Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας   »   Άρτα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πετρελαιοκηλίδα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος

Ετοιμάζονται να δώσουν την ανυπολόγιστης αξίας «προίκα» στον «εθνικό επενδυτή», με αντίτιμο τα έσοδα που εισπράττει το Δημόσιο σε μόλις 3 χρόνια


   Ενώ δεν λένε να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ για τις μπουλντόζες που θα μπουν επιτέλους στο Ελληνικό και για τη «μεγαλειώδη» κίνηση του Λάτση να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, προετοιμάζεται το έδαφος για πλήρη εκχώρηση του χρυσοφόρου ενεργειακού κολοσσού των ΕΛΠΕ για δεύτερη φορά στον ίδιο όμιλο, που ήδη κατέχει το 45%.
   Μετά τον άγονο διαγωνισμό πώλησης του 50,1% τον περασμένο Απρίλιο, ο συνεταίρος του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ αποφάσισε να μην πουλήσει το μερίδιό του, εξωθώντας το Δημόσιο να στερηθεί πλήρως ένα πολύτιμο, οικονομικά και στρατηγικά, περιουσιακό στοιχείο.
   Από τα τρία εναλλακτικά σενάρια που υπήρχαν για να καλυφθεί η δέσμευση προς τους δανειστές για έσοδα 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι η κυβέρνηση προκρίνει το χειρότερο: να πουλήσει τις μετοχές του Δημοσίου μέσω Χρηματιστηρίου, με αντίτιμο τα έσοδα που εισπράττει από τα ΕΛΠΕ σε μόλις τρία χρόνια. Και μάλιστα μαζί με τα δικαιώματα εξόρυξης, τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαιρέσει από την πώληση.
   Μια δυναμική και κερδοφόρα βιομηχανία, η οποία τα τελευταία χρόνια αύξησε εντυπωσιακά την κερδοφορία της με το Δημόσιο να ασκεί επιτέλους ουσιαστικά και όχι τυπικά τη διοίκηση, τώρα γίνεται ανυπολόγιστης αξίας «προίκα» για όποιον ιδιώτη αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό της.
   Από την έρευνα της «Εφ.Συν.» προκύπτει ένα διαχρονικό αμάρτημα, μια «πετρελαιοκηλίδα» σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος από το 2003, οπότε μεθοδεύτηκε ο παράδοξος «γάμος» ΕΛΠΕ και Πετρόλα, με κερδισμένη την εταιρεία του Ομίλου Λάτση. Σήμερα ο «εθνικός επενδυτής» φαίνεται ότι τα θέλει όλα δικά του.
   Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά της. Η λιτή, τυπική -και μάλλον ειρωνική- απάντηση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα ερωτήματα της «Εφ.Συν.» τα αφήνει όλα ανοιχτά. Ελπίζουμε ειλικρινά αυτό να προδίδει τουλάχιστον προβληματισμό και αναζήτηση της ιδανικής για το δημόσιο συμφέρον λύσης.
   Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Και τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών έχουν κάθε λόγο να μην επιτρέψουν να χαριστεί μια πολύτιμη πηγή εσόδων για το Δημόσιο, μια στρατηγικής σημασίας για τον εθνικό πλούτο επιχείρηση.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 2:14 pm


Όλγα Γεροβασίλη για Novartis: Θα ακουστούν πολλά στην Προανακριτική αν το επιτρέψουν - VIDEO

- «Στήνουν ένα δεύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης»
- «Εμείς λέμε στη Ν.Δ. να διερευνήσει όσο θέλει την υπόθεση. Εκείνη προχώρησε κάνοντας μία κίνηση αντιπερισπασμού»


   «Χθες ήρθε στη Βουλή εισαγγελικός φάκελος για άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου με κατηγορία για δωροληψία. Η διερεύνηση για αυτόν είναι κομμάτι της διερεύνησης του σκανδάλου, σε αντίθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο που ούτε εμπλέκεται, ούτε καταγγέλλεται για αυτό. Δεν υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής του» δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.
   Όπως είπε μιλώντας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπoμπή «Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, θα ακουστούν ίσως πολλά στην προανακριτική εάν την αφήσουν και δεν πουν από την πρώτη μέρα ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, με αποτέλεσμα να πάει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη.   «Εμείς ήμασταν η κυβέρνηση που φρόντισε να μην συγκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis και να αφήσει ανοιχτό το δρόμο στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εμείς λέμε στη Ν.Δ. να διερευνήσει όσο θέλει την υπόθεση. Εκείνη προχώρησε κάνοντας μία κίνηση αντιπερισπασμού» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη και έκανε λόγο για ένα υπαρκτό σκάνδαλο δια στόματος όλων, διεθνούς εμβέλειας Όπως είπε, είναι υπό διερεύνηση, καθώς δεν έχει τελειώσει η διαδικασία για τα πολιτικά πρόσωπα.
   Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Δ. Παπαγγελόπουλο και υπογράμμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτό που ως κυβέρνηση φρόντισε να μην συγκαλύψει το σκάνδαλο και να αφήσει τους δρόμους ελεύθερους στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.
   «Σήμερα υπάρχει μία παραπλάνηση, υπάρχει ένας υποτιθέμενος ότι έστηνε σκευωρία. Η σκευωρία χρειάζεται τουλάχιστον δύο μέρη. Με τη δικαιοσύνη έγινε;» διερωτήθηκε και χαρακτήρισε τις καταθέσεις Σαμαρά – Βενιζέλου ποιήματα χωρίς στοιχεία.
   «Στήνουν ένα δεύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης» σημείωσε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε πώς ήξερε η ΝΔ τι περιέχει η δικογραφία που ήρθε χτες στη Βουλή, καθώς εδώ και μέρες είχε προαναγγείλει τη στάση της.
   «Ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά εκτεθειμένος. Επί πάνω από ένα χρόνο καταγγέλλει τον Τσίπρα ως σκευωρό λέγοντας προς τους ψηφοφόρους του ότι “εγώ θα αποκαλύψω την σκευωρία” και υιοθετεί όσα λέει ο Σαμαρά ότι θα τους πάει μέχρι τέλους. Ωστόσο ανακαλεί μετά τις εκλογές. Γιατί έλεγε ψέματα τόσο καιρό στον ελληνικό λαό;» επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ με εκκενώσεις καταλήψεων στέγασης προσφύγων»   Αναφορικά με τις νέες εκκενώσεις καταλήψεων, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ.
   «Προς το παρόν έχουμε εκκενώσεις καταλήψεων όπου διαμένουν μετανάστες και πρόσφυγες. δεν είναι αυτό το θέμα νόμος και τάξη. Το θέμα είναι τα ναρκωτικά, το παρεμπόριο, τα μεγάλα κυκλώματα και όχι οι τελευταίοι που κυκλοφορούν στα Εξάρχεια τους οποίους σήμερα συλλαμβάνεις και αύριο υπάρχουν διπλάσιοι. Οι πρόσφυγες δεν είναι το πρώτο που έχεις να αντιμετωπίσεις, υπάρχει ιεράρχηση» υπογράμμισε.
   Η Όλγα Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πάρα πολλές εξαρθρώσεις μεγάλων κυκλωμάτων ναρκωτικών που ωστόσο, όπως είπε, δεν έπαιρναν το φως της δημοσιότητας, καθώς γινόταν χωρίς κάμερες. «Δεν είναι φαντεζί η δουλειά της αστυνομίας, γινόταν με οργανωμένο σχέδιο» ανέφερε.
   «Η μάχη ενάντια στην παραβατικότητα είναι συνεχής και δεν μπορεί να διεξάγεται με επικοινωνιακούς όρους. Το σύνολο της επιχειρησιακής δραστηριότητας της ΕΛ.ΑΣ. κατά την περίοδο διακυβέρνησης μας είναι αναρτημένο στον ιστότοπο της. Η εικόνα είναι σαφέστατη και δείχνει το μέγεθος του έργου μας» επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 10:43 pm


Ψωνίσανε από σβέρκο!

- Σα να μη μας τα λες καλά Κυριάκο μου...
- 5 απορίες που δεν γίνεται να τις κάνεις... γαργάρα!


   Τόση μεγαλοψυχία; Τόση γενναιότης; Αλλο ήθος. Διαφορετική κουλτούρα. Πολιτικός πολιτισμός στον ύψιστο βαθμό. Μείναμε ενεοί με την άποψη που φέρεται να διατύπωσε στους στενούς συνεργάτες του ο πρωθυπουργός: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας».
   Αμέσως, τα δεξιά μέσα ενημέρωσης -αυτά που δεν κινούνται στη γραμμή Σαμαρά- αποθέωσαν τον αρχηγό της παράταξης, αναφέροντας ότι μια παρόμοια θέση είχε εκφράσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την εποχή που ο δεύτερος έστελνε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.
   Ορισμένες απορίες:

   1. Αφού αυτό πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί δεν το λέει φόρα-παρτίδα και περιορίζεται στις διαρροές; Εζήλωσε τη δόξα του πατριάρχη του αστισμού, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ακολουθούσε συστηματικά αυτή την τακτική; Ο,τι δεν ήθελε για διάφορους λόγους -κυρίως αυτοπροστασίας- να καταθέσει δημοσίως γιατί θα τον δέσμευε το έριχνε στην κυκλοφορία μέσω κύκλων του. Στη συνέχεια ούτε το διέψευδε ούτε το επιβεβαίωνε και η σύγχυση που επικρατούσε του επέτρεπε να παίζει σε πολλά ταμπλό. Μέγας σιγουρατζής ο αποκαλούμενος από τους οπαδούς του εθνάρχης.

   2. Η άποψη ότι έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνεις σπίτι του, είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Τον στέλνεις σπίτι του ακόμη κι αν έχει συλληφθεί με τη γίδα στην πλάτη; Τον στέλνεις σπίτι του ακόμη κι αν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή του σε βρόμικες ιστορίες; Τον στέλνεις σπίτι του ακόμη κι αν η ανεξάρτητη (λέμε τώρα) Δικαιοσύνη με την έρευνά της έχει οδηγηθεί στην κρίση ότι είναι βάσιμα ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων; Στο απυρόβλητο λοιπόν οι πολιτικοί που έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί; Πρωτοφανές. Να το πούμε και στους Γάλλους δικαστές που κυνηγούν τον Σαρκοζί. Να το πούμε και στους Ισραηλινούς δικαστές που περιμένουν στη γωνία τον Νετανιάχου. Να τους πούμε δηλαδή ότι δεν είστε σοβαροί που έχετε βάλει στο στόχαστρο έναν πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας και έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό. Ο,τι και να έκαναν, ας το πάρει το ποτάμι.

   3. Αν πρέπει να αντιμετωπίζεις έναν πρώην πρωθυπουργό με τόση επιείκεια (σε βαθμό παρεξηγήσεως), αναρωτιέμαι γιατί τον είχες ξεσκίσει την περίοδο που κυβερνούσε; Με βάση την πολεμική σου την οποία ανέδειξαν τα ξεσαλωμένα φιλικά σου μέσα ενημέρωσης φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Αν δεν κάνω λάθος, η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσε για σκευωρία ολκής και κατηγορούσε τη γιάφκα του Μαξίμου ότι την οργάνωσε. Επικεφαλής της ήταν, όπως φώναζαν τα στελέχη του κόμματος, ο αρχισυμμορίτης Τσίπρας. Τότε δεν ήξεραν τι έλεγαν; Ή ακόμη χειρότερα: το έκαναν για να εξαπατήσουν τους πολίτες και να κερδίσουν ψήφους και τώρα επειδή εκτιμούν πως δεν τους συμφέρει πολιτικά, δεν επιθυμούν να προχωρήσει η υπόθεση σε βάθος;

   4. Υπάρχει άνθρωπος, με τα μυαλά στο κεφάλι και χωρίς μαχαίρι στα δόντια, που θα πιστέψει ότι τη σκευωρία την εμπνεύστηκε, την οργάνωσε και την εκτέλεσε ένας αναπληρωτής υπουργός, ερήμην του πρωθυπουργού; Να βρεθεί και να παρουσιαστεί. Δικαιούται το παράσημο της βλακείας.

   5. Τελικά θα μας πουν οι κυβερνώντες αν έχουμε μόνο σκευωρία ή και σκευωρία και σκάνδαλο στην περίπτωση της Novartis; Η προηγούμενη κυβέρνηση κατασκεύασε μια ιστορία που δεν ακουμπά στην πραγματικότητα; Ας πούμε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στημένοι. Το FBI; Κι αυτό στο κόλπο; Ο εισαγγελέας κ. Αγγελής -έχει γίνει σημαία για τη Δεξιά και τα... ανιδιοτελή ΜΜΕ- ο οποίος σε μία από τις αναφορές του κάνει λόγο για μέγα σκάνδαλο και αφήνει υπαινιγμούς για προσπάθεια συγκάλυψης, τι είναι; Συνωμότης; Ανόητος, όταν οι καταγγελίες του δεν αρέσουν στην κυβέρνηση, έγκριτος όταν θίγουν τους αντιπάλους της;
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 9:05 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποκαλύψεις για Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ

- H Δικαιοσύνη ζητά την άρση της ασυλίας του, για το κακούργημα της δωροληψίας, σχετικά με υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis
- Καλύπτουν με πέπλο σιωπής την ποινική δίωξη κατά του Λοβέρδου, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή
- ΣΥΡΙΖΑ: Όσο και αν προσπαθεί η ΝΔ, δε θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών


   «Οι σημερινές αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ για τη δήθεν σκευωρία Novartis» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Αυγής» για το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού.
   «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά αμήχανα για «σκευωρία», βασιζόμενος στις ψευδομηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, που δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες, η Δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα.
   Όσο και αν προσπαθεί, λοιπόν, η ΝΔ, δε θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
   «Ο κ. Μητσοτάκης με τη δειλία του να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο, αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του κ. Σαμαρά περί «σκευωρίας» και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλά κοινοί συκοφάντες.
   Το μόνο που μένει να πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν και αυτός, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει «χάσει πάσα ιδέα για το FBI», επειδή τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis».
   Πάντως, μόνο ως τυχαίος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο χρόνος της διαβίβασης της δικογραφίας για τη δήθεν σκευωρία στην Βουλή. Αντίθετα, συμπίπτει χρονικά με την εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αιτήματος της εισαγγελέως Διαφθοράς για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα πρόκειται να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας. Στο πόρισμα αυτό περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λοβέρδου.
   Επισημαίνεται ότι και η Βουλή και το υπουργείο Δικαιοσύνης κινούνται με χαρακτηριοστικά αργή διαδικασία, όσον αφορά την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου, σε αντίθεση με την ταχύτητα που έδρασαν στην περίπτωση ασυλίας Πολάκη (που δεν τήρησαν ούτε την προβλεπόμενη τριήμερη προθεσμία) και της Προκαταρκτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε στον Άρειο Πάγο τη δικογραφία στις 29 Αυγούστου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας την κράτησε στα συρτάρια του έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα στη Βουλή να φτάσει στις 11 Σεπτεμβρίου.
   Αλλά και εντός Βουλής οι διαδικασίες καθυστερούν. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή αφού θα έχει περάσει ένας μήνας από την αποστολή της δικογραφίας. Και μετά θα πρέπει να μεσολαβήσει και η απόφαση της Ολομέλειας για την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου.
   Κατόπιν αυτών, δυστυχώς, αν κάποιος έλεγες ότι καλύπτουν με πέπλο σιωπής την ποινική δίωξη κατά του Α. Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, δεν θα απείχε πολύ από την πραγματικότητα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 5:29 pm


«Σελώνουν», μη σας πω και «σαμαρώνουν», τον... Βουκεφάλα οι «σαμαρικοί»!

- Μονομαχία στα... μακεδονικά αλώνια
- Την... ασπίδα τους παραλαμβάνουν εκ νέου οι “νεομακεδονομάχοι” της Ν.Δ., μετά τη θεαματική κωλοτούμπα και τις νέες δηλώσεις Μητσοτάκη, Δένδια, Μπακογιάννη


   Την... ασπίδα τους παραλαμβάνουν εκ νέου οι “νεομακεδονομάχοι” της Ν.Δ., μετά τη θεαματική στροφή της κυβέρνησης έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών.
   “Επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών” απαντούν -με βιτριολικό τρόπο- στον Νίκο Δένδια, αλλά και στην Ντόρα Μπακογιάννη, κύκλοι που βρίσκονται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά μετά το (ενδοκομματικό) μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών ότι “ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα” και ότι “δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία» και της σαφέστατης τοποθέτησης της τέως Υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη ότι “Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη Συμφωνία”.
   Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τη “γαλάζια” αναδίπλωση σημειώνοντας ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κυρωμένη και δεν αλλάζει κατά το δοκούν”...
   Μπογδάνος: "Απολύτως προδοτική"
   Σε αυτό το φόντο, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος -ευρισκόμενος σε εθνικιστικό ντελίριο- εκτόξευσε διαδικτυακά βέλη κατά του κ. Δένδια, αναρτώντας στο Twitter ότι: “Ο ΥΠΕΞ ορθώς ίσως αποφεύγει τον όρο ‘προδοσία’ με τη νομική έννοια του άρ. 143ΠΚ. Εντούτοις εδώ έχουμε ηθικά μια συμφωνία απολύτως προδοτική της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού σε μια συγκυβέρνηση που ανέβηκε με εθνολαϊκιστικό λόγο και τελικά εκποίησε τη μακεδονική ταυτότητα”.
  Δ. Παπαδημούλης: “Οφείλουν και μία συγγνώμη”
   Για “εντυπωσιακή και ευπρόσδεκτη κωλοτούμπα του υπουργού Εξωτερικών, προφανώς με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη” έκανε λόγο -μέσω Twitter- ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. “Οφείλουν όμως και μια συγγνώμη για την προεκλογική ψηφοθηρική πατριδοκαπηλία της Ν.Δ., με fake news της Ακροδεξιάς” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

   Πάντως, επειδή πρόκειται για συνανθρώπους μας, ας μεριμνήσει η Υφυπουργός, Αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την ψυχολογική στήριξη των εξαπατηθέντων και την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία...


Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 3:44 pm


Τα μηνύματα έχουν δοθεί εδώ και μέρες και κορυφώθηκαν χθες. Το παιχνίδι τώρα αρχίζει...

Σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οργή του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ουσιαστικά «άδειασε» για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα


   Τα χθεσινά «αποκαλυπτήρια» της δικογραφίας που έφτασε στη Βουλή και αφορούσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δεν πρόσφεραν κάτι καινούργιο και δεν ενίσχυσαν καθόλου το κυβερνητικό «αφήγημα» για σκευωρία στην υπόθεση Novartis.
   Αντιθέτως, τα στοιχεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στη δικογραφία του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου -για τον οποίο αναμένεται να αποφασιστεί η άρση ή όχι της ασυλίας του- είναι μια σειρά σοβαρών δεδομένων που έχουν σχέση με το πραγματικό σκάνδαλο, δηλαδή την προνομιακή μεταχείριση της πολυεθνικής εταιρείας που εν μέσω κρίσης θησαύριζε πουλώντας σε τιμές εξωφρενικά υψηλές τα προϊόντα της στην Ελλάδα.
   Η τακτική της κυβέρνησης στη διαχείριση του θέματος μπορεί άνετα να στραφεί εναντίον της και μάλιστα σύντομα. Με απλά λόγια, οι καταγγέλλοντες για τα... αίσχη του «Ρασπούτιν» θα πρέπει να κληθούν να αποδείξουν την αλήθεια των λεγομένων τους.
   Από όσα αναφέρονται στη δικογραφία που δόθηκε στους βουλευτές και στα κόμματα, ο... θησαυρός ήταν άνθρακες, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός «έλυνε και έδενε» στη Δικαιοσύνη, επιδιώκοντας την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
   Διαβάζοντάς την, την ίδια άποψη θα έχουν και τα στελέχη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Υπάρχει βέβαια και η κατάθεση του κ. Αγγελή. Αλλά απέναντί της στέκεται η κατάθεση της κ. Τουλουπάκη. Εισαγγελέας κατά εισαγγελέα.
   Η έρευνα σε αυτό το επίπεδο έχει σίγουρα ενδιαφέρον, για να διαπιστωθεί τελικά αν κάποιοι απέκρυψαν στοιχεία της έρευνας που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα ή υπήρξαν όντως παρεμβάσεις για να «χειραγωγηθεί» η έρευνα.
   Σε κάθε περίπτωση, από πουθενά δεν προκύπτει όφελος από τη σπουδή της κυβέρνησης να στήσει μια επικοινωνιακή φιέστα που κρατάει εδώ και μέρες -με την αρωγή των φιλικών της μέσων-, όπου εξόφθαλμα επιχειρείται να παρασυρθεί η κοινή γνώμη σε ένα ζήτημα που δεν μοιάζει -με τα έως τώρα δεδομένα- να έχει αντίκρισμα.
   Αντιθέτως, εκείνο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η οργή του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ουσιαστικά «άδειασε» για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα μηνύματα έχουν δοθεί εδώ και μέρες και κορυφώθηκαν χθες. Το παιχνίδι τώρα αρχίζει.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 3:12 pm


Όλγα Γεροβασίλη: Η προανακριτική θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεσκεπαστεί στη Βουλή η φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας

«Η ΝΔ και ο κύριος Καλαφάτης καλύτερα να ασχοληθούν με τις αποστάσεις Μητσοτάκη - Σαμαρά που διαρκώς μεγαλώνουν επικίνδυνα»


   «Η ΝΔ και ο κύριος Καλαφάτης καλύτερα να ασχοληθούν με τις αποστάσεις Μητσοτάκη - Σαμαρά που διαρκώς μεγαλώνουν επικίνδυνα», αναφέρει σε δήλωση της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε δήλωση του διευθυντή της ΚΟ της ΝΔ, Στ. Καλαφάτη.
   «Όσο για το φιάσκο της προανακριτικής για τον κο Παπαγγελόπουλο» επισημαίνει η Ολγα Γεροβασίλη, «θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσκεπάσουν στη Βουλή και το σκάνδαλο και τη φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας»
   Νωρίτερα ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ σχολιάζοντας ανακοίνωση της Ολγας Γεροβασίλη είναι γράψει: «542 λέξεις και δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Παπαγγελόπουλος. Στο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κρατήσουν αποστάσεις από τον υπουργό τους;»

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 11:01 pm


Φοβάται το φιάσκο ο Μητσοτάκης και αδειάζει τον Σαμαρά

- Ο Μητσοτάκης υπαναχώρησε κακήν κακώς από την γραμμή που υιοθέτησε επί δυόμιση χρόνια για το σκάνδαλο Novartis
Μάχη χαρακωμάτων στη Ν.Δ. πίσω από το φιάσκο μιας κακοστημένης σκευωρίας


   Μάχη χαρακωμάτων στη Ν.Δ. πίσω από το φιάσκο μιας κακοστημένης σκευωρίας με αφορμή το σκάνδαλο Novartis. Απώτερος σκοπός η συγκάλυψη των πραγματικών υπαίτιων.
   Ο Μητσοτάκης υπαναχώρησε κακήν κακώς από την γραμμή που υιοθέτησε επί δυόμιση χρόνια για το σκάνδαλο Novartis κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για σκευωρία.
   Το άτσαλο άδειασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά (και δεν είναι το πρώτο) από την αναμενομένη πρόταση της Ν.Δ. που εξαιρεί τον Αλέξη Τσίπρα και προτείνει για προανακριτική μόνο τον Δ. Παπαγγελόπουλο τον θέτει στο μάτι του εσωκομματικού κυκλώνα.
   Τις βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες του Αν. Σαμαρά κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλάζοντας γραμμή προεκλογικής πλεύσης έκανε πως δεν τις άκουσε, με αποτέλεσμα να του επιτεθεί το σαμαρικό antinews μιλώντας για «κωλοτούμπα».
   Ο Αν. Σαμαράς στην κατάθεση του, όπως αυτή έχει διαρρεύσει στα site του διαδικτύου, δεν κατονομάζει απλά τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά τον θεωρεί «ιθύνων νου» με εκτελεστικό βραχίονα τον Δ. Παπαγγελόπουλο, που προσπαθούσαν να τον εξοντώσουν πολιτικά.

  Εκ διαμέτρου αντίθετη η κατάθεση Σαμαρά που βλέπει ως «τσάρο» Αλ. Τσίπρα
   Η κατάθεση Σαμαρά βρίθει από βαρύτατες εκφράσεις κατά του Αλ. Τσίπρα που τον κατονομάζει «τσάρο» και τον δείχνει ως τον κύριο υπαίτιο μιας σκευωρίας εναντίον του την οποία μάλιστα θεωρεί ότι επαρκώς έχει αποδείξει σε ευθεία αντίθεση με την γραμμή της Ν.Δ. που σήμερα επικαλείται το ξεχασμένο πολιτικό πολιτισμό της και τον επιδεικνύει μετά από 2μιση χρόνια συνεχόμενων ύβρεων κατά του πρώην πρωθυπουργού.
   «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης τη στιγμή που η κατάθεση του Αν. Σαμαρά έχει συνεχόμενες αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα θεωρώντας τον ως προταίτιο και αυτόν που «παρήγγειλε την σκευωρία». Καταλήγει μάλιστα ο Αντ. Σαμαράς να ζητεί «και την κατά νόμον δίωξη προς ποινικό έλεγχο των εγκαλουμένων για τις παράνομες πράξεις τους». Κάτι που δεν εισακούσθη...
   «...'Οπως προκύπτει και από την εξέταση και των άλλων δημοσιευμάτων, υφίσταται ευθεία σύνδεση μεταξύ των Εισαγγελέων Διαφθοράς και των κκ Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου» αναφέρει σε άλλο σημείο της κατάθεσης του.
   «Ο κ. Τσίπρας κατασκεύασε μία ανύπαρκτη υπόθεση με ψευδείς μαρτυρίες για πολιτική εκμετάλλευση, όπως του επέτρεψε ο θεσμικός και πολιτικός του αμοραλισμός» υποστηρίζει ο Αντ. Σαμαράς, χωρίς όμως τις απόψεις αυτές να συμμερίζεται και το κόμμα του όπως φάνηκε τόσο από τις δηλώσεις Μητσοτάκη όσο και από πρόταση Καλαφάτη.
   Και η κατάθεση Σαμαρά καταλήγει:
   «Επαναλαμβάνω την πλήρη εμπιστοσύνη μου στις δημοκρατικές λειτουργίες του πολιτεύματος και ειδικότερα εν προκειμένω στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και ζητώ την αξιολόγηση των αναφερομένων και την κατά νόμον δίωξη προς ποινικό έλεγχο των εγκαλουμένων για τις παράνομες πράξεις τους».

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 10:51 pm


Η σοβαρή Χ.Α. είναι εδώ (χωρίς σουγιά στο χέρι, αλλά με κοστούμι και γραβάτα)

Τι να τους κάνεις τους μαχαιροβγάλτες του Μιχαλολιάκου, όταν μπορείς να εκπροσωπηθείς, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, από τη «σοβαρή Χ.Α.», που έλεγε και Μπάμπης Παπαδημητρίου;


   Όταν προ ετών ο Μπάμπης Παπαδημητρίου -του ΣΚΑΪ τότε, της Ν.Δ. σήμερα- συμβούλευε τους μελανοχίτωνες του Μιχαλολιάκου να σοβαρευτούν και πρόκρινε μια σοβαρή Χρυσή Αυγή ως χρήσιμο συστατικό του πολιτικού μας συστήματος, κάτι ήξερε.
   Και μπορεί να μην κατάφερε να πείσει τους «κασιδιάρηδες» να σοβαρευτούν, ήταν αυτός όμως που ορθώς διέβλεψε πως ένας «χρυσαυγίτικος λόγος» χωρίς σουγιά στο χέρι, αλλά με κοστούμι και γραβάτα, θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά ως προς την επιστροφή της μεγάλης μάζας των ακροδεξιών ψηφοφόρων στη “γαλάζια” πολυκατοικία. Και δεν είχε άδικο. Αν αναρωτιέται κανείς για το πού πήγαν οι ψηφοφόροι της Χ.Α. ας ρίξει μια ματιά στα όσα λένε και όσα γράφουν κάποια στελέχη της Ν.Δ. και θα τους λυθούν οι απορίες.
   Παράδειγμα πρώτο, ο δήμαρχος του Άργους, ο Δημήτρης Καμπόσος που με πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook έγραφε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες: «Αυτοί είναι που μας φέρνουν οι ΜΚΟ για να εποικίσουν την πατρίδα μας αλλά και την Ευρώπη. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ! ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ , ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΕΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ και να μας βάλουν όλους εμάς σε περιπέτειες... ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!». Και από κάτω εκατοντάδες ακροδεξιοί ψηφοφόροι του νεοδημοκράτη δημάρχου να στήνουν πάρτι ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.
   Παράδειγμα δεύτερο, ο βουλευτής της Ν.Δ., ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που με προχθεσινή του ανάρτηση στο Twitter κατακεραυνώνει κάποια υπάλληλο της Frontex, «μέλος του πληρώματος του νορβηγικού σκάφους που έχει τη βάση του στη Λέσβο, και η οποία φωτογραφίζεται με πλατύ χαμόγελο αγκαλιά με περιχαρή μετανάστη», στην οποία επισημαίνει πως «δεν νοείται συνοριοφύλακας, που μόλις έχει σταματήσει παρανόμως εισερχόμενο στην ευρωπαϊκή επικράτεια, να αγκαλιάζεται μαζί του σε αναμνηστικές πόζες; Αυτό είναι το μήνυμα της Frontex; Ότι τα ευρωπαϊκά, δηλαδή εδώ τα ελληνικά, σύνορα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά;». Και από κάτω εν χορώ οι ψηφοφόροι του να καταριούνται τους αλλόφυλους και αλλόθρησκους «λάθρο» που έρχονται απρόσκλητοι στη χώρα μας.
   Τι να τους κάνεις, λοιπόν, τους μαχαιροβγάλτες του Μιχαλολιάκου, όταν μπορείς να εκπροσωπηθείς, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, από τη «σοβαρή Χ.Α.», που έλεγε και Μπάμπης Παπαδημητρίου; Τη σοβαρή Χ.Α. των Μπογδάνων, των Καμπόσων και άλλων παιδιών.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 9:35 pm


NOVA... πάει το βασίλειο

Τώρα εξηγούνται όλα για την ακατανόητη σπουδή Μητσοτάκη να πετάξει έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του μη αρεστούς, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο


   Τώρα εξηγούνται όλα για την ακατανόητη σπουδή του νέου πρωθυπουργού να πετάξει έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του μη αρεστούς με αναδρομικές διατάξεις, περί δήθεν ασυμβίβαστου, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
   Τώρα που η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού των «Αρίστων» του Κυρ. Μητσοτάκη θα κληθεί να εκφέρει γνώμη και στη συνέχεια απόφαση για το αν, εκτός από το μονοπώλιο διανομής του Τύπου, θα δώσει στο βαρόνο των ΜΜΕ Βαγγέλη Μαρινάκη και το μονοπώλιο μετάδοσης των αγώνων, τι θα πράξει άραγε ο κ. Λιανός και τα νέα μέλη;
   Προς το παρόν, φαίνεται ότι η Επιτροπή απασχολείται με κρίσιμα ζητήματα, όπως ο κώδικας συμπεριφοράς των υπαλλήλων και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα καρτέλ. Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά, θέλοντας και μη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα κληθεί να την εγκρίνει ή να μην την εγκρίνει. Στοίχημα για το αποτέλεσμα δεν βάζουμε μια και θα μοιάζει σαν να κλέβουμε εκκλησία!
   Ακόμα όμως κι αν εγκριθεί η συγκεκριμένη εξαγορά της NOVA όλο και κάποιος από τους θιγόμενους των άλλων ομάδων ίσως -λέμε ίσως- προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Χλωμό μέχρι στιγμής αλλά τίποτα δεν αποκλείεται. Εξάλλου όπως λέει και η λαϊκή παροιμία «Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα!»
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 9:15 pm


Όλγα Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος και διπλά δειλός

- Σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο, προκλητική απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη η πρόταση της ΝΔ
- Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό. Αποτυγχάνει όμως και στα δύο
- Με μια του κίνηση ομολογεί ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και ότι ο Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής


   Μεθοδεύσεις της κυβέρνησης καταγγέλλει η Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis που σε ανακοίνωσή της αποκαλεί "σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο" διότι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του συνεχίζουν τις μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του.
   Η ΝΔ, που σήμερα προσπαθεί ματαίως να πείσει για τη θεσμική συμπεριφορά της επιβεβαίωσε πριν από λίγο δια του κου Καλαφάτη όλα όσα είχε φροντίσει να διοχετεύσει στον Τύπο εδώ και αρκετές ημέρες.
   Επιβεβαίωσε δηλαδή αυτό που ήδη ξέρουμε. Ότι η κυβέρνηση, πριν καν ανοίξει για το κοινοβούλιο η κλειστή δικογραφία για τη δήθεν σκευωρία, είχε ήδη λάβει γνώση του περιεχομένου της και είχε πάρει τις αποφάσεις της.
   Και είναι ακριβώς αυτές οι αποφάσεις, τις οποίες θα αναλάβει να υλοποιήσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που αναδεικνύουν την υποκρισία και τη μεθόδευση για τη χειραγώγηση όχι μόνο του κοινοβουλίου αλλά και της ίδιας της Δικαιοσύνης.
   Και δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος της διαβίβασης της δικογραφίας για τη δήθεν σκευωρία στην Βουλή. Αντίθετα, συμπίπτει χρονικά με την εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αιτήματος της εισαγγελέως Διαφθοράς για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, πρόκειται να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας. Στο πόρισμα αυτό περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λοβέρδου.
   Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό σκάνδαλο Novartis.
   Αυτή είναι η πραγματική δικογραφία, της οποίας η διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, που η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για κατάρρευση της δήθεν σκευωρίας.
   Αυτή είναι η δικογραφία που θα έπρεπε να απασχολεί όλους και όχι η ψευδοδικογραφία Σαμαρά – Βενιζέλου περί σκευωρίας.
   Όπως, όμως, από την πρώτη στιγμή, έτσι και σήμερα στόχος της ΝΔ είναι να τρομοκρατήσει τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς που διεξάγουν την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis και η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη.
   Η πρόταση λοιπόν της ΝΔ δεν αποτελεί μόνο έναν προφανή και απαράδεκτο αντιπερισπασμό αλλά και μια ευθεία και προκλητική απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Ένα σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο. Διότι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του συνεχίζουν τις μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του.
   Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και τροφοδότησε τη χυδαία εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις αθλιότητες Σαμαρά, σήμερα υπαναχωρεί για να αποφύγει το φιάσκο.
   Με τον τακτικίστικο διαχωρισμό της υπόθεσης επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό. Αποτυγχάνει όμως και στα δύο.
   Με μια κίνηση ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί:
   - Πρώτον, ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια. Ό,τι λοιπόν παρακολούθησε και άκουσε ο ελληνικός λαός περί σκευωρίας ήταν μια σκηνοθεσία με ένα και μόνο σκοπό: Τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό σκάνδαλο.
   - Και δεύτερον ότι ο κος Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής. Ο κος Μητσοτάκης λοιπόν, μπροστά στο φιάσκο εμφανίζεται διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο αλλά και στον εσωκομματικό εφιάλτη.
   Αν τολμά όμως, ας αφήσει τους τακτικισμούς, ας αφήσει τις ισορροπίες, που ούτως ή άλλως δεν του βγαίνουν, και ας έχει για μια φορά το σθένος να έρθει αντιμέτωπος με τα ατοπήματα και τις χυδαιότητες του παρελθόντος του. Ας αντιμετωπίσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας εξεταστική, προανακριτική, ή ό,τι άλλο θέλει για όλα τα πρόσωπα. Γιατί τότε θα αποκαλυφθεί και το σύνολο τους σκανδάλου Novartis αλλά και το μέγεθος της απάτης του.
   Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, με γραπτή δήλωσή του, τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης θα προτείνει η ΝΔ για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Διαβάστε επίσης: Στ. Καλαφάτης: Προανακριτική για Δημ. Παπαγγελόπουλο θα προτείνει η Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης:

Στ. Καλαφάτης: Προανακριτική για Δημ. Παπαγγελόπουλο θα προτείνει η Ν.Δ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 8:01 pm


Χωρίς αξιολόγηση διαβιβάστηκε η δικογραφία Τσίπρα - Παπαγγελόπουλου στη Βουλή

- Χωρίς την περιγραφή φερόμενων αδικημάτων, άνευ εισαγγελικής αξιολόγησης
- Η ΝΔ θα... διατυπώσει επί τη βάσει ποιων αδικημάτων ζητά τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής!


   Χωρίς την περιγραφή φερόμενων αδικημάτων διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που σχηματίστηκε κατά των Αλ. Τσίπρα - Δ. Παπαγγελόπουλου μετά τις μηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου για το σκάνδαλο Novartis, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με τα φερόμενα αδικήματα που θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης.
   Μετά το πέρας της Διάσκεψης των Προέδρων, ο Κ. Τασούλας ανακοίνωσε στην Ολομέλεια τη διαβίβαση της δικογραφίας που αφορά των τέως πρωθυπουργό και τον τέως αν. υπουργός Δικαιοσύνης για το σκάνδαλο Novartis.
   Σύμφωνα με το παραπεμπτικό της δικογραφίας, ο φάκελος που διαβιβάστηκε «χωρίς αξιολόγηση» εμπεριέχει τις καταθέσεις των Αντ. Σαμαρά, Δ. Αβραμόπουλο, Β. Βενιζέλου και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Αγγελή.
   Παρά τις χθεσινές διαρροές περί των προθέσεων της πλειοψηφίας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής -μόνο- κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι εκείνος δεν στέλνει στα δικαστήρια πολιτικούς του αντιπάλους, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε στο Σώμα από πλευράς ΝΔ για την κατάθεση του σχετικού αιτήματος σύστασης Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής που απαιτεί την υπογραφή τουλάχιστον 30 βουλευτών.
   Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται το αίτημα της ΝΔ κυρίως ως προς το σκέλος της αιτιολογίας, αφού η συμπολίτευση θα κληθεί να διατυπώσει επί τη βάσει ποιων αδικημάτων ζητά τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής λόγω της διαβίβασης της δικογραφίας άνευ εισαγγελικής αξιολόγησης.
   Υπενθυμίζεται ότι πριν τη διαβίβαση της εν λόγω δικογραφίας είχε προηγηθεί η διαβίβαση αυτής που αφορά τον Αν. Λοβέρδο, με την Εισαγγελία Διαφθοράς να ζητά την άρση της ασυλίας του για να του ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας. Μέχρι στιγμής και παρά το πέρας αρκετών ημερών, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να παραπέμψει στην Ολομέλεια τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αρθεί η ασυλία του.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 2:02 pm


Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο υψωμένος αντίχειρας

Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει...


   Τι ακριβώς ήθελε να δηλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν, βγαίνοντας περιχαρής από τον Άρειο Πάγο, έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση με τον αντίχειρα; Ότι τώρα που άλλαξαν οι επικεφαλής της έρευνας των μηνύσεων που κατέθεσε είναι σίγουρο ότι θα δικαιωθεί;
   Ότι τώρα ήρθε η ώρα να «πληρώσει» μία ανώτατη εισαγγελική λειτουργός παρά το γεγονός ότι δύο φορές εκλέχτηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τους συναδέλφους της;
   Ότι τώρα που κυβερνάει η φιλική ΝΔ το μεγάλο σκάνδαλο NOVARTIS θα μπει στα συρτάρια;
   Ότι η δικογραφία που αφορά το πρόσωπό του για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας είναι προκαταβολικά βέβαιο ότι θα καταπέσει;
   Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον πρώην υπουργό ότι αυτή η κίνηση μπορεί να ταιριάζει σε φίλαθλο που βγαίνει από το γήπεδο μετά τη νίκη της ομάδας του, αλλά σίγουρα δεν ταιριάζει τουλάχιστον σε συμβολικό επίπεδο σε σοβαρό πολιτικό που κόπτεται για την αθωότητά του και κυρίως για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Εκτός κι αν η ανεξαρτησία άρχισε (ξανά) να αποτελεί μια πολύ σχετική έννοια.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 1:38 pm


Η διολίσθηση στην ξεφτίλα!

Η πορεία προς τον πλήρη εξευτελισμό, μέσα από 3 υποθέσεις εργασίας...


   Υπόθεση εργασίας νούμερο ένα: Σήμερα Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταθέτει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν έχει σημασία για ποιο θέμα. Ας πούμε για την υπόθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης. Τον κατηγορεί ότι με την αλλαγή της απόφασης για τον σταθμό Βενιζέλου θα καθυστερήσει η παράδοση του έργου. Και έτσι, κλείνει το μάτι στον εργολάβο, παροτρύνοντάς τον εμμέσως πλην σαφώς να ζητήσει με αγωγές από το ελληνικό Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Κατά την εκτίμηση του κ. Τσίπρα, η ζημιά για το Δημόσιο θα είναι μεγάλη και η ευθύνη του πρωθυπουργού δεν είναι μόνον πολιτική, έχει και ποινική διάσταση. Ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος -πρόκειται για ενέργεια πρώην πρωθυπουργού- να διερευνήσει την υπόθεση. Καλείται ο κ. Τσίπρας να προσκομίσει στοιχεία. Δηλώνει στις κάμερες πριν και μετά τη συνομιλία του με τον εισαγγελέα ότι πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων. Επιμένει στην εμπλοκή του πρωθυπουργού και παρουσιάζει για ντοκουμέντο μια φλύαρη έκθεση ιδεών, την οποία έχουν συντάξει οι νομικοί του. Ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος χωρίς δεύτερη σκέψη να πράξει τα δέοντα, όπως ορίζει ο νόμος. Ο φάκελος πρέπει να πάει αμελλητί στη Βουλή και αυτή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.
   Υπόθεση εργασίας νούμερο δύο: Ο σκιώδης υπουργός Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος το πρωί της Πέμπτης καταθέτει μήνυση εναντίον του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, κατηγορώντας τον ότι βυσσοδομεί εναντίον της ΔΕΗ, ότι την απαξιώνει συνειδητά, γιατί ο στόχος του είναι να πουλήσει τα φιλέτα της επιχείρησης σε εξευτελιστικές τιμές. Στο κείμενο της μήνυσής του υποστηρίζει ότι η στάση του κ. Χατζηδάκη είναι ύποπτη, αφήνει υπαινιγμούς για χρηματισμό του από εταιρείες που θέλουν να λεηλατήσουν τη ΔΕΗ και ζητά από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει. Ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος -πρόκειται για πρώην υπουργό- να κινηθεί όπως ο συνάδελφός του την προηγούμενη μέρα με τη μήνυση Τσίπρα κατά Μητσοτάκη. Υστερα από τα στοιχειώδη, ο φάκελος πρέπει να πάει αμελλητί στη Βουλή και αυτή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.
   Υπόθεση εργασίας νούμερο τρία: Ο σκιώδης υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς καταθέτει το πρωί της Παρασκευής μήνυση κατά του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη. Τον κατηγορεί για μια παλιά και ξεχασμένη ιστορία. Ισχυρίζεται ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης, πριν από τις εκλογές του 2015, καλούσε τους πολίτες να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες για να μην τα βρουν οι συριζαίοι. Κατά την άποψη του Νίκου Παππά, ο Αδωνης Γεωργιάδης έβλαψε τη χώρα με δόλο και διέπραξε το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Και αυτή η υπόθεση, ύστερα από τα τυπικά, πρέπει να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.
   Φανταστικές υποθέσεις και οι τρεις. Ακόμη όμως κι αν ήταν πραγματικές, καμία δεν θα προχωρούσε γιατί πλειοψηφία στη Βουλή είναι η Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, ένας κακός νόμος, αν ένα κόμμα ή ένας πολιτικός με ρεβανσιστική διάθεση θελήσουν να τον χρησιμοποιήσουν για να πολώσουν το κλίμα κι αν τους βοηθήσουν... ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, αναπαράγοντας καθημερινώς και σε υψηλούς τόνους τις τοξικές καταγγελίες τους, μπορεί να γίνει το όχημα για μια πορεία προς τον πλήρη εξευτελισμό της δημόσιας ζωής.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 1:29 pm


Το σκάνδαλο δεν γίνεται «σκευωρία»!

Είναι άραγε τόσο μεγαλόθυμος ο Μητσοτάκης και δεν σηκώνει το γάντι που του έριξε δημόσια ο Τσίπρας;


   Είναι, άραγε, τόσο μεγαλόθυμος ο πρωθυπουργός και προσφέρει δείγματα πολιτικού πολιτισμού; Από χθες, πάντως, έτσι παρουσιάζεται από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αφού έγινε γνωστή η πρόθεσή του να βγάλει από το «κάδρο» της υπόθεσης Novartis τον Αλέξη Τσίπρα.
   Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική. Κατ' αρχάς αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία να αποφαίνεται ένας πρωθυπουργός -θετικά ή αρνητικά- πριν γνωστοποιηθεί το περιεχόμενο του φακέλου της Δικαιοσύνης που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορά τον τέως πρωθυπουργό και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.
   Γνωρίζει μήπως ο Κυρ. Μητσοτάκης ποια στοιχεία περιλαμβάνει ο φάκελος αυτός για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο; Πώς λοιπόν τάσσεται υπέρ της παραπομπής του ενός, από τη στιγμή που το περιεχόμενο του φακέλου θα γίνει γνωστό σήμερα;
   Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είναι μεγαλόθυμος. Απλώς εφαρμόζει ένα παιχνίδι τακτικής. Θέλει να κατευνάσει την πλευρά του κόμματός του που επιθυμεί τη δίωξη, προσφέροντάς τους τον Δ. Παπαγγελόπουλο, αλλά και εκείνη που δεν διακατέχεται από πολιτικό ρεβανσισμό και διαφωνεί με την «ενοχοποίηση» του Τσίπρα.
   Υπάρχει όμως και ένα τρίτο στοιχείο που εμπλέκεται στην υπόθεση και φαίνεται να το αγνοεί -ηθελημένα ή αθέλητα- ο Κ. Μητσοτάκης: το γεγονός ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από τη Ν.Δ. και ότι έχει δεσμούς με αυτήν. Το ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός μόνο εύκολο δεν είναι, από τη στιγμή που σε μία πλευρά του δεσπόζει ο Αντ. Σαμαράς.
   Άλλωστε, το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι η «ηρωοποίηση» του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον έχει προκαλέσει δημόσια να προχωρήσει ακόμα και σε Ειδικό Δικαστήριο για να μάθει όλη η χώρα τι συνέβη στον χώρο του φαρμάκου με την περίπτωση της Novartis.
   Αυτό είναι το ζητούμενο. Με όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, το επίκεντρο της υπόθεσης έχει ξεφύγει από τη διαλεύκανση του σκανδάλου και έχει εστιαστεί αλλού. Η ίδια η λέξη σκάνδαλο έχει αντικατασταθεί από τη λέξη «σκευωρία». Αλήθεια, στην περίπτωση του Αν. Λοβέρδου, του οποίου η υπόθεση για το ίδιο θέμα έχει φτάσει στη Βουλή, έχει αποφασίσει η Ν.Δ. τι θα κάνει;
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 11:36 am


Αλέξης Τσίπρας: Τιμούμε τη μνήμη του Παύλου, δεν πρόκειται να ξεχάσουμε

«Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στον αγώνα των δικών του για να πληρώσουν οι νεοναζί το έγκλημά τους»


   «Σαν, σήμερα πριν από έξι χρόνια, ένας νέος άνθρωπος, ένας ευαίσθητος μουσικός, ένας μαχητικός αντιφασίστας, ο Παύλος Φύσσας, ξεσκέπαζε με θυσία της ζωής του το δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του.
   «Τιμούμε τη μνήμη του. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στον αγώνα των δικών του για να πληρώσουν οι νεοναζί το έγκλημά τους. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 11:13 am


Η σύνθετη πολιτική πραγματικότητα

Και μόνο το γεγονός ότι η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ χρειάστηκε να ξεπεράσει τις 3 ώρες, δείχνει τον όγκο και την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζουν σήμερα την αντιπολιτευτική ατζέντα


   Και μόνο το γεγονός ότι η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ χρειάστηκε να ξεπεράσει τις 3 ώρες, δείχνει τον όγκο και την πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζουν σήμερα την αντιπολιτευτική ατζέντα.
   Μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές, τα μέτωπα που έχουν ανοίξει είναι πολυάριθμα. Αφορούν την οικονομία, τα πλεονάσματα, τα φορολογικά, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την παλινόρθωση της διαπλοκής, τη ΔΕΗ, την Ελληνικός Χρυσός. Αλλά και πιο θεσμικά ζητήματα όπως τη συνταγματική αναθεώρηση, τον εκλογικό νόμο, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την ψήφο των ομογενών.
   Πολλές από τις πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής απειλούν ευθέως την κοινωνία και υπονομεύουν βασικές δικλείδες προστασίας των αδύναμων. Είναι η ίδια η κοινωνία που πρέπει να οργανωθεί για να τα αποτρέψει. Και η Αριστερά πρέπει να στρέψει προς τα εκεί τις οργανωτικές και πολιτικές της προσπάθειες γιατί αυτή είναι η πρωταρχική της αποστολή: να είναι εκεί που οι αδύναμοι υπερασπίζονται τον εαυτό τους.
   Παράλληλα, η αντιπολίτευση οφείλει να πετύχει αυτό που η Ν.Δ. προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει: την απευθείας αντιπαράθεση και την άμεση πολιτική σύγκρουση, ώστε να ξεσκεπαστούν η υποκρισία, η διγλωσσία και οι πραγματικές επιδιώξεις της νέας κυβέρνησης. Αυτό απαιτεί ακατάβλητη και άκρως επιθετική κοινοβουλευτική δραστηριότητα, τεκμηριωμένες θέσεις, ταχύτητα αντιδράσεων, δημιουργία πολιτικών γεγονότων.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μια διαδικασία πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης. Αυτή η ανασυγκρότηση θα πετύχει τους στόχους της αν, μαζί με την πολιτική και προγραμματική ανανέωση του κόμματος, απαντά και στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδίου δράσης.
   Είναι ψηλά ο πήχης. Αλλά μόνο έτσι αξίζει τον κόπο.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:51 pm


Δεν φτάνουν τα λεφτά για κοινωνικό μέρισμα... μας τα 'φαγε ο ΣΕΒ

Δεν βγαίνουμε, έχουμε να εξοφλήσουμε κάτι πολιτικές συναλλαγματικές σε «επενδυτές» και «εργολάβους»...


   Και πώς να φτάσουν τα λεφτά για κοινωνικό μέρισμα αφού η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες των 468 μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας χαρίζοντάς τους τις φοροελαφρύνσεις που κάποιοι άλλοι αφελώς περίμεναν;
   Και πού να βρεθούν τα επιπλέον χρήματα για να καλύψουν τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αφού η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έπρεπε να χαρίσει μια γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ στα ανώτερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας με τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες;
   Και πού να βρεθούν τα λεφτά για την πολυδιαφημισμένη φορολογική ανακούφιση της μεσαίας τάξης αφού η κυβέρνηση είχε ως προτεραιότητα την εξόφληση κάτι πολιτικών συναλλαγματικών σε «επενδυτές» και «εργολάβους»;
   "Δεν βγαίνουμε" αρχίζουν να μουρμουρίζουν οι μέχρι πρότινος λαλίστατοι υπουργοί της Ν.Δ. και ο ένας μετά τον άλλον παραπέμπουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις για το 2020 και 2021 επιχειρώντας με τη βοήθεια των «επιτελικών ΜΜΕ» να καρπωθούν ως δικές τους κάποιες κοινωνικές πρόνοιες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
   Κόβουν το κοινωνικό μέρισμα, ετοιμάζονται να καταργήσουν τα κοινωνικά επιδόματα υποσχόμενοι ένα θολό και αόριστο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, αυξάνουν τον ΕΦΚΑ, ανεβάζουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και όλα αυτά σε ένα επικοινωνιακά ελεγχόμενο περιβάλλον όπου οι πολίτες τροφοδοτούνται με έρευνες και δημοσκοπήσεις όπου οι έντεκα στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την κυβερνητική πολιτική. Μόνο που δεν μας λένε αν οι ερωτήσεις έγιναν σε ιδιοκτήτες ακινήτων του Ψυχικού και της Εκάλης ή σε μέλη του ΣΕΒ. Γιατί πέραν τούτων ποιος μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος όταν του μεταθέτουν για το βάθος της τετραετίας όσα προεκλογικά του υποσχέθηκαν ή του αφαιρούν όσα η προηγούμενη κυβέρνηση του εξασφάλιζε;
   Τι απαντά, αλήθεια, στη «δημοσκόπηση» της καθημερινότητας η μεσαία τάξη καθώς βλέπει να εξανεμίζονται οι υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη; Πώς σχολιάζουν άραγε οι μικρομεσαίοι το γεγονός πως το ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας εξαντλείται στην εξυπηρέτηση των λίγων και των ισχυρών, αυτών που αποτελούν την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, τους οποίους η κυβέρνηση πριμοδοτεί με φοροελαφρύνσεις, αλλά και με νομοθετικά εργαλεία συμπίεσης του εργατικού κόστους;
   Τι θα πουν άραγε οι εκπρόσωποι της μεσαίας τάξης όταν πολύ σύντομα θα έρθουν ξανά αντιμέτωποι με τη μειωμένη αγοραστική δύναμη των λαϊκών στρωμάτων;
   Περιμένουμε, λοιπόν, τα αποτελέσματα της επόμενης δημοσκόπησης.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:31 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Διπλά δειλός ο Μητσοτάκης για το σκάνδαλο Novartis

- Δειλός απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο, δειλός και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη
- «Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία»


   «Δειλό απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη» χαρακτηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου τον κ. Μητσοτάκη αναφορικά με την υπόθεση Novartis κάνοντας λόγο για «νέο φθηνό τακτικισμό»
   «Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας να διωχθούν όσοι ανέδειξαν το σκάνδαλο Novartis και όχι όσοι το διέπραξαν, τη στιγμή μάλιστα που η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε στάδιο δικαστικής διερεύνησης, συνεχίζεται με νέα επεισόδια», σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
   Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «ο νέος φθηνός τακτικισμός που φαίνεται να σκαρφίστηκε ο κ. Μητσοτάκης, όπως διέρρευσε από το Μαξίμου, είναι να μην αντιμετωπιστεί ενιαία η υπόθεση των μηνύσεων Σαμαρά - Βενιζέλου σε ό,τι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα».
   «Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο και απέναντι στον εσωκομματικό του εφιάλτη» σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου.
   «Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μη ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει. Για να μάθει και ο τελευταίος Έλληνας ποιο είναι το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

  Αλέξης Τσίπρας: "Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης"
   Την περασμένη Κυριακή, στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο, σε ερώτηση για το σκάνδαλο Novartis ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:
   Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης. Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει προανακριτική επιτροπή, εξεταστική, ειδικά δικαστήρια για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιο το σκάνδαλο και ποια η σκευωρία.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:21 pm


Οι μνημονιακές πολιτικές χωρίς μνημόνιο του κ. Μητσοτάκη προσβάλλουν υπέρμετρα την Ήπειρο και τους πολίτες της

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται μια περιοχή οι πολίτες της οποίας, αν περάσουν τα αντεργατικά νομοθετήματά του για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, θα έχουν χαμηλότερες αποδοχές και λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες


   Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την Ήπειρο, στην οποία και με τη βοήθεια των φιλικών του ΜΜΕ, θα οικειοποιηθεί τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τις 120 δόσεις, τη δωρεάν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, τις ευνοϊκές ρυθμίσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας.
   Ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται μια περιοχή οι πολίτες της οποίας, αν περάσουν τα αντεργατικά νομοθετήματά του για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, θα έχουν χαμηλότερες αποδοχές και λιγότερα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.
   Ερχόμενος στην Ήπειρο ο κ. Μητσοτάκης, ας εξηγήσει στους πολίτες της φτωχότερης Περιφέρειας της Ευρώπης γιατί αποφάσισε να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, άνω των 500 χιλιάδων ευρώ, αντί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη μείωση σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, ή να δώσει τους επιπλέον πόρους σε δράσεις κοινωνικής φροντίδας, όπως για παράδειγμα τα ολοήμερα σχολεία, ή τα δωρεάν σχολικά γεύματα.
   Ερχόμενος στην Ήπειρο ο κ. Μητσοτάκης, ας εξηγήσει γιατί αυξάνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ, ειδικά σε μια περιοχή που είναι αγροτική και το ενεργειακό κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό, μια περιοχή που χρειάζεται να ζεσταθεί τον χειμώνα.
   Ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν προχωρά στην πρόσληψη εκπαιδευτικών, ενώ υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις, με αποτέλεσμα να μένουν σχολεία, ειδικά σε δυσπρόσιτες περιοχές, χωρίς εκπαιδευτικούς.
   Ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης σε μια πόλη «πρώτη στ’ άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα» γιατί επιλέγει σε κρίσιμες εθνικά θέσεις κομματικά αρεστούς και όχι άριστους, χωρίς τα απαραίτητα πτυχία και μάλιστα αλλάζοντας νόμους για χάρη τους. Πριν τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης κόμπαζε για την αριστεία.
   Επίσης, ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί κατάργησε τη δωρεάν Επαγγελματική Εκπαίδευση από τα Πανεπιστήμια μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Επιμόρφωσης, σε μια εποχή που υπάρχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη για επαγγελματική εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, αναγκάζοντας χιλιάδες νέους να πληρώνουν για τις υπηρεσίες αυτές στον ιδιωτικό τομέα.
   Ας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης για τις επενδύσεις και τις μπουλντόζες που όλο έρχονται, όπως υπόσχονταν πριν τις εκλογές και τώρα οι Ηπειρώτες βλέπουν άδηλο το μέλλον της σύνδεσης Ιωάννινα- Κακαβιά και της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.
   Ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές και με τη βοήθεια των φιλικών του ΜΜΕ υπόσχονταν «επιστροφή στην κανονικότητα». Αυτό που δεν διευκρίνισε, όμως, ήταν ότι αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα αφορούσε επιστροφή στην κανονικότητα της εκμετάλλευσης και της νομής της εξουσίας των πραγματικών φίλων του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, όπως οι 14 χιλιάδες ιδιοκτήτες της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα δουν για πρώτη φορά να μειώνεται σε αυτούς ο ΕΝΦΙΑ και οι 468 πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, που θα δουν υπέρμετρα μεγάλη μείωση στον φόρο επιχειρήσεων.
   Για όλους τους υπόλοιπους, τους νέους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις start up επιχειρήσεις, τα έργα και οι ημέρες του κ. Μητσοτάκη, μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές είναι επιστροφή σε μια ζοφερή πραγματικότητα. Ας ξέρει, όμως, ο κ. Μητσοτάκης ότι για όλους αυτούς, τους απόκληρους των πολιτικών της κυβέρνησής του, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ.

Κώστας Μπάρκας, 
βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:36 pm


Είναι απίστευτοι! Όχι μόνο τρώνε από τα έτοιμα, τα παρουσιάζουν και σα δικά τους!

Και η Μιχαηλίδου στο δρόμο που χάραξε ο Βρούτσης...


   Τι αναφέρει σε δήλωση της η αναπληρώτρια τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β' Αθήνας, Νότιου Τομέα, Θεανώ Φωτίου:
   Στην εκπομπή του κ. Αυτιά, στις 14/9 η κ. Μιχαηλίδου εμφανίστηκε είτε να αγνοεί είτε να ψεύδεται συνειδητά για θέματα του χαρτοφυλακίου της για τα οποία έχει λεπτομερώς ενημερωθεί, τόσο από την πρώην Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, όσο και εγγράφως από τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, του φορέα παροχής των επιδομάτων.
   1ον. Για τα άτομα με αναπηρία:
   Δήλωσε: «βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με τον ΟΠΕΚΑ για να δούμε τι θα κάνουμε για την τακτική χορήγηση, σε μηνιαία βάση, των αναπηρικών επιδομάτων». Το γνωρίζει, αλλά εκ νέου την πληροφορούμε ότι, εδώ και 6 μήνες, οι ανάπηροι πληρώνονται κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ.
   2ον. Για τις μη αναστρέψιμες παθήσεις των ΑμεΑ:
   Είπε ότι θα κάνει κάτι ώστε άτομα με μη αναστρέψιμες αναπηρίες να μη χρειάζεται να ξαναπερνάνε ΚΕΠΑ, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε τον Ιανουάριο του 2018 ένα νέο πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων για τις οποίες δεν χρειάζεται επανεξέταση από ΚΕΠΑ, αυξάνοντάς τις από 45 που ήταν σε 140.
   3ον. Για το ακατάσχετο των προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας:
   Είπε ότι κοιτάζουν πώς τα αναπηρικά (προνοιακά) επιδόματα που δίνονται σε ΑμεΑ δεν θα κατάσχονται, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νομοθετήσει ότι τα επιδόματα που δίνονται από τον ΟΠΕΚΑ σε ΑμεΑ είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και μη προσμετρώμενα στο εισόδημα.
   4ον. Για το ΚΕΑ: 
   Είπε ότι θα φροντίσουν ώστε οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να μπαίνουν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας, όταν γνωρίζει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ, εδώ και δυο χρόνια, απορροφούνται σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας μοριοδοτούμενοι ειδικά.
   Αντί η κ. Μιχαηλίδου να εξαγγέλλει όσα ήδη έχουν γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ας μας πει αν θα αυξήσει το επίδομα του ΚΕΑ κατά 11%, όπως είχε προγραμματίσει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2020, ακολουθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού ή αν θα αυξήσει, όπως είχε δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό των ανέργων δικαιούχων δικαιούχων του ΚΕΑ που υποχρεωτικά προωθούνται σε θέσεις εργασίας σε 20%.
   5ον. Για τις συντάξεις χηρείας:
   Όσο για τις συντάξεις χηρείας, που παρουσίασε ως επίτευγμα της τωρινής κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτές νομοθετήθηκαν τον Μάιο του 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καλώς εφαρμόζουν το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:36 pm


Πού βρήκατε τα 725.000 ευρώ κ. Πρωθυπουργέ;

- Το θαύμα των Παρισίων: Ταμείο €10.000 γέννησε… €725.000!
- Πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα; Σε ποιον ανήκουν; Ποιος και με ποιον τρόπο κατέβαλε αυτό το υψηλό ποσό;


   Αποκαλυπτικό ως συνήθως, το Documento της περασμένης Κυριακής, στο οποίο αποκαλύπτεται ένα άγνωστο μέχρι τώρα στοιχείο,. Ότι για την αγορά του διαβόητου σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι, ο Κυρ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ως πηγή προέλευσης του ακινήτου αναγράφεται «δάνειο», ενώ, πέρα από το δάνειο των 900.000 ευρώ, καταβλήθηκαν και 725.000 ευρώ μετρητά, τα οποία είναι «ορφανά», καθώς δεν δικαιολογούνται από πουθενά!
   Ενώ λοιπόν η εταιρεία έχει μόλις 10.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, καταβάλλει ποσό σχεδόν 725.000 ευρώ,
  Αμείλικτα τα ερωτήματα που θέτει το ρεπορτάζ: Πώς μια εταιρεία που μόλις συστάθηκε και δήλωσε τα κεφάλαιά της βρίσκεται μερικά 24ωρα μετά να καταβάλλει τόσο υψηλό αντίτιμο σε μετρητά; Πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα; Σε ποιον ανήκουν;
   Πώς συνέβη αυτό το θαύμα των Παρισίων; Ποιος και με ποιον τρόπο κατέβαλε αυτό το υψηλό ποσό;

   Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento:

Στις 16 Ιουνίου του 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως βουλευτής και υπόχρεος δήλωσης πόθεν έσχες καταθέτει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής επιστολή με την οποία ενημερώνει πως ο έγγαμος βίος του έχει διαταραχτεί και είναι σε διαδικασία διαζυγίου με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.
Στις 30 Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης καταθέτει τη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης χωρίς να συμπεριλαμβάνει σε αυτή την κ. Γκραμπόφσκι. Την ίδια μέρα που καταθέτει το πόθεν έσχες, η Μ. Γκραμπόφσκι όλως διαβολικώς δημιουργεί στο Παρίσι την εταιρεία SCI Personal Ventures. Η εταιρεία ανήκει κατά 95% σε αυτήν και κατά 5% στον ετεροθαλή αδελφό της Γιώργο Παπαζήση. Το μετοχικό κεφάλαιο με το οποίο δημιουργείται η εταιρεία είναι 10.000 ευρώ.
Μερικές μέρες μετά, στις 11 Ιουλίου, η εταιρεία αυτή αγοράζει από το ίδρυμα διαχείρισης περιουσίας του Pierre Cardin το γνωστό σπίτι στις όχθες του Σηκουάνα που υπήρξε τόπος διαμονής του Βολταίρου.
Οπως προκύπτει από το συμβόλαιο αγοραπωλησίας, η Μ. Γκραμπόφσκι είχε υπογράψει προσύμφωνο αγοράς του σπιτιού από τις 5 Μαΐου του 2006, αλλά προχωρά στην κανονική εμφανή αγορά μόνο αφότου ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει τη δήλωση πόθεν έσχες που δεν τη συμπεριλαμβάνει.
Από τα έγγραφα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά κυρίως από αυτά που κατέθεσε η σύζυγος του πρωθυπουργού διά του δικηγόρου της σε δίκη εναντίον του Documento, φαίνεται ότι ποσό 900.000 ευρώ δίνεται για την αγορά του σπιτιού από δάνειο ενώ οι υπόλοιπες 725.000 δίνονται μετρητά και αφορούν το υπόλοιπο του τιμήματος του σπιτιού μαζί με φόρους και μεσιτείες (επίσημο συμβόλαιο μεταφρασμένο από την πλευρά της Γκραμπόφσκι):
«Οσον αφορά την καταβολή του τιμήματος, για την αγορά του ως άνου περιγραφόμενου ακινήτου, αναφέρεται ότι ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ, εν προκειμένω δηλαδή η αναφερόμενη ως άνω εδρεύουσα στο Παρίσι εταιρεία, προέβη στην υλοποίηση της καταβολής αυτού, ως εξής: α. Μέχρι του ποσού των 900.000 ευρώ μέσω δανείου ευέλικτης πίστωσης που χορηγήθηκε από την Τράπεζα GE MONEY BANK, περιγραφή του οποίου υπάρχει στο συμβόλαιο και β. Μέχρι ποσού των 570.000 από ίδια κεφάλαια».
Επίσης, η εταιρεία καταβάλλει μετρητά και πλέον του ποσού που έχει πάρει απ’ το δάνειο, 74.823 ευρώ για φόρους και 80.000 για μεσιτεία. Δηλαδή 724.823 ευρώ καταβάλλονται μετρητά από τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας.
Αυτά προκύπτουν από τα έγγραφα της κ. Γκραμπόφσκι. Η εταιρεία της έντεκα μέρες αφού έχει συσταθεί καταβάλλει αυτό το μεγάλο ποσό σε μετρητά από τα κεφάλαιά της. Από τα αρχεία εταιρειών στη Γαλλία προκύπτει πως η εταιρεία SCI Personal Ventures έχει μετοχικό κεφάλαιο 10.000 ευρώ. Αυτό το παραδέχεται και η ίδια η σύζυγος του πρωθυπουργού στη δήλωση πόθεν έσχες που κάνει το 2016, όπου καταθέτει ότι το μετοχικό κεφάλαιο είναι 10.000 ευρώ.
Το θαύμα των Παρισίων και το ανακριβές πόθεν έσχες
Ενώ λοιπόν η εταιρεία έχει μόλις 10.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, καταβάλλει ποσό σχεδόν 725.000 ευρώ, τα οποία προφανώς δεν υπάρχουν στα ίδια κεφάλαια από τα οποία καταβάλλεται το υπόλοιπο σε μετρητά για την αγορά του σπιτιού.
Πώς μια εταιρεία που μόλις συστάθηκε και δήλωσε τα κεφάλαιά της βρίσκεται μερικά 24ωρα μετά να καταβάλλει τόσο υψηλό αντίτιμο σε μετρητά; Πού βρέθηκαν αυτά τα χρήματα; Σε ποιον ανήκουν;
Το συγκεκριμένο ποσό δεν σχετίζεται με ενδεχόμενα ποσά που μπορεί να έχει η σύζυγος του πρωθυπουργού σε τράπεζες, αφού είναι εταιρικό και όχι προσωπικό χρήμα. Αν καταβλήθηκε, όπως γράφουν τα συμβόλαια, από την εταιρεία, έπρεπε να υπάρξει έστω και μέσα στις πρώτες μέρες λειτουργίας της αντίστοιχη αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας από τη Μ. Γκραμπόφσκι και τον αδελφό της. Τέτοια διαδικασία ούτε έχει καταγραφεί στο εμπορικό μητρώο της Γαλλίας ούτε ομολογείται από την ίδια.
Πώς συνέβη αυτό το θαύμα των Παρισίων; Ποιος και με ποιον τρόπο κατέβαλε αυτό το υψηλό ποσό;
Η σύζυγος του πρωθυπουργού όχι μόνο δεν δίνει εξηγήσεις όπως οφείλει, αλλά στη δήλωση πόθεν έσχες του 2016 ο Κυρ. Μητσοτάκης επιμένει σε ανακρίβεια. Στη σελίδα 12 της δήλωσης φαίνεται πως η σύζυγός του είναι μέτοχος κατά 95% στη γαλλική εταιρεία Personal Ventures, η οποία είναι «ιδιοκτήτρια διαμερίσματος επιφανείας 92 τμ με αποθήκη και γκαράζ». Ως πηγή προέλευσης του ακινήτου αναγράφεται «δάνειο». Αποκρύπτεται δηλαδή πως το ακίνητο δεν αγοράστηκε μόνο με δάνειο αλλά καταβλήθηκε και ποσό 725.000 ευρώ από την εταιρεία σε μετρητά. Η μαύρη τρύπα επιχειρείται να εξαφανιστεί και από το πόθεν έσχες αφού προηγουμένως εξαφανίστηκε από τους ελέγχους με τον πλέον αδιαφανή τρόπο, όπως αποδεικνύει η έρευνα του Documento που ακολουθεί.
Μαύρες τρύπες στην έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ για μαύρο χρήμα
Η εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις του Documento για την περιουσιακή κατάσταση του πρωθυπουργού και της συζύγου του σκόνταψε σε παραγραφή και ξέχασε να ερευνήσει το μη παραγραμμένο αδίκημα του πιθανού ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι δεν μπορεί να γίνει φορολογικός έλεγχος σε βάθος χρόνου πέραν της πενταετίας, αλλά κυρίως τη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου ερμηνεία που έδωσε σε αυτή την απόφαση ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, η υπόθεση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι ακολούθησε τον δρόμο της παραγραφής όπως η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα Μπόργιανς και άλλες μεγάλες υποθέσεις. Δεν αποδείχθηκε λοιπόν με στοιχεία η «αθωότητα της Μαρέβας» αλλά η παραγραφή και μόνο. Κατά τη διαδικασία, ωστόσο, που ακολουθήθηκε από την έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ αποδεικνύεται πως ενώ το τυχόν μαύρο χρήμα δεν είχε παραγραφεί, ουδέποτε αναζητήθηκε και ουδέποτε ελέγχθηκε επαρκώς και διεξοδικά. Κυρίως αποδείχθηκε ότι οι ελεγκτές δημιούργησαν σκόπιμες συγχύσεις στην έρευνα. Ετσι εμφανίζουν τη Μαρέβα Γκραμπόφκσι να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου με τα εισοδήματά της, ενώ ο αγοραστής είναι η εταιρεία, η οποία δεν είχε καμία τέτοια δυνατότητα και εμφανίζεται ξαφνικά να δίνει ένα τεράστιο ποσό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Μετά τις αποκαλύψεις του Documento τον Φεβρουάριο του 2017 για το πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη και την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου, εισαγγελία, ΑΑΔΕ και Βουλή δεν κινήθηκαν αυτεπάγγελτα για να βρουν την αλήθεια. Ετσι στις 10 Φεβρουαρίου του 2017 ο υπογράφων θέλησε να κινήσει διαδικασίες έρευνας με μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε έρευνα στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος και αυτή με τη σειρά της ζήτησε έρευνα από το Β΄ Τμήμα Ελέγχου του ΚΕΦΟΜΕΠ. Οι ελεγκτές, Καθαρός Ιωάννης και Βέρρος Ιωάννης, πραγματοποίησαν φορολογικό έλεγχο και διαβίβασαν στην επίκουρη εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ελένη Μιχαλοπούλου το πόρισμά τους, όπου συμπεραίνουν πως όσα αφορούν στις χρονιές από το 2011 έως το 2006 έχουν παραγραφεί.
«Λαθροχειρίες» και δημιουργία σύγχυσης
Ενώ λοιπόν οι δύο ελεγκτές δεν μπορούν να ελέγξουν τις παραβάσεις λόγω παραγραφής, φροντίζουν να συντάξουν μία παράγραφο πονηρής διατύπωσης που προκαλεί σύγχυση. Γράφουν συγκεκριμένα: «Σημειώνεται ότι με βάση τα υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών προϊόντων και ειδικότερα αυτά που υφίσταντο στις 31/12/2005, τα οποία επίσης η ελεγχόμενη έθεσε υπόψη του ελέγχου, σε συνδυασμό με τα εισοδήματά της προ της αγοράς του ως άνω ακινήτου (σ.σ.: σπιτιού Βολταίρου), ήτοι εισοδήματα χρήσεων 2005 και προγενέστερων, όπως αυτά δηλώθηκαν με τις οικείες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υπέβαλλε, φαίνεται ότι δύνατο αυτή να καλύψει το μέρος του τιμήματος για την αγορά του υπόψη ακινήτου, το οποίο δεν αποτέλεσε προϊόν χρηματοδότησης μέσω δανείου». Οι ελεγκτές κάνουν τρεις εξόφθαλμες εξυπηρετήσεις προς όφελος της κ. Γκραμπόφσκι, οι οποίες κατά την κρίση μας αποτελούν και παράβαση καθήκοντος, η οποία οδήγησε σε μη συνειδητή προφανώς αρχειοθέτηση μιας προδήλως βάσιμης καταγγελίας και στην επιβολή «στοπ» στον περαιτέρω έλεγχο της συζύγου του πρωθυπουργού ο οποίος, εάν γινόταν, κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς θα σκόνταφτε.
1. Εκφέρουν άποψη για υπόθεση που έχει παραγραφεί και, όπως ομολογούν, δεν μπορούν να ελέγξουν.
2. Φροντίζουν να αφήσουν να εννοηθεί πως η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, από μια ματιά που έριξαν, είχε τα εισοδήματα για να καλύψει την αγορά. Ακόμη και να είχε τα εισοδήματα, πώς γνωρίζουν ότι τα ποσά αυτά δόθηκαν από αυτά τα εισοδήματα και όχι από άλλα, μαύρα. Η διαπίστωση αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στο δικαστήριο από την κ. Γκραμπόφσκι στην προσπάθειά της να καταδικάσει το Documento, δηλώνοντας «αθώα», πλην όμως εις μάτην.
3. Το βασικότερο όμως είναι ότι αναφέρουν την κ. Γκραμπόφσκι ως φυσικό πρόσωπο που έχει την οικονομική δυνατότητα αγοράς του σπιτιού, ενώ τα μετρητά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα κατέβαλε η εταιρεία η οποία είχε κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ. Δημιουργούν σύγχυση μεταξύ φυσικού προσώπου και εταιρείας, πράγμα που δεν θα ήταν τόσο γενναιόδωροι να πράξουν για έναν απλό πολίτη της χώρας.
Υποπτα ποσά σε προσωπικούς λογαριασμούς
Τα περίεργα της έρευνας, όμως, έχουν και συνέχεια. Η Μαρ. Γκραμπόφσκι ελέγχεται για τις χρονιές 2011 και 2012, αφού οι φορολογικές παραβάσεις δεν έχουν παραγραφεί γι’ αυτήν τη διετία. Για τη χρονιά 2012 οι ελεγκτές έχουν καταγράψει ποσά 4.000 ευρώ, 4.000 ευρώ, 5.432 και 3.250 στους προσωπικούς λογαριασμούς της Μαρ. Γκραμπόφσκι. Για τα ποσά αυτά σημειώνουν: «για τις πιστώσεις αυτές, η ελεγχόμενη υποστήριξε ότι αφορούν τη μίσθωση ακινήτου, το οποίο ανήκει στην εταιρεία SCI Personal Ventures η οποία εδρεύει στη Γαλλία όπου φορολογείται». Δηλαδή οι ελεγκτές εντοπίζουν ποσά που λαμβάνει από μισθώματα σε προσωπικούς λογαριασμούς, ενώ έπρεπε να είναι σε εταιρικούς της γαλλικής εταιρείας.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι εύρημα σε λογαριασμούς το 2010, όπου αναφέρεται «μεταξύ των κινήσεων υπό έρευνα στη χρήση 2010 είναι και δύο πιστώσεις για ποσά 50.000 ευρώ και 7.635 αντίστοιχα. Για τις πιστώσεις αυτές η ελεγχόμενη υποστήριξε ότι αφορούν είσπραξη επιταγών από τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΠΑΗ, για τη σύσταση του Επενδυτικού Κεφαλαίου VOYAGER. Προσκόμισε δε προς απόδειξη του ισχυρισμού της μεταξύ άλλων αποσπάσματα από 14/5/2010 Εμπιστευτικής Αιτιολογικής Επεξηγηματικής Εκθεσης σχετικά με το επενδυτικό κεφάλαιο VOYAGER360D LTD. Στο απόσπασμα αυτό η ελεγχόμενη μετά του κου ΣΠΑΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ αναφέρονται ως Principals της εδρεύουσας στα νησιά CAYMAN εταιρείας με την επωνυμία ETERNIA CAPITAL MANAGEMENT η οποία με τη σειρά της παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες επενδύσεων και είναι διαχειρίστρια εν προκειμένω του Επενδυτικού Κεφαλαίου VOYAGER360D».
Δηλαδή για μια ακόμη φορά στους προσωπικούς λογαριασμούς της Μαρέβας Γκραμπόφσκι βρίσκονται μεγάλα ποσά που έπρεπε να βρίσκονται σε εταιρικούς λογαριασμούς. Πρόκειται για ποσά που σχετίζονται με την offshore εταιρεία των Paradise Papers. H συγκεκριμένη εταιρεία της συζύγου του πρωθυπουργού συνδέεται με το fund Voyager που σχετίζεται με τον Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό από τα Panama Papers και τη λίστα Λαγκάρντ.
Πέφτοντας σε αυτό το εύρημα οι ελεγκτές δεν θεώρησαν πως βρήκαν κάτι που πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή διακίνηση μαύρου χρήματος, ώστε να εξαπατήσουν με τον χειρότερο τρόπο την εισαγγελία. Για την ιστορία και μόνο, μετά το συγκεκριμένο πόρισμα και οι δύο ελεγκτές προήχθησαν σε σημαντικές θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών.
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ
Το Documento προσπάθησε επανειλημμένως και επί σειρά ημερών να επικοινωνήσει με τον ελεγκτή του ΚΕΦΟΜΕΠ Ιωάννη Καθαρό, ο οποίος μαζί με τον ελεγκτή Ιωάννη Βέρρο συνέταξε το πόρισμα που αφορούσε την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου. Παρότι ενημερώσαμε τον κ. Καθαρό με μηνύματα για τον ακριβή λόγο για τον οποίο τον καλούμε, καθώς και ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμη και ποινικές ευθύνες για την υπόθεση, δεν απάντησε ποτέ στις κλήσεις μας προκειμένου να δώσει τη θέση του επί του θέματος. Στις 5 Σεπτεμβρίου ο εκδότης του Documento Kώστας Βαξεβάνης απέστειλε στον κ. Καθαρό το παρακάτω μήνυμα:
«Κύριε Καθαρέ, είμαι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Σας αναζητούμε δύο μέρες στα πλαίσια δημοσιογραφικής έρευνας που κάνουμε για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι και το σπίτι του Βολταίρου. Υπήρξατε ελεγκτής της συγκεκριμένης υπόθεσης. Εχουμε στη διάθεσή μας το πόρισμά σας και υπάρχουν θέματα για τα οποία σύμφωνα με τους νομικούς μας συμβούλους ενδεχομένως να έχετε πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.
Συνοπτικά:
1. Ενώ για την υπόθεση δεν μπορούσατε να κάνετε έλεγχο λόγω παραγραφής καταθέτετε ως μη οφείλετε την άποψη (αφού δεν εξετάσατε την ουσία) πως η κυρία Γκραμπόφσκι είχε εισοδήματα τα προηγούμενα έτη που δικαιολογούν την αγορά του ακινήτου. Πώς καταλήγετε σε αυτή την άποψη αφού δεν ξέρετε λόγω της μη έρευνας πώς πληρώθηκε το συγκεκριμένο ποσό; Πώς ξέρετε ότι πληρώθηκε με τα εισοδήματα;
2. Ενώ η αγορά έγινε από εταιρεία με μόλις 10.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, που μόλις είχε συσταθεί, μιλάτε για τα εισοδήματα της Γκραμπόφσκι και όχι για την εταιρεία που είναι η αγοράστρια.
3. Η καταβολή μετρητών άνω των 700.000 χιλιάδων από τη συγκεκριμένη εταιρεία με μόλις 10.000 ευρώ κεφάλαιο είναι κλασική περίπτωση διακίνησης μαύρου χρήματος. Οχι μόνο δεν το εξετάζετε αλλά δημιουργείτε σύγχυση μεταξύ εταιρείας και φυσικού προσώπου.
4. Όπως εσείς έχετε καταγράψει για το 2012 έχουν κατατεθεί στους προσωπικούς λογαριασμούς της Γκραμπόφσκι ποσά από μισθώματα αλλά και άλλα ποσά από τον κύριο Σπαή. Γιατί τα ποσά αυτά δέχεστε ότι είναι εταιρικές συναλλαγές ενώ μπαίνουν σε προσωπικό και όχι εταιρικό λογαριασμό;
Σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε αύριο μαζί μου για να δώσετε τη θέση σας».
Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ.
Ακολούθησαν και άλλα μηνύματα προς τον κ. Καθαρό:
6 Σεπτεμβρίου, 11.20 «Καλημέρα, κ. Καθαρέ, από το Documento σας τηλεφωνώ πάλι».
5 Σεπτεμβρίου, 17.42 «Καλησπέρα, κ. Καθαρέ, είμαι ο Ανδριανόπουλος Βασίλης από το Documento. Παρακαλώ, επικοινωνήστε μαζί μου. Ευχαριστώ».
11 Σεπτεμβρίου 2019, 15.39 «Καλησπέρα, κ. Καθαρέ, είμαι ο Ανδριανόπουλος Βασίλης από το Documento. Επιμένετε να μην απαντάτε στις κλήσεις και στα μηνύματά μας, παρότι φαίνεται ότι τα παραλαμβάνετε. Μάλιστα ο Κώστας Βαξεβάνης σας έχει αποστείλει σχετικό μήνυμα που σας ενημερώνει για τις λεπτομέρειες του θέματος. Σας παρακαλώ, για ακόμη μια φορά, να επικοινωνήσετε μαζί μου. Ευχαριστώ».
Το Documento στην προσπάθειά του να έρθει σε επαφή με τον Ιωάννη Βέρρο επικοινώνησε με το ΚΕΦΟΜΕΠ, από όπου μας γνωστοποίησαν ότι ο κ. Βέρρος έχει αποσυρθεί από το κέντρο και πλέον εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών. Από την επικοινωνία μας με το υπουργείο Οικονομικών κατέστη αδύνατο να συνομιλήσουμε με τον κ. Βέρρο ή έστω να μάθουμε σε ποια υπηρεσία του υπουργείου υπάγεται.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:07 am


Η Φλόγα της Αγάπης ανάβει απόψε στην Άρτα

- 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών
- Έναρξη στην κεντρική πλατεία Αγ. Δημητρίου, τερματισμός στην πλατεία Σκουφά
- Η εκδήλωση θα κλείσει με KROTAL ARTA και Μουσικό Σχολείο


   Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Περιφερειακό Τμήμα Άρτας και ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας συμμετέχουν στην 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).
   Η Λαμπαδηδρομία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία και να ηχήσει το μήνυμα της προσφοράς αίματος σε όλη την Ελλάδα.
   Η Φλόγα της Αγάπης θα περάσει από την πόλη μας την ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019. Η έναρξη θα γίνει στην κεντρική πλατεία Αγ. Δημητρίου (γραφείο Συλλόγου Αιμοδοτών: Σκουφά 79) στις 19:00 και ο τερματισμός στην πλατεία Σκουφά.
   Οι Λαμπαδηδρόμοι θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:
   - Αγ. Δημήτριος, Σκουφά 79
   - Σκουφά προς Άγ. Γεώργιο
   - Αμβρακίας
   - Τζαβέλλα
   - Πριοβόλου
   - Λαϊκή Αγορά
   - Καραϊσκάκη
   - Σκουφά προς Πλ. Κιλκίς
   - Παντοκράτορος
   - Αποκαύκου
   - Τερματισμός: Πλατεία Σκουφά (έναντι Παρηγορήτριας)
   Σε αυτή την εκδήλωση αγάπης είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, ατομικά ή ομαδικά (σχολεία, ομάδες μαθητών-φοιτητών, ποδηλάτες, αθλητικοί όμιλοι και σωματεία, μορφωτικοί, πολιτιστικοί, επαγγελματικοί και άλλοι σύλλογοι, λοιποί φορείς κ.τ.λ.).
   Η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι KROTAL ARTA και το Μουσικό Σχολείο Άρτας.


Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:20 am


Επιβεβαιώθηκε: Πάει και το κοινωνικό μέρισμα, το κατάργησαν! - VIDEO

- Η κυβέρνηση της ΝΔ καταργεί το κοινωνικό μέρισμα που δινόταν κάθε χρόνο, από το 2016, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
- Άλλη είναι η προτεραιότητά τους, η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών


   Το θέμα καταβολής κοινωνικού μερίσματος τον Δεκέμβριο του 2019 έκλεισε οριστικά σήμερα (15/9) και δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος την απέκλεισε.
   Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στoν τηλεοπτικό σταθμό OPEN και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως «ό,τι ήταν να δοθεί, δόθηκε τον Μάιο από τον κ. Τσίπρα», ενώ παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ για την καταβολή επιδόματος (13η σύνταξη κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) στους συνταξιούχους τον Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή μετά από 15 μήνες.
   Ωστόσο, όπως σχολιάζει το sofokleousin.gr, το κοινωνικό μέρισμα δεν αφορούσε μόνο τους συνταξιούχους, είχε ευρύτερη διάσταση και καταβαλλόταν γενικά σε πολίτες με χαμηλά εισοδήματα εν είδη δώρου Χριστουγέννων και οι οποίοι δεν θα το λάβουν σίγουρα αυτόν τον Δεκέμβριο.
   Βέβαια, οι προτεραιότητες της σημερινής κυβέρνησης είναι πολύ διαφορετικές, αν αναλογιστούμε ότι επέλεξε, πριν από ένα μόλις μήνα, να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000€, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων.
   Υπενθυμίζεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το κοινωνικό μέρισμα κινήθηκε από 200 έως 1200 ευρώ, καταβλήθηκε σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά (3,5 εκατ. ωφελούμενοι), με βασικό κριτήριο ετήσιο εισόδημα με όριο τα 9.000 ευρώ για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, ποσό το οποίο προσαυξανόταν κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος έως τα 27.000 ευρώ.

  Αλέξης Χαρίτσης: «Υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας»
   “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του κοινωνικού μερίσματος”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την παραπάνω κίνηση.
   “Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων. Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών”, επισήμανε.


  Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

 “Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ., με δική της πρωτοβουλία, επιλέγει την κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος που δινόταν κάθε χρόνο από το 2016 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απόφαση αυτή, αποκαλύπτει την πολιτική κατεύθυνση της Ν.Δ. υπέρ των λίγων και σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Η κυβέρνηση επέλεξε πριν από ένα μόλις μήνα να μειώσει  τον ΕΝΦΙΑ για ιδιοκτησίες άνω των 500.000€, που αφορά μόλις το 3% των φορολογουμένων.
Σήμερα στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του μερίσματος.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στήριξη των αδύναμων και των μικρομεσαίων.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση των λίγων και ισχυρών”.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:12 pm


Η ΝΔ μισεί τους αξιοπρεπείς μισθούς και μας το «σερβίρει» μέσω... Ζιμπάμπουε και γερμανικής κατοχής!

Το ειρωνικό non Paper της ΝΔ, που εκδηλώνει την απέχθειά της για τους μισθούς των εργαζομένων και η καυστική απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου


   Με ένα ειρωνικό non paper της ΝΔ, το απόγευμα της Δευτέρας 16/9, εκδηλώθηκε η απέχθεια του κυβερνώντος κόμματος για τους μισθούς των εργαζομένων αλλά και η άγνοια (βλέπε ιδεολογική εμμονή στο νεοφιλελευθερισμό) περί της ευεργετικής για την πραγματική οικονομία αύξησης των μισθών.
   Μάλιστα, η απαξίωση της αύξησης του εισοδήματος των εργαζόμενων, εκδηλώνεται μέσω... Ζιμπάμπουε (!), αφού γίνεται αναφορά στην εκτίναξη του πληθωρισμού της το 2008.
   Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, πηγές της Πειραιώς ανέφεραν: «Αυτό που δεν κατάφεραν να λύσουν οι μεγάλοι δάσκαλοι της οικονομικής θεωρίας, όσοι έσπαγαν (ματαίως και επί αιώνες) το κεφάλι τους για να βρουν ένα τρόπο να ανακουφίσουν τον πλανήτη από τη φτώχεια, το έλυσε με μια απλή σκέψη ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτα αυξάνεις τους μισθούς και μετά έρχεται η ανάπτυξη. Η ακριβής διατύπωση είναι η εξής: 'Στο δικό μας μοντέλο δεν είναι η ανάπτυξη προϋπόθεση για την αύξηση των μισθών αλλά η αύξηση των μισθών προϋπόθεση για την ανάπτυξη'».
   Οι ίδιες πηγές της ΝΔ σημειώνουν ότι «η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν χώρες που δοκιμάστηκε το μοντέλο του πρώην πρωθυπουργού». «Τι συνέβη; Ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε σε τέτοιο βαθμό, που εξαφανίστηκαν από τα καταστήματα οι βαλίτσες, καθώς οι κάτοικοι ήταν αναγκασμένοι να κουβαλούν με αυτές τα χαρτονομίσματα που χρειάζονταν για να αγοράσουν π.χ. ένα κουτί γάλα. Για παράδειγμα, στη Ζιμπάμπουε ο πληθωρισμός έφτασε το 2008 στο 79.600.000.000% και οι τιμές διπλασιάζονταν με την πάροδο μόλις 24 ωρών. Δισεκατομμύρια, όμως, κρατούσαν στα χέρια τους οι Έλληνες και κατά την περίοδο της κατοχής. Αρκεί να επισκεφθεί κανείς το Νομισματικό Μουσείο για να δει τα χαρτονομίσματα. Το μεγαλύτερο σε ονομαστική, αλλά με μηδενική πραγματική αξία, ανερχόταν λίγο μετά την κατοχή σε 100 δισεκατομμύρια δραχμές. Ήταν πλούσιοι τότε οι Έλληνες και "κάλπαζε" η ανάπτυξη;», προσθέτουν.
   Στη συνέχεια, οι ίδιες πηγές επιμένουν στους ισχυρισμούς ότι δεν ήταν εφαρμόσιμο το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση μείωση του πλεονάσματος στο 2,5% μέσω του καταπιστευτικού λογαριασμού, σχέδιο το οποίο, όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του, δεν παραβίαζε την συμφωνία με τους θεσμούς και, ως εκ τούτου, «δεν υπήρχε λόγος να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης».

  Δεν άργησε να έρθει η απάντηση στη ΝΔ, μέσω social media, από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο οποίος πρότεινε και τη σχετική βιβλιογραφία στους κυβερνώντες:


Non Paper της ΝΔ που εκδηλώνει την απέχθειά τους για τους μισθούς των εργαζομένων.
The eyes are open, the mouth moves, but Mr Brain has long since departed, hasn't he Percy? (Rowan Atkinson - Μαύρη Οχιά).
Όπως έλεγε η γιαγιά μου στη Θεσσαλονίκη η κακία παλεύεται, η βλακεία όχι. Θα πρόσθετα το ίδιο ισχύει και για την άγνοια. Απο την δεκαετία του 1980 που ο George Akerlof και ο Joseph Stiglitz (και οι 2 νομπελίστες) γράφανε για τα efficiency wages ξέρουμε για ποιο λόγο μπορούν να λειτουργήσουν θετικά οι υψηλότεροι μισθοί στην πραγματική οικονομία.
Όχι μόνο μακροοικονομικά αλλά κυρίως μικροοικονομικά, ως κίνητρο για τους εργαζόμενους και για τους εργοδότες να αυξήσουν την παραγωγικότητα με επενδύσεις.
Συστήνω στους οικονομολόγους της ΝΔ να διαβάσουν τη σχετική βιβλιογραφία που μπορούν να τη δουν στο τελευταίο βιβλίο του David Blanchflower
(Not Working: Where Have All The Good Jobs Gone? , Princeton University Press, 2019) το οποίο αναλύει τη θεωρία και σύγχρονη εμπειρία στις οικονομίες του ΟΟΣΑ με στάσιμους μισθούς και άθλιες θέσεις εργασίας.
Μάλλον δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν ούτε στη Ζιμπάμπουε (στην οποία αναφέρεται η ΝΔ) ούτε στο Μοσχατο.
It's never too late.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:18 pm


Άρτα - Ειδήσεις και Νέα

Άρτα: Έπεισε ηλικιωμένη να του δώσει 500 ευρώ - Pame Preveza

Άρτα: Έπεισε ηλικιωμένη να του δώσει 500 ευρώ  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Θύμα απατεώνα έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Άρτα. Συγκεκριμένα, 41χρονος ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 12:46 pm


Άρτα: Άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου σε Ιερό Ναό - Κοινωνία - AgrinioTimes

Άρτα: Άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου σε Ιερό Ναό - Κοινωνία  AgrinioTimes

Έκπληξη προκαλεί η εικόνα του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν Ταξιαρχών της Άρτας καθώς άνθισε το ακάνθινο στεφάνι που τοποθετήθηκε το βράδυ της Μ. Πέμπτης ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 11:52 am


Γ. Μανιάτης στο One Channel: Σε νότια Κρήτη και Ιόνιο διαθέτουμε σημαντικά κοιτάσματα - Το Βήμα Online

Γ. Μανιάτης στο One Channel: Σε νότια Κρήτη και Ιόνιο διαθέτουμε σημαντικά κοιτάσματα  Το Βήμα Online

Ελλάδα, Κύπρος Ισραήλ μπορούν να διαμορφώσουν μια νέα πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 9:15 am


Ανοίγονται αυτοκινητόδρομοι μπροστά μας, για πόσο ακόμη θα κλείνουμε τα μάτια; - Cretalive.gr

Ανοίγονται αυτοκινητόδρομοι μπροστά μας, για πόσο ακόμη θα κλείνουμε τα μάτια;  Cretalive.gr

Η υπόθεση του ΒΟΑΚ είναι μια άσκηση ρεαλισμού- έτσι όπως θα πρέπει να είναι η πολιτική και οι συλλογικές μας αποφάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 8:17 am


Ποιον επιχειρηματία «κυνηγούν» οι τράπεζες… για να δώσουν δάνειο! - mononews.gr

Ποιον επιχειρηματία «κυνηγούν» οι τράπεζες… για να δώσουν δάνειο!  mononews.gr

Η μακροχρόνια κρίση που ταλανίζει την χώρα έχει κάνει τις τράπεζες εξαιρετικά επιφυλακτικές στην παροχή ρευστότητας. Ωστόσο, από τον κανόνα αυτό.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 12:02 am


Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Magna Grecia στην Άρτα - Epirus News

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Magna Grecia στην Άρτα  Epirus News

Μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Άρτας, από τη Συμφωνική Ορχήστρα Magna Grecia από τον Τάραντα της Ιταλίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 1:32 pm


Και τα Γιάννενα «Κερνάνε Ήπειρο - Epirus News

Και τα Γιάννενα «Κερνάνε Ήπειρο  Epirus News

Για πρώτη φορά η πρωτοβουλία ανάδειξης των Ηπειρωτικών προϊόντων «Κερνάμε Ήπειρο» θα διοργανωθεί και στα Γιάννενα, στην κεντρική πλατεία της πόλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 1:05 pm


Όπτιμα: Επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ – Ενδιαφέρον για τη ΔΕΛΤΑ - Insider.gr

Όπτιμα: Επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ – Ενδιαφέρον για τη ΔΕΛΤΑ  Insider.gr

Στη διετία 2019 - 2020 το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου Παντελιάδη, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 11:35 am


Ελένη Μενεγάκη – Dukas Pink Ribbon Bracelet: Tο Ροζ Βραχιόλι για τον Καρκίνο του Μαστού 2019 - Koolnews.gr

Ελένη Μενεγάκη – Dukas Pink Ribbon Bracelet: Tο Ροζ Βραχιόλι για τον Καρκίνο του Μαστού 2019  Koolnews.gr

Ελένη Μενεγάκη H Εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού των εταιρειών Estée Lauder συνεχίζεται, με τη δημιουργία ενός ακόμα συλλεκτικού βραχιολιού, ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 11:00 am


Οι απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη - 902.gr

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη  902.gr

Οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την απεργία της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη σε διάφορες πόλεις της χώρας είναι οι εξής: Αθήνα: Στις 10.30 π.μ., στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 10:47 am


Καθηγήτρια Κοιμάται 5 Μέρες Στο Αυτοκίνητο Της Ζητώντας Διαμέρισμα - epiloges

Καθηγήτρια Κοιμάται 5 Μέρες Στο Αυτοκίνητο Της Ζητώντας Διαμέρισμα  epiloges

Με σταμάτησε στο δρόμο με εκείνη έμφυτη την συστολή των ευγενών ανθρώπων. Ήθελε να ξεσπάσει, να βγάλει από μέσα της τον πόνο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 10:55 pm


Γράμματα Αναγνωστών | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Γράμματα Αναγνωστών | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Αγιος Βησσαρίων ο γεφυροποιός. Κύριε διευθυντά. Η είδηση της προόδου των εργασιών της ανοικοδομήσεως με τη σχετική φωτογραφία του πολλαπλώς ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 8:59 pm


Άρτα: Τρύγησε ενάμισι κιλό χασίς από τρία χασισόδεντρα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Τρύγησε ενάμισι κιλό χασίς από τρία χασισόδεντρα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την παράνομη καλλιέργεια και έκαναν αιφνιδιαστική “επίσκεψη” στο σπίτι του 66χρονου, όπου βρήκαν τα τρία χασισόδεντρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 3:28 pm


Η Αγριελιά της Αγίας Παρασκευής Μεγάρχης Άρτης - MAXITIS ARTAS

Η Αγριελιά της Αγίας Παρασκευής Μεγάρχης Άρτης  MAXITIS ARTAS

Γράφει ο Λουκάς Κ. Χριστοπάνος. Η βασική ιστοσελίδα (kloranenaturalproject.gr) του πάρα πολύ γνωστού Γαλλικού Βοτανολογικού Ιδρύματος (KLORANE ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 11:03 am


Συνελήφθη 66χρονος στην Αρτα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης - artabest.net

Συνελήφθη 66χρονος στην Αρτα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης  artabest.net

Συνελήφθη, την Τρίτη (17-09-2019) το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 66χρονος ημεδαπός, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 9:15 am


Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχαν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου - artabest.net

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχαν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου  artabest.net

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, είχαν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου, στα πλαίσια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 9:06 am


Βουλή: Κατατέθηκαν οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη - Typosthes

Βουλή: Κατατέθηκαν οι συμβάσεις για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη  Typosthes

Η ερευνητική περίοδος και για τις δύο περιοχές είναι 8 χρόνια και η περίοδος εκμετάλλευσης 25 χρόνια.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 8:30 pm


Άρτα: Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ, ΕΒΠ - AlfaVita

Άρτα: Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ, ΕΒΠ  AlfaVita

Επειδή, δεν θέλω να παίζω το ρόλο του απολογητή των ευθυνών άλλων, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας να θεωρείται ένας από τους φτωχούς συγγενείς της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 6:42 pm


Έργα ασφαλτόστρωσης βελτιώνουν την καθημερινότητα στην πόλη της Άρτας - MAXITIS ARTAS

Έργα ασφαλτόστρωσης βελτιώνουν την καθημερινότητα στην πόλη της Άρτας  MAXITIS ARTAS

Χρ. Τσιρογιάννης: «Με έργα και παρεμβάσεις 432.000 ευρώ η εικόνα της πόλης αλλάζει. Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του δημότη». Με εντατικούς ρυθμούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 3:44 pm


Σε ύφεση όλες οι φωτιές σε Άρτα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λουτράκι - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Σε ύφεση όλες οι φωτιές σε Άρτα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λουτράκι - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 67 δασικές πυρκαγιές, με τις περισσότερες να αντιμετωπίζονται στο αρχικό τους στάδιο-Σε ύφεση όλες οι φωτιές.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:13 pm


Σε εξέλιξη νέα φωτιά στην Άρτα-Καλύτερη εικόνα στην Κέρκυρα - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Σε εξέλιξη νέα φωτιά στην Άρτα-Καλύτερη εικόνα στην Κέρκυρα - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Η φωτιά στην Άρτα εντοπίζεται σε γεωργικές εκτάσεις κοντά σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών-Στην Κέρκυρα παραμένει σε εξέλιξη αλλά με καλύτερη εικόνα παρότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:36 pm


Άρτα: 72χρονος με χασισόδενδρα στην αυλή - Pame Preveza

Άρτα: 72χρονος με χασισόδενδρα στην αυλή  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός στο επίκεντρο στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός στο επίκεντρο στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Πραγματοποιήθηκε στην Άρτα σήμερα το πρωί συνάντηση – Σύσκεψη με θέμα την διοργάνωση, υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Άρτα (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Άρτα (ΦΩΤΟ)  902.gr

Για άλλη μια χρονιά ο λαός και η νεολαία της Άρτας αγκάλιασαν το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που είχε μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Λευκάδα, Πρέζεβα και Άρτα από την ενορία Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών - PellaMou.gr

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Λευκάδα, Πρέζεβα και Άρτα από την ενορία Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών  PellaMou.gr

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Άρτα διοργανώνει η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Νωρίτερα στην Άρτα - FL News

Νωρίτερα στην Άρτα  FL News

Αλλαγή ώρας στο φιλικό του Καραϊσκάκη Άρτας με την Παναχαϊκή.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Ξύπνησαν μνήμες μιας άλλης εποχής στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

Ξύπνησαν μνήμες μιας άλλης εποχής στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Μνήμες μιας άλλης εποχής ξύπνησε η 3η Έκθεση Κλασικών Οχημάτων, που πραγματοποίησε η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας την Παρασκευή. Εκατοντάδες ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Άρτα: 88χρονος αυτοκτόνησε στην αυλή του σπιτιού του - News.in.gr

Άρτα: 88χρονος αυτοκτόνησε στην αυλή του σπιτιού του  News.in.gr

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv-news.gr, o ηλικιωμένος που ζούσε μόνος του βγήκε στην αυλή του σπιτιού του λίγο πριν τους Κωστακιούς και ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά στην Αρτα - 902.gr

Πυρκαγιά στην Αρτα  902.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Γαύρογο Άρτας. Κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά τώρα στην Άρτα - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Πυρκαγιά τώρα στην Άρτα  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Γαύρογο στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά τώρα στην Άρτα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα - Dikaiologitika News

Φωτιά τώρα στην Άρτα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα  Dikaiologitika News

#Πυρκαγιά στην περιοχή Γαύρογο Άρτας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2Ε/Π και 2 PZL. — Πυροσβεστικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αρτα - iefimerida

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αρτα  iefimerida

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Άρτα. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr | πυρκαγιά, φωτιά, Άρτα, Πυροσβεστική.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


80χρονος με οπλοστάσιο στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

80χρονος με οπλοστάσιο στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Έτοιμος για… πόλεμο ήταν ένας 80χρονος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.: Αποστόλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Οπλοστάσιο είχε στο σπίτι του 80χρονος - Ethnos

Άρτα: Οπλοστάσιο είχε στο σπίτι του 80χρονος  Ethnos

Πολεμικά τουφέκια, πυρομαχικά και εξαρτήματα εντπίσαν οι αστυνομικοί σε δύο ακίνητα του συλληφθέντα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Ηλικιωμένος έκρυβε σε δύο σπίτια ολόκληρο οπλοστάσιο - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Άρτα: Ηλικιωμένος έκρυβε σε δύο σπίτια ολόκληρο οπλοστάσιο - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Τυφέκια, φυσίγγια, πυροκροτητές και πολλά άλλα βρέθηκαν σε δύο σπίτια του 80χρονου που συνελήφθη στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Ηττήθηκε ο ΑΠΣ Ζάκυνθος στην Άρτα από την Δόξα (2-0) και αποκλείστηκε από τον θεσμό του Κυπέλλου - Ermis News

Ηττήθηκε ο ΑΠΣ Ζάκυνθος στην Άρτα από την Δόξα (2-0) και αποκλείστηκε από τον θεσμό του Κυπέλλου  Ermis News

Δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση ο ΑΠΣ Ζάκυνθος στην 'Αρτα από την τοπική Δόξα. Η ομάδα του Ιονίου ηττήθηκε με 2-0 και έτσι αποχαιρέτησε με το καλημέρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 12:16 pm


Με φόντο το γεφύρι η ορκωμοσία στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

Με φόντο το γεφύρι η ορκωμοσία στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Δίπλα στο ιστορικό γεφύρι, το σύμβολο της πόλης, και συμβολίζοντας τη «γεφύρωση» της υπό ολοκλήρωση δημοτικής περιόδου με τη νέα, αλλά και την «ένωση» ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) - ΠΑΝ.... - Newsit

Βάσεις 2019 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) - ΠΑΝ....  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. - ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 2019 - ΜΟΡΙΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Έκθεση κλασικών οχημάτων στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

Έκθεση κλασικών οχημάτων στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Την 3η έκθεση κλασικών οχημάτων οργανώνει η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου, στην πλατεία Εθνικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Η επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στην εξέλιξη της Ιστορίας του τόπου - Ύπαιθρος Χώρα

Άρτα: Η επίδραση του φυσικού περιβάλλοντος στην εξέλιξη της Ιστορίας του τόπου  Ύπαιθρος Χώρα

Η ανάδειξη της Ιστορίας του τόπου, αλλά και του φυσικού του περιβάλλοντος, όπως και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και της μουσικής παράδοσης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Όλα τα νεότερα για τη φωτιά στην Άρτα - Parallaxi Mag

Όλα τα νεότερα για τη φωτιά στην Άρτα  Parallaxi Mag

Υπό μερικό έλεγχο είναι αυτήν την ώρα η πυρκαγιά στο Πλατύ Κομποτίου Άρτας. Την είδηση γνωστοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Μαίνονται πύρινα μέτωπα σε Θήβα, Ιωάννινα και Άρτα - CNN Greece

Μαίνονται πύρινα μέτωπα σε Θήβα, Ιωάννινα και Άρτα  CNN Greece

Ειδήσεις - Εκτός της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή Αγριλίτσα στην Εύβοια, πύρινα μέτωπα μαίνονται και σε Θήβα , Ιωάννινα και Άρτα .

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Τρία δενδρύλλια στην αυλή του σπιτιού του - Pame Preveza

Άρτα: Τρία δενδρύλλια στην αυλή του σπιτιού του  Pame Preveza

Συνελήφθη 53χρονος σε χωριό του Δήμου Αρταίων για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά σε δασική έκταση στην Αρτα - Επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις - Η Καθημερινή

Φωτιά σε δασική έκταση στην Αρτα - Επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις  Η Καθημερινή

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στη θέση πλατύ Κομποτίου Αρτας. Στην επιχείρηση για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Μάχη με τις φλόγες στο Κομπότι - Athens Voice Online

Άρτα: Μάχη με τις φλόγες στο Κομπότι  Athens Voice Online

Φωτιά στη θέση Πλατύ Κομποτίου Άρτας. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Μαίνεται η πυρκαγιά στην Άρτα: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Τα πύρινα μέτωπα - Τα Νέα Οnline

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Άρτα: Ενισχύονται οι δυνάμεις – Τα πύρινα μέτωπα  Τα Νέα Οnline

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική περιοχή στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας και από την πρώτη στιγμή έσπευσαν δυνάμεις και εναέρια ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άρτα, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεσσηνία - Βίντεο - Sputnik Greece

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άρτα, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεσσηνία - Βίντεο  Sputnik Greece

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή, με τους ισχυρούς ανέμους να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά σε Καλαμάτα και Άρτα - Insider.gr

Πυρκαγιά σε Καλαμάτα και Άρτα  Insider.gr

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Καλαμάτα και Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά στην Άρτα - ΤΩΡΑ - www.enikos.gr

Φωτιά στην Άρτα - ΤΩΡΑ  www.enikos.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας. Κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά σε δασική έκταση στην Άρτα - mononews.gr

Φωτιά σε δασική έκταση στην Άρτα  mononews.gr

Την κινητοποίηση της πυροσβεστικής έχει προκαλέσει πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


40,3 Κελσίου στην Άρτα - Typos-i.gr

40,3 Κελσίου στην Άρτα  Typos-i.gr

Θα συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα οι υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, όπου κατά τόπους θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


Νέα απάτη με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Νέα απάτη με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το αποδεικτικό της τράπεζας αποδείχθηκε πλαστό και ο επιχειρηματίας κατέφυγε στην Ασφάλεια στις 12 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019: Οι Βάσεις 2018 για τη σχολή ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ... - Newsit

Βάσεις 2019: Οι Βάσεις 2018 για τη σχολή ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ...  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019: ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2018 για τη σχολή ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ (ΑΡΤΑ). Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η ανακοίνωση για τις Βάσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Τούμπαρε πυροσβεστικό όχημα στην Άρτα - Newsit

Τούμπαρε πυροσβεστικό όχημα στην Άρτα  Newsit

Συνέβη χθες βράδυ, στον κόμβο του στρατοπέδου της Άρτας, στο ύψος του κολυμβητηρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Ταυτοποίησαν «μαϊμού» τεχνικό της Δ.Ε.Η. που δρούσε στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ταυτοποίησαν «μαϊμού» τεχνικό της Δ.Ε.Η. που δρούσε στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μέσα στο τελευταίο επτάμηνο, η σπείρα είχε εξαπατήσει τέσσερις ηλικιωμένες από τις οποίες είχε αρπάξει συνολικά 2.350 ευρώ και κοσμήματα απροσδιόριστης ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: "Το σπίτι σας κινδυνεύει να πάρει φωτιά - Μαζέψτε... - Newsit

Άρτα: "Το σπίτι σας κινδυνεύει να πάρει φωτιά - Μαζέψτε...  Newsit

Ατάκες καρμπόν από αδίστακτους απατεώνες. Κατάφεραν να βγάλουν πάνω από 2.000 ευρώ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Άρτα, Αμφιλοχία και Μαγνησία - Πρώτο ΘΕΜΑ

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Άρτα, Αμφιλοχία και Μαγνησία  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 25χρονος Έλληνας οδηγός συνελήφθη άμεσα ενώ ο 35χρονος Αλβανός συνοδηγός επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και συνελήφθη μετά από λίγο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Η Αγία Θεοδώρα «έκρυβε» τµήµα της Αρχαίας Αµβρακίας (pics) - Ethnos

Άρτα: Η Αγία Θεοδώρα «έκρυβε» τµήµα της Αρχαίας Αµβρακίας (pics)  Ethnos

Κοµµάτι κοµµάτι ανασυντίθεται η Αρχαία Αµβρακία, η κορινθιακή αποικία που ιδρύθηκε στο τέλος του 7ου π.Χ. αιώνα και αναπτύχθηκε στην ίδια θέση όπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Ανασκαφική έρευνα στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας - romfea.gr

Άρτα: Ανασκαφική έρευνα στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας  romfea.gr

Η ανασκαφική έρευνα που εκτελεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Θεοδώρας της Άρτας έφερε στο φως εξαιρετικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Βασανιστήρια σε αυτό το πτηνοτροφείο - Κόλαση με... - Newsit

Άρτα: Βασανιστήρια σε αυτό το πτηνοτροφείο - Κόλαση με...  Newsit

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που οδήγησαν σε συλλήψεις. Οι πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία αποδείχθηκαν απόλυτα ακριβείς...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Βασάνιζαν τα θύματά τους οι Πακιστανοί απαγωγείς - Εικόνες από το «κολαστήριο» που τους κρατούσαν - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Βασάνιζαν τα θύματά τους οι Πακιστανοί απαγωγείς - Εικόνες από το «κολαστήριο» που τους κρατούσαν  Πρώτο ΘΕΜΑ

Από τη Λιβαδειά και την Θήβα απήγαγαν τους συμπατριώτες τους οι 7 δράστες, για να ζητήσουν έπειτα από συγγενείς στην πατρίδα τους να καταβάλλουν λύτρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:00 am


Αυτό είναι το κολαστήριο που κρατούνταν οι 14 μετανάστες στην Άρτα - Ethnos

Αυτό είναι το κολαστήριο που κρατούνταν οι 14 μετανάστες στην Άρτα  Ethnos

Τα κινητά τηλέφωνα πρόδωσαν το κύκλωμα των Πακιστανών διακινητών, οι οποίοι ζητούσαν από ομοεθνείς τους λύτρα 1.500 με 10.000 ευρώ για να τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Αυτοκίνητο τράκαρε με περιπολικό της Ασφάλειας - Zougla

Άρτα: Αυτοκίνητο τράκαρε με περιπολικό της Ασφάλειας  Zougla

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε χθες Σάββατο λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην επαρχιακή οδό Άρτας – Κορωνησίας στο ύψος της διασταύρωσης Καλοβάτου...

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2019 | 10:00 am


Σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών στην Άρτα - MAXITIS ARTAS

Σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών στην Άρτα  MAXITIS ARTAS

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 39,94%, Ψήφοι 19.411, Έδρες 1. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ του Βασιλείου 8.882. ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Άρτα - Newsbeast.gr

Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Άρτα  Newsbeast.gr

Τρεις εκπροσώπους στέλνει στο ελληνικό Κοινοβούλιο η εκλογική περιφέρεια της Άρτας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, έναν ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εκλογών - Άρτα: Μάχη ψήφο με ψήφο! - Newsit

Αποτελέσματα εκλογών - Άρτα: Μάχη ψήφο με ψήφο!  Newsit

Σχεδόν το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Άρτας, στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής!

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Πρώτη Οργανωτική Συνάντηση του επερχομένου Δ' Πανελληνίου Συνεδρίου της Εκκλησίας - romfea.gr

Άρτα: Πρώτη Οργανωτική Συνάντηση του επερχομένου Δ' Πανελληνίου Συνεδρίου της Εκκλησίας  romfea.gr

Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Άρτα, μετά από σχετική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Χρήστος Μέγας: Στην Άρτα με το ΚΙΝΑΛ και με «προίκα» 23.000 δωρεάν απαντήσεις στο Ασφαλιστικό - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χρήστος Μέγας: Στην Άρτα με το ΚΙΝΑΛ και με «προίκα» 23.000 δωρεάν απαντήσεις στο Ασφαλιστικό  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει ιδιαίτερη κατάρτιση, σχεδόν… στελέχους του ΕΦΚΑ στο ασφαλιστικό - Μπορεί να εκδώσει ακόμη και σύνταξη!

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Στην Άρτα η υψηλότερη θερμοκρασία - EpirusPost.gr

Στην Άρτα η υψηλότερη θερμοκρασία  EpirusPost.gr

Το πιο θερμό Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού και για την Ήπειρο ήταν αυτό που πέρασε. Την Κυριακή η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφει στην Άρτα ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 7:27 pm


Άρτα: Η κοίτη του ποταμού Αράχθου έκρυβε βάζα με χασίς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Η κοίτη του ποταμού Αράχθου έκρυβε βάζα με χασίς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι άγνωστοι ιδιοκτήτες τους τα είχαν θάψει σε σημείο το οποίο καλύπτεται από μια συστάδα θάμνων, κοντά στην κοινότητα Γλυκόρριζο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Μητσοτάκης από την Άρτα – Δέσμευση για μείωση φόρων για όλους τους Έλληνες - /entertainment.in.gr

Μητσοτάκης από την Άρτα – Δέσμευση για μείωση φόρων για όλους τους Έλληνες  /entertainment.in.gr

«Θα στηρίξουμε τον αγρότη, θα στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα, θα μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα συμπεριλαμβανομένων και των ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 10:00 am


Αφιέρωμα στην Άρτα από γερμανική ιστοσελίδα - Newsbeast.gr

Αφιέρωμα στην Άρτα από γερμανική ιστοσελίδα  Newsbeast.gr

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Άρτας και της ποικιλομορφίας της Ηπείρο», αναδεικνύει ειδικό αφιέρωμα που έχει κάνει η γερμανική ιστοσελίδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:00 am


Αρτα: Ζημιές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση -Διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα [εικόνες] - iefimerida

Αρτα: Ζημιές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση -Διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα [εικόνες]  iefimerida

Μπορεί ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας να είναι ο ιδανικός για βουτιές, ωστόσο σε άλλες σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 4:47 pm


Διαφημίζοντας τουριστικά την Άρτα - Typos-i.gr

Διαφημίζοντας τουριστικά την Άρτα  Typos-i.gr

Επισκέψεις τουριστικών πρακτόρων και συμμετοχή σε εκθέσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


Κόκκινη Εκκλησιά στην Άρτα: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο στα Τζουμέρκα - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Κόκκινη Εκκλησιά στην Άρτα: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο στα Τζουμέρκα  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ο ναός που άνοιξε τις πόρτες του στους πιστούς το 1281αποτελεί σπάνιο αρχιτεκτονικό μνημείο και σημείο αναφορά για τους βυζαντινολόγους μελετητές.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 10:00 am


Βούιξε η Άρτα με το «γαλάζιο» χρίσμα του υποψήφιου Βουλευτή… - Zougla

Βούιξε η Άρτα με το «γαλάζιο» χρίσμα του υποψήφιου Βουλευτή…  Zougla

Τελικά μοίρασε ή όχι γαλάζια μονόπετρα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης; Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του zougla.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2019 | 10:00 am


Υποψήφια στην Αρτα διαψεύδει επεισόδιο με την Όλγα Γεροβασίλη - Τα Νέα Οnline

Υποψήφια στην Αρτα διαψεύδει επεισόδιο με την Όλγα Γεροβασίλη  Τα Νέα Οnline

Η υποψήφια δήμαρχος Άρτας διαψεύδει δημοσιεύματα για επεισόδιο της ίδιας με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη το βράδυ της Κυριακής του β' γύρου των ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Άρτα: Άγριος τσακωμός μεταξύ Γεροβασίλη και υποψήφιας δημάρχου - Athens Voice Online

Άρτα: Άγριος τσακωμός μεταξύ Γεροβασίλη και υποψήφιας δημάρχου  Athens Voice Online

Μαλλιά κουβάρια στην Άρτα με την υποψήφια δήμαρχο, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Τζένη Ταπρατζή - Κοίλια να επιτίθεται στην Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα - Typos-i.gr

Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα  Typos-i.gr

Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα, στις περιφερειακές εκλογές, έχει ως εξής: Αξιοβίωτη Ανάπτυξη-Α. Καχριμάνης. 1 ΨΑΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7.651.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Στον δεύτερο γύρο η Άρτα - Typos-i.gr

Στον δεύτερο γύρο η Άρτα  Typos-i.gr

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή δημάρχου Αρταίων, μεταξύ του απερχόμενο Χρήστου Τσιρογιάννη, που έχει ήδη μεγάλο προβάδισμα και της Τζένης ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε άστεγο άνδρα στην Άρτα - LiFO

Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε άστεγο άνδρα στην Άρτα  LiFO

Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην Άρτα όπου φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε έναν άστεγο άνδρα, τραυματίζοντας παράλληλα μια άστεγη γυναίκα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: Οδηγός φορτηγού πάτησε και σκότωσε 39χρονο άστεγο - Athens Voice Online

Άρτα: Οδηγός φορτηγού πάτησε και σκότωσε 39χρονο άστεγο  Athens Voice Online

Τραγικό δυστύχημα στην Άρτα. Οδηγός φορτηγού σκότωσε κατά λάθος 39χρονο άστεγο και τραυμάτισε σοβαρά μία 51χρονη.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Μαθητές από την Άρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη - Capital.gr

Μαθητές από την Άρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη  Capital.gr

Με πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ολοκληρώθηκε ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός με σκοπό τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


ΠΟΕΔΗΝ: Το διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα ακόμη φέρει στην πινακίδα το όνομα της Γεροβασίλη - Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Το διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα ακόμη φέρει στην πινακίδα το όνομα της Γεροβασίλη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η ΠΟΕΔΝ υποστηρίζει ότι επί χρόνια τα περιστατικά που χρειάζονταν αξονική τομογραφία μεταφέρονταν στο Διαγνωστικό Κέντρο της κυρίας Γεροβασίλη – Για ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Αρτα (Video) - Η Αυγή

Υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Αρτα (Video)  Η Αυγή

Yποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αρτα στην πλατεία Κιλκίς και πορεία στον κεντρικό δρόμο της Αρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Αλ. Τσίπρας από την Αρτα: Θα υπάρχει περιθώριο και για νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών στο τέλος του χρόνου (Video) - Η Αυγή

Αλ. Τσίπρας από την Αρτα: Θα υπάρχει περιθώριο και για νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών στο τέλος του χρόνου (Video)  Η Αυγή

Έχω συνειδητοποιήσει γιατί λυσσομανάνε, το γιατί φαίνεται στη σημερινή συγκέντρωσή σας, εδώ στην Άρτα, αλλά και σε όλες τις περιοχές που γίνονται ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Πως περιγράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο την επίσκεψη Τσίπρα στην Άρτα - Τα Νέα Οnline

Πως περιγράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο την επίσκεψη Τσίπρα στην Άρτα  Τα Νέα Οnline

Πώς ένα τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, που οφείλει να είναι ανεξάρτητο, αναδεικνύει μια καθεστωτική νοοτροπία που δεν έχει ανάγκη ούτε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Thesauri: To ελληνικό χαβιάρι που έρχεται από την Άρτα - Ethnos

Thesauri: To ελληνικό χαβιάρι που έρχεται από την Άρτα  Ethnos

Ξεκινώντας από το Ψαθοτόπι, τα πολύτιμα μαύρα και φαιοπράσινα «μαργαριτάρια» της μοναδικής εταιρείας στην Ελλάδα που ασχολείται με την εκτροφή ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Πάνω από δυο κιλά χασίς είχαν δυο αλλοδαποί στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πάνω από δυο κιλά χασίς είχαν δυο αλλοδαποί στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Τα ύποπτα πέρα-δώθε ενός μοτοποδηλάτου σε σημεία όπου συχνάζουν χρήστες ναρκωτικών στην πόλη τράβηξαν την προσοχή των αστυνομικών.

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Άρτα: Σκέτη μαφία η οικιακή βοηθός - Οι αποδείξεις ενοχής... - Newsit

Άρτα: Σκέτη μαφία η οικιακή βοηθός - Οι αποδείξεις ενοχής...  Newsit

Η οικιακή βοηθός άρχισε να πιάνει δουλειές στην Άρτα και κατάφερε να κερδίσει τις αρχικές εντυπώσεις. Χωρίς να το ξέρει υπήρχαν μάτια που την ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2019 | 10:00 am


Ποσοστά πρώτης Κυριακής στην Άρτα - EpirusPost.gr

Ποσοστά πρώτης Κυριακής στην Άρτα  EpirusPost.gr

Άνετη επικράτηση του νυν περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριµάνη, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ανοιχτό παιχνίδι στον ∆ήµο Αρταίων και άρωµα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 7:06 pm


Άρτα: "Τίτλοι τέλους" για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ (video) - ert.gr - ΕΡΤ

Άρτα: "Τίτλοι τέλους" για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ (video) - ert.gr  ΕΡΤ

Τίτλοι τέλους μετά από 46 χρόνια, για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ στην Αρτα μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε το Πρωτοδικείο Άρτας, ενώ πριν από λίγες ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


ΑΤΜ από την Αρτα σερβίρουν φρέσκους χυµούς στην Αθήνα - Έθνος

ΑΤΜ από την Αρτα σερβίρουν φρέσκους χυµούς στην Αθήνα  Έθνος

Ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Εκµετάλλευσης Ακτινιδίων Αρτας βλέπει την επένδυσή του στους αυτόµατους πωλητές να αποδίδει καρπούς, καθώς ολοένα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Ληστεία στην Άρτα - Typos-i.gr

Ληστεία στην Άρτα  Typos-i.gr

Ένας άνδρας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, κατηγορούμενος ότι μαζί με συνεργό ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 9:00 am


Σχέδιο διάσωσης της μονότοξης πέτρινης «Καμάρας» στην Άρτα - The TOC

Σχέδιο διάσωσης της μονότοξης πέτρινης «Καμάρας» στην Άρτα  The TOC

Ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση ενός από τα ιστορικά γεφύρια της Κοιλάδας του Αχελώου, της μονότοξης πέτρινης «Καμάρας» στη Μεγαλόχαρη 'Αρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 9:00 am


Άρτα: «Βρέχει» νότες | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Άρτα: «Βρέχει» νότες | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Τα σπουδαία μνημεία της συχνά επισκιάζουν το άλλο της πρόσωπο: ενός τόπου που ζει με και για τη μουσική. «Βρέχει ακόμη στην Άρτα;» Η παροιμιώδης ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


Άρτα: Η σπιτονοικοκυρά μας "έπαιρνε μάτι" - "Νοικιάζει μόνο... - Newsit

Άρτα: Η σπιτονοικοκυρά μας "έπαιρνε μάτι" - "Νοικιάζει μόνο...  Newsit

Σάλος έχει ξεσπάσει στην κοινωνία της Άρτας με μια 68χρονη γυναίκα στην Άρτα, που νοικιάζει τις γκαρσονιέρες της μόνο σε νεαρούς φοιτητές και αργά το βραδύ ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Άρτα: Μπαρμπούτι με όπλα και λαθραίο καπνό σε καφενείο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Μπαρμπούτι με όπλα και λαθραίο καπνό σε καφενείο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ως και τσιλιαδόρο διέθετε το καφενείο όπου είχε φουντώσει ο «πυρετός» του παράνομου τζόγου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Άρτα

Φιλικοί ιστότοποι: