Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αστακος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στην έδρα του Δήμου Ξηρομέρου.

6d9a2f0fa6c6beb2cb34070c5bb7d06c 550842
 
Αστακός, 22.10.2019
Αρ. Πρωτ. 9072
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός
Τηλέφωνο: 2646 360500-36
Fax: 2646042531
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 
Καθορίζουμε:
 

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 9:14 pm


Υπεγράφη σύμβαση μίσθωσης του δημόσιου Ιχθυοτροφείου «Παλιοπόταμος» στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό «Το Σκαλί»
Τη σύμβαση μίσθωσης του δημόσιου Ιχθυοτροφείου «Παλιοπόταμος» Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Αιτωλικού, υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλοςκαι ο πρόεδρος, ως νόμιμος εκπρόσωπος, του Αλιευτικού Συνεταιρισμού «Σκαλί», Δημήτριος Μαχαιριώτης.

Ο ανάδοχος προέκυψε έπειτα από δημοπρασία και η σύμβαση έχει ισχύ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του έτους 2023, με δυνατότητα παράτασης, αν συντρέχουν οι λόγοι του άρθρου 2 της διακήρυξης μίσθωσης.
Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως η αλιεία είναι πυλώνας ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Αιτωλοακαρνανίας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται δίπλα στους αλιείς, που μοχθούν καθημερινά για το εισόδημά τους. 
Στην υπογραφή της σύμβασης, που έγινε στο Διοικητήριο Μεσολογγίου, παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κοντογιάννης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΔΕ Σταύρος Βέρραςκαι ο Προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 9:05 pm


Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου η Αντιπεριφερειάρχης Μαρία Σαλμά για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής ΣυνδρομήςΤο Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. ΑιτωλοακαρνανίαςΜαρία Σαλμά, συνοδευόμενη από στελέχη της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και επόπτευσε τη διαδικασία διανομής Ειδών Βασικής ΥλικήςΣυνδρομής (B.Y.Σ.) σε 10.354δικαιούχους - ωφελούμενους του Δήμου Αγρινίου και της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας.Η διάθεση ειδών στους δικαιούχους πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας/Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.Η Αντιπεριφερειάρχηςδεσμεύτηκε για τη συνεχή παρουσία της, όπως και των συνεργατών της, στους χώρους των διανομών, ώστε να είναι ενήμερη για την εξέλιξη των διαδικασιών, αλλά και για να υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία με τους ωφελουμένους. 


Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 9:02 pm


Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης ύψους 2,2 εκατ. ευρώ σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα στην ΠΕ ΑιτωλοακαρνανίαςΕργασίες για την συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκηςπροχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.
Πρόκειται για παλαιότερα έργα στα οποία παρουσιάζονται εκτεταμένες ζημιές λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων αλλά και της καταπόνησής τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2,2 εκατ. ευρώ (χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων). 
Στο πλαίσιο της εργολαβίας, προβλέπεται επίσης απομάκρυνση μπαζών και βλάστησης από τα κυριότερα υδατορέματα που απορρέουν στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, με στόχο την εξασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των παρόχθιων περιοχών τους.
Το έργο περιλαμβάνει ακόμη καθαιρέσεις των κατεστραμμένων τεχνικών έργων όπως συρματοκιβωτίων, τοίχων αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, αναχωμάτων και εργασίες ανακατασκευής τους στη πρότερη μορφή τους. Θα γίνουν καθαρισμοί της κοίτης των υδατορεμάτων από αυτοφυή βλάστηση, απορρίμματα και μπάζα προκειμένου να διευκολύνεται η υδραυλική λειτουργία των υδατορεμάτων, αλλά και θα γίνουν λιθορριπές για την προστασία της κοίτης και των πρανών με λίθους κατάλληλης διαβάθμισης.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 8:59 pm


Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας


H Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμάείχε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 εθιμοτυπική συνάντηση με τον ΠύραρχοΧριστόφορο Μπόκα, Διοικητήτων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας. 
Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η τακτική επαφή μεταξύ των δύο πλευρών στο πλαίσιο κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων


Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 3:22 pm


Σχεδιασμός έργων και δράσεων για την χειμερινή περίοδο 2019-2020 - Συνεδρίασε στο Μεσολόγγι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. ΑιτωλοακαρνανίαςΣυνεδρίασε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στην έδρα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ). Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου του τρέχοντος έτους, αλλά και ο σχεδιασμός για δράσεις Πολιτικής Προστασίας που αφορούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020, ενώ έμφαση δόθηκε στη διεκδίκηση περισσότερων πόρων για φυσικές καταστροφές

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 3:19 pm


Προτάσεις Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων για την ανάπτυξη της τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου


Κύριε Δήμαρχε.

Ο Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων «Τα Κόροντα» σπεύδει να σας ενημερώσει για τα προβλήματα της τοπικής κοινότητας της Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου και για τις προτάσεις του γύρω απ’ αυτά. Τα προβλήματα αυτά, που αναφέρουμε συνοπτικά, τα έχουμε προβάλλει κατά καιρούς στην εφημερίδα του συλλόγου μας «ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΙΚΑ ΝΕΑ» και σε υπομνήματα που έχουμε υποβάλλει στους προκατόχους σας και στις αρμόδιες αρχές. Ανάλογες προτάσεις πιθανόν να έχετε δεχθεί και από τους άλλους φορείς του χωριού (Κοινοτικό Συμβούλιο, ΤΟΕΒ κλπ). Πιστεύουμε
ότι αυτά θα ληφθούν σοβαρά υπόψιν και στα πλαίσια της ισόρροπης ανάπτυξης όλης της περιοχής, που πρέπει να επιδιώκει ο Δήμος μας, να προωθήσετε και αυτά του χωριού μας.
Δεν αναφερόμαστε στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου (έλεγχος και χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών, αξιοποίηση του Πλατυγιαλιού, προστασία του περιβάλλοντος κλπ.), τα οποία απασχολούν βεβαίως μαζί με το Δήμο και το χωριό μας και συμφωνούμε στην προώθησή τους. Αναφερόμαστε εδώ μόνο στα ειδικότερα προβλήματα του
χωριού μας που έχουν ως εξής:


Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 12:28 pm


ΚΑΤΑΡΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ,ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ,ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,Σ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ.

 ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 12:25 pm


Δολωματικός εμβολιασμός κατά της Λύσσας


Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος ενεργητικής επιτήρησης κατά της Λύσσας, ενημερώνει ότι την Πέμπτη 24Οκτωβρίου 2019 θα ξεκινήσει η διενέργεια εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων με εναέρια διανομή των εμβολίων – δολωμάτων. 
Η επιχείρηση αυτή, θα ξεκινήσει από το αεροδρόμιο του Αγρινίου και θα καλύψει όλη την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και ένα μέρος της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα το Δήμο Αμφιλοχίας και ένα τμήμα του Δήμου Αγρινίου (πρώην Δήμος Παρακαμπυλίων). Η χρονική διάρκεια εκτέλεσης της επιχείρησης υπολογίζεται να είναι από τέσσερις έως πέντε ημέρες με κάθε επιφύλαξη αλλαγής του αρχικού σχεδιασμού, λόγω καιρικών συνθηκών. 
      Για το λόγο αυτό, το Τμήμα Κτηνιατρικής συνιστά προς όλους τα εξής:
  • Αποφυγή επαφής του εμβολίου – δολώματος με γυμνά χέρια. Σε περίπτωση επαφής θα πρέπει να υπάρχει άμεση μετάβαση σε μονάδα Υγείας.
  • Σε περίπτωση που κάποιος βρει ένα τέτοιο εμβόλιο – δόλωμα δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει, ενώ αν χρειασθεί να το απομακρύνει σε ένα πιο δύσβατο μέρος αυτό θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια
  • Σε ζώο που πιθανώς έχει προσλάβει το δόλωμα αποφεύγεται για τουλάχιστον μία ημέρα η επαφή με γυμνά χέρια,τόσο για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ζώου όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.


Θα ακολουθήσει ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία για λήξη της επιχείρησης ρίψης των εμβολίων –δολωμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 12:12 pm


MΠΑΜΠΙΝΗ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ .


Του αειμνήστου Γεωργίου Παπαδημητρίου
Όπως  το αναφέρει στο βιβλίο του ''Μνήμη Ανδρείας & Αρετής''-Πολιτικά και κοινωνικά κείμενα


Μικρό το χωριαδάκι μου.
Κι όμως δεν το αλλάζω/ με του Μοριά τα παινευτά/ του κόσμου τ΄ακουσμένα


.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 8:16 am


ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ...ποίηση του Άρη Μπιτσώρη

Με αφορμή την εκδήλωση ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ Η ΤΕΧΝΗ ΠΗΡΕ Τ’ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ  ’40 από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ο συγχωριανός μας Άρης Μπιτσώρης έγραψε το παρακάτω ποίημα .

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 7:56 am


Πάμε για μελίκοκκα;"Πάμε για μελίκοκκα;"  
Μια φράση  που ακούγονταν πολύ στις παλιότερες γενιές… και κυρίως από τα παιδιά....

     Τότε που παρέμεναν αδιάφορα για το τηλεοπτικό πρόγραμμα και προτιμούσαν να παίζουν ή να πηγαίνουν απ΄τη μια άκρη του χωριού στην άλλη για να μαζέψουν μελίκκοκα… μία από τις αγαπημένες  συνήθειες των παιδιών της δικής μου γενιάς.
       Μιλάω για  τους    μικροσκοπικούς γλυκούς καρπούς του δέντρου της μελικκοκιάς.....

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2019 | 10:20 pm


''Χρυσοβιτσάνικα Νέα''.Αφιέρωμα στη Δημητρούλα Καρακώστα-ΜπακογιώργουΗ συγχωριανή μας Δημητρούλα Καρακώστα-Μπακογιώργου, που είναι παντρεμένη στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου, είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου μας και από τους παλιούς συνδρομητές της εφημερίδας μας ''Χρυσοβιτσάνικα Νέα''. 
Επίσης όταν ο Σύλλογός μας επισκεύασε τα ιστορικά πηγάδια του χωριού, η ίδια ανέλαβε να επισκευάσει το ιστορικό πηγάδι ''Πανώριο''. Για την βοήθειά του στον Σύλλογος τον ευχαριστούμε πολύ.
Εδώ ο φακός έπιασε τη θεία Μητρούλα να ξεκοκκαλίζει την εφημερίδα του Συλλόγου για να μάθει τα νέα των συγχωριανών και του χωριού, που υπεραγαπά.

Από την εφημερίδα ''Χρυσοβιτσάνικα Νέα'' αρ.φύλλου 221 του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων ''Τα Κόροντα''

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2019 | 9:16 pm


Κριτική Π. Στάικου στη Δημοτική αρχή του Δήμου Ξηρομέρου


Κύριε   Δήμαρχε
Σκοπεύετε να συμμαζέψετε αυτή την βουρκίλα, η οποία σας έχει σφιχταγκαλιάσει  και τείνει να καταστεί το μακρύ χέρι της εξουσίας και εσείς ο καθοδηγητής της ;;;;!!!!

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2019 | 8:53 pm


ΑΓΡΙΝΙΟ:ΚΑΦΕΝΕΙΟ ''Η ΠΙΑΤΣΑ'' (Το στέκι των Μπαμπινιωτών του Αγρινίου)
Το δικό τους στέκι ένας χώρος συνάντησης για τους Μπαμπινιώτες που ζουν  στο Αγρίνιο δεν είναι άλλο από το  ΚΑΦΕΝΕΙΟ ''Η ΠΙΑΤΣΑ''του συγχωριανού μας     Σπύρου Γρίνου  του Γερασίμου που βρίσκεται στην Ελευθερίου Βενιζέλου 62  στον Αγ. Κωνσταντίνο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 10:09 pm


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Διάθεση υδροφόρας για εξυπηρέτηση των δημοτών.

73375543 1322491817874503 7321901684618166272 n
Αστακός, 21.10.2019
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Αστακός Αιτ/νίας
T.K. 300 06
Fax: 2646042531
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
 
Λόγω της προσπάθειας του συνεργείου του Δήμου για άμεση αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ο Δήμος, όπως και χθες, διαθέτει υδροφόρα για προμήθεια νερού στα νοικοκυριά της πόλης. 
Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να καλούν στα παρακάτω τηλέφωνα:
 
- Γραμματεία Δημάρχου: 2646360520-36-46
 
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας
 
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 6:20 pm


ΣΕ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟ Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ


«Κοινή η προσπάθεια για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο»

Τους δήμους Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και Ναυπακτίας επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των περιοδειών του σε δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης.


Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 6:08 pm


Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στο εξωκκλήσι του Αη-Δημήτρη στη Μπαμπίνη

Θεια Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας θα τελεσθεί παραμονή της εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη στις   25 Οκτωβρίου 2019 & ώρα 7:30 π.μ στο εξωκλήσι του Αη-Δημήτρη στη Μπαμπίνη από την οικογένεια Δημητρίου Φ Θανασούλα .

Προσκαλούμε τους συγχωριανούς & φίλους να  να παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία και να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου. 

Σας περιμένουμε 

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 2:40 pm


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ 'ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.......' ΤΗΝ 25.10.2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την Εικοστή Πέμπτη (25η)του Μηνός Οκτωβρίου του έτους 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου (Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αστακού), για λήψη Αποφάσεων στα κάτωθι θέματα:

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 2:26 pm


Πότε αλλάζουμε τα ρολόγια μας για τη χειμερινή ώρα


Την τελευταία Κυριακή του μήνα, στις 27 Οκτωβρίου γυρίζουν φέτος τα ρολόγια στην χειμερινή ώρα. Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου στις 4 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.
Η επόμενη αλλαγή ώρας θα είναι τον Μάρτιο του 2020. Η κατάσταση ωστόσο στο θέμα παραμένει συγκεχυμένη όσον αφορά στο μέλλον. Είναι σίγουρο ότι αλλαγή θα γίνει και τον Οκτώβριο του 2020 και πιθανότατα τον Μάρτιο του 2021.
Και αυτό διότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021 και οι χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να κρατήσουν τη χειμερινή ή τη θερινή ώρα.
https://www.aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 1:47 pm


Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη, Μ. Σαλμά, η «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στο Αγρίνιο
Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου, επί της οδού Σμύρνης στο Αγρίνιο (κάτωθι του επιμελητηρίου) η δράση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Π. Μυλωνάς», με τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 1:28 pm


Καραϊσκάκη Ξηρομέρου:Δείτε το βίντεο


Ο Καραϊσκάκης βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βελούτσα[2] σε απόσταση 4 χλμ. βόρεια του Αστακού και 58 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μεσολογγίου.
Το παλαιότερό του όνομα ήταν Δραγαμέστο και μετονομάστηκε σε Καραϊσκάκης το 1930[3], επειδή εκεί είχε διατηρήσει το στρατόπεδό του ο Καραϊσκάκης κατά την επανάσταση του 1821[2]. 
Σύμφωνα με το σχέδιο Καλλικράτης αποτελεί τη τοπική κοινότητα Καραϊσκάκη που υπάγεται στη δημοτική ενότητα Αστακού του Δήμου Ξηρομέρου και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 518 κατοίκους[4] ενώ στην απογραφή του 2001 είχε 630 κατοίκους.

Δείτε το βίντεο:

             
Δραγαμέστο Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2019 | 10:21 pm


Αστακος - Ειδήσεις και Νέα

ΑΣΤΑΚΟΣ το ΠΑΠ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - kerkida.net

ΑΣΤΑΚΟΣ το ΠΑΠ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  kerkida.net

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2019 | 10:00 am


Δρομολόγια πλοίων Κεφαλονιάς - Κεφαλονίτικα Νέα

Δρομολόγια πλοίων Κεφαλονιάς  Κεφαλονίτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Τα αρχοντικά του Αστακού - Agrinionews

Τα αρχοντικά του Αστακού  Agrinionews

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αστακος

Φιλικοί ιστότοποι: