Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Υπουργείο Υγείας :Ενημέρωση αναφορικά με την επάρκεια αίματοςΤις τελευταίες ημέρες το θέμα της επάρκειας αίματος και των επιπτώσεων της, απασχολεί τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Είναι γεγονός ότι:
 Τις περιόδους εορτών παρατηρείται, σε όλη την Ευρώπη, μειωμένη συλλογή αίματος
 Η ασυνήθιστα σφοδρή, για τη χώρα μας, κακοκαιρία μείωσε την προσέλευση Εθελοντών Αιμοδοτών, αλλά και τη διενέργεια προγραμματισμένων εξορμήσεων .
 Η επιδημία γρίπης στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη, έχει ως αποτέλεσμα τον προσωρινό αποκλεισμό αιμοδοτών και για τον ίδιο λόγο τον περιορισμό του αίματος που εισάγουμε από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό.

Η μείωση συλλεγόμενου αίματος έχει άμεση επίπτωση κατ΄αρχήν στις ομάδες πολυμεταγγιζόμενων ασθενών όπως οι ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία και οι άρρωστοι με αίματο-ογκολογικά νοσήματα.
Ωστόσο, η έλλειψη «επάρκειας αίματος» στη χώρα μας που συχνά αναφέρεται από φορείς ασθενών, εθελοντών και Μ.Μ.Ε., αποτελεί ένα πρόβλημα που η ρίζα του βρίσκεται κυρίως στην κατακερματισμένη δομή του συστήματος αιμοδοσίας και την έλλειψη κεντρικής διαχείρισης, ένα πρόβλημα που τον τελευταίο χρόνο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συνολικά.

Η χώρα μας με 10,5 εκ. πληθυσμού συλλέγει ετησίως 550.000 μονάδες αίματος ενώ εισάγει 25.000 από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό. Από αυτές 320.000 προέρχονται από Εθελοντές Αιμοδότες και το λοιπό από το συγγενικό περιβάλλον των ασθενών.

 Η Ελβετία με 8,5 εκ. πληθυσμού συλλέγει ετησίως 320.000 μονάδες αίματος. Είναι λοιπόν άδικο για τους Εθελοντές Αιμοδότες, αλλά και για τις αιμοδοσίες της χώρας μας να λέγεται ότι οι Έλληνες δε δίνουν αίμα, όπως είναι και εντυπωσιακό γιατί μία σημαντική συλλογή αίματος δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών μας, σε αντίθεση με όλους τους αλγόριθμους των διεθνών οργανισμών.

Τα άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος που λαμβάνει το Ε.ΚΕ.Α., περιλαμβάνουν:
• Έκκληση για αιμοδοσία Εθελοντών Αιμοδοτών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
• Αναδιανομή των αποθεμάτων αίματος από Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας χωρίς μεγάλο φόρτο μεταγγίσεων σε αυτές με μεγαλύτερο όγκο μεταγγίσεων
• Στοχευμένη  έκκληση συστηματικών Εθελοντών Αιμοδοτών μέσω του ηλεκτρονικού Εθνικού Μητρώου Εθελοντών
• Συνεργασία και κινητοποίηση των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Παρά ταύτα, η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να βασίζεται σε επικοινωνιακού τύπου αντιδράσεις ούτε σε επείγουσες εκκλήσεις με προσωρινό μόνο αποτέλεσμα. Ακόμα, οι μεμονωμένες προσεγγίσεις από κάθε Υπηρεσία Αιμοδοσίας για την εξασφάλιση των οικείων αποθεμάτων αίματος με εξορμήσεις και συνεργασίες με Συλλόγους αιμοδοτών σε ατομική βάση ομοίως, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εθνικής επάρκειας, ενώ δημιουργούν ανισότητες ( σε κάποια νοσοκομεία πλεόνασμα αίματος και σε άλλα έλλειψη χωρίς ορθολογική βάση).

Οι δομικές αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας, που ήδη έχουν δρομολογηθεί με,
• συγκεντροποίηση συλλογής ελέγχου και επεξεργασίας του αίματος από τα Κέντρα Αίματος
• ενιαίο πληροφοριακό σύστημα για όλη την αιμοδοσία της χώρας για την απεικόνιση σε αληθή χρόνο της προσφοράς και της κατανάλωσης αίματος
• ενιαίο στρατηγικό σχέδιο προσέλκυσης και διατήρησης των Εθελοντών Αιμοδοτών,

είναι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των χρόνιων προβλημάτων του Συστήματος Αιμοδοσίας.

                                                                                                 Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Α.

                                                                                                             ΧΑΡΙΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑ

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 11:01 pm


Κρίθηκαν οι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές της ΕΛ.ΑΣΜετά την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Υποδιευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων του Σώματος, υπό την Προεδρία της Αντιστρατήγου Ζαχαρούλας ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ και τη συμμετοχή τεσσάρων (4) Υποστρατήγων.

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω εβδομήντα (70) Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Γενικών Καθηκόντων και μία (1) Αστυνομικός Υποδιευθυντής υπηρεσίας γραφείου:

ΤΡΙΚΑΛΙΤΗΣ Νικόλαος
ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
ΚΑΜΠΥΛΗΣ Χρήστος
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιος
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Αικατερίνη
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ Χαράλαμπος
ΌΨΙΜΟΣ Θεόδωρος
ΡΟΚΚΟΣ Βασίλειος
ΝΤΑΛΑΧΑΝΗΣ Ιωάννης
ΠΕΤΣΑΣ Δημήτριος
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
ΜΠΡΙΛΑΚΗΣ Δημήτριος
ΡΟΥΣΣΟΣ Ηλίας
ΜΑΡΚΟΥ Χριστόφορος
ΣΚΡΙΑΠΑΣ Ιωάννης
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης
ΑΠΑΝΩΜΕΡΙΤΑΚΗ Σμαράγδη (Υπηρεσία Γραφείου)
ΤΣΙΓΓΟΥΝΗΣ Παναγιώτης
ΜΠΑΜΠΑΛΟΥΚΑΣ Ανδρέας
ΚΕΣΕΛΙΔΗΣ Σταύρος
ΒΑΡΔΙΑΜΠΑΣΗΣ Στυλιανός
ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ Γεώργιος
ΔΑΒΑΛΟΣ Δημήτριος
ΚΟΥΦΟΣ Απόστολος
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ιωάννης
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Δημήτριος
ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Δημήτριος
ΚΑΤΣΙΑΜΠΑΣ Παναγιώτης
ΘΕΡΜΟΓΙΑΝΝΗ Παναγιώτα
ΚΟΛΛΙΝΤΖΑΣ Παναγιώτης
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
ΔΟΥΚΑΚΗΣ Αντώνιος
ΣΚΟΥΡΑΣ Ιωάννης
ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ Θωμάς
ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Νικόλαος
ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ Αριστείδης
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Σωτήριος
ΣΤΑΓΑΚΗΣ Μαρίνος
ΚΩΣΤΑΖΟΣ Πρωτοσίλαος
ΤΑΛΑΜΠΙΡΗΣ Ιωάννης
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Λάζαρος
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΚΕΒΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος
ΣΙΔΕΡΗΣ Δημήτριος
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος
ΧΑΜΟΥΖΑΣ Ανδρέας
ΦΥΤΙΛΑΚΟΣ Ηλίας
ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ Ανδρέας
ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ Ιωάννης
ΜΑΝΩΛΗΣ Ευάγγελος
ΦΕΛΟΥΡΗΣ Χρήστος
ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΗΣ Ιωάννης
ΦΙΛΙΠΠΟΥ Γεώργιος
ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος
ΑΛΑΜΑΝΟΣ Σπυρίδων
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Απόστολος
ΔΗΜΑΡΑΣ Αναστάσιος
ΑΞΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας
ΛΑΠΠΑΣ Βασίλειος
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
ΚΟΥΚΑΡΗΣ Παντελής
ΣΥΚΙΩΤΑΚΗΣ Γεώργιος
ΧΟΛΕΒΑΣ Αθανάσιος
ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ Ευάγγελος
ΠΙΚΟΥΛΑΣ Παναγιώτης
ΣΙΜΟΥΛΗΣ Χρήστος
ΚΑΝΟΥΤΑΣ Δημήτριος
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Περικλής
ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 10:58 pm


Αγρίνιο:Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την "Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού"(φωτο-βίντεο)


Στην κατάμεστη αίθουσα(Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου) πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η πολύ σημαντική Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα:   «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ»
που διοργάνωσαν ...
η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού « Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας,  με στόχο την ενημέρωση, καθώς ο  καρκίνος του μαστού υπολογίζεται ότι εκδηλώνεται σε 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως, σε κάθε φάση της ζωής τους και παρά τη συχνότητα του, εάν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί.


Είναι σημαντικό κάθε γυναίκα να αντιληφθεί τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, να τον απομυθοποιήσει και να ενθαρρυνθεί να κάνει τακτικό και προληπτικό έλεγχο. 
   
Δεν ξεχνάμε ότι ο καρκίνος δεν είναι η επάρετος νόσος. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι στην αντιμετώπιση και στην ίασή του.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν :
ο  κ.Γιάννης  Χαβελές
MD,cMS,PhD, Χειρούργος Μαστού-Μαστολόγος με θέμα την «Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού»


η κ. Κλαίρη Τζιομάκη, Κοινωνική Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, με θέμα :"Τι μας αποτρέπει από τον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο και 

         
η κ. Μαρία Ανδρεά- Αποστολοπούλου
Εκπαιδευμένη Εθελόντρια και Μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», Ν. Αχαΐας με θέμα την προσωπική της  εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.


Απόσπασμα από την εκδήλωση

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 10:35 pm


Passing game και δίτερμα ...


Προθέρμανση, passing game και δίτερμα περιλάμβανε η σημερινή προπόνηση. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Παπάζογλου. Η προπόνηση της Τετάρτης θα γίνει στις 11.00 το πρωί στο Emileon.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:01 pm


Ερωτήματα Κατσιφάρα προς Σπίρτζη:


Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στη Δυτική Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σημειώνει τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ο σεβασμός στους θεσμούς είναι μείζον ζήτημα Δημοκρατίας, Παιδείας και προσωπικής στάσης ζωής που χαρακτηρίζει όλους μας.
Δεν το προσπερνώ, δεν το προσπερνούν οι δημοκρατικοί πολίτες που έδωσαν αγώνες για τη θεσμική Δημοκρατία.t που επισκέπτεστε την Περιφέρειά μας – προφανώς χωρίς σκοπιμότητα – για έργα που θα καθορίσουν το αναπτυξιακό μέλλον της,
διατυπώνω – ανοιχτά και δημόσια – τα απλά και σαφή ερωτήματα, που εκφράζουν όλους τους πολίτες που μου έχουν δώσει λαϊκή εντολή και ζητούμε ξεκάθαρες απαντήσεις:
1) Ολυμπία Οδός, Τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα
Γιατί δεν τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα των διαγωνιστικών διαδικασιών που εσείς θέσατε, επανειλημμένα, από το Μάρτιο του 2015;
Γιατί δεν έχει υποβληθεί ο φάκελος για έγκριση από την ΕΕ, που είναι προϋπόθεση για την ένταξη του έργου στην προγραμματική περίοδο 2014-2020;
Πότε θα ενταχθεί το έργο στη νέα προγραμματική περίοδο;
Ποια τα τελικά χρονοδιαγράμματα για τα τρία εναπομείναντα τμήματα της Ολυμπίας Οδού: Πάτρα-Πύργος, Πύργος-Καλό Νερό και Καλό Νερό Τσακώνα;
2) Τρένο: Υπογειοποίηση Πάτρας και γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα
Επειδή στο τραπέζι διαλόγου και στην κατάθεση θέσεων δεν προσκλήθηκε η Περιφέρεια να συμμετέχει, καταθέτω τη θέση μας:
Να παρουσιαστούν δημόσια οι εναλλακτικές τεχνικές και οικονομικές λύσεις.
Να γίνει διαβούλευση σε ελάχιστο χρόνο, ώστε να αποκτηθεί η αναγκαία συναίνεση για το έργο.
Το τρένο να φτάσει στο νέο εμπορικό λιμάνι της Πάτρας, για να αξιοποιηθούν οι σύγχρονες λιμενικές υποδομές και το λιμάνι να διαδραματίσει τον αναπτυξιακό του ρόλο για τη χώρα.
Το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας, να παραχωρηθεί, ενιαίο και ελεύθερο, μέχρι τη θάλασσα στους πολίτες.
Η υπογειοποίηση από το σταθμό Αγ. Διονυσίου μέχρι το σταθμό Αγ. Ανδρέα είναι ίσως η καλύτερη λύση.
Προτάσεις ολοκληρωμένης αξιοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα, κατά τα πρότυπα των μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων.
Κύριε Υπουργέ,
Ο διάλογος και η συνεργασία είναι αρχές αξιακές.
Ως Περιφερειακή Αρχή θα αγωνιστούμε σταθερά και υπεύθυνα μέχρι την τελική δικαίωση».

Η ανοικτή πολιτική θέση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και έτυχε της στήριξης της συντριπτικής πλειοψηφίας των παρατάξεων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 6:59 pm


Αγρίνιο:Έκλεψαν 90 κουφώματα αλουμινίου από καπναποθήκη


Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στη Ρεμπελιά Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας,  δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 35 και 31 ετών, διότι από παλαιά καπναποθήκη, ιδιοκτησίας ημεδαπού, αφαίρεσαν ενενήντα τεμάχια κουφωμάτων αλουμινίου παραθύρου, τα οποία φόρτωσαν στο αυτοκίνητο του 31χρονου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 6:51 pm


Και επίσημα στον ΠΑΟΚ ο ΟυάρνταΟλοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία παραχώρησης με μεταγραφή του Αμρ Ουάρντα στον ΠΑΟΚ. Η ΠΑΕ Παναιτωλικός θέλει να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του στην ομάδα μας, τον επαγγελματισμό του και τη συμπεριφορά του στο διάστημα της συνεργασίας μας, ευχόμενη καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με την Εθνική Αιγύπτου στο «African Cup of Nations 2017», έκανε την παρακάτω δήλωση: Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής μου, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του Παναιτωλικού και του Αγρινίου, για όσα έκαναν για μένα τον ενάμιση χρόνο που βρέθηκα εκεί. Ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα που με βοήθησε πάρα πολύ στην καριέρα μου. Από την πρώτη μέρα όλοι με υποδέχτηκαν με χαμόγελο και με στήριξαν. Από την πλευρά μου πιστεύω ότι έκανα ότι μπορούσα να τους κάνω ευτυχισμένους. Ο Παναιτωλικός θα είναι πάντα η οικογένειά μου και θα βρίσκω ευκαιρίες να επισκέπτομαι το Αγρίνιο και τους φίλους μου εκεί. Εύχομαι η ομάδα που μου πρόσφερε τόσα πολλά να πετύχει ότι καλύτερο.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 6:26 pm


Παρελθόν από την Θύελλα Αγίου Ανδρέα ο Δημήτρης Λώλος


Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία της Θύελλας Αγίου Ανδρέα ο Δημήτρης Λώλος.
 Ο έμπειρος τεχνικός μετά την ήττα από τον Μακρυνειακό έθεσε την παραίτησή του στη διοίκηση της ομάδας η οποία και την έκανε δεκτή.
Σε επικοινωνία με το olatagoal.gr ο Δημήτρης Λώλος ευχαριστεί τη διοίκηση της Θύελλας και τους παίκτες του για τη συνεργασία και εύχεται στην ομάδα να πετύχει το στόχο της ανόδου στην Α' κατηγορία.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 6:00 pm


Αμφιλοχία:Ανατροπή επιβατικού αυτοκινήτου με Αγρινιώτισσα οδηγόΑνατροπή ι.χ αυτοκινήτου μάρκας pegeuot σημειώθηκε πριν λίγο στην Ε.Ο Λευκάδας Αμφιλοχίας λίγο πριν τα διυλιστήρια,στην  Αμφιλοχία.
Όπως ανέφερε αναγνώστης, διερχόμενος από το σημείο ,στην δεξιά πλευρά στο ρεύμα προς Αμφιλοχία έχει ανατραπεί το όχημα και στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.Πυροσβεστικά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.
Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση,καθώς δεν είναι γνωστός ακόμη ο αριθμός των επιβατών και αν υπάρχουν τραυματίες.
φωτο αρχείου agriniolike.gr

Νεότερη ενημέρωση και φωτο:

Τροχαίο ατύχημα στο 6ο χλμ Αμφιλοχίας Βόνιτσας σημειώθηκε πριν λίγο. Αυτοκίνητο ΙΧΕ με κατεύθυνση προς Αμφιλοχία εξετράπη της πορείας του και ανετράπη δεξιά του οδοστρώματος. Στο όχημα επέβαινε μόνο η οδηγός κάτοικος Αγρινίου. Το σημείο είναι το γνωστό S στο οποίο από την αποκατάσταση του οδοστρώματος με νέα άσφαλτο, οι εκτροπές οχημάτων πολλαπλασιάζονται με ραγδαίο ρυθμό μία εκ των οποίων θανατηφόρα.
πηγή:emaistros.gr
troxaio_amfiloxia

troxaio_amfiloxia.jpg1

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 3:18 pm


Η Αστυνομία για το τροχαίο με τον θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων αλόγων

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τροχαίο

Από τους αστυνομικούς του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα στο 102ο  χιλιόμετρο της Ιονίας Οδού στο ύψος της περιοχής Σαρδίνια Αιτωλοακαρνανίας, κατά το οποίο φορτηγό που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός, παρέσυρε άλογα τα οποία κινούνταν κατά μήκος του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα τέσσερα από αυτά.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 3:14 pm


ΟΑΕΔ – Προσλήψεις:58 Θέσεις στον Δήμο Αγρινίου,δείτε όλες τις θέσεις
- Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
- Ανοίγουν 24.251 σε 274 Δήμους της χώρας
- Δείτε τις θέσεις ανά Δήμο
- Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την πρόσληψη

Η διαδικασία ξεκινάει σήμερα από τις 10:00 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.
Οι υποψήφιοι χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης, από πιστοποιημένους χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, θα επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς.
Όσοι κατοικούν σε Δήμους με υψηλή ανεργία πριμοδοτούνται και με το κριτήριο της εντοπιότητας.
Επιπρόσθετα, η δράση στοχεύει διττά, αφενός, στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου, στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτιση.
Αναφορικά με τη συμβουλευτική, στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. (ΚΠΑ2) θα προσφέρονται δύο υποχρεωτικές συνεδρίες (συμβουλευτικών υπηρεσιών) στους ωφελούμενους, κατά την είσοδο και την έξοδό τους στην πράξη. Η δράση της κατάρτισης θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγών κατάρτισης (voucher) στο σύνολο των ωφελουμένων. Οι ωφελούμενοι θα εργάζονται στη θέση για την οποία έχουν επιλεχθεί και μία ημέρα της εβδομάδας θα συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης. Η κατάρτιση θα ξεκινήσει μετά τον 2ο μήνα του προγράμματος. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους
5. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
6. εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
7. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (03-02-2017) έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι α) άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών, β) άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και γ) οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.
Αναλυτικά οι Δήμοι και οι θέσεις εργασίας: 
πηγή:newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 3:07 pm


Ο Γ. Βαρεμένος για τον οδικό άξονα Ακτίου - ΑμβρακίαςΑπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την εξέλιξη του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Ακτίου - Αμβρακίας, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος εξήγησε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πρώτη εργολαβία του έργου, το υπερτίμημα της οποίας ανέρχεται σε 5 έως 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Οι υπόλοιπες εργολαβίες οδηγούνται σε διάλυση και μια νέα «εργολαβία - σκούπα» θα περιλάβει το αντικείμενό τους, καθώς και τις απομένουσες εργασίες, ώστε να μιλάμε πλέον για ένα νέο έργο.
Ο Γιώργος Βαρεμένος παρατήρησε ότι, στη φάση αυτή των εξελίξεων, υπάρχουν ορισμένα λεπτά διαδικαστικά ζητήματα, στα οποία δεν θα ήθελε να αναφερθεί δημοσίως διότι αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες. Αυτό που προέχει, τόνισε, είναι να προχωρήσει με τον ταχύτερο δυνατόν ρυθμό το έργο ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και, ασφαλώς, να μην χαθούν τα χρήματα που αφειδώς έχουν δοθεί γι’ αυτό και που ανέρχονται μέχρις στιγμής σε 100 έως 120 εκατομμύρια. «Το πώς έγινε η διαχείριση αυτών των πόρων», κατέληξε ο Γιώργος Βαρεμένος, «είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο και διαδικασία που δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική».Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 2:58 pm


Ανυπότακτο Αγρίνιο:Ερωτήσεις για Δημοτική Βιβλιοθήκη και Τριχωνίδα


Δύο ερωτήσεις κατέθεσε σήμερα το πρωί η Δημοτική παράταξη ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ προς τη Δημοτική Αρχή της πόλης. Η πρώτη αφορά στην απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται το κτίριο της Δημοτικής βιβλιοθήκης (σταλάγματα βροχής πάνω στα ράφια των βιβλίων της δανειστικής και στον χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης), καθώς και στην έλλειψη στοιχειώδους θέρμανσης στους χώρους της, ενώ η δεύτερη εστιάζει στην εγκατάλειψη και την απαξίωση της λίμνης Τριχωνίδας.
Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:
Μετά από πρόσφατο δημοσίευμα στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, στο οποίο παρουσιάστηκε η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο της Δημοτικής βιβλιοθήκης (σταλάγματα βροχής πάνω στα ράφια των βιβλίων της δανειστικής και στον χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης), καθώς και η έλλειψη στοιχειώδους θέρμανσης στους χώρους της
ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
 • Ποια προβλήματα συνολικά αντιμετωπίζουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Δημοτικής βιβλιοθήκης, καθώς και του εφαπτόμενου κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η γλυπτοθήκη του Καπράλου;
 • Πόσα χρήματα διατίθενται ετησίως για τη συντήρηση του κτιρίου,
 • Πόσα διατίθενται ετησίως για τον εμπλουτισμό της «Βιβλιοθήκης», με ποια κριτήρια και με ποια διαδικασία;
 • Πόσους μόνιμους υπαλλήλους διαθέτει και πόσοι εξ αυτών διαθέτουν ανάλογη ειδίκευση;
 • Ποιο το σύνολο των υπαλλήλων που απασχολούνται και με ποια σχέση εργασίας;
 • Ποιο το συνολικό κόστος λειτουργίας της;
 • Λειτουργούν άλλες βιβλιοθήκες σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα και αν ναι σε ποια και ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν;
 • Τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου για την άμεση επίλυση των προβλημάτων;

------
ΕΡΩΤΗΣΗ 2η
Κατά την περίοδο όλων των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογικών αναμετρήσεων έχουμε υπάρξει μάρτυρες μιας ποσοτικά σημαντικής ρητορικής και πράσινης φλυαρίας για τον υψηλής σημασίας πλουτοπαρωγικό πόρο και ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής που προσδιορίζεται από τον γεωγραφικό όρο «Λίμνη Τριχωνίδα».
Εξαγγελίες επί εξαγγελιών και σχεδιασμοί επί σχεδιασμών, των ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΜΟΝΟ, έχουν γεμίσει κατά καιρούς τα προεκλογικά φυλλάδια όλων των πλειοψηφικών παρατάξεων του Δήμου Αγρινίου μόνο και μόνο για να ανακυκλωθούν στην γύρω χωματερές παλιότερα και στον ΧΥΤΑ Στράτου αργότερα.
Από την ένταξη της χώρας στην Ε.Ο.Κ., καταρχάς και την Ε.Ε., αργότερα, ήταν πολλές οι νομισματικές μονάδες, που φτερούγισαν μαζί με τα παραπάνω λόγια και χάθηκαν, χωρίς κανείς ποτέ να επιχειρήσει να υλοποιήσει ούτε μια συλλαβή, από όσα ειπώθηκαν, ακούστηκαν και παραχρήμα ξεχάστηκαν.
Έτσι η λίμνη Τριχωνίδα (μαζί και η λίμνη Λυσιμαχεία, για την οποία η μοίρα που της  επιφυλάχθηκε ήταν η μετατροπή της, με την συναίνεση όλων, σε βόθρο), δεν παρέμεινε μόνο αναξιοποίητη ως πλουτοπαραγωγικός πόρος και συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής, αλλά και απροστάτευτη ως αξιόλογο και σημαντικό οικοσύστημα.
Η Λίμνη Τριχωνίδα σήμερα:
 • Στερείται υπαρκτού και ισχυρού πλαισίου προστασίας, αν και για την Ε.Ε. είναι ενταγμένη στο πλαίσιο natura 2000
 • Είναι από τους ελαχίστους οικοτόπους, αν όχι ο μοναδικός, που δεν είναι ενταγμένος σε κανέναν φορέα διαχείρισης.
 • Δεν έχει καθορισμένη παρόχθια ζώνη στο μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας της.
 • Αυθαίρετα, συστηματικά, παράνομα και καταχρηστικά μπαζώνεται σε όλο το μήκος παρόχθιας ζώνης της.
 • Επιβαρύνεται συνεχώς με τα λύματα των παρόχθιων κοινοτήτων, των ελαιοτριβείων και των μονάδων επεξεργασίας ελιάς της περιοχής.
 • Οι κάθετοι και παραλίμνιοι αγροτικοί δρόμοι μετατρέπονται ακόμα και σήμερα σε ανεξέλεγκτες χωματερές.
 • Τα όποια ημιτελή έργα ύδρευσης και αποχέτευσης έχουν δρομολογηθεί για να υλοποιηθούν, παραμένουν αναξιοποίητα, αφού η ΔΕΥΑ Αγρινίου δεν κατάφερε να εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από το Καστράκι, ούτε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της μεταφοράς των αποβλήτων της περιοχής φαίνεται να προχωρά.
 • Τέλος, το Κέντρο Προστασίας Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.) η μοναδική δομή που λειτούργησε, για όσο διάστημα λειτούργησε, με κύρια και βασική λειτουργία την προστασία και την ανάδειξή της, έκλεισε χωρίς ποτέ να αποτιμηθεί η προσφορά του και χωρίς ποτέ να ανακοινωθούν οι λόγοι της διακοπής της λειτουργίας του.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή
 1. Έχει διερευνηθεί η ύπαρξη τομεακών προγραμμάτων του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς και του υπουργείου Περιβάλλοντος, με στόχο την εξεύρεση πόρων για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και την προστασία της λίμνης Τριχωνίδας;
 2. Διαθέτει ο Δήμος Αγρινίου ώριμες μελέτες σε περίπτωση που υπάρχουν αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις για να τις διεκδικήσει;
 3. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση «Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για την Τριχωνίδα», που είχε συμπεριλάβει στις προεκλογικές προγραμματικές διακηρύξεις η νέα Δημοτική Άρχή;
 4. Πως σχεδιάζει την επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης, της αποχέτευσης, καθώς και της άρδευσης της περιοχής των κοινοτήτων της Μακρυνείας ο Δήμος Αγρινίου;
 5. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα αποχέτευσης των κοινοτήτων του βόρειου τόξου της λίμνης, που έχουν δρομολογηθεί και εκτελούνται;
 6. Ποιοι οι λόγοι της μη λειτουργίας του Κέντρου Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕΠΕΤΡΙ) στα Αμπάρια Παναιτωλίου, τα τελευταία χρόνια;
 7. Επιθυμεί η Δημοτική Αρχή την επαναλειτουργία του, έτσι ώστε να συνεχισθεί το έργο προβολής και προστασίας που υλοποιήθηκε κατά το παρελθόν από το συγκεκριμένο Κέντρο και με ποιο τρόπο;

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 2:19 pm


Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής ΕλλάδαςΠραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας
Παρέστησαν οι  Διευθυντές Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Κερκύρας, Ακαρνανίας και ο προσωρινός Διευθυντής Αιτωλίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-01-2017) στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας.
Στην τελετή παρέστησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Ταξίαρχος Ιωάννης ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Δημήτριος, ο προσωρινός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, Αστυνομικός Διευθυντής ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Αθανάσιος.
Επιπλέον, παρέστησαν οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι Διοικητές των αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, όλοι οι αστυνομικοί και το πολιτικό προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ανέλαβε, στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής, τα καθήκοντα του από τον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγό ε.α. Φώτιο ΤΣΟΛΚΑ.
Στην ομιλία του, ο απερχόμενος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής, Αντιστράτηγος ε.α. Φώτιος ΤΣΟΛΚΑΣ, επεσήμανε: «…Ακολούθησα όλο αυτό το διάστημα, ένα μακρύ ταξίδι με ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές και φεύγω με τη συνείδηση μου ήσυχη αλλά και γεμάτος από πλούσιες αναμνήσεις και εμπειρίες… » ενώ απευθυνόμενος στους αστυνομικούς ανέφερε: «…..Θέλω να γνωρίζετε ότι θα παραμείνω ενεργός πολίτης και ταυτόχρονα αρωγός στο δύσκολο έργο που καθημερινά καλείστε να επιτελέσετε ως εγγυητές της ζωής, της περιουσίας και των ατομικών δικαιωμάτων του πολίτη σε μία κρίσιμη καμπή για τη Χώρα μας…».

Τέλος αναφερόμενος στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικός Διευθυντή, Υποστράτηγο Αδαμάντιο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, πρόσθεσε τα εξής:            « Ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ο Υποστράτηγος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Αδαμάντιος, είναι ιδιαίτερα έμπειρος, επιτυχημένος και καταξιωμένος Αξιωματικός. Εγώ προσωπικά έχω την καλύτερη άποψη για αυτόν και είμαι σίγουρος ότι και εσείς θα αποκτήσετε την ίδια κατά τη συνεργασία σας.
 Σας καλώ να στηρίξετε το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή, σε όλες του τις προσπάθειες με όλες σας δυνάμεις. Η αστυνομία έχει συνέχεια, η ζωή έχει συνέχεια και όλοι πρέπει πάντοτε να εργαζόμαστε με ανιδιοτέλεια, για το κοινό καλό της κοινωνίας μας».

Ακολούθως, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Αδαμάντιος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, στην ομιλία του τόνισε:
«…Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγο Φώτιο ΤΣΟΛΚΑ, τόσο για τα καλά του λόγια, όσο και για την θερμή υποδοχή του.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία με τίμησε προάγοντάς με στο βαθμό του Υποστρατήγου και μου εμπιστεύτηκε την σημαντική θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας…..
..… Φυσικά, το αίσθημα της ευθύνης, μεγαλώνει καθώς διαδέχομαι έναν καταξιωμένο και επιτυχημένο Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Αντιστράτηγο  Φώτιο ΤΣΟΛΚΑ, έναν άνθρωπο ο οποίος με ήθος εκπλήρωσε επιτυχημένα τα καθήκοντα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή και διέγραψε μία σημαντική σταδιοδρομία στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
      Παράλληλα, η ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθότι προκάτοχος του Στρατηγού, ως Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ήταν ο νυν Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Αριστείδης ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ».
Τέλος ολοκλήρωσε αναφέροντας : «…..Το έργο μας δεν είναι εύκολο. Αντιθέτως είναι και θα συνεχίσει να είναι επίπονο απαιτώντας τη συστράτευση και την προσπάθεια όλων μας………..
……Θα εξακολουθήσουμε, ενωμένοι, να ανταποκρινόμαστε δυναμικά στις καθημερινές απαιτήσεις, προσδοκίες και ανάγκες των πολιτών……..
Θέλω να τονίσω ότι η Αστυνομία είναι μια και ενιαία και οι επιτυχίες μας, ανταποκρίνονται στο σύνολο των Υπηρεσιών και όχι μόνο σε μερικές. Στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι εξίσου σημαντική η Ασφάλεια, η Τάξη και η Τροχαία. Δεν υπάρχουν αστυνομικές Υπηρεσίες δύο ταχυτήτων και ο στόχος μας είναι να λειτουργούμε με αίσθημα συλλογικότητας ως μια ενιαία ομάδα ».
Κατά την λήξη της τελετής το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, τίμησε τον Αντιστράτηγο (ε.α.) Φώτιο ΤΣΟΛΚΑ προσφέροντας του συμβολικά μια εικόνα που απεικονίζει την εορτή των Θεοφανείων.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 2:09 pm


Οι GUERREROS κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους


Καλούμε όλους  τους  φίλους του Παναιτωλικού στην Αθήνα για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου, τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:30μ.μ.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν & θα βραβευτούν άτομα που έχουν προσφέρει
στον Παναιτωλικό.

*ο σύνδεσμος θα είναι ανοιχτός από τις 17:00 για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα με  τον ΠAOK

* ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-Σ.Φ.Π.ΑΘΗΝΩΝ 100% GUERREROS *

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 1:36 pm


Τέσσερα νεκρά άλογα μετά από σύγκρουση στην Ιόνια οδό


Σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με πέντε άλογα σημειώθηκε χθες στις 01:00 τα μεσάνυχτα στο 102 χλμ της Νέας Ιόνιας οδού, στο ρεύμα προς Άρτα στο ύψος των Σαρδνίων. Πρόκειται για τα άγρια άλογα του Πεταλά που συχνά κατεβαίνουν στα πεδινά, βρήκαν ανοιχτό πέρασμα και μπήκαν στη Ιόνια Οδό. Από τη σύγκρουση τα τέσσερα άλογα σκοτώθηκαν επί τόπου ενώ το πέμπτο έφυγε τραυματισμένο με ακρωτηριασμένο το ένα του πόδι. Η νταλίκα υπέστη υλικές ζημιές στο μπροστινό μέρος και χρειάστηκε να έρθει άλλο όχημα για μεταφόρτωση του φορτίου. Στο σημείο δεν υπήρχε φωτισμός και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς καθώς τα άλογα δεν είναι η πρώτη φορά που εισέρχονται εντός της Ιονίας Οδού.

alogo_ionia1

alogo_ionia2

πηγή:http://e-maistros.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 1:33 pm


Στο Αγρίνιο η εικόνα Παναγίας Παραμυθίας από την Ι.Μ. ΒατοπεδίουΗ Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο η υποδοχή αντιγράφου της ιεράς και θαυματουργού εικόνος Παναγίας της Παραμυθίας εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.
Την ιερά εικόνα, που θα συνοδεύει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ, θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, επικεφαλής του κλήρου, των αρχών και του πιστού λαού στη συμβολή των οδών Μακρή και Ευτυχίας Καλύβα.
Με λιτανευτική πομπή η ιερά εικόνα θα μεταφερθεί και θα ενθρονισθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, όπου και θα παραμείνει μόνιμα προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.
Θα ακολουθήσει Δοξολογία επί τη αφίξει της ιεράς Εικόνος και η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.
Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ θα ιερουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, κατά τον εκκλησιασμό των σχολείων.
Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 19:00’, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, η Ιερά Μητρόπολις και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων διοργανώνουν εορταστική εκδήλωση, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γέροντας Εφραίμ, με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες ως νηπτικοί Πατέρες και προστάτες της Παιδείας». Επίκαιρους ύμνους και τραγούδια θα αποδώσει η παιδική χορωδία των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου ενοριών του Καινουρίου.


Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 1:27 pm


Στην Κέρκυρα ο Γιάννης Ματσούκας,στην Αχαΐα ο Νικόλαος ΚοτρωνιάςΜε Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

ΚΟΚΚΙΝΗΣ Νικόλαος, από Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ως Διευθυντής.
ΒΟΛΥΡΑΚΗΣ Στυλιανός, στο Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΚΡΙΚΑΣ Δημήτριος, στην Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Αχιλλέας, από Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.
ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ Αθανάσιος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΤΗΛΕΛΗΣ Γεώργιος, στο Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
ΤΖΟΥΜΑΪΛΗΣ Θεολόγος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χρήστος, στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΚΑΪΠΑΚΗΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ Δημήτριος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ Παναγιώτης, στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ Μιλτιάδης, από Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, ως Βοηθός.
ΤΟΛΙΑΣ Ιωάννης, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΜΑΡΚΕΤΑΚΗΣ Παναγιώτης, από Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης / Α.Ε.Α. στο Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., συνεχιζομένης αποσπάσεώς του στην Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων/Υπουργείου Εσωτερικών.
ΜΑΝΙΑΤΗΣ Αναστάσιος, από Διεύθυνση Οικονομικών/Α.Ε.Α. στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητής.
ΒΟΓΛΗΣ Ευάγγελος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Ηπείρου, ως Βοηθός.
ΚΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Παναγιώτης, στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΜΑΡΟΥΔΑΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΨΩΜΑΣ Γεώργιος, από Γ.Α.Δ. Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ως Διευθυντής.
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΚΑΛΥΒΑΣ Κωνσταντίνος, στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ Γεώργιος, από Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων /Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
ΚΑΣΤΑΝΗΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας, όπου υπηρετεί.
ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ Κωνσταντίνος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Β/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Αβραάμ, από Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής.
ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΟΣΤΑΔΗΜΗΤΡΗΣ Νικόλαος, από Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ως Βοηθός.
ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, από Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.
ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ευστράτιος, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος, από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής, ως Διευθυντής.
ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Βασίλειος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΑΓΑΚΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΦΟΥΤΑΚΗΣ Αριστείδης, από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, ως Διευθυντής.
ΞΑΝΘΑΚΗΣ Ηλίας, στη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Νικόλαος, από Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, ως Βοηθός.
ΓΚΡΑΝΑΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΝΤΕΛΗΣ Στυλιανός, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΣΑΝΙΔΑΣ Παρασκευάς, από Γ.Α.Δ. Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ως Υποδιευθυντής.
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος, στη Διεύθυνση Οικονομικών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ Παναγιώτης, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ Γεώργιος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Β/Α Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, ως Διευθυντής.
ΛΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
ΡΟΥΤΖΑΚΗΣ Αντώνιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Ιωάννης, από Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας, ως Διευθυντής.
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Λάζαρος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής, λήγουσας αποσπάσεώς του στη Γραμματεία Πειθαρχικών Συμβουλίων/Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης.
ΚΑΝΕΛΛΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΤΖΕΦΕΡΗΣ Πέτρος, από Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α. στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής, λήγουσας αποσπάσεώς του στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων.
ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ Αθανάσιος, στη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΣΙΟΡΕΝΤΑΣ Δημήτριος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ Νικόλαος, από ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, ως Διευθυντής.
ΔΟΥΒΑΛΗΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ Ηλίας, από Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων.
ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΣ Γεώργιος, από Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου στην Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, ως Διευθυντής.
ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ Ιωσήφ, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΦΕΥΓΑΣ Θωμάς, από Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής.
ΚΟΤΛΙΔΑΣ Χρήστος, από Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
ΣΔΟΥΚΟΣ Μιχαήλ, στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΓΚΑΡΙΛΑΣ Ελευθέριος, από Γ.Α.Δ. Αττικής/Επιτελείο στη Γ.Α.Δ. Αττικής/Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων.
[ΥΓ] ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ Αντώνιος, στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Υποδιευθυντής.
[ΥΓ] ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
[ΥΓ] ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
[ΥΓ] ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί.
[ΥΓ] ΒΥΝΑΚΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
[Ε.Κ.] ΠΟΛΛΑΤΟΥ Ιωάννα, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 10:29 am


Το Δ.ΙΕΚ Μεσολογγίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα (φωτο)Την Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017, στις 18:30 το απόγευμα, η διοίκηση, οι εκπαιδευτές και οι περίπου 60 σπουδαστές του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, ευχόμενοι για ένα χαρούμενο και ειρηνικό Καινούργιο Χρόνο.Στην αρχή της εκδήλωσης ο αιδεσιμότατος, πατήρ Νικόλαος Ζωγράφος, του Ι. Ν. της Αγίας Παρασκευής, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα και ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου κ. Ιωάννης Χατζής απηύθυνε τις γιορτινές ευχές.

"Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στη σημερινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας µας και να ευχηθώ σε όλους, να έχετε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό νέο έτος, µε υγεία, οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία.

Αφήνουμε πίσω μια χρονιά, που για μένα προσωπικά αποτέλεσε ορόσημο.

Ανέλαβα τη θέση του Διευθυντή στο Δημόσιο ΙΕΚ Μεσολογγίου, όπου από τη δημιουργία του το 1993 μέχρι το 2010 που σταμάτησε η λειτουργία του, υπηρέτησα ως εκπαιδευτής.
Από τον Οκτώβρη του 2014 που ανέλαβε την επαναλειτουργία του ο πρώην Διευθυντής κ. Μαστροσπύρος, έχουμε θέσει στόχο την ανάπτυξη και την ανάδειξή του.
Στοχεύουμε να γίνει κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Να γίνει κύτταρο καινοτομίας και παραγωγικότητας.
Σήμερα στο ΙΕΚ πραγματοποιούν την κατάρτισή τους περίπου 60 σπουδαστές σε 4 ειδικότητες με τη στήριξη 20 εκπαιδευτών. Έχοντας τη στήριξη του ΕΠΑΛ Μεσολογγίου και το Εργαστηριακού Κέντρου σε υποδομές και εργαστήρια, προσπαθούμε να παρέχουμε ποιοτική και σύγχρονη κατάρτιση. Η στήριξη του Δήμου Μεσολογγίου, των τοπικών φορέων και ιδιαίτερα της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθειά μας, θα είναι πολύτιμη.
Το 2017, όπως κάθε χρόνο, αισιοδοξούμε ότι θα αποτελέσει αφετηρία μιας δημιουργικής, και παραγωγικής χρονιάς σε όλους µας.

Εύχομαι επίσης να εκπληρώσει τόσο τις επαγγελματικές, όσο και τις προσωπικές σας επιθυμίες. Να επιτευχθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο οι στόχοι σας, και πάνω από όλα, να είστε υγιείς.Σας ευχαριστώ"
Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 9:14 am


Χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών και Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για το 2017 στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα, πλήττοντας σε μεγάλο βαθμό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προκαλώντας σοβαρές ζημιές.
Στην σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας τίθενται προς έγκριση σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο σε προτάσεις ένταξης και χρηματοδότησης από τη ΣΑΕΠ 801, νέων έργων από Δήμους που επλήγησαν σε περιόδους κακοκαιρίας το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ εκπόνησαν ειδικά Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για το έτος 2017, τόσο για τις χιονοπτώσεις – παγετούς, όσο και για τα πλημμυρικά ή σεισμικά φαινόμενα, ώστε όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες να είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο.
Πρόκειται για μία καθαρά διοικητική διαδικασία, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται στο Σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όλες οι προβλέψεις του εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση φαινομένων που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα, η 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για το 2017, θα γίνει αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 3μ.μ. στην Πάτρα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβούλιου στο ισόγειο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής).
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προς συζήτηση:
 • Έγκριση πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του νέου έργου με τίτλο «Αποκαταστάσεις ζημιών Έργων Υποδομής που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2016 στο Δήμο Πύργου», προϋπολογισμού 1.496.000 ευρώ στη ΣΑΕΠ 801 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2016.
 • Έγκριση πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του νέου έργου με τίτλο «Αποκαταστάσεις ζημιών από τις φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι) στο Δήμο Πηνειού – 2016», προϋπολογισμού 557.000 ευρώ στη ΣΑΕΠ 801 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2016.
 • Έγκριση πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του νέου έργου με τίτλο «Αποκαταστάσεις ζημιών από φυσικές καταστροφές έντονων βροχοπτώσεων στις 22-10-2016 στις Δ.Ε. Ναυπάκτου, Αντιρρίου και Χάλκειας Δήμου Ναυπακτίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», προυπολογισμού 775.000 ευρώ στη ΣΑΕΠ 801 του Εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2016.
 • Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2017.
 • Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας σεισμικών φαινομένων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2017.
 • Έγκριση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας χιονοπτώσεων-παγετών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έτος 2016- 2017.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:49 am


Μπλόκα Αγροτών:Ξεκινούν οι δίωροι αποκλεισμοί

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τρακτέρ

Απόφαση για καθημερινές κινητοποιήσεις και δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου, πήραν τα μέλη του αγροτικού συλλόγου της περιοχής.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, «από Τρίτη μέχρι και Πέμπτη, θα αποκλείουμε την εθνική οδό από τις 17:00 έως και τις 19:00 και στην συνέχεια θα ληφθούν νέες αποφάσεις».

Τα πρώτα μπλόκα της Ηλείας στήθηκαν χθες από τις 11:00 στο Λατίφι Αμαλιάδας και συγκεκριμένα στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου.

Τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα παρατάχθηκαν στην άκρη του δρόμου, ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος.

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν αγρότες της Αιγιάλειας, οι οποίοι χθες το μεσημέρι έκλεισαν για δύο ώρες τη νέα εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Στους δρόμους και οι αγρότες της Αργολίδας

Μέλη του αγροτικού συλλόγου συγκεντρώθηκαν περίπου το πρωί της Δευτέρας στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη νέα εθνική οδό, όπου προχώρησαν στον αποκλεισμό.

Και στη Ζάκυνθο τα βγήκαν τα τρακτέρ

Από την περιοχή της Λούμπας στην πόλη της Ζακύνθου, άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους, οι αγρότες του νησιού, οι οποίοι με ζεστές τις μηχανές των οχημάτων τους, περιμένουν τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου των αγροτών ώστε να κλιμακώσουν τις δράσεις τους.

Στις Σέρρες, αγρότες κατεβάσαν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και προς το τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται να κάνουν την άφιξή τους στον Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Αποφασίζουν τις επόμενες μέρες

Στη δυτική Μακεδονία, εκπρόσωποι των μπλόκων που είχαν στηθεί πέρυσι θα έχουν συνάντηση την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις τους σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Σε κατάσταση προετοιμασίας και λήψης οριστικών αποφάσεων για να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής του Βελεστίνου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρήγα Φερραίου στην Μαγνησία.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές πρόθεσή τους είναι να «βγάλουν» τα τρακτέρ τους στον κόμβο του Αερινού προς το τέλος της εβδομάδας στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που ετοιμάζει ο αγροτικός κόσμος και μέχρι τότε θα είναι παρατεταγμένα στις πλατείες των χωριών, ως προειδοποίηση για περαιτέρω κλιμάκωση.

«Να φορολογηθούμε, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι τρέλα», δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο Παναγιώτης Καλογιάννης, Μέλος Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, επιβεβαιώνοντας ότι την Παρασκευή θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις των αγροτών της περιοχής.

Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου τα τρακτέρ από τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας θα κατευθυνθούν στο μπλόκο της Νίκαιας, αφού έχουν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις. Στο νομό Τρικάλων, η πρώτη προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Μεγαλοχώρι, στις 11:00 το πρωί και στην Φαρκαδόνα στις 11:30 το πρωί. Στη συνέχεια, τα τρακτέρ θα κατευθυνθούν προς το μπλόκο της Νίκαιας.

Από την άλλη, οι αγρότες από την περιοχή του Αλμυρού, που παραδοσιακά δημιουργούν το μεγάλο και ισχυρό μπλόκο των Μικροθηβών, βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής και προβληματισμού, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστο Πάντσιο, αφού δεν υπάρχει έντονη διάθεση για κινητοποίηση και δημιουργία μπλόκου στον κόμβο των Μικροθηβών

Ανάλογη στάση και διάθεση εκφράζουν και οι αγρότες από τις περιοχές του Πηλίου, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιώργο Διανελλάκη να τονίζει ότι δεν διαφαίνεται κάποια διάθεση για κινητοποίηση και ότι θα εκτιμηθεί η κατάσταση στο επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, έντονα δυσαρεστημένοι από τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών δηλώνουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων και φορέων που συμμετείχαν στις συσκέψεις στα Αμπελάκια Λάρισας και Σκύδρας Πέλλας.

Σχετικά δε με τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για το αγροτικό ζήτημα, αναφέρουν ότι «μόνο για το αγροτικό ζήτημα δεν μίλησαν στη Βουλή», αλλά ακόμη και από αυτά τα λίγα που ειπώθηκαν, φάνηκε «ξεκάθαρα ότι κανείς τους δεν έχει ένα σαφές σχέδιο για την επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, αν και όλοι συμφωνούν ότι αποτελεί το κλειδί για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση».

antenna
πηγή:madata.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:47 am


Διπλό στο Αρχοντοχώρι ο Ηρακλής ΑστακούΟ ΗΡΑΚΛΗΣ Αστακού πέρασε και από τη δύσκολη έδρα του Αρχοντοχωρίου με σκορ 2-1 χωρίς να αποδώσει σπουδαίο ποδόσφαιρο και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στη βαθμολογία ανοίγοντας την ψαλίδα από τον δεύτερο.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα κύλησε ανούσια και για τις δυο ομάδες χωρίς φάσεις και κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με το Αρχοντοχώρι να παίζει αμυντικά και την ομάδα του Αστακού να μην βρίσκεται καν στο γήπεδο. Ίσως η υπεροψία του Ηρακλή από τη μια και το πολύ κρύο από την άλλη να έπαιξαν ρόλο στην εικόνα του πρώτου μέρους.

 Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, στα αποδυτήρια, οι φωνές του προπονητή του ΗΡΑΚΛΗ ακούστηκαν μέχρι έξω προσπαθώντας να ξυπνήσει του ποδοσφαιριστές του και με τις  αλλαγές που έκανε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Αστακού έδειξε διαφορετικό πρόσωπο και άνοιξε το σκορ στο 50΄ με τον Γιώργο Λαδά.

Το μαχητικό Αρχοντωχώρι αντέδρασε άμεσα και στο 53΄ ισοφάρισε με γκολ του έμπειρου Κανιώτη από πλάγια θέση μετά από απόκρουση του τερματοφύλακα του ΗΡΑΚΛΗ. Στη συνέχεια η ομάδα του Αστακού, μετά το πρώτο σοκ της ισοφάρισης, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, πίεσε την άμυνα του Αρχοντοχωρίου και δημιούργησε φάσεις για γκολ και στο 78΄ πέτυχε το νικητήριο γκολ με σκόρερ τον Θόδωρο Κοτρότσο.

Ο διαιτητής κ. ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ, άνετος και επιβλητικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς επίσης και οι βοηθοί του ΛΙΑΛΙΑΜΠΗΣ και ΚΑΝΤΑΡΕΛΟΣ ήταν το ίδιο καλοί.

Για τον Α.Ο. Αρχοντοχωρίου έπαιξαν: Μπουμπούλης Δημήτρης, Μαλακάσας Βαγγέλης, Αποστολάκης Αποστόλης (Πεταλιάς Μελέτης), Καϋμενάκης Κώστας, Κρίθυμος Πάνος, Καβούνος Αποστόλης, Παβέλης Γιάννης, Αποστολάκης Γιάννης, Κανιώτης Κώστας, Πεταλιάς Θανάσης, Χάνδρας Γιάννης.
Για τον ΗΡΑΚΛΗ Αστακού έπαιξαν: Ελευθεράτος Διονύσης, Κουτσολάμπρος Δημήτρης, Τριάντης Σωκράτης, Ταφάνι Πέρι, Γκάτσης Γιάννης, Μπαρμπαρούσης Δημήτρης, Αργύρης Αλέξης, Λιβάνης Πάνος (Ξενάκης Αλέξης), Λιβάνης Βασίλης, Κοτρότσος Γιώργος (Κολλιάς Πάνος), Λαδάς Γιώργος (Κοτρότσος Θόδωρος).
πηγή:olatagoal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:43 am


Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους αγώνες των αγροτών

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike τρακτερ πλατεια

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη
της στους φτωχομεσαίους αγρότες, που ξαναβγήκαν σήμερα στους δρόμους και τα
μπλόκα του αγώνα για να αντισταθούν στην αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης –
Ευρωπαϊκής Ένωσης – μνημονίων – κεφαλαίου.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. έχει εξαπολύσει έναν πραγματικό
«κοινωνικό πόλεμο» σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, όλων των εργαζομένων
του χωριού και της πόλης.

Φέτος, εφαρμόζονται τα φορομπηχτικά μέτρα που ψήφισε πέρυσι η Κυβέρνηση,
στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, με εξοντωτικές επιπτώσεις στους μικρομεσαίους
αγρότες, ενώ το νέο ασφαλιστικό τερατούργημα Κατρούγκαλου, στην πλήρη
ανάπτυξή του, λειτουργεί ως ένα ακόμη βάρβαρο φορολογικό σύστημα αφαίρεσης
πολύτιμων πόρων από την αγροτική οικογένεια.

Η οικονομική κατάσταση και η παραγωγική δυνατότητα των αγροτών βάλλεται
με πολλούς τρόπους: τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ (που
καταργείται και συγχωνεύεται στον ΕΦΚΑ, με περικοπή συντάξεων κατά 60%) μέχρι
το 2022, διπλασιασμός σχεδόν του συντελεστή φορολόγησης (από 13% το 2016,
ανεβαίνει στο 22% το 2017 κι έπεται συνέχεια τα επόμενα χρόνια), φορολόγηση των
αγροτικών επιδοτήσεων, ενώ με τεκμήρια διαβίωσης φορολογούνται όλοι οι αγρότες,
ανεξάρτητα αν έχουν ή όχι εισόδημα και πόσο.

Η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής
φόρου πετρελαίου, μαζί με την αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, το
σχεδιαζόμενο πρόσθετο τέλος («περιβαλλοντικό») στο νερό άρδευσης και η αύξηση
της φορολόγησης στο κρασί και το τσίπουρο εκτοξεύουν στα ύψη το κόστος
παραγωγής.

Με το «Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων», που ψηφίστηκε
πέρυσι τον Μάιο (άρθρο 65 του πολυνομοσχεδίου του 3ου Μνημονίου), ο
διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη» αποκλείει από τις
επιδοτήσεις/ενισχύσεις περίπου 450.000 μικρούς αγρότες, ενώ με τη νέα Κοινή
Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ (2015-2020) επιβάλλονται μεγάλες περικοπές στις
επιδοτήσεις/ενισχύσεις, που, μέχρι το τέλος του 2019, θα φτάσουν στο 60% – ήδη
περικόπηκαν κατά 30% και πλέον. Έρχονται, επίσης, νέοι περιορισμοί στην αγροτική
και κτηνοτροφική παραγωγή.

Οι τράπεζες, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα αρπακτικά του αγροτικού
εισοδήματος, αφού με τα ληστρικά επιτόκια και τα πανωτόκια διογκώνουν τα χρέη
των αγροτών, με κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια και τα χωράφια τους, ενώ με την
«πιστωτική» κάρτα, κρατάνε σε ομηρία τους αγρότες σε ότι αφορά τις υπάρχουσες και
μελλοντικές ενισχύσεις.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν
μπορεί να υπάρξει καμιά αλλαγή στο ασφαλιστικό, φορολογικό κλπ, λόγω
μνημονίου, αλλά έχει... καλές προθέσεις. Όμως οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. δεν μπορούν να γίνουν ξανά φέτος πιστευτές.

Ισχυρό όπλο όλης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί η συμμαχία
του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων
και των άλλων κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν από μνημόνια και λιτότητα, την
ώρα που καρτέλ, τραπεζίτες και αγροβιομήχανοι θησαυρίζουν από την εργασία και
την εκμετάλλευση μικρομεσαίων αγροτών και εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τις Ομοσπονδίες, τα
Νομαρχιακά της Τμήματα και τα σωματεία να πάρουν πρωτοβουλίες έμπρακτης
αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Να συμμετέχουν στις
συγκεντρώσεις συμπαράστασης στη φτωχομεσαία αγροτιά, που
πραγματοποιούνται στα μπλόκα του αγώνα, με στόχο την ανατροπή της
αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης
και ΔΝΤ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:38 am


Ζώδια:Προβλέψεις για την Τρίτη 24-1

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ζώδια

Κριός
Σήμερα είναι μία από τις μέρες που θα έχεις μια απίστευτη αίσθηση σιγουριάς και ταυτόχρονα θα είσαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Οι επιδόσεις σου θα είναι τόσο καλές, που δε θα πιστεύεις στα μάτια σου με το πόση ενεργητικότητα θα έχεις. Θα έχεις τη δυνατότητα να επιβεβαιώσεις στους άλλους, ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα αλλά και να τονώσεις την πεσμένη σου αυτοπεποίθηση.

Αισθηματικές
Φρόντισε σήμερα να κάνεις ένα πολύ καλό πρόγραμμα, αν ανήκεις στους δεσμευμένους Κριούς, ώστε να περάσεις καλά, παρέα με τον άνθρωπό σου. Μην κάνεις συζητήσεις που μπορεί να χαλάσουν το ωραίο κλίμα της σχέσης. Κι αν ακόμη παλεύεις να διώξεις την μοναξιά από κοντά σου, μη διστάσεις να αποδεχτείς την πρόσκληση που θα σου κάνει ένας πολύ στενός σου φίλος για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου περνάς ένα μεταβατικό στάδιο, γι’ αυτό είναι φρόνιμο από την μεριά σου να αποφύγεις να πάρεις σοβαρές αποφάσεις που θα αφορούν το μέλλον σου. Οικονομικά θα έχεις την ευκαιρία να αυξήσεις τα έσοδα σου με κάποιο νέο πρότζεκτ που θα σου ανατεθεί.

Ταύρος
Ενδιαφέρον παρουσιάζει σήμερα ο οικονομικός σου τομέας ενώ ήδη διαφαίνεται και η προοπτική να βρεις νέες πηγές εσόδων που θα σε κάνουν να νιώσεις πολύ καλύτερα. Σε περίπτωση κρίσης… αυτοσχεδίασε και ακολούθησε το ένστικτό σου!

Αισθηματικές
Στα ερωτικά σου, με την κυβερνήτη σου Αφροδίτη να κινείται στους Ιχθείς θα έχεις τη δυνατότητα να περάσεις ένα χαλαρό βράδυ παρέα με το σύντροφό σου και αγαπημένους σου φίλους. Εσύ που κοιμάσαι παρέα με την μοναξιά σου, βγες έξω να διασκεδάσεις με τους κολλητούς σου και μην κάθεσαι σπίτι… κλαίγοντας τη μοίρα σου!!! Ο έρωτας είναι πολύ πιο κοντά σου από ό,τι φαντάζεσαι…

Επαγγελματικές
Κάποιες απρόσμενες προτάσεις που θα σου γίνουν στα επαγγελματικά σου, δε θα σου αφήσουν το περιθώριο καθυστερήσεων και υπεκφυγών. Συζήτησε με άτομα που εμπιστεύεσαι και ακολούθησε την συμβουλή τους, που πράγματι είναι αντικειμενική και ωφέλιμη.


Δίδυμοι
Σήμερα μη διανοηθείς να καταπιαστείς με θέματα που μπορούν να σε εκνευρίσουν και να σε αποσυντονίσουν από τους ρυθμούς σου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σου. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις κάποιες απαραίτητες σοβαρές συζητήσεις με δικά σου άτομα. Πρέπει να φροντίσεις να τους δώσεις να καταλάβουν μέχρι πού είναι τα όριά τους, ώστε να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα στο μέλλον.

Αισθηματικές
Ο ερωτισμός σου και η καλή σου διάθεση θα έχουν σήμερα τον πρωτεύοντα ρόλο στην αισθηματική σου ζωή και θα σε παρασύρουν σε ειδυλλιακές στιγμές με το σύντροφό σου. Οι ελεύθεροι του ζωδίου μην περιμένετε από τους άλλους να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνετε εσείς για να βρείτε το άλλο σας μισό. Κινηθείτε δυναμικότερα…

Επαγγελματικές
Οι επαγγελματικές σου σχέσεις χρειάζονται ειλικρίνεια για να διατηρηθούν σε καλά επίπεδα. Ξεκαθάρισε τι είναι αυτό που ακριβώς θέλεις από τη δική τους πλευρά και μην τους μπερδεύεις συνέχεια με τις κυκλοθυμικές σου διαθέσεις. Τα οικονομικά σου δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αρχίζουν σιγά-σιγά να ισορροπούν από τη μετρημένη και εγκρατή σου συμπεριφορά.


Καρκίνος
Αυτή η Τρίτη είναι η κατάλληλη μέρα για να έρθεις σε επαφή με δικά σου άτομα και να ξεκουραστείς. Η συνεχής επαφή και συζήτηση μπορεί να βελτιώσουν κάθε είδους συνεργασία. Μπορείς να αρχίσεις να υλοποιείς τα σχέδιά σου και να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητές σου, με τη βοήθεια που θα σου χαρίσουν οι δικοί σου άνθρωποι και οι στενοί σου συνεργάτες.

Αισθηματικές
Σήμερα η γοητεία που θα έχεις αλλά και ο ερωτισμός σου θα κάνουν το σύντροφό σου να περνάει πολύ καλά μαζί σου. Κάνε ένα πολύ καλό πρόγραμμα που θα σε ευχαριστήσει ψυχικά και συναισθηματικά και μη διστάζεις να του εκδηλώνεις όλα όσα νιώθεις. Και για τις μοναχικές ψυχές, οι οιωνοί είναι καλοί για να περάσετε ένα όμορφο βράδυ με τους φίλους και την οικογένεια σας. Συζητήστε μαζί τους τις έννοιες και τις ανησυχίες σας και θα νιώσετε ήρεμοι.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου κάποια αναπάντεχα και ιδιαίτερα εκνευριστικά γεγονότα είναι στο πρόγραμμα της σημερινής μέρας. Διατήρησε με κάθε τρόπο την ψυχραιμία σου και χρησιμοποίησε το διπλωματικό σου ταλέντο για να ανταπεξέλθεις αποτελεσματικά στις δυσκολίες που θα εμφανιστούν. Τα οικονομικά σου απαιτούν προσεχτικούς χειρισμούς.


Λέων
Η σημερινή Τρίτη απαιτεί μεγάλη οργάνωση και μεθοδικότητα από τη μεριά σου, αλλά φρόντισε και να ξεκουραστείς, αν θέλεις πραγματικά να ξεπεράσεις πολλά προβλήματα που έχεις από το παρελθόν. Επίσης είναι σημαντικό να δείξεις περισσότερη διαλλακτικότητα στις σχέσεις σου με τους άλλους. Μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν να βρεις καλές λύσεις, στο αδιέξοδο που μπορεί να βρίσκεσαι αυτή την περίοδο.

Αισθηματικές
Σήμερα, φρόντισε να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται με το σύντροφό σου και μη βάζεις το μυαλό σου σε διαδικασίες να σκέφτεται καταστάσεις που έχουν γίνει στη σχέση σου και έχουν περάσει. Για σένα που η μοναξιά μονοπωλεί τη ζωή σου, να περιμένεις μία είδηση από το άτομο που είσαι ερωτευμένος, που θα σε κάνεις να πετάξεις στον έβδομο ουρανό!

Επαγγελματικές
Το άγχος που έχεις για τα επαγγελματικά σου είναι αδικαιολόγητα μεγάλο. Συνειδητοποίησέ το και μην το αφήνεις να σε παρασύρει σε υπερβολές και ακρότητες. Τα οικονομικά σου δεν είναι στα καλύτερά τους. Απόφυγε να κάνεις πολλά έξοδα.


Παρθένος
Στον επαγγελματικό σου τομέα υπάρχει ασάφεια και εκφοβισμός από ανωτέρους και κλίμα καταστροφολογίας από συναδέλφους. Μη φοβάσαι όμως τίποτα και προχώρα ακάθεκτος, γιατί εκτός από την τύχη που σου χαρίζουν οι πλανητικοί συνδυασμοί, υπάρχει και υποστήριξη που προς το παρόν μπορεί να μην είναι ορατή, αλλά πολύ γρήγορα θα αποκαλυφθεί.

Αισθηματικές
Η σχέση σου πηγαίνει αρκετά καλά και εσύ νιώθεις μεγάλη ικανοποίηση. Φρόντισε να κάνεις κάτι πολύ καλό με το σύντροφό σου, που θα σε αποφορτίσει από το άγχος που έχεις στην καθημερινότητα. Εσύ που ακόμη ψάχνεις να βρεις κάποιο ταίρι, η Αφροδίτη σήμερα αυξάνει τον ερωτισμό σου, οπότε να περιμένεις καλές εξελίξεις.

Επαγγελματικές
Σήμερα προσπάθησε να είσαι συγκαταβατικός στις κουβέντες που θα κάνεις με τους συναδέλφους σου. Πρόσεξε να μην αποκαλύψεις τα σχέδια και τις ιδέες σου σε κανέναν, γιατί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τις εκμεταλλευτούν. Απόφυγε επίσης να μπεις στον πειρασμό και να κάνεις πολλά έξοδα, γιατί έχεις πολλές υποχρεώσεις να καλύψεις.


Ζυγός
Σήμερα μην αφήσεις ανεκμετάλλευτη τη φαντασία σου και χρησιμοποίησέ την ώστε να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη και πιο όμορφη. Σε αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρεις, μη βιαστείς και πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι, για να ζυγίσεις πρώτα τα υπέρ και τα κατά.

Αισθηματικές
Στην ερωτική σου σχέση, ενδέχεται σήμερα να προκύψουν θέματα που θα σε οδηγήσουν σε διαφωνίες και παρεξηγήσεις. Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία, ώστε να λυθούν χωρίς να χαλάσει η καρδιά κανενός. Οι ελεύθεροι του ζωδίου θα νιώσετε έναν αέρα ανανέωσης να σας ξυπνά τις αισθήσεις. Βγείτε επειγόντως έξω από το σπίτι!

Επαγγελματικές
Η ημέρα δεν είναι κατάλληλη για να κάνεις δραστικές αλλαγές που αφορούν τη δουλειά σου. Είναι προτιμότερο τώρα να ασχοληθείς με την μελέτη των παραμέτρων και την οργάνωση των επόμενων επαγγελματικών σου κινήσεων, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να τις εφαρμόσεις. Τα οικονομικά σου αρχίζουν να έχουν μια ισορροπία. Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις εκκρεμότητες και χρέη του παρελθόντος.


Σκορπιός
Το πλανητικό σκηνικό της ημέρας προσπαθεί να σε αφυπνίσει από μερικούς παραλογισμούς, για να μην οδηγηθείς σε λανθασμένες εκτιμήσεις για άτομα και καταστάσεις. Η αστάθεια που θα επικρατήσει, σε εκνευρίζει και σε ωθεί να κάνεις κινήσεις, που μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις. Κινήσου με προγραμματισμό και σκέψη, για να μην πέσεις σε κακοτοπιές.

Αισθηματικές
Εάν αισθάνεσαι ότι επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια στη σχέση σου κάνε κινήσεις για να βελτιώσεις το κλίμα που επικρατεί και να φέρεις κοντά σου το σύντροφό σου. Να θυμάσαι ότι τίποτα δε φτιάχνεται χωρίς κόπο!!! Οι ελεύθεροι του ζωδίου, καλό θα ήταν να διαφοροποιήσετε λίγο τη συμπεριφορά σας, γιατί με αυτήν την απόμακρη στάση που έχετε υιοθετήσει, δεν μπορεί να σας πλησιάσει κανείς…

Επαγγελματικές
Η δημιουργικότητά σου σήμερα θα σε βγάλει αρκετές στιγμές ασπροπρόσωπο. Σκέψου καλά προτού βγάλεις συμπεράσματα για άτομα του επαγγελματικού σου περιβάλλοντος και μην επηρεάζεσαι από πρόσωπα που δε γνωρίζεις καλά. Έχεις και εσύ τη δική σου κρίση, που συνήθως δεν πέφτει έξω. Στα οικονομικά σου πρέπει να προσέχεις, γιατί θα έχεις την τάση να κάνεις πολλά έξοδα και περιττές αγορές.


Τοξότης
Η μέρα δεν ενδείκνυται για δράση, αλλά είναι κατάλληλη για περισυλλογή, ανασυγκρότηση δυνάμεων και οργάνωση σχεδίων. Προσπάθησε να μην ανακατεύεσαι στις υποθέσεις των άλλων, όταν αυτό δεν σου έχει ζητηθεί. Κάποιο οικογενειακό σου πρόσωπο θα σου κάνει παράπονα για την απουσία σου.

Αισθηματικές
Όσο πληγωμένος κι αν νιώθεις από τη σχέση σου, προτίμησε σήμερα να μην ανακοινώσεις τις αποφάσεις σου και να δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία στο σύντροφό σου να σου αποδείξει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Προτίμησε την παρέα των φίλων σου που σε ξέρουν καλά και μπορεί να σε συμβουλεύσουν κατάλληλα. Εάν δεν έχεις μόνιμο δεσμό, μπορείς να περάσεις ευχάριστες στιγμές με ένα άτομο από το επαγγελματικό σου χώρο, ώστε να γνωριστείτε καλύτερα. Και που ξέρεις;

Επαγγελματικές
Το οργανωτικό σου πνεύμα και η μεθοδικότητά σου θα σου φανούν χρήσιμα στα επαγγελματικά σου. Οι κουβέντες που θα κάνεις σήμερα με τους συνεργάτες σου μπορεί να δώσουν λύσεις ή άλλες εναλλακτικές σε υποθέσεις που σε προβληματίζουν. Στα οικονομικά σου απόφυγε περιττές σπατάλες και φρόντισε να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες του παρελθόντος.


Αιγόκερως
Κάποια χαρούμενα γεγονότα που θα συμβούν σήμερα, θα σε βοηθήσουν να ανέβει πολύ η ψυχολογία σου και να αναθεωρήσεις πολλές καταστάσεις που μέχρι τώρα τις έβλεπες αρνητικά. Φρόντισε να αξιοποιήσεις τη θετικότητά σου κατάλληλα, για να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για επιτυχία και ευόδωση των σχεδίων σου.

Αισθηματικές
Ο ρομαντισμός και το πάθος σου σήμερα θα παρασύρουν και το ταίρι σου σε… ανομολόγητες καταστάσεις που θα φτιάξουν τη διάθεση και των δύο και θα ανανεώσουν τον έρωτα σας. Εάν είσαι μόνος σου, μην καταθέτεις τα όπλα με την πρώτη δυσκολία και επαναπροσδιόρισε τις τεχνικές προσέγγισης του στόχου σου.

Επαγγελματικές
Η αυτοπεποίθησή σου σήμερα χτυπάει κόκκινο! Μην παρασυρθείς όμως σε επιπόλαιες κινήσεις που δεν πρόκειται να φέρουν το αποτέλεσμα που θέλεις. Μείνε προσγειωμένος και προχώρησε μελετώντας καλά όλες τις παραμέτρους. Στα οικονομικά σου παρουσιάζονται ευκαιρίες που πρέπει να τις εκμεταλλευτείς. Θα σου φέρουν πολύ καλά έσοδα.


Υδροχόος
Έχεις αρκετές εκκρεμότητες από το παρελθόν, που περιμένουν να τακτοποιηθούν. Κάποια δικά σου άτομα μπορούν και θέλουν να σε βοηθήσουν να βγεις από το αδιέξοδο. Άρχισε σιγά-σιγά να υλοποιείς σχέδια που έχεις βάλει στο μυαλό σου και μην καθυστερείς άλλο. Απόψε το βράδυ φρόντισε να βρεις ευχάριστους τρόπους, για να αποφορτιστείς από το άγχος που σε πιέζει και να ξεκουραστείς.

Αισθηματικές
Σήμερα, φρόντισε να περάσεις καλά με το σύντροφό σου και να ξεχαστείς από το άγχος που έχεις στην καθημερινότητα. Η διάθεσή σου θα είναι πολύ καλή και θα κάνεις τον κάνεις πολύ χαρούμενο. Κι αν ακόμη δεν είσαι σε μόνιμη σχέση, δώσε προτεραιότητα σε αυτόν τον τομέα της ζωή σου και με τη βοήθεια που σου στέλνει η Αφροδίτη, έχεις πολλές πιθανότητες να τον φτιάξεις.

Επαγγελματικές
Στα επαγγελματικά σου, κάποιες διαφωνίες που θα προκύψουν με τους συνεργάτες σου δε σε συμφέρουν καθόλου. Λόγω ισχυρογνωμοσύνης και υπερβολικού ζήλου, μπορεί να ψυχρανθείς με άτομα που πραγματικά μπορούν και θέλουν να προωθήσουν τα σχέδια σου, γι’ αυτό πρόσεχε τι λες και τι κάνεις. Θα σου παρουσιαστούν κάποια έξοδα που δεν τα περίμενες. Κάνε καλό προγραμματισμό και απόφυγε να ξοδέψεις πολλά, γιατί θα βγεις εκτός προϋπολογισμού.


Ιχθείς
Αυτή η Τρίτη είναι μία καλή μέρα για να κάνεις σημαντικές γνωριμίες και να διεκδικήσεις περισσότερα από τον περίγυρό σου. Οπλίσου με αυτοπεποίθηση για να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Ξέρεις πολύ καλά ότι έχεις πολλές δυνατότητες που αν τις αξιοποιήσεις, θα κερδίσεις αυτό που θέλεις. Ευχάριστα γεγονότα θα συμβούν στο οικογενειακό σου περιβάλλον και αυτό θα σου «ανεβάσει» τη διάθεση.

Αισθηματικές
Σήμερα, θα κάνεις συζητήσεις με το σύντροφό σου και είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν πολλά στη σχέση σας, που θα ικανοποιήσουν και τους δύο. Εσύ που πορεύεσαι μόνος σου, μην αναλώνεσαι σε εφήμερα φλερτ, ίσα ίσα για να ικανοποιήσεις πρόσκαιρα το συναισθηματικό σου κενό και φρόντισε να αντιμετωπίσεις και να χειριστείς με μεγαλύτερη σοβαρότητα αυτή σου την ανάγκη.

Επαγγελματικές
Ιδιαίτερα καλές είναι οι ευκαιρίες που θα σου φέρει σήμερα η Σελήνη από τον Τοξότη για την επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή. Εκμεταλλεύσου τες και μην αρχίσεις να σκέφτεσαι τα υπέρ και τα κατά γιατί θα φύγουν από τα χέρια σου εν ριπή οφθαλμού. Τα οικονομικά σου έχουν αρχίσει να ισορροπούν και νιώθεις ικανοποιημένος. 

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:34 am


Καιρός:Πρόγνωση για την Τρίτη 24-1

Αποτέλεσμα εικόνας για αγρινιολικε καταιγίδες

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως στη Νότια Ελλάδα και στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τονίζεται ότι οι καταιγίδες στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές. Τις πρωινές ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, σταδιακά όμως παντού θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός θα επιδεινωθεί από τις μεσημεριανές ώρες. Αντίθετα στην Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα θα παρουσιάσει σταδιακή πρόσκαιρη βελτίωση.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 7, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 7 βαθμούς , στην Ήπειρο από 2 έως 8, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 11, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 10 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 14 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με μικρή περαιτέρω ενίσχυση το απόγευμα.. Στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. αλλά σταδιακά και από τα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοανατολικούς με παράλληλη μικρή εξασθένηση.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές, οι οποίες είναι πολύ πιθανό τις μεσημεριανές ώρες να είναι τοπικά ισχυρές και να συνοδεύονται από καταιγίδες Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς.
πρόγνωση:meteo.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:23 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr