Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ημαθίας   >   Βέροια    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

‘Το κόκκινο τάπερ’ της Ελένης Καραγιάννη παρουσιάστηκε στην Βέροια

Το νέο βιβλίο της Ελένης Καραγιάννη με τίτλο «Το κόκκινο τάπερ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γραφή, παρουσιάστηκε στην Βέροια.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ημαθίας και το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο».

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο πολυχώρος Sala Ελιάς γέμισε με φίλους, συγγενείς, συναδέλφους και μαθητές της συγγραφέως και φίλων της λογοτεχνίας.

Πρόκειται για μία συλλογή διηγημάτων, με 46 ιστορίες μνήμης, γλυκές, πικρές, στενάχωρες που διεγείρουν τα συναισθήματα του αναγνώστη και τον παρασύρουν. Ένα βιβλίο που άντλησε το υλικό του από προσωπικά βιώματα και κοινονικοπολιτικά γεγονότα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 11:04 pm


Η γέφυρα Καραχμέτ μέσα από τα μάτια τοπικών καλλιτεχνών

Εννέα καλλιτέχνες της Βέροιας μέσα από τα έργα τους παραθέτουν την δική τους ματιά για το ιστορικό οθωμανικό γεφύρι του Τριποτάμου, την γέφυρα Καραχμέτ. Στην έκθεση που φιλοξενείται στον Χώρο Τεχνών, ο επισκέπτης μπορεί να δει την ιστορική γέφυρα μέσα από την καλλιτεχνική οπτική.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 10:14 pm


Νικόλας Φαραντούρης: "Οι ανατιμήσεις στην Ελλάδα είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη"

Επίσκεψη στην Βέροια πραγματοποίησε στην Βέροια ο καθηγητής πανεπιστημίου και στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης. Σε δλήωσεις του στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε στις ερχόμενες Ευρωεκλογές.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 7:28 pm


Σε πρόγραμμα διασύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό της Περιφέρειας οι δήμοι Βέροιας και Νάουσας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021 – 2027 παρουσίασε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στους 38 Δημάρχους και σε Φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, σε τριπλή συνεδρίαση, στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 1:45 pm


Ζητείται πωλήτρια - πωλητής στο κατάστημα VICKO Βέροιας

Ζητείται πωλήτρια - πωλητής, έως 42 ετών, πλήρες ωράριο, στο κατάστημα VICKO Βέροιας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 1:27 pm


Έπιπλα Σουβατζόγλου: Ποιοτικές κρεβατοκάμαρες και καναπέδες σε τιμές προσφοράς

Στην εταιρεία Σουβατζόγλου, με έδρα το Καλοχώρι Ημαθίας, θα βρείτε έπιπλα κορυφαίας ποιότητας, διαχρονικού design, σε μοναδικές τιμές.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 12:13 pm


Δικαιώθηκε στο ΣτΕ ο Γκυρίνης - Δεν γίνονται επαναληπτικές εκλογές στον δήμο Αλεξάνδρειας

Δεκτή έγινε η προσφυγή του Παναγιώτη Γκυρίνη στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας, με την οποία διατάχθηκε η επανάληψη των εκλογών στον δήμο Αλεξάνδρειας.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2024 | 10:30 am


Παρουσιάστηκε το μυθολογικό παραμύθι της Βούλας Κοτσάλου «Βεργόνα της Βέροιας η γοργόνα»

Το πρώτο βιβλίο της Παρασκευής Κοτσάλου με τίτλο «Βεργόνα της Βέροιας η γοργόνα», παρουσιάστηκε την Τετάρτη στον πολυχώρο Ελιά, στην Βέροια.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρέμβαση, είναι ένα μυθολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με προτεινόμενες δραστηριότητες για τα παιδιά.

Την εικονογράφηση του βιβλίου επιμελήθηκε η ίδια η συγγραφέας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2024 | 11:04 pm


Γενική απεργία στις 17 Απριλίου με σύνθημα "η ακρίβεια στον Θεό, οι μισθοί στα Τάρταρα"

Με σύνθημα «Η ακρίβεια στον Θεό, οι μισθοί στα Τάρταρα» η ΓΣΕΕ διοργανώνει την Τετάρτη 17 Απριλίου γενική απεργία. Στην προμετωπίδα της κινητοποίησης βρίσκεται η ακρίβεια που μαστίζει τα λαϊκά στρώματα ενώ μέσα στις διεκδικήσεις των συνδικάτων είναι η επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2024 | 8:24 pm


Πρωταθλήτρια και με την...βούλα η Αλεξάνδρεια

Πρωταθλήτρια και μαθηματικά αναδείχθηκε σήμερα η Αλεξάνδρεια. Στο ματς της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ, έμεινε στο 0-0 με τη Νάουσα και εξασφάλισε τον τίτλο και μαθηματικά. Στο άλλο ματς, το Μακροχώρι κέρδισε την Επισκοπή με 4-1.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2024 | 7:26 pm


Πρόσληψη έξι εργατών στο Συγκρότημα Αλιάκμονα

To Συγκρότημα Αλιάκμονα ανακοινώνει την πρόσληψη έκτακτου ημερομίσθιου ανειδίκευτου προσωπικού (εργατών) με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (60 ημερομίσθια), συνολικά έξι (6) ατόμων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Συγκροτήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2024 | 6:39 pm


Διακοπή νερού μεταξύ των οδών Πλουτάρχου, Θεσσαλονίκης, Στρατού, στην Βέροια

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) γνωστοποιεί στους καταναλωτές και πελάτες της ότι, την Πέμπτη 28 Μαρτίου από την ώρα 09:00 έως 16:00 θα γίνει προγραμματισμένη διακοπή νερού, μεταξύ των οδών Πλουτάρχου, Θεσσαλονίκης, Στρατού στην Βέροια και τις οδούς που περιλαμβάνονται από αυτές, λόγω των εργασιών τελικών συνδέσεων με το νέο αγωγό και ακύρωση του παλαιού δικτύου της περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2024 | 3:19 pm


Ζητείται οδηγός στον Mr Tony

Η εταιρεία Mr. Tony, παραγωγός donuts και άλλων ειδών αρτοζαχαροπλαστικής ενδιαφέρεται να προσλάβει άμεσα ΟΔΗΓΟ πλήρους απασχόλησης.

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2024 | 3:17 pm


Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ημαθίας

Στην Βέροια την 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00΄ συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ που προέκυψε από τις εκλογές της 23ης Μαρτίου 2024 και συγκροτήθηκε σε σώμα όπως παρακάτω.:

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2024 | 11:30 pm


Εργαστήριο παραδοσιακών φορεσιών και κοσμημάτων στην Ημαθία

Όταν η παράδοση γίνεται τρόπος ζωής τότε οι παλιές φορεσιές ζωντανεύουν στα χέρια ανθρώπων, που έχουν αφιερωθεί σε μια δύσκολη και απαιτητική εργασία.

Ο λόγος για την Όλγα Σβώλου, τεχνίτρια παραδοσιακών φορεσιών, που κατέστησε το Νεοχώρι Ημαθίας κέντρο κατασκευής παραδοσιακών φορεσιών.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2024 | 8:28 pm


Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Βέροιας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2024 αποφάσισε (με την 10/26,03.2024 απόφαση), κατά πλειοψηφία, συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων / μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας έως και τη Δευτέρα 08.04.2024 στοχευμένη αποχή στις αστικές μόνο σε υποθέσεις δημοσίου, τραπεζών, ΝΠΔΔ και funds και σε όλες τις διοικητικές και ποινικές υποθέσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας 1) για τον ψηφισθέντα φορολογικό νόμο, ο οποίος είναι καθαρά φοροεισπρακτικός και κατάφωρα άδικος και πλήττει βάναυσα όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, 2) για τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και 3) τον Δικαστικό Χάρτη (καταργήσεις και συγχωνεύσεις/ενοποιήσεις δικαστικών μονάδων).

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2024 | 7:44 pm


Δήμος Νάουσας: Αντιπαράθεση για την εκπροσώπηση του δήμου στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Αντιπαράθεση έχει προκύψει στη Νάουσα γύρω από το αν έπρεπε ή όχι ο εκλεγμένος δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, επειδή έχει τεθεί σε αργία, να καταθέσει στεφάνι στην χθεσινή επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2024 | 6:44 pm


Διάγνωση αυτοάνοσων νοσημάτων

Στα μικροβιολογικά εργαστήρια BioAnalysisNet σε Νάουσα και Αγγελοχώρι αφιερώνουν προσοχή με ειδικες εξετάσεις και εξειδικευμένο εξοπλισμό στην ανίχνευση και διάγνωση αυτοάνοσων νοσημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2024 | 1:31 pm


Κυκλοφόρησε το νέο φυλλάδιο προσφορών του ΜΑΖΙ MARKET – Όσο και να ψάχνεις πουθενά φθηνότερα!

Κυκλοφόρησε το νέο φυλλάδιο προσφορών του ΜΑΖΙ ΜΑΡΚΕΤ, που ισχύει από την Τρίτη 26/03 έως και το Σάββατο 27/04

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2024 | 10:30 am


Επτά συλλήψεις για εισαγωγή λαθραίων φυτοφαρμάκων από την Τουρκία

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθησαν 7 μέλη εγκληματικής ομάδας, που εισήγαγαν και διακινούσαν στη χώρα ποσότητες λαθραίων γεωργικών φαρμάκων.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2024 | 6:18 pm


Με επισημότητα οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στη Νάουσα

Με την αρμόζουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στη Νάουσα.

Το πρωί της Δευτέρας, διεξήχθη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, επίσημων και φορέων της Νάουσας και της Ημαθίας, ενώ παρέστησαν  αντιπροσωπείες όλων των Σχολείων με τις Σημαίες.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2024 | 2:01 pm


Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Βέροια η επέτειος της 25ης Μαρτίου

Με την πρέπουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Βέροια η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Παρά τον άστατο καιρό, οι Βεροιώτες κατέκλησαν το κέντρο και χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές και τους φαντάρους που παρέλασαν.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2024 | 10:16 am


Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 29 Μαρτίου

Κατά την περίοδο 26 έως 29 Μαρτίου, θα καταβληθούν 2.355.609.601 ευρώ σε 4.198.881 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2024 | 10:06 pm


Με λαμπρότητα η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Νάουσα

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου η Γιορτή της της Ορθοδοξίας στη Νάουσα.

Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου  διεξήχθη Αρχιερατική πανηγυρική λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για την Επέτειο Κήρυξης της Επανάστασης στη Νάουσα το 1822, παρουσία της δημοτικής αρχής, επισήμων και φορέων του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2024 | 9:15 pm


Εξασφάλισε την άνοδο η Καψόχωρα, πιο κοντά άνοδο ο Διαβατός, βήμα παραμονής έκανε η Βεργίνα

Συνεχίστηκε την Κυριακή το πρωτάθλημα στην Β' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας. Η Καψόχωρα κέρδισε με 5-2 τον Σταυρό και εξασφάλισε από σήμερα (πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος) την άνοδο στην Α' κατηγορία.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2024 | 6:14 pm


Ορεινή ποδηλατάδα με θέα τις ανθισμένες ροδακινιές διοργάνωσε ο ΤΟΒ

Ορεινή ποδηλατάδα με θέα τις ανθισμένες ροδακινιές διοργάνωσε την Κυριακή ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας. Περίπου 25 ποδηλάτες ξεκίνησαν το πρωί από την πλατεία Ωρολογίου (σημείο συνάντησης), υπό την  καθοδήγηση της Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας/ Imathia Paths & Τ-ails White goat cycling club, με κατεύθυνση προς το Κομνήνιο.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2024 | 3:04 pm


Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL” διοργανώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Κομνήνειο. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος ΚΟΜΝΗΝΕΙΟΥ “ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ” και ήταν μια πρωτοβουλία του γνωστού Βεροιώτη υπερμαραθωνοδρόμου Μάνου Χαρισιάδη.

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2024 | 1:33 pm


Εθνικοθρησκευτική γιορτή για την 25η Μαρτίου διοργάνωσε η Μητρόπολη - Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Μητροπολίτη

Θρησκευτική και εθνική γιορτή για την 25η Μαρτίου διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλους παρουσίασε την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην επέτειο της έναρξης της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2024 | 11:53 pm


Εαρινές Συμφωνίες: Μουσική από την περιφέρεια των μητροπόλεων του κόσμου

Συνεχίστηκαν το Σάββατο οι Εαρινές Συμφωνίες της ΚΕΠΑ Βέροιας. Η βραδιά είχε τίτλο "Cancion de Arrabal",  μουσική από την περιφέρεια των μητροπόλεων του κόσμου!

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2024 | 10:33 pm


"Αγκαλιά" με το πρωτάθλημα η Αλεξάνδρεια

Με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής συνεχίστηκε η Β’ φάση της Α’ κατηγορίας στην ΕΠΣ Ημαθίας. Η Αλεξάνδρεια πέρασε εύκολα και από την Επισκοπή και έκανε άλλο ένα βήμα στον δρόμο προς τον τίτλο ενώ η Νάουσα δεν κέρδισε στο Μακροχώρι και είδε την διαφορά που την χωρίζει από την κορυφή να μεγαλώνει.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2024 | 6:09 pm


Ούτε στην Μηχανιώνα "χ"αμογέλασε η Βέροια

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το εκτός έδρας παιχνίδι της Βέροιας με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας. Ήταν ένα ματς στα μέτρα της "Βασίλισσας" που μπορούσε να πάρει τους βαθμούς και τη νίκη. 'Ομως, η Βέροια άφησε ένα ημίχρονο να πάει χαμένο χωρίς να απειλήσει τον αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος, όταν βελτιώθηκε σημαντικά επιθετικά, δημιούργησε τελικές προσπάθειες αλλά δεν έφτασε στο γκολ.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2024 | 4:47 pm


Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Βέροια την Δευτέρα για την παρέλαση

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στην εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διάρκεια
διεξαγωγής των εορταστικών εκδηλώσεων και της παρέλασης στην πόλη της Βέροιας, η Αστυνομία αποφάσισε:

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2024 | 1:49 pm


Με έργα για βιολί και πιάνο άνοιξε η αυλαία των Εαρινών Συμφωνιών

Πρεμιέρα για τον τέταρτο κύκλο των Εαρινών Συμφωνιών που διοργανώνει την άνοιξη το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Οι Εαρινές Συμφωνίες απευθύνονται εκτός από το φιλόμουσο κοινό της πόλης μας, σε σπουδαστές του ΔΩΒ αλλά κι άλλων ωδείων και καθηγητές που μπορούν να παρουσιάσουν μέρος της προσωπικής τους δουλειάς και μελέτης στους σπουδαστές τους, αλλά και στο κοινό.

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2024 | 12:19 am


Με πολύ κόσμο το "PrimaVER(i)A Pink Wine Party" του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας

Το πρώτο "PrimaVER(i)A Pink Wine Party" διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής στον πολυχώρο Sala Ελιάς. Με αυτό το μοναδικό πάρτι επέλεξε ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας να υποδεχθεί την «Ροζ Εποχή της πόλης», με αφορμή την ανθοφορία των ροδακινιών στον κάμπο της Ημαθίας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2024 | 11:53 pm


Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας – Δείτε που

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω εργασιών στις παρακάτω περιοχές:

24/3/2024 8:00:00 πμ - 2:30:00 μμ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥΡΣΙΩΝ ΑΛΜΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΛΟΥΔΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2024 | 6:36 pm


Έργα υποδομών και νέα χρηματοδοτικά προγράμματα στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υφ. Εσωτερικών στον Δήμαρχο Βέροιας

Η εξέλιξη των μεγάλων έργων υποδομής στον Δήμο Βέροιας, όπως είναι η κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου και η Αστική Ανάπλαση Βεργίνας, κυριάρχησαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2024 μεταξύ του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Ευστάθιου Κωνσταντινίδη και του δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ημαθίας, Αναστάσιος Μπαρτζώκας και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ημαθίας, Σταύρος Γιανναβαρτζής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2024 | 2:52 pm


Σύλλογος Γεωπόνων Ημαθίας: Αυτά είναι τα προβλήματα κατά την διακίνηση του ελληνικού συμπύρηνου ροδάκινου

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Νομού Ημαθίας συμμετείχε την Τετάρτη 20 Μαρτίου σε  συνάντηση εργασίας που έλαβε χώρα στο ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ φορέων του Νομού Ημαθίας και Πέλλας με την εκπρόσωπο του DG-AGRI (Directorate –General for Agriculture and Rural Development Unit E.2) of European Commission κα. Teresa LOPEZ-GARCIA USACH σχετικά με την βιομηχανική χρήση του συμπύρηνου ροδάκινου στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2024 | 1:04 pm


Απολαύστε μπακαλιάρο και σαρακοστιανά εδέσματα μετά την παρέλαση στο WONDERS στην Βέροια

Την Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής εορτής το WONDERS σας προσκαλεί να απολαύσετε τον παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά, σαρακοστιανά εδέσματα και νηστίσιμα πιάτα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2024 | 11:50 am


Θέσεις εργασίας τεχνιτών και χειριστών κλαρκ στην Venus

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ «VENUS GROWERS» ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2024 | 11:01 am


Μαθητικό διαγωνισμό θα διοργανώσουν οι Φίλοι Τριποτάμου

Ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ», με την έγκριση των Διευθύνσεων Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και την αρωγή του Δήμου Βέροιας διοργανώνει μαθητικό διαγωνισμό τριών ανεξάρτητων κατευθύνσεων: Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε τρεις διαγωνιστικές ηλικιακές ομάδες:

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2024 | 8:33 pm


Κινητοποίηση υπέρ της δημόσιας δωρεάν υγείας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ στην Βέροια

Κινητοποίηση για την δημόσια δωρεάν υγεία, με αφορμή την εφαρμογή των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση κι ανατρέπει τη θεμελιώδη αρχή σύστασης του Ε.Σ.Υ., δηλαδή τη δωρεάν δημόσια υγεία για όλους, πραγματοποίησε το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ημαθίας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2024 | 8:26 pm


Κορωνάς: "Την στασιμότητα στον δήμο την βλέπουμε καθημερινά"

Συνέντευξη στον "Πληροφοριοδότη" παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα εποχή - αλλάζουμε" Θεόφιλο Κορωνά. Μετά από 13 χρόνια σε παράταξη διοίκησης, ο κ. Κορωνάς βρέθηκε για πρώτη φορά στα έδρα της αντιπολίτευσης και μίλησε για τις πρώτες του εμπειρίες.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2024 | 5:33 pm


Οι νικητές στους αγώνες Αυθόρμητου Λόγου μαθητών γυμνασίου

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε συνεργασία με το Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ημαθίας Παύλο Περπερίδη οργάνωσαν τους Αγώνες Aυθορμήτου Λόγου μεταξύ των μαθητών/τριών  Γυμνασίων Ημαθίας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2024 | 3:04 pm


Ζητούνται Τεχνικοί και Βοηθοί πλήρους απασχόλησης στην Inteltech Hellas

Η εταιρεία INDELTECH HELLAS, στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης, αναζητά τεχνικούς πλήρους απασχόλησης για στελέχωση της ομάδας στη Βέροια.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2024 | 1:59 pm


Ο Γρηγόρης Γεωργιάδης νέος συντονιστής στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρώτη συνεδρίαση της εκλεγμένης νέας Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας, έγινε εκλογή του Συντονιστή/στριας, Αν Συντονιστή/στριας και της Γραμματείας της Ν.Ε. Όπως τόνισε ο προέδρος της συνεδρίασης Καραγιάννης Αντώνης, αυτό που χαρακτήρισε την χθεσινή διαδικασία ήταν το κλίμα συντροφικότητας, αλληλεγγύης και συναίνεσης σε μια δύσκολη συγκυρία ανασυγκρότησης και αναδιάταξης του Κόμματος.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2024 | 11:44 am


Τσιρίδης: "Πολίτες με ποινές άνω των δυο χρόνων, απεύθειας στην φυλακή"

«Δρακόντειες» χαρακτήρισε τις ποινές που προβλέπει ο νέος ποινικός κώδικας ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου του Ε.Κ.Π. Πολυχρόνης Τσιρίδης στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε στην Βέροια ο Δικηγορικός Σύλλογος. Ήταν μια ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την ψήφιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2024 | 11:06 pm


Το συλλογικό βιβλίο 'Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος' παρουσιάστηκε στην Βέροια

Το συλλογικό βιβλίο 'Διήλθομεν διά πυρός και ύδατος', που εξέδωσε το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου στον πολυχώρο Sala στην Βέροια.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με οκτώ συν μία παραμυθένιες ιστορίες, που έγραψαν οκτώ καταξιωμένες και βραβευμένες συγγραφείς και μία ιστορία που έγραψε ο διευθυντής του σχολείου. Το βιβλίο έχει ως θέμα την κλιματική κρίση, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την απορρύθμιση των εποχών… με πρωταγωνιστές ήρωες των παραμυθιών και Σκιάχτρα. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2024 | 10:35 pm


Χελιδόνια στις Αιγές!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας υποδέχεται με μια γιορτή τα χελιδόνια που φέρνουν την άνοιξη στις Αιγές! Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στον αύλειο χώρο των βασιλικών τάφων των Αιγών θα αναβιώσουν τα πανάρχαια έθιμα της χελιδόνας με τη συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων Βεργίνας και Ξεχασμένης.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2024 | 6:20 pm


Ανθισμένες Ροδακινιές: PrimaVER(i)A "Pink Wine Party" την Παρασκευή

Στο πλαίσιο των «Ανθισμένων Ροδακινιών» ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας για  1η φορά διοργανώνει ένα μοναδικό πάρτι, το PrimaVER(i)A "Pink Wine Party", την Παρασκευή 22 Μαρτίου, στις 9μμ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2024 | 1:47 pm


Ορεινή ποδηλατάδα με θέα τις ανθισμένες ροδακινιές

Ορεινή ποδηλατάδα με θέα τις ανθισμένες ροδακινιές θα διοργανώσει την Κυριακή 24 Μαρτίου ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας. Οι φίλοι της ορεινής ποδηλασίας υπό την καθοδήγηση της Ομάδας Ορεινής Ποδηλασίας/ Imathia Paths & Τ-ails White goat cycling club θα διανύσουν διαδρομές με θέα τον ολάνθιστο ροζ κάμπο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2024 | 1:37 pm


Η θεατρική ομάδα "stereo-τύποι" του ΔΗΠΕΘΕ θα παρουσιάσει την παράσταση «Billie's Party»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας συνεχίζει τις παραστάσεις με την Ερασιτεχνική του Σκηνή για το 2024 με την παρουσίαση της ομάδας stereo-τύποι από τα θεατρικά του εργαστήρια. Θα ανέβει η παράσταση «Billie's Party» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Τσεμπερλίδη, την Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 Ώρα: 21:00, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2024 | 11:02 am


Εκδήλωση για το μακιγιάζ με κεντρικό θέμα το κραγιόν διοργάνωσαν μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας

Ένα ξεχωριστό event ενταγμένο στο μάθημα της Κοσμητολογίας πραγματοποίησαν μαθητές του τμήματος Βοηθός Φαρμακείου - Κοσμετολογίας του Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας.

Η εκδήλωση έγινε το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαρτίου, στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του café Madarini στον Προμηθέα. Ο χώρος όπου έγινε η εκδήλωση ήταν διακοσμημένος με περιοδικά ομορφιάς, βιβλία κοσμητολογίας και προϊόντα ομορφιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2024 | 9:23 pm


Πρόσληψη μηχανοτεχνικού & ηλεκτρολόγου μηχανικού στο Συγκρότημα Αλιάκμονα

Την πρόσληψη Μηχανοτεχνικού ΑΗΣ, ΥΗΣ, ΜΕΚ και Αεριοστροβίλων & Πτυχιούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό ΤΕ, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Η αγγελία αφορά τον σταθμό: ΔΕΥΠ/Συγκρότημα Αλιάκμονα/ΥΗΣ Σφηκιάς - Ασωμάτων

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2024 | 6:16 pm


Μια θέση εργασίας για φύλακα ασφαλείας

Μεγαλώνουμε την ομάδα μας και αναζητούμε τον επόμενο συνεργάτη μας για την θέση : Φύλακας Ασφαλείας για τις περιοχές Βέροιας - Νάουσας - Σκύδρας - Έδεσσας.

Απαραίτητα προσόντα:

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2024 | 2:02 pm


Δήμος Βέροιας: Ιδρυτικό μέλος στο Ελληνικό «Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων»

Την επίσημη διακήρυξη για την ίδρυση του Δικτύου Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα και την Αειφορία, με τη συμμετοχή 91 Δημάρχων –Μελών από όλη τη χώρα, υπέγραψε το πρωί της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα ο δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2024 | 12:48 pm


Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων: Κριτική για την Βέροια του σήμερα και προτάσεις για την Βέροια του αύριο

Τις ανησυχίες τους για την Βέροια του σήμερα και τις προτάσεις τους για την Βέροια του αύριο εξέθεσαν μαθητές λυκείου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Βέροιας, την Τρίτη 19 Μαρτίου.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2024 | 11:06 am


Αποκριάτικες εκδηλώσεις και κάψιμο των κέδρων στο Δάσκιο

Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργάνωσε η κοινότητα Δασκίου και ο πολιτιστικός σύλλογος  «το Παλιόκαστρο».

Το απόγευμα της Κυριακή 17 Μαρτίου, κάτοικοι του χωριού και πολίτες με καταγωγή από το Δάσκιο παραβρέθηκαν στην εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 9:04 pm


Γιορτάστηκαν τα «Κούλουμα» στον Δήμο Νάουσας

Με άφθονη φασολάδα, λαγάνα και φυσικά σαρακοστιανά, γιορτάστηκαν τα «Κούλουμα» στον Δήμο Νάουσας την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, ενώ συνεχίστηκε και το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» με την ελεύθερη πορεία των μπουλουκιών στη Νάουσα  χωρίς τον «πρόσωπο».

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 9:04 pm


Με πολύ κόσμο ο ετήσιος χορός της Θρακικής Εστίας Βέροιας

Με πολύ κόσμο, ζωντάνια και κέφι πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Θρακικής Εστίας Βέροιας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο οικογενειακό κέντρο Κτήμα Γκαντίδη, το Σάββατο 16 Μαρτίου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 8:11 pm


Κούλουμα με ποντιακούς χορούς στην Πατρίδα

Κούλουμα διοργάνωσε την Καθαρά Δευτέρα ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς".

Για ακόμη μια χρονιά ο σύλλογος διοργάνωσε την παραδοσιακή εκδήλωση στον αύλειο χώρο του συλλόγου, στην Πατρίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 6:54 pm


Κούλουμα και πέταγμα χαρταετού στο Μακροχώρι

Το δεύτερο Φεστιβάλ Χαρταετού διοργάνωσε την Καθαρά Δευτέρα ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου.

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, το πάρκο αναψυχής Μακροχωρίου, γέμισε με οικογένειες και μικρά παιδιά, αλλά και συμπολίτες μας όλων των ηλικιών που επέλεξαν να γιορτάσουν τα Κούλουμα στην εξοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 5:58 pm


Ξεχωριστό θέαμα τα αερόστατα επάνω από τις ανθισμένες ροδακινιές

Ένα ξεχωριστό θέαμα απόλαυσαν πολίτες το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, 18 Μάρτη.

Βεροιώτες, αλλά κι επισκέπτες συμμετείχαν στην πρωινή δράση του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, κι απόλαυσαν την ανατολή του ηλίου από το μπαλκόνι στης Ελιάς. 

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 11:33 am


Μια νεκρή σε τροχαίο έξω από την Αγία Μαρίνα

Νεκρή ανασύρθηκε μια 25χρονη γυναίκα, επιβάτης ΙΧ, σε τροχαία δυστύχημα έξω από την Αγία Μαρίνα, στον δρόμο προς το Λαζοχώρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, δυο ΙΧ συγκρούστηκαν τα ξημερώματα στον συγκεκριμένο δρόμο και εκτός από τον θανάσιμο τραυματισμό ένας ακόμη επιβάτης απεγκλωβίστηκε τραυματισμένος.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 10:44 am


Έκαψαν τον καρνάβαλο στο Μακροχώρι

Αποκριάτικη εκδήλωση διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Μακροχωρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας. Καρναβαλιστές, μέλη πολιτιστικών συλλόγων και κατοίκων του Μακροχωρίου, συμμετείχαν το απόγευμα στην καρναβαλική παρέλαση που ξεκίνησε από τον χώρο της κοινότητας με τελικό προορισμό την πλατεία Καστοριανών.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2024 | 8:58 pm


Ξέφυγε η Καψόχωρα, "κλειδώνει" την τρίτη θέση ο Σταυρός

Με τέσσερα ματς συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας. Στον όμιλο των πλέι άουτ, η Καψόχωρα κέρδισε άνετα την Αγία Βαρβάρα και αύξησε την διαφορά που την χωρίζει από τον Διαβατό μετά την ήττα του τελευταίου στον Σταυρό.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2024 | 6:12 pm


Τον ετήσιο χορό της διοργάνωσε η Καλλιθέα Βέροιας

Τον ετήσιο χορό του διοργάνωσε ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος «η Καλλιθέα» Βέροιας.

Ο σύλλογος φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή του, συνεχούς δράσης και προσφοράς στον τόπο μας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2024 | 6:10 pm


Χιλιάδες κόσμου στη Νάουσα - Κορυφώθηκε η Αποκριά με επίκεντρο το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες»

Με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν την Κυριακή 17 Μαρτίου τη Νάουσα στην κορύφωση της Αποκριάς της.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2024 | 5:33 pm


Απολαυστική η ποδηλατάδα και ο περίπατος στις Ανθισμένες Ροδακινιές

Η πρωινή ψιχάλα δεν αποθάρρυνε τους πολίτες που ήθελαν να συμμετάσχουν στις δράσεις του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, στις Ανθισμένες Ροδακινιές.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2024 | 3:29 pm


Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 22 Μαρτίου

Κατά την περίοδο 19 έως 22 Μαρτίου, θα καταβληθούν 90.223.745 ευρώ σε 96.786 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 9:39 pm


Τις δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο σε Αλεξάνδρεια και Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο υπουργός Δ. Καιρίδης

Τις δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στην Αλεξάνδρεια και στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης. Τον υπουργό συνόδεψαν οι βουλευτές της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος και Τάσος Μπαρτζώκας και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Σταύρος Γιανναβαρτζής.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 7:05 pm


Πολυβόλα Αλεξάνδρεια και Νάουσα στην πρεμιέρα της β' φάσης

Ξεκίνησε το Σάββατο η δεύτερη φάση της Α' κατηγορίας στην ΕΠΣ Ημαθίας. Αλεξάνδρεια και Νάουσα πήραν άνετες νίκες κόντρα σε Μακροχώρι και Επισκοπή, γεγονός που ευνοεί την πρωτοπόρο του ομίλου διότι την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 6:13 pm


Βέροια - Ειδήσεις και Νέα

Πρωτοσέλιδο 29/3/2024 - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Πρωτοσέλιδο 29/3/2024  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2024 | 3:51 am


Ζητείται οδηγός στον Mr Tony - Pliroforiodotis.gr

Ζητείται οδηγός στον Mr Tony  Pliroforiodotis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2024 | 3:17 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Βέροια