Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Καινουργιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μεταφέρεται από το κάστρο της Παραβόλας στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το δρώμενο «Ελληνική Νομαρχία»

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου ενημερώνει τους θεατές ότι το προγραμματισμένο δρώμενο

με τίτλο: «Ελληνική Νομαρχία» του ΑΝΩΝΥΜΟΥ που ανεβαίνει σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 λόγω αστάθειας καιρού, δεν θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο Βουκάτιο [κάστρο Παραβόλας] αλλά στην αίθουσα του Δη.Πε.Θε. Αγρινίου, στις 6.00 μ.μ.ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για την είσοδο των θεατών άνω των 12 ετών στις παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης σύμφωνα με τις διατάξεις της ΚΥΑ υπ΄ άρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.61910 (ΦΕΚ 4674/Β 8.10.2021) και αστυνομικής ταυτότητας. Η είσοδος γίνεται με τη χρήση μάσκας και με την τήρηση των αποστάσεων τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την διάρκεια των παραστάσεων και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ελληνική Νομαρχία: Ήτοι Λόγος Περί Ελευθερίας είναι ο τίτλος πολιτικής πραγματείας του ελληνικού προεπαναστατικού διαφωτισμού. Αναφέρεται ότι το συνέγραψε «Ανώνυμος ο Έλλην» και εξέδωσε ο ίδιος στην Ιταλία , χωρίς να αποκαλύπτεται το πραγματικό όνομά του. Το κείμενο φέρει όλα τα χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού ριζοσπαστικού ρεπουμπλικανισμού, αντιμοναρχικού, και κριτικού έναντι των υπαρχόντων κοινωνικών δομών και συνθηκών. Εκτυπώθηκε ως έντυπο μικρών διαστάσεων πιθανώς για συνωμοτικούς λόγους. Ορισμένοι Έλληνες ερευνητές βλέπουν στο ριζοσπαστικό κείμενο της Ελληνικής Νομαρχίας το

εγχειρίδιο των Φιλικών . Πρόκειται για ένα έργο κοινωνικής κριτικής και εθνικής αφύπνισης, εθνεγερτικού χαρακτήρα που εκδόθηκε στην Ιταλία το 1806, περιλαμβάνοντας 266 σελίδες. Αφιερωμένο στον Ρήγα Βελεστινλή (1757–1798), το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί έναν ύμνο προς την «ιερά ελευθερία», ενώ στη συνέχεια καυτηριάζει έντονα την τυραννία, την κοινωνική ανισότητα, το χρήμα, την κατάσταση του υπόδουλου ελληνικού έθνους, τους προύχοντες και το ιερατείο της εποχής, προβάλλοντας τέλος την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης προς αποφυγή κυρίως της ξενοδουλείας.

σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΑΦΑ

απαγγέλει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΑΚΗΣ

συμμετέχει η ΜΑΡΙΕΤΑ ΜΠΕΛΕΒΩΝΗ

προλογίζει η φιλόλογος – ιστορικός ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΑ

εικαστική εγκατάσταση: ΝΑΝΤΙΑ ΣΚΟΡΔΟΠΟΥΛΟΥ

φωτογραφίες / video: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΚΡΟΒΑΣ

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και παράλληλα κατανοώντας την ανάγκη του κοινού και των καλλιτεχνών για επικοινωνία επέλεξε να υπάρχει ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΕΊΣΟΔΟΣ στις παραστάσεις του.

 Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις μας με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του θεάτρου 26410 – 21158 & 46452 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ. για κρατήσεις θέσεων. Επειδή, οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2021 | 9:29 am


Δόξα-Εκτός έδρας με την ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου

Αποτέλεσμα εικόνας για KAINOURGIOPRESS ΔΌΞΑ

Στο γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου φιλοξενείται η Δόξα Καινουργίου

για την 2η αγωνιστική του Β' ομίλου της Β'ΕΠΣΑ.

Έτσι μετά την αναβολή της πρεμιέρας λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες είναι η πρώτη αναμέτρηση για την Δόξα για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις 16:00. 

Διαιτητές;    Ματσούκας – Κολοσιώνης - Σούζας

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2021 | 9:17 am


Εφημερεύον φαρμακείο στο Καινούργιο 23-24/10


Το φαρμακείο που εφημερεύει το Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου στο Καινούργιο είναι του κ.Τσαρούχη .
Τηλ 26410 61503.Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2021 | 8:10 am


Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου - Τα μέτρα για συμμετέχοντες και θεατές

 Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress παρελάση

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν

στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2021 | 6:53 pm


Παντάνασσα 1993: Κομβόι ετοιμάζεται για προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο(βίντεο)


Γερμανός τουρίστας, ΠΑΣΟΚ και Αγρίνιο μαζί σίγουρα ακούγονται θανατηφόρος συνδυασμός. Κι όμως, όλα αυτά μαζί είναι πακέτο που κάνει τον άσχετο να πιάσει λίγο τη φάση του τι ήταν η σουρεαλιστική Ελλάδα της Πασοκάρας εκείνα τα όμορφα χρόνια από το ’81 μέχρι τότε που η φάση ξενέρωσε με εκσυγχρονισμό, ΕΕ και λοιπές φλωριές.Πάρτε λίγο από το άρωμα που ο Αλεμανός χίπης με το τροχόσπιτο τράβηξε τον Οκτώβριο του 1993,
η συγκέντρωση ξεκινάει στο 03:44.


πηγή:http://luben.tv/

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2021 | 6:40 pm


Δήμος Αγρινίου-Απαγόρευση εισόδου στο πάρκο ενόψει της νέας κακοκαιρίας


Με τη νέα επιδείνωση του καιρού που αναμένεται να πλήξει τη χώρα από Παρασκευή 22/10/2021 έως Τρίτη 26-10-2021, τονίζουμε την ανάγκη οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα από πτώσεις δένδρων και κλάδων σε χώρους πάρκων (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ όπου υπάρχει και ανάλογη σήμανση απαγόρευσης εισόδου), αλσυλλίων, παιδικών χαρών, πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων.

Επισημαίνουμε ότι η παρατεταμένη ανομβρία των προηγούμενων μηνών έχει αδυνατίσει το ριζικό σύστημα των δένδρων, έχει μειώσει την σταθερότητά τους και έχει αυξήσει την πιθανότητα εκρίζωσης με την εκδήλωση θυελλωδών ανέμων και έντονης βροχόπτωσης. Για τους παραπάνω λόγους συστήνεται η αποφυγή της διέλευσης πεζών στους παραπάνω χώρους και η στάθμευση των οχημάτων κάτω από μεγάλα δέντρα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2021 | 6:29 pm


Επιταγές βιβλίων 20 ευρώ ΟΑΕΔ,εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα

Αναρτήθηκαν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021,οι οριστικοί πίνακες

Δικαιούχων, Αποκλειομένων και Παρόχων Βιβλιοπωλείων-Εκδοτικών Οίκων του Προγράμματος Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων έτους 2021, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη 19 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2021. Συνολικά έχουν εκδοθεί 180.000 επιταγές αξίας 20€ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.600.000€, ενώ 544 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, σημειώνοντας αύξηση κατά 22% συγκριτικά με το προηγούμενο πρόγραμμα.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας και λοιπούς δημόσιους φορείς), με έκπτωση τουλάχιστον 10% σε όλα τα βιβλία (εκτός από τα ξενόγλωσσα).

Ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους βιβλιοπωλείων-εκδοτικών οίκων που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις από την 19.10.2021 έως την 18.11.2021. Η υποβολή αιτήσεων από τους παρόχους γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet (εφόσον ο πάροχος έχει μόνο έδρα) ή με τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ (εφόσον ο πάροχος έχει και υποκαταστήματα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/parokhoi-epitagon-agoras-biblion

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και Παροχές→ Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/deltia-bivlion

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2021 | 6:08 pm


Η Αιτωλοακαρνανία στα γήπεδα,οι αγώνες 24&25 - 10- 2021

 

Το πρόγραμμα αγώνων από 23 έως 24/10/2021.

                                                  ΣΑΒΒΑΤΟ 23-10-2021 ΩΡΑ 16:00

ΘΕΡΜΟΥ                                 ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΡΜΟΥ 1957 – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Θ. ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ              ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ

ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ                     ΑΕ ΕΥΗΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΕΝΩΣΗ ΑΟΚ ΤΡΙΚΑΡΔΟΣ

Λ.ΖΑΧΑΡΑΚΗ                          ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΟΚΙΜΙΟΥ – ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ                  ΑΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΑΝΟΥ

ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ                        ΑΡΑΚΥΝΘΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΡΗΓΑΝΑ                                  ΑΟ ΡΗΓΑΝΑ – ΠΥΡΑΜΙΣ ΣΑΡΔΙΝΙΩΝ

ΟΧΘΙΩΝ                                   ΑΡΗΣ ΛΕΠΕΝΟΥΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ

ΜΠΟΥΚΚΑΣ                            ΑΡΩΜΑ ΒΑΡΕΤΑΔΑΣ – ΑΟ ΕΛΑΙΟΦΥΤΟΥ


                                                  ΚΥΡΙΑΚΗ 24-10-2021 ΩΡΑ 11:00                                                   

ΧΡ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ                       ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 2018 – ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

                                                  ΚΥΡΙΑΚΗ 24-10-2021 ΩΡΑ 16:00

ΚΑΤΟΧΗΣ                                ΠΑΙΑΝΙΑ ΜΑΣΤΡΟΥ – ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΑΣΤΑΚΟΥ                                ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΑΟ ΛΥΓΙΑΣ

ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ                     ΧΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΤ/ΣΑΣ – ΑΟ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ                  ΑΕΚ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ – ΔΟΞΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

ΕΜΠΕΣΣΟΥ                            ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΕΜΠΕΣΣΟΥ – ΔΑΦΝΗ ΜΕΓ. ΧΩΡΑΣ

ΚΑΝΔΗΛΑΣ                             ΑΕ ΑΛΥΖΙΑΣ – ΑΟ ΙΝΑΧΟΣ

ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ                           ΑΧΕΛΩΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΠΑΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΓΑΒΑΛΟΥΣ                             ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ – ΑΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2021 | 6:03 pm


Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου Αγρινίου τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου

 Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση 

του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων, επί της οδού Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα της ημερήσιας διάταξης: 

Έγκριση οικονομικών καταστάσεων  ισολογισμού και  αποτελεσμάτων χρήσεως οικονομικού έτους 2020 Δήμου Αγρινίου.   

(Σχετ. η υπ’ αριθμ.  294/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).


Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 18.00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου , επί της οδού Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης: 

 1. Γνωμοδότηση επί της αναθεωρημένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας.

(Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου).


 1. Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ: «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΣΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» & «ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» για την κατασκευή του έργου:  «ANAKΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΑΡΤΑΝ ΣΤΙΒΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ “ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ” ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ» με Κωδικό 2021ΣΕ01600012 και προϋπολογισμό  888.841,00 €  από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021 στη ΣΑΕ 016.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).


 1. Έγκριση εγκατάστασης στεγάστρων στάσεων στο πλαίσιο της πράξης:   «Προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων, με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του Δήμου Αγρινίου», προϋπολογισμού 109.000,00 € που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»  του Υπουργείου Εσωτερικών 

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).


 1. Ονοματοδοσία γηπέδου ποδοσφαίρου Κοινότητας Μεγάλης Χώρας.

(Σχετ. Η υπ’ αριθμ. 5/2021 απόφαση Κοινότητας Μεγάλης Χώρας). 

(Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φαρμάκης).


 1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Αγρινίου έτους 2021.

(Σχετ. Η υπ’ αριθμ. 406/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής). 

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).


 1. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 407/2021 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής με θέμα: «Έκθεση εσόδων - εξόδων  Γ΄ τριμήνου  2021  για  τον έλεγχο υλοποίησης  του  προϋπολογισμού  έτους  2021».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).


 1. Μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου  που  μεταφέρθηκαν από την πρώην  Νομαρχιακή  Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας  σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010. 

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).


 1. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακινήτου στην Κοινότητα  Στράτου  του Δήμου Αγρινίου στον Συνεταιρισμό Εσπεριδοκαλλιεργητών και Ελαιοκαλλιεργητών Στράτου «ΣΤΡΑΤΙΟΣ  ΖΕΥΣ».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).


 1. Καθορισμός τιμής μονάδος για αποζημίωση επικειμένων ιδιοκτησιών μεταξύ των Ο.Τ. 1078-1079-1080-1081-1081A-1082-1087-1088-1089A-1090, Επέκτασης 1991, σχ. πόλης Αγρινίου.

(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώλης).


 1. Έγκριση παραχώρησης της χρήσης δημοτικού χώρου στην ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Κ.Ε.Δ.Α.) για τη διενέργεια χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φλώρος).


 1. Χορήγηση αδειών εισόδου – εξόδου εγκαταστάσεων.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).


 1. Χορήγηση άδειας εκτέλεσης εργασιών λήψης γεωτεχνικών – γεωφυσικών δειγματοληπτικών στοιχείων.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).


Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2021 | 5:54 pm


Γιορτή Κάστανου στο Αργυρό Πηγάδι

Ο Σύνδεσμος Αργυροπηγαδιτών που διοργανώνει τη μεγάλη Γιορτή Κάστανου 2021,

σας προσκαλεί να μαζέψετε και να απολαύσετε τα νόστιμα κάστανα της περιοχής με συνοδεία τσίπουρου, σε μια γιορτή όπου θα υπάρχει φαγητό, τραγούδι και χορός.

Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, από τις 10 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ. Ο Σύνδεσμος Αργυροπηγαδιωτών που έχει την πρωτοβουλία της διοργάνωσης προσφέρει στους προσκεκλημένους την απόλαυση στη φθινοπωρινή φύση στο βουνό. Όλοι θα μπορούν να μαζέψουν πεντανόστιμα Αργυροπηγαδιώτικα κάστανα που στην συνέχεια θα τα γευτούν με την συνοδεία τσίπουρου.

Τηλέφωνο πληροφοριών 6974 517901.

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2021 | 5:53 pm


Πυροσβεστική :Σημαντικό να καθαριστεί το τζάκι πριν το άναμμα

 Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού

εν όψει της χειμερινής περιόδου, εφιστά την προσοχή των πολιτών για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς σε τζάκια και καπνοδόχους.

Ο καθαρισμός του τζακιού είναι απαραίτητος πριν την χρήση του.

2. Η συσσωρευμένη αιθάλη στα τοιχώματα της καμινάδας μπορεί να φθείρει τη δομή της ή να προκαλέσει πυρκαγιά.

3. Επίσης, όταν το τζάκι αερίζεται σωστά και δεν «καπνίζει», δεν παράγει τις βλαβερές ουσίες, που μπορούν να επιβαρύνουν το αναπνευστικό μας σύστημα, μέσα στο σπίτι.

4. Είναι σημαντικό να έχει καθαριστεί, πριν το ανάψουμε!

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2021 | 10:54 pm


Αγρυπνία στην Ι.Μ Μυρτιάς την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου

Προς τιμήν της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας.Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2021 | 10:25 pm


Ε.Σ.Α :Υποχρεώσεις και κυρώσεις εργοδοτών σχετικά με τον υποχρεωτικό έλεγχο (PCR, rapid test) των εργαζομένων

 Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike εμπορικός

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σας ενημερώνει πως, σύμφωνα με την ΚΥΑ  Δ1α/  .Π.οικ.64232/15.10.2021

του Υπουργείου Εργασίας προκύπτει η υποχρέωση των εργοδοτών-επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που απασχολούν ανεμβολίαστο προσωπικό να ελέγχουν την διενέργεια των rapid και να δηλώνουν κάθε εβδομάδα στο Εργάνη - με υπεύθυνη δήλωση - τους εργαζόμενους που δεν πραγματοποίησαν το τεστ  και  τους λόγους δικαιολογημένης μη διενέργειάς του. 

Ο έλεγχος της ανωτέρω υποχρέωσης διενεργείται άμεσα. Εάν ο εργοδότης δεν υποβάλλει την Υπεύθυνη Δήλωση με την κατάσταση των εργαζομένων, του επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποβολής ψευδούς δήλωσης, επιβάλλεται στον εργοδότη πρόστιμο 10.000 ευρώ.


Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης μας ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου θέλει

αναλυτικά να επισημάνει, πως με την υπ’αριθμό 64232/2021 ΚΥΑ, ΦΕΚ 4766 Β

΄,, περιγράφονται οι νέες υποχρεώσεις των εργαζομένων αλλά και των εργοδοτών στον

ιδιωτικό τομέα σε σχέση με την διαδικασία του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από

τον κορωνοϊό.

Ειδικά για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, ο έλεγχος είναι

υποχρεωτικός για την προσέλευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους και την

παροχή εργασίας με φυσική παρουσία, ενώ η διενέργειά του θα πραγματοποιείται

τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Να επισημάνουμε εδώ ότι τα περιγραφόμενα στην

ως άνω Υπουργική Απόφαση μέτρα δεν ισχύουν, ούτε εφαρμόζονται σε όσους

εργαζόμενους έχουν εμβολιασθεί ή έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Εφιστούμε την προσοχή σας, καθώς οι εργοδότες – μέλη μας οφείλουν να ενημερώσουν

τους εργαζομένους τους για την υποχρέωσή τους να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο και

τις συνέπειες που θα επέλθουν αν δεν τηρηθεί αυτή η υποχρέωση. Επίσης, αξίζει να

σημειωθεί ότι δεν καλύπτει την υποχρέωση των εργαζομένων η διενέργεια

αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με πρωτοβουλία του επιχειρηματία. Παράλληλα, αν

υφίστανται σοβαροί ιατρικοί λόγοι απαλλαγής από τον εμβολιασμό ο εργαζόμενος θα

πρέπει να μεριμνήσει προκειμένου να λάβει την σχετική απόφαση απαλλαγής.

Αναλυτικότερα, η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Οι εργαζόμενοι στις εμπορικές επιχειρήσεις λιανικής οι οποίοι υπάγονται στο μέτρο του

υποχρεωτικού ελέγχου, θα πρέπει, με δική τους οικονομική επιβάρυνση, μία φορά την

εβδομάδα, να κάνουν τεστ με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας

ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test). Διευκρινίζουμε ότι ο διαγνωστικός έλεγχος

διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά κάθε εβδομάδα και ισχύει για μία εβδομάδα από την

ημέρα διενέργειάς του, οπότε και βάσει της αρχικής ημερομηνίας διενέργειάς του,

επαναλαμβάνεται περιοδικώς. Αν χρειαστεί να παραστούν εκτάκτως στο χώρο εργασίας,

ο έλεγχος μπορεί να γίνει και την ίδια ημέρα.


2. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, που διενεργούν τους ελέγχους, θα καταχωρούν τα στοιχεία

των εργαζομένων και το αποτέλεσμα του test στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών από Covid-

19. To πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ διαλειτουργεί με το Εθνικό Μητρώο

Εμβολιασμών και με το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid-19 που τηρεί η ΗΔΙΚΑ ΑΕ,

προκειμένου να διαμορφωθεί το ιστορικό εμβολιασθέντων και νοσησάντων εργαζομένων,

καθώς και το ιστορικό των διαγνωστικών ελέγχων νόσησης των εργαζόμενων.

3. Ο επιχειρηματίας έχοντας δικαίωμα πρόσβασης στο ανωτέρω ιστορικό, μέσω του ΠΣ

ΕΡΓΑΝΗ, θα μπορεί να προβαίνει σε έλεγχο και θα πρέπει να υποβάλει, πάλι μέσω

του ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ», την «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων - Εργοδοτών περί τήρησης

της υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων και μη νοσησάντων εργαζομένων σε

διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19», (στην συνημμένη

Υπουργική Απόφαση περιέχεται το σχετικό υπόδειγμα), με την οποία θα πρέπει να

δηλώνει για κάθε εργαζόμενο του:

• τον αριθμό των διαγνωστικών ελέγχων που υποχρεούται να έχει διενεργήσει κατά την

εβδομάδα αναφοράς,

• τους λόγους δικαιολογημένης μη διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου (εάν συντρέχουν

κατά την συγκεκριμένη εβδομάδα) και

• εάν συντρέχει περίπτωση μη έγκαιρης έκδοσης της «Βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού

ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», μέσω της πλατφόρμας gov.gr, λόγω καθυστέρησης

δήλωσης του αποτελέσματος από τον φορέα ή τον ιδιώτη ιατρό που διενήργησε τον

έλεγχο.

Η υπουργική απόφαση διευκρινίζει ότι, η πρώτη υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη

μπορεί να υποβληθεί εντός 10 εργασίμων ημερών από την δημοσίευσή της, ήτοι έως 29

Οκτωβρίου 2021, ενώ οι επόμενες περιοδικές δηλώσεις θα πρέπει να γίνονται μεταξύ

Τρίτης και Παρασκευής. Η μη υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης επιφέρει πρόστιμο

ποσού 2.000 ευρώ και η ψευδής δήλωση πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τα λειτουργικά στοιχεία της διαδικασίας, εάν το αποτέλεσμα του ελέγχου

του εργαζόμενου είναι αρνητικό, ο εργαζόμενος προσέρχεται κανονικά στην εργασία

του και οφείλει να επιδείξει στον εργοδότη του την βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, ο εργαζόμενος οφείλει να ενημερώσει αμελλητί τον

εργοδότη και στην συνέχεια τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ακολουθείται το

πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ).

Στις υποχρεώσεις του εργοδότη περιλαμβάνεται και η άμεση ενημέρωση των

εργαζόμενών του με κάθε πρόσφορο μέσο για τον υποχρεωτικό αυτοδιαγνωστικό

έλεγχο, αλλιώς κινδυνεύει με επιβολή προστίμου ύψους 300 ευρώ. Συστήνουμε στα μέλη

μας να ενημερώσουν τους εργαζόμενους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω

μηνύματος SMS ή μέσω άλλου ηλεκτρονικού μηνύματος, ώστε να υπάρχουν γραπτές

αποδείξεις για την σχετική ενημέρωση.

Περαιτέρω, εάν σε έλεγχο βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει

διενεργήσει το τεστ επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 300 ευρώ για κάθε μη

διενεργούμενο έλεγχο, σε περιπτώσεις πλήρους απασχόλησης, ή 150 ευρώ για μειωμένη

απασχόληση.

Αν εργοδότης απασχολήσει εργαζόμενο με θετικό αποτέλεσμα, του επιβάλλεται πρόστιμο

1500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Τέλος, δεδομένης της μέχρι σήμερα επέκτασης από τα ελεγκτικά όργανα των

υποχρεώσεων των ανεμβολίαστων εργαζόμενων και

στους ανεμβολίαστους επιχειρηματίες και προς αποφυγή άσκοπης

ταλαιπωρίας, συστήνουμε στους επιχειρηματίες μέλη μας που δεν έχουν κάνει ακόμα

το εμβόλιο και δεν έχουν νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, να προχωρούν

προληπτικά και εκείνοι στον σχετικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και να θέτουν τα

αποτελέσματά του στην διάθεση των ελέγχων που θα πραγματοποιούνται στις  
επιχειρήσεις τους.

ΤΟ Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2021 | 9:43 pm


Καινούργιο-Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις στα σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία


Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες και οι παρεμβάσεις στην κοινότητα Καινουργίου στα σημεία που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία.
Μηχανήματα έργων της Π.Δ.Ε και του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιούν όπου είναι δυνατό καθαρισμούς,διανοίξεις και καθαρισμούς σε αγροτικούς δρόμους και ρέματα.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες ,καθώς και τα σημεία είναι πολλά ,αλλά και σε κάποια από αυτά  η λάσπη καθιστά αδύνατη την οποιαδήποτε εργασία.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2021 | 9:39 pm


Ποια σχολεία του δήμου Αγρινίου συμμετέχουν στα σχολικά γεύματα

Εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ με τα σχολεία της Α΄θμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν

στα σχολικά γεύματα.Στον Δήμο Αγρινίου συμμετέχουν τα σχολεία σύμφωνα με τους παρακάτω πίνακες 
Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2021 | 5:59 pm


Φωτίζονται στα ροζ κτήρια του Δήμου Θέρμου για τον καρκίνο του μαστού

Στις 25 Οκτωβρίου ο Δήμος Θέρμου στο πλαίσιο της  εκστρατείας

για τον Καρκίνο του Μαστού θα φωταγωγήσει  επί τριημέρου τρία εμβληματικά σημεία του Θέρμου. Από  το Σάββατο το βράδυ το (ροζ) της ζωής θα χρωματίσει τον πύργο του ρολογιού στον Άγιο Νεκτάριο, τη Δημοτική  βιβλιοθήκη και την Πλατεία Δημαρχείου. Ο Δήμος Θέρμου στέλνει το δικό του μήνυμα σε όλες τις γυναίκες : Η πρόληψη είναι το ήμισυ του παντός,  

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥ, ΕΞΕΤΑΣΟΥ, ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ  ΣΟΥ!!!

Εκ του Δήμου Θέρμου

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2021 | 5:29 pm


Συνέλευση στην της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ /νιας Αγίας Τριάδας

Την Τετάρτη 20/10/2021, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία

της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, η συνέλευση της Ο.Μ Αγίας Τριάδας Αγρινίου.

Συζητήθηκαν εκτενώς οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της ανεργίας, της παιδείας και της ακρίβειας στην αγορά.

Ο διάλογος ήταν εποικοδομητικός και σχεδιάστηκαν οι μελλοντικές κινήσεις της οργάνωσης, τονίζοντας το επιτυχές άνοιγμα στην κοινωνία με τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας και την ανάγκη επιπλέον εξωστρέφειας που θα συσπειρώσει τον κεντροαριστερό πολιτικό χώρο.

Οι δράσεις της Ο.Μ θα είναι πολυδιάστατη με βάση τη συλλογική εργασία των μελών και πάντα με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον.


Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2021 | 12:00 pm


Καινούργιο:Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940


Η Κοινότητα Καινουργίου εξέδωσε πρόσκληση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο 1940 .Αναλυτικά η πρόσκληση και το πρόγραμμα.

Πρόσκληση 
Σας προσκαλούμε όπως παραστείτε στο χώρο των επισήμων, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, (Δοξολογία, Επιμνημόσυνη δέηση, παρέλαση), σύμφωνα με το πρόγραμμα της Κοινότητάς μας.
   Σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις η Κοινότητά μας οφείλει να δείχνει την κοινωνική της συσπείρωση και ομόνοια, που είναι άλλωστε μοναδική στην ευρύτερη περιοχή και χαρακτηριστική της τοπικής μας κοινωνίας.


 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ  28ης  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΤΡΙΤΗ  26  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2021
Γενικός σημαιοστολισμός Οικιών, Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και Οργανισμών από 8η πρωινής της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 28ης  Οκτωβρίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ   27   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2021
Φωταγώγηση των Δημοσίων Καταστημάτων κατά τις βραδυνές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

ΠΕΜΠΤΗ   28   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   2021

Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών μας Ναών.
ΩΡΑ : 09:45:  Τέλεση επισήμου δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του γυμνασίου Καινουργίου κ. Φωτεινή Πιστιόλα.

ΩΡΑ : 10:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων στην κεντρική πλατεία Καινουργίου.

Προσκλητήριο των νεκρών μας στους αγώνες υπέρ της Ελευθερίας και αξιοπρέπειας του Έθνους.

Κατάθεση στεφανιών από :
Τον  Πρόεδρο Κοινότητας Καινουργίου κ. Βασίλειο Καραγκούνη,
τους Μαχητές του 1940 στην Αλβανία,
την Εθνική Αντίσταση,
το Κ.Α.Π.Η. Καινουργίου,
την Τριχωνίδα Α.Ε.,
το 1ο ΕΠΑΛ Καινουργίου,
το Γυμνάσιο Καινουργίου,
το 1ο Δημοτικό Σχολείο,
το 2ο Δημοτικό Σχολείο,
το 1ο Νηπιαγωγείο Καινουργίου,
το 2ο Νηπιαγωγείο Καινουργίου,
τον Αγροτικό Σύλλογο Καινουργίου,
το  Τ.Ο.Ε.Β. Καινουργίου,
τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινουργίου,
τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Καινουργίου << Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ>>,
τον Πολιτιστικό Αθλητικό Όμιλο <<ΔΟΞΑΚαινουργίου>>,
τον Πολιτιστικό Όμιλο <<ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ>>,
την Αρχαιολογική Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων,
το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοσίας << Η ΧΡΥΣΟΧΕΡΙΑ>>,
το σύλλογο Παλαιμάχων ΔΟΞΑΣ Καινουργίου,
τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Προσηλιωτών,
τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Όμιλο Τριχωνίδας <<ΟΙ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ>>,
την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ,
τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καινουργιωτών Αττικής << Ο ΘΕΣΤΙΟΣ>>.

Στην μνήμη των νεκρών μας ενός λεπτού σιγή.

Εθνικός Ύμνος από χορωδία μαθητών του Καινουργίου.
Παρέλαση μαθητών των Σχολείων μας.

  Τελετάρχης όλων των εκδηλώσεων ορίζεται ο κ.  Γεώργιος Μανδέλλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2021 | 8:26 am


Καινούργιο - Συνεδρίασε εκτάκτως το συμβούλιο,ζητούν συνάντηση με τον Ν.Φαρμάκη οι πλημμυροπαθείς

 

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η έκτακτη συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου Καινουργίου

με μοναδικό θέμα συζήτησης τις πρόσφατες καταστροφές από τις πλημμύρες ,παρουσία κατοίκων που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Υπήρξε ενημέρωση ότι μηχανήματα της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας από αύριο ξεκινούν παρεμβάσεις αρχικά στο Λιγόρεμα, οι οποίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες στα σημεία που χρήζουν αποκατάσταση.

Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των πλημμυροπαθών με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Νότης Ρεντίφης 

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 9:53 pm


(video)Η πτώση του Γίγαντα :Το παλιό εργοστάσιο κεραμοποιίας στο Αγρίνιο

Κουφάρια έχουν απομείνει από το κλείσιμο βιομηχανικών μονάδων που έσφυζαν

κάποτε από ζωή απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους και συνεισφέροντας ζωτικά στην τοπική οικονομία. Εργοστάσια που έκλεισαν λόγω της οικονομικής κρίσης, λόγω του υπερδανεισμού στις τράπεζες, λόγω κακοδιαχείρισης, αλλά κυρίως λόγω του έντονου ανταγωνισμού από το εξωτερικό (φτηνά εργατικά χέρια στη Βαλκανική για τις επιχειρήσεις εντάσεως εργασίας) , σε ότι αφορά για παράδειγμα την κεραμοποιια ... Και σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω μαξιμαλισμού στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις... Η κρίση έδωσε το τελειωτικό χτύπημα σε κλάδους που σχετίζονται με κατασκευές, κατοικία, μέταλλο και οικοδομικά υλικά. αλλά η αποβιομηχάνιση είχε σημαντικούς σταθμούς τις τελευταίες τρεις δεκαεετίες στην περιοχή...

Και έρχεται το τρίτο μεγάλο κύμα με την οικονομική κρίση και την ύφεση στη χώρα από το 2008 και εντεύθεν που "γονάτισε" στην κυριολεξία κραταιές κάποτε τοπικές βιομηχανίες και ιδιαίτερα εκείνες που ασχολούνταν με κατασκευές και την οικοδομή. 

Μία από αυτές και ηταν και η Κεραμοποιια Κατσίκης στην περιοχή μας.

Δείτε το βίντεο στο κανάλι Above View

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 6:43 pm


Αγρίνιο-1.860.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και διανοίξεις δρόμων στην Αγία Βαρβάρα

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση του έργου:

«Διανοίξεις Ασφαλτοστρώσεις –Βελτιώσεις οδών σχεδίων πόλης περιοχής Αγίας Βαρβάρας» προϋπολογισμού 1.860.000 ευρώ.

Το έργο αφορά σε εργασίες σε οδούς της περιοχής Αγίας Βαρβάρας, όπως οι οδοί Σοφίας Βέμπο, Κρίττωνος και περιμετρικά του 16ου Δημοτικού Σχολείου οι οποίες βρίσκονται στην επέκταση του σχεδίου πόλεως.

Συγκεκριμένα αφορά δρόμους οι οποίοι είναι μερικώς διανοιγμένοι και αδιαμόρφωτοι (μικρού πλάτους χωματόδρομοι οι οποίοι πρέπει να διανοιχτούν πλήρως).

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με παρεμβάσεις στην επέκταση του σχεδίου πόλεως αναβαθμίζοντας την εικόνα μιας μεγάλης περιοχής. Πρόκειται για ανάπλαση οδών οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι χωματόδρομοι. Θα ασφαλτοστρωθούν, θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια και όπου απαιτείται θα γίνει δίκτυο όμβριων υδάτων», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 6:20 pm


Αγρίνιο- Πούλαγε αυτοκίνητο και απατεώνας μέσω αγγελίας του έκλεψε 23.300 ευρώ

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε με ημεδαπό άνδρα, ο οποίος  είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα, αγγελία πώλησης αυτοκινήτου και προσποιούμενος τον αγοραστή, απέσπασε από τον παθόντα τους τραπεζικούς κωδικούς του και τα στοιχεία της χρεωστικής του κάρτας (αριθμός, ημερομηνία κλπ), με αποτέλεσμα ο δράστης να δημιουργήσει λογαριασμό πρόσβασης σε ηλεκτρονική εφαρμογή με τα στοιχεία του παθόντα και να του αφαιρέσει (23.303,90) ευρώ, μεταφέροντας τα τμηματικά με μορφή εμβασμάτων σε άλλους λογαριασμούς.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 1:44 pm


Παρουσίαση της Ψηφιακής Στρατηγικής του Δήμου Αγρινίου στην έκθεση BEYOND 4.0Με την παρουσίαση του Σχεδίου για τη Ψηφιακή Στρατηγική ολοκλήρωσε ο Δήμος

Αγρινίου τη συμμετοχή του στην έκθεση BEYOND 4.0, στο Διεθνές Εκθεσιακό και

Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στους άξονες του

επιχειρησιακού προγράμματος με ξεκάθαρο στόχο έναν «έξυπνο» Δήμο που αξιοποιεί

τις σύγχρονες τεχνολογίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Αποδεικνύουμε ξεκάθαρα τη στόχευση μας για έναν ψηφιακό και πράσινο Δήμο με την

εγκατάσταση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου που προβλέπει μεταξύ άλλων τη

δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του

περιβάλλοντος με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων αλλά και της ποιότητας των υδάτων

των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας.

Όλα αυτά υποστηρίζονται από ένα ισχυρό σύστημα Γεωχωρικών Πληροφοριακών

Δεδομένων (GIS) που έχει ήδη αναπτυχθεί επιτυχημένα στο Δήμο Αγρινίου. Μια πύλη

ανοικτών δεδομένων, μελετών και στοιχείων.

Συνεχίζουμε την ψηφιακή ανάπτυξη του Δήμου με την ηλεκτρονική αναβάθμιση

δημοτικών αιθουσών και την τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών καθισμάτων (παγκάκια) σε

κεντρικά σημεία της πόλης. Περιλαμβάνει την αναβάθμιση της αίθουσας δημοτικού

συμβουλίου με σύγχρονο σύστημα συνεδριάσεων (και μεταφραστικό), επιπλέον 6

αίθουσες με εξοπλισμό παρουσιάσεων και βιντεοσκοπήσεων, 2 αίθουσες με επιπλέον

εξοπλισμό Η/Υ για εκπαίδευση (από 10 Η/Υ) Και 10 οθόνες πληροφόρησης (αφής) για

τις δημοτικές ενότητες. Το έργο θα αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών

πληροφόρησης, ανοικτής δημοκρατίας, εκδηλώσεων και εκπαίδευσης. Παράλληλα

έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο Internet με εγκατεστημένα

127 σημεία WiFi Free Hotspots. Στο Αγρίνιο σχεδιάζουμε μια έξυπνη πόλη με τις

βέλτιστες πρακτικές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φωτάκης.


Τον Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησαν ο κ. Ανδρέας Σαρδέλης, Διευθυντής

Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής η κ. Βάσω Παπαπάνου και ο κ

Διονύσης Καμμένος.

Στο link : https://youtu.be/d6WPO8xPJQM μπορείτε να παρακολουθήσετε την

παρουσίαση του Δήμου Αγρινίου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 1:29 pm


Αυτοκίνητο τράκαρε με αγριογούρουνο στο Θέρμο(φωτο)


 Ένα ακόμα συμβάν με αγριογούρουνο συνέβη χθες, νωρίς το βράδυ, στο δρόμο Ταξιάρχη – Μέγα Δένδρου.

Διερχόμενο Ι.Χ. όχημα με κατεύθυνση προς Θέρμο, συγκρούστηκε με αγριογούρουνο.

Συγκεκριμένα το μεγάλο αγριογούρουνο, πετάχτηκε από την πλαγιά με ορμή πέφτοντας πάνω στο αυτοκίνητο.


Ο οδηγός, ο οποίος κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, δεν τραυματίστηκε από τη σύγκρουση, διότι αντιλήφθηκε το πέρασμα του αγριογούρουνου, καθώς πριν απ’ αυτό είχαν περάσει κι άλλα.

Το όχημα ωστόσο υπέστη υλικές ζημιές.

πηγή-φωτογραφίες:thermonews.gr 


Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 1:15 pm


Οι αστυνομικοί του Αγρινίου τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο (φωτο)

 

Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και του προστάτης της, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτέμιου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας ανήμερα της 20ης Οκτωβρίου 2021 και με ενεργά τα μέτρα προστασίας για τον covid-19 ,τέλεσε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής  Θεία Λειτουργία  και ακολούθως Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου.

Μετά τη Δοξολογία αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και ακολούθησε μικρή Δεξίωση.

Την παραμονή της εορτής 19 Οκτωβρίου 2021 τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στο  εκκλησάκι που υπάρχει στον προαύλιο χώρο της Δ.Α Ακαρνανίας.


Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2021 | 1:05 pm


Καινουργιο - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καινουργιο

Φιλικοί ιστότοποι: