Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Αγρινιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Σεμινάριο συνηγορίας για τα δικαιώματα των ασθενών στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ναυπακτίας

 Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινότητας Δ.Ναυπακτίας σεμινάριο συνηγορίας - focus group για τα δικαιώματα των ασθενών με τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Μαρίνας Ρισβά Πατακοπούλου, στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ κ.ά.), καθώς και της ιδρύτριας της Co2gether δρ.Μαρίας Ζαφειροπούλου και του δικηγόρου κ.Γιώργου Κουνινιώτη.


Το σεμινάριο έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ναυπακτίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Co2gether, και ως στόχο είχε την ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες ασθενών, όπως ηλικιωμένοι, άποροι, ανασφάλιστοι, χρόνιοι πάσχοντες, καθώς και την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ομάδων αυτών.

Όπως σημείωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Μαρίνα Ρισβά Πατακοπούλου «μέσα από το συγκεκριμένο σεμινάριο αναδείχθηκαν θέματα και δόθηκαν απαντήσεις σε ζητήματα που συναντούν καθημερινά οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας,  όπως η δικαστική συμπαράσταση, το πιλοτικό πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού, οι διαδικασίες έκδοσης των κοινωνικών επιδομάτων και πολλά ακόμη.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι, βούληση και επιθυμία μας είναι η συστηματική εκπαίδευση και ενημέρωση των στελεχών του Δήμου μας πάνω σε ευαίσθητα θέματα, πάντα με γνώμονα τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

Σημειώνεται ότι, το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δικαιώματα στην Πράξη: προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα» του προγράμματος BUILD, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Ασθενών Ελλάδας και εταίρο την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Cohesion Network 2gether. Το BUILD συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του προγράμματος Citizens, Equality, Rights and Values (CERV), το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 11:40 am


Χρώμα Παναιτωλικού στο δημοτικό γήπεδο Καινουργίου.Το ευχαριστώ σε Κωστούλα-ΜπελεβώνηΣε απόχρωση χρωμάτων  Παναιτωλικού είναι πλέον η κερκίδα στο δημοτικό γήπεδο Καινουργίου καθώς αντικαταστάθηκαν τα σπασμένα καθίσματα με αυτά που ήταν στην μικρή κερκίδα στο γήπεδο του Παναιτωλικού η οποία ανακατασκευάζεται πλήρως.


Η ΠΑΕ Παναιτωλικός έκανε δεκτό το αίτημα του Δ.Σ της Δόξας και πρόσφερε τα καθίσματα που ζητήθηκαν .Το Δ.Σ της Δόξας εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση στην  οποία αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δόξας Καινουργίου ευχαριστεί τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναιτωλικός κ.Φώτη Κωστούλα και τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ.Γεράσιμο Μπελεβώνη για την προσφορά των καθισμάτων τα οποία τοποθετήθηκαν στην κερκίδα στο δημοτικό γήπεδο Καινουργίου.»

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

Δημήτρης Μπλέτσας                       Αλ Γιουσέφ Ιμπραήμπηγή:kainourgiopress

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 11:06 am


Αγρίνιο: Ασυνείδητοι άναψαν φωτιά στο Αλσύλλιο Αγ. Χριστόφορου (φωτο)


Στο μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης του Αγρινίου στο αλσύλλιο του Αγίου Χριστόφορου ασυνείδητοι χθες το βράδυ άναψαν φωτιά με την Αιτωλοακαρνανία να βρίσκεται σε κίτρινο συναγερμό για πυργκαγιά και την θερμοκρασία να αγγίζει τους 40©.

Πολίτης σήμερα το πρωί ειδοποίησε την πυροσβεστική Αγρινίου που έσπευσε στο σημείο και κατάσβεσε την εστία η οποία ήταν ακόμη ενεργή, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί πυρκαγιά. 

Για το εξοργιστικό αυτό συμβάν το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ Αγρινίου διενεργεί προανάκριση. 
Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 10:44 am


Πρόγραμμα εκδηλώσεων στον αρχαιολογικό χώρο ΠλευρώναςΤο αρχαίο θέατρο της Πλευρώνας και ο αρχαιολογικός της χώρος θα φιλοξενήσουν μια τριάδα πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα μας συντροφεύσουν τα βράδια της 30ης Ιουλίου και της 17ης Αυγούστου καθώς και τη βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου, στις 19 Αυγούστου 2024.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην αρχαία Πλευρώνα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, έχει ως εξής:

30/07 | Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας | Ώρα: 19:30

«Πλούτος» του Αριστοφάνη, παράσταση του Εθνικού Θέατρου με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

Είσοδος ελεύθερη (αντίτιμο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο: 3€, Μειωμένο: 2€)

17/08 | Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας | Ώρα: 21:00

«Ανδρομάχη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη

Παίζουν: Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαΐδης, Ισίδωρος Σταμούλης, Γωγώ Φάκου-Θεοδωράκη, Γιάννης Τσιώμου

Συνδιοργάνωση: ΛΣΤ Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας

Είσοδος ελεύθερη

19/08 | Αύλειος χώρος Αρχαίας Πλευρώνας | Ώρα: 21:00

Συναυλία για την Πανσέληνο του Αυγούστου με την Ηρώ

Είσοδος ελεύθερη


Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 10:08 am


Προγραμματισμός συμμετοχής του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε διεθνείς και εθνικές εκθέσεις για το 2025


Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο πλαίσιο προγραμματισμού και εκτίμησης της δυνατότητας συμμετοχής του στις παρακάτω διεθνείς και εθνικές εκθέσεις για το 2025, καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, λόγω του ότι ο αριθμός των διαθέσιμων περιπτέρων είναι περιορισμένος, να δηλώσουν συμμετοχή στον αρμόδιο υπάλληλο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Γεώργιο Ρόμπολα αποστέλλοντας ηλεκτρονικά αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο e-mail: [email protected] , έως την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 10:01 am


Ο »Hit Man» στον Ελληνίς

Την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΕΛΛΗΝΙΣ»

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας δουλεύει παράλληλα για την αστυνομία, προσποιούμενος τον πληρωμένο εκτελεστή, ώστε να βοηθά στη σύλληψη πολιτών που αναζητούν υπηρεσίες τέτοιας φύσης. Όταν μια απελπισμένη γυναίκα του τηλεφωνεί για να ξεφορτωθεί τον κακοποιητικό σύζυγό της, εκείνος την ερωτεύεται.Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Πρωταγωνιστούν: Γκλεν Πάουελ, Άντρια Αρχόνα

Κάθε Κυριακή και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€       ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€
 
Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 9:32 am


Αιτωλικό: Ακύρωση θεατρική παράστασης «Ζητείται Ψεύτης»

 Η θεατρική παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 στο πλαίσιο του θεατρικού φεστιβάλ «Θεάτρου Όψεις» που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό», ακυρώνεται λόγω κωλύματος.


Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 9:14 am


Προληπτικά μέτρα για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Δυτικής ΕλλάδαςΜε πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια, σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται εντός της Περιφέρειας για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών, κρούσματα της οποίας έχουν εμφανιστεί τις προηγούμενες ημέρες σε περιοχές των Τρικάλων και Λάρισας. Στην σύσκεψη τονίστηκε ότι στην Περιφέρειά μας δεν έχει εμφανιστεί κάποιο κρούσμα, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα από το Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης.

Συγκεκριμένα, έχουν συσταθεί τα τοπικά κέντρα ελέγχου της ασθένειας στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, ελέγχονται όλες οι μετακινήσεις ζώων βάση επιδημιολογικής διερεύνησης και πραγματοποιείται επιτόπια κλινική διερεύνηση σε αιγοπρόβατα από κτηνιάτρους. Έτι περαιτέρω, στην σύσκεψη αποφασίστηκε:

1. Η λήψη επιπρόσθετων υγειονομικών μέτρων κατά την μετακίνηση ζώων που προέρχονται από εκτροφές εκτός Περιφέρειας.

2. Η εντατική κλινική διερεύνηση σε εκτροφές της περιοχής.

3. Η άμεση συνεργασία με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των λοιπών Περιφερειών.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει διαθέσει δύο επισήμους κτηνιάτρους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν μεταβεί στα Τρίκαλα και συνδράμουν το έργο των εκεί αρχών.

Τονίζεται ότι η πανώλης των μικρών μηρυκαστικών είναι νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Τα ζώα παρουσιάζουν πυρετό, ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα (θυμίζει εικόνα βρεγμένου προσώπου), νεκρωτική στοματίτιδα (πλάκες γκριζωπού χρώματος) με δυσοσμία στην στοματική κοιλότητα, αναπνευστικά συμπτώματα και διάρροια, τα οποία είναι και τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου. Η θνησιμότητα είναι πολύ μεγάλη. Η άμεση επαφή με ζώα που νοσούν και η χρήση κοινών βοσκοτόπων και υδάτινων συλλογών πρόσληψης νερού αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του νοσήματος. Η μεταφορά της νόσου σε απόσταση πραγματοποιείται με τη διακίνηση νόμιμη ή παράνομη των ζώων, τα οποία είτε βρίσκονται σε στάδιο επώασης, είτε νοσούν.

Οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων θα πρέπει να αυξήσουν τα μέτρα βιοασφάλειας στις εκτροφές τους, ώστε να μειώσουν τις πιθανότητες εισόδου του νοσήματος σε αυτές, συμβάλλοντας έτσι και στην αποτροπή περαιτέρω διασποράς του νοσήματος. Δεν πρέπει να προβαίνουν σε οποιαδήποτε παράνομη αγοραπωλησία ζώων, ενώ σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 9:10 am


Διπλή συνεδρίαση για το Περιφερειακό συμβούλιο, την Πέμπτη(25/7)


Σε διαδοχικές, μικτές συνεδριάσεις συνέρχεται την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 το Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση, με θέματα  στην ημερήσια διάταξη την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2024, αλλά και το σχέδιο δράσης του δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».  Θα ακολουθήσει στις 7 μ.μ η ειδική συνεδρίαση για τον Απολογισμό της Περιφερειακής Επιτροπής.

Για τις δύο συνεδριάσεις υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής δια ζώσης, αλλά και μ  ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr), ενώ θα μεταδοθούν  ζωντανά μέσω υπηρεσίας live streaming από το σύνδεσμο https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-16724
Σε ξεχωριστά αρχεία επισυνάπτονται οι προσκλήσεις με τα θέματα ημερήσιας διάταξης

14η Πρόσκληση 2024 Τακτική
15η Πρόσκληση 2024 Ειδική

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 9:03 am


Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινότητας από τις δομές του ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο.


28 Ιουλίου. Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας. 

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας, στις 28 Ιουλίου, η επιστημονική ομάδα του Πολυδύναμου Κέντρου του ΟΚΑΝΑ στο Αγρίνιο (Υπ. 2, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027 MIS 6004273), σε συνεργασία με τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Παρέμβασης ΟΚΑΝΑ Πάτρας (Υπ. 3, Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2021-2027, MIS 6004273) και της Μονάδας Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ (ΜΟΘΕ) Αγρινίου, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική δράση, την

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

10:00 - 11:30, στην περιοχή του πάρκου Αγρινίου και

11:30 13:00, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, θα διενεργηθούν, δωρεάν, rapid test ανίχνευσης της ηπατίτιδας από τον ιατρό και την νοσηλεύτρια της Κινητής Μονάδας Παρέμβασης ΟΚΑΝΑ Πάτρας και θα διανεμηθεί έντυπο, ενημερωτικό υλικό, του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, ο ΟΚΑΝΑ σχεδιάζει, υλοποιεί και συμμετέχει σε πολύ σημαντικά προγράμματα προαγωγής υγείας και προάσπισης της δημόσιας υγείας, μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα «ΤΙΤΥΟΣ», μέσω του οποίου πραγματοποιείται έλεγχος για ηπατίτιδα C στους ωφελούμενους των θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ.

Το 2023 πραγματοποιήθηκε έλεγχος στη ΜΟΘΕ Αγρινίου όπου ανιχνεύθηκαν και θεραπεύτηκαν από την ηπατίτιδα C, περισσότεροι από 25 ωφελούμενοι, ενώ ανάλογοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της επικράτειας.

Τα στελέχη των παραπάνω υπηρεσιών θα βρίσκονται στην διάθεση των πολιτών για ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τόσο την ηπατίτιδα (αίτια, τρόποι αντιμετώπισης) όσο την εξάρτηση γενικότερα.

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Διεύθυνση: Ανδρέα Ίσκου 38Α Αγρίνιο, ΤΚ 30133

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2641054193

email: [email protected]

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Διεύθυνση :Μπουμπουλίνας 10 Πάτρα , ΤΚ 26222

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2610325456

email: [email protected]

ΜΟΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Διεύθυνση : Τέρμα Κόκκαλη, Αγρίνιο , ΤΚ 30100

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 2641049003

email: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 7:26 pm


Ξεκινά η καλοκαιρινή σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με την παράσταση «Μία φορά στις 15»

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου ανοίγει την αυλαία της Καλοκαιρινής του Σκηνής  με το έργο  « ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 15 » του Ντέρεκ Μπένφιλντ, σε σκηνοθεσία-διασκευή-μουσική επιμέλεια της Γιούλης Μαρούση. 

Η παράσταση θα παιχτεί στις 29 & 30 Ιουλίου 2024 στον ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ των ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ στις 9.15 μ.μ., με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ενώ από 1 έως 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ θα ξεκινήσει η περιοδεία της παράστασης στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία-συνδιοργάνωση με την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η παράσταση  είναι μία ξεκαρδιστική  κωμωδία παρεξηγήσεων και ανατροπών, όπου δύο φίλες έρχονται αντιμέτωπες με τους επίδοξους αρραβωνιαστικούς της μίας και μέσα σε ένα βράδυ μπλέκονται σε μία κατάσταση όπου μόνο ξεκαρδιστικές στρατηγικές μπορούν να εμποδίσουν την αποκάλυψη των ρόλων των τριών ανδρών του έργου. 


Υπόθεση του έργου:

Όταν ο φίλος της Σύλβια, ο Ρόμπιν, τη χωρίζει, εκείνη αποφασίζει να χρησιμοποιήσει μια μάλλον αντισυμβατική μέθοδο εύρεσης αντικαταστάτη. 

Αποφασισμένη να μην  απογοητευτεί ξανά η Σύλβια προσπαθεί με έναν ασυνήθιστο τρόπο να βρει τον κατάλληλο άντρα και ορίζει χρονοδιαγράμματα  με αρκετούς πιθανούς εραστές για να δει ποιος της ταιριάζει. Αλλά ακόμα και τα χρονοδιαγράμματα ανατρέπονται! Με αποτέλεσμα και αυτή και η φίλη της Τζέμμα σύντομα να εμπλακούν σε ξεκαρδιστικές στρατηγικές για να εμποδίσουν τους 

υποψηφίους «συζύγους» να συναντηθούν και να μιλήσουν μεταξύ τους. Τελικά στο «κυνήγι της ευτυχίας» υπάρχει η ιδανική και αλάνθαστη μέθοδος;


Συντελεστές:

σκηνοθεσία- Μετάφραση- Διασκευή : ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

σκηνικά: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ

επιμέλεια κοστουμιών: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

μουσική επιμέλεια: ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

Βοηθός σκηνοθέτη: EΥΓΕΝΙΑ ΠΑΝΟΥ                   


Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ

 ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ

 ΜΑΡΙΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

ΑΡΗΣ ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗΣ


Δείτε το trailer της παράστασης:  https://www.youtube.com/watch?v=Dj9fSbWoZ3s

Διάρκεια: 75’(χωρίς διάλειμμα)


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ( ΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ)

*ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, θα διανέμονται στον ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ  τις ημέρες των παραστάσεων από 19:00  έως 21:15.


από το Δη.Πε.Θε.Αγρινίου


Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 1:51 pm


Αγρίνιο : Παρεμβάσεις στην διασταύρωση Φιλλελήνων και Καζαντζή (φωτο)

Σε παρεμβάσεις προχώρησε ο δήμος Αγρινίου στην οδό Φιλελλήνων στην διασταύρωση με την οδό Καζαντζή σε ένα σημείο όπου συχνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα όπως αυτό που συνέβη πριν λίγες ημέρες και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δικυκλιστή

Έτσι έγιναν νέες έντονου χρωματισμού σημάνσεις κυρίως επί της οδού Καζαντζή όπου τα διερχόμενα οχήματα έχουν STOP.
Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 1:21 pm


Καλύβια- Εκδηλώσεις στη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών

 

Ο Δήμος Αγρινίου και οι αντιστασιακές οργανώσεις τιμώντας τη μνήμη των πατριωτών που εκτελέσθηκαν από τις Δυνάμεις της Γερμανικής Κατοχής την 31η Ιουλίου 1944 στα Καλύβια  διοργανώνουν εκδηλώσεις από την Παρασκευή 26 Ιουλίου έως την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Την Κυριακή 28 θα τελεστεί επίσημο Μνημόσυνο στον τόπο της θυσίας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

7.00 μ.μ. Ποδηλατοδρομία προς τιμήν των εκτελεσθέντων Εκκίνηση: Πλατεία Καλυβίων-Σημείο Συνάντησης: Μνημείο των 59 εκτελεσθέντων -Τερματισμός:

Πλατεία Καλυβίων

8.00 μ.μ. Αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών

8:30 μ.μ Προβολή παιδικής ταινίας

Πλατεία Καλυβίων

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

9.00 μ.μ. Οι ήρωες μιλούν, θεατρικό δρώμενο

Παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων ομάδας Καλυβίων ¨Άγιος Νικόλαος¨

10.00 Συναυλία με τον Ανδρέα Φούκα

Πλατεία Καλυβίων

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

9.15 π.μ. Άφιξη επισήμων στο Τοπικό Κατάστημα Καλυβίων

9.45 π.μ. Επίσημο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλυβίων

10.30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θυσίας Κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Καλυβίων Δημήτρη Αναστασίου

-Κατάθεση στεφάνων

Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 12:18 pm


Χάθηκε σκύλος στο Αγρίνιο (φωτο)


Σύμφωνα με ανάρτηση της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου ,χάθηκε ο σκύλος της φωτογραφίας στην Παναγοπούλου στο Αγρίνιο κοντά στο βενζινάδικο της Avin .

Οποίος-α το δει κάπου το ψάχνει η οικογένεια του που είναι επισκέπτες στην πόλη.

Για πληροφορίες όταν το δείτε κάπου επικοινωνήστε με το 6936985788.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 9:30 am


Σαν σήμερα 22 Ιουλίου: Ο φονικός καύσωνας του 1987 με 1300 νεκρούς

 Ήταν 22 Ιουλίου του 1987 όταν η Ελλάδα ξεκίνησε να θρηνεί θύματα από τον φονικό καύσωνα που «χτύπησε» ανελέητα την χώρα. Από τις 20 έως τις 31 Ιουλίου, τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην περιοχή της Αθήνας. Είναι εντυπωσιακό ότι ο αριθμός των θανάτων ήταν υπερδιπλάσιος από τον δεύτερο πιο θανατηφόρο, έναν εξαιρετικά ισχυρό καύσωνα που είχε πλήξει την κεντρική Ελλάδα τον Αύγουστο του 1958 και είχε σκοτώσει 600 άτομα, κυρίως στη Θεσσαλία.

Η μέγιστη θερμοκρασία που μετρήθηκε στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ήταν 41,9 βαθμοί Κελσίου στις 23 Ιουλίου και στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν 43,6 βαθμοί Κελσίου στις 27 Ιουλίου, η οποία ήταν και η υψηλότερη που καταγράφηκε στην περιοχή της Αθήνας. Αυτές οι θερμοκρασίες συνδυάστηκαν με υψηλά ελάχιστα, με το υψηλότερο να είναι 30,2 βαθμοί Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας στις 27 Ιουλίου και 29,9 βαθμοί Κελσίου στις 24 Ιουλίου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επιπλέον, η υγρασία ήταν υψηλή (60% στην Αθήνα στις 23 Ιουλίου) και οι ταχύτητες του ανέμου χαμηλές, συμβάλλοντας στη δυσφορία, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι πρώτοι νεκροί -εννέα τον αριθμό- στην Αθήνα καταγράφηκαν στις 22 Ιουλίου και στη συνέχεια ο αριθμός άρχισε να αυξάνεται ραγδαία καθημερινά. Στις 23 Ιουλίου πέθαναν 12, στις 24 Ιουλίου άλλοι 95 και στις 25 Ιουλίου άλλοι 250, προκαλώντας προβλήματα στην ταφή τους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα νοσοκομεία γέμισαν και αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ψυγεία στρατιωτικών μονάδων για την αποθήκευση των σωρών, ενώ ακόμα και βαγόνια τρένων χρησιμοποιήθηκαν ως προσωρινοί χώροι φύλαξης πτωμάτων.

Στις 26 Ιουλίου τα θύματα είχαν φτάσει συνολικά τα 900, στις 27 Ιουλίου προστέθηκαν 180 και στις 28 Ιουλίου άλλα 200. Υπολογίζεται ότι 400 ηλικιωμένοι πέθαναν αβοήθητοι.

Αν και ο καύσωνας έπληξε και άλλες πόλεις, όπως τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, θεωρείται ότι η δυσφορία ήταν εντονότερη στην Αθήνα λόγω και της παρουσίας φωτοχημικού νέφους, το οποίο είχε επιδεινωθεί από θερμοκρασιακές αναστροφές που προκάλεσε ένα βαρομετρικό υψηλό που είχε εισβάλει ταυτόχρονα από τη Σαχάρα.

https://www.zougla.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 9:08 am


«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο γνωστός TikToker Manolo σε ηλικία 26 ετών

 Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 26 του χρόνια, ο Μανώλης Βαβουράκης, γνωστός στα social media ως Manolo. Τη δυσάρεστη είδηση έκαναν γνωστή μέσα από το Instagram, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Super Kiki.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του Manolo, στην οποία έγραψε: "Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έβαζα τέτοιο story γι’ αυτό το παιδί. Εύχομαι να έφυγες χαμογελαστός και ευτυχισμένος όπως σε θυμάμαι. Καλό ταξίδι Μανόλο".

Η Super Kiki από την πλευρά της έγραψε στο Instagram: "Πέθανε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Ελλάδα! Ο Μανώλο το μήνυμα που μας άφησε: Κάντε αυτό που θέλετε ακόμα κι αν δεν σας αποδέχονται όλοι!".

Υπενθυμίζεται ότι ο Manolo είχε γίνει viral με το τραγούδι "Αεράκι" της Ελένης Φουρέιρα και έκτοτε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media κοινοποιούσε συνέχεια cover του σε διάσημα τραγούδια.

πηγή: https://www.sigmalive.com/

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 9:05 am


Φέτα σαγανάκι με τορτίγια στο Air fryer

Η φέτα σαγανάκι με τορτίγια στο Air Fryer είναι ένα από τα πιο γρήγορα και εύκολα ορεκτικά που μπορείς να ετοιμάσεις. Μέσα σε λίγα λεπτά, το Air Fryer μεταμορφώνει αυτό το κλασικό πιάτο σε μια απολαυστική λιχουδιά χωρίς την ανάγκη για λάδι.

Η τορτίγια αντικαθιστά το παραδοσιακό φύλλο και τυλίγει τη λιωμένη φέτα, δημιουργώντας ένα τραγανό περίβλημα που κρατάει μέσα του όλη την πλούσια γεύση του τυριού. Το αποτέλεσμα είναι ένα αρμονικό συνδυασμό τραγανότητας και λιωμένης φέτας που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σου κάλυκες

Για έξτρα απόλαυση, ράντισε την φέτα σαγανάκι με λίγη κρέμα μπαλσάμικο. Το γλυκόξινο άγγιγμα της κρέμας μπαλσάμικο θα προσθέσει μια επιπλέον διάσταση γεύσης και θα αναδείξει το πιάτο σε άλλο επίπεδο. Απόλαυσέ τη ως ορεκτικό ή ελαφρύ σνακ και εντυπωσίασε τους φίλους και την οικογένειά σου με αυτή τη λαχταριστή δημιουργία.

ΥΛΙΚΑ

1 τορτίγια

110 γρ φέτα

1 κ. γ. ελαιόλαδο

1 πρέζα ρίγανη

1 μικρό αυγό

¼ κ. γ. σουσάμι μαύρο

Μέλι ή μπαλσάμικο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ

 Απλώνω την τορτίγια και βάζω στη μέση το κομμάτι φέτας.

Ραντίζω με το ελαιόλαδο και πασπαλίζω τη ρίγανη.

Κόβω την τορτίγια δεξιά και αριστερά και αφού χτυπήσω ένα αυγό, την αλείφω εσωτερικά με αυτό και την κλείνω σε πακέτο.

Αλείφω και εξωτερικά την τορτίγια και πασπαλίζω με λίγο σουσάμι.

Την βάζω στο Air Fryer, στους 200°C, για 6 λεπτά.

Έτοιμη, τη σερβίρω αμέσως ζεστή, αν θέλω μπορώ να γαρνίρω με μέλι ή κράμα μπλσάμικο!


Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 12:19 am


Κλήρωση Τζόκερ :Οι τυχεροί αριθμοί της Κυριακής 22/7/24

Στην κλήρωση Τζόκερ ΟΠΑΠ, σήμερα Κυριακή (αριθμός κλήρωσης 2782), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι: 1,6,8,12,22 και τζόκερ το 2.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 12:09 am


Μητροπολίτης Δαμασκηνός: «Ελπίζουμε και προσευχόμαστε για την επανένωση της Κύπρου»


«O Άγιος Θεός να φωτίσει τους ισχυρούς της γης να ενεργήσουν για την επανένωση της Κύπρου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, αυτή η αδικία που συνέβη πριν από πενήντα χρόνια θα αποκατασταθεί και οι πληγές που προκάλεσε στο νησί ο Τούρκος εισβολέας θα θεραπευθούν. Μόνο με αυτόν τον τρόπο Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά, όπως άλλωστε ειρηνικά ζούσαν πριν από την αδικαιολόγητη τουρκική εισβολή. 

Οι λαοί μπορούν να ζουν ειρηνικά μεταξύ τους. Οι ηγέτες τους, τους παρασύρουν σε πολεμικές συρράξεις και καταδικάζουν τα έθνη να αλληλοσπαράζονται, μολύνοντας τις καρδιές των ανθρώπων με το μίσος και την αντιπαλότητα. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε στα επόμενα χρόνια η Κύπρος να είναι και πάλι ένα ενιαίο κράτος», τόνισε από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λυσιμαχείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία και τέλεσε το ιερό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων Κυπρίων και Ελλήνων και των μέχρι σήμερα αγνοουμένων κατά την τουρκική εισβολή, τον Ιούλιο του 1974.

Την ώρα του Κοινωνικού ο Εφημέριος της Ενορίας, π. Φώτιος Σωφρόνης ανέγνωσε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την συμπλήρωση πενήντα ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε στην μαύρη και θλιβερή αυτή επέτειο, λέγοντας ότι: «Η θλίψη όλων μας είναι μεγάλη, διότι συμπληρώθηκαν πενήντα ολόκληρα χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο, της αποβίβασης του τουρκικού στρατού στην μεγαλόνησο και της καταλήψεως του 1/3 του νησιού μέχρι και σήμερα. Οι περισσότεροι από εσάς ενθυμίστε τα γεγονότα αυτά και πόσο οδύνη και πόνο προκάλεσε αυτή η εγκληματική και πολεμική ενέργεια της Τουρκίας στον Κυπριακό λαό. Χιλιάδες Κύπριοι αδελφοί μας πανικοβλημένοι, υπό την απειλή του θανάτου, εγκατέλειψαν βίαια τις πατρογονικές τους εστίες. Κύπριοι και Έλληνες στρατιώτες έπεσαν στα πεδία των μαχών, υπερασπιζόμενοι κάθε σπιθαμή της Κυπριακής γης. Κύπριοι αδελφοί μας αιχμαλωτίστηκαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε φυλακές στην Τουρκία και θανατώθηκαν εκεί και μέχρι σήμερα θεωρούνται αγνοούμενοι, αφού δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί, ότι βρίσκονται στη ζωή. Ερημώθηκαν πόλεις και χωριά, καταστράφηκαν ναοί και μοναστήρια. Η Αμμόχωστος παραμένει μέχρι και σήμερα μία πόλη φάντασμα, η οποία μαρτυρεί τη βαναυσότητα του Τούρκου κατακτητή, το παράλογο του εγχειρήματος του, αλλά και την ανοχή των μεγάλων δυνάμεων, οι οποίες μέχρι και σήμερα εκδίδουν ψηφίσματα μέσα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αλλά ανέχονται να παραμένει η Κύπρος διχοτομημένη. Εμείς, ως Έλληνες ομόψυχοι και ομοαίματοι με τους Κυπρίους αδερφούς μας, όλα αυτά τα χρόνια συσταυρωνόμαστε μαζί τους. σηκώνουμε στους ώμους μας και τον δικό τους Σταυρό και στηρίζουμε ποικιλοτρόπως το δίκαιο αίτημα για την επανένωση της αγιοτόκου και μαρτυρικής νήσου Κύπρου».

Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς «να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών όλων των Κυπρίων και Ελλήνων αγωνιστών που ηρωικά πολέμησαν και ένδοξα έπεσαν στο πεδίο των μαχών κατά την τουρκική εισβολή. Να προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών όλων όσων θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Να προσευχηθούμε και για όλους όσοι μέχρι σήμερα θεωρούνται αγνοούμενοι, καθώς και για τις οικογένειές τους που μέχρι σήμερα αγνοούνται οι δικοί τους άνθρωποι, τους οποίους ποτέ δεν παρέλαβαν ως νεκρούς ούτε τα οστά, ούτε τις σωρούς τους για να τα κηδεύσουν και να ανάβουν ένα καντήλι μνήμης στον τάφο τους».

Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του, γιατί επισκέφθηκε την Ενορία και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, μια Κυριακή πριν την ετήσια πανήγυρη του Ναού και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους Ενορίτες για την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και επήνεσε τον Εφημέριό τους, τον π. Φώτιο «ο οποίος είναι ένας εκ των εθελοντών κληρικών και ασκεί τα ιερατικά του καθήκοντα παράλληλα με το επάγγελμα του λογιστού, προσφέροντας θυσιαστικά τον ελεύθερο χρόνο του και εξυπηρετώντας τις λατρευτικές ανάγκες της Ενορίας και των πιστών».Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/435bn4nBiUrtRUZi9


Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς ΜητροπόλεωςΔημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 8:20 pm


Πολύ υψηλές θερμοκρασίες και αύριο Δευτέρα. Υποχώρηση από Τρίτη

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τοπικά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου θα διατηρηθούν στη χώρα μας μέχρι τη Δευτέρα (22-7-2024). Από την Τρίτη θα υπάρξει βαθμιαία υποχώρηση της θερμοκρασίας, τόσο ως προς τις μέγιστες όσο και ως προς τις ελάχιστες τιμές, που θα γίνει αισθητή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος στις περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή (21-7-2024) και τη Δευτέρα (22-7-2024) η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.

β. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

γ. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

δ. στην Αττική τους 39 με 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ:

http://www.emy.gr/emy/el/forecast/deltia_kairou/geniki_prognosi

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 6:36 pm


Έπεσαν υπογραφές για τις εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου

 

Υπογράφτηκε στις  18/7/2024 παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δημάρχου Αμφιλοχίας Σάκη Τορουνίδη η σύμβαση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τον Δήμο Αμφιλοχίας.

Το έργο “Εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις των Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου” μετά από χρόνια προσπαθειών ξεκινά να υλοποιείται προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στον Δήμο και σε όλη την κοινωνία.

Το έργο αφορά την άρδευση του Κάτω Βάλτου και συγκεκριμένα σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία 33.500 στρέμματα καθαρής έκτασης, συμβάλλοντας στην αντιπλημμυρική θωράκιση, ουσιαστική στήριξη στον πρωτογενή τομέα αλλά και προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, της λίμνης Αμβρακίας και των ακτών.

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας σε δήλωση του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εκκίνηση του έργου, το οποίο είχε θέσει ως κύρια προτεραιότητα στις συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του, τονίζοντας ότι θα αλλάξει ριζικά τη διαχείριση του νερού και τις τεράστιες δυνατότητες της περιοχής στην πρωτογενή παραγωγή.

Στην τελετή υπογραφής παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, ο Αναστάσιος Αρανίτης, Γενικός Διευθυντής του ομίλου Intrakat και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δημοτικών Αρχών Αμφιλοχίας, Μεσολογγίου και Ξηρομέρου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 1:43 pm


Ο δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α) διοργανώνει και φέτος την 21η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ο Δήμος Ξηρομέρου συμμετέχει και έτσι στις 28 Ιουλίου 2024 για το χρονικό διάστημα 19:00 έως 21:30, θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία με τη μεταφορά της δάδας από χέρι σε χέρι, σε μια απόσταση δεκαπέντε (15) χιλιόμετρων από το Αρχοντοχώρι, μέσω Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα.

Στην λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν Εθελοντές Αιμοδότες, Αθλητικοί Σύλλογοι, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς.

 Η δράση θα πραγματοποιηθεί με:

- τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δ.Ε. Αλυζίας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»,

- τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Αρχοντοχωριτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και

- τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Βάρνακα.

 Οι τρεις σύλλογοι δραστηριοποιούνται στην επικράτεια του Δήμου Ξηρομέρου και πιο συγκεκριμένα στην Δ.Ε. Αλυζίας.


 Ο Αντιδήμαρχος

Παιδείας Κοινωνικής Πρόνοιας

& Καθημερινότητας του Πολίτη

Μάντζαρης Ελευθέριος

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 12:03 pm


Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο ΔΣ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και ∆υτικής ΕλλάδοςΣτις 10 Ιουλίου ημέρα Τετάρτη συνήλθε σε πρώτη συνεδρίαση και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και ∆υτικής Ελλάδος μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο της 106ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσής όπου αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο 2024 - 2026 και η νέα Εξελεγκτική Επιτροπή.

Επίσης ομόφωνα εγκρίθηκε η συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΠΕΔΕ η εκπρόσωπος του ΣΕΒ κα Ράνια Αικατερινάρη και κατέλαβε θέση Αντιπροέδρου.

Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής φαίνονται αναλυτικά παρακάτω :

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΤΙΤΛΟΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΕΤΑΙΡΙΑ

1.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μπάρλος Κλεομένης

ΕΚΕΠΕΚ ΑΕ 

2.

ΕΚΤΕΛ. ΑΝΤ/ΔΡΟΣ

Πολύχρονος Αναστάσιος

ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

3.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μανιατόπουλος Άγγελος

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

4.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Περικλόπουλος Δημήτριος

Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

5.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Οικονομίδης Ευστάθιος

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ Α.Ε. 

6.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μέξας Χριστόφορος

ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

7.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αικατερινάρη Ράνια

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΕΒ

8.

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κυριακόπουλος Βασίλειος

FRIESLANDCAMPINA HELLAS   A.E.Β.Ε.

9..

ΟΙΚΟΝ. ΕΠΟΠΤΗΣ

Δούρος Θεόδωρος                          

ΔΟΥΡΟΣ Α.Ε.

10.

ΜΕΛΟΣ

Αναστασόπουλος Ιωάννης

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ι.Κ. & ΥΙΟΣ Ο.Ε.

11.

ΜΕΛΟΣ

Δέμου Στέλλα

DEMO ΑΒΕΕ

12.

ΜΕΛΟΣ

Θανασούλια Ιωάννα

ΑΧΑΙΚΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΕ

13.

ΜΕΛΟΣ

Καρνιούρας Παναγιώτης

ΙΤΕ/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

14.

ΜΕΛΟΣ

Λειβαδάρος  Δημήτριος

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΕ

15.

ΜΕΛΟΣ

Λιαρομάτη Έλενα 

ΛΙΑΡΟΜΑΤΗΣ Α.Ε

16.

ΜΕΛΟΣ

Μπάζιος Παναγιώτης

ΒΙΟΣΕΝ ΑΕ

17.

ΜΕΛΟΣ

Νικολοπούλου  Θεοδώρα

EL PACK Α.Ε.

18.

ΜΕΛΟΣ

Πιστιόλας Κωνσταντίνος

ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

19.

ΜΕΛΟΣ

Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΕΡΑΜ/ΠΟΙΙΑ ΑΒΕΕ

20.

ΜΕΛΟΣ

Ραυτόπουλος Αντώνιος

ΠΑΥΛΟΣ Ν. ΠΕΤΤΑΣ ΑΒΕΕ

21.

ΜΕΛΟΣ

Ψαθάς Αθανάσιος

ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε.

22.

ΜΕΛΟΣ

Κοτσώνης Νικόλαος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΕΒΠΕ&ΔΕ

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 10:14 am


Ελληνίς: Μικρά Πρόστυχα Γράμματα (Wicked Little Letters) -Κυριακή 21/7Tην Κυριακή 21 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΕΛΛΗΝΙΣ»

Η πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς!

Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πιο παράξενη από τη φαντασία, ακολουθεί δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Edith Swan (Olivia Colman) και την θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Rose Gooding (Jessie Buckley). Όταν η Edith και οι άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πονηρές επιστολές γεμάτες άθελα ξεκαρδιστικές βωμολοχίες, η Rose με το ‘βρώμικο’ στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και ακολουθεί μια δίκη. Ωστόσο, καθώς οι γυναίκες της πόλης – με επικεφαλής την αστυνομικό Gladys Moss (Anjana Vasan) – αρχίζουν να ερευνούν οι ίδιες το έγκλημα, υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά και η Rose μπορεί να μην είναι τελικά η ένοχη.

Σκηνοθεσία: Θία Σάροκ

Μουσική: Ιζομπελ Γουόλερ-Μπριτζ

Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τίμοθι Σπολ, Τζέμα Τζόουνς, Μαλάχι Κέρμπι

Δείτε το trailer : https://youtu.be/wqTIHwsVFkY

Κάθε Κυριακή και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€ ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€


Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 9:58 am


Λιγότερος από ένας μήνας έμεινε για την έναρξη του Amvrakia Music Festival


Καθώς μένει λιγότερος από ένας μήνας για την έναρξη του 1ου Amvrakia Music Festival, ήρθε η ώρα να συστηθούμε και να δώσουμε ορισμένες πληροφορίες για τη γιορτή που έρχεται. Αυτό λοιπόν είναι το αλφαβητάρι του Amvrakia Music Festival:

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ AMVRAKIA MUSIC FESTIVAL

Α για Amvrakia Music festival ( τι άλλο;).

Β για τη Βαρκάδα στον ορεινό όγκο του Δήμου Αμφιλοχίας στη τέχνη τη λίμνη Κρεμαστών στις 17/8 το πρωί.

Γ για τη Γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στις 16+17 Αυγούστου 2024.

Δ για τις Δραστηριότητες που θα τρέξουν παράλληλα το διήμερο - γιόγκα , εργαστήρι κρουστών , πεζοπορία στο παλιό Χαλκιόπουλο.

Ε για τα Εισιτήρια που είναι διαθέσιμα σε φυσικά σήμερα σε Αθήνα , Αγρίνιο , Αμφιλοχία , Πάτρα , Ιωάννινα , Πρέβεζα & Άρτα και online στη πλατφόρμα της more.com

Ζ για τη Zωντάνια με την οποία θα γεμίσει ένα μέρος που ήταν χρόνια εγκαταλελειμμένο και σήμερα μεταμορφώνεται σε χώρο πολιτισμού και χαράς.

Η για τον ‘Ηλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες τον Αύγουστο που σημαίνει να έρθεις προετοιμασμένος με το αντηλιακό σου , ελαφριά ντυμένος με το καπέλο σου και το νερό σου . Φρόντισε τον εαυτό σου μέχρι να πέσει ο ήλιος και να αρχίσει το Πάρτυ.

Θ για τη Θάλασσα, για κολύμπι και ξεγνοιασιά στις παραλίες που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το χώρο του φεστιβάλ.

Ι για την Ιόνια Οδό το δρόμο που μας φέρνει πολύ κοντά και κάνει το φεστιβάλ μας το πιο εύκολα προσβάσιμο φεστιβάλ της χώρας . Είναι κυριολεκτικά δίπλα σου ειδικά αν κατοικείς ή κάνεις τις διακοπές σου σε μέρη που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από αυτό.

Κ για το Κάμπινγκ γιατί φεστιβάλ χωρίς κάμπινγκ είναι μουσακάς χωρίς μελιτζάνα.

Λ για τη Λίμνη Αμβρακία που είναι αιώνια πηγή ζωής για τη περιοχή μας, μοναδική σε ομορφιά & άγρια ζωή.

Μ για τους Μουσικούς που θα μας ταξιδέψουν τις δυο μέρες του φεστιβάλ . Ο Εθισμός , ο Παύλος Παυλίδης και οι Γκιντίκι τη Παρασκευή 16 Αυγούστου, ο Εισβολέας και ο Σωκράτης Μάλαμας με την Ιουλία Καραπατάκη το Σάββατο 17 Αυγούστου.

Ν για το Νέο , για το καινούργιο που φέρνει στα μέρη μας η πρώτη αυτή διοργάνωση που ήρθε για να μείνει , να μπει στο φεστιβαλικό χάρτη της χώρας.

Ξ για τη Ξεκούραση, γιατί την έχουμε ανάγκη από τους εξαντλητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ο για την Ονειρεμένη τοποθεσία του φεστιβάλ που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Αμβρακίας που είναι γεμάτη ελαιόδενδρα που εξασφαλίζουν τη πολυπόθητη σκιά για τις δύσκολες ώρες κατά τη διάρκεια της μέρας που ο ήλιος κάνει το δικό του «πάρτυ» πρίν το πάρτυ .

Π για την Πρόσβαση στο χώρο , εύκολα με το αυτοκίνητο σας , με τα λεωφορεία της γραμμής του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας αλλά και αυτά που θα ξεκινούν από μεγάλες πόλεις και τις δυο μέρες νωρίς το απόγευμα και θα επιστρέφουν μετά τις συναυλίες .

Ρ για τη Ροή που κατά την προσέλευση των επισκεπτών στο χώρο του φεστιβάλ επιδιώκουμε να γίνει χωρίς ταλαιπωρία. Για το λόγο αυτό φροντίζουμε για την έγκαιρη προσέλευση μας στο χώρο από νωρίς καθώς οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00 και παρακολουθούμε τις ανακοινώσεις στα social media του Φεστιβάλ.

Σ για τη Στάθμευση για πολύ μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων εντός του χώρου του φεστιβάλ σε απόσταση μερικών μέτρων από το stage .

Τ για τη Τρελή διάθεση να γλεντήσουμε με τη ψυχή μας το διήμερο .

Υ για την Υγειονομική κάλυψη για τους επισκέπτες και κατασκηνωτές καθώς στο χώρο θα υπάρχει σταθμός πρώτων βοηθειών με τη παρουσία εθελοντών του Ερυθρού Σταύρου και ιατρού καρδιολόγου με εμπειρία από παρόμοιες διοργανώσεις.

Φ για το Φαγητό, τη μπύρα, το ποτό , το παγωτό και τον καφέ που θα είναι διαθέσιμα στα σημεία πώλησης που έχουν διαμορφωθεί και θα καλύψουν τις ανάγκες των επισκεπτών σε προσιτές τιμές γιατί ζούμε στο ίδιο κόσμο με εσάς και όχι σε κανένα παράλληλο σύμπαν.

Χ για το Χώρο μας που είναι διαμορφωμένος με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις όπως τουαλέτες , ντουζιέρες για τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Ψ για τα Ψάρια και τις επιλογές από θαλασσινά εδέσματα (για τους πιο απαιτητικούς) που μπορείτε να απολαύσετε στα καταστήματα εστίασης της πόλης της Αμφιλοχίας , στις παραλίες γύρω από αυτή και στα παραθαλάσσια χωριά του Δήμου μας.

Ω γιατί η Ώρα για το AMVRAKIA MUSIC FESTIVAL πλησιάζει και δεν μπορούμε να περιμένουμε.

#τιφτιανησαυτου #ελααμβρακια

Social Media:

https://www.facebook.com/amvrakiamusicfestival

https://www.instagram.com/amvrakiamusicfestival/

https://www.tiktok.com/@amvrakiamusicfestival?_t=8mDSGRCu6E5


Email:

[email protected]


Website:

https://amvrakiamusicfestival.gr/


Η ομάδα του Φεστιβάλ

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 9:44 am


Αγρινιο - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο

Φιλικοί ιστότοποι: