Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Καινουργιο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το Θέρμο επισκέφθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας

Επίσκεψη στο Δήμο Θέρμου πραγματοποίησε σήμερα 23/10/2019 ο Αστυνομικός Περιφερειακός Διευθυντής Υποστράτηγος  κ. Νικόλαος Σπανουδάκης.  Τον Περιφερειακό...
Αστυνομικό Διευθυντή συνόδευαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Πετσίνης και ο Διοικητής Θέρμου του Α.Τ  κ. Πέτρος Δούκας.

Η συνάντηση έγινε στο Δημαρχείο Θέρμου και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με το Δήμαρχο Θέρμου για θέματα ασφαλείας των πολιτών της περιοχής  , ενώ ο κ. Σπανουδάκης εξέφρασε το θαυμασμό του για τις κτιριακές υποδομές του ΑΤ Θέρμου και το Μουσείο Αστυνομικής Ιστορίας.

Στον Περιφερειακό  Αστυνομικό Διευθυντή ο Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας δώρισε τρίτομο Πρακτικών Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Τριχωνίας και Ναυπακτίας.

Τέλος παρατέθηκε γεύμα από το Δήμο Θέρμου προς τιμήν των προσκεκλημένων.Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 10:25 pm


Ο Παναιτωλικός στέλνει μήνυμα κατά του ρατσισμού

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ στηρίζει την πρωτοβουλία της Super League, η οποία στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας κατά του ρατσισμού...
– #FootballPeople weeks – σε συνεργασία με την Fare, επίσημο συνεργάτη της UEFA, αφιερώνει την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League, 26-28 Οκτωβρίου 2019, στον αγώνα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του ρατσισμού.

Το μεγάλο πανευρωπαϊκό κίνημα έχει σκοπό να ενώσει όλους τους ανθρώπους στη γιορτή του ποδοσφαίρου και να απομονώσει τα στοιχεία του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους φιλάθλους και όσους εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο, με το μήνυμα ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαχωρίζονται και να απομονώνονται λόγω φυλετικών ή άλλων κριτηρίων.

Το ποδόσφαιρο προάγει τις αξίες της ενσωμάτωσης όσων προσπαθούν να κάνουν το ποδόσφαιρο ένα παιχνίδι για όλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε, που βρισκόμαστε και ποιες είναι οι πεποιθήσεις μας.

Την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League, θα προβληθούν μηνύματα κατά του ρατσισμού, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι φίλαθλοι, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 8:46 pm


Με το έργο «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» ξεκινούν οι πρωινές παραστάσεις για μαθητές στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου ξεκινούν οι οργανωμένες πρωινές  παραστάσεις  για τους μαθητές της Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης...
  με το έργο «Πιο Δυνατός κι από τον  Σούπερμαν» του Άγγλου συγγραφέα Ρόι Κιφτ, σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση.
Οι παραστάσεις για το κοινό θα παρουσιαστούν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, 1 και 8 Δεκεμβρίου στις  11.00 π.μ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες. Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και τη σκληρή καθημερινότητα, την αισιοδοξία και τον προβληματισμό, την ελπίδα και την διεκδίκηση του δικαιώματος για καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η κωμωδία του Άγγλου συγγραφέα Ρόι Κιφτ δημιουργεί μια βαθιά τομή στις κοινωνικές αντιλήψεις σε σχέση με το ευαίσθητο θέμα της αναπηρίας και συμβάλλει στην αποδόμηση παγιωμένων συμπεριφορών, προκαταλήψεων και φόβων. Το «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» καταφέρνει, μέσα από το δυνατό κείμενο, να είναι διδακτικό χωρίς να πέφτει ούτε στιγμή στην παγίδα του διδακτισμού. Το πηγαίο χιούμορ του έργου, που προκαλεί αβίαστο  γέλιο, θέτει  το κοινό σε διαδικασία σκέψης.

Περίληψη:
Ο Άρης μετακομίζει μαζί με τη μητέρα του και την αδερφή του σε νέα γειτονιά, «ρολάροντας» με το αμαξίδιό του ανάμεσα στα κάθε λογής … προβλήματα. Αναγκάζεται να πάει  σε ειδικό σχολείο, μακριά από το σπίτι του. Οι απλές βόλτες του εξελίσσονται σε περιπέτειες. Εκείνος ωστόσο δεν το βάζει κάτω, σε έναν αφιλόξενο κόσμο δίνει το δικό του στίγμα, με σύμμαχο την αγάπη που του προσφέρουν η οικογένεια του και οι νέοι του φίλοι…

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Το έργο του Βρετανού ΡόιΚιφτ έχει γραφτεί στη δεκαετία του '80 όταν τα εμπόδια και οι διακρίσεις που συναντούσαν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, ήταν πολλαπλά. Όμως το γεγονός ότι παραμένει επίκαιρο, μας κάνει να αναρωτηθούμε αν ο κόσμος εν τέλει είναι φτιαγμένος για μία κατηγορία ανθρώπων, ή αν μέσα σε αυτόν τον κόσμο μπορούμε να συνυπάρξουμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλον χωρίς να υπάρχουν κατηγορίες – ταμπέλες και διακρίσεις ανάμεσα μας. Πόσο εύκολο και πόσο δύσκολο είναι να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον ;

Θα τα καταφέρεις, κι όμως γίνεται…
Αν δίπλα σου έχεις άλλους, κάτι γίνεται…

Γιούλη Μαρούση

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΈΣ:

Μετάφραση/Διασκευή : ΒΑΣΊΛΗΣ ΚΟΥΚΑΛΆΝΙ, ΑΝΤΏΝΗΣ ΡΈΛΛΑΣ
Σκηνοθεσία: ΓΙΟΎΛΗ ΜΑΡΟΎΣΗ
Σκηνικά : ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΣΙΣΤΑΣ
Ενδυματολογία : ΔΉΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΛΈΞΗ
Επιμέλεια κίνησης : ΓΙΆΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΑΜΜΈΝΟΣ
Φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Μουσική Επιμέλεια: ΓΙΟΎΛΗ ΜΑΡΟΎΣΗ
Φωτογραφίες:ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΓΡΙΒΑΣ
Βίντεο: ΛΕΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΡΟΥΣΗ


ΠΑΊΖΟΥΝ:

ΓΙΏΡΓΟΣ ΤΆΤΣΗΣ
ΦΑΝΟΎΡΗΣ ΚΟΡΡΈΣ
ΒΑΛΕΝΤΊΝΑ ΦΥΛΑΚΤΟΎ
ΓΙΟΎΛΗ ΜΑΡΟΎΣΗ
ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΜΑΝΔΈΛΟΣ
ΓΙΆΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΆΣΗΣ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ρόι Κιφτ είναι Άγγλος συγγραφέας που  δραστηριοποιείται από το 1962, γράφοντας  δικά του θεατρικά έργα τα οποία έχουν ανέβει και βραβευθεί σε αρκετά θέατρα στην Ευρώπη, όπως Αγγλία,Γερμανία,Αυστρία κ.α. Είναι συγγραφέας Παιδικών βιβλίων και κριτικός θεάτρου,στο «Western European Stages¨(περιοδικό θεάτρου της Νέας Υόρκης). Έχει κάνει αρκετές  μεταφράσεις θεατρικών έργων, όπου μεταξύ των συγγραφέων που έχει μεταφράσει είναι: οι Moliere (DonJuan, Monsieur de Pourceaugnac), Goldoni (Mirandolina – La Locandiera), Gozzi (KingStag), Heinar Kipphardt (Brother Eichmann), Patrick Süskind στο ΘΕΑΤΡΟ GRIPS στο Βερολίνο.

Το 1980 το βραβευμένο του έργο «Πιο Δυνατός κι από τον  Σούπερμαν»  έκανε πρεμιέρα στο θέατρο GRIPS στο Βερολίνο. Στη συνέχεια μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει διαρκή ρεπερτόριο σε όλο τον κόσμο τα τελευταία τριάντα χρόνια.


Πληροφορίες για συμμετοχή Σχολείων και παρακολούθηση της παράστασης γίνονται καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου  στα τηλέφωνα 26410 – 21158, 46452 και ώρες γραφείου.


Από το Δη.Πε.Θε.Αγρινίου

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 7:08 pm


Μαθητές υιοθέτησαν χώρους πρασίνου στην πλατεία Παναγοπούλου και στον πεζόδρομο Μανδηλαρά

Την «υιοθεσία» της πλατείας Παναγοπούλου και του πεζόδρομου Μανδηλαρά ανέλαβαν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου – Λυκείου  Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου...

Πρόκειται για μια  πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου  η οποία στοχεύει στην ενεργοποίηση, μέσω της δημιουργίας ενός δικτύου πράσινων  σημείων  εθελοντικής υιοθεσίας,  όχι μόνο από πολίτες αλλά και από επαγγελματίες της πόλης. 

 Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Χρήστος Γκούντας στόχος είναι οι πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι στην αλλαγή που όλοι οραματιζόμαστε για την πόλη μας : «Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ομορφύνουμε το Αγρίνιο. Δίνουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να υιοθετήσουν χώρους πρασίνου σε κεντρικά σημεία της πόλης.

 Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η  αρχή έγινε με  το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο. 

Οι μαθητές αναλαμβάνουν την ευθύνη για την φροντίδα και την συντήρηση των χώρων με τη συνεργασία του Δήμου Αγρινίου καθώς θα τους παρέχουμε όλες τις διευκολύνσεις και τα υλικά. Δε σας κρύβω ότι, επιθυμία  μας είναι το παράδειγμα των παιδιών ν΄ ακολουθήσουν και άλλοι πολίτες. Έχουμε ανάγκη τη συμμετοχή, χρειαζόμαστε τη συνεργασία, δημιουργούμε πυρήνες εθελοντισμού και προσφοράς».

Δεκαεπτά μαθητές του Τομέα Γεωπονικής με ειδικότητα την Τεχνική Ανθοκομίας και την Αρχιτεκτονική Τοπίου ανέλαβαν τη φροντίδα των δύο σημείων  υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους.


Όπως τόνισε ο Δντης Ανδρέας Φαναριώτης η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική: «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους μαθητές μας να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια που αφήνει αποτύπωμα  όχι μόνο αισθητικό αλλά και περιβαλλοντικό. Είναι σημαντικό για τα παιδιά ν’ αποτελούν κομμάτι του συνόλου και να αποδεικνύουν τη διάθεση για κοινωνικοποίηση και προσφορά».Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 6:55 pm


"Μάθε ,πρόλαβε,αντιμετώπισε",ενημερωτική εκδήλωση στο Αγρίνιο ,για τον καρκίνο του μαστού

Πρόσκληση

Σας προσκαλούμε στις 25 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ στην...
Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο στην ενημερωτική  εκδήλωση για καρκίνου του μαστού .

Όλες οι γυναίκες να δώσουμε ισχυρό μήνυμα ."ΜΑΘΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ".

Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Αγρινίου 

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 6:48 pm


Σωτήρης Κολοβός στη συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού :Οι πρόεδροι να μας υποδείξουν τα σημεία κατολισθήσεων, εκείνα που έχουν εκδηλωθεί πλημμυρικά φαινόμενα

Την ανάγκη  συντονισμού και συνεργασίας των θεσμικών οργάνων  για την πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ζήτησε ...
ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά τη συνεδρίαση του  Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα : «Ο Σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση βροχοπτώσεων-χιονοπτώσεων-λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας».
«Η λέξη κλειδί  είναι ο συντονισμός. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια και να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία ώστε να είμαστε έτοιμοι για όποιο πρόβλημα προκύψει. Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση. Πρέπει έγκαιρα να εντοπίσουμε τις ελλείψεις  και να δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή στα πλημμυρικά  φαινόμενα. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι πρόεδροι οι οποίοι γνωρίζουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου. 

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία για την ανταπόκριση: «Θέλουμε  οι πρόεδροι να μας υποδείξουν τα σημεία κατολισθήσεων, εκείνα που έχουν εκδηλωθεί  πλημμυρικά φαινόμενα, περιοχές όπου εκδηλώνεται παγετός και χιόνι.


Τα προβλήματα αυτά πρέπει να αναφέρονται στην πολιτική προστασία γιατί η πληροφορία είναι σημαντικός παράγοντας για την επίλυση πολλών προβλημάτων. Θα  έχω προσωπική επαφή με όλες τις δημοτικές ενότητες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των συμπολιτών μας».   

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαν. Φαρμάκης,  οι Αντιδήμαρχοι  Κ. Καλαντζής, Χρ.Γκούντας, M.Σκορδόπουλος, Χρ.Ζαρκαβέλης, Β. Φωτάκης,ο Τίμος Παπανικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση), ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλ/νίας   Χριστόφορος Μπόκας,  ο Δ.Π.Υ Αγρινίου Ευστράτιος Πετράκης, ο Δ/της Αστ. Τμήματος  Γ. Σταμουλακάτος, ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας, Πρόεδροι  Κοινοτήτων, Εθελοντών, Φορέων και Συλλόγων καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγρινίου.Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 3:00 pm


Καινούργιο:Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress παρέλαση 28
Η Κοινότητα Καινουργίου εξέδωσε πρόσκληση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο 1940 .Αναλυτικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα...

Πρόσκληση 
Σας προσκαλούμε όπως παραστείτε στο χώρο των επισήμων, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, (Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση, παρέλαση), σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κοινότητάς μας.
   Σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις η Κοινότητά μας οφείλει να δείχνει την κοινωνική της συσπείρωση και ομόνοια, που είναι άλλωστε μοναδική στην ευρύτερη περιοχή και χαρακτηριστική της τοπικής μας κοινωνίας.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ  28ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΣΑΒΒΑΤΟ   26  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2019
Γενικός σημαιοστολισμός Οικιών, Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και Οργανισμών από 8η πρωινής της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 28ης  Οκτωβρίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ   27   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2019
Φωταγώγηση των Δημοσίων Καταστημάτων κατά τις βραδυνές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ   28   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2019

Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών μας Ναών.
ΩΡΑ : 09:45:  Τέλεση επισήμου δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του  1ου Δημοτικού Σχολείου Καινουργίου κ. Ολυμπία  Λερού.

ΩΡΑ : 10:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Καινουργίου.

Προσκλητήριο των νεκρών μας στους αγώνες υπέρ της Ελευθερίας και αξιοπρέπειας του Έθνους.

Κατάθεση στεφανιών από :
Τον  Πρόεδρο Κοινότητας Καινουργίου κ. Βασίλειο Καραγκούνη,
τους Μαχητές του 1940 στην Αλβανία,
την Εθνική Αντίσταση,
το Κ.Α.Π.Η. Καινουργίου,
την Τριχωνίδα Α.Ε.,
το 1ο ΕΠΑΛ Καινουργίου,
το Γυμνάσιο Καινουργίου,
το 1ο Δημοτικό Σχολείο,
το 2ο Δημοτικό Σχολείο,
το 1ο Νηπιαγωγείο Καινουργίου,
το 2ο Νηπιαγωγείο Καινουργίου,
τον Αγροτικό Σύλλογο Καινουργίου,
το  Τ.Ο.Ε.Β. Καινουργίου,
τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινουργίου,
τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Καινουργίου << Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ>>,
τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο <<ΔΟΞΑ Καινουργίου>>,
τον Πολιτιστικό Όμιλο <<ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ>>,
την Αρχαιολογική Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων,
το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοσίας << Η ΧΡΥΣΟΧΕΡΙΑ>>,
το σύλλογο Παλαιμάχων ΔΟΞΑΣ Καινουργίου,
τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Προσηλιωτών,
τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Όμιλο Τριχωνίδας <<ΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ>>,
την Αθλητική Ένωση Καινουργίου,
τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καινουργιωτών Αττικής << Ο ΘΕΣΤΙΟΣ>>.

Στην μνήμη των νεκρών μας ενός λεπτού σιγή.

Εθνικός Ύμνος από χορωδία μαθητών του Καινουργίου.
Παρέλαση μαθητών των Σχολείων μας.

  Τελετάρχης όλων των εκδηλώσεων ορίζεται ο κ.  Σπυρίδων Μηλιώνης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 2:33 pm


Καινούργιο :Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019  η Εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου και πανηγυρίζει  ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στο Καινούργιο...

Την Παρασκευή  25 Οκτωβρίου το απόγευμα , στις 18:30 θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος ,χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμά.

Ανήμερα της εορτής στις 07:00 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και στην συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος.

Ο Άγιος Δημήτριος μας συγκινεί και μας διδάσκει :

Με τη νιότη που αγγίζει τα νιάτα ,

με την ζωή που χαράζει δρόμους ζωής,

με την πίστη που εμπνέει τους πιστούς.

Όλοι στον Ιερό Ναό να τιμήσουμε τον Άγιο Δημήτριο.

Εκ΄του Ιερού Ναού 

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 8:41 am


Ν.Φαρμάκης :Δεν γνωρίζω αν θα έρθουν μετανάστες στην περιοχή μας,ακούμε φήμες ότι θα πάνε εδώ ,πάνε εκεί ,θα πάνε παραπέρα... (ηχητικό)

Για τις επισκέψεις στους δήμους Μεσολογγίου και Ναυπάκτου αλλά και σε αυτές που θα ακολουθήσουν στους ...
υπόλοιπους δήμους του νομού αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σε συνέντευξη του στον AERAS FM 99,50 και στη Νανά Θεοδωροπούλου. Επίσης αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που κάνει η Περιφέρεια όσον αφορά τις αποθήκες Παπαπέτρου , ενώ όσο αναφορά το ενδεχόμενο μεταφοράς μεταναστών στην περιοχή μας σημείωσε πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε o Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ,ενώ στο 8.25 ακούστε τα όσα είπε για το θέμα της μεταφοράς των μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2019 | 8:01 pm


Δήμος Αγρινίου :Κατατέθηκαν 2884 ευρώ για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ

Κατατέθηκαν σήμερα από τον Δήμο Αγρινίου σε  ειδικό  λογαριασμό τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν...
για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ, το αγόρι που νοσεί από βαριά εκφυλιστική νόσο και πρέπει να μεταβεί άμεσα στην Βοστώνη για να λάβει θεραπεία.

Αναλυτικά συγκεντρώθηκαν:
To  ποσό των 1.370 ευρώ από την προβολή της ταινίας JOKER  στοΆνεσις και το ποσό των 1.513,68 από τον κουμπαρά που στήθηκε στον δημοτικό κινηματογράφο.
Οι Αγρινιώτες έδειξαν για μια ακόμη φορά έμπρακτα την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους.
Όλοι μαζί ευχόμαστε ο Παναγιώτης – Ραφαήλ να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα της υγείας του και να επιστρέψει νικητής.


Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2019 | 7:16 pm


Δήμος Αγρινίου :Μην "κατεβάζετε" σκουπίδια από σήμερα ως την Πέμπτη το βράδυ

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress κάδοςΛόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Αγρινίου παρακαλεί...
τους πολίτες να μην εναποθέτουν απορρίμματα  και ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους από την Τρίτη το βράδυ έως την Πέμπτη το βράδυ.

Για λόγους  προστασίας της δημόσιας υγείας, αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης, η Δνση Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου θα λειτουργεί με  προσωπικό ασφαλείας
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας ευχαριστεί τους πολίτες που δείχνουν  κατανόηση και φροντίζουν να διατηρούν την πόλη όσο το δυνατόν πιο καθαρή.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2019 | 3:45 pm


Παναιτώλιο :Ημερίδα για την αυτοχειρία και τρισάγιο στο Ησυχαστηρίου των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης(φωτο)

«Η αυτοχειρία ως πρόκληση προς το σύγχρονο 
θεολογικό και εκκλησιαστικό λόγο»
Θεολογική Ημερίδα για την αυτοκτονία στο Παναιτώλιο...

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Θεολογική Ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων και είχε θέμα: «Η αυτοχειρία ως πρόκληση προς το σύγχρονο θεολογικό και εκκλησιαστικό λόγο».
Η Ημερίδα έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιερού Ησυχαστηρίου των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης της Ιεράς Μητροπόλεως στο Παναιτώλιο, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:30’.
Προηγήθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, καθώς και το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, κατά το οποίο μνημονεύθηκαν κατ’ όνομα οι κεκοιμημένοι θεολόγοι – μέλη του Παραρτήματος, καθώς και τα μέλη των Συλλόγων Ιεροψαλτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» και Φίλων του Αγίου Όρους «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε τρισάγιο στο τάφο του μακαριστού κτίτορος του Ιερού Ησυχαστηρίου αρχιμ. Θεοκλήτου Ντζάθα.

Οι εργασίες της Ημερίδος ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του προέδρου του τοπικού παραρτήματος Θεολόγων κ. Σπυρίδωνος Παπαθανασίου και μια σύντομη αναφορά στο θέμα από το προεδρείο της Ημερίδος, το οποίο αποτελούνταν από τους Θεολόγους – τ. Λυκειάρχες  κ. Ιωάννη Κωστάκη και Φώτιο Μάλαινο.

Ακολούθως παρουσιάστηκε η πρώτη εισήγηση από τον ελλογιμώτατο κ. Μιλτιάδη Βάντσο, Αναπληρωτή Καθηγητή Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Αυτοχειρία: Ο ηθικός προβληματισμός και η χριστιανική προσέγγιση».
Ο ελλογιμώτατος Καθηγητής, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το φαινόμενο της αυτοχειρίας είναι διαχρονικό και καταγράφεται σχεδόν σε κάθε εποχή και κοινωνία. Ο περιορισμός, όμως, του ανθρώπου στην ατομικότητά του, η αποδυνάμωση των οικογενειακών, συγγενικών και φιλικών δεσμών, καθώς και η έμφαση που δίνεται στην εποχή μας στην αυτονομία του ανθρώπου, φαίνεται να ευνοούν και να ενισχύουν την τάση να καθορίζει ο άνθρωπος το τέλος της ζωής του. Η αυτοκτονία και ευθανασία ως μορφή υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, προβάλλονται συχνά ως πράξεις ελευθερίας που οδηγούν σε έναν αξιοπρεπή θάνατο. Αντιθέτως, η χριστιανική διδασκαλία καθορά τη ζωή ως ένα πολύτιμο δώρο του Θεού, το οποίο καλείται ο άνθρωπος να διαχειριστεί με πίστη και εμπιστοσύνη προς Αυτόν και προβάλλει την εν Χριστώ αγάπη και ελπίδα. Αντιμετωπίζει την αυτοκτονία ως πράξη που εκφράζει όχι την πραγματική ελευθερία, αλλά την απελπισία και ένα τραγικό αδιέξοδο. Δεν υποτιμά τις οδύνες και δυσκολίες της ζωής, αλλά τις νοηματοδοτεί στη συνάφεια της εν Χριστώ ζωής και διδάσκει την αγάπη και τη συμπαράσταση σε κάθε αναξιοπαθούντα.
Τη δεύτερη εισήγηση που είχε θέμα: «Η αυτοκτονία και η πρόληψή της από την πλευρά της ποιμαντικής θεολογίας», ανέπτυξε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Μελισσάρης, Διδάκτωρ Ποιμαντικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο π. Αθανάσιος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ανθρώπινη ζωή στην καθημερινότητα δεν φείδεται προβλημάτων και τραγωδιών που ενδεχομένως οδηγούν περιστασιακά στο αυτοπροκαλούμενο τέλος. Η αυτοκτονία είναι μια από τις κορυφαίες δέκα αιτίες θανάτου στον βιομηχανικό κόσμο. Στην Ελλάδα έχουμε μια άνευ προηγουμένου αύξηση στα ποσοστά αυτοκτονιών. Τα συναισθήματα της απελπισίας που οδηγούν στην αυτοκτονία, προκαλούνται και επιδεινώνονται περαιτέρω από την μοναξιά και την κοινωνική και πνευματική τελμάτωση. Η αποκατάσταση της σχεσιακότητας, τόσο σε σχέση με τους συνανθρώπους, όσο και με το Θεό, μπορεί να δράσει ως θετικός καταλύτης που ενισχύει τη θεραπευτική διαδικασία για την περαιτέρω αποθάρρυνση της αυτοκτονίας. Η Ποιμαντική Ψυχολογία, από το πλήθος των Σχολών Ψυχολογίας και των ψυχοθεραπευτικών τεχνικών, μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα αξιοποιώντας τις μεθόδους της συστημικής και υπαρξιακής ψυχοθεραπείας όπως αυτές απαντώνται και στην ελληνική πατερική σοφία και πρακτική.
Ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο, όπου κατατέθηκαν απόψεις και προβληματισμοί γύρω από το πολύ σημαντικό και δύσκολο θέμα της αυτοχειρίας.
Κατακλείοντας τις εργασίες της Ημερίδος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, όσους κοπίασαν για την διοργάνωση, αλλά και όσους συμμετείχαν, εξέφρασε τη χαρά του για την δυνατότητα που δόθηκε να συναχθούν μαζί άνθρωποι που αγαπούν την Εκκλησία και να συζητήσουν για ένα τόσο σημαντικό και δύσκολο θέμα.
Ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε την ανάγκη για συνειδητή βίωση της εν Χριστώ ζωής και τόνισε ότι όποιος ζει μέσα στην Εκκλησία συνειδητά, εμπιστεύεται απόλυτα τον Θεό και συμμετέχει στις μυστηριακές και αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας μας με πίστη, παραδίδει τον εαυτό του στην πρόνοια του Θεού και ζει με γαλήνη και ηρεμία. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη να αναζητήσουμε και να ζήσουμε το ασκητικό ιδεώδες που προβάλλει η Ορθόδοξη Παράδοση. Εκείνο δηλαδή που ζούσαν οι πατέρες μας, μακριά από ψεύτικες ανάγκες και υπερβολές που ζητάει ο σημερινός άνθρωπος δημιουργώντας περισσότερα εμπόδια και δυσκολίες στον ίδιο του τον εαυτό. Τέλος, ευχήθηκε να πραγματοποιηθούν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον υποσχόμενος ότι η Ιερά Μητρόπολη θα βρίσκεται πάντα κοντά στους θεολόγους, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν τους στενούς συνεργάτες του Επισκόπου και της Εκκλησίας στην ποιμαντική και την κατηχητική ζωή της.

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας
της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2019 | 3:37 pm


Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Αγρίνιο

Με την παρέλαση της Δευτέρας  κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στον
Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress εορτασμός 28ης
Δήμο Αγρινίου  για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940...
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019
   
09:00
Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη συνοδεία σαλπιγκτή.   

11:45
Κατάθεση στεφάνων  στη μνήμη του ενδόξου Ήρωα Νικολάου Παναγιώτου από  μαθητές
των 2ου και 6ου Γυμνασίων. 

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ένδοξου Ήρωα Ανδρέα Τσίγκα από μαθητή/τρια του
1ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.
11:55
Πέρας προσέλευσης επισήμων και σχολείων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία
Μαρίας Δημάδη.
12:00
Επιμνημόσυνη δέηση & κατάθεση στεφάνων από φοιτητές των Πανεπιστημιακών
Τμημάτων, μαθητές των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τη Σχολή  Αδελφών
Νοσοκόμων, κλπ.

Συντονιστής της εκδήλωσης κατάθεσης στεφάνων ορίζεται ο εκπαιδευτικός κος Τσιάμης
Χαράλαμπος.

Θα παιανίζει  η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα.


                ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2019


09:15
Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής. 
09:45
Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών των μαθητών στη Μητρόπολη.
09:55
Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη.
10:00
Τέλεση επίσημης Δοξολογίας και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Ίσκου-
Νίκου Αργυρούλα, Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Γαβαλούς, φιλόλογο.
10:30
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία
Μαρίας Δημάδη.
11:00
Παρέλαση Δημοτικής Φιλαρμονικής, Αναπήρων, Αντιστασιακών Οργανώσεων,   μαθητριών
Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητών
Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης,  Εθελοντριών Νοσοκόμων Ερυθρού Σταυρού.
            
           Η παρέλαση θα γίνει επί της οδού Παπαστράτου, Πλατείας Δημοκρατίας, πεζοδρόμου
Χαρ.Τρικούπη και πέρας στη συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή.
                      
12:00
Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει εθιμοτυπική προσφορά καφέ στο
Δημαρχείο (πρώην αίθουσα  Δημοτικού Συμβουλίου, 2ος όροφος).
18:00
Υποστολή της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη, με συνοδεία της Δημοτικής
Φιλαρμονικής.


           Σημείωση: Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να το δηλώσουν μέχρι το μεσημέρι της 24ης
Οκτωβρίου (τηλ. 2641 3 60300, 60303).


Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

 • Τα της δοξολογίας ο  Αιδεσιμολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος
 • Τα της απόδοσης τιμών ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς.
 • Τα της Τάξης ο κ. Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας.
 • Τα της συμμετοχής των μαθητών κ.λ.π. οι Διευθυντές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης
 • Ν. Αιτωλοακαρνανίας. 
 • Συντονιστές της εκδήλωσης κατάθεσης στεφάνων και της παρέλασης ορίζονται για την
 • Α/θμια Εκπαίδευση οι εκπαιδευτικοί κ. Τσιάμης Χαράλαμπος, Διευθυντής του Δημοτικού
 • Σχολείου Καμαρούλας και κ. Ναούμης Βασίλειος (κλάδου ΠΕ11Φυσικής Αγωγής) και για την
 • Β/θμια Εκπαίδευση η εκπαιδευτικός κα Σπυριλιώτη Όλγα, (κλάδου ΠΕ11Φυσικής Αγωγής)
 • του 2ου ΓΕ.Λ. Αγρινίου και κ. Κιτσόπουλος Δημήτριος, (κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής)  του
 • Γυμνασίου Μαλεσιάδας, αντίστοιχα.
 • Εκφωνητής ο εκπαιδευτικός κ. Μπαμπαρούτσης Διονύσιος.
 • Τελετάρχης ορίζεται ο  κ. Τσιάμης Χαράλαμπος. 

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2019 | 2:59 pm


"Έφυγε" για την γειτονιά των Αγγέλων ο 22χρονος Δημήτρης ,είχε τραυματιστεί σε τροχαίο

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress πένθοςΘλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου αλλά και στον Βάλτο από όπου κατάγονταν η είδηση του θανάτου...
του 22χρονου Δημήτρη Τουρλίδα.

Ο άτυχος νέος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου στο Αγρίνιο και νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ του Γ.Ν.Αγρινίου.
Σήμερα τα ξημερώματα δεν τα κατάφερε και έφυγε για την γειτονιά των Αγγέλων βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια,φίλους και γνωστούς,αλλά και γενικότερα την τοπική κοινωνία ,καθώς ένα ακόμη νέο παιδί προστέθηκε στην μαύρη λίστα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2019 | 2:52 pm


Νέα διάκριση για αθλήτρια του ΑΜΣ "Πυγμή" Παναιτωλίου

Χάλκινο μετάλλιο για την αθλήτρια Μπεκουλη Αθανασία στο διεθνές τουρνουά Greece open Γ1 2019 μετά από δυο νικηφόρους αγώνες ...
και ήττα στον ημιτελικό στον γύρο του ξαφνικού θανάτου πραγματοποιώντας εξαιρετική απόδοση.
Οι αγώνες έλαβαν χωρά στη Χαλκίδα το τριήμερο 19 - 21 Οκτώβρη με τη συμμέτοχη 800 αθλητών από 31 χώρες.

Συγχαρητήρια στην αθλήτρια για την σταθερά ανοδική της πορεία και τις διακρίσεις που επιτυγχάνει.

Της ευχόμαστε καλή και επιτυχημένη συνεχεία στον αγώνα της.

ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2019 | 8:27 am


Θέρμο :Ο "HIPPI" μυρίστηκε ναρκωτικά σε αυτοκίνητο ,χειροπέδες στον δράστη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Σημαντική συνδρομή στις έρευνες παρείχε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης
ναρκωτικών ουσιών «HIPPΙ»...

Τα ναρκωτικά ήταν διαμοιρασμένα σε γυάλινα βάζα, ενώ επιπλέον
κατασχέθηκαν (54) κλαδιά κάνναβης και δυο κορμοί της ίδιας ουσίας


Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή του Θέρμου, από αστυνομικούς του
Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου
σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Σημαντική συνδρομή στις έρευνες των αστυνομικών και στην ανεύρεση των
ναρκωτικών, παρείχε ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών
του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, “Hippi”.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, εντόπισαν το
δράστη να οδηγεί όχημα και σε έλεγχο που του ενήργησαν με τη συνδρομή
του αστυνομικού σκύλου, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν
μικροποσότητα κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού
λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•       Δυο γυάλινα βάζα και τρεις συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, μικτού
βάρους (2) κιλών και (969) γραμμαρίων,
•       (54) κλαδιά κάνναβης, συνολικού βάρους (506) γραμμαρίων,
•       (27) σπόρους της ναρκωτικής ουσίας, σε τρεις καρτέλες,
•       (2) κορμούς κάνναβης,
•       (29) θυλάκια με βαμβάκι για την φύτευση των σπόρων κάνναβης

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 5:17 pm


Γαβαλού -Παρουσίαση του βιβλίου :"Η Μακρυνεία στον ευρύτερο χώρο της Αιτωλίας ,μέρος δεύτερο"

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γαβαλιωτών Αθήνας και Π.Ε.Σ.Α.Γ.
διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή, με τίτλο:..

«Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ- ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ»

Έκδοση των Συλλόγων ‘’Γαβαλιωτών Αθήνας και Π.Ε.Σ.Α.Γ.’’ .την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων,του Δημοτικού Σχολείου Γαβαλούς, στην Γαβαλού Μακρυνείας.

Εισηγητές:

κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Διδάκτωρ Πολυτεχνικής Σχολής Παν/μιου Πατρών – Υποδιοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

  κ. Ιωάννης Νεραντζής,  Διδάκτωρ Ιστορικής Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Κρήτης.
  κ. Ηλίας (Λίνος) Υφαντής, Εκπαιδευτικός, Διευθυντής Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου.
  κ. Δημήτρης Αλεξανδρής, Αντιπρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. – Συγγραφέας του βιβλίου.

Την συζήτηση θα συντονίσει η κ. Αργυρούλα Ίσκου,  Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια του Λυκείου Γαβαλούς 

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 5:03 pm


Οι Καινουργιώτες της Αττικής έδωσαν αίμα για την "Χρυσοχερια"

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας που ενίσχυσε...
τα αποθέματα του Συλλόγου Αιμοδοτών 'Η Χρυσοχερία'. Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καινουργίου

Εκ μέρους του Συλλόγου ευχαριστούμε όσους και όσες βοήθησαν σε αυτή την δράση,κλείνει η ανακοίνωση του Συλλόγου Καινουργιωτών Αττικής "Ο Θέστιος".Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 4:58 pm


Δράση για «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» στο Αγρίνιο

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, Μαρίας Σαλμά, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου, επί της οδού Σμύρνης στο Αγρίνιο ...
(κάτωθι του επιμελητηρίου) η δράση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Π. Μυλωνάς», με τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Στόχος της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε δίκτυο εθελοντών από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, ήταν η ενημέρωση κάθε νέου που βγαίνει για διασκέδαση ώστε να μην οδηγήσει στην επιστροφή, αν έχει πιει έστω και λίγο. Στην εκδήλωση, που είχε διάρκεια αρκετών ωρών, μοιράστηκε στους θαμώνες καταστημάτων εστίασης αλλά και στους περαστικούς, ενημερωτικό υλικό με φυλλάδια που επισήμαιναν τους κινδύνους και τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ στην οδήγηση και την οδική ασφάλεια γενικότερα, ενώ στο πλαίσιο της δράσης συμπεριλαμβάνονταν, σε όσους βέβαια το επιθυμούσαν, ακόμη και αλκοτέστ από αρμόδιο αστυνομικό της τροχαίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις στέλνοντας το μήνυμα: «Όταν πίνουμε δεν οδηγούμε». Σημειώνεται πως η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα διοργανώνεται από το 2007 στην Ελλάδα, από το «Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς» και το Δίκτυο Εθελοντών του.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 4:51 pm


Αγρίνιο :Δράση για την ανακύκλωση


Ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή σημείωσε η ενημερωτική δράση του Δήμου Αγρινίου με θέμα την ανακύκλωση. H Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  στο πλαίσιο της αθλητικής εκδήλωσης...
«Τρέχω, Βαδίζω, Ποδηλατώ στην πόλη μου», μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια, τσάντες ανακύκλωσης και διαφημιστικό υλικό σε μικρούς και  μεγάλους στην πλατεία Δημοκρατίας.


Ό αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας , φρόντισε ώστε  όλοι οι ενδιαφερόμενοι  να αντιληφθούν ότι ο δείκτης πολιτισμού, ο σεβασμός στο περιβάλλον και στο σύγχρονο τρόπο ζωής αποδεικνύεται και από τη διαχείριση των απορριμμάτων μας: «Συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για την ανακύκλωση. Το Αγρίνιο έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Ενδεικτικά αναφέρω ότι κάθε μήνα συλλέγονται 3.000 τόνοι σύμμεικτα υλικά στους πράσινους κάδους,  25 απορριμματοφόρα βρίσκονται στην συλλογή  των σκουπιδιών ενώ  καταφέραμε να μειώσουμε τα σκουπίδια που μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ κατά 300 τόνους. Οι συμβουλές που σήμερα δώσαμε, σίγουρα δεν είναι για πέταμα. Συνεχίζουμε έχοντας ως στόχο ένα Δήμο πράσινο, βιώσιμο με περιβαλλοντική συνείδηση».
Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 4:36 pm


Ενημέρωση στο Άνω Κεράσοβο για την καλλιέργεια της καστανιάς

Στο πλαίσιο του προγράμματος με γενικό τίτλο «Τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: ανάδειξη και αξιοποίηση»...

Με συμμετοχή πολλών παραγωγών πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών, το Δασαρχείο Μεσολογγίου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και Ναυπακτίας ‘H Ένωση’,  ενημέρωση στο Άνω Κεράσοβο με τίτλο: ‘Η καλλιέργεια της καστανιάς και οι εχθροί της . 
Το κάστανο είναι ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας και το βασικότερο προϊόν που παράγει η περιοχή Αρακύνθου καλύπτοντας μια έκταση περίπου 5000 στρεμμάτων. Η εθνική παραγωγή κάστανου φτάνει τους 18.000 τόνους και κάθε χρόνο στο Δήμο μας συλλέγονται περίπου 300 τόνοι κάστανου οι οποίοι εξάγονται κυρίως στην Ιταλία. 

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης  Σπυρίδων Φλώρος ο οποίος επισήμανε ότι ο Δήμος Αγρινίου με το επιστημονικό γεωτεχνικό προσωπικό του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής επιδιώκει τη συνεχή επιστημονική ενημέρωση για την παραγωγή, συλλογή, παρασκευή, προετοιμασία και συντήρηση των τοπικών προϊόντων με στόχο τη διατήρηση των τοπικών προϊόντων και παραδόσεων. 


Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου κ. Ζολώτας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κούστας, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Δερβίσης, ο Δ/ντης του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ Γκουρνέλος  και πολλοί παραγωγοί καστάνου. 
Η επιστημονική ομάδα του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου κ Β. Καραπαπά, κ Β.Χατζηαγάπη κ Π. Σούμπασης, κ. Ζ. Χρυσικός και κ. Δ. Παπαβασίλη ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου,  αναφέρθηκαν στις σημαντικότερες ασθένειες και εχθρούς της καστανιάς και  διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή με την καλλιέργεια.
Ειδικότερα η γεωπόνος κ. Καραπαπά μίλησε για την επιζήμια ασθένεια της καστανιάς, τη μελάνωση, ενώ ζητήθηκε από τους παραγωγούς να μην πραγματοποιούν ψεκασμούς στις καστανιές τους με χρήση εντομοκτόνων την περίοδο της εξαπόλυσης και  να αποφεύγουν τη μεταφορά του εντόμου με τα μολυσμένα δενδρύλλια/εμβόλια. 

Ο δασάρχης Μεσολογγίου, δασολόγος, κ Φούντας αναφέρθηκε στη πετυχημένη  βιολογική καταπολέμηση του μύκητα Cryphonectria parasitica που προκαλεί της ασθένεια του έλκους της καστανιάς ενώ η  γεωπόνος - Τεχνολόγος Τροφίμων Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας κ. Β. Τσούφη αναφέρθηκε στους παραδοσιακούς και σύγχρονους τρόπους συντήρησης και μεταποίησης των καστάνων και για τα διάφορα άλλα σκευάσματα όπως παρασκευάσματα ζαχαροπλαστικής (μαρόν γλασέ), αρτοσκευάσματα κλπ. 

Η ενημέρωση επικεντρώθηκε και στην κατεύθυνση της μεταποίησης έτσι ώστε το προϊόν να πάρει την υπεραξία που του αναλογεί και να επεκταθεί και στις άλλες του  μορφές προς τους καταναλωτές, όπως πχ. κρέμα κάστανου η οποία γίνεται εισαγωγή από την Ιταλία. 


Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αγρινίου «Τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα στο Δήμο Αγρινίου: ανάδειξη και αξιοποίηση» που περιλαμβάνει επιμορφωτικά σεμινάρια και άλλες δράσεις σχετικά με τα τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα και την προώθηση τους σε ομάδες  παραγωγών και σχολεία. Στόχος του προγράμματος είναι να προωθηθεί η αξία των τοπικών προϊόντων  στην υγεία των πολιτών και των παιδιών, καθώς και οι επιστημονικές γνώσεις και οι παραδόσεις για την παραγωγή, συλλογή, παρασκευή, προετοιμασία και συντήρησή τους.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 4:27 pm


"Toy story 4","Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους" και η "Μάχη της επικράτησης" στον άνεσις

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress ανεσιςΟ Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ»
από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 θα προβάλει τις εξής ταινίες :...


Toy Story 4

 Toy Story 4

Όταν το καινούργιο παιχνίδι της Μπόνι, φτιαγμένο στο χέρι από αναλώσιμα, με το όνομα «Φόρκι», αυτοαποκαλείται «σκουπίδι» και το σκάει από την παρέα, ο Γούντι αναλαμβάνει να το βρει και να το κάνει να αποδεχτεί πως είναι παιχνίδι.


ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΗ
ΏΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : 5.00 μ.μ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑMaleficent: Η Δύναμη του Σκότους
Maleficent: Mistress of Evil

Maleficent: Η Δύναμη του Σκότους


Η Αυγή αποφασίζει να παντρευτεί, αλλά η πεθερά της, βασίλισσα του Άλστεντ, έχει ένα κρυφό σχέδιο για να εξοντώσει τη Μαλέφισεντ και να κατακτήσει το βασίλειο των Μουρ.

Σκηνοθεσία : Γιόακιμ Ρένινγκ
με τους: Ελ Φάνινγκ, Αντζελίνα Τζολί, Μισέλ Φάιφερ, Σαμ Ράιλι
ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

ΏΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : 7.00 μ.μ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Η Μάχη της Επικράτησης
THE CURRENT WAR

https://m.myfilm.gr/v2/images/stories/2017/the-current-war/Poster.jpg

1880. Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και ο επιχειρηματίας Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (Μάικλ Σάνον) βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας θρυλικής διαμάχης για την ηλεκτροδότηση του κόσμου που θα σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής. Ο Έντισον υποστήριζε την παροχή του συνεχούς ρεύματος, ενώ ο Γουέστινγκχαουζ το εναλλασσόμενο, με την υποστήριξη πολλών Ευρωπαίων βιομηχάνων και, φυσικά, με την ανεκτίμητη βοήθεια του Νίκολα Τέσλα (Νίκολας Χουλτ). Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Σκηνοθεσία: Αλφόνζο Γκόμεζ-Ρεχόν
Ηθοποιοί: Κάθριν Ουότερστον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τομ Χόλαντ, Μάικλ Σάνον, Νίκολας Χουλτ, Μάθιου Μακφαντάιεν, Τάπενς Μίντλετον

ΏΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : 9.30 μ.μ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι :

ΚΑΝΟΝΙΚΟ 6€
ΜΑΘΗΤΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – ΑΝΕΡΓΩΝ – ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ – ΑΜΕΑ (με την επίδειξη κάρτας ) 4€

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 4:22 pm


Διακοπή νερού λόγω εργασιών σε Ε.Ο και “Στρογγυλέικα”

Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress διακοπηΑπό τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 22-10-2019 και από ώρα 08:00 έως 11:00 το πρωί θα γίνει διακοπή νερού...
στον δυτικό παράδρομο της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Αντιρρίου λόγω εργασιών στο δίκτυο ΔΕΥΑΑ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

- η περιοχή δυτικά του παραδρόμου της Ε.Ο. (είσοδος της πόλης έως Ερμίτσα)
- η περιοχή “Στρογγυλέικα”.

                                                             

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 4:16 pm


Αγρίνιο :Εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη

O Δήμος Αγρινίου και η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη  (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) διοργανώνουν  εκδήλωση με θέμα :..

"Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ"

την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στις 8.00 μ.μ
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 
20:00- 20:10  Προσέλευση- Καλωσόρισμα
20:10-20:25 ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ-ΖΟΡΜΠΑΣ - ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΙΛΙΑ.
 του Γ. Στασινάκη. Παρουσίαση του βιβλίου από τη Μαρία Ν. Αγγέλη, Δρ Κοινωνικής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
20:25-20:40 Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Παρουσίαση του βιβλίου από τη Γεωργία Λαϊνά - Καψάλα, Φιλόλογο.
20:40-20:55 «Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ», Ομιλία του Γεωργίου Στασινάκη, Προέδρου της  Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.)

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 3:00 pm


Νέος πρόεδρος στην Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike Ο.ΕΛόγω συνταξιοδότησης του προέδρου της Ομοσπονδίας Πολύζου Γεωργίου το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε...
την 16.10.2019 με θέμα την πλήρωση του αξιώματος του προέδρου του και μετά από ψηφοφορία τη θέση κατέλαβε το μέλος του Νικολέτας Βασίλειος.
Για το Δ. Σ.
                      Ο Πρόεδρος                                                                             O Γεν. Γραμματέας
               ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                                                               ΤΣΟΎΝΗΣ ΦΊΛΙΠΠΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 1:30 pm


Καινουργιο - Ειδήσεις και Νέα

Samsung Galaxy Note10 Series Review - Review - insomnia.gr

Samsung Galaxy Note10 Series Review - Review  insomnia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 8:41 pm


H καινούργια δασκάλα... - Χανιώτικα Νέα

H καινούργια δασκάλα...  Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2019 | 11:41 am


Θα υπάρξει καινούργιο Fiat Punto - www.autogreeknews.gr

Θα υπάρξει καινούργιο Fiat Punto  www.autogreeknews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2019 | 10:00 am


GameWorld - Game World

GameWorld  Game World

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2019 | 5:31 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καινουργιο

Φιλικοί ιστότοποι: