Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Αστακος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για το Τοπικό Συμβούλιο Αστακού.

83051193 2939650519412708 7318722996502265856 n
 
Την πρωτοχρονιάτικη του πίτα, έκοψε χτες Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 06:00 μ.μ., το Τοπικό Συμβούλιο Αστακού, επ' ευκαιρία της πρώτης συνεδρίασης του νέου χρόνου.
Την πίτα έκοψε η Πρόεδρος του Αστακού κα Γριτσίπη Αρετή, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του Αντιδημάρχου κ. Σωτήρη Γερόλυμου, με το φλουρί να τυχαίνει στον Τοπικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Βασίλα.
Και του χρόνου...
 
83079550 2485932751675940 6311757477184536576 n

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 10:17 pm


Π.Δ.Ε.Σύσκεψη για τα τμήματα και τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι Αγρινίου, Ήλιδος και Πύργου και το Πανεπιστήμιο Πατρών, από κοινού ζητούν επανεκτίμηση για τις Σχολές και τα Τμήματα, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη ή ακυρώθηκε

Τη δυνατότητα επανεκτίμησης της λειτουργίας κάθε νέου Τμήματος ή νέας Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που ανεστάλη ή ακυρώθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συμφώνησαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, η Πρύτανις του Πανεπιστημίου, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης και Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.
Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη εργασίας συμφώνησαν και από κοινού δήλωσαν τα εξής:
«Η δυνατότητα επανεκτίμησης της λειτουργίας όλων των Σχολών και Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, στα σημεία όπου αυτά σήμερα βρίσκονται ή προγραμματιζόταν να λειτουργήσουν, αποτελεί κοινή και εδραία πεποίθηση όλων μας.
Σήμερα αποφασίσαμε πως το Πανεπιστήμιο Πατρών, μετά από απόφαση της Συγκλήτου, θα υποβάλλει εκ νέου τους σχετικούς φακέλους στη νέα Ανεξάρτητη Αρχή, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι οικείοι Δήμοι θα παράσχουν κάθε αναγκαία στήριξη σε υποδομές, προκειμένου η λειτουργία τους να είναι άρτια.

Καλούμε και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να στηρίξει από την πλευρά της, οικονομικά αλλά και με ενίσχυση σε μέλη ΔΕΠ, το Πανεπιστήμιο Πατρών, συμβάλλοντας με τη σειρά της στη λειτουργία των νέων Τμημάτων, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία όλων των Σχολών και Τμημάτων του».

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 10:10 pm


Παιδικό πρωτάθλημα ΕΣΚΑΒΔΕ-Αίολος Αστακού - Χαρίλαος Τρικούπης

Τον ΧΑΡΙΛΑΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ   υποδέχεται η παιδική ομάδα του ΑΙΟΛΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020  στο ΔΑΚ ΑΣΤΑΚΟΥ ΩΡΑ 14:00

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 10:05 pm


Κυριακή 2 Φεβρουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου (Ο.ΣΥ.ΒΑ.)Πρόσκληση

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου (Ο.ΣΥ.ΒΑ.) σας εύχεται καλή χρονιά και σας προσκαλεί
στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας,
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 12:00, στην παραδοσιακή ταβέρνα ''Πλακιώτισσα'',Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα.

Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Το νέο έτος να είναι γεμάτο υγεία, ευτυχία, αγάπη και δημιουργικότητα για εσάς και τις οικογένειές σας.

Με εκτίμηση για το Κ.Σ.
Ο Πρόεδρος Κουρέτσης Αθανάσιος
Η Γραμματέας Καραδήμα Γεωργία - Μάνθα


Πληροφορίες:
Θανάσης Κουρέτσης 690 650 7990
Δημήτρης Μπακοδήμος 697 761 1658
Δήμητρα Κεχαγιά 697 510 3758

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 3:00 pm


Εκλόγες του Ιππικού Σύλλογου Ξηρομεριτών ''Ο Φίλιππος''


ΟΙππικός Σύλλογος Ξηρομεριτών ''Ο Φίλιππος'' σας προσκαλεί την Κυριακή 26-1-2019
θα γίνουν εκλογές στο Δημαρχείο Αστακού στις 12 π.μ. Όποιος ενδιαφέρεται να βάλει υποψηφιότητα για το 7 μελές θα πρέπει να δηλώσει την συμμέτοχη μέχρι 23-1-2019μέχρι το βράδυ της 23-1-2019


Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 9:59 am


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ:Έκτακτη - κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου.

dimarxeio xiromeroy
Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στις 23 του μηνός Ιανουαρίου, του έτους 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 π.μ., σε ΕΚΤΑΚΤΗ - ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό κατάστημα στην έδρα του Δήμου μας, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 8:07 pm


Αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 η παρουσίαση του βιβλίου "Ο ΘΕΡΜΙΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ 1868-1919" του Γεωργίου Β.ΠαπανικολάουΘα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για εμένα να παρευρεθείτε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου μου με τίτλο "Ο ΘΕΡΜΙΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ 1868-1919" που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) στην Αθήνα.


Με εκτίμηση,
Γεώργιος Β. Παπανικολάου

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 8:03 pm


Π.Δ.Ε ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821 ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ(Δελτίο Τύπου)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020
Δελτίο Τύπου
ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ 1821 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ν. Φαρμάκης: «Η Δυτική Ελλάδα είναι η πατρίδα… της πατρίδας μας!»
«Η Δυτική Ελλάδα είναι η πατρίδα… της πατρίδας μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τις δράσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια κατά το έτος 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.
Ο κ. Φαρμάκης, τόνισε πως το 2021 αποτελεί ένα διπλό ορόσημο για τη Δυτική Ελλάδα, σημειώνοντας πως αφορά το πολύ σημαντικό και πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο της περιοχής, αλλά και το ίδιο το μέλλον, το οποίο πρέπει να αναδείξει έναν τόπο ανάπτυξης και δυναμικής εξωστρέφειας.
«Πιστεύω ακράδαντα πως έχουμε τους ανθρώπους και τις δυνάμεις για να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό. Το μήνυμά μας σε όλη την Ελλάδα, κοινό και ισχυρό, πρέπει να είναι ένα: Σε αυτόν εδώ τον τόπο, που ξεκίνησε να γράφεται η ιστορία του Ελληνισμού πριν 200 χρόνια, έχει ξεκινήσει να γράφεται και πάλι η ιστορία του ισχυρού και εξωστρεφούς Ελληνισμού» κατέληξε ο Περιφερειάρχης.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι το μέρος που ξεκίνησε η Ελληνική Ανεξαρτησία. Οφείλει να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών και ως γεωγραφική περιοχή να γίνει το επίκεντρο των σχετικών εκδηλώσεων ως προς την χώρα. 

Αποστολή της Επιτροπής είναι υποστήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε θέματα που αφορούν τις υπό διοργάνωση δράσεις και αφορούν εξειδικευμένους τομείς και δράσεις όπως  Θεματικά, Εκπαιδευτικά, Τουριστικά Πάρκα, Ταινίες, Ντοκιμαντέρ, Εκδόσεις, Ιστορικά θέματα, Θεατρικές Παραστάσεις, Συναυλίες, Μαθητικοί Διαγωνισμοί, Αθλητικοί Αγώνες, Συνέδρια, Εκθέσεις, Εκπαιδευτικά- Παιδαγωγικά θέματα, Θέματα Νέας Τεχνολογίας, λαογραφίας, Ενημέρωσης»  εξήγησε κατά την εισήγησή του,  ο Ειδικός Αγορητής, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Ανδρέας Φίλιας
ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Γνωμοδοτική Επιτροπή απαρτίζεται από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Βοηθό Περιφερειάρχη, Ανδρέα Φίλια, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Αμαλία Πολονύφη - Βούλγαρη, Δημήτρη Κατσικόπουλο, Κωνσταντίνο Κούστα, Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου και Ανδρέα Νικολακόπουλο. Επίσης, συμμετέχουν οι εξής προσωπικότητες και εκπρόσωποι φορέων: Αρτίκος ΒασίληςΒασιλάκης ΜιχάληςΒικάτου ΟλυμπίαΚαρκανιάς Κώστας,   Κίτρου Μιχάλης, Κουμούση Αναστασία, Λάμπρος Θεόδωρος, Μόσχος Ιωάννης, Μούλιας Χρήστος, Μπεντεβή Βάνα, Μπουζάκης Σήφης, Παπαδημητρίου Σάκης, Πετμεζάς Αντώνης, Σκιαθάς  Αντώνης, Σολωμός Σταύρος, Σταθοπούλου Άλκηστις, Τόμπρος Νίκος, Τσαρδάκας Τηλέμαχος, Φλώρου Ροδάνθη –Ρόζα, Φούρας Ανδρέας  και Φωτόπουλος Αθανάσιος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ
Σημειώνεται ότι στην αρχή της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2020, στο Υπουργείο υποδομών για την Πατρών – Πύργου. Κλείνοντας την ενημέρωση, ο κ. Φαρμάκης, ευχαρίστησε το σύνολο των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων που μετείχαν στη συνάντηση, τονίζοντας πως ακόμα και με διαφορετικές απόψεις, αισθάνθηκε πως η τοπική κοινωνία εκπροσωπήθηκε με διεκδικητικότητα, αλλά και σοβαρότητα, ενώ τόνισε: «Η Περιφερειακή Αρχή, πιστεύω το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, παραμένουμε άγρυπνοι. Χωρίς ακρότητες και ανέξοδους λεονταρισμούς, αλλά και χωρίς να υποστείλουμε τη σημαία της δίκαιης διεκδίκησης, στείλαμε το ισχυρό μήνυμα πως η Περιφέρεια είναι το μεγάλο σπίτι των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και ο θεματοφύλακας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους. Και όλοι μαζί, με το ίδιο πνεύμα, θα βαδίσουμε μέχρι το τέλος».
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι έθεσαν σειρά θεσμικών αιτημάτων και μεταξύ άλλων εστίασαν στο ζήτημα των καθημερινών τους μετακινήσεων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του υιοθέτησε κατ αρχήν το πλαίσιο των προτάσεων και αιτημάτων που τέθηκαν από τους εκπαιδευτικούς. 
«Θα είμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών που διαχρονικά ανέχονται και υπομένουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει τα θεσμικά τους αιτήματα και προς αυτήν την κατεύθυνση συντάσσεται για την αναζήτηση λύσεων» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.  

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 7:33 pm


ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2020 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝ.ΣΥ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ  ΓΙΟΡΤΗ – ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ  19/01/2020
ΒΡΑΔΥΑ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ  ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ   
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

      Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στην Αθήνα και ώρα 5:30μ.μ. - 9:00μ.μ., η Αιτωλοακαρνανική γιορτή – κοπή βασιλόπιτας της ΠΑΝ.ΣΥ., στην αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ» του ξενοδοχείου DIVANI CARAVEL. Η προσέλευση των φίλων Αιτ/νων ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, για άλλη μια χρονιά, κάτι που έχει σταματήσει πλέον να μας εκπλήσσει ως διοργανωτές, καθώς τα τελευταία 8 χρόνια υπάρχει μια δυναμική και αυξανόμενη πορεία της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Η μεγαλύτερη αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε ασφυκτικά από Αιτωλοακαρνάνες και φίλους που τίμησαν την εκδήλωσή μας και τους ευχαριστούμε. Η ΠΑΝ.ΣΥ ενώνει όλους τους Αιτωλοακαρνάνες, είναι μια μεγάλη οικογένεια και η ελπιδοφόρα δύναμη των ετεροδημοτών, λειτουργεί προς όφελος του κοινού καλού για το Νομό μας. 

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 1:44 pm


Εκδήλωση του Ν.Π.Δ.Δ "Πολιτισμός, Περιβάλλον, Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου" με θέμα "ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ , ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ"


Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 5:30 μ.μ.στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Ξηρομέρου,ομιλία με θέμα:

''ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ''
Ομιλήτρια:
ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
Ψυχίατρος,Διευθύντρια Μονάδας Απεξάρτησης
18 και Άνω,Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
Συντονίζει:
ΣΑΚΟΥΦΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
MSc,PhD,Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας
& Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής.

Με την συνεργασία του Νομικού Προσώπου  Δήμου Ξηρομέρου.


Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 11:08 am


Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 ο ετήσιος χορός και η κοπή πίτας του Συλλόγου ΜπαμπίνηςΤο Δ/Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης ''Χριστόδουλος Παμπλέκης'' σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή μεσημέρι 26 Ιανουαρίου 2020 στη μουσική ταβέρνα ''ΑΓΓΕΛΟΣ'' Καραΐσκάκη 1 Χαϊδάρι.
Με λαϊκή και παραδοσιακή μουσική .Πλήρες μενού (φαγητό-κρασί-αναψυκτικά-γλυκό).

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα μέλη του Δ/Σ

Ντίνα Σταμουλακάτου: 694 500 0815
Ερασμία Στέρπη : 697 924 7470
Σάββας Μπιτσώρης: 697 486 5443

Θα μας τιμήσετε ιδιαίτερα με την παρουσία σας

Σας περιμένουμε 

Κοντά μας στο κλαρίνο ο Πέτρος Χαλκιάς στο λαούτο ο Νίκος Αρβανίτης και στο τραγούδι οΔημήτρης Τζουμερκιώτης


Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 8:53 am


ΣΤΙΦΑΔΟ Η ωδή των κρεμμυδιών στο κρέας…Γράφει η δρ Μαρία Ν. Αγγέλη


C:\Users\maria\Downloads\thumbnail (42).jpgΑποτέλεσμα εικόνας για η φασκια μαρια αγγελη«Τώρα λοιπόν εμείς τρώμε όλη την ώρα το αγιοζούμι, και πρόσεξε τη σημασία του ονόματος. Παίρνουν οι μάγειροι ένα τσουκάλι με δυο χερούλια, που χωρά ίσαμε τέσσερα γαλόνια, και το γεμίζουν νερό, το βάζουν σε δυνατή φωτιά και ρίχνουν μέσα καμιά εικοσαριά κρεμμύδια και ρίχνουν τρεις σταλαγματιές λάδι και λίγα κλωνάρια θρούμπι…».
Ο Πτωχοπρόδρομος,μοναχός το 12οαιώνα, περιγράφει «το  αγιοζούμι»,ή μάλλον «κρεμμυδοζούμι»θα το χαρακτήριζα, το οποίο έτρωγαν οι χαμηλόβαθμοι μοναχοί την ώρα που οι υψηλόβαθμοι, ηγούμενοι και επίσκοποι δειπνούσαν με θαλασσινά, συναγρίδες και κρασί…
Το κρεμμύδι είναι συνυφασμένο όχι μόνο με την ασκητική αλλά και με την αγροτική ζωή. Ένα κομμάτι ψωμί κι ένα κρεμμύδι αποτελούσε γεύμα για τους φτωχούς ανθρώπους που δούλευαν σκληρά στην ύπαιθρο…
Το κρεμμύδι όμως μαζί με κρέας και άλλα υλικά: λάδι, κρασί, δάφνη, κανέλα, ντομάτα, γίνεται ένα εξαιρετικό φαγητό, το στιφάδο!Κάποιοι μελετητές θεωρούν ότι η λέξη στιφάδο προέρχεται από το ιταλικό stufato. Αυτή η λέξη χαρακτηρίζει τα αργομαγειρεμένα φαγητά με βάση το κρέας που τα μαγείρευαν πάνω στη stufa. Stufaείναι η στόφα,η γνωστή ξυλόσομπα. Η ξυλόσομπα χρησιμοποιείται για θέρμανση αλλά και για μαγείρεμα.
Το κρεμμύδι, αυτός ο ταπεινός βολβός, σε συνδυασμό με  κρέας, όπως αναφέραμε, μεταμορφώνεται σε ένα «υψηλό παρτενέρ» και δίνει ένα αρωματικό, γευστικό, επίσημο πιάτο. Ένα από τα βασικά στοιχεία του καλού στιφάδου είναι το αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζοντας το κρέας γίνεται «λουκούμι»κατά τη λαϊκή έκφραση και τα κρεμμύδια «μέλι»!
Η κλασική αλλά και σπάνια εκδοχή είναι το στιφάδο με κυνήγι.Ιδανικό κρέας είναι ο λαγός. Ακολουθεί το αγριογούρουνο. Και τα δύο θέλουν χρόνο για μαρινάρισμα ώστε να μαλακώσει το κρέας τους. Επειδή όμως δεν είναι εύκολο να  έχουμε αυτά τα θηράματα χρησιμοποιούμε κουνέλι που το προμηθευόμαστε πιο εύκολα. Επίσης στιφάδο γίνεται και με μοσχάρι. Στιφάδο ακόμα γίνεται με κοτόπουλο, με χταπόδι κλπ. Κρεμμύδια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε. Στο χωριό χρησιμοποιούσαμε κρεμμύδια που παράγαμε από τον κήπο μας. Ιδανικά όμως είναι τα μικρά, στρογγυλά κρεμμυδάκια. Δεν διαλύονται και δίνουν μια ωραία εικόνα στο πιάτο. Να χορταίνει και το μάτι, όχι μόνο το στομάχι! 
Η μάνα  έκανε στιφάδο με κουνέλια που είχαμε.Ήταν το αγαπημένο της πιάτο. Αυτό και το κατσικάκι φρικασέ… Και με χοιρινό κρέας, επίσης δικής μας παραγωγής, έκανε νόστιμο στιφάδο.«Nα γλείφεις τα δάχτυλά σου», για να χρησιμοποιήσω τη λαϊκή έκφραση. Στο χωριό δεν είχαμε μοσχάρι. Αυτό το χρησιμοποιούσαν στην αστική κουζίνα… Εμείς αρκούμαστε στα κρέατα της δικής μας παραγωγής. 
 -«Ρήνη, μας έσπασες τη μύτη με το στιφάδο σου!»,φώναζε η γειτόνισσα, η θεια Μυγδάλω,  όταν μοσχομύριζε το στιφάδο της μάνας…

C:\Users\maria\Downloads\thumbnail (44).jpg
Φωτο: στιφάδο μοσχαράκι! Αφιερωμένο στη μάνα…Εγώ, η αλήθεια είναι,  δεν έχω ιδιαίτερη κλήση στη μαγειρική.Ίσως να «κόμπλαρα» μπροστά στη μαγειρική δεινότητα της μάνας…Κάποιες παραδοσιακές συνταγές όμως τις διατηρώ και τις ολοκληρώνω με επιτυχία. Και τις μοιράζομαι με φίλες και φίλους που αγαπάνε αυτές τις γεύσεις…
Προχτές την Κυριακή πεθύμησα να κάνω στιφάδο. 
Υλικά:Χρησιμοποίησα μοσχαρίσιο κρέας 1,5 κιλό κομμένο σε κύβους μεσαίου μεγέθους. Πήρα και 20-25 στρογγυλά κρεμμυδάκια κατάλληλα γι’ αυτό το φαγητό. Συμπληρωματικά υλικά που χρειάζονται: λάδι, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 2-3 φύλλα δάφνης από το χωριό μου, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, 2-3 κουταλιές ξίδι, ντοματοχυμό (ή 3-4 φρέσκιες ντομάτες), μία κουταλιά του γλυκού ντοματοπελτέ και μια κουταλιά γλυκού ζάχαρη.
Παρασκευή:
  • Σε  μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, μισή κούπα περίπου. Όταν ζεσταθεί, βάζουμε το κρέας και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στον πάγκο.
  • Μετά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να ξανθύνουν. Προς το τέλος προσθέτουμε και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ξίδι και περιμένουμε δυο λεπτά να εξατμιστεί.
  • Κατόπιν μεταφέρουμε το κρέας στην ίδια κατσαρόλα με τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ένα ξυλάκι κανέλα, ντοματοχυμό και ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και δύο κούπες περίπου νερό. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει… Κατά διαστήματα κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Περίπου σε δυο ώρες το κρέας έχει μαλακώσει και η σάλτσα έχει μελώσει. Έτοιμο για σερβίρισμα. Το άρωμά του πλημμυρίζει το χώρο… Η γεύση του είναι εξαιρετική για καλοφαγάδες… 
  Πρόκειται για μια μελωδία κρεμμυδιών και κρέατος!


Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:12 pm


Δοκίμι Αγρινίου (video Ανδρέας Κουτσοθανάσης)

Το Δοκίμι βρίσκεται στον κάμπο του Αγρινίου σε απόσταση μόλις 1,5 χλμ. νοτιοδυτικά από το κέντρο της πόλης. Ανατολικά του χωριού είναι ο υπό αναστολή Κρατικός Αερολιμένας Αγρινίου ενώ νοτιοδυτικά το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου. Ως οικισμός αναφέρεται το 1835 στο ΦΕΚ 19Α - 07/12/1835 να προσαρτάται στο δήμο Αγρινίου και το 1912 στο ΦΕΚ 261Α - 31/08/1912 να ορίζεται έδρα της νεοϊδρυθείσας ομώνυμης κοινότητας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης αποτελεί την τοπική κοινότητα Δοκιμίου που υπάγεται στη δημοτική ενότητα Αγρινίου του Δήμου Αγρινίου και σύμφωνα με την απογραφή 2011 έχει πληθυσμό 1.664 κατοίκους

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 9:19 pm


ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ


ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 440μ. (ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΑΡΤΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΟ)
Περιοχή Δημητρούλα Αστακού

τηλ. επικοινωνίας 6977 404102

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:46 am


ΣABBATO 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 H ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ TOY ΣΥΛΛΟΓΟY ΧΟΒΟΛΙΟΤΩΝ ΑΣΤΑΚΟΥ


Οι Χοβολιώτες κόβουν κατά την παράδοση την ετήσια βασιλόπιτα του συλλόγου στις 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020 στο "ΚΤΗΜΑ ΙΟΝΙΟ" προσφέροντας χαρά, αγάπη και διασκέδαση με ζωντανή λαϊκοδημοτική μουσική.
Επίσης θα παρουσιάσουμε με το χορευτικό μας τμήμα παραδοσιακούς χορούς.
Πλήρες μενού, κρασί και αναψυκτικά ελεύθερα.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους!
Ώρα προσέλευσης 9:00 μ.μ.
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 15,00 ΕΥΡΏ
Θα παίζουν και θα τραγουδήσουν Ιωάννου Γιώργος, Κουτρουμάνος Βαλάντης, Χαλιμούρδας Πάνος, Λαζανάς Αντώνης. Συμμετέχει και η Κική Σπυρέλη.
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 6939 075493 ΚΑΙ 6949 331997
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!


Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:40 am


Έρχεται στις 8 Φεβρουαρίου ο ετήσιος χορός των Στανιατών Αμφιλοχίας

Πρωτοπορεί για μια ακόμη χρονιά με ένα ξέφρενο γλέντι ο Σύλλογος εν Αθήναις Στανιατών Αμφιλοχίας με την ετήσια χοροεσπερίδα του και την καθιερωμένη κοπή πίτας στην «καρδιά» της Αθήνας. 

Όπως και πέρυσι, ο ετήσιος χορός θα πραγματοποιηθεί στο νυχτερινό κέντρο CABANA Live Stage (Καυταντζόγλου 46, Πατήσια) το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, με τους Γιώργο Βελισσάρη, Τζένη Κατσιγιάννη, Γιάννη Κατσιγιάννη και όλο το επιτελείο, να δίνουν το σύνθημα για ένα ακόμη ξέφρενο αμφιλοχιώτικο γλέντι που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και για πάντα στις μνήμες μας.
Η ώρα προσέλευσης είναι 10:30μ.μ. ενώ η τιμή πρόσκλησης είναι 25 ευρώ με πλήρες μενού απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά, αλλά και δωρεάν πάρκινγκ.
Για κρατήσεις προσκλήσεων μέχρι Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο διοικητικό συμβούλιο και τα τηλέφωνα 6975695840 – 6974026874.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:33 am


Κυριακή 16 Φεβρουάριου 2020 ο ετήσιος χορός και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικη πίτας του Συλλόγου Απανταχού Παλαιριωτών η ''Κεχροπούλα'


Ο Σύλλογος Απανταχού Παλαιριωτών η ''Κεχροπούλα'' σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικη πίτας, την Κυριακή 16 Φεβρουάριου 2020 και ώρα 13:30 το μεσημέρι στην ταβέρνα '' Άγγελος'' διεύθυνση: Καραϊσκάκη 1 Χαϊδάρι Αττικής (πλησίον στάση Μετρό Αγία Μαρίνα)
Είσοδος: 20€, για παιδιά έως 12 ετών η είσοδος είναι 10€.
Θα ακολουθήσει γλέντι με λαϊκορεμπέτικη - νησιώτικη - παραδοσιακή ορχήστρα!!!

Τιμή μας και μεγάλη χαρά αφού η παρουσία σας θα ενισχύσει την προσπάθεια του συλλόγου μας!!!
Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Τσακάλη Γεωργία(Πρόεδρος) 6945515121

Βρακατσέλη Αριστεα(Αντιπρόεδρος) 6944864648

Λίτου Σταυρούλα(Γεν. Γραμματέας) 6982155375

Πάσχος Θοδωρής(Ταμίας) 6931581463

Αμαργιανού Ευθαλία(Κοσμήτορας) 6946143904

Λιάτσος Χρήστος(Μέλος) 6973241669

Τσιδήμας Δημήτριος(Μέλος) 6944267509

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την παρουσία σας (καλώντας στα τηλέφωνα, στέλνοντας email:[email protected] ή μήνυμα-inbox, στο προφίλ-σελίδα του συλλόγου) μέχρι 07/02/2020 ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε κατά προσέγγιση τα άτομα στο μαγαζί που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Σας ευχαριστούμε, με εκτίμηση το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:05 am


ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ-2020 (ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ-2020...  ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 11:13 pm


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την κινητοποίηση που καλεί ο Δήμος Πατρέων αύριο Τρίτη 21 Γενάρη στις 11 το πρωί στον κόμβο της Βιομηχανικής Ζώνης


Καλούμε τον λαό της περιοχής μας πάρει μαζικά μέρος στον αποκλεισμό της Πατρών- Πύργου. 
Όχι άλλο αίμα στον δρόμο «καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. 
Η απαράδεκτη εγκληματική πολιτική του κόστους - οφέλους, με την οποία σχεδιάζει τα έργα η ΕΕ και οι κυβερνήσεις, η σημερινή της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η βασική αιτία ανύπαρκτων ή υποτυπωδών υποδομών που αφορούν τις ανάγκες του λαού μας. Τις θυσιάζουν στην προκρούστεια κλίνη του "μεταφορικού έργου". 
Είναι ανάγκη η εδώ και τώρα δημιουργία του οδικού άξονα Πάτρα - Πύργος μέχρι την Τσακώνα, ενός έργου χωρίς διόδια, με προστασία των οικισμών και του φυσικού περιβάλλοντος. Με νέα χάραξη στη νότια έξοδο της Πάτρας και στη λίμνη Καϊάφα, όπως επίσης και στην επέκταση του σιδηρόδρομου και την αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 10:35 pm


Ν. Φαρμάκης για Αχελώο: "Δεν μπαίνουν στη ζυγαριά, η λογική και το δίκαιο..."


Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν την εκτροπή του Αχελώου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σημειώνει τα εξής:
«Η Αιτωλοακαρνανία είναι η γη του νερού.
Και το νερό αποτελεί δημόσιο και εθνικό αγαθό, το οποίο η Αιτωλοακαρνανία ποτέ δεν αντιμετώπισε με ιδιοκτησιακή αντίληψη, παρά το γεγονός ότι και ποτέ μέχρι τώρα δεν έτυχε των αντίστοιχων αντισταθμιστικών ωφελημάτων, που ένα σοβαρό κράτος δικαίου θα έπρεπε να έχει θεσμοθετήσει και εφαρμόσει.
Εντούτοις, η πρόσφατη σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών με παράγοντες της Θεσσαλίας, με αντικείμενο, όπως ανακοινώθηκε «τον απεγκλωβισμό του Αχελώου», δημιουργεί δίκαια συναισθήματα απορίας αλλά και ανησυχίας στους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, και της Δυτικής Ελλάδας ευρύτερα, ιδίως από τη στιγμή που στη σύσκεψη δεν κλήθηκαν να εκπροσωπηθούν φορείς της περιοχής, της οποίας ο Αχελώος αποτελεί έμβλημα.
Και η ανησυχία αυτή εκπορεύεται κυρίως από το γεγονός ότι στη δημόσια σφαίρα αρχίζουν να γίνονται εκ νέου συζητήσεις για την εκτροπή του Αχελώου, ένα έργο που πολλαπλώς έχει αποδειχθεί νομικά και κοινωνικά νεκρό, περιβαλλοντικά καταστροφικό, αλλά και ξεπερασμένο ως προς τις ανάγκες εξυπηρέτησης των υδατικών αναγκών της Θεσσαλίας.
Είμαστε βέβαιοι πως το σύνολο των φορέων της χώρας, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να διακυβευτεί οποιαδήποτε απειλή σε βάρος του μεγάλου μας «θησαυρού», που είναι ο φυσικός πλούτος. Αλλά και ότι, ποτέ και κανένας, δεν θα επιχειρήσει να βάλει στη ζυγαριά τη λογική, το δίκαιο και τη δικαιοσύνη, έναντι οποιουδήποτε κέρδους.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κατ’ επανάληψη υπογραμμίσει ότι το υδάτινο δυναμικό της Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί με όρους και πρακτικές του παρελθόντος.
Κατά συνέπεια, εκτιμούμε ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη για μία ακόμα σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων, αυτή τη φορά με φορείς της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να υπάρξουν διευκρινίσεις και να δοθούν απαντήσεις.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αειφόρος ανάπτυξη της περιφερειακής Ελλάδας, με σεβασμό στη δικαιοσύνη, αλλά και με σοβαρότητα και σύνεση, έναντι των τοπικών κοινωνιών.

Ελπίζουμε στη διοργάνωση και σύγκληση της σύσκεψης που προαναφέρθηκε, το συντομότερο δυνατό…»

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 9:03 pm


ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ν. Φαρμάκης: Καθημερινός αγώνας για την προκοπή και τη διεκδίκηση των στόχων της Δυτικής Ελλάδας

Τις ευχές του προς τα στελέχη και τους υπαλλήλους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για
μία χρονιά με προσωπική και οικογενειακή υγεία και χαρά, αλλά και με επιτυχίες στην
εκτέλεση των καθηκόντων τους, στην υπηρεσία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας,
εξέφρασε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την εκδήλωση κοπής της
πίτας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σήμερα, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε.
Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι και την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος
Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμάς. χαιρετισμούς απηύθυναν, ο
ίδιος ο Μητροπολίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά,
καθώς επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες, Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης,
Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης
και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Λάμπρος Δημητρογιάννης.
«Έχουμε ταχθεί στην υπηρεσία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και αυτός είναι ο καθημερινός στόχος όλων μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης στον σύντομο χαιρετισμό του, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας. 
Τέλος, πρόσθεσε: «Θέλω να είστε βέβαιοι, όπως και το σύνολο των συμπολιτών μας, ότι ο καθημερινός αγώνας αυτής της περιφερειακής Αρχής αφορά
την προκοπή του τόπου μας και τη διεκδίκηση όλων των στόχων που εκκρεμούν επί χρόνια. 
Δεν θα ακυρώσουμε ποτέ τις στοχεύσεις μας και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ και σε κανέναν, να ακυρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι της Δυτικής Ελλάδας».

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 8:53 pm


Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α.Ε.Κ Αγίου Κωνσταντίνου(φωτο)Σε εορταστικό κλίμα την Κυριακή 19/01/2020 η μεγάλη οικογένεια της Α.Ε.Κ Αγίου Κωνσταντίνου (αντρικό τμήμα-παιδικά τμήματα- Σύλλογος Παλαιμάχων) έκοψε την βασιλόπιτα , με την ευλογία του Πάτερ Δημητρίου .
 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και πολιτισμού Ζαρκαβέλης Χρήστος εκπρόσωποι της τοπικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου των Συλλόγων Ποντίων, Μικρασιατών,ΠΑΣ Ιωνικός, και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Λαβράνος Αθανάσιος.
 


Φωτορεπορτάζ: Κώστας Μασαλής

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 1:28 pm


Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020 ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτ/νιας ''Αξέχαστες Πατρίδες''


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτ/νιας ''Αξέχαστες Πατρίδες'' σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό που διοργανώνει το Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 9:μ.μ στο κέντρο ''ΕΠΑΥΛΗ'' Δαφνί Χαϊδάριου -Μυστρά & Βουλγαροκτόνου 1


 

 


Το βίντεο και οι φωτογραφίες προέρχονται  από την  πολύ όμορφη εκδήλωση της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ) «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ», που  πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020  στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL –και ήταν  αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στις αξέχαστες πατρίδες.

Στην οποία ο Σύλλογος   Ποντίων Μπαμπαλιού ''Αξέχαστες Πατρίδες'' είχε συμμετοχή με το χορευτικό του τμήμα με  σπουδαία  και εντυπωσιακή παρουσίαση.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 1:14 pm


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝ ΜΠΑΜΠΙΝΗ"(αριθ.φύλλου 72)Κυκλοφόρησε το νέο φύλλο (72) τις φημερίδας ''εν Μπαμπίνη ''που εκδίδεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης. Με ποικίλα θέματα και πλούσιες δράσεις που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογός μας.

Διαβάστε τη
Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 7:37 am


Αστακος - Ειδήσεις και Νέα

Τα αρχοντικά του Αστακού - Agrinionews

Τα αρχοντικά του Αστακού  Agrinionews

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αστακος

Φιλικοί ιστότοποι: