Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αγρινιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αιτωλικό:Σύλληψη 32χρονου για συμμετοχή στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike αρχαιοκάπηλοι

Συνελήφθη, σήμερα (9-12-2016) τα ξημερώματα στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του  Ανακριτή  Πατρών για συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση των αρχαιοκαπήλων, που είχε εξαρθρώσει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, πριν δυο μήνες.

Ειδικότερα, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της υπεξαίρεσης μνημείων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική οργάνωση είχε εξαρθρωθεί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ενώ είχαν συλληφθεί είκοσι έξι μέλη της και είχε κατασχεθεί πληθώρα αρχαίων αντικειμένων. (ΣΧΕΤ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 05-10-2016:Παρουσίαση υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα που δραστηριοποιείται στην αρχαιοκαπηλία)

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2016 | 12:17 am


Αγρίνιο:Το πολύχρωμο αερόστατο στον γαλάζιο ουρανό (φωτο-βίντεο)


Ένα πολύχρωμο αερόστατο έκανε βόλτες σήμερα το πρωί στον ουρανό του Αγρινίου.Όπως ήταν φυσικό απέσπασε το ενδιαφέρον των "από κάτω"μικρών και μεγάλων θεατών, που όλο απορία κοιτούσαν το σπάνιο ιπτάμενο αντικείμενο.
Η απορία για το τι ακριβώς ήταν και από που ήρθε λύνεται στο παρακάτω βίντεο :βίντεο:epirusgate.blogspot.gr  

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 11:18 pm


ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το πρόγραμμα απασχόλησης 4000 ανέργων στον Τομέα Υγείας


Ξεκινά την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 η υποβολή αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα 4.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης στο δημόσιο Τομέα της Υγείας, του άρθρου 64 του ν.4430/2016 (Α’205), για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών. Η σχετική Δημόσια Πρόσκληση Νο 13/2016, θα εκδοθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και θα αναρτηθεί στο portal του ΟΑΕΔ.

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης, που υφίσταται η ελληνική οικονομία, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ειδικότερα, το ανωτέρω Πρόγραμμα αποσκοπεί:

-στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των μακροχρόνια ανέργων,
-στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
-στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών
-στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών των φορέων Υγείας
-στην βελτίωση των υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας
-στην αναβάθμιση των προσόντων των μακροχρόνια ανέργων
-στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των μακροχρόνια ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της Δημόσιας Πρόσκλησης με αριθμό 13/2016, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, έχουν μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, δηλαδή στις 22 Δεκεμβρίου 2016.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μακροχρόνια άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία μόνο ειδικότητα τοποθέτησης και από μία μέχρι τρεις Υπηρεσίες Τοποθέτησης των Φορέων Υποδοχής.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο -αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου-στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Προϋπόθεση αποτελεί όσοι υποβάλουν αίτηση να είναι πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της Διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εισάγουν τους κωδικούς πρόσβασης τους σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Για την διευκόλυνση τους, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες- ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ- Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ  μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (22-12-2016), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι

α) μακροχρόνια άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών,
β) μακροχρόνια άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και
 γ) οι εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.).

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης των μακροχρόνια ανέργων

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Μακροχρόνια Ανέργων με βάση τα εξής οκτώ αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης μακροχρόνιας ανεργίας Ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των μακροχρόνια ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
4. Ηλικία.
5. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
6. Εγγραφή στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
7. Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
8. Εντοπιότητα.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 10:26 pm


Αγρίνιο:Πυρκαγιά στον κινητήρα οχήματος

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες

Για πυρκαγιά σε ι.χ αυτοκίνητο ειδοποιήθηκε νωρίτερα η Π.Υ Αγρινίου λίγο πριν τις 21:00

Αυτοκίνητο μάρκας opel astra το οποίο κινούνταν στην ε.ο Αγρινίου Μεσολόγγίου τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά σε εμπορική αποθήκη ,στο μπροστινό μέρος που είναι η μηχανή.

Ο οδηγός αντελήφθη έγκαιρα το πρόβλημα, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο στην άκρη του οδοστρώματος και οι επιβάτες βγήκαν χωρίς πρόβλημα.

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της Π.Υ Αγρινίου με 5 πυροσβέστες οι οποίοι επιχείρησαν και κατάσβεσαν στην φωτιά στον κινητήρα του οχήματος,η οποία προκάλεσε ζημιές στο όχημα.

Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της Τροχαίας Αγρινίου,ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μηχανική αιτία.

φώτο αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 10:25 pm


Ευχαριστίες προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιτ/νιας


Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike παναγια ελεουσα

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», για νέους με νοητική υστέρηση & συνοδές αναπηρίες, Νομού Αιτωλ/νίας Μεσολόγγι – Αγρίνιο, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμότατα τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας, για το ποσό των 200,00 ευρώ που προσέφερε ως δωρεά υπέρ των σκοπών του Εργαστηρίου μας, αντί στεφάνου, εις μνήμην Αναστασίας Ντάνου.

Με ιδιαίτερη τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο
τoυ Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 9:40 pm


Παναιτωλικός:Αδειοδοτήθηκε το γήπεδό μας


Μετά από συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια, η ιστορική (από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1926) έδρα της ομάδας μας, το γήπεδο Παναιτωλικού απέκτησε πλήρη οικοδομική άδεια και νομιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις του.

Τις οχτώ πρώτες δεκαετίες οι εργασίες και οι προσθήκες, έγιναν σταδιακά. Με την ανάληψη της διοίκησης από τον πρόεδρο Φώτη Κωστούλα το καλοκαίρι του 2005, συμφωνήθηκε με τον Ερασιτέχνη η παραχώρηση της χρήσης του (σχεδόν εγκαταλειμμένου) γηπέδου στην ΠΑΕ Παναιτωλικός και άρχισε σειρά εκτεταμένων παρεμβάσεων για να αποκτήσει ο Παναιτωλικός ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές γήπεδο.

Τότε διαπιστώθηκε ότι το όλο συγκρότημα ήταν πολεοδομικά αυθαίρετο! Άμεσα άρχισε  η διαδικασία νομιμοποίησης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και αδειοδότησης όσων νέων κατασκευών προγραμματίζονταν. Παρά τα εμπόδια που πολλοί έβαλαν για την καθυστέρηση ή ακόμα και τη ματαίωση των έργων και τα γραφειοκρατικά γρανάζια που έπρεπε να ξεπεραστούν, συντάχτηκαν από την Τεχνική εταιρία Kapsalis που ανέλαβε το έργο, όλες οι προβλεπόμενες μελέτες, κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και εγκρίθηκαν, με αποτέλεσμα να εκδοθεί η οικονομική άδεια για την πλήρη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων. Το γήπεδο Παναιτωλικού είναι το πρώτο γήπεδο στην Ελλάδα που εντάχθηκε στον Νόμο 4258/2014, «Εκσυγχρονισμός Υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου». Παράλληλα εκδόθηκε και η άδεια προσθήκης στεγάστρου στο νότιο τμήμα (πέταλο) και άμεσα θα αρχίσουν τα έργα.

Χωρίς καμία επιχορήγηση (κρατικών ή άλλων πόρων) και οικονομική ενίσχυση, ολοκληρώνεται έτσι ο κύκλος των σημαντικών παρεμβάσεων στο γήπεδό μας. Ο Παναιτωλικός έχει στη διάθεσή του εγκαταστάσεις που πληρούν προδιαγραφές UEFA και τις απολαμβάνει η ομάδα και οι φίλαθλοι.Υ.Γ. :

Για όλα τα παραπάνω απαιτούνταν:

Εξασφάλιση χρηματοδότησης
Συντονισμένη και πολύ δουλειά
Καλή διάθεση απ’ όλους τους εμπλεκόμενους


Την χρηματοδότηση ανέλαβε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ο πρόεδρος Φώτης Κωστούλας. Χωρίς καμία επιχορήγηση, δίχως οικονομική ενίσχυση κανενός φορέα. Είναι κάτι που δεν έχει προηγούμενο.

Δούλεψαν σκληρά και επίμονα οι άνθρωποι της ΠΑΕ Παναιτωλικός και οι συνεργάτες της, για τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση και την υλοποίηση, αυτού του μεγάλου έργου.

Πολλοί έδειξαν καλή διάθεση στην προσπάθεια να αποκτήσει ο Παναιτωλικός το γήπεδο που του αξίζει. Όμως, αρκετοί έβαλαν ανυπέρβλητα εμπόδια, τεράστια πρόστιμα (ξεπέρασαν το 1 εκ. ευρώ), δημιουργώντας αδικαιολόγητη καθυστέρηση, με καταγγελίες βασισμένες στους τύπους κι όχι στην ουσία. Δεν ζητήσαμε να γίνουν παρανομίες, αλλά να «τρέξουν» τα έργα για την εξυπηρέτηση της ομάδας και του φίλαθλου κοινού, παράλληλα με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η έκδοση άδειας του γηπέδου μετά από 90 χρόνια χρήσης του, δικαιώνει πανηγυρικά την προσπάθεια και εκθέτει όσους με διάφορα τερτίπια λένε όχι στην εξέλιξη, την ανάπτυξη, την πρόοδο.

 Και κάτι ακόμα…

Το γήπεδο Παναιτωλικού είναι ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα για την ανακαίνιση, τον εκσυγχρονισμό και την αδειοδότηση του οποίου διατέθηκαν εκατομμύρια ευρώ, από ένα και μοναδικό χρηματοδότη, τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Φώτη Κωστούλα. Χωρίς από την τεράστια αυτή επένδυση να προσδοκά το παραμικρό ανταποδοτικό όφελος, μιας και το σύνολο των εγκαταστάσεων με τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης χρήσης, επιστρέφει στον Ερασιτέχνη Παναιτωλικό, στην πόλη μας και τους Αγρινιώτες. Όχι αυθαίρετο και εγκαταλειμμένο, όπως 11 χρόνια πριν, αλλά ένα γήπεδο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι όλοι μας!

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 6:52 pm


Καινούργιο:Μπαίνει σειρά με τα κηδειόχαρτα και αγγελτήρια μνημόσυνων


Στην τοποθέτηση τριών ειδικών σταντ για κηδειόχαρτα και αγγελτήρια μνημόσυνων προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου στην Τ.Κ Καινουργίου,για να μειωθεί η ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη κόλληση από τα γραφεία τελετών.

Τα σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί τα σταντ είναι στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, στην κεντρική πλατεία και στην αρχή της οδού αναπαύσεως προς κοιμητήριο Αγίου Νικολάου

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας καινούργιου κ. Κωνσταντίνος Ευθυμίου παρακαλεί τον απαιτούμενο σεβασμό από τα γραφεία τελετών για την σωστή ενημερωτική λειτουργία τους.Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 6:02 pm


Αγρίνιο:Ξεκίνησε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΕΛΕΠΑΠ(φωτο)Ξεκίνησε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της ΕΛΕΠΑΠ με χειροποίητες δημιουργίες φίλων-εθελοντριών μας.
Διάρκεια Βazaar από 09/12/2016 έως και 23/12/2016
Δ/νση Πάνου Σούλου 5 (δίπλα από το ΠΙΚΠΑ) και ώρες 10:00-13:30 και 18:00-21:00
Το γούρι της ΕΛΕΠΑΠ για την νέα χρονιά
Για την πραγματοποίησή του ευχαριστούμε θερμά τις εθελόντριες μας με τις μοναδικές χειροποίητες κατασκευές τους:

– Κωνσταντίνα Χαρακίδα
– Μαρία Ζαμπάρα
– Βασιλική Καρδαρά
– Βίκυ Κολοβού
– Λαμπρινή Κολοβού
– Μαρία Τριάντη
– Φωτεινή Θεοδοσίου
– Ξανθή Παπαδημητρίου
– Μαρία Κάππα
– Δήμητρα Κολοσιώνη
– Γωγώ Γεωργίου
– Αλέκα Παπανίκου
– Νατάσα Γρίβα
– Γεωργία Νικολάου
– Βασιλική Ποσονίδου
– Αρίστη Ζαρλακούτη

Με εκτίμηση,

Πέπη Μεταξά

Γραμματεία Διεύθυνσης ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου

Το  γούρι της ΕΛΕΠΑΠ μπορείτε να το προμηθευτείτε με 30 ευρώ,ενώ το ασημένιο σήμα-μπρελόκ με 10 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 5:58 pm


(video)Ο Πυροσβέστης με καταγωγή από Αγρίνιο που ερμήνευσε Πάριο


Με καταγωγή από Αγρίνιο και Λάρισα ο πυροσβέστης Νίκος Κερκένης ερμήνευσε Πάριο και εντυπωσίασε !!!

Συγκεκριμένα ερμήνευσε το "Να λοιπόν γιατί σ'αγάπησα"και "έβαλε φωτιά" σε Ρουβά και Μαραβέγια ,αλλά τελικά δεν επέλεξε τον Αγρινιώτη καλλιτέχνη και κριτή και πήγε στην ομάδα του Σάκη Ρουβά.
Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 5:35 pm


Εισιτήρια αγώνα με Ηρακλή


Η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα πρωταθλήματος Super League ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ που διεξάγεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 με ώρα έναρξης 15.00, θα γίνει από τα εκδοτήρια του γηπέδου τη μέρα του αγώνα από τις 10.00 το πρωί έως την έναρξή του.
Τονίζεται ότι χωρίς ΑΜΚΑ είναι αδύνατη η έκδοση εισιτηρίου και χωρίς την επίδειξη της ταυτότητας του κατόχου, είναι αδύνατη η είσοδος στο γήπεδο.
Οι τιμές των εισιτηρίων στον συγκεκριμένο αγώνα έχουν ως εξής:
Μεγάλη κερκίδα:
Θύρα 1 (τμήματα 1-2-3) και Θύρα 2 (τμήματα 7-8) τιμή 15 ευρώ. Γυναικεία – παιδικά τιμή 10 ευρώ
Μικρή κερκίδα:
Θύρα 3 και Θύρα 5 τιμή 7 ευρώ. Γυναικεία – παιδικά τιμή 5 ευρώ
Θύρα 4Α (άνω διάζωμα) τιμή 12 ευρώ. Γυναικεία – παιδικά τιμή 5 ευρώ
Λόγω των εργασιών για την τοποθέτηση σκέπαστρου, το πέταλο θα παραμείνει κλειστό.
Παρέχεται η δυνατότητα στους φιλάθλους να προμηθευτούν εισιτήρια για όλες τις Θύρες, μέσω του www.viva.gr, πατώντας ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Όπως προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος, κάθε εισιτήριο είναι ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ και ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ.
–       Για την έκδοσή του απαιτείται ο ΑΜΚΑ και η αναγραφή του ονοματεπώνυμου του αγοραστή.
–       Για την είσοδο στο γήπεδο πέραν του εισιτηρίου απαιτείται η ταυτοποίηση (με Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο) του ονόματος του κατόχου του.
Προσερχόμενοι στα εκδοτήρια οι φίλαθλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος για την καταγραφή των στοιχείων τους και την έκδοση του ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου.
Πριν τον αγώνα και για την αποφυγή συνωστισμού, είναι απαραίτητη η έγκαιρη προσέλευση των φιλάθλων στις Θύρες εισόδου, για τον προβλεπόμενο έλεγχο και την ταυτοποίηση, που απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο.
Επισημαίνεται ότι πέραν του ηλεκτρονικού και ονομαστικού εισιτηρίου, στο γήπεδο λειτουργεί υποχρεωτικά και σύστημα ηλεκτρονικής εποπτείας με ψηφιακές κάμερες, για την πρόληψη φαινομένων βίας. Ο αθλητικός νόμος προβλέπει πολύ βαριές ποινές για όσους προβαίνουν ή συμμετέχουν σε πράξεις βίας.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 5:10 pm


Η Κατούνα ανάβει το δένδρο τηςΟι Άγιες μέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες που κυρίως τα παιδιά απολαμβάνουν και περιμένουν με ανυπομονησία. Ήδη τα χωριά και οι πόλεις του Δήμου έχουν φορέσει τα γιορτινά τους.
Οι Τοπικές και Δημοτικές Kοινότητες του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας σε συνεργασία με το Kέντρο Κοινωνικής Mέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου -  Βόνιτσας στόλισαν  τα Χωριά του Δήμου δίνοντας μια νότα γιορτινή σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Η  Χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδιού που αγαπήθηκε και είχε μεγάλη επιτυχία τα δύο προηγούμενα χρόνια.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/12/2016) ΣΤΙΣ 17.00

Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές έχουν επίκεντρο και είναι αφιερωμένες στα  παιδιά . Στόχος και ευχή είναι αυτές, οι στιγμές  να τους μείνουν αξέχαστες, να μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό τους.
Στις εκδηλώσεις  προσκαλούμε τους γονείς  να φέρουν τα παιδιά τους για να παίξουν να διασκεδάσουν και να ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.
Φέτος καθιερώνεται η φωτογράφηση με τον Άγιο Βασίλη. Τα παιδιά θα πηγαίνουν στο Άγιοβασιλόσπιτο, θα δίνουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη,  θα παίρνουν ένα συμβολικό δώρο από αυτόν και στο τέλος θα φωτογραφίζονται μαζί του. Η φωτογραφία θα δίνεται στα παιδιά δωρεάν λίγα λεπτά αργότερα σε σημείου της εκδήλωσης Στις εκδηλώσεις θα  υπάρχει συμμετοχή πολλών συλλόγων και φορέων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που θα ομορφύνουν ακόμη περισσότερο τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης
⇒Μουσική από την Φιλαρμονική της Βόνιτσας
⇒Κάλαντα και Χριστιανικά τραγούδια από την χορωδία του κατηχητικού της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Καντούνας.
⇒Τον Άγιο Βασίλη  που θα μοιράσει δώρα και θα φωτογραφηθεί με όλα τα παιδάκια στο Αγιοβασιλόσπιτο του
⇒Ατέλειωτα παιχνίδια από το Ξωτικό , και τον Τάρανδο του Άγιου Βασίλη
⇒Τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη  θα βάψουν όλα τα παιδιά
⇒Στολισμός και ο φωτισμός του δένδρου από όλα τα παιδάκια
⇒Δωράκια για τα παιδιά από τον Αϊ Βασίλη
 ⇒Γράμμα στον Αϊ Βασίλη
⇒Θα υπάρχει ζεστό κρασί για τους μεγάλους και γλυκές Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για παιδιά και μεγάλους.

πηγή;http://katounanews.blogspot.gr/2

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 5:09 pm


Ενισχύεται η οδική ασφάλεια στο εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


Συνεχίζοντας τις σημαντικές παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο σε κάθε σημείο της Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια ξεκινά άμεσα ένα ακόμη έργο, μείζονος σημασίας για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αυτή τη φορά στην Περιφερειακή Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα, υπεγράφη η σύμβαση για το έργο συντήρησης, σήμανσης και ασφάλισης του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Γιάννη Λύτρα, με την παρουσία του αναδόχου, του Διευθυντή Τεχνικών Έργων Βασίλη Λοτσάρη και υπηρεσιακών παραγόντων.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 540.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
«Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε πόρους για να προσφέρουμε στους πολίτες όσο το δυνατόν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο» δήλωσε ο κ. Λύτρας και επανέλαβε το αίτημα του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα για άμεση έναρξη των εργασιών και για τήρηση του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται  στην υπογραφείσα  σύμβαση.
Οι εργασίες που προβλέπονται να εκτελεστούν, αφορούν την αντιμετώπιση των βλαβών που υπάρχουν στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση και γενικά στα μέτρα ασφαλείας της οδού, αλλά και των απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών που εμφανίζονται στο ΕΟΔ της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν αποκατάσταση – βελτίωση της κατακόρυφης  και οριζόντιας σήμανσης, αντικατάσταση χτυπημένων μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και τοποθέτηση καινούργιων σε νέες θέσεις, συμπλήρωση της περίφραξης καθώς και λήψη λοιπών μέτρων ασφαλείας, που κρίνονται απαραίτητα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του δικτύου

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 4:11 pm


Πάνω από 11,5 τόνους βρεφικής τροφής διένειμε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Για μία ακόμη χρονιά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας στήριξης της τοπικής κοινωνίας εν μέσω κρίσης, διάνειμε πάνω από 11,5 τόνους προϊόντα βρεφικής διατροφής, για παιδιά ηλικίας έως τριών ετών.
Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια επιλέχθηκε από την εταιρεία NESTLE, διαθέτοντας προϊόντα βρεφικής διατροφής, τριών ειδών (neslac, junior και κρέμες) και η διανομή έγινε την   Τετάρτη και την Παρασκευή 7 και 9 Δεκεμβρίου.   
Τα προϊόντα   διανεμήθηκαν σε Δήμους, Μητροπόλεις, Φορείς και Οργανώσεις που μεριμνούν για την προστασία και βοήθεια  οικογενειών και παιδιών καθώς και σε πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στην Μυρσίνη και σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ρίου.
Οι φορείς που ανταποκρίθηκαν και έλαβαν τα προϊόντα βρεφικής τροφής είναι:
 • Ιερά Μητρόπολη Πατρών,
 • Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας,
 • Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας,
 • Ιερά Μητρόπολη Ηλείας,
 • Ιερά Μητρόπολη Ωλένης,
 • Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου,
 • Δήμος Πατρέων (μέσω του Δήμου Πατρέων θα καλυφθούν ανάγκες του Δημοτικού Βρεφοκομείου),
 • Δήμος Αγρινίου,
 • Δήμος Ναυπακτίας,
 • Δήμος Αιγιαλείας,
 • Δήμος Δυτικής Αχαΐας,
 • Δήμος Ερυμάνθου,
 • Δήμος Καλαβρύτων,
 • Δήμος Άκτιου- Βόνιτσας,
 • Δήμος Θέρμου,
 • Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,
 • Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης,
 • Δήμος Ήλιδας,
 • Δήμος Πηνειού,
 • Δήμος Πύργου
 • Δήμος Ξηρομέρου,
 • Σύλλογος Αγέννητου Παιδιού,
 • Σύλλογος «Το Φωτεινό Αστέρι»,
 • Βρεφικός σταθμός του ΟΑΕΔ.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει να συμμετέχει σε δράσεις με σκοπό την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών με σοβαρότητα, ήθος και στενευμένες πολιτικές» σημειώνει σε δήλωσή του ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, ευχαριστώντας παράλληλα την εταιρία Nestle, η οποία, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, συμβάλει έμπρακτα και στηρίζει τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες αναδεικνύοντας το κοινωνικό της πρόσωπο.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 4:08 pm


Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την εποχική γρίπηΗ Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο των  αρμοδιοτήτων της, προάγοντας και προασπίζοντας τη Δημόσια Υγεία, ενημερώνει τους πολίτες αναφορικά με την εποχική γρίπη.
Συγκεκριμένα:
Η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης εμφανίζεται στα μέσα φθινοπώρου, αυξάνεται κατά τον Ιανουάριο και κορυφώνεται Φεβρουάριο – Μάρτιο.
Η γρίπη είναι λοίμωξη του αναπνευστικού και μεταδίδεται εύκολα, κυρίως με το βήχα και το φτέρνισμα, μέσω των σταγονιδίων.
Εκδηλώνεται με πυρετό, ρίγος, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα, μυαλγίες, πονοκέφαλο και αίσθημα κόπωσης (πιο σπάνια παρατηρούνται έμετοι ή/και διάρροιες). Η διάρκεια της νόσησης είναι περίπου μία (1) εβδομάδα κατά την οποία πρέπει να παραμένουμε κατ’ οίκον.
Ο έγκαιρος εμβολιασμός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης. Διενεργείται σε παιδιά και σε ενήλικες κατόπιν ιατρικής σύστασης και εφόσον συντρέχουν λόγοι υγείας, που το συνιστούν.
Η λήψη ατομικών και ομαδικών μέτρων υγιεινής είναι απαραίτητη για την προστασία από την γρίπη, τον περιορισμό της και για την εξάπλωσή της.
Όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε καλύπτουμε το πρόσωπο με χαρτομάντιλο μιας χρήσης ή φτερνιζόμαστε στο εσωτερικό του αγκώνα μας. Ακολούθως, πετάμε το χαρτομάντιλο στα σκουπίδια και πλένουμε τα χέρια μας. Αποφεύγουμε την επαφή με  το στόμα, τη μύτη και τα μάτια.
Πλένουμε τακτικά τα χέρια μας με νερό και με σαπούνι.
Αποφεύγουμε γενικότερα συνωστισμό και συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους.
Μεριμνούμε για τακτικό αερισμό των κλειστών χώρων και για τον σχολαστικό καθαρισμό τους.
Απαραίτητη η αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους και των εργαζομένων από την εργασίας τους όταν εμφανίζουν κάποιο από τα συμπτώματα της γρίπης τόσο για τη δική τους προστασία όσο  και για περιορισμό μετάδοσης της νόσου.
Λάβετε τα απαραίτητα προληπτικά και προστατευτικά μέτρα για τον εαυτό σας και για τους γύρω σας.
Απευθυνθείτε και ενημερωθείτε για τη γρίπη από τον  οικογενειακό σας ιατρό ή/και τον παιδίατρό σας.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 4:06 pm


Προχωρούν γοργά οι διαδικασίες για το Πρόγραμμα Μελιταίου Πυρετού των αιγοπροβάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Δρομολογήθηκε, μετά την έγκριση της αναγκαιότητας από το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, η υπογραφή συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας και κτηνιάτρων εκτροφής για την πραγματοποίηση του προγράμματος του μελιταίου πυρετού των αιγοπροβάτων.
Ο μελιταίος πυρετός των αιγοπροβάτων είναι σοβαρό νόσημα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καθώς, αφενός μεν είναι ζωοανθρωπονόσος και ο άνθρωπος μολύνεται από τα μολυσμένα ζώα (π.χ. κτηνοτρόφοι) και από την κατανάλωση γάλακτος ή μη καλά ωριμασμένου τυριού, και αφετέρου για την κτηνοτροφία, καθώς προκαλεί αποβολές και στειρότητες.
Επίσης, μπορεί να προκληθούν ακόμη σοβαρά προβλήματα, αφού αν έχουν νοσήσει τα ζώα, το γάλα δεν θα παραλαμβάνεται από τις γαλακτοβιομηχανίες, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να απαγορευθεί η εξαγωγή τυριών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και να εκδοθεί ταξιδιωτική Οδηγία περί μη κατανάλωσης τυριών στην Ελλάδα.
Μέχρι τώρα το πρόγραμμα γίνονταν από ιδιώτες κτηνιάτρους με πληρωμή από τον κτηνοτρόφο.
Από τις 26 Μαΐου 2016 το πρόγραμμα γίνεται αποκλειστικά από κτηνιάτρους εκτροφής (ιδιώτες), χωρίς πληρωμή από τον κτηνοτρόφο.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προωθεί την εφαρμογή του προγράμματος, ώστε να δοθεί διέξοδος στους κτηνοτρόφους που δεν μπορούν να παραδώσουν το γάλα τους στις γαλακτοβιομηχανίες κατά την γαλακτική περίοδο που ξεκίνησε, να σταματήσουν οι κτηνοτρόφοι να επιβαρύνονται με το κόστος των εμβολιασμών, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα και, φυσικά, να προστατευτεί η προστατευτεί η υγεία των κτηνοτρόφων και των καταναλωτών», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 4:01 pm


ΑΔΕΔΥ:Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike αδεδυ

Η κατάσταση των προσφύγων σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στα νησιά, έχει γίνει δραματική. Οι άθλιες συνθήκες στα «hot spots» και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι ΜΚΟ των επιχειρηματιών που κερδοσκοπούν πάνω στην δυστυχία των προσφύγων, οι φασιστικές προβοκάτσιες και οι επιθέσεις στους καταυλισμούς με τις σκηνές στα νησιά, η χυδαιότητα των ΜΜΕ και η
βαναυσότητα της αστυνομίας είναι οι άμεσοι υπαίτιοι.

Οι πρόσφυγες είναι τα θύματα των επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών –ιδιαίτερα του ΝΑΤΟ – στη Μέση Ανατολή και της καταστροφής της Συρίας από τον πόλεμο και ψάχνουν απεγνωσμένα να σωθούν και να ζήσουν μια ζωή στοιχειωδώς αξιοπρεπή. Οι πρόσφυγες δεν είναι ο στρατός του σατανά που εισβάλλει στη Δύση για να αλλοιώσει τον χριστιανισμό της.
Υπεύθυνη είναι όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση που υπόγραψε τη  συμφωνία με την Τουρκία για το κλείσιμο των συνόρων, παρά τις διακηρύξεις της για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εξίσου υπόλογη είναι και η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. που υπόγραψε και εφαρμόζει αυτή τη ρατσιστική συμφωνία με την Τουρκία και που θωπεύει τη βία των φασιστών της Χρυσής Αυγής ενάντια στους πρόσφυγες.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και όλοι όσοι υποφέρουν απ’ την πολιτική των μνημονίων έχουν κοινούς εχθρούς με τους πρόσφυγες και μαζί μπορούν να παλέψουν για μια καλύτερη ζωή.

Για αυτό ζητούμε:

● τα hot spots και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης να καταργηθούν άμεσα και
να γίνουν κέντρα φιλοξενίας ανοιχτά στην κοινωνία και τους αλληλέγγυους
● σε αυτούς τους χώρους να διαμορφωθούν συνθήκες ανθρώπινης
διαβίωσης όπως ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες για τους πρόσφυγες, που
παραβιάζονται χωρίς ντροπή από την ελληνική κυβέρνηση
● τα προσφυγόπουλα να ενταχθούν χωρίς εμπόδια στα σχολεία και τα
ασυνόδευτα ανήλικα να μπουν κάτω από την προστασία των δήμων
● να εφαρμοστεί ο νόμος απέναντι στις φασιστικές συμμορίες και όσους
τους χρηματοδοτούν και τους υποκινούν
● να φύγει αμέσως το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο γιατί είναι παράγοντας για
κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Από το Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 3:58 pm


Αγρίνιο:Ολοκληρώνεται η διανομή ΤΕΒΑ(φωτο)


Ολοκληρώνεται σε λίγη ώρα σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου  2016  η διανομή στους δικαιούχους του <<Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)>> του Δήμου Αγρινίου, της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Γονέων και Φίλων Α. με Α «Η Ηλιαχτίδα»   που έχουν ενημερωθεί με γραπτό μήνυμα (sms) στα κινητά τηλέφωνα που έχουν δηλώσει στην υποβολή της αίτησης τους. 

Η διανομή πραγματοποιείται  στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αγρινίου (Βλαχοπούλου 13).

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.Κώστα Καλαντζή περίπου 4500 μέλη θα παραλάβουν τις ποσότητες που δικαιούνται μέχρι το απόγευμα που αναμένεται να ολοκληρωθεί η διανομή,η οποία εξελίχθηκε ομαλά,χωρίς προβλήματα.


Όπως εκτίμησε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα μοιραστεί το κρέας ,λίγο πριν τα Χριστούγεννα,ενώ οι διανομές θα συνεχιστούν όποτε είναι δυνατό.Κλείνοντας εύχεται σε όλο τον κόσμο Χρόνια πολλά.


Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 3:52 pm


Συνολικά 37 νέα έργα ανασυγκρότησης πυρόπληκτων περιοχών, ύψους 15 εκατ. ευρώ, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


Συνολικά 37 νέα έργα αποκατάστασης υποδομών και ανασυγκρότησης πυρόπληκτων περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Συγκεκριμένα, εντάχθηκαν στη ΣΑΕΠ 401 (πρώην Ταμείο Μολυβιάτη) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έπειτα από την απόφαση που είχε ληφθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, τα νέα έργα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του 2007, συνολικού προϋπολογισμού 15.179.657,02 ευρώ, εκ των οποίων τα 36 έργα ύψους 14.279.657,02 ευρώ αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ένα έργο 900.000 ευρώ που αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.
«Σήμερα επιτυγχάνεται ένα σημαντικό βήμα στην αξιοποίηση των πόρων του τέως Ταμείου Μολυβιάτη που προέρχονται από συνεισφορά Ιδιωτών και διατέθηκαν στη Περιφέρεια στο τέλος του 2012», υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συνεχίζοντας: «Η Περιφέρεια με γνώμονα αφενός τη διασφάλιση της χρηστής διαχείρισης του Δημοσίου χρήματος - συνεισφοράς των Ιδιωτών και αφετέρου την απόδοση πολλαπλασιαστικής τοπικής αξίας στους πυρόπληκτους Δήμους μέσω της υλοποίησης παρεμβάσεων, επέλεξε να εκπονήσει ένα Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και να εφαρμόσει σύστημα αξιολόγησης μέσω ειδικού λογισμικού λήψης αποφάσεων και βέλτιστης κατανομής πόρων, που δεν έχουν εφαρμοστεί από άλλες Περιφέρειες μέχρι σήμερα».

Στόχοι του προγράμματος
Τα έργα που εντάχθηκαν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και επελέγησαν αποκλειστικά από τους πυρόπληκτους Δήμους, μέσω σχετικών αποφάσεων των Δημοτικών τους Συμβουλίων.
Ανταποκρίνονται στο σύνολό τους στους στόχους του Υποπρογράμματος 1 του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Υποδομές Αποκατάστασης Πυρόπληκτων Περιοχών» που είναι:
 • η άρση της απομόνωσης,
 • η βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας των υπαρχουσών υποδομών,
 • η ενεργοποίηση του τοπικού πληθυσμού και
 • η επίτευξη της συνολικής συνοχής με τη μεγιστοποίηση της συμβολής των ενδογενών πόρων των πυρόπληκτων περιοχών.
Όσον αφορά στο Τεχνικό τους αντικείμενο, οι παρεμβάσεις που εγκρίθηκαν περιλαμβάνουν αποκαταστάσεις – ασφαλτοστρώσεις - βελτιώσεις δημοτικών οδών, κατασκευή τεχνικών έργων αντιδιαβρωτικής προστασίας, βελτίωση συνθηκών ύδρευσης, επεκτάσεις ηλεκτροφωτισμού,  κατασκευή μικρών τεχνικών έργων όπως τοιχίων αντιστήριξης κ.α.

Σε ετοιμότητα οι Δικαιούχοι
Για την υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών υπάρχει πλήρης ετοιμότητα εκ μέρους των Δικαιούχων Δήμων και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θα καλέσει άμεσα τους Δήμους στην έναρξη υλοποίησή τους, ώστε να αποδοθούν το συντομότερο δυνατό στις τοπικές κοινωνίες.
Τη σημασία επίσης που θα έχουν οι παρεμβάσεις αυτές στην ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών επισημαίνουν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, όπως και ο αρμόδιος για θέματα Δημοσίων Επενδύσεων Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.
Η Περιφέρεια, όπως τονίζουν, έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της μέσω των αλλεπάλληλων Αποφάσεων του Συλλογικού της Οργάνου και των αρμοδίων Υπηρεσιών της, για την αποτελεσματική και χρηστή κατανομή των διατεθέντων πόρων και η σκυτάλη περνά πλέον στους Δήμους οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα υλοποίησης των έργων.

Ήδη το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα εξελίσσεται μέσω της νέας προκήρυξης για υποβολή προτάσεων εκ μέρους των πυρόπληκτων Δήμων της Ηλείας στο Υποπρόγραμμα 3    «Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων» προϋπολογισμού 3.220.342,98 ευρώ και ακολουθεί σύντομα η προκήρυξη του Υποπρογράμματος 2 «Στρατηγικές Τοπικής Ανασυγκρότησης» συνολικού προϋπολογισμού 3.800.000 ευρώ (50% Δημόσια Δαπάνη & 50% Ιδιωτική Συμμετοχή).
ΠΙΝΑΚΑΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΑΕΠ 401
ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ  

ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ

Α/Α
ΔΗΜΟΣ
ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ
Π/Υ
1
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
508.000,00
2
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΙΦΕΙΡΑΣ
450.000,00
3
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ
615.000,00
4
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΒΡΕΣΤΟ - ΑΛΙΦΕΙΡΑ - ΛΙΒΑΔΑΚΙ
712.000,00
5
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΟΔΟΣ ΜΑΤΕΣΙ - ΑΜΠΑΡΙΑ - ΣΕΚΟΥΛΑ (ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟ ΠΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ)
250.000,00
6
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ
1.135.000,00
7
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ. Κ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Β΄ ΦΑΣΗ)
81.710,00
8
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΕΡΟΥ
274.290,00
9
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΆ ΘΕΣΕΩΝ ΦΘΟΡΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΗΝΗΣ - ΡΟΔΙΝΩΝ (ΤΜΗΜΑ ΡΟΔΙΝΩΝ)
37.040,00
10
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΆ ΘΕΣΕΩΝ ΦΘΟΡΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ - ΚΑΛΙΔΟΝΑ - ΚΩΣΤΟΜΕΡΑ
188.210,00
11
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΑ Τ. Δ. ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, ΧΡΥΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΗΛΕΑΣ, ΜΙΝΘΗΣ, ΣΜΕΡΝΑΣ, ΚΑΛΙΔΟΝΑΣ, ΛΕΠΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ
544.727,02
12
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΖΑΧΑΡΩ - ΣΧΙΝΟΙ - ΡΟΔΙΝΑ
81.150,00
13
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΜΥΡΩΝΕΙΑ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ
178.000,00
14
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΚΡΑΝΑ
362.000,00
15
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ Ν. ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ-ΑΓΙΑ ΑΝΝΑΣ
504.000,00
16
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Τ.Κ. ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ
490.000,00
17
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΞΗΡΟΧΩΡΙ - ΡΟΥΠΑΚΙ
67.480,00
18
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ
129.150,00
19
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΆ ΘΕΣΕΩΝ ΦΘΟΡΩΝ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ - ΜΑΚΙΣΤΟΣ - ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΜΑΚΙΣΤΟΣ - ΜΗΛΕΑ
247.400,00
20
ΖΑΧΑΡΩΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ Ν. ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΜΙΝΘΗ
867.000,00
21
ΗΛΙΔΑΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΕΦΥΡΑΣ - ΑΥΓΗΣ - ΚΑΜΠΟΥ - ΒΕΛΑΝΙΔΙΟΥ - ΟΙΝΟΗΣ Δ.Ε. ΠΗΝΕΙΑΣ
303.040,00
22
ΗΛΙΔΑΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΖΑΡΑΚΙΟΥ - ΛΑΤΤΑ - ΑΓΡΑΠΙΔΟΧΩΡΙΟΥ - ΣΚΛΙΒΑ Δ.Ε. ΠΗΝΕΙΑΣ
582.550,00
23
ΗΛΙΔΑΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΛΑΓΑΝΑ - ΡΟΔΙΑΣ - ΛΟΥΚΑ - ΑΓΝΑΝΤΩΝ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΑΝΘΩΝΑ Δ.Ε. ΠΗΝΕΙΑΣ
543.060,00
24
ΗΛΙΔΑΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ -ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ. Κ. ΓΕΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ Δ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Δ.Ε. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
336.850,00
25
ΗΛΙΔΑΣ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ -ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ. Κ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑΣ Δ.Ε. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
470.000,00
26
ΗΛΙΔΑΣ
ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Κ. ΔΑΦΝΗΣ, ΚΕΡΑΜΙΔΙΑΣ,ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ, ΣΑΒΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ
200.000,00
27
ΠΥΡΓΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΩΛΕΝΗΣ(ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ-ΩΛΕΝΑ)
450.000,00
28
ΠΥΡΓΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΑ ΤΩΝ Τ.Δ. ΒΟΥΝΑΡΓΟΥ-ΚΑΤΣΑΡΟΥ-ΦΩΝΑΙΤΙΚΩΝ-ΑΓ.ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
800.000,00
29
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΕΠΙΣΚΕΥΗ -ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΕ Δ.Δ. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΦΑΣΗ Β
550.000,00
30
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΑΣ ΣΕ Δ.Δ. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ-ΦΑΣΗ Γ
550.000,00
31
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ
550.000,00
32
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
300.000,00
33
ΠΗΝΕΙΟΥ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΚ ΛΥΓΙΑΣ
348.000,00
34
ΠΗΝΕΙΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΣΙΜΙΖΑΣ
305.000,00
35
ΠΗΝΕΙΟΥ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΘΙΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
179.000,00
36
ΠΗΝΕΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ - Τ. Κ. ΛΥΓΙΑΣ)
90.000,00


ΠΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

1
ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑ ΚΑΜΠΟ Τ.Κ. ΑΕΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ
900.000,00ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑ ΔΗΜΟ
ΤΗΣ ΠΕ ΗΛΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ
Π/Υ                    (€)
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ- ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ
4.026.000,00
ΖΑΧΑΡΩΣ
3.696.157,02
ΗΛΙΔΑΣ
2.435.500,00
ΠΥΡΓΟΥ
1.250.000,00
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
1.650.000,00
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ
300.000,00
ΠΗΝΕΙΟΥ
922.000,00
ΣΥΝΟΛΑ
14.279.657,02

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 3:07 pm


Αγρίνιο:Σύλληψη 51χρονου για μικροποσότητα κάνναβης

φωτο αρχείου
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου,  51χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε  και κατασχέθηκε  μικροποσότητα αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 3:04 pm


Ναύπακτος:Συνελήφθησαν 16χρονοι παράνομοι κυνηγοί


Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Αφροξυλιά Ναυπάκτου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου τρεις 16χρονοι, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να προβαίνουν σε παράνομη θήρα, ενώ βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν δυο καραμπίνες, ένα δίκαννο,  36 φυσίγγια και μια φυσιγγιοθήκη. Επίσης, συνελήφθησαν δυο 46χρονοι και ένας 53χρονος, οι οποίοι ήταν οι νόμιμοι κάτοχοι των κατασχεθέντων κυνηγετικών όπλων.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 3:01 pm


Έκθεση Ζωγραφικής του Απόστολου Τσώρη στο Αγρίνιο
Ο Απόστολος Τσώρης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1946. Μεγάλωσε και σπούδασε στον Πειραιά και κατόπιν έζησε και εργάσθηκε στο Αγρίνιο. Το 1998 μετοίκησε στη Νέα Υόρκη όπου τα τελευταία 18 χρόνια, ως μόνιμος κάτοικος Αμερικής, βρήκε κοινά στοιχεία ενός ρυθμού και εκφράστηκε μέσα από το Soul and Blues. Επιστρέφοντας στη γενέτειρα φέρνει μαζί του ό,τι στάλαξε μέσα του και αποτυπώθηκε ώστε να το μοιρασθεί  παρακινώντας κι άλλους να το κάνουν.
                                                                                                                                       Δεκέμβρης 2016 Στη μνήμη του μπάρμπα Θεόφιλου                                                                                                      μπάρμπα όλων

Ατομικές και συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις
2000: “Saks Fifth Avenue” Manhattan - New York (ατομική έκθεση)
2000: Γενικό Προξενείο της Ελλάδος Manhattan - New York (ατομική έκθεση)
2001: Maliotis Cultural  Center  Vostoni- Massachusetts
2002: Μουσείο Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς San Jose California
2003: Dolfin gallery Florida (συμμετοχή)
2004: Fiori gallery Sarasota Florida(συμμετοχή)
2004: Δημοτική Αγορά Αγρινίου (ατομική έκθεση)
2006: “Motique Gallery”  Βrooklin N.Y (ατομική έκθεση)
2007: “Motique Gallery”  New York (συμμετοχή)
2008: “Motique Gallery”  New York (ατομική έκθεση)
2009: “AMSALE” (Manhattan - New York  συμμετοχή)
2010: Westfield, Νιου ΤζέρσεΪ (συμμετοχή)
2011: “Prophesy gallery “Park Sloour NY (συμμετοχή)
2012: “Go” open studio show Brooklin (συμμετοχή)
2013: Art of fashion  Manhattan - New York συμμετοχή)
2014: “Motique Gallery”- New York (συμμετοχή)

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 2:59 pm


Μετονομασία ΤΔΠΦΠ : Την ερχόμενη Παρασκευή συζητείται η επίκαιρη ερώτηση Γ. Βαρεμένου


Την ερχόμενη Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, προγραμματίστηκε να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο η επίκαιρη ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου για τη μετονομασία του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, με έδρα το Αγρίνιο, σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, όπως έχει προτείνει η Γενική Συνέλευση του Τμήματος και ζητεί ο Σύλλογος των φοιτητών του.  
Με την επίκαιρη ερώτησή του ο Γιώργος Βαρεμένος ζητεί από τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να ενημερώσει τη Βουλή τι προτίθεται να πράξει, ώστε το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος να μετονομασθεί, όπως προτείνουν και ζητούν τα αρμόδια όργανά του και ο Σύλλογος των φοιτητών, και να ενισχυθεί με το αναγκαίο για την περαιτέρω αναβάθμισή του, Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό.
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:
«Το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων ιδρύθηκε το 1998 στο Αγρίνιο ως τμήμα της Σχολής Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το 2009 εντάχθηκε στο αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και από το 2013, όταν αυτό καταργήθηκε, στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Η φοίτηση στο Τμήμα είναι πενταετής. Το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό αριθμούσε 18 μέλη το 2015, οι ενεργοί φοιτητές ανέρχονται σε 800, πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών λειτουργεί από το 2015, η ερευνητική δραστηριότητα αυξάνεται με 3,52 άρθρα ανά άτομο το 2014, έναντι 2,60 το 2000.
Ήδη από το 2009 η Γενική Συνέλευση του Τμήματος έχει ζητήσει τη μετονομασία του σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, ως προϋπόθεση για την ένταξη των αποφοίτων του στο ΤΕΕ και την αναγνώριση των σχετικών επαγγελματικών δικαιωμάτων. Το αίτημα αυτό, που υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος και αντιμετωπιζόταν θετικά από την τέως αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου, οδήγησε στις αναγκαίες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο, όπως βεβαιώνει η διοίκηση του Τμήματος, έχει εναρμονιστεί πλήρως με τα προγράμματα σπουδών των υφισταμένων Τμημάτων Μηχανικών Περιβάλλοντος. Το ίδιο ισχύει και για τη σύνθεση του ΔΕΠ, παρά τη μείωση που έχει υποστεί και την άρνηση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών να το ενισχύσει.
Με αυτά τα δεδομένα, ερωτάται ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να πράξει, ώστε το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών:
- Να μετονομασθεί σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, όπως προτείνουν και ζητούν τα αρμόδια όργανά του και ο Σύλλογος των φοιτητών.
- Να ενισχυθεί με το αναγκαίο για την περαιτέρω αναβάθμισή του, Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό».

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 2:53 pm


Σήμερα το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου στο Αγρίνιο

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike δέντρο πλατεία

Ο Δήμαρχος Αγρινίου σας προσκαλεί στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Δημοκρατίας για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής, της Παιδικής Χορωδίας και του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» του Δήμου Αγρινίου. Το  «Μουσικό κουτί ζωντανεύει»  από το τμήμα ακορντεόν, το μουσικοθεατρικό τμήμα Νεάπολης και τα τμήματα μοντέρνου χορού του Δήμου Αγρινίου. Μαγευόμαστε από τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Καρυοθραύστη, υπό τους ήχους της μαγικής μουσικής του Τσαϊκόφσκι, από το ερασιτεχνικό τμήμα θεάτρου του Δήμου Αγρινίου.
Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση θα έχουμε τη χαρά να μοιραστούμε τη μαγεία της επίσημης έναρξης των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τους παίκτες του Παναιτωλικού. Πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό και όλοι μαζί θα τραγουδήσουμε τα κάλαντα. Τα ξωτικά έχουν ήδη επιβιβαστεί στο τρενάκι τους και επιστρέφουν στην πόλη μας. Η Ακτίνα Εθελοντισμού συμμετέχει, συντονίζει και παιχνιδίζει με τους μικρούς μας φίλους.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 1:48 pm


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Χορήγηση ή ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ


Ξεκινά από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2017 η χορήγηση ή ανανέωση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2016 από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τους δικαιούχους Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ είναι:
 1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου (δίνεται από την Υπηρεσία),
 2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής όπου αναγράφεται το παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ενώ αναφέρεται και η διάρκεια αυτής ή την απόφαση από τα Κ.Ε.Π.Α. (φωτοτυπία),
2α. Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑΜΕΑ (επίδομα), από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων ή το Διατροφικό Επίδομα από τις Περιφερειακές Ενότητες, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση γίνεται με Βεβαίωση Εγγραφής στο Μητρώο Επιδοματούχων από τους Δήμους.
 1. Φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας,
 2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για το προηγούμενο οικονομικό έτος 2015.
Για τους νέους Δικαιούχους απαιτούνται όλα τα παραπάνω συν δύο (2) πρόσφατες φωτογραφίες.
Η ανανέωση ή η χορήγηση γίνεται από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή από τις Υπηρεσίες σε κάθε Π.Ε. και συγκεκριμένα:
Π.Ε. Αχαΐας
Πάτρα: Κανάρη 44 Πάτρα, τηλ. 2613 620711–713–746
Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Ι.Π. Μεσολογγίου: Διοικητήριο Π.Ε., τηλ. 26313 61154
Αγρίνιο: 1ο χλμ. Αγρινίου – Αντιρρίου, τηλ. 26413 63201
Π.Ε. Ηλείας

Πύργος: Μανωλοπούλου 31, τηλ. 26213 60434-436-437.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 1:44 pm


Ημερίδα με θέμα :« Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών »στην Πάτρα

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την πληροφόρηση των πολιτών για την προστασία της προσωπικότητας και της περιουσίας τους από επίδοξους απατεώνες

Αποτέλεσμα εικόνας για απάτες agriniolike

Τη Δευτέρα (12-12-2016) στις 10:30 το πρωί, στον πολυχώρο Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα, με θέμα : « Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών ».
Στόχος της ημερίδας είναι η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, αλλά ιδίως των ηλικιωμένων, με σκοπό την προστασία της προσωπικότητάς τους και της περιουσίας τους από επίδοξους απατεώνες.

Κατά την ημερίδα, θα αναπτυχθεί η μεθοδολογία και τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δράστες, θα αναλυθούν πραγματικά περιστατικά εξαπάτησης πολιτών και θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές.

Παράλληλα, θα προβληθούν και βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις συμπολιτών μας, οι οποίοι έπεσαν θύματα απατής και θα μεταφέρουν τη βιωματική τους εμπειρία τους στο κοινό.

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ.
Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτιος ΤΣΟΛΚΑΣ, καλεί τους πολίτες να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2016 | 9:29 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr