγρινίου κ.Γιώργου Παπαναστασίου,ενώ τόνισε την σημασία κατασκευής ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου,ώστε να μπορούν επιστημονικές εταιρίες να διοργανώνουν εκδηλώσεις και συνέδρια.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συντοπίτης μας κ.Τσιούφης, ο οποίος ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την στήριξη ,τους υπόλοιπους φορείς και φυσικά τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.Όπως ανέφερε η  Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, επέλεξε την πόλη του Αγρινίου για να διοργανώσει το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016. Το πολύπλευρο επιστημονικό πρόγραμμα του 4ου Περιφερειακού Καρδιολογικού Συνεδρίου είναι κλινικά προσανατολισμένο για να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο των Καρδιολόγων αλλά ευρύτερα και όλων των ιατρών που υπηρετούν την Καρδιαγγειακή Ιατρική (Παθολόγοι, Γενικοίοικογενειακοί ιατροί, Νεφρολόγοι, Πνευμολόγοι κλπ).

Παράλληλα με τις επιστημονικές δραστηριότητες, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θεωρεί ως υποχρέωσή της την υπεύθυνη πληροφόρηση του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, διακεκριμένοι Καρδιολόγοι, θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο την τοπική κοινωνία για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, ενώ μέλη της ΕΚΕ θα εκπαιδεύσουν τους πολίτες του Αγρινίου στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Κλείνοντας καλωσόρισε επιστήμονες,πολίτες και φορείς  στο 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2016, πεπεισμένος ότι η ενεργός συμμετοχή θα συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία του Συνεδρίου.

Με την σειρά του ο κ.Παπαθανάσης, ευχαρίστησε τον Δήμο Αγρινίου,την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον κ.Τσιούφη και δήλωσε την πεποίθηση του ότι το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και θα δώσει το κίνητρο για παρόμοιες δράσεις και σε άλλες εταιρίες,καθώς το Αγρίνιο διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστήμονες.Στην  συνέχεια ο κ Τσιούφης απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ ,όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι,δεν επιλέχθηκε τυχαία το Αγρίνιο για το Συνέδριο,καθώς στο Αγρίνιο έχει να γίνει παρόμοια δράση από το  1995-1996 και δικαιωματικά την δικαιούνταν.

Μάλιστα η επιλογή της έναρξης των εργασιών δεν  έγινε τυχαία,καθώς ξεκινάνε μόλις μια ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς(29-9),
Στην συνέχεια ανέφερε ότι είναι αδιανόητο σε έναν νομό όπως η Αιτ/νια να μην υπάρχει οργανωμένη και στελεχωμένη Καρδιολογική Μονάδα στο Γ.Ν.Αγρινίου ,ώστε να προσφέρονται άμεσα οι πρώτες βοήθειες σε καρδιολογικά περιστατικά και στην  συνέχεια να γίνεται διακομιδή σε ειδικευμένα κέντρα ,ανάλογα την περίπτωση.
Επίσης ανέφερε ότι είναι ενημερωμένος για τις προσπάθειες που γίνονται για την στελέχωση της Καρδιολογικής του Γ,Ν.Α με προκηρύξεις θέσεων και τοποθετήσεις ιατρών.

Στην ερώτηση του agriniolike.gr για το μήνυμα που στέλνει στους πολίτες με αφορμή και την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα, τόνισε κατηγορηματικά:

1)να σταματήσουν το κάπνισμα και επιτέλους να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος,ειδικά στους Δημόσιους χώρους.
Η διακοπή του καπνίσματος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποφυγής καρδιολογικών επεισοδίων.

2)Προσοχή στο σωματικό βάρος,καθώς η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις Πανευρωπαϊκά, με παχύσαρκο πληθυσμό.

3)Οι Έλληνες να βάλουν στην ζωή τους την άσκηση,λιγότερο αυτοκίνητο και περισσότερο βάδισμα.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τον έλεγχο παραγόντων κινδύνου,την άμεση αντιμετώπιση, διάγνωση των πρώτων συμπτωμάτων και την σωστή ενημέρωση αποτελούν την καλύτερη "ασπίδα"ενάντια σε επεισόδια "καρδιάς¨.
Επίσης διευκρίνισε ότι σαφώς η κληρονομικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση τέτοιων περιστατικών ,ενώ για μια ακόμη φορά ήταν κατηγορηματικός:Δεν μπορεί ένα άτομο του οποίου πολύ στενός συγγενής έχει.ή είχε καρδιολογικά επεισόδια να καπνίζει,είναι αδιανόητο...


Το Αγρίνιο αποτελεί ένα ακόμα σταθμό μια μακράς πορείας -όλο το προηγούμενο διάστημα- της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας σε όλη την Ελλάδα: Βόλος, Ναύπλιο, Τζουμέρκα, Ξάνθη, Ζαγοροχώρια Χανιά, Λήμνος, Μέτσοβο, Καστοριά, Γιάννενα, Νάξος, Ζίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Πωγώνι, Κόνιτσα, Κάλυμνος αποτέλεσαν -μέσω των περιφερειακών της συνεδρίων και άλλων πρωτοβουλιών- πόλεις όπου η ΕΚΕ πραγματοποιεί επιμόρφωση Καρδιολόγων αλλά και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων όπως επίσης και ενημέρωση κοινού για τα Καρδιοαγγειακά νοσήματα και σεμινάρια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για πολίτες.

Στην είσοδο του Δημαρχείου επί του πεζόδρομου Χ.Τρικούπη ,υπάρχει περίπτερο για την ενημέρωση των πολιτών.


Παράλληλα με το -υψηλού επιπέδου- επιστημονικό πρόγραμμα στο Αγρίνιο, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα απευθυνθεί στην τοπική κοινωνία τόσο του Αγρινίου όσο και της ευρύτερης περιοχής, με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Παθήσεις, που αποτελούν τη πρώτη αιτία νοσηρότητα και θνητότητας στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης -πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας και πολίτες (Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Παπαστράτειο Μέγαρο). Για δηλώσεις συμμετοχής: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, 26413 63457 (08.00-14.30μ.μ.), στο [email protected] και στα 6930 983825, 6974 360973 κατά τις απογευματινές ώρες.

Την ίδια ημέρα, διακεκριμένοι Καρδιολόγοι, από τα πιο γνωστά ονόματα της Καρδιολογίας στην Ελλάδα θα ενημερώσουν με εύληπτο τρόπο τους παρευρισκόμενους πολίτες για μια σειρά θεμάτων που αφορούν την Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιοαγγειακών Παθήσεων (Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 19.00-21.00, Παπαστράτειο Μέγαρο).

Η Τελετή Έναρξης του συνεδρίου θα γίνει την Παρασκευή 30/09 στο Αμφιθέατρο του Παπαστράτειου στις 19.00μ.μ.

Τέλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2016) η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και ο Δήμος Aγρινίου, ο οποίος καταδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής, θα στήσουν σε κεντρικό σημείο της πόλης «περίπτερο» ενημέρωσης των πολιτών για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα και την αξία της πρόληψης, μοιράζοντας ποικίλο ενημερωτικό υλικό.

Σημαντικό είναι να επισημανθεί η μείωση στην Ελλάδα, όπως δείχνουν οι έρευνες, τόσο της βλαβερής συνήθειας του καπνίσματος όσο και των περιστατικών οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Αυτό καταδεικνύει την αναγκαιότητα για συνέχιση των δράσεων της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και για ενημέρωση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, με βασικό μήνυμα ότι η Πρόληψη αποτελεί το καλύτερο φάρμακο.


Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:19 pm


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις προοπτικές ανάπτυξης ορεινών περιοχών που διοργάνωσε στην Κυπάρισσο ο Δήμος Αγρινίου.


Με μεγάλη συμμετοχή, κυρίως νέων αγροτών, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα ‘Προοπτικές Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών’  στην Τοπική Κοινότητα Κυπαρίσσου που διοργάνωσε το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, στο πλαίσιο των ευρύτερων ενημερωτικών δράσεων του στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου. 
Η ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της ΠΕ Αιτ/νιας  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Κυπαρίσσου, το Σύλλογο Αγιοβλασιτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαργιάδας, διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κυπαρίσσου της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων,


Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στις συνθήκες και στις προοπτικές ανάπτυξης της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην περιοχή, καθώς και της μελισσοκομίας μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ορεινές - μειονεκτικές περιοχές, την οικογενειακή ορεινή γεωργία, προτάσεις για την ανάπτυξη της δενδροκομίας, το εμβολιακό και αντιπαρασιτικό πρόγραμμα  αιγοπροβάτων, ζητήματα ισορροπημένης διατροφής αλλά και αύξησης της παραγωγικότητας.


Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:16 pm


Επίσκεψη του Δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στα έργα που εκτελούνται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και στο Κοιμητήριο


Αυτοψία στα έργα που εκτελούνται με ίδιους πόρους του Δήμου Αγρινίου στο Δ. Α. Κ. «Μιχάλης Κούσης» και στο Κοιμητήριο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γ. Παπαναστασίου.

Ο κ. Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο υπογράμμισε ότι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στα εξωτερικά γήπεδα, μετά από την ολοκλήρωση του παρκέ του Κλειστού Γυμναστηρίου, εντάσσονται στη συνολική αναβάθμιση του χώρου, ώστε η πόλη και οι δημότες να αποκτήσουν τους αθλητικούς χώρους που τους αξίζουν. Προανήγγειλε δε την ανακοίνωση, στο αμέσως προσεχές διάστημα, και άλλων σημαντικών δράσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές αυτή τη φορά στην περιφέρεια του Δήμου Αγρινίου.

Όσον αφορά στα έργα που εκτελούνται στην επέκταση του Κοιμητηρίου ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε ότι ολοκληρώνεται η περίφραξη και η εσωτερική διαμόρφωση έτσι ώστε να καταστεί λειτουργικός ο χώρος, σημειώνοντας με νόημα ότι δεν περιποιούσε τιμή για την πόλη το γεγονός ότι ο ιερός αυτός τόπος έμενε αδιαμόρφωτος κι απερίφρακτος, και ως εκ τούτου απροστάτευτος από το 2006.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που είναι σε εξέλιξη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Μιχάλης Κούσης», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, εκτελούνται εργασίες ανακατασκευής της κερκίδας στο βοηθητικό στάδιο μήκους 37,50 μ., μετά την καθαίρεση της παλαιάς που είχε υποστεί καθίζηση και ήταν ακατάλληλη και επικίνδυνη. Επίσης, προβλέπεται επίστρωση των γηπέδων αντισφαίρισης με πιστοποιημένο συνθετικό (τεχνητό) χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, κατασκευή πιστοποιημένου αντιολισθητικού αθλητικού δαπέδου στα εξωτερικά γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ και γραμμογράφηση των γηπέδων. Ήδη, έχει τοποθετηθεί το ξύλινο μόνιμο αθλητικό δάπεδο (παρκέ) τελευταίας τεχνολογίας στο Κλειστό γήπεδο, ενώ προβλέπεται αλλαγή των ηλεκτρικών πινάκων και εγκατάσταση όλων των απαραίτητων συστημάτων πυροπροστασίας για όλο το στάδιο.     

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις στην επέκταση του Κοιμητηρίου Αγρινίου, με προϋπολογισμό 220.000 Ευρώ, πραγματοποιούνται τσιμεντοστρώσεις διαδρόμων και κατασκευή πέτρινης περίφραξης συνολικού μήκος 40 μέτρων και περίφραξης με συρματόπλεγμα και σιδηροσωλήνες συνολικού μήκους 75 μέτρων και ύψους 1.62 μέτρων.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:14 pm


Έναρξη τελευταίου Γενικού Ψεκασμού Δακοκτονίας 2016 – Ποιες περιοχές αφορά


H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί πως από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 αρχίζει ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας 2016 στις κάτωθι Δημοτικές και Τoπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρέων και Αιγιαλείας:
Ειδικότερα στο Δήμο Πατρέων: Άνω και Κάτω Καστρίτσι – Πλατάνι, Δρέπανο – Ψαθόπυργος, Ρίο – Ακταίο – Άγιος Βασίλειος, Άνω και Κάτω Καλλιθέα – Θέα – Κρήνη.
Στο Δήμο Αιγιαλείας: Σελιανίτικα, Νερατζιές, Μελίσσια, Κουνινά, Σαλμενίκο, Αίγιο, Μαυρίκι.
Από το πρόγραμμα ψεκασμών 2016 λόγω μειωμένης καρποφορίας, εξαιρούνται οι περιοχές Αργυρά, Σελλά, Ν. Ερινεός, Άγιος Κωνσταντίνος, Δημητρόπουλο, Καμάρες, Ζήρια και μέρος Δρέπανου -Ψαθοπύργου και Σαλμενίκου.
Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια κ.λπ.), όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.
Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο τηλέφωνο 2613 613722, 718 και 701.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:10 pm


Έγκριση Ο.Χ.Ε. από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας


   Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το Στρατηγικό Σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) το οποίο συντάχθηκε από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας, αφορά επενδύσεις και υποδομές στην περιοχή της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
   Το θέμα της ημερήσιας διάταξης, εισηγήθηκε στο Π.Σ. η Αντιπεριφερειάρχης  Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ενώ εκ μέρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Σολδάτος.
   Η έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης, σηματοδοτεί την έναρξη οριστικοποίησης των διαδικασιών ωρίμανσης δράσεων για ένταξη έργων, που στόχο έχουν την ανάδειξη και ανάπτυξη της θαλάσσιας και παραθαλάσσιας περιοχής στην οποία αναφέρεται η Ο.Χ.Ε.
   Αποτελεί δε καινοτομία για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας και το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, καθώς η τελική υλοποίησή του θα προσδώσει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:08 pm


ΕΕΔΕ: Έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για στελέχη επιχειρήσεων στις 7 Οκτωβρίου στο Αγρίνιο

 

Έπειτα από 27 χρόνια επιτυχημένης πορείας του προγράμματος, με περισσότερες από 2.000 εταιρίες που έχουν εμπιστευθεί την εκπαίδευση των στελεχών τους και περισσότερα από 4.200 στελέχη που έχουν αποφοιτήσει πανελλαδικά σε 27 πόλεις, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώνει την έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016 στο Αγρίνιο.

Εισηγητής της πρώτης ενότητας, «Οργανωτική Συμπεριφορά» είναι ο κ. Πέτρος Ρούσης, ο οποίος έχει πολυετή πρακτική εμπειρία από το χώρο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. Έχει συνεργαστεί με επιχειρήσεις και οργανισμούς όπως Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζα Της Ελλάδος, COSMOTE, Coca - Cola, Toyota, BP Oil Hellas, Avin Oil, Unilever Ελλάς, Johnson & Johnson, Βασιλόπουλος, Goody's A.E, Fiat Auto Ελλάς, Mercedes - Benz Hellas, Νηρεύς, Όμιλος Εταιρειών Βαρδινογιάννη, Ericsson, Aegean και Olympic Air.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να προετοιμαστούν έγκαιρα για θέσεις αυξημένης ευθύνης.  Το Πρόγραμμα διαρκεί 15 μήνες και τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε δεύτερη εβδομάδα (Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί) στο Επιμελητήριο της Αιτωλοακαρνανίας. Το διδακτικό προσωπικό αποτελεί πετυχημένο συνδυασμό Καθηγητών με έμπειρους μάνατζερ, διακεκριμένους εισηγητές και προσωπικότητες από τον κόσμο των επιχειρήσεων που θα ταξιδεύουν από την Αθήνα στο Αγρίνιο για την υλοποίηση του Προγράμματος.

Ακολουθούν testimonials από στελέχη που παρακολούθησαν το πρόγραμμα στο link http://www.eede.gr/uploads/files/MBA_Testimonials.pdf

Το κόστος του προγράμματος μπορεί να καλυφθεί με το 0.24% της επιπλέον εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλουν οι εταιρίες για την ενίσχυση των προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ΕΕΔΕ, Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος, Πλατεία Πίνδου 1, Γούναρη & Αγίου Ανδρέου, Πάτρα, κ. Άντυ Γαρδίκη, Τηλ: 2610 318 573 / 2610 336 352, Fax: 2610 361 517, email: [email protected], website: www.eede.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 5:06 pm


Εκτός με Πλατανιά και Ξάνθη οι Κ20 & Κ17


Εκτός έδρας αγωνίζονται οι ομάδες Κ20 και Κ17 στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Super League. Η Κ20 με τον Πλατανιά στις 11.00 το πρωί της Κυριακής στο Αθλητικό κέντρο του Μάλεμε και η Κ17 με την Ξάνθη στις 10.15 το πρωί της Κυριακής στο Αθλητικό κέντρο Πηγαδίων.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 11:03 am


Καινούργιο:Εθελοντικός καθαρισμός του δρόμου Καινούργιο-ΑβώρανηΠραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δ.Κ Καινουργίου με πρωτοβουλία της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου,σύσκεψη μεταξύ  του τοπικού Δ.Σ,φορέων,συλλόγων του Καινουργίου και της υπεύθυνης της Ακτίνας Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου κας. Ανθούλας Μακρή.
Στην σύσκεψη συζητήθηκε το πρόβλημα με τα σκουπίδια που υπάρχουν πεταμένα κατά μήκος της συγκεκριμένης διαδρομής(Καινούργιο-Αβόρανη) και ειδικά στις στροφές του Καινουργίου,όπου πραγματικά το σκουπιδαριό από πλαστικά μπουκάλια σε καλωσορίζει στο Καινούργιο.
Η σύσκεψη έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και όλοι συμφωνήσαν ότι πρέπει να προστατευθεί η Τριχωνίδα,ειδικά τώρα που θα ξεκινήσουν οι βροχοπτώσεις και το πλαστικό θα σκορπιστεί ανεξέλεγκτα.
Ο Δήμος Αγρινίου θα συνδράμει με ότι χρειασθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας.
Η Δράση θα γίνει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11:00 το πρωί,ενώ οι λεπτομέρειες και ο σχεδιασμός θα αποφασισθούν σε νέα συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Αγρινίου για μια ακόμη φορά αναλαμβάνει μια δράση η οποία είναι στις αρμοδιότητες της Π.Δ.Ε.Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 11:01 am


Αγρίνιο:Έκλεψαν πλακάκια από οικοδομή και συνελήφθησαν

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike περιπολικό

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 31, 20 , 23 και 15 ετών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν από  οικοδομή, εκατόν δέκα (110) πλακάκια, απροσδιόριστης χρηματικής αξίας. 

Εξωτερικά της οικοδομής ανευρέθηκε και κατασχέθηκε, σταθμευμένο φορτηγό ιδιοκτησίας του 31χρονου δράστη, το οποίο ήταν έμφορτο με τα αφαιρεθέντα πλακάκια Επιπλέον, αναζητούνται, οι γονείς του 15χρονου, ηλικίας 41 (πατέρας) και 37 (μητέρα) ετών, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 10:56 am


Συλλήψεις σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike συλληψη

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενεργώντας από κοινού με 34χρονο ημεδαπό, που αναζητείται, εισήλθαν σε κατάστημα στο Μεσολόγγι και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή εκατό ευρώ.

 Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ και σήμερα νωρίς το πρωί, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 35 και 55 ετών, οι οποίοι λειτουργούσαν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εξέπεμπαν μουσική πάνω από την επιτρεπόμενη ηχοστάθμη.

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 10:52 am


Μηχανήματα POS σε όλα τα καταστήματα εστίασης από 1η ΙανουαρίουΥποχρεωμένοι θα είναι από 1ης Ιανουαρίου οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση να διαθέτουν μηχάνημα αυτόματης συναλλαγής, όπως και μια σειρά άλλων επαγγελματιών αργότερα μέσα στο νέο έτος.

Οι συναλλαγές με μετρητά δεν θα απαγορεύονται στις επιχειρήσεις εστίασης, όμως εάν οι πελάτες επιθυμούν να πληρώσουν με κάρτες οι καταστηματάρχες θα είναι υποχρεωμένοι να το δέχονται.

Το μέτρο θα επεκταθεί εντός του 2017 και σε γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές και λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσω πληρωμών στις καθημερινές συναλλαγές, όπως θα αποτυπώνεται στο σχετικό νομοσχέδιο, προβλέπει ότι:

1) Από την 1η-1-2017 καθίσταται υποχρεωτική η εγκατάσταση μηχανημάτων POS: α) για όλες τις νέες επιχειρήσεις και τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή γι' αυτούς που δηλώνουν έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. από την 1η-1-2017 και μετά. β) για όλες τις επιχειρήσεις των κλάδων της μαζικής εστίασης και της ψυχαγωγίας. Εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ουζερί, πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, καφετέριες, καφενεία, καφέ-μπαρ, καφεζυθεστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καστήματα φαστ φουντ, μπαρ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης θα υποχρεωθούν να δέχονται πληρωμές πελατών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών. Οι συναλλαγές με μετρητά δεν θα απαγορεύονται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όμως εάν οι πελάτες επιθυμούν να πληρώσουν με κάρτες οι καταστηματάρχες θα είναι υποχρεωμένοι να το δέχονται.

2) Εντός του 2017 η υποχρεωτική εγκατάσταση μηχανημάτων POS θα επεκταθεί σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δηλαδή όλοι οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι οικονομολόγοι, οι λογιστές φοροτέχνες, οι πολιτικοί μηχανικοί, οι αρχιτέκτονες, οι υδραυλικοί, οι ηλεκτρολόγοι, οι ελαιοχρωματιστές και λοιποί αυτοαπαασχολούμενοι μικρομεσαίοι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν κι αυτοί να δέχονται πληρωμές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

3) Προκειμένου να συμμορφωθούν όλοι οι παραπάνω επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες με την υποχρέωση να δέχονται από τους πελάτες τους εξόφληση μέσω καρτών θα καθιερωθεί ένα ειδικό μητρώο επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών στο οποίο θα καταγράφονται και θα εντάσσονται όσοι έχουν POS. Το μητρώο αυτό θα βρίσκεται στη διάθεση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών για τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων σε όσους δεν συμμορφώνονται. Επιπλέον, το μητρώο αυτό θα δημοσιοποιηθεί και θα βρίσκεται στη διάθεση και των καταναλωτών-πελατών προκειμένου να προτιμούν εκείνους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, οι οποίοι δέχονται κάρτες, ώστε να εξασφαλίζουν και όλα τα ωφελήματα που θα προβλέπει το νομοσχέδιο για όσους χρησιμοποιούν "πλαστικό" χρήμα στις συναλλαγές τους (εκπτώσεις φόρου, κληρώσεις κ.λπ.)

πηγή:http://www.arcadiaportal.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2016 | 10:13 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: