Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας   »   Άρτα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εντάξει, αποκαλύφθηκε η συνωμοσία των μαδούρων με τη Novartis...

- Απλό είναι. Πρώτα απ’ όλα, στήνεις ένα FBI στις ΗΠΑ που να το ελέγχεις πλήρως
- Μετά βάζεις μερικούς δικούς σου από τα κεντρικά της μητρικής Novartis στην Ελβετία να πάνε εκεί και να καταθέσουν ότι στην Ελλάδα λαδώνανε το σύμπαν

O προστατευόμενος μάρτυρας Ισμήνη Κελέση καταθέτει στην εισαγγελέα Τουλουπάκη. Όρθιος πάνω δεξιά ο Δ. Παπαγγελόπουλος
   Εντάξει, αποκαλύφθηκε η συνωμοσία των μαδούρων με τη Novartis. Απλό είναι.
   Πρώτα απ’ όλα, στήνεις ένα Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών στις ΗΠΑ που να το ελέγχεις πλήρως.
   Μετά βάζεις μερικούς δικούς σου από τα κεντρικά της μητρικής Novartis στην Ελβετία να πάνε εκεί και να καταθέσουν ότι στην Ελλάδα λαδώνανε το σύμπαν.
   Και ότι έχουνε χώσει σε πολιτικούς 40 μύρια, διότι ήταν πολλά τα κέρδη και ήταν αδύνατον να τα φάνε όλα.
   Μετά λες στο FBI να σου φέρει τα πορίσματα και ξεκινάς έρευνα, την Ελλάδα. Με εισαγγελείς από τη δικαστική πτέρυγα του Ρουβίκωνα.
   Βρίσκεις τρεις δικούς σου από την Ο.Μ. Κολωνού, που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. και τους φυτεύεις ως προστατευόμενους μάρτυρες.
   Αποφεύγοντας ονόματα που δημιουργούν συνειρμούς, όπως Λαυρέντης Μπέριας, Μάρτυς Στημένος, Σκεύη Ωρία, Συριζάρας Ολές, Τσίπρας Κεξεροψωμής κ.λπ.
   Ή και ονόματα που προκαλούν σκωπτική διάθεση και υπονομεύουν επικοινωνιακά τη σοβαρότητα του εγχειρήματος. Όπως Καμήλος Παρδάλης, Ναβουχοδονόσωρ Μπισμπικούκης, Μάχη Τουβατερλού και τέτοια.
   Μετά παίρνεις διάφορες τυχαίες υπουργικές αποφάσεις, που προκάλεσαν 3 δισ. ζημιά στο Δημόσιο προς όφελος της Novartis, και ψάχνεις ντε και καλά να βρεις ιδιοτελή κίνητρα.
   Λες και ο υπουργός δεν μπορούσε να τα υπογράψει αυτά από καθαρή βλακεία. Ή από βαρεμάρα.
   Ή γιατί αποτελούσε πάγια πρακτική να μας παίρνουν οι φαρμακευτικές τα σώβρακα, όπως ισχυρίζονται τώρα οι εμπλεκόμενοι.
   Αξιοποιείς και μερικά βίντεο με τους μετόχους της Novartis Hellas να παίζουνε μακριά γαϊδούρα στην αίθουσα συνεδριάσεων και να μπουγελώνονται με σαμπάνια ανεμίζοντας μια υπουργική απόφαση, ώστε να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
   Βάζεις και τον προστατευόμενο μάρτυρα Σουσκάβο Τολάκο να καταθέσει ότι γέμιζε βαλίτσες με διακοσάευρα και τα έστελνε σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και η σκευωρία είναι έτοιμη.
   Εντάξει, ήταν λίγο κέντημα η δουλειά, αλλά είναι πολύ επιδέξιος σε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, το έχει αποδείξει άλλωστε.
   Εκεί που πήγε να στραβώσει το πράγμα ήταν στους προστατευόμενους μάρτυρες, γιατί οι “53” απαιτούσαν να εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις.
   Δυστυχώς η σκευωρία ξεσκεπάστηκε όταν ένας εισαγγελέας κατέθεσε ότι κάποιος του είπε ότι κάποιος άλλος του είπε ότι κάποιος τρίτος του είπε ότι έπρεπε πάση θυσία να βρεθούν στοιχεία γι’ αυτά που κατέθεσαν οι μάρτυρες.
   Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει συνήθως για τις εισαγγελικές έρευνες, όπου γενικά είναι αδιάφορο αν θα βρεθούν στοιχεία γι’ αυτά που καταθέτουν οι μάρτυρες.
   Κατόπιν αυτού, ο Σαμαράς πήγε στον εισαγγελέα και είπε ότι ο κάποιος τρίτος είναι ο Τσίπρας και ο κάποιος άλλος είναι ο Παπαγγελόπουλος και ξεσκέπασε τη σκευωρία.
   Αμέσως ο Μητσοτάκης αποφάσισε να διαλευκανθεί η σκευωρία ως προς το μισό της σκέλος, για να μην μένουν σκιές στην πολιτική ζωή.
   Και να μην του γκρινιάζει και ο Σαμαράς που δεν τον έκανε επίτροπο.
   Τώρα ο Σαμαράς απαιτεί από τον Μητσοτάκη να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 151 ψήφους, ώστε να μείνει στην Ιστορία ως πολιτική προσωπικότητα εθνικής εμβέλειας.
   Αμα θέλει να μείνει στην Ιστορία ως πολιτική προσωπικότητα εθνικής εμβέλειας, να πάει στη Ραφήνα να παίζει πλεϊστέισον και να τρώει γαρδούμπες.
   Δεν ήθελαν οι νεοδημοκράτες να βγει από το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα για τον Αμαζόνιο, γιατί αυτές οι ιδεοληψίες περί τροπικού δάσους είναι ολέθριες για την επιχειρηματικότητα.
   Πώς θα προχωρήσουν οι επενδύσεις όταν ο τόπος είναι γεμάτος ανακόντες και αγρίους που πετάνε ακόντια ο ένας στον άλλον;
   Με τέτοιες δικαιολογίες δεν μπλόκαραν και οι μαδούροι το Ελληνικό;
   Εντάξει, τους είναι συμπαθής και ο Μπολοσονάρου. Αν ήταν ο Καψώχας Πρόεδρος της Βραζιλίας, μπορεί να ήταν πιο αυστηροί σε θέματα κλιματικής αλλαγής.
   Παρεμπιπτόντως ακούγεται ότι ο Έλληνας πρεσβευτής στη Βενεζουέλα περιφέρεται σε κάτι ζούγκλες στην Κολομβία και ψάχνει τον Γκουαϊδό να του επιδώσει τα διαπιστευτήριά του. Έχει κάνει δουλίτσα ο Ιάσων Πιπίνης.
   Σε δανεισμό μαμούθ από ελληνικές και ξένες τράπεζες ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Λάμδα Ντιβέλοπμεντ.
   Δεν διευκρίνισε πόσα μαμούθ σκοπεύει να δανειστεί, αλλά το σημαντικό είναι να προχωρήσει η επένδυση.
   Το θετικό νέο είναι ότι αποχώρησαν οι ξένοι επενδυτές και διασφαλίζεται η ελληνικότητα του έργου.
   Είχαμε μεγάλη αγωνία γι’ αυτό. Μην βρούνε τους ουρανοξύστες μετά από 4.000 χρόνια και λένε ότι τους χτίσανε Άραβες.
   Δεν είναι σαφές γιατί έφυγαν οι ξένοι. Μάλλον κάτι δεν τους έπεισε στο σχέδιο με τα μαμούθ.
   Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πρότεινε να εορτάζεται ως έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η ημέρα του κατάπτυστου συμφώνου Ρίμπεντροπ - Μολότοφ.
   Για να θυμόμαστε την άνανδρη προδοσία του Χίτλερ, που τους πούλησε και δεν εισέβαλε στην Σοβιετική Ένωση όπως τον παρακαλάγανε.
   Επανόρθωσε βέβαια μετά, αλλά παραλίγο να φτάσει ο Στάλιν μέχρι τη Μάγχη. Αυτά πρέπει να θυμούνται οι νεότεροι.
Επισημάνσεις του Άγγελου Τσέκερη

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 4:19 pm


Με απόφαση Κεραμέως δεν θα λειτουργήσει το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου

- Ιδρύθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, μένει κλειστό από την τωρινή, με πρόσχημα την εκπρόθεσμη εγγραφή μαθητών
- Έδωσαν ασφυκτική προθεσμία 4 εργάσιμων ημερών, χωρίς να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση


   Με πρόσχημα την... εκπρόθεσμη εγγραφή μαθητών, η υπουργός Παιδείας αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου χωρίς καν να εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης των εγγραφών. Το σχολείο θα λειτουργούσε για πρώτη φορά φέτος, σε ένα τόπο πλούσιο σε μουσική και πολιτιστική παράδοση. Παρά το γεγονός ότι ο νομός Λασιθίου είναι ο μόνος νομός της Κρήτης που δεν έχει Μουσικό Σχολείο, είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παραχώρησε το 50% των υποτροφιών για έγχορδα συμφωνικής ορχήστρας σε μαθητές από το Λασίθι.
   Ικανοποιώντας λοιπόν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινότητας, η ίδρυση του σχολείου έγινε με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης (ΦΕΚ 1746/Β/17-5-2019) με έδρα το Καβούσι, ώστε να βρίσκεται στο κέντρο του νομού και να εξυπηρετεί τη μεταφορά των μαθητών και από τις τρεις μεγάλες πόλεις του. Ακολούθησε ο διορισμός διευθυντή, ενώ ο δήμος της Ιεράπετρας ολοκλήρωσε την ανακαίνιση και την προμήθεια του απαραίτητου υλικού.
   Εξαιτίας όμως της ολιγωρίας του υπουργείου Παιδείας, η υπουργική απόφαση για την έναρξη της λειτουργίας του σχολείου εκδόθηκε μόλις στις 29 Αυγούστου, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να έχουν ελάχιστο χρόνο να ενημερωθούν και να εγγραφούν στο νέο σχολείο. Η προθεσμία των εγγραφών έληγε στις 6 Σεπτεμβρίου, δίνοντας στους μαθητές ουσιαστικά μόλις τέσσερις εργάσιμες ημέρες, καθώς μεσολαβούσε και Σαββατοκύριακο, για να κάνουν την εγγραφή τους, με τα σχολεία να είναι κλειστά και με πολλούς μαθητές να έχουν ήδη εγγραφεί σε υπάρχοντα γυμνάσια από τον Ιούνιο.
   Μετά τις 6 Σεπτεμβρίου, και αφού έγινε γνωστό ότι λήγει η προθεσμία, ακόμα πέντε μαθητές υπέβαλαν την αίτηση εγγραφής τους, φτάνοντας συνολικά τους 11 που ήθελαν να φοιτήσουν στο σχολείο. Ωστόσο η Νίκη Κεραμέως δεν εξέτασε ούτε το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας και με καινούργια απόφαση αναστέλλει τη λειτουργία του σχολείου γιατί «δεν υπάρχει ικανός αριθμός μαθητών που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής της σχετικής υπουργικής απόφασης».
   Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΜΕ Λασιθίου ζητάει από την υπουργό Παιδείας να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα του σχολείου, όπως έχει ισχύσει και σε άλλα μουσικά σχολεία, υπενθυμίζοντας ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες από την τοπική αυτοδιοίκηση και τη Δ/νση Β/θμιας ώστε να λειτουργήσει το σχολείο.
   Το θέμα έφερε στη Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη να καλεί την υπουργό να δώσει λίγες ημέρες παράταση στην περίοδο των εγγραφών ώστε να λειτουργήσει άμεσα το σχολείο, υπογραμμίζοντας πως η «ίδρυση του Μουσικού Σχολείου αποτελεί δικαίωση μακροχρόνιων διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών της». Ανακοίνωση εξέδωσε και η Νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, η οποία αναφέρει ότι «ένα σχολείο που με τόσο κόπο και κόστος προετοιμάστηκε, καταργείται ουσιαστικά πριν να ξεκινήσει» κάνοντας λόγο για το «πρώτο χτύπημα στη Δημόσια Εκπαίδευση του νομού μας και είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα». «Όλοι ξέραμε» συνεχίζει η ανακοίνωση «ότι το ξεκίνημά του θα ήταν δύσκολο και ότι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προσπάθεια για να ριζώσει αυτή η νέα σχολική μονάδα. Οι ιδιαιτερότητες του νομού μας έχουν και εδώ την αντανάκλασή τους, όμως η σημασία που έχει η καλλιέργεια της πλούσιας μουσικής παράδοσης του τόπου στη νέα γενιά επιβάλλει την ξεχωριστή προσπάθεια».
   Ανακοίνωση κατά της πρακτικής που ακολούθησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου εξέδωσε η ΟΛΜΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση περί αναστολής της λειτουργίας του.
  Ό πως αποφασίστηκε, το σχολείο, που κατασκευάστηκε πρόσφατα στο Καβούσι Λασιθίου, δεν θα λειτουργήσει από φέτος λόγω του μικρού αριθμού εγγραφών. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τόσο οι τοπικοί φορείς όσο και η ΟΛΜΕ, ο λόγος για τη μικρή συμμετοχή δεν είναι η έλλειψη ενδιαφέροντος αλλά η καθυστερημένη ενημέρωση για τη λειτουργία του σχολείου και κυρίως η ασφυκτική προθεσμία που δόθηκε στους ενδιαφερόμενους μαθητές για να υποβάλουν αιτήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:47 pm


Άρον - άρον κοινοβουλευτικό κουκούλωμα για τα «ορφανά» 725.000 ευρώ του πρωθυπουργικού ζεύγους

Σκάνδαλο στο σκάνδαλο: Θάφτηκε το ανακριβές πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους με τα «ορφανά» 725.000 ευρώ


   Τρεις ημέρες μετά την πολύκροτη αποκάλυψη του Documento και χωρίς να υπάρχει επίσημη ή μη απάντηση για τα 725.000 ευρώ που «θάφτηκαν» κάτω από το ανακριβές «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους αλλά και της εξαπάτησης των εισαγγελέων από τους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, μεθοδεύτηκε το κοινοβουλευτικό κουκούλωμα της υπόθεσης αντί του εξονυχιστικού ελέγχου.
   Έτσι, στο αρχείο οδηγήθηκε η υπόθεση του ελλιπούς «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργικού ζεύγους, με την Επιτροπή Πόθεν Έσχες να κουκουλώνει απροκάλυπτα το σκάνδαλο των «ορφανών» 725.000 ευρώ που χρησιμοποιήθηκαν για να αγοραστεί το σπίτι του Βολταίρου.
   Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μόνο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με την πρόταση αρχειοθέτησης της υπόθεσης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ενώ τα λοιπά μέλη συνηγόρησαν η ελλειμματική δήλωση περιουσιακής κατάστασης να τεθεί στο αρχείο.
   Στην ελλειμματική δήλωση περιουσιακής της κατάστασης για το έτος χρήση 2015, η σύζυγος του πρωθυπουργού δήλωσε πως η εταιρία, SCI Personal Ventures, η οποία ανήκει κατά 95% στην Μαρέβα Μητσοτάκη, αγόρασε μόνο μέσω δανεισμού το σπίτι του Βολτέρου.
   Όπως αποκάλυψε 'ομως το Documento, για το την εν λόγω αγορά χρησιμοποιήθηκαν ακόμα 725.000 ευρώ, τα οποία δεν δηλώθηκαν και αγνοείται η προέλευσή τους. Μάλιστα, το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο δύσοσμο αν συνυπολογιστεί ότι η έναρξη της συγκεκριμένης εταιρίας έγινε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 10.000 ευρώ.
   Στη μεθόδευση αρχειοθέτησης της υπόθεσης κομβικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ, οι οποίοι εξαπάτησαν τους αρμόδιους εισαγγελείς, με αποτέλεσμα να μη διεξάγεται κανένας έλεγχος για το ενδεχόμενο ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Ειδικότερα, οι ελεγκτές δημιούργησαν μία επιτηδευμένη σύγχυση, εμφανίζοντας τη Μ. Γκραμπόφσκι να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου με τα εισοδήματά της, ενώ ο αγοραστής είναι η εταιρεία, η οποία δεν είχε καμία τέτοια δυνατότητα και εμφανίζεται ξαφνικά να δίνει ένα τεράστιο ποσό.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:04 pm


Η Όλγα Γεροβασίλη για το θέμα της συσκευασίας του εξαγόμενου ακτινιδίου

Το ακτινίδιο μπορεί να αποτελέσει τον «πράσινο χρυσό» για την Άρτα. Γι' αυτό, οφείλουμε να προστατεύσουμε τόσο την ποιότητα και τη φήμη του προϊόντος όσο και την τιμή του παραγωγού


ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΞΑΓΟΜΕΝΟΥ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ
   Η Ελλάδα εξελίσσεται σε βασικό παραγωγό ακτινίδιου στον κόσμο: 2η στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο. Και το ακτινίδιο μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τον «πράσινο χρυσό» για την Άρτα.
   Γι' αυτό, οφείλουμε να προστατεύσουμε τόσο τη φήμη του προϊόντος όσο και την τιμή παραγωγού.
   Η συσκευασία σε bins των 500 κιλών καταστρέφει την ποιότητα μέχρι να φτάσει στην χώρα προορισμού. Το αποτέλεσμα είναι να χαρακτηρίζεται το ελληνικό ακτινίδιο ως υποδεέστερο ποιοτικά και η τιμή του να συμπιέζεται προς τα κάτω.
   Για το θέμα των αποθηκευτικών χώρων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πολλές επενδύσεις, συνεταιριστικές και ιδιωτικές, που αφορούν στην αποθήκευση, τυποποίηση και εμπορία οπωροκηπευτικών. Η όποια τοπική έλλειψη δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επιστροφή στην χύμα συσκευασία. Αντίθετα, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να καλυφθεί αυτή η έλλειψη.
   Σε άλλες περιοχές της χώρας μας έχουν αντιληφθεί αυτή την ανάγκη. Και, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκόμενων φορέων και παραγωγών να συμφωνούν με την ισχύουσα υπουργική απόφαση, η οποία είναι γνωστή και σε ισχύ ήδη εδώ και ένα χρόνο, έχουν προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να εναρμονιστούν με την απόφαση που προστατεύει τόσο την ποιότητα και τη φήμη του προϊόντος όσο και την τιμή του παραγωγού.

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 2:07 pm


Ηχηρή παραίτηση του διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας

«Επειδή, δεν θέλω να παίζω το ρόλο του απολογητή των ευθυνών άλλων, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας να θεωρείται ένας από τους φτωχούς συγγενείς της Ηπείρου, να είμαι ο παρατηρητής των εξελίξεων που άλλοι αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των σχολείων, οδηγώντας στην απαξίωση τις ΣΜΕΑΕ και λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας με υποχρεώνουν να υποβάλλω την παραίτησή μου»


   Ηχηρή η αίτηση παραίτησης που κατέθεσε ο διευθυντής του του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας, Χρήστος Γεώργος, στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου. Ο κ. Γεώργος, γνωστός όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα της Άρτας αλλά σε όλη την τοπική κοινωνία για το ήθος και τις αρχές του, δεν άντεξε το γεγονός ότι, παρά τις εκκλήσεις και τις προσπάθειες που έκανε, δεν καλύφθηκαν τα κενά στο σχολείο του ούτε σε εκπαιδευτικούς, ούτε σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ), ούτε σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ).
   Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Επειδή, δεν θέλω να παίζω το ρόλο του απολογητή των ευθυνών άλλων, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας να θεωρείται ένας από τους φτωχούς συγγενείς της Ηπείρου, να είμαι ο παρατηρητής των εξελίξεων που άλλοι αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των σχολείων, οδηγώντας στην απαξίωση τις ΣΜΕΑΕ και λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας με υποχρεώνουν να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή».
   Κατά τα άλλα, η ειδική αγωγή έχει... προτεραιότητα!

   Διαβάστε την αίτηση, στην οποία ο κ. Γεώργος αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση:

ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Του Γεώργου Χρήστου του Φωτίου, εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, με Α.Μ.: 567602, Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας, κατοίκου Άρτας (Βορείου Ηπείρου 77, τηλ. 6979160667)
ΠΡΟΣ
Το Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε.) Ηπείρου
(Διά του κ. Διευθυντή Π.Ε. Άρτας)
Στην εποχή μας που όλα αλλάζουν και μεταβάλλονται με γρήγορους ρυθμούς, τα μόνα που μένουν σταθερά και αμετάβλητα είναι οι δηλώσεις των εκάστοτε κυβερνώντων ότι η παιδεία είναι η πρώτη εθνική προτεραιότητα και οι χιλιάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ στα σχολεία Γενικής και ιδίως Ειδικής Αγωγής.
Κάτι, βέβαια, που δεν θα μπορούσε να λείψει και από το τρέχον σχολικό έτος.
Οι υποσχέσεις για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και ότι η εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι στην πρώτη γραμμή της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αποδεικνύονται λόγια χωρίς περιεχόμενο αλλά είναι μόνο για να ακούγονται εύηχα στα αυτιά των πολιτών και να γράφονται με μεγάλους τίτλους στα ΜΜΕ.
Γιατί, αν ήταν διαφορετικά, τότε θα έπρεπε με την έναρξη του σχολικού έτους να καλύπτονται άμεσα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Πώς είναι δυνατό να έχουμε ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά όταν τα ειδικά σχολεία και οι δομές της ειδικής αγωγής υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού;
Ελλείψεις που οδηγούν τους γονείς να στρέφονται σε ιδιώτες για την παροχή συγκεκριμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης.
Μου είναι αδιανόητο να καταλάβω, πώς αφού αυξάνουν οι απαιτήσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ να δίνονται λιγότερες πιστώσεις για την κάλυψή τους;
Γιατί, η Άρτα για άλλη μια φορά είναι ο φτωχός συγγενής της Ηπείρου σε πιστώσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Άλλωστε ποιος είναι ο ρόλος του Διευθυντή; Μήπως θεωρείται από κάποιους ότι ο ρόλος του είναι να απολογείται για τις αδυναμίες της πολιτείας να παρέχει την απαιτούμενη εκπαίδευση στους μαθητές με ειδικές ικανότητες; Αντίθετα θεωρώ ότι ο ρόλος του Διευθυντή είναι να διευθύνει το Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, να οραματίζεται, να δημιουργεί τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες, να συνεργάζεται, να προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντες, να διαλέγεται.
Επειδή, δεν θέλω να παίζω το ρόλο του απολογητή των ευθυνών άλλων, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας να θεωρείται ένας από τους φτωχούς συγγενείς της Ηπείρου, να είμαι ο παρατηρητής των εξελίξεων που άλλοι αποφασίζουν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των σχολείων, οδηγώντας στην απαξίωση τις ΣΜΕΑΕ και λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας με υποχρεώνουν να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας και σας παρακαλώ να την κάνετε άμεσα αποδεκτή.
Τέλος, με την παραίτησή μου από τη θέση του Διευθυντή, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς:
1. Τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Τσιρογιάννη Χρήστο, τον πρώην Δήμαρχο Αρταίων κ. Παπαλέξη Ιωάννη και όλους όσους συνέβαλαν για να ξεκινήσει η κατασκευή του 1ου Ειδικού Δημοτικού και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας στο Γλυκόριζο Άρτας.
2. Όσους φορείς, συλλόγους, επαγγελματίες και πολίτες της Άρτας μας στάθηκαν αρωγοί στο έργο μας.
3. Τους γονείς των μαθητών/τριών για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα τα χρόνια που είμαι Διευθυντής στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας.
4. Τους Διευθυντές/τριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας για την συνεργασία και τη φιλοξενία του Σχολείου μας.
5. Τους Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένους/νες και εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των σχολείων και νηπιαγωγείων του νομού μας και ιδιαίτερα των σχολείων και νηπιαγωγείων που συνεργαστήκαμε.
6. Τον Διευθυντή Π.Ε. Άρτας κ. Γκόρο Λεωνίδα και το προσωπικό της Διεύθυνσης Π.Ε. Άρτας για την άριστη συνεργασία που είχαμε.
7. Όλους τους εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ και ΕΒΠ που υπηρέτησαν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Διευθυντής του Σχολείου, για την άριστη συνεργασία που είχαμε.
Άρτα, 18 Σεπτεμβρίου 2019
Ο αιτών
Χρήστος Γεώργος

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 12:49 pm


Όταν οι φιλελέδες λένε «Εγώ δεν είπα ποτέ»

- Ποτέ δεν τα 'παν οι άνθρωποι
- Όποιος διαφωνεί, από το αυτί και στον παπά... για ευχέλαιο


   Ποτέ δεν είπαν οι φιλελέδες τα απίστευτα που τους καταμαρτυρούν. Ποτέ δεν είπαν ότι θα είναι «οδοστρωτήρας» υπέρ των εργοδοτών και κατά των εργαζομένων.
   Ποτέ δεν είπαν ότι θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ και θα την ιδιωτικοποιήσουν αλλά μιλούσαν για «εξυγίανση» και «στρατηγικό επενδυτή».
   Ποτέ δεν είπαν ότι θα αυξήσουν τους μισθούς, παρά μόνο όταν θα έχουμε 4% ανάπτυξη. Ποτέ δηλαδή, αφού κανείς στην Ευρωζώνη δεν την έχει.
   Ποτέ δεν είπαν ότι θα κόψουν επιδόματα. Ότι δεν θα μοιράσουν ψίχουλα στους εργαζόμενους όπως το κοινωνικό μέρισμα, είπαν.
   Ποτέ δεν είπαν ότι θα ιδιωτικοποιήσουν το νερό, αλλά ότι θα φέρουν επενδύσεις. Το νερό άλλωστε είναι πολύ φθηνό για να το σπαταλούν οι Έλληνες. Αν δεν αυξηθεί η τιμή, πώς θα το σέβονται;
   Ποτέ κανείς δεν μίλησε για επταήμερη εργασία αλλά ότι θα απελευθερωθεί το ωράριο.
   Ποτέ δεν είπαν ότι θα αυξήσουν τον κατώτατο μισθό. Θέλετε να καταστραφεί η οικονομία; Δεν βλέπετε τη Βενεζουέλα;
   Μόνο προεκλογικά κάτι ψέλλισε ο Κυριάκος για αύξηση του κατώτατου μόνο με ανάπτυξη στο 4% δηλαδή... ποτέ. Τώρα το ξέχασε και αυτό.
   Ποτέ δεν είπε ότι θα μειώσει τις συντάξεις. Μόνο ότι θα δώσει την επικουρική ασφάλιση στις ιδιωτικές για να παίξουν στο χρηματιστήριο τα λεφτά των ασφαλισμένων.
   Ποτέ δεν είπε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, γιατί τον μείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ δεν είπε ότι θα διαπραγματευτεί τα πλεονάσματα, αφού το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Για μεταρρυθμίσεις είπε και βλέπουμε...με ανάπτυξη 4% και εφόσον οι Έλληνες σταματήσουν να σπαταλάνε άσκοπα το νερό.
   Ποτέ δεν είπαν ότι θα μπουν μπουλντόζες στο Ελληνικό σε ένα μήνα, ούτε ότι θα «τελειώσουν» με τα Εξάρχεια.
   Για τους πρόσφυγες με τα μωρά μιλούσαν και ότι θα ξηλώσουν το κοντέινερ με τα βιβλία από την πλατεία για να μπορέσει να πανηγυρίσει για ένα έργο κατάδικό του ο πρωθυπουργός.
   Ποτέ δεν είπαν ότι «πουλήσατε τη Μακεδονία για τις συντάξεις», ούτε ότι η συμφωνία ήταν προδοτική και οι βουλευτές προδότες. Πάντα ότι θα την τιμήσουν έλεγαν...
   Ό,τι άλλο ακούσατε ήταν κοπτορραπτική, αποσπασματικό, αποκόπηκε μια φράση. Ήταν fake news. Η μόνη που σας λέει την αλήθεια είναι η Ν.Δ. Με μια φωνή από όλα της τα μέσα, ιδιωτικά και δημόσια.
   Όποιος διαφωνεί, από το αυτί και στον παπά... για ευχέλαιο. Το σχολείο πλέον είναι μόνο για πιστούς χριστιανούς και ορθόδοξους...
   Με ποδιά τα παιδιά, τσεμπέρι οι μανάδες. Έλεγχο στα νύχια κάθε Παρασκευή. Προσεχώς και εξομολογητή... Τι τον θες τον ψυχολόγο; Τόσους παπάδες πληρώνει το κράτος...
   Α... και μετά τα Θρησκευτικά, σειρά έχει η Κοινωνιολογία...
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 12:20 pm


Τρεις μήνες μετά, επέστρεψε στην Τουρκία... ένας!

Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν ήταν τίποτε άλλο πέρα από προεκλογικές εξαγγελίες που ηχούσαν ωραία σε "ακροδεξιά αυτιά"


   Τρεις σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές, το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας φάνηκε πως κι αυτό, δεν ήταν τίποτε άλλο πέρα από προεκλογικές εξαγγελίες που ηχούσαν ωραία σε "ακροδεξιά αυτιά." 
   Σε απόδειξη της εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την επιστροφή στη Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο, επέστρεψε στις 19 Σεπτεμβρίου στην Τουρκία από τη Λέσβο, με ειδικά ναυλωμένο πλοίο και ευθύνη της Frontex… ένας!
   Αρχικά είχε προγραμματισθεί η αναχώρηση δυο ατόμων εκ των οποίων ο ένας για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί, την τελευταία στιγμή δεν αναχώρησε!

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 11:53 am


Δήμαρχος Σύμης: Πλήρης η ανικανότητα της κυβέρνησης στο προσφυγικό - VIDEO

- «Πού εξαφανίστηκε η ευαισθησία τους; Παιδιά πεταμένα στο κέντρο του δρόμου, χωρίς γιατρό, ούτε καν φαγητό»
- «Δεν το θεωρώ αδιαφορία αλλά ανικανότητα»


   «Πάνω από 300 μετανάστες είναι πεταμένοι στο δρόμοι, δεν ενδιαφέρεται κανένας. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να δώσει λύση στο πρόβλημα. Δεν το θεωρώ αδιαφορία αλλά ανικανότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας στο νησί.
   Όπως περιέγραψε, μιλώντας στην ΕΡΤ, το αστυνομικό τμήμα έχει μετατραπεί σε άτυπο hot spot. «Θέλω να μάθω πού εξαφανίστηκε η ευαισθητοποίηση της ΝΔ όταν έγινε έγινε κυβέρνηση. Απαιτούμε άμεσα να βρεθεί λύση για αυτά τα παιδιά που είναι πεταμένα στο κέντρο του δρόμου» ανέφερε και τόνισε ότι οι μετανάστες δεν έχουν ούτε γιατρό αλλά ούτε καν φαγητό.   «Τρώνε από τους εστιάτορες. Δεν πάει άλλο, βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Να ασχοληθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός γιατί οι υπουργοί του είναι ανίκανοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα» επισήμανε ο Ελ. Παπακαλοδούκας.
   Όπως είπε, αυτό που ζητά είναι να απομακρύνονται σε καθημερινή βάση οι μετανάστες που έρχονται στη Σύμη καθώς δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας στο νησί.

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 11:41 am


Η Όλγα Γεροβασίλη για το μήνυμα της κοινωνίας στο ΣΥΡΙΖΑ

- Ανοιχτή πρόσκληση και ιστορική πρόκληση συγχρονισμού και συντονισμού με το σύνολο των προοδευτικών πολιτών
- Σε αυτή τη διαδικασία διεύρυνσης οφείλουμε να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες μας ως άξονες συγκλίσεων και όχι αφορμές περιχαράκωσης


   Το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε ως η μεγάλη προοδευτική παράταξη. Διαγράφοντας μια μακρά, εξελικτική πολιτική διαδρομή απέδειξε πως διαθέτει ικανό πολιτικό έρεισμα, αποτελώντας τη λύση για την έξοδο της κοινωνίας από την μνημονιακή περίοδο.
   Αυτή η αναγνώριση και εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως κύριος δίαυλος έκφρασης των προοδευτικών κοινωνικών αιτημάτων δεν είναι λευκή επιταγή. Ούτε καν εξουσιοδότηση. Αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση, μια ιστορική πρόκληση συγχρονισμού και συντονισμού με το σύνολο των προοδευτικών πολιτών.
   Μπροστά στην αγωνία των προοδευτικών πολιτών που βλέπουν τις αξίες τους να υφίστανται την πίεση της νεοφιλελεύθερης ατζέντας και τη δίψα τους για έκφραση του αιτήματος για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από τη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, η φοβική προσέγγιση δε βοηθά. Σε αυτή τη διαδικασία διεύρυνσης οφείλουμε να αναδείξουμε τις αρχές και τις αξίες μας ως άξονες συγκλίσεων και όχι αφορμές περιχαράκωσης.

Άρθρο της γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Άρτας, Όλγας Γεροβασίλη, στην εφημερίδα "Documento"

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 10:23 pm


Αντιπολίτευση και μετασχηματισμός: Τα δύο μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ

Τεκμηριωμένη, δυναμική αντιπολίτευση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και αποφασιστική πορεία στη διαδικασία μετασχηματισμού και διεύρυνσης με ορίζοντα το συνέδριο στις αρχές του 2020


   Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ σηματοδότησε το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα πολιτική περίοδο.
   Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται μπροστά σε δυο μεγάλες προκλήσεις: από τη μια να κάνει πράξη την τεκμηριωμένη και δυναμική αντιπολίτευση και από την άλλη να προχωρήσει αποφασιστικά στη διαδικασία μετασχηματισμού και διεύρυνσης με ορίζοντα το συνέδριο στις αρχές του 2020.
  Σηκώνει το γάντι για τη Novartis
   Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την περασμένη Πέμπτη, κεντρικό θέμα στην ατζέντα δεν θα μπορούσε παρά να είναι η Novartis, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε έναν καταφανή αντιπερισπασμό και προσπάθεια τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών.
   Εξάλλου, όπως τονίζουν στην Κουμουνδούρου, ο τρόπος που χειρίζεται την υπόθεση ο Κ. Μητσοτάκης φανερώνει αφενός αμηχανία και έλλειψη στοιχείων, αφού δεν ρισκάρει να παραπέμψει και τον Αλ. Τσίπρα σε Προανακριτική Επιτροπή, και αφετέρου είναι μια άσκηση εσωκομματικής ισορροπίας. Κάτι που γνωρίζουν καλά στη Ν.Δ., με τον Ά. Σαμαρά να είναι στα «κάγκελα» και μέρος του φιλοκυβερνητικού Τύπου να στέλνει καθημερινά μηνύματα προς τον Κ. Μητσοτάκη.
   Όπως προανήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπερψηφίσει την πρόταση της Ν.Δ. για Προανακριτική μόνο για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Για την Κουμουνδούρου είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis όπως αυτό επιβεβαιώνεται στη δικογραφία που αφορά τον Α. Λοβέρδο, κομμάτια της οποίας έφερε στο φως η «Α», που σήμερα αποκαλύπτει τα όσα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.
   Σε κάθε περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει το γάντι καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλ. Τσίπρα για να έρθουν όλα στο φως, όπως τονίζουν κομματικά στελέχη.
  Μέτωπο για τη ΔΕΗ και τις συλλογικές συμβάσεις
   Εκτός από την υπόθεση Novartis, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν σε θέσεις μάχης με αφορμή την κυβερνητική μεθόδευση για απαξίωση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Άλλωστε η κυβέρνηση έχει ήδη προϊδεάσει με τις αυξήσεις στα τιμολόγια, την προαναγγελία ξεπουλήματος των «φιλέτων» της επιχείρησης και το σχέδιο για εθελούσιες εξόδους.
   Σε πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να αναδειχθεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με αιχμή τις διατάξεις που αφορούν τα εργασιακά, την αποδυνάμωση της ισχύος των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και το ασφαλιστικό.
   Εξάλλου, για τον ΣΥΡΙΖΑ η ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων υπήρξε αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής του πολιτικής με την Κουμουνδούρου να υπογραμμίζει πως θα αντιταχθεί στο ξήλωμα των κατακτήσεων και των κεκτημένων της προηγούμενης περιόδου. Οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις τις ερχόμενες ημέρες θα αποτελέσουν και ένα πρώτο κρας τεστ, αφού οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν στον δρόμο ως αντιπολίτευση μετά από τεσσεράισι χρόνια.
  Πρόταση νόμου για την ψήφο των αποδήμων
   Την ίδια ώρα μεγάλο βάρος θα πέσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα στη συνταγματική αναθεώρηση καθώς την Παρασκευή συστάθηκε η αρμόδια επιτροπή. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης, πέρα από την υποστήριξη των προτάσεων που κατατέθηκαν στην πρώτη αναθεωρητική Βουλή, την ερχόμενη Δευτέρα πρόκειται να κατατεθεί πρόταση νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση της ψήφου των απόδημων Ελλήνων. Πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο η κυβέρνηση αναμένεται να κινηθεί με γνώμονα τον λαϊκισμό και την πατριδοκαπηλία στο όνομα του μικροπολιτικού κέρδους.
  Τελευταίες πινελιές στην πολιτική διακήρυξη
   Τις επόμενες ημέρες και μέχρι το σαββατοκύριακο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Π.Γ., αναμένεται η αρμόδια επιτροπή να έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή της πολιτικής διακήρυξης, που θα σηματοδοτεί το επίσημο ξεκίνημα της διαδικασίας του μετασχηματισμού και της διεύρυνσης.
   Επίσης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πρόκειται να παρουσιαστεί και το σχέδιο για την ψηφιακή αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ με τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ θα αποφασιστούν το μεταβατικό σχήμα και ο τρόπος συγκρότησης της κοινής οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου με την συμμετοχή των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας.
  Από το φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει η καμπάνια
   Από το Φεστιβάλ Σπούτνικ που διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στις 27-28-29 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Στρατού στο Γουδή ο Αλ. Τσίπρας θα δώσει το έναυσμα για την έναρξη της καμπάνιας εγγραφής νέων μελών και παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα και στο Διαδίκτυο.
   Όπως μεταφέρει σε κάθε ευκαιρία ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποτελεί πρώτα και κύρια το κόμμα που θα εμπνεύσει, θα στηρίξει και θα εντάξει τη νέα γενιά. Παράλληλα αναμένεται στην ομιλία του να δώσει ιδιαίτερο βάρος στα περιβαλλοντικά ζητήματα, αφού κεντρικό θέμα του φεστιβάλ είναι η κλιματική κρίση.
  Το Ευρωπαϊκό Προοδευτικό Μέτωπο και η συνάντηση με τον Πάπα
   Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες στην Ιταλία. Εκτός από τη σημαντική συνάντηση που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος μιλάει με τα θερμότερα λόγια για τον τέως πρωθυπουργό, ο Αλ. Τσίπρας ήταν κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του Articolo Uno, σχηματισμού που συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.
   Μίλησε για το «Νέο Προοδευτικό Μέτωπο στην Ευρώπη» υπογραμμίζοντας πως μόνο μέσα από τη συμμαχία της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και άλλων προοδευτικών δυνάμεων μπορούν να προωθηθούν λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε., όπως το βάθεμα των κοινωνικών ανισοτήτων, η προσφυγική και η κλιματική κρίση, αλλά και το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία της.
   Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Ιταλία εντάσσεται στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει «γέφυρα» ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζονται για τους επόμενους μήνες επισκέψεις του τέως πρωθυπουργού και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 10:03 pm


Αλέξης Τσίπρας: Η πρόκληση δεν είναι να πάμε την Αριστερά πιο κοντά στην Σοσιαλδημοκρατία, αλλά να φέρουμε την Σοσιαλδημοκρατία πιο κοντά στην Αριστερά - VIDEO

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ πρόκληση για αριστερές απαντήσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο


   «Η πρόκληση δεν είναι να πάμε την Αριστερά πιο κοντά στην Σοσιαλδημοκρατία, αλλά να φέρουμε την Σοσιαλδημοκρατία πιο κοντά στην Αριστερά», τόνισε κερδίζοντας τα χειροκροτήματα του κοινού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ του «Κινήματος Δημοκρατικών Προοδευτικών - Άρθρο1» στη Ρώμη με την παρουσία των δημοσιογράφων Λούκα Τελέζε και Θεόδωρου Ανδρεάδη Συγγελάκη.
   Ο Α. Τσίπρας υποβλήθηκε σε ένα είδος «ανάκρισης» για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ενώ ο ίδιος άφησε αιχμές κατά το ρατσισμού και του «σαλβινισμού», αναπτύσσοντας την ιδέα για τη δημιουργία ενός νέου μαζικού κόμματος και αναφέρθηκε στις σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Αριστερά, τη Σοσιαλδημοκρατία και τους Πράσινους.
   Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη
Συμφωνία των Πρεσπών και τη μάχη του κόμματος και της Αριστεράς κατά του εθνικισμού και του λαϊκισμού, εκτιμώντας ότι η Αριστερά με βάση τις αρχές της έκανε το σωστό για την χώρα γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να καταβάλλει ένα πολιτικό κόστος, κερδίζοντας μάλιστα και τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού.  Η επίσκεψη Τσίπρα στη Ρώμη
   Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της επίσκεψής του στη Ρώμη, ο Α. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ιταλικής βουλής και ηγετικό στέλεχος της αριστερής πλευράς του Κινήματος Πέντε Αστέρων Φίκο, τον υπουργό Οικονομικών Γκουαλτιέρι, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων και πρώην πρωθυπουργό Τζεντιλόνι, τη Λουτσιάνα Καστελίνα, το Δημοκρατικό Κόμμα, το «Κίνημα Δημοκρατικών Προοδευτικών - Άρθρο1», την Ιταλική Αριστερά, την «Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα».


   Συνάντηση που κράτησε σχεδόν μια ώρα είχε, το Σάββατο το πρωί στο Βατικανό, ο πρώην ΠΘ και πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο.
   Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ποντίφικα για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την ανάγκη αντιμετώπισης της προσφυγικής/μεταναστευτικης κρίσης με ανθρωπισμο, για τη στήριξη της Ελλάδας με την επίσκεψή του στη Λέσβο τις δύσκολες εκείνες στιγμές, καθώς και για τα θερμά του λόγια προς τον Ελληνικό λαό, αλλά και προς το πρόσωπό του.
   Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη σταθερή στήριξη του στον ελληνικό λαό και την στάση που επιδεικνύει καθημερινά, ενώ για άλλη μια φορά συνεχάρη τον πρώην ΠΘ για τις προσπάθειές του. Επανέλαβε ότι του έχουν μείνει χαραγμένα βαθιά στη μνήμη και στη ψυχή όσα είδε στη Λέσβο, αλλά και η φράση του Αλέξη Τσίπρα που συχνά μνημονεύει ότι "τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από οποιεσδήποτε συμφωνίες".  Αποσπάσματα από τις απαντήσεις του Α. Τσίπρα στους δύο δημοσιογράφους Λ. Τελέζε και Θ. Ανδρεάδη - Συγγελάκη
   Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να βρεθώ στην Ιταλία σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή για την πολιτική κατάσταση της χώρας σας και την Ευρώπη, παρόλο που πάντα είναι ενδιαφέρουσες οι στιγμές στην Ιταλία. Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώντας την ιταλική πολιτική σκηνή δεν θα πλήξουμε ποτέ.
   Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που πολύ εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί και η χειραγώγηση συνήθως δεν γίνεται από αυτούς που δίνουν σύνθετες απαντήσεις. Η Αριστερά δίνει σύνθετες απαντήσεις στα σύνθετα ερωτήματα, γιατί θέλει να δώσει αποτελεσματικές απαντήσεις με ορίζονται χρόνου και βάθος. Για αυτό η χειραγώγηση είναι πιο εύκολη από αυτούς που δίνουν απλοϊκές απαντήσεις και απλοϊκές απαντήσεις δίνουν οι λαϊκιστές. Λαϊκισμός δεν είναι να υπερασπίζεσαι το λαό σου προκειμένου να προχωρήσει μπροστά. Λαϊκισμός είναι να δημαγωγείς προκειμένου να κερδίσεις τη στήριξή του εφαρμόζοντας μια πολιτική που στο τέλος δεν τον ευνοεί και τον διχάζει βυθίζοντας τον στο μίσος. Φοβάμαι ότι η δεξιά και η ακροδεξιά θα επωφεληθούν στο τέλος αν εμείς δεν δράσουμε.

  ΣΥΡΙΖΑ, λαϊκά στρώματα και μεσαία τάξη
   Η Αριστερά στην Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του στα λεγόμενα λαϊκά στρώματα, κατάφερε να οικοδομήσει, παρά τις τεράστιες δημοσιονομικές δυσκολίες που βρεθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, μια σχέση βαθιά ριζωμένη, μια σχέση ειλικρινή, κατάφερε να εκπροσωπήσει αυτά που ονομάζουμε λαϊκά στρώματα και αυτό το είδαμε και στα εκλογικά αποτελέσματα, όπου ήρθαμε πρώτη δύναμη παρά την ήττα μας, με σχεδόν 40% σύμφωνα με τα exit polls, στους μισθωτούς, τους άνεργους, τους νέους ανθρώπους και τις παραδοσιακά λαϊκές περιοχές των μεγάλων πόλεων και στην ύπαιθρο.
   Ο αδύναμός μας κρίκος ήταν τα μεσοστρώματα κι όχι οι αδύναμοι, όχι η εργατική τάξη, όχι οι άνεργοι. Κι αυτό έχει πολλές αιτίες, που θα μπορούσε κανείς να συζητά πολύ ώρα για να το εξηγήσει. Όμως εμείς βρεθήκαμε στην κυβέρνηση σε ειδικά δύσκολες συνθήκες, στις δυσκολότερες μετά τη μεταπολίτευση. Κι έπρεπε να κάνουμε μια κρίσιμη επιλογή ή να οδηγήσουμε σε ένα big bang, σε μια τεράστια καταστροφή, που θα έπληττε κυρίως τις δυνάμεις που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε, το προλεταριάτο, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, γιατί οι άλλοι είχαν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό και θα έρχονταν πολύ εύκολα για να αγοράσουν τα πάντα εάν επιλέγαμε την έξοδο από το ευρώ. Βρεθήκαμε σε μια πολύ δύσκολη επιλογή και έπρεπε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις.
   Αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε αυτό που μας παρουσίαζαν ως μονόδρομο, δηλαδή το δρόμο της απόλυτης υποταγής, ούτε όμως το δρόμο της απόλυτης ρήξης και να αναζητήσουμε εναλλακτικούς δρόμους με σκληρή διαπραγμάτευσης και οικοδόμηση συμμαχιών στο ευρωπαϊκό επίπεδο.
   Στο τέλος της «ημέρας» είχαμε μια μοναδική επιλογή θα έλεγα. Δεν υπήρχε εναλλακτική όσο αφορά την αριστερή προσέγγιση. Αυτό το δημοσιονομικό χώρο που είχαμε, τα βάρη που έπρεπε να μοιράσουμε, να τα μοιράσουμε με δικαιοσύνη και με ταξική μεροληψία υπέρ των αδύναμων. Κι όταν αργότερα είχαμε δυνατότητες δημοσιονομικές, βγαίνοντας από την κρίση και τα Μνημόνια, ερχόμενοι στην ανάπτυξη, πάλι με μεροληψία υπέρ των αδύναμων και των μεσαίων στρωμάτων.
   Αυτό δημιούργησε στο τέλος την εξής εικόνα. Αυτή η επιλογή μας ήταν η αιτία για την στενή σχέση μας με τα λαϊκά στρώματα και αυτό το 32%, αλλά ήταν ταυτόχρονα και η αιτία της ήττας μας. Γιατί τα στρώματα εκείνα με τα μεγάλα εισοδήματα, οι πλούσιοι, οι λίγοι που οδήγησαν την χώρα τα προηγούμενα χρόνια στην κρίση κερδίζοντας ολοένα και περισσότερα, έλεγχαν και τα μέσα ενημέρωσης και άρα δημιούργησαν μια αίσθηση στα μεσοστρώματα ότι αυτή η πολιτική είναι μια άδικη πολιτική, ιδίως σε ότι αφορά την φορολογία των μεσοστρωμάτων, που άρχισαν να αισθάνονται ότι ουσιαστικά προκειμένου να ελαφρύνουμε τους αδύναμους ήμασταν μεροληπτικοί εναντίον τους.
   Όμως η αλήθεια ήταν ότι ήμασταν μεροληπτικοί υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, με τη διαφορά ότι στην Ελλάδα, όπως και στην Ιταλία, αυτό που ονομάζουμε μεσοστρώματα χρήζει ορισμού, πρέπει να διευκρινίσουμε ποια είναι αυτά. Στην Ελλάδα λοιπόν ακόμη και αυτοί που δεν ανήκουν στα λεγόμενα μεσοστρώματα αισθάνονται ότι ανήκουν σε αυτά. Συνεπώς η πολιτική που ακολουθήσαμε ήταν μια πολιτική που μας βοήθησε στο να ριζώσουμε στα λαϊκά στρώματα, αλλά οδήγησε ένα μεγάλο μέρος των λεγόμενων μεσοστρωμάτων και κάτω από μια πολυστοχευμένη καμπάνια πολιτικής επικοινωνίας από την πλευρά των αντιπάλων μας να οδηγηθούμε στη δεξιά. Κι έτσι είχαμε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.

  Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι ανίκητος
   Είναι προφανές ότι ο νεοφιλελευθερισμός διατηρεί αντισώματα. Παρά το γεγονός ότι αποτυγχάνει, παρά το γεγονός ότι οδηγεί σε ανακυκλούμενες κρίσεις στην Ευρώπη, την παγκόσμια οικονομία, δυστυχώς σήμερα αποτελεί το κυρίαρχο μοντέλο της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανίκητος. Δεν είναι ανίκητος για δύο λόγους.
   Πρώτον, γιατί δημιουργώντας αυτές τις ανακυκλούμενες κρίσεις δημιουργεί τεράστιες αντιθέσεις, τεράστιες συγκρούσεις στο πολιτικό εποικοδόμημα. Αντιθέσεις και συγκρούσεις οι οποίες τείνουν να πάρουν μια απρόβλεπτη μορφή. Σε ότι αφορά τη διαιώνιση του κυρίαρχου παραγωγικού μοντέλου εξάρτησης, της κυρίαρχης λογικής εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο αυτό μπορεί να διαιωνίζεται για χρόνια, για δεκαετίες. Το ερώτημα των ημερών και της εποχής μας όμως είναι αν θα μπορεί εσαεί να καταναλώνει και να εξαντλεί και τους φυσικούς πόρους που δεν είναι ατελείωτοι.
   Δεύτερον, γιατί θεωρώ ότι η εναλλακτική Αριστερά απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό δεν έχει καταφέρει ακόμη να δώσει μια συγκροτημένη εναλλακτική απάντηση στο κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο που έχουμε σήμερα με τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Ελπίζω ότι όταν θα μπορέσει να δοθεί αυτή η εναλλακτική απάντηση τότε το κυρίαρχο σήμερα μοντέλο θα φανεί ότι δεν είναι μοναδικό και ανίκητο.

  Ανασυγκρότηση ΣΥΡΙΖΑ
   Είμαστε μόνο δύο μήνες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια δεύτερη ευκαιρία για εμάς. Μια δεύτερη ευκαιρία, έχοντας πλέον τον χρόνο, αφού δεν είμαστε αφοσιωμένοι με την βαριά ευθύνη να σώσουμε την χώρα από την χρεωκοπία και την καταστροφή. Η δεύτερη ευκαιρία για να ασχοληθούμε με την κομματική ανασυγκρότηση. Με το πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα κόμμα εν κινήσει και ως ένα κόμμα που διαρκώς μετεξελίσσεται, θα αποκτήσει μια σύγχρονη αριστερή ταυτότητα, ανοικτή, πλατιά, αγκαλιάζοντας όλους τους προοδευτικούς πολίτες, ριζώνοντας στην κοινωνία, αλλά δίνοντας και απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας. Πειστικές απαντήσεις. Νομίζω λοιπόν ότι είναι μια ευκαιρία για εμάς την οποία θα την αξιοποιήσουμε.

  Η Συμφωνία των Πρεσπών
   Θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι η συμφωνία των Πρεσπών είχε πολύ πιο δύσκολες επιπτώσεις για εμάς και συνέβαλε εντέλει στην εκλογική μας ήττα παρά οι αναγκαίοι συμβιβασμοί που κάναμε για να βγει η χώρα από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.
   Όμως όχι μόνο δεν μετανιώνουμε για αυτή μας την επιλογή, αλλά αισθανόμαστε περήφανοι που αποφασίσαμε να παραμερίσουμε το πολιτικό κόστος, που φαινόταν ότι διατρέχαμε τον κίνδυνο να έχουμε και εκλογικές απώλειες, προκειμένου να ακολουθήσουμε μια πολιτική αρχών. Μια πολιτική που πρέπει να ακολουθεί η Αριστερά όταν βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης.
   Η Αριστερά οφείλει όταν βρίσκεται σε θέσεις ευθύνης πρώτα απόλα να θυμάται ποιους εκπροσωπεί. Για ποών τα δικαιώματα και συμφέροντα αγωνίζεται και παράγει πολιτική. Αλλά οφείλει να αφήνει και στις κρίσιμες ιστορικές στιγμές το στίγμα της και το στίγμα της Αριστεράς δεν μπορεί παρά να είναι απέναντι στον εθνικισμό, απέναντι στο μίσος, απέναντι στη διχαστική ρητορική της ακροδεξιάς και να ανοίγει δρόμους για τη φιλία και τη συνεργασία των λαών.
   Ο πολιτικός μου αντίπαλος και σημερινός πρωθυπουργός έκανε μια βασική πολιτική επιλογή, η οποία απεδείχθη αποτελεσματική σε ότι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα. Την πολιτική επιλογή να χαϊδέψει τα αυτιά όλων όσων ήθελαν να ακούνε λόγια εθνικιστικής υπεροχής και υπερηφάνειας, να συστρατευτεί και να συμπορευτεί με αυτό το κύμα του εθνολαϊκισμού που αναδείχθηκε στην Ελλάδα με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών. Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο να πάρει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από την ακροδεξιά και κατάφερε να επικοινωνήσει με λαϊκά στρώματα στα οποία η ακροδεξιά και αυτός ο εθνικιστικός λόγος έχει επιρροή.
   Όμως αυτό που ήταν αποτελεσματικό σε ότι αφορά την εκλογική του νίκη θα είναι και το βασικό πρόβλημα, το βασικό φυσικό εμπόδιο που θα αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα. Γιατί στην πολιτική όπως και στη ζωή οτιδήποτε κάνεις το βρίσκεις μπροστά σου. Τροφοδοτώντας αυτή την ακραία ρητορική, τροφοδοτώντας αυτό το ρεύμα του εθνολαϊκισμού πολύ σύντομα θα βρεθεί απέναντι, μπροστά στο τέρας που εξέθρεψε στην ελληνική κοινωνία. Μπορεί σήμερα να μην είναι, ευτυχώς λέω εγώ, ως κόμμα στη βουλή, όπως η Χρυσή Αυγή, που δεν είναι πια στην βουλή και αυτό είναι ένα σημαντικό κατόρθωμα για την ελληνική κοινωνία, αλλά οι θύλακες του εθνικισμού υπάρχουν δυστυχώς και περιμένουν από τη σημερινή κυβέρνηση να ακολουθήσει μια ακραία πολιτική. Αν την ακολουθήσει αυτή την ακραία πολιτική πιστεύω ότι θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα και ελπίζω και εύχομαι να μην το κάνει. Αν δεν την ακολουθήσει όμως, που το εύχομαι και το ελπίζω, θα βρεθεί μπροστά σε μεγάλα αδιέξοδα στο εσωτερικό του κόμματός του.

  Προοδευτική συμμαχία
   Στόχος μας είναι να φέρουμε τη σοσιαλδημοκρατία πιο κοντά στην Αριστερά και πιο κοντά στις ρίζες της και όχι να πάμε εμείς πιο κοντά στη Σοσιαλδημοκρατία. Η αλήθεια είναι πάντως ότι σήμερα χρειάζεται όλες οι δυνάμεις που αυτοπροδριοριζόμαστε ως προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε ένα μεγάλο καθήκον, τουλάχιστον να δούμε ποιος είναι ο μεγάλος αντίπαλος, ο μεγάλος εχθρός. Ο μεγάλος αντίπαλος, ο μεγάλος εχθρός είναι η ακροδεξιά που είναι απειλητική, που είναι ένα ρεύμα που πείθει δυστυχώς τους πολίτες και γίνεται πλειοψηφικό. Αυτό το ρεύμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το αντικρούσουμε. Ταυτόχρονα πρέπει να δούμε ποιες είναι οι πολιτικές εκείνες που τρέφουν αυτό το τέρας. Οι πολιτικές αυτές είναι αυτές που διαρρηγνύουν την κοινωνία, την κοινωνική συνοχή, που δημιουργούν ανισότητες, είναι οι πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία, την εξαθλίωση, στην ελαστική εργασία. Οφείλουμε να συνομιλήσουμε σε πρώτη φάση και να συνεργαστούμε για να δώσουμε απαντήσεις απέναντι σε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο.
   Συνεπώς χρειάζεται σήμερα στην Ευρώπη ένα ευρύτατο προοδευτικό μέτωπο που θα ξεκινάει από τα αριστερά της Αριστεράς και θα αγγίζει έως το προοδευτικό κέντρο, ένα μέτωπο με αιχμή την απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς, με πολιτικές αιχμής ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και στις πολιτικές που γεννούν ανισότητες και με απαντήσεις απέναντι στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

  Το μεταναστευτικό
   Εύκολος τρόπος και εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Νομίζω όμως ότι η απάντηση στα κρίσιμα ερωτήματα για το μεταναστευτικό δεν μπορεί να είναι μια απάντηση που δεν θα εμπεριέχει τις βασικές ηθικές αξίες και αρχές, όχι της Αριστεράς, αλλά του κοινού ευρωπαϊκού μας πολιτισμού. Δεν μπορεί να είναι μια απάντηση που δεν θα εμπεριέχει την αλληλεγγύη, που δεν θα εμπεριέχει τον ανθρωπισμό.
   Από εκεί και πέρα όποιος πιστεύει ότι χτίζοντας τείχη στην Ευρώπη, εξοντώνοντας τους εξαθλιωμένους θα αντιμετωπίσει το φαινόμενο των προσφυγικών ροών πλανάται οικτρά. Αυτό το φαινόμενο ήρθε για να μείνει όσο υπάρχουν πόλεμοι και συγκρούσεις, όσο διευρύνεται η κλιματική αλλαγή ω φαινόμενο, όσο η Ευρώπη θα γερνάει, ενώ η Αφρική και η Ασία θα είναι πιο νέες, όσο η Ευρώπη θα είναι πιο πλούσια και η Αφρική και οι Ασία θα είναι πιο φτωχές, το φαινόμενο αυτό θα είναι εδώ.
   Συνεπώς, κατά την άποψη μου, χρειάζεται ένας συνδυασμός δράσεων και παρεμβάσεων. Η προτεραιότητά μας θα έπρεπε να ήταν ένα σχέδιο για την ειρήνευση, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών του Τρίτου Κόσμου και των υπανάπτυκτων χωρών. Σε δεύτερη φάση θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο ευρωπαϊκής λύσης και καταμερισμού των ευθυνών για το προσφυγικό πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη. Και σε Τρίτη φάση θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο ενσωμάτωσης των μεταναστών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ενσωμάτωσης μέσα στον κοινωνικό ιστό.

  Ευρωπαϊκή Αριστερά και κεντροαριστερά
   Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια κοινή πορεία. Θεωρώ ότι αυτή η κοινή πορεία, αν στοιχειωδώς μπορέσει να συγκροτηθεί, δεν θα αποτελεί το άθροισμα των επί μέρους κομματιών, αλλά θα αποκτήσει μια πολύ μεγαλύτερη δυναμική. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα αποκτήσουμε τις ίδιες απόψεις. Ενδεχομένως δεν σημαίνει ότι όλοι θα είμαστε στο ίδιο κόμμα. Αλλά σημαίνει ότι όταν αντιλαμβανόμαστε ότι έρχονται οι βάρβαροι για να καταλάβουν την πόλη θα βρεθούμε στα τείχη της πόλης για να την προστατεύσουμε και να διώξουμε τους βαρβάρους.

  Για τον Σαλβίνι
   Μόλις είπα τη λέξη «βάρβαροι» μου κάνετε ερώτηση για το Σαλβίνι. Νομίζω ότι ανήκει στην ίδια συνομοταξία με άλλους επιφανείς Ευρωπαίους ακροδεξιούς λαϊκιστές, που αξιοποιούν τις μεγάλες αντιθέσεις που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία προκειμένου να δώσουν εύκολες απαντήσεις. Πράγματι είναι ανησυχητικό ότι μπορούν με αυτόν τον απλοϊκό λόγο, τον λόγο που θέλει να ρίξει την ευθύνη για την οικονομική κρίση, τις ανισότητες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στους αδύναμους, είναι ανησυχητικό ότι κερδίζουν τα λαϊκά στρώματα. Χρησιμοποιούν την ορολογία της Αριστεράς, τα μέσα που παραδοσιακά η Αριστερά χρησιμοποίησε για να πείθει τις μάζες και να τις κινητοποιεί. Χρησιμοποιούν ένα λόγο που θέλουνε να λένε ότι είναι αντισυστημικός. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ακροδεξιά πουθενά στην Ευρώπη και στον κόσμο δεν είναι αντισυστημική. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Είναι η άλλη όψη του συστήματος. Το μακρύ χέρι του συστήματος.
   Εμείς πιστεύω ότι θα κάνουμε τεράστιο λάθος εάν για να τους αντιμετωπίσουμε προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τη συστημική κανονικότητα. Μιλούνε διαρκώς για το κατεστημένο των Βρυξελλών. Και αναρωτιέμαι εάν μόνο στις Βρυξέλλες υπάρχει το κατεστημένο; Στη Ρώμη δεν υπάρχει; Στην Αθήνα δεν υπάρχει; Στο Βερολίνο δεν υπάρχει; Σε κάθε πρωτεύουσα ξεχωριστά δεν υπάρχει ένα εθνικό κατεστημένο;
   Όπου και όποτε καταφέραν να πάρουν θέσεις κυβερνητικής ευθύνης οι πολιτικές που εφάρμοσαν ήταν προς όφελος αυτών των εθνικών κατεστημένων και εις βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Όρμπαν στην Ουγγαρία και πως μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους ή ο Κουρτς στην Αυστρία.

  Ο κύκλος της λαϊκιστικής δεξιάς και ακροδεξιάς
   Δεν είναι εύκολο να απαντήσει κανείς σε αυτό το ερώτημα. Γιατί τη δεκαετία του ’30 αυτός ο κύκλος έκλεισε με έναν τραγικό και καταστροφικό τρόπο για την ανθρωπότητα. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια δύσκολη πραγματικότητα, γιατί δυστυχώς οι δυνάμεις αυτές αυξάνουν την ισχύ τους και στην Ευρώπη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και απειλούν τις κοινωνικές κατακτήσεις, τη δημοκρατία, την ίδια την Ευρώπη. Γιατί πριν από πέντε χρόνια έλεγαν ότι η απειλή της Ευρώπης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά η πραγματική απειλή της Ευρώπης είναι η ακροδεξιά, γιατί θέλει να τη διαλύσει την Ευρώπη, όχι να την αλλάξει προς το καλύτερο.
   Θα έδινα μια πιο σταθερή και αισιόδοξη απάντηση στο ερώτημα εάν η Αριστερά μπορούσε να αρχίσει σιγά σιγά να πείθει τα κοινωνικά στρώματα που εκπροσωπεί και θέλει να εκπροσωπήσει για την αναγκαιότητα μάχης και ηγεμονίας τόσο στο επίπεδο της πολιτικής πάλης όσο και κυρίως στο επίπεδο των ιδεών. Ας μην το ξεχνάμε, εάν χάσουμε την ηγεμονία στο επίπεδο των ιδεών θα χάσουμε και τις πολιτικές κρίσιμες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Αυτό είναι ένα δίδαγμα που έρχεται από την ανάγνωση των δικών σας φιλοσόφων της Αριστεράς.

  Για το μέλλον της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρώπης
   Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς γράφεται από τους αγώνες και τις δράσεις όχι των ηγετών, αλλά των μαζών, των λαών, των συλλογικοτήτων, που απαρτίζουν τα κόμματα και τα κινήματα της Αριστεράς. Όσο υπάρχει διαρκής πάλη και αγώνας για μια πιο δίκαιη κοινωνία στην Ελλάδα, την Ιταλία, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα έχει ένα μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ, η ιταλική Αριστερά και η ευρωπαϊκή Αριστερά.
   Νομίζω ότι είναι παράσημο για τον [υπουργό Υγείας] Σπεράντσα η κατηγορία του Σαλβίνι [ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση δείχνει ότι έχετε την πιο αριστερή κυβέρνηση στην ιστορία σας]. Πρέπει λοιπόν να αγωνιστεί για να τον δικαιώσει.

  Σχετικά με τη δεύτερη κυβέρνηση Κόντε
   Μου αρέσει το γεγονός ότι έγινε η δεύτερη κυβέρνηση Κόντε. Γιατί πραγματικά για κάποιους ανθρώπους που παρακολουθούν την Ιταλία, αγαπάνε αυτή την χώρα για όσο έχει προσφέρει στις ιδέες, στο αντιφασιστικό κίνημα, πραγματικά ήτανε μια θλίψη να βλέπει κανείς να κυριαρχούν αυτές οι απόψεις κι αυτές οι πρακτικές που είναι μια μεγάλη ντροπή για τον ευρωπαϊκό μας πολιτισμό.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 9:27 pm


Κυριακάτικο αλληλοφάγωμα: Οικογένεια Μπακογιάννη καρφώνει Ταχιάο, Ταχιάος καρφώνει οικογένεια...

- Η ανακοίνωση της οικογένειας που... διαόλισε τον Ταχιάο, που απάντησε με δική του ανακοίνωση «αδειάζοντάς» τους
- Και κάπως έτσι, ένας δήμαρχος Αθηναίων, μια βουλευτής και πρώην υπουργός, ένα προβεβλημένο στέλεχος του ίδιου κόμματος βρέθηκαν σε κυριακάτικο αλληλοφάγωμα...
- Δ. Παπαδημούλης: Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιος λέει την αλήθεια!


   Κι ενώ η οικογένεια Μπακογιάννη επιχείρησε σήμερα να δώσει τέλος στη συζήτηση για τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Π. Μπακογιάννης» επειδή «δεν θέλουμε το όνομά του να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση», ο νεοδιορισθείς πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Ν. Ταχιάος, έριξε λάδι στη φωτιά αποκαλύπτοντας ότι η οικογένεια όχι μόνο γνώριζε εκ των προτέρων, αλλά είχε και την πατρότητα της πρότασης της Αττικό Μετρό...
   Η απόφαση της Αττικό Μετρό, που ανακοινώθηκε προχθές, να προβεί σε μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» του Μετρό σε «Π. Μπακογιάννης», «για να αποτίσει φόρο τιμής, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη δολοφονία του», προκάλεσε ουκ ολίγες αντιδράσεις, με αιχμή τόσο το κόστος μιας τέτοιας μετατροπής όσο και ότι ο εκλιπών ήταν πατέρας του σημερινού δημάρχου Αθηναίων. 
   Σήμερα, Κυριακή 22/9. λοιπόν, η οικογένεια Μπακογιάννη επιχείρησε να δώσει τέλος στη σχετική συζήτηση, «ευχαριστώντας την Αττικό Μετρό» (δηλαδή τη σημερινή διοίκησή της και τον σημερινό πρόεδρό της Ν. Ταχιάο) για την «τιμητική πρόταση». Οπότε, τέλος συζήτησης;
   Οχι ακριβώς, γιατί στη ανακοίνωση της οικογένειας υπήρξε μια «λεπτομέρεια» που μάλλον ...διαόλισε τον Ν. Ταχιάο, που ήταν - θυμίζουμε - υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρώτος επιλαχών βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης κατά τις τελευταίες εθνικές εκλογές. Η λεπτομέρεια, ήταν ότι η οικογένεια, «ευχαριστώντας για την πρόταση», έλεγε εμμέσως ότι δεν είχε ουδεμία ανάμιξη στην ιδέα της μετονομασίας. Αμ δε...

  «Διαρκής συνεννόηση με την οικογένεια Μπακογιάννη»
   Ο Ν. Ταχιάος έσπευσε λίγη ώρα μετά να βάλει τα πράγματα σε διαφορετική βάση, «αδειάζοντας» και εκθέτοντας την οικογένεια Μπακογιάννη που λίγο πριν έλεγε πως «δεν ήξερε τίποτα»: «Δεν μου ήρθε θεία επιφοίτηση» να ζητήσω την αλλαγή της ονομασίας, «το θέμα έφτασε σ’ εμένα απολύτως ώριμο και σε πλήρη γνώση όσων η ανάμειξη είναι προφανής» και - τέλος, για όσους δεν κατάλαβαν, με την «οικογένεια υπήρξε διαρκής συνεννόηση στις λίγες αυτές ημέρες που έπρεπε να προλάβουμε την 30η επέτειο της δολοφονίας, αφού πέραν της πατρότητας της ιδέας, αυτή είχε αναλάβει και την δαπάνη της τιμητικής εκδήλωσης».
   Και κάπως έτσι, ένας δήμαρχος Αθηναίων, μια βουλευτής και πρώην υπουργός, ένα προβεβλημένο στέλεχος του ίδιου κόμματος βρέθηκαν σε κυριακάτικο αλληλοφάγωμα...

  Δημ. Παπαδημούλης: Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιος λέει την αλήθεια!
   «Ο διορισμένος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Νικ.Ταχιάος, «καρφώνει» την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη, για "πλήρη συνεννόηση" για την μετονομασία του Σταθμού "Ευαγγελισμός", σε "Παύλος Μπακογιάννης". Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιος λέει την αλήθεια!», το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση.

Ο διορισμένος απ τον @kmitsotakis Νικ.Ταχιάος, «καρφώνει» την @Dora_Bakoyannis κ τον @KBakoyannis, για «πλήρη συνεννόηση» για την μετονομασία του Σταθμού «Ευαγγελισμός», σε «Παύλος Μπακογιάννης». Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε ποιος λέει την αλήθεια! : https://www.news247.gr/politiki/tachiaos-metonomasia-eyaggelismos-paylos-mpakogiannis.7504730.html 


Η ανακοίνωση της οικογένειας
«Ευχαριστούμε θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε "Παύλος Μπακογιάννης", την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.
Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα.
Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα.
Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί.
Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ.
Οικογένεια Παύλου Μπακογιάννη»
Η ανάρτηση του Νίκου Ταχιάου
Σημειώνουμε τις δύο πρώτες παραγράφους, τα υπόλοιπα στη σελίδα του νυν προέδρου της Αττικό Μετρό:
«Έχω αποφύγει να σχολιάσω το θέμα της μετονομασίας των σταθμών του μετρό της Αθήνας, πριν να έχω εικόνα της κατάληξής του. Τώρα, μετά την ανακοίνωση της οικογένειας Μπακογιάννη, οφείλω να το κάνω:
1. Δεν μου ήρθε ξαφνικά θεία επιφοίτηση και με το «καλημέρα» ένας Θεσσαλονικιός πρόεδρος της Αττικό Μετρό αποφάσισε να βαφτίσει ξανά τους σταθμούς της Αθήνας. Το θέμα έφτασε σ’ εμένα απολύτως ώριμο και σε πλήρη γνώση όσων η ανάμειξη είναι προφανής και άγγιζαν οι συνέπειες της απόφασης. Άλλωστε, για κανέναν στη σημερινή διοίκηση της Αττικό Μετρό, ο Παύλος Μπακογιάννης δεν θα μπορούσε να είναι ένα όνομα σε μία ταμπέλα, όπως το ίδιο ισχύει αυτονόητα και για την οικογένειά του με την οποία υπήρξε διαρκής συνεννόηση στις λίγες αυτές ημέρες που έπρεπε να προλάβουμε την 30η επέτειο της δολοφονίας, αφού πέραν της πατρότητας της ιδέας, αυτή είχε αναλάβει και την δαπάνη της τιμητικής εκδήλωσης.
2. Ξέρω καλά τις περιπλοκές μιας μετονομασίας, αφού έχω 20 χρόνια προϊστορίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μπορούσα να γνωρίζω και τις πολιτικές και τις τεχνικές παραμέτρους του εγχειρήματος. Δεν συμφώνησα να εισηγηθώ κάτι που δεν μπορούσα να υποστηρίξω σε πολλαπλά επίπεδα. Όσοι με γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται ότι δεν θα το έκανα ποτέ. (...)»

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 8:40 pm


Κάτι γίνεται στον συνδικαλιστικό χώρο

- Όσο περνάνε οι ημέρες, ολοένα και περισσότερες διοικήσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων προσέρχονται στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης
- Αξιοπρόσεκτες οι ανακατατάξεις, το πανίσχυρο κάποτε συνδικαλιστικό κατεστημένο δείχνει να καταρρέει
- Οι αποφάσεις για την απεργία, που η προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ προσπάθησε μανιωδώς να αποτρέψει, δείχνουν μια αιφνίδια ρευστοποίηση των παραδοσιακών συσχετισμών. Και αυτό είναι μια καλή είδηση


   Όσο περνάνε οι ημέρες, ολοένα και περισσότερες διοικήσεις Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων προσέρχονται στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης. Αλλά το ζήτημα δεν είναι οι διοικήσεις.
   Η επίθεση της κυβέρνησης στις κλαδικές συμβάσεις φέρνει χιλιάδες εργαζόμενους αντιμέτωπους με μείωση μισθών και συμπίεσή τους προς το όριο του κατώτατου.
   Την ίδια στιγμή, οι προηγούμενες ρυθμίσεις Βρούτση -που εισήχθησαν αιφνιδιαστικά για ψήφιση πέντε λεπτά πριν κλείσει η Βουλή για καλοκαίρι- έχουν λύσει σε σημαντικό βαθμό τα χέρια της εργοδοσίας ως προς τις απολύσεις, ενώ οι εγγυήσεις στοιχειώδους εργασιακής προστασίας για τους εργολαβικούς έχουν πάει περίπατο.
   Είναι λοιπόν ο κόσμος της εργασίας, οι άνθρωποι, που μπορούν με τη μαζική συμμετοχή τους να κάνουν ζωντανή την απεργία της Τρίτης και, κυρίως, να την καταστήσουν πολιτικά αποτελεσματική.
   Παράλληλα, είναι αξιοπρόσεκτες οι ανακατατάξεις που εμφανίζονται στον συνδικαλιστικό χώρο. Το πανίσχυρο κάποτε συνδικαλιστικό κατεστημένο δείχνει να καταρρέει. Οι αποφάσεις για την απεργία, που η προσωρινή, πλέον, διοίκηση της ΓΣΕΕ προσπάθησε μανιωδώς να αποτρέψει, δείχνουν μια αιφνίδια ρευστοποίηση των παραδοσιακών συσχετισμών. Και αυτό είναι μια καλή είδηση.
   Είναι λοιπόν μια εξαιρετική στιγμή για μια πρωτοβουλία που θα ανασυγκροτήσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Μια πρωτοβουλία που θα επιχειρήσει να υπερβεί τις εκφυλιστικές πρακτικές, τον παραγοντισμό, τη γραφειοκρατική λογική, τη συνδιαλλαγή, την αδιαφάνεια και τη διαφθορά, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που τα τελευταία χρόνια καταρράκωσαν το κύρος του συνδικαλιστικού κινήματος και το απομόνωσαν από τον κόσμο της πραγματικής εργασίας.
   Η ανασυγκρότηση του συνδικαλισμού πρέπει να γίνει στη βάση ζωντανών κινητοποιήσεων και ώριμων και δίκαιων αιτημάτων. Και η ερχόμενη Τρίτη μπορεί να είναι μια εξαιρετική αφετηρία.
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ της Κυριακής

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 7:57 pm


Κλίμα: Οι μαθητές του κόσμου ενάντια στην απάθεια

- Ο άνθρωπος υπάρχει πριν από την κλιματική κρίση. Αυτός την προκάλεσε. Μόνο αυτός μπορεί να την αποτρέψει
- Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε λοιπόν. Τα παιδιά ξεκίνησαν ήδη. Ας τα ακούσουμε


   Η κλιματική κρίση είναι εδώ, και μάλιστα τα αποτελέσματά της επιταχύνονται με απρόβλεπτους ρυθμούς. Η ανθρωπότητα καλείται να την αποτρέψει πριν να είναι αργά.
   Το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι εύκολο κάτι τέτοιο. Ο τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης συντηρείται σήμερα από πανίσχυρα συμφέροντα. Τα κράτη δεν μπορούν και δεν θέλουν να πάρουν πολιτικές αποφάσεις ενάντια στα συμφέροντα αυτά.
   Ο πολιτικός συντηρητισμός, που αναδύεται από την κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού, αρνείται το πρόβλημα -με πρωταγωνιστή τον Τραμπ, τον ισχυρότερο άνθρωπο στη Γη, που θεωρεί τα περί κλιματικής αλλαγής θεωρίες συνωμοσίας. Και οι μεγάλες κοινωνικές πλειοψηφίες βυθίζονται στην απάθεια, καθώς το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο για να νιώθει κανείς ότι μπορεί να κάνει κάτι. Έτσι οι πόλοι λιώνουν, ο πλανήτης θερμαίνεται, τα τροπικά δάση εξαφανίζονται, οι φυσικές καταστροφές πληθαίνουν και η ανθρωπότητα παρακολουθεί ακίνητη.
   Όχι όλη. Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν και εχθές, στις «Παρασκευές για το μέλλον». Ο αγώνας τους ξυπνά συνειδήσεις, αφυπνίζει και κινητοποιεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Έχουν τη δύναμη αυτά τα παιδιά να σταματήσουν την πορεία προς το μη αναστρέψιμο. Μπορούν με την αγωνία τους να νικήσουν την απροθυμία κρατών, διεθνών οργανισμών και οικονομικών συμφερόντων;
   Δεν ξέρουμε την απάντηση. Ξέρουμε όμως ότι ο κόσμος έχει αλλάξει πολλές φορές στην Ιστορία. Και έχει αλλάξει επειδή κάποιοι πρωτοπόροι οραματιστές βγήκαν μπροστά βάζοντας στόχους που όλοι οι υπόλοιποι θεωρούσαν ουτοπικούς και ανεφάρμοστους. Ο άνθρωπος υπάρχει πριν από την κλιματική κρίση. Αυτός την προκάλεσε. Μόνο αυτός μπορεί να την αποτρέψει.
   Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε λοιπόν. Τα παιδιά ξεκίνησαν ήδη. Ας τα ακούσουμε.
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ του Σαββατου

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 2:44 pm


Πετρελαιοκηλίδα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος

Ετοιμάζονται να δώσουν την ανυπολόγιστης αξίας «προίκα» στον «εθνικό επενδυτή», με αντίτιμο τα έσοδα που εισπράττει το Δημόσιο σε μόλις 3 χρόνια


   Ενώ δεν λένε να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ για τις μπουλντόζες που θα μπουν επιτέλους στο Ελληνικό και για τη «μεγαλειώδη» κίνηση του Λάτση να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, προετοιμάζεται το έδαφος για πλήρη εκχώρηση του χρυσοφόρου ενεργειακού κολοσσού των ΕΛΠΕ για δεύτερη φορά στον ίδιο όμιλο, που ήδη κατέχει το 45%.
   Μετά τον άγονο διαγωνισμό πώλησης του 50,1% τον περασμένο Απρίλιο, ο συνεταίρος του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ αποφάσισε να μην πουλήσει το μερίδιό του, εξωθώντας το Δημόσιο να στερηθεί πλήρως ένα πολύτιμο, οικονομικά και στρατηγικά, περιουσιακό στοιχείο.
   Από τα τρία εναλλακτικά σενάρια που υπήρχαν για να καλυφθεί η δέσμευση προς τους δανειστές για έσοδα 500 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι η κυβέρνηση προκρίνει το χειρότερο: να πουλήσει τις μετοχές του Δημοσίου μέσω Χρηματιστηρίου, με αντίτιμο τα έσοδα που εισπράττει από τα ΕΛΠΕ σε μόλις τρία χρόνια. Και μάλιστα μαζί με τα δικαιώματα εξόρυξης, τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε εξαιρέσει από την πώληση.
   Μια δυναμική και κερδοφόρα βιομηχανία, η οποία τα τελευταία χρόνια αύξησε εντυπωσιακά την κερδοφορία της με το Δημόσιο να ασκεί επιτέλους ουσιαστικά και όχι τυπικά τη διοίκηση, τώρα γίνεται ανυπολόγιστης αξίας «προίκα» για όποιον ιδιώτη αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό της.
   Από την έρευνα της «Εφ.Συν.» προκύπτει ένα διαχρονικό αμάρτημα, μια «πετρελαιοκηλίδα» σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος από το 2003, οπότε μεθοδεύτηκε ο παράδοξος «γάμος» ΕΛΠΕ και Πετρόλα, με κερδισμένη την εταιρεία του Ομίλου Λάτση. Σήμερα ο «εθνικός επενδυτής» φαίνεται ότι τα θέλει όλα δικά του.
   Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει όλα τα χαρτιά της. Η λιτή, τυπική -και μάλλον ειρωνική- απάντηση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα ερωτήματα της «Εφ.Συν.» τα αφήνει όλα ανοιχτά. Ελπίζουμε ειλικρινά αυτό να προδίδει τουλάχιστον προβληματισμό και αναζήτηση της ιδανικής για το δημόσιο συμφέρον λύσης.
   Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Και τα εκατομμύρια των Ελλήνων πολιτών έχουν κάθε λόγο να μην επιτρέψουν να χαριστεί μια πολύτιμη πηγή εσόδων για το Δημόσιο, μια στρατηγικής σημασίας για τον εθνικό πλούτο επιχείρηση.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 2:14 pm


Όλγα Γεροβασίλη για Novartis: Θα ακουστούν πολλά στην Προανακριτική αν το επιτρέψουν - VIDEO

- «Στήνουν ένα δεύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης»
- «Εμείς λέμε στη Ν.Δ. να διερευνήσει όσο θέλει την υπόθεση. Εκείνη προχώρησε κάνοντας μία κίνηση αντιπερισπασμού»


   «Χθες ήρθε στη Βουλή εισαγγελικός φάκελος για άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου με κατηγορία για δωροληψία. Η διερεύνηση για αυτόν είναι κομμάτι της διερεύνησης του σκανδάλου, σε αντίθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο που ούτε εμπλέκεται, ούτε καταγγέλλεται για αυτό. Δεν υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής του» δήλωσε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.
   Όπως είπε μιλώντας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπoμπή «Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, θα ακουστούν ίσως πολλά στην προανακριτική εάν την αφήσουν και δεν πουν από την πρώτη μέρα ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, με αποτέλεσμα να πάει ο φάκελος στη Δικαιοσύνη.   «Εμείς ήμασταν η κυβέρνηση που φρόντισε να μην συγκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis και να αφήσει ανοιχτό το δρόμο στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Εμείς λέμε στη Ν.Δ. να διερευνήσει όσο θέλει την υπόθεση. Εκείνη προχώρησε κάνοντας μία κίνηση αντιπερισπασμού» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη και έκανε λόγο για ένα υπαρκτό σκάνδαλο δια στόματος όλων, διεθνούς εμβέλειας Όπως είπε, είναι υπό διερεύνηση, καθώς δεν έχει τελειώσει η διαδικασία για τα πολιτικά πρόσωπα.
   Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Δ. Παπαγγελόπουλο και υπογράμμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν αυτό που ως κυβέρνηση φρόντισε να μην συγκαλύψει το σκάνδαλο και να αφήσει τους δρόμους ελεύθερους στη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.
   «Σήμερα υπάρχει μία παραπλάνηση, υπάρχει ένας υποτιθέμενος ότι έστηνε σκευωρία. Η σκευωρία χρειάζεται τουλάχιστον δύο μέρη. Με τη δικαιοσύνη έγινε;» διερωτήθηκε και χαρακτήρισε τις καταθέσεις Σαμαρά – Βενιζέλου ποιήματα χωρίς στοιχεία.
   «Στήνουν ένα δεύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης» σημείωσε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε πώς ήξερε η ΝΔ τι περιέχει η δικογραφία που ήρθε χτες στη Βουλή, καθώς εδώ και μέρες είχε προαναγγείλει τη στάση της.
   «Ο κ. Μητσοτάκης είναι διπλά εκτεθειμένος. Επί πάνω από ένα χρόνο καταγγέλλει τον Τσίπρα ως σκευωρό λέγοντας προς τους ψηφοφόρους του ότι “εγώ θα αποκαλύψω την σκευωρία” και υιοθετεί όσα λέει ο Σαμαρά ότι θα τους πάει μέχρι τέλους. Ωστόσο ανακαλεί μετά τις εκλογές. Γιατί έλεγε ψέματα τόσο καιρό στον ελληνικό λαό;» επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

  «Επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ με εκκενώσεις καταλήψεων στέγασης προσφύγων»   Αναφορικά με τις νέες εκκενώσεις καταλήψεων, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ.
   «Προς το παρόν έχουμε εκκενώσεις καταλήψεων όπου διαμένουν μετανάστες και πρόσφυγες. δεν είναι αυτό το θέμα νόμος και τάξη. Το θέμα είναι τα ναρκωτικά, το παρεμπόριο, τα μεγάλα κυκλώματα και όχι οι τελευταίοι που κυκλοφορούν στα Εξάρχεια τους οποίους σήμερα συλλαμβάνεις και αύριο υπάρχουν διπλάσιοι. Οι πρόσφυγες δεν είναι το πρώτο που έχεις να αντιμετωπίσεις, υπάρχει ιεράρχηση» υπογράμμισε.
   Η Όλγα Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πάρα πολλές εξαρθρώσεις μεγάλων κυκλωμάτων ναρκωτικών που ωστόσο, όπως είπε, δεν έπαιρναν το φως της δημοσιότητας, καθώς γινόταν χωρίς κάμερες. «Δεν είναι φαντεζί η δουλειά της αστυνομίας, γινόταν με οργανωμένο σχέδιο» ανέφερε.
   «Η μάχη ενάντια στην παραβατικότητα είναι συνεχής και δεν μπορεί να διεξάγεται με επικοινωνιακούς όρους. Το σύνολο της επιχειρησιακής δραστηριότητας της ΕΛ.ΑΣ. κατά την περίοδο διακυβέρνησης μας είναι αναρτημένο στον ιστότοπο της. Η εικόνα είναι σαφέστατη και δείχνει το μέγεθος του έργου μας» επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 10:43 pm


Ψωνίσανε από σβέρκο!

- Σα να μη μας τα λες καλά Κυριάκο μου...
- 5 απορίες που δεν γίνεται να τις κάνεις... γαργάρα!


   Τόση μεγαλοψυχία; Τόση γενναιότης; Αλλο ήθος. Διαφορετική κουλτούρα. Πολιτικός πολιτισμός στον ύψιστο βαθμό. Μείναμε ενεοί με την άποψη που φέρεται να διατύπωσε στους στενούς συνεργάτες του ο πρωθυπουργός: «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας».
   Αμέσως, τα δεξιά μέσα ενημέρωσης -αυτά που δεν κινούνται στη γραμμή Σαμαρά- αποθέωσαν τον αρχηγό της παράταξης, αναφέροντας ότι μια παρόμοια θέση είχε εκφράσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την εποχή που ο δεύτερος έστελνε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.
   Ορισμένες απορίες:

   1. Αφού αυτό πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης, γιατί δεν το λέει φόρα-παρτίδα και περιορίζεται στις διαρροές; Εζήλωσε τη δόξα του πατριάρχη του αστισμού, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ακολουθούσε συστηματικά αυτή την τακτική; Ο,τι δεν ήθελε για διάφορους λόγους -κυρίως αυτοπροστασίας- να καταθέσει δημοσίως γιατί θα τον δέσμευε το έριχνε στην κυκλοφορία μέσω κύκλων του. Στη συνέχεια ούτε το διέψευδε ούτε το επιβεβαίωνε και η σύγχυση που επικρατούσε του επέτρεπε να παίζει σε πολλά ταμπλό. Μέγας σιγουρατζής ο αποκαλούμενος από τους οπαδούς του εθνάρχης.

   2. Η άποψη ότι έναν πρώην πρωθυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνεις σπίτι του, είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Τον στέλνεις σπίτι του ακόμη κι αν έχει συλληφθεί με τη γίδα στην πλάτη; Τον στέλνεις σπίτι του ακόμη κι αν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή του σε βρόμικες ιστορίες; Τον στέλνεις σπίτι του ακόμη κι αν η ανεξάρτητη (λέμε τώρα) Δικαιοσύνη με την έρευνά της έχει οδηγηθεί στην κρίση ότι είναι βάσιμα ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων; Στο απυρόβλητο λοιπόν οι πολιτικοί που έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί; Πρωτοφανές. Να το πούμε και στους Γάλλους δικαστές που κυνηγούν τον Σαρκοζί. Να το πούμε και στους Ισραηλινούς δικαστές που περιμένουν στη γωνία τον Νετανιάχου. Να τους πούμε δηλαδή ότι δεν είστε σοβαροί που έχετε βάλει στο στόχαστρο έναν πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας και έναν εν ενεργεία πρωθυπουργό. Ο,τι και να έκαναν, ας το πάρει το ποτάμι.

   3. Αν πρέπει να αντιμετωπίζεις έναν πρώην πρωθυπουργό με τόση επιείκεια (σε βαθμό παρεξηγήσεως), αναρωτιέμαι γιατί τον είχες ξεσκίσει την περίοδο που κυβερνούσε; Με βάση την πολεμική σου την οποία ανέδειξαν τα ξεσαλωμένα φιλικά σου μέσα ενημέρωσης φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. Αν δεν κάνω λάθος, η Νέα Δημοκρατία ως αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσε για σκευωρία ολκής και κατηγορούσε τη γιάφκα του Μαξίμου ότι την οργάνωσε. Επικεφαλής της ήταν, όπως φώναζαν τα στελέχη του κόμματος, ο αρχισυμμορίτης Τσίπρας. Τότε δεν ήξεραν τι έλεγαν; Ή ακόμη χειρότερα: το έκαναν για να εξαπατήσουν τους πολίτες και να κερδίσουν ψήφους και τώρα επειδή εκτιμούν πως δεν τους συμφέρει πολιτικά, δεν επιθυμούν να προχωρήσει η υπόθεση σε βάθος;

   4. Υπάρχει άνθρωπος, με τα μυαλά στο κεφάλι και χωρίς μαχαίρι στα δόντια, που θα πιστέψει ότι τη σκευωρία την εμπνεύστηκε, την οργάνωσε και την εκτέλεσε ένας αναπληρωτής υπουργός, ερήμην του πρωθυπουργού; Να βρεθεί και να παρουσιαστεί. Δικαιούται το παράσημο της βλακείας.

   5. Τελικά θα μας πουν οι κυβερνώντες αν έχουμε μόνο σκευωρία ή και σκευωρία και σκάνδαλο στην περίπτωση της Novartis; Η προηγούμενη κυβέρνηση κατασκεύασε μια ιστορία που δεν ακουμπά στην πραγματικότητα; Ας πούμε πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στημένοι. Το FBI; Κι αυτό στο κόλπο; Ο εισαγγελέας κ. Αγγελής -έχει γίνει σημαία για τη Δεξιά και τα... ανιδιοτελή ΜΜΕ- ο οποίος σε μία από τις αναφορές του κάνει λόγο για μέγα σκάνδαλο και αφήνει υπαινιγμούς για προσπάθεια συγκάλυψης, τι είναι; Συνωμότης; Ανόητος, όταν οι καταγγελίες του δεν αρέσουν στην κυβέρνηση, έγκριτος όταν θίγουν τους αντιπάλους της;
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 9:05 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποκαλύψεις για Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ

- H Δικαιοσύνη ζητά την άρση της ασυλίας του, για το κακούργημα της δωροληψίας, σχετικά με υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis
- Καλύπτουν με πέπλο σιωπής την ποινική δίωξη κατά του Λοβέρδου, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή
- ΣΥΡΙΖΑ: Όσο και αν προσπαθεί η ΝΔ, δε θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών


   «Οι σημερινές αποκαλύψεις για τον κ. Λοβέρδο επιβεβαιώνουν το χθεσινό φιάσκο της ΝΔ για τη δήθεν σκευωρία Novartis» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Αυγής» για το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού.
   «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης μιλά αμήχανα για «σκευωρία», βασιζόμενος στις ψευδομηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, που δεν έχουν ούτε μισό στοιχείο παρά μόνο αόριστες συκοφαντίες, η Δικαιοσύνη ζητά την άρση ασυλίας του κ. Λοβέρδου για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων της Novartis με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα.
   Όσο και αν προσπαθεί, λοιπόν, η ΝΔ, δε θα περάσει ούτε ο χυδαίος αντιπερισπασμός από το πραγματικό σκάνδαλο, ούτε η νέα προσπάθεια τρομοκράτησης δικαστικών λειτουργών» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
   «Ο κ. Μητσοτάκης με τη δειλία του να παραπέμψει σε Προανακριτική και τον Αλέξη Τσίπρα για να γλιτώσει και ένα δεύτερο φιάσκο, αναίρεσε όλες τις ασυναρτησίες του κ. Σαμαρά περί «σκευωρίας» και ομολόγησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ψευδομηνυτής είναι απλά κοινοί συκοφάντες.
   Το μόνο που μένει να πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν και αυτός, όπως ο κ. Γεωργιάδης, έχει «χάσει πάσα ιδέα για το FBI», επειδή τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis».
   Πάντως, μόνο ως τυχαίος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο χρόνος της διαβίβασης της δικογραφίας για τη δήθεν σκευωρία στην Βουλή. Αντίθετα, συμπίπτει χρονικά με την εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αιτήματος της εισαγγελέως Διαφθοράς για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα πρόκειται να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας. Στο πόρισμα αυτό περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λοβέρδου.
   Επισημαίνεται ότι και η Βουλή και το υπουργείο Δικαιοσύνης κινούνται με χαρακτηριοστικά αργή διαδικασία, όσον αφορά την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου, σε αντίθεση με την ταχύτητα που έδρασαν στην περίπτωση ασυλίας Πολάκη (που δεν τήρησαν ούτε την προβλεπόμενη τριήμερη προθεσμία) και της Προκαταρκτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.
   Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς έστειλε στον Άρειο Πάγο τη δικογραφία στις 29 Αυγούστου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας την κράτησε στα συρτάρια του έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα στη Βουλή να φτάσει στις 11 Σεπτεμβρίου.
   Αλλά και εντός Βουλής οι διαδικασίες καθυστερούν. Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή αφού θα έχει περάσει ένας μήνας από την αποστολή της δικογραφίας. Και μετά θα πρέπει να μεσολαβήσει και η απόφαση της Ολομέλειας για την άρση ασυλίας του Α. Λοβέρδου.
   Κατόπιν αυτών, δυστυχώς, αν κάποιος έλεγες ότι καλύπτουν με πέπλο σιωπής την ποινική δίωξη κατά του Α. Λοβέρδου για το σκάνδαλο Novartis, που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, δεν θα απείχε πολύ από την πραγματικότητα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 5:29 pm


«Σελώνουν», μη σας πω και «σαμαρώνουν», τον... Βουκεφάλα οι «σαμαρικοί»!

- Μονομαχία στα... μακεδονικά αλώνια
- Την... ασπίδα τους παραλαμβάνουν εκ νέου οι “νεομακεδονομάχοι” της Ν.Δ., μετά τη θεαματική κωλοτούμπα και τις νέες δηλώσεις Μητσοτάκη, Δένδια, Μπακογιάννη


   Την... ασπίδα τους παραλαμβάνουν εκ νέου οι “νεομακεδονομάχοι” της Ν.Δ., μετά τη θεαματική στροφή της κυβέρνησης έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών.
   “Επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών” απαντούν -με βιτριολικό τρόπο- στον Νίκο Δένδια, αλλά και στην Ντόρα Μπακογιάννη, κύκλοι που βρίσκονται στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά μετά το (ενδοκομματικό) μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών ότι “ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα” και ότι “δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία» και της σαφέστατης τοποθέτησης της τέως Υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη ότι “Θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε τη Συμφωνία”.
   Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, ολοκλήρωσε τη “γαλάζια” αναδίπλωση σημειώνοντας ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κυρωμένη και δεν αλλάζει κατά το δοκούν”...
   Μπογδάνος: "Απολύτως προδοτική"
   Σε αυτό το φόντο, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος -ευρισκόμενος σε εθνικιστικό ντελίριο- εκτόξευσε διαδικτυακά βέλη κατά του κ. Δένδια, αναρτώντας στο Twitter ότι: “Ο ΥΠΕΞ ορθώς ίσως αποφεύγει τον όρο ‘προδοσία’ με τη νομική έννοια του άρ. 143ΠΚ. Εντούτοις εδώ έχουμε ηθικά μια συμφωνία απολύτως προδοτική της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού σε μια συγκυβέρνηση που ανέβηκε με εθνολαϊκιστικό λόγο και τελικά εκποίησε τη μακεδονική ταυτότητα”.
  Δ. Παπαδημούλης: “Οφείλουν και μία συγγνώμη”
   Για “εντυπωσιακή και ευπρόσδεκτη κωλοτούμπα του υπουργού Εξωτερικών, προφανώς με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη” έκανε λόγο -μέσω Twitter- ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. “Οφείλουν όμως και μια συγγνώμη για την προεκλογική ψηφοθηρική πατριδοκαπηλία της Ν.Δ., με fake news της Ακροδεξιάς” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

   Πάντως, επειδή πρόκειται για συνανθρώπους μας, ας μεριμνήσει η Υφυπουργός, Αρμόδια για Θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την ψυχολογική στήριξη των εξαπατηθέντων και την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία...


Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 3:44 pm


Τα μηνύματα έχουν δοθεί εδώ και μέρες και κορυφώθηκαν χθες. Το παιχνίδι τώρα αρχίζει...

Σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οργή του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ουσιαστικά «άδειασε» για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα


   Τα χθεσινά «αποκαλυπτήρια» της δικογραφίας που έφτασε στη Βουλή και αφορούσε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δεν πρόσφεραν κάτι καινούργιο και δεν ενίσχυσαν καθόλου το κυβερνητικό «αφήγημα» για σκευωρία στην υπόθεση Novartis.
   Αντιθέτως, τα στοιχεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στη δικογραφία του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου -για τον οποίο αναμένεται να αποφασιστεί η άρση ή όχι της ασυλίας του- είναι μια σειρά σοβαρών δεδομένων που έχουν σχέση με το πραγματικό σκάνδαλο, δηλαδή την προνομιακή μεταχείριση της πολυεθνικής εταιρείας που εν μέσω κρίσης θησαύριζε πουλώντας σε τιμές εξωφρενικά υψηλές τα προϊόντα της στην Ελλάδα.
   Η τακτική της κυβέρνησης στη διαχείριση του θέματος μπορεί άνετα να στραφεί εναντίον της και μάλιστα σύντομα. Με απλά λόγια, οι καταγγέλλοντες για τα... αίσχη του «Ρασπούτιν» θα πρέπει να κληθούν να αποδείξουν την αλήθεια των λεγομένων τους.
   Από όσα αναφέρονται στη δικογραφία που δόθηκε στους βουλευτές και στα κόμματα, ο... θησαυρός ήταν άνθρακες, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός «έλυνε και έδενε» στη Δικαιοσύνη, επιδιώκοντας την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
   Διαβάζοντάς την, την ίδια άποψη θα έχουν και τα στελέχη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Υπάρχει βέβαια και η κατάθεση του κ. Αγγελή. Αλλά απέναντί της στέκεται η κατάθεση της κ. Τουλουπάκη. Εισαγγελέας κατά εισαγγελέα.
   Η έρευνα σε αυτό το επίπεδο έχει σίγουρα ενδιαφέρον, για να διαπιστωθεί τελικά αν κάποιοι απέκρυψαν στοιχεία της έρευνας που αφορούσαν πολιτικά πρόσωπα ή υπήρξαν όντως παρεμβάσεις για να «χειραγωγηθεί» η έρευνα.
   Σε κάθε περίπτωση, από πουθενά δεν προκύπτει όφελος από τη σπουδή της κυβέρνησης να στήσει μια επικοινωνιακή φιέστα που κρατάει εδώ και μέρες -με την αρωγή των φιλικών της μέσων-, όπου εξόφθαλμα επιχειρείται να παρασυρθεί η κοινή γνώμη σε ένα ζήτημα που δεν μοιάζει -με τα έως τώρα δεδομένα- να έχει αντίκρισμα.
   Αντιθέτως, εκείνο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η οργή του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ουσιαστικά «άδειασε» για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα μηνύματα έχουν δοθεί εδώ και μέρες και κορυφώθηκαν χθες. Το παιχνίδι τώρα αρχίζει.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 3:12 pm


Όλγα Γεροβασίλη: Η προανακριτική θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεσκεπαστεί στη Βουλή η φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας

«Η ΝΔ και ο κύριος Καλαφάτης καλύτερα να ασχοληθούν με τις αποστάσεις Μητσοτάκη - Σαμαρά που διαρκώς μεγαλώνουν επικίνδυνα»


   «Η ΝΔ και ο κύριος Καλαφάτης καλύτερα να ασχοληθούν με τις αποστάσεις Μητσοτάκη - Σαμαρά που διαρκώς μεγαλώνουν επικίνδυνα», αναφέρει σε δήλωση της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε δήλωση του διευθυντή της ΚΟ της ΝΔ, Στ. Καλαφάτη.
   «Όσο για το φιάσκο της προανακριτικής για τον κο Παπαγγελόπουλο» επισημαίνει η Ολγα Γεροβασίλη, «θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσκεπάσουν στη Βουλή και το σκάνδαλο και τη φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας»
   Νωρίτερα ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ σχολιάζοντας ανακοίνωση της Ολγας Γεροβασίλη είναι γράψει: «542 λέξεις και δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Παπαγγελόπουλος. Στο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κρατήσουν αποστάσεις από τον υπουργό τους;»

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 11:01 pm


Φοβάται το φιάσκο ο Μητσοτάκης και αδειάζει τον Σαμαρά

- Ο Μητσοτάκης υπαναχώρησε κακήν κακώς από την γραμμή που υιοθέτησε επί δυόμιση χρόνια για το σκάνδαλο Novartis
Μάχη χαρακωμάτων στη Ν.Δ. πίσω από το φιάσκο μιας κακοστημένης σκευωρίας


   Μάχη χαρακωμάτων στη Ν.Δ. πίσω από το φιάσκο μιας κακοστημένης σκευωρίας με αφορμή το σκάνδαλο Novartis. Απώτερος σκοπός η συγκάλυψη των πραγματικών υπαίτιων.
   Ο Μητσοτάκης υπαναχώρησε κακήν κακώς από την γραμμή που υιοθέτησε επί δυόμιση χρόνια για το σκάνδαλο Novartis κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για σκευωρία.
   Το άτσαλο άδειασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά (και δεν είναι το πρώτο) από την αναμενομένη πρόταση της Ν.Δ. που εξαιρεί τον Αλέξη Τσίπρα και προτείνει για προανακριτική μόνο τον Δ. Παπαγγελόπουλο τον θέτει στο μάτι του εσωκομματικού κυκλώνα.
   Τις βαρύτατες και ανυπόστατες κατηγορίες του Αν. Σαμαρά κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης αλλάζοντας γραμμή προεκλογικής πλεύσης έκανε πως δεν τις άκουσε, με αποτέλεσμα να του επιτεθεί το σαμαρικό antinews μιλώντας για «κωλοτούμπα».
   Ο Αν. Σαμαράς στην κατάθεση του, όπως αυτή έχει διαρρεύσει στα site του διαδικτύου, δεν κατονομάζει απλά τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά τον θεωρεί «ιθύνων νου» με εκτελεστικό βραχίονα τον Δ. Παπαγγελόπουλο, που προσπαθούσαν να τον εξοντώσουν πολιτικά.

  Εκ διαμέτρου αντίθετη η κατάθεση Σαμαρά που βλέπει ως «τσάρο» Αλ. Τσίπρα
   Η κατάθεση Σαμαρά βρίθει από βαρύτατες εκφράσεις κατά του Αλ. Τσίπρα που τον κατονομάζει «τσάρο» και τον δείχνει ως τον κύριο υπαίτιο μιας σκευωρίας εναντίον του την οποία μάλιστα θεωρεί ότι επαρκώς έχει αποδείξει σε ευθεία αντίθεση με την γραμμή της Ν.Δ. που σήμερα επικαλείται το ξεχασμένο πολιτικό πολιτισμό της και τον επιδεικνύει μετά από 2μιση χρόνια συνεχόμενων ύβρεων κατά του πρώην πρωθυπουργού.
   «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης τη στιγμή που η κατάθεση του Αν. Σαμαρά έχει συνεχόμενες αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα θεωρώντας τον ως προταίτιο και αυτόν που «παρήγγειλε την σκευωρία». Καταλήγει μάλιστα ο Αντ. Σαμαράς να ζητεί «και την κατά νόμον δίωξη προς ποινικό έλεγχο των εγκαλουμένων για τις παράνομες πράξεις τους». Κάτι που δεν εισακούσθη...
   «...'Οπως προκύπτει και από την εξέταση και των άλλων δημοσιευμάτων, υφίσταται ευθεία σύνδεση μεταξύ των Εισαγγελέων Διαφθοράς και των κκ Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου» αναφέρει σε άλλο σημείο της κατάθεσης του.
   «Ο κ. Τσίπρας κατασκεύασε μία ανύπαρκτη υπόθεση με ψευδείς μαρτυρίες για πολιτική εκμετάλλευση, όπως του επέτρεψε ο θεσμικός και πολιτικός του αμοραλισμός» υποστηρίζει ο Αντ. Σαμαράς, χωρίς όμως τις απόψεις αυτές να συμμερίζεται και το κόμμα του όπως φάνηκε τόσο από τις δηλώσεις Μητσοτάκη όσο και από πρόταση Καλαφάτη.
   Και η κατάθεση Σαμαρά καταλήγει:
   «Επαναλαμβάνω την πλήρη εμπιστοσύνη μου στις δημοκρατικές λειτουργίες του πολιτεύματος και ειδικότερα εν προκειμένω στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και ζητώ την αξιολόγηση των αναφερομένων και την κατά νόμον δίωξη προς ποινικό έλεγχο των εγκαλουμένων για τις παράνομες πράξεις τους».

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 10:51 pm


Η σοβαρή Χ.Α. είναι εδώ (χωρίς σουγιά στο χέρι, αλλά με κοστούμι και γραβάτα)

Τι να τους κάνεις τους μαχαιροβγάλτες του Μιχαλολιάκου, όταν μπορείς να εκπροσωπηθείς, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, από τη «σοβαρή Χ.Α.», που έλεγε και Μπάμπης Παπαδημητρίου;


   Όταν προ ετών ο Μπάμπης Παπαδημητρίου -του ΣΚΑΪ τότε, της Ν.Δ. σήμερα- συμβούλευε τους μελανοχίτωνες του Μιχαλολιάκου να σοβαρευτούν και πρόκρινε μια σοβαρή Χρυσή Αυγή ως χρήσιμο συστατικό του πολιτικού μας συστήματος, κάτι ήξερε.
   Και μπορεί να μην κατάφερε να πείσει τους «κασιδιάρηδες» να σοβαρευτούν, ήταν αυτός όμως που ορθώς διέβλεψε πως ένας «χρυσαυγίτικος λόγος» χωρίς σουγιά στο χέρι, αλλά με κοστούμι και γραβάτα, θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά ως προς την επιστροφή της μεγάλης μάζας των ακροδεξιών ψηφοφόρων στη “γαλάζια” πολυκατοικία. Και δεν είχε άδικο. Αν αναρωτιέται κανείς για το πού πήγαν οι ψηφοφόροι της Χ.Α. ας ρίξει μια ματιά στα όσα λένε και όσα γράφουν κάποια στελέχη της Ν.Δ. και θα τους λυθούν οι απορίες.
   Παράδειγμα πρώτο, ο δήμαρχος του Άργους, ο Δημήτρης Καμπόσος που με πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook έγραφε για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες: «Αυτοί είναι που μας φέρνουν οι ΜΚΟ για να εποικίσουν την πατρίδα μας αλλά και την Ευρώπη. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ! ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ , ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ . ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΕΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ και να μας βάλουν όλους εμάς σε περιπέτειες... ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!». Και από κάτω εκατοντάδες ακροδεξιοί ψηφοφόροι του νεοδημοκράτη δημάρχου να στήνουν πάρτι ρατσισμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.
   Παράδειγμα δεύτερο, ο βουλευτής της Ν.Δ., ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που με προχθεσινή του ανάρτηση στο Twitter κατακεραυνώνει κάποια υπάλληλο της Frontex, «μέλος του πληρώματος του νορβηγικού σκάφους που έχει τη βάση του στη Λέσβο, και η οποία φωτογραφίζεται με πλατύ χαμόγελο αγκαλιά με περιχαρή μετανάστη», στην οποία επισημαίνει πως «δεν νοείται συνοριοφύλακας, που μόλις έχει σταματήσει παρανόμως εισερχόμενο στην ευρωπαϊκή επικράτεια, να αγκαλιάζεται μαζί του σε αναμνηστικές πόζες; Αυτό είναι το μήνυμα της Frontex; Ότι τα ευρωπαϊκά, δηλαδή εδώ τα ελληνικά, σύνορα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά;». Και από κάτω εν χορώ οι ψηφοφόροι του να καταριούνται τους αλλόφυλους και αλλόθρησκους «λάθρο» που έρχονται απρόσκλητοι στη χώρα μας.
   Τι να τους κάνεις, λοιπόν, τους μαχαιροβγάλτες του Μιχαλολιάκου, όταν μπορείς να εκπροσωπηθείς, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, από τη «σοβαρή Χ.Α.», που έλεγε και Μπάμπης Παπαδημητρίου; Τη σοβαρή Χ.Α. των Μπογδάνων, των Καμπόσων και άλλων παιδιών.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 9:35 pm


NOVA... πάει το βασίλειο

Τώρα εξηγούνται όλα για την ακατανόητη σπουδή Μητσοτάκη να πετάξει έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του μη αρεστούς, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο


   Τώρα εξηγούνται όλα για την ακατανόητη σπουδή του νέου πρωθυπουργού να πετάξει έξω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του μη αρεστούς με αναδρομικές διατάξεις, περί δήθεν ασυμβίβαστου, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
   Τώρα που η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού των «Αρίστων» του Κυρ. Μητσοτάκη θα κληθεί να εκφέρει γνώμη και στη συνέχεια απόφαση για το αν, εκτός από το μονοπώλιο διανομής του Τύπου, θα δώσει στο βαρόνο των ΜΜΕ Βαγγέλη Μαρινάκη και το μονοπώλιο μετάδοσης των αγώνων, τι θα πράξει άραγε ο κ. Λιανός και τα νέα μέλη;
   Προς το παρόν, φαίνεται ότι η Επιτροπή απασχολείται με κρίσιμα ζητήματα, όπως ο κώδικας συμπεριφοράς των υπαλλήλων και δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα καρτέλ. Ωστόσο, μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά, θέλοντας και μη, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα κληθεί να την εγκρίνει ή να μην την εγκρίνει. Στοίχημα για το αποτέλεσμα δεν βάζουμε μια και θα μοιάζει σαν να κλέβουμε εκκλησία!
   Ακόμα όμως κι αν εγκριθεί η συγκεκριμένη εξαγορά της NOVA όλο και κάποιος από τους θιγόμενους των άλλων ομάδων ίσως -λέμε ίσως- προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Χλωμό μέχρι στιγμής αλλά τίποτα δεν αποκλείεται. Εξάλλου όπως λέει και η λαϊκή παροιμία «Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα!»
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 9:15 pm


Όλγα Γεροβασίλη: Ο Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος και διπλά δειλός

- Σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο, προκλητική απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη η πρόταση της ΝΔ
- Ο Μητσοτάκης επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό. Αποτυγχάνει όμως και στα δύο
- Με μια του κίνηση ομολογεί ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και ότι ο Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής


   Μεθοδεύσεις της κυβέρνησης καταγγέλλει η Όλγα Γεροβασίλη προκειμένου να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis που σε ανακοίνωσή της αποκαλεί "σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο" διότι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του συνεχίζουν τις μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του.
   Η ΝΔ, που σήμερα προσπαθεί ματαίως να πείσει για τη θεσμική συμπεριφορά της επιβεβαίωσε πριν από λίγο δια του κου Καλαφάτη όλα όσα είχε φροντίσει να διοχετεύσει στον Τύπο εδώ και αρκετές ημέρες.
   Επιβεβαίωσε δηλαδή αυτό που ήδη ξέρουμε. Ότι η κυβέρνηση, πριν καν ανοίξει για το κοινοβούλιο η κλειστή δικογραφία για τη δήθεν σκευωρία, είχε ήδη λάβει γνώση του περιεχομένου της και είχε πάρει τις αποφάσεις της.
   Και είναι ακριβώς αυτές οι αποφάσεις, τις οποίες θα αναλάβει να υλοποιήσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που αναδεικνύουν την υποκρισία και τη μεθόδευση για τη χειραγώγηση όχι μόνο του κοινοβουλίου αλλά και της ίδιας της Δικαιοσύνης.
   Και δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος της διαβίβασης της δικογραφίας για τη δήθεν σκευωρία στην Βουλή. Αντίθετα, συμπίπτει χρονικά με την εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του αιτήματος της εισαγγελέως Διαφθοράς για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, πρόκειται να διωχθεί για το κακούργημα της δωροληψίας. Στο πόρισμα αυτό περιγράφονται οι ευνοϊκές για τη Novartis υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λοβέρδου.
   Αυτό είναι λοιπόν το πραγματικό σκάνδαλο Novartis.
   Αυτή είναι η πραγματική δικογραφία, της οποίας η διερεύνηση για πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, που η ΝΔ έχει το θράσος να μιλά για κατάρρευση της δήθεν σκευωρίας.
   Αυτή είναι η δικογραφία που θα έπρεπε να απασχολεί όλους και όχι η ψευδοδικογραφία Σαμαρά – Βενιζέλου περί σκευωρίας.
   Όπως, όμως, από την πρώτη στιγμή, έτσι και σήμερα στόχος της ΝΔ είναι να τρομοκρατήσει τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς που διεξάγουν την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis και η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη.
   Η πρόταση λοιπόν της ΝΔ δεν αποτελεί μόνο έναν προφανή και απαράδεκτο αντιπερισπασμό αλλά και μια ευθεία και προκλητική απόπειρα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη. Ένα σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο. Διότι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του συνεχίζουν τις μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη του.
   Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά εκτεθειμένος. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος όχι μόνο υιοθέτησε αλλά και τροφοδότησε τη χυδαία εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις αθλιότητες Σαμαρά, σήμερα υπαναχωρεί για να αποφύγει το φιάσκο.
   Με τον τακτικίστικο διαχωρισμό της υπόθεσης επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό. Αποτυγχάνει όμως και στα δύο.
   Με μια κίνηση ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί:
   - Πρώτον, ότι δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια. Ό,τι λοιπόν παρακολούθησε και άκουσε ο ελληνικός λαός περί σκευωρίας ήταν μια σκηνοθεσία με ένα και μόνο σκοπό: Τον αποπροσανατολισμό από το πραγματικό σκάνδαλο.
   - Και δεύτερον ότι ο κος Σαμαράς είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψευδομηνυτής. Ο κος Μητσοτάκης λοιπόν, μπροστά στο φιάσκο εμφανίζεται διπλά δειλός. Και απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο αλλά και στον εσωκομματικό εφιάλτη.
   Αν τολμά όμως, ας αφήσει τους τακτικισμούς, ας αφήσει τις ισορροπίες, που ούτως ή άλλως δεν του βγαίνουν, και ας έχει για μια φορά το σθένος να έρθει αντιμέτωπος με τα ατοπήματα και τις χυδαιότητες του παρελθόντος του. Ας αντιμετωπίσει ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας εξεταστική, προανακριτική, ή ό,τι άλλο θέλει για όλα τα πρόσωπα. Γιατί τότε θα αποκαλυφθεί και το σύνολο τους σκανδάλου Novartis αλλά και το μέγεθος της απάτης του.
   Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, από τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη, με γραπτή δήλωσή του, τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης θα προτείνει η ΝΔ για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Διαβάστε επίσης: Στ. Καλαφάτης: Προανακριτική για Δημ. Παπαγγελόπουλο θα προτείνει η Ν.Δ.

Διαβάστε επίσης:

Στ. Καλαφάτης: Προανακριτική για Δημ. Παπαγγελόπουλο θα προτείνει η Ν.Δ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 8:01 pm


Άρτα - Ειδήσεις και Νέα

Κόλαφος οι οργανωμένοι του Παναιτωλικού: «Έχετε τελειώσει για μας, είστε επικίνδυνοι»! - Sportdog.gr

Κόλαφος οι οργανωμένοι του Παναιτωλικού: «Έχετε τελειώσει για μας, είστε επικίνδυνοι»!  Sportdog.gr

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον αγώνα του Παναιτωλικού με την ΑΕΚ, όπου οι φίλοι της Ένωσης φάνηκαν να κατακλύζουν σχεδόν όλο το γήπεδο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 4:13 pm


7η Πανελλήνια Έκθεση και Εμποροπανήγυρη Άρτας - Ανοίγουν την Παρασκευή - Pame Preveza

7η Πανελλήνια Έκθεση και Εμποροπανήγυρη Άρτας - Ανοίγουν την Παρασκευή  Pame Preveza

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Παρασκευή στις 19:30 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Αρταίων.

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:49 pm


ΟΧΙ στα Υ/Η, ΝΑΙ στην ήπια τουριστική ανάπτυξη στα Τζουμέρκα - MAXITIS ARTAS

ΟΧΙ στα Υ/Η, ΝΑΙ στην ήπια τουριστική ανάπτυξη στα Τζουμέρκα  MAXITIS ARTAS

Γράφει η Έλια Στασινού. Ας σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τις γυναικείες περιφέρειες που στο κάτω-κάτω δεν ενοχλούν κανέναν κι ας ασχοληθούμε με τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:42 pm


Ανάδειξη αναδόχων για νέα έργα... με καταγγελίες - Ηπειρωτικός Αγών online

Ανάδειξη αναδόχων για νέα έργα... με καταγγελίες  Ηπειρωτικός Αγών online

Με καταγγελίες από την πλευρά της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών πόρων της περιφέρειας Ηπείρου, συνοδεύτηκε η ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 3:18 pm


«10-5-3-3» και η απόσπαση της Ελπ. Μπάρκα - Typos-i.gr

«10-5-3-3» και η απόσπαση της Ελπ. Μπάρκα  Typos-i.gr

Για «μη δίκαιη κατανομή των κονδυλίων» στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου αλλά και για «αδιαφάνεια στη διαχείριση των πόρων» κάνει λόγο η ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 1:41 pm


Αρτα: Ανθισε ακάνθινο στεφάνι στον Εσταυρωμένο - Τι λέει η Μητρόπολη (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αρτα: Ανθισε ακάνθινο στεφάνι στον Εσταυρωμένο - Τι λέει η Μητρόπολη (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Θέμα συζήτησης είναι στην Αρτα η είδηση ότι άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν Ταξιαρχών. Το στεφάνι τοποθετήθηκε το βράδυ της ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 1:12 pm


Καθηγήτρια κοιμάται στο αυτοκίνητο της επειδή δεν μπορεί να βρει σπίτι να νοικιάσει - ipaidia.gr

Καθηγήτρια κοιμάται στο αυτοκίνητο της επειδή δεν μπορεί να βρει σπίτι να νοικιάσει  ipaidia.gr

Καθηγήτρια κοιμάται στο αυτοκίνητο εδώ και πέντε μέρες επειδή δεν μπορεί να βρει σπίτι να νοικιάσει. Την ιστορία της καθηγήτριας περιγράφει ο κ. Τζούμας όπως ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 10:08 am


Θύρα 6: "Η ξακουστή έδρα του Αγρινίου έγινε παιδική χαρά" - AgrinioVoice

Θύρα 6: "Η ξακουστή έδρα του Αγρινίου έγινε παιδική χαρά"  AgrinioVoice

Η θέση των οργανωμένων για την εικόνα του γηπέδου του Παναιτωλικού. Χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια, η Θύρα 6 επιτίθεται στην διοίκηση της ΠΑΕ ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 9:37 am


Αλλοδαποί συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στη Σάμο - iefimerida

Αλλοδαποί συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων στη Σάμο  iefimerida

Στην σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν οι άνδρες της Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου της Σάμου. | ΕΛΛΑΔΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2019 | 1:14 am


Όλγα Γεροβασίλη: Το ακτινίδιο μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τον "πράσινο χρυσό" για την Άρτα - Pame Preveza

Όλγα Γεροβασίλη: Το ακτινίδιο μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τον "πράσινο χρυσό" για την Άρτα  Pame Preveza

Δήλωση της γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Άρτας για το θέμα της συσκευασίας του εξαγόμενου ακτινιδίου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 6:58 pm


Επενδύσεις στην «Ήπειρος - Typos-i.gr

Επενδύσεις στην «Ήπειρος  Typos-i.gr

Η Όπτιμα ΑΕ και το επενδυτικό της πλάνο στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2019 | 10:34 am


Ρόδος: Επί δυο μήνες έκλεβαν αλκοολούχα ποτά από σούπερ μάρκετ! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ρόδος: Επί δυο μήνες έκλεβαν αλκοολούχα ποτά από σούπερ μάρκετ!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μετά από έρευνες, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης ένας 35χρονος αλλοδαπός - Αναζητείται ένας ομοεθνής συνεργός του.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 10:53 pm


«Postcards from home» στη Φιλιππιάδα - Typos-i.gr

«Postcards from home» στη Φιλιππιάδα  Typos-i.gr

Δημιουργικά εργαστήρια φωτογραφίας με τίτλο «Postcards from home-NorthWest» διοργανώνει σε Άρτα, Φιλιππιάδα, Κομοτηνή και Καβάλα η αστική μη ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 8:00 pm


Ερώτηση Χρ. Γκόκα προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη - MAXITIS ARTAS

Ερώτηση Χρ. Γκόκα προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη  MAXITIS ARTAS

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε ο Βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Γκόκας, για τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 3:38 pm


Άρτα: Έπεισε ηλικιωμένη να του δώσει 500 ευρώ - Pame Preveza

Άρτα: Έπεισε ηλικιωμένη να του δώσει 500 ευρώ  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Θύμα απατεώνα έπεσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Άρτα. Συγκεκριμένα, 41χρονος ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 12:46 pm


Ανοίγονται αυτοκινητόδρομοι μπροστά μας, για πόσο ακόμη θα κλείνουμε τα μάτια; - Cretalive.gr

Ανοίγονται αυτοκινητόδρομοι μπροστά μας, για πόσο ακόμη θα κλείνουμε τα μάτια;  Cretalive.gr

Η υπόθεση του ΒΟΑΚ είναι μια άσκηση ρεαλισμού- έτσι όπως θα πρέπει να είναι η πολιτική και οι συλλογικές μας αποφάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2019 | 8:17 am


Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Magna Grecia στην Άρτα - Epirus News

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Magna Grecia στην Άρτα  Epirus News

Μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Άρτας, από τη Συμφωνική Ορχήστρα Magna Grecia από τον Τάραντα της Ιταλίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2019 | 1:32 pm


Άρτα: Τρύγησε ενάμισι κιλό χασίς από τρία χασισόδεντρα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Τρύγησε ενάμισι κιλό χασίς από τρία χασισόδεντρα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την παράνομη καλλιέργεια και έκαναν αιφνιδιαστική “επίσκεψη” στο σπίτι του 66χρονου, όπου βρήκαν τα τρία χασισόδεντρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 3:28 pm


Συνελήφθη 66χρονος στην Αρτα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης - artabest.net

Συνελήφθη 66χρονος στην Αρτα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης  artabest.net

Συνελήφθη, την Τρίτη (17-09-2019) το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Αρταίων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 66χρονος ημεδαπός, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 9:15 am


Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχαν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου - artabest.net

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών είχαν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου  artabest.net

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, είχαν οι Δήμαρχοι της Ηπείρου, στα πλαίσια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 9:06 am


Άρτα: Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ, ΕΒΠ - AlfaVita

Άρτα: Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, ΕΕΠ, ΕΒΠ  AlfaVita

Επειδή, δεν θέλω να παίζω το ρόλο του απολογητή των ευθυνών άλλων, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας να θεωρείται ένας από τους φτωχούς συγγενείς της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 6:42 pm


Σε ύφεση όλες οι φωτιές σε Άρτα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λουτράκι - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Σε ύφεση όλες οι φωτιές σε Άρτα, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λουτράκι - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 67 δασικές πυρκαγιές, με τις περισσότερες να αντιμετωπίζονται στο αρχικό τους στάδιο-Σε ύφεση όλες οι φωτιές.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:13 pm


Σε εξέλιξη νέα φωτιά στην Άρτα-Καλύτερη εικόνα στην Κέρκυρα - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Σε εξέλιξη νέα φωτιά στην Άρτα-Καλύτερη εικόνα στην Κέρκυρα - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Η φωτιά στην Άρτα εντοπίζεται σε γεωργικές εκτάσεις κοντά σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών-Στην Κέρκυρα παραμένει σε εξέλιξη αλλά με καλύτερη εικόνα παρότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:36 pm


Αρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα:Κοινή ανακοίνωση Δημάρχων για την έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού - artabest.net

Αρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα:Κοινή ανακοίνωση Δημάρχων για την έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού  artabest.net

Κοινή ανακοίνωση για την ύδρευση από τις πηγές Αγίου Γεωργίου Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού για την κάλυψη των ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 6:22 pm


Άρτα: 72χρονος με χασισόδενδρα στην αυλή - Pame Preveza

Άρτα: 72χρονος με χασισόδενδρα στην αυλή  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Άρτα (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στην Άρτα (ΦΩΤΟ)  902.gr

Για άλλη μια χρονιά ο λαός και η νεολαία της Άρτας αγκάλιασαν το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που είχε μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός στο επίκεντρο στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Προσκυνηματικός Τουρισμός στο επίκεντρο στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Πραγματοποιήθηκε στην Άρτα σήμερα το πρωί συνάντηση – Σύσκεψη με θέμα την διοργάνωση, υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:00 am


Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Λευκάδα, Πρέζεβα και Άρτα από την ενορία Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών - PellaMou.gr

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Λευκάδα, Πρέζεβα και Άρτα από την ενορία Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών  PellaMou.gr

Διήμερη προσκυνηματική εκδρομή σε Λευκάδα, Πρέβεζα και Άρτα διοργανώνει η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Νωρίτερα στην Άρτα - FL News

Νωρίτερα στην Άρτα  FL News

Αλλαγή ώρας στο φιλικό του Καραϊσκάκη Άρτας με την Παναχαϊκή.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Ξύπνησαν μνήμες μιας άλλης εποχής στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

Ξύπνησαν μνήμες μιας άλλης εποχής στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Μνήμες μιας άλλης εποχής ξύπνησε η 3η Έκθεση Κλασικών Οχημάτων, που πραγματοποίησε η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας την Παρασκευή. Εκατοντάδες ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Άρτα: 88χρονος αυτοκτόνησε στην αυλή του σπιτιού του - News.in.gr

Άρτα: 88χρονος αυτοκτόνησε στην αυλή του σπιτιού του  News.in.gr

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epirus-tv-news.gr, o ηλικιωμένος που ζούσε μόνος του βγήκε στην αυλή του σπιτιού του λίγο πριν τους Κωστακιούς και ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Άρτα: Οπλοστάσιο είχε στο σπίτι του 80χρονος - Ethnos

Άρτα: Οπλοστάσιο είχε στο σπίτι του 80χρονος  Ethnos

Πολεμικά τουφέκια, πυρομαχικά και εξαρτήματα εντπίσαν οι αστυνομικοί σε δύο ακίνητα του συλληφθέντα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Ηλικιωμένος έκρυβε σε δύο σπίτια ολόκληρο οπλοστάσιο - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Άρτα: Ηλικιωμένος έκρυβε σε δύο σπίτια ολόκληρο οπλοστάσιο - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Τυφέκια, φυσίγγια, πυροκροτητές και πολλά άλλα βρέθηκαν σε δύο σπίτια του 80χρονου που συνελήφθη στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά και στην Άρτα - Newsit

Φωτιά και στην Άρτα  Newsit

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Γαύρογο Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αρτα - iefimerida

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αρτα  iefimerida

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στην Άρτα. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr | πυρκαγιά, φωτιά, Άρτα, Πυροσβεστική.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


80χρονος με οπλοστάσιο στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

80χρονος με οπλοστάσιο στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Έτοιμος για… πόλεμο ήταν ένας 80χρονος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.: Αποστόλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά στην Αρτα - 902.gr

Πυρκαγιά στην Αρτα  902.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Γαύρογο Άρτας. Κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά τώρα στην Άρτα - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Πυρκαγιά τώρα στην Άρτα  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Γαύρογο στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Τανάγρα – Μαίνεται η φωτιά στην Άρτα - altsantiri.gr

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Τανάγρα – Μαίνεται η φωτιά στην Άρτα  altsantiri.gr

Σε ύφεση είναι και η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/08) σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας, όπου συνεχίζουν να.

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Ηττήθηκε ο ΑΠΣ Ζάκυνθος στην Άρτα από την Δόξα (2-0) και αποκλείστηκε από τον θεσμό του Κυπέλλου - Ermis News

Ηττήθηκε ο ΑΠΣ Ζάκυνθος στην Άρτα από την Δόξα (2-0) και αποκλείστηκε από τον θεσμό του Κυπέλλου  Ermis News

Δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση ο ΑΠΣ Ζάκυνθος στην 'Αρτα από την τοπική Δόξα. Η ομάδα του Ιονίου ηττήθηκε με 2-0 και έτσι αποχαιρέτησε με το καλημέρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 12:16 pm


Με φόντο το γεφύρι η ορκωμοσία στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

Με φόντο το γεφύρι η ορκωμοσία στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Δίπλα στο ιστορικό γεφύρι, το σύμβολο της πόλης, και συμβολίζοντας τη «γεφύρωση» της υπό ολοκλήρωση δημοτικής περιόδου με τη νέα, αλλά και την «ένωση» ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) - ΠΑΝ.... - Newsit

Βάσεις 2019 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) - ΠΑΝ....  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. - ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 2019 - ΜΟΡΙΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Έκθεση κλασικών οχημάτων στην Άρτα - Ηπειρωτικός Αγών online

Έκθεση κλασικών οχημάτων στην Άρτα  Ηπειρωτικός Αγών online

Την 3η έκθεση κλασικών οχημάτων οργανώνει η Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Άρτας το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου, στην πλατεία Εθνικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Όλα τα νεότερα για τη φωτιά στην Άρτα - Parallaxi Mag

Όλα τα νεότερα για τη φωτιά στην Άρτα  Parallaxi Mag

Υπό μερικό έλεγχο είναι αυτήν την ώρα η πυρκαγιά στο Πλατύ Κομποτίου Άρτας. Την είδηση γνωστοποίησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Μαίνονται πύρινα μέτωπα σε Θήβα, Ιωάννινα και Άρτα - CNN Greece

Μαίνονται πύρινα μέτωπα σε Θήβα, Ιωάννινα και Άρτα  CNN Greece

Ειδήσεις - Εκτός της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή Αγριλίτσα στην Εύβοια, πύρινα μέτωπα μαίνονται και σε Θήβα , Ιωάννινα και Άρτα .

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά σε δασική έκταση στην Αρτα - Επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις - Η Καθημερινή

Φωτιά σε δασική έκταση στην Αρτα - Επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις  Η Καθημερινή

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση στη θέση πλατύ Κομποτίου Αρτας. Στην επιχείρηση για τον περιορισμό και την κατάσβεση της πυρκαγιάς ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Ξανά πυρκαγιές : Μέτωπα σε Μεσσηνία και Άρτα - Τα Νέα Οnline

Ξανά πυρκαγιές : Μέτωπα σε Μεσσηνία και Άρτα  Τα Νέα Οnline

Μετά τη μάχη με τις φλόγες που έδωσαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό, δύο νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Δευτέρας, σε Μεσσηνία, ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά σε δασική έκταση στην Άρτα - mononews.gr

Φωτιά σε δασική έκταση στην Άρτα  mononews.gr

Την κινητοποίηση της πυροσβεστικής έχει προκαλέσει πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά στην Άρτα - ΤΩΡΑ - www.enikos.gr

Φωτιά στην Άρτα - ΤΩΡΑ  www.enikos.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση πλατύ Κομποτίου Άρτας. Κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 8 ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά σε Καλαμάτα και Άρτα - Insider.gr

Πυρκαγιά σε Καλαμάτα και Άρτα  Insider.gr

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε Καλαμάτα και Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Άρτα: Μάχη με τις φλόγες στο Κομπότι - Athens Voice Online

Άρτα: Μάχη με τις φλόγες στο Κομπότι  Athens Voice Online

Φωτιά στη θέση Πλατύ Κομποτίου Άρτας. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άρτα, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεσσηνία - Βίντεο - Sputnik Greece

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Άρτα, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μεσσηνία - Βίντεο  Sputnik Greece

Η φωτιά εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή, με τους ισχυρούς ανέμους να καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2019 | 10:00 am


Νέα απάτη με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Νέα απάτη με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το αποδεικτικό της τράπεζας αποδείχθηκε πλαστό και ο επιχειρηματίας κατέφυγε στην Ασφάλεια στις 12 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


40,3 Κελσίου στην Άρτα - Typos-i.gr

40,3 Κελσίου στην Άρτα  Typos-i.gr

Θα συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα οι υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, όπου κατά τόπους θα φτάσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


Τούμπαρε πυροσβεστικό όχημα στην Άρτα - Newsit

Τούμπαρε πυροσβεστικό όχημα στην Άρτα  Newsit

Συνέβη χθες βράδυ, στον κόμβο του στρατοπέδου της Άρτας, στο ύψος του κολυμβητηρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Ταυτοποίησαν «μαϊμού» τεχνικό της Δ.Ε.Η. που δρούσε στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ταυτοποίησαν «μαϊμού» τεχνικό της Δ.Ε.Η. που δρούσε στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μέσα στο τελευταίο επτάμηνο, η σπείρα είχε εξαπατήσει τέσσερις ηλικιωμένες από τις οποίες είχε αρπάξει συνολικά 2.350 ευρώ και κοσμήματα απροσδιόριστης ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: "Το σπίτι σας κινδυνεύει να πάρει φωτιά - Μαζέψτε... - Newsit

Άρτα: "Το σπίτι σας κινδυνεύει να πάρει φωτιά - Μαζέψτε...  Newsit

Ατάκες καρμπόν από αδίστακτους απατεώνες. Κατάφεραν να βγάλουν πάνω από 2.000 ευρώ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Άρτα, Αμφιλοχία και Μαγνησία - Πρώτο ΘΕΜΑ

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Άρτα, Αμφιλοχία και Μαγνησία  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 25χρονος Έλληνας οδηγός συνελήφθη άμεσα ενώ ο 35χρονος Αλβανός συνοδηγός επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και συνελήφθη μετά από λίγο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Η Αγία Θεοδώρα «έκρυβε» τµήµα της Αρχαίας Αµβρακίας (pics) - Ethnos

Άρτα: Η Αγία Θεοδώρα «έκρυβε» τµήµα της Αρχαίας Αµβρακίας (pics)  Ethnos

Κοµµάτι κοµµάτι ανασυντίθεται η Αρχαία Αµβρακία, η κορινθιακή αποικία που ιδρύθηκε στο τέλος του 7ου π.Χ. αιώνα και αναπτύχθηκε στην ίδια θέση όπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Βασανιστήρια σε αυτό το πτηνοτροφείο - Κόλαση με... - Newsit

Άρτα: Βασανιστήρια σε αυτό το πτηνοτροφείο - Κόλαση με...  Newsit

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που οδήγησαν σε συλλήψεις. Οι πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομία αποδείχθηκαν απόλυτα ακριβείς...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Ανασκαφική έρευνα στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας - romfea.gr

Άρτα: Ανασκαφική έρευνα στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας  romfea.gr

Η ανασκαφική έρευνα που εκτελεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Αγίας Θεοδώρας της Άρτας έφερε στο φως εξαιρετικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Βασάνιζαν τα θύματά τους οι Πακιστανοί απαγωγείς - Εικόνες από το «κολαστήριο» που τους κρατούσαν - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Βασάνιζαν τα θύματά τους οι Πακιστανοί απαγωγείς - Εικόνες από το «κολαστήριο» που τους κρατούσαν  Πρώτο ΘΕΜΑ

Από τη Λιβαδειά και την Θήβα απήγαγαν τους συμπατριώτες τους οι 7 δράστες, για να ζητήσουν έπειτα από συγγενείς στην πατρίδα τους να καταβάλλουν λύτρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:00 am


Αυτό είναι το κολαστήριο που κρατούνταν οι 14 μετανάστες στην Άρτα - Ethnos

Αυτό είναι το κολαστήριο που κρατούνταν οι 14 μετανάστες στην Άρτα  Ethnos

Τα κινητά τηλέφωνα πρόδωσαν το κύκλωμα των Πακιστανών διακινητών, οι οποίοι ζητούσαν από ομοεθνείς τους λύτρα 1.500 με 10.000 ευρώ για να τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Αυτοκίνητο τράκαρε με περιπολικό της Ασφάλειας - Zougla

Άρτα: Αυτοκίνητο τράκαρε με περιπολικό της Ασφάλειας  Zougla

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε χθες Σάββατο λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην επαρχιακή οδό Άρτας – Κορωνησίας στο ύψος της διασταύρωσης Καλοβάτου...

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Άρτα - Newsbeast.gr

Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Άρτα  Newsbeast.gr

Τρεις εκπροσώπους στέλνει στο ελληνικό Κοινοβούλιο η εκλογική περιφέρεια της Άρτας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, έναν ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών στην Άρτα - MAXITIS ARTAS

Σταυροδοσία των υποψήφιων βουλευτών στην Άρτα  MAXITIS ARTAS

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 39,94%, Ψήφοι 19.411, Έδρες 1. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ του Βασιλείου 8.882. ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Δημητρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εκλογών - Άρτα: Μάχη ψήφο με ψήφο! - Newsit

Αποτελέσματα εκλογών - Άρτα: Μάχη ψήφο με ψήφο!  Newsit

Σχεδόν το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Άρτας, στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής!

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:00 am


Άρτα: Πρώτη Οργανωτική Συνάντηση του επερχομένου Δ' Πανελληνίου Συνεδρίου της Εκκλησίας - romfea.gr

Άρτα: Πρώτη Οργανωτική Συνάντηση του επερχομένου Δ' Πανελληνίου Συνεδρίου της Εκκλησίας  romfea.gr

Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Άρτα, μετά από σχετική πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Χρήστος Μέγας: Στην Άρτα με το ΚΙΝΑΛ και με «προίκα» 23.000 δωρεάν απαντήσεις στο Ασφαλιστικό - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χρήστος Μέγας: Στην Άρτα με το ΚΙΝΑΛ και με «προίκα» 23.000 δωρεάν απαντήσεις στο Ασφαλιστικό  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο γνωστός δημοσιογράφος έχει ιδιαίτερη κατάρτιση, σχεδόν… στελέχους του ΕΦΚΑ στο ασφαλιστικό - Μπορεί να εκδώσει ακόμη και σύνταξη!

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Στην Άρτα η υψηλότερη θερμοκρασία - EpirusPost.gr

Στην Άρτα η υψηλότερη θερμοκρασία  EpirusPost.gr

Το πιο θερμό Σαββατοκύριακο του φετινού καλοκαιριού και για την Ήπειρο ήταν αυτό που πέρασε. Την Κυριακή η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφει στην Άρτα ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 7:27 pm


Άρτα: Η κοίτη του ποταμού Αράχθου έκρυβε βάζα με χασίς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Η κοίτη του ποταμού Αράχθου έκρυβε βάζα με χασίς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι άγνωστοι ιδιοκτήτες τους τα είχαν θάψει σε σημείο το οποίο καλύπτεται από μια συστάδα θάμνων, κοντά στην κοινότητα Γλυκόρριζο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Μητσοτάκης από την Άρτα – Δέσμευση για μείωση φόρων για όλους τους Έλληνες - /entertainment.in.gr

Μητσοτάκης από την Άρτα – Δέσμευση για μείωση φόρων για όλους τους Έλληνες  /entertainment.in.gr

«Θα στηρίξουμε τον αγρότη, θα στηρίξουμε το αγροτικό εισόδημα, θα μειώσουμε τους φόρους για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα συμπεριλαμβανομένων και των ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 10:00 am


Αφιέρωμα στην Άρτα από γερμανική ιστοσελίδα - Newsbeast.gr

Αφιέρωμα στην Άρτα από γερμανική ιστοσελίδα  Newsbeast.gr

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Άρτας και της ποικιλομορφίας της Ηπείρο», αναδεικνύει ειδικό αφιέρωμα που έχει κάνει η γερμανική ιστοσελίδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2019 | 10:00 am


Αρτα: Ζημιές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση -Διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα [εικόνες] - iefimerida

Αρτα: Ζημιές σε καλλιέργειες από την έντονη χαλαζόπτωση -Διήρκεσε σχεδόν μισή ώρα [εικόνες]  iefimerida

Μπορεί ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας να είναι ο ιδανικός για βουτιές, ωστόσο σε άλλες σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 4:47 pm


Διαφημίζοντας τουριστικά την Άρτα - Typos-i.gr

Διαφημίζοντας τουριστικά την Άρτα  Typos-i.gr

Επισκέψεις τουριστικών πρακτόρων και συμμετοχή σε εκθέσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


Κόκκινη Εκκλησιά στην Άρτα: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο στα Τζουμέρκα - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Κόκκινη Εκκλησιά στην Άρτα: Ένα μοναδικό βυζαντινό μνημείο στα Τζουμέρκα  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ο ναός που άνοιξε τις πόρτες του στους πιστούς το 1281αποτελεί σπάνιο αρχιτεκτονικό μνημείο και σημείο αναφορά για τους βυζαντινολόγους μελετητές.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2019 | 10:00 am


Άρτα: Άγριος τσακωμός μεταξύ Γεροβασίλη και υποψήφιας δημάρχου - Athens Voice Online

Άρτα: Άγριος τσακωμός μεταξύ Γεροβασίλη και υποψήφιας δημάρχου  Athens Voice Online

Μαλλιά κουβάρια στην Άρτα με την υποψήφια δήμαρχο, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Τζένη Ταπρατζή - Κοίλια να επιτίθεται στην Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Υποψήφια στην Αρτα διαψεύδει επεισόδιο με την Όλγα Γεροβασίλη - Τα Νέα Οnline

Υποψήφια στην Αρτα διαψεύδει επεισόδιο με την Όλγα Γεροβασίλη  Τα Νέα Οnline

Η υποψήφια δήμαρχος Άρτας διαψεύδει δημοσιεύματα για επεισόδιο της ίδιας με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη το βράδυ της Κυριακής του β' γύρου των ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2019 | 10:00 am


Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα - Typos-i.gr

Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα  Typos-i.gr

Η τελική σταυροδοσία στην Άρτα, στις περιφερειακές εκλογές, έχει ως εξής: Αξιοβίωτη Ανάπτυξη-Α. Καχριμάνης. 1 ΨΑΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7.651.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Στον δεύτερο γύρο η Άρτα - Typos-i.gr

Στον δεύτερο γύρο η Άρτα  Typos-i.gr

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογή δημάρχου Αρταίων, μεταξύ του απερχόμενο Χρήστου Τσιρογιάννη, που έχει ήδη μεγάλο προβάδισμα και της Τζένης ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2019 | 10:00 am


Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε άστεγο άνδρα στην Άρτα - LiFO

Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε άστεγο άνδρα στην Άρτα  LiFO

Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην Άρτα όπου φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε έναν άστεγο άνδρα, τραυματίζοντας παράλληλα μια άστεγη γυναίκα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: Οδηγός φορτηγού πάτησε και σκότωσε 39χρονο άστεγο - Athens Voice Online

Άρτα: Οδηγός φορτηγού πάτησε και σκότωσε 39χρονο άστεγο  Athens Voice Online

Τραγικό δυστύχημα στην Άρτα. Οδηγός φορτηγού σκότωσε κατά λάθος 39χρονο άστεγο και τραυμάτισε σοβαρά μία 51χρονη.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:00 am


Μαθητές από την Άρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη - Capital.gr

Μαθητές από την Άρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη  Capital.gr

Με πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ολοκληρώθηκε ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός με σκοπό τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


ΠΟΕΔΗΝ: Το διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα ακόμη φέρει στην πινακίδα το όνομα της Γεροβασίλη - Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Το διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα ακόμη φέρει στην πινακίδα το όνομα της Γεροβασίλη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η ΠΟΕΔΝ υποστηρίζει ότι επί χρόνια τα περιστατικά που χρειάζονταν αξονική τομογραφία μεταφέρονταν στο Διαγνωστικό Κέντρο της κυρίας Γεροβασίλη – Για ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Αλ. Τσίπρας από την Αρτα: Θα υπάρχει περιθώριο και για νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών στο τέλος του χρόνου (Video) - Η Αυγή

Αλ. Τσίπρας από την Αρτα: Θα υπάρχει περιθώριο και για νέα μέτρα ελάφρυνσης των πολλών στο τέλος του χρόνου (Video)  Η Αυγή

Έχω συνειδητοποιήσει γιατί λυσσομανάνε, το γιατί φαίνεται στη σημερινή συγκέντρωσή σας, εδώ στην Άρτα, αλλά και σε όλες τις περιοχές που γίνονται ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Αρτα (Video) - Η Αυγή

Υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Αρτα (Video)  Η Αυγή

Yποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αρτα στην πλατεία Κιλκίς και πορεία στον κεντρικό δρόμο της Αρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Τσίπρας από Άρτα: Βρισκόμαστε εδώ γιατί μας στηρίζει ο λαός - Athens Voice Online

Τσίπρας από Άρτα: Βρισκόμαστε εδώ γιατί μας στηρίζει ο λαός  Athens Voice Online

Νέες αιχμές Τσίπρα. «Εμείς, αν βρισκόμαστε εδώ, δεν βρισκόμαστε επειδή μας στηρίζουν κάποιοι κουμπάροι και παρακούμπαροι», είπε από την Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Πως περιγράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο την επίσκεψη Τσίπρα στην Άρτα - Τα Νέα Οnline

Πως περιγράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο την επίσκεψη Τσίπρα στην Άρτα  Τα Νέα Οnline

Πώς ένα τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, που οφείλει να είναι ανεξάρτητο, αναδεικνύει μια καθεστωτική νοοτροπία που δεν έχει ανάγκη ούτε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Thesauri: To ελληνικό χαβιάρι που έρχεται από την Άρτα - Ethnos

Thesauri: To ελληνικό χαβιάρι που έρχεται από την Άρτα  Ethnos

Ξεκινώντας από το Ψαθοτόπι, τα πολύτιμα μαύρα και φαιοπράσινα «μαργαριτάρια» της μοναδικής εταιρείας στην Ελλάδα που ασχολείται με την εκτροφή ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Πάνω από δυο κιλά χασίς είχαν δυο αλλοδαποί στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πάνω από δυο κιλά χασίς είχαν δυο αλλοδαποί στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Τα ύποπτα πέρα-δώθε ενός μοτοποδηλάτου σε σημεία όπου συχνάζουν χρήστες ναρκωτικών στην πόλη τράβηξαν την προσοχή των αστυνομικών.

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2019 | 10:00 am


Ποσοστά πρώτης Κυριακής στην Άρτα - EpirusPost.gr

Ποσοστά πρώτης Κυριακής στην Άρτα  EpirusPost.gr

Άνετη επικράτηση του νυν περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριµάνη, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ανοιχτό παιχνίδι στον ∆ήµο Αρταίων και άρωµα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 7:06 pm


Άρτα: "Τίτλοι τέλους" για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ (video) - ert.gr - ΕΡΤ

Άρτα: "Τίτλοι τέλους" για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ (video) - ert.gr  ΕΡΤ

Τίτλοι τέλους μετά από 46 χρόνια, για την αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ στην Αρτα μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε το Πρωτοδικείο Άρτας, ενώ πριν από λίγες ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


ΑΤΜ από την Αρτα σερβίρουν φρέσκους χυµούς στην Αθήνα - Έθνος

ΑΤΜ από την Αρτα σερβίρουν φρέσκους χυµούς στην Αθήνα  Έθνος

Ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Εκµετάλλευσης Ακτινιδίων Αρτας βλέπει την επένδυσή του στους αυτόµατους πωλητές να αποδίδει καρπούς, καθώς ολοένα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Ληστεία στην Άρτα - Typos-i.gr

Ληστεία στην Άρτα  Typos-i.gr

Ένας άνδρας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, κατηγορούμενος ότι μαζί με συνεργό ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 9:00 am


Σχέδιο διάσωσης της μονότοξης πέτρινης «Καμάρας» στην Άρτα - The TOC

Σχέδιο διάσωσης της μονότοξης πέτρινης «Καμάρας» στην Άρτα  The TOC

Ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση ενός από τα ιστορικά γεφύρια της Κοιλάδας του Αχελώου, της μονότοξης πέτρινης «Καμάρας» στη Μεγαλόχαρη 'Αρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 9:00 am


Άρτα: «Βρέχει» νότες | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Άρτα: «Βρέχει» νότες | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Τα σπουδαία μνημεία της συχνά επισκιάζουν το άλλο της πρόσωπο: ενός τόπου που ζει με και για τη μουσική. «Βρέχει ακόμη στην Άρτα;» Η παροιμιώδης ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


Άρτα: Η σπιτονοικοκυρά μας "έπαιρνε μάτι" - "Νοικιάζει μόνο... - Newsit

Άρτα: Η σπιτονοικοκυρά μας "έπαιρνε μάτι" - "Νοικιάζει μόνο...  Newsit

Σάλος έχει ξεσπάσει στην κοινωνία της Άρτας με μια 68χρονη γυναίκα στην Άρτα, που νοικιάζει τις γκαρσονιέρες της μόνο σε νεαρούς φοιτητές και αργά το βραδύ ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Άρτα: Μπαρμπούτι με όπλα και λαθραίο καπνό σε καφενείο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: Μπαρμπούτι με όπλα και λαθραίο καπνό σε καφενείο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ως και τσιλιαδόρο διέθετε το καφενείο όπου είχε φουντώσει ο «πυρετός» του παράνομου τζόγου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Άρτα

Φιλικοί ιστότοποι: