Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Αγρινιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τζόκερ:Οι τυχεροί αριθμοί της σημερινής κλήρωσης

Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα της αποψινής κλήρωσης ( Κυριακή 26/3/2023)είναι οι εξής: 1, 15, 22, 38, 45 και αριθμός ΤΖΟΚΕΡ το 19.Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 11:07 pm


Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Διπλή θα είναι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, την προσεχή Δευτέρα, 27Μαρτίου 2023.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η 8η τακτική συνεδρίαση, (15:00), όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η 1η Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2023, καθώς και η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγ. Βασιλείου.

Στη συνέχεια (18:00) θα ακολουθήσει η 9η ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τον  απολογισμό της Οικονομικής Επιτροπής της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας –Έκθεση πεπραγμένων Β’ εξαμήνου 2022.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων θα υπάρχει ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr), ενώ θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω υπηρεσίας livestreaming από το σύνδεσμο:

https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-14112

-Οι Ημερήσιες Διατάξεις των συνεδρίασεων.

Πρόσκληση Περιφερειακού Συμβουλίου στην 8η Συνεδρίαση 2023 

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 11:02 pm


Διακοπή ηλεκτρονικών υπηρεσιών Gov.gr


Στην κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά σε αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών ασφαλείας.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 κατά το χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως και τις 23:00. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με:

• Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),

• Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,

• Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..

• Υπηρεσίες σχετικές με COVID-19.

Όπως και σε προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της επίπτωσης από τη μη διαθεσιμότητα των ανωτέρω υπηρεσιών.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 10:30 pm


Μεσολόγγι: Στις 25-26-27 Αυγούστου 2023 το Φεστιβάλ των Ντόπιων


Μέσα από ένα σύντομο βίντεο με φωτογραφίες, το Messolonghi by Locals, μας ταξιδεύει στο 4ο Φεστιβάλ των ντόπιων που πραγματοποιήθηκε στις 26-27-28 Αυγούστου 2022 και μας προσκαλεί να προετοιμαστούμε για το 5ο Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στις 25-26-27 Αυγούστου 2023.Το Φεστιβάλ των ντόπιων είναι ένα τριήμερο βιωματικό φεστιβάλ που αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, στο Φεστιβάλ οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στην Αρχαία Καλυδώνα, κατανόησαν τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Εξόδου, γνώρισαν το έργο σημαντικών καλλιτεχνών της περιοχής όπως είναι η χαράκτρια Βάσω Κατράκη, συστήθηκαν με τον αργυροπελεκάνο «Αργύρη», την μασκότ του οργανισμού, μέσα από την έκθεση σκίτσου του σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη, φωτογράφησαν την άγρια φύση του υγροβιότοπου με τον διακεκριμένο φωτογράφο Χρήστο Βλάχο, κωπηλάτησαν στα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας, πεζοπόρησαν στο όρος Αράκυνθος, παρακολούθησαν τη διαδικασία ψαρέματος του κέφαλου και την επεξεργασία του αυγοτάραχου από τους ψαράδες, παρατήρησαν σπάνια είδη πουλιών με τηλεσκόπια, γνώρισαν για την ιστορία και σημασία του αλατιού μέσα στο Μουσείο Άλατος, είδαν τα σαγηνευτικά τοπία και ηλιοβασιλέματα της λιμνοθάλασσας κάνοντας γαϊτοβόλτα με την παραδοσιακή βάρκα, γνώρισαν τα κτήρια της πόλης και την αρχιτεκτονική τους, γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και παρακολούθησαν επιδείξεις μαγειρικής τοπικών συνταγών, είδαν καινοτόμες τεχνικές δόμησης και σχεδιασμού παρατηρητηρίων στη λιμνοθάλασσα, ήρθαν σε επαφή μέσα από μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων με την τέχνη της κεραμικής, της χαρακτικής, της κηροπλαστικής, της μαγειρικής, της ραπτικής, της χειροτεχνίας, του χορού, του θεάτρου, της γελοιογραφίας και της αστροφωτογραφίας, άκουσαν παραδοσιακές, λαϊκές και blues μελωδίες στις βραδινές συναυλίες ένιωσαν την ζεστή φιλοξενία που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της πόλης.

Δείτε το βίντεο:
   


Έτοιμοι για το 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ;

25-26-27 Αυγούστου 2023

Το Μεσολόγγι των ντόπιων

Messolonghi by Locals

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 8:46 pm


Εκδήλωση στο Αγγελόκαστρο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Θεόδωρος Τσιλίκας και τα μέλη της ομάδας «Το σεντούκι του παππού», σας προσκαλούν το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 12:00, στο Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Αγγελόκαστρο, στη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Στη γιορτή θα πραγματοποιηθούν πέντε ταξίδια σε πέντε ηπείρους και οι μικροί θα ταξιδέψουν τους μεγάλους στα πέρατα του κόσμου μέσα από την Παγκόσμια Δημοτική Ποίηση, τη ζωγραφική και την τεχνολογία.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο εκπαιδευτικό Περικλή Καίσαρη, συγγραφέα των ποιημάτων που αξιοποιούνται από την ομάδα.


Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 7:30 pm


45χρονη αυτοκτόνησε με χάπια στο Μεσολόγγι

 

Σήμερα το πρωί 45χρονη αλλοδαπή που τα τελευταία χρόνια διέμενε στο Μεσολόγγι, έβαλε τέλος στη ζωή της καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. Η αυτόχειρας βρέθηκε από τον σύζυγος της,όπως μεταδίδει το mesolonghivoice.gr.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 6:46 pm


Τελέστηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση για τα 197 χρόνια από την Μάχη της Κλείσοβας

 

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» τίμησαν το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, την επική «Μάχη» της Κλείσοβας, την κορυφαία ηρωική πράξη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», που προηγήθηκε της μεγαλειώδους και συνταρακτικής  «Εξόδου»  της 10ης Απριλίου 1826 με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος συνεχάρη για την διοργάνωση τον Όμιλο Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» καθώς και όλους τους συμμετέχοντες και σε δηλώσεις του ανέφερε: 

«Τιμούμε σήμερα τη μάχη της Κλείσοβας,  το σημαντικότερο γεγονός στην ατελεύτητη σειρά των περίλαμπρων μαχών και «στρατηγημάτων», που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας πολιορκίας του Μεσολογγίου. Τους αποδίδουμε σήμερα τιμές ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης, μια τιμή προς τους ήρωες μας που θα είναι πάντα μέσα στην ζωή μας και στην ψυχή μας. Ας αφουγκραστούμε τα μεγάλα διδάγματα τους, αυτή είναι η πολύτιμη κληρονομιά μας.

Καλώ τους συμπολίτες μου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού της 197ης Επετείου της «Εξόδου» της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων που ξεκινούν από σήμερα για να τιμήσουμε τους ήρωες και να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική τους μνήμη».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθεριας κ. Κωνσταντίνος Καρκανιάς ενώ συμμετείχε και ο Σύλλογος Πανηγυριστών «Ο ΑΗ ΣΥΜΙΟΣ».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου 


Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 6:37 pm


Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου την Τρίτη 28/3


Την Τρίτη 28 Μαρτίου και ώρα 18:00 θα λάβει χώρα τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα, Σταυροπούλου 31, 2ος όροφ., Μεσολόγγι 30200), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, του άρθρου 78 του Ν.4954/2022 και της υπ’αριθμ. 375/2022 εγκυκλίου του ΥΠ.ΕΣ., για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Έγκριση καθορισμού τελών Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (εισηγητής κ. Κων. Λύρος–Δήμαρχος).

Έγκριση 2ου πρακτικού διαγωνισμού με τίτλο ‘‘ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.) ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ’’ (εισηγήτρια κ.Μελαχρή Περσ.–Αντιδήμαρχος).

Εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (απόφ. 7/2023) σχετικά με ανέγερση Μνημείου “Δημ. Μεσθενέα - Τυπογράφος Ελληνικών Χρονικών” (εισηγητής κ.Αλετράς Αντ.–Αντιδήμαρχος).

Συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου

Λήψη απόφασης σχετικά με τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης Δημοτικού ακινήτου ή μη στην Κοινότητα Κατοχής (εισηγητής κ. Καραπάνος Νικόλ.–Αντιδήμαρχος).

Συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κατοχής

Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με αναμορφώσεις Π/Υ σύμφωνα με το άρθρο 5, «Υποχρεωτικές αναμορφώσεις προϋπολογισμού», της ΚΥΑ οικ. 49039/25-7-2022 (ΦΕΚ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ) 3976/Β/26.7.2022): Παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των Δήμων, οικονομικού έτους 2023 - μερική τροποποίηση της υπ’ αρ. 7028/2004 απόφασης (Β' 253) (εισηγητής κ.Καραπάνος Νικόλ.–Αντιδήμαρχος).

6. Εισηγήσεις της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με αναμορφώσεις προϋπ/σμού και τεχνικού προγράμματος οικον. έτους 2023 (εισηγητής κ.Καραπάνος Νικόλ.–Αντιδήμαρχος).

7. Έγκριση συγκρότησης της επιτροπών παραλαβής προμηθειών, υπηρεσιών κλπ. για “Εορτές Εξόδου 2023” (εισηγητής κ.Καραπάνος Νικόλ.–Αντιδήμαρχος).

8. Έγκριση καθορισμού των θέσεων και εκτάσεων βοσκής και έγκριση εκμίσθωσης καλλιεργήσιμης και βοσκήσιμης γης, στις Κοινότητες Κατοχής και Νεοχωρίου του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου (εισηγητής κ.Καραπάνος Νικόλ.–Αντιδήμαρχος).

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 4:58 pm


Συνελήφθη στο Μεσολόγγι φυγόποινος για υπόθεση κλοπής


Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης, ενός έτους για κλοπή.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 3:09 pm


Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Θέρμου


Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00, θα διεξαχθεί η 7η/2023 τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου με δεκαέξι (16) θέματα στην ημερήσια διάταξη, ως εξής:

Επικύρωση αποηχογραφημένων πρακτικών συνεδριάσεων 2022, τακτικών (11η, 12η, 14η, 16η,17η και 18η), εκτάκτων (10η, 13η, 15η) και ειδικών (2η, 3η, 4η, 5η και 6η)

Επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου «Κέντρο Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Θέρμου (ΚΠΑΠΔΗΘ)» με το ποσό των 120.000,00 €

Επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Παιδείας Δήμου Θέρμου (Ο.Κ.Π.Α.Π.ΔΗ.Θ.)» με το ποσό των 170.000,00 €

Κατανομή ποσού 16.040,90 € στις Σχολικές Επιτροπές για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου Θέρμου (Α΄ Κατανομή 2023)

Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α. Ε., Αναπτυξιακή Α.Ε. – Ο.Τ.Α.»

Αναμορφώσεις προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023

Έγκριση κατάστασης απόρων δημοτών κατά Κοινότητα για ενίσχυση με είδη διατροφής ενόψει Πάσχα έτους 2023

Διαγραφές – μειώσεις χρεών από τους χρηματικούς καταλόγους δημοτικών φόρων, τελών κ.α. αναφορικά με υπόχρεους από τις Κοινότητες Δρυμώνα, Θέρμου και Χαλικίου ( άρθρο 174 του ν. 3463/2006)

Έγκριση της αριθ. 9/2023 απόφασης του ΟΚΠΑΠΔΗΘ: «ΠΡΟΕΛΕΓΧΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΈΤΟΥΣ 2021 ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΟΚΠΑΠΔΗΘ ΕΤΟΥΣ 2021

Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε του έργου: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ»

Έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου: «Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης κοινοτήτων Κόνισκας και Μυρτιάς Δήμου Θέρμου»

Παράταση διάρκειας σύμβασης εκτέλεσης της επιστημονικής υπηρεσίας με τίτλο: «Σύνταξη φακέλου και έκδοση άδειας δόμησης εγκαταστάσεων κατασκήνωσης Θέρμου»

Χορήγηση άδειας εισόδου – εξόδου σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στην οδό Χαριλάου Τρικούπη της πόλης του Θέρμου

Ονομασία πλατείας και οδού στην Κοινότητα Θέρμου

Ονομασία οδού στην Κοινότητα Αγίας Σοφίας

Ονομασία πλατείας περιβάλλοντος χώρου Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου οικισμού Κόφτρας στην Κοινότητα Ανάληψης

Η συνεδρίαση θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω διαδικτύου και είναι δυνατή η παρακολούθησή της στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.dimos-thermou.gr) επιλέγοντας πάνω δεξιά την επιλογή «Δείτε live το Συμβούλιο». Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη την ώρα της συνεδρίασης. Εναλλακτικά είναι δυνατή η παρακολούθηση της συνεδρίασης στο κανάλι του Δήμου Θέρμου στο Youtube, όπου είναι αποθηκευμένες σε video και όλες οι συνεδριάσεις και είναι δυνατό να αναζητηθούν ανά πάσα στιγμή.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 12:51 pm


Υβριδικό σεμινάριο με θέμα «Εκφράσεις βίας ανηλίκων στον φυσικό & διαδικτυακό κόσμο – πρόληψη & αντιμετώπιση»


Το Κοινωνικό Ιατρείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος μας σας καλεί να παρακολουθήσετε το Υβριδικό Σεμινάριο με θέμα «Εκφράσεις βίας ανηλίκων στον φυσικό & διαδικτυακό κόσμο – πρόληψη & αντιμετώπιση» το οποίο πραγματοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, το Δήμο Καλλιθέας και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ.


      Μπορείτε να την παρακολουθήσετε το υβριδικό σεμινάριο στις 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 17:30, με δυνατότητα χορήγησης πιστοποιητικού παρακολούθησης, ακολουθώντας τον  παρακάτω σύνδεσμο:


https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_Qvr5Xu9RR8WyXaHAFQZhXgΤο πρόγραμμα έχει ως εξής:

«Εκφράσεις βίας ανηλίκων στον φυσικό και διαδικτυακό κόσμο -

πρόληψη και αντιμετώπιση”


Χαιρετισμοί

Δημήτριος Κάρναβος

Δήμαρχος Καλλιθέας


Γεώργιος Κυριακόπουλος

Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης 


Παρουσίαση/Συντονισμός 

Φραντζέσκα Σαββοργινάκη

Δημοσιογράφος


Εκφράσεις βίας στο φυσικό και διαδικτυακό κόσμο

Άρτεμις Τσίτσικα

Αναπλ.  Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής

Επιστ. Υπεύθυνος Προγραμμάτων «φιλικών» για εφήβους/νέους Π.Ο.Υ. ΕΚΠΑ & Προγραμμάτων Κατάρτισης του Υπουργείου Υγείας

Διευθύντρια ΠΜΣ «Στρ. Αναπτυξιακής & Εφηβικής Υγείας»

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)


Συζήτηση περιπτώσεων - Προτάσεις & προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης

Βάσια Μπούμπα

Ψυχολόγος  MSc

Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ Υποψ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας»


Νομικό πλαίσιο

Εύα Κογιαννάκη

Νομικός

Προϊσταμένη Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Αθήνας


Σχολικός Εκφοβισμός: 

βιωματική αντιμετώπιση του φαινομένου

Ντόρα Πάλλη

Υποδιευθύντρια

Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής ΕκεχειρίαςΔημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 11:49 am


Μεσολόγγι: Είχαν κλέψει από μοσχάρι ως κουλούρες σπάγκο


Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, τρεις αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, των ζωοκλοπών και της απόπειρας ζωοκλοπής.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, οι τρεις κατηγορούμενοι μετέβησαν με αυτοκίνητο σε περιοχή της Ναυπακτίας και αποπειράθηκαν να διαπράξουν ζωοκλοπή σε στάβλο ημεδαπού, χωρίς να ολοκληρώσουν τη πράξη τους.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, οι οποίοι με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, εντόπισαν τους τρεις άνδρες στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων και τους ακινητοποίησαν για έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν οι τρεις κατηγορούμενοι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου 0βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

• (1) μεταλλικό λοστό

• (1) ηλεκτρικό τροχό

• (1) φακό κεφαλής

• (2) ψαλίδια - κοφτάκια

• (3) δίσκοι κοπής

• (1) τριχιά

• (2) ζευγάρια γάντια

Σε σωματικές έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί στους τρεις συλληφθέντες βρήκαν στη κατοχή τους και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (1.060) ευρώ, (48.600) χαρτονομίσματα εξωτερικού, τρία κινητά τηλέφωνα και μια κάρτα sim.

Από την αστυνομική προανάκριση και τις μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι οι δυο από τους κατηγορούμενους, από την 13-1-2023 έως 9-3-2023, διέπραξαν τρεις ακόμα κλοπές σε αποθήκη, σε κατάστημα και σε βουστάσιο, κατά τις οποίες αφαίρεσαν (1) μοτοσικλέτα, (23) τσουβάλια λιπασμάτων, (1) μοσχάρι, (45) δοχεία λαδιού και (18) κουλούρες σπάγκο, συνολικής αξίας (7.210) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ

το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διάπραξης των κλοπών.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 11:11 am


Με την έκθεση «Ύμνος Εις την Ελευθερίαν» στη «Διέξοδο» ξεκίνησαν οι Εορτές Εξόδου


Με την έκθεση «Ύμνος Εις την Ελευθερίαν» που διοργανώνει ο Κοινωφελής Πολιτιστικός Οργανισμός «Διέξοδος» ξεκίνησαν και εφέτος οι ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ 2023 στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαρτίου 2023 στους χώρους του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου» και ταυτόχρονα ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Λύρος κήρυξε την έναρξη των δεκαπενθήμερων καλλιτεχνικών και πνευματικών εκδηλώσεων για την 197η επέτειο της Φρουράς της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων, παρουσία του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, του Περιφερειάρχου Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, Πολιτευτών και εκπροσώπων των στρατιωτικών και δημοτικών αρχών της Ιεράς Πόλεως και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός εξερχόμενος του Μουσείου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαι βαθύτατα συγκινημένος, διότι παραβρέθηκα στην τελετή ενάρξεως των Εορτών Εξόδου 2023, που ξεκίνησαν σήμερα και θα κορυφωθούν την Κυριακή των Βαΐων. Είναι ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή για εμένα, γιατί είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχω ως Επίσκοπος σε όλες αυτές τις εορταστικές και επετειακές εκδηλώσεις. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος, διότι θα γίνω και εγώ ένας ακόμη Μεσολογγίτης από τους αναρίθμητους σε όλο τον κόσμο, που θα εισέλθουμε μέσα στο μυστήριο της ηρωικής Εξόδου, θα αναβαπτιστούμε στα ζείδωρα νάματα της θυσίας των προγόνων μας, θα μνημονεύσουμε με ευγνωμοσύνη την γενναιότητα, την τόλμη και την αυτοθυσία τους, αλλά ταυτόχρονα θα δώσουμε και υπόσχεση, ότι δεν θα λησμονήσουμε ποτέ και θα φανούμε άξιοι συνεχιστές της θυσίας και των αγώνων τους».
Η έκθεση αποτελεί μια συλλογική εικαστική «ανάγνωση» του Ύμνου Εις την Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού. Την επιμέλεια υπογράφει η ιστορικός τέχνης κ. Ίρις Κρητικού, η οποία προσκάλεσε διακεκριμένους Έλληνες εικαστικούς να συναντήσουν τον Ύμνο εξαρχής και να επιλέξουν μία ή περισσότερες στροφές του και να «δημιουργήσουν» έργα τέχνης εμπνεόμενοι από το περιεχόμενο κάθε στροφής.


Το ποίημα «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» το συνέθεσε ο Διονύσιος Σολωμός τον Μάιο του 1823 στη Ζάκυνθο και εκδόθηκε στο Μεσολόγγι το 1825. Αποτελείται από 158 τετράστιχες στροφές, από τις οποίες οι δύο πρώτες καθιερώθηκαν το 1865 ως Εθνικός Ύμνος που ανακρούονται και συνοδεύουν την έπαρση και την υποστολή της σημαίας, ενώ ψάλλονται σε επίσημες στιγμές και τελετές.


Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://photos.app.goo.gl/91Y8ApopgPSpvN228


Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 9:49 am


Αγρίνιο :Συμμετοχή της Αστυνομίας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου(video)


Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Αγρίνιο συμμετείχαν αστυνομικοί και οχήματα της οικείας Διεύθυνσης  Αστυνομίας Αγρινίου αποσπώντας το χειροκρότημα των πολιτών .

Έτσι μετά του μαθητές δείπνισαν την κεντρική πλατεία αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ και της «Ζ».

 Δείτε το βίντεο στο sinidisi.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2023 | 9:26 am


Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Μεσολόγγι


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η Θεομητορική Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.Κατά το κήρυγμά του ανέλυσε την φράση: «μὴ φοβοῦ, Μαριάμ, εὗρες γὰρ χάριν παρὰ τῷ Θεῷ». Η Παναγία μας ξεπέρασε τον αρχικό φόβο της, τους δισταγμούς και τις ανησυχίες της, όταν την επεσκίασε η χάρη του Θεού. Ο άνθρωπος ξεπερνά τον φόβο του και γίνεται ικανός και μεγάλος, όταν στηριχθεί στη χάρη, τη δύναμη και το έλεος του Θεού. Κάθε φορά που ο άνθρωπος αντιμετωπίζει αδιέξοδα στην ζωή του μπορεί να επικαλεστεί τη βοήθεια και το έλεος του Θεού και τότε τον φόβο του θα τον αντικαταστήσει με την πίστη.

Αυτό το «μὴ φοβοῦ» άκουσαν και οι Αγωνιστές του 1821 και ξεκίνησαν την Επανάσταση, η οποία από την αρχή της ήταν καταδικασμένη από όλες της Μεγάλες Δυνάμεις και από όλες τις χώρες της Ευρώπης. Αυτό το «μὴ φοβοῦ» άκουσαν οι ήρωες και οι πρωτεργάτες του Αγώνα του ’21 και δεν δείλιασαν μπροστά σε έναν πανίσχυρο στρατό και μια απολυταρχική έκφραση εξουσίας, γιατί γνώριζαν, ότι επιτελούσαν έργο άγιο και ιερό.

Αυτή την αρχαγγελική φωνή ας κρατήσουμε και εμείς και ας είμαστε βέβαιοι ότι ο φόβος μπορεί να αντικατασταθεί από την τόλμη, όταν ο Θεός είναι μαζί μας, τόνισε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Ακολούθησε η πανηγυρική Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, παρουσία του Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, κ. Γεωργίου Σταμάτη, Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνου Λύρου, του Αντιπεριφερειάρχου κ. Λάμπρου Δημητρογιάννη, του Διοικητή του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, του Αστυνομικού Διευθυντή Αιτωλίας, του Διοικητή Π.Υ. Νομού Αιτωλοακαρνανίας, του Διοικητή Π.Υ. Μεσολογγίου και πολλών εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων.


Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον Κήπο των Ηρώων, ενώπιον του Τύμβου, όπου φυλάσσονται τα οστά των Εξοδιτών και οι εκπρόσωποι των αρχών κατέθεσαν στεφάνι. Κατόπιν από την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.


Το απόγευμα της παραμονής, Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεοχωρίου και έψαλλε την Δ’ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με την τάξη της ημέρας.

Κατά το κήρυγμά του υπογράμμισε, ότι μέσα στο κλίμα της Τεσσαρακοστής η αγία μας Εκκλησία, μας καλεί να εορτάσουμε την μεγαλύτερη των Θεομητορικών εορτών, την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και μας απευθύνει προσκλητήριο ανεκλαλήτου χαράς.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αρχαγγέλου και στον διάλογο με την Παναγία είπε, ότι είναι εκπληκτικό ο Θεός να ξεκινά έναν διάλογο και να τον ολοκληρώνει ο άνθρωπος με την κατάθεση της προσωπικής του υπακοής. Η Παναγία μας είναι η Κεχαριτωμένη Κόρη της Ναζαρέτ, η οποία με την υψοποιό ταπείνωσή της, την καθαρότητα και τη σιωπή της έγινε η Χώρα του Αχωρήτου, η Μητέρα τού Θεού και η μητέρα ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους.

Ταυτόχρονα όμως χαίρεται και ολάκερη η πατρίδα μας και ολόκληρο το γένος των Ελλήνων, γιατί τιμούμε την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως και ακούμε νοερά να σαλπίζουν οι σάλπιγγες του αγώνα για την ελευθερία της Ελλάδος. Το φως του ’21 κατήργησε το σκοτάδι της σκλαβιάς και έχουμε χρέος ιερό να αναλογιστούμε την θυσία των προγόνων μας, που πότισαν με το αίμα τους την ελληνική γη. «Αν είμαστε ελεύθεροι πνευματικά το οφείλουμε στην υπακοή της Παναγίας μας και αν είμαστε ελεύθεροι εθνικά το οφείλουμε στο φρόνημα των προγόνων μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας, ότι οι Έλληνες μπορούμε να είμαστε το πρότυπο της ανδρείας, της γενναιότητας και της θυσίας και εμείς εδώ στο ηρωικό και ένδοξο Μεσολόγγι έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί το Μεσολόγγι είναι ο σημαιοφόρος αυτής της εθνικής πανηγύρεως, αφού εδώ γράφθηκε η ηρωικότερη σελίδα της Ελληνικής Επαναστάσεως.
Πριν την απόλυση του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροθέτησε πνευματικό τον Εφημέριο του Ναού, αρχιμ. Αμφιλόχιο Μεταξούλη.

Μεταξύ του πλήθους των Χριστιανών που συμμετείχαν στην Ακολουθία του Εσπερινού ήταν ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λύρος, Αντιδήμαρχοι, Πολιτευτές και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τον Εσπερινό στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/od1nQ914LhpG71Dm7


Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία και την παρέλαση στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/kxUSsV8V5FgvfTKd7

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς ΜητροπόλεωςΜε λαμπρότητα, υπερηφάνεια και συγκίνηση  τιμήθηκε η Επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Μεσολόγγι παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γεώργιου Σταμάτη, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση. 

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός  και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση,  κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Παρουσία πλήθος κόσμου στην Ιερά Πόλη παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα στην οδό Σπύρου Μουστακλή υπό τους ήχους εμβατηρίων των ιστορικών φιλαρμονικών του Μεσολογγίου: «Δημοτική Φιλαρμονική, Χ.Καψάλη» & «Ιωσήφ Ρωγών» .


Οι μαθητές παρέλασαν με καμάρι αποδίδοντας τιμή στους ενδόξους προγόνους μας, ενώ υπήρχαν και τμήματα με στολές και παραδοσιακές φορεσιές καθώς φυσικά και τμήματα του στρατού ξηράς και των σωμάτων ασφαλείας που με την πειθαρχία, την πυγμή και τον άρτιο σχηματισμό τους τόνωσαν το αίσθημα υπερηφάνειας του κοινού που με περίσσεια συγκίνηση ξέσπασε σε χειροκροτήματα.  

Την παρέλαση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος που στις δηλώσεις του αναφέρθηκε  στην σπουδαιότητα της αυτοδιάθεσης και της ελευθερίας των λαών διαχρονικά, ευχόμενος παράλληλα να υπερισχύσει ο σεβασμός, η ειρήνη και η λογική στο σύγχρονο κόσμο.  
 Από πλευράς άλλων επισήμων παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, ο Αστυνομικός Διευθυντής, η Λιμενάρχης Μεσολογγίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι του Ιερού Κλήρου και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.  

Με παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων και εκδηλώσεις μνήμης τίμησαν και στις Δ.Ε Οινιαδών και Αιτωλικού, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου παρουσία εκπρόσωπων της Δημοτικής Αρχής, αιρετών και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης,  την Εθνική μας Επέτειο και όλους όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου 

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 9:46 pm


Το Καινούργιο τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτο-βίντεο)


Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Καινούργιο.Προηγήθηκε η τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Λιοκαύτου Χρυσούλα-Παρασκευή ,εκπαιδευτικό του 1ου δημοτικού σχολείου ΚαινουργίουΑκολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Καινουργίου και προσκλητήριο των νεκρών μας στους αγώνες υπέρ της Ελευθερίας και αξιοπρέπειας του Έθνους.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Καινουργίου Βασίλης Καραγκούνης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του χωριού κατέθεσαν στεφάνι,τηρήθηκε στην μνήμη των νεκρών μας ενός λεπτού σιγή και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από χορωδία μαθητών του Καινουργίου.


Την δημοτική αρχή Αγρινίου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος


Τελετάρχης όλων των εκδηλώσεων ήταν ο κ. Ιωάννης Νταλακούρας, καθηγητής φυσικής αγωγής γυμνασίου Καινουργίου
Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 9:42 pm


Αλλάζει η ώρα ξημερώματα Κυριακής

Θερινή ώρα 2019 :Πότε βάζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά | Νέα από ...

 


Ξημερώματα Κυριακής 26 Μαρτίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά .Συγκεκριμένα στις 03:00 οι δείκτες θα δείξουν 04:00.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 9:02 pm


Α.Ο Αγρινίου: «Λύγισε» κόντρα στην Ελευθερούπολη (video)


Την ήττα με σκορ 66-81 γνώρισε ο Α.Ο Αγρινίου στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου από τον Γ.Σ Ελευθερούπολης για την 24η αγωνιστικής της Elite League

Δεκάλεπτα: 19-22, 42-41, 56-58, 66-81

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 8:19 pm


Αίγιο :Νεκρός σε τροχαίο δικυκλιστής, πατέρας 4 παιδιών - Διαλύθηκε το κράνος του


Ενας 63χρονος άνδρας, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχασε σήμερα τη ζωή του σε τροχαίο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε παράδρομο της Ολυμπίας Οδού, στο ύψος του Αιγίου.

Το δίκυκλο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε σταθερό σημείο.

Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο όπου λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, ο οδηγός φορούσε κράνος αλλά αυτό διαλύθηκε.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Τροχαία Αιγίου.

ΠΗΓΉ:tempo24.news

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 8:15 pm


Φωτεινή Παντιώρα:Το διαχρονικό μήνυμα της υπέρτατης Θυσίας των πεσόντων για την Ελευθερία, μας εμπνέει για τους αγώνες του μέλλοντος...


Το διαχρονικό μήνυμα της υπέρτατης Θυσίας των πεσόντων για την Ελευθερία, μας εμπνέει για τους αγώνες του μέλλοντος για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή στην πατρίδα μας

Διακόσια δύο χρόνια μετά την ένδοξη επανάσταση του ελληνικού γένους, που αποτελεί για την Ελλάδα σύμβολο αγώνα, θυσίας και αναγέννησης ενός λαού από τις στάχτες του, τιμάμε σήμερα τη μνήμη των πεσόντων και γιορτάζουμε την έναρξη του εθνικού ξεσηκωμού.

Η φετινή επέτειος του Αγώνα για την Ανεξαρτησία, μας βρίσκει σε μια πρωτόγνωρα κρίσιμη στιγμή που το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας δίνει μια ξεχωριστή, κρίσιμη μάχη. Αυτή τη φορά με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας, της προκοπής και της ευημερίας της χώρας μας και του λαού μας. Αυτή ακριβώς η μάχη, πρέπει να μας βρει ενωμένους, με προσήλωση στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Το διαχρονικό μήνυμα της υπέρτατης Θυσίας των πεσόντων για την Ελευθερία, μας εμπνέει για τους αγώνες του μέλλοντος για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή στην πατρίδα μας.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες.


Φωτεινή Παντιώρα

Υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 7:05 pm


Τον Ιούνιο το 5ο διεθνές τουρνουά κορασίδων στη Ναύπακτο


Η Διοίκηση της Ομόνοιας Ναυπάκτου είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετέχετε στο 5ο Διεθνές Τουρνουά Κορασίδων που θα διεξαχθεί στην πόλη της Ναυπάκτου στις 26-30 Ιουνίου 2023.

Στόχοι του τουρνουά είναι η προβολή της πόλης εντός και εκτός των συνόρων, η διάδοση του αθλήματος της πετοσφαίρισης στους νέους, η συνάντηση νέων της Ευρώπης, αλλά και των διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας, με διαφορετικές κουλτούρες και τρόπους ζωής και η διασκέδαση των νέων μέσα από τον αθλητισμό.

Το τουρνουά αφορά ομάδες κορασίδων, δηλαδή κορίτσια γεννημένα από το 2006 και μετά, με δικαίωμα συμμετοχής και δύο κοριτσιών γεννημένων το 2005.

Στις προηγούμενες διοργανώσεις είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ομάδες από Ιταλία (ASD Pallavollo Roccalumera), τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (OK Han Pijesak, Mladost Rogatica) αλλά και από την Ελλάδα (Καλαμάτα, Αγρίνιο, Σπάρτη, Νίκαια, Σαλαμίνα, Γλυφάδα, Δραπετσώνα).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα της Ναυπάκτου στις 26-30 Ιουνίου σε πρόγραμμα που θα καθοριστεί μετά την καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής των ομάδων.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και τις 30 Απριλίου, ενώ θα τηρηθεί προτεραιότητα με κριτήρια την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής της κάθε ομάδας και την Ένωση όπου ανήκει.

Η διοργάνωση έχει εξασφαλίσει προνομιακές τιμές σε ξενοδοχεία της περιοχής με πρωινό. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά επικοινωνήστε μαζί μας:

Τσακανίκας Κωνσταντίνος, Υπεύθυνος Αγωνιστικού

τηλέφωνο: 6972090641, email: [email protected]

Αντωνόπουλος Δημήτριος, Υπεύθυνος Φιλοξενιών

τηλέφωνο: 6973349576, email: [email protected]

Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο ως και την Κυριακή 30 Απριλίου 2023.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 6:14 pm


Μεσολόγγι :Εργαστήρι με θέμα: Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ»

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού,Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλεί την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 και ώρα 12.00 μμ. στην αίθουσα τουκτηρίου Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι για την παρακολούθηση του Εργαστηρίου μεθέμα τη χορήγηση σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στο πλαίσιουλοποίησης του έργου «Δράσεις Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Το εργαστήριο υλοποιείται σε συνέχεια των ενεργειών προβολής της δράσηςΧορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» που έχει ως στόχο τηνανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών της περιοχής μας καιπεραιτέρω την προβολή της γαστρονομικής παράδοσης και της ιδιαίτερηςταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το εργαστήριο θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση των σχετικών τουριστικώνεπιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών αναφορικά με τους στόχους, τηδιαδικασία εφαρμογής του Σήματος, τα στάδια χορήγησης και τα οφέλη από τησυμμετοχή στη δράση Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ».

Στο πλαίσιο των παραπάνω, θα παρουσιασθούν οι διαδικασίες πιστοποίησηςεπιχειρήσεων και παραγωγών που επιθυμούν να λάβουν το σχετικό σήμα, αλλά καιοι τρόποι προβολής τους από την ΠΔΕ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

12:00 – 12:15 Προσέλευση – Εγγραφές στο Εργαστήριο

12:15 – 12:30 Χαιρετισμοί και καλωσόρισμα συμμετεχόντων

12:30 – 12:45 Παρουσίαση του έργου Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ, Δρ.Λαυρέντιος Βασιλειάδης, προϊστάμενος Τμήματος ΣχεδιασμούΤουριστικής Στρατηγικής ΠΔΕ

12:45 – 13:00 Παρουσίαση των τρόπων προβολής των εταιρειών πουσυμμετέχουν στη δράση από την CHOOSE A.E.

13:00 – 13:30 Παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών ΠΔΕ

13:30 – 13:45 Απονομή σημάτων «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στους συμμετέχοντες

13:45 – 14:00 Συζήτηση – Ερωτήσεις

14:00 Ολοκλήρωση εργαστηρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 5:01 pm


Καινούργιο:Στο νοσοκομείο μαθητής που του πάτησε το πόδι αυτοκίνητο


Στο νοσοκομείο του Αγρινίου μεταφέρθηκε νωρίτερα το μεσημέρι μαθητής του ΕΠΑΛ Καινουργίου ,ο οποίος μετά την παρέλαση τραυματίστηκε όταν διερχόμενο αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στην Ε.Ο Αγρινίου Θέρμου τον παρέσυρε και του πάτησε το πόδι.
Πολίτες που εκείνη την ώρα αποχωρούσαν από την παρέλαση έσπευσαν να βοηθήσουν τον μαθητή ο οποίος σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση είναι καλά στην υγεία του και υποβάλετε σε ιατρικές εξετάσεις. 

Όπως είναι φυσικό επικράτησε μεγάλη αναστάτωση με τους πολίτες να τονίζουν την έλλειψη αστυνομικών μέτρων κατά την διάρκεια της παρέλασης, για την ασφάλεια μαθητών και πολιτών, στην αιματοβαμμένη, απαρχαιωμένη Εθνική Οδό Αγρινίου Θέρμου.

Νεότερη ενημέρωση:
Σύμφωνα με πληροφορίες από συμμαθητές του το παιδί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στο νοσοκομείο Αγρινίου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του.

πηγή:kainourgiopress 

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 4:39 pm


Ενημερωτική παρουσίαση για τους μαθητές Λυκείου σε Φυτείες και Μύτικα

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το Γενικό Λύκειο Φυτειών και το Γενικό Λύκειο Μύτικα, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και επιστημονική υπεύθυνη της εταιρείας Lifedots (www.lifedots.gr) κα Κατερίνα Τσιχλή, διοργανώνουν:

Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, στις 11:30 π.μ στο Λύκειο Φυτειών,

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, στις 12:00 μ.μ. στο Λύκειο Μύτικα

υπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, ενημερωτική παρουσίαση για τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου με θέματα:

1) Μαθαίνω πώς να μελετώ αποτελεσματικά και όχι εξαντλητικά, ανακαλύπτω και προσαρμόζω αποτελεσματικά τις καλύτερες μεθόδους μελέτης στον τρόπο που διαβάζω - παρακολουθώ μάθημα. Μεθοδολογία εργασίας - μελέτης, ασκήσεις σωστότερης διαχείρισης χρόνου διαβάσματος και ελεύθερου χρόνου.

2) Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός: Πού να σπουδάσω και τι. Διερευνώ τις επιλογές των σπουδών μου, τις πιθανές επαγγελματικές μου διεξόδους, συνδυάζω τις ικανότητες, τα ενδιαφέροντα μου με τις επιλογές που μου προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση και η αγορά εργασίας. Πώς ανακαλύπτω σε τι είμαι καλός-ή;

 

Την παρουσίαση καλούνται να παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών. Με το πέρας της ομιλίας, η κυρία Τσιχλή θα είναι στη διάθεση των μαθητών και των γονιών τους, εφ' όσον το επιθυμούν, για ερωτήσεις και περαιτέρω πληροφορίες σε σχέση με τις σχολές και τα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν.

Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα ατομικής συνάντησης για όποιον μαθητή ενδιαφέρεται να κάνει το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου και τους υπεύθυνους του Δήμου.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

ΕΚ ΤΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Ξ

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 4:32 pm


Γ.Σ και εκλογές στην Β' ΕΛΜΕ Αιτ/νιας

 Το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προσκαλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην τακτική ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 από 17:30 μ.μ. έως 20:00 μ.μ. , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου (πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος) και στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας που θα γίνει την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 σε δύο εκλογικά κέντρα: στο  Αγρίνιο, στον Παλαιό σταθμό του τρένου και στην Αμφιλοχία, σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας από τις 11:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ. Αυτό γίνεται επειδή όπως γνωρίζεται το Υπουργείο δεν εγκρίνει πλέον την άδεια μιας ημέρας που ίσχυε τόσα χρόνια και είχε κερδηθεί έπειτα από αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023: Γενική Συνέλευση στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου (πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος) στις 17.30μμ

Τρίτη 28 Μαρτίου 2023: Ψηφοφορία

Η ψηφοφορία διαρκεί από 11:00 μ.μ. έως 18:00 μ.μ.

Η ετήσια συνδρομή παραμένει και για φέτος στα 20 ευρώ.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τον Σύλλογο Διδασκόντων.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Βαγγέλης Τσούκας                                 Γιώργος Κατσίφας

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2023 | 2:02 pm


Αγρινιο - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι: