Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Αγρινιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κ. Πιστιόλας: Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για την Ε.Ο. Αγρινίου – Καρπενησίου

 

Το ΤΕΕ έκανε το χρέος του. Ας το κάνει επιτέλους και η δημοτική αρχή

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/ Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας, στo πλαίσιo του ρόλου του ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, προχώρησε στην σύσταση ομάδας εργασίας με αντικείμενο την εξέταση της πορείας του έργου του οδικού άξονα «Αγρίνιο – Καρπενήσι», συλλογή στοιχείων μελετών & κατασκευών του έργου, προβλήματα που αντιμετωπίζει και προτάσεις θεραπείας και στοιχειοθέτηση προτεινόμενης χάραξης των υπόλοιπων τμημάτων.



Το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας, που σε 4 μέρη έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ, παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Οι μηχανικοί, με συγκεκριμένα στοιχεία, κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση επαναχάραξης, όπου αυτό είναι επιβεβλημένο, με τήρηση των απαιτούμενων κανόνων ασφαλείας και με μείωση της των αποστάσεων.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», Κώστας Πιστιόλας, με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, δήλωσε τα εξής:

«Το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, παίρνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας και των ενεργών πολιτών, στάθηκε σήμερα στο ύψος των περιστάσεων. Πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε καμία κυβέρνηση για να μην εντχαθεί το έργο στις άμεσες προτεραιότητες και να μην ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του.

Για μια ακόμη φορά καλώ τη Δημοτική Αρχή Αγρινίου να σταματήσει να κρύβεται, πότε πίσω από αρμοδιότητες και πότε πίσω από πολίτες, και να κάνει ότι δεν θέλησε επί δέκα ολόκληρα χρόνια, να αναλάβει, δηλαδή, πολιτικές πρωτοβουλίες που θα βγάλουν το έργο απ’ τα αζήτητα, που θα βγάλουν την περιοχή απ’ την υπανάπτυξη. Το ΤΕΕ προσέθεσε σήμερα ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα της. Ας το αξιοποιήσει».

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 10:41 pm


Δυτική Ελλάδα: Ακρωτηριάστηκε δάχτυλο εργαζόμενης σε σούπερ μάρκετ

 
Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο σε γνωστό σούπερ μάρκετ, στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακρωτηριάστηκε πιθανόν από τροχό κοπής τυριών, το δάχτυλο (παράμεσος) εργαζόμενης με αποτέλεσμα στο σημείο να σημάνει συναγερμός και να κληθεί το ΕΚΑΒ.

Επί τόπου έσπευσαν μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο για να μεταφέρει την τραυματία εργαζόμενη στο νοσοκομείο του Ρίου.

πηγή:tempo24.news

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 10:02 pm


Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και Αγρυπνία στην Αγία Ελεούσα


Από την Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 19 Απριλίου το βράδυ, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη Οσίου Θεοδώρου του Τριχινά και Ζακχαίου Αποστόλου.

Η Ιερά Αγρυπνία θα ξεκινήσει 09:00 μ.μ. και θα τελειώσει 00:30 π.μ.


Πληροφορίες το τηλέφωνο της Μονής : 2632022386

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 9:57 pm


Πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης του μαύρου ακανθώδη στην Αιτωλοακαρνανία(φωτο)



Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με επιστήμονες από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο προχώρησε την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στην έναρξη προγράμματος κλασσικής βιολογικής καταπολέμηση του μαύρου ακανθώδη αλευρώδη (Aleurocanthus spiniferus) στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Π.Α.Α. Γιώργου Κοντογιάννη.


Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε αυτοψία και επιτόπιος έλεγχος σε επιλεγμένα σημεία της περιφέρειας για την τοποθέτηση του ωφελίμου εντόμου Encarsia smithi για την βιολογική καταπολέμηση του μαύρου ακανθώδη αλευρώδη. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν δενδρύλλια εσπεριδοειδών τα οποία φέρουν προνύμφες του μαύρου ακανθώδη αλευρώδη. Οι προνύμφες αυτές είναι επιμολυσμένες με το ωφέλιμο έντομο Encarsia smithi το οποίο παρασιτεί στο εσωτερικό τους για να ολοκληρώσει το βιολογικό του κύκλο. Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά καταστρέφει τον μαύρο ακανθώδη αλευρώδη.


Η εγκατάσταση των δενδρυλλίων πραγματοποιήθηκε σε επιλεγμένα σημεία του νομού που πληρούσαν τις προδιαγραφές που υπέδειξαν οι ερευνητές του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου. Την τοποθέτηση των δενδρυλλίων επιμελήθηκαν, από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο ο Δρ. Παναγιώτης Μυλωνάς Γεωπόνος-Εντομολόγος, Εντεταλμένος Ερευνητής B του Εργαστηρίου Βιολογικής Καταπολέμησης του Τμήματος Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας, και η υποψήφια διδάκτωρ Μαρία-Βασιλική Γιακουμάκη, ενώ από την ΔΑΟ Αιτωλοακαρνανίας η Ιωάννα Τριάντη Τμηματάρχης του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και ο Χρήστος Τασόπουλος υπεύθυνος του Προγράμματος Επισκοπήσεων της ΠΕ Αιτ/νίας. Στην τοποθέτηση παρευρέθηκε ο Διευθυντής της ΔΑΟ Αιτ/νίας Σάββας Βλάχος. Το πρόγραμμα βιολογικής καταπολέμησης είναι σε πειραματικό στάδιο και σκοπός του προγράμματος είναι η εγκατάσταση του ωφελίμου εντόμου στην περιοχή για την επίτευξη βιολογικής ισορροπίας, καθώς και βιώσιμης και μακροχρόνιας λύσης του προβλήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 8:47 pm


Ανακοίνωση δήμου Αγρινίου για κλαδέματα: «Καθαρή πόλη – συμμετέχουμε όλοι»


Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου εφιστά την προσοχή ενόψει αντιπυρικής περιόδου και παρακαλεί τους πολίτες να ενημερώνουν την υπηρεσία για τα κλαδέματα από κήπους και αυλές πριν τα εναποθέσουν δίπλα στους κάδους.

Οι πολίτες πρέπει κατόπιν ενημέρωσης με τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ 15194 (χωρίς χρέωση) και εφόσον έχουν ελαχιστοποιήσει τον όγκο των κηπευτικών απορριμμάτων με περίδεση (ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα) να τα εναποθέτουν στο πεζοδρόμιο δίπλα στους κάδους την ημέρα και ώρα αποκομιδής που θα τους ανακοινωθεί από το υπεύθυνο Τμήμα Αποκομιδής της Δ/νσης Καθαριότητας.

Με αυτό τον τρόπο δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία οχημάτων ή πεζών και βελτιώνεται η εικόνα της πόλης μας.

Σε περίπτωση εναπόθεσης επί του πεζοδρομίου χωρίς συσκευασία (χύμα) επιβάλλεται σχετικό τέλος και πρόστιμο σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 8:40 pm


Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ και για το συνεδριο της ΟΛΜΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για τις επικείμενες εκλογές.:

Το Δ.Σ. της Β ́ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας προσκαλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην τακτική ετήσια εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ένωσης την Τρίτη 23 Απριλίου στις 6μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου και 6ου Γυμνασίου Αγρινίου και στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Β ́ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ που θα γίνει την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 σε δύο εκλογικά κέντρα: στο Αγρίνιο, στον Παλαιό σταθμό του τρένου και στην Αμφιλοχία , σε αίθουσα του ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας από τις 12:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ.

Τρίτη 23 Απριλίου 2024: Γενική Συνέλευση στην Αίθουσα αίθουσα του 2ου και 6ου Γυμνασίου Αγρινίου

* Εκλογή Προεδρείου Συνέλευσης

* Έκθεση Ε.Ε. - Οικονομικός Απολογισμός

* Εκλογή εφορευτικής επιτροπής

* Κριτική στα πεπραγμένα

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024: Ψηφοφορία

* Η ψηφοφορία διαρκεί από 12:00 μ.μ. έως 18:00 μ.μ.

* Η ετήσια συνδρομή 25 ευρώ. Οι συνάδελφοι που με Υπεύθυνη Δήλωση εντάχθηκαν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών δεν πληρώνουν συνδρομή για να ψηφίσουν, αφού γίνεται μηνιαία κράτηση του ποσού των 2,10 ευρώ για ΟΛΜΕ -ΑΔΕΔΥ -ΕΛΜΕ .

• Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι από τα 25 ευρώ της συνδρομής κάθε συναδέλφου τα 15 ευρώ αποστέλλονται στην ΟΛΜΕ . Συνάδελφοι, γνωρίζουμε πως η οικονομική κατάσταση των οικογενειών μας γίνεται ολοένα και πιο δυσχερής. Και για την ΕΛΜΕ μας, όμως η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Η παρουσία όλων σας στις εκλογές είναι απαραίτητη για να συνεχίσει η ΕΛΜΕ να υπάρχει και για να σας εκπροσωπεί.

• Οι υποψηφιότητες για Δ.Σ. - Ε.Ε. και για το συνέδριο της ΟΛΜΕ θα γίνονται δεκτές στο mail της Β ́ Ε.Λ.Μ.Ε. μέχρι την Παρασκευη 19/04/2024 και ώρα 20:00 μ.μ. Καμιά υποβολή υποψηφιοτήτων δεν θα γίνει δεκτή μετά την παραπάνω ημερομηνία.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τον Σύλλογο Διδασκόντων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β ́ ΕΛΜΕ ΑΙΤ /ΝΙΑΣ


Πρόεδρος                    Ο Γεν . Γραμματέας


Βαγγέλης Τσούκας       Βασίλης Βαρέλης

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 8:38 pm


Δυτική Ελλάδα: Επτά συλλήψεις και συνολικά έντεκα δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία


Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαϊας, Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν επτά άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά έντεκα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα

1) Στην Αχαΐα

Α) Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, στην Πάτρα, τον οποίο κατήγγειλε η πρώην σύντροφός του για απειλή μέσω τηλεφώνου.

Β) Συνελήφθη, χθες, στο Αίγιο, ένας άνδρας, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγός του, διότι την απείλησε φραστικά.

Επιπλέον, σε βάρος του κατηγορούμενου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδιεκείου Αιγίου, με την οποία έχει καταδικαστείσε ποινή φυλάκισης (16) μηνών για ενδοοικογενειακή βία.

Γ) Συνελήφθη, χθες, στην Πάτρα, ένας άνδρας, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος του, η σύζυγός του αδερφού του, για απειλή.

Δ) Συνελήφθησαν, χθες στην Πάτρα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, (σύντροφοι), έπειτα από μεταξύ τους επεισόδιο, κατά το οποίο ο άνδρας χαστούκισε και απώθησε την σύντροφο του, ενώ η γυναίκα τον χτύπησε με την τσάντα της.

Ε) Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, στην Πάτρα, τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του, διότι της προκάλεσε αμυχές στο στήθος και στο λαιμό και την χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο.

2) Στην Ηλεία

Α)Συνελήφθη, προχθές σε περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, ένας άνδρας, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγός του, διότι της άσκησε βία, χτυπώντας την στο πρόσωπο με σφαλιάρες και μπουνιές και την εξύβρισε.

Β)Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, στην Αμαλιάδα, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του για απειλή, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την κόρη της για εξύβριση.

Γ)Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα σε περιοχή του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων,τον οποίο κατήγγειλαν δυο συγγενικά του πρόσωπα για ενδοοικογενειακή βία, απειλή και εξύβριση.

3) Στην Αιτωλοακαρνανία

Α) Συνελήφθη, προχθές στο Αιτωλικό, μια αλλοδαπή γυναίκα, έπειτα από καταγγελία του πρώην συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του τέκνου τους, στον οποίο η γυναίκα άσκησε βία χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Β) Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η αδερφή του για ενδοοικογενειακή βία.

Γ) Συνελήφθη, προχθές στη Ναύπακτο, ένας άνδρας, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος του η σύζυγός του, για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Η παθούσα παρέδωσε στους αστυνομικούς από την οικία τους μία ημιαυτόματη καραμπίνα, την οποία ο συλληφθείς κατείχε νόμιμα, ωστόσο δεν τηρούσε τους όρους ασφαλούς φύλαξης του όπλου, έξι φυσίγγια και ένα αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 7:42 pm


«Λαζάρια 2024»Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Ματαράγκα


Ο Δήμος Αγρινίου, η Κοινότητα Ματαράγκας και ο Προοδευτικός Σύλλογος Ματαράγκας, συνδιοργανώνουν τις Επετειακές και Ιστορικές Εκδηλώσεις «Λαζάρια 2024», που θα πραγματοποιηθούν στην Ματαράγκα Αγρινίου.

Συμμετέχουν: Σύλλογος Λαζαράδων Ματαράγκας ,Ιππικός Όμιλος Μακρυνείας, Π.Α.Σ Αράκυνθος Ματαράγκας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σχολείου Ματαράγκας, Χορευτικά και τμήματα παρέλασης Συλλόγων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ –ΩΡΑ 21:00

Χτύπημα Λαζαριών ψηλά στον Ζυγό στην Παναγιά μας.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ –ΩΡΑ 19:00

Αγώνας δρόμου μαθητών-μαθητριών Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου

Παραδοσιακοί χοροί από τους κάτωθι Συλλόγους:

-Πολιτιστικός Όμιλος Καινουργίου «Οι Θεστιείς»

-Π.Ε.Σ.Α. Γαβαλούς

-Χορευτικό Τμήμα Κάτω Μακρυνούς

-Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημ.Σχολείου – Νηπιαγωγείου Γραμματικούς.

Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμματικούς

Πολιτιστικός Σύλλογος Ζευγαρακίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Παπαδατών

Πολιτιστικός Σύλλογος Παραβόλας

-Παιδικά τμήματα Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ –ΩΡΑ 18:00

Παρέλαση χορευτικών τμημάτων , λαζαράδων, ιππέων – Απονομές.

Παραδοσιακοί χοροί από τους κάτωθι Συλλόγους:

-Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση»

-Χορευτικό τμήμα Γαλατάδων Πέλλας «Φίλιππος»

- Χορευτικό Δήμου Αγρινίου

-Χορευτικό Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας

Δρώμενο επί σκηνής ιστορικού περιεχομένου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ –ΩΡΑ 09:00

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ματαραγκιωτών στο Κοιμητήριο Αγίου Λαζάρου, συνοδεία των Λαζαριών.

Συμμετοχή τμήματος του Προοδευτικού Συλλόγου Ματαράγκας στις γιορτές Εξόδου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Απέναντι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου λειτουργεί λαογραφικό μουσείο του Προοδευτικού Συλλόγου.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 6:56 pm


«Δώσε αίμα για έναν κόσμο πιο υγιή»: Εθελοντική αιμοδοσία στο Αγρίνιο την Παρασκευή 19/4


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην Πασχαλινή Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 08.00 έως τις 15.00 στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου Παναγοπούλου 4 (Συντριβάνι) στο Αγρίνιο.

Στην εορταστική μας δράση συμμετέχει ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “ΦΛΟΓΑ” με bazaar με Πασχαλινά είδη.

Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε γιορτινό κλίμα για να προσφέρουμε το καλύτερο και το πιο ουσιαστικό δώρο του Πάσχα στους συνανθρώπους που μας χρειάζονται. Είναι στο αίμα μας να χαρίζουμε ζωή και χαμόγελα!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΣΗ:

ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ- ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας να δείξουν έμπρακτα την Αγάπη τους προσφέροντας ΑΙΜΑ – «Δώρο Ζωής».

Παρακαλούνται οι εθελοντές να έχουν μαζί τους ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαρές!

Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς μας:

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 5:55 pm


Θετικό το αποτύπωμα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην 9η Διεθνή Σύσκεψη «Our Ocean»


Με την πολυεπίπεδη παρουσία της στην 9η Διεθνή Σύσκεψη «Our Ocean», η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), δημιουργεί θετικό κλίμα για την εξέλιξη της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας και τις πρωτοβουλίες του κλάδου στην προστασία της διαφανούς ελληνικής θάλασσας και της μοναδικής βιοποικιλότητας της.

Στην παρέμβαση της στο panel «Food Security: The role of sustainable aquatic/ Blue Foods in the green transition» που οργάνωσε το European Bureau for Conservation and Development, η Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η μεγαλύτερη μας πρόκληση σε σχέση με την κλιματική αλλαγή είναι η προσαρμογή της λειτουργίας της ιχθυοκαλλιέργειας σε αυτήν την νέα πραγματικότητα, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική ισορροπία ανάμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη του κλάδου.»

Ο Γιάννης Πελεκανάκης, Διευθυντής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στο panel «Sustainable small-scale aquaculture in the SE Mediterranean» που οργάνωσε η οργάνωση «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά» μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην στασιμότητα της παραγωγής του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την εξάρτηση των αγορών της Ε.Ε. από εισαγόμενα προϊόντα, τον ρόλο της υδατοκαλλιέργειας μικρής κλίμακας στην κοινωνική συνοχή παράκτιων περιοχών αλλά και την εν εξελίξει διαδικασία καθιέρωσης δεικτών περιβαλλοντικής αειφορίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, της Κομισιόν, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών φορέων, συμπεριλαμβανομένων επίσημων επιτετραμμένων, δοκίμασαν ελληνικά φρέσκα ψάρια Fish from Greece και παρακολούθησαν δύο documentaries της ΕΛΟΠΥ που αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στην οικονομία, την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, τη διατροφή και την απασχόληση.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 5:52 pm


Πάνω από 5.000 μαθητές σχολείων του Δήμου Αγρινίου απόλαυσαν ταινίες με είσοδο ελεύθερη στον Άνεσις

 

Για τρεις μήνες μαθητές της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, επισκέφτηκαν τον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» και παρακολούθησαν ταινίες με είσοδο ελεύθερη.

Το μοναδικό κινηματογραφικό ΣΙΝΕΑΚ λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στον Δημοτικό Κινηματογράφο με σκοπό να δώσει το έναυσμα στους νέους ν΄ ανακαλύψουν τη μαγεία της έβδομης τέχνης και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου ευχαριστεί για τη συνεργασία την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση και ανανεώνει το ραντεβού για την επόμενη κινηματογραφική περίοδο.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 4:43 pm


Ν. Φαρμάκης: Μοχλός ανάπτυξης για όλη τη Δυτική Στερεά Ελλάδα ο δρόμος Αγρίνιο - Καρπενήσι(video)


Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας μελέτης που αφορά την προτεινόμενη χάραξη για τον οδικό άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι παρευρέθηκε στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και παρακολούθησε την πρόταση της ομάδας εργασίας που προέκυψε έπειτα από συλλογή στοιχείων μελετών και κατασκευών του έργου.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο οδικός άξονας Αγρίνιο – Καρπενήσι αποτελεί αναγκαιότητα, καθώς θα συνδέει το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας με τον ανατολικό άξονα της χώρας. «Πρόκειται για μια οδική σύνδεση που αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για όλη τη Δυτική Στερεά Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν από το 1997 αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκό Δικτύου Μεταφορών, που σημαίνει ότι είναι αναγνωρισμένη η αξία του για τις διασυνδεδεμένες μεταφορές, ιδιαίτερα το μέρος που περιλαμβάνει και το Πλατυγιάλι».

Ο κ. Φαρμάκης συνεχάρη τα μέλη της ομάδας εργασίας για το πόρισμα που παρουσίασαν, τονίζοντας ότι «με σοβαρή τεκμηρίωση και ενότητα θα συνεχιστεί η διεκδίκηση έως ότου αυτός ο δρόμος αποτελέσει προτεραιότητα».


Η δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδα, Νεκτάριου Φαρμάκη

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 4:34 pm


Αγρίνιο:Το ΤΕΕ παρουσίασε την νέα χάραξη του οδικού άξονα «Αγρίνιο-Καρπενήσι»


Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/ Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια του ρόλου του ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας προχώρησε στην σύσταση ομάδας εργασίας με αντικείμενο την εξέταση της πορείας του έργου του οδικού άξονα «Αγρίνιο – Καρπενήσι» , συλλογή στοιχείων μελετών & κατασκευών του έργου, προβλήματα που αντιμετωπίζει και προτάσεις θεραπείας και στοιχειοθέτηση προτεινόμενης χάραξης των υπόλοιπων τμημάτων.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Περιφερειακό Τμήμα Νομού Αιτωλοακαρνανίας συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ» σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 , στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, Π. Σούλου 11, Αγρίνιο, όπου παρουσιάστηκε το πόρισμα της  ομάδας εργασίας. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Στασινός Γεώργιος.

Δείτε το πόρισμα της ομάδας εργασίας 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός

ΜΑΣΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός

ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, Πολιτικός Μηχανικός

ΤΑΦΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός

ΤΖΙΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Aγρovόμoς & Toπoγράφoς Μηχανικός

Συντονισμός ομάδας εκ της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Aγρovόμoς & Toπoγράφoς Μηχανικός

παρακάτω:

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3ο

ΜΕΡΟΣ 4ο

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 4:26 pm


Δράση στο Αγρίνιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (φωτο & βίντεο)


Ο Ελληνικός  Ερυθρός Σταυρός, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού, συνεχίζει τις δράσεις πρόληψης και πρώιμης ανίχνευσης του γυναικείου καρκίνου.


Σήμερα το πρωί  η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ, το Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Αγρινίου, βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Αγρινίου και πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης για το κοινό.

Δείτε την δήλωση της συντονίστριας της Κινητής Ομάδας Υγείας, νοσηλεύτριας, Δήμητρας Τσεκούρα  στον Νότη Ρεντίφη.


Σημαντικός παράγοντας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού είναι η ενημέρωση των γυναικών για την υιοθέτηση και διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής με σκοπό να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Υπολογίζεται ότι, ένας μεγάλος αριθμός νέων περιπτώσεων καρκίνου θα μπορούσαν να προληφθούν μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής, όπως η χρήση καπνού, η κακή διατροφή, το υπερβολικό βάρος, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία.



Η δράση περιλάμβανε:

Βιωματική εκπαίδευση στην αυτοεξέταση μαστού με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων.

Κλινική εξέταση (ψηλάφηση).
Συνταγογράφηση απεικονιστικών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού








Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 4:05 pm


Αγρίνιο:Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας(φωτο & βίντεο)


Με την συμμετοχή εργαζομένων ,συνταξιούχων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε η Απεργιακή κινητοποίηση σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου στο πλαίσιο της της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Κεντρικός ομιλητής, από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου, ήταν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Δήμας.


Ακολούθησε πορεία σε δρόμους της πόλης.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Συνεχίζουμε! Κλιμακώνουμε σήμερα τις κινητοποιήσεις.

«Κόντρα στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας επιδίωξε να μην κουνηθεί φύλλο, να μην βουλιάξουν ξανά οι δρόμοι με το σύνθημα “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” μας, να μείνει δηλαδή η οργή βουβή!

Δεν τους πέρασε.

Ένα χρόνο μετά και στο Αγρίνιο, είχαμε από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, μία από τις μεγαλύτερες πορείες στο κέντρο της πόλης. Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η οργή μεγαλώνει. Δίπλα στους συγγενείς των 57 νεκρών η χώρα παρέλυσε, για να κάνει ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης δε θα περάσει, κανένας δε θα μείνει ατιμώρητος, απαιτώντας να υπάρξει άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα.

Καμία συγκάλυψη, κανένα κουκούλωμα που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι ανεκτό! Η απεργία αλλά και οι αγώνες των τελευταίων ημερών όπως των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων, της εργατικής τάξης σε μεγάλους κλάδους και χώρους δουλειάς και φυσικά η απεργία στις 28/2 είναι το πιο ελπιδοφόρο γεγονός.

Φανερώνουν τη δύναμη του λαού, στριμώχνουν την κυβέρνηση και ανοίγουν προοπτική έντασης του αγώνα.

Συνεχίζουμε! Η απεργία με αριθμό απεργιακών αποφάσεων-ρεκόρ των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σταθμός. Σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης. 

Κλιμάκωση που έρχεται με τις καθημερινές κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Με τη δράση μας να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, την “δημοσιονομική ισορροπία” της φτώχειας για τους πολλούς.

Σε αυτούς τους αγώνες μπορούν και είναι ανάγκη να συναντηθούν οι εργαζόμενοι μαζί με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με τους φοιτητές και τους μαθητές, ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους».











Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 3:19 pm


Εμφύλιος Πόλεμος (Civil War) στον Άνεσις ,18-24/4


Από την Πέμπτη 18 Απριλίου έως και την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 καθημερινά , εκτός Τρίτης, στις 9:30 μ.μ.

Μία φωτορεπόρτερ (Κίρστεν Ντανστ) και μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων ακολουθούν μία γεμάτη αδρεναλίνη διαδρομή στην κατακερματισμένη Αμερική του κοντινού μέλλοντος, η οποία ισορροπεί στο χείλος του γκρεμού.
Ο Άλεξ Γκάρλαντ γράφει το σενάριο και σκηνοθετεί μία πρωτότυπη ιστορία, έναν συνδυασμό roadmovie και πολεμικής ταινίας με φόντο την κατακερματισμένη Αμερική του κοντινού μέλλοντος.

Σκηνοθεσία:
Alex Garland

Ηθοποιοί:
Wagner Moura, Nick Offerman, Cailee Spaeny, Kirsten Dunst, Jefferson White, Stephen McKinley Henderson, Nelson Lee, Evan Lai

Δείτε το trailer : https://youtu.be/4KIt8UExoEg

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.
Η τιμή των εισιτηρίων είναι :
ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€
ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 12:30 pm


Αγρίνιο: Κινητοποίηση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα(φωτο)

 

Μεγάλη κινητοποίηση της Π.Υ Αγρινίου για πυρκαγιά σε διαμέρισμα Β' ορόφου στην οδό Γοργοποτάμου σημειώθηκε σήμερα το πρωί.Στο συμβάν επιχείρησαν  ισχυρές δυνάμεις και σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ Αγρινίου.



Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 12:10 pm


Άλλαξε ώρα το Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League

"Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, στο πλαίσιο της 5ης Αγωνιστικής των Stoiximan Super League Playouts, αλλάζει ώρα και θα διεξαχθεί, το Σάββατο, 20.04.2024 στις 19:30 (αντί για τις 15:00)"

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 10:36 am


Κ.Μυρτιά :Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση η συνάντηση για την «αντιμετώπιση του ακανθώδη αλευρώδη»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρoχθεσινή συνάντηση, στην κάτω Μυρτιά του Δήμου Θέρμου, με θέμα την «αντιμετώπιση του ακανθώδη αλευρώδη» (Aleurocanthus spiniferus) και κύριο ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Μυλωνά Γεωπόνο -Εντομολόγο διευθυντή Ερευνών και προϊστάμενο Επιστημονικής Διεύθυνσης Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας , αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.


Την συνάντηση προλόγισε ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Κωσταντάρας ο οποίος ευχαρίστησε τούς πολυπληθείς συμμετέχοντες για την προσέλευσή τους. Επίσης αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Με την σειρά του ο κ Παναγιώτης Μυλωνάς ενημέρωσε για την από το 2022 προσπάθεια του ινστιτούτου για την εξεύρεση λύσης αναφορικά με την προσβολή του ακανθώδη αλευρώδη η οποία εμφανίστηκε στην Ελλάδα από το 2017 περίπου. Οι πρώτες μαζικές προσβολές του παθογόνου εντόμου, εμφανίστηκαν στην Κέρκυρα και σε άλλα νησιά του Ιονίου προερχόμενο από την Ιταλία. Στην συνέχεια επεκτάθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα στους νομούς Θεσπρωτίας, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Αργολίδας και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών αμπελιού καλλωπιστικών φυτών κα. Με δεδομένο την επιθετική εξάπλωση του παθογόνου ανατέθηκε στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο να εξετάσει πιθανές λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα.


Από το 2021 αναζητήθηκαν λύσεις εφαρμογής ωφέλιμου παρασιτικού εντόμου, ώστε να ανακοπεί η επέλαση του βλαβερού παθογόνου μιας και η λύση της χρήσης ψεκασμών με σκευάσματα φυτοπροστατευτικών εντομοκτόνων δεν απέδιδε τα βέλτιστα αποτελέσματα. Επίσης οι ψεκασμοί δημιουργούσαν και πρόβλημα περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Η εφαρμογή λοιπόν του ωφέλιμου αρπακτικού κρίθηκε ως μονόδρομος για την αντιμετώπιση της απειλής. Στο πλαίσιο αυτής της τεχνικής αναζητήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο κάποιο αρπακτικό έντομο. Για τους σκοπούς αυτούς το ινστιτούτο απευθύνθηκε σε χώρες με αντίστοιχα προβλήματα. Επιστήμονες λοιπόν ταξίδευσαν στην Χαβάη, την νότια Αφρική, το Βιετνάμ, την Ιαπωνία και σε άλλες υποτροπικές χώρες αναζητώντας τρόπους βιολογικής καταπολέμησης με την χρήση ωφέλιμων αρπακτικών. Τελικά με την συνεργασία φορέων από το Βιετνάμ και την Ιαπωνία δεσμεύτηκε πληθυσμός από ένα είδος σφήκας το οποίο παρασιτούσε τον ακανθώδη αλευρώδη και σαν γεγονός ταίριαζε στις συνθήκες (κλιματικές και χαρακτηριστικά προσβολής) της Ελλάδας. Από το 2022, το Μπενάκειο λοιπόν, ξεκίνησε μια προσπάθεια για την ανάπτυξη, εκτροφή και πειραματική έρευνα σε συνθήκες καραντίνας, με απώτερο σκοπό την βελτιστοποίηση των τεχνικών εφαρμογής του ωφέλιμου παράσιτου στις μολυσμένες περιοχές.


Το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν εγκαταστάσεις του ωφέλιμου εντόμου σε επιλεγμένες περιοχές της Κέρκυρας με σκοπό και μόνο την διερεύνηση της δυνατότητας του εντόμου να επιζεί στις χειμερινές συνθήκες με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Σήμερα πλέον στα μέσα Απριλίου 2024 φτάσαμε στο σημείο να έχει πραγματοποιηθεί εγκατάσταση του ωφέλιμου εντόμου στην περιοχή της Μυρτιάς. Νεαρά δενδρύλλια νεραντζιάς, φυτεύτηκαν σε επιλεγμένα σημεία του κάμπου της Κάτω Μυρτιάς, τα οποία είναι μολυσμένα από τον αλευρώδη, με ταυτόχρονη εγκατάσταση αυγών και πληθυσμών διαφόρων βιολογικών σταδίων (προνύμφες, νύμφες, ακμαία) από το ωφέλιμο έντομο. Εγκατάσταση αντίστοιχων Νεαρών δενδρυλλίων νεραντζιάς πραγματοποιείτε τις μέρες αυτές και σε άλλες περιοχές της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα, και απώτερο σκοπό την επέκταση της εγκατάστασης και σε άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.

Την αποκλειστική ευθύνη του μηχανισμού παρακολούθησης των όλων διαδικασιών σε σχέση με την εξέλιξη της εφαρμογής και εγκατάστασης του ωφέλιμου εντόμου έχει το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την ΔΑΟΚ.

Κατόπιν των παραπάνω αναφορών ο κ. Μυλωνάς δέχτηκε ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους και σε σχέση με το αν θα μπορούν οι παραγωγοί παράλληλα να εφαρμόζουν εντομοκτόνα, και διεμήνυσε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πρόβλημα. Επειδή το όλο πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη θα υπάρξει ενημέρωση για την εφαρμογή η αναστολή ψεκασμών σε επόμενη ενημέρωση. Επίσης αναφέρθηκε ότι η ωφέλιμη σφήκα δεν επηρεάζει και δεν παρασιτεί επί των πληθυσμών της μέλισσας. Επιπροσθέτως έγινε αναφορά στον βιολογικό κύκλο της ωφέλιμης σφήκας, ο οποίος ολοκληρώνεται σε 20 μέρες περίπου, και σε συνδυασμό με τις πολλαπλές γενιές κατά την διάρκεια του έτους επιδρά θετικά στην διαβίωση του συγκεκριμένου είδους και στην συνεχή του παρουσία. Αντίστοιχα ο βιολογικός κύκλος του ακανθώδη αλευρώδη ολοκληρώνεται σε 40 μέρες περίπου, με πολλαπλές γενιές επίσης κατά την διάρκεια του έτους.

Τέλος, καταχειροκροτούμενος ο κ. Μυλωνάς, οι 150 περίπου παρευρισκόμενοι και ο ίδιος ευχήθηκαν την επιτυχή υλοποίηση του εγχειρήματος και προσμένουν στην επόμενη συνάντηση.

Κείμενο: Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιωτών 
Φώτο Π.Δ.Ε

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 10:36 am


Open Day: Γνωρίστε τα προγράμματα Ημερήσιας Φροντίδας της ΕΛΕΠΑΠ


Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τα προγράμματα Ημερήσιας Φροντίδας της ΕΛΕΠΑΠ.

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στις 12:00.

• Για παιδιά με αναπηρία, ηλικίας από 2- 6 ετών, στα Παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο

• Για ενήλικες με αναπηρία, στα Παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ

σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα

Θα ενημερωθείτε για την λειτουργία των προγραμμάτων μας και θα σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις μας.

Παρακαλούμε συμπληρώστε ηλεκτρονικά τη Δήλωση Συμμετοχής, έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024.

Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για διευκρινήσεις.

Πληροφορίες: Γενική Γραμματεία, κ. Χαρά Παναγιωτοπούλου (τηλ: 210 7254121, εσωτ.3181, email:[email protected]).

Φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος: https://forms.office.com/e/9xZPyZYpz4

Σας περιμένουμε!

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 10:00 am


Ναύπακτος: 22χρονος έσερνε με το ΙΧ του αστυνομικό και τον τραυμάτισε


Χθες το βράδυ αστυνομικοί του τμήματος Ναυπακτίας επιχείρησαν να ελέγξουν ένα αυτοκίνητο με τον οδηγό να πατάει γκάζι, να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς και να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας επιχειρώντας να διαφύγει. Η προσπάθειά του δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα και ακινητοποιήθηκε.

Αμέσως μετά και την ώρα που ένας 42χρονος αρχιφύλακας είχε πλησιάσει το αυτοκίνητο για να προχωρήσει στον προβλεπόμενο έλεγχο ο οδηγός έβαλε όπισθεν, έπιασε από το χέρι τον αστυνομικό, τον κράτησε και τον έσυρε για λίγα μέτρα τραυματίζοντας τον ελαφρά .

Ο 22χρονος οδηγός όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει. Συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, επικίνδυνη οδήγηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου για τις πρώτες βοήθειες.

πηγή:nafpaktianews.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 8:30 am


Φωτιά σε αυτοκίνητο στο Ευηνοχώρι


Φωτιά, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε σε ΙΧ πρωινές ώρες χθες στο Ευνηνοχώρι Μεσολογγίου, χωρίς σύμφωνα με πληροφορίες να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Επιχείρησαν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Φώτο αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 8:25 am


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Ε.Ο Αντιρρίου Ιωαννίνων λόγω εργασιών

 

Α  Π  Ο  Φ  Α  Σ  Η

«Περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε τμήμα της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στα πλαίσια του έργου :”Διάνοιξη Τάφρων ,Καθαρισμός Ερεισμάτων και Πρανών διαμόρφωση κόμης δέντρων, κοπή /εκρίζωση βλάστησης και αποκατάσταση μικροβλαβών στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο ΠΔΕ ετών 2020-2022″.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Έ χ ο ν τ α ς  υ π ό ψ η:

1. Τις διατάξεις των άρθρων 52 και 109 του Ν. 2696/99 (ΦΕΚ 57/23-3-1999), «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκαν, συμπληρώθηκαν και ισχύουν σήμερα.

2. Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (Α-164) «Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας».

3. Τις διατάξεις του άρθρου 40 Π.Δ. 178/2014 «Οργάνωση Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας».

4. Το υπ’ αριθ. 115672/2613 από 15.04.2024 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε., μετά της συνημμένης τεχνικής έκθεσης.

6. Την από 16.04.2024 αναφορά του Τ.Τ. Αγρινίου

7. Την υπ’ αριθ. 6325/24/782582 από 16.04.2024 αναφορά του Α.Τ. Αμφιλοχίας και

αποσκοπούντες στην απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών, στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία  οχημάτων και εργαζομένων,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

ΑΡΘΡΟ (1)

1.-Τον περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος και την επιβολή περιορισμών ως προς τα όρια ταχύτητας όλων των κυκλοφορούντων οχημάτων στο τμήμα της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων από την χ/θ 59+681 έως και την χ/θ 139+000, προκειμένου εκτελεσθούν εργασίες πρασίνου όπως κοπή χόρτων, κλαδέματος θάμνων και δέντρων, καθαρισμοί ερεισμάτων και πρανών.

2.-Ανωτέρω εργασίες θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 17.04.2024 έως και τη Παρασκευή 20.12.2024, κατά τις ώρες 07.00΄ έως 19.00΄, εξαιρουμένων των ημερών της Κυριακής και των αργιών.

3.-Μετά το πέρας των εργασιών το ανωτέρω τμήμα της Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, θα δίδεται εκ νέου στην κυκλοφορία.

ΑΡΘΡΟ (2)

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, με ευθύνη του αναδόχου Α.Τ.Ε.Χ.Α. Α.Τ.Ε., να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ακώλυτη και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων και να τοποθετηθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 9 του Κ.Ο.Κ. εργοταξιακή σήμανση, σε συνδυασμό με την υπ’ αριθ. ΔΙΠΑΔ/ΟΙΚ/502 από 9/7/2003 απόφαση Υφ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (τεχνική προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων οδικών έργων) και την υπ’ αριθ. (4) σχετική εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης του έργου.

ΑΡΘΡΟ (3)

Η παρούσα απόφαση ισχύει από την 07.00΄ ώρα της Τετάρτης 17.04.2024 και ύστερα από την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το άρθρο 4 Ν. 3861/2010 και την τοποθέτηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης και λήγει την 19.00΄ ώρα της 20.12.2024.

  Ο  Διευθυντής Δημήτριος 

Νικ. ΓΑΛΑΖΟΥΛΑΣ Ταξίαρχος  


Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 8:18 am


Eικαστική έκθεση «Τρισδιάστατοι λογισμοί» του Θ.Λιαροκάπη στην «Ταξιδεύουσα»

 


Eικαστική έκθεση - "Τρισδιάστατοι λογισμοί" - Θανάσης Λιαροκάπης

26-4-24 έως 17.5.24

Λίγα λόγια για την έκθεση :

Τίτλος : «Τρισδιάστατοι λογισμοί»

Οι " Τρισδιάστατοι λογισμοί " δεν είναι απλώς μια έκθεση - είναι ένα ταξίδι στο μυαλό ενός οραματιστή καλλιτέχνη που τολμά να ονειρεύεται τρισδιάστατα.

Αντλώντας έμπνευση από τη φυσική ομορφιά του ξύλου και τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, ο Θανάσης Λιαροκάπης έχει δημιουργήσει μια συλλογή που επαναπροσδιορίζει τα όρια των παραδοσιακών μορφών τέχνης. Κάθε κομμάτι είναι μια ένδειξη της σχολαστικής προσοχής του καλλιτέχνη στη λεπτομέρεια και της προθυμίας του να ξεπεράσει τα όρια της τέχνης του, με αποτέλεσμα έργα που είναι εντυπωσιακά οπτικά και εννοιολογικά βαθιά.

Κάθε έργο τέχνης αυτής της συλλογής είναι ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός δεξιοτεχνίας και δημιουργικότητας. Μέσα από περίπλοκες ξυλουργικές εργασίες, ο καλλιτέχνης ζωντανεύει τους πίνακές του, προσθέτοντας βάθος, υφή και μια οπτική ποιότητα που προσκαλεί τον θεατή να ασχοληθεί σε πολλαπλά επίπεδα.

Καθώς θα περιπλανηθείτε στην έκθεση, θα μεταφερθείτε σε έναν κόσμο όπου η τέχνη και η τεχνολογία συγκλίνουν, όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία και όπου τα όρια της δημιουργικότητας ωθούνται συνεχώς.

Οι «τρισδιάστατοι λογισμοί" είναι μια γιορτή του ανθρώπινου πνεύματος και των ατελείωτων δυνατοτήτων της φαντασίας. Ελάτε μαζί μας καθώς εξερευνούμε τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης σε αυτή τη σαγηνευτική έκθεση ενός ταπεινού αλλά καινοτόμου καλλιτέχνη του σήμερα.

Θανάσης Λιαροκάπης

 

Βιογραφικό :

Γεννήθηκα το 1966 στο Αγρίνιο.

Ξεκίνησα να σπουδάζω στην φαρμακευτική της Ρώμης μέχρι και το τρίτο έτος αυτής. Αλλάζοντας έπειτα χώρο και κατεύθυνση, ολοκλήρωσα την τριετή φοίτησή μου στο κολλέγιο Πετρά Αθηνών, πάνω στο αντικείμενο του interior design και της διακόσμησης,

Στον χώρο αυτό δραστηριοποιούμαι από το 1992 έως και σήμερα. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές και καλλιτεχνικές συνεργασίες και αποκτήθηκε σχετική εμπειρία. Παράλληλα ασχολούμαι και με την εκπαίδευση ενηλίκων.

Από παιδί μου άρεσε πάντα να σχεδιάζω, να επινοώ και να υλοποιώ ασυνήθιστες κατασκευές και συνθέσεις, με γνώμονα τη λογική το συναίσθημα και τον πειραματισμό.

Αξιοποιώντας και αναπτύσσοντας τις προσωπικές μου δεξιότητες και  ανάγκες έκφρασης, χρησιμοποιώ πάμπολα μέσα όπως : ζωγραφική, ξυλουργική, ηλεκτρολογία, μεταλλοτεχνία κ.α. Δημιουργώ έτσι εικαστικά έργα αρκετά εκ των οποίων έχουν εισαχθεί σε ιδιωτικούς χώρους ή ήδη έχουν πουληθεί σε χώρες του εξωτερικού.

Παρουσία των έργων μου υπάρχει στο διαδίκτυο στις διευθύνσεις :

www.Dreamodelers.com ή και www.Dreamodelers.etsy.com

Με ενθουσιάζουν οι νέες προκλήσεις και η εξεύρεση διαφορετικών τρόπων έκφρασης.

Μετά από τη συμμετοχή μου στην 2η ομαδική έκθεση των  «Αιτωλοακαρνάνων εικαστικών» του 2023, πραγματοποιώ τώρα την πρώτη μου ατομική έκθεση, με έργα που δημιούργησα μέσα στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

 Θανάσης Λιαροκάπης


 Σχεδιαστής και διακοσμητής εσωτερικών χωρών


Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 8:00 am


Γενική 24ωρη απεργία σήμερα - Συγκέντρωση και πορεία στο Αγρίνιο


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

«Η απεργία με αριθμό απεργιακών αποφάσεων-ρεκόρ των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σταθμός. Σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης», τονίζεται.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Συνεχίζουμε! Κλιμακώνουμε με νέα απεργία στις 17 Απρίλη»

«Κόντρα στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας επιδίωξε να μην κουνηθεί φύλλο, να μην βουλιάξουν ξανά οι δρόμοι με το σύνθημα “ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” μας, να μείνει δηλαδή η οργή βουβή!

Δεν τους πέρασε.

Ένα χρόνο μετά και στο Αγρίνιο, είχαμε από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, μία από τις μεγαλύτερες πορείες στο κέντρο της πόλης. Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η οργή μεγαλώνει. Δίπλα στους συγγενείς των 57 νεκρών η χώρα παρέλυσε, για να κάνει ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης δε θα περάσει, κανένας δε θα μείνει ατιμώρητος, απαιτώντας να υπάρξει άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα.

Καμία συγκάλυψη, κανένα κουκούλωμα που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι ανεκτό! Η απεργία αλλά και οι αγώνες των τελευταίων ημερών όπως των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων, της εργατικής τάξης σε μεγάλους κλάδους και χώρους δουλειάς και φυσικά η απεργία στις 28/2 είναι το πιο ελπιδοφόρο γεγονός.

Φανερώνουν τη δύναμη του λαού, στριμώχνουν την κυβέρνηση και ανοίγουν προοπτική έντασης του αγώνα.

Συνεχίζουμε! Η απεργία με αριθμό απεργιακών αποφάσεων-ρεκόρ των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σταθμός. Σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης. Κλιμάκωση που έρχεται με τις καθημερινές κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Κλιμάκωση με νέα απεργία στις 17 Απρίλη.

Με τη δράση μας να γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, την “δημοσιονομική ισορροπία” της φτώχειας για τους πολλούς.

Σε αυτούς τους αγώνες μπορούν και είναι ανάγκη να συναντηθούν οι εργαζόμενοι μαζί με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με τους φοιτητές και τους μαθητές, ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους».

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 7:48 am


Αγρινιο - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο





Φιλικοί ιστότοποι: