Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Καμενα Βουρλα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΤΑΙΠΕΔ (2)

Στις αρχές του 2023 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την Κοινοπραξία ΓΑΛΗΝΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και STARITEM INVESTMENTS PLC (Όμιλο Μήτση) ως πλειοδότη στον διαγωνισμό για την μίσθωσή του ακινήτου της Ιαματικής Λουτρόπολης στα Καμένα Βούρλα για 40 έτη.

Από τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από τους Υπουργούς της Κυβέρνησης πληροφορηθήκαμε ότι το κοινοπρακτικό σχήμα θα αναλάβει μέσω της σύμβασης μίσθωσης να υλοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις με σκοπό την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ακινήτου. Ειδικότερα, η μισθώτρια κοινοπραξία θα κληθεί να πραγματοποιήσει τις εξής επενδύσεις:

· Την αποκατάσταση των εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων «Ράδιον» και «Θρόνιον», όπως επίσης του εγκαταλελειμμένου υδροθεραπευτηρίου «Ασκληπιός», τα οποία είναι χαρακτηρισμένα ως νεότερα μνημεία. Η αποκατάσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το ΕΣΧΑΔΑ χρήσεις και την ισχύουσα νομοθεσία, με στόχο την επαναλειτουργία και αξιοποίηση των ξενοδοχείων και του υδροθεραπευτηρίου.

· Τη βελτίωση και συντήρηση των χώρων πρασίνου (πάρκων) και πεζοδρόμων.

· Τη διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, σε αντικατάσταση του προβλεπόμενου από το ισχύον εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του 1994 υφιστάμενου χώρου στάθμευσης, ίδιου εμβαδού.

· Τη διαμόρφωση περιμετρικού κυκλοφοριακού δακτυλίου οδών ήπιας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

· Τη διατήρηση των λειτουργικών προδιαγραφών του ξενοδοχείου «Γαλήνη» στο υφιστάμενο επίπεδο, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες προδιαγραφών λειτουργίας ξενοδοχείων της κατηγορίας του, καθώς επίσης την ανακαίνιση και αξιοποίηση του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης». Το ξενοδοχείο και το υδροθεραπευτήριο είναι εν λειτουργία.

· Βέβαια η μισθώτρια κοινοπραξία υποχρεούται να ολοκληρώσει τις υποχρεωτικές επενδύσεις εντός τεσσάρων (4) ετών από την έκδοση της ΚΥΑ χωροθέτησης, ενώ η προθεσμία δύναται να παραταθεί για ένα (1) έτος κατόπιν αιτιολογημένου αιτήματος.

Όλα τα παραπάνω επαναλήφθηκαν και κατά την επίσκεψη του Πρωθυ-πουργού στα Καμ. Βούρλα στις 27/3/2023 κατά την οποία ο Πρωθυπουργός –συνοδευόμενος από Υπουργούς, βουλευτές και εκπροσώπους της περιφέρειας και της αυτοδιοίκησης-ξεναγήθηκε στον χώρο από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Mitsis Hotels Σταύρο Μήτση και την πρόεδρο Χριστίνα Μήτση και ενημερώθηκε για τα έργα, που θα γίνουν στο πλαίσιο μακροχρόνιας μίσθωσης έπειτα από διαγωνισμό ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στον πλειοδότη όμιλο Μήτση.

Όμως έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε χωρίς η κοινοπραξία να προβεί σε κάποια ενέργεια. Εμείς ως δημότες και κάτοικοι των Καμ.Βούρλων και ως εν ευρεία εννοία ιδιοκτήτες των παραπάνω εγκαταστάσεων-ως έλληνες πολίτες- από το επενδυτικό σχέδιο της κοινοπραξίας περιμένουμε την επανένταξη της Λουτρόπολής μας στον τουριστικό χάρτη και την ανάδειξή της εκ νέου σε προορισμό για δραστηριότητες που συνδέονται με την ευεξία- ιδιότητα την οποία δυστυχώς απώλεσε μετά την μακροχρόνια και ανεξέλεγκτη μίσθωση των εγκαταστάσεων της Λουτρόπολης –

Από ότι γνωρίζω μετά από έλεγχο προ καιρού στο Υποθηκοφυλάκειο και στο Κτηματολόγιο δεν υπάρχει καταχωρημένη σύμβαση μίσθωσης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και στην πλειοδότη κοινοπραξία άρα δεν έχει υπογραφεί.

Μήπως δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απαιτούμενη ΚΥΑ χωροθέτησης προκειμένου να αρχίσει η προθεσμία των 4 ετών εντός της οποίας η μισθώτρια κοινοπραξία υποχρεούται να ολοκληρώσει τις παραπάνω αναφερόμενες υποχρεωτικές επενδύσεις;

Και αν συμβαίνει αυτό πως δικαιολογείται εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ αυτή ολιγωρία των 2 χρόνων ;

Μήπως με τον αυτόν τον εύσχημο τρόπο αυτό χορηγούν μεγαλύτερη προθεσμία στον όμιλο Μήτση;

Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει.

Ιωάννης Αργυρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2025 | 8:13 am


Μην ξεχάσω να αλλάξω την ώρα ...



Στις 30 Μαρτίου, δηλαδή την τελευταία Κυριακή του Μήνα, τα ρολόγια θα πρέπει να πάνε μία ώρα μπροστά για την αλλαγή από χειμερινό σε θερινό ωράριο.

Συγκεκριμένα, όπως κάθε χρόνο, οι δείκτες θα αλλάξουν στις 03:00 τα ξημερώματα και θα δείξουν 04:00 η ώρα.

Η θερινή ώρα θα διατηρηθεί μέχρι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2025.

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2025 | 8:06 am


ΤΑΙΠΕΔ (1) - ΡΑΔΙΟ, ΘΡΟΝΙΟ και ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ

ΤΑΙΠΕΔ

Στις 19-11-2024 με την με αριθμό 3445/24 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας τιμωρήθηκε ο Σταύρος Μήτσης με συνολική φυλάκιση 12 μηνών για τις παρακάτω πράξεις του :

1/ Φθορά μνημείου από αμέλεια (άρθρο 57 Ν.3028/2002 –απειλούμενη ποινή φυλάκιση έως 2 ετών)

2/Πλημμελής φύλαξη, διατήρηση και συντήρηση μνημείου (άρθρο 67 Ν.3028/2002 –απειλούμενη ποινή φυλάκιση έως 3 ετών)

3/Παρεμπόδιση αποτροπής κοινού κινδύνου (αρθρο 288 Ποινικού Κώδικα)

Δεν γνωρίζουμε με την μήνυση ποιου ασκήθηκε η ποινική δίωξη πλην όμως όσο αφορά την διάπραξη της 1ης και 2ης πράξης ευθύνεται μόνο οκ. Μήτσης ο οποίος είναι απλός μισθωτής των διατηρητέων ακινήτων ;

Δεν υπάγονται ότι οι εκμισθώσαντες τα διατηρητέα μνημεία στους υπεύθυνους που ορίζει το άρθρο 67 Ν.3028/2002 σύμφωνα με το οποίο «Ο κύριος, ο νομέας ή ο κάτοχος μνημείου, ο οποίος εκτελεί τις υποχρεώσεις του για φύλαξη, διατήρηση ή συντήρησή του πλημμελώς και έτσι εκθέτει το μνημείο σε κίνδυνο, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών (3) ετών.» και έχουν την ίδια ευθύνη με τον μισθωτή Μήτση;

Δεν οφείλουν ως διαχειριστές της κρατικής περιουσίας να ελέγχουν την κατάστασή των εκμισθωθέντων μνημείων και την συμπεριφορά του μισθωτή απέναντι σε αυτά καθ΄όλη την διάρκεια της μίσθωσης ,κάτι που παρέλειψαν να κάνουν επιτρέποντας του να προβαίνει σε φθορές, πλημμελή φύλαξη, διατήρηση και συντήρηση τους;

Δεν θα έπρεπε να ασκηθεί και σε βάρος τους ποινική δίωξη;

Γιάννης Αργυρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2025 | 10:59 pm


Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2025



Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2025 | 8:30 pm


Τι είχες Γιάννη:Tι είχα πάντα.

Επιστολή αναγνώστη

Έπεσε στην αντίληψή μου ότι τις τελευταίες μέρες στα πλαίσια της «αναβάθμισης» του βιολογικού καθαρισμού των Καμ.Βούρλων να επαναφέρεται δειλά-δειλά μεν - προκειμένου να μην προκληθεί η αναμενόμενη αντίδραση των κατοίκων των Καμ,.Βούρλων - αποφασιστικά δε η κατασκευή ενός βιολογικού καθαρισμού για τα Καμ.Βούρλα ,Μώλο και Άγιο Κωνσταντίνο κάτι που με αγώνα (κυρίως προσωπικό) είχε αποφευχθεί στο παρελθόν.

Για να διαπιστώσω κατά ποσό είχαν δόση αλήθειας οι διαδόσεις αυτές επικοινώνησα με Δημοτικό σύμβουλο που με βεβαίωσε « ότι το θέμα αυτό συζητείται..…θα πρόκειται για βιολογικό καθαρισμό τρίτης γενιάς …θα βγάζει καθαρό νερό….. κ.λ.π.»

Δεν έχω την απαίτηση οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν γνώσεις βιολογικού καθαρισμού. Όμως φοβάμαι τους ειδικούς. Ο φόβος μου δεν είναι αδικαιολόγητος αφού στο παρελθόν ειδικοί σύνταξαν μελέτες περί πλεονεκτούντων βιολογικών καθαρισμών οι οποίοι όμως δεν λειτούργησαν ποτέ κατά τα αναγραφόμενα στις μελέτες τους.

Πιστεύω ότι τα λεγόμενα στους δημοτικούς συμβούλους για ΒΙΟΚΑ τρίτης γενιάς θα αναφέρονται σε αυτούς που επεξεργάζονται τα λύματα σε τρίτο βαθμό. Δηλαδή αφού τα λύματα περνούν τον πρώτο βαθμό (αφαίρεση του αιωρούμενου υλικού (οργανικού και ανόργανου),τον δεύτερο ( απομάκρυνση οργανικού άνθρακα, αζώτου και μερικές φορές και φωσφόρου) και τον τρίτο βαθμό ( αφαίρεση βαρέων μετάλλων και τοξικών ή άλλων συστατικών) επιτυγχάνεται ο στόχος της επαναχρησιμοποίησης των λυμάτων για άρδευση κ.λ.π. Αυτό είναι ένα παραμύθι που λέγεται στους αιρετούς για αποκοίμηση. Αλλά κάθε παραμύθι έχει και ένα δράκο. 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο δράκος είναι η λάσπη (ιλύς) που θα προέλθει από τα λύματα η οποία πρέπει να υποστεί διαχείριση και επεξε-ργασία με αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο. Σε κανένα μέχρι σήμερα λειτουργούντα ανά την Ελλάδα ΒΙΟΚΑ δεν έχει επιτευχθεί αυτό σε ικανοποιητικό βαθμό, θα γίνει το θαύμα στον δικό μας ΒΙΟΚΑ ; Οφείλουν λοιπόν οι αιρετοί αντί να παραμυθιάζονται να βγουν από το καβούκι τους , να επισκεφτούν λειτουρ-γούντες στην Ελλάδα ΒΙΟΚΑ τρίτου βαθμού επεξεργασίας, να αποκτήσουν ιδία άποψη και όχι να προβαίνουν σε εκ των υστέρων διαπιστώσεις όταν θα είναι πλέον αργά. Αν είχαν κάνει το ίδιο και στον ανατολικό κόμβο των Καμ.Βούρλων και δεν είχαν επαναπαυτεί στους «ειδικούς» δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα.

Ο ΒΙΟΚΑ Καμ.Βούρλων δεν θέλει «αναβάθμιση» Θέλει κατασκευή από την αρχή επ΄ ευκαιρία της οποίας θα πρέπει να αλλάξει θέση γιατί σε εκείνο το σημείο είναι παράνομος αφού δεν απέχει από τις γειτονικές του ιαματικές πηγές την απόσταση που ορίζει ο νόμος των 1.000 μέτρων και ο αποδέκτης των λυμάτων του στο Camping του ΕΟΤ ήταν προσωρινός μέχρι το 2015 και φαντάζομαι ότι τέτοιος παραμένει μέχρι σήμερα. Κανονικά μετά την έναρξη της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ με βάση τις Κ.Υ.Α.333754/30-3-1995 και 123951/31-8-2004 θα έπρεπε να έχει σταματήσει και η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού του Camping και να οδηγηθούν όλα τα λύματα στο Βοάγριο ποταμό, όπως προέβλεπε η εγκεκριμένη οικονομοτεχνική και περιβαντολογική μελέτη την οποία κακώς δεν εφάρμοσε ο τότε Δήμαρχος Τσιτίνης γιατί εναντιώθηκαν οι κάτοικοι του Καινούργιου. 
Τώρα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα αφού ο αποδέκτης του εκβράζει μπροστά στην έκταση του έχουν αγοράσει οι Ισπανοί οι οποίοι ,από πληροφορίες μου, ενώ για μία στιγμή έκαναν πίσω, τελικά μετάνιωσαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν, κατά τα συμφωνημένα ,τις επόμενες δόσεις του τιμήματος της αγοραπωλησίας. 
Γιατί θα πρέπει ο αποδέκτης να καταλήγει απευθείας στην θάλασσα με σωληνώσεις και να μην καταλήγει σε αυτή μετά από μια μεγάλη διαδρομή χιλιομέτρων; Αν ο ΒΙΟΚΑ βγάζει καθαρό νερό, όπως ευαγγελίζονται οι ειδικοί θα υπάρχει δυνατότητα μέχρι να καταλήξει στην θάλασσα να παραχωρηθεί για πότισμα. 
Ποιος άλλωστε είναι ο λόγος που θα πρέπει αποδέκτης του νέου ΒΙΟΚΑ να καταλήγει στην κλειστή λεκάνη των Καμ.Βούρλων της πιο τουριστικής περιοχής του Δήμου και του Νομού γενικότερα; Αντίθετα αυτό είναι που πρέπει να αποφευχθεί.

Από ότι γνωρίζουμε από δική μας αντίληψη ο ΒΙΟΚΑ Καμ.Βούρλων δεν λειτούργησε ποτέ καλά ακόμη και όταν ήταν καινούργιος. Σαφώς και θα μπορούσα να συνεχίσω την διαδικασία που άρχισα εναντίον του πλην όμως από ανάγκη δεν μπορούσε να σταματήσει η παράνομη λειτουργία του. Φαντασθείτε την λειτουργία του αν μεταφερόταν σε αυτόν και τα λύματα του Αγίου Κων/νου και Μώλου. Τα περί βιωσιμότητας ενός μεγάλου ΒΙΟΚΑ τα έχουμε ακούσει και στο παρελθόν- όταν οι τωρινοί δημοτικοί σύμβουλοι δεν ασχολούνταν καν με το θέμα. Ας ζητήσουν λοιπόν την γνώμη και αυτών που είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν και ας μην κάνουν τους πολύξερους ή τους μαθητευόμενους μάγους. 
Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και να αποφασισθεί η λύση του στο πόδι. Τέτοιου είδους βιασύνη - σε συνδυασμό με επιπόλαιες αποφάσεις- την έχουμε πληρώσει στο παρελθόν και μυαλό δεν έχουμε βάλει. Αντί λοιπόν του μεγάλου κόστους κατασκευής (κτίρια, σωλήνες μεταφοράς των λυμάτων Αγίου Κων./νου και Μώλου, αντλιοστάσια τους κ.λ.π.) λειτουργίας και συντήρησης ενός μεγάλου ΒΙΟΚΑ είμαι σίγουρος ότι μία σωστή και όχι κατευθυνόμενη μελέτη θα υποδείκνυε ότι είναι προτιμότεροι τρεις μικρότεροι ΒΙΟΚΑ. Έχουν αναλογιστεί οι ασχολούμενοι τι θα γίνει αν συμβεί βλάβη στον ένα και μοναδικό ΒΙΟΚΑ. 
Μήπως θα το ρίξουν στις παρακλήσεις γιατί κατά την γνώμη μου αυτό θα τους έχει απομείνει. Άλλωστε ήδη από ότι γνωρίζω έχει ξεκινήσει διαδικασία για την κατασκευή αυτονόμων ΒΙΟΚΑ στον Άγιο Κων/νο και στον Μώλο. Τι συνέβη και άλλαξε ο προγραμματισμός; Ξαφνικά κρίνονται ασύμφοροι; Ας σοβαρευτούμε γιατί δεν αποφασίζει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος μόνο για το σπίτι του αλλά για τα σπίτια όλων σχεδόν των κατοίκων του Δήμου.

Γιάννης Αργυρόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2025 | 6:37 pm


Επιστολή - διαμαρτυρία των υπαλλήλων της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας

Διαβάστε την επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας, για τα όσα διαδραματίστηκαν στο φετινό Καρναβάλι των Καμένων Βούρλων.

«Μια άκρως δυσάρεστη και οδυνηρή έκπληξη επιφύλαξε στους εργαζόμενους της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας, η παρακολούθηση του φετινού καρναβαλιού που διοργανώθηκε στα Καμένα Βούρλα, καθώς δύο από τα "άρματα" της παρέλασης είχαν ως θέμα τους τη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Κρυπτόμενοι -όπως θέλουν να πιστεύουν- οι συμμετέχοντες, πίσω από την ασυλία της σάτιρας, θίγουν συλλήβδην την τιμή και την υπόληψη των εργαζομένων αφήνοντας ευθείες υπόνοιες περί χρηματισμού της Υπηρεσίας. Ιδιαιτέρως έχει ξεπεράσει κάθε όριο, το πρώτο από τα δύο "άρματα" που έχουν ως θεματολογία τη λειτουργία της Υπηρεσίας, το οποίο φέρει την επωνυμία του καταστήματος «BELUGA», με την ανάρτηση δεσμίδων εικονικών χαρτονομισμάτων και τις επιγραφές

«ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ»

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το ότι το παραπάνω υλικό είναι αναρτημένο δημοσίως στον προσωπικό λογαριασμό facebook του Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Κυρμανίδη, ο οποίος ακούγεται ξεκάθαρα να απαντά «χωρίς σχόλια», στο ερώτημα πολίτη που παρακολουθεί τα άρματα «Τι έχουμε εδώ Δήμαρχε; Τι έχουμε εδώ; Εδώ έχουμε μπλεξίματα!»

Ερωτάται ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων:Ποιος διέθεσε όχημα ή οχήματα του Δήμου, προκειμένου να συντελεστεί η διακωμώδηση στα όρια του εξευτελισμού μιας συγκεκριμένης Δημόσιας Υπηρεσίας;
Ποιος είναι ο υπεύθυνος για τον έλεγχο του περιεχομένου και της θεματολογίας της εν λόγω παρέλασης;
Με την αναφορά του «χωρίς σχόλια», επιδοκιμάζει ή όχι το περιεχόμενο των αρμάτων που παρήλασαν στην κεντρική οδό του Δήμου του;

Ως εργαζόμενοι της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας, δηλώνουμε ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εξευτελίζει και μάλιστα δημοσίως, την εργασία και την αξιοπρέπεια μας, καλυπτόμενος από το πρόσχημα της σάτιρας και εκμεταλλευόμενος το χαλαρό κλίμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, μέσω του οποίου επιχειρεί να μεταδώσει άλλα μηνύματα.

ΚΑΛΟΥΜΕ το Δήμαρχο και το Σύλλογο Επαγγελματιών Καμένων Βούρλων, ο οποίος εμφανίζει την Κτηματική Υπηρεσία ως Χάρο να αποκεφαλίζει τους ιδιοκτήτες των παραλιακών καταστημάτων, να προβούν ΔΗΜΟΣΙΩΣ στην αποδοκιμασία του περιεχομένου των εν λόγω αρμάτων, προς αποκατάσταση της τιμής και της αξιοπρέπειάς μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ και ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ τον ιδιοκτήτη του καταστήματος «BELUGA» και όποιον άλλον επιθυμεί, να προσφύγει ονομαστικά στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, όπως άλλωστε προβλέπεται».

Οι Εργαζόμενοι της Κτηματικής Υπηρεσίας Φθιώτιδας

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2025 | 9:24 pm


Στα Καμένα Βούρλα τα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων (ΕΛΑΤ) με πολλές δράσεις!

Στα όμορφα Καμένα Βούρλα , αυτή την φορά, θα “παρκάρουν” και θα πραγματοποιήσουν δράσεις και διακοπές βέβαια, τα μέλη της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων!
Εκδρομή στα Καμένα Βούρλα, από 21/3 έως 26/3/2025 για την ΕΛΑΤ!

Οι εκδρομείς αναμένεται να φτάσουν την Παρασκευή 20/3/2025 για να απολαύσουν τις ομορφιές της περιοχής!

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καμένω Βούρλων υποδέχεται την ΕΛΑΤ με ιδιαίτερη χαρά και αναμένεται υποδειγματική φιλοξενία στα πολλά μέλη της!
Μάλιστα έχουν ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα που πέρα από διακοπές περιλαμβάνει δραστηριότητες, μεταξύ άλλων ενημερωτική συζήτηση για την στεφανιαία νόσο με τον καρδιοχειρουργό Τριανταφύλλου Κώστα, δράση καθαρισμού της παραλίας σε συνεργασία με τον Δήμο Καμένων Βούρλων!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ΕΛΑΤ όπως γνωστοποιήθηκε:

Η ΕΛΑΤ (Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων) είναι οργάνωση πανελλαδική, εθελοντικού και όχι κερδοσκοπικού χαρακτήρα και εκπροσωπεί 520 περίπου αυτοκινούμενα (camper).
Επίσης, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων. Ένας από τους στόχους της Λέσχης μας είναι η διοργάνωση εκδρομών φυσιολατρικού, ιστορικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Για το σκοπό αυτό η ΕΛΑΤ έχει προγραμματίσει εκδρομή στα Καμένα Βούρλα, από 21/03/25 έως 26/03/25.
Για την απρόσκοπτη και ασφαλή στάθμευσή μας εκεί έχει φροντίσει ο Δήμος (ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του) καθώς και η Διεύθυνση του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και η Λέσχη μας είναι ιδιαίτερα ευγνώμων απέναντί τους!

Παρασκευή, άφιξη των μελών μας. Σάββατο, πρωινό ελεύθερο (ιαματικά λουτρά!!;;λουτρά ομορφιάς;;!!). Το βραδάκι με εκπλήξεις στο χώρο μας, «τσιπουροκατάσταση», καραόκε (ίσως, γύρω από τη καλή φωτιά;;). Απαραίτητη η συμμετοχή ΟΛΩΝ με θετική ενέργεια, έμπνευση κλπ.

Κυριακή πρωί, γνωστός σεφ από την Ομάδα Μαγειρικής φτιάχνει γλυκό του κουταλιού, με τη βοήθεια ΟΛΩΝ μας, βεβαίως!
Κυριακή βράδυ, 8.30 μ.μ., γλέντι με ζωντανή μουσική στην ταβέρνα «Αντάμωμα». Επίσημοι προσκεκλημένοι μας: ο Δήμαρχος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού, Νέας Γενιάς και απασχόλησης και ο Γενικός μάνατζερ του Ξενοδοχείου «ΓΑΛΗΝΗ» που μας παραχώρησε το χώρο για να σταθμεύσουμε.

Δευτέρα, πρωί περιβαλλοντική δράση (καθαρισμός ακτής) σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή (με τα γιλέκα μας της λέσχης κλπ). Το απόγευμα στις 5 η ώρα ομιλία με θέμα «Θεραπεία της στεφανιαίας νόσου σήμερα», από τον κύριο Τριανταφύλλου Κώστα, καρδιοχειρουργό, στην αίθουσα «Φλοίσβος».

Τρίτη μεσημέρι ομοτράπεζο, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, γι αυτό προτείνεται το παραδοσιακό γεύμα της ημέρας (μπακαλιάρος κλπ.) και για καλύτερη τιμή θα έχουμε δηλώσει από το Σάββατο, όσες/όσοι θα θελήσουμε, για να γίνουν ομαδικές παραγγελίες στις ταβέρνες της πόλης, ανταποδίδοντας τα δέοντα στους κατοίκους της για τη φιλοξενία που μας προσφέρουν.

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2025 | 8:00 pm


Βγήκε για περπάτημα και βρέθηκε νεκρή σε θαλάσσια περιοχή των Καμένων Βούρλων

Νεκρή ανασύρθηκε από θαλάσσια περιοχή των Καμένων Βούρλων μία 72χρονη γυναίκα.

Η γυναίκα είχε βγει να περπατήσει το πρωί στον παραλιακό δρόμο του Καινούριου. 
Κάτω από αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες όμως, έπεσε στη θάλασσα.

Την 72χρονη, η οποία ήταν κάτοικος Καινούριου, εντόπισε μέσα στο νερό ένας υπάλληλος της Υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Καμένων Βούρλων, o oποίος ενημέρωσε τις αρχές. 

Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας. Δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά…

Την προανάκριση ανέλαβε το 2ο Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2025 | 10:32 pm


Πυρκαγιά σε δασική έκταση το μεσημέρι στην Καρυά Καμένων Βούρλων

Σηκώθηκαν εναέρια μέσα…
Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (11/3/25) στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για πυρκαγιά στον οικισμό της Καρυάς Καμένων Βούρλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση και ενημερώθηκαν να σπεύσουν στο σημείο έντεκα (11) οχήματα από Άγιο Κωνσταντίνο, Αμφίκλεια και Λαμία, καθώς και δύο (2) ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, συνολικά 36 πυροσβέστες. Δόθηκε επιπλέον εντολή να ενεργήσουν από αέρος το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που βρισκόταν σε περιπολία, και αν χρειαστεί και ένα επιπλέον αεροσκάφος.

Από πλευράς επίσης Δήμου τέθηκαν σε ετοιμότητα υδροφόρες και μηχάνημα έργου.

Από τις πρώτες στιγμές έφτασαν στο σημείο πυροσβεστικά οχήματα από το Κλιμάκιο Αγίου Κωνσταντίνου περιορίζοντας την αρχική εστία που είχε δυναμώσει εξαιτίας του αρκετά δυνατού αέρα.

Δυστυχώς η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς κάθε χρόνο τέτοια εποχή και μέχρι τις αρχές Απριλίου σημειώνονται ανελλιπώς πυρκαγιές που απασχολούν σημαντικές δυνάμεις των πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2025 | 9:18 pm


Πρόσκληση - Καρναβαλικές Εκδηλώσεις










Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2025 | 7:00 am


Πρόσκληση - Καρναβάλι Καμένων Βούρλων

Όπως δε λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή έτσι κι εμείς θα είμαστε παρόντες σε μια διασυλλογική προσπάθεια και θα περιμένουμε κι εσάς να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.



Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2025 | 5:48 am


Αναβολή της εκδήλωσης - Πρόσκληση στον ετήσιο χορό του Ομίλου Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη εκδήλωση και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου.
Με μεγάλο προβληματισμό αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε τον ετήσιο χορό μας λόγω της έξαρσης των ιώσεων αυτή την εβδομάδα, με την ελπίδα το κύμα των ιώσεων να είναι σύντομο.
======================================

Πιστοί στο ετήσιο χειμωνιάτικο αντάμωμα των τριών γενεών (παππούδες, παιδιά, εγγόνια - ρίζες, κορμός και κλωνάρια) σας π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με κέφι, φαγητό , χορό και πολλούς τυχερούς.
Πριν φορέσουμε τις αποκριάτικες μάσκες, φορέστε το χαμόγελό σας κι ελάτε μαζί μας.



Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2025 | 7:17 pm


Αγρότη της Βοιωτίας που κλείνεις τον δρόμο, σου έχω μήνυμα, ΜΗΝ ΣΠΕΙΡΕΙΣ

Επιστολή αναγνώστη

Είμαι ένας από τους δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που πραγματικά ταλαιπωρήθηκα την Παρασκευή το απόγευμα από μερικούς αγρότες που έκλεισαν τον δρόμο στο Κάστρο Βοιωτίας, δηλαδή την Εθνική οδό προς Λαμία και προς Αθήνα.

Άκουσα και ζωντανά στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ τον εκπρόσωπο των αγροτών, να λέει στην Κατερίνα Δράκου, ότι κλείνουν τον δρόμο, διότι υπάρχει διένεξη με τον περιφερειάρχη Σπανό, σχετικά με την διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής.

Στην ζωντανή σύνδεση, ξεχώρισα την φράση ερώτηση που έκανε διαρκώς ο αγρότης στον Περιφερειάρχη μέσω του ραδιοφώνου που ήταν «Να σπείρω φέτος κύριε Σπανέ ή να μην σπείρω?» εννοώντας προφανώς αν το χωράφι του θα έχει νερό ή όχι για να ποτίσει την καλλιέργεια του.

Θα απαντήσω εγώ στον αγρότη εκπρόσωπο και στους συναδέλφους του αγρότες της περιοχής Βοιωτίας, που έκλεισε τον δρόμο, και θα του πω … ΜΗΝ ΣΠΕΙΡΗΣ φίλε, με ταλαιπώρησες εχτές τόσο πολύ, εμένα και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, και θα αντιδράσω στην φασιστική σου νοοτροπία να κλείνεις τον δρόμο, και θα διαμαρτυρηθώ και εγώ αφού έχω και εγώ το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, και θα μποϋκοτάρω τα προϊόντα της Βοιωτίας.

Μάλιστα θα οργανώσω τέτοιο μποϋκοτάζ στα προϊόντα σου μέσω social media, για να σε ταλαιπωρήσω όπως με ταλαιπώρησες και εσύ που δεν θα αγοράζει κανένας προϊόντα Βοιωτίας, ούτε καν και οι Βοιωτοί.

Βρε συνάνθρωπε αγρότη, που πας και κλείνεις τον δρόμο έτσι? Ξέρεις τι πρόβλημα έχει ο κάθε ένας στον δρόμο που δεν τον αφήνεις να πάει στο άρρωστο παιδί του, στην δουλειά του, χάνει την πτήση ή δεν έχει βενζίνη να αντιμετωπίσει αυτή την 5ωρη καθυστέρηση?

Βρε συνάνθωπε αγρότη, με ρώτησες εμένα ποτέ τι πρόβλημα έχω και αν μπορώ να τα βγάλω πέρα? Με ρώτησες ποτέ αν πρέπει να πηγαίνω στην δουλειά κάθε μέρα, ενώ εσύ κάνεις μια καλλιέργεια 3-4 μήνες και μετά αράζεις? 3-4 μήνες δεν κρατάει μια καλλιέργεια φίλε αγρότη?

Βρε συνάνθρωπε αγρότη επιχειρηματία, γιατί άνθρωπος που έχει 200-300 στρέμματα γη και τρακτέρια που κάνει το κάθε ένα 100 χιλιάδες, για μένα είναι επιχειρηματίας. Με ρώτησες εμένα τον μισθωτό τι φταίω και εσύ εκδικητικά μου στερείς το θεμελιώδες δικαίωμα της μετακίνησης, επειδή τα έχεις με τον Σπανό.

Θα διαμαρτυρηθώ και εγώ φίλε αγρότη, απέναντι στην βάναυση σου συμπεριφορά, γιατί με πνίγει το δίκιο, και οργανώνω μποϋκοτάζ σε όλα καθολικά τα προϊόντα της Βοιωτίας.

Γιατί βρε φίλε αγρότη δεν κλείνεις τον δρόμο με το τρακτέρ σου στο σπίτι του Σπανού, ή να αποκλείσεις την Περιφέρεια. Γιατί ταλαιπωρείς εμένα τον έρμο τον οδηγό που στην τελική δεν φταίω, γιατί με χρησιμοποιείς ως μοχλό?

Ξέρετε κάτι, βαρέθηκα κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι αγρότες που δεν έχουν δουλειές να κλείνουν τους δρόμους. Κράτος δεν υπάρχει? Αστυνομία είσαι εδώ? Κύριε Πρωθυπουργέ εσύ? Με ακούει άραγε κανένας εμένα τον απροστάτευτο οδηγό?

Ξεχειλίζοντας από αγανάκτηση

Οδηγός Εθνικής Οδού που ταλαιπωρήθηκε 5 ώρες την 31/1/2025
Παρασκευάς Ρούκουνας

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2025 | 7:00 am


Ανακοίνωση για οφειλές απο ύδρευση & αποχέτευση

Αγαπητές και αγαπητοί συνδημότες

Αγαπητές και αγαπητοί ιδιοκτήτες υδροδοτούμενων ακινήτων, καθώς και ακινήτων συνδεδεμένων στο δίκτυο αποχέτευσης.

Όπως ήδη γνωρίζετε από την πρόσφατη δημοσιοποίηση του απολογισμού χρήσης του έτους 2023 (Που ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο!) οι οφειλές προς το Δήμο Καμένων Βούρλων από ανείσπρακτους λογαριασμούς ύδρευσης & αποχέτευσης ανέρχονται στο ποσό του (Ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ) 1.885.800,00€

Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε πώς και για ποιους λόγους δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση. Οι ευθύνες αγγίζουν διαχρονικά τόσο τη Διοίκηση του Δήμου, όσο και τους οφειλέτες.

Όμως οι παρενέργειες αυτής της υστέρησης δημιουργούν ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό περιβάλλον, όπως επίσης και πραγματικές συνθήκες και καταστάσεις, που τείνουν να γίνουν μη αναστρέψιμες και γι’ αυτό μας υποχρεώνουν να κοιταχτούμε επιτέλους στα μάτια.

Τα έσοδα από την ύδρευση και την αποχέτευση έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Τα ποσά που εισπράττονται επιστρέφουν αποκλειστικά σε έργα, δράσεις, παρεμβάσεις και υπηρεσίες, που αφορούν στην ύδρευση και στην αποχέτευση. Τα ελλείμματα από αυτή τη σχέση δεν αναπληρώνονται από άλλους πόρους και δεν χρηματοδοτούνται από οποιοδήποτε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Αυτή η κατάσταση αφενός υπονομεύει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, καθώς περιορίζει τις δυνατότητες επισκευών, συντηρήσεων και αντικαταστάσεων στα δίκτυα ύδρευσης, στις γεωτρήσεις, στις δεξαμενές κλπ. Αφετέρου παράγει αδικία, καθώς οι συνεπείς χρήστες επωμίζονται δυσανάλογα βάρη και ουσιαστικά καλύπτουν το κόστος και για όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι αυτή η κατάσταση δεν γίνεται να συνεχιστεί!

Η κυβέρνηση στις 11 Οκτωβρίου 2024 με το νόμο 5143/2024, έδωσε τη δυνατότητα στους οφειλέτες σε Δήμους, να ρυθμίσουν τις βεβαιωμένες μέχρι τις 31.10.2024 οφειλές τους και να τις εξοφλήσουν σε εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις αντί για δώδεκα (12) δόσεις, όπως ισχύει σε κάθε άλλη περίπτωση.

Ειδικότερα:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ`
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Άρθρο 25

Ρύθμιση οφειλών προς
Δήμους και Περιφέρειες
1. Κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, από φυσικά πρόσωπα τα οποία πληρούν τα κριτήρια του ευάλωτου οφειλέτη, σύμφωνα με την περ. α) του άρθρου 217 του ν. 4738/2020 (Α` 207), περί ευάλωτου οφειλέτη, και έχουν εκδώσει βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη, σύμφωνα με την περ. β) του ίδιου άρθρου, εφόσον αυτές έχουν βεβαιωθεί έως την 31η.10.2024, δύναται, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή της οικείας περιφέρειας ή του νομικού τους προσώπου, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν. 4978/2022, Α` 190), καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:

α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%),
β) αν εξοφληθούν σε δύο (2) έως έξι (6) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%),
γ) αν εξοφληθούν σε επτά (7) έως δώδεκα (12) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%),
δ) αν εξοφληθούν σε δεκατρείς (13) έως εξήντα (60) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%).

2. Κάθε είδους οφειλές προς τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, από φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν ανήκουν στην κατηγορία του ευάλωτου οφειλέτη της παρ. 1, καθώς και από νομικά πρόσωπα, εφόσον αυτές έχουν βεβαιωθεί έως τις 31.10.2024, δύναται, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή της οικείας περιφέρειας ή του νομικού τους προσώπου, να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται σε έως εξήντα (60) δόσεις.

3. Οι δόσεις των παρ. 1 και 2 είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων. Κάθε δόση, πλην της τελευταίας, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των πενήντα (50) ευρώ.

4. Στη ρύθμιση του παρόντος άρθρου μπορεί, επίσης, να υπάγονται και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:

α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου,

β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών,

γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, επειδή εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιονδήποτε βαθμό, εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα. Αν με το ένδικο βοήθημα είχε συνυποβληθεί αίτημα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς, η ανωτέρω παραίτηση καταλαμβάνει και το αίτημα αυτό. Βεβαίωση της γραμματείας του δικαστηρίου, όπου εκκρεμούσε η υπόθεση, ότι έχει υποβληθεί παραίτηση, επισυνάπτεται στην αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

5. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση του παρόντος υποβάλλεται έως την 31η.1.2025.

6. Η ρύθμιση χορηγείται με απόφαση που εκδίδεται από τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου ή της περιφέρειας ή του νομικού προσώπου, η οποία γνωστοποιείται στον αιτούντα, με συστημένη επιστολή αν η αίτηση υποβλήθηκε έγχαρτα ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αν υποβλήθηκε ψηφιακά.

7. Η πληρωμή, είτε του εφάπαξ ποσού είτε της πρώτης δόσης, πραγματοποιείται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα γνώσης του οφειλέτη περί υπαγωγής του στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

8. Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση πέντε τοις εκατό (5%) επί του ποσού της δόσης, από την επομένη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

9. Εφόσον ο οφειλέτης της παρ. 1, σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης, εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, παρέχεται απαλλαγή κατά ποσοστό επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων, ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται, με αντίστοιχη τροποποίηση της απόφασης του αρμόδιου οργάνου της παρ. 6.

10. Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις δέσμευσης χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας από άλλη αιτία και ο οφειλέτης έχει καταβάλει:

α) το πέντε τοις εκατό (5%) της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή μέχρι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, ή

β) το δέκα τοις εκατό (10%) της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή από πέντε χιλιάδες και ένα λεπτό του ευρώ (5.000,01) και άνω,

Ο Δήμος ή η Περιφέρεια ή το νομικό πρόσωπο προβαίνει σε εντολή άρσης της δέσμευσης αυτής προς την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) και σε εντολή για επαναδέσμευση σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής έστω και μίας από τις δόσεις. Με τις ίδιες προϋποθέσεις, αναστέλλονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων του οφειλέτη. Η αναστολή αυτή δεν ισχύει για κατασχέσεις οι οποίες έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων ή για τις οποίες έχουν εκδοθεί οι σχετικές παραγγελίες, τα αποδιδόμενα, όμως, από αυτές ποσά λαμβάνονται υπόψη για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της ρύθμισης, εφόσον δεν πιστώνονται με άλλες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί. Αν ο οφειλέτης απωλέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.

11. Σε περίπτωση μη καταβολής δύο (2) συνεχόμενων δόσεων ή τριών (3) δόσεων συνολικά, η ρύθμιση διακόπτεται και βεβαιώνονται εκ νέου τα οφειλόμενα, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που έχουν διαγραφεί. Ο προϊστάμενος της ταμειακής υπηρεσίας γνωστοποιεί στην οικεία Δ.Ο.Υ. το συνολικά οφειλόμενο ποσό (αρχική οφειλή, πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκους), το οποίο πλέον βεβαιώνεται σε αυτή και εισπράττεται με ευθύνη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). Η Α.Α.Δ.Ε. παρακρατά το πέντε τοις εκατό (5%) του ποσού που εισπράττεται και το υπόλοιπο καταβάλλεται στον δικαιούχο δήμο ή στην περιφέρεια ή νομικό πρόσωπο εντός τριάντα (30) ημερών από την είσπραξή του.

Δυστυχώς όμως ελάχιστοι οφειλέτες έχουν προσέλθει μέχρι σήμερα να υπαχθούν στο παραπάνω ευεργετικό καθεστώς. Έτσι, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2025 από το συνολικό οφειλόμενο ποσό του (Ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων οκτακοσίων ευρώ) 1.885.800,00€ έχει ρυθμιστεί μόνο το ποσό των 34.703,70 ευρώ και έχει εισπραχθεί ποσό των 2.723,98€... Απολογισμός, το δίχως άλλο θλιβερός.

Επειδή η προθεσμία υπαγωγής στο παραπάνω ειδικό προνομιακό καθεστώς διακανονισμού εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου 2025, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής χορηγηθεί παράταση.

Καλούμε όλους τους οφειλέτες να προσέλθουν άμεσα στο Δήμο και να αξιοποιήσουν αυτή τη ρύθμιση, ώστε να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Παράλληλα, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, για όσους δεν ανταποκριθούν, ο Δήμος, στο πλαίσιο της διασφάλισης της δικαιοσύνης και της εύρυθμης λειτουργίας, θα προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως:

Διακοπή της υδροδότησης.
• Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.
• Νομικές ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών.


Η συνέπειά σας είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητα των υπηρεσιών μας και την εξασφάλιση ισότητας και δικαιοσύνης για όλους.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων
ΗΛΙΑΣ Γ. ΚΥΡΜΑΝΙΔΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2025 | 7:02 pm


Κοπή Αγιοβασιλειόπιττας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καμένων Βούρλων στην πρώτη του συνεδρίαση για το 2025 έκοψε την Αγιοβασιλειόπιττα. Την τελετή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών. Παρευρέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Φθιώτιδας κ. Ι. Σαρακιώτης και εκπροσωπήθηκε η πλειοψηφία των φορέων και συλλόγων του Δήμου.

Ο Μητροπολίτης, αφού υπενθύμισε ότι πέρυσι ευλόγησε την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, ευχήθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ατομική και οικογενειακή υγεία και προέτρεψε για σωστές και χρήσιμες αποφάσεις. Παράλληλα συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για την αγαστή συνεργασία Δήμου και Εκκλησίας τον πρώτο χρόνο και ευχήθηκε αυτή να συνεχιστεί.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων κ. Ηλίας Κυρμανίδης ανέφερε:

«Ευχαριστώ το Σεπτό μας Μητροπολίτη που απόψε τιμά το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Η σχέση μας και η συνεργασία μας με την Εκκλησία, μέσα από αμοιβαίο σεβασμό στη διακριτότητα των θεσμών και των ρόλων, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη συνθήκη. Θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί διότι το έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Συγχαίρω τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου για την άψογη λειτουργία του οργάνου. Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμπεριφορά τους τον πρώτο δύσκολο χρόνο. Η αντίθετη άποψη, όταν διατυπώνεται τεκμηριωμένα και τίθεται χωρίς κακοβουλία και φανατισμό, προάγει τον πολιτικό μας πολιτισμό. Μέσα από τις διαφορετικές μας θέσεις και προσεγγίσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε ανεκτικά και συνθετικά, να συνθέσουμε, να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε για να καλυτερέψουμε τη ζωή των δημοτών μας και να παράξουμε έργο για τον τόπο μας.

Τέλος, μα όχι τελευταίους, συγχαίρω τους συλλόγους του δήμου μας, που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και συμβάλλουν στο μέγιστο τόσο για την ενδυνάμωση του κοινωνικού μας ιστού όσο και στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας, που τόσο έχουμε ανάγκη».

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2025 | 9:05 pm


Ανοιχτά τα σχολεία σήμερα Τρίτη 14/1/2025, με απόφαση δημάρχου

Στην εποχή τους οι μανάδες και οι πατεράδες μας περπατούσαν σε χιόνι μισό μέτρο, με ρούχα και υποδήματα ακατάλληλα κι ένα ξύλο για τη σόμπα της τάξης στην αγκαλιά, για να πάνε σχολείο!

Σε πολλά ορεινά χωριά της χώρας μας, κάτω από παραπλήσιες συνθήκες, το κάνουν ακόμα!
Αύριο τα ξημερώματα διάφοροι συνάνθρωποί μας θα κινηθούν και θα επιχειρήσουν σε συνθήκες παγετού για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο και για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, αλλά και να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Στην πιο «νεοελληνική» εκδοχή, τα παιδιά που εργάζονται και παρέχουν υπηρεσίες delivering, θα οδηγήσουν νωρίς το πρωί σε παγωμένους δρόμους, ώστε κάποιοι από εμάς να απολαύσουμε ζεστό cappuccino με τις πιτζάμες μας στο σπίτι…

Πριν λίγο λοιπόν πήρα την απόφαση αύριο να μην κλείσει κανένα σχολείο!

Οι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογούν μια απόφαση αναστολής λειτουργίας.
Αν κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλάξει κάτι, ανάλογα θα αποφασίσω.

Και με την ευκαιρία: Η σύνεση και η πρόνοια είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία μιας χρηστής Διοίκησης. Η εξασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών αποτελεί διαρκή στόχο και υποχρέωση επίσης. Όμως, με ορθολογισμό και σοβαρότητα! Μακριά από λαϊκισμούς και ψηφοθηρία…
Να είμαστε αρεστοί επειδή είμαστε χρήσιμοι! Αυτό αρκεί.

Καλό βράδυ σε όλους!

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2025 | 6:07 am


Οι νέοι Αντιδήμαρχοι και οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καμένων Βούρλων

Με θητεία από 9/1/25 έως 31/1/26…

Με απόφασή του, που αναρτήθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων Ηλίας Γ. Κυρμανίδης, όρισε τους νέους του Αντιδημάρχους, καθώς και τους Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους με θητεία από 09.1.2025 μέχρι 31.1.2026.

Οι αλλαγές στους Αντιδημάρχους είναι δύο, η μία ως προς τον άμισθο, ενώ οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι από 9 γίνονται 6.

Αναλυτικά:
Την κα. Γεωργία Μπήτα, καθ' ύλην έμμισθο Αντιδήμαρχο και της μεταβιβάζονται οι παρακάτω αρμοδιότητες:

α. Διοικητικών θεμάτων και ειδικότερα:
Την εποπτεία και την ευθύνη συντονισμού των Διοικητικών Υπηρεσιών και των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου και συγκεκριμένα:
∙ Δημοτικής κατάστασης και Ληξιαρχείου
∙ Ανάπτυξης Ανθρωπίνου δυναμικού, τήρησης μητρώων και διαδικασιών προσωπικού ∙ Διοικητικής μέριμνας
∙ Συμβουλίου ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων
β. Την εποπτεία και συντονισμό γραφείου Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου γ. Την εποπτεία και συντονισμό γραφείου Πολεοδομίας και συγκεκριμένα: ∙ Την έκδοση οικοδομικών αδειών
∙ Την παρακολούθηση και εφαρμογή των πολεοδομικών εφαρμογών
∙ Την εποπτεία ελέγχου κατασκευών
- Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.
δ. Την υπογραφή βεβαιώσεων που σχετίζονται µε την είσπραξη διαφόρων τελών, δικαιωμάτων ή εισφορών (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, κ.λ.π)
Την κα. Γεωργία Μπήτα, κατά τόπο Αντιδήμαρχο, για τη Δημοτική Ενότητα Καμένων Βούρλων και της μεταβιβάζονται οι παρακάτω αρμοδιότητες:
∙ Χορήγηση αδειών πολιτικών γάμων και μέριμνα για την τέλεση αυτών (όσοι γάμοι πραγματοποιούνται στην έδρα του Δήμου).
- Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου κας Γεωργίας Μπήτα όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Τετριμίδας.

Τον κ. Παναγιώτη Γκολφομήτσο, καθ' ύλην έμμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζονται οι παρακάτω αρμοδιότητες:
∙ Την εποπτεία και την ευθύνη συντονισμού του Γραφείου Τεχνικών έργων και συγκεκριμένα σε θέματα εγκαταστάσεων και αδειοδοτήσεων
∙ Την εποπτεία και την ευθύνη συντονισμού του Γραφείου Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Ενέργειας και συγκεκριμένα σε θέματα μελέτης και εκτέλεσης έργων όπως και εξοικονόμησης ενέργειας
∙ Την αποκατάσταση βλαβών κάθε είδους, σε κτιριακές υποδομές και στα συστήματα Ύδρευσης και Άρδευσης (γεωτρήσεις, δεξαμενές, εξωτερικά και εσωτερικά δίκτυα κ.λ.π.)
∙ Προστασίας των υδάτινων πόρων
∙ Διαχείρισης των γεωτρήσεων (αφορά στην άδεια και λειτουργία)
∙ Την εποπτεία και την ευθύνη συντονισμού του Γραφείου Ύδρευσης και Αποχέτευσης ∙ Την εποπτεία και την ευθύνη συντονισμού του Γραφείου Αγροτικής Παραγωγής και συγκεκριμένα στον τομέα της φυτικής και ζωικής παραγωγής
∙ Την εποπτεία και την ευθύνη συντονισμού δράσεων για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων στο Δήμο
∙ Την εποπτεία και την ευθύνη προγραμματισμού, σχεδιασμού και υλοποίησης τεχνικών έργων
∙ Την εποπτεία και συντονισμό του Γραφείου Κίνησης και Συντήρησης Οχημάτων - Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.
- Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Γκολφομήτσου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αντωνίου.

Τον κ. Σωτήριο Παπανικολάου, καθ' ύλην έμμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζονται οι παρακάτω αρμοδιότητες:
∙ Την εποπτεία και συντονισμό για την καταπολέμηση και παρακολούθηση της ρύπανσης στην περιοχή του Δήμου
∙ Την εποπτεία και συντονισμό του Γραφείου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και συγκεκριμένα σε θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό, οργάνωση και λειτουργία της αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών (συμπεριλαμβανομένων και υλικών αποψίλωσης και αποκλάδωσης).
∙ Προγραμματισμού και μέριμνας εφαρμογή προγραμμάτων, δράσεων και μέτρων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος
∙ Εφαρμογής των ρυθμίσεων που αφορούν τις προστατευόμενες περιοχές στη γεωγραφική περιοχή του Δήμου
∙ Περιβαλλοντικής αποκατάστασης και ανάπλασης των περιοχών
∙ Προστασίας και αναβάθμισης της αισθητικής των πόλεων και των οικισμών ∙ Γραφείου Συντήρησης Πρασίνου
- Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.
- Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Σωτήριου Παπανικολάου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκολφομήτσος

Τον κ. Αθανάσιο Τετριμίδα καθ’ ύλην έμμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζονται οι παρακάτω αρμοδιότητες:
∙ Αυτοτελούς τμήματος ΚΕΠ
∙ Αυτοτελούς Γραφείου Διοικητικής Βοήθειας
∙ Γραφείου Βοήθεια στο Σπίτι
∙ Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας
∙ Την εποπτεία και τον συντονισμό του Αυτοτελούς Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας που περιλαμβάνει ειδικότερα τα παρακάτω Γραφεία: - Παιδικού Σταθμού Καμένων Βούρλων
- Παιδικού Σταθμού Μώλου
- Κ.Α.Π.Η.
- Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Ισότητας των Φύλων με αρμοδιότητες στο Σχεδιασμό, Συντονισμό, Εφαρμογή και Παρακολούθηση των Κοινωνικών Πολιτικών, των Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας και Προγραμμάτων Πολιτικής Ισότητας των φύλων
Τον κ. Αθανάσιο Τετριμίδα, κατά τόπο Αντιδήμαρχο, για τη Δημοτική Ενότητα Μώλου και του μεταβιβάζονται οι παρακάτω αρμοδιότητες:
∙ Χορήγηση αδειών πολιτικών γάμων και μέριμνα για την τέλεση αυτών (όσοι γάμοι πραγματοποιούνται στη Δημοτική Ενότητα Μώλου).
∙ Την υπογραφή με εξουσιοδότηση δημάρχου βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις διοικητικές υπηρεσίες που εδρεύουν και λειτουργούν στη Δ.Ε. Μώλου (εξαιρούνται τα πιστοποιητικά δημοτολογίου και βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας, επειδή αυτά εκδίδονται μόνο από την έδρα του Δήμου (εγκύκλιος 28/Α.Π. 44133/24.8.2018 του ΥΠΕΣ)
- Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.
- Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Αθανάσιου Τετριμίδα όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί η Αντιδήμαρχος κα Γεωργία Μπήτα.

Τον κ. Κωνσταντίνο Αντωνίου, καθ' ύλην άμισθο Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες:
∙ Εποπτείας και συντονισμού του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ∙ Γραφείου Αλιείας
∙ Γραφείου θεμάτων Συγκοινωνιών και Κυκλοφορίας
∙ Την εποπτεία και τον συντονισμό του Αυτοτελούς Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας που περιλαμβάνει ειδικότερα το παρακάτω Γραφείο: - Παιδικού Σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου
Τον κ. Κωνσταντίνο Αντωνίου, κατά τόπο Αντιδήμαρχο, για τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Κωνσταντίνου και του μεταβιβάζονται οι παρακάτω αρμοδιότητες:
∙ Χορήγηση αδειών πολιτικών γάμων και μέριμνα για την τέλεση αυτών (όσοι γάμοι πραγματοποιούνται στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Κωνσταντίνου).
∙ Την υπογραφή με εξουσιοδότηση δημάρχου βεβαιώσεων, πιστοποιητικών και λοιπών διοικητικών εγγράφων που εκδίδονται από τις διοικητικές υπηρεσίες που εδρεύουν και λειτουργούν στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Κωνσταντίνου (εξαιρούνται τα πιστοποιητικά δημοτολογίου και βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας, επειδή αυτά εκδίδονται μόνο από την έδρα του Δήμου – εγκύκλιος 28/Α.Π. 44133/24.8.2018 του ΥΠΕΣ)
∙ Συνεπικουρεί στο συντονισμό και στην εκτέλεση κανονιστικών πράξεων είτε του Δημάρχου, είτε των υπολοίπων Αντιδημάρχων που έχουν ως γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής τη Δ.Ε. Αγίου Κωνσταντίνου
- Την έκδοση και υπογραφή όλων των αποφάσεων, εγγράφων και δικαιολογητικών που σχετίζονται με τις πιο πάνω ανατιθέμενες αρμοδιότητες.
- Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Αντωνίου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκολφομήτσος.


Β. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.
Γ. Η ανάκληση του αντιδημάρχου είναι δυνατή οποτεδήποτε.
Δ. Αναπληρωτές Δημάρχου
Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί η Αντιδήμαρχος κα. Γεωργία Μπήτα, ως Α΄ Αναπληρώτρια Δημάρχου και όταν αυτή απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκολφομήτσο, ως Β΄ Αναπληρωτή Δημάρχου.
Ε. Οι άμισθοι αντιδήμαρχοι δεν δικαιούνται αντιμισθίας ή οποιασδήποτε άλλης οικονομικής απολαβής.

Εντεταλμένοι Σύμβουλοι
Ορίζει ως Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους, από 09.01.2025 έως 31.01.2026, και τους αναθέτει την εποπτεία και το συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων του Δήμου Καμένων Βούρλων, όπως αναλύονται παρακάτω:Στον Γεώργιο Αναστασίου, ως εντεταλμένος σύμβουλος, την εποπτεία και τον συντονισμό σε Θέματα Παιδείας και Διά βίου μάθησης.

Στον Σπυρίδων Αντερριώτη, ως εντεταλμένος σύμβουλος:
∙ Συνεπικουρεί τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνο Αντωνίου σε θέματα που έχουν γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής τη Δημοτική Ενότητα Μώλου ∙ Συνεπικουρεί στον συντονισμό και στην εκτέλεση των κανονιστικών πράξεων είτε του Δημάρχου, είτε των Αντιδημάρχων, που έχουν ως γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής τη Δημοτική Ενότητα ΜώλουΣτον Νικόλαο Αντωνίου, ως εντεταλμένος σύμβουλος:

α. ∙ Την εποπτεία και τον συντονισμό του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης, Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Διαφάνειας, που περιλαμβάνει τα γραφεία:
∙ Μελετών και έρευνας
∙ Σχεδιασμού και παρακολούθησης προγραμμάτων
∙ Αποτελεσματικότητας και απόδοσης
∙ Ποιότητας και οργάνωσης
∙ Διαφάνειας ΚΟ.Σ.Ε., Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και συγκεκριμένα της στρατηγικής και μελετών Τ.Π.Ε, της διαχείρισης συστημάτων Τ.Π.Ε., της διαχείρισης εξοπλισμού Τ.Π.Ε
∙ Υποστήριξης της εκπλήρωσης του έργου του ΚΟ.Σ.Ε (Κομβικό Σημείο Επαφής) του Δήμου
β.∙ Γραφείο Εσόδων, Περιουσίας και Ταμείου (όπως αναφέρεται στο παράρτημα 1)Στον Ιωάννη Δερνιτσιώτη, ως εντεταλμένος σύμβουλος:
∙ Συνεπικουρεί τον Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκολφομήτσο στην άσκηση των αρμοδιοτήτων που του έχουν εκχωρηθεί με την υπ’ αρίθμ. 160/09-01-25 απόφασηΣτον Πασχάλη Κοντογιαννίδη, ως εντεταλμένος σύμβουλος την εποπτεία και τον συντονισμό του:
∙ Γραφείου σε θέματα Απασχόλησης
∙ Γραφείου σε θέματα Τουρισμού
∙ Γραφείου σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας ΓενιάςΣτον Σπυρίδων Μακρυγιάννη, ως εντεταλμένος σύμβουλος την εποπτεία και τον συντονισμό της:
∙ Διαχείρισης Κοιμητηρίων
∙ Διαχείρισης Δημοτικών σφαγείων
∙ Ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων και χορήγησης αδειών εμπορικών και γενικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
∙ Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών
∙ Την αρμοδιότητα δράσεων που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή ∙ Διαχείρισης θεμάτων άρδευσης που άπτονται του οικείου κανονισμού

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2025 | 8:59 pm


Θεοφάνεια 2025 – Αγιασμός Υδάτων





Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2025 | 12:10 pm


Όταν ο Δήμαρχος γίνετε μέρος ενός προβλήματος, αντί να αποτελεί μέρος της λύσης ..

Γεια σας, και Καλή Χρονιά αγαπητοί συνδημότες.

Πέρασε ένας χρόνος με τον νέο μας Δήμαρχο, και δεν είμαι σίγουρος αν η γεύση που μου έχει αφήσει είναι πικρή, γλυκιά ή ξινή με την ευρύτερη έννοια … στον ένα χρόνο που ο Ηλίας Κυρμανίδης κρατάει το πηδάλιο του Δήμου μας.

Δεν θα γράψω για βαρύγδουπες πολιτικές πράξεις και παραλήψεις (έχουμε καιρό για αυτά) όμως παρατηρώ αρκετό καιρό, έξω από το Δημαρχείο στο parking, ένα μικρό λεωφορείο και ένα μικρό φορτηγό.

Έμαθα ότι αυτά τα τροχοφόρα, είναι ιδιοκτησίας του Δήμου μας, και αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές είναι και ηλεκτρικά.

Πρόκειται για προμήθεια του προηγούμενου δημάρχου, ωστόσο με πονάει η καρδιά μου να τα βλέπω να σκουριάζουν ανεκμετάλλευτα και να σαπίζουν από την ακινησία.

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε το λεωφορείο να αρχίσει να κάνει μια σταθερή γραμμή κάθε 1-2 ώρες μέσα στα Καμένα Βούρλα ή ακόμα και από Μώλο ως Άγιο Κωνσταντίνο.

Το μικρό λεωφορείο, με πρόχειρους υπολογισμούς θα χωράει 12 ανθρώπους.

Όλο και κάποιους θα εξυπηρετήσει αυτό το δρομολόγιο, και δεν νομίζω να αποτελεί κάτι που δεν κάνουν και άλλοι δήμοι, δηλαδή την ενδοδημοτική συγκοινωνία, με πολύ μικρό αντίτιμο ή και δωρεάν ακόμα.

Δήμαρχε, τι τα κρατάς παρκαρισμένα και κομπάζεις το μεγάλο ποσό που έδωσε ο Συκιώτης να τα αποκτήσει και δεν τα βάζεις να κάνουν και κάποιο δρομολόγιο. Εσύ θα λάβεις τα εύσημα στην τελική! Και θα πιάσουν και τόπο τα λεφτά των φορολογουμένων που δόθηκαν για να αποκτηθούν αυτά τα οχήματα

Ηλία, (μου επιτρέπεις τον ενικό εε?) σταμάτα να γίνεσαι μέρος του προβλήματος και γίνε μέρος της λύσης (της όποιας λύσης)

Απαντήσεις τύπου, ‘δεν έχουν μπαταρίες’, ‘δεν πληρώσαμε τα τέλη’, ‘που θα βρούμε οδηγό’ κλπ κλπ καλύτερα να μην τις αναφέρεις, γιατί νομίζω η δουλειά σου είναι να λύνεις προβλήματα και όχι να δημιουργείς.

Θα χαρώ να ακούσω στο επόμενο συμβούλιο λογοδοσίας, γιατί μέχρι σήμερα τα έχεις ακινητοποιημένα αυτά τα οχήματα, και πότε σκοπεύεις να τα βάλεις μπρος ώστε να τα απολαμβάνουν οι δημότες, και να σου χτυπάνε και παλαμάκια στην τελική.

Φιλικά
Ο Διαχειριστής του Blog
Κώστας Γιαννακούρος

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2025 | 8:37 pm


Θεοφάνια στον Άγιο Κωνσταντίνο

Η πρόσκληση του Δήμου μας ...



Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2025 | 2:31 pm


Καλή Χρονιά!



Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2024 | 8:34 pm


Καμενα Βουρλα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καμενα Βουρλα