Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αγρίνιο :Σύλληψη 45χρονου για ναρκωτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike σύλληψη

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 45χρονος ημεδαπός διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (5,8) γραμμάρια κάνναβης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 12:16 pm


Η Δ.Α Ακαρνανίας τιμά τον προστάτη της ΕΛ.ΑΣ, Άγιο Αρτέμιο


Η Δ.Α Ακαρνανίας τιμά τον προστάτη της ΕΛ.ΑΣ Άγιο Αρτέμιο Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 12:14 pm


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου για τα γεγονότα στο Γ.Ν.Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ιατρικός σύλλογος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, με θλίψη παρακολουθεί  τα τελευταία γεγονότα που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
θεωρεί ατυχείς και άδικες τις ενέργειες  και τον τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων  από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, στοχοποιώντας πρόσωπα, ενώ η διερεύνηση των περιστατικών είναι σε εξέλιξη .
Τα προβλήματα του Νοσοκομείου δεν λύνονται με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά χρειάζεται συνεργασία της Διοίκησης και των φορέων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος για την επίλυσή τους.
Ειδικά σε περίοδο κρίσης δεν μπορεί να φταίνε μόνο τα άτομα που εργάζονται, αλλά και οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα να τα διαχειρίζονται, φροντίζοντας να υπάρχει επαρκές προσωπικό σε όλα τα τμήματα και ειδικά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Τέλος δε καλούμε τους πολίτες, να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στο προσωπικό                (Νοσηλευτικό, Ιατρικό, κλπ.) του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και υπερβάλλοντας εαυτό παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Δελτίου τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 12:04 pm


Αγρίνιο :Σοβαρό τροχαίο στην Ε.Ο Αγρινίου Μεσολόγγιου (φωτο)


Σοβαρό τροχαίο συνέβη πριν λίγα λεπτά στην Ε.Ο Αγρινίου Μεσολογγίου,μετά την κεραμοποιία στα γεφυράκια.
Η κίνηση  των οχημάτων έχει διακοπεί,ενώ στο σημείο σπεύδουν αστυνομία και πυροσβεστική.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύγκρουση ι.χ με φορτηγό.
Σε λίγο νέα ενημέρωση.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το ι.χ αυτοκίνητο κινούνταν στο ρεύμα προς Μεσολόγγι,ενώ το φορτηγό στο αντίθετο ρεύμα.
Κάτω από συνθήκες που διερευνά η Τροχαία Αγρινίου τα οχήματα συγκρούστηκαν σφοδρά και μετωπικά,με αποτέλεσμα το φορτηγό να καταλήξει στο ρέμα.Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό του οδηγού του ι.χ,ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Αγρινίου.
Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 11:43 am


Δημήτρης Μιχάλης :Το νοσοκομείο Αγρινίου συνεχίζει με την ίδια διοίκηση και με προσήλωση στους στόχους του

Σχετική εικόνα

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας  με τον Υπουργό  Ανδρέα Ξανθό ,τον Αναπληρωτή Υπουργό Παύλο Πολάκη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Νικολόπουλο είχε χθες ο Διοικητής του Γ.Ν.Αγρινίου για την συζήτηση επίκαιρων θεμάτων του νοσοκομείου.

Σε επικοινωνία με τον κ.Μιχάλη ,ο Διοικητής του Γ.Ν.Αιτ/νιας διευκρίνισε ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και την είχε ζητήσει ο ίδιος ,για συζήτηση και ενημέρωση του Υπουργείου για τρέχοντα θέματα του νοσοκομείου.
Σχετικά με τα σενάρια που διακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες για επικείμενη παύση του κ.Μιχάλη από τα καθήκοντα του Διοικητή ,ο κ.Μιχάλης ανέφερε χαρακτηριστικά :"Το θέμα της απομάκρυνσής μου επισήμως δεν είχε τεθεί από το Υ.Υ. ή την 6η Υ.ΠΕ.  Το ποιοι το διακίνησαν δεν μπορώ να πω, αν και μπορώ να υποθέσω.

Η βαθμολογία που τόσο πολύ έπαιξε, δεν έχει να κάνει με την αξιολόγηση του αν μένει ή φεύγει ένας διοικητής. Είναι η ίδια με αυτή που τρέχει αυτόν τον καιρό και αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, καθ’ ότι και ο διοικητής ανήκει στην κατηγορία αυτή.

Τώρα, αν όλα αυτά που παρήχθησαν στο νοσοκομείο από την παρούσα διοίκηση –και που περιλαμβάνονται ως πεδία στο φύλλο αξιολόγησης- είναι του 0 και του 1 ας κρίνει όποιος μπορεί να δει το έργο που επιτελέστηκε. Πάντως δεν έχει ολοκληρωθεί η σχετική αξιολόγηση και όποια και αν είναι δεν έχει να κάνει με το ποιος μένει και ποιος φεύγει, ούτε και βρίσκεται στα χέρια κάποιων που την επικαλέστηκαν.
Αυτού του είδους η αξιολόγηση –για το ποιος πάει καλά και μένει και ποιος πάει άσχημα και φεύγει- έγινε το καλοκαίρι και έχει λήξει.
Η συνάντηση στο Υ.Υ. σήμερα, δεν ήταν συνάντηση που τη ζήτησε το ΥΥ γιατί σκόπευε να με καρατομήσει, όπως παρουσιάστηκε. Ήταν συνάντηση που είχα εγώ ο ίδιος ζητήσει για θέματα του νοσοκομείου.
Έγινε σε κλίμα αγαστής συνεργασίας με τον υπουργό και αναπληρωτή, αλλά και τον Διοικητή της ΥΠΕ. Ούτε σε αυτή, ούτε σε άλλη σύσκεψη τέθηκε ποτέ το θέμα της «καρατόμησης». Υπήρξε δε προβληματισμός από όλους για το πώς προέκυψαν όλα αυτά τα ευφάνταστα και μικρόψυχα σενάρια.

Το νοσοκομείο συνεχίζει με την ίδια διοίκηση και με προσήλωση στους στόχους του ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς μέσα από ένα δημόσιο σύστημα υγείας.

Εγώ δεν έχω καμία απάντηση ή σχόλιο για το πώς προέκυψε όλο αυτό το σενάριο. Όποιοι όμως το έπαιξαν δεν αποδείχτηκαν και οι καλύτεροι ηθοποιοί.
Πιθανόν δε η εβδομαδιαία μου απουσία σε ολιγοήμερη άδεια που ακολουθήθηκε από συνέδριο να εξέθρεψε την φαντασία ή και να έδωσε μία καλή –κατά την εκτίμησή τους- ευκαιρία στη σπέκουλα."

Κλείνοντας ο κ.Μιχάλης τόνισε ότι τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει το τι γίνεται στα εσωτερικά του νοσοκομείου και ποιος θα διοικεί,αλλά να νιώθουν ασφάλεια,εμπιστοσύνη και να αντιμετωπίζονται σωστά όταν χρειασθεί να περάσουν τη πύλη,πράγμα για το οποίο θα αγωνιστεί όσο θα διοικεί ....

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 10:34 am


Πυροσβεστικά οχήματα για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο "Χαμόγελο του παιδιού"


Δύο πυροσβεστικά οχήματα, συμβάλλουν ουσιαστικά στην ασφάλεια δύο εκ των δέκα Σπιτιών του Οργανισμού. Το ένα όχημα βρίσκεται στην Κέρκυρα, λειτουργεί με εκπαιδευμένους εθελοντές πυροσβέστες με την εποπτεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κέρκυρας. Το δεύτερο όχημα βρίσκεται στα Μελίσσια, το σπίτι βρίσκεται μέσα σε δάσος 40 στρεμμάτων και το πυροσβεστικό καλύπτει το σπίτι και την ευρύτερη περιοχή σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 8:57 am


Καιρός :Ζέστη και ηλιοφάνεια


Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη, περιμένουμε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 26 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 29 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς και τοπικά στη Ρόδο στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι εντάσεις των ανέμων θα φτάσουν πρόσκαιρα και τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με αραιές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα νότιοι σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2017 | 8:46 am


Αγρίνιο :Απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike αστυνομια

Κακό στον εαυτό προσπάθησε να κάνει ένας άνδρας 35 ετών σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο,ο οποίος φέρεται ότι κατανάλωσε πολλά χάπια.Λίγο πριν τις 09:00 ειδοποιήθηκε η Δ.Α Ακαρνανίας από συγγενικό πρόσωπο του 35χρονου ,στο οποίο είχε εκφράσει τις προθέσεις του.

Άμεσα στην οικία του έσπευσαν Αστυνομικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ,ενώ καθοριστική ήταν η άμεση παρέμβαση κλειδαρά, για να εισέλθουν στο χώρο,όπου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 35χρονος και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Αγρινίου,λίγο μετά τις 09:00,όπου και παραμένει νοσηλευόμενος. 
Στο χώρο οι αστυνομικοί εντόπισαν καρτέλες δισκίων που εικάζεται ότι κατανάλωσε ο 35χρονος.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 11:38 pm


Καινούργιο:Νέο ντελαπάρισμα αυτοκινήτου στα Αμπάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για agrinio like εκτροπή
φωτο αρχείου

Νέα εκτροπή αυτοκινήτου σημειώθηκε σήμερα απογευματινές ώρες στο Καινούργιο στο αφύλακτο χωρίς μπάρες σημείο στην θέση Αμπάρια.
Ο οδηγός ι.χ αυτοκινήτου το οποίο κινούνταν στο ρεύμα προς Παναιτώλιο εξετράπη της πορείας του στο γνωστό σημείο και ανετράπη στο κενό.
Σαν από θαύμα ο 35χρονος περίπου οδηγός του οχήματος βγήκε μόνος του από  το ι.χ χωρίς να τραυματιστεί.
Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία Αγρινίου.
πηγή:kainourgiopress.blogspot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 11:37 pm


Ανδρέας Ξανθός : Στο επίκεντρο πρέπει να είναι ο ασθενής, οι ανάγκες του και η αξιοπρέπεια τουΟ Υπουργός Υγείας Α.Ξανθός συμμετείχε το Σάββατο 14/10/2017 στο Ρέθυμνο σε ημερίδα με θέμα « Ιατρική πράξη και ιατρική ευθύνη» που συνδιοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, η Ένωση γιατρών ΕΣΥ και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου. Στην παρέμβαση του, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε τα εξής:

«Η συζήτηση για το ιατρικό λάθος, για  την αυξανόμενη τάση δικαστικών προσφυγών και τη συνεπακόλουθη «αμυντική ιατρική», οφείλει να παίρνει υπ’όψιν το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι καθημερινά στο Σύστημα Υγείας σώζονται ανθρώπινες ζωές, παρέχεται αξιόπιστη φροντίδα, διενεργούνται με επιτυχία δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις ή εξειδικευμένες θεραπείες, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και το προσδόκιμο επιβίωσης χιλιάδων ασθενών. Αυτή η προσέγγιση έχει ιδιαίτερη αξία για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας  το οποίο, χάρις στο φιλότιμο και την  ευσυνειδησία του προσωπικού του και παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, εξακολουθεί να είναι όρθιο, λειτουργικό, και αποτελεσματικό. Το ιατρικό λάθος, ή ορθότερα το «σύμβαμα ασφάλειας του ασθενή»(Patient Safety Incident)  όπως το χαρακτηρίζει ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,  είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράψουμε και  να αναλύσουμε, όχι για να στοχοποιήσουμε τους γιατρούς και να ποινικοποιήσουμε την ιατρική πράξη αλλά για να ενισχύσουμε πρωτίστως την ασφάλεια του ασθενή, την ασφάλεια του ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού και την αξιοπιστία του ΕΣΥ.   

Για το Υπουργείο Υγείας στο επίκεντρο πρέπει να είναι ο ασθενής,  οι ανάγκες του και η αξιοπρέπεια του, το δικαίωμα του για  ενημέρωση και συναίνεση στις θεραπευτικές παρεμβάσεις  και κυρίως το δικαίωμα σε καθολική, ισότιμη και αποτελεσματική φροντίδα.

Είναι γεγονός επίσης ότι η πλειονότητα των ιατρικών λαθών συμβαίνει στο χώρο των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπου λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου περιστατικών, της εργασιακή πίεσης και των οριακών αντοχών του προσωπικού, δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για mall practice που συνήθως δεν οφείλεται σε ανεπάρκεια των ανθρώπων αλλά σε διαχρονικές ανεπάρκειες και ελλείμματα του Συστήματος.   Η συζήτηση λοιπόν για το ιατρικό λάθος συνιστά ευκαιρία για δομικές αλλαγές στο ΕΣΥ και στην οργάνωση του, καθώς και στην ιατρική-νοσηλευτική εκπαίδευση.

Σ’ αυτή ακριβώς την κατεύθυνση κινείται το Υπουργείο Υγείας. Υλοποιεί την αυτόνομη συγκρότηση και στελέχωση των ΤΕΠ με στοχευμένη προκήρυξη 465 θέσεων μόνιμων γιατρών ΕΣΥ, με προώθηση της 3ετους εξειδίκευσης στην Επείγουσα Ιατρική, με οργάνωση συστήματος διαλογής(triage) στα ΤΕΠ για την προτεραιοποίηση και καλύτερη διαχείριση των περιστατικών, με έμφαση στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, στα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα και στις αρχές της τεκμηριωμένης και βάσει ενδείξεων ιατρικής φροντίδας. Κρίσιμο ρόλο προφανώς θα έχει στην αποσυμφόρηση των ΤΕΠ η οργάνωση του νέου μοντέλου υπηρεσιών ΠΦΥ και το «φίλτρο» στη συρροή περιστατικών πρωτοβάθμιου χαρακτήρα μέσω της ενίσχυσης των σημερινών δομών ΠΦΥ και της 24ωρης λειτουργία περισσότερων Κέντρων Υγείας στα αστικά κέντρα.  Η ενιαιοποίηση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ειδικευομένων που είναι σε εξέλιξη με πρωτοβουλία του ΚΕΣΥ, η διασφάλιση της παρουσίας ειδικευμένων γιατρών στο ΤΕΠ και η επιστημονική-επαγγελματική διέξοδος για τους νέους γιατρούς στο πεδίο της επείγουσας ιατρικής και της ΠΦΥ, μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό του brain drain, στην καλύτερη κάλυψη με  ειδικευόμενους ιδιαίτερα στα επαρχιακά νοσοκομεία και στον περιορισμό της «αμυντικής ιατρικής» και της κατάχρησης μη αναγκαίων διαγνωστικών και θεραπευτικών  παρεμβάσεων, διασφαλίζοντας έτσι    την πρόληψη ιατρογενών συμβαμάτων, τη  βιωσιμότητα του Συστήματος Υγείας αλλά κυρίως την ποιότητα της περίθαλψης και  την υγεία  των πολιτών.»

Ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε την ανάγκη να δημιουργηθεί εντός του ΕΣΥ  ένα σύστημα ανίχνευσης, καταγραφής και ανάλυσης του ιατρικού λάθους , όχι για να αναζητηθούν ευθύνες αλλά για να δημιουργηθούν δικλείδες ασφαλείας  και μηχανισμοί αποτροπής του. Υπάρχουν πολύ καλές ιδέες που έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο από  ειδικούς και μπορούν να ληφθούν υπ΄ οψιν (βλ. ημερίδα του Υπουργείου Υγείας 26/4/2017 με θέμα «ανθρωποκεντρική και ποιοτική φροντίδα υγείας με έμφαση στα δικαιώματα των ασθενών» όπου υπήρχε ειδική ενότητα για «ιατρικό λάθος-αστική ευθύνη-αμυντική ιατρική»). Επίσης το Υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται την πρόταση θεσμοθέτησης ενός μηχανισμού προδικαστικού ελέγχου των καταγγελιών για ιατρικό λάθος από ένα ειδικό  σώμα εμπειρογνωμόνων, περιορίζοντας έτσι τη «βιομηχανία» μηνύσεων και διεκδίκησης αποζημιώσεων από γιατρούς ή από το Σύστημα Υγείας, που αρχίζει να παίρνει ανεξέλεγκτες  διαστάσεις και στη χώρα μας.

Το ζήτημα  της αντιμετώπισης του ιατρικού λάθους είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα αναβάθμισης του Συστήματος Υγείας, καλύτερης οργάνωσης και αξιολόγησης των δομών και των υπηρεσιών του και σεβασμού της ανάγκης ασφαλούς φροντίδας  των ασθενών.  Ταυτόχρονα όμως είναι και μια υπόθεση σεβασμού των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού  και  διαμόρφωσης  των αναγκαίων συνθηκών ασφάλειας για την επιτέλεση του πολύτιμου έργου τους. Τελικός στόχος είναι η αποτελεσματικότερη   περίθαλψη  των πολιτών και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 11:31 pm


Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών» στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αγρινίου

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιήθηκε δωρεάν οδοντιατρική εξέταση 36 μαθητών του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου από εθελοντή οδοντίατρο στα πλαίσια του Προγράμματος «Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών»
Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος μας, στα πλαίσια των δράσεων προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας που υλοποιεί, διενεργεί «δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο παιδιών» στο  Κοινωνικό Οδοντιατρείο σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.
Οι εθελοντές οδοντίατροι εξετάζουν παιδιά- μαθητές Δημοτικού Σχολείου και τους δίνουν ατομικά δελτία προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς τους να ενημερωθούν για τυχόν προβλήματα και τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση τους.
Στόχος του προληπτικού προγράμματος είναι η διατήρηση της στοματικής υγείας των παιδιών.
Η δράση συνεχίζεται με τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αγρινίου που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού οδοντιατρικού  ελέγχου παιδιών».


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 11:27 pm


Ο νεαρός «Αλέξης» άφησε το Μεσολόγγι και μεταναστεύει προς την Αφρική


Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου αναφέρει ότι πέρασαν δύο μήνες από την τελευταία απελευθέρωση του νεαρού όρνιου (Gyps fulvus) στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, το οποίο δακτυλιώθηκε και τοποθετήθηκε ειδικός πομπός (προσφορά της Βουλγαρικής ΜΚΟ Fund for Wild Fauna and Flora (FWFF)) ώστε να παρακολουθείται δορυφορικά η κίνηση της πορείας του στον παρόντα χρόνο στα πλαίσια του προγράμματος προστασίας και επανεισαγωγής του Όρνιου στη Βουλγαρία.

Ο «Αλέξης», όνομα που του δόθηκε προς τιμήν του κυρίου Αλέξη που τον βρήκε, μετά την περίθαλψή του από τον κ. Νούλα (εθελοντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας) και με την αρωγή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου αφού διέσχισε για κάποιες ημέρες την περιοχή του Αρακύνθου, πέταξε μέχρι το Παναιτωλικό και τον Τυμφρηστό (Καρπενήσι) και μετά πήγε για αρκετές ημέρες στα Άγραφα. Από εκεί πέταξε σε μια ημέρα μέχρι τα Πιέρια. Κατόπιν, σε δύο ημέρες πήγε στην ταΐστρα της Δαδιάς. Έμεινε εκεί κάποιες ημέρες και μετά άρχισε το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης. Σε δύο ημέρες διέσχισε από Βορρά προς Νότο την Τουρκία και μετά άφησε  πίσω του την Συρία και το Ιράκ ώστε να σταθμεύει σήμερα στην χώρα της Ιορδανίας.

Εκτιμάται ότι το ταξίδι του θα τελειώσει κάπου εκεί κοντά στις περιοχές του Σουδάν ή της Αιθιοπίας διαβαίνοντας το Ισραήλ προκειμένου να περάσει ήπια τον χειμώνα και να έχει την ανάλογη επάρκεια τροφής.

Ευχόμαστε καλό ταξίδι στον «Αλέξη» και ελπίζουμε ότι το επόμενο καλοκαίρι θα τον έχουμε πάλι κοντά μας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 11:25 pm


Το νέο πρόγραμμα του IONIAN TV αποκαλύφθηκε!


Εκατοντάδες προσκεκλημένοι βρέθηκαν στο Royal Theatre Patras
Νέες τηλεοπτικές παραγωγές, επιτυχημένες εκπομπές, ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτιστικές προτάσεις, ταξίδια και γεύσεις συνθέτουν μεταξύ άλλων το Νέο Πρόγραμμα του IONIAN TV για την τηλεοπτική σεζόν 2017 – 2018.
Του Μωρού...  του κοριτσιού... του αγοριού... της γυναίκας... του άνδρα... της οικογένειας.. Πρόγραμμα για όλους!!
Με ανανεωμένο και δυναμικό πρόσωπο υποδέχθηκε το IONIAN τους εκπροσώπους του τύπου, του πολιτικού, επιχειρηματικού και διαφημιστικού κόσμου στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου τηλεοπτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο Royal Theatre Patras. Η φετινή τηλεοπτική πρόταση του σταθμού αντανακλά την εξέλιξη του στο μοναδικό πραγματικό περιφερειακό κανάλι της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του Νότιου Ιονίου,  ενώνοντας και τους 12 νομούς εκπομπής του σταθμού με κέντρο την Πάτρα ως τη μητρόπολη της Περιφερειακής Ζώνης που εκπέμπει.

Η Περιφερειακή Τηλεόραση - Αξίες και ρόλος
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση της κ. Ξένιας Κούρτογλου Founder & Managing Partner της Focus Bari. Στα στοιχεία των ερευνών της Focus Bari που παρουσιάστηκαν, καταγράφεται τόσο η σημαντικά μεγάλη μερίδα των πολιτών που κρατάει η τηλεόραση, αλλά και  η μετατόπιση μερίδας τηλεοπτικού κοινού (ειδικότερα νέων ηλικιών) σε νέα μέσα προβολής του τηλεοπτικού προγράμματος  (web tv, social media κτλ),  όσο και η υψηλή εμπιστοσύνη των τηλεθεατών στα περιφερειακά ΜΜΕ θεωρώντας τα ως τα πλέον αξιόπιστα για την ενημέρωση τους.

Πάτρα, η Μητρόπολη της Αχαΐας στο ΙΟΝΙΑΝ…
Στη συνέχεια, ο Εμπορικός Διευθυντής του ΙΟΝΙΑΝ, Πέτρος Ψωμάς μίλησε για τη παρουσία του ΙΟΝΙΑΝ στις μεγαλύτερες πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις του τόπου. Πατρινό καρναβάλι, Patras IQ, TEDx Patras, Patras Pick, Κονσέρτο Πολυφωνικής Πατρών. Ειδική μνεία έγινε στην συνεισφορά του ΙΟΝΙΑΝ για την οπτική παρουσίαση της υποψηφιότητας Πάτρας 2019, από την Επιτροπή Διεκδίκησης των παράκτιων μεσογειακών αγώνων.  
Regional Media Awards. Το ΙΟΝΙΑΝ στην κορυφή των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών

Ο Διευθυντής Marketing του σταθμού, Διονύσης Μήλεσης μίλησε για τη βράβευση του ΙΟΝΙΑΝ για δεύτερη συνεχή χρονιά με το βραβείο Grand TV Award ως το καλύτερο περιφερειακό κανάλι της Ελλάδας, αλλά και στις υποψηφιότητες του στα Regional Media Awards 2017.
Το IONIAN στην ψηφιακή εποχή, ο ρόλος της περιφερειακής τηλεόρασης.
Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΟΝΙΑΝ TV Σπύρος Καμπιώτης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στον περιφερειακό ρόλο της τηλεόρασης του ΙΟΝΙΑΝ. Όπως είπε, το ΙΟΝΙΑΝ στα τελευταία 3,5 χρόνια έχει βρεθεί για κάλυψη εκδηλώσεων και όχι μόνο ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της περιφερειακής ζώνης 6, στην οποία εκπέμπει ο σταθμός, και περιλαμβάνει ολόκληρη την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και τη Νότια Στερεά Ελλάδα.
Νέο Πρόγραμμα ... Πρόγραμμα για όλους!!
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η παρουσίαση του Νέου Προγράμματος, από την Κατερίνα Τσουκαλά και τον Τζίμη Πολίτη, με την προβολή των trailers όλων των τηλεοπτικών παραγωγών του σταθμού. Για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα του ΙΟΝΙΑΝ είναι πολυσυλλεκτικό. Ενημέρωση, ψυχαγωγία, πολιτισμός, ταξίδια, μαγειρική, ιατρικά θέματα και πολλά άλλα είναι τα συστατικά του προγράμματος για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Ξεχωριστή ήταν και η στιγμή της τιμητικής βράβευσης από το ΙΟΝΙΑΝ του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πρόσωπο του Περιφερειακού Διοικητή της Υπηρεσίας, Υποστράτηγο, Βασίλη Ματθαιόπουλο, για την υπερανθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Άνθρωποι - Πυροσβέστες στην φετινή μάχη με τις πυρκαγιές σε Ζάκυνθο, Ηλεία, Κύθηρα και Αχαϊα.
Ο διεθνούς φήμης Λυρικός βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης και ο ταάντούχος  μαέστρος Στάθης Σούλης με τη φωνή και τη μουσική τους, ταξίδεψαν τους θεατές, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση.
Όλοι οι άνθρωποι του ΙΟΝΙΑΝ δίνουν και αυτή τη χρονιά την υπόσχεση για μια πλούσια και γεμάτη τηλεοπτική χρονιά.


Just Play IONIAN.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 11:20 pm


Ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια της ΠΔΕΜε στόχο  την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προχώρησε στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το ΤΕΕ (Τμήμα Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλ/νίας) και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,  Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, με στόχο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών.
«Οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή είναι πλέον εμφανείς. Η προστασία των ενεργειακών μας πόρων καθίσταται επιβεβλημένη. Η Περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδος στοχεύοντας  στην ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων και την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους,  επιδιώκει να εφαρμόσει τις καλύτερες δυνατές πρακτικές για μείωσης της χρήσης ενέργειας» σχολίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.
Με βάση την Προγραμματική Σύμβαση πρόκειται να δρομολογηθούν οι σχετικές μελέτες και με την ολοκλήρωσή τους, η Περιφέρεια  θα διεκδικήσει πόρους για την υλοποίηση του σχεδιασμού της.
Με τη συγκεκριμένη δράση προβλέπεται να επιτευχθούν μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία, αποδέσμευση από την αγορά πετρελαίου – η οποία είναι και κοστοβόρα, εξασφάλιση του 20% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, καθώς και αύξηση κατά 20% της ενεργειακής απόδοσης.
Η σχετική απόφαση ελήφθη τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη. Συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες και η  Εκτελεστική Γραμματέας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 10:44 pm


Αναβάθμιση αθλητικών υποδομών στο ΜεσολόγγιΥπεγράφη την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου από το  Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, το έργο της Ανακατασκευής και Αναβάθμισης Αθλητικών Υποδομών στο Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, συνολικού προϋπολογισμού 229.966 ευρώ.
   Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους του ΔΑΚ Μεσολογγίου και στο κλειστό γήπεδο του Αιτωλικού, ενώ στη Δημοτική Ενότητα Οινιάδων αφορά νέο γήπεδο μπάσκετ.
Ειδικότερα, στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, τα έργα ανακατασκευής και αναβάθμισης περιλαμβάνουν  τους χώρους τεσσάρων συνολικά  γηπέδων (δυο γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο βόλεϊ και ένα γήπεδο τένις).
   Στο κλειστό του Αιτωλικού, θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και απομάκρυνση  του υπάρχοντος συνθετικού δαπέδου και κατασκευή νέου με τις ανάλογες διαγραμμίσεις.
   Στη Δ.Ε. Οινιάδων και ειδικά στο Νεοχώρι, θα κατασκευασθεί νέο γήπεδο μπάσκετ.
«Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην αναβάθμιση των παλαιών αλλά και την δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών σε όλο το Δήμο. Είναι δέσμευσή μας έναντι στη νεολαία του τόπου μας, στη γενιά που οφείλουμε τουλάχιστον να παραδώσουμε καλύτερες συνθήκες άθλησης», σημείωσε αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 10:42 pm


Με επιτυχία το AHEPA CUP Beach Volleyball tournament στην NOSTOS EXPO 2017Επιτυχημένα έδωσε το παρών το τοπικό τμήμα Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” στη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού “NOSTOS EXPO 2017” από 13-16 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο. Το τμήμα με τη συμμετοχή του είχε την ευκαιρία να προβάλλει τη θερινή δραστηριότητά του με το καθιερωμένο “AHEPA CUP Beach Volleyball tournament” και ταυτόχρονα να προβάλει το όνομα της AHEPA. Ενώ στην οθόνη του περιπτέρου προβάλλονταν στιγμές από περασμένες διοργανώσεις, οι παριστάμενοι εκφράστηκαν με κολακευτικά λόγια για αυτές ενώ έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν γενικότερα για την AHEPA και το έργο της.

Το παρών στο περίπτερο του τμήματος “AHEPA Lepanto 1571” έδωσαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Λουκόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτ.Ελλάδος κ. Κατσιφάρας, η αντιπεριφερειάρχης κα Σταρακά, ο Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ.Τζιάλλας, ο δήμαρχος Αγρινιου κ. Παπαναστασίου, οι αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Σύψας και κ. Σαλαμούρας, ο πολιτευτής και μέλος AHEPA κ. Παπαγεωργίου καθώς και πλήθος κόσμου.Το τμήμα AHEPA Ναυπάκτου ευχαριστεί το Δήμο Ναυπακτίας για την επιτυχημένη διοργάνωση και τον κ. Κακούρα (integral electronics) για την τεχνική υποστήριξη στο στήσιμο του περιπτέρου.

Σημειώνεται ότι η έκθεση “NOSTOS EXPO 2017” διοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπακτίας, ως η σημαντικότερη εκδήλωση στο χώρο του εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Η ετήσια αυτή συνάντηση αποσκοπεί στη συνεργασία και τη δικτύωση όλων όσων φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν τις δυναμικές νέες τάσεις στον τουρισμό και δίνει έμφαση στην πραγματοποίηση Β2Β συναντήσεων μεταξύ εξειδικευμένων hosted buyers από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.Η φετινή εκδήλωση μάλιστα ήταν σημαντικά ενισχυμένη καθώς περισσότεροι από 150 εκθέτες και 45 hosted buyers που εκπροσωπούν μεγάλες αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας δήλωσαν παρών στον ειδικό εκθεσιακό χώρο που δημιουργήθηκε στην πόλη της Ναυπάκτου.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 10:40 pm


Σχολικά Γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου


Με σχετική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, εντάσσονται στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Από το Νομό Αιτωλ/νίας συμμετέχουν σ’ αυτή τη φάση οι Δήμοι Ι.Π. Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών προεπιλεγμένων σχολείων, είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.
Η παραπάνω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική με μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά οφέλη, ιδιαίτερα στον τομέα της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, σε πείσμα όσων μέχρι τώρα “χλεύαζαν” την εν λόγω κοινωνική δράση.
Τις επόμενες ημέρες οι γονείς των μαθητών – μαθητριών που δεν παρακολουθούν ολοήμερο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση για παραμονή στο σχολείο πέραν του υποχρεωτικού προγράμματος (13:15 έως 13:45) προκειμένου να σιτίζονται από τα σχολικά γεύματα.
Το πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον μήνα Νοέμβριο του 2017.  
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 8:15 pm


Παναιτωλικός :Αποθεραπεία και ασκήσειςΠρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν χθες. Οι υπόλοιποι συμμετείχαν σε ασκήσεις με μπάλα και πιεστικά παιχνίδια σε περιορισμένο χώρο. Απουσίαζε λόγω ίωσης ο Μύγας. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Βακράκος. Η προπόνηση της Τρίτης θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα στο Emileon.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 8:06 pm


Νέος προπονητής ο Θ.Παπαθανασόπουλος στις ακαδημίες του Α.Ο Αγρινίου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike αο

Η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας μας ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή Θανάση Παπαθανασόπουλου στις Ακαδημίες του Συλλόγου στη θέση του Βασίλη Ζαρκάδα.

Ο Βασίλης Ζαρκάδας για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους αποχωρεί από τις Ακαδημίες μας. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του στο διάστημα που ήταν στην οικογένεια του Συλλόγου μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Ο νέος μας τεχνικός στις Ακαδημίες ο Θανάσης Παπαθανασόπουλος είναι ένας προπονητής που έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα μας. Για αρκετά χρόνια υπήρξε προπονητής τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των τμημάτων Υποδομής του Συλλόγου μας. Τον καλωσορίζουμε ξανά στην οικογένεια του Vivechrom Α.Ο. Αγρινίου και του ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:23 pm


Έναρξη δραστηριοτήτων της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών στο ΑγρίνιοΗ Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 06:00’ το απόγευμα στο Κέντρο της Διακονίας Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που βρίσκεται στο ισόγειο της αίθουσας του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των δραστηριοτήτων της Διακονίας.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη της νέας χρονιάς, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, θα ακολουθήσει η ανάλυση του ετησίου συνθήματος: «δουλεύοντες τῷ Κυρίῳ μετά πάσης ταπεινοφροσύνης» (Πραξ. 20, 19).


Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:16 pm


Μεγάλη πυρκαγιά στο Καρπενήσι

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike πυρκαγιά
φωτο αρχειου

Μεγάλη φωτιά μαίνεται στο Καρπενήσι, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στη διασταύρωση του Κεφαλοβρύσσου και επεκτάθηκε στο βουνό, όπου είναι χτισμένες κατοικίες και ξενοδοχεία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εμφανίζεται καθυσηχαστική ότι δεν θα επεκταθεί η φωτιά στον βαθμό που να καταστραφούν οικίες και εγκαταστάσεις.
Τις φλόγες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο όλη τη δύναμη της Πυροσβεστικής Καρπενησίου που βρίσκεται στο σημείο, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή εναέριων μέσων. Ειδικότερα, στο σημείο αυτήν την ώρα επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Σύμφωνα με αναφορές, η φωτιά έκαψε μελίσσια και πάνω από δέκα κτηνοτροφικές μονάδες.

Με πληροφορίες από LamiaStar


πηγή:http://dytikievritania.blogspot.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:11 pm


Πυρκαγιά απείλησε δάσος στο Περιστέρι Παραβόλας


φωτο αρχείου 

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα από την άμεση επέμβαση Εθελοντών και Πυροσβεστών.
Για πυρκαγιά στο Περιστέρι Παραβόλας και συγκεκριμένα σε δασική έκταση...
  στην περιοχή Αη Γιάννης ειδοποιήθηκε χθες το απόγευμα η Π.Υ Αγρινίου.
Σήμανε συναγερμός λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής και της μεγάλης ξηρασίας και στο σημείο έσπευσε το όχημα και πυροσβέστες του Εθελοντικού Π.Σ Παραβόλας ,καθώς και δύο οχήματα με έξι άνδρες από την Π.Υ Αγρινίου.
Άμεσα οι δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά πριν επεκταθεί στο δάσος,ενώ κάηκε ελάχιστη  έκταση.

πηγή:kainourgiopress.blogpsot.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 2:57 pm


Γ.Παπαναστασίου:Είναι επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε τώρα το όραμα για την τουριστική ανάπτυξη με σχεδιασμό δεκαετίας


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στο πλαίσιο της έκθεσης Nostos 2017  μετείχε σε συζήτηση  με θέμα : «Οι πολιτικές της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης  για την ανάπτυξη του Εναλλακτικού Τουρισμού».
Στην ημερίδα, στην οποία  πήραν ακόμη  μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ.Ελλάδος Κ. Καρπέτας , ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Ι. Μπουτίνας και ο Γ. Γούλας Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπακτίας, αναπτύχθηκαν οι θέσεις των εκπροσώπων της Τ.Α. ως προς τις αναπτυξιακές δυνατότητες του εναλλακτικού τουρισμού.
Ο Γιώργος Παπαναστασίου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι η Χώρα μας με την αξιοποίηση συγκεκριμένων τομέων μπορεί να διευρύνει την τουριστική περίοδο και να  κυριαρχήσει στην αγορά  με ελκυστικά πακέτα για όλη την χρονιά.  Και αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο με επαναπροσδιορισμό του  ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Πρωταγωνιστής σε αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς είμαστε αυτοί που γνωρίζουμε καλύτερα τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα του Τόπου μας. Θα πρέπει να προβάλλουμε τα τοπόσημα, αυτές τις περιοχές  που χαρακτηρίζουν κάθε τόπο και αποτελούν σημείο αναφοράς. Στον Δήμο Αγρινίου ξεκινάμε από το μηδέν, αφού δεν υπήρχαν οι υποδομές να στηρίξουν αυτό  το νέο μοντέλο ανάπτυξης.
Συνολικά,  θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας χάρτης όπου θα καταγράφονται οι εναλλακτικές δυνατότητες κάθε περιοχής καθώς και οι προτάσεις για την  στρατηγική αξιοποίησης τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Με την ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος του Τόπου μας. Είναι απαραίτητο γι αυτό το λόγο να επιχειρηθεί αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας με την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων στην τοπική  διοίκηση και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τις τοπικές κοινωνίες. Για το σκοπό αυτό κρίνεται  αναγκαίο να προωθούνται  με μεγαλύτερη ταχύτητα νομοθετικές και υπηρεσιακές πράξεις. Η Πολιτεία θα πρέπει  άμεσα να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης της νέας αγοράς.
Με αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορέσει να ενεργοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας, να αναδειχθούν οι συνέργειες εκείνες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του νέου μοντέλου που θα δώσει  ζωή σε κομμάτια της χώρας που έμεναν αναξιοποίητα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε τώρα το όραμα για την τουριστική ανάπτυξη με σχεδιασμό δεκαετίας. Η Δυτική Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό το μοντέλο τουρισμού, να δημιουργήσει ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς και να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο και ελκυστικό προορισμό». 


                                                                                   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 2:42 pm


Αιτωλικό :Συλλήψεις για ναρκωτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 36 και 33 ετών,  διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στους ίδιους και σε αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μια συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης και επτά ναρκωτικά δισκία.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται για να συλληφθεί και ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών τράπηκε σε φυγή πεζός.

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 1:47 pm


Γενική Συνέλευση στο Σύλλογο Ποντιών Ν. Αιτωλ/νίας ΄΄Δημ. Ψαθάς΄

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike ψαθάς

Το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντιών Ν. Αιτωλ/νίας  ΄΄Δημ. Ψαθάς΄΄ καλεί τα μέλη του σε  τακτική Γενική Συνέλευση την  Κυριακή 22  Οκτωβρίου  2017  και ώρα 10:30 π.μ. στην κεντρική  αίθουσα  δημοτικού καταστήματος  Αγίου Κων/νου  Δ.Αγρινίου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :
  1. Λογοδοσία του Δ.Σ. περί της διαχειρίσεως του διαρρεύσαντος έτους και των πεπραγμένων αυτού.
  2. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής για τον τρόπο  διαχειρίσεως των οικονομικών από το Δ.Σ.
  3. Ψηφοφορία για την έγκριση των πεπραγμένων του Δ.Σ.
  4. Διενέργεια  Αρχαιρεσιών για ανάδειξη μελών  Δ.Σ – Εξελεγκτικής  Επιτροπής – Αντιπροσώπων Σ.ΠΟ.Σ.ΝΕ & Ν. – Π.Ο.Ε.
  5. Άλλα  θέματα (ενημέρωση κ.λ.π.)
  Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας,  σε εφαρμογή του άρθρου 23  του καταστατικού συγκαλείται νέα Γενική Συνέλευση την επόμενη Κυριακή 29  Οκτωβρίου  2017 (καταληκτική  ημερομηνία) στον ίδιο τόπο και ώρα με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης χωρίς άλλη πρόσκληση ή δημοσίευση  και ευρίσκεται σε απαρτία οσαδήποτε μέλη του συλλόγου και αν παρευρίσκονται.
  Η  παρουσία  και  η  συμμετοχή  όλων  κρίνεται  απαραίτητη.    

Με τιμή
Για το  Δ.Σ.  του Συλλόγου
             Ο  Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός  Γραμματέας


                ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ    Κων/νος                                          ΤΑΦΙΑΔΗΣ   Νικόλαος                                              

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 1:43 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr